Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
feb 10
06:00

Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több érv szól talán amellett, hogy a Fidesz ne kockáztasson, az Orbán Viktorhoz képest tapasztalatlan, vele még láthatóan nem egy súlycsoportban lévő szocialista jelölt kiállítása (azonban) akár el is gondolkoztathatja a Fidesz elnökét”.

Azóta több mint két hónap telt el, de a helyzet megítélésem szerint érdemben nem változott. A Fidesz (mint párt) szinte biztosan nem érdekelt a vitában, hiszen teljesen feleslegesen vállalna kockázatot, ráadásul egy ilyen aszimmetrikus politikai helyzetben a papírforma érvényesülése alig hoz új szavazókat, míg egy váratlan kimenet akár jelentősen is megerősítheti az ellenfelet. Kicsit más a helyzet, ha kizárólag Orbán szempontjaira gondolunk: a politikai ráció nála is ugyanezt diktálja, de a személyes érzelmek árnyalhatják a képet. A Fidesz elnöke bizonyára nem szeretné, ha az a látszat keletkezne, hogy elfutott a vita elől, ráadásul – mint erre akkor utaltam – számára két rossz emlékű vita után nagy elégtétel lehetne egy lehengerlő győzelem.

Orbánt, aki az utóbbi időben már adott figyelemre méltó interjút, ezúttal a tv2 kérdezte. A 25 perces, kifejezetten érdekes beszélgetés legvégén – miután Orbán jelezte, hogy a közös ellenzéki múlt miatt elfogult Demszky Gáborral kapcsolatban - a miniszterelnök-jelölti vita, Mesterházy és Bokros bejelentkezése is előkerült. Most is érdemes szó szerint idézni:

Azurák: Amennyiben jól vettem ki a Fidesz kommunikációjából, mind a kettőre nemet mondtak?
Orbán: Inkább nem mondtunk semmit sem.
A: Hát azt mondták, hogy Mesterházy Attila vitatkozzon Bokros Lajossal.
O: Mondtunk mindenféléket.
A: És hogy hazug és korrupt emberekkel csak az vitatkozik, akinek elment a józan esze.
O: Meg a sánta kutya.
A: De ez akkor azt jelenti, hogy 2010-ben nem lesz miniszterelnök-jelölti vita?
O: Nem, azért mondtunk ennyifélét, úgy ahogyan ezt most Ön idézte, mert még nem döntöttünk ebben a kérdésben. A Fidesz március 15-én fogja indítani a kampányát. A miniszterelnök-jelöltek vitája a kampány egyik kérdése. Valamikor a 15-ét megelőző néhány napban az elnökség majd dönt az összes kampánykérdésben, így ebben is.
A: Tehát ez a kérdés még nyitott?
O: ...

Vajon mire utalnak ezek a mondatok? Miért nem azt mondta a Fidesz elnöke, amit a párt más politikusai, s különösen a párthoz közel álló véleményvezérek szoktak? Két oka lehet szerintem: az egyik, hogy még tényleg nem döntött, és komolyan eljátszik azzal a lehetőséggel, amire utaltam; a másik pedig, hogy bár tudja, a végén nemet fog mondani, de ezt hivatalosan - hogy tompíthassa az elmenekülésére utaló vádjak erejét - nem ő dönti el és jelenti be, hanem a Fidesz elnöksége, s Orbán csak “elfogadja” majd a többség akaratát. Több érv szól a második mellett, kétségtelen, de én még mindig nem zárnám ki az első lehetőséget sem.

x x x

Ma reggel a Mokkában erről: a videó ide kattintva elérhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr221744446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Populizmus példatár 2010.02.10. 09:27:07

A NATO-radarral kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, ott nem lehet a lokátor, ahol az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet" - közölte. A deviza alapú hitelekkel kapcsolatban Orbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WiZe 2010.02.10. 07:01:31

Az is elképzelhető, mint ami az EP előtt volt. Legalábbis a DunaTV-n láttam. Ott sem volt ott Schmitt Pál.

Itt is történhet valami Orbán nélküli vita akár.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 07:47:37

Ha a többi párt tudna szinvonalas és népszerű vitákat rendezni nagy médiafigyelemmel, akkor.....
Végülis nem lehetetlen.
Csak a médián és a többi párt elszántságán múlik.
Mesterházi, Vona és Bokros elég izgalmas összecspásokat tudna kavarni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 08:11:06

@simonmondja.:

Nagyon hülyék, ha nem csinálják meg.
Orbánt akkor akár el is felejthetnénk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 08:12:09

@simonmondja.:

Egész vitasorozatot kéne tartani, több témára szétvátogatva, hetenként.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 08:18:45

@simonmondja.:

Persze, ha Vona csak Orbán ölbéli ebe, akkor nem állna oda, hogy árnyékot vessen a gazdira.

barli 2010.02.10. 08:33:34

akkor lenne ertelme a vitanak ha vegre mi vihetnenk a kerdezot ;)
amugy milyen jogon lehetne kitiltani a tobbi "miniszterelnokjeloltet?"

punpa 2010.02.10. 08:43:23

Török Gábor:

Köszi a szavazóboxot, kíváncsi vagyok az eredményre, szerintem neked is érdemes átbogarászni a számokat az olvasói kört tekintve.

Esetleg kiterjeszthetnéd a dolgot: az (egyébként remek) elemzéseidnél -ha olyan kérdést boncolgatsz- berakhatsz egy ilyen boxot, hogy láthassuk az olvasók "ítéletét is".

jjulie 2010.02.10. 08:48:38

nem viselkedhet már most úgy mintha kétharmaddal már miniszterelnök lenne, és azzal áll szóba akivel akar

ha így tesz, akkor is lefolytatódnak a viták csak nélküle

éss ez pont olyan mint a amikor a kezdő férj elmondja, hogy a továbbiakban is hétfőn foci, kedden havorok, szerdán póker....

az asszony pedig közli, hogy nála pedig minden este szex, aki ott lesz, ott lesz, aki nem, az nem....

==T== 2010.02.10. 08:49:13

@simonmondja.: Kétlem, hogy Vana G-t meghívnák...

Én/Me 2010.02.10. 08:49:26

Nekem ez így elég éretlennek tűnik... azért beszéltünk össze vissza mert még nem döntöttünk...

Lehet persze később dönteni, de akkor mért nem azt mondják, hogy még nem döntöttünk...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 08:51:57

@==T==:

Vona Gábor teljesen okés pártelnök.
Nem ivott vért, nincs priusza, miért ne vitázzon, ha van mit mondania?

Diocles 2010.02.10. 08:53:23

A mai tv2-ös interjúban Gyurcsány Ferenc exkormányfőszóvivője, Demcsák asszony annyira erőltette a VITÁT, hogy a hülyének is nyilvánvaló, hogy ki(k)nek az érdeke és kik szorgalmazzák azt olyannyira.

(Apropó, képzeljétek el, micsoda balhé volna abból, ha Révész Máriusz/Révész Mártíriusz (c. by Kuncze) osztaná az észt a tv2-ön műsorvezetői státusban...)

Orbán elszólására szerintem egyszerű a válasz, jegelni akarja a kérdést, aztán a Fidesz majd kiad egy olyan közleményt, hogy mégse, addig sincs napirenden.
Ha vitázna Orbán, az egy szerencsejátékos mentalitására emlékeztetne, nem egy felelős pártvezetőjére, tehát Orbán a kihívás elfogadásával csak azt bizonyítaná, hogy nem megfontolt politikus.

Láttad a Pokerarcok c. filmet, kedves Török Gábor?
A végén ugye Matt Daemon kártyázik a KGB nevű maffiozóval. Daemon nyert, hazamehetne a feleségéhez a pénzzel és nyugodt életet élhetne. KGB ellenben hergeli, a hiúságára jáccik, hogy mégeccer úgysem tudnál legyőzni... Daemon belemegy a játékba, és mindent elveszít, a pénzt, a nőjét, mindent...

Itt Te töltöd be "KGB" szerepét,
hátha Orbán mégiscsak van olyan hülye vagy hiú, hogy belemegy a játékba, és mindent kockára tesz.

[nev] (törölt) 2010.02.10. 08:54:12

a helyzet szerintem az, hogy egy orbán-vona vita a fidesznek érdekében állhat azért, hogy a jobbik előretörését megakadályozza. ez orbán európai karrierje miatt is fontos lehet.

mesterházyval való vitája szerintem a szavazatszerzés szempontjából lényegtelen, bokrossal meg nem áll érdekében vitatkozni. ez tiszta sor. de a jobbikra ennek majdem az ellenkezője igaz.

Én/Me 2010.02.10. 08:59:26

Szerintem meg a választók (mindannyiunk) érdeke elsősorban, hogy az összes résztvevő aktív nyilvános vitában fejtse ki álláspontját a jövőnket érintő kérdésekben, részletesen, és érvelve. Végül is ennek kéne képeznie választásunk alapját...

Tudom, biztos naív vagyok.

-d(-_-)b- 2010.02.10. 09:10:29

"Szerintem meg a választók (mindannyiunk) érdeke elsősorban, hogy az összes résztvevő aktív nyilvános vitában fejtse ki álláspontját"

Ez nem igaz.

A választóknak az az érdeke, hogy a pártok szakpolitikusai fejtsék ki álláspontjukat különböző témakörökben.

Kenwyn 2010.02.10. 09:12:33

OFF

Na, úgyfest kiderült miért távozott Orbán Anita a képviselőjelöltségtől:

"A rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban a napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje volt az egyik vezető – olvasható a Népszabadságban" index.hu/belfold/2010/02/10/a_rendorseg_nyomoz_a_visszalepett_fideszes_kepviselojelolt_ferje_ugyeit/

Zetek 2010.02.10. 09:12:45

Gábor, Gábor! Nagyon szeretnél politikát alakítani. Neked jó lenne a vita, de még az írásodból nem derült ki, miért és miről kellene Bokros Lalával, vagy Mesterházyval vitatkozni.

Én/Me 2010.02.10. 09:17:12

@-d(-_-)b-: Pedig igaz :) szerintem, de kb. mindketten ugyanazt állítjuk, csak a résztvevők személye tér el.

Én a zanzásított vitát abból a szempontból tartom jobbnak, hogy nincs az a választópolgár, aki órákat szentelne szakpolitikusi *szócsépléseknek* még az őt érdeklő témákban sem.

radala 2010.02.10. 09:17:42

Azért mondta ezt OV, mert egy zseni:-)
Ezt kell mondania. Miért anyázná a szocikat, ha megteszi ezt helyette bárki szívesen a Fideszből? Miért mondaná, hogy nem lesz vita, ha majd mondhatja helyette valaki más. A kampánynak baromi sok előnye van, pl OV eljátszhatja, hogy bár ö vitázna, de a "Fidesz" ezt nem akarja.
De tegnap rohadtul fölbosszantott OV.
Kérdezték tőle, hogy megadóztatják-e a minimálbért.
Azt mondta, létezik olyan gazdaságpolitika, amivel ez még elkerülhető. (értem, hogy ez azt jelenti, hogy nem ígérem, hogy nem csak sugallom, azt is értem, hogy nem mondhat mást)
De én töle hallottam ME ként, amikor azt mondta Balónak, hogy aki dolgozik az adózzon, mert az adófizetés különbözteti meg az embert az állattól (nem fogalmazott ilyen egyértelműen:-)
Inkább azt mondta, hogy az adózás tartást ad, vagy valami pozitív megfogalmazás volt. Szerintem ez nagyon helyes hozzáállás volt. A minimálbér nem adóztatása nem egy érték, nem kell úgy csinálnia, mintha az lenne. Mondja azt a riporternek, "hogy elmész te a kurva anyádba, hogy ilyen genyaságokat kérdezel, és az állásoddal játszol te kis szemét...":-)

tevevanegypupu 2010.02.10. 09:22:57

Ugyan miert kellen vitaznia Orbannak barkivel is? Negy evig volt miniszterelnok, akkor azert bizonyitotta, hogy nem is voltak olyan rosszak..Bokros bukott penzugyminiszter, akinek az Alkotmanybirosag vagy negyvenszer utasitotta vissza az otleteit, Mesterhazy nagyon saros a Zuschlag ugyben (talan ezt mar sokan elfelejtettek), egyedul talan Vona lenne erdekes. O viszont van annyira jobboldali, hogy Orbannal felesleges vitaznia..Tulajdonkeppen Nyugat-Europaban vagy Amerikaban sem alltak oda vitatkozni komoly politikusok tinglitangli, oncelu kis megelhetesi partok jeloltjeivel, olyan Bokros Lajos felekkel.

Kenwyn 2010.02.10. 09:23:01

@simonmondja.:

Van a barikakad.hu-n Vonáról egy kis video összeállítás. Nagyon ijesztő a fickó. A szemeiben félelem,düh, "elborultság" látszik szinte minden róla készült fotón.Nekem nagyon nem szimpatikus ez a tekintet; én semmi jót nem nézek ki belőle. És ugye a szem a lélek tükre...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 09:23:18

@Zetek: Hogy Bokrossal miért lenne jó a vita (már nem Orbán, hanem a választópolgárok szempontjából), az egyértelmű.

Hogy Mesterházyval, az is, hisz még mindig a második erő jelöltje.

Egyébként meg ki kéne ezt az egészet venni a pártok kezéből, hogy most akkor kinek van kedve/érdeke vitázni, és kinek nem. Egy független szervezet kéne, ami minden választáskor megszervezi a vitát, amelyen a pártoknak kötelező lenne résztvennie.

radala 2010.02.10. 09:25:24

Én vagyok a hülye vagy nincs itt egyetlen mszp szavazó sem, akinek hiányzik a listáról az mszp?
Ezt meg kéne változtatni sürgősen, mert TG a függetlenség mítoszával játszik. :-)
Először barikád interjú, utána a jobbik vezet a blogján.
Kedves Gábor téged behúztak a csőbe ezek a szavazni akarók. Nem kész scriptet küldött neked valaki? :-)

Kenwyn 2010.02.10. 09:25:40

@simonmondja.:

Csak nem értem miért kellett egészségügyi okokra hivatkozni. Nyugodtan mondhatták volna,h nem akarnak támadási felületet adni. Szerintem ez teljesen érthető indok lett volna.

-d(-_-)b- 2010.02.10. 09:26:33

@Én/Me: Akit tényleg érdekel a politika, az sokat megtudhatna a szakpolitikusok vitájából. A ME-jelölti vita meg nem jó semmire A legnagyobb gennyládák is tudják úgy fordítani, hogy ők tűnjenek győztesnek, lásd 2006.

2010.02.10. 09:26:49

Szerintem teljesen felesleges a vita, mert már azt csinálják lassan 20 éve, --vitatkoznak, közben rátesznek mindenre. Amugy meg, minek a vita, ha aztán azt csinálnak amit akarnak, mert ugye a kampány az egy dolog, a kormányzás pedig egy másik dolog, A kettö nem keverendö össze. Én inkább a vita helyett a józan észt venném elöre. Aki vitatkozni akar, vitatkozzon, aki pedig valamit szeretne tenni, ha már ott van a "pénznyelö" parlamentben, az tegye azt --dolgozzon.Ha nem megy akkor kapát, kaszát a kezébe és mehet gátat épiteni, füvet kaszálni. De felesleges pártömledékre, szófosásra- ma már nincs szükség és nincs idö sem!Hogy miért? Visszautalok az elsö mondatomra--20 éve ezt teszik, lassan ideje befejezni--a hazugságot, a lopást és a parasztvakitást is!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 09:28:36

@radala: Ha a szavazóboxra gondolsz, akkor ott van a második helyen...

Kenwyn 2010.02.10. 09:29:03

@radala:

Lehet,h ez lesz áprilisban is...? Bár jobban örülnék,ha lenne MSZP -kárára a Jobbiknak...

radala 2010.02.10. 09:29:39

@radala: Én vagyok a hülye van egy nyil. hihetetlen, hogy az mszp a bizonytalan és a nem szavazok után jön. Azt hittem ezek az utolsó opciók:-)

Kenwyn 2010.02.10. 09:30:12

@Fedor:

Csak senki nem szavazott rá,ezért ha szavaztál után már nem jelenik meg.
Vagy tévedek?

Kalmár 2010.02.10. 09:30:19

Remélem nem lesz vita.
Mit mondhat a szoci vezér amit elhiszek?
öööö assszem semmit.

Kenwyn 2010.02.10. 09:31:19

@Kenwyn:

Tévedtem, mea culpa. :)

jjulie 2010.02.10. 09:31:56

a teniszben jól ismert, hogy azok a nagy játékozok akik a fontos labdameneteket tudják hozni

vezetni egy dolog, de aztán egyszer adogatni kell a meccsért......

ebben nem jó a Viktor, erről szól az eddigi pályafutása

egy grand slamet nyert eddíg, azt is csak párosban......

ma reggel én már azt a Viktort láttam akiben még benne van az hogy a legutóbbi két döntőt elbukta meccslabdáról

Zoltchy (törölt) 2010.02.10. 09:31:57

"A Fidesz (mint párt) szinte biztosan nem érdekelt a vitában..."

A Fidesz, ezzel szemben, mint mi lehet érdekelt a vitában??

radala 2010.02.10. 09:31:59

@Kenwyn: így van, a szavazáshoz nem hiányzott, de az eredményét nem láttam...
Megdöbbentő:-)
Pedig szoktak ide járni bögregyűjtők:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 09:34:59

@Kenwyn: Én még nem szavaztam, így én a felkínált listát látom. Azon a második helyen szerepel. Amennyire én látom. az aktuális népszerűség szerint van felállítva sorrend.

Szavazás után persze már más sorrendet mutat, mivel az itt szavazó réteg nem reprezentatív :-)

barli 2010.02.10. 09:37:10

Szerintem legyen miniszterelnöki vita! És hivjanak meg rá mindazoknit, aki eséllyel pályázik a posztra! :)

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.10. 09:38:47

Alig várom:))) Iszonyú jókat röhögök rajtuk, majd sírok a választás után...

Kenwyn 2010.02.10. 09:43:11

Szerintem egy 4es vita lenne a legjobb,-legalábbis show szempontjából. Orbánnak ekkor nem kéne annyira tartani,h lemossák esetleg,mert a figyelem valószínűleg Vonára és Bokrosra irányulna inkább. Nem kéne mást tenni csak szépen statisztálnia a műsorhoz.
Az egyetlen gond viszont az lehet(ne),h mivel elvinné a showt Vona és Bokros, ez esetben szavazókat is gyűjtenének maguk mellé,-kárára a Fidesznek. De a nézők jól szórakoznának az tuti. :)

Egyébként tényleg akkora jelentősége van egy ilyen vitán való szereplésnek? Ennyire sokat nyom(hat) a latban ki hogyan szerepel rajta?
Szerintem kicsit el van túlozva ez, nálunk közel sem olyan meghatározó mint pl. az USA-ban. Persze ahhoz esetleg éppen elég lehet,h pl. bejuttassa az MDF-et, és elvegye a kétharmadot a Fidesztől.

Kenwyn 2010.02.10. 09:44:29

@radala:

igen. másik blogon láttam olyan avatart ami egy maszop címeres bögre volt. :)

Anselmo 2010.02.10. 09:46:48

Tulajdonkeppen mi mulik a vitan? Es ha valaki megnyeri, az mit jelent? Hogy jobb miniszterelnok lenne?

Temajat tekintve a vitak varhatoan ugyanolyan demagogok lesznek, mint a kampany altalaban. Jobb lesz valami attol, hogy nezhetunk egy ujabb kakasviadalt?

barli 2010.02.10. 09:49:45

@Kenwyn: az a baj, hogy senki sem tudja, hogy mi törtenik, ha most ket honapon ezen fog rágodni a rossz oldal. Nyerni nem lehet a vitával, de lehet hogy vita nélkül sokat lehet vesziteni

Kenwyn 2010.02.10. 09:51:00

@Fedor:

Nem reprezentatív, de érdekes,h nagyrészt jobboldali szimpatizánsok olvassák a blogot, holott egyike a nagyon kevés független,tárgyilagos, kultúrált hangvételű helyeknek.
Az is érdekes,h a Jobbik-tól is a konszolidáltabb fanok vannak itt.
Azt hiszem az érdem elsősorban a blog gazdájáé. Mindenesetre jó,h ilyen is van, ezek szerint talán van még remény/ igény a józan(abb) párbeszédre is...

jjulie 2010.02.10. 09:53:59

)@Anselmo:
a vitákon a győzelem múlhat

mivel a kínált terméket nem lehet hazavinni és kipróbálni, igy minden a hit-en múlik csak

így aztán a legkonkrétumabb a fickók arca, és a reakciók,( és csak a párharcból látható, hogy ki az alfa hím aki törzsfőnöknek való) szinte függetlenül a tartalomtól

barli 2010.02.10. 09:57:56

@Kenwyn: azért az látszik az mszp jelenlegi 3%-ából, hogy a tíz nicken bögrét gyüjtök nem szavaznak, hogy függetlennek nézzenek ki. Azért van itt "baloldal" is a jobbikosokon kivül, bár a legtöbb mondanivalójuk kimerül a zorbánozásban

Kenwyn 2010.02.10. 10:00:12

@barli:

"Nyerni nem lehet a vitával, de lehet hogy vita nélkül sokat lehet vesziteni"

Ha jól emlékszem erre utalt Török Gábor is ma reggel a Mokkában.
Orbánnak inkább a távolmaradás lenne a legjobb, mert Ő csak veszíthetne, amíg Bokros csak nyerhetne,- nagy valószínűséggel. És az MDF-nek égetően szüksége lenne a szavazatokra. Az MSZP-nek úgyszintén. Vona meg szerintem csak pozitívan jöhetne ki belőle; nyomná végig az offenzív mantrát, ami a népének -legalábbis nagyrészének- pont elég lenne.

jjulie 2010.02.10. 10:01:22

és amúgy a viktor megérdemli hogy a seggében legyen a jobbik, amely két olyan eszkölt használ amit a viktor dobott piacra, eredetileg a komcsik ellen

az egyik az hogy keményen oda kell lépni aztán ezek úgyis félrehúzódnak

a másik pedig az hogy sikeresen összekeverte a fejekben szabad vélemény nyilvánitáshoz való EGYENLŐ jogot azzal, hogy minden vélemény EGYENLŐ értékű

tlac 2010.02.10. 10:03:07

Ha a Mesterházy stáb azt főzte ki, hogy magával Mussolinivel vitázna azon, ami eddig neki(k) kimaradt, akkor kezdjen Vonával! akár elődöntőként. Amúgy az egész vitázás a bő 50-es évek TV-média korszakában jött fel. Ma azért lassan a show elemeket lehántva, aki igazán azt akarja tudni ki mit és hogy akar, az ma net-en megleli.

fiatalborivo 2010.02.10. 10:03:11

Szerintem Gábor a felvetésed hogy majd azt mondja a végén hogy hát a párt úgy döntött hogy nem, ezért nem, nem lenne a közvélemény számára hihető, minekutána szinte mindenki tudja hogy minden kérdésben Orbán elnök Úr dönt vagy ha mégse akkor vétózhat, teljesen központosított pártszerkezetben ezt senki nem hinné el az országban(persze aki gondolkodik és ugye az ember egyedül okos, tömegben meg birka). Én azt gondolom hogy mivel nem 2 miniszterelnök vitájáról van szó itten, hanem minimum 4-éről a különböző variációs lehetőségek száma hogy kinek mi az érdeke és ki mit miért akar ez elég bonyolult. Anélkül hogy számbavennék minden lehetőséget, a legerősebb kutya szemszögét nézve csak: Bokros tudna olyat mondani, kérdezni, válaszolni amire nem lenne kész válasza, Ő azért Viktor elnök Úrnál is többet látott, meg kicsit szélesebb körben ismerik el(csak itthon nem). Mesterházy min elnök jelölt Úrat valszinü kiütné tapasztalatlansága miatt, felészülni lehet egy vitára de a spontenaitás nem tanulható. Vona min.jelölt Úr pedig nem gondolom hogy ugyanazokról a dolgokról akarna vitatkozni, ugyanis a fő kérdésekben amiket a másik 3 párt feszeget azokban kevéssé nyilatkoznak, ellenben más népszerű témákban gyakran és ezekkel növelik táborukat. Orbán Viktor Úr 3 ellenfele közül 2 így kockázatokkal jár, ami nem egy jó arány,így a logika mentén haladva szerintem nem fog vitázni. Ezt támasztja alá, hogy az utóbbi pár napban(és gyanítom hogy a következőkben is) egyre több megjelenése van, egyre többet mond a programról, ezzel megkerülve a vitát, 1 hónap alatt darabjaiban kiszivárogtatja a program sarokpontjait, folyamatosan a figyelem középpontjában van és a végén azt mondja, nem vitázok mert minden elmondtam amit akartam.

Kenwyn 2010.02.10. 10:05:35

@barli:

akkor pontosítok: az oldal biztos szavazóinak nagyrésze jobboldali.
Azért az érdekes,h ha itt vannak a baloldaliak, mégis bizonytalanok,nem szavaznak, tehát igazából nem tekinthetőek fix balosoknak, bármi lehet még belőlük,-kivéve,h balra voksolnának. Ennek nem sok esélye van szerintem.
Azt mondtuk nem reprezentatív, de szerintem azért mégis követi vmelyest az országos tendenciát; érdekes lesz ez a választás...

subtotal 2010.02.10. 10:06:53

Majd azért Viktor arra is válaszolhatna, hogy akkor ő, vagy a Fidesz szóvivői mondják azt, ami a Fidesz hivatalos álláspontja.
Vagy nekem úgy is megfelel, hogy mikor mondják a hivatalos álláspontot és mikor beszélnek összevissza.
Esetleg a "Mondtunk mindenféléket" hivatalos Fidesz álláspont és nem csak a miniszterelnöki vitára vonatkozik? Azaz Viktor legalizálta azt a népi nézetet, hogy Szíjjártót és Cser-Palkót a zemberek szórakoztatására tartják?

dzsaszper 2010.02.10. 10:08:24

Még egy kérdéskör a miniszterelnöki vitát illetően, ami korábban is érzékeny terület volt: a moderáció és a vita szabályai.
Ki mennyi időt kap, szabad-e közbeszólni, reagálni, viszontreagálni, milyen szempontok szerint és ki moderál.
Ha elvben meg is egyeznek a pártok, hogy lesz vita, akkor se tűnik egyszerűnek ezekben a kérdésekben megegyezni... Pedig a vita bejelentése előtt nem árt ezeket rögzíteni...

gauche caviar 2010.02.10. 10:08:43

Ez azt hiszem a Fidesz és Orbán Viktor teljes ars poeticáját összefoglalta:

"Orbán: Inkább nem mondtunk semmit sem."

Hát ez annyira de annyira velejéig igaz a fideszre é sOV-ra.

Ez meg egy személyes kedvencem, hogy miként tekint a hazai politika a nemzeti ünnepekre: "A Fidesz március 15-én fogja indítani a kampányát."
Miért nem 16-án? vagy 14-én?
Olyan nincs, hogy egy nemzeti ünnep ne valami aktuálpolitikai tusakodásról szóljon? Aztán jön a morális válság meg többi lózung.

Orbán mindig is így tolta: a siker csak is őt illeti (egyedül áll a színpadon, egyes szám első személyben beszél stb.) a kudarcért viszont közösen felelnek (tömegjelenetek az elvesztett választás után, és most is "majd a párt elnöksége határoz")
Aki határozott, egyenes politikát vár, az ne számítson a Fidesz/Orbán szektára.

nestrot10 2010.02.10. 10:11:07

Orbán egy beszari gonosz törpe. Csak a megírt és saját tapsikolói előtt beszél, még a parlamentből is elmenekült...mindig , elment " haknizni" uszítani.....
BÁRKI SIMÁN LEUGATJA és ezt tudja ő is. Tehát: OR
ORBÁN TAKARODJ!!!!!

tlac 2010.02.10. 10:13:30

Amúgy a vitáról vitázni tényleg nagyon korai. Sok minden történhet. MDF rosszul áll, lehet nem is lesz országos listája, vagy Bokros behisztizik. Mesterházyt (nem az Ernőt :) ) is levehetik még, OV megbetegedhet, Vonát csak felhozhatják a többiek vitapartnerként, LMP is jól jöhetne ki ebből - tök feleslegesen. Tényleg üres show. Egyedül az lehet a hozománya a vitának, hogy OV gyáva, ráragasztják, kérdés ez mennyi szavazót mozgósít. Zárójelben: Demszkij nem állt ki Tarlóssal, simán mindenki napirendre is tért efölött..

spinat 2010.02.10. 10:13:44

Már miröl vitázni Bokros Vonával? Hogy akkor se tudunk fokhagymát exportálni Kínában, ha nagyon akarjuk?

zoli29 2010.02.10. 10:16:34

Nem értem, hogy alakulhatott ki az az általános nézet, hogy Orbán a 2002-es miniszterelnök-jelölti vitát elbukta. Néhány hónapja végignéztem a youtube-on, és szerintem egyértelműen OV volt a jobb.
A Gyurcsány-Orbán-vita teljesen más volt, ott tényleg bizonytalannak tűnt, habár néhány hete az ATV-n egy volt SZDSZ-es kampánytanácsadó mondta azt, hogy nála ott is Orbán győzött.

jjulie 2010.02.10. 10:17:56

@fiatalborivo:

ez is csak sales, ne hidd másnak

haladó sales tréningeken tanítják hogy lehet sikeresen viselkedni ott ahol az ellenfélnek a legnagyobb a helyiértéke, hogy kell hátrányból tárgyalva nyerni

tipus szitu: az értékesítő bejut az irodaházba, a tulajdonos irodájába, a tulajdonos ül a saját székében a sajáz asztala mögött, (magabiztossága a csúcson itt mindennek ő parancsol)

a profi értékesítő úgy viselkedik mintha elfelejtette volna hol van és azonnal kiviszi a témát a szobából és máris elveszett a helyiérték előny és két meztelen személyiség harca folytatható, és megnyerhető

ez a játék nem a konzervatív oldal mestersége

Sealed tender 2010.02.10. 10:18:39

Ezzel a vita dologgal az a baj, hogy GyF a múltkor nagyon lejáratta a műfajt.

A "ne akarjon igaztalan állításokkal választást nyerni" szemrebbenés nélküli belehazudása a kamerába ismét csak arra volt jó, hogy egy (még csak épülő) "közintézményt" a szocik lejárassanak , ahogy sikerült ezt megtenni a rendőrséggel, az ügyészséggel és úgy en block a bíróságokkal.

Engem kifejezetten bőszít és felháborít ezen előzmének ismeretében a szocik követelőzése.

Ez kb olyan mint a homokozó zsarnok kiskölke, aki mindenkit ellök elgáncsol és amikor mindenki kimegy a homokozóból akkor még követelőzik, hogy tessék visszajönni.

Már miért kéne???

Ahogy a fasiszta eszméket úgy a hazug, nemtelen politikusokat is karanténba kell zárni, mert az nem lehet, hogy minden emberi és politikai értéket elrelatívizáljanak a szocik csak mert most jön nekik kapóra.

Ha lesz is vita az elsősorban arról kell, hogy szóljon hogy a múltkor hogy vitáztak a szocik, amíg ezt nem tisztázzák, és mondjuk Mesterházy nem nyom egy teljes médiát betöltő mea culpát és becsszó, hogy többet ilyet szoci nem csinál addig tárgytalan a dolog.

Ötvös 2010.02.10. 10:19:29

@Kenwyn:
Nos, ez nem csupán a jobboldalon múlik...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 10:20:29

Az oldaldobozban szavazók mostani állása szerint 184 hozzászóló nem kiváncsi a pártelnökök vitájára a választások előtt,
mert ennyi fideszes.
De a 170 jobbikos miért nem teszi oda magát, hogy lemossák Viktort Vonával?
Talán csak azért nem, mert a Jobbik egy csatolt része Viktornak, és mindig azt akarják, amit a gazdi...

tictac 2010.02.10. 10:25:31

Egy Orbán-Vona vitát szívesen megnéznék, de nem lesz. Ezzel szalonképessé ismernék el a Jobbikot, és ezt soha nem fogják megtenni.

Ebből következik, hogy a Jobbik soha nem fog a hatalom közelébe kerülni. Lehet, hogy szerez néhány százalékot, ellenzékből pampoghat, megjelenési felületet nem kap, Orbán meg csíkokra vágja. Az is lehet lesz annyi mandátum, hogy kormányzati tényezővé váljon, akkor meg jön a szemkilövetős megoldás, mindenki a Jobbik ellen, beleértve idegen hatalmat, drága államelnökünket, akár az alkotmányt ideiglenesen félretéve "valami" világválságra, mint ürügyre hivatkozva. Megoldják, mindenre képesek.

török gábor 2010.02.10. 10:27:13

@Diocles: azt hiszem, túlértékelsz :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 10:27:46

@Kenwyn:
Kosztolányi Dénest is leléptették.
A fideszes titkosszolgálati főbácsit.
Lehet, hogy ő is náthás...

Môžeš mi pomôct'? 2010.02.10. 10:30:51

Láttuk Bokrost beszélni. Akármit tud is, én egyrészt nem látom a (pankráció szóhasználatával élve) signature move-ját, másrészt ha lenne is, mit érdekli az a Berettyóbasznádi tecsópénztárost, biztonságiőrt, MLM szakembert?
Meg amúgy a "kikezdhetetlen szakmaisága" is inkább mítosz, mint realitás.
Ezért nevetséges ez a teniszes hozzászólás. Vitya elbukta a debilis meggyesivel szemben a választást, de nem a vitán múlott. Köcsög meggyesiék MINDENT megígértek a sok suttyónak (közalkalmazottak inkluzíve) meg is tartották, haza is baszták az ország gazdaságát.
Fletó meg összekamuzott mindent, hogy maradjon, bár meggyőződésem, hogy komoly küzdelmet vívott benne az "elbasztuk, nekünk kell helyrehozni mielőtt kiderül mennyire" kényszerűsége, a személyes "jön a válság, kisöpri a szemetet, és ha túléljük 2010-re elmondhatom, hogy ÉN vittem ki belőle az országot" túlzó optimizmusa - na meg a realitásérzék, mert amúgy van neki.
Az meg, hogy a kommentelők nagyobb része jobbra húz statisztikai szükségszerűség. Én örülök neki, mert a szoci gyakorlat általában a felülreprezentált médiajelenlét hátszelét ügyesen használja, úgy látszik a net tényleg nem ér annyit a szemükben, amennyire a hozzáértők becsülik. Egyébként szerintem se. A net kampányszempontból (Obama ide vagy oda) szart se ér itt, mert hangadói nyilvánvaló bértollnokok, akikről ezt - a gimis fanokon kívül, akik jelenléte indifferens - minden olvasni tudó nagyjából pontosan tudja. Plusz a magyar internet nagyjából egésze bulvár, kisszínestől nagyelemzésig, nyelvészjózsitól Török Gáborig.

