Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
08:59

Mindig élvezettel olvasom Lánczos Vera írásait, amelyeknek visszatérő témája a politikai elemzők butasága, felületessége és fájdalmas hozzájárulása a demokrácia minőségromlásához. Korábban az ÉS-ben, legújabban pedig a Galamus-csoport nevű formációban ostorozza időnként azokat, akik képtelenek vele azonos módon gondolkozni a magyar politikáról. Lánczos szerint az elemzés királyi útja nem lehet más, mint annak a nyilvánvaló ténynek a felismerése, hogy a Fidesz felelőtlen, antidemokratikus és veszélyes. Álláspontja következetes és egyszerű, ma hajnali írásának végén saját maga ki is emeli: „A kampánytanácsadás szintjére süllyesztett elemzői attitűd jócskán hozzájárul ahhoz, hogy mára a parlamentáris demokrácia értékei degradálódtak. Ez nem egyszerűen szakmai felületesség, hanem a közgondolkodás módszeres lebutításában való aktív részvétel.

Miközben tényleg méltányolom Lánczos Vera igazságkereső és ítélkezésre vágyó hozzáállását (előbbit jobban, utóbbit kevésbé – bár a kettő, be kell látnom, nehezen elválasztható), egy fontos problémát mégis nehezen érzek megkerülhetőnek felfogásával kapcsolatban. Állítása szerint az elemzőknek „a választópolgár szempontjai és a választásnak ebből az aspektusból való értékelése” is feladata, ami akár üdvözlendő kívánság is lenne, ráadásul itt a blogon is több hozzászóló megfogalmazott már ehhez hasonló elvárást. A kérdés azonban minden ilyen felvetésnél a hogyan, szebben fogalmazva a módszer: honnan tudjuk meg, hogy melyek a választópolgár szempontjai?

Két lehetőséget látok: az elemző tanulmányozza a választók elvárásait és ennek megfelelően fogalmaz meg normatív állításokat (ebben az esetben a Fidesz várható és a többség által várt győzelmét nehéz lenne fenyegető veszélynek nevezni – de persze kivárhatjuk, amíg változik a közhangulat), vagy az elemző az íróasztal mellől eleve „tudja”, hogy melyek a választópolgár szempontjai, mi lenne neki a fontos akkor is, ha neki az például egyáltalán nem fontos. Lánczos Vera láthatólag a második iskola híve: rendre nem tesz mást, mint saját – lényegében politikai – véleményét megkérdőjelezhetetlen szakmai álláspontnak tünteti fel, és azonosítja a választók érdekeivel. Akár tudja, akár nem, akár akarja, akár nem, ezzel a logikával egy táborba kerül azokkal a politológusokkal, akik szerint a demokráciában tűrhetetlen mindaz, amit a kormány az elmúlt nyolc évben művelt, ezért az MSZP-nek buknia és a Fidesznek jönnie kell.

Ha a „lehet” helyett a „kell” uralkodik az elemzéseken, a vélemény normává csontosodik, és a szakma politikává lesz. Én – miközben tényleg tisztelem az igazságkeresőket – éppen ezért a politikai elemzésekben jobban szeretem az értelmezést, mint az ítélkezést. Ha pedig a politika olykor megkívánja, mert már nincs értelme elemezni, csak ellenezni, akkor a miértek megválaszolását abba kell hagyni, és tényleg tiltakozni, azaz politizálni kell. Lehet, hogy ezért van a nézetkülönbség? Szerintem ugyanis ma nem tartunk itt, s egyaránt helye van a változást óhajtó politizálásnak és a dolgok megértését segítő elemzésnek.

x x x

Két további érdekes írás a témával kapcsolatban:

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr631756446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Index és az igazság 2010.02.14. 12:09:42

Ahol ocsmányság van, ott ocsmányság van a hírportálokon is... Ha rákattintasz a képre, akkor láthatod az Index ma délelőtti blogajánlóját a jobboldalon. Amit figyelni érdemes, hogy Török Gábor ("TG") új

Trackback: Mi a közös a képekben? 2010.02.14. 09:28:18

Kattints a folytatásra, és találd ki, milyen sajtó/média jelenség tartja össze a képeket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehetmas 2010.02.14. 09:22:38

Sajnos az egész magyar társadalom éretlen ahhoz, hogy tudjunk élni a demokráciával. Függetlenül a szakmai ítélkezéstől - ha lehet ilyet mondani, bár kutatóknak néha szükséges - a magyar társadalomban az öszinte, jobbító szándékú kritika mindig politikai köntöst kap! Képtelenekké lettünk saját magunkért, önmagunkkal szembe nézni!

Cada 2010.02.14. 09:25:43

vigyázz Gábor mert ha ellentmondasz egy ballib nevezzük ujságironak nagyon könnyen megkaphatod a fasiszta uj nyilas náci jelzöt

Füsti 2010.02.14. 09:33:13

Először is le kell szögezni:Magyarországon nincs jogállam, mert az állam saját törvényeit se tartja be. Többszörös alkotmány és jogsértésbe vannak sok dologban.
Alaptörvényünk úgy kezdődik, (vagy legalábbis kezdődött sokáig), hogy ez egy átmeneti alkotmány, és a 9es választások után összeülő parlament majd újat hoz.
Eszerint az átmeneti szerint élünk évekig,
A költségvetési beszámolok kapcsán évek óta minden évben elmarasztalta a kormányt az állami számvevőszék,
valamint két utolsó alkotmány/gogsértést emelnék ki:

A kettős állampolgársági népszavazást újra beadta a Magyarok Világszövetsége, ami kapcsán nem tudott dönteni az Alkotmánybíróság, mert joghézag van az újra benyújtott népszavazások kapcsán, és felszólította a parlamentet a szabályozás pontosítására, kiegészítésére, amire persze akarat sincs.
A saraló kalapácsos Szabadság téri emlékmű kapcsán az ügyéség mondta ki a bíróság, hogy a Szovjetunió címere az önkényuralmi jelkép miatt (sarló kalapács) jogsértés, ott tartani.És még mindig itt áll.
De beszélhetnék a hun kisebbség benyújtott ügyéről, amit a parlament egyszerűen nem hajlandó vitára felvenni(nem elutasította, simán nem hajlandó tárgyalásra tűzni az elfogadott ügyet) és még ezer kisebb nagyobb alkotmány és jogsértést, amit ez a jogállam 90 óta elkövetett.
Milyen jogállam az ami saját törvényeit nem tartsa be?
Nem beszélhetünk sajnos parlamentális demokráciáról és jogállamról Magyarországon 90től se.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 09:36:03

"véleményét megkérdőjelezhetetlen szakmai álláspontnak tűnteti fel, és azonosítja a választók érdekeivel"

Azon kívül, h a "tünteti" rövid ü, azért ez egy nagyon kiváló leírás, de azért tegyük hozzá (sajnos), h ez szinte oldaltól független. Illetve lehet-e politikai elemzőnek nevezni azt, aki az írásában nem pusztán elemez, hanem politikai célokat szolgál, azaz - bár nem mondja ki, de - pártpolitizál.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 09:39:22

"véleményét megkérdőjelezhetetlen szakmai álláspontnak tűnteti fel, és azonosítja a választók érdekeivel"

Azon kívül, h a "tünteti" rövid ü, azért ez egy nagyon kiváló leírás, de azért tegyük hozzá (sajnos), h ez szinte oldaltól független. Illetve lehet-e politikai elemzőnek nevezni azt, aki az írásában nem pusztán elemez, hanem politikai célokat szolgál, azaz - bár nem mondja ki, de - pártpolitizál.

VIKUNYA 2010.02.14. 09:42:31

nagyon fontosnak tartom ezt a blogot, élvezettel olvasom az írásokat: higgadt, szakszerű, pontos. de már látom is, hogy nemsokára tg-ből fideszbérenc lesz, ha így folytatja! :)

Idet 2010.02.14. 09:47:11

Pillanatnyilag nem tisztelt szerkesztők, moderátorok, stb. az Indexnél!

Szerintetek korrekt a blog alcímében kiemelni, kijelentő módban, hogy "a Fidesz felelőtlen,antidemokratikus és veszélyes?"

Holott Török Gábor ezt a mondatot maga is idézte, és az írásában ezzel nem ért egyet?

Nagyon sajátos hozzáállás ez, és bár nem szeretem ezt a fogalmat, de politikailag NEM korrekt!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 09:50:27

@VIKUNYA:

Pedig, ha vki jól érti a szöveget, akkor ebben sem a Fideszt védi, hanem a szakma becsületét, és odaszól jobbra is:

"Akár tudja, akár nem, akár akarja, akár nem, ezzel a logikával egy táborba kerül azokkal a politológusokkal, akik szerint a demokráciában tűrhetetlen mindaz, amit a kormány az elmúlt nyolc évben művelt, ezért az MSZP-nek buknia és a Fidesznek jönnie kell."

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 09:52:23

Kedves Török Gábor!

Szerintem fontos elemezni azt, hogy a választókra milyen kampányok milyen hatással vannak.
Nem rossz irány az ország lakóinak megismeréséhez, vagyis az önismerethez az, ha megnézzük, milyen kampányfordulatokra reagál a népszerűséggörbe.
Csak az szokott nagyon zavarni a politológusokban, hogy minden párt fordulatait és kampányát fidesszempontból értékelik.
Ja, és ezzel egyúttal - mind ugyanazt kántálják.
Ez a blog is nagyon unalmas nekem, mert még új gondolatot nem olvastam benne - mármint olyat, amit akármelyik fidesznyik kommentelő ne ismételgetett volna előtte.
Szóval gyenge dolog ez.
Nem mondom, hogy nem kell értékitélet nélkül közelíteni az eseményekhez.
Mert kell.
Az érték ugyanis elég relatív.
De például ilyen apróságot, hogy Orbán aszerint különbözteti meg magát a Jobbiktól, - hogy ő nagyobb....
szóval ilyen apróságot nem vesz észre egyik politológus sem.
Mert ezt már esetleg nem lenne szerencsés kimondani, ugye.
Szóval gyengék vagytok nagyon.

Idet 2010.02.14. 09:52:35

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm: Nem kellene ezt az "ű"-t felfújni.

Nyilván elütés, TG írásait ismerve, nem gondolnám, hogy hadilábon áll a helyesírással.
Szőrözzünk, ha már szőrözünk: az "Illetve" után vessző következnék.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 09:54:22

Tetszett ez az IDE'zet:
"A kampánytanácsadás szintjére süllyesztett elemzői attitűd..."

Az a mondás jut róla eszembe, hogy:
- aki tudja, csinálja (gykv. kampánytanácsadó lesz;)
- aki nem tudja, tanítja (jelen esetben elemez*)
- aki meg azt sem tudja, az lesz a tornatanár (és szabadIDEjében attól még lázasan keresheti az igazságot;)

* tisztelet a kivételnek :P

Idet 2010.02.14. 10:00:55

@simonmondja.:

Mondd, ebben a mondatban: "...s egyaránt helye van a változást óhajtó politizálásnak és a dolgok megértését segítő elemzésnek.", hol mutatható ki a fidesznyikség? Valamint az egész utolsó bekezdésben? Az előzőekben pedig Lánczos Verát elemzi.

Maradjon minden a régiben?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 10:01:41

@Idet:
- a HVG is ölég durván átírta egy korábbi címét:

"Lehet-e más a kormányfő Orbánon kívül? "-re
ezt: "43. Lehet más a miniszterelnök?"

- ááárnyalatnyi különbség...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 10:01:49

@Füsti:
Az önkényuralmi jelképet egy emlékművön kifogásolod. Jó.
De akkor miért nem gond neked a korona ?
Elég sok történelmi emlékről kéne levakarni.
A királyság nem önkényuralom?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 10:02:59

@Idet:
Sajnálom, nem értelek. Nem idéztem semmilyen mondatot.

VIKUNYA 2010.02.14. 10:03:02

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm: tudom én jó, de megfogalmaztál egy feltételt: "ha valaki jól érti a szöveget..." - na ez nem szokás nálunk, ergó: tg fideszbérenc! (mosoly)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 10:03:10

@Idet:

egyrészt: az Index kapcsán full igazad van! Undorítóan manipulatív.

másrészt: nem fújtam fel, csak szóltam,

harmadrészt: én mindig örültem, ha szóltak ilyenért, mert sokat tanultam belőle az elmúlt pár évben

negyedrészt: térjünk a lényegre!

is 2010.02.14. 10:03:45

vállalom ismét az esetleges kissebségi véleményt: miközben ez a blog rendkívül szórakoztató, valamint látszik a szerző tudása és műveltsége, és korrektsége, aközben egyáltalán nem érzem úgy, hogy ha idejövök, és egy posztot elolvasok, attól tájékozottabb, olvasottabb, tanultabb lennék. üdítő dolog a stílust, a logikus mondatokat olvasni a mai agyalágyult, fikázó blogtengerben, de hogy valami hasznoshoz jutnék, hát azt nem nagyon állíthatom. infotainmentet kapok, a politikai elemzés felszínét borzolgatjuk, könnyed TIT stílusban.

azt is megmondom, hogy mi lenne nekem jobb: nemzetközi, történelmi összehasonlítások, párhuzamok. hol volt ilyen helyzet, mikor, mi történt ott, mi lett belőle? szigórúan objektív adatokra épülő, de azokat kiveséző, összefüggéseket, trendeket, irányokat feltáró elemzések. nem az, hogy nézd már, itt indulnak a nagyok egymással szemben. hanem az is, hogy az utolsó 5 választáson, amikor ez történt, akkor hol ki, miért, mivel nyert. ugyanígy bele kellene csapni a lecsóba, és letenni egy mandátumbecslést. stb. stb.

érteni vélem, hogy ezek persze a fizetős szolgáltatások, és Gábornak is meg kell élnie valamiből. de akkor itt mi csak a reklámblokkot nézegetjük. és hogy akkor idézzem a kérdést, ami OV évértékelőjekor elhangzott: a blogíró szándékai vajon ezek voltak.e, mert ha igen, akkor sikerült őket teljes mértékben megvalósítani. ha nem, akkor viszont nem.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 10:04:21

@Idet: "Maradjon minden a régiben?"

IGEN, nem kell "változás" ...
IDE nekünk a régi 0.Viktort!
"Vissza a jövőbe" (I-III;)

törppapa 2010.02.14. 10:04:25

INDEX!!!
A blog alcíme elképesztő, egyáltalán nem azt tükrözi, amiről az írás szól!
Felháborító!!!

VIKUNYA 2010.02.14. 10:06:56

@is: ezért blog a neve és nem akadémiai székfoglaló...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.02.14. 10:08:15

érdemes megnézni jobb felül a szvazást is!!!
lehet hogy a jobbik nyer???

Füsti 2010.02.14. 10:10:18

@simonmondja:

Itt most mindegy az én véleményem. Itt most arra próbálok rámutatni, egy két példával, hogy a saját törvényeit se tartja be ez a jogállam amit annyira félteni kéne bizonyos állítólagos szélsőségektől.

jjulie 2010.02.14. 10:15:32

@is:

hasonlót ugatok változatos formában két hete amióta itt vagyok és annyit értem el hogy egészen értelmes ember is eltávozott a kommentelők közül emiatt

bár tegnap volt sikerélményem is...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 10:17:56

@Füsti:
Szarok a törvények, de még annál is ócskábbak a jogászok.
Félni kell egy sarló-kalapácstól, mert önkényuralmi jelkép,
de a molotov-koktél és a rendőrökre támadás, meg a kockakődobálás az a szólásszabadság része.
A hadseregszervezés az nem veszélyes a jogállamra, de a vöröscsillag alakú karácsonyfadísz a fenyőn az veszélyes.
Nem hinném, hogy a szélsőség fogalmát mindenki egyformán használja.

török gábor 2010.02.14. 10:24:58

@simonmondja.:
a kritikát köszönöm, igyekszem tanulni belőle.
de: elnézést kérek, ez az egyik sem veszi észre kitétel olyan, mintha azt mondaná, hogy minden Vera szép/csúnya. pedig ez biztos nem igaz. szerintem elég sok politológus beszélt arról, amit Ön említ (én nem, ez kétségtelen). nem lenne jó, ha szitokszó lenne a politológus, mert akkor nem fedezné fel azokat az Önhöz közel állókat, akik pedig éppen erről beszéltek.

Idet 2010.02.14. 10:25:05

@1.szolo (Ajánljuk magunkat: IDE): És ha a HVG ezt teszi, az mentség a többi hasonlóra?

Idet 2010.02.14. 10:26:15

@1.szolo (Ajánljuk magunkat: IDE): NEM így értettem. Hangsúly a változáson.

jjulie 2010.02.14. 10:26:39

Mi is ez a blog:

a Gábor szelíden provokál, ad egy kis táplálékot, és kukkol

ez az ami itt történik, tök rendben van

én meg bedobálom az aktuális elméleteimet, és várom a reakciót

egyenlőre szórakoztat

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.14. 10:27:20

@Füsti: Attól még, hogy megsértik bőven jogállam.
De ha szeritned mégsem jogállam, akkor mi?

Idet 2010.02.14. 10:28:41

@simonmondja.: Az írásod szellemére utaltam.
Abban viszont igazad van, hogy lehetőség szerint tárgyilagosnak kellene maradni, és csakugyan a polgárok véleményét szem előtt tartani.

Idet 2010.02.14. 10:34:13

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

Ja, igen: ez az alcím csakugyan undorítóan manipulatív, az Index egészében nem az. Úgy lehetett érteni a mondatodat, ugyanis. Bocs a szőrözésért!

Idet 2010.02.14. 10:38:43

@simonmondja.: De nem ám! E tekintetben is nagy a zűrzavar a fejekben.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 10:39:29

@török gábor:
Én eddig tegeztem mindenkit, de ha Ön ennyire el akar határolódni tőlem, hát áttérek az önözésre.
Ön hozzám közel állókat emleget.
Én meg azt kérdem, miért kell hozzám közel állnia annak, aki észreveszi, hogy Orbán, aki várhatóan megnyeri a választást, mit is mond?
Miért is?
Mert csak azt lehet észrevenni, amit a HirTV erőltet?
A többi észrevevése az ellenség műve?

Aldobói Feldob 2010.02.14. 10:44:06

Lánczos? Nomen est omen? Óh, jaj!

VIKUNYA 2010.02.14. 10:44:12

@simonmondja.: azért elég vicces, erőltetett és izzadságszagú az, ahogy megpróbálod beszorítani gábort a hírtv-s vonalba csak azért, mert nem tartja fasisztának a fideszt, még jó, hogy te tárgyilagos és igazságos vagy.

Goompah 2010.02.14. 10:47:49

@Idet:

"Szőrözzünk, ha már szőrözünk: az "Illetve" után vessző következnék. "

Miért is? Mióta is?

Ezen az sem változtat, hogy az ikes ige feltételes módját szépen ragoztad (az elterjedtebb "következne" helyett).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 10:48:45

@VIKUNYA:
Szólj légyszives, hogy hol írtam le a fasiszta szót.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 10:49:41

@Idet: NEM így értettem. Hangsúly az IS-en!

Kalmár 2010.02.14. 10:50:30

Jó írás. Valóban nehéz eldönteni, hogy van e objektív jó és rossz és ennek a tudatában lehet e bárki.
Úgy tűnik a demokrácia olyan berendezkedés ahol elvetjük az ilyesmit és csak az aktuálisan jónak tűnő irány számit. Hiszen azért szavazgatunk időnként.
Előnye, hogy úgy tűnik, hogy az történik amit a többség akar.
Bár ezt erőssen megkérdőjelezi az elmúlt 8 év. Mentünk, szavaztunk, döntött a többség, de mintha nem egészen erre kaptak volna felhatalmazást.
Hátránya talán ugyanaz. Jó marketinggel, majd megmondja neked a tv, hogy mit akarsz.
Mintha egy olyan rafkós diktatúra lenne, ahol ugyanúgy a gazdasági elité minden előjog, hatalom, csak egy választási színházban még a felelősséget is a te nyakadba akasztanák.
Akkor már őszintébb lenne egy arisztokratikus köztársaság. Születési, tanulmányi előjogokkal.
A köznépnép meg hallgat, dolgozik.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 10:51:16

@Idet: ÍGY értettem. Ez nem "VÁLTOZÁS", hanem változatlanság.
"Új műsorhoz új férfi kell..."

Idet 2010.02.14. 10:52:16

@simonmondja.: Nem biztos, hogy az önözés elhatárolódást jelent! Mi van, ha egyszerűen udvarias akar lenni? Elvégre nem őriztetek együtt disznót!

Na, jó, kicsit merev dolog.

Surko 2010.02.14. 10:52:19

@simonmondja.: "Az önkényuralmi jelképet egy emlékművön kifogásolod. Jó.
De akkor miért nem gond neked a korona ?
Elég sok történelmi emlékről kéne levakarni.
A királyság nem önkényuralom?"

Nem. A királyság lehet ugyan önkényuralom, de a korona nem önkényuralmi jelkép!

A jogszabály ugyanis nem magát az önkényuralmat tiltja, hanem "csak" bizonyos pontosan definiált önkényuralmi jelképek használatát.

A horogkereszt ilyen, a vörös csillag, a sarló-kalapács is. De a korona nem.

Ha már felhördülünk, akkor tegyük azt a tények ismeretében!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 10:52:40

@Kalmár: Én inka szavazgatnék gyakrabban 8Đ

VIKUNYA 2010.02.14. 10:53:00

@simonmondja.: helyesbítek: mert nem hajlandó a jobbikal azonos szinten kezelni - így jó? a lényeg továbbra is változatlan...

bioLarzen 2010.02.14. 10:53:26

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

""véleményét megkérdőjelezhetetlen szakmai álláspontnak tűnteti fel, és azonosítja a választók érdekeivel"

Azon kívül, h a "tünteti" rövid ü, azért ez egy nagyon kiváló leírás, de azért tegyük hozzá (sajnos), h ez szinte oldaltól független. Illetve lehet-e politikai elemzőnek nevezni azt, aki az írásában nem pusztán elemez, hanem politikai célokat szolgál, azaz - bár nem mondja ki, de - pártpolitizál. "

Olyan magyar szó nincs, hogy "h" - ha pedig rövidítés, akkor a végére pont dukál :P

Bocs, de ha valaki a más helyesírását fikázza, akkor figyeljen oda a sajátjára :P

bio

U.I.: Bocs az OFF-ért.

forestjr 2010.02.14. 10:56:41

Teljesen korrekt posztocska, de még erre is gyűlnek a kétségbeesett, frusztrált anti-orbanisták. Pedig itt aztán tényleg nem erről van szó. Azért jókat röhögök :).

bioLarzen 2010.02.14. 10:58:52

@is: Figyu, egy kérdésem volna - ha annyira nem éri meg olvasni ezt a bogot - akkor miért teszed mégis? Ne érts félre, seniknek sincs baja azzal, ha valaki elégedetlen, csak őszintén érdekelne: mi vesz rá, hogy egy olyan blogot olvass, amiről ez a véleményed?

bio

Surko 2010.02.14. 10:59:05

@simonmondja.: Nem lehetséges, hogy épp Te vagy az, aki saját álláspontjának szűrőjén keresztül olvasod bárkinek az írását?

Vagyis nem objektíven és nyitottan olvasol, hanem bármit, ami nem vág egybe a Te saját álláspontoddal, azt azonnal az ellenfélnek tulajdonítasz.

A jó öreg: "aki nincs velünk, az ellenünk van" megszokás.

Szerintem Gábor elég kritikus minden oldallal, és sokféle megnyilvánulással szemben.

Talán éppen azért, mert kritikus a Te lieblingeddel szemben IS, ezért érzed úgy, hogy "ellened" van.

Holott valójában nincs senki pártján (magánemberként nyilván van véleménye), legalábbis szerintem az írásaiból nehezen tudnék ilyet kikövetkeztetni.

Pont erről szól amúgy a poszt. Egy politikai elemzőnek nem ítélkeznie, meg állást foglalnia kell, hanem csak értelmeznie.

Idet 2010.02.14. 10:59:58

@Goompah: Az illetve után egy új mondatrész következik.
Következnék: kellene következnie.

török gábor 2010.02.14. 11:02:26

@simonmondja.:

ismét elnézést kérek. nem tudtam, hogy mindenkivel tegeződik, tegeződsz. amikor hozzád közelállókról írtam, akkor ezzel semmi rosszat nem akartam mondani, sok elemző hozzám is közel áll, akár szakmailag, akár politikailag. egyszerűen csak az általánosítás ellen harcolok: hogy mondhatjuk, hogy minden politológus hülye, amikor Ágh Attila, Fricz Tamás, Stumpf István, Galló Béla, Giró-Szász András, Lakner Zoltán stb. annyira mást gondolnak a világról?

Kalmár 2010.02.14. 11:02:36

@1.szolo (Ajánljuk magunkat: IDE):
Akkor te tudod, hogy merre kellen az országot vezetni és találtál olyan pártot aki azt valóra váltja?
Ez a bajom nekem, hogy 4 évente diktátort választunk. Bármit megtehetnek, ha elég emberrel elhitetik, hogy őket képviselik. A tapasztalat szerint mindaddig vagy kedves választópolgár amíg a kampány tart. Másnaptól 4 évre tisztelt adófizetővé válsz. És a te szándékaidtól totál függetlenül történnek adolgok.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 11:07:09

@Kalmár:
- Nem találtam, hát csináltam 8Đ
- Nem tudom, de nem félek megkérdezni a váasztókat (akár hetente;)

Idet 2010.02.14. 11:07:11

@simonmondja.: Elolvastam, egyetértek a "szélsőséges" meghatározásával.

