Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:49

A Heti Válasz ezen a héten a Jobbik egyéni indulóival foglalkozik (az összes jelöltről többet a Jobbik honlapján: meglepően professzionális munka, informatív választókerületi térképekkel - különösen összehasonlítva a Fidesz minimalista vagy az MSZP általam sajnos meg sem talált hasonló oldalaival). A lap fő állítása a következő: „nevesincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését – három kelet-magyarországi körzetben ugyanis az első helyért menetelnek Vona Gábor emberei”.

Bódis András cikke Tiszavasvári, Ózd és Szerencs központú választókerületekben lát esélyt arra, hogy a Jobbik indulói egyéni mandátumot szerezzenek. Mindhárom helyen 2006-ban az MSZP győzött: Tiszavasváriban Juhász Ferenc és Ózdon Tóth István már az első forulóban, míg Szerencsen Szabó György a másodikban szerzett mandátumot. A három szocialistából kettő most is indul, Szabó György helyett azonban egy másik volt minisztert, Ficsor Ádámot indítják a szocialisták. (A Fidesz mindhárom körzetben helyi politikusokat nevezett: Karakó Lászlót, Riz Gábort és Koncz Ferencet.)

A jobbikos esélyek alapja a cikk szerint az európai parlamenti választás eredménye: ezen három körzet több településén 2009 júniusában ugyanis a Jobbik megszorította vagy egyenesen megelőzte a Fideszt (érdekesség, hogy a két borsodi körzetben 2006-ban a MIÉP-Jobbik jelöltje lett a harmadik – igaz, parlamenti küszöb alatti támogatással). Így aztán most Tiszavasváriban a volt fideszes Császár József, Ózdon a volt MIÉP-es Kisgergely András, Szerencsen pedig a gárdista Holcman László a Heti Válasz szerint akár győzhet is. (A három választókerület részletes választási adatai itt.)

Kétségtelen, hogy az EP-választás eredménye bizonyos tekintetben orientáló jellegű lehet, s az sem vitás, hogy a Jobbik politikusai számtalan helyen érhetnek el a radikális jobboldaltól korábban soha nem látott, meglepőnek tűnő eredményt (2002-ben a MIÉP-nek és 2006-ban a MIÉP-Jobbiknak például nem akadt tíz százaléknál többet kapott indulója), ráadásul a listás választáson akár az MSZP-t is megelőzhetik. Legalább két ok miatt mégis vitatom a lap állítását: egyrészt az EP-választás „megtévesztő” jellege, másrészt a választási rendszer speciális szabályai miatt.

Az előbbiről már többször írtam: az alacsony(abb) részvétel és a tavalyi voksolás csekély (eltérő) tétje miatt az akkori eredmények csak komoly fenntartással fordíthatók át a mostani választásra. A másik ok még fajsúlyosabb: egyéni mandátum megnyeréséhez a magyar választási rendszerben nem elegendő az „éppen győzelem”, azaz a relatív többség. Mint ismeretes, az első fordulóban csak akkor dől el a mandátum sorsa, ha ötven százalék feletti sikert arat valamelyik jelölt, míg a második fordulóban elég ugyan a relatív többség, de ekkor már nem a teljes mezőny, hanem főszabályként csak az első forduló első három – visszalépés esetén: első két – jelöltje áll rajthoz. A Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez tehát vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a kieső jelöltek szavazóit is megszólítva nyerni. Lehet, hogy tévedek, de szerintem a párt jellege 2010-ben egyiket sem teszi lehetővé: egyrészt nehéz elképzelni olyan „teljes” körzetet (azaz nem egy-egy települést), ahol ötven százalék feletti szavazatarányt érhet el a Jobbik jelöltje, másrészt a párt nem nagyon számíthat az esetleges második körben a kiesett vagy visszalépett pártok (MDF, MSZP, LMP, SZDSZ) szavazóira.

Két esetben lehetne esélye egyéni mandátumra a Jobbiknak: ha létrejönne egy olyan Fidesz-Jobbik megállapodás, amely kölcsönös visszalépésekről határozna, vagy ha több körzetben a hasonló erőt képviselő Fidesz és a második fordulóra egyesülő baloldal (MSZP-MDF-SZDSZ) jelöltje mellett befuthatna a nevető harmadik (valójában: első helyezett) jobbikos.  Most egyik sem tűnik igazán valószínűnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr91717499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fanatikus Jobbik-szimpatizáns Ózdra jelentkezhet át 2010.02.24. 00:55:17

Török Gábor a Nyerhet-e a Jobbik egyéni mandátumot? című bejegyzésében arra a következtetésre jutott, hogy jobbikos egyéni képviselőjelölt tavasszal gyakorlatilag sehol sem nyerhet, mivel a fideszes jelölt nem fog sehol visszalépni, a második fordulóra...

Trackback: Csak következetesen... 2010.02.02. 13:36:45

SZDSZ > MDNP > FIDESZ > Jobbik Hit Gyülekezete > Református Egyház > Katolikus Egyház A Jobbik csepeli képviselőjelöltjének a párt (amúgy el kell ismernem, profin kivitelezett) választási honlapján található hivatalos életrajza így szól...

Trackback: Nyerhet-e a Jobbik egyéni mandátumot? 2010.01.31. 18:30:03

Két esetben lehetne esélye egyéni mandátumra a Jobbiknak: Most egyik sem tűnik igazán valószínűnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gossage 2010.01.31. 18:07:37

Igen,szerezhetnek persze csak abban az esetben ha egyedul meg tudjak szerezni a megfelelo szavazatszamot
,tudom ez tudomanytalan....jelenleg ez az egyetlen part aki neven nevezi a dolgot a bunozessel kapcsolatosan is es a politikus bunozessel is...es bizony ez komoly mozgosito ero
Nem udvariaskodik,persze ez kulonosen visszataszito lehet bizonyos ertelmisegi korokben ,de az egyszeru embereknel akik nap mint nap ugyanazt tapasztaljak amirol a Jobbik beszel es nem kontorfalaz, azok bizony melletuk teszik le a voksot
Meg aztan helyben mindenki tudja ki mit csinal....

mirrmurrkandúr 2010.01.31. 18:10:34

Itt, ezekben nem biztos... talán Gyöngyösön... nagy buli lenne, ha gyöngyösi lennék, lehet, hogy még kísértésbe is esnék...:-)

jardel 2010.01.31. 18:17:06

Egy-egy településen, ahol az általuk felvetett problémák a legélesebben jönnek ki, most is nyerhetnek, de ebből az egész körzetre sztem sem lehet levonni következtetést. A HV cikk sztem kicsit abból indul ki, hogy a Jobbik az MSZP-től veszi el a szavazókat, azaz, ha az MSZP nyert 4 éve, akkor most talán ők is. Ezzel szemben, ha az igaz (?), amit TG írt pár poszttal ezelőtt, akkor a Jobbik a Fidesz vetélytársa, így inkább csak a Fidesz győzelmének mértékét csökkenti. Vagy nevető harmadiknak éppen az MSZP jön be....

jardel 2010.01.31. 18:18:31

Az egész mostani HV átgondolatlan volt amúgy, ideértve a nyugdjíról szóló cikket is, kicsit indexes felütés ('mi megmondjuk az igazat'), aztán egy elég limitált tartalom.

10000rpm 2010.01.31. 18:21:14

Én is azt gondoltam, hogy nem lehetséges, aztán eljutottam BAZ megye eldugottabb részeibe. Lesznek még meglepetések, Budapestről nem lehet ellátni az ország széleibe.

sivatagi n. 2010.01.31. 18:29:35

@10000rpm: egyértelmű, hogy a cigánybűnözéstől legjobban sújtott vidéki régiókban okozhat leginkább meglepetéseket a Jobbik. Szerintem viszont máshol is. Néhányan még mindig abban a tévedésben vannak, hogy a Jobbikra csak az "egyszerű" emberek szavaznak.

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.31. 18:38:37

Alapvetően abban egyetértek, hogy az EP választásból számolgatni az nagyon problémás a részvételi arányok miatt. Ne feledjük, még a Fideszes támogatók is nagyon csekély számban jelentek meg. Ezért is volt megdöbbentő a Nézőpont-intézet elemzése, ahol a "parlamenti mandátumbecslés" 267 Fidesz-KDNP mandátumot hozott ki, kizárólag az EP választások alapján.

Jómagam számolgattam, egyelőre csak a területi listákra, az is egyrészt sokáig tartott, másrészt pedig nem győztem aláhúzni, hogy mindez becslés, illetve milyen arányok befolyásolhatnak bizonyos listákat.

polizis.blog.hu/2010/01/29/a_ketharmad_eselyei_2_resz_a_teruleti_listak

Az egyéni körzetek az még nagyobb kör lesz, itt nem teljesen osztom TG véleményét, ugyanis relatív többséggel (ld. pl. 1994-ben, milyen győzelmi arányok születtek) akár nyerhet a Jobbikos jelölt is, bár túlságosan én sem látom valószínűnek.

Én azt szeretném kérdezni, mi a véleménye Gábornak arról, hogy ez a mostani Hagyó-botrány mennyire érzékeny veszteség az MSZP-nek?
(Szerintem nagyon, hisz azért az adatokból látszik, jelentős kiábrándult táboruk van, akik viszont ha szavaznak, CSAK az MSZP-re szavaznak)

Köszönöm előre a választ!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.31. 18:39:18

@jardel: A Jobbik nem vetélytársa a Fidesznek, hanem szövetségese.

dov 2010.01.31. 18:46:24

@bm613: ajjaj, pedig nagyon jaffáznak, vagy ez csak a látszat?

jardel 2010.01.31. 18:49:28

@bm613: ha bekerülnek az OGY-be, akkor talán igen. de ha fidesztől vesznek el szavazót, akkor most kevésbé. persze a 2. fordulóban a jobbikos szavazók többsége vszeg a fideszre szavaz majd. arra utaltam, hogy az EP választás után az volt a közvélekedés, hogy a jobbik az mszp-től vett el szavazókat - TG-nak volt egy posztja nemrég, ami ezt cáfolta. egyébként az én ismeretségi körömben, aki a jobbikra szavaz, az korábban mind a fideszre szavazott, perzse tudom, ez nem reprezentatív.

Náci bácsi 2010.01.31. 18:54:00

A éven nevezésen kívül van még egy nagy előnye.Nincs múltja.Igaz persze az is,hogy az emberek találgatnak.Ki honnét jött.Vajon Morvai Krisztina hogy kerül a csapatba?Ugye egy zsidó ember felesége(volt),innét kezdve gyártódhatnak összeesküvés elméletek.Nem sokat tudunk Vona Gáborról,vagy Balczó Zoltánról,de Szegedi Csanádról sem.Ugyanakkor pozitívum,hogy programjuk közérthető,jól olvasható,kerek és azt tartalmazza,amit az emberek többsége hallani akar.Bár ebbe a hibába beleestünk 2006-ban.Talán annyi különbség mégis van,hogy a Jobbik nem akarja kiárusítani az országot.Nincs is már nagyon mit,a vízen kívül.Szeretne egy olyan Boldog Békeidők feelinget,ami,ha bejönne,sok cikluson keresztül maradhatnának.Én ott voltam a kampánynyitójukon és meg kell mondanom,hogy pozitív kisugárzással mentem haza a végén.Parlamentbe kerülésük szerintem csak pozitívum lenne,függetlenül attól,hogy a szocialisták és a Fidesz is tűzzel-vassal szeretné megakadályozni.Úgy látom,hogy van esélye az egyéni jelölteknek bejutni,igaz persze az is,hogy ez a szám most még kicsi lesz.Én úgy számolok,hogy 15-17 helyen mindenképpen sikerülni fog.

kalapácstollú 2010.01.31. 18:59:40

@bm613: Ez téves. Valszeg amiatt tévedsz, mert arra emlékszel, 1998-2002 között a fidesz nem igazán tett alá a MIÉP-nek. De az sem azért történt, mert szövetségesek lette volna, hanem mert úgy sikerült megfojtani Csurka pártját: a választók átmentek a csurkista radikalizmust látszólag csöndben támogató erősebbikhez.

ben2 2010.01.31. 19:00:19

@bm613:

Ezt miből gondolod? Mi az az érdek, ami alapján a Fidesznek vagy a Jobbiknak érdekében állna szövetségre lépni? Koalíciós kényszerről jelenleg nem beszélhetünk, a jó Jobbik szereplés csak a Fidesz kétharmados esélyeit csökkenti, a "minden párt hazudik és lop, csak mi nem" kampányt folytató Jobbiknak pedig határozottan rosszul jönne a Fidesz támogatása.

Arivistus 2010.01.31. 19:04:11

@bm613: Nem hinném, hogy szövetséges, szerintem inkább fog a Jobbik egy konstruktív ellenzéknek látszani mint a Fidesz szövetségesének.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.31. 19:05:04

@kalapácstollú: Egy csomó önkormányzatban együtt irányítanak.

@Náci bácsi: "Szeretne egy olyan Boldog Békeidők feelinget"
Az neked a boldog békeidő, amikor uszítanak a cigányok, zsidók, baloldaliak meg minden velük egyet nem értő ellen?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.31. 19:05:49

@Arivistus: Konstruktív? Egy fröcsögő náci bűnbanda?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.31. 19:07:52

@ben2: Persze nyilván jobb volna a Fidesznek, ha meglenne egyedül a kétharmad, de ettől még szövetségesek. Az MSZP is jobban örült volna 2002-ben meg 2006-ban, ha az SZDSZ nélkül alakíthat kormányt, de ettől még szövetségesek voltak.

Arivistus 2010.01.31. 19:08:41

@bm613:
Az összes párt fröcsög, csak hasonultak hozzájuk...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.31. 19:21:50

Én nem látom nagy esélyét annak, hogy egyéni mandátumhoz jusson a Jobbik, a posztban vázolt okok alapján.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.31. 19:22:01

@Arivistus: A többi maximum egymásra fröcsög. Ezek viszont aljas rohadék nácik, akik a cigányok és zsidók ellen uszítanak.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.31. 19:23:49

Van esélyük. És nem csak ott...

tölgyes 2010.01.31. 19:25:36

A Jobbik és a fidesz között választási megállapodás nem fog létrejönni. A Jobbik lesz a fidesz legádázabb ellenfele. Már ma is az. A jövőben még inkább az lesz. Ez a Jobbik érdeke. Most kivételesen egyetértek Kérivel. A cikk megint az állehetőségeken elmélkedik.. végül is ha TG-nek ideje van, teje van miért ne szoptasson.

Arivistus 2010.01.31. 19:27:24

@bm613:

2002 óta "a kormány úgy támadja az ellenzékét, mintha ő lenne ellenzékben". A helyzet eléggé feszült, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy a politikusoknak muszáj demagógnak lenniük. A demagógia hosszú távú következménye pedig az ahol most tartunk.

Gondolom emlékszel még a gimnáziumi történelem órákra. Marx, aki a társadalom elemzésében két csoportot vizionált (munkás-tőkés), azt kapta eredményül, hogy a kaptializmusban "atavisztikus ellentét" áll fenn a két csoport között. Más társadalomtudósok, akik több részre osztották fel a társadalmat jóval békésebb következtetésekre jutottak.
Ez a helyzet most is. Eddig a politikai tér 2 térféllel rendelkezett, és a szereplők gyűlölték a másik térfélen lévőket. Pusztán azzal, hogy 3 osztatóvá válik a politika csökkenni tud politikai harcok intenzitása.

Másrészt a Jobbik és a Fidesz szavazói között van átjárás. Még ha Vona, és Orbán utálja is egymást, akkor sem tudják kölcsönösen elküldeni egymást a anyjukba, hiszen ezzel saját szavazóik véleményével mennének szembe.

Szóval, ha nem is gazdasági értelemben, de politikailag esetleg jöhet valami, amit kevesebb harc jellemez, amire később úgy emlékezhetünk mint "boldog békeidőkre".

Náci bácsi 2010.01.31. 19:27:51

@bm613: Honnét veszed,hogy a Jobbik uszított?A status quo az,hogy a baloldal uszított,sőt provokált.Az nem uszítás,hogy a Gárda erőt demonstrál.Erről csak az jut eszembe,hogy a 90-es évek elején egy faluban elszemtelenedtek a cigányok.Konkrétan loptak,betörtek.Az emberek elgondolkodtak,hogy mit kellene tenni.Arra jutottak,hogy szólnak a skinhead-eknek,tartsanak egy pár napos baráti találkozót.Mi lett az eredménye?A cigányok azóta is elkerülik még a környéket is.A Jobbik sem akar mást csak azt,hogy a dolgok kerüljenek a helyükre.Nem akarja félelme tartani egyik nációt sem.Sőt! Pl. a cigányság esetében egy olyan programot kínál,ahol igenis tanulásra és munkára ösztönzik őket.És hülyék lennének másképp csinálni.A munkából befizetett adók,járulékok az országnak jó.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.31. 19:28:57

Netes felmérések alapján kilehet jelenteni igen, megszerzik. Persze csak netesből botorság következtetni bármire is. Nemhogy nem reprezentatív egy speciális csoportra koncentrál.
Hanem! Önbizalom növelésre tökéletes. Elmondhatják, hogy mennyivel vezetnek. Ami persze egy remek módszer a bizonytalanok és a passzívak megnyerésére. Ráadásul ott a csorda szellem is: ha már olyan sokan vannak És is oda szavazok.

Persze É nem, simán LMP, mivel megoldást szeretnék a problémákra, és nem még több problémát :)

török gábor 2010.01.31. 19:33:34

@tölgyes: Kedves Tölgyes, talán feltűnt Önnek, hogy az írás egy hetilapban megjelent cikk állításait próbálja cáfolni, s mintha ugyanazt állítanánk Ön és én. Ne féljen egyetérteni :)

Náci bácsi 2010.01.31. 19:35:53

@bm613: A stílusodról meg csak annyit,hogy az egy másik internetes laphoz illik.Itt azért intelligens emberek szoktak megnyilvánulni.

Arivistus 2010.01.31. 19:38:39

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:
Találkoztam néhány ilyen kutatással. A netes felmérések a fiatal, diplomás rétegeket mérik le, ennek megfelelően:
1.: Jobbik
2.: Fidesz
3.: LMP
És némileg korrigálni kell a felmérést végző oldal pártszimpátiájával. A társadalom egészében viszont nagyon más az arány.

Füsti 2010.01.31. 19:38:44

Az ellemzés nem számol azza, hogy a Fideszre szavazok nagy része, csak jobb hílyán szavaz a Fideszre, (szerintem a valódi szimpátiaszavaok 8-12% körül vannak, a többi, csak jobb hilyán, vagy csak a mostania kormány ne maradjon elv alapján szavaz a Fideszre).Viszont ha ezek az emberek elhiszik, hogy a Jobbiknak van keresnivalója
és akár még győzhet is akkor bármi metőrténhet.

fiokosszekreny 2010.01.31. 19:41:05

@Náci bácsi: Csak kérdés, hogy hol fog ennyi munkanélküli hirtelen elhelyezkedni, mikor már az se talál munkát, aki akar. Bár a kommunizmusban is megoldották, de azért erre nem árt felkészülni...

török gábor 2010.01.31. 19:42:45

@tothh:
1. Az 1994-es 149 szocialista győzelem szerintem nem jó analógia.
2. Egyetértek, az ősz eleje óta tartó BKV-botránysorozat jelentősen csökkentette az MSZP amúgy is szerény esélyeit. Ráadásul különösen Bpesten, ott, ahol relatíve a legjobban álltak.

Straight 2010.01.31. 19:46:02

Amit szeretnék: 2/3-kevés fidesz
0 jobbik
4% mdf-szdsz
hmmm... Legyen 5% lmp
kb 15-20% mszp

Igazából az egész stábot száműzném az országból de ez a felállás van a legkevésbé elrugaszkodva a földtől:P

Amitől pedig félek
és elég reális
1/2+kevés fidesz
1% mdf-szdsz
30-40% vagy több jobbik
és 10% nál kevesebb mszp.

Ami viszont tragédia lenne
és még mindig nem az álmok világa sajnos
1/2-1 fidesz
a többi innentől lényegtelen.

nyekk 2010.01.31. 19:49:01

Lehet ezt tudományosan latolgatni (pláne ha valaki ebből él
Én teljesen átlag budapesti 50 éves diplomás vállalkozó vagyok. Abban a környezetben, ahol élek, beleértve a bővebb kuncsaftkört is a Jobbikat támogatók brutális, elsöprő többségbe kerültek. A felnőtt gyermekeim körében is, internetes fórumokon is. Csak gondolom, hogy ahol a cigányság nagy részével komoly problémák vannak, ott meg főleg elsöprő a támogatottságuk.
Ezt a helyzetet a Kádár rendszer bnukásával (pedig az messze nem volt ilyen mocskos, mint a mostani) érzem hasonlónak: senki sem hitte, mégis hegyomlás szerű változások lesznek. A Jobbik még a Fideszt is meg fogja szorongatni.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.31. 19:51:41

Sok olyan körzet lesz, ahol lesz második forduló, és ott sok jobbikos lesz harmadik helyen. Kérdés, hogy erre hogyan reagál majd a Fidesz. Valamit mindenképp kell mondaniuk, és ha mandátumért megy a szavazat a második fordulóban, akkor egy már győztes fidesztől vehet el szavazatokat, mint ahogy egy jó fideszes kommunikáció arról győzheti meg a jobbik szavazóit, hogy a második fordulóban csak a fidesz verheti meg az mszp-t.

Egregor 2010.01.31. 19:58:55

Azért alapvetően hibás a közvélemény kutatásokra támaszkodni jelenleg, mivel a Jobbiknak legalább még 2-3% abszolút tartaléka van (biztos pártválasztók).

A mentősök, rendőrök, tűzoltók, közterületesek, pedagógusok (tehát akik a legtöbbször kerülnek konfrontációba a cigányokkal) nagy többsége egyre inkább a Jobbikkal szimpatizál.

A biztosítók munkatársai, önkormányzati hivatalnokok sok helyütt szinte teljes mértékben Jobbikosok.

A cigányok miatt, nem Vona két szép szeméért.

Éppen a cigányság miatt lesz sok helyütt első, vagy második erő a Jobbik, és ha egyéniben a legtöbb helyen alul is maradnak, országos listával együtt a 12-15% igenis reális lehetőség, és meg merem kockáztatni, még a 20% sem lehetetlen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 20:00:39

en innen ugy latom, bar jellemzoen 90 %, mar az egyenin is partok szerint szavaz, a Jobbik par kisebb telepulesen, utokepes jelolttel bir nemi esellyel
a mostani politikai kornyezetben pedig siman bejut a parlamentbe
nem hinnem hogy a FIDESZ vagy az MSZP veszitene szavazatokat miattuk
a fidesz stabil tamogatottsaggal bir, az MSZP szavazok, a csalodottak, meg egyszeruen nem mennek el
a jobbik a MIEP-tol, a volt Kisgazdaktol es az eddig nem szavazoktol remelheti azt a 8-10 szazalekot

kuki123 2010.01.31. 20:01:08

Hajrá Jobbik!
Győznünk kell!

Egregor 2010.01.31. 20:02:14

@nyekk: Pontosan így van. A Jobbik támogatóinak egy komoly része rejtőzködik, méghozzá azért, mert "egészségtelen" kinyitni a szájukat (ennyit a hazai demokráciáról és szabadságjogokról, hála a parlamenti tolvajelitnek).

tony zionist 2010.01.31. 20:02:19

"A lap fő állítása a következő: „nevesincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését – három kelet-magyarországi körzetben ugyanis az első helyért menetelnek Vona Gábor emberei”."

A HetiVálasz már hónapokkal ezeklőtt lement a gusztustalan, demagóg köpködő pártlap szintjére.

Főleg vmi RSZ monogrammú madár szokott szijjartista kiáltványokat faragni. Emlékszem egyszer Dévényi Pityu is előkerült, hogy megvédje őt a kommentelőktől, de csak az lett a vége, hogy lement kutyába. Olyan csúnyán nullázta le magát a 'jótollú' Pistám, hogy öröm volt nézni.

Balt 2010.01.31. 20:04:10

@bm613: Ja, hogy innen fú a szél? :) Akkor: sajnos nem szövetségese...

kis kály (törölt) 2010.01.31. 20:04:23

Mivel a Fidesz belement az MSZP nyugdíjas csapdájába, s most már a Fideszből is csak a nyugdíjasok folynak, a középkorúak s a fiatalok párt nélkül maradtak. A Fidesz a csapdába sétálás után önként is látványosan letette preferenciáját a nyugdíjas réteg mellett (gondoljunk csak a BKV nyugdíjas jegy támogatására).

Szóval, a mi korosztályaink jelenleg légüres térben vannak, nincs képviseletünk. Ha csak a Jobbik nem ...

török gábor 2010.01.31. 20:05:08

Ha valakinek vannak a három említett evk-kból személyes tapasztalatai (jelöltekről és választókról), örömmel olvasnám...

WiZe 2010.01.31. 20:05:08

@Straight: Amitől te félsz, én azt szeretném!

Amit leírtál 30-40% jobbik az igen egészséges lenne az országnak.

Annyi minden kijavítandó van itt, hogy a legjobb lenne az egész rendszert újraindítani, mint egy számítógépet!

Kivlov 2010.01.31. 20:05:08

Szebb jövőt! Hajrá Jobbik!!!

Balt 2010.01.31. 20:05:12

@bm613: "Persze nyilván jobb volna a Fidesznek, ha meglenne egyedül a kétharmad, de ettől még szövetségesek."

Van egy korszakalkotó javaslatom: szavazz a Fidesz 2/3-ra, és fel sem merül a probléma. :))

tony zionist 2010.01.31. 20:05:15

lavinaszerű lesz a Jobbik előretörése.
EP ugye volt 15%, most 20-30% között lesz, az önkormányzati választásokon meg már a Fideszt fogja szorongatni. 2014ben Jobbikos kormány lesz, akármit csinál a Fidesz...

sztem átpozícionálja magát baloldali pártnak :D
kész is a klasszikus kétpártrendszer. Fidesz lesz a bal, Jobbik a jobb, oszt hajrá váltógazdaság.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.31. 20:06:45

@török gábor: Mi a különbség az MSZP akkori és a Jobbik mostani helyzete, esélyei között, azaz miért rossz ez analógia?

Kivlov 2010.01.31. 20:08:21

tony zionist 2010.01.31. 20:05:15

úgy legyen!!!

török gábor 2010.01.31. 20:09:18

@tdave: az MSZP akkor a legerősebb párt volt, vele szemben egy szétforgácsolódott jobboldal + egy 20% körüli szdsz. ebben a helyzetben az országos 33% elég volt az evk-k több mint 80%-nak megnyeréséhez. ma teljesen más a helyzet.

Náci bácsi 2010.01.31. 20:10:05

@fiokosszekreny: Nem tudom jártál-e a nagy vízen túl.Ott úgy oldják meg ezeket a kérdéseket,hogy kitalálnak mindenféle vattaállásokat.Gondolok olyanokra,hogy pl.ha bemész egy étterembe,akkor rögtön az ajtónál fogad egy ember,akinek semmi más dolga nincs,mint az,hogy köszön és elkéri a kabátodat.A következő ember a helyedre kísér,majd jön egy másik,aki hoz egy étlapot,majd megkérdezi,hogy mit innál.Aztán jön még egy ,aki megkérdezi,hogy mit ennél.Én nem mondom,hogy ezek feltétlenül szükségesek,de az biztos,hogy dolgoznak és még a köszönő ember is valamilyen szinten fontosnak érzi magát.Kap fizetést,van biztosítása és,ha az árakat nézzük,biztos vagyok benne,hogy olcsóbbak,mint itthon.Szóval,egy kis fantáziával és akarattal sok mindent lehetne csinálni.És azért azt sem kell elfelejteni,hogy ma Magyarországon egyszerűen nem éri meg dolgozni.Nyilván csökkenteni kell az adókat,vissza kell utasítani az unió egy-két ötletét,vissza kell állítani mezőgazdaság tekintélyét.Nem sarcolni kell az embereket,hanem először is az embereknek kell jól élni,aztán akkor jó lesz az államnak és végső soron az országnak.Nem úgy kell csinálni,mint ahogy a szocialisták akarták.

dzsaszper 2010.01.31. 20:10:11

A nevető harmadik variáció még összejöhet...
De szerintem az igazi kérdés, hogy a jobbik hogy szerepel majd az önkormányzati választásokon...

Straight 2010.01.31. 20:10:41

@nyekk: Pontosan ettől félek. Elképesztő fölényben vannak a jobbikos szavazók. Emlékszem a 4 évvel előtti választásokra ahol az 5% os pártok szavazóival csak alig alig lehetett találkozni. Most lépten nyomon jobbikosokba botlok. Sőt olyanok lettek jobbik szavazók akikről eddig nem is feltételeztem hogy nem hogy a jobboldalhoz hanem a szélsőjobbhoz húznának.

A feltett kérdésedre válaszolva:
Vidéken élek diploma még csak készül szülők 50 es diplomás vállalkozók (nem jobbikosok) viszont elképesztő mennyiségű jobbik szavazóval találkozni erre. Sőt volt olyan falu ahol amikor feljött a szó a politikáról és megkérdeztem hogy kire szavaznának csodálkozva néztek hogy hogy lehet ilyet kérdezni természetesen a jobbikra.

Én tényleg attól félek hogy jóval több lesz ez mint 5% és bár tudom hogy ez inkább csak paranoia de én azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy a Fidesznek is lessz tőlük félnivalójuk.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 20:12:26

jobbik=fkgp+miép. egy nemzeti radikális parasztpárt.

esetleg azt lenne érdekes megnézni az annalesekben, hogy a visszaléptetéseket leszámítva volt-e valaha a kisgazdáknak egyéni győzelme, vagy voltak-e a győzelem közelében.

Balt 2010.01.31. 20:13:05

@Füsti: "Viszont ha ezek az emberek elhiszik, hogy a Jobbiknak van keresnivalója
és akár még győzhet is akkor bármi metőrténhet."

Meg. Akkor én is összecsomagolom a bőröndömet... (Mondom ezt úgy, hogy itt felmerült ötlet alapján elméláztam azon, pusztán pragmatikus okokból, hogy ne vesszen kárba egy fia szavazat sem, egyéniben a Jobbik jelöltre szavaznék. Jelenleg helyrebillent a dolog, elég csak pár zsideszező/orsósozó posztot elolvasni máshol...)

warriorseby 2010.01.31. 20:14:17

Örömmel olvasom a kommenteket, szerencsére az internetes közösségeket uralja a Jobbik. ( talán mert a többi médium ordenáré módon torzít?!)

Én személy szerint most értem haza az egyik pesti kerület választási eligazításáról. Hála istennek ott is egyre több új arcot és lelkes embert láthatok.

A finanszírozásunkról pedig üzenném a kedves "balosoknak", hogy itt helyi szinten irodat sikerült szereznünk, de fűtésre és székekre nem futotta, úgyhogy álltunk :D
sajnos nem adtak elég pénzt az oroszok, az mszp , a fidesz, és a hottentották:)

Témához pedig: Az EP-hez hasonlóan a keleti és északi megyékben fogjuk a legtöbbet hozni pl: Ózd, Miskolc, Nyíregyháza,Szerencs

Joe84 2010.01.31. 20:14:20

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

Megoldást szeretnél? Akkor miért szavazol a liberálisokra? 20 éve oldják meg a problémákat és tessék, itt az eredmény.
Azért, mert azt mondják, hogy MÁS? Ez azért nagyon kevés

Logikusan a megoldás az lehet, amitől az elmúlt 20 év pártjai elhatárolódnak. Ki az, akitől az elmúlt 20 év pártjai mind félnek, elhatárolódnak? A Jobbik.

Straight 2010.01.31. 20:17:02

@WiZe: Egészséges??
Te elolvastad a programjukat??
Nem hinném mert ilyet akkor nem irnál.
Csak néhány jobbikos ötlet.
Újraállamosítás. (ugyebár sokan épp kommunistákat űznek jelenleg)

Olyan szabályok a bankokra ami többszörösére drágítaná a hiteleket ezzel kivállalkozások tömege csődölne be.

Multikat nagyon gyorsan ki.
A ki az ok de ha nagyon gyorsan akkor az állam csődbemegy nem nagyon gyorsan hanem 1 óra alatt.

Gárdának fegyver és katonai kiképzés.
Párthoz hű fegyveres testület? hmm...

Határon kívüli magyarság területi érdekeinek képviselete.
20 repülő 2 tank vs 1000 nato harcigép 10000 nato tank.

A cigányok összeírása.
Na ne röhögtessenek már...

A jobbik nyíltan rasszista szélsőséges hozzá nem értő diktatórikus és rendkívül agresszív.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 20:17:10

@Balt:
nem kell szerintem ennyire parázni. itt nem arról van szó, hogy van egy ilyen támogatottságú miép, hanam arról, hogy torgyán leszalámizásával az fkgp szavazók és a gyermeki párt nélkül maradtak.

csak nem mondják, hogy mink kisgazda szavazók voltunk ám, hova a fenébe szavaztunk volna, a földből élünk alapvetően, akkor nyilván nem szavaztunk a zsidókra. na és akkor van ez a szalozzsidózás, de ez jelentős részben az fkgp. csak az elemzőknek ez nem tűnik fel.

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.31. 20:19:42

Néhány kerületben biztos lesz egy-két meglepetés, de túl sok esélye egyéniben bárkinek, akinek a neve mellett nincs Fidesz-logó nincs! Az EVK-k 70-80% a Fidesz nyerhet, a többin osztozhatnak Jobbik, MSZP, MDF-SZDSZ sorrendben... én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a Somogyért-hez hasonló helyi szerveződések közül bejuthat-e valaki?? És hogy melyik frakcióba ülne azután..

tony zionist 2010.01.31. 20:19:58

@kis kály: a fidesz megint ultratehetségtelen volt.

ugye kezdődött minden Varga elszólásával, amire válasz volt az MSZP gusztustalan, hazug 70évezése.

másnap erre fideszékbőszen kezdték hangoztatni, hogy nem, ők nem akarnak svédmodellt, csak összehasonlításként, példaként említette a mi jó misink.

ma meg hírTV büszkén mondja be, hogy az MN svéd nyugdíjrendszerről szóló cikkével cáfolták az MSZP hazugságait, és a svédmodell miylen jó, 61év a korhatár, 190e a nyugdíj.

most akkor ezek ennyire hülyék?

jó-e a svédmodell?
akar-e a fidesz svédmodellt?
ha igen, akkor minek tagadni?
ha nem, akkor minek futtatni az MN-ben, és miért nem veszik le a listáról Vargát?

szánalmas, hogy a fidesz még mindig az MSZP elvárásainak akar megfelelni a megnyilvánulásaival, így az sikeresen rántotta le őket arra a szardemagóg szintre, ahol az MSZP mindig is tanyázott.

miért nem lehett első nap azt mondani, hogy a svédmodell jó, a svédmodellben nem 70, denem is 65, hanem 61 a korhatár, svédországban sokkal magasabb a nyugdíj, és fenntartható a nyugdíjrendszer, az MSZP csak demagóg hazugságokkal riogat, mert máshoz nem ért.

nem az MSZP lehetséges reakcióinak tükrében kéne a kommunikációt és az egész kampánystratégiát meghatározni, hanem függetleníteni kéne magukat.

ebben pl Bokros, meg a Jobbik profik.
nem szaladnak ők az eredmény után, játszák a saját játékukat.

a fidesz a tutyimutyiskodással sokkal többet vesztett, mint nert. el kéne gondolkodni már azon, hogy szijjártót a kommunikáció közeléből elírtsák, mert bukta lesz megint.

i kellett volna állni Varga és Mádi mellett is, nem belemenni az adokkapokba, kommunikálni a saját igazunkat, és szemellenzőben hazugozni az MSZP-t. nem kell meghallani a vádjaikat, nem kell reagálni rá érdemben, csak simán lepopulista hazudozózni, és minden nap elmondani, hogy egy ilyen pártnak egy szavát sem szabad elhinni, mondhat akármit.

a szolidarítás szimpátiát kelt eleve.a saját embertől való elhatárolódás, megszabadulás viszont visszatetszést keltő, főleg ha igazságtalan. Mádi esetében is óriási igazságtalanság történt, és Varga megszólalásától sem elhatárolódni kellett volna, aztán meg pártlapban isteníteni a svédmodellt.

de következetességet számonkérni egy demagóg, populista bolsevikpárton? :D

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.31. 20:20:27

@török gábor: Igen, ez tökéletesen így van, az azóta eltelt három esetben pedig nagyjából két egyenlő tömb alakult ki.

Nem is az akkori 149 MSZP-győzelemre gondoltam főként, hanem a jobboldali pártok forgácsaira: Raskó György Kapuvárott, Gerócs József Lentiben, illetve a három KDNP-s siker.

Itt pedig ugye pont arról volt szó, hogy esetlegesen 1-2 helyszínen lehetne Jobbikos győzelem, így kapcsolódtam 94-hez.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 20:21:11

off-szeretnem megkerdezni a T kommenteloket aki itt nyuggerezik, meg legures ter meg stb.
itt senkinek nincs anyja, apja, nagyanja
es soha nem oregszik meg?
anyamnak ha nem kukldok havonta 200 dollart , nem tud megelni!!!
kis lakasban lakik es kajan tv-n kivul mast nem fogyaszt es dolgozott 40 evet , es nem ulibuli munkaban
az apam 30-at mert elhunyt, gyarban, kommunista szombatokkal
tobb emberseget nem csak a plazma tv a kocsi az elso a fiataloknak

tony zionist 2010.01.31. 20:21:20

@Straight: beteg vagy, és ezt te nagyon jól tudod.

ez a te agyrémed, nem a jobbik programja. abban ilyen nincs.

WiZe 2010.01.31. 20:21:46

@Straight: csak igazolni tudom az állításodat, meglepő kik szavaznak a jobbikra. Tudok korábbi betonbiztos szoci szavazókról, hogy fognak oda szavazni, pedig sose gondoltam volna.

Én mint fiatal diplomás és vállalkozó énis rájuk fogok szavazni, szóval nagyon széles a spektrum.

Mellesleg, aki elolvassa a programjukat az szerintem belátja, hogy nem szélsőséges. Egyszerűen a fontossági lista élére az országot tették. Meglepő, hogy más ezen felháborodik.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 20:22:46

és ugye ebből jön az is, hogy utálják a cigányokat. a dologtalan parasztot.

csak ugye mit tudom én vidéken az a probléma, hogy a mezőgazdasági gépállomány 2-3-szorosa a szükségesnek. és például ez drágítja meg a gazdálkodást. lenne olcsó munkaerő, pont a cigányok, csak túl sok a gép, és azon túl sok a hitel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 20:23:36

a jobbikban amugy igazan a zsidozast nem ertem
sok szempontbol sem
a ciganyozas az OK, mert kezzelfoghato a feszultseges meg kell oldani, de ez a palesztinazas, ezt nem tudom hova tenni
/na majd most jon, hogy minden muvesz, tv-s es bankos zsido, na es?/

Kamee 2010.01.31. 20:23:44

@bm613: Kevesebb ATV, több utánajárás!
Csak megsúgom, hogy a Jobbik a következőt nyilatkozta: "Attól függetlenül, hogy egy törvényjavaslatot ki nyújt be, ha az országnak jó, megszavazzák, ha nem jó, ellenne szavaznak". Na ez egy konstruktív ellenzék dolga, nem a kivonulás.