Gogol 2010.02.10. 10:31:56

Ez a szavazóbox így nem ok: az első szavazatok után a "bizonytalan", meg "nem szavazok" kategória alá került az mszp és le is kell gördíteni hozzájuk ezért nem szavaz rájuk senki az új szavazók közül, mert nem is látják, hogy van. Nem vagyok mszp-s, de ez nem sportszerű. Másik észrevételem a "Mondtunk mindenfélét." mondattal kapcsolatos. Ez egy színjáték. Véleményem szerint arról szólt, hogy a fideszben mindenki azt mond, amit akar, ami nem igaz.

jjulie 2010.02.10. 10:32:57

maradok a tenisz példánál:

vannak olyan gémek amit szinte egyedül játszi az egyk fél, üti a kettős hibákat és a ki nem kényszerítettekt

de mi van ha az ászok, és az ászértékűek jönnek

de a legtöbbször játszani kell irányítani, kezdeményeznil, nem lehet nem felmenni a pályára

ami eddíg volt az az edzőtábor, meg a bemelegítés, edzéseredményekkel csak kvalifikációt lehet szerezni

radala 2010.02.10. 10:33:30

@radala: OK meghallgattam (nagyjából) a riportot, OV elnevetgélte a választ, mert a kérdés lehetőséget adott neki erre. Azt kérdezte Azurák, hogy tavaly azt mondta OV, hogy még van olyan gazdaságpolitika, amivel elkerülhető a minimálbér adóztatása. Erre OV azt röhögcsélte, hogy még mindig van.
Mondjuk nehezen értem, hogy, ha adni akar valamit a gyereket nevelő dolgozóknak, de a minimálbér adómentes, akkor hogy a francban fog tudni bármit is adni...
Vitát én szeretnék, de szerintem nem lehet vita, mert az 1. forduló előtt ostobaság, (nincs kihívó) illetve OV a kihívó, nincs ME.
Második forduló meg nem lesz szerintem. Illetve, ahogy nem volt Horn-Kuncze vita úgy egy Orbán-Vona vita is nevetséges lenne.
Bokros ha befut 2.-nak akkor van keresnivalója egy vitában, különben egy 0. Miért nincs radala-OV vita?

török gábor 2010.02.10. 10:35:01

@radala: én 24 MSZP-s szavazatot látok. mit rontottam el, hogy máshol nem látható?

gauche caviar 2010.02.10. 10:35:12

@Môžeš mi pomôct'?: "signature move-ja"
hát ezt felírom, nagyon jó :DDD
a többire meg: true, osztom a véleményt, bár nem örülök neki. de igaz.

Sealed tender 2010.02.10. 10:36:52

@Môžeš mi pomôct'?:

"Plusz a magyar internet nagyjából egésze bulvár, kisszínestől nagyelemzésig, nyelvészjózsitól Török Gáborig. "

Szerintem ez az azért mozgásban van. az Index pl egy jó példája annak, hogy hogy lehet hiteles "közírást" felépíteni. Sokan vagyunk (jobbról és balról is), akik már nem is olvasnak mást.

gauche caviar 2010.02.10. 10:38:42

@radala: hát csodát tesz. Orbán erre is képes, nem tudtad? A semmiből teremt, megsokszorozza a halat és a kenyeret, kevesebb adó lesz, és több rendőr, meg ápoló, és orvos. Több lesz a nyugdíj és az egy főre eső plazmatévé. Ezután már dolgozni sem kell. A cigányok nem lesznek, így nem is kell majd velük foglalkozni. 24 évre visszük le a nyugdíj korhatárt, és 46-ik havi nyugdíjat is adunk. Aztán mi lesz még.. ja igen, világnyelv lesz a magyar és egymás után három olimpiát rendezünk.

gauche caviar 2010.02.10. 10:40:50

@török gábor: (szerintem gyengébb felbontásban nézi a delikvens, ezért jelenik meg neki kevesebb lehetőség egyszerre...)

spinat 2010.02.10. 10:41:24

Mit ér egy olyan vita, ahol a müsorvezetö feldob egy témát, mindenkinek van 2 perce, hogy beszéljen róla, aztán a többiek 10 mp-ben reagálhatnak. Ez nem vita, hanem felolvasóest. A nagymama meg aki szerelmes OV-be (vagy akármelyik másikba) azt fogja mondani, hogy be szép ember, jól beszélt.

jjulie 2010.02.10. 10:42:50

@Môžeš mi pomôct'?:

ezt gólra játszák

utólag nem segít az edzőn ha elmonja hogy jobbak voltak a szögletarányban, többet birtokolták a labdát és még a kapuralövésekben is

csak az ellenfél berúgta az egy helyzetét

phoenixke 2010.02.10. 10:42:55

A vita kihagyása erősítí az emberekben azt, hogy érdekek döntenek. Gondoljunk bele! Nagyon rövid idő alatt hagyománnyá vált a vita - mindenkinek az amerikai konzervativ/republikánus elnökjelölt vitára emlékeztetve. Most hirtelen azt mondják a pornépnek, hogy "Minek??". Mi lehet az oka? "Nem vitázunk velük, mert utáljuk őket", "Nem vitázuink velük, mert akár veszíthetünk is vele", "Nem, mert nem kötelező", "Nem, mert úgy is nyerünk", stb. Ha csak akkor tartják meg a vitát, ha azzal nyerni lehet, sunyiknak titulálják saját magukat.
Megint más kérdés, hogy az mszp csak nyerhet vele, nyilván, hiszen a béka segge alól lejjebb már nincs, és a miniszterelnök jelölt is ismertebbé válhat azok számára, mint én, akik folyton csak a netet meg a spektrum,NG, Discovery-t bámulják, m1/2, duna, hir, echo stb helyett.
És még bonyolultabbá teszi a kérdést, hogy most kik is vitázzanak... eddig az mszp/fidesz viszonylagos esélyegyenlősége ezt megválaszolta, most az mszp létjogosultsága a vitában számok nem támasztják alá, de hivatkozhatnak arra, hogy ők a jelenlegi kormánypárt. Ha a számokat vesszük figyelembe vitatkozhatnának akár Bokrossal, Vonával, de akár az LMP-vel is :).

loláb 2010.02.10. 10:43:10

Szerintem lesz vita.

Szerintem egyébként orbán sokkal többet veszthet azzal, ha vitázik, mintha nem. A szocialisták gátlástalanul, a későbbi felelsségre nem vonhatóságuk teljes tudatában fognak támadni (lásd Gyurcsány-Orbán vita), míg orbánnak úgy fog kelleni védekeznie, hogy azzal azért túl sok középen lévőt ne lökjön el.

Bármilyen ügyes is a fidesz elnöke önmagában, ezt a vitát nem nyerheti meg, mert nem mondhatja ki nyíltan, azt ami a "jön", mert figyelnie kell a heterogén bázisra. Arra lesz kényszerítve, hogy a legkeményebb támadásokat is bársonbya bújtatott érvekkel verje vissza.

A szocialistáknak a jobbikkal kell vitatkozniuk, az lenne érdekes. Mert akkor két nulla felelősségű csoport vitatkozhatna egymással.

Paradigma 2010.02.10. 10:43:30

Én nem igazán értem, miért a kormányon lévő párt hívja ki az ellenzéket vitára. Eddig legalábbis fordítva volt emlékeim szerint. Ha OV- nek van esze, április 9- e estére kihívja MA- t vitázni. Ahol persze MA követelné OV programját:-) OV meg kérhetné az elmúlt 8 év programját(joggal). Érdekes vita lenne:-))

tictac 2010.02.10. 10:44:50

@spinat:
azt fogja mondani, hogy be szép ember

Ez nem igaz, Vona sokkal fessebb, különösen mentében, és a szemei is olyan huncutul csillognak.

bastian 2010.02.10. 10:44:53

Nem gondolom, hogy a nyílt színi egymás mocskolása hozna bárkinek a konyhára egy ilyen vitában.
Véleményem szerint szerint kötelezni kellene minden induló pártot, hogy írásban nyújtsa be a programját a választások előtt (aláírva, lepecsételve, mint vállalást) és mindegyikkel legyen egy a leírtakat magyarázó kifejtő beszélgetés, külön-külön. Aztán a választók választanak.
A "közös" beszélgetés mindig kimerül retorikai, szónoki képességek csillogtatásában, de a lényeg nem erről szól.

török gábor 2010.02.10. 10:45:25

@Gogol: tévedés: a "szűz" szavazólapon az MSZP a második, azért látható lent, mert a szavazás után már a sorrendet mutatja.

Várady Márk 2010.02.10. 10:46:17

És nem gondolkodhat úgy is a Fidesz vezetősége és Orbán, hogy egy potenciális ellenfelet gyengítendő állna ki vitázni valakivel?
Például: ha a felmérések alapján úgy tűnne, hogy az MDF mégis meg tudja ugrani az 5 százalékot, akkor vitázna egy nagyot Mesterházyval, aki emiatt jobban reflektorfénybe kerülne, s ezáltal gyengítenék meg az MDF-et. A Fidesznek pedig csak jobb, ha nem 4, csupán 3 párt kerül be a parlamentbe.

Anselmo 2010.02.10. 10:47:54

@jjulie: nagyon pragmatikusnak tetszik lenni :)

==T== 2010.02.10. 10:51:26

Azt hiszem Orbán Viktor is megkezdte az stabil előny leépítését:

" Csak az a kormány kérheti a törvények betartását és a munkabarát életmódot a hazai cigányságtól, amely kabinet ezzel egy időben képes munkalehetőségeket is kínálni "

jjulie 2010.02.10. 10:52:39

@Anselmo:

igen, ez az egész nem más mint amikor a sámánok esőt csinálnak

van amelyiknek sikerül, és sokan sejtik is hogy csinálja

dzsaszper 2010.02.10. 10:53:17

@radala: alapítani kell egy pártot, és el kell érni a megfelelő népszerűséget. 4 év múlva van rá esélyed, ha addig nem vonul vissza OV. :)

Kenwyn 2010.02.10. 10:55:26

@spinat:

"A nagymama meg aki szerelmes OV-be (vagy akármelyik másikba) azt fogja mondani, hogy be szép ember, jól beszélt. "

anyám megrögzött konzervatív volt,de nem szavazott volna Orbánra mert nem tetszett neki sem ahogy kinéz, sem az,h szerinte "mindig röhög".
ellenben Meggyóért oda volt, és Gyurcsányt is "fajin fiatalembernek" tartotta. Az, h mit mondtak másodlagos volt neki.
és anyám nem egyedit eset volt; sok ilyet hallottam a nála a faluban.

radala 2010.02.10. 10:55:28

@török gábor: én vagyok buta, hogy nem megyek a nyílra, az ablakba csak nem szavazok-ig fér bele alapból.
Mindenesetre csak átlagosan vagyok buta, szóval túl kicsi az ablak, vagy tul sok az opció.

Môžeš mi pomôct'? 2010.02.10. 10:57:45

@jjulie: szerintem ne erőltesd ezt a példát, mert rossz.
@Sealed tender: mire jó példa az index? Hogy ki kell tenni a blogokat a címlapra, mert a magyar netfogyasztó ezeket - de különösen a kommenteket - szereti olvasni. Főképp azért, mert STÍLUSbravúrt vár. A hírek karácsonyfadíszek.
Ez baj. Én szeretem a szépirodalmat, de tisztelem a tényeket is - és az index egészében és velejéig gonzó.
Nem lehet a velvet, a totalcar meg a tardai nyelvészufó közt tényeket közölni, mert az Chuck Norris random fact szintre devalvál bármit a cunamitól az államcsődig.
Ami az indexen van, az mind geg, még ha nem is annak szánva. Egyszerűen ez a médium sajátossága. Ezzel nem lehet szembemenni.
Ezért nem írt Tabi köszöntőveset Rákosi elvtárs születésnapjára, és milyen jól tette.
Akik nem olvasnak mást azoknak meg a bikinivel üzenem "keresztrejtvény megfejtésből szerezted a műveltséged, annyit tudok ajánlani, képezd magad, olvass többet, hej hej hej hej hej hej hej hej!"

radala 2010.02.10. 10:58:27

@gauche caviar: ez a blog neked (is szól)
fidesz-igeretek.blog.hu/
Nem ígér OV semmit, csak nem mindig bontja ki teljesen az igazságot:-)
Mondjuk Azurák megkérdezhette volna az én kérdésemet, nevezetesen, hogy ha a minimálbér adómentes, akkor miért lesz jó gyereket nevelni 1 milla minimálbéresnek. Nem OV a szemét, hanem Azurák a fölkészületlen.

Kenwyn 2010.02.10. 10:58:29

@tictac:

"és a szemei is olyan huncutul csillognak. "

Fentebb éppen erről írtam. Én nem a huncutságot látom bennük...

Kenwyn 2010.02.10. 11:01:25

@radala:

nincs itt gond, csak fel kell hozni a maszopot 8-10 %-ra és látszani fog. :)

jjulie 2010.02.10. 11:04:23

@Môžeš mi pomôct'?:

ez a nekem jár a győzelem, minek kimenni a pályára kétséges eredményt hozhat

ehhez még az is kell hogy a többiek feladják

jjulie 2010.02.10. 11:07:12

@Kenwyn:

a szoci nyugdíjas nem tipikus netfüggő

ati27 2010.02.10. 11:07:26

Sziasztok!

Azért hozzászólok! Vita vagy nem vita.. Viktor persze hogy tart tőle. Persze nem azért mert ne tudná lemosni Mesterházy-t. Éppen ez az.. Péterrel is feltörölte a padlót, és mi lett belőle.. Ahogy elnézem Mesterházy eddigi nyilatkozatait, hát az a demagogija csimborasszója. Viszont a helyzet most gyökeresen más. Az mszp már "bizonyít" 8 éve, és ennek az árnyékában nehéz "kiállni" Nekem pl az jön le, hogy a vita a következőképpen nézne ki: www.youtube.com/watch?v=JN5mQ7WQzN0

subtotal 2010.02.10. 11:08:20

Lehet én vagyok cinikus, de én hallottam a következőket a TV2-ős interjúban:
Viktor1: az MSzP kormány a nyugdíjasoknak károkat okozott, mert folyamatosan csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke
Viktor2: a Fidesz garanciát vállal a nyugdíjak reálértékének megőrzésére
Probléma1: ha a jelenlegi nyugdíjak sz@rt se érnek, akkor a Fidesz miért garantálja a nyugdíjasoknak ezt a sz@rt? Akkor emelni kell, nem?
Probléma2: ha a vásárlóérték csökkent, akkor miért a reálértéket akarja megőrizni? A kettő nem ugyanaz, ezt ők is tudják. Sokat pampogtak a nyugdíjas kosár körül.

Minimálbér: itt azt mondta az elnök úr, hogy mindig van olyan gazdaságpolitika, ahol el lehet kerülni a minimálbér adóztatását. Azt nem mondta, hogy ők ezt fogják választani. De jó lenne ha igazam lenne, az egy jó lépés lenne.

Több orvos, több nővér, több pénz: persze, ha engedik a privát kórházakat :P

Kenwyn 2010.02.10. 11:11:46

@jjulie:

igen, de nem csak nyuggerekből áll a bázisuk...

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.02.10. 11:11:54

Választás és korrupció: mesék egy elképzelt Magyarországról.

holnapkapitany.blog.hu

OmegA404 (törölt) 2010.02.10. 11:15:01

Most tényleg minek vitakozzon egy fajsúlytalan Bokrossal? Meg éppen nem gyanusított Zoroval?

A kutyák ugatnak a karaván halad.

jjulie 2010.02.10. 11:15:20

@ati27:

teljesen igazad van ennyit ér egy orbán mesterházi vita

viszont a jobbikot és a vonát vegye mindenki komolyan

az benne a tragikus, hogy a jobbikot létrehozó okok valósak és nem hallani a feltárásukról és a kezelésükről semmi megnyugtatót

amit pedig erről mond a vona az a lehető legkétségesebb kimenetelű

Kenwyn 2010.02.10. 11:15:22

@simonmondja.:

nekem ez tetszik legjobban:

"A legutóbb ittas vezetés miatt került bajba, akkor arra hivatkozott, hogy a ritmikus sportgimnasztika politikai mentoraként egy verseny utáni fogadáson muszáj volt pezsgőznie." :)

radala 2010.02.10. 11:16:36

@Kenwyn: Fölhoznám én, de csak egyszer enged szavazni:-)
Látom a Fidesz átvette a vezetést.
Láttam én, hogy jól érzem magam a blogban, szóval egyértelmű volt a masszív jobber többség, de nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet volt ez a szavazósdi, mert így napnál világosabb, hogy kik járnak ide. Kéne néhány vendég komment, mondjuk Ágh Attilától meg Debreczenitől és, mindjárt kiegyensúlyozottabb lenne az állás.

tictac 2010.02.10. 11:18:38

@Kenwyn:
Olvastam amit fentebb írtál, de mi nem ugyanazokat a képeket nézhettük. Igaz nem is a pártvezér szemei miatt agitálok mindenkit, hogy menjen el szavazni, és tegyen a Jobbikra.

Gogol 2010.02.10. 11:19:17

@török gábor: Bocs, akkor elnéztem. Mindenesetre ez az eredmény elég vad.

jjulie 2010.02.10. 11:21:03

@radala:

nem ezen múlik

tudsz róla hogy a magyar lakosság nem 100% ban net használó?

tictac 2010.02.10. 11:22:57

@simonmondja.:
Én meg háromszor, de utálok proxyt állítgatni, így feladtam.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 11:24:54

@Kenwyn:
Vagy a Kosztolányi család is szakértője a budapesti közlekedési ügyeknek és írtak ők is egy-két tanulmányt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 11:25:56

@tictac:
Én nem állítgattam semmit, csak egyszerre megjelent megint a szavazólap és újra rányomtam, mint reggel.

nestrot10 2010.02.10. 11:26:59

Fityisz CSÖKEVÉNY PÁRTJA A KDMP, ( szavazni nem lehet rájuk),...a másik meg a Jobbik is a Fityiszből nőtt ki...egy nagy szar banda mindegyik:)

Kenwyn 2010.02.10. 11:27:39

@radala:

plusz jöhetne még Seszták Ágnes, Lovas István. :)

radala 2010.02.10. 11:28:25

@subtotal: Így beszél OV. Ez egy zseniális (vagy aljas) beszéd, olyan, mint a "Királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha ti mind beleegyeztek én nem ellenzem"
Mindenki azt hall bele, amit szeretne. Én azt, hogy lesz adó a minimálbéren (ö azt fogja mondani, hogy nincs, ha van két gyereked). Mások azt, hogy nem lesz nem lesz adó. A nyugdíjasok, ha aggódni akarnak, akkor azt, hogy soha nem nő már, ha reménykedni, akkor, hogy többet nem csökken. OV meg azt, hogy majd meglátjuk.
Igazából szerintem elfogulatlanul szemlélve OV-on nincs fogás, legalábbis olyan tuti nincs, amire nem tudna válaszolni rögtön.
Vita jó lenne, de szerintem nem lehet, mert ki a 2. szereplő? Kell-e egy OV, MA, BL, VG, SA ki tudja még ki vita? 5-6 ember időkeretekkel nem tud normálisan vitázni, ez valóban méltatlan lenne egy ex + "dezignált" ME-hez.
Ilyenbe nem mehet bele OV, mert szinte folyton egyedül lenne, ami jogos is lehetne, ha már ME lenne, de így elég fals dolog lenne.
Egy ilyen vita csak Bokros esetleg Vona, Schiffer. MA érdeke.

radala 2010.02.10. 11:29:53

@Kenwyn: Ők nem nevezik magukat politológusnak. Talán Fritz, de mivel ö az én oldalamon elfogult ezért én öt nagyszerű politológusnak tartom:-)

Kenwyn 2010.02.10. 11:31:37

@simonmondja.:

@tictac:

lehet,h nem uazt néztük. az is lehet,h csak én látom így. pedig nálam semmi köze nincs a nézeteinek a tekintetéhez, csak egyszerűen nekem ez jön le a nézéséből.

radala 2010.02.10. 11:34:00

@jjulie: Ennyire azért már 50 %-nál sem torzít a kép. TG-t ezek szerint Jobbernek tartják. Mondjuk én is, csak nem elég jobbernek:-)
De az is lehet, hogy a barikád interjú megdobta a népszerűségét a Jobbik fanoknál. A jobboldali emberek rettentő hálás fajta, ha valaki nem rúg beléjük túl nagyot már értékelik.

subtotal 2010.02.10. 11:34:50

@radala: én se zseniálisnak, se aljasnak nem tartom a technikát, amit alkalmaz.
Inkább azt mondanám, hogy bár legális, de illegitim! :P

Kenwyn 2010.02.10. 11:35:44

@radala:

tudom. csak azért írtam, h kommentelhetnének újságírók is itt.
kéne még egy 1 nehézágyú balról, pl. Orosz József. :)

radala 2010.02.10. 11:38:42

@tictac: nem proxy szerintem cookie jegyzi meg, hogy szavaztál. Én most töröltem, elvileg szavazhatnék még egyszer.

céerem 2010.02.10. 11:39:48

Képzelt interjú 2010. december 1-jén. Részlet.
Azurák: Amennyiben jól vettem ki a Fidesz kommunikációjából, kétszázezer új munkahelyet ígértek és új költségvetést?
Orbán: Inkább nem mondtunk semmit sem.
A: Hát azt mondták, hogy minél hamarabb az annál jobb.
O: Mondtunk mindenféléket.
A: És hogy több lesz a munkalehetőség, csökkenni fog a vállalati csődök száma, meg fogják becsülni azokat, akik dolgoznak, a gyermekvállalást az állam is értéknek fogja tekinteni, a kórházakat is rendbe teszik, az iskolákat pedig nem bezárják, hanem megnyitják...
O: Meg a sánta kutya.
A: De ez akkor azt jelenti, hogy 2010-ben még nem lesz kolbászból a kerítés?
O: Nem, azért mondtunk ennyifélét, úgy ahogyan ezt most Ön idézte, mert még nem döntöttünk ezekben a kérdésekben. (...)
A: Tehát ezek a kérdések még nyitottak?
O: ...

jjulie 2010.02.10. 11:47:41

@radala:

én orbán ellendrukker vagyok 2001 december óta (akkor vettem észre a politika és országgyűlési választások szavakat és a viktort)

a jobbiktól pedig kiráz a hideg, nettó félek tőlük, és egyben érteni vélem őket, és nem azt sajnálom hogy valaki jobbikos, hanem a helyzetet amire az reális alternatívának látszik

az mszp vagy valami ilyesmire nem tudom elképzelni hogy szavaznék bármikor is (a nem szavazok gombot nyomtam és még soha sem szavaztam) de ettől még figyelek a politukusokra, hogy el tudjak ugorni ha kell (ennél többre egyenlőre nem számítok egyektől sem)

és szegényes ez a politikai elemzői paletta

a tamás gáspár miklós az egyetlen a ki széles távlatokat is tud és hajlandó kezelni és nem fél hibázni

ez vagyok én és már egy hete itt vagyok és élvezem

jobber vagyok?

tictac 2010.02.10. 11:47:41

@radala:
Igen törölni kell a kukit, akkor enged szavazni, viszont ha ugyanazzal az ip-vel szavazol, akkor hibát jelez. De nem is azért próbáltam hogy csaljak, csak a szavazógép működése érdekelt.

Diocles 2010.02.10. 11:52:11

mai hír:

"Oroszvári Péter szocialiata képviselőjelölt kedden a következő bejegyzést tette a közösségi portálon: „Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!” "

Nos, pl. erre hivatkozva kiválóan el lehet zárkózni bármiféle vitától, Orbán mondhatja, hogy minek vitatkozzon olyan emberekkel, akik még a halálát is kivánják.

tictac 2010.02.10. 11:55:37

@Diocles:
A dolog pikantériája hogy a humorbonbon a kurucinfóról való, csak ott Viktor helyett Gordon volt.

ati27 2010.02.10. 11:57:07

@subtotal:

Persze a nyugdij szart sem ér.. De a minimál bér is.. És kb azonos szinten vannak. Lehet jönni a 30-40 ezres nyzugdijakkal de nem az az átlag.. Akinek annyi az valami miatt annyi, ezen el kellene gondolkodni. Valamivel kellene ösztönözni az embereket, hogy gondolkodjanak némileg előre, mert az nem megy, hogy majd az állam megoldja! Valamilyen szinten kell a kompenzáció, de csak olyan szintig hogy pl a minimálnyzugdij pl legyen a minimálbér 75%-a. Mésrészt, ha sarkos akarok lenni akkor két-három évre "befagyasztanám" a minimálbérnél pl 40%al nagyobb nyugdijakat, és az így felszabaduló összeget az oktatásra forditanám. A versenyképes szakemberek képzése lehetne a kiut.. Mert fel kéne fogni, hogy ma magyarországon olyan dologba kellene befektetni, ami majd megtérül. Ez olyan kb mint nálam: 5 év alatt kb 1 milliót forditottam tanulásra, (no diákhitel) és a tandijat ugy kellett néha kiszoritanom, hogy az utolsó 1-2 hétben mindig a legolcsobb kaját ettem.. májkrémes kenyér zsemlével. De higyjétek el megérte. Mert visszahozza az árát..Ha elnyaraltam volna, vagy vettem volna belöle egy 5-6 éves suzukit.. Na az már mult idő lenne..

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.10. 11:57:14

@Diocles: Lehet, hogy morbid humor, de azért röhögős :)

Érdekes a márc. 15.-i kezdés. Addigra a többi párt már rég feltüzelte a szimpatizánsokat, és elvitt minden bizonytalant. Itteni szavazáson is 30% -on állnak (brühühhühühü nem lettünk linkelve :), nálunk tippek alapján is kb. itt végeznek (szavazatok elcsúsztak, Fidesz szavazókat nem sikerült mozgósítani Jobbikot igen), és hétről-hétre csökken az előnyük.
biztos értenek hozzá, Én nem értem miért várnak...

Diocles 2010.02.10. 12:00:03

@tictac:

ha valóban így volt, annál rosszabb a képviselőjelöltnek, nem elég, hogy Orbán halálát kívánja, de ráadásul egy kurucinfós "poént" alakított át orbánosra.

ebből új köteles beszédet lehetne csinálni, ha tökös volna a Fidesz, azzal a különbséggel, hogy ezt az MSZP szívná meg.

SiKom 2010.02.10. 12:01:08

Minek vitázni?

Hogy az MSZP megint hazudhasson néhány ordasat? Mindenféle kockázat nélkül?

Nem lesz vizitdíj, ugye?
Nem lesz gázáremelés, ugye?

Hazug banda.

A Fidesz is lopni fog, de reméljük kevesebbet, és mellette talán épít is.

jjulie 2010.02.10. 12:03:29

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:

miért? kéne tenniük valamit

ezen a blogon már számosak kifejtették hogy a fidesz az egyetlen kormányképes erő

és rajtam kívül nem sokan írtak itt még arról hogy óvatosan még azzal az 50%-al is

subtotal 2010.02.10. 12:09:38

@ati27: igen, erre van aki leírta már a hosszú távú koncepcióját (tudja mindenki kicsoda, USA-ban hasonló nevűek voltak elnökök, bár ég és föld :D ).
Szerintem Viktor is erre fog menni, talán több maszatolással és kevésbé progresszíven.
Ha elmondaná, gyorsan kiderülne, hogy a Gólemük alapvetései csak minimálisan különböznek az övéktől.

tictac 2010.02.10. 12:10:54

@Diocles:
kuruc.info/r/22/54728/
Ekkor került fel : 2010-02-06. 14:02
Ez a szerencsétlen, ha ennél később tette a bejegyzést, akkor ő követett el plágiumot, ha korábban akkor a kurucok. Amúgy tényleg röhögős.

saska80 2010.02.10. 12:11:03

@Fedor: "Egyébként meg ki kéne ezt az egészet venni a pártok kezéből, hogy most akkor kinek van kedve/érdeke vitázni, és kinek nem. Egy független szervezet kéne, ami minden választáskor megszervezi a vitát, amelyen a pártoknak kötelező lenne résztvennie. "

Maximálisan egyetértek!
Azért is, mert pontosan jól látod a helyzetet, évek óta a farok csóválja a kutyát, függetlenül melyik pártról van szó.
Az elmúlt 20 évben kialakult egy (profi=azaz ebből élő) politizáló réteg, viszont a független újságírók nem. Örülnék, ha mondjuk olyan köztévé, rádió volna, amelynek olyan megbecsültsége van, ahol nem lehet mellébeszélni.

A VITÁT nagyon fontosnak tartanám, függetlenül a résztvevőktől, hogy példa legyen: vitatkozni, érvelni, meghallgatni ezek értékes dolgok

Kenwyn 2010.02.10. 12:12:45

@tictac:

humorbonbon...?
azonnal vki kéne rúgni a jelöltek közül.

tictac 2010.02.10. 12:21:45

@Kenwyn:
Felőlem... Akár az összes jelöltjüket kirúghatják.

reichenberg kenéz 2010.02.10. 12:27:26

Hahó! Szerintem a Viktor bácsi akkor fog vitázni ha a k.vélemnykutatók azt hozzák 03.15 - e után egy két nappal h. alig 50 % on áll v. roszabbúl. Akkor kockáztatni fog.

Amúgy szerintem simán lesz egy olyan 15 - 20 % i mszp. Ami itt a kérdés az a Fidesz - Jobbik viszonylata. (%- ban natürlich)

gauche caviar 2010.02.10. 12:27:29

"ha van egy kérdező riporter, aki nem csak egy mikrofonállvány..."

Török úr, ez nagyszerű volt! :))

radala 2010.02.10. 12:28:09

@radala: Ja valaki írta, hogy esetleg egy MA-OV vitával vissza lehetne nyomni BL-t 5% alá, ha MA-t fölhozza OV egy szoros vitában. Ez zseniális gondolat, de nem gondolja-e azt a Fidesz, hogy még mindig jobb az mdf, mint az mszp?
Érdemes-e tenni valamit egy nem ismert hatású dolog érdekében. Szerintem a Fidesz érdeke az, hogy minél több egymással rivalizáló kis ellenzéki párt legyen, ez talán még annál is többet ér, mint 190 ezer szavazat a kukában.

KenSentMe 2010.02.10. 12:28:32

Az a baj ezekkel a vitákkal, hogy a legritkább esetben szokott valami értelmes kikerekedni belőle, annak dacára, hogy OV-nek szerintem kiemelkedő vitakészsége van.. úgy értem, ha mellé is beszél, legalább értelmesen teszi, nem bemagolt szöveget szajkóz papagájként, hanem gyorsan és okosan reagál, sutaság és esetlenség nélkül.

Az a baj a vitával, hogy az embereket nem a vita érdekli.. azt fogják látni, hogy ül a zorbánnal szemben valaki, aki megígéri, hogy "ezentúl több szocializmus lesz" "olcsóbb lesz a kenyér" "a fidesz a gonosz és meg kell védeni az országot".. és ezzel a jóságos, szánnivaló, emberi figurával szemben ott tanyázik egy gyűlölten értelmiségiesnek ható figura, aki ráadásul maga a Zorbán, aki fogalmakat mond, számokat mond, kétes ideológiákra utal. A sok joviális kommer szíve meg megtelik boldogsággal, és elmennek, és szavaznak az ő nagy védelmezőjükre.

Az MSZP mind a mai napig a kádárista kommunikációjából él, és a fidesz egyik nagy baja, hogy ezen nem talál fogást, nem tud reális alternatívát nyújtani, mással elérni az embereket.

Ha OV vállalja a vitát, az bátorság a részéről, és én azért érezném szükségesnek, mert valakinek azért az MSZP szemébe kéne mondani, hogy se az öszödi beszédet, se a rekord méretű mutyizásukat nem lehet elhazudni.. vérlázító az amnéziás balos kommunikáció.. Orbán ebben jobb, mint egy hülye televíziós riporter, aki feltesz egy kérdést, aztán a vicces elkendőzésre idiótán mosolyog.. persze olyan szempontból nem áll jól ez Orbánnak, hogy azért neki is vannak bűnei.. mondjuk a Gripen-ügy sem volt piskóta. De ezért megérné.. egy üres stúdióban, tapsolóbrigád nélkül, egy olyan "vitabíróval", aki mondjuk ért is a vitázáshoz.. hogy ki koordinálhatná a vitát, aki alkalmas volna rá, arról sajnos lövésem sincs.

Diocles 2010.02.10. 12:29:48

@tictac:

1. szerintem rossz "vicc"

2. de nem is az számít, hogy milyen, hanem, hogy mit lehet belőle kihozni.
lásd Fletót, később Debreczeni könyvében röhögve eldicsekedte, hogy Kövér köteles beszéde egyáltalán nem volt ijesztő eredetileg, de kicsit megbügykölve nagyszerű kampányt lehetett rá építeni... És NYERTEK!

ez ugyanolyan úgy, "jajj, brühühü, már Orbán halálát kívánják a szocialisták, hova jutottunk, mi lesz így, stb.", épp az MSZP félelemkampányát fordítaná az ellenkezőjére...

radala 2010.02.10. 12:29:53

@tictac: Nekem engedte, szavaztam is az mszp-re, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a blog:-)

[nev] (törölt) 2010.02.10. 12:31:14

@saska80:
csak ugye kérdés, hogy ezt a köztévét ki, vagy mi tartsa el. mert ha az állam tartja fenn, akkor annak a működésébe nyilván beleszólnak a pártok.

itt nyilván arra volna szükség, hogy a háztartás tarthassa fenn direktben, az adójáról rendelkezve. ez ugye a közvetlen demokrácia, de oly módon, hogy mindenki az adója egy részével közvetlen vesz részt. nem 1+1%-ról kellene rendelkezni, hanem többről, első körben mondjuk 10+10%-ról.

csak ilyet nem nagyon akarnak a pártok, és a nép se, szóval ez naivitás. pedig lehetne. és elég egyszerű lenne megvalósítani 21. században majd eldöntik az adófizetők, hogy ki legyen a tévéelnök. sms szavazás. és akkor szépen mindenki rendelkezik az adója egy részéről ez ügyben már, ha akar. ha 1 sms -t küld akkor 1%, ha többet, akkor több. és kijön, hogy a köztévé költségvetése abban az évben melyik jelölt milyen mértékben diszponál. mint egy részvénytársaság. és a pártoknak csak annyi beleszólásuk lenne, hogy ők is elmondhatják, szerintük ki lenne a jó tévéelnök, de bárki más is elmondhatja. a végő döntést a nép mondja ki.

persze ettől még a törvényhozás működhetne képviselők útján, nyilván az adószabályokat nem lehet így sms-ben megszavaztatni, de tévéelnököt miért ne lehetne.

tictac 2010.02.10. 12:37:39

@Diocles:
Rossz vicc persze, különösen amiatt, hogy honnan származik, de csak egy vicc. Pont ez a szomorú, hogy ilyen bulváros baromságokból keltenek fenyegetettség látszatot, ilyenekkel mosnak át egyszerű agyakat (az önérzet és az intelligencia fordítottan arányos), az elkurvult média ezekkel lesz tele napokig, a valós problémák meg maradnak a szőnyeg alatt.

jjulie 2010.02.10. 12:39:17

@VRbagoly:

erről a marx módszere jutott az eszembe

először meg volt a vélaménye, aztán összegyűjtött egy csomó dolgot ami alkalmas volt alátámasztani azt

jó módszer, divatba is jött elég hosszan

nem is értem miért evidens egy funkcionális analfabéta jobbikos számára hogy fideszmszp egykutya

radala 2010.02.10. 12:39:37

@jjulie: Nem vagy jobber, TGM valóban nagy isten. Én is szeretem, de ritkán értem. Viszont ö valóban 100 %-ig hiteles, akkor is, amikor nagyon nem szimpatikus. Szerintem te idealista vagy:-) Mindenesetre TGM ultrabalnak definiálja magát szerintem.
Érdekes, amit írsz magadról, ha nem lennék itt nem hinném el, hogy te létezel:-) Pláne ez, hogy még soha nem szavaztál...
Nyilván attól érzed magad itt jól, hogy normális a légkör, azt csak félig tréfásan mondtam, hogy a jobbosoktól érzem magam jól, nyilván, ha folyton anyázna valaki, nem örülnék. No mindegy ez.

ati27 2010.02.10. 12:40:12

Gondolkodom.

Miről megy itt akarva, akaratlan a vita? Az mszp annak idején bevetette az ígéret fegyvert.. Aki nem ment bele a licitbe, az benyalta. A gond, ott volt, hogy megyó be is akarta tartani a szavát. Let 13-ik havi nyugdij, a közalkalmazotti fizetés drasztikus emelése. Már-már elérte, sőt meghaladta a versenyszféra bérszintjét. Mindehez kellet a világgazdaság pénzbősége, és trükkök százai. Ha csak ennek az "elbulizott" lóvénak a 25%-át értelmesebb célokra forditották volna, már nem itt tartana az ország! Mi van most? Válság és az is lesz. 13. havi nyugdij R.I.P az indexálás más.. Ha az MSZP kiállna és mondaná, bocs elkurtuk, ezek a dolgok még nem bevezethetőek, de majd egyszer. De addig ezt és ezt kell fejleszteni. Talán ők voltak kormányon nem? Erre mit csinálnak? Temetési lóvé és egyebek. Én érzem valahol, hogy Viktorék józanabb gazd. pol fognak folytatni. Egy két ötletük: Családi adózás, nagycsaládosok támogatása (adókedvezményen keresztül) Ezzel valamelyest tompitani a demográfiai szükséghelyzetet, főképp a "tenniakarók" rétege felé.. Persze Megyo erre azt mondta erre: igzságtalan. Hát jelentem az! Mert nem csak megcsinálni kell a gyereket, oszt felmarkolni érte a lóvét..

kis frissités: www.youtube.com/watch?v=U_z_LtMPPKA&feature=related

csak el kell játszani Megyó szerepét! Oszt nyert. Meg kell ismételni megyó kérdéseit. Főleg 1:47-nél, Magyarul hol a lóvé. Hallgassátok meg a válaszokat. Ha ezek a célok nem változtak akkor nyugodtan lehet szavazni a fideszre!

ati27 2010.02.10. 12:53:07

Persze meg kell nézni a reakciót itt: www.youtube.com/watch?v=U_z_LtMPPKA&feature=related
Na itt kezdőtött a jelenlegi problémák mélyülése. az inaktivak támogatása.. Ami rendbe is lenne.. De ha adok a gyerektámogatást, elvárom, hogy iskolába járjon.. Ha nem akkor elvonom.. A kényszer pedig nagy úr..

radala 2010.02.10. 13:04:04

@ati27: huhh, de fiatal és szimpatikus OV.
Szörnyű tragédia volt ez a 2002.
Most már sokkal kevésbé fiatal és szimpatikus.

jjulie 2010.02.10. 13:05:20

@radala:

ez a második blog a pályafutásomban, ez első amit nézegettem egy zsakmai dolog volt, havi egy kommenttel

ez ami itt van nekem minden elemében új, a Török Gábor meg szimpatikus évekkel ezelőtti tv-s emlékeimből, kicsit mindig jobban éreztem magam amikor elmondta hogy mi micsoda

a TGM irásaiban a külpolitika nem fejeződik be a szlovák nyelvtörvénynél, a történelem kezdete pedig nem esik egybe a viktor születésnapjával

öszinte reakciókat látok itt, és a napi technikai fejlesztés nagyon tetszik

egy olyan kálvinista nagyközségben nőttem fel amelyik inkább volt ateista mint vallásos, bár a nagymamám vallásnak gondolta magát, lánykorában volt is néha templomban és az esküvőjén is

a török idők utánnépesült be, keletről menekülő kálvinistákkal, vagyontalan köznemesekkel, soha nem tartozott nagybirtokhoz a község, önellátóak voltak és öntörvényűek

a nyilas képviselőt is kidobták a faluból amikor toborozni akart, igaz amikor összel visszajöttek a zsidó kereskedőkkel együtt feltették az előljárókat a szolgabíróval együtt a vonatra

a kilencvenes évek végén a dunántúl szabolcsa volt a környék, azóta nincs hírem

függetlenek, idealisták?

tetszik ez a kavalkád, a Gábor nyitottsága, kiegyensúlyozottsága, türelme, érzékenysége

még kb egy hetet adok magamnak és meg fogom unni

jjulie 2010.02.10. 13:06:39

@jjulie:
basszus a helyesírás

jjulie 2010.02.10. 13:10:00

@jjulie:

azért fogom megunni, mert igazolódni látom az elméleteim nagy részét

Julianus 2010.02.10. 13:10:44

Kedves Gábor,
kíváncsi vagyok mit gondol kicsit nagyobb távlatokban arról, hogy valaki úgy nyerjen választást, hogy ellenzékként a köztársasági elnök szerint is "felelőtlenül" viselkedett, a kampányban nem ismerjük a programját - pár populista ígéret kivételével, kommunikációjának lényege a jelen tagadása és dicső jövő hirdetése, ráadásul még vitázni sem hajlandó. Persze tudom, hogy sok más választása nem maradt szegény polgároknak - szerintem ez a legnagyobb baj, de mégis. Annyi negatív döntés után most méginkább csak valami ellen lehet szavazni?
A vegytiszta szakmai elemzésekről egyébként eszembe jut, hogy a 30-as évek első felének hazai sajtóját bújva számos írást olvastam Hitler hatalomra jutásáról és első intézkedéseiről. Döntő részben korrekt, tényszerű elemzések voltak, melyek az addig működő alapvetően demokratikus struktúra keretein belül, az európai politikai élet egyik - ugyan markáns - elemeként kezelték és láthatóan nem sokan sejtették a jövőt...

barli 2010.02.10. 13:14:40

@török gábor:
Megérne az is egy elemzést, hogy vajon miért akarnak vitázni a nem fidesz fanok, és miért nem akarnak vitázni a fidesz fanok?

Azoknak akik annyira akarnak vitáz látni:
ti csak azt akarjátok hogy Orbánt "lemossák a pályáról", vagy tényleg szeretnétek megtudni hogy mit akar a Viktor, és ennek fényében átgondoljátok, hogy kire fogtok szavazni?
Kicsit egoista gondolkodásra vall, ha csak azért akartok vitát, hogy a fidesznek csökkenjen a népszerüsége...

6.Lenin 2010.02.10. 13:15:35

@jjulie:

Ez minden zsenivel így van,amikor rájön,hogy az elméleteit csak ő érti.
Nehéz sors a zseniké.

ati27 2010.02.10. 13:18:31

@radala:
Te is öregszel.. Minden nap.. 2002-be gondolom nem volt szimpi Orbán.. Merhát Megyó, az sok jót akar.. Bazzeg.. Mikor mondta, hogy a gyerek nem válszthat hová születik.. Csak azt nem értette meg, hogy ha szar helyre született, akkor van rá mód hogy tegyünk ellene. Gondold meg: Apa-anya idült alkoholista leszarják a gyereket, de jön a segély.. Az persze elmegy kannásborra, meg cigire. De ha azt mondják neki csak akkor kapsz segélyt ha a gyerek suliba jár, akkor ők rugdalják el iskolába. Így is ugy is elkurják a lóvét.. De legalább a gyerek nem marad sik hülye. Másrészt lehetne differenciálni, hogy az ilyen háttérből érkezett gyerekek kapjanak segélyként legalább ebédet.. És akkor még eszik is valamit.. De ha Megyó érveit hallgatva igazat adnék neki akkor mi van szegény etiópokkal?

radala 2010.02.10. 13:25:06

@jjulie: TGM-ban hihetetlen szép az, hogy mindenek elé helyezi a társadalmi mobilitás lehetőséget. Én, mint mondtam mindig egyet tudok érteni vele. Egyetlen dologban nem értünk egyet, abban, hogy ki tesz többet ezért.
Egyébként meg a politika (sajnos) arról szól, hogy először meg kell szerezni a hatalmat. A baj az, hogy más technikával kell megszerezni, mint utána használni. De ez egyszerűen egy ilyen világ. TGM nagyon intelligens, de sajnos az intelligencia messze nem azonos azzal, hogy valaki képes lenne élni a hatalommal. Amúgy nyilván Orbán is rendkívül intelligens. Egyszerűen a helyzet rákényszeríti arra, hogy eljátsszon egy szerepet.
Rogán mondta egyszer valahol, hogy neki mekkora csalódás volt, amikor rá kellett döbbennie, hogy a politikusság nem egy értelmiségi foglalkozás. 10-böl 9-en azt hitték Rogánról, hogy egy kis izgága pöcs, amíg szóvivő volt. Most meg mindenki egy sikeres polgármesternek tartja, aki sokat tett a Belvárosért. Nem arról van szó, hogy a politikusaink hülyébbek bárkinél (bár most Medgyessyt hallgatva kétségeim támadtak). Egyszerűen van egy mód, ahogy viselkedniük kell. Én például Szanyi Tibort is szeretem.
Még két dolog. Egyrészt nem hiszem, hogy egy ország a politikusaitól lesz jó, másrészt nem hiszem, hogy valami extra szellemi kvalitás kellene egy ME-nek. Egészen bizonyos vagyok benne, hogy OV intelligensebb, mint mondjuk BL, de szerintem ez nem faktor.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.10. 13:26:35

Vitára igazából azért van szükség, hogy legyen ami tematizálja a kampányt. Azért ilyen különbség mellett tényleg furcsa vitára hívni Orbánt, kicsit olyan, mint a fekete lovag a monthy pythonban.

alfredo20 (törölt) 2010.02.10. 13:26:35

ez a vita olyan "megmérkőzés", mint a Gyalog-galoppban a Fekete Lovag harca Arthurral. A szociknak feldobtam a labdát, hogy párhuzamot vonjanak Orbánkirályozhassanak, merthogy ebben az esetben Mesterházy a Fekete Lovag, akivel tök értelmetlen harcolni, mert se keze, se lába, esélytelen a győzelemre.
Orbán simán mondhatja, hogy csak olyannal áll vitába, aki ellenfélnek tekinthető. A jelenlegi jelöltek közül egyik sem ellenfél, a nem meghatározó támogatottságuk miatt. De a vita értelmét pont a pszichopata gyurcsányi vette el, aki elképesztő arroganciával hazudozott legutóbb, majd még ő vádolta hazugsággal az ellenfelét. Ezek után szocialista jelölttel kiállni vitázni elvi kérdés, hogy nem szabad.

radala 2010.02.10. 13:28:30

@ati27: Szerintem te összekeversz valakivel. Tuti megnyerném a Kinek volt a legszimpatikusabb 2002-ben Orbán Viktor vetélkedőt:-)

Kenwyn 2010.02.10. 13:31:55

@6.Lenin:

1 dolog miatt irigylem őket; állítólag ők átlátnak a káoszon.

radala 2010.02.10. 13:32:39

@radala: Ja de lehet, hogy még a 2010-es vetélkedőt is megnyerném:-) (mert most OV "objektíve" kevésbé szimpatikus megjelenésű, szóval csökkentek az elvárások is.
Nem értem, hogy érthettél félre, ha ugyanabban a bejegyzésemben leírom, hogy 2002 egy tragédia volt?
Komolyan érdekel.

morzket 2010.02.10. 13:36:33

a hazai cigányság és mélyszegénységben élők helyzetét firtató kérdésre adott bevezető:

"megpróbálunk a következő években egy olyan magyarországot felépíteni,
amelynek a lelki jegyei tulajdonságai a mai türelmetlenség helyett inkább a türelem,
az azonnali megtorlás iránti vágy helyett a segítőkészség,
a mások megrövidítése helyett a másoknak nyújtható segítség,
az elesettekkel szembeni félelem és fönntartás helyett inkább a hogyan tudnánk szolidárisak lenni egymás iránt életérzéssel írható le."

szerintem nem sok szavazót csábíthat vissza a jobbiktól. ettől eltekintve nekem átjött egy nagyon szép, világbékés életérzés...

radala 2010.02.10. 13:36:48

@Kenwyn: Azért, ha TGM átlátna a káoszon, akkor nem Chartázott volna, nem lett volna olyan sokáig szdsz tag (2000-ig)

Kenwyn 2010.02.10. 13:43:13

@radala:

Hát , úgy néz ki Ő sem egy "zseni"... "csak" egy egyszerű, gondolkodni képes ember...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.10. 13:45:06

Szerintem a Töröknek igaza van, és látszik, hogy nem csak politológus hanem Történelmet is végzett.
Orbán az egyetlen vezérfigura, egyéniség és ennek vannak negatív hozadékai is...szerintem belemegy a vitába, és ez a karakteréből és neveltetéséből következik.
Más: Kopogtató cédula problematika!!! (750 az rengeteg most)
Az mdf még mindig nem látja, hogy bilibe lóg a keze, a legnagyobb probléma a kopogtatócédula gyűjtése, szerintem ott a Jobbik tarolni fog, Mszp meg mindent megtesz majd, az MDF kicsinálására

radala 2010.02.10. 13:50:06

@Zengőtorkú Nyivákoló: Belemenne OV, ha lenne kivel. De miért MA-val, ha Vona népszerűbb (mondjuk)?
Többes vita értelmetlen.

dzsaszper 2010.02.10. 13:52:08

@reichenberg kenéz: én ebben nem vagyok annyira biztos. én inkább azt mondanám, hogy az mszp és az mdf-szdsz együtt lesz valahol 20-25 % körül. Hogy milyen arányban, és hogy az mdf-szdsz bekerül-e, az szerintem jó kérdés...

jjulie 2010.02.10. 13:56:02

@radala:

a TGM nekem nem politikus, és nem tudom hogy inteligens e, nekem a műveltsége a fontos (műveltség= a konkrét tárgyi tudás összessége)

inteligenciából több féle van, neki a szakmai inteligenciája biztosan magas, és a verbális is és ezek is tetszenek

úgy dumálok itt, hogy van egy csomó személyes élményem különböző irányból igaz a nagy része a véletlennek, vagy a munkámnak köszönhető pusztán

így pl. az EU parlamenti választások előtt a humanista párt vezetőjével volt szerencsém egy órát beszélgetni, igaz visszaéltem a helyzettel, de jól kikérdeztem

aztán belefutottam az Erzsébet téri lmp- humanista gyűlésükbe ahol a daniel cohn bendit beszélt, végighallgattam, beszélgettem a fűben ülőkkel (a dani nagy szónok lehet)

meghívtak már mdf-es belsős rendezvényre is, ahol bemutattak elnökségi tagnak és a szent korona társaság elnökének is

van egy sereg zsidó és néhány cigány ügyfelem, hallok véleményeket

fideszes parlamenti képviselővel pedig a parlamentben szoktam tárgyalni, és az oda bejáró nem képviselő fideszes vidéki erős emberekkel is

a jobbikos testközeli élményemről már írtam

nem okozott gondot hogy idealista vagyok, ha az vagyok, és ennek jobban örülök, mint hogy le kéne írnom hogy erre meg arra szavaztam annak idején de nem kellett volna

aztán lehet hogy én egyszerűen csak gyáva vagyok ezen a téren, vagy potyautas, de azért nem vagyok rossz a sorok közötti szövegértésben

jjulie 2010.02.10. 14:13:41

@barli:

"Azoknak akik annyira akarnak vitáz látni:
ti csak azt akarjátok hogy Orbánt "lemossák a pályáról","

igen én ezt szeretném látni, kétszer már láttam, és három a magyar igazság

ugyan így drukkolok mindíg a németek ellen a foci vb, mert nem okoz katarzist amikor az iparosok nyernek

radala 2010.02.10. 14:15:33

@jjulie: El kell még gondolkoznom, hogy nem "kötelessége-e" az embernek legjobb tudása szerint választania. Én az egyetlen NATO népszavazást nem számítva nem hagytam még ki semmit. Gondolkodás nélkül, úgy gondolnám, hogy igyekezni kell részt venni a demokráciában. Arról nem is beszélve, hogy szerintem bőven-bőven van választék. Ott van pl. az LMP szerintem ők valamennyire közel állnak TGM-hez.
Nyilván leegyszerűsítő a világképem, de szerintem én előbb szavaznék a Jobbikra/Mszp-re/MDF-re, mint hogy ne szavazzak. Mert az OK, hogy mondjuk nem érdemlik meg a szavazatodat, de mindig van lefelé és, ha nem szavazol akkor majd mások helyetted esetleg arra szavaznak, ami lefelé van.
Nem várható el a világ egyetlen pártjától sem, hogy teljesen képviselje az értékeidet. Ha van ilyen párt, az biztos jele annak, hogy hülye vagy. Szerintem a Fidesz sem képviseli 100 %-ban OV értékeit.
Tegnap volt valami választásos kérdőív (elég szar volt) töltsd ki, hátha okosabb leszel. De szerintem szavazz az LMP-re, az majdnem olyan, mintha otthon maradnál:-)

radala 2010.02.10. 14:17:18

@jjulie: Nézd meg még egyszer a Medgyessy vitát. Nagyon nem mosták le OV-t. De ha szerinted igen, akkor mégis inkább az mszp-re kéne szavaznod nem az LMP-re:-)

radala 2010.02.10. 14:18:12

@jjulie: Németekben egyetértünk, de nagyon igazságtalan, hogy mindenki utálja a németeket.

6.Lenin 2010.02.10. 14:22:31

@Kenwyn:

Nem átlátnak,ők maguk a káosz.

TGM-et imádom.Amit 90-óta produkál.az zseniális.

jjulie 2010.02.10. 14:29:27

@radala:

ok megfogtál arra csak homályosan emlékszem, és a "lemosta" az helytelen lehet: szerinted azt ki nyerte?

ha az iniestát indítaná az mszp, lehet hogy szavaznék az iniestára, (bár nem tudom hogy kell csak egy személyre szavazni úgy hogy a pártra nem,t még meg kéne néznem mi is az a két forduló és mi a szisztéma)

bár ha a messi lmp-s lenne gondban lennék

jjulie 2010.02.10. 14:33:46

@radala:

látod a fociban le merem tenni a voksot, mégsem vagyok teljesen gyáva

vajon a a politikában miért kibicelek csak?

theofil 2010.02.10. 14:37:03

Szerintem lesz vita a kampány végén Orbán és Mesterházy között.

Orbán tartozik a szociknak a Gyurcsánnyal való összecsapás óta amikor is Gy. lemosta őt a pályáról.

Mesterházy agyagba lesz döngölve.
Orbánnak ő nem ellenfél.

Nem fogom megnézni, nem bírnám idegekkel. Hiába vannak a szocik lapáton még tudnak fájni.

radala 2010.02.10. 14:40:15

@jjulie: Mi az, hogy ki nyert? OV 10:0-ra nyerte a meccset, de a nép szíve megesett a kis Medgyessyn. Mire játsszák a vitát? Szellemileg ennél nagyobb különbség nem lehet két ember között, mint ott a vitában volt. De az más kérdés, hogy ez szavazatban nem mutatkozott meg.
Erősítette az underdog hatást (veszteshez húzás) és elaltatta a Fidesz hívőket, mert ennél egyértelműbb KO-t nem lehetett elképzelni.

theofil 2010.02.10. 14:46:42

Hadd tippeljek a választás végeredményére...aztán majd visszakeresem.

Tehát: ma van 2010. február 10. szerda, Elvíra napja.

Fidesz: 45-55% között.
Jobbik: 25-30%
Mszp: 7-10%

+ néhány független, remélem az Összefogás Pártból Szoboszlai Barna és Szepessy Zsolt.

Az MDF-SZDSZ zombi páros kiesik.

Így áll a helyzet az én érzésem szerint.

Majd szemezgetni fogok a Jobbik szórólapjából, még nem értem rá, de ami késik az nem múlik.

radala 2010.02.10. 14:47:03

@theofil: Ebben a blogban vannak a legeslegfurcsább emberek az országban:-) (te meg jjulie)
Mondjuk más blogba nem írok:-)
Mi fájhat valakinek azon, hogy azokat, akiket (már) utál és büntetni akar azokat büntetik? (ez nem kötekedés)
Amúgy szerintem aljas dolog lenne OV-tól, ha MA-n verné le azt, amit GyF-töl kapott.
Egy dolog miatt lehetne érdekes egy ilyen vita, MA belekényszeríthető lenne, hogy leköpje GyF-et.
Mert ugye mit mondhatna arra, hogy Önök hazudnak, önök trükköznek. Max azt, hogy az nem ÉN vagyok...
Amúgy OV egy demokrata (ez egy tény, bárki bármit mond) Egy demokrata nem állhat ki csak MA-val. AZ összessel kiállni, meg egyértelműen mindenkinek jót tesz csak neki nem.
Ergo nem lesz vita.

radala 2010.02.10. 14:51:46

@theofil: Ok én is tippelek
Fidesz 55
Jobbik 14
Mszp 18
mdf 4,5
LMP 3

Ez 265 mandátum a Fidesznek,
65 Mszp, 56 Jobbik

theofil 2010.02.10. 14:54:05

@radala:

Bocsássál meg de nem értek egyet.
Mesterházy - ha már vállalta a miniszterelnök-jelölt posztját - nem futhat meg Orbán elől.

Ha egy nyílt és részrehajló vezetéstől mentes vitában Mesterházyt a padlóra küldi Orbán akkor M.-nek ott a helye.

Én nagyon utálom Orbánt, Mesterházytól meg elalszom mert közhelyeken kívül más nem gyün belőle (ami legyen az MSZP gondja, nekem már tökmindegy), de ha a minel. jelöltek vitájában O. laposra veri M-et, akkor ezt senki sem veheti rossznével O-tól.
Ez egy ilyen pálya: állni kell a sarat.

jjulie 2010.02.10. 14:55:26

@theofil:

az mszp persze már a kukában, de ne írd le a vita kimenetelét

a viktornak van veszíteni valója, a mesterházinak nincs, és ez hiába egyéni versenyszám az istállók versenye valójában, meg a trénereké

és tévedés ne essék ez tiszta marketing és sales, amit egy jó reformátusból lett katolikus magyar ember mindig is lenézett, ha csinálta kelletlenül, a mesterházi meg már egy másik generáció, jobb a csontozata, lazábbak az izmai, és mások a trénerei

másrész ez csak egyetlen egy meccs, mint egy kupadöntő és ott másként kell figyelembe venni az esélyeket

theofil 2010.02.10. 14:55:37

@radala:

És mi van az SZDSZ-szel?

Mert össze vannak állva - vagy nem?

radala 2010.02.10. 14:57:06

@theofil: Úgy értem sekély e kéj. Mesterházyra sok rosszat lehet mondani, de nem tehet GyF hazugságairól és arról sem, hogy fölmosta OV-ral a padlót. Arról ö maga OV tehet.

jjulie 2010.02.10. 14:58:48

@radala:

ja, én nem tévesztetem el, hogy az nyerte a vitát akinek több szavazatot hozott

így írták ki a versenyt

a többi körülmény nem kerül be az évkönyvekbe, csak a szomorú szürkolók adják szájról szájra

jjulie 2010.02.10. 15:01:11

@radala:

az pedig tök mindegy szintén az évkönyvek szempontjából és a kupa átadásánál hogy az egyik a saját lábában botlott meg és ezért nyert a másik

radala 2010.02.10. 15:03:00

@theofil: szdsz=mdf. Tudtommal az szdsz nem indul, hanem az mdf listáján szerepelnek. (ez a hivatalos verzió szerintem).
OV nem mer még egyszer lemosni valakit a vitában, MP-vel megtette, rossz vége lett.
Szerintem nem lehet Mesterházyt lemosni, mert egyrészt nem hiszem, hogy olyan hülye gyerek (MP-nél tuti milliószor talpraesettebb). Másrészt pont a legfőbb érveket nem is lehet használni ellene. 2009-ig én azt sem tudtam ki a pöcs ö. Nincs szerepe 2006-előtt (ami a szocik legfőbb bűne). Nincs szerepe a rendőrterrorban, nincs jelentős szerepe GyF hatalomban tartásában....

theofil 2010.02.10. 15:03:14

@jjulie:

A Viktor már nagyon nehezen tudná elszúrni....olyan nagy vágyakozás van egy új kormány után és annyi reményt fűznek hozzájuk...

Minden este tele van a tévéhíradó a letartóztatott koala tagokkal - akik aligha ártatlanok.

jjulie 2010.02.10. 15:07:50

@theofil:

az én mai tippjeim:

Fidesz: 49,9
Jobbik 18,1
Mszp 21
mdfszdsz 9

radala 2010.02.10. 15:08:24

@jjulie: "a többi körülmény nem kerül be az évkönyvekbe, csak a szomorú szürkolók adják szájról szájra "
Az internet előtt igazad volt. Az én emlékezetemben is az volt, egészen máig, hogy MP valamit nagyon jól csinált a vitában (talán olyat is leírtam már az életemben, hogy MP lemosta OV-t). De hála a youtube-nak. Ma belepillanthattam a vitába...
Szerintem a demokrácia iszonyatos fejlődésnek fog indulni hála az internetnek. Nagyon záros határidőn belül meg fog szűnni az, hogy az emberek emlékezete rövid.

theofil 2010.02.10. 15:08:44

@radala:

Mesterházyra csak azt az egy rosszat mondom, hogy közhelyeken kívül mást még nem tudott mondani.

Nem fenyeget az a veszély, hogy miniszterelnök lesz, de én azért a Maszop helyében kerestem volna egy olyan embert akinek esze van - képes a lényegi gondolkodásra és beszédre.

Nem jó ómen, ha egy minel jelölt buta.

radala 2010.02.10. 15:10:13

@jjulie: ez 1 mandátum híján 2/3-ad a Fidesznek,
253
52
56
25

jjulie 2010.02.10. 15:10:35

@theofil:

ok de ebből hogy következik a viktor?

a viktor a legrégebbi ebből a csapatból messze

jjulie 2010.02.10. 15:13:02

@radala:

az én százalékaim a mandátumok megosztására vonatkozik a többi bonyolut nekem, nem részeredményere hanem végeredményre tippeltem az pedig a mandátumok számának a megoszlása

radala 2010.02.10. 15:13:25

@theofil: Szegény MA mi a francot mondjon. Nem hiszem, hogy buta (soha nem hallottam, csak a rádióban a reklámját, a hangja szerintem megnyerő).
Nem sok hálátlanabb feladat van, ma mint szoci ME jelöltnek lenni. Sok szükséges kvalitás kell hozzá, de ezek közt épp az ész nem szerepel. Azaz, ha van neki akkor sem kell használnia.

theofil 2010.02.10. 15:13:48

@jjulie:

Úgy érted, hogy a börtönben lévő koala tagok miért növelik a Viktor utáni vágyakozást?

A Jobbikhoz fűződő reményeket is növelik.

Ha az egyik oldal nagyon lement kutyába akkor ez libikókaszerűen felhozza a másikat.

radala 2010.02.10. 15:15:02

@jjulie: Akkor nagyon alulbecsülöd a Fideszt. Ez egy fidesz-mdf koala...
Érdekes lenne.

radala 2010.02.10. 15:17:25

@radala: Érdekes "igazság pillanata" lenne egy ilyen fölállás, amit jjulie mond.
Mit szeretnének ebben az esetben a Fidesz szavazók?
jobbik-fidesz
vagy mdf-fidesz koalát

theofil 2010.02.10. 15:17:45

@radala:

Már megbocsássál, de én egy minel jelöltnél mégiscsak első helyre teszem az értelmi képességet....

Mert hát mi a fontos ezen a poszton?
Legyen szép karcsú bokája, szeressen mosogatni, vagy legyen szép énekhangja?
Esetleg balettozzon, vagy játsszon szépen szimbolán?

radala 2010.02.10. 15:20:58

@theofil: a szimbola játék a fontos.
De én azt mondtam, hogy nem hiszem, hogy MA buta, azt hiszem nem állnak rendelkezésünkre adatok ennek az eldöntésére, ahogy egy NB3-as kapust is nehéz lenne megítélni a Real Madrid elleni játék képe alapján.

jjulie 2010.02.10. 15:20:59

@radala:

lehet, de az amit a fidesz és különösen a kdmp képvisel az egy dohos poshadt zsákutca újracímkézve, és a bibónál olvasható hogy miért

és még egy csomó helyen

theofil 2010.02.10. 15:23:49

@radala:

Ha kiderül, hogy okos akkor meg fog változni róla a véleményem.

jjulie 2010.02.10. 15:24:26

@theofil:

hidd el lehet hogy egy szép bokájú érne a legtöbbet

és egy szép bokához párosulni szoktak jó ösztönök, nem is akarnak miniszterelnökök lenni ha már szép bokájuk van

jjulie 2010.02.10. 15:26:30

@jjulie:

és a viktort azért nem szeretem mert pontosan tudja hogy lejárt szavatosságú áruval házal

dzsaszper 2010.02.10. 15:32:29

@radala: a fölmosás alatt mire gondolsz? lemaradtam valamiről?

dzsaszper 2010.02.10. 15:34:13

@radala: ugyan. fidesz kormányoz egyedül, és alkudozik a 2/3-os törvényekről.

dzsaszper 2010.02.10. 15:37:42

@radala: nem tudom, hogy a fidesz szavazótábora hogy oszlik meg.
a magam részéről potenciális koalíciós partnernek tekintem ilyen sorrendben
1. lmp és/vagy függetlenek ha bekerülnek
2. szalonképes mszp darabkát, ha mszp szakad
3. szalonképes mdf darabkát, ha mdf szakad
4. jobbik
5. mdf
6. mszp

dzsaszper 2010.02.10. 15:39:26

@jjulie: ezt a képet most nem értem. Ha csak 2002-re gondolsz, akkor az áru állt egy darabig a polcon, de hogy jön ide a szavatosság lejárta?

radala 2010.02.10. 15:43:21

@dzsaszper: jjulie alapján nincs lmp, csak mdf meg jobbik és nincs Fidesz többség (ez ma szerintem fikció).
De a kérdés az az, hogy mdf, mszp (ez eszembe sem jutott) vagy jobbik.
A fölmosást úgy értem, hogy a GYF/OV vita után én azt gondoltam, hogy OV eljétszotta MP szerepét, hátha bejön.
Tök mindegy, hogy akkor épp csalt GyF vagy sem. OV szar volt.
Hiába van meg ez a videó is a youtube-on, ezt nem fogom megnézni. Mert még az sem érne annyit, ha kiderülne, hogy nem is volt igazam. Szörnyű volt látni azt a vitát. MP után biztos voltam még a 2/3-ban is:-(

gonda1979 2010.02.10. 15:46:24

Szerintem Orbán végül nem vitázik, amit jól is tesz.
Tippem:
Fidesz 52%
MSZP 19%
Jobbik 14%
MDF-SZDSZ 5%
Az egyéni válaszókerületek döntenek a 2/3-ról, ott kell tarolnia a Fidesznek, de erre gyúr az MSZP is.

jjulie 2010.02.10. 15:46:48

@dzsaszper:

nem erre gondoltam, de lehet hogy ilyen értelemben is igaz, amíg a viktor végigülte szótlanul az elmúlt 8 évet hogy megkapja a jogosnak vélt pozicióját annyit változott a világ hogy így is igaz lehet

tudod hogy jött létre mondjuk bécsben a kereszténydemokrácia?

jjulie 2010.02.10. 15:50:05

@gonda1979:

légyszi magyarázd el milyen százalékokat irsz ha nem az egész végén létrejött mandátum megoszlásra vonatkozóról

mi értelme van más százalékokról beszélni mint a végeredményként kialakuló mandátum százalékok?

dzsaszper 2010.02.10. 15:50:40

@jjulie: az Alkotmány nálunk így működik. Ha valakiket megválasztanak és többségük van, akkor az akaratuk nélkül csak egy forradalommal lehet kirobbantani őket.

radala 2010.02.10. 15:53:34

@dzsaszper: Valóban kicsit sem járt le a 2002-es áru szavatossága. A célok tökéletesek, sőt pláne célok. A megfelelő eszközök megtalálása a kérdés. Szerintem a 98-02-ig tartó idő ad egy halvány reményt arra, hogy megtalálják az eszközöket.
Őszintén szólva, ma, hogy belenéztem a 2002-es vitába. Úgy gondolom, hogy az Orbán kritikusok elmehetnek a picsába. Hogy lehet ilyen 8 év után, onnan indulva, hogy az volt a kérdés, hogy "hova lett az a kurva sok pénz, ami van". A legesleghalványabb kritikával is illetni a Fideszt nem értem.
Mondjuk a kvk intézetek tanúsága szerint, az emberek kb. úgy látják, mint én. Szerintem minden Jobbikos elismeri a 2002-es eredményeket, az LMP nagy része is. Ez szerintem azt jelenti, hogy a szavazni akarók és tudók 76 %-a azt gondolja, hogy OV jó király volt.
Ez így kb. fedi is a valóságot.

dzsaszper 2010.02.10. 15:54:29

@jjulie: szerintem a területi listára adott szavazatok országos összesített eloszlását tippeli.

radala 2010.02.10. 15:55:28

@gonda1979: ez 264 Fidesz
59
46
16
"bő" kétharmad

radala 2010.02.10. 15:56:30

@jjulie: Hogy jött létre (bécsben...)? Érdekel.

jjulie 2010.02.10. 15:57:40

@radala:

igen az 2002-ben sokan biztosak voltak a győzelemben

akkor kezdtek teniszezni a gyerekeim és a teniszpálya zengett a pezsgő durrogtatásoktól - előre

és az edzők az valamilyen számű ügynök dumájától és a gyesev és teniszszövetség elnök berényi üdvrivalgásátót a médiában - előre

és álítólag az volt a hiba hogy annyira lemosta a vitában a MP-t a viktor hogy ettől elbukták az előnyt

dzsaszper 2010.02.10. 15:57:40

@jjulie: egyre kevésbé értelek. Illetve talán értem, mit értettél lejárt szavatosságú áru alatt. De mintha a lejárt szavatosságu áru 1990-ben lett volna a piacon (akkor még szavatos volt), 1998 óta meg már új az áru, legfeljebb a csomagolás hasonló.

radala 2010.02.10. 15:59:09

@jjulie: Csak arról van értelme beszélni, hogy mi a listás szavazás várható eredménye, mert csak ezt mérik a kvk-k. A mandátumokat csak bonyolultan lehet becsülni. A magyar választási rendszer egyszerre listás és többségi. A mandátum becslés csak vágyakozás.

dzsaszper 2010.02.10. 16:01:35

@radala: összeraktam... azért nem nevezném fölmosásnak. Azt hogy kikapott MP-től, nem tagadom. Azt sem, hogy az első fordulóig elaludt, és későn ébredt.

theofil 2010.02.10. 16:06:43

@jjulie:

Az emberek annyira féltek a Fidesztől, hogy nem merték a közvéleménykutatóknak megmondani, hogy torkig vannak velük. 2002-ről van szó.
Ezért a fals becslések.

radala 2010.02.10. 16:07:46

@jjulie: Ezt mondom én is, hogy az volt a hiba, az szurkolók lementek a balcsira (bár szar idő volt, úgyhogy ez nem lehet ok).
A legszörnyebb az egészben, hogy én magyaráztam minden jobbos cimborámnak, hogy ugyan már, nyilván most majd a nyugdíjasok lesznek a fő csapásirány és nem a családos dolgozók, de nagy baj nem lehet.
Pont ezt próbáltam valamikor leírni, hogy pont az tette lehetővé MP győzelmét, hogy túl nagy volt a bizalom. Az emberek elhitték, hogy nincs tétje a választásnak, elhitték, hogy a szocik csak szeretnének végre egy kicsit kormányozni, ők is akarnak már egy kicsit lopni. Valószínűleg, ha marad MP, akkor sem lett volna nagy baj. De ez a beteg pszichopata sajnos valóban betett az országnak.
Egy dolog nem hagy nyugodni, hogy 2006-ban miért volt annyira gyenge a Fidesz?
Mondjuk GyF zseniálisan hazudott én is elhittem, hogy nincs semmi igazi baj, de miért ne hittem volna el?

radala 2010.02.10. 16:12:52

@theofil: Ez nem így van. A rejtőzködés a köteles beszéd után indult. Iszonyat sok furcsaság van 2002 körül.
PL még a választások után is magasabbra mérték a Fideszt, mint a szocikat, az emberek délután mentek szavazni, amit korábban nem tettek és azóta sem.
Nyakamat tenném rá, hogy csaltak a szocik. de persze ez csak azért lehetett eredményes, mert a Fidesz elcseszte a kampányt, OV túlverte MP-t stb.

jjulie 2010.02.10. 16:17:49

@radala:

karl luegernek hívták a bábát, abban a világban keletkezett amikor a bécsi liberálisok kezdték elveszíteni a hatalmukat (amit nem tejlesen saját erőből szereztek, kellett hozzá némi harctéri habsburg kudarc)

recept:
végy egy csipet régi jobboldalt (egy kis politikai katolicizmust) és add oda a liberalizmus másik vesztesének amely tömeg ( céhek maradékát, tönkrement kisiparosokat és a parasztokat) összekapcsolva a fenntet a lenttel az előrét a hátrával, és máris kész az új baloldal

szép mű volt akár méltó a kiötlőjéhez

persze hogy ma a fideszen belüli kdmp hogy mennyiben és miben tekinti örökösnek keveset tudok

az a világ szülte a musilt és társait

amúgy egy csomó hasonlóság - mármint a turbulenciát illetően- van az előző századforduló bécse és ma pestje között kaffka minden sora érvényes ma itt

theofil 2010.02.10. 16:22:41

@radala:

Csaltak a szocik mi...?
Amikor minden eszköz a Fidesz kezében volt, ők lévén kormányon.

Választási csalást a kormányon lévők tudnak elkövetni, mert ők rendelkeznek az ehhez szükséges eszközök felett.

theofil 2010.02.10. 16:24:35

@radala:

A Fidesz azért bukott meg mert túl sok disznóságot csináltak.

Írtam már: a Fidesz legnagyobb ellenfele az egykori Orbán-kormány és legfőbb támogatója a rossz emlékezet.

jjulie 2010.02.10. 16:30:14

@radala:

én csak arra emlékszem a 2002 kettes kampányból hogy véletlenül megnéztem egy tv hiradót és úgy felbosszantott amit a vktortól ott halottam, hogy beültem egy könyvtárba akövetkező 3-4 hónapra elolvastam vagy 30 ezer oldalt,

ő csinált vette el a szüzességem, és fájt, biztos ezért nem szeretem

dzsaszper 2010.02.10. 16:32:27

@theofil: vagy ha hézagos a választási törvény....

dzsaszper 2010.02.10. 16:33:56

@theofil: mire gondolsz?
Emlékszem erre-arra, jellemzően pitiáner ügyek a mostaniakhoz képest, jóval nagyobb médiavisszhanggal.

radala 2010.02.10. 16:37:20

@theofil: hetivalasz.hu/itthon/szazezreket-mozgositottak-4773/

hetivalasz.hu/itthon/baloldali-furfangok-4845/

hosszú, de igényes összeesküvés elméletek.

Nem emlékszem melyikben van, de engem a délutáni szavazat peak tökéletesen meggyőz arról, hogy van egy extra faktor a rendszerben, Mert ez azóta sem ismétlődött meg és nem is fog.

Milyen disznóságokat csinált a Fidesz?
Kaya ibrahimtöl joszif tot-on át a székházzal, szőlővel bányával együtt, nincs annyi, mint egy tisztességesebb BKV végkielégítés. Röhej.
Komolyan mondom az összehasonlítás a Fidesz meg az Mszp között olyan, mint Gandhi meg Hitler között lenne. Vagy Szűz Mária és Ciccolina között.
Koronaúsztatás/rendőrterror
3 hetes ülésezés/Kordon mindenhova
....

jjulie 2010.02.10. 16:43:04

@radala:

ha a bukiknál nincsenek meg az oddsok a befutóra, akkor minek futják végig a versenyt

itt valamit nem értek, hibás az egész szisztéma

bandeirante 2010.02.10. 16:46:17

@theofil: A fidesz azért bukott meg, mert Megyóék a "Több pénzt az embereknek!" "Nem lesz gázáremelés" meg "Jóléti rendszerváltás" dumával mindent beígértek, amit csak lehetett. Ja, és a nyuggerek 19 ezer forintja.

Ezért buktak meg, és így is csak éppenhogy.

radala 2010.02.10. 16:52:50

@jjulie: A szisztéma szerintem szép két rendszer ötvözete, hogy ne legyen káosz, de ne is legyen igazságtalan.
Képzeld el mi lett volna Mo-n, ha listás választás lenne.
90:
MDF 24,7%
Szdsz 21,2 %
FKGP 11,7
MSzP 10,9
Fidesz 9%
KDNP 6,5

Ki lett volna kormányon és ki nem? Miért úgy?
94:
mszp: 31%
szdsz 18
mdf 12
fkgp 8
...
98:

No nem írom tovább egy merö káosz lenne.

Ha meg csak egyéni kerületek lennének, akkor már rég nem beszélnénk senkiröl, soha senkinek esélye nem lenne bekerülni a két nagyon kívül, most esetleg a Jobbiknak.
Nagyon szép, jó választási rendszerünk van.Esetleg magas a küszöb...

jjulie 2010.02.10. 16:54:03

@krüger:

mind a kettő kurvára nyerni akart, ebben döntetlen volt, és egyiknek sem voltak gátlásai, ez is döntetlen volt

csak az egyiknek a marketingesei jobb piackutatást és termékfejlesztést végeztek, majd a sales is jól ment, a végeredmény pedig nem x lett

Diocles 2010.02.10. 17:00:35

@radala:

"Mi az, hogy ki nyert? OV 10:0-ra nyerte a meccset, de a nép szíve megesett a kis Medgyessyn. Mire játsszák a vitát? Szellemileg ennél nagyobb különbség nem lehet két ember között, mint ott a vitában volt. De az más kérdés, hogy ez szavazatban nem mutatkozott meg.
Erősítette az underdog hatást (veszteshez húzás) és elaltatta a Fidesz hívőket, mert ennél egyértelműbb KO-t nem lehetett elképzelni."

Ott a pont!

Pont emiatt NEM TUD GYŐZNI Orbán a vitában, még akkor sem, ha - tegyük fel - lemosná Mesterházyt.
Ha ugyanis megjelenik a vitában Mesterházyval szemben, akkor a jórészt passzív MSZP-bázis már hegyezi is a cerkáját és készíti elő a voksoláshoz. Ha Orbán - tegyük fel - kiüti Mesterházyt, annál inkább.

Orbán csak bukna bármiféle vitában.
Aki ezt szorgalmazza, az vagy naív, vagy az MSZP zsoldjában áll (újságírók, elemzők), esetleg hétköznapi balos, aki arról ábrándozik, hogy Orbánt felmorzsolják a vitában.

jjulie 2010.02.10. 17:01:48

@radala:

ok, kösz , mi az a listás választás, és mi a másik

jjulie 2010.02.10. 17:06:10

@Diocles:

a viktor nak két dolog árthat

1. nem áll ki vitatkozni

2. kiáll vitatkozni

az elmúlt napok arról szólnak hogy nem tudja mit csináljon, és lehet hogy a konzulensei sem

Diocles 2010.02.10. 17:10:39

@jjulie:

nyugi, tudja.
a komoly elemzők Bruck Gábortól Stumpf Istvánig azt nyilatkozták, hogy hatalmas hiba volna, ha kiállna vitára, ott ugyanis nem győzhet.
(nem azért, mert rossz vitázó volna, vagy ilyesmi, hanem amit leírtam, az újonc Mesterházynak már az is hatalmas előny, ha Orbán "felemeli" őt a maga szintjére.)

theofil 2010.02.10. 17:18:42

@krüger:

A maszopos "nem lesz gázáremelés" reakció volt a fideszes "lesz gázáremelés (ha az MSZP győz)-re.

A fideszes akció aljas és gyomorforgató volt, a szoci reagálás ostoba és rövidlátó.

dzsaszper 2010.02.10. 17:20:59

@theofil: aljas és gyomorforgató volt a fideszes akció?
Én az elmúlt 4 év ismeretében azt mondom, nem. Úgy megy ez, mint a rágalmazásnál. Ha alaptalan, akkor aljas és gyomorforgató. Ha nem, nem.
Ha pedig az mszp nem látott előbbre a saját orránál, az a saját hibája.

jjulie 2010.02.10. 17:21:28

@Diocles:

ki a fasz ez a magasságos orbán viktor?

olvastad a reggeli bejegyzésemet a fiatal fért és feleség programbeosztásáról?

megismétlem:

a kezdő férj hangosan gondolkodik, hétfőn foci, kedden, haverok, szerda póker.....

a fiatal asszony pedig rávágja nálam pedig minden este szex aki itt van itt van, aki nincs nincs

vita lesz nyugodj meg, csak legfeljebb a viktor nem lesz ott

dzsaszper 2010.02.10. 17:24:03

@jjulie: a 2006-os vita után lehet hogy a korábbi formában a vitának nincs is értelme. Mesterházy összeblöffölhet, amit csak akar. És lehet hogy ezt Bokrosnak is megteszi, nem csak Orbánnak...

radala 2010.02.10. 17:25:22

@Diocles: Azért most nincs az az isten, hogy nyerjenek a szocik. Most csalni sem fognak, mert nem érdemes,
Egy vitának lehet annyi hozadéka, hogy kiállt.
@jjulie: Két lapon szavazol
Egyéni jelöltre (itt többségi elv érvényesül, a győztes mindent visz, elvileg a szavazatok 33%+1 mennyiségével tiéd lehet a mandátum) Ez az, ami tökéletesen aránytalan (USA, GB), garantált a kétpártrendszer.
Másik a megyei lista (ez tökéletesen arányos) (Olasz, Osztrák) garantált a káosz vagy a nagykoalíció, ami miatt gyünnek ezerrel a fasiszták.
Mo jó hely, jó választási rendszerrel.

theofil 2010.02.10. 17:26:51

@Diocles:

Az Orbánnal való vitatkozás szimpla ténye önmagában kitüntető és felemelő a vitapartner számára...?!

theofil 2010.02.10. 17:31:49

@dzsaszper:

A gáz árát mindegyik kormánynak emelnie kellett volna...mindegy, hogy jobb-é vagy bal-é.
Ezért volt aljas a Fidesz mert ezt ők is pontosan tudták.

Nem meglepő viszont, hogy a szocik belementek a csapdába és megígérték, hogy nem lesz gázáremelés.
Egy normális párt ezt soha nem tette volna meg, hanem rámutatott volna a fideszes demagógiára és izzé-porrá zúzta volna a fideszes hablatyot.
De mikor volt az MSZP normális?

jjulie 2010.02.10. 17:32:28

@radala:

meggyőztél, a részletek nélkül is elfogadom

mit szólsz a karl luegeres sztorimhoz?

radala 2010.02.10. 17:34:54

@theofil: Igen, mert OV volt és minden valószínűség szerint lesz is ME. A többiekről egyelőre nem lehet tudni, hogy hányadik helyen állnak.
Horn Gyula demokrata volt, azért nem állt ki OV-val korábban, mert nem lehetett tudni ki a kivívó.
Ma egyetlen vita lehetne jogos ez a Bajnai/Orbán.
Ilyen vita lenne is, ha Bajnai lenne a jelölt is nem csak a mostani ME.
98-óta, mióta van vita a regnáló ME áll ki a föltörekvővel.
MA ma méréstechnikai szempontból közelebb van Vonához, mint Orbánhoz. Bokros közelebb van Schiffehez, mint Mesterházyhoz vagy Vonához. Ki vitatkozzon kivel?
Vagy milyen alapon vitázna OV MA-val (kizárólagosan). hivatalosan semmit nem tudunk róluk. Ők is csak 2 ME jelölt. Ma ráadásul még én is lehetek ME jelölt...
Majd, ha készen vannak a listák, akkor ők egy picit jelentősebb személyek lesznek nálam.
Vitának a két forduló között lehetne értelme, ha lenne valódi 2. helyezett meg valódi elsö. De, mint napjában kétszer leírom:-) nem is lesz 2. forduló.

theofil 2010.02.10. 17:36:26

@radala:

Említettem már a Postabank túlkonszolidálását 100-150 milliárddal.
Abból meg a Hírtévé kartársak, nehogy azt higyjétek már, hogy szivességből sugározódik.

A fideszes disznóságokat és a jelenkori BKV-és szemétségeket össze lehet vetni, de minek?

Ez össze nem tartozó dolgok.

jjulie 2010.02.10. 17:40:29

@dzsaszper:

a vitatkozás nagyon régi tudomány

és ebben szar a viktor, otthon a kocsmában nyerő, de a belvárosban megeszik kenyér nélkül

radala 2010.02.10. 17:41:19

@jjulie: Az az igazság, hogy nem vagyok elég intelligens ahhoz, hogy megértsem a sztorit.
Mindjárt nekiesem újra:-)

gonda1979 2010.02.10. 17:42:10

@jjulie: A területi listára leadott szavazatokra tippeltem.

theofil 2010.02.10. 17:42:45

@radala:

Látod, egy Bajnai-Orbán vitát megnéznék!

Nagyon sajnálom, hogy Bajnai megy, de megértem.

Így is nagyon szép volt amit tett és remekül helytállt.

Mesterházyval csak azért kéne Orbánnak kiállnia mert ő a jelenlegi kormánypárt jelöltje és éppen a jelenlegi kormányt akarja Viktor legyőzni.

gonda1979 2010.02.10. 17:45:28

@radala: Hogyan?
Meg tudod mondani, hogy a billegő helyeken mi lesz?

jjulie 2010.02.10. 17:45:44

@radala:

nem liberálisok sürgölődtek nagy számban ennek a jó választási rendszernek a kidolgozásánál?

tudod kik voltak a szülők?

radala 2010.02.10. 17:46:08

@jjulie: Ez nagyon nem igaz. Ha emlékeznél Baló interjúkra OV-ral, azok jó és színvonalas viták voltak.
De esetleg nézd meg valahol, ahogy fölmossa a padlót Svábyval.
Orbánra nagyon sok rosszat lehet mondani. Egyet nem nincs olyan politikusi kvalitás, amiben nem lenne nagyon erős. A tisztesség nem politikusi kvalitás:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 17:46:08

Nem Orbánnal van a gond, hogy nem akar a kampányban ringbe szállni.
Nem akar, annyi.
Hanem azzal, hogy itt ez a sok csicska véleményt irkáló, akik szerint ne is tegye, mert nem érdeke neki.
Mintha Orbán érdeke lenne a főcél mindenek előtt.
Csicskák vagytok.

A politikusok legalább izzadjanak meg a pénzükért !

Hogyne, majd alájuk toljuk a trónt, ugye.

radala 2010.02.10. 17:47:26

@jjulie: Antall, Orbán (szerintem személyesen).
Rendszerváltó kerekasztal.
De azt hiszem valamennyire a német modell koppintása, szóval szerintem Antall.

gonda1979 2010.02.10. 17:49:28

@simonmondja.: Szerintem annyit izzadni, mint az Orbán senki nem izzadt.
Nem kell őt szeretni, de vannak tények, ez van.

radala 2010.02.10. 17:50:01

@radala: ha jól látom, mivel nincsenek jegyzőkönyvek, nem lehet tudni, hogy pont kik csinálták.

jjulie 2010.02.10. 17:51:39

@radala:

azt a balós svábis vitás kommentet nekem akartad címezni?

radala 2010.02.10. 18:02:10

@jjulie: Neked, te mondtad, hogy OV nem tud vitázni.
Szerintem meg tud, de ezen nem veszünk össze.

dzsaszper 2010.02.10. 18:18:39

@simonmondja.: ha a megizzadásnak a 2006-os Fletó-performansz is eleget tesz, akkor nagyon nem értek egyet.

dzsaszper 2010.02.10. 18:19:44

@jjulie: ja, a vitatkozásban Fletó jó volt. Innen is látszik, hogy nem ez az első szempont :)

dzsaszper 2010.02.10. 18:20:52

@theofil: miért nem mondták azt, hogy emelni fogjuk, ha mi nyerünk, de emelni fogjátok ti is?

dzsaszper 2010.02.10. 18:23:15

@jjulie: te jó ég, ennek ismerete nélkül mondtál százalékokat?

hoplita 2010.02.10. 18:25:00

@radala:
A felmérések szerint a Fideszre szavazók 72%-ának a másodlagos pártpreferenciája a Jobbiké.
Vagyis egy Fidesz-madöf összebútorozás nagyon kiverné a biztosítékot.:D
Egy Fidesz-maszop ágyba bújás meg lángba borítaná az Erzsébet hidat is, Orbánnak fociznának a fejével a saját hívei.:DD

[nev] (törölt) 2010.02.10. 18:28:45

orbánt utálja a fél ország. és jobban utálja, mint a jobbikot. ez ilyen egyszerű. és az országnak ez a fele nem megy el majd el szavazni, illetve ha elmegy sem egy pártra szavaz, hanem szétszavaz.

ha orbán megjelenik a porondon, akkor a fél ország zsebében nyílik a bicska. mert egy kalandor politikust látnak benne, egy pojácát, vagy egy szélhámost, és van aki egy félkegyelműt. az ország másik fele meg pont az ellenkezőjét.

a történészek majd egyszer eldöntik kinek van igaza, nyilván mindkét tábornak féligazsága van. az okos emberek majd csak találnak valami kompromisszumot, az okos politológusok egyszer majd írnak egy remekbe szedett jellemrajzot. addig is, ha orbán megjelenik a porondon, akkor lehet tudni, hogy a fidesz bukik valamennyit, tehát a fidesz szempontjából jobb őt a háttérben tartani.

egy probléma van: a jobbik. mert ők ugyanazt a populista politikát viszik vidéken mint orbán, és ugye most orbán úgy tűnik, hogy pont nem érdekli a vidék, nem turnézik se kudlik júliával, se philip-pel. gondolom unja a sok buszozást.

de nyilván nem lehet úgy kampányolni, hogy nincs se turné, se tévé.

mrs. white 2010.02.10. 18:31:23

@radala: Hi! Orbán Megyó vitára visszemlékezve az volt a meghatározó élményem hogy én éreztem magam kényelmetlenül, pont úgy mint amikor valki ül veled szembe és valami bibi lóg ki az orrából. Igazából szólni sem mersz meg odanézni se meg borzasztó kínos az egész. Megyó hebegése habogása szemben a fecsegés paganinijével, pedig akkor még nem akadt el az útelagázás kifejezésnél. Egy utána végzett felmérés szerint még a szocialista szavazók körében is Orbán nyert. Túlzottan is. Ilyenkor jön a minden sportban megszokott gyengébbnek szurkolók, mert esélytelen effektus. Ez hozott a bizonytalanoknál egy pár százalékot. Érdekes modón a 2006-osnál Orbán pont ezt a szerepet akarta eljátszani, de mivel ez nem a sajátja meg túl régóta volt porondon a kutya nem hitte el neki. Megyó őszintén hozta a figurát.

jjulie 2010.02.10. 18:37:45

@radala:

a viktor egy bizonyos körben jó csak szóbeli vitára, de tömören csak nagyon vulgáris módon tudnám erzékeltetni a dolgot mire gondolok

legkulturáltabb nyelvezetem szerint egy ilyen dolog a legnehezebb sales műfaj: szar a termék, vagy elő sem lehet venni valamiért, mert az bukta lenne egyből, és egy esély van, ha eladod magad, de az a legszarabb hogy nem a döntéshozóval tárgyalsz direktben és ráadásul az ellenséged filyamatosan fikáz téged is és az eladni kívánt cuccot is, és csupa duplafenekú játszmát kell improvizálva játszani a kamerák előtt, és nincs visszavágó

ha nem erre tréningezel nap mint nap, és nem vagy született tehetség ehhez, véged, mert itt többet kell felmutatni mint ami tanulható

mint a ronaldó ahogy csőrrel rúgta a németeknek azt a gólt, azt soha senkinek sehol nem gyakoroltatta vele

gyönyörű intellektuális kihívás, (meg is megfogalmaztam elég érthetetlenül) ez nem egy tekintélytépítőművész parasztgyerek műfaja

dzsaszper 2010.02.10. 18:39:59

@theofil: hát, ők nyerték a licitet és bukták a partit...

jjulie 2010.02.10. 18:44:34

@dzsaszper:

látod én ilyen hülye vagyok hogy azt hiszem hogy a végtermékre megy ki a játék: a mandátumok hány százalékát szerzi meg egy csapat

a részletekről szart se tudok (illetve most már sejtek valamit és elhiszem a radala-nak hogy jó ez így ahogy van)

mrs. white 2010.02.10. 18:46:52

@theofil: A gáz ár emelése lovagias cselekedet ahoz képest hogy kormányváltás előtt kötelezettséget vállalok egy giga projektre (4-es metro) egy olyan országban ahol éppen a csőd elkerélését sikerült megakadályozni és ahol mondjuk még nem az osztogatás ideje jött el. megjegyzem még 2001-ben sem kellett volna. de, hogy mennyire nem volt lóvé komoly fejtörést okozot hogy egy 2 millás főváros tudjon építeni egy sportcsarnokot a leégett helyér, azért hogy egyáltalán valami sport eseményt meg lehessen tartani. na ilyen bőség kosár lett átadva Bokrostól plussz egy kis 4-es metro projekt aminek az állandó hangoztatásával sikerült megutáltatni Orbánt. Ehez képest a gázáremelés szajkózása vicc mert sok pénzébe nem került volna az államnak ha a szocik nem ugranak minden hülyeségre

dzsaszper 2010.02.10. 18:47:00

@jjulie: itt egy összefoglaló hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_v%C3%A1laszt%C3%A1si_rendszer

Ha pedig hiteles forrást szeretnél, akkor magyarorszag.hu jogszabálykereső, törvény, országgyűlési képviselők választásáról, csak a címben

hoplita 2010.02.10. 18:47:29

Érdekesen alakul a szavazás.
A Fidesz-Jobbik arányokon nem vagyok meglepődve, de az LMP támogatottságán egy kicsit igen.
Igaz ezen a blogon meglehetősen sok köldöknézegető fordul meg.:)

theofil 2010.02.10. 18:47:49

Igen. Katasztrofálisak voltak.

Mint baloldali szimpatizáns gyakran másztam tőlük a plafonra.

Már lapátra tettem őket, de még fájnak.

jjulie 2010.02.10. 18:49:48

@[nev]:

ezt nagyon parányi változtatásokkal én is irhattam volna

különösen az első sorét vagyok irigy hogy nem én írtam

meg a színrelépésének hatása

gyönyörű

theofil 2010.02.10. 18:53:18

@mrs. white:

Sajnálom, de ezzel nem értek egyet.
Orbán Hornéktól nem csődközeli állapotban vette át az országot, a metró költségvetési forrását pedig az okból törölte Orbán mert a főváros nem jól választott polgármestert....
A mi Viktorunk bosszúszomjas...

theofil 2010.02.10. 18:57:03

Amikor a Magyarok Világszövetsége nem jól választott elnököt, Viktorunk elvonta a támogatásukat.

Amikor Viktorunk hatalomrakerült az eredetileg épülő nemzeti színházat azonnal abbahagyta és egy másikat (egy baromi rondát) építettett - nehogy már azt folytassa amit az előző kormány elkezdett...

Ezeket csak azért írom, hogy ne feledjétek mecsada demokrata a Viktor....és most még sokkal, de sokkal rémesebb lesz.

mrs. white 2010.02.10. 18:57:03

Mindig meglep, hogy 2010-et írva blogokon íróktól megtudom, hogy Orbán Viktor hülye tehetségtelen országromboló királyságot bevezető vitaképtelen buta parasztgyerek. Bezzeg az ellen intelektuális okos művelt kulturált pragmatikus tisztakezű gazdasági géniuszok gyülekezete. Nos aki magára ismer annak ajánlom a ma megjelent felismerés szerint, a hülye gazdasági elemzők leginkább egy 2/3-os fidesz győzelmet preferálnának Londontól Frankfurtig. Bizonyára ezek hülyék a gazdasághoz és még ezeket blogokat sem olvassák ahol megvilágosodhatnának.

theofil 2010.02.10. 19:02:12

@mrs. white:

Ajánlom megtekintésre az én jóslatomat,
de nem kell keresgélned, ideírom:

Fidesz 45-55%
Jobbik 25-30%
MSZP 7-10%
+ néhány független

Vedd ehhez hozzá, hogy én baloldali vagyok (bár már nem szoci szimpatizáns).

jjulie 2010.02.10. 19:08:56

@mrs. white:

tudod mit jelent az hogy preferálni?

és tudod miért preferál london és frankfurt kétharmadot?

londonnak és frankfurtnak az a jó hogy ha nincsenek puccsok egy olyan banánköztársaságban mint magyarország, az pedig hogy milyen magasságban áll be a nyugalmi állapot nekik mindegy

és ne legyen kétséged: ők az erősebb kutyák es nagyon szeretnek baszni és nagyon áll a farkuk

jardel 2010.02.10. 19:28:35

OFF: más téma, poszt javaslat. A Fidesz Mádi és Orbán Anita után Kosztolányi Dénest is visszalépteti. személyesen Mádi kivételével nem sajnálom, de érdekes, hogy
- mi a politikai következmény (van-e)?
- miért most? Mádit értem, de K.D sohasem volt egy nagyon konszolidált figura, azt meg gondolom régebben lehetett tudni, hogy OA férje a CEMI tulaja volt és ebből egyszer gáz lehet (mégha nem is érintett esetleg közvetlenül). Ezekkel az emberekkel OV és KL egyenként beszélt Fel(Al?)csúton, akkor nem derült ki?
- Fogadás: ki lesz a következő?

mrs. white 2010.02.10. 19:28:49

@jjulie: Preferálni angol szó jelentése előnyben részesíteni. Nem tudom nem feledni hogy 2002-ben mindíg hivatkozási alap volt hogy a piac baloldalt kivánja közdazdasági géniuszok miatt. Ismerős? Ezek szerint Orbán nem vállalhatatlanul fasiszta, másrészt ugyanebben a felmérésben a létező legrosszab opciót arra adják ha a szocialisták nyernek. Tehát ettől még sok más konstellációt is rosszabnak tart. Szavazásod alapján a vágyálmod csak a harmadik helyen szerepel. Mármint egy mdf vagy hogy is hivják őket meg szoci koalicíó. De értem én ha szocikra kell szavazni akkor a nyugat bölcs ha Orbánra akkor csak kínjában mert az az érdeke. Kicsit több objektivitást.

mrs. white 2010.02.10. 19:33:03

@jardel: Ott legalább visszahívják Őket, Hagyónak meg úgy kell könyörögni. Mesterházy meg (az ernő) ha kijön a rabkorházból lehet, hogy bejelentkezik képviselőnek a mentelmi jog miatt.

jjulie 2010.02.10. 19:39:17

@mrs. white:

itt válsztással kapcsolatos molyolás megy aminek kevés köze van az objetivitáshoz

aki azt hiszi hogy ez az objektivitásról szól az iszonyúan el van tévedve, át kell mennie valamilyen gyógyszervegyészeti blogra

ez furfangról, huncutságokról iszonyú geciségekrő szól, szóval igazi művészet

ne higgy senkinek aki el akar adni neked valamit és az objetív agyadra spekulál, főleg ne ha a szavazatodra fáj a foga

6.Lenin 2010.02.10. 19:39:41

Mekkora vita volt itt,Megyó Orbán vita,ki nyert.

www.valasztas.hu/hu/ovb/49/49_0.html

Fidesz MDF 48,70
MSZP 46.11
SZDSZ 4.92
MSZP,SZDSZ 0.26

Pontosan annyi érvénytelen szavazat(az eddigi legtöbb,60 000 körül),hogy a Miép kiesik.

Összenőtt,ami összetartozik,többség kormányoz.MSZP,SZDSZ

jardel 2010.02.10. 19:39:50

@theofil: valami olyasmi, hogy nem teljesítette a képviselőjelölti feladatokat meg hüllőket tart otthon. Az egyik kódolható volt, a másikat meg ismerték. Indexen olvastam, no secret.

mrs. white 2010.02.10. 19:41:14

@theofil: Kb szerintem is de én úgy gondolom Fidesz 55-62% Mszp 16-18% Jobbik 14% Mszp bármit csinálhat egy 500 ezer fős keménymag akkor is rájuk szavaz ha csődbe viszik az országot. jobbikot meglepő modón én is egyre erősebbnek érzem ahogy halad előre a dolog. Mdf esélytelen igy hogy pont a pénztásost csukták le. Szerintem innen nincs visszaútjuk, rájuk csak a két nagyot utáló szavaz. pedig érdekel lenne ha bekerülnének és egymást faragnák a baloldalon. Kiváncsi vagyok akkor is ugy dicsérnék Ibolykát mint az elmúlt pár évben. acél hányszor említené mint a nemzet angol mintára készült vaslady-jét.

jardel 2010.02.10. 19:41:36

@mrs. white: persze, de nem is az volt a felvetés, hogy bezzeg az meszp/szdsz/mdf.

jjulie 2010.02.10. 19:46:15

@6.Lenin:

jóestét lesz vita vagy nem lesz vita ez itt a kérdés?

mrs. white 2010.02.10. 19:47:20

@jjulie: Na végre valamiben teljesen egyetértünk. Akkor viszont nem mindegy, hogy mi a program, hogy fognak-e vitázni, meg hogy alapvetően ki mit mond.Szerintem Orbán és Mesterházy sem görény, csak szerepet játszó emberek szavazat maximalizálás reményében. Pont ezért csodálkozok amikor valaki valamelyik utálja. Ez pont olyan mintha Isaurát szeretné valaki mint szinészt a a gonosz gazdát meg nem. Semmi köze a kettőnek ahoz hogy az életbe milyenek és egyébbként mit gondolnak magukban az ország helyzetéről ebben a pillanatban.

hoplita 2010.02.10. 19:51:44

@theofil:
A zátévé az aztán megbízható, de ez mindegy.

Nézd, az optimista ember angolul tanul, a pesszimista héberül, a realista meg lőni.:D

Mit gondolsz, miért az az avatarom, ami...?:D

mrs. white 2010.02.10. 19:52:15

@theofil: Nem azt mondtam hogy csődközeli állapotban vette át, hanem azt hogy csődközelében volt (előtte egy két évvel), vagyis semmi nem indokolt olyan giga beruházást ami most már tökéletesen látszik hogy megbukott. Sose hozza vissza az árát. Egyébként tényleg buták voltak mert egyes felmérések szerint egy beruházás 20% tünik el a közpénzekből. tehát gyennyesre lophatták volna magukat a 4-es metron. Ezek után már csak egy találós kérdés. Vajon miért volt fontos oly sok autópályát 4-es metró spanyol ár ötszörésért építeni? Helyes megfejtők dícséretben részesülnek.

6.Lenin 2010.02.10. 19:55:47

Me-i vita.

Kihívó van,kihívott nincs.

a kihívók egymás közti vitájának lenne logikája,de olyan nagyok a különbségek,gyakorlatilag értelmetlen.

Az 2-5 perces program ismertetés a vitában a cirkuszra éhes közönség részéről,semmit nem lenne képes felfogni/összehasonlítani.

Szimpátia alapján lenne a döntés.

A Fidesz veszít 2-3 %-ot a 60 % fölöttiből.

Az MSZP nyer 2-3%-o a 11-hez.

A Bokrosnak jelentene 1 sámlit,hogy elérje a lécet,talán.

Piszok nagy probléma ez a jelenlegi helyzetben.Mondhatni idegtépő.
Gumicsont.

Josef (K.) 2010.02.10. 19:57:00

@jardel:
"OFF: más téma, poszt javaslat. A Fidesz Mádi és Orbán Anita után Kosztolányi Dénest is visszalépteti. személyesen Mádi kivételével nem sajnálom, de érdekes, hogy
- mi a politikai következmény (van-e)?
- miért most? "

Orbán Anita visszalépése kapcsán olvashatunk egy-két érdekes infót:

"Jelenleg is vizsgálja a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a BKV szerződéseit, köztük a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggelmég 2007-ben kötött megállapodást – erősítette meg tegnap a rendőrség lapunknak. A CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott tanácsaiért a BKV-tól. A cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak. A CEMI-vel kötött szerződést a BKV részéről vezérigazgatóként Antal Attila írta alá, akit nemrégiben gyanúsított meg a rendőrség. Antal állítólag részletes vallomást tett, és hivatalosan meg nem erősített információink szerint a CEMI-vel kötött szerződés kapcsán is érdemben nyilatkozott. A BKV korábban közleményben azt állította, hogy a céggel kötött szerződésnek és a kapott tanácsoknak köszönhetően kilencmilliárd forintot sikerült megtakarítani, így a majd háromszázmilliós ráfordítás sokszorosan megtérült."

"A CEMI egyik korábbi „ügyvezető partnere” Orbán Krisztián volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, nem mellesleg a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje."

nol.hu/belfold/20100210-a_cemi_szazmillioi_utan_nyomoz_a_brfk

Az ügy megmosolyogtató része, hogy Orbén Anita bejelentette, hogy ...khm.."egészségügyi okok" miatt nem vállalja a jelöltséget, bár "pár nappal a bejelentés előtt, február másodikán még lakossági fórumot tartott, erről be is számolt internetes üzenőfalán. Sőt, Twitteroldalán még február hetedikén hajnalban, azaz a lemondó közlemény kiadásának reggelén is több bejegyzést tett."

Az az érzésem, hogy nemsokára
Kosztolányiról is hallunk valamit.

A lényeg: hamarosan kiengedik Mesterházy Ernőt. (Emlékezzünk csak vissza a Princz-ügy érdekes fordulataira.)

barli 2010.02.10. 20:00:11

@simonmondja.: "Nem Orbánnal van a gond, hogy nem akar a kampányban ringbe szállni.
Nem akar, annyi.
Hanem azzal, hogy itt ez a sok csicska véleményt irkáló, akik szerint ne is tegye, mert nem érdeke neki.
Mintha Orbán érdeke lenne a főcél mindenek előtt.
Csicskák vagytok."

namármost az ugy van kedves simonmondja, hogy nekünk csicskáknak nagyon de nagyon tele vana tökünk azzal a mentalitással, mint amit pl. te és a pártod képviselsz. és ha egy rosszul elsült vita miatt nem lesz lenne meg a kétharmad, netán az 50%, akkor mi nagyon nagyon szomorúak lennénk. Kérdem én, hol van az elöirva, hogy rendezni kell egy ilyen vitát? Sehol. Kicsit fogd vissza magad légy szives!

mrs. white 2010.02.10. 20:06:13

@jjulie: Vita egy konstellációban érdekes az Mszp-nek. kizárólag akkor ha csak Viktorral vitatkozhat. Egy többszereplős vita megerősítheti a kicsiket, ráadásul most baloldalt megy a tülekedés egymást marná az mdf szdsz meg a szocik. Kérdés hogy a szalonképtelennek tartott jobbikot beválalnák. Ráadásul a jobbiknak ez egy ugró deszka volna bekerülni amédia főcsapásába. Többpártival még lehet hogy Orbán jól is járna "oszd meg és uralkodj". Mivel csak a kétpártin csak viktor veszthet de nyerni szinte semmit nem lehet, méh ha akrná is lebeszélik róla. Bár ha "bosszúvágy hajtja" mint metro ügyben akkor még az is lehet, amilyen vérengző.

ati27 2010.02.10. 20:06:54

@theofil:

Idézem:

"Látod, egy Bajnai-Orbán vitát megnéznék!

Nagyon sajnálom, hogy Bajnai megy, de megértem.

Így is nagyon szép volt amit tett és remekül helytállt."

Na akkor kérdem: Mitt tett Bajnai? Mondj egy olyan intézkedést ami jövőbemutató! Mert fűnyiróelv szerint költséget csökkenteni nem kell nagy ész.. Másrészt csak azt tette amit az imf diktált. Hidd el semmi mást. Különben nem lett volna imf hitel! Egészen addig bátor embernek tartottem én is amig lenyelette ezeket a dolgokat. (habár más választása nem volt) Amint egy kicsit enygül a szoritás egyből kiderül kik állnak mögötte.. Csak emlékeztetőül: www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-328788

No akkor "nagy "szakértő ugye? Az eszem megáll.. Nálam itt vetette el a sulykot!

mrs. white 2010.02.10. 20:12:00

@Josef (K.): A tárgyilagosság kedvéért Orbán Krisztián válaszát is oda linkelhette volna hogy mióta nem tagja cégnek, meg azt hogy nem foglalkozott a Bkv-val. Mondjuk eddig csak szoci meg szdsz-es van a börtön válogatotban, de ezek olyan ügyesek, hogy a 20 év óta szdsz vezetésű Rendkívül felkészült Demszky gabcsi orra előtt lopták szét a külsősként a Bkv-t. Szerintem inkább legye a célpont a debreceni polgármester az hihetőbb. Persze ettől még lophattak Orbánék.

6.Lenin 2010.02.10. 20:20:19

@jjulie:

Jó estét,itt lesz a vita?

OV:Kedves Attila,jól van a kedves papa?Sikerült vissza varrni a bal lábát,amit 1 jobbos doki amputált,foghúzás helyett?

A kis lurkó talált balos sulit?Bántana ha hülyén nőne fel.A rá váró hatalmas feladatok megoldására ügyes kezű gyerekekre van szükség.

Apropo, ügyes kéz ,Cusi,hogy van,mikor készülsz hozzá?

Hát OV helyében így indítanék.

jjulie 2010.02.10. 20:20:55

@mrs. white:

1. a jobbik vitatkozás nélkül fogja csinálni amit akar és szarik a médiára

2. viktor érzi hogy kampány nélkül nincs kampány és eddig még nem ért el soha 50%- ot

3. a viktorba régóta tolják a pénz, és egyszer elfogy a türelem, és meg fogják egy esetleges újabb bukta esetén hogy: warum meg hogy why

4. szerválni kell a meccsért, hogy meglegyen, nem nem áll ki olyan támadási felületet ad hogy belekékül

szóval a mesterházival be fogja vállalni, a mesterházi a regnáló koalíció jeleltje nem a jelenleki primminiszter indítják, ha enélkül nyerne ki fogják szekálni a világból, hát még hogyha nem vitázik és úgy marad 50% alatt

nem olyan egyszerű ez hogy már nyert a vitya

Josef (K.) 2010.02.10. 20:26:29

@mrs. white:

Én belinkeltem azt a cikket, amit én ismertem. De nagyon kiváncsi vagyok, hogy Orbán Krisztián mit válaszolt. Esetleg akkor tudna Ön adni egy linket, nagyon érdekelne és megköszönném.

6.Lenin 2010.02.10. 20:26:56

@6.Lenin:

Bocs A Lajost kifelejtettem.

Ilyenkor 1 agár verseny ugrik be.

Sok idióta agár rohan 1 dróton húzott nyúl(ő a Bokros),mert azt hiszik,igazi.
Szerencsétlenek.Vannak akik kihasználják,hogy ösztönösen ilyenek.
Nem gondolkodnak csak hajrá utána.

theofil 2010.02.10. 20:31:27

@mrs. white:

Nyugodj meg, loptak a négyes metró környékén - meg az egész városházán - eleget.

Igaz metró nincs (a négyes), de lopások azért vannak.

Ezért fog győzni a jobboldal. Nem azért mert ők olyan jók, hanem mert a mostaniak olyan rémesek.

jjulie 2010.02.10. 20:33:19

@6.Lenin:

ne becsüld alá egy ilyen cirkusz erejét és fontosságát

nem győzőm hansúlyozni, hogy el kell adni a coccost, nem vesznek ma már semmit ha slampos a promóció és nincs egy két dögös pucér lány a plakáton

azt veszik amihez van hókuszpókusz még ha szart se ér

ez a politika egy hatalmas üzlet, a legnagyobb, mi az hogy nem kell látszani

minden más mese

Bona Fides 2010.02.10. 20:36:12

@mrs. white: Ha-ha-ha-ha-ha!
A gazdasági géniuszok! Persze! A Szerencsejáték Rt. főmuftija, az egyik magas pozícióban ülő gazdasági géniusz (Székely Gábor) mai meghallgatásán kiderült, hogy a felügyelőbizottság elnöke volt és nem vette észre, hogy a szeme előtt lopták szét a BKV-t.
Egy céget sem lehet rájuk bízni, nem még egy egész országot!

mrs. white 2010.02.10. 20:37:00

@jjulie: Remény hal meg utóljára. De csak hogy érezd mekkora baj van a szocikkal. Van nagy vállalkozó ismerősöm aki szoci fan volt sőt még most is az, de amennyire kivettem a szavaiból a fideszre fog szavazni. Jó mi? Vajh miért? Érdekből. Széllel szemben senki nem szeret pisálni. A tőke már levette a kezét a szocialistákról. Az anna idején csak nemes egyszerűséggel veres kettesnek nevezett formációban, a Naplóban Bkv botrány ment egész idő alatt. Régebben ilyen elképzelhetetlen lett volna. Arra sincs erejük, hogy megakadályozzák a botrányok kipattanását. Győzteshez húzás itt már nem csak a választás hanem előtte is érezhető lesz. Egyelen esély a baloldalon ha elalszanak a fidesz szavazók és nem mennek el a szavazásra a biztos győzelem ismeretében és ennek a megoldása a legnagyobb feladat is. Ha ebben segit nekik egy vita akár 1-2% bukás de több szavazó árán akkor lesz vita.

mrs. white 2010.02.10. 20:38:17

@Josef (K.): Origon olvashatod a cikk után a válaszát is Orbánnak.

mrs. white 2010.02.10. 20:40:35

@Bona Fides: Szerencsejátékot pedig rábízták (mármint Székelyre) abból sokkal többet loptak mint a Bkv-ból, csak arról nem szólnak hírek.

Josef (K.) 2010.02.10. 20:41:11

@mrs. white:
Kösz. (Amint láthattad én nem az origós linket tettem ne, így tőlem számonkérni ezt kicsit jogtalan volt.)

Más:
"Van nagy vállalkozó ismerősöm aki szoci fan volt sőt még most is az, de amennyire kivettem a szavaiból a fideszre fog szavazni. Jó mi? Vajh miért? Érdekből. Széllel szemben senki nem szeret pisálni."
Ezt simán elhiszem.

theofil 2010.02.10. 20:41:33

@ati27:

Én azt gondolom bátor dolog választás előtt nem válaszási költségvetést csinálni.
Mert azzal nem vádolható.
A költségvetésnek (a minap olvastam) többlete van. Na ilyen is régen volt.

Most mi a gond ezzel az idősügyi tanáccsal?
Nem mindegy? Bajnai értékéből egy ilyen tanács nem von le semmit, a Kórózs ausgetippelt hülye, de ez sem érdekes.

Azért a Fidesz nem anyázza Bajnait különösebben, éppen csak tessék-lássék, de nincs benne szív, lendület.
Suttyomban - atomtámadás esetére kialakított földalatti bunkerban - föltehetőleg - suttogva elismeréssel is beszélnek róla...pszt!...ki ne szivárogjon valahogy...

jjulie 2010.02.10. 20:43:40

@mrs. white:

valamiről lemaradtál

itt olvasom napok óta hogy nyert a fidesz

mi az elalvás neked?

Bona Fides 2010.02.10. 20:49:37

@mrs. white: Így van. Anno volt olyan jobbos miskolci vállalkozó, aki a szocikra szavazott, bár úgy utálta őket, mint a ...-t, de senkivel nem lehetett olyan jókat privatizálni, mint velük.
Sic transit gloria mundi!

jjulie 2010.02.10. 20:51:13

@Bona Fides:

és ki volt ott a fülkében megnézni hogy kire szavazott?

ati27 2010.02.10. 20:51:40

@theofil:
hmhm.. Merne választási kültségvetést csinálni. és miből? Mennyi is az államadósság? Az hogy arénylik ahhoz hogy az elmult 4-5 hónapba pluszos a kültségvetés? És kérdem: Milyen áron? Ez kb olyan, lenne mondjuk 5 milla hitelem a lakásra.. Törlesztem évek óta, és a hónap utolsó hetébe mindig járnék a szomszédhoz kölcsönér. Oszt erre azt mongya a szomszéd: Te jóska! Van már felém 2 milla tartozásod, ki tudod fizetni? Mert ha nem nem kapsz jövő hónapba lóvét.. Erre nadrágszij meghúz, marad a hónap végén 3 ezer forintod.. És ez megy mondjuk 3 hónapja.. Erre aztán lehet verni.. :)

6.Lenin 2010.02.10. 20:52:26

@jjulie:

Ezt már,néhány poszttal korábban többször is leírtam.Nem leptél meg vele.

Jelenleg olyan óriási különbségek vannak a versenyző felek közt,hogy 1 fordulat szinte a csoda kategóriába tartozna.
Tavasszal még rosszabb helyzet várható.Az MSZP háza táján.

Szerintem itt csak 1 komoly kérdés van,mekkora lesz a különbség a Fidesz és a Jobbik között.

Nem véletlen beszélt Orbán a szavazat megosztás veszélyéről.

A Jobbik "szelídülése" mutatja,éreznek akkora támogatottságot,hogy lerázzák magukról a handabandázókat és akár koalíció képes partner is lehet.Még sok idő van a választásokig.
Kelet felől fújják az új szeleket,nyugatnak befellegzett.
Átrendeződnek a pozíciók,de hát ez mindig is így volt.
Még a Nap is keleten kél.

Bona Fides 2010.02.10. 20:53:49

@theofil: Bajnaival nincs is baj. :) Azt teszi szegény, amit tehet a jelenlegi helyzetben. Figyel a nagy közös bugyellárisra.... Ennyi.
Ezt azért kormányzásnak nem nevezném, az némileg összetettebb feladat lesz.

Nekem szimpi a bajnai, kövezzetek nem érte.

mrs. white 2010.02.10. 20:54:29

@jjulie: 50% alatti győzelem semmit nem ér. Jöhet megint a hülye kompromisszum egy kispárttal, vagy bevállalja a fidesz az új szavazást mert a másik oldal nem tud majd összefogni, mert a jobbik elviszi a maradékot. Patt helyzet. A piac nem biztos hogy a kultiválná. Erre mondják azt hogy pireuszi győzelem. A legtöbb szavazat megszerzése ez esetben nem jelenti a nyerést.

jjulie 2010.02.10. 20:55:00

@6.Lenin:

óvatosan ezzel a le van futva a dologgal

Kazi2 2010.02.10. 20:56:03

@radala: nézz már hátra: nem üldöznek...?

jjulie 2010.02.10. 20:57:34

@mrs. white:

pirrusnak hívják

és most akkor ktovább nyitunk vagy piacot terentünk itthon a hazai terméknek?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.10. 20:59:40

@barli:
Fogjam vissza magam, hogy ne legyenek szomorúak a csicskák?
Mást se csinálok.

Minimum egy kurva nagy pankrációt szeretnék látni ehelyett a finom kis párnacsata helyett.
Igazából pedig bátor és egyenes, elvek összecsapását sisak nélkül.

Ehhez képest nem spiláztam túl.

mrs. white 2010.02.10. 20:59:50

@mrs. white: Kicsit régen volt még TG sem bloggolt de arról mi a vélemény, hogy a népnyúzó országot semmibe vevő Orbán háttérben megyegyezet a hírek szerint (amit senki nem igazán kommentált akkoriban) a szadesz-el hogy jöjjön surányi flet helyett és akkor ők nem kekeckednek csak immel ámmal. Jöhet az országmentés. Csak a szocik nem merték bevállalni. Ugye milyen felemelő egy politikustól, hogy az ország érdekében mire képes a háttérben, és hogy a másik oldal mit nem tett meg az ország érdekében. Feltéve ha igaz a hír. Mondjuk a szadesz terjesztette nem a fidesz.

6.Lenin 2010.02.10. 21:03:22

@theofil:

Miért csak a felét idézed.

"A költségvetésnek (a minap olvastam) többlete van. Na ilyen is régen volt."

Csökkenő export,jóval kevesebb import,tönkrement cégek ritkán importálnak,mert nincs mit gyártani.

Ez is benne volt az idézett hírben,persze nem minden adón.

Növekvő export,csökkenő(ilyenkor ez nem feltétel)import,na,az lenne már a jó hír.Ha már itt tartnánk,akkor lehetne tapsikolni.

mrs. white 2010.02.10. 21:08:24

@jjulie: Európában mindössze három ország képes magát élelmiszerrel elátni. Abból az egyik m.o. a válság tisztán mutatta, hogy pl egy autóipart hogy söpör el színről. Viszont enni kell mindig, egyre kevesebb termőterületen kell egyre több embernek élelmet biztosítani. szerintem már középtávon is a mezőgazdaság a megoldás. Rendszerváltozás után 600000 ember tünt el a mezőgazdaságból. Ha ennek a felét viszik vissza már picit kintebb vagyunk a szarból. Ennyit az urbanus népi ellentétről.

jjulie 2010.02.10. 21:11:10

@Bona Fides:

is mi van a banyával az erdőben?

még jártok?

hoplita 2010.02.10. 21:11:38

@jjulie:
Nos, valójában Pürrhosz, magyar átiratban szokták pirrusziként az a győzelmet nevezni, ami felér egy vereséggel.

6.Lenin 2010.02.10. 21:12:35

@jjulie:

Kis huncut,Te valamilyen nagy titkot rejtegetsz előlünk?
Lécci,lécci áruld már el,nem tudok majd szunyókálni,morcos leszek holnap,az meg nem jó senkinek.

jardel 2010.02.10. 21:13:34

@Josef (K.): igen, ez egy érdekes ügy, nézetem szerint, aki a főváros környékén nem sáros, az nem létezik. A CEMI ráadásul igen közismert volt a kapcsolatrendszeréről, évekkel ezelőtt több versenytársukat egyik napról a másikra rakták ki a fővárosi cégektől - amikor még OK is tulajdonos volt. Persze, egy tanácsadó cégben több partner van és tény, hogy sokszor egymástól függetlenül viszik az ügyeket, de azért nem teljesen informálatlanul. Szóval ez a BKV dolog még érdekesen alakulhat, függetlenül attól, hogy Hagyó Miklósnak minden jóérzésű ember szerint Guantanamón van a helye.

jjulie 2010.02.10. 21:14:16

@mrs. white:

végre megoldottad a föld kérdést, hányan próbálták már hiába

te tudsz kapálni, vagy meg tudod különböztetni a petrezselyem sziklevelét a sárgarépáétól?

jjulie 2010.02.10. 21:17:21

@hoplita:

sokféle képpen lehet irni csak pireus az egy másik vonal amire reagáltam, bár tudtam mire gondol

jjulie 2010.02.10. 21:19:02

@6.Lenin:

tudok egy titkot: lesz orbán mesterházi vita

jjulie 2010.02.10. 21:21:00

@6.Lenin:

igen van egy titkom: mégis lesz orbán mesterházi vita

Bona Fides 2010.02.10. 21:24:15

@jardel: Már maga az a tény, hogy "tanácsadó" cég!!! Aki magyar, az e mögé azonnal gondol egy cifrát.
Ez is olyan lejáratott fogalom lett, mint az "alapítvány", az "offshore", meg a liberalizmus.
Ezek helyett majd valami új szót kell kitalálni a magyar nyelvben.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.02.10. 21:33:31

Off
Hát mit ne mondjak....

Érdekesen, vagy inkább ijesztően alakulnak a %-ok, abban a kis szavazatszámlálóban, ott fent, jobb oldalt....
Nyomtam is egyet gyorsan!:)

On

Bona Fides 2010.02.10. 21:35:49

@dzsaszper:
Fletó nem volt jó a vitatkozásban, csak ő gátlástalanul tud hazudni. (Receptdíj...)
Ez nem vita volt, hanem szemen szedett hazugságok pofátlan ontása.
Ilyet nem szeretnék nézni. Inkább ne legyen vita. Még most is hányingerem van tőle.

jjulie 2010.02.10. 21:35:50

@hölgyválasz:

melyiket tartod a legérdekesebbnek?

dzsaszper 2010.02.10. 21:36:12

@hoplita: engem annyira nem lep meg. A kis pártok aktivistái úgy tűnik, tudatosan rámennek az efféle szavazásokra, és amennyire érzékelem, a kommentelésre is. Ez részükre erősebb kényszer, mint a nagy pártok aktivistái részére.

jjulie 2010.02.10. 21:37:48

@dzsaszper:

nagy pártok: miért a többesszám?

Bona Fides 2010.02.10. 21:38:01

@hölgyválasz: Ne vedd komolyan! LMP 23%. :) Én ma többször is tudtam szavazni. Netkommandó!

mrs. white 2010.02.10. 21:39:21

@jjulie: Mi az kapa meg petrezselyem?

dzsaszper 2010.02.10. 21:39:48

@Bona Fides: én is épp ezt magyaráztam, csak finomabban...

dzsaszper 2010.02.10. 21:41:44

@jjulie: szerintem a szavazásban a jobbik, lmp, mdf-szdsz relatíve felülreprezentált, míg az mszp és a fidesz relatíve alul. és hogy őszinte legyek, ezzel a magyarázattal kb. erre az eredményre számítottam, mint ami most látszik.

jjulie 2010.02.10. 21:43:58

@mrs. white:

ez tetszik, abbahagytad a magyar nemzet idézeteket

most akkor lesz vita vagy nem?

mrs. white 2010.02.10. 21:46:26

@jjulie: Tényleg ilyeneket idéznek nem szoktam olvasni. Súlytson pártod megvetése, népszabadságot se.

jjulie 2010.02.10. 21:47:48

@dzsaszper:

csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ma csak egy nagy párt van

a szavazógép pedig nem vált be, ingyen volt nagyjából annyit megért

viszont egy csalhatatlan érdekes lenne

Bona Fides 2010.02.10. 21:49:26

@mrs. white: Na látod! Azért nem tudod, hogy jjulie Népszabót citál. :)

6.Lenin 2010.02.10. 21:49:41

@jjulie:

ÉS?

Orbán bukik 30%-ot?

Most néztem:

Fidesz (átlag) 50% fölött
MSZP " 10-15% átlag
Jobbik 6-10%
A többi 1-4%

Ha a Fidesz veszítene(?) néhány %-ot annak nagy része a Jobbikhoz menne,jóval kisebb része vissza az MSZP-hez,de valószínűbb,más kis pártokhoz.
Mivel is tudná MA megszorongatni OV-t????

Én is elárulok 1 titkot,az új mszp-s kampánydal.

www.youtube.com/watch?v=tpzV_0l5ILI&feature=related

jjulie 2010.02.10. 21:51:43

@mrs. white:

ma is leírtam egy csomószor, hogy nincs pártom, és még soha sem szavaztam, az a te kényszerképzeted, hogyha nem vagyok fidesz szimpatizáns akkor mszp szimpatizáns vagyok

az az orbán nevű hitette el ezt veled?

jjulie 2010.02.10. 21:54:30

@6.Lenin:

próbálom felfogni

mik ezek a számok és mit néztél?

jjulie 2010.02.10. 21:58:57

@6.Lenin:

szóval értem, te is beszéltél azzal az orbánnal és neked is megsúgta, hogy aki nincs vele az az mszp-és

6.Lenin 2010.02.10. 22:01:30

@jjulie:

A jelenlegi támogatottság(januári)

www.median.hu/object.14cb8fb1-c0cb-4a2d-ac16-d28c6eac81a9.ivy.
1.ábra
Tudod az nyer,aki gólt rúg,a nézők száma nem számít,meg akik csak a tv-n nézik,azoké se.

jjulie 2010.02.10. 22:06:34

@6.Lenin:

én ezt találtam a linkeden

The page cannot be found

Josef (K.) 2010.02.10. 22:08:53

@jjulie:

:)
Pontosabban ezt :

The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

* Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
* If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
* Click the Back button to try another link.

HTTP Error 404 - File or directory not found.
Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)

* Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 404.
* Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled Web Site Setup, Common Administrative Tasks, and About Custom Error Messages.

6.Lenin 2010.02.10. 22:10:27

@jjulie:

Ez,hogy jön ide??

Felőlem mindenki arra szavaz,akire akar.Az sem érdekel,kiben hiszel.
Ezek nálam magán ügyek,tojok rá.

Csak a véleményem írom a jelenlegi helyzetről,ahogy én gondolom.
Lehet,tévesen,na bumm.
Nem fogok betévedni 1 kupiba,öngyilkossági szándékkal.
A saját problémáim eddig is megoldottam,egyedül.

jjulie 2010.02.10. 22:14:48

@6.Lenin:

mi a baj?

miti meg inkább a jó linket arról a százalékokról

6.Lenin 2010.02.10. 22:17:33

@jjulie:

Bocs,de nem ellenőriztem vissza.

http:median.hu-majd katt-legfrissebb kutatásainkból-ismét katt-trendetlenség.
1.ábra
igy már nézhető,leellenőriztem.

Bocs

6.Lenin 2010.02.10. 22:19:05

@6.Lenin:
megint elcsesztem:
www.median.hu a többi ok.

6.Lenin 2010.02.10. 22:23:48

@Josef (K.):

Köszi.Ezt akartam én is,de nem volt jó.

Josef (K.) 2010.02.10. 22:28:06

@6.Lenin:

Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.

6.Lenin 2010.02.10. 22:34:36

@Josef (K.):

Helyes,de azért majd 1x kérünk is valami,időben szólunk.
Előre!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.02.10. 22:35:24

@jjulie:

A bizonytalanok, a nem szavazók aránya nem lep meg, de a Jobbik és Lmp ilyetén előretörése, igen.

Mindenesetre ebben a merítésben, cáfolni látszanak az elemző intézetek eddigi adatai.

jjulie 2010.02.10. 22:38:32

@hölgyválasz:

napközben többen kipróbálták hogy lehet többször szavazni és lehet

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.02.10. 22:40:49

@jjulie:

Tééényleg?

Innentől kezdve, kissé komolytalanná válik a dolog...

jjulie 2010.02.10. 22:42:06

@hölgyválasz:

igen én is sajnálom jó ötletnek látszott

6.Lenin 2010.02.10. 22:42:13

@hölgyválasz:

"Mindenesetre ebben a merítésben, cáfolni látszanak az elemző intézetek eddigi adatai. "

Mindig attól függ,hol(honnan) történik a merítés.

jjulie 2010.02.10. 22:44:17

@6.Lenin:

teljesen letörtél azzal a mediánnal

6.Lenin 2010.02.10. 22:56:48

@jjulie:

Természetesen lehet még eltérés,lesz is biztosan,ha valóban beindul a kampány.Az utolsó hét,napok lesznek döntő fontosságúak.
Nagy mozgásokra én nem számítok.
Talán ha sikerülne a Jobbikot betiltani,de ahhoz már nincs sok idő,talán bátorság sem.
Ebből az alapanyagból lehet főzni.

6.Lenin 2010.02.10. 23:24:08

Hú,azannya!

Még 1x megnéztem az új kampánydalt

www.youtube.com/watch?v=tpzV_0l5ILI&feature=related

Hát nem hittem a szememnek,
1:21 p környékén,mintha H Miki és D Gabi is már ott.
Istenem,ma is mosolyogni fogok álmomban.
Jó éjt mindenkinek.

transziboy 2010.02.11. 06:15:31

Remélem, hogy nem lesz vita, már épp eleget veszekedtek! Mire jó, ha megint bántják egymást? Inkább szopogassanak el együtt egy nyalókát (eperízűt, mert az a kedvencem) és terveljék ki, hogy kapják el a törvényen kívüli Vona gábor grabancát!

theofil 2010.02.11. 08:08:32

@ati27:

A Gyurcsány mert volna választási költségvetést csinálni.
Aztán ordibált volna a szocikkal Öszödön, hogy már megint mit csináltak...

theofil 2010.02.11. 08:13:03

@Bona Fides:

Ha egy kormányfő azt teszi amit józan ésszel tennie kell akkor én őt nagyformátumú miniszterelnöknek tartom.

Egy futó kérdés: Antall József amikor a hihetetlenül intelligens és rátermett MDF-KDNP-Kisgazda (Torgyánnal súlyosbítva) koala élén átvette az országot Németh Miklóstól,
azt tette amit tennie kellett?

theofil 2010.02.11. 08:18:04

@6.Lenin:

1.- Nem vagyok közgazdász és őszintén szólva nem csüngök a gazdasággal foglalkozó híreken.
De. Nem hiszem, hogy Bajnainak lehetősége lett volna mindent rendbetenni. Részeredményei vannak amelyeket meg kell becsülni és el kell ismerni.

Én a politikai porondon lévőket nem a gazdasággal összefüggő tervek és cselekedetek szerint véleményezem - megtenném, ha értenék hozzá de nem értek.

Én a személyiségüket nézem.

theofil 2010.02.11. 08:45:36

@6.Lenin:

A Börtönrockkal melyik párt kampányol?
Konkrétan, a szocik vagy az SZDSZ?

theofil 2010.02.11. 08:48:43

@theofil:

Mint volt szocialista szimpatizáns remélem, hogy szép hangja van a
Hunvaldnak.

ati27 2010.02.11. 08:53:20

@theofil:
Mondasz valamit Gyurcsánnyal kapcsolatban.. :) Nem piskóta a faszi. Végül is nagy része van az mszp mostani mélyrepülésében. A vita meg minek? Nem elég a Mónika show, meg Joshi barat a népeknek? Kb olyan szintű lenne. De cáfoljatok meg..

radala 2010.02.11. 08:54:48

@Kazi2: Abból hogy paranoiás vagyok nem következik, hogy nem üldöznek.
Szerintem olvasd el a két cikket.

theofil 2010.02.11. 08:58:16

@ati27:
Kellett idő amíg rágyöjjek: az öszödi beszéd lényege Gy. részéről a saját felelősségének rálőcsölése - a saját hitelvesztésének okán - a pártjára.

Azóta utálom.

radala 2010.02.11. 09:01:08

@hoplita: Ez komoly? Mi a forrás? Szerintem ez tök kizárt, max fordítva. A Jobbik szavazók másodlagos preferenciája 72 %-ban a Fidesz.
((((de én, mint liberális, pokorni fan fideszes. tök titokban, nyíltan nem vállalva is jobban örülnék egy jobbik koalának, mint egy mdf-nek))))
Mondjuk, ha lenne olyan opció, hogy LMP+Fidesz koala, annak talán még a Fidesz 2/3-nál is jobban örülnék.

jjulie 2010.02.11. 09:11:59

@radala:

ezek a tegnapi koalíciós találgatások kissé az én művem

estére kijózanítottak, leforráztak lehűtöttek: brutális fidesz nyerést mérnek (medián)

jjulie 2010.02.11. 09:19:06

@radala:

az lmp-ből mi a szimpi neked?

mit gondolsz melyik egykori utcai harcos örzött meg többet az egykori önmagából: orbán viktor vagy a vörös dani?

radala 2010.02.11. 09:25:01

@jjulie: A medián (ami nagy tiszteletet vívott ki 2002-ben, mint a legkisebb vesztes). Valamiért mindig hatalmasnak méri a Fideszt.
De a valójában nincs annak jelentősége, hogy a Fidesznek 55,65 vagy akár 75 % a támogatottsága. Bármelyikből kijön a 2/3. Gondolj bele abba, hogy az mszp-szdsz 72 % szerzett, kevesebb, mint 50 %-kal. Ráadásul még az is igaz, hogy a Fidesz>Jobbik áramlás sem árt olyan nagyon a Fidesz 2/3-nak. Ha a listán megvan az 50 % akkor gyakorlatilag biztos a 2/3, mert akármilyen erős a Jobbik egyéniben a szavazói döntő részt vissza fognak jönni a 2. fordulóra a Fideszhez.

tlac 2010.02.11. 09:25:26

@ati27: azért akik követték , meg rendre megerősítették Fletót, azoknak is van szerepük a szoci mélyrepülésben (meg sok más is persze..).. NEM CSAK Gyurcsányi a hubás.. már csak akkor váltak meg tőle last minute, amikor az IMF nem volt hajlandó az idióta markába nyomni a 25 milliárdnyi dohányt..

jjulie 2010.02.11. 09:33:43

@radala:

basszus, nincs mese, át kell néznem a mehanizmust rendesen, mert így félrebeszélés amit csinálok

viszont rossz előérzetem van, a magyarázataid azt sejtetik, hogy még jobban ki fogok ábrándulni

radala 2010.02.11. 09:37:05

@jjulie: Az LMP-böl minden a zöldségtől az antikapitalizmuson át, Schifferen keresztül Jávor Benőig, a Védegyletes múlt, az újdonság, a baloldaliság, a liberalizmus, az amatőrség/impotencia, az esélyelenség.
Egyszóval egy gyönyörű kis párt.

Nem tudom ki az a Vörös Dani, így nyilván ö sokkal többet megőrzött magából, mert 20 éve sem tudtam ki ö.
Orbán idén 47 éves húsz évvel ezelőtt 27 volt. Szerintem bennem és a 20 évvel korábbi önmagamban sincs semmi közös. Ugye a sejtjeink 7 évente kicserélődnek, mondják (nyilván ez egy hülyeség, mert pont az idegsejtek tuti nem, de jól hangzik).
Természetesen semmi közös nincs az akkori OV-ban és a mostaniban. De szerintem ez nem romlás csak változás. Mostanra egy 5 gyerekes, jómódú, kicsit kövér faszi lett belőle.
Az átlag egyetemista tuti szimpatikusabb nekem, mint az átlag 47 éves. De ez csak azt bizonyítja, hogy nem nettó szimpátia alapján kell dönteni.

barli 2010.02.11. 09:47:36

még egyszer megkérdem, hogy ki a francnak lenne jo az, ha nem nyerne a fidesz legalább 50 százalékot? Mert hogy az országnak nem, az tuti. Az meg hogy a szociszdszmdflmpsomogy nyerjen tényleg csodaszámba menne, nagyon kreatív számolás kellene hozzá a szavazókörzetekben.

radala 2010.02.11. 09:49:26

@jjulie: Nem kell átnézned elhiheted, amit mondok:-)
Azért bonyolultabb egy kicsit a rendszer, mint lehetne, mert van egy harmadik a kompenzációs lista is (ez az országos lista), erre nem szavazol, hanem csak a töredék szavazatok hasznosulnak ezen keresztül. Viszont a kompenzációs lista mandátumai nem fixek, mert, ha a megyei listán egy mandátum nem kiosztható (mert nem osztható jól a szavazatokkal), akkor az is fölkerül az országos listára. Azaz 52- kb 90-ig változik a kompenzációs mandátumok száma. Emiatt nem lehet tudni, hogy hány mandátum az 5%, meg, hogy valójában mi is elég a 2/3-hoz. Kb az konszenzus (szerintem), hogy 55 % fölött tuti a 2/3.
De kár csalódni, mert, ha csak egyéni választókörzetek lennének, akkor majdnem biztosan 100 % Fidesz lenne, mindenesetre szoci nem az szinte biztos, már csak azért sem, mert szerintem akkor a 2. fordulóra nem maradhatna állva 3 jelölt csak 2 (legalábbis szerintem a többségi döntéseknél így van)
Ha meg listás lenne a szavazás, az majd biztosan Jobbik koalíciót, vagy egyedüli Fidesz kormányzás hozna.

jjulie 2010.02.11. 09:57:06

@radala:

a vörös dani

a daniel cohn bendit, aki személyesen próbálta segíteni az lmp eu-s képviselőválasztási kampányát itt pesten

központi figurakét tünt fel 68-ban párizsban

én jobban szeretem tudni egy politikusról és egy ideológiáról azt hogy milyen úton ért ide, mint hogy most éppen mit mond magáról

növeli a biztonságérzetemet

dzsaszper 2010.02.11. 10:19:17

@jjulie: kvk alapján 1 nagy párt van. De azért egy kvk alapján kis párt, ami kormányon van egyedül, nem ugyanabból a helyzetből indul, mint a többi kis párt.
Mondhatni a méretben van egy kis tehetetlenség/késleltetés, kampány szempontjából az mszp szerintem még inkább nagy párt, és májustól alighanem egészen kis párt lesz.

radala 2010.02.11. 10:21:38

@jjulie: Talán még drámaibban megöregedett:-) Persze a 40 év több, mint a 20.
Ha politikus lennék én is zöld politikus lennék, aki soha nem lesz ME.
Nem lehet összehasonlítani olyan embereket, akik akarnak ME-k lenni olyanokkal, akiknek erre nincs ambíciójuk/lehetőségük.
Orbán szerintem soha nem csinált semmi olyan változást a fölfogásában, ami ne lehetne teljesen szerves fejlődésnek tekinthető.
De mindkettőnk Orbán ítélete oly mértékben emocionális, hogy teljesen kár vitázni ezen.
Érték-e a változatlanság (Saulus/paulus).
Jó-e, hogy Hitler konzekvensen kitartott a nézetei mellett?
Szép dolog a történelem, biztosan tanít is valamit, kétségtelen segítséget nyújt két múltbeli történelmi esemény megértését.
Az elsö világháború tendenciáit figyelembe véve 100%-os biztonsággal megjósolható a 2. világháború, ha az embernek 2010-ben kell a jóslást elvégeznie.
De a történelem nem ad semmiféle fogódzót a jövőre vonatkozó jóslásokra nézve ami, mint tudjuk a legnehezebb jóslás fajta;-)
Amúgy az, hogy a Fidesz ma az, ami abban semmi furcsa nincs és tökéletesen látható a 90-es Fideszböl is, csak akkor nem látszott.
Fideszes gyerekek vidéki fiúk, akik nyilván el voltak mosva az akkori "urbánus", balos-liberális értelmiségtől. De már a 90-es programjukban is hangsúlyos pl az erdélyi magyarság. Egyszerüen kiderült, hogy a törésvonal nem a kommunista-antikommunista vonalon van, hanem a nacionalista/antinacionalista vonalon. Ha így nézed a Fidesz egy tapodtad sem mozdult 90 óta.
A Fidesz nem támogatta a taxis blokádot, a chartát (ez messze messze a "jobboldali" fordulat előtt volt).
Kicsit kezdem belelovalni magam ebbe. Kicsit kezd fölbaszni agyilag ismét, hogy hogy is van az, hogy GyF után nekem OV-t kell védenem.
Hát normális ez a világ?
Természetesen nem kell a Fideszre szavazni, szeretni meg pláne nem. De azért egy hiú parasztgyereket (Orbán) összehasonlítani egy pszichopata tömeggyilkossal (GyF) és az öt utolsó leheletéig, sőt azon is túl támogató pártjával. Ez azért finoman szólva is méltánytalan.
3 párt van, amelyik összehasonlítható egymással. Az LMP a Jobbik és a Fidesz. Aki ezeken kívül szavaz, az nem demokrata:-)
befejeztem.-)

radala 2010.02.11. 10:27:19

@radala: Tök vicces.
Úgy tűnik a masszív többség egyetért velem itt a blogon. A blog szavazás eredménye szerint itt az emberek 75 % demokrata. Söt, ami mégjobb arány csak 13 % antidemokrata/szélsöséges.

theofil 2010.02.11. 10:30:43

@radala:

Mi a feltétele a demokrata mivoltnak, honnan ismerszik meg az ilyen?

barli 2010.02.11. 10:34:50

@radala: ott a pont (nem bögre :) )
a cuclibnek egy szerencséje van, hogy az átlagember cseszett rá kimenni magát összeveretni 2006ban. Örüljenek neki, ha nem tiltják be öket ilyen teljesítmény után! Meg kell nézni a listájukat, nem tanultak semmit.

barli 2010.02.11. 10:39:15

@theofil: demokrata pl. az, aki nem szavaz azokra, akik választást csaltak, ünneplöket verettek, saját rendöröket verettek (székház), demonstrációkat tiltottak be jogtalanul, orszégot szétloptak és ezzel csödbe vittek, stb. stb.
Mi lenne, ha ahelyett, hogy sirnárok itt a fidesz meg a jobbik miatt, összeállnátok, és kipaterolnátok a régi és régiúj elvtársakat, vagy csinálnátok egy normális baloldali pártot? Na az lenne a demokrata

radala 2010.02.11. 10:46:52

@theofil: Tulajdonképpen vicceltem, te demokrata vagy, mert nem szavazol az mszp-re mdf-szdsz-re:-)

radala 2010.02.11. 10:52:40

@radala: Arról van szó, hogy behergeltem magam, hogy Orbán köpönyegforgatása téma lehet egyáltalán 2010-ben. Amikor az egyetlen megvitatandó részletkérdés az az lenne, hogy pontosan milyen halalnemet érdemelnek a bűnösök. Teljesen értem én az Orbán fóbiát. De be kéne vallani, hogy ez egy szimpla fóbia, minden különösebb ok nélkül. Nem várom el, hogy egy klausztrofóbiás liftkezelőnek álljon. Vagy egy arachnofóbiás szeresse a pókokat. De azért ne legyen már az a téma, hogy a szűk helyek gonoszak, vagy pókok objektíve undorítok, mert a nyolc láb antidemokratikus.

theofil 2010.02.11. 11:12:24

@barli:

Becsületszavamra csinálnék egy új pártot, ha az ehhez szükséges tőkét
(kb. ötszázmilliót) teszem azt lottón megnyerném.

Fogok venni egy lottószelvényt....!

theofil 2010.02.11. 11:13:43

@radala:

Gondolod, hogy egy demokrata nem lehet hülye?

hoplita 2010.02.11. 11:14:54

@6.Lenin:
"..Talán ha sikerülne a Jobbikot betiltani,de ahhoz már nincs sok idő,talán bátorság sem..."

Megőrültél eftárs?
Polgárháborút akarsz?
Ismerek olyanokat tucatszám, akik egy ilyen húzás után nem várnák be a következő ukrán szállítást, hanem a legközelebbi őrsre ballagnának be kalasnyikovért.
Még viccnek is rossz, hidd el.

radala 2010.02.11. 11:18:27

hvg.hu/itthon/20100210_derex_political_capital_szelsojobboldal

A political capital az az mdf?
Ti ezt a cikket elhiszitek? Hogy lehet az, hogy Ausztriában tartósan 20 % fölött jóval teljesít az FPÖ még a BZÖ is 5% fölött van mégis a DEREX index (akármi is legyen az) alig 5%. Ausztriában csupa liberális szavazója van a náciknak. Mo-n meg csupa náci szavazója van a "liberálisoknak".
Furcsa.

dzsaszper 2010.02.11. 11:20:21

@radala: a maradék 13%-nak demokraták, ébresztő ;)

radala 2010.02.11. 11:21:03

@theofil: Ok ez jó kifogás mondjuk az mdf-szdsz esetében. De abban nem ismerek alkut, hogy mszp szavazó nem lehet demokrata.
:-)
(a szmájlikat nem a durvaságaim élének elvéterére teszem, ki, hanem mert tényleg nem mondom eg´szen komolyan)

hoplita 2010.02.11. 11:25:53

@radala:
Bocsi, nem tudom hol olvastam itt a neten.
Trehány vagyok, meg nem is igazán profi, nem mentegetek, aztán sokat kell melóznom, mire vissza tudom keresni és ehhez sokszor nem sok kedvem van.:)
A kommentjeidből lejött, hogy te inkább a liberális szárnyához tartozol a Fidesznek.
Nincs nekem ezzel különösebb bajom, de üdvös lenne, ha az elkövetkező években nem ez a szárny osztaná az eszet.
Most mészárosmunka jön előreláthatólag, ez nem a ti műfajotok.
Sőt, még a "nemzeti" szárnyában sem bízok annyira a Fidesznek, hogy nyugodt szívvel, felügyelet és ösztökélés nélkül rábízzam ezt a melót.:)
A vidéki fideszesek elsöprő többsége szimpatizál a Jobbikkal, személy szerint nekem is nagyon jó helyi kapcsolataim vannak velük, a helyhatósági választásokig nemigen lesz áthidalhatatlan nézetkülönbség köztünk.
Remélem akkor sem túl nagy....tapogatózások már vannak.

hoplita 2010.02.11. 11:29:37

@radala:
Lámpaernyő maris, az orromba túrok és elemzek-jellegű kutatásaira hajaz ez a pécéizé tákolmány.
Én gyanakodnék ha kérdeznének, akkor is.:)

theofil 2010.02.11. 11:34:19

@hoplita:

Éppen ez okból - a kalasnyikovokért ballagás okán és miatt - kellett volna már régen betiltani a Jobbikot.

De a dolog nem egyszerű, mint azt a gárdabetiltás kudarca is mutatja.

Egy normális koala - tehát az amelynek vezetői, politikai elitje nem gyáva és hülye emerekből áll - elsősorban a Jobbik szalonképtelenné tételét oldotta volna meg.

Hogy szégyen legyen egy olyan tömörüléshez tartozni amelyik a "mocskos zsidók, mocskos zsidók" csasztuskával üdíti az arra fogékony lelkeket.
Viszont a szalonképtelenné tételt csak olyan politikai erő képes elérni amelynek tekintélye van.
Gátat szabhatott volna a Jobbik terjedésének Orbán Viktor is - neki nincs hatalma de van befolyása - ő azonban nem merte - esetleg nem is akarta - partvonalon kívülre száműzni a Jobbikot, mert az vitt volna magával jelentős szavazóréteget is.

A Jobbik a koala ostobasága és gyávasága meg a lopkodási hajlama miatt jött létre
és Orbán döntése következtében (nem kell bántani őket) növekedett nagyra és funkcionál már lassan-lassan 'pártként'.
Pedig csak csőcselék. Ráadásul vérszomjas csőcselék.
Akkor is az lesz ha - Isten ne adja! - megnyerik a választást.

hoplita 2010.02.11. 11:34:26

@jjulie:
Vörösdani RZ-s és RAF-os kapcsolatai kicsit túlmutatnak a hagyományos utcai harcos kategórián.
A műanyag lakatnak is rá kellett volna rozsdásodnia, már régen.

Lehet, hogy nem tudod miről beszélek, pedig a korodnál fogva neked kellene tájékozottabbnak lenni ebben a kérdésben.
Igaz akkoriban kuss volt erről, egy-két robbantáson, meg a Schleyer ügyön kívül nem jött át ide semmi háttérinfó.

theofil 2010.02.11. 11:35:30

@radala:

Én ismerek. Mármint alkut.

radala 2010.02.11. 11:40:27

@hoplita: Egyszerűen szerintük szélsőjobbos az, aki elégedetlen a rendszerrel is.
Fölháborító kutatás.
Szóval, ha te azt válaszolod, hogy utálod a törököket és mind húzzon haza, de elégedett vagy a rendőrséggel, bírósággal akkor nem vagy fasiszta.
Én, aki mondjuk azt válaszolnám, hogy szükséges a cigányok erőteljesebb integrációja, de azt mondom, hogy a rendőrök terroristák én fasiszta vagyok.

Nyilván tiszta faszság ez a fölmérés, mert ha egyszer a rendőrök valóban terroristák, attól még én nem lettem fasiszta. Ennek csak úgy lenne értelme ha korrigálnának az intézményekbe vetett bizalommal, mert mi van, ha nem is rendszerellenes vagyok, hanem szar a rendszer működtetése.
Csak azért mondjam, hogy a rendőrség megvéd, a bíró

barli 2010.02.11. 11:46:47

@theofil:
mit tudott volna csinálni a zorbán a jobbikkal?
A jobbik azért erös, mert igény van rá, egyre nagyobb. De ha a fidesz megszólítaná azokat, akik a jobbikkal szimpatizálnak, kétszer annyit vesztene középröl. Ök meg kihez mennének? Szoval a fidesz azert olyan amilyen, hogy minnél több szavazója legyen. Néppárt, ennyi.

ui: más kérdés, hogy jo lenne megtudni hogy kik hozták létre a jobbikot és kik pénzelik. Nem lenne szép, ha csak a fidesz kétharmada ellen lennének ott, ahol.

hoplita 2010.02.11. 11:47:50

@theofil:
Úgy látom most megint elvetetted a sulykot, fogaskerekek ledobták a láncot odabenn.:)))
Nem értesz te úgy látom semmit abból, ami itt körülötted forog.
Saját bevallásod szerint 18 év kellett ahhoz, hogy felismerd a cocik valódi arcát, valódi szándékait, indítékait.
Ez olyan fokú korlátoltságra és féloldalas tájékozódásra utal, amit meg sem próbálok itt pár idevetett sorban korrigálni.
Nem érted, fogalmad sincs, hogy mi folyik az országban és százerek, milliók esetében hol szorít a cipő, hol a tűréshatár.
Mit gondolsz te, miért nincs már másfél éve semmi komolyabb balhé az utcákon?
Mert be van zárva Budaházy Gyuri - ami megint megérne itt egy pár sort, hogyan is működik itt a demokráciának csúfolt, négy-öt párti diktatúra - úgy gondolod?
Vagy azoknak, akiknek tele volt a töke 2-3 éve, azok most elégedettek?
Nem, komám, dehogy.
Azért nincsenek komolyabb tüntetések, zavargások, mert az azokon főszerepet játszók és a hátterük a választásokra vár.
Mert még reménykedik, hogy voksolás útján sínre lehet demokratikusan tenni a közös vonatot.
Ennek a lehetőségét venné el egy betiltósdi és átszakadna a gát.
Nem magyarázom tovább, de hidd el nekem, tudom mit beszélek.

radala 2010.02.11. 11:48:05

@theofil: Csak szépen sorban lehet a problémákat megoldani.
Mocskos zsidózni nem szép dolog mondjuk ciki.
De szerintem, amíg szemkilövetők, mártíriuszozók ülnek a parlamentben, addig mindenki nyugodtam dobáljon és gyújtogasson az utcán. Ők ma még nem problémák.
Szerintem én kellően antifasiszta vagyok, aki nálam azabb, annak már hátsó szándékai vannak.
A gárdát is utálom, de konkrétan csinált már valamit, hány ember szemét lőtték ki gárdisták?
Majd, ha már minden kommancs vagyonát elkobozták, minden lövöldöző rendőr és parancsnoka börtönben van, akkor lehet beszélni arról, hogy kinek miben van még felelőssége.
A fasizmus ma magyarországon nem veszélyes, csak vér ciki.

hoplita 2010.02.11. 11:53:47

@radala:
Hát persze, ahogy mondod.
Röhejes az egész.

Ahogy lápaernyő maris szerint is fasisztarasszistanyilas tíz diákból hét, mert nem szeretné, hogy putris cigánypurgyé legyen a padtársa.
MegaLOL.

theofil 2010.02.11. 12:04:31

@hoplita:

A Jobbik Orbán köpenyéből bújt elő.
Pygmalion szobra mára életrekelt és az alkotóját fojtogatja.

De ha valaki azt hiszi, hogy megerősödhetett volna a Jobbik és a Fidesz (ilyen mértékben) akkor is ha a koala nem olyan lenne amilyen....

radala 2010.02.11. 12:04:34

@hoplita: Én hangsúlyozottan az ellenkezőjéről beszélek, mint te. Szerintem az valóban gusztustalan tulajdonság, ha valaki nem akar az egyetemen cigány padtársat (az ilyenek szerintem utolsó gecik, de nem fasiszták). Mi baj lehet egy cigánygyerekkel, aki eljutott az egyetemig?
Én arról beszélek, hogy az a fölháborító, hogy az én teljesen jogos rendszerellenességemet feltételének teszik a fasizmusnak. (illetve értem a fölmérés logikáját, de Mo-n ez a mérés nem működhet).
Ha igaz a Vásárhelyi Máriás rinyálás (kötve hiszem), akkor az valóban olyan, ami ellen tenni kell. De ez nem szélsőjobb kérdése.

theofil 2010.02.11. 12:11:35

Ausggetippelt a Gárdát - én sem tudok semmi köztörvényesről - nem utálom.
Én a zsidózó alakoktól iszonyodom,
és nem kevésbé a cigányok azon nem kevés hányadától amely primitív, erőszakos és pimasz.
Azt hiszem mindenkit a viselkedése szerint kéne véleményezni és nem a származása okán.
Nyilván vannak szemét alakok a zsidók között és vannak rendes emberek a cigány származásúak között.
De sem a 'mocskos zsidó', sem a 'mocskos cigány' nem megoldás, különösen nem az ha egy ún. politikai párt szlogenjéül szolgál.

theofil 2010.02.11. 12:17:07

@barli:

Egy államférfi, egy felelős pártelnök akkor is elhatárolódna a Jobbiktól ha ezzel szavazatokat veszítene.

Persze már késő.
Orbán csak egyet tehetett: unszolta a potenciális híveit, hogy ne a Jobbikra...!
Az egyiket se...
Mindkettőt neki, ha szabad kérnie...

gonda1979 2010.02.11. 12:20:51

T. Török úr!

Vajon miért tett szavazást a blogjába? És miért lehet több alkalommal szavazni egy pártra? (aki egy kicsit is jártas a dologban, tudja, hogyan kell, ez persze megmagyarázza azt, hogy miért annyira torzak az adatok)
Nem függ-e össze mindez azzal, hogy magas legyen az oldal látogatottsága?
Persze azt is megértem, hogy valamiből élni kell.
Egyébként tetszenek a blogbejegyzései.

radala 2010.02.11. 12:25:01

@theofil: Engem a mocskos zsidózás tizedannyira sem háborít föl, mint a cigányozás. Egyrészt zsidók nincsenek is, akiket mocskos zsidóznak azok többnyire nem is zsidók. Gazdagok, max fölhangosítják a iPod-jukat és már nem is hallják.
Viszont a szegények még oly jogos csesztetése az embertelen. Sajnos én sem vagyok jobb, mint az átlag. De azt elvárom, hogy legalább a politikusaink ne legyenek rasszisták és szegény ellenesek.

radala 2010.02.11. 12:28:42

@gonda1979: Mert szeretett volna a köz. Nyilván le vannak tiltva a kukik nálad és ezért talán tudsz többször szavazni.
Amúgy a hozzászólok hasonlóan "torzak", mint a szavazás. 5 % csak az antidemokraták támogatottsága.

tictac 2010.02.11. 12:28:56

@gonda1979:
Mszp 5% nem torz :)) Elvenni nem lehet belőle.

theofil 2010.02.11. 12:34:43

@radala:

Engem viszont a mocskoszsidózás háborít fel, de nagyon....

Nem minden cigány elleni utálat rasszizmus...itten vannak nem messzire tőlem a lövöldőzősék - innen akarta az egyik nótóriusan jogosítvány nélkül vezető alak elütni a rendőrt aminek következében rálőttek - nagyon helyesen!

Ez a bagázs egy baromi randa sárga-zöld színű, tornyocskákkal ékesített palotaimitációban tengődik.
Egészen konkrétan tudom, hogy a belső munkálatokat végző asztalost elzavarták amikor a pénzét kérte.
Undorító, szemét, erőszakos cigánybanda....tán szeretnem kéne őket?

török gábor 2010.02.11. 12:35:13

@gonda1979:
ha elolvassa a kommenteket, láthatja, a hozzászólók kérték a szavazást, s tőlük tudtam meg azt is, hogy miképpen lehet technikailag megoldani.

6.Lenin 2010.02.11. 12:42:52

@theofil:

Mit is csinált Bajnai,azt majd a következő években fogjuk megtudni,én sok jót nem várok.

Költségeket lefaragni,különösen úgy,hogy a következményekkel nem nekik kell foglalkozni,nem 1 hőstett.
Valószínűleg 1-2 helyen,vagy több,súlyos következményei lesznek.

1 vállalkozást bezárni,nem nagy ügy,beindítani,felfuttatni olyan szintre,hogy haszon is legyen belőle,hosszú évek kemény munkája.

Erről ennyit.
Kié a kampánydal?Hát,nem 1 nagy találós kérdés,szinte többen lesznek a maszoposok közül a sitten,mint kint.

theofil 2010.02.11. 12:47:55

@6.Lenin:

A következő években - amikor a kommunikáció teljes egészében jobboldali kezekben lesz - semmit nem fogunk megtudni Bajnai gazdaságpolitikájának követkeményeiről.

Azon kívül, hogy tönkretette, kiárusította, eladta az országot az zsidó karvalytőkének.

barli 2010.02.11. 12:50:38

@theofil: "A Jobbik Orbán köpenyéből bújt elő."
Mondjuk inkább ugy, hogy a fidesz nem akart radikalizálódni, ezért hagyta, hogy a radikálisabb szárny külön életre keljen. A redikalizálódásról meg nem ök tehetnek, hanem pértunk és kormányunk. Nem beszélve arról, hogy a cuclibnek elemi érdeke, hogy a fidesz minnél kisebb legyen.

más: nem tartom magam rasszistának, de konkrétan nem itélem el azokat akik falat huznak a cigánytelep elé miután tizedszer megverték és kirabolták a gyerekeiket. Nem azért mert cigányok, azért mert nem hajlandóak közösségben élni.

6.Lenin 2010.02.11. 12:55:28

@hoplita:

Angliában betiltottak 1 a hasonló kezdeményezést, mint a Jobbik,itt pedzegették,sőt a MG-n keresztül volt is igen halvány kísérlet.
Szerintem még most sem mondtak le róla.A nyugat ez ellen nem tenne semmit,hiszen ha itt megerősödnek,máshol is lehetőség nyílik a tovább terjedésére ezeknek az eszméknek.
Az meg ugye nem jó,mármint nekik.

Nem menne simán,az biztos,de hát történnek a világban ennél nagyobb dolgok is.

barli 2010.02.11. 12:56:52

ezt már láttátok? Mesés:
mszp.hu/pozitivnegativ/

ezekután miröl és kivel vitatkozzon a Viktor?

radala 2010.02.11. 12:58:53

@theofil: Ha engem kérdezel akkor csak a szegényeket kell szeretni:-)
A mocskoszzidózás szerintem simán csak ciki. Nem hiszem, hogy ma veszélyes lenne bárkire nézve. Persze csak remélni tudom, hogy helyesen látom.

hoplita 2010.02.11. 13:04:03

@theofil:
Hallotál te már echte vidéki, idős, volt párttag emeszpé szavazókat zsidózni?

Egy NS tag csettintene.:DDDD

ati27 2010.02.11. 13:05:56

@theofil:
"A Jobbik Orbán köpenyéből bújt elő.
Pygmalion szobra mára életrekelt és az alkotóját fojtogatja."

Miről beszélsz te? Mit ittál? Ha kicsit jobban megnézed, a jobbikot éppen az mszp-szdsz hozta létre. Olyan ivben leszarták a roma problémát, hogy az valami félelmetes! Mindenféle charta volt a válasz, meg elhatárolódás. Már ezelőtt 15 éve is voltak olyan falvak borsodban, hogy biciklitúrán előre figyelmeztettek, meg ne merjünk állni! Ha lehetséges várjuk be egymást előtte, és száguldjunk át.. még így is megdobáltak minket a purdék.. De sorolhatnák több példát.. No azóta csak roszabb lett a helyzet. No ez a probléma. A rózsadombról persze ez nem látszik.. De ezt már sokan sokféleképpen leirták, hol finomabban, hol durvábban..

6.Lenin 2010.02.11. 13:07:58

@theofil:

Miért lenne minden jobboldali?
Szerintem Orbán nem hülye,bármennyire igyekeznek ezt elhitetni.
Orbán tudja hol van Mo.Tagja vagyunk az Uniónak,Nato-nak.
Ha túlságosan el szeretne rugaszkodni a valóságtól,rögtön bukna örökre.

Meg kell hallgatni amit mond és le kell tenni a gyűlölt szemüvegét akkor talán többen is értenék,amit mond.
Szerintem tisztában van a helyzetével.

radala 2010.02.11. 13:09:57

@barli: Ezzel egyet lehet érteni (a fallal nyilván nehezen), de az indoklás szépen hangzik. A baj csak az, hogy az igaz, hogy ők nem hajlandók közösségben élni, de a közösség sem hajlandó őket befogadni. Ez egy ördögi kör. Addig, amíg a "magyarok" kimennek egy tök normális, tiszta, aranyos kisgyerekekkel utazó cigányfamília mellöl a vonaton, addig nem nagyon könnyű cigánynak lenni. A saját szememmel láttam ezt a vagonból kivonulást Szeged Bp vonalon egész úton sokszor megismétlődve. Rettenetesen szégyelltem magamat, hogy "magyar" vagyok.
Ha a telefonon megbeszélt munkahely betelik mikor meglátnak, az nem segíti nagyon az integrációt. Én minden cigányellenes érzületet megértek, a baj csak az, hogy ez nem vezet sehova.
Hogy mást ne mondjak ugye a jólét a legjobb fogamzásgátló. Nem tudsz olyan magas falat építeni, amin nem "szaporodik" át a szegénység.

hoplita 2010.02.11. 13:11:45

@6.Lenin:
Szerintem meg jobb, ha letesznek róla.
Ezt nagyon komolyan mondom.
A mi oldalunkon elég sok a militarista, bevallom én is hajlandó lennék csúnya eszközökhöz folyamodni.
Pár taknyos, beöltöztetett ávóskölyök nem ellenfél.
Éles helyzetben a többsége úgy szaladna szét, mint a csirkék, mikor héja csap közéjük
A hadseregre meg ne számítsanak.
Most se, csakúgy, mint ötven éve.

radala 2010.02.11. 13:15:40

@hoplita: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem semmi nem történne. A puliszka csak rotyog, de nem fut ki.
Ha akartak volna az emberek forradalmat már lett volna 2006 okt. 23 után.
De nem fogja senki betiltani a Jobbikot, szerintem ez föl sem merül. A Jobbik egy demokratikus párt. Nem kell szeretni, de nincs mód a betiltására.

jjulie 2010.02.11. 13:20:31

@radala:

amikor a látom a semjént a viktor mellett ülni és a fidesz mellett a kdmp szavakat akkor nekem az jut eszembe, hogy akik a kdmp márkajel tulajdonosok, ma mondjuk elfogadhatónak gondolják e a barankovics féle 45 ös álláspontot miszerint elfogadható az együttműködés a kommunistákkal, vagy ezzel egyidőben felmerülő, a mindszenty féle egyházi nagybirtok elképzelést (nem szabad felosztani), vagy mit szólnak láng jános parlamenti képviselőhöz aki kb 1924-ben a kereszténydemokrácia fogalmának tisztázására vállalkozva elutasította a polgári társadalom és a 19. századi liberális állam valamennyi értékét, majd szó szerint: „követelem a demokratikus választójogot, de csak az arra érett és azzal bánni tudó nép részére, a szabadságjogokat, de csak azok részére, akiknek a jog, törvény és igazság szerint arra igényük lehet", vagy hogy viszonyulnak az antall józsef féle megközelítéshez "nemzeti-liberális és a keresztény-demokrata értékek távolról sem képeznek egymással kibékíthetetlen, összeegyeztethetetlen, egymással szemben álló ideológiát", illetve irányzatokat", és ha már itt tartunk milyen rokonsági fokban állnak a keresztényszocialista hagyományokkal, és sorolhatnám az engem érdeklő kérdéseket, minthogy mit is szólnak ahhoz a fő utcában zajló dologhoz amit egy keményvonalas nyiltan téritő keresztény csapat végez egyházi gimnáziumi keretek között, és mi is a "politikai katolicizmus".....

ha megismerem a viszonyukat a már lefutott és megtörtént eseményekhez véleményekhez, amik ugyanezen márkavédjegyhez kötődnek akkor nagyobb sanszot érzek arra hogy bemérjem milyen céllal is használják ezt a márkát

akiben nem merülnek fel ilyen jellegű kérdések, azokra hogy vonatkozik a 1924-es kdmp-s követelés: „követelem a demokratikus választójogot, de csak az arra érett és azzal bánni tudó nép részére"?

theofil 2010.02.11. 13:23:17

@barli:
Teljesen egyetértek veled a fal ügyében.
Akik pedig a széplelkűségüket fitogtatva vernyákolnak - azok költözzenek oda! - és ne a Rózsadombon legyenek antirasszisták.

theofil 2010.02.11. 13:24:22

@hoplita:

Hála Istennek nem - ettől megkímélt az ég.
Legalábbis egyelőre.

theofil 2010.02.11. 13:33:43

@ati27:

A Jobbik térnyeréséért felelősség terheli a jelenlegi koalíciót és Orbán Viktort egyaránt.

A koala felelőssége cca. 70% - az ő gyávaságuk, ostobaságuk, doktrínerségük következtében jött létre az a fertelmes viselkedésű és jelentős nagyságú cigányhorda amelynek viselkedését érzékeltetted.

Orbán annyiból felelős - kb. 30% - erejéig, hogy az ő köpenyéből előbújt Jobbik nekivadult híveinek ordas eszméitől nem óvta soha a fideszes közönséget.
Soha nem mérsékelte a saját szavazótáborát, sőt ment utánuk a szélsőségek felé.

Most már kicsúszott a kezéből az irányítás.

radala 2010.02.11. 13:36:12

@jjulie: Nos, szerintem nézd meg a KDNP honlapját, bizonyára választ kapsz a kérdéseidre. www.kdnp.hu
:-) ne ijedj meg egy Fidesz plakáttal indul;-)
Egészen elszégyellem magam a történelem ismereteid alapján. Nekem már ez a 20 év, amit igyekszem fejben tartani is kicsit több, mint, amit sikerül. Viszont nekem az jut eszembe, arról, ahogy hallom lelki füleim előtt, amilyen hangsúllyal bepötyögöd Semjén nevét, hogy te csak simán arról akarsz engem és magadat meggyőzni, hogy valaki aki defaultból hülye nálad, az valóban hülye is történelmileg. Most mondjam azt, hogy mivel nem ismerem a történelmet nem hiszek benne? Vagy mondjam azt, hogy még a biológiában is mindenre van példa, akkor a történelemben meg pláne?
Összefoglalva. Nem tudok válaszolni a kérdéseidre, de bizonyára van rá mód, hogy megtudd a választ.

Ők ilyen keveset gondolnak fontosnak a történelmükből.
kdnp.hu/kdnp/tortenelem

theofil 2010.02.11. 13:39:28

@6.Lenin:

Nincsen rajtam a "gyűlölet szemüvege".
Én csak emlékszem az Orbán-kormányra és az ő viselt dolgaira.

Én lennék a legboldogabb ha kiderülne: Viktorunk katartikus változáson ment keresztül....

radala 2010.02.11. 13:45:06

@theofil: Ha egyetértesz a fallal akkor a Jobbikban a helyed. nem lehet egyszerre irtózni a mocskos zsidózástól és cigánygettókat létrehozni.
Ez a két dolog édes-tesó.
Mi pl a szegedi házunkat egy cigány asszonytól vettük, aki takarított az ikarusznál, egy irtó gyönyörű lánya volt (szakmája kérdéses). A fia szobafestő lett. Rettenetesen irritáló volt a családomtól és mindenkitől az a burkolt rasszizmus, amivel óvatosságra intettek.
Nem vagyok egy fajvédő, de kurva nehéz lehet cigánynak lenni.
Már írtam, de megint leírom a Jobbikban az a baj, hogy már a Fidesz az mszp mdf is ugyanolyan fasiszta, mint ők. Talán az egy szem LMP az, aki bátran mer cigány védő lenni.

theofil 2010.02.11. 13:47:32

@radala:

Igen...?
Azt a kétségtelenül szegény cigányembert akit elmulasztottak iskolába járatni, és aki szintén elmulasztja a saját gyerekeit iskoláztatni, aki segélyből és lopásból él - merthogy a segélyt már aznap elissza - aki az emberi viselkedés alapnormáit sem tartja be,
aki arrogáns, összeférhetetlen, és minden szempontból visszataszító -

szóval az ilyent - csak azért mert szegény - szeretnünk kéne?

Neki nincsen felelőssége a saját sorsában?
Hányféle erkölcs létezik? A többségi ugye köteles dolgozni, tanulni, a adót fizetni, eltartani a dologtalan rétegeket - mi a kötelessége nálunk a cigánynak?
Mert - mint értesültem róla - még azért sem felelős ha a gyerekei kerülik az iskolát.
(Tisztelet minden rendes, normális, jóravaló cigányembernek - most nem róluk beszélek.)

hoplita 2010.02.11. 13:49:45

@radala:
Az első bekezdésben ne legyél biztos.
Akkor, októberben csak az volt a szerencséjük, hogy nem voltak halottak.
Igazából a vakszerencsén és nem rajtuk múlt.
Egészen más lett volna a tömeg reakciója.
Amíg 56-ban, 23-án este az ávó nem lőtt a Rádió előtt tüntetők közé meg lehetett volna úszni.
Az első halottak után a tömeg nem hazaszaladt, hanem megvadult.
Tíz órakor, a Rákóczi úton a tömegben már olyanok voltak, akik azon törték a fejüket merre vannak a fegyverboltok.
Ott voltam, nem kitalálom.

