Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:11

Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy hónappal ezelőtt az MDF-SZDSZ együttműködés kapcsán az alábbi mondatot írtam itt a blogban: „Most már az sem lepne meg, ha teljesen dugába dőlne a terv - elszenvedve minden veszteséget, de elveszítve minden, az SZDSZ bekebelezésétől várt nyereséget -, ha valamelyik nap már komolyan vehető MDF-es vezetők bírálnák nyíltan a pártvezetést, ha esetleg a már listára vettek mondanák vissza a felkérést, vagy ha egyszer csak Bokros Lajos - akitől korábban nem volt idegen a lemondás - maga unná meg az egészet.”

Bokros Lajos tegnap lépett. Visszalépését kilátásba helyező levele – amely nem meglepő módon a sajtónál landolt – minden más hírnél világosabb jele az MDF kilátástalan helyzetének. Kevesen gondolták volna, hogy pont most, amikor a külső feltételek kifejezetten kedvezőnek tűnnek a párt számára, képes lesz ekkora politikai hibát elkövetni a stratégiában eddig erősnek látszó MDF. Mégis így történt: az SZDSZ-szel való átgondolatlan együttműködés, a párt politikusai számára is nehezen követhető túl gyors és túlzott „elbokrosodás”, továbbá a minden illúziót leromboló politikus újrahasznosítás belülről verte szét az amúgy is rossz állapotban lévő pártot. Mára az MDF helyzete tragikus: szinte alig van esély arra, hogy minden területi listájuk elindulhasson, márpedig enélkül már április tizenegy előtt eldőlhet a párt sorsa.

Bokros Lajos számára mindez feltehetően világos. Sokat kockáztatott, amikor nevét adta az MDF terveihez, de megkapta azt a reményt is, hogy diadalmasan térjen vissza a politikába. Számára láthatóan nem az MDF a fontos: nem ő csatlakozott a párthoz, sokkal inkább azt várta el, hogy a párt sorakozzon fel mögötte. Amikor megírta a levelét, számolnia kellett azzal, hogy az esetleg nyilvánosságra kerülhet, s ezzel egy újabb szöget ver be az MDF koporsójába. Bokros ennek tudatában nyomhatta meg a „send” gombot: s ha jól gondolom, racionálisan cselekedett. A levél ugyanis menekülési utat kínál számára, hivatkozási alapot jelenthet később, és valamennyire segít majd egyrészt magyarázni a történteket, másrészt feldolgozni a csalódást. Más magyarázat nincs. Ha ugyanis Bokros nem menekülni, hanem pártján segíteni akart a levéllel, akkor fogalma sincs arról, hogyan működik a politika. Márpedig ezt nem feltételezhetjük arról, aki miniszterelnöknek jelentkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr451766898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenwyn 2010.02.18. 20:28:24

@Zengőtorkú Nyivákoló:

onnan,h egyeztettünk Gáborral. :)
komolyabbra fordítva, reggel írta,h az MSZP listával kapcsolatos lesz a köv. írása,majd vmikor este, vagy holnap reggel,mert egész nap offline módban van/volt.

mrs. white 2010.02.18. 20:29:21

@Edrik: Valóban nem dolgoztam indiaiakkal, de nem is mondtam hogy indiában vannak az IT-sek. Kinaiak is először kimennek figyelnek aztán lelopják hazamennek ne feledjük, hogy kína csak az utóbbi pár száz évben volt az ami. Előtte a történelmet ázsiában csinálták, hogy némi képzavarral éljek a kinaiak, indiaiak xarták a spanyol viaszt. Azt meg hogy a 20. századot Budapesten csinálták nem én mondtam hanem tőlem sokkal okosabbak Londonban. Nem a kádár korszakra gondoltak hanem az első negyven évre. Ez nem nemzetieskedés, jobbikolás puszta tény. Nem csak a piramis csúcsa "fasori gimnázium" kellett hozzá hanem az alapok is.

jjulie 2010.02.18. 20:34:26

@mrs. white:

ne küzd már annyit: nyer a fityisz és orbányaipiktor

szobatars 2010.02.18. 20:44:16

@mrs. white: "Titok nem a programotokban rejlett, hanem abban hogy nem antiszemitáztok fasiztáztok le másokat, nem fröcsögtök és nem másokkal foglalkoztok. "

Azért svájciként nehogy már népszavazni merj!
:-)))

mrs. white 2010.02.18. 20:44:47

@jjulie: Hülye vagy nem látod hogy a jobbikra gyúrok, háhta kinyiffantják az ilyeneket mint te. Te kis libsi komcsi. Ha neked ez a stilus kell.

szobatars 2010.02.18. 20:48:31

@Zengőtorkú Nyivákoló: mi a gond ezzel?? kivételsen igazat mondott, az MDF demokratikus volta valóban hihetetlen.
:-))

szobatars 2010.02.18. 20:56:20

@mrs. white: olvasd el az LMp álláspontját a svájciak minaretes népszavazása kapcsán..:-))

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 21:00:32

Olvastátok a Századvég elemzését?