@latte: Teljesen jó a meglátásod. A Jobbikosok második helyről nem fognak visszalépni, a harmadik hely pedig tárgyalási alap lesz akár őszre az önkormányzati választásokra is. Egyébként pedig a Fidesz 2/3-ot elkerülendő, bármilyen Jobbikos visszalépés hiba lenne, hiszen azzal az emberekbe vetett bizalom is csorbulna. Márpedig a Jobbik a rendet hírdeti, így kutya kötelessége még 8-10%-os támogatottság esetén is a második fordulóból nem visszalépnie.

@török gábor: Az elemzés 1-2 helyen hibás csak. Régi jogszabályt néztél, ugyanis a második fordulóba jut minden min. 15%-ot elérő képviselőjelölt, de minimum 3. (Ergo, nagyon kiegyenlített mezőny esetén akár 6-an is a második fordulóba juthatnak) Szóval ezt kéretik javítani.
(URL cím hozzá: www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/allampolgarsagemberijogok/ogyval20090115.html/ugyleirasjogi
"Melyek az egyéni választókerületi rendszer legfőbb szabályai?")

Egyéni véleményem pedig, hogy a Jobbikos képviselők egyéniben min. 7-10 helyet el fognak vinni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 20:24:31

@Arivistus: a netes felmérések nem mérnek semmit azon túl, hogy hány kattintást számolnak meg. Egy katthoz a következő dolgok kellenek:
- a kattintó ember odatévedjen a szavazó oldalra. Ez a legkritikusabb, ha egy jobbos, vagy a jobbikosok által megfigyelt média felületén történik ez, láthatóan hírláncban nyomják egymás közt, míg az átlagember csak arra jár hébehóba. Ez a legfőbb akadálya annak, hogy reprezentatív lehessen a felmérés
- a kattintó ember csak egyszer kattintson. Lényegében az összes kattintásszámláló oldal becsapható, sok már nem is próbál meg védekezni, reload, aztán szavazás megint. Ahogy a tv2 napló vagy a megasztár sem valódi szimpátiát mér, úgy a webes kattintásszámlálón is nagyságrendekkel erősebb a trükközők hangsúlya az átlagemberhez képest

Úgyhogy a netes felméréseket komoly fenntartásokkal tessék kezelni. Pl az, hogy a jobbik valahol az első, az nyilvánvalóan nem tükrözi az országos megítélést, és így csak arra bizonyíték, hogy a netkommandózásban (hírlánc, vagy szoftveres szavazógép) tevékenyebbek.

tölgyes 2010.01.31. 20:24:32

@török gábor: Kedves Gábor! Nem érdemes mindenre lecsapni...

tony zionist 2010.01.31. 20:24:52

@hagyma: "off-szeretnem megkerdezni a T kommenteloket aki itt nyuggerezik, meg legures ter meg stb.
itt senkinek nincs anyja, apja, nagyanja
es soha nem oregszik meg?"

apám azt mondogatta állandóan, hogy tisztességes nyugdíjas 65évesen a temetőben fekszik. ő legalább tartotta magát az elveihez RIP.

nagymuterom elmúlt 80, kint él az USA-ban. ha nem dolgozna még mindig, nem tudna megélni a nyugdíjából. lehet küldenem kéne neki 200$-t havonta.

warriorseby 2010.01.31. 20:26:04

@Straight: olvasom a programjukat és eddig nem tűnt fel benne semmi szélsőséges.

Amúgy 25év alatti vagyok és vállalkozok. A baráti köröm 25év alatt szintén mind jobbikos. Szülők szintén. Nagyszülők (még) fidesz.

Tuvalu 2010.01.31. 20:27:29

Nem értem a gondolatmenetet: A második fordulóban ELÉG a relatív többség.
Ha az első forduló után vezet a Jobbikos jelölt, második-harmadik helyen a Fidesz és MSZP, akkor mivel az utóbbi kettő nem lép vissza a másik javára, így csak a kieső "minipártok" valamint függetlenekre leadott jelöltek csoportosulnak át a második fordulóban. Ezek mértéke egyrészt nem sok, másrészt ezek a szavazatok jórésze protestszavazat, tehát a második fordulóban igenis mehet a Jobbikos jelöltekre.

Ha az első fordulóban élen áll a Jobbikos jelölt (relatív többséggel), akkor a második fordulóban is könnyen élen maradhat.

tony zionist 2010.01.31. 20:28:57

@Kamee: Jobbikos nem fog visszalépni, és Jobbikos nem fog átszavazni egyéniben sem fideszre.

mert minek? a fideszes úgyis nyer, nem a Jobbikos szavazaton múlik ez.

Viszont a Jobbiknak szüksége van az összes lehetséges töredékszavazatra, hogy a lehető legtöbb mandátumot elvigye a kompenzációs listáról.

Tehát Jobbikosok! Egyéniben is tessék a Jobbikos jelöltre szavazni akkor is, ha esélye sincs a mandátumhoz. nincs elveszett szavazat. a mandátumot nem eredményező szavazatok alapján kerül kiosztásra az 58 országos listás mandátum.

nincs miért átszavazni, nem szoros a küzdelem. az átszavazás az elveszett voks, nem a biztosan 'elbukó' Jobbikos egyéni jelöltre leadott szavazat.

Straight 2010.01.31. 20:29:20

@warriorseby:
Jobbik aktivista vagy? Király.
Akkor megtennéd hogy leírod a véleményed ezekre a kérdésekre? Bármit írsz max nem válaszolok nem fogok hőbörögni. Tényleg kiváncsi vagyok rá.

Morvai Krisztina mint köztársasági elnök vállalható?

Hagyhatja e el politikus száját gúnyos felhangal az antifasiszta szó? (még ep vállasztások morvai "kedves antifák" című beszéde)

Az ujraállamosítás miért szolgálja a magyar demokrácia érdekeit?

A párthoz hű fegyveres testület kiképzése és felfegyverzése miért szolgálja a magyar demokrácia érdekeit?

A GDP jelentős % át generáló multik egyik napról a másikra történő elűzése nem okozna államcsődöt? Ha nem akkor azt honnan tudjátok?
(Félreértés ne essék a multik kiűzése melett voksolok de ez szerintem 15-20 év)

Ha a bankokra olyan szabályokat kényszerítünk mint pl. bárki tetszúleges időpontban 1 évre megszakíthatja a törlesztést bünti nélkül, nem lehet az adósra terhelni semmiféle kockázatot vagy legalább 50% át a bank viselje akkor azt a bankok nem fogják beárazni a hitelekbe ezzel irreálisan megdrágítva azt?

A külföldi magyarok támogatására honnan szereztek pénzt?

Az iskolás osztályok külföldi nyaraltatására honnan szereztek pénzt?

Új korházakra , meglévők csúcsmoderné fejlesztésére honnan szereztek pénzt?

Na most jirtelen ennyi. Tényleg kiváncsi vagyok a válaszokra.

Amúgy meg gratulálok a vállasztási programhoz azt hittem hogy egy nevetséges hőbörgés lesz de nem. Ami nektek jó nekem viszont ijesztő.:)

gauche caviar 2010.01.31. 20:30:07

a weboldalt pedig abból a pénzből csinálták, amit a gárdisták a cigánysori masírozásokon megivott sörök üvegeinek visszaváltásából dobtak össze.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 20:32:56

@Straight: hát igen, én azt reméltem, hogy ahogy telik az idő, és az EP-ben egyre többet égetik magukat, majd észhez térnek azok, akik az "ezek még úgyse voltak" szavazóik, de nem, oda se figyelnek rá.

Szomorú, hogy egy viszonylag egyszerűen tettenérhetően hamis tematizálással ennyire komoly népszerűséget lehet csinálni.

Kamee 2010.01.31. 20:32:58

@tony zionist: Én ezzel tisztában vagyok, és a környezetemben mindenkinek elmagyarázom:) Sőt a Fideszesnek meg azt magyarázom el, hogyha van benne nemzeti éprzelem, akkor legalább a listás szavazatot a Jobbikra adja. (És biztos vagyok, hogy sok Fideszes a listás szavazatot a Jobbikra fogja adni, így a Jobbik a területi listán igen szépen fog szerepelni) :) 152 területi listás helyről minimum 45-öt (kb 30%) várok a Jobbiktól.

hoplita 2010.01.31. 20:33:49

@bm613:
Itt egyelőre csak te fröcsögsz, kapj mán a fejedhez..!

tölgyes 2010.01.31. 20:34:05

A Jobbik iránti társadalmi igényt az MSZP politikája hozta létre.. és hogy a Jobbik párttá tudjon válni, ahhoz kellett az MSZP hallgatólagos és nem csak hallgatólagos támogatása...Gondoljunk az eus választást megelőző 25 millás támogatásra... arra, hogy a Jobbik reklámarca a ballib médiasztárjának elkényeztetett felesége.

tony zionist 2010.01.31. 20:35:06

@flugi_: az EP-ben eddig egyetlen egyszer sem égették magukat, sőt...

többet tettek le ott az asztalra ebben a ciklusban, mint akár a fideszesek, akár az MSZP-sek.

tony zionist 2010.01.31. 20:35:46

@tölgyes: igazi fidesznyomorult magyarázat...

diotoro10 (törölt) 2010.01.31. 20:36:32

Sziasztok!
Amit a JOBBIK produkálni fog a választásokon, azt el sem hiszitek!
Legkevesebb 15 egyéni körzetben fog nyerni, és közelebb lesz a 30%-hoz, mint a 20-hoz! Ezt a hsz-t ne felejtsétek el...

tony zionist 2010.01.31. 20:40:27

@Straight:

igen, Morvai vállalható. sokkal inkább, mint bármelyik fideszes vagy MSZP-s politikus.

igen, hagyhatja el, ha a magukat antifasisztáknak csúfoló bohócok a legnagyobb fasiszták.

vannak olyan stratégiai ágazatok, amiknek államikézben kell lenniük, hogyne legyünk kiszolgáltatottak.
nyugi, nagyapád disznaját, meg nagymuterodat nem fogják rekvirálni akkor sem, ha 1 és u.az a kettő :D

kibeszélt itt multik egyik napról amásikra való elűzéséről? jah, csak ti...

"A külföldi magyarok támogatására honnan szereztek pénzt?"

tőled

"Az iskolás osztályok külföldi nyaraltatására honnan szereztek pénzt?"
ahonnan a lauder javnésok. történelemóra a piramisoknál stb stb.

"Új korházakra , meglévők csúcsmoderné fejlesztésére honnan szereztek pénzt?"
az adósságszolgálat helyett arra költjük.

"Ami nektek jó nekem viszont ijesztő.:)"

rettegj!! első szenes hanna bérrettegő zászlóalj vigyázz! bőőőőőőőőőőőőőröndöt ágy alól ELŐ!

hoplita 2010.01.31. 20:40:49

@Straight:
Rosszul alhatsz mostanában.:DD

tony zionist 2010.01.31. 20:42:28

@diotoro10: az én környezetemben mindenki a jobbikra fog szavazni.még a cigány is, aki eddig MSZP-s volt.

már az EP választáson is csak mosolyogva annyit mondott: "hát a krisztinára"

jah, kőkemény mszp-s körzet volt ez eddig.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 20:42:46

@tony zionist:
hat azt kotve ketlem
ma'r ha dolgozott eleteben
aki itt dolgozott tisztesegesen az siman kijon a nyugdijabol
nem dozsol, de siman
a torteneted vagy csak duma/ nem tudom, hogy van kint nagymamad ha Te otthon? otthon hagyta a szuleidet?/
vay nem dolgozott hivatalosan itt eleteben
OK offot hagyjuk
az elso evekben meg innen kintrol is erdekelt ki nyer, meg valasztas, meg minden, most mint latszik, meg neha ide/oda/ nezek ahol politizalnak de ugy latom semmi erdemleges valtozas nem lesz amig nem lesz mindenki magyar
mint itt, mindenki amerikai, meg ha sokan nem kedvelik Obamat
mar van NObama klub is

török gábor 2010.01.31. 20:43:27

@tothh: értem, ez így más, jobb érv. bár sztem ma már kevesebbet (értsd még kevesebbet) számít a jelölt személye.

Kamee 2010.01.31. 20:44:17

@Straight: Remélem nem haragszol meg, de nem minden kérdésedre fogok választ adni. Nem azért mert nem szeretnék, hanem azért, mert 1-2 dolognak utána kell nézni (nincs minden a fejemben), hogy a lehető legpontosabb választ adjam.

"Morvai Krisztina mint köztársasági elnök vállalható?"

Bárki vállalható, amíg a magyar nemzetet képviseli és a magyar érdekeket tartja szem előtt.

"Az ujraállamosítás miért szolgálja a magyar demokrácia érdekeit?"

Milyen témára vagy kíváncsi? Kórházak, esetleg a privatizált közösségi közlekedés, netalán a bankok államosítására vagy kíváncsi?

"A párthoz hű fegyveres testület kiképzése és felfegyverzése miért szolgálja a magyar demokrácia érdekeit?"

Az nem szolgálja, éppen ezért az In-Kal működését felül kell vizsgálni.

"A GDP jelentős % át generáló multik egyik napról a másikra történő elűzése nem okozna államcsődöt? Ha nem akkor azt honnan tudjátok?"

A termelt profithz képest ezen multik befizetése az állam közös kasszájába igen csekély mértékű. Nem elűzésről van szó, olvasd át a programot alaposan, hanem a normális adózásról. Az itt termelt profit után, ne külföldön adózzon a multi sem.

"A külföldi magyarok támogatására honnan szereztek pénzt?

Az iskolás osztályok külföldi nyaraltatására honnan szereztek pénzt?

Új korházakra , meglévők csúcsmoderné fejlesztésére honnan szereztek pénzt?"

Az államháztartási reformról végre nem csak beszélni kell, hanem szükségszerű az egészhez radikálisan hozzányúlni. Mihelyt lát a Jobbik számokat, ki tudja dolgozni a programját az aktuális számokkal is. Nem véletlen, hogy a Jobbik programja nem tartalmaz számokat, hiszen felelőtlenség lett volna dobálozni azokkal, amíg nem látják a pontos helyzetet.

Remélem amire választ adtam az kielégítő.

török gábor 2010.01.31. 20:44:57

@Kamee: nem néztem régi jogszabályt, ez mindig is így volt :) de szted hányszor jutott be 3-nál több, és melyik lesz az az evk, ahol a 4. helyezett 16%-ot fog kapni?

Senkifia 2010.01.31. 20:46:10

@flugi_: az a helyzet,hog végignéztem jópár felvételt EPből Morvaival,és minden volt,csak nem égő.... Kurzívan beszél angolul, tisztán érthetően fogalmaz ,és van mondandója.Ja hgy mikről beszél,az itt sokaknak kényelmetlen?az még nem jelenti azt,hogy hülyeséget beszél,vgy netán nincs igaza ... És legalább feláll é elmondja a véleményét,általában Magyarország érdekében Na mutass egy ilyet a Nagy Öreggel...lásd még kovács lászló :)
ennyit az égésről.
És ha az mszp nem kapja össze magát, és nem mobiizálja a nyugdíjasokat a temetési pénzzel,lesz itt nagy meglepetés.... előfordulhat,hogy nagyobb,mint az EP választáson.Perszeaz tény,hogy annak nem volt akkora a tétje,úgyhogy semmi nincs még lejátszva. De azért valld be,hogy qrvára nevetséges,ahogy 8 év kormányzás,adóemelések sora,nyugdíjasokkedvezményének elvétele,mint lehetőség,stb után,most jön a baloldal,és azzal kampányol,hogy na most majd megcsináljuk,igenigen...igaz ,8 évig nem csináltuk,é van fővárosi önkormányzati maszop csapat szinte egységesen előzetesben,vagy szökésben,de mi most majd megcsináljuk...új arcokkal,újemberekkel...Lendvai, a tinédzser,meg gyurcsány az igazmondó maszületett úttörő :)
eszméletlen.

Murderface 2010.01.31. 20:46:43

Én azt szeretném, ha a Torgyán nyerne. Vagy legalább bejutna.
Ő is pénz- és hataloméhes elmebeteg inkompetens vaddisznó, mint a többi politikus (igen, az összesre gondolok pártállástól függetlenül), de legalább jókat lehet rajta röhögni. Tuti megugrana az élő parlamenti közvetítést nézők aránya, ha bejutna az öreg :D
Ha már minden út a pusztulásba visz, legalább jókedvűen tűnjön el az ország a történelem süllyesztőjében :)

sárkányfő 2010.01.31. 20:46:46

3 kérdésem lenne, aki tudja válaszoljon már:

1. Az eddig eredmények (EP választás) jogosította-e a Jobbikot bármiféle állami támogatásra? Ha igen, mennyire?

2. Mennyibe kerül - legalább nagyságrendileg - az a pártélet és kampány, amit a Jobbik csinál?

3. Ha nincs állami támogatásuk, honnan a pénzük?

Komolyan kérdem, mielőtt a torkomnak ugrana egy hívő, tényleg nem tudom a válaszokat.

Balt 2010.01.31. 20:47:51

@Straight:A Jobbik fix bejutó. Az MSZP 20% illúzió (de a bejutás is túlértékeli őket...) A Fidesz inkább 2/3 körül végezhet, mint jóval alatta, de az abszolút többsége biztosan meglesz. (Mindenhol mandátumarányról beszélek persze.)

diotoro10 (törölt) 2010.01.31. 20:48:18

@tony zionist: Nálunk elsőkörös(!!!) fidesz győzelem volt 2006-ban, de most valószínű, hogy a Jobbik győz...nagyon szoros meccs lesz!
Akit én ismerek, mindenki Jobbikos és rohadtul elszánt!Vágjuk a centit! ;)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 20:48:25

@tony zionist: gondolom a két lehetőség közül (nem tudsz ezekről, vagy nem tartod égőnek) az van, hogy szerinted amit csinálnak, az pozitív. Nos, ez alapján az intelligenciád az átlagjobbikosnak megfelelően alacsony :D

Persze ha nem tudtál ezekről, akkor elnézést kérek. Okulásul egy példa: kepviselofunky.blog.hu/2010/01/13/morvai_krisztinat_izgagasagert_rendre_utasitottak

fiokosszekreny 2010.01.31. 20:48:54

@Náci bácsi: Csak azt akartam jelezni, hogy bár alapvetően az ötlet jó, és ez lenne a normális, egy ilyen radikális megoldásra fel kell készülni, és nem a magánszférától várni, hogy majd felveszi a nagy munkaerő-többletet. A vendéglős nem fog azért felvenni plusz 2-3 embert, mert a kormány bevezeti, hogy mindenkinek dolgozni kell. Lehet, hogy egy idő után ez lesz, de először az államnak ki kell alakítania egy olyan környezetet, ahol ez neki megéri.

tölgyes 2010.01.31. 20:49:21

@tony zionist: Minősítésnek nagyon látványos érvnek azonban nagyon sovány.. Ilyet én is tudnék magának írni, de valahogy nekem nincs kedvem ilyen szintre lemenni..:::)))

warriorseby 2010.01.31. 20:50:53

@Straight:

Arra válaszolok amiről van saját véleményem, amiről fogalmam sincs arra nem fogok.

1. Morvai köztiszteletben álló személy, egyetemi tanár, 3 gyermekes édesanya és folyékonyan beszél angolul. Azt hiszem ez bőven elég ahhoz, hogy elvállalhassa az elnökséget(amire persze az esély minimális. Mellesleg a jelenlegi Elnök Úr gyengesége, jellegtelensége csak újabb érv Morvai mellett.

2. Ne menjünk bele ebbe a ki fasiszta ki nem témába, mert nem izgat. Engem az érdekel, hogy mi lesz az országgal és a magyar emberekkel. Sajnálom ami a 2. VH-ban történt, ennyi. A Don-kanyarnál és a csurogi mészárlás során meghalt magyarok sorsa 10000x jobban érdekel mint a zsidóké. ez van, akár tetszik akár nem.

3. újraállamosítás: Közszolgáltatók (víz,gáz, villany) esetében igenis támogatandó 5let. Elég csak megnézi Pécset, hogy mennyivel csökkentek a vízdíjak miután újra az önkormi kezeli a vízművet nem a franciák.

4. itt a gárda --->csendőrségre gondolsz.
Feltehetőleg nem gárdisták alkotnák a szervezetet, persze lehetnének átfedések is. Megfelelő kiválasztási és felkészítési folyamattal a csendőrség igenis létjogosultsággal bíró szervezet lehet a (helyi szintű) rend fenntartásában.

5. mindig ez az elűzés duma. nevetséges. senki sem akar multikat előzni, csak azt szeretnénk végre,ha az extraprofitjuk egy részét ADÓ formájában és az országban hagynák. Mo. a legjobban multiktól függő ország az Eu-ban. Sokkal egészségesebb lenne a magyar kis és középvállalkozásokat támogatni és fejleszteni.

6. Nem vagyok jártas a bank témában, de valszeg a bankoknak se lenne ez az érdeke, hiszen akkor nem vennének fel az emberek hitelt. Lefogják nyelni a békát, telik rá.

7-8-9. Talán esetleg onnan, hogy nem nyúlnának le olyan irdatlan pénzeket mint az elmúlt 8 vagy inkább 20 évben. Pl.: autópályák, közbeszerzések

Füsti 2010.01.31. 20:52:31

@tölgyes:
A Jobbik iránti igényt nem csupán az Mszp és a kormány politikája hozta létre, hanem mindaz ami 89-90 óta történt, a szétlopott ország, a hazudozó politikusok, a teljes felelőség nélküliség, a tomboló deviancia és erőszak,a magyarok hátrányos megkülönböztetése és mindaz ami 2006ban az utcán műveltek a rendőrök.
és a többieknek:
És hogy és hogy ezekre a pártok közül egyedül a Jobbiknak van megoldási javaslata.
A Jobbik nem jobboldali, hanem csupán nemzeti, nem szélsőség, hanem radikális, nem rasszista, nem fasiszta, hanem csupán az évezredes magyar hagyományokra épít.
Ha a Jobbik rasszista/antiszemita lenne, akkor csupán a Miépi 200ezer szavazna rá, mert a magyar ember, nem rasszista, és nem is antiszemita(azt csak a libsik szertenék,hogy azok legyünk) hanem be és elfogadó, vendégszerető.

tony zionist 2010.01.31. 20:54:07

70 óta él kint, 42 évesen egyedül kezdett kint új életet. egész életében dolgozott, túlélt bőrrákot, veserákot, van saját lakása, autója a semmiből, szal kussoljál.

800-1000$-os nyugdíjból nem lehet megélni kint.

persze nem szívsebész volt, mint a másik ismerős, aki 5m dolláros kecóban lakik Potomacben, és szenátorok meg diplomaták a szomszédok. ő megél a nyugdíjából.

és ugye a magyarok nem éppen vietnamiak, vagy filippínók, szal hiába dolgozik a wall streeten évi 300e dollárt keresve a már ott született kedves unokahúga, attól még nagymuter éhenhalhatna.

egy filippinó ilyenkor már 200e-t a már odahurcolt, és a még otthon lévő rokonokra fordít.

hoplita 2010.01.31. 20:54:21

@hagyma:
Nézd, én csak a saját nevemben beszélhetek, de számomra 2002-ben a gyerekei, unokái jövőjét 19 ezer rohadt forintért eladók a nyuggerek....
Nagyon sokan voltak, a felmérések szerint a korosztály 80%-a.
Sosem bocsátom meg nekik.

diotoro10 (törölt) 2010.01.31. 20:55:09

@Füsti: Ezt nem is lehetne értelmesebben megfogalmazni. Gratula!

Kamee 2010.01.31. 20:56:00

@török gábor: Utánanézek, he komolyan érdekel, hogy az 1990 utáni választások történetében történt-e már ilyen, és ha igen, mikor hol:)

Joe84 2010.01.31. 20:56:13

@Straight:

Én nem vagyok aktivista, csak szimpatizálok a Jobbik programjával, de azért válaszolok én is.

1. Vállalható
2. Igen, mert az egész antifasizmus nevetséges. Magyarországon soha nem volt fasizmus, még nemzetiszocializmus (annak a magyar változata a hungarizmus) is csak pár hónapig. Fasiszták ma sincsenek, esetleg Olaszországban, de ez minket aligha érint. Másrészt az antifák azokra büszkék(pl Budai Önkéntes Ezred), akik szembeszálltak a Magyar Honvédséggel, hogy a vörösök gyorsabban, könnyebben megszállhassák az országot. Én inkább Budapest védőire vagyok büszke, nem pedig az "antifasiszta" árulókra.

3. Mert stratégiai ágazatokra igen is ne tegye rá senki a kezét az államon kívül, mert elmutyizzák. Külföldiek, vagy azok akiket csak a profit érdekel, ne irányítsanak az ország működéséhez nélkülözhetetlen vállalatokat. Ez azért nem egyenlő a kommunisták mindenre kiterjedő államosításával. Az arany középút a kettő között van.

4. Nem lesz ilyen.

5. Ilyen se lesz.

6. Ezt nem tudom, ehhez nem értek.

7. Pénz van ma is, csak össze vissza szórják. Elmegy "adósságrendezésre", mindenféle segélyekre, cigánytámogatásra, multi adókedvezményre, elmutyizzák (metró, autópálya építés: alagút fúrás sík terepen,bkv stb), adóból nem jön be elég pénz, mert ugyan sokféle adó van és jó magas is, de mivel ezt sokan nem tudják, vagy nem akarják befizetni, ezért elkerülik, vagy minimálbérre jelentik be magukat, stb stb...

6.Lenin 2010.01.31. 20:57:17

@flugi_:

"Reding éppen befejezett egy választ, amikor Morvai Krisztina csengetett, és kérdezni akart. „Elnök úr, szeretném megkérdezni…” kezdte, amikor az elnök leintette: „Nem, nem, nem, nem lehet közbeszólni. Elnézést, de"

Külön kiemelem:

kérdezni akart....

Nyilván olyasmit,ami nem illik 1 levajazott meccsen.Gondolom.

török gábor 2010.01.31. 20:57:31

@Kamee: annyira komolyan érdekel, hogy már jó néhányszor megnéztem :)

tony zionist 2010.01.31. 20:59:18

@flugi_:

már vártam, hogy mikor hozod ezt fel :D

ez egy szánalom. ebből csak itthon gyártottatok hírt, ez lófasz.

ráadásul amit Morvai csinált, abban semmi meglepő, semmi szokatlan nincs, bevett politikai gyakorlat a világon mindenhol.

de ha már az EU-nál tartunk.
oot annyira jelentéktelen ez az eset - és most az ügy hátterét ne is nézzük, hogy az EP milyen antidemokratikus módon működik hála a nagy frakcióknak - hogy ha megkérdeznél erről bárkit, nem is hallottak róla.

arról hallottál, hogy a Bolgár biztos meghallgatásán mi volt? ott nyomtatványokat adtak körbe, és teljesen megzavarták a meghallgatást, amit egy időre félbe is kellett szakítani.

de íme egy szép jelenet az EP egyik üléséről.

www.youtube.com/watch?v=QVeMBNB0cII

szal ne erőlködjetek...

Kamee 2010.01.31. 20:59:53

@török gábor: Akkor biztos vagy benne, hogy ilyen nem történt. Megspórolok magamnak időt, és elhiszem. Ellenben te pedig azt ismerheted be, hogy a pontosítási kérelmem jogos:)

nyekk 2010.01.31. 21:01:00

@Straight: Nyugodtan szavazz a szadeszra, vagy valamelyik másik töketlen tolvaj bandára.
A Jobbiknak egyébként kimondottan jó a programja.
Igazad van, ilyen-olyan sz.r a Jobbik.
De ha megbocsátassz, én ennek ellenére a Jobbikra fogok szavazni. Fél éve még leálltam volna veled vitatkozni. Ma már nem.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2010.01.31. 21:02:04

@bm613: gyógyszerre ittál? :D Hogy lennének már szövetségesek?

tony zionist 2010.01.31. 21:02:49

www.youtube.com/watch?v=QVeMBNB0cII

ilyen, amikor a gonosz, izgága, égő Morvai nem kérdez semmit :D

és Morvai belerondított ebbe :D

arról ne is beszéljünk, hogy nálunk is, de a világon mindenhol bekiabálnak a parlamentbe, valahol még verekednek is.

Morvai annyit tett, hogy magához ragadta a szót, hogy elmondjod valamit, amire amúgy nem volt lehetősé. élt egy politikai eszközzel, semmi rendkívüli nem volt ebben.

a cél az volt, hogy elhangozzon,és a jegyzőkönyvekben ennek nyoma maradjon.

szal nemhogy nem volt égő, hanem éppen megdolgozott a pénzéért és a bizalomért.

Balt 2010.01.31. 21:03:47

@MCsaba: "Az EVK-k 70-80% a Fidesz nyerhet, a többin osztozhatnak Jobbik, MSZP, MDF-SZDSZ sorrendben... én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a Somogyért-hez hasonló helyi szerveződések közül bejuthat-e valaki?? És hogy melyik frakcióba ülne azután.."

Ez kizárt. A 70-80% is erősen alábecsült. Majdhogynem azt mondanám, ez jó lesz az első körös győzelmek arányának... :)

hoplita 2010.01.31. 21:03:47

@Straight:
"...Az ujraállamosítás miért szolgálja a magyar demokrácia érdekeit?..."

Csak egyet ragadtam ki, az elsők közül...
Gondolj az energia szektorra és szállj magadba.

Senkifia 2010.01.31. 21:05:07

@tony zionist: bérrettegő zászlóalj :D talált,süllyedt :)

hoplita 2010.01.31. 21:06:21

@gauche caviar:
Na, ez hozzád méltó böffenet volt.
Egészségedre!

Senkifia 2010.01.31. 21:07:24

@tony zionist: nem tudok nem egyetérteni."hálistennek" eddigi EP képviselőink eddig soha nem hoztak " szégyent" a fejünkre. Igaz nem is szólaltak fel,ill. csak bólogattak mosolyogva :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:07:40

@warriorseby:

"2. Ne menjünk bele ebbe a ki fasiszta ki nem témába, mert nem izgat. "

Ez elmegy beismerésnek.

"3. újraállamosítás: Közszolgáltatók (víz,gáz, villany) esetében igenis támogatandó 5let. "

nem az ötlet a kérdés, hanem a megvalósítás.

"4. itt a gárda --->csendőrségre gondolsz. Feltehetőleg nem gárdisták alkotnák a szervezetet"

Akkor a rendőrség létszámbővítése szerinted miért nem elég? Miért egy külön szervezet?

"5. mindig ez az elűzés duma. nevetséges. senki sem akar multikat előzni, csak azt szeretnénk végre,ha az extraprofitjuk egy részét ADÓ formájában és az országban hagynák. Mo. a legjobban multiktól függő ország az Eu-ban. Sokkal egészségesebb lenne a magyar kis és középvállalkozásokat támogatni és fejleszteni."

Te ezt valószínűleg nem látod át: a multi azért multi, mert sok országban jelen van, és ha itt nő az adó, akkor csomagol és nem itt fizeti azt az adót, amit fizet, hanem máshol. Én nem is tudom, hogy mire alapozza bárki, hogy egy multi hajlandó lenne többet adózni.

tony zionist 2010.01.31. 21:07:46

@ó jaj:

az MDF 400, az SZDSZ 300 millió hitelt markolt fel 2009ben.

mire? hát persze, hogy a hitelezőik szeretnék viszontlátni apénzüket.

ki az, aki felelősen ennyi pénzt adott ezeknek, mikor kétséges a bejutásuk?

erről beszéljünk, ne a széles bázisú, alulról szerveződő Jobbik pénzügyeiről.

egyébként ahol ti milliókat kerestek, ott legtöbbször elszánt emberek társadalmi munkája húzódik meg.

török gábor 2010.01.31. 21:09:07

@Kamee: bocsánat, én nem azt mondtam, hogy lehetetlen, csak azt, hogy nem valószínű - ezért nem írtam bele abba a mondatba. viszont, ha már: 2006-ban is volt olyan evk, ahol 4-en jutottak a második fordulóba. lehet ez egy találós kérdés, melyik volt az és miért?

hoplita 2010.01.31. 21:10:38

@tölgyes:
Most szándékosan csinálsz bohócot magadból a Harmadik Út támogatásával kapcsolatban, vagy még nem találkoztál a kérdés megválaszolásával sehol...?
Mindkét eset nagy szegénységi bizonyítvány lenne..
De tedd már hozzá, hogy ugyanekkor a fidesz számlájára több mint 600 milla csordogált át.
Azt ki adta...????
Elqró pénzel benneteket vazzeg..???

Náci bácsi 2010.01.31. 21:11:00

@fiokosszekreny: Persze,igazad van.Azt is fogják tenni.Rém egyszerű.Adócsökkentést fognak adni.És meg fogja érni.Egyszerű matek az egész.

tony zionist 2010.01.31. 21:11:17

@Senkifia:
de. az MSZP-s tehén herczogedit eléggé lejáratta az országot. meg kovács laci is...

hercogot pont a az a forma égette éppen szarrá, aki vezeti ezt a tiltakozást:

www.youtube.com/watch?v=QVeMBNB0cII

az euroszkeptrikusok egyik vezéralakja. több ilyen kéne az EP-be. ő kerekperec kimonjda, hogy az EU egy vicc, amikor addigszavaztat valamit, amíg át nem megy, vagy akár figyelmen kívül hagy népszavazási eredményt, hogy elérje célját.

de mind1. ebből csak itt akartak hírt gyártani, mert lehetett morvaizni...
ugyanilyen volt, amikor azt hazudták, hogy Szagedit szerelőnek nézték.

ki? a klubrádió riportere, aki tudta, hogy nem az? :D szánalmas...

sárkányka 2010.01.31. 21:12:14

Bevallom, hogy a feléig olvastam csak a kommenteket, de nem találtam a nagy kérdésre a választ. Melyik pártnak van programja a Jobbikon kívül? Most nem arra gondolok, hogy találomra vetünk 1-2 koncot a nyugdíjasoknak, hanem a társadalmat, gazdaságot átfogó programra. Hogyan képzelik el a megoldásokat a problémákra? A hangzatos ígéretekre, hogy majd mi megoldjuk, még mindig ugrik a nép? Nyilvánvaló, hogy a Fidesz nyer, de mivel? Mi a programja? Mire hatalmazza fel őket a nép? Bármire? Ennyi erővel üres oldalakat írhatnánk alá és osztogathatnánk az utcán az adataink megadása mellett.

warriorseby 2010.01.31. 21:12:22

@flugi_: nem lesz attól se rosszabb se jobb az országnak, hogy ezzel a témával tépitek a szátokat. unalmas.
60 évvel a háború után ez miért téma? sose tudtam felfogni.
az igazi rasszista, kirekesztő állam pedig tényleg ott van a Közel-Keleten

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:12:42

@tony zionist: klasszikus jobbikos reakció: a saját hülyeséget azzal mentegetni, hogy a más hülyeségét veszed elő, és mutogatod, hogy ha nekik szabad, akkor nektek is szabad.

Dedó.

Nagycsoportban már tudják, hogy a saját hülyeség nem lesz kisebb, vagy megbocsáthatóbb attól, hogy árulkodunk a tettestársakra.

hoplita 2010.01.31. 21:14:59

@török gábor:
Én talán egy esetre emlékszem az elmúlt 5 ciklusból....de most az sem ugrik be, hogy hol....

török gábor 2010.01.31. 21:15:56

@hoplita: pedig 2002-ben is megtörtént...

Kivlov 2010.01.31. 21:16:09

sárkányka 2010.01.31. 21:12:14

szerinted a szavazók hány százaléka szavaz programok alapján? szerintem min. 75% zsigerből szavaz...

warriorseby 2010.01.31. 21:16:30

@flugi_: nem dedó.

a dedó az index amiért felkapta a nagy kib@szott semmit.
tök egyszerű az egész. Biztos jelölésnél a nagy frakciók egymás közt leosztják a kérdéseket, semmi spontaneitás.
Morvai kérdezni akart, de nem adtak neki szót... erre begorombult.
Ő legalább dolgozik.

tony zionist 2010.01.31. 21:16:53

@flugi_: "Te ezt valószínűleg nem látod át: a multi azért multi, mert sok országban jelen van, és ha itt nő az adó, akkor csomagol és nem itt fizeti azt az adót, amit fizet, hanem máshol. Én nem is tudom, hogy mire alapozza bárki, hogy egy multi hajlandó lenne többet adózni."

akkor lehet menni. minden gyártósor marad itt, oszt majd termelünk mi magunk...
sok országban megcsinálták már.
mit tudnak tenni ellene? hápogni, azt ennyi.

de egyébként elég ezt meglebegtetni előttük egy háttérbeszélgeésen, és máris maradnak.

nem kell őket mindenáron itt tartani. afganisztánban biztos sokkal olcsóbb a munkaerő és az adók is kisebbek.

Náci bácsi 2010.01.31. 21:18:54

@hoplita: Miért?Mert az eladott közművek azon kívül,hogy a csillagos egekbe emelték a "szolgáltatásuk"árát semmit nem csináltak.Vagy Te láttál valami olyan fejlesztést,ami arról szól,hogy ,hát mégis ezek a szegény emberek kevesebbet fizessenek.Rabló banda,fehér gallérral.A nagy hasznot meg röhögve viszik ki az országból.Ilyen egyszerű.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:19:10

@warriorseby: hát ha csak abba sikerül mindig belekötni, hogy a gárdista náculás nem is náci, mert az 60 éve volt, az valóban szánalmas.

Tényleg elképesztő nagy agyi kapacitás kell ahhoz a felismeréshez, hogy a mai jobbikosok a cigányságot a kommunikációban pont úgy használják, mint a nácik az akkori zsidókat.

Ugyanazok a klasszikus elemek, néhány kiemelkedő negatív vonást felerősítünk (bűnözés), hangoztatjuk, hogy a rendes zsidó/cigány az velünk van, és hogy csak annak van félnivalója, aki nem tisztességes.

A másik, még sokkal lényegesebb: a multik dolgain azért töprengjél el, hogy miképpen is lesz ebből több adó. Ha meg nincs a multi, akkor fele a költségvetés, el lehet dönteni, hogy iskola nem lesz, kórház, vagy nyugdíj..

scooby0821 2010.01.31. 21:19:34

Ez a tony gyerek ilyen hülye vagy ilyen fasza gyerek? Van vagy 20 éves és itt osztja az észt.. :o(

Kivlov 2010.01.31. 21:19:41

@tony zionist:

így van! nem is az a fő baj, hogy a multik keveset adóznak. Illetve, nem innen megközelítve van baj. Hanem az, hogy hátrányos megkülönböztetésben van részük a magyar cégeknek a saját országukban!!!

hoplita 2010.01.31. 21:20:53

@Senkifia:
Nana...vannak ám ott fideszes eredmények is.
Fogaggyunk, hogy dojcstompi már felpróbálta a brüsszeli sarkangyalok egynegyedét..:DDDD
Hogy már a fellendült mariskafogyasztást ne is említsem...

warriorseby 2010.01.31. 21:20:59

@flugi_: tessék akkor rettegni. hajrá.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:21:08

@warriorseby: a begorombulás ott ciki. Tessék beletörődni. Diplomácia van ott, a diplomácia játékszabályaival, és diplomáciában gorombulni olyan, mintha mondjuk foci közben akarnál elővenni viperát :D

tony zionist 2010.01.31. 21:22:22

@flugi_: persze, hogy klasszikus jobbikos. fideszes meg mszp-s nem ezt csinálja :D

klasszikus idióta válasz volt, egy klasszikus hazaárulótól.

milyenmások hülyeségét? eleve Morvai sem csinált semmilyen hülyeséget, nincs miért védeni.

gyártottak neked onanizálni valót, hát használd! szinte látom, ahogy eltorzult pofával nézed a videót, vadul, görcsösen rángatod a rángatni valót és a "Ms Morvai be polite'-nál elélvezel...

amúgy szó nem volt arról, amit itt összedemagógoskodtál, de amúgy az is igaz, hogy ha másoknak szabad, akkor Morvainak is. Így lesz egyensúly.