A második részével meg semmi dolgom, tök igazad van.

radala 2010.02.11. 13:53:48

@theofil: Ez mind igaz, amit írsz, de falakkal nem lehet semmit megoldani. Mert csak újratermeled és fölerősíted a problémát.
Fogalmam sincs mi a megoldás, de az biztos, hogy nem a rendőrség és nem a fal. Nyilván az állatokat meg kell rendszabályozni, de a rendőrség semmire sem elég, ha falakat építesz csak megsokszorozod az állatokat. Teljesen normális reakció rabolni, ha nem ENGEDNEK dolgozni, tanulni...

gonda1979 2010.02.11. 13:54:02

@török gábor: Elfogadom :)
Akinek nem inge...
Talán érdemes lenne egy olyan szavazást feltenni, ahol mindenki csak egyszer szavazhat.
Nyilván attól sem lesz reprezentatív, de egy csöppet közelebb lenne a valósághoz.
Mindenesetre azt jól mutatja, hogy az egyes pártoknak mennyire lázas hívei vannak.
Sok sikert!

gonda1979 2010.02.11. 13:56:23

@tictac: Nem sírnék, ha valóban csak ennyi lenne, de akkor már egy kicsit lehetne kevesebb is, az lenne a nagy dobás a választók részéről.

hoplita 2010.02.11. 13:56:36

@radala:
"...de kurva nehéz lehet cigánynak lenni...."

Semmivel sem lehet nehezebb, mint magyarnak lenni a délvidéken, vagy Kolozsváron.
És azok a magyarok mégsem viselkednek és viszonyulnak úgy a világhoz, az őket körülvevő környezethez, mint a cigányok.
Vajon miért?
Pedig lennének indokaik dögivel, megalapozottabbak, mint a mi orkjainknak...

radala 2010.02.11. 13:57:44

@gonda1979: Ne áltasd magad itt valamiért ez a valóság:-) 5 % az mszp, de ne izgulj, szerintem, ha jól csinálják a kampányt, akár meg is duplázhatják az itteni népszerűségüket:-)

theofil 2010.02.11. 14:01:25

@radala:

A magyarországi rasszizmusért - az igaziról beszélek, arról amiről te is írsz,
- tehát a rendes, jóravaló, normális viselkedésű cigányemberek iránti alaptalan és az ő életüket megkeserítő bizalmatlanságról -
elsősorban és főként az ocsmány viselkedésű cigányok a felelősek.

Felelős:
az olaszliszkai lincselő banda,
a pesterzsébeti lincselő fráter, felelős az összes cigányszervezet összes vezetője
amiért egyetlen egy szóval el nem ítélték Olaszliszkát
és Pesterzsébetet
felelős a Gyurcsány-,
és a Bajnai- kormány amiért egyetlenegy szál virágot el nem helyezett sem Szögi Lajos sem a pesterzsébeti áldozat sírán.

A magyarországi rasszizmus terjedéséért (nem kizárva magának a rasszistának a felelősségét sem)
elsősorban az ocsmány módon viselkedő és teljes büntetlenséget, érinthetetlenséget élvező cigányhordák, cigánybűnözők a felelősek.

theofil 2010.02.11. 14:02:29

@radala:
Ki nem engedi a cigányokat Magyarországon tanulni és dolgozni?!

gonda1979 2010.02.11. 14:03:17

No az még beleférne

gonda1979 2010.02.11. 14:04:44

@radala: Szóval újra: az még beleférne

theofil 2010.02.11. 14:05:47

@radala:

A fal ott és akkor igenis konkrét megoldás mert ott és akkor nem bírnak kirabolni és megfélemlíteni.

A fal helyett nem lehet szép eszmékkel házalni - a szép eszmék nem bírják rá a lopásra szakosodott cigányokat arra, hogy hagyják abba a lopást.

Nem győzöm ismételgetni: nem a teljes mértékben normális, tehetséges cigányokról beszélek, hanem a hordaviselkedésűekről.

radala 2010.02.11. 14:06:15

@hoplita: Nem ugyanaz, ha az apád egy szegény kisebbségi sorban élő tanár, mintha egy munkanélküli alkesz.
Ok, akkor úgy fogalmazok, hogy a "rasszistáknak" is tessen.
Mondjuk azt, hogy a cigányok azért tartanak ott, ahol tartanak, mert tehetnek erről (mindegy, hogy ez igaz-e, meg mennyire tehetnek róla.)
De önerőből, nem tudnak kijutni innen, akkor sem ha akarnak, ráadásul nem is akarnak, mert nem tudják mi volna az alternatíva.
Két lehetőség adódik a többség előtt, ami megoldással kecsegtet.
Kiirtja az összeset. Ez jó megoldás, csak nem támogatott európában.
Tehát marad az, hogy hihetetlen pénzeket költve segítesz nekik, munkával, oktatással, pozitív kilátásokkal, hogy azt ne mondjam szeretettel. Ha bármi mást csinálunk az öngól.

theofil 2010.02.11. 14:11:21

@radala:

A hihetetlen mértékű pénzköltés a cigány kisebbségre már megtörtént -húsz éve ez megy - és mi az eredmény?

radala 2010.02.11. 14:13:14

@theofil: A sorsuk. Te sem tanultál volna, ha az apád, anyád, nagyapád, tesód, szomszéd nem tanul.
Ha falat építesz, attól csak szaporodni fognak és nem tanulni nem dolgozni. Minek tanulni egy gettóban, ahonnan úgysem engednek ki? De ok legyen az, hogy te ott élsz a gettóban nagyon okos gyerek vagy és 4 évesen látod a tv-ben Öveges professzort és te is fizikus akarsz lenni. Nehogy már bárki meg tudja ezt csinálni, ha az iskolában kiröhögik, ha pedálozik, a szomszéd gyerek megveri, ha megcsinálja a leckéjét, az összes csaj a lopósokkal jár, meg a verekedőkkel. Baromira nem egyszerű. Minket folyton dicsértek, ha tanultunk, ha tudtunk, ez ott ciki.

radala 2010.02.11. 14:17:15

@theofil: Nem fogok Orbánozni, de volt cigány bentlakásos ösztöndíj, meg családi pótlék nem alanyi jogon, hanem az iskoláért.
legutóbb hallottam Pokornitól, hogy elképzelhető lenne egy premizálása a szülőnek, ha a gyereke többre visz, mint ö. 8 általánosból érettségi x összeg, diploma 2x, doktori 3x:-)

hoplita 2010.02.11. 14:45:15

@theofil:
Hát te, te rászistá...!!!!!
Hijába nyomod a vakert, hogy baloldali vagy, engem nem tucc átvágni.
Te szemét rasszitafaszistanyilasbakancsoskodógárdistásnáci...!!!!

:DDDD

hoplita 2010.02.11. 14:51:11

@radala:
"...legutóbb hallottam Pokornitól, hogy elképzelhető lenne egy premizálása a szülőnek, ha a gyereke többre visz, mint ö. 8 általánosból érettségi x összeg, diploma 2x, doktori 3x:-)..."

A spionfióka osztogassa a saját pénzét, ne az enyémet.
Népszerű ám az ilyen ötlet azoknak a rétegeknek a körében, akik inget-gatyát letesznek azért, hogy a gyerekeik tanulni tudjanak és semmi segítséget nem kapnak.
Házaljatok ezzel az ötlettel, nekünk meg jönnek a százalékok.

jjulie 2010.02.11. 14:58:42

@radala:

összefoglalom:

látsz egy képsort: egy huszonéves férfi jól izmolt felsőtestére zoomolt a kamera, aki nyugodt gyorsúszó karcsapásokkal halad a szép tiszta kékes vízben, és az operatőr tágítja a perpektívát, kiderül hogy medencben van, háttérben pámafákkal

emócióim: de jó neki, cserélhetnénk

tovább tágul a kép, immáron látható hogy a medence végén ahova úszik a fiatalemberünk ott ül az Ana Ivanovic toplessben, mosolyogva, szétnyitott combokkal és az emberünk beúszik a combjai közé

emócióim: kurvára cserélnék vele

aztán tovább bővül a kép, és a háttérben a tengeren 20 méter magas szököár látható, a hőseink 5 percen belül halottak lesznek

emocióim: kurvára jó hogy nem én vagyok ott

nyilván szélsőséges példát használtam az érzékeltetés céljából, de valami ilyet jelent ha valaki szélesebb látószögű kamerával rendelkezik

és ma a politikus dörzsöli a markát: igaza volt a marketingeseimnek (ugyan kurva sokat kértek, de megérte), ez tényleg egy politikailag újszülött populáció, nyugudtan eladhatunk nekik valamit a huszas vagy a harmincas évekből, nem emlékszik arra már itt senki, és nem csak lusták utána nézni a régi trükköknek, hanem még hülyeségnek is tartják

theofil 2010.02.11. 15:11:08

@radala:

Egy Horn Gyulának nevezett illető a Mária Valéria nyomortelepről indult és viszonylag magas állásig vitte....

Hol van ma már a Mária Valéria?
Pedig ott nem volt ám családi pótlék meg segély....ott mindenki csak a saját erejére támaszkodhatott, úgy látszik sikerrel -
mert a többséghez tartozók mind egy szálig kiverekedték magukat (jó értelemben) a nyomornegyedekből.
A putrivilág csak a cigányokra jellemző, de őrájuk mindenütt, nemcsak nálunk.
A gondolkodás és a viszonyulás különbözteti meg a nyomornegyedről magukat kiverekedő és a nemzedékeken keresztül ott rekedő embereket.
A cigányok gondolkodásába és a világhoz, önmagukhoz, meg a tobbséghez való viszonyulásukba kell belenyúlni - nem folyton a többséget anyázni,hogy nem ad eleget és nem elég megértő.

theofil 2010.02.11. 15:14:13

@radala:

Ha nagyon rossz körülmények közül indul a gyerek - tehát óriási hátránnyal - és mindezeket eléri akkor helyes a premizálás.
Az effajta, megérdemelt pozitív diszkriminációt helyesnek tartom.

theofil 2010.02.11. 15:15:17

@hoplita:

A baloldali és a hülye nem okvetlenül szinonímái egymásnak.

abandi 2010.02.11. 15:17:32

Ha "barnaeső" nem lesz, lesz.
Ha lesz, nem lesz!

radala 2010.02.11. 15:18:38

@jjulie: Csak attól tartok esetleg a te kamerád annyira széles látószögű, hogy az a cunami, ami ott jön nem is a képhez tartozik.
De érteni vélem, amit mondasz.

theofil 2010.02.11. 15:21:18

@radala:

A Ghandiban (nem tudom megvan-e még, lehet hogy már sikerült azt is szétverni),
szóval olvastam egy odajáró cigányfiatalról aki valamelyik putrisorról verekedte ki magát, jogot tanul és szeretne ügyész lenni.
Az ilyen cigányfiatalnak teljes szívemből drukkolok.
De ha ide hozzám betolná a pofáját egy csoport megélhetési és el akarnák vinni amiért én megdolgoztam hát én aktiválnám a nagyobbik fejszét a sufniból....

Lehet, hogy nem vagyok eléggé empata.

radala 2010.02.11. 15:30:52

@theofil: Szép történet. HGy-nek baromi nagy mázlija volt, de azért gratulálok.
Nem akarom védeni a cigányokat, úgysem sikerülne. Mindenesetre vannak közöttük is szép példák szép számmal. HGy-nek azért is könnyebb volt, mert bizonyára látta, hogy létezik kiút "csak" tanulni, dolgozni kell. Egy szerencsétlen cigánypurdé ezt nem láthatja.
@hoplita:Az a baj veletek radikálisokkal, hogy nem is jöttök rá ki az igazi fasiszta:-)
De akkor leírom neked Pokorni javaslatát úgy is, hogy te is halld benne a fasizmust. A segílyke mondjuk kicsike (elvitte a maradék értékét is az infláció) és még talán néha közmunkázni is kell érte.
CSAK az kaphat több pénzt, akinek a gyereke megindult fölfele.
Így már tetszik?
Emlékszem annak idején Csurkáék azt mondták, hogy minden anya, akinek van legalább három gyereke legyen a nemzet anyája és kapjon nyugdíjat. Aztán rájöttek, hogy, de hisz akkor az összes cigány a nemzet anyája. Erre azt mondták, hogy, aki RENDESEN neveli a gyerekét csak az kapjon. Hát ez egy hülye fasizmus.
A fidesz legalább ennyire fasiszta volt, azt mondta, hogy a gyereked adójából kapjál te a nyugdíjadhoz. Ez egy pozitív fasizmus. Eléri azt, a leghalványabb diszkrimináció nélkül, amit a miép szeretett volna.
De ugyanígy fasiszta a családi adókedvezmény is. Ha igazi fasizmusra vágysz, akkor a Fideszre szavazol:-)
Persze, ha neked fontosabbak a hangzatos dumák, akkor a Jobbik abban kétségkívül jobb.

radala 2010.02.11. 15:37:41

@theofil: Nagyon régen olvastam az MN-ben egy cigány lányról, aki (talán) matematika OKTV-t vagy valami hasonló tanulmányi versenyt nyert. Az érettségi napján megerőszakolta az apja, hogy meneküljön otthonról hozzáment valami alkesz cigányhoz oszt ennyi a karrierje. nem könnyű kitörni onnan.
Egy szóval sem mondom, hogy nem kell lecsukni a bűnöző cigányokat, de ha ezt csináljuk kizárólag, akkor attól csak még több, még frusztráltabb, még agresszívabb cigányok lesznek.

radala 2010.02.11. 15:39:34

@theofil: azt hiszem épp verik szét a Gandhit, többször hallottam a rádióban, hogy van valami lázongás az igazgató kinevezés körül.

theofil 2010.02.11. 15:45:52

@radala:

Az apukát kellett volna villámsebesen lecsukni....jó hosszú időre....úgy pár száz évre.

theofil 2010.02.11. 15:48:22

@radala:

Ugyan már miért ne látná egy putrisoron élő cigánygyerek is, hogy van, elképzelhető más út is.
A színestévé mindenütt ott van.
Áram is kerül bele (hm. csak ne mi fizetnénk akiknél van izé....villanyóra...)

theofil 2010.02.11. 15:49:52

Most mennem kell, majd este visszanézek.

Üdv mindenkinek!

radala 2010.02.11. 15:52:23

@theofil: nem tudom mi az elévülési idő egy erőszaknál, de szerintem az egész ki sem derült időben. De most jut eszembe, mintha nem is az apa lett volna, hanem annak valami részeg cimborája és teherbe esett volna a lány. Nem emlékszem, hogy volt a történet, de valami érettségi ünneplés "romáéknál" rémlik. Persze lehet, hogy én találtam ki, csak már nem emlékszem. Sajnos jóval az internet előtt olvastam ezt, most próbáltam rákeresni, hogy hátha megőrizte valahol a kollektív emlékezet, de nem.

jjulie 2010.02.11. 15:52:59

@radala:

azt mondják a hozzáértők, hogy normál esetben kb 100 év a természetes emlékezet hossza egy népesség esetén, ez az elő történelmi távlat ( a nagyszülők elmondják az unokáknak amit átéltek)

az én nagyszüleim 1883 és 1896 között születtek, fullra ismerem az életüket és nagyon jól a korszakot amiben éltek

sajnos nagyrészben nem tőlük, mert a hatvanas években nem mondtak el sok mindent, féltek hogy elmondom az iskolában (és az kevésbé kívánt eset volt)

én vagyok a normális, hogy azt gondolom hogy egy felnőtt embernek tudnia kell arról mi volt itt az elmúlt 100 évben

nálunk kétszer megszakították ezt a természetes emlékezési folyamatot, és nem tudom hányszor változtatták meg az irott verziókat

a politikus meg végtelen geci, hogy erre tudatosan rájátszik, az is aki azt a PR cikket tette a kdmp honlapra történelem cimmel

persze ezen még az is ront, hogy a politika többször is olyan dolgokra vette rá az elmúlt 100 évben a tömegeket, hogy kurvára nem akartak beszélni később arról amit tettek, vagy tettek velük

jjulie 2010.02.11. 16:08:48

@jjulie:

oké abbahagyom a zsörtölődést, mehet tovább, hogy ki mikor mit hazudott, lopott az elmúlt 20 évben és ki mikor miért menjen a sittre, és kik tették tönkre az országot 8 év alatt

radala 2010.02.11. 16:21:23

@jjulie: Nekem egy generációval fiatalabb a nagymamám (19-es). Nagyon sok okosat tudok meg tőle. Mondjuk soha semmit nem hallottam személyesen a "koalíciós időkről", talán nem is nagyon érdekel. Abban biztos vagyok, hogy a történelem, a nagyszülők történetei hozzásegítenek az életben való eligazodáshoz. De továbbra sem hiszem, hogy a politikai szimpátiám kialakításában tudnának jó vagy rossz hatást elérni. Tartom, amit mondtam, a történelem szép és jó, de csak annyiban hat a jelenre, hogy esetleg az ismerete által jobb ember leszel. Nem hiszek az analógiákban. Túl hosszú a történelem, nincs olyan, amire ne lenne analógia. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk Antall megértéséhez segíthetett a múlt. De OV vagy GyF politikai "szüzek". Teljesen új generáció múlt, tradíció nélkül. Szerintem az ö megértésükhöz Haynaut, Napóleont ilyen mélyről jövőket kéne ismerni, de ezt meg nem szeretném forszírozni, mert nem illik bele abba a vágyamba, hogy kedvelhessem a Fideszt.
Arról már nem is beszélve, hogy végtelenül gusztustalan lenne pálcát törni valaki felett, azért mert mélyről jött.

jjulie 2010.02.11. 16:48:59

@radala:

nem gondoltam soha hogy a múlt ismerétébő interpolálható a jövő

a múlt ismerete része a bölcsességnek, és bizony vannak tipus esetek amiket hasznos ismerni

ismered a Parkinson törvényeit ?

nagyon kedvelem, viccesen mondja de komolyan gondolja

azt mondja hogy a társadalmi korlátokat áttörni csak az igazán szép nők képessége

akit én le parasztgyerekeztem, nem egy igazán szép nő

látom ez fennakadt nálad előveszem mégis a vulgáris gondolatátviteli verziót

pálcatörés:
az a fiu akinek mindig is leszarták a farkát az igazi belvárosi csinosak, ezért nem is mert kezdeni velük soha, és egy olyannal akiéért pedig sorban álltak, jobb ha nem áll ki a tévében vitatkozni

radala 2010.02.11. 17:03:41

@jjulie: Szerintem a történelem nem foglal el semmilyen kitüntetett szerepet a világban. Pont ugyanolyan bölcs leszel a matematikától, a fizikától a biológiától, de lehet, hogy a zöldségárulástól is, mint a történelemtől.
Te nem Orbán tulajdonságait próbálod megérteni (én sem), csak egyszerűen elméleteket kreálsz a prekoncepcióidhoz.
Kétségtelen tény, hogy OV nem egy Deutsch Tompika, de tökéletesen biztos vagyok benne, hogy semmiféle problémája nem volt soha a belvárosi igazán csinosaknál. Orbán nyilván menő csávó volt ifjúkorában, lévén a menőség pusztán elhatározás kérdése. Az pedig, hogy egész életében menő akart lenni az nyilvánvaló.
De ez végtelenül meddő vita, be is fejezem, ezt a részét.
nem tudom ki az akiért sorban álltak a lányok, de ha (esetleg GyF) akkor nézz már meg egy OV és egy GyF fényképet az egyemista éveikből. Nem hiszem, hogy OV-ot érték a frusztrációk. Kétségtelen, hogy GyF-nek jót tett a kor és persze a pénz.

jjulie 2010.02.11. 17:15:43

@radala:

ok, ez csak játék én azt hittem

mit gondolsz száznál több vagy kevesebb politológos olvas minket?

szerinted találkozunk valaha egy esszével ami erről a blogról szól?

radala 2010.02.11. 17:23:33

@jjulie: Szerintem mi ketten olvassuk egymást:-)
Amúgy érdekes szakdolgozati téma lenne, hogy minden topik hova fajul, van-e ebben szerepe a kiindulási témának. De mondjuk nem nagyon lennének publikálhatók az eredmények, mert az lenne a konklúzió, hogy semminek semmi szerepe csak a véletlenen múlik, hogy itt ki miről beszélget.
Amúgy ez egy játék, nem is rossz. De ezek a viták leginkább a fallabdázáshoz hasonlítanak nem a teniszhez.

jjulie 2010.02.11. 17:50:32

lehet hogy elrontottam itt a játékot, elnézést, megpróbálom jóvátenni, (és a Gábpr is "lustálkodik")

tippeket kérek, kitől származik az alábbi idézet

"Sima" rasszizmus soha nincsen, de természetesen minden ilyen mozgalomnak vannak rasszista felhangjai. A zsidók a transznacionális nagytőkét szimbolizálják, a cigányok az "underclass"-t, azt, amit a franciaországi restauráció óta a "veszélyes osztályoknak", a "bűnöző osztályoknak" (classes dangereuses, classes criminelles) szokott nevezni a burzsoázia.

A halálra rémült, a deklasszálódástól rettegő középosztálynak ez nagyon egyszerű reakciója, lefelé és fölfelé. Remekül működik, és a szerencsétlen közönség, melynek nagyon elege van ebből a rendszerből, arra szavaz, hogy fönnmaradjon ez a rendszer, csak még elnyomóbb, még kellemetlenebb, még provinciálisabb, még butább legyen. Változásra semmiféle javaslat nincs. Intellektuális és képzeleti tartalékaink kimerültek a politikát illetően. Az emberek művészeti hajlamaiban és szerelmi stratégiáiban továbbra is van némi fantázia és intelligencia, de a közügyekben semmi. A Fidesz-KDNP legfőbb állítása az, hogy tűrhetetlen, ha a nagytőkések a személyükben is jelen vannak a kormányban. A közvetett tőkeuralom viszont király. Siralom.

jjulie 2010.02.11. 17:54:09

@radala:

nem mi kettőnkre céloztam, hanem mi akik itt vacakolunk

miértis inkább fallabda?

dzsaszper 2010.02.11. 18:02:27

@gonda1979: ezt nehéz kivitelezni.
vannak tűzfalak, amik mögül többen szavaznának.
Mivel politikai vélemény, pártállás a szavazás tárgya, ha azonosítót is figyelsz, akkor ez alapból különleges adat: írott hozzájárulásod kell legyen minden szavazótól előre.

jjulie 2010.02.11. 18:07:32

@jjulie:

segítek, egy kis folytatás

Ezzel az európai dekadenciával mennyire megy szembe, ami az Egyesült Államokban történik?

Nagymértékben. Obama kairói beszéde azt mutatja, az Egyesült Államokban még mindig vannak a demokratikus magatartásformáknak tartalékaik. Olyan évtized után, amikor az amerikai politika az volt, hogy az iszlám a mumus, sikerült az elnöknek szubtilis fordulatot megtennie, amelyben semmit nem von vissza az antifundamentalista politikából, ugyanakkor ennek a rasszista konnotációit levágja, és megmutatja, hogy a más kultúrák iránti tisztelet, egyáltalán a partnerek, riválisok iránti tisztelet lehetséges mindenféle hamis relativizmus és megalkuvás nélkül. Meglepő, de örvendetes. Nem értek egyet Obamával az alapvető kérdésekben, polgári politikus, és nekem már semmi közöm nincs semmiféle polgári politikushoz, de az szembeötlő, hogy az amerikai polgári demokráciának vannak tartalékai, az európainak nincsenek.

Mi ennek az oka?

A legkönnyebb válasz az, hogy nem tudom. Az Egyesült Államok szintén meg van verve mindenféle problémákkal. Eggyel nincs: a klasszikus nacionalizmus nem része az amerikai demokráciának. A rasszizmus igen, de az más. Az a nemzetállami nacionalizmus, ami Európát lankadatlanul teszi tönkre 1848 óta, az Amerikában nem létezik. Szerény véleményem szerint Amerika nagyon sötét hely volt George W. Bush alatt, a saját hagyományai összeomlani látszottak, és mégis képes volt komoly fordulatra a saját rendszerén, logikáján belül, ugyanazon az eliten belül. Európában viszont teljes a kimerültség. Ez a mostani választás rendkívül erőteljesen megmutatja ezt a különbséget.

A Fidesz győzelméről még nem volt szó.

Ebből jövőre nagyon nagy választási siker lehet. Valószínűleg sokáig fognak kormányozni. Nem várok tőlük semmi jót, de nem várok különösebben semmit. Az Orbán-fóbiások mindenféle rémséget vizionálnak, de elfelejtik annak a korszaknak a tanulságait, amikor ő kormányozta Magyarországot. Mit csinált Orbán Viktor? Semmit. Nem változtatta meg Magyarországot.

Evvel a jobboldali stílussal sikerült az akkor még létező balliberális értelmiséget idegesítenie, de komoly strukturális változások nem voltak, most se lesznek. Egyszerűen ezért, mert nincsenek ötleteik. Elolvastam a programjukat, ezek alapvetően mikrováltoztatások, csak finomítanának a rendszeren. Semmi változtatás nem várható. Folytatják az agyalágyult neokonzervatív gazdaságpolitikát, némileg józanabbul, mint a teljesen megkattant MSZP-SZDSZ, amely semmiből nem ért semmit, semmiből nem tanul, most meg úgy tesz, mintha a választók többsége nem fejezte volna ki irántuk az undorát - vagy a közönyét. Ha minden így megy tovább, a szélsőjobboldal további térnyerése várható

johneurope 2010.02.11. 18:12:23

Kedves Gábor!
A blogra kitett szavazással kapcsolatban szeretnék érdeklődni...
A szavazási eredményekből mire tud, vagy inkább úgy kérdem mire lehet következtetni? Milyen szempontból érdemes figyelni az épp aktuális "állást"? Tehát pl lehet e, vagy szabad e a szavazásból pl egy nagyobb mennyiségű mintából -10000 fölött- bármire következtetni? Ön mit "olvas ki ezen adatokból?
Előre is köszönöm a válaszát!

jjulie 2010.02.11. 18:18:25

@jjulie:

az utólsó előtti rész:

Akkor beszéljünk a baloldalról. A mostani helyzet mennyiben Gyurcsány öröksége?

Ezt én nem tartom baloldalnak! Az, hogy valamely párt parlamenti frakciójában többségben vannak a volt kommunista pártfunkcionáriusok, nem a baloldaliság mértékegysége. De ez a helyzet, 2009-ben még mindig. Az MSZP-t ugyanaz érte utol, mint a német szociáldemokrata pártot vagy a New Labourt. Nincs funkciója az alapvetően alkalmazotti bázison felépülő liberális balközép pártnak. Egyfajta tradíciót megtestesíthetnek, esetleg megmaradhatnak kisebbségként. De nagyon sokáig nem fognak hatalomra kerülni. Konzervatív korszak kezdődik Európában. A magukat alternatívának tételező balközép erők ugyanis nem nyújtanak igazi alternatívát. Nem különböznek eléggé, nem fejezik ki hagyományos bázisuknak az érdekeit, kultúráját, gesztusvilágát, szimbolikáját. Vereségre vannak ítélve.

Gyurcsány öröksége ambivalens. Az ő viselkedése miatt törtek ki ezek a tüntetések, ami fókuszálta ezeket az egyszerre lázadó és represszív energiákat. Ugyanakkor mégis a legtehetségesebb szocialista politikus volt. Egy időre lelkesítette a szavazók egy részét, sőt a liberális értelmiség egy részét átcsábította magához. De ha óvatosabb meg mainstreamebb figura lett volna, akkor is ugyanez lenne az eredmény. Azt hiszem, ez az eredmény sorsszerű. Nem találok benne semmi meglepőt. Nincs kiútjuk ebből.

Mindez persze nem indokolja azt a gyáva, lovagiatlan viselkedést, amelyet - néhány ember kivételével - a szoclib értelmiség tanúsít egykori bálványával szemben. Én az ellenfele voltam és maradok Gyurcsány neokonzervatív-neoliberális politikájának, és nem tudom neki megbocsátani a rendőrterrort 2006 őszén - és már 2006 nyarán nyilvánosan azt tanácsoltam neki: mondjon le -, de ő mégiscsak valaki, és a vele kapcsolatos elemzések elmaradása a saját táborában: hallatlan. Micsoda nyamvadt, ócska bagázs!

gossage 2010.02.11. 18:36:12

@6.Lenin: Miert kell betiltani barmit is
Angliabol kepviseloket kuldott a BNP az EU ba a tavaszi valasztasokon megerosodnek,jobban mint eddig,senkinek nem jut eszebe betiltani oket,pedig ez egy "erdekes" part.
Miert van az,hogy az egyik oldal aki toleranciarol,baloldalisagrol meg liberalizmusrol beszel az az oldal akar betiltatni uldozni mas oldalrol jovo kezdemenyezeseket.....

tudod,en nem vagyok fasiszta,nem zsidozom es nem ciganyozom megis mas velemenyen vagyok, es eszembe sem jut betiltani barkit is

jjulie 2010.02.11. 18:37:37

@johneurope:

akár válaszolhatnék is egyrészt szintén gábor vagyok másrészt kezdem annyira otthon érezni magam, mintha ez én blogom lenne:

kis ügyességgel és szorgalommal lehet többször szavazni szerintem sejted mely számok térítődtek el

jjulie 2010.02.11. 18:39:11

@jjulie:

és itt a vége:

Az elmúlt húsz évben milyen intellektuális fejlemények voltak a magyar politikában?

Löketekben volt. Mégiscsak volt fordulat 1989-ben. Volt egy liberális évtized. Nem arról beszélek, hogy ki volt hatalmon, hanem arról, ki volt kulturálisan domináns. Ez nagymértékben megváltoztatta a gondolkodás- és beszédmódot. Jogi jellegűvé tette. Az alapjogi felfogás, ami nyomokban még mindig érzékelhető a magyar politikai diskurzusban, a liberalizmus hozzájárulása. A vérségi és tekintélyi viszonyok helyett a szerződéses viszonyok szupremáciájának elismerése (minden modernség alapja) Magyarországon a liberálisok - minden fasiszta előretörés ellenére valószínűleg maradandó - műve. Ebből adódik az individualizmus, szubjektivizmus, pluralizmus és az ironikus szkepszis térhódítása, amely annyira jellemző a magyar értelmiségre. A konzervatívra is.

Lehet, hogy a Magyar Nemzetbe, majd a Magyar Hírlapba író Temesi Ferenc utálja Esterházyt vagy Kornist, de művén föltűnnek a liberális korstílus jegyei, és az utókor majd tudni fogja, hogy a szélső konzervatív Alexa Károly ugyanannak a szabadelvű korszaknak a tipikus figurája, mint - mondjuk - Bán Zoltán András. Itt történt valami új - ezt akkor is elismerem, ha ünnepélyesen megtagadtam az egészet. A históriai vakság azonban nem jellemez.

De mintha ez kifulladt volna.

Lezárt fejezetnek tekinthető. Nem tudott összekapcsolódni más hasonló individualisztikus és univerzalisztikus törekvésekkel. Visszaszorult, elvesztette befolyását, zárvánnyá változott a magyar politikai kultúrában. Azóta nem történt semmi. A többi csak rutin, meg emésztetlen tradíció, közhely, félelem. Semmi. Ez volt az egyetlen újdonság. A magyar politikai osztály meg olyan, mint amilyennek korábban leírtam, s amilyen mindig volt: vármegyei, járási, szolgabírói nívó; piás, züllött, nőgyűlölő, provinciális, ostoba, népellenes szar.

gossage 2010.02.11. 18:41:58

@jjulie: persze,de azert az is hulyeseg ,hogy miert kell valakinek l tobbszor megnyomnia azt a gombot ...ez egy jatek

jjulie 2010.02.11. 18:46:24

@gossage:

nem biztos hogy megértettelek, mi is a hülyeség?

hoplita 2010.02.11. 18:49:14

@radala:
Haggyatok már a Ghandival.
A múltkor kiszivárgott, valami 2,6 a tanulmányi átlag.
Egy olyan iskolában, olyan befektetéssel ennyi, olyan követelmény mellett.
Azoknak a kölyköknek a 70%-a egy sima, vidéki, átlag gimiből csont nélkül kibukna.
De majd pozitív diszkriminációval csinálunk belőlük sebészeket.
De majd operálják azokat, akik ezt kitalálták és támogatják.
Engem nem, az sicher.

Josef (K.) 2010.02.11. 18:55:11

@jjulie:

Ok, akkor folytassuk a játlkot.

És a "Mortimer-ügy" kapcsán ki mondta az a kormánynak és a "rendőrségének", hogy "ne takargassa ennek a gyilkossági kísérletnek a nyilvánvaló rasszista oldalát"?

jjulie 2010.02.11. 19:00:51

@Josef (K.):

a cikk írója, aki nyilvánosan beszél és írt róla hogy azt jól elszarta

theofil 2010.02.11. 19:02:10

@jjulie:

Én a magam szerény módján megpróbáltam elemezni Gyurcsányt, na nem mintha bármire is mentem volna vele, de nekem jólesett.

Sajnos ezek a blogok nincsenek már meg - pedig de jó lenne most hivatkozni rájuk, hogy én már akkor is megmondtam...!

Egy vérig sértett pillanatomban megszüntettem a regisztrációmat a baloldalon amivel töröltem az összes blogomat - ők már a kapcsolat. hu szerverén alusszák örök álmukat....

jjulie 2010.02.11. 19:02:38

@jjulie:

bocs nem a cikk írója , hanem aki nyilatkozik, ezt meg én szartam el

johneurope 2010.02.11. 19:02:51

@jjulie: Török Gábor válaszára lettem volna kíváncsi!! Meg igazából ez a szavazás nem arról szól vagy szólna, hogy milyen módon lehet "átverni" vagy többször szavazni, ugyanazon gépről! Szerintem tiszteljük meg annyival legalább Török Gábor blogját, hogy nem manipuláljuk szándékosan az eredményeket! Köszönöm!

Josef (K.) 2010.02.11. 19:09:12

@jjulie:

Hát egyik tipped sem talált.
(De tudtam, hogy ezt fogod válaszolni, azért írtam. Beletettem egy kis csarvart a dologba :). )

Josef (K.) 2010.02.11. 19:11:31

@jjulie:

De ha ki találtad, hogy ki a valódi forrás, akkor légyszi ne írd le ide.
(Másnak is legyen esélye játszani.)

jjulie 2010.02.11. 19:12:55

@theofil:

pár jelzőre és határozóra még emlékszel magadból?

török gábor 2010.02.11. 19:13:12

@johneurope: messzemenő következtetéseket nem vonnék le belőle, de mondjuk megerősíti azt a feltételezést, hogy a Jobbik és az LMP számára a net nagy versenyelőny.

jjulie 2010.02.11. 19:17:27

@Josef (K.):

az én copymban nyilatkozó tett a mortimer ügy kapcsán olyan nyilatkozatot mint amit említesz bár azt nem olvastam csak azt ahol arról ír hogy azt jól elhibázta és nyilvánosan ezt elismerte, talán még bocsánatot is kért bár ez nem biztos

nem látom a csavart a kérdésedben

Kevercs 2010.02.11. 19:21:37

A FIDESZnek és személyesen Orbánnak is mindkét választás rossz lehet.
1.)Ha indul a vitán, akkor szokás szerint
betlizhet, s ezzel a választási esélyeket
csökkenti.
2.)Ha nem indul akkor pedig eleve elkönyvelik az emberek, hogy annyira
gyáva, miszerint nem mer kiállni.

Josef (K.) 2010.02.11. 19:22:21

@jjulie:

Valóban tett ilyen jellegű(!) nyilatkozatot a Mortimer-ügy kapcsán a "maga embere", de nem azt, amit idéztem. A csavar ebben volt. Segítek, hosszabban idézem, és megmondom, hogy konkrétan az akkori miniszterelnököt korholta le ezzel az illető:
"Szóljon a saját rendőrségének, hogy akkor ne takargassa ennek a gyilkossági kísérletnek a nyilvánvaló rasszista oldalát, mert ezt teszi az ön rendőrsége."

"Saját rendőrségének" - milyen szép szókapcsolat.

mrs. white 2010.02.11. 19:23:29

@Josef (K.): Én is mondhatom a választ vagy találgassanak mások?

Josef (K.) 2010.02.11. 19:25:21

@mrs. white:

Hagyjuk meg másoknak is a lehetőséget. (Gondolom Önnek nem tetszett, hogy épp ezt a példát hoztam fel. Sorry ezért.)

theofil 2010.02.11. 19:26:42

@jjulie:

Nagyon kevés dologra emlékszem már.
Azt tudom, hogy elmélkedtem Öszödről és megírtam az "én" öszödi beszédemet az "én" Gyurcsányommal, aki az igazival ellentétben elvállalja a saját felelősségét és amely beszéddel nem lehetett volna föllázítani a hevenyebb vérmérsékletű jobboldaliakat.

jjulie 2010.02.11. 19:29:32

@Josef (K.):

igen az én emberem rasszista indittatásu dolognak nevezte de milyen szövegkörnyezetben és hogy hol, nem tudom, de a kis segítség után sejtem a csavart

Josef (K.) 2010.02.11. 19:49:53

@jjulie:

A maga embere nem csak ennyit csinált.Egy modern Émile Zola pózában tetszelgett (J'Accuse). Azonban utána tényleg bocsánatot kért!

Az én emberem indítékai más természetűek.

Kenwyn 2010.02.11. 19:55:03

@jjulie:

"Kicsit" sok az OFF...
De ha már OFF-olsz miért nem a saját véleményedet közlöd, ahelyett,h innen-onnan összeollózod a post-jaidat ?

jjulie 2010.02.11. 19:55:23

@theofil:

az én gyurcsány sztorim:

nagyjából hasonlóan a viktorhoz bár talán később felfedezte a nyolcvanas években hogy ezek a késő kádáriak puhapöcsűek és nem jobbak mint ő és mégis milyen kurva nagy hatalmú urak

a külömség hogy ő belülről vette ezt észre a viktor meg kívülről

aztán mindkettőnek az ölébe hullott a lehetőség szetesett a szovjetúnió, és innen átmenetileg szétvált az út

a viktornak maradt a hőzöngés a politikában a gyurcsány meg működtedte a hálózati tőkét, aztán kiválasztotta őt két ügyes nő, adtak alá lovat ami nem dobta le, tehát a két nő tolta előre tovább, aztán amikor megvolt az a maximális lé zsé amit a közvetlen politizálás nélkül el lehetett érni, irány a frontvonal

volt egy kicsorbult agyarú öreg hím a kormányrúdnál, egy kicsit beállt mellé, és amikor felmérte hogy az ő mettszőfogai bizony sokkal élesebbek még, megmutatta az öreg hímnek aki behúzta a farkát és elsomfordált

ám ekkor szar volt a közhangulat de érezte hogy a kis ország kis bukott miniszterelnökét símán zsebreteszi hátrányból is és hozza a vélasztásokat, ha megengedik neki amit csak akar

azok meg legalább annyira akarták az újabb győzelmet, mint a horthy az elcsatotl területek visszacsatolását, tehát szabad kezet kapott, aztán öszödön elmondta nekik, hogy ne legyen kétségük az történt amiről szó volt, mi a faszt csodálkoznak, nem a gólya hozta vert helyzetből a győzelmet

a kis bukott miniszterelnők meg a kispadról acsarkodott, pedig ő mindent értett menet közben is

csak közben már nem csak ketten voltak a pályán hanem a fradidrukkerek és a majré is

a gyurcsány közben persze felvette a jutalékát kpban is és kapcsolati tőkében is, aztán nettó nyereséggel zárt bár pár évvel kevesebbet fog élni, a stressz gyilkol

Uhu20 2010.02.11. 19:56:44

Üdvözlet!

Várjuk már az új posztot! :)

jjulie 2010.02.11. 20:00:00

@Kenwyn:

szerintem senkinek nics annyi saját leutése saját véleményből mint nekem mióta először itt megjelentem, már elüldöztem egy adag embert, és félek is egy kicsit hogy a Gábor le fog tiltani, sőt már a Gábor nak szóló kérdést is megválaszoltam nemrég

mért nem próbálsz meg inkább belémkötni?

jjulie 2010.02.11. 20:01:25

@Josef (K.):

el tudom képzelni pózolni szeret

6.Lenin 2010.02.11. 20:02:01

@gossage:

Miert van az,hogy az egyik oldal aki toleranciarol,baloldalisagrol meg liberalizmusrol beszel az az oldal akar betiltatni uldozni mas oldalrol jovo kezdemenyezeseket.....

Mert semmi közük ahhoz,amiről beszélnek.Kevesen vannak és féltik a hatalmat(hatalom=pénz=hatalom)

"tudod,en nem vagyok fasiszta,nem zsidozom es nem ciganyozom megis mas velemenyen vagyok, es eszembe sem jut betiltani barkit is"

A politika a gazemberek játéka.eddig.Az eddig lehet akár több ezer év is.
Azt hiszem az emberiségnek nem sok variációja van a túlélésre.

A Föld több milliárd éves(?),nem tudni hány civilizáció végzett már önmagával.
Vagy minden független az emberiségtől és természet "takarít" néha.

www.youtube.com/watch?v=tgiTvvcP1GY&feature=related

4:14-től különösen ajánlom.

török gábor 2010.02.11. 20:03:45

@Uhu20:
bocsánat, de ma egész napos netnélküli programom volt :) de igyekszem, ígérem.

@jjulie:
én senkit sem fogok letiltani, aki nem azt írja, amit az eddigi egyetlen moderált hozzászóló

Kenwyn 2010.02.11. 20:11:32

@jjulie:

Relax, eszembe sincs belekötni senkibe.
Csak találomra begugliztam pár hozzászólásodat, és fura mód már vki előtte elsütötte a "Te" mondandóidat.
Nos, ezért írtam az előbb. :)
Felőlem azt írsz, vagy kopizol amit akarsz, Te dolgod; én csak kérdezek, vagy véleményezek,ha érdekel vmi. :)

mrs. white 2010.02.11. 20:14:07

@jjulie: Alapvetően hibás a gyurcsány képed. Nem a pénz miatt csinálta milliárd mellé összelopni esetlem még egy párat nem oszt nem szoroz. Az ilyen embernek már sem a szex sem a gazdasági siker nem okoz élvezetet. A hatalom az az igazi, de még a hatalom is csak egy apró szösszenet ahoz képest, hogy Ő lehet a nagy reformer az ország megújítója. A legnagyobb bűne az volt, hogy képtelen felfogni hogy régi emberekkel nem lesz új baloldal. Volt posztkocsik nem ilyen távlatokban gondolkodtak, nekik bőven elég az pár misi amit elsibolnak vagy sok misi beosztástól függően. Korlátoltságukat mutatja, hogy gazdasági előképzettség nélkül némi ésszel sejthető volt a végkifejlet, de talán csak márciusban gyulladt lámpa fejekben. Feletó pedig mindenkit boldoggá akart tenni ha beledöglünk akkor is. I come back. Mint a terminátor mindig visszafog térni, mert ez a lételeme és egyre szarabb lesz, mint a folytatások általában.

jjulie 2010.02.11. 20:21:02

@Kenwyn:

basszus én napok óta itt vagyok, mindent ellenőrzök, és még csak egy írást láttam ami olyan hogy én is irhattam volna akár, sőt még egy kicsit jobb is volt a fene egye meg, de azt egyből lereagáltam, és kifejeztem hogy irigy vagyok

velem egyetértőt meg még nem láttam, fő veszőparipám hogy szidom a viktort és próbálom terjeszteni, hogy történelmi és nemzetközi távlatokat is bele kéne tenni a kommentekbe azon kívül hogy lefutott a választás, és a fidesz az egyetlen kormányképes erő

a megjelenésem előtti kommenteket nem olvastam, ott találkoztál a klónommal?

mrs. white 2010.02.11. 20:22:30

Kinek mi a véleménye az lmp mellett ma megjelent kettős mérce blogról? A szimpatizáns miatt hány ember fordult el az lmp-től, pusztán azért mert egy ilyen idiótával kapcsolják össze az amúgy tulajdonképpen vállalható pártot.

mrs. white 2010.02.11. 20:27:06

@jjulie: Figyelmedbe ajánlom ma már a reuters is azt mondta, hogy az ország számára legüdvözítőbb megoldás az volna ha a fidesz 2/3-al nyerne, hogy kellő legitimációval tudja keresztül vinni a 2/3-os törvényeket pl önkormányzatok. Ha tetszik gondolkozhatsz történelmi távlatokban hogy mia jó az országnak. Nem csoda, hogy kevesen és kevés dologban értenek egyet veled.

jjulie 2010.02.11. 20:32:00

@mrs. white:

sekélyes a diagnózisod, bár az igaz, hogy a kis fényképeszkedés nem esett rosszul neki a csúcson

ott tévedsz, hogy hülyének nézed, pedig nem az, és mégpedig nagyon nem és az egyik fő különbség közte éa a bukott kis miniszterelnök között

a ferink tud bánni a nőkkel a viktor meg nem, és ezt úgy értem, hogy a feri valamitől, lehet hogy így született, de képes befogni női energiákat, hajlandó hallgatni egy nőre és így megnövelni a saját hím erejét

a viktor meg szarik a nőkre egy hagyományos férfi tapus, aki nem képes a maga vitorláiba befogni ezt a fajta plusz adományt, neki mutogatni kell egy nő a hivatalos helyeken, meg hogy legyen gyerek, szerintem még a kaja és a tiszta alsőgatya sem fontos feltétlenül

Kenwyn 2010.02.11. 20:38:40

@jjulie:

ehh, mea culpa. nem olvastam el egyik hozzászólásodat figyelmesen amiben jelezted,h idézni fogsz valakitől.
Egyik TGM-interjúból idéztél több hsz-en keresztül, s erre írtam, h "kölcsönvett" gondolatok. Bár idézőjeleket azért nem használtál... :)

jjulie 2010.02.11. 20:45:01

@mrs. white:

egyesek szerint az ország felének kinyílik a bicska a zsebében ha meghallja a viktor nevét és én ezek közül vagyok

az ország fele az a kevesek amiről beszélsz?

abban igazad van hogy az a véleményem hogy ez ma itt egy politikailag újszülött populáció, nagyon egyedül vagyok de ez nem az én hibán, és vastagon igazam van ebben

és ma feltettem egy csomó kérdést a kdmp-vel kapcsolatbant 13 óra húszkor amiből az utólsót most megismétlem

" akiben nem merülnek fel ilyen jellegű kérdések, azokra hogy vonatkozik a 1924-es kdmp-s követelés: „követelem a demokratikus választójogot, de csak az arra érett és azzal bánni tudó nép részére"? "

te elég érett vagy a kérdező szerint arra hogy válsztójogod legyen?

jjulie 2010.02.11. 20:45:53

@Kenwyn:

ok semmi gond, mit szólsz hozzá?

mrs. white 2010.02.11. 20:47:01

@jjulie: Nem tom nem vagyok nő, de te akkor biztos az vagy ha ennyire ki tudod elemezni, de holnap megkérdezem a kolléganőket erről, meg hogy szerintik ki jár koszos alsógatyában. Én mind a kettőt inteligensenek tartom nem mondtam hogy fletó hülye. Arra céloztam hülyékből próbál normális pártot csinálni, ami nem megy. Viktor pedig a saját képére formálja a pártot ami neki meg megy. Pont ez az utálat tárgya azon az oldalon, mert erős kezű ha tetszik diktatórikusabb. Baloldal pedig hagyományosan szereti megrágni a kérdést. Kb azon vitatkoznak egy égő házban hogy akkor ki menjen ki elsőnek az ajtón. Októberben kezdődött a válság márciusban jutotak el odáig hogy most má váltani kellene, de még akkor megörvendeztettek egy hét válsztási paródiával. Ha ezt filmen látom nem hiszem el hogy ennyire béna párt létezik, már bocsánat a mszp szdsz hívőktől. Ez a női energia meg annyira rossz volt mintha ha az atv-s sajtóklubban hangzott volna el. Bocsánat.

Kenwyn 2010.02.11. 20:52:53

@jjulie:

Egyelőre leragadtam TGM-nél, ha már rátaláltam elolvastam az egész interjút,s egy régebbi nyilatkozatát is.

A konklúziója nagyon tetszik:

"A magyar politikai osztály meg olyan, mint amilyennek korábban leírtam, s amilyen mindig volt: vármegyei, járási, szolgabírói nívó; piás, züllött, nőgyűlölő, provinciális, ostoba, népellenes szar. " :)

jjulie 2010.02.11. 20:55:40

@mrs. white:

ha te ebből a koszos alsógatyát értetted meg és azt hogy én nő vagyok akkor most mélységesen csalódott vagyok

jjulie 2010.02.11. 20:56:44

@Kenwyn:

az a baj, hogy nem lehet nagyon belekötni, pedig én egy igazi kötözködő vagyok

Kenwyn 2010.02.11. 21:00:30

@török gábor:

Azt lehet már tudni,h miről fog szólni, vagy képlékeny még? :)

Téma van bőven szerintem; nekem talán a kopogtatócédulák körüli mizéria "tetszik" legjobban, bár nem tudom,h ennek van-e cikkre érdemes jelentősége egy politikai elemző számára, lát-e benne érdekességet politológusi szemüvegen keresztül nézve...

jjulie 2010.02.11. 21:00:56

@Kenwyn:

utóljára akkor sikerült összerekni itt egy valamire való kormányt amikor előszor megpróbálták, 1848-ban

azok még lemondani is tudtak, ismered a batthyány sztoriját, ki nevezte ki, mikor és miért mondott le és mit csinált utána és miért különbözik a kivégzésének a jogi alapja a 13-akétól?

mrs. white 2010.02.11. 21:03:16

@jjulie: Egyesek szerint az ország felének kinyílik a bicska a zsebében ha viktor nevét meghallja. Nyugod lehetsz a felmérések szerint az ország 75 %-ak kinyilik a zsebe gyurcsány nevének hallatán. Tehát ha az ilyen szerencsétlen érvrendszered alapján kellene győztest hirdetni akkor orbán nyert. De ez így bruttó baromság. Akkor aki népszerű az legyen példakép az embereknek mint pl győzike vagy hajdú petya stb. Nem hiszem hogy ez lenne a fokmérő. Igen érdekes felvetés a válastójoggal kapcsolatban. sokszor elgondolkodom én is milyen értéke van anak aki egy zacskó zsáraztészta miatt szavaz az őt korrumpáló pártra, vagy azért mert egy 19000 forintos csekket igérnek neki. Szerintem ezt megkellene szüntetni de ha demokrata vagyok akkor elkell fogadnom hogy embertársaim iq szintje nem egyforma de attól még ugyannnyit ér a szavazat még ha ezel nem is értek egyet de tőlem tanultabb után szabadon meghalnék érte hogy véleményét kifejezhesse. Én ugy gondolom hogy még kizáró limitek után is beleférnék ebbe a kategriába, még akkor is a ha ez a szint az átlag iq felett lenne meghatározva és rólad is ezt gondolom. Vannak gondolataid, tudsz írni csak valszeg a családi vagy későbbi szocializációk során teljesen más értékrend alakult ki benned. Pont ez a szép az egészben, hogy nem vagyunk egyformák és nem ugyanazt gondoljuk.

Kenwyn 2010.02.11. 21:04:05

@jjulie:

hát nem. főleg,h azóta beigazolódni látszanak a gondolatai.

hmm, azok a régi szép idők,amikor még főleg Bácsfi Diana jelentette a "gonosz" szélsőjobbot...

Kenwyn 2010.02.11. 21:09:44

@jjulie:

a vmire való kormány fogalma relatív sztem, mert volt azért pár jobban sikerült formáció azóta.

Batt. kivégzésének jogi alapját így fejből nem vágom; a történelem más időszakából vagyok inkább kicsit napra készebb vmelyest. :)

pannonfunk 2010.02.11. 21:10:06

@török gábor: Kedves Gábor! Komolyan érdekelne, hogy Te hogyan látod az LMP netes kampányát. Nekem kezd az a gyanúm lenni, hogy az LMP netes kampánya kezd szétesni.

Egyrészt egy csomó politikai blogot telespammelnek (pl. a Tiédet is megtisztelik ezzel :) ), ugyanakkor nem látom, hogy szakértők leállnának kommunikálni az adott politikai poszt adott témájáról. Így az egésznek olyan összképe van, hogy az aktivisták "write only" üzemmódban vannak, ami nem fogja meggyőzni a választópolgárokat, hogy ők meghallgatják a választópolgárokat (hiszen ahhoz olvasni is kellene, ugye). Ma meg pl. egész nap index címlapon van a magyarinfo.blog.hu egyik posztja, amelynek a kommentjei dél óta zárolva vannak. Nem kis ellenszenv volt a poszttal szemben, a zárolás pontosan ezért történt meg. Ezzel persze az aktivisták megint pökkhendinek tűnnek a választók előtt, aminek ugyanolyan rossz hatása lesz, mint a spamelésnek (véleményem szerint). Kíváncsian várnám a Te véleményedet is.

jjulie 2010.02.11. 21:13:23

@Kenwyn:

ismerek egy másik jó cikkét viszonylag friss, ha a Gábor tovább lustálkodik, lehet hogy azt is bedobom holnap, elemzó, elemző

Kenwyn 2010.02.11. 21:17:36

@jjulie:

jöhet,de nekem az is elég ha a linket adod.
nem olvasod Gábor hsz-eit? nemrég írta,h offline volt szinte egész nap...
de készül a köv. post. :)

jjulie 2010.02.11. 21:21:27

@Kenwyn:
csak 49 október 3.-tól voltunk "lázadó ország" az uralkodó nevezte ki tavasszal és a tavaszi dolgaira hivatkozva végezték ki ami törvényes volt

mrs. white 2010.02.11. 21:22:17

Gábor már veri a klaviaturát mert a mai nap legfontosabb történése megszületett. Felázadtak pesti Mdf-esek, leváltották a szadesz barát Lévait. valószinűleg reszeltek a közös listának. A végjáték elkezdődött ebből már tisztessége elmulás nem lesz, csak olyan mint kisgazdáké. a galaktikus birodalom utolsó jedi lovagja boros pedig illegalitásba vonul egy távoli bollygóra, hogy újraszervezze a köztársaság megmentését.

jjulie 2010.02.11. 21:25:24

@Kenwyn:

egy egyetemi oktató pontosan tudja, hogy agy nap 24 órából és egy éjszakából áll

nem adom a linket, holnap én leszek a Gábor ha nem szül valami érdekeset

török gábor 2010.02.11. 21:25:44

@mrs. white: még előbb altatni kellett a picit. :) meg aztán havat lapátolni. de már közel a klaviatúra.

mrs. white 2010.02.11. 21:29:05

@török gábor: Nálam most kezdődik az altatás egy ágyban. Tudom nem helyes de nálunk így alakult. Neked pedig sok sikert hozzá. Csak egy kérdés mielőtt megyek a témát eltaláltam? Jó éjt mindenkinek!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.11. 21:35:52

@török gábor: Na Gábor a gyerekfektetés itt is megvolt, bár a frontok miatt nemjósolok nyugis éjszakát.

theofil 2010.02.11. 21:38:40

Szeretnék avatart, szeretnék avatart....hát valamit lenyomtam az tény

theofil 2010.02.11. 21:39:28

De tán nem ezt kellett volna. Na hagyjuk.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.11. 21:42:22

Na összetertás is van rendesen: "A helyzetet akkor Csapody Miklós mentette meg Dávid Ibolya számára. Csapody azonban időközben váltott, és a mostani rendkívüli ülésen is igennel szavazott, de most Lévai menesztésére." index

Josef (K.) 2010.02.11. 21:46:28

@török gábor:

Milyen jó is lesz majd élcelődni ezen. Nehogy kifelejtsen egy kis "szélfútta megélhetési politikusok"-os megjegyzést. Illetve a kedvencét, Debreczenit mindenképpen meg kell említeni, hiszen valahogy vissza kell ütni a "bakelitpolitológusi" jelző miatt.

Kenwyn 2010.02.11. 21:53:17

@Josef (K.):

"bakelitpolitológusi" -ezt kire mondta Debreczeni?

jjulie 2010.02.11. 21:58:01

@Josef (K.):

ki volt az a mortimeres rejtvényedben?

Josef (K.) 2010.02.11. 21:59:09

Íme:

www.nol.hu/belfold/debreczeni_jozsef__demokratikus_locitrom

"Bakelitpolitológusokként" szoktam aposztrofálni azokat a fiatalokat, akik mindenféle tévé- és rádióműsorokban, internetes portálokon s a nyomtatott sajtóban csépelik a maguk üres szakmáját. Más-más ütemre - intézetekbe tömörülve -, ki az egyik, ki a másik oldalon. A legszakszerűbbek "középen".

Kétfajta bakelitpolitológus-intézet létezik.

Az egyik valamely politikai párt holdudvarában működik (a párt pénzeli és használja); a másik a piacról él, és ahhoz is alkalmazkodik. A "piac" részint itt is a pártokat jelenti (megrendelőkként), másrészt a médiát, hisz az abban való minél reprezentatívabb jelenlét teszi eladhatóvá a céget és áruját.

Véleményem szerint az első csoportba tartozik a Századvég és a Nézőpont (Fidesz), illetve a Progresszív (MSZP), továbbá a Republikon (SZDSZ); a másodikba a Vision Consulting és a Political Capital. Ja, és a Méltányosság - bocs, ha kihagytam valakit, senkit sem szeretnék megbántani.

A bakelitfiúk tudják: a reprezentatív médiatérbe három jogcímen lehet bejutni: "emeszpésként", "fideszesként" vagy "függetlenként". A "függetlenek" valójában nem azok, csak nem egy, hanem két ponthoz függesztik (s a kettő közt folyvást "középre" pozicionálják) magukat. A és B pólus közé - tekintet nélkül azok elhelyezkedésére, az általuk képviselt politikai minőségre. Ők azok, akik a politikai szereplők mérése során egyenlő mérce alkalmazása helyett mindenáron egyenlő mérési eredményre törekszenek. Hitlerről és Churchillről így írtak volna annak idején: "az előbbi más pártokhoz való viszonya komoly kritikára ad okot; míg utóbbi az egészséges életmód terén küzd kihívásokkal".'

török gábor 2010.02.11. 22:00:21

@Kenwyn:

Tóth Csabának írt cikkében fogalmazott így. Nem is lenne annyira ostobaság ez a kifejezés, ha nem éppen annak írta volna, aki talán a legtehetségesebb a fiatal politológusok közül - már ami a tudományos teljesítményt illeti. Félek, hogy DJ-nek erre nem volt rálátása, talán ezért hibázhatott ekkorát.

Josef (K.) 2010.02.11. 22:00:31

@Kenwyn:

Ja bocsi, elfelejtettem jeleyni, hogy a fenti (@Josef (K.): ) neked ment.

jjulie 2010.02.11. 22:00:40

@Josef (K.):

basszus itt te vagy a legtájékozottab és alig csepegtetsz egy kis alamizsnát

Josef (K.) 2010.02.11. 22:01:45

@török gábor:

Azért ő a teljes Vision-t is beleveszi, lásd fent.

Josef (K.) 2010.02.11. 22:04:32

@jjulie:

Ez nagyon-nagyon nagy túlzás. Csak felveszem a kesztyűt, ennyiről van csak szó.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.11. 22:04:47

"Az új összetételű budapesti elnökség arról is döntést hozott, hogy a jövő héten átírja a fővárosi listát, ami gyakorlatilag a Dávid Ibolya nevével fémjelzett SZDSZ-es választási szövetség végét jelentheti."

Visszatérve az mdf-hez, nem ezt hívják Ibolya-puccccsnak a szakirodalomban:-)?

Kenwyn 2010.02.11. 22:14:34

@török gábor:

Köszönöm a választ!
Ez eléggé ciki; egy 10 évvel ezelőtti D.J. valószínűleg nem fogalmazott volna így.
Nem akarok paranoiásnak tűnni,de nekem rögtön az ugrott be,h esetleg Fidesz iránti fóbiája is homályosíthatja egy kicsit a látását, vagy az MDF-béli mizéria is túlzottan lekötheti a figyelmét,s ezek miatt nem marad energiája a megfontoltabb, józanabb gondolkodásra.
Ha vakvágányra tévedtem sorry, én csak "hangosan" próbáltam gondolkodni. :)

Josef (K.) 2010.02.11. 22:18:46

@jjulie:
Guglival 1 perc, de elmondom: Pokorni Zoltán.

@Kenwyn:
"Köszönöm a választ!"
Érdekes, én is adtam választ neked, sőt picit eltérőt (és linket is, idézetet is). Na mindegy.

Kenwyn 2010.02.11. 22:22:17

@Josef (K.):

köszi ,a linket is.
most nézem a cikket, ez még tavalyi írása. így az elősző hsz-ben írott MDF mizéria storno,de a Fidesz (Orbán) iránti fóbia ebből is süt ki rendesen szerintem, s akadályozhatja a józanabb gondolkodást.

Kenwyn 2010.02.11. 22:25:52

@Josef (K.):

Gábor válaszát előbb vettem észre, sry. :)
na,most már tényleg részletesen elolvasom a cikket, nem csak átfutva, felületesen.

Josef (K.) 2010.02.11. 22:35:56

@Kenwyn:

Elvégre mégiscsak egy olyan emberől van, szó, akit Török Gábor eddigi 58(+1) hozzászólásából 9-ben név szerint megemlít. (Elárulom, ilyen tekintetben nagyon előkelő helyen van. Nagyon sok nagy nevű magyar politikus sokkal kevesebbszer szerepel.)

Josef (K.) 2010.02.11. 22:41:48

@Josef (K.):

Megjelent az 59. bejegyzés.
A Debreczeni-index is növekedett eggyel :).

Kenwyn 2010.02.11. 23:01:30

@Josef (K.):

na, átrágtam magam rajta, de még párszor el kell olvasni,mert (szerencsére) nem egyszerű a sztori.
noha a 21. századi D.J.-vel általában nem értek egyet, ennek ellenére kedvelem az írásait.
szóval érdekes és elgondolkodtató a cikk.

Josef (K.) 2010.02.11. 23:21:58

@Kenwyn:

Igen, szerintem D.J. írásai általában érdekesek és elgondolkodtatóak, még akkor is, amikor néha totál mellé lő. (Általában valamelyik irányban teljesen elveti a sulykot.) A Gyurcsányról szóló könyve émelyítő, de nagyon. Mégis voltak benne érdkességek. A vicc az, hogy megdöbbentően sokszor buktatta le Gyurcsányt a könyvben - pedig nagy hívője (valszeg több ilyen esetben nem gondolja, hogy ezek lebuktatások, de van, amikor a hebegve-habogva, de tudatosan lebuktatja). Gondoljunk bele, hogy hányszor használta a Fidesz az ő könyvét, hogy támadja Gyurcsányt - "23 millió román" stb.

Josef (K.) 2010.02.11. 23:25:29

@Kenwyn:

És tetszik a "20. századi D.J." és "21. századi D.J." megkülönböztetés! :)

pannonfunk 2010.02.12. 08:01:18

@Zengőtorkú Nyivákoló: Oh, bocsánat, tényleg. És már poszt is van róla, megyek is át...

Fell Bandi 2010.02.12. 10:40:06

Én egy idézetet ajánlok Orbán úr figyelmébe, mielőtt döntene a kérdésben: "Aki a szarral hadakozik, szaros lészen az maga is." /Balassi Bálint/

László56 2010.02.13. 18:32:01

Orbán Viktor legnagyobb ellensége Orbán Viktor maga. Egyre jobban kimutatható hogy mindezt ő maga is tudja. És ezért tartózkodik a vitától is. Helyesen. Mert itt nem az a kérdés hogy egy vita előbbre viszi e az országot, hanem hogy politikailag mennyire fizetődik ki. Mint Orbán egész politikai élete mutatja, őnála antipolitikásabb politikus országunkban nem létezik. Minden megszólalása többet ront a pártja számára mint akármelyik ellenzék.

A félelme jogos a Jobbiktól. Nem csak jogos, hanem törvényszerű is, hiszen a Jobbik lefoglalta magának mindazokat a területeket ahol Orbán és a FIDESZ-e jó pontokat szerezhetne.

Ezek a területek az ország fejlődőkepésségének a legfontosabb területei. A közeli történelmünk feldolgozása. Ami nélkül nincs társadalmi fejlődés. A korrupció felszámolása. Aminek a visszaszorítása nélkül nincs gazdasági előbbre jutás. A társadalmi rend biztosítása. Ami nélkül lehetetlen az országot irányítani. Orbán egyik legfontosabb bástyáját is lefoglalta a Jobbik magának., hiszen a keresztény politikát senki nem képviseli jobban és szavahihetőbben mint a Jobbik. Mindezek a területek a Jobbiktól nem csak le vannak foglalva, hanem a cselekedeteikkel részben már bizonyítottak is. Az lenne inkább a csoda ha a választók mindezek felett átnéznének.

dzsaszper 2010.02.13. 21:13:59

@László56: Abban, hogy Orbán saját maga legnagyopbb ellensége, és hogy mintha ennek tudatában lenne, egyetértünk.

Abban is, hogy a jobbik igyekszik a Fidesz elől elhappolni a választókat (jobban megy nekik mint az mdfnek, pedig volt egy ilyen célkitűzés Dávid Ibolya részéről, ami azóta megbukott).

A közeli történelem feldolgozására egész máshogy törekszik a jobbik, mint a fidesz. Hogy melyik jobb, ki-ki döntse el...
A korrupció felszámolása alatt talán kb. ugyanazt értik. A fidesz hátránya, hogy néhány második/harmadik vonalbeli embere belekeveredett már gyanús ügyekbe... A jobbikkal szemben az a gyanú merült fel, hogy a Gazpromtól kapnak pénzt, de közvetlen bizonyíték nincs.
Ami viszont a kereszténységet illeti, szerény véleményem szerint elég felszínes az a kereszténység, amibe a gárdázás a jelen formájában belefér. A fideszt se tartom egy jó de keresztény pártnak, de a kdnp-t sem. Hozzáteszem, ha hitelesek tudnak maradni, az a mai felhozatalban toronymagas előny így is úgy is...

László56 2010.02.13. 23:11:16

@dzsaszper: A politikában a felszínesség nem feltétlenül hátrány. Egyes esetekben akár erény is lehet. Mert más dolog a választók meggyőzése és megint más dolog a politikai célok elérése. A választók meggyőzése természetesen szükséges a hatalom eléréséhez. A politikai célok eléréséhez viszont már más utak vezetnek. Ha nem hazánkról lenne szó, akkor mondhatnánk hogy a politikai célok egy ország felemelkedését szolgálják. Hazánkban viszont sajnos csak a politikusaink pénztárcájának szolgálatáról lehet szó.

A FIDESZ-nek lett volna már lehetősége megmutatni hogy az ország felemelkedését szolgálja. Sajnos pont az ellenkezőjét csinálta. Hogy tanult volna belőle ? Nem hiszek benne. Ahhoz hogy egy párt az ország javára szolgáljon, tudni kellene hogy mi szükséges mindehhez. Ez a tudás azonban vagy hiányzik a mai politikus nemzedéknél, vagy ignorálva van a saját pénztárca érdekében. Egyik sem éppen a politikusaink felelősségtudatára utal.

Országunk jelenlegi társadalmi felépítése, a központi irányításon keresztül jobban hasonlít egy diktatúra társadalmi felépítéséhez, mint egy demokratikus rendhez. A pártállam diktatúrájától még a mai napig sem sikerült megszabadulnia a politikusainknak. Ez viszont megöli a társadalmi fejlődést. Ugyanúgy ahogy a gazdasági fejlődést a túlzott állami szabályozás megakadályozza. Politikusaink a demokratikus rendet úgy értelmezik mint a többség diktatúráját. Pedig a demokrácia egész mást jelent: a többség akarata a kisebbség figyelembe vételével. Nagy különbség.

amis 2010.02.20. 14:19:26

@Kevercs: Olyan könnyen ítélkeznek egyesek mások felett.Mit jelent az, hogy gyáva?Bár, én azt vártam volna 2006-ban, hogy kamerákon kívül jól orrba vágja Gyurcsányt.Gyávaságból nem tette?Nem gondolnám.Inkább nem akarta bemocskolni a kezét.
Vitázni csak tisztességes, okos emberekkel lehet.
A vita másról sem szólna , mint provokálásból.Akinek nincs füle a hallásra, azt a vita sem fogja semmiről meggyőzni.WEgyébként is, aki szavazni akar, az már tudja, kire.
süti beállítások módosítása