Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:37

Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a hozzászólások, ráadásul a legszélsőségesebb véleményeket is rendre ez a téma hozza elő azokból, akik nem csak olvasni, de írni is szeretnek. Az egyik hozzászóló szerint a Jobbik középre indult, ami már önmagában is érdekes kijelentés, hiszen politikailag legalább kétféleképpen magyarázható: lehet ez a jele az elvek feladásának, a szent ügy elárulásának (ahogy erre néhány csalódott volt jobbikos már újságíróknak is utalt), mint ahogy – egészen más megközelítésben - a kormányképességre törekvésnek és a hosszú távú jelenlét megalapozásának. Miközben látom, hogy ez az értelmezési verseny itt a blogon is őrült iramban zajlik, engem elemzőként egyelőre jobban foglalkoztat, hogy egyáltalán igaz-e a Jobbik elmozdulásáról szóló állítás.

Kezdjük ott, hogy a radikális párt az elmúlt években az egyik legtudatosabb politikai erőnek tűnt, könnyen észrevehető volt, hogy az akciók kitaláltak, az eseményeik stratégia alapján zajlanak. Ha tehát látunk valamit, az szinte biztosan nem a véletlen műve. Ráadásul lenne is értelme a beljebb húzódásnak: ha a Jobbik egyszer valóban a kormányrúd közelébe szeretne jutni, akkor ahhoz legalább olyasféle párttá kellene válnia, mint az osztrák FPÖ, vagy a lengyel PiS, amelyekről egy adott időpontban a szavazók jelentős része elhitte, hogy kormányozni is képes. Ma a Jobbik még nem tart itt, ereje elsősorban a tiltakozásból, a protestből táplálkozik, szavazói inkább a többiek, az eddigi politika elutasítása miatt, semmint a Jobbik önértéke és korábbi teljesítménye miatt támogatják a pártot.

Nem kétséges tehát, hogy hosszú távon a pártnak változnia kell, ráadásul helyzete is módosul: a parlamenti jelenlét eleve új stratégia kigondolására kényszeríti majd Vonáékat. Ha a Jobbik amúgy elér a falig, azaz nem kell attól tartania, hogy a jobbszélen új alakulatok születnek (ez kulcskérdés a párt politikájában), óvatosan terjeszkedni kezdhet. A Jobbik választási programja bizonyos tekintetben szinte már erre az időszakra figyel: lényegesen szakmaibb és mérsékeltebb, mint a párt kommunikációja, retorikája. Mielőtt azonban ebből azt a következtetést vonnánk le, hogy már látjuk is a középre kanyarodó Jobbikot, fontosnak tartom hangsúlyozni: jelenleg a radikális pártnak pont az az érdeke, hogy ellenfelei ne bizonyíthassák rá a „korai alkalmazkodást”.

A Jobbik szavazatszerző potenciálja elsősorban másságából, újdonságából – és ezzel összefüggésben kipróbálatlanságából - táplálkozik: ennek a látszatnak a fenntartása a kampányban kiemelt érdeke a pártnak. S bár tényleg vannak jelei annak, hogy a Jobbik készül a választások utáni időszak új politikájára, ezek egyelőre inkább megalapozások, semmint a jelen érdemi változásai. A Jobbik csak mostani formájában képes a parlamentbe kerülni, mint ahogy a további, már parlamenti pártként tervezett erősödéséhez pedig az kell, hogy időben képes legyen változtatni. Hangsúlyozom: időben, de ne túl korán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr231743236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Merre fordul a Jobbik? 2010.02.09. 21:40:05

A radikális párt az elmúlt években az egyik legtudatosabb politikai erőnek tűnt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saska80 2010.02.09. 17:49:12

Gratulálok a díjhoz! Sokkal inkább ehhez a bloghoz: hiteles, friss, érdekes! Kívánom, hogy ne csak fecske legyen, hanem... (ide bármit lehet gondolni!)

radala 2010.02.09. 17:50:13

Épp az imént olvastam ezt:
"Sokak feltételezésével ellentétben nincs szó arról, hogy a Jobbik az elesettek, a lecsúszottak pártja lenne, hiszen a vagyon és jövedelem szempontjából a radikális párt szavazói nem különböznek az átlagtól. Protestpárti jellege sokkal inkább a Fidesznek van, amely a társadalmi ranglétra alsó fokán lévők körében a legnépszerűbb."

Nem tudom mi a protestpártiság definíciója, nekem új, hogy csórónak kell lenni a proteszthez, de lehet, hogy ez a definíció.
Mindenesetre innen van az idézet.
Más okosságok is vannak benne.
median.hu/object.14cb8fb1-c0cb-4a2d-ac16-d28c6eac81a9.ivy

Az osztrák FPÖ-röl irtózatosan bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a kormányzásra (nagyon nagyot bukott plusz szétszakadt bele). Most persze már megint kezdik elhinni róla ezt az emberek. Amúgy a hasonlóságok hihetetlen nagyok az FPÖ és a Jobbik közt. Talán annyi a különbség, hogy Vona messze kevésbé tenyérbemászó, mint Starche. Meg a Jobbik nem is egyemberes párt, mint az FPÖ.

radala 2010.02.09. 17:51:57

Gratulálok ez egy valódi siker.

Horizont 2010.02.09. 18:09:42

Gratulálok a díjhoz, még jó, hogy a végén kapott levegőt:)
Szeretnék a bloghoz is gratulálni, színvonalas, hiteles, érdekes, nagyon jó olvasni! És ennyi kommentet!?

A poszthoz: ha nem ilyen politika folyik itt 20 éve, nem kapott volna helyet és teret a Jobbik. El kéne gondolkozni, hogy milyen hiányt is pótol sokaknál?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.09. 18:12:02

Már nem is tudom, hogy hol olvstam, hogy a Jobbikban ki van adva ukászban, hogy zsidózásban, cigányozásaban egy kicsit fogják vissza magukat a párt nevében nyilatkozók legalább a kampány idejére, no meg a Budaházyhoz való viszony változása is azt jelzi, hogy azért próbálnak egy kicsit szobatisztábbak lenni, vagy legalábbis annak tűnni.

OFF Mit tanít a Színművészetin egy politológus?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.09. 18:15:21

Fantasztikus élmény lehetett a díj, az abból jövő szeretet! Gratulálok.

Én azt sejtem, ebben a díjban - a tanítási, tanári képessége mellett - nyilván nagyon benne volt joviális embersége, kiegyensúlyozott tisztessége és kifogyhatatlan toleranciája is, amiből mi is (jómagam meg pláne) tanulhatunk itt a blogon.

Namostan, ez jó nagy seggnyalásnak tűnhet, de aki gyakran idejár, az érti miről beszélek... Köszönjük mi is, nyakkendős tantóbá!:o))

egy másik tantóbá;-)

kissbe88 2010.02.09. 18:21:40

Üdvözlet!
Már régóta olvasom ezt a kiváló blogot. Örülök hogy a jobbik kapcsán az fpö és általánosságba véve Ausztria is szóba jött. Sokan írtak a lengyel forgatókönyvről, de nekem az "osztrák forgatókönyv" is eszembe jutott (már ha van ilyen :)). Én elképzelhetőbbnek tartom, mint a lengyelt. Miért?
A Fidesz tegyük fel neadjisten rosszul teljesít kormányon. Ekkor jöhetne képbe a jobbik és a baloldal majdani vezető pártja (mszp nagy valószínűséggel, de ki tudja...). Tegyük fel, hogy a Fidesz nyer ugyan, de nem lesz meg a parlamenti többsége. Akkor viszont két választás marad: "nagykoalíció" (értsd: egy baloldalra sorolt párttal) vagy kormányzás a jobbikkal. Ha a nagykoalíciót választja, félő, hogy a jobbik tovább erősödik egy gyenge kormányzás után (márpedig egy nagykoalíció esetében ez mindig benne van a pakliban). Ekkor állhat elő az a helyzet, hogy a jobbik beékelődik a magyar pártrendszerbe és gyakorlatilag a középpártok nem fognak tudni egyedül kormányt alakítani szövetségeseikkel, csak együtt, vagy a jobbikkal.
Lehet, hogy egy kicsit zavaros voltam és elkalandoztam a messze jövendőbe :). De szerintem egy osztrák forgatókönyvet is érdemes lenne megfontolni a Jobbik-elemzésben.

kissbe88 2010.02.09. 18:23:33

Jaj, ezt u.i.-nak akartam írni: Gratulálok a díjhoz!

gossage 2010.02.09. 18:27:30

Gratulalok ,azert ez jo es fontos dij (azt hiszem)

peacekeeper 2010.02.09. 18:31:59

A Jobbik azt csinálja, ami a Fidesznek jó.

Túl jobbra nem megy (Budaházy) mert akkor nem jut be, és elveszik a Fidesznek 4-5% a jobboldalon.
Túl a Fidesz területére se megy, mert akkor is fennáll a veszély, hogy túl sokat ad le a szavazóiból a Fidesznek.
Mint írtam korábban, a Fidesznek olyan 6-7%-os Jobbik volna a legjobb, ezért kell egy kicsit a Fidesz felé húzni, hogy Orbán tudja egy részüknek mondani, hogy rá szavazzanak. Most ugyanis 7% fölött vannak, és ez nem jó a Fidesznek.....

Én olyan Torgyánhoz hasonló idejű bejelentésre számítok. A második forduló előtt 2 nappal...
Ha korábban teszi, úgy jár, mint Csurka 2002-ben.

peacekeeper 2010.02.09. 18:41:26

@kissbe88:
Igen, az osztrák forgatókönyvet én is előnyben részesítettem a lengyellel szemben.
Kb a BKV botrányig úgy is volt.

Én most inkább egy 4, esetleg 5 párti parlamentet látok esélyesebbnek, ahol a Fidesz nagyon könnyen elveszítheti az eddig biztosnak érzett 2/3-át.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.02.09. 18:45:13

Itt is rendszeresen ajnározzák, hogy ennek-meg-annak a pártnak mi lenne jó, ide 5-10-20% oda 6-8-12% bla-bla.

De mi lenne jó az országnak és a népnek (fideszeseknek: a pógárok nak, vagy a zembereknek), az valahogy rendszeresen lemarad! És a népbe nem értem bele a multikat (se magyart, se külföldit), se a nemzetközi nagytőkét, amely forrópénzzel a rendszeresen végiggyalulja a nemzeti jövedelmet, nem értem bele az Audit sem, amikor qurcsányhoz bepofátlankodott a különadó miatt, mert az neki nagyon nem tetszett stb.

Josef (K.) 2010.02.09. 18:45:52

OFF
Gábor, nagyon messziről elkerülsz egy forró témát. Te is nagyon jól tudod, hogy melyiket. (Persze értem én, könnyű megégni. Ráadásul egyszer véletlenül már egy szikra is pattant rád. De mégis...)

íróDeákFerenc 2010.02.09. 18:54:48

A nagy kérdés az lesz, hogy mi történik a parlamentbe jutás után. Én annak adnék több esélyt, hogy szétszakítja őket egyrészt a belső megosztottság (mérsékeltek vs radikálisok), másrészt Orbán Vikinek kifejezetten rutinja van már a szélsőbb-jobb felszalámizásában (lásd MIÉP ill. kisgazdák)...

theofil 2010.02.09. 19:12:16

Nem, nem, nem.

Fidesz-Jobbik koalíció lesz.

Most.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.09. 19:13:46

A Jobbik mára országosan ismert, harmadikként számon tartott erő, melynek lojális és kiterjedt bázisa van. A kampány során igazából nem fog nagy mértékben ez a tábor szerintem megváltozni, a párt az EP-választásokon elért 485 ezer körüli szavazatnál szerintem nem fog sokkal többet szerezni. Ugyanakkor attól sem kell tartania, hogy pont a diadal előtt szétesik.

saska80 2010.02.09. 19:26:15

@Josef (K.):
Segítenél, hogy mégis miől nincs szó?
(tipp: lehet-e valóban független egy politológus?)

Josef (K.) 2010.02.09. 19:28:03

@saska80:
BKV
(az újabb fejlemények)

saska80 2010.02.09. 19:30:39

@Josef (K.):
Ja értem: szerinted, szerintetek a "BKV-ügy" megboríthatja Demszkyt?

punpa 2010.02.09. 19:34:34

Török Gábor:

nem csinálnál egy listás szavazóboxot a blogra? Érdekes lenne egy közvéleménykutatás a blogolvasókat-írókat tekintve.

Josef (K.) 2010.02.09. 19:47:25

@saska80:

Pl. Hagyót már meg is borította.
Ellenben Demszky, ha figyelted, támadásba ment át, és meggyanúsította a két nagy pártot, hogy ők vannak a letartóztatások mögött.

Nyugodtan beleférhet (sőt, az ügy súlya miatt, szinte bele kell férnie) egy ilyen "közembereknek szóló polblogba" a kérdés a feltevése: Vajon véletlen, hogy épp a kampány közepén történnek ezek a dolgok? Vagy esetleg direkt/indirekt módon állhatnak-e pártok a rendőrség/ügyészség akciói mögött?
Ismerve Gábor hozzáálláását a hasonló jellegű dolgokhoz, azt tippelem, hogy ő azon a véleményen van, hogy ez csak véletlen egybeesés. Azért kiváncsi lennék a részletesebb véleményére

fiatalborivo 2010.02.09. 19:55:43

Tisztelt Gábor!

Először is gratulálok a díjhoz, volt szerencsém a Corvinuson több féléven keresztül előadásokat és szemináriumot is hallgatni Öntől, és ha ott van ilyen szavazás azokban a félévekben akkor sokan szavaztunk volna Önre.

Másodsorban punpa felvetése tényleg jó lehet és hasznos is. A látogatottsági adatokról amúgy is van információ, az itt szavazatot leadók valószínű igazat mondanának, illetve az ide látogatók 99%a bedobna egy szelvényt az itteni ládába ha elmegy szavazni. Ha meg nem akkor itt se fog.

További eredményes munkát kívánok és az oldal reklám ki nem használtságát illetően érdemes lenne beszélni egy marketinges kollégával, mert a látogatottság nagyon rendben van és a megcélzott csoport se utolsó.

Üdvözlettel Baranya István

mirrmurrkandúr 2010.02.09. 20:16:22

@radala: Pont az imént olvastam én is ezt a kutatást... Érdekes volt...

Áhh, nincsenek véletlenek:-)

forrestg 2010.02.09. 20:24:04

Sziasztok! Mostanában sok dolgom van, de nem tudom megállni, hogy ne írjak Jobbik-ügyben. Szóval: próbáljátok meg nemzetközi összefüggésben nézni: a Jobbik nem más, mint az orosz állami nagytőke (Putyin-Gázprom) fedőszerve a Kelet-Európa feletti hatalom visszaszerzése miatti nyomulásban. Rövid távú cél: ne az Unió gázvezetéke valósuljon meg, hanem az oroszoké. 2. Hosszú távon szétverni az Uniót és K-Eu (talán szelídebben, mint 89 előtt) mehet vissza az orosz érdekszférába.
Az eredeti orosz "befektetés" az MSZP volt (régi elvtársak, totális elvtelenség), de gyurcsány azért a nyugatnak is meg akart felelni (lásd: mindig azt a vezetéket dicsérte, ahol éppen tárgyalt) + az MSZP most vesztésre áll.. A Jobbik sokkal jobban megfelel az oroszok eszközének: őszinte Nyugat-gyűlölő + alacsonyabb szellemi színvonal.
Persze a Jobbikról összeírt sok dolog (protest-párt, cigánykérdés stb.) mind igaz, de fontos nem elfelejteni a hátteret (lásd: miből van ennyi pénzük...).
Szerintem 10% fölé fognak kerülni és félő, hogy sok Fideszest elvisznek.

mirrmurrkandúr 2010.02.09. 20:25:20

@theofil: "Nem, nem, nem.

Fidesz-Jobbik koalíció lesz.