De sajna ez nem szabadság kérdése, ez a világon egy általánosan elterjedt, bevett tárgyalástechnikai gyakorlat.

az a szánalma, amikor ti egyetlen ilyet kiragadtok, mert azt éppen a gyűlölet tárgya követte el, és akkor arra lehet rejszolni.

hajrá!!

Senkifia 2010.01.31. 21:22:35

@flugi_: ez vicces... ez akkor most szerinted Morvaival kapcsolatban mit bizonyít?hogy megszegte a házirendet,és soron kívűl akart felszólalni?nagy bűn ez ,hallod, a demokráciában... Amúgy meg nézd végig a youtubeon fenn lévő Morvais videókat,és linkelj be olyat,légyszíves,amelyen nyilvánvalóan hülyeséget mondott,valótlanságot állított,vagy "szégyent" hozott Magyarországra a stílusával vagy a mondandójával. Arra nem kérlek,hogy kovács lászlóról linkelj,mert valószínűleg elég kevés,és valóban égő videókon kívűl nagy dolgot nem találsz.

Ja és morvairól ne az legyen az érv,hogy"hülyeséget beszélt,és hazudott,és szégyent hozott ránk,azér',me' én azt mondom..." tudom,hogy a te és a hozzád hasonló megmondóembereknek ez sportszerűtlennek tűnik,mert gyakran ez az egy érv van a tarsolyban.de mondjuk,hogy ez az érv most nem játszik. hanem valós érveket hozzál,ne csak magánvéleményt.Tudod, a különbség az érv,és a vélemény között,hogy az érv az lehet objektív(ebb),mint a magánvélemény...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:23:52

@warriorseby: multik. Még mindig az a lényeg, amire valahogy nem akaródzik válaszolni, csak a terelés megy a nácitéma felé, hogy lehessen "rettegjél"ezni :)

Nem is baj, ha esetleg a jobbik kiharcol egy koalát a fidesszel, valószínűleg az első dolga lesz elmagyarázni egy őszödibeszéd jellegű valamiben, hogy nem is úgy gondolták ezt a multi dolgot.

sárkányfő 2010.01.31. 21:24:08

@tony zionist: Sajnos nem adtál érdemi választ.

Az meg nem hihető, hogy társadalmi munkáért cserébe adnak óriás-plakát helyeket, szórólapokat, konferencia-termeket, infrastruktúrát, stb.

gossage 2010.01.31. 21:24:51

Olyan orszagban szeretnek elni ahol egy demokratikus partrol nem mondjak azt hogy fasiszta-raadasul korrekt ,ertelmes es megvalosithato dolgokat is hirdet.....ahol nem ijesztgetnek vele
Olyan orszagban szeretnek elni ahol a fekete az fekete a feher az feher,na jo tort feher..ahol a bun az bun es a felelosseg az felelosseg
Olyan orszagban szeretnek elni ahol nem az EU vagy az IMF vagy akarki mas erdekeit figyelik mert ezeknek az lenne a jo ha az allampolgar erdekei ervenyesulnenek-legalabbis azt gondolom....
Olyan orszagban szeretnek elni ahol igenis a bunost megbuntetik nem pedig racsodalkoznak es nem azt kiabaljak hogy vallasom vagy borszinem miatt uldoznek....es ha ezt megemlitik nem rogton az jut a masiknak eszebe hogy rasszista (Londonban ha megkeselnek valakit akkor bizony olvashato hogy az illeto black....vagy white,igaz ott a buszokon a kocsmakban nem tiltakozik a hivatal a CCTV felszerelese miatt)
Szoval lehetne sorolni,elkeserito nehany komment bar ezt is maskeppen fogjuk ertelmezni...

hoplita 2010.01.31. 21:25:37

@Náci bácsi:
Az energia ágazatot tokkal-vonóval, ha az ég-föld összeszakad akkor is vissza kell venni.
Magyar, állami tulajdonú bankokat kell alapítani - az részlet kérdés, hogy felvásárlással vagy egyéb módon - és szelídülni fognak a mohó idegen bankok.
Ez a két legfontosabb, mondhatni életbevágó.

sárkányfő 2010.01.31. 21:26:04

Sajnos nem kaptam rendes választ, így megismétlem a kérdéseim, hátha segít nekem valaki egy kis infóval.. Én már annak is örülnék, ha valaki csak egy kérdésre tudna válaszolni a háromból...

1. Az eddig eredmények (EP választás) jogosította-e a Jobbikot bármiféle állami támogatásra? Ha igen, mennyire?

2. Mennyibe kerül - legalább nagyságrendileg - az a pártélet és kampány, amit a Jobbik csinál?

3. Ha nincs állami támogatásuk, honnan a pénzük?

tony zionist 2010.01.31. 21:27:16

@flugi_: semmilyen ciki nincs ebben. tessék beletörődni.

ha meg már focis hasonlattal akarsz élni, ne a gyök2-es IQ-hoz mérd, mert esetleg körberöhögünk.

Morvai egy apró taktikai szabálytalanságot vétett. demár el is végezte az ellenfél, és folyik tovább a játék.

de nicsak, a lelátón 3 bohóc elkezd őrjöngeni, hogy Morvait miért nem állították ki, és miért nem tiltják el örökre, mert ilyet aztán nem lehet csinálni focimeccsen.

páran csitítgatják pket, hogy kuss ti hülyék, most vagytok először meccsen? ez a világon mindenhol bevett, és mindenki által alkalmazott gyakorlat.

de a habzószájú flugi erre csak annyit tud nyögni, hogy ez nem lehet mentség Morvai számára, őt el kell tiltani örökre.

pár perc mőlva a rendezők kivezetik a nézőtérről flugit, és hátul, ahol senki sem látja, viperákkal jól össze is verik, amiért nem tud viselkedni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:27:41

@Senkifia: a youtube televan a jobbiktévé snittjeivel, ott nehéz is olyat találni, ami egy jobbikosnak kényelmetlen lenne :)

Annál inkább olyat, ami egy épeszűnek vicces (rendőrterror, miegymás). Ez a ciki.

Persze azt értem, hogy neked hiába idézem ezeket, neked ezek egy hős magunkfajta szavai, amire büszkének kell lenni :)

Kamee 2010.01.31. 21:28:07

@török gábor: A nagy pártok szeretik így definiálni, és nem véletlen. Hiszen ha több fele oszlik meg, akkor a második fordulóra nagyobb réteget kell mozgatni a győzelemért. No meg az első 3 jut tovább dologgal a kis pártokkal szimpatizálókat bizonytalanítja el mindenki, amit nem helyeslek.

Vagy figyelmetlen voltam, vagy nem volt ilyen, pedig most végignéztem az összeset, ahol nem első fordulóban dőlt el a dolog:)

hoplita 2010.01.31. 21:28:24

@flugi_:
"...Ha meg nincs a multi, akkor fele a költségvetés, el lehet dönteni, hogy iskola nem lesz, kórház, vagy nyugdíj.. "
Mit ittál?
Jó erős lehet..:DD
Nézd már meg, hogy az adóbevételek hány százalékát adják a multik....!!!
Utána okoskodj..:((

dessert eagle 2010.01.31. 21:30:20

@török gábor: Nem kizárt, hogy az említett kisvárosokban (de akár máshol is) nem az egyéni jelölttel való szimpátia fogja az eredményt meghatározni. Nekem több ottani ismerősöm mondta, hogy úgy fog szavazni, hogy egyet a Fideszre, egyet a Jobbikra, aztán hogy melyik lesz a listás és melyik az egyéni jelölt, azt majd aznap reggel eldönti. Persze ezekben a városokban polgárság, mint olyan sosem volt, a szocialista szavazó nyugdíjasok meg bizonytalanok, úgyhogy itt a nemlétező kisgazda szavazó bázis fog elmenni szavazni, no meg a cigányság (feltéve, hogy nem kap túl sok kannásbort aznap). Egyébként a közhangulatot egyértelműen a cigánykérdés határozza meg. Tiszavasváriban pl. a gyerekek már több mint 50%-a kisebbségi és Szögi Lajos halála óta valahogy alább hagyott az integráció iránti lelkesedés is. Persze, ezt az sem különösebben segítette elő, hogy a helyi cigány potentát a nyáron lezáratta a Tiszalök felőli utat a város másik végéig, hogy a lánya esküvőjére jövő menetoszlop akadálymentesen haladhasson át a városon. Az esemény után - hogy-hogy nem - az emberek közbiztonságba vetett hite nem erősödött.
Az listás befutó személyét még az a körülmény is jelentősen befolyásolhatja, hogy a nem csekély számú bp-i, debreceni ingázók hazamennek-e szavazni, mert ha nem, az ő egyéni jelöltre adható voksaik kiesnek.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:30:36

@tony zionist: ilyen mélységekbe én már nem tudlak követni. Elnézést.

hoplita 2010.01.31. 21:32:25

@ó jaj:
Nem, egy fillér sem járt.

Minimális pénz, központilag szórólap és plakát, plusz amit a helyiek, saját zsebből még rá tudnak tenni.

Még a lakossági fórumok, gyűlések is saját zsebből mennek.
Ennyi...számszerűsíteni nem tudom.

gossage 2010.01.31. 21:32:33

@flugi_: a rendorterrort meg miegymast a tortenelem helyere teszi most ezt ne iteljuk meg......mert ki az epeszu? en magamat annak tartom es a kornyezetem is akikrol nem tudom kire fognak szavazni mivel nem ezlapjan valogatok
de nekem Draskovics nem volt demokratikus a a rendorsegrol meg ne beszeljunk
Gyurcsany pedig hihetetlen sok rosszat okozott az orszagnak a partjanak-csak majd ezt is a tortenelem fogja megitelni

török gábor 2010.01.31. 21:33:02

@dessert eagle: www.valasztas.hu/parval2006/hu/09/9_0.html Füredi és Pörös is továbbjutott az azonos szavazatmennyiség miatt, de aztán mindketten visszaléptek...

török gábor 2010.01.31. 21:33:46

@Kamee: www.valasztas.hu/parval2006/hu/09/9_0.html Füredi és Pörös is továbbjutott az azonos szavazatmennyiség miatt, de aztán mindketten visszaléptek... (bocsánat, az előbb rossz helyre válaszoltam)

6.Lenin 2010.01.31. 21:34:25

@ó jaj:

Ezt a kérdést felteheted bármelyik pártnak és nem csak Mo-on.

tony zionist 2010.01.31. 21:34:28

@flugi_: el is hiszem. olyan sokat kéne emelkedned ehhez a 'mélységhez', hogy keszonbetegségben elpatkolnál.

na, eriggyé, oszt onanizálj Morvai hihetetlen, soha nem látott, példanélküli bunkóságán, ami a nyugati europeér politikusok és polgárok számára teljesen ismeretlen és szokatlan gyakorlat :D

török gábor 2010.01.31. 21:35:00

@török gábor: most már csak az maradt ki, hogy Baranya 1 :)

Michael Corleone 2010.01.31. 21:35:15

és még nem is számoltál azzal, hogy az állva maradt jelölt mögül is kihátrálhatnak a szavazók.

Pl: 40% Fidesz, 40% Jobbik, 20% MSZP. Ekkor a szocik jó része a Fideszre fog szavazni a Jobbiktól való félelme miatt, még akkor is, ha a jelöltjük nem lép vissza. A Jobbik (és az MSZP is) csak akkor nyerhet egyéni mandátumot, ha a Fidesz a harmadik erővé zsugorodik valamelyik EVK-ban. Ez pedig nem valószínű.

Várom a köv bejegyzést az LMP kongresszusáról:)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:36:05

@hoplita: több mint a felét az állami bevételeknek multik miatt szedi az állam, pl eho-ban, áfában, járulékokban, egyszerűen azért, mert itt dolgoznak, szállítanak, dolgoztatnak. Ha nincs multi, oda a beszállító is.

Straight 2010.01.31. 21:36:40

@warriorseby: Ez korrekt volt köszönöm.:)

Egy kérdésben értettél egy kicsit félre. Én ugyanis az ujraállamosítás kifejezésbe beleértettem azt is hogy tőlünk is elveszik azt amit annak idején óriási kölcsönökkel privatizáltunk és azóta is (kis vállalkozásként) üzemeltetünk.

A fegyveres testület című kérésre pedig annyit szeretnék hozzáfűzni hogy én a csendőrséget egy kifejezetten jó ötletnek tartom. Falun élek és látom hogy bizony ha valaki lop azzal a rendőr nem tud mit kezdeni mert annyiért börtönbe nem csukják ha meg mégis nagyon gyorsan kijön és még lehetetlenebb hejzetbe kerül és ujra lopásra/rablásra adja a fejét mindezek melett a rendőr ugye nem teheti azt meg hogy megüti vagy bármiféle minimális "erőszakot alkalmaz" ő csak bilincsel jogokat olvas igazoltat stb. Ha csak pofon vágja a delikvenst feljelentik.
Viszont ha a főutcán lakó Jóska bácsi mint csendőr úgy pofán csapja a kedves tolvajunkat hogy kiköpi a pirosat és megmondja hogy ha még egyszer ezen érlek "úgyelverlek" "vagy viszlek a börtönbe" az teljesen másképp jön le. a 214353212 számú rendőrt ugyanis meghurcolják. Jóska bácsit viszont nem. Szóval szerintem a csendőrség támogatandó.

De a jobbik programjában van egy olyan rész hogy "Úgy érezzük hogy a magyar gárda kiérdemelte a bizalmat az utóbbi időkben tanusított magatartásával ezért átalakítanánk éls megfelelő katonai kiképzés után egy amerikai mintájú nemzeti gárdaként működhetne" lehet nem szó szerint idéztem de nincs sok eltérés benne.

A többi pontodban nem találtam kivetni valót. Az összesben eltér a véleményünk de hát ezen túl kell lépni.:)

Plinius 2010.01.31. 21:37:09

Ahogy olvasgatom a blogokat, egyre inkább felsrófolják a jobbikosok a várakozásaikat - mi lesz, ha nem az általuk várt eredmény következik be? Azt mondják majd, hogy az MSZP elcsalta a választásokat a Fidesz javára? :D Lesz-e hídblokád, kossuth-tér tavasszal?

Mellesleg úgy érzem, a jobbikosok között jóval nagyobb a tirpákok aránya (aki nem inge, nem veszi magára, ugye... :P )

Senkifia 2010.01.31. 21:37:44

@flugi_:" Akkor a rendőrség létszámbővítése szerinted miért nem elég? Miért egy külön szervezet?"

Mert az már bebizonyosodott,hogy vannak bűnözői csoportok,akik ellen az,hogy "Jóestétkívánok,tisztelettel.Kovács tizedes vagyok. Elkérhetem a személyazonosító igazolványát?"-tipusú hozzáállás nem megy. És a RebiSz csak a civilek verésében jeleskedik. egy Rafael Sanyikát már nem mer megállítani a terepjáróban,gyórshajtásért.Csak a suzuki swiftet,a 40es táblánál az 50km/h-s sebességért.illetve nem megy ki siófokra a 200 felvonuló erődemonstrátor ellen,és nemcsak azért,mert kevesen vannak,hanem mert nem erre lettek kiképezve. Románoknál van csendőség,a rendőrség mellett.És a tömegverekedéshez az megy ki.És nem az elhullott és ottmaradt sebesülteket szedi össze,mert a bunyó vége előtt nem mer odamenni. Románoknál a csendőr kedves udvarias ember,akkora mint a kétajtós szekrény, és alapból sípcsontvédővel ,fegyverrel(amit nehezen vesz el tőle pár kutyatulaj roma) jár. És mikor 5-10,netán 20 csendőr kimegy egy 50 tagú tömegverekedéshez, az hétszentség,hogy ott nagyonnagyon rövid időn belüll csend lesz és béke,meg nyugalom. Itt meg kimegy a rendőr, a roma polgártársak ráuszítják a kutyát,és elveszik a fegyverét.... És ezért nem feltétlenül a rendőr,hanem a rendszer a hibás. Szóval ha lenne csendőr,aki egy balhénál először lecsap,megbilincsel,és utána kérdi,hogy tizedmagaddal,védekezésből miért rugdosol egy 60 évest az utcán, valószínű kissé visszaesne ez a tipusú agresszív megnyilvánulás a társadalomban.

Füsti 2010.01.31. 21:37:52

Nen vagyok Jobbikos, igaziból a pártokráciában sem hiszek úgy általában, és azt gondolom ha nem lesz multi, akkor lesz helyette magyar, aki nem viszi a teljes profitját, hanem a nagyobb részét itt költi el, tehát a magyar gazadságnak jhobbat tesz mint a multi.
Amugy én Szent Korna több ezer éves jog és eszmerendszerében hiszek,(Történelmi alkotmány) és ahoz ma az esélyes pártok közül, valami köze csupán a Jobbiknak van.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:37:56

@tony zionist: csak ismételni tudom magam, ha kizárólag a személyeskedésnek szenteled a hozzászólásaidat, az nekem nem pálya, és nem is vagyok túl jó személyeskedésben, valószínűleg a rutin hiánya okozza.

Ha attól abbahagyod, beismerem, személyeskedésben sokkal jobb vagy nálam, győztél.

sárkányfő 2010.01.31. 21:38:16

@hoplita: Köszi. Saját zsebből fórumozni lehet kölcsön teremben, de óriásplakátok milliókba kerülnek, az már nem megy két huszasért meg egy üveg pálinkáért.

tony zionist 2010.01.31. 21:38:17

@hoplita:

a foglalkoztatottak 68%-a a KKV-nál dolgozik.

mindig elképedek, amikor milliárdos támogatásokat osztunk ki cégeknek, akik 500munkahelyet teremtenek, és a profitot is kiviszik az országból.

GE leépít 1300embert - erre mit olvasok? GE a legnyereseégesebb cég Mo-n 240Mrd Ft-tal. és ez csak az egyik GE cég.

1300 ember éves bérköltsége a GE hazai nyereségének 1%.

jjulie 2010.01.31. 21:39:37

a jobbik 20 % felett lesz

a fidesz pedig 50 % alatt marad

a fidesz nem tudja kitölteni a ciklust mert menet közben a jobbik darabokra szedi

előre hozott választások lesznek amit az mszp 50% felett nyer

tony zionist 2010.01.31. 21:40:42

@flugi_: szó nem volt itt személyeskedésről. beégtél, és lejárattad magad az ökörségeddel, az erőlködésel, és a nevetséges hasonlatoddal. ennyi történt.

tovább léphetünk? nem szeretnék sokáig offolni.

lépj túl ezen, ahogy azonis, hogy Morvai semmi bunkóságot nem követett el, csak egy régi, jól bevált, a világ összes politikusa által ismert és alkalmazott gyakorlattal élt ott és akkor, ahol és amikor erre szükség volt.

szia.

sárkányfő 2010.01.31. 21:41:12

@6.Lenin: Igen, de most a Jobbik a téma, vagy erről nem ildomos beszélni?

Amúgy nem is kell feltennem a többi párt kapcsán, pontosan tudom, a többi párt mennyi támogatást kap az előző ogy.-választás eredményei után, és azt is tudom mennyit lopnak még hozzá, sokszor lehozta már a média hány milliárd lehetett 2006 a két nagy pártnak.

Kamee 2010.01.31. 21:41:23

@török gábor: A link azt mutatja amit láttam. Megye, evk? Csak, hogy ne kelljen végignéznem:) De a választ a miértre már el is mondtad:)

Senkifia 2010.01.31. 21:41:27

@Plinius: hát igen... jobbikosok között lehet,hogy a közemberek közt sok a tirpák. mszp-nél szinte az egész felsővezetés,és közvetlen párttagság az... :) szadeszről már kár szót ejteni, Ibolyka meg mostanság bebizonyította,mennyire gerinces,konzervatív,jobbközép,polgári elveket valló párt feje :D
szóval lehet dobálni a sarat...netán a sárt :)

Kamee 2010.01.31. 21:42:59

@Kamee: Közben olvastam tovább:) Baranya 1, köszi:)

derabitz 2010.01.31. 21:43:35

Sztem a Jobbik, hasonlóan az EP választáshoz komoly meglepetést fog okozni.
Amenyiben nem engedik sokat szerepelni Morvait, úgy borítékolható a siker.
Morvai jelenleg a Jobbik Pálinkása.

nyekk 2010.01.31. 21:43:49

@Plinius: Mi lenne?
Lesz csecsmődarálás, öreg néni lökdösés, szellentés a templomban, meg ilyesmik....
Mi lenne?! Akkor az eredmény, ami lett.
Na de mi van, ha az MSZP nagyon alulmarad?! A tömeg közé lőnek a rohamrendőrök? Mindenkit válogatás nélkül agyba-főbe vernek viperával. (Mert ilyen azért már volt)

Senkifia 2010.01.31. 21:44:02

@jjulie: ez is lehet. vagy előrehozott választás lesz,és ha nem lesz valami csoda folytán nagyon gyors generációváltás a sok öregtirpák mszps vezető közt,akkor lehet még jobb kormánya Magyarországnak :)
na de várjuk ki a végét. Illetve ahogy egy közeli rokonom mondaná:előbb legyünk a táncba,azután rikoltunk... :D

hoplita 2010.01.31. 21:45:16

@tony zionist:
A múltkor a Barikádon ez elég jól össze volt szedve, csak a hozzáférhető, hivatalos statisztikák alapján..
Most nem sok kedvem van utánabogarászni, de megnézheti bárki..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:45:22

@Senkifia: a kérdésre nem sikerült válaszolni: miért nem a rendőrséget fejlesztik? Amit leírsz, azt simán lehet a rendőrségen belül csinálni, lesz egy akciósabb felszereltségű csoport a rendőrkapitányságon, olyan, mint a rebisz, és használják azt.

A csendőrség nem egy jóemlékezetű valami, simán öltek cigányokat kedvtelésből is, részegen, még amikor volt csendőrség, sok évtizede. Értem én, hogy nem ilyet akarnak csinálni, de ugye már a csíkos zászlót is sikerült úgy kiválasztani, hogy ne legyen makulátlan a múltja. Minek ezt eljátszani a rendvédelemmel is?

Senkifia 2010.01.31. 21:45:49

@nyekk: hát ezaz... ahogy nem tetszett nekik valami,hirtelen "tévedésből" a 2000 "huligán" mellett megverették lovasrendőrökkel a fideszes nagymamákat és családapákat is,mintegy preventív módon....

gossage 2010.01.31. 21:45:53

Multi nem multi
en is azt hiszem ha nincs multi akkor van helyette mas..ezek nem azert vannak itt mert jotekonykodnak,ezek profitot termelnek,ezert ha ezt a tetelt elfogadjuk akkor nem vonulnak ki addig amig profitjuk van...marpedig az van adokedvezmeny nelkul is
A legszebb pelda a TV2 es az RTL fenyegetozese volt,ezek raadasul nem is termelo vallalatok.....miert nem mondja valaki nekik,hogy menjetek a fenebe ha nem fizettek?
Mindig olyan cegekrol beszelunk amelyek akkor is itt lennenek ha nem kapnanak adokedvezmenyt...kereskedelmi vallalatok,kornyezetszennyezo vallalatok...a TESCO kenyeret nem lehet Kinaban eladni....megis adnak nekik adokedvezmenyt,
ha magyar vallakozo vagy es nem kotodsz a hatalomhoz akkor megszivtad

6.Lenin 2010.01.31. 21:46:06

@Plinius:

Közel 1 millió embernek okoz gondot a banki részletek törlesztése,közüzemi számlák kifizetése.Várhatóan tavasszal beindulnak(akár tömegesen is ) a kilakoltatások,stb.....

Ha közülük csak az 1/3-ad szavaz a meglévő 3-400 000-hez,akkor itt akármi is lehet.

Messze még az a választás.

tölgyes 2010.01.31. 21:47:37

@hoplita:
Másra se vágytam, mint hogy megmutathassa hozzászólásában igazi arcát.. ez sikerült is...:::))) Vágyam teljesült.
A 600 milla mögött valós választási eredmény állt... és azon felül a fidesz nem kapott ballibsi feleség reklámarcot sem..::)))

gossage 2010.01.31. 21:47:44

@flugi_: Honnan veszed ezeket,hogy a csendorseg siman olt ciganyokat
mond neked elment az eszed vagy egy Mesterhazy tanfolyamon vettel reszt

hoplita 2010.01.31. 21:47:46

@ó jaj:
Nem fogsz túl sok jobbikos óriásplakátot látni.
Arra nincs pénzünk.

sárkányfő 2010.01.31. 21:47:55

@jjulie: A Jobbik magas eredményét magam is megjósolom, de a fidesz megszerzi a többséget, azért az is tuti.

A jobbik csak szeretné szétszedni a fideszt, de saját maga fog darabokra hullani, mert amatőr, tisztulás előtti, gyerekbetegségek sokaságától szenvedő párt, a pénz a hatalom és saját hülyeségeik szedik majd szét.

az mszp-nek nem elég 4 év a feléledéshez, örüljenek ha nem süllyednek tovább.

az összes induló pártban közös, hogy nincs bennük szellemi tartalom, képtelenek megújulásra, a távlatos gondolkodásra, stratégiák kidolgozására no pláne véghezvitelére. a fidesz azért népszerű, mert az mszp elcseszte, de ezzel kormányozni már nem lehet.

Senkifia 2010.01.31. 21:48:16

@flugi_: de van rebisz,éaminek pont ez lenne a feladata. és még budapesten se képesek rendet tartani egy nyóckerben. rebiszt nem használják,csak civilverésre.... akkor meg minek nyomni bele a pénzt? olyan ez,mint a bkv...ahogy nem a főváros,hanem az alvállalkozó szállított,tiszta volt a busz,és modernebb...

tölgyes 2010.01.31. 21:49:43

@Füsti: Akkor miért rejtegették magukat mostanáig???és miért a MIÉP fáradt hónalja alól másztak elő.. egy kis pereskedést követően..:::))) A Jobbik úgy kezdte, ahogy a Torgyán végezte..:)

sárkányfő 2010.01.31. 21:49:54

@hoplita: Tv és rádió reklámok sem lesznek, meg netes bannerek?

tölgyes 2010.01.31. 21:50:42

@hoplita: Majd a Fletó küld a tartalékból..:)

tony zionist 2010.01.31. 21:51:38

@derabitz: "Amenyiben nem engedik sokat szerepelni Morvait, úgy borítékolható a siker.
Morvai jelenleg a Jobbik Pálinkása."

tévedsz. sokan pont miatta szavaznak a Jobbikra.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:52:27

@Senkifia: na de akkor nem lenne olcsóbb, logikusabb, egyszerűbb, megvalósíthatóbb a rebiszt feljavítani? Most nem működik jól, megjavítják, működik.

Ehhez egyáltalán nem kell csendőrség.

Amit meg az alvállalkozóról írsz, az a szöges ellentéte annak, amit a jobbik mond. Ez a közellátásbeli privatizáció dícsérete, ilyenért a jobbikból kirúgnak :)

hoplita 2010.01.31. 21:52:32

@tölgyes:
Valóban...hát erre nem is gondoltam.
Nos a Harmadik Út 26 millája mögött is az állt....más kárdés, hogy ezt Csurkapista bácsiéktól kicsit nehezebb volt kiszedni, mint a békáról tollat gyűjteni.

Aha, ballibsi...Muhahahahahahahaha!!!!!
Soroljam a tieidet?
Komcsikkal megspékelve...?
Az kiabál, akinek a háza ég?
Látom a narancsvírus már berágta magát alaposan..:DDDD

6.Lenin 2010.01.31. 21:52:34

@ó jaj:

Nekem tök mindegy,de ha 1 párt pénzügyeiről beszélünk,akkor kiragadni,nem sok értelmét látom.

sárkányfő 2010.01.31. 21:52:47

@hoplita: megjegyzem az EP választáson is láttam jó párat.
a Magyar Becsület jegyében nem tennétek fel a honlapotokra az összes pénzügyeteket? Gondolom nincs mit titkolni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 21:53:22

@hoplita:
az a baj, hogy Te is elhiszed azert a 19 ezerert szavaztak oda
mert beledsulykoltak
hat nem
sok oka volt, ez volt az utolso-utolso

loláb 2010.01.31. 21:53:34

A fidesz nem hinném, hogy akárkiért visszaléptetne egy egyéni képviselőjét is. Valószinüleg nem is lesz rá szükség, mivel az első fordulóban minden korábbinál több egyéni mandátum sorsa eldől, így a maradék körzetekben igazán fajsúlyos lehet a kampányjelenlét. És nagyon kizártnak tartom, hogy lenne olyan körzet, ahol fideszes lenne a harmadik helyen.

Orbán már 2002-ben is képes volt óriásit hajrázva behozni rengeteg el nem dőlt választókerületet, most sokkal inkább neki kedvez az alaphelyzet, hiszen, ha nem is dől el az adott mandátum, valszeg a döntő többségében első helyen lesz a jelöltjük.

Valamint nagyon meg lennék lepve, hogyha a jobbik akárcsak szavazatok számában megközelítené az EP választásban elért eredményeket. Azt, pedig, hogy százalékban hasonló támogatottságot érjenek el, kizártnak tartom, vagy csak borzasztó alacsony részvétel mellett lenne lehetséges.

Ami már sokkal érdekesebb kérdés, hogy vajon egy 40-40-20 százalékos fidesz-jobbik-mszp szereplés mellett vajon a szocialisták visszaléptetnék-e az esélytelen jelöltjüket a fidesz javára, annak érdekében, hogy nehogy a jobbik jöjjön ki győztesen az adott választókerületből. (hasonlóan a 2007-es francia köztársasági elnökválasztáshoz).

Valamint arra is kiváncsi lennék, hogy mindenféle megállapodás nélkül a jobbik visszalépteti-e az esetleges kérdéses körzetekben a 3.-4. helyezett képviselőjét, azért, hogy biztosan a fideszes jelölt győzzön. Mert ugye nekik a kimondott céljuk, a szocialisták földbe döngölése a msotani választásokon, és a formálódó mdf-mszp együttműködés okozhat kellemetlen perceket a fideszes vezetésnek.

Straight 2010.01.31. 21:53:37

@gossage: Lehet mondani a multiknak hogy menjenek valószínűleg távoznának is de sajnos ahogy fentebb irták szó szerint függünk tőlük. Ha egy heroinistától elvonod hirtelen a heroint azzal könnyen megölheted. Tragédia az a mennyiségű és minőségű multi ami Magyarországon valószínűleg 1 max2 db multival nagyságrendekkel jobb lenne ez az ország de figyelembe kell venni azt is hogy ha csak a dolgozó magyarok 5% nak (ha jól tudom ennél sokkal többnek) ők adják a fizetést és hirtelen kivonulnak akkor az az 5% megy munkanélkülinek és kétségtelen hogy a kkv k átvennék a szerepüket de ahhoz sok idő kell. Mindenmelett azt a minimális (egyébként összegbe sok csak a forgalomhoz mérten minimális) adót amit fizetnek elvinnék akkor az defficitként jelentkezik.Illetve defficitként jelentkezik a sok új munkanélküli is. Negatív az adóbevétel oldalon negatív a kiadás oldalon.
Ki kell űzni a multikat de ahhoz a minimális alapfelvétel is nem csak a kkv k helyzetbe hozása hanem kifejezett feltápolása. Utánna lassanként érni el a tűréshatárukat úgy hogy lehetőleg ne egyszerre vonuljanak ki.

jjulie 2010.01.31. 21:53:48

a viktort leugatta a meggyesi és a feri is, a morvainak 10szer gyorsabban jár az esze is éa a szája is

nem lesz 50% fidesz a jobbik miatt

hoplita 2010.01.31. 21:56:48

@ó jaj:
Ne tőlem kérdezd, nyilván amire lesz pénz az lesz.
Nem hinném, hogy a Jobbik ne lenne annyira hitelképes, mint a szadesz, vagy a madöf...de nem hiszem, hogy adósságokba vernénk magunkat.

Senkifia 2010.01.31. 21:56:52

@flugi_: mert a vörös csillagnak meg che guevaranak makulátlan a múltja....ja hogy azok nem itt voltak tömeggyilkosok? ileltve a vörös csillag itt is. ...a szegfű nem hibás azért,mert gyurcsány suttyó. a narancs is finom,attól,hogy orbán egy zsebhitler. és tetszik,nem tetszik, az árpádsáv, a turullal együtt,magyar jelkép volt 1000 évig. És pár hónap nácizmus nem fog ezen változtatni. szvasztika mai napig fenn van többezer éves hindu templomok falain.... ki a lóf.szt érdekel? nem kell jelképeken lovagolni,és antifázni,mikor nincs antihideg....szerintem. Kommunisták,és ötvenes évek sokkal közelebb vannak. horngyulától mégsem félt senki.pedig előfordulhat,hogy pufajkás korábanragad érdekes állagú dolog a kezeihez
.mégis miniszterelnök lett. És az emberek az "ügynökök"ön lovagolnak,és tőlük féltik a társadalmat.Miközben aok,akiknek az "ügynökök" a jelentéseiket írták,néhol ma is vezető szerepet töltenek be állami szervnél,vagy pártpolitikában....
ezen inkább ne rugózzunk,mert ez kicsit olyan homokozói hangulat....

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 21:57:50

@gossage: történelem. Sajnos nem mindig szép.

gossage 2010.01.31. 21:58:01

@Straight: Nem kell mondani nekik akkor rosszul fogalmaztam....ha bizonyos multiknak nem adunk adokedvezmenyt attol meg nem vonulnak ki mert adokedvezmeny nelkul is profitot termelnek es amig pozitiv az egyenleguk addig maradnak

hoplita 2010.01.31. 21:58:42

@hagyma:
Ó, dehogy....sajnos saját tapasztalat.

gossage 2010.01.31. 21:59:39

@flugi_: Hat nem ,ebben egyetertunk..igy lesz ezzel a nehany ev megitelesevel is majd meglatjuk

cotti 2010.01.31. 21:59:51

Az elmúlt években leszoktam a mainstream médiáról, számomra érdektelen az ott megjelenő elemzők, véleményformálók véleménye. Török Gábor kivétel, csak így tovább Gábor, aztán nehogy elk*rvulj Te is, nem szeretnék Benned is csalódni! :)

Szebb jövőt!

tölgyes 2010.01.31. 22:00:06

@hoplita: Na látja ! Máris milyen jól szórakozik..:) így kell ezt nem átkozódni..:( Könnyedén elegánsan..Ez egy jó fejlődési irány!..Mert ez inponál a nyafka hölgyeknek..
És azt se feledje: időnként le kell venni a páncélt, mert különben bepállik alatta a test..)

hoplita 2010.01.31. 22:00:46

@tölgyes:
A te műkurucod, meg stumpfod üldögélt vele együtt, nem az én cimboráim...vagy rosszul tudom...???
:DDD

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:01:53

@Senkifia: mint mondtam, a rossz emlék csak egy a sok más mellett, amit fel lehet hozni.

Ugyanakkor a jobbikos médiajelenlét módszerei azt sejtetik, hogy a rossz emlék éppen az _oka_ annak, hogy a csendőrséget erőltetik. Az, hogy rájátszanak a hasonlóságokra a nácikkal, majd beleröhögnek a vádakba, nagyon jót tesz az ismertségüknek.

tölgyes 2010.01.31. 22:02:05

@hoplita: Azért a Fletó még segíthet..:)

Senkifia 2010.01.31. 22:02:07

@flugi_: ... készszerencse,hogy nem vagyok párttag. ez a legjobb ellenszere a kirúgásnak(ez,meg a berúgás:)) nem lépsz be,nem tudnk kirúgni.
az alvállalkozót csak párhuzamnak írtam.
a csendőrségnek régi rossz híre van. a rebisz frissen rossz,sméghatástalan is.... akkor miért ne lehetnecsendőrség?vagy nevezzék másképp... de legyen kétajtós szekrény,és ha ketten szembemennek az utcán hat rafael sándorral,meg n. győzővel, akkor rafaelék fossák le ott helyben a bokájukat.és ne akaják elvenni a pisztolyát,méghozzá sikereen....

[nev] (törölt) 2010.01.31. 22:03:27

@dessert eagle:
na végre már valaki azt mondja, hogy a jobbik vidéken a potenciális kisgazda szavazókat gyűjti be.

szerintem orbánék ott hibázták el, hogy úgy kezelték a jobbikot, mint a miépet. nem értették meg, hogy az egy új kisgazda párt.

tölgyes 2010.01.31. 22:03:39

@hoplita: Műkuruc? az a maguké!

tony zionist 2010.01.31. 22:05:02

hova mennének innen a multik?
meg minek?
240milliárd Ft-tal a GE Capital a legnyereségesebb cég itthon.

Akkor se menne sehova, ha megszűnne aza dókedvezménye.
Az AUDI sem menne el, mert nem hagyná itt azt a szakértői bázist pár %-kért cserébe, amit neki évek alatt kéne máshol megteremtenie.

tehát befejezhetnétek ezt a groteszk módon eltorzított riogatást, és akkor foglalkozhatnánk valódi kérdésekkel.

nem kell kedvezmény a multinak sem. így is lesz olyan aki marad, és idejön tisztán piaci körülmények között. ha el is menne vmelyik, jön helyette másik a vákuumba.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:05:54

@Senkifia: tőlem nyugodtan lehet ilyen, csak az a baj, hogy az is így szokott kezdődni, aminek a vége nem szép. És a jobbikos drukkertábor elvárásai között sajnos itt-ott én is szerepelek, mint a magyarság mételye, és ők azt is elvárnák, hogy a csendőrség engem is verjen pofán, mégiscsak a haza ellensége vagyok, vagy mi.

Holott épp hogy féltem a hazámat ettől az ostobaságtól.

hoplita 2010.01.31. 22:06:30

@tölgyes:
Mióta igazolt hozzánk kövérlaca..?
Lemaradtam valamiről...?
Mongyuk nem kéne a saját pénzén se...:DDDD

gossage 2010.01.31. 22:08:19

@flugi_: Miert te korrupt vagy,csalsz,gyilkos vagy, rablo? Miert gondolod ,hogy te is ott szerepelsz es felned kell barkitol is...te inkabb egy nagyon buta ember vagy

tony zionist 2010.01.31. 22:09:44

@ó jaj:
ha bank lennék, simán adnék a Jobbiknak hitelt.

ha az MDF kaphatott 400, az SZDSZ meg 300millát 2009ben, a biztos bukásra, akkor a Jobbik simán hitelképes.

képzeld, még székházat is kötelező lesz adni nekik :D az mennyi is?
vazzeg miért nincs most párszáz millám, szívesen adnék a Jobbiknak.
kevés olyan jó kilátásokkal rendelkező hitelkérő van ma Magyarországon, mint a Jobbik.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:09:50

@tony zionist: el se hiszed milyen simán lelépnek. Nem az a kérdés, hogy kell-e neki a 240 milliárd (most vegyük ezt a számot, te írtad), vagy nem, hanem hogy ha az adók miatt ez csak 200 és a szomszédban meg 220 lenne, és 1 milliárd a költözés, akkor viszonylag egyértelmű, hogy mi a következő lépés.

