Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
05:30

Szombat délután óta próbálok valamit írni az MSZP kampánynyitójáról. Pedig készültem: megnéztem a beszédeket, szorgalmasan elolvastam a programot, aztán vasárnap a Naplóban bepillantást kaptam a Mesterházy-család életébe, s végül a pártelnök érveit is meghallgattam a köztévé esti műsorában. A nagy adagban kapott dózis ellenére mégis csak egyetlen kérdés van a fejemben: miért érzem azt, hogy ennek az egésznek már alig van jelentősége?

Nem állítom, hogy a rendezvényen nem hangzottak el újdonságok, bár mindig viccesnek tartottam, hogy a kommentárok egy része számára ez a legfőbb szempont, mintha a következetesség, a koherencia nem létezne, vagy nem számítana. De tényleg: a miniszterelnök-jelölt beszéde akár érdekes is lehetett volna, mint ahogy a programnál is olvastam már gyengébbet, összecsapottabbat. Szép munkát végeztek azok az elemzők, akik részletesen számba vették a lehetséges célokat, valóban, bizonyára valami ilyesmit gondoltak azok, akik megtervezték az eseményt. Még annak a politológusnak sem vitatnám igazán az állítását, aki azt írta, hogy „ez eddig mindenféleképpen jól működő kampánynak minősíthető”.

Az MSZP valóban azt teszi, ami számára többé-kevésbé racionális: a törzsbázisát jelentő nyugdíjasokat minden lehetséges módon kényezteti, valamint határozottan mindenkitől megvédi, a bizonytalan volt szocialista szavazókat a szélsőségekkel és Orbán „egypártrendszerével” ijesztgeti, amúgy meg kiéhezetten várja a Fidesz taktikai hibáit. S mégis, miközben ez a kampány önmagában akár „jól működő” is lehetne, mégsem az, ugyanis ebben a műfajban nincs olyan, hogy önmagában. A politikában mindennek előzménye és (az előzménynek) következménye van, és most ezek az előzmények és következmények egyszerűen összenyomják az MSZP-t.

Ezek miatt kapott a szombati rendezvényen egyaránt hatalmas tapsot a kormányfőként nagyon másnak látszani igyekvő Bajnai és Gyurcsány, ezek miatt lehet most a párt miniszterelnök-jelöltje a már decemberben is finoman elhatárolódó Mesterházy, s ezek miatt tesz és ígér úgy a kampányban a szocialista párt, mintha ellenzékben lenne, miközben naponta szembesül kormányzásának tényével. Ezek azok az alapok, ma már láthatóan megkerülhetetlen fundamentumok, amelyek miatt a szocialisták kampánya tulajdonképpen bármilyen is lehet. Nem azt állítom, hogy ne lehetne tovább rontani az MSZP helyzetén, de azt igen, hogy a választási eredmények magyarázatakor nekem csak sokára jut majd eszembe a párt kampányára hivatkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr241779568

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mesterházy a megbélyegzéstől sem riad vissza 2010.02.22. 17:54:06

A vesztét érezve különös lépésekre szánja el magát az utóbbi időben a szocialista párt. A "modern, európai, progresszív" balodal hazai letéteményesei (Gyurcsánnyal a listájuk negyedik helyén) körökörös védelemre kell, hogy berendezkedjenek. A...

Trackback: Az ördögi kétharmad 2010.02.22. 10:46:58

Kétharmad: minimum 66,66666 százalék Hahh!! A pokolfajzat száma! De lássuk, mi is történhet, ha…   Politikai berendezkedés: Opció 1. -Elnöki rendszer bevezetése a parlamentáris kormányzás helyett. Az Elnököt a Nép

Trackback: Kampánydalárda 2010.02.22. 10:12:06

Az MSZP 2006-ban magasra tette a „műfajban” a lécet. Ha lehet élni a képzavarral, az Igen, Igen a (megyei párt)toplisták élére repítette a pártot. Ezt nehéz überelni. Jobbról is, és saját térfélről is. A hétvégén bemutatta azonban az MSZP a...

Trackback: Anyátok könnyű álmot ígér 2010.02.22. 06:24:52

Fura helyzet értelmezni egy olyan párt programját, amely bár biztosan tudja, hogy ellenzéki szerep vár rá, mégis úgy tesz, mintha majd kormányzati pozícióból oszthatná a lapokat... Természetesen nem vettem a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikiss68 2010.02.22. 05:59:07

1. Ha elém tesznek 2-3 ételt hogy egyem meg, de mivel már mindegyiket kóstoltam és igy van ugy egyik sem volt finom, ezért vagy nem eszek vagy új ételt választok.

2. Az emberek sajnos olyan birkák hogy az érzelmekre hallgatnak, nem pedig arra hogy kik mit TETTEK amig hatalmon voltak. Ha ez utóbbira figyelnek, és el tudják nyomni közben a manipuláló süket vakerákat, azok hangját akik kárálnak hangosan mint a cigányasszonyok, akkor jól fog dönteni. A szavakkal szemben a tettek soha nem hazudnak.

dr. Aullah 2010.02.22. 06:23:15

Néztem róla videót... Nem akarok megsérteni senkit, de szinte hánynom kellett... az a sok nyugger...

Nincs bajom a nyugdíjasokat, de szerintem inkább azokat kéne támogatni akik viszik előre az országot.

De persze sokkal könnyebb a nyugger és a roma választó bázisnak kedvezni, mint a dolgozóknak.

Másrészt nekik inkább azzal kéne kampányolni, hogy mit tettek eddig, mivel 8 ÉVIG ŐK KORMÁNYOZTAK. Nekik már azt sem lehet elhinni amit kérdeznek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 06:33:41

Nekem az a kedvencem, h a szocialisták mindenkit megvédenek:

Megvédjük a magyar gazdaság helyreállított stabilitását a világgazdasági válság után. Nem engedünk a nyugdíjkorrekciós programból. Nem engedjük a panelprogram leállítását, megvédjük a távhő alacsony áfáját. Nem engedjük a sorkatonaság visszaállítását, megvédjük a Magyarország iránti nemzetközi bizalmat, megvédjük Magyarországot a szélsőségektől, megvédjük a rendszerváltás demokratikus örökségét, a köztársaság intézményrendszerét!

nyg 2010.02.22. 06:37:53

Igen, ilyen 8 év után a szavak már üresen kopognak. Az "utánam, srácok" jelszó pedig, elnézve a hallgatóság összetételét egyenesen röhejes.

zarahusztra 2010.02.22. 07:13:55

Csatlakozva az előttem szólókhoz szerintem is röviden a legnagyobb probléma az MSZP kampányával: nem hiteles!
Mint ahogy az elmúlt 8 év mindent elhiteltelenít, amit az SZDSZ-MSZP mond. Ennek köszönhetően vége is e két párt történetének és megindul az ehhez azoldalhoz kötődő politikai elit őrült helyezkedése: egyrészt új politikai formációkba mindenfajta elvi kötődés nélkül-egyetlen cél, valahogy a tűz (pénz) közelében maradni. Másrészt az összeharácsolt pénzeket 89-90-hez hasonlóan gazdasági hatalomként legalizálni és várni az újabb lehetőséget!...
Nyilván e nagy és könyörtelen helyezkedés okoz konfliktusokat: egymás ügyeit plankolják fel az eddigi "jóbarátok". Ennek vagyunk tanúi a képernyőn feltűnő bilincsben elvitt emberek esetében.
Aztán lassan megnyugodnak a kedélyek, megszületnek az "új kiegyezések" az új hatalommal és lassan majd kiderül, hogy csak az a 20-30 ember lopott....

T.G. helyében megemlékeznék a mai napon tevékenységét befejező országgyűlésről (kisbetűvel).
Jellemzően olyan fontos kérdésekről fog az utolsó napon is tárgyalni az országgyűlésünk, mint a...holokauszt tagadás.

Nos ha létezik legmagasabb foka a hűtlen kezelésnek, hivatali hatalommal való visszaélésnek, akkor ezt és sok más bűncselekményt kimerít az országgyűlés és annak ÖSSZES TAGJA, az is, aki ehhez az egészhez hajlandó volt asszisztálni.

Ha valaki tud ilyet, homályosítson már fel engem, hogy melyik Magyarországot nyomasztó igazán fontos probléma ügyében történt akár csak erőfeszítés is, hogy megoldják!
Demográfiai problémák (népességcsökkenés, cigányprobléma), gazdasági fejlődés kérdése, oktatásügy, egészségügy, közbiztonság, nemzetpolitika.

A Nemzet talán soha nem volt ilyen erkölcsi mélyponton: gratulálunk tisztelt képviselő hölgyek és urak!
A történelemkönyvek majd annak megfelelően fognak megemlékezni erről az időszakról. A baj csak az, hogy ez a mi életünk!

theofil 2010.02.22. 07:25:17

Láttam tegnap én is a Mesterházyt beharangozni és annyit hallottam, hogy ő sok kávét isz.....de ekkorra már elértem a távkapcsolót és eliszkoltam onnan.

Tökmindegy az egész, a párt amortizálta magát, hiteltelen bármit is csinálnak.
Igaz, közhelyeken kívül más úgysem gyün belőlük, de most még azt is százszor kínosabb hallgatni mint máskor.

Csak Bajnait sajnálom aki kénytelen.

theofil 2010.02.22. 07:31:37

Bajnait mag meghallgatom.
Más most gyászba vagyok borulva mert elmegy.
Megértem, hogy nem tud maradni - ezekkel a szocikkal a háta megett -, de akkor is nagyon vacak érzés látni elmenni az egyetlen embert aki képes volt jól kormányozni az országot.

fromdtod 2010.02.22. 07:41:49

@Aullah: Az a nagyanyád volt Te szerencsétlen... Csak egy kicsit tiszteletet a másik ember felé. Kérem!!!

papika 2010.02.22. 07:47:18

Én azért mindenképpen hozzátenném, hogy sokat számít, szerintem, hogy a Mesterházy nem annyira, hogy is mondjam, szuggesztív, mint Ferink volt.
Egyszerűen látszik rajta, hogy ő sem hiszi, amit mond. A Feri simán sokkal nagyobbakat hantázott, de szerintem egy idő után ő maga is elhitte.

punpa 2010.02.22. 07:54:53

Eddig 20%-ot tippeltem, hogy a Jobbik megelőzi az MSZP-t.

Ez lassan eléri az 30-40%-ot is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.22. 07:58:56

Szerintem ebből a kampányból kicsit hiányzik a 2006-os tábor aktiválása.
Mert lehet hinni benne, hogy a nyugdíjasok egyhavi emelésért mindegyszálig Gyurcsányt ikszeltek, de lehet, hogy nem így volt.
Talán nem ilyenek a szüleink - pláne mind...
Szóval lehetne a 2006-os tábornak szólva mondani valamit arról, hogy mit próbáltak, meddig jutottak és mi az, amit még mindig folytatni akarnak.
Ami nem sikerült, hogy csinálnák másképp, vagy miért hagynák veszni.
És nem kell törődni - mint az emdéefnél is mondtam - azokkal, akik gyűlölik őket, mert nincs olyan, hogy kiesésre ikszelés.
Csak azokkal kell szóbaállni, akik nyitottak az emberi hangra és nem síp van a szájukban.
Szóval meg kéne keresni a 2006-os táborral a hangot.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.02.22. 08:14:19

nekem a szánalmas szó ugrott be, amikor mesterházy ugrabugrált és karaokézott a színpadon. szerintem ilyet egy magát komolyan vevő minelnjelölt nem tesz meg, főleg nem egy 40+ évvel idősebb törzsközönség előtt.

nyg 2010.02.22. 08:15:20

@theofil: Bajnai nem tett mást, mint végrahajtotta az IMF kívánságait. Ebben mi a kormányzás? Jobb lett az életünk? Felpörgött a gazdaság?
Csak az államháztartás hiányát faragta le, de még ezzel is várjunk, mert a köbyvelési trükkök utólag szoktak kiderülni.

globglob 2010.02.22. 08:15:23

Az MSZP egyik jelszava - mint ahogy előttem már írták - "megvédjük Magyarországot a szélsőségektől".
A Jobbikot az MSZP egyértelműen a szélsőségek közé sorolja, míg a Fideszt tudomásom szerint nem. Ez elvezethet-e odáig, hogy az MSZP az első fordulóban harmadik helyen végzett jelöltjeit visszaléptesse a Fidesz jelöltjei javára még annak árán is, hogy ezzel adott esetben a Fidesz kétharmados többségét segítheti elő? Vagy ez is csak egy jól hangzó szlogen, de cselekvési hajlandóság nincs mögötte?

loláb 2010.02.22. 08:15:24

Van annak valami fanyar bája, hogy Kovács László, amikor az eredményeketről beszélt akkor csak Bajnai kormányzásáról szólt.