Én komolyan kezdem egy kissé komikusnak látni ezt az egészet.
Egyik helyen 10, másikon 20(!)%-os Jobbik, egyik helyen 58, másikon 51%-os Fidesz, egyik helyen 14, másikon 23(!)%-os MSZP. Mi ez a kupleráj?
Ja, és -természetesen- mindegyik legfeljebb 3,2%-os hibahatárral dolgozik, mert hát mivel is dolgozna... Valaki rohadtul kínos magyarázkodásra szorul majd másfél hónap múlva. Magyarán: Valaki hazudik! Vagy netán mindenki? Szánalmas ez az egész...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 21:02:02

@szobatars: Nem tudom, de nekem ez már nevetséges ami ott folyik...tényleg próbálok vicces lenni, de ez szánalom

Antipopulista populisták!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 21:03:33

@mirrmurrkandúr: szerintem fölösleges ezekre hetente figyelni, inkább nyitott füllel kell járni..ezért jó ha leírjátok ki mit hall.

Aldobói Feldob 2010.02.18. 21:04:25

@mirrmurrkandúr: emlékezz, bebuktak már korábban is a felméréseikkel.

mrs. white 2010.02.18. 21:10:51

@szobatars: Ok már megvan. Ezt már el is felejtettem. Mily rövid az emlékezet.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 21:13:01

Visszanyerte az emberek bizalmát a szocialista párt – jelentette ki Lendvai Ildikó egy bonyhádi lakossági fórumon. Az MSZP elnöke szerint az elmúlt 8 év teljesítményére nemcsak a párt, hanem az egész ország büszke lehet.

mrs. white 2010.02.18. 21:18:14

Tena@Zengőtorkú Nyivákoló: Tegnap este a hír tv-n. volt két közvélemyénykutató. Az egyik Nézőpontos. Elmondták hogy egyre többet lő mellé a szakma mert egzakt kérdésekre a választók nem adnak egyenes választ, hazudnak. Ezzel pedig nem tudnak mit kezdeni.
Volt egy bájos történetük.
Bush közvéleménykutató csapata megkérdezte az utolsó héten a konzervatí v választókat, mit szólnának ahoz hogyha bush akkori ellenfeléről kiderülne, hogy zabi gyereke van. Ez dömtötte el a szavazást mert addig 50-50% ot mértek, de már a kérdés feltevése miatt azt gondolták igaz.
Lesznek itt még érdekes kövéleménykutatások.

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 21:20:51

@Zengőtorkú Nyivákoló: Éééés lehet, hogy igazad van, és egyáltalán nem kell ezeket figyelni, meg kell nézni az uccsót a választások előtt, oszt' jónapot.

De ez a lényegen nem változtat, miszerint vagy a módszereik eredendően szarok (vagy legalábbis némelyiknek, hogy melyiknek, majd meglátjuk...), vagy úgy hazudnak, ahonnan az a bizonyos vízfolyás ered, ahonnan a dellát kapják...

Ha már személyes tapasztalat: Amellett, hogy már megtettem nagyjából három hónapja a listás tippjeimet, hogy pontosan mi lesz, tényleg kiszámíthatatlan... talán még a talán is az...
Az biztos, hogy a Jobbik többet kap 10%-nál, annyi jobbikost ismerek, mint semmilyen más szavazót, pedig nem csak "olyan" körökben mozgok, ahol ez természetes.
A Fideszre is nagyon sokan szavaznak majd előreláthatólag, de nem elhanyagolható százalékban sokkal inkább protest jelleggel, mint feltétlen elkötelezettségből, vagy legalább tényleges szimpátiából...
A Jobbikra viszont meggyőződésből szavaznak még olyan ismerőseim is, akik azelőtt megingathatatlan MSZP-sek voltak, gyűlölték a Fideszt (és habár most sem szeretik túlságosan, a gyűlölet azért nagyban mérséklődött már náluk is...), most meg vér jobbikosok, és meg vannak győződve róla, hogy ha a Jobbik egyszer kormányra kerül, itt még a szőlő is kolbászból lesz, és feszes testű lányok fognak lógni az összesről feltehetőleg...
Viszont, ami érdekes, annak ellenére, hogy Pécsen és Pest belvárosában vagyok általában, MSZP-sekkel az utóbbi fél évben nem találkoztam egyáltalán. De egyel sem.
Jó lehet hogy csak nem vállalják, na de ennyire???