Azért multi, mert már úgyis ott van, ahová átviszi a termelést, ott bővit egy kicsit, itt meg leépít. Szakértőket meg eddig is megfizette, most is meg fogja, és viszi magával. Már ma is nagyon sok magyar dolgozik máshol, mert jobbak a lehetőségek, hát még ha a megszokott környezetébe megy ki.

tony zionist 2010.01.31. 22:10:55

@gossage: "te inkabb egy nagyon buta ember vagy"
most mindjárt megkapod flugitól, hogy te egy utolsó, fasiszta jobbikos vagy, aki csak személyeskedni tud, és amúgyis DEAZORBÁÁÁÁN.

hoplita 2010.01.31. 22:11:45

@flugi_:
Hát tudod...ezzel a náczifaszistanyilasrasszista maszlaggal már egyre kevesebb embert lehet megetetni.
Olyan emberekkel beszélek itt, az Isten háta mögött, vidéken, akiktől akár a Waffen SS is menetelhetne, csak végre rend legyen már.:DD

Jó, tudom, te még rettegsz, de maj' meggyógyulsz.:DD

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:14:34

@gossage: azok nagyon buták, akik ellenségnek tartanak engem. És akkor van a baj, ha ezek irányítanak.

Az egy ténykérdés, hogy én a jobbikosok szemében ellenség vagyok, kaptam én már mindenféléket neten is, személyesen is, fogok lógni lámpavason, leszek börtönben, még a nejemet is emlegették erőszakos kontextusban. Mindezt főleg azért, mert kétlem, hogy jó ötlet nemzeti öntudatból ostobaságokat csinálni.

Persze értem én azt, hogy más a párt hivatalos médiamegjelenése, és más a drukkereké, de ugye az is világos, hogy ma más vállalható, mint akkor, ha a drukkerek még többen lesznek.

6.Lenin 2010.01.31. 22:15:18

@tony zionist:

"kevés olyan jó kilátásokkal rendelkező hitelkérő van ma Magyarországon, mint a Jobbik. "

Érdekes kijelentés.

gossage 2010.01.31. 22:16:14

@tony zionist: igen ez az ervrendszer bizonyos koroknek...de hat en hala istennek tudom ki vagyok meg az en barataim is...

Senkifia 2010.01.31. 22:18:09

@flugi_: ...az mszp meg rájátszik a nemisvagyokutódpártja az mszmpnek....miközben tele van régi öreg kommunistákkal,akik most mint "új arcok,és új emberek" szerepelnek a kampányban :) ááá,mindgy. lehet,te nem éltéligazi komcsi diktatúrát,mert magyarországon 68tól szépen ellágyult az egész.én kőkmény komcsi diktatúrában éltem. és ugyanazkat a mód-és rendszereketlátom az itteni baloldalban. és nekem az akkor sem volt jó,mostsem az. tehát a két rossz közül ,ha már muszáj,akkor a számomra kevésbé antipatikust választom. mert lehet anyázni,és nácizni, de ha a felszíni nyálfröcsögést(amit a megkomolyodás során ,azért valljuk be,nagyon elhagytak jobbikék,és kezdenek abzolút profknt politizálni),akkor azét elégmélyenszántó dolgokat tűztek a zászlójukra.és ami nagyon sok embernek szimpatikus,hogy minezt a magyarságnak rendelték alá. És igen,egyetértek,hogy magyarországon a magyar nemzeti édek legyen azelső,igen,egyetértek azzal,hogy idegeneknek ne adják el a földet,és még sok mindennel egyetértek. Mert a ballib kommunikáció,és a mainstreammédia hozzáállása,hogy fúúúúj ,nemzetállam,és fúúúj nemzetben gondolkodás,micsoda avítt dolog,és anakronisztikus,meg minden.Közben a francia nacinalista,de nagyon, a brit nacionalista, a német....na erről nem nyilatkozom...bár valszegazok is. A legutóbb meg ugye az elfogadás Mekkája és Medinája,az együttélésés megbékélé csodája, svájc majd 70%al lleszavazta a jövevény muszlimok mecsetépítési terveit. Szerbiát, Ukrajnát,oroszországot,Romániát nem is említem,mertaz fúj,kelet,és az nem pélaértékű.... egyedül Magyrországon bűn,ha az ember kimonda:igen,ez Magyarország,és a magyar állam és nemzet érdekei minden másnál előrébbvalók.És ez nem jelenti azt,hogy mást meg akarok rövidíteni.Csak nézze el nekem mindenki,hogy magyarként,magyarországon, azt szeretném,hogy ne kiáltson ki bűnösnek egy kisebbség,csak mert nyilvánvaló dolgokat kimondok.Mindenki,aki elfogadj,Hhogy ezmagyarország,és a magyar nemzet érdkei az elsők,élhet boldogan,és gyarapodhat,olyan nyelven,amilyenen akar,ha dolgozi,és becsületes,vagy nincs lehetősége dolgozni,de becsületes,és nagybetűs Ember,akkor Isten segítse,én nem vagyok ellene.
Mostanában rájötem valamire: a liberalizmus,ugye az egyenogúágot é a dmokráciát hirdeti. Magyarországon a "liberalizmus" megszüntette a demokrácia egik alapelvét,talán a legfontosabbat:hogy a többség érdeke,véleménye,joga előrébbvaló az egyénénél,vagy a kissbbségénél.
folytköv.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:18:54

@6.Lenin: ez azt jelenti, hogy ma csak egy-két millába kerül a jobbiknál az, hogy igazgató lehess országos állami cégnél, ami egy fidesznél vagy emeszpénél nagyságrendekkel többe kerül :D

Azért tényleg izgalmas lenne a jobbikos pártkassza valódi nyilvántartása, igazi gyűjteménye lehet a cinikus, ám bátor kockázati befektetőknek. Kár, hogy pont akkor fogjuk majd megismerni, mikor az emeszpéset meg a fideszest :D

hoplita 2010.01.31. 22:19:44

@flugi_:
A rettegő lekedet szeretném nyugtatgatni.....meg rávilágítani arra, hogy ami 15 éve még nyerő stratégia volt - ijesztgetni az embereket "rettenetes faszistákokkal" - az ma már csak szánalmas vergődés és iszonyúan kontraproduktív.
Lásd a szadesz Ep kampányát.

tony zionist 2010.01.31. 22:19:55

@flugi_:
1Mrd a költözés?

hát persze ember :D

10 év után elmenne? mikor lesz egy ottani munkás mögött 10 év tapasztalat? 10 év múlva :) betanítások költsége, gazdaságos üzemméret elérése, és egyéb más keményen forintosítható dolog.

ugye közgázhoz soha nem volt közöd? bölcsész vagy? (belenéztem a blogodba, és máris szemet szúrt az egyik idiótaságod, de gondoltam nem kezdek bele a Schroedinger féle gondolatkísérlet magyarázatába)

de alegfontosabb: mi van ha a multi már jelen van a másik országba?
profitmaximalizálás mond valamit?

ha a modellünkben csak a 2 ország létezik, akkor a 420mrd helyett inkább csak 220-at akar keresni, mert a szemét magyarok eltörölték az adókedvezményt?

vagy inkáb azt mondja: ez egy externália, a realizálható maximum 460 helyett csak 420, ez van, akkor ezt kell elfogadni. nem mondja azt, hogy bazmeg, akkor csak 220-at akarok keresni, és elmegyek innen.

persze betehetünk a modellbe sok országot, és lehet üres mezőre lépni, de akkor itt, egy EU-s tagország 4milliós, kimagasló tudásbázissal rendelkező munkaerőpiacán vákuum keletkezik, amit valaki be fog tölteni, mert valaki realizálni akarja majd azt a potenciális profitot, amit az elköltöző nem akart.

a jelenlegi helyzet és a multikhazaazonnal között sztem elég széles a skála. utóbbi csak a ti agyatokban létezik, nem a Jobbikosokéban

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:20:43

@Senkifia: ".az mszp meg rájátszik ..."

kit érdekel? Valaki jobbikos nekem azt mondta, hogy a jobbik jobb, mint a többi, de mégis, mindig mindenhol, ha egy rossz szót szólok, az jön, hogy dehát az emeszpé meg a fidesz is így csinálja.

Ha ők is így csinálják, ők se jobbak.

gossage 2010.01.31. 22:20:57

@flugi_: Nem nekem nem vilagos amit irsz,de tiszteletben tartom a velemenyedet....ezugyben,en butasagnak tartom,ennyi...es sok sok boldogsagot kivanok..azt is gondolom es hiszem hogy amennyiben torvenyes a rend akkor nem neked kell felned,senkitol,ha persze nem te vagy Hagyo Miklos
es ezt tiszta szivbol gondolom

tony zionist 2010.01.31. 22:22:14

@6.Lenin: nem így van?

te nem adnál kölcsön olyanpártnak, amelyik várhatóan erős parlamenti jelenléttel fog rendelkezni, százmilliós nagyságrendben fog állami támogatást kapni, székház is jár majd neki, és valszeg a gazdasági szegmensből is egyre többen fognak hozzájuk csapódni támogatóként?

tony zionist 2010.01.31. 22:23:22

@flugi_: buta, demagóg általánosításból levont, buta demagóg következtetés...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:25:14

@gossage: "igen ez az ervrendszer bizonyos koroknek"

Ezt úgy kéne vennem, hogy annak ellenére, hogy én nem mondtam ilyesmiket, te úgy veszed, hogy mégiscsak mondtam? :)

Csak mert ha nem elég nem mondani rád, hogy "fasiszta jobbikos", hanem külön ki kell emelni, hogy ilyet nem mondtam, akkor most külön kiemelném :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 22:27:26

@[nev]:
en mar korabban mondtam
bizony hogy igen
nem is keveset
Torgyan ota nem szavaztak sehova
most oda fognak

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:28:14

@tony zionist: első lépésként az általad elővett 240-es számot ne keverd össze a 420-as számmal, mert az bölcsész szokás :D

hoplita 2010.01.31. 22:28:28

Na, Uraim, további kellemes ütésváltásokat....megyek, elteszem magam, mer' hónap dógozni is kéne valamit.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.31. 22:28:58

A 4 simlis parlamenti pártra ne szavazz, elég volt a garázdálkodásból!

LEHET MÁS A POLITIKA!

www.lehetmas.hu

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 22:31:32

a jobbikkal egy baj van
amirol nem beszeltek
a 90-es MDF kicsit szelso jobbos valtozata
amator politkusok, szakemberek nelkul 98 szazalekban
a frontharcosok meg hagyjan, bar ott is vanna hianyossagok, mar beszedkezseg teren is, nade lejjebb
tegyuk fel kormanyra kerulnenek, ami kizart, de elmeleti sikon
milyen kormanyt tudnanak grundolni?
semmilyet
na ennyit fog erni a frakcio is , de jo lesz hogy bekerulnek en azt mondom

Senkifia 2010.01.31. 22:31:51

@Senkifia: ezen a héten volt szülői értekezlet.Az osztályban van egy gyerek,aki problémás. Valamilyen szindrómája van, ami miatt pszichológushoz(pszichiáterhez?)jár,és gyógyszerelik.agresszív,káromkodik mint egy kocsis,második ztályban.Természetesen a több gyerek eltanulja a viselkedést is meg a beszédet is.terrorizálja a társait,És olyan jól csinálja,hogy a felügyelő tanítónéniknek külön erőfeszítésébe kerül,hogy észrevegyék. A gyerek csapatokat szervez más gyerekek konkrét terrorizálására,bántalmazására,vagy csak egyedül teszi. A "csapat" többi tagja vagy félelemből,hogy "amíg mást bánt,nem engem fog",vagy rosszul értelmezett vagányságból,hogy "ugyeugye,ő a menő",csapódik hozzá. És eközben teljesen elveszti a normális tanulási körülményekhez,szocializációhoz,és a későbbiekben a társadalmi beilleszkedéséhez való jogát.18 gyerek, a 1. miatt. Ez a gyerek egy "haszonélvezője" annak a nagyszerű liberális oktatásügyi találmánynak,amit "integrációnak"hívnak.Aminek jegyében a,nevezzük Pistikének,Pistikéhez hasonló,problémás gyerkeknek(nem értelmi fogyatékos.Mert Pistke értlmes,intelliges gyerek,amígtarta gyógyszer hatása,utána átmegy állatba.)fenntartott iskolákat bezárták,és pistikééket rászabadították a normális gyerekekre,és a nemspeciálisan képzett pedagógusokra.
És igen,itt megvalósult a tökéletes antidemokrácia,ahol egy egyén 18 másiknak veszi el a jogait,saját előjogával élve.lévén"körzetis",ki sem rakhatják, buktatás,kirúgás lberális oktatásban nincs,pedagógusok erre felkészületlenek.
ennyit a baloldal egyik nagyvívmányáról,a tanügyi reformról..... és a lista nagyon hosszú.

tony zionist 2010.01.31. 22:32:51

@flugi_: nem megy a matek?
most asszed jól megfogtál,mi?

200+220 az 420, ha még ér vmit a tudományom :D

egyik évben tud realizálni 240+220 profitot a modellben. tehát a 460mrd külső adottság, externáli, ahogy a következő évben az általad írt 200+220=420 is.

mit tehet a multi? elfogadja a külső adottságokat, és a lehető legnagyobb profit realizálására, 460 és 420mrd Ft elérésére törekszik.

nem tekinthető racionáis viselkedésnek,ha ezután kivonul mondva, hogy akkor az a 200 már nem is kell, és elég nekem a 220is.

de ha ennyire érdekel ez, az egyetemi előadások szabadon látogathatóak, ha minden igaz.

Senkifia 2010.01.31. 22:32:58

@flugi_: én nem azt mondtam,hogy jobb.csak az mszp másnak jobb. a jobbik csomó meglátása meg megnt másnak :)

bandeirante 2010.01.31. 22:33:17

Szerintem is igaza van TG-nek, gyakorlatilag kizárható a jobbik mandátumszerzése egyéniben.

6.Lenin 2010.01.31. 22:33:55

@flugi_:

Egyenlőre csak 1 érdekes elszólásként kezelem,minden előítélet nélkül.

A világon szinte mindenhol nagy problémát jelent a pártkasszák befizetőinek/majd markukat tartóinak kiléte.
Miért is lenne a Jobbik kivétel?

Azt viszont efogadom,hogy a szükség hívta életre és majd,mint minden ilyen párt,eltűnik a süllyesztőben,miután elvégezte a történelem által ráruházott munkát.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 22:35:12

@Senkifia:
ezért szopnak a határon túli honfitársaid. ezt is kalkuláld be a nagy hazaszeretedbe. mert ott meg azt mondják, hogy szlovákia a szlovákoké. és nehogy már a magyarok érdeke előrébb való legyen a szlováknál. ez így sehová sem vezet.

az unió azt mondja, hogy földvásárlás szabad. de a HELYHATÓSÁG (figyelj, nem az állam, hanem még egyszer HELYHATÓSÁG) helyi rendeletekkel ezt korlátozhatja. például kötheti HELYBENLAKÁSHOZ. tehát a globálkapitalistamocskoszsidó nem veheti meg. tehát nem a kormánynak kell korlátozni, hanem az önkormányzatoknak.

és vannak olyan települések, ahol a többség azt mondja, ide ne jöjjön senki, de olyan is van ahol azt mondják, hogy jöjjön már valaki. és azt se bánják ha globálkapitalistamocskoszsidó létesít munkahelyet, mint ahogyan a palesztinok egy része is örül ennek, és egyáltalán nem zavarják őket a zsidó munkaadók. de ahol a többséget zavarja oda a zsidók nyilván nem mennek majd oda. és ezzel meg van oldva ez a kérdés is.

dzsuhesz 2010.01.31. 22:36:02

@ó jaj: 1. Nem az EP-választás jogosítja fel állami támogatásra, hanem a 2006-ban a MIÉP-pel közösen elért 1%-nál jobb eredmény.

2. A tavalyi kampány 30 millió forintba került, bővebbet most így hirtelen nem tudok mondani.

3. Kapnak állami támogatást, mint mondtam :) Egyébként emellett egyéni támogatók, tagdíjak.

Senkifia 2010.01.31. 22:36:26

na joccakát mindenkinek.vagy jobb éjszakát?ésakkor ez már politika? :)

tony zionist 2010.01.31. 22:36:53

@hagyma: "amator politkusok, szakemberek nelkul 98 szazalekban"

dajcsfurtompi lenne a szakember?
vagy szijjártó?

volt egy szakemberük, a Mádi. hátbaszúrták, mert jót és igazat beszélt.

a Jobbikban amúgy nagyon is sok szakember van, ahogy a MIÉP körül is rengetegen voltak. a MIÉP több pártonkívüli szakembert is bejuttatott a parlamentbe, akik rengeteget dolgoztak, de ugye mivel MIÉP-esek voltak, így leprásként voltak kezelve.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:36:57

@gossage: épp azt mondom, hogy nem elég tisztességesnek lenni, ha olyanok irányítanak, akiknek az elvük az, hogy "aki nem velünk van, az ellenünk".

Nem csak annak van félnivalója ilyenkor, akinek a lelkiismerete nem tiszta, hanem annak is, aki másképp képzeli az ország érdekeit.

Nekem pl sokkal fontosabb az, hogy a magyar állampolgároknak milyen az életminőségük, mint az, hogy csurom magyar származásúak legyenek a gazdagok az országban, ez utóbbit speciel leszarom, tőlem akár zsidók, kínaiak, amerikaiak, satöbbik is lehetnek, ha ez az ára annak, hogy a magyar nép jólétben él, van munka mindenkinek, aki akar dolgozni. Mások meg úgy képzelik, hogy ha minden nagyfőnök magyar származású lesz az országban, akkor hirtelen beáll a kánaán. Hát szerintem ez elég alaptalan, amellett, hogy külpol és gazdasági öngyilkosság végigcsinálni.

tony zionist 2010.01.31. 22:37:56

@Senkifia: neked is. én is mentem.

mára elég volt a flugi&co-ból :D

proton1701 2010.01.31. 22:38:15

Fidesz-MSZP nagykoalíció lesz. Majd meglátjátok. Már most behányok és nem megyek szavazni. Basszák meg magukat és nem adom a nevemet, hogy bárki tovább lopja a pénzem...és ez igaz az összes pártra

dzsuhesz 2010.01.31. 22:38:27

@Várjuk a Bokros-Orbán /ha még ő lesz/ tv-s vitát: Legalább néznéd meg, hogy egyáltalán miről van szó ott, ahova bespammelsz, és akkor nem lenne ennyire feltűnő...

is 2010.01.31. 22:40:12

@poszt: egy kicsit furcsa nekem ez az indoklás.

ha az első fordulóban megvan a relatív győzelem, akkor az MSZP nem fog visszalépni, hiszen tudja, hogy a szavazója előbb szavaz a FIDESZre, mint a Jobbikra, azzal pedig a kétharmadot tolja. annál már az is jobb, ha a Jobbik nyer. a FIDESZ visszaléphet, de akkor megvan a Jobbik győzelem, illetve ott a kétség, hogy esetleg MSZP fog nyerni. tehát éehet, hogy még a FIDESZ sem lép vissza. akkor pedig, ha mindhárman elindulnak, akkor jó eséllyel ugyanaz fog kijönni, mitn az első fordulóban. tehát ha első fordulóban nyert, akkor nyerhet.

sokkal érdekesebb kérdés, hogy ha 25 körzetben az áll elő az első forduló után, hogy 1. FIDESZ, 2. MSZP, harmadik Jobbik, de kevés a FIDESZ előnye, mert vagy az MSZP-s vagy a Jobbikos erős. erről szívesen olvasnék egy posztot.

6.Lenin 2010.01.31. 22:40:15

@tony zionist:

Pontosan így van.Ebben nem fog különbözni a többi párttól.

A kérdés az,mit fog adni érte cserébe,hogy a választók elnézzék nekik is,mint ahogy a jelenlegieknek elnézik,hogy közben kirabolják őket.

Akkor jó 1 üzlet,ha a vevő(választó)és az eladó(kormányzó párt) is jól jár.

gossage 2010.01.31. 22:43:29

dehat most tisztessegtelenek iranyitanak a masikrol meg nem tudjuk mit csinal..
es bizony ezek nem a te joletedert hanem a sajat joletukert dolgoznak.....mi a fenet lehet 1000m2-es lakasban elni
(ezt csak kerdezem)
na kilepek en is ,sok sikert

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 22:45:12

@tony zionist:
hat nekem nem erv, hogy ott sincs.....
valami azert mar ragadt rajuk, remelem jobbak lesznek mint elsore
nekem a MIEP-bol csak a diszmagyar maradt meg mar ne is haragudj, az a bocskai
nem is tudnek mondani Csurkan ivul senkit, bar meg egynek az arca elottem van, de nem tobb
azert a 2nagy mogott all egy sazkember garda
es ettol meg a politikai erdek elcseszheti

óóóó 2010.01.31. 22:45:25

@flugi_: basszus flugi!
olvasom itt a kommenteket és lenne hozzád egy kérésem.

Nagyon offolós vagy és soha nem akarsz, vagy nem vagy képes válaszolni, illetve reagálni tony, vagy más értelems kommentelő kérdéseire/hozzászólásaira, mindig kivágod magad és ez így elég idegesítő.

Kérlek, hogy vagy reagálj valami érdemlegeset a többieknek, vagy inkább ne nagyon szólj hozzá, mert ez így kezd élvezhetettlenné válni.

egyébként ezt leszámítva elég szinvonalas a vita.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:46:08

@tony zionist: oké, akkor az alapoktól, mert valahonnan azt feltételezted, hogy a szomszédban már most termel. Legyen a cég itteni nyeresége 240. A szomszédban X. Az itteni nyereséget egy olyan tevékenységből szerzi, amit át tud vinni a szomszédba, de egyszerre nem végezheti, mert nincs rá akkora kereslet, hogy a többlettermelés megérje. Tehát ott X+240 lenne ugyanolyan feltételek mellett, de csak X+220-at kap. Ha nálunk az adók miatt 200 lenne, az neki X+200

X+200 < X + 220

A költözés kevesebb, mint a fenntartás, nyilván az 1mrd egy kicsit túlzó volt, de a multi pont azért multi, mert könnyen költözik, akár Kínáig.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 22:49:18

@óóóó: tony lenne az értelmes kommentelő, aki belevízionálta a hozzászólásaimba, hogy azt állítottam, hogy Morvai bunkó volt, holott csak annyit mondtam, hogy ciki, amit csinál?

Mindenesetre jó tudni, hogy az értelmes válasz offolásnak hat a jobbikosoknak. Ez gondolom azért lehet, mert a beépített "mire mit mondjál" brossúra nem tér ki ezekre a területekre :D

jjulie 2010.01.31. 22:50:41

@tony zionist:

a jobbiknak van szakembere ahhoz amire készül

a jobbik elvenni fog

elvesz attól akire ráfogja hogy komcsi, elvesz a multitól, elvesz a bankoktól és mindenkitől akinek sok van

ezt meg tudták csinálni a kúnbéláék, a nyilasok és a rákosiék is

elvevő szakemberből van elég

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.31. 22:51:27

A Fidesznek megér-e annyit a 2/3, hogy képes legyen a Jobbikkal paktumot kötni, és néhány jelölt esetén a nagyobbik jobboldali pártként visszalépjen a javukra.

Ha erre nem képes a Fidesz, akkor nem is olyan fontos nekik a 2/3, amit talán még meg is bírok értek, mert 2/3-os 4 év után nagyon nagyot kéne felmutatni, arra pedig nem sok esély látszik...

Egregor 2010.01.31. 22:53:27

@krüger: szinte kizárható a Jobbik EP-be jutása, de akkor sem valószínű, hogy egynél több képviselőt küldhet. Ugyebár.

dessert eagle 2010.01.31. 22:55:28

@[nev]: Szerintem Orbánék ott hibáznak, hogy ők polgári pártként definiálják magukat, holott Magyarországon a klasszikus polgárság a szocializmusban eltűnt, az elmúlt 20 évben pedig nem tudott kialakulni. Sokan szeretnének polgárok lenni, de ha tetszik, ha nem, a polgári kultúra nem alakul ki a semmiből. Magyarországon a nyugati államokra jellemző polgárság nem létezik. A középréteg is alkalmazott, „polgárnak” nagy jó indulattal esetleg a közalkalmazottakat lehet nevezni, de belőlük a polgári szemlélet végképp hiányzik. Tényleges polgári attitűddel a kisvállalkozók és a mezőgazdasági termelők rendelkeznek. Ők viszont eddig csak a Jobbik által lettek megszólítva.
A Jobbik egyébként – nagyon helyesen - pont azokra a „résekre” megy rá, amelyek eddig nem lettek megszólítva. Ennél fogva a Jobbik minden párttól vesz el szavazókat. Keresztény és szocialista, így vesz el szavazókat a KDNP-től, mert a KDNP-ből hiányzik a szegényekkel való szolidaritás. Nemzeti és szocialista így egyszerre vesz el szavazatokat a MSZP-től és a Fidesztől is. Nem törődik bele az alapvető szabadságjogok megsértésébe, ezért vesz el szavazatot még az SZDSZ-től és az LMP-től is, a magyar identitású liberális gondolkodású személyek tekintetében. És való igaz, az egykor igen tekintélyes kisgazda szavazó bázis – ami többfelé is szétszóródhatott - szintén a Jobbikot erősíti.
Én olyan 18-20%-os Jobbik eredményt várok. Nem többet, mert nincs támogató média, és a szavazók 30-35%-a sajnos olyan mélységes szellemi sötétségben él, hogy szégyellném is, ha Jobbik szavazók lennének.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 22:55:44

@Senkifia:
basszuskulcs. erre a problámára találták fel a HELYHATÓSÁGOT. az önkrományzat ilyenkor alkothat egy helyi rendelet, hogy mégis csak kell akkor kisegítő iskola. vagy egy osztály, ahová beteszik a hülyéket. de az állam nem mondja ezt. majd pampog az ombudsman, hogy ez nem helyes. mert integráltan kellene oktatni. és akkor majd el lehet neki magyarázni, hogy erre a feltételek HELYBEN nem adottak. ezért van ez. nincs elmagyarázva, hogy mi az önkormányzatiság. mintha ez a nép nem érteni mi a demokrácia.

hogy az nem az, hogy van egy helyi király, akinek a fején a szentkorona, és akkor az kitalálja, hogy mi a jó a zembereknek, a magyar embereknek, hanem az, hogy van egy alkotmányos rend, az elmélet, és azon belül helyben kitalálják, hogy a gyakorlatban ez hogy működjön úgy, hogy azért senkinek a joga ne sérüljön olyan nagyon. találni kell valami kompromisszumot.

jjulie 2010.01.31. 22:55:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=70):

a nyomorultaknak egyedül a jobbik igér kézzelfohatót, ki sem kell mondaniuk, nem kell nekik hitel sem, és kampány sem, készen vannak

nyomorból pedig van már bőven

szó sincs már fidesz kétharmadról

Egregor 2010.01.31. 22:56:32

@hagyma: Ehhez képest azért akad ott néhány jogi diploma, meg nem kevés szakértelem is a háttérben. Nem bohócok, belvárosi yuppiek és anarchokommunista elvtársak, mint az LMP-ben...

óóóó 2010.01.31. 22:56:49

@flugi_: á hagyjuk, mert nem érted. én azt írtam, hogy ha valaki válaszol neked és láthatóan nincs érved, akkor azonnal félrebeszélsz és ez rontja vita szinvonalát.
egyébként tony nem vizionált semmit.

te állítottál valamit amit ő megcáfolt és offoltál. ennyi.
és nem csak Morvainál, hanem a multiknál is.
Válaszolt egy gondolatodra és bakker Te ezután erre voltál képes:

"első lépésként az általad elővett 240-es számot ne keverd össze a 420-as számmal, mert az bölcsész szokás :D "
E irtó nagy off volt ráadásul lejött belőle hogy nem értetted amit tony írt.

én a beépített brossurát Nálad érzem inkább.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.31. 22:59:02

@jjulie:

Ez de szar duma!

8 év után, amikor a kommunista utódpárt azt is elvette, amire gondolni sem mertünk: a reményt.

Csak egy példa:
gyurcsány néhány éve még azzal érvelt az "el lehet menni" hisztizésében, h a szlovákok azért tehetik meg, h adókedvezményeket adjanak, mert alacsonyan, nálunk 30%-kal kisebb szinten tartják a nyugdíjakat.

Ma a szlovák átlagnyugdíj 10%-kal nagyobb a magyarnál (ha kell, hozom a linket).

Ennyit arról, h ki és mit vesz itt el.

6.Lenin 2010.01.31. 23:00:21

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=70):

A Fidesz semmiféle nyílt együttműködést nem vállalhat a Jobbikkal.

Amennyiben egyedül nem lenne meg a 2/3-ad,feltételezem lesznek olyan ügyesek és úgy fogalmaznak a törvények előkészítésénél,együtt meglesz a szükséges szavazat.

Volt-e alku,vagy nem,bizonyítani nehéz,de lehet nem is szükséges,mert vannak,lesznek közös érdekek.
Pl.kitakarítani ezt a disznó ólat.

óóóó 2010.01.31. 23:01:06

na mindegy. ez a vita is behalt, pedig néhol elég szinvonalas volt. kevés személyeskedés, nem estetek egymás torkának.

Egregor 2010.01.31. 23:02:57

@tony zionist: Ráadásul mindezt egy kiábrándult, megcsömörlött, teljes mértékben hitelvesztett politikai légkörben érték el.

Talán mert tettek is valamit (elég sokat), amire csak képesek voltak?

Talán mert ha valakire a gyanú árnyéka vetül, azonnal felfüggesztik a tagságiját az eljárás idejére?

Talán mert az egyedüli párt, amelyiket érdekli is, mi lesz a szavazóbázisával.

Vajon hány demokráciapárti politikus ment és vállalt be könnygázt, gumibotot, mikor a nép élt a szabadságjogaival?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 23:04:00

@Egregor:
hat diplomaban az Antall kormanyban sem volt hiany
sot most sincs sehol
foleg hala az szdsz-nek mar 3 diploma alatt nem is szamit senki semmit
lassan a diplomat kotelezove teszik mint annak idejen a 8 altalanost

a multik meg nyugodtan kimehetnek nem sok termelo uzemuk van
a kereskedok meg nem mennek, mert minek ha van piac
ennyi

tony zionist 2010.01.31. 23:04:50

@óóóó: hagyjad :) az ilyennel szemben nem az a győzelem, ha ő is elismeri a vereségét, tévedését, mert arra soha nem fog sor kerülni.

amikor vergődik, vicsorog, szavakon lovagol, saját maga által vízionált, és a másikra kivetített ökörségek ellen harcol, akkor látni, hogy itt már régen rá kellett volna számolni.

de egyébként is elég belenézni a blogjába, és egyből szembetűnik, hogy kiféle-miféle bolondot fújt ide a szél.

témához még csak annyit:

ha a fidesznek van esze, akkor holnapra ráepül a 75000ft-os temetési segélyre, kb úgy, mint MSZP a köteles beszédre, vagy mikola kubikolására, varga elszólására.

az MSZP már el akarja temetni a nyugdíjasokat, így akarja megvédeni őket vagy stb. demagóg és aljas, de hatásos.

kölcsönkenyér visszajár.

Egregor 2010.01.31. 23:06:01

@6.Lenin: A Fidesz éppen, hogy nem a takarításban érdekelt. Be fognak dobni bűnbakként néhány csinovnyikot, egy-két másodvonalbeli politikust, de a közös bűn (olajszőkítés, Posta Bank, privatizáció, stb.) lehetetlenné teszi, hogy a négy parlamenti pártból bármelyik is bármelyik főbűnöst felelősségre vonassa.

Mert akkor hullanának a fejek, szép sorban.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 23:10:03

@dessert eagle:
én úgy látom, hogy a jobbik a városi szakmunkások, és a szakmunkásokból lett nyugdíjasok körében egyáltalán nem népszerű.

sanyi a melós dolgozott a gyárban, és emlékszik még arra, hogy ott volt egy csomó cigány segédmunkás, és ez mind a szocializmusban működött, na ő nem szavaz a jobbikra. a városi melós. neki nincs olyan problémája, hogy ellopják tőle a terményt. mert a gyárban együtt loptak, amennyit lehetett, és együtt dolgoztak, amennyit kellett. ott nem volt cigányellenesség. a szocializmusban ez meg volt oldva. a baloldaliság ezt garantálta. a jobboldaliság meg csak az indulatokat korbácsolja, de valódi megoldást nem nyújt. van egy ilyen szavazóréteg. ami keményen szembenáll a jobbikkal. ők a baloldali szavazók.

Balt 2010.01.31. 23:10:44

@Plinius: "Ahogy olvasgatom a blogokat, egyre inkább felsrófolják a jobbikosok a várakozásaikat"

Benne van (sajnos...?) a pakliban a vártnál jobb (10-15% fölötti) pártlistás Jobbik eredmény, de ez egyrészt mandátumarányban smafu, másrészt egy "kiemelkedő" eredménnyel sem mennek semmire, kormányra nem kerülnek, a Fideszt aligha tudják bármiféle rossz alkukba belekényszeríteni. (Az viszont igaz, hogy ehhez a Fidesznek messze több magabiztosságot kell mutatni kormányon.)

óóóó 2010.01.31. 23:13:10

@tony zionist: de azért ez rémisztő.
2002-óta a választási szlogenek kimerülnek ilyenekben: ha azokra szavazol gázárat emelnek, ha ránk lest 13. havi nyugdíj!!!!!
most ez a temetési pénz.
Ez már annyira a legalja.

És az a durva, hogy működik.
Ezt a társadalmat a végletekig lebutították 89-től.

tony zionist 2010.01.31. 23:13:43

@Balt: mi van balt, origó má túl szűk neked? ;)

miért lenne sajnos?
nem mennek semmire?
tehát aki nem kerül kormányra, az nem megy semmire? akkor a fidesz értelmetlenül létezik 8 éve? :)

Egregor 2010.01.31. 23:14:43

@hagyma: valahol igazad van, de a Jobbikban nem büfé-ruhatár szakon kapták :)

Minden politikus elkezdi valahogy, és mivel a Jobbik 99,9999%, hogy nem alakít kormányt, így lesz egy ciklusnyi idejük, hogy belejöjjenek a politizálásba.

1. verzió: ők is csak lopni akarnak, gátlástalanul, csak kiváló a marketingjük (átlag magyar politikus esete): a következő ciklusban elvéreznek, és 2%-ot sem kapnak. 4 év ellenzékben kevés a meggazdagodáshoz

2. verzió: ők is lopni akarnak, de kevesebbet, és emellett még hasznára is lenni a hazának (becsületes tolvaj esete): rezegni fog a léc a következő ciklusnál, ráadásul még kevesebb pénzük lesz. A szavazótábort nagyon nehéz lesz megtartani, így 5% körülre csúsznak vissza.

3. verzió: ők is akarnak lopni, de elsősorban a haza hasznára akarnak lenni (nyugati, sokadik generációs politikus): megtarthatják, sőt, erősíthetik a szavazóbázisukat, hiszen tényleg jobb lesz sokaknak, ami magával hozza a "végre egy Robin Hood a zsebesek között" általános véleményt, ami beindítja a "Vona Gábor, az igazságos" folyamatot.

Akkor lesz tehát a legjobb, ha a Jobbik nem kerül hatalomra, de erős ellenzék lesz, akik mindent megtesznek, amit csak tudnak. Ekkor még tényleg lehetséges, hogy koalíciós erővé nőnek '14-re.

Balt 2010.01.31. 23:16:12

@jjulie: "előre hozott választások lesznek amit az mszp 50% felett nyer"

:) Erre ne fogadj nagy tétben!...

6.Lenin 2010.01.31. 23:16:13

@Egregor:

Azt hiszem nem értetted meg miről írtam 1 előző hozzászólásomban.Vagy nem jól fogalmaztam.

Szerintem a Jobbik,meglovagolva 1 jogos elvárást a választóktól,egyenlőre sikeres.Az ő szerepük,kikényszeríteni a megtisztulást.Aztán,ha ezen majd nem tudnak vagy nem akarnak túllépni,buknak.Amennyiben időben képesek váltani,a rájuk szabott munka elvégzése után.Akár sikeres párt is lehet.

A Fidesz nem teheti meg,hogy elsumákolja a felelősségre vonást,mert a Jobbik az eddigieknél is jobban támadni fogja,az pedig bukta.

Az az érdekes jelenleg,a pártok belehajszolták magukat olyasmibe,amiből nehéz lesz veszteség nélkül kijönni.

Balt 2010.01.31. 23:18:35

@derabitz: "Morvai jelenleg a Jobbik Pálinkása."

Mi a baj Pálinkással?

Egregor 2010.01.31. 23:20:11

@[nev]: az összes pártszimpatizánssal együtt nincs 20% ez a réteg és évről évre csökken a számuk.

tony zionist 2010.01.31. 23:20:34

@óóóó: ez van, ezt kell szeretni. a kampány ilyen.

orbánnak már holnap az estében meg a naplóban kéne mondania felháborodva: az MSZP a nyugdíjasok halálára apellál.

akár még az Egy magyar nábob híres jelenetét(amikor Darvas karaktere koporsót küld ajándékba a kedves rokon születésnapjára) is fel lehetne emlegetni hasonlatnak. a nyuggerek biztos ismerik és szeretik az ominózus filmet, az ő agyukban egyből megjelenik a várt kép, és kész a hatás.
már nem is 75000-t fog látni maga előtt, hanem egy ajándékba kapott koporsót.

Egregor 2010.01.31. 23:21:20

@6.Lenin: lényegében ugyanarról beszélünk, csak kissé más szempontból. Valóban, lesz felelősségre vonás, de a valódi bűnösök megússzák.

smartdrive 2010.01.31. 23:22:56

@6.Lenin: legalább nem sajnáljuk őket, amikor kilakoltattatnak

[nev] (törölt) 2010.01.31. 23:27:41

@Egregor:
attól függ, hogy a vidék problémájára valódi válaszokat tudnak adni, vagy nem tudnak. a jobbikkal az a baj, hogy amit nem értenek, azt ráfogják rögtön a zsidókra.

pl. a magyar mezőgazdaság azért nem versenyképes kifelé, mert túlértékelt forint. ezért jön az olcsó szlovák, meg lengyel termék befelé. emlékezzünk csak vissza, amikor a forint árfolyama emelkedett hirtelen a szlovákok jártak át vásárolni. mert az a magasabb árfolyam kedvezett nekünk.

tehát az a 250-255 forintos célárfolyam lett teljesen dilettáns módon megállapítva anno a magyar nemzeti banknál, még egyszer magyar nemzeti banknál, ezt nem a zsidók találták ki. a zsidó kereskedők attól veszik meg az árut, ahonnan jobban megéri. pont nem érdekli őket, hogy ki magyar, szlovák, lengyel, stb.

6.Lenin 2010.01.31. 23:33:23

@Egregor:

Szerintem ezért érdekes a jelenlegi helyzet.Minden párt túlságosan is belehajszolta magát 1 olyan szerepbe,amiből nehéz lesz szabadulni veszteség nélkül.Egyelőre nehéz visszavonulni ebből a helyzetből.A választásokig biztosan nem is fognak.
Amennyiben a Fidesz eltérne beígért felelősségre vonás ígéretétől olyan lehetőséget biztosítana a jobbikos támadáshoz,amibe bele is bukhat.

Kik a valódi bűnösök?Ez 1 jó kérdés.
Aki lopott,vagy aki biztatta/utasította a háttérből?

dessert eagle 2010.01.31. 23:34:08

@[nev]: Hát igen, ők a prolik. A szocializmus legnagyobb bűne, hogy ezt a réteget ilyen számban képes volt kitermelni.

Jó éjszakát mindenkinek! Akinek meg számít, annak szebb jövőt!