Arról a Bajnairól, aki az előtte lévő hét év kormányzási hibáinak kijavítására, a tragikus gazdaságpolitika kijavítására szerződött.

Különben pedig az MSZP programjával szerintem nagyon mellényultak.
Direkt nem akartak nagy dolgokat ígérni, csak apróságokat, hogy ne vádolhassák populizmussal. Viszont a választóban joggal felvetődik a kérdés, hogy ezek 8 éve kormányoznak, hogy lehet, hogy egészen mostanáig nem csak hogy kísérletet sem tettek, hanem még a szándékát sem nyilvánították ki mondjuk a szakmunkásösztöndíjnak, vagy a lakbértámogatási, bérlakásfejlesztési programoknak?

Aki bármit komolyan vesz ebből a programból, az nagyon buta.

theofil 2010.02.22. 08:20:53

@nyg:

Az IMF kívánságait, illetve Brüsszel kívánságait akár Gyurcsány is végrehajthatta volna jól.....
Jól hajtotta végre?

Nem olyan egyszerű a dolog, hogy 'kint' megmondják mi a teendő mire a magyar kormányfő haptákba vágja magát és igazodik.

A miniszterelnökség ennél egy picit bonyolultabb.

theofil 2010.02.22. 08:23:26

@loláb:

Kovács ezt mondta? Meg kellett volna hallgatnom. Igaz, azt sem tudtam, hogy ott van.
Nincs egy link valahol Kovács beszédéről?

papika 2010.02.22. 08:33:07

ÉS gondolom, nem csak nekem tűnt fel, hogy a szoci kampányból hiányoznak a fejesek. Tkp. csak a Mesterházy-Lendvai-Nyakó trió kampányol, a többi ász (Gyurcsány Feri, Szekeres Imi, Kiss Peti, Kovács Laci, Szili Kati, Botka) max. lakossági fórumokon saját magukat sztárolják, ill. Laci bácsi még a stratgiát is szidja.
Tuti, hogy ez a Mesterházy gyerek azt hiszi, vagy lehet csak hitte, de lehet be is ígérték neki, hogy a választások után ő lehet az új pártelnök. Csakhogy valszeg az összes szart rá fogja lapátolni a többi ász, és alig várják már, hogy vége legyen a választásoknak és megpróbáljanak a párt élére ugrani.
Azért négy meg nyolc éve folyamatosan nyomták a szocik, teljes gőzzel.

barli 2010.02.22. 08:36:50

@papika: szerintem a többi már a szavazatszámlálo szoftvert buherálja, esetleg a ficsor által kilopott lehallgatásokat hallgatja, hátha találnak valamit a zorbánról.
Azért kiváncsi lennék, hogy jobb e a maszopnak egy fidesz-jobbik kétharmad.

papika 2010.02.22. 08:41:50

@papika:
Ja, összegzésképpen, bár nekem nagyon unszimpatikus ez a Mesterházy gyerek, de az becsülendő, hogy tkp egyedül beleáll a kampányba.
Viszont az egésznek olyan fílingje van, mint amikor az edzőt buktatni akaró focisták sorra mondják le a bajnokikat. Csak nehogy aztán a végén kiessenek...
Bár hogy a hasonlat lesántuljon, könnyebb egy focistának új csapatot találni, mint politikusnak új pártot felépíteni.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.02.22. 08:44:15

@theofil:

bajnai nem volt kénytelen leveznyelni hajdu-bét tőkéjének kiszivattyúzását a hitelezők elől (például).

theofil 2010.02.22. 08:52:56

@elemes2:

Nem tudom mi van azokkal a szerencsétlen libákkal - úgy értem mennyire sáros Bajnai az ügyben személy szerint.

De.
Bajnai mindenképpen felnőtt a feladathoz amit elvállalt.

Amikor majd Orbán kormányfőt szemügyre fogom venni - tabula rasáról indítok, hátha.. (nálam minden kormányfő tiszta lappal indul, azt szokták mihamarabb besározni) - a jelen Orbánját nem a papa bányájába a székházeladásból származó zsozsót belapátoló figuráról indítok.

Kivlov 2010.02.22. 08:56:37

Ez a maszop egy gittegyletre hasonlít lassan.
Ha még hisznek is ebben az „ingyen minden sz*rt” című maszlagban akkor meg nem ártana nekik egy elmevizsgálat…
De szerencsére esélyük sem lesz ezt a sok marhaságot megvalósítani.

Nádasi Balázs 2010.02.22. 08:57:20

Szeritnem egyértelmű, hogy az MSZP fejesei tudják, hogy veszteni fognak, és így mindent rá akarnak kenni majd Mesterházyra. Megjegyzem, ő is annyi hülyeséget mondott eddig, hogy az valami elképesztő. Amúgy is annak vagyok a híve, hogy demokráciában politikai váltógazdaságnak kell működnie, így aztán menjen az MSZP, menjen ... viszont az SZDSZ leamortizálta magát, az MDF most teszi ezt, marad egy demokratikus párt, a FIDESZ, amelyik elég populista, egy demokráciaellenes akármi, és az önmagát még nem definiált LMP. (Lenyúlni európai zöldpártok szlogenjeit nem számít öndefiníciónak a szememben.)

Pár napja felszálltam a buszra, és két dobozos borsodit kezében tartó szamunkás beszélgetését voltam kénytelen hallgatni. Egyik osztotta az észt, hogy ha a fidesz kerül hatalomra, akkor se változik semmi, többre van szükség, és vadul csillogott a szeme. Elgondolkodtam magamban, igen, valóban, az elmúlt 20 évben csak a csőcselék nem volt még kormányon.

panteon 2010.02.22. 08:57:36

A t..öm tele van az idióta nyugdíjas bázissal.Egy dolog érdekli: Mennyi megy a szebükbe! Hogy az ország merre megy, a gazdasággal mi lesz, oktatással mi lesz, nem számít. Az összes megkérdezett azt mondta:"Azt támogatja, aki a legtöbbet törődik velük." Gratulálok. Remélem nem ez a primitív bagázs fogja eldönteni az ország sorsát.
Tényleg rövidtávú a memóriájuk:"Hazudtunk, reggel, deélben, és este". Ezt valahogy elfelejteték, de nem számít csak pénz legyen....

Jim Raynor 2010.02.22. 08:59:15

@triumphator:

hát ja, elég gáz volt. de egyet ne felejtsünk el: maunika és józsibarát népének valószínűleg pont ez jön be. Ez a réteg pedig nem kicsi........

Viktus 2010.02.22. 09:01:32

Ez a fiatalos amerikás szoci kampányos nyitány leginkább egy durva tragikomédiára hajazott a nyugger tömegekkel.

A programjuk meg egy vicc. Nem tudom visszahívták Megyot szerkeszteni egy tuti lózungot.

Mellette meg Feri új "igazságbeszéde" magyarán lebukása is ütős volt:

www.youtube.com/watch?v=rV5ZA7_8wi8

Nagyon amatőrök.

2010.02.22. 09:01:40

A legnagyobb probléma, hogy a korrupciós jelenségeket elintézik azzal, hogy ez minden hatalmon levő pártnál előfordul. Nincs megtisztulás, nincs bűnbánat, nincs elhatárolódás.

Pedig nagyon rászorultak volna, amikor olyan törzsszavazójuk, mint Bacher Iván kijelentik róluk, hogy lopnak mindenhol és inkább a nácikra szavaz (ez utóbbit persze nem gondolta komolyan).

radala 2010.02.22. 09:03:27

teljesen nyilvánvaló, hogy az mszp nem tud semmit csinálni.
Szerintem egyébként a legrosszabb, amit tesz, mert szaros 1-2 mandátumért még a maradék hitelességét (hahaha) is eljátssza.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha legalább Bajnait vállalná. Így, hogy már megint ígérget, meg riogat szerintem már a 2014-es sírját is megássa.

lehetmas 2010.02.22. 09:05:30

@iii: Én úgy vélem, hogy B. Iván arra akarta felhívni a figyelmet, amit a ma választóiból igen sokan tesznek. A korrupcióban megfőtt pártok helyett a Jobbikra szavaznak! Szerintem simán verik majd az mszp-ét. És nagyon sok /volt/ fidesz-szavazó is ezt fogja tenni.

gyáá 2010.02.22. 09:06:37

Az MSZP teljesen elvesztette a kapcsolatot a fiatalabb generációkkal.
Ennyire telik 8év kormányzás után?
Lepukkant, mindenki által elfelejtett
munkásotthonokban kommunizmustól átmosott agyú prolik fasizmussal való ijeszgetése?
Hola gecibe élnek ezek?

Viktus 2010.02.22. 09:09:02

@simonmondja.:

Nem az én nem is az ismerősöm szülei ... ez az a nyugíjas tábor, aki mindig is jól elvtárs volt csak dolgozni ne kelljen.

nalazo 2010.02.22. 09:09:48

Mesterházy egy senki, akivel elhitették a vén MSZP-sek, hogy ha kiáll és magára veszi a vereség ódiumát, akkor azt majd jutalmazni fogja neki a párt.
Meg hogy népszerűséget szedhet össze magának, megismerik az emberek, amit később kamatoztathat.
Ez a bátor, "én csinálom, és csak nyerhetek rajta" kiállás egy korlátozott intelligenciájú személy viselkedése, aki még az utolsó pillanatban nem sem fogja elhinni, hogy a párttársai csak arra használták, hogy a rettentő választási eredményt rászíjazzák a hátára, és egy nagy farrúgással elküldjék oda, ahol a szemük előtt sincs.
Akit látunk, csak egy megvezetett, feláldozható szerencsétlen, aki most még elhiszi, hogy egy senkiből lehet valaki, ha rá esik a választás.

is 2010.02.22. 09:11:08

@Kivlov: ehelyett jön az ingyen korlátlan egészségügy, ingyen korlátlan oktatás, a nyugdíjkorhatárt nem emeljük, az adót csökkentjük. sajnos ezek meg még a kétharmadot is megkapják ehhez, talán, mert most ezt szopja éppen a nép. a bal csecs helyett a jobbat (ami ugyanolyan bal), de ugyanabból a demagógiából.

@poszt: ez elmaradt vagy 3 hónappal. persze, hogy az MSZP nem tud kibújni a 8 év alól. persze, hogy ez agyonnyomja. persze, hogy bármit csinálnak, ott rajtuk az árnyék. ez most már nem felismerés.

a felismerés, meg az igazi elemzés az ott kezdődik, hogy EHHEZ KÉPEST mit hoznak ki. hogy a kereteken belül mit csinálnak. az, hogy ebben a posztban maradt a kereteken való sopánkodás (néha, félmondatokban, eldugva, a kereteken belüli helyzetre vonatkozó, számomra meglepően pozitív állítások), hát ez nem teszi a legmaradandóbb elemzői munkává a posztot. ahhoz ez túl idejétmúlt, perszonális, és ítélkező.

is 2010.02.22. 09:15:35

@nalazo: "Ez a bátor, "én csinálom, és csak nyerhetek rajta" kiállás egy korlátozott intelligenciájú személy viselkedése"

Te nalazo, nem előbb volt meg, hogy te itt negatívat akarsz mondani, aztán próbáltad meg ezt a logikai csűrcsavart idefogalmazni, hogy okosnak tűnjön, ne egy sima 'undorodom' típusú kirohanásnak? olvasd el még egy-kétszer, mert hogy ezt te alátámasztani nem fogod tudni semmivel, az is biztos. érted te, hogy mi az intelligencia, és mitől magas vagy alacsony?

gumimacsek 2010.02.22. 09:16:45

@panteon: t..öm tele van a pökhendi fiatalokkal...a nyugdíjasok teremtették meg mindazt, ami lehetővé tette, hogy fiaik, unokáik gondtalanul tanuljanak, és oszthassák az észt
tandíjat bevezetni, tanulmányok idejére a pályakezdőt röghöz kötni, vagy tandíjat egy összegben visszafizetni...
utána lehet menni külföldre munkát vállalni... egyből lenne pénz színvonalasabb oktatásra

Vidéki 2010.02.22. 09:18:13

A szerző szerint „az MSZP valóban azt teszi, ami számára többé-kevésbé racionális:… a bizonytalan volt szocialista szavazókat a szélsőségekkel és Orbán „egypártrendszerével” ijesztgeti.