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.18. 21:26:00

@mirrmurrkandúr:
Azért nehéz megállapítani, hogy 13, vagy 24%, mert van aki figyelembe veszi a mentelmi jog visszavonását is, és akkor a sittre menő Mszpések és Szdszesek helyére más párt jelöltje kerül majd az előre hozott helyi választásokon.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 21:27:41

@mirrmurrkandúr: Na nekem nagy a reprezentatív mintám, én is úgy látom 10 fölött lesz a Jobbik (területiről erős lesz), Mszp sek átszavaznak a Jobbikra, igen a Jobbikra. Furcsa amit mondok, de szerintem az MSzp bázisnak nagyon szimpi a Jobbik, jobban, mint a Fidesznek a kérdés merik-e vállalni.

Aldobói Feldob 2010.02.18. 21:32:20

@Zengőtorkú Nyivákoló: "Visszanyerte az emberek bizalmát a szocialista párt – jelentette ki Lendvai Ildikó egy bonyhádi lakossági fórumon. Az MSZP elnöke szerint az elmúlt 8 év teljesítményére nemcsak a párt, hanem az egész ország büszke lehet."

Atyaisten (!), és Lendvai. Így együtt!

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 21:38:57

@Aldobói Feldob: Ezt én is olvastam. Jó, hát őszintén szólva én nem vártam tőle ennél többet... Ők ezen a szinten vannak, és ott is maradnak feltehetőleg.
Azért az döbbenetes, hogy milyen kussban vannak, én még ilyen visszafogott MSZP-kampányt nem láttam, jó hát lassan már azon sem lepődnék meg, ha a kopogtatócédula gyűjtés is problémát jelentene nekik...

De nem baj... legyünk rájuk büszkék: Ilyen remek kormány még soha nem fordult meg Európában, ők, abban, amit csináltak elsőosztályúak.
Kor, hogy máshol ezért életfogytiglan jár...

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 21:41:16

@Zengőtorkú Nyivákoló: Pont erről beszéltem, hogy még vállalják is. Én ugyanezt tapasztaltam, mint te.
A Fidesz szavazók kifejezetten utálják a jobbikosokat, míg az MSZP-sek rajonganak értük...

A ló másik oldala ugyebár.

abandi 2010.02.18. 21:41:35

@Zengőtorkú Nyivákoló:
Nem csak a volt maszop szavazók adják a voksukat a Jobbikra, hanem a fideszből kiábrándultak is!
Meg ott vannak még a volt miép és madöf szimpatizánsok!
Egyesek (tudjukkik) szerint Prolipárt...
Remélem pislognak majd a likudi izrajélban ápr 11. éjfél után, az amúgy is csipás szemeikkel...

Aldobói Feldob 2010.02.18. 21:43:07

@mirrmurrkandúr: várd ki a végét, attól tartok, meg fog még jönni ezeknek a börtöntöltelékeknek a hangjuk.

Aldobói Feldob 2010.02.18. 21:49:09

Amúgy meg egy Lendvait nagy nyilvánosság előtt szerepeltetni, hát mit mondjak, az maga a biztos bukás. Esztétikai szempontból legalábbis 1000%-osan.

abandi 2010.02.18. 21:50:36

Az mr1 (néhai Kossuth ) rádióban, meg egy házmesteri nevű-szerű hazaáruló sápítozik a demokrácijjja védelmében, hírdetésben...
Zsigerből hazudik!

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.18. 21:51:59

@Aldobói Feldob:
Persze. Amikor majd elkezdenek sírni, hogy zsúfoltak a börtönök, és amnesztiarendeletre lenne szükség.

6.Lenin 2010.02.18. 21:52:03

@abandi:

A Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta, az emberek kiábrándultsága és csalódottsága emeli magasra a Jobbikot, amelynek megerősödése mögött a baloldal megosztó törekvései állnak.

Kövér László szerint továbbra sem tudni, hogy a Jobbikot támogató társadalmi bázis pontosan mit is képvisel, de a radikálisok térnyerése a Fidesz számára is kihívást jelent, elsősorban a fiatalok szempontjából.

Van még 2 hónap elmagyarázni,a Jobbik következmény és nem válasz.
Válasznak rossz.

abandi 2010.02.18. 21:52:15

@Aldobói Feldob:
Ráadásul megkopott a rusnya luvnya, kívül-belül!

Aldobói Feldob 2010.02.18. 21:58:17

@abandi: megkopott? egyenesen ijesztő, a zsugorodó fejével. miközben az arca meg eléggé nagy... (időnként.) kész csoda, ha valaki fél percnél tovább rajta tudja tartani a szemeit.

6.Lenin 2010.02.18. 22:00:01

@abandi:

Van még 2 hónap elmagyarázni,a Jobbik következmény és nem válasz.
Válasznak rossz.

Ezt nem KL mondta,ez az én véleményem.Elfelejtettem az " jelet kitenni.

abandi 2010.02.18. 22:01:08

@6.Lenin:
Immunreakció.
Természetes kórokozók ellen működik, mesterséges károkozók meg majd kitapasztalják!
Nem értem a nemzetközilegkiszolgáltatottakvagyunk című rávilágítást, mert:
- bajban vannak a nagyok is
- Le sem szarnak bennünket
- A kis-entente, meg elcigányosodott
és még sorolhatnám...

abandi 2010.02.18. 22:06:41

@Aldobói Feldob:
Idegrendszerileg is zanzásodott, mert már hazudni sem tud pislogás nélkül!

6.Lenin 2010.02.18. 22:08:22

@abandi:

Én is azt írtam "következmény",mindannak,amit Te is felsoroltál.Nem ezzel van a gond.
A válasz rossz.

Túlságosan nagy a csata zaj.Olyasmikről megy a szó,amiknek egyre kevesebb az értelme .

Mit számít BL,mit ír?Látszik az LMP vagy nem?Ezek bolhafing kategória.

Nagyobb a tét.

török gábor 2010.02.18. 22:08:56

@majomkutya: ezt dicséretnek és biztatásnak veszem. én szívesen írnék egész nap bejegyzéseket, csak sajnos akkor nem tudnám miből kifizetni a fogorvost :)

Aldobói Feldob 2010.02.18. 22:10:43

@abandi: ráadásul elég sűrűn pislog...

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 22:12:28

@6.Lenin: Szvsz hagyjuk Kövért, fogalmazzunk finoman, nem a legszimpatikusabb, és nem is a leghitelesebb fideszes politikus, akivel találkoztam eddig...
S nem azért, mert szidja a Jobbikot úton-útfélen (bár ezt sem a legelegánsabban teszi), hanem egyéb okokból kifolyólag...

A Jobbik szerintem sem megoldás, de az biztos, hogy minden bunkóságukkal (egyszerűségükkel...) is fényévekkel szimpatikusabb a levitézlett komcsi munkásőröknél... és ezt még akkor is így érzem, ha én magam majdnem sosem szavaznék rájuk.

Hogy a Jobbik mit képvisel, az megint egy más kérdés, én szerintem leginkább önön üzleti érdekeit, de mivel tudom, hogy minden párt ezt teszi, így nem tudok ezért különösebben haragudni rájuk, legfeljebb kissé gyomorforgatónak tartom ezt a megfellebbezhetetlen tisztesség dumát, főleg, hogy jó párat ismerek is a frontpolitikusaik közül, és hát...

és hát mi sem áll tőlük távolabb a tisztességnél.
Nem loptak? De, csak még nem onnan, ahonnan ezután fognak.
Ügyes srácok, kár tagadni, csak egy kicsit -még- sok a pátosz, majd helyreáll a rend, ha egy kicsit jobb helyzetben lesz az ország, nem ölnek meg minden héten iksz embert a cigányok és ők is behúzódnak szépen középre, mint a többiek, és lehet, hogy épp olyan sikeresen lesznek, mint egykor az MSZP, vagy most a Fidesz.
Ez már rajtuk múlik, meg a többiek hibáin. Na, az utóbbiban nem kételkedem...:-)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 22:14:29

@török gábor:

Hamár itt vagy Gábor egy kérdés.
Mennyire látod vagy tapasztalod te is, hogy az mszp-sek szavaznak majd a jobbikra, de kvk-ban sosem vállalnák???

Sokunknak ez a tapasztalatunk.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.18. 22:18:27

Ja és várjuk a postot a bp listáról, mint egy falat kenyeret:-)

jjulie 2010.02.18. 22:18:49

@mirrmurrkandúr:

neked a bokrosra kell szavaznod: nem jobbikos, nem munkásőr és nem hazug

miért nem tünt fel eddig?

Aldobói Feldob 2010.02.18. 22:20:52

"én szívesen írnék egész nap bejegyzéseket, csak sajnos akkor nem tudnám miből kifizetni a fogorvost :)"

Kedves Gábor, te is azt mondod, átkozott rezsim...

jjulie 2010.02.18. 22:21:56

@mirrmurrkandúr:

aki nem jobbikos, nem munkásőr és nem hazug aki nem tolvaj az a bokros, mikor jöttél rá hogy rá kell szavaznod?

abandi 2010.02.18. 22:22:50

@mirrmurrkandúr: @6.Lenin:
Az, hogy ki mennyit lop, az az öreg erdészes viccben benne van.
Egy orbánviktor nem lehet nagy lángelme, ha már 1998-ban nekiugrott az oroszoknak...
Egyszerű gazdasági harakiris hazaárulást csinyált a mi vityánk!
Éljen a nyújork-telaviv-judapest tengely?
Meglátjuk...

6.Lenin 2010.02.18. 22:23:45

@mirrmurrkandúr:

Itt nem Kövér személye a lényeg,de amit idéztem tőle,szerintem azt jelenti,hogy látja mi történik.Látja a veszélyt is.

Néhány nappal a fideszes kormány megalakulása után beindul majd a gépezet,látjátok nem képesek megoldani a problémát,rosszabbak,mint mi.

A Jobbik fogja megoldani?Egyedül?

Visszajönnek Ők?

Kik fogják megoldani a problémákat?

Általános amnesztia lesz,ők?

török gábor 2010.02.18. 22:25:26

@Aldobói Feldob: nem, én azt mondom, hogy átkozott gyökérkezelés :) onnan jövök ugyanis.

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 22:25:33

@jjulie: Bokrosra.

Tudod, lehet, hogy még a levitézlett kommerekre is előbb szavaznék, mint arra a félkegyelmű bajszos hóhérra.

Ne viccelj, Kislány, épeszű emberi lény nem szavaz Bokrosra, mert egyszerűen 72 alatti IQ kéne ahhoz, és azalatt köztudomásúlag nem engednek ki az állatkertből...

Egyébként is remélem, nem jutnak be, és hidd el, ha így lesz, néhány hónap múlva a jó öreg Bokornak a nevére sem nagyon fogsz emlékezni...

Még a felvetés is sértő...

jjulie 2010.02.18. 22:26:39

@abandi:

elirtad 89-ben urott nekik először hősiesen haza zavarta őket

amikor már készülődtek

abandi 2010.02.18. 22:27:56

@jjulie:
Azok a szovjetek voltak...

jjulie 2010.02.18. 22:28:58

@mirrmurrkandúr:

én csak megoldottam az egyenletet amit felírtál és ez a helyes eredménye

vagy hazugnak tartod?

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 22:29:42

@abandi: Nem kell csípőből tüzelned, nem azt mondtam, hogy te loptál!

Egyébként az, hogy a Viktor nekiment az oroszoknak, tényleg az egyik legordasabb ballépése volt, de azért hazaárulásnak semmiképp nem nevezném...

Ne éljen semmilyen tengely, főleg ne az, amiről te értekeztél az imént, de attól még a Jobbik nem lesz élet -és kormányképes erő hosszútávon, hogy tizenakárhány év távlatából meg tudja mondani a frankót... Ez nem nagy szám...

Aldobói Feldob 2010.02.18. 22:30:23

@mirrmurrkandúr: hagyd, júlia el van tévedve. de nagyon. régóta.

jjulie 2010.02.18. 22:31:11

@abandi:

a "ruszkik haza" kinek a bátor dumája?is

abandi 2010.02.18. 22:34:12

@6.Lenin:
kövérlaca (mint volt mszmp kutatóbázis tanársegéd, majd később titokügyi miniszter) vajon miért csak elméleti síkon támadja a Jobbikot?

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 22:35:01

@jjulie: Hazugnak tartom-e. Nem, nem tartom annak.

Ő az.

Te megoldottál egy egyenletet, ami nem létezett soha. Az, hogy elmondtam, hogy a félnáci propagandára, meg a kiöregedett, ocsmány munkásőr-milliárdosokra nem szavazok, az nem azt jelenti, hogy Bokrosra igen. Ez nem következik ebből, nem tudom, miért gondolod.:-)

Ezt hívják úgy, hogy szükséges, de nem elégséges feltétel. Bokros másban nem felel meg, mint mondjuk Kovácslaci bá... egyébként, ha már itt tartunk, Bokros is benne volt vastagon a komcsi komédiában, mondhatnám azt is: főszerepet kapott.
Nem tudom, minek most ez a mosom kezeimet. Bokros egy olcsó karrierista, nem egyéb.

De ha szimpi neked, szavazz rá, -természetesen- senki nem akadályoz meg benne!

abandi 2010.02.18. 22:36:08

@mirrmurrkandúr:
Mi van!? Nem ismered az öreg-új erdészes viccet?

6.Lenin 2010.02.18. 22:40:59

@abandi:

Mert a gyakorlatban az MSZP-nek kéne lépni.Rájuk nézve veszélyes a Jobbik.A Fidesznek 1 hasznos segédeszköz.

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 22:47:01

@abandi: Van egy gyanúm, hogy ismerem, de mondd el, nem ugrik be...

OFF: Nem dolgoztál te véletlenül az ELTE-BTK hallgatói önkormányzatában?

abandi 2010.02.18. 22:53:06

@6.Lenin:
No, akkor nézzük csak meg a makro-és mikro gazdasági adatainat!
Csőd minden szinten.
A fidesznek csak annyit segít a Jobbik, hogy leveszi a 2/3-os totálfelelősséget a válláról...az éhséglázadás előtt!

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.18. 22:56:16

Jó éjszakát mindenkinek, és várjuk a budapesti lista kivesézését.

abandi 2010.02.18. 22:57:39

@mirrmurrkandúr:
Nem! Épipari mérnök vagyok.
A vicc lényege:
Miért váltsuk le a régi/öreg tolvajt, hiszen már összelopott magának mindent, és ma már csak apróságokat lop!
Ellenben az új, meg kezdené elölről...

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 23:01:29

@abandi: Ahham... nem ezzel érveltem szerintem.

Nem azt állítom, hogy a Jobbik nem fog lopni (sőt egyenesen azt állítom, hogy lopni fog), de nem ez a bajom velük, és ezt is leírtam.
Mindenki megteremti a maga anyagi hátterét, és ez nem is akkora baj, ha nem ez a főprofilja az országlásának!

Nem ez a bajom velük, hanem elsősporban az, hogy nem látom, hogy komolyan képesek lennének egy országot elkormányozni...

6.Lenin 2010.02.18. 23:02:18

@abandi:

Mi csak a megoldást és az oda vezető utat látjuk másként.
A többit szóba se hoznánk 1 üveg bor mellett.Felőlem akár Te is választhatod a bort,megbízom benned,abban jól döntenél.

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 23:02:39

@mirrmurrkandúr: Szvsz egy kicsit túl hamar jött a népszerűség...

De majd meglátjuk.

Aldobói Feldob 2010.02.18. 23:07:41

@mirrmurrkandúr: "meg a kiöregedett, ocsmány munkásőr-milliárdosokra nem szavazok,"

Te nem kultiválod a don Kapolyival védjegyzett jó öreg munkásőr miliőt? Ejnye, na.

abandi 2010.02.18. 23:10:33

@6.Lenin:
Nincs mit tenni, ez van.
Malackával és Hölgyivel is megosztjuk!
Minthogy némileg fiatalabbnak gondolom magam nálad, azért bátorkodom ajánlani a badacsonyi száraz és a tokaji desszert borokat!
És az összes párlataikat...hukk!

abandi 2010.02.18. 23:11:33

@mirrmurrkandúr:
Te még fonákjáról sem ismered a tréfát!

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 23:15:57

@abandi: Egyébként igazad van... MA tényleg nem ismerem... Bocs.

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 23:17:32

@Aldobói Feldob: Nem, én inkább a dobrudzsai börtönöket kultiválom Don Kapolyi és barátai számára...

abandi 2010.02.18. 23:21:26

@mirrmurrkandúr:
Nincs mit!
Egyébként:
Csak a radikális gondolatok a tisztességesek a mai helyzetünkben...
A további mismásolás egyenlő a hazaárulással , vagy hazakiárulással!
Lehet ötletelgetni, csak minek...

6.Lenin 2010.02.18. 23:23:49

@abandi:

Ez a megérzés!!
Kiváló döntés.
Mondjuk a mádi borok sem rosszak,de ha útkeresésről kellene döntened,felhívom szíves figyelmed,a mádi zsidóra ne hallgass,főleg viharos időkben.

6.Lenin 2010.02.18. 23:34:57

@abandi:

Ez jó..

Jó éjt,mindenkinek!

mirrmurrkandúr 2010.02.18. 23:37:49

@abandi: hát... Ady is ezt mondta... még a lélegzetvételünknek is radikálisnak kell lennie... és ha ő mondja...

abandi 2010.02.18. 23:40:44

@6.Lenin:
viszont kívánva ,
maradok tisztelettel...

abandi 2010.02.18. 23:49:09

@mirrmurrkandúr:
Néhai fizika tanárom mondta volt vala:
- Uraim, nekünk reálgondolkodásúaknak két előnyünk van az irodalmárokkal szemben:
Míg ott elmebeteg vérfertőzött izraelitákkal kell hadakozni, a mi pályánkon csak az utóbbiakkal van dolgunk...

Viktus 2010.02.19. 01:16:44

www.youtube.com/watch?v=0Sg6pIfG04w így kell kopogtatót gyűjteni :) még a romák is hordják

radala 2010.02.19. 08:39:11

@jjulie: Ugye nem gondolod, hogy a tandíjjal kapcsolatos nézeteim a gyerekeimre vonatkoznak?
Egyrészt a dolgok mai állása szerint az sem biztos, hogy Mo-ra járnak majd egyetemre, másrészt rohadt messze vagyunk ettől momentán.
Az én gyerekeim az általam a társadalom legértékesebb részének tartott réteg, az én rétegem/osztályomnak a szimbóluma. (Szerintem elvárható minden embertől, hogy a saját "osztályát" értékesnek tartsa).
Ez az, amit középosztálynak lehetne nevezni, azon belül is értelmiségnek. (nem mellesleg én egy ezredik generációs értelmiségi család sarja vagyok, ahol minden létező fölmenő ebbe az osztályba (mondjuk azt polgár) tartozott.
Nem hiszem, hogy genetikai rendellenességen kívül bármi megakadályozhatná a gyerekeimet abban, hogy diplomát szerezzenek.
Egyszóval nem egészen értem mit értesz azalatt, hogy az érdekeim.
Nem mellesleg szerintem az egy boldog világ lenne, ahol mindenki a saját érdekei szerint nyomja. A baj ott kezdődik, amikor mondjuk a milliárdosok kezdik el képviselni a kisnyuggerek érdekeit.
Pont ezért mondom, hogy a cenzus rossz, mert szerintem igenis az lenne a helyénvaló, ha mindenki a saját szempontjait (csak persze nem a kizárólag rövidtávúakat) akarná érvényesíteni.
Ha nem lennének gyerekeim, akkor engem az isten sem győzne meg arról, hogy a családi adózás helyes. És szerintem nagyon helyesen tenném, ha így tenném.
Természetesen beláthatnám, hogy mások gyereknevelése jó a társadalomnak, de nagyon helyesen ez csak egy sokadik faktor lenne a pártpreferenciáimban.

e-kor 2010.02.19. 08:48:42

Mit szóltok a Kövér tegnapi beszédének sok helyen elhallgatott elemeihez, engem egyenesn felháborít.

kövér most nagy öngólt lőtt.

1. A magyar embereket azért nem védi meg a Fidesz a cigány bűnözéstől mert a magyar emberek ezt nem igénylik

2. A barikád riporterének arra a kérdésre hogy miért hagyta magára a Fidesz elitje Révész kivételével 2006 októberében az embereket nem volt hajlandó felelni.

értitek a fidesz szerint a magyar emberek hibája, hogy nem tudják magukat megvédeni!
de a jobbik aki ezen segít (bizonyítottan) azt nem tartja demokratikusnak.

tényleg ennyire nem akar nyerni a fidesz?

radala 2010.02.19. 08:52:09

@panelburzsuj: Ugyan nem ez a logikám, de ez egy nagyon helyes logika lenne. A baj ott kezdődik, amikor olyanokat próbál meg az ember képviselni, akiket nem ért és, akik mondjuk erre nem kérték.
Progresszív adózás nagy barátja vagyok. Alapvetően baloldali liberális értékrenddel. Valóban azt képzelem, hogy az állam szerepe az lenne, hogy csökkentse a különbségeket az emberek lehetőségei között. Ezenkívül nyilván betegesen vonzódom mindenhez, ami oktatás/tanulás.
Szóval a tandíj ezért érzékeny téma.
Nem gondolom, hogy az államnak dolga segíteni az egyenlő autóhoz, palotához való jogot. De kevesebb alanyi jogon járó dolgot tudok elképzelni a világon, mint az oktatás.
Egészen perverz dolog pénzt kérni a tudás megszerzéséért.
Tegnap a rádióban hazafelé a rehabilitációról volt szó. Azt mondták, hogy a rehabilitáció (mondjuk baleset után), a leggyorsabban megtérülő beruházás.

Nem tudom mibe kerül mondjuk egy diploma, de mondjuk max pár 10 milla. De ez a pénz olyan, hogy egyszer befizetted és onnan kezdve kész ezt nem kell fölújítani, javítgatni. Ha mondjuk egy cigánynak lesz egy diplomája, akkor onnan kezdve már az unokája sem fog soha segílykén élni....
Olvasd el az Örült majmot Szentgyörgyitől, és akkor megvilágosulsz, hogy csak a tudás az egyetlen érték a világon:-)

radala 2010.02.19. 09:01:32

@panelburzsuj: No ezzel most megfogtál, mert a kőművesek rettentő nagy tisztelője vagyok, ráadásul van egy kőműves, aki épít nekünk ezt azt, de a barátunk is. Nos nem sok emberrel kapcsolatban szoktam azt érezni, hogy intelligensebb nálam (nem azért mert nincsenek ilyenek, csak nem gyakori, hogy ez teljesen nyilvánvaló). Nos, ö az egyik, aki tuti lenyomna egy IQ teszten.
De szerintem a következőre asztalost hozz példának, mert épp kőművesnek lenni olcsó:-)
De teljesen igazad van szerintem az asztalos, kőműves tudás semmivel sem alávalóbb (sőt), mint akármilyen más tudás.

theofil 2010.02.19. 09:04:09

@e-kor:

Nincs erről egy link?

tölgyes 2010.02.19. 11:16:59

@Viktus: A maguk helyében én is tartanék Kövértől. Nehéz lesz átverni..annál is inkább mert ez a lejáratós duma nem fog menni. Előbb meg kell magyrázniuk, hogy mit keresett Veres János a titkárságvezetőjével Makaón.. ahol Veres szerint nem is volt, a titkárságvezetős szerint hivatalos úton volt, a hivatalosságok szerint ők nem küldték Makaóra se Verest se a titkárságvezető hölgyet, akinek csillaga Kovács László alatt ívelt fel.. Ő imádta felfedezni a nőkben a tehetséget.

tölgyes 2010.02.19. 11:26:52

Soós Károly Attila megszólat. Mondanivalójának lényege: Bokrosból hiányzik az a koherens gondolkodás, ami még a Boros-csomag idején megvolt.. Igaz akkor még élt Antal László (róla kár joggal mintázhatta volna Cseh Tamás a "reform kulcsembere voltam..." szövegű remek dalt), aki biztosította a program szakmai minőségét.
Vagyis a régi SZDSZ-es öregek kezdik meghámozni a Bokros féle luftballont!

tlac 2010.02.19. 11:40:46

Kihallatszik az üvöltözés az Elnökségiről... makay-nak megvan a kopogtató cédula, Ő visszafüggesztené a felfüggezstetteket..

Viktus 2010.02.19. 11:54:21

@tölgyes:

Ki tart egy idiótától?

Kövér Laci hatalmas figura bárcsak többet szerepeltetné a Fidesz garantáltá tenné a Jobbik gyors sikerét. Most is álomszép beszédet tartott remélem mindenkihez eljut itt ÉK-Magyarországon, hogy mi nem kérünk a közbiztonságból ...

e-kor 2010.02.19. 12:37:24

helyzetjelentés miakolcról a szoci fllegvárból.
ma de voltam a jobbik irodában leadni a kopogtatót kérdeztem a jobbikos srácot hogy állnak.
Mondta semmi termet bérelni nem engednek a lakossági fórumokhoz a helyi intézmények, plakátjaikat leszedik, ennek ellenére jobban gyűlik sokkal a kopogtató mint az ep választáson, és mind a 13 körzetben (közte 4 miskolci ) kész vannak csak az egyik miskolci jelölt beteg így később tudja személyesen leadni a cetliket.
a lényeg a szoci miskolcon az mszp még nem adott le kopogtatót míg a jobbik mind a 4 körzetet letudta és baz megyében is a 13 választókerületből 12+1 megvan, míg a szociknak 1 van meg !!!
Lesz itt még meglepi.

tölgyes 2010.02.19. 13:05:30

@Viktus: Én azt gondolom, hogy Ön téved Kövér megítélését illetően. Kövér épp a fidesz jobboldali szavazóival tud legjobban szót érteni... Én azt persze nem állítom, hogy a BAZ és környékén MSZP-ésből hirtelen Jobbikossá lett szavazókra is hat..de erre a rétegre a fidesz eddig se tudott hatni. Hogy miért, Orbán 1956-os beszéde miatt (1989, Nagy Imre temetése..) Azt pedig éppen nem merném állítani, hogy agymenéses. Nem véletlen a hujjogás minden oldalon... még mindig tartanak tőle. Éppen ezért nem kell Kövért gyakran szerepeltetni, de kell vele üzenni a fidesz jobbszélén lévőknek is.

panelburzsuj 2010.02.19. 15:18:32

@radala:

"Nem tudom mibe kerül mondjuk egy diploma, de mondjuk max pár 10 milla. De ez a pénz olyan, hogy egyszer befizetted és onnan kezdve kész ezt nem kell fölújítani, javítgatni."

Ez a nemesi kutyabőr leírása, és a magyar licencia-diplomák jelentős része valóban pont olyan körben és úgy érvényes, mint a nemesi kutyabőr.

Extra Hungariam viszont Long Life Learningnek hívják a tartós érvényesüléshez megkívánt belépőt.

Egy csomó mesterszakat alig tudtak beindítani, mert a BA-t végzettek jóval kisebb része futott neki, mint amire számítottak. Indok: itt már tanulni is kéne ...

Bokros-szellemű tipp: érettségizetteknek kemény intenzív angol egy évre, hitelből. Aki a végén megugorja a felsőfokot, annak elengedik az adósságát, a többiek meg pár év alatt szépen letörlesztik az ellébecolt lehetőség árát.

Itt mi lenne ingyen, és mi lenne pénzért?

panelburzsuj 2010.02.19. 15:22:44

Lifelong learning is megfelel ...
süti beállítások módosítása