Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
jan 22
18:55

Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal megengedem magamnak a - bizonyára amúgy is többször elkövetett - tévedés kockázatát.

Az MDF gyakori témája volt már eddig is ennek a honlapnak. Talán nem indokolatlanul: a kampányban mostanáig Dávid Ibolya pártja tűnt a legérdekesebbnek. Az MSZP válsága és az SZDSZ végelgyengülése miatt nagy lehetőséget kapott az elmúlt három választáson a küszöböt csak egy hajszállal átugró párt arra, hogy a szavazás estéjén ezúttal nyugodtabban figyelhesse a beérkező adatokat. Az MDF vezetői azonban úgy döntöttek, hogy rátesznek egy lapáttal: az EP-választáson a kalapból előhúzott volt szocialista politikus, Bokros Lajos mellé egy szép színes virágcsokrot akartak kötni: a nagy terv alapján Bánk Attila, Somogyi Zoltán, Debreczeni József és Retkes Attila egyaránt a listán virított volna.

A papíron bizonyára szépen mutató elképzelés azonban a valóságban mára ezer sebből vérzik. Folyamatosak a meglepő kiszivárogtatások, gyakran jelennek meg a sajtóban a  helyi szervezetek ellenállásáról szóló hírek, ráadásul egyszerűen nincs értelmes, értékorientált magyarázat a közös indulásra. Számomra úgy tűnik, hogy az SZDSZ-szel való tárgyalásokkal – különösen ebben a formában, előkészítetlenül és csomagolás nélkül - a párt túllőtt a célon: a „liberálisok is csatlakoznak a listánkhoz” tervéből mára a sajtóban „MDF-SZDSZ közös lista” lett, ráadásul naponta ellentétes hírekkel, jól beleverve a választók fejébe a káosz, a tartalomnélküliség és a kizárólag a pozíciókért folyó harc képét.

Amikor tegnap az egyik kereskedelmi híradóban Herényi Károly bejelentette Simonyi András fővárosi listavezetését („egy ember neve merült fel”), majd még abban a percben megjelent a képernyőn a volt washingtoni nagykövet, amint határozottan cáfolja a hírt („meglep ez a közlés”), azt éreztem, hogy kicsúszott az irányítás az MDF tervezőinek kezéből. Most már az sem lepne meg, ha teljesen dugába dőlne a terv - elszenvedve minden veszteséget, de elveszítve minden, az SZDSZ bekebelezésétől várt nyereséget -, ha valamelyik nap már komolyan vehető MDF-es vezetők bírálnák nyíltan a pártvezetést, ha esetleg a már listára vettek mondanák vissza a felkérést, vagy ha egyszer csak Bokros Lajos - akitől korábban nem volt idegen a lemondás - maga unná meg az egészet.

x x x

S végül a mai találós kérdés: ki mondhatta az alábbi mondatot?

"Utóbb kellett csak azzal szembesülnöm, hogy az SZDSZ programja tényleg liberális, de a politizálási-kormányzási gyakorlata már korántsem az."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr971693410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dolgok, amiket illik utálni II. : Bonsai olajfa 2010.01.26. 14:00:44

Előzmény: Dolgok, amiket illik utálni I. : Hajítófa A másik dolog, mint ahogy előrejeleztem, tömény politika. Az MDF-SZDSZ kapcsolatról volna szó. Ez az a téma, amiről szinte kivétel nélkül mindenkinek rossz véleménye van mostanában, majdhogynem azt mo...

Trackback: Dolgok, amiket illik utálni II. : Bonsai olajfa 2010.01.26. 14:00:44

Előzmény: Dolgok, amiket illik utálni I. : Hajítófa A másik dolog, mint ahogy előrejeleztem, tömény politika. Az MDF-SZDSZ kapcsolatról volna szó. Ez az a téma, amiről szinte kivétel nélkül mindenkinek rossz véleménye van mostanában, majdhogynem azt mo...

Trackback: MDF: vége 2010.01.23. 01:37:52

Vége. Egy hónappal ezelőtt az MDF állapota ígéretesnek tűnt, és ha megnézzük a legfrissebb közvéleménykutatási adatokat, amelyeknek a mintavétele január hó elején volt, akkor láthatjuk, hogy a népszerűsége némileg emelkedett. Aztán pár hét alatt minden...

Trackback: Politikai prostituált 2010.01.22. 22:28:04

A poltikai prostituált a klasszikus kurvánál sokkal enyhébb kifejezés.Nem azért mert a közszereplőnek a bíróság gyakorlata értelmében az átlagnál több kritikát kell elviselnie és nem is azért, mert a politikussal szemben az egész világon elnézőbbek.A b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 19:11:09

Meglátjuk. Ha széthullanak, először megyek el sormintát rajzolni...

Aldobói Feldob 2010.01.22. 19:30:43

Ibolya és Herényi valszeg már maguk sem igen tudják, mikor hazudnak és mikor nem.
(De ez az apróság láthatóan nemigen zavarja őket. Ellenben nagyon remélem, a választókat annál inkább fogja zavarni és elhajtják őket a búsba!!! Juj, és mi lesz akkor Ibolya és Herényi mentelmi jogával a köztörvényes bűnügyekben?? Szegénykék.)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 19:34:23

"gyakran jelennek meg a sajtóban a helyi szervezetek ellenállásáról szóló hírek"

- IDEértve ugye még a (központilag) partner szdsz-ét is...

Mindenesetre elég "érdekes" lenne, ha valahogy mégis gyorsan visszakoznának ebből a nyilvános frigyből, hogy vajon milyen "noórmális" indokot ötölnének ki hozzá?!
Hiszen ha most "bölcsen meggondolva" el is válnának, akkor is rajtuk maradna az eredetileg meggondolatlanul való házasodás terheltsége...

off:
//Olyan ez, mint a mindenhatósági paradoxon:
- az Úr nem tud olyan nagy követ teremteni, amit ne tudna felemelni, ergo így v. úgy, de nem lehet mindenható;)//

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 19:39:44

@Aldobói Feldob:
Nincs semmi jelentősége.
A Jobbik nyilván kéjjel aszisztálna a Fidesznek a mentelmi joguk közös felfüggesztésében.
Márpedig együtt már csak meglesz nekik az a 2/3!

harcigolya 2010.01.22. 19:52:57

Egyedül vagyok azzal, hogy úgy érzem, önbeteljesítőnek szánt jóslatok bújnak meg az utóbbi idők bejegyzéseinek sorai között? :D

Még egy kérdés:
"komolyan vehető MDF-es vezetők bírálnák nyíltan a pártvezetést"
Névtelen helyi vezetők a széthulló országos apparátusból? A frankcióban ülne egyáltalán ilyen? Ki lenne a hiteles belső kritikus?

peacekeeper 2010.01.22. 19:53:33

Kedves Gábor!

Hallgass a megérzéseidre!
Az MDF Bokrossal és a régi MDF-esekkel akár a 10%-ot is elérhette volna (ha tud mindenhol listát állítani)!!
Bánk még elment volna, néhány régi, nem élvonalbeli liberális elfért volna az MDF listán, de a Retkes vezette SZDSZ az mínusz 5% az MDF-nek.
Kíváncsi lennék, kit tudtak bemanőverezni a fideszesek, aki ilyen rossz tanácsot adott, Somogyi magától nem lehetett ennyire h...e.

Most küzdhetnek megint az 5%-ért....

Aldobói Feldob 2010.01.22. 19:54:05

@1.szolo (B.A.): a jobbik biztosan, ellenben pont a fidesz-ben nem vagyok biztos... mármint, hogy akarják-e ők teljes őszinte elszántsággal a rácsok mögött tudni ibolyáékat. ugyanis sose lehessen tudni, mire lehet még őket felhasználni, ugyanis ibolyáéknak aztán igazán nincsenek morális aggályaik semmivel kapcsolatban, sőt annak az ellenkezőjével sem...

peacekeeper 2010.01.22. 20:10:59

@Aldobói Feldob:

Miért is kellene Dávid Ibolyát rács mögé dugni?
Utoljára az Orbán kormányban volt pozícióban.....

6.Lenin 2010.01.22. 20:15:10

Szót nem,de ennyit talán róluk,voltak szép(?)pillanataik is(kezdetben).

www.youtube.com/watch?v=wHC2zBmtNas&feature=related

elfelejtette 2010.01.22. 20:20:48

Engem leginkabb az erdekel, hogy mi a talalos kerdes megfejtese?

Aldobói Feldob 2010.01.22. 20:22:16

@peacekeeper: hát pont ezt írtam föntebb, hogy a fidesz nem biztos, hogy támogatná a mentelmi joguk felfüggesztését. pedig milyen jellemző lenne a magyar közállapotokra, ha az ex-igazságügyminiszter asszony köztörvényes bűnügyben elítélt lenne (még ha "csak" egy felfüggesztettel is.)

elfelejtette 2010.01.22. 20:28:19

@elfelejtette: Ezt pont Bokros mondta, 14 evvel ezelott. :)

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.01.22. 20:28:41

@elfelejtette: Na most ha annyira érdekel, a Google megmondja, hogy bajusza van. Lehet, hogy Dávid Ibolya nem kérte ki a miniszterelnök-jelölt véleményét a közös listáról?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 20:29:44

@Aldobói Feldob: De pontosan mi is az a bűnügy?

Mert én csak magát az eljárást latolgattam, az "igény" oldaláról.

Talán csak nem azt a leleplező hangfelvételt róják fel neki(k)?
Mert az szerintem még simán beleférne a "jogos önvédelem" kategóriájába - az ellen, hogy kívülről megpuccsoltassák "tudjukkiék"... 8Đ

elfelejtette 2010.01.22. 20:30:14

@Mr. Pither: Kozben en is rajottem. Mar az oldal kinezetebol lattam, hogy a 96-os Mozgo Vilagban megjelent interju szovegeben van, epp par honapja olvastam el. Ironikus.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 20:31:18

@elfelejtette:
Annyi idő alatt az már simán elévült! 8Đ

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 20:56:33

Namostan,

az MDF azért vette be a szadeszt, mert bár jól álltak népszerűségben, de gondok lehettek volna a kopogtatók begyűjtésével, ugyanis mialatt a párt átment a baloldalra, kiment alóla a tagság.

Hiába lett a tömegbázis nagyobb, valódi tagság nélkül nincsenek aktivisták.

Jaaaa, és pénz sincs.

Erre a két problémára kínált megoldást az szdsz. Alighanem jobban jártak volna, ha maradnak a Hitgyüli aktivistáinál és az ő pénzügyi segítségüknél.

Ezt megszopták. Azért bizonyára 1+1=/=0, de valahogy én úgy írnám le a realitást, hogy 1+0.3=0.5

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 20:59:02

@peacekeeper:

"Miért is kellene Dávid Ibolyát rács mögé dugni?"

Mert NBH felvételekhez csakis törvénytelen módon juthatott.
Vagy tudsz arra törvényes utat, hogyan juthat NBH-s lehallgatási felvételhez egy "ellenzéki" párt vezetője?

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.22. 21:23:08

Véleményem szerint itt nem a két "párt" (azért tartom idézőjelben, mivel leginkább már csak média szinten léteznek - ott viszont annál inkább!) összefogásáról, vagy egyesítéséről van szó. Itt a "balliberális életérzést" követő választók közül kívánnak minél többet a maguk oldalára állítani. Itt pedig Retkesék, vagy bármely más poszt-szdsz-es társulat megjelenítése csak valamiféle támogatás szerzésére jó. Itt Bokros Lajos a kulcsszereplő.
Ha a kampány élesbe fog fordulni, szerintem Bokros "mögé fognak dugni" mindenki mást, hogy velük ne is foglalkozzanak. Nagyon jó esélyük lehet egy közös miniszterelnök-jelölti vita. Ott csak Bokros fog számítani, aki valószínűleg kenterbe veri majd Mesterházyt. És a céljuk ez. Elvenni annyit a balliberális masszából, hogy elég legyen a bejutásra. Utána pedig bíznak abban, hátha az MSZP összeomlik, és az ő "felelős ellenzékiségükkel" Orbán fontos kihívói lehessenek.

katjatjuta2 (törölt) 2010.01.22. 21:24:46

Szerintem Dávid Ibolyát drogpolitikája és igazságügy miniszterként folytatott tevékenysége miatt kell börtönbe dugni!!!!!
Csak sajnos erre már nem sokan emlékeznek :(

Diocles 2010.01.22. 21:26:55

Kedves Török Gábor, kedves mindenki!

Nekem nagyon van egy olyan érzésem, hogy Kapolyit és Simonyit az MSZP "beszélte le", hogy közösködjenek az MDF-fel.
Bizonyítani persze ezt nyilván soha nem fogja senki, de nagy vérveszteség lett volna az MSZP-nek, ha Kapolyi megdobja Dávidot pénzzel, és kirakják Simonyi mosolyát Bp-n. (El kell olvasni Simonyi tegnapi interjúját a hírszerzőn, ahol gyakorlatilag bejelentette, hogy indul, szal valami történhetett, amit mi nem tudunk.)

És most paradox módon, bármilyen furcsa, a Fidesz legfőbb érdeke most, hogy az MDF minél több balos személyiséget halásszon.
(Ha én fideszes döntéshozó volnék, akkor az esetleges nagytőkés támogatóimat még arra is megkérném, hogy mindenképpen vegyék, pardon, szóval nyerjék meg Schmuck Andort, hogy az a 140 ezer nyugdíjasvoks továbbra is az MDF-nél landoljon, és ne az MSZP-nél.)

Rémy · http://manyom.blog.hu/ 2010.01.22. 21:26:55

1+1=0
:)

A poszttal egyetértek. De bármilyen érdekes események játszódnak is az MDF táján, az ország szempontjából sok jelentősége nincs. A következő 4 évben az lesz, amit Orbán akar. Reméljük jót akar.

A 2/3-d meg bőven meglesz a Jobbikkal, legfeljebb nem kötik az orrunkra az összejátszást.

jazzcool 2010.01.22. 21:29:00

az mdf-nek nem kellene az szdsz-t magára húznia, mert azok a mérsékelt konzervatív emberek is elfordulhatnak az mdf-től, akiktől talán bejöhet az 5 százalék. a Retkes féle szdsz nem hozna több szavazót. hiába lenne több pénz, ha még az 5 százalék sem jönne össze.

Lacko86 2010.01.22. 21:29:18

Az egy szintén elég korrekt MDF-elemzés

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.22. 21:33:57

@tothh: Igazad van, tényleg ő a "főszereplő", nem véletlenül választották ki őt korábban, de a kérdés számomra az, hogy ez az egész mdf-szdsz stb. projekt mennyire lesz sikeres, egyáltalán az lesz-e, mert lehet, h Bokros agyonüti MA-t, de ha mögötte összeomlik a rendszert, akkor már más a helyzet.

jazzcool 2010.01.22. 21:35:14

visszagondolva az elmúlt 20 év tehetetlenséére, nem kéne annyira félni a Fidesz 2/3-tól.

ha jól tudnak élni vele, az az ország hasznára válna, ha nem, akkor 4 év múlva úgyis leváltják őket.

bár az a leváltás nem lenne jó, mert egyúttal azt is jelentené, hogy a 20 év után újabb 4 évet elbukott az ország.

civistroll 2010.01.22. 21:35:22

Soha nem gondoltam volna, hogy Gyurcsány 2006-os beszéde 3 pártot fog leamortizálni, és egy radikálisat létrehozni.
A Bokros-féle turmix pártra meg nem lehet szavakat találni.
Remélem beesnek a küszöb alá.

jazzcool 2010.01.22. 21:38:11

civistroll: érdekes megállapítás:-)

amúgy nem a GYF-beszéddel volt a gond, hanem a lopásokba torkolló rossz kormányzással.

emzperx 2010.01.22. 21:41:25

Az emdéef miatt már két üveg pezsgőt kell a frigóban tartanom áprilisig.

peacekeeper 2010.01.22. 21:41:35

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=79):
@Aldobói Feldob:

Akkor mindkettőtöknek....

Kapott egy felvételt.
Honnan kellett volna tudja, hogy ki küldte?
Küldhette az egyik beszélgető (Tóth-UD Zrt), a másik beszélő (Csányi) leleplezésére.
Küldhette a másik beszélgető (Csányi), a Fidesz leleplezésére.
Küldhette bárki, A Fidesz, az UD Zrt és Csányi leleplezésére.
Honnan kellett volna tudnia, hogy az NBH készítette a felvételt, és valamelyik munkatársa (akinek hányingere lett az egésztől) jogellenesen lemásolta és megküldte a célszemélynek, akire az akció irányult, aki hátrányt szenvedett miatta?

És Dávid a nyilvánosságra hozással együtt megküldte az ügyészségnek.
Tagadta bárki a beszélgetés egyetlen szavát? Mindkét beszélgető elismerte annak tényét és tartalmát.
Akkor mi a baj?
Ja, hogy kiderült a disznóság, amit a bennfenntesek közül mindenki tudott?
Hogy a Fidesz "ez a harc lesz a végső" jelszóval Dávidot a Fidesz hű Almássy elnökre cserélte volna?
Hát könnyebb lett volna a 2/3 vele, mint Dáviddal és Bokrossal, az biztos.

Szóval mi a kreált vád, az ügyészség szerint?
Visszaélés személyi adattal?
Megnevezte Dávid, hogy ki beszél a felvételen?
Nagyon kilóg itt a lóláb, hogy miben mesterkedik az ügyészség, az ("ellenőrizetlen") állam az államban.

unabomber 2010.01.22. 21:45:09

MDF+SzDSz= politikai pornó.
Már ha van olyan egyáltalán:)

jardel 2010.01.22. 21:54:35

Bajnai Gordon fogalmazott úgy (HV): a választások után szellemi méregtelenítésre lesz szüksége. Nos, ha bejön, amit a poszt jósol, akkor 90 óta maga a választás lesz a legkomolyabb szellemi méregtelenítés.

off: érdekelne egy elemzés az LMP-ről. Kik ezek és mit akarnak?

jürgen baromartz 2010.01.22. 21:54:45

@peacekeeper: magam is pontosan ugyanerre gondoltam. nem igazán értem, hogy egy olyan párt asszisztálása, aminek szinte nullára apadt a támogatottsága, a neve meg teljesen ellenszenvessé vált, miért kell az mdf-nek. de hát ők akarták, ha kinyírják magukat, az ő bajuk lesz. én speciel nem fogok értük egyetlen könnycseppet sem hullatni, menjenek csak ők is a levesbe az szdsz-szel együtt.

Balt 2010.01.22. 21:55:41

@peacekeeper: "Kíváncsi lennék, kit tudtak bemanőverezni a fideszesek, aki ilyen rossz tanácsot adott, Somogyi magától nem lehetett ennyire h...e."

Ha magadtól nem jössz rá, kicsit olvass vissza, hogy az MDF leginkább az MSZP-nek lehet(ett) útjában.

_tx_ 2010.01.22. 21:56:11

Az MDF nagyon gá: ahelyett, h felfeküdt volna a vízre, elkezdett kapálózni, így pedig el fog süllyedni. Nem baj, megérdemli, mint ahogy pl. az SZDSZ is. Micsoda elvtelenség konzervatívból szocialistává, majd liberálissá avanzsálni csak a szavazatok kedvéért? Ezzel épp azok szintjére süllyedt, akiktől korábban megkülönböztette magát.

Kezdődött a csalótolvaj Smuck Andorral, aztán jött a vállalhatatlanul 1szerű Semjén, aztán a megfigyelési ügy, aztán a konzervatív színekbe öltöztetett neoliberális Bokros, aztán a teljes – és velejéig korrumpált SZDSZ-es stáb bevonása... Vicc ez a párt.

_tx_ 2010.01.22. 21:57:20

Szegény Antall József, forog a sírjában.

Balt 2010.01.22. 21:57:25

@peacekeeper:
"Miért is kellene Dávid Ibolyát rács mögé dugni?"

Ezt bízzuk az ügyészségre. Elvégre egyszer már kikérték őket a parlamenttől...

müszi 2010.01.22. 21:57:29

gyerekeim!
amit TG:ezer mondatban elemez ,azt leirom nektek 3 mondatban.akármelyik párt győz,ha nem szövetkezik a zsi....kal,pl:szdsz,akkor a sinai hegy tövéből ellehetetlenitenek bennünket.igy volt ez évtizedek óta.
Viktorka hiába ugrál,egyedül semmivé fog válni,és mi isszuk meg a levét!
a nagybajszú Bokros meg huzzon el nyugállományba!ahhoz nem kell egyetemet végezni,hogy kiszabjon egy nagy adósarcot valaki.azt nagyapám is meg tudná csinálni 2 osztály elvégzése után!!!

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.22. 21:58:22

@tdave: Igen, tény, hogy a hátország sem utolsó szempont. Szerintem akkor, ha a megfelelő számú jelölt meglesz, akkor a bejutás sem kérdés. Itt majd az számít, hogy ez a fura "Kis Olajfa" milyen aktivistabázist tudhat maga mögött.
Emlékezhetünk ugye az MDF befürdésére Ferencvárosban, bár ott abban egy belharc is megjelent.

_tx_ 2010.01.22. 21:58:55

Müszi:

azért az az egyetem nem hülyeség, Te is megpróbálhatnád... csak előbb fejezd be az alsó tagozatot

Balt 2010.01.22. 21:59:00

Tálalós kérdés: Tuti, hogy most sem Bokros mondta. :)

Tipp: Horn.

Punxsutawney Mormota 2010.01.22. 22:00:02

Gábor! Nem tudom, hogy mit tanítanak az egyetemen a politikusoknak a politikáról... Nekem, mint egy szimpla házmesternek úgy tűnik, hogy a politika a megideológizált pragmatizmus, ami persze nem XX. századi találmány. Dávid Ibolya az utóbbi 10 évben csaknem tökélyre fejlesztette ennek a művészetét, de azért nem egy Richelieu vagy Mazarin. Húz egy-két jót (Bokros), de ezzel a Retkes-dologgal mellényúlt. Simonyi nem lenne egy rossz választás, de az ismertsége alacsony, ráadásul azzal közismertté tenné a nevét, hogy zenélt Bushnak (á lá TV2) - hát nem csak a muszlim világban jelent rosszat az Álmoskönyv szerint.

Szóval Dávid Ibolya valami marha nagyot akar összedobni, de egyre inkább Tompa egyik költeményének az utolsó sora jut eszembe:

"Mondd meg nekik, hogy pusztulunk, veszünk
...Mint oldott kéve, széthull nemzetünk...!"

müszi 2010.01.22. 22:01:11

@jürgen baromartz: ezek a taknyos zs......k már megint benne akarnak lenni a kormányzásban.eddig még mindig ott voltak.sajnos most is ott lesznek! majd emlékezz erre!

_tx_ 2010.01.22. 22:01:53

Ja és az SZDSZ sztem azért kellett, mert van egy réteg (1%), aki csukott szemmel reflexből szavaz rájuk... ez az 1% kellett az Ibolyának

jürgen baromartz 2010.01.22. 22:01:53

amúgy az utolsó mondathoz annyit, hogy 94-ben az szdsz is azt nyilatkozta le, hogy képtelenség az az elképzelés, miszerint a liberálisok a komcsi utódpárttal lépnének koalícióra. aztán meg mi lett belőle?

valójában egyiknek sem szabad elhinni azt sem amit kérdez, mert a pozícióért, egy jó listás helyért baromi könnyen fel tudja az összes adni az addigi ideológiáját.

Artur, a mesélő 2010.01.22. 22:02:53

mno.hu/portal/690124

Eszerint eddig Vas, Csongrád megye + Kispest az mdf-es ellenállók táborát gyarapítja. Tehát valóban "jól halad" a Török Gábor által fent vázolt szétesés...

pannonfunk 2010.01.22. 22:02:57

@1.szolo (B.A.): off:Ha így értelmezed az "úr mindenható" mondatban a mindenhatót, akkor ez a mondat nem lesz állítás a logika szabályai szerint, mint ahogy az a mondat sem állítás, hogy "ez a mondat hamis"... De ez tényleg nagyon off itt. Esetleg oldajd meg a malac fejtörőjét, hogy mit kell kérdezni, hogy a válasz mindenképpen az legyen, hogy "orbán" :P

_tx_ 2010.01.22. 22:03:36

jürgen: mélységesen egyetértek

pannonfunk 2010.01.22. 22:04:32

@peacekeeper: kit, kit, hát a hüllőembereket! ez evidens...

müszi 2010.01.22. 22:05:05

@_tx_: van kettő is !

most nem ez a lényeg!
amit Bokros kiszabott ránk anno...,az a módszer a legegyszerübb. nem kell hozzá ész! csak hatalom .fizess nekem mindenért adót! igy könnyű!
szervezze meg a gdp termelést!!!

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 22:06:46

@tothh:

Kezeltesd magas, kis barátom.

_tx_ 2010.01.22. 22:07:55

MÜSZI:

Ebben igazad van, én sem értek egyet a liberális gazd. politikával. Ld. Zeitgeist Addendum, de az már csak a pont az i-re.

Viszont nem szeretem, ha valaki zsidózik-cigányozik, mert az nem megoldás, hanem bűnbakkeresés. Ja, amúgy nem vagyok se zsidó, se cigány származású.

pannonfunk 2010.01.22. 22:08:45

@Balt: Barátod a gugli, kérdezzed meg :P

Balt 2010.01.22. 22:09:08

@Diocles: "Nekem nagyon van egy olyan érzésem, hogy Kapolyit és Simonyit az MSZP "beszélte le", (...) (El kell olvasni Simonyi tegnapi interjúját a hírszerzőn, ahol gyakorlatilag bejelentette, hogy indul, szal valami történhetett, amit mi nem tudunk.)"

Nem olvastam az interjút, de továbbgondolva (legyen bár konteó): könnyen el tudom képzelni, hogy "felsőbb utasításra" Kapolyi (Simonyi stb.) valamiféle lépesméz-szerepet játszottak, Ibolya (Somogyi) meg bevette és rájuk rabolt...

"És most paradox módon, bármilyen furcsa, a Fidesz legfőbb érdeke most, hogy az MDF minél több balos személyiséget halásszon.
(Ha én fideszes döntéshozó volnék, akkor az esetleges nagytőkés támogatóimat még arra is megkérném, hogy mindenképpen vegyék, pardon, szóval nyerjék meg Schmuck Andort, hogy az a 140 ezer nyugdíjasvoks továbbra is az MDF-nél landoljon, és ne az MSZP-nél.)"

Igen, rövid távon (a 2/3 érdekében) ez lenne a követendő, de szerintem hosszabb távon biztosabb egy ilyen, változatlan MSZP-t az "ellenzék vezető erejének" tudni. :) Bár könnyen lehet, hogy már most 3.-ak... :)))

_tx_ 2010.01.22. 22:09:27

Bár hozzá kell tenni, hogy a szükség nagy úr és Bokrosnak akkkor nem volt választása, max. a legkisebb rossz. Szóval tul.képp meg kell köszönni neki, fel akart rázni egy ellustult társadalmat.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 22:09:43

@Balt: "kicsit olvass vissza, hogy az MDF leginkább az MSZP-nek lehet(ett) útjában."

Erre azt tudom mondani, mint vak a reszelőre:
- Ki írta ezt a marhaságot?!

HA az MDF a kiábrándult (értsd VOLT!!!) MSZP-szavazókra hajt, azokat értelem szerűen NEM az MSZP-től "veszi el", hiszen AZOK MÁR NEM az övéi (mert csak VOLTAK mszp-sek!).
Tehát ők:
1. otthon maradnak
2. az MDF-re szavaznak
3. Lehet MÁS Pártra szavaznak

(- az MSZP-re újra legfeljebb a büntije letelte után, 2014-ben:)

Balt 2010.01.22. 22:10:24

@jazzcool: "azok a mérsékelt konzervatív emberek is elfordulhatnak az mdf-től, akiktől talán bejöhet az 5 százalék."

Ilyenek már réges-régen nincsenek az MDF mellett...

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 22:10:49

@müszi:

Öcsi, amikor szarni mész, nem szoktál véletlenül benézni a fajansz mögé, meg a tartályba, hogy nem leselkedik-é ott pár zsidó?

Menj szépen a kuruttyinfora a testvérkéidhez, biztos imádni fognak.

Balt 2010.01.22. 22:11:43

@Lacko86: "Az egy szintén elég korrekt MDF-elemzés"

Az lehet, csak nem jó a link.

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.22. 22:12:44

@_tx_: Rendkívül érdekes folyamat amúgy az MDF története, illetve az, hogy hogyan is határozták meg önmagukat.
Sokan 2006 tavaszán látják azt a pontot, ami a "régi MDF" elhagyása volt, én magam részéről inkább 2008 őszére tenném, Almássyék lejáratása idejére. Addig egyértelműen jobbközép-konzervatív politikát folytattak.

2010.01.22. 22:13:11

Azt gondolom, hogy a megérzés fontos dolog. De Herényi és Retkes együtt?? Egy utolsó vasat se adnék értük. Dávid nekem eddig volt érdekes. Ettől fogva: egy megalomán liba...

_tx_ 2010.01.22. 22:14:06

A múltkor néztem ezt a Vona nevű pöcsöt a tévében (beteg), és az arcvonásai – na meg a belvárosi ... gimnáziumban kifejlődött Lombroso-érzékem segítségével – megállapítottam, hogy jócskán van benne Izrael népének vérvonalából.

Ez persze nekem nem baj, hiszen én nem vagyok rasszista, de micsoda szenny alak, aki a saját népét ostorozza?

Balt 2010.01.22. 22:15:45

@jardel: off: "érdekelne egy elemzés az LMP-ről. Kik ezek és mit akarnak?"

Volt cikk róla, pl. az ezt megelőző...

pannonfunk 2010.01.22. 22:16:24

@Letícia: Nekem már évek óta az...

_tx_ 2010.01.22. 22:16:57

@tothh: igen, Almássyéknál kibújt a szög a zsákból, de korábban is már voltak jelek rá, hogy a hatalomért elég messze el mernek menni... az, hogy milyen elveket hangoztattak, azt pusztán a populizmus diktálja... hiszen tul. képp nekik nincs programjuk, gazdasági szakembereik, csak a Bokros, akit viszont nehéz beilleszteni a korábbi MDF-be

müszi 2010.01.22. 22:17:39

@_tx_: nem zsidóztam,nem cigányoztam.a tények azok tények ,ha beszélünk róluk ha elhallgatjuk!!!
akkor nem mondhatjuk,hogy angolok,lettek oroszok szlovákok afgánok.....? ne ragadjatok már le ehhez a demagóg módszerhez!

jürgen baromartz 2010.01.22. 22:18:20

@_tx_: most ezért lehet hogy páran meg fognak kövezni, de szerintem bokros nem hülye ember és vannak jó elképzelései. viszont ha valóban olyan jó közgazdász lenne, mint amilyennek tartja magát, azt is látná, hogy a lakosságtól már többet elvonni nem igazán lehet. ez különösen az utóbbi hónapok (vagy akár egy év) tükrében lenne mondhatni jogosan felháborító, mikor sorra derül fény - valamilyen rejtélyes oknál fogva - egyre több korrupciós ügyre. de ugyanezt kellett volna látnia annak idején az mszp első kormánypárti ciklusában, és nem lett volna népfelkelés a vége a csinos kis megszorító csomagjának.

akkora hatalmas erőforrás-pazarlás folyik ebben az országban, főleg méretéhez képest, hogy ihaj. ezen kellene legelőször változtatni.

_tx_ 2010.01.22. 22:18:35

Amúgy a Dávid Ibolya sztem nem tipikus megélhetési politikus, csak nem veszi észre, hogy olyan kompromisszumokat köt, amikkel már túlságosan eltávolodott az eredeti céltól, így hiteltelenné vált.

_tx_ 2010.01.22. 22:19:07

Amúgy a Dávid Ibolya sztem nem tipikus megélhetési politikus, csak nem veszi észre, hogy olyan kompromisszumokat köt, amikkel már túlságosan eltávolodott az eredeti céltól, így hiteltelenné vált.

müszi 2010.01.22. 22:19:41

@Lófasz Hadnagy: a modorod ugyanolyan,mint a neved.gratula!
azzal a névvel nem mersz kiállni amit a szüleid adtak?

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.22. 22:19:59

Az MDF az igazi Survivor, mindig kitalálnak valamit, hogy túléljenek... most ők a Horn-kormány (sokak szemében az egyetlen becsületes mszp-szdsz kormány) reinkarnációja... bizonyos szempontból ez már retro ami ugyancsak divatos manapság...

Még az SZDSZ-el való összeállás előtt írtam a Bokrosi biztos 5%-ról: alegy.blog.hu/2009/12/14/aldozati_baranyok

:)

Ui: a retró akkor lenne majdnem tökéletes ha összeállnának a Kapolyis MSZDP-vel is!

_tx_ 2010.01.22. 22:23:17

@müszi:

Figyi, a demagógia az, ha először zsidózol, aztán azt mondod, hogy csak tényeket közölsz :) mind1 is amúgy, nem foglak tudni meggyőzni arról, hogy az ember nem a szárazása, hanem a tettei alapján méretik meg és hogy sok becsületes zsidó és cigány ember van, és persze vannak becstelenek is, mint minden nációból. Ez általános iskolai tananyag, ezért javasoltam Neked az alsó tagozat komplettírozását.

@Jürgen: Igazad van, de Bokros nem politikus, hanem szakember. A szakember mellé ell egy HITELES és szociálisan érzékeny politikus, hogy mederbe terelje az elképzeléseket. Manapság a hitelesség hiányzik, anélkül pedig csak diktatorikus eszközökkel lehet egy csónakban eveztetni a széthúzó népet.

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 22:23:32

@müszi:

A te neved tán' Müszi?

Kispajtás, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Ennyit erről.

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 22:24:46

Meg mellesleg a nickemen akinek van egy csöppnyi humorérzéke, az röhög egyet (ezért választottam), akinek nincs, mert hülye hozzá, az puffog.

jürgen baromartz 2010.01.22. 22:24:48

@MCsaba: "most ők a Horn-kormány reinkarnációja"

bakker, ez tényleg így van. csak azóta lecserélődött pár arc (mármint azok, akiket a tévében mutogatnak).

_tx_ 2010.01.22. 22:25:34

MCsaba: az uccsó becsületes szoci kormány... hát erről érdemes megnézni az Arnold Mihály indexes interjút az olajszőkítésről :)

Amúgy a Horn sztem sem volt korrupt, és megvolt az az aduja, hogy mindenkiről volt egy oldal a noteszében :)

Balt 2010.01.22. 22:26:30

@1.szolo (B.A.):

Magad feleltél a "marhaságra":

"Tehát ők:
1. otthon maradnak"

Pont rájuk hajt az MDF. Hátha mégse olyan otthonülő fajták...

_tx_ 2010.01.22. 22:29:02

elindulok, kellemes hétvégét mindenkinek

Balt 2010.01.22. 22:29:38

@tothh: "Sokan 2006 tavaszán látják azt a pontot, ami a "régi MDF" elhagyása volt, én magam részéről inkább 2008 őszére tenném, Almássyék lejáratása idejére. Addig egyértelműen jobbközép-konzervatív politikát folytattak."

Nem értek egyet: a 2006-os kampányban (hab)kőbe vésett "Nem segítjük hatalomra sem Orbán Viktort, sem Gyurcsány Ferencet" után mégis utóbbit segítették, sőt, segítik (a kesztyűsbábját) a mai napig. Egymást, kölcsönösen.

is 2010.01.22. 22:29:51

na nem gondoltam volna, hogy a rádióműsort olvasom majd megint...

ma volt egy Bokros baráti kör indítás. érdemes mindenkinek meghallgatni. ez itt nem az MDF. nem az MDF-SZDSZ. ez itt a Bokros párt. még egy-két hét, és ez világosan fog látszani. Bokrosnak volt egy 16%-os miniszterelnöki bemérése (az, amiből mindenki csak a Mesterházy 7-jére emlékszik). Bokrosnak van arca. se az MSZP-nek, se az LMP-nek nincs. van x% (utoljára bemérve 16%) Magyarországon, aki se nem nyugdíjas, se nem vicces-zöld egyetemista, se nem akar Orbánra szavazni, mert tudja, milyen volt Kádár alatt. kb. akármi történik, az az x% most már Bokrosra szavaz, mert ha otthonmarad, akkor az Orbán.

teljesen értelmetlen protest alapon méregetni (miért NE szavazzunk rá), mert mindegyik párt megbukik rajta, ki ezért, ki azért, aztán az emberek mégis elmennek szavazni, és nem 50% lesz a részvétel. 2002 márciusban, amikor a FIDESZ ugyanígy nyomult, akkor kb. 6-8%-kal mérték alul az MSZP-t. 2009 májusban kb. 6-8%-kal mérték alul a Jobbikot. hagyjuk már ezt a közvéleményes százalékolást, megbuktak, kb. nincs vidéken semmi apparátusuk, Bp-en kérdezősködnek, aztán próbálják az országot besaccolni.

viszont van egy kérdésem, ami szerintem megér egy posztot: mi a hasonlóság és különbség az MDF mostani lukba benyomulása, és a FIDESZ 1993-1995 közötti, jobboldali lukba benyomulása között, amikor szintén nem egy értékalapú átvonulást, és közben érdekes sleppösszeszedést láttunk.

müszi 2010.01.22. 22:30:35

@Lófasz Hadnagy: nem ez a valódi nevem,de legalább szalonképes!

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 22:33:31

@müszi:

Az enyém meg poénos. Érdekes, eddig senki sem panaszkodott rá, csak aki belém akart kötni.

De baromi érdekes, a nickem szerinted nem szalonképes, de a nettó zsidózás az?

Ehh, foglalkozzon veled a pszichiáter.

pannonfunk 2010.01.22. 22:35:48

@is: Én nem emlékszem, hogy 93-95 körül milyen slepp jött a fideszbe. 2002 környékén furakodott oda a Pozsgay, Szűrös, na azok érdekes arcok voltak... de 93-95 körül? Felelevenítenéd a memóriánkat? Köszi.

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.22. 22:37:47

@_tx_: de főleg Gyurcsányék rontottak az mszp megítélésén ('98-ban nem 20 % körül álltak)), zűrös ügyek meg mindenhol voltak/vannak/lesznek. Ez a politika.. :)

müszi 2010.01.22. 22:40:33

@Lófasz Hadnagy: ez neked poénos?
fura egy izlésed van. én a humort nem ilyennek képzelem!
miért sértő az ,ha kimondom,hogy ZSIDÓ ? minden Jézus kereszten ott van! te úgy olvasod IN RI

is 2010.01.22. 22:41:04

úgy is mondhatnánk, hogy Orbánra is úgy lehet szavazni, hogy közben Semjénre, meg Bayer Zsoltra, meg Kövérre is kell szavazni. detto ugyanaz, minthogy aki Bokrosra akar szavazni, annak Retkesre, vagy még kire kell szavaznia. vagy 2006-ban, aki Gyurcsányra akart szavazni, annak Szekeresre is kellett. nincs jobb párt, egyik kutya, másik eb. az arc van, arra szavaznak minden oldalon. nem is tagadom, hogy Bokros nálam fényévekkel Orbán előtt van.

jürgen baromartz 2010.01.22. 22:42:52

@MCsaba: "de főleg Gyurcsányék rontottak az mszp megítélésén"

hát persze. nem csoda hogy egy szót sem hallani róluk azóta, egyedül a homik felvonulásán jelent meg egykori becses miniszterelnökünk egy merész villantás erejéig.

gyorsan el is tűnt valamelyik metróaluljáróban, mielőtt meglincselik a nyílt utcán.

Balt 2010.01.22. 22:43:20

@is: Szó se róla, Bokrost szívesen beneveznénk egy Marsutazásra. :))

Balt 2010.01.22. 22:46:28

@Balt: Lehetőleg nur für Hinreise...

is 2010.01.22. 22:46:40

@pannonfunk: hát lehet, hogy már 1997 volt, de még bőven a kormányrajutás előtti híradókból emlékszem olyan csoportképekre, hogy. és az is lehet, hogy pl. a KDNP akkor még tényleg látszatpártszövetség volt Giczyvel, meg Surján Lászlóval, az MDF Lezsákkal, de azt már akkor, és azóta is látjuk, hogy a FIDESZ úgy ölel a keblére, hogy onnan nincs menekvés. vagy megfojt, vagy bekebelez. de tényleg, mi most Pozsgay Imre pozíciója: még mindig ő ott a Hazafias Népfront tótumfaktum? mert Szűrös Mátyás mintha még mindig ott feszítene. és munkástagozat van-e még? összejár-e még Orbán a polgári körében Vonával? sorskérdések ezek, elvtársaim...

Balt 2010.01.22. 22:48:30

Sorban a kérdésekre: nem, nem, nem, biztosan, nem (nem)...

sárkányfő 2010.01.22. 22:52:16

@ is 2010.01.22. 22:41:04 :
A kis pártokra nem ugyanaz vonatkozik, mint a nagyokra, ill. minden párt másképp nevelte meg a választóit. Orbán pl. már rég teljesen maga alá gyűtre a pártját, mellette tulajdonképpen mindenki asszisztens-segéd, komornyik, portás. A szavazóik is tudják, akkor is Orbánra szavaznának, ha a listán mögött a a veresegyházi asszonykórus sorakozna. Mindegy, csak Orbánt lássák elől.

A kis pártok rétegpártok, keresik a piaci rést, ami karakteresebb stílust, élesebb kontúrú ideológiai exponálást igényel, szavazóiknak jobban számítanak ezek. Tehát amíg Orbán mögött tök mindegy kik állnak, addig az MDF-nek messze nem ennyire tét nélküli az a szerencsétlenkedés. Ráadásul a megszokás nagy úr, a Fidesz rossz arcait már megszokták, az MDF meg a kampány elején cirkuszol,.

Bokors meg csinált volna egy saját pártot, és tán én is rá szavaznék, de ez ami itt folyik, sokszorosan kiábrándító - lenne, ha lenne még bárkinek elvárása bármelyik párt felé.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.01.22. 22:52:32

@_tx_: " múltkor néztem ezt a Vona nevű pöcsöt a tévében (beteg), és az arcvonásai – na meg a belvárosi ... gimnáziumban kifejlődött Lombroso-érzékem segítségével – megállapítottam, hogy jócskán van benne Izrael népének vérvonalából."
még egy fajkutató

pannonfunk 2010.01.22. 22:54:17

@is: Na, én pont ebben látom a különbséget a fidesz '93 utáni váltásában és az mdf kamikazeakciójában. A fidesz nem szedett össze semmilyen sleppet '93-ban. Volt egy fordulat, amit én azért értek meg, mert bennem is végbement egy ilyen fordulat, '90-ben még félig kiborotvált hajjal ordítottam az Auróra-koncerten, hogy russzkik haza, ma meg már kétgyerekes családapuka vagyok, amiből nem nehéz prediktálni, hogy a hajviseletem is konszolidáltabb lett.És nyilván nem csak külsőmben, világlátásomban is átalakultam.

sárkányfő 2010.01.22. 22:54:28

@ó jaj: elnézést az elütésekért.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 22:54:39

@peacekeeper:

Ha Dávid és társai nem vágták le azonnal, h ez egy NBH felvétel, akkor Dávid buta.

Ha levágták, akkor tudniuk kellett, h nincs joguk a felvétellel szórakozni, az csakis illegálisan juthatott el hozzájuk, és éppen ezért azt nem nyilvánosságra kellett volna hozni, hanem átadni a rendőrségnek, h vizsgálják ki, honnan került hozzájuk a felvétel, ki kopizta ki a CD-t.

Mellesleg: a felvétel vágott.

És még valami: ha Dávid komolyan hinne az ártatlanságában, nem játszotta volna el azt az álszent játékot, h azért nem szavaz a kiadatásáról, mert a párttársai távollétében felkérték arra, h aki érintett az ügyben, az ne szavazzon.

Nyugi, ki fog derülni minden, már nem sokáig tart a mentelmi joga.

-------------------------

Az MDF-ről az a fingóversenyző jut mindig eszembe, aki annyira erőlködött, h a végén beszart.

BéKu 2010.01.22. 22:55:41

Ki mondta volna? Maga Lajos király! :D

Balt 2010.01.22. 23:00:39

Bővebben:

1. Van menekvés, lásd a kis :) kedvenced, az MDF a 2002-es 2. forduló estéjén kifarolt bármiféle polgári összefogásból. Mára igazán messzire sikerült jutnia...

2. Pozsgay mai napig nem emésztette meg, hogy a négyigenes népszavazással - magyarul: a korabeli MDF-MSZ(M)P kollaboráció ellenében - elütötték a KE szereptől. Én (több valaha MDF-szavazó kollégámmal szemben) személy szerint sosem kedveltem, de a 2004-es népszavazási kampány miatt "rehabilitáltam". (Ja: félreértések elkerülése végett: sosem szavaztam az MDF-re, ahogy nézem, ez már nem is fog változni. :))

3. Szűrös: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%B1r%C3%B6s_M%C3%A1ty%C3%A1s
"Politikai tevékenysége: (...) 2002-ben kilépett az MSZP-ből és az Új Baloldal színeiben volt országgyűlési képviselő-, ill. miniszterelnök-jelölt, de a párt csak 0,1%-ot szerzett az országgyűlési választáson. 2003-ban átlépett a „történelmi” SZDP-ba, majd annak elnökévé választották, 2005-ben lemondott tisztségéről. 2006-ban Kistarcsán indult polgármesterjelöltként, sikertelenül." Hol feszít tehát Szűrös?

4. Munkástagozat talán van, de hogy a Fidesz mindig messze-messze többet kedvezett az aktívaknak ("munkásoknak"), mint az MSZP, az ténykérdés. Lásd: minapi nyugdíj körüli balhé.

5. Ki az a Vona? :)

6. (Sorskérdés - ezt pontosítom: tényleg az ez a választás. Reméljük, te is így éled meg, akárhogyIS... :)))

Ragyás Tóni 2010.01.22. 23:02:13

Az komoly lehetett, amikor a Herémnyi Karcsi pofára esik. :D Annyi újabban a kilépés, meg a kizárás az MDF-ben, hogy lehetséges, hogy a választásokon már csak Ibolyka, meg a spanja lesznek a sűllyedő hajón, meg pár SZDSZes vizihulla,

Balt 2010.01.22. 23:02:51

@ó jaj: "Mindegy, csak Orbánt lássák elől."

Ez tévedés: én már 2006-ban szívesebben láttam volna Navracsicsot (esetleg Kósát) az élen, csak hogy örüjjetek, wazze. :))

pannonfunk 2010.01.22. 23:03:38

@is: Milyen csoportképek? A fidesz '98-as plakátja a 'four brothers' volt, Orbán, Áder, és talán (nem emlékszem pontosan, de valószínűleg) Szájer és Kövér. Giczy nagyjából úgy bekattant, mint a Dávid Ibike, aztán kiskirály lett a széteső pártja trónján, mint ahogyan most az Ibike az eltávolíthatatlan királynő. Akinek meg ez nem tetszett átment a fideszhez, mert belátták, hogy egy, a választások előtt egy évvel szétesett pártból kilépve nem lehet önálló pártot alapítva bekerülni a parlamentbe.

Balt 2010.01.22. 23:03:40

@Balt: Ja, de ma már annyira mindegy (minek is örültök)... :))

is 2010.01.22. 23:05:28

@pannonfunk: JFK kérdezte egyszer az egyik tanácsadóját, hogy 'hány éves kortól, és mekkora fizetéstől lesz valaki konzervatív?' persze, konzervatívvá válhat valaki, de nem egy egész párt 35 évesen úgy, 2 év alatt, hogy összeszedi az előző bukott kormánypárt (MDF) maradékát, amit előtte maga ostorozott a legjobban.

és persze a konzervatív az USA-ban (akinek a haja mellett a feje lágya is benő) az pont, hogy Gyurcsányhoz ment, meg Bokroshoz megy, mert az élethelyzetéből azok a nézetek jönnek, nem a szociális népszavazás, a vagyonadó eltörlése, és hasonló csacsiságok, amik SAJNOS nem marketingfogások, tényleg nem lesz tandíj, és tényleg nem lesz co-payment, és tényleg vissza kell emelni az SZJA-t, vagy hitel. én nem ítéllek el, láthatóan érzelmileg kötődsz. peace.

Balt 2010.01.22. 23:05:55

@pannonfunk: Teljesen jogos ez a konszolidáció, elvégre Fidesz-generáció vagyunk, vagy mi a szösz. :) (Másképpen: előbb-utóbb talán mindenkinek benő a feje lágya... :))

müszi 2010.01.22. 23:06:56

@Ragyás Tóni: ne féltsd Herényit! visszamegy a rovar és patkányirtó szakmájába.biztos pénz!

Gyíkhúsos szendvics 2010.01.22. 23:07:30

1+1=0 kettesalapúmaradékosztályba

Chim 2010.01.22. 23:07:44

@Letícia: inkább egy aszott varjú.sztem. :)

is 2010.01.22. 23:08:09

@pannonfunk: na, hát akkor a választások előtt egy évvel szétesett SZDSZ-ből átmentek az MDF-be. betúre leírod ugyanazt, és még mindig nem botlasz bele?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 23:08:16

@Balt:
Pedig ebben nagyon tévedsz.
Az elmúlt éveket nem tudta volna egyikük sem így végigcsinálni

SteveNo1 2010.01.22. 23:08:24

Az MDF rövid távon akar nyerni egy olyan befektetéssel, ami rövid távon csak viszi az erőforrásokat, és csak hosszabb távon kezd el kamatozni, igaz akkor nagyon! Szerintem viszont racionálisan döntöttek!

A Dávid Ibolya-féle alakulat olyan fordulatot csinált mint a Fidesz 1993-94-ben, csak ellentétes oldalról - ellentétes oldalra. A Fidesz 93-ban a jobboldalon, az MDF meg a balon lát helyett, hát oda mentek/mennek.

A Fidesz toronymagasan vezetett akkor a népszerűségi listákon az "oldalváltás" miatt mégis alig ugrották meg a parlamenti küszöböt, vagyis rövidtávon rengeteget vesztettek vele. AZ MDF sehol sincs a népszerűségi listákon, tehát innen veszteni egynelő a bukással, mégsem volt más lehetőségük! Szervezeti szempontból olyan rossz állapotban vannak, hogy nem is tudtak volna talán mindenütt területi listát állítani egyedül, így ezt meg kellett lépnüi, hátha....

Biztos kudarc helyett egy valószínű kudarcot választottak, ennyi történt! Ha túlélik, 2014-ben lehet nagy párt lesznek, ha nem, az egyik választáson előbb-utóbb 5% alá kerültek volna, tehát biztos a bukás valamikor! Az SZDSZ bevonása legfeljebb rossz lépes ebben az irányban, de az út az jó!

Balt 2010.01.22. 23:11:33

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=79): Igen, belátom, talán már meg is vitattuk. Én pusztán csak az ő kedvükért méláztam el rajra :) (Nem utolsó sorban talán azért, hátha úgy bukik Gyurcsány 2006-ban...)

Chim 2010.01.22. 23:11:46

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=79):
"Nyugi, ki fog derülni minden, már nem sokáig tart a mentelmi joga."
naiv gondolat.;azért Dávid Ebola nem olyan béna,mint egyes lebukott politikusok...

erom? 2010.01.22. 23:13:27

Kié lesz Simonyi helyett az első hely? Ki a fantom? Mondjuk Demszky?

zékit 2010.01.22. 23:13:34

Először is: kedves Gábor, grat a bloghoz, és a politikai/politológusi korrektségéhez. :)

Amit megjegyeznék a cikk kapcsán, hogy az MDF és az SZDSZ nem először harcol közösen a "nagy gonosz" ellen, hisz anno a rendszerváltást kéz a kézben követték el, bár versenytársakként, de mindenképpen szövetségesként a kommunisták, majd a kommunista utódpárt ellen. Bár a mostani vegyített politikusoknak nem lehet dejavu-érzése, hiszen akkor még közük sem volt a politikához, a kép mindenképpen ironikus.
Nekem olyan "utolsó lehelletnek" tűnik a mostani összeakaszkodás, de ha bekerülnek, 4 év múlva a kutya sem fog emlékezni ezekre a közjátékokra.
Mint ahogy 94-ben az MSZP-SZDSZ koalíciót is megemésztették a liberális választók.
Az ötlet nem lenne rossz -szavazatszerzés szempontjából-, viszont a kommunikáció pocsék. Az 1+1=0-t erősnek tartom, szerintem mindenképpen átugorják a lécet, ippenhogy.

pannonfunk 2010.01.22. 23:13:52

@is: Van egy olyan mondás is, hogy aki 30 alatt nem baloldali, annak nincs szíve, aki 30 felett még baloldali, annak nincs esze :P

'93 előtt a fidesz kb. néhány kollégiumi szobából álló brancs volt, amelyre meglepően sokan szavaztak. A volt kollégiumi szobatársak összejártak beszélgetni, és közben folyamatosan alakult ki a nézetük a világról. Nem az egész brancs lett olyan, mint amilyen a fidesz lett 95 után, akinek nem tetszett, leléptek, pl. Fodor Gábor, Ungár Klára. A maradékból pedig felépült a fidesz, és hozzácsapódtak azok a politikusok, akik velük egy világnézetet alkottak.

És szért az a nagy üreg is egy kicsit mítosz, olyan ballib fidesz-fóbiából eredő urban legend. Bőven elég erős volt mellettük a kisgazdapárt. Ha a fidesz nem megy el jobbra, akkor a kisgazdáknak jó esélyük van egyedül kormányrakerülni '98-ban.

erom? 2010.01.22. 23:19:17

@zékit: Ugye azt azért senki nem gondolja komolyan, hogy a politológusnak az a dolga, hogy ilyeneket irogat?

pannonfunk 2010.01.22. 23:21:31

@is: Csak a választások előtt egy évvel ez az MDF még konzervatívnak hírdette magát. Amíg a '97-es fideszben kialakult egy tiszta világnézet, és ahhoz természetszerűleg csapódtak az azonos világnézetet valló politikusok, az mdf-szdsz esetén nem erről van szó.

Pl. az mdf nagyon szétesett. Csurkáék nem mentek a fideszbe. Az MDNP nem ment a fideszbe. És voltak olyan liberálisok, akik kiléptek az szdszből 94 környékén, mert nem értettek egyet az mszp-szdsz koalícióval, és azok sem mentek a fideszbe.

Balt 2010.01.22. 23:23:18

@zékit: "az MDF és az SZDSZ nem először harcol közösen a "nagy gonosz" ellen, hisz anno a rendszerváltást kéz a kézben követték el, bár versenytársakként, de mindenképpen szövetségesként a kommunisták, majd a kommunista utódpárt ellen"

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az MDF előbb kollaborált, az SZDSZ későb, de az is lehet, hogy mindkettejük folyamatosan...

kisa 2010.01.22. 23:24:39

@pannonfunk: "Volt egy fordulat, amit én azért értek meg, mert bennem is végbement egy ilyen fordulat,"
Bakker, nem veszed észre, hogy ezzel a mondattal elmondtál mindent: a fidesz az úgy működik hogy a pártelnöknek (OV) van egy pártja, amelyik arra fordul amerre ő. Normális esetben ugyanis adott egy párt, ilyen-olyan ideológiával. Aztán, ha a párttag feje lágy benő, vagy más okból, de kiábrándul a pártja ideológiájából, akkor kilép, és keres magának megfelelő pártot. Itten meg a párt váltott ideológiát, nézd má'!

Balt 2010.01.22. 23:24:58

bb

"Mint ahogy 94-ben az MSZP-SZDSZ koalíciót is megemésztették a liberális választók."

:) Meg. Azóta esett az 5% környékére az SZDSZ. :)

sárkányfő 2010.01.22. 23:25:34

@pannonfunk: már bocs, de ez amit írsz, az a megtestesült bagatellizálás. A tények nem ezek. Amit írsz kb. '88-ig lehetett igaz. '93-ben a Fidesz már rég egy parlamenti párt volt, méghozzá a legkarakteresebb, leghangosabb, legambiciózusabb, élesen kritikus a kormánnyal, csuházták a Kdnp-t, hazugozták a kormányt, stb. Orbán a Liberális internacionálé alelnöke volt, ahogy most a Néppárté.
És 98-ban személyesen hallottam a tévében, ahogy megígérték, hogy nem lesz kolala az őstermelőkkel.

Szóval hagyjuk már ezeket a gyengus kis ferdítéseket, minden pártnak megvannak a setét foltok a múltjában, egy nyugdíjas lakossági fórumon talán bejönnek ezek a mesék, de itt nem.

kisa 2010.01.22. 23:29:49

@pannonfunk: Van egy olyan mondás is, hogy aki 30 alatt nem baloldali, annak nincs szíve, aki 30 felett még baloldali, annak nincs esze :
Az a mondás úgy szól, hogy aki 30 alatt nem _forradalmár_...

gitáros 2010.01.22. 23:54:37

@müszi:
Elég egyszerű kis tahó vagy te, cimbi. A paranoiádat meg kezeltesd.

titok84 2010.01.22. 23:55:51

@peacekeeper:
Ez csak részben jogi kérdés: Ibolyával az a baj, hogy a CD-t zsarolásra használta. Nem nyilvánosságra hozta, hanem előbb azt mondta: „Kornél, lépj vissza, vagy nyilvánosságra hozom.”
A többiben igazad van, vagy legalábbis egyetértek...

pannonfunk 2010.01.22. 23:58:21

@kisa: A demokrácia bölcsőjében ilyenek előfordulnak. Igen, a párt váltott ideológiát, és? Meg jópár szavazója, szimpatizánsa. Tudod, engem még fölpofoztak az általános iskolában mert pusztán logikai alapon kikövetkeztettem, hogy amit le akartak nyomni mesét az áldemokratikus berendezkedésről, hogy az nem demokrácia, és ezt szóvá mertem tenni. De hogy mi a demokrácia, azt soha nem tanította senki. Próbáltuk megtanulni, jól-rosszul.

@ó jaj:
88 előtt nem is volt fidesz :P
Nem bagatelizálom el a dolgot. Nyílván így járunk, ha pár fiatal éppen a rendszerváltáskor kezd el felnőni és kitalálják, hogy akkor lapítsunk pártot. Lesz belőle valami, és ez nyilván nem olyan szép fényes történet, mintha néhány nagy megállapodott koponya találta volna ki a tutit, és ahhoz ragaszkodnának körömszakadtáig.

Én úgy emlékszem, hogy azt mondták, hogy nem szeretnének koalíciót kötni a kisgazdákkal. Ne feledjük el, hogy akkor éppen úgy volt mszp-szdsz koalíció, hogy az mszp-nek megvolt a többsége a parlamentben, és az szdsz mégis bement a koalícióban. Orbán azt mondta, hogy ilyen nem lesz, mármint fidesz 50%+ és mégis koala Torgyánnal. Nem jött össze az 50%+, muszáj volt a koala. Kényszerhelyzet volt.

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.23. 00:00:15

@Lófasz Hadnagy:
Kedves Lófasz Hadnagy!

Nem tudom, megszólalásom mely részére értette ezen dehonesztáló részét, mindenesetre én kíváncsi lennék erre, és megbeszélni kívánnám a dolgot!

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.23. 00:00:35

@tothh: Majd meglátjuk. Kíváncsian várom a választást.

jardel 2010.01.23. 00:00:44

@Balt @jardel ... ok, köszi :-)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.23. 00:02:19

@tothh: Szerintem felesleges minden ilyen kommentet "felvenni".

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.23. 00:05:26

@tdave: Kedves tdave!

Lehet, igazad van, és az ilyen alpári kommentelőket figyelembe se kéne venni, én mindenesetre legalább egy válaszra méltattam...
Emberi hangnemben, vele ellentétben....

müszi 2010.01.23. 00:05:40

@gitáros:
mi bajod van????? felijedtél álmodból?
én nem bántottalak!

sárkányfő 2010.01.23. 00:12:43

@pannonfunk:
"Nem bagatelizálom el a dolgot."

vs.:

"Nyílván így járunk, ha pár fiatal..."

Hallod magad? Mi a bagatellizálás, ha nem ez?

Orbán és az egész fidesz a 90-es évek elején radikál-liberális volt, és csakis azért mentek át jobbra, mert az MDf akkori látványos összeomlásával vákuum keletkezett a jobb oldalon.

És hogy te mire emlékszel, az, mondom, nyugger fanokhoz elég. Közvetlenül a választás előtti héten Vasárnap este a Hét című műsorban láttam-hallottam én magam, ahogy kizárták a koalát Torgyánnal. Nem volt semmiféle megkötés a százalékokkal. Vissza lehet nézni a Hét című adásban. Én nem felejtek, és nem dőlök be a retusált meséknek.

Ne erőltesd. Bár úgy látom érzelmi szavazó vagy, magad is képtelen vagy szembesülni a tényekkel. Nem bántásból írom, komolyan ez jön le.

stratez 2010.01.23. 00:21:10

A két nagy párt egymást lejárató bohózata, amiben az MSZP már-már az eszelöség jegyében kampányol, még hozhat jócskán Ibolya konyhájára. Az MSZP-nek annyi sütnivalója sincs, hogy a végletekig fokozott nyuggerkampánnyal Bokros malmára hajtja a vizet (Bokros már le is csapta ma a magas labdát), és ezzel jelentős mennyiségű szavazatot veszithet. Már érezni a nem nyugdíjasok körében, hogy a szocik túlspilázták magukat, és nem csak Bokros nyerhet ezen, hanem a Fidesz is. Amit nyernek a vámon, annak a dupláját bukhatják.

acsa77 2010.01.23. 00:21:48

Nem tudom, miért olyan furcsa az MDF - SZDSZ? Az MDF már rég nagyon átalakult. Amióta Bokros fontos pozíciót tölt, be egyértelmű, hogy neoliberális a párt. Amin nem összetévesztendő a liberálissal. Előbbi egy nagyon konkrét és már eléggé elavult gazdaságpolitika, a második meg egy általános, sokszínű ideológia, melynek pozitív/negatív szemléletei már beépültek sok helyre.

Mivel az SZDSZ is jó ideje erősen neoliberális (hiszen a pártok gazdaságpolitikájuk, és NEM társadalompolitikájuk által vezéreltek), ezért tökéletesen illeszkedik a két párt.

Mindazonáltal az emberek a háttérinfókról nem annyira tájékozottak, ezért maguk is részesei a szokásos színjátéknak, tehát a PR kissé erősebb.

pannonfunk 2010.01.23. 00:26:38

@ó jaj:
Nem látom az ellentmondást. Te tulajdonítasz nagy jelentőséget annak, hogy mi is volt a fidesz '94 előtt.

Én arra emlékszem, hogy pont a multkoriban ide betévedő Janovszky Zsoltnak volt egy kocsmaszéli árokpartra kiülős, gitárral előadott egyetemista dalocskája, '94 környékéről, amelyben szerepelt az a sor, hogy "fogy a fidesz frakció". Szóval akkoriban minden volt az a párt, csak komoly nem. Erre mondom, hogy nem elbagatelizálás az, amikor azt állítom, hogy a fidesz komolytalan párt volt még '94 környékén is. Aztán megkomolyodtak. Ez volt akinek tetszett, volt akinek nem. Pl. '90-ben az Auróra énekese arra biztatta a koncert közönségét, hogy szavazzanak a fideszre. Gondolom, nekik nem tetszett az ideológiaváltás.

pannonfunk 2010.01.23. 00:37:02

@ó jaj: A tényeket egyébként szerintem ugyanúgy látjuk, az interpretációjuk más. Szerinted a fidesz egy nagyon komoly párt volt '94 előtt, szerintem meg nem. Összeállt pár koleszos, alakítottak egy pártot, amely jól sikerült. Szerinted ez elbagatelizállása a dolgoknak, szerintem meg Te látsz bele túl sokat.

pannonfunk 2010.01.23. 00:39:18

@stratez: Azért a fidesz is aktivizálta Smidt Pali bácsit, bedobtak a postaládánkba egy fidesz garancia-levelet, amelyben garanciát vállalnak arra, hogy megvédik a nyugdíjakat...

sárkányfő 2010.01.23. 00:39:31

@pannonfunk:
A dolog kezd tipikus reménytelen félrebeszélőssé válni. Ha nincs kedved konzekvensen vitázni, részemről vége.

1. Nem tulajdonítok jelentőséget annk milyen volt a Fidesz 94 előtt. Sose írtam ilyet. Ugye nem kell közvetlen stílusban kifejeznem magam, mennyire nem érdekel... Még az se érdekel, most milyen.Te írtad: "'93 előtt a fidesz kb. néhány kollégiumi szobából álló brancs volt..." Erre reagáltam, mert ez nem igaz. Lásd fentebb.

2. A folyamat nem a komolyodás volt, hanem vegytiszta politikai húzás. Csak a vak nem látja, meg a hívők. Ennyire nem lehetsz naiv.
És ha megnézed a 89-es Nagy Imre újratemetéses Orbán-beszédet, elég nehéz egy másodpercig is azt állítani, hogy azt nem egy komoly ember mondja. Hogy te magadban így mentegeted őket, a te ügyed. Komoly, és főleg tudatos emberek kereték a politikai lehetőséget, ez akkor a jobb oldalon volt.

sárkányfő 2010.01.23. 00:41:50

@pannonfunk: Értsd már meg, hogy ez a koleszos duma '88-89-re igaz. Honnan veszed, hogy ez a 90-es évek elejére is igaz?

elfelejtette 2010.01.23. 00:42:49

@stratez: Az MDF hibakat vet, kihatral Simonyi moguluk, a szocik pedig tullottek a fokuszcsoportot a nagyban adagolt nyugger remisztessel.

Akkor en mar csak egy kavet kerek. :)

sárkányfő 2010.01.23. 00:45:03

Jó éjt, eltértünk a tárgytól, és különösebben nem is érdekel az egész. Amúgy amit írsz, az 98-re már szerinted sem igaz, amikor behazudták a Torgyánnal-nem-nem dumát. Akkor még nem volt internet, ma ilyenért ízekre szednék őket, sőt, atomokra.

Búcsúzóul: Minden magyar ember csalódásra van ítélve, aki elhiszi bármelyik magyar politikusról, hogy önmagán, a hatalmon, és a pénzen kívül bármi is érdekli.

És szóltam :)
na szép álmokat.

pannonfunk 2010.01.23. 00:47:04

Érdekes ezekre a dolgokra visszaemlékezni....

"1993-ban lépett be a pártba Pokorni Zoltán, aki addig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét vezette, és 2001 áprilisa óta a párt elnöke. Még abban az évben a Fidesz választási szövetséget kötött az SZDSZ-szel, a Vállalkozók Pártjával és az Agrárszövetséggel. A megállapodás értelmében a második fordulóban a pártok kölcsönösen visszaléptetik jelöltjeiket a legjobban szereplő szövetséges javára, és a pártelnökök nem indulnak egymás ellen."

"Orbán Viktor még a két forduló között kijelentette, ha az SZDSZ a szocialistákkal fog kormányozni, akkor a két párt együttműködése végleg befejeződik. A két forduló között azonban még megerősítették a visszalépésekről szóló korábbi megállapodást Pető Ivánnal, az SZDSZ akkori elnökével."

www.origo.hu/itthon/20011214fidesz.html

pannonfunk 2010.01.23. 00:49:38

Hah, és mit találtam. Naná, hogy Tompika volt az, aki hülyeséget beszélt:

"Orbán Viktor 1998-ban, kevéssel a választások előtt mondta ki először, hogy elvben elképzelhető a koalíció a kisgazdákkal. A két forduló között azonban nyilatkozatháború indult a két párt között. Torgyán jelezte, hogy ha képviselőjelöltjei visszalépnek, akkor az FKGP-nek kormányra kell kerülnie. Deutsch Tamás azonban többször is azt mondta, semmilyen koalíciós tárgyalás sincs a két párt között, sőt május 12-én még azt állította, nem is lesz koalíció a kisgazdákkal. Volt olyan két egymást követő nap, hogy Deutsch cáfolta a tárgyalásokról szóló híreket, majd Torgyán megerősítette azokat."

De hogy a koleszos szobatársat miért kell bevenni a buliba, ez talán Orbán legnagyobb hibája... :P

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 00:51:29

@titok84:
Fogalmazhatnánk ezt úgy is, hogy választási lehetőség elé állította:
- Kornél, leleplezlek ÉS azért nem indulhatsz,
- VAGY visszalépsz magadtól, de tisztán.

Szerintem egy zsarolás annyiban tér el ettől, hogy a zsaroló csak az egyik változatban nyer (ha buktat, akkor nem kap pénzt!), míg Ibolya mindkettővel ugyanúgy megkapta volna, amit akart, így ő csak ADOTT egy sanszot a kívülről megtámogatott puccsista ellenfelének...

pannonfunk 2010.01.23. 00:57:59

@ó jaj: _ex_-koleszos, így már jobb? :P

A "vegytiszta politikai húzás"-ról meg: mégis mit csináljanak a politikusok, ha nem politizáljanak? Nehogy már az legyen egy politikus baja, hogy vegytisztán politizál?

Na, jó éjt...

hajdú 2010.01.23. 01:23:37

Én egyetértek az 1+1=0 megállapítással. De nem a kommunikáció miatt, hanem a koncepció van elrontva. Az MDF koncepciója a "konzervatív liberalizmus" lenne (ami csak nálunk hangzik ellentmondásnak), Bokros jelölése még ezt az irányt jelentette. De az SZDSZ kooptálása már a "baloldalt" jelenti, ami elriasztja az SZDSZ-ből kifejezetten _kiábrándult_ (de liberális) szavazókat egyrészt, a mérsékelt, de jobboldali szavazókat másrészt. Pozitív tartalmat viszont nehezen látok a dologban. Ha egyénként csábított volna át néhány politikust, az talán más lenne, de az SZDSZ mint kvázi-párt továbbéltetése szerintem inkább negatív hozadékkal jár az MDF számára. Szerintem az MDF az SZDSZ nélkül könnyebben definiálhatta volna újra magát, mint vele. Ugyanakkor jó kommunikációval még talán ki lehet köszörülni a csorbát (de nem fordítva, tehát nem a kommunikáció volt elhibázott, hanem a stratégiai hibát kell kommunikációval javítani.)

mrbrownstone 2010.01.23. 03:27:28

Tőlem aztán írhat Török Gábor bármit, én a magam részéről örülök, hogy Bokros Lajos ringbe szállt, és egy értelmes alternatívát képvisel, amire érdemes szavazni. Ami pedig az MDF és SzDSz együttműködését illeti, az a párt vesse rájuk az első követ, akinek kevesebb a vaj a füle mögött.

S@nyci ® 2010.01.23. 07:39:24

Hmmm...
Kicsi ország, sok párt.
Sok párt, sok pénzt visz.
Sok pénz, sok "politikust" termel.
Sok ember pedig sokkot kap, mert az igéretekből nem marad semmi. Csak a korrupció, a hatalmi vágy.
A választások után.
A sok közzött van olyan párt, amelyikről utólag nem derúl ki valami?
Rémisztő ez az ország......

redriot77 2010.01.23. 09:16:09

@hajdú: +1
kb. azt írtad amit én szerettem volna. Bokros beszervezése még jó ötlet volt, illett a párt józan, konzervatív, két lábbal a földön álló imidzséhez.

Megdöbbentően rossz ötlet volt az SZDSZ-szel való házasság. Amit az SZDSZ csinált az elmúlt tíz évben, szöges ellentétben áll azzal, amit az MDF az utóbbi időben kommunikál.

A Retkes-féle SZDSZ-ről keveset tudok, mint ahogy a választók többsége is. Az SZDSZ-ről a vadliberalizmus, a szűklátókörűség, a megosztottság, a cselekvőképtelenség jut először az emberek eszébe. Az elmúlt években jellemzően liberális politikusok voltak felelősek az oktatás és az egészségügy irányításáért. Talán ennek a két ágazatnak a csődje a leglátványosabb.

Hogyan is gondolhatták, hogy akik szimpatizálnak Bokrossal, és az MDF-fel, azok nem fognak hanyatt-homlok menekülni az SZDSZ nevének már csak a hallatán is? A kevesebb több lett volna: ha Bokrost helyezik előtérbe, és az SZDSZt hagyták volna a picsába, meglett volna az 5%. Így nem kapnak lófaszt sem, és tudjátok mit, megérdemlik.

kamasuka 2010.01.23. 09:16:16

@mrbrownstone:
Csak nem Dávid Ibolya vagy?

Ennyire ökör szokott lenni ő is ...

kamasuka 2010.01.23. 09:19:07

@pannonfunk:
Már rég nem tényező. Oda került, ahol sok vizet nem zavarhat.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2010.01.23. 09:30:30

@elemes2: megelőztél:)

szerintem ez egyszerű kapálódzás a küszöbön.
ami a kommunikációt illeti.hhm.. jelen helyzetben még mindkét párt túl "erős" ahhoz hogy azt állíthassa a másik párt csatlakozik hozzájuk. szerencsésebb lett volna az egyéni szereplők átvétele, bár azt meg valószínűleg a szenvedpő fél értékelte és tálalta volna támadásként.
Jelen pillanatban, főleg az idő szorításában egyszerűen ki kellett volna állni (ebben egyetértek a szerzővel) és egy közös, tiszta célt meglobogtatva kihirdetni az együttműködést. "mi akarjuk képviselni azt a józan réteget, akinek a legfőbb prioritásai az erkölcs és az intellektus, nem pedig a politikai szín/oldal/párt. akinek sokk a jobbik, aki nem kér a két nagy pártból, az szavazzon a mi embereinkre."
Egy ilyen alapvetéssel még az LMP is egy izgalmas, koalíciós projektbe rántható volna. Ez a hármasfogat szvsz ott futna a Jobbik mellett százalékban. Az a vicces ebben, h ezzel a Fidesz-nek is jót tennének sok-sok áttétellel. Mert ha egy párt képes kétharmadot hozni, az már nincs messze az egypárt-rendszertől.

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 09:37:42

@peacekeeper: 'Nagyon kilóg itt a lóláb, hogy miben mesterkedik az ügyészség, az ("ellenőrizetlen") állam az államban.'

A főügyész feladata nem az ügyészség koordinálása?
Nem, sajnálom, a "mert a fideszes polt" lemezt rég le kellett cserélni.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2010.01.23. 09:48:14

most olvastam el az LMP-s szálat, (tényleg túlságosan vékony hangon kiabálnak:) úgyhogy helyesbítek, egy ilyen projektbe az LMP is berántaható lett volna. Ha az LMP is beszáll ezekbe az ölözésekbe, akkor hamar elveszíti a hamvasságot. :/

Balt 2010.01.23. 10:07:33

@ó jaj: "Közvetlenül a választás előtti héten Vasárnap este a Hét című műsorban láttam-hallottam én magam, ahogy kizárták a koalát Torgyánnal. Nem volt semmiféle megkötés a százalékokkal. Vissza lehet nézni a Hét című adásban. Én nem felejtek, és nem dőlök be a retusált meséknek."

OK, hozd a linket és megbeszéljük! Ettől függetlenül TÉNY, hogy az kényszerkoalíció volt (szemben a '94-essel)...

Balt 2010.01.23. 10:11:37

@stratez: "Az MSZP-nek annyi sütnivalója sincs, hogy a végletekig fokozott nyuggerkampánnyal Bokros malmára hajtja a vizet (Bokros már le is csapta ma a magas labdát), és ezzel jelentős mennyiségű szavazatot veszithet."

Sajnos nem így látom: attól tartok, hogy bizony bejön az a remélt pár százalék nekik a nyugdíjasoktól (és inaktívaktól), azt pedig tudjuk, hogy ők vannak messze többségben a társadalomban. Nagy-nagy szerencse, hogy így sem lesz nemhogy fordításra, de MSZP 1/3-ra sem elég... (És most tényleg nem kell Retkes-Bokrost automatikusan hozzájuk számítani...)

Balt 2010.01.23. 10:13:32

@pannonfunk: "Én arra emlékszem, hogy pont a multkoriban ide betévedő Janovszky Zsoltnak volt egy kocsmaszéli árokpartra kiülős, gitárral előadott egyetemista dalocskája, '94 környékéről, amelyben szerepelt az a sor, hogy "fogy a fidesz frakció"."

???

Balt 2010.01.23. 10:14:41

@pannonfunk: Egyébként tökéletesen egyetértek. :) Tegyük hozzá: nem érzem azt sem, hogy megtagadták volna korabeli önmagukat.

Balt 2010.01.23. 10:16:48

@ó jaj: "Nem tulajdonítok jelentőséget annk milyen volt a Fidesz 94 előtt. Sose írtam ilyet. Ugye nem kell közvetlen stílusban kifejeznem magam, mennyire nem érdekel... Még az se érdekel, most milyen."

És te beszélsz érzelmi szavazásról. :)) Na persze "sose nézd a suszter cipőjét!"... :)))

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 10:17:53

@erom?: "Kié lesz Simonyi helyett az első hely? Ki a fantom? Mondjuk Demszky?"

Valaki, akinek van neve, és mindig is szimpatizált az mdf-fel... pl. Göncz Árpád.

Zoltchy (törölt) 2010.01.23. 10:18:32

@floorwalker:

Az MDF szakít korábbi szövetségesével, a FIDESZ-szel, aztán egyesül azzal az SZDSZ-szel, amelyik korábban a FIDESZ szövetségese volt, majd az MSZP szövetségese lett, aztán meglobogtatnak egy közös, tiszta célt?

Ezen jót mosolyogtam :-)

Balt 2010.01.23. 10:21:35

@ó jaj: "Amúgy amit írsz, az 98-re már szerinted sem igaz, amikor behazudták a Torgyánnal-nem-nem dumát."

Mostmár jó lenne, ha tényleg forrásokkal alátámasztva hoznád, mert ez így hovatovább rágalmazás. (Pannonfunk hozta a kb. szó szerinti korabeli "kérelmet", amelyben arra kérték a választókat - azt hiszem személy szerint Deutsch -, hogy "ne hozzák őket koalíciós kényszerhelyzetbe". Sőt, emlékezhetünk, arra is, hogy Torgyán - habzó szájjal - végül egyoldalúan léptette vissza a 80 állva maradt kisgazda jelöltet.)

Balt 2010.01.23. 10:22:41

@ó jaj: "Búcsúzóul: Minden magyar ember csalódásra van ítélve, aki elhiszi bármelyik magyar politikusról, hogy önmagán, a hatalmon, és a pénzen kívül bármi is érdekli."

Legalábbis a frusztrált MSZP-fanokra igaz lehet, 8 év permanens elkúrás után... :))

Balt 2010.01.23. 10:28:20

@mrbrownstone: "én a magam részéről örülök, hogy Bokros Lajos ringbe szállt, és egy értelmes alternatívát képvisel, amire érdemes szavazni."

Jó kis "alternatíva": még talán a bejutásra is esélyesek. :) (Amint látszik, egyre kevésbé...)

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 10:34:10

@mrbrownstone: "én a magam részéről örülök, hogy Bokros Lajos ringbe szállt,és egy értelmes alternatívát képvisel "

Ősszel valszeg az összes választási körzet összes mdf-es önkormányzati képviselőjelöltje Bokros lesz, hogy értelmes alternatívát képviseljen.
Furcsa, hogy a kopogtatócédulákat nem ő gyűjti.

Balt 2010.01.23. 10:35:52

@elemes2: "– De ezért miért kell Kispesten pártmunkáskodnia?

– Nem kell. De nem a politikai konjunktúra miatt döntöttem így. Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak…"

Hehe. Lali, vigasztaljon, hogy így van ez az MDF-ben is... :)) Nem kéne ebből valami személyes konzekvenciát levonni?

pannonfunk 2010.01.23. 10:37:10

@Balt: '94-ben kevesebben kerültek be a parlamentbe, mint '90-be, és még a '94-ben bekerülők közül is páran kiléptek, most ez a homályos emlékem, de infót hozzá 5 perc alatt nem találtam hozzá az interneten. Csak arra reagáltam, hogy itt néhány kommentelő szerint a fidesz '94 körül egy nagyon komoly, liberális értékek mellett magát elkötelező professzionális politikai tömörülés volt, amelyik sitty-sutty elment jobbra, mert 'helyzet volt'. Csak abbeli emlékeimet szerettem volna megosztani, hogy nekem anno ez nagyon nem így jött le. A fentebb belinkelt origos összefogalóból kiderül, hogy még '94-ben is az szdsz-szel választási szövetségben indultak, aztán az szdsz végleges balra elhúzása után indultak el jobbra véglegesen. Puhatolózások voltak már a '91-től kezdődően, és az szdsz-szel való rossz viszony sem pillanatszerűen alakult ki a '94-es választások után, hanem már a demokratikus charta megalakulása utántól.

Az nyílván tény, hogy a fidesz radikális liberálisként kezdte (bár ez a radikalizmus nagyrészt pár forrófejűbb megnyilvánulásból, és Nagy Feró és hasonlók szerepeltetése pártrendezvényekben kimerült), és eltolodótt jobbra. De az csak ballib urban legend, hogy ez sitty-sutty egyik pillanatról a másikra ment.

+Én emlékszem '94-'98 között olyan közvéleménykutatásokra, amely szerint a legnépszerűbb a kisgazdapárt volt. Tehát azt mondani, hogy a fidesz rárepült a jobboldali űrre, nekem elég necces állítás. Ott volt az fkgp, és pl. arról hogy a kdpn a '94-es választásokat jobb eredménnyel fejezte be, mint a '90-est.

Ehhez képest most az mdf-szdsz repül rá a liberális 'űrre', jó természettudós szép türelmesen ül és mér, lássuk mire jutnak ezzel. Ha igaz a tézis, miszerint a fidesznek rettenetesn könnyű volt magát rárepíteni a jobboldai űrre, ami kialakult '94-ben, akkor az mdf-szdsz formációnak is 4-6 éven belül hoznia kell a 20+ %-ot, minimum. És még akkora verseny sincs, mint volt anno '94-ben, hiszen nem kell versenyezni két, már parlamentben csücsülő, azonos világnézetet valló párttal.

Balt 2010.01.23. 10:39:02

@floorwalker: "Ez a hármasfogat szvsz ott futna a Jobbik mellett százalékban. Az a vicces ebben, h ezzel a Fidesz-nek is jót tennének sok-sok áttétellel. Mert ha egy párt képes kétharmadot hozni, az már nincs messze az egypárt-rendszertől."

Nem értem, ez mennyiben a Fidesz "felelőssége"...

Balt 2010.01.23. 10:40:43

@mesterseges szinezek: "Nem, sajnálom, a "mert a fideszes polt" lemezt rég le kellett cserélni."

Nem tudom jól számolom-e, de Polt a hárommal korábbi legfőbb ügyész volt. :) Kicsit lassan megy az átképzés a Societasnál. :)))

Balt 2010.01.23. 10:42:56

@mesterseges szinezek: "Valaki, akinek van neve, és mindig is szimpatizált az mdf-fel... pl. Göncz Árpád."

:))) Az mán döfi! Még talán Horn Gyula is beférne, elég népszerű a maradék szoci szavazók körében. :))

Balt 2010.01.23. 10:45:54

@pannonfunk: "'94-ben kevesebben kerültek be a parlamentbe, mint '90-be, és még a '94-ben bekerülők közül is páran kiléptek, most ez a homályos emlékem, de infót hozzá 5 perc alatt nem találtam hozzá az interneten."

Igen, '94 nagy krízis volt a Fidesznek, alig kaptak többet pártlistán 5%-nál...

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 10:47:19

@Balt: "Mert ha egy párt képes kétharmadot hozni, az már nincs messze az egypárt-rendszertől."

Ezt a marhaságot (amelyet véletlenül éppen az akkor is kiesésesélyes MDF és SZDSZ kezdett nyomni) jó lenne már tisztába tenni.

Mi rossz van az olyan egypártrendszerben (ami persze legalább 2, ahogy az nem egy boldog demokráciában lenni szok), amely annyira "rendszer", hogy legfeljebb 4-évente csinálhat belőle húszpártosat az ezerfejű?

Balt 2010.01.23. 10:48:29

@pannonfunk: "Nagy Feró és hasonlók szerepeltetése pártrendezvényekben kimerült"

Ez tévedés lehet: Nagy Feró akkoriban MIÉP-es volt. (A MIÉP előtt nyilván MDF-es, emlékszem, a világkiállításra hivatkozva tette le a garast.)

sárkányfő 2010.01.23. 10:49:47

@Balt: 2010.01.23. 10:07:33
Cimbora, te is tudod,hogy 98-as anyagok nincsenek fönn az mtv online videoarchívumában, csak pár éve teszik fel az anyagokat. 98-ban még nagyon fejletlen volt a net.
Eszemben sincs amúgy a nyilvánvalót bizonygatni, nevetséges lenne.

Kényszerkolala? Miért, melyik párt köt szerelemből koalát? És ha kényszer, akkor már nem számít, hogy hazudtak? Akkor lehet tagadni egy héttel előtte? Viccelsz csak ugye.

Balt 2010.01.23. 10:51:31

@mesterseges szinezek: Bocs, én csak idéztem. Talán illet volna egyértelműen hozzátennem: ha ez a választói akarat, akkor ez van: tetszettek volna jobban (vagy: egyáltalán) kormányozni...

sárkányfő 2010.01.23. 10:52:23

@Balt: 2010.01.23. 10:22:41
Tipikus párthívő vagy :) Mindegy melyik párté, akik ilyenek, egyszerűen nem bírják elképzelni, hogy vannak függetlenek, hogy valaki csak úgy utálják a pártokat, mindenféle érdek, titkos pártkötődés nélkül. Azért nem tudják elképzelni,mert magukból indulnak ki...

Balt 2010.01.23. 10:52:50

@ó jaj: Akkor sajnálom, kénytelen vagyok szimpla hazugságnak, jobb esetben MSZP-Societas kampányanyagnak minősíteni.

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 10:56:04

@Balt: Persze, csak lusta voltam az eredetijéig lapozni, és nem is személynek szólt, hanem csak sóhajnak beillő szózatnak szántam - nem mintha arra számítanék, hogy ettől a sóhajtól majd nem fog még 1000x előkerülni ez a jájmajdnemegypártrendszerlesz-bullshit a köv. 2.5 hónapban.

Balt 2010.01.23. 10:56:11

@ó jaj: "Mindegy melyik párté, akik ilyenek, egyszerűen nem bírják elképzelni, hogy vannak függetlenek"

Akkor szavazz a függetlenekre! :))

sárkányfő 2010.01.23. 10:56:55

@Balt: 2010.01.23. 10:16:48

Igen, én beszélek érzelmi szavazásról.

Mert ha szóba kerül bármelyik párt bármelyik hazugsága, hibája, bűne, mocskos ügye (vegyünk pár közös, ne aprózzuk el: rádió-frekik, párt-finanszírozás-titkos pártpénzek, Seres-féle népszavazás kifingatása, stb....), akkor a látványosan elfogultak elkezdenek mentegetni, finomítani,bagatellizálni, félrebeszélni, a fanatikusok egyenesen elkezdik tagadni a tényeket.
Mit nem értsz?

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 10:57:01

@Balt: "Még talán Horn Gyula is beférne,"

Kapolyi hoz még egy embert. :)

sárkányfő 2010.01.23. 11:02:15

@Balt: 2010.01.23. 10:52:50
Te tényleg ennyire hülye vagy? Annyira nem bírod elhinni, hogy a fidesz hazudott 98-ben, hogy inkább lehazudsz engem? Nevetséges vagy, és szánalmas is, ugyanis amit írtam tény, és tudják még pár millióan az országban, és ha sokan elkezdik tagadni,mint te is,akkor majd előveszik a felvételt. Másrészt hogy mszp-snek tartsz, ez is csak rólad árulkodik, nem bírsz üldözött fidesz-tudatodból kilépni, én nyilván csak az ellenség lehetek... szánalom.

sárkányfő 2010.01.23. 11:05:48

@ó jaj: Milyen jól írtam egy perce:
"a látványosan elfogultak elkezdenek mentegetni, finomítani,bagatellizálni, félrebeszélni, a fanatikusok egyenesen elkezdik tagadni a tényeket."

Hangsúly a mondat végén, ez esetben.
Látod Balt, ezért vagy te hívő, és nem szavazó. Nagy különbség.
Na most hívővel beszélgetni a darwinizmusról olyan mint fideszbolondnak finoman megpendíteni,hogy talán nem hófehér imádata tárgyának múltja...
Sebaj, biztos fiatal vagy. Pár év, visszatérünk a kérdésre...

Balt 2010.01.23. 11:10:13

@ó jaj: Ez méltatlan a bloghoz: amit leírtál, szimpla MSZP-Societas propaganda, nem mellesleg (korabeli) elfedési kísérlete a '94-es - messze nem kényszerből alakított - MSZP-SZDSZ 2/3-os kormányának. Ennyiben mégis ide tartozik, hisz az SZDSZ a nevét adta hozzá, amelyik - nevében legalábbis - ugyanaz, amelyik a cikkben szerepel.

Balt 2010.01.23. 11:12:21

@ó jaj: Azt hiszem kár a személyeskedés felé elmenni, de annyit mondhatok, kevesebb időm van hátra a nyugdíjig, mint amennyit (mindvégig adózva) ledolgoztam...

Balt 2010.01.23. 11:14:15

@ó jaj: Ja, még valami személyes, hogy kvittek legyünk: :) Abban igazad van, hogy nem tudom átérezni a frusztráltságodat, csak azt nem értem, akkor minek kínzod magad politikai fórumokon? :)) Önsanyargatásból vagy szorgalomból? :))

Balt 2010.01.23. 11:17:44

@pannonfunk: Ja, a tényeket értem, azt nem tudom, ki volt (itt és akkor) az árokpartra kiülő gitáros. :)

sárkányfő 2010.01.23. 11:18:19

@Balt: 2010.01.23. 11:10:13

na ez már szánalom. tényleg ennyire mélyen vagy? azon túl, hogy görcsösen le-propagandistázol,meg lehazugozol, másra nem futja? olvasd már ez fideszes cimborád, 2010.01.23. 00:49:38 -kor írt kommentjét. Ő maga bányászott elő egy írást, ami engem igazol. Bár ő "Tompika"-ról talált anyagot, én másra is emlékszem, de ez már mindegy.
A csúnya és méltatlan lehazugozásokért várok tőled egy szorrit.

Balt 2010.01.23. 11:21:03

@ó jaj: "Annyira nem bírod elhinni, hogy a fidesz hazudott 98-ben, hogy inkább lehazudsz engem?"

Ezzel szemben a tény az, hogy Torgyán fogcsikorgatva bár, de egyoldalúan léptette vissza a kisgazda jelölteket a 2. fordulóban, tehát igenis igyekezett elkerülni a Fidesz a koalíciós kényszerhelyzetet. (Szemben ugye a '94-es koalícióval.)

Balt 2010.01.23. 11:22:14

@ó jaj: Szori, de egy egyszerű Societas-harcos vagy, ha esetleg nem tudnál róla magad sem. :)))

Balt 2010.01.23. 11:22:57

@Balt: De a vörös köcsögöt máris bízvást megszolgáltad. :)))

sárkányfő 2010.01.23. 11:24:21

@Balt: olcsó kis provokációid vannak, de hát ennyire futja...

pannonfunk · pannonfunk.freeblog.hu 2010.01.23. 00:49:38
Hah, és mit találtam. Naná, hogy Tompika volt az, aki hülyeséget beszélt:

"Orbán Viktor 1998-ban, kevéssel a választások előtt mondta ki először, hogy elvben elképzelhető a koalíció a kisgazdákkal. A két forduló között azonban nyilatkozatháború indult a két párt között. Torgyán jelezte, hogy ha képviselőjelöltjei visszalépnek, akkor az FKGP-nek kormányra kell kerülnie. Deutsch Tamás azonban többször is azt mondta, semmilyen koalíciós tárgyalás sincs a két párt között, sőt május 12-én még azt állította, nem is lesz koalíció a kisgazdákkal. Volt olyan két egymást követő nap, hogy Deutsch cáfolta a tárgyalásokról szóló híreket, majd Torgyán megerősítette azokat."

sárkányfő 2010.01.23. 11:27:48

@Balt: Szóval már köcsögözöl. Miért nem ezzel kezdted? Kár volt veled szóba állnom. Részemről ennyi,vigyorogj tovább.

pannonfunk 2010.01.23. 11:36:30

@Balt: izé, '90-ben nem volt MIÉP. Továbbá itt van:

www.youtube.com/watch?v=R6VK_VVsBFI

pannonfunk 2010.01.23. 11:44:03

@ó jaj: Az ne zavarjon természetesen, hogy a

ó jaj 2010.01.23. 11:02:15

kommentedben Te hülyézted le őt először. Ja, neked szabad, mert az liberalizmus. Oksi, értettük. Akkor mindent megbeszéltünk, ugye?

sárkányfő 2010.01.23. 11:47:52

@pannonfunk: De kínos, amikor Bank helyett beszélsz... amúgy az reakció volt arra, hogy Bank lehazugozott. Azt lehet? Ami amúgy alapból is hülyeség, másrészt ha elolvasta volna a te magad által írt éjszakai kommentet, akkor ő is tudná, hogy hülyeség, stb...

pannonfunk 2010.01.23. 11:55:28

@ó jaj: Kedves ó, jaj. Ott ban az első mondatban. Kimásolom: "Orbán Viktor 1998-ban, kevéssel a választások előtt mondta ki először, hogy elvben elképzelhető a koalíció a kisgazdákkal."

Annyiban egyetértünk, hogy a két forduló között kicsit zavaros volt a pártok kommunikációja. Deutch kijelentését, hogy "nem is lesz koalíció a kisgazdákkal", érthetjük úgy, hogy Deutch úgy gondolta, hogy a fidesz hozza a többséget, és akkor nem lesz koalíció a kisgazdákkal, gondolhatta úgy is, ha lesz fidesz többség, akkor nem lesz koalíció a kisgazdákkal, meg úgy is, hogy a fidesz inkább megpróbál kisebbségi kormányzást kialakítani, vagy új választást kiírni, de akkor sem fog a kisgazdákkal koalícióra lépni. Ez utóbbi esetben tényleg hazudott, legyen igazad. De egy ilyen kampányhajrában összevissza beszélés közben kicsúszott állítást beállítani úgy, mint fidesz ős-hazugságát... Persze szabad országban élünk, ha Te így érzed magadat boldognak, akkor plakátold ki vele a szobádat, hogy a fidesz hazudott 1998-ban, és légy boldog.

De könyörgöm, most egy ilyen élő, stúdiós interjúban elhangzott röpke állítás hol van pl. az mszp törvénybe foglalt adócsökkentéséhez, majd annak a választások utáni visszavonásához képest.... Meg nem-lesz-gáz-ár-em-el-és, ugye...

Csak hogy éreztessem: a fidesz-fkgp koalíció miben érintett téged, milyen törvények lettek mások, mennyiben változott meg a hétköznapod ettől? Az adócsökkentés elmaradása pl. sokakat érintett, kiszámíthatatlanná tette az életet.

pannonfunk 2010.01.23. 12:01:54

@ó jaj: Miért is kínos az? Ember, ez egy nyílt fórum, kommentelünk, miért ne szólhatnék hozzá bárkinek a kommentjéhez.

sárkányfő 2010.01.23. 12:10:36

@pannonfunk:
1. Én nem Tomikától hallottam. Pokornitól, aki akkor a párt 2. embere, alelnök volt. Egyszerű kérdést kapott, egyszerű választ adott: nem.
Ha téged nem zavar, ha egy politikus hazudik, légy boldog a hihetetlen alacsony elvárásaiddal.

2. Kérlek mutasd meg hol írtam "ős" -hazugságról. Sehol, persze, csak dumálsz. A pártnak nem őshazugságaik vannak, hanem zsinórban egy csomó. A politika úgy látszik már csakilyen, nahát, nahát.

3. MSZP? Az meg a másik hazug párt. Miért hozod fel? Nincs annál szomorúbb, amikor hívek az ellenség bűneivel takaróznak. A Fidesz hazugságát az Mszp hazugsága legitimálja? Hű, akkor még sokat hazudhat... Micsoda hülyeség már ez?

4. Hogy éreztessem: nem érdekel a fidesz, meg a többi sem. Itt kialakult egy vita egy tényről, én hülye meg azt hittem korrekt emberekkel állok szemben, és tisztázni lehet a dolgot, nem pedig félrebeszélés, mosdatás lesz. Erre megkaptam, hogy hazug vagyok, hogy mszp-s vagyok, societis vagy mi a túró, meg vörös köcsög.
No comment.

pannonfunk 2010.01.23. 12:25:21

@ó jaj: Azt egy szóval nem állítottam, hogy boldog vagyok, ha egy politikus hazudik. Sőt, soha nem állítottam azt, hogy a fidesz politikusai soha nem hazudtak. Csak teljesen túlspilázott dolognak tartom ezt a dolgot.

A példát csak azért hoztam fel, hogy jelezzem, voltak itt súlyos hazugságok a magyar politikai életben, amivel sokkal értelmesebb lenne foglalkozni, mint ezt a fidesz-fkgp koalíciót firtatni. Nem hinném, hogy rosszabbul járt azzal az ország, mintha a fidesz kisebségi kormányt alakított volna, vagy új választást írtak volna ki.

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 12:28:48

@pannonfunk: és akkor a többiről n is beszéljünk...

Az az igazság, hogy Te és Balt szépen besétáltatok a csapdába -nem először- azon egyszerű oknál fogva, hogy a Fidesz 98'-as hazugságáról vitát nyitottatok egy feltételezhetően ős-balibbel.
Ez egyszerű kényszerítő tematizáció, nem egyéb.

Ne haragudjatok, nem az első beszólás alkalmával kellett volna az orra alá biggyeszteni a "más szemében a szálkát igen, de az erdő túl nagy hogy észrevegyük" című történetet.
Orbánék hazudtak a kisgazdákkal való koalíciókötésről? Igen, hazudtak. Vagy így, vagy úgy, de hazudtak. Egy kommancs ezt jobban tudja, mint ti, ne is erőlködjetek!

Azért annyit meg lehetett volna kérdezni tőle -már az elején!-, hogy az, ha valaki lehazugozza az ellenfelét, megalázó módon a nyilvánosság előtt, többször is, majd megnyeri a választást, és ő maga az, aki homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja annak, amit megígért, az mégis hogyan minősítené??
Nincs (és előreláthatólag nem is lesz) olyan politikai erő, aki maradéktalanul betartja minden ígéretét. Ez az illúziók világa (meg ismervén néhány ígéretet, nem is biztos, hogy ez jó lenne...). De hogy valaki pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit ígér, és még cinikus féreg is, nem mond le, cserébe szétveri a saját népét (bocsánat a néptől ezért!), az már a minden határon túl megy.
Kedves Kommentelők, el kéne gondolkodni rajta, vajon, miért tart itt az MSZP, és miért 14% a népszerűsége? A válasz egyszerű... S ameddig ekkora férgek szennyezik a magyar közéletet, addig talán nem a Fidesz 98'-as füllentését kéne ellenpéldának beállítani, mert hányinger még a felvetés is.
Ami itt történt az elmúlt nyolc évben, arról kéne társalogni... egyrészt mert aktuális, másrészt mert gyomorforgató...

Ja, azt meg boromira el kéne felejteni, hogy a Fidesz tett be az MSZP reformjainak Népszavazással stb... Szerintem nem nehéz kitalálni, ha nem lett volna Népszavazás, és a kormány tényleg megcsinálja azt a genocídiumot, amit szándékozott, akkor az MSZP most melyik 5% alatti, egyszámjegyű népszerűségi mutatóval rendelkezne...

Úgyhogy, kedves Elvtársak, a hisztit be lehet fejezni, és el lehet kezdeni munkát keresni, hátha még nem késő.

Pannonfunk, Balt: Nem kell idiótákkal vitázni... én már letettem róluk.

:-)

Balt 2010.01.23. 13:15:45

@pannonfunk: OK, igazad van. De arra határozottan emlékszem, hogy a 95-ös világkiállítás döntésekor már legalábbis MDF-es volt Feró, '95-ben önjelöltként indult (volna?) a köztársaságielnök-választáson, aztán sokáig a MIÉP-közeli Pannon Rádió oszlopos tagja. (Nincs Feróval semmi bajom egyébként.)

6.Lenin 2010.01.23. 13:18:17

@mirrmurrkandúr:

Érdekes felvetés és majdnem igazad is van,de ez a világ(blog)nem teljesen úgy működik,ahogy kívánatos(?)lenne.

Talán már elhalt volna régen.Pedig igazán most kezdik a politikusok felfedezni a benne rejlő lehetőségeket.
Meg sokan mások is.pl ezt a blogot is.

pannonfunk 2010.01.23. 13:22:20

@mirrmurrkandúr: Na de hát ó, jaj bloggertárs nem kommancs, hanem 'független'... :P

Balt 2010.01.23. 13:23:26

@pannonfunk: Mindegy már, ez a ki hazudott előbb tényleg szarpaszírozás:

Magyar Bálint (megjegyzem, a '94-első fordulóban még rá szavaztam) mondta akkor, hogy Horn Gyula kormányában nem vesznek részt. Belementek (bármiféle választói akarat nélkül!), belebuktak.

Meggyőződésem, hogy 2002-ben a kisgazdákon ment el a választás, mert ha nincs Szabadi, Pipó stb., nincs az +40e protest szavazat. Tehát ők is belebuktak, azaz ha ez "orbitális, világrengető hazugság" volt, meg lett torolva.

Ehhez képest most itt tartunk: lásd a választás várható kimenetelét. :))

pannonfunk 2010.01.23. 13:26:38

@Balt: Most hogy így felmerülnek az emlékek, valami dereng, hogy Nagy Feró és Waszlavik egyszer politika miatt összekaptak. Azt már nem tudom, hogy ki milyen beállítottságú volt, de Waszlavik később fellépett MIÉP-es rendezvényeken, pl. 2003-ban farsang vége alkalmából volt egy happening a Kosuth téren, majd átvonultak valamelyik hídra és szoci politikusokat jelképező szalmabábukat dobáltak a Dunába...

Balt 2010.01.23. 13:30:53

@Balt: Így van, Mirrmurr, ahogy később részletesen kifejtetted. :)

pannonfunk 2010.01.23. 13:30:57

@pannonfunk: Húh, nem is 2003 hanem 2004 volt. HAZUDTAM!!! Jujj, nem megyek el politikusnak, minden héten megkapnám a ballib ... oh, pardon, független... megmondóemberektől, hogy hazudtam :S

dr. mesterséges színezék 2010.01.23. 13:40:37

@mirrmurrkandúr:
"Kedves Kommentelők, el kéne gondolkodni rajta, vajon, miért tart itt az MSZP, és miért 14% a népszerűsége? A válasz egyszerű... "

Ugyanaz más szemszögből: a Fidesz tényleg komolytalan párt, Szijjártó tényleg elviselhetetlen, a zorbán tényleg demagóg, és még lehetne sorolni a ténylegeket, de úgy produkálja ez a viccpárt az mszp ~ 3-szorosát, hogy nem ő szedett össze, hanem az mszp veszített sok szavazót - na ezért tessék valahogy felelőssé tenni a zorbánsátánt, de ravaszul ám piszkosul!

pannonfunk 2010.01.23. 14:18:40

@mesterseges szinezek: Hámer a jobboldal szavazói szemellenzősek, demagógok, tudatlanok, szemben a baloldal komoly, európai értelemben vett demokratikus, felelősségteljes szavazóival szemben:

www.youtube.com/watch?v=LCnH_PDdaM0&feature=related

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.23. 15:44:50

Ezt hívják úgy, hogy lezárult a rendszerváltás :P

abandi 2010.01.23. 15:47:18

@mesterseges szinezek:
Meg is indul a harc a cigányokért...
Sajna a libsidemcik begyűjtik a zsidókat...khm, bocs: globáldemokratákat.
A szocionisták is kombinálnak...
(Világ pro leltár-árusai egyesüljetek!)
Egyébként a nagy ravaszdi patásorbán is igazodik...a nyúorderhez.

subtotal 2010.01.23. 17:57:53

Végigolvastam a kommenteket és értem, hogy miért nem MDF, SzDSz, MSzP, Fidesz, etc.

De arról egy szó nem esett, hogy miért valamelyik az MDF-en kívűl?
Itt csak a Bokros személyisége mint érv merült fel.

Ennyi az összes pro? Ez gáz.

Kedves Gábor, a témához:
1+1 lehet 0 a te értelmezésedben, de lehet 10 is (például 2es számrendszerben).

Szerintem az SzDSz-ben a legtöbb szavazójuk a képviselt gazdasági irányt értékelte, a Kuncze utáni vezérgárdát pedig kifejezetten büntette a koalícióból való kihátrálás miatt. A megújult SzDSz-t pedig látható szkepszissel fogadták, de nem alkottak felettük ítéletet. És mivel nincs róluk véleményük, nem fogja a már MDF-be átment szavazókat sem eltántorítani az, hogy a pártjuk "utánuk ment".
Bokros személyisége sok szavazót vihet még az MDF-hez, akiknek 96 óta tényleg benőtt a fejük lágya.
Főleg ha a Fidesz és az MSzP sokáig rágódik még a nyugdíjtémán.

pannonfunk 2010.01.23. 18:15:01

@subtotal: De élvezet lehet úgy szavazni, hogy "hát, ezekről nincs véleményem, akkor rájuk szavazok" Hát az életért csak csináljunk valamit:

www.youtube.com/watch?v=BcASFjhcHjk&feature=related

valamit dönt magáról az ország...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.23. 18:18:13

Kedves Abandi!
Tisztelettel közlöm, hogy a cigány az nem pc, legyen a nevük eztán békeharcos tekintettel arra, hogy régen a béketábor tagjai voltunk és volt egy kedves rigmus "gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded" tehát mivel jelzett etnikum tömegesen mintha csak be lenne mágnesezve magához gyűjti a vasat és színes fémet így a régi rigmus okán legyenek ők békeharcosok.
Éljen a PC és a megonthatatlan szovjet konzerv.
Üdv Pelikán

mrbrownstone 2010.01.23. 18:21:36

@Balt:
@mesterseges szinezek: @kamasuka:

Nem vagyok Dávid Ibolya, sőt nem vagyok rokona sem, ismerőse sem. Ugyanezt mondhatom el Bokros Lajosról is. Viszont egyre jobban tetszik, amit csinálnak. Márpedig "szép az, ami érdek nélkül tetszik".

Akinek meg nem tetszik, hogy nekem tetszik, az röhögjön vagy hörögjön csak, kivörösödött fejjel, ahogy jólesik neki. Én ettől még a legnagyobb lelki nyugalommal Bokrosra és az őt támogatókra fogok szavazni.

pannonfunk 2010.01.23. 18:24:55

Ja, az megvolt, hogy őt is bevettéka buliba? Mármint erre a saláta-listára?

www.youtube.com/watch?v=JIOE0PklIgc

6.Lenin 2010.01.23. 18:36:09

@mesterseges szinezek:

"de úgy produkálja ez a viccpárt az mszp ~ 3-szorosát, hogy nem ő szedett össze, hanem az mszp veszített sok szavazót - "

Ez így nagyon logikusnak tűnik, addig,míg feltesszük a kérdést,miért is vesztett,és miért pont a Fidesz szedte őket össze ?
Van még rajtuk kívül párt, szarásig Mo-on,sőt mind okosabb is.Pláne a B Lajosé.

6.Lenin 2010.01.23. 18:40:54

@mrbrownstone:

Nem röhögök,nem vörös a fejem,nem hörgök.
Tedd!
Jogod van hozzá.
Csak rád tartozik,kire szavazol.

dzsaszper 2010.01.23. 19:22:31

Ahogy én látom, az szdsz, mdf, mszp lépéskényszerben vannak. Ezt finoman szólva nem túl jól reagálják le, Kevésbé finoman szólva hibát hibára halmoznak.

Szerintem a jobbik és a fidesz csendben röhög rajtuk a markában, miközben ők maguk igyekeznek elkerülni a szarvashibákat.

Mondjuk a fidesz részéről Varga nyilatkozata baki volt, de az akár még lehetett szándékos is, a választók tesztelése és felkészítése, hogy nem lesz minden fenékig tejfel...

abandi 2010.01.23. 19:30:39

@Dr. Pelikán et. (ferológus):
Tisztelt Pelikán et.!
Méltányolom a pc-re történő figyelemfelkeltését...
Ennek szellemében ajánlom a vándor-békeharcosok figyelmébe:
A "Gyaloglás gulágföldön" című múlt kutató, de jövőbe mutató magyar dok. filmet.

abandi 2010.01.23. 19:45:13

@mrbrownstone:
Egy kis Ady veszett meg benned!
Ne félj, bátran kijelentheted jövőre is:
"...Se rokona, se ismerőse nem vagyok senkinek..."
Majd, vhol a nagyvilágban...

6.Lenin 2010.01.23. 19:47:15

@dzsaszper:

"Mondjuk a fidesz részéről Varga nyilatkozata baki volt,"

Ebben vitáznék.Bármit is mond a Fidesz,arra ugrik az MSZP.Évek óta azt kifogásolják,nincs programja a Fidesznek.
Nyilván való,ha bármelyik párt készít/gondolkodik valaminek az átalakításán figyelembe vesznek nemzetközi példákat is,jogosan.
Miért is kéne még egyszer, egy esetleg jól működő rendszert kitalálni.
Kiderült az MSZP is tanulmányozta a svéd modellt.Sőt a géniusz(Bokros) is elfogadhatónak ítéli ezt a megoldást.

A reagálást tartom hibának a Fidesz részéről.Mi a toszért kell minden hülyeségre reagálni?Pláne néha beszari módon.
Én ezt tartom nagy hibának.Egymás kijelentéseire ugranak,mint a hülye gyerekek.

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 20:15:00

@6.Lenin:"A reagálást tartom hibának a Fidesz részéről.Mi a toszért kell minden hülyeségre reagálni?Pláne néha beszari módon.
Én ezt tartom nagy hibának.Egymás kijelentéseire ugranak,mint a hülye gyerekek."

Azért mert mindenki a nyugdíjas szavazókra hajt, nem utolsósorban azért, mert ők vannak a legtöbben, és nem átallanak még szavazni is elmenni...

Egyébként meg várható volt, hogy ez lesz.
Az MSZP most épp a hatalmas osztogatásra készül -van erről egy remek cikk a Heti Válaszban- persze nyilván csak azért, mert a zemberek megérdemlik (eddig nem érdemelték meg...?), és még véletlenül sem azért, mert a szockók populisták lennének, és a jó öreg kádárista módszerekkel operálnának... áhhh, dehogy.

Mikor megkérdezték tőlük, hogy ezt most mégis hogyan, akkor valamelyik okos csak annyit mondott, hogy meg van a fedezete (eddig nem volt?), és egyébként, ők fogják megnyerni a választásokat, figyeljünk csak...

Annyira utálom őket... de tényleg. Az emberiség selejtje, és nem lehet tőlük megszabadulni...

Diocles 2010.01.23. 20:23:10

Olvasom, hogy szenvednek Gyeneseiékkel Somogyban. Nos, nem vagyok egy Gyenesei-fan, de Somogyban tudtommal Gyenesei a kiskirály, szal elég vicces, hogy pár helyi noname pártkatona keresztülhúzza a pártvezetés szándékát Gyenesei-megállapodás-ügyben. Mert az egészen biztos, hogy Gyenesei tízszer annyi szavazót hozna nekik, mintha csak maguk indulnak.

A budapesti listára állítólag - az ATV infója - Fodor Gábort akarják jelölni.
Ami azért röhejes, mert Fodor újbalos-kisebbségvédő arcéle nem csupán az MDFtől áll valami hihetetlenül távol, hanem már az SZDSZ is nem utolsósorban azért esett szét, mert az SZDSZ "konzervatívabb" szárnya (a "konzervatív" itt nagyon leegyszerűsítő nyilván) a falra mászott Fodortól. És most Fodor jön vissza, tényleg? Két miniszterkedés után, pártelnökösködés után főpolgármesterjelölt akar lenni?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 20:24:09

@6.Lenin: (jól működő rendszert)

Úgy van!
A SVÉD nyugdíjmodellel csak annyi a bajom, hogy:
- kellene hozzá IDE a svéd bérrendszer is... 8Đ

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 20:25:19

@mesterseges szinezek: Remek. A kérdés továbbra sem az, hogy a Fidesz miért akkora, amekkora (egyébként nem igaz, hogy a Fidesz nem nőtt meg legalább 500000 szavazóval többet mérnek jelenleg nekik, mint 2002-ben, vagy 2006-ban), hanem hogy a kommerek miért vesztettek legalább másfél millió szavazót?

Ők voltak kormányon, az ország helyzete kurva sokat romlott a regnálásuk alatt (azt ne mondd, hogy a válság miatt, mert mentem kiugrom a zárt ablakon), úgyhogy mutogathatsz a Fideszre, meg a Zorbánra, mint a félőrült, és utálhatod is őket, attól még ezt a szart nem ők csinálták...

Ennyit azért beláthatnál te is.
De igazad van, én vagyok a naiv pöcs, hogy evidenciákon vitatkozom veled...

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 20:32:23

uhhh... melyikőtök rakta fel azt a Gyenesei-cigányok videót???

Nagyon undorító...
Hajrá emdéef...

...

mrbrownstone 2010.01.23. 20:32:28

@abandi:

Miért is a nagyvilágban? Tán csak bizony nem arra célzol, hogy ha a magadfajták hatalomhoz jutnak, akkor a magamfajtáknak ajánlatos lesz elmenni ebből az országból?

abandi 2010.01.23. 20:34:04

@mirrmurrkandúr:
Maga akár Jobbikos is lehetne...
Természetesen csak viccöltem.
Minthogy az egyik kutya,a másik eb, a harmadik meg az előbbiek korcsa, háromszőgben kavarodik megfele!

abandi 2010.01.23. 20:36:20

@mrbrownstone:
Provokatív, de építő a kérdés!
Szerinted, mi tart vissza?

6.Lenin 2010.01.23. 20:39:02

@1.szolo (B.A.):

Szerintem Bokros Lajoson kívül senki nem akarná a jövő héten bevezetni.

Ő megtenné.

abandi 2010.01.23. 20:50:07

@mirrmurrkandúr:
Továbbhintve a vidijó!
Tájékoztatásul: Csapódj a hazakiárulókhoz....
Nincs rád szükség.
Töredék béredért félted a nyúordert???

Diocles 2010.01.23. 20:52:13

"Elképzelhető, hogy a Somogyért Egyesülettel történő együttműködést támogató MDF vezetésének ez elfogadható megoldás, de a somogyi tagszervezet egy része szerint nem az – szögezte le Mátrai. Beszámolt arról is, hogy a 8 tagú megyei választmány fele osztja az MDF országos vezetésének véleményét, egy tartózkodott, míg hárman ellene szavaztak. Közölte, a somogyi tagszervezetnek az összes választási körzetben van már közös jelöltje az SZDSZ-szel, így nem igaz, hogy a Somogyért Egyesületre szüksége van."

LOL, mekkora lúzerek ezek a helyi MDF-esek.

Félreértés ne essék, nem vagyok elragadtatva Dávidtól és Gyeneseitől (és ez eufemizmus), de ez a kis epizód jól jellemzi a pártot.

A pártközpontban kitalálnak egy teljesen racionális dolgot, Somogyban nincs emberük, ellenben ott van egy erős egyesület, akinek főnöke dörgölődzik hozzájuk. A pártközpont felszólítja a helyieket, hogy állapodjanak meg velük. Erre fel a helyiek felháborodnak (hú, vazze, a Gyenesei le akarja nyúlni a pozinkat!), és közlik, hogy ők (mind a 6 megyei tag) már megállapodtak az SZDSZ közismerten bivalyerős somogyi szervezetével, hogy nekik aztán nincs szükségük a Somogyért Egyesületre, amely potom 20%-ot ért el 2006-ban a megyei választásokon, pont annyit, mint az MSZP), mert ők (mind a 6 tag, plusz az SZDSZ 2 tagja) mindent, de mindent meg tudnak oldani...

Azért Dávidnak sem lehet könnyű...

Balt 2010.01.23. 20:52:37

@mirrmurrkandúr: Azt hiszem, félreérted. Ő épp erre a visszásságra mutatott rá. Mellesleg szerintem is q. sok 17% az MSZP-nek ilyen 8 év után!

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 20:52:52

@abandi: Bizonyos szempontból lehetnék jobbikos (nagyjából annyiban, hogy nem vagyok egy megrögzött PC rajongó...), más szempontokból meg nem...

... de a felvetés hipotetikus, mert nem vagyok jobbikos...

:-)

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 20:55:13

@abandi: "Továbbhintve a vidijó!
Tájékoztatásul: Csapódj a hazakiárulókhoz....
Nincs rád szükség.
Töredék béredért félted a nyúordert?"

Kérlek, a továbbiakban, kímélj meg...

Már sokszor mondtam: sötét vagy.

Köszi:-)

abandi 2010.01.23. 20:55:21

@abandi:
Magyarázkodásra szorulok:
Téged, mrbrownstone!
Mi tart vissza, hogy eltakarodj ebből a szenygödörből?
A neved az még a gödör legalján található régi kikristályosodott múlt is lehet....
Te maradsz....

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 21:00:59

@Balt: Valóban félreérthettem. Ha már az iróniát sem értem, akkor el kell menni aludni...

Bocsánat!

mirrmurrkandúr 2010.01.23. 21:02:15

@Balt: Már 17%-on áll az MSZP... az tényleg irreálisan sok...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.23. 21:04:24

A svéd modellhez csak annyit, hogy 90-ben üres volt a nyugdíj kassza és jelenleg is deficites, vagyis valakik, valamikor ellopták a pénzt, majd ha meglesz akkor kaphatnának a mostani nyuggerek bármit is, de hát szavazati joguk van így nyugdíjat is kapnak a mostani dolgozók jövőbeli nyugdíjját csak mert szavazhatnak, érdekes, nagyon érdekes.

subtotal 2010.01.23. 21:17:10

@Dr. Pelikán et. (ferológus): 1-es, leülhetsz. Felosztó kirovó rendszer van, guglizd ki, ha megértetted a lényegét, gyere vissza beszélgetni a svéd modellről.

@6.Lenin: bár bevezetné. Ugyanis a svéd modellről szóló (ál)vita a Fidesz és MSzP bár a nyugdíjasokért folyik, csak abszolút nem érinti őket. Ez a jövő generáció, talán a jelen generáció nyugdíjaséveinek problémáját orvosolná.

6.Lenin 2010.01.23. 21:18:12

@mirrmurrkandúr:

Nagy a tét és nagyon messze még ápr.11. ill. 25.
Az MDF se játszik éppen úri módon.
Szerintem még nem lefutott ez a játék.

subtotal 2010.01.23. 21:18:23

@subtotal: jelen generáció = jelenleg aktív generáció

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.23. 21:18:53

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

Kedves Pelikán!

Kb. annyi hiányzik a felosztó-kirovó rendszerből éves szinten, mint amennyi a magánpénztárakba megy. Úgy tűnik, az a döntés vagy hibás volt, vagy nem volt kellően megtámasztva az állami rendszer reformjával. Most állítólag 42% visszalépett, de nem beszélnek arról, h ez mennyit könnyít a nyugdíjkassza helyzetén.

abandi 2010.01.23. 21:19:45

@Dr. Pelikán et. (ferológus):
Ráadásul csődbe tűnt a SAAB autógyár is...
Virtuális-digitális számlákkal bármit tudok igazolni-vizsgálni!
Igaz, "hosszú bájtok éjszakája" "úr"?

abandi 2010.01.23. 21:24:37

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=78):
Természetesen senki nem feszegeti a "rokkant nyugdíjas" problémát, mert az bizony egyenesen a rászízmushoz vinne...
A svéd modell ezt nem tartalmazza.
Mert kevés volt ott a takonybányász baleset...

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2010.01.23. 21:35:38

@subtotal: Kedves Tanár Úr!
Nem kell utána néznem, most azoknak nyalják a nyugdíjas seggét aki annak idején összedolgozták az első 20 milliárd minuszt plusz nem volt egy fillér megtakarításuk, stb.
Arról nem is beszélve hogy 90%uk soha rendes munkát nem végzett.

6.Lenin 2010.01.23. 21:36:46

@subtotal:

Mo-on bármihez is nyúlnánk,azt csak hosszú évek alatt lehetne átalakítani.

Rövid távon nem megoldhatók a problémák,különösen úgy,hogy nincs vagy nem látni hosszútávú elképzeléseket(min. 10-20 évre előre).

Most a szélhámosok ideje van,sajnos.
Egy nagy támogatottsággal rendelkező,erőskezű,hosszú távú elképzelésekkel rendelkező kormányra lenne szüksége az országnak.

El kellene ismerni a másik félnek,az elmúlt 8 év alatt képtelenek voltak még az első komoly lépések megtételére is.Ha képtelenek az ország érdekeit előbbre tenni a saját érdekeiknél,csúnya következményei lesznek.

1990-ben elcseszték az esélyt a rövid és sikeres induláshoz.

subtotal 2010.01.23. 21:46:30

@Dr. Pelikán et. (ferológus): én arra reagáltam, hogy üres volt a nyugdíjkassza. Mivel felosztó kirovó rendszer volt/van, ez nem is lehet másképp.
A svéd modell pedig megoldást kínálna arra, hogy mindenki a hozzájárulása alapján kapjon nyugellátást, ergo aki "soha rendes munkát nem végzett", vagy végzett de elfelejtette bevallani/befizetni, csak annyit kapjon vissza amennyit érdemel. Azaz semmit.

subtotal 2010.01.23. 21:49:13

@6.Lenin: vagy mivel a nyugdíjasok ilyen könnyen ugraszthatóak, ki kellene vonni a populista lőzungok szintjéről ezt a témát, korrekt rendszeralapokat lefektetni. Erre ugyanúgy lett volna lehetőség, mint a képviselői fizuk és ktg.térítések esetében.

abandi 2010.01.23. 21:49:52

@Dr. Pelikán et. (ferológus):
Ön roppant soknak tartja a "kiemelt nyugdíjban" részesülők számát!
Ellenben az ivadékaik ...
No, igen.

subtotal 2010.01.23. 21:51:06

@subtotal: fáradok. természetesen a képviselői fizuknál nem a korrekt rendszeralapokig jutottak el, csak a megállapodásig. Tudnak ők, ha közösek az érdekek. Lásdd még rádiófrekvenciák.

6.Lenin 2010.01.23. 21:52:13

@jobbrólelőz:

Lassan ideje feltenni a kérdést,az MDF nevezetű gyűjtő párt(bukott szélhámosokat)milyen jövőképet fog ajánlani az országnak?

Gyerekek,ha a túlélésről van szó,nem számít semmi!
Ennek lenne jövője?
Ér ez annyit,hogy ilyenekre szavazzon valaki?
Rajtuk kívül,kinek jó ez?

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.23. 21:54:45

@6.Lenin: 1990-ben elcseszték az esélyt a rövid és sikeres induláshoz.

Na ez igaz!! Valami nagyon el lett "öszödözve" ott a háromszögletű kerekasztalnál.

De a stabilitás is hiányzott az elmúlt 8-10 évben: bár többségében mszp kormány volt, két kormányválság, több belső konfliktus, 2006, gazd. válság - nem éppen előnyös egy ilyen országnak

És minél inkább halogatjuk a nagy (és szükséges) változásokat annál jobban fog fájni..

6.Lenin 2010.01.23. 22:08:37

@subtotal:

Az a politika,ami jelenleg Mo-on folyik csak oda vezet,ahol jelenleg is vagyunk.

Én még kitartó vagyok,kivárom azt a posztot,hogy: Mi lenne jó az országnak 2010-től?

Talán már azt is kibeszéltük itt,mi lenne jó a macskáknak,kicsiknek,nagyoknak,szélhámosoknak
a ......,(ja ilyenek talán nincsenek is ).Ki hogyan taktikázik,hogyan veri át a másikat.

Oszt jó ez nekünk?
A polgárnak,aki tojik az ideológiákra, csak egyszerűen élni,adná Isten,jól élni szeretne.Már nagyon unja az ígéreteket,amikből eddig csak az valósult meg,hogy amit megtermelt,felépített,befizetett egyszerűen eltűnik.

Aztán csodálkozunk,hogy kinő 1 nagyszájú társaság és rátelepszik erre a hullámra.

abandi 2010.01.23. 22:22:02

@6.Lenin:
Hehehe...
Ez a végső(?) héjamász a zavaron próbálkozás senkit nem téveszt meg!
Az a gitározó zsidó-magyar ámerikai nagykövet sem dőlt be nekik...

6.Lenin 2010.01.23. 22:31:58

@MCsaba:

Ilyenkor a következő ugrik be

Na,barátocskám,sakk és matt.Nyertem.
Na,na még,hogy nyertél.Én néztem el az elején,meg a közepén 1-1 lépést,ha én akkor,hát teljesen másképpen végződött volna a játék.

90-ben volt 1 hatalmas várakozás,igaz nem arra,ami utána következett.

94-ben megvolt a támogatottság,96 -tól a Génius is kijátszotta farbát.

2002-ben még nem volt azért annyira elcseszve(?),hogy ez legyen belőle.

2006 szintén volt támogatottság+ 1 még nagyobb Génius(univerzumi nagyságban mérhető)+1 halk szavú szmájli,jövőkép meg sehol.
Távlatiak még annyira se,csak zsákszámra ígérgetés.

Itt tartunk most.

Balt 2010.01.23. 22:39:59

@mirrmurrkandúr: Csak tippletem. :) De "a pártot választani tudó aktív szavazókorú" blablabla között max. :)

6.Lenin 2010.01.23. 22:40:04

@abandi:

Elismerem,hogy adott szitukban megvan a maguk szerepe az ilyen hullám lovasoknak,de csak a parti sziklákig.Szélcsendes időben meg szart ér,hogy mit is szeretne.Pancsikolhat,meg a homokba pisilhet.Esetleg égeti magát a napon.

abandi 2010.01.23. 22:45:08

@6.Lenin:
Nincsenek már szélcsendes idők...
Klímaváltozás van!
Jobb(ik), ha megjegyzi... ( :-P )

6.Lenin 2010.01.23. 23:02:39

@abandi:

Találtam a padláson 1 tervrajzot valami Noé aláírással.A fele anyag már meg is van,nemsokára kisüt a Nap,addigra meglesz.A nagyfater mesélte,vannak néha viharok,kisebbek nagyobbak,de utána mindig süt a nap.

Jó a válasz(rövidtávon),tényleg teccett.

abandi 2010.01.23. 23:13:16

@6.Lenin:
Ember tervez, Isten végez...
No, most a kóser típusú ideiglenes "ki-bevégzésekkel" tele van a mára már megint lesöpört padlásom!
Hadd legyünk már mi is egy kicsit a "kiválasztottak", a "bosszú népe"!!!

6.Lenin 2010.01.23. 23:41:32

@abandi:

Bosszú népe!!!
Kezdek betojni.
Ugyanis azt gondolom,azért ami most van,mi vagyunk a felelősek én is ,Te is ,mindenki,igaz nem egyformán.
Kik lesznek az elsők?
A nyuggerekre mikor kerül sor?

Lenne 1 ötletem,igyuk magunkat halálra.
Az igazi szittya bírja a tintát.Hátha a nyamvadt kommancsok hamarább kipurcannak,persze ne vodka legyen az öngyilkolás eszköze,abban hátha jobbak.
Valamilyen kannásra gondoltam,az igazi azt még túléli.
Meg legyen a másik feltétel,hogy csak éhgyomorra,így a gazdagok első körben elhullanak.A szittya ebben is gyakorlottabb.
Persze nyitott vagyok más hasonló megoldásra is,persze lehetne mondjuk olyan megoldás is,hogy csak olyanokra szavazunk,akik nem csesznek ki velünk,meg nem agyalnak bosszún,mert az lehet cikis is,olyant is agyoncsaphatunk a nagy szélben meg viharban,aki nem is érdemelné meg.Meg ki mondja meg a sorrendet?

Aludjunk inkább egyet,hátha reggelre kitisztul a dolog,aztán elég ha addig iszunk,amíg jólesik.

abandi 2010.01.23. 23:48:58

@6.Lenin:
Aluggyunk, igyunk , aluggyunk...
Na, aludjunk!

6.Lenin 2010.01.23. 23:54:42

@abandi:

Látod ez nem rossz ötlet,de az jobb sorrend,igyunk aztán még egy hörpintés,szerintem még a harmadik se árt a negyedik után meg sokkal hamarább elalszik az ember.
Jó éjt!

pannonfunk 2010.01.24. 00:07:01

Az index címlapján még mindig a 13:05-ös hír van fent, hogy az mdf és Gyenesei megállapodott. Aztán mégsem. Valaki szóljon már a hírszerkesztőnek. Lehet, hogy éppen szombat esti buliban van...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.24. 00:40:18

@pannonfunk:
Szerintem meg akarják várni vele, amíg hamuvá égnek...

lüke 2010.01.24. 08:04:57

igen , igen ez lehet...
így könnyü unatkozni:)

Bokros megunta MSZP, a WBG-t, IMF-t meg a CEU-t is, elég hamar:)
bár megint pongyolában vagyunk
- magyarosan -: inkább megsértödött..............

6.Lenin 2010.01.24. 13:10:50

@1.szolo (B.A.):

Most nagyot nőttél a jobb szememben.
Megnyugtat,hogy még benned is csörgedez némi szittya vér.
Elérzékenyültem,no,úgy szittya mód,könnyek nélkül,de azért látszik 1 pindurkát.
Ó a kumisz,éreztem a puszták susogását,meg a lószar illatát,a puszták népét is elsuhanni véltem.
1000 éves álom,azannya,ez megrázott.

radala 2010.01.25. 11:01:59

Bocsánat nem olvastam el minden hozzászólást. De ma van az indexen egy írás
index.hu/velemeny/2010/01/25/befogott_orral_halkan_anyazva/

Nevetségesen sötét és gusztustalan, rosszul is van megírva, a konklúziója pedig talán mindennél gusztustalanabb. De nagyon jól alátámasztja, amit én mondok. 1+1=2, de legalább 1,9:-)
"Van Magyarországon vagy kétszázezer iskolázott, világias, progresszív baloldali és egyben liberális választó... ... Igen, szerénytelenség, de magamat is közéjük sorolom....."
Erről beszélek. Nincs még egy párt, akinek a szavazói ennyire büszkék lennének az "osztályukra" kasztjukra és pláne nincs senki, aki azt hinné, hogy ö csak akkor lehet jó tagja a kasztjának, ha xy pártra szavaz.
Bocsánat kedves Naszta (nem téged akarlak gyalázni, pláne nem 1-1 mdf-szdsz szavazót) Egyesével az szdsz szavazó a legszimpatikusabb ember a világon, de mint csoport egy kis gusztustalan, frusztrált, identitáskrízises valami.

A cikket végig ne olvassátok:-)
Az van benne, hogy csak az mszp vagy az mdf van és ez a konklúzió:
"A választásig hátra lévő időben kénytelenek leszünk patikamérlegen méricskélni, hogy melyik párt mit mond a Jobbikról, a Fideszről, a kétharmadról. Aztán a kárminimalizálás jegyében majd elmegyünk, és befogott orral, halkan anyázva behúzzuk az ikszet valamelyikre. Már most hányingerem van az egésztől."
Szörnyű.
Török Gábor kórosan túlértékeli a liberális szavazókat:-) Pedig tuti, hogy nincs még egy ilyen egyszerűen körülírható és modellezhető banda, mint ezek. Somogyi is nyilván ezért választotta ki ezt a csoportot. Nem hülye.

pannonfunk 2010.01.25. 11:22:21

@radala: Gyere át az új postba, ott boncolgatjuk...

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2010.01.25. 12:52:39

@Zoltchy: a tiszta alatt a kommunikációs csatorna tisztaságát értettem :)
azért az antall-i mdf és a mai gárda már közel sem azonos, szóval az ilyen az XYZ párt akkor ezt akkor meg azt jellegű megállapításokon meg én szoktam mosolyogni.
Ennél jóval gázosabb és figyelemreméltóbb, amikor a politikusok egy személyben forgatják a köpönyeget.

Szóval a közös, tiszta célon azt értem hogy jobban kellett volna indokolniuk ezt a lépést. Mivel nem így történt, feltételezhetően egy kísérlet a szavazatgyűjtésre.

Ezzel csak az a gáz, hogy így a választók 2-3%-ának nem marad szabad választási opciója és ehhez még jön a bizonytalanokból vagy a még határozottan nem szavazók köréből egy felmérhetetlen százalék.
Lsd: index.hu/velemeny/2010/01/25/befogott_orral_halkan_anyazva/

Ez egyébként egy érdekes kérdés volna, kutatóként biztosan rácuppanék. Miért hiszik azt a nagy pártok, hogy képviselik az ország általános véleményét? Miközben a szavazók aránya (ha jól emlékszem) csak a legutóbbi önki választásoknál ment 50% fölé.
Szerintem ennek a másik néma, félnek is van üzenete a magyar demokráciára nézve. A tagoltsága további érdekes dolgokra vethetne fényt.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2010.01.25. 13:19:34

@Balt: nem egészen értem, mi a kérdésed. :)
Kicsit sokat passzíroztam a mondataimba én is.
Szóval ahogy a fent fikázott Miklósi Gábor írja, van ám ebben az országban egy darab népesség, aki nem kér a 3 vezető pártból, ugyanakkor az alternatya is bűzlik.
Szóval a fletevésem hipotetikus volt, miszerint a három kispárt alkothatott volna egy ellenzéki kolaíciós brigádot. Én bizony még azt is kinézem belőlük, hogy pont a különböző partvonalról, de a jobbítás szándékával, mint kitűnő alappal kompromisszumos megoldásokkal, cselekvésekkel, szavazásokkal valóban elkezdenének valami valóban demokratikus módon ügyködni.
A Fidesz itt úgy jön a képbe, hogy jelen állás szerint feltételezhetően (mert a bizonytalanokkal is megpróbálok számolni) a Fidesz 55-60%; az MSZP 20-22%; a Jobbik 8-13%; az MDF-SZDSZ 5-7%; LMP 2-3% és a többiek.
Na most az újszülött köztársaságunk történetében még nem volt erő, amely kétharmados többésgbe került volna. Így aztán ez teljesen új dolog volna. Elsülhet kétféleképpen is. Visszatekintve a múltra, emlékezhetünk hányszor akadályozta meg a Fideszt a kétharmados többség elérésének kényszere. Tartok tőle hogy ez egyfajta frusztrációt is gerjesztett az érintett vezetőkben. Remélhetjük hogy ez nem lesz motiváció, amenyniben a kétharmados többség kialakul.
De ez már a találgatás ingoványos terepe.
Technikailag is izgalmas kérdés, hiszen a kétharmados szabály pont azért épült be, hogy csak nagyon indokolt esetben, különösen angy egyetértésben lehessen megváltoztatni ezeket a szabályokat.
Nade ha egy párt rendelkezik ezzel a kétharmaddal önmagában, akkor azzal az ellenzéki szempontok figyelmen kívül hagyása valósulhat meg. Támadható felületté válik, tagjait kell célbavenni ha az ellenzék meg szeretne valamit változtatni netán torpedózni. Szóval a Fideszre ilyen esetben angyon nagy felelősség hárulna. Lényegében az esetek döntő többségében az ő akarata érvényesülne. A amaradék pedig kirekesztődne véleményével, észrevételeivel. Ez pedig ugye a demokrácia alapelveivel volna ellentétes. Egypártivá egyszerűsödhet a parlamenti munka. És "a tömegek bölcsessége" azért a történelmi múlt alapján is kétségbe vonható.
Tehát ez a kétharmados többség könnyen elhozhat egy olyan véget a Fidesz-nek, mint amilyet az elmúlt 2 ciklus hozott a tkp. nevezhetjük így: MSZPSZDSZ-nek.
Remélem így tisztább. ,)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.01.25. 18:36:48

"Kilép a Magyar Demokrata Fórumból Boross Péter. A politikus érdemben nem kívánta kommentálni döntését. Mint mondta, aki valamennyire tájékozott az ő utóbbi időben tanúsított magatartásával kapcsolatban, az sejtheti, hogy most mi váltotta ki belőle, hogy a jövőben még passzív tag sem kíván lenni az MDF-ben."

pannonfunk 2010.01.25. 18:47:17

@nyomasek_bobo: Jééé, a nap híre. Ez komoly?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.25. 18:49:01

@nyomasek_bobo:

"Ízlések és pofonok különböznek."

((- méghozzá annyira különböznek, hogy senki sem keverne össze egy ízlést egy pofonnal;)))

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.25. 22:20:26

@nyomasek_bobo: hát igen, Ő volt az egyik első a 'nagyhalak' közül aki nyíltan jelezte, hogy nem ért egyet Dávid Ibolya politikájával - és most le is zárta ezt a fejezetet az életében! Az MDF teljesen ki fog cserélődni, ha az SZDSZ-el való kapcsolat igazán komollyá válik. Szóval lesz még egy-két (tucat) ilyen hír....

Balt 2010.01.26. 00:23:53

@floorwalker: "Technikailag is izgalmas kérdés, hiszen a kétharmados szabály pont azért épült be, hogy csak nagyon indokolt esetben, különösen angy egyetértésben lehessen megváltoztatni ezeket a szabályokat."

Na jó, de a jelen parlamentben egyedül a Fidesz nevezhető ellenzéki pártnak - hisz a legutóbbi költségvetés is az SZDSZ (frakció) és a (frakció nélküli) MDF segítségével ment át -, így semmi csodálni való nincs abban szerintem, hogy a Fidesz egymaga képes lehet 2/3-ot szerezni (mandátumarányban). Ebbe csak a Jobbik szólhat bele kívülről...

"Szóval a Fideszre ilyen esetben angyon nagy felelősség hárulna. Lényegében az esetek döntő többségében az ő akarata érvényesülne. A amaradék pedig kirekesztődne véleményével, észrevételeivel. Ez pedig ugye a demokrácia alapelveivel volna ellentétes. Egypártivá egyszerűsödhet a parlamenti munka. És "a tömegek bölcsessége" azért a történelmi múlt alapján is kétségbe vonható."

Reméljük, felelős(ebb) kormány lesz, mint az előzők... :) Az "egypárti" demokrácián meg szerintem kár "károgni" :) (pardon), mert ez a hozadéka az előző ciklus(ok)nak. Talán egy korábbi választással elkerülhető lett volna, már késő...

"Tehát ez a kétharmados többség könnyen elhozhat egy olyan véget a Fidesz-nek, mint amilyet az elmúlt 2 ciklus hozott a tkp. nevezhetjük így: MSZPSZDSZ-nek.
Remélem így tisztább. ,)"

Ez a veszély kétségtelenül fennáll, de hogy a Fidesz végét nem a jelen parlamenti pártjai jelenhetik, abban biztos vagyok.

dzsaszper 2010.01.26. 16:06:39

@Balt: a 2/3 inkább arról szól, hogy legyen egyfajta konszenzus -- és mégse kelljen teljes egyhangúság.

Ha egy párt(szövetség) megszerzi a 2/3-ot, akkor a választói szinten kialakult a szükséges egyetértés...

dzsaszper 2010.01.28. 14:19:28

@dzsaszper: és még valami a 2/3-ról. Ha összejön, az nem a Fidesz teljesítménye lesz (max. annyiban, hogy ők nem hibáztak akkorákat), hanem főleg az mszp+szdsz+mdf hármasé egyik oldalról (a sorozatos szarvashibáké) és kisebb mértékben a jobbiké (a szélsőségességgel el is riaszthatnak szavazókat) a másik oldalról.
süti beállítások módosítása