Én nem tartom racionális érvnek az Orbán „egypártrendszerével” ijesztegetést.

Tibike15 2010.02.22. 09:18:58

sok szoci még most is azt hiszi, hogy könnyű lenne győzni, csak oda kell szórni egy kis aprópénzt a nyugdíjasok elé. Erre utal a Mesterházi utalása, hogy már év végén prémiumot akar adni nekik

theofil 2010.02.22. 09:19:28

@iii:

Pontosan. Bacher idegösszeroppanása - amit attól kapott, hogy látott egy szocit beszélni - intő jel volt mindenkinek aki nem teljesen hülye.

Tehát a Maszop vezérkar számára nem volt intő jel.

panteon 2010.02.22. 09:19:36

Szerintem Mesterházy vagy átment egy totális mszp agymosáson, vagy tényleg hülye, vagy a hazudozás már sejtszinten raktározódva van.
Amikor az mszp-szdsz koalíciós szakítás 2 hónapos huzavonakor felsoroltak viccesnél viccesebb verziókat, hogy ki legyen a miniszter elnök(már csak engem nem kérdeztek), és mindenki röhögött az egészen akkor is azt nyilatkozta,minden tök rendben volt és komoly munka folyt a háttérben.Ez a "bízom a győzelemben" dumával tényleg csak a leghülyébbeket tudja megszédíteni.

is 2010.02.22. 09:20:16

@punpa: a Jobbiknak lesz 600 ezer szavazata. az MSZP legutóbb kapott 2337 ezret. tehát szerinted a negyedére fog visszaesni. az összes közvéleménykutató legalább 1,2 milliót mond az MSZP-nek, a jelen helyzetben (lásd 2002) ez inkább 1,4 millió.

én hajlandó vagyok veled fogadni, hogy az MSZP legalább 30%-kal több szavazatot kap (első forduló, lista), mint a Jobbik.

kinoxalin 2010.02.22. 09:21:13

Mesterházy csak azért vállalhatta a jelöltséget, hogy biztos befutó legyen, és 2014-ig bent lehessen a parlamentben, logikusan gondolkodó ember el nem vállalta volna a biztos buktát, feltételezem, hogy őt ez motiválhatta. A másik meg, hogy most már mindegy, hogy mennyire nevetséges kijelentései vannak, mindegy, hogy az MSZP 14, vagy 17%-ot fog elérni, ő úgy is bekerül...

galicius 2010.02.22. 09:21:59

Egyszerűen elég volt belőlük,mint a finomfőzelékből.Loptak,csaltak,hazudtak és teszik ezt még az utolsó pillanatukig.Eladták az országot,eltávolodtak a valóságtól és az emberektől.Hazudtak éjjel és nappal.Nemcsak a Ferkó,hanem mindegyikőjük.Elefántcsont toronyba vonultak.Ráadásul nem a magyar nép érdekeit szolgálták.Nem magyar emberek.

is 2010.02.22. 09:22:50

@theofil: akkor Hagyót nem buktatták volna le. tehát mégiscsak intő jel volt. vagy Bacher, vagy más.

ez a különbség. a Gripen-ügy minimum akkora pénz, mint a BKV (1-2 milliárd). mi van a fejedben erről? semmi, szerinted semmi nem történt, a BKV az bezzeg a végletes lerohasztás, és földig rombolás. percepció ez kérem, semmi más.

is 2010.02.22. 09:23:34

@galicius: ezt honnan másoltad?

panteon 2010.02.22. 09:23:45

@gumimacsek: "a nyugdíjasok teremtették meg mindazt, ami lehetővé tette, hogy fiaik, unokáik gondtalanul tanuljanak, és oszthassák az észt". Melyik nyugdíjas?? Mikor? Amikor gyáron belüli munkanélküliség volt? Mikor egy munkahelyre 10 ember került? Az a nyugdíjas amelyik "elvolt" egy munkahelyen? Nehogy már a nyugdíjasok teremtettek volna meg bármit is!!! Éltek a lehetőséggel, hogy mindent fizettet az állam, most meg Mi szívjuk ezt meg.

Viktus 2010.02.22. 09:24:13

@is:

Pofára esés is lesz itt, mikor nem kap. :D Mi városunk volt az egyik szoci erőd most meg még a kopogtató is lassacskán jön össze a szociknak.

@gumimacsek:

Na azok a nyugdíjasok akik ezeket megteremtették nem ilyen pártrendezvényeken rajolnak.

Logan Grimnar 2010.02.22. 09:29:34

@is: kíváncsi vagyok, nicked mögött melyik szoci képviselő bújik meg.
A Gripen "ügy" és a BKV szétrablása két teljesen különböző dolog, nem összehasonlítható.

panteon 2010.02.22. 09:29:44

@gumimacsek: Csak, hogy tudd: A sok pökhendi fiatal fogja kifizetni a nyugdíjadat...Ugye nem gondolod, hogy amit, Töled nyugdíj címén levontak, az a pénz neked félre van téve? Az a sok pökhendi,fiatal dolgozik a verseny szférában amiről egy nyugdíjasnak fingja sincs milyen...

ati27 2010.02.22. 09:29:46

Na szóval.

Innen a távolból elég vegyesek az érzéseim. Az MSZP láthatólag képtelen a megújulásra. Csapdában vannak, ugye a "régi" öregek elvesztették a hitelüket, ez látszik is. El is bujtak rendesen. Másrészt a pártban elnyomták a fiatalabb generációt/rossz példát mutattak nekik. Nem egy mértékadó forrásból hallotam az MSZP fiatal generációja "karrier" politikus, (ismerek is ilyen embert). Szal ez is probléma. Másrészt, az "öregek" még mindig a túlélésre játszanak, fognak egy fiatal arcot, oszt bedobják a mély vízbe. És várják mi lesz. Nekem az az érzésem, 90% valószínűséggel ő viszi el a balhét, ha Valami csoda folytán "jó" eredményt érnek el, akkor beveszik maguk közé az "öregek".. Tehát nagyjából ezzel jellemezném az MSZP-n belüli helyzetet.

A következtetésem: A valóságban nem hiszem, hogy működik. Lásd Szdsz példája. (nem egészen jó a hasonlat, de annyiból mégis, hogy ebben a pártban inkább ragaszkodtak a rövid távú célokhoz (Hatalomban maradni) mint a hosszú távú pártépítéshez.) Példaként állhatna kicsiben az MDF is, ahol Dávid Ibolya egyéni céljai alá rendelte a pártot, el is kopott rendesen. Pedig Ibolya jó politikus lenne, mert azért voltak jó húzásai, de sajnos képtelen volt a pártja és a saját érdekeit párhuzamosítani.

Mi lehet az MSZP stratégiája? Mit tennék a helyükben? Végül is amit eddig csinálnak nem ésszerütlen. "veszteség" minimalizálás. A választást el fogják veszíteni. Tudják. Ebbál csak úgy állhatnak fel, ha közvetlen a választás után "hamut" szórnak a fejükre, nem vádolnak senkit, hanem elfogadják az "itéletet" . Másrészt úgy építhetik ujjá magukat, ha "konstruktiv" ellenzék lesznek. Tehát a "FIDESZ" ellenzéki modell nem járható út számukra. Most ebbe nem mennék bele miért. Ha valaki nem értené, akkor ezt majd kifejtem bővebben.. :)

kamasuka 2010.02.22. 09:32:38

@ikiss68:
Volt már MSZP kormányzás alatt két választás. Egy önkormányzati (narancsos többség, 1 megye kivételével, ahol döntetlen lett), ill egy EP. Hidd el: még egyszer nem lesz kutyavásár Bezzegisztánban ...

gumimacsek 2010.02.22. 09:34:34

@panteon: háááát, bármennyire is meglepő, mindent a mai (meg a holnapi) nyugdíjasok teremtettek meg az elmúlt években-évtizedekben, még az őket ezerrel fikázó, és az ő pénzükön tanuló fiatalokat (illetve azok szüleit) is ... :-)))

objekt 2010.02.22. 09:34:51

Off

Kedves Gábor!
Látom ma végre újra szerepelsz az "Arénában". ( Azt hittem már hanyagolnak.) Szeretem ezt a műsort, mert hagynak időt a dolgok kifejtésére. Érdeklődve várom a beszélgetést.:-)

kamasuka 2010.02.22. 09:34:56

@theofil:
Remélem ezt nem komolyan gondoltad és csak napszúrást kaptál a szoliban! :)

kamasuka 2010.02.22. 09:35:31

Ja, és még jön egy március 15. is!

kamasuka 2010.02.22. 09:37:12

@loláb:
Sok nagyon buta ember lesz.

barli 2010.02.22. 09:37:59

@is: a bkv kábé a jéghegy csúcsa. Majd mikor kibukik a máv a villamos müvek, az autópályák, az indonéz milliárdok, és és és. Még mindig nem érted b+ hogy nem az a legnagyobb baj, hogy loptak, hanem hogy csak loptak, és ezzel még az országot is csödbe vitték. Itt van lassan az ideje, hogy ezt belássátok és visszavegyetek kicsit az arcotokból! Hasonlitsd már össze az országot a nyolc vagy akár a tizenkét évvel ezelöttivel! Vegyél elö egy tetszöleges újságot, igen, akár a népszavát is, látni fogod a különbséget. Igen, ti csináltátok!

theofil 2010.02.22. 09:39:29

@is:

Szivecském honnan tudod, hogy a gripen-ügyről nincs a fejemben semmi?

Amikor bejött Matolcsy valamit súgott Orbán fülébe amitől nagyhirtelen gripeneket vásárolt az Orbán kormány?

Holott eladdig Selmeczi szenátor a Lookhead mellett kampányolt.

faqtya 2010.02.22. 09:39:43

én azt nem értem, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy ha nem arra a pártra szavaz, mint akire az előző választáson is, akkor lényegében ő veszti el a választást? mintha az múlna rajta, hogy ő, saját maga bekerül-e a parlamentbe. miért ez a nagy párthűség? nem veszik észre, hogy ha most az mszp akármekkora bizalmat kap, azzal megerősíti a politikusokat (és nem csak az mszp-seket), hogy bármit csinálhatnak? nekem teljesen mindegy, hogy kire szavaznak, csak könyörgöm, ne az mszp-szdsz-re, akik 8 évig ott voltak kormányon, nagyrészt bármit véghez vihettek volna (hiszen mindig megvolt nekik a parlament többsége), és örülhetünk, ha visszajutunk a 8 évvel ezelőtti szintre. komolyan mondom, nem értem az embereket.

Viktus 2010.02.22. 09:40:16

@gumimacsek:

Te mégis mikor? pl. a politikai tisztek? ügynökök? szakszervezetisek? volt munkásőrök jó elvtársak. Hagyjuk már a hantát a szoci rendezvényeken az ilyen világ életükben nem dolgozó népek csápolnak.
Na az , aki építette ezt az országot az otthon kisnyugdíjasként kuporog.

sorokinV 2010.02.22. 09:42:33

@gumimacsek:

És mindemellett a gigantikus, visszafizethetetlen államadósságot is "ők" teremtették meg. ;)

Viktus 2010.02.22. 09:42:34

@theofil:

Ha már vettünk gépeket a Gripen volt a legjpobb a variációk közt. Egyébként a tökre felesleges méregdrága légiutántöltősdit ki is rendelte meg rá? mintha a nato sorsa azon múlott volna, hogy a pár gépek eltud-é repülni Afganisztánig bombáznyi.

@barli:

Így van. Alig várom, hogy egy vizsgálóbizottság ráfeküdjön pl. Demszky nagy sikertörténetére a 4-es metróra ...

theofil 2010.02.22. 09:43:08

@kamasuka:

Abszolúte komolyan gondoltam.

kamasuka 2010.02.22. 09:43:25

@nalazo:
Ez olyan, mint a biztos győztesnek tűnő Obama ellen semelyik erős Repi nem mert kiállni. Inkább kiküldték maguk helyett a McCain "gyereket".

Viktus 2010.02.22. 09:44:36

@sorokinV:

Jó ilyen apróságokba meg már ne is menjünk bele ... mennyire nagy öröm örökölni egy tíz milliós kéglit amin 100 milliós adósság van :P

Flúgatlan 2010.02.22. 09:46:56

Örülök, hogy szenvedni látom a szocialista propaganda-gépezetet.

Mint mások már megjegyezték, itt a cél a veszteség-minimalizálás. (És a háttérben szerintem egyáltalán nem konstruktív ellenzéki szerepre készülés.)

Csak annyit tennék hozzá: az az érzésem, hogy ez a Mesterházy egy "eldobható" figura: kell valaki, aki végigjátssza ezt a választást, tapasztalatot gyűjt, de majd 2012 környékén eldöntik, kit futtatnak igazán fel 2014-re. Még az is lehet, hogy újra előszedik Gyurcsányt, alapozva a tömegek feledékenységére. (Bár azt remélem, ez azért nem lesz lehetséges, mert börtönben fog ülni....)

theofil 2010.02.22. 09:47:08

@Viktus:

Lehet, hogy a gripenek megvásárlása jó ötlet volt, de a vétel körüli önfeledt korrumpálódás azért mégsem szép dolog.
A levegőben való utántöltögetésre pénzt kidobni - méghozzá rengeteget - ennek is van egy jókora marhaság-bukéja....vagy annál is rosszabb.
Medgyessy is gyanús....

sorokinV 2010.02.22. 09:47:35

@Viktus:

Ráadásul a 10 milliós kégli le van pattanva és 4 öregasszony lakik a mosókonyhában, aki megtiltják, hogy áthívd a haverjaidat és kifesthess!

:D

ati27 2010.02.22. 09:49:50

@gumimacsek:
Nem vagyok nyugdijas ellenes. Igen, sokan, és sokat dolgoztak. A szocializmusban. Nagyrészt értelmetlenül. Azokkal a javaslatokkal amit ön tesz, pont az ellenkezőjét érné el. Ne haragudjon, hogy magázom gondolom idősebb korosztályba tartozi. Tehát: Röghöz kötés "diktatórikus" lépés, ergo hoszabb távon működésképtelen. Inkább pont az ellenkezájét kellene tenni. Igenis a fiatalságot bátoritani kellene, arra hogy 1-2 évre külföldre menjen. Nagyon-nagyon sokat lehetne tanulni, mentalitás gyakorlat, hozzáállás. Higyje el tudom miről beszélek, 3 éve külföldön élek. Itt pl, a legtöbb fiatal 1-2 évet külföldre megy "tapasztalatot" gyűjteni. Persze vannak akik kint maradnak, de ha 60-70% visszatér, és kamatoztatja a megszerzett tapasztalatot, az már kész nyeremény! Sajnos a jelenlegi magyarorszég "virtuálisan" romokban hever. Teljesen újjá kell épiteni. Főleg ami a fejekben van. Röviden, önnek is felül kell vizsgálnia az előző véleményét, és igen, sok "nyuggerezős" fiatalnak is. Lényeg a párbeszéd lenne.. Sajnos még nem látom ennek a jeleit, hanem egyre inkább az indulatokat.

Viktus 2010.02.22. 09:49:59

@Flúgatlan:

Szerintem már most elvan döntve, hogy az egyetlen sikeres miniszterelnöküket futtatják majd fel a Bajnait. Gyurcsány az megmarad a háttérből mozgatni a szálakat. Őt akármikor ki tudja már csinálni a konkurencia elég, ha csak bedobják a beszédének részleteit v.hol a kollektív emlékezet beindul.

sorokinV 2010.02.22. 09:50:23

Szocik kampányának legfőbb gondja, hogy lehetetlenség egyszerre bemutatni a jó kormányzást, ami a hosszabbítást indokolja, valamint a markáns alternatívát, ami az MSZP megválasztását indokolja a Fidesszel szemben. :)

Viktus 2010.02.22. 09:51:51

@sorokinV:

Igen kb. így majdnem tökéletes, de ne felejtsük el az uzsoramaffiát (imf) sem, amely meg minden fizunál ott áll, hogy felügyeljen.

Viktus 2010.02.22. 09:53:36

@ati27:

Csak az a probléma, aki egyszer már rászánja magát az elmenetelre az komplett hülye lenne ide visszajönni ...

lehetmas 2010.02.22. 09:53:56

Gábor! (És a többiek!)

Mi a véleményetek az oldalon futó szavazásokról? (közel 12000 szavazat azért)

- A Jobbik tényleg nyomhatja a Fideszt?

- LMP - tényleg lehet esélye?

(Tudom, hogy itt azért egy bizonyos kör szavaz csak...)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.02.22. 09:54:46

Én azt nem értem, hogy az MSZP miért foglalkozik ennyire erősen a cigányellenesség kérdésével. Tudvalévő, hogy a szoci szavazók táborának egy jelentős részén belül rettenetesen utálják a cigányokat, sokuk pont emiatt pártolt át a Jobbikhoz, meg aztán ne feledkezzünk el az Orbán Viktor cigány származását szívesen felemlegető szocikról. A még megmaradt nyugdíjas-bázisukon túl egyedül már csak a cigányság szavazataiban bíznak?

papamaci1 2010.02.22. 09:56:33

Hát kérem, az MSZP GYŐZNI FOG 3,5 millió nyugger szavazatával. Ez a jövő.....

sorokinV 2010.02.22. 09:59:34

@dino vercotti:

Az MSZP a klasszikus kettősbeszéd' módszertanát követi ebben a kérdéskörben is. A modern tömegkomm eszközökön továbbított üzeneteiben rendre a szabadság és a kisebbségek utolsó védelmezőinek szerepét játsszák el , míg a hardcore törzsközönség előtt a Jobbikot is kenterbe verve cigányoznak és kacsintanak, hogy "ők is tuggyák' ám, de a pc az pc".

ati27 2010.02.22. 10:00:06

@Viktus:

Nehogy azt hidd. Persze fent áll a veszély. De. Egyenlőre én sem tervezem, hogy visszamegyek. :) De soha ne mondd hogy soha. :) Másrészt, ha egy élhetőbb ország lenne, akkor talán..

Diocles 2010.02.22. 10:00:46

Még az - MSZP résztulajdonában álló - Népszabadság vezércikkírója szerint is érzékelhető volt a lelkesültség hiánya, és tényleg, Gyurcsány - akiről nekem nincs a legjobb véleményem, de ez tény - messze jobb szónok, messze karizmatikusabb személyiség, mint Mesterházy.

És, kedves Török Gábor, egy érdekességre hívnám föl a figyelmet: A népszabadság azt idézi Debreczeni könyvéből, Gyurcsánytól, hogy Mesterházy nem értett egyet mindenben Gyurcsánnyal. Nos, ez hatalmas csúsztatás, elhallgatják ugyanis az idézet többi részét. Az idézet ugyanis a sportminisztérium ügyeiről (magyarán, gondolom, a Zuschlag-bizniszről szól), amelyet - legalábbis a Debreczeninek adott nyilatkozat szerint - Gyurcsány akkor fel akart számolni, míg Mesterházy nem akarta bolygatni az ügyeket.
Érdemes volna elővenni azt a bizonyos Gyurcsány-idézetet Mesterházyról a Debreczeni-féle könyből, amelyben Gyurcsány egy karrierista tucatkáderként láttatja Mesterházyt. (Hogy okkal-e vagy sem, és igaza van-e Gyurcsánynak vagy sem, az egy más kérdés, de az idézet megtalálható D. könyvében.)

A fiatalok hiánya pedig látványos, noha a Népszabadság azt állítja, hogy ezúttal a megszokottnál több fiatal volt, és lefényképezték az a kettő darab tinit, aki ott volt, de kétségtelen, hogy Gyurcsány fénykorában voltak ott fiatalok is, nem csupán az index fotóösszeállításából látott nyugdíjasgyűlés.

papamaci1 2010.02.22. 10:00:56

Mellesleg a nyuggerek most megérdemlik, amit kapni fognak. A nyugdíjak nominálértékét csökkenteni fogják, a korhatárt növelik. E.ü. járulékot fizettetnek velük, esetleg még meg is adóztatják a nyugdíjat. És majd meg is köszönhetik az MSZP-nek mindezt.....

Viktus 2010.02.22. 10:01:46

@papamaci1:

Ez így túlságosan levan egyszerűsítve. A nyugdíjas tábor azon részére támaszkodhatnak akik jó elvtársak voltak a volt párttagok stb. max. 800-1 milka. Ezek egy része árulónak tartja őket így ténylegesen 6-700 ezer régi jó elvtárs nyugger van mögöttük.

papamaci1 2010.02.22. 10:04:21

De hát ne feledjük , a költségvetés legnagyobb tétele a nyugdíj. Ott lehet igazán spórolni. A romló eü. helyzet is segít , hisz halott nyuggernek nem kell fizetni....

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 10:04:24

@theofil: én von Haus aus sosem szavaznék a szocialistákra, de ami jó, azt el kell ismerni.
Tehát úgy gondolom, hogy Bajnai visszahozott bizonyos korrektséget, higgadtságot, sőt még azt is merem állítani, becsületességet a politikába.
De tartok tőle, nem tudjuk őt reálisan megítélni, ugyanis a teljesítményét Gyurcsány torz tükrében látjuk. Hozzá képest az ördög öreganyja is kiváló politikusnak tűnne.
De az is kérdés, összevethető lesz-e Bajnai teljesítménye Orbánéval. (A stílusa biztosan.) Bajnai tényleg csak egy csődbiztos, igazából semmi érdemi reformmal nem próbálkozott. Orbánnak ennél nagyobb fába kell vágnia a fejszéjét.