[nev] (törölt) 2010.01.31. 23:35:25

itt az a politkia hiányzik, amelyik azt mondja: kell találni valami kompromisszumot. hogy jó legyen a vidéknek, a városnak, jó legyen annak is, aki elméletben megkonstruálja az alkotmányt, de ez az elvi konstrukció a gyakorlatban is legyen már a többségnek elfogadható. olyan politkus aki nem megosztó, hanem integratív.

tony zionist 2010.01.31. 23:35:47

@[nev]: ez egy hülye általánosítás.

tény, hogy a Jobbiknak - végre - markáns véleménye van izrael náci politikájával, és a zsidók globális szerepével szemben, de amit te írsz, arról nincs szó.

Balt 2010.01.31. 23:36:04

@loláb: "Ami már sokkal érdekesebb kérdés, hogy vajon egy 40-40-20 százalékos fidesz-jobbik-mszp szereplés mellett vajon a szocialisták visszaléptetnék-e az esélytelen jelöltjüket a fidesz javára, annak érdekében, hogy nehogy a jobbik jöjjön ki győztesen az adott választókerületből. (hasonlóan a 2007-es francia köztársasági elnökválasztáshoz)."

Igen, ez érdekes kérdés, még ha csak elméleti is. (Ez is...)

A többivel tökéletesen egyetértek.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 23:36:51

@dessert eagle:
enélkül a proli réteg nélkül nem működnének a városok. a városi értelmiség ezeket a prolikat ha nem is tiszteli, de becsüli.

Balt 2010.01.31. 23:37:57

@Balt: Ja, de a lényeg: Isten őrizzen az MSZP támogatásától! :)

Az MDF( és vidéke) összeborulással szerintem már lassan elkésnek. Ahhoz már látszana valami mozgás, de egy biztos, azzal az MDF végképp kimúlna...

[nev] (törölt) 2010.01.31. 23:41:35

@tony zionist:
már bocs, de a jobbik is szokott néha általánosítani. ;-)

imagepeace · http://imagepeace.blogspot.com/ 2010.01.31. 23:42:28

@hagyma: ezt írod: multik meg nyugodtan kimehetnek nem sok termelo uzemuk van
a kereskedok meg nem mennek, mert minek ha van piac
ennyi --
olvaastál te valaha vmiféle listát kik a legnagyobb befizetői az álamkasszának? olvasott it azok közül avalaki akik elzavarnák a multikat?
audi suzuki opel general elctric haankok
nem csak adó van hanem járulék hivatalos jövedelemkifzetés ipa ec...
Gondolkogjunk mielött beszélünk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 23:43:36

@Egregor:
en innen mint nem erdekelt kifejezetten orulnek ha bejutnanak
en rend parti vagyok es ez csak erosodott bennem itt
otthon nincs rend
sehol
sem a fejekben sem a hetkoznapokban, sem az iskolakban
kaosznak tunik innen, bar tudom a helyzet nem olyan veszes, hiszen tudom annak idejen miket olvastam az USA-rol es mi az amikor benne elek
otthon meg mar regen nem voltam

Surko 2010.01.31. 23:44:23

Eljöhet még az idő, amikor a szoci szavazók Fidesz jelöltre voksolnak, hogy megakadályozák a Jobbikos jelölt győzelmét.

Láttunk már ilyet: a Chirac-Le Pen párharc 2002-ben a kiesett Jospin szavazókkal dőlt el 82-18 arányban Chirac javára.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 23:49:38

@óóóó: de hisz ő nem értette, különben miért kezelte volna úgy a szitut, mintha a cég már most is ott lenne és azt csinálná, amit költözés után csinálna? Olvass vissza.

Amit leír, azt kizárólag nagyon helyhez kötött ágazatokban (fogyasztó személyesen a céggel áll kapcsolatban) lehet alkalmazni, semmi köze pl. egy gyártáshoz.

"te állítottál valamit amit ő megcáfolt és offoltál."

Ilyen nem történt. Én állítottam, hogy ciki, ő pedig elkezdte azt cáfolni, hogy illegális, bunkó, stb. Ezen nem tudott felülemelkedni (megérteni, hogy amit mond és ahogy mondja, az ciki - legalábbis annak, aki nem jobbikos) , ezért átment személyeskedőbe, ahová nem akartam követni.

Láthatóan te sem érted, hogy mi a különbség a ciki viselkedés, és az egyéb esetek között. Megpróbálom egy példával megvilágítani: ha egy szoci képviselő az EP-ben felállna, és elkezdene arról beszélni, hogy nálunk új fasizmus van, és hogy az embereknek rettegniük kell, és nem mernek az emberek az utcára kimenni, különben Bajnai szimpátiatüntetések lennének az országban mindenhol, az is ciki lenne. Te gondolom úgy vennéd le ezt, hogy hazudik, holott esetleg tényleg teljesen komolyan gondolja, mert ennyire hülye.

A teremben ugyanúgy mindenki tudja, hogy hülye, akárcsak Morvai a rendőrterrorral. Ugyanolyan ciki, főleg, ha akaratos stílussal párosul.

Nem bunkó, nem illegál dolgot csinál, csak ciki.

dessert eagle 2010.01.31. 23:50:48

@[nev]: Én már félig alszom, de; ezt a te magad által is tolvajnak titulált munkás réteget csak a szintén azonos értékrend szerint élő kozmopolita liberális értelmiség becsüli. Igen, ilyen mindkettőből minden nagyvárosban van, de nem mindegy, hogy milyen arányban. A munkásság nem törvényszerűen nemzetellenes és nem törvényszerűen buta. A miénk kádárizmusban szocializálódott még aktív része sajnos nem túl szerencsés ebből a szempontból. De az idő nem nekik dolgozik!

Na, jó éjt!

Egregor 2010.01.31. 23:50:55

@[nev]: Szerintem kicsit kevéssé látod a valós helyzetet. A vidék gondjaira egyedül a Jobbiknak van megoldása. Nem az a kérdés, jó-e, működhet-e, vagy van-e realitása.
Hanem az, hogy van megoldása.
A többi pártnak nincs, mert mind volt már abban a helyzetben, hogy tegyen valamit a vidékért.
Mutyizás, lenyúlás, átverés, kizsigerelés. Ennyi lett belőle.

Ezt pedig vidéken sem felejtik el.

Valóban, sok helyütt odáig fajult a helyzet, hogy ha holnap megjelenne az NSDAP, élén Hitlerrel, aki SS-osztagok élén masírozna végig Borsodban, vagy Kazincbarcikán, és helyre tenné a cigányokat, hát az emberek beszavaznák őket a Parlamentbe.

Ha ezt az LMP tenné (mármint a cigányok megregulázása), akkor az LMP a vidék egyeduralkodó pártja lenne.

Jelenleg 1 milliónál is több roma él Magyarországon, a HVG szerint. 10%-uk (szintén HVG a forrás) bűnözésből él, pontosabban hivatásos bűnözők.

Bárki, aki megoldást kínál rájuk (és a Jobbikot e téren még nácizmussal sem lehet vádolni, mert a szlovákok már korábban meglépték a szükséges lépéseket, és mégsem borította rájuk az asztalt az EU), az vidéken befutónak számít.

A többi probléma is jelentős: kevés munkahely, az agrárium szétverve, a gazdák abban érdekeltek, hogy ne vessenek és ne arassanak (vazze, már a sárgaborsó is szlovák!!!), stb.

A Jobbik erre is megoldást kínál, méghozzá eredményese.

A többi pártnak nincs megoldása a vidék problémáira, vagy ami van, arról már tudják, hogy hazugság.

A Jobbik eddig messze többet segített a vidékieknek, mint a parlamenti pártok.

Pedig a legtöbb önkormányzat fideszes...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 23:52:51

@flugi_:
a vicc a rendorterrorral az, hogy a rendorseg kifejezetten gyenge /meg az igazsagszolgaltatas i/ legalabbis az ittenihez kepest
viszont
neha indokolatlanul lepnek fel, de ez meg nem az O hibajuk
ilet meg eletemben nem hallottam, hogy megyek az utcan es minden ok nelkul igazoltathatnak es megmotozhatnak
vicc

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 23:53:22

@Surko: ez tuti, nekem még a fidesz 2/3 is szimpatikusabb, mint a fidesz-jobbik koala, a szadesz óta tudjuk, miket ki lehet kötni egy koalában.

Főleg azért, mert amit a fideszben eddig nem szerettem, az mostanra kábé átment a jobbikba :)

nyekk 2010.01.31. 23:53:40

@imagepeace: nem akarja itt senki kiűzni a multikat. Pontosabban azokat a multikat, akik hasznára vannak az országnak.
De azok a multik, amelyek több támogatást kedvezményt vesznek fel, mint amennyi adót, járulékot befizetnek (közvetve, és közvetlenül), ne részesüljenek (esetleg többször is) támogatásban. Ha elmegy, akkor meg még jobban is járunk. Egyébként minden normális országban így van. Nálunk most az állam nem üzleti-, alku partnere a multiknak, hanem lakálya.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.31. 23:54:33

@Egregor:
igen a magyaroknak /is/ meg van az igenyuk a "rendre" a biztonsagra

Egregor 2010.01.31. 23:55:05

@hagyma: New Yorkot is csak a zéró tolerancia menthette ki a szervezett bűnözés karmai közül.

Krízishelyzetben kizárólag rendpárti erőpolitikával lehet túlélni. Ez bebizonyosodott a világtörténelem során.

Egregor 2010.01.31. 23:55:53

@hagyma: tegyük hozzá, a romák egy jó részének is. Kizárólag azok nem érdekeltek benne, akik haszonélvezői a káosznak.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.01.31. 23:55:56

@Egregor: a vidéki helyzetre a jobbiknak nem megoldása van, hanem csak ki tudja mondani, hogy így szar.

A megoldási javaslataik lényegében használhatatlanok, egyedül a cigány vajdák hatalmának megszilárdítása tűnik belőle értelmesnek, de őszintén: el tudod képzelni, hogy a jobbikosok hagynák, hogy a cigányok egymás közt döntsenek arról a cigányról, aki nemcigány ellen követ el valamit? Én nem.

Egregor 2010.01.31. 23:58:12

@nyekk: Így van! Vagy adózzanak rendesen, vagy adják át a helyet a hazai vállalatoknak.

Hitelt pedig nem csak kereskedelmi bank adhat, az állam is élhet kölcsönnyújtás lehetőségével.

Tehát a tőke is rendelkezésre áll, ha megvan mögötte a politikai akarat.

Egregor 2010.02.01. 00:00:52

@flugi_: dehogynem van megoldása. Egyébként már azzal, hogy kimondja, hogy szar van, többet tett az agráriumért, mint bárki más párt.

A MG bevetése, a csendőrség felállítása és a körzeti megbízottak erősítése mind olyasmi, ami lehetővé teszi a vidék feltámadását.

Ha ugyanis ezernyi tanyasi gazdálkodás jut végre levegőhöz (nem lopják el az utolsó tyúkot és zsák krumplit, nem büntetnek egy számla nélkül eladott almáért százezerre, stb.), akkor ezernyi mikrogazdaság kap erőre.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 00:02:34

@nyekk: Milyen igaz, fizessenek, szerintem is, micsoda hülyeség, hogy ráfizetünk egy cég kedvéért!

Csakhogy ilyen multi nincs. Azért kapnak kedvezményeket, mert még így is jól jár az állam. Ha mégis tudsz mutatni ilyen céget, akkor az nem az állam cégekkel kapcsolatos stratégiáján múlhatott, hanem egy helyi politikus zsebén :)

Márpedig minden problémát a helyén kéne megoldani.

Balt 2010.02.01. 00:05:43

@proton1701: "Fidesz-MSZP nagykoalíció lesz. Majd meglátjátok. Már most behányok és nem megyek szavazni."

Ez hogy jött ki? :))

tony zionist 2010.02.01. 00:06:08

@flugi_: majdnem így volt, erőlködj még :D

egyre szánalmasabb vagy...

FreeTibet 2010.02.01. 00:07:45

"hanem főszabályként csak az első forduló első három – visszalépés esetén: első két – jelöltje áll rajthoz."

Ezt az első három jelöltezést valahol máshol is olvastam / hallottam mostanában, ezért csupán a korrektség kedvéjért: Én úgy tanultam állampolgári ismeretekből, hogy amennyiben egyéni választókerületekben az első fordulóban senki sem szerez abszolút többséget, akkor a második fordulóban a 15%-os szavazati arányt meghaladó egyéni jelöltek indulhatnak, de legalább az első három.
Jó-jó, tudom, a két nagy váltópárt miatt az utóbbi években nem nagyon fordulhatott ilyen elő, de matematikailag akár az is lehetséges volna, hogy a második fordulóban 6 képviselőjelölt versengjen egymással.
Nem tudom, ez valaha is elő fog-e fordulni, az esetleges 4 továbbjutóra is kicsi az esély. A Jobbik egyéni jelöltei sem fogják mindenhol átlépni a 15%-ot, mögöttük pedig mégnagyobb az űr. Esetleg egy MDF-es, vagy valamilyen közismert független jelölt futhatna még fölé.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 00:09:13

@Egregor: ez akkora baromság, hogy még. Tudnám miért képzeli minden jobbikos, hogy erővel meg lehet oldani a cigányokkal kapcsolatos bajokat.

Ebből helyi zavargások lesznek, amik pontosan addig fognak tartani, amíg az erőszakos politikát életben tartják. Rend származna ebből legkevésbé.

Szóval ez az irány csak a jobbik szerint megoldás, mindenki más szerint csak még több probléma.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 00:09:47

@tony zionist: na mi van, elmúlt a matekos kedv? :)

tony zionist 2010.02.01. 00:10:40

@flugi_:

"A megoldási javaslataik lényegében használhatatlanok"

te megmondtad, tehát úgy van :D

"Főleg azért, mert amit a fideszben eddig nem szerettem, az mostanra kábé átment a jobbikba :)"

Zorbán már Jobbikos? :D

van még ebből? mindenkinek nagyon tetszik, ahogy okoskodva offolsz, miközben nagyokat égsz :)

fogadni mernék, hogy te ilyen véfszadeszes forma vagy, ilyen kis jános farzsebéből előugrott horngábor-imitátor :)

Balt 2010.02.01. 00:11:22

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=70): "Ha erre nem képes a Fidesz, akkor nem is olyan fontos nekik a 2/3, amit talán még meg is bírok értek, mert 2/3-os 4 év után nagyon nagyot kéne felmutatni, arra pedig nem sok esély látszik..."

Akkor szerintem foglalkozzunk a realitással: mi lesz, ha bármiféle Jobbik "támogatás" nélkül meglesz a 2/3...? Mert ennek legalább 66%-nyi esélye van. :)

tony zionist 2010.02.01. 00:14:52

@flugi_: már el, mivel közöd nincs hozzá. 2 számot nem tudtál összeadni, hanem azt hitted én cseréltem fel a számjegyeket. ezután még mit akarsz?

figyelj, nagyon szimpi vagy itt mindenkinek ahogy látom, de erre (rád és abszolút nem releváns és nem témábavágó véleményedre) senki nem vevő.

a magadfajta liberális álentellektüelekben nincs sok kihívás, tehát mindkettőnk érdeke, hogy befejezd szépen a drámázást. elhiszem én, hogy nehéz feldolgozni a mai produktumod gyümölcsét, ne emésztési problémáiddal ne a blog közönségét terheld.

kthxbye

Balt 2010.02.01. 00:16:50

@jjulie: "szó sincs már fidesz kétharmadról"

:) Nem győzöm mondani, hogy hárompárti parlament esetén ehhez pártlistán bőven elég 20%-ot ráverni a 2. pártra (bármelyik legyen is), mert a magyar választási rendszer a nyertes javára torzít. A különbség most bő 40%, egyelőre az MSZP-hez képest...

Balt 2010.02.01. 00:21:32

@tony zionist: "az MSZP már el akarja temetni a nyugdíjasokat, így akarja megvédeni őket vagy stb. demagóg és aljas, de hatásos."

Az semmi. "Most végre megcsillantották a nagy lehetőséget a nyugdíjasok előtt!" :) "Az MSZP megmutatja a nyugdíjasoknak, hol lakik az Úristen." ésatöbbi. :))

Balt 2010.02.01. 00:28:52

@tony zionist: "mi van balt, origó má túl szűk neked? ;)"

Ez itt eléggé off, de én az első poszttól jelen vagyok - a TopikGazda :) és a kommentelők nagy örömére :) -, a színvonal meg Bubka-i magasságokban az Origoéhoz képest. :)

"miért lenne sajnos?"

Egyrészt kérdőjelet tettem mögé, másrészt lásd a mai első kommentben.

"nem mennek semmire?
tehát aki nem kerül kormányra, az nem megy semmire? akkor a fidesz értelmetlenül létezik 8 éve? :)"

Azért azt ugye kölcsönösen elismerjük - és ezzel le is írhatjuk a "hatalommánia" stb. vádakat -, hogy egy választásokon induló politikai formáció alapvető célja a kormányzás elnyerése, különben csak az 1% után járó apanázst vélelmezhetnénk...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 00:31:15

@tony zionist: szóval tényleg nem akarsz matekozni :)

nekem oké. Nem én maradtam úgy.

Zzoorroo 2010.02.01. 00:40:01

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=70):

"Ma a szlovák átlagnyugdíj 10%-kal nagyobb a magyarnál (ha kell, hozom a linket)."

Az a link engem nagyon érdekelne.

Zzoorroo 2010.02.01. 00:41:55

@Surko: Ehhez úgy negyven évre van még szükség, az itthoni politikai kultúrát szemlélve.

Zzoorroo 2010.02.01. 00:43:17

@Egregor: Megint csak linkét kérnék, azt a linket, ahol a HVG leírja, hogy a cigányság 10%-a hivatásos bűnöző. Kösz.

warren buffet 2010.02.01. 00:45:05

rendmánia=jobbik, édes istenem hagyjuk már.
évi 700.000ből gazdálkodtak 3 éve.aha.ezek rosszabbak mint a maszop mert már akkor hazudnak amikor még választást se nyertek bake. :D

tony zionist 2010.02.01. 01:00:22

@flugi_: nem értem a magadfajta embereket. mit erőlködsz a meccs lefújása után? főleg ilyen óvodás színvonalon. "akimongyamásrazamongyamagára"

@Balt: "a színvonal meg Bubka-i magasságokban az Origoéhoz képest"
ezt a flugit elnézve, ebben azért kételkedem :)

Zzoorroo 2010.02.01. 01:00:36

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=70):
@Zzoorroo: Nagyon várom már azt a linket. Tényleg. Már ha nem hazudós vagy.

Zzoorroo 2010.02.01. 01:01:42

@Egregor:
@Zzoorroo: És ismét csak kérném a linket. Persze csak ha nem füllentettél egy nagyot.

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2010.02.01. 01:27:04

Mielőtt némely igen tisztelt hozzászóló leírja, hogy a Jobbiknak nincs megoldási javaslata a vidék problémáinak a megoldására, kérem, hogy legalább vegye a fáradtságot, hogy elolvassa ezt:
www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2010.02.01. 01:27:54

Különös tekintettel a 18. oldal közepétől kezdődő részre

2010.02.01. 03:29:36

@Egregor: A cigányokat nem megregulázni kell, hanem felemelni, integrálni. Nincs 1 millió cigány, kb. 5-600 e roma _származású_ ember él a szociológusok szerint. A cigány szervezetek persze ennél följebb srófolják a számot, de ez nem igazolható. A cigány származásúak 80%-a magyar anyanyelvű és magyarnak is vallja magát, túlnyomó többségük beilleszkedett a többségi társadalomba.

A probléma persze a bűnöző réteggel van, aminek a fő oka az iskolázatlanság és az ebből következő munkanélküliség.

A Jobbik semmiféle megoldást nem hozna, hálistennek nem kerül kormányra, csak elmérgesítené a helyzetet. A cigánykérdést nem lehet több börtönnel és több rendőrrel megoldani önmagában. A csendőrségnek pláne semmi értelme, az visszakacsintás az úri, fasisztoid Magyarországra, ahogy a zászlójuk is.

Füsti 2010.02.01. 05:25:21

@iii: Nem a Jobbik van kormányon 8 éve, hanem az Szdsz és az Mszp. Nem a nemzeti radikalizmus a rendszer alapeszméje 20 éve, hanem a liberalizmus. Ne vegyed már figyelmen kívül a tényeket, és ne vard a rendszer és a kormány bűneit parlamenten kívüliek nyakába, mert ezzel hiteltelenné válsz.

A cigányság több évtizede pozitívan van diszkriminálva. Milliárdokat ölnek bele a felzárkózásukba eredménytelenül. Ugyanazért a bűntettért kevesebbet kap egy cigány, ugyanolyan helyzetben több segélyt kap mint egy magyar.

Nem a Jobbik mérgesítette el a cigány magyar helyzetet, hanem a liberális és cigány jogvédők, akik a szerencsétlen cigányok alá adják a lovat ezzel a pozitív diszkriminációval. A cigányok problémája pont az a politika, ami 20-30 éve folyik és ami ide juttat őket (nyomor, bűnözés), és a megoldás az amit a Jobbik kínál. Az egyenlő bánásmód a pozitív diszkrimináció helyett.
És igen a cigányok nagyobb részével valóban nincs baj, csak a bűnözői réteggel, na pont a becsületesek miatt akik próbálnak becsületes úton kitörni a helyzetükből, nem szabadna és nem szabadott volna megtenni, hogy a bűnöző rétegüket felzárkózás név alatt pozitívan diszkriminálják.

Rókakígyó 2010.02.01. 06:14:52

Az a rengeteg szakértő nem látszik. Lehet, hogy neten jelen vannak, de egyébként semmi feltűnő. Na nem mintha a többieknél olyan sok látható ember lenne. A politizáláshoz amúgy sem kell sok szakértő. A mostani helyzetben elegendő, ha valamelyik most is politikában dolgozó társaságot felbérlik. Amúgy meg a jobbikról úgyse hiszi el senki, hogy szakértői kormányt szeretne.

Rókakígyó 2010.02.01. 06:16:31

@maythebetter: hehehe. A szakértők dolgoztak mi, bajtárs?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.01. 07:09:57

@Egregor: LMP -nek van megoldása a cigány problémára. Abban látják a hibát, hogy 20 éve esélytelenek munkát találni. A szegénység bűnözéshez vezet, és nehéz kitörni abból a körből. 168 órában volt riport az LMP cigány kérdésekkel foglalkozó emberével.
A különbség a Jobbik és az LMP megoldás közt az, hogy az egyik miatt nem háborodna fel EU. És szerintem nem akarunk a szlovákokhoz hasonlítani (még ha a kemény mag száját példa értékűen kenték is el)

nyekk 2010.02.01. 07:16:28

Egyedül a Jobbiknak van használható, a cigányság becsületes részét segítő programja.
A többi párt csak mellébeszél, és hülye jogvédő lózungok mögé bújik. Miközben az utóbbi 20 évben a cigányság nagy része állati szintre sűllyedt.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2010.02.01. 08:04:19

Kiváncsi vagyok,h Morvai elszámoltatja e a saját férjét mert vérkommunista.. zsidó jobbik

Nzoltan 2010.02.01. 08:05:31

A Fidesz és sok fideszes lenézi az ellenfeleit. Ez a kommentekből is kitűnik. Ez nem jó. Emlékezzünk, hogy a 2002-es választásoknál kitalálták a társadalmat megosztó kokárdásdit, ami ugye egy hónap alatt kifulladt. Csak a rossz szájíz maradt a utána. És a Fidesz bukott is. Ne tessék újra és újra beleesni ebbe a hibába.

Nzoltan 2010.02.01. 08:14:30

@iii: Ha olvasnál híreket, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Múlt heti hír, hogy egy év alatt 900-al emelkedett a börtönlakók száma igy azok most már 130 százalákosan zsúfoltak.
Mindezt úgy, hogy már gyilkosok kapnak felfüggesztettet.

Egregor 2010.02.01. 08:15:23

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Én is olvastam.

Angolul, tömören: bullshit. Magyarul, klasszikustól idézve: lószart, mama!

Ugyanaz a jogvédő átlátszó duma! Blablabla, a cigányság integrálása, ahogy a belvárosi liberális entellektüel ficsúrok elképzelik, akik vidéket is csak a tv-ben láttak.

A cigányoknak volt több, mint 60 éve arra, hogy kineveljék a tanult, legalább egy szakmát ismerő nemzedékeiket. Nem sikerült, csak itt-ott.

Amennyi pénzt a cigányságra öltek csak az elmúlt húsz évben, abból ki lehetne rántani a szarból is az országot.

A cigányság integrálása kizárólag erőpolitikával működhet. Ebből értenek.

Amit az LMP-sek nem fognak fel az az, hogy a tanulatlan, munkához nem szokott cigányság nem fog kelleni senkinek, mert még a kubikoláshoz is kell munkabírás és rendszeres, folyamatos munkavégzés.

Láttam én már cigányt közmunkán, és minden volt ott, csak munka nem. Pedig nem volt nehéz meló, és korbácsos fegyőr sem állt a hátuk mögött.

A cigányság problémáiról javarészt a cigányok tehetnek. Az egész világon, bárhova is mentek, mindenki utálja őket, mert mindenütt ugyanolyan munkakerülő, élősködő bűnözőkként viselkednek! Még a lesajnált és szintén nem véletlenül utált arab bevándorlók IS rühellik a cigányokat, mert még náluk is rosszabbak!

A cigányságot eddig sehol sem sikerült integrálni. Ahol sokkal több a pénz rájuk, ott inkább kiveszik őket a rendszerből és teletömik pénzzel, hátha kevesebbet bűnöznek, de ez is illúzió.

A cigányság kizárólag ott kezelhető, ahogy, mint Szlovákiában, a karhatalom tette helyre az uzsorás, bűnöző cigányokat az ún. "éhséglázadás" idején. Ami valójában az uzsorások tiltakozása volt a megélhetésük tönkretétele miatt.

theofil 2010.02.01. 08:17:05

Nyer-e a Jobbik egyén mandátumot?
Egek!
Nem nyerhet...nyerni fog!
Ott kérem ahol nagy azon cigányoknak a száma akik úgy értelmezik az MSZP-SZDSZ kormány doktrinér, demagóg, velejéig gyáva és ostoba hozzáállását a cigánysághoz, hogy nekik minent szabad és aki a legkisebb neheztelést is kimutat bármely cigányember vagy cigányközösség iránt az kérem csúnya rasszista, pfuj!
Teljesen mindegy, hogy az adott, konkrét cigányember vagy cigánycsoport hogyan viselkedik, irántuk minden kritikai megnyilvánulás tilos és a többség rasszista hajlamáról árulkodik....!

Ezt a mérhetetlenül ostoba és gyáva nézetet képviselte kormányon a tisztelt jelenlegi koalíció.

Én soha az életben nem fogok egy mocskoszsidózó társaságra szavazni, de azoktól az emberektől akiket naponta fenyeget a megélhetési (?!) szemétládák terrorja nem kívánhatom el ezt a lelki kifinomultságot....nekik a Jobbik az utolsó szalmaszál.

Egregor 2010.02.01. 08:17:54

@Rókakígyó: Nem is kell látszódjon. A háttérmunka lényege az, hogy nem teszik ki közszemlére.

Nzoltan 2010.02.01. 08:19:11

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Sajnos aki a fozrtési papírját egy x-el intézi el, azt még a szalag mekké sem állítják oda. Ne keressűnk minden hibát a többségi társadalomban, mindenki magáért tanul. A pénz és lehetőség eddig is adott volt.

Egregor 2010.02.01. 08:20:21

@iii: A múlt heti HVG-ben 100.000 telepi cigányról írnak, majd azt mondják, ez a cigányság 10%-a.

10*100.000= egymillió.

A többiről meg már mások elmondták, miért hülyeség.

Vedd úgy, hogy ugyanazt írtam én is.

Egregor 2010.02.01. 08:21:36

@theofil: A Jobbik hol mocskos zsidózott?

theofil 2010.02.01. 08:23:14

Az összejöveteleik végén szokott a törzsközönség üvöltve mocskoszsidózni.

Egregor 2010.02.01. 08:34:51

@Zzoorroo: Bocsi mindenkitől, nem múlt heti, hanem január 9-ei szám.

Társadalom rovat - "Cigánytelepek népe: Feszültségzónák" 18-19. oldal.

"A cigánytelepek lakói mintegy 100 ezren lehetnek Magyarországon... a szegregáltan élő, a romák több, mint tíz százalékát kitevő cigányok"
Ez a 18.oldalon az első hasáb alján olvasható.

Persze, szó szerint nincs leírva, hogy cigánybűnözők, de azért nem is nagyon titkolja Riba István, a cikk szerzője, miről is van szó:
- nem akarnak kitörni
- elüldözik azt, aki tenne a saját sorsáért
- mélyszegénységben élnek, iskolázatlanok,
- a konfliktusmegoldás egyedüli módjaként a verekedést, erőszakot ismerik
- uzsora

"ám többen vannak, akik azt vallják, olyan kevés pénzért, amit a munkájukért kapnának, nem érdemes elmenni [dolgozni]".

Senkifia 2010.02.01. 08:35:07

@flugi_: semmi hős magunkfajta...mint már mondtam:érveket,légyszíves.tényekkel...azt mondta morvai,hogy....és ez objektíven azért hülyeség mert.... vagy ez a neéz?
mondom,azért,mert nem a te szájad íze szerint cselekszik,é beszél(vagyi mosolyog,és hallgat),nem biztos,hogy nincs igaza. kicsit szállj magadba :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 08:36:30

@tony zionist: ?? még mindig nem válaszoltál, mégis lefújt meccset emlegetsz?

Ennél még egy netkommandóstól is többet vártam.

Egregor 2010.02.01. 08:36:59

@theofil: ja, akkor sorolom a mocskoszsidózó pártokat:
MSZP, Fidesz, KDNP, MDF

Igaz, a jelentős részük inkább szalonzsidózó, ha teheti, de hát nem a hangerő számít.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.01. 08:42:23

@Senkifia: "mondom,azért,mert nem a te szájad íze szerint cselekszik,é beszél(vagyi mosolyog,és hallgat),nem biztos,hogy nincs igaza."

Ez a klasszikus drukker reakció arra, amikor Morvai löki a baromságot a rendőrterrorról, meg a nemzetközi karvalytőkéről. Szerinted gondolom ez szájíz kérdése.

Természetesen fogalmazhatnék úgy is, hogy Morvai cinikusan hazudik, hogy a saját híveit lelkesen tartsa, mert van némi ellentmondás abban, hogy ekkora butaságokat mondjon valaki, de úgy, hogy a marketingstratégiája jól ki van találva. Én lényegében nem tudom eldönteni, hogy Morvai komolyan gondolja-e azt, amit mond. (amíg pl egy tomcatról tudom, hogy nem, mert olyan cinikus, és egy budaháziról meg tudom, hogy igen, mert olyan hülye). Mindenesetre nem is érdekel, mert egyre megy, hogy direkt rongálja az országot, vagy hülyeségből.

hoplita 2010.02.01. 08:50:40

@theofil:
Nocsak....részproblémákat egészen jól látsz és meg is fogalmazod, neked valahogy az egész meglátása nem megy.:D

hoplita 2010.02.01. 08:53:29

@theofil:
Csak nem Jobbik gyűlésre jársz titokban, hogy ennyire jól tudod...?
Mik derülnek ki...:DD

Senkifia 2010.02.01. 08:55:13

@flugi_: egy 50+ %os jobbik kormánynál azért ne feltételezzük,hogy feltétlenül az 1-5%os agresszív kisebbségszava lesz a mérce... és akkor téged sem vernek pofán,ha valóban olyan hazafi vagy :)
itt a legnagyobb probléma,hogy a baloldal sikeresen elérte azt,hogy a nacionalizmus,vagyis nemzetiesség,nemzetszeretet, egyenlő legyn a nácizmussal. Pedig nem az. És ha valaki felháborodik azon,hogy Ariel Sharon szerint " felvásárolják" Magyarországot, az nem antiszemitizmus,hanem tény. És ha a hazai tények is lassan ezt bizonyítják,akkor szintén tény. És hadd maradjon meg a magyar embereknek a joga arra,hogy ezzel eselteg ne értsenek egyet. És ha olyan nemzet és hazaszerető vagy, ezzel csak egyetérteni tudsz. Mert felébredhetsz egyszercsak,hogy a megvásárolt földön,tulajdonosi jogon kikiáltják az autonómiát,neked meg a magyar búza helyett megmarad a tescos kenyér... Persze,összeesküvéselmélet,meg ártatlan elszólás...vagy mégsem? és lehetne sorolni a dolgokat,amiben a jobbiknak igaza van. ugye a cigányság többségi társadalommal való problémáját is csak az nem látja,aki vak,vagy rosszindulatú. És nem arról beszélek, akiről a gyerekek cipőjét vásároltam mindig Kispesten. Aki bolttulajdonos volt, olyan udvarias,hogy tanítani kellene a kereskedőknek,és dolgozik,és adót fizet,becsületesebben,mint sok "fehér",miközben ő meg olyan mint az éjszaka. de nem ezzel van a gond.Hanem azzal,aki félholtra ver egy 90 éves öregasszonyt,majd kirabolja,és erről a mainstream média a kib.szott árva mukkot nem szól,csak a "nácik". na ezzel már baj van.
szóval visszatérve a hazaszeretetre: a baloldal sikeresen kiharcolta,hogy a rokonok,mikor látogatóba jöttünk,úgy emlegettek,hogy "jönnek a románok". És ezt minden rosszindulat nélkülAzt nyomták a fejekbe 50 évig,hogy kussoljál szépen,felejtsd el,hogy16(5)millió magyar van, az a nemzet,aki állampolgár. És ugyanezt folytatták 90 után is,megfűszerezve a liberális"ugye a kínai is magyar?"ral...Az a kínai,akit nem érdekel a történelmünk, a nyelvünket alig beszéli,és semmiben nem azonosul,csak jó alkalom vagyunk a haszonszerzésre,meg adócsalásra. És mellette meg ott az a kínai gyerek,aki kurzívan beszéli a magyart,és igenis integrálódott,és hazájának érzi Magyarországot,mert itt született,és közösséget vállal. Igen,ő is magyar lett.És igenis disztingválni kellene. De a kérdés szándékosan rosszul-rosszindulatúan lett feltéve....
szóval nekem nagy gondjaim vannak a magyarországi balliberális,meg baloldali mentalitással. de attól te még lehetsz akár jó hazafi,és csak nézetkülönbségeink vannak. Ha az irányítottság ugyanaz,hogy Magyarországnak és a magyar nemzetnek mindenképp jó legyen,akkor valahogy majd csak kiegyezzünk.... szerintem :)

Aerion 2010.02.01. 08:55:44

A Jobbik nyerhet egyéni mandátumot, de csak abban az esetben, ha a második fordulóban az adott választókörzet MSZP szavazói a Jobbik jelöltjét támogatják abbéli megfontolásból, hogy így legalább nem a Fidesz jelöltje győz.

Ilyen választókörzet leginkább Magyarország észak-keleti részén lehetséges, ahol a Jobbik az EP választáson is tésztességesen szerepelt.

Magyarország nyugati részén, egyáltalán a dunántúlon semmi esélyük sincs, mint ahogy egyetlen más párt jelöttjének sem a Fidesz jelöltekkel szemben, sehol.

Senkifia 2010.02.01. 08:56:58

@Senkifia: "akitől,nem "akiről"...a végén kiderül,hogy szegény becsületes romáról levásároltam a cipőt :)

theofil 2010.02.01. 08:57:11

@hoplita:
Feltalálták már a videót.

hoplita 2010.02.01. 09:03:50

@flugi_:
@flugi_:
Már nem is tudom hanyadjára említed gunyoros, hitetlen kontextusban a "rendőrterror" kifejezést...

Én nem tudom hol voltál 2006 őszén, mit láttál, mi jött le....de azoknak, akik valamilyen formában elszenvedték azokat az ötvenes éveket idéző eljárásokat a bíróságokon, azoknak, akiknek csontját törték, szemét kilőtték, rádió udvaron kínozták azonosító nélküli, rendőrnek látszó fél-és egész állatok, azoknak ez bizony a valóság....olyan "élmény", amely életre szól. Sokszor szó szerint, a maradandó sérülések miatt.
Mondom, nem tudom hol voltál....én az utcán és olyan dolgokat láttam, amire sosem gondoltam volna...
Na jó, illúzióim nem nagyon voltak a "magyar" rendőrséggel kapcsolatban, de az túlment minden határon.
Igaz, hogy eltelt 3 év, de semmit nem jelent.....nem felejtünk, és Morvai Krisztina segít abban, hogy azok se felejthessenek, akik nagyon szeretnének.

theofil 2010.02.01. 09:05:09

@Egregor:
A fideszes tábor jelentős része antiszemita - már akkor az volt amikor a Jobbik még nem létezett, vagy csak kezdemény volt - konkrétan 2002-ről beszélek. Ekkor hallottam először fideszes (volt emdéefes) ismerősömtől, hogy a Fidesz vereségét a zsidó közvéleménykutatók okozták akik meghamisították(?!) a közvéleménykutatási adatokat ezzel elaltatva a vezér éberségét....

MSZP-és berkekből én még soha nem hallottam zsidózást pedig elég sokat és sokáig voltam jelen a baloldali portálon lévén akkor még MSZP szimpatizáns.

Senkifia 2010.02.01. 09:06:05

@flugi_: mi is a hazugság a karvalytőkéről? hogy most is megy az amúygy elég sikertelen harc,hogy a bankok,amelyek ugyen nem magyarok, ne használják ki a végletekig az állampolgárok naivságát,vagy hozzá nem értését?mert a PSZÁF esgy sóhivatal,és csak az a maffiózó nem nyúl le miliárdokat,vagy szedi el csóró emberek pénzét-házát,akinem akarja? vagy mi a hazugsága mikor morvai rendörterrorról beszél? az,hogy nem is vertek összevissza rakás civilt 2006ban? akik csak épp ott voltak,vagy hazafele mentek a fidesz gyűlésről? mondjad,kedves barátom, mi a hazugsg ebben? az,hogy tényeket sorakoztatsz egmás mögé, az a hazugság? max azt lehet felróni,hogy politikai tőkét akar kovácsolni belőle.... de valahogy engem nem zavar. Ez legalább igaz. Azzal szemben,amit az szdsz meg az mszp beszélt....remember? dübörgő gazdaságtól a" vonja visza,elnök úr.ön nem akarhat igaztalan vádakkal nyerni"-n keresztül a" lesz adócsökkentés"ig....8 éven t... És a morvai a hazug? :)
mi a hazug sóder,ami a morvai lök? részletezd,légyszíves....a karvalytőkéről,meg a rendőrterrorról. Miközben rendőri vezető a parasztnak azt nyilatkozza:sajnos nincs lehetsége és embere megvédeni az emberek földjét-terményét-tulajdonát-biztonságát,és a gazdák meg erdőtulajok is szerveződhetnének,Budapesten meg ezrével mennek maszkosok civileket erni,mert mszp úgy látta jónak?és nem arról a 2000ről beszélek,akik törtekzúztak.Hanem akiket,bíróságilagis eldöntve,jogtalanul vertek hülyére, és tartóztattak le,majd vertek újfennt hülyére..... Ennek melyik része a hazugság?

Senkifia 2010.02.01. 09:09:14

na mindegy, meddő vita....
az egyedüli dolog,amit sajnálok, az a lehetőség,hogy az a sok szutyok takonygerincű senkiházi,akiket a társadalom 1%alá süllyesztett,támogatásilag,joggal, a másik suttyó gerinctelen banda visszamenti a parlamentbe... De reméljük,hogy nem.

hoplita 2010.02.01. 09:10:49

@theofil:
Hű, erre nem gondoltam..:DD

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:14:08

@Füsti:
a szocialista felfogás a pozitív diszkrimáció. a konzervativizmus, és liberalizmus az egyenlő bánásmód. a nacionalizmus pedig az, hogy negatívan kell diszkriminálni: vannak a tisztességes magyar emberek, és vannak a cigánybűnözők (a vérükben van). ezt azért nem árt tisztázni.

Aerion 2010.02.01. 09:16:01

@iii: Jelenleg az égegyadta világon senki meg nem mondja, mennyi cigány él Magyarországon, éspedig azért nem, mert ilyen mérések nincsenek, ez az egyik, a másik, hogy az se igazolható, hogy az itt élő cigányok 80 %-a magyar anyanyelvű, ugyan ehhez ismerni kellene a cigány populáció számát, ami ugyebár ismeretlen. A harmadik, ha ismeretlen a cigány populáció száma, mellékesen az is ismeretlen, hogy mennyi a magyar anyanyelvű cigány, hogy lenne ismert az az a nagyságrend, hogy ezekből mennyi vallja magát magyarnak – pláne önmaga előtt? Sehogy, amiből az is egyenesen következik, hogy a világon semmi nem igazolja, hogy az ismeretlen mennyiségű, ismeretlen identitású honi cigányból mennyi az, aki itt beilleszkedett a többségi magyar társadalomba. Annak szerves része, nem lóg ki belőle se erre, se arra, dolgozik, rendet tart maga és a családja körül és olyan rendet, hogy az a többségi magyar társadalom bármely tagjának is megfelel.

A közléseid ténytartalma tehát mind hamis, üres liberális koncepció a valóságról, hazugság, pontosan az, amit az elmúlt 20 évben az országot tönkretevő hozzá nem értő idióták hangoztattak, és akiknek köszönhetjük a jelenlegi állapotokat.

A probléma nem a bűnöző cigányokkal van, hanem a szegénységgel, amiben a cigányok is élnek, tömegesen, és azokkal az okokkal, amelyek a cigányokat a mélyszegénységbe taszították, és azokkal az okokkal, amelyek miatt ott is tartották őket.

Iskolázatlan a cigány? Az. Munkanélküli? Csaknem mind. Hát nem ideális társadalmi közeg ez arra, hogy bagóért meg lehessen vásárolni a szavazataikat? Dehogynem. Erre kell a magyar cigány, egy szavazógép, ami arra jár, amerre fordítják.

Faisztoidnak nevezed azt a Magyarországot, amely válaszként akarnak egyesek adna a kialakult problémákra, ehhez értesz, ezt tanították meg neked, erre van eszed. De arra már nincs, hogy felismerd annak az elvetemült politikának a társadalmi következményeit, amit az MSZP-SZDSZ gazdaság és szociálpolitikája itt, többek között a cigánykérdésben is eredményezett.

Itt felnőtt egy teljes cigánygeneráció, ami nem ismer se embert, se Istent, bármire képes akár önmaga, akár a társadalom bármely tagja ellen. Ezt köszönhetjük a haverjaid által követett politikának, ez az a nagy szakértelem, amivel rendelkeznek, ez a nagy belátás, ami jellemzi őket, és most eltakarodnak, itt hagynak mindent ránk, hogy takarítsunk utánuk, tüntessük el a mocskukat.

Ezt is fogjuk tenni, de ezzel párhuzamban megkapják majd azok is tőlünk, amit érdemelnek, akik a jelenlegi helyzetért felelősek.

hoplita 2010.02.01. 09:18:00

@[nev]:
Mindenfajta diszkrimináció a kettős mérce előszobája.
Általam nem támogatott.....sőt, agybajt tudok tőle kapni.
Mellesleg nem csak én, az emberek nagy része szitokszóként értelmezi.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:21:13

egyébként azt sem értem, hogy a helyhatóság miért nem lép fel a bűnözéssel szemben. ugyanis neki kell fellépnie. többek között azért választjuk őket, és nem csak azért, hogy kijárják a pénzt a közösből.

a probléma az, hogy itt falusi, és tanyasi önkormányzatok vannak, és megyei (a régi vármegyék vannak), és ugye a falu kicsi ahhoz, hogy megoldja a problémát, a megye (amiből hiányzik a város) meg túl nagy. a megyében meg széthúzás van.

de ugye erre mondják a konzervatívok, és a liberálisok, meg az européer értelmiség, akiket olyannyira gyűlöltök, hogy járási igazgatás, kistérségek kellenek, amiben van egy város. és akkor az a városi rendőrkapitányság, a vidéken élőkkel közösen féken tudja tartani a bűnözést. vagy ha nem képes. akkor jön a szomszéd járásokkal közösen. és ugye az unió minden lehetőséget megad vidékfejlesztésre. ebbe a rendvédelem is beletartozik.

ez az európai unió. csak ennek egy feltétele van. az európai alkotmányos rend betartása. ezt kellene megérteni.

hoplita 2010.02.01. 09:23:50

@Aerion:
Jók a meglátásaid, szinte mindenben egyetértek, kivéve ezt....
"..A probléma nem a bűnöző cigányokkal van, hanem a szegénységgel, amiben a cigányok is élnek..."
Ez a liberális felfogás, az a szemellenzős elmélet, mely szerint a szegénység a melegágya a bűnözésnek.
Ha így lenne, akkor az a nagyjából másfél millió mélyszegénységben élő magyar populáció is hasonló kriminalisztikai mutatókat produkálna, de bizony nem produkál.
Erre tessenek gombot varrni.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:29:11

@hoplita:
a helyzet az, hogy a pozitív diszkrimináció a városokban bejött. nagyon sok segédmunkásból lett szakmunkás, és nagyon sok szakmunkás családból jöttek kiváló mérnökök. tanárok. orvosok. tudósok. művészek. városokban működik ez a dolog.

vidéken meg nem működik. hanem etnikai feszültségeket kelt. azaz nincs olyan politika, ami egyformán működik mindenhol.

de ez nem baj. mert többpárt rendszer van. jöjjön a jobbik. és terjessze be a törvényjavaslatait a parlamentbe. de én úgy látom, hogy a jobbik egy csomó esetben nem tudja a megoldást, és akkor egyszerűen előveszi a cigánykártyát, és szidja a zsidókat. jelzem a liberális értelmiség pont így van ezzel. olyankor szokta szidni a fasisztákat, amikor nem tudja, hogy egy problémára mi a megoldás. olyankor az emberek káromkodnak.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:32:39

@hoplita:
a közigazgatási rendszerrel van a probláma. a falu a problémák megoldására túl kicsi, és a "lyukas" megye (amiből hiányzik a megyeszékhely, a város) megint csak nem alkalmas. helyette a járási, vagy kistérségi igazgatás kellene.

2-3 fővárosi kerület
20-30 megyei jogú város
200-300 kistérség

így kellene kinéznie a magyar közigazgatásnak.

hoplita 2010.02.01. 09:34:32

@[nev]:
"....egyébként azt sem értem, hogy a helyhatóság miért nem lép fel a bűnözéssel szemben. ugyanis neki kell fellépnie...."

Önkormányzati rendőrség híján nem tud és ennek hiányoznak a törvényi feltételei, nem véletlenül.
Anno az MDF 89-ben még választási programként hirdette meg a seriff-rendszerű, önkormányzati rendőrséget...semmi nem lett belőle.
Majd 95-97-ben a horn-kucug kormány idején, amikor a "megélhetési bűnözés" kezdett elviselhetetlen mértéket ölteni - pedig hol voltunk még a mai állapotoktól - újra felvetődött a kérdés, a miskakancsó felháborodva seperte le az asztalról, "na nehogy mán a belügyminisztérium hatáskörébe kontárkodjanak a helyiek"-felkiáltással.
Utána a fidesz már nem is forszírozta, pedig a probléma nem kisebbedett, legfeljebb szunnyadt.
És mára a robbanáspont közelébe került....a parlamenti pártok meg a faszistázással vannak elfoglalva..
A fidesz meg 3000 rendőr felvételével látja a gondot megoldhatónak.
Muhahahahahaha-kategória...
44 000 rendőr erre képes, de majd 47 000 rendet tart.
Anyátok...:((((

Straight 2010.02.01. 09:40:44

A fentiekre reagálva.
1 jól alszok mostanában.
2 Nem akarok diktatúrát és akik itt sokan akarnának azok aztán nagyon sértődött és mérges kommenteket írnának ha megkapnák. (ha engednék nekik)
3 Sajnos a multi addig nem fog adót fizetni ameddig tudja hogyxy kivonulása esetén az ország órák/napok alatt csődbe menne.

Az az igazság hogy bármennyire is ellene vagyok a jobbiknak igazán komolyan nem tudok rájuk haragudni ugyanis a létüket ennek a tragikus elitnek köszönhetik akik most vannak. Az Mszp oldaláról köszönhetik hogy olyan a helyzet magyarországon hogy sokan a radikálisokat látják egyedüli kiútnak a Fidesznek meg egy nagy halom elvakult szavazót köszönhetnek akiket beidomítottak hogy semminek sem szabad mögé nézni csak szavazni kell mindig ugyanoda mindentől függetlenül és az ellenzék feladata a kormány permanens negálása (lényegtelen hogy a felvetés éppen jó e vagy nem.)

A programjuk remekül megfogalmazott de tragikus. Olvasva olyan mértékű pénzosztásról beszél ami hónapokon belül garantálná az államcsődöt függetlenül attól hogy mennyit lopnak. Ezenfelül két kamarás parlament? Inkább ezt kéne még elfelezni.
A programjuk remekül meg van fogalmazva bár végig nem volt időm olvasni de meg fogom tenni. De öszességében annyit el mondhatok róla hogy én egy radikális véresszájú hőbörgést vártam tőlük program gyanánt ennek ellenére egy profin leírt cuccról van szó ami nincs tele morvai gúnyos antifasisztázásával meg büdöszsidózással hanem az általuk támogatott dolgok úgy vannak megfogalmazva ahogy az kell és valakinek aki nem odafigyelve olvas nem is biztos hogy feltűnik hogy egy alapvetően radikális szöveget olvas.

Mindezek ellenére arról meggyőztetek hogy helyük lehet a parlamentben de scak a leg minimálisabb számban annyira hogy a támogatásuk semmifélée döntéshez ne kellhessen semmilyen körülmények közt. Fontos témákat feszegetnek és arra kifejezetten jók lennének hogy 4-5 fővel a parlamentben folyamatosan "károgjanak" és fenntartsák a közvélemény figyelmét bizonyos fontosabb témákon így azok nem sikkadnak el. De ne dönthessenek.

2010.02.01. 09:42:12

Gábor! A Jobbik fog mandátumot szerezni egyéniben is. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyit, de --szerintem--inkább többet, mint azt az elörejelzések, felmérések mutatják. Ennek pedig az az oka, hogy a politikai elit mindennel foglalkozott, csak az országban megjelenö problémákkal nem. ( loptak, csaltak, hazudtak)Mert ez a "liberális" demokráciának nevezett sz@rság, minden volt ,csak demokrácia nem. Én inkább az anarchia felé tenném a sulypontját. De milyen demokrácia az, ahol a megválasztott vezetök, állami szintre emelik, a "megélhetési" bünözést és ezt nem büntetik( mert naponta lophattak 10-20 alkalommal, 19999 ft-ig, akkor is csak szabálysértést követtek el, és nem lopásnak vették)--ám ha valaki ezek ellen és más , a kisebbségek által megjelenitett viselkedés ellen tiltakozott, akkor náci, fasiszta, rasszista, jobbikos és még egyéb jelzöket, cimkéket kapott. Ám azokat akik ezt tették--mint a "védendö" kisebbség, --azok voltak a sértettek, az üldözöttek, a " jaj szegények, már megint bántják öket" kategória. Közben folyt tovább, Borsodban, Szabolcsban, stb, stb --a megélhetési bünözés támogatása.Na ezért lett elege a borsodi , a szabolcsi embereknek. No ez az oka annak, hogy a Jobbik az a párt aki megérezte, és felvállalta a problémák felvetését és megoldást is tud rá. Mielött valaki nácizni kezdene, tisztelettel kérem, hogy lakjon borsod egyes környékén--mondjuk 5-10 évet-- és utána mondjon véleményt.Mert ugye Budapeströl pofázni és okoskodni könnyü, ugye kedves politikusnak önmagukat nevezö--megélhetési képviselök? De tenni, már nem tesznek érte semmit! Azon liberális olvasok pedig akik ezzel nem értenek egyet, azt kérem, magyarázzák el azt, hogy hogyan lehet egy demokráciában --legálissá tenni, a megélhetési bünözést--mint életformát!

theofil 2010.02.01. 09:49:24

Ha már a cigánytémánál tartunk szeretnék én néhány szót szólni a nemes SZDSZ-ről, mely pártnak nem a cigányság felemelése a célja (soha nem is volt az szerintem), ez nekik csak ürügy arra, hogy a többségi társadalmat - amely nem szavazott rájuk kellő mértékben! - rugdossák.
Amennyiben ténylegesen a cigányság felemelkedésének elősegítése lett volna valaha is a céljuk, akkor nem a legrémesebb, legocsmányabb viselkedésű cigánycsoportokat ajnározták volna, hanem megkeresték volna a támogatásra méltó, tehetséges, jóravaló cigányembereket és őket sztárolták volna, követendő mintát nyújtva ezzel a többi cigányembernek.
Mondok egy példát.
Kb. két éve történt, hogy négy cigány fiatalember kimentett a jeges folyóból egy anyát aki öngyilkos akart lenni a csecsemőkorú gyermekével együtt.
A kimentett nő nem cigány származású.

Felkarolta ezt a esetet az SZDSZ?!
Tudjuk kik ezek a fiatalemberek?
Ismerjük a nevüket?
Kaptak kitüntetést?
Ekkor az SZDSZ-nek még komoly médiabefolyása volt - ez még bőven a gyurcsányos időkben történt.
Felhasználta az SZDSZ a befolyását arra, hogy az elismerésre méltó cigányfiatalok kapjanak elismerést?!

Viszont mint a zámolyi gyilkosokat, mind a Rádió utcai csőcseléket teljes mellbedobással támogatták.....
A hírhedt levél a francia államelnöknek, az sem szólt másról mint - elismerten! - a magyar többségi társadalom megszégyenítésének szándékáról....

Antiszemitáknak:

Az SZDSZ nem azért ekkora barom mert sok benne a zsidó, hanem a vérig sértettség okán. A többségi társadalom soha nem szavazott olyan arányban rájuk, hogy legyen eszdéeszes miniszterelnöke az országnak.
Ez okból rugdossák a társadalmat, ez okból hisztériáznak 80%-os rasszista többségről.

Az SZDSZ cigánypolitikájáról csak annyit, hogy ha ők vették volna a kezükbe Amerikában a feketék felemelkedésének ügyét, akkor most nem Obama lenna az USA elnöke hanem a Ku Klux Klan.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:52:29

@jános515:
a liberális demokráca alapja az alkotmányos rend. a szdsz "alkotmányos" volt, de nem volt rendpárti, a jobbik "rendpárti", de nem alkotmányos. a vidék cseberből esik majd vederbe.

az unió a jövőben komolyan fogja fontolgatni a mezőgazdasági támogatások visszavételét, a városi értelmiség meg ezt követeli mindenhol. a paraszt nem fizet adót az államnak, szidja az uniót, közben meg várja a támogatást. ehhez mit szólsz?

hoplita 2010.02.01. 09:53:20

@[nev]:
Miután elküldtem gondoltam, hogy félreérthető leszek.
Nem az ilyen-olyan előjelű diszkrimináció itt a kulcs, hanem a lehetőségek megteremtése, elsősorban az oktatásban.
Az a kulcs az egészhez, de mindannyian látjuk mit tettek vele az elmúlt 20 évben.
Szétverték, lenullázták...a felelősséget meg a parlamenti pártok viselik.
Egyébként meg húzhatod a fejét az asztalra annak, aki minden áron alá dugja.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 09:56:59

@hoplita:
az iskolák fenntartói az önkormányzatok. az állami normatívából úgy ahogy elműködnek a városi iskolák, mert az emberek elég sűrűn laknak, ami egyébként nem túl kényelmes, de előnyei vannak.

vidéken meg az pénz kevés. akkor talán ki kellene egészíteni a vidéknek. vagy ha az nem megy, akkor a vidéknek és a kisvárosnak egy közigazgatási egységet kellene alkotnia.

nem a liberalizmussal van a baj. mert a liberalizmus pont azt mondja, hogy nem kell feltétlen ragaszkodni ahhoz, ami van. nem mindig jó az "úgy szoktuk".

[nev] (törölt) 2010.02.01. 10:00:59

vidéken benntlakásos iskolák kellenek. persze úgy, hogy nem kötelező benntakni, de lehet. (liberalizmus ugyebár) és akkor a cigányok, és általában a szegények azt mondanák, oké, maradjon a gyerek a kollégiumban.

és a benntlakásos iskolában jól viselkedne a többség. a gyerekek általában jól viselkednek, ha kapnak rendes kosztot, kvártéjt.

barli 2010.02.01. 10:30:29

Én csak attól félek, ha a jobbik túlzottan megerösödik, és veszélybe kerül mondjuk a fidesz 50%-a, akkor aztán tényleg kampec az országnak. Semmi bajom ha bekerülnek mondjuk egy jo 10%-al, de amire most az országnak szüksége van az egy erös kormány stabil felhatalmazással. Én megértem azokat akik radikális dolgokat akarnak és tele van a tökük azzal, hogy a cigányok ellopják az uborkát a kertböl, de ha a jobbik miatt nem lesz erös kormány a választások után, akkor tényleg mindennek vége van. Mert ugye egyedül nem nyerhetnek, a fidesszel meg nem állnak össze (remélem a fidesz sem velük). Lehet szidni a fideszt, hogy milyen rossz ellenzék volt (na és?), de 98-tol 02-ig ugy kormányoztak szvsz. több mint elfogadhatóan (föleg a cuclibhoz képest), hogy kis többségük volt, valamint meg voltak áldva uge elmebeteg kisgazdákkal, söt még az ibiékkel is. Meg ugye 95%-os médiaellenszél is volt, meg árvizek, meg mittoménmi is.
Szoval a fidesz igazan kaphatna egy esélyt hogy kihuzza az országot a szarból. Felölem akár kétharmaddal is. Ha meg ök is befuccsolnak akkor jöjjön a jobbik 2014ben. De addig a jobbik csak árt, nem használ.

barli 2010.02.01. 10:36:26

Király, most olvasom, hogy az mszp visszahivja Hagyót. Hogy is volt ez még tegnap is a fideszes kepviselöjelölt visszashivásáról? Hogy a diktátor kirúgta a szakembert, mert az máshogy gondolkodott? :)
Kedves TG, várom a jegyzetet Hagyó ügyben! :)

gossage 2010.02.01. 10:38:53

Azert latom szepen folytatotodott a tegnapi vita...hat szoval egy dolgot azert ne felejtsunk el az a garnitura aki most osszeomlas szelen van-nagyon sokat bizonyitott ,sok kart tett a demokraciaban es az emberek hiteben. Ez pedig bun,felbecsulhetetlen,penzzel nem merheto.....Volt lehetoseguk sokmindenre ,es eltek is ezzel a lehetoseggel a maguk javara,torvenyes joguknak tartottak a torvenyen feluliseget.Ezert az indulo kerdesre valaszolva ujfent..IGEN a Jobbik bejuttat egyenileg is kepviselot. En egy dolgot nem ertek sokan itt is tragediakent fogjak ezt fel,MIERT?

A masik ami eszembe jutott ez a rendorterror...a rendorseg teljesen szakmailag felkeszuletlen,fogalma sincs hogyan kezeljen dolgokat,en bizony elhiszem a politikai megrendeleseket is...hogy miert? Mert gorcsosen ragaszkodik a hatalomhoz..az agyamat eldobom amikor arrol cikkeznek az ujsagod hogy ez meg az mit tett,a rendorseg meg csak tetlenul all...meg arra varnak,hogy mentelmi jog felfuggesztes meg mit tudom en micsoda....es nem a teljesen logikus lepeseket tesz, amiket minden jozan gondolkodasu ember tenne egy ilyen helyzetben.

Politikus kulfoldon is politikus,de ami otthon folyik az csucs..ott is probalkoznak ,de ahhoz hogy ott megbukjon valaki annak eleg egy porno video szallodai szamlat beletenni az elszamolasaba,nalunk meg nem tudjak megoldani azt hogy mint egy normalis allampolgar a valllakozasanal szamla alapjan kapja meg a felmerult koltsegeit...ezert aztan nem egy hanem sok porno video szamlat szamolnak el.Meg persze mas is belecsuszik....

gossage 2010.02.01. 10:51:35

Ez a legszebb:
. Az MSZP továbbra is bízik Hagyó Miklós ártatlanságában, ám a kialakult politikai helyzet miatt már ezen a héten le akarják zárni ezt az ügyet.
Ki csinalta a politikai helyzetet?

barli 2010.02.01. 10:53:22

még a tervezett csendörségröl annyit, hogy miböl gondolják a kedves jobbikosok, hogy ök mások lehetnek, mint a rendörség? Vagy hogy nekik le lesz irva, hogy megverhetik azt, akit akarnak? Irtátok, hogy a rendör csak köszönhet, nem tehet mást. Komolyna gondoljátok, hogy létre lehet hozni olyan szervezetet, aki többet tehet, mint a rendörség? Elég elmebeteg ötlet. Ha kevés rendör van, több rendört. Ha kevés joga van a rendörnek, több jogot (persze nem verésre). Ha a csirke ellopása nem számít bünténynek, legyen az. De könyörgöm, minek erre más szervezet? Csak azért mert jól hangzik, meg mert a háború elött megverhették a cigányokat? Bravó! Hozzátenném hogy valszeg akkor sem volt hozzá joguk, most sem lenne..

[nev] (törölt) 2010.02.01. 10:54:35

@theofil:
jó nagy hülyeséget beszélsz. a tv2 és az rtl nem úgy működnek, hogy várják bauer tamás telefonját mit adjanak le aznap.

ha a falu büszke lett volna arra a cigányra, és felhívtátok volna a naplót, vagy fókuszt, vagy akár a magyar televíziót, akkor vélhetően bemutatták volna az esetet. ha a parlamenti képviselő felszólalt volna az országgyűlésben, mondjuk interpellált volna a védelmi miniszerhez, hogy tüntessék ki azt a cigány gyereket, akkor vélhetően még ki is tüntették volna.

komolyan modom szerintem ti teljesen el vagytok hülyítve azzal, hogy a liberálisok minden rossznak az okozói.

barli 2010.02.01. 10:56:24

@[nev]:
nem a liberalizmussal van a gond, hanem a mi liberálisainkkal

mafos 2010.02.01. 11:03:42

Nem hiszem hogy bármelyik kereskedelmi bank pénze kéne a jobbiknak. max takarékszövetkezetektől...
lehettirpák@Plinius:
Sok a tirpák?:D A tirpák az ugye egy társadalmi réteg. Ki tudja, lehet te is az vagy.Azt hiszed az értelmiség csak a rózsadombon lakik, és ultramoderni liberális nézetekkel bír? Tévedsz. Többek közt ezért van, hogy pest megyében hozza az országos átlagot(de inkább többet) a Jobbik.

tony zionist 2010.02.01. 11:21:24

olvastátok?

egy nem éppen SZDSZ párti MDF-es jelölt kiment hugyozni 6 óra után, erre kiszavazták gyorsan megbízhatatlanság vádjával...

a normalítás pártja :DD de szánalmas.
ezekre akartok szavazni bokrosista normálisok? ez lenne a nem populista, nem demagóg, normális, felnőtt politizálás?

ebolának és herényi kárónak a normalítás jegyében a ceausescu házaspár sorására kéne jutnia

mirrmurrkandúr 2010.02.01. 11:56:24

@tony zionist: "ebolának és herényi kárónak a normalítás jegyében a ceausescu házaspár sorására kéne jutnia"

MÉLYSÉGESEN EGYETÉRTEK!

radala 2010.02.01. 12:06:06

Hihetetlenül megmozgatja a kommentelöket a Jobbik.
Szerintem tg tökéletesen látja. Nincs esély Jobbik 1. helyezésre, csak akkor, ha olyanok lesznek az eredmények, mint 98-ban. Erre pedig lássuk be kevés az esély. Sokkal valószínűbb, hogy a Jobbik megelőzi az mszp-t, mint hogy egyetlen elsö helyet is szerez.

hoplita 2010.02.01. 12:09:42

@barli:
A rendőrségünkkel az a fő gond, hogy nem más, mint egyenruhába bújtatott bűnözők gyülekezete, fő profilja az útonállás és pénzbehajtás, nem is titkoltan.
A bűnüldözés a melléküzemág, ha van időnk olyat is csinálunk-kategória.
Nem tegnap kezdődött ez, de amivé mostanra vált, az katasztrófális.
A csendőrséget testületileg is el kell különíteni a rendőrségtől és egészen speciális kiképzéssel, válogatással kell vidéken felállítani.
Meg vannak rá a módszerek, nem véletlenül működött ez pazarul a Horthy rendszerben.
Ezzel egy időben pedig ki kell terjeszteni az ön-és vagyonvédelem lehetőségeit olyan módon, hogy ne kelljen mérlegelnie a sértettnek az eszközökben.
Lásd Szlovákia, egyszerűsített fegyvertartás, egylövetű sörétes a falon és aki éjszaka matat az udvaromon, lakásomban azt dögre lőhetem.
Ezzel odaát a negyedére csökkent az erőszakos cselekmények száma.
Röpke pár hónap alatt csodát látnál...

barli 2010.02.01. 12:10:32

az a legjobb a hagyós buliban, hogy ha lesittelnék akkor a végletekig ragaszkodni fog a listás helyéhez :)

hoplita 2010.02.01. 12:13:30

@mirrmurrkandúr:
Uggyan mán...én humánusabb vagyok(hahaha), mennyenek sztojka meg raffael mellé.
Megtanulják hol lakik az Úristen.:DD

radala 2010.02.01. 12:13:57

@tony zionist: Olvastam, de ilyeneket talán nem kéne nagy nyilvánosság előtt hangoztatni (szitává lövést). Nekem pl, azóta, hogy DI és Herényi átment a helyére semmi, de semmi bajom velük.
Viszont nem tudom mi lesz a baloldallal. 1 Hagyó botrány is elég kéne, hogy legyen egy bukáshoz, e meg, ami itt van az fölülmúlhatatlan.
Biztos, hogy egy vasba vert Hagyó lenulláz 20-30 TV reklámot meg 200 óriásplakátot.
Ha népszava olvasó lennék, aki ismerné a Fideszes polipot, azt hinném ezt az egészet a Fidesz csinálja. De most komolyan mi van?
A rendőrség teszi a dolgát? A szocik elvesztették a hatalmukat és nem tudják már megakadályozni a botrányokat? A rendőrök most akarják kompenzálni 2006-ot?
Félreértés ne essék, nem összeesküvést látok. Szerintem ennek valami természetes oka van, de mi?

hoplita 2010.02.01. 12:17:33

@radala:
Nyugtával a napot és vacsora után a maradékkal.:)
A múltkorában egy interjúban Egyed, a BAZ megyei Jobbik elnök 4 egyéni helyet jósolt a 14-ből...
Jó, igen, van kincstári optimizmus is a világon, de azért nem hinném, hogy nem tudná mit beszél.
Nem vagyok borsodi, de tavaly mi is elvertük a cocikat és pár helyen megszorítottuk a fideszt is..:))

hoplita 2010.02.01. 12:19:29

@radala:
"...A rendőrök most akarják kompenzálni 2006-ot?..."

Hát szvsz, ez keményen benne van.
Nekik is van fülük, hallják az idők szavát.:D

[nev] (törölt) 2010.02.01. 12:27:58

@hoplita:
ebből is látszik, hogy a békés kisvárosok, és a vidéknek milyen eltérőek a problémái. én arra számítok, hogy ultra brutál szembenállás lesz ebből. a vidéktől kemény pénzelvonásokat fognak a városok követelni. ha önjáróvá akar válni a vidék, akkor rajta. nem vagyok se politológus, se szociológus, de szerintem a szokásos népi-urbánus vita újra ki fog éleződni, és ez fogja meghatározni a politikát.

radala 2010.02.01. 12:36:28

@hoplita: No jó ne menjünk bele a részletekbe. Szerintem az egyéni mandátum teljesen kizárt (technikai okok miatt), de az, aki 4 helyet jósolt a 14-böl, az 100%-ig biztos benne, hogy megelőzik az mszp-t. Szóval szerintem a Jobbikosok is osztják azt a véleményemet, miszerint nagyobb eséllyel előznek mszp-t, mint kapnak mandátumot.
Ha török gábor, vagy valaki ráér, akkor megnézhetné, hogy volt-e valaha olyan, hogy egy 10 % körüli párt egyéni mandátumhoz jutott "véletlenül".
A 94-es mdf ilyen volt Budán, de ott jobb/bal meccs volt. Itt viszont mindig van jobboldali alternatíva.
Kupa 98-ban is jó példa lehetne, de ott visszalépett a Fidesz a javára.
Szerintem egy 1. fordulós Jobbik szavazónak jobban megrezeg a keze a 2. fordulóban és szavaz a Fideszre, mint fordítva. Egy Jobbikosnak nagyobb trauma, hogy miatta nyer az mszp, mint egy fideszesnek, hogy miatta nem nyer a jobbik:-)

Nem tudom tg beleszámolta-e ezt is a bukási spirálba, hogy nem elég, hogy a párton belül megerősödnek a harcok, de egy időn túl mindenki beléjük akar rúgni. Az biztos, hogy most van az utolsó pillanat, hogy még beléjük lehessen rúgni. Bár nekem már most is kicsit hiteltelen.

hoplita 2010.02.01. 12:39:12

@[nev]:
Már jó ideje mondom, ez már rég nem egy ország, hanem inkább három.
Nem szabad lett volna idáig hagyni süllyedni a dolgokat, eltérő mértékben, de az egész politikai garnitúra bűnös.
Ha most a Fidesz hatalomra kerül és csak látszat intézkedéseket hoz a vidék felé, óriásit fog bukni....már őszre.
Nem tudom érzékelik-e - szerintem nem nagyon - de a türelem elfogyott az irányukba is.

Aerion 2010.02.01. 12:39:28

@hoplita: Nem tudjuk, hogy hasonlók-e a kriminalisztikai mutatók, vagy élesen eltérőek, mert arra vonatkozó statisztika sincs, hogy milyen nemzetiségű, etnikumú személy követi el az adott bűncselekményt, és pláne nincs olyan statisztika, amely hitelesen mutatná az az adott bűnelkövető nemzeti-etnikai identitását, ami meghatározó jelentőségű annak eldöntésében, hogy az illető bűnelkövető cigány-e, vagy nem.

hoplita 2010.02.01. 12:43:49

@radala:
Volt hát...
Rapcsák kétszer is, KDNP-sként, miközben a párt sosem érte el a 7%-ot sem.
A Jobbik nem 10%-on áll, ezt nyugodtan veheted készpénznek is, inkább 20 az már most is...és még van 2 hónap.

groggil 2010.02.01. 12:47:37

Üdv Mindenkinek!
Én is azt tapasztalom, hogy a környezetemben -szinte- mindenki átváltott a Jobbikra (főleg a volt szocik, és a legtöbb fideszes is min. a listán a Jobbikra fog szavazni). Földcsuszamlásszerű eredmény fog születni a választásokon, ez nem is kérdéses...véleményem szerint a Jobbik 20-30% között lesz, a 25% reálisnak tűnik.
Tudomásul kell venni, hogy ez döntően a cigánykérdés miatt történik..az én fixa ideám, hogy ha az Mszp Olaszliszka után (vagy legkésőbb a Cozma-ügy) után kifarolt volna ebből a "liberáljogvédő" szemfényvesztésből, és kőkemény rendpártivá pozicionálta volna magát , még ma sem lenne lefutott meccs a választás. Ez -gyakorlatilag- nulla pénzből megoldható lett volna; ehelyett átvette az Szdsz retorikáját, nem ismerve fel azt a tényt, hogy az ország "rendért kiált", sőt...üvölt. Erre ékes bizonyíték volt a miskolci kapitány esete, ahol még az szdsz-es helyi főguru is kiállt Pásztor mellett, szembemenve a pártja -országos szinten nyomatott- retorikájával...ez egy olyan figyelmeztetés kellett volna, hogy legyen az Mszp-nek, hogy ennél egyértelműbbet már nem szállít az élet...elszúrták.
Én is ezért vagyok rájuk elképesztő mértékben dühös, és én is ezért fogok a Jobbikra voksolni ex-szociként.

hoplita 2010.02.01. 12:48:28

@Aerion: Abban iagzad van, hogy hivatalos statisztika - vajon miért - nincs.
De mértékadó források alapján kijelenthetjük, hogy a börtön népesség közel 70%-a cigány...a fiatalkorúaknál, vagy a nőknél az arány még durvább.
Tehát ha a kb. másfél millió mélyszegény magyar népesség is hasonló rátában bűnözne, akkor az megmutatkozna a börtönlakók etnikai összetételében is.
Ezt csak deduktíve tudom neked bizonyítani próbálni...de ze nem az én saram.
Szar a nyilvántartás, ennyi.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 12:49:23

@hoplita:
nincs az a politika, ami mindenhová jó. nem hiszem, hogy budapesten örülne bárki annak, hogy mindenkinen lehessen otthon egy puskája. aztán ha valakinek nem teszik valami, akkor lehessen lövöldözni.

ez lehet, hogy pont beválik az uborkaföldeken, de egy sűrűn lakott városban, társasházi környezetben nem célravezető.

tehát megint csak azt tudom mondani, hogy az alkotmányos keretek között megalkotott helyi rendeletekre van szükség, azaz a védelemhez, és a jogos önvédelemhez nem kormányzati hatalom kell, hanem önkormányzati. és nekem erős a gyanúm, hogy a jobbik az önkormányzati választásokon fog megerősödni.

pont azért, mert ha a fidesz komolyan felvetne bármit, amit a jobbik mond, akkor azonnal elbukná budapestet, és az összes vidéki nagyvárost. és ugye ezeket nem akarja elbukni.

theofil 2010.02.01. 12:50:44

@[nev]:
Kedves barli!

Itt már régen nincsen szükség arra, hogy bárki felhívjon bárkit.
Az öncenzúra - a cigányokról soha semmikor semmi rosszat nem szabad mondani, mert minden rosszallás rasszizmusnak minősűl - már régen belső reflexként működik a magyar médiumokban.
Bauer Tamást meg hagyjuk ki ebből.
Ő kitűnő közgazdász, sokszor értettem vele egyet, sokszor nem, de ő nem az a "betelefonálok a médiákoknak aztán lesz majd rend" típus, ő egy nagyon intelligens ember ami abból is látszik, hogy már régen kilépett az SZDSZ-ből.

peacekeeper 2010.02.01. 12:50:54

A Jobbik akkor nyerhetne egyéni körzetben, ha a 2. fordulóban vagy a fideszes vagy az mszp-s jelölt visszalépne.

Mivel a fideszes nem teheti meg, hogy visszalép (elárulná a ki nem mondott, de nyilvánvaló tényt) ezért én az MSZP helyében komolyan elgondolkoznék a 2. forduló előtt (ha úgy áll a helyzet) hogy nem jobb-e visszalépni, ( ha ettől függne a Fidesz 2/3-a, és látnám, hogy a jobbikos jelölt komolyan marad....)

Én inkább egy Torgyán-féle bejelentést várok Vonától a 2. forduló előtt. Nem KORÁBBAN!!!
Mert akkor úgy jár, mint Csurka és a MIÉP 2002-ben.

Ha meg mind a 3-an állva maradnak a 2. körben, és a Fidesz szavazatok "szép csöndben" átvándorolnak a Jobbik jelöltjére, vagy fordítva, akkor csak utólag tudjuk meg, hogy milyen együttműködés volt a háttérben, és milyen hatékonyan tudják mozgatni, titkosan informálni saját szavazóbázisukat, illetve, hogy azok mennyire követik pártjuk utasítását.

theofil 2010.02.01. 12:55:25

@[nev]:
Nekem konkrétan semmi közöm az esethez, a szereplőket nem ismerem, de bennem mély nyomokat hagyott ez az ügy...

radala 2010.02.01. 12:57:10

@hoplita: Rapcsák 94-es eredménye nem tudom hogy hogyan alakult ki. Szerintem (gondolom) az mdf/fidesz/fkgp visszalépett vagy nem jutott a 2. fordulóba. 98-ban sem hiszem, hogy indítottak ellene bárkit, jobbról. De majd utánanézek. Mindenesetre az ö helyzete nem nagyon hasonlítható senkihez, mert egy pont ideális méretű város polgármestere. A 20 % Jobbik sem elég egy egyéni mandátumhoz, ha nincs (még) semmilyen valós teljesítmény a jelölt mögött.

hoplita 2010.02.01. 13:00:20

@[nev]:
A lőfegyver nem az ördögtől való találmány, Ausztriában sem lövöldöznek, pedig ott is vehetsz nyugodtan dupla sörétest is, alanyi jogon.
Azzal nem mész a kocsmába, nem viselheted rejtve, nem tudsz rabolni vele, mint a maroklőfegyverekkel és jogszerűen használhatod olyanokkal szemben, akik tesznek a jogkövető magatartásra és lőfegyverrel, meg katanákkal mászkálnak.
A visszatartó erő a legfontosabb....ha számíthatsz rá, hogy beléd durrantanak nem mész disznót lopni, mert már nem éri meg.
Lásd a Horthy rendszer fegyverjogát....
A magyar politikai elit viszolygása a fegyveres polgártól a kommunizmusból és 56-ból ered, megfigyelhetően oldalfüggetlenül.

barli 2010.02.01. 13:00:23

@hoplita:
"A múltkorában egy interjúban Egyed, a BAZ megyei Jobbik elnök 4 egyéni helyet jósolt a 14-ből..."

ez lehet hogy azert van mert ilyen jol állnak, de az is lehet, hogy kiadták nekik körlevévben, hogy nagynak kell magukat mondani. Válhat valaki úgy is naggyá, hogy annak mondja magát, aztán lassan mindenki elhiszi, majd átáll. Akkor meg már tényleg nagyok lesznek.
Szerintem is 20% körül lesz a jobbik, remélem azért nem több. Bár hozzátenném, hogy én is ismerek jópár embert, aki azt mondja hogy "ugyan a jobbikra szavazna, de azt nem szabad". Szerintem meg a fideszre kell, azt ha nem jön be tényleg csak a jobbik marad. Ha most a jobbik tul jól szerepel a fidesz rovására abból csak extra káosz lesz, az meg végzetes lesz.

theofil 2010.02.01. 13:01:45

@groggil:

Kedvesem, nagyon is igazad van.
Én is szocialista szimpatizáns voltam, nekem a Hunvald-ügy tett be véglegesen és
nagyon egyetértek veled cigányügyben. Bár én nem szavazok majd a Jobbikra, egyikükre sem, tele van mindegyikkel a hócipőm.

groggil 2010.02.01. 13:03:40

A másik: a választások után (persze, itt jó kérdés, hogy a Jobbiktól való fideszes félelem pl. a cigánykérdésben milyen pozíció elfoglalására fogja késztetni a Fideszt?) lassan el kéne kezdeni a cigánykérdés higgadt kitárgyalását, és reális számításokat kell végezni...mire gondolok számítások alatt??
Reális kép kell arról, hányan lesznek 2020-ban, 2030-ban, 40-ben, 50-ben...stb..arányok, és abszolút számok tekintetében is...Igaz e az, hogy a mai óvodáskorúak 40%-a cigány? Mert akkor 60-80év múlva az az országos arányt jelenti..
Aztán: hány bűnelkövetőre kell készülnie a Bünt-Végr.-nak, ha a mai 6-8-10 éves romagyerek-tömeg felnő?? 100ezer? 200ezer?? Mert ma van összesen kb. 15ezer elítélt sitten...és drasztikusan növekszik a számuk. A legfontosabb kérdések ezek. Ezek továbbra is tabuként való kezelésére nincs újabb fölösleges 4-8éve az országnak!!

theofil 2010.02.01. 13:03:45

@[nev]:

Bocsánat nev, a hozzászólásomat ( 12.55.25) barlinak szántam csak rosszat nyomtam.

radala 2010.02.01. 13:07:11

@radala: www.polhist.hu/voks2002/jevk075.htm
98-ban már a Fidesz jelöltje volt. 94-re nem bírok rájönni.

theofil 2010.02.01. 13:10:44

@groggil:

Egyre jobban igazad van.
Ezek igen fájdalmas tények.
Viszont nem hiszem, hogy a Fideszben, vagy pláne a Jobbikban lenne olyan agy amelyik ezt a kérdést kezelni tudná.
Mert itt ész, tisztesség, elszántság és politikai bátorság kellene, mindezt együtt pedig a hatalmon lévő erőnek együtt kellene nyújtani.
A jelenlegi koalícó nélkülözi ezeket a tulajdonságokat,
de a tavasszal hatalomrakerülő Fidesz, illetve (szerintem:Fidesz-Jobbik kormány) rendelkezik-e mindezekkel a tulajdonságokkal?

groggil 2010.02.01. 13:19:57

A harmadik: a cigányságról le kell választani azt a réteget (erre soha nem lesz hajlandó az ún. liberális "értelmiség", és olybá tűnik, a balos sem...ilyen értelemben tehát felesleges is velük számolni), amelyik tényleg nem is akar beilleszkedni, ill. amelyik olyan deviáns viselkedést folytat, ami esélytelenné és feleslegessé tesz bárminemű segítségnyújtást. Ne legyen senkinek illúziója: ez nem a cigányság 10%-a...sokkal nagyobb hányada, sajnos.
A beilleszkedni akarót minden eszközzel, semmit sem sajnálva támogatni kell ezerrel (Jobbik program, egyébként)...a másik részre -tetszik, nem tetszik-, a kriminalizáció vár...nincs más megoldás. Lehet ezt saírozni, meg álmodozni, ez a max. realitás, ami ebből a történetből kihozható. Igen, ez utóbbi réteg előbb-utóbb fel fog lázadni, aminek a leverésére a mai 40ezer fős rendőrség (amiben több, mint 10ezer fő polgári alkalmazott, egyébként) édeskevés lesz, ha több megyében egyszerre történik a dolog. Ezt nevezhetjük akkor már polg.háborúnak, vagy etnikai zavargásnak...mindegy. Ez elkerülhetetlennek látszik, mivel a liberális oldal legnagyobb bűne, hogy fel is hergelték őket, ill. "öntudatra ébresztették a brutalitást".
De mielőtt játszanánk a szavakkal: ha pl. egy Jobbik (2014-től, akár lehetséges is lehet) kormány, többség által vastagon támogatott intézkedései ellen felkelés tör ki, az nem a "Jobbik robbantja ki"...ahogy mostanában ezt a kommentekben vízionálják jópáran...hanem azok, akik ténylegesen kirobbantják..

[nev] (törölt) 2010.02.01. 13:23:48

@hoplita:
szvsz a helyhatóságnak kell eldönteni, hogy az alkotmányos keretek között milyen fegyvertartási szabályokat állapít meg.

nyilván van ahol úgy képzeli el a többség, hogy jó ha van az ágy mellett egy sörétes puska, mert olyanok a viszonyok, de egy városban egyáltalán nem való.

a városlakók többsége horthy miklóst rendesen utálja. egy modernizáció ellenes, félkegyelműnek gondolja a főméltóságos urat, aki nem látott az orránál előrébb.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 13:30:26

@groggil:
a cigányokról a gyerekeket kell leválasztani. és azt kell mondani, hogy mostantól kapnak rendes kosztot, és kvártéjt a benntlakásos iskolában. egy feltétlellel, ha rendesen viselkednek. különben meg lehet állni a sarokba naphosszat. és akkor nincs se playstation, se rögbi, se golf, se tenisz.

és meg kell nézni, hogy erre az angolszász benntakásos iskolában úri körülmények között ami mindenkinek jár értelemszerűen hogyan viselkednek a cigány gyerekek. ha ilyen körülmények között is erőszakosak, akkor a fiatalkorúak börtönébe (tömlöcbe) kell vetni őket, de ha rendesen viselkednek, akkor meg ez a megoldás. a benntlakásos iskola. a kampusz.

a rendszerváltás óta 20 éve megyünk befelé az erdőbe ez ügyben, kifelé út is el fog tartani egy darabig.

groggil 2010.02.01. 13:32:05

Theofil:

Fidesz-Jobbik kormány biztosan nem lesz...a Jobbik 2014-re (esetleg 18-ra) gondol...ha a Fidesz is elszúrja, nyerhet..Kőkemény, kérlelhetetlen, és 2014 miatt "nem nagyon mutyizó" ellenzék lesz..."a Fidesz tarkóján deret képez majd a Jobbik jéghideg lehellete" (..ezt én találtam ki, szerintem egész jó...TG használhatja a kifejezést, ha találónak tűnik egyes helyzetekre :) )
De a lényeg, amit akár kiindulási alapnak is lehet, sőt kell venni (azért írom ezt le így külön, mert nem mindenkinek evidens): Mo. az egyik leginkább rendpárti ország...itt nem lesz Mexikó, meg Szomália, meg Rió de Janeiró, mert ha a folyamatok még durvábban elindulnak errefelé, pillanatok alatt jobbikos lesz a fél ország (erre írom én azt, hogy ha két héttel ápr. 11-e előtt történik egy Olaszliszka2 /ne történjen!!!/, akkor a Jobbik 40%!). Tehát vagy megfogja a Fidesz a folyamatokat, vagy Jobbik.

theofil 2010.02.01. 13:32:18

Kapcsolódva az előttem szóló gondolatmenetéhez,
meg kellene akadályozni, hogy a cigányság legprimitívebb rétegei fő bevételi forrásként a tekinthessenek a gyermekszaporulatra.
Egy bizonyos gyerekszám fölött el kellene venni a családi pótlékot.
Mert, hogyan érhető el másként hogy egy egyre sokasodó, egyre nagyobb létszámú, egyre gátlástalanabb kőkorszaki horda el ne lepje az országot?

Ugyanakkor nagyon keményen büntetni a "megélhetésinek" csúfolt cigányterrort.

Ha nincs és nem lesz politikai bátorság és elszántság ehhez akkor robbanni fog a helyzet és az elkeseredett, terrorizált többség dühe és elkeseredettsége cigányprogromokban fog testet ölteni.

theofil 2010.02.01. 13:38:05

@groggil:

Na mibe fogadjunk, hogy Orbán-Vona kormány lesz?
A Fidesz egyedül nem éri el a kétharmadot pedig alkotmányozni akar (külhoni magyarok szavazati joga).
A Fidesz szavazók jelentős részét a Jobbik viszi el....

De a szocialisták sikere is biztos!
Be fognak jutni a parlamentbe,
sikerrel lépik át az ötszázalékos küszöböt.
Lesz nekik hat is.

groggil 2010.02.01. 13:42:57

@[nev]:

Igen, mint egy konkrét intézkedés (a szükséges sok és átfogó intézkedés-csomagból) ez egy abszolút jó elképzelésnek tűnik...
Amikor volt a polémia a "a gyerekeket iskolába nem járató és börtönbüntetésre ítélt cigány szülőkről"...tavaly vmikor), amikor is a liberálértelmiség felhördült, akkor járatta le magát teljesen és végérvényesen; azoknak a kölyköknek már -max.- a második jegyzői határozat után el kellett volna -örökre- kerülnie az (biológiai) anyjától. Helyette maradt a családban...garantáltan bűnöző lesz 5-10év múlva...

theofil 2010.02.01. 13:49:59

@groggil:
Bocs. de nem értek veled egyet.
Nem elvenni kell a gyereket/gyerekeket a nemtörődöm cigány szülőktől, hanem a cigány szülőket kötelezni arra - ha kell a legkeményeb eszközök igénybevételével -,
hogy
SZIVESKEDJENEK NEVELNI A SAJÁT GYEREKEIKET
HA MÁR VILÁGRAHOZTÁK ŐKET.

A GYERMEK UGYANIS NEMCSAK ARRA VALÓ, HOGY UTÁNA A KEDVES SZÜLŐK FÖLVEGYÉK A KÜLÖNFÉLE JUTTATÁSOKAT!

Ezt nagyon, de nagyon meg kellene értetni a kedves, bohémiára hajlamos cigányszülőkkel.

groggil 2010.02.01. 13:57:41

@theofil:
Elméleti síkon persze lehetséges, amit te írsz...én nem tudom mással megindokolni, hogy miért nem lesz, mint a 2014-es jobbikos várakozásokkal...
Persze, ha a Fidesz mondjuk egy Belügymin.-i posztot, +még valamelyik (pl. Mezőgazd.-i tárcát) adná a Jobbiknak, akkor esetleg, mert azzal szintén viszonylag jól tudna kifutni 2014-re....erre -nyilván- semmi esély.
Az alkotmányozásban is konstruktív lesz, szerintem..az állampolgárságot biztosan meg fogja szavazni...

[nev] (törölt) 2010.02.01. 13:59:00

@groggil:
nem örökre kell elválasztani. hanem azt kell mondani. a gyerek kap kosztot, és kvártéjt. nem lesz rá dolga a szülőknek. és persze, ha a gyereknek hiányoznak a szülei, és a testvérei, akkor hazamehet. de nyilván ahol putri van, oda nem akar hazamenni folyton, mert miért akarna.

csak ehhez angolszász iskolák kellenek a grófi szérűn, ahol ennek volt valami tradíciója, de én például az aquaparkokat, archeoparkokat is benntlakásos iskolává alakítnám át. tanítási időben úgyse megy ezekbe senki. csak a veszteséget termeli. pont jó lenne iskolának.

és így a vidéki életforma se lenne háttérbe szorítva. például képzeld el, hogy a járásban ez az iskola:
www.m3archeopark.hu/Latnivalok_hun.html

ami most ott áll üresen. ki az aki hétfőn kordélután megy az archeoparkba. senki se. ebben kellene tanulni a járás gyerekeinek. és ebben az archeoparkban van konyha, meg még szálláshely is. meg sportpálya. meg modern eszközök. internet, miegyéb.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 14:02:03

és akkor egy ilyen kampuszban már azért könnyebb nevelni a gyerekeket. mert ez nem a sivár betonsikola az aszfaltpályával. az integrált oktatásnak az infrastrukturális feltételei nincsenek meg. de ehhez önkormányzatoknak kell észbe kapniuk. hogy ezeket politikai nézetektől függetlenül meg kellene csinálni.

groggil 2010.02.01. 14:02:10

@theofil:
A nevelés egy 10éves folyamat...azalatt a gyerek esélyei elpárolognak a semmibe, ő maga is csak szülni fog tudni, meg szélnek ereszteni...azt kéne felismerni, hogy nincs a szülők nevelgetésére 5-10év; Drasztikus eszközökkel? Tehát börtön? Akkor ugyanott vagyunk, mintha már rögtön elvették volna...vagy hogyan értelmezzem a drasztikus eszközt?
A gyerek élete a 0-3éves korban eldől...számos kutató szerint..ekkor megkapja az alap-szocializációt...ehhez képest mi most 6-8-10éves gyerekek "iskolába nem járatásáról" beszélgetünk..

hoplita 2010.02.01. 14:08:01

@[nev]:
Ne viccelj, a fegyverjog nem bivalybasznádi testületi hatáskör....ez olyan, mintha nyolcan a kricsmiben nyóc sör után alkotmányoznánk.:DD

A városiak nem egyenlők újlipótvárossal, vagy a dohány utcával...ne felejtsd.

groggil 2010.02.01. 14:10:37

@[nev]:
Ezek mind-mind jó ötletek, ezeket érdemes megfontolás tárgyává tenni...nagyon jó meglátásaid vannak!
Az biztos, hogy értelmes ötletelés kell erről a témáról (is), és ehhez az első lépcsőfok (ordítani tudnék, hogy még mindig csak itt tartunk, hogy ezt kell rommá dönteni!) az, hogy ezt az "áljogvédő, véleményelfojtó, szőnyeg alá söprő, lerasszistázó, magas lóról beszélő, stb." álliberális szájkosarat végre letéphessük az orcánkról, és elhelyezhessük azt az őt megillető helyére, a rákospalotai szemétégetőbe...

hoplita 2010.02.01. 14:11:12

@theofil:
"......Kapcsolódva az előttem szóló gondolatmenetéhez,
meg kellene akadályozni, hogy a cigányság legprimitívebb rétegei fő bevételi forrásként a tekinthessenek a gyermekszaporulatra.
Egy bizonyos gyerekszám fölött el kellene venni a családi pótlékot.
Mert, hogyan érhető el másként hogy egy egyre sokasodó, egyre nagyobb létszámú, egyre gátlástalanabb kőkorszaki horda el ne lepje az országot?..."

Jól mongya Vona, az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla.:DDD
Et tu, Brutus...?

barli 2010.02.01. 14:14:22

Mi lenne, ha kitalálnátok valami életszerübbet a probléma megoldására? A ti ötleteitek lehet hogy müködnének, de a nyugati világban az ilyet deportálásnak és átnevelötáboroknak hívják. Ilyen meg tudtommal már csak észak kóreában van..

groggil 2010.02.01. 14:18:08

@hoplita:

Az országnak van még max. 10éve, hogy visszafordítsa, megállítsa ezt a folyamatot, utána már teljesen reménytelen lesz...ha a most 0-12éves elképesztő mennyiségű cigánygyerek-tömeg is hasonló intenzitással fog szaporodni, onnantól vége...az ő szaporodásukat kell megakadályozni, mellette -ezzel párhuzamosan- a magyarokét (ahol rengeteg kívánt gyermek nem születik meg) támogatni! Muszáj, mert különben gigantikus bukta lesz belőle. Egy veteményes 2-3 sáskát még elbír, 2-3ezret már nem...összeomlik; lehet, hogy ez így brutálisnak tűnik, de ez a helyzet...
Nehogy már a 9/10 ne tudja vastagon leszaporodni az 1/10-et!!! (ma ez a helyzet, sajnos)

radala 2010.02.01. 14:19:44

@radala: Nos 94-ben Rapcsáknak akkora szerencséje volt, hogy az mszp meg az szdsz is állva maradt és az összes tisztességes rendszerváltó párt elvérzett, így sikerült 45 %-ot elérnie. Mondjuk már az elsö fordulót is megnyerte 26%-kal.
De eddigre ö egy sikeres polgármester volt egy "ultrajobbos" városban.
Kedves Török Gábor!
Van olyan, hogy veszteshez húzás? Mert én rendszeresen tapasztalom magamon? Vagy ez csak "értelmiségi hiszti" és normális emberekre nem jellemző, azaz annyival erősebb a győzteshez húzás, hogy ez messze messze elfedi az esetleg veszteshez húzókat.
Ez azért jutott az eszembe, mert a Hagyó ügy után kezdek egy kis szimpátiát érezni a szocikkal, vagy inkább azt mondanám, hogy sajnálom (majdnem) őket, hogy mi jön még szegényeknek ebben a ciklusban. Az ember érez valami enyhe rokonszenvet aziránt, akit most minden fronton minden ág húz.

groggil 2010.02.01. 14:24:12

@barli:
Szerintem egyre kevesebb embert érdekel, hogy "mit gondol a nyugat"...amikor körmödre ég a gyertya, nem érdekel, mit gondol a manikűrös!
Ilyen szempontból az egész "nyugat" egy gittegylet: Szlovákia bármit megcsinálhat, pl. De hozhatnám Cseho.-ot is a Benes-dekrétumokkal, Romániát a maga rendvédelmi kilengéseivel... Nekik mondjuk sokkal kisebb az országon belüli ellenszelük is, ez tény...
Mo. vonatkozásában is kénytelenek lesznek lenyelni mindent...miért, mit csinálnak? Lebombázzák a Lánchidat, mert elvennénk a gyerekeket a deviáns életmódot folytató szülőktől??
Ugyan már, ne viccelj!

mirrmurrkandúr 2010.02.01. 14:27:27

@groggil: "Az országnak van még max. 10éve, hogy visszafordítsa, megállítsa ezt a folyamatot, utána már teljesen reménytelen lesz...ha a most 0-12éves elképesztő mennyiségű cigánygyerek-tömeg is hasonló intenzitással fog szaporodni, onnantól vége...az ő szaporodásukat kell megakadályozni, mellette -ezzel párhuzamosan- a magyarokét (ahol rengeteg kívánt gyermek nem születik meg) támogatni! Muszáj, mert különben gigantikus bukta lesz belőle. Egy veteményes 2-3 sáskát még elbír, 2-3ezret már nem...összeomlik; lehet, hogy ez így brutálisnak tűnik, de ez a helyzet...
Nehogy már a 9/10 ne tudja vastagon leszaporodni az 1/10-et!!! (ma ez a helyzet, sajnos) "

Én nem vagyok jobbikos, de ezzel egyet kell, hogy értsek.
Aki erről politikai meggyőződésből, vagy ideológiai kötődések folytán nem vesz tudomást, az óriási hibát követ el.
Valaki írtam, hogy nincsenek egymillióan, "csak" öt-hatszázezren. Ez nem igaz, szerintem többen is vannak, mint egymillió...
Ez nem lenne baj, ha a nagyjából kilencven százalékuk nem lenne naplopó, eltartott, hogy a köztörvényes bűnözők körükben gyanúsan magas számát már ne is említsem.

Egyébiránt nem csak nekünk, magyaroknak, hanem a cigányoknak is elemi érdekük lenne, hogy ne öt-nyolc gyerek legyen egy családba, arról hogy hány apától, és hogy milyen mentális állapotban van ezeknek a csemetéknek a nem kis része, szintén már ne is beszéljünk...

Ez nem rasszizmus, ez szimpla józan ész, amit a magukat liberálisnak valló, általában szintén kitartott fintorgóknak is jó lenne lassan (inkább gyorsan...) belátni...

radala 2010.02.01. 14:28:36

@radala: Ok megtaláltam ez egy teljesen létező attitűd, nem hiszti:-)
underdog hatás állítólag nem is kisebb jelentőségű, mint a bandwagon hatás. Reméljük csak én érzem:-)

[nev] (törölt) 2010.02.01. 14:33:09

@barli:
a járásban működő benntalásos iskola (ahonnan haza lehet menni, de bent is lehet maradni) deportálás. ne viccelj.

éppen az kellene, hogy az iskolában legyenek délutáni programok, és akár egész napos felügyeletet is lehessen igényelni. azt mondja a szülő, jó helyed lesz neked a kollégiumban: kapsz kosztot, kvártélyt. és persze a gyerek hazamehet. ettől liberális az egész. persze ugyanakkor végtelen konzervatív, hiszen feleleveníti az angolszász, és a keresztény hagyományokat.

ugyanez a városokban is működhet. az uniós forrásból épült kulturpalotából kell csinálni iskolát.

www.kolcseykozpont.hu/virtualistura/02-elocsarnok.html

ez az épület ott áll napközben szinte teljesen üresen. csak tanszünetben vannak benne programok. miért nem ez az iskola debrecenben?

és miért ez?
http://www.csapokerti-debrecen.sulinet.hu/ballagás2009.htm

vegyük már észre a különbséget.

groggil 2010.02.01. 14:38:00

@mirrmurrkandúr:
Igen...
Te is jobbikos vagy, csak ma (még) nem olyan tragikus a helyzet, hogy erre ráébredj...egy-két utcai atrocitás után megérkezel te is..:)

Bocs, ez egy "fricska" volt, nem kell megsértődni! :)

radala 2010.02.01. 14:40:39

@radala: www.szazadveg.hu/files/kiadoarchivum/Letenszerk.doc
Akinek van ideje ezt elolvashatná, én most nem érek rá:-)
Mindenesetre én pl. 2002-ota szeretem igazán a kvk cégeket és ez is a veszteshez húzás hatása lehet. Ez a cikk amúgy a kvk cégek hatásáról szól. Roppant érdekes lenne elolvasni, mert engem a gallup egyszer már meggyőzött arról, hogy a rejtőzködés volt az ok, ha ezt elolvasom, akkor föltehetőleg valami még érdekesebbről fognak meggyőzni:-)

radala 2010.02.01. 14:41:30

@groggil: Mindenki Jobbikos, csak van, aki továbbtanul:-)

hoplita 2010.02.01. 14:45:25

@groggil:
Nézd, én a demográfiai csőd kérdését kiemelten fontosnak tartom, de ha megnézed a választásokon induló pártok hozzáállását, akkor a Jobbikon kívül nem találsz olyat, aki helyiértékén kezelné ezt a fenyegető katasztrófáz.
A legtöbb ember fel sem fogja, ha magyarázni kezded neki, pedig az összes egyéb kínunk-bajunk kutyafüle lesz ehhez képest....belátható időn belül.
Nézd, mit mond erről a fidesz, a többiről meg már nem is beszélve.
Egy leszögezhető tény; a megélhetési gyerekgyáraknak véget kell vetni a lehető leggyorsabban.
A magyar politikai elit - amely a szememben nem más, mint a szar, ami mindig fenn úszik - újabb történelmi katasztrófát készít nekünk elő....rövidlátásból, politikai érdekekből számításból, mérhetelen butaságból.

török gábor 2010.02.01. 14:47:43

@radala: kár, hogy nem tudtam ilyen világosan leírni: az utolsó mondatban a lényeg.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 14:50:40

@groggil:
nem, de az uniós források a következő ciklusban jelentősen meg fognak csappanni. ezt már most lehet tudni. az unióban számtalan lobbi azt mondja, hogy elég már van a történelmi sérelmeiket emlegető magyarokból. ebből a barbár csürhéből. nem mondják ki, de pontosan ezt gondolják például a jobbikről. hogy ez egy csürhe.

nagyjából az a véleményük rólunk, mint neked a cigányokról. és pont úgy akarják megvonni a támogatást, mint ahogyan te is meg akarod vonni. a kelet európával kapcsolatos pozitív diszkrimináció értelmetlen.

egy térség vagy képes felzárkózni magától, vagy nem képes. de az nem megy, hogy egy tábor húzza lefelé a nemzetközösséget. teringettét. ezt gondolják.

török gábor 2010.02.01. 14:55:56

@radala: ha érzi, akkor van :) teniszben én is mindig a gyengébbnek szoktam drukkolni, például rendre Federer ellen - ezért aztán mindig csalódom is... a győzteshez húzás persze sokkal erősebb - és kifizetődőbb.

barli 2010.02.01. 14:59:14

hopp, most vettem csak észre hogy a parlament fölött a felhö az igazából Magyarorszag :) Nem is rossz. Másnak is ennyi idöbe tellett, vagy csak én vagyok ennyire képzetlen ideológiaila? Csodálom, hogy a jobbikosok még nem kötöttek bele a formájába :)

Egregor 2010.02.01. 15:00:16

@[nev]: Lauderbe a legdeviánsabb purdékkal.

Egregor 2010.02.01. 15:03:35

@[nev]: Te viszont egyre biztosabb, hogy liberális bértollnok vagy, mert csak azok tudják ennyire tagadni a valóságot, akik:
1. pénzt kapnak érte
2. valahol teljesen máshol élnek, lehetőleg egy párhuzamos dimenzióban, ahol a nagy médiumok nincsenek egy-két ember kezében, ahol a kereskedelmi tévék nem a népbutítás eszközei, és ahol a híradás pártatlan és részrehajlástól mentes.

radala 2010.02.01. 15:03:50

@török gábor: Most nyomok egy printscreent:-).

Kedves Török Gábor, most munka helyett megint nagyon jól elmélyedtem a szociálpszichológiában.
Tök érdekes dolog lesz a választás megint.
Szerintem 2002-ben (millió okon túl) azért vesztett a Fidesz, mert erős volt az underdog hatás. Mert az állítólag akkor erős, ha nincs tét. 2002-ben mindenki azt hitte, hogy nem lehet elcseszni az országot, viszonylag nagy volt a bizalom (nem volt tét).
Most is lehetne az, hogy az underdog hatás miatt följön a jobbik az mszp mdf (látszólag tuti a győztes nincs tét). De lehet, hogy nem így van, mert lehet, hogy épp a győzteshez húzás lesz iszonyat erős, mert most sokaknak "élet-halál" a tétje a választásoknak...
Hogy van ez? A mindenféle társadalomtudományos kutatók úgy várják a választásokat, mint a csillagászok a napfogyatkozást? Mert szerintem hihetetlenül meg lehetne mostanában okosodni, ha lenne, aki sokat mérne. Ilyen helyzet (remélem) nem lesz többet.

groggil 2010.02.01. 15:04:01

@hoplita:
Teljesen egyetértek veled!
Igen, az első lépcsőfok ebben a kérdésben a nyilvánosság elé kerülés lesz...egy parlamenti pártot, pláne, ha nem 5,01-el csusszan be, már nem lehet ezzel a mindent elfojtó "álliberális" szájkosárral karanténba kényszeríteni.....hogy ezzel a képzavarral éljek. :)
Onnantól a parlamenti plénum előtt lehet -hírértékűen- vázolni ezt a valóban drámai kifejlettel fenyegető demográfiai helyzetet például. És erre -előbb-utóbb- a Fidesznek is reagálnia kell valahogyan..

Radala!
Persze, értem én a viccet, csak nem szeretem..:)
Nem vagyok tanulatlan...egyébként azt tapasztalom, hogy a "tanultabb" ismerőseim lettek tömegesen jobbikosok..ők az Iq-jobbikosok, mert van -kétségtelenül- a "kopasz" vonal is..
Bár politológiai tanulmányokat csak korlátozott mértékben folytattam, ettől függetlenül az a véleményem, hogy "veszteshez húzás" nincs, az szerintem egy egyéni lecsapódás nálad...
"Vesztesbe rúgás" esetét el tudom képzelni, pláne, ha még oda is tartják az orcájukat...gondolok itt Hagyó eddigi erőltetésére...
Olyan -szerintem- létezik, hogy a "bántott mellé húzás", erre meg inkább a Jobbik építhet, mert annyiszor fogják a kampányban telitalppal megrúgni, hogy az már-már szimpátiát ébreszt azok körében is, akik eddig valamiért nem figyeltek fel rá.

Egregor 2010.02.01. 15:04:43

@groggil: Így van. Az EU a legtöbb esetben egyáltalán nem foglalkozik ilyen ügyekkel, csak jól kell tálalni.

mirrmurrkandúr 2010.02.01. 15:07:44

@groggil: Sosem voltam jobbikos, és hidd el, elég sok utcai atrocitás ért (miután házról házra üldöztek minket a rendőrök, épp, hogy megúsztam a Gyorskocsi utcát... stbstbstb), és még így sem lettem az...

Nincs bajom a jobbikosokkal, de én nem szavaznék rájuk...

Egregor 2010.02.01. 15:10:02

@[nev]: És ezt te el is hiszed? Hogy így vélekednek odakint?

Az internet korában ilyet állítani nem csak blődség, de eget verő ostobaság is.

groggil 2010.02.01. 15:13:05

@[nev]:
A "barbár csürhézést" fejezd be...eljárt az idő ezek felett a jelzők felett, ezt érzékeld; egyre többen nem tűrik el az ilyen "barbárcsürhézést"...ennyi személyes üzenetként.
Nem személyesként: a "nyugat" -mindenféle hibás ballib állásponttal, ill. várakozással szemben- nem fogja bedönteni Mo.-ot, még akkor sem, ha 100%-ot kapna a Jobbik, és egypárti jobbikos parlament lenne...
Mert Mo. bedöntése bedöntené az IMF hitel fizetését is, az bedöntené az egész Kelet-Eu-i régiót, beleértve a Baltikumot is...abból országhatárokon átnyúló zavargások is lehetnének...szóval: itt semmi nem lesz elzárva, meg megingatva..
Szlovákia vonatkozásában mi történt, amikor Slota kormányzati tényező volt pl.?? Ugye, hogy semmi?

radala 2010.02.01. 15:13:25

@groggil: Nettó vicc volt, amit mondtam. A szélsőségesek általában iskolázottabbak (szerintem). Vagy fordítva az iskolázottabbak általában szélsőségesebbek. Talán (remélem) csak nem agresszívek, de ez közel sem biztos.
www.szazadveg.hu/files/kiadoarchivum/Letenszerk.doc

Van veszteshez húzás, bár én nem olvastam ki ezeket az adatokból (amiket le sem írtak) (azt hiszem pályát tévesztettem nekem is valami olyan tudományt kéne művelnem, ahol nem kell leközölni az adatokat:-) ).
Szóval állítólag hasonló erejű, mint a győzteshez húzás.
"A kérdés ahhoz az elméleti vitához kapcsolódik, hogy választáskor a győzteshez csapódás (bandwagon hatás) vagy az esélytelen (underdog hatás) támogatása a jelentősebb. A választásokon persze akár mindkét hatás is megjelenhet. A győzteshez csapódásnak, illetve az esélytelen támogatásának különböző okai lehetnek. Hipotézisünk szerint a győzteshez csapódás inkább felfokozott interakció hatására vagy komoly személyes érintettség esetén jelentkezik. Ezek hiányában az esélytelen támogatása a jelentősebb. "

groggil 2010.02.01. 15:22:21

Tényleg!! Török Gábor Úr!

Pusztán elméleti síkon kérdezem! Arra milyen választ ad az Alkotmány, vagy mi lenne az eljárásmód akkor, ha 1, azaz egy párt érne el 5% fölötti eredményt (pl.: 85%-ot), a többi meg 0-4,99% között bármit....szabályos, demokratikus választáson...
Mind a 386fő ugyanabból kerülne ki??
Elméleti, persze, de kiváncsi vagyok...

groggil 2010.02.01. 15:24:24

...és úgy, hogy az egyéniben sem nyerne más mandátumot...
olyankor mi lenne a töredékszav-al?? 5%alatti nem részesülne, tehát lenne egy homogén Parlament??

[nev] (törölt) 2010.02.01. 15:27:05

@Egregor:
itt arról van szó, hogy főleg a briteknek, de a franciáknak, és a németeknek is elegük van abból, hogy tolják az euromilliárdokat kelet európába.

és csak az indokot keresik, hogy miért ne. és például a magyar jobbik majd jó ok lesz rá. hogy ennek a csürhének? szívesen látják a nyugati kultúrába beilleszkedni akaró és tudó orvosokat, mérnököket, és persze a szakmunkásokat, de nem őrültek meg teljesen, és nem fogják támogatni ezt a felvilágosulatlan nyíltan rasszista, antiszemita, és homofób csürhét.

világbanki hitelek lesznek a jelenlegi vissza nem térítendő támogatások helyett. és lehet a világbankot zsidózni, mert akkor világbanki hitelek sem lesznek.

az unió keleti bővítése egyáltalán nem jött jókor nyugat európának, és jó eséllyel húznak fel majd egy láthatatlan vasfüggönyt az elkövetkező pár évben.

radala 2010.02.01. 15:27:39

@groggil: Nem kérdés, hogy 386 mandátumot érne.
Még az is, ha 19 db 4,9%-os párt lenne és 1db 6 %-os.

radala 2010.02.01. 15:32:30

Az 5% alattiakból nem lesz töredékszavazat. Az országos listára a megyékben nem hasznosuló szavazatok kerülnének föl.
Jaj de buta vagyok, olyan nem képződne, mert ha 1 párt van, akkor tuti ki lehet osztani minden megyei mandátumot.
Lehet-e 0 szavazattal országos listahelyet kiosztani ez a kérdés? Mert 52 (vagy hány) országol listás mandátum alapból van.
Remélem idén megtudjuk mi a helyzet ilyenkor:-)

groggil 2010.02.01. 15:33:56

@[nev]:
Nem nekem írtál, de mégis:
Azért fölösleges választ írnod, hogy bele tudd csempészni a "csürhe" jelzőt...én sem csürhéztem a ballibet...az általuk képviselt dolgokat illettem jelzőkkel, de olyan jelzőt nem használtam, ami a személyekre vonatkoztatható! Elkezdjem én is??
Szóval: ótvar szádat kimosd, mert megteszem én az adatkábelen keresztül!!

[nev] (törölt) 2010.02.01. 15:35:27

@groggil:
nem bedöntésről van szó. a vissza nem térítendő támogatások a következő ciklusban egyszerűen el fognak apadni. illetve a kifizetések jelentősen meg fognak szigorodni, és hitelek lépnek a helyükbe.

ez nem államcsődöt jelent majd, hanem azt, hogy döntően önerőből kell majd felzárkózni, vagy nem lesz felzárkózás.

nincs az sehol se megírva, hogy magyarországnak meg kell közelíteni az osztrák életszínvonalat. mátészalka legyen olyan, mint marseille. sose volt olyan. miért pont most kellene azzá tenni. mi lesz ha mátészalka egy évszázaddal le lesz maradva. semmi se lesz. mindig is le volt. sag schon. higgyétek el van egy ilyen álláspont.

miért kellene mondjuk az osztrákoknak támogatni azt, hogy budapest legyen a régió központja. ott van bécs, és szövetséges pozsony.

pécs európa kulturálisa főváros. a legtöbb helyen meg sem említik. említést sem tesznek róla.

dzsaszper 2010.02.01. 15:38:26

@radala: én nem érzek rokonszenvet, sőt. Sütögetheti mindenki a maga pecsenyéjét az mszp-ben, nem érdekel senkit amíg büntetőeljárás nem lesz belőle... Addig teljes mellszélességgel tolják -- gondolom csak hozzon pénzt, hogy honnan, az meg nem érdekes...

Én egy magát demokratának mondó párttól nem ezt várnám... ébresztő ;)
Mondjuk az a szomorú, hogy ebből a szempontból a fidesz a jobbik meg a dc se tűnik makulátlanul tisztának. ébresztő nekik is...

radala 2010.02.01. 15:45:36

@dzsaszper: Rossz szó a rokonszenv. Részvétre, csökkenő gyűlölet-re gondoltam. Arra, amit az ember 5:0-nál érez, ha ö vezet és még a hatodik is bepattan a kapusukról...
De nem is arról van szó, hogy egy kialakult pártpreferenciával bíró ember változtatná meg a véleményét sajnálatból, vagy győzteshez tartozás miatt. Olyan választópolgárokról van szó, akik bizonytalanok.

groggil 2010.02.01. 15:45:56

@[nev]:
Elég érdekes lenne, ha azért apadna el bármi is, mert a Jobbik kap mondjuk: 25%-ot egy demokratikus választáson...
Szlovákiában a Slota meg kormányzati tényező volt...(15x vállalhatatlanabb, mint a Jobbik).
Az elképzeléseitekben és az elmétekben apadhat el vmi. maximum.
Bár mi biztosan szőnyeg szélén fogunk állni, mert Mo.-on lényegesen több a "belső jóakaró", mint Szlovákiában, Lengyelo.-ban, stb.
Az tény, hogy mi leszünk a "legfasisztább" ország a New York Times-ban, meg a Neuer Zürher Z.-ban...de ez már különösebben nem izgat senkit Mo.-on. Ennyit erről.

dzsaszper 2010.02.01. 15:52:51

@radala: hát, amit az mszp művel (pl. az egészségügyben, ld. 47.-nél friss kommentemet) még most is, az engem megakadályoz mindenféle részvétben.

De a hozz pénzt a pártnak, nem érdekel honnan modell, a pénz kell, de a balhé nem modell (kívülről ezt látni) miatt is inkább azt mondom: arassák csak, amit vetettek.

hoplita 2010.02.01. 15:53:06

@török gábor:
Hát ez erősen értelmiségi attitűd, empátia függő....de elég jellemző.
Én ugyan nem vagyok értelmiségi, de nálam is tetten érhető ez a fajta vonzódás.
Főleg a csapatsportokban...persze csak ha nincs emocionális fék.
Mert ha az oláhok fociznak a dajcsokkal, akkor ez már nem így van:))

[nev] (törölt) 2010.02.01. 15:57:47

@groggil:
itt nem arról van szó, hogy izgat-e téged, hogy mit írnak a nyugati lapok az országról. hanem arról, hogy a nyugat európai polgárságot mit gondol, amikor ezeket a cikkeket olvassa. és könnyen lehet, hogy azt fogja mondani: ezeket mégse kellene olyan nagyon támogatni. ugyanazt fogja gondolni, amit te a cigányokról.

én nem azt mondom, hogy a nyugatiak fene műveltek, hanem azt, hogy pont olyanok, mint mi. ergo pont úgy fognak viselkedni velünk, mint ahogyan mi viselkedünk a cigányokkal.

hoplita 2010.02.01. 15:59:00

@mirrmurrkandúr:
Még nem is láttál belülről rendőrségi fogdát...?
Nem vontak eljárás alá?
Akkor te nem is vagy igazi ellenzéki...:DDD

Egregor 2010.02.01. 16:01:23

@[nev]: Talán ha nem a ballibsi hazugok kapnának hazudozási lehetőséget, hanem pártatlan, valódi újságírók, akkor a polgárság sem a ballibsi propagandát ismerné meg, ami kimeríti a hazaárulás fogalmát, hanem a valóságot.

Egyébként nehogy azt hidd, hogy kint túl sokan elhinnék, amiket írnak.

A legtöbb fiatal értelmiségi ott is tisztában van a hazai viszonyokkal.

Elég csak annyit mondani egy angolnak, spanyolnak, franciának: a cigányok nálunk olyanok, mint nálatok az arabok.
Vagy a németeknek: mint nálatok a törökök, csak nem akarnak dolgozni sem.

Rögtön kapcsolnak.

Egregor 2010.02.01. 16:07:15

@[nev]: Mondogasd csak sokszor, hátha elhiszed. Ennyire nincs pénz a pártkasszában, hogy egyetlen bértopicolót tudnak csak megfizetni?

Nyugaton nem keletből van elegük, hanem többnyire a saját töketlen politikusaikból és a cigányoknál csak egy paraszthajszállal jobb arab bevándorlókból.
És mindenekelőtt a ballibsi megmondóemberekből.

A Jobbik nem rasszista, nem homofób és nem antiszemita.

Van az ellenkezőjére bármiféle bizonyítékod? Ha igen, gyerünk, elő vele most!

groggil 2010.02.01. 16:07:22

@[nev]:
Nem tudom, te mit gondolsz arról, hogy én mit gondolok a cigányokról...
mert semmi rosszat a beilleszkedett, vagy erre törekvő részéről..ezeket minden eszközzel támogatni is kell...
Nyugaton meg -sajnos- azt olvassák, amit innen Mo.-ról néhány (igen jó kaapcsolati hálóval rendelkező) "véleményformáló" kinyomat a nevezett sajtótermékeknek...
Ezeknek a kiadott információknak a hitelességét meg ismerjük...(lásd legutóbb Kanadában a "Gárda gyilkolt Tatárszentgyörgyön..és a többi hasonló).
Egy normális Külügy ilyenkor verné az asztalt a helyreigazításért...és remélem, ez így is fog lenni ezután...
Ne néhány tucat abszolút elfogult személy mondja meg, hogy mi történik Mo.-on!!
Ennek változnia kell!!

hoplita 2010.02.01. 16:08:08

@[nev]:
Nyugat-Európa majd szépen követ bennünket ezen az úton, nyugodj meg.
Beszarófélben a szociális piacgazdaság, szakadozott a szociális háló, öregszik a társadalom, a bevándorlási probléma előtérbe kerül, a multik eltűznek, vagy externálják a költségeiket, a méjnsztrím pártok látszatmegoldásokra sem képesek....folytathatnám.
Húsz évet nem adok és Európa felfordul....az inga meg elindul visszafelé és aki megpróbál elébe állni azt elsöpri.

radala 2010.02.01. 16:09:52

@[nev]: Az tuti, hogy már most is szörnyű sokat tudnak a jobbikról külföldön. Az is roppant érdekes, hogy az, amit a saját országodról írnak, azt tudod, hogy föntartással kell fogadni. De azt gondolja az átlag pógár, hogy a külföldről nem hazudnak. Ez szar ügy. Mondjuk nem hiszem, hogy ennek valódi hatása lenne a gazdaságunkra. Kit érdekel Slota? Ficot a szocik is visszavették. Az osztrákok kiközösítése is teljesen kontraproduktív volt.
Az biztos, hogy a külföldön lévő magyarok fognak ostoba kérdéseket kapni, ami szar érzés lesz, de ez azért nem ok arra, hogy az emberek ne arra szavazzanak, amit jónak látnak.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.01. 16:10:26

@Joe84: Igazábol az LMP nem liberális és a Jobbik nem megoldás. Amúgy biztos igazad van :)

@Egregor: Szerintem olvasd el újra, picit frissítsd fel. Leírja a srác, hogy de élt köztük és de tudja miről beszél.
Másod sorban javaslom kikeresni (nol.hu) mai hírek közül a cikket a Máltai Szeretet szolgálat akciójáról, ami tökéletes bizonyíték, hogy az LMP -nek igaza van.
Cigányságba rengeteg pénzt öltek valóban. Az is igaz, hogy nem sok látszatja van. Nade rosszul csinálták. De biztos ismered az amerikai példát. Aztán most fekte elnökük van. Akkor azt hiszem enynit a pozitív diszkriminációról.
TMellesleg múlt nyári példa: Nagymamám hézét felújítota előbb egy magyar csapat, aztán a cigányok kijavították. 1000* szebben, olcsóbban dolgztak. Nem ittak közben.. Családi vállalkozásban tolják
Jah, és el ne felejtsem, adtak számlát.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 16:16:10

@groggil:
nem akarsz valami rém egyszerű dolgot megérteni. londonban pont ezt gondolják sokan a magyarokról, amit te most a cigányokról leírtál.

hogy nincsen semmi baj azokkal, akik képesek illeszkedni a nyugati kultúrkörbe, azok az orvosok, szakápolók, mérnökök, vagy programozók (london tele van idiai programozókkal, és várják tehetséges magyarokat is), azok akik be tudnak illeszkedni azokkal semmi baj nincs. na de várjunk, ez nem az összes magyar, van egy rest of, a 90%, na azoknak nem kellene egy font támogatást se adni.

azaz átlag londoni john pont azt gondolja majd rólad, amit te gondolsz most cigányokról. éppen azért, mert ők sem különbek, mint mi.

groggil 2010.02.01. 16:16:40

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

És miért nem ezt a cigány szobafestő-csapatot nyomatják ezerrel a putrisoron, mint pozitív példát?? Miért nem ezek vannak kiállítva, hogy mondják már el a többinek, hogy hajrá...szakmát tanulni, összeállni, menni, nyomulni...
Az az igazság, hogy azért nem, mert akkor a libber oldalnak be kéne ismernie az elmúlt 20év totál kudarcát, valamint a sok jogvédő megélhetése is pusztán a cigányok nyomorából fakad...teljesen ellenérdekeltek pl. a felemelkedésükben...
Na ez pl. a Jobbikról nem mondható el..

hoplita 2010.02.01. 16:21:31

@[nev]:
Na most amit én egy átlag pudingfejűről gondolok, az megint megérne egy posztot.
Piszokul le vannak szarva.
És finom voltam, meg nőies.
Ja, és még valami, egy kis elégtétel..
Már a XX. század se volt az övék, ez a XXI. meg aztán végképp betesz nekik....jaj, de fogom sajnálni őket.

groggil 2010.02.01. 16:24:32

@[nev]:
Na, most pont rossz példát hoztál: igen sok ismerősöm dolgozik Londonban, én is voltam ott párszor...
Londonban a magyarok szinte mindegyike dolgozik...több tucatot ismerek személyesen...ha bizonyít, elfogadják úgy-ahogy az angolok, bár keveset érintkeznek angolokkal...mivel majd mindegyik magyar kolónia feka-negyedekben lakik, a bérleti díjak miatt...
Van kint egy-két zsebes ill. a szociális csecseket szívó csapat is (hadd ne írjam már le, hogy mo.-i cigányok, nem magyarok)...de nem ez a jellemző.
Persze, egy mo.-i cigány zsebes bukik, akkor "magyar"...természetesen ezt a trükköt ismerjük.
Minden ismerősöm beilleszkedett (már amennyire be kell, mert Londonban éveket lenyomhatsz annélkül, hogy akár angolul meg kéne szólalnod), ehhez nagyjából annyi elég, hogy a szomszédok látják, hogy normálisan élsz, nem dajdalozol, kulturáltan köszönsz, nem fogsz rátámadni, megkérdezed, hogy kell e a boltból vmi.,...ennyi.
Asszem ennyivel itthon is kiegyeznénk, de ez is fényévekre van...

gossage 2010.02.01. 16:26:00

Kulfoldon elek jelenleg es ehhez a kovetkezoket szeretnem mondani:
1.Kutyat nem erdekel az hogy Magyarorszagon mikeppen szavaznak az emberek,egy dolog erdekli a kulfoldet az,hogy mindez demokratikusan tortenjen.
2. Ezek az orszagok tobb szaz eve gyakoroljak a demokraciat es nem az alapjan adnak penzt vagy nem adnak hogy ki nyer egy valasztast-sokkal nagyobb baj ha egy orszag korrupt es kiszamithatatlan es ha nem demokratikus.
3.Ezek az orszagok,pontosan tudjak hogy mi a demokracia,itt is kapnak szavatakot a BNP kepviseloi megsem futnak kulfoldre es nem hiszteriaznak azon,hogy itt a fasizmus....
4.Azok a hirek amelyek megjelennek azok altalaban fizetett vagy a megfelelo politikai korhoz kapcsolodo-es higgyetek el ezek nem erdeklik az itt elo embereket,talan tul sokat gondolunk ezekrol a dolgokrol.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 16:26:56

@groggil:
basszus, te nem érted. nem a londoni magyarokat fogják utálni, hanem fel fogják tenni a kérdést, hogy többit minek kellene nekik támogatni.

groggil 2010.02.01. 16:27:47

@gossage:
Egyetértek minden szavaddal...

Straight 2010.02.01. 16:28:42

Ha jobbik lesz majd elhúzok innen a fenébe tovább olvasgatom a fórumokat és jót röhögök rajtuk hogy azok akik most olyan kurvára nagyon akarták a jobbikot milyen durcás kommenteket fognak írni arról hogy "pofán csapott a rendőr" "jajj a demokrácia nevében visszaállamosították a vállalkozásomat jajj most miből éljek miből legyen középkategóriás autó évente balcsi vagy horvátország?" "Jajj kimentem a szokásos havi tüntetésre és most börtönbe akarnak csukni" "Jajj mi a picsáért döntenek az ÉN ügyemben a felvidékiek?" "Jajj mi a picsáért kapnak az én adómból ennyi támogatást a határontúliak?" " Jajj 300% a legkisebb thm most miből lessz házam?" "Jajj 2 hét alatt eltüntek a multik és kirugtak a munkahelyemről (multitól) és még segélyt se kapok mert csődbement az ország"

Takarodjanak a büdös kommunisták igaz?XD

radala 2010.02.01. 16:29:35

@gossage: Tőlem már többször kérdeztek a gárdáról, hallottam, hogy OV populista és ugye még GyF-nél is rosszabb. Mit mondhat ilyenkor az ember?
De ennek nincs gazdasági hatás, csak bosszantó.
Persze, ha ezt az ember meg akarná szüntetni, akkor sem a Jobbik ellen kéne harcolni, hanem a félretájékoztatás ellen.

radala 2010.02.01. 16:31:08

@gossage: Azért, ha ez teljesen igaz lenne, akkor nem hisztiztek volna az ÖVP-FPÖ koala miatt.
Vannak hülyék, akiknek van véleményük a világról:-)

radala 2010.02.01. 16:33:10

@Straight: Nehezen hiszem, hogy ennyi aggyal, mint amivel ilyen hozzászólást lehet írni meg lehet élni külföldön:-)
De sok sikert.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 16:33:23

@radala:
nyugat európa az elmúlt egy évben ultra brutál eladósodott a bankmentésben. és az óriás hiteleket el kell kezdeniük majd törleszteni. azaz a nyugati konjunktúrának vége. ennek lesz hatása kelet európára. a jobbik és társai csak apropó lesz.

gossage 2010.02.01. 16:35:06

@radala: Talan azert kerdeznek ilyeneket mert felretajekoztattak oket, egyetertunk,de aki ilyet kerdez Angliaban az nagyon de nagyon erdeklodonek kell lennie.

gossage 2010.02.01. 16:37:55

@Straight: Na most kilepek,te hulye vagy,erre nem lehet semmit mondani

groggil 2010.02.01. 16:39:55

@[nev]:
Nem...értem én...
Nem fog senki senkit utálni...ha a Jobbik alakítana kormányt (erről még szó sincs, csak bejut a parlamentbe), az Eu-ban senki nem lépne semmit...lenne egy kis szörnyülködés, egy kis "hű meg há", de ennyi.
Azt a ti lázálmotokban fordul elő, hogy egy ilyen eredmény miatt összefogna a "nyugat" és "nyomás alá helyezné" az országot; de nem fogja, mert nem kockáztatja meg az egész Kelet-Eu. és a Baltikum bedőlését, pláne ilyen válsághelyzetben, mert az bedönthetné az egész nyugati bankrendszert is.
Az egyszerű angolt, franciát meg kb. annyira érdekli Mo., mint engem Moldávia... gondolod, hogy körömrágva figyelik a mo.-i fejleményeket?? Meg azt, hogy milyen intézkedések fognak születni pl. cigánykérdésben??
Az meg, hogy a Háárec-ben majd világvégét fognak vizionálni, hadd ne érdekeljen már jobban, mint hogy pl. Ukrajnában ki nyer...Timosenkó vagy Janukovics...

theofil 2010.02.01. 16:41:04

@groggil:
Nagyon sokféle ráhatás van, nem kell mindjárt a börtönnel kezdeni, az a végső eszköz.

Mondjuk a médiákokban "szalonképtelennek" nyilvánítanák - erre sokféle eszköz és mód kínálkozik - azokat a szülőket akik nem járatják iskolába a gyerekeiket, nem gondozzák, nem nevelik tisztességesen. Ha nem mentegetnék ilyenkor a cigányokat, hanem keményen rájuk dörrennének, hogy a kötelesség az kötelesség, nekik pont olyan kutyakötelességük gondosan nevelni a gyermekeiket mint ahogyan azt a többségiektől a társadalom elvárja.
Szóval sok mindent lehetne és kellene is másképpen csinálni.

Nekem az a problémám, hogy a következő hatalmi garnitúrában ugyanúgy nem látom a tehetséget és a bátorságot, a lényegi gondolkodásmódot, az állampolgárok iránti korrektségre törekvést mint ahogy a jelenlegi bagázsban sem vélek ilyesmit fölfedezni.

radala 2010.02.01. 16:44:57

@[nev]: Ehhez végképp nem értek, de szerintem "támogatni" most sem támogatnak. Ha meg itt lehet pénzt keresni akkor maradnak Hitler mellett is, ha meg nem lehet, akkor Obama mellett sem.
@gossage: németek szoktak kérdezni. Az átlag német betegesen retteg a nácizmustól. Vagy pontosabban attól, hogy esetleg nem elég egyértelműen határolódik el tőle. Másrészt valószínűleg nem érdekli őket, csak épp ismernek egy magyart és ezért épp elolvasnak egy cikket, ami rólunk szól. Rólam is azt hihetik, hogy érdekel mondjuk az ukrán belpolitika, pedig csak ebédnél keresek egy beszédtémát egy ukránnal. Egy szó, mint száz nem hiszek abban, hogy a jobbik olyan nagyon rossz fényt vethet az országra. Már Antall is akkora fasiszta volt, hogy csak ajrópa tudott volna segíteni. Szerintem az ajrópaiak észre sem vennék a változást, ha megnyílnának az elsö Jobbikos haláltáborok:-)

[nev] (törölt) 2010.02.01. 16:46:00

@groggil:
a magyar mezőgazdasági támogatás évente úgy 600 milliárd forint. ezt az unió adja, illetve van nemzeti kiegészítés, amit a magyar városok adnak össze. ez a helyzet. én nem vagyok abban biztos, hogy ez a támogatás pár év múlva is meg fog érkezni. nagyon erős város-vidék ellentét lesz szerintem.

radala 2010.02.01. 16:49:02

@[nev]: na de akkor ez nem fog franciaorszagba meg ausztriába sem megérkezni, vagy szétesik az EU.
Erre a jobbiknak nincs hatás. Szerintem az EU kb 0 szaldós nekünk, nem?
Generálisan az a helyzet, hogy le vagyunk szarva. De ez nem baj, csak tény.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 16:55:37

@radala:
most sincs egyenlő osztás. a meglévő rendszert anno még kovács "virsli" lászló bulizta ki. valami olyasmivel érvelt emlékeim szerint, hogy legyen legalább több, mint a fele a támogatás nyugatinak. és így lett 55%-a.

na most ezt sokféleképpen vissza lehet vágni. úgy is, hogy a nyugatiakét visszaveszik, és kelet európai változatlan marad, így egyenlően részesedik mindenki. meg úgy is, hogy mindenkinek visszavesznek egy részt. és így a nyugati paraszt bár kevesebb támogatást kap, de a nyugati befizetés is kevesebb lesz, kelet európa pedig hoppon marad.

groggil 2010.02.01. 16:58:24

@[nev]:
mégegyszer mondom: szerintem a Jobbik miatt (még ha kormányon is lenne, de -még- ellenzéki lesz) semmit nem fognak megvonni...ha Szlovákiától sem, akkor tőlünk sem..
Most citálhatsz ide számokat, meg összegeket, nem értem, mit akarsz kihozni ebből...vagy inkább: minek örülnél...azért ez is egy jogos kérdés: te örülnél e annak, ha az Eu. a Jobbik miatt fenyítené Mo.-ot??
Erre válaszolj, légyszíves, mert ez meghatározza az egész beszélgetés alapját...
Ha "megvonódnak" összegek, az az Unió teljes válsága miatt lehet előbb-utóbb (pl. egy durva klímaváltozás esetén), de nem a Jobbik miatt...akkor már lehet, hogy akkora gáz lesz összeurópai szinten, hogy a kutyát nem fogja érdekelni a Jobbik, meg Mo..
Na, egyébként erre az időszakra kell nekünk magunknak berendezkednünk...saját mezőgazdasággal, a vizeinkkel, stb.

Straight 2010.02.01. 17:08:27

@radala: Nehezen hiszem hogy annyi aggyal lehet egyáltalán járni amivel nem lehet eljutni addig hogy ez se nem jó se nem kívánatos se nem demokratikus. És jelzem én olvastam a jobbik programját és semmi olyat nem fogok most írni amit ne onnan szedtem volna. Ja és mennyi lehet annak a személynek az iq ja aki a kommunista mszp elűzése melett beszél és erre szavaz:

1: Újraállamosítás. (nem szerepel kitételben a víz gáz villany ergo mindenre értendő.

2: Nem államhoz hanem párthoz hű fegyveres erő.

3: Bankok olyan szintű leszabályozása hogy az a hiteleket sokszorosára drágítaná.

4: A mindenkinek munkát elv melett a magyar munkahelyek jelentős százalékát adó multik hirtelen gyorsasággal történő elűzése.

5: Kétkamarás parlament. Az "új" kamarába határon túliak lennének.

6: Az antifasiszta jelzőt megvető hangnemben használó köztársasági elnök.

7: A határon túli magyarság területi érdekeinek a képviselete.

De úgyis tudom hogy akkor is én lennék a beteg idióta ha copy paste el másolnám ide a programot mert az mszp hazudik. Értsétek meg amiatt van ez a kiábrándító helyzet mert a magyar ember akkor sem hajlandó sokszor gondolkodni ha azon kevés esetek egyike áll fenn amikor valóban elétárják hogy mire szavaz.

Ezeket egyszer ugyanezen a fórumon irtam le akkor ilyen válaszokat kaptam rá:
"te beteg vagy"
"1: ilyen nem lesz 2: ilyen nem lesz 3: ehhez nem értek"(akkor hazudnak? vagy egyáltalán ez vélemény?
" Büdös kommunista állat"
"Akkor szavazz a szadeszra"

Errefelé a legtöbben kommunistának néznek.
Gyakran előfordul hogy az mszp sek nácinak néznek.
Sőt volt olyan fórum ahol kommunista zsidónáci voltam.XDD De az hál istennek nem indexes.

hoplita 2010.02.01. 17:13:32

@Straight:
Te egyetemre vagy fősulira jársz, öcsi...?
Minek kínzod magad, nem a te műfajod....:DDDD

hoplita 2010.02.01. 17:18:17

@theofil:
Semmi ugyan már...ezt a legradikálisabb jobbikos sem fogalmazza másképp.:D

török gábor 2010.02.01. 17:25:00

@groggil: az 5 százalékos küszöb csak a 210 listás mandátumra vonatkozik.

Straight 2010.02.01. 17:28:00

@hoplita: Egyetemre járok és látom hogy felesleges kínoznom magamat. Ha annak sem hisztek ami a programban van akkor ahhoz csak gratulálni lehet. :)
Gratulálok.

radala 2010.02.01. 17:30:01

@Straight: Én nem vagyok Jobbik fan, de ezt az elmegyek az országból ezt nem nagyon kedvelem. Szerintem két típus van, van aki elmegy és soha nem mondja, meg a másik, aki mondja, de soha nem megy el. Valami okból engem csak az elvi okfejtések érdekelnek. pártprogramokat nem olvasok. (talán pont azért, hogy ne kelljen a jobbikra vagy az mszp-re szavaznom). Nem hiszem, hogy van értelme a pártprogramok gondolati továbbvitelének. Ha Jobbik lenne kormányon, akkor is kénytelen lenne megalkudni a realitásokkal. Szerintem még csak nem is lenne ez ellenükre. Én GyF-töl sem féltem, pedig, mint kiderült félhettem volna. Ha a szocik csak gumilövedékkel lőtték a népet, akkor szerintem aggodalomra nincs ok. Mo egy jó kis demokratikus ország, ahol még a legkevésbé demokraták is csak addig jutnak el, hogy maszkos rendőrökkel könnygázoznak, meg gumi-lövedékeznek. Ha ők nem csináltak haláltáborokat, akkor senki nem fog. Ez egy jó hír szerintem. Kár rettegni.

radala 2010.02.01. 17:33:14

@török gábor: De mi lenne, ha nem lenne egyetlen töredékszavazat sem, mert 1 párt kerülne csak be és így minden szavazat hasznosulni tudna a megyei listákon meg az evk-ben?

groggil 2010.02.01. 17:42:27

@Straight:
Csúsztassz ezerrel...ezek nem jobbikos pontok, hanem azok a víziók, amiket te vontál le belőlük...

groggil 2010.02.01. 17:43:29

@groggil:
csúsztatsz...természetesen :)
De írhattam volna: kissé torzítod a valóságot...

[nev] (törölt) 2010.02.01. 17:43:39

@groggil:
ez ennél sokkal bonyolultabb. a versenyképességet az árfolyamokon, és a kamatszinteken keresztül lehet leginkább befolyásolni. szlovákia tagja az euroövezetnek, tehát ő részese lehet egy sávtologató, kamatvágó játékoknak, magyarország viszont könnyen kívülmaradhat.

a jobbiknak annyi köze van ehhez, hogy nyugaton azt fogják mondani: úgy kell a magyaroknak. meg annyi, hogy a teljes politikai osztály a valutalap, és a világbank döntéseitől függhet, illetve jelentős részben már most is attól függ.

az imf elnöke egy dominique strauss kahn nevű francia közgazdász, nem mellékesen szocialista párti, és zsidó. és akkor vele kell majd tárgyalni orbán viktornak. na most innentől kezdve világos, hogy vona miért nem lehet kormánytag. és gondolom az is világos, hogy az jobbik megerősödése nem javítja magyar tárgyalópozíciókat. emberek fognak az asztalhoz leülni, és ha magyarország olyan futóbolondokat küld az európai unióba, mint morvai krisztina, aki azzal van elfoglava, hogy a magukfajták játszanak csak a kis metélt farkincájukkal, és ehhez hasonlók, akkor lehet, hogy strauss kahn ezt poénra veszi, de az is lehet, hogy nem.

török gábor 2010.02.01. 17:51:44

@radala: valamennyi töredékszavazat mindig van, hiszen a területi listákon lehetetlen pontosan annyi szavazatot kapni, amennyi a mandátumszerzéshez kell. ugyebár az összes szavazat osztva kiosztható mandátum száma plusz egy a formula - ezt alkalmazzák a 20 megyei + bpesti listán. s így aztán az országos listán a d'Hondt módszerrel máris kiosztható az összes mandátum (azok is, amelyek a területi listákról "csúsznak fel")

groggil 2010.02.01. 17:57:49

@[nev]:

roppantul nem érdekel Strauss Kahn véleménye, amikor 10percre vagyunk egy brutális demográfiai katasztrófától...lásd a jópár kérdéssel ezelőtti polémia a cigánykérdésről...
Sőt, pont Kahn úr véleménye nem érdekel...
És válaszolj, légyszíves korábbi kérdésemre!
Te örülnél e annak, hogyha az Eu fenyítené Mo.-ot (kamatszinttel, megvonással...teljesen mindegy) a Jobbik bekerülése (ellenzék vagy kormánypárt...ez is teljesen mindegy) esetén??? Mert nekem -sajna, én már csak ilyen prekoncepciókkal terhelt ember vagyok-, olybá tűnik, hogy örülnél ennek, sőt még tán cikkekben is támogatnád, vagy megszavaznád Eu. funkcionáriusként, fennhangon helyeselnéd....(megfelelő rész aláhúzandó)
Várom válaszod!

groggil 2010.02.01. 18:05:54

@[nev]:
Egyébként meg mindig csak Morvait szokták idézni a "metélt farkincák" ügyében...amire válaszolt, azt sosem; egy több oldalas, alattomos, alpári, kocsis-stílusú írás volt...
Tudomásul kell azt venni, hogy a világ elképesztő gyorsan változik..pár éve még lehetett ócsárolni minősíthetetlen hangnemben, leoktató stílusban...ma már nem ilyen egyértelmű a képlet..

radala 2010.02.01. 18:11:46

@török gábor: ok. Gyagya vagyok, persze. Ja nem is vagyok gyagya, csak nem tudtam a +1-röl...

[nev] (törölt) 2010.02.01. 18:13:45

@groggil:
nem örülnék. én egy olyan jobboldali rendpárti politikának örülnék, ami az alkomtányos kereteken belül marad. szavakban is, és tettekben is.

hoplita 2010.02.01. 18:15:22

@groggil:
Morvai a válaszával gyakorlatilag lemosta a mocskolódót...
Aki ismerte, tudomást szerzett az ügyről, annak a háromnegyede dőlt a röhögéstől....és nincs megsemmisítőbb, mint a gúnyos röhögés.
Nem véletlen, hogy aránylag gyorsan leszálltak a témáról.

mirrmurrkandúr 2010.02.01. 18:16:47

@hoplita: "Akkor te nem is vagy igazi ellenzéki...:DDD"

Szerencsém volt, nagy szerencsém...

Meg aztán mi tagadás, nagyságrendekkel több eszem volt, mint a büdös szájú, patkányarcú, rohadt zsernyákoknak...

:-)

radala 2010.02.01. 18:16:49

@[nev]: Te a jobbiknak dolgozol?
Szerinted van, akit azzal le lehet beszélni a jobbikról, hogy akkor majd nem adnak pénzt a szoci zsidók? Szerintem ez a Strauss vagy ki, ha engedné, hogy ilyenek befolyásolják a döntését, akkor nem vitte volna ennyire. Pontosabban csak remélem, hogy a világ alapjában véve jó és nem azért vitte eddig:-)
Szóval ez szerintem hülyeség. Volt már velem, hogy a politikai szimpátiája alapján választottam ilyen-olyan szakit, kivétel nélkül mindig megbántam. Szerintem ez az élet más területein is így lehet. De persze nem tudom.

[nev] (törölt) 2010.02.01. 18:19:59

@török gábor:
de ha nincs 5%-ot elérő párt, akkor nincs parlament. vagy ha csak egy ilyen párt van, akkor egypárti parlament van. ez persze csak egy elvi lehetőség.

Straight 2010.02.01. 18:23:27

@groggil: Ezek szerint te nem olvastad a programot vagy olvastad és most hazudsz. Leírtam előre nem kelett hozzá jósthetség sőt még sok ész se.
Hiába idézek a programból nem fogják elhinni.
Ez van. Meg kell vele barátkoznom.
Ujra gratulálok.:)

dzsuhesz 2010.02.01. 18:24:45

@Straight: 1. Stratégiai ágazatok cégeinek legalább részben állami tulajdonban kell lenni, hogy ne mondhassák egy nap azt, hogy mondjuk mától elzárjuk a vezetékes vizet. (Egyébként az államosítás szó egyáltalán nem szerepel a programban...)

2. Nincs ilyenről szó. Egy amerikai National Guard-hoz hasonló - természetesen pártoktól független -, tartalékos katonai egységről van szó.

3. Arra gondolsz, hogy pl. nem tehetnék azonnal nincstelenül utcára a bajbajutott jelzálogosokat? Szerintem ez alapvető emberközpontú hozzáállás... De egyáltalán mit jelent az, hogy "drágulnak a hitelek"? Növekszik a futamidő? Emelkedik a kamat?

4. A multiknak egyszerűen ugyanúgy kéne adózni, mint az összes vállalkozásnak. Aki emiatt elmegy, azt nem kell hiányolni. De a multik többségét nem fogja zavarni az ebből fakadó kis profitcsökkenés.

5. Mikor ez a badarságot olvastam, akkor gondoltam rá, hogy hagyom az egész válaszolgatást a fenébe... A program arról beszél, hogy megkapják az elcsatolt területen élők a magyar állampolgárságot, és ezzel természetesen az Országgyűlésbe is bekerülhetnek. Az ETTŐL FÜGGETLENÜL kialakuló kétkamarás Országgyűlésbe.

6. Ezt hol találtad?

7. Mi az, hogy területi érdek?...

hoplita 2010.02.01. 18:25:18

@mirrmurrkandúr:
Na igen, engem is csak a modern technika segítségével sikerült félig becserkészni, de sokra nem mentek velem.:DDD

groggil 2010.02.01. 18:25:46

@[nev]:
Már a "nem örülnék", az az Eu fenyítésre értendő?
Szerintem a Jobbiknál is abban marad, a reáliák ezt azért kikényszerítenék...más kérdés, hogy radikális intézkedéseket el kell bírnia egy normális alkotmánynak..

dzsaszper 2010.02.01. 18:29:35

@török gábor: azt elfelejtetted írni, hogy ha egy párt jut be a parlamentbe, akkor az 1 szavazatonként mandátumot szerez a területi listán...

hoplita 2010.02.01. 18:30:28

@[nev]:
Jaj....arról nem akarsz polemizálni, hogy hány angyal tud táncolni egy tű hegyén...?
Mert ehhez kezd hasonlítani..:D

groggil 2010.02.01. 18:30:57

@Straight:
"Ezek szerint te nem olvastad a programot vagy olvastad és most hazudsz. Leírtam előre nem kelett hozzá jósthetség sőt még sok ész se."...ezt írtad.

Elemezd már a saját mondataidat! "Leírtam előre..."
Előtte meg ezt: "és semmi olyat nem fogok most írni amit ne onnan szedtem volna"

Akkor döntsd már el melyik az igaz!
Egyébként olvastam..és jobb, mint a te hőskölteményeket meghazudtoló ködös vízióid!

groggil 2010.02.01. 18:33:11

@Straight:
Lehet, hogy a nol-on elmennek ezek a pongyolaságok (sőt, ott seperc alatt törlik a nem tetsző, de kultúrált véleményt kifejtők reg-ét), de ezen az oldalon kevésbé...

török gábor 2010.02.01. 18:33:58

@dzsaszper: azért nem írtam ezt, mert nem így van. :) ebben az esetben a ki nem osztható területi listás mandátumok felkerülnek az országos listára, s onnan kapja majd meg az az egy párt. nem nagy különbség a végeredményt illetően, de jól mutatja, hogy a rendszer hogyan működik.

groggil 2010.02.01. 18:40:12

@dzsaszper:
jó kérdést tettem fel!! :)
Tehát akkor: elméleti síkon nem zárható ki egy 5,001%-al (ha a többi párt mind 0-4,99% szerez, és nem nyer a többi egyénit sem) megszerzett 386mandátum, ezek szerint???

[nev] (törölt) 2010.02.01. 18:55:42

@radala:
nem. de az ország külpolitikai és külgazdasági mozgástere valamelyest be fog szűkülni, függetlenül attól, hogy nem lesznek kormányon. de nem ér ez meg ennyi kommentet.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.01. 19:01:29

@groggil: "Morvait szokták idézni a "metélt farkincák" ügyében..."

Hát ki mást, mint aki testközelből ismeri a témát.

Valamiért a BORS (sorozat) ihlette vicc jut az eszembe:
- Nézd Oszi, ott egy ...
- A számból vetted ki Dezső!

Straight 2010.02.01. 19:24:39

@dzsuhesz:
Ez egy jófajta vélemény.:) Ilyenekből kéne a fórumnak állnia nem a hazudsz komcsi okádásból.
Na lássuk:
Nem sorrendben írom.

- A gárda mióta pártfüggetlen? Valóban a "National Guardhoz" hasonló dologról írnak de figyelembe kell venni hogy egy alapvetően politikailag elkötelezett társaságból akarják létrehozni.

-A bankoknál arra gondolok hogy a mindenféle ilyen olyan kezelési költségek és a kamat iszonyatosan nagy lenne. Köszönhetően elsősorban 2 dolognak ebből az első hogy a kockázatok oroszlánrészét a bakoknak kéne felvállalniuk ami erkölcsileg tökéletes gyakorlatban viszont lehetetlen mert a bank nem fog kockázatokat vállalni a két szép szemünkért hanem beépíti a kockázatvállalás saját költségeit kamat meg kezelési díj formájában a hitelre. És ugyan ez érvényes arra a kitételre is hogy 3 éves futamidőnél hosszabb hitel esetén bárki bármikor egyszer 1 évre tetszőlegesen bünti nélkül megszakíthatja a törlesztést. Ez a bank számára az egész rendszert kiszámíthatatlanná teszi és ezt be fogják árazni.

Morvairól ez az első emlékem amit megdöbbenve néztem végig. Egy indexes videóról van szó még az ep választások hajrájában egy színpadon beszél gunyoros hangsújjal ez a mondatrész rengetegszer elhangzott azt hiszem talán valami nyilt levelet olvasott fel. "...kedves antifasiszták, vagy ha úgytetszik antifák..."

Hidd el hogy legszívesebben én is elűzném a multikat mert jobb lenne nélkülük de ez egy 20 év alatt megvalósítható terv. A multi ha megadóztatjuk sikoltozva szalad majd innen mert lehet hogy alapvetően kis deficit de ha itt benyeli a békát a többieknek is kinyílik majd a csipája. Az pedig tagadhatatlan hogy ha ez az elűzetés özönvízszerűen történik rengeteg munkanélküli államcsőd stb.

A kétkamarás parlamentre nem egészen így emlékszem de lehet igazad van. Sőt utólag visszagondolva valószínű is mert beugrott egy újabb részlet."... mekapják az állampolgárságot de a szavazati joghoz magyarországi munka, lakóhely, stb..." Ez ellen ilyen formában nincs kifogásom.

Straight 2010.02.01. 19:27:49

@groggil: Te nem vagy túl okos igaz? Én elemzem a mondatomat te tanulj meg olvasni.

Leírtam előre hogy hiába jött egyenesen a jobbik programból az info nem fogják elhinni.

Semmi olyat nem fogok leírni (értendő a mondat alatt lévő felsorolásra) amit ne a jobbik programból szedtem volna.

felsorolás...

Így már világosabb?

Straight 2010.02.01. 19:29:56

@dzsuhesz: Ja és igen egy kimaradt. Szerintem is állami kézben kell legyen a máv mol malév gáz víz villany de ez nem szerepel a programjukban kitételként így kénytelen vagyok attól tartani hogy teljes minden kis vállalkozásra is kiterjedő államosítást fognak végrehajtani.

Straight 2010.02.01. 19:31:57

@groggil: Ha olvastad a programot akkor hazudsz. Ennyi. Különben nem neveznél hazugnak mert minden állítást amit leírtam ki lehet belőle keresni.

dzsuhesz 2010.02.01. 19:56:14

Örülök, hogy örülsz, de szerintem egyébként a hozzám hasonlóan gondolkodók ugyanígy le tudnák írni, amit én, csak a többség unja már, hogy mindenhol csak a mocskolódás megy... :)

- A létrehozandó Magyar Nemzeti Gárdába bármely magyar állampolgár felvételt nyerhetne. Szó sincs tehát a Magyar Gárda együttes "átemeléséről". Ez egyébként nem is lenne lehetséges, hisz ebbe az új tartalékos katonai egységbe csak szigorú erőnléti felmérések után lehetne belépni. Ezen pedig a mai Gárda jórésze megbukna.

- Éppen ezért kell szabályzásokat bevezetni a kamatok lehetséges mértékére is. Egyáltalán nem túlszabályozásról van szó, csak a jelenlegi teljes mértékben bankpárti, és egyáltalán nem emberpárti rendszert kell kicsit egyenlőbbé tenni.

- Morvainál az itt, alul található beszédre gondolsz: barikad.hu/node/18233. Ez egy nyílt levél az antifasisztáknak. Miért lenne gond, ha nevükön nevezi őket?

- Évek óta magasan mi adjuk a legnagyobb állami támogatást a multiknak, hogy csak egy példát említsek. Ha csak legalább közelebb hozzuk ezt az EU többi tagállamához az logikusan nem adna okot "csipakinyílásra"...

- A parlamentnél ezt a mondatot értetted félre: "A Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és
a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét." Valóban félre lehet érteni, ha nagyon akarja az ember, de azért könnyű belátni, hogy csak sokmindent akartak egy mondatba sűríteni...

- Ne viccelj már :) Ha komolyan felmerült benned, hogy Magyarország összes vállalkozását államosítani akarják, akkor... Nemtudom. Hívd fel őket, és kérdezd meg :)

dzsuhesz 2010.02.01. 20:02:45

@Straight: Az előző kommentem erre ment :)

6.Lenin 2010.02.01. 20:49:23

Vacsoráztok,vagy kifogytak az érvek?
Netán valódi párbaj,karddal?

Majd később visszanézek.

Straight 2010.02.01. 21:33:56

@dzsuhesz: Sokan le tudnák írni de mégsem teszik. Nem unalomból nem teszik mert legtöbben sosem tették.

Igen erre a beszédre gondoltam. A záró mondatot emelném ki belőle. "Hát nem, kedves Chartás Kartásak! Kedves Antifák! Az önök ideje lejárt!" Nos. Ha az antifasiszták ideje lejárt hát...

Azokba amit ezeken kívül leírtál nincs kivetnivaló de nem térek át.
Nem szabad elfelejteni hogy a jobbik egy radikális párt. (ezt ugye nem vitatjátok el) És mint radikális párt nincs rá garancia hogy a programjukat nem olyan radikálisan olvassák ahogyan én. Mellesleg én továbbra is könyebben ki tudom olvasni belőle azokat amiket én leírtam mint azokat amiket te irtál. Már jóval fentebb is irtam hogy annyira meg tudtatok győzni hogy kívánjak a jobbiknak 5% ot hogy ott legyenek és folyamatosan "károgjanak" így a közvélemény figyelme nem terelődik el a nagyobb problémákról és néhány jobb gondolatot át is vihetnének mint a csendőrség.

groggil 2010.02.01. 21:55:36

@Straight:
Ne személyeskedj!
Második: nem hazudok...te próbáltál egy kommunikációs trükkel néhány gondolatot úgy felvezetni, mintha a Jobbik programjából szedted volna...ehhez képest a te saját továbbgondolásaid voltak; én erre világítottam rá, ha úgy tetszik: a trükk mibenlétére hívtam fel a figyelmet...erre te sértetten vagdalkozol...bocs, de én nem szeretek átsiklani a részletek fölött.
Szóval buktát benyelni, nem megsértődni, nem vagdalkozni..., legközelebb venni a fáradságot, és idézni, majd azt kommentálni! És nem úgy felvezetni, hogy: "semmi olyat nem fogok most írni amit ne onnan szedtem volna"...aztán utána nyomatni -a pontokba szedés álcáját használva- a saját véleményedet, következtetéseidet, továbbgondolásaidat...mert amit utána felsoroltál, azokat nem onnan (a Jobbik progjamjából) szedted.
Ennyi a csízió a történetben!
Jaj, egyébként meg azt te is látod, hogy nem vagyok buta...csak olyan jól esett leírnod, igaz? Mert így -rajtam keresztül- az egész Jobbikot tudtad úgymond: "lebutázni". Ezt te is érzed azért, nem? Egyszerű cihológia! :)

jjulie 2010.02.01. 22:42:18

nekem az tettszik hogy amikor egy magát nagy magyarságú csapat akar valami látványosat csinálni pestre jön hogy igazán láttszódjon

mi a szarnak pont pestre?

egy judapestre?

büszkén gondolnak a magyar parlamentre is, aminek az építésvezetője szlovák volt és akik a téglákat pakolgatták szintén szlovákok voltak

igaz akkoriban budapest volt a legnagyobb szlovák város

a török idők után a görög kereskedők csináltak a pest nevű faluból kereskedelmi központot, akiket a zsidók váltottak fel

ha a sok kölönféle náció nem csinál ide egy világvárosi szinpadot hol a szarban demonstrálna egy sereg pató pál utód vérmagyar?

Egregor 2010.02.01. 23:45:34

@jjulie: Majd ha képes leszel felfogni azt, hogy a magyar nem etnikai, hanem kulturális nemzet, akkor meg is fogod érteni, hogyan nevezhette magát német, szerb, horvát, görög, ruszin, zsidó is magyarnak, és tekintették a magyarok is annak.

Straight 2010.02.02. 09:58:08

Msot majdnem elkezdtem copy paste el idézgetni a szövegből de mivel gyorsan túl lépte a 2 oldalt word ben a szöveg gondoltam ez ide hosszú lesz.

Füsti 2010.02.05. 17:09:37

@jjulie: Toth, nem szlovák. Szlovákia, csak a 20.század találmánya, nem létező nép, nem létező multal. A szovákok valójában Tothok, akik közel ezer évig jól megvoltak a magyarok között,és ahol nem felejetették el valódi gökereleiket, még most is jól megvannak.
süti beállítások módosítása