Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
07:38

Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy elméletileg maradt még egy vezércsele az MSZP-nek, ez pedig valamilyen „magyar olajfa”, azaz egy baloldali választási együttműködés létrehozása. Akkor két fontos ellenérvet jeleztem: egyrészt az MSZP belső helyzetét, másrészt a potenciális együttműködők, elsősorban az MDF ellenérdekeltségét.

A helyzet alapvetően nem változott meg az elmúlt közel két hónapban, mégsem elképzelhetetlen, hogy az ötlet ennek ellenére előkerülhet a kampányban. Most azonban már egészen más módon: nem a megvalósítás céljából, s nem is elsősorban a Fidesz ellenében, hanem éppen az MDF előretörésének megakadályozására.

Mindez persze csak találgatás, de a logika önmagában is érdekes lehet. Az világos, hogy baloldali egységfront valószínűleg nem lesz - elsősorban a fent említett két ok miatt. Az MSZP-nek pártként talán érdeke is lenne, de a parlamenti mandátumuk elvesztésétől okkal rettegő képviselői bizonyára nehezen látnák be ennek a kétes önfeláldozásnak az értelmét. Az SZDSZ ugyan szeretne már valakivel összefogni, aki a párt parlamenti túlélését garantálhatja, de ez a hang már egyre kevésbé érdekes, szinte alig számít. Az MDF – mindaddig, amíg bízhat a baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt sikerében – menekülni fog a közösködés elől, nekik nem az MSZP és az SZDSZ, hanem ezen pártok csalódott szavazói kellenek. Így aztán a választási együttműködés esélye minimálisra zsugorodott.

A változást éppen az MDF egyre világosabb stratégiája hozta el: ma már úgy látszik, hogy az MSZP is kezdi észrevenni: Bokrosék a szavazóik elcsábításán munkálkodnak. Ha a szocialista kampánycsapat racionálisan gondolkodik, ebben a pillanatban is olyan eseményeken kell törniük a fejüket, amelyek alkalmasak lehetnek ezen elvándorlás megakadályozására. Elméletileg itt léphetne be a képbe ismét a „magyar olajfa”, hangsúlyozom újra, már nem a megvalósítás, hanem az MDF „leleplezése” céljából.

Képzeljük csak el! A kampány egy adott pontján, amikor az MSZP már eleget beszélt a fideszes kétharmad veszélyeiről, s az MDF színeiben újra ringbe szálló Debreczeni József is eladta utolsó Orbán-könyvét, hirtelen előlépne a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, s hihetetlen nagyvonalúsággal bejelentené: az MSZP a közös ellenfél, Orbán Viktor megállítása érdekében hajlandó együtt indulni a választásokon az összes Fidesz-ellenes erővel. Ennek azonban csak akkor látja értelmét, ha ebben a választási együttműködésben minden, a Fidesztől balra álló párt részt vesz. S hogy elszántságát megerősítse, Mesterházy még azt is hozzáteszi, világosan az MDF-nek üzenve: ő akár hátrébb is lép, ha ez az ára a megegyezésnek. Ebben a pillanatban az MDF nagyon kényelmetlen helyzetbe kerülne: ha elfogadja az ajánlatot, hosszú időre az MSZP ölelésében marad, alapvetően nekik köszönhetően kerül a parlamentbe (még akkor is igaz ez, ha Bokros lenne a közös miniszterelnök-jelölt), s esélye sem lesz arra, hogy 2010 után „leváltsa” a szocialistákat, ha viszont elutasítja a feléje ravaszul közeledő kezet, hiteltelenné válik mondanivalója, s akár egy csapásra kiábrándíthatja az addig komoly erőkkel csábítgatott baloldali szavazókat. Nem lenne teljesen lehetetlen az MDF-nek kimenekülni a helyzetből, de nagyon felkészült válságkommunikációt igényelne.

Nem állítom, hogy így fog történni, sőt, azt gondolom, hogy az MSZP-ben még egy ilyen blöff keresztülvitele is nehézségeket okozna, de talán érdekes látni: lehetnek még váratlan fordulatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr661629779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változatlanság listája avagy a selejt bosszúja 2010.01.03. 19:09:38

Megvan a vesztes csapat – az MSZP elkészítette régi embereit bebetonozó jelöltlistáját. A győztes csapaton ne változtass elvét alkalmazza a választások előtt vesztésre álló MSZP. A választmány által az országos lista első húsz helyér...

Trackback: A Nagy Török Gábor menet. 2009.12.31. 08:56:46

 Semmi bajom Török Gáborral. Mármint sokkal kevesebb bajom van vele mint a Debreczeni-féle nettó frönci figurákkal.  (A frönci jelző jelentése lényegében az, amire most az Olvasó gondol). Kedvenc trolljaink életét megkeserítendő, ebben a...

Trackback: Kakaskodás a szemétdombon 2009.12.29. 13:28:32

Volt egy párt, amelyet ma már 0%-on mér a Századvég, és amely párt mindig kardot ragadott, ha valamelyik keresztény egyház a legkisebb mértékben is állást merészelt foglalni politikai kérdésekben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.12.29. 08:02:44

Érdekes gondolat. A kérdés szerintem az, hogy az MSZP-től elszavazókban az a vágy-e az erősebb, hogy az MSZP semmiképp se maradjon a hatalomban, vagy az, hogy a Fidesz (Orbán) semmiképp se kerüljön vissza.

Ha az előbbi, akkor az MDFnek az "Olajfát" minden körülmények között el kellene utasítania, ha az utóbbi, akkor is jobban jár ugyan a távolságtartással, de akkor lehet kicsit maszatolni.

Akárhogy is, érdekes lenne olyan közvéleménykutatásokat látni, amelyek az MSZP elvesztett szavazóinak véleményét, preferenciáit, félelmeit derítik fel.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.12.29. 08:47:17

"de a parlamenti mandátumuk elvesztésétől okkal rettegő képviselői bizonyára nehezen látnák be ennek a kétes önfeláldozásnak az értelmét."

Naja...
A Húsosfazék- sy. (szindróma) súlyos, gyógyíthatatlan kórság.
Azért nyilván bevetnek majd minden trükköt, amit csak lehet.
Az mdf pengeélen, de Dávid I. még egy toronyból is képes lenne lecsúszni rajta, ha annak vége a Parlamentbe vezet.

A népek gyomra meg már rég megedződött...
Annyiszor ültettek szédítő ringlispielbe, annyit öklendeztünk, hogy e felvázolt, már secko jedno lenne.

Egyébként, ha úgy nagyon belegondolok, a szociknak nincs veszteni valójuk, ez az olajfásdi az ő stabil szavazóbázisukat nem tántorítaná el, ellenben azokat, akik tőlük eltávolodtak, és közelítenének az mdf-hez, valamint a mdf törzsszavazóit ( már ha feltesszük, van ilyen ) megzavarhatná...
Ezek miért ne maradnának inkább otthon?

Szóval sztem kockázatos akció, mert kiszámíthatatlan a hozama.
Hát, ami igaz, az igaz.
Izzadtságos meló várna rájuk, elvégre olajfaágból, babérkoszorút fonni...?

2009.12.29. 08:53:15

Ha most cinikus akarok lenni, illetve vagyok: ragyogó tipp (ingyen) a szociknak! Na persze, ha felmérnék ésszel, de féltik a kis széküket, csak addig látnak, azontúl semmit se nem....szerintem.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.12.29. 08:56:18

@promontor:

"A kérdés szerintem az, hogy az MSZP-től elszavazókban az a vágy-e az erősebb, hogy az MSZP semmiképp se maradjon a hatalomban, vagy az, hogy a Fidesz (Orbán) semmiképp se kerüljön vissza."

Ez igaz...

"Ha az előbbi, akkor az MDFnek az "Olajfát" minden körülmények között el kellene utasítania, ha az utóbbi, akkor is jobban jár ugyan a távolságtartással, de akkor lehet kicsit maszatolni."

No meg ez is.:)

De Dávid I. - ahogy említettem - a toronyból is...!
Csak az a kérdés nála, hogy a farát hogyan helyezgesse közben...
Bokroson túl, ez egy újabb "fájdalomcsillapító" alternatíva lenne...

paranoid T.R. marcipan 2009.12.29. 08:59:40

Egyik kérdés, hogy a veszteségek minimalizálása érdekében képes-e szétesett állapotában az MSZP egységesen fellépni, főleg háttérbe szorítani magát.
A másik, ami a felvetéshez kapcsolódik: az Orbán Viktor démonizálásával mozgósítható szavazók alkotják az MSZP bázisát jelenleg. Aki nem a szélsőjobbhoz, hanem az MDF-hez pártolt, az épp azért tette ezt, mert szimpatizált az MDF kiegyensúlyozott(nak látszó) nyilatkozataival. Így viszont lehet, hogy ez ilyen jellegű közös fellépés éppen ezeket a szavazókat riasztaná el a részvételtől. Bár tény, hogy a kampány során bekövetkezhet olyan esemény, ami miatt ez változik. (Volt már rá példa, hogy a FIDESZ egy-egy kirohanása a másik oldal malmára hajtotta a vizet. De ez ugye a FIDESZ baklövése, és nem az MSZP remek taktikája.)

nepáli 2009.12.29. 09:23:43

szerintem az mdf-nek sokat segítene, ha megtörténne a "felajánlás" és visszautasítaná...nem kéne kivételes válságkommunikáció...

staropramen 2009.12.29. 09:25:43

Az MSZP jelenlegi képviselőinek a való élettel kapcsolatot tartó része pontosan tudja, hogy a következő választáson a -néhány tíz listás biztos befutótól eltekintve - minimális az esélye ezért nem hinném, hogy a mandátum féltése oka lehetne az olajfa koalíció kétrehozásának.
Egyetértek Leticiával-a tipp ragyogó.
Szavazókat hozhat a Fidesztől balra álló pártoknak, elolvadt pártokat életben tarthat és BLajos vezető pozíciójának belengetésével az MDF is megkapná a lehetőséget, hogy győztesnek nevezhesse magát.
A gond mindössze annyi, hogy
1. Túl szép gondolat
2. Nem felelős politikusnak jutott eszébe

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.12.29. 09:26:52

Az "igazi magyar olajfa" Pécsett került elültetésre a polgármesterválasztás alkalmával.
A fa nem nőtt nagyra, nem állta útját a FIDESZ jelöltjének.
Tehát egy magyar olajfa tényleg csak cselből lehetne érdekes.
Csakhogy egy cselhez hihetőnek tűnő erők szükségeltetnek, de ilyen ereje az MDF-nek nincs. (Magyarán a szellemi potenciál kérdéses. Egy Bokros az nagyon kevés...)

zoli29 2009.12.29. 09:28:04

Az MSZP már egy jó ideje képtelen racionálisan, akár csak saját jól felfogott érdeke szerint döntéseket hozni, ezért nem is várok tőlük semmilyen meglepő, de működőképes fordulatot a kampányban.

impulzusmoduláció 2009.12.29. 09:30:58

Ebből nem lesz semmi,bár racionális felvetés.Apróság:a Zemdéefet egyáltalán nem zavarná a Szoci ölelés.

kamasuka 2009.12.29. 09:31:46

"a baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt sikerében"

Ugyan már!

"Bokrosék a szavazóik elcsábításán munkálkodnak"

Szeretnétek ...
Megj. az MSZPnek tök mindegy, hogy 14.5%, vagy 19%ot fog kapni. Sőt, ők örülnének is, ha a Fideszen az MDF foghatna pár százalékot, de az egész "az MDF újra bekerül, mert Bokros az Isten", és tarol "koncepció" egy nagy illúzió. Hinni lehet benne, mint az SZDSZ charteresek általi bekerülésén, de csak egészen addig, míg el nem jön az április. Utána, bizony bizony Dávid Ibolyának is a bankszférában kell majd elhelyezkednie jópénzért, mint elvtársainak.

2009.12.29. 09:39:06

@kamasuka: Szerintem Ibolyka az UDZ sztori miatt nem kívánatos egyes bankárkörökben...:)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.29. 09:40:32

Jó kis gondolatjáték. Nekem tetszene is; megérdemlik egymást :D

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.29. 09:45:10

Nem megyek el szavazni.

Mindegy kire szavazok, ugyis nekik melozok.

on the other hand 2009.12.29. 09:48:31

"az MDF színeiben újra ringbe szálló Debreczeni József is eladta utolsó Orbán-könyvét"

ezen úgy elmosolyogtam magam, hogy majd' leestem a székről

12341234 2009.12.29. 09:52:32

TG már elmehetne a francba! Olyan ködös baromságokat hord össze folyamatosan, hogy az már nekem kínos... És a vicc az egészben, hogy nálunk egy ember, ebből meg tud élni.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.12.29. 09:56:22

promotor!
Elég sok volt MSZP szavazót ismerek. Ma ezeknek az embereknek, a nagyrészük jobbik szavazó. Azt gondolom, hogy ma a volt MSZP szavazók, inkább büntetni akarnak (az elárulásukért), mint a FIDESZ-től "félni".

Tibike15 2009.12.29. 09:57:34

hatalomkupecek ezek, soha nem gondoltam, hogy ezt is megérjük, hogy az MDF az MSZP asztaláról lehullott morzsákra ugrik, értsd a kiábrándult szoci szavazókra

ezt már tényleg nem értem, mert itt nem arról van szó, hogy van egy jövőképük és hosszútváó jó vagy rossz elképzelésük, hogy mit akarnak csinálni, hanem csak annyi, hogy átvigyék az 5%-t és megint képviselők legyenek. de minek a képviselői ők?

paranoid T.R. marcipan 2009.12.29. 09:57:47

@12341234: úgyisvan, fene a politológusát. feltételezget meg elméletek gyárt, ahelyett h elővenné a diplomája mellékleteként kapott kristálygömböt, és szépen megmondaná a frankót.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 09:59:58

Én nem hiszem, hogy csapdahelyzetbe kerülne az MDF a "nagylelkű" ajánlat elutasítással.

Szerintem pont hogy azt a képet próbálja kialakítani magáról, hogy "felülemelkedik" a két nagy populista párton, és középen áll. A kiábrándult szociknak szerintem bőven elég annyi, hogy Dávid Ibolya, Debreczeni József utálja a Zorbánt/Orsóst/Patásördögöt/Szőlőbányást, nem kell, hogy közös listájuk legyen az MSZP-vel.

Az MSZP-nek tulajdonképpen kétfrontos harcot kell vívnia-na nem a Fidesszel, hanem az MDF-fel és a Jobbikkal. A vicc az, hogy ezek tulajdonképpen a bizonytalanok két különböző rétegére hajtanak, szóval teljesen más stratégia kell a vidéki kis települések, volt szoci fellegvárak "kisebbségkedvelő" rétegeinek, és egészen más a haladó, progresszív, nyugatos, európai értelemben vett modern baloldali szavazóknak a visszahódításához... :)

Pilatus 2009.12.29. 10:01:05

Magánfelméréseim szerint (tudom, nem mérvadó, nem teljes körű, nem szakszerű), az MSZP-ből kiábrándulók nem fognak mdf-re szavazni. Ugyanis aki kiábrándul, az nagyon kiábrándul, és képes a végletes szavazásra is (Jobbik), ha egyáltalán elmegy szavazni.
Az emdéef pedig annyira vicces az ő Bokrosával, hogy -szintén a magam "felmérése" szerint - , az emberek röhögnek rajta.
Nagy buli lesz...

Wuff 2009.12.29. 10:07:44

Valaki árulja már el nekem, hogy Bokros miért "baloldali"? Meg azt is, hogy egy "baloldali" érzelmű ember hogy is húzhatja be mellé az ikszet? Bokrosra és Habsburgra...

Wuff 2009.12.29. 10:08:36

@12341234: Csak nem meghúzott politológiából? Én is utálnám... :)

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.12.29. 10:10:19

Roa!
Kérdésedre, kérdés: Valaki árulja már el nekem, hogy a mai MSZP mitől baloldali párt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.29. 10:12:21

Egyedül azt nem értem, hogy miért beszélsz az MDF esetében baloldali fordulatról? Ők speciel nem a baloldalra térnek át éppen, hanem az SZDSZ helyén üresen maradt liberálisra, annak is a konzervatívabbik végére. Oké, ez a FIDESZ-től balra van, de akkor is... (Nem, mégse, ha a gazdasági programot nézzük, a FIDESZ-től igenis jobbra állnak, de ez csak a magyar politikában jelenlevő fogalomzavart illusztrálja)

Higany 2009.12.29. 10:12:38

@Pilatus: Röhögnek vagy nem, az 5%-hoz ennyi is elég lesz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.29. 10:14:15

@Pilatus: "Magánfelméréseim szerint (tudom, nem mérvadó, nem teljes körű, nem szakszerű), az MSZP-ből kiábrándulók nem fognak mdf-re szavazni."

Pontosan, inkább a kiábrándult liberálisokra számíthatnak.

MACISAJT 2009.12.29. 10:15:05

"hirtelen előlépne a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, s hihetetlen nagyvonalúsággal bejelentené: az MSZP a közös ellenfél, Orbán Viktor megállítása érdekében hajlandó együtt indulni a választásokon az összes Fidesz-ellenes erővel."

Azt azért kötve hiszem hogy -legalábbis deklaráltan- együtt indulnának a Jobbikkal is..:)

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.12.29. 10:15:25

Fedor!
Jogos. Hol van nmár itt ideológia? Csak a hatalom a cél, a zember le van s.arva.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 10:15:37

@Fedor:

Magyarországon a köznapi értelemben vett bal- és jobboldal az MSZ(M)P-hez fűződő viszony a fokmérője. Az az origó. Ha együttműködsz vele, akkor baloldali vagy, ha kizárt, hogy koalíciót köss vele, akkor jobb.

Gazdasági értelemben meg összevissza váltogatják a pártok is saját maguk besorolását, attól függően hogy kormányon vagy ellenzékben vannak.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.12.29. 10:15:44

@soulclipse: @Non est volentis: @Pilatus:

Csak hát ezen a blogon az a dogma, hogy nincs mszp->jobbik átáramlás, mert a pártok valami egyenes mentén helyezkednek el, és csakis fidesz->jobbik átpártolás van. Ha Önöknek mások a tapasztalataik, akkor az annál rosszabb a tapasztalataikra nézve :)))

@Roa:

Ő legalábbis úgy tudta magáról 2001-ben, hogy baloldali.

"Én azért léptem be [az MSZMP-be], mert mindig is baloldali érzelmu és baloldali felfogású voltam, és a mai napig is szocialistának vallom magam. [...] erôs bennem a szolidaritás érzése a hátrányos helyzetuekkel, az elesettekkel és a kitaszítottakkal. Ha ez párosul bizonyos szabadelvu felfogással, akkor az szükségképpen baloldalivá teszi az embert."

Wuff 2009.12.29. 10:16:57

@soulclipse:

Szerintem:
Mert akik baloldali gondolkodásúak, azok azt hiszik, vagy szeretnék hinni, vagy képzelik, hogy az MSZP baloldali. Azaz a szavazótáboruk miatt, nem pedig a politikájuk miatt.

Héttörpe (törölt) 2009.12.29. 10:17:56

Lehet-e szocialista vezércsel? Lesz. Az MSzP olyan, mint a csörgőkígyó, még a levágott feje is megmarhat. Nagyon tartok tőle, mi lesz, én attól sem lennék meglepve, ha a "szlovák terroristák" a 2010-es választások előtt valóban végrehajtanák már azt a sokat emlegetett akciójukat, és erre hivatkozva szükségállapotot vezetnének be, elhalasztanák a választást, ellenzéki politikusokat börtönöznének be. Lehet, hogy vadul hangzik, de a konc elvesztésétől és a számonkéréstől rettegő kormánypártoktól (mszp, szdsz, mdf) bármi kitelhet.

sikisiki (törölt) 2009.12.29. 10:20:08

Tegye fel a kezét, aki az előző Orbán-korban nagyon félt! Amint láttuk, szépen megőrizték az előtte szerzett pozíciókat is.
Az ötlet meg már felvetődött, Ibolyka egyszerűen azt mondta, hogy ő nem segíti hatalomra sem GYF-t, sem OV-t. Akkor sem bukott bele. Most is így tenne. Kedves TG, ez nem volt színvonalas...

chydorus 2009.12.29. 10:20:55

Arról kellene beszélgetni, hogy mikor végzik ki végre az összeset?!
20 évet elb*sztak minden magyar ember életéből, nem beszélve a holtakról - akik életükben küzdöttek - és ez a mocskos, gerinctelen szarrágó banda nap mint nap egy-egy tollvonással fittyet hány életek, évtizedek kemény munkájára. Kik vagytok ti MSZP, FIDESZ, MDF?
Ki a kurva anyjának képzelitek magatokat? Istenek vagytok? Nem számít se élő se holt? Hogy nem sül le a pofátokról a bőr?
Politikusnak nevezitek magatokat?
Szakértői kormány mi? A milliárdos adófizetői pénzen fizetett több ezer fős külsős szakértő akkor mi volt? Azok nem szakértők? Akkor mire fizettétek őket?
Egy élet nem volna elég, hogy felsoroljam azt a mocskot ami belőletek folyik.
És még mindig nem az a kérdés, hogy mikor takarodtok innen, hanem, hogy ki, hogy fog taktikázni, ki kit jelöl?

sárkányfő 2009.12.29. 10:20:59

Nem nagyon látom, miért lenne olyan nehéz elutasítani az MDF-nek egy ilyen ajánlatot. Már rengetegszer mondták így is, hogy ők egy önálló, harmadik pólus, hogy ők az egyetlen közép a két szél között, stb.

Viszont maga a felvetés inkább hozna az MDF-nek: vére nemhogy parlamentbe bejutó pártként kezelnék, de komoly versenyző képében tűnhetne fel. Bokros kormányfős imázsa pedig tovább erősödne.

De mindez tényleg csak játék. Az MSzP nem képes ilyesmire, jelenleg a vágóhíd előtt várakozó sokkos állapotú jószág beszűkült tudatával várják a csapást.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.12.29. 10:21:03

@dzsucseharcos: @Roa:
értem :) De miért pont az MSZP az origó? Az a párt, mely a szegfűn kívül, nem hordoz már semmit a 89'-es pártból, mely még baloldali volt. Azt gondolom, hogy a mai Jobbik retorikája alapján inkább baloldali, mint az MSZP, akinél még a Fidesz is baloldalibb.

Brukk 2009.12.29. 10:21:34

Szerintem két dolgot figyelmen kívül hagyott az elemzés.
Ún. baloldali fideszellenes erő az MSZP-n kívül jelenleg nemigen van.

A másik, hogyha tényleg létrejönne ez az "oljafa", megvan az MSZP számára az a nem várt kockázata, hogy ebben az esetben a jobboldal (pontosabban a potenciális fidesz szavazók) még inkább összezárnak, és a távolság ezáltal még nagyobb lesz.
Egyszerűben: az emberek alapvetően azt akarják, (ezt mutatt az összes eddigi, választás, közv. kutatás stb.) hogy az MSZP tovább már ne kormányozzon.

MACISAJT 2009.12.29. 10:22:57

@Tibike15: ("hatalomkupecek ezek, soha nem gondoltam, hogy ezt is megérjük, hogy az MDF az MSZP asztaláról lehullott morzsákra ugrik, értsd a kiábrándult szoci szavazókra")

Ugrik az már hitgyülitől kezdve NBH-án át wiesel eli-ig mindenre, hátha megint összejön mint 2006-ban az 5%...

Hanem az MSZP esetleges "megbokrosodása" is pikáns lenne.
Volt ugyebár a gyurcsánizmust követő márciusi miniszterelnöki casting.
Nos, az önjelölt Bokrost még ekkor is látványosan rúgták le magukról.
Pedig alacsony volt a léc, akkoriban még mosógépgyárosok és Amway ügynökök sem voltak biztonságban..:)
Ezek után most előállni hogy a nagybajszú mégis a mi emberünk..
olyan lenne az MSZP törzsbázisának mint Szili a Tubesen..:P

sárkányfő 2009.12.29. 10:23:15

@chydorus: megértem az indulataidat, de csak ez a silány garnitúra van, nincs más. Hogy fokozzam a jókedved, javaslom mélyedj el kissé a magyar történelemben, és akkor rájössz, hogy régebben se volt jobb.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.12.29. 10:24:13

@MACISAJT: A Jobbik nem Fidesz-ellenes, évekig kitűnően együttműködtek, most is csak játsszák, hogy nincsenek jóban. Ez kell azoknak a szélsőségeseknek, akiknek a Fidesz is csak Zsidesz, illetve azoknak a jóérzésű konzervatívoknak (sajnos nagyon kevesen vannak), akiket zavar a nácikkal való haverkodás.

MACISAJT 2009.12.29. 10:28:26

@bm613:("A Jobbik nem Fidesz-ellenes")

A Jobbik az MSZP utolsó esélye.
A Jobbik balliberális(politika és média) felfuttatásának néhány célja:

Sorvasztja a Fidesz-tábort, így a Fidesznek ezzel okozható legnagyobb kár.
Betölti a mumus szerepét, ezzel muníciót ad az elkóricált MSZP-szavazók visszatérítéséhez az MSZP-akolba,a hazai és nemzetközi ballib/hiszterolib mozgósitása("náciveszély")
Nemzetközi téren segít rossz hírbe keverni a Fideszt.

A cigányság ( az is 300-400 ezer szavazó) aktivizálása.Lásd még Teleki László "programját".
Esetleges erőszakos cselekmények kirobbantása titkosszolgálati eszközökkel, ami választásokat befolyásolhatna.(Sajóbábony az előjáték volt)

A Jobbik tehát megmentheti az MSZP-t a kétharmados vereségtől, ezzel megmentheti az elszámoltatástól, sőt szerencsés konstellációban akár a hatalmat is megőrizheti az MSZP-nek.
Utóbbi célt a "radikális szélsőjobbosok" 2002-ben és 2006-ban is abszolválták. " ( 247 ezer illetve 119 ezer szavazatot víve a jobboldalról a "nagy közösbe".)

Hát ez a cél, ami miatt a kurucinfó ellen is olyan "sajnos eredménytelen" kampányt folytatott a gyurcsány-draskovics páros.
Ezért engedi magát a balliberális sajtó "használni naponta többször a Jobbik, gárda&co.által.

U.I. Azért érdekes történet egy virtigli hiszteroliberális feministából, Baló Györgyné Morvai Krisztinából , egy benfentes nomenklatúra tagból, akit 2002 őszén még a Medgyessy-Kovács László páros repitett New-Yorkba egy kijáró zsíros pozicióba...
hogyan is vált sértett operettnáci.

Ráadás kérdés: ki mit gondol, miből finanszírozta a Jobbik az EP kampányát (legóvatosabb becslés szerint "csak"-félmilliárdba került) és miből fogja a pár hónap múlva kezdödő országgyűlési választások több mint egymilliárdját finanszírozni?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.12.29. 10:30:54

@sikisiki:

"Az ötlet meg már felvetődött, Ibolyka egyszerűen azt mondta, hogy ő nem segíti hatalomra sem GYF-t, sem OV-t."

Ezt kőbe is vésette az MDF székház udvarán. Csakhogy ez a kőfal 2008 októberében egy viharban ledőlt. Azóta bármi kitelik DI-tól.

@soulclipse: Világos, hogy az MSZP az origó, mint a '90 utáni (és előtti) legfontosabb politikai erő. Az lenne furcsa, ha nem ő lenne az origó. Persze éppen ebben a pillanatban felvetődik a pártrendszer megváltozásának lehetősége. Bár én egyre kevésbé hiszek abban, hogy a pártrendszer átalakul. Szerintem marad a kétosztatú rendszer (emeszpével vagy ellene?).

p.lac 2009.12.29. 10:36:21

Adtál egy tippet az MSZP-nek az MDF ellen, de:

1; Egyrészt lássuk, hogy ki tud felállni a rajtvonalra.

2; Ha az MDF feláll, akkor lehet számba venni a lehetőségeket, közte az olajfát, amiből az MDF szerintem könnyen ki tud bújni, így az az MSZP kudarcával zárulhat:

3; kibújási kommunkáció pl.: az MDF nem egy baloldali párt, így a baloldali koalícióba ne is próbálják belevonni, az MSZP a Fidesszel együtt elég kárt okozott már eddig is az országnak stb. Majd kifejtik, hogy ők egy józan, polgári, demokratikus párt, akik képesek felülemelkedni a kicsinyes napi csatározásokon, a megoldást keresik, így került képbe Bokros is, aki bár az MSZP alatt volt pénzügyminiszter, de valójában egy jobboldali, polgári pénzügypolitikát hajtott végre stb. stb. Az olajfa egyébként is a kétpártrendszer felé hatna, amit ők egy rendszerváltó demokrata pártként nem tudnak elfogadni stb. stb.

p.lac

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.12.29. 10:37:10

@MACISAJT:

"Sorvasztja a Fidesz-tábort, így a Fidesznek ezzel okozható legnagyobb kár."

Mennyivel sorvasztja? Ön pl. azt gondolja, hogy a Jobbik nélkül a fidesz 71%-ot kapott volna az EP-választáson?

"Nemzetközi téren segít rossz hírbe keverni a Fideszt."

http://blogs.wsj.com/new-europe/2009/12/14/hungary’s-center-right-fidesz-clearly-separates-itself-from-far-right-jobbik-party/

"A Jobbik tehát megmentheti az MSZP-t a kétharmados vereségtől"

Az MSZP célja nem az, hogy a fidesznek ne legyen 2/3-a, hanem az, hogy neki meglegyen az 1/3. Ugyanis ha a Fidesznek "csak" a Jobbikkal együtt van meg a 2/3, azzal az MSZP még nem lehet túl nyugodt.

Nehéz elhinni, hogy a Jobbikot direkt futtatja a baloldal. Ha igen, akkor óriási hibát követnek el.

novákandris 2009.12.29. 10:37:37

Engem az érdekelne, hogy gondolkodik az egészről Leisztinger.
Mi a stratégia? Az jó, hogy az MSZP mellett az MDF-ben is erős befolyást szerzett, de most, hogy ezek egymás riválisai, egymást gyengítik, vajon mit fog lépni?
Nem csodálkoznék, ha az MSZP felajánlaná ezt az olajfa-dolgot, és Leisztinger nyomására az MDF egyszerűen elfogadná (fogcsikorgatva).

janosszupor 2009.12.29. 10:41:15

Szocialista vezércsel nem létezik. Ahhoz ugyanis az kellene, ami a szocialista pártnak sohasem volt: stratégia.
Más a helyzet a párt szimpatizánsaival. Ők gondolkozhatnak akár úgy is, hogy az MDF és Bokros igazi alternatíva (ez igaz lehet sok kiábrándult SZDSZ szavazóra is), de ha ma egy elkötelezett baloldali stratégiában gondolkodik, akkor éppen Orbánék kétharmadára játszik. Paradox egy helyzet, de Azért szavaz a Fideszre, hogy ne lehessen semmilyen reform akadálya az ellenzék. Ilyenkor ugyanis kiderül, hogy király meztelen. Nincs hivatkozási alap, nincs mutogatás. Orbán pedig elmondhatja a saját öszödi beszédét. Vagy mégis belekezd a reformokba.
Ez persze csak elmélet, de van benne ráció. A gyakorlatban viszont nem lesz. Sajnos.

p.lac 2009.12.29. 10:42:20

@MACISAJT:

bár itt most az olajfa az eretei téma, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy egyetértek, a Jobbik az MSZP malmára hajtja a vizet, ez egyértelmű...

p.lac

MACISAJT 2009.12.29. 10:45:19

@dzsucseharcos: ("Az MSZP célja nem az, hogy a fidesznek ne legyen 2/3-a")

Momentán bizony ez a legföbb célja.
Csak azért nem mondom hogy az egyetlen, mert természetesen vannak mások is( bizonyítékok eltüntetése, vagyonok kimentése, hosszú távú szerződésekkel való bebetonozás stb.)

==T== 2009.12.29. 10:45:33

Egy 3 párti olajfa azért lenne klassz, mert annak már 3x5%, vagyis 15% lenen a küszöb, vagyis esély lenne kiejteni mindhármat egyszerre:)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 10:46:07

@p.lac:

"Nehéz elhinni, hogy a Jobbikot direkt futtatja a baloldal. Ha igen, akkor óriási hibát követnek el. "

Különösen nehéz ezt elhinni az elmúlt 8 év átgondolt, koherens stratégiát követő kormányzása után... :)

Szerintem az MSZP-s politikusoknak fingjuk sincs arról, milyen politikát akarnak folytatni. Az utolsó ember, akinek volt víziója náluk (nem is 1, rögtön 1000, hetente új) az Gyurcsány volt.

A szocik politikája engem arra a játékra emlékeztet, amikor mindenki rohangál a székek körül, és várja, hogy mikor hallgat el a zene, hogy lehuppanjon egyre... :) Koherens, távlatos gondolatokat ne várj tőlük...

MACISAJT 2009.12.29. 10:50:29

@p.lac: ("a Jobbik az MSZP malmára hajtja a vizet, ez egyértelmű...")

Persze.
És arra az esetre ha a Jobbik netán bekerülne a parlamentbe(én remélem nem)...
akkor javaslom, elő lehet venni az 1990-1994 közötti időszakot és átnézni azokat az eseményeket, forgatókönyveket, amelyek elvezettek végül a jobboldal 1994-es vereségéhez és a kétharmados balliberális győzelemhez...

Van ugyanis ami nem változik, max. aktualizálják.

sashimi 2009.12.29. 10:51:07

Reg derultem akkorat, mint a " baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt " kifejezest olvasvan. Mikor Bokros kepviseli a legjobboldalibb gazdasagpolitikat a magyar kozeletben.

sárkányfő 2009.12.29. 10:51:12

@janosszupor: Én is így gondolom. Minél nagyobb eredményt ér a fidesz jövőre, később annál nagyobbat fog bukni. Lépéskényszerben lesz, és attól kezdve ha nem lép, az a baj, ha lép, akkor meg pláne.
Mondjuk akármennyit is ér el, úgyis az mszp-re ken majd mindent, de hát a politika már csak ilyen.

p.lac 2009.12.29. 10:55:53

@dzsucseharcos:

"Sorvasztja a Fidesz-tábort, így a Fidesznek ezzel okozható legnagyobb kár."

Mennyivel sorvasztja? Ön pl. azt gondolja, hogy a Jobbik nélkül a fidesz 71%-ot kapott volna az EP-választáson?

Én azt gondolom, hogy a jobbik 15%-ából kb. 8-10-et a Fidesz kapott volna.

"Nemzetközi téren segít rossz hírbe keverni a Fideszt."

Ez szerintem nem egyértelmű, sőt, a jobbik radikalizmusa teret niythat a Fidesznek hogy úgy menjen jobbra, hogy ez a Jobbik miatt nem olyan feltűnő, sőt, a Jobbikra hivatkozhat, hogy akkor ezek támogatottsága nőne.

"A Jobbik tehát megmentheti az MSZP-t a kétharmados vereségtől"

Az MSZP célja nem az, hogy a fidesznek ne legyen 2/3-a, hanem az, hogy neki meglegyen az 1/3. Ugyanis ha a Fidesznek "csak" a Jobbikkal együtt van meg a 2/3, azzal az MSZP még nem lehet túl nyugodt.

De, nyugodtabb lehet, bár hogy túl nyugodt-e? Ez esetben a Fidesz a fontos kérdésekben párbeszédre, vitára kényszerülne a Jobbikkal, ez pedig nagyon nem az érdeke. A Fidesz egyetlen esélye szerintem, ha nagyon felkészülten veszi át a kormányrudat, azonnal lép, szimbolikusakat is, olyat is, ami a "nép" igazságérzetét végre erősíti, ha elszámoltat és ha szakmailag is jól kormányoz. Szerintem ezek mindegyike kell ahhoz a jelenlegi helyzetben, hogy 2014-ben is legyen esélye. Egyvalamire nagyon nincs ideje: tökölni és értelmetlen köröket futni a Jobbikkal úgy, hogy közben teret enged neki.

Nehéz elhinni, hogy a Jobbikot direkt futtatja a baloldal. Ha igen, akkor óriási hibát követnek el.

Én úgy gondolom, hogy direkt futtatja, és igen, ez hiba, mert kiengedi a szellemet a palackból.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 10:56:53

@ó jaj:

"Mondjuk akármennyit is ér el, úgyis az mszp-re ken majd mindent, de hát a politika már csak ilyen. "

8 év balliberális kormányzás után ez érthető. Valami oka csak van annak, hogy 2002-ben még 2007-8 volt az euró bevezetésének a céldátuma, most pedig 2014-15.

Nem is maga az euró a lényeg, hanem a bevezetéshez szükséges gazdasági teljesítmény, államháztartási fegyelem. Ez utóbbi most már alalkul, az előbbi viszont nagyon nincs.

tlac 2009.12.29. 10:57:10

Trükkök százai.. Nem kis túlzással a 8 év kormányzás is állandó blöffök sorozata volt, 12 pont, 100 napos, nemtom hány pontos, Fletó mindig ledobott valamit a süllyedő léghajóról. MDF-nek hogy lesznek meg a kopogtatócédulái? Mert listán meglehet akár a 8..12% is! DI mennybe megy. MSzP kígyót melengetett az MDF kártyájával. Ha MA-t nem tudják felhozni, minden mindegy alapon persze jöhet egy olajfázás még, valami antifasiszta népfront keretében. Második fordulóban a Jobbik szavazó dönthet kire adja a voksát - vagy marad otthon.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 10:58:27

@ó jaj:

"Mondjuk akármennyit is ér el, úgyis az mszp-re ken majd mindent, de hát a politika már csak ilyen. "

8 év balliberális kormányzás után ez érthető. Valami oka csak van annak, hogy 2002-ben még 2007-8 volt az euró bevezetésének a céldátuma, most pedig 2014-15.

Nem is maga az euró a lényeg, hanem a bevezetéshez szükséges gazdasági teljesítmény, illetve államháztartási fegyelem. Ez utóbbi most már alakul, az előbbi viszont nagyon nincs.

Straight 2009.12.29. 11:00:12

@Pilatus: "Magánfelméréseim szerint... az MSZP-ből kiábrándulók nem fognak mdf-re szavazni.... az nagyon kiábrándul, és képes a végletes szavazásra is (Jobbik)..."

Na erre én vagyok az ellenpélda. Én nagyon de NAGYON kiábrándultam az MSZP ből de inkább maradjon még 4 évig mint hogy csak megforduljon a fejembe hogy a Jobbikot ikszeljem be.
A Fideszt legalább annyira gyűlölöm mint ma már az Mszp-t de az amit ők megszorítások címszó alatt sejtem hogy tenni fognak jóval szimpatikusabb mint a mostani tehát a "válság szavazatomat" talán megkapnák de nem fogják mert azt is egy kisebb tragédiának tartanám ha 2/3 os törvényeket hozhaznának anélkül hogy azt bárkivel meg kéne érdemben beszélniük. Ez nem csak a "démoni" fidesznél hanem eggyik pártnál sem tanácsos. Gondoltam hogy szavazok az MDF re mert róluk legalább nem halottam semmi rosszat. bár mást se. (megjegyzem kis szándékossággal nem is kerestem utánna hogy miket követtek el eddig ellenünk mert ez az utolsó alternatíva), Bokrost jó szakembernek tartom és újabb bokroscsomagra nem számítok mert mostmár az ésszerű építkezés kárrendezés következik. (arra gondolok hogy mostmár "csak" takarítani kell a tüzet már úgy ahogy eloltották ha a kampány meg nem gyujtja ujra). De ezután bejelentették hogy az mdf befutó helyeken indít szdsz es (az szdsz en van ui: Bokros Liberálisan versenyképessé tesz a világban az szdsz pedig... hát ők kofák a liberalizmus piacán. "OLCSÓ A REPÜLŐTÉR!!! OLCSÓ A FÖLD!!! HA TÖBBET VESZ VASÚTTÁRSASÁGOT ADUNK AJÁNDÉKBA!!! A REPÜLŐTÉRRE ÖRÖK ÉRVÉNYŰ PÉNZ ÉS VÁRT JÖVEDELEM VISSZATÉRÍTÉST ADUNK!!! ) politikusokat. ezzel nálam elvágta magát rájuk se szavazok.

Konklúzió: KI A FASZRA SZAVAZZAK??? Szavazni pedig szeretnék. :S

p.lac 2009.12.29. 11:01:19

@Non est volentis:

"@p.lac:

"Nehéz elhinni, hogy a Jobbikot direkt futtatja a baloldal. Ha igen, akkor óriási hibát követnek el. " "

Én ilyet nem írtam, összetévesztettél dzsucseharcossal.

p.lac

Shore 2009.12.29. 11:03:23

Csatlakoznék sok előttem szólóhoz, hogy ez az "MDF baloldali párt" egy nagy marhaság.
Valamint szerintem az is egy félreértés, hogy az MDF-re a ncsalódott MSZP szavazók szavaznának elsősorban. Egy kis részük talán, de az MDF bőven összeszedi az 5%-ot azokból, akiknek elegük van a két nagy szocialista pártból, viszont a Jobbik bűze riasztja öket.

sárkányfő 2009.12.29. 11:07:40

@Non est volentis: ez a 8 év csakugyan kudarc volt, de úgy általában szerintem nem lehet mondjuk 4 éven át végig visszafelé mutogatni. Anno Bokros, most Bajnai bizonyította be, hogy rekord mélységből is vissza lehet fordulni egy év alatt, ha megvan rá a szándék és tudás.
(Nem is szólva azon reformok sokaságáról, ami elsősorban nem pénzkérdés lenne.)

Ettől függetlenül persze minden párt a világon mindenhol az elődjére keni amit tud.

Mennem kell, jó beszélgetést...

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.12.29. 11:09:01

"Elődje a 2002-ben alakult, főként egyetemistákat tömörítő Jobboldali Ifjúsági Közösség (Jobbik), mely 2003-ban alakult párttá."
Így furcsának tünik nekem, hogy szerintetek a Jobbik MSZP "találmány" és szekértoló!

Lalo85 2009.12.29. 11:11:09

Kedves Török Gábor!

Mivel azt írtad, minden hozzászólást elolvasol, ezért bátorkodok írni. Kihagytad az egyik leginkább esélyes baloldali körzetet: a mezőkovácsházai (Békés megye, 7.) választókörzetet, Karsai József fellegvárát. Ha valahol van esélye szoci jelöltnek (Pesten kívül), hát az ott lesz. Karsai iszonyatosan népszerű a Viharsarokban (édesanyám is odavalósi, tudom mit beszélek), renitens szoci képviselő, van esélye. A helybeli jobbosok sem utasítják el, igazi vidéki vagány gyerek.

Van karizmája, tud beszélni, kemény ellenfél lesz! Érzésem szerint ez igen jelentős mulasztás volt, őt kihagyni a pikszisből. Ha létezik még olyan, hogy magyarországi agrárstzocializmus, akkor annak talán Karsai az egyik utolsó képviselője.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.12.29. 11:12:45

Tök egyértelmű, hogy nem menne bele az MDF. Egyszer már eljátszották a fidesszel és majdnem úgy jártak, mint a kisgazdák. Pont attól maradhatott meg az MDF, hogy eltávolodott a FIDESZtől. Miért sétálnának bele ugyanabba a csapdába újra, főleg most, hogy már az MSZP is megmutatta, hogy el tudja tűntetni a koalíciós partnerét?

Aztán meg az MDF már pont elég régóta játssza azt, hogy ő sem a FIDESZhez sem az MSZPhez nem húz, a választói nyilván pont ezt várják el tőlük. Egyébként ezt annyira sikeresen csinálják, hogy az MSZPsek jobbosnak a FIDESZesek meg áruló balosnak tartják őket.

Végül még egy dolog van, amit nem értek: mitől lenne Bokros balos? Mitől fordulna balra az MDF Bokros bevonásától? Ha valaki itt joboldali gazdaságilag, az Bokros. Ő most került a helyére (ill. egy liberális pártban lehetne még ott). Persze ha a magyar viszonyokat nézzük, akkor igen, hiszen nálunk gazdaságilag a baloldal szokott néha liberálisan vagy jobboldaliként funkcionálni (amikor épp muszáj) és a jobboldal meg baloldali ígéretekkel próbál mindig szavazatokat szerezni. De Bokros kicsit sem baloldali, csak pont az MSZP kormány alatt csinálta, amit csinált és emiatt pont a jobboldal kritizálta. (Az élen egyébként az MDF-fel meg Dáviddal, de hát most azt mondják, hogy rájöttek, hogy tévedtek. Pedig nyilván csak hazudtak, de ez még mindig jobb, mint tovább tagadni.)

proszi72 2009.12.29. 11:17:11

Az MSZP-most is-ott hibázott, hogy Mesterházit jelölte miniszterelnöknek. A párttól elfordult szavazóknak még talán Bajnai is szimpatikusabb. Az elfordult választók inkább szavaznak a szerintük már egyszer bizonyított Bokrosra, és ez által az MDF-re. Az MSZP még egy(akkori) Gyurcsány kaliberű meggyőzőerőt képtelen 2010-re kiállítani. Többek között ez okozza majd a legfeljebb 15%-ot jövőre. Ez az oljafa dimenzió sajnálom de csak "mese" tisztelt Gábor.

p.lac 2009.12.29. 11:19:41

@Shore:

Ha rám érted az "előttem szólót", én nem azt állítottam, hogy az MDF baloldalisága hülyeség, hanem hogy ezt kommunikálhatják.

Ez egész bal-jobb felosztást egyébként hülyeségnek tartom, magyarországon gyakorlatilag mindenki baloldali dumát nyom, a Fideszt és a Jobbikot is beleértve.

p.lac

MACISAJT 2009.12.29. 11:19:42

@soulclipse: ("Így furcsának tünik nekem, hogy szerintetek a Jobbik MSZP "találmány" és szekértoló! ")

Nem értem mi "furcsa"..:)
Pláné ha végiggondolod, hogy a "'rendszerváltó" MDF mára eljutott szilvási-draskovics-laborc NBH-s lehallgatások befújásáig..
a hit gyülekezetéig..ja és bokros lajosig..:P

Valahogy így van a Jobbik is.
2006 végéig lelkes amatőrök voltak, néha állitottak egy -egy fakeresztet, néha indultak egy-egy választáson, buktak nagyokat, elvoltak.
Aztán Vona pártelnökségével ( a korábbi elnök, alapítók elhagyták a pártot)2007-től mindez "megváltozott".
Lett hirtelen pénz, gárdára is, népfőiskolára is, médiumokra is ( állami támogatásban azononos mértékben részesülnek mint a velük 2006-ban közös listán induló MIÉP-meg lehet nézni a kettőt).

Sőt, az idei EP választásokon mely az áttörést hozta , SZDSZ ellenkampányból is profitáltak...

kopaszállat 2009.12.29. 11:23:25

@Héttörpe (a Sötétség Seregeinek tábori lelkésze): Ez a lényeg!!! Ez az egyetlen tarsolyból kihúzható megoldás!
Semmi kétségem, hogy valami hasonlónak tanúi leszünk.

MACISAJT 2009.12.29. 11:26:52

@atleta.hu: ("Tök egyértelmű, hogy nem menne bele az MDF. Egyszer már eljátszották a fidesszel és majdnem úgy jártak, mint a kisgazdák. Pont attól maradhatott meg az MDF, hogy eltávolodott a FIDESZtől.")

A velünk élő legendák..:P
A valóság ezzel szemben az, hogy ha nincs Orbán, ma az MDF-ről valószinüleg a max. történelemkönyvekben olvasható( ha egyáltalán).

Ugyanis 1998-ban , önállóan indulván az MDF büszke 2%-ot produkált. És ha a második fordulóban egyéni jelölteket nem visz be Orbán, nyomuk nem marad...

2002-ben már meg sem kockáztatták az önálló indulást.
Ismét a Fidesz vitte be őket a hátán.
Megvolt a "hála": önálló frakció, részvétel az MSZP/SZDSZ mellett az akkora már "komilfó" "csonka köz tévékuratóriumban" etc.

2006-ban valóban önállóan indultak.
És a leisztinger, hitgyüli etc, támogatásnak köszönhetően, a lehető legkisebb különbséggel, 07 századdal sikerült az 5% fölé kerülniük.
Innen már vasalt volt az út a herényi-dávid-szili törvénytelen kizárásoktól a szilvási-draskovics-laborc NBH-s lehallgatások befújásáig..
a hit gyülekezetéig..ja és bokros lajosig..:P

nem1rem1 2009.12.29. 11:31:14

Érdekes volt Bolgár valamelyik november végi (Mesterházy jelölése utáni), egymás utáni műsoraiban hallani a megrökönyödését azon, hogy füllel hallhatólag "tipikus emeszpés törzskáderek" vehemensen követelték Bokrost és abcugolták Mesterházyt. Annak ellenére, hogy Bolgár nem győzte hangsúlyozni, mennyire népnyúzó is ez a Bokros... Pedig nagyon látható volt ez, ha a logika vagy a doktrinerség mást is sugallna.

A tavaszi miniszterelnök-jelölési bohózat idején az Index csinált egy hevenyészett népszerűség-vizsgálatot, a szóba jöhető jelöltek között. Napokig toronymagasan vezetett Bokros, kb. az ő szavazatainak felét kapta Surányi, jóval kevesebbet Bajnai, és az összes többiek szemmel láthatólag maximum a tágabb rokonságuk és egykori iskolatársaik szavazatait kapták csak. (Mikor ezt felvetettem a Bolgárt helyettesítő Vicseknek e ííklubrádióban, azt reagálta, hogy a vidéki nagymama bizonyára nem szavazott az Indexen. Keziccsókolom, Vicsek Úr, teccett volna a feltételezései helyett valóban megkérdezni a vidéki nagymamát...)

Az MDF valóban bajban lenne, ha az MSZP az ő népszerűségükre (mármint: Bokroséra, meg persze a 2002. óta mutatott tevékenységükből következő vitalitásra) bazírozna. Ugyanakkor az MDF az egyetlen párt, amelyik megküzdött már, méghozzá eredménnyel egy nagy párt halálos ölelésével. Ettől nem féltem őket...

Hogy "a kiábrándult emeszpések" kire szavaznának? Elmondom: A Jobbikra, az MDF-re, a Fideszre - vagy az MSZP-re... Az MSZP szavazótábora olyan nagy és vegyes volt, hogy onnan kiszállva sokfelé vezet út. Nem egyértelmű ezen szavazókról semmi, és semminek az ellenkezője.

Szerintem az MDF-hez elsősorban a kiábrándult SZDSZ-szavazók útja vezet. Azaz: Az önmagából kiábrándult SZDSZ ki-nem-ábrándult szavazói - a kiábrándultak maradnak Retkes mellett, mind a száznegyvenheten.

Szerintem a 2010-es választások minden korábbinál izgalmasabbak lesznek: Lesz-e Fidesz 2/3? Mi lesz az MSZP-vel? Mennyit kap a Jobbik? És végül: Bejut-e, és ha igen, menniyre jut be az MDF?

Én ezen utóbbiaknak szurkolok - és jelen állás szerint rájuk szavazok. Biztos cinikus, hatalomvágyó mihasznák egytől-egyig, de (beleszámítva az LMP-t és a többi futottak-méget is), az egyetlen prt, melynek a retorikája és az üzenetei a normálishoz közelítenek - így messziről, félhomályban, fél szemmel, és a másik szemmel is erősen hunyorítva nézve.

micu · http://www.ingyentv.hu 2009.12.29. 11:35:04

Lehet, hogy az "origo" jelenleg az MSZP
de már csak alig több mint 100 napig.
Lehet, hogy a Jobbikat az MSZP ill. holdudvara pénzeli de előbb várjuk meg
a programjukat, majd azt, hogy mit csinálnak a Parlamentben. Nem kellene
őket előre beskatulyázni.
Lehet, hogy a Fidesz a Jobbik miatt nem
éri el a 2/3-ot, de ha így lesz, azért elsősorban saját magát okolhatja.

radala 2009.12.29. 11:37:48

@_Daytona: Ezzel én is egyetértek. Baromira az lenne a legjobb az mdf-nek, ha valahogy tudna különbözőséget mutatni az mszp-töl. Szerintem az mszp-nek gyakorlatilag nincs semmiféle taktikai mozgástere, még akkor sem, ha esetleg képes lenne a képviselőit meggyözni egy kívánatos taktikai húzásról. Ez annál is biztosabb, mert ahogy jelenleg áll a helyzet egyéni képviselői mandátumra az egész baloldalnak együtt sincs esélye (ehhez szerintem legalább 40 %-os támogatottság kell az mszp+szdsz+mdf+lmp-nek (arról nem is beszélve, hogy szerintem az lmp szavazók nagy része nem is hajlandó maximum az mdf-re szavazni az lmp-n kívül) ez a 40 % momentán nagyon messze van.
Nem nagyon néztem utána, de ha nem számítjuk, hogy néhány szavazat (szdsz, lmp) elvész, akkor az 5+20 semmivel sem több, mint a 25. Az összefogásnak onnantól van értelme, hogy egyéni győzelmet hoz.

papika 2009.12.29. 11:45:34

A kérdés, hogy a kampány hevében megteheti az MSZP meg az MDF, hogy közösen indul? Ezt nem csak a kopogtató gyűjtése előtt teheti meg?
Nem tudom, de nekem az a sejtésem, hogy akkor már késő.

Ezt gugliztam ki:

Közös jelölt

49.§

(1) Közös jelöltet állítani csak olyan ajánlószelvények alapján lehet, amelyeken az adott közös jelöltet állító valamennyi jelölõ szervezet neve fel van tüntetve.

Héttörpe (törölt) 2009.12.29. 11:55:16

@papika: igen, ez jogos észrevétel. Ez esetben hamarosan elválik a sz.r a májtól.

p.lac 2009.12.29. 11:57:38

@papika:

A kopogtatók leadási határideje a választás első fordulája előtti 23. nap, ha jól tudom. Persze a megfelelő ajánlót kell gyűjteni, tehát legkésőbb március elejéig van lehetőség ilyen játszmára, az meg még 2 hónap.

p.lac

bugajakab2000 2009.12.29. 12:03:05

Mondja már meg nekem valaki , hogy miért nem csak azok szavaznak, akik adót fizetnek ?

Csülök 2009.12.29. 12:11:40

Kedves Török Gábor!
Megkérdezhetem, hogy ez mit jelent:
"Az MDF – mindaddig, amíg bízhat a baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt sikerében"
Bokros Lajos a programja alapján már akkor sem volt baloldali, mikor Horn kormányában volt miniszter.
Rosszul gondolnám?

radala 2009.12.29. 12:11:45

@bugajakab2000: Mert a nyugdíjasok is fizettek valaha adót, az egyetemisták is fognak...
Arról nem is beszélve, hogy mert ez így demokratikus. A kérdés is rossz. Sokáig gondoltam én is, hogy a cenzus jó dolog volt, de ez igazából tévedés. Bár utálom a "népet", de szerintem sokkal kevésbé veszélyesek, mint az elhivatott tudatos szavazók. Valószínűleg az itt írogatók, politikával foglalkozók sokkal hajlamosabbak arra, hogy valakire a saját érdekeik ellenére is szavazzanak. Ehhez képest a "plebsz" szavaz a pénztárcája alapján és hosszú távon ez a legbölcsebb, amit tenni lehet.

radala 2009.12.29. 12:16:02

@Csülök: Nem tisztem tg helyett elmagyarázni a gondolatait, de leírta valahol itt a blogban (lehet, hogy csak hozzászólásként), hogy ö a jobb-bal kifejezéseket nem programok alapján, hanem a tradíció alapján használja. Magyarán az mszp a leg thatcheristább programja ellenére is örökre baloldali párt marad.
Amúgy ez a nómenklatúra jogos, mert különben 2 naponta mást jelentene, hogy ki a jobb és ki a baloldali, ami megnehezítené a beszélgetést.

p.lac 2009.12.29. 12:18:23

@radala: "a "plebsz" szavaz a pénztárcája alapján és hosszú távon ez a legbölcsebb, amit tenni lehet. "

Csak ha a plebszet pl. nem érdekli, hogy hitelből finanszírozzák az életszínvonalát és később azt neki és unokáinak kamatostól kell visszafizetni...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.12.29. 12:18:49

@MACISAJT: > A velünk élő legendák..:P
> A valóság ezzel szemben az, hogy ha nincs Orbán, ma az MDF-ről
> valószinüleg a max. történelemkönyvekben olvasható( ha egyáltalán).

Nem látom az ellentmondást. Sőt, ha megnézed amit írtál, az pont engem igazol - Orbánék mellett folyamatosan csökkent a támogatottságuk. De engedjük el, mert ha nagyon akarod, akkor mondhatod azt is, hogy Orbán pártfogása ellenére történt ez :), szóval csak spekuláció.

A 98-as külön támogatottsági adatokat most nem találom hirtelen, de ez lényegtelen. Ha úgy is van, ahogy mondod, az állításom ez akkor sem cáfolja. Nem azt állítottam, hogy 2002-ben jobban szerepeltek volna a FIDESZ nélkül, hanem azt, hogy ha nem szakadnak le amikor leszakadtak, akkor ma nem lennének. Nagy különbség.

Shore 2009.12.29. 12:19:57

@radala:

Amit leírtál azzal még nem is lenne baj, csak hogy a kérdés nem az MSZP-re, hanem az MÍDF-re vonatkozott.

Az MDF, mint párt a te meghatározásod szerint is jobb oldali volt/van. Ha ehhez hozzávesszük Bokros Lajos személyét, (akinél jobboldalibb gazdasági programja jelenleg senkinek sincs Magyarországon), hiért lesz hirtelen baloldali?

is 2009.12.29. 12:21:20

egy pillanat. az összefogásnak ugye akkor van értelme, ha ennek eredményeként több képviselője lesz a pártoknak, együtt, mintha nem fognának össze. vegyük végig:
- annak jó az összefogás, aki maga nem kerülne be, nem hozná az 5%-ot. az MDF Bokrossal bízik magában, hogy meglesz. szerintem is meglesz neki.
- az SZDSZ ugyan örömmel ugrana be egy ilyenbe, de az nem biztos, hogy hozna, mert pont az SZDSZ maradéka nem biztos, hogy leszavaz az MSZP-re (is), és viszont: az öreg MSZP-s meg nem értené, hogy hova kell tenni az x-et.
- akkor jó az összefogás, ha valaki, aki otthon maradt volna, elmenne az együttesre, Orbán ellenében, szavazni. én nem látok ilyen hozadékot, aki Orbán ellen akar szavazni, az külön is elmegy.
- akkor jó az összefogás, ha plusz egyéni képviselőt hozna. a magyar rendszerben viszont elég a második fordulóra olajfázni, előbb minek. ott már Dávid Ibolya is arcvesztés nélkül léphet vissza, cserébe megkapja, amit Kuncze is, hogy 1 fő bejut egyéniben tőle (ha ő indul, akkor ő). de a jelenlegi népszerűségi adatok alapján ez az egész országban 1-2 körzetet jelenthet, nem többet

szóval az első forduló előtt semmilyen látható hozadéka nincs, a második fordulóra elég felépíteni, és könnyen visszaüthet az SZDSZ beugrása, valamint az internet miatt, hiszen mi már most kitárgyaljuk, hogy ez csak blöff lehet. és legyünk nyugodtak, az index, Reakció és egyéb orgánumok ezt 25 másodperc alatt szét is kürtölik. ma a blöffhöz jóval nagyobb médiatámogatás kellene, mint ami van a szociknak.

bugajakab2000 2009.12.29. 12:27:16

@radala: A nyugdíjasok szavaztak (volna) akkor , az egyetemisták majd attól. Nem gondolom , hogy demokrácia az , amikor egy ország jövőjét olyan emberek döntik el , akik (bocsánat) , de azt sem tudják hol élnek. Sajnos a többi írásoddal egyet kell értenem.

radala 2009.12.29. 12:34:20

@Shore: baloldali az, aki együtt szavaz a jelenlegi kormánnyal. Persze lehet vitatkozni az mdf-en, lehet, hogy ök jobboldaliak, de ez teljesen irreleváns, azon az oldalon vannak, onnan szereznek szavazatokat, ahonnan a baloldali pártok. Szerintem még az mszp-fidesz átjárás is valósabb, mint az mdf-fidesz manapság.
De az észrevétel természetesen jogos. tg szerintem azt nevezi baloldali fordulatnak, hogy az mdf mostanra csak a magukat baloldalinak (nevezhetjük orbanofóbnak) nevező szavazókat próbálja elérni. Bokros nem jobboldali Bokros egy messiás egy brand egy szimbólum. Akik szeretik nem az eszéért vagy a gondolataiért szeretik, hanem mert valamit beleképzelnek.
Egy szó, mint száz lehet vitázni ezen a jobb/bal dolgon, de nagyon effektív, ha a fidesz+jobbik a jobb a maradék a bal.
Erröl jut eszembe én a jobbikon keresztül illetve Drábikon keresztül értettem meg, hogy mi is a kommunizmus. Korábban azt hittem, hogy szimplán egy butaság, ma már látom, hogy nagyon is okosság, de az isten óvjon meg bennünket az ilyen okosságoktól.

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.12.29. 12:37:27

én azt gondolom, hogy Dávid Ibolya és Herényi Károly bármit meg fog tenni, hogy minimális eredménnyel, de az MDF bent legyen a parlamentben, vagy legalábbis ők. Már nem tudom ki írta, hogy majd mehetnek a magánszférába ha szarul alakul a választás, de ez nem feltétlen igaz: ha ők ketten nem lesznek országgyűlési képviselők jövő nyártól, nem a magánszférába fognak először járogatni, hanem a bíróságra. Nem tudom, megvan-e, de momentán az ügyészség gyanúsítani szeretné őket, amit kizárólag azért nem tud, mert mentelmi joguk van. Ha ez jövőre elmúlik, elég kellemetlen pár hónap vár rájuk...

papika 2009.12.29. 12:39:23

Na kigugliztam asszem a végső igazságot.
Közös listát közös jelöltekkel lehet állítani, ez esetben közös küszöb van (két párt-10%, három párt-15%), azaz, ha ezt akarják, akkor ezt jóval előre el kell dönteni, ahogy fentebb írtam.

De, lehet kapcsolni is a listákat, ezt legkésőbb a választási nap előtt 18 nappal kell bejelenteni. Ilyenkor a bejutási küszöb pártonként értendő, külön is szerepelnek a szavazólapon. Azaz, ha MSZP-MDF kapcsolt lista van, akkor mind a kettőnek el kell érnie az 5%-ot, ha csak az egyik éri el, akkor úgy tekintendő, mint ha nem is kapcsolták volna a listákat (magyarán, az MDF nem tudja magával rántani az MSZP-t, ha pl. 4 ill. 14%-ot szereznek).

Tehát a kampány közepén még kinőhet az olajfa, de már csak ilyen furcsán.

radala 2009.12.29. 12:39:56

@p.lac: most van épp a hosszútáv, amikor már a plebsz is észrevette, hogy hitelből kapta a 19 000 Ft-t.
Arra gondolok, hogy én pl elnéztem dolgokat a Fidesznek, most is elnézek neki dolgokat, és ez nem biztos, hogy helyén való. Lehet, hogy bölcsebb lenne nem akarnám elhitetni magammal, hogy majd egyszer tényleg olyat tesznek, ami jó lesz nekem. Félreértések elkerülése végett én nem a nép bölcsességéről beszélek, mert abban nem nagyon hiszek, hanem a statisztikus hatásokról. Meg arról, hogy ez a rendszer még mindig jobb, mint bármi más. Nézz meg itt bennünket vitatkozókat, hogy mindenki milyen krónikusan elfogult, nagyon félnék egy olyan rendszertől, ahol csak mi dönthetnénk:-)

bugajakab2000 2009.12.29. 12:40:01

@p.lac: Igen , és ez sajnos több millió szavazat. Csak azt nem értem , ha valaki éhes és van egy tyúkja, miért eszi meg ( holnap mit eszik ?), miért nem várja meg , hogy majd a tojást egye.

is 2009.12.29. 12:42:55

"Csak hát ezen a blogon az a dogma, hogy nincs mszp->jobbik átáramlás, mert a pártok valami egyenes mentén helyezkednek el, és csakis fidesz->jobbik átpártolás van."

Adatok, tények következnek:
- 2008 márciusában 82%-ot kapott a FIDESZ. Akkor még a Jobbik sehol sem volt, tehát a népszavazási 82%-ot a FIDESZ kapta, a 18%-ot meg az MSZP-SZDSZ együtt.
- az MSZP+SZDSZ azóta is 18%-on van, erősen feltételezhetjük, hogy ez ugyanaz a 18%.
- a FIDESZ+Jobbik pedig 75%-okat kap a biztosan szavazók között. kicsi lemorzsolódás, ugyanabból a 82%-ból.

értem én, hogy 2006-hoz akarják itt egyesek az áramlást definiálni, de akkor visszamehetnek 1949-ig is, vagy akármeddig is. a tények szerint az áramlás viszont úgy történt, hogy a 2006->2008 között a FIDESZ felkorbácsolta az indulatokat, elszabadította a gyűlöletet, kapott rá 82%-ot, amiben 2006-os MSZP-s is volt bőviben, bár szintén adatok mutatják, hogy rengeteg inaktívat is aktivizáltak, csak a FIDESZ se tudott mit kezdeni az elvetett széllel, kibújt belőle 2009-re a Jobbik vihar. nem a 2006-os FIDESZ-es lett Jobbikos, hanem a 2008-as. ez Orbán bűne, hogy ezt megcsinálta. a népszavazás őrülete hozta létre a Jobbikot. cigányprobléma van itt 20-200 éve, aztán mégse volt belőle Jobbik, egy hülye MIÉP jött ki belőle, 2%-ra. 10-15 év alatt kinőhetett volna a Jobbik magától is 6-8%-ra, meg általános kormányzattól is, meg akármitől is. de 2 év alatt a semmiből csak FIDESZ-es ráerősítéssel ment. értem én, hogy a FIDESZ-nek ez nem a célja volt, de ez a tűzzel játszás tipikus esete volt, ki is gyulladt a ház. most nem győzik maguk sem oltani.

radala 2009.12.29. 12:49:02

@bugajakab2000: Sajnos a demokrácia ez. Amúgy a rendszer annyira bonyolult, hogy nincs az a szakértelem, ami segíthetne jó döntést hozni egy választásnál. Gondolj bele mondjuk a globális fölmelegedés CO2 kibocsájtás összefüggéseire. A dolgok mai állása szerint, lehet, hogy Bushnak volt igaza... Lehet, hogy a demokratikus világ épp a vesztébe rohan, lenyomja Kína meg ilyenek, de azért még nincs így. Olyan nagy hibákat szerintem demokrácia még nem követett el, mint bármi más. Ettől ez az egész még persze egy nagy szar, de nem nagyon látom a jobbat.
Visszatérve a nyugdíjasokra, nyilván sokszor a bögyömben vannak, de egyrészt elvileg sok olyan élettapasztalatuk van, ami segítheti őket a helyes választásban, másrészt iszonyat embertelen lenne, ha valakinek elvennék a szavazati jogát csak a kora miatt. Hány kibaszotthülye adózó van. Nem hiszem, hogy mondjuk apám anyám megérdemelne egy ilyen jogfosztást. Ausztriában már 16 év a választójog alsó határa (végtelen nagy hülyeségnek gondolom), de ki tudja, lehet, hogy ha korábban kezdik akkor hamarabb megokosodnak.

radala 2009.12.29. 12:51:19

@bugajakab2000: mert aznap éhes, és lehet, hogy meg sem érné azt a napot, amikor a tyúk tojni kezd. :-)

is 2009.12.29. 12:55:58

"az mdf mostanra csak a magukat baloldalinak (nevezhetjük orbanofóbnak) nevező szavazókat próbálja elérni. Bokros nem jobboldali Bokros egy messiás egy brand egy szimbólum."

ez az egyik fele. a másik fele modern, kapitalista Magyarországot keres. Orbánban egyértelműen nem találja ezt meg, Orbán Kádár utódjaként a nihilben, népszerűen szeretné az országot vezetni, ha hitelből, hát hitelből (ezt tette 1998-2002 között is, csak akkor éppen nem sok hitel kellett hozzá, de vett fel). 2006-ban úgy tűnt, hogy Gyurcsányban meglesz ez a modern ember, és a gondolatai tényleg azok, persze rá kellett jönni, hogy Gyurcsány rossz pártot heckelt meg, mert az MSZP egy hulladék, és/vagy napi szinten képtelen rendesen politizálni, ebben agyonverték. a modern Magyarországra váró értelmiségi nem pártra szavaz, a pártlogó a 95IQ alattiak mentsvára, hanem nevekre, arcokra, és társadalmi, de legfőképpen gazdasági programokra. most az ilyen ember vagy otthon marad, vagy csak Bokros van neki.

Orbántól nem kell félni. Orbán egyszerűen csak konzervál, lopja az időt az életünkből. ki az ő gazdasági háttere? Matolcsy "5ÁFA-kulcs" György? Járai "29közgazdász" Zsigmond? Varga "azonnal6%-osalapkamatot" Mihály? lehet, hogy ezek az emberek önmagukban okosok és értelmesek, de az idézőjelek pontosan mutatják, hogy 0 önállóságuk van, ha kell, minden hülyeséget szó nélkül megcsinálnak Orbánnak. és légy nyugodt, ha kell a hitel Orbánnak, ugyanúgy fogjuk felvenni, mint Fekete János idejében.

is 2009.12.29. 12:59:22

"az mdf mostanra csak a magukat baloldalinak (nevezhetjük orbanofóbnak) nevező szavazókat próbálja elérni. Bokros nem jobboldali Bokros egy messiás egy brand egy szimbólum."

ez az egyik fele. a másik fele modern, kapitalista Magyarországot keres. Orbánban egyértelműen nem találja ezt meg, Orbán Kádár utódjaként a nihilben, népszerűen szeretné az országot vezetni, ha hitelből, hát hitelből (ezt tette 1998-2002 között is, csak akkor éppen nem sok hitel kellett hozzá, de vett fel). 2006-ban úgy tűnt, hogy Gyurcsányban meglesz ez a modern ember, és a gondolatai tényleg azok, persze rá kellett jönni, hogy Gyurcsány rossz pártot heckelt meg, mert az MSZP egy hulladék, és/vagy napi szinten képtelen rendesen politizálni, ebben agyonverték. a modern Magyarországra váró értelmiségi nem pártra szavaz, a pártlogó a 95IQ alattiak mentsvára, hanem nevekre, arcokra, és társadalmi, de legfőképpen gazdasági programokra. most az ilyen ember vagy otthon marad, vagy csak Bokros van neki.

Orbántól nem kell félni. Orbán egyszerűen csak konzervál, lopja az időt az életünkből. ki az ő gazdasági háttere? Matolcsy "5ÁFA-kulcs" György? Járai "29közgazdász" Zsigmond? Varga "azonnal6%-osalapkamatot" Mihály? lehet, hogy ezek az emberek önmagukban okosok és értelmesek, de az idézőjelek pontosan mutatják, hogy 0 önállóságuk van, ha kell, minden hülyeséget szó nélkül megcsinálnak Orbánnak. és légy nyugodt, ha kell a hitel Orbánnak, ugyanúgy fogjuk felvenni, mint Fekete János idejében.

egyenlítő 2009.12.29. 13:03:19

@MACISAJT:

"A Magyar Művészeti Akadémián 13 órakor kezdődő találkozón tizenhat közéleti személyiség részvételével megalakult a Szövetség a Nemzetért polgári kör. Tagjai: Balázs-Piri László, Bartos Éva, Faludi Sándor, Granasztói György, Gyürk András, Lanczendorfer Erzsébet, Lang György, Makovecz Imre, Malgot István, Martonyi János, Orbán Viktor, Solymosi Frigyes, Szemkeö Judit, Tőkéczki László, Virág András, Vona Gábor."

...és ez szintén 2002-ben történt. Morvairól tudjuk, miért rágott be (nem hosszabbították meg a megbízását). Mi a helyzet Vona Gáborral? Itt mintha kissé erősebbnek látszana a kötődés (csak nem ugyanoda).

czejp (törölt) 2009.12.29. 13:07:43

Ez a játék már régóta nem arról szól, hogy ki mit ir bele a programjába vagy kivel szövetkezik, bár pillanatnyi, látszólagos előnyöket igy is el lehet érni.

is 2009.12.29. 13:10:38

@radala: nagyon tisztességes a véleményed, és én itt sírok, hogy ezt sokan gondolják, különböző vehemenciával. persze, hogy nem lehet mindenki közgazdász, persze, hogy nem tudhatja mindenki fejből azokat az adatokat, amik rendesen leírják Orbán kormányzását, az összefüggéseivel együtt, persze, hogy most a médiában akkora a zaj, hogy nincs egy rendes tájékozódási pont, de szerintem holtbiztos, hogy a modern, 21. századi Magyarországnak nem a FIDESZ a letéteményese, és ennek világos bizonyítéka 1998-2002, meg 2008. március 9. biztosan nem az MSZP sem, ennek bizonyítéka 2002-2006, és hogy azóta sem hajlandóak rendesen leszámolni vele, inkább Gyurcsánnyal.

én is csak itt téblábolok, hogy akkor most merre tovább, Bokros vajon médiahekk-e, vagy annál több. de abban biztos vagyok, hogy az MSZP-FIDESZ (ponotsabban amilyen ideológiát ez a két párt testesít meg jelenleg, a FIDESZ még vagy 20 évig, mert Orbán ugye örökre, miközben az MSZP már az 5. vezetőjénél tart) nem viszi előbbre az országot.

MACISAJT 2009.12.29. 13:14:28

@egyenlítő: ("Mi a helyzet Vona Gáborral?")

Érdekes, majdnem mindenkinek megvan az hogy 2002-ben megalakult a polgári kör...
És benne-sok mással együtt- Vona.

Azt a tényt meg valahogy mára elsikkadni látom,
hogy éppen a balliberális sajtó hurrázása közepette, Vona Gábor 2004-ben kilépett ebből a polgári körből..:)

És valódi jobbikos karrierje-mindazzal amit a jobbik ma jelent-
immáron 2007-ben kezdödött..
(lásd még MACISAJT 2009.12.29. 10:28:26 )

MACISAJT 2009.12.29. 13:18:25

@czejp: ("Ez a játék már régóta nem arról szól, hogy ki mit ir bele a programjába vagy kivel szövetkezik")

Nono..:)
Azért a leisztinger-tüttő páros vagy a Hit Gyülekezetétől a befújt NBH lehallgatási felvételekig sok érdekesség van az MDF nevü szervdonor párt táján...

Hogy mást ne mondjak, pl. egy kendepétert már sajátjai is elkönyvelték elmebetegnek, snasszá vált...
viszont ma már azt kell mondanon, debreczenihez képest ő legalább nem akart parlamenti képviselő lenni "érdemei elismerésével"..:)

radala 2009.12.29. 13:19:25

@is: Nos ez a hozzáállás ez a prekoncepciódömping az, aminél szerintem jobb a pénztárca alapján szavazás. Félreértések elkerülése végett nem állítom, hogy nekem kevesebb prekoncepcióm lenne, csak, hogy mások. 98-02-között csökkent az államadósság, hogy mást ne mondjak. Adókedvezményt osztottak nem segélyt, ami nem nevezhetö kádáristának, hanem nagyon is jobboldali ténykedésnek.
Bokros egy nagy lufi, aki soha nem csinált semmit a B csomag 80 % alkotmányellenes volt be sem vezették. tán 40 milliárdot sikerült összehozni vele. A csúszóleértékelés volt az, ami valamit segített a gazdaságon, de ez meg nem egy akkora közgazdasági nóvum, hogy érdemes lenne rá egy szót is vesztegetni. BL egy senki. BL-re a 100-110 IQ közötti embereknek van szüksége, olyanoknak, akik képtelenek önmagukban értelmiség lenni és valami külső segítség kell ehhez. Pont ugyanaz a funkciója, mint az szdsznek volt. Segít elhitetni frusztrált álértelmiségiekkel, hogy ők valódi értelmiségiek.
Sok dolog van, amit nem értek a világban, de talán azt értem a legkevésbé, hogy miért van az, hogy az szdszesek (ma épp Bokroslajososok), hogyan tudják összeegyeztetni a végtele tekintélyelvűségüket a liberalizmussal. Soha egyetlen jobboldalitól nem hallottam még, hogy OV az, aki..., vagy Vona az aki...
A liberálisok azok akik szerint egy emberen múlik a világ sorsa. Igazából nem is az a baj, hogy nem értem ezt, mert szerintem értem. Hanem iszonyat gusztustalannak balkáninak érzem ezt a Göncz=demokrácia, Bokros=kapitalizmus, GyF=progresszió.

Nem vagyok fideszes 2009.12.29. 13:20:44

@MACISAJT:

Macika, te pontosan ugyanaz vagy, mint "kendepéter", csak az előjel más.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.29. 13:23:36

@bugajakab2000:
Az, hogy "ÁFA" mond neked valamit?

czejp (törölt) 2009.12.29. 13:31:56

@MACISAJT: Egy focimeccsen senkit sem érdekel, hogy a lelátó 123. sorának egyik sarkában ki milyen okos dolgokat beszél, hogy hogyan kéne játszani. A hazai politikai még a hazai pályát sem képes uralni. A világon vagy 6 milliárd ember él, hozzájuk képest a fogyó 10 milliónk semmi. Az ipari-gazdasági eredményeink is az utolsók közé utasitanak, már afrikai országokban is magasabb a gazdasági termelés, magasab házakat épitenek, mint nálunk, vagyis nullák vagyunk, hiába is csinálnak hetente jobbnál jobb új programokat a kiváló politikusaink.

egyenlítő 2009.12.29. 13:33:33

@MACISAJT:

Tehát mikortól kommunista ügynök Vona Gábor? 2004-től, vagy 2007-től?

MACISAJT 2009.12.29. 13:35:25

@ is ( "szerintem holtbiztos, hogy a modern, 21. századi Magyarországnak nem a FIDESZ a letéteményese")

Mondjatok MOST egy, divatos ballib kifejezéssel élve, egy ALTERNATÍVÁT...
Legyen felőlem az akár "baloldali".
Egyetlen egyet, akinek Orbánhoz és pártjához mérhető tekintélye, tömegtámogatottsága, tapasztalata lenne- ami elengedhetetlen feltétele annak hogy az ország kimásszon ebből a katasztrófából amibe a 8 éves ballib "kormányzás" sodorta.

A ballib, hogy klasszikusokat idézzek: elkúrta. Ilyen böszmeséget ország nem csinált stb.
Marad Orbán és a Fidesz. Nekik hátha sikerül.

Vagy jöhet a dél-amerikai káosz, az összeomlás, az államcsőd- nochdazu a morvai krisztinák, vona gáborok.

A "baloldalnak" meg jó darabig marad a cuslág és hunvald nyomában emléktúrák, cipők fényesitése a Duna-parton, off-shore cégek ápolása, négyes metró -kézzel- való továbbásása, és a "mozgó urna" tagozatnak meg a természetes fogyás.

Viszont vigasztalhatják magukat: volt nyolc jó évük( hogy eközben az ország tönkrement, az ugye másodlagos számukra.).
Nézhették a "közszolgálati " Napkeltét, a közpénzből finaszírozott 168 Órát,ÉS-t, Mancsot,röhöghettek sasjózsi "humorán"- szóval ...

Értem én persze, zsenánt azzal szembesülni hogy ennek most jó időre vége szakad.
De talán mégsem annyira zsenánt mint amilyen az országnak volt végigélni azt ahogy az elmúlt 8 évben "baloldaliság" címszó alatt tönkreverték , hogy háborút indítottak szerencsétlen határon túli magyarok (és szerencsétlen határon belüli magyarok )ellen is.

"Baloldaliság"? Mi az konkrétan? Az aczéli kultúrcenzor, lendvai ildikó vezette MSZP?
A cuslágtól újhelyiig felvonuló , bíróságon emlékzetekihagyásban szenvedő tanúk?
A hunvald maffiák?
Az apró- klán, melynek klónjai , bajnai kordontól ficsorig most takarítják a romokat?
Ez lenne a "baloldal"?

Na ne. Mondj nekem légy szíves más "baloldalt" momentán...
A szintén menekülésre fogott szili katalint? Vagy netán a medellini kokainbárónak
és flamenco -gitárosnak maszkírozott mesterházy attilát? szanyitibort?
Szeretnél nekem tán némi nyakóizmust ajánlani a "baloldaliság" térfeléről?
Mert ez az mszp .Meg a bolgárgyörgytől gréczizsoltig terjedő skála, némi vidámvasárnapos szósszal leöntve,netán oroszjzseffel a klubrádióban.
A másik "baloldalról", az szdsz-ről már látom snassz még errefelé is szót ejteni, pedig, mint mondani szokás, "ez a műsor nem jöhetett volna létre" nélkülük.

Számomra már manapság az is (épeszü) baloldali, aki rájött hogy Orbán és a Fidesz az egyetlen aki képest ha egyáltalán, kivezetni az országot ebből a trutyiból, amibe a 8 éves "baloldaliság" beleverte.
De ilyen (épeszü) baloldali is kevés van.
Ők bizonyára a káoszt, az anarchiát és a jobbikot szeretnék.

p.lac 2009.12.29. 13:39:13

@is:

"Orbán Kádár utódjaként a nihilben, népszerűen szeretné az országot vezetni, ha hitelből, hát hitelből (ezt tette 1998-2002 között is, csak akkor éppen nem sok hitel kellett hozzá, de vett fel). 2006-ban úgy tűnt, hogy Gyurcsányban meglesz ez a modern ember, és a gondolatai tényleg azok..."

Az Orbán-kormány az államadósságot a GDP kb. 61%-ánál vette át és a GDP 52%-ánál adta tovább. Tény, hogy az államadósság időközben emelkedett, de a GDP jóval nagyobb arányban nőtt, így az államadósság a GDP arányában 61%-ról 52%-ra csökkent.

Az MSZP-SZDSZ kormány tehát átvette a stafétabotot 2002-ben a GDP 52%-nál és most a GDP ~77%-nál tartunk.

p.lac

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 13:45:15

Az mdf előtt ugyanaz a dilemma állna fenn, mint hajdan (1994.) az szdsz előtt. Ráadásul immár a bázis is ugyanaz.
Ha egy csöpp esze van Dávidnak és Bokrosnak, nem állnak össze azzal a párttal, amelyik hosszabb távon a vesztüket okozná.

Képzeljük csak el, h olajfára mászik az mdf a maszoppal: onnantól kezdve már képmutatásnak is gyenge lenne az Antall-i ökörségre hivatkozni.

"ha viszont elutasítja a feléje ravaszul közeledő kezet, hiteltelenné válik mondanivalója"

Nem, azok szemében, akik jelenleg az mdf felé hajlanának, nem válik hiteltelenné. Ezek úgy gondolkoznak, h az mszp semmiképpen sem érdemel meg ezután a 8 év után még 4-et, de Orbántól és a Fidesztől kirázza őket a hideg. Nem a gazd. politikájuktól, hanem ideológiai és stiláris okok miatt.

Az mdf előtt nyitva a kapu: most vagy soha! Értem ezalatt azt, h most visszajöhetnek hosszabb távon a második helyre, és akár ezt a választást is zárhatják a 3. helyen. Felfelé haladásban az ember nem tart igényt "segítő kézre", ha majd zuhanni kezdenek, na majd akkor.

Ha már vezércsel, akkor azt tudom elképzelni, h Bajnai mégiscsak beszáll a kampányba. No nemmint jelölt, hanem mint a kampány egyik fő arca a maszop részéről.

vacka24 2009.12.29. 13:46:10

"a baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt" kitétellel vitatkoznék erősen. Értem én, hogy Bokros szocialista képviselőből lett pénzügyminiszter, és hogy nálunk keverednek a bal meg a jobb oldali politikai fogalmak, de azért azt gondolom, hogy ez a gondolatsor pontosításra szorul. Az MDF a magyar politikában egyedüliként megőrizte azt a politikai irányultságot, amit Antall József kialakított, konzervatív párt maradt az emúlt 20 évben. Bokros Lajos szintén egyedüliként megőrizte a hitvallását, neoliberális közgazdász maradt. A világ boldogabbik felén egy konzervatív párt neoliberális gazdaságpolitikát követ. Ez eddig hiányzott az MDF-ből, most már ez is megvan. Ha úgy tetszik, összenőtt ami összetartozik. Ettől még mindenki maradt az, ami.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 13:48:33

@is:

Hogy te egy milyen hihetetlenül unalmas droid vagy, az minden képzeletet felülmúl.

A poszt nem Orbánról szól, comprende?

Shore 2009.12.29. 13:52:10

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=104):

Malac te attól függően változtatod a stílusod (és részben a mondanivalód is), hogy mikor melyik blogon kommentelsz?:)

Amit most írtál azzal egy apróság kivételével teljesen egyetértek.

A kivétel:
"Nem a gazd. politikájuktól, hanem ideológiai és stiláris okok miatt."
Van gazdaságpolitikájuk? Mert ha az az, amit itt-ott Viktor elböfög, akkor az az igazán borzasztó.

Itt valaki BL brandségéről meg a mögé képzelt tartalomról elmélkedett. De ha ez igaz BL-re, akkor százszorosan igaz Viktorra.

radala 2009.12.29. 13:55:59

@vacka24: Uram isten szegény Antall tuti forog a sírjában.
Nem furcsa, hogy nincs már egykori minisztere még az mdf környékén sem?
Nem furcsább még ennél is, hogy nincs egyetlen olyan szavazó sem, aki Antallra szavazott volna anno? A nyakamat teszem rá, hogy te is életedben először készülsz rájuk szavazni.
Ekkora kilógó lólábat ritkán lát az ember. Hihetetlen önámítás azt képzelni, hogy van bármi az mszp-n a fideszen (esetleg a jobbikon kívül). Nincs semmi és szükség sincs rá. Gusztustalan ez az álértelmiségi nyavalygás. Az mdf folyamatosan hatalomban tartotta GyF-et majd BG-t. Ezen nincs mit magyarázni. az mdf kb annyira különbözik az mszp-szdsz-töl, mint a KDNP a Fidesztöl...

radala 2009.12.29. 14:03:42

@Shore: OV nyilván sokaknak fontos, de azért nehogy már összehasonlítsuk valakinek a 8-9 hónapos tökéletesen sikerületlen miniszterségét valaki másnak a 22 éves politikai karrierjével, amiben 4 évet ME volt.
De a lényeg az nem ez, hanem minden ellenkező híresztelés ellenére a Fidesz szavazók leszarják, hogy OV a listavezető, vagy Pokorni, vagy Kósa. Egy konzervatív soha nem hiszi, hogy majd jön a messiás, egy konzervatív tudja, hogy a messiás az ö saját maga vagy senki. Egy konzervatív az tudja, hogy akkor lesz valami jobb, ha ö maga megcsinálja, nem vár mindenféle BL-ekre Göncz Árpibácsikra, GyF-ekre. Esetleg még annyit is tud, hogy ha a fenti nevek hatalomra kerpülnek, akkor azok nem fogják hagyni, hogy saját maga megoldja a saját problémáit.
Magyarán egy konzervatív azért szavaz OV-re, hogy hagyja öt békén. mert tudja, hogy a társadalommérnökök csak szétbaszni tudnak dolgokat.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 14:09:39

@Shore:

Megköszönném, ha ismertetnéd Bokros főbb elképzeléseit (konkrétan), mert én eddig konkrétumként csak a 10ezer forintos, mindenkire kiterjesztett eü járulékot hallottam, ami úgy baromság, ahogy van.

Bemegy az XY televízióba, elmondja, h mennyire pfújpopulista-pfújdemagógista a Fidesz, kicsit megdicséri Bajnait, aztán semmi konkrétat nem mond arról, h mit akarna.

Meg akarja csinálni a megbukott egészségbiztosítási privatizációt?

Újra bevezeti a tandíjat?

Mit aakar a MÁV-val, mit a BKV-val?

Mit akar az energiaszolgáltatásban, a vízszolgáltatásban?

Mit akar a nyugdíjrendszerrel? Szerinte a magánnyugdíjpénztár bizonyított? (Én mást hallok azoktól, akik nagy összeggel bent vannak...)

Esetleg megint tesz egy kicsit Maunika sóóért, és újra nagy összegbe fog kerülni a fogmegtartó beavatkozás?

De tényleg: miért nem mond néha konkrétumokat is rozmár urunk a nagy nyilvánosság előtt?

Mert ugye az, h itt-ott ír egy alig olvasott cikket, az nudli.

Vállalja be a konkrétumokat a televíziós és az egyéb nyilvános szerepléseiben.

Lényeg a lényed: megköszönném, ha ejtenél pár szót a konkrét elképzelésekről.

Üdv.

vacka24 2009.12.29. 14:14:25

@radala: Köszönöm a helyreigazítást. MDF-re nem szavazok, nincs rájuk szükség. Utasításod szerint választok az MSZP, a Fidesz, (esetleg a Jobbik) közül.

u.i.: Nem tudod véletlenül, hogy lehet amerikai letelepedési engedélyért folyamodni? (Ausztrál is érdekelhet.)

bugajakab2000 2009.12.29. 14:14:37

@1.szolo (B.A.): Remélem nem a közszolgákra és a segélysekre gondolsz , akik árut vesznek és ÁFAt-t fizetnek ?

Adófizetők adójából könnyű adót fizetni.

?aztaaa? 2009.12.29. 14:15:45

velemenyem:

Fidesz toronymagasan megnyeri a valasztasokat. De nam azert mert Viktor egy magus, hanem mert az MSZP bena. Nem szabadna nekik tulertekelni magukat, mert a valasztokeruletekben nem szemelyekre szoktak szavazni, hanem partokra. Magyarul barkit oda lehetne allitani, siman tonkreverne az MSZP jeloltet.

MDF: el nem tudom kepzelni hogy ki a fene szavaz rajuk. A regi negy pertot teljesen lezullesztette a jelenlegi vezetes. Szerintem meg a perlamentbe sem jutnak be.
Az hogy politikai hullakat elesztenek fel, szimplan vicces, ugymaond minden mindegy alapon mehet csak.
Amugy talpnyalo tarsasag. Siman el tudom kepzelni hogy ha minden kotel szakad, lefekszenek akar az MSZPvel is.

SZDSZ: Vicc kategoria szinten. Eselytelen. Lezullesztett part szinten.

MSZP: ha magyarorszagon nem lennenek nyugdijasok, szinten nem kerulnenek be a parlamentbe. Kar is rajuk fecserelni a szot.

JOBBIK: Velemenyem szerint nagyon is eselyes hogy akar az MSZPt is lenyomjak. Szelsojobboldal? Na es? A jelenlegi vezetesnel, es a Viktornal mar lassan OK is jobbak lesznek.
Igazabol nem is ertem hogy egy magyarnak miert faj ha valaki buszke arra hogy magyar, es nem akar mindenaron lefekudni mindenkinek.

ez volt a velemenyem kulfoldrol. EN innen igy latom a helyzetet.

Shore 2009.12.29. 14:16:40

@radala:

"8-9 hónapos tökéletesen sikerületlen miniszterségét "

Ez csak egy állítás, és annak sem túl meggyőző.

A 22 éves politikai karrierrel meg caz a baj, hogy az ember pont emiatt nem tudja, hogy mire számítson. Példa: A legjobban öltöző magyar politikus (Viktor) 2006-ban átvedlik és hirtelen egy rosszul öltözött ex-tsz elnök képében jelenik meg. Csak mert úgy gondolta, hogy így szerezhet szavazatokat a "proliktól" is. (Az anarcho-liberálistól a mostnemistudommivagyokig vezető utat nem is részletezném.)

"Egy konzervatív soha nem hiszi, hogy majd jön a messiás, egy konzervatív tudja, hogy a messiás az ö saját maga vagy senki. Egy konzervatív az tudja, hogy akkor lesz valami jobb, ha ö maga megcsinálja"

Ezt viszont örömmel hallom, én is így gondolom. Mindenesetre ezt el kéne mondanod a magyar konzervatívok zászlóshajóján, a Reakción is, mert ott aztán nagyban megy Viktor messiás várása.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.12.29. 14:18:06

Nagyon könnyű úgy elemezni, hogy "MSZP szavazókról", "MDF szavazókról" és hasonló csoportokról beszélsz, azonban ezek a csoportok nem egységesek, nagyon sok eltérő motivációjú emberről beszélünk.

Sok részletet figyelmen kívül hagyva felosztod a pártokat két oldalra, és behelyezed az MDFet valahova középre, és azt mondod, mivel ez a FIDESZtől szerinted balra van, nehéz lenne megmagyaráznia egy baloldali koalíció elutasítását.

Csakhogy az alepvető problémát az jelenti, hogy az MDF választóinak jelentős része azért fogadja el az MDFet úgy, hogy hol a FIDESZszel, hogy az MSZPvel szavaz együtt, mert elutasítja a két nagy pártáltal meghatározott politikai váltógazdaság gondolatát, és más elvárások alapján kíván szavazni.

Nem antiMSZPs, nem antiFIDESZes, hanem a mindkét nagy párt által képviselt váltógazdaságot elutasító szavazókról van szó.

Ha az MSZP az általad említett ajánlatot tenné, akkor pont ezekre a szavazókra hivatkozva lenne könnyű elutasítani azt, és az elutasítás visszhangja kapcsán nem sok szavazó bizonytalanodna el...

Legalábbis az MDF szavazói közül. Akik azért nem szavaznak az MDFre, mert úgy érzik, az olyan, mintha a szocikra szavaznának, mert sokszor szavazott velük együtt az MDF érzékelnék, hogy ez a bennük felépített kép téves, és igenis értelme van az MDFre szavazni.

Ha ezeknek a szavazóknak egy része mind az MSZPt, mind a FIDESZt negatívan ítéli meg (belegondolva a dologba), de a FIDESZtől inkább pozitív változást várna (ennél már nincs lejjebb...) akkor az MDF jelentette kontrol, a politika váltógazdaságtól, annak kalickáitól való függetlenedés számukra vonzó lehet.

Mivel a FIDESZ győzelme biztosnak tűnik, sokan közülük megengedhetnék, és uram bocsáss célszerűnek tartanák, hogy az MDFre szavazzanak.

Ha az MDF erős kihívójává vállna a FIDESZnek, annál rosszabb forgatókönyv kevés van az MSZP számára...

bugajakab2000 2009.12.29. 14:18:10

@radala: Akkor legyen 50% ÁFa és ne kelljen Szja-t fizetni.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.29. 14:18:19

@radala: "Egy konzervatív soha nem hiszi, hogy majd jön a messiás"

Szerinted akkor a konzervatívok nem keresztények?!

"egy konzervatív tudja, hogy a messiás az ö saját maga vagy senki."

Te nagyon kevered az izmusokat, mert ez éppen a liberók hitvallása...
(("Magamban bíztam eleitől fogva";)))

chydorus 2009.12.29. 14:21:20

1. év:

Az előző kormány csődszélére vitte a gazdaságot! Most meg kell húzni a nadrágszíjat de rendesen, hogy később mindannyiuknak jobb legyen!!! Igen, valakinek ez fájni fog, az pedig csak a véletlen, hogy nekem és a politikai sleppemnek pont nem.

2. év

Jól haladunk!
Úgy ahogy előző évben is, ugyanolyan elszántsággal húzni kell még a nadrágszíjon! De már érezhető, hogy dübörgünk előre!
Ja és ha így haladunk 2220-ban euróra váltunk!

3. év

Na most szedjük össze minden erőnket, az előző és azelőtti év elszántságát összeadva, húzzuk még szorosabbra a nadrágszíjat és gyerekek - lassan Dubai tőlünk kér kölcsön!

4. év

Gyerekek! Már csak egy picit, egy egész picit kell azon a nadrágszíjon húzni!
Na végre, megfulladtál dögölj meg!

Ezt a sablont használják a pártok szerintem.

radala 2009.12.29. 14:24:15

@vacka24: Nem tudom, szerintem ki kell menni Amerikába, keresni valami munkát, dolgozni oszt majd csak lesz valahogy. Ausztrália sem egyszerűbb.
Mindenesetre nem tudom mire lenne jó neked egy másik kétpártrendszert választanod, amikor te hiszel az ilyen képzeletbeli dolgokban, mint Bokros Lajos. Válaszd inkább Ausztriát itt van jó sok párt.
Mindenesetre abban ne reménykedj, hogy menedékjogot kapnál, nem fog itt semmi olyasmi történni, ami ehhez elég lenne.
De ha valaki elmondja nekem, hogy az mdf mi a fene, akkor rájuk szavazok, már csak azért is, mert szemben az itt mdf-et fölmagasztolókkal én már jó párszor megtettem ezt.

Shore 2009.12.29. 14:24:56

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):

Malacka túlbecsülöd szerény személyem. Én nem vagyok, sem nem vágyok rá, hogy Bokros szóvivője legyek. Keress és találsz.

Egy biztos, a pasi 10+ éve ugyanazt a fővonalat nyomja. És nekem ez tetszik.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.29. 14:25:45

@bugajakab2000:
Hát nem is a "nullás" vállalkozókra gondolok, akik "leköltségelik" az összes jövedelmüket, de még a magánfogyasztásuk áfáját is pofátlanul visszaigényltetik a vállalkozásukkal...

Tudod, (nekik) adót nem fizetni - ha nem is "könnyű", de - még mindig sokkal kifizetődőbb, mint segélyből adózni...

De mivel állampolgári jog a segély (gyes, csp), aki annyira irigyli, csak próbálja ki nyugodtan!

gall a miklós 2009.12.29. 14:27:02

@Straight: Mintha a gondolataimban olvasnál:D Én sem fogalmazhattam volna meg jobban:D

radala 2009.12.29. 14:27:16

@1.szolo (B.A.): Nem hiszem, hogy keverem. Egy keresztény nem azt hiszi, hogy jön a messiás, hanem, hogy itt volt.
De a lényege az volt a mondanivalómnak, hogy szemben a fórumliberálisokkal a konzervatívok nem hiszik, hogy Göncz Árpád= demokrácia. Nem hiszik, hogy bárki egymagában bármire elég lenne. Illetve bíznak benne, hogy egymagában nem elég senki semmire, mert abból csak nagy bajok lesznek.

?aztaaa? 2009.12.29. 14:29:02

MDF ? istenem..... komolyan van meg ember ebben az orszagban aki szamol veluk??????????
Hullaszagu hullarablok gyulekezete. Gyakorlatilag a mai napig Joszibol elnek...

Az pedig aki kritizalni meri a nagysagos asszonyt, rovid idon bellul parton kivul talalja magat....

Szerintem aki MDFre szavaz, azt szimplan be kellene utalni a gyogyiba agymosasra..:):)

radala 2009.12.29. 14:32:10

@Shore: Szoktam Reakciót olvasni sok mindent láttam már ott csak OV dicséretet nem. Mi a szart csinált Bokros most komolyan? Valaki nézzen már utána, hogy hány milliárdot sikerült megtartania a költségvetésnek? nekem ez a 40 rémlik, de lehet 140-is az is semmi. Szokták mondani, hogy OV a B csomag dupláját húzta meg a nadrágszíjon, úgy hogy közben el tudta hitetni, hogy épp osztogat...
BL-nek egyszerűen érdekes a fejformája, ennyi.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.29. 14:32:57

@radala:
Talán olvasgatnod kellene a Bibliát...
((lásd: a Messiás 2. eljövetele - végítélet, stb. ;)))

Szóval akkor ezexerint a konzervatívok nem szavaznak 0.Viktorra?!

Shore 2009.12.29. 14:34:14

@radala:

"közben el tudta hitetni, hogy épp osztogat..."

Hát hazudozni jobban tud, az kétségtelen:)

radala 2009.12.29. 14:41:07

@1.szolo (B.A.): Miért is ne szavaznának OV-ra? Rá szavaznak, de nem azért, amiért a magukat liberálisnak vallók szavaznak BL-re, azaz nem azért, mert ö megmondja a tutit, hanem mert látták 98-02-ig, hogy mit csinált az azoknak, akiknek van kedve és tehetsége a munkához az azoknak jó.
Azért mert bíznak benne, hogy OV 2002 óta nem meghülyült csak hazudik, hogy a "kibaszott nép" végre rá szavazzon.
@Shore:Nem ez nem hazugság a hazugság az, amit BL csinált, hogy azt mondta megszorít, rendet tesz, de nem csinált lófaszt sem, mert mint egyetlen szoci sem ö sem ismeri az alkotmányt és nem is tudja betartani, mert mint a messiások általában azt hiszi rá nem vonatkoznak a törvények.
Mint múltkor említettem a Fidesz a 4 éve alatt egyszer bukott meg az alkotmánybíróság előtt, akkor is saját maga kérte az előzetes normakontrollt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 14:41:47

@Shore:

"Egy biztos, a pasi 10+ éve ugyanazt a fővonalat nyomja"

De mi ennek a "fővonalnak" a konkrét tartalma.
Csak nem azt akarod mondani, h te is csak annyit tudsz a konkrétumokról, h a "reformok kritikus" tömegére van szükség?

Ne ábrándíts ki! Hát ha nem tudod a "reformok kritikus tömegének" konkrét tartalmát, akkor hogyan merészelsz BL-re szavazni? Csak nem hívő vagy, akinek mindegy is, h mi a program?

Vajon 100 mdf szavazóból hányan tudják konkrétan, h mit akar fognyűvő rozmárunk?

Mindegy, a Jobbikba belegázolt, és ennek még meglesz a böjtje: ő lesz majd, a volt IMF-es, a Magyarországot, édes hazánkat a globális karvaly tőkének kiszolgáltató, idegenek által ideküldött kifosztógépezet legnagyobb fogaskereke.

Elég ehhez az IMF-et gonosznak kinevezni (nem lesz nehéz), majd Bokros IMF múltját a világ elé tárni.

Fasza kampány lesz, bizony mondom néked. Eddig Lalát békén hagyták, de ha erősödni fog, kapni fog ne félj!

Shore, meg tudnád mondani, mi lesz az antalli ökörséggel? Hogy viszi tovább Bokros az antalli eszméket?

G. Wolf 2009.12.29. 14:46:47

"s nem is elsősorban a Fidesz ellenében, hanem éppen az MDF előretörésének megakadályozására." - nem teljesen értem miért kéne megakadájozni?

Megnéztem visszamenőleg "ha most vasárnap lennének a váalsztások" típusú pár felmérést:

augusztus:
www.forsense.hu//image_article.php?source=publiclife&id=111&size=large

szeptember:
www.median.hu/object.e74951ef-ea4d-4f7c-82c8-4b86c4fd2283.ivy

október:
www.forsense.hu/content/20091020/Dia06_resize.JPG

november:
www.forsense.hu/image_article.php?source=publiclife&id=145&size=large

december:
www.forsense.hu//image_article.php?source=publiclife&id=148&size=large

fentiek alapján az MDF:

aug - 2%
szept - 3%
okt - 1%
nov - 3%
dec - 2%

Szóval ezek az eredmények alapján szerintem alaptalan hogy az MDF _ELLEN_ kénetennie a szociknak. Ugyanis ha elfogajduk hogy az MSZP fő eredménye a Fidesz 2/3-ának megakadályozása, akkor arra csak jó ha az MDF is ebből egy kisebb szerepet +5% részt tud vállalni.

Tehát nem hogy gyengíteni hanem éppenhogy erősíteni kell az MDF-et.

Nos azért azt hozzátenném, hogy több helyen más más eredményt mértek, úgyhogy aki rákeres fog eltérő adatokat találni, azonban mindegyik 2-3% között mozgott. De a tendencia a lényeg nem a pillanatnyi %, valamint az hogy egyik se volt soha 5% fölött.

bugajakab2000 2009.12.29. 14:48:27

@1.szolo (B.A.): Nem védem a vállalkozókat , de Ők legalább termelnek és szerintem , ha nem is fizetnek adót akkor is többet tettek az országért , mintha nem csinánának semmit , hiszen ekkor sem fizetnének adót , sőt kérnének a közösből.

Shore 2009.12.29. 14:52:27

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):

Malac tanár úr, ha jól sejtem ez a hely nem az én vizsgáztatásom terepe. Mondtam már, keress, találsz.

"meg tudnád mondani, mi lesz az antalli ökörséggel?"

Nem tudom, de ez az ami a legkevésbé sem érdekel. (Ha létezik olyan egyáltalán.)

Ja, és a legfontosabb: BL és az MDF csak arra kell, hogy megakadályozza azt, hogy egy párt (és jelen esetben egy ember, OV) teljhatalmat kapjon ebben az országban. (Meg hogy legyen a három szocialista párt mellett egy kapitalista is a parlamentben.)

?aztaaa? 2009.12.29. 14:52:46

valahogy forog a gyomrom az egesztol.....

senki nem beszel a magyar emberekrol..
csak mumifikalodott partokrol, es IMFes kozgazdaszokrol.
Bokrosnak is adnek egy minimalbert 3honapig, aztan megkerdeznem arrol hogy mi a velemenye az IMF hetelrol..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 14:53:35

@Shore:

"Egy biztos, a pasi 10+ éve ugyanazt a fővonalat nyomja. És nekem ez tetszik."

Csurka Pista bátyám lassan 20 éve ugyanazt nyomja, így hát ő duplán tetszik neked, nemde?;o))

vacka24 2009.12.29. 14:54:42

@radala: Semmi bajom a kétpártrendszerrel, ott ugyanis világosak a dolgok. Van egy jobb oldal, (jobb oldali társadalomfilozófiával, neoliberális gazdaságpolitikával) és van egy baloldal, ennek az ellenkezőjével. A boldog választó meg eldöntheti, hogy az adott helyzetben és a saját érdekeit szemelőtt tartva, melyik kerüljön hatalomra. Az általad felsorolt pártok ezt az igényt távolról sem elégitik ki. Kivéve a jobbikot, amiről lehet tudni, hogy kicsoda és mit nem akar. Mindössze ennyit akartam mondani a kommentemmel. És ebből nem következik, hogy az MDF-t kellene választani.

?aztaaa? 2009.12.29. 14:55:24

valahogy ugy erzem hogy ismet az atlagmagyar f.r.a.al verik a csallant :)
megy a matek jobbrol balra, az atlag polgar meg csak nez mint a birka.

szinhaz az egesz..

radala 2009.12.29. 14:57:22

@Shore: Az mdf erre képtelen, lévén nem a Fidesztöl vesz el szavazatot. Ha meg akarod akadályozni OV 2/3-át, akkor a jobbikra kell szavaznod:-)
Az MDF erősödése onnantól kezdve kezdené veszélyeztetni a Fidesz 2/3-át, ha ketten a szocikkal közelítenék a 40 %-ot. Ez talán elég lenne arra, hogy 1-2 egyéni mandátumot megszerezzenek közösen. Erre ma még nincs esély. De az MDF valószínüleg a kopogtatóknál elbukik. Mondjuk nem tudom, hogy minek örülnék jobban, ha bekerülne és 14-re ö lehetne a váltópárt és a szocik 5% alá esnének, vagy ha be sem kerülnének. Mind a két opcióban van kellő ok a kárörömre.

radala 2009.12.29. 14:59:17

@vacka24: A jobbik pont azt mondja gazdaságilag, amit a kommunisták mondtak, annyiban koherens csupán hogy idegengyűlölő. Ez azért kevés.

Straight 2009.12.29. 15:01:33

@radala: Nem csinált lófaszt se?
Szerinted kinek köszönhetjük hogy a volt kommunista blokk élmezőnyébő lettünk sereghajtók és nem az utolsókból mégutolsóbbak? Amit itt Bokros művelt azután világhírű lett. Tananyag az oxfordon basszus. Bokros személye önmagában annyit hozna az országnak (csak azzal hogy leteszi a seggét egy vezető pozícióba) mint 2 gyurcsánycsomag bevétele. Anélkül hogy bármit csinált volna. Az tény hogy az ő 4 éve alatt semmivel sem emelkedne az életszínvonal de utánna jöhet megint Viktor meg Fletó és újra mélyreható reformok lehetnének a politikában, igazi innovációk amitől az állam bevétele is nő meg a népnek is jobb lessz mint pl. a 15. havi nyugdíj, 5 ös metró meg 16. havi munkanélküli segély. aztán eltelik még 8-10 év és jöhet Bokros újra.

Shore 2009.12.29. 15:03:38

@radala:

Azt nehéz itt sokaknak felfogni, hogy vannak olyanok, akik:
1. az MSZP-re nem szavaznának, akkor sem, ha Viktorról tényleg kiderülne, hogy maga a Patás
2. akiket taszít a Jobbik prolisága
3. úgy gondolják, hogy nem helyes egy pártnak (legyen az bármelyik!) teljhatalmat adni
4. elég három szocialista párt a parlamentben
5. viszont szavazni is akarnak.

Ha tudsz mást mint az MDF, akkor kérlek írd meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 15:04:39

@Shore:

Én viszont ma sem tudtam meg, h mit takar konkrétan a "reformok kritikus tömegének" csodálatos jelszava.:-((

Pedig én úgy szeretném a programja alapján megítélni azt az embert, aki segített elfogadottá tenni a fogatlanságot, és azt a gyönyörű, a közteherviselésre alapozott elvet, mely szerint tök cuki, ha mindenki befizet 10ezret havonta az eü kasszába. Nem is értem, h miért nem támogatták ezt a rendkívül nagy szakértelemmel kiötlött elképzelést az európai értelemben vett haladó közgazdászok.

Shore, itt nem ám vizsgáztatás folyik, hanem egy fohász, egy szenvedélyes könyörgés azért, h lássam végre kibontva az igazság összes részletének bokrosi konkrétumait!

Nnnnnaaaa, lécci-lécci-lécci-lécciliiiii!

vacka24 2009.12.29. 15:08:04

@radala: Szerintem a Jobbik nem mond semmit gazdaságilag. Semmilyen koherens elképzelése nincs arról, mit kellene csinálni Magyarországon. Csak zavart kellt és növeli a társadalmi feszültségeket. Dehát erre szól a megbízása.

Shore 2009.12.29. 15:09:39

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):

Malac, csak szólok, hogy ahogy nő a kommentjeid száma, úgy lesznek azok egyre szarabbak.
Én nem tapsikollak körül, azért mert általad szellemesnek gondolt módon ócsárolsz valamit/valakit.
Ez a magyar konzervatívoknál érték, nem nálam.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 15:17:02

@Shore:

"Ha tudsz mást mint az MDF, akkor kérlek írd meg."

@radala:

"De az MDF valószínüleg a kopogtatóknál elbukik. "

Immár két egyház aktív hívei állnak készen arra, h begyűjtsék a szükséges mennyiséget minden jelöltjüknek.

Elképzelem azt a jelenetet, ahogy bekopogtatnak egy nyírségi kisfalu portájára, ahol éppen a műanyag szigetelést égetik le a rézkábelekről, majd rövid kapitalista programismertető után elkérik a kopogtatót...
A remény azért él, van súlyponti kórház a közelben...

radala 2009.12.29. 15:17:34

@Straight: 1 évig volt miniszter nem 4-ig. Ez az, ami@Shore: ről beszélek. "Bokros személye önmagában annyit hozna az országnak ". Ilyet magára valamit adó ember nem ír le, de még azon is igyekszik, hogy ne is jusson ekkora szervilis gondolat az eszébe. BL egy senki. Egyetlen dolog, amit tett az a csúszóleértékelés, amit sokkal korábban meg kellett volna tenni.
Shore:
Én megértem, hogy vannak ilyen emberek, de nem gondolom, hogy a földön járnak. Azt gondolom, hogy ez egy balos nyavalygás, amivel nem érdemes foglalkozni. Lehet az mdf-re szavazni, nem tilos, csak teljesen fölösleges, mert sem a Fidesz 2/3-át nem akadályozza meg, sem kormányozni nem fog. Magyarul semmi hatása nem lesz semmire.
Én az undort a pártoktól megértem, el is fogadom én is befogott orral szavazok, ami irritál az pont a rajongás.

Shore 2009.12.29. 15:23:39

@radala:

A "konzervatív" városi legenda szerint a zsidók.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.29. 15:27:16

@Shore: "Ha tudsz mást mint az MDF, akkor kérlek írd meg."

www.egyiksem.hu/cikk/56

Ha soha nem szavazunk kedvenc kispártjainkra, akkor mindig kicsik is maradnak...
(-lásd: Jobbik 2006-ban: 2,2% MIÉP "hátán";))

Shore 2009.12.29. 15:28:26

@radala:

"ez egy balos nyavalygás,"

Ettől a balosozástól azért beszarok. Felteszem te jobbosnak tartod magad, ezért mindenre amit rossznak tartasz azt mondod, hogy "balos". Ez érthető emberi magatartás, csak ezzel az a baj, hogy innentől minden fogalom más és mást jelent, attól függően, hogy ki mondja.

"Magyarul semmi hatása nem lesz semmire."

Hát ha nem, nem. Nem fogok a kardomba dőlni, viszont megtettem, amit helyesnek gondoltam.

Straight 2009.12.29. 15:31:40

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):
Te hülye vagy. azért jó ha befizetsz az eü kasszába 10000 forintot hogyha véletlenül találsz növeszteni a fejedben egy tumort és emiatt -293 fokon működő (ez hidegebb mint a világűr) géppel kell téged vizsgálni vagy pozitronokkal kell bombázni (az is elég drága cucc) hogy a sebész tudja hova kell vágni majd gammakéssel besugaraznak és kapsz 8 kemós koktélt akkor ne jöjjön ki a számla 25-30 millió forintról. (nem túlzás) Vagy hogy a h1n1 oltást ne a nagykereskedelmi árán pl. 5000 kapd hanem receptre elvihesd 1000ft ért. Láttam olyan embert aki elvitt egy gyógyszert amiről a gép a következőt írta ki: ár 400000ft fizetendő 1473ft. Bizony simán előállhat az a helyzet hogy 1 hónap alatt 2x annyit költ rád az eü mint amennyit egész életed során be fogsz fizetni.Lehet választani az amcsi módszert hogy biztosítsd magad ha akarod. Van rá mondjuk 1% esélyed hogy neked pont ilyen durva bajod lesz de ha véletlen lenne és nem akarnának ellátni olyan bőszen kommentelnél itt hogy ihaly.

Tájékoztatásként: Combcsonttörés kb 100000
császár kb 1,5 milla
rák kezelés tízmilliók
1db pet scan 100000körül
1db nmr 30-40000
bármilyen ambulánsnál nagyobb műtét 100000 felett
Receptre a gyógyszer árának 30-40% át fizeted. (régen 5-10%)
stb...
ezért fizetsz

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 15:33:05

@Shore:

Én nem a tapsikolásodra vágyom (ugyan már, dehogyis!!!), hanem az igazságra, a konkrét bokrosi elképzelésekre, amikről - hiába tagadod - halvány lila elképzelésed sincs neked sem, csak éppen olyan jó hinni ebben a reformmaszlagban.

"A reformok kritikus tömege" - beszarok ezen a 100-szor elhablatyolt maszlagon, ahányszor csak hallom, vazze. Inkább mondaná el csak 10-szer, aztán beszélne a lózungok és a populizmus kritikája helyett a konkrétumokról, no meg arról, h miért higgyem el neki, h ő itt nem az IMF érdekeit fogja képviselni, hanem a magyar emberekét.

Hidd el, értem én a hívőség kellemes érzését, de én a részletes programra vágyom, arról szeretnék már vitázni...

Különben meg: mutass rá, hol tévedek, hol nem mondok igazat!
Bokros eltöröltette a támogatott fogmegtartó beavatkozásokat? Igen.
Javasolta bevezetni a 10ezer forintos tételes eü hozzájárulást? Igen.

Shore, az ócsárolást ne keverd össze azzal, h konkrét dolgokat, igaz dolgokat kritizálok abban, amit tett vagy mondott.

Szívesen belemegyek én a több-biztosítós modell érdemi kritikájába is, figyelembe véve, h nem láttam még hozzánk hasonló fejlettségű és méretű országot, ahol jól működött volna, de ahhoz tudnom kéne, h azt akarja-e BL, vagy mit akar az egészségügyben egyáltalán.

Szívesen beszélek az ő érdemi elképzeléseiről, de azokat nem ismerjük.
Újra lenne vizitdíj, tandíj (amit egyszer már szintén megcsinált)?

Szívesen meghallgatnám egy Bokros-fantól, hogyan képzeli el a segélypolitika átalakítását (összhangban az antirasszista nézeteivel).

Na jó, most már hagylak, estig nem leszek...

Bye

Shore 2009.12.29. 15:38:58

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):

"értem én a hívőség kellemes érzését, "

Az hagyján, hogy érted, de nálad nagyobb gyakorlója kevés van a hazai blogszcénában:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.29. 15:41:10

@Straight:

"Te hülye vagy. azért jó ha befizetsz az eü kasszába 10000 forintot hogyha..."

Te hülye vagy, baszki, hiszen már a premisszád is szar:

HOGY A VÉNPÉK PÉNISZÉBE FIZESSEN HAVI 10 EZERET AZ, AKINEK 50-60 EZER FORINT NYUGDJA VAN!

Hát nem érted, kötőszó, ez a nagyon szakértő ember azt képzelte, h még minden, mondom:MINDEN magyar embernek van 10 ezer forint tartaléka havonta. Tételesen akarta bevezetni, kedves hülye.

Az indoklásod persze csak annyit indokol, h jó, ha több pénz van ez eü-ben, de nem ezt az elképzelést!!!!! Érted, már, igen gyagya?
Ki a franc nem akarná, h legyen több pénz modern cuccokra? na de tételes eü járulékot szedni úgy baromság, ahogy írva és mondva vagyon.

Tényleg mentem...

Straight 2009.12.29. 15:43:57

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103):
Tök egyszerű. Aki nem dolgozik nem kap pénzt. Lehetne egy pontrendszert felállítani pl büntipont ha bizonyos indokokkal kirugnak a hivatal álltal szerzett munkahelyedről bünti pont ha nem keresel munkát. stb. Ha összegyűlik 3 akkor már csak akkor kapsz segélyt ha melette közmunkát végzel. Így nem kell árkotásnia a 2 diplomás közgazdásznak mert az úgyis keresni fog munkát még ha nem is talál.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.12.29. 15:53:06

@1.szolo (B.A.): Azért ez az egyiksem.hu-s cikk elég furcsa, ugyanis komoly gondot jelent, hogy egy pártról azt kell tudnunk mi nem, és nem azt, hogy mi is a programja, mit akar, hogyan akarja.

Kérem szépen, nem igaz az, hogy a parlamenten kívüli politikának nincsenek meg az eszközei, nem igaz az, hogy az interneten nem lehetne bárkinek kommunikálni, hogy ne lehetne egy párt programja akkor is beszédtéma, ha az adott párt parlamenten kívüli.

Tegyük fel: Ma 500 vasútbarát összehoz egy vasútbarátok pártját, nem tűnik túl nagy feladatnak... Holnap szervez egy tüntetést, amire minden más vasútbarátot, vasutast szívesen látnak...

Jó eséllyel az összes jelentős portál beszámol róluk.

Tudom, 500 fő nem sok, de hamar kiderül, hogy van tagságod... hamar kiderül, mit akarsz, melyik civil szervezettel leszel jóban, melyik vasutas szakszervezettel leszel jóban, stb.

Holnapután már nem 500an jönnek el a tüntetésre, hanem többen...

És el lehet mondani, hogy mindenkinek jobb, ha a közútról a forgalom egy részét vasútra tereljük, és az olcsón javítható pályahibák javításával (lassújelek megszüntetéssvel) csökkenne a MÁV vesztessége...

És el lehetne mondani, hogy ha a helyi képviselő eddig egy pártot képviselt, de nem a helyi érdekeket, akkor küldd a vasútbarátok képviselőjét a parlamentbe, ő amit tud megtesz azért, hogy jobb legyen a közlekedés a környékeden.

Ha 1 képviselőt be tud juttatni (erre azért van esély) és ő látványosan teszi azt amit megígért, nyilatkozik, buzog, és a párt parlamenten kívüli eszközökkel is dolgozik a céljaiért, akkor megerősödhet.

Ha ők fognak össze az idegenforgalomért tevékenykedni akarókkal, akik mielőtt pártt alakítottak sok más összefogást szerveztek meg (helyi idegenforgalmi társaságok) és a parlamentben folytatnák a munkát... Annak van hitele.

Hitel, program és tagság nélküli törpepártok, amiknek a korábban vallot értékei nem összeegyeztethetőek hiába fognak össze, esélytelenek maradnak.

Nos ez a különbség.

A legjobb alternatíva az, ha függetlenként való indulásra, pártalapításra, stb. bíztatod azokat akik valóban közdenek adott célokért, és parlamenten kívül is dolgoznak a célok megvalósulásért, és az együttműködés során láthatóan felmutatják: Képesek valóban működő kompromisszumokra, stb.

Straight 2009.12.29. 15:57:01

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=103): Hehe. :) Azért szeretek fórumozni mert lehet vitatkozni ellentétes nézetű emberekkel. Ha szerencsém van egy élvezetes vita lessz amiből mindenki tanul de a másik verzió is élvezetes de csak nekem. Az is vicces ugye amikor valaki egy fórumon egy tök ismeretlen figura véleménye miatt teljesen kiakad.
Ha nem lehet a véleményedtől eltéríteni akkor miért adsz az enyémre? Akkor fölöslegesen húzod fel magad ha tudod/tudni véled hogy neked van igazad.

Ki tudja... Lehet hogy egy 10 éves seggdugasz vagyok.
Lehet hogy 90 alatti az iq-m.
Lehet hogy titkon kommunista vagyok, vagy esetleg Orbán Viktor netalán Bokros Lajos.:)
Lehet hogy azt se tudom mi a különbség jobb és baloldal közt.

A lényeg az hogy ez egy fórum. Kárnak húzod fel magad. Ha biztos vagy az igazadban jó neked. Én nem vagyok. Rólam nem tudsz semmit. Nem ismered a nézeteimet. Nem tudod mikor beszélek tapasztalatból és mikor beszélek olyanokról amikről csak olvastam ilyen olyan helyen. Nem tudod mi alapján alakítom a véleményemet és azt kik formálták milyen multal. Amíg ezeket nem tudod lehet hogy alapból el vagyok tévedve tehát ne húzd fel magad.:)

bugajakab2000 2009.12.29. 16:07:21

@Straight: Pedig, ha árkot ásna a 2 dipis közgazdász, akkor biztosan jobban elgondolkodna a dolgokon.
2 diplomával munkanélkül ?!
Szerintem kissebb egoval többre vinné.

bugajakab2000 2009.12.29. 16:20:12

@Straight: malac69 és Te egyet akartok , csak más úton, ha mintd a 10M ember így gondolkodna mint Ti, akkor most arról vitáznánk, hogy hogyan segítsünk Svájcnak a gazdasági problémáik megoldásában. :)

Straight 2009.12.29. 16:29:13

@bugajakab2000: De jó is lenne.:) Igaz egy kicsit hajlamos vagyok végletekben gondolkodni de már az is örömmel és megelégedettséggel töltene el ha a szlovákoknak segíthetnénk.:PP Rövid és középtávú célom az életbenmaradás és lehetőlég az életszínvonal megtartása hosszú távú cél lehet szlovákia lehagyása és Svájc... Svájcal majd foglalkozzunk akkor ha felnő hozzánk.:P

2009.12.29. 16:40:28

@Straight: ne izgasd fel magad, Malacka ilyen...:)

Elolvastam a kommenteket, s sokat tanultam belőlük, de azt gondolom, még bizonytalanabb szavazó lettem, mint eddig. De annál biztosabb, hogy nem megyek szavazni!! Úgyhogy ha gondoljátok, elemezzétek, kinek jó, ha nem mennek el sokat szavazni, azaz kinek jó, ha kevesen szavaznak? Mert akkor hátha mégis elmegyek...

Köszönöm előre is!:)

bugajakab2000 2009.12.29. 16:51:41

@Letícia: Szavazni mindenféleképpen menjél (bárkire is szavazol), mert sajnos azok mennek , akiknek gőzük nincs az egész gazdaságól.
Igaz, nem jó érzés, hogy Te szavazol x-re a "tyukevő :)" meg y-ra , ami egyenlő 0 , de legalább nem -1.

Straight 2009.12.29. 16:56:13

@Letícia: Ha nem mész el szavazni az egy közepesen rossz megoldás mert azzal (valószínűleg) elveszel egy szavazetot a nagypártoktól ezzel százalékosan csökken a különbség a nagy és a kispártok között ami több kispártos képviselőt/pártot jelent a parlamentbe. (kis párt alatt olyan retkekre gondolok mint a miép és az szdsz és remélem a jobbik is a kis kategóriába kerül). Ha elmész és kultúrált kispártra szavazol pl. MDF (most ne vegyük figyelembe az mdf es szadeszeseket) akkor a nagy és kispártok viszonyában kb annyit ér mint ha eggyáltalán el se mentél volna. Ha elmész és tahópártot ikszelsz akkor pláne rossz mert -1 a nagyoktól +1 a kis tahóknak és így a szélsőséges pártokat duplán erősíted.

Fáj kimondani de pillanatnyilag én is a nem elmenésnél tartok.

Straight 2009.12.29. 16:58:05

@bugajakab2000: És ez is igaz. El kell menni szavazni... Csak rohadjak meg ha tudom hogy kire.

2009.12.29. 17:00:04

@Letícia: sokat=sokan

@bugajakab2000: aha, köszi a feltételezést, hogy én értek a gazdasághoz és elmegyek emiatt szavazni!:) Mondjuk ha értenék is, nem én gazdálkodnék, hanem valamelyik vastagbőrű fehérgalléros odafönn, szóval max. a tömeg lehetek az entrópia változás során, ami ugye igen kevés a lényeg megmoccantásához.

2009.12.29. 17:01:59

@Straight: hááááááááát, sokat segítettél, valóban!:D

Komolyan: köszi a fáradozásod!;)

pannonfunk 2009.12.29. 17:07:47

@Letícia: Ha nem mész el, alacsonyabb lesz a részvétel, és ez segíthet a kis pártoknak (mdf, lmp) átugrani az 5%-os küszöböt. Persze, ha ezt akarod, akkor még mindig elemhetsz, és direktbe szavazhatsz rájuk, az még inkább növeli a sanszát, hogy átugorják a küszöböt.

Ha nem mész el, akkor a tudatos szavazóbázissal rendelkező pártok (jobbik, fidesz) is több szavzatot fog kapni.

Tehát akit egyértelműen büntetsz a távolmaradással, az az mszp. Ha erre vágysz, akkor ne menjél el, és akkor nem kell filóznod, hogy a fidesz, lmp, mdf, jobbik négyesből hova tedd az ikszet.

2009.12.29. 17:10:22

@pannonfunk: aha, ez képbe hozott: köszönöm!:)

bugajakab2000 2009.12.29. 17:17:39

@Straight: :) én sem tudom, pedig jobboldali gondolkodású vagyok.
Bárcsak számonkérthető lenne a válsztási igéret.

bugajakab2000 2009.12.29. 17:20:00

@Letícia: Ha ezt a blogot olvasod, legalább érdekel :).Már ez is több mint a semmi.

tölgyes 2009.12.29. 18:07:25

Kedves Török Gábor! A politikában és a szerelemben ugyan az ember soha nem mondhatja, hogy soha.. mégis nagyon kicsi az Ön okfejtegetésének valószínűsége. Még az Ön feltételezésénél is kisebb.

Ma reggel néztem Kérit aki azt fejtegette, hogy nem érti miért balhézott össze az MSZP és az SZDSZ. Én nagyjából értem. Az MSZP is és az SZDSZ is a másikra akarta hagyni azt a csődöt, amit közösen létrehoztak és amit se közösen se külön-külön megoldani nem voltak képesek. Nem is választották azonnal az elválás kézenfekvő megoldását. Az SZDSZ pl. jobb tette volna, Őszöd után azonnal szakít.. de akkor még úgy látták, hogy a fidesz szidalmazása, a vérszomjas Orbán vizionálása megoldja a bajaikat. Az SZDSZ a kormányzás, az MSZP a főváros bajait akarta a másikra kenni, pedig együtt rontották el a dolgokat.

Balszerencséjükre azonban Orbán nem állt se Őszöd után, se később az utcai megmozdulások élére, sőt mindig volt a probléma kezelésére alkotmányos ötlete..Így lassan magukra maradtak az "elkúrásaikkal"...amelyek az emberek előtt is egyre nyilvánvalóbbá vált.

Miután a fidesz mint mumus nem volt használható.. hát úgy döntöttek, hogy egymásra kenik a dolgokat. Előbb a koalíción belül ment a mutogatás, majd eljutottak a szakításhoz. (SZÉP MEGNYILVÁNULÁSA VOLT ENNEK HORN GÁBOR ÉS KÓKA JÁNOS KAMERÁK ELŐTTI TÁRSALGÁSA..) Mindeközben elveszítették szavazóik jó részét. Ezek a szavazók most már nem akarják se az MSZP-t, se az SZDSZ-t..SE EGYÜTT, SE KÜLÖN.

Az MDF pedig elérkezettnek látta az időt arra, hogy EZT A KIÁBRÁNDULT SZDSZ-MSZP SZAVAZÓ RÉTEGET NYERI MEG. (Ennek érdekében eszközökben nem sokat válogatva Dávid lemészárolta a pártjában még pislákoló hagyományőrzők maradékait is..)
Ezért is az MDF régi szavazóbázisa (Antalli örökség) már régen nem követi a dávidi MDF-et, mert számukra Bokros elfogadhatatlan volt és maradt...Tehát az MDF szavazói ma azok akik épp kiábrándultak az MSZP-SZDSZ-ből...Ezek után ezt a még meg se szilárdult szavazóbázist ismét beterelni abba az együttműködési körbe, (MSZP-SZDSZ-MDF)amiből épp az imént ábrándultak ki.. Bizony EZ nagy könnyelműség volna.. Ennyire talán mégse ostoba a magyar választó... mert a választó mégse olyan mint a birka, amelyik szalad a szamár után..

Ezért aztán bár soha ne mond, hogy soha.. én az okfejtését nem tartom okszerűnek se ésszerűnek se.

hoplita 2009.12.29. 18:09:54

@chydorus:
Alapvetően Neked van igazad, cimbora.:(
Sajnos itt tartunk, hogy igazat kell adnom.

hoplita 2009.12.29. 18:16:24

@MACISAJT:
Mutyisajt...!
Öreg, fáradhatatlan manifeszt harcos....hát itt osztod az észt és a pontjaidat...???
Egy másik posztban üzentem, de nem vetted észre...vagy nem akartad.
Mindent bele...!!!
Kár, hogy a Gondoláról eljöttél június hetedike után.....pedig piszok jól szórakozhattunk volna.:DDDDD
Mongyuk lehet, hogy neked korántsem lett volna annyira szórakoztató, mint nekem...:DDDD

hoplita 2009.12.29. 18:29:12

@Straight:
"...Konklúzió: KI A FASZRA SZAVAZZAK??? Szavazni pedig szeretnék. :S ..."

Van egy jó tanácsom.
Ne mennyél szavazni.....ezt a játékot nem neked találták fel, kicsit többre lenne szükség a szatyorban ahhoz, hogy felelős döntést tudj hozni.
Majd helyettesít téged az az n+1 agyatlan birka, amelynek nincsenek skrupulusai és a hülyék szokásos magabiztosságával szavaz már húsz éve oda-vissza a teljes politikai palettán.
Az eredményt mindenki lemérheti....sajnos.

2009.12.29. 18:31:47

@hoplita: ezek szerint te sem mész szavazni és így nem vagy agyatlan birka, vagy elmész, de nem vagy agyatlan birka?:D

bugajakab2000 2009.12.29. 18:54:34

@hoplita: 100 agyatlan birka megy más nem , akkor az agyatlan birkák 100%-os parlamenti többséget szereznek.
Persze eljön ennek is az ideje, amikor már csak ilyenek lesznek az országban , de szerencsére ( vagy nem) most még lehet ezen változtatni.
Mindenki menjen szavazni !

hoplita 2009.12.29. 19:11:57

@Letícia:
Höhöhöhö....na, mellikre saccolsz..?
:DD

@bugajakab2000:
Ismertem egy ilyen nickű fószert egy másik oldalról....csak 2000 nélkül.
Van valami azonosság...?:)

Én elmegyek szavazni, mindig is elmentem......és meglehetősen koherensen szavaztam az elmúlt 20 évben....már amennyire lehetett.
És minden voksomra emlékszem, nem kell "amnéziába" menekülnöm, ha számon kérik.:D

hoplita 2009.12.29. 19:30:48

Most értem a végére a kommenteknek.....

Hát....ha buki lennék a madöf piszokul gondolkodóba ejtene, ha meg kellene az oddsait határoznom...
Három választás, 2004 EP, 2006 OGY, 2009 ismét EP és mind a háromszor súrolva a léc felülről.
Az addig jár a korsó elmélet alapján egyszer alulról lesz az az 5% súrolva és azzal vége a dalnak.
Én a magam részéről remélem, hogy áprilisban lesz ez az ominózus nap és ezzel pont kerül egy, a pályafutásának hosszához csak kártékonyságában mérhető politikai alkulat történetének a végére.
( A szadeszt nem említem, mert az még ebből is ki van véve, mint a gyevi bíró.)
De fenntartom azt a lehetőséget is, hogy negyedjére is sikerül megerőszakolni azt a fránya küszöböt és becsusszannak.
A posztban felvetett eshetőségre szerintem nemigen kell számítani.
Vannak észérvek mellette, vannak ellene, de a politikai túlélés ösztöne mindkettőben azt diktálja, hogy ne vegyen fel senkit a mentőcsónakba.
Szerintem így is oltári balhé lesz a maszopnál, ha biztos befutónak tartott listás helyekről is koppannak majd egyes potentátok...mert a pakliban benne van egy 90-eshez hasonló választási eredmény is.
Akkor pedig lesz ereszd el a hajam!!:DDD
Szóval érdekes ezzel a gondolattal és variációval elméleti szinten játszadozni, de nem gondolom, hogy belevágnak.
Igazából az sem biztos, hogy lenne hozadéka, a politikai matematika egyedi tud lenni.:))

bugajakab2000 2009.12.29. 19:34:35

@hoplita: Nincs , én csak mostanában írogatok.

?aztaaa? 2009.12.29. 19:42:06

Azon kellene elgondolgozni hogy a regi atkos rendszer legelhetobb orszagabol hogy sikerult sereghajtot csinalni?????

Ezert a nem mindennapi teljesitmenyert kulon koszonet az MDFnek, MSZPnek, FIDESZnek, SZDSZnek,

Inenntol kezdve nincs mas lehetoseg mint a Jobbik. Lehet oket utalni, meg szidni. DE velemenyem szerint kemenyen belekavarnak a vegeredmenybe.

Azt a napot pedig kifejezetten varom, amikor megalakul az elmult 20 ev elkurasait vizsgalo bizottsag, es ennek a kizsigerelt nepnek vegre kinyilik a szeme, es szimplan elkergeti a parlament teljes letszamat.

Komolyam mondom, ha az SZDSZ, es az MDF labdaba rug a valasztasokon, abban a pillanatban kell osszeszedni a csaladot, es elmenekulni innen.

G. Wolf 2009.12.29. 19:48:51

@elinnen:

"Komolyam mondom, ha az SZDSZ, es az MDF labdaba rug a valasztasokon, abban a pillanatban kell osszeszedni a csaladot, es elmenekulni innen."

pedig az MDF-nek reális esélyei vannak, sőt elég jó arcokat szedett össze, húzó nevek.

szdsz-t még nem tudni... szerintem nekik most nincsenek. de lehet összeszedik magukat fővárosi szinten valamelyest, bár én jelen pillanatban LMP-nek többet adok mint nekik, de még mesze vagyunk

2009.12.29. 19:52:32

@G. Wolf: mitől lenne messze, a szdsz sehol se sincs, és nem is lesz...ahhoz közel van az április...szerintem.

G. Wolf 2009.12.29. 19:54:23

@Letícia:

azért mondom hogy messze vagyunk még mert ők még el se kezdték a kampányukat, majd annak alapján lehet kicsit racionálisabban mondani bármit is,

de etttől függetlenül én se hiszem hogy ők bekerülnek a parlamentbe, semmi extra húzásuk nincs, pedig már legalább valami alapot fel kellett volna állítani, vagy legalább egy két húzó arcot kinyomni a tv-be rádióba, senki nem ordibál hogy "hahó mi vagyunk az új generáció"

hoplita 2009.12.29. 19:55:19

@G. Wolf:
"...pedig az MDF-nek reális esélyei vannak, sőt elég jó arcokat szedett össze, húzó nevek...."

Szerintem is.....talán még ha meg tudná győzni mongyuk tocsikmártit, a bankárzseni pinczfijút...és mongyuk habnak a tortán a sztojka gyerekeket.

Úgy teljes lenne ez a jóarcú csapat.:DDD

G. Wolf 2009.12.29. 20:00:22

@hoplita:

ki lehet röhögni de azért egy tocsik vagy egy princz nem egy kategória egy bokorossl...

de amúgy ott is vannak eléggé érdekes nevek is akiknek szerintem nem sok keresni valójuk van ott

tölgyes 2009.12.29. 20:03:10

@G. Wolf: Kik azok a jó arcok???

G. Wolf 2009.12.29. 20:09:40

@tölgyes:

Bokros Lajos
Király Zoltán

2009.12.29. 20:10:48

@G. Wolf: egyetértünk. Nem is fogunk a szadesztól semmit se látni, mert Retkes belenéz a tükörébe, és a maga kis birodalmában miatta kel fel a Nap is! A szadesz akkora gázban van, hogy fel nem fogja mit kellene tennie...:)

G. Wolf 2009.12.29. 20:12:16

@tölgyes:

hvg.hu/itthon/20091209_katona_tamas_mdf.aspx

itt is van még két jelölt, bár ők kevéssé simertek

2009.12.29. 20:12:48

@elinnen: minek elgondolkozni a mi-lett-volna-ha?? Elkúrták és kész, itt állunk egy másik startvonalon, indulás, most kell gondolkozni a jövőn!:)

G. Wolf 2009.12.29. 20:14:00

@Letícia:

szerintem az szdsz szépen vagy átalauk és tényelg jön egy totál új csapat, vagy pedig egy másik liberális párt lesz ami a liberalizmust képviselni fogja (és e tekintetben szurkolok az lmp-nek annak ellenére hogy ott nagyon nagyon hiányolom a szakértelem nagyobb megjelenését, sajnos Szabó Tímea, és Ivádi Gábor eléggé kevesek ketten... hiába értelmesek, több emberre több szakemberre és több karrierpolitikusra lenne szükség, különben maga a párt lesz működésképtelen)

tölgyes 2009.12.29. 20:27:36

Kedves Wolf! Jobbnál jobb nevek:::))))Ezekre lehet HOKOVÁRAT ÉPÍTENI...de azt is csak ingatagot.
A három embernek van néhány közös tulajdonságuk: hiúak, hisztériásak és végtelenül önzőek...:::)) Mindezt még a sajtó is dokumentálta.

impulzusmoduláció 2009.12.29. 20:27:43

ennyi kommentet nem lehet elolvasni.de lehetne esetleg írni arról is,hogy ez a a jelenlegi balfék társaság megtervezhetné és kivitelezhetné az eddig volt legjobb bukottpárt kampányt.mire gondolok:az önkormi bukót enyhítendő egy igazán ütős(értsd:demagóg)kampányt lehetne koreografálni.pl:a kisemberek/nyugdíjasok/cigányok/pirézek/stb védelmezőjeként ott leszünk,interpellálunk,szavazunk,megvédünk blablabla...persze ezt nem viccnek gondolom.az éca eladó!

G. Wolf 2009.12.29. 20:41:39

@tölgyes:

lehet hogy hiú, lehet hogy hisztis vagy épp önző, de ez szerintem nem befolyászolja szakmai hozzáértésüket, illetve HA bejuttatják a parlamentbe az MDF-et akkor a céljukat elérték, tehát megfelelő választás volt indítani őket, azaz jó jelöltek.

illetve lehet hogy fogalmi zavarban vagyunk úgyhogy tisztáznám mit értek jó jelölt alatt.

jó jelölt: nem az aki NEKED (nekem vagy bárkinek) színpatikus, hanem az aki az őt indító párt számára a legtöbb szavaztatot tudja hozni.

tölgyes 2009.12.29. 20:58:39

Wolf! Ha bejuttatják.. azt majd meglátjuk.. Nekem még ma is nevethetnékem támad, ha felidézem azt ahogy Bokros Lajos az MSZMP-től és Aczél szárnyai alól hogyan szaladt az Szdsz-hez, onnan a reformkörökhöz, aztán az MSZP-hez.. majd mind a duvad távozott a miniszterelnöktől, amikor kirúgták..közben egy kis bankos kanyar 16 milliós végkielégítéssel..és most az MDF...vagy Katona Tamás aki saját minisztertársát támadta meg egy ellenzéki napilapban erősen kifogásolható stílusban... Szóval én azt gondolom, hogy Dávid megtalálta méltó társait és ők meg meg fogják találni a szavazóikat is...

?aztaaa? 2009.12.29. 20:59:14

@Letícia:

ez igaz.

DE ! ha soha senki nem lesz ebben az orszagban felelossegre vonva, akkor bizony valtozas sem lesz.Sajnos.

hoplita 2009.12.29. 21:01:53

@G. Wolf:
Hát tudod, ez a szakértő-téma kedvenc veséznivaló szokott lenni a különböző oldalakon...
A tapasztalataim azt mutatják, hogy túlidealizált egy dolog ez...
Mitől elismert szakértő valamiben valaki?
Attól, hogy tényleg profi és naprakész a szakmájában, vagy attól, mert bemongya a tévé..?
Sajnos az az általános, hogy az utóbbi..
Ismert és elismert nagy szakértők nyomják a rizsát csatornáról csatornára, persze érdekes módon csak a méjnsztrím véleményt alátámasztó módon, mert ha csak arra gondolsz, véletlenül sem jelenhet meg a képernyőn egyetlen olyan közgazdász, vagy akár széllelbélelt szociológus sem, aki nem az egyetlen uralkodó trendet erősíti, nos akkor felmerül a kérdés, hogy biztosan nincsenek a kisebb pártoknak szakértői...?
Vagy csak nem engedik megszólalni őket, nehogy nyitogassák a "tágra zárt szemeket"..?
Szakértők, ollálá...!!!!
Egy profán példát mondok...
Néhány napja történt egy tragikus gyilkosság Gyálon, ahol olyasféle fegyverrel követtek el emberölést, amilyen az avataromban is található..
A szomorú felhang ellenére is nyerítve fetrengtem a röhögéstől, amit a médiában az ún. szakértők előadtak a fegyverrel kapcsolatban.
Egészen konkrétan baromságokat beszéltek...!!!
Én nem tartom magam fegyverszakértőnek, de a nyilatkozgatókkal ellentétben a magam amatőr módján lényegesen többet tudok ezekről a vasakról....és még jónéhány lövésztársam.
Valami furcsa okból kifolyólag mégsem mi beszéltünk erről, hanem a "szakértők"...
Nem hiszem, hogy tovább kéne ezt a dolgot ragoznom....sapienti sat.
Nem ártana , ha friss szakértői arcok tűnnének fel.....mert az igazat megvallva a Bokros-féle szakértőktől nyílik a bicska a zsebemben, és ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék.

2009.12.29. 21:04:47

@elinnen: És ki kit von felelősségre???

hoplita 2009.12.29. 21:08:16

@Letícia:
Ahogy az Úr Jézus mondta....az vesse az első követ....
Vagyunk azért néhányan, sokan, akiknek megvan az erkölcsi alapjuk egy felelősségre vonás megindításához.

2009.12.29. 21:18:55

@hoplita: Jázus meghalt...állítólag értünk, meg a bűneinkért. Ha majd jön egy új Messiást, talán az ezeket a szemeteket felelősségre vonja...de addig?? "Ember küzdj, és bízva bízzál..." Újabb színbe lépünk t. Ádámok és Évák!:)

2009.12.29. 21:21:03

Jázus=Jézus!:)

tölgyes 2009.12.29. 21:32:26

KI?????Az von majd felelősségre, aki a felhatalmazást megkapja. KIT????? Azt aki az országot ebbe a helyzetbe jutattja. Azt ki kell vizsgálni és a jogállamiság keretei között megg kell oldani. Demokráciákban ez így szokás.

tölgyes 2009.12.29. 21:33:29

@Letícia: Kicsit félreérti Jézus szerepét.

G. Wolf 2009.12.29. 21:38:29

@tölgyes:

"Wolf! Ha bejuttatják.. azt majd meglátjuk.. " - már nincs sok addig. én is kiváncsian várom, de ettől függetlenül fenntartom hogy inkább benjutnak mintsem hogy kimaradjanak.

@hoplita:
"Hát tudod, ez a szakértő-téma kedvenc veséznivaló szokott lenni a különböző oldalakon..." - jó kérdés valóban ki a szakértő. mert azt hiszem azt mindenki elfogadja hogy nem feltétlen az iskolai végzettség az ami alapján valaki egy szakmában valóban jártas lesz - én is hallottam már olyan politológusról aki szerinem nem méltó erre a titulusra...

MDF-fel kapcsolatban meg bedobáltunk korábbi topicokban jópár arcot aki még számításba jöhet, meg a blogomba is össze van szedve pár név így saját körből kiket tippeltünk meg. és se itt se saját tippnél nem csak mainstream arcok jöttek számításba, bár valahol egy hosszabb szakmai múlt óhatatlanul összekapcsolaódik egy szakmai hírnévvel is.

Straight 2009.12.29. 21:39:47

@hoplita: Köszönöm a megindokolt és építő kritikát.:) A probléma az hogy én abba kissebségbe tartozom aki a döntését egy ésszerű rendszer alapján hozza meg és utánnanéz mit várhat az adott párttól és nem populista választási baromságok alapján vagy az oly népszerű büdöskomcsi vs. patásördög borzasztóan komplex rendszer alapján dönt.

De ird le nekem hogy miért gondolod hogy idióta vagyok és én elmagyarázom tételesen miért nincs igazad.
Jó szórakozást. :)

2009.12.29. 22:02:03

@tölgyes: Ott igen, majd ha demokrácia lesz itt, talán ez be is következik!:) Nincsenek illúzióm, miután a felelősségre vonás egyik szakmájában dolgozom!://

2009.12.29. 22:03:48

@tölgyes: lehet, de Jézus úgyis megbocsátja...:)

tölgyes 2009.12.29. 22:19:32

@Letícia: Demokrácia van.

Jézus megbocsát.. de a félreértések elkerülése végett nem azért jött, hogy bárki bármit elkerülhessen... ez kicsit önkényes elképzelés és nincs összhangban Jézus és a kereszténység szellemével....:::)))

hoplita 2009.12.29. 23:15:38

@Straight:
Nézd, ha neked úgy 2006 tájékán esett le, hogy elqró és a maszop köztörvényes bűnözők, idióták és szocipata, hazaáruló kóklerek gyülekezete, akkor most mi a fenét magyarázzak én neked....?
Úgy őszintén....!
Milyen ésszerű elvek alapján döntöttél te ezek mellett - gondolom 2002-ben is - mikor az, akit picit magasabb intellektussal áldott meg a Teremtő a zúzmónál, világosan látta, hogy mire számíthat.
Itt kettőnk közül neked kell a szerényebbnek lenned pajtás, mert a nagy józan ítélőképességed birtokában a szarva közt kaptad el a tőgyét.
Tudod, alapvetően engem ez nem is zavarna, ha nem függenék sajnos én is a hozzád hasonló, az eszére jajdebüszke, fontolva-felelősen döntögető, minden szart beszopó balekok tömegeitől.
Akik ráadásul még utólag meg is ideologizálják, hogy miért voltak ostoba, átverhető, politikai analfabéták.
Ó, tudom, én vagyok a szélsőséges...de piszokul tele a hócipőm, amikor a vakok magyarázzák nekem, hogy mi az a piros, én meg vágjak hozzá jóképet, mert esetleg úgy érzi, hogy a mimóza lelkébe tiprok, durván, gazul.
Sok helyen elmondtam, elmondom itt is; a maszopra az elmúlt 20 évben csak gazemberek és hülyék szavaztak.
És ezt tartom is.

hoplita 2009.12.29. 23:29:26

@G. Wolf:
Tudod, nekem, meg a politikával kelő-fekvő embernek "nagy név" Király, Debreczeni, Katona, Zsigmond és a többi.
Nagy név annyiban, hogy tudom kik ők, honnan szalajtották, ismerem a múltjukat, pályájukat......bár inkább a kezem hagynám levágni, minthogy rájuk szavazzak, de ez most itt nem téma.
De vajon nagy, húzónevek-e ezek az átlagos birka szavazónak, aki egyébként olyan, mint a kis elefánt; nehezen tanul, könnyen felejt.
Próbáld ki, menj ki az utcára és kérdezd meg, ki az a Király Zoltán...
Ha húszból egy valaki megmondja, lehet felfelé saccoltam.

G. Wolf 2009.12.29. 23:50:54

@hoplita:

"Nagy név annyiban, hogy tudom kik ők, honnan szalajtották, ismerem a múltjukat, pályájukat" - szerintem ennyi épp elég is. Miből gondolod hogy ha Te tudod, akkor más ne tudná?

illetve picit számolj utánna, nagyon durván van 6M (fölfele kerekítve) (2006-ban 5,4 millió volt az 1 forduló) ennek 5%-a az 300ezer fő.

Eléggé nehéz elképzelni hogy ne lenne 300ezer olyan akinek ezek a nevek nem mondanak semmit. Nem is kell hogy mind az összes választó tudja, elég ha ez a 300ezer ember tudja, elég ha nekik számít valamit. Továbbá kicsit cizelláltabban kell nézni, egy idősebb számára Király sokkal többet mond mint egy 20 évesnek (annak nyilván semmit), megint más Debreczeni. Mindenki aki felkerül a listára más más köröket fog ezzel össze.

Itt felsoroltál négy nevet, és akkor mindegyik csak a 20-ból másik 1 szavazót fog meg az már 4 ember, ami bőven elég nekik, de azért ilyen magas eredményre tőlük nem számítok. :)

hoplita 2009.12.30. 00:00:19

@G. Wolf:
No igen....
Látod ezért írtam fentebb, hogy a madöf esetében lehet eső, lehet hó.
Elképzelhetetlennek tartok két számjegyű eredményt, de egy sima bejutás éppúgy benne van a pakliban, mint egy csont nélküli kiesés.
Abban igazad van, hogy idősebb választók esetleg tudhatják kik ezek, de attól még nem biztos, hogy erre a katyvaszra hajlandó szavazni csak azért, mert harangoznak nála valamit ezekről a fószerekről.

Balt 2009.12.30. 00:03:50

"Képzeljük csak el! A kampány egy adott pontján, amikor az MSZP már eleget beszélt a fideszes kétharmad veszélyeiről, s az MDF színeiben újra ringbe szálló Debreczeni József"

Na pont ezen gondolkodtam a minap: Debreczeni Kunczével és Dáviddal felvértezve vajon hogyan viszonyul a csodált "államférfi" 4. helyéhez az MSZP listán? Mert itt most így bizony szembe kerülnek egymással, ugyanazokért a hölgy- (és férfi)szívekért indulnak harcba. :)))

G. Wolf 2009.12.30. 00:10:12

@hoplita:

két számjegyűt én is esélytelennek érzek.

egyébként szerintem ezzekkel a nevekkel inkább egy idősebb (30-40 és fölötte) korosztályt céloznak meg, mivel ők azok akik tudhatják kik ezek. mondjuk arra vonatkozóan nem ismerek semmit hogy nekik (vagy idősebbekenk) miylen a szavazási hajlandóságuk.

Balt 2009.12.30. 00:15:14

@paranoid T.R. marcipan: "Egyik kérdés, hogy a veszteségek minimalizálása érdekében képes-e szétesett állapotában az MSZP egységesen fellépni, főleg háttérbe szorítani magát."

Egyébként nem. Szerintem ehhez az ötlethez már amúgy is elkéstek (lásd: rapid miniszterelnök-keresési procedúra), nem lehet ellenérdekelt pártokat hirtelen hitelesen más pályára állítva egymáshoz édesgetni a következő szűk 3 hónapban. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez végleges pártszakadásokhoz vezetne az MSZP-ben is és - főleg - az MDF és szavazói között.

Balt 2009.12.30. 00:22:42

@12341234: "TG már elmehetne a francba! Olyan ködös baromságokat hord össze folyamatosan, hogy az már nekem kínos..."

Ez őszintén szólva zseniális felvetés volt a "gazdától" :) - mindjárt meg is ijedtem tőle (mármint az ötlettől), pedig jó ideje lóg a levegőben (szintén: az ötlet). :) Szekeres kiszólás a népszavazás után, pécsi olajfa-szú stb.

Balt 2009.12.30. 00:37:00

@Non est volentis: "Az MSZP-nek tulajdonképpen kétfrontos harcot kell vívnia-na nem a Fidesszel, hanem az MDF-fel és a Jobbikkal. A vicc az, hogy ezek tulajdonképpen a bizonytalanok két különböző rétegére hajtanak, szóval teljesen más stratégia kell a vidéki kis települések, volt szoci fellegvárak "kisebbségkedvelő" rétegeinek, és egészen más a haladó, progresszív, nyugatos, európai értelemben vett modern baloldali szavazóknak a visszahódításához... :)"

Ez jó meglátás! Bár tkp. én is megfogalmaztam tudtomon kívül: :)
A kb. 25%-nyi mandátumon a három párt osztozik, én eddig 10-10%-ot adtam az MSZP-nek és Jobbiknak, 5-öt az MDF-nek, de lehet bármilyen arányban, esetleg valamelyik 5% alá zsugorodása esetén valamelyest zsugorodik az osztandó. :))

Balt 2009.12.30. 00:47:02

@ó jaj: "De mindez tényleg csak játék. Az MSzP nem képes ilyesmire, jelenleg a vágóhíd előtt várakozó sokkos állapotú jószág beszűkült tudatával várják a csapást."

Ez jó hasonlat! Mégis tartózkodjunk tőle, mert szánalmat kelt a bélszínt kétpofára zabálóban is, aztán majd felvonultatják a baloldali Brigitte Bardot-t és a vagabund-vegákat a Greenpeace-szel megtámogatva, aztán lesz itt "állatvédelmi törvény"! :))

Balt 2009.12.30. 00:50:28

@soulclipse: "De miért pont az MSZP az origó?"

Félreérted: itt szerintem szigorúan algebrai értelemben értendő, de mondhatjuk úgy is: egy nagy 0 minden irányban. :))

Balt 2009.12.30. 00:54:14

@MACISAJT: "Nos, az önjelölt Bokrost még ekkor is látványosan rúgták le magukról.
Pedig alacsony volt a léc, akkoriban még mosógépgyárosok és Amway ügynökök sem voltak biztonságban..:)
Ezek után most előállni hogy a nagybajszú mégis a mi emberünk..
olyan lenne az MSZP törzsbázisának mint Szili a Tubesen..:P"

:)) Na igen, ezt is érdemes felemlegetni. (Egyben kész a recept a Fidesznek és a Jobbiknak erre az esetre. De persze a Bokros-nimbusz megtépázása is időszerű!)

Balt 2009.12.30. 01:06:23

@dzsucseharcos: "Az MSZP célja nem az, hogy a fidesznek ne legyen 2/3-a, hanem az, hogy neki meglegyen az 1/3."

Így lehet, de akkor nagyon rózsaszín szemüvegen néznek a jövőbe, ha ezt elképzelhetőnek tartják. Szerencsére nincs az 1/3-ra semmi esélyük. :))

Balt 2009.12.30. 01:10:21

@==T==: "Egy 3 párti olajfa azért lenne klassz, mert annak már 3x5%, vagyis 15% lenen a küszöb, vagyis esély lenne kiejteni mindhármat egyszerre:)"

Remélem beveszik mind a féltucat SZDSZ-t is!... :)))

clownfish 2009.12.30. 01:37:25

nem tudom, valahol elérhető-e tölgyessy péter évvégi összefoglalója és prognózisa hétfő reggel a kossuthról, de érdemesnek tartanám közzétenni, ha valaki rálel!

radala 2009.12.30. 10:59:26

@Shore: Kedves Shore.
Ja, jobbosnak nevezném magamat, de ez csak szigorúan Mo-ra érvényes kitétel. A political compass ( www.politicalcompass.org/test ) szerint én egy balos liberális vagyok, annyira balra és liberálisan, hogy arra csak Gandhi van. De ez Mo-n nem jelent semmit. Mo-n szerintem, aki nem gyűlöli az mszp-t az balos. em kell a gyűlöletet itt olyan szinten venni, mint ahogy az OV esetében van. Nekünk jobbosoknak nem okoznak a balosok álmatlan éjszakákat egyszerűen csak hányingert kapunk tőlük.
Értem én, hogy vannak sokan, akik magukat középre pozicionálják. Nekem szinte csak ilyen barátaim vannak. Ennek ellenére ők szoktak nekem kétségbeesetten telefonálni, hogy jön a Fidesz, ők bontanak pezsgőt, ha bukik a Fidesz... Én nem bontanék pezsgőt akkor sem, ha egypárti Fidesz parlament alakulna, pedig kívánatosnak tartanám:-) (ez egy vicc volt).
Szóval én egyszerű vagyok, mint a faék. Csak jobbosok meg balosok vannak. Talán képes lennék disztingválni, de egyelőre ez a roppant primitív világlátás tökéletesen elegendő ahhoz, hogy a centrumban lévő ismerőseim véleményét egy tetszőleges politikai kérdésben előre megjósoljam, jóval 90 % fölötti pontossággal. Occam borotvája azt mondatja velem, hogy nem kell új elemet bevinnem a rendszerbe...

Aldobói Feldob 2009.12.30. 11:06:27

Istenem, az MDF, ezek még bizonyos értelemben az SZDSZ-nél is borzalmasabbak. Dávid és az ő Herényije. A gerinctelenség mintapéldányai. Juj. Micsoda sötét figurák, pedig a többi párt sem szűkölködik ám rettenetes figurákban, de ezek... hát mindenkin túltesznek romlottságban.
Az ilyen és ehhez hasonló arcokat törvényileg tiltanám el a közélettől. Egy életre. És még vannak, akik mennek és ilyen arcokra szavaznak. Jóságos Isten, mikor ébrednek már fel az emberek.

radala 2009.12.30. 11:26:47

@Shore: Nem hiszem, hogy van ilyen konzervatív legenda. Illetve ha van ilyen, akkor azt a balosok terjesztik, hogy mutassák, hogy a jobbosok milyen velejükig romlottak:-)
Nem sok fogalmam van a zsidó egyházról, de nehezen hiszem, hogy olyan birka irányítható tagjai lennének, mint a gyülinek. Egyszerűen nem reális, hogy egy kis történelmi egyház kopogtatót gyűjt.

radala 2009.12.30. 11:55:32

@radala: A vicclapon találtam egy nagyon ideillő viccet. Minden szervilis BL fannak ajánlom:
Az az ember, aki megváltoztatja a történelem menetét, valószínűleg éppen történelemből vizsgázik."

Shore 2009.12.30. 12:27:02

@radala:

Ha pontosak akarunk lenni, akkor azt írtam, hogy "konzervatív" városi legenda, és létezik, hisz ezt pont malac hozta fel, és ő most éppen konzervatívot játszik.
Kérdezz rá még egyszer, hátha meg meri nevezni azt a másik egyházat is, amire hivatkozott.
Úgy látszik itt ciki az a baromság, amit más blogokon hangos tetszés nyilvánítással fogadnak.

clownfish 2009.12.30. 12:37:53

@radala: igen, nagyon úgy tűnik, köszi.
olvasgassátok!

radala 2009.12.30. 12:48:42

@clownfish: Meghallgattam, de nem nagyon lettem okosabb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 13:21:02

@tölgyes:

Az vicces, ahogy nyitsz egy zárójelet, majd abban csupa nagybetűvel írsz! :o)

@Shore:

Ne légy ostoba, már hogyne vállalnám fel akár itt is, h az MDF a zsidó-keresztény típusú Hit Gyülekezete, és maga a magyarországi zsidó egyházak pártja lett abban az értelemben, h mint egyházak, támogatják a Bokros-féle új, szdsz-esített mdf-et.

Kezdjük azzal, h már régóta Somogyi András irányítja az mdf politikáját... Hogy ezt miért mondom, nyilván tudod....

Amikor Elie Wiesel itt járt (ugye nem kell őt bemutatnom), akkor a hitgyülisek csarnokában mondott beszédet, de ennek kapcsán ne feledjük, hogy az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) meghívására érkezett, és ezen a rendezvényen Feldmayer mondott felvezető, lelkesítő, antifa betétekkel megtűzdelt beszédet.

A Hit Gyülekezete egy olyan - magát kereszténynek mondott - egyház, amelyik gyakorlatilag eltérve az összes többi keresztény egyháztól, mindig is híres volt arról, h úgy működik, mintha átkeresztelkedett zsidó vallásúak működtetnék.

Azt gondolom, h a rendezvény azt volt hivatott végleg megmutatni, h hová kell állnia a kb. 60-65 ezres hitgyülis híveknek, és világossá tette, h az mdf immár vállalható párt, mi több favorizált párt lett az izraelita vallásúaknak, a zsidó identitású embereknek.

De még mielőtt elkezdenél károgni, meg antiszemitizmusról hörögni, hát közlöm, ezzel önmagában semmi baj, mert nagyjából minden katolikus is tudja, h nekik a Fidesz most a megfelelő választás. Az egyházak híveiken keresztül poliotikai tényezők, ha tetszik ez nekünk, ha nem.

És akkor lássuk, ki volt még ott Elie Wiesel előadásán Dávidon kívül, aki az első sor közepén, a legelőkelőbb helyen foglalt helyet, szinte az előadó szemének tálcán kínálva.

Az eseményen megjelent többek között Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete, Mesterházy Attila, Kökény Mihály, Kiss Péter, Horváth Csaba, Thürmer Gyula, Fodor Gábor és Pető Iván. Volt néhány egyéb híresség is, mint Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbija, Sass József, Gerendás Péter, Székhelyi József és Czeizel Endre. ..

...és persze Bokros és Herényi is.

A tények makacs dolgok...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 13:28:48

@Shore:

"éppen konzervatívot játszik. "

Szerinted az egy játszás, ahogy én a melegházasságról, az egyházak szerepéről, nemzeti identitásról vagy éppen az abortuszról gondolkozom?

Nem vagy te egy kicsit eltévedve, amikor azt gondolod, h a politika tartalma csak a gazdaság? Sztem igen.

Ha van bennem bármi, ami balos/libsi értéknek nevezhető, az a szolidaritás érzése az elesettebbek iránt (habár ez is levezethető minden idők legnagyobb politikusának elveiből) és a vélemények szabad áramlásába vetett liberális hitem, a szabadság tisztelete (melybe nem fér bele a szabadosság védelmezése).

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 13:39:07

@Letícia:

"ne izgasd fel magad, Malacka ilyen...:)"

Mármint milyen, kedves Letícia?

Ugyebár vizsgált alanyunk életében először szólít meg engem, először intéz hozzám egy kommentet, amit ezzel a nyitó mondattal indít:

"Te hülye vagy."

Aztán, amikor megkapja az adekvát választ, elkezdi nyalogatni azokat a sebeit, amiket a tűzbe mártott benzines kezén ejtett az önmagára kihívott sors.

Hát mit kell erre mondani? Mi a helyes szó?
Sztem elég egyételmű: szánalmas.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 13:43:39

Érdekes, de a centi éppen jan. 1-én lesz 100...
...addig pedig jó mulatéást mindenkinek...

Bokrosról még lesz bőven szó, ő most az új Isten, az új "tudjuk, merjük, tesszük" libsi párt szellemi atyja.

Vajon kell-e újabb 20 év, h ez az új szdsz (amit mdf-nek álcáznak) is eltűnjék, és végre már semmilyen formában ne reinkarnálódjon újra?

Balt 2009.12.30. 13:51:27

@papika: "A kérdés, hogy a kampány hevében megteheti az MSZP meg az MDF, hogy közösen indul? Ezt nem csak a kopogtató gyűjtése előtt teheti meg?
Nem tudom, de nekem az a sejtésem, hogy akkor már késő."

Én is így sejtem: szerencsére késő. :)
Valóban, Sólyom 3-4 héten belül kihirdeti a választás időpontját, onnantól szerintem vége az okoskodásnak, hisz lassan nyomtatják a listákat. :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 14:08:54

a poszthoz:

Szerintem is így néz ki a helyzet.

Az MSZP valami trükkön töri a fejét. Ez nyilvánvaló. Az elmúlt időszak folyamatos -és brutális!- politikai "hibái" egyértelműen ezt bizonyítják. Ennyire nem hülyék ők sem (pedig...). Kezdjük mondjuk Mesterházy Attila jelölésével, aki valljuk be- egy feltűnően szar jelölt. Gyanus, hogy miért nem Kovács Lászlót választották, amikor ő érthető módon valószínűleg több szavazatot szállított volna, már cak a hozzá éjjelente fohászkodó bolsi kisnyugdíjasok tömege miatt is. Talán mert nem tükrözi a megújulást? Miért, Mesterházy tükrözi? Egyébként meg minek a megújulást hangsúlyozni a törzsbázis zokogva szólongatása helyett, amikor az esélyük a választások
megnyerésére erősen a nullához konvergál?
Aki olvas baloldali sajtótermékeket, az tudja, hogy rohadtul nem Mesterházyt tolják... hanem Bokros Lajost.

Bokrost tekinti a ballib média Orbán Viktor ellenfelének, még akkor is, ha az MDF 3%-nál jobb eredményt mindig csak a választásokon ér el, a statisztikák szerint ők már alig léteznek. De ott van Lala, aki 16%-on
áll, Attis 7%-ával szemben. egyébként is a kis Lalit az MSZP-sek szeretik igazán, az MDF-esek csak azért, mert ők is jórészt volt szoci szavazók.

Ergo én nagyon valószínűnek tartok valamifajta tényleges választási együttműködést a két párt között.
Ez persze nem azt jelenti, hogy egy listán indulnának, de például az könnyen elképzelhető, hogy visszalépegetnek egymás javára bizonyos körzetekbe, vagy felszólítják a szavazóikat, hogy szavazzanak az...

Az MDF-et pedig butaság leírni, aki azt hiszi, hogy a megfelelő számú ajánlószelvényt sem gyűjtik össze, az még ő sem tudja mekkora baromságokat beszél.
Az MDF bent lesz a parlamentben, bármennyire is írtózom a gondolattól...

Arról pedig, hogy a madöf mennyire gusztustalan, gyomorforgató kis szatellitszervezet -véleményem szerint- nem lehet eleget beszélni. Senki nincs náluk gusztustalanabb széles e határon.
Valaki azt írta, hogy a három szocialista párt mellé kell egy kapitalista is... Ez lenne az MDF???
Hát, ha a Bokros-Dávid duó jelenti ma a kapitalizmust Magyarországon, akkor én már most mondom, hogy kommunista vagyok...

Viccet félretéve: Ne legyünk ennyire sötétek, mert nem vesszük észre a fejünbe tóluló vért, és hogy a lábunknál fogva vagyunk felkötve a fára. Fejjel lefelé.
Az MDF nem kapitalista, hanem elvtelen. Mindenkinél elvtelenebb. Dávid Ibolya egy gusztustalan kis féreg, aki a fiacskája 2004-es ausztráliai drogügyletei óta annyira kapitalista, hogy szerinte tőle jobbra is balra is csak populista kommerek vannak.

Ő beszél populizmusról, aki abból él minimum hat éve, hogy ő van középen, és egyébként a karácsonyfa zöld? Senkit nem vetek meg jobban a magyar politikában, mint őt... Senki nincs a pártjában az eredeti MDF-ből és -fogalmazzuk finoman- nem önszántukból mentek el. Akkor meg miről beszél?
Egyébként meg, ha a szocik nem húzzák ki a ganajból, már a sitten ülne vegyésztechnikus herekarcsival együtt, úgyhogy egy jó okkal vélhető bűnözőt úgy kéne kezelni, mint ahogy megérdemli.

Egy korrupt, elvtelen, undorító bünözőnek.

Phil Co. 2009.12.30. 14:12:29

Minden tiszteletem Török Gáboré, megint kiváló elméleti rendszert kreált. De ez az MSzP nem képes a legkisebb ellenállás irányán túl bármerre haladni, Mesterházy Attila formátumát tekintve pedig az is csoda, hogy állni tud! Amikor ő maradt meg miniszterelnök-jelöltnek, legalább középtávon lesz mit javítgatni a vesztett arculaton - utána. (És a túlélés kényszere nem mentség! Már csak azért sem, mert így nem élnek túl semmit. Ahol Kiss Péter és Szekeres dr., esetleg egy-két Hagyónyi alakkal elaknásított területi alapszerv maradt, ott kiürült a párt.)

Aldobói Feldob 2009.12.30. 14:20:40

Vegyük már végre észre, hogy Bokros is egy retardált figura. Nézzétek meg az arcát. Az a gond, hogy szinte kivétel nélkül, így vagy úgy, defektesek a miniszterelnök aspiránsok (meg a politikusok jó része). Ha jól belegondolunk, tényleg kell ahhoz valami fogyatékosság, elvetemültség vagy legalább nagyzási mánia, hogy valaki egy egész országot akarjon vezetni. Beteges ügy az egész.

Balt 2009.12.30. 14:23:26

@is: "- akkor jó az összefogás, ha plusz egyéni képviselőt hozna. a magyar rendszerben viszont elég a második fordulóra olajfázni, előbb minek."

:) Persze, ha akárhol is odaérnek harmadiknak. Ami nem lehetetlen bizonyos helyeken, az MSZP kiütésével. :)) Így kinek a javára fognak visszalépni...?

Balt 2009.12.30. 14:25:04

@is: "de a jelenlegi népszerűségi adatok alapján ez az egész országban 1-2 körzetet jelenthet, nem többet"

Ja, látom, ezt végül @is helyén értékelted. :)

Aldobói Feldob 2009.12.30. 14:26:11

@mirrmurrkandur: Szívemből szóltál. Dávidéknál undorítóbb bagázst még Magyarországon is nehéz találni.

Balt 2009.12.30. 14:41:13

@is: "Adatok, tények következnek:
- 2008 márciusában 82%-ot kapott a FIDESZ. Akkor még a Jobbik sehol sem volt, tehát a népszavazási 82%-ot a FIDESZ kapta, a 18%-ot meg az MSZP-SZDSZ együtt."

Biztos van némi korelláció a Fidesz kezdeményezte népszavazás és a párt népszerűsége között, de azt hiszem így nem hozható közös nevezőre az a 82% meg egy OGY (vagy akár EP) választáson elért eredmény. Már csak azért is, mert a népszavazáson igennem vagy nemmel lehet egy bizonyos - adott esetben pártfüggetlen - kérdésben szavazni, meg persze (otthon) "tartózkodni", egy pártlistás választáson meg azért több rubrikába lehet ikszelni. (Még akkor is, ha eleddig mindig igenekben és főleg nemekben gondolkodott a magyar választópolgár olyankor is...)

Balt 2009.12.30. 14:43:15

@is: "a népszavazás őrülete hozta létre a Jobbikot."

Na, ez bőven beférne a Népszava karácsonyi mellékletébe. :)))

Phil Co. 2009.12.30. 14:45:21

@mirrmurrkandur:

Érzésem szerint kissé túlbecsülöd a fiúkat. "A" maszop nem egységes stratégiai üzem, hanem alaposan decentralizált vállalkozói együttműködés. Azaz nem a centralizált, hanem a lazán szövetkezett hűbéri rendszer. Ez a különbség a "két oldal" között. Annyi esze meg nincs nemes Doszpot uramnak, méltóságos Mattyasovszky uramnak, tekintetes Lépes György uramnak (ja, ő csak előd!), hogy szorul a hurok, 2006 óta depriválódó tömegek (nem csak félnácik!) radikalizálódnak, a depriváltak (nem csak romák!) meg rég sz@rnak rájuk, és ha nincs alattuk infrastruktúra, akár még tényleg fizettethetnek is velük a fidesznyikek. Igaz, főméltóságú Nagyember Pintér dr.-nak vagy vitéz Kósa Hajléktalannyíró Lajosnak sem több az esze, de őket némileg korlátozza - politikailag - egy autoriter párt és annak vezetője.
Szóval "az MSzP" nem trükközik, a kiskirályai még az utolsó forrásokat nyúlják igyekezve, akik meg benne ragadtak a pártban, riadtan néznek. Demján, Csányi, Tasnádi, Pintér, Felcsúti, Doszpot meg kezeit dörzsöli a nagy árleszállítás láttán. (Ebből is látszik, mennyire autentikus a pártpolitikai "törésvonal". És ebből látszik, hogy a hülyeség sem korlátozott hitbizomány. Még mindig nem értik ugyanis a JOBBIK-jelenség egyik mögöttesét: az uralkodó osztálynak és narratívájának egyre tömegesebben elfogadhatatlannak tekintését.)
Ibolyka tényleg elég ízléstelen utat járt be, pedig ebben a mezőnyben, amelyben Deutsch és Orbanolini, Gy. Pipi, Horn, Tölgyessy, Magyar '89 óta megjárták pályáikat, komoly munka kiríni. Neki azért sikerül így is.
Ja, igen! Ibolyka pártja a legkonzekvensebb neoliberális, leginkább XX. századi kapitalista párt bársonynesz-ingatónkban. Úgyhogy - bár én csak anarcho-szocialista vagyok, de így is - kezdődő kommunista képzésedhez ajánlhatok irodalmat, ha igényled... (-.

Phil Co. 2009.12.30. 14:48:56

@Aldobói Feldob:

Attól félek, a polgári demokrácia intézményrendszere bizonyos aszimmetrikus elérésű tőkék és illegitim hatalmi eszközök igénybe vételét, közösségi intézmények privatizációját szükségessé teszi a hatalomba kerüléshez. Azaz aki hatalomra kerül ebben a rendszerben, némi szociopátiával szükségszerűen rendelkeznie kell...

Balt 2009.12.30. 14:49:05

@is: "Orbánban egyértelműen nem találja ezt meg, Orbán Kádár utódjaként a nihilben, népszerűen szeretné az országot vezetni, ha hitelből, hát hitelből (ezt tette 1998-2002 között is, csak akkor éppen nem sok hitel kellett hozzá, de vett fel). 2006-ban úgy tűnt, hogy Gyurcsányban meglesz ez a modern ember, és a gondolatai tényleg azok,"

:)) Na persze, a statisztikák, különösen az államadósság alakulása 2002 mérföldkővel abszolúte alátámasztják ezt a prekoncepciót. :))) (Gyk.: Gyurcsány kampány- majd miniszterelnöki főtanácsadója volt Medgyessynek, mielőtt "szakértő" minisztere, később hátbaszúrója lett... Az államadósságot viszont ezen röpke 6 év alatt sikerült megmásfélszerezni.)

Balt 2009.12.30. 14:51:57

@is: "vagy csak Bokros van neki."

Pardon a hosszú és régebbi idézetért:
"Pavics Lázár (A szerző közgazdász, nyugalmazott pénzügyminisztériumi szakfőtanácsos): A Bokros-csomagot születésekor elsősorban a külgazdasági egyensúly helyreállításának szükségességével indokolták. A korrigált külkereskedelmi egyenleg (ipari vámszabadterületek nélkül) 1995-1998 között összesen, egyenlegezve csak 0,6 milliárd USD-ral javult. Ennek a minimális javulásnak az érdekében a magyar társadalmat óriási összegű áldozatvállalásra kényszerítették, amely nemcsak hogy felesleges volt, hanem óriási károkat okozott az ország számára.

A Bokros-csomag 1995 és 1998 között összesítve 31 milliárd USA dollárnak megfelelő összeget préselt ki a magyar társadalomból: az oktatásból, az egészségügyből, a nyugdíjakból, a helyi önkormányzatokból, a központi költségvetési szervekből és a vállalkozókból. Ha tehát csak a külkereskedelmi mérleg négy év alatti javulását, a 0,6 milliárd USD-t tekintjük, akkor a befektetett összeg több, mint 97 százaléka, vagyis 30 milliárd USD egyszerűen elveszett.

A Bokros-csomag további tragikus hatása az, hogy 1994-hez viszonyítva 1998-ig mintegy 300 ezer munkahely szűnt meg, és ezzel Magyarországon az amúgy is alacsony foglalkoztatás katasztrofálisan mély szintre süllyedt. Ennek következtében az államháztartás nettó hiánya 1997-ben több mint 150 milliárd forinttal nőtt (adó- és társadalombiztosítási bevételek estek ki, nőttek a szociális kiadások, az elveszett hazai munkahelyek termelésének egy részét az import foglalta el stb.).

A családokat kevesebb kereső tartotta el, így jövedelmük átlagosan 8 százalékkal csökkent! Ezen felül a megmaradt aktív dolgozók jövedelme is visszaesett: az egy foglalkoztatottra jutó reálkereset 1998-ra 1994-hez viszonyítva 9,35 százalékkal csökkent. A szociális feszültséget külön fokozta, hogy mindezen belül főleg a legalacsonyabb kereseteket és jövedelmeket csökkentették tovább.

A mesterségesen felpörgetett infláció is rendkívül romboló volt a társadalomra és a gazdaságra. Az 1994. évi 18,8 százalékos infláció 1995-ben 28,2 százalékra ugrott, és a következő évben sem csökkent számottevően (23,6%), sőt még 1997-ben is 18,3 százalék volt, ami csupán az 1994. évi szint elérését jelentette. A magas infláció legfőbb áldozatai pedig - a lakosság mellett - a hazai kis- és középvállalkozások voltak. Mindez abban az időszakban történt, amikor az importált energia ára rekord szintre csökkent (1998-ban 11,0 USD/barrelre, ami nemcsak a belföldi, hanem a begyűrűző nemzetközi inflációs szintet is mérsékelte).

A magas adósságállomány finanszírozására a felpörgetett infláció tragikus következményekkel járt (erre még a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette a magyar kormányt): az adósságszolgálat kamata évente több mint egy milliárd USD-vel nőtt, ami áttételesen rontotta a folyó fizetési mérleget. Ez négy év alatt összesen 4,6 milliárd USD többletkiadást jelentett a költségvetésnek (vagyis a magyar adófizetőknek). Ugyanakkor 1995 és 1998 között a privatizáció során - 199-as áron - 11,1 milliárd dollár összegű magyar vagyont árusítottak ki a külföldieknek; ebből csökkentették az államadósságot és az ezzel járó kamatköltséget. Levonva a külkereskedelmi mérlegjavulás 0,6 milliárd dolláros összegét a kamatkiadások 4,6 milliárd dolláros többletből, egyértelműen megállapítható, hogy a Bokros-csomag ezen a téren összességében 4 milliárd dollár kárt okozott az országnak.

Számos egyéb káros hatás - amely sajnos jóval nagyobb az említett összegeknél - nem számszerűsíthető: például az emberi életek tönkretétele. Egyes károk összege az idő függvényében exponenciálisan nő. Az oktatásból kimaradt fiatalok egy része esetleg bűnözővé válik, mert nem jut munkához. Ezt a bajt tetézi, hogy a kormány úgy emelte meg a nyugdíjkorhatárt, hogy ugyanakkor nem indított széles körű munkahelyteremtő programokat. Emiatt pedig mintegy félmillió munkahely fagyott be Európa amúgy is egyik legalacsonyabb foglalkoztatottsági szintű országában. Sőt, a fiatalok számára a tanulás a családi jövedelmek csökkentése mellett a tandíj bevezetése miatt tovább nehezült. A felsőoktatást különösen megviselte a Bokros-csomag, puszta létükért küzdöttek az intézmények. Ezekben az években ezer oktatót bocsátottak el a magyar egyetemekről, főiskolákról. 1995 és 1998 között - 2002. évi áron számolva - összesen 554 milliárd forintot vettek el költségvetés oktatási támogatásából, és ezzel az ország jövőjétől.

Szerencsére az Orbán-kormány eltörölte a tandíjat, jelentősen növelte a felsőfokú felvételi helyek számát (így a bűnözés kényszere helyett tanulási és ezzel kitörési lehetőséget teremtett), eltörölte a tankönyvekre kivetett áfát, növelte a tankönyvek támogatását, bevezette a kedvezményes kamatozású diákhitelt. Az egészségügyben volt a legsúlyosabb az elvonások káros hatása. Ennek teljes, büntetőjogi felelőssége kizárólag a pénzügyi kormányzatot (Bokros Lajost és Medgyessy Pétert) terheli, mivel az akkori egészségügyi miniszter, Kovács Pál tiltakozásul lemondott. Véleményem szerint a károsultaknak és a hozzátartozóknak indokolt kártérítési pereket indítani a Pénzügyminisztérium ellen. A lakosság egészségi állapotáról szóló jelentés szerint az elkerülhető halálozások 11-18 százalékáért az ellátás hiányosságai okolhatók (amelyek főleg pénzügyi okokra vezethetők vissza). A Bokros-csomag -- 2001. évi áron, kamatok nélkül számolva -- 1995 és 1998 között összesen 1048 milliárd forintot vont el az egészségbiztosítási alaptól, úgy, hogy minden évben reálértékben egyre kevesebbet adott. Ezzel orvosstatisztikailag igazolható módon több ezer ember korai halálát okozta. Ezen monetáris népirtás mintegy fele Medgyessy Péter pénzügyminisztersége alatt következett be. 1999-től kezdve az egészségbiztosítási alap kiadásaira fordítható összeg minden évben az inflációnál gyorsabban, tehát reálértékben is nőtt, de mind ez ideig ezzel sem sikerült a tönkretett egészségügy helyzetét megnyugtatóan rendezni. Érdekes, hogy most éppen azok követelik a leghangosabban a felelősségre vonást, akiket felelősség terhel az egészségügy tönkretevéséért. Legyen meg az ő akaratuk; barátaimmal kénytelen vagyok feljelentést tenni Bokros, Medgyessy és társai ellen.

A Bokros-csomag részeként egyoldalúan megszüntették a korábban ingyenes fogmegtartó kezeléseket, és ezt a gyakorlatot Medgyessy Péter továbbfolytatta. Ennek hatására az évente elvégzett fogtömések száma 1,5 millióra esett vissza a korábbi 3 millióról, és feltehetően ennyi fogat húztak ki. Ez azt jelenti, hogy Bokrosék évi 1,5 millió fog kiveréséért felelősek! (Ezért még senki nem vonta őket felelősségre, pedig másokat már egy fog kiveréséért is büntetőeljárás alá vonnak.) Az elmaradt fogpótlás (mivel az alacsonyabb jövedelműeknek egyszerűen nem telik a fogorvosra) nemcsak esztétikai kárt okoz, hanem rontja a táplálkozás hatékonyságát, tartós egészségkárosodást, rövidebb életkort okoz. A károsultaknak célszerû kártérítési pereket indítani a Pénzügyminisztérium ellen, mert jó esélyük van azok megnyerésére. Személyemben vállalom a bizonyítás pénzügyi szakmai részét.

A Bokros-csomag rendkívüli mértékben sújtotta a nyugdíjasokat. A nyugdíjasok több mint 20 százalékának a nyugdíja a létminimum fele körül volt, így ezeknél minden egyes elvont forint létkérdésnek számított. A Bokros-csomag hatásaként 2002 végéig egy nyugdíjastól átlagosan 175 737 forintot vontak el (szerény, évi 2 százalékos reálkamattal számoltam, 2002. évi áron). Az Orbán-kormány szerény, de folytonos reálértékű nyugdíjemelésekkel visszatért az ígért 1994-es szintre, azonban a "nyugdíjasoktól erőszakkal felvett hitel kamatainak" visszafizetését -- bár azzal Medgyessyék az adósok -- valakivel rendezni kell. Bokros és Medgyessy minden gátlás és differenciálás nélküli elvonó intézkedései leírhatatlan kínszenvedés kiváltói voltak. Jogilag ez is élet elleni bűncselekmény. Az adótörvények alapelve szerint, akinek megélhetését veszélyezteti az adó befizetése, az nem köteles annak eleget tenni. Ezért Bokros és Medgyessy még az élet elleni bűncselekmény szándékos elkövetésével is felelősségre vonhatók.

Miközben a Bokros-csomag a magyar állampolgárokat kíméletlenül kirabolta, addig egyes külföldiek számára törvénytelen módon óriási összegű kedvezményeket nyújtott a pénzügyi kormányzat. Legjobb példa erre az 1991. évi LXXXII. és 1994. évi I. számú, útadóról (tartalmában úthasználati díjat jelent) szóló törvény, amelynek durva kijátszása révén a külföldi rendszámú kamionok számára 1994 és 1998 között 238,6 md forint összegű adót engedett el, ezzel még az államháztartásról szóló törvényt is megsértették. Ezek a magyar utak állapotához képest túlsúlyos kamionok (egy ilyen kamion út-igénybevételi kára kb. 1 millió személygépkocsiéval egyenértékű) tönkretették útjainkat. Az út megromlott állapota a magyar személygépkocsik állagát több száz milliárd forinttal károsította. Melyik pénzügyminiszter fizeti meg ezt? Medgyessy sokat ígért, de az ezen intézkedése által ténylegesen okozott kár megfizetését nem említette. A kamionforgalom miatt a balesetek, ezen belül főleg a súlyosabbak valószínűsége megnőtt, így több magyar autós vesztette életét és jutott a pénzügyileg leromlott kórházakba. Ráadásul a magyar környezetben ezek a külföldi kamionok 48,8 milliárd forint összegű kárt okoztak A külföldieknek biztosított ingyenes út miatt a magyar vasút -- amelyet terhel a vasúti pálya fenntartása -- vesztett versenyképességéből, így a vasutasok jogosan kárpótlást követelhetnek az akkori pénzügyminiszterektől.

A törvénytelen adóelengedésnek és ebből bekövetkezett károknak az akkori pénzügyminiszterekre (Bokros és Medgyessy) vonatkozó és elvárható jogi következményeit jól szemlélteti a Fővárosi Bíróságnak a Tocsik-perben 2002. március elején megismételt és első fokon meghozott ítélete. Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt négy év börtön a megkerült 600 millió forint ellenére. Hány évre számíthatnak Bokros és Medgyessy volt pénzügyminiszterek a fenti végleg elhűtlenkedett 238,6 milliárd forint után? Az arányosság alapján a 400-szorosára, vagyis 1600 évre: legalább hosszú életűek lehetnek majd, nem járnak úgy, mint az általuk kiirtott állampolgár. A fenti tényfeltáró cikk megírását saját és tisztességes volt kollégáim érdekében erkölcsi kötelességemnek érzem, egyúttal elsősorban saját nevemben kérem a szenvedők elnézését, bár annak idején sajnos szerény lehetőségeimhez képest igyekeztem fellépni az akkor már felrémlő óriási méretű károkozás ellen."

pannonfunk 2009.12.30. 14:54:08

@Balt: Hát vigyázni kell ezzel a népharaggal, biza, mert lám-lám, megkérdezzük a néptől, hogy akar-e vizitdíjat fizetni, aztán nesze, lesz belőle egy 10+%-os romagyülölő párt. Meg ne kérdezzük a néptől, hogy Bokros Lajos tormával mustárral egye-e a virslit, mert utána esetleg mindenki seggbekukisat akar majd is-sel játszani... :P

Balt 2009.12.30. 14:54:48

@is: "légy nyugodt, ha kell a hitel Orbánnak, ugyanúgy fogjuk felvenni, mint Fekete János idejében."

Azért ezek érdekes ellentmondások: gondolok itt az IMF-köldökzsinórra (és Gyurcsány selyemzsinórjára); tehát valahogy úgy látszik, negál a szemüveged. :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 15:16:16

@Phil Co.: Köszönöm a lehetőséget, de azt hiszem a szocialista ideológia ismeretének tekintetében egy kissé "túlművelt vagyok", azaz -természetesen- nem azt állítom, hogy mindenkinél többet tudok erről a témakörről, de már most nagysegrendekkel többet annál, mint amit szeretnék...

Boldogok a lelki szegények, mindenkinek vannak fekete foltjai, vagy -mondjuk így "kultúrális rései", és valakinek minnél több ilyen van, annál boldogabb...
Nekem ez sajnos nem a szocializmus eszméjének részletes ismeretének hiányát jelenti.

Ellenben, hogy túlbecsülöm a "fiúkat" nem hinném, már csak azért sem, mert eddig sokan permanensen alulbecsülték őket, az eredmény meg -gondolom- látható mindannyiunk számára.
A szocpárt eddig minden ogy.-i választáson tudott meglepetést okozni, ráadásul az elmúlt kettőn számukra meglehetősen pozitívat.
Nem szabad őket alábecsülni, de Nyíri Jánosnak sem kell lenni, aki egy éve folytatólagosan arról értekezik a Gondolán, hogy az MSZP simán megnyerheti a választásokat, mert már háromszor megnyerte.

Szegényt van szerencsém ismerni (Gulyás Dénes egyik "szárnysegédja a 10.vk-ban), jóindulatú, tisztességes ember, csak talán egy kissé paranoiás, és a tények sem nagyon szokták zavarni.
Szóval ha már a kis dévidibinél tartunk, nem hiszem, hogy 5(azaz 5!) %-nál sokkal többet kapnának, de arról meg vagyok győződve, hogy miként a szadeszt a mindig soron következő választások előtt a Deák teret (merő véletlenségből) elborító izraeli "túristák", úgy ezt a kis gusztustalan, szektás pénzmosodát is valaki(k) át fogják rugdosni a küszöbön. Nem nagyon, csak egy kicsit... épp ahogy a szadeszt is.

A Jobbikról már kábé tízszer leírtam ugyanazt. Bizniszpárt. Nincsenek itt politikai narratívák, csak üzletiek.
Mindenki kurva, csak most még -helyzetéből fakadóan- nekik van a legjobb seggük, a legszebb bőrük, a legszívetgyönyörködtetőbb illatuk és még a mellplasztikájuk is úgy néz ki, mint ha eredeti lenne. Ők Vona(glanak) a legizgatóbban, és egyre kevesebb embert zavar, hogy náluk többet lassan senki nem kér egy ilyen szar dugásért az árpádsávos Lada hátsó ülésén.
Félreértés ne esék, a Dévid-Luigi-Here trióhoz képest ők a luxuskategória, de attól még az üzlet az üzlet, egy holding az nem szociális ellátó, a kurva pedig nem úrihölgy még akkor sem, ha deríliumos állapotba kerülsz a suttogásától... Tudnám ajánlani az odüsszeuszi módszert a szirénekkel...

Kirké meg disznókkal hált...:-)

Balt 2009.12.30. 15:18:46

@MACISAJT: Tökéletesen egyetértünk.
(Nem csoda, alighanem régi Origós "olvtársat" köszönhetek. :) Talán az "olvtárs" kifejésen is a Te kopirájtod van, pardon! :))

"De ilyen (épeszü) baloldali is kevés van.
Ők bizonyára a káoszt, az anarchiát és a jobbikot szeretnék."

Van ilyen, nem kevés, tapasztalom: prüszkölve most dafke a Jobbikra szavaznak. :)) Az ideológiailag kevésbé elkötelezett orbánfóbiások meg még csak nem is dafke. :(

mirrmurrkandur 2009.12.30. 15:30:20

@Balt: Van olyan Orbánfóbiás, aki nem MSZP-s volt? Most az SZDSZ-t hagyjuk...

Balt 2009.12.30. 15:33:17

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "Az mdf előtt nyitva a kapu: most vagy soha! Értem ezalatt azt, h most visszajöhetnek hosszabb távon a második helyre, és akár ezt a választást is zárhatják a 3. helyen."

Szerintem kizárt, hogy a Jobbikot megszorítsák, már ez a "tetemre hívás" is balul ütött ki Bokrosnak. Nem is hallottam azóta megszólalni. Nem tudom, hogy ez Somogyi magánszáma volt-e - szerintem minden erre mutat -, az viszont látszik belőle, a Jobbikhoz szeretnének felkapaszkodni. És érdekes módon Bajnait/Mesterházyt békén hagyják, pedig ha valakit tetemre kellene hívni (pláne a közös szavazótábor előtt), akkor őket...

"Ha már vezércsel, akkor azt tudom elképzelni, h Bajnai mégiscsak beszáll a kampányba. No nemmint jelölt, hanem mint a kampány egyik fő arca a maszop részéről."

De hiszen beszállt. Ott fejelgetett Mesterházyval a miniszterelnöki dolgozó táncparkettjén. Szerintem közröhejes/közbotrányos jelenet volt, de hát erre futja "sporttevékenységként". (És most nem is hivatkoztam a sportágban C. Ronaldo Puskás-díjára...:))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 15:43:35

@Balt:

Ezt amit beírtál, ki akarom posztolni (legalábbis részeiben), de egy valamit nem értek:

"199-as áron"

Az mi? 1990-es áron?

Aldobói Feldob 2009.12.30. 15:44:22

@mirrmurrkandur: Bizony félek, hogy igazad lesz és az MDF átviszi a parlamenti lécet. Komolyan mondom, kész tragédia ez az ország. Kötve hiszem, hogy Európában mostanság lenne borzalmasabb ország a mienknél.

Balt 2009.12.30. 15:47:02

@vacka24: "Nem tudod véletlenül, hogy lehet amerikai letelepedési engedélyért folyamodni? (Ausztrál is érdekelhet.)"

Greencardlottery. Meg korabeli brit büntetés-végrehajtás. :) Erről kicsit ugyan lekéstél, de hogyhogy nem jutott eszedbe mondjuk bő 3 éve, 2006 nyarán...?

Shore 2009.12.30. 15:50:06

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Konzervativizmus: Ne feledd, hogy már csaknem 3 éve ismerjük egymást. Lehet, hogy a "játszik" nem volt a megfelelő szó, és most tényleg ezerrel konzervatívnak érzed magad. Majd talán ez is elmúlik, mint sok minden egyéb a múltadban:)

"De még mielőtt elkezdenél károgni, meg antiszemitizmusról hörögni,"

A hörgés a te asztalod, nem az enyém.

Az állítás:
"Immár két egyház aktív hívei állnak készen arra, h begyűjtsék a szükséges mennyiséget minden jelöltjüknek." (HIT gyüli + a zsidóké)

Az alátámasztás pedig egy elég nyögvenyelős élménybeszámoló egy zsidó ember előadásáról, és arról, hogy azon kik voltak ott. Ezek után pedig levonod a következtetést és: "A tények makacs dolgok... "
Hát, mit mondjak most már jó "konzervatívhoz" méltóan már összeesküvés elmélet gyártásban is elég jó vagy.

Ja és egyébként kifejezetten kedvellek, csak néha nagyon elszalad veled a ló, és vissza kell fogni:))

Shore 2009.12.30. 15:51:20

@Balt:

Még egy Drábik könyvet is kopizz be légy szíves, és akkor mindenki megvilágosul és ezerrel elkezdi építeni újra a komenizmust.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 15:54:05

@mirrmurrkandur: "Van olyan Orbánfóbiás, aki nem MSZP-s volt? Most az SZDSZ-t hagyjuk..."

Naná hogy volt (van), éppen hőn szeretett Ibolykánk meg csürhe csatlósai, nekik van némi Orbánfóbiájuk, nem?

Balt 2009.12.30. 16:17:51

@Shore: "Egy biztos, a pasi 10+ éve ugyanazt a fővonalat nyomja. És nekem ez tetszik."

Legfeljebb a pártok változnak körülötte. :) De a gazda nem. (Gyk.: Világbank, aminek az érdekeit a mai napig eréllyel képviseli Magyarországgal szemben...)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 16:18:58

@Shore:

Egyet kifelejtesz a számításból:

én elejétől a végéig nyomon követtem az ATV közvetítését, és rendszeres (kis túlzással;-]]) "Vidám vasárnap" néző is vagyok, így hát felelősségem teljes tudatában kijelentem, h ahová odaáll a Hit Gyülekezete, oda áll a magyarországi izraelita egyház is. Ha neked ez az összefüggés összeesküvés elmélet, az a te bajod, de jelzem, ennél jóval kevesebbért is horthyviktoroznak az eszmetársaid.

De hogy lásd, mennyire fogékony vagyok az mdf-re, még a honlapjukról is letöltöttem egy képet a megbékélés szimbólumaként:
szenzor.freeblog.hu/files/bekeskaracsonymdf.jpg

Éljen az MDF, az "őszinteség, a kiszámíthatóság és felelősség" pártja! Éljen az a párt, amelyik a megbékélés jegyében politizál!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 16:21:02

@Balt:

"De a gazda nem. (Gyk.: Világbank, aminek az érdekeit a mai napig eréllyel képviseli Magyarországgal szemben...)"

Há' micsinájjon, ha ecce ott dolgozott ez a szocilógiai zseni, ez fogászati szakértő!

www.freeweb.hu/mkdsz1/n41/szlovakfogfinanszirozas.htm

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 16:25:55

@Shore:

Az azért érdekes, kedves Shore uram, h amikor észérvekkel találkoztok (Pávics Lázár), akkor lesöpritek, hogy "dikk mán, hát ez a faszi totál elfogult, szóra sem méltó, vitára alkalmatlan, hiteltelen", amikor pedig valaki zsigerileg utasítja el Bokrost, mert érzi, h jót nem hozhat az országnak, akkor pedig az észérveket hiányolod/hiányoljátok.

Most akkor beszélgessünk-e a hívőségről, vagy talán érdemben kellene cáfolni Pávics adatait, észrevételeit.

Shore 2009.12.30. 16:30:14

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Malac könyörgöm egy lunatikus kapcsán azt a szót, hogy "észérvek" felhozni!!

Mellesleg az állam csődhelyzetét nem is Gyurcsány okozta, hanem a lunatikus által kilátásába helyezett (és gondolom megnyert) perek garmadája:)

mirrmurrkandur 2009.12.30. 16:30:34

@Aldobói Feldob: Vaaan... csak kár, hogy azok is MSZP-sek voltak egykoron... ne feledd, az MDF-ben már senki(!) nincs az alapítók közül, és gyanítom, a régi szavazótáborukból sincs már majdnem semmi (néhány ezer ember max...)

Úgyhogy közvetve az is az MSZP-től ered.

Még egszer: Nincs Orbán-fóbia az MSZP-n és követőin kívül... Minden út Rómába vezet.

:-)

2009.12.30. 16:35:16

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): jaj nem a jelzőre gondoltam, hanem arra, hogy vitatkozol a végtelenségig, arra, hogy olyan vagy. És ezen a másik fél mindig felmérgelődik. Erre. Mert okos vagy és szép, ezt mindenki tuggyya!(Ui, ui, töftöftöf:DD)

Balt 2009.12.30. 16:40:28

@radala: "Az mdf erre képtelen, lévén nem a Fidesztöl vesz el szavazatot. Ha meg akarod akadályozni OV 2/3-át, akkor a jobbikra kell szavaznod:-) (...)
De az MDF valószínüleg a kopogtatóknál elbukik. Mondjuk nem tudom, hogy minek örülnék jobban, ha bekerülne és 14-re ö lehetne a váltópárt és a szocik 5% alá esnének, vagy ha be sem kerülnének. Mind a két opcióban van kellő ok a kárörömre."

Ott a pont. Én is így látom, illetve hasonlóan örülök. :))

2009.12.30. 16:43:09

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): mész össze malacka?? Egy aggódó Mici Mackó://

mirrmurrkandur 2009.12.30. 16:49:14

@Shore: Könnyű Drábikot ócsárolni, ha annyira eszméletvesztésig faszagyerek vagy, akkor akár meg is cáfolhatnád, amit ír.

Nem mondom, hogy Drábiknak igaza van, de ő legalább -veled ellentétben-megindokolja, amit állít.

Nem feltételezem, hogy teljesen hülye vagy, éppen ezért értetlenséggel szemlélem, hogy tökéletesen evidens dolgokkal vitatkozol.

Mindenki tudja, hogy a hitgyüli micsoda. Mindenki tudja hova húz, és kik irányítják. Baj? Nem, nem az, ilyen Világban élünk, ha lehet nyilasfelvonulást tartani, akkor miért ne létezhetne egy Hit Gyülekezete nevezetű bordélyház. Már csak reménykedni kell abban, hogy amiképp az előbbit elítélik, úgy előbb-utóbb az utóbbit is el fogják. Mármint ítélni:-)

De minek vitába szállni azzal, amit mindenki tud? Miért kell megerőszakolni a tényeket?

Bokros egy idióta, akitől megkérdezték, hogy mégis honnan szerezte a diplomáját, mire ő közölte, hogy Panamában. (Érted, faszikám, Panamában??!!)
Ezek után megkérdezték, hogy a panamai közgászt, hogy volt-e ilyen nevű hallgatójuk, hogy Bokros, mire ők azt felelték: Nem, ilyen nevű még nem volt.
S ez osztja az észt a panamai kamudiplomájával, egyetemen tanít, te meg fentartások nélkül elhiszed neki, azt, amit mond, Drábik meg egy komenista, igaz, vsz soha a büdös életben nem olvastál tőle semmit.
Szóval Bokornak előbb be kéne iratkoznia (felvételt kéne nyernie) egy egyetemre. Drábik már elvégzett egyet.

Szóval, az az igazság, hogy Luigi egy senki, az (örökbefogadott) pártjával egyetemben.
de ha gondolod, nyugodtan szavazz rá, senki nem tiltja meg, akár még büszke is lehetsz rá...

De azért, ha efogadsz egy jótanácsot, ne hangoztasd!

Éljen Panama és Luigi!!

Juhéjj!!

:-)

:-)

Balt 2009.12.30. 16:51:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): " "A reformok kritikus tömege" - beszarok ezen a 100-szor elhablatyolt maszlagon, ahányszor csak hallom,"

Ez vsz. azt jelenti, azért kell a kritikus tömeg, hogy legalább 10% alkotmányos maradjon a végére. :)))

Balt 2009.12.30. 17:06:24

@Straight: "Az is vicces ugye amikor valaki egy fórumon egy tök ismeretlen figura véleménye miatt teljesen kiakad."

Off: Azért szögezzük le, a hülyézést te kezdted.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 17:13:05

@Shore:

nem holdkóros az, hanem van nekijje hunorérzéke! Ni, itt van.

"a Fővárosi Bíróságnak a Tocsik-perben 2002. március elején megismételt és első fokon meghozott ítélete. Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt négy év börtön a megkerült 600 millió forint ellenére. Hány évre számíthatnak Bokros és Medgyessy volt pénzügyminiszterek a fenti végleg elhűtlenkedett 238,6 milliárd forint után? Az arányosság alapján a 400-szorosára, vagyis 1600 évre: legalább hosszú életűek lehetnek majd, nem járnak úgy, mint az általuk kiirtott állampolgár."

Ez a mondat rávilágít, h hát persze ő sem gondolja komolyan, h itt megnyerhető perekről lenne szó, de látom, a liberális oldalon még a humorérzék is a gyurcsány-korszak áldozata lett:-P

Az lehet, hogy holdkóros, de azért ott konkrét számok is vannak a szöveg első felében, azt mégiscsak illene cáfolni (annak ellenére, h kissé belelendül a második felében, és - mai szóhasználattal élve - jobbikosra veszi a figurát).

Vagy akár a mesterségesen elszabadított infláció, amivel lényegében úgy csökkentettek reálbért, h nem csökkentették a fizetést.
Nah, ez a variálás az inflációval kb. pont annyira zseniális szakmailag, mint mikor Csurka javasolta azt, h nyomtassanak pénzt a költségvetési hiány fedezésére.

Balt 2009.12.30. 17:17:07

@tölgyes: Ez egyébként egy pontos elemzés a körülményekről, és talán a következtetés is megáll...:

"Ezért aztán bár soha ne mond, hogy soha.. én az okfejtését nem tartom okszerűnek se ésszerűnek se."

... csak ne érezném mögötte ezt a személyes megbántottságot. :) (Mert tkp. Török Gábor se mondott ettől eltérőt: csak mint blöfföt latolgatjuk az olajfa-bokro(s)t itten. :))

2009.12.30. 17:20:52

@tölgyes: demokrácia?? Hol?? Én oligarchákat látok lobbizni a pártok köntösében. Itt egy "Csák Máté", ott a leisztinger uraság, amott egy tolcsvai nagy reménység ura....szóval, miről beszélünk??:)

Szegény Jézus, annyi mindent mondtak már rá. Én sommásan fogalmaztam, elismerem. Mea culpa maxima.

2009.12.30. 17:22:09

@Balt: egyébként most esett le az olajfa...hajajaj. Éljen a babér!:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 17:23:16

@mirrmurrkandur:

És egy helyen ezt találtam:

"Politikusként Bokros Lajos máig (2009 márciusa) tartja a népszerűtlenségi rekordot (1995 októberében a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 9%-os „népszerűségi” rátát mért a számára).

Politikai helyzetének megromlásához hozzájárult végkielégítési ügye, illetve a bankkonszolidációból kimaradt Budapest Banknak titokban nyújtott 12 milliárd forintos tőkejuttatás ügye.

Rövid, de konfliktusokkal teli pénzügyminisztersége idején többször is azzal fenyegetett, hogy le fog mondani, erről viccek is születtek. Amikor végül tényleg távozott, a kormányülésen egy kollégájától kért papírra írta meg lemondását, majd egy napra kikapcsolta a telefonját is"

Azért a magyar rendesen amnéziás, ma már 16% gondolja, h ő kéne miniszterelnöknek...

Shore 2009.12.30. 17:48:27

@mirrmurrkandur:

Ez egy komoly komment volt. Le a kalappal.

Kezdve a Luigizással. Ez valami vudu eljárás vagy mifasz? Vagy mint a gyerek éneklése a sötétben? Ha Luigi, akkor már nem lehet komolyan venni?

Folytatva Panama belekeverésével. (Érted;) Panama;) - panamázás;) hehe, ezek már csak ilyenek;))
Egyébként ebbe a diploma kérdésbe nálad nagyobb hatalmak bicskája is beletört már (kuruc), de csak terjeszd tovább a hazugságaid.

Az, hogy olvastam-e Drábikot, vagy sem meg nem a te véleményeden múlik:)

"Mindenki tudja, hogy a hitgyüli micsoda." Válaszod: bordélyház.

Te tényleg egy komolyan veendő ember vagy. Jelentkezz bármelyik pártba, droid mindenhová kell, ígéretes jövő előtt állsz.

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

"Ez a mondat rávilágít, h hát persze ő sem gondolja komolyan"

Hát nem is lehet, de nemcsak a pereket.

Csurka vs. Bokros
Attól, hogy valakik ugyanazt az eszközt használnák, még nem biztos, hogy ugyanolyan debilek.
Tudod az, ha az egyik egy puskával rókát akar lőni (lehet), a másik meg életet lehelni egy halottba (nem lehet), nem jelenti azt, hogy mindkettő hülye.

Balt 2009.12.30. 18:16:49

@elinnen: "Ezert a nem mindennapi teljesitmenyert kulon koszonet az MDFnek, MSZPnek, FIDESZnek, SZDSZnek,

Inenntol kezdve nincs mas lehetoseg mint a Jobbik."

Ez mondjuk nem tudom hogyan következik az első (amúgy téves) megállapításnak és köszönetnyilvánításnak. (Mert az inkriminált MDF és a Fidesz éppen gyanú felett áll a kérdésben.)

Balt 2009.12.30. 18:19:19

@G. Wolf: "ki lehet röhögni de azért egy tocsik vagy egy princz nem egy kategória egy bokorossl..."

Igaz is: mindnyájukat felmentették. (egyelőre...) :))

Phil Co. 2009.12.30. 18:30:35

@mirrmurrkandur:

Tartok tőle, félreértettél: az Általad deklarált kommunista elkötelezettség eszmei nyersanyagát ajánlottam, nem a magam ANARCHO-szocialistáját... mivel sajnos Ibibibi kapitalista. Mostani programja a legkövetkezetesebben az. És ugye, mit írtál Te erről?... Kulturális réseidet nem teljesen látom át. Talán itt-ott föl-fölfedezni valamit.
Az elképzelhető, hogy egy osztogatni tudó maszop átrugdalja a szatelitjét, mert választási befutás (kormányalakítás) esetén a kiskutyáknak is vissza tudnak osztani felügyelőbizottságon, pályázatokon keresztül. De egy riadt, vesztes, esélytelen maszop nem fog néhány ezrelékről sem lemondani, még a kétharmad megakadályozásárta sem! Nincs ott annyi szellemi tőke sem, és ha volna is, Desewffy szavát már rég leszarják! (Én mondjuk csak morális kifogásokkal élnék vele kapcsolatban, intellektuálisakkal kudarcai ellenére sem. De a morális alapvető...) Az meg, hogy épp csak szőrmentén, távolságtartó tapintattal zsidózol, valósággal elragad. Szinte Desewffy-i szinteket kezdesz elérni így. Kivéve persze az intellektualitás tekintetében...
A Jobbik az, ami. Kérdés, mennyi mögötte az orosz tőke. Ajánlom:
www.hungary.indymedia.org/node/14523
Ennek ellenére lehet, hogy hoz valamit az establishment arcba rúgása. Ugyanis komoly és valós problémákkal (a tömeges depriválódással, a jog- és intézményprivatizálódással, a polgári demokratikus keretek kiürülésével - azaz valójában önmagává: díszletté válásával, ugyanis a "polgári" éppoly fosztóképző, mint a "szocialista") valamit kell kezdeni. Ennek elsumákolhatóságát nehezítik a konzumnáciknak a perinácik...
További jókat kíván:

Phil Co.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 18:46:37

@Phil Co.: - mélyen megbántasz, hogy Desewffy intellektusát többre tartod, mint az enyémet... de elragadóan bájos a rajongásod:-)

- Nem tudom, te a zsidózást miképp definiálod, de én nem gondolom, hogyha valamit a nevén nevezek az bűn lenne, mint ahogy ennek megfelelően nem tartom antiszemitizmusnak, ha a hitgyülit annak hívom, ami.

- Én nem a te anarcho-szocializmusodról beszéltem, hanem a saját magam által "deklarált" (attól, hogy sok idegen szót használsz még nem leszel okos fiú)
szocializmusról, aminek nyersanyagát gyanum szerint jobban ismerem, mint te...

Minden jót!:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 19:05:00

@Phil Co.:
Jéééééééééééé, én még sosem láttam igazi Desewffy rajongót!:o)))

Na most ebből két dolog következhet:
a) vagy én láttam eddig keveset
b) vagy maga a mester jött el közénk

Kicsit megrémültem most, mert az jutott eszembe, hogy talán még Debreczeni-fan is létezik, vagy ami még rosszabb: Bolgár-hívő ... Brrrrrrrrrrrrr

Hiába, honfitársat nem választhat szabadon az ember...

Balt 2009.12.30. 19:11:47

@mirrmurrkandur: "Ez persze nem azt jelenti, hogy egy listán indulnának, de például az könnyen elképzelhető, hogy visszalépegetnek egymás javára"

Ennek csak akkor lenne értelme, ha mindkettejük bejutna a második fordulóba, ráadásul eséllyel felvéve a Fideszes jelölttel a harcot. (Magyarul: ketten kitesznek legalább 40%-ot.) Na most szerintem ilyen vk. nem lesz...

hoplita 2009.12.30. 19:15:27

@Phil Co.:
www.hungary.indymedia.org/node/14523

Elnyomott, kirekesztett, "depriválódó" romákok....!!!!
Ja....pedig lehetnének agysebészek is, csak ezek a szemét gádzsók, mi...?
Anyám, borogass!
Nagy az Isten állatkertje....bár erős a gyanúm, nem olyan hülyék ezek, inkább szemetek.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:27:45

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): Ennyire azért ne sértsd meg, nem menő ma Dessewffynek lenni.

Én mondjuk nem egészen értem, hogy az említett úriember intellektusa miért magasabbrendű, mint akármelyik másik ballib főideológusé, vagy például Galla Miklósé, de Phil Co biztosan jobban ismeri minálunk:-)

Balt 2009.12.30. 19:29:04

@mirrmurrkandur: "Van olyan Orbánfóbiás, aki nem MSZP-s volt? Most az SZDSZ-t hagyjuk..."

Volt olyan időszak (2002), amikor sikerült őket egy fedél alá terelni. (Ez történetesen a Gerbaud cukrászda volt, Kéthly Anna napján... Lásd: Fábry korabeli levelében, ÉS) És persze ma már tagoltabbak, vagyis szétszéledtek, de az "élmény" közös. (Ezért hibáztatom is Orbánt, hogy nem lépett hátra 4 éve...)

Balt 2009.12.30. 19:36:03

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "Ezt amit beírtál, ki akarom posztolni (legalábbis részeiben), de egy valamit nem értek:

"199-as áron"

Az mi? 1990-es áron?"

Alighanem "1998-as".
Én egy topikban találtam részleteiben a fenti cikket, aztán rákeresve is csak további részleteket általam nem látogatott topikokban. Nem tudom fellelhető-e az eredetije valami archívumban.

Balt 2009.12.30. 19:41:43

@Aldobói Feldob: "Naná hogy volt (van), éppen hőn szeretett Ibolykánk meg csürhe csatlósai, nekik van némi Orbánfóbiájuk, nem?"

De csak 2002 óta (nyomokban), ami 2006-ban hatalmasodott el rajta. :) Demszky újabb 4 évét pl. neki köszönhetjük kifejezetten. (Basszus, ez nehéz szó, az én "útelágazodásom" :); nagyon kellett figyelni, nehogy megint "kifejetten" legyen a vége. :)))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:44:14

@Shore: Ez csak nem valami kis huncut személyeskedés akar lenni?

Oh, ne tedd, kardomba dőlök, most mi lesz?
Egy ismeretlen ledroidoz, hogy hősiesen megvédelmezze Csúszóleértékelő Bajuszkirályt, mint a Haza utolsó reményét...
Igazán romi...

Nézd Rómeó,

- Hogy a hazugságaimat terjesztem, gondold nyugodtan (demokrácia van, jogod van hülyének lenni), ám célszerűbb lenne, ha most itt elárulnád, hogy akkor mégis hol szerezte a diplomáját, a mi Drága Jó Lajosunk...? (csalni nem ér!)

- A kurucról (csak nem olvasod???) már elmondtam egy poszttal előrébb a -z egyébként nem túl hízelgő- véleményemet, aminek folyományaképpen @abandi blogtársunk azóta sem tisztel meg bennünket kitüntető figyelmével...

- A hitgyüli egy (politikai) pénzmosoda, kupleráj, mint egyébként a szekták többsége, csak ők egy kicsit többen vannak, és ocsmányabbak a módszereik.
Nem tudom, mi bajod van az elnevezéssel, mélyen hízelgő lenne rájuk nézve, ha szimpla bordélyházként üzemelnének, legalább valami valódi örömöt is kapnának a bedrogozott szerencsétlenek a pénzükért.
Jha, hogy esetleg te is hitgyülis vagy? Hát, sajna ez engem nem érdekel, de azért abban reménykedem, hogy egy elvonó után majd revidiálod a nézeteidet.:-)

Vicces, hogy nem azt mondtad, hogy olvastál Drábikot, hanem, hogy nem én fogom megmondani, hogy olvastál-e.
S már megint tévedsz, mert én fogom: nem olvastál te semmit, kedves kis Bucimaci.

Nyugodj meg szépen, Lali bácsi nagyon büszke rád, megtetted a kötelességed, most pedig menj szépen játszani!

:-)

Balt 2009.12.30. 19:52:24

@Letícia: "Mert okos vagy és szép, ezt mindenki tuggyya! (Ui, ui, töftöftöf:DD)"

Off. Hűha, ezek már a nővé válás emlékei...? :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:54:17

@Balt: "Ezért hibáztatom is Orbánt, hogy nem lépett hátra 4 éve...)"

Ez érdekes, négy éve ugyanez zajlott le bennem is... Valószínűleg, ha Orbán helyett -mondjuk- Pokornit, Kósát vagy Navracsicsot indították volna (és O.V. megmaradt volna pártelnöknek) ennél jobb eredményt értek volna el, még az is lehet, hogy nyertek volna...
De nem ez történt.

Egyébként O.V. amilyen katasztrófálisan elszúrta a 2002 és 2006 közötti négy évet, annyira jól az utóbbi három és felet.

Nem kis szerencséje is volt persze (Őszöd, elkúrások érzete az emberekben stb,stb,stb), de sokkal jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, mint a kormányzását követő első négy évben, az biztos.

Ha érdekel, kifejtem:-)

Balt 2009.12.30. 19:57:51

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Bevallom, nem tudtam kit tisztelhetünk Pavics Lázárban, de röpke guglizás után e releváns találatok a Levegő Munkacsoporthoz mutatnak. Hát már ők is ekkora nácziak? :))

Balt 2009.12.30. 19:59:50

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "látom, a liberális oldalon még a humorérzék is a gyurcsány-korszak áldozata lett:-P"

Hát nem tudtad?! Holnaputántól kivetül rá a luxusadó. :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:01:45

@mirrmurrkandur: Marx Karcsin szerezte a diplomáját 78-ban és ott doktorált 80-ban. Hogy kisdoktoriját PhD-ésítette-e (jujj de szép szó ez...), azt nem tudom, de a CEU honlapján az szerepel, hogy PhD-val rendelkezik.

Balt 2009.12.30. 20:02:57

@Letícia: "egyébként most esett le az olajfa...hajajaj. Éljen a babér!:)"

Ezt nem értem egészen: olyasfajta, mint a "- Zasszony, lement a konyhabútor ára... - Hol? - Itt a torkomon..." :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 20:04:06

@Balt: Miért, volt mikor nem volt nő?

pannonfunk 2009.12.30. 20:04:55

@mirrmurrkandur: Nekem leginkább úgy tűnik, hogy csak szerencséje volt. Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?

hoplita 2009.12.30. 20:17:44

@mirrmurrkandur:
"...A kurucról (csak nem olvasod???) már elmondtam egy poszttal előrébb a -z egyébként nem túl hízelgő- véleményemet..."

Olvasod azt te is, fogadjunk..:DDDD

Ja, jó hogy szóba jött ez a csúszóleértékelés....iszonyatos károkat okozott.
De az igazsághoz tartozik az is, hogy a Fidesz is továbbvitte ezt a módszert, még ha jól emlékszem több, mint egy évig.

Az a ti bajotok - mármint fideszeseknek - hogy azt hiszitek az a 98-02 közötti időszak mindenkinek olyan jó volt.
Hát nem...kiszámíthatóbb volt, az igaz, de az az ájult ömlengés, amit egyesek elkövetnek az érával kapcsolatban az nem egyéb, mint megszépült-szépített múlt.
A kétkezi melósoknak nem sokat adtak Orbánék és ez bizony vissza is ütött....nem, mintha azóta, vagy azelőtt, azon kívül, hogy pofa be kaptak volna egyebet.
Ráadásul voltak olyan megnyilvánulásai is, ami undorítóvá tette...
A pintér-féle rendőrség például valósággal vadászott az erdélyi munkavállalókra, nyilván a tusványosi nagyotmondó még nagyobb dicsőségére.
Szal, nem mindenkiben él leküzdhetetlen és mindent elsöprő nosztalgia azután a négy év után....és vegyétek azt is hozzá, hogy a nagy átlag politikai memóriája 3 hónapra van kalibrálva.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:19:32

@pannonfunk: akkor miért mondta Lajcsi, hogy Panamában szerezte. Szégyellte talán a Marx Karcsit? Hm. Vagy csak egy sznob geci a Lajos?

Balt 2009.12.30. 20:20:44

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "Jéééééééééééé, én még sosem láttam igazi Desewffy rajongót!:o)))

Na most ebből két dolog következhet:
a) vagy én láttam eddig keveset
b) vagy maga a mester jött el közénk"

:))) Márpedig a Sánta Clausok köztünk járnak, Sz. Viktor is személyes tiszteletét tette ugyebár... :))

Balt 2009.12.30. 20:24:16

@hoplita: "Ja....pedig lehetnének agysebészek is, csak ezek a szemét gádzsók, mi...?"

Mindenesetre szakszerű veseműtétre már vállalkozik a Sztojka femili... (Jaj, ez randa raccizmus vót, pardon!)

Balt 2009.12.30. 20:25:55

@mirrmurrkandur: "mint akármelyik másik ballib főideológusé, vagy például Galla Miklósé"

Galla Miklóst ne sértsük meg, kérném szépen, ifjúkorom nagy kedvence (még GM49-ként)! :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:27:10

@Aldobói Feldob: Azt mondta, hogy a doktorijához gyűjtötte ott az anyagot. Amit valóban a közép-amerikai iparosításról írt.

Amúgy az egész tök irreleváns abban, hoy jó volt-e a Bokros csomag vagy sem. Teljesen felesleges ilyen mellékszálakat nyitni egy vitában, mert aztán a vitapertner erre csap le, hiszen ebben tényleg verhető vagy. A Bokros csomag előnyeiről vagy hátrányairól meg még egy szó sem esett...

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:29:33

@pannonfunk: hű, dehogy nem, olvass csak el föntebb néhány erről értekező kommentet.

pannonfunk 2009.12.30. 20:29:48

@Balt: Nesztek, agysebészek:

www.youtube.com/watch?v=UrjHKMJTh1w

(Ennyi off szilveszter előtt egy nappal belefér, ugye?)

Balt 2009.12.30. 20:31:15

@mirrmurrkandur: Ha kifejted, hát üsse kő, hadd jöjjön! :))

2009.12.30. 20:31:41

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): maradj már, tök jóképű pasi Dessewffy!:)

@Balt: állítólag a mdf benne volt az olajban...erre gondoltam, mint ékes olajfa, és nem a galamb tartja olaljfa ága...:)

És ööö...izé..én már nő vagyok, ki akar még azzá válni? Csak nem Malacka?? Travi Malac? nem hinném!!Fúj...:///

Balt 2009.12.30. 20:34:02

@mirrmurrkandur: "Miért, volt mikor nem volt nő?"

Hát én esz nem tudhatom személyesen :), de jellemzően minden nő bakfisként meg kisleányként kezdi. :)

Balt 2009.12.30. 20:36:11

@pannonfunk: "Nekem leginkább úgy tűnik, hogy csak szerencséje volt. Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?"

Én sem látok ekkora különbséget az előző ciklus Orbánja és a jelené között. (Tény, hogy okkal magabiztosabb most.) De stratégiai hibák nem voltak (többen) akkor sem, meg a mostani ciklusban sem, ellenben Gyurcsány a végére tényleg lottó ötös lett, csak elég sokáig kellett megjátszani a kombi-nációt. :))

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:36:47

@Letícia: ...hát az olajban mindenki benne volt. aki nem, az ma szarban van... ez utóbbiak lennénk mi, jelentem alásan!

Balt 2009.12.30. 20:37:27

@hoplita: "Az a ti bajotok - mármint fideszeseknek - hogy azt hiszitek az a 98-02 közötti időszak mindenkinek olyan jó volt.
Hát nem...kiszámíthatóbb volt, az igaz, de az az ájult ömlengés, amit egyesek elkövetnek az érával kapcsolatban az nem egyéb, mint megszépült-szépített múlt."

Mondj jobbat ez elmúlt 20 évben! (De bővíthetjük is az intervallumot.)

pannonfunk 2009.12.30. 20:38:20

@Aldobói Feldob: Nem értek egyet. A családi pótlékon, tandíj bevezetésen, satöbbin összespórolt néhány tízmilliárd már akkor is nevetséges tétel volt a költségvetésben, így teljesen felesleges intézkedés volt. És akkor is teljesen felesleges intézkedés lett volna, ha Bokros a valami patináns USA-beli egyetemen végzett volna. Egyszerűen nem látom, hogy egy törvény/intézkedés jóságát miért a bevezető/megalkotó végzettsége határozná meg. Persze lehet érvelni, hogy aki alacsony színvonalú egyetemen végzett, az _általában_ rossz döntéseket fog hozni, de pont az általánossággal van a probléma ebben az érvelésben. Eyg rossz iskolát végzett ember is hozhat jó döntéseket, és fordítva is.

Balt 2009.12.30. 20:39:05

@hoplita: "Ráadásul voltak olyan megnyilvánulásai is, ami undorítóvá tette..."

Ezt egyébként készséggel elismerem.

2009.12.30. 20:41:04

@Aldobói Feldob: ja értem...pedig azt hittem, Tégedet, mint ősaldobói feldobót nem hagytak ki a buliból!:D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 20:44:02

@Letícia:

Végülis igazad van, malac szemmel nézve is egy egészen pofás disznónak mondható:o)

@pannonfunk:

"Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?"

LOL, ezt bírom, ugyanis ha azt mondom, fletót az őszödi beszéd vitte sírba, akkor azzal jönnek a balibbantak, h hát már előtte is mélyre jutott a népszerűsége, midőn kiderült, h pakkot hozott, csúnyát, s nem a megváltást.

Ha meg azt mondjuk, h Orbán ügyesen nyírta ki (mert lealázta őt a pártelnöki vitában, vagy másért...), akkor meg az jön, h hát nem a zorbán, hanem az őszödi

Mi van, ha azt mondom, h azt, h gyurcsányi a szocikra nézve életveszély, azt már színrelépésekor megmondta mind Suchman, mind Csintalan, tehát a gyurcsányi képletben hosszútávon kódolva volt a bukás. Jellemző rá, az őrült pszichéjére, amilyen nyíltan vall az ocsmány kis aljasságairól Debreczeni könyvében. Az őrülteknél mindig lehet számítani arra, h itt vagy ott elkúrják, kibeszélik a saját kasijukat.

És még azt se feledjük, h korántsem bizonyos, h az őszödit nem maga fletó juttatta ki, vagy nem az ő engedelmével jutott ki.

Ebből a szempontból árulkodó, h Lendvai kijelentette, nem akarja kutatni párton belül az őszödi kiszivárogtatót.

Ha nem gyurcsány-közeli ember volt, hanem éppen egy belső ellenfél, akkor miért ne érdekelné Lendvait, aki mindig is gyurcsány-párti volt, h ki tette tönkre a szépreményű magyar T. Blair karrierjét?

Balt 2009.12.30. 20:45:36

@pannonfunk: :))) Jó volt ez a kis pithonka! De mintha mindnek Dolfibajusza lenne. Nem nácziak ezek véletlenül? :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:46:58

@hoplita: Az a helyzet, hogy az egyetlen kiszámítható négy év a '98-2002 közötti volt. Az elmúlt 8 év legnagyobb átka pont a nem-kiszámíthatóság. Egyszer levisszük az ÁFÁ-t, aztán mégis fel, meghírdetük, hogy nem legyen sok adókulcs, aztán mégis bevezetjük a különadót. Amiben z a szép, hogy külön apparátus épült rá, külön csekken kellett befizetni, pedig de facto egy újabb, 40%-os adókulcs pontosan ugyanazt a bevételt hozta volna. De nem, külön csekk, külön adminisztráció, nehpgy már beismerjük, hogy tévedtünk.

100 lépés, akárhány lépés, pólusvárosok (erre emlékszik valaki?), egyszer a stratégiai fejleszések és kutatások csak egyetemeken lehetnek, máskor meg a kutatóintézetekben, és lehet alapkutatás is, és még James Joyce szövegelmzését is eladjuk, mint stratégiai kutatást.

Ennél bármi, tényleg bármi jobb, ami kiszámítható.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:48:09

@pannonfunk: szerintem ebben nincs vita köztünk.

Balt 2009.12.30. 20:48:27

@Letícia: :))) "állítólag a mdf benne volt az olajban...erre gondoltam, mint ékes olajfa, és nem a galamb tartja olaljfa ága...:)"

Aha, ez nagyon áttételes volt. (De milyen igaz! :))

"És ööö...izé..én már nő vagyok, ..."

Na jó, jó, de ez a nemetekben egy pontos (fontos) eseményhez köthető, jobban, mint minálunk. :) (Mármint: az "emberré válás" :)))

pannonfunk 2009.12.30. 20:51:19

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): Hát, lehet, hogy igazad van. Hogy ki szivárogtatta ki a beszédet, az egy jó kérdés, de tény, hogy gyurcsány és az egész stábja már tudott arról, hogy kikerült a beszéd. Teljesen beindult apparátus repült rá a kommunikációra azon a napon, amikor az elektronikus sajtóban megjelent a beszéd.

Balt 2009.12.30. 20:51:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "És még azt se feledjük, h korántsem bizonyos, h az őszödit nem maga fletó juttatta ki, vagy nem az ő engedelmével jutott ki."

Sőt, ez egyre bizonyosabb.

Shore 2009.12.30. 20:54:43

@mirrmurrkandur:

Szinte hízelgő, hogy ennyit foglalkozol velem.
Az meg külön pikáns, hogy azt feltételezed magadról, hogy abandi megijedt tőled.:) (Na ebből mit szűrsz le vajon?)
Te tényleg egy naaagy-naaagy kandúr vagy.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:55:14

@Letícia: Bezony kihagytak. De így utólag nem is nagyon bánom, képzeld el példának okáért, hogy egy Pintér Sándorral vagy egy Draskoviccsal milyen lehet risztelni.

2009.12.30. 20:59:39

@Balt: Te, ez már akkor eldől, hanem amikor a zigóta osztódni kezd, sőt, már a fogantatás időpontjában! Az XX vagy XY kromoszóma nem hazudik!:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 21:00:29

Gyerekek, az az ember, aki a köteles beszéd történetét olyan nyíltan és egyértelműen elmondja, ahogy a "mi ferink" tette Debreczeninek, az pontosan az az önelégültség, ami arra sarkallhatta őt - látva a népszerűségének zuhanását az önk. vál. előtt 1 hónappal -, hogy hozza nyilvánosságra a beszédet, mert azt gondolta, h a társadalom majd éppen úgy reagál arra, mint ahogy a frakció tette őszödön, azaz megdöbbenve bár, de eljut a katartikus felismerésig, miszerint meg kell változtatni ezt a kurva országot, mert ez így nem megy tovább.

talán ott kalkulálta el magát, h arra nem gondolt, h a beszédet megvághatják, és órákig csak a vágott verzió lesz kint a placcon

jelzem, nem mintha az egész beszéd lényegén az változtatna, ugyanis

a vágott beszéd olyan, mint mikor a feleség azt mondja: lefeküdtem a Józsival;

a vágatlan beszéd meg olyan, mintha azt mondaná, h bár lefeküdtem a Józsival, de nagyon megbántam, és mostantól sütök, főzök, takarítok, és hű leszek a sírig, és tudom, h ez így nem mehet tovább, változnom kell, stb...

a lényeg mégiscsak az, h félrekúrt.

2009.12.30. 21:00:51

@Aldobói Feldob: milyen lehet? Életveszély...főleg a főhekussal...Don Pintér!:)

pannonfunk 2009.12.30. 21:01:23

@Shore: Kedves Shore, én mirrrmurrt is letoltam, hogy teljesen feleslegesen értelmetlen irányba vitte a vitát. Viszont tőled is megkérdezném, hogy szerinted miben volt jó a Bokros-csomag? Mert konkrétumot Tőled sem hallottunk...

Balt 2009.12.30. 21:04:17

@Letícia: "Te, ez már akkor eldől, hanem amikor a zigóta osztódni kezd, sőt, már a fogantatás időpontjában! Az XX vagy XY kromoszóma nem hazudik!:)"

Ez nem biztos, hogy megfelel bizonyos "liberális minimumnak", de tudod, hogy nem erre gondolok. :) Na mindegy, ne szőrözzük tovább, mert sztatikusan feltöltődik. :)

Balt 2009.12.30. 21:08:01

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):
"a lényeg mégiscsak az, h félrekúrt."

Ez azért erősen eufemisztikus magyarázat! De az persze igaz, hogy a "őszinte vallomás" egészében hallgatva más értelmet (is) nyer: mégpedig egy folytatólagosan elkövetett zsarolást leplez le, amikor a rejtett kamera felveszi a baseball-ütős "őrző-védőket" elkövetés közben...

Balt 2009.12.30. 21:08:45

@Balt: Persze ez egyáltalán nem menti fel egy tagját sem az MSZP frakciónak!

Aldobói Feldob 2009.12.30. 21:11:52

@Letícia: na és azt add össze, hogy Don Pintér az ország egyik legnagyobb bankjának (OTP) igazgatótanácsában ül és Csányi Sándor tanácsadója (magyarul jobbkeze), Kocsis István BKV (rabló)vezér meg Csányi sógora... A többit már nem is sorolom. Micsoda fasza kis ország ez.

hoplita 2009.12.30. 21:17:48

@Balt:
Nem tudok, de pont ebben rejlik a vakok között félszemű a király szindróma.
Olyan kormányok közt, amilyenek nekünk jutottak nem nehéz kvázi brillírozni.
Ennyi, amit Orbánék védelmében fel tudok hozni, a már említett kiszámíthatóbb környezet mellett.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 21:23:09

@hoplita: Persze, hogy olvasom...!

Mint mindent, még a Népszavát, meg a mancsot is...
de ezt már le is írtam itt több helyen... és az nem azt jelenti, hogy kedvelem is... :-)

mirrmurrkandur 2009.12.30. 21:24:25

@Balt: Ja, hogy úgy...:-)

Próbáltam -galád módon- félreértetni :-)

2009.12.30. 21:24:45

@Aldobói Feldob: ja, erről beszél tölgyes, hogy demokrácia van...:)

2009.12.30. 21:25:37

@Balt: hát ne, de a biológia az biológia...:)

Balt 2009.12.30. 21:28:26

@hoplita: A magam részéről inkább egy gyengénlátóra bízom a (fehér) pálcát, mint egy féltucat félhülye vakra, de mondom: mondj jobbat, aki át tud kísérni minket, szemteleneket :) a zebrán...

Aldobói Feldob 2009.12.30. 21:29:24

@Letícia: mármint, hogy felosztották az egész országot maguk között.

2009.12.30. 21:32:24

@Aldobói Feldob: erről én beszéltem neki...Csák Máté és társai:)

@Balt: biológus vagy te is?:)

Balt 2009.12.30. 21:42:33

@Letícia: Nem, csak feltöltődtem sztatikusan. :)

2009.12.30. 21:43:20

@Balt: ja, télleg, említetted!:D:D:D

Shore 2009.12.30. 22:17:08

@pannonfunk:

"szerinted miben volt jó a Bokros-csomag? Mert konkrétumot Tőled sem hallottunk... "

Nem csoda, mivel egy szót sem ejtettem a Bokros-csomagról:)

Én próbáltam szigorúan ontopic maradni (kivéve egy kis személyeskedést malaccal és kandúrral) és csak Bokrosról és az MDF-ről szólni, úgy hogy itt valami félreértés lehet.

pannonfunk 2009.12.30. 23:53:18

@Shore: Jó-jó, de a Bokros csomag annyiban ontopic, hogy Bokrostól megint ilyesmit várhatunk el. Persze ez csak elméleti, hogy ő miniszterelnök-jelölt, konkrétan semmi eslélye sincs, de hát a politikusainkat azért csak a tevékenységük alapján kellene megítélni,nem? Tehát jó volt-e a Bokros csomag, és ha igen, miért?

Phil Co. 2009.12.31. 00:26:51

@mirrmurrkandur:

Az intellektualitás összevetése nem csupán Desseffwy nagyságáról szól...
A "nevén nevezés" állandó jelzője nem menti a megalapozatlan kijelentéseket. Gondolom a szadesz=zsidó=nagytőkés méla egységét igézted közénk dús szellemű szavaidban. (Vagy, amennyiben nincs ilyen értelme, akkor komoly nyelvi allegóriákba züllöttél. Olyasmikbe, amiknek dekódolása talán némi támogatást igényelne. Persze bizonyára csak szerény képességű személyemnek...)
Tudom, hogy nem vagyok okos fiú. Ezért döbbent meg, hogy néhány, még számomra is evidencia-számba menő (tudom, a butaságom miatt használok megint idegen EREDETŰ MAGYAR szót) alapvetés (redundancia? nem! gúny!) neked megközelíthetetlen!
"...nem azt állítom, hogy mindenkinél többet tudok erről a témakörről, de már most nagysegrendekkel többet annál, mint amit szeretnék..." - írod eredetileg. Vigyázz is, nehogy túl sokat tudj, még megárt!

További jó éjt!

Phil Co. 2009.12.31. 00:31:24

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Olvasd át még egyszer, hátha lejön, hogy Dessewffy sem szívem csücske! De a sz@r ember értékeit is kötelességem elismerni, még ha így még még sz@rabb is. (Mármint - mielőtt bannolnának - a sz@r emberét is, nemhogy Dessewffyét... bár határeset...)
Igen, olvastam néhány felmérést a szövegértés problémáiról, az oktatás fogyatékosságairól, de szembesülni vele revelatív!
És persze igaz: honfitárs-választásunk is behatárolt...

Phil Co. 2009.12.31. 00:39:21

@hoplita:

Szemetek. Mind. Imádnak nyomorogni meg könyörögni a segélyért, boldogok, hogy esélyük sincs a kulturális integrációra, öröm számukra a szimbolikus és a mindennapi kitaszítottság, dolgozni sem akarnak, tanulni sem, és időnként megveretik magukat, azért is sötét egyik-másik bőre: csak hogy zavarja a rendes fehér szemünket...
www.antirasszista.hu/index.php/component/content/article/76-ciganykerdes-ma
És igazából a fórumosok roma titkosügynökök! (Súgok, tréfáltam! Rosszabbak: ideológiamentes tőkelakájok, mint a többi. Ezért érzem T. G. minden izgalmas elmemenését felszínkapargatásnak.)

mirrmurrkandur 2009.12.31. 01:55:53

@Phil Co.:

- A harc első törvénye, hogy ne fedd fel magad az utolsó pillanatig.
S talán azon indíttatásból, hogy -még- nem vagyok harcos, én ezt most megszegem.
nem vagyok harcos, író vagyok, minden bizonnyal egy harcos író, aki nem bírja tovább lelplezni a sértettségét, hogy egy olyan embert helyeztek föléje, akit ő semmire sem tart.
Az általad megidézett -egyébként szakmáját tekintve szociológus- úriember semmivel sem jobb, és több, mint mondjuk Bolgár György, aki feltehetőleg nem kevés pénzért mond nap, mint nap olyan dolgokat, amelyeket -remélhetőleg- ő maga sem hisz el...
Dessewffy ugyanez a ketegória, csak a talpnyalói státusznak egy következő grádicsa, ahol már kendőzetlenül lehet hülyének lenni, méghozzá egy gyanusan rongyos ideológia köntösbe bújva.
Olyan ostobaságokat beszél, teljességgel megalapozatlanul, ami nálam már kiveri a biztosítékot.
Ezt három dolog miatt teheti. Egyrészt azért, mert pszichikailag egy kissé instabil, és képtelen uralkodni magán. Másrészt, mert nem rendelkezik azzal az intellektuális többlettel, amit te elém, mint valami példát állítottál.
Harmadrészt pedig, mert egy utolsó kis bértollnok, aki a havi apanázsért, meg Kosztolányi Édes Annájának minden vöröshagymájáért eladta a lelkét...

Nos, a rosszhír az, hogy bármelyik is legyen (netán bármelyikek) ez számomra rendkívüli módon sértő, éspedig azért, mert ő minden esetben egy senki.
Ettől persze te még szeretheted, meg álmodozhatsz róla vergődő éjszakáidon, csak engem ne keverj bele, és onnantól kezdve, én ezt a te magánügyednek tekintem.

- szadesz- zsidó- nagytőke

Hogy is fogalmaztál?
ja, igen: megalapozatlan kijelentés.
Váltsunk prolira: oszt, mért? Hanem ez, akkor mégis mi???

A SZDSZ-nek nyilván soha semmi köze nem volt a zsidósághoz, nem is az ő érdekeiket védte, a nagytőkét pedig nyilván minden alkalommal háttérbe szortották, ha az szemben állt az ország (urambocsá': a nemzet) érdekeivel...
Hmm... Ezesetben, Kedves Blogtársak, azt a sajnálatos tényt kell megosztanom veletek, hogy Tamás Gáspár Miklós hazudik. Legalábbis az SZDSZ-szel kapcsolatban bizonyosan.
Ő ugyanis ímígyen definiálja a szabad demokratákat: Nagytőkepárti, buzivédő, cigányfajvédő, zsidópárt. (nagyjából szó szerinti az idézet)
De hát akkor már menjünk tovább, Geszti Péter is hazudik, aki szerint az SZDSZ-t a zsidó identitás tartja össze. Sőt, Bauer Tamás is ordasat lódít, hiszen hiszen szerinte AZ SZDSZ a nagyvárosi zsidó polgárok pártja. Folytassam???

Persze, te azt szeretted volna, ha végre valaki nem csak "burkoltan" zsidózik, hanem úgy istenesen odamond egyet, hadd zengjen e blog falán az ordas eszmék legszörnyűbbike, még az is kiderül, hogy néhányan közülünk harckocsikat rejtegetnek a pincéjükben... no, nem T-34-esre gondolok..

De erre semmi szükség, hiszen idéztem neked három vállaltan zsidó származású honfitársunkat, akik nem azt gondolják a szadeszről, amit te nem gondolsz, hanem amit a többség -helyesen- gondol.
Mindig is dühített, ha valaki evidenciákkal vitatkozott.

Megalapozatlan, kedves
Phil Co? Tényleg? Biztos vagy te ebben? Még egyszer finoman jelezném: Nem én gondolom azt az SZDSZ-ről, hogy zsidópárt, és hogy a nagytőke érdekeit képviseli, most már több, mint húsz éve, hanem ők maguk. Ezt nem is titkolják. Akkor te miért tagadod? Miért érzed felháborítónak, ha ezt valaki ki meri mondani? Miért dobálózol olcsó panelekkel, miközben az olcsó panelekkel való dobálózás téged zavar állítólag? Vagy te is úgy vagy vele, hogy amit szabad Jupiternek... Ám legyen, de ki dönti el, hogy kicsoda Jupiter?
Mondtam már: Alkotmányos joga mindenkinek hülyének lenni. Viszont a képmutatást igazán mellőzhetnénk... Ugyanis ezek, Kedves Phil Co, nem dús szellemű szavak, hanem a szellemnélküli, totális valóság. Undorítónak találod? Akkor elgondolkodhatnál azon, lehet, hogy kettőnk közül nem én vagyok az antiszemita.

(poén: Egyébként Mikszáth szerint az az antiszemita, aki a kelleténél jobban utálja a zsidókat)

Kívánom neked, ne ess túlzásokba!:-)

Jó éjt!

-

Phil Co. 2009.12.31. 06:24:40

@mirrmurrkandur:

Bizonyára félreértelek, ez okozza, hogy úgy érzékelem, Dessewffy munkásságában az Általad nagylelkűen előtárt három dologból egyet - olvasván elmemenéseit - kizártam, egyet meg nem is feltételeztem, mivel önmagában nem volna elég jelenlegi munkásságához. Ellenben azt állítottam, amit te voltál oly körültekintő "mert egy utolsó kis bértollnok, aki a havi apanázsért, meg Kosztolányi Édes Annájának minden vöröshagymájáért eladta a lelkét" formában szavakba önteni.
Viszont e sorok után tiszteletre méltó erélyességgel elvitatkozol - magaddal.
Zsidózásról.
Egyrészt a szadesznyik identitások egy rétege nem azonos a szadesszel. Az, hogy jónéhány zsidó identitású honpolgárnak - jobbára a paranoiásabbjának, vagy nevezzük hiperszenzibilisnek - utolsó mentsvárként tűnik föl a szadesz (gondolom, mert legalább ebben következetesen liberálisak: ők legalább nem cseszletik a zsidókat, és ők legalább virnyognak, ha más cseszleti őket), egy érvényes narratívát jelent. Egyet a sok közül. TGM-é kevésbé. Ő nem ebben jó. Más miatt kicsit megbocsátóbb vele szemben az ember...
Másrészt az, hogy a nagytőke érdekképviseleti szerve (a mai Fórummal együtt, nekem ez a nagy gondom Ibolykáékkal! de a fidesznyikekről, a jobbliknyikokról és a maszopnyikokról is elmondható ugyanez...), hogy "neoliberális" gazdasági erőközpont a szadesz, "zsidó voltával" csak abban az esetben áll összefüggésben, ha a "zsidóuralomkarvalyglobáltőke" míves epitheton ornansát egészséges emberek szavainak esetében is csak zavart köhécseléssel vesszük tudomásul, nem többel... ha érted, mire gondolok...
Harmadrészt Izrael állam polgárait mint a "zsidó világuralmi tőke" "ügynökeit" akár csak allegórikusan témánkba idézni kissé tagolatlan világképet sejtet. Izraelt "a zsidósággal" és " a tőklével" azonosítani, jellemzővé tenni egy ismeretlen - és jellemzőnek valószínűtlen - faktort egy nagyívű félmondattal skiccelt mitologémán keresztül több mint merész: kódolt zsidózás. Ha tudod, hogy értem...
De annak örülök, hogy már nyíltan szólasz. Így tiszta a helyzet.
Hogy kinek mi evidencia - hát igen, nagyok az egyéni különbségek! Viszont alkotmányos jogok tekintetében egyetértünk...
Végezetül: Ha már hivatásod fátyla lebbent, illő nekem is valamit erről. Magam hónapok óta munkanélküli proli vagyok. Pénztáros voltam - lennék.

További jó éjt kíván

egy "antiszemita"

ikiss68 2009.12.31. 11:41:01

A narancs belül elrohadt, a szegfü elszáradt, a szabad madár megdöglött, mi jöhet még? A bokros-tulipán!

2009.12.31. 11:43:03

@Phil Co.: @mirrmurrkandur: hihetetlen, hogy szilveszterkor is mecsoda vehemenciával bírtok! Üsd- vágd nem apád!:)

2009.12.31. 11:53:10

@ikiss68: az, hogy boldog új esztendő jön!:) Az jöhet!:)

2009.12.31. 12:00:06

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=101): gondolom a rohadó narancs ütött szíven!:) A citrusfélékre egyébként jellemző...:))

mirrmurrkandur 2009.12.31. 13:32:35

@Letícia: @malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=101): @ikiss68: @Phil Co.: Boldog Új Évet!!!!

Nehéz nem vitatkozni egy ennyire borzalmas év után... Egyébként meg tegnapelőtt volt a szülinapom, és vártam, hogy valami csodálatos történjen....

Egy Boldogabb Új Évet!

:-)

Aldobói Feldob 2009.12.31. 14:15:08

@Phil Co.: Nem tudom miből gondolod (csak nincs valami nagyon bennfentes információd?), hogy a jobbik a "nagytőke érdekképviseleti szerve"? eleddig ennek homlokegyenest ellentmondó megnyilvánulásaik voltak.

2009.12.31. 14:49:21

@mirrmurrkandur: köszönöm szépen, s viszont! És boldog szülinapot!:)

G. Wolf 2009.12.31. 17:14:32

kedves blogolók és kedves blogger

mindenkinek elemzésekben és sikerekben gazdag de tévedésekben szegény újévet :)

(: B Ú É K :)

üdv

hoplita 2009.12.31. 17:50:59

@Phil Co.:
Hű...
Végigolvastam....vicckategória.
Mikor ilyen agymenésekkel szembesülök, még inkább megerősítve érzem magam....
Szerencsére egyre kevesebb ember nyalja be ezt a sületlenséget...immunissá vált a választók nagy része az ilyen köldöknézegető eszmefuttatásokkal szemben.
Épp ideje is volt....
süti beállítások módosítása