Viktus 2010.02.22. 10:07:04

@ati27:

Én személy szerint addig maradok még a vállalkozásom életben tud maradni, ha ez a vállalkozóbarát rendszer így marad nem biztos, és akkor pácsi. Itthon nem fogok rabszolgáskodni. Miközben ugyanazért a rabszolgásdiért nyugatabbra jobb létezést lehet biztosítani.
Itt még a multiknál is másodrendűek vagyunk elég megnézni egy szaros tv-t pl. Samsung Led tv másfélszer annyiba kerül nálunk, mint az angoloknál, és minden extra funkció tiltva van benne. Vicc.

szemtanú 2010.02.22. 10:07:34

Valóban hiányzik a koherencia, de ez nem meglepetés. Csak Bajnaira tudnak hivatkozni, milyen tökösen lefaragta a hiányt (ennek körülményeit most ne elemezzük). Bajnai mindig hangoztatja, hogy további szigorra (értsd:megszorítás) van szükség, ha 2014-ben eurót akarunk. Erre mit mond Mesterházy :igér fűt-fát, virágot. Komolytalan az egész. Mesterházyt bepalizták Lendvaiék.

hááááát 2010.02.22. 10:08:02

Ha szerencsések vagyunk az MSZP-ből most tünnek el a megélhetési politikusok.Egyébbként aki azt hiszi, hogy a FIDESZ mögött már nem sorakozott fel a nagytőke az buta.Most ők fognalk lopni

is 2010.02.22. 10:09:31

@barli: én ugyan nem csináltam semmit, se politikus, se párttag, se támogató nem voltam, és nem vagyok. én 8 év alatt sok újságot vettem a kezembe, pl. azt, ami beszámolt aról, hogy a FIDESZ is megszavazta a 100 napos programot, meg azt, amelyikben a FIDESZ 2006 októberében 7 kérdésben indított népszavazást, hogy megakadályozzon MINDEN reformkísérletet, és 18 hónapig húzta az agyatlanságot, aztán két területen a TE segítségeddel sikeresen be is akasztott; meg azokat az újságokat is olvasom (bocs, angolul vannak), melyek szerint az utolsó HÁROM évben Magyarország (a FIDESZ kolonccal a nyakában) példamutatóan rakta rendbe a 2001-2006 szarát (ebben 1 FIDESZ és 2 MSZP kormány van, vakuzz ide, bizony elkúrták mindhárman), egy úgynevezett világgazdasági válság közepette, amit te persze az MSZP, meg a zsidók ármánykodásával magyarázol. tehát 2007-től te vagy nem itt éltél, vagy az ilyen újságokat nagyon kerülöd, mert még el kellene gondolkodni rajtuk. kényelmesebb a '8 év, teljes rombolás' szlogenekben nyomulni, az biztos.

itt bizony arról van szó, hogy a te tolvajod, meg az én tolvajom. ez mondjuk egyszerűbb, mint némi közgazdaságtant megérteni, és a vagyonadót, a nyugdíjkorhatárt, a tandíjat stb. ennek a tudásnak a fényében vizsgálni, nem pedig a párt által kiadott 'megvédjük, odaadjuk, lerombolták' május 1-i jelszavak szerint.

tlac 2010.02.22. 10:09:37

@theofil: Fletó kezébe már nem voltak hajlandók belecsapni a dohányt. ennyi

papamaci1 2010.02.22. 10:11:11

@Viktus:
Nem .Ez túlzó optimizmus. Az összes proletár származású, vagy legalább is a Kádár rendszerben szocializálódott exmelós nyuggerre számíthat. Talán még a szövetkezeti parasztságra is. A rezgő fejű nyolcvan évesekig bezárva. Tudod az öreg embernek nagyon vonzó egy fiatal férfira szavazni. Ez biológia...ösztönök.
A három és fél millából mondjuk min. 2, 5 millió biztos szavazójuk.De inkább három.

Diocles 2010.02.22. 10:12:20

A nyugdíjas bázis esetében az a röhej, hogy - noha visszasírják a Kádár-rendszert - Kádár idejében soha nem éltek volna ilyen "jól". Idézőjelben a jól", az ország lehetőségeihez képest!
Kádár János sohasem lett volna annyira felelőtlen, hogy hitelből finanszírozza a 13 havi nyugdíjat. Sőt, a szoc. rendszer idejében a legtöbb idősnek még nyugdíja sem volt, akiknek meg igen, azok az aktivakhoz képest lényegesen rosszabbul éltek. A tömeges kamu rokkantosításról meg ne is beszéljünk!

Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a szoc. rendszer jobb volt, de ilyen felelőtlen nyugdíjpolitikát (amely hosszú távon azzal járhat, hogy a mai aktívaknak nem lesz nyugdíja) még Kádár sem folytatott volna.
(Persze amelyik párt erre akárcsak utalna, lásd VargaMisi, az számolhat azzal, hogy még a héten elpártol tőle félmillió szavazó a hecckampány miatt.)

midnight coder 2010.02.22. 10:15:17

@theofil: Bajnai mindössze annyit csinált hogy a szocik pár intézkedései közül amik idevezették az országot, néhány nagyon tarthatatlant visszavont. De ettől az elkúrások az ő időszakában is folytatódtak. Lásd ingatlanadó, szakmai minimálbér és ehhez hasonló átgondolatlan idióta baromságok.

theofil 2010.02.22. 10:16:40

@Captain Tott:

Örülök, hogy nem tagadod meg az elismerést Bajnaitól.
Szerintem - ha több ideje lett volna - nemcsak csődbiztosnak mutatkozott volna, de hát ennyi idő jutott neki.

Tény, hogy Gyurcsány egy közepes méretű cunamival adekvát, de azért talán mégis képesek vagyunk Bajnait korrekt módon megítélni...én bízom magunkban.

ati27 2010.02.22. 10:17:13

@papamaci1:

Naszoval, valamilyen szinten érthető gumimacsek kiakadása! Egyrészt a "kádár" rendszerben is általános volt az 1 dolgozuk, 5 nézi mentalitás. Tehát jogos, másrészt a probléma az, hogy akik akkor is sokat dolgoztak nem biztos, hogy értelmes, vagy hasznos munkát végeztek/ esetleg nem versenyképes árút állitottak elő.Ez a "szocializmus" öröksége. Kimondva kimondatlanul: ki kell fizetni azt a cekket, amiből akkor volt "jó élet" Másrészt az akkori emberek , és a bokroscsomag idején az előnzugdijba menekülők juttatáait is ki kell fizetni, plusz az egész rendszert fenntarthatóvá kell tenni. Ezeket kellene kimondani. Aki azt mondja a jelenlegi nyzgdijrendszer fenntartatható az hazudik. Érintve Bokros "nagyságát" nem tartom komoly szakembernek. Mert az ő intézkedései csak elodázták a problámákat. Lásd az előbb emlitett esetet. MEghozott rövid távú intézkedései a jövőben hullámokat vetettek. Persze hozzá kell tenni, ha kiegyensúlyozott gazd politika lett volna 95-től, akkor a következmények nem lettek volna ilyen súlyosak. Ehelyett maradt a kádári modell: hitelből viszonylagos jólét. "nagy a jólét" ismerős? Csak éppen kopogtatnak a számláért..

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 10:17:35

@panteon: Nagyon, nagyon igazad van! Arra vagyunk kódolva, hogy "tiszteld apádat, anyádat, hogy hosszú életű légy a földön!", de ez egy nyugdíjmentes világ mondása, ahol a fiatalok kezében volt az idősek élete.
Mára kialakult egy gerontokrácia, és tényleg csak azt lehet mondani az idősebbeknek: tiszteld a fiatalokat, hogy hosszú életű légy a földön!

És abban is nagyon, nagyon igazad van: fogalmuk sincs a Kádár kor dolgozóinak, mit jelent ma a versenyszférában dolgozni!

szemtanú 2010.02.22. 10:19:01

Azért nem a nyugdíjasokon kellene itt lovagolni. Egyrészt a nyugdíjasok egy része szavaz csak mindenáron az Mszp-re, másrészt a rendszerváltozás legnagyobb vesztesei ők. Azért, mert munkájukat elvégezték, értéket termeltek (legálábbis a többség), megtakarításra nem volt sok lehetőség '89 előtt. Aki tisztességes járulékkal ment is nyugalomba, annak az MDF és Horn kormány alatti 25-35%.os infláció teljesen leamortizálta a megtakarítását(már, ha volt) és a nyugdíját is. Akik azután érték el a korhatáat, azok pedig eleve hátrányban voltak utólsó éveikben a munkaerő piacon és jobbára minimális nyugdíjat kapnak.
A tisztességtelen az, hogy ezt kihasználva próbálja menteni a menthetőt az Mszp.

theofil 2010.02.22. 10:21:50

@midnight coder:

Ingatlanadó? Kérdezd meg Mádit!

Most már bőven van ideje....

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.22. 10:29:17

@lehetmas: Nagyon könnyű csalni az ilyen szavazásokban. Saját oldalon látom mikkel próbálkoznak :/
Jobbikos aktivisták rengetegen vannak, mind regisztrál 10 e-mail címet és így blog.hu account -ot is és ott az eredmény.
Még ha IP, cookie, és e-mail figyelés is van akkor is lehet csalni :)
És ahogy írtad nem releváns (bár szerintem nem is kell annak lennie)
Mi is bonyolult algoritmusokkal szűrjük a duplázókat... Úgy, hogy ne is vegye észre, hogy szűrve van :)

ati27 2010.02.22. 10:29:28

@is:
Na nehogymá a fidesz legyen a hibás.. Kinek a kezébe van a kormány? Azér emlékeztetlek az MSZP sem volt jobb ellenzék mint a fidesz. Sőt a világon általában az ellenzék mindig furni akarja a hatalmon lévőket. Ezzel sarkalva a jobb teljesitményt. Az hogy meg tudják valósitani a programot, ahhoz kell a többség. (koalával vagy anélkül) Az ellenzék feladata az alternativa. Az hogy megszavazták a 100 napos programot? Jóhogy. Merték volna nem megcsinálni: a többség(mszp) ledarálta volna őket.. mekkora támadási felület lett volna? Az hogy nem volt ésszerű hosszú távon? Csakhát itt akkora veszteség lett volna , hogy ezzel eltűntek volna a süllyesztőben. Sajnos azt kell mondanom, te meggyőződésből politizálsz, és nem észérvekkel. Az ellenzéken számonkérni a korményzás hibáit több mint butaság.. De azt hiszem, ezt páran már magyarázhatták neked. Az hogy nem veszed tudomásul..

faqtya 2010.02.22. 10:30:19

itt a kommentek között is megjelent már, hogy ahol most tartunk, az ez előző 10-11 év miatt van. igen, biztos van valamennyi része a fidesznek is ehhez, de ha az mszp 8 évet a fidesz kormányzás utolsó 1,5-2 évéhez viszonyítjuk, hát látnánk különbséget, az biztos. a fidesznek az 1998-2001 kormányzása lehetővé tette a 2001-2002-es hülyeségeket, de az mszp a 8 év alatt SEMMIT nem tett az asztalra. meghozták a törvényeket aztán visszavonták vagy az alkotmánybíróság vonta vissza. ez ment 8 éven keresztül, meg a lárifári. és akkor azzal jönnek, mert, hogy a fidesz sem volt jobb. rájuk merik kenni a 8 évet. az eszem megáll. és akkor vannak még mindig olyanok, akik képesek az mszp-t védeni, dicsérni, felmagasztalni, mindezt miért? komolyan, egy hű mszp-s mondja már meg, hogy miért hisz még mindig nekik? mire fel olyan büszkék? miért kellene akár csak 1 mszp képviselőt is ott látni a következő parlamentben? (nehogy azt írja valaki, hogy azért, hogy legyen aki a fidesz körmére néz, mert arra lenne más választás is, nem csak az mszp)

Ragyás Tóni 2010.02.22. 10:30:20

Anyám és a nagyszüleim is nyuggerek. Senki sem szavasz az mszp-re. Szánalmas, amit az mszp művel. Vagyonelkobzás és súlyos börtönbünti mindnek! Hazudtak reggel, délben meg este, választást csaltak stb, nem kormányoztak, csak böszméskedtek. Sittre mindegyikkel!

2010.02.22. 10:30:22

Gábor! Nekem az a bajom a szoci kampánnyal, hogy tul eröltetett és mesterkélt. Mert, ha megnézed a jelszavakat, mást nem látsz, mint hogy ellentétesek azzal, amit tesznek-tettek. Pl:-cafetéria megadóztatása, melegétkezési utalványok, "megélhetési" bünözés megszüntetése, , a rend megerösitése(?), több rendörfelvétele(?), stb, stb. Ilyenkor rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon eddig--8 éven keresztül ök nem ebben az országban éltek, vagy hülyének nézik a választókat, netán megint hazudnak? Aki pedig a képek alapján itéli meg a szocik támogatását, az téved! Ezeket a nyugdijasokat--buszokkal, kirándulni viszik, és közbeiktatnak egy-egy ilyen nagygyülést is. Ezért van ennyi idös és nem azért mert imádják a szocikat. Meg van ez szervezve kérem--talán tulságosan is jól. De a szocik kampánya már bocs a kifejezésért--annyit ér mint halottnak a csók. Nem is árt, de nem is használ--csak van. Hogy mennyi lesz a hozadéka, azt majd megtudjuk.

barli 2010.02.22. 10:32:13

@is: na tegyük rendbe a dolgokat. A fidesznek volt egy kampányköltségvetése 2002ben, ok. Ezt valószinüleg némileg korrigálni kellett volna késöbb, de erre valószinüleg nem ment volna rá az ország. Azt ugyebár még a megyó is bevallotta annak idején, hogy nagyon jól mennek a dolgok (bár ugye ök még jobban akarták csinálni).
Hogy is alakult a továbbiakban?
- a megyó elkúrta
- a gyurcsány még jobban elkúrta
- az mszp szó szerint elcsalta a válaszást ugye a trükkök százaival.
- mikor ez kiderült nem eltüntek a francba, hanem szétverették az országot
- az ország már a világválság elött padlót fogott, nem véletlen, hogy minket sokkal jobban érintett a válság.
- 25 milliárd dollárral elég sok ember le tudná csökkenteni a költségvetési hiányt, talán még én is
- ezek a hülyenépszavazásos meg nagy reformos dumáid meg tányleg nagyon röhejesek. Nem érted meg, hogy 1) nem reform volt, hanem lopási kísérlet, 2) nem a 300 forintról szólt, hanem arról, hogy megdögölhet e az, aki szegény. Tessék már összehasonlítani amerikát nyugat európával! Persze nem kell pénzt szórni, de az egészségügy és az oktatás az nem pénzszórás, ha okosan csinálják.

ui: nagyon ügyes fiú vagy, hogy tudsz angolul olvasni, érdemes volt megemlíteni. A baj az, hogy a nyugati sajtó mindenkiröl jót ír, aki ingyen adja el a saját országát. Tették ezt annak idején Saddammal és még sok keleti lókötövel is

punpa 2010.02.22. 10:32:14

@is:

Nem fogadok, hiszen még én is úgy gondolom (és ezt is írtam), hogy az MSZP több szavazatot kap a Jobbiknál.

Amúgy nem szép 30%-ot ajánlanod, amikor 100%-kal több szavazatot jósolsz a vörösöknek!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.02.22. 10:33:24

@is: tudod, ezt unják már sokan ebben az országban: hogy nincsenek tisztázva a felelősségi viszonyok. Mesélj az államadósság Fidesz-érán belüli csökkenéséről (tudom, Bokrosnak köszönhető), beszéljünk a 2001-ben még 2007-es céldátummal megállapított Euró-bevezetésről. Nyolc éve vannak hatalmon azok, akire nyilván Te is szavaztál, aztán meg kenegetjük a fekáliát, hogy "mer az ellenzék". A 2006-os választások előtt mivel érveltél a szoci-szdsz koala mellett: a pannon pumával? Azzal, hogy a költségvetés köszöni szépen, jól van? Pont a szocialisták akkori viselkedése teszi őket abszolút hiteltelenné a mostani szavazás előtt.

Egy jótanács: nem kell modoroskodni az angoltudással, baromi ciki (mármint nem az angoltudás, hanem a fenti, erre utaló mondatod). Kicsit szerényebben.

Viktus 2010.02.22. 10:34:53

Az a baj, ha nyugdíjas témakör előjön mindjárt az jön, hogy szegény MAri nénitől még sajnálják a csirkefarhátat is miközben manapság a nyugdíjasok , akik elvileg már rendelkeznek életük munkája után egzisztenciával magasabb nyugdíjakat kapnak a pályakezdő fiataloknál.
Egy vidéki fiatalnak manapság esélye sincsen ilyesmire, mint fedél, család stb. a gyárban lehúzza a 3 műszakot, és jobb hónapokban, ezért kap 100 forintot.
Egy mai átlag nyugdíj meg ugyanennyi ráadásul a legtöbb nyugdíjas mellette még ott van a munkaerőpiacon , és leveri a béreket.
Nem is beszélve a luxus nyugdíjakról a jó kis államaparátusban dolgozók, fegyveres testületek stb. tagjairól

Günsergebirge 2010.02.22. 10:35:01

@ati27: "Igenis a fiatalságot bátoritani kellene, arra hogy 1-2 évre külföldre menjen. Nagyon-nagyon sokat lehetne tanulni, mentalitás gyakorlat, hozzáállás. Higyje el tudom miről beszélek, 3 éve külföldön élek. Itt pl, a legtöbb fiatal 1-2 évet külföldre megy "tapasztalatot" gyűjteni. Persze vannak akik kint maradnak, de ha 60-70% visszatér, és kamatoztatja a megszerzett tapasztalatot, az már kész nyeremény! "

Eben igazad van, de aki nem tér haza a tanulódő után, legyenszíves a tandíját kamatostul visszafizetni azoknak az adófizetőknek, akik állták a taníttatása költségét, és mellesleg akiknek a gyerekei szeretnék igénybe venni -ugyanúgy ingyenes - a felsőoktatást.

Viktus 2010.02.22. 10:38:11

@barli:

A 300 forintos témakör nem lett volna rosz, ha a végére nem csak azok maradnak a fizetésre kötelezettek közt, akik amúgy is szponzorálják az egészségügyet.
Egyébként meg, ha Feri nagyon akarta volna megmaradt volna a 300 forint elég lett volna mellette kampányolnia. :D Ott elsősorban őket küldte el a jónép a p*csába.

Trejo 2010.02.22. 10:38:52

@barli: Ilyen az, amikor egy PROLIhisztor megpróbál gondolkozni. Fantasztikusak a következtetéseid, most megveregetheted a bal kezeddel a jobb válladat!

Brukk 2010.02.22. 10:38:55

Igen, az előzményeket és a következményeket nem lehet megkerülni.
Az előző 8 évet lazán a trágya szétterítésével és folyamatos elhatárolódásokkal nem elintézni.

tony zionist 2010.02.22. 10:39:05

civilizált országokban rájuk gyújtották volna a csarnokot, kint pedig géppuskafészkekből lőtték volna, aki még ki tudott menekülni...

de annyit azért a valóságban is meg lehetne tenni, hogy még a választások előtt kezdeményezik az MSZP feloszlatását, mivel az nem egy párt, hanem egy bűnszervezet, amint az kiderült.

ati27 2010.02.22. 10:39:41

@jános515:
kb olyan ez a kampány, mint a mesében :aki 3-szor kiállt farkast, és amikor tényleg megjelenik, már a kutya sem figyel rá. Ez volt a "szélsőségesekkel" való riogatással. Ez lesz az mszp-s kampánnyal. Amugy a szélsőségek minden társadalomhoz hozzátartoznak. Még itt is van. :) szélsőjobb. Magyaron még hiányzik a szélsőbal.. Ezek egy normál társadalomban egész jól elszórakoznak egymással:kvázi kioltják egymást.

Glenarvan 2010.02.22. 10:39:58

Sziasztok!

Papamaci jól látja a dolgokat.
Vidéki kultúrházakban,könyvtárokban amíg a szem ellát csillogó szemű nyugdíjasok ücsörögnek, és lelkesen tapsolnak.Nem ritka,ha felszólalásaikkor,kérdéseik között "MSZMP"-t mondanak MSZP helyett!
Sajnos az MSZP teljesen rájuk hajt,ami embertelen és méltatlan.
A hétvégén elhangzott programot 2002. végére meg lehetett volna csinálni,de ők a lopást választották,most pedig két hónap alatt többet akarnak tenni,mint az előző 8 évben!
Ne hagyjuk!Szóljunk a srácoknak is!
Ők majd a nagyszülők szemeit is felnyitják.

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 10:40:13

@barli: A Fidesz "kampányköltségvetéséhez" egy adalék. 2002-ben a választásokra a Fidesz az egyetemi tanári alapilletményt (ehhez igazodnak a felsőoktatási bérek) felemelte 230.000-ről 245.000 Ft-ra. Medgyessy nyert, és betartva ígéretét (több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!), szeptembertől felemelte 360.000 Ft-ra.

tlac 2010.02.22. 10:42:24

@Viktus: A METRO4-en már ügyködik az ügyészség.. AZ szép nagy buli. 11 milliárd Ft szakértés, hogy a Gellérthegynél mehet-e Metro, vagy nem. és társai :(

tony zionist 2010.02.22. 10:42:26

@dino vercotti: "udom, Bokrosnak köszönhető"

hagyjátok már ezt a bokrodlegendáriumot a picsába.

Bokrost Horn és az AB csomagostul kibaszta még a ciklus közepén. mi a lószar köze lett volna a 98 utáni helyzethez? semmi.

ráadásul nem talpra állított, hanem csak kárt okozott.

egy elsőéves közgázhallgató is körberöhögi bokros kontárságait. Bokrosnak 1 év alatt sikerült 30Mrd dolláros kárt okoznia.

Joseph Adama (törölt) 2010.02.22. 10:42:33

@is:" én ugyan nem csináltam semmit, se politikus, se párttag, se támogató nem voltam, és nem vagyok. "

LOL- Most komolyan, ezt így most hogy?
Gyurcsány (hatalmas) bukása után a múltad végképp eltörölted? :)

Viktus 2010.02.22. 10:43:04

@Glanarvan:

Nem is kell vidéki kultúrház. Pár hete a Hagyó féle nyilatkozatnál is az öreg kerületi elvtárs az MSZMP nevében nyilatkozott :D

barli 2010.02.22. 10:43:34

@Trejo: bravó, neked valszeg 160as az iq-d.

Tell Vilmos 2010.02.22. 10:44:33

Baromi antidemokratikus leszek a javaslatommal:

Többek között a választójog szűkítését is el kellene érni! A műveletlen, írni olvasni nem tudó tömegek ne dönthessenek egy ország sorsáról! Legyen legalább egy minimális végzettséghez kötve a szavazati jog. Ha valaki belegondol a 3 millió nyugger és az 1 millió cigány gyakorlatilag mindent meg tudna szavazni. A nyuggerekkel nincs mit tenni, ki kell várni azt a 15-20 évet míg kihal az a generáció amelyik ha éhen hal, akkor is balra szavaz. Azok a cigányok pedig ne dönthessenek a törvényekről akik nem tanulnak, nem dolgoznak és csak a segílybő' élnek! Egyre többen lesznek, és bár nem erős szavazók, de egyszer, ha elhatározzák magukat akkor mindent eldönthetnek!
Az MSZP követi a varsói expresszt, remélhetőleg 20 évre karanténba lesz zárva...

Üdv:

Tell.

tlac 2010.02.22. 10:45:48

Amúgy a Megyót is sansztalannak mondták, meg lehet nézni a vitát, "jaj csak legyek már túl az egészen és megyek vissza a bizniszbe és fincsi koktélokat inni", azt ráb@sztak, hajszállal (meg SzDSz-szel), de nyertek.. TÖBB PÉNZT AZ EMBEREKNEK!

Sealed tender 2010.02.22. 10:46:00

Az MSZP kampányával egy baj van:
a mögötte álló nyolc évnyi "kormányzás".

Ha ezek után ez a banda érdemi mennyiségű (lsd: 15%-nál magasabb) szavazatot kap, akkor levonhatjuk a következtetést, hogy ezzel az országgal nincs mit kezdeni.

Mert senkinek ne legyen illuziója, ha nem kapnak megsemmisítő vereséget, akkor négy év alatt talpra állnak és újra indulhat az osztogatás-megszorítás - közben rettegünk orbántól kormányzásnak csúfolt hinta palintája.

Valaki irta fent és teljesen egyetértek vele. Lehet a Fideszt utálni, nem hinni benne stb, de ezek után az MSZP-re szavazni az nettó gyagyaság.

Különösen, hogy van alternatíva: Ld LMP vagy MDF

tony zionist 2010.02.22. 10:46:17

@is: te miért nem mész már a picsába? óbégatod itt a demagóg hazugságokat a dávidebola farzsebéből előugorva.
szánalmas kis hazug féreg vagy.

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 10:46:46

@Viktus: Bizony, bizony! Így van.
Először is meg kellene állapítani egy nyugdíjplafont, mondjuk, a minimálbér kétszeresét (=147.000 Ft). Amíg felosztó, kirovó rendszer van, addig értelmetlen dolog a keresetarányos nyugdíjhoz ragaszkodni. A nyugdíj ma a szociális rendszer része, hiszen a költségvetésből megy, és nem külön kasszából. Egy folyamatosan zsugorodó gazdaságú országban 250 ezer forintos nyugdíj - ez már több mint galantéria.

Viktus 2010.02.22. 10:47:39

@Sealed tender:

Neked a cseberből vederbe alternatíva ...

ati27 2010.02.22. 10:49:11

@Günsergebirge:
Ez megint demagog szöveg.. Ilyen sehol nincs. Vegyük sorra egy ilyen intézkedés hatásait: Ha tandijat vissza kell fizetni akkor senki nem megy el orvosnak: ergo miért tanulna valaki 8- 10 évig nagyon keményen a 100-120 ezres bruttó kezdőért? Akkor inkább nem fog.. tehát adtál a "szarnak" egy pofont. És ez csak egy-egy példa. Uraim, ki kell jelentenem nagyon sok embernek meg kellene tanulni összefüggésekben gondolkodni. A te javaslatod is olyan mint a legtöbb politikusunké: csak közvetlenül a problémára probál fókuszálni, és a megoldás csak tüneti kezelés. Egészen addig, amig otthon voltam "bezárva" sok dolgot még én is így láttam.. Mondok egy példát: Mérnökként dolgoztam itt kint, fejlesztésekben. Megtanultam, nem elég "jóra" megcsinálni valamit, hanem ki kell elemezni az adott dolgot összefüggéseiben. pl FMEA analizis. Először "magyar mentalitással" (persze csak gondolva) Mi ez a Baromság? Majd beláttam hogy mi az értelme. (persze ehhez kell a rugalmas gondolkodás mód, és az előitéletek legyőzése. Akinek ez nem megy mehet a "levesbe" itt is..)

Viktus 2010.02.22. 10:50:23

@Captain Tott:

Én is ezt szoktam mondani minimálnyugdíjat a minimálbérhez a legmagasabb nyugdíj meg ne legyen magasabb a minimálbér kétszeresénél.

clownfish 2010.02.22. 10:51:09

"nagy adagban kapott dózis"
LOL nyelvtan blog :P

tony zionist 2010.02.22. 10:51:39

@is: "ehelyett jön az ingyen korlátlan egészségügy"

milyen ingyen te baromarcú? TB-ről hallottál? a fizetések 30%-a megy az EÜ-re ha beteg vagy, ha nem, te meg itt ingyenességről ugatsz?

menj te a picsába, te legalja MDF-es...

ez az MDF

www.youtube.com/watch?v=GON3TN0o69w

erre akartok ti szavazni? hát beszélni sem tudnak a jelöltjei? olyanok, mint a falusi focicsapat: aki előbb ér oda, az játszik ma. kizárták az igazi tagokat, ellopták a pártot, és most felröltik mindenféle bohócokkal.

-akarsz politikus lenni?
-nem értek hozzá
-nem baj, kapsz pénzt.
-jó, megyek

aki az MDF-re szavaz, az nem emberi lény.

Viktus 2010.02.22. 10:52:45

@ati27:

Az ámerikái egybesült államocskákba, ha az állam bácsi finanszírozza a doktorbácsi tanulmányait, akkor bizonyos évig köteles dolgozni az állambácsi kórházába lásd. víszhelyzet. Ennyi.

Nálunk is drága a képzés, és bizony cserébe 10 évet alákellene pingálniuk, hogy itthon dolgoznak, ha kiváltja kp lehet elmenni.

Sealed tender 2010.02.22. 10:52:59

@Viktus:
Nekem a következménynélküliség cseberből vederbe.

Ehhez képest minden más alternatíva.

Tudom nem ez a legjobb mi elképzelhető, de ennél többet ebben az országban remélni sem merek

(azt se felejtsük el, hogy az MSZP-t azért kétszer győztesnek választotta a fényes tekintetű magyar nép)

Első lépésnek már az eszméletre ébredés is komoly eredménynek számítana.

Aztán talán majd egyszer itt azzal is választást lehet nyerni, ha valaki lehetőséget/támogatást biztosít a dologozni/vállalkozni akaróknak.

Viktus 2010.02.22. 10:53:47

@tony zionist:

Az MDF-re majdan szavazni sem lehet :D a legnagyobb poénos média bukta lészen.

Nash vs. Keynes 2010.02.22. 10:54:08

@theofil: Bajnai sem válságkormányzóként kezdte. Ott volt akkor is amikor épp a káoszon dolgoztak teljes erővel..

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.02.22. 10:55:20

@tony zionist: pont erre a bokrosos mantára reagáltam én is, ironikusan. Egy oldalon állunk a kérdésben, ne rohanj le, mert bús panda leszek.

Viktus 2010.02.22. 10:55:34

@Captain Tott:

A másik kedvencem meg a nyomorgó nyugdíjasokról nemrég egy időben a megyei lapban minden héten olvashattam olyan hírt, hogy trükkös tolvajok ettől meg attól a mamikától 2 milliót loptak el a másik
3 milliót tartott a kispárna alatt ...

ati27 2010.02.22. 10:55:46

@tony zionist:
kéne tanulnod még egy kis vitatechnikát. Meg egy kicsit tul szélsőséges vagy, de az "ingyenes egézségügy szerintem is LOL!

Trejo 2010.02.22. 10:56:28

@tony zionist: Te aztán különb vagy, te szellemi véglény! Jössz itt az agresszív fantáziáiddal, miközben értelmi korlátaidból adódóan képtelen vagy rájönni arra, ami mindenki számára nyilvánvaló: szánalmas hülye vagy!

Viktus 2010.02.22. 10:56:42

@Nash vs. Keynes:

Na igen miniszterként szólhatott volna, hogy ez így hogy ... ez így annyira nem hiteles.

Higany 2010.02.22. 10:58:52

Érdekes, ahogy próbálják becsempészni a nemzeti vonulatot. Ilyen pl. szombaton Mesterházy feleségének népviseletre emlékeztető ruhája, meg ez az "egy vagyok a 15 millió magyar közül" szöveg, ami saját elmondása szerint is 10 millióról lett feltuningolva. Részükről cinikus, kívülről szánalmas.

tony zionist 2010.02.22. 11:02:52

@dino vercotti: nem téged rohantalak le, hanem az IS fedőnevű görényt, aki mindig minden blogban ott van terjeszteni a bokros féle lócsemegét...

ati27 2010.02.22. 11:04:20

@Viktus:
a külömbség az hogy ott a kezdő orvos nem "éhbérért" kezd dolgozni..

barli 2010.02.22. 11:05:40

Gyerekek, örüljünk már egy kicsit, történelmi nap a mai!
Az szdsz utoljára van bennt ma megválasztott pártként a parlamentben! Lehet, hogy lesz rendszerváltás? :)

Brukk 2010.02.22. 11:08:25

@Gempacsöki Boborján:
Ha azt veszem, hogy a fél országot Győrtől Pestig telerakták óriásplakátokkal /más párt plakátaival edddig még nem találkoztam/, és két hete minden órában fizetett hirdetésként Mesterházy szól a Kossuth Rádióban, akkor igen.
Egyébként tényleg nem.

tony zionist 2010.02.22. 11:08:47

@ati27: szélsőséges?

hát ez az eredménye annak, hogy Babitsot tanítanak az iskolában :D

az arany középút mindennek a halála.

csak a szélsőség viszi előre a világot. különben még mindig jól ellennénk a barlangban a nyers mammuthússal.

de aztán jött egy szélsőséges forma, aki azt mondta, hogy megsüti a húst, és barlang helyett kunyhót épít magának. :)))

eszkep 2010.02.22. 11:09:30

A szocialisták kampányával egyetlen baj van: kormányon mindíg MÁST (mondjuk, ki: szöves ellenkezőjét) csinálnak, mint amit kampányban ígérnek.
Az pedig már az ország tragédiája, hogy még midníg van olyan idióta, akik hisz nekik...

gorcsev54 2010.02.22. 11:09:30

@is: A Gripen ügy is ugyanaz, de a Bkv csak a jéghegy csúcsa, igaz egy okos közgazdász már összeszámolta 20 év alatt 30.000 milliárdot loptak ki az országból -ebben mindegyik kormányzó párt benne volt-ki lehet számolni mennyit loptak el ,mondjuk pár ezren a többségtől.

tony zionist 2010.02.22. 11:09:35

@Trejo: aztakutyafáját de megmondtad. jól indul a heted.

bent a melóhelyen mindenkinek elújságolhatod, hogy a neten beszótál tony zionistnek. ez aztán az eredmény.

Viktus 2010.02.22. 11:14:23

@Brukk:

Mindezt kihozzák 1 milka / koponya költségvetésből. :P

barli 2010.02.22. 11:15:17

@tony zionist: nekem is beszolt, söt is elvtárs még le is antiszemitázott, az ég tudja, miért. Most legyek magamra büszke? :)

tony zionist 2010.02.22. 11:16:32

IS - te melyik vagy a videón te két lábon járó szégyengyalázat?

www.youtube.com/watch?v=GON3TN0o69w

:DDD

Megfigyelo 2010.02.22. 11:17:05

Most Orbán jön, és tél és csend és hó és halál.

dr. Aullah 2010.02.22. 11:19:14

@Viktus: Vagy a "Miért éppen Alaszka" :P

Aki mégegyszer belinkeli az mdfes videót, azt megkeresem személyesen, és nyomok egy barackot a fejére :P

tony zionist 2010.02.22. 11:19:57

ha bokros eddig nem lépett vissza, hát majd visszalép, ha meglátja, kik állnak mögötte :DDDDD

www.youtube.com/watch?v=GON3TN0o69w

O'Neill 2010.02.22. 11:20:31

@zarahusztra: Szívemből szóltál! Egyre többen látják így a dolgokat! Adjon nekünk az Isten ennél sokkal szebb jövőt!

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 11:24:02

@barli: Hm, mit nem adtunk volna ezért 10 éve; de még 4 éve is.
Most meg mennyire érdektelen.
Így múlik el a világ dicsősége, jó ha ezt a politika valamennyi csillaga észben tartja.

Kalmár 2010.02.22. 11:24:32

Furcsa volt látni ahogy felkiált ez a fiatalúr, hogy
Utánnam srácok!!
Szinte egyszerre csattant a parkettán a 150 járókeret....

Joseph Adama (törölt) 2010.02.22. 11:25:41

@Megfigyelo:
Nézz ki a cellád ablakán, a hó épp elolvadt . ;)

klacus 2010.02.22. 11:26:23

Egy jó régi mondás jut eszembe.

'Edd meg azt amit főztél.'

Ehhez próbál most tálalni az Mszp.... nem eccerű

barli 2010.02.22. 11:26:41

off: 168 óra: "Feltűnő ugyanakkor, hogy a végkielégítéseken kívül a gyanúsnak talált szerződések döntő többsége nem túl nagy összegekről szóló tanácsadói és kommunikációs szerződés, együttes értékük 3-400 millióra tehető, ami a BKV éves 30 milliárdos veszteségét nézve egészen jelentéktelen összeg."

elmennek ezek a 3,14csába...
Miért nem arról beszélnek, hogy ez csak egy az állami cégek közül, és ez sem annyi amennyit feljelentettek

emő27 2010.02.22. 11:27:06

Kicsit úgy érzem eltértetek a tárgytól.

A téma maga a szocialiták választókampánya, és annak a problémája. Ti pedig egyből a múlton rágódtok, meg a nyugdíjasokat szapuljátok.

Én hétvégén megnéztem a Mesterházy beszédet, és tegnap a szólás szabadságát is, illetve a naplót is, amiben kicsit bepillanthattunk (szerintem feleslegesen a miniszterelnök jelölt egy napjába)
Gondolom ez is a kampány része, de én sose értettem miért is kell megmutatni, hogy hol él, hoygan bulizik egy politikus. Na de mindegy, nem erről akarok beszélni.

Hogy mi a baj a mszp kampányával. Szerintem alapvetően az az egy baj van, hogy nincs túl sok értelme. Van azért, hogy ne mondhassák azt, hogy nekik nem volt, de szerintem az lehetetlen, hogy ők alakíthassanak kormányt. Ebben a programban volt szó olyan dolgokról, amik szépek és jók lennének, de valószínűleg gondban lennének ha valami csoda folytán meg kéne valósítaniuk ezeket. Így azonban el lehet mondani, hogy ők ezt és ezt szerették volna, és ha a fidesz különböző dolgokat megpróbál, és nem sikerül úgy ahogy szerette volna, akkor lehet mutogatni, hogy ők hogy is gondolták ez a problémát megoldani, de a fidesz nem az ország érdekeit nézte, hanem a sajátját.
Ami számomra egy érdekes dolog, hogy a programban szólnak külön a válságkezelésről, ami annyiban az ő érdemük, hogy sikerült megbeszélni az IMF-fel a kölcsönt és részben sikerült megvalósítani a dolgokat. Azt tudja szerintem mindenki, hogy a ezekre a lépésekre szükség volt,ahhoz, hogy ne jussunk Izland sorsára. Én nem vagyok mszp- párti, ahoyg azt már korábban is mondtam, de szerintem ezek a lépések kellettek. De ez nem a bajnai kormány érdeme, hanem egyszerűen megtették, amit kellett.

A fidesz programját ugye még nem láttuk, nem hallottuk, de nem is nagyon van szükségük. Anélkül is nyerni fognak. De kérdéses, hogy mit fognak tudni javítani az emberek sorsán.

Az tény, hogy én kicsit örülök csak a fidesz előrenyomulásának, és kicsit fura, de szerettem volna ha anno előrehozott választásra került volna sor és megnéztem volna, hogy ők hogyan oldották volna meg a válság okozta helyzetet. Persze jött volna a takarózás, hogy nem tudnak mit tenni, mert az mszp ilyen, meg olyan sz.. gazdasági helyzetben adta át az országot. Majd kíváncsi leszek arra, hogy a még előttünk álló helyzeteket a válság kapcsán hogyan tudja majd megoldani, de nem az én segítségemmel, az tuti.

Na de visszatérve az mszp kampányra. Szerintem arra jó volt, hoyg legyen és mondjanak valamit. És nekem amúgy úgy tűnik, hogy ugyan voltak a háta mögött fitalaok, és valószínűleg lesznek is új arcok a jelöltjeik között,m de a háttérben ugyanaz a társaság áll. Valószínűleg csak akkor változhat meg a párt, ha ezeknek a régi harcosoknak a helyére nem az ő tanaikon felnőtt, értelmes generációk ülnek majd.

barli 2010.02.22. 11:27:52

@barli: mester és bölcs is ilyen jelentéktelen összegekböl gazdagodott meg

Kono 2010.02.22. 11:28:51

Nem szép dolog összeugrasztani a népet.
Tegnap még a magunkfajta diákok voltak soron, ma a nyugdíjasok, holnap jönnek a kismamák a mumusok. Aztán kezdődik elölről...

Demagógiát hangoztatni meg értelmetlen. Nincsenek "a nyugdíjasok", csak egyes nyugdíjasok vannak, akiket kár lenne egyetlen homogén csoportként kezelni. Nem mind lopta a napot. Van, aki dolgozott.
Sok becsületes ember alacsony nyugdíjat kap. Az ő nyugdíjukat emelni kellene. Szégyen, hogy ledolgozott 40 év után után havi 40-50 ezerből éljen! Pedig nem ennyit fizettek be járulékként...

Sokan viszont, akik kevés tudással, de annál nagyobb nyelvvel rendelkeztek, marha nagy pénzeket kapnak már most is.

Ismerek nyugdíjasokat, akik sosem voltak párttagok. Legtöbbnek eleve megmondták: mivel nem vagy párttag, nem leszel sosem előléptetve, nem kaphatsz több fizetést. És ledolgoztak így 40 évet!. Ma meg a "rendszerváltás" után kis nyugdíjból tengődnek... Ha valami igazságtalan, akkor ez az.

tony zionist 2010.02.22. 11:30:32

"Debreczeni Józsefnek (MDF) meg kell semmisítenie a könyvesboltban gyűjtött ajánlásokat az V. kerületi, belváros-lipótvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) határozata szerint, ugyanis a jogszabály nem engedi, hogy munkahelyen munkaidőben gyűjtsenek ajánlószelvényt a jelöltek."

mind a hármat? :D

szegény kolbi :DDDDDD

klacus 2010.02.22. 11:31:33

@emő27: Azért kell belenézni a Mesterházy egy napjába, hogy a birka lássa ez is ember.

bármilyen hihetetlen is...

barli 2010.02.22. 11:32:15

@emő27: tudja valaki, hogy ki volt az a hungaro-afrikai a mesterházy mögött? Nem rasszizmusból kérdezem, csak érdekel, hogy ki az, és mit akarnak vele?

OmegA404 (törölt) 2010.02.22. 11:34:04

Nagycsaládban nem nyomorog a nagyi.

Kono 2010.02.22. 11:34:24

Naiv kérdésem a következő:
Az számít inkább, hogy kire hányan szavaznak, vagy az, hogy ki telepíti a szavazatszámláló szoftvereket?

tony zionist 2010.02.22. 11:34:27

@barli: kellenek az SZDSZ-es HÍV fertőzöttek szavazatai is...azoké, akik a néger faszt szeretik (nemre való tekintet nélkül)

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 11:34:48

@barli: Itt valami nem kerek, volt olyan tanácsadói szerződés, ami önmagában majdnem 2 milliárd volt. Lesz ott még.

Kalmár 2010.02.22. 11:34:51

Mindenesetre teljesen úgy csinál Mesterházy, mint aki mindent megtett az eddigi hibák ellen de a Fidesz miatt nem lehetett.
Most majd kormányon igazi változásokat hoz. Hahóó ilyesztő mert van akinél működik, mindenestre pofátlanság.

- Nem mindeható a piac!
(Mit kapott ezért Viktor nemrég)

- Mi vagyunk az a párt aki törvénymódosítást adott be azért, hogy az ilyen ügyek, amik napvilágot látnak manapság ne fordulhassanak elő többé(BKV...stbstbstb)

És ki volt az akinek a felelőssége alatt megtörténtek éveken keresztül, folytatólagosan, bűnszervezetet működtetve, párt tagok részvételével?????

-Hajrá magyarország, hajrá Mszp?

Mintha farsangon Viktornak öltözött volna.
Komolytalan pali, vágóhídra küldik.

paráznabillegető 2010.02.22. 11:36:28

kéremszépen, mindenkinek igaza van. hát nem ettől szép az élet?
egy kis igazság itt, egy nagyobb ott.
aztán mérlegen ha mind, hát nem egyensúly?
hogyan már. így mégse nem jó, hiszen csak EGY igazság létezhet...
ugye.

hülye a csökött nyugdíjas? az.
és a vérjobbos? az
cenzus kéne? az.
meg tandíjvisszafizetés? az.
büntethetőség? az.

utópia, baszki. olyan, hogy mindenkinek jó legyen, olyan nem lesz soha, de hogy mindenkinek igaza van, az meg már az elejétől úgy van.

klacus 2010.02.22. 11:36:48

Nekem az a nagy bajom, hogy a Fidesztől itt mindenki már a költségvetést várja...

Miért?

Elmondták, hogy kit mit akar támogatni.

Családi adómodell, volt már ilyen
Nyugdíjjak GDP szerint, de reálértéken tartva
Közterhek fokozatosan csökkentve, fogyasztás adóztatva. (valószínűleg az ingatlan is)
A segély a gyerek iskoláztatásához, közmunkához kötve, ilyen is volt
Kardcsörgetős magyarkodás a külpolitikában, német vonal erősítve.

Aki ezt nem érti, az azért nem érti, mert nem is akarja.

epres négercsók 2010.02.22. 11:37:07

Ha ismétlek valakit, elnézést.
Az a nagyon szomorú, hogy a nyugdíjas szavazóknak nyalnak be. Ez nem csak az MSZP részéről undorító, hanem, ha bármelyik párt csinálja.

A nyugdíjasok sajnos elfelejtik azt, hogy ha az ő nyugdíjukba pumpálják bele az állami pénzeket, és nem a dolgozó embereknek adják, akkor az nekik is még 1-2 évig kitart, de aztán már nem_lesz_miből_adni!
A nyugdíjasok hajlamosak elfeledkezni arról, hogy nekik most csak azért van nyugdíjuk (mármint azért fizethet nekik az állam), mert a mostani dolgozó réteg (én is) dolgozik, és levonják a fizetésünkből.
Ha a dolgozó, családos embereket sarcolják tovább (lásd étkezési jegy megadóztatása), és nem tesznek pórázt a nyugdíjasokra (pl. miért utaznak a reggeli csúcsban a banyafurgonnal INGYEN a bkv-n? Én meg nem férek fel a 103 ezres éves bérletemmel basszus), szóval, ha nem változtatnak ezen a szemléleten, itt rohadt nagy bajok lesznek!

Persze, tudom én, a szavazatokért mindent... De nagyon jó lenne, ha egyre több ember ismerné fel, hogy szavazatokért ígérgetni, az nem az ország érdekét szolgálja, csak azét a pár ezer emberét, akik az ilyen kongresszusokon ülnek és várják, hogy kiessen valami a húsos fazékból.
Pártoktól függetlenül ez az általános véleményem.

Kenedy1 2010.02.22. 11:39:59

A fidesz nem fog lopni. Túl nagy lesz a felelősség. Az mszp meg nagyon remélem nem marad itt a nyakunkokon mert ezzel a hülyegyerek mesterházival vége az országnak. Afrikai szinten leszünk.

klacus 2010.02.22. 11:41:39

@epres négercsók: :
Amit Te kifejtesz csak akkor lenne elkerülhető, ha kizárnánk a szavazásból azokat, akik nem vesznek, és nem vettek részt a közteherviselésből.

Pl: Nagy Feró a nemzet csótánya sirdogál a 30-ezres nyugdíján, de azt elfelejti, hogy vagy feketén lépett fel, vagy megbízási szerződéssel. Amiből az életében 1 ft járulékot be nem fizetett. Szóval a Nagy Feró féléket kellene eltiltani a közügyektől., és máris nincs probléma.

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 11:41:42

Cave canem!
Azért az MSZP-t sosem szabad leírni. Az MSZP tényleg nagyon mélyen be van ágyazódva a társadalomba, főleg egy olyan réteg körében, akiknek ők az "ismerős" párt; az össze többitől fenyegetve érzik magukat.

emő27 2010.02.22. 11:41:53

@klacus: én ezt értem, de azért szerintem ez alap dolog, legalábbis nekem. Én soha nem mentem oda egy "sztárhoz" híres emberhez sem egy boltban, vagy utcán, vagy étteremben hogy de jó, kérek egy autógrammot, vagy hogy de jó ő is ember, mert jár enni ,vásárolni, meg hasonlók. Azt mindenki tudta, hogy van felesége, gyereke, meg vélhetően vannak szülei és él is valahol, sőt baráti is vannak.
Nekem nem ez fontos egy politikusnál.

paráznabillegető 2010.02.22. 11:43:41

@Kenedy1: "A fidesz nem fog lopni. "
hihihi! :)
mondd csak, a te bolygódon milyen a flóra?

epres négercsók 2010.02.22. 11:44:19

@Glanarvan: Nem nyitják. Aki fanatikus pártrajongó, annak mondhatsz akármit. Nekem a nagyszüleim teljesen fanatikusak, őket nem lehet meggyőzni semmiről. Nekik jó, mert nyugdíjasok, észérvekkel (hogy pl. az unokáknak mekkora cumi van most) nem lehet őket meghatni. Jó pár családi veszekedés volt abból, hogy a szüleim próbálták meggyőzni a nagyszüleimet, hogy nem kéne... Most azon a szinten áll a dolog, hogy nem beszélünk politikáról, de sajnos április 11-én ők már reggel hétkor bent lesznek a szavazófülkében, és az mszp-re húzzák az ikszet, nincs mit tenni :(
(A fanatikus fidesz, jobbik, szdsz, stb. szavazókat se lehet meggyőzni semmiről, tehát ez se csak az mszp-s nyugdíjasoknak szólt.)

tony zionist 2010.02.22. 11:44:43

Mesterházy Cusi bűntársa...

és mégis elindulhat a választásokon. birkanép...

klacus 2010.02.22. 11:45:01

@emő27: Neked nem. De Mari néni 70 felett, ezen somolyog.

"Milyen jó ember ