Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:57

A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre fókuszálok.

Alapvetően három megoldás képzelhető el: biztonsági, újrajátszós vagy meglepetés. Nevesítve: Vona Gábor, Morvai Krisztina, valaki más.

Vona mellett szól, hogy a párt elnökeként hitelesen jeleníthetné meg a Jobbik politikáját, feltehetően ugyanazt a szerepet játszva a kampányban, mint amit korábban. Nem állnának távol tőle az akciózós, kihelyezett média események, de már a közszolgálati televízióban is visszajáró vendég (ma reggel például - hírt generálva - ott nevezte Orbánt tragikus szereplőnek). A törzsszavazók számára egyértelműen azonosíthatóvá tenné a pártot, a fő ellenféllel, a Fidesszel és Orbánnal szemben megkülönböztető jegyeket hordozna, az újdonság erejét használhatná. Nagy kérdés azonban, hogy szerényebb ismertsége (ami persze egy kampányban ledolgozható) és Morvaihoz képest kevésbé impulzív alkata nem jelentene-e hátrányt. Vona választásával a párt számára a veszély egyértelmű: nem lesz képes messzebb jutni, több embert elérni. Ugyanakkor olyat kínál, akit a bázis ismer, azonosít, elfogad.

Morvai Krisztina politikusi erényei nyilvánvalóak, az EP-listavezetővé választása kifejezetten hasznos döntés volt a Jobbik számára. Meggyőző szónok, lelőhetetlen vitapartner, ráadásul munkabírása és íráskészsége is irigylésre méltó. Ismertsége a pártelnökénél magasabb, a táboron kívülre is képes üzenni, ugyanakkor nem annyira emblematikus (másképp: vitathatatlan, megkérdőjelezhetetlen) alakja a Jobbiknak, mint a pártelnök. Érzésem szerint a szavazók számára Vona talán hitelesebb kormányfő aspiránsként, mint az inkább szószólónak, zászlóvivőnek, esetleg ideológusnak látszó Morvai.

Az igazi meglepetést azonban az jelentené, ha a Jobbik találna egy olyan nagy vadat, nevezzük jobboldali ikonnak, akinek a neve hallatára a Fidesz támogatóinak - legyen egy szép kép – „szavazó keze” is megremegne. Hogy kire gondolok? Valaki olyanra, aki nem csupán a radikális jobboldal alternatív fórumain ismert, hanem akit a teljes magyar közvélemény azonosítani képes, s aki a jobboldali szavazók számára különösen tisztelt tekintély. Talán a kommentelőknek lesznek konkrét ötleteik, én csak elvi alapon vetem fel: egy ilyen jelölttel, aki mellett természetesen ott állna Morvai és Vona, a Jobbik kifejezetten nehéz helyzetbe hozná a Fideszt, csökkentené az erőszakos, kormányképtelen beállítások erejét, elbizonytalanítaná a szavazókat, s még inkább a kampánytérképre tenné a pártot. Nem tudom, hogy akad-e ilyen jelölt, s  különösen, hogy vállalná-e egyáltalán a Jobbik felkérését, de abban biztos vagyok, hogy - miközben az első két megoldás sem rossz - ez lenne (vagy inkább: ez lett volna?) az igazán nagy dobás a párt részéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr11601594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki a magyar? 2009.12.17. 13:50:04

Vona Gábor lesz a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a 2010-es parlamenti választásokon. Mint mondja, pártjának „egyetlen megfelelési kényszere lesz: a magyar emberek érdeke”.   Szép gondolat, de ki magyar? Én úgy gondolom, hogy magyar a...

Trackback: Éjjeli morfondír 2009.12.17. 00:27:35

Egy másik blogban született kommentemet másoltam be módosítva alant, mert fontosnak éreztem. A kérdés az volt, hogy vajon lesz-e olyan párt, ami majd felvállaja a valaha volt libsi szavazókat és gondolatokat. Nem hinném, hogy a "valaha volt" ...

Trackback: A Jobbik miniszterelnök-jelöltje 2009.12.16. 15:08:03

Nekem van egy nagyon jó tippem a Jobbik számára, hogy kit bízzanak meg.Molnár Oszkár már igen sokszor bizonyította, hogy rendíthetetlen magyar, aki kész és képes is harcolni a zsidó nagytőke és a magzataikat bántó cigány anyák ellen. Most, hogy  e...

Trackback: Nem a szociális kártyára 2009.12.16. 10:34:50

December hetedikén nagyon fontos döntést hozott az Országos Választási Bizottság. Elutasította Szepessy Zsolt népszavazási kezdeményezését arról, hogy tartsanak-e országos népszavazást a szociális kártya bevezetéséről. Ezzel - egyelőre - útját állták a...

Trackback: A hazugság átka 2009.12.16. 10:13:43

Néhány napja estig voltam az irodában, ahonnan átsétálva a karácsonyi díszkivilágításban tetszelgő városon az Astorián kötöttem ki. Nagy meglepetésemre összetalálkoztam a 18 éves unokatestvéremmel és két barátjával. Még nagyobb meglepetésemre egy íj vo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:18:36

Érdekes kérdés. Az EP választás után többször is hallottam, hogy Morvai "kezelhetetlen" (arra sajnos nem emlékszem, h ki/kik mondták), s emiatt "kényelmetlen" a Jobbiknak. Tényleg jó lenne, ha tudnám, h ezt hol olvastam, hallottam, azért is, mert az is kérdés, hogy a Jobbik számára van-e egyáltalán "kényelmetlen" személy, téma (lásd tavasszal Holokauszt tagadó tüntetést a Várban, amihez emlékeim szerint elég "problematikusan" viszonyult a párt).
Én Vona Gáborra tippelek.
Hogy kívülről lehet-e jelölt? Biztos vannak a Fideszben kiábrándult "nagy" nevek. A kérdés - ahogy ezt olvashattuk - vállalná-e. Itt csak arra utalok, hogy azért a Fidesz média felületein az illetőt szerintem "kivégeznék".

netopi 2009.12.16. 10:22:04

"alaki olyanra, aki nem csupán a radikális jobboldal alternatív fórumain ismert, hanem akit a teljes magyar közvélemény azonosítani képes, s aki a jobboldali szavazók számára különösen tisztelt tekintély."

Ilyen személy nincs, szóval ez az opció kilőve.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:24:24

@tdave: Molnár Oszlár (bár ezt ő cáfolta - tudtommal). :-)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.12.16. 10:28:59

@tdave: Áh, én is őt akartam írni!...

De ott van még a monoki nagy államférfi.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:29:41

Egy Pongrácz Gergely típusú tekintély lehetne esélyes.

Hozzá Szóló 2009.12.16. 10:30:10

Michael Jordan szerintem is jó, a jobbos szavazóknak legalábbis pont megfelelő.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.16. 10:30:22

@tdave:
Nem hiszem, hogy Molnár Oszkárra gondolt TG.

Általános elismertségnek örvendő, jobboldalhoz (mérsékelthez is) köthető valakit kell keresni.

Molnár Oszkár egy a egyben jobbikosnak megfelelő üzenetet hord, pont az lenne a lényeg, hogy egy széles körben elismert mérsékelt és nemzeti érzelmű tekintélyt találjon magának.

Az én ötletem: Makovecz Imre (bár bevallottan OV-fan), Papp Lajos szívsebész. Így első körben.

BéKu 2009.12.16. 10:30:37

Hát Morvai nem is párttag, és saját véleménye van, ami sokszor eltér a Jobbikétól, hiszen akármennyire is belemászott a politikába, nem tudta levetkőzni jogászi mivoltát.

Amúgy a harmadik verzió egyik lehetséges alakja szerintem akár Pörzse Sándor is lehet. A Jobbikosok csípik, a Fideszesek egy része is kedvelte. Érdekes módon távozott az Echo-tól, azt meg sokan pozitívként értékelik, hogy felpofozott egy szoci polgármestert. Ez viszont egy olyan téma, amivel lehet példálózni ésbizonyítani, hogy a Jobbik erőszakos. De Pörzsét el tudom képzelni min.elnök-jelöltnek.

Most amúgyis végérvényesen elkötelezte magát a Jobbikkal, hiszen a pártlap főszerkesztője lett...

nyekk 2009.12.16. 10:31:20

A Fidesz "nagy neveihez" az átlagember (közel) ugyanúgy a korrupciót, a lopást, a hazudozást asszociálja mint a mostni kormánypártok nagy neveihez.
(A Fideszt talán most azért "szeretjük" jobban, mert eddig az ellenfelei voltak hatalmon, azok művelték azt, amit)
Én a Jobbik helyében csak a Vonát, vagy a Morvait indítanám.
Szerintem lenni itt majd nagy meglepetés, mert a Jobbiknak igen nagy a rejtőzködő szimpatizáns tábora, akik a munkahelyen, társaságban nem látja célszerűnek vállalni véleményét, de azért a szavazófülkében oda teszi majd az X-et hozzájuk. (csak meg kell nézni az anonim fórumokat)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.12.16. 10:32:18

Für Lajos, Wittner Mária talán? Kicsit idősek hozzá.

Usztics, Pörzse jó lenne a listára, mint médiaszereplők.

De talán Lovas István ütné a legnagyobbat.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:33:34

@Non est volentis: Nem tudom, hogy Török Gábor kire gondolt, a Molnár Oszkár így elsőre ugrott be. A Pongrácz Gergely típusú tekintély lehetne ütős - ahogy írtam.
A Pörzse mostanság balhézott össze az EchoTV-vel. Emiatt?

Anselmo 2009.12.16. 10:34:27

Kövér László pld. elvinne pár szavazatot a Fikusztól. Vagy akármilyen Fideszes, akit Orbán kitúrt.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:34:27

@tdave: a felesleges névelőkért I'm so sorry.

winston01 2009.12.16. 10:35:58

Kövér László. De ő nem hülye, hogy vállalja.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:36:14

@Anselmo: Kövér kizárt.

@nyomasek_bobo: Wittner, amikor egyszer benn voltam a plenárison, Kárpátia pulcsiban nyomult a padsorok között.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:38:00

Budaházy György :-) - csk, hogy cáfolják az erőszakosságukat. :-DDD

Aldo · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.12.16. 10:39:22

"Morvai Krisztina politikusi erényei nyilvánvalóak" <- ez az amivel nem értek egyet... kövér lászló pedig egy pojáca. az lenne aztán az igazi érvágás... :)

Dr. Trebitsch 2009.12.16. 10:39:23

"Nevesítve: Vona Gábor, Morvai Krisztina, valaki más."

Hát, igen. Ez a jóslat tuti bejön, hisz lefedi a lakosság 100%-át. :)

Egyébként Kövér jutott nekem is eszembe először, de Vona lesz, majdnem biztos.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 10:40:29

Teljesen mindegy, kit állítanak minielnök jelöltnek, a fideszes sajtó és kommunikáció úgyis szétkapja, mint Floki a lábtörlőt. A a Fidesznek csakis és kizárólag addig megtűrhető a Jobbik és addig néz félre, amíg közös az ellenség. Amint Orbán és csapata kerül hatalomra és a Jobbik célpontjába, eltapossák őket, mint annak rendje.

vlaca55 2009.12.16. 10:43:01

Én nagyon meg lennék lepve, ha nem Vonát jelölnék Orbánnal szemben. Szerintem ez nem is kérdés, őt kell "felépíteni" a kampányban.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 10:43:26

Kövér? Ne hülyéskedjetek már! Orbán után talán a II. meghatározó ember a Fideszben, a keménymag része. Marhaság.

török gábor 2009.12.16. 10:43:47

@igazitrebitsch: "Hát, igen. Ez a jóslat tuti bejön, hisz lefedi a lakosság 100%-át."

tényleg, erre nem is gondoltam. végre :)

BéKu 2009.12.16. 10:44:00

@nyekk: Ezzel csak félig értek egyet. A Jobbik támogatottságát valóban sokan alábecsülik, de a szavazóik száma mégis véges. Pontosan amiatt, amit képviselnek.

A felvetett problémák jogosak, a megoldási javaslataik nem. A Jobbik elért egy szintet, sokkal magasabbra nem nagyon fog jutni, mert amit akarnak, az nem jó.

És az, aki a Fideszt is korrpuciótól telítettnek gondolja (amiben biztos van némi igazság), azok általában az egész politikát így tekintik. Míg az ellenfelek hajlamaosak alulbecsülni a Jobbikot, addig a Jobbik pedig túlságosan jelentősnek gondolja magát. A valóság valahol a kettő között van.

A Jobbik 5-10%-között fog teljesíteni, és innen nem nagyon lesz felfele. Aki akart, már Jobbikos lett. Abban pedig van igazság, hogy a Jobbik érdeke a káosz fenntartása, mert ők ennek köszönhetik a felemelkedésüket. Ez azonban múlandó, minthogy nem lesz örökre káosz.

A Jobbik káderekben is eléggé hiányt szenved. Míg az LMP főleg szakemberekből áll, addig ugyanez a Jobbikról nem mondható el. És amíg ez nem változik, addig a Jobbik elégmesszze lesz a kormányképességtől.

Viszont ha beengedik a gyűlölt embereket maguk közé (a Jobbik mindenkit gyűlöl, aki nem jobbikos, mert "az nem magyar"), akkor a párt már nem lesz ugyanaz. Megjegyzem, ha bekerül a parlamentbe, már akkor sem lesz az, aki addig volt, hiszen bekerül oda, amit addig olyan nagyon támadott.

Ez esetben vagy előjön náluk is a kettős mérce, és majd azt mondják, hogy "igen, de a jobbikos képviselők más lapra tartoznak, mint a többiek", vagy pedig az amúgy valóban demokrácia ellenes és radikális szavazók elpártolnak majd tőlük.

A parlamentben ugyanis be kell tartani a normákat.

Delinquent 2009.12.16. 10:44:00

Szerintem Torok Gabor lesz a Jobbik miniszterelnok-jeloltje, es ez a cikk mar a kampany resze.

ggx 2009.12.16. 10:44:35

Egyételmü: Bokros Lajos

Dr. Trebitsch 2009.12.16. 10:45:36

@nyekk: "Szerintem lenni itt majd nagy meglepetés, mert a Jobbiknak igen nagy a rejtőzködő szimpatizáns tábora, akik a munkahelyen, társaságban nem látja célszerűnek vállalni véleményét, de azért a szavazófülkében oda teszi majd az X-et hozzájuk. (csak meg kell nézni az anonim fórumokat)"

Ez is lehetséges, de van egy ellenirányú hatás: a szoci törzsszavazók, akik dacból otthon maradtak a tét nélküli EP-választáson. A Jobbik előretörését egyértelműen az ekkor elért eredmény alapján gondoljuk, pedig ez torz minta volt. Ha a kormányoldalról sikeresen kommunikálják a fasisztaveszélyt, fölkerekednek azok is, akik legutóbb otthon maradtak. A részvételi arány ettől függetlenül is tuti magasabb lesz, mint az EP-választáson, és ez nem a Jobbiknak kedvez.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 10:46:12

@Lófasz Hadnagy: Az eltaposás forgatókönyve nálam is felmerült korábban, de ez csak akkor működhet sikeresen, ha a Fidesz kormány kezelni tudja mindazokat a problémákat, amiről a Jobbik beszél. Ha nem, akkor csak mártírokat csinál belőlük, ami rosszabb lenne a Fideszre nézve, mint a jelenlegi helyzet. Volt erre már példa kis hazánk 1945 előtti történelmében...

BéKu 2009.12.16. 10:46:20

@Lófasz Hadnagy: Mármost is a Jobbik a célpont, ő az ellenfél. Nem is véletlenül. Amúgy az acsarkodást a Jobbik kezdte, mert teljesen jogosan kiakadt azon, hogy a Fidesz nem foglalkozik velük, elhallgattatja őket a jobbos médiákban is. Ezért találták ki például a kuruc.infót

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 10:47:55

@BéKa:

"Abban pedig van igazság, hogy a Jobbik érdeke a káosz fenntartása, mert ők ennek köszönhetik a felemelkedésüket."

Ezt mondom én is. A puhapöcsű piros-kék hatalom alatt pattoghattak, mert nem mertek hozzájuk nyúlni, de a narancsos hatalom nem lesz szívbajos. Orbánnak kurvára nem érdeke, hogy a káosznak bármi jele is mutatkozzon a kormányzása alatt, főleg, hogy pont a káosz meglétét hánytorgatja fel folyamatosan a mostani hatalomnak.

kispufi 2009.12.16. 10:50:29

Csurka István esetleg? :-)))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 10:51:18

@tdave:

Mivel a Jobbik szavazóinak fő összetartó ereje a "pusztuljonakomcsikormány", így miután lelépnek, rendesen megcsappan a hőzöngőkedv/muníció is.

is 2009.12.16. 10:52:17

Kövért mióta mellőzte Orbán? ő a választmány elnöke (ez azért fontos, mert a látszat miatt még nem mindenben dönt Orbán egyedül, a választmánynak viszont azt kell döntenie, amit Orbán akar, az elnöki poszt tehát Orbán korbácsa a választmány felett, abszolút bizalmi pozíció), másrészt Kövér volt a titkosszolgálati miniszter, nála van az összes dosszié, és légy nyugodt, hogy nem csak a D-209 akta, meg az őszödi beszéd tekercse van nála.

szerintem Török Gábor provokál. az MDF tanácsadójaként néplelket szondáz, hogy tudja, mire kellhet felkészülni. van-e Vonának kihívója a Jobbikon belül, lehet-e esetleg bomlasztani, megosztani egy másik név bedobásával. bocsánat a rosszindulatú feltételezésért, aki párt tanácsadója lesz, annak erre fel kell készülni ;-).

török gábor 2009.12.16. 10:54:23

@is: nem kever össze véletlenül valakivel? :)

Viktus 2009.12.16. 10:55:03

Nem kérdés, hogy Vona Gábor lesz az első basszus.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 10:55:46

Tök mindegy ki lesz, majd kap a zorbántól két pofont, oszt mehet gyomlálni.
Megmondta a zorbán..

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 10:56:25

@BéKa:

A Fidesz mainstream maximum félrenézhet, vagy lopva rájuk kacsinthat, mert a Jobbik értelemszerűen Európában nem szalonképes, a Orbán pedig a Néppárt alelnöke. A jobbos média pedig egyértelműen Orbán párti, addig enged megjelenést a Jobbiknak, amíg ez Orbánnak hasznos. Utána jön a kőkemény szilencium, amikor Orbánnak az lesz előnyös. Teljesen nyílvánvaló. A Néppárt ellenzékből elnézte még az összekacsintást a Jobbikkal, de hatalomban nem fogja.

Gondolom legalábbis, Gábor, szólj, ha hülyeségeket beszélek. :-)

Viktus 2009.12.16. 10:56:47

@Anselmo:

Kövér Lacit hol túrták ki? ő mozgatja a háttérből a szálakat a Fideszben ... Orbán van a kirakatban a csendes társ pedig a Kövér.

El Curros 2009.12.16. 10:57:20

Szerintem sok jó választás lehetséges.
Morvai Krisztina szenvedélyes,érzelmekkel fűtütt személyiség,éppen aki néha nehezen húzza be a féket.
Sokaknak ez jön be.
Vona Gábor mérsékelt,visszafogott stílusú,egyértelműen meggondolja,hogy mit válaszol a kérdezőnek.Néha nála is tiltásba ugrik a fordulat-aljas szándékos provokációk közepette.
De alapvetően nem jellemző.
Szerintem ebből a szempontból Vona a nyerő,Morvai jelenleg nagyon ütős pozícióban van,akár a világnak is fityiszt mutathat,és korlátok nélkül mutathat ra a visszásságokra-a világ szine előtt-amire mások a folyamatos polkorrektség miatt egyébként képtelenek,vagy éppen gyávák....
Tehát Vona itthon,Morvai az "euban"-és kicsit itthon.
Jól van ez így...
Egyébként a ballib oldal vigyorogva figyeli,hogy a Jobbik mennyit hasíthat le a Fidesz bázisából.
Ha Viktorék hetente határolódnak el,akkor egyék is meg amit főztek.
Valójában én annak örülök,hogy a választások után ott ül majd a Jobbik mindenféle bizottságban,kuratóriumben.
Nekem ez a fontos,nem Viktorék "kétharmada".
De ha válsztókerületemben úgy alakulna a helyzet,a második körben Viktorékra kell szavazni,nehogy jelenlegi hatalom embere kerüljön be.
Szóval,kétharmada csak a Jobbikkal lehet a Fidesznek,ezzel eléggé kakiszagú helyzetbe kerülnek Viktorék,színt kell vallaniuk.De ez a felállás megnyugtatóbb számomra.
Az mszp meg ne vigyorogjon,nullára futottak,történet most nem róluk szól.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.16. 10:58:10

Az eddigiek alapján az én listám:
1.) Makovecz Imre
2.) Für Lajos
3.) Papp Lajos

Ezek a nevek ütnének akkorát, mint Bokros az MDF-ben... :)

kispufi 2009.12.16. 10:58:22

@is: kevered Somogyival a blog gazdáját, asszem. jó esetben. a rosszabbikban Debrecenivel...

Turbomagyar 2009.12.16. 10:58:48

Kövért emlegetni Jobbik mellett, legalább akkora paradoxon, mint az euró bevezetése... Volt MSZMP-s, sőt maszopos sem jöhet szóba, mellesleg Kövér minden második mondatában a Jobbikot fikázza. Jóhogynem a drága Bulgár úr :-) Viszont szívesen látnám a listán Pörzsét!

Zahal 2009.12.16. 11:00:14

A Jobbik egy hungarofasiszta, zsidógyűlölő, cigánygyűlölő, mindent gyűlölő, ami nem a világképükbe illik, illegális félkatonai alakulatot fenntartó politikai vállalkozás. Ha kritizálod őket, egyből antimagyar leszel, mert szerintük ők az igaz magyarok. Ha hatalomra kerülnek, megpróbálják oda vezetni az országot, ahová a részeg tengerész, háborús bűnös Horthy vitte.
Nem kérünk sem az antidemokratikus, hőbörgő, frusztrált, gyűlölködő jobbikból, sem a "gárdából", sem kakastollas kiflikatonákból.

török gábor 2009.12.16. 11:00:22

@Lófasz Hadnagy: akkor sem szólnék, mint udvarias ember, de most a "nyilvánvaló" kivételével egyet is értek.

@kispufi: nagy a verseny :)

is 2009.12.16. 11:00:27

@Lófasz Hadnagy: ja. mondjuk ehhez a logikához az a rejtett feltételezés társul, hogy nem a FIDESZ 2006 óta folytatott radikalális tettei (kordondöntés, népszavaztatás, 'az emberek ne húzódjanak vissza otthonaikba', OGY kivonulgatás) szabadították el az indulatot, amit a Jobbik becsatornázott. hogy nem ez a hergelés oszlik meg csak két részre, hogy a FIDESZ-szavazó nem pont ugyanezen radikalizmus kifinomultabb változatára ugrik, akinek 2009-ig egészen rendben volt, hogy Demszkyt meg a melegeket tojással dobálják. azaz, hogy Orbán a Jobbik befenyítésével saját magát kell, hogy megtagadja, és hogy az még mennyi problémát fog jelenteni a FIDESZ-szavazó memóriájának újbóli törlésekor. bár amennyit már egy FIDESZ-szavazónak a memóriáját törölnie kellett az elmúlt 15 évben (mikor támadjuk a 13. havi nyugdájat, és mikor védjük a nygdíjasokat a kormány megszorításai ellen; mikor van a pártprogramban több EÜ biztosító, és mikor szervezünk ellene népszavazást stb. stb.), várhatóan most sem lesz túl nehéz.

Zahal 2009.12.16. 11:01:26

a Jobbik illegális és nem kerül be a demokratikus napirendbe.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:01:50

@Lófasz Hadnagy:
Orbán szereti eladni a néppárti pozícióját olyan körítéssel mintha a néppárt többi része húsvéti processzióban járulna hozzá minden reggel tanácsért , jóváhagyásért és a dakota szokás szerinti messzenéző jóslásért.
Ezt a jobbik dolgot nem fogja tudni elmaszatolni, saját csapdájába sétált bele.
Mint anno egy híres francia király mondta, "a nevetségest a fenségestől egy hajszál választja el"...
Orbán valahol itt lavírozik jelenleg.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:01:50

"Morvai jelenleg nagyon ütős pozícióban van,akár a világnak is fityiszt mutathat"

Ja, csak rohadtul senkit nem érdekel az itthoni Jobbik szavazókon, meg az európai antiszemitákon kívűl.

Kono 2009.12.16. 11:02:19

Kövér L? Az öngyilkosság lenne, kizárt.

Papp Lajos? Ha őt jelölnék, még én is rájuk szavaznék, annak ellenére, hogy nem "szakember". Mert a politikában a "szakember" bölcsész, jogász, de lehetőleg nem mérnök, vagy orvos:)

Viktus 2009.12.16. 11:02:44

@Lófasz Hadnagy:

Hagyjuk már ezeket a handabandákat. Európában az szalonképes aki teljesít Szlovákoknál a baloldal nemzetibb, mint nálunk akármelyik nem is beszélve a Slotáékról, akik azzal kampányoltak, hogy a magyarok férgek ... na meg a nyelvtörvény.

Izgat v.kit nyugaton? stabil politikai rendszer. Nem imf hitelből élnek ... -

kispufi 2009.12.16. 11:02:53

@Non est volentis: ez igen, ez korrekt, ráció is van benne, de vajon van-e a Jobbikban, ill elszánás-akarat az érintettekben?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.16. 11:03:00

Kövér László nevének bedobása hülyeség, ő Orbántól elválaszthatatlan. Makovecz, Papp Lajos, vagy a hozzájuk hasonló tekintélyek, mint ahogy itt már mások emlegették, szóba jöhetnének, de ők inkább szellemi vezetők, nem politikusalkatok. Bár az igaz, hogy az a veszély nem fenyeget, hogy valóban esélyesek legyenek a miniszterelnöki posztra, szóval miért is ne? :-)

is 2009.12.16. 11:03:21

@török gábor: lehet, hogy én tudom rosszul, hogy a Political Capital az MDF hivatalosan bejelentett tanácsadója, Ön pedig a Political Capital vezetője? ha ez az információm rossz, akkor elnézést.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:03:27

@török gábor:

Kösz, ezzel este elbüszkélkedek asszonynak! :-)

Viktus 2009.12.16. 11:04:35

@Zahal:

Te nem sokat forgattad a történelemkönyveket.

@is:

Az a baj okoskodsz, de fogalmad sincsen Magyarországról ... jártál már emberek közt?

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:05:04

@is:

A Fidesz szavazók jótékony felejtőképességére Orbán nyugodtan számíthat, a saját példáid is mutatják, hogy eddig is mindig bejött neki. Nekik az a tuti, amit Orbán éppen mond.

tlac 2009.12.16. 11:05:19

Putyin nagy név?

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:05:31

@Zahal:
AJobbik léte demokratikus-de nem törvényszerű.
A parlamentbe kerülés lesz a legnagyobb tragédiájuk,mert ott fognak szembesülni a demokrácia korlátaival. Az utcai stílusú politizálás nélkül béna kacsa lesz, akit minden nap minden indítványával együtt kollektív leszavaz a vigyorgó fidesz-maszop többség..

kispufi 2009.12.16. 11:05:38

@Zahal: ez most mi, szabadnép-ötperc? nem ez a vita tárgya, "a bizonyítványt senki se kéri".

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:05:49

@gonosztojás:

Jelenleg. Mert még közös az ellenség.

török gábor 2009.12.16. 11:05:50

@is: lehet, hogy olyat tud, amit még én sem :)

Kono 2009.12.16. 11:06:07

@Zahal: Én viszont azt látnám szívesen, hogyan kerül be az "antidemokratikus" napirendbe. É-Koreában (?) láttunk olyanokat, hogy cipővel dobálóznak, meg verekednek a képviselők.
Na az jó műsor lenne itthon is, kicsit feldobná a parlamenti üléseket :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:06:51

@Zahal: "megpróbálják oda vezetni az országot, ahová a részeg tengerész, háborús bűnös Horthy vitte". Ez a kijelentés a történelmi ismeretek hiányáról árulkodik. Csak jelzem: a nyilasok nevezték "részeg tengerésznek", illetve később a kommunisták.

Viktus 2009.12.16. 11:07:09

@török gábor:

Mitől lenne nyilvánvaló? Smer éppen most fogadott el egy 20. század legsötéttebb éveit idéző nyelvtörvényt sőt szarik mindenkire, és még szigorítja is közben egy jobbiknál durvább párt a koalicíós partnere ehez képest az európai szocik most ölelték újra a keblükre ...

gauche caviar 2009.12.16. 11:08:27

én inkább arra lennék kíváncsi, hogy kapnak-e jelöltségi szereplést Toroczkay meg Budhaházy.
Elvégre nekik óriási részben köszönhető, hogy a Jobbik annyit tudott szerepelni a médiában. Vicces lesz ha ez nem lesz honorálva (pláne, hogy ők még a jobbikon belül is ellenzéket képeznek...)

Amúgy ha az mszp már nulla, akkor min is pogóznak még a komcsiellenesek? (akiknek nagy része simán maga is kommunista elveket vall, csak most a jobbik környékén hőbörög). Ahogy majd nehéz lenne megmagyarázni, hogy egy parlamenti párt miért is tart fent egy privát milíciát gárda néven, munkásőrség helyett...? Ez aztán demokratikus. Ha viszont tojnak a demokráciára, akkor minek ülnek a parlamentben? /nekem már az is a humor kategória, hogy Vona Gábor Strassbourgba akar menni gárda-ügyben panaszt tenni. Futunk az EU-hoz? Emberi jogok meg minden? Most jól jönne? Hogy van ez a gyarmatosító EU dolog akkor?/

Szóval, hogy kit indít a jobbik? szerintem tök mindegy. Komolyan vehető programjuk nincs, szakembereik nincsenek, konkrét elképzeléseik megmosolyogni valóak, ilyen felállásban meg csak érzelmi-bulvár tónusban fog szólni a kampány, tehát a legjobban akkor járnak ha valami nagyhangú provokátort állítanak a mikrofon elé. Hiszen úgyis mindegy lesz, hogy szakmai kérdésekben mit mond.
Esetleg javaslom Kiszel Tündét.

török gábor 2009.12.16. 11:08:30

@Viktus: elnézést, ha félreérthető voltam, én csak arra utaltam, hogy a nyilvánvalót rövid i-vel kell írni...

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:08:50

@Viktus:

Ha emlékszel, a SMER-t jóformán kiutálta az európai baloldal, Ficonak nemhogy az elnökségre nincs esélye és nem is lesz soha, de alelnök, vagy egyéb meghatározó arc sem lehet Európában. Megtűrik. Orbán viszont alelnök és rátenném az autómat, hogy előbb-utóbb elnök szeretne lenni. Van annyira ambíciózus.

El Curros 2009.12.16. 11:08:50

Egyik hozzászóló szerint a blog gazdája provokál,szondázik.
:-)
Nos,kifejezetten neki szántam,hogy a második körben egy jobbikos szavazó "miképp" is viselkedhet bizonyos helyzetben.Igaz,ezt nem örömönben tenném,de szükségidőben vállalnám a döntést.
Egyébként a környezetemben sokan így gondolnak...
Szoval ez van,el lehet mondani a mokkában :-)
ui.:
gyurcsányi,libajnai,demszky !takarodj!

Bozdurgán 2009.12.16. 11:10:04

@Viktus:

mondjuk a smer kb ugy viselkedik, mintha a jobbik fizetné:)
Ha elkapja a ritmust a jobik önmagában Fico hoz 5%-ot nekik.

Főleg ameddig a miniszterelnökünk még mindig félénk kisfiúként udvariaskodik a barbárokkal.

Pszt! 2009.12.16. 11:10:25

Szerintem a viktor lesz a jelöltjük, jobbat nem is találhatnának!

Anselmo 2009.12.16. 11:10:43

@Viktus: azt írtam: Kövér VAGY valaki akit kitúrtak.

Most jut eszembe valaki más: Jankovics Marcell? Hiteles, nép-nemzeti, nem tekinthető radikálisnak (lehet, h ezért nem vállalná:).

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:10:58

@Kono:

LOL, Észak-Koreában? Meg is nézném, mikor merne ott valaki csak ellentmondani is... Dél-Koreában, ott igen, meg Japánban is volt ilyesmi.

kispufi 2009.12.16. 11:12:05

@gonosztojás: fidesz-maszop többség? mi ez, nagykoalíciós vízió? ennél még az én csurkázásom is életszerűbb...
@is: somogyi z., b+!!!
@kispufi: az általam idézett dalt most kezdte el a rádió (régebbi kereskedelemi), tehát jövőbelátásom működik, érdemes odafigyelni rám/magamra :-)...

Zahal 2009.12.16. 11:12:46

@gonosztojás: az NSDAP is demokráciában született...

Kono 2009.12.16. 11:14:21

@Lófasz Hadnagy: Valószínű arra gondoltam én is, csak munka közben nehéz figyelni erre is :D

gauche caviar 2009.12.16. 11:14:24

na, elszállt a nyomi kis kommentem.

akkro csak röviden: mivel a jobbik semmilyen szinten nem foglalkozik szakmai és racionális dolgokkal, így a jelöltjüknek a feladata csak az érzelmi tónusú, bulvár hörgés a feladata.

így a legideálisabb jelölt számukra: Kiszel Tünde.

Viktus 2009.12.16. 11:14:28

@Lófasz Hadnagy:

Európában egyre inkább az számít ki mit tesz bele a közösbe gazdaságilag-katonailag ... az hogy mit csinál portán belül, amíg nem népeket írt azzal már nem nagyon foglalkoznak.

A Jobbik konszolidációja egyre erőteljesebb a gárdát is bejegelték nem is hinném a választásokig előhúznák aztán meg nem is lesz már rá szükség ... az egész párt pedig most fejlődik hirtelen mértékben a középosztályból-fiatal értelmiségi rétegekből. Ez már nem a MIÉP.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:15:15

@Viktus:
Ehh..
minek rugózni ezen a nyelvtörvény szarságon.Hoztak egy olyan népszerűség növelő határozatot, melyet sem betartani sem betartatni nem tudnak. Nesze semmi fogd meg jól...
No meg hogy a magyarokon röhöghessenek hogy vicsirognak a semmin.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:16:20

@Zahal:
Ja..de a demokrácia is tüntette el..:)))

statez 2009.12.16. 11:16:33

Lehet, hogy Töröknek van valami infója, de én ilyen harmadik személyt, aki mindazoknak a feltételeknek megfelel, amiket említ, nem ismerek. És szerintem nincs is. Ezt az Oszkárt azért senki nem gondolja komolyan, ugye?

kispufi 2009.12.16. 11:17:06

@Zahal: más antidemokratikus pártot is tetszik még ismerni a világtörténelemből? hadd halljuk, okítson, kérjük. legyen már félóra az a szabadnép-ötperc.

2009.12.16. 11:17:12

Für Lajos aligha politizál már, Kövér szóba sem jön, Papp Lajos aranyos ember, de miniszterelnöknek képtelenség lenne, oda valaki sokkal operatívabb képet sugárzó valaki kell.

Ha Morvai odamondogatós és kezelhetetlen, akkor Makovecz mindez a négyzeten, meg fideszes is valóban.

Vona Gábor viselkedése, beszédstílusa szerintem elég higgadt benyomást kelt ahhoz, hogy kicsit enyhítsen a Fidesz által valszeg a Jobbik elleni kampány fókuszába állított (állítólagos) erőszakosságon.

Wittner nem politikus, eleve alkalmatlan ilyesmire.

A tanévnyitó beszéde után Pálinkás is felmerülhet, de ő is fideszes.

Viktus 2009.12.16. 11:17:49

@gauche caviar:

Idéznél nekem az utóbbi időből bármelyik magyarországi pár megnyilvánulásából szakmai és racionális dolgokat.

A jobbik most fejlődik-most épül fel , és igen özönlenek a szakértők is. A háttérben dolgoznak alakulnak a szakmai stábok ... az meg leginkább a magyar közállapotok hiányossága, hogy a médiában egyedül a "bulvár" dolgokkal lehet foglalkozni.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:18:02

@kispufi:
A többséget arra értettem hogy kényszer viszi rá őket, mert versenyben fogják verni a farkukat akívülre bizonyításért, melyik antijobbikosabb a másiknál..

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:19:40

@Viktus:

Leginkább azt nézik, persze. De azért határ van.

A Jobbik halál pont a kényszerű konszolidáció lesz (mint már sokan megírták). A híveik mozgalmárkodni, meg az utcán zsidózni és rendőröket dobálni szeretnek, ezt is várják el a Jobbiktól. A napi parlamenti megjelenésbe úgy beleszürkülnek majd, mint annak rendje, mert egyfelől ott már nem lehet ugyanazt a retorikát használni, vagy ha igen, a sokkal tapasztaltabb Fideszes és MSZP-s rókák viccet csinálnak belőlük.

Teoretikusan: szerinted a Jobbik szavazói hány %-ban várnának el egy jó kis zsidó/cigánytörvényt? Van esélye erre a Jobbiknak? Naugye.

Kono 2009.12.16. 11:19:43

@gauche caviar: Nyilván Morvai sem ér semmit szakmai szempontból :)
Az ilyen túlzások miatt megy jól a Jobbik szekere. Mert bezzeg a többi párt tele van szakemberekkel :D
Polihisztorokkal inkább, akik az energetikához, az adóügyekhez, de még a pénzügyekhez is épp oly jól értenek, mint a földműveléshez.

Viktus 2009.12.16. 11:20:10

@gonosztojás:

Szerinted.

@gauche caviar:

szorozz.fidelitas.hu/ ez pl. az ifi fideszes szakértői csapat?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:21:09

@gonosztojás: Mármint részben a szovjet "demokrácia"?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 11:21:56

Két párt listáját (római)számozott alakokal fogják kezdeni:
V.Gábor, M.Attila

Két másik párt listáját pedig hexadecimálisokkal:
B.Lajos, 0.Viktor

Viktus 2009.12.16. 11:22:36

@Lófasz Hadnagy:

Semennyire nem várnák el. Nagyon vékony réteg amelyik ilyenre vágyik ... ők éppen most szorulnak háttérbe a szervezeti szinteken. A jobbik támogatói közbiztonságot akarnak, elszámoltatásokat az elmúlt 20 év lenyúlásaiért stb. nem zsidó meg cigány törvényt az a baloldali underground ...

Azon rétegekre az áttörésig volt szükség.

El Curros 2009.12.16. 11:22:41

@tlac: Szerintem Viktornak bejön Putyin.
Járt is nála,hasonlítanak egymásra.
(termet,sportolás,megosztás)
Az a gyanúm,hogy Viktorék stratégái ezt a csomagot vették meg.
Kövér képtelenség a Jobbikban,márcsak mszmp-s múltja miatt sem-az ő szerepe a "fideszen belüli jobbik" mozgatása.
Für Lajos bácsi már idős,egyébként rendes ember-egykoron-sorkatonai szolgálatom alatt látogatást tett az alakulatomnál,személyéről csak jókat tudok mondani.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.12.16. 11:23:35

@Lófasz Hadnagy: A Jobbik potenciális szavazóit már jó ideje összetartja a cigánynak és a nemzetközi zsidó összeesküvés kiszolgálójának tartott "Orsós Viktor" vagy más néven "Likud Viktor" (a kuruc.info állandó toposza) gyűlölete is. Talán még a jelenlegi hatalom képviselőinél is jobban rühellik, mivel a harcos nemzeti retorika mögé bújtatott Nyugat-, Izrael- és globalizációbarát politikával azonosítják. A FIDESZ "zsidesz"-ként való állandó emlegetése is azt jelzi, hogy nem tekintik nemzeti erőnek. Az új kormány a mostanihoz hasonló, sőt lehet, hogy durvább jobbikos támadásokra számíthat. Szerintem.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:24:06

@Lófasz Hadnagy:
ja, a napi megjelenés..
Először is kénytelenek lesznek öltönyt húzni.Aztán jön a parlamenti büfé és ebédlő olcsó árainak vonzása és kihízzák az első öltönyt...
megjelennek egy év multán az első Passatok, aztán egyre több lesz a Merci és az Audi. Három év múlva kibukik az első költségtérítés csalás ami lavinát vonz magával..
A negyeik évben megkezdődnek az átülések más pártokba..

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:25:30

@Viktus:

Na erről beszélek. Az áttöréshez ezek kellettek, ha ezek csalódnak és eltűnnek, ugrott a szavazók többsége, a maradék meg azt fogja látni, hogy a Jobbik beleszürkült a Fideszbe.

Egyébként meg nem a fenét nem várnák el. Aki eddig Jobbikossal sikerült beszélnem, egytől egyik elvárja.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:26:11

@tdave:
Mindegyik. Az itteni kérdésben lehetséges összefogást mutatja az is hogy a NSDAP két homlokegyenest különböző "demokrácia" hurkában végezte..

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:27:05

@Zahal:
H. Miklóst az akkori zsidók érdekképviselete (most nem ugrik be a neve) támogatta a kormányzósági posztra.
"Részegtengerészezést" meg nyilas/kommancs retorikai elem volt.
Szóval maga egy műveletlen/buta tahó. ;)
-------

Most csak valós/élő személyt lehet tippelni? :)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.16. 11:27:28

A Vona urat mintha láttam volna 20 évvel ezelőtt.

Gyors beszéd és reagálás, villogó tekintet, alacsony termet, országmegváltó elképzelések.

Azt az alakot Orbán Viktornak hívták.

Mi lett belőle?
Egy politikából, belőlünk jól meggazdagodó, mesemondó, hazudozó, szartkeverő, országmegosztó, hataloméhes diktátor, örök elnökjelölt!

O.Viktor a múlt, az elcseszett 20 év embere!

Nem szabad több esélyt adni a négyek bandájának, szavazz az újakra. / nem feltétlen a Jobbikra!!/

vlaca55 2009.12.16. 11:29:24

@1.szolo (B.A.): nulladik viktor, ez teccik!!!

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:29:27

@Bukott Rockzenész:

Ha jobban azért nem is, de nem szívük csücske. Meg mivel alapvetően protest párt, ha Fidesz kormány lesz, az ellen fognak protestálni, amíg ki nem fullad a retorika.

Diocles 2009.12.16. 11:29:39

Kedves Gábor!

A cikk amiatt csúszik félre, hogy szokásod szerint abból indulsz ki, hogy a Jobbik a Fidesz-táborból hízik, ezért a további hízáshoz "Fidesz-közeli" kormányfőjelölt kell.

A fenét!
Rossz a kiindulópontra rossz válasz.

1. Nincs általános tekintély a jobboldalon, vagy Fidesz-oldalon, ill. egyetlen van, Orbán Viktor, az is csak jobb híján.
A legkisebb közös többszörös.
A többi személyiség olyan, aki csak a Fidesz-tábor egy-egy pici részére gyakorol hatást. Pl. Makovecz vagy Csaba László is fideszes, mégis egy világ választja el őket és azokat is, akik figyelnek rájuk...
Sok-sok kicsi szubkultúra.

2. ha látványosan "fidesz-közeli" személyt nevez meg, akkor épp a rendpárti exszocikat vesztené el, lásd a k-magyarországi térképet.
Öngól volna.

Tehát nem "jobboldali", hanem "rendpárti" figurát kellene választania a jobbiknak, ha nagyot akarna dobni, ebből kettő típus van jelenleg:
- országosan elismert rendőrfőtiszt
- Szepessy Zsolthoz hasonló ismert polgármester

De szvsz ez a meccs már lefutott, aligha hinném, hogy most fogja átadni a helyét Morvai vagy Vona bárki másnak, a 24. órában.

2009.12.16. 11:30:32

@Lófasz Hadnagy: szerintem nagyon leegyszerűsíted a Jobbik-szavazó gondolkodását, ezen az alapon a Jobbik sose lett volna ekkora támogatottságú.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:30:44

Gábor Te is szólj már valamit, ne csak az a fránya biznic érdekeljen örökké..:))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:31:00

@Ne szavazz a 4 hazug pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz:

Akkor miért nem veszed fel a jobbbikot is a sorba? :) Nem volt elég hely? Nem lenne egyszerűbb akkor kiírni, hogy melyikre kellene szavazni ? :D
Teeeeeeeee szerencsétlen lelki nyomorék....

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:32:41

@gonosztojás:

Én is erre számítok.

(Bocs, nem tudom megállni szó nélkül: "olcsó ár" nincs. Alacsony ár van, meg egy termék lehet olcsó. Nem az ár az olcsó, hanem a termék. Illetve akkor lehet olcsó ár, ha egy cipész szakboltban olcsón adják az ár nevű lukasztóeszközt.)

Viktus 2009.12.16. 11:33:16

@Lófasz Hadnagy:

Nem , mert nincsen más ez a helyzet. Helyi szinten is van egy lejáratódott szoci csapat meg a Fidesz élén egy igencsak kétes múltú vállalkozóval. Egyetlen tiszta erő a Jobbik, ahova fordulhatnak az emberek, akiknek elege van már abból ami itt folyik. Ennyi a történet megvan az utánpótlás amivel lehet kiváltani a lumpen elemeket. Sőt még több is lehet a választások után, mert amit eddig Viktor bejelentgetett az kb. a képtelenség határait súrolja, és mivel ő az igazmondó juhász lesznek nagy pofáraesések ... Lendvai Ildiék meg omenként jelenítik meg mindazt amit a nép utál.
Más meg nincsen gyakorlatilag. A politikai prostituált MDF országos listát sem fog tudni állítani. Az LMP meg még mindig leginkább egy budapesti- vidéki nagyvárosi rétegben tud terjeszkedni a magyar viszonyok közepette. A rendszer nem biztosít esélyegyenlőséget lásd. pártfinanszírozás stb.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:33:23

@Admiral William Adama: "H. Miklóst az akkori zsidók érdekképviselete (most nem ugrik be a neve) támogatta a kormányzósági posztra". Annyit tennék hozzá: ők is támogatták, miután a lincselős közhangulatban 1919/1920 fordulóján ez volt a legészerúbb megoldás.

dannyrose 2009.12.16. 11:33:44

Bencsik A.
Széles G.
Bayer Zs.
bár utóbbit csak szeretné a Jobbik

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:33:47

@tdave:
Erőltetett nem erőltetett, a megélhetés nagy úr..Már pedig itt családok életét tették fel hosszú távú bevétel reményében sokan a politikus lét egy lapjára a szemfényvesztő pókerjátszmában és nem engedhetik meg azt a luxust hogy beleköpjön egy új szereplő csak úgy a kondérba..

mirrmurrkandur 2009.12.16. 11:33:51

Ááá, KI MONDTA, HOGY MICHAEL JORDAN???? :-DDDDDDDDDDDDDDD

Isteni volt:-)

Kövér László ugyan nem lesz jobbikos, ő a Fidesz egyik központi embere (sőt, Viktor szerint, ő maga az agy...)
Mellesleg kíméletlenül belerúg a Jobbikba minden adandó alkalommal.

Hogy ki lehetne az a bizonyos "nagy ember"?
Röviden: Senki.
Vonát fogják felépíteni, mert az a legkézenfekvőbb megoldás.
A Jobbik -még, ha nem is a szívem csücske- azért nem MDF, így nem is kell azokat a bulvárreflexeket feltételezni róluk, mint Dávidékról, még akkor sem, ha pontosan tudjuk, hogy egy kis ismertségnövelő balhéért ők sem mennek a szomszédba... legfeljebb Sajóbábonyig...

szóval Vona. Morvait nem hiszem, ő már a jobbikosokat is irritálja, meg tényleg nem túl hiteles, úgyhogy marad a jó Gábor.

UI: Bokros nem azért nem lesz a Jobbik vezető politikusa, mert nem vállalná el. Az EP-választások óta mindannyian tudjuk, hogy Bokros pénzért mindent elvállal... de nem tartom valószínünek, hogy a jobbikosok szeretnék őt...

Most képzeljétek el: index főcím: "Zsidózott az Árpádsávos-Bokroslala". - nyamm, de finom...

az a tag aki a műlábában csempészte a heroint (törölt) 2009.12.16. 11:34:37

Nem olvastam végig a kommenteket, csak az elejét, de hogy jut eszetekbe Molnár Oszkár?? Ennyi erővel Horn Gábor is jöhetne... Azért mert Molnár ismertebb lett, mint ami szerepéből (polgármester, képviselő - egy talpas) adódna, miért kellene egy minden bizonnyal jól szereplő pártnak (Jobbik) listavezetővé (!) tenni a figurát?
Akkor már a Horn Gábor...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 11:34:47

@tdave: "Budaházy György :-) - csk, hogy cáfolják az erőszakosságukat. :-"

Neki jól is jönne egy parlamenti mandátum, már csak a mentelmi jog okán is :)

bár ha minden kötél szakad, farkas flóri után szabadon ő is kérhetne elnöki kegyelmet (kérdés, hogy kitől, mert ha a "nagy igazmondó" /gyf/ lenne ne adj' Isten a KE, akkor - valmi azt súgja - nem esne pozitív elbírálás alá...) :)))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:35:57

@Viktus:

A Jobbik tisztaság-mítosza addig létezik, amíg nem kerülnek a húsosfazék közelébe. Amint ez meglesz, ott is meg fog szédülni ez-az, majd meglátod.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:35:58

@tdave:
Nyilván, bár ha jól emlékszem -lehet tévesen- a másik brancstól jobban féltek. És abból volt már tapasztalatuk előtte.
Amúgy maga csak provokál. :)

furiosity killed the rat 2009.12.16. 11:37:38

Na, Papp Lajos lenne az, akinek esélye lenne kiütni a Jobbikot a parlamentből. Néhány nyilatkozat, néhány interjú, és a Jobbiknak vége.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:38:24

Szeritem Fekete Pákó is lehetne. Volt egy video, ahol a szerencsétlen Hitlert éltette, mert nem tudta, hogy kicsoda.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 11:39:13

@furiosity killed the rat: nem feltétlenül... a "nemzet orvosának" (Menge... ööö, akarom mondani Mikola) sem sikerült (a korábbi választások előtt) ez a bravúr :)))

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:40:47

@mirrmurrkandur:
A Jobbik ugyan abban a cipőben jár mint az Mszp. Nincs igazi kinevelt második vonala, csak néhány, az "öregek" kezéből kicsúszott angolna.
A Jobbik meg abszolut képzetlen a hivatásos politikus fogalmának szintjén, mondjuk jelenleg lekes műkedvelők gyülekezete.
Emlékezzünk arra hogy az új demokrácia hajnalán szintén volt egy lekes műkedvelő csapat, aki majdnem kihúzták a tarotpakliból az akasztott embert..

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:40:48

@Admiral William Adama: Milyen másik brancstól? A kommunisták? Ha igen, akkor ők akkor már:
1. halottak voltak (fehérterror)
2. emigráltak (Kun Béla, stb.)
3. sitten voltak
4. az egyszerű munkások meg meghúzták magukat, ahogy köllött.

Viktus 2009.12.16. 11:41:18

@mirrmurrkandur:

Csak az a bibi lehet itt Fideszezni stb. ,de a Jobbikot az MSZP teljes töketlensége emelte fel. A legjobb példa Sajóbábony a helyi szocik beizgatták a telep lakóit, hogy jönnek őket kiírtani mire azok betámadták a jobbikosokat a rendőrök csesztek reagálni, hanem megvárták még elkezd a gárda felvonulni.

Sajóbábony egy igazi mesterműve az MSZP , és a kormányzat töketlenségének ...

is 2009.12.16. 11:41:52

@Viktus: "Az a baj okoskodsz, de fogalmad sincsen Magyarországról ... jártál már emberek közt? "

Jártam. Magyarországon az emberek 95%-nak semmi, de semmi fingja nincs egy rendes kapitalizmusról, valamint a többpártrendszerről. A markukat tartják, 19000 vagy 300Ft-ért (85%, bemérve) a teljes világnézetüket eladják. Magyarországon a legnagyobb a feketegazdaság, az emberek úgy utálják mindenkori vezetőiket, mint a szart, közügyről, annak közfinanszírozásáról annyi a véleményük, hogy adjon az állam több pénzt nekik, másnak meg kevesebbet. Magyarországot 500 éve úgy írják le a külföldiek, mint ahol minden magyar minden másik magyarnak a farkasa, csak ilyen beszólások szintjén kommunikálnak egymással, mint te próbáltad velem. Magyarországon a tárgyi tudást, a következtetési képességet (3 mondatos logikai levezetés pl.) okoskodásnak írják le, negatív jelzőként.

2009.12.16. 11:42:03

@Lófasz Hadnagy: :), nem látom, hanem azt látom, hogy csak úgy lehetett, ha a te kiindulópontod hibás.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:43:56

@tdave: Maga nem ismeri a történelmet. Sajnálom.

2009.12.16. 11:44:56

@is: ha ennyire utálod Magyarországot, miért kínzod magad azzal, hogy itt élsz?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:45:19

@Viktus: Teljesen igazad van. Ha nem "kúrták volna el" a rendőrséget, stb., akkor lehet nem itt tartanánk - már ami a Jobbikot illeti.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:45:24

@is:
Na jó, ez köszönhető annak a gazdasági irányvonal-zsákutcának is, amelyik azt preferálta hogy a béka valaga alatt tartott kereseti színvonal majd komoly tőkét vonz ide, és nem a kalandor kvázi "összeszerelő kapitalizmust"..

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:46:26

@is: Ha nem lennél szoci, még hiteles is lehetnél.
De volt már neked nagy államférfi:
- M. Péter
-aztán Gy. Ferenc
-B. Gordon

:D

2009.12.16. 11:47:06

Na ez az amihez nem fogok többet hozzászólni, csak annyit, hogy: OPNI. És szégyen, hogy erről egyáltalán szót, betűt pazarolunk, és ezt kitermelte ma nyers magyar valóság, köszönhetően sok balfék politikusnak az elmúlt 20 év alatt.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 11:47:23

@is:

Érdemes megnézni azt az interjút, amit Rózsa Péterrel meg Déri Jánossal készített a Pesty Fekete Doboz 1991 tavaszán. Déri (zseni volt az a fickó) elmondja tisztán és világosan, hogy ezt az országot ázsiaiak lakják és nem lehet velük európába menni, csak ha kihaltak, majd hozzátette, hogy őt magát is kénytelen idesorolni. Aki a múlt rendszerben szocializálódott, abból sosem lesz európai. Marhára igaza volt.

Teszem hozzá: ez bezony még mindig Kádár népe.

is 2009.12.16. 11:49:10

@Viktus: "A legjobb példa Sajóbábony a helyi szocik beizgatták a telep lakóit, hogy jönnek őket kiírtani"

Tehát egy ottani Jobbikos se mondta, hogy 'kiírtunk minden cigányt'. sőt, Jobbikos soha, sehol nem mondott ilyet. Dehogy, á, csak mások riogatják őket ezzel, akik nyilvánvalóan szocik. Nyilván a 6 gyilkosságra is a szocik buzdították fel a szegény debreceni fazonokat, nem maguktól kezdtek el gyilkolászni, ettől a cigányok nem is féltek, hi-hi-hi, hát gyilkolácsnak minket, mi az nekünk? Neveket, időpontokat, helyeket tudsz mondani, vagy csak úgy helyből, minden konkrét adat nélkül igaz ez a beizgatás?

Zahal 2009.12.16. 11:49:30

@Admiral William Adama: a zsidóknak semmiféle érdekképviselete nem juttatta őt hatalomra. utána támogatták páran, de hülye zsidók vannak, ezt senki sem cáfolta. Horthy háborús bűnös, de Sztálin szíve megesett rajta. Az ő idején sodródott Magyarország a németek felé, bele a háborúba, a Don-kanyarhoz, és Horthy idején deportálták és gyilkolták le 1944. nyarán szinte a teljes vidéki magyar zsidóságot (95%-ban a magyar közigazgatás segédletével, az utolsó pillanatban, amikro már bőven meg lehetett volna akadályozni, lévén a németeknek már nem ez volt itt a problémájuk).

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 11:49:45

@Admiral William Adama: Ennek a megállapításnak "örülök", már csak azért is, mert közel pár éve ezzel a korszakkal foglalkozom, így valamit erről az időszakról szerintem tudok. Valamit. Ami, így önmagában persze nem jelent semmit.

Viszont komolyan érdekelne, hogy kitől féltek? Merthogy a zsidók a kommunistáktól nem, az biztos.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:49:57

@Admiral William Adama:
Ojjé..ez nagyon brisys megállapítás..:))
Természetesem csak egy történelem szemlélet lehetséges, az Öné

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:51:17

@Zahal:
Nézze vagy olvasson utána vagy kussoljon.
Butaságokat ír folyamatosan.

2009.12.16. 11:51:20

Végre egy cikk, ami tetszik. GRAT

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.16. 11:52:22

@gonosztojás:
Természetesen nem. De ettől még nem kell átírni tényeket.

Viktus 2009.12.16. 11:53:29

@is:

A logikád nem azt mutatja ... a jobbik nem lenne sehol, ha lenne rendőrség pl. a jobbik a különböző rendszerek összeomlás közeli helyzetével együtt erősödött fel. Nem Orbán kordonbontogatása stb. rizsa ... amit logikázásnak nevezel csak éppen a magyar valósághoz nincsen semmi köze.

furiosity killed the rat 2009.12.16. 11:54:29

@Seduxen: Többen Mikolának tulajdonítják a 2006-os Fidesz eredményt.

gauche caviar 2009.12.16. 11:55:15

@Viktus: "Azon rétegekre az áttörésig volt szükség."

Na, erről a kettős mércéről volt itt szó feljebb.

Jobbik gazdasági programja a Kínába exportált cseresznye? A multik kitakarodása? Az IMF hitel nem visszafizetése?
Majd biztos ez is kellemetlen lesz amikor bent ülnek azokban a padsorokban amiket odakintről a véres pitchába fikáztak halálra.
Jót fog tenni az országnak is, meg a Jobbiknak is ha szembesülnek azzal milyen is a parlamenti demokrácia.

@Kono: a szakembernek nem a pártBAN kell lennie (sőt, legjobb ha nem), hanem a párt feladata az, hogy jó szakemberekkel dolgozzon. Érted, a jó menedzsernek nem mindenhez értenie kell, az a Mekk-Mester Kft, hanem meg kell találnia a legjobb szakembereket.
Na, ebben a Jobbik sehol sem áll.
Vagy majd Papp Lajos fogja vinni az egészségügyet?

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 11:57:12

@Viktus:
Igazság vagyon bebnne amit írsz.
A Jobbik ügyesen megtalálta azt az űrt, amit a fegyveres tömegszervektől (katonaság ,rendőrség) rettegő mszsp és fidesz valamint korábban az MDF kibontott a jog és a rendfenntartás kerítésén.

egysegelem 2009.12.16. 11:58:44

Csak nevetseges tippeket olvastam eddig. Senkinek egy komolyan veheto otlete. Itt tartunk.

Zahal 2009.12.16. 11:59:22

@Admiral William Adama: gyenge válasz, nem fogadom el tőled.:-)

Viktus 2009.12.16. 12:00:23

@is:

Mit számít mit mond proli Józsi a kocsmába cimbijének lumpen Bélának? abból nem lesz balhé. Gyerekkoromban az iskolába is megdöglesz magyar vagy ide a tízóraid felkiáltással vették el a kajámat. Az alja rétegek üres gyűlölködéséből nem lesz baj.

A baj ott van, ha tudatosan mozgatják ezeket a rétegeket. Sajóbábonyban is nem az lehetett az első, és nem is utolsó jobbikos rendezvény, de érdekes módon előtte sosem vonultak fel a környező falukból a hegyi szamurájok ... most pedig hátulról felheccelték őket. Kérdezd erről a sajóbábonyi telep lakóit akik maguk nyilatkozták le a kamerába, hogy előtte jöttek ki hozzájuk "figyelmeztetni" a roma írtásra. Biztos a jobbikosok voltak :D:D:D:D rendszeresen roma telepekre járnak.
A debreceni vadállatok gyilkosságát meg összemosni a jobbikkal az eddig kiderültek fényében nem csak netto baromság, hanem szánalmas is. Legjobb példája a szocik által vezetett rendszerek összeomlásának lásd. NBH ...

2009.12.16. 12:01:21

@Lófasz Hadnagy: a Déri-féle riportot nem láttam anno, de valami hihetetlen módon nem értek egyet vele. A Kádár-rendszer sem tudta kiírni a magyarokat Európából. Megpróbálta, voltak részsikerek, de csak nem sikerült. Ezügyben Gyurcsányék buzgalma és "eredményessége" sem lebecsülendő, de azért 1000 évet 50 év alatt nem olyan könnyű visszaforgatni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:01:29

@furiosity killed the rat: én ennyire messzire nem mennék, de tény, hogy volt benne szerepe.

de sok fideszes politikus mondott akkor - is - sok "okosságot". amit adott esetben félre lehetett magyarázni, és az mszp médiagépezete persze le is csapta a magas labdát.

én a közelgő választás kapcsán is azt mondom, hogy a fidesz akkor tenné a legjobban, ha csendben maradna. ez tipikusan az a helyzet, amikor az ember leül a tv elé 1 üveg sörrel, meg némi popcornnal, és élvezi a műsort... az olajfa-koalíció elintézné maga a fidesz 2/3-ot...

Zahal 2009.12.16. 12:02:30

@kispufi: ha én azt mondom, zokni, te aszondod, alsógatya, de még mindig a zokniról volt szó, tehát nem értem, te miért hozol elő mást?

sárkányfő 2009.12.16. 12:02:58

"Alapvetően három megoldás képzelhető el: biztonsági, újrajátszós vagy meglepetés."

Tényleg nem bántásból, szerintem Török jó fej, de most tálcán kínálja a legjobb szót arra, amit gyakran - és most is - érzek írásai kapcsán. "Biztonsági". Igen, ez a jó szó.

Hogy ezen az aktuális poszton szemléltessem: akiket érdekel a politika, ilyen és ehhez hasonló blogokat olvas, stb. ezek számára tök nyilvánvaló, hogy Vona vagy Morvai, és ha mégsem, akkor az már önmagában meglepetés, légyen bárki más.

Amúgy, mint mindig, korrekt írás, szép formázva, stb., de egy top elemzőtől többet várnék. Bocs az offért...

Lehet elemezni ki lesz a jelöltjük, de engem nem érdekel, egy neonáci pártnak tartom, szomorú, hogy a hazám ilyen állapotban van.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 12:05:42

Kezd fogyni az még szabad "aljanép"..
Ráadásul a jobbik elhappolta a törő-zúzó focigerillákat is a fidesztől..
Csúnya dolog lesz ha "ébredjünk!"nagygyűlés lesz az Astorián és a fideszes rebisz veri szét..
muhaha.....

Kono 2009.12.16. 12:05:55

@gauche caviar: Nem értek ezzel teljesen egyet. Hiszen egy jó vezetőnek némi rálátással kell rendelkeznie arra, amit épp igazgat.
Én azt az elvet vallom, hogy a vezető az, aki elöl jár. Ez azt jelenti, hogy ha én stabilan jó vagyok valamiben már régóta, és rendelkezem némi vezetői karizmával is, akkor kapok pozíciót is hozzá.
A tapasztalat meg az, hogy pozícióba kerülnek a hozzá nem értő emberek, de ettől még nem lesznek hozzáértőek.

Értem én azt is, h nem kéne Papp Lajos miniszterelnöknek, de szerinted mennyi az esélye annak, hogy a Jobbik nyeri a választásokat?

Másrészt, én arra reagáltam, hogy a Jobbikot húzod le. DE! Tényleg ekkora lenne a különbség, a többi párttal összevetve? Kizárt.

Én úgy látom, vannak nemzeti érzelmű intelligens emberek, nem is kevesen. Csak ők nem mennek az utcára zsidózni. Attól, hogy az ellenkezőjét mondják, még vannak.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:06:34

@Szvesnyikov:

Eddig minden választást ígérgetéssel, meg "majd állambácsi segít!" dumával lehetett megnyerni, a Fidesz is tolja izomból a szociális demagógiát, be is jön neki, Kádár népe zabálja. Kapitalizmust akartunk 20 évvel ezelőtt, de a kurva anyját minden milliárdosnak, multicégnek, a kapitalizmus velejáróinak? Lószar...

19 000 és 300 forint mond neked valamit?

sárkányfő 2009.12.16. 12:08:39

@Lófasz Hadnagy: Elárulod nekem, milyen megfontolás alapján választottad ezt a nicknevet?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:08:47

Vona Gábor miniszterelnöknek jó választás, jobb, mint Morvai Krisztina.
Én pl. szívesen látnám Széles Gábor urat, a kiváló üzletembert!!! Ő biztos jó miniszterelnök lenne.

Államelnökjelöltnek meg - hogy ugorjunk egyet - ott lehetne Für Lajos, Makovecz Imre, Papp Gábor, stb. stb. de én személyesen szívesen látnám pl. Rácz Sándort, az 56-os hőst is.

Hálistennek sok rendes ember van még ebben az országban. (Az ideál természetesen Horthy Miklós, legalábbis nekem, ő volt az utóbbi 500 év magyar történelmének legnagyobb politikusa.)

A Jobbiknak nincs programja?
Tessék, itt van: thepiratebay.org/torrent/5089516/Hungarian_Jobbik_Bethlen_Gabor_program

A Jobbiknak nincsenek szakértői?
Hát, amilyen szagértői a maszopnak-szadesznek, és részben a fityisznek vannak, voltak, olyanok inkább ne is legyenek, mert tönkre tették az országot.

De jobbikos szakértők ügyben is lehet tájékozódni, pl. itt:
www.youtube.com/watch?v=SupaFfFBsmM

Egyéb kérdés?

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:10:37

@ó jaj:

Amikor még Call of Duty-ztam, egyik playernek volt ez a nickneve, amin marha nagyot röhögtem, megtetszett. Gondoltam, hadd röhögjön más is.

Elektro (törölt) 2009.12.16. 12:10:40

Egyre több -még igazi gárdistát sem látott- ismerősöm gondolja úgy, hogy a FIDESZ helyett a Jobbikra adja majd a voksát. A Jobbiknak tök felesleges PR-ral foglalkoznia, megteszi ezt a szívességet neki az MSZP és a FIDESZ. Makovecz és Papp Lajos neve ugrott be először nekem is, amikor az Indexen megláttam a poszt címét.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 12:10:53

@Viktus: "Egyetlen tiszta erő a Jobbik, ahova fordulhatnak az emberek, akiknek elege van már abból ami itt folyik"

Naaa-naaaa...

hagyjuk ezt a süketelést...
Tudjuk, hogy a Jobbik sem éppen egy "tiszta" erő, meg nem is annyira új.
Azt is tudjuk, hogy kiválóan él a média adta lehetőségekkel (jobban, mint a Fidesz!), és hogy -mint ahogy említettem is már- nem megy a szomszédba egy kis balhéért!
Valamint a pénzügyi háttere sem tisztázottabb, mint az ellenfelei többségének.
Úgyhogy, én -természetesen- tudomásulveszem, ha valakinek szimpi a Jobbik, de azt azért ne állítsuk már, hogy mert nem szerepelt még a parlamentben ezért aztán ő olyan, mint a makulátlan...
Nem olyan.

A Jobbik tele van tehetséges emberekkel. Ők három év alatt megtanulták azt, amit a Fidesz húsz év alatt se igazán. Eladni magukat. Jó áron. Felfogni, hogy politikai árucikkekké váltak, és hogy maguknak kell a legmagasabb árat kiharcolni a piacon.
Igen, ehhez időnként szopni is kell, de hát ez van, ilyen az utca, és a politika is. A Jobbik sosem csinált ebből erkölcsi kérdést, és mindjárt egy tizenöt százalékkal indított tavaly... Nem finnyáskodott, hanem azt adta az embereknek, amit azok zsigerből-velőből hallani vágytak. Azt akarták, hogy a töketlen fideszes, és korrupt emeszpés csapat után legyen már valaki, aki kimondja azt, amit mindenki lát!!!!
Ehhez nem kell zseninek lenni, csak egy kis lóvé kell hozzá, hogy mennél többen hallják az üzenetet.
Hát a Jobbik bepucsított egy kicsit, és mindjárt lett pénz (Feltűnően sok médiamegjelenés, Vona oroszországi kiruccanásai, hogy aztán Morvairól ne is mondjak semmit...).

Azt se felejtsük el, hogy az SZDSZ mennyit kampányolt nekik, az sem volt két fillér. Ma az MSZP teszi ezt gőzerővel, aztán meg sírnak, hogy Úristeeeen, terjeszkedik a szélsőjobb, ők meg egyre csak zsugorodnak... Hát igen, erre szokták mondani, hogy aki kuplerájba megy, ne csodálkozzon, ha megbasszák...

Sum.Sum.: Nem kell Egekbe magasztalni a jobbikot, mert nemhogy azt fogja csinálni, mint mások, hanem már most is azt csinálja. Csak jobban.

Ezt a "ne szavazzunk a régiekre, mert vannak újak... blablabla, meg szintén hagyjuk. Angliában a Tory párt kb, 350 éves. A liberálisok (wigh) szintén, na, az nem mai szerintem. Oszt' enki nem sírogat, mint az anyóka a sír felett, hogy újak kellenének. Minden pártban folyamatosan vannak új emberek, az, hogy egy párt húsz éves, és követett el csúnya mocsokságokat, sehol a Világon nem indok, hogy húzzon el... nem a párt követte el ezeket ugyanis, hanem emberek, akiket le lehet váltani. Ha nem tetszik. Majd a nép eldönti. Mindenki arra szavaz, akire akar.

Meg amit a pénztárcája elbír:-)

Megfigyelo 2009.12.16. 12:12:43

Nem kellene talán ötleteket adni a nyilasoknak...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:13:56

@ó jaj:
"Lehet elemezni ki lesz a jelöltjük, de engem nem érdekel, egy neonáci pártnak tartom, szomorú, hogy a hazám ilyen állapotban van."

A lényeg az utolsó három szón van.
Azok a neonácik, akik ideuttatták az országot.

Különben, teszek rá, hogy téged mi érdekel és mi nem.

A kutyák (maszop-szadesz) ugatnak, a karaván (Jobbik) meg halad.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:17:02

Ja, bocs, mindig elfelejtem a lényeget :-)

Éljen a Jobbik!

2009.12.16. 12:17:46

@Lófasz Hadnagy: nem mond.

Kapitalizmust akartunk, de nem ilyet vagy ez nem az. Mostanra Magyarországon a közjó fogalma teljesen eltűnt elsősorban azoknak a gondolkodásából, akiknek éppen és elsősorban a közjó érdekében kéne munkálkodniuk.

Másrészt abban egyetértek, hogy a Kádár-rendszernek megvan az a bénító utóhatása, hogy egyszerűen nem hisszük el, hogy ez az ország a mienk lehet. Későn, nagyon későn ébred ez az ország és az élet sok területén megtapasztalt önállóságot és szabadságot egyelőre nagyon nem sikerült a társadalom szintjén is megvalósítani.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:18:05

@Epikurosz:

Te se élj tovább egy percig sem...

mirrmurrkandur 2009.12.16. 12:19:33

@Epikurosz: Naaa.. végre egy vitatkozó-érvelő jobbikos komment...

gauche caviar 2009.12.16. 12:20:05

@Viktus: "Azon rétegekre az áttörésig volt szükség."

Na, erről a kettős mércéről volt itt szó feljebb.

Jobbik gazdasági programja a Kínába exportált cseresznye? A multik kitakarodása? Az IMF hitel nem visszafizetése?
Majd biztos ez is kellemetlen lesz amikor bent ülnek azokban a padsorokban amiket odakintről a véres pitchába fikáztak halálra.
Jót fog tenni az országnak is, meg a Jobbiknak is ha szembesülnek azzal milyen is a parlamenti demokrácia.

@Kono: a szakembernek nem a pártBAN kell lennie (sőt, legjobb ha nem), hanem a párt feladata az, hogy jó szakemberekkel dolgozzon. Érted, a jó menedzsernek nem mindenhez értenie kell, az a Mekk-Mester Kft, hanem meg kell találnia a legjobb szakembereket.
Na, ebben a Jobbik sehol sem áll.
Vagy majd Papp Lajos fogja vinni az egészségügyet?

mirrmurrkandur 2009.12.16. 12:21:36

@Epikurosz: na, azért látom előbb-utóbb te is asszimilálódsz...-9

szpal 2009.12.16. 12:21:53

Vona lesz.
Meglepetés-jelöltek:
Simicskó István KDNP-politikus
Dr. Gaudi Tamás jogvédő
Dr. Zlinszky János jogászprofesszor
Kondor Katalin volt rádióelnök
Kovács Ákos énekes
Csányi Sándor színész : )

Dr. Papp Lajos, Makovecz Imre, Für Lajos: hátrányuk, hogy már öregek, és csak a Fidesz jobb széléről hoznának szavazatokat, a bizonytalan szavazókat nem tudnák megszólítani.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 12:22:14

Én, ha esetleg valami folytán megőrülnék és úgy gondolnám, hogy az országnak arra van szüksége, hogy az időben kb. 100 évet (vagy 1000-et?) visszafelé haladjon az időben, akkor szavaznék a jobbikra pardon az újfasiszta bandára.

Amit vona reggelente a köztévében produkál valami nevetséges és egyben tragikus, hogy ma Magyarországon egy ilyen kaliberű, ócska, piti bűnöző labdába rúghat.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:22:57

@Szvesnyikov:

A fenét. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a jogait mindenki baromi jól ismeri, a kötelességeit meg nagy ívben letojja (tisztelet a kivételnek, természetesen). A közjót mindenki az államtól várja, maga meg tenni nem hajlandó érte. A hülye demagóg politikusok meg fent is tartják ezt, sőt, alá is nyalnak, hogy maximálják a rájuk leadott szavazatokat ahelyett, hogy elmondanák: emberek, nem szocializmus van már 20 éve! Tessék tenni is magatokért!

Mondom újra: 19 000 és 300 forint.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 12:23:27

@gauche caviar: Papp Lajost ne keverjük a jobbikkal. Ő egy világszínvonalú szívsebész!

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 12:24:02

@Epikurosz: Melyik országban szeretnéd Für Lajost államelnöknek? Mert nálunk itt ilyen nincs - tudomásom szerint. :-)

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 12:24:27

@Epikurosz: nagyon jól mondod, a karaván halad; vissza az időben. Csak sajnos nem a térben haladtok...mert elhaladhatnátok valahová innen. Jó messzire.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:26:13

@Lófasz Hadnagy: " nem szocializmus van már 20 éve! Tessék tenni is magatokért!"

Dehogynem az van... Csak nem úgy hívják.

Látom ez a 300-Ft nagyon "böki a csőrödet". Megtennéd, hogy kifejted a MIÉRTJÉT?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:28:40

Amúgy Eppúr vagyok, ez a két nikkem van, de ezt jobban szeretem.

Üdvözlöm a kulturált vitapartnereket, akik meg nem az, az mehet ahová a szeme lát.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:29:05

@tdave: "Melyik országban szeretnéd Für Lajost államelnöknek? Mert nálunk itt ilyen nincs - tudomásom szerint. :-) "

MÉG... :))))

Viccet félretéve, a kommentelő-kolléga szerintem a köztársasági elnöki pozícióra gondolt szerintem.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 12:29:33

@Seduxen: ha szocializmus lenne, akkor egy ilyen vona-féle alak még mindíg kiszes aktivista lenne és te nem bölcselkedhetnél itt a neten.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:29:52

@Seduxen: hmmm, a nyomaték kedvéért leírhattam volna 3X is egy mondatban a "szerintem" szót...

2009.12.16. 12:30:16

@Lófasz Hadnagy: az természetes, hogy a közjót mindenki az államtól várja, ugyanis ezért van az állam. Ezért hozuk létre, ezért üzemeltetjük és azt várjuk el tőle, hogy a közjó maximalizásála érdekében működjön.

Szerintem a magyarok többsége épp eleget tesz azzal a közjó érdekében, hogy a messze-messze átlag fölötti állami elvonásokat fogcsikorgatva vagy apatikusan, de befizeti.

A Tessék tenni magatokért cselekvés hiányolásából pedig arra következtetek, hogy vagy nem itthon élsz vagy már nem vagy aktív és nem vagy tisztában a jelenlegi átlagos munkahelyi környezettel.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:30:59

@Seduxen:

Ugyanazért, amiért a 19 000 forint. Mert a tököm tele van azzal, hogy demagóg lóvé ígérgetéssel, meg a jóságos, gondoskodó állambácsi képével lehet választást nyerni. Ez az állampolgárok infantilizása, felnőni nem hagyása. 10 millió gyerekkel sosem lesz ez az ország versenyképes.

Elektro (törölt) 2009.12.16. 12:31:18

@Blackrock: Ezt hol tanultad be? Valamelyik KISZ KB ülésen ifjú sztálinista? Ti viszont magatok vagytok az evolúciós csoda... Hogyan lesz hipp-hopp egy veretes kommunistából demokrata? Csatlakozhatnátok ti is valamilyen karavánhoz, mondjuk az észak koreába tartóhoz. Persze előbb teljes vagyon elkobzás...

2009.12.16. 12:32:07

@Blackrock: te viszont bölcselkedhetnél máshol és az így lenne helyes, ugye?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:32:10

@Seduxen:
A kommentelő kolléga nem tölti az idejét felesleges szőrszálhasogatással.

Magyarországon sok minden nem az, aminek mondják.
Pl. itt van ez az "MSZP".
Se nem magyar (idegen), se nem Szocialista (leginkább kizsákmányoláspárti), se nem Párt (maffia).

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 12:32:26

@Seduxen: Szerintem is, de nem gondolom, hogy olyan nehéz lenne megjegyezni, h köztársasági elnök.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:32:46

@Blackrock: húúh, a kettő hogyan függ össze? ha nem lett volna módszerváltás, akkor leragadtunk volna '89-ben, és még mindig a "hangyák háborúját" néznénk hétfőnként a Videoton Szuper Color-on? Vagy ezt most hogy?

És igen is, sokak számára még mindig egyfajta szocializmus van, amikor az állam majd gondoskodik rólam. Ők azok, akiknek csak jogaik vannak (de az végtelen) kötelességeik nem nagyon...

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:36:53

@Szvesnyikov:

Természetes? Segély? Rokkantnyugdíj?
Ugyanmár!

Nem, az anyagi jólétet nem az államtól kell várni, hanem tenni érte. A közbiztonságot, a jogbiztonságot, a színvonalas közoktatást, a köztisztaságot meg még sok dolgot igen. Az anyagi biztonságot, megélhetést nem.

Kérlek, Bp,-n élek, most múltam 30 és de, ismerem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:36:57

@Lófasz Hadnagy: értem. ezt embere válogatja. nekem pl a szadesz "szereti az ingyenességet" kampányszlogenjével volt tele a butykos. lehet, hogy sokaknak pl "ingyenes" az egészségügy, de nekem nem. fizetek érte én is, és a munkáltatóm is.

Ha nem veszed sértésnek: ne legyél naiv, MI MÁSSAL lehetne választást nyerni? De komolyan! A nyers valóság nem éppen jó kampánystratégia, ezt mint laikus mondom...

Próbálj az "ecceri ember" fejével gondolkodni: az egyik ígér hetet-havat, a másik meg lefesti a valós (sivár) képet. Persze, hogy nem utóbbira húzza az x-et.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:38:19

@Szvesnyikov: "Szerintem a magyarok többsége épp eleget tesz azzal a közjó érdekében, hogy a messze-messze átlag fölötti állami elvonásokat fogcsikorgatva vagy apatikusan, de befizeti."

A magam részéről a mai 10 pontot ezért a kommentért kiutaltam... maximálisan egyetértek!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:40:17

@Seduxen:
Az a baj, hogy a befizetett adóinkkal egy végletekig korrupt és kizsákmányoló, magyarságot irtó rendszert tartunk fent.

Szvesnyikov (törölt) 2009.12.16. 12:40:35

@Lófasz Hadnagy: ja, ezzel egyetértek, a segélyezés-rokkantnyugdíj-korkedvezményes nyugdíj kérdését is végre egyszer rendbe kéne már rakni. Bár nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége rendesen dolgozni akar, csak sokszor ez még arra sem elég, hogy egyáltalán munkát kapjon, nemhogy tisztesen meg is éljen.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.16. 12:41:22

Nem is tudom... Az ismert politikusok közül kinek a személyisége illene a széljobb retorikába? Talán Orbán Viktor?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:42:03

@Epikurosz: ne vedd személyeskedésnek, de erre egy naaagy-naaagy klasszikust tudnék Neked idézni:

"Ha nem tetszik, el lehet innen menni..."

Egyre gyakrabban gondolom azt, hogy nem is mondott ezzel anno hülyeséget...

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:42:38

@Seduxen:

"Ha nem veszed sértésnek: ne legyél naiv, MI MÁSSAL lehetne választást nyerni? De komolyan! A nyers valóság nem éppen jó kampánystratégia, ezt mint laikus mondom..."

Látod, ugyanazt mondjuk. Ha felelős politikai elitünk volna, akkor mindegyik a valós helyzetet vázolná fel és egyik sem hazudozna össze-vissza kánaánt, meg toronyórát lánccal. De nincs ilyenünk, mert az elit demagóg, hazug f*szkalapok gyülekezete.

Új Nick 2009.12.16. 12:43:30

Nagyvadként egyértelműen Széles G lenne a nyerő. Gyakorlatban is bizonyított, tud munkahelyet teremteni stb, stb. Esetleg a Lázár testvérek elindulhatnának a magyar Kaczynskik címért, bár köztudott, hogy ilyen kapcsolat nincs is... :-) (kicsit zavar is ez engem, amikor az egyenes magyar gerincről hallok himnuszokat)

Szerintem lesznek még meglepetések, de a nagyvadakkal megjelenésével együtt val'szeg a Molnár Oszkár típusú idióták már a Jobbiknál is vállalhatatlanok lennének (mert azért a nagyvadaknak nagy rétjeik is vannak, és azokat öntözgetni is kell...)

m.logic 2009.12.16. 12:43:58

Vona egyértelműen jobb jelölt lenne, mint Morvai. Morvai kicsit gyagyán beszél néha.

Amúgy, ha dísznek felteszik Budaházyt a lista 100. helyére, ki kell engedni a börtönből? Ugye a mentelmi jog miatt.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:45:03

@Szvesnyikov:

De még mennyire, hogy rendbe kéne, rendbe kellett volna már 20 éve. És, melyik mondja ki kerek-perec például ezt?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:45:17

@Lófasz Hadnagy: ha te sem veszed sértésnek, Epikurosznak címzett fenti üzenetemet tudnám ajánlani Neked is :))))

Már csak egy kérdésem maradt:

Akkor mi a megoldás?
A "lámpavasazáson" kívül, mert azt magam még Endlösungnak sem kívánnám...

Szvesnyikov (törölt) 2009.12.16. 12:45:58

Annyit ennék hozzá, hogy a nyers valóság ismételgetése több szempontból sem célszerű. Egyrészt mindannyian benne élünk, tehát elég egyszer elmondani. Másrészt nyilván kell valami kivezető utat vázolni, amely közben vagy végén jobb lesz a helyzet, mint most, aki erre nem képes, annak nyilván nincs értelme semmilyen területen vezető szerepet vállalnia.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.12.16. 12:46:45

bár elég szar véleménnyel vagyok budaházy "táncsics" györgyről, de abból a csávóból még ki tudom nézni, hogy komolyan veszi az ő kis dolgait. ha mondjuk neki észt is adott volna a jóisten, akkor lehetne egy ilyen jobbik-féle pártnak a hiteles képviselője, akik ugye messiásként hírdetik magukat.

kriszta meg gabika viszont nem amiatt nem hitelesek, hogy képesek konszolidáltan viselkedni, hiszen még a 30as években is volt diskurzus a parlament büféjében, hanem az ilyen akkor most megyünk sírni strasszburgba jellegű dolgok miatt. a jobbikos szavazók, akik nem is feltétlenül radikálisak, türelmetlenek, eredményeket akarnak, de azonnal, gordiuszi csomó jellegű módszerekkel. őket a parlamentben ülve nem lehet kiszolgálni, mint ahogy az euróában parlamentben megkapaszkodott radikális pártok sem azért ülnek ott, mert szavazóik azt várják tőlük, hogy na majd jól pofánvernek a házban mindenkit, azt rend lesz, hanem mert találtak 5-10% ideológiájukban hasonló szavazót.

én még a büdös életben nem hallottam a jobbiktól soha semmire, semmilyen megoldási javaslatot, így nem is tudom ők mit várnak maguktól, hogy szolgálják majd ki választóikat. vagy elég ha ott ül a jobbikos képviselő és közben nem lop? mert ennyit én is meg tudok csinálni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:48:06

@m.logic: "Amúgy, ha dísznek felteszik Budaházyt a lista 100. helyére, ki kell engedni a börtönből? Ugye a mentelmi jog miatt."

Ha be is jut a T. Házba, akkor igen. A jelöltségért nem jár mentelmi jog...

Nem akarok pikírt lenni (óóódehogynem :))) ), de erre jó példa az EP-választáson (le)szerepelt Kolompár Orbán vezett MCF-Roma Összefogás. "Kolorunknak" is jól jött volna az EP-képviselőség, mert akkor max ott kellene válaszolnia kellemetlen kérdésekre, most meg szegény az Ügyészségen teszi ugyanezt :)))

mikka 2009.12.16. 12:49:37

Zahal..mirol beszelsz?

Nem nagyon ertem hogy miert szapulod te Horty kormanyzot..
Horty a maga idejeben a leheto legtobbet tette az orszag fennmaradasaert..az elveszitett teruletek vissza csatolasaert. A voros terror elleni harcra nem csak Horty de hazanktol nyugatra minden egyes nemzet keszen allt. Termeszetesen ha szerinted a kommunizmus az udvozito megoldas akkor ertheto hogy mi bajod van Horty szemelyevel. De talan illene mar tudni hogy Magyarorszag nem folszabaditva volt hanem megszallva..elso sorban azert mert elleneallt a kelet felol erkezo voros ideologianak..ezzel kell kezdeni. Rengeteg olyan korulmeny van amit szamba kell venned mielott okoskodni kezdessz.. Es meg mielott kohogni kezdenel..nem vagyok "jobbos" :) Csak ha objektiven nezed akkor nem lehet maskepp latni dolgokat.. A hazugsag akkor is hazugsag ha kicsi..ahogy a lopas is bun..etc etc.Horty mint ember kulonbul viselkedett egy olyan helyzetben ami szinte elkepzelhetetlen a mai politikusok szamara. Megvannak a hibai is termeszetesen..De hogy nem kurvazta a sajat hazajat..hogy nem rabolta ki..hogy nem adta el..az teny..meg akkor is ha vannak akik nem ertenek egyett ezzel a velemennyel.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:49:45

@Seduxen:

Nem veszem sértésnek, hanem annak veszem, ami: hülyeségnek.

Én egy másik klasszikust tudok idézni, ti. egy amcsi tábornokot, aki kijelentette, hogy ne mi legyünk hősök, haljon csak meg az ellenség a hazájáért.

Nos, én nem akarok hős lenni, elmenni sem akarok, mert ilyen makacs magyar ember vagyok.

Ja, és a Seduxent sem fogom bevenni. Sőt, a fájdalomcsillapítót sem.
:-D

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:49:58

@Seduxen:

Ajánld nyugodtan, nem megyek sehova.

Megoldás? Elkezdeni öngondoskodni. Mindenkinek, legalább egy kicsit. Aztán lesz ez szépen, a maga tempójában jobb is. Amíg mindenki ül a valagán és állambácsi lóvéját várja, tocsogunk a meleg szarban tovább.

rockjano 2009.12.16. 12:49:59

@mirrmurrkandur:
"A Jobbik tele van tehetséges emberekkel."

Hát elnézegetve a linket YouTube videót azért ebben nem lennék biztos, ennyi elcseszett primitív arcot, no jó persze ilyenek (is) vagyunk mi magyarok.

A jobbik mindannak a sűrítménye amiért utálni lehet ezt az országot

Szvesnyikov (törölt) 2009.12.16. 12:50:18

@Lófasz Hadnagy: egyik sem, igaz, én kimondanám, de valszeg ezért nem vagyok politikus. Gondolom az mögötte a logika, hogy mivel eleve sokan vannak elbújtatva ebbe a rendszerbe, ezért több szavazatot vesztenének ennek hangoztatásával, mint amennyit az ezzel egyetértő aktív munkavállaló lakosság körében nyernének. Ezügyben én azzal is teljesen elégedett lennék, ha ezt valaki kormányra kerülése után szimplán megcsinálná, az előzetes emlegetés nélkül is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:52:31

@izomtibor:
"én még a büdös életben nem hallottam a jobbiktól soha semmire, semmilyen megoldási javaslatot,"

aham! Amiről te nem hallottál - mert esetleg elhallgatták előled - az ugye nem is létezik?

Tájékozódj, olvass, nézz, és láss:
www.youtube.com/watch?v=s1fSh3sn9Kg

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:53:43

@Epikurosz: óóó, nagy kedvencem (G. Patton) említéséért egy piros pont :)))

@Lófasz Hadnagy: de mi a helyzet azzal, aki hallani sem akar az öngondoskodásról, mert bőven jó neki az a langymeleg fos, amiben az aktuális kormányzat tartja 20 éve?
Azokat hogyan vennéd rá?
Abba most ne is menjünk bele, hogy ojrópa kb második legnagyobb adórése mellett MIBŐL öngondoskodjak? Az már csak hab a tortán, hogy pl az önkéntes, és a magánnyugdíj-pénztári befizetések milyen remek hozamot produkálnak mostanában...

fákfákfáki 2009.12.16. 12:54:10

Lovas Istvan. Nemcsak felkeszult, de OV-nak ket zsamolyra lenne szuksege a TV vitahoz.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 12:54:51

@Szvesnyikov: "Gondolom az mögötte a logika, hogy mivel eleve sokan vannak elbújtatva ebbe a rendszerbe, ezért több szavazatot vesztenének ennek hangoztatásával, mint amennyit az ezzel egyetértő aktív munkavállaló lakosság körében nyernének."

+10 pont...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 12:55:43

Egyébként, KIZÁRÓLAGOS SZERZŐI JOGOT JELENTEK BE EZENNEL AZ ÖTLETEMRE, mármint arra, hogy én voltam az első, aki Széles Gábor urat, általam nagyrabecsült és tisztelt vállalkozót, javasoltam a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének.

(c) Epikurosz, 2009. Minden jog fenntartva!

Kiváló üzletember, remek kommunikátor, és - AMI MOST A LEGFONTOSABB!!! - válságmenedzser.

Válságmenedzser. Érted?!

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 12:59:26

@Seduxen:

Az a helyzet, hogy nem hagyni. Dzurinda pár éve úgy megvágta a szociális kiadásokat, mint a huzat, volt is persze emiatt balhé. És, tömegesen haltak éhen Szlovákiában? Francot. Valahogy csak megoldották. Ellentétben ma ajróval fizetnek. Nem költeni irgalmatlan lóvékat a meleg szarban ebből taposni vágyókra, ezt a kiadást megspórolni, adóprést csökkenteni.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 12:59:46

@rockjano: mármint, hogy mi???

Te nem jobbikos vagy??

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.12.16. 13:01:35

@Epikurosz: majd akkor január 16-án tájékozódom, mert ebből a videóból továbbra sem derült ki semmi.

ez eddig továbbra is a csodavárás jelleget erősíti bennem. addig marad a bevásárló központokat majd turulnak fogják hívni, sötöbö. de lehet kár erőlködniük, mert eddig az ígért szakmai program nélkül is jól elvoltak.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:01:47

Egyébként, ezt (www.youtube.com/watch?v=s1fSh3sn9Kg) a videót végignézve, tényleg nagyon profin és szimpatikusan beszél Morvai Krisztina.

Az embernek kedve támad megcsókolni a homlokát vagy az arcát. A jobbik felén. Persze ez nem kivitelezhető, így egy baráti kézfogás is elég lenne.
:-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 13:04:01

@Lófasz Hadnagy: mond neked valamit az a kifejezés, hogy "politikai öngyilkosság"?

az a baj, hogy - én legalább is - nem tudok olyan magyar politikust mondani, aki ezt TÉNYLEG meg is lépné.

emlékezz rá, hogy a Dzurinda-kabinet is "elnyerte méltó jutalmát". A "Fico-Slota tengely" képében...

kamasuka 2009.12.16. 13:05:03

Török Gábor semmi mást nem csinál, mint várja a jobbnál jobb neveket. :D

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 13:06:07

A mobilinternet a legnagyobb átverés. A sebessége legalábbis a T-mobilenál 20 kb/s körül van a beigért 7,2 M helyett. Sokkal szarabb mint a valamikori betárcsázós modemes vonal, az ADSL-nek meg vizet sem visz. A szerződési feltételek rettenetesen előnytelenek és akkor sem tudsz kilépni a szerződésből ha nem müködik a szolgáltatás.
Az ügyfélszolgálat nulla. Inkább háromszor annyi pénzért müködőképes internetet más szolgáltatónál mint mobilinternetet a T-mobile-tól.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:09:20

@Seduxen:

Dzurinda bele is bukott, valóban, demagóg faszkalapok (és mellette szemét szarháziak) jöttek, valóban. Dzurindát pontosan ezért tartom nagyra, mert tudta, hogy bukni fog, de meglépte, amit meg kellett lépnie. Igen, ilyen az államférfi!

De azt is nézd meg, hogy akármekkora g*ciláda Fico, pár tessék-lássék intézkedést hozott (pl. visszavonta az ott is emblematikus, de túl sokat anyagilag nem jelentő vizitdíjat), a lényeget békén hagyta. Nem mellesleg a magyarellenesség feltüzelésével többek között erről is terelte el a figyelmet. Ja, meg Dzurindának köszönhetően kurva nagyokat pózolva a kamerák előtt január elsején büszkén vett ki ajrót egy ATM-ből.

gauche caviar 2009.12.16. 13:09:36

@Epikurosz: ja bocs, nem tudtam, hogy az is program, hogy "legyen minden szebb és jobb".
ilyen értelemben valóban van a jobbiknak komolyan vehető programja.
bár akkor a Munkáspártnak is van.
Tényleg... Lehetne Thürmer Gyula a jelölt.
Bár Széles Gábor aztán remekül bemutatná azt az önellentmondásos-tudathasadásos jobbik-szellemet. ("takarodjanak a kommunisták, mert Kádár alatt mennyivel jobb volt!")

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:10:20

@Seduxen:

"az a baj, hogy - én legalább is - nem tudok olyan magyar politikust mondani, aki ezt TÉNYLEG meg is lépné."

Erről ugatok, hogy felelőtlen, demagóg szarháziakból áll az egész politikai elitünk.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 13:10:51

Széles Gábor, a nagy válságmenedzser..muhaha...
Aki passzra vágta a Videotont meg az Ikarust jó pár ezer emberrel..muhaha..
és az Ikarus más néven nyereségesen működik továbbra is más tulajdonosokkal..i

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 13:12:18

@Lófasz Hadnagy: abszolút így van... Fico lett a haszonélvezője a Dzurinda-korszaknak, ez egyértelmű.

Függetlenül attól, hogy én nem tartom túl nagyra Robert "barátunkat", de nem hülye. Azt a fél(?)alkoholista vadbarmot (Slota) sem véletlenül tűri el koalíciós partnerként. Ha fogalmazhatok nyersen: jól jön neki a "magyar-kártya" bedobásával elnyerhető "pár" szavazat...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 13:12:58

@helota: ha jól értem, akkor a T-Mobil ne legyen a Jobbik miniszterelnök jelöltje.

gonosztojás (törölt) 2009.12.16. 13:12:59

Für Laja bát meg kár emlegetni, az öreg jó ha a pellust ki tudja cserélni..Az avatáson a vezényszó kiáltásánál összefingotta magát..

gauche caviar 2009.12.16. 13:13:16

@Epikurosz: Morvai Krisztina arcáról inkább ez ugrik be:
"Bede Márton: Kedves Krisztina, miközben ezt a sok hülyeséget beszéli, szokott még azokra az időkre gondolni, amikor az az aljas Baló György jól beleélvezett az ön szájába?
Morvai Krisztina: Igen.
Bede Márton: Köszönöm az interjút!"
villaminterju.blog.hu/2008/12/03/villaminterju_morvai_krisztina_jogasszal

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:14:52

@gauche caviar:
Szerintem te saját belső lelki tusáid vetíted ki rájuk.
Ez amúgy nem gond, hisz a keresztély gondolkodásmód a jó Pállá lett Saulokat is elfogadja. Ennyire toleráns!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 13:14:54

@Lófasz Hadnagy: tudom, én meg arról, hogy ez egy ördögi kör. a magyar emberek - sajnos - vagy annyira hülye, vagy annyira lusta (most az önhibájukon kívül szar helyzetben lévőkről nem beszélek), hogy jó neki a posvány, de "legalább" nincs is olyan politikus (politikai erő), aki el tudná mozdítani a szekeret a holtpontról...

húúú, ez most mennyire közhelyszerűen populistára sikerült :))) lehet, hogy elmegyek politikusnak, és ha sikerül, kilopom a maradék egy szemeteket is :)))))

theof 2009.12.16. 13:14:59

Az hogy lehet hogy Balczó neve a kommentek között nem merül fel?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:17:45

@gauche caviar:
Nézd, ha neked jobban tetszik Lendvai Ildikó, akkor csókold meg őt.
A szeme biztos repesni fog az örömtől, és a szája szélei is a szokásos rángatózást produkálják.
Gusztus kérdése, hogy ki mit szeret.

gauche caviar 2009.12.16. 13:17:58

@Epikurosz: karakterszámra vagy órabérbe fizetnek?
bár te biztos önkéntes vagy.

esetleg Ebolás.

gauche caviar 2009.12.16. 13:19:18

@Epikurosz: hát nézd, szerintem Morvai egészen biztosan felférne egy "Politikai MILF-ek 2010-es Naptárára".
Na, egy ilyen lista jobban is érdekelne, mint hogy ki fog a jobik nevében tátikázni a bakancsos lakossági fórumokon.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 13:21:33

@Elektro: jujj, de egy primitív vagy, ecsém. Mindet egy faék.
Na, hát ezért nincs nektek helyetek ebben az országban...Észak-Korea felé pedig te, meg a hozzád hasonló jobbik fanos karavánok tartanak. A vagyonomhoz pedig sem neked, sem a többi tetűnek semmi köze. elmehetnél inkább kapálni, hogy valami haszonsat is végezz ebben az életben.

@Seduxen: nagyon jól, mondod. többek közt a jobbik is ezt a vonalat szeretné képviselni, egyebekről nem is beszélve.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:23:16

Hát, uraim, szeressétek csak Morvai "szemkilövők" Hisztikét, Lendvai "nemzet anyósa" Ildit, Dávid "nem értek a focihoz, de sok kalapom van" Ibolykát, vagy akár Gállné Pelcz, izé, Pelczné Gáll "a fityisz dísznője" Ildit, egészségetekre.

Nekem meg van barátnőm.

bastian 2009.12.16. 13:24:17

Csak Vona lehet a jelölt. Olyan szóba sem jöhet, hogy valaki kívülről jöjjön, aki semmit nem tett a párt felépítéséért. Morvai támadási felület lenne folyamatosan a kampány alatt a Baló miatt. Egyedül Vona a feddhetetlen, kár itt értelmetlenül ötletelni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 13:24:36

@Lófasz Hadnagy: "vagy akár Gállné Pelcz, izé, Pelczné Gáll "a fityisz dísznője" Ildit, egészségetekre. "

na-na!! Azért Pelcz Ildi elég dekoratív M.I.L.F :))))

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 13:24:57

@theof: Valószínűleg azért, mert ő nem a "valaki más" a Jobbikon kívüli jelöltet jelent.
Amúgy, ki tudja. lehet, h ő lesz. :)

gauche caviar 2009.12.16. 13:25:31

@Ian: há' Dörner azér' talán... Nem, igazad van, Dörner jó név.
bár miépes vonalon volt, na de hát az idő mindent jótékonyan megszépít. Ismert, jó hangja van... Csak nem igazán egy politikai potentát. És ugyan hiába lett Schwarzenegger kormányzó, idehaza ez azért még így ennyire nem mükszik.
Polgármester, meg képviselő az simán lehet volt olimpikon meg trubadúr, de miniszterelnök még nem.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:26:34

@Seduxen:

Hát, a folyamatos savanyú arckifejezése kifejezetten taszító, ha meg megszólal a nyávogós hangján, az is kiderül, hogy szellemileg nem sokkal veri a szobafikuszomat. Tiéd lehet! :-)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 13:27:15

@tdave: szóval a "valaki más" Jobbikon kívüli jelöltet jelent.

Zigi 2009.12.16. 13:27:54

A Jobbik szerintem eléje megy a dolgoknak és Simon Pereszt nevezik meg listavezetőnek.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 13:29:51

@Seduxen:
"@m.logic: "Amúgy, ha dísznek felteszik Budaházyt a lista 100. helyére, ki kell engedni a börtönből? Ugye a mentelmi jog miatt."

Ha be is jut a T. Házba, akkor igen.
A jelöltségért nem jár mentelmi jog..."

"
Valójában:
"A képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt a (...) mentelmi jog szempontjából úgy kell tekinteni, mintha képviselő lenne," (1990. évi LV. tv)

Nem akarok pikírt lenni (tényleg semmi okom rá!), de a formállogika alapján kérdezem, hogy akkor a TÖBBI állításod is csak ENNYIRE állja meg a helyét?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:32:49

Bocs, nem mondtam a legfontosabbat:

Hajráááá Jobbbik!

:-)

mirrmurrkandur 2009.12.16. 13:33:53

@Epikurosz: "Az embernek kedve támad megcsókolni a homlokát vagy az arcát. A jobbik felén. Persze ez nem kivitelezhető, így egy baráti kézfogás is elég lenne.
:-)"

na, az biztos. Csak kár, hogy leszbikus... (ő maga mondta egy interjúban)

Jó csókolózást!:-9

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 13:35:30

@1.szolo (B.A.): Ok, csak ellene már egy ideje büntetőeljárás folyik, pontosabban büntetőeljárások folynak. Ilyen esetben mi van? Ráadásul őt már el is ítélték - bizonyos ügyeiben - így büntetett előéletű. Büntetett előéletű személy lehet jelölt?
Ezzel kapcsolatban érdekelne Török Gábor véleménye (miközben persze szorgosan jegyzeteli a neveket). :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:35:32

@1.szolo (B.A.):
Nsa, ja, de csak a kampány idejére jár az immunitás, és ha nem jutott be, akkor kampec.

Amúgy, ha Gyurcsányt a szocik ilyennel ajándékozták, járna ez Budaházynak is. imho

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 13:36:23

@izomtibor:

"én még a büdös életben nem hallottam a jobbiktól soha semmire, semmilyen megoldási javaslatot, így nem is tudom ők mit várnak maguktól, hogy szolgálják majd ki választóikat"

Mert nincs és nem is lesz nekik megoldási javaslatuk, csak a demagógia, meg persze a cigányozás. nem a választóikat akarják kiszolgálni, hanem saját magukat (mint általában minden magyar politikus).
Ez az egész jobbik semmi más, mint -a többi párthoz hasonló -üzleti vállalkozás, ami arra szolgál, hogy vona g. és a sleppje bejusson a parlamentbe és végre megkaphassa a hőn áhított havi 1 millás apanázst. A probléma csak annyi, hogy ezzel a nyilas/náci ideológiával csak hátrafelé haladnak. Kár, hogy ezt nem veszik észre. Ennyi.

Azt pedig végképp csak a legprimitívebbek hiszik el a jobbiknak, hogy majd ezek gárdistának öltözött szerencsétlenek mellcsapkodással akármilyen hasznára is lehetnek ennek az országnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 13:36:43

@1.szolo (B.A.): gondolom te még sosem tévedtél... én úgy tudtam, hogy nem jár. nem a képviselői jogállásról szóló törvénnyel kelek, és fekszek.

megjegyzem a képviselőjelölt kvázi mentelmi joga meg is szűnne, ha nem választják meg.

de legalább sikerült valamibe belekötni...

mirrmurrkandur 2009.12.16. 13:37:05

@Zigi: háháháháháháháh :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:38:59

@mirrmurrkandur:

Nálam ez nem kizáró ok.
Én meg meleg vagyok, akkor, és ha kell. Na, tessék.

De tárgytalan a dolog, egyébként, nem ez volt a lényeg, hanem azon, hogy rajta legalább van mit szeretni, nem úgy mint a maszopos vámpírkinézetű bányarémeken.
Lendvai - ha a szocik kiesnek a parlamentből - elmehetne Holywoodba a vámpírilmekben tutira kapna állást.
Például, mint Drakuláné.

levee 2009.12.16. 13:39:25

@1.szolo (B.A.): a folyamatban levő büntetőeljárásait nem lehet felfüggeszteni már, mert akkor még nem volt képviselő, ez már rá így ebben a formában nem vonatkozik. Ez akkor lenne aktuális kérdés, ha képviselőként (esetleg jelöltként) akarnák lecsukni, de nem tehetnék, mert ehhez a mentelmi jogi bizottság nem járulna hozzá.

gauche caviar 2009.12.16. 13:40:41

@Lófasz Hadnagy: KDNP-ből valaki?
Munkáspártból már végül is lenne.
LMP-ben is van jó dög. (többet is kéne szerepelnie...)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 13:41:23

@Epikurosz: "Én meg meleg vagyok, akkor, és ha kell." Gratulálok!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 13:41:48

@Blackrock:
Sztem inkább a te beírkálásod egy ócska demagógia.

A parlamenti hely nem egy vonzó üzleti lehetőség. A kínai boltos többet keres havi egy milkánál, de a jó taxis is.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:42:39

@gauche caviar:

Ebből a kettőből nem ugrik be senki, de a szadis John Emese nem rossz bőr.

mafos 2009.12.16. 13:43:45

@gauche caviar: Te önként és dalolva beszélsz hülyeségeket? :)

Én még mindig azt mondom, hogy van egy szavazóbázis, akit mindenki magasról leszar. És őket egyelőre csak a jobbik képes és hajlandó megszólítani.

Készül a programjuk, január közepén mutatják be valóban. De nem tudom, miért akkora probléma, hogy nincs(még), egyik parlamenti pártnak sincs.

dadan 2009.12.16. 13:49:14

@Epikurosz:
Biztos lehetsz benne, hogy az óriási ötleted, amely nyilván a baromi jól tájékozottságodból fakad, senki nem akarja lenyúlni.
De remélem nem arra a Széles Gáborra gondolsz, aki most melldöngetve hazafias médiabirodalmat épít, miközben jó pár évvel ezelőtt úgy barmolta és cincálta szét az Ikarust, hogy még levegőt sem tudott venni az az ott dolgozó néhány ezer ember.
A hozzáértése már akkor jól látszott, ti. ahhoz, hogy zsebét degeszre tömje. Ahhoz már kevesbé, hogy egy megmenthető magyar gyárat ne szétkúrjon, hanem talpra állítson...

gauche caviar 2009.12.16. 13:53:50

@Epikurosz: látod bakker, ebben össze is foglaltad miről szól a jobbikos-életforma: tetszik. Nem egy tudatos dolog, hanem ilyen szeretem-nem szeretem dolog. Azért jó a jobbik meg neked tetszik Morvai Krisztina milf feje. hát, és ha valaki meg Lendvai Ildikó masszívan botoxolt orcakalácsaira gerjed be? Vagy Dávid Ibolya bánatos kutya tekintetétől bizsereg fel benne valami? Ne adj isten, Lamperth Mónika baby-viziló kontúrja kelt benne gerjedelmet? Akkor ezek az emberek már mind hazaáruló kommunisták?

Vagy te valakit arról akarsz meggyőzni, hogy melyik szín a szebb? :)
(tudom, a piros-fehér-zöld az mindennél szebb szín)

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 13:56:06

@Epikurosz: valóban nem egy vonzó "üzleti lehetőség"...csak attól függ, hogy kinek nem az, kis barátom! vona g-nek például az, különben elmenne taxisnak vagy kínai boltosnak.:) Amúgy amit mondasz, majd akkor hiszem el, ha vona a Parlamentbe kerülését követően karitatív célra fogja felajánlani a fizetését. Megsúgom, nem fogja megtenni.

Amúgy annyira nem jó "üzleti lehetőség", hogy 4 évente több százan (tán ezren is) majd megvesznek azért, hogy bejussanak.

De gondolom te biztos megkeresed a havi egy gurigát, igaz?:)

gauche caviar 2009.12.16. 13:57:00

@mafos: nem rossz, nem rossz.
tehát a jobbiknak nem gond, hogy nincs programja (akkor mi alapján is lehet rá azt mondani, hogy majd ők aztán megcsinálják??? lózungot meg szépetmondani eddig is hallhatunk politikusok, nagy szavakkal tele a padlás. hideg fejű, reálpolitikai ütemtervet szeretnék látni, monitornig rendszerrel, ha szabad kérnem.)

az meg érdekes módon itt már beszámít, hogy másnak sincs programja.. ettől most lett a jobbiknak?
nem?
érted mi a probléma...

mirrmurrkandur 2009.12.16. 13:57:25

@Epikurosz: ""Én meg meleg vagyok, akkor, és ha kell."

Emlékeztek Luciferi beszólására, hogyha kell ő zsidó, ha kell cigány, ha kell satöbbi..?? Hogy aztán Szetey Államtitkár Úrról már szó se essék..

Nem bírom nem észre venni a párhuzamot, ne haragudj érte!:-)

Egyébként örömmel látom, hogy a Jobbik ennyire multikultúrális.
Jó lesz majd, amikor a Turul Plázában három borostás Görög Zita árulja a répát Lujza néninek, majd mindehhez használati utasítást is ad ajándékba. (Jah, meg is lehet enni??)
-Íjászverseny előtti műmellfazonírozás.
-Árpádsávos bikabroki, rezegős tojásokkal, amiket, ha földhöz vágsz régi jó Panzer indulókat játszik...
- Ostorok, kendők, bilincsek - természetesen gárdásssííítva.
- Végül pedig Gárdatüntetés a melegfelvonulásokkal egybekötve a tolerancia jegyében.:-)

Később meg Terry Black is részesedést vásárol magának (azt hiszitek, nem így lenne?:))

Ja, egyébként a Jobbik nem a pénzért csinálja. Dehogy.

Éljen a jobbik!

gauche caviar 2009.12.16. 13:59:13

@Seduxen: Dr Hoffmann Rózsából még ki lehetne hozni valamit... Bár már nem is milf hanem mature kategória.
de hát ki kell szolgálni a választói igényeket, meg egyébként is mondj nemet a szépségipar fasizmusának, a szabványosított szépségideálnak!

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 13:59:17

@gauche caviar:

Á, neki szebb a piros-fehér csíkos és nem azért, mert annyira szereti az osztrákokat vagy a lengyeleket, hanem főleg mert másvalakiket nagyon utál.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:00:48

@gauche caviar:

Fene az ízlésed, én spec. nagyon nem bukom a senior kategóriára.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 14:06:54

@Seduxen:

Természetesen én sem vagyok tévedhetetlen!

Egyszer pl. azt hittem, hogy nincs igazam...

- de TÉVEDTEM!

mirrmurrkandur 2009.12.16. 14:07:55

@Epikurosz: "A parlamenti hely nem egy vonzó üzleti lehetőség. A kínai boltos többet keres havi egy milkánál, de a jó taxis is. "

- Mutass már nekem egy olyan taxist, aki egymillát havonta, tisztán hazalapátol!

- Kínai boltos? Régebben, míg ne herélték ki teljesen a gazdaságot a kommerek, lehet, ma már biztos nem.

De, ha lenne is ilyen szerencsés kivétel, van egy nem épp elhanyagolhazó tényállás: ŐK DOLGOZNAK!!!!

A parlamentben milyen munka folyik? Aki már látott életében néhány parlamenti ülést, annak van fogalma, mit csinálnak a mi választott képviselőink havi több, mint egymisiért.

Jobb esetben is alszanak.

Lendvai Ildivel meg ne hozakodj elő, mert senki nem mondta, hogy ővele viszont bármit is szeretne. Ő az a kategória, aki még magával se dugna...

fabaszorult 2009.12.16. 14:08:43

Meglepetés ember: Csányi Sándor

(mindegy, hogy a kettő közül melyik)

gauche caviar 2009.12.16. 14:09:44

@Lófasz Hadnagy: én se, de nem vagyok kirekesztő. ehe :)

mirrmurrkandur 2009.12.16. 14:09:56

@1.szolo (B.A.): @mirrmurrkandur: Azért ezen monológod végén legalább egy mosolyt megereszthettél volna.. :-)

Komondor 2009.12.16. 14:14:53

@Blackrock: A jelenlegi hatalom megoldásait látjuk lassan 8 éve. Elég érdekes előre fikázni bárkit is aki az eddigi döntésekben nem vett részt. Félre ne érts! Nem a Jobbik olyan jó, hanem a parlamenti pártok és a vergődésük miatt döglődik az ország. Ők legalább még fejlődhetnek. A közgazgatás romokban, amúgy is vízfej. Azért adósítsuk el az országot, hogy legyen a sok sóhivatalnak munkája? Próbálj meg vállalkozni. Hatóságtól hatóságig rohangálhatsz. Lassan nincs aki adót fizet. Utána a sok csinovnyikot ki és miből tartja majd el? Majd az IMF??? A sok rossz döntés miatt ki fizeti ezt a hitelt vissza? Miért nincs soha felelős? Kinek az érdeke az ügyek elhúzása??? A közbiztonság nulla. A héten betörtek hozzánk. A rendőr megkérdezte, hogy akarunk-e feljelentést tenni... Úgysem lesz meg az elkövető! Az oktatás szintén nulla. Digitális táblákon jár az eszük amikor se a villany se gázszámlát nem tudják kifizetni. King Long buszokat vesz a Volánbusz... Mintha a francia posta venne VW-t!!! Ilyen soha nem fordulhat elő egy egészségesen nacionalista országban. Ilyen csak a korrupcióban fetrengő országokban fordulhat elő. Minek kell még történnie, hogy felébredjetek??? Nekem már elegem van!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 14:14:53

@gauche caviar: javaslatod "dermesztő", ha szabad így fogalmaznom :)))

@Lófasz Hadnagy: "Fene az ízlésed, én spec. nagyon nem bukom a senior kategóriára."

jáááj, ez már lassan a nekrofília határát súrolná :)))

gauche caviar 2009.12.16. 14:17:27

A jobbikkal nem az a baj, hogy faszságokat beszélnek, meg gyűlölködnek, hanem, hogy mindezt hangosan teszik, ezzel szennyezve más emberek boldogsághoz való jogát.
kb olyan a szitu, mint amikor vagy egy barátságos kiskocsmában, és az egyik asztalnál ülő kisebb társaság nekiáll üvöltözni meg sértegetni mindenkit.
és mivel ebben a kiskocsmában demokrácia van, ezért nem basszák ki őket a fenébe mert joguk van hőbörögni, és ugyan nagyjából mindenki abban reménykedik, hogy nem fognak elkezdeni tettlegességig balhézni, de ettől a feszültségtől már oda a nyugis sörözés, a szemsarkából mindenki azt figyeli, hogy mikor kattan meg valamelyik annyira, hogy baj legyen.

(továbbpödörve persze az analógiát, lehetne mondani, hogy de ebben a kocsmában van egy másik társaság, amelyik meg épp a kabátokat lopja el, egy másik meg késsel fenyegetőzik és őt meg senki sem dobja ki... de analógiát bármire mondok ha kéri valaki :)

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:19:45

@Seduxen:

Egyelőre csak gerontofília, azért ne kívánjuk szegény Rózsa halálát! :-)))

Amúgy nem semmi, egy vérkomoly pol. blog is képes idióta humorkodásba fulladni. Jóvan, nem buggyant még meg teljesen mindenki! :-)

gauche caviar 2009.12.16. 14:21:55

@Komondor: öö.. most te is feltettél egy csomó kérdést, de a gond az, hogy ezekre a kérdésekre nem ad választ a jobbik, csak arrogánsan azt hajtogatja, hogy majd ők elintézik, ha meg megkérdem, hogy de pontosabban hogyan, akkor én hazaáruló idegenszívű vagyok, mert nem hiszem el nekik bemondásra, hogy ők a szupermájerek.

a XXI. században az "egészséges nacionalizmus" téveszme. Érted.. miről beszélgetünk nemzeti alatt amikor 2 óra repülő úttal már egy másik kontinensek vagyok, mindezt akár minimálbérből is? Összezsugorodott a világ, ami eddig működött, az a jövőben nem fog működni.
Nemzetállamok helyett lakóhely szerinti konföderációban látom a jövőt. Az EU-nak is ez a jövője.
Na, ezért is hibás a jobbik logikája.
És akkor a gyűlölködésre épített érzelmekről nem is ejtek szót.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:22:06

@gauche caviar:

Nem rossz a hasonlat, bár szerintem inkább arra hasonlít, mint amikor valaki hangosakat és büdöseket fingik a villamoson, amikor meg undorodva fordulnak el tőle, akkor nekiáll nagy felháborodva óbégatni, hogy neki alkotmányos joga telefingani a villamost.

Én/Me 2009.12.16. 14:22:44

@Szvesnyikov: sokakkal beszélgettem már erről, mindenki addig volt csak hangos, ameddig ki nem derült, h bizony az ő családjában is van egy *rokkantnyugdíjas* legalább... csak óvatosan...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 14:24:15

@mirrmurrkandur:
Bocs, de sajnos nem jött az arcomra... :S

Mert bár tévedni emberi dolog, :)
mégis többnyire állati kellemetlen. :(

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 14:28:12

@Lófasz Hadnagy: nekem is ez jutott eszembe, hogy a sok hímsoviniszta disznó a "Ki legyen a Jobbik miniszterelnökjelöltje" kérdéstől ca 150 komment alatt eljutott oda, ahova... :)))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:30:16

@Seduxen:

Hát nem egészségesebb, ha fiatal, életerős embereknek inkább ez jut az eszébe, mint a politika?

De ha már humor & politika, akkor nem tudom kihagyni:
subba.blog.hu/2009/12/16/a_honap_kepe_kiveve_bkv

Zseniális.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 14:32:13

@Lófasz Hadnagy: avagy "Két dolog érdekel igazán: az állapot térmodell alkalmazása az irányításelméletben és a p***"

ILLED 2009.12.16. 14:32:56

A harmadik opcióra szerintem is ők a megfelelők:

Balczó András
Wittner Mária
Makovecz Imre

Vagy esetleg egy színész, de talán szakmailag valami letűnt nagyhangú rendszerváltó lenne a legkeményebb.

Esetleg Torgyán József... :)

gauche caviar 2009.12.16. 14:34:00

@Lófasz Hadnagy: ami nekem a fura, hogy mo-n ezt az antiszemita-homofob-ciganygyulolo-xenofob-nacionalista-revizionista (ugye-ugye, ezek azok a panelek amikre a jobbik epul, nem a jobb egeszsegugy, meg gazdasagpolitika) gondolatokat valamiert ugy akarjak beallitani az erre vevo arcok, hogy ezek buszke dolgok.
nyugatabbra nem hangoskodnak ezek a fasisztoid figurak, mert tudjak, hogy ciki amit csinalnak, csak a sajat belso koreikben obegatnak, a nagy kozonseg elott meg probalnak valamilyen konstruktiv kepet nyujtani.
idehaza ez nincs, itt csak erzelmekre hato beszedek vannak, egbekialto, szalacsi szintu dumakkal (Turul diszkont, stb)

Igen, van egy reteg akik nem lettek megszolitva.
talan azert mert eze a reteg azon kivul semmi masra sem vevo, hogy mindenki menjen az anyjaba, o meg majd jol akar elni.
etred, nem arrol papol a jobbik, hogy ne jarjanak az emberek hipermarketbe (mert ezzel tamogatjak a multikat) hanem, hogy a multik adjak olcson a cuccot (meg persze, hogy vegyek meg dragan. mert a fogyasztas az nekunk jar). Teccik erteni?
Nem a hipermarket intezmenyet tamadja, hanem a birtoklasat szeretne magaenak tudni.
szal ez nem radikalis tarsadalmi szemlelet valtas, ez netto, forintosithato kenyelmi vagy, a jozan racionalitast (nem kolthetek tobbet, mint amennyit keresek) felcserelik szimpla zsigeri gyulolkodessel, mert az egy egyszerubben iranyithato dolog, mint az alkotas es a kitarto kemeny munka, joszandekkal es bizalommal.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:38:31

@gauche caviar:

Dehát látod, hogy működik. Ergo: van erre kereslet. Sajnos.

Delinquent 2009.12.16. 14:39:12

@Epikurosz: Krisztinat feliratozni kellene, mert az arca meg mindig elviselhetobb mint a hangja. Puszit azert nem adnek neki.

Komondor 2009.12.16. 14:39:38

@gauche caviar: A válaszok engem is érdekelnének de nem amit programként mondanak, hanem amit tesznek.Program volt az adócsökkentésre is, mégsem lett belőle semmi. Pedig az A8-asban hátul erről beszélt valaki... Voltam Svájcban. Az egészséges nacionalizmust arra értem, hogy a helyi munkaerőt és termelőt részesítik előnyben. Nyugodtan kirakhatod a nemzeti zászlót senki nem szélsőségez le érte. Elsődlegesen ők svájciak. Persze erre mondhatod, hogy más világ más emberek. Igazad is van. Viszont ezért vehetnénk példát róluk. Lenne hová fejlődni. Ebben példát vehetnénk a szomszédainktól is. Én nem szeretnék senkit kirekeszteni és hazaárulózni. Az értelmes emberek közötti vitának egyeztetésnek van helye. Viszont meg kell érteni, hogy az utóbbi évek hibás döntései miatt emberek és családok mennek tönkre. Nyilván egy ilyen légkörben sok vélemény elhangzik. Ebből 1 a Tiéd és 1 az enyém. Felelősöket akarok!!! Nevezzék meg őket és legyen büntetés is!

Én/Me 2009.12.16. 14:45:54

Kicsit OFF: olvasgatván a napi híreket, arra jutottam, érdekelne Gábor véleménye a *pécsi modellről* (vízmű, tubes ügy) Amit most ott a városvezetés elővezet, az tesztje az új politikai iránynak, amit jövőre OV is alkalmaz majd *nagyban*, vagy csak túl lazára engedték a pórázt a központban?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 14:45:58

@gauche caviar: javarészt egyetértve veled, egy elemet kiemelnék kommentedből.

és ez a nacionalizmus. szerintem egy "egészséges" nacionalizmussal a világon semmi gond nincs, amíg ez max abban manifesztálódik, hogy az embernek van egy nemzettudata, egyfajta nemzeti büszkesége. ez ugyanis - én legalább is így vagyok vele - nem irányul senki ellen sem.

mást ne mondjak, pár évvel ezelőttig büszkén viseltem március 15-én a kokárdát. de engem ne "buzifideszesezzen" le senki. azóta inkább "belül" (a szívemben) hordom. remélem érthető mit akartam ebből kihozni!?

gauche caviar 2009.12.16. 14:48:03

@Lófasz Hadnagy: azt én soha nem is vitattam, hogy ne lenne kereslet.
de a gyermekpornóra is van kereslet és mégsem lehet belefutni minden utcasarkon.
(megint a szexualitáshoz lyukadtam ki a jobbikkal kapcsolatban. közel a perc amikor linkelem a kedvenc gay skinheads oldalaimat...)

@Komondor: No igen, de idehaza ha nem rakom ki a nemzeti zászlót, akkor már le is hazaárulóztak, meg attól, hogy mást gondolok attól már idegenszívű vagyok (lásd multinacionális nagytőke). Szál az észérveket nem kéne lecserélni nemzeti puffogásra, mert nem ugyanarról szól.
Mintha a jobbik azzal akarná bizonyítani az igazát, miszerint 2x2 az már pedig öt, mert, hogy ő magyar. És aki szerint 2x2 nem 5, az egy hazaáruló.
+ ehhez jön még a személyes felháborodásom a nemzeti értékek politikai logókká züllesztésével (árpádsáv, turul, stb)
az ilyen antiszemita nekibuzdulásból meg teheránnal haverkodni meg már aztán tényleg...

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:51:23

@Én/Me:

Tedd hozzá még a hepiendes/ezüsthajós pofa újbóli feltűnését.

Mit tippelsz, véletlenek sora ez?

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 14:53:33

@Komondor: itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a jobbik semmire nem kínál megoldást és ami a legfontosabb, hogy nem is TUD megoldást kínálni. Kérdem, szerinted attól oldódnak meg az ország problémái, ha cigányozunk, meg masírozgatunk a városokban? Ez alternatíva? Itt jegyzem meg, hogy a a jobbik a cigányság problémáira sem tud használható megoldást nyújtani (a szokásos "gyilkoljuk le mindet" gyengeelméjűségén kívül)
Amúgy meg ebben a rohadt nagy nyomorúságban meg válságban azért nézd csak meg a bevásárlóközpontokat, meg azok parkolóit...tehát nagyon relatív dolgokról beszélünk.

Amúgy meg valóban fejlődhet a jobbik, csak attól a jó isten mentsen meg minket...volt itt diktatúra 50 évig, én a XXI. sz-ban nem kérek belőle.

@gauche caviar: nacionalizmus és nacionalizmus közt óriási különbség van szerintem...

on the other hand 2009.12.16. 14:54:40

Balczó András (közben látom, hogy már írták), Hegedűs Lóránt ?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 14:55:56

@Blackrock: "itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a jobbik semmire nem kínál megoldást és ami a legfontosabb, hogy nem is TUD megoldást kínálni."

A legnagyobb bajt én abban látom, hogy ebbe a mondatodba a jobbik helyére gyakorlatilag BÁRMELYIK párt neve nyugodt szívvel beilleszthető lenne :(

"nacionalizmus és nacionalizmus közt óriási különbség van szerintem... "

erről van szó!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 14:57:33

@Seduxen: "de engem ne "buzifideszesezzen" le senki."

Ehhez csupán csak annyi kell, hogy 16-án 0 órakor levedd a kokárdádat...

- és akkor már legföljebb csak "belül" (a szívedben) leszel "buzifideszes".
(oszt bakfitty;)

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 14:58:12

@gauche caviar:

Igen, csak a pedofília illegál, a náculás meg (sajnos, egyelőre) legális.

Nemzeti jelképek: persze, Svájcban, meg az Egyesült Államokban is rengeteg házon kint van a nemzeti lobogó és senki sem szélsőségesezi le azokat, akik kirakják. De azoknak meg nem vonják kétségbe a nemzethez tartozását, akik nem teszik ki!

Se a demok, se a repik nem mondták soha, a legkeményebb választási kampányban sem, hogy aki nem tűzi ki magára a csillagos-sávos kitűzőt, az nem amerikai. Én is 2002 tavasza óta nem vettem fel a kokárdát, mert a Fidesz igenis, kisajátította. Ha pedig engem ezért leidegenszívűz, vagy azt mondja, hogy akkor nem vagyok magyar stb., annak azt üzenem, hogy a kurva édesanyját minősítse továbbá kinyalhatja, ha alaposan fogat mosott.

Az meg, hogy a Jobbik & rajongóik vajh' miért PONT azt a zászlót használják előszeretettel, amit annó a nyilasok, az nyílvánvaló. Ők is tudják, én is tudom, ti is tudjátok, mindenki tudja.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 14:59:49

@Lófasz Hadnagy: és miután lenyilasozzák, lefasisztázzák őket, még ők vannak felháborodva...

Cartman (ex Cartman) 2009.12.16. 15:00:45

G. Nagyné Maczó Ágnes?
Pozsgay Imre?

Egyébként én a Jobbik helyében nem a Fidesz szavazóbázisára hajtanék, hanem inkább az MSZP-ére...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:00:46

Nem keres egy taxis 1 milkát havonta?

Én számlával tudom igazolni, hogy volt olyan hónap, igaz 3 éve, hogy 1 milkát kerestem, csak ugye a maffiaszerű adórendszer miatt a fele sem maradt nálam. Ráadásul, napi 20 órát dolgoztam érte, és a második hónaptól már nem bírtam volna, mert ráment volna az egészségem. Így is rá kellett segíteni jó sok kávéval, meg multivitaminokkal stb. (Egyébként szellemi munka volt.)

Ennél nyilván könnyebb, ha valaki szoci vagy szadi politikusként zsebrevágja a kenőpénzeket. Velük én nem tudok versenyezni, ez tény és való, és nem is akarok. Ott egye meg őket a fene - lehetőleg, persze a börtöncellában -, a pénzükkel együtt!

Egyébként, a Jobbik szimpatizánsai zömében ilyen emberek:
- vállalják a munkát, a kihívásokat, szeretnek dolgozni, DE
- utálják, ha rabló, tróger, here gazemberek elveszik tőlük ilyen-olyan címeken a munkájuk gyümölcsét (akár adónak hazudott zsarolási pénzekként is)!
- büszkék a magyarságukra, ápolni akarják nemzeti hagyományaikat, de mindezt más népek tisztelete mellett.
A hazaszeretet nem gyűlölködés!
A népek, nemzetek, államok között lennie kell egy egészséges versenynek, mint a sportban, de betartva a FAIR PLAY szabályait. A szocik és szadik globalizmusa, multikultija meg politikai korrektsége ezzel szemben egy kizsákmányoló, kozmopolita rablóelit uralmát jelenti az elbutított, kifosztott, elnyomott, kizsákmányolt, egészséges nemzeti öntudatától megfosztott és egymásnak ugrasztott, konzumidióta embermassza felett.

A jobboldali gondolkodás is elismeri az elitek létének szükségességét, minden téren, de az elit nem válhat önjáróvá, be kell tagozódni a társadalmi munkamegosztásba, és a társadalom javát, az emberiség jövőjét kell szolgálnia.

A globalizálódó világ olyan kihívásokat jelent, amelyeket csak nemzetközi összefogással lejet megoldani, de korrekt alapokon nyugvó együttműködésre van szükség, nem mindenféle sorosgyurkák, Bilderberg-klikkek, IMF-es bandák és gengszterek susmutolása, háttérbeni intrikái és aljas, bomlasztó praktikáira.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:00:49

@1.szolo (B.A.): "büszkén viseltem március 15-én a kokárdát"

ebből a félmondatból melyik rész nem volt teljesen érthető?

"és akkor már legföljebb csak "belül" (a szívedben) leszel "buzifideszes"."

na ez nagyon nem jött be...

tölgyes 2009.12.16. 15:01:22

@Seduxen: Azt írja, hogy különbség van nacionalizmus és nacionalizmus között. Ez igaz. Ezért az egyiket úgy hívják, hogy patriotizmus, a másikat, hogy nacionalizmus, a harmadikat, hogy sovinizmus...

andry 2009.12.16. 15:01:29

Ha a trendet nézem akkor csakis politológus lehet a meglepetésember, kedves Török Gábor!

Budai Bernadett, MSZP (igaz ő már korábban váltott)
Somogyi Zoltán, MDF
Folytassa, ....
Török Gábor! :)
De lehet h végül Zárug Péter Farkas lesz a befutó.

Érdekes, h ha a "Lapozó" törzsasztalát felidézem, ahonnan nemrég Debreczeni is beszállt már a politikába, akkor akár bővülhet is tovább a kör, bár Laknell Zoli és a Tégla Bt-s Kóczián max. Ballikéknál jöhetne szóba.
Nem értem miért tolonganak a háttéremberek így a pozíciókért. Küldetéstudat? Látják a silány megrendelőiket és gondolják, h ennél még ők is jobbak lehetnek? Vagy a mentelmi jog a kulcsszó, mert félnek előveszik őket vmiért?
Ezt is érdemes lenne elemezni.
Folytassa, ...

Török Gábor! :)

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 15:01:56

@Seduxen: úgy gondolom, hogy az mszp-fidesz duó politikai, gazdasági töketlenkedése még így is fényévekkel korrektebb, mint a jobbik "megoldásai". Még csak egy napon sem lehet őket említeni.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.16. 15:02:19

Bízzál az új pártokban , ők még nem csaptak be, nem hazudtak. Jobbik, LMP, Összefogás, stb.

A régi letüntek O. Viktor vezérletével tudjuk milyenek, ml szarság várható!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:05:22

@Cartman (ex Cartman): hijjnye, most neked "köszönhetően" a belga képviselő boogie c. "eposzát" dudolgatom, igazán köszönöm! :)))

(maczó ági miatt...)

tölgyes 2009.12.16. 15:07:17

@1.szolo (B.A.): Őszintén megmondom Önnek, hogy engem nem zavarnak a nemzeti színek még hétköznap sem.Erre más országok nem olyan allergiásak mint mi vagyunk... mi szeretnénk nemzeti kötődésünket vitrinbe zárni és csak ünnepeken használni, mint az új pantallót...Tehát azzal nincs baj, ha valaki elkötelezett a nemzete iránt és az se baj, ha ezt láthatóvá teszi.. csak úgy egyébként ne beszéljen és csináljon szamárságokat...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:08:38

@tölgyes: jobb helyeken. itthon ugyanis - sokaknál - a nacionalizmus=sovinizmus=fasizmus=nácizmus.

elég meghallgatni pár politikusi megszólalást, ahol a nacionalizmus, mint szitokszó szerepel.

@Blackrock: ez is egy vélemény, tiszteletben is tartom. én meg azt gondolom, hogy éppen a fityesz, meg a maszop elmúlt 20 évben nyújtott "teljesítménye" hozta létre a jobbikot, és erősíti napról-napra...

gauche caviar 2009.12.16. 15:08:52

@Seduxen: "nacionalizmus és nacionalizmus közt óriási különbség van szerintem... "

Igazatok van, megkövetem magamat: a nacionalizmus önmagában még valóban nem negatív dolog. (bár az tény, hogy leginkább negatív előjelek tapadtak hozzá a XX. században).
maradjunk akkor a hazaszeretet? nemzeti büszkeség? patríotizmus szavaknál?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.12.16. 15:10:58

@Lófasz Hadnagy: "De azoknak meg nem vonják kétségbe a nemzethez tartozását, akik nem teszik ki! "

Ilyen mikor és hol történt Magyarországon?
Jobbikospista odement mszpésjózsi házához ,hogy 'mér' nincs rajta zászló he'?Volt ilyen?

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 15:11:00

@Epikurosz:
1. 3 éve kerested azt az 1 millát
2. te nem vagy egyenlő a másik 4000 taxissal

3."A népek, nemzetek, államok között lennie kell egy egészséges versenynek, mint a sportban, de betartva a FAIR PLAY szabályait. A szocik és szadik globalizmusa, multikultija meg politikai korrektsége ezzel szemben egy kizsákmányoló, kozmopolita rablóelit uralmát jelenti az elbutított, kifosztott, elnyomott, kizsákmányolt, egészséges nemzeti öntudatától megfosztott és egymásnak ugrasztott, konzumidióta embermassza felett.

A jobboldali gondolkodás is elismeri az elitek létének szükségességét, minden téren, de az elit nem válhat önjáróvá, be kell tagozódni a társadalmi munkamegosztásba, és a társadalom javát, az emberiség jövőjét kell szolgálnia.

A globalizálódó világ olyan kihívásokat jelent, amelyeket csak nemzetközi összefogással lejet megoldani, de korrekt alapokon nyugvó együttműködésre van szükség, nem mindenféle sorosgyurkák, Bilderberg-klikkek, IMF-es bandák és gengszterek susmutolása, háttérbeni intrikái és aljas, bomlasztó praktikáira. "

Nem valami ilyesmit lehett olvasni a kommunista kiáltványban? Vagy igen? Mintha nem hasonlókat hallgatttunk volna idehaz 50 évig... Egyébként még azt is hozzátehetnéd, hogy a jobbik úgy gondolja, hogy a magyarok a Marsról származnak, ahonnan rovásírásos űrhajókkal szálltak le a Földre, hogy megvédjék bolygónkat a fenyegető Zorg inváziótól...

4. Egyébként azt még megkérdezném, hogy milyen munkája van annak, a hétköznap dologidőben ráér arra, hogy nyilasnak öltözve vidéki kistelepüléseken "demonstráljon"?

5. Amúgy én is becsülettel dolgozom, utálom a bűnözőket és büszke vagyok a magyarságomra, viszont basszus, rühellem a nácikat. Hát ez van.

tölgyes 2009.12.16. 15:11:36

Ki lesz az elnök..? Kérdezi TG. Őszintén megmondom: szerintem az lenne a legjobb, ha minél később állna elő elnökkel a Jobbik.. Ha előáll, az csak ront a helyzetén.. Jelenleg a jobbik ereje a "megfoghatatlan" "személytelen", "elvont" jobboldaliságban van.. Ha lesz név, akihez köthető lesz, akkor épp a sejtés, a misztikusságból eredő vonzereje fog csökkenni.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 15:12:29

@Seduxen: szerintem a jobbikot egyértelműen a fityesznek "köszönhetjük" valamint annak, hogy a miép szétesésével üresedés volt a szélsőjobbon.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:12:36

@gauche caviar:

Szerintem a patriotizmus teljesen rendben van, annak senki fülében nincs negatív kicsengése (érdemes a "lokálpatrióta" kifejezésre gondolni, ami teljesen pozitív ízű).

tölgyes 2009.12.16. 15:12:45

@Seduxen: No persze.. hiszen épp ezért írtam a békésebb változatokat...:::)))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:16:24

@blas:

2002 kampány? Amikor a villamoson még két nappal a választás napja előtt is a kokárdát viselők azt sasolták, hogy kin nincs és fintorogtak rá, de olyan is volt, akinek beszólogattak?

Ne tedd már a hülyét...

Komondor 2009.12.16. 15:16:42

@Blackrock: A Jobbik programjában nem azok az elemek vannak amiket felsoroltál. A segélyezést át kell alakítani mert finanszírozhatatlan. A nyugdíjrendszert ugyanúgy. Persze lehet mögé politikát is tenni pedig ez csak matematika. 1-2 millió ember nem tarthat el 10 milliót... Azért mert valaki itt szeretne dolgozni vagy vállalkozni akkor verjük agyon a bürokráciával és az adóval? Mert persze aki mélyszegénységben van attól nem lehet elvárni olyat, hogy majd szépen befizeti az adókat járulékokat. Iskolakerülésből nem lesz végzettség és szakma. Ebből pedig nem lesz olyan állampolgár aki nem csak a jogait hanem a kötelességeit is emlegeti. Tehát inkább szívjon mindenki. Tudom, hogy az ellátó rendszerek hanyatlására való hivatkozás már közhelynek számít de ez az igazság! Nem tudom hány éves vagy de jobb ha gyűjtögetsz mert nyugdíjad nem lesz ha így marad minden. Az eddigi hatalom már bizonyított! Lehet itt Orbánozni meg Vonázni de ezek tények Hölgyeim és Uraim! Én itt akarok élni és dolgozni, nem máshol. Adót is fizetek rendesen és nem látom az értelmét (BKV, Malév, MÁV stb.). Nem vagyunk egyformák, más a tűréshatár midenkinél. Nálam elszakadt. Ennyi.

Én/Me 2009.12.16. 15:17:03

@Epikurosz: *Ennél nyilván könnyebb, ha valaki szoci vagy szadi politikusként zsebrevágja a kenőpénzeket.*

Szerintem erről a nagyszerű észérvről le kéne kattanni. Mindegyik politikai erő korrupt. Így volt ez kedvenceid kormányzása alatt és így lesz jövő júniustól is, ne legyenek kétségeid...

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 15:17:40

@gauche caviar: úgy gondolom, hogy az egészséges nacionalizmus (ha van ilyen fogalom egyáltalán), az valamiért, valami irányában szól, függetlenül attól, hogy az adott ország állampolgárának mi a vallása, bőrszíne vagy nemzetisége.

Ellenpárja pedig a jobbik, ami mindíg valami ill. valakik ellen pozicionálja magát. tehát az ő nacionalizmusuk ellenségkép nélkül nem létezik (gyk. fasizmus)

gauche caviar 2009.12.16. 15:18:25

@Epikurosz: te voltál már jobbik gyűlésen?
megvan a fogak között elsziszegett "rohadt zsidók" vonal?
A beszédek gyakorlatilag egy az egyben uszítások ("mikor indul a vonat?").
Valamint az árpádsáv használata, politikai logóvá silányítása. Annyi történelmi zászlónk van, miért nem azokból (azokat is?) kezdték el használni, miért pont azt amelyiket a nyilas rendszer is?
Nem tévedésből, hanem mert erre volt igény, ugyanis a "másik oldal" is pontosan tudta, hogy miért azt a zászlót lengetik. És a jobbikos "radikálisok" leginkább azért lengetik, mert "azokat" zavarja.
Már a logójuk is történelmi szimbólumot dolgoz fel. Csak a kettőskeresztre éppen nincs jogdíj...

amúgy, ajánlom mindenkinek az indexes Vona interjút. az eléggé jó "statment" a jobbikról.
index.hu/belfold/2009/06/30/amit_latunk_az_szervezett_provokacio/

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:18:36

Folytatva a sporttal való öszehasonlítást:

A Jobboldal olyan sportnak a híve, amelyet a versenyzők a sport iránti szeretetből és tiszteletből űznek, és persze a közönség elismeréséért is, amely meghozza a megfelelő, nem túl sok, nem túl kevés anyagi elismertséget.

E célból hajlandók keményen edzeni, és - ha csapatsportról van szó - együttműködni a csapattrásakkal, sőt a csapat edzőjével, orvosával, masszőrével stb. is.

A végén meg kiállnak a porondra (a "választók" elé), megmutatják, hogy mit tudnak, és elvárják, hogy a zsüri meg a közönség (a választók) elismerják a munkájukat, a korrektségüket, a teljesítményüket.

Mit nyújt ezzel szemben a szociálliberális, magát baloldalnak hazudó maffia?

A versenyzőik lopták a mezt, a sportcipőt, de még az ajzószereket is, amelyekkel - törvénytelenül - felturbózzák a teljesítményüket. Így lógni tudnak az edzésekről.

Végül, megjelennek a versenyen az ajzószerek gyártói által támogatva, hatalmas médiahírverés után, pólóikon mindenféle megtévesztő és hazug felirattal. Persze, a versenyek, a meccsek is meg vannak bundázva, a bírókat megvették már előre kilóra, a közönséget leitatták szesszel és elkábították legalizált könnyű drogokkal, meg a figyelmét is elvonták a tulajdonképpeni versenyről mindenféle showműsorral (mazsorettek, giccskoncertek, műpinák stb.)

A közönség egy részének persze nem tetszik ez, főleg az zavarja őket, hogy tele van a verseny környéke szotyolaárussal, zsebtolvajjal, és egyes gazfickók még késelnek is, de a rengeteg zugfogadóiroda is csak zavaró tényező.

De a hangszórókban harcog a pécés duma, üvöltenek a pr-farkasok, hogy "Csak egy maradhat!", "A győztes mindent visz!", "Legyél te is milljomos!", miközben a barbárok már a kapukat feszegetik, és ha nem ők jönnek, akkor vagy a klímakatasztrófa, vagy egy becsapódó aszteroida csapja agyon ezt az egész bolondokházát.

Mit tehet ilyen helyzetben egy igazi sportrajongó?

Más stadiont akar, olyant ahol a józan ész diktál, és a nemes verseny szabályai érvényesülnek.

A cirkuszt, a Capitoliumot nem kell lerombolni, de ebek harmincadjára sem kell tenni, mint tették a rómaiak, ill. utódaiak.

Újjá kell építeni, az alapoktól!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:19:14

@Blackrock: ám legyen. de vissza is kérdeznék: vajon ha 8 év "kúrmányzás" után nem ott tartana az ország morálisan, gazdaságilag, ahol tart, hanem lenne egy működőképes oktatás, egészségügy, rendvédelem, és sorolhatnám napestig, akkor lenne -e létjogosultsága a Jobbiknak, és mindannak, amit képvisel?!

Szerintem nem. Akkor max annyi lenne, hogy pár "pihentagyú" bohóckodik "mélymagyarost" játszva, és nem egy 10% (vagy ki tudja mennyi) körüli támogatottságú - parlamenti bejutásra esélyes - párt kormányzati tényezővé válásáról beszélgetnénk...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 15:19:34

@Seduxen:
Alapból hülyeséget írtál, mert márc.15-én SENKI SENKI nem "buzifideszesezett" le a kokárda viselésért!

Az indulatok (IDE értve a "buzifideszesezés"-t is:) onnantól szabadultak el, amikor TUDJUKKI kiadta a narancsot, hogy aki magyar, az ne vegye le a kokárdát egészen a választásokig.
((Na, de jó kis "exit-poll" felmérés lehetne;))

Ezt már csak azzal lehetett űberolni, hogy "a Haza nem lehet ellenzékben!" ((ami úgy önmagában még igaz is;))

Ja, és persze még véletlenül sem TUDJUKKI a megosztó, á de hogy!

Szóval lehet, hogy Te nem vagy buzifideszes (még félig sem;), de ettől még írhatsz ferdén...

gauche caviar 2009.12.16. 15:20:09

@blas: "aki nem így gondolja az nem is magyar". Vona Gábor, okt 23 beszédének zárósora.

Én/Me 2009.12.16. 15:20:37

@Ne szavazz a 4 hazug pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: *Bízzál az új pártokban , ők még nem csaptak be*

Kíváncsi leszek, a *tiszta* új kispártok miként számolnak majd el a választási költségvetésükkel egy év múlva :) A Jobbik már most nem tudja igazolni az EP választási kampánya körüli pénzeket...

Rombola · http://rombola.blog.hu 2009.12.16. 15:21:03

Usztics Mátyás lehet a titkos favorit listavezetőnek. (Neki a Gárdával is volt dolga, talán tagja is volt.)

gauche caviar 2009.12.16. 15:21:05

@Epikurosz: azt azért nem árt tisztázni, hogy a 'jobboldaliság' az nagyon nem az, mint amire te, meg a jobbik használja. :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 15:22:38

@Seduxen: "egy 10% (...) körüli támogatottságú ... párt kormányzati tényezővé válásáról"

- beszélgetni még legalább négy évig tiszta időpocsékolás...
(Viszlát!;)

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:23:29

@gauche caviar:

Erre van egy remek közmondás, amit a tengerentúlon előszeretettel használnak:

"Ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa."

Ha valakik úgy zsidóznak, mint a nyilasok, úgy öltöznek, mint a nyilasok, úgy masíroznak, mint a nyilasok, akkor azok mik? Lecsókolbászok?

Wagner Úr 2009.12.16. 15:24:53

Nem gondoljátok komolyan, hogy

1.) Makovecz Imre
2.) Für Lajos
3.) Papp Lajos
4. Wittner Mária

????

Hogy lennének ők alkalmasnak miniszterelnök-jelöltnek?

Egyértelműen nagy húzás lenne Bogár László.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 15:25:30

@Komondor: még mindíg nem értem, hogy mi köze ehhez a jobbiknak? Milyen kézzel-fogható megoldást kínál ezekre a problémákra? Megszünteti az adókat? Elzavarja a multikat? Megsarcolja a bankokat? Vagy majd bevezti, hogy vallási, faji hovatartozás alapján lehessen iskolába járni vagy vállalkozni? Hm? Vagy mi? Mi a gazdaságpolitikája a jobbiknak? Beszéljenek a számok!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:26:37

@1.szolo (B.A.): óó, te az újonnan felálló gondolatrendőrség tagja vagy? emlékeztetsz ám valakire egy "másik blogról", kb neki ez a stílusa, hogy kiragad félmondatokat, és beleköt. Te vagy az Liberté??? :)))

Nem 2002. március 15.-ről beszéltem te szerencsétlen. Évekkel később (2004,2005. táján történt). Azóta nem hordok kokárdát.

De minek is magyarázom...

"Viszlát!;) "

ÁMEN!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:27:41

@Lófasz Hadnagy:

A rabló tolvajok taktikája ez, hogy eltereljék a figyelmet a bűncselekményeikről.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:29:28

@Epikurosz:

Meg amit a kanpaci himbál, kis barátom.

Ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az nem egy kacsa?

Akkor mi?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:30:23

@Én/Me: "A Jobbik már most nem tudja igazolni az EP választási kampánya körüli pénzeket... "

a jelenlegi "nagyok" meg... hogy is mondjam.

álljon itt Tóbiás József (mszp) által jegyzett - kampányfinanszírozásról szóló - törvényjavaslatának indokolásából egy beszédes rész:

"Az elmúlt tíz évben a parlamenti pártok többször tettek kísérletet a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóvá, és ellenőrizhetővé tételére. Ezek a kísérletek mindeddig sikertelenek voltak, holott ma már a szakértők és a korrupció ellen küzdő civil-szervezetek egyetértenek abban, hogy ezen kérdések rendezése nélkül nincs esély a korrupció elleni hatékony fellépésre. A jelenlegi helyzetben a politikai pártok vezetői arra kényszerülnek, hogy a törvény szerint a választásokat követően a Magyar Közlönyben nyilvánvalóan valótlan nyilatkozatot tegyenek arról, mennyit költött pártjuk a választási kampányra."

[HEJ] 2009.12.16. 15:33:26

budahazy vagy tomcat lesz a befuto?

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:33:41

@Seduxen:

Az a nagy büdös helyzet kis hazánkban, hogy akárki(k) jutnak közpénz közelébe, biza' nem tud(nak) ellenállni a kísértésnek.

Welcome in the real world, Neo...

Én/Me 2009.12.16. 15:34:32

@Seduxen: félreértettél, nem mondtam/gondolom, hogy a nagyok tiszták lennének :)

Az ellen szólok csak, ami a jobb oldali hívők meggyőződése, hogy az egyik oldal tiszta, a másik mocskos, korrupt stb.

Ebből a szempontból tökéletes az összhang, és a kórusból a kicsik sem hallatszanak ki...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:35:05

@Blackrock:

A Jobbik megszünteti azt a paradoxális helyzetet, hogy a multicégnek adókedvezménye van, kiviszi a nyereséget az országból, mialatt a magyar vállalkozót csődbe viszi a rablókormány.

Emellett, a Jobbik feladata megszüntetni a korrupciót, amely önmagában 20%-kal emelné a GDP-t, ha nem többel.

A Jobbik feladata munkát adni a segélyen élőknek. Jelzem, hogy munka az van bőven, dögivel.

A Jobbik feladata megerősíteni a közbiztonságot, és e célból normális törvényeket kell elfogadni.

A szocis disznók már megkezdték a visszavonulást e téren, mert pl. eltörölték azt az égbekiáltóan igazságtalam mocsokjogszabályukat, hogy 20 ezer forint alatt gyakorlatilag szabad rablást biztosítottak, elsősorban a cigány bűnözőknek.

Emellett, rendre azoknak is menlevelet adtak, adnak, akik milliárdos tételeket sikkasztottak, loptak ki pl. off-shore cégek révén. Ominvest? Simor úr offsara? Stb. stb.

Ha ezeket szépen, sorban felszámolják, máris lesz itt honfiderű és fejlődés.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:38:46

@Lófasz Hadnagy: @Én/Me: a fene egye, mindig ugyanoda lyukadunki ki:

Mi hát a megoldás?

Mert szerintem szépen lerágtuk a csontot, és mindig ugyanoda érkezünk, de mi lehet a megoldás, és főleg melyik politikustól várhatjuk (várhatjuk -e egyáltalán BÁRMELYIKTŐL) a megoldást?

na ezért gondolom azt, hogy ennek a helyzetnek az "eredménye" a jobbik. bár ne erről kellene itt kommentelgetni, hanem azon vitázni, hogy miért csak 4%-os a gazdasági NÖVEKEDÉS az országban, vagy miért olyan SOK egy 6%-os munkanélküliség...

sokkal több vidám ember futkosna az utcán...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 15:39:22

@tölgyes: Van ebben sok igazság...

Csak az a kérdés, hogy ha minden nap nemzeti színekbe "öltözünk", akkor mitől lesz Ünnep az ünnep? (-gondolom, nem attól, hogy aznapra meg vitrinbe tesszük a Trikolort;)))

Egyébként a nemzeti jelképek hagyománya általában az idegen elnyomás(ok) elleni ellenállásban gyökereznek, VAGY különbözőséget hangsúlyoznak (mint az USA-ban a "jenki" és a déli X-lobogó máig élő kultusza!).

Tehát a gondom csak abból fakad, ha ezt IDEhaza a saját nemzettestvéreink ellen próbálják egyesek felhasználni, mint egy "negatív sárga csillag"-ként! :(((

Ráadásul még tetézik ezt egy további külön "bikolorral" is, amelyet persze meg lehet magyarázni, hogy "történelmi", de az biza sosem volt "a demokrácia szimbóluma" (gykv. miután kezdettől egyeduralkodók használták;)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:39:57

Persze, a rablók, illetve holdudvaruk és mindenféle támogatóik most azt szajkózzák, a rég ismert mozgalmár nótát, hogy aszongya: "Te is más vagy, te sem vagy más!", meg "Minek hessegeteni a legyeket, a régiek még éhesebbek".

Ezeknek a szirénhangoknak ellen kell állni, kedves barátaim, és tisztelt rajongóim!

A boszorkányok csak duruzsolják az ő vajákos igéiket, majd csak rájuk rohad a sok hazugság.

Mi csak menjünk szépen előre, a fejlődés irányába.

Ezek a bigott, okkult szociszadik meg gebbedjenek meg.
:-D

Én/Me 2009.12.16. 15:41:51

@Epikurosz: *A szocis disznók már megkezdték a visszavonulást e téren, mert pl. eltörölték azt az égbekiáltóan igazságtalam mocsokjogszabályukat, hogy 20 ezer forint alatt gyakorlatilag szabad rablást biztosítottak, elsősorban a cigány bűnözőknek.*

Ha figyelmesen olvasnál, erről a tételről már bizonyították itt a blogon a kommentelő kollégák, hogy 1999-ben alkották törvénybe ha jól emlékszem. Figyeld az évszámot!

mirrmurrkandur 2009.12.16. 15:42:03

@Ne szavazz a 4 hazug pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz:

Befejezhetnéd ezt az ósdi kampányolást.

De tényleg!:-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:42:46

@1.szolo (B.A.):

"Egyébként a nemzeti jelképek hagyománya általában az idegen elnyomás(ok) elleni ellenállásban gyökereznek,"

Ott a pont! Kiváló meglátás, mert Magyarországon jelenleg idegen elnyomás van. Földönfutóvá tettek minket a saját hazánkban.

Én/Me 2009.12.16. 15:44:57

@Seduxen: így van mindig oda jukadunk ki, hogy a jobbik a megoldás, de többszöri kérdésre sem fejti ki senki, hogy miben állna ez a megoldás. Ők betartják a finanszírozásra vonatkozó szabályokat? EP választáson betartották? Gondold tovább!

gauche caviar 2009.12.16. 15:46:47

@Seduxen: Mondjuk azért szerintem nem lehet megfedni a Jobbikot, hogy ráúszott arra a témára, hogy nagy az elégedetlenség, meg csalódottság az országban (hogy miért alakult ez így az egy másik témakör).
A gond - nekem - az a jobikkal, hogy ugyanúgy belehazudik az emberek képébe, hogy majd ő tudja a frankót, pedig hát láthatóan valami populista-kommunisztikus-tervgazdaságot vízionál, nagy-nagy állami ujraelosztással, meg valami apartheid-féle kecsegtetés az "igaz" magyaroknak.

@Én/Me:
jogos a kérdés... ha már akkora ott a becsület, akkor hol van a nyilvános, interneten közzétett pontos elszámolás...?

Én/Me 2009.12.16. 15:47:48

@Epikurosz: hát ahogy nagyapám mondaná, Te is csak annyit értesz az életből, hogy drága a sör :)

radala 2009.12.16. 15:48:25

@El Curros: Szerintem nincs olyan politikai elemző, aki ne tudná, hogy minden Jobbikos, még Budaházy is szükség esetén a Fideszre fog szavazni. 98-ban még az FKGP-re is elmentek a fideszesek rezzenéstelen arccal szavazni. Ráadásul minden Jobbikos szereti Orbánt csak nem mondja, mert tudja, hogy nem szabad:-)
Mondjuk szerintem ha 70 helyen a 176-ból lesz második forduló, akkor az már kudarc a Fidesznek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:49:10

@Én/Me: szerintem arra gondol, hogy korábban a 10.000.-Ft alatti (2007.06.01.-től 20.000.-Ft alatti) lopás esetén a települési önkormányzat jegyzője járt el minden esetben.

ez 2010.01.01-től úgy változik, hogy - bizonyos feltételekkel - a rendőrség jár el.

Komondor 2009.12.16. 15:51:05

@Blackrock: Adókat nem lehet megszüntetni. Viszont csökkenteni és ésszerűsíteni igen. A multik helyett a hazai vállalkozásokat kell segíteni Ajánlom figyelmedbe a honlapjukat. Olvasd el, nem fogok idézgetni! Szerinted az a normális, ha a külföldi bankok más kamatokkal dolgoznak itt mint kint? Jutalékok, költségek stb? Az a normális ha az éppen aktuális hazai gyümölcs szezonjában esnek az árak? Hogy behozunk egy csomó olyan terméket amelyet mi is meg tudunk termelni? Hogy a borra forgalomba hozatali járulékot csak a magyar borászatok fizetnek? A szlovák tej itt olcsó, ott a lengyel stb. Átvernek minket! Nem látod? Neked jó a szart enni? Minden héten van valami ügy (paprika, tej, guárgumi)! Szerinted ez a normális? Menj már be a Lidl-be. Szinte csak a német termékeket lehet venni. Ezért jöttek ide. Nagyon jó ez így nekik. Ha pedig erre az a válasz, hogy mert olcsóbb amit behoznak akkor nézd már meg a támogatásokat is! Nem egy pályán játszunk, nem azonosak a feltételek.
Faji és etnikai dolgokról annyi említést tesznek, hogy akik (tömegesen) nem hajlandóak asszimilálódni azok ne jöjjenek ide. Szerinted más országok nem ezt teszik? Mecsetépítési tilalmak, ruházat, kereszt ügy az olasz iskolákban. Nem érzed, hogy ez nem normális?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:51:16

@Én/Me: most te értettél félre - lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam - :)))

Én sem tudom, hogy mi lehet a megoldás - nem is a jobbikban látom -. Ha egyszer nálam lesz a "bölcsek köve", szólok :)))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:51:20

@Seduxen:

Dzurinda for president.

Más ötletem nincs.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:54:32

@Én/Me:

Fejezd be a pimaszkodást, oké?

Két egyetemi diplomám van, becsületesen dolgozom, adót fizetek, és nem vigyorgok az emberek képébe, mint te itt a debil megjegyzéseidel.

Ha érved van, mondd el, ne szemtelenkedj.

Cartman (ex Cartman) 2009.12.16. 15:54:59

@Seduxen: Én meg bizonytalan voltam, milyen sorrendben írjam a nevét... :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 15:55:18

@Lófasz Hadnagy: remek gondolat, de a magyar állampolgárság kitételt hogy oldanád meg? :))))

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:55:44

@Epikurosz:

Nem válaszoltál arra, hogy ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az nem egy kacsa?

Akkor mi?

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 15:56:22

@Seduxen:

Sportolóknál is ment, politikusnál miért ne menne? :-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 15:57:23

@radala:
Az egyértelmű, hogy a második fordulóban a jobbikosok a Fideszre fognak szavazni. Nem mintha annyira megérdemelné, de a kisebbik rossz.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 15:59:10

@Lófasz Hadnagy: Szerintem Benkő Dániel alantművész lenne a legjobbválasztás a Jobbiknak.

"Attila kardjáról csodákat mesélünk":-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 16:02:18

@Lófasz Hadnagy:

A kacsa, ha ragaszkodsz ehhez a hasonlathoz, itt főleg az MSZP. Fent elmagyaráztam, hogy miért, de örömmel, sőt élvezettel, elmondom még1x:
Olyan, mint egy Kozmopolita Népnyúzó Maffia. Minden jellemző illik rá.

A nácizás meg komolytalan érv, azok vagdalkoznak vele, akiknek vaj, jó sok ellopott vaj van a fején.

Más történelmi korban élünk, bár sok rákfene emlékeztet a régi időkre, de minden átalakult.

Olyan ez is, mint a kirekesztés vádja. Ott is, a legnagyobb kirekesztők azok, akik ezt a vádat hangoztatják. Ez hálistennek egyre több emebr előtt válik nyilvánvalóvá. Az emberek a szemüknek hisznek, nem a flancos propagandának.

Én/Me 2009.12.16. 16:02:29

@Epikurosz: véleményt nyilvánítottam, még ha neked nem is tetszőt. Az még pár hónap sajna, amíg ezt betilthatod, de talán majd akkor is leírhatom. Örülök hogy van több diplomád is, ez a kommentjeidből nem jött át elsőre.

radala 2009.12.16. 16:03:28

Nem olvasom végig túl sok ez nekem.
De volna pár jogi kérdésem.
Mi van, ha Budaházy fölkerül a listára?
Be kell fejezni ellene a nyomozást? (A jelölteknek is van már mentelmi joguk ugyanis).
Amúgy nincs olyan ember, aki számítana, aki kellően nagy dobás lenne. Egyetlen kivétel OV. Papp Lajost mint "politikust" a kutya nem ismeri, még annyian sem, mint Vonát. Amúgy meg a Jobbiknak semmi szüksége semmilyen tuningra, bármit érnek el az győzelem. Bár szinte soha nem hallottam Vonát, amikor hallottam, illetve olvastam, akkor nagyon messze volt bármelyik prominens Fideszes (OV, Kósa, Kövér, Pokorni, de még Simicskó, Semjén vagy Mikola színvonalától is), de a célnak tökéletesen megfelel. Ezenkívül meg is érdemli. Kétségtelenül jókor voltak jó helyen, de nagyon jól csinálják a dolgukat.
Kedves török gábor!
nem gondolod, hogy rohadtul megöregedtél? (én egészen pontosan ugyanannyira, ezért merem mondani). A három ME-jelöltből kettő jelentősen fiatalabb, mint te...
Szerintem ne Vona legyen, ezt nem fogom tudni elviselni:-)
Az, hogy egy bohóc párt, mint az mszp egy fiatalt jelöl az még csak-csak (kínjukban nincs más választásuk)...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 16:04:50

@mirrmurrkandur: dzsíííízzzzisz :)))

elképzelem, ahogy a miniszterelnök-jelölti vitában szellentene egy ordenárét, az lenne ám csak a mindent "elsöprő érv"...

@Lófasz Hadnagy: ez is igaz.

libazsíros kenyér 2009.12.16. 16:06:27

sztem meg anyám lenne az a nyóóc általánosával..takarítónöként
aki addig számoóótta a péééézt mííg egyszer csak több lett..

libazsíros kenyér 2009.12.16. 16:07:35

P ostás Imre é he mit szóltok

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 16:10:32

@radala:
Fent minden kérdésedre válaszoltunk.
Olvasd el. Nem fogjuk még1x beírni.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 16:12:03

@gauche caviar:
A Jobbik egyvalamire tökéletes választ kínál nekem:
Melyik az a párt aki az elmúlt 20 évben nem lopta szét és nem adósította el az országot és van is esélye bekerülni a parlamentbe?
Válasz: Jobbik

Ennél több elvárásom igazi realitásérzék birtokában nem lehet egy politikai párttól Magyarprszágon.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:12:23

@Epikurosz:

Látod, a szart kened, meg próbálsz kibújni és másra kenni a kulát. Nem fog menni. Te is tudod, kik vagytok, én is tudom, mindenki tudja.

Ennyit rólad.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 16:12:50

@Én/Me: Van több diplomája??? Az előbb azt írta, h taxis...

Na mindegy, biztos félreértettem valamit...:-)

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:13:20

@Én/Me:

Csak szeretné betiltani, de ezek a büdös életben nem rúgnak labdába. Nem a harmincas éveket éljük.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:15:05

@mirrmurrkandur:

Az semmi, de a két diplomájával állítása szerint "földönfutó a saját hazájában".

Nem semmi!

gauche caviar 2009.12.16. 16:18:20

@Lófasz Hadnagy: "nem tud(nak) ellenállni a kísértésnek"

hát, ez nem személyiség kérdésre, hiszen az ember gyarló, kár ezen vitatkozni.
Hanem a szabályokat és körülményeket kell úgy alakítani, hogy egyrészt minimálisra lehessen csökkenteni a korrupciót, ennek jó eszköze a transzparencia.
Másik megoldás még a szabálykikerülés társadalmi szinten történő becstelenné nyilvánítása.
De hát amíg a nagymagyarországos verdákon is szlovák rendszám figyel... (biztos egy felvidéki parkol rendszeresen a szomszéd tömb előtt...)

@Epikurosz: kik is tettek földönfutóvá...? TE láttál már Lidlt, Tescot, meg plázát mostanában? Rogyásig van tömve.. Szóval.. ki fut itt a földön, és hová..?
(gondolom azokra a borsodi és szabolcsi putrikra gondolsz ahol ezer emberre jut 2 ivókút, mert az önkormányzat semmilyen szintű fejlesztést nem eszközöl, mert ha "jó lenne itt a cigányoknak, akkor idejönne a többi is").

És akkro a többi:
"A Jobbik megszünteti azt a paradoxális helyzetet, hogy a multicégnek adókedvezménye van, kiviszi a nyereséget az országból, mialatt a magyar vállalkozót csődbe viszi a rablókormány."
Nem tom képben vagy-e hogy mi az a zöldmezős beruházás, és miért votl szükséges, hogy multinacionális működőtőkét vonzunk az országba miután a nagy rendszerváltó eufória után kiderült, hogy olyan csöcsön van az ország, hogy ihaj-csuhaj-ra sem futja. Felteszem az ilyen jellegű ok-okozati összefüggések csak összezavarják a dicső jobbik fanokat...

"Emellett, a Jobbik feladata megszüntetni a korrupciót, amely önmagában 20%-kal emelné a GDP-t, ha nem többel."
Egyrészt a korrupciónak megvan az a hibája, hogy nehezen belőhető, hogy mekkora pénzről is van szó (ha bizonyítható lenne, nem lenne gond, mert el lehetne vele számolni...)
Másrészt a pénz nem olyan, mint egy tál tészta, hogy megeszed és jól laktál, nem kérsz belőle többet.
Bocs, de arra nálam nincs hitel, hogy "majd ők nem olyanok". Semmi olyan tervezetet nem láttam ami konkrét tervekkel szolgálna az alapvető hibás rendszerek reformjára, kampányszámla vagy akármi. Biztos tudsz linkelni, ide vele.

"A Jobbik feladata munkát adni a segélyen élőknek. Jelzem, hogy munka az van bőven, dögivel."
Persze, munka aztán van. Igen.
Pláne egy roma putri telepen élő, általánosból kimaradt roma ember számára. Alig győz válogatni belőle. Simán.

"A Jobbik feladata megerősíteni a közbiztonságot, és e célból normális törvényeket kell elfogadni."
És ezt gárdával meg ízlésrendőrséggel képzeli el, aki gumibottal odacsap a buzulók farkára? Meg csinál egy párt-milíciát, meg csendőrséget, árvalányhajas kalappal? Minek is? Még egy szerv a jelenlegiek rendbetétele helyett? Ugyanmár kérlekalásan.

"A szocis disznók már megkezdték a visszavonulást e téren, mert pl. eltörölték azt az égbekiáltóan igazságtalam mocsokjogszabályukat, hogy 20 ezer forint alatt gyakorlatilag szabad rablást biztosítottak, elsősorban a cigány bűnözőknek."
Egyrészt lásd erről, hogy ez egy 1999-es Fidesz rendelkezés volt, másrészt: minek is vonulnának vissza?

"Emellett, rendre azoknak is menlevelet adtak, adnak, akik milliárdos tételeket sikkasztottak, loptak ki pl. off-shore cégek révén. Ominvest? Simor úr offsara? Stb. stb."
A gazdasági bűncselekményeknek megvan az a sajátosságuk (megintcsak) hogy nem olyan rohadt egyszerű a bizonyításuk, hogy Vona Gábor bemondására majd lefejezik a Blaha közepén azt aki neki nem tetszik.
Ha meg a demokratikus vonalat akarjuk vinni, akkor az egy hosszú, sok munkaigényes, lassú folyamat, amely nem kecsegtet rohadt látványos eredményekkel (ergo, senki karrierje nem pörög fel tőle, ezért nem is erőltetik).

"Ha ezeket szépen, sorban felszámolják, máris lesz itt honfiderű és fejlődés. "
De azt linkeld be akkro lécci, hogy miből derül az ki, hogy mindezen csodára a jobbik lenne a garancia? Ne heroikus kampányvideót, meg üres mesebeszédeket, programpontokba, tanulmányokkal alátámasztott PDF-eket.

tanár úr 2009.12.16. 16:18:39

Mondjuk Hitlert is választhatják virtuális Miniszterelnöknek!

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:20:41

@gauche caviar:

Te, azok tudnának változtatni ezeken a törvényeken, akiknek kurvára nem érdekük.

Szerinted fognak?

gauche caviar 2009.12.16. 16:23:45

@helota: hát ennyi erővel lehetne az LMP is vagy a Munkáspárt.
a feltételeid mindkettőre igazak :)
/igen, az LMP-t jelenleg 3-4%-on mérik, ez kampánnyal sima ügy lesz feltolni 5%-ra. most ezt mint lmp-szkeptikus mondom.../
A Munkáspárt pedig egy igazságtalanul mellőzött és megnemértett csodafegyver.

Én/Me 2009.12.16. 16:25:31

@Lófasz Hadnagy: persze hogy nem, most jönnek még előbb a 10es évek :))

Amúgy én semmit sem zárok ki. Bizonyos dolgokat nyilván a FIDESZ sem tudna visszahozni, a Jobbik meg még 4 évig (remélem) nem lesz kormányzati tényező, de ha pécsre tekintek mindig elbizonytalanodom. Korábban azt gondoltam, hogy jogállamban demokráciában azok sem kivitelezhető dolgok, legalább is így biztosan nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.16. 16:27:43

A magam részéről elköszönök, szerintem sokakkal jó kis "vitát" folytattunk!

A viszonylátásra :)

gauche caviar 2009.12.16. 16:29:17

@tanár úr: posztumusz miniszterelnök jelölt?

@Lófasz Hadnagy: hát, 2014-re helyreállnak a dolgok, erre komoly pénzekben merek fogadni.
2010-ben bekerül a jobbik a parlamentbe, 4 év nem lesz elég zsidótörvényeket hozni, meg internálni, 2014-re viszont nem lesz 3,60 a kenyér, tehát ott fognak állni, hogy ígértünk meg mondtunk sok mindent, aztán annyira nem jöttek össze a dolgok.
Az emberek meg asszondják, hogy oké, volt itt már sok választás, ígéret mindig van, lássuk most a megvalósíthatóságot.
A demokrácia egy 300 éves találmány /+pár ezer éve :))) /
nekünk eddig volt 20. ez még a tesztidőszaknak sem felel meg.
a nevetséges számomra ez a nagy sopánkodás, hogy földönfutók, meg nemzethalál. baszki, 150 évig 3 részre volt tépve az ország. Oszt most mégis itt vagyunk, magyarok vagyunk.
szál nekem ne siránkozzanak itt nemzetvesztésről.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:29:37

@Én/Me:

Na ácsi, azért nem volt most pár éve világháború, amiben fél Európa rühelli a másik fél Európát és revansra készül, továbbá azért ugyi van egy EU, meg egy NATO. Esélye sincs egy Jobbiknak hatalomra kerülni.

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:32:42

@gauche caviar:

"2014-re viszont nem lesz 3,60 a kenyér"

Ó, dehogynem, simán lehet. 3 ajró 60 cent! :-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 16:37:34

@gauche caviar:

"Ha meg a demokratikus vonalat akarjuk vinni, akkor az egy hosszú, sok munkaigényes, lassú folyamat, amely nem kecsegtet rohadt látványos eredményekkel"

Te, én egyt nem értik: ezek a szocik és rendszerváltó csatlósaik mindig, mindenről lekésnek.

Az olajszőkítés ugyan nem az ő saruk, de az is lefutott, mire észbekaptak. Ugyanez volt a pilótajátékokkal, a paprikahamisítással, a közpénzek széthordásával, a tocsikolással, a kulcsárkodással, a vecsési számlagyárral....

Megjegyzem, ma is van uzsorakamat, például, de nem tiltották be. A békávés botrányok, az off-shorenak a lehetősége, ráadásul a lakosságnak oltóanyagot szállító cég esetében (Omninvest; nemzetbiztonsági kockázat!) - ezek mind mind véletlenek???

Mindig utólag derül ki, hogy ezt is elkűrtuk, azt is elcsesztük?

Én nem hiszem, hogy olyan ez, mint a felszarvazott férj esete, hogy már mindenki tud róla, csak ő nem.

Itt szándékos rablásról, a menekülési útvonalak szándékos nyitva hagyásáról van szó. Figyeltél, ugye?

Én/Me 2009.12.16. 16:44:55

@Lófasz Hadnagy: azért én nem zárnám ki egyelőre, hogy nem lesznek felkérve koalíció kötésre, ugye az hogy most tagadják ennek lehetőségét az nem releváns...

gauche caviar 2009.12.16. 16:48:04

@Epikurosz: figyeltem csak nem ertem mi ebben a menekulesi utvonal...

te most teljesen altalanossagban az allamigazgatas es a transzparencia hianyarol beszelsz.
en meg kertem fentebb, hogy ha tudsz erre jobbik programot, akkor leccike linkeld be.
mert nekem ugyan van egy rahedli erkolcsi ellenszenvem az ilyen gyulolkodo-ujnyilas bulival szemben, de ezen felul tud kerekedni a racionalis kotekedo enem.
ha van program, akkro azt lehet fikazni. a fikazas meg erosebbe teszi a programot, nem?
vagy ez is olyan, mint a fidesz programja?

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 16:52:20

@Én/Me:

Nem engedheti meg Orbán magának egyfelől, másfelől a Fidesz kicsit liberálisabb szárnya felhördülne.

radala 2009.12.16. 16:56:49

@Epikurosz: Rohadtul egyetlen kérdésemre sem válaszoltatok, csak hülyeségeket beszéltetek össze vissza a mentelmi jogról, úgy mintha tudnátok valamit. Én alapból több infóval indultam, mint ti, mert kapásból tudtam, hogy elég jelöltnek lenni a mentelmi joghoz.
A kérdés sokkal bonyolultabb, annál, mint amiket össze firkálgattatok. egyrészt már per is van, azt szerintem nem kell befejezni. Vagy be kell? Ha viszont kiadják a mentelmi jogát és akár fölfüggesztettre is ítélik, akkor rögtön ugrik a képviselősége. Egyszóval be ne írd még egyszer véletlenül sem mert a föntieknél sokkal mélyebb infóra vágytam. (bocs fölbosszantott a kioktatás, illetve főleg az, hogy mit neveztél kimerítő információnak.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 16:58:34

@gauche caviar:

Légy szíves írd be ide, hogy kik az Omninvest tulajdonosai!

Ők gyártják a H1N1 vakcinát, amellyelmagyar állampolgárok millióit oltják be.

Mi ez, ha nem nemzetbiztonsági kérdés?

Kinek fizet a magyar állam és fogyasztó milliárdokat? Hová tűnnek a milliárdok?

Vagy ez is egy módja annak, hogy valakik kiszivattyúzzák a pénzt az országból? Azt a pénzt, amelyért én és más adófizető állampolgárok megdolgoztak.

radala 2009.12.16. 17:01:37

@helota: Azért lássuk be van még 9-10 millió ember, aki nem lopta szét az országot, ez azért elég kevés ahhoz, hogy az ember rájuk szavazzon.
Érdekes módon sok prominens szoci és fidezses van, akik szintén nem loptak, de ez is kevés érv, ahhoz, hogy csak ezért rájuk szavazz. A lopás baromi fontos faktor, de maximum arra elég, hogy valakire ne szavazz, az, hogy valaki nem lop még nem egy szavazattal jutalmazandó tett. Amúgy tuti fognak jobbikosok is lopni, túl hirtelen túl nagy lehetőségek, túl sok ember lesz lopás dögivel. Ez egy ilyen világ, a lopással nincs is semmi baj, a baj az, ha ennek nincsen következménye.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 17:01:51

@radala:

A jelöltnek is mentelmi joga van. A kampány alatt az eljárást szüneteltetni kell.

Ha megválasztják, fel kell függeszteni az eljárást, és a mentelmi biztottsághoz kell fordulni.

Más kérdés, ha közben, mandátumszerzés előtt ítélet születik.

radala 2009.12.16. 17:06:05

@gauche caviar: hol mérik az LMP-t 3-4 %-ra, szerintem még egyszer sem mérték ennyire, vagy ha igen, akkor két héttel az EP választás után. Momentán nincs is LMP. Vagy egy nagy dobásra várnak, vagy elaludtak és kész.

radala 2009.12.16. 17:13:25

@Epikurosz: Ezek már az én hozzászólásomban is benne voltak. de Budaházy helyzete bonyibb. Pl van már egy közmunkája, ami gondolom semmi mert csak szabálysértés.
De most is házi őrizetben vagy fogdán van. Vagy szabadlábon van? Valóban föl lehet tenni valakit előzetesből a listára és akkor az kijön onnan?
Ha Hunvald fölkerülne a Bp-i listára, akkor kijöhet? Lehet, hogy így van, de azért ez furcsa lenne, pláne mert azt is jelentené, hogy 750 aláírással a kampány idejére bárki kijöhet az előzetesből... Utána ősszel újra...
Nem olyan szimpla ügy ez, mint látszik

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 17:16:13

Morvai rossz választás, túl egysíkú és túl hisztis lett a lejárt lemezű kommunikációja a szemkilövetők-szekilövetettek örökös mantrázásával.

Vona.... talán...

A legjobban azt tenné a Jobbik, ha egy váratlan húzással közgazdászt emelne miniszterelnök-jelöltnek.

Mit nem adnék egy Bokros vs Bogár László meccsért.
BOGÁR LÁSZLÓ lenne a jó jelölt, csak nem tudom, elvállalná-e.

Vicces, hozza a megfelelő szlogeneket, tud egy csomó adatot fejből, és egészen biztosan nem hozná zavarba sem Bokros, sem más. Gazdaságpolitikai bírálatokban jeleskedik, és mindezt élvezetesen és szellemesen adja elő.

Végre felmutatna a Jobbik egy könnyed hangvételű embert, aki még ráadásul közgazdász is.

Sztem nincs nála jobb jelölt. Pont.

gauche caviar 2009.12.16. 17:18:59

@Epikurosz: Nevezd meg nekem a Mizo tej tulajdonosait! Emberek millióit látják el ebben az országban tejjel!

Ne érts félre, szerintem is gázos, hogy offshore cégek állami megrendeléshez jutnak, óóómerikában eleve nem is indulhatnak közbesz eljárásokban ilyen hátterű cégek.
De attól, hogy az egyik surmó, attól a másik még nem lesz szent.
Tényleg linkeld már be nekem léccike a jobbik költségvetési elszámolását, külföldi szponzorait (nem hazaszeretetből teremnek ám a plakátok, meg az óriásplakát helyek a kis falvak mellett...)

@radala: szerintem az LMP enyhén megfárdat, ami érthető, hiszen nem tolják sem közpénzből nyúlt milliók a szekerét, sem külföldről (Irántól..? muhahaha) kapott lóvék.
A médiamegjelenések pedig enyhénszólva torzak ebben az országban: kertévéken egyet innen egyet onnan alapon fidesz-mszp szóvivő bármit böffent benne van az esti hírekben, a jobbik meg a bulvár technológiákkal és nyíltszíni uszításokkal operálva tud bekerülni.
Az lmp meg ugye nem balhézik... tehát mi maradt neki... egy abszolút érzelmi alapú politikai hisztéria közben mi esély van egy szakszerű szöveg elmagyarázására..? Pedig a programjuk tök szimpi, és reális. Erős változás lenne a társadalom mostani állapotához képest, de elérhető célok. (bár másnak biztos hagymázas hippi ábrándozás...)

LMP megjlenések: mediafilter.hu/partfigyelo/

radala 2009.12.16. 17:26:45

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Bogár valóban zseniális húzás, de Bogár nem olyan régen még irtó nagy OV fan volt, szerintem ez nem múlt el szóval ez egy egyoldalú szerelem:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 17:32:26

Ha már Jobbik, akkor cigányok...

Mit szóltok? Bajnai azt akarja, h a közigazgatásban 6-8% roma legyen, ugyanis azt mondta, h el kell érni, h elérje a számarányuk azt a szintet, amit a társadalomban.

Van egy másik etnikum, ahol azt, h elérje a társadalomban lévő számarányát a közigben, nem javasolta. Valszeg a sok%-ot nehéz lenne 1%-ra levinni...

:o)))

radala 2009.12.16. 17:33:05

@gauche caviar: Igazából most kezdem majd érezni, hogy 50 km-re élek Mo-tól és nem nézek TV-t. Fogalmam sem lesz semmiféle plakátról tv reklámról. Mondjuk LMP-t nem értem, hogy miért nem aktivizálja már magát. Szerintem az internet baromi kevés az üdvösséghez. A kuruc.info jó volt a Jobbiknak, de semmire nem lenne elég önmagában, holott a látogatottsága (állítólag) óriási. Ilyet az LMP nem tud produkálni. Nekik is baromi komoly gondjaik lesznek a kopogtatókkal, mert az LMP-s attitűdhöz nem passzol a kopogtatás...
Mondjuk egy kicsit sajnálom, hogy így van, mert egy 2014-es Fidesz LMP, Jobbik parlament ideális lenne:-)

radala 2009.12.16. 17:35:39

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Bajnainak nem sok jó gondolata van, de ez maximálisan támogatható lenne. Én örülnék.
Amúgy Bajnai befoghatná már, lassan gusztustalanabb, mint GyF.
Egyértelmüen 2014-re gyúr, ö akar Németh Miklós II. lenni.

gauche caviar 2009.12.16. 17:37:34

@radala: hat, ha az lmp nem tudja magat osszekaparni annyira, hogy 2010-ben atvigye az 5%-ot az EP valasztas utan... akkor a referenciaik szerint nem alkalmasak arra amit mondanak.
persze, jo dolog leirni papirra a dolgokat (bar lathatoan tobben meg ezt sem teszik meg) de a megvalositas a lenyegi es erezheto resze.
ertem azt is, hogy a kopogtatozas a legotvarosabb es antidemokratikusabb szar amit csak lehet nyomni, de ha demokratak vagyunk, akkor addig sajnos ebben a kornyezetben kell elerni a maximumot, amig nem tudjuk megvaltoztatni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 17:41:30

@radala:

Nem, nem támogatandó!

Az támogatandó, h minden pozíciót a legalkalmasabb töltsön be, és ne legyen válogatási szempont, h ki cigány, s ki nem.

A pozitív diszkrimináció kontraszelekciót okoz. Semmilyen diszkrimináció nem helyes. A helyes az, ha az kerül pozícióba a közigazgatásban, aki a leghasznosabb tud lenni a társadalomnak.

Továbbá:
ilyen alapon bármely etnikumra kiterjeszthetné azt, h a társdalmi számaránynak megfelelően legyenek reprezentálva. Pl. a parlament 50%-a legyen nő, de csak 3-4 képviselő lehessen zsidó származású, stb...

Érted, ez a a numerus clausus logikája. Hiba!

radala 2009.12.16. 17:46:37

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Nem akarok vitatkozni, de szerintem baromira alkalmas egy cigány ember egy családsegítőbe, segély elosztóba, oktatásba...
Hihetetlen fontos lenne, ha látná Gazsi, hogy a szomszéd Márió és Szamanta már kitört a nyomorból. Egy cigány, aki igyekszik igenis megérdemli a segítséget, ez nem pozitív diszkrimináció ez segítség. De, mint mondtam Bajnai befoghatná, minden ötlete szar és egy köcsög;-)

radala 2009.12.16. 17:47:47

@gauche caviar: Nem gondolom a kopogtatót antidemokratikusnak. Aki még ennyit sem hajlandó dolgozni, az mit fog csinálni a 4 év alatt, amikor nincs is semmi "munka"

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 17:50:10

@radala:

Ezzel most teljesen egyetértettem...

... a befejező sorokkal is;-))

gauche caviar 2009.12.16. 17:53:30

@radala: a kopogtatoval az a gond, hogy a cedulak szama veges, ezert a jatek zero osszegu.
tehat a nagy partok, akiknek van lovejuk arra, hogy emberek szazait (ezreit) tudjak fizetni, siman a szuksegesnel tobb cedulat happolnak el, mert igy a kisebb infrastrukturaval rendelkezo partoknak nem marad, sokkal keservesebb lesz begyujteni.
ettol sokkal nehezebb uj partot inditani - ezaltal pedig valodi versenyt gerjeszteni a politikai palettan.
szoval ez a papirgyujtogetes borzalmas.
(miert nem a potencialis szavazo regisztralja magat az OVB-nel, hogy erdekli a valasztas, majd talan el is megy, ennyi.)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 17:56:30

@gauche caviar:

Bocsi, de nálam a munkáspárt már a neve alapján kiesett.

Az LMP-ével sok gondom van:
1. Ellenzik az atomenergiát. Ez nálam kizáró tényező.

2. Zöld alapon mindenbe belekötnek, abba is ami harmadlagos hatodlagos fontosságú probléma, holott szerintem csak az első kettőt kéne a zászlóra tűzni.

3. Globalizációkritikájuk mellé nem teszik oda a megélhetési forrásokat. Miből él meg az ország?

4. Nem jön át rajtuk az egység és az erő. Ennek következtében bármelyik régi párt simán meghackeli őket.

5. Erre legesélyesebb az SZDSZ. Ez önmagában kizáró tényező 2009-ben.

6. Nincs az a kampány ami benyomja az Lmp-ét a parlamentbe hacsak nem egy másik párt szervezi neki(pl. SZDSZ), akkor meg már nem LMP.

Persze a Jobbik sem nyűgözött le eddig a programjával, de az LMP-énél sokkalta kimunkáltabb tervezeteik vannak. Tudom, mert minkét párt majdnem összes elérhető dokumentumait átrágtam, még akkor mikor még a média sem tudta, hogy léteznek(a Magyarországon bejegyzett politikai pártok listájáról). Sőt rajtuk kívül még vagy 50 párt dokumentumait átnéztem mert nálam mindenki kiesik aki eddig betette a lábát a parlamentbe.
Azt nem tudom, hogy minek köszönhetően emelte ki az LMP-ét és a Jobbik-ot a média de az LMP nagyon gyenge.
Ők szerintem 2014-ben rughatnak először labdába ha addig a Fidesz benyomul az MSZP helyére, az MDF az SZDSZ helyére, a Jobbik a Fidesz helyére és pont szükség lesz egy zöld pártra.

Most aki szóba jöhet az csak a Jobbik.
Funkciója: lépéskényszerbe hozni azokat aki tudnak is lépni. ( a Jobbik megerősödése óta Bajnai is határozottabban áll ki a Szlovák nyelvtörvény ellen, az amerikai diplomáciai útját nem szégyelte olyan problémákra is fordítani mint az amerikai kisebbségek integrációs taktikáinak magyarországi hasznosítása a romaintegrációban és lám sikerült a 20.000 Ft. alatti értékű lopásokat is bűncselekménynek nyílvánítani). Amit még megemlítenék, bár tudom, hogy elsősorban kommunikációs célja volt a nemzetközi piacok fele, de az IMF hitelkeret hátralévő részének le nem hívása is egy jobbra kacsintó tettnek számít ha nem pénzügyi hanem politikai szemmel is megvizsgáljuk.

Igen, azt tudom mondani, hogy van értelme annak ha a Jobbik a politikai spektrum jobb szélén elfoglalhatja stabil helyét. Azt senki sem gondolja, hogy valaha is meghatározó erő lesznek, de egy 10%-os jelenlétük többet fog használni a hazai politikai egyensúlynak mint ártani a francia forradalom eszméinek.

Cartman (ex Cartman) 2009.12.16. 17:58:32

@radala: Nem értek egyet. Ha időben veszik elő GYF helyett, most nem lenne a Fidesz aspiráns a 2/3-ra...

Nem vagyok fideszes 2009.12.16. 18:00:18

@helota:

"Az LMP-ével sok gondom van:
1. Ellenzik az atomenergiát. Ez nálam kizáró tényező."

Erről fogalmam sem volt, akkor tényleg menjenek a halál retkes... khm, fülére. Ez nálam is kizáró tényező, ugyanis a végtelen setét ostobaság tökéletes manifesztuma.

radala 2009.12.16. 18:05:09

@gauche caviar: Az a jó a kopogtatócédulában, hogy fölkészíti a jelöltet a Való Világra;-)
@malac69 gerinckutató blogkalandor:
Milyen hülyék voltak a numerus claususosok, nem azt kellett volna mondani...
No ma is tanultam valami nagyon fontosat. Nem voltak hülyék, nem maximálták a zsidók számát, hanem azt mondták, hogy
"másfelől arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét"
No okosodtam, pedig csak vicces akartam lenni:-)

radala 2009.12.16. 18:09:11

@Cartman (ex Cartman): nem értek egyet, ha időben előveszik, akkor Bajnai most nem lenne aspiráns Németh Miklós II-nek:-)
Bajnai egy senki, de baromi jól megy neki a PR.
Nincs hálásabb feladat a világon, mint ideiglenes miniszterelnöknek lenni. No jó Réz Andrásnak lenni jobb, de rögtön utána ö mondhat a leginkább bármiről bármit...
Bajnai egyébként tényleg egy zseni, bár én nem kedvelem az ilyen surranópályásokat.

radala 2009.12.16. 18:15:05

@Cartman (ex Cartman): Elszált az előző.
Nem értek egyet, ha előbb előveszik, akkor ma nem lenne aspiráns Németh Miklós II-re. Bajnai egy senki, de nagyon megy neki a PR-kodás. Nincs hálásabb szerep, mint az ideiglenes válságkezelő miniszterelnökség. No jó Réz Andrásnak lenni még nála is jobb, de ha őt nem számítjuk, akkor Bajnai mondhat a leginkább bármit bármiről.
Amúgy Bajnai egy zseni, bár én utálom az ilyen surranópályásokat, akik még azt is hazudják, hogy nem tolakodnak a pozícióért. Ugyan, hogyan lehetne bármilyen pozíciót tülekedés nélkül megszerezni, ha csak egyvalaki is tülekedik rajtad kívül. No jó nem hergelem magamat vele.

radala 2009.12.16. 18:16:20

@radala: mégsem veszett el, jó a memóriám is:-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 18:19:17

@helota:
"vagy 50 párt dokumentumait átnéztem mert nálam mindenki kiesik aki eddig betette a lábát a parlamentbe"

Minden tiszteletem a tiéd!

Én bevallom itt most, nagyon őszintén, hogy bár hozzászólásaim a Jonnik-iránti szimpátiát tükrözik, de például az általam belinkelt 3 youtube-os videó közül csak az elsőt ismertem korábbról, a másik kettőt csak azt követően néztem meg, hogy belinkeltem ide őket.

Sőt, a www.jobbikbaranya.hu/Jobbik_TV_2009.06.07-2009.07.11.iso.torrent filmet még én sem láttam, a torrentről most töltöm, és 51%-on vagyok, de baromi nagy, 4,18 GB-os a fájl.

Mindenesetre, tévéből, újságból, korábbi fórumozgatásokból azért sok mindent lehet már tudni mindegyikről.

Az atomenergiás gondolotaid messzemenően osztom, Magyarországnak még legalább egy paksnyi atomerőműre van szüksége, minél hamarabb. Ha már meglenne, az is késő lenne. Kis túlzással.

@malac69: Örülök a te jövetelednek is. Végre lehet itt látni értelemes arcokat is. Nálad a mindenféle pozitív diszkrimináció az, ami összecseng az én elképzeléseimmel, amint az a blogos bejegyzéseimben benne is van, sok más mellett.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 19:10:09

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Úgy látom, ez a poszt eddig magasan a lesikeresebb, már csak a kommentek számából ítélve is. Végigolvastam mindenkinek a hozzászólását, és a néhány szokásos otromba baromság mellett -szerintem- azért a többség értelmesen próbál viszonyulni a kérdéshez.
Van néhány téma, amihez hozzászólnék:

1, Jobbik

A Jobbiknál szerintem különítsük el a pártot és a szavazótáborát.

a, A Jobbik szavazótábora nagyon más, mint bármely másik párté.
Ha a Jobbikot csak a rá szavazók többségéből lehetne megítélni, bár egy kissé fintorogva, magamba roskadva, remegő kézzel, de lehet, hogy én is rájuk szavaznék.
Dolgos, becsületes, értékorientált emberek, akik láthatólag elsősorban tenni kívánnak ezért az országért, és nem csak azt nézik, hogy ki ígér többet, amit utána el lehet szórni a kocsmában, meg olyan szépen, urasan lehet (túl)táplálni belőle az ottani játékgépeket.
Nem a pallérozott elme bajnokai, nem írnak szonetteket, és valószínűleg ha megkérdeznénk tőlük, miről szól a Kékszakállú herceg vára (csak hogy egy magyar zeneművet említsek), akkor épp olyan hülyén néznének, mint Jockey Ewing, mikor Samantha negyveneszerre is rajtakapja, hogy egy olyan nővel hetyeg, aki nem ő...
Ez nem ledegradálás akar lenni, inkább egy -beismerem- durván általánosító kép arról, amit rajtam kívül még sokan így látunk.
De még egyszer: tisztességes, dolgos emberek, akik hisznek abban, amit csinálnak. Nem nácik, és nem gyilkosok, hanem szorgalmas, adófizető állampolgárok, akik életvitelszerűen azt teszik, amit egyébként a többségnek kéne ebben az országban, és mindenhol a világon. S akiknek rohadtul elegük van, hogy -jobb esetben- a semmit finanszírozzák a munkájukkal.
Elszántak. Ők nemhogy nem tartják a markukat, hanem még ők fizetnek a Jobbiknak, hogy az kampányolni tudjon, és képvielje az ő (a mi) érdekeiket! Pedig nem gazdagabbak, mint más pártok szavazói, egész egszerűen értékorientáltabbak.
Igen, nem minden szavazójuk ilyen, és biztos vannak csúnya malacok köztük is, kétségtelenül elvakultak, vitaképtelenek, és ráadásul erőszakosak (verbálisan!!!) is... De a többségük azt hiszem, mégsem ilyen, vagy ha ilyen, akkor nem ezen tulajdonságai miatt kell őket megbecsülni.

Prin urmare: Nemhogy nem károsak, kifejezetten hasznos építőelemei a társadalomnak, és ha több ilyen ember lenne, biztos nem lopták volna ki a szemünket is, úgy hogy mi még időnként örültünk is neki...

b, A Jobbik viszont, mint párt már egyáltalán nem ezt a képet mutatja.
Az persze nem igaz, hogy ott több a bűnöző, mint a szociknál, vagy hogy károsabb lenne az esetleges kormányrakerülésük az MSZP-jénél.
Ez több okból kifolyólag is lehetetlen, és nem is vagyok a híve annak, hogy valakit egy gyanu alapján ítéljünk el előre...
Mindenesetre a szocialistákat már láttuk kurmányozni, és nem hiszem, hogy ennél lehetne bárki is sokkal lejjebb...
Azonban a Jobbik ettől még nem túl hiteles. S most hagyjuk Morvait, mert ő -már ismert- múltja miatt szóra sem érdemes, lehet simogatni az arcát, meg lehet álmodozni, hogy valaki beleélvez a szájába, de attól még az marad aki: egy leszbikus szerencselovag, aki szerencsétlenségünkre még nem is hülye.
De a többiek is... fogjuk már föl végre, ők nem nácik, hanem üzletemberek. A Jobbik egy rendkívül sikeres, újkapitalista brand, amit a működtetői jól működtetnek. Eladják azt, amire van kereslet, és ehhez ez a színház kell.
Kovács Dávidék idején ők még sehol sem voltak, és meggyőződésem, ha ő maradt volna, ma sem lennének sehol.
Ezt a márkanevet (Jobbik) ezek az emberek tudják megfelelőképpen értékesíteni. Így lesz Turul Pláza (Ilyen márkanév van, méghozzá -többek között- Szegedi Csanád érdekeltségi körébe tartozik).
A Jobbik ma már egy komoly szubkultúra, saját nyelvezettel, sajtóorgánumok garmadával, saját ruházattal, egyre nagyobb mérvű rendezvényekkel, és komoly pénzügyi háttérrel, amit (részben) valóban a "hívek" finanszíroznak.
Olyan, mint egy egyház, és egy vállalkozás kevercse, csak sokkalta hatékonyabban és sikeresebben csinálják, mint mások.
A Jobbik nem nyilas párt, mert nem is párt, hanem egy részvénytársaság.

A "kacsás példáról" meg csak annyit, hogy ennél nagyobb baromság kevés hangzott el itt ma. Nem azért hajaznak a nyilasokra öltözködésben, meg retorikában, mert nyilasok, hanem mert ez a reklám, amivel el lehet adni a terméket. Nem kell bérrettegni, mert szánalmas.
A Jobbik rettenetes hazaszeretetéről szóló pátoszok persze épp ennyire hamisak...
Én is szeretek a szavazóik naivságán élcelődni, de sajnos be kell látni: ők ezt tényleg komolyan gondolják, és ha megszakadunk, sem tudunk egyet sem jobb belátásra bírni a pártjuk imádatát illetően.

2, Öngondoskodás

Na, ez nálam veri ki a biztosítékot.
Tudja egyáltalán valaki, hogy mi az az öngondoskodás, azon kívül, hogy az egykori SZDSZ ezt harsogta megszakítás nélkül?

Nem? Akkor segítek.
Levágom a karod, és utána dugd fel a saját seggedbe!
Hát kb. ennyi.

Tudjuk, hogy alapvetően kétféle modell létezik:

- A skandnáv típusú

és

- az angolszáz rendszerű

Az előbbiben baqromi sok adót fizetsz be, de cserébe az állam (a te pénzedből) szinte mindenről (ide tényleg szinte minden belelértendő) gondoskodik.
Az utóbbiban, pedig nagyon kevés adót fizetsz, de ha baj van, ráfizetsz, és bele kell nyúlnod a zsebedbe, ha lyukas lesz egy fogad.

Nálunk mi van?

Olyan magas adók vannak, hogy mindenki menekül innen, aki csak tehet, közben meg az állam egyre inkább semmit nem akar cserébe nyújtani, hanem azt mammogja, hogy gondoskodj magadról, nyomorék, vagy dögölj meg.
Ja, de előtte még fizess. Minnél többet, lassan már a lélegzetvételért, meg a sebnyaldosáért is. Nyáladó.
Kurva jó.

Úgyhogy ezt jobb lenne, nem feszegetne, mert minden ilyen neolib/neokon dörgedelem azonmód cáfolható, még, ha aDebreczeni Jóskától is jön.

3, Ki legyen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje?

Valaki zseni volt: BOGÁR LÁSZLÓ

Majdnem soha nem szavaznék a Jobbikra, de ha ezt meglépik, esküszöm, elgondolkodom rajta.

Bogár annyira okosan szórakoztató, annyira emberközeli, hogy tényleg bármit megadnék, ha látnám Bokrossal vitázni.

S hogy mi van a zászlón?

Tisztelt Kormányzó Hölgyek/ Urak: VÉGÁLLOMÁS...!

gauche caviar 2009.12.16. 19:14:21

@Lófasz Hadnagy: azért annak is járj utána, hogy miért ellenzik...
(a környezetvédelmi dolgokon felül. Pl, hogy atomenergia alapnyagokból is behozatalra szorulunk, szóval ennyit az energiafüggőségről. Az atomenergiával termelt energia nem ösztönöz a spórolásra, mer' majd építünk új blokkot. Valamint és ezeken felül az energiabiztonságot a decentralizációban képzelik el, fenntartható és megújuló energiaforrásokból /az atomenergia nem az/).

Nos, így már más a leányzó fekvése?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 19:25:06

@mirrmurrkandur:

1. Ezt a hsz-t miért nekem címezted? Nem vágom!

2. "nem minden szavazójuk ilyen, és biztos vannak csúnya malacok köztük is"

Hékás, békás, ne izéjjé mán, én nem vagyok Jobbik szavazó, hanem egy orbánista fidesznyik, és persze szép;-)))

3. "Valaki zseni volt: BOGÁR LÁSZLÓ"

Jelentem, az én voltam, hacsak nem előttem is mondta már valaki (nem olvastam el a hsz-ket, csak néhány utolsót)

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.16. 19:27:24

Vitéz Lófasz Hadnagynak:

ellenezni az atomenergiát úgy is lehet, h hatalomra kerülvén azonnal leállítanád Paksot (mogyóróival együtt:-]]), és úgy is, h tulajdonképpen törekszel a minél kisebb arányú felhasználására a zöld energiák előtérbe tolásával.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 19:34:06

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Nem tudom, miért neked címeztem, lehet, hogy azért mert én is "ősfideszes" (már amennyire egy két hét múlva 26 éves ember az lehet) vagyok, annak ellenére, hogy komoly gondjaim vannak velük is. De sosem gondoltam/éreztem, hogy mást kellene mgtisztelnem a szavazazommal.

A malacokat pedig csak miattad említettem meg.:-)

Bogár tényleg zseniális ötlet:-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 19:42:16

@mirrmurrkandur:
Kb. fél éve, lehet több írtam egy levelet a Jobbiknak. Mégpedig a www.jobbik.hu honlapon található e-mail író nyomtatvány segítségével. Akkor azt javasoltam nekik, hogy több szakembert kooptáljanaka a pártba. Mivel szerény vagyok, nem magamra gondoltam, hanem azt írtam (nem szó szerint):

Be kellene bizonyítani, hogy a magyar, tényleg a tudás népe, és ehhez az kell, hogy a Jobbik mellé álljon a magyar értelmiség színe-java. Én örülnék, ha a Jobbik mellett látnám Bogár László professzort, vagy Csath Magdolnát is.

Nos, miniszterelnöknek még mindig azt mondom, hogy képzett és gyakorlatias gondolkodású kell. Jelenleg erre a feladatra Vona Gábor, szerintem megfelel. Ha meg probléma van, időközben lehet módosítani, de - MOST ÍROM A LÉNYEGET! - nem szabad egy emberre építeni!!!!!!
Nem is lehet, mert ma nagyon komplexek a cuccok.

A ruszkiknál sem véletlenül vezet egy tandem, de inkább többen.

Orbán mellett is ott vannak a koleszos haverok.

Igazából, ha imígy nézzük a dolgokat, a miniszterelnök személye annyira nem fontos. Egy jó csapat kell, ahol az emberek vállvetve dolgoznak, és az húz jobban, akinek épp kellő energiája van.

Ezt mondatja velem a Józan Magyar Paraszti Ész (JMPÉ).

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 19:47:53

@mirrmurrkandur:
"ősfideszes" (már amennyire egy két hét múlva 26 éves ember az lehet) vagyok, "

Isenem, beh gyönyörű volt nekem is a fiatalkorom, amikor 1998-ban a fideszre szavaztam, majd 2002-ben részt vettem a kampányukban, gyűjtöttem a kopogtatócédulákat, hordtam ki a szórólapokat. Milyen naív, ártatlan voltam én egykor. És beh jó lenne újra fiatalnak és naívnak lenni...

Cartman (ex Cartman) 2009.12.16. 19:57:44

@radala: Erről jót lehetne vitatkozni, tipikus "mi lett volna, ha..." :).
Ahogy én látom:

1. Bajnai (számomra) inkább tűnik (TŰNIK! :) ) cselekvő politikusnak. Gyurcsány havonta / hetente / naponta meghírdetett programjaitól a falra másztam.

2. Tényleg jobb Bajnai PR-ja. GyF marketingje a hűdedemokratikusazmszp-hűdeantifasisztaazmszp tengelyen mozgott + kínos tévés megnyilvánulások (index.hu/velemeny/jegyzet/bruhuhu/). De a PR is része egy miniszterelnök munkájának. Sokkal inkább, mint elsőre gondolná az ember. A Jobbik előretörése pl. részben GyF (és csapata, elsősorban Lendvai) agyatlan antifasiszta retorikájának is köszönhető...

3. Az sem mellékes szempont, hogy Bajnai nem úgy viselkedik, nem úgy beszél és gesztikulál, mint egy pszichopata.

Lehet, hogy ha korábban veszik elő Bajnait, az ő személye is annyira (vagy még inkább) devalválódik, mint GyF. Az is kérdés persze, hogy mennyivel korábban vették volna elő...

Lehet, hogy GyF előkészítő szerepe (balfaszkodása) kellett ahhoz, hogy most Bajnai tetszeleghessen az "ideiglenes válságkezelő minszter" szerepében, mert ha korábban történik meg a váltás, akkor az ő kezét is megkötötte volna az mszp frakció.

De az is lehet, hogy nem... Nekem mindenesetre Bajnai elfogadhatóbb minszterelnök, mint GyF volt. Írom ezt úgy, hogy képtelen lennék leadni a voksomat az mszpre (mszmpre).

Cartman (ex Cartman) 2009.12.16. 19:58:56

@radala: A 2. bekezdéseddel viszont maximálisan egyetértek.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 20:05:01

Hát, igen Bajnai kicsit kiegynesítette az árbocot.

Tárki, ma:
biztos pártválasztók

fidesz 63 (68-ról csökkent)
maszop 19 (17)
Jobbik 12 (9!)
lmp 3 (1)
madöf, szadesz 1-1 (1) futottak még ibolykásan, gusztusosan

Mit látunk ebből?
Azt, hogy fideszék elvesztett 5%-ából 5 ment a Jobbiknak, valszeg.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 20:05:31

akarom mondani: 3 ment a jobbiknak, és kettő eloszlott.

mirrmurrkandur 2009.12.16. 20:05:49

@Epikurosz: "Isenem, beh gyönyörű volt nekem is a fiatalkorom, amikor 1998-ban a fideszre szavaztam, majd 2002-ben részt vettem a kampányukban, gyűjtöttem a kopogtatócédulákat, hordtam ki a szórólapokat. Milyen naív, ártatlan voltam én egykor. És beh jó lenne újra fiatalnak és naívnak lenni..."

Én ezt nagyjából 18 évesen csináltam... s már akkor sem nagyon voltak illúzióim, velük kapcsolatban sem... naiv tán lehettem, no de ártatlan... :-) képtelenség:-)

Egész egyszerűen az én értékeimnek, habitusomnak, és gondolkodásmódomnak ők feletek meg a legjobban... és bár erre ne nagyon legyen büszke a mi politikai "elitünk", de ma sem találok olyat, aki az én világnézetemhez közelebb állna, vagy legalább meg tudna ingatni abban a hitemben, hogy ne a Fideszre szavazzak, annak ellenére, hogy 2006-ban majnem sírtam (nem szó szerint), hogy ki volt az az állat, aki ezt az imázst ki bírta találni a Fidesznek...

Azzal én is egyetértek, hogy egyetlen emberre nem lehet építeni. (ezt csak az MDF tudja, de mögötte ott áll a hitgyüli, és csatolmányai, úgyhogy ők azt csinálnak, amit akarnak).

De... de Bogár László egy aduász. Főleg Bokrossal szemben... Hát...

Olyan jó lenne elhinni, hogy ez lehetséges:-)
Álmodni általában jobb, mint felébredni:-)

R\'hard 2009.12.16. 20:07:13

Udv!

A Jobbik - mint tobb utalas is tortent mar ra - anti-establishment part. Ebbol kovetkezoen szerintem igen valoszinutlen (legalabbis a part hitelesseget jelentosen rombolna) egy volt politikus (barmely kotodesu is legyen) jelolese. Igy kizarasos alapon olyan jeloltek johetnek szoba, akik nem voltak politikusok, de lehetoseg szerint korabban nem jelentek meg egyik tabor tamogatoikent sem. (Egy olyan polarizalt orszagban, mint Magyarorszag, meglehetosen ritka az ilyen szemely.) Barmelyik parthoz kotodott is korabban az illeto szemely, a kampany soran jo tamadasi feluletet nyujtana, mivel barmely fel ramutathat: o is ugyanolyan politikus, mint mi, kovetkezeskeppen a Jobbik semmivel sem kulonb a tobbi partnal. A Jobbiknak olyan elonye veszne el - mivel meg nem volt a hatalom kozepeleben, nem korrumpalodott - ami a legtobb szavazo szemeben igen fontos, es - az LMP-t leszamitva - egyik masik partnak sincs meg.
Ha nem MK vagy VG lesz a jelolt, akkor biztos vagyok benne, hogy egy olyan szemely lesz, aki 1) nepszeru 2) korabban semmifele politikai szerepet nem vallalt es jelentos tavolsagot tartott minden parttol. Kerdeses azonban: vajon egy ilyen szemely miert fogadna el a Jobbik jeloltseget? (Ne feledjuk: a jelenlegi kozvelemenykutatasi adatok szerint e jelolt minden valoszinuseg szerint lesz tenylegesen miniszterelnok!)

R

R\'hard 2009.12.16. 20:11:22

Udv!

Muszaj egy kicsit offtopicba mennem. Bocs.

R

Jelenleg Mo-n kb. 4 millio inaktivat tart el kb. 1 millio adofizeto.
Demokratikus valasztas soran ez a felallas nem valtoztathato meg. (Tobben vannak a rendszer haszonelvezoi, mint elszenvedoi.)
Ahogy azt egy aranyszaju szonok egyszer megjegyezte: el lehet innen koltozni.
Megjegyzem: a szurke/fekete gazdasagba is lehet menekulni.
(Foldrajzi ertelemben persze igy nem tavozik az illeto az orszagbol, csak minden mas ertelemben.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 20:24:13

@R\'hard:
Ezért nem jó a fidesz, mert képtelen radikális változtatásokra.

6.Lenin 2009.12.16. 20:44:49

@Epikurosz:

"A Fidesz elnökéről szólva úgy fogalmazott: Orbán Viktor tragikus szereplője a politikai életnek. Tudja, mit kellene csinálni, de nem teheti meg. Nem mozgásképes, és aki nem az, annak nem maradnak csak a szép szavak.
Leszögezte: a Jobbiknak nincs nemzetközi megfelelési kényszere."

Mo-nak vannak.Ezekkel,hogyan?

török gábor 2009.12.16. 20:49:45

@kamasuka: igazság szerint az összes hozzászólást elolvasni sem tartozik a "semmi mást" kategóriába :) most arra tippelnék, hogy Vona lesz. holnap kiderül.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 20:54:39

@R\'hard: "Ahogy azt egy aranyszaju szonok egyszer megjegyezte: el lehet innen koltozni."

Valójában:
""El lehet menni Szlovákiába, itt lehet hagyni Magyarországot, de a nyugdíjasokat akkor is az államnak kell kifizetnie!" - ez a meglehetősen ingerült mondat tegnap, az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el ((egy aranyszaju szonok)) szájából, arra reagálva, hogy Demján Sándor, a VOSZ elnöke, majd Széles Gábor(!), az MGYOSZ feje is Szlovákiával példálózott, s azt prognosztizálta: ha nem kezdődik el a fizikai munkások bérfelzárkóztatása adócsökkentés révén, akkor előbb-utóbb külföldön keresnek munkát, hasonlóképpen a magyarországi cégek is(!!!)."
- mármint átteszik a székhelyüket a kedvezőbb adózású Szovákiába, és kivonják magukat az itthoni közteherviselés alól...
Gratulálok! :(

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 20:58:55

@török gábor: "Vona lesz"

- méghozzá a "nyerő csapaton (és kapitányán:) ne változtass" elv alapján.
- de egyébként sem a szerénység az erőssége a vezérkaruknak...

6.Lenin 2009.12.16. 21:03:56

Ha Vona lesz,az nagy hiba részéről.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 21:08:04

@mirrmurrkandur: az ADU ÁSZ-od:

www.parlament.hu/kepviselo/elet/b233.htm

"1978 (27 éves) és 1989 között tagja volt a Magyar Szocialista Munkáspártnak."

Persze, tudom:
"- A mi kommunistánk JÓ kommunista!";)))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 21:08:43

@6.Lenin:
Hápersze!

A legjobb jelenleg Vona.
Bogár úr mellékesen nagyon jó koponya, de arcnak nem jó, nem mutat olyan jól a plakátokon.
És azt már egy óvodás is tudja, hogy a választóknak egy rokonszenves arc kell. Ez van, belénk van kódolva. Lásd Medgyesy apai arcát 2002-ben.

Egyébként, a kibicek most mindenféle diverziót bevetnek, hogy megosszák, bomlasszák a jobbikosokat, ez tudvalevő.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 21:09:29

@6.Lenin:
Világosíccsál már meg minket, h ugyan miér?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 21:12:05

@Epikurosz:

Vona jó arc, bár többnyire süt róla a megszálottság, de ezt nevezhetjük elhivatottságnak v. küldetéstudatnak is, és akkor máris rendben van... 8)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 21:16:45

@Epikurosz:

Aki mentélisan eljutott oda, hogy a jobbikra szavazzon a médiában lefuttatott lejáratókampányok ellenére, azt kibicek nehezen kezdik ki. Vitaszinten igen mert nem mindenki ügyes vitapartner, de elkötelezettségi szinten nehezen hiszem, hogy valakit lemorzsoljanak.
Ezt csak annak a társadalmi differenciálnak a felszámolásával lehetne ami létrehívta a Jobbik szavazótáborát.
Ez meg ugye túl nagy feladat lenne azoknak akiknek van vesztenivalójuk az állami újraelosztás területén.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.16. 21:19:08

@1.szolo (B.A.): A Jobbiknak nincs (semmilyen) kötődése az előző rendszerhez - állította már többször a Jobbik, így már Bogár nem lehet(ne) jelölt, ha tartják ehhez magukat.

6.Lenin 2009.12.16. 21:22:02

@Epikurosz:

Nem válaszoltál a kérdésemre.
Amit Orbánról mondott/irt,tökéletes.de az utolsó mondat a lényeges.
Szerintem ezen múlik minden.Várom a választ.
Ha válasz nélkül bevállalja,bukott.
4-600 ezer választóval +kb annyi szimpatizánssal,nem lehet radikális változást végrehajtani.Szövetséges,nincs,hacsak majd a választás után nem változik meg a helyzet.
Együtt már lenne esély,még a szembemenetel is.
4-5 millióval már lehetne mit kezdeni,hosszútávon.
Egyedül,bukta.

R\'hard 2009.12.16. 21:25:45

@1.szolo (B.A.):
Udv!

En Gyurcsany Ferenc egy kb. ket evvel ezelotti TV interjujara gondoltam.
A magyar allam nem tudom, hogyan, mibol fizetne ki a nyugdijakat, ha az adofizetok mar elhagytak az orszagot.
De ez nem a jelenlegi inaktivak problemaja, legfeljebb a jelenlegi adofizetok szembesulnek majd vele amikor majd inaktivakka valnak.

R

gauche caviar 2009.12.16. 21:31:04

@Epikurosz: nem értek hozzá de nálam a 12-9 az nem 5...

6.Lenin 2009.12.16. 21:36:47

@1.szolo (B.A.):

Ha nem lenne benne megszállottság/elhívatottság,küldetéstudat,
1 lenne a sok milliárdból.Ezek szükségesek 1 vezérnek.Ezek Fletónál is megvannak.Az elvakultság a hiba.A Fletó ezen bukott,ha ez Vonánál is meglesz, ő is bukik.
Türelem kell és céltudatosság,még fiatal.
Orbán helyzetét jól látja.Ha azt is látja,hogyan kell felépíteni 1 erős szervezetet,pártot,ilyen hatalmas ellen szélben,még viheti valamire.
Orbán is türelmetlen volt(98)bukott is.Ő tanult belőle.

jobbrólelőz 2009.12.16. 21:43:26

@török gábor

Néhány Ön által "óhajtott" jelölt:
1. Schmidt Mária?
2. Spéder Zoltán?
3. Török Gábor?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 21:59:39

@jobbrólelőz:

Schmidt Máriát nagyon megutáltam.
No, nem a kancsal szeme miatt, hanem a ...mindjárt elmesélem miatt.

Kb. 5 éve történhetett, egy ehhez hasonló téli estén, hogy egy ismerős hölgy meghívott a belvárosi ún. Polgári Szalonba. Ő sem volt nagy politikus, de ismerte a büfés srácot, akinek életbiztosítást akart eladni (biztosítási ügynök volt, amúgy).

Bementünk az épületbe, ahol épp zajlott egy előadás, Smitt Mariska volt az előadó. Ha így ecsöppentünk, gondoltuk leülünk hátul egy pamlagra, hogy ne zavarjuk a szalonosokat.

Mariska nézegetett hátrafelé a kancsal szemével, a szemüvege mögött, és egyszer csak aszongya, hogy tudja ám ő, hogy a szocik ideküldik kémkedni az embereiket. Erre mindenki hátranéz, főleg engem, mint férfit vizslatnak (épp rövidre volt nyírva a hajam ráadásul), én meg, mint a hölyem tovább néztem magam mögé, hátha van még valaki ott, és ő a kém. De, pechemre, mögöttem már nem állt senki.
No, így leforrázva ültem ott, igazából nem is tudva mit tenni, míg aztán tovább nem folytatta az idióta hülye a monológját, a fennkölt süket dumáját.

Ettől függetlenül, mert ugye ezt elfelejti, megbocsátja az ember, mostanában olyanokat mond a rádióban, hogy már azokért sem kedvelem.

Aztán voltak más zavaró események a fityisszel, amíg faképnél nem hagytam őket. Elegem lett a surmóságból.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.16. 22:08:26

@6.Lenin:
Felesleges itt elmés válaszokra várni. Itt az élet a nagy rendező.

Vona nagyon jól teszi, hogy nem akar külföldi elvásárokhoz igazodni. Egyrészt mert nincsenek egységes elvárások, amiket meg annak akarnak feltüntetni egyesek, azok baromságok, az európai kultúra tönkretételét célozzák.

Érik a helyzet máshol is, amúgy: Sárközy párbeszédjavaslata a francia nemezti identitásról épp öngól lett (www.karpatinfo.net/article110472.html).

Vona úr, ha okos, a Józan Magyar Paraszti Észre (JMPÉ) hallgat. Persze, nem fog ez mindenre választ adni, de jó alap.

Az öreg Badinyi Jós Ferenc azt mondta, írta: a magyar a mágusok, a tudás népe.
A Hét Vezér Szelleme világosítsa meg elménket!
:-)

mirrmurrkandur 2009.12.16. 22:09:20

@1.szolo (B.A.): ""1978 (27 éves) és 1989 között tagja volt a Magyar Szocialista Munkáspártnak."

- Kissé elszomorít, hogy neked ennyi idő kellett ezen adat kiderítéséhez, de azért örülök, hogy sikerült egyáltalán.

Tudom, hogy szeretsz kötözködni, ha valaki nem ért veled egyet (hiszen TE demokrata vagy), ezzel mind így vagyunk, de ezesetben -nem bírom ki- egy kissé felhomályosítanálak néhány talán nem elhanyagolható alapvetésről.

1, "- A mi kommunistánk JÓ kommunista!"

Természetesen nem erről van szó, de azt hiszem, ezt te is pontosan tudod:-)
Abban igazad van, hogy Bogár a mi emberünk -államtitkár is volt az Orbán-kormány idején, ma meg a Magyar Hírlap/Echo TV egyik "állandó vendége" (mielőtt még utánanéznél, spórolok neked egy kis időt), tehát le sem tagadhatná- viszont ez nem azért van, mert tagja volt az MSZMP-nek, hanem mert egy kiváló szakember, és már az állampártban is a "népi szárnyhoz" tartozott. Tetszetős tőmondat vége.

Tudod, veletek (volt SZDSZ-szavazókkal) az a legnagyobb baj, hogy egy kissé félrecsúsztak az értékítéleteitek. Hogy úgy mondjam, a kettős mérce a mérce. Ráadásul alapvető dolgok között is nehezetekre esik különbséget tenni, ha a szemüvegetekben ez valami számotokra kellemetlent takar.

a, - ne csináljunk már úgy, mintha bármilyen általánosnak tekinthető, erkölcsi morális szabály szerint ugyanazon elbírálás alá esne, ha valaki egy mezei tagja volt az állampártnak, és az, ha annak a legfajsúlyosabb döntéshozói köreibe tartozott.
b, - Ne má'! Tehát mondjuk Bogárt, Járait, vagy Martonit ne emlegessük már egy napon Hornnal, Kováccsal, vagy mondjuk Lendvai ildikóval. (Ezen utóbbi három emberke közül ma kettő az MSZP országos listájának első 5(!) helyén foglal helyet, és a harmadik is csak azért nincs benne az első tízben, mert konkrétan a szart kenegeti magára a kórházban, és azt sem tudja hol van.)

c, - Az egyik pártban vannak olyan elemek, akik valamilyen, egyébként nem túl magas szinten részt vettek az MSZMP működésében, míg van egy másik, ami konkrétan az MSZMP húsz évvel öregebb kiadásban.
A kettő nem ugyanaz, főleg azért nem mert a volt "komcsik" minden pártban jelen vannak, még a te kis SZDSZ-edben is (ha Pető, vagy Bauer apuci mesélne egy kicsit mesélne, szinte meszólalnának azok a bizonyos falak, hogy Kuncze Gabiról ne is beszéljünk, már csak azért sem, mert hozzá hasonló neandervölgyit keveset hordott ez a szegény Föld a hátán), és ne aggódj, előbb-utóbb az LMP-be is kerül néhány, természetesen szigorúan a szakértelem jegyében.)

Ergo: Vélhetőleg ezek után van annyi józan ítélőképességed, hogy meg tudd különböztetni a selyemhernyót a galandféregtől...)

Így sincs persze túl sok értelme a kommunistázásnak, mivel az utolsó komcsi politikus Magyarországon talán Biszku Béla. Ennél már csak a fasisztázás feleslegesebb és szánalmasabb...

2, Szóval ennyi.

Nota bene: Jó lenne nem megerőszakolni a tényeket állandóan, a tényszerűség nagy áldás. Minősíteni lehet, meg minden mást is. demokrácia van, így neked jogodban áll akkora baromságokat beszélni, amekkorát csak nem szégyellsz.

Sok sikert hozzá!

:-)

G. Wolf 2009.12.16. 22:17:40

Húú

Lemaradtam a finomságokról... :) nem volt egyzserű de alapvetően átolvastam minden kommentet.

Amúgy én is leginkább Vonát tippelem, mégpedig azért mert az összes többi nevet (Morvai kivételével) fel kell totál építnei, ide talán olyanok járnak akik jártasabbak a politikai közéletben, szóval nekünk talán mond valamit az a név hogy Bogár, vagy Für, vagy stb... de ezek nem valódi húzó nevek, persze minegyiknek van nagyon jó alapja amire lehet építeni (és egyben támadható).

Vona felépítése már szeirntem javában zajlik.

"Morvai Krisztina pozícióját alapjaiban határozta meg az EP kampányban való hangsúlyos részvétel; ma már a kérdezettek mintegy háromnegyede ismeri őt. A listán szereplő két jobbikos politikus közül ő a népszerűbb, az MDF elnökével azonos, 41 pontos indexszel. Vona Gábor, pártelnök ismertsége alacsonyabb, róla a választópolgárok 55 százaléka tudott véleményt mondani, átlagos megítélése is valamivel gyengébb az EP-listavezetőnél, 38 pont." - www.szazadveg.hu/kutatas/archivum/kozvelemeny-kutatas-es-partreferencia-elemzes/orban-nepszerusege-nott-a-legjobban-32.html

Ez egy június végi cucc, most meg ugye december van.

Nézzünk egy frissebbet:

POLITIKUSOK NÉPSZERŰSÉGE 2009 OKTÓBERÉBEN
Népszerűség (pont) Változás az előző adatfelvételhez képest (pont) Ismertség (%)

ORBÁN VIKTOR 47 1 92
SÓLYOM LÁSZLÓ 47 0 90
NAVRACSICS TIBOR 39 2 74
SZILI KATALIN 38 -1 86
GRÁF JÓZSEF 34 -2 64
SEMJÉN ZSOLT 32 1 62
KÖVÉR LÁSZLÓ 31 -1 72

VONA GÁBOR 30 0 54

SZEKERES IMRE 30 -2 70
MESTERHÁZY ATTILA 29 -2 50
DÁVID IBOLYA 29 -3 89
KISS PÉTER 28 -2 64
LENDVAI ILDIKÓ 27 -1 85
HERÉNYI KÁROLY 27 -1 66
MOLNÁR CSABA 27 -3 48
BAJNAI GORDON 26 -1 90
HILLER ISTVÁN 24 -3 76
RETKES ATTILA 23 0 41
DEMSZKY GÁBOR 23 -1 89
DRASKOVICS TIBOR 22 -1 76
GYURCSÁNY FERENC 19 -2 92
KÓKA JÁNOS 18 -2 81

www.ipsos.hu/site/orb-n-s-s-lyom-a-legn-pszer-bbek-2/

Nah ezekből az jön le hogy Vona bizony lejebb van... bár ismertsége nőtt. Talán ez a kettő nem véletlen mivel a társadalom alapvetően elutasító a szélsőségekkel szemben így minél magasabb az ismertség talán annál alacsonyabb lesz a népszerűsége.

Konkrétan olyat nem találtam sehol, hogy a jobbik szavazók körében ki a népszerűbb. Így hagyatkoznék egy két korábbi jobbikosokkal folytatott beszélgetésemre. Többen kifejtették h Morvai nem alkalmas, mivel ő is az "előző" politikus generációhoz tatozik. Ugye ha megnézzük a részletesebb életrajzát Morvai nem ma kezdett a közélettel foglalkozni, tehát nem olyan "tiszta" mint Vona.

úgyhogy Vona mellé teszem le a voksom.

Aztán lássuk a medvét... izé arany oroszlánt :)

6.Lenin 2009.12.16. 22:18:08

@Epikurosz:

Nem vártam elmés válaszra,ott,ahol nincs ,botorság is lenne.
Akkor az igazira még várni kell.
A csodavárókból már elegem van.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 22:19:33

Amíg az IMF diktál, addig a FIDESZ keze-lába meg van kötve. De ha hivatkozhat egy Jobbik-os kényszerítő erőre, akkor már olyan lépéseket is megtehet amit saját 2/3-ad birtokában nem tenne meg mert nemzetközi szinten több veszteséget kellene elkönyveljen mint amennyi nyereséget érne el itthon.
Ezért a FIDESZ-nek jól jöhet egy Jobbik a paletta jobb szélén, hisz egy alkupozicióban is nyílt titokként az alkufél tudni fogja, hogy meddig kényszerítheti a FIDESZ-t és hol van az a pont ahol a Jobbik megtámasztja a FIDESZT a hátrálásban.
Mire gondolok:
Romániában amíg csak az RMDSZ képviselte a magyarok érdekeit, addig a többségi nemzet pártjai rendszeresen felmosták velük a padlót. Amikor azonban megjelent az RMDSZ mögött a radikálisabb MPP, vagy a még radikálisabb SZNT, akkor rájöttek, hogy az RMDSZ egyrészt sokkal alkuképesebb mint a másik alternatíva, másrészt érdekük lett az RMDSZ kéréseit bizonyos szinten teljesíteni, hogy elkerüljék a radikális oldal megerősödését. Ez eddig megnövelte az RMDSZ mozgásterét a román parlamentben.
A Jobbik hasonlóképpen megnövelheti a Fidesz mozgásterét itthon is meg nemzetközi szinten is amikor arról lesz szó, hogy meg kell találni a közös nevezőt a nemzetközi érdekek és a hazai érdekek között.
Persze ez az érvelés csak az első ciklusban állná meg a helyét, utánna már határozottabb lenne az ellenzéki státusz, de ez a politikai drift ahogy jobbról balra sodródik a FIDESZ, MDF és jobb oldalon megjelenik a Jobbik, lehetőséget adna a politikai szerpkörök egyfajta ujrapozicionálására, azaz nem csak felvennék az új szerepkört a sodródó pártok, hanem át is alakítanák azt.
Ez pedig a jelenlegi politikai kasztrendszer ujrafogalmazását is jelentheti, sőt biztos, hogy ezt fogja maga után vonni.
Ha a Jobbik csak ennyit tesz hozzá a magyar politikai élethez, hogy ezt lehetővé tette vagy előmozdította, már akkor fel tud mutatni annyit mint az eddigi pártok jó része.

G. Wolf 2009.12.16. 22:38:40

@G. Wolf:

nah gyorsan ki is javítom magam még mielőtt más tenné meg :D

(nem tom hogy néztem ezeket az adatokat be... nah mindegy javítok)

szóval a népszerűsége is csökkent 1 pontot, de ez még a mérési hibahátárba szeirnte belefér.

Szóval majdnem azonos ismertség mellett a népszerűsége csökketn.

A többit fenntartom: Vona

6.Lenin 2009.12.16. 22:40:14

@helota:

Igen,nagyjából ez a helyzet.
Már csak az a kérdés,hogy Vona is így látja-é.Elfogadja-é ezt a szereposztást.
Súlyos felelősség.
Ha jól csinálják,meg lesz az esély a kitöréshez.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.16. 22:53:08

@mirrmurrkandur: (sok beszédnek sok az alja)

Gratulálok, hogy rájöttél: '90-ben valóban az SZDSZ-re szavaztam, mert a NÉV alapján arra tippeltem, h talán lehet valami közük a "Szabadság"-hoz...
Ezután '97-től már saját külön pártom volt/van 8Đ

Bogár Lászlóval először és eddig utoljára a Károli egyetemen beszéltem tavaly a MSzF rendezvényén, és csak ma szembesültem a "dicső" múltjával, miután rákerestem az életrajzára.

bZsolt 2009.12.17. 00:48:46

Egyedül Für ugrik be, aki mint politikus közismert és hajlik ilyen szinten a szélsőségek felé. Ha találnának valaki mást, nagyon meglepődnék. Médiás bohócokkal csak komolytalanná tennék magukat.
Amúgy szerintem Vona lesz...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.17. 06:54:01

@G. Wolf:

Van sokkal frissebb is:
malacnews.freeblog.hu/page/2/

-------------------------

Ha én lennék Vona, és én is ugyanolyan ambíciózus és magabiztos lennék, továbbá biztos a parlamenti bejutásban, akkor ezt a dicsőséget nem engedném át másnak.

Tehát Vona lesz a min.elnök-jelölt!

Ám ha van esze a kiscsákónak, akkor maga mellé vesz néhány lazább, békésebb karakterű arcot, mert jelenleg nagyon harcias a párt imázsa. Ezért pl. ha egyx gazdasági tv-vitában szerepeltetni tudnák Bogárt a maguk embereként, az nagyszerű húzás lenne... ...de nem lesz, azt hiszem, mert a militáns jelleg szvsz túl sok Bogárnak, nem tudja vállalni emiatt őket....

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.17. 08:43:46

Na ma kiderül:)

Én is Vonára tippelek, bár tény, hogy egy két gazdasági szakemberrel meg kell támasztani. Ugyanakkor az is tény, hogy nem titok, hogy mit kéne lépni gazdaságilag az országban, csak nincs meg az érdekeltség, illetve nagy az ellenérdekeltség. Ezért nem is annyira a szakembereken múlik a dolog hanem a legitimáción.

radala 2009.12.17. 10:32:58

@malac69 gerinckutató blogkalandor:
Tuti Vona lesz, de Bogár jó ötlet lenne, mint már mondtam is, de....
Bogárnak szerintem semmi kedve a Jobbikkal egy hajóba kerülni. Ha akarta volna miépezhetett is volna, ehhez képest MDNP-s volt.
Nem szabad összetéveszteni az egyoldalú vonzalmakat.
Ki van csukva, hogy Bogár a nevét adná a cigányozáshoz.
És itt üt vissza a radikalizmus. Szerintem nincs olyan jóérzésű ember, aki adná a nevét a Jobbik cigányozásához. Ez nem Morvainak szóló kritika, szerintem ö ezt lenyeli a fontosabb cél (akciózás, önmegvalósítás miatt). Für Lajos is szerintem a nemzethalált rettegi, de nem cigányozna napi 24 órát.
Azaz marad Vona. (aki persze lehet jóérzésű)

török gábor 2009.12.17. 11:16:06

www.hirszerzo.hu/cikk.gyorshir_vona_gabor_a_jobbik_kormanyfojeloltje.134126.html

Vona Gábor pártelnök lett a Jobbik kormányfőjelöltje. Ezt ma jelentették be Budapesten.

G. Wolf 2009.12.17. 11:34:51

@török gábor:

igazából a lista lesz majd érdekes, kik lesznek rajta

radala 2009.12.17. 11:51:14

@török gábor: Tragédia, mint fentebb említettem, nem tudom hogyan fogom én és tg elviselni, hogy 3 ME jelöltböl 2 sokkal fiatalabb nálunk. Ez baromi ciki.
arohadtéletbe. Kár, hogy Bogár L. nem szereti a jobbikot:-)

Diocles 2009.12.17. 11:51:41

@radala:

Bogár László szvsz annyira "bogaras" közgazdász, ami még tán a Jobbiknak is gáz, de a Fidesznek egészen biztos, tehát ha Bogár akar valamit a közéletben, akkor sok választása nem lesz, mint a Jobbiknál kikötni.

Diocles 2009.12.17. 11:53:01

@török gábor:

Az államfőjelölt megnevezése egyidejűleg nagyon okos húzás, két emberrel tudnak egyszerre kampányolni, csodálom, hogy az MSZP-nek nem jutott eszébe hasonló.

radala 2009.12.17. 11:53:11

@1.szolo (B.A.): Ez hülye bejegyzés volt (mármint tg bejegyzése). Semmit nem jelent, hogy senki nem emlékszik semmire. Tök fontos az országos lista, pláne most, hogy máshonnan senkinek sincs esélye bekerülni.

radala 2009.12.17. 11:58:01

@Diocles: Ja a jobbik, baromi jól csinálja (sajnos).
Bogár tök vicc volt részemről, csak legalább idős.
Nekem semmi bajom Morvaival, de azért baromi gáz lenne KE-nek. Persze, ha Szilihez hasonlítjuk akkor nem.

mirrmurrkandur 2009.12.17. 12:28:34

@Diocles: "Az államfőjelölt megnevezése egyidejűleg nagyon okos húzás, két emberrel tudnak egyszerre kampányolni, csodálom, hogy az MSZP-nek nem jutott eszébe hasonló."

Miért, ki nevezte meg az államfőjelöltjét, és ki lenne az?

mirrmurrkandur 2009.12.17. 12:30:29

Aha, értem. /Jobbik, Morvai Krisztina/ Ez aztán a bátorság:-)

G. Wolf 2009.12.17. 12:39:55

@1.szolo (B.A.):

Legalább... :D jó jó jó...

Azért csak érdkees hogy ki lesz rajta a listán és ki nem lesz rajta... pl Toroczkai, vagy a Budaházy... stb? végülis valaki felvetette már hogy ezek a nevek azért eléggé sokat hoztak korábban és nem egyszer volt már együttműködés köztük (www.hatter.hu/archivum/?q=node/6134)

Nyilván talának elég embert a listára, de azért akkor is fontos hogy ki kerül be... Elszomorítónak és veszélyesnek is tartom ha pl egy Budaházyt beejtőernyőztetnek egy nemzetbiztonsági bizottságba vagy egy honvédelmi és rendészetibe...

Nem kell ahhoz kormánypártinak lenni hogy bizottsági tag legyen valaki. (aki nem hiszi: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_biz.biz_cimek?p_biztip=A,E&p_stilus=nyito.css)

Szóval asszem mégse olyan érdektelen az a lista :)

radala 2009.12.17. 13:01:36

@G. Wolf: Ja de kell NB átvilágítás. Szóval elvileg ez nem olyan nagy gáz.
A lista osztogatás meg azért nem olyan egyszerű, lévén egyéniből senki nem fog bekerülni. Szóval max az országos lista 30 helye meg néhány megyei listáról az első + Bp néhány hely befutó.

G. Wolf 2009.12.17. 13:08:08

@radala: valóban kell az NB átvilágítás, de az nem jelent semmit tudtommal, ugyanis az történik hogy értékelik hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, és ha akkor is őt akarja a frakció akkor becsücsen (bár ebbe nem vagyok teljesen biztos, ennyira mélyen azért nem ismerem a parlamenti bizottságok működését, valaki javítson ki ha tévenék).

radala 2009.12.17. 13:09:15

@török gábor: index.hu/belfold/2009/12/17/vonat_miniszterelnoknek_morvait_koztarsasagi_elnoknek_jelolte_a_jobbik/

Itt az is ott van, hogy Morvai mit mondott. Jól nyomja, no. Amúgy nem olyan nagy baj a populizmus kell a kihívás a Fidesznek. Nagyon szurkolok a Jobbiknak, hogy a minimális célját elérje:-) Kár, hogy ők a Fidesztől vesznek el szavazatokat, különben még jobban szurkolnék nekik, annak ellenére, hogy szerintem hülyék, pont mint a miép volt, hihetetlen baromságokat bírnak mondani.

radala 2009.12.17. 13:12:50

@G. Wolf: Nagyon jó kérdés ez, mert elvileg ellenkezne a demokráciával, ha egy átvilágítás überelné a választásokat. Ennek ellenére, mivel még soha nem volt ilyen botrány én azt gondolom ilyet nem tehetne a Jobbik. (mármint, hogy rossz átvilágítási eredmény után is tartja a jelölést).
Másrészt szerintem Budaházy jelentette veszélyt azért egy érett demokráciának illene tudni elviselni.

mirrmurrkandur 2009.12.17. 13:15:44

@radala: Mármint érett érett demokráciát emlegettél?:-)

G. Wolf 2009.12.17. 15:27:17

@radala: én úgy tudom hogy volt több is... még miniszteri szinten is de itt meg kéne kérdezni valami műveltebb kollegát-e téren...

Nem akarom leírni hogy mi az ami "úgy , rémlik" mert az egyáltalán nem biztos. de attól még úgyrémlik volt ilyen... kicsit utánna nézek hátha találok valamit.

Arivistus 2009.12.17. 16:16:31

Mind a kormányfői- mind az államfői poszt olyan pozíciók, amikre a Jobbik reálisan (még) nem pályázhat. Azt hogy az egyik húzónevüket kormányfő-jelölté, a másikat államfő-jelölté tették, az inkább egy kockázatkerülő stratégia, semmint az hogy "Vóna nyert".

Úgy gondolom, hogy ezzel a felállással mindkét jelöltjüket tudni fogják használni a kampányban, és végül is ez egy logikus stratégia a részükről.

Political Net · http://pliticalnet.blog.hu 2009.12.17. 16:46:06

@Arivistus:

Nem csak kockázat kerülés, hanem ha van egy miniszterelnök jelölti vita valamelyik tv-ben akkor oda őt is meg kell hívni mint hivatalos jelöltet - ez meg ugye nyilvánosság. A kis prátoknál gyakorlatialg ennyi értelme van a miniszterelnök jelöltnek - több média felület.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 17:00:12

Ezek szerint a "biztonsági" forgatókönyv valósult meg.
A köztársasági elnök jelölés meg érdekes, igazából, csak annyit tudok erre reagálni (ameddig érdemben feldolgozom a képzeletem előtt megjelent "jövőt"), h ez "tökéletes" jelölés, miután csakis a Jobbik "képviseli a nemzetet" ("magunkfajták"), így az általuk jelölt személy megjeleníti a "nemzet egységét", persze az általuk nemzetnek tartott közösség egységét. Volt már szó a diszkurzív elemzésekről, erre komoly kampányüzeneteket lehetne építeni, ahogy tették ezt eddig is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.12.17. 18:19:23

@mirrmurrkandur:
"Prin urmare:"

Nem mindenki érti itt ezt.

mirrmurrkandur 2009.12.17. 18:26:05

@Epikurosz: Igen, jogos:
prin urmare=következésképpen

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.17. 19:11:13

Bejött a papírforma, nincsen is ezzel különösebb baj, deviszont...

..ez a kampány részint a televíziókban, részint a neten dől el, a szórólapok, az órisáplakátok nem számítanak, az tiszta pénzkidobása a rendszernek.

Szóval, nagy kérdés, h a televíziós vitákba kit küld a Jobbik a kül. szakpolitikai kérdések esetén. Ha meg tudják jeleníteni a szakértelmet, akkor azt a hendikepet, amit a rájuk égett antiszemita-rasszista-félnáci vád jelent, kompenzálni tudják.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.17. 19:54:41

@malac69 gerinckutató blogkalandor: "Ha meg tudják jeleníteni a szakértelmet"

- már megtették: "cigánybűnözés" vs. "csendőrség".

Józsibácsi meg Marinéni magasról sz@rnak a sz@kértelmedre, viszont igen hálásak annak, aki (szerintük) megvédi pl. az uborkájukat....

mirrmurrkandur 2009.12.17. 19:58:13

Látom, megint alvás van.

No, mindegy, addig is, játékunk jelenlegi állása a következő:

Balt: Fidesz: 60%
MSZP: 15%
Jobbik: 15%
MDF: 5%

szpal: Fidesz: 60%
MSZP: 18%
Jobbik: 15%
MDF: 5%

Letícia: Fidesz: 49%
MSZP: 25%
Jobbik: 18%
MDF: 8%

malac69 gerinckutató blogkalandor:
Fidesz: 55%
MSZP: 25%
Jobbik: 9%
MDF: 6%

Éppúr: Fidesz: 49%
MSZP: 20%
Jobbik: 21%
MDF: 4%

mirrmurrkandúr:
Fidesz: 53%
MSZP: 23%
Jobbik: 12%
MDF: 6%

Hát, kiváncsi leszek:-)

6.Lenin 2009.12.17. 20:30:56

@Political Net:

"több média felület. "-Több támadási felület.Ízekre fogják szedni minden szavukat.Harci brigádok tömkelege fogja elemezni minden kijelentésüket.

Rossz húzásnak tartom az önjelölést.
Vona 1 lett a sok közül.

Felkavarják az állóvizet,aztán csendben belefulladnak.

G. Wolf 2009.12.17. 21:12:31

@6.Lenin:

A politika egy ilyen játszma - mondasz valamit jön rá egy reakció, nincs olyan, hogy elmondja és akkor mindenki bólogat.

Amúgy meg pont fordítva van szerintem, minél kevesebbet foglalkoznak vele annál inkább marginalizálják. És azzal hogy állít miniszterelnököt belekényszeríti a médiát és a többi pártot hogy foglalkozzanak vele - az ugye mégse áll hogy egy miniszterelnök jelölti vitára valakit nem hívnak meg.

És azért túl sok jelölt nincs, 4 maximum 6. (FIDESZ, MSZP, MDF, JOBBIK és esetleg SZDSZ esetleg LMP+HP)

"Felkavarják az állóvizet,aztán csendben belefulladnak." - az a baj hogy nem... Szerintem majd a parlamenti demokrácia leszaz ami felmorzsolja a pártot.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 21:28:27

@G. Wolf: "Szerintem majd a parlamenti demokrácia leszaz ami felmorzsolja a pártot."
A MIÉP is "megszelídült" mialatt a parlamentben volt - szerintem ezzel az állítással nem túlzok. Hogy a Jobbiknál mi lesz, nem tudom. Ez azért nem törvényszerű. Ha jól csinálják - lássuk be - eddig sem csinálták rosszul; bár én boldogan meglennék nélkülük; akkor sok minden lehet itt még.
Ez a "ködszurkálás" kategóriája, ahogyan Török Gábor írta volt itt a blogon.

G. Wolf 2009.12.17. 21:39:45

@tdave:

és ahogy megszelidült el is tűnt :)

akkor már nem tud a saját szavazóinak eléggé kemény radikális lenni, pláne úgy ha valós lehetőségekről van szó. nincs olyan döntés ami mindenkinek kedvez... valahol valakinek minden döntés fáj vagy előnytelen.

mint tudjuk: "nincs ingyen ebéd" még ha Jobbik mondja, akkor se lesz... csak azt és annyit lehet szétosztani amennyi bement...

6.Lenin 2009.12.17. 21:45:28

@G. Wolf:

"nincs olyan, hogy elmondja és akkor mindenki bólogat."

Van ilyen,de az nem jó.

Gondolom láttad az Orbán-Gyurcsány vitát és a média/elemző munkások tevékenységét.Talán nem szükséges részletezni.

Vona a Miép Csurka irányt választotta.Nincs hová visszavonulni.
1 mp-ig se sajnálom ,1- ket se.
Nem ők a megoldás.
Az adott helyzet megszülte őket,aztán nyekk.Eléldegélnek az állami támogatásból 1 darabig.

"a parlamenti demokrácia "
Ez 1 lóbetegség?
Netán új vírus?
A pártok önmagukat szokták felmorzsolni.A képviselők meg a mogyorójukat szokták morzsolgatni,kivéve a nőnemű képviselők,ők esetleg a frakció társét.
Vagy olyan,mint a népképviselet meg a frakció fegyelem?

Valaki mond valamit,a többi meg bólogat.Demokratikusan.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 22:03:43

@G. Wolf: Én nem ismerem behatóan a MIÉP történetét, s ezzel foglalkozó szakirodalmat sem olvastam, talán vizsgálta valaki, nem tudom. Kérdés, hogy a MIÉP-nél kimutatható-e ilyen összefüggés.
Én azért óvatosabb bánnék az ilyen jóslatokkal (pesszimista alkat lévén), már csak azért is, mert vannak arra történelmi példák, hogy már párszor bíztak abban a mérsékelt, liberális, konzervatív erők (német, magyar példa), hogy majd jól megszorongatják a szélsőségeket a parlament keretei között, oszt jó nagyot szívtak. Persze - mielőtt bárki ezt kifogásolná - ez így a mai helyzetre nem állja meg minden elemében a helyét, de azt jelzi, h vigyázni kell. Másfelől a Jobbik sokat emlegetett szellemi elődeit sem zavarta, h egy sajátos autoriter rendszer törvényhozásában (a képviselőházban) vannak, mondták ott is a szokásos szövegüket, az "utcán" meg fojtatták a kinti politizálást, s egy agresszív, demagóg propagandát. Ráadásul az még demokrácia sem volt, így ez most sem lehetetlen. Szerintem.
Ismétlem: nagyon boldog leszek, ha eltűnnek, azaz egyáltalán nem a Jobbiknak szurkolok. :) S azt is hangsúlyozom, h a példa nem tökéletes minden elemében, de én nem esnék bele olyan hibákba, amelyekbe már egyszer beleestünk, vagy beleestek mások. Ráadásul a Jobbik, már sok mindent (retorika, szimbólumok, világkép) átemelt a 2VH közötti magyar valóságból, amiket jobb lenne (pardon: lett volna) elfelejteni.

SteveNo1 2009.12.17. 22:06:25

Szerintem a Jobbik hitlessége szempontjából az lett volna a legcélszerűbb, ha nem miniszterelnök jelöltet neveznek meg, hanem listavezetőt! Mégis vona miniszterelnöük jelölt lett...

G. Wolf 2009.12.17. 22:10:37

@6.Lenin: "a parlamenti demokrácia "
Ez 1 lóbetegség - igen, vannak mechanizmusok amikkel nem tudnak mit kezdeni, gondolok itt arra hogy ha bármit el akar az ember érni a parlamentbe együtt kell működnie más pártokkal - nahmármost a Jobbik minden más pártot elutasít, akkor kivel fog együtt működni? Vagy ha bejut és nem működik együtt senkivel akkor nem fog semmit se csinálni.

Ha megy együttműködik valakivel akkor meg saját szavazóit köpi szembe. (bár első esetben is mivel akkor a szavazók beszavazzák a Tisztelt Házba viszont ott meg nem csinál semmit - tehát megint csak nem jut sehova).

Továbbá ha megnézed akár az osztrák parlamentnél a mandátumok alakulását, akár a szlováknál, a radikálisok eléggé fel tudnak futni de mivel populista teljesíthetetlen ígéreteket fogalmaznak meg ezért a szavazók hamar (egy két ciklus alatt) elpártolnak tőlük.

www.parlinkom.gv.at/NR/ZS/ZS1920/ZS1945_1/Zusammensetzung%20des%20Nationalrates%20ab%201945%20%20teil1_Portal.shtml

itt az oszták példa ÖFP:

1999: 52
2002: 18

Ha alaposan megfigyeled ráadásul a mandátumrablás után visszarendeződés is megfigyelhető. az ÖVP-től (osztrák népprát) vitte el szavazatai javát, majd ezek a szavazatok vissza is vándoroltak.

És hasonló a helyzet szlovákiában is,
1 db képviselőt tudott az SNS beküldeni az EP-be:

www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?language=HU&country=SK

SNS 5,5%

kitekinto.hu/karpat-medence/2009/06/08/szlovakia_nem_volt_hatekony_a_magyar_kartya&lap=2

Népképviselet meg frakció fegyelem ezeket hogy akarod ide hozni? nem vágom...

6.Lenin 2009.12.17. 22:10:40

@G. Wolf:

"csak azt és annyit lehet szétosztani amennyi bement... " + kölcsön.

Csak ügyesen kell elmagyarázni.

Ha rosszul magyarázod,kevesen veszik be,belebux.Ha jól,sokan beveszik,nyertél.
Érdekek vannak és nem igazságok.Csak meg kell találni a megfelelő előadó művészt.

Nincsen ingyen ebéd.
De hát fizetek!
Az kevés.
Amit fizetek azért mi jár?
Annyi biztos nem,mint amit Te szeretnél.

Ismerős?
Rosszul magyarázták,nem vették be(2008 népsz.),megbukott.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.17. 22:12:43

@6.Lenin:
Az ízekre szedés rosszul is elsülhet. Ehez a technikához ismerni kell a közönség reakcióját egyébként a túlságosan ízekre szedés könnyen rokonszenvet generálhat a nézők soraiban. Ha erre a szerepre rákészülnek és ez önmagában kampányuk egyik eleme lehetne.
"Lám kedves nézők élőben végignézhetik, hogy hogyan csinálnak ki minket egy óriási vitaaparátussal. Igen ez zajlik az országban azok ellen akik fel merik emelni a hangjukat."

Szóval ez még nem lefutott dolog.

G. Wolf 2009.12.17. 22:22:54

@6.Lenin:

"+ kölcsön" szeirntem ez is bemenet, azt nem nézem h honnan jött.... de ez már szőrszállhasogatás :)

magyarázat jogos...

Bár annyit hozzátennék, hogy Mo-n az emberek nagyon érzékenyek a saját zsebüket érintő kérdésre. Szóval ha valaki azzal kampányol hogy nem kell fizetni, meg hogytöbbet lehet adni, az überhiperpopulizmus de működik.

az érdekekbe egyetértünk

6.Lenin 2009.12.17. 22:26:54

@G. Wolf:

"Népképviselet meg frakció fegyelem ezeket hogy akarod ide hozni? nem vágom..."

Mert elvileg azért választunk,demokratikusan,hogy a pártok/képviselők az érdekeinket képviseljék.Meg azt ,amit előtte a programjukkal elhitettek velünk.

Aztán jön valaki,mond valamit,a többiek meg bólogatnak.
Tehetséges művész meg úgy adja el,hogy kint is bólogatnak.Elhiteti velünk,valóban erre van szükségünk.
A tehetségtelen meg nem tudja eladni a portékáját.
A többi mese,szerintem.
Másokra hivatkozni szerintem nem érv,más kultúra,más gondolkodás mód,sok minden más.
Nem jobb vagy rosszabb,mint a miénk.Más.

G. Wolf 2009.12.17. 22:39:42

@6.Lenin: "Másokra hivatkozni szerintem nem érv,más kultúra,más gondolkodás mód,sok minden más.
Nem jobb vagy rosszabb,mint a miénk.Más." - először is majd meglátjuk, tudni valóban nem tudjuk, és jósolni se lehet max jó eséllyel tippelni.

Viszont ha ez nem hivatkozás, hogy más hasonló (de valóban más) országokat megnézünk, akkor mi? Amúgy meg ha itthon maradunk akkor meg a MIÉP példája is jó példa, ők is bebukták.

Ha más országokra való hivatkozást megkérdőjelezed, azzal akkor az egész komparatív politológiát kérdőjelezed meg?

G. Wolf 2009.12.17. 22:44:02

@6.Lenin: a hozzászólásod elejével egyetértek így önmagába, de szerintem ettől még a demokratikus rendszerek (parlamenti normák stb) alkalmasak arra hogy - jelen formájukban - felmorzsolják a szélsőségeket ha közel kerülnek a rendszer működéséhez.

(jelen formájukban azért fotnos mert ha az alapban beáll valami változás akkor ugye megváltozik a rendszer és az adott szélsőséges párt közötti kapcsolat vagy lehet már nem is lesz szélsőséges lehetőségek száma végtelen, és az már akkor új felállást új viszonyt eredményez.)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 22:46:50

@G. Wolf: Szerintem lehet hivatkozni más példákra, de abból még nem következik semmi. A komparatív politikatudomány sem egyenlő a megváltással. Csak az következik a példáidból, h ott, ekkor és akkor ez történt. Én meg arra igyekeztem utalni, hogy van ellenpélda is, igaz, nem a rendszerváltozás utánról, de a hozzászólások többször vonták már ilyen fajta párhuzamot (részben teljesen jogosan), így utaltam erre is. S persze az én véleményemből sem következik semmi biztos.

@6.Lenin: Igen, ez szerintem is attól függ majd, hogy a Jobbik, h kommunikál majd, s folytatja-e az utcai politizálást, s ha igen, hogyan.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 22:50:35

@G. Wolf: Akkor lehet a szélsőségeket felmorzsolni, ha a problémák, amelyek éltetik őket, megszűnnek. Addig nem.

6.Lenin 2009.12.17. 22:54:36

@helota:

Igazad van,de ehhez felkészültség,rutin,saját média is kell.

Viszont rossz esetben,bukás,kevésbé rossz esetben évekre visszavonulás.

1 órás úszó lecke után beugrani a mély vízbe nem biztos,hogy jó húzás.Különösen akkor,ha a medence körül nem azok állnak,akik azt szeretnék sikerüljön a produkciód.Többségben vannak az ellen érdekeltek.
Taktikusabb lett volna 1 eladható "arc",aztán probléma esetén,vagy később jön az adu.

A szocik ügyesebben csinálják.Van több évtizedes rutin.Tudják,nincs sok esély,bevetnek 1 igazi párt katonát,akinek már a megbízás is óriási siker.Bármire képes.
A nagy ágyút majd akkor,ha biztos a siker.

Ha azt nézzük,hogy az ilyen helyzetekben létrejött pártoknak megvan az adott szerepük,sorsuk,nincs min rágódni.

Természetesen változhat a helyzet,de az más párt lesz,más vezetővel.
Most rossz lépésnek tartom,de az egész kialakult helyzetet rossznak tartom.
Ami ide vezetett,arra nem megoldás,de katalizátor lehet.

G. Wolf 2009.12.17. 22:55:03

@tdave: " A komparatív politikatudomány sem egyenlő a megváltással." - valóban, csak hasonló helyzetekben, hasolnó országok TALÁN hasonló eredményt produkálnak.

Amúgy1: valóban, csak az biztos hogy ott és az történt (jó eséllyel ez legalább biztos).

Amúgy2: szerintem ez a szép a politológiába hogy sokszor van "még egy tényező" amivel senki nem számol. ettől izgatlmas hogy lehet keresgélni a fontos vagy épp releváns tényezőket, aztán meg azokat szépen ide oda rakosgatni, súlyozgatni, megérezni... aztán meg meg lehet magyarázni hogy miért nem jött be :)

Amúgy3: megér egy misért hogy fog változni a Jobbik kommunikációja ha parlamenti párt lesz!

G. Wolf 2009.12.17. 22:58:16

@tdave: "Akkor lehet a szélsőségeket felmorzsolni, ha a problémák, amelyek éltetik őket, megszűnnek. Addig nem." - ha megoldani nem is (mivel a Jobbik témafelvetései pl cigánybűnözés 15-20 éves periódusban orvosolhatók normálisan) de legalább valódi eredményeket elérni, amitől a szavazó hitelt ad a nem radikális párnak is.

De alapvetően egyetértek azzal amit írtál.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 23:03:52

@G. Wolf: Igen, az "amúgy1-3"-ban egyetértünk. :)

Viszont nem lehet mindig és kizárólag a jelenből kiindulni, egy ilyen pártnál mint a Jobbik, a múlt sem hagyható ki, miután tudatosan építkezik belőle. Ha a Fidesz ezt tenné nála sem lenne ez elhanyagolható. Az MSZP esetében pedig megint nem lehet a "gyökereket" zárójelbe tenni, akármennyire is tiltakozik ellene.

A 3-as pont a lényeges, mert ezen múlhat sok minden. Talán a kommunikáció mellett arra is lehetne tippelni, h az utcai politizálással mit fognak kezdeni, mert a kettő nem zárja ki egymást. A Jobbik rendszerellenes párt marad, amíg a rendszer nem változik meg, annyi különbséggel, hogy egyre inkább a rendszeren belülről fog rendszerellenes politikát folytatni. A kérdés hogyan?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 23:07:56

@G. Wolf: Igen, én sem arra gondoltam, hogy Orbán miniszterelnök lesz, gondol egyet és itt van a Kánaán. :) Hiteles, átgondolt hosszú távú politikára van szükség, véget kell vetni a 4 éves időszámításnak, stb., mert csak így van esély arra, h kezdjünk ezekkel a problémákkal valamit. Ahogy írod, igen, az embereknek vidéken azt kéne látnia, h a rendőrség megvédi az uborkáimat, akkor nem lesz szüksége a masírozó egyenruhásokra.

6.Lenin 2009.12.17. 23:08:48

@G. Wolf:

A másokra hivatkozással csak az a bajom,hogy téves következtetésekre vezet.

török gábor 2009.12.17. 23:13:02

@G. Wolf: nagyon tetszett az amúgy2, ha nincs copyright, akkor ellopom :)

G. Wolf 2009.12.17. 23:17:35

@tdave: hmm... jó kérdés mennyire érdemes (merthogy lehetni mindenképp lehet) kiindulni a múltból. Az ok hogy építkezik vagy épp tiltakozik adott párt.

Én jobban szeretek minél inkább közelebbi (időben és térben) hasonlóságokat megnézni. Talán közelebb áll a jelen helyzethez.

Az hiszem, hogy saját (akár vágyott, akár épp tagadott) múltjukat mindenképp szükséges megismerni a megértésükhöz, mivel ez az egyik hivatkozási alapjuk. Talán azért inkább kisebb helyzeteket lehetne levonni (bár ez most csak találgatás a részemről) de olyasmire gondolok hogy adott helyzetet hogy kommunikálnak, meg mi volt a véleménye a korabeli szélsőséges párnak, stílusbeli hasonlóságok; talán én így közelíteném meg a tágabb értelemben vett "múltbéli gyökereket".

G. Wolf 2009.12.17. 23:18:47

@török gábor: nekem megtiszteltetés hogy rám hivatkozol :)

török gábor 2009.12.17. 23:24:08

@G. Wolf: ki beszélt hivatkozásról? :) lopásban gondolkoztam. :)

G. Wolf 2009.12.17. 23:28:48

@török gábor: hűha... :) most valami találó válaszon gondolkozok...

egyezzünk ki egy sörnyi licensben? :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.17. 23:32:41

@G. Wolf: Igazat adok abban, hogy a jelent elsősorban a jelenből lehet megismerni, mert olyan nincs, hogy ismétlődnének események, trendek, stb. egy az egyben. Ez világos, ezért jobb a történészek helyzete, mert ők már látják az események kifutását, persze ez nem jelenti azt, h mindenre a választ is ismerik. A politológus meg nem látja a jövőt.

Én itt a múlttal kapcsolatban 2+1 dologra gondolok:
1. eszmei szempontból merít a Jobbik a múltból (Szabó Dezső, Wass Albert, stb.)
2. saját identitását konstruálja meg részben a múltból (pl. Horthy, vagy a Rongyos Gárda). Az első kettő hasonló: mindkettőnél a jelen igényeihez igazítja (lásd a hozzászólás elejét) az eszmei gyökereit és az identitásának a múltbeli elemeit.
3. az általa folytatott politikának (program, stílus, retorika, érvek) vannak komoly előzményei (utcai politizálás, demagógia, agresszív propaganda, kirekesztés).
A 3. pontra utaltam eddig, hogy 1919 után a fajvédőknek nem okozott gondot az utcai (útszéli) politizálás folytatása, majd a korszak végén a nyilasoknak sem, miközben bent csücsültek az Országházban. Hogy a Jobbik kivétel lesz-e, nem tudom.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.17. 23:39:12

@6.Lenin:
Igazad van, egy picit felszines voltam, épp akkor kapcsolódtam be a témába.

Bár nekem kétségeim vannak az egyszerhasználhatóságot illetően. Ugyanis rendszerszinten nézve az a potenciál ami belőlük hiányzik, ellensúlyozva lehet a szavazók várakozásával, ahogy áhítják az új érintetlen pártarcokat. Azt is mondhatnám kis túlzással: pedofil szavazók. Igen egy kis ártatlanságot akarnak látni, akár egy kis ügyetlenséggel párosúlva is. Ez teszi hitelesé a szűz lányt is. Nagyon sok szavazó érzelmi szinten ilyen elvárásokat táplál, még ha azt is hiszi magáról, hogy racionális és álmából felköltve is vágja a GDP vagy GNP kiterjesztett képletét.

Azzal egyetértek, hogy Vona túl értékes arc ahoz, hogy szétpüföljék az első kampányvitán. Nyilván nem volt lehetőségük határérték számítást végezni arra vonatkozóan, hogy Vona személyes hiánya tenne-e rosszabbat, vagy nyilvános kudarca egy professzionálisan megépített vitaaparátussal szemben.

G. Wolf 2009.12.17. 23:46:07

@tdave: hát asszem kiváncsian várjuk a tavaszt :) tutti lesz valami érdekes változás.

De azért annyit még hozzátennék hogy minden politikai mozgalom az utcáról indul, csak nem mindegy hogy ott hogy viselkedik. És szerintem hatalmas blődség mikor azt mondják hogy az utcán ne politizáljanak. Szerintem meg alapvető tere az utca, a NORMÁLIS KÚTLÚRÁLT demonstárciók, civil mozgalmak, párt és politikai rendezvények stb stb... Alapjai ezek a demokráciának. szóval csak anniyt hogy az utcai politizálásnak is van módja, meg jogi keretei amiket jó lenne betartani... És nem a határokat feszegetni.

G. Wolf 2009.12.17. 23:47:58

@helota: Vona vs Orbán vs Mesterházy vs Bokros vitát megnéznék :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.18. 00:00:59

@G. Wolf: Az utcai politizálást senki se értse úgy, hogy:
1. szerintem az valami rossz dolog
2. szerintem minden utcai politizálás ugyanabba a kategóriába tartozik (a hozzászólásom ebből a szempontból nem volt egyértelmű). Én az utcai politizálás alatt a Jobbikos típusú akciókat értettem.

Amúgy egyetértünk. :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.18. 00:02:09

@G. Wolf: Elképzelem, h beszélnek majd el egymás mellett. :)

G. Wolf 2009.12.18. 00:04:55

@tdave: "Elképzelem, h beszélnek majd el egymás mellett. :)" Orbán a stílusával Bokoros a tudásával lemossa őket, bár amúgy ha rajtam múlna én csak őket kettejüket engedném igazán össze. De remélem lesz ilyne négyes vita, tutti megnézem :)

G. Wolf 2009.12.18. 00:34:23

bár nyilván sokat csak átmásolnak majd.

mirrmurrkandur 2009.12.18. 02:25:14

@G. Wolf: Miért van egy olyan gyanum, hogy idén nem biztos, hogy lesz ilyen vita... Orbán Viktor legalábbis biztos nem fog ilyet kezdeményezni,és abban sem vagyok biztos, hogy elmegy.

Egyáltalán kivel vitázzon?
Nincs ellenfél. Mesterházyval, akinél szerintem hamarosan Vona is népszerűbb lesz, de cserében Morvai már most az?:-) vagy Bokros Luigival, aki bár Orbán után a második legnépszerűbb jelölt, csak épp a pártja el egy százalékon??? (akárcsak Dávid I. 2006-ban)

Azt is el tudom képzelni, hogy épp ezzel az "el nem menéssel" akarja érzékeltetni, hogy nincs ellenfele, és hogy ő felettük áll...

Mindenek felett:-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.18. 02:49:58

@G. Wolf:
Ja bocsi, közben rájöttem:):(
Elnézést kérek, azt hittem az új programjukra bukkantam rá. Már fáradt vagyok...

gabriel syme · http://magyarido.blog.hu 2009.12.18. 23:07:05

@mirrmurrkandur: Szerintem annak van igaza, aki MINIMUM 25%-ra varja az MSZP-t. Nagyon meg lennek lepve, ha gyengebben teljesitenenek.
Meg akar Torok Gaborral is mernek fogadni (tudom, hogy van kozos ismerosunk, tehat a viszki/bor/unikum transzfer megoldhato), hogy az MSZP 25% folott, a Jobbik 18% alatt fog vegezni.

mirrmurrkandur 2009.12.18. 23:40:38

@gabriel syme: Ha a tippjeimet olvastad, ott én is csak 12%-ra tettem a Jobbikot.
Az MSZP-t 23%-ra, és veled ellentétben -akár fogadhatunk is- egyáltalán nem gondolom, hogy a szocik 25% fölött szerepelnének.
Egyszerűen ez most, jövőre nem jön nekik össze. Egyébként én a 23%-os tippemmel az egyik legoptimistább voltam (az MSZP oldaláról), a többiek ennél jóval kevesebbet adtak nekik, konkrétan volt, aki 10%-ot...
S legyünk őszinték, ha az én tippem jönne csak be és huszonhárom százalékot kapnának a szockók, a seggüket a földhöz vernék örömükben... kétszer.
Nem, barátom... ez most nem lesz húszonöt... (és őszintén remélem, már soha ebben a százdban:-)

mirrmurrkandur 2009.12.19. 13:10:07

@Epikurosz: Gratulálok, rohadt jó a grafikonod, remélem, ez még egyéb tippelőkkel azért bővíthető:-)

2dolog: - Írd be Helota tippjeit is, itt van egy kissé feljebb! (meg aki még esetleg tippelt, csak nem vettem még észre)

- Jó ez a 10 százalékonkénti beosztás, de szerintem az 5%-hoz húzz még egy külön vonalat. (Az MDF -meg nagyon esetleg az LMP- miatt szerintem ez fontos lehet:-)

:-)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.20. 20:21:16

@török gábor: ((Balóné mint az államfő-jelöltjük;))

- csak elképzeltem mellé Balót, mint "first lord"-ot...

hoplita 2009.12.27. 19:31:34

@mirrmurrkandur:
Beszállnék én is.....ugye szabad?

Balt: Fidesz: 60%
MSZP: 15%
Jobbik: 15%
MDF: 5%

szpal: Fidesz: 60%
MSZP: 18%
Jobbik: 15%
MDF: 5%

Letícia: Fidesz: 49%
MSZP: 25%
Jobbik: 18%
MDF: 8%

malac69 gerinckutató blogkalandor:
Fidesz: 55%
MSZP: 25%
Jobbik: 9%
MDF: 6%

Éppúr: Fidesz: 49%
MSZP: 20%
Jobbik: 21%
MDF: 4%

mirrmurrkandúr:
Fidesz: 53%
MSZP: 23%
Jobbik: 12%
MDF: 6%

hoplita:
Fidesz: 50%
Jobbik: 21%
Mszp: 18%
MDF: 4%
LMP: 4%
SZDSZ: 2%
süti beállítások módosítása