Most. "

Szerintem MSZP-MDF-SZDSZ-Munkáspárt-NSDAP koalíció lesz.

És te leszel a miniszterelnök.

... ha már a "realitásoknál" tartunk...

saska80 2010.02.09. 20:30:28

@Josef (K.):
1. Demszky azért érdekel, hogy az esetleges bukása milyen Bp.-i hangulatot hozna, tekintve hogy a pesti körzetek relatíve kevés szavazattal nyerhetőek.

2. Mintha egy „kis” erődemonstráció volna a kormány, az MSZP részéről, hogy igen ŐK is képesek rendet tenni, viszont ez kicsit elkésett szerintem. Demszky védekezéses támadása mondhatni kicsit fals, úgy tesz mintha eljátszhatná a messziről jött ember szerepét.
A folyamat maga tetszik, bár én nem osztom ezt a nagy el/fel/leszámolunk hangulatot, inkább azt látom ezekben a "botrányokban", hogy kevés a képzett ember, szvsz ebbe bukik bele az MSZP-SZDSZ, hogy nincs kellő utánpótlása.

3. Engem mindig meglep az elmúlt 20 évhez való viszonyulás, mintha nem az állampolgárokon (rajtam) múlna minden és itt akkor lehetne egy hosszú listát: gondolkozni, alázatosnak lenni, tanulni, nyitottnak lenni, figyelni, nem hazudni, őszintének lenni, beismerni a hibákat stb. Szerintetek?

4. Azért tetszik ez a blog, mert olyan
olvasni ezeket a bejegyzéseket, mintha „egy”igazi újságot olvasnék, ahol következetesen (talán éppen ezért hitelesen) megy a kérdezés, hogy végre vannak KÉRDÉSEK.

5. Személyes: jó érzés megosztani veletek ezeket a gondolatokat, sajna 20 éve demokrácia után ezt fontosnak tartom kiemelni, hogy most éppen a szabad véleménynyilvánítás esete forog fent!

pannonfunk 2010.02.09. 20:45:49

@peacekeeper: 2 nappal a második forduló előtti bejelentés akkor lesz, ha nem lesz meg a fidesznek az 50%-a. Erre az összes közvéleménykutató felmérései szerint (beleértve a jobboldali elfogultsággal abszolút nem vádolhato Szonda Ipsost is) vajmi kevés esély van. Mondhatni science fiction. Vagy hogy a régi motívumainkat idézzük fel (egy konzervatív ragaszkodik a hagyományaihoz, tudod :P ) a hüllőemberekkel való koalíció sokkal valószínűbb, mint a Jobbikkal...

dzsaszper 2010.02.09. 20:58:54

Őszintén gratulálok, elsősorban nem is a díjhoz, hanem a tanár-diák kapcsolathoz ami a díjat is eredményezte.

török gábor 2010.02.09. 21:04:41

@Josef (K.): BKV? szerintem már írtam róla - Hagyóról is külön -, de nagy újdonságot nem tudok mondani: ennél ártalmasabb dolgot nehéz lenne elképzelni az MSZP számára egy kampányban.

török gábor 2010.02.09. 21:05:36

@punpa: de, nagyon szívesen, hogyan kell? :)

török gábor 2010.02.09. 21:07:03

@fiatalborivo: nagyon köszönöm. tud ajánlani egy ilyen "kollégát"?

dzsaszper 2010.02.09. 21:08:07

irtózatosan szórnak az előrejelzések. Tölgyessy is meglepett az MDF-fel kapcsolatban...
a kommentek közt pedig van aki serint fidesz-jobbik koalíció lesz, mások szerint az lmp tuti bekerül stb.
Pedig a kispártok bekerülése még nem tűnik teljesen lejátszott meccsnek, és 2 kispárt éppen bekerülése vagy be nem kerülése eléggé átrendezi a leendő parlamenti patkót... amin múlik, hogy lesz-e koalíció, és ha lesz, kivel.

Amúgy az is egy jó kérdés, hogy ha a fidesz koalícióra vagy külső támogatóra szorul, akkor kiket érdemes maga mellé vennie.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.09. 21:09:01

@török gábor: Linkelsz minket ;)

Biztos valami free szvaztató blog pluginra gondolt..

cellimega 2010.02.09. 21:10:01

a lengyel párhuzamról:
engem a Jobbik inkább a Samoobronára (Önvédelem) és a Liga Polskich Rodzinra (Lengyel Családok Ligája) emlékeztet.

Persze egyik sem teljesen Jobbik-szerű:
A Lepper-féle Samoobrona balos populista párt, és antiszemita (a lengyel baloldaltól nem áll távol a zsidóellenesség, mint azt az 1968-as lo-i események is mutatták).
A LPR pedig fundamentalista katolikus párt (ezzel szemben a Jobbik brosúra "Fénykrisztus"-ról ír).

A PiS (Prawo i Sprawiedliwosc) a régi, kilencvenes évekbeli MDF-et (nem a MIÉPet) juttatja eszembe.

török gábor 2010.02.09. 21:13:10

@cellimega: ez nagyon okos megjegyzés, pont ez a lényeg: a Jobbiknak Önvédelem-szerűségből PiS-szerűséggé kellene változnia, ha növekedni szeretne majd.

Diocles 2010.02.09. 21:13:52

@Josef (K.):

a BKV-ügy mostanában mindent visz, és hatalmas csata várható.

A szocik rá akarják tolni a trutyit Demszkyre, ami szerintem nem fog menni. Demszky nem fogja elvinni a balhét a két szép szemükért.

idézem, amit korábban írtam:

Demszky nagy esélye, ha - persze némi bizonyítékokkal fűszerezve - ráborítja a bilit a szocikra.
Az ország többsége ezt a megállapítást politikai érdekből se nagyon vitatná, így, Demszky, ha nem is fényesen, de egy jóhiszemű-naív figuraként vonulna vissza, akit átvertek Hagyóék.

és persze Orbán új főügyésze se birizgálná, mert minek, döglött oroszlánba senki nem rúg.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:19:22

@Diocles:

Van az a pénz/fenyegetés, amiért Demszky igenis elviszi a balhét.

Kivlov 2010.02.09. 21:20:16

Hajrá Jobbik! Szebb jövőt!

Kivlov 2010.02.09. 21:21:41

@dzsaszper:

szdf + lmp remélhetőleg megakad 4,99-en.

cellimega 2010.02.09. 21:25:37

@török gábor:

kérdés, hogy ezzel (a középre húzódással) nem hívnak-e életre maguktól jobbra egy új pártot.
Erre utaltál is cikkedben.
Nekem az a benyomásom (ismeretségi köröm alapján), hogy a Jobbikra a romaellenesek és az antiszemiták szavaznak.
Innen nehéz kitörni a centrum felé.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:26:43

@cellimega:

Kivéve, ha ez lesz az új centrum. Nem okvetlenül mindjárt holnap, de igény az ugye lenne rá.

pannonfunk 2010.02.09. 21:27:38

@dzsaszper: attól, hogy egy-két kommentelő iderittyenti a kívánságlistáját, abból még nem következik az, hogy annak komoly valószínűsége is van...

Az LMP-nek egyre kevesebb az esélye, egyszerűen nem jönnek át. A netes kampányuk kezd visszájára ütni, pár lelkes aktivista telispammeli a politikai blogokat valami sablonszöveggel, ahelyett, hogy a témához szólnának hozzá. Ez így kevés lesz az 5%-hoz.
@Kivlov:
hah, az a röhej, hogy ez produktívabb, mint az lmp spammelése. Ami persze a két párt által megcélzott szavazótábor lelkületbeli különbségében van...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:29:42

@pannonfunk:

Produktívnak talán ez sem produktívabb. Illetve esetleg, mondom ESETLEG nagy meglepetés lehet, mikor a jobbikról kiderül, hogy csak a jelenlétük nagy, a szavazóbázisuk azért csekélyebb.

pannonfunk 2010.02.09. 21:30:23

@El Topo (Sgt. Elias): Hát, egy nyíltan zsidózó pártba nehéz belelátni a jövő centrum pártját, de ma amikor Fodor Gábor az MDF színeiben indul, én már bármit el bírok képzelni...

forrestg 2010.02.09. 21:31:23

@Kivlov: Igen, ez komoly érv volt. Máris elgondolkodtam, hogy a Lobbik Oroszországért Mozgalomra szavazzak.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:32:07

@pannonfunk:

Tényleg? Volt amikor Istóczy Győző a Parlament bohóca volt. Megtelt az ülésterem, ha szólásra emelkedett, mert mindenki rohant röhögni.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.09. 21:34:29

Se egy nácizás,fasiztázás még mindég?Szhöhöhörnyű...

Feketeszikla hun van?

igazi Sipító?

tékom?

Egy gyenge 'romaellenes és antiszemiták a szavazóik ' kívül semmi?

Sic transit gloria mundi.

pannonfunk 2010.02.09. 21:41:20

@El Topo (Sgt. Elias): De, hidd el, hogy nagyon produktív. Sikk ma jobbikosnak lenni, és az ilyen kommentek a falkába való tartozást erősítik meg a szavazóikban. Sok bizonytalan csapódhat hozzájuk, akinek esetleg eddig ciki volt az, hogy a jobbikra szavaz, vagy esetleg nem vette komolyan azt sem, hogy elmegy szavazni. Mozgósító ereje van, ha pontos politológiai kifejezést akarunk használni rá.

Az LMP-nek nem sikerült áttörnie azt a lélekteni határt, amitől sikk lenne elempésnek lenni. Nincsen "Te is elempés vagy? Hű, de baró!" érzés. És sajnos ez pontosan a saját maguk által kreált imidzsből adódik: túlságosan technokraták, lehet más, nem érzelem alapú a politika, ugye. Viszont a technokrata imidzshez nem sikerült egy ütős szakértői csapatot felállítani, aki vinné a szakmai részét a webes kampánynak. Totálisan kontraproduktív egy oktatásról szóló posztba beleírni, pl., hogy MINDEN PÁRT CSAK 386 MILLIÓT KÖLTSÖN KAMPÁNYRA. Ezzel pont a szakértői, technokrata imidzsüket ássák alá. Ennél még a Bokros is jobban csinálja.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.02.09. 21:43:33

Kedves Gábor!

Örülök, hogy akiknek van szerencséjük élőben látni és hallani, pont olyan érdekesnek és elbűvölőnek tartják, mint az itteni, virtuális "évfolyam":)

Gratulálok T. Nyakkendőbajnok!:)

pannonfunk 2010.02.09. 21:44:25

@El Topo (Sgt. Elias): Hát a politikai kultúránk valóban nem sokat változott az elmúlt 100-150 évben :S

vladimir0370 2010.02.09. 21:44:51

En nem tudom, mit szarakodsz. Az egyik baratom azt mondta, hogy abszolute nem redekli a politika, de fasiszta es gylolkodo tarsasag meg annyira sem. Mondtam, nezzen korul a Jobbik tajan. Egy het mulva kuldott egy e-mail-t, hogy elment egy a Jobbik egyik gyulesere, meghallgatta, amit mondtak. Es szereztek egy szavazot.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:45:12

@pannonfunk:

Lehet hogy van valami igazságod. Lehet, hogy az az én bajom, hogy nem bírom átérezni, milyen fíling lehet járni a blogokat és mindenhova beüvölteni, hogy hajrá jobbik, meg szebb jövőt.
Talán ha kioperáltatnám az agyam...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:46:51

@vladimir0370:

Sok szeretettel gratulálunk az elvszerű és határozott barátodnak. Tényleg.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:48:05

@pannonfunk:

Így megy ez, brada. Ez az ország nem a nobel díjasok országa, hanem a vilamoskalauzoké. Valami török átok lehet.

forrestg 2010.02.09. 21:50:39

@blas: Te is a fényes jövő útján járó kazah-magyar szövetségben hiszel? Ahogy Szegedi Csanád EP-képviselő mondta: "szittya őseink nyomdokán". Nem nácik (bár az is van köztük), hanem ostobák. Intellektuálisan nem szint.

[nev] (törölt) 2010.02.09. 21:50:48

@török gábor:
például csinálsz itt egy szavazást

poll-r.hu/poll/create/new

kereshetsz persze másik szavazógépet is a neten a "poll" kulcsszóra keress.

és akkor a legtöbb, szerintem ez a népszerű poll-r is visszad valamilyen html kódot, amivel a szavazást be tudod a posztba ágyazni, vagy az oldalsávba kitenni.

forrestg 2010.02.09. 21:51:53

@El Topo (Sgt. Elias): Azért az MSZP is alaposan épít a népi sötétségre: a "Fidesz elveszi a nyugdíjakat". Április 11-e nem politikai választás lesz, hanem IQ-teszt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 21:55:36

@forrestg:

Az MSZP is azzal főz, ami van neki.
Meg ami kiadós.
Mekkora meló lenne már az értelmes embereket megkeresni, nekik programot kitalálni, azt elfogadtatni, és velük végrehajtani?
Ehhez képest sokkal egyszerűbb és valljuk be: sokkal kifizetődőbb szőnyegbombázni.
"A fidesz elveszi a nyugdíjakat, Orbán király lesz, és kövér lászló fogja csókolgatni a gyerekeidet!"
A másik oldalon még ennyit sem pöcsölnek: "mocskos zsidók, rohatt cigányok"

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.09. 22:02:20

@forrestg: Abban hiszek,hogy a zemberekenek meg kell érteniük mi is a politika,milyen felelősségük van a politikusoknak,hogy működik egy demokratikus állam.Tudom ez kényelmetlen sokaknak.Jó volt ez így 20 évig a zavarosban halászgatni....cöcöcö....be kell vallanom nem gondoltam volna ,hogy ilyen hamar bebukik a fasiszta,antiszemita stb. kártya...a napkelte is azt hittem kitart idén nyárig...a zélet apró örömei.

Arról nem én tehetek ,hogy ballib elit egy fáziskésésben van mindég a zisteni nyugatukhoz képest...ott is rég rájöttek már arra amit a dszobbik nyomat ,először is az adott állam érdekei és az embereké aztán jöhet az européerségeskedés...

Josef (K.) 2010.02.09. 22:05:19

@saska80:
"Azért tetszik ez a blog, mert olyan
olvasni ezeket a bejegyzéseket, mintha „egy”igazi újságot olvasnék, ahol következetesen (talán éppen ezért hitelesen) megy a kérdezés, hogy végre vannak KÉRDÉSEK."

Igen, van valami "üdeség" ebben a blogban. (És szerintem is inkább a felvetett kérdéseken van a hangsúly, és nem feltétlenül a válaszokon.)

@Diocles:
"a BKV-ügy mostanában mindent visz"
Én is így érzem, ezért is kérdeztem meg erről Gábort. (Az OFFért pedig elnézést kérek, bár folytatom picit.)

@török gábor:
" BKV? szerintem már írtam róla - Hagyóról is külön -, de nagy újdonságot nem tudok mondani: ennél ártalmasabb dolgot nehéz lenne elképzelni az MSZP számára egy kampányban. "

Igen, a BKV-ügyre céloztam, ahogy azt a későbbi hozzászólásaimban ki is fecsegtem (mivel érdeklődtek).
Egyetértek azzal, hogy ez nagyon árt a szocialistáknak, de azért ennél a dolog komplikáltabb (és talán lehet egy-két érdekes kérdést feltenni a dologgal kapcsolatban). A ügy komplikált jellegét az is mutatja, hogy Mesterházy letartóztatása gondokat (elsősorban ... khm... "infrastrukturális" gondokat) okozhat az MDF-SZDSZ együttműködésben. Demszky is célzott erre, és arra is, hogy az ügy mögött a két nagy párt állhat. Nem is volt annyira burkolt a célzása. A hírszerző egy másik vonalat vesz fel: Hagyó vs Mszp országos vezetése, lásd www.hirszerzo.hu/cikk.hogyan_nyirtak_ki_hagyot_a_szocialistak.139501.html

Mások azt mondják, hogy Mesterházy Ernővel a rendőrség/ügyészség egy cseppet túl nagy vadat kapott el. Ha Ernő picit nagyobbat borítana, akkor ez mindhárom fél (Mszp, Mdf-Szdsz, Fidesz) számára igencsak kellemetlen lenne, és az nagy lehetőség lenne a Jobbik (és az LMP) számára (hogy legalább minimálisan mondjak valami nem-OFFolás jellegűt is). Ezt az elméletet is alá lehet támasztani bizonyos dolgokkal:
- A pártfinanszírozás megoldatlan kérdése mindenkit érint
- A fidesz nem olyan nagyon állt rá erre a témára, mint ahogy ezt várná az ember
- Még a Fidesz-kormány alatt szerződött Mesterházy egyik cége (Future Clean) a Deutsch Tamás vezette sportminisztériummal, mely szerződés "alapján a cég horribilis lelépési díjat annak kapott ellenére, hogy a Future Clean hároméves tevékenysége alatt minőségromlásról szóló panaszok és a kiadások jelentős növekedéséről szóló jelentések figyelmeztették a tárcát."
Zavarbaejtő részletek itt:
index.hu/belfold/future0906
és
www.hirszerzo.hu/cikk.az_orban-kormany_alatt_is_nagyon_jo_volt_mesterhazy_ernonek.139380.html

Tehát itt van "pár" kérdés, vannak ki nem borított bilik a háttérben.

Nem csodálkoznék, ha Mesterházy Ernőt néhány nap múlva mégis elengednék...

jjulie 2010.02.09. 22:08:52

én két jobbikost ismerek közelebbről

az egyik 40 éves a másik 50 éves

mind a kettőnek kb 100 millás ingatlan vagyona van

kb 5 évvel ezelőttig dübörgött a boltjuk, az egyiké teljesen beakadt a másiké még pislákol

egyik sem dolgozik évek óta

mindegyik kurva dühös hogy nem tudnak havi 1 misit félretenni

az ok: a büdös komcsik, a zsidók, a cigányok, és a zsidó orbán

török gábor 2010.02.09. 22:11:10

@[nev]: köszönöm, harmadszorra sikerült is...

Caymans 2010.02.09. 22:11:19

Kedves Gábor!

Bátorkodom megjegyezni hogy blogjának jobb oldali sávjában lévő 'Melyik pártlistára szavaz' szavazásán se a Szadesz se az MDF sincs fent. pedig lehet elférne.

loláb 2010.02.09. 22:11:33

Szerintem a fidesz-jobbik koalíció kizárt. Most, és a közeljövőben egyaránt.

A fidesz ellen pillanatnyilag egyetlen érv az a gyenge "antiszemitákkal kokettáló", ami rajtuk maradt 2002 óta. És ezt még a tisztességes, összeszedett kormányzati teljesítményt is képes volt negligálni akkor.
Még egyszer, ameddig a jelenlegi elit határozza meg azt, hogy miről írjak az újságok, nem követik el azt a hibát, hogy nyíltan, vagy nyílt gesztusok szintjén közeledjenek egy jobbszélen álló erőhöz.
Egyszerüen most már tudják, hogy többet veszítenek vele, mint amennyit nyernek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:11:47

@jjulie:

Ennyi. Meg legfeljebb még egy bambi.
De hát ugye nem is a milliomosság itt a kulcs, hanem az, hogy valaki más legyen a hibás. Mert ugye ha csak a milliomosok szavaznának a jobbikra, még szépen lennénk. Ott vannak azok is, akik évek óta itt ülnek a ház előtt a padon, egyik kezükben sör, a másikban cigaretta, és várják a postást. Az ő helyzetükért is pont ugyanaz a felelős.

jardel 2010.02.09. 22:13:35

érdekes helyzet lenne. azt éreztem, hogy a fidesznek nem is rossz, hogy a jobbik stabilan lefedi a jobbszélet, de kíváncsi vagyok, hogyan reagálnának, ha a jobbik bemenne az igazi vadászterületükre? akkor satuba kerülnének (elvileg).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:14:19

@loláb:

Ojvé!:)
A megfejtés valójában az, hogy Orbán a végletekig pragmatikus politikus. És most éppen úgy gondolja, hogy azzal tud többet szakítani, ha óvatosan elhatárolódik a jobbiktól, és nem azzal, ha törleszkedik hozzá.

implacabile 2010.02.09. 22:16:10

Bocsásson meg mindenki a profánságomért, de nekem az egész gazdasági helyzet tetézve a Jobbikkal az 1929-33 közötti időszakra emlékeztet.
Volt akkor egy nagy gazdasági világválság. Ez hatalmas nacionalizmust gerjesztett. Mindenki utálta a zsidókat. Született egy párt Németországban. Volt olyan vezetője, akit börtönbe csuktak. Aztán mi lett ebből? Folytassam? Ugye nem kell.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.09. 22:19:55

@El Topo (Sgt. Elias): Jah meg ott vannak azok akiknek évek óta azt mondják ,hogy adózz,kussolj,adózz,még,légy toleráns,buta balkáni ,kirekesztő,cigánygyűlölő....oszt' nem akar mást csak egy csöppnyi igazságot maga körül,meg tisztességes fizetést és körülményeket...rettentően el vagy Te tévedve...:),söröző-cigziő náci házmestert vizionálsz vagy mi ?:)

forrestg 2010.02.09. 22:21:16

@loláb: Szerintem is nagyon okos húzás volt Orbán Viktortól direktbe közölni, hogy ne szavazzanak a kikacsintók a Jobbikra,mert úgysem fognak haverkodni velük. Reméljük tényleg meglesz a Fidesznek legalább a 200 mandátum és akkor valóban nem szorul rájuk (a 2/3-os ügyek megmozdítása nélkül is lehet jól kormányozni).

pannonfunk 2010.02.09. 22:22:11

@Josef (K.): Huh, és megint a volt kollégiumi szobatárs, ez hihetetlen... Az indexes cikkben burkoltan utalnak rá, hogy lehet, hogy Mesterházy cége azért tudott szép összeget lekaszálni a Tompika által vezetett minisztériumtól, mert Tompika a Mécs lányát sunázta Prágában. Most felmereng bennem valami ködös emlék, amikor Tompikát letakart maszkkal menekítették ki valami kuplerájból, és ott állt a teljes ballib sajtó paparazzi-hada. [sigh...]

török gábor 2010.02.09. 22:22:55

@hölgyválasz: kérem, ne hozzon ennyi ember előtt zavarba :)

forrestg 2010.02.09. 22:24:30

@blas: Tudjátok, hogy nagyon nem vagyok jobbikos, de azzal mélyen egyetértek, hogy a jobbik részben valós társadalmi igényeket szólít meg (a klasszikus idézettel). valós kérdésekre rossz válaszok).
Valóban hihetetlenül sok olyan tisztességes, kiskeresetű ember él (főleg a vidéken), akit egyszerre szorongat a megélhetés gondja és a bűnözés. Gyurcsány alatt pont velük nem törődött senki. Nem hisze, hogy a zsidó-kérdés felvetése hozna olyan sok voksot a jobbiknak (bizonyos körökben persze igen). A cigány-kérdés már inkább.

pannonfunk 2010.02.09. 22:25:23

@implacabile: Egy nagy különbség az akkori helyzethez képest, hogy ma a gazdasági fellendülést senki nem akarja a fegyveriparban keresni. Amiből a predikcióm az, hogy a végkifejlet is más lesz.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:26:06

@blas:

Ja, és a tiszta fuvallatot majd pont egy ilyen Jobbik hozza el nekik... ne röhögtess, mert cserepes a szám!
Igen, baszod, pont ilyen szarfaszú, náci, ittas viceházmester lelkületű emberek pártja a jobbik, most az mindegy, hogy pillanatnyilag nem létezik ilyen beosztás.

==T== 2010.02.09. 22:26:41

Kedves Gábor, én is gratulálok, és egyetértek a következtetéssel, miszerint most nem szabad nagyobb manőverekbe belemenni, de ha pl. helyzet van, mint most a Budaházy dolog, valamit lépni kell.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:27:33

@forrestg:

Ja, zsidózni tényleg csak hobbiból zsidóznak...

forrestg 2010.02.09. 22:27:42

Cigánykérdésben - főleg 1990 után - nagyon durván kettévált az, ahogy erről a nyilvánosság előtt kötelező volt beszélni (és csak az lehetett közszereplő, aki ezt betartotta) és az, ahogy ezt a magyar társadalom 90%-a gondolja. A Jobbik ebben a kérdésben (és másban is) kívül helyezkedett az előírt konszenzuson: sokan ezt látják benne.
De hadd hívjam föl még egyszer a figyelmet, hogy a Jobbik alapvetően mégsem más, mint a Gazprom fedőszerve.

pannonfunk 2010.02.09. 22:28:46

@blas: Pedig ezek a söröző-cigiző náci házmesterek azok, akik valószínűleg az mszp-től mentek át a jobbikra szavazni. Túl jól működött az mszp-nek az orsós viktor című suttogó propagandája...

forrestg 2010.02.09. 22:31:15

@El Topo (Sgt. Elias): Ne ítélj elhamarkodottan. A Jobbikosok nyilván utálják a zsidókat, de messze nem ez a most a magyar társadalom érdeklődésének fő horizontja. Kérlek az indulatok helyett próbált az OK-ot megkeresni mindig. A Jobbik: következmény. Az ok: szegénység, elkeseredés, bűnözés, demográfiai összeomlás. Még egyszer hadd mondjam: a Jobbik VALÓS PROBLÉMÁKRÓL beszél (ezért lehet, hogy aki elmegy egy gyűlésükre, az a hívük lesz).

pannonfunk 2010.02.09. 22:31:31

@forrestg: Hát amikor Csurka jobb formában volt, ő is megtöltötte a szavazóival a Hősök terét a nagyobb ünnepeken. Azok is most a Jobbik zászlaja alatt vannak. Az, hogy ez nem a szavazótábor többsége, csak anyit jelent, hogy rohadt sok szavazója van a Jobbikank...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.09. 22:32:03

@El Topo (Sgt. Elias): Tévedni emberi dolog,majd rájössz egyszer.

"Igen, baszod, pont ilyen szarfaszú, náci, ittas viceházmester lelkületű emberek pártja a jobbik"=

Majd' fél millió ember.

Köszönjük.Leülhet.

forrestg 2010.02.09. 22:32:29

@pannonfunk: ez nagyon fontos meglátás volt. A magyar baloldal tehette azt meg eddig, hogy felhasználta a rasszizmust, majd közölte, hogy a többiek rasszisták. Most saját csapdájukba estek.

forrestg 2010.02.09. 22:34:15

@pannonfunk: ez megint helyes meglátás volt. De pont azt kell megvilágítani, hogy miért álltak a Jobbik mellé olyanok százezrével, akik soha nem álltak volna Csurka mellé. A MIÉP-Jobbik közti különbségeket kell felderíteni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:34:47

@forrestg:

Fántásztikus! Aki elismeri saját magáról, hogy szabad akarat nélkül való jószág, annak meg is van bocsátva.

Angeleye 2010.02.09. 22:34:55

@implacabile:

Ne folytasd, ha csak a hivatalos verziót ismered :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:35:20

@blas:

A mennyiség nem minőség, sajnálom.

forrestg 2010.02.09. 22:35:56

@El Topo (Sgt. Elias): ezt most nem értem. minek kapcsán írtad?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.09. 22:36:03

@pannonfunk: az ilyenek meg fullhülye 'hódot húzok a fejemre' típusúak még mindég max 5-6% , olyan 350.000 savazót még el kellene valahova helyzeni...

loláb 2010.02.09. 22:36:30

@forrestg: Meglátjuk.
Szerintem, ha az mdf nem jut be, akkor könnyedén meglehet a 2/3 is. Akkor elég lehet egy 53-54%-os listás szavazat, már ha nem buknak 10-15nél több egyéni helyet.

De ha csak sima többségük van, akkor is lehetnek ügyesek a kormányon. Viszont akkor a 2/3-os döntésekhez parner kell, és remélem inkább a szocikat választják, mint a jobbikot, mert akkor 2014-ben teljesítménytől függetlenül mennek.

török gábor 2010.02.09. 22:37:46

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 61cm:

most tényleg... hát mit lehet erre írni? kicsit unalmas lesz a sok köszönöm, beszéljünk inkább valami másról :)

Josef (K.) 2010.02.09. 22:38:52

@pannonfunk:

1) "letakart maszkkal menekítették ki valami kuplerájból"
A legjobb családban is előfordul, ezzel ne foglalkozzunk, Spongyát rá!

2) A Mécs Mónikával kapcsolatos megjegyzésedet szintén elengedem a fülem mellett. (Én nem érzem, hogy az index erre utalt volna.)

3) Az viszont valószínűleg igaz, hogy Deutsch Tamás és Mesterházy Ernő között szoros baráti kapcsolat lehetett (vagy még van is). Hiszen ő is "ott volt Prágában, amikor letartóztatták Deutsch Tamást, ő hozta haza az arról szóló felvételt, és ő szervezte meg a budapesti csehszlovák követség előtti tiltakozó demonstráció."
Ezt egy két évvel ezelőtti cikkből tudhatjuk meg:
www.origo.hu/itthon/20080219-demszky-gabor-tanacsadoja-mesterhazy-erno-portreja.html?pIdx=1

forrestg 2010.02.09. 22:40:06

@loláb: április 11 érdekes nap lesz: talán valóban meglesz a 2/3-ad, de még szoros is lehet. Szerintem OV ne működjön együtt se a komcsikkal se Vonával. Az LMP-vel lehetne, de az meg nem jut be...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:40:10

@forrestg:

Arra írtam, hogy aki azon az alapon, hogy rosszul megy neki, rosszak a körülményei, nem foglalkozott vele a politikum, nem szerette az anyukája a jobbik zászlaja alá áll, az gazember.
VAGY értelem nélkül való állat.

==T== 2010.02.09. 22:40:34

@forrestg: Egyetértek. Az antiszemita vonalat szerintem is hanyagolhatnák.

Persze ettől még maradnia kelle az erősen patrióta(és "zöld") gazdaságpolitikai ill. a "népi" jellegű kultúrális vonalnak, valamin Izraelnek/Egyesült Államoknak sem kell "benyalni". A cigánykérdésben meg abszolút nem szélsőséges a hangnemük, ebben abszolút a "vox populit" képviselik, vagyis annak a legenyhébb vátozatát.

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.02.09. 22:40:37

@El Topo (Sgt. Elias):

Figyelem a kommentjeidet és pár hozzád hasonló emberét.

Nem láttok a dühtől, és a megkeseredettségtől, és bevallom őszintén nekem bérkommentelőknek tűntök. Nem azért mert a véleményemmel ellentétes a tiétekkel, hanem azért mert az akár 10 hozzászólaláson át hangoztatjátok.... Kicsit hiteltelen vagy számomra.

Csak egy két tény a Jobbikkal kapcsolatban:

- Senki nem mondta hogy ha kormányon lesznek akkor kánanán lesz.

- Senki nem mondta hogy minden úgy lesz ahogy azt leírják, de ha már a fele megvalósul akkor is egy ,,korruptalanabb'' szebb, öntudatosabb Magyarországon élhetünk.

-Nem lesznek elgázosítások, és zsidóvagonok sem. (Komolyan mondom nevetségesek akik ezeket írják hergelésül.)

- Nem házmesterek meg alkoholisták alkotják a Jobbik szimpatizánsokat hanem minden olyan ember szavazatát magáénak tud a Jobbik akik ÚJAT és NAGYOBB NEMZETI ÖNTUDATOT akarnak. Akár tetszik akár nem egy nemzetben élünk és ideje lenne összefogni minden magyar állampolgárnak, nem pedig úgy viselkedni mint a bérkommentelők akik csak a széthúzást erősítik.
Ja, és rengeteg az egyetemista, diplomás ember csakúgy mint a jó becsületes magyar gazda, és a becsületes munkavállaló, vállalkozó a Jobbik szimpatizánsai között. Az élet minden területéről ismerek embereket akik rájuk szavaznak. Tudom nagyon rossz lehet a sok bérkommentelőnek ezt olvasni, de ez van, és ez csak folytatódik.

- TÉNY: A Jobbik az EP választás előtt kb 360 alapszervezettel rendelkezett.
Jelenleg megközelítőleg 720 alapszervezettel rendelkezik. Az ismertség és vele együtt a szimpatizánsok száma növekszik!

Na kösz neked és másnak is aki elolvasta.

Üdvözletem

jjulie 2010.02.09. 22:40:44

@forrestg:

én azért a belvárosban látom a bebukott vendéglátósokat, aztán az építészirodák padlón, autókereskedő bukták, építési vállalkozók és fusizó szakiparosok, ingatlanközvetítők, építőanyagkereskedők

ez mind a zsidók műve

azt mondják hogy a kocsmákat országosan is csak a játékgépek tartják el, az alkohol már nem sokat hoz, ráadásul iszonyú a nyomás a köjál, apeh, minden szerv részéről, nem beszélve a védelemről

ha játékgéppel bérbe lehet adni egy kocsmát havi 300 ezerért, gép nélkül ugyan az kuka

és már a játékgépes cégek között is van zizegős

és egy ismerősőm azt mondja hogy a a kisvárosban ahol a szülei élnek, megszaporodtak a kocsmában a verekedések is

török gábor 2010.02.09. 22:40:51

@Fedor: meg fog lepődni: politológiát. ráadásul jó hosszan és elég alaposan. de persze nem színészeknek, hanem tévés újságírónak, műsorvezetőnek stb. tanulóknak.

forrestg 2010.02.09. 22:41:04

@loláb: azzal mélyen egyetértek, hogy a Fidesz ne működjön együtt Vonáékkal, mert csak rosszul jöhet ki belőle.

==T== 2010.02.09. 22:41:51

@loláb: Sokak szerint az is kérdés, összeszedik-e a szükséges számú nem hamis kopogtatót egy országos listához.

gauche caviar 2010.02.09. 22:42:47

Jobbik: ki nem tojja le? bekerülnek a parlamentbe aztán az első felvett költségtérítésnél az egész párt lenullázódik a csudába. Onnantól ugyanazok lesznek 100%-ig, mint akiket most fikáztak. (a régi nszk-ban a zöldeknél volt olyan agenda, hogy a képviselők beadják a pártkasszába a képviselői fizetésük azon részét ami nagyobb, mint egy segédmunkás bére. Csak mondom, hogy vannak ahol így politizálnak).

BKV: Demszky mondhat amit akar, ő azért van ott, hogy tudjon az ilyen stiklikről.
Nem tudom melyik a rosszabb: ha tudott a mutyizásról vagy ha nem. (ha főpolgármester létére nem vette le, hogy miket csinálnak az emberei, akkor egyértelműen alkalmatlan.)

forrestg 2010.02.09. 22:43:44

@nekend: milyen "nemzettudatról" beszél az a párt, aki az én hazámat megint az orosz medve talpnyalójává tenné? és 49 leverése? az aradi vértanúk? a '45 ben megerőszakolt nők? és 56 leverése?

Josef (K.) 2010.02.09. 22:43:59

@Josef (K.):
Bocsi, rosszul értelmeztem. Az idézet Mécs Mónikára vonatkozott (nem Mesterházyra), Tehát akkor Mesterházy valszeg tényleg Mécs lányán keresztül ismerte meg Deutsch-ot. Bocsi ismét

pannonfunk 2010.02.09. 22:44:22

@forrestg: Lehet, hogy nincsen nagy különbség közöttük, csak időbeli. Mostanra szabadultak el a balliberális oldal által folyamatosan a szőnyeg alá söpört problémák annyira, hogy megérett rá egy válasz. Egy másik időbeli különbség lehet az, hogy felnőtt a rendszerváltás óta egy teljes generáció, amelynek a fiatalosabb arculatú Jobbik jobban bejön, mint a MIÉP.

Ha nem csak időbeli különdbség van, akkor van szakmai különbség. Csurka egy irodalmár, nem politikus. A Jobbik vezetői ugyan bölcsészek, de történészek. Meg ott van Morvai, aki ugye jogász. Valahogy egy történész, egy jogász jobban tud politizálni, mint egy drámaíró.

Egy harmadik ok lehet a Fidesz pozícionálódása is. Mentek át a Jobbikba a Fideszből olyanok, akiknek betett a Szűrös, a Pozsgay, a Csintalan és úgy általában a Fidesz balratolódása.

Úgyhogy azt gondolom, hogy a Jobbik sikere sok kisebb-nagyob tényező szerencsés együttállásában keresendő.

forrestg 2010.02.09. 22:46:08

@pannonfunk: egyetértek: nincsenek egytényezős magyarázatok. de pénz nélkül nem lehet pártot csinálni.... Az valóban nagy baj, hogy a 30 alattiak tömegesen lettek Jobbikosok.

nyekk 2010.02.09. 22:46:55

@El Topo (Sgt. Elias): Te házmester vagy, és most jól besöröztél?
Persze, ha józanul írkálsz ilyesmit, az még szomorúbb.

forrestg 2010.02.09. 22:47:27

ami nagyon zavar még: szülőfalumban (már Pöstön élek), ami amúgy a Dunántúlon van és szinte egyetlen cigány sem él benne, szinte a teljes polgári körös (értelmiségi) gárda átment jobbikosnak. vagyis a mozgalmár-vonal. a lobogó érzelmek.

gauche caviar 2010.02.09. 22:47:29

@forrestg: olvasom mar ezredjere toled, hogy a jobbik a spajzban bujtatja a ruszkikat, es akar keszseggel el is hiszem, de valami konkretumot tudnal linkelni?
csak az artatlansag velelme alapjan...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:48:08

@nekend:

Én vagyok a bérkommentelő. Faszkalap.

forrestg 2010.02.09. 22:49:02

@gauche caviar: nyilván a jobbikosok rövidesen szét fogjál lopni magukat. amugy meg elég durva, amikor "elmúlt 20 év" címén egy kalap alá veszik az MSZP-t és a Fideszt.

forrestg 2010.02.09. 22:50:51

@gauche caviar: többfelé olvastam (www.gondola.hu, Index, szerintem a Heti Válasz is foglalkozott vele stb.), ha nem haragszol, most fáradt vagyok idézni. Nézdd meg a Jobbik programjában is a hihetetlenül nagy orosz-imádatot. Hülyék + pénzt kapnak érte.

gauche caviar 2010.02.09. 22:50:55

@jjulie: (vendéglátózás, ingatlanozás, építkezés, autókereskedelem-gyártás: ez mind csöcsön van a válság miatt. Biotechnológia, robotika, HighTEch IT, ezek meg se érezték, sőt. Na kik utaznak ezekben az iparokban leginkább? Mondanom sem kell.)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:51:32

@nyekk:

Minden esetre nem én nyalom egy párt seggét minden fellelhető kommentemben.
Az a szép a blog.hu regisztrációban, hogy minden kommentelő összes hozzászólását látni lehet.:D

grzesiu 2010.02.09. 22:51:58

@El Topo (Sgt. Elias): Azért a stílusodból visszavehetnél. Lehetne úgy is véleményt nyilvánítani, hogy nem minősítesz így más embereket (akkor sem ha Jobbikos, és akkor sem, ha más a véleménye mint neked).
Az legviccesebb hogy úgy látszik sokan még itt a kommentekben is egyet értenének veled, ha nem ilyen módon szólnál hozzá.
Megjegyzem, nekem abszolút nem szimpatikus a Jobbik, csak hogy tiszta sor legyen a dolog.

jjulie 2010.02.09. 22:53:25

@forrestg:

az én jobbikosaim egy kalap alá veszik, zsidó produkció mindkettő, a viktort a soros szülte

pannonfunk 2010.02.09. 22:53:53

@nekend: A MIÉP-ban is meglepően sok volt a diplomás, hétköznapi életben teljesen konszolidált ember. Ezek is nyilván a jobbikban vannak most, sőt el bírom képzelni, hogy a jobbikos ismerőseid körében is rengeteg ilyen van. Viszont ez nem fogja kiadni a jobbik teljes szavazótáborát. Van egy csomó ballib ismerősőm, azoknak is mindig derogáló volt, amikor említettem, hogy rengeteg IQ-bajnok is szavaz az mszp-re, elhiszem, hogy neked is az, hogy most ezek az IQ-bajnokok a jobbikra szavaznak, de akkor is ez van.

gauche caviar 2010.02.09. 22:54:28

@forrestg: jó hát a jobbikot nem kell bemutatni a "nyitás oroszország felé" programjukkal, miközben éppen a szovjet katonák emlékművét akarják legyalulni (az ilyenekért közel polgárháborús állapotok alakulnak ki orosz ajkú kisebbségekkel rendelkező országokban).

szóval aki a jobbikra szavaz, az simán lehet jóhiszemű, becsületes, és hazaszerető.
de hogy nem tájékozott, az egészen biztos.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 22:55:36

@grzesiu:

Annyira tudtam, hogy záros határidőn belül előkerül a "stílus maga az ember" sablon.:) Amióta az internet létezik, ez a leggyengébb riposzt, politikai vita közben.
Egyébként meg köszönöm a szíves figyelmeztetést, majd ezentúl jobban vigyázok, nehogy még valami kellemetlent találjak mondani ezekre a... hát hirtelen nem is tudok nyomdaképes kifejezést.
Te hogy neveznéd őket?

gauche caviar 2010.02.09. 22:58:50

@grzesiu: ugyan nem én vagyok megszólítva csak vicces látni a jobbik azon retorikáját, hogy amíg ők szórják az ilyen "hazaáruló" "mocskos bűnöző" "gyerekgyilkos" meg "mikor indulnak a vonatok" petárdákat, addig mostanság már hogy kikérik maguknak ha valaki megjegyzi az egyértelműt: a jobbik nem a művelt emberfőkből tölti fel a párttagságát.

Na, valami jobbikos válaszoljon nekem kérem:
lassan 3 éve üzemel a gárda.
Csökkent valamit a cigánybűnözés? 3 év azért nem olyan kevés, majdnem egy választási ciklus, szóval valami eredményt csak fel lehet mutatni, nem? Legalábbis, statisztikázni azért ez már elegendő idő.
Vagy a gárda csak díszlet?

snq 2010.02.09. 22:59:05

@El Topo (Sgt. Elias):
mókás ez a nácizás amikor bajnai, orbán és feldmájar urak egymás szájában cserélgetik a meghívott szélsőségesen fajgyűlölő, lebensraum-cionista, rasszista gyilkos lieberman faszát, aztán kioktatnak szélsőségből, toleranciából, higgadt politizálásból

grzesiu 2010.02.09. 22:59:25

@El Topo (Sgt. Elias): nem azért mondtam, mert a Jobbik lényegéről mondjuk ne értenék veled egyet (én is elítélem mint pártot). De ez nem jelenti azt, hogy minősíthetem a rájuk szavazókat.
Azon kívül mint írtam, ha a társadalmi ingerküszöböt cirógatod, akkor csak a saját érvelésed hatásosságát rontod (imho).

bandeirante 2010.02.09. 23:02:43

@gauche caviar: Nekem már most nagyon elegem van a jobbikból.

elegem van abból, hogy

- saját magukat mint egyetlen tiszta, becsületes, makulátlan társaságot mutatják be, miközben mindenki más egy mocsok

- összemossák a fideszt az mszp-vel, és olyan dumákat eresztenek el, hogy az "elmúlt 20 évben a két nagy párt uralkodott"

- elegem van az általuk terjesztett "zsidesz, likudviktor, orsós viktor, Fidesz Kommunista Párt" dumákból

- elegem van az úttörőtábori Előre! jelszóra hajazó Szebb jövőből.

- elegem van abból, hogy mindenkit lenéznek, saját magukat az egyetlen nemzeti pártnak állítják be

- elegem van abból, hogy miközben elméletileg az MSZP-t nem szeretik, minden erejükkel a fidesz ellen küzdenek

- elegem van a saját maguk által táplált kiválasztottság-tudatból (lásd Vona: az ország nagyobb része jobbikos, csak még nem tud róla)

És még sorolhatnám. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elegem lesz belőlük, dehát így alakult. Sajnálom, van ott sok jó ember is, de összességében már most nagyon unom őket.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:02:53

@grzesiu:

Na de ne csináljunk már Krisztusból bohócot! Hát ha valaki egy nyíltan rasszista, antiszemita, cigányellenes szólamokkal operáló, nemzeti-bolsevista eszméket hirdető párt szavazója, az lehet simán tisztes szavazópolgár? Ne szórakozz már velem!

Diocles 2010.02.09. 23:03:00

@Josef (K.):

@Josef (K.):

persze, hogy hallgat a Fidesz Demszky-ügyben, minden bizonnyal létezik valamiféle megállapodás kettejük között, mármint nem "koalíció", mint az MSZP mondja, hanem "MSZP-t terhelő infókért szabad elvonulást Demszkynek"-megállapodás.

Aki ma megnézte Orbán interjúját a tv2 (ill. én a hírszerzőn néztem, ott van fönn), az biztos lehet benne, hogy Demszky Orbán alatt nem kerül rács mögé, Orbán olyan kifejezéseket használt, amiket már nagyon régóta, pl. "mégiscsak egy régi ellenzékiről van szó, ami miatt egy kicsit elfogult vagyok".
Persze elmondta a szokásos rizsát is, hogy amennyiben persze van terhelő cucc Demszkyre, akkor helyzet van, de a szitu alapján nyilvánvaló, hogy Demszky és Mesterházy ügyében nem a Fidesz a hunyó.
Ők már csak a szocikra céloznak.
(tehát az ügyészség tényleg csak teszi a dolgát, vagy ha mindenképp pol. szál van, akkor a szocik.)

==T== 2010.02.09. 23:03:10

@gauche caviar: nem csökkent, de:

- már nem lehet szőnyeg alá söpörni a problémát

- minimális mértékben szigorodtak a törvények

- legalább már a cigányoknak is van mitől f*niuk...

jjulie 2010.02.09. 23:03:21

szerintem a jobbiknak bőven vannak tartalékai, itt van ez a keménytél, a közüzemi számlatartozások nőnek, tavasszal megkezdődnek a tömeges bebukott ingatlan árverések és kilakoltatások igaz ez már a választások után fog felpörögni

ez mind a jobbik típusú reakció növekedéséhez vezet

grzesiu 2010.02.09. 23:04:14

@gauche caviar:
"ugyan nem én vagyok megszólítva csak vicces látni a jobbik azon retorikáját, hogy amíg ők szórják az ilyen "hazaáruló" "mocskos bűnöző" "gyerekgyilkos" meg "mikor indulnak a vonatok" petárdákat, addig mostanság már hogy kikérik maguknak ha valaki megjegyzi az egyértelműt: a jobbik nem a művelt emberfőkből tölti fel a párttagságát."

Kikérem magamnak. Nem vagyok Jobbikos, és nem is leszek. És nem is beszéltem az ő nevükben.
Csak annyit szerettem volna megjegyezni, hogy igenis művelt emberek is szavaznak rájuk (műveletlenek is, de őket sem szép lebunkózni - félre vannak vezetve és kész). Ja meg a stílus, de az nem csak itt (kellene) legyen elvárás.

==T== 2010.02.09. 23:07:45

@krüger:

- a mindenki más egy mocsok az kb. igaz

- a fidesz maga mossa össze magát az mszp-vel (Csintalan, Hegedűs, stb.)

- a Likud dolog igaz

- a Szebb Jövőt egy szép kívánság, semmivel ne mcsúnyább, mint az OV féle Hajrá Magyarország.

- a többi párt tevékenységével nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Jobbik egyetlen nemzeti pártnak nevezhesse magát

- a Fidesz - pl. K. Laca - már az EP választások előtt is igen komoyl energiával ekézte a Jobbikot. Miért kéne ezek után hanyagolniuk a fideszt? A Jobbiknak saját programja és elképzelései vannak, szavazókat pedig leginkább a fidesztől nyerhetnek.

-

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:08:56

@grzesiu:

De igen, de igen!!!! A félrevezetettség nem mentő körülmény! Mindenki által hozzáférhető minden olyan körülmény ismerete, amiből kiderül a jobbik milyensége!
Ezek után a párt támogatói igenis megbélyegezhetők és meg is bélyegezendők!

grzesiu 2010.02.09. 23:10:15

@El Topo (Sgt. Elias): Ok, rendben egyezzünk meg abban, hogy te más következtetést vonsz le. A dolog lényegében (a Jobbik károssága) megegyezhetünk.

grzesiu 2010.02.09. 23:12:19

Ezt nem tudom szabad-e, de a Jobbik nagyon durván vezeti a közvéleménykutatást :) ("ha Timosenko...")
Ennyi jobbikos olvassa a blogot?

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.02.09. 23:13:06

@El Topo (Sgt. Elias):

Igen lehet igazad van.
De az olyan barmok is megbélyegezendőek mint te.
Az okostojáskodásoddal ugyanolyan ember vagy mint az IQ bajnokok, csak a másik végletben.

Csak a stílusoddal élek.

Te olyan okos vagy! :D

Mond meg kérlek, mivel úgyis látható a hozzászólalásaidból, hogy elakarod hitetni az emberekkel, hogy mennyire okos vagy, és téged nem lehet átdobni a palánkon, hogy kire kéne szavazni.

bandeirante 2010.02.09. 23:14:54

@==T==: Na, ezek miatt a dumák, emiatt a gondolkodás miatt utáltam meg a jobbikot, pedig valamikor szimpatikus volt.

Hogy mindenki más mocsok, mi vagyunk a TISZTÁK. Nagy pofáraesés lesz, ha majd a jobbik ún. tisztasága kicsit jobban napvilágra kerül.

bandeirante 2010.02.09. 23:16:33

@gauche caviar: Persze, hogy csak díszlet. És igen, én is megfigyeltem, hogy a jobbikosok lazán mindenkit elküldenek a francba, meg a likudviktor meg orsós viktor, de ha véletlen azt mondod, hogy "Balóné," akkor vérig sértődnek.

A jobbiknál még nem hallottak az "Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" című népi bölcsességről.

Coligny 2010.02.09. 23:18:38

@El Topo (Sgt. Elias): Mint vélhetőleg a Jobbikra szavazó "őrült", megszólítva érzem magam. Mért is nem lehetek én "tisztes választópolgár"? Szerintem a demokráciában mindenkinek tiszteletben kell tartani a véleményét, szavazatát nem? Lehet, hogy szerinted nem vagyok szellemileg ép stb, de ez az én véleméynem, illetve sok más emberé. Én se értem, hogy lehetett az MSZP-re, pláne az SZDSZ-re szavazni, de nincs más választásom, elfogadom, hogy vannak ilyen dolgok. Ja, és nem vagyok náci házmester.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:18:50

@nekend:

Engem mivel bélyegeznél meg, jóember? Hogy nem vagyok náci? Hát bazmeg ezt vállalom.

Egyébként meg idén a faszomra kéne szavazni, szalmakalapban, mert nyáron az lesz a divat.

bandeirante 2010.02.09. 23:20:07

@==T==:
>- a Szebb Jövőt egy szép kívánság, >semmivel ne mcsúnyább, mint az OV >féle Hajrá Magyarország.

Ja, csak a Hajrá Magyarország! nem lett olyan érvhelyettesítő duma, mint a Szebb jövőt. Pl. én még nem voltam olyan fidesz rendezvényen, ahol kórusban kellett volna bégetni, hogy Hajrá Magyarország, de olyan jobbikos rendezvényen már voltam, ahol egy vezérürü vezényletével azt kellett bégetni, hogy Szebb jövőt!

Komolyan mondom, pont olyan volt mint az úttörőtábor. Közben meg a műanyag mellényes jobbikos "csendőrök" az övükön gázálarccal. Hát, elég röhejes volt.

[nev] (törölt) 2010.02.09. 23:20:19

@török gábor:
nincs mit.

ha márketingest (sic) keresel, mert mit tudom én kezdeni akarsz valamit ezzel a bloggerkedéssel, akkor onlinemarketing.blog.hu-n levő konrád nevűt fickót ajánlom (asszem' ki vagyok tiltva a blogjáról, szóval ne említsd a nev nevű nicket). ő indexes haveri kör, etarget, cemp, szereti a politikát.

amennyire tudom napi 50e látogatottságnál szokták mondani, hogy a dologgal lehet pénzt keresni, és azt szokták mondani, hogy azt nehéz elérni.

ha én ilyesmi vállalkozásba fognék, akkor én egy virtuális országgyűlési karzatban gondolkodnék, ahol politológusok elemeznek fontos beszédeket, jegyzeteket írnak, kvázi posztolnak, és a karzaton helyet foglaló köznép riposztol, szemtelenkedik, kommentál.

szóval ha neked ez a műfaj bejön, akkor valami ilyesmit tudok erre mondani.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:20:52

@Coligny:

Érdekesnek tartom, hogy válaszoddal mintegy elfogadod az általam sorolt argumentumokat... És utána felteszed ezt a kérdést.

Coligny 2010.02.09. 23:25:12

Ezt most nem annyira értem, de próbálom feldolgozni. Kicsit bővebben kifejtenéd nekem?

gauche caviar 2010.02.09. 23:30:39

@krüger: a muanyag mellenyesrol jut eszembe:
fuckyeahgarda.tumblr.com/post/226139108

mindig orom linkelni ilyen hianypotlo szakirodalmat...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:30:40

@Coligny:

Talán nézd meg a hozzászólásomat, amire reagáltál!

Azt írtam, hogy a Jobbik egy "nyíltan rasszista, antiszemita, cigányellenes szólamokkal operáló, nemzeti-bolsevista eszméket hirdető párt". Te nem ezeket sérelmezted, hanem hogy aki erre szavaz, az miért ne lehetne tisztes választópolgár.

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.02.09. 23:35:18

@El Topo (Sgt. Elias):

Ilyen emberrel kár bármiről is vitázni, vitatni, vitatkozni.
Rasszista köcsög vagy, mert ahogy a másokhoz való hozzászólalásaidban is látszik, csak egy vélemény van: a tiéd.
Idióta barom. :D
Írjál bármit, mert inkább alszok egyet.

Na szevasz

Coligny 2010.02.09. 23:36:18

Értelek. Ezek közül a nyíltan antiszemita dologgal nem találkoztam, mondjuk nem is vizsgáltam meg közelebbről minden megnyílvánulásukat, alapvetően hülyeségnek tartom a kérdést. A cigányellenességet én személy szerint nem tudom negatívumként értkelni, ami tudom, hogy nálad illetve másoknál kiveri a biztosítékot, de nekem ezt hozták az évek. A bolsevizmussal ilyen környezetben nem tudok mit kezdeni. Végül, nem mondtam, hogy a te meglátásod megállja a helyét, én csak a hozzállásod kérdőjeleztem meg. Mindenesetre örülnék ha normálisan lehetne beszélni erről a témáról. Talán a stílusomon is érezhető, nem vagyok "bérkommentelő", de a te vehemenciád is azt mutatja, te sem vagy az.

gauche caviar 2010.02.09. 23:37:25

@El Topo (Sgt. Elias): mert agymosott index-fogyasztok vagyunk.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:44:33

@Coligny:

Hát, most mit mondjak neked, ha nem tudsz arról, hogy a jobbik gyakorlatilag nem is burkoltan antiszemita? Nyilván hivatalos megnyilvánulásaikban ezt egyelőre tagadják, de mondjuk nézd meg, hogy a párt nemhivatalos szócsövének főoldalán hány cikkben mocskolják a zsidókat en bloc!
A cigányellenességre nem adnak felmentést az évek, meg a rengeteg rossz tapasztalat. Talán elhiszed, ha mondom, hogy én sem a szürke nénéknél nevelkedtem, hanem a ferencvárosban. Az osztálytársaim a közismert dzsumbujból jöttek, legalább felerészben. Anyám néha megkérdezte, kit keresek, ha nem ismert meg, mikor hazamentem. Mégsem hivatkozom ezekre a dolgokra soha, amikor arról van szó, mi legyen a cigányokkal. Nézetem szerint semmi más nem segít ezen a téren, mint egy masszív cigány értelmiségi középosztály létrehozása.
Most akkor a nemzeti bolsevizmust honnan kezdjem magyarázni?

bandeirante 2010.02.09. 23:46:19

@gauche caviar: Ja, zseniális képek. Én is láttam ilyeneket. A sapkába tűzött nem tudom milyen toll, az külön jó.

Egyébként a rendezvény, ahol én láttam a gázálarcos "csendőrt", összesen 2 db közrendőr jelenlétében történt, de azok is elhúzódtak jó messzire, nem érdekelte őket az egész. Úgy kell ilyenkor a gázálarc, mint egy falat kenyér.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:47:46

@gauche caviar:

Vagy hozzáférésed van az agyamhoz.
Csak szólok, hogy amit az ötödiken lakó csajról gondoltam az csak egyszer jutott eszembe, és akkor is teljesen véletlenül!

gauche caviar 2010.02.09. 23:48:15

@Coligny: a cigányellenességről szeretnél "normálisan" beszélgetni?

Coligny 2010.02.09. 23:52:18

@El Topo (Sgt. Elias): Nézd, nem vagyok hülye, meg a történelem sem ismeretlen előttem, bár nem a 20. századdal foglalkozom hivatásszerűen, hanem a 13-al. Még igazad is lenne az értelmiségi réteg létrehozásával kapcsolatban, csak én az egyetemen láttam hogyan próbálják ezt létrhozni, konkrétan a pécsi romológia szakkal. Nem vagyok keményvonalas cigánygyűlölő, volt cigány barátnőm, csak ő ki akart törni a nihilből, és láttam mennyire megveti a tágabb családja ezért. Tanítottam szakiskolában. És ezeket nem magam fényezése miatt írom, csak, hogy lásd, én is tapasztaltam dolgokat. Szerintem a pozitív diszkrimináció erőltetésével rontották el ezt az egyébként fontos célt. De nem tartalak fel tovább, lassan akudni kellene. Minden jót!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 23:53:50

@Coligny:

A politikai korrektség nyilván üldözendő vadhajtás.
Jó éjt!

hoplita 2010.02.09. 23:54:48

@El Topo (Sgt. Elias):
Ugyan, hagyd!
Ezeknek?
Ki venné észre?:D

Coligny 2010.02.09. 23:56:15

@gauche caviar: Szerintem lehet, ahogy ki is fejtettem. De úgy látszik tévedtem. Jó éjt!

gauche caviar 2010.02.09. 23:57:06

@El Topo (Sgt. Elias): nyugi, én is lakkozom a kislábujjam körmét...
és igen, én is retteg attól hogy egyszer az irodában majd le kell venni a zoknit is...
de hát szeretek veszélyesen élni... múltkor fagyival szálltam fel a buszra...

gauche caviar 2010.02.09. 23:59:53

@Coligny: hogyan lehet normálisan beszélni egy másik embercsoporti ellenességről?
azt hittem csak A problémákról lehet normálisan beszélni, a személyi ellenszenvekről nem.

pozitív diszkrimináció.
hát igen. nem is kell az. csak akarni kell.
ha nincs pénzük kenyérre, miért nem esznek kalácsot?

gauche caviar 2010.02.10. 00:02:23

@krüger: áh, a jobbik lényegében csak annyit csinál, hogy egy arculati kézikönyvből (nemzeti jelképek) arcátlanul nyúlja a saját céljaihoz a cuccokat és clip artként használja azt amit nem szabadna (árpádsávos lobogó, turul, stb).

kicsit irigylem őket, mert olyan jó dolog amikor az ember nyugodtan kikapcsolhatja az agyát, és e mellett az általános emberi együttélési normákat sem kell betartania.

hoplita 2010.02.10. 00:04:26

@forrestg:
Nem jól tudod.
A Hezbollah és Ahmadinedzsad ötödik hadoszlopa.
El vagy maradva egy hónaljnyi brossúrával.:D

Coligny 2010.02.10. 00:07:08

@gauche caviar: Nézd, én is magáról aproblémáról próbáltam írni, lehet nem sikerült. De a kis metafórád nagyon nem állja meg a helyét. Szerinted az normális, amikor a cigány gyerekre már annyira hatott a propaganda, hogy amikor kihívom feleni azt kérdezi: "Mért én? Mert cigány vagyok, ugye?" Illetve, amikor látja az ember, hogy csak azért kap több pontot a felvételin, több ösztöndíjat az egyetemen, azért kerül jobb állásban egy minisztériumban mert cigány? Tudod, pont azért zavar az ilyesmi, mert ismerek olyat, aki ezeket a dolgokat saját erejéből érte el. Én nem akarok kiirtani semmilyen népcsoportot, csak meglátom a rendszer olyan részeit is, ami az ellenkező hatást éri el, mint amit szeretne. Rohadt rasszista vagyok, na.

hoplita 2010.02.10. 00:11:06

@El Topo (Sgt. Elias):
Húzd már le magad, te seggfej...!!!
Honnan szalajtottak téged, te nagyképű majom?
Válogasd már meg a szavaidat, még ha nem is tudod igazából, hogy mit beszélsz.
Kinyílik tőled a bicska az ember zsebében.

gauche caviar 2010.02.10. 00:18:35

@Coligny: minden gyerek ilyeneket csinal, ott bujik ki ahol csak tud, sumakol, konfabulal. miert pont ok ne csinalnak ezt? nalunk siman volt olyan, hogy a videki bejarosok mondtak, hogy nem tudtak keszulni mert videkrol jottek.
azert azt lassuk be, hogy a "mas is megcsinalta" az nem teljesen ugyanazt jelenti a feher kispolgari csaladi korbol megcsinalni, meg romakent a putribol, az azert nem ugyanaz...
de nekem aztan tok mindegy, lehet azon pocogni, hogy ez most diszkriminacio, meg a tobbieknek, stb csak epp akkor a kisvallalkozasoknak se adjunk indulohitelt, mert az nem igazsagos azzal szemben akinek nem adnak...
ez egy befektetes.
a jobbikos ciganyozassal az a gond, hogy hosszu tavon tokre nem kifizetodo. azt a mersekelt jobbik szavazok is siman belatjak, hogy kifizetodobb az itt lako romakat integralni, mint folyamatosan szitani a feszultseget. ehhez meg be kell fektetni a jovobe, hogy beinduljanak a folyamatok. de ezek kb generaciovaltasok mulva ernek be. (ugyan nem lehet osszehasonlitani, de az amerikai 50-es evek is Obamaval ertek be ugy igazan...)

szoval lehet finnyaskodni, meg rovidtavban gondolkodni, csak nem palya...

gauche caviar 2010.02.10. 00:19:27

@hoplita: ha kinyilik a bicska, az levagja a pocsodet.
ugyhogy, ne hagyd.

hoplita 2010.02.10. 00:28:50

@gauche caviar: Haha.
Ne félts te engem.
Elég jól bánok a késsel...tudod, ez olyan náciszokás.

mirrmurrkandúr 2010.02.10. 00:45:00

Szerintem a Jobbik most nem hasonlít egyik általatok említett pártra sem.
MOST. De ha komoly (értsd 15% fölötti) szavazatmennyiséget kapnának, és a Fidesz netán nagyon elcseszné, akkor simán elképzelhetőnek tartom, hogy elindulnak középre.
A Jobbik szerintem sokkal kevésbé ideológiai párt, semmint karrierista.

Lóvé. Pozíció. S jól csinálják... kár tagadni...

ezanicknevem 2010.02.10. 00:56:50

@El Topo (Sgt. Elias)
@gauche caviar

A társadalmi együttélés strandján úriember az, aki nem pössent bele a közös vízbe.

Az átlagember megteszi, ha már kell, de legalább kicsit szégyelli magát, és igyekszik gyorsan elkeverni a vizet, hogy ne legyen feltűnő.

A cigány módra szocializálódottak (figyelem, nem származásról, hanem tanult viselkedésről beszélek, így ugye nem vagyok rasszista?) azok, akik nyíltan belecsinálnak a vízbe. Emellett ingyen belépőt kapnak a "strandra", így persze tömegesen jönnek, nem viselnek fürdőnadrágot, mert szegények, a fürdőnadrágsegélyt viszont fagyira és lángosra költik.

A "jogvédők" (pontosabban e fogalom lejáratói) azok, akik fekszenek a napozóágyon, és lerasszistázzák azokat, akik ezek után kimásznak, hogy másik medencét keressenek maguknak, vagy maradni akarnak, és ezért ne adj' isten szóvá teszik a dolgot. A fejükre olvassák, hogy együtt kellene fürödniük az egyre zavarosabb vízben a harmadik csoporttal, hogy integrálják őket.

Szerintem a ti véleményetek erre a negyedik csoportéra hasonlít.

2010.02.10. 01:09:56

@gauche caviar: persze, a cigányellenesség...a cigányok magyarellenességéről miért nem jártatjátok a pofátokat? Tetszik, nem tetszik, a Jobbikra részben az undorító kettősmérce és az igazságtalanság miatt fognak sokan szavazni. Hiába ugat a maradék pár tucat, de annál hangosabb liberális hülye rasszizmusról meg kirekesztésről, miközben szinte naponta késelnek meg vagy rabolnak ki embereket a cigányok.

sárkányfő 2010.02.10. 01:11:37

Kedves Gábor,

Gratula a nyakkendőkhöz.

Nekem hagyományos monitorom van, nem wide, ha nem olvasom el a kommenteket, nem húzom jobbra a csúszkát, és nem fedezem fel a szavazó ablakot. Talán lehetnék még így pár ezren. Javaslom jobbra tenni, vagy valahogy felhívni rá a figyelmet.
Továbbá talán lehetne tenni egy "szándékosan érvénytelen szavazatot fogok leadni" opciót, meg egy Seres-féle civil pártost is.

Amúgy nagyon árulkodó, hogy a jobbik vezet, így már érthetőbb kissé a kommentárok háttere. De a poszt első bekezdésében írtak is nagyon árulkodóak.

sárkányfő 2010.02.10. 01:13:00

@ó jaj:
* ...javaslom balra tenni,...
vagy középre a poszt végére, vagy valami látható helyre...

steepp 2010.02.10. 01:15:01

@El Topo (Sgt. Elias):
@gauche caviar:
ezekkel a kép linkelésekkel szépben bebuktatok srácok! :D Csak nem egy helyről kapjátok az infót??

dr. mesterséges színezék 2010.02.10. 01:25:16

@forrestg: "De pont azt kell megvilágítani, hogy miért álltak a Jobbik mellé olyanok százezrével, akik soha nem álltak volna Csurka mellé. A MIÉP-Jobbik közti különbségeket kell felderíteni."

A különbség 8 év - de micsoda 8 év... tele pécével, ami minden egyebet kiszorított.

dr. mesterséges színezék 2010.02.10. 01:39:38

@gauche caviar: "pozitív diszkrimináció.
hát igen. nem is kell az. csak akarni kell.
ha nincs pénzük kenyérre, miért nem esznek kalácsot?
"

Dehogynem kell! A jobbiknak, és a legjobbiknak nagyon is kell, mint egy falat kenyér, vagy kalács.

buncow 2010.02.10. 02:01:12

Nagy az Isten állatkertje és .... az internet eltüntette azt a kis kerítést is.. El Taho: röviden jellemezve, te egy túrós faszkalap vagy amint ezt az úgymond "hozzáböfögéseid" is alátámasztják.. csak mert kisebbségi vagy, vagy komcsi, vagy akármilyen más okod van, hogy itt fröcsögj össze-vissza minden szart egy olyan párt szavazótáboráról, ami még a bizonyítási lehetőséget sem kapta meg szemben a többi párttal amiket már jó párszor kipróbálhattunk, szóval csak ezért még nem kéne itt agyatlanul ugatni minden szart, mert valószínűleg a leghülyébb jobbik szavazónak is sokkal több esze van mint neked.. menj szépen, kelj fel a forgós számítógépes foteledből - amibe már valószínűleg lyukat izzadt a segged - menj a fürdőszobába - ha van -, nyomkodd ki a pattanásaid, kapjál be pár nyugtatót, majd térj vissza szépen a kórtermedbe és aludjál. Remélem a stílusomra nem teszel megjegyzést, mert én is utálom ezt a "stílus maga az ember' sablont.. "faszkalap"..

buncow 2010.02.10. 02:04:59

@buncow: másfél év alatt több mint 10 ezer hozzászólás, vagyis kb. napi 20 komment, jesszusom.... tényleg egy bérkommentelő

buncow 2010.02.10. 02:06:10

vagy csak nincs életed és itt éled ki magad te kis görcs..

Pot_147 2010.02.10. 04:49:35

Elolvastam 185 kommentet. Két dolog borzasztott el.: Az egyik, hogy kikre lehet szavazni, a másik pedig, hogy kik azok, akik szavaznak.

Gregor Elmarsson 2010.02.10. 05:31:19

@buncow: az MSZP-SZDSZ koalíciókon kívül milyen más kormányzati formációt próbálhattunk ki többször?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.10. 07:05:50

Kilométerek reggelire!

Magyar és külföldi élelmiszereket kínált reggelire kedden az újságíróknak a Lehet Más a Politika. A párt ezzel a hazai termelők helyzetbe hozásának, az élelmiszerlánc rövidítésének és az ellenőrizhető, biztonságos termékek piacra kerülésének kívánalmát fejezte ki – az ezt elősegítő lépéseket pedig kilenc pontban foglalta össze.

Jávor Benedek szóvivő hangsúlyozta, a táji és ökológiai viszonyokhoz alkalmazkodó, a helyi társadalmat erősítő mezőgazdaságra van szükség, mert ez a legegyszerűbb és legbiztosabb módja annak, hogy a fogyasztókhoz egészséges és megbízható élelem kerüljön. Ez jelentősen javítaná a vidék népességmegtartó képességét is, mivel mára az ésszerűtlen támogatási rendszerek a fő megélhetést biztosító mezőgazdasági termelést az alacsonyabb munkaerő igényű monokultúrák és a nagybirtokok irányába tolták, ezért a vidéki életforma sokak számára ma már nem lehet perspektíva.

A reggelin magyar és külföldi tejtermékeket, húskészítményeket, valamint hazai és afrikai, dél-amerikai gyümölcsöket és zöldségeket kínáltak. Az asztalhoz ülők összeszámolhatták, hány kilométert tett meg reggelijük, mire a tányérjukra került. A szigorúan magyar termékeket választók 290-400, a külföldi élelmiszerekkel próbálkozók 18200-20850 kilométert számoltak a teljes reggelire. Az LMP szerint könnyen belátható, hogy a több ezer kilométerről származó élelmiszerek szállítása növeli a szén-dioxid kibocsátást és az egyéb környezetszennyezést, emellett a termények jelentősen veszítenek a tápértékükből, miközben „frissességüket” vegyszerekkel biztosítják.

Az LMP már korábban (www.lehetmas.hu/allasfoglalasok/80) kilenc pontban foglalta össze az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos teendőket:

pannonfunk 2010.02.10. 07:56:17

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!: Ha nem csak write-only üzemmódban lennétek, akkor esetleg elolvashatnátok, hogy miért gondoljuk azt, hogy ez mennyire kontraproduktív. Egyszerűen az a vélemény fog kialakulni, hogy lmp = spammelők. És a spamet is olvasás nélkül kidobjuk az ablakon.

Pedig lehetne értelmesen is kampányolni a weben. Mondjuk úgy, hogy az oktatásról szóló blogban az oktatási szakértők szólalnak meg, és nem a pártfinanszírozásról böfögtök be valami sablont.

Ez a poszt pl. itt a társadalmi feszültségekről szól. Szívesen meghallgatnám az LMP véleményét a témáról. Ehelyett ideböfögtök egy élelmiszerbiztonságról szóló hírt.

Az élelmiszerbiztonságról szóló posztban meg majd lesz egy spam arról, hogy az lmp hogyan képzeli a háziállatok tartásáról szóló paragrafusokat a társasházak szmsz-ében...

Ez így el van kúrva. Nem kicsit, nagyon.

2010.02.10. 08:01:30

„A Jobbik csak mostani formájában képes a parlamentbe kerülni, mint ahogy a további, már parlamenti pártként tervezett erősödéséhez pedig az kell, hogy időben képes legyen változtatni.”

Indulatból csak a vérfideszes, és véremeszpés emberkék szavaznak, akik szent küldetésnek tekintik kedvenc rablóbandájuk győzelemre segítését, a másikkal szemben, és ebben sajnos nyoma sincs következetes döntésnek, az ország érdekeinek figyelése meg pláne.
Meglátásom szerint a jobbikra azok szavaznak, akik észrevették hogy elég komoly slamasztikában van az ország, (! nem az egyén !) és nem lehet azt a komédiát folytatni ami itt ment 20 éven keresztül. Lehet ezt másképp is csinálni, nem kell mindennenk mindenkinek lefeküdni és sündisznóállásban várni amig a hóhér levág 10 millió fejet. Kell a nemzeti öntudat, kell a tisztesség, és igény van rá, hogy ez a mocskos közélet tisztább legyen. Jelen pillanatban a Jobbikon kívül ezt nem sokan akarják, vagy ha van is rá szándék, puhapöcs eszközökkel ez kivitelezhetetlen. A jobbik támogatottsága addig szerintem töretlen lesz, amig kitart az elvei mentén. Ha beleolvad a masszába, és elkezd ugyanazokkal a használhatatlan eszközökkel politizálni, el fogja veszíteni a támogatókat. Bízom benne hogy megmarad erős jobboldali pártnak, és nem válik második köpönyegforgató, elvtelen fidesszé.

El Polako 2010.02.10. 08:04:33

Ne haragudj, tudom politológus végzettséged van, de ezt az esszét én is le tudtam volna gépelni mindenféle előolvasottság nélkül. A Jobbikról csak az ír ilyeneket, aki lényegébe nem ismeri, csak a balliberális médiából hall ezt-azt. Az ilyenekre meg nem lehet alapozni.

Szélsőség?Mikor fogják észrevenni a politológusok, és a politikusok, hogy a szélsőségek a zsidók, cigányok oldalán is ott vannak.Az egyetlen amiről mindig lehúzzák a vizes lepedőt, ha ez ellen valaki jobboldalról felemeli a szavát.Nem szép dolog.És nem szép a Jobbikot olyan pártnak beállítani, amely most ígérget, aztán majd szépen besimul.A Jobbik mögött ott a magyar gárda, a párt túlnyomó része civilekből szerveződött.Gondolod, majd abbahagyják, mert te leírod.Eh.

kenobi 74 2010.02.10. 08:16:00

@krüger: Egy a gond azzal amit írtál.Az elmúlt 20 évet figyelembe véve te még meddig akarod hallani,hogy:majd most jó lesz.Kicsit húzunk a nadrágszíjon,és elindulunk felfelé.Egyedül Vonáék beszélnek radikális változtatásról,ami nélkül szerintem sincs esély semmiféle előrelépésre.Soroljam?Kórházak helyzete,cigánykérdés,multikérdés,stb...nem beszélve a kereskedelmi tv-k szellemi környezetszennyezéséről.Ha valaki nem szeretne liberális mocsok által irányítottá válni,az már antiszemita,ugye?Ha állítólag demokrácában élünk,akkor miért csak a szenny kap kellő felületet a médiában?És melyik az a párt,aki nem volt tevékeny részese az elmúlt 20 évnek?Ide jutottunk,és a Jobbik az egyenes válasz a parasztvakításra.

Diocles 2010.02.10. 08:27:17

A mai tv2-ös interjúban Gyurcsány Ferenc exkormányfőszóvivője, Demcsák asszony annyira erőltette a VITÁT, hogy a hülyének is nyilvánvaló, hogy ki(k)nek az érdeke.

Apropó, képzeljétek el, micsoda balhé volna abból, ha Révész Máriusz/Révész Mártíriusz (c. by Kuncze) osztaná az észt a tv2-ön műsorvezetői státusban...

Tarkin kormányzó 2010.02.10. 08:32:38

elemzésnek tűni zs ellenkampány. ezzel elkéstetek fiúk!

Bona Fides 2010.02.10. 08:32:53

Merre fordul a Jobbik? Remélem, "fel". :(

Bona Fides 2010.02.10. 08:40:17

Gratula a nyakkendőkhöz. :)))

==T== 2010.02.10. 08:40:32

@krüger: Egy Fidesz gyűlés manapság inkább olyan, mint egy nyugdíjasklub...

Kerek négyszög 2010.02.10. 08:44:01

A narancsos kommunisták egy pillanatig sem fognak azon töprengeni, hogy elfogadják-e a fasisztoid Jobbikot, ha a húsosfazék megkaparintásáról van szó. Az eddigi ténykedésük, gondolkodásmódjuk bizonyította: semmi nem számít, ha az érdekeik elérését nehezíti valami. Se Magyarország, se a magyar emberek. A fityisz legjobb szövetségese ma is a jobbik.

==T== 2010.02.10. 08:46:05

@mirrmurrkandúr: Szeritnem inkább problémamegoldó párt.

dtk74 2010.02.10. 08:53:50

Érdekes ez a Nemzeti Öntudat szöveg. Konkrétan mit takarna az, hogy ebből nagyobb kellene? Érdekelne.
A cigányozós rész persze nem fasiszta duma azok szerint akik mondják, kivéve, ha mondjuk román viszonylatban a magyart helyettesítjük a cigány helyére. pedig ott azzal lehet választást nyerni egy szélső posztra helyezkedő pártnak.
A románoknál a székelyt lustának (mi szemérmesen kényelmesnek), az alföldi magyart (meg a hazait) tolvajnak tartják,erről szólnak a viccek is. Érdekes módon Európa több országában is hasonlóan vélekednek rólunk. Ez hogy fér bele a nemzeti öntudat szövegbe?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.02.10. 08:58:29

egy kalap alá veszem a fideszt a rohadék mszpvel, mert sajnos, debreceniként számomra nyilvánvaló, hogy a fidesztől sem várható, hogy megoldja a társadalom legkomolyabb, alapvető problémáit.. (nepotizmus, korrupció, mutyizás, bratyizás, pozíciók és lehetőségek haveri és nem szakmai alapon osztogatása, stb, stb)

radala 2010.02.10. 09:01:22

No ez a szavazás meglepett. Láttam, hogy sok itt (gondolom az egész interneten) a jobbikos, sőt talán egyáltalán a politikával intenzíven foglalkozók között is fölülreprezentált a Jobbik.
Ha valaki Török Gábort akar bántani, akkor viszont azt mondhatja, hogy lám-lám ez az eredménye, ha valaki azzal, hogy elemzésre méltónak találja a Jobbikot rögtön segít is nekik kitörni a karanténból. Persze szerintem nincsenek semmilyen karanténban.
Érdekes, hogy régen láttam olyan felmérést, ahol a pártok elutasítottsága szerepel, régen nagy divat volt az ilyen, gondolom addig, amíg nem az szdsz meg az mszp volt a legelutasítottabb:-)
Szerintem a Jobbik elutasítottsága kb Fidesz arányú lehet.
De a témához. Nekem az az érzésem, hogy nem a Jobbik fog középre menni (persze majd egy kicsit piszíbben fogalmaz). Hanem a középen lévő pártok lesznek egyre kevésbé liberálisok. Legalábbis Ausztriában szerintem ez a hatása az FPÖ-nek. Mindenki igyekszik még a látszatát is elkerülni, annak, hogy ö nem utálja a külföldieket (törököket), inkább csak azt hangsúlyozzák, hogy a nyílt utálat nem vezet sehova. Amúgy én szép jövőt jósolok a Jobbiknak. Egyrészt mert ők valóban fiatalok, másrészt mert szerintem igazából csak PR szélsőségesek, hamar meg fogják találni, hogy honnan lehet még szavazatot szerezni. Szerintem bátran bejöhetnek középre, mert a szélen nincs több 1-2 % embernél. A mostani szavazóik sem szélsőségesek már, ahogy a miép szavazók sem voltak azok.

radala 2010.02.10. 09:05:50

Nem hiányzik az mszp a szavazó listáról? TG +Freud elárulta magát:-)

tictac 2010.02.10. 09:08:02

A szavazás engem is meglep, mi lenne ha a félmillió részeg házmester is olvasna blogot. Arra nem is merek gondolni, ha a választási csaló maszoposok, hatalomhoz mindenáron ragaszkodó orbánisták nem törölnék orrba-szájba a kukikat, váltogatnák ip címeiket.

snq 2010.02.10. 09:14:55

@radala:
MSZP néven találod meg

hth

Bona Fides 2010.02.10. 09:15:43

@radala: A szavazás eredményén nem kell meglepődni, sokat elbír az internet.

mafos 2010.02.10. 09:17:34

milyen szavazás? világosítsatok fel.
Elképzelhető - nem mellesleg - hogy beljebb húzódik a Jobbik, de ezt csak a Fidesz beljebb szorításával érhetik el. Gyakorlatilag az első életképes próbálkozás jobbról, amit MÉG nem tudott megfolytani, vagy bekebelezni a Fidesz. És ez már önmagában figyelemre méltó.

Hattory Hanzo 2010.02.10. 09:23:50

Ha a BKV-ügy eléri a Fideszt, amire most van sansz, és a Jobbik rájátszik erre ( Ugye, hogy csak mi vagyunk tiszták! ), az szerintem komoly növekedést fog eredményezni a Jobbikra adott szavazatokban.

radala 2010.02.10. 09:26:36

@Hattory Hanzo: Elolvastam az index cikket azért ez nagyon messze van az ügytől (még).

Hattory Hanzo 2010.02.10. 09:32:05

@radala:

Én sem örülök, de ha van egy csöpp eszük, simán rámennek erre a sztorira, ráadásul Orbán Anita visszalépése is alátámasztja majd az Ő verziójukat. Nagy gáz.

bandeirante 2010.02.10. 09:36:40

@Hattory Hanzo: A nagyon tiszta jobbik keszthelyi elnöke éppen előzetes letartóztatásban van ingatlan- és hitelcsalás miatt. És ez csak az első fecske.

Ha a jobbikosok nagyobb számban beáramlanak az önkormányzatokba meg az ilyen-olyan testületekben, nekik is bőven lesznek ügyeik.

2010.02.10. 09:36:53

@dtk74: „Érdekes ez a Nemzeti Öntudat szöveg. Konkrétan mit takarna az, hogy ebből nagyobb kellene? „

Sajnos bár itt élünk európa szívében mégis olyan népek vesznek körül, akik köpködnek ránk. Ez csak egy kellemetlen fricska, azonban az komoly probléma, hogy ugyanezt megteszi egymással két teljesen ismeretlen magyar ember is. Nap mint nap.
Nem kell hozzá remek megfigyelőkészség, hogy lássunk egyre inkább züllik a mocsokba az ország, ennek legfőbb oka nem az időjárás, hanem a nemzeti értékek, hagyományok szakszerű szétkúrása, elfelejtése. Vadkapitalista önző massza lettünk, akik a saját fészkükbe is beleszarnak ha abból kis pénz van. Nos bármilyen nevetségesen hangzik –sajnos mamár ez a vérciki, nem a mónikasó- „magyarkodni” kellene legalább egy kicsit. Felismerni hogy 10 (15) millióan lakunk ezen az istenverte helyen, csak egymásra számíthatunk, és egyre több olyan dologgal szembesülünk, amit nem lehet pénzzel megváltani. Persze ezek nevetséges ciki dumák mi ? Sajnos ide jutottunk, hogy ezt az egyébként sok nemzetnél evidenciaként számontartott dolgot, Magyarországon Magyar embereknek magyarázni kell.

„Érdekes módon Európa több országában is hasonlóan vélekednek rólunk.”

Ez részben igaz. Viszont minden nemzetnek megvannak a ráaggatott sztereotípiái. Nekünk ez jutott. Ráadásul mi sokat „köszönhetünk” cigányságunknak, akik kivándorolva külföldre folytatják ugyanazt, amit itthon. Nos a külföldi rájuk nem azt mondja hogy cigány, hanem azt hogy Magyar.

radala 2010.02.10. 09:37:11

Nagy gáz valóban, mert reggel a hírekben (Kossuth) is volt a cég neve, de Orbán Anita nélkül.
Ha tényleg beteg az nagy pech. Mindenesetre ez az ügy nem tűnik olyan vészes támadási pontnak, baromi nehezen kommunikálható azt hiszem. (ki ismeri Orbán Anitát, akinek a férje 2007-ig valahol dolgozott, mint valami)

fiatalborivo 2010.02.10. 09:41:38

@török gábor: Én Szabó D Tamást ajánlanám, hogy Ő közvetlenül vagy közvetve tud segíteni az kiderül, én maximálisan elismerem a tudását.

bandeirante 2010.02.10. 09:42:41

@radala: Persze, hogy a fidesz környékén is felbukkannak korrupciós ügyek, főleg a múltban (mert ugye mostanában nem voltak kormányon).

Az viszont szánalmas, ahogy a jobbik megpróbálja összemosni a fideszt meg a maszopot (jelzem ebben Iboly hű követői).

Elmondom, hogy miért.

A jobbik ugye hangoztatja a cigánybűnözést (szerintem jogosan amúgy). Erre a libsik mindig azzal vágnak vissza, hogy a magyarok között is vannak bűnözők, akkor miért nem beszélnek magyarbűnözésről.

A jobbik válasza úgy hangzik, hogy na jó, de az arányok.

Hát most én mondom: Mi a helyzet az arányokkal????
Ha a cigányoknál nem mindegy, akkor a pártoknál sem, ugyebár?

Mert bűntelenek, tiszták nincsenek. Sem az etnikumoknál, sem a pártoknál. A jobbik sem az.
Úgyhogy innentől kezdve a kérdés úgy hangzik, hogy ki milyen arányban, milyen értékben, miket követett el, nem pedig összemossuk a dolgokat!!!

snq 2010.02.10. 09:46:47

@krüger: most ezzel a ranteddel az előzőt hazudtoltad meg

radala 2010.02.10. 09:54:42

@Hattory Hanzo: Érdekes kérdés ez. A szocik ugyan támadhatják ezzel a Fideszt, de szerintem kérdéses, hogy érdemes-e azzal jönni, kommunikációs szempontból, hogy bár én rohadt sokat loptam, de létezik egy noname fideszes hölgy akinek a férje olyan helyen dolgozott, ahova került a lopott pénzböl. Persze az MSZP-nek minden mindegy, mivel a cél csak a vérszocik megtartása maradt, akár lehet is, hogy megpróbálják. Az MDF Mesterházy után talán nem veszi a bátorságot, bár a 100 000 kínainál talán jobban kommunikálható még mindig. A Jobbik elvileg teljes gőzzel nyomathatná, de szerintem azért ez nem egy olyan könnyen elmagyarázható valami. Nyilván föl sem merül még a tanukénti kihallgatás sem Orbán Anita férjénél. (rohadtul remélem)

bandeirante 2010.02.10. 09:55:38

@snq: Nem hazudtoltam meg semmit.

török gábor 2010.02.10. 10:24:54

@MAZ16: elnézést, nem bántani szeretném, de úgy érzem, hogy nem sikerült megértenie a szöveget. az ugyanis egyáltalán nem arról szól, amit Ön ír. másik lehetőség: én nem fogalmaztam pontosan.

El Polako 2010.02.10. 10:36:10

@török gábor:
Nem veszem bántásnak, a vita hevében ez természetes.

Elnézést kérek, ha durva voltam, a véleményem lényege az, hogy Ön lebecsüli a Jobbik mögött álló civil erőket.A többi párt tele van "politikussal", azonban a Jobbikban olyan emberek, szakértők teszik a dolgukat akik szívből írják a programot, mert az égvilágon egy fityinget nem kapnak érte. Meg kell nézni hány szakszervezettel van kapcsolata a Jobbiknak. Azért túlzás azt állítani, hogy "majd megszelídülnek". Ha a Jobbik ezt meg merné tenni, azonnal kihúzná a szőnyeget (választókat) maga alól. Ez mindössze amit mondani akartam.

mafos 2010.02.10. 10:48:19

@krüger: Te nem akarod tudni önkormányzati szinten mik mennek. És ugye az nincs benne az országos tv rádióadásokban(meg persze általában a helyi értesítés is elmarad), maximum a budapesti, de ugyebár ott is MSzP-SzDSz többség van. Nem tartom valószínűnek, hogy a trenden alapvetően változtatni akarna a Fidesz, maximum csökkenti, de megszüntetni nem akarja. Viszont a Jobbiknak szándékában áll, még ha természetesen nem is oldható meg, a cél akkor is az, hogy a korrupciós felmérések a nullához konvergáljanak.

eljárfelette 2010.02.10. 10:55:27

Nem tudom, hogy fordulásnak minősíthető-e, ha egy zavaros, indulatoktól hemzsegő közegből indulva egy kis gondolkozó és elhivatott csoport (ezt nem lehet eltagadni a Jobbik kvázi-magjától, motorjától, csak úgy, a médián keresztül, amíg nem bizonyította az ellenkezőjét) a bármi ellen való bármilyen tiltakozást felhasználva propagálja a maga egyébként teljesen megalapozott igazát? Szerintem nem.
Szegény ember vizzel főz, ugyebár - és a Jobbik "levese még fő". A Jobbikról akkor lehet majd elmondani, hogy fordul, ha az alapvető "rendszerellenességét" feladja - kérdés, hogy ez bekövetkezik-e?

bandeirante 2010.02.10. 11:21:53

@mafos: Pontosan tudom, hogy önkormányzati szinten mik mennek, és az a határozott véleményem, hogy a jobbik alatt ezek csak fokozódni fognak, mert kiéhezettebbek, agresszívabbak és gátlástalanabbak mint a fidesz.

bandeirante 2010.02.10. 11:23:41

@eljárfelette: Igen, be fog következni.
És a politika nem büntetőjog, ahol mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Nem lehet az ország vezetését csak azért átadni valakinek, mert ő még sose volt, hadd próbálja már ki. Hanem előre kell véleményt alkotni az alapján, ami alapján lehet. És van mi alapján véleményt alkotni a jobbikról. Pontosan ezért nincs eszem ágában se rájuk szavazni.

r7zw48 2010.02.10. 11:28:30

@El Topo (Sgt. Elias): "...eszméket hirdető párt szavazója lehet tisztes szavazópolgár?"
Ha az ilyen olyan eszmét hirdető pártra szavazó nem lehet tisztes szavazópolgár, akkor az amennyit csak lehet ellopó (vagyis bármelyik) pártra szavazó lehet? Egy eszme hirdetése vagy a lopási cselekedet a nagyobb tisztelenítő. Ha például az a „csúnya” eszme mondjuk a lopás lenne, akkor a lopás eszméjének hirdetése vagy maga a lopás a nagyobb tisztességtelenség? És ha lenne is értelme ezt rangsorolni, lenne-e értelme az erre vagy arra szavazókat egymáshoz képest minősíteni? Mer ugye, ha én mondjuk a tolvajra szavazok, akkor azt mondom, hogy oké, lopott, de legalább nem hirdet csúnya eszméket. A másik meg ugye azt mondja, hogy igaz, hogy csúnya eszméket hirdet, na de legalább nem lopott.
Szóval jó szavazást, jó mocskolódást!
Kezetekben a jövőtök (?)
Hajrá …, hajrá …!

r7zw48 2010.02.10. 11:38:24

"Ne azt nézd ki mit MOND, hanem azt, hogy ki mit CSINÁL."

Azt nézd, amit nem lehet látni!

bandeirante 2010.02.10. 11:42:54

Egyébként azon a kevés helyen, ahol a jobbiknak most is vannak önkormányzati képviselői, semmi jelen nincs annak, hogy különbek lennének mint bármelyik másik párt, sőt inkább az ellenkezőjét lehet tapasztalni.

mafos 2010.02.10. 11:43:15

@krüger: Te most prognosztizáltad a Jobbik győzelmét. Elég meredek. Nem hiszem én sem, hogy kormányon lesz valaha a Jobbik. A Fidesz nem fogja bezárni az mszp által nyitva hagyott kiskapukat, olyan nyomás lesz rajta a fideszes önkormányzatok felől. Jobbikra nem nehezedik ez a nyomás.

bandeirante 2010.02.10. 12:24:59

@mafos: Én ugyan nem prognosztizáltam semmiféle jobbik győzelme. Ne próbálj meg olyasmit belelátni, ami nincs ott. Legfeljebb a te fantáziádban.

Szerintem a jobbik tavaly júniusban története legjobb eredményét érte el, innen már lefelé vezet az út (ezt a 15%-ra értem).

bandeirante 2010.02.10. 12:30:16

Amiért még nagyon rühellem a jobbikot, az a gátlástalan kommenthuszárkodás. A legkülönbözőbb fórumokon folyamatosan megjelenik egy-egy jobbik huszár (csendőr), és odaír valami olyat, aminek semmi köze nincs a témához, de benne van, többnyire burkoltan, hogy a jobbik a fasza párt, esetleg még szebbjövőzik is egyet.

Na, az ilyenekre mondom, hogy a jobbik a leggátlástalanabb társaság. Legalább 15 párt van, amelyik 40-50 kommenthuszárt ki tud állítani (annyi bőven elég ehhez), de a többi pártban van annyi jóérzés, hogy nem teszik, csak a jobbik.

2010.02.10. 12:51:02

@krüger: Te azért rühelled a jobbikot, mert nem tud elhatolni a tudatodig, mi zajlik ebben az országban.

Szebb jövőt ! :)

bandeirante 2010.02.10. 12:55:05

@Jankove: Ja, igen, ez a jobbikos szabványszöveg. Hogy aki ismeri az országot, az biztosan csak jobbikos, tehát aki nem jobbikos, az nem ismeri az országot.

Ezek szerint a magyar választópolgárok kb. 90%-nak nem tud elhatolni a tudatáig, hogy mi történik ebben az országban.

Szebb jövőt - jobbik nélkül! :)

harcigolya 2010.02.10. 13:37:02

Fontos faktor még, hogy a Jobbik az egyetlen komoly párt ma, aki meglátásom szerint nem a légyszi szavazzatok ránk, köszönjük, hálásak vagyunk hozzáállással operál, hanem magát a pártot az általa képviseltek szócsövének, kardjának, ami tetszik - tartva elvárja a mögötte állóktól az érzelmi azonosulás mellett azt a pluszt, hogy mi szolgálunk titeket, de akkor ti is adjátok meg a magatokét. Ha ez egy kicsit ködös, talán megvilágítja az ajánlószelvényekkel kapcsolatos pártoldalon megjelenő hír címe:
"Kopogtatócéduláját kéri a Jobbik "
Ez a hozzáállás más pártokra nem jellemző.

bandeirante 2010.02.10. 13:58:44

@harcigolya: Igen, mert más pártoknak támogatói és nem harcosai vannak.

A többi párt nem hadsereg, amelyik harcosokat soroz, a jobbik viszont így jelenik meg.

Nekem eddig három pártprospektust dobtak a postaládámba: a jobbikét, a jobbikét és a jobbikét. Van három jobbikos szórólapom, a többi párttól egyelőre egy sem.

Majd elválik, hogy hosszabb távon ez mennyire eredményes.

2010.02.10. 15:03:04

OFF

@mirrmurrkandúr: miju,miju, ne aggódj, láthatod, jó boszorka vagyok, és nem lesznek álmatlan éjszakáim, veled közlöm először e hírt:
index.hu/belfold/2010/valasztas/lecsereli_a_fidesz_a_pitonos_botranyhost/

Jeeesz!:DD

ON:
Annyit kommenteltek, hogy időm hiányában sajna nem tudom követni...:(

pannonfunk 2010.02.10. 15:35:25

@Letícia: Huh, Leti, a végén még a Fideszre fogsz szavazni? Fordulatokban gazdag ez a politika így 2010-ben :P

(csak viccelek ám... :) )

dzsaszper 2010.02.10. 15:41:55

@Letícia: na igen, őt sokkal inkább volt alapja lecserélni, mint Mádit.

2010.02.10. 18:34:47

@pannonfunk: még meg lehet, mert Szaly tüneményes pasi, és nem a leghíresebb, de jó orvos volt, a betegekkel rendkívül kedves és emberséges volt. Szóval valóban izgi lesz, mert Szanyit simán kilövi még az öreg maszoposoknál is. Ha van esze a szociknak, a nagyarcúszanyit visszahívják, és egy hasonlóan ismert és kedvet pasit tesznek a helyébe.!)

2010.02.10. 18:38:24

@pannonfunk: annyiban javítanálak, hogy lehet, hogy elmegyek szavazni, mert Szalay feküdt a 13. ker. Polgármesteri Hivatalban is, több kerületi kitüntetésnek tulaja, és tényleg egy rendes, hiteles ember. Szóval az az álmom, hogy Tóth József maszop, és Szaly doktor fityesz kollegák a Parlamentben együtt is tudnak dolgozni!!!:DD

hoplita 2010.02.10. 19:41:35

@krüger:
Erre visszatérünk két hónap múlva.
Úgy fogsz járni ezzel a jóslatoddal, mint a zsíros kenyér.
Pofára esel.:D
A Jobbik minden valószínűség szerint 20% fölött fog végezni, és most ezzel a jóslatommal egyáltalán nem vagyok optimista. Benne van a 25 is, kényelmesen.
Amit te nem jól mérsz fel, az a regnáló politikai-gazdasági elittel szembeni mérhetetlen utálat, megvetés, és bizony ki kell mondani, gyűlölet.
Ez hatalmas választói tartalékot jelent és áprilisig ebből a tartalékból a kampánnyal még jelentős részt realizálunk.
Lehet ez ellen hőbörögni, meg kapálózni, de ennyi erővel a felkelő nap ellen is berzenkedhetsz.

hoplita 2010.02.10. 19:44:57

@Letícia:
Jééé, téged is lehet látni?
Mán aszittem elvesztél.:D

mirrmurrkandúr 2010.02.10. 20:29:13

@Letícia: Miumiu?:-)

Örülök, hogy örülsz, lehet, hogy a te általad megálmodott verzió lenne az ideális, majd meglátjuk, hogy a zország (vk) hogyan dönt.

Cirmik hogyan vannak azok ottan nálad??

bandeirante 2010.02.10. 21:48:25

@hoplita: Előre iszol a medve bőrére. Én 9% körüli eredményt jósolok, de 12-nél semmiképpen nem többet. Ez a "minden valószínűség szerint 20%" ez annyit jelent,hogy a jobbikosok egymást biztatják. Nagy összegben mernék fogadni, hogy 15% alatt lesz az eredmény.

A nap meg fölkel a jobbik nélkül is.

2010.02.11. 00:05:34

@hoplita: Igen lehet, figyelek, ha van időm, tanulok rendesen itten, de sajna nagyon el vagyok havazva...:(

@mirrmurrkandúr: érdekesen alakul, sosem hittem, hogy ilyen dilemma elé állít a zÉlet!. Ráadásul a melóhelyen is van egy nagy-nagy kérdés, szóval nekem ezt hozza a Tigris éve, hogy jól és olyat válasszak, amire nem is gondolok. Az más kérdés, hogy pl. dr. Szalay miatt 3 hónapig vártam a porckorong-sérüléssel, mondván, elég borogatni, de a javára írom, ha azt mondta volna, hogy irány a műtőasztal, nem mentem volna azonnal.

Úristen, a fideszre fogok szavazni??? Mert Szanyit nagyon utálom, nagyon kihúzta nálam a gyufát azzal, hogy azt hiszi, valami potentát, oszt dehogy is.

A Cirmi (mert csak 1nek vagyok boldog tulaja) nagyon aranyos, a rengeteg meló mellett oly kedves és alkalmazkodó, hogy néha lelkiismeret-furdalásom van, hogy alig vagyok vele. Szóval C. macsek forever!:DD

És a tieid?:)

2010.02.11. 00:18:52

@mirrmurrkandúr: Ja, és a macsekom szabályosan ezt a hangot adja ki, hogy mijumiju!:)

mirrmurrkandúr 2010.02.11. 00:51:45

@Letícia: Nem mondod? Tényleg ezt mondja?:-)
A enyémek megvannak. Mind a három.
Dagadtak, kajálnak és alszanak. Rusnya dögök, mi tagadás. Az egyik konkrétan úgy néz ki, mint Garfield...

De azért szeretem őket:-)

Szanyi elég nagy vadállat, de én úgy tudom, szeretik a balosok, különösen a környékbeliek...
Kosztolányit nem sajnálom, hogy elhúzta a belét, a pitonjaival együtt. Habár nekem nem volt vele különösebb gondom, (teszem hozzá nem ismerem) de mostanában hallottam ezt-azt...
dr. Szalayt sem ismerem, no de majd meglátjuk:-)
Totyát viszont ismerem, és ha lesz egyéni győzelme a szocpártnak, azt valószínűleg ő hozza...

A többit meg meglátjuk:-)

transziboy 2010.02.11. 06:08:38

Sziasztok! Kedves Gabcsy, észre vettem valamit! A legfontosabb és egyben legszembetűnőbb hiány ezen az oldalon, hogy - számomra érthetetlen okok miatt- alig esik szó az SZDSZ-ről! Az miért van, hogy egy ilyen parlamenten kívüli, nyíltan fasiszta csűrhe bandáról szól minden második cikk, s eközben az országunk érdekét 20 éve szolgáló LIBERÁLIS SZDSZ-ről mélyen hallgatsz? Szégyelld magad Gabcsy! Attól, hogy az intelligens szadesz szavazók nem mennek bele az interneten terjengő, egy oldalról informálódott tuskók által vezetett vitákba, még nem jelenti azt, hogy nem léteznek! Igenis nagyon sok SZDSZ-es van! Követelem Gabcsy, hogy írj egy cikket milyen erősek és okosak és szépek vagyunk mi szadeszesek!
Tisztelettel: egy SZDSZ szimpatizáns Nő

török gábor 2010.02.11. 08:11:21

@transziboy: ajánlom kedves figyelmébe a 21-es és a 32-es bejegyzést.

Kenwyn 2010.02.11. 09:24:19

@MAZ16:

"azonban a Jobbikban olyan emberek, szakértők teszik a dolgukat akik szívből írják a programot, mert az égvilágon egy fityinget nem kapnak érte."

hogyne, persze. :)
tuti,h vagy be van ígérve az "ellenszolgáltatás", ha odakerülnek majd a fazékhoz vagy pedig arra számítanak,h nem felejtik el őket a párt, ha bekerülnek...
ki csinál bárki bármi ingyen? ugyan...

tictac 2010.02.11. 09:32:19

@transziboy:
Húúú.... Ez kicsapta most nálam, de nem leszek durva. Nemsokára nem lesztek parlamenti párt, és örülhettek, ha ennyivel megússzátok.

Kenwyn 2010.02.11. 09:35:33

mandiner.hu/cikk/jobbik_polgarhaboru_lesz_

frankó jelöltjei vannak a Jobbiknak, gratulálok.
khmm, az ilyen figura akkor milyen szakember is? mert hogy állítólag tele van szakikkal a névsor....

tictac 2010.02.11. 09:45:12

@Kenwyn:
Na ja ATV, hiteles, pártfüggetlen. Olvasd el a Jobbik programját, én nem találtam benne ilyet.

Kenwyn 2010.02.11. 09:49:03

@tictac:

Lakossági fórumon beszélt a fickó.
hogy jön ide az ATV?

Kenwyn 2010.02.11. 09:52:23

@Kenwyn:

ja megvan mire gondoltál.
de nem csak ott olvastam, máshol is.

Kenwyn 2010.02.11. 10:00:48

@Kenwyn:

de mindegy is, mert sok hasonlót lehet hallani,olvasni.
nemsokára lesz felénk is lakossági fórumuk amire el fogok menni.

mirrmurrkandúr 2010.02.11. 10:35:01

@török gábor: @tictac: Ne vicceljetek... olvassátok el transziizé bejegyzését... a legjobb a "20 éve az ország érdekét szolgáló". Poén. Már a nickje is poén, másfelől ezt még maga az SZDSZ sem gondolja komolyan.

Szerintem poénkodni akart a kis tuskó... :-)))))))))))

lüke 2010.02.11. 10:47:00

Soha:) nem lesz a Jobbik
EU konform kék párt.Amit képvisel, nem szalonképes az Unióban.
Az osztrák FPÖ-höz nem lehet hasonlítani, ahhoz kellett egy a Kreisky érában felnőtt, s a piros -fekete megegyezés elleni, brilliánsan képzett
Jörg Haider is !
( bár a mostani populárishoz osztrák FPÖ-höz hasoníthat)

tictac 2010.02.11. 11:09:48

@lüke:
Mi lesz, ha annyi szavazatot szerez, amivel már számolni kell? Elhiszem én, hogy nem lesz EU konform, de hogyan oldható meg ez a helyzet? Két pofonnal, és hazamennek?

@török gábor:
Elnézést az offért, ismeri Ön Gyöngyösi Mártont az egyik jobbikos jelöltet? Láthattam őt elemzőként tv műsorban, vagy keverem valakivel?

Gogol 2010.02.11. 11:25:36

Ezen a szavazáson az LMP annyit kapott, mint a jobbik, a jobbik meg annyit, mint a Fidesz. Asszem valami nem stimmel. Az oldal olvasói összetételére nézve viszont érdekes. Rendszeresen olvasom ezt a blogot, de nem gondoltam volna, hogy ennyi szélsőjobbos is olvassa, pirulok.

tictac 2010.02.11. 11:33:34

@Gogol:
Nem gondoltad? Mert az a sztereotípiád, hogy a szélsőjobbos mind idióta, írástudatlan vérivó barom. Szedd ki a fejed a homokból, nézz körül és pirulj.

Gogol 2010.02.11. 11:46:57

@tictac: Szerintem Magyarországon a legtöbb "szélsőjobbos" tanulatlan vidéki fiatal, akik nem ismerik a történelmet és, mint egy divatot követik ezt a pártot. Láttam, poénból karlendíteni ilyen srácokat, jót röhögtek, azt se tudták, mit csinálnak. Ha benő a fejük lágya majd éppen úgy röhögnek magukon, mint bármilyen felnőtt ember a saját kamasz hülységein. Nincs semmilyen sztereotípiám, ez a párt most újdonság, aztán szépen beolvad a Magyar középszerbe. Nincs miért aggódni.

török gábor 2010.02.11. 11:47:18

@tictac: nem ismerem, de ettől még lehet(ett) elemző, engem is néha meglep, hogy mennyien vagyunk :)

lüke 2010.02.11. 12:24:33

@tictac:
jó kérdés,,,,
még lehet bízni a józan észben,hogy egy félkatonai
egyenruhás gárdát egy egyszerű ember se néz jó szemmel
(bár nekem a legnagyobb meglepetés a magyar értelmiség pártossága)
ha a Gyöngyösi M.bejegy. nekem szólt, én se ismerem; utána néztem, Nürnberg-Dublin a tanulmányai, így nem lehet rosszul képzett

transziboy 2010.02.11. 12:31:16

Kedves mirrmurrkandúr ki kell hogy ábrándítsalak, halálosan komolyan gondoltam! Egyedül az SZDSZ áll ki az emberek jogaiért! Nélkülük nem lett volna meleg felvonulás sem! ÉS SOOHAA nem fog kiesni a parlamentből mert mindig lesz annyi gondolkozó ember ebben az országban akik rájuk szavaznak! Majd meglátjátok és leesik az állatok mikor 20 százalékot kapnak! A jobbik pedig 1.43 századot! FÚJ FÚJ FÚJJ!

abandi 2010.02.11. 14:31:52

T. Blogger!
A Jobbik semmi mást nem igér, mint az eddigi tolvajbanda számonkérését, és olyan politika folytatását, ami a tisztességes magyar-vagy magát annak valló állampolgárok helyzetbehozását.
Teljesen értelmetlennek tartja az eddigi mindensegget-bármiáron-kinyaló, hazaárulást.

2010.02.11. 16:25:09

@mirrmurrkandúr: egyetértek!:)

Még akkor is, hogy jelentkezett @transziboy: és a 20 %-os álmával látom, hogy troll, épeszű ilyent nem tételez fel, kivéve, ha konrádgyurival volt egy légtérben, s jót és jó sokat szívhatott!:)

2010.02.11. 16:26:36

@mirrmurrkandúr: Totya hozza szerintem is a formáját, szanyit meg kiüti Szalay, etz 80 %-ra teszem. Ez egy jó húzása volt a fidesznek, komolyan elmére vall!:D

cotti 2010.02.11. 17:00:05

@Gogol: Te nagyon el vagy tévedve...már mainstream elemzések is szólnak arról, hogy pl. a Jobbik a 20-35 éves értelmiségi fiatalok között elsöprő támogatottsággal bír. Stb.

abandi 2010.02.11. 17:07:27

@transziboy:
Túlszippantottad magad! Majd kiszellőzteted a maradék agyadat a sivatagban...

Kenwyn 2010.02.11. 18:03:41

Lehet,h már Amerika felé is fordul(t)?:

Zsidók deportálásáért közel 9 milliárd dollárra perlik a MÁV-ot: nol.hu/kulfold/zsidok_deportalasaert_perlik_egymilliardra_a_mav-ot

Gogol 2010.02.11. 18:05:05

@cotti: Igen? Én az vagyok, mégsem látok ilyesmit a környezetemben. Értelmiségi barátaim nem szeretik a jobbikot, sőt.

2010.02.11. 18:09:35

@Gogol: dettó. Úgy vélem, a mi barátaink az értelmes-ségiek!:)

Füsti 2010.02.11. 19:59:15

A Jobbik sikerét az segíti elő, hogy a rendszerválás vesztese lett a társadalom 80%a, a társadalom fele kifejezetten nyomorog és egyedül a jobbik képes rendszerkritkus húrokat pengetni, úg hogy azt az emeberk is megértik

Paripa 2010.02.12. 23:04:19

Véleményem szerint szalonképes lett az országban a Jobbik, ismerettségi körömben, munkahelyemen is többen felvállalják nézeteiket. Nem beszélve azokról, akikről az életben nem gondoltam volna, hogy a Jobbikra fognak szavazni. Ők a kiábrándult balosok.

Svega 2010.02.14. 15:12:56

A jobbik szavazótábora minden egyes olyan emberrel bővül, akit a szabadon engedett cigányok egyszer is megvertek, kiraboltak, vagy csak megfenyegetettek. S mivel ilyen esetk naponta történnek, a jobbik tábora folyamatosan bővül.
Ha csak annyit tesznek, hogy megfékezik a féktelen cigánycsürhe tombolását, már akkor többet tettek ezért az országért, mint a többi párt együtt.
süti beállítások módosítása