Mégis, nem hiszem, hogy ma kis hazánkban ez valós veszélyt jelent. Lásd Csurkáék, a sikítófrász jött rá a népek bizonyos részére, Cs.-ék bekerültek a Parlamentbe, és összehuttyant az egész, a politika bedarálta őket. Ágálni egy dolog, cselekedni, az egy másik.

jjulie 2010.02.14. 11:08:22

@forestjr:

az orbanista pedig elégedett mert érzi IGAZA VAN, amit az bizonyít hogy orbáné lesz a prim hamarosam

egyes vélemények szerint nem az a fontos hogy igazad van e vagy sem, hanem mennyit nyersz azzal, hogy igazad van, és mennyit veszítesz azzal, ha nincs .....

kopaszállat 2010.02.14. 11:08:26

@simonmondja.: jókomám, ne élj vissza egy helyesírni sem tudó, de normális emberi gondolatokat közölni kívánó ember egyszerűségével. Nyilvánvaló, hogy az "önkényuralmi jelkép" jogi/közértelmezésű formulájával van dolgunk. Igaza van, annak az izének semmi keresnivalója fővárosunk egyik legszebb, legfrekventáltabb terén. Vigyék haza az oroszok, ünnepeljék a barbarizmusukat otthon vele (gázért nem vagyok hajlandó benyalni nekik). Más. A korona persze ugyanúgy önkényuralmi jelkép, mint az USA alkotmánya, hiszen a többség/kisebbség elnyomását deklarálja. Szóval ÖNKÉNYT szentesít. Játtszhatunk a szavakkal és megtölthetjük betűkkel ezt a blogot, de ez ugyanaz az idióta mszp-s okoskodás marad, amit már ötven éve unok. Egyébként az index egyre inkább teret enged a szociálliberális bizonyítvány magyarázásoknak. Ez nagyon sajnálatos. Szóval bekaphatjátok.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 11:08:40

@török gábor: hogy mondhatjuk, hogy minden politológus hülye, amikor Ágh Attila, Fricz Tamás, Stumpf István, Galló Béla, Giró-Szász András, Lakner Zoltán stb. annyira mást gondolnak a világról?

Node azt nem is mondta senki, hogy EGYFORMÁN hülyék ;)

lüke 2010.02.14. 11:10:26

Már írtam- s aki sokat ismétli magát devalválódik - hogy van neutrális ember, aki elfogadja a sokszínűséget a multikulturát. Magyarországon pl.ők ketten biztosan:) ebbe a kategóriába tartoznak:Ungváry Krisztián történész, Filep Ákos építész -Gödörklub.Ehhez tudás, ismeret, érvelés, tolerancia és liberalizmus- fujjolhattok- szükséges.
S ha van ahhoz tolerancia, hogy mások véleményét elfogadjuk akkor van kultúra és politológia.
S ahogy a valóságban nincs agymosás, manipuláció; úgy szitok szó a liberalizmus, vagy a globalizáció-sajnos vagy nem sajnos - ez a világ trendje. Mi lenne, ha mindenki egyszerre lépne? Rétest kapna:), túróst.
Meglep" is" bejegyzése, a fumigálás és a szponzorok kifogásolása.Szerintem a fumigálás a baj , nem a szponzor ( olimpiára se lehetne nélkülük menni, hogy up to date legyek)
Török G-nak pedig gratulálok ,hogy megvédte a kollégáját, mert ez is ritka jelenség kiállni valaki mellett.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.14. 11:17:24

@török gábor:
Pedig aki szerepel, arról óhatatlanul kiderül, hogy hülye.
De nem akartam lehülyézni senkit, csak kóristának nevezném őket.
Ennek a posztnak is a témája az, hogy
mi butítja a közgondolkodást (le)?
hát például a politológusok szánalmas tématerelése.
De ez csak az én véleményem, nem kell nagyobb léptékben értelmezni.

Idet 2010.02.14. 11:17:52

@lüke: "Sokat ismétli magát" - vagy bevési a véleményét:)

ati27 2010.02.14. 11:20:04

@Surko:
Azt is hozzáteheted, hogy ez az önkényurlmi jelképes jogszabály nem egyedi. Tudtommal van a németeknél, japánoknál, és ki tudja milyen országokban. Mondok egy sarkitott példát: Makettezem: Ugye II. világháborús gépeken van vösös csillag, amit általában nem nehéz "beszerezni" stencil formályában. Viszont a német gépekre elég nehéz de nem lehetetlen horogkeresztes matricákat beszerezni. Sok gyártó bele sem teszi a készletekbe, van amelyik "trükközik" és kettévágva adja. Viszont a történelmi hűséghez hozzátartozik. Pl egy német gép eléggé inkorrekt lenne egy ilyen jelzés nélkül.. Jelentem egyik kedvenc témám a II világháború, azon belül is a német éjszakai vadászok.. Persze nem vagyok fasiszta, sőt elítélem a fasizmust!

Más: Simonmondja nem kell ennyire eröltetni a dolgot.. El kellene fogadnod, hogy az általad választott oldal jelen pillanatban vesztésre áll. Elárulok valamit, volt lehetőségük, ahogy csinálták, az nem jön be az emberek többségének. Másrészt, fel kéne ismerni, hogy egy igazi demokráciában változnak az oldalak. Egyik oldal sem sajátithatja ki a hatalmat. Az egész emberi történelem erről szól. És igen, magyarországon jelenleg demokrácia van, persze vannak "gyerekbetegségek"..

Idet 2010.02.14. 11:21:55

@simonmondja.: Hát, nem biztos.

A közgondolkodást inkább a közbeszéd elsekélyesülése, primitivizálása, a fogalmak összemosása, helytelen tartalmakkal való helyettesítése (csúsztatás minden mennyiségben) és a pestisként elharapódzó gyökér műveletlenség butítja le.

lüke 2010.02.14. 11:22:35

@kopaszállat: az az" IZÉ"...
-ajánlom Márai 1974-s naplójának bécsi részét, mint mond taxisofőr a Schwarzenberg palota melletti izéről...
- és hogy az az izé nem véletlen épült fel -a párizsi terekkel vetekedő- európai építészet egyik legszebb terén
az ugye nem véletlen...
nézzetek utána miért?

lüke 2010.02.14. 11:23:27

@Idet:
repetitio mater studiorum est

Idet 2010.02.14. 11:24:06

@simonmondja.: Ja, igen: és a közbeszéd egyoldalú tematizálása.

ati27 2010.02.14. 11:26:48

@ati27:
Bocs.. NEm a demokrácia, hanem társadalom szól arról, hogy nem sajátithatja ki egyik oldal sem a hatalmat.. Mert pl egy náci németország sem demokrácia volt, a hatalom egy csoport kezébe került, megpróbálták totálissá tenni.. Nem sikerült. Ugyanez Szu-ban. De említhetnénk a Római birodalmat, és sokmindent.

sárkányfő 2010.02.14. 11:27:12

Azért valahol meg kell védenem Lánczos Verát, bár szerintem nem csak a Fidesz borzasztó, de a többi párt is, azokról is lehetne - részben másképpen ugyan -, de szintén nagyon csúnyákat írni.

De ha már Fideszről írta ezeket, lássuk azt. Lehet azt mondani,hogy az Mszp hazugsággal nyert meg 4 éve a választást, de kérem emelje már fel a kezét az, aki emlékszik rá, hogy 98-ben, a kampány alatt akár csak 1x is elhangzott a Fidesz részéről, hogy:

- eltörli a parlamenti vizsgálóbizottság nevű intézményt (demokratikus kontroll jog: hahaha)
- megerőszakolja a magyar - a magyar! - nyelvet, és a "hetente" szót "három hetente"-nek értelmezi (demokrácia alap intézményének korlátozása)
- eltörli a Széchenyi óta meglévő jegyzőkönyveket a kormányülésről (demokratikus informálódás joga: hahaha)
- stb.

Ezek tények, nem vélemény.

Na most ezeket a lehet elemezni is, meg lehet azt mondani, hogy vannak objektív határok, amiket nem, nem és nem lehet átlépnie egy demokratikus pártnak. Lánczos nem a levegőbe beszél.

Vajon ilyeneket meg lehet tenni egy nyugat-európai országban? Tényleg érdekelne.

AMúgy jó lenne, ha végre egy újságíró, vagy igen, egy elemző megkérdezné,hogy ismét ezeket várhatjuk-e? Ahogy elnézem, egyszerűen nincs olyan ember, aki szemtől szemben fel merne kellemetlen kérdéseket tenni.

Surko 2010.02.14. 11:27:48

@simonmondja.:
"Szarok a törvények, de még annál is ócskábbak a jogászok.
Félni kell egy sarló-kalapácstól, mert önkényuralmi jelkép,
de a molotov-koktél és a rendőrökre támadás, meg a kockakődobálás az a szólásszabadság része.
A hadseregszervezés az nem veszélyes a jogállamra, de a vöröscsillag alakú karácsonyfadísz a fenyőn az veszélyes.
Nem hinném, hogy a szélsőség fogalmát mindenki egyformán használja."

Szarok a törvények? Talán igen, de furcsa módon az általad kritizált széljobb is ugyanezt gondolja.

A jogállam pont arról szól, hogy nem a törvényeket igazítgatjuk a saját szájízünk szerint, hiszen akkor minden választás után újra és újraírnák a törvénykönyveket, hanem szimplán betartjuk a játékszabályokat.

A vörös csillag, meg a horogkereszt tiltása szerintem is hülyeség. Anno Szabó Albert hungaristái fekete egyenruhájukban, piros alapon fehér körbe rajzolt fekete fogaskerekes zászlókkal masíroztak. A zászló nem minősült önkényuralmi jelképnek, mert fogaskerék volt rajta és nem szvasztika, de ettől még mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy fasiszták.

Vagyis egy szimbólum tiltása nem jelenti azt, hogy az eszmét is sikerül betiltani. És nem is lenne helyes.

Nem szabad előírni, hogy az embereknek mit kell gondolniuk. A fasizmussal lehet egyet nem érteni. De az ellene való küzdés biztosan nem lehet az, hogy tiltunk és elnyomunk. Ebben az esetben ugyanis a demokráciát próbáljuk antidemokratikus eszközökkel védeni. Hová vezet ez?

A demokrácia alaptörvénye, hogy elfogadjuk, hogy vannak, akik a miéntől eltérő véleményen vannak. És ez a más vélemény lehet akár a fasizmus is. Ők is részei a demokratikus játszótérnek.

A politika nem más, mint eszmék és ideológiák népszerűségi versenye. Vagyis a fasizmus ellen úgy lehet és kell küzdeni, hogy a demokratikus erők jól kormányoznak és vonzóbb alternatívát kínálnak, mint a szélsőségesek.

A fasiszták elleni ellenszer tehát nem egy-egy antifa demonstráció, hanem a helyes kormányzás.

A demokratáknak sem a szélsőjobbot kell támadniuk, hanem a saját eszméiket népszerűsíteniük. "Elcsábítani" a szavazókat a szélsőségesek elől.

Erről szól a demokrácia nevű társasjáték.

bioLarzen 2010.02.14. 11:31:42

@lüke: "liberalizmus- fujjolhattok- "

Az alapvető baj az, hogy az átlagember számára a liberalizmus = legális fű + melegek. Ez, persze, mondhatjuk, az SZDSZ sara, 20 évük volt, hogy megismertessék az emberekkel, miről szól a szabadelvű életfilozófia és politika, de nem sikerült nekik.
Mondjuk, a hatalmasra duzzadt Fidesz-tábort "megszondáztatva" kiíváncsi lennék, milyen kép él bennük a "konzervativizmusról", de persze, mindegyik oldallal el lehetne ezt játszatni. Szerintem a lakosság hatalmas többségének ezek pontos tartalom nélküli hívószavak - nem is tudják pontosan, mitől konzervatív/szocialista/liberáli/radikális egy párt. No, persze, mutass nekem ma Magyarországon egyetlen nagyobb pártot, amelyik olyan politizálást folytat, ami konzisztens a saját maguk által magukra akasztott címkével... Sajnálatosan maximum a Jobbik jöhet szóba (bár meggyőződésem, hogy már nem sokáig - a parlamenti keretek majd "rendet raknak" az ő házu táján is)

bio

is 2010.02.14. 11:34:11

@simonmondja.: mint írta, mostanában kezdte webes életét, nem ismeri az aktuális netikettet. tanítsuk, ne baszakodjunk vele.

Gábor: itt mindenki tegeződik, ezt is lehet elég tisztelettel.

sárkányfő 2010.02.14. 11:39:28

@török gábor: " hogy mondhatjuk, hogy minden politológus hülye, amikor Ágh Attila, Fricz Tamás, Stumpf István, Galló Béla, Giró-Szász András, Lakner Zoltán stb. annyira mást gondolnak a világról?"

Khm, hogy úgy mondjam, ez a névsor nem nyűgöz le. Ugye érthető voltam.

De kétségtelenül nagyon különböző emberek.

Ha már felmerült Sumpf, akkor konkrétan vele kapcsolatban megkérdezném, hogy normális-e az, illetve egy nyugati, fejlett demokráciában előfordulhat-e az, hogy a Fidesz egyik minisztere életvitel szerűen eljátszhatja a független polelemzőt, még annyit se írnak ki a tévékben a neve mellé, hogy fideszes kormány minisztere volt. Szerintem ez pl. konkrétan egy vicc/ abszurdum.
Megjegyzem a képességeiről meg annyit, hogy... eh, hagyjuk. Tudjátok ti is.

Persze a többiről lehet tudni hova húz, de legalább nem voltak/lesznek formálisan is Orbán beosztottjai.

sárkányfő 2010.02.14. 11:40:56

@ó jaj: Annyit korrigálok, hogy van köztük 1-2 tényleg okos és felkészült, és valamennyire objektívnek maradni próbáló elemező.

lüke 2010.02.14. 11:45:27

@bioLarzen:
yesssssssss
"ezek pontos tartalom nélküli hívószavak - nem is tudják pontosan, "

ehhez tartozik " az izé" is!
ifjú vagy és bohó, majd meglátod mi lesz................itt:)

is 2010.02.14. 11:45:29

@bioLarzen: olvasd el még egyszer a kommentem, meg tedd hozzá, hogy még az agyalágyult, fikázó dolgokat is elolvasom, sőt kommentelem. lehet, hogy magam is kutató vagyok; lehet, hogy nincs más dolgom; lehet, hogy ugyanazt csinálom, mint amikor a TV-t nézők is a BK meg JR közül csak megnézik az egyiket, pedig mindegyik szar; lehet, hogy mazochista vagyok; lehet, hogy a kommentekben mégiscsak megnyilvánulok, csak lusta vagyok saját blogot vinni; lehet, hogy a stílust élvezem, és annak értékelése már elég; lehet, hogy félszemű a vakok királya; lehet, hogy én vagyok a viccbeli bagoly, akinek nincs kivel beszélgetni, mert annyira okos; lehet, hogy ágyhoz kötött, mozgásképtelen vagyok, akinek nincs más lehetősége, mint az interneten közösségi életet élni; lehet, hogy nyugdíjas vagyok rengeteg elpazarolható idővel, és erre is rápazarlom; lehet, hogy mesterséges intelligencia program vagyok, és a kutatók minden blogra ráengednek tesztelni.

ennyiből remélem már lehet választani.

sárkányfő 2010.02.14. 11:53:21

@ó jaj:
Na akkor tisztába rakom:

Ágh Attila: Mszp-s, nem is tagadja

Fricz Tamás: Fideszes, nem is tagadja, még tiltakozást is szervez. Ebből a listából a leggyengébb képességű.

Stumpf István: róla már írtam...

Galló Béla, Giró-Szász András, Lakner Zoltán: Ők visszafogottabbak és okosabbak, bár lehet tudni merre húznak. Galló szerintem a legjobb.

Amúgy egy vicc, amikor a tévében meghívnak két elemzőt, és elemeznek. Egyik jobbról, másik balról. Ezek valóban nem mások, mint a pártpolitikai belharcok folytatásai a független elemző gyenge látszatának köntösében.

jjulie 2010.02.14. 11:53:56

@is:

sok minden butítja a közgondolkodást

ebben blogban való aktív részvétel biztosan nem

Hajrá Gábor!

kisQtya 2010.02.14. 11:54:41

@simonmondja.: Az önkényuralmi jelképet egy emlékművön kifogásolod. Jó.
De akkor miért nem gond neked a korona ?
Elég sok történelmi emlékről kéne levakarni.
A királyság nem önkényuralom?

A korona nem önkényuralmi jelkép, mert azt jogszabály ekként nem nevesíti. Gondolom, kiakadnál, ha horogkeresztes emlékmű díszelegne Budapest belvárosában.
A királyság nem önkényuralom, hanem egy államforma. Pl. Nagy-Britannia államformája is királyság.
Össze-vissza dobálózol a fogalmakkal, amelyeket nem ismersz (a jelek szerint).

kisQtya 2010.02.14. 11:56:35

Szerintem meg Lánczos Vera és a hozzá hasonló szocifanok. Azok. Azok butítják (le) a közgondolkodást.
Nem kicsit. Nagyon....

egyittlakó (törölt) 2010.02.14. 11:59:34

A közgondolkodást Orbán dogmatikus megnyilvánulásai rontják le, ami azért megy neki könnyen, mert a magyar nép még mindig kádárista gondolkodású ( politikailag és gazdaságilag iku gyö kettő).

kisQtya 2010.02.14. 12:06:32

Ja! A "független" elemzőről pedig mindig a mértékadó gazdasági elemzők jutnak eszembe, akik mindig azt a véleményt közlik, amelyikért több pénzt kapnak. Majd annak ellenkezőjét is.
A világválság meg csak úgy lett, "kituggya honnét".

Az is érdekes, hogy a balliberális oldal folyamatosan Orbán diktátor hajlamaival riogat, miközben ők semmilyen formában nem tűrik azt, hogy valaki másként gondolkodjon, mint ők. Tessék megnézni A fideszes zsidó című filmet, amiben Székely Gábor lényegében kimondja, hogy Sebes Gábort ki kell utálni a közösségből, mert fideszes lett.
Imádom a tolerancia fogalmának ballib értelmezését. :))))
Ballib agymosoda.

kisQtya 2010.02.14. 12:11:20

@egyittlakó: Meg az is árt a közgondolkodásnak, hogy olyan arcok kommentelnek itt, akik szerint nagyon rendben van, hogy a tolószékes ne akarjon Szerencsen szórakozni, mert ha igen, akkor nyilván, hogy jól pofánvágják.
Ezt a lejáratott nicket igazán lecserélhetnéd már. Bár a személyiséged attól még nem változna meg.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2010.02.14. 12:18:52

eljött 2010.

veszélyben a demokrácia..hallom minden baloldali szájából (majd mindegyikéből.).
meglehetősen szánalmas ez.
először is a demokrácia mindig akkor van veszélyben ha nem az állampárt utódai birtokolják a hatalmat, vagy éppen közeleg a nap amikor kicsúszik a kezükből.
de a pufajkás, a kém, a hazug és a libás, az államcsőd a giga méretű lopás, ami miatt az emberek egyre kevesebb közjóhoz jutnak hozzá..és emiatt (is) tolódnak a jobbik felé...az nem veszélyes. a fidesz az.

Vera nem elemző, csak egy megmondóember. a hozzá hasonló megmondók vágták a képünkbe, hogy majd 2010..addig kuuuss van. ők magyarázták, hogy az öszödi beszéd az igazság bülbül szava, a gumilövedék meg normál velejárója a vélemény nyilvánítókkal szembeni bánásmódnak. nem az a parlament veszélyezteti a demokráciát amelyik megszavazza az adócsökkentést, majd az ellenkezőjét, nem az akik beállnak gyurcsány 23.548. magasröptű (sosem megvalósuklt) nagyívű tervei mögé..nem. azok akik azt mondják, hogy elég volt...azok, vagyis mi vagyunk a demokrácia ellenségei.

kedves vera, és balosmegmondók. 2010. van, eljött a pillanat. szavazni fogunk rólatok, a kormnyotokról, és az elmúlt 8 évről..fogadjátok ezt férfimódra, egyenes derékkal, kéretik nem lemenni kutyába...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 12:21:33

@bioLarzen:

OFF
Nem fikáztam Török uram helyesírását, hanem segítettem Neki abban, h egy viszonylag súlyosabb hibát kijavítson.

A h használatáról pedig annyit, h ez nem helyesírás kérdése. Ilyetén felfogása esetén persze igazad volna, de ez egy bevett szokás. Olyasmi, mint a szmájli. Neked nem szokásod, te dolgod. Nekem viszont szokásom. Pont.
ON

jjulie 2010.02.14. 12:26:35

@FILTOL:

emlékszel arra, hogy amikor a vitya nyavajgott az antallnak, az antall meg azt mondta neki: "tetszettek volna forradalmat csinálni"

ez is csak egy nyavajgás

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2010.02.14. 12:27:55

@ó jaj: az általad felsoroltak miatt a választók leváltották a fidesz kormányt...
ez a múlt, tény.
most mindenki által ismart tények miatt az mszp.szdsz megya levesbe...
jelen bejegyzés (szvsz) csupán arról szól, hogy ez a választás nem a demokrácia vége...akárhány vera írja is ezt.

guba72 2010.02.14. 12:29:01

Az átlagember szellemi színvonala elég alacsony, ezért a politikai üzeneteikkel széles néprétegeket megcélzó pártoknak minél inkább leegyszerűsítve (lebutítva) kell megfogalmazniuk a mondandójukat. Ez az értelmesebb kisebbség számára riasztóan demagóg lehet. A választójog egyenlő, mindenkinek a szavazata ugyanannyit ér és ezekért a szavazatokért ki így ki úgy száll harcba. A legjobb kalmár adja el a legtöbb árut, de nem biztos, hogy az övé volt a legjobb áru. Ez a demokrácia egyik nagy hibája. Mivel a szavazati jogot nem lehet intelligenciához kötni, senkit nem lehet kizárni a választásokból, ezért az ostoba többség szívéhez is meg kell találni az utat. Nem véletlenül írtam szívet és nem fejet. A dolog annál is bonyolultabb, hogy ráadásul az észt mindig felülírja az érzelem. Az emberek érzelmi alapon választanak, vagy sorolódnak be egyik vagy másik oldalhoz, ezért az igazi nagy politikusi kihívás az ostoba ember elkötelezettségén változtatni. A politikai elemzők felelőssége nagy, ők azok akik megmagyarázzák az egyszerű ember fiának, hogy mit is, hogyan is kell érteni. Az elemzők a politikai marketing részei, ők azok akik kimondják például, hogy ki nyerte meg a miniszterelnökök vitáját, stb. Nehéz úgy elemezni persze, hogy a vájt szem, vagy fül ne vegye észre, hogy egyik vagy másik elemző melyik irányba beszél, de ezzel még nem is lenne talán olyan nagy baj, ha egyébként az elemzésnek van egy világos logikája, amely nem bicsaklik meg. És most nem Török Gáborra gondolok, mert az ő elemzései véleményem szerint nem elfogultak, de ha láttátok Dessewffy úr legutóbbi szereplését, akkor neki már az is leküzdhetetlen nehézséget okoz, hogy ne torzuljon grimaszba az arca, amikor Stumpf úr a másik egypárti politológusunk beszél. A beszélgetésüket olyan szempontból is elemezni lehetne, hogy ki nyerte a két nyíltan elkötelezett „elemző” vitáját az Orbán-beszédről? Mert ennek is van tétje!

stratez 2010.02.14. 12:31:06

Én még nem találkoztam olyan politikai elemzővel, aki a párthovatartozát leplezni tudná, legfeljebb olyannal, aki ízlésesen teszi, és olyannal, aki ízléstelenül. Ez utóbbi kategóriába tartozik ez a Galamus-csoport.

lüke 2010.02.14. 12:41:25

@guba72:
yesss

"csak ezt a népfrontost hagyjátok már:)"
Mitterand 1976,akkor bukott el, azóta nyista:)

mrs. white 2010.02.14. 12:41:30

Kedves Gábor!
Én nem az önözésből vontam le a távolságtartás tényét vagy, hogy felzaklatta a hozzászólás, hanem metakommunikáció híján most először vettem észre hogy elhagyja a nagybetűket a mondat elején. Hasonlóan hozzám. Ez akkor fordul elő velem ha minél gyorsabban akarok válaszplni és nem szöszölök vele, hogy végig javítsam az írást, hiszen amúgy mindenki érti miről van szó, ráadásul a pont már támpontot ad. Meglátásom szerint tárgyilagos elemző vagy és fogalmam sincs, hogy a szavazókör magányában kire szavazol. Ezt én nagyon értékelem. Többek közt ezért is vagyok ezen a blogon mostanában és nem mondjuk Ágh Attiláén, ha egyáltalán van neki. Úgy látszik a független cool de szemmel láthatóan mindenki tudja milyen hívőket már ez is zavarja, pedig pont erről szólt volna a mai blog.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.02.14. 12:43:20

A "Kell" vagy "Legyen" megfogalmazása, ahogy egyébként sokan elvárjátok, és elvárják, nem hiszem, hogy elemzői feladat.
Feltételezzük, mert a törvény is feltételezi, hogy 18 éves kor felett minden magyar állampolgár rendelkezik annyi sütnivalóval, hogy képes eldönteni, mi az, ami számára kívánatos, ő és csakis ő fogalmazhatja meg ezeket. (És egy szóval sem állítottam, hogy ez a rendszer jó vagy rossz.) Nem kell vezetni a kezét, egy elemzőnek semmiképp, amúgy is elég sok a jelentkező erre a nemes feladatra.
A "Van" kivesézésében viszont elég sokat tehet.
Török Gábor láthatólag azt választotta, hogy viszonylag egyszerűbb kérdéseket vizsgál, és indít ezzel beszélgetést köztünk. És elég sokszor voltak képesek erre a kommentelők, főleg, amikor nem lett azonnal sértődés és sértegetés abból, ha két vélemény ütközött, vagy ment át agitálásba, bár ez viszonylag ritka volt. Ezért szeretek idejönni.

vagyok59 2010.02.14. 12:45:56

2006.okt. 23-a óta én is azt mondom, hogy kell.

OK, hogy az MSZP-SZDSZ a skála innenső végén vannak, a tulsó végén van a nácizmus és a kommunizmus, de azért azt egyetlen pártnál sem ajánlatos megvárni, amikor az ellenzék megveretése után oda is eljutnak, hogy kár a választásba, hiszen minden konkurrensük náci.

mrs. white 2010.02.14. 12:53:34

@ó jaj: Logikus álláspont. Akkor maszop bármelyik választás előtt kampányolt-e azzal, hogy aki ellenvélemény van, azt megveretem és kilövetem a szemét, ami a kádári rendszer végén sem volt már divat. Van ugyan vizsgálóbizottság, de semmi értelme. Köztörvényes bünöket elkövetőket mentelmi jogra hivatkozva nem adok ki az igazságszolgáltatásnak. Ehez képest az általad felsoroltak apró kis erkölcsi bünök, hasonlóan az ezerszer unásig mondot szákházügy és mondjuk csak egy szaros polgármester (Hunvald ) eddigi cehhéhez. Szándékosan nem említettem autópályát bkv.-t stb.

jjulie 2010.02.14. 12:58:47

@mrs. white:

tegnap már egyszer abbahagytad ezt a stílust, meg is lepődtél magadon

vagyok59 2010.02.14. 13:02:14

@mrs. white: Pontosan így van, az MSZP-SZDSZ kiírta magát egy időre a demokratikus pártok köréből.

Azaz náluk a lényeg már nem az, hogy korruptak, hanem az, hogy nem szabadna beleférniük egy szabad választás során a többiek halmazába.

jjulie 2010.02.14. 13:03:24

@jjulie:

a stíluson azt értem, hogy hagyod hogy a kocsi megelőzze a lovat

azzal kezded, hogy közlöd a végkövetkeztetést...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 13:03:50

@is: rajtad IS - ha magadra veszed :P

mrs. white 2010.02.14. 13:04:42

@jjulie: Orbánista nem azért elégedett mert igaza van szerintem. Hadd mondjak egy példát. gyerekorom kedvenc zenakar volt a Genesis. roppant jó zenét csinált a úgy 70-től 83-ig. A legnépszerűbbek akkor voltak amikor 87-ben magyarországon jártak az addigi egyik leggyengébb lemezükkel. Már soha nem tudtam úgy nézni rájuk mint előtte mert lementek populárisba. Nem voltam boldog hogy ilyen áron lettek a széles tömegek számára népszerüek, viszont bármikor inkább halgatom őket mint Modern Talkingot mert ha önmagukhoz képest rossz zenét csinálnak akkor is sokkal jobbak mint mások, mert nem felejtettek el zenélni csak idomultak a közizléshez. Remélem érthető volt az analógia. Ezért nem igaz amit mondasz mert a boldogságot az okozza hogy a hülyeség (Modern Talkin) korszaka talán lezárul, illetve csak a remény van meg rá. De az is valalmi.

jjulie 2010.02.14. 13:05:14

@vagyok59:

a következő logikus lépés pedig az, hogy nem emberek, ergó lehet velük olyat tenni amit emberekkel nem szokás

jól értem?

jjulie 2010.02.14. 13:06:44

@mrs. white:

értem, igazad van, mégis inkább a végkövetkeztetés...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 13:06:55

@stratez:

Akinél kiderül a párthovatartozás, azt hívjuk simán politológusnak, akinél pedig nem, azt politikai elemzőnek.

Teszt (már ítam régebben, bocs):

Legyen adott XY politológus. Tegyük fel a kérdést a kommentezőknek: szerintetek ő melyik pártra szavaz 2010. ápr. 11-én.

Ha a többség véleménye csont egyirányba húz, akkor bármit is állítson magáról, nem pártatlan elemző, de ha erősen szóródik az emberek véleménye, akkor nincs gáz, hívhatja magát elfogulatlan elemzőnek.

mrs. white 2010.02.14. 13:09:18

@ó jaj: Az általad leggyengébbnek tartott tette az egyik legjobb kijelentést ami kifejezi az ország állapotát. "Mo egy következmények nélküli ország." Ha semmi mást nem mondott volna és csak marhaságot már ezért megérte. arról nem is beszélve milyen régen mondta.

sárkányfő 2010.02.14. 13:10:51

@mrs. white:
Kérem cáfoljon meg, mrs. white, de nekem úgy tűnik, Ön egy Fidesz-hívő. És úgy tűnik, Ön azok közé tartozik, akik számára az egyik banda bűnei felmentik a másikét. Ugye érti mire gondolok.

Ettől függetlenül:
Az Mszp személyesen kilőtte volna ki valakinek a szemét? Vagy a rendőrség lenne a vezérlésük alatt? Ha a rendőrség Mszp-vezérlés alatt van, hogy lehet börtönben Hunvald meg Zushlag meg a fél BKV?

Az, hogy ön szerint nincs értelme a vizsgálóbizottságnak, az felmenti a Fideszt az alól, hogy megakadályozza azok felállítását? Ha nincs értelme, miért akadályozták meg?

sárkányfő 2010.02.14. 13:13:24

@mrs. white: "Mo egy következmények nélküli ország."

Nem tudom kire gondol, de mindegy is. Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnia, de azt az amúgy igaz közhelyt rengetegen mondogatják ezer éve, még én is, ez a köznyelv része. Nem valami nagy szellemi munka kellett ennek a mondatnak a magalkotásához. Személyhez tehát nem lehet kötni.

vagyok59 2010.02.14. 13:15:15

@jjulie: Miért lenne ez a következő logikus lépés? Ha így csinálnánk, ugyanolyanok lennénk mint az MSZP-SZDSZ. Meg kell büntetni a felelősöket, a többit meg eldönti a választó. A demokráciának épp az a lényege, hogy nem csak a pártok tanulnak, a választópolgár is.

demagofób 2010.02.14. 13:15:42

Nagyon tetszik a blog.
Nagyon kellemes kis bor vagy kávé mellé. Aki mélyebb elemzésekre vágyik valamelyik írott sajtóban megkaphatja.
Objektív, liberális, tetszik. Kár, hogy az SZDSZ-MDF vonal szitok szóvá alakította ezt a szót...
Például az is tetszik, hogy az elméleti "bal" és az elméleti "jobb" oldal felől is érik támadások.

Véleményem az, hogy ma nincs más választása a liberális érzelmű embereknek, hogy a "szocdem"-es Fideszre szavaz és bízik benne, hogy nem a demagóg hülyeség irányítja majd őket, hanem ész érvek.

A következő kormánnyal szemben igen magasak az elvárások. Ha megkapják a 2/3-ot, akkor arra kapnak felhatalmazást, hogy minden hibát, torziót kijavítsanak, ami ma a társadalomban van... Egy kicsit erősebb szociális érzelembe nem halunk bele.

mrs. white 2010.02.14. 13:15:47

@jjulie: Mint a fizika, hatás ellen hatás. A hülyeséget nem tagadom, én is túlreagálom. Van olyan amitől felmegy az agyvizem, sajnálom.

jjulie 2010.02.14. 13:18:05

@vagyok59:

lám sikerült módosítanod a mondandódat, ez nem ugyan az mint amire én reagáltam

mrs. white 2010.02.14. 13:21:43

@ó jaj: A balhét minig a vezető viszi el. Nem személyesen lőtte ki a szemét az mszp. Viszont az illetékeseket nem büntették meg hanem pl kitüntették. Ez kb olyan mint ha ő lött volna. Ez a baj. Fidesz hívővé akkor szoktam válni ha mszp hívővel találkozom, mert zsebmetszőt hasonlítják a bérgyilkoshoz. Az meg naivitás, hogy lesz olyan párt aki tisztakezű teljes mértékben. A föld egyetlen országában nincs ilyen. Teszem hozzá mélységes sajnálatomra, de mindenkinek joga hinni a mesékben, csak bizonyos életkor felett már furcsa.

vizesnyolcas 2010.02.14. 13:21:54

A hozzászólók igazán elolvashatnák a TG által hivatkozott gALAMUS(ZI)-cikket. (Csak rá kell kattintani a linkre.:))
Külön köszönet a posztírónak, hogy lehetőséget ad a Lánczos Vera nevű tünetegyüttes szélesebb körű megismerésére és kommentálására, merthogy nevezett "igazságkereső" a hivatkozott oldalon természetesen kommentelési lehetőség nélkül osztja az észt.
LV agyát a Reuters azon közlésétől öntötte el a vér, hogy 23 magyarországi gazdasági elemző szerint "erős Fidesz-kormány lenne a legjobb a magyar gazdaságnak az áprilisi választások után, mivel az végre tudná hajtani azokat a reformokat, amelyek a gazdaságot versenyképesebbé tennék…". Felháborodásában tollat ragadott, hogy leleplezze OV gonosz szándékait. Terhelő bizonyítékként az OV évértékelő beszéd szerinte legvállalhatatlanabb részleteit idézi,
A bűnjelek citálása után LV levonja a következtetést: "Mindenesetre az elhangzottakra figyelemmel minimum elgondolkodtató, miért bíznák rá [értsd OR-ra] minden aggály nélkül a hiányzó önkormányzati, oktatási reform, valamint az adórendszer átalakítását, anélkül, hogy ennek a részleteiről számot adott volna. Miért bíznak abban, hogy mindezt az elvárásaiknak megfelelően el is akarja végezni?"
LV láthatóen nem éri fel ésszel, hogy ha az OV beszéd éppen olyan részleteit találja feljelentésre alkalmasnak, amelyekkel - mint célokkal - a magyar választók akár 90%-a egyetért (no jó, ezek fele csak akkor, ha nem tudja, hogy OV mondta), csak önmagát leplezi le. Vagyis azt a tényt, hogy nem a magyar választók elvárásainak teljesülése miatt aggódik.
Várom LV következő cikkét, amelyben azért aggódik, mit fog szólni azért a nemzetközi tőke, hogy Mo-on még mindig magyarul beszélnek.

jjulie 2010.02.14. 13:22:07

@demagofób:

te tudod mi az hogy kdnp?

mrs. white 2010.02.14. 13:22:28

@ó jaj: Fritz mondta 2002 ben azóta mondják.

vagyok59 2010.02.14. 13:22:43

@jjulie: Nem kiírtam magam, csak te MSZP-SZDSZ-es aggyal értelmezek:

"Azaz náluk a lényeg már nem az, hogy korruptak, hanem az, hogy nem szabadna beleférniük egy szabad választás során a többiek halmazába."

Nem szabadna nálam azt jelenti, hogy egy normális választó agyában nem szabadna alternatívaként megfordulniuk.

Nálad viszont azt, hogy valami olyasmi módon kell őket vegzálni, mint most ők pld. a Jobbikot és régebben a Fideszt.

Idet 2010.02.14. 13:23:48

@jjulie: Nyavalygás, ha már itt mindenki helyesírásilag van. A nyavalyába, ez azért elég súlyos hiba!

vagyok59 2010.02.14. 13:24:39

@jjulie: (Itt van helyesen)

Nem módosítottam semmit, csak te MSZP-SZDSZ-es aggyal értelmezel:

Idézem a mondatot:
"Azaz náluk a lényeg már nem az, hogy korruptak, hanem az, hogy nem szabadna beleférniük egy szabad választás során a többiek halmazába."

Nem szabadna nálam azt jelenti, hogy egy normális választó agyában nem szabadna alternatívaként megfordulniuk.

Nálad viszont azt, hogy valami olyasmi módon kell őket vegzálni, mint most ők pld. a Jobbikot és régebben a Fideszt.

jjulie 2010.02.14. 13:25:44

@jjulie:

te nem pedig a google

demagofób 2010.02.14. 13:30:25

@jjulie: "te tudod mi az hogy kdnp? "
Látod ez egy nagyon jó kérdés!
Gábor, kérlek, írnál erről egy bejegyzést?

jjulie 2010.02.14. 13:30:47

@vagyok59:

tudod amikor pl. libanonban kiásnak egy követ amin találnak egy kb 2500 évvel ezelőtt rávésett szöveget, amiből egy szó olvasható, akkor annak a lehetséges jelentéstartalmáról egyesek képesek 1000 oldalt írni...

örülök, hogy adtál egy elfogadható magyarázatot

sárkányfő 2010.02.14. 13:31:57

@mrs. white:
Sajnos a lényeg felett elsiklott, pedig direkt azzal kezdtem.
Akkor ismét: Ön szerint az egyik banda bűnei felmentik a másikéit?

Kitüntetés: sorozatos perek voltak és vannak ma is a rendőri túlkapások miatt, nagyon helyesen. Ön melyik országban él? Gondolja, ha az Mszp nem tudta megvédeni Hunvaldot és társait, akkor majd pár egyszerű rendőrt akar és tud megvédeni?

Ha pedig arra utalt volna, hogy engem Mszp-hívőnek vél hatalmas tévedéséből kifolyólag, akkor ismét arra kérem, olvassa figyelmesebben a soraim, és legalább időlegesen függessze fel előítéleteit.

Erre meg elfelejtett válaszolni:
Az, hogy ön szerint nincs értelme a vizsgálóbizottságnak, az felmenti a Fideszt az alól, hogy megakadályozza azok felállítását? Ha nincs értelme, miért akadályozták meg?

jjulie 2010.02.14. 13:33:23

@demagofób:

furcsa választ adtál az eddigiek kb így hangzottak: mindegy boldog tudatos fidesz szavazó vagyok

sárkányfő 2010.02.14. 13:33:45

@mrs. white: Már a 90-es években is mondogatták. A "nyáron meleg van" -hoz hasonlóan eredeti és mély mondás.

jjulie 2010.02.14. 13:35:22

@ó jaj:

ha azt írod neki hogy menjen a picsába, meg fogja érteni, de ezt?

Idet 2010.02.14. 13:37:27

@jjulie: A francba, TEGYÉL már vesszőket, ahol kell!!! Vagy ez megakadályoz a véleményed kifejtésében?

tölgyes 2010.02.14. 13:39:39

Ajajaaj! Most aztán itten vagyok a nagy bajban...Én is szoktam bírálni a politikai elemzőket és legtöbbükkel elégedetlen is vagyok..
TG. Azt írja, hogy ő szívesebben értelmez, mint ítélkezik. Én pedig szívesebben olvasnék elemzéseket, mint értelmezéseket, mert mert cselekvéseim mozgatórugói ( az emberek politikai döntéseinek mozgatórugói) sokoldalú elemzéssel jobban megközelíthetőek, mint értelmezéssel... Az értelmezés nagyon is a pillanatnyi helyzethez köti az értelmezőt, ezért mond az értelmező eztet is meg aztat is... hiszen mindig a pillanatnyi helyzetet értelmezi.

Ezért tehát én is szívesen bírálom a politológusok többségét, de ennek semmi köze a fenti hölgy igazságkereséséhez..sőt semmiféle igazságkereséshez... mert az igazságkeresés feltétele az elemzés.. ami a hölgy csinál az nem keresés, hanem saját elfogult értékrendjének másokon való számonkérése. Ez a vélemény lehet, hogy tartalmaz igazság-elemeket, de hogy tartalmaz-e igazságot és mennyiben az maga az elemzés tárgya!! (Itt sem elég az 'értelmezés').

Én még nem olvastam a TG által idézett cikket ezért az idézet alapján félve mondom, de mondom: az írás szellemi szinvonala nem lépi túl a "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.." kinyilatkozás színvonalát...Amolyan igazi sztalinista álláspont: aki nem ért egyet a Szovjetunióval pillanatnyi álláspontjával, az a Szovjetunió ellensége...Képzeljék el szegény kommunistákat.. a Dimitrov-per idején antifasisztáknak kellett lenni.. aztán a Molotov-Ribbentrop paktum idején náci barátnak, majd a Szu. megtámadásakor megint antifasisztának...
Így van ezzel VERÁCSKA IS! EGYETLEN SZEMPONT LÉTEZIK: MI AZ AMI JÓ AZ MSZP-NEK.. ÉS NEKI.

vagyok59 2010.02.14. 13:42:05

@jjulie: Ha olyan magyarázatot adnék, hogy ott kell korlátozni az MSZP-SZDSZ-t, ahol lehet, magam is MSZP-SZDSZ-essé válnék.

De nincs is rá szükség, a demokrácia kitünően működik, szépen kiírták önmagukat.

demagofób 2010.02.14. 13:47:32

@jjulie: Nem, tényleg nem.
Elképzelhető, hogy a kdnp adja a "Fidesz-kdnp" kettősségét. De a "hívők" sem igen tudják, vagy nem tesznek különbséget. A kdnp adja az elvakult oldalt? Vagy ez csak nekem nem egyértelmű?

Bár most már majdhogynem nincs olyan nézet ami valamilyen módon nincs belegyúrva ebbe a "Fidesz-kdnp" vonalba. Mint tudjuk, most már zöld párt is...

jjulie 2010.02.14. 13:52:59

@vagyok59:

a bibó írt egy dolgozatot a háburú vége felé a szövetségesek számára, még angolra is lefordíttatta, de aztán nem sikerült kijuttatnia

leírta, hogy miért csinálják a németek amit csinálnak, és mit kell velük tenni, hogy ez a késztetésük megszűnjön

végül is aztán a szövetségesek maguktól is ezt a terápiát alkalmazták, bibói segítség nélkül

tudod- e hogy a bibó szerint mikor kezdődőtt az a folyamat, ami 1945 tavaszán zárult?

demagofób 2010.02.14. 13:53:04

@tölgyes: Az elemzés az drága... jó lenne, de ez a blog érzésem szerint pont az értelmezést szolgálja.

Rengeteg fidesz hívővel találkoztam már aki szerint ha te nem fideszes vagy akkor te vagy az ellenség. Szóval ez pártfüggetlen....

jjulie 2010.02.14. 13:55:34

@demagofób:

mire is szavaz aki a fideszre szavaz?

mindennre és semmire?

jól értem?

tölgyes 2010.02.14. 14:02:08

@demagofób: Én nem kötném meg a műfajokat..Ha valaki értelmez, hát értelmezzen. Végül is az a könnyebb.. ott kisebb a kockázat..mert a pillanatnyi szituációhoz kötődik..Engem az elemzések jobban érdekelnek. ITT IS!
Ami pedig ha nem vagy velem, akkor ellenségem vagy.. gondolatot illeti: én egyetértek Önnel, hogy ilyen bizony minden oldalon előfordul.. de én ezt ha el is viselem a beírogatóktól.. nehezebben viselem ez "értelmezőktől" és még nehezebben az elemzőktől... Mert ha ez az utóbbi kettő csinálja, az azt mutatja, hogy alkalmatlan arra, amit csinál.

jjulie 2010.02.14. 14:04:39

@tölgyes:

szerinted mi az hogy kdnp?

hoplita 2010.02.14. 14:09:32

@ó jaj:
"......Kitüntetés: sorozatos perek voltak és vannak ma is a rendőri túlkapások miatt, nagyon helyesen. Ön melyik országban él? Gondolja, ha az Mszp nem tudta megvédeni Hunvaldot és társait, akkor majd pár egyszerű rendőrt akar és tud megvédeni?...."

Te most tényleg ilyen tájékozatlan vagy, vagy csak tetteted a hülyét?
A most folyó perek már a kártérítési perek.
Jó pénzt fizettünk a közösből az ávósnak, hogy szemeket lőjön ki, most pedig szintúgy a közösből fizetjük a jogszerű és igazságos kártérítéseket, miközben az elkövető rendőrállatokat az (i)gazságszolgáltatásunk futni hagyja.
Néhány, igen kirívó és cáfolhatatlan esettől eltekintve....eddig egyetlen letöltendő, másfél éves büntetéssel.
Az egészet levezénylő ávósfőgeciket még csak be sem idézték.

Vagyis mi a faxról beszélsz?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 14:09:36

Szevasztok!

Persze mindig csak az elemzések, és mi lesz a nyugdíjasokkal, velük ki foglalkozik:-)?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 14:11:48

@tölgyes: "a hölgy csinál az nem keresés, hanem saját elfogult értékrendjének másokon való számonkérése." Tökéletes!!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 14:14:54

@demagofób: "arra kapnak felhatalmazást, hogy minden hibát, torziót kijavítsanak, "

Ez tetszik!
Na és mivel lehet minden "torzió"-t kijavítani?

((gykv. RE-torzió-kkal ;)))

egyittlakó (törölt) 2010.02.14. 14:14:58

@kisQtya: "olyan arcok kommentelnek itt, akik szerint nagyon rendben van, hogy a tolószékes ne akarjon Szerencsen szórakozni, mert ha igen, akkor nyilván, hogy jól pofánvágják"

Maszatolás helyett idézhetnél pontosabban, mert eléggé témába vágó, amit mondasz (ami engem igazol a viktoriánus hívők IQ-szintjével kapcsolatban. )

A nick-em nagyon jó, hiszen tükrözi a személyiségem egyediségét is: azon emberek nézeteit vállalom fel, akiknek őseitől a magyar hordák elrabolták ezt a földet.
A te nick-edről meg mit mondhatnék, eléggé fantázia szegény és ötlet nélküli (városi kutyaszaratók szintje).
:-)

Arivistus 2010.02.14. 14:16:33

@Zengőtorkú Nyivákoló:

A nyugdíjasokat a Fidesz megvédi az MSZP-től, az MSZP meg a Fidesztől.

Szóval ők nagyon védettek, velük nem kell foglalkozni.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 14:16:43

@Idet: kdnp=kutyák-demokratikus-népi-pártja, na most jó.:-)??

sárkányfő 2010.02.14. 14:19:18

@jjulie: Ó, sok embert el lehetne küldeni a picsába, de sajnos attól még nem leszünk előrébb. Én jobb híján ezeket a rávezető kérdéseket alkalmazom, hátha... persze aki félre akar beszélni, bagatellizálni akar, vagy csak simán komcsizni, azzal sokat nem lehet kezdeni.

hoplita 2010.02.14. 14:25:15

@egyittlakó:
"....azon emberek nézeteit vállalom fel, akiknek őseitől a magyar hordák elrabolták ezt a földet..."

Bingó!
Tudtam, hogy elmebeteg vagy.:DDD

demagofób 2010.02.14. 14:27:08

@jjulie: Nem ilyen egyszerű.
Az tény, hogy a fidesz semmilyen ígéretet szó szerint nem tesz, hagyja, hogy azt gondold, hogy azt teszi majd amit te elvársz.

Közben, szerintem, egyetlen közös pontja van azért azoknak az embereknek akik rá fognak szavazni és ha az nem teljesül akkor bukta lesz.

Kérdés, és ezt most sem tudom, hogy a hatalmas embertömegnek akik ma a fideszt támogatják elég-e ez a közös pont. A nagy strukturális hibák kijavításának sok módja van.
Szerintem a csalódás bele van kódolva ebbe a választásba... De szerintem meg kell adni az esélyt, mert a mai ÁLLAMI (egészségügyi, oktatási, tömegközlekedési, önkormányzati és még sorolhatnám) rendszerünknél néha már tényleg az is jobb lenne ha nem lenne...

jjulie 2010.02.14. 14:27:24

@ó jaj:

tegnap egy következtetésével ellentétes értelmű következtetést állítottam szembe, majd részletesen indokoltam

közben kétszer nekifutott ő is a levezetésnek, leírta és utána elolvasta az én levezetésemet

majd azt írta: "wazze, ugyanarról beszélünk, nem hiszem el" majd eltünt

mára meg mindent elfelejtett, értette, hogy mit írtam neked, nem kell neked elküldened

sárkányfő 2010.02.14. 14:28:25

@hoplita:
Szia.

A magyar rendőrség minden hibája ellenére sem az elnyomás eszköze, nem kínoz meg, vagy öl meg embereket, tehát nem érdemes a kommunista rendőrséggel összemosni, mert az egy egészen másik műfaj. Még akkor sem, ha egyébként tele vagy érzelmekkel.

A rendőrség tagjai nem vallanak egymásra, így nehéz őket elítélni ez igaz. Ez világjelenség, nézz meg egy katonai pert akár Amerikában. Aki a másikra vall, az áruló, nagyon nem éri meg. Ez nem jó, de ez van. Ez nem politikai kérdés.
Ugyanígy állunk a csürhével, akik direkt balhézni, molotovkoktélozni, verekedni, tévé-székházat felgyújtani, utcakővel dobálni, kocsikat felgyújtani mentek ki. Többségük megússza. Ennek sincs köze a politikához, egyszerűen nem lehet őket utólag beazonosítani.

"Vagyis mi a faxról beszélsz?"

Remélem a továbbiakban konszolidált hangnemre fogsz váltani, egyszer még válaszoltam egy ilyenre, többször nem fogok.

vagyok59 2010.02.14. 14:32:05

@jjulie: Az MSZP-SZDSZ nácizmustól való félelme nem azt jelenti, hogy valóban itt a nácizmus, hanem azt, hogy ők így tudják legegyszerűbben megmagyarázni, miért kell gazdasági sikertelenségeik, nagyfokú korrupcióik ellenére és azzal együtt is őket választani, hogy lábbal típorják a demokráciát.

Tegyük fel, a nácizmus veszélye élő dolog lenne. Akkor is nagy hiba lenne az MSZP-SZDSZ, hiszen az utca emberének tök mindegy, hogy a nácik csorbítják a jogait, vagy egy ballib koalició a nácik elleni harc ürügyén.

Arivistus 2010.02.14. 14:34:04

@egyittlakó: "azon emberek nézeteit vállalom fel, akiknek őseitől a magyar hordák elrabolták ezt a földet."

Csak nem az avar kisebbséghez tartozol?

:D

gossage 2010.02.14. 14:34:19

Elolvastam Lanczos Vera ertekezeset,koszonet TG-nak,ez egy velemeny ,nekem...a masik partrol a nagyon masikrol..ennyi semmi tobb

tölgyes 2010.02.14. 14:40:26

@jjulie: Mi az amit nem ért???azon, hogy kdnp?

Arivistus 2010.02.14. 14:40:52

@demagofób:
A gond az, hogy az igaz hogy a Fidesz nem tesz semmilyen ígéretet. De a bal oldal ezt érezteti, mármint hogy a "Fidesz felelőtlen ígérgetésbe kezdett".

Holott Orbán, és csapata többször elmondta, hogy szűk lesz a mozgásterük, nehéz helyzetben fognak kormányt alakítani... stb.

Nekem úgy tűnik, hogy az MSZP már a választások utáni időre készül, azok a mondatok, hogy "fenntarthatóvá tettük a nyugdíjrendszert", vagy "2011-től már nagy gazdasági növekedés lesz", vagy "Magyarország a válságból megerősödve kerül ki", ezek a mondatok nem egyszerűen önfényezések/csúsztatások, hanem ezen fognak alapulni az MSZP 2011-es Fidesz-ellenes szólamai.

jjulie 2010.02.14. 14:41:26

@vagyok59:

te meg tudod mondani, hogy melyik pont az amikor tévedhetetlenül kijelenhető hogy itt a nácizmus?

szerinted, németországban melyik év volt az amikor már visszafordíthatatlan volt a folyamat, és melyik volt az amikor még közbe lehetett volna avatkozni sikerrel?

kopaszállat 2010.02.14. 14:47:49

@lüke: a "bekaphatjátok" törölve, bocs pipa voltam. Véleményem változatlan (bár nyilván nem szorosan a témába vágó), a szovjet emlékműnek csillagtól függetlenül menni kell!

vagyok59 2010.02.14. 14:48:09

Olvastam, egy baromság. Orbán nem nevezte soha az MSZP-SZDSZ koalicíót szélsőségesnek. Balkáninak igen, de az mást jelent.

Eleve ezért a kiindulási alap hibás.

A bűnöző politikus az MSZP-SZDSZ szerint is szélsőség, hiszen nem akadályozta meg parlamentálisan, hogy pld. Hunwald a sittre kerüljön.

Ez egyszerű vinnyogás, mi lesz akkor, ha már nem mi mondjuk meg merre hány méter. - Biztos dunába fognak minket lőni.

Azt nyilván nem, csak mondjuk e csoport tehetségtelen politológusait a Fidesz kormány nyilván mellőzni fogja. Én is azt tenném, ha hatékonyságát hazugságokkal reméli növelni.

jjulie 2010.02.14. 14:49:07

@tölgyes:

pl. milyen körülmények között született az ideológia, a születésekor mely társadalmi rétegek érdekképviseletét vállalta fel, és mely politikai képződményeket tekintette ellenfélnek, hogy alakultak át ezek a törékvésekk az idők folyamán, és a ma kdnp logót használó cég ennet a történetnek mely vonulatait képviselők örökösének és melyeknek nem tartják magukat, ma mi milyen társadalmi rétegek érdekképviseletét vállalják fel, és jobboldaliak e, vagy baloldaliak e, haladáspártiak e, vagy visszaforgatnák e a történelmet legszivesebbe ha tehetnék, és ha igen meddig, kb ilyenekre lennék kíváncsi.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 14:53:25

@jjulie: KDNP egy igaz hazafiakból álló ,nem létező párt nem éééérted:-)?

vagyok59 2010.02.14. 14:54:45

@jjulie: A nácizmus legfontosabb ellensége az erős demokrácia és a gazdasági sikerek. Nem pedig Gyurcsány vagy Demszky.

Magyarul az, ha nem vereti meg és nem vegzálja egy kormánypárt az ellenzékét, hanem olyan intézkedései vannak, hogy pld. a lakosság ne akarjon a rendőrség helyett egy valóban hatékony rendőrséget létrehozni.

Persze, ha szerinted mondjuk egy bünőző cigány letartóztatása és méltó büntetése fasizmus, akkor tényleg náci kormány jön a számodra.

hoplita 2010.02.14. 14:56:33

@ó jaj:
Jó, kicsit elragadtak az indulataim, de nem véletlenül, bizonyos formában érintett vagyok, de ezt itt és most hagyjuk.

"....A rendőrség tagjai nem vallanak egymásra, így nehéz őket elítélni ez igaz. Ez világjelenség, nézz meg egy katonai pert akár Amerikában. Aki a másikra vall, az áruló, nagyon nem éri meg. Ez nem jó, de ez van. Ez nem politikai kérdés...."

Ne haragudj, ez bullshit, a bűnpártoló ügyészség és bíróság szánalmas mosakodása.
Mi a neten, a meglévő felvételek, videók alapján azonosítottunk be jó néhány droidot, ami a nyomozó ügyészségeknek, bíróságoknak úgymond "nem sikerült"...

Ezt egyébként hasonló keresetlen szavakkal a folyosón el is mondtam egy taknyos kis ügyésznek, csak hebegett, köpni-nyelni nem tudott.
Nem kínoztak?

Beszélj már azokkal, akiket az előállítások közben, után szarrá vertek, akik a rádió udvarán térdepeltek tarkóra tett kézzel és reggel slaggal mosták a vért a betonról?
Beszélj már azokkal, akiknek a csontját törték bilincselés után, azzal akit viperával ütöttek le és ha éjfél után nem találják meg az utcán ma már halott!!!
Akit 5 méterről lőttek hátba igazoltatás és egyfajta vesszőfutás közben olyan fegyverrel, ami halálos lehetett volna!
Tizennyolc éves lánnyal, akinek vaskorlátba verték a fejét majd motozás ürügyén röhögve tapizták, miután a barátját leütötték!
A másikkal, akit bilincsbe raktak, aztán talpig befújták pepperrel és hajnalig zokogott a fogdán, mert még a bilincset sem vették le róla!
Ezeknek a szüleivel, hogyan keresték a gyerekeiket napokig, mert azt sem voltak hajlandók elárulni, hogy hová vitték őket!
Nos, mindez megvolt?

Akkor most mondd, hogy a mi "rendőrségünk" nem olyan.:(

László56 2010.02.14. 14:58:43

A politikai elemző is állampolgár, szavazópolgár, továbbá annak a társadalomnak az egysége amelyben él. Miért ne lehetne saját tapasztalatán keresztül kialakult véleménye. Hiszen a vélemények a személyes tapasztalatokon keresztül alakulnak ki a legjobban. Én soha nem értettem hogy miért kell valakinek is, valakitől semlegesnek és objektívnak lennie. Ezek a politikában csak állfogalmak lehetnek. Objektivitás csak olyan területeken létezik ahol kimondottan a tények beszélnek. A politikában az úgynevezett tényeknek különböző nézőpontjai lehetnek ami máris túlhalad az objektivitás fogalmán.

Ki politikával foglalkozik, annak tudni kellene hogy a politikában nincsenek olyan fogalmak hogy igazságosság, egyenlőség,objektivitás, semlegesség és így tovább. A politikában éppen az a szép és nagyon izgalmas hogy ugyanarról a fogalomról különböző nézőpontok csapnak össze. Ezeknek a nézőpontoknak a saját célra való kiválasztása azonban a szemlélő egyéni feladata marad, a saját tapasztalatain keresztül. Ezért nem volna szabad a politikában olyan fogalmakkal dobálózni amik a politikától teljesen idegenek. Egy ember sem lehet semleges vagy politikailag érdektelen. Hiszen ki nem politizál, annak a feje felett mások fognak politizálni.

hoplita 2010.02.14. 14:58:59

@Arivistus:
Avar sem lehet, azok is mi vagyunk.:DD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 14:59:11

@egyittlakó:

"azon emberek nézeteit vállalom fel, akiknek őseitől a magyar hordák elrabolták ezt a földet."

Nah, itt van ez a MÁV-fan:o))

demagofób 2010.02.14. 15:00:29

@Arivistus: Hm.. Azért a Gyurcsányi korszakot és Bajnai Gordont nem lehet egy lapon emlegetni. Nem értem miért teszik ezt sokan.

Gyurcsány gyenge kezű vezető volt, egyértelmű, hogy ő a felelős azért, hogy Magyarország abba a helyzetbe jutott amiben van/volt a válság kirobbanásakor.

Bajnai Gordon erős vezető, manager.
A szociális kérdések másod rangúak számára. Ha költséget kell csökkenteni költséget csökkentett. Sok olyan tabutémát megbolygatott amit, Gyurcsánynak csak megpiszkálni volt mersze. Erre nyugodtan támaszkodhat később a fidesz.

Ez nem azt jelenti, hogy nem járt volna jobban az ország egy előre hozott választással, de a fidesz jobban járt, hogy nem történt meg...

Mindenesetre az is látszik a közvélemény kutatásokból, hogy nagyobb szociális érzékenységre van igénye az országnak.

jjulie 2010.02.14. 15:02:26

@hoplita:

és otthonról a tv eltől vittek el randomra ilyen élményben részesíteni téged?

az ávó így tette, csak néhány év recsk, vagy hortobágy, és elvett ingó és ingatlan is volt az ő programjukban

mesélj még egy kicsit

hoplita 2010.02.14. 15:03:03

@kopaszállat:
Ne visszakozz.
Aki szerint a szörnyemlékműnek ott a helye, sarlóval, kalapáccsal, szovjet címerrel és azzal a szöveggel, ami oroszul rajta van, az KAPJA BE!!!!!

hoplita 2010.02.14. 15:07:07

@jjulie:
Gondolod, hogy én mesélek, kisanyám?
Olyan dolgokat láttam testközelből, hogy nem győztél volna bugyit cserélni.:(
Ugye nem surrogott még gumilövedék a füled mellett?
Nem lőttek még 15 méterről gránátot a fejedre?
Ugye nem vittél még senkit ölbe, akinek vagdalthúst csinált az arcából az ukg?
Na, ha nem, akkor hátrébb az agarakkal.

jjulie 2010.02.14. 15:10:31

@hoplita:

nagyon nagy hős vagy, hogy keveredtél ilyen körülmények közé?

meséld el

theofil 2010.02.14. 15:12:19

Belecsimpaszkodva a blog címébe (Mi butítja a közgondolkodást/le?), véleményem szerint minden párt igyekszik a saját híveinek gondolkodóképességét tönkretenni.
Nem sikertelenül.

Ezt azért "muszáj" megtenniük mert mindegyiküknek sok vaj van a fején...irtóztató számukra a gondolat, hogy a saját szimpatizáns netán kritikával illetné a saját pártját..
Isten őrizzen ettől!
Ezért kell lehetőleg populista és demagóg módszerekkel a másik párt, a rivális, az ellenség felé irányítani minden felkavart indulatot....
Mindegyik párt vezérkara "kijelöli" a hívek számára, hogy kit kell utálni és miért...
Ennek a módszernek az egyik legérettebb gyümölcse Etelka néni, Csintalan állandó betelefonálója.....

Amennyiben a pártok nem nyomnának le a saját híveik torkán annyi békát....magyarán: keveset lopnának, szinte nem is....akkor nem kéne uszítani a népeket a másik oldal ellen.

vagyok59 2010.02.14. 15:13:34

@demagofób: "Bajnai Gordon erős vezető, manager."

Na ja. Ez a kitünő manager egy perc alatt tönkremenne abban a pillantban, hogy elvágják az állami tápvezetéktől és azt ugyanezen lógó volt KISZ-es haverjaitól.

De ez jellemző a többi bajnai féle "sikeresre" is.

Nem is nácizmustól félnek ők, hanem attól, hogy az Orbán kormány szépen sorban leválasztja ezeket az állami etetőről.

jjulie 2010.02.14. 15:14:25

@vagyok59:

a válszaid nem az én kérdeseimre feleletek

ha fel akarsz mondani egy kommentektől független véleményt, ne nekem címezd

sárkányfő 2010.02.14. 15:15:42

@hoplita: Nézd, ha meglévő videók alapján be tudsz, vagy valakikkel be tudtok azonosítani rendőröket, akik ilyeneket tettek, akkor első körben ezeket az infókat át kéne adni az eljáró bíróknak, második körben, ha az előző hatástalan, létrehozni erre egy honlapot, és a neten nyilvánosságra hozni. Ha ez sem hat, ezek alapján feljelenteni konkrét rendőröket, ha neked megéri a tortúra.

Amiket leírtál, az érzésem szerint részben igaz, részben nem. Bizonyítékok van amire vannak, van amire nem. Akiket bevittek, azok többségét az utcai kergetőzés kapcsán kapták el, így finoman szólva elfogultak a rendőrséggel szemben, tehát én távolságtartással tekintek a mondandójukra. Egy ilyen balhé amúgy is melegágya a túlzásoknak.

Mindezzel együtt tény, hogy voltak túlkapások, védekezni nem tudó emberek megverése, stb., amiket te is írtál.Ezeket ma már elég jól lehet tudni, még ha 100%-os pontossággal szerintem sose fognak kiderülni a dolgok. És az is igaz, hogy a rend őreivel szemben szigorúbban kellene eljárni, mint másokkal, hiszen velük szemben magasabb az elvárás.

Mindezzel együtt, hidd el, az ÁVO-t sose perelte be senki egy (örökre) eltűnt, vagy agyonverten, árokszélen megtalált rokona miatt. Még egy tökéletlen demokrácia is sokkal, de sokkal jobb, mint egy a diktatúra. Én tudom a saját családom története kapcsán is.

hoplita 2010.02.14. 15:15:52

@jjulie:
Nem a tévé elől.
Én kinn voltam, mert kötelességemnek éreztem, hogy ott legyek.
Annak érzem most is.
Tudod, én polgára vagyok a hazámnak, nem lakója.

demagofób 2010.02.14. 15:17:43

@vagyok59: Ezzel nem lehet vitatkozni.
Tönkre valszeg nem menne, de nyilván rosszabb helyzetben lenne.

Erre semmi nem jobb példa mint a híres libás ügylet..

jjulie 2010.02.14. 15:18:17

@hoplita:

hol voltál kinn és mit tettél hogy így elbántak veled?

nézegetted a kirakatokat, vagy vettél fagyit a gyereknek?

ennyi volt a "bűnöd"?

sárkányfő 2010.02.14. 15:22:17

@hoplita: látom, meséled, te ott voltál a balhékban.
Te dobtál követ rendőr felé? Vagy mást? Te maradtál, amikor felszólítottak hangosbemondón, hogy menj el? És egyáltalán, miért mentél bele a balhékba?

vagyok59 2010.02.14. 15:22:32

@jjulie: Mivel veled ellentétben nekem az a véleményem, hogy jelenleg nem vagyunk a nácizmus bevezető szakaszában, (nincs náci indíttatásu párt, amely közel lenne a parlamenthez), szükségszerűen nem lépek rá arra az útra, amit te kijelölnél számomra.

Arivistus 2010.02.14. 15:24:09

@demagofób:
Gyurcsány, és Bajnai között az a hasonlóság, hogy mindkettő csak annyit csinál, amire a körülmények feltétlen rákényszerítik. Egy milliméterrel sem kívánnak több népszerűtlen intézkedést, mint ami rövid távon muszáj. A "hosszú távon mind halottak vagyunk" magyar átirata: hosszú távon jön a Fidesz.

De azért van különbség a kettő között. Az IMF Bajnait több értelmes dologra rákényszerítette, mint a nemzetközi hitelpiac Gyurcsányt.

gossage 2010.02.14. 15:26:53

@jjulie: nagyon egyszeru ,szerintem akkor ehhez nem kellett belekeveredni,el kellett menni egy rendezvenyre es egyszeruen megtapasztalni kis orszagunk demokratikus mukodeset,kobetkezmenyek nelkul....

sárkányfő 2010.02.14. 15:27:02

@Arivistus:
"Gyurcsány, és Bajnai között az a hasonlóság, hogy mindkettő csak annyit csinál, amire a körülmények feltétlen rákényszerítik. Egy milliméterrel sem kívánnak több népszerűtlen intézkedést, mint ami rövid távon muszáj."

Gyurcsányt mi kényszerítette olyan népszerűség-hajhász intézkedésekre, mint az egészségügyi reform, vagy a vizitdíj?

jjulie 2010.02.14. 15:27:03

@vagyok59:

nem akarok semmiféle útra terelni, csak megkérdeztem, hogyha tovább mész a megkezdett logika mentén, mi lesz a következő lépés

jjulie 2010.02.14. 15:29:39

@gossage:

ő ávót emleget

az én nagynénémet és a férjét felébresztette egy északa az ávó

hortobágyra kerültek

a bűnök annyi volt, hogy az egyik főávósnak kellet a házuk

nem tudja ez a fiu mit beszél

hoplita 2010.02.14. 15:29:45

@ó jaj:
Nézd, majd ha kellő mélységben leástad magad ebben a témában - ha már nem voltál részese az eseményeknek - akkor visszatérhetünk ezekre a dolgokra.
Addig kicsit a süketek párbeszédének érzem.
Amit itt hevenyészve leírtam, az csak a jéghegy csúcsa.
Valamilyen mértékben el is szólod magad, mert nem igazán a "kergetőcskék" során történtek az előállítások, hanem amolyan szovjet háborús módon.
Akik elfutottak, vagy zártan, de védekezve vonultak vissza, azokat békén hagyták, mert az kemény dió volt.
Akik valóban csak nézelődtek, akik a tétlen, de kitartó hátországot adták azokat szedték össze válogatás nélkül.
Erre ragyogó példa szeptember 19.-ének éjszakája, a Blaha téri csata.
Akik a téren maradtak mindenkit összeszedtek, még az éjszakai buszról leszállókat is elvitték...ami valljuk be, ha nem egy tortúrába csapott volna át, meglehetősen nevetséges, szinte Monty Pythonos.

Rengeteg embert mentettek fel a kamerafelvételek alapján.
Ellenben az előzetesbe vágásuk úgy történt, hogy 3-4 rendőr "tanúskodott".
Később, mikor ezek a tanúvallomások megdőltek, egyetlen rendőr ellen nem indítottak eljárást hamis tanúzásért.
Ennyit az ügyészségekről.

A birtokunkban lévő adatokról meg annyit, hogy jó helyen van ez nálunk.
Majd használjuk belátásunk szerint.
Fehér ember nem felejt.:DDD

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 15:32:48

@hoplita:
- azé' mostanában mintha kevésbé aktívan...
Vajon mi ennek az oka?

MÁS:
- a (roham) rendőrség teljes személyi állományát le fogják cserélni a kormányváltást követően?

Mint ahogy - gondolom 2002-ben is csupa mszp-s szimpatizánsra cserélték az addigi "nemzeti érzelmű" csapatokat ugye...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 15:35:00

@hoplita: Bocs, ezek nem ugyanazok az ügyészségek, akik sorban kaszálják el a korrupt szocikat, így a kampány tájékán?

jjulie 2010.02.14. 15:36:37

@gossage:

miért nem véded tovább ezt az ártatlan lelket

hoplita 2010.02.14. 15:37:00

@jjulie:
Én ott voltam mindenhol.
Szeretem a gázt, ezért ahol esély van rá, én ott vagyok.:DD

Hogy dobálnék én rendőrt?
Hiszen ők szolgálnak és védenek!:DD
Hogy gondolsz olyat!!
Én felszólítottam őket, hogy oszoljanak...vagy legalább gyorsan menjenek haza és csináljanak maguknak kistestvért....izé, ezt naturalisztikusabb formában.:D

Uhu20 2010.02.14. 15:38:09

Nagyon komoly problémának gondolom, hogy a ballib politikusok és főként a média hozzájuk közel álló része rendszeresen használja a politikai ellenfelekre az alábbi jelzőket (ill. ha nem mondja ki, akkor sejtet): antidemokratikus, tekintélyuralmi, antiszemita, szélsőjobboldali, fasiszta, náci.

Az a baj, hogy ezzel azt éri el, hogy inflálja e szavak igazi jelentését. Felnőtt már egy generáció, amely számára nem biztos, hogy igazán világos, hogy ezek a kifejezések, főleg a fasiszta-náci, mennyire távol állnak a mai magyar politikától. Divat lett leantiszemitázni, leantidemokratikusozni a másikat, lassan egyféle szitokszó lett belőlük.

Nehogy aztán, mint a mesében - miután a kisgyerek már kétszer hazudott a farkasról, fellármázva a fél falut - mikor tényleg jönnek ordas eszmék, akkor totális közöny legyen a társadalom válasza.

Ez (is) a ballib tábor felelőssége.

jjulie 2010.02.14. 15:39:02

@hoplita:

megértem hogy valaki azt mondta neked hogy kicsi a pöcsöd

de ha nem az akkor tedd ki az asztalra sztán kuss lesz

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 15:39:40

Javasolnám a ne reagáljunk intézményét, eléggé fárasztó ez így.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 15:39:59

@jjulie: A KdNp úgy viszonyul a Fidesz-hez, (kb.) mint a Pál utcai fiúkhoz a Gittegylet...

burian 2010.02.14. 15:41:16

Bizonyos össztársadalmi kérdésekre miért egy és csakis egyféleképpen szabad gondolni? Honnét a pánmorál hangja? Miért kell tudnunk előre a választ a még fel sem tett kérdésekre? Miért evidens sok megmondóembernek, hogy valamiről csak úgy lehet gondolkodni, ahogy ők teszik? Talán annak is lehetne valami súlya, hogy a többség hogyan gondolkodik. Vagy, hogy mi visz előre, mi segít inkább megoldáshoz.
Rengeteg ilyen kérdés van.
Az a közös ezekben a témákban, hogy mindegyikhez tartozik egy "official" hozzáállás és minden más szalonképtelen, vagy legalábbis azzá igyekszik tenni az a megmondóréteg, ami a közbeszédet meghatározza. Ezzel szemben a köz vagy homlokegyenest ellenkezően gondolkodik, vagy legalábbis erősen megosztott.
Milyen szőnyeg alá söpörjük azt, amikor bizonyos fontos kérdésekben tízből kilenc ember ugyanazt gondolja, a hatalom mégsem veheti ezt figyelembe, mert tudni véli, hogy adot kérdésben mit illik mondani?

Kéretik megfigyelni, hogy a poszt eredeti témájától hány másodperc alatt fordultunk rá az örökzöld témára, az unalomig unt náci veszélyre! Nyilván puszta véletlen, hogy épp a napokban retteg megint a kamerák előtt az MSZP a fasisztáktól. Mi lesz ennek a permanens rettegésnek a következménye? Nem tör ki a világháború, pedig már élesítva vannak az atomrakéták? Nem indulnak a vagonok, pedig már kitolták őket a rendező pályaudvarra? Ugyan már!
Egy dolog történik biztosan: a cigánykérdésről nem lehet nyítan beszélni. Mindössze ennyi történik.

A maroknyi hivatásos rettegő mindenképp az MSZP-re szavaz, a többi ember semmiképp, úgyhogy a nácizás még kampányfogásnak se jó. Viszont meggátolja, hogy egy rendkívül fontos és össztársadalmi jelentőségű témáról nyíltan lehessen beszélni a nyilvános térben.
Nem az egyik, vagy a másik politikai oldal szája íze szerint, hanem nyíltan, valóságnak megfelelően.

Én a magam részéről nagyon unom a megmondóemberek hatalmát, és rendkívül károsnak azt az jelenséget, hogy valamiről eleve tudjuk, hogy mit kell róla gondolnunk, anélkül, hogy akár egy percet is foglalkoztunk volna vele.

Uhu20 2010.02.14. 15:45:24

@burian: Szerintem a cigánykérdésben már átszakadt egy gát. Sőt, a választások eredményét is jelentősen befolyásolhatja: ha az elkövetkező 2 hónapon belül lesz egy olaszliszkai esethez hasonló ügy, az a Jobbiknak nagyon sok plusz szavazót jelenthet pl.

jjulie 2010.02.14. 15:45:35

@Uhu20:

és van aki nem keresi meg a kapát akkor amikor a kertben 2 cm nagy a gaz, hanem akkor amikor tökig ér

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 15:46:43

@Uhu20: Szerintem meg csak Q-ra unják a permanens komcsizást...
Az apró különbség az, hogy VALÓDI kommunista párt az létezik, tehát nyugodtan lehetne ŐKET komcsizni, ha már feltétlen muszáj.

Tényleg, az megvan, hogy a Thürmer-féle komcsik mindig egyformán népszavaznak a (...) FIDESZ-szel? 8Đ

sárkányfő 2010.02.14. 15:47:45

@hoplita:
Ha tényleg vannak bizonyító erejű videóid, és megtartod magadnak, akkor az:
- a bizonyítékok elrejtése
- az igazságszolgáltatás akadályozása
- továbbá bűnpártolás is...

Őszintén szólva kétségeim vannak. Ha ugyanis valóban lennének egyértelmű videóid, akkor már rég kiraktad volna a netre. A nyilvánosság ereje a legerősebb, minden bírósági eljárást lever. Ráadásul, mint írod, aktív résztvevő voltál a balhékban. Nagyon elfogultnak látszol, és nyilván aktívan voltál részese a zavargásoknak.

hoplita 2010.02.14. 15:49:33

@1.szolo (Ajánljuk magunkat: IDE):

Mindenki a választásokat várja és a dicső rendőrségünk is visszavett.
Érdekes mód megjelentek a bűnbánó droidok, igaz, egyelőre még csak név nélkül, de be lehet dönteni a dominót, csak szándék és akarat kérdése.

Szerintem nem fogják lecserélni, Orbán nem hülye.
Ha nem mennek jól a dolgok szükség lehet rájuk, ha felharsan az utcán az Orbán takaroggy.:)
Egy-két fejet levágnak, bár az eszesebb gazemberek már menekülnek.
Mivel elég kellemetlenül érintette a narancsos tábort is okt. 23 és valljuk be, az atrocitások zömét a vétlen és naív fideszesek szenvedték el, ezért valamit produkálni kell.
Olyan fideszes módon, a kecske is lakjon jól, de a káposzta is maradjon meg..

Á, dehogy.
Mivel az oszlató állományt azok közül szedik össze, akik csak egy kicsit okosabbak, mint a karalábé, nem kellett ezeknek sok.
Húzzál csuklyát, vedd le az azonosítót és azt csinálsz, amit akarsz, majd megvédünk.
Plusz kapsz heti nyolcvanat, vegyél a zasszonynak valamit.
Meg beoltották őket, hogy a csőcselék a véredre szomjazik.

Ennyi elég volt, hogy állatokat láss a pesti utcán.:(

Uhu20 2010.02.14. 15:52:12

@1.szolo (Ajánljuk magunkat: IDE): Ezt sem értem, hogy jön ez a kommentemhez...

jjulie 2010.02.14. 15:52:58

arra hogy a problémákat akkor kell kezelni amikor még kezelhetők, nem akkor amikor már nagyok

mrs. white 2010.02.14. 15:53:15

@ó jaj: Elnézést a késésért de családi kötelességnek tettem eleget muzeum látogatás gyerekekkel. Szóval majd sorba válaszolok, ahogy göngyölítem szálakat visszafelé. Valóban vannak perek rendőrök ellen de zek töredéke jut el bizonyos szakaszig de ez nem is érdekes. Én a politikai felelőségre gondoltam. vaskancellárnak lekellett volna mondani, de ha nem mond le akkor lemondatom. ezzel szemben kitüntették ergo helyesnek tartották amit csinál. Már nekem kínos hogy ennyire dedosan kell végigvinnem a folyamatot. Más. Nagyon helyes hogy Hunvald megbukot meg Hagyó meg Mesterházy és stb. A kérdés csak az miért most és miért nem választások után borul a bili, hiszen eme vircsaft már jó régen tart. Talán azért mert a tőke most engedte el végleg a baloldal kezét, keresi a vélhetőleg győztes másik oldal kegyét. Más. Nem. Nem menti fel a másik oldalt ha az egyik korrupt. Ugyanakkor, valahogy a baloldal botrányait sosem látom olyan terjedelemben megjelenni ilyen blog bejegyzésekben ami a megfelelő arányokat sullyozná. Orbán rendszeresen előkerül, de Demszky éppen 20 évig folyamatosan volt polgármester és a liberálikonál a rengeteg szarja sosem érte el az ingerküszöböt. Ha kell orákig fogom sorolni ami nem tetszik a fidesz-ben, egyébként szoktam is ha egy elvakult jobboldalival találkozok. Viszont egy baloldalival szemben pedig megpróbálom kiegyensúlyozni a helyzetet.

sárkányfő 2010.02.14. 15:56:17

Még annyit, hogy az olaszliszkai cigányokat most azon az alapon ítélték el, hogy szándék- és akaratközösséget alkottak. Mind arra játszott, hogy ő ugyan ott volt, de nem rúgott, vagy csak keveset, pláne nem halálosat. Így akartak kibújni a felelősség alól. Ezt az érvelést kaszálta el a bíróság az akarat-közösség kinyilvánításával. És joggal tette.

Nos, szerintem ugyanez a jogi minősítés elmondható a zavargók kapcsán is. Ha valaki "nem dob, nem üt, nem gyújtogat", de közösséget vállal a dobálókkal, a kocsi-felgyújtókkal, stb, azaz a csoport tagja marad, akkor ő is akarat- és szándékközösséget vállal az erőszakos zavargókkal.

jjulie 2010.02.14. 15:56:32

@hoplita:

mik a céljaid mivé szeretnéd változtatni az országot, milyen polcot foglalsz most el a társadalmi hierarhiában, és milyennel lennél elégedett, és mely tényezők gáncsoltak eddíg?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.14. 15:59:39

@Uhu20: Sajnálom...
Ezt talán megérted:
Nálunk nincs antiszemitizmus (fasizmus, rasszizmus, stb.izmus) de IGÉNY, az egyre inkább vo'na rá...

off
- bocs mindenitől - lépek dolgozni! :)

hoplita 2010.02.14. 15:59:45

@ó jaj:
Te nem értesz engem.
Nem nekem, hanem NEKÜNK vannak, nekünk nácziknak.:DDD
Ezek alapján egy csomót beazonosítottunk különböző oldalakon a szimpatizánsok, olvasók, informátorok segítségével.
Semmire nem mész vele, ha a ügyészségnek adod, nem is érdekli őket, leszarják.
Te tényleg ennyire naív vagy?

Mondok egy példát.
Több tüntetőt előállítás közben ki is fosztottak.
Szó szerint, elvették a telefonját, pénzét, értékeit.
Az egyik a kamerák előtt tett zsebre egy telefont - Istenem, hülye volt, mint a segg - be is azonosították, eladta egy cimborájának, de a vádemelést addig húzták, hogy elévült, mert a telefon nem ért 20 ezret.
Ugyanolyan csavarral húzta ki az ügyészség a szarból, amilyennek az orkokat szokták
Mit akarsz még?

Igen, aktív voltam, horngyulai fordulattal, na és????
Megkaptam a magamét, spongya rá.:D
Elfogult?
Nem állítom az ellenkezőjét, de amit itt leírtam az az utolsó szóig igaz.

Uhu20 2010.02.14. 16:00:25

@jjulie: Rendben, értem, mire utaltál. De szerintem a konkrét téma kapcsán nem helytálló az érved, két okból kifolyólag.
1. Magyarországon a hatályos törvények (és persze az alkotmány) szerint nem működhet olyan párt, amely szembemenne a szabadságjogokkal, valamelyik csoport kizárólagos hatalmát akarná megvalósítani stb stb. Ha mégis ilyenre akarna vetemedni egy párt (mozgalom), akkor feloszlatás következik. Azaz, ha valakik antidemokratikusnak, fasisztának stb-nek gondolnak valamilyen politikai erőket, jelentsék fel őket (feltételezve, hogy az ügyészség nem tud az infókról, hiszen akkor ő hivatalból is lépne).

2. A piti zsebes is bűnöző meg a tömeggyilkos is. Azaz, ha valamelyik politikusról gyanítja valaki, hogy ilyen meg olyan téren nem igazán oké, akkor mondja azt, ne a legszélsőségesebb jelzőt használja...érted....ezzel inflálja a szélsőjobbos eszmék a köz előtti jelentését.

török gábor 2010.02.14. 16:02:39

@lunanyuszi: nagyon köszönöm ezt a hozzászólást, kár, hogy én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.

török gábor 2010.02.14. 16:05:37

@demagofób: már megtettem: 22. bejegyzés.

sárkányfő 2010.02.14. 16:06:01

@mrs. white: Sajnos ismét kihagytál egy-két kérdést, és amire válaszoltál, az sem stimmel.

Utóbbiaknál maradva: A politikai felelősséget tényként emlegeted, szerintem kétséges.

"Nagyon helyes hogy Hunvald megbukot meg Hagyó meg Mesterházy és stb. A kérdés csak az miért most és miért nem választások után borul a bili, hiszen eme vircsaft már jó régen tart."
Zuchlag legalább 2 éve ül, Hunvald is minimum egy éve...

"Talán azért mert a tőke most engedte el végleg a baloldal kezét, keresi a vélhetőleg győztes másik oldal kegyét."
Eddig azt mondtad, az Mszp irányítja a rendőrséget, ezért ők a felelősek a túlkapásokért. Akkor most már azt mondod, a "tőke" uralja a rendőrséget? Na ezt még nem hallottam, pedig írnak a neten mindenfélét...

"Ugyanakkor, valahogy a baloldal botrányait sosem látom olyan terjedelemben megjelenni ilyen blog bejegyzésekben ami a megfelelő arányokat sullyozná."
Az elmúlt években az Mszp botrányaitól volt hangos az ország. Az összes balhé, pláne a letartóztatások folytak a tévéből, rádióból, internetről. Ki se lehetett ezeket kerülni. Nagyon kérlek ne tegyünk már úgy, mintha ennek az ellenkező lenne az igaz.

És utoljára mondom, bár úgy látszik az ilyen mondataimra vak vagy: nem vagyok balos, ne az előítéleteidből projektálj.

Arivistus 2010.02.14. 16:07:45

@ó jaj:
A 7-10% között állandósult államháztartási hiány.

hoplita 2010.02.14. 16:08:34

@ó jaj:
"..Nos, szerintem ugyanez a jogi minősítés elmondható a zavargók kapcsán is. Ha valaki "nem dob, nem üt, nem gyújtogat", de közösséget vállal a dobálókkal, a kocsi-felgyújtókkal, stb, azaz a csoport tagja marad, akkor ő is akarat- és szándékközösséget vállal az erőszakos zavargókkal..."

Szerinted!!!
Ez nagyon jó.:DDD

Érdekes módon ugyanilyen állásfoglalást tett az NBH!!!! - mer' ugye ez annak a dóga - 2006 őszén, csak éppen pszichikai bűnsegédet emlegetett, de ez már a bíróságoknak is sok volt és egy állásfoglalással elintézték ezt az agyrémet.

De jól jelzi a gondolkodásmódod, gratulálok.
Elmész te 3,14csába!!!!!

jjulie 2010.02.14. 16:09:42

@Uhu20:

ez a megfogalmazásod mást takar mint ahogy kezdted, így kellett volna elsőre is fogalmazni

jjulie 2010.02.14. 16:12:45

@hoplita:

ettől most érzed hogy nagy a farkad?

hoplita 2010.02.14. 16:15:31

@jjulie:
Én egyszerűen csak rendet akarok, hogy helyükre kerüljenek a dolgok.
Hogy biztosítékot kapjak arra, nem ismétlődnek meg ezek az aljasságok, amik az elmúlt 20 évben mindennapossá váltak..etc.
Nincsenek nekem nagy vágyaim.
Van 3 gyerekem és szeretnék olyan világot hagyni rájuk, hogy ne kelljen majd szégyenkeznem, mielőtt bekaparnak a földbe.
Ennyi.
Gondolod, hogy ez olyan sok?
Nagyravágyó lennék?
:DDD

Uhu20 2010.02.14. 16:15:41

@jjulie: Igazából ugyanaz húzódott meg mindkét posztom mögött...a szavak jelentésének inflálása.

Ennek az is a következménye egyébként, hogy nem lehet fokozni a dolgot.

Ha egy pártot leantiszemitáznak, lefasisztáznak azért, mert másképp gondolkodnak pár kérdésről, akkor mit fognak mondani a jövőben esetleg tényleg fellépő erőkre, amelyek tényleg fasiszták?

Kb az marad, hogy a "nagyonfasiszták"?

Azaz, a nyelvhasználat formálja a gondolkodást és tompíthat bizonyos reflexeket is.

sárkányfő 2010.02.14. 16:17:34

@hoplita: Ismétlem, ha a bíróság (és nem az ügyészség) nem foglalkozik, az egyértelmű bizonyítékokkal, akkor tegyétek fel egy honlapra. Ha valóban egyértelmű a bizonyíték, a nyilvánosság elintézi a többit.

Mobiltelefon: rendőrnek lopni tenni bűn, el kell érte ítélni. Viszont egy rendőrnek azonnal el kell vennie egy gyanúsított telefonját, ez természetes, hogy ne tudja értesíteni a társait. Tehát már csak azt kéne bebizonyítani,hogy a zsebre vágás célja a saját részre való lopás volt, nem pedig az elkobzott telefon elrakása.

De ismétlem: van a rendőrök füle mögött is vaj, meg a tied, tiétek mögött is. Az eredeti észrevételem az ÁVO-ra vonatkozott.

demagofób 2010.02.14. 16:18:18

@török gábor: Elolvastam a 22-est! Nagyon jó! Ezért járok én ide!
További gondolkodásra inspirál.
Annyit mondok, hogy ha valaki találkozik olyan emberrel, akire illenek a kereszténydemokrata eszmék, szerintem, könnyedén rájöhet, hogy az illető a kdnp szavazó táborát erősíti. A fidesz ennél jobban működő szimbiózist nem tudna jobban létrehozni.

hoplita 2010.02.14. 16:18:21

@jjulie:
Mit akarsz te a farkammal?
Interneten nem ismerkedem, meg egyébként is, te egy kicsit már öregecskedő vagy hozzám.
Én egy aránylag jó karban lévő negyvenes vagyok, öreganyám.:DDD

Tudod mi az az adrenalin?
A legjobb narkó...:DDDD

sárkányfő 2010.02.14. 16:20:49

@hoplita: Áruld már el, mi különbség az olaszliszkai cigányok akarategysége, és a zavargók akarategysége között?

Azon túl, hogy az előbbiért dutyiba vágták (joggal) a cigányokat, utóbbit pedig ezek szerint lesöpörte a bíróság...

Arivistus 2010.02.14. 16:22:03

@ó jaj:

Ha a hozzászólásomban rákattintasz a nevedre, akkor egyből oda ugrik a firefox amire válaszoltam.

Egyébként:
"Gyurcsányt mi kényszerítette olyan népszerűség-hajhász intézkedésekre, mint az egészségügyi reform, vagy a vizitdíj?"

Jamesboci 2010.02.14. 16:25:14

nem értem TG-t, miért hozza lázba ELVÉ /Láncos Veronika/
független médiajogász szösszenete. a hölgy Orosz és Bolgár urak állandó és független szakértője. hehe.

nehülyéskedj 2010.02.14. 16:29:23

Mitől (miért) várja bárki, hogy a bosik megváltozzanak?

sárkányfő 2010.02.14. 16:29:38

@Arivistus: Tévedés, egyiktől sem vártak azonnali megtakarításokat, ennek - sok más mély gazdasági átalakításhoz hasonlóan - minimum 1-2 év lett volna az átfutási ideje, mire megérzi a költségvetés a hasznát.

A vizitdíjra még ez sem érvényes. Az a tandíjhoz hasonlóan egyértelműen egy anyagilag nagyon keveset hozó, ám annál népszerűtlenebb lépés. A pénzt amúgy ott hagyták az orvosoknál.
Ki is mondott célja az volt, hogy elinduljon az ország abba az irányba,hogy a szolgáltatások igénybevételével arányosan viseljék a terhet. Erre mutat egyébként az is, hogy a mai napig megkapod egy papíron, hogy mennyibe került a kezelésed. Hogy tudd. Mondjuk sok haszna nincs...
Ha valaki pénzt akar, kis népszerűségvesztéssel, akkor finoman elengedi az inflációt, vagy a költségvetési hiányt (még jobban, mint akkor), vagy akár csak 1%-kal növeli az Áfát, stb... ezer módja van.

mrs. white 2010.02.14. 16:31:37

@ó jaj: Lehet, hogy az én hibám. Fussuk át mégegyszer csak nem akartam magam ismételni. A tőke azért engedte el mert mszp rajongó vállalkozó ismerősöm minden meggyőződése ellenére a fideszre fog szavazni érdekből. Ebből vontam le ilyen következtetést,de te ezek alapján mire gondolnál? Kíváncsi vagyok a véleményedre. A győzteshez húzás a rendőrségnél ügyészségnél már megekezdődött a kérdés az hogy túllönek a célon és csak a fidesz célját szolgálják koncepciós perekkel már lehet vita tárgya. Mivel a bkv nem müködik a rengeteg pénz ellenére valamint mondjuk a két éva átadott kijelzők sem, de egy hr ismerősöm egy jómenő multinál a töredéke végkielégítést kapná a duci csajnak én arra gondoltam, hogy valszeg tényleg lopnak. Szerinted? Médiában tényleg erről szól minden de itt mintha Orbán szőlőbányája meg székháza ment volna az emúlt két napban, pedig az nem ma volt. de ha már régi emlékek akkor miért nem elevenítjük fel az olajjal kapcsolatos dolgokat ami több ezerszeres kárt okozott az országnak mint a szőlőbányák és ugyanakkor volt. nagyon szívesen hallgatom hogy a fidesz hol mit lopott csak kérek hozzá párba helyezni az összes többi oldaltól is hasonlókat és akkor nem merül fel bennem a kettős mérce lehetősége a kommentelővel szemben. Az hogy baloldali vagy pusztán a verekedős esemény miatt gondolom. Én nem voltam ott csak a tv néztem. Válasszuk ketté a dolgot. Nyílván voltak olyanok akik a balhé kedvéért mentek. Velük evidens, hogy fel kell lépni a törvény teljes szigorával. Viszont egy perui diák nyílván tojt az egészre és mégis megverték a baloldaliak kedvéért hozzáteszem igy az antifasizmus napján mert cigánynak nézték és fideszesnek. Akkor nem volt ennyire fontos az antiszemitizmus. Gondolom mindenkinek megvan a kép amikor az aljas csőcselék kiszedi a rendőrt a locsolókocsiból és biztonságos helyre viszi (nem megöli kiveri a szemét). forradalom light. A legnagyobb tisztelet hangján pedig megjegyzem ha nem érted miért terhelte őket ezek után politikai felelősség akkor nem tudunk tovább érvelni. Mert az nem megy hogy a pirosra azt mondod fekete. Ha egy magáncégnél lop a targoncás az a minimum, hogy a főraktáros is kap egy fegyelmit még ha Ő nem is lopott de azért van ott hogy ezt megakadályozza, viszont a te logikád alapján símán belefér hogy a lopás után amit nem ő vett észre fizetésemelést adnak neki és még meg is dícsérik. Érdeklődve várom szíves észrevételedet kedves jaj. Remélem így már a stilusban sem találtok kivetnivalót.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 16:32:04

@török gábor:

lunanyuszi láthatóan hölgy?
Csak nem csajozási célból blogozgatunk?:o)
A dicsérés jó kezdésnek tűnik;-)

török gábor 2010.02.14. 16:34:10

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm: azért furcsa lenne, nem, ha egy hölgynek tűnő név elég lenne ehhez? :)

elfelejtette 2010.02.14. 16:36:27

Szerintem Lánczos Vera véleménye jól tükrözi a baloldali értelmiség szakmai- és program fixációját, amelyen keresztül állítólag ítél. Én úgy látom, hogy egyrészt a szakmaiság nem látszik az eredményeken, csupán álca, és oda vezetett, hogy az elit nem akarja vállalni a politikai felelősséget a döntéseiért, a szavazók pedig ennek következményeként egyre kevésbé fogadják el a szakmai érvelést.

Arivistus 2010.02.14. 16:37:05

@ó jaj:
A költségvetési hiányt annál jobban már nem lehetett volna elengedni.

A vizitdíjból befolyt összeg 30 mrd Ft-ot tett volna ki. Összehasonlításként a 50 mrd lett volna az ingatlanadó. Szóval kis összeg, de nem elhanyagolható, abban a helyzetben pedig a kormánynak minden kis összegre szüksége volt.

Egyébként, a brutális megtakarítási kényszeren kívül mi indokolhatta olyan kórházak bezárását amit ők maguk építettek és szereltek fel a 2002-2006-os ciklusban?

jjulie 2010.02.14. 16:39:10

@nehülyéskedj:

és mitől várja valaki hogy egy liberális megváltozzon?

és lám megváltozott vagy csak látszat hogy a vitya ma nem liberális?

hoplita 2010.02.14. 16:39:57

@ó jaj:
Te nem olvasod el, amit én írok!!
Pavtarí!!!
Jiso raz..!!
Elvette, zsebre rakta, eladta, meglett. Idő húzva, elévült.
Bonyolult?
Ezt a vajat a fül mögött felejtsétek már el!
Ilyen mondás nincs, ezt Rejtő találta ki és adta a félművelt, okoskodó Csülök szájába.
Vaj a fejen van
A fülem mögött valami van.
Vaj van a fején - szól a mondás, illetőleg "Akinek vaj van a fején ne járkáljon a napon."...így szól a mondás.
És "van valami a füle mögött", így a másik.
Ne keverjük a kettőt, hacsak nem akarsz Csülök lenni.:D

És még valami..
Én, az állampolgár követhetek el olyan cselekményt, amit a törvény büntetni rendel.
Egy rendőr nem, azért rendőr...!!!!!!
Ha igen, akkor csak egyenruhás bűnöző.....olyan, mint a mi rendőrségünk, amely állományának a 30%-a egy titkos felmérés szerint naponta követ el bűncselekményt.
Akarod még ragozni?

hoplita 2010.02.14. 16:42:05

@ó jaj:
Én áruljam el?
Kérdezd a magyar bíróságot, ne engem!!!

jjulie 2010.02.14. 16:43:48

@hoplita:

úgy látom te mindenképp verekedni akarsz, és ha ez így van mit rinyálsz hogyha elvernek

Uhu20 2010.02.14. 16:45:55

Szerintem egy Ágh Attila már régen kihajított volna titeket...:D

mrs. white 2010.02.14. 16:48:33

ó jajnak: Kitaláltam hogy mivel magyarázom el neked a politikai felelősséget. Ráadásul szívednek kedves lesz mert a jobboldalt fogom fikázni. Selmeci Gabika megvan? Az Orbán kormányzás alatt valahogy véletlenül rákerült a neve valami Girpen támogató listára vagy mi a szösz. Annyira pontosan már nem emlékszem a storyra. Ment a mosakodás, hogy véletlenül meg stb. baloldal hörgötthogy lehet ilyet csináln lobbyzni meg ilyen csunya dolgokat csinálni. Orbán pár napon belül felmentette a tisztségéből. Erről lehet vitatkozni hogy ez kevés volt, vagy sok, mert akár halálra is itélhették volna. A tény hogy ez, súlyában az őszi események töredéke mégis vállalnia kellett a POLITIKI FELELŐSSÉGET.

sárkányfő 2010.02.14. 16:49:22

@mrs. white:
Komolyan, mintha nem is nekem válaszoltál volna.

Előbb már írtam: a minimum 2 éves Zuchlag ügy, a minimum 1 éves Hunvald ügy cáfolja amit állítasz, akár az Mszp-t, akár a "tőké"-t látod a rendőrség mögé.

Nem olvastam Török blogjában Orbán bányáiról, talán a kommentek közé beírta valaki. Na és? Ha az egész blog full Mszp-slenne (de nem az),akkor se számítana, ebben az országban a fősodor évek óta az Mszp botrányai hibái, bűnei. Mit számít 1-2 blog vagy komment? Mindenki azt ír amit akar, és amúgy is elvész a hangjuk.

Felelősség: van, de kétséges. Persze ha úgy nézzük, jobb helyeken egy közlekedési miniszter is lemond, ha kisiklik egy vonat, ezen az alapon nálunk is lemondhatna egy miniszter. Ez igaz. De azt is tudjuk ugye, hogy a vonatot nyugaton sem a miniszter siklatta ki.

És akkor azért vagyok szerinted baloldali, mert nem tetszik nekem, hogy felgyújtják a tévét, meg autókat, meg kövekkel dobálnak rendőröket? ha ez baloldali érzület, akkor balos vagyok :) A jobbosoknak ez tetszik? Meglepődnék...
És hol írtam perui diákról? Mit tettél még hozzá magadban az én soraimhoz?
És ha már megvert ártatlan külföldi diákok, akkor,hogy objektívnek látszódj a saját gondolkodás-módod alapján, miért nem említed a koponyarepedéses rendőrt, vagy az összeégett rendőrnőt, meg a többit?

Amúgy én írtam a rendőrökről is, pont itt fent, azokat szintén sikerült nem elolvasnod?

ps: A legnagyobb tisztelet hangján megkérlek tördelj, formázz, mert így nehezen olvasható amit írsz.

hoplita 2010.02.14. 16:53:07

@Uhu20:
Kedves Bubo bubo....Ágh Attila engem nem dobna ki, mert eszem ágában (hehe) nem lenne a blogjára betennem a lábam...hogy egy képzavarral éljek.:D

capor_ 2010.02.14. 16:54:31

Miért magyarországon volt valaha jól működő demokrácia? Csak mert a minőségromlás erre utalna.. Nem nevezném annak azt, ahol csak be kell dobni választások előtt azt a szót, hogy "nyugdíj" és be is húzzák nekik a vakon szavazó nyugdíjasok a választást. Meg aztán az olyan kifejezések is ismeretlenek itthon mint "felelősség", "felelősségre vonás!!", "független igazságszolgáltatás".

sárkányfő 2010.02.14. 16:55:15

@Arivistus: Mint írtam sok, sokkal kevésbé feltűnő / embereket irritáló módon lehet pénzt beszedni,írtam példákat is.

Pláne nem érte volna meg ilyen kis összegek miatt ezt felvállalni.

Azt is írtam, hogy a vizitdíjat ott hagyták a dokiknak meg kórházaknak, tehát ennek semmi köze nem volt a bevétel növeléséhez.

A kórház-bezárás új elem. Melyik kórházakat zárták be?

hoplita 2010.02.14. 17:00:52

@jjulie:
Úgy látom neked egy kicsit nehéz a felfogásod.
Én nem magamért rinyálok, én az a fajta vagyok, aki másért rinyál.
Tudom, nehéz felfogni ezt egy olyan egoista, önző libának, mint amilyen te vagy, de ez az igazság.

Most már unlak.:(

sárkányfő 2010.02.14. 17:01:46

@mrs. white: Selmeci olyat művelt, _személyesen_,amiért akkora terhet rakott az Orbán-kormány vállára, hogy a botrány miatt kénytelen voltak leváltani. Joggal.
Egy percig ne hidd, bármilyen színű kormány önként, az erkölcsi felelősség nyomását nem bírva, hősiesen vállalja a felelősséget. Ez mese habbal.

"Ráadásul szívednek kedves lesz mert a jobboldalt fogom fikázni." - De most komolyan: ha egyszer ez beakadt az agyadba, akkor kész, nincs visszaút? Hányszor írtam már le hogy nem vagyok balos? Vagy tojsz rá mit írok?

sárkányfő 2010.02.14. 17:04:41

@hoplita: Azért kérdeztelek téged, mert te háborodtál fel,hogy párhuzamot vontam a két esemény jogi megítélése között.
De hagyjuk, nem hinném hogy vezetne valahova ez a beszélgetés.

hoplita 2010.02.14. 17:06:24

@ó jaj:
Még annyi...
Van egy topicom ezen a nicken - mindenhol ezzel vagyok, csak kényszerűségből váltok - az MNO-n.
Igazságszolgáltatás, avagy (össze)őrölnek a hatalom malmai címmel megy...rég néztem rá, de szerintem még megy.

Igaz, kivágtak már onnan egy éve - mert olyan nagyon demokrata, nagyon pógári bagázs - de ha előkeresed ott elég jól összeszedtem a témáról mindent, ami hozzáférhető, illetve megtaláltam

Ha érdekel nézz bele, és akkor itt nem offoljuk szét a posztot.
Üdv.

theofil 2010.02.14. 17:06:38

@hoplita:

Ágh Attilának blogja van..??

Nem mondod!

Hun?

6.Lenin 2010.02.14. 17:11:28

@László56:

Egyet értek,ez a helyes válasz a feltett kérdésre.

Minden és mindenki,aki ez ellen tesz,hozzájárul a közhangulat butításához(valamilyen érdek mentén)

Erről írtam én is 1 előző posztban,azzal kiegészítve,ennek talán egyik oka a felelősség vállalásának a hiánya.
Elsősorban a vezetők felelősségének a hiánya,ha ők nem vállalják,mit várhatunk a szavazóktól?

2006-ban nagyon sokan szavaztak/támogatták/kiálltak az MSZP/SZDSZ koalíció mellett,nem vitatom a jogukat,de most hirtelen sokan lettek a "függetlenek".Most már ciki?

Miért szégyen,ha van és támogatok egy értékrendet?

A politikában érdekek vannak és azt tartom jónak/elfogadhatónak,ha a többség érdeke érvényesül.A vesztesek(?) a lehető legkisebb részét alkotják a közösségnek.

hoplita 2010.02.14. 17:12:01

@theofil:
Én nem tudok róla, Uhu mondta, hogy ő már kivágott volna bennünket, mert itt offolunk.:D
Mármint Ágh vágna ki..:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 17:13:05

@török gábor:

Kollégám erre azt mondaná:
romos háznak is lehet szép/jó pincéje:o)), úgyhogy mindegy:-)

...én kérek elnézést!;-)

jjulie 2010.02.14. 17:13:13

@theofil:

lecserélem a csiszárt

ez a @hoplita a nyerő

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.02.14. 17:14:37

@hoplita: jaja, nekem meg levágták a fejemet. Durva volt, alig akart visszanôni.

mrs. white 2010.02.14. 17:14:58

@ó jaj: Helyes a következtetés, nem TG írt a szőlőbányákrál hanem a kommentelők. Nagy nehez eljutottál a politikai felelősség gondolatáig innen már csak egy lépés hogy beismerd mit kellett volna tenniük egy demokratikus országban.
Amúgy sajnálatos minden megvert ember balos, jobbos, rendőr, tüntető, ebben nincs vita szerintem köztünk. A rendőrségről van viszont egy olyan élményem, hogy egy rendkívül közeli ismerösöm azért távozott külföldre mert a rendőrők egy házkuatás során megjegyezték, hogy nagy mennyiségű kábítószert találtak nála de ha elmegy az orszából nem jelentik fel. 4 órát kapot erre. A bűne csak annyi volt hogy egy értékes ingatlant megszerzett egy vezető politikai párt prominens személye elől. A listán az első tízben benn szokott lenni a személy. Segítek nem fideszes.
Ezért gondolom kicsit másnak demokrácia felfogását a két oldalnak. A homályos megfogalmazás nem a véletlen műve.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.02.14. 17:17:48

@hoplita: "állatokat láss a pesti utcán" akartam is mondani, mielôtt levágták a fejemet kibeleztek és megették a májamat. nagyon tud az fájni

6.Lenin 2010.02.14. 17:17:56

@hoplita:

Beleolvastam a vitátokba 2006 okt. kapcsolatban.
tévedésben vagytok.

A bűncselekmény nem az volt,hogy esetleg összekuszálták a frizurád,
ahol gyalulnak,ott forgács is van.

A bűncselekmény ,amiért kell a felelősök beazonosítása,hogy készültek rá,előre megtervezték,jóváhagyták,végre hajtották.Parancsba adták az azonosító levételét.Törvényt sértettek és az bűncselekmény.

mrs. white 2010.02.14. 17:21:36

@jjulie: Most látom, hogy fényezed magad a tegnapi nappal kapcsolatban. Minden stimmelne az okfejtésben de ha visszanézed akkor kb 2 perc eltérés van a te és az én kommentem között. Ebből és a leírtakból az következik, hogy nem csak gyorsolvasó vagyok, hanem gyors és gépíró világbajnokságot is valószínüleg én nyertem és csak ezért bírtam lemásolni a te kíváló gondolataidat. Az meg hogy eltűntem csakis a a jeges rémület válthatta ki belőlem hiszen senkinek semmi más kötelezettsége nincs csak a gondolataidat inni. Ez nyílván így is van. Már most szeretném közölni,hogy a válaszodat hamarosan kérem mert nemsokára páni félelem lesz rajtam úrrá és eltünök az éterben.

6.Lenin 2010.02.14. 17:22:15

@6.Lenin:

A számonkérés nem a szocialisták,szadeszesek üldözése.

Közpénzt loptak,nem is keveset.
Az is bűncselekmény.A felelősöket meg kell keresni és elítélni.
Bárki is volt,meg kell nevezni őket.

hoplita 2010.02.14. 17:24:48

@6.Lenin:
Amit te említesz az már egy másik dimenziója a történteknek,
Egyébként én is utaltam rá.

Azért voltak itt a kócolásnál kicsit durvább dolgok is, ne bagatellizáljunk.
Ez így már a kunczei magasság....akarom mondani mélység.

hoplita 2010.02.14. 17:27:09

@szomorutojas:
Sajnos nem tudok rajtad segíteni, nem vagyok állatorvos.

6.Lenin 2010.02.14. 17:28:55

@hoplita:

Igen,vannak olyanok,akik meghalnak a háborúban.
Munkahelyi ártalom.
A főbűnös,aki kirobbantotta.

sárkányfő 2010.02.14. 17:33:05

@mrs. white: Tök lényegtelen, ki írt Orbán bányáiról, az eredeti vita arról szólt köztünk, hogy mi a meghatározó, mitől hangos évek óta a sajtó. Az Mszp hülyeségeivel,meg a bűnöző tagjaival.

Politikai felelősséget ugyebár csak akkor lehet vállalni, ha bebizonyosodik, hogy ilyen van, hogy legalább részben igaz a sok panasz. Ehhez hónapok kellettek. Azóta egyébként már rég nem ugyanaz se a belügyminiszter, se a BRFk főnöke. Nyíltan nem mondták ki, hogy emiatt, ezt a presztízsveszteséget nem vállalták be.
Ha már felelősség: szerinted ki hibás azért, hogy ebben az országban így fel vannak korbácsolva az indulatok? Hogy egyesek már az utcára mennek a rendőrökkel verekedni? Szerintem ebben mindkét oldal benne van, nagyon vastagon. Ha már a felelősségről beszélünk....

A homályos sztorid sajnos nem játszik, én épp most láttam egy sárkányt a konyhában.
Amúgy nekem is van pár sztorim, pl. hogyan kellett eladni egy százmilliós értékű őrző-védő vállalkozást negyed áron 98-ban (különben vége a kormány-megrendeléseknek, azaz csőd). De ilyenekkel nem jövök, mert nem tudom bizonyítani... Amúgy a politika mindig is visszaélt a hatalmával. Kár jobbozni-balozni...

hoplita 2010.02.14. 17:35:39

@6.Lenin:
Két malomban őrlünk.

Ne mondd, háború volt?
Mongyuk bizonyos értelemben igen....

Viszont meg kell mondjam, számomra elég megdöbbentő és lehangoló, hogy a netjáró, értelmiség-gyanús kommentelők jó része milyen érzéketlenül viszonyul a témához.
Ugyanakkor tanulságos.:(

theofil 2010.02.14. 17:37:44

@Uhu20:

Kedves Uhu!

Megmondanád, hol van Ágh Attilának blogja?

6.Lenin 2010.02.14. 17:39:00

@ó jaj:

"Szerintem ebben mindkét oldal benne van, nagyon vastagon. Ha már a felelősségről beszélünk...."

Ez a butítás eső pontja:
maszatolj,kend szét a felelősséget.

Sorolhatod a többit is,látom értesz hozzá.

theofil 2010.02.14. 17:39:16

@hoplita:

Ok. Megérdeztem tőle (fentebb).@jjulie:

Kíváncsi vagyok....

hoplita 2010.02.14. 17:39:23

@jjulie:
Pedig neked csiszár való.
Velem ráb@sznál.:DD

theofil 2010.02.14. 17:40:07

@jjulie:

Az én Cicciolinámat úgysem lehet überelni...!

jjulie 2010.02.14. 17:43:43

@theofil:

pedig ez a hoplita megtudná válaszolni a mai fő kérdést is: Mi butította így le?

mindíg a személyes beszámoló a leghitelesebb

theofil 2010.02.14. 17:43:49

@hoplita:

Ahelyett, hogy itt torzsalkodtok, inkább lássuk a Te húzóneveidet!

Azt játszottuk tegnap, hogy van félmilliárdunk (fejenként) és így az alaptőkével felszerelve pártot alapítunk.
Külön-külön, nem együtt.
Kíváncsi lennék ha neked is lenne félmilliárdod erre a célra, akkor kiket igyekeznél megnyerni?
Tehát húzóneveket kérek!

6.Lenin 2010.02.14. 17:52:30

@hoplita:

Látom nem érted a lényeget.Nem lehet egyéni sérelmeket kiragadni és az alapján megítélni bizonyos eseményeket.
Nem az esetlegesen álattá váló rendőrökre kenném a fő felelősséget.

Nagyon kedves,szeretettre méltó emberek szokták a háborúban is egymást gyilkolászni.
Megparancsolják,meg ők is szeretnének hazatérni,olyan a helyzet.Baromi nehéz az ő helyzetükből megítélni.

Másként látod a szitut 1 terített asztalnál és másként 1 30 napja hányódó csónakban a tengerek,étel,ital nélkül.

Azt hiszem nem ugyanaz lenne a téma a társaságban.

Én nagyon is elítélem,ami akkor ősszel történt.A bűnösöket el kell kapni és elítélni.
Ilyennek még egyszer nem szabad előfordulnia Mo-on.

family guy 2010.02.14. 17:54:38

@ó jaj: Kuss legyen te ostoba segg. Ha ennyire nem értesz semmit inkább fogd be a szád.

jjulie 2010.02.14. 17:56:50

@family guy:

ez egy szép belépő, ragozhatnád

Jamesboci 2010.02.14. 17:57:35

Húzónév: Debreceni József elvtárs

hoplita 2010.02.14. 18:00:42

Most mennem kell a hülye kopogtatókért, majd ha jövök megválaszolok.

6.Lenin 2010.02.14. 18:01:03

@family guy:

Ez a butítás 2. pontja,csak nekem szabad véleményt nyilvánítani,mert az az igazi.

ó jaj-nak is jogában áll leírnia véleményét,nekünk meg vitázni vagy elfogadni.

theofil 2010.02.14. 18:05:48

@hoplita:

Igen majd leszel szíves.

Én komolynak gondoltam a dolgot, de itten kitört a viccelődés,
mire lestoppoltam magamnak miniszterelnöknek Cicciolinát.
Ő már az enyém, de mondjuk Bokrost viheted, ő még szabad....!

6.Lenin 2010.02.14. 18:08:15

@theofil:

3.pontja a butításnak.

Elterelni a figyelmet a valós problémákról.

Haladunk.Már 3 megvan.

Arivistus 2010.02.14. 18:12:57

@ó jaj:
"Mint írtam sok, sokkal kevésbé feltűnő / embereket irritáló módon lehet pénzt beszedni,írtam példákat is."
- Az embereket mindig irritálja ha pénzt akarsz tőlük beszedni. Az inflációt hoztad fel példának, nos az abban az esetben lenne jó ötlet, ha minden szociális kiadást nominál értéken rögzítenének, nem kötnék őket indexekhez/minimálbérhez/nyugdíjminimumhoz ... stb.
Egyébként nekem szimpatikusabb lenne ez a megoldás, mivel itt főleg a kiadási oldalon keletkezik a megtakarítás, nem a bevételi oldalon.

Csak hát sajnos a kormányunk olyan logika alapján működik, hogy be kell szedni sok adót, és ezt ki kell osztani a potenciális szavazótábor között.
Sőt, néha már az adóbeszedés is ilyen elvek alapján megy: csak 2 hónapig volt érvényben de a vizitdíj alól kb 30 mentesség lett megkreálva. Talán mondanom sem kell hogy első helyen a kisnyugdíjasok voltak azok akiknek nem kellett vizitdíjat fizetni.

"Azt is írtam, hogy a vizitdíjat ott hagyták a dokiknak meg kórházaknak, tehát ennek semmi köze nem volt a bevétel növeléséhez."
Ja persze ott hagyták, de előbb még szépen, akkurátusan elvontak tőlük annyit amennyi a vizitdíj várható bevétele lett volna.... (A szavazás után meg sírtak hogy finanszírozhatatlanná válik az egészségügy.)

A kórház-bezárás új elem. Melyik kórházakat zárták be?
Rengeteg kórházat bezártak. A leghíresebb az OPNI, gondolom erről te is hallottál. De rám a legnagyobb hatást az tette, az az, hogy volt olyan kórház - sajnos nem jut eszembe a neve - amit 2002-2006 közt építettek, majd 2006 után bezárták.

azértmertcsak 2010.02.14. 18:13:58

Szeretnék a titkosszolgálatnál dolgozni, amikor elindulnak a világba ezeket a szarjankókat megkeresni! Vajon mikor lépnek le? Mármint mi az a dátum, amikor lávaforró lesz a lábuk alatt a talaj? Vagy szerintetek a Lendvai-Apró-Gyurcsány/Mszp-Mdf-Szdsz bűnszövetkezet tagjai megvárják, míg a nyomozók csengetnek? Akkor hogy teszik mindenüket pénzzé? Mit gondoltok? Bőröndök már az ajtóban vannak? Hazahozzák vagy levadásszák inkább őket a titkosszolgák?? Drága a koszt meg a kvártély... Kell egy hazai moszad, csak a biztonság kedvéért...

Rókakígyó 2010.02.14. 18:18:07

A probléma:

1. A nép akarja, h uralkodjanak felette. Bármi szar is van a nép abból fog választani, ami van.
2. Ki fog hamarosan derülni, h az új kormány öszödi beszéd nélkül is béna kacsa lesz, de nem annyira, hogy a fosztogatást abbahagyja (ne kezdje el),
3. A problémát fokozni fogja, mikor sokan fognak rájönni arra, h a rendszerváltás óta gyakorlatilag ugyanaz a szar van, mint előtte volt, csak most épp kapitalista demokráciának hívják, nem népinek.

mrs. white 2010.02.14. 18:21:04

@ó jaj: Szerintem a mai blog pont erről szól. A közgondolkodást mi alacsonyítja le. Ugyanazon emberek akik a taxis blokád okán vádolták az Antal kormányt azzal hogy a tömegbe akar lövetni, kiröhögik a politikai ellenfelüket amikor véres fejjel megy a parlamentbe. Én véleményem szerint kifejezetten anidemokratikus dolognak tünik. Egyrészt a taxis blokádnál semmi atrocitás nem történt a hatalom részéről. A vádak elhangzottak az ellenzék részéről a kormány mindíg is tagadta ennek a tényét. De tény az, hogy nem volt semmi tömegbe lövetés még gumival sem. A nemlétező dolgot pedig mindkét oldal szabadon interpretálja. Vajon az őszi eseményekkor a hölgynek hol volt a kényes demokrácia felfogása. Taxis blokád idején Orbán miért volt még megfelelő demokrata. Miért csak 94 óta diktátor? Miért van az hogy az Orbánnal szembe forduló politikusok a baloldal ünnepelt sztárjai lesznek amikor pár éve még fekete bárányok voltak. Gondolok itt Borosra, Dávid Ibolyára. Természetesen a választ mindenki kitalálja. Ezek a megmondó emberek mihelyst veszélyes lesz az mdf a szocialista szavazatokra, saját magukat nevetségessé téve 8 év alatt képesek lesznek egy teljes kört leírni dávid ibolya esetében. Ennek semmi köze a független értelmiséghez elemzéshez vagy újságíráshoz, közélethez. A gond ott volt, hogy az emberek azt gondolták a média mindig az igazat mondja pedig pusztán érdekek mellé osztható. A független pedig már oly keveseket érdekel. Ezért forszíroztam az őszi eseményeket példaként, mert itt jött ki vegytisztán, hogy ha alapvető értékekben nincs közös nevező az nem vezet sehova. Lopást elkell ítélni mindkét oldalon. Ha a saját szekértáborom veri ronngyá az embereket ugyanugy fáj mint ha a másik oldal teszi az én érdekközöségemmel. Én elsősorban vagyok demokrata és másodsorban valamely érdekközöség szimpatizánsa és ha alpvető emberi értékekben egyetértünk tőlem lehet buddhista keresztény ateista baloldali jobboldali liberális cigány és még meleg is. Lehet, hogy rosszul vettem ki a szavaidból de téged annyira nem zavartak ezek az események. A töréspont itt van közöttünk nem jobb és balban.

6.Lenin 2010.02.14. 18:23:12

@azértmertcsak:

Szerintem unalmas meló lenne,besétálni a parlamentbe,beazonosítani őket,aztán várni 4 évig,hátha nem jutnak be és viheted őket a kóterbe.Aztán.ha ismét bejutnak megint várhatsz 4 évet.

Mi ebben az érdekes,hogy szeretnél ilyen melót csinálni?Inkább unalmas.

6.Lenin 2010.02.14. 18:27:40

@Rókakígyó:

A butítás 4. pontja

Elvenni a reményt,úgysem változik semmi,jobb,ha minden marad a régiben.

Nem gondoltam volna,hogy ilyen gyorsan haladunk.

6.Lenin 2010.02.14. 18:34:20

@theofil:

Igazad van,nem az én blogom,azt írsz be,amit akarsz.

Viszont más a poszt címe és a sok hsz-ből nehéz kikeresni az érdemi hozzászólásokat.
Pedig van köztük,ami érdekes és tanulságos is.Erre gondoltam.

Természetesen nyugodtan folytasd,írj,amit akarsz.Legfeljebb átugrom.

gossage 2010.02.14. 18:44:42

@jjulie: azert nem vedtem mert
1. nem ulok egesz nap a gep elott
2. megvedi majd magat

ha mar ilyen kedvesen megkerdezted

jjulie 2010.02.14. 18:49:24

@6.Lenin:

na ezt kövesd

a háború utáni német gazdasági csoda nagyon erősen kötődik egy Wilhelm Erhard nevű emberhez aki kereszténydemokrataként és gazdasági miniszterként működött, és lelkes híve volt a neoliberalizmusnak amely gazdasági berendezkedés felelős a német gazdasági csoda nevű jelenségért, amely aztán a kereszténydemokrácia tekintélyének megteremtéséhez jelentősen hozzájárult

és a Helmut Kohl, személyes jelenlétével is támogatta orbán viktort a 2002-es kampányban, szintén kereszténydemokrata politikus

ez a Kohl az a Kohl akinek kancellársága sem volt mentes a pénzügyi visszaélésektől, de még a visszavonulása után is voltak kellemetlenségei, illetve a stasi aktákkal is meggyült a baja, nem gyenge méltatója volt Horn Gyula szerepének a német újraegyesítésben és a vasfüggöny lebontásában

fidesz-KDMP ??????

- keresztény demokratának lenni nem biztosíték a korruptság ellen

- keresztény demokrataként lehet a Horn Gyula bizonyos tevékenységét elismerni

- kereszténydemokrataként lehetett gazdasági és politikai előny kovácsolni a neoliberalizmus által

ez a kdmp a nem egy jó nagy parasztvakítás?

ez nem része a butításnak?

sárkányfő 2010.02.14. 19:26:52

@mrs. white: Ne haragudj, de most meg a Taxis blokád? Hogy jön ez az eddigiekhez? Mi jön még?

Meg Mdf? Mi köze az eddig beszélteknek az Mdf-nek?
Amúgy a Jobbik is csak addig volt ünnepelt üdvöske, amíg kiderült, hogy a saját útját járja, nem az Orbán által diktáltat. A politika már csak ilyen. mi köze ennek az eddigiekhez? A Kdnp is hirtelen rossz fiú lenne, ha önállóskodni akarna, de mivel mögötte nincs szavazó, marad a fenekén.

Az meg konkrétan nem igaz, hogy az emberek hisznek a médiának, ez legfeljebb egy kisebbségre lehet igaz. A felmérések azt mutatják, hogy az emberek még a politikusoknál is kevésbé hisznek az újságíróknak, ami pedig igazán szép teljesítmény.

Hogy mennyire zavartak engem, vagy sem a zavargások, azt én jobban tudom. Nem megyek bele, mert egyrészt unom mára a netezést, másrészt sehogy sem tudunk kilyukadni sehova, mindig új elemeket hozol be, a régiekre meg nem reagálsz, ez így nem vezet sehová.
Ha folyamatosan eltérsz a vita tárgyától, akkor nehéz bármiről is beszélgetni.

lehetmas 2010.02.14. 19:27:55

Érdekes az a párt- illetve listavezetőszavazás a blogon. Kár hogy nem egyszerre indult. Jobban lehetne látni, hogy mennyire van szavazatmegoszlás a Jobbik és az MSZP között! Mert hogy van, és "nem kicsit" az biztos! :)

sárkányfő 2010.02.14. 19:29:07

@Arivistus: Infláció remek eszköz, még akkor is, ha hozzákötnek pár dolgot, de szerintem ezt te is tudod. mint ahogy azt is, hogy 30 vagy akár 50 mrd forint egy több ezer mrd-os költségvetésben bagó.
Ja, és van még egy csomó más eszköz is. A vizitdíjat nem a bevétel miatt vezették be, ne haragudj, de ez nyilvánvaló, akárhogy sakkoztak is befolyt összeggel.

Amúgy a vizitdíj alól az ország 40%-a kapott felmentést. (Vagy 60%, már nem emlékszem). Na most, ha a kisnyugdíjasoknak fizetni kell, az a baj, ha nem, az a baj...
Ettől függetlenül általánosságban teljesen igaz, hogy minden párt a saját szavazóinak "kedveskedik". Fogalmazhatnék sokkal csúnyábban is. Az Mszp a 13. nyugdíjjal akarta korrumpálni a nyugdíjasokat, ami szerintem elfogadhatatlan, mert soha egy ember nem adózott még a 13. hónapban, lévén, hogy ilyen hónap márpedig nincs. A Fidesz tartását és őszinteségét mutatja az ügyben, hogy ők még 14. havit is beígértek.

15.-et nem ígér be valaki? na? 22.-et? ingyen sört? :)

Kórházak: dobhatnál egy linket a bezártak listájáról. Vicces, nekem épp az az egyik bajom a kormánnyal, hogy nem zártak be tömegesen kórházakat... Ugyanis egy ilyen kicsi területű országban inkább koncentrálni kéne az erőforrásokat, ha már olyan kevés van belőlük... Helyben elég egy sürgősségi, de a minőségi ellátáshoz kevés számú nagy kórház kéne.
A zemberek is inkább utaznának 2x 3x többet, csak a műtét sikerüljön a lehető legjobban... az ugyanis elég komoly dolog.

6.Lenin 2010.02.14. 19:30:54

@jjulie:

Már más is leírta előttem,hogy a politika=érdekérvényesítés(többek között).A többség,ország érdekeinek az érvényre juttatása.Természetesen ezek változnak,hiszen minden változik.

Természetesen lehet butításra is használni,ha a célok valótlanok vagy valójában a hatalmat megszerezni szándékozók érdekeit rejtik.

A KDMP miért lenne parasztvakítás?
Az SZDSZ nem volt parasztvakítás?

Vannak akik hisznek bennük.Joguk van hozzá.Nincs meghatározva kiben/miben szabad hinni.A hívők száma sincs meghatározva.

Kohl ügye a németeké.Dicsérik H.Gyulát?Jogos,hiszen ők úgy tudják sokat köszönhetnek neki.

Én az embereket nem a vallásuk,bőrszínük,elveik alapján ítélem meg.

Ahogy van tróger katolikus,van tróger zsidó is,meg akármilyen oldali tróger is.Az istenek nem a Földön találhatók.Itt csak gyarló emberek vannak,akik bizonyos kérdésekben tévedhetnek(büntetlenül),de vannak amiben van felelősségük a tévedésért.Amikor nem magukért,hanem főleg másokért is vállaltak felelősséget.Ott jár a büntetés a tévedésért,különösen,ha az szándékos is.Előre megfontoltan tesznek tönkre embereket,országot.

ati27 2010.02.14. 19:31:25

@ó jaj:

"Ettől függetlenül:
Az Mszp személyesen kilőtte volna ki valakinek a szemét? Vagy a rendőrség lenne a vezérlésük alatt?"

Persze persze tipikus baloldali kifogás.. Ennyi erővel Szálin sem nyirt ki több millió embert.. Sőt Hitler sem.. Igy ők ártatlanok, mert nagy valószínűség szerint igazából egyik sem ölt embert. Tehát ártatlanok.. Kicsit hibás az érveléstechnikád, nem?

jjulie 2010.02.14. 19:37:33

@6.Lenin:

parasztvakítás az, hogy nyom az orrod alá egy logót, amiről tudja hogy szart sem tudsz, és megszavaztad veled olyan érdeket amiről szintén szart sem tudsz, aztán meg azt mondja, hogy felhatalmaztad

ez nem az amiről te írsz

mrs. white 2010.02.14. 19:39:43

@ó jaj: Ok fejezzük be. Egyrészt te nem válaszolsz semmmire másrészt meg új elemek behozni talán nem tilos. Ennyit a demokrácia felfogásodról, egyébként ha nem lennél dislexiás akkor látnád, hogy pontosan megválaszoltam minden kérdésre. Másrészt ha feltett kérdésre megtartod a választ magadnak abból tényleg semmi nem lesz. Veled végleg befejztem nem kell válasz.

jjulie 2010.02.14. 19:41:22

@6.Lenin:

az szdsz-t mint parasztvakítást légyszives írd körül, különösen a kdnp-vel való párhuzamait emeld ki

mrs. white 2010.02.14. 19:48:12

Vannak olyan vélekedések hogy Orbánt hibáztatják a 14. havi nyugdíj igéretéért. Gondolom ezek akkor is elitélték amikor dupla fizetést igért a korházi dolgozóknak és nem váltotta be az igéretét. Ha sapka van rajta azért ha nincs azért. Bár a történelem azt igazolja, inkább igérjen valamit valaki ha egyáltalán el akar jutni a választásokig, de könyörgöm ne tartsa be. Ezek az ígéret figyelők, nem a tevékenység figyelők, azt figyelni már kicsit bonyolultabb mint a szavakat.

lüke 2010.02.14. 19:50:17

@jjulie:
ne hasonlítsuk má'n a háború utáni NSZK-t,s a későbbi Németországot kis hazánkhoz, ahogy Erhardot és Kohlt se Orbánhoz meg Hornhoz,még ha meg is dicsérték őket........
más számok,más GDP,BIP és ideológia,a magasságról nem beszélve................

mrs. white 2010.02.14. 19:50:57

@jjulie: Sokkal jobban áll neked a hosszas elemzés, mint Fleto nőkre való hatása, ha nem térsz ilyen mellékvágányokra egész jó vitapartner vagy, eltekintve a kb 130 kommentel ezelőtti csúsztatásodig. Tudod melyikre gondolok?

azértmertcsak 2010.02.14. 19:51:50

@6.Lenin: hehe
gondolod a parlamentben fognak csücsülni? vagy előzetesben lesznek vagy szökésben.. :D

6.Lenin 2010.02.14. 19:58:56

@jjulie:

9o-ben odanyomtak az orrom alá 3 madarat és azt mondták,mi vagyunk a liberálisok B+,elhittem,rájuk szavaztam.
Átvertek.
Máskor utána nézek.
Ennek a játéknak két oldala van.
Aki elad,aki megveszi és van közte a bizalom.Az utóbbival lehet élni és visszaélni.

Ha sorozatosan vagy hosszútávon visszaélnek a bizalommal,buknak.

Vannak akiket nem érdekel,hogy elbutították őket hosszú éveken keresztül(MSZP-s szavazók többsége),most is rájuk fognak szavazni.Lesznek aki váltanak.Ez a választók szabad döntése.

TGM-nek is van 1 lógója,amire buknak és elhiszik,amit mond,na bumm.

Azért kell felhívni az emberek figyelmét,nézzétek meg,hogy kire szavaztok.Ne legyetek vakok.

1x mindenkinek meg kell adni a lehetőséget,de elsősorban a választókon múlik.
Az is 1 tévedés,ha mindenkit hülyének nézek.Én ebben nem hiszek.

jjulie 2010.02.14. 20:02:12

@lüke:

ha valaki azt irja magára hogy kereszténydemokrata akkor tegye hozzá hogy azon mit kell érteni, mert az elmúlt száz évben már rengetegen monták magukra hogy kereszténydemokraták

mondja el hogy ebből a választékból ő melyik

és ne ugasson úgy mint egy szúzlány

és nem arról van szó hogy a politikából és a gazdasági hatalomból eltávolított katolikus egyház próbál visszaszivárogni és újra politikai hatalomhoz is jutni, ha nem közvetlenül akkor közvetve?

és a politikai ellenfelek multjában lévű támadási felületeket lehet keresni?

a sajátban lévőről meg kussulni?

nem ezet szolgálja a honlapokon lévő parasztvakító történelem?

miért nem beszélnek a Mindszentyről mint kereszténydemokratáról?

azt mondta a PR főnök, hogy ezt halgassuk el mert a sok barom úgysem tud erről semmit?

6.Lenin 2010.02.14. 20:02:39

@azértmertcsak:

Szerintem először ott keresd őket,ha nem sikerül bejutniuk,na akkor kezdődhet a kaland.

jjulie 2010.02.14. 20:09:50

@6.Lenin:

a többség elhitte 1914 nyarán, hogy az a vétel ha kimennek a frontra, és hogy mire lehullanak a falevelek itthon lesznek

33-ban is a többség megszavazott egy bajuszos embert főnöknek szabad választásokon, aki azzal kampányolt hogy háborúba viszi az országot és betesz a zsidóknak

vakon azt mondani hogy amire a többség szavaz az biztos jó is lesz, elvi hiba

ettől még az lesz amire a többség szavaz manapság

tölgyes 2010.02.14. 20:09:54

@jjulie: Talán annyi fáradtságot kellene vennie, hogy mondjuk megnézi a wikipédia KDNP-ről szól részt.Ez nem túl bonyolult.

mrs. white 2010.02.14. 20:09:58

@jjulie: Kedvenc rugód a kdnp. Létezik ilyen párt szerinted? Szavaz valaki kdnp-re. Szerintem nem. Ez ugyanolyan nem létező tartalom nélküli dolog mint a szocialisták keresztény tagozata. Engem sem ez, sem az nem zavar, bár én is feltehetném napjában harmincszor azt a kérdést mi a véleményed, egy materialista marxista hívőről. Nem teszem mert nem nézem a másikat butának, hogy nem tudja rá a választ.

mrs. white 2010.02.14. 20:14:12

@jjulie: Demokráciában sajnos el kell fogadni hogy a többség szavazat dönt, még ha rosszul is. Lásd elmúlt nyolc év. mindenkinek szíve joga hülyén szavazni, most is. Úgy is az idő dönti el.

sárkányfő 2010.02.14. 20:16:06

@mrs. white: Viccelsz? Annak nagyon rossz.

Új elemek behozása nem tilos, sehol nem állítottam, miről beszélsz?
Viszont ha mondasz valamit, én meg megcáfolom, mire te egy teljesen más dologról kezdesz beszélni, annak semmi értelme.

Konkrét példa: szerinted: "valahogy a baloldal botrányait sosem látom olyan terjedelemben megjelenni ilyen blog bejegyzésekben ami a megfelelő arányokat sullyozná."

Ezt többszörösen cáfoltam, sem az országos médiában, sem pedig a neten általában, sem pedig a blogokban nem alul-súlyozottak a baloldal botrányai. Ellenkezőleg: más se folyik évek óta minden csapból, csak a balos botrányok.

Erre érdemi válasz helyett jön a taxis ügy, meg az Mdf....
Most akkor ezt hogy? Így érdemes bármiről beszélgetni??

Aztán volt szó a politikai felelősségről, amire szintén válaszoltam, többször is, a Selmecis példára is, de viszont válasz? Sehol. A rendőrség túlkapásai hibásak voltak, ezt már itt is, másnak is elismertem, bár nem tudom miért kell elismerni nyilvánvaló dolgokat... A zavargók felelősségét érdekes ritkábban forszírozzák, úgy általában erről (is) árnyaltan beszélni meg... ugyan már.

Az pedig, hogy nem megyek bele új témába, pont a fentiek magyarázzák. Meg is lehet sértődni...

Ps: "elegáns" módon a nevem említése nélkül reagáltál a 14. havi nyugdíjra, ismét "elegáns" módon nem említve, hogy már a 13. havit is kiröhögtem...

És igen, hibáztatom a felelőtlen, néphülyítő, demagóg, ostoba, az országot rosszabb helyzetbe hozó ígéreteket, ha komolyan gondolják azért, ha meg tudatosan lehazudják a csillagot az égről, és hülye veszik a választókat, akkor azért.
De te biztos találsz ezekre felmentést, nem féltelek...

jjulie 2010.02.14. 20:16:31

@tölgyes:

a nem fidesz vikipédia pártszövetségről van szó és nem a vikipédia szokott éles hangon felszólalni a házban

lüke 2010.02.14. 20:17:27

aki egy politolóiai bloon van feltételezhető,hog tudj1, a Merkel féle
de.wikipedia.org/wiki/Christlich_Demokratische_Union_Deutschland
fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9mocratie_chr%C3%A9tienne
s itt az összes európai röviden..........Mindszenthy meg a kat egyház..hmm hol vannak már,
en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church
NÉZZ BELE, MÉG HA HIÁNYOS IS...........de ezek a jobb ,bal oldalak ma már mást jelentek,és a pártokat szerintem a programjuk határozza meg,már ha van
ja és ő kimaradt:
en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Weizs%C3%A4cker

sárkányfő 2010.02.14. 20:17:47

@ati27: Kb. 8 körrel le vagy maradva, olvasd végig a kommenteket, aztán visszavárunk, hajrá.

jjulie 2010.02.14. 20:18:38

@mrs. white:

ha mellékeled az önéletrajzod, mindenképpen közelebb fogunk jutni az alapkérdéshez: Mi butitja a közgondolkodást(le)?

6.Lenin 2010.02.14. 20:21:21

@jjulie:

Már leírtam ,de tudod az ismétlés a ...

Szóval,90-ben megjelent 1 liberálisnak,antikommunistának tűnő párt.Azt állították magukról
Rábuktam mert elhittem.Rájuk szavaztam.Aztán jött,ami jött és rájöttem parasztnak néztek.
A 3 madártól nem láttam a fényt.

Nem állítottam párhuzamot.
A KDMP azt állítja magáról,kereszténydemokraták.
Lehet is,meg nem.Nem érdekel.
Akit érdekel nézzen utána,ha elhisz szavazzon rájuk,ha nem,hát ne.

Obama is vallásos meg demokrata,de elküld néhány ezer fiatalt meghalni valamilyen homályos célért.
Mondjuk én nem is szavaznék rá.

lüke 2010.02.14. 20:24:34

na ezt jól elütöttem.)@ó jaj: :)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.14. 20:25:32

Jóérzésű emberek!

Akiknek elege van ebből a cirkuszból és a 4 mutyi parlamenti pártból, kérem nézze meg az LMP honlapjait.
www.lmpbaranya.hu www.lehetmas.hu

Ha tetszik hozza el vagy juttassa el kopogtató céduláját az LMP-nek. Pécs Petőfi u.56/b, T: 72-510-435

Mert LEHET MÁS A POLITIKA.
Köszönjük!

jjulie 2010.02.14. 20:25:32

@lüke:

te lüke és tudod hogy a newton milyen régen hat meg és hányan használják amit kiötlött

és todod hogy a Gömbös Gyula mikor halt meg és hányan azonosulnek ma azzal amit kiötlött

és ha it tartunk, tudod hogy egy Jézus nevű milyen régen halt meg és hányan hányféle képpen használják ma a logóját és amit kitalált ?

sőt ezek a különböző Jézus logósok volt amíkor 30 évig gyilkolászták egymást mert különbözőt értettek a márkanév alatt

lüke 2010.02.14. 20:27:52

mindenüt hülyére veszik, erre a legjobb példa a német nagykoalició volt
SPD-CDU, ahol mindkét párt programját végrehajtották............

Arivistus 2010.02.14. 20:30:07

@ó jaj:
"Na most, ha a kisnyugdíjasoknak fizetni kell, az a baj, ha nem, az a baj... " - Idéznéd, hogy én mikor neveztem bajnak azt ha valakinek fizetnie kell, és nem az állam fizet helyette??? Nagyon kevés olyan szituáció van ahol ezt jónak találom.

Az hogy a 13., és a 14. havi nyugdíj nettó demagógia, abban egyetértünk.

Az is demagógia, ha kivet a kormány egy adót/járulékot, de a saját szavazóbázisát igyekszik tőle megvédeni (lásd: vizitdíj).
Ha e mellé még úgy is határozza meg a mentességeket, hogy ez adócsalásra ösztönözzön (lásd: ingatlanadó) na az már nagyon idegesítő.

Őszintén szólva nem is értem, hogy miért bizonygatod azt, hogy ezek az összegek elhanyagolhatóak.

Egyébként szerintem nem elhanyagolhatóak, lehet hogy az az 50 mrd csak kb 0.2%-a a GDP-nek, és egy költségvetésben szinte semmi, de a kormányok nem írják át évenként a költségvetés minden tételét. Nem nyúlhatnak az adósságszolgálathoz, csak kis mértékben nyúlhatnak a nyugdíjakhoz, nem írják át teljesen az adórendszert.... stb.
Szóval a fenti szöveggel arra akartam rámutatni, hogy nem a költségvetés mérlegfőösszegéhez kéne mérni, hanem az államháztartási hiány összegéhez.
Így már igen is számít.

lüke 2010.02.14. 20:30:29

@jjulie:
kifogatod a szavakat
pont az ellenkezőjét írtam:)
"Mindszenthy meg a kat egyház..hmm hol vannak már,
..........de ezek a jobb ,bal oldalak ma már mást jelentek,és a pártokat szerintem a programjuk határozza meg,már ha van"szó szeint

jjulie 2010.02.14. 20:31:16

@6.Lenin:

ha jól értem kiderült az szdszről hogy kommunisták, pedik antikommunistának néztek ki?

mondjuk a demszkyről kiderült, vagy a kis jánosról?

mrs. white 2010.02.14. 20:32:00

@ó jaj: Mondtam, hogy nem kell válasz, de ha igy alakult még utoljára elmondom zanzásítva. Nálam azért fér bele sok minden mert tök egyformák bizonyos dolgokban. viszont van olyan rubikon amit az értékem szerint nem lehet átlépni. Nem veretek szarrá embereket és ez akkor is igaz ha sokan mondják minek ment oda magának kereste a baj stb. Egyrészt demokráciában oda megyek ahova akarok és azt pofázok amit akarok bizonyos korlátok között. A randalírozással nem értek egyet és nem is fogok sosem. A tüntetés tiltakozás viszont alapjog. A vidrák nemi életéért is küzdhetek ha akarok. Sajnos ez egy ilyen költséges mulatság betartani. A focihuligánokat nálam szét lehet verni, de étteremből kicibálni embereket nem sorolom mert unásig ismert. Te jót szórakoztál egy csávón aki említett ilyeneket pont úgy mint az szdsz a parlamentben. Nálam ez verte ki a biztit. Mint említettem, nagyon közelről ismerem a módszereiket és nem az átkosból hanem megdöbbentően közeljővőből. Nem kell hinned nekem. Nálad van ami belefér a demokráciába nálam van ami nem. Látod nem új téma még ezen rugózok, de most már tényleg fejezzük be. Nem hibáztatlak nem élsz át dolgokat médiából tájékozódsz pont olyan mint vaknak magyarázni a pirosat.

6.Lenin 2010.02.14. 20:32:33

@jjulie:

Én azt írtam a vezetésnek a többség érdekeit kell(ene) képviselnie.

Visszaélni midig lehet.Akkor váltani szükséges.

Ha így nézzük,minden olyan kormány,akit leváltanak,parasztvakított,hiszen nem azt valósította meg,amit ígért.
Ezért váltják le.

Rugó,rugó, sárga rugó,szépen dalol az eperfán.
Korán reggel ritkán rikkant a rugó.

lüke 2010.02.14. 20:34:38

@jjulie: newtont használják,
Ezek a törvények alkotják a klasszikus mechanika alapját.
enélkül kevés gép működne:)

jjulie 2010.02.14. 20:35:28

@lüke:

akkor ha jól értem a kdnp-t ennyi erővel lehetne mkp (magyar kommunista párt)-nak is nevezni és csak a programja számít a nevet meg kockán sorsolták ki?

mrs. white 2010.02.14. 20:36:17

@jjulie: Na ez most hogy jött ide?

azértmertcsak 2010.02.14. 20:36:34

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:

Jóérzésű emberek! a sohasemvolt, 1%-os (mérhetetlen) támogatottságú nulla kormányzati/államaparát tapasztalattal rendelkező és tömegbázis nélküli pártokra adott voksok elvesztegetett szavazatok.. (Lásd anno: Centrum párt)

aki parlamentben akar csücsülni, ne választás elött fél órával kezdjen el vakarózni (hanem évekkel)

jjulie 2010.02.14. 20:40:44

@6.Lenin:

rendben, emlékszel még mi volt szimpi 90-ben az szdsz-ben?

lüke 2010.02.14. 20:41:43

@6.Lenin: jéé már akkor is riogattak:)
milyen jó a net, a memória hiányra:)

Idet 2010.02.14. 20:43:03

@lüke: Mindszenty. h nélkül.

jjulie 2010.02.14. 20:46:08

@6.Lenin:

jó a videó neked ez tett be?

6.Lenin 2010.02.14. 20:47:54

@jjulie:

Sajnos 94-ben megnyomtam a del gombot.
Talán halványan TGM-re,de őt mindig megnézem most is,ha valahol mutatják.

lüke 2010.02.14. 20:47:56

@Idet: d' accor
ha csak ez lenne az egyetlen hiba::)
igaz konzekvens
merci:)

jjulie 2010.02.14. 20:52:18

@6.Lenin:

a tgm mit művelt, a 90-es évekből végképp nem vagyok jó

6.Lenin 2010.02.14. 20:52:35

@jjulie:
Is.
nem az,aki ide is írogat.

Amúgy sokkal előbb átláttam a szitán.Azóta vagyok szeplős.
Előtte tisztán,mint Mária.

sárkányfő 2010.02.14. 20:53:35

@mrs. white:
Tudod én arra válaszolok, amire akarok, de ha neked az normális, hogy reagálsz valamire, és a végén odalököd, hogy ne válaszoljon rá a másik, akkor ezt a módszered alkalmazd magadra: ne válaszolj.

"Nem veretek szarrá embereket és ez akkor is igaz ha sokan mondják minek ment oda magának kereste a baj stb."
Sehol nem írtam még csak hasonlót sem ahhoz, hogy szarrá lehetne veretni embereket. Nem igaz.

"Egyrészt demokráciában oda megyek ahova akarok és azt pofázok amit akarok bizonyos korlátok között."
Ez így is van. Sehol nem írtam semmi olyat, amiről azt hihetnéd, hogy mást gondolok. Ja, és a nap keleten kel.

"A focihuligánokat nálam szét lehet verni, de étteremből kicibálni embereket nem sorolom mert unásig ismert. Te jót szórakoztál egy csávón aki említett ilyeneket pont úgy mint az szdsz a parlamentben."
Tessék? Kin szórakoztam? Mi a túróról hablatyolsz? Nem igaz, vagy idézz, vagy dobj egy szorrit.

"Nálad van ami belefér a demokráciába nálam van ami nem."
Sem a szavaimat nem tudod követni, sem a vita menetét, hogy helyesírást és a szöveg-tagolási képességeidet már ne is említsem. Fogalmad sincs mi fér nekem bele a demokráciába, saját előítéleteid és félérértéseid vetíted rám sorozatban.

sárkányfő 2010.02.14. 20:57:33

@ó jaj:
Ja, és azt is fenntartom, és ez is reakció volt egy előbbi kommentre, és erre sem sikerült válaszolni:

"És igen, hibáztatom a felelőtlen, néphülyítő, demagóg, ostoba, az országot rosszabb helyzetbe hozó ígéreteket, ha komolyan gondolják azért, ha meg tudatosan lehazudják a csillagot az égről, és hülyére veszik a választókat, akkor azért."

Idet 2010.02.14. 20:59:58

@lüke: Én bocs, nem akartam kekec lenni, csak véssük mán be hejjessen...

6.Lenin 2010.02.14. 21:02:57

@jjulie:

Hát annyira nem érdekes.
Kedvelem a humort,de ez nem nagy ügy,szerintem lépjünk túl rajta.

sárkányfő 2010.02.14. 21:05:45

@Arivistus:
Bocs, a nyugdíjasok kapcsán félreértettelek, azt hittem eleve bajnak gondolod a vizitdíjat, erre írtam, hogy a nyugdíjasok kivételezése akkor miért baj. De mindegy is. A lényeg, hogy a vizitdíj nem bevétel-növelésre volt elsősorban kitalálva.

"Az is demagógia, ha kivet a kormány egy adót/járulékot, de a saját szavazóbázisát igyekszik tőle megvédeni (lásd: vizitdíj)."
Nézd ebben van igazság, de azért van olyan, hogy egy döntés nem csak a saját szavazóknak jó, de tényleg van értelme is. Értem a bizalmatlanságod, de azt azért látni kell, hogy az egész vizitdíj eleve tudhatóan egy nagyon népszerűtlen döntés volt, tehát ha csak a népszerűség lett volna az egyetlen szempont, akkor ki se vetik, illetve máshogy hozzák be.
Egyébként nem akarom védeni az Mszp-t, ettől rossz a közérzetem, csak igyekszem árnyaltan látni a dolgokat. Az egészségügyi reformmal, és sok mással is már ott eleve elrontották, hogy erőből csinálták, ahelyett, hogy alapos meggyőzéssel próbálkoztak volna előtte. Így a jó ügyek is elbuknak, nem csak a rosszak.

"Őszintén szólva nem is értem, hogy miért bizonygatod azt, hogy ezek az összegek elhanyagolhatóak."
Te írtad, hogy csak a költségvetési szükséghelyzet vitte rá őket erre, ezt próbálom cáfolni.

"Szóval a fenti szöveggel arra akartam rámutatni, hogy nem a költségvetés mérlegfőösszegéhez kéne mérni, hanem az államháztartási hiány összegéhez.
Így már igen is számít."
Ez jogos, de még így is kevés, hidd el nekem. Egy, na jó, kettő közepes minisztérium működési költségén meg lehetne spórolni. Vagy valahol 15 km-rel rövidebb utat építenek. Stb, ezer módszer van, nem tétel.

lüke 2010.02.14. 21:06:37

dehogy sőt:) bírom a kritikát:)
NOBLESSE oblige:)

tbb 2010.02.14. 21:07:13

Szerintem Lánczos Vera nem érdemli meg, hogy egy teljes blogot szentelsz neki. Ő csak 1 csahos a falkából.

Idet 2010.02.14. 21:13:48

@jjulie: Kotty, bele: Demszkyt beszervezték annakidején, Kis János pedig a kommunista alomból jött. Mondjuk, ő váltott.

jjulie 2010.02.14. 21:15:35

@Idet:

márhogy a demszky komcsi volt?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.14. 21:15:35

Na elaludtak a gyerekek:-)

index.hu/video/2010/02/13/mesterhazy_az_antifasiszta_tuntetesen/

Ezt láttátok, namost ezen MSZP grémium, azt hiszem a választási kommunikáció most is a fasisztaveszély felé vált, érzik hogy az ellenfél a Jobbik, szerintem meg se próbálnak a Fidesz ellen menni...

family guy 2010.02.14. 21:16:33

@jjulie: Maoista volt ha pontosak akarunk lenni.

mrs. white 2010.02.14. 21:17:50

@ó jaj: hoplitának írtad. Keresd meg fent. Tudod amikor felszólitottad ha történtek ilyenek és vannak bizonyítékai adja be a rendőrségre. Lehet, hogy félreértettelek de már majdnem az volt az érzésem hogy meg se történt az egész.

Idet 2010.02.14. 21:19:16

@lüke: Légyen, légyen, de mi haszna légyen?

ati27 2010.02.14. 21:19:23

@6.Lenin:

Jól haladsz! Elég egyértelműen kiemeled a pontokat. :) Így tovább..

Idet 2010.02.14. 21:22:45

@jjulie: Isten tudja, hogy mi volt, nem lehet azt kibogozni, szerintem maga sem tudta/tudja. Volt benne egy kis Mao is, bár, azt hiszem, az inkább Harasztiékat illeti.

A beszervezés nem azt jelenti, hogy az illető kommunista lett...

lüke 2010.02.14. 21:23:40

@Idet: itt nincs légy:)
chemotox:)
jobb mint a por:)

family guy 2010.02.14. 21:25:17

@jjulie: Annyit tesz, hogy a derék kommunistaként számon tartott Demszky 1972-ben egy maoista tüntetésen való részvételéért egy évre kizárták az egyetemről és a KOMMUNISTA ifjúsági szervezetből (KISZ).

Túlságosan elhajlott a komcsi alapelvektől ezért kibaszták 1 évre az egyetemről (aztán persze visszaengedték).

Aztán erről valahogy derék Demszky később megfeledtkezett. Mármint hogy valaha is KISZ-es, maoista lett volna, deklaratíve.

hoplita 2010.02.14. 21:25:51

@jjulie:
"...33-ban is a többség megszavazott egy bajuszos embert főnöknek szabad választásokon, aki azzal kampányolt hogy háborúba viszi az országot és betesz a zsidóknak...."

Te valami kényszeres vagy?
Én már többször is figyelmeztettelek, hogy ne tarts itt történelem órát, mert ugatod, mint kutya a holdat.
Irtózatosan idejétmúlt, arcpirító marhaságokat írsz.

Valóban, inkább értekezz elqró beles csinosakra gyakorolt hatásáról.
Az is baromság, csak ártalmatlanabb.

jjulie 2010.02.14. 21:26:03

@Idet:

modjuk azt hogy olvastak mindent ami annak idején különleges volt

6.Lenin 2010.02.14. 21:27:31

@ati27:

Kösz,de elfelejtettem résen lenni,kizökkentettek.
Azannya ez bejött nekik,elterelni a figyelmet,azt hiszem ez már volt,oszt mégis.
OK!Már résen vagyok!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 21:28:46

@tbb:
"Szerintem Lánczos Vera nem érdemli meg, hogy egy teljes blogot szentelsz neki. Ő csak 1 csahos a falkából."

1. Nem blogot, hanem bejegyzést, vagy másképpen posztot,

2. Lánczos Vera csak egy apropó volt TG-nek, h elmondja, mi a baja a közírókkal úgy általában, akik magukat politikai elemzőként aposztrofálják.

jjulie 2010.02.14. 21:28:55

@hoplita:

hiányoztál, hogy ment a kopogtatás?

jjulie 2010.02.14. 21:31:28

@family guy:

mit takart mit jelentett egy maóista tüntetés 72-ben pesten?

ati27 2010.02.14. 21:32:36

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

Vissza erre. Én nem látok semmi kivetnivalót Lánczos Vera véleményében. (igaz nem olvastam:) ) Aki ilyet akar olvasni/hallani szíve joga. Másrészt, aki elolvassa, és egyetárt vele, akkor elérte a célját, aki meg nem ért vele egyet... azt meg ugy sem fogja meggyőzni..

hoplita 2010.02.14. 21:33:58

@Idet:
Illetve pontosítsunk.
Degesz maga jelentkezett, önként, dalolva.
Mert megélhetési problémái voltak.

sárkányfő 2010.02.14. 21:34:00

Azért írtam, hogy "idézz", mert pontosan tudom, hogy nem tudsz ilyet idézni. Amiket hoplitának írtam, ezek szerint szintén félreértetted.
De azért idézd be, mit értettél félre, miről gondoltad, hogy "Te jót szórakoztál egy csávón"? Kíváncsi vagyok.

Amúgy ha már hoplita, nekem úgy tűnik, neked is gondod van vele. Ő ugyanis saját bevallása szerint aktív résztvevője volt a zavargásoknak, te pedig ezt írtad: "A randalírozással nem értek egyet és nem is fogok sosem."

tölgyes 2010.02.14. 21:34:12

@jjulie: fidesz wikipédia??? olyan nincsen!!!!

Azon azonban érdemes volna elgondolkodnia, hogy miért van az hogy liberális, demokratikus polgári demokrácia önfejlődés eredményeként miért csak ott jött létre, ahol a kereszténység volt az uralkodó vallás és világfelfogás.

hoplita 2010.02.14. 21:36:20

@jjulie:
Én csak összeszedtem azoktól, akik összeszedték.:D
Dumáltunk egyet...de kocsival mentem sajnos, nem fért bele egy kis iszogatás.

jjulie 2010.02.14. 21:39:30

@tölgyes:

ebből mi is következik?

Idet 2010.02.14. 21:39:57

@lüke: Ha légy, légyen kövér, s e vér, ha lecsapod, kifröccsen - hát jobb a por, még jobb a chemotox!
(A legyet nem kérdezi senki.)

mrs. white 2010.02.14. 21:40:09

@ó jaj: Majdnem helyes ,Azt írta ott volt, és mellett lőtték ki az embereket. Azt hogy miért volt ott nem tudhatom, ennek függvényében nem ítélkezek felette, hogy megfelel-e az én normáimnak, lehet hogy igen, lehet hogy nem. Ezt probálom egyébbként elmondani, hogy sokan csak belekeveredtek. Azért mert roszkor vagyok rossz helyen ilyennek nem kell történnie.

jjulie 2010.02.14. 21:42:11

@hoplita:

valamiféle főnök vagy?

dolgoztatsz?

lüke 2010.02.14. 21:42:23

@tölgyes:
szovjet uralom meg ott, ahol nagy volt az elmaradottság, kivéve Cseh/szlovákiát és Ausztria felét........
s ez volt az új fel és leosztás..............

jjulie 2010.02.14. 21:44:22

@tölgyes:

és mindenhol létrejött?

és izrael polgári demokrácia? és önkifejlődő?

Idet 2010.02.14. 21:44:45

@hoplita: A szegény ártatlannak, igen. Állítólag azért eldördült egy-két pofon is...

Könnyesre röhögtem magam, amikor olvastam a történetet a titkos nyomdáról a tanyavilágban, Trabant meg miegymás, hogyaszongya ott nem feltűnő... nem feltűnő:)))))

lüke 2010.02.14. 21:45:02

@Idet:
ma nem csapkodok:)
szike szikár
a trokár meg ....áll:)

hoplita 2010.02.14. 21:46:00

@lüke:
Nem rossz.
Akkor durrantsuk le a zsarut..:DD
Nem voltam soha nagy reggae rajongó, de Marley-t csíptem.
Én inkább a hard rockra buktam és bukok még ma is, de ahogy öregszem egyre ritkábban teszem fel a kedvenc Purple vagy Mobil lemezeimet.

Ma már több nemzeti rockot hallgatok.
Tessék, itt egy..

www.youtube.com/watch?v=d6F54TYp1OE

lüke 2010.02.14. 21:46:50

@Idet: na:)
nem egy kettő..........
sok ,sok
a Váliban már előtte is sokat verték a fiúk:)

jjulie 2010.02.14. 21:48:13

@tölgyes:

és németország az egy önkifejlődő polgári demokrácia?

vagy ausztria?

lüke 2010.02.14. 21:50:43

@hoplita:
szép lelkű vagyok,maradok a brompon coctaile-osoknál
www.youtube.com/watch?v=faEEro38pEA

jjulie 2010.02.14. 21:50:46

@hoplita:

basszus, ha neked Purple lemezed vannak akkor nagypapa vagy

lüke 2010.02.14. 21:52:37

@jjulie: Bruno Kreisky nem nagyon örül ennek oda lenn és a barátja WillyBrandt se

Idet 2010.02.14. 21:53:59

@lüke: Juj! szólt a daganat. Trok-árat fizetek még kidagadt voltomért...

Idet 2010.02.14. 21:55:03

@jjulie: Esetleg zenei antikváriumba jár.

lüke 2010.02.14. 21:55:38

@jjulie: Bruno Kreisky meg a háverja
Willy Brandt ezt a kérdést szerencse ,hogy nem hallja már...........

hoplita 2010.02.14. 21:56:59

@Idet:
Nem olyan kemény gyerek Gábor, elég volt arra csúnyán ránézni.:DD

Szánalmas...de az évek, most már évtizedek alatt legendát szőttek köré, köréjük.
Tiszta operettbagázs.

lüke 2010.02.14. 21:58:15

@Idet:
Antguán antik vár:)
s tumora leapad:)

sárkányfő 2010.02.14. 21:59:18

@mrs. white: Majdnem helyes? És te ezeket hogy értelmezed?: "Én kinn voltam, mert kötelességemnek éreztem, hogy ott legyek." "Én ott voltam mindenhol." "Igen, aktív voltam". Nekem nem egyszeri véletlen belekeveredésnek tűnik, de kíváncsian várom te hogyan értelmezed.

jjulie 2010.02.14. 21:59:49

@lüke:

a bruno nem zsidó volt véletlenül?

igen a kereszténységben rejtőző latens polgári demokráciát kibányászták úgy hogy az osztrák liberálisok első dolga az volt annak idején ahogy az egyházat bebaszták a sarokba, és mondták nekik hogy kuss

lüke 2010.02.14. 22:01:02

@hoplita: ez tökre pontos:)
tavaly a cigány fesztiválon a nejével
7x/2 sz. a Gődőrben a megnyitón láttam énekelni
prima volt:)

hoplita 2010.02.14. 22:02:01

@jjulie:
Ja, olyasmi, osztom az észt, meg dógoztatok.:DDD

lüke 2010.02.14. 22:05:07

@jjulie:
a Bruno?
a Ganz?
hát ő játszotta Hitlert, nem?

tölgyes 2010.02.14. 22:05:08

@jjulie: Meg kéne tanulnia végre olvasni!..Egyébként ha nem volna végtelenül műveletlen akkor ilyet nem kérdezne!!!Arra kérem, hogy mielőtt hülyeségeket írogat vegyen már elő két-három történelmi művet, amelyik Európával foglakozik oszt próbálja meg őket elolvasni...Igazán mérgesít az, ha valaki annyira tájékozatlan mint Ön.. miközben akkora arca van mint a Mátyás templom.

jjulie 2010.02.14. 22:05:26

@hoplita:

akkor jó dolgod van, igazgató vagy?

family guy 2010.02.14. 22:06:44

@jjulie: Nem hinném hogy demokrácia lehetne ott, ahol külön utak vannak zsidók számára és egy palesztin nem mehet rá kocsijával a zsidóknak fenntartott utakra. Mindez Ciszjordániában...

en.wikipedia.org/wiki/West_Bank#Roads

tölgyes 2010.02.14. 22:07:14

@jjulie: Az következik, hogy gondolkodni kéne!

hoplita 2010.02.14. 22:07:16

@jjulie:
Nos valódi nincs.
Szar indiai nyomásokért nem adtam pénzt, a jobb minőségűekre meg sose volt.

Már miért lennék?
Nem kell ahhoz korosztályban is Gilan-ékhez tartozni, hogy élvezhesse az ember az In rock-ot...

tölgyes 2010.02.14. 22:08:30

@jjulie: Azt hibázta, hogy semmit nem tud Európa történetéről.. és közben butaságokat irógat!

Idet 2010.02.14. 22:08:46

@lüke: Várhatna Antiguán to morrow;
s jőne egy pelikán, apasztva-
dagasztva bőrlebeny-vágyat.

family guy 2010.02.14. 22:09:46

"As of August 2007, a divided highway is currently under construction that will pass through the West Bank. The highway has a concrete wall dividing the two sides, one designated for Israeli vehicles, the other for Palestinian. "

Szépen ahogy kell betonfallal lesznek elszeparálva egymástól a zsidó járművek és a palesztin járművek. Így kell ezt... Ugye ezek után senki nem mondja hogy demokrácia még viccből sem.

Idet 2010.02.14. 22:10:26

@lüke: A Váliba járt? Nem mondod! Ha netán emléktáblát raknának fel, majd megyek lefeszegetni.

lüke 2010.02.14. 22:12:11

@Idet: az Antiguát se bírom már leírni:)

kommen sie hirtelen
pelikán et.-t hagyja otthon:)

6.Lenin 2010.02.14. 22:13:30

Mi butítja a közgondolkodást?

Most már résen vagyok.
5.(?) a legendák(át színezése)

talán ez a legveszélyesebb,legaljasabb
módszer. hiteles(nek tűnő) emberkékkel meséltetünk legendákat 56,68,89-90,2006.korbácsolunk indulatokat,aztán halászunk.

Hú,erről többet nem is,de létezik(sajnos).

lüke 2010.02.14. 22:13:47

@Idet:
hát odajártak a fiúk, a lányok
-olyan buták- meg a
fehérváriba
de az most Jóska............

jjulie 2010.02.14. 22:15:54

@family guy:

ehhez aztán végképp nem értek, de neked van határozott véleményed ezek szerint

mi ott a megoldás?

lüke 2010.02.14. 22:16:14

@6.Lenin: ez nem legenda,
" tudja már az egész város:)
, hogy a Koncz Zsuzsa férje a Bródy János.............."

Idet 2010.02.14. 22:16:47

@hoplita: Aszondod? Igazad lehet. Nekem az tetszik igazán, hogy az összes ilyen műellenzéki úgy járt ki s be a határon nyugat felé, mint a huzat. Őket "száműzték" oda, ahová a köznépet ki sem nagyon engedték.

Mindegyik a kommunista alomból jött, csak meg kell nézni a családfájukat. Ennek a vakargatását én különben nem nagyon szeretem, de eléggé fontos az, hogy ki hová szocializálódott. Ki levetkezi, ki nem.

hoplita 2010.02.14. 22:16:56

@jjulie:
Ja, igazgathatom magamat.
A jobbikos aktivisták kicsit - meg jóval - fiatalabbak nálam, én meg már egy-két kampányban részt vettem, oszt jó az öreg a háznál.:)

jjulie 2010.02.14. 22:18:48

@hoplita:

hány mandátumotok lesz?

mrs. white 2010.02.14. 22:19:07

@ó jaj: Egy roppant régi kédésedre válaszolva a vizsgálóbizottság egy kalap szamóca. A fidesz hülye volt hogy ilyen támadási felületet adott. Az megint más kérdés hogy szocik értelmezésében pont ugyanaz a végkifejlet szerintem egyik sem demokratikus de szoci verzió ügyel látszatra. Tök mindegy, hogy három hét vagy egy hét az ülésezés ez egy formai keret a tartalomhoz semmi köze. Ha jó a tartalom akkor elég lenne egy évben egyszer ülésezni is. azt értem én hogy az ellenzék igy nem tudja megmuatni magát ok respektálom, de amíg a válaszókorú lakosság egy része azt hiszi, hogy Orbán jelenleg a kormányfő vagy hogy ők akarják bevezetni az ingatlanadót, addig tök mindegy hogy mi történik a parlamentben. Az arra fogékonyak ugyis megszerzik a szükséges információkat ahoz nem szükséges 3 hétig a közvetítést bámulni, hogy tudjam egyik ellenzék sem ért egyet a kormánypárttal semmiben. Ha megnyugtat azért leírom, hogy nem demokratikus. Jegyzőkönyv eltörlés nem demokratikus.

hoplita 2010.02.14. 22:20:32

@Idet:
Ez valóban érdekes, finoman szólva.

Én 83-ban kértem kék útlevelet, Ausztriába, nem kaptam.
85-ben kaptam, török vízummal, már főiskolásként, de szerintem csak azért, hátha nem jövök vissza.
Nem volt szerencséjük.:D

lüke 2010.02.14. 22:22:31

@Idet: francokat vetkezte le,akkor elvették az útlevelét.............

szerencsére ma ilyen nincs

hoplita 2010.02.14. 22:22:39

@jjulie:
Ha ötvennél kevesebb, nagyon csalódott leszek.
Hatvan már jó.
De titkon 70 fölé várom.

Idet 2010.02.14. 22:25:04

@lüke: Ó, igen, e szép napon
az otthonom ohnehin Pelikán,
eher mit Valentájn, igencsak
angenehm.
Légyen hát néked is:
komancsokat se élve, se
halva,többet nem küldözök.

jjulie 2010.02.14. 22:25:34

@hoplita:

az nem kevés, pest vagy vidék az erősebb?

6.Lenin 2010.02.14. 22:26:20

@Idet:

1 riportban Magyar B. említette,hogy anno a magyar titkos szolgálat elintézte kimehetett az USA-ba mert remélték,hátha nem jön vissza.

Hiába reménykedtek,kicseszett velük.
Visszajött.
Aztán a Megyó is maga alá gyűrte a KGB-t.Vaze,egyedül.

Mekkora legendák az istenit nekije.

lüke 2010.02.14. 22:26:33

@hoplita:
ENGEM IS TÚSZKÉNT ITTHON TARTOTTAK- NEM MEHETTEM A SZÜLEIMMEL-
csak mikor felvettek az egyetemre.Attól kezdve pénzbe kerültél,
s ha elmész,akkor nem.

ez egy íratlan szabály volt

jjulie 2010.02.14. 22:26:49

@Idet:

nem ér miféle mikrokíma ez

mrs. white 2010.02.14. 22:28:12

@ó jaj: Kiváncsivá tettél. kérdezzük meg tőle. Hopi te figyu teologiai vitám van jajjal. te szándékosan a balhé miatt keveredtél bele a botrányba? A kormányal elégedetlen tüntető voltál? ja és kb mennyi olyan esetet ismersz aki ne tartozik a brancsba csak belekeveredett ártatlanul? Nagy segítség lenne a döntéshez mert a médiának nem hiszünk egyik oldalról sem Köszönöm a választ előre is.

6.Lenin 2010.02.14. 22:29:47

@hoplita:

B+,Bálint.Micsoda véletlen.
Szó szerint.

lüke 2010.02.14. 22:31:27

@Idet:
I send you a postcard
send me a line
www.youtube.com/watch?v=hH7v6wordKs

ha már Bálint:)
és nem Gabi:)

Idet 2010.02.14. 22:31:49

@hoplita: Egen. Egyetemista koromban egyszer látogató útlevelet találtam kérni Németországba. Megjött a meghívólevél, behívtak az útlevelesek, hogy nem engednek ki, mert nem látják biztosítva az ellátásomat. A nagybátyám jól menő idegsebész volt...

Tulajképpen elolvasták más leveleimet, amiket a Kanadába disszidált barátomnak írtam, vele akartam ott találkozni. Ezt meg is mondtam az elvtársnőnek, és úgy rávágtam az ajtót, hogy az épület beleremegett. Lent az utcán én is, hogy talán nem kellett volna... de aztán nem lett semmi.

Idet 2010.02.14. 22:33:12

@6.Lenin: Ja. Meg velünk is kicseszett.

hoplita 2010.02.14. 22:33:17

@jjulie:
Vidék, sokkal.
Pest az gyógyíthatatlan.:D

Bár a következő választásnál már nem lesz 32 vk.
Elég lesz Pestnek olyan 22-24.
Csökkenni fog a súlya, ereszt ám a vízfej.:)

lüke 2010.02.14. 22:34:57

@Idet:

tu me filipe Bruti
KEOKH fszt.
Andrássy u. 84?

Idet 2010.02.14. 22:36:39

@mrs. white: Na most, ezt nem értem.

hoplita 2010.02.14. 22:37:35

@6.Lenin:
Nekem akkor már kifelé állt a szekerem rúdja a suliból, ki is vágtak , mint a korpába szart macskát.:DD
Rég volt, szép volt....így utólag, bár nem fogtam fel túl tragikusan.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 22:38:22

@jjulie:

Ön egy kicsit sok tetszik lenni. A kevesebb néha több, de talán próbálkozzon a semmivel, az lenne ám csak az igazán Több!

mrs. white 2010.02.14. 22:41:35

@Idet: Hoplitához kérdés ugy kb egy hat órával ezelőtt elhangzott témában. Mi szerint ő is utcai "forradalmár volt" ,vagy belekeveredett és szerinte hányan keveredtek bele ártatlanul akik nem dobálni gyujtogatni mentek.

hoplita 2010.02.14. 22:42:03

@jjulie:
Azt nem hiszem, de a Fidesz sem fog tudni 46-48-nál többet szerezni.
Kis pechhel még annyit sem.
Ott jobban fog az országos átlagnál szerepelni a madöf-szadesz tandem, az elempé, de a Jobbik az országos átlag alatt maradhat....saccolom én, aztán majd kiderül.

Eddig úgy volt, hogy a vidék nélkül nem lehet bejutni, Pest nélkül nem lehet nyerni.
Kiderül, hogy most igaz-e.

Idet 2010.02.14. 22:42:34

@lüke: Genau.
És most, e nem kávéházi
szögleten leponyvázom
magam, magam:
Shakespeare nyelvét nem
beszélem,
inkább csak gagyogom.

A germány ősvadon, ott
vagyok honn, ott az én
vidékem,
mánhogy nyelvileg.

lüke 2010.02.14. 22:47:09

gute nacht
ich schlafe mit John
ohne Paul:)
bin aber nicht faul
morgen schreibe'
vom schreiberhaus:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.14. 22:47:20

off

Török uram, 61 posztból 30 címe kezdődik m-betűvel.
Most egy kéne még egy, és akkor egál.

Úgy gondolom, ez nagyon fontos hozzászólás volt.

on

jjulie 2010.02.14. 22:47:27

@hoplita:

tud hibázni valamit a fidesz?

török gábor 2010.02.14. 22:48:19

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 56cm:

akkor itt is válaszolok:

minden kívánság teljesül: a következőnek Mennyire erős a Jobbik? lesz a címe...

hoplita 2010.02.14. 22:53:28

@mrs. white:
Hogy szándékosan a balhé miatt az túlzás, de nem is futottam el elsőnek.
A Blahát speciel asszem én hagytam el utolsónak 19.-e éjszakáján, vagy inkább már 20.-a hajnalban...a lelkes droidok akkor már 20-30 méterről lőtték az ukg-t.
Az egyik mellettem csapódott be egy 206-os hátsó szélvédőjén és mivel a menethajtómű még sokáig égett ki is gyújtotta.
Gondolom később azt ránk fogták.:D

Ott, akkor éjszaka például valami 160-80 embert állítottak elő, vittek be.
Szerintem jó, ha 10-15%-uk volt tényleges ellenálló.
A többit csak egyszerűen összefogdosták, mert be kellett embereket vinni ilyen balhé után.
Nagyjából ilyen volt az arány a későbbi 23.-ai megmozdulásnál is.
Mi nem hagytunk hátra embert és a beöltöztetett droidokat röhögve lefutottuk.... ha meleg volt a pite.
Amúgy meg vehemens támadó droid ellen a bazaltkő nagyon hatásos...le tudja csillapítani, hiába van páncélban.:DDD
Természetesen én soha, sehol, egyet sem.:))

Idet 2010.02.14. 22:56:03

@lüke: Hinaus mit dir,
rasch in das Bett,
schlaf' lieber statt John
Johanna mit,
all' schöne Träume!

Bald ruhe ich auch...

hoplita 2010.02.14. 23:00:24

@mrs. white:
Egyet szögezzünk le.
Én szeptember 18-án, délután letettem a melót és úgy fél hatra kimentem a Kossuth térre, normálisan felöltözve, tiszta, félig új ruháben, zsír új Puma cipőben, ahogy kell.
Emlékszem piszok jó idő volt, majd olyan fél 9 körül elkezdett cseperegni, de később elállt.
Ha nekem fél 10-kor valaki azt mondja valaki - éppen a Nádor utcai kocsma előtt söröztünk és az utcára kitett 2 tévén a Hírt néztük - hogy 11 órakor tévéostrom lesz, én azt kiröhögöm.Azt még jobban, aki azt mondja, hogy én abban részt veszek.
Aztán ember tervez...a tömeg végez.

hoplita 2010.02.14. 23:02:56

@jjulie:
Az mindig tud, abban a legprofibb.:DD
Nézd meg az elmúlt 2 választást.
A nagyanyám különb kampányt csinált volna.:D

Idet 2010.02.14. 23:03:13

@hoplita: Kétharmad szerintem sem lesz. És nem szabadna a Fidesznek előre inni a medve bőrére, dakota nagyapám is megmondta, hogy az rossz varázslat!

Idet 2010.02.14. 23:06:17

@lüke: Kicsit későn: what is das bedeutet?

jjulie 2010.02.14. 23:06:17

@Idet:

gondolod, hogy az mszp nem esik össze annyira?

mrs. white 2010.02.14. 23:07:15

@hoplita: Köszönöm kimerítő válaszát kedves uram. Ójajjal majd kiértékeljük alkalomadtán. Kiváncsi voltam hogy valaki aki belüről vett részt mennyire értékeli a belesodrodott emberek számát, mert a hivatalos verzió szerint mindenki aki ott járt balhézni ment és csak azt kapta amit érdemelt. Nekem ezzel kapcsolatban voltak kétségeim.

jjulie 2010.02.14. 23:09:11

@hoplita:

miért mentél? nem volt jó a nádorban tv-ni?

hoplita 2010.02.14. 23:10:30

@Idet:
A kétharmadhoz kéne 55% listás eredmény és a 176 egyéniből legalább 170...kábé ilyesmit számoltunk, ha jól tévedek.
Ez alatt nem jön össze.
Szerintem nem lesz meg, legalábbis olyan 25%-nál nagyobb esélyt nem adok neki.
Sült már el kapanyél is, de ritkán...

Idet 2010.02.14. 23:14:56

@jjulie: Tudja a fene, mi minden van még dugeszban ott. Annyi pénzt elloptak és kisíboltak, hogy abból telik még erre-arra.
És ne felejtsük el az ún. bizonytalan szavazókat, meg a nemárulomel-féléket. Lehet még itt meglepi, attól tartok. Tudod, a karikás-effektus: jobbról ütök, balról talál, és vice versa.

hoplita 2010.02.14. 23:17:29

@jjulie:
Na, erre van egy sztorim.
Úgy 1 óra körül, amikor már felmorzsolódtak a beküldött rendőr századok, tettem egy kört a környéken.
A tévé Nádor utcai hátsó bejáratánál még ott volt egy jó századnyi rebiszes, de azokat már be se vetették.
Elmentem a kocsmához is - ez a Kossuth térhez van közelebb - és elképedve láttam, hogy legalább 200 ember a tévét bámulja és nézi az ostromot.
Érted, az eseményektől 200 méterre,a közvetítést nézik.
Mondom ilyen nincs, megkerüli az épületet és nézheti élőben!!!!
De nem...
Neki a tévé kell.:DDD

Idet 2010.02.14. 23:18:55

@hoplita: Öhöm. Meg láttam én mán karón varnyút...

Valamint, előjöhet még a Szadesz meg a Madöf és egyéb kapcsolt részek, hogyaszongya, elvtársak, ne lőjetek, mi is Putyilov-gyáriak vagyunk...

hoplita 2010.02.14. 23:32:04

@Idet:
Sőt.
Az a totojázás és kivárás, dinamikus semmittevés, amit a Fidesz csinál még elsülhet rosszul is.
Ne felejtsük, még két hónap.
A bizonytalanok ha megjelennek az urnánál nagyon belekavarhatnak.
A tábort őrizgető, semmittevés a Fidesz jobbszélének sem tetszik, ők trombitaszót akarnak hallani, de Orbán csak zümmög.
Szóval lehet eső, lehet hó.
A Fidesz megnyeri, az kétségtelen, de az arányok még kérdésesek.

Idet 2010.02.14. 23:39:57

@hoplita: Hát igen. Viszont, ha a kampány során Orbánt leabárolják, az is visszaüthet. A trombitások maradjanak a hátsó felükön, a hőbörgés és a melldöngető nagypofa még sohasem vált be.
Meglátjuk, meglátjuk.

Idet 2010.02.14. 23:46:19

Köszi mindenkinek, jó éjszakát, Isten álgyon meg benneteket! McBride kiszáll...

hoplita 2010.02.14. 23:50:31

Na jóccakát, tente.

dr. mesterséges színezék 2010.02.14. 23:51:50

"ostorozza időnként azokat, akik képtelenek vele azonos módon gondolkozni a magyar politikáról."

Ez liberális lesz a javából, olyan igazi szdsz-esen értelmezett voltaire-i: "Nem értek egyet azzal, amit mond, és halálig követelem a jogszabályt, hogy el ne mondhassa."

Amúgy off: valamiért nem lehet kommentálni a tegnapi mesterházys-lendvais antifa összeröffenést - sőt a korábbi kommentek is a zindex titkává váltak.

dr. mesterséges színezék 2010.02.14. 23:59:20

@hoplita: "Nem kell ahhoz korosztályban is Gilan-ékhez tartozni, hogy élvezhesse az ember az In rock-ot..."

Bach is viszonylag népszerűtlen szerző volna, ha úgy kellene lennie - előadóként meg pláne.

dr. mesterséges színezék 2010.02.15. 00:10:55

@Idet: Még egy útleveles sztori, de már a gengszterváltás utánról.
'92. augusztusában készültem leszerelni, gondoltam, jóelőre megigénylem az útlevelet, úgyis csak leszerelés után kapom kézhez (fiatalabbaknak: katona úgy volt az ember, hogy még a személyit is le kellett adnia). De frászt, még volt majd 2 hónap a bakancsoskodásból, amikor hozta a postás a bm-től a passzportot.
Ez volt számomra az első indikátor a közigazgatás/végrehajtó hatalom információs (im)potenciá(l)járól.

Idet 2010.02.15. 08:38:27

@mesterseges szinezek: '92-ben ez már nem volt gond. A módszerváltás előtt viszont útlevelet a katonaidőd letöltése előtt egyáltalán nem kaphattál volna. Mármint a rothadó kapitalizmus irányába+Jugoszlávia. Ha nem töltötted még be a 18-at, legfeljebb a szüleiddel utazhattál volna, de ha egyszem voltál, akkor túszul maradtál volna itthon, és passz.

hoplita 2010.02.15. 12:17:08

@mesterseges szinezek:
Az még csak hagyján de szegény Gillan-től elloptam egy elt.
Ezt a szégyent.:)

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.02.15. 13:58:45

khm.. khm.., nekem a kapcsolódó írásoknál, a második linknél is Lánczos Vera válasza jön be... de leht én vagyok a béna:D

p.lac 2010.02.16. 09:09:17

Elolvastam Lánczos Vera írását, Gábor reakcióját és Vera viszontválaszát.

1; Vera írásából süt a Fidesz gyűlölet, ami nem különösebben probléma, de nem árt tényként megjegyezni.

2; Abban igaza van, hogy a választóknak joga van megtudni, mire szavazhat, de szerintem sajnos ez nem egyenlő azzal, ha minden párt kiáll a programjával, példa erre a 2006-os kampány, ahol lehet, hogy midnen párt "hazudott", de ez konkrétan az MSZP programjáról/választási igéreteiről derült ki mindennél világosabban. Kérdésem Verához, mit ér a program, ha hazugság?

3; Kerestem, de nem találtam, hogy hogyan reagált Vera, amikor nyivánvalóvált vált 2006-őszén, hogy az MSZP választási programja egyszerűen nem teljesíthető, előre megtervezett és kiszámított hazugság a hatalom megszerzése érdekében. Mit szól a kozmetikázott, a választások előtt nyilvánosságra nem hozott államháztartási adatokhoz?

Úgy látom, a Fidesz tanulva a 2002-es és a 2006-os tapasztalatokból - és persze a jelenlegi támogatottsági adatok ismeretében - inkább igyekszik keveset mondani a programjáról/tervezett lépéseiről, mintsem hogy hazudjon. Talán ez a kisebbik rossz.

Tényleg jobb lenne egy tisztességes, a valós és végrehajtható választási programon alapuló kampányt megélni/látni, de sajnos ettől egyre távolodunk. És ha ebben mindig csak az egyik szereplő hibáit látjuk, az vajon nem-e a választó szempontjainak figyelmen kívül hagyása?

p.lac

vizesnyolcas 2010.02.16. 21:22:52

Mi butítja a közgondolkodást (le)?:

Ahogy öregszem és hülyülök, egyre nagyobb elégtétel számomra, hogy a felkent véleményformálók között még nálam is hülyébbek sokaságát találom. Ezirányú tapasztalataimat erősítendő képes vagyok politikával foglalkozó (és nem csak online) folyóiratokat is olvasni. Nem tehetek róla, hogy ma délutánra már a Heti Válasz elfogyott, és csak 168 órát meg Hócipőt találtam.:) Megállapításaim:
1. A Demszkyt anno Budapest hercegeként ünneplő 168 óra egyetlen publicistája sem vette a fáradságot, hogy legalább egy mondat erejéig mondjon valamit a BKV botrányról és Demszky esetleges felelősségéről, mindegyik maximálisan elfoglalt az OV évértékelőre irányított össztűzzel.(A 20-21. oldalon "Újabb őrizetbe vételek a BKV-ügyben" cím alatt nem a lap publicistái, hanem a 168óraonline kommentelői szólalnak meg. De itt is messze alulreprezántaltak a bíráló hozzászólások, annál nagyobb teret kapnak olyan motívumok, mint a koncepciós per sejtetése, a Fidesz is lop, meg az ügyészség "mintha egyetlen párt érdekeit szolgálná".)
2. A főszerkesztői bevezető, a Címlap rovat, és Közélet rovat összes cikke kizárólag azt járja körbe, miért nem európai a Fidesz (pl. mert "felszámolta a demokratikus párbeszédet"), mindezt megkoronázva annak kilátásba helyezésével, hogy az Unió - igaz csak "csendben" - ki fogja közösíteni Mo-t a Fidesz - kétharmados többsége esetén - várható intézkedései miatt.
3. "Legyünk észnél!" forszírozza Mester Ákos, miközben magának annyi esze nincs, hogy felfogja, most történetesen úgy adódott, hogy a balliberálisokat az MÁ által vízionált Andrássy úti akasztgatásoktól (ha arra egyáltalán lenne esély) éppen a Fidesz védheti meg, bármennyire utálja is ezt a formációt. - Bármekkorra szellemi önkielégülést jelentesen is neki azt hajtogatni, hogy Vona G az OV kabátujjából bújt elő, a Jobbik mögötti tömegek már biztosan nem onnan valók. Azokat a ballib politika gyártotta le azzal, hogy áldásos tevékenységének összes híg kakiját az ő nyakukba csatornázta ki, az ez elleni tiltakozásuk artikálására pedig csak egy lehetőséget hagyott nekik: a Jobbik mögé állni.
süti beállítások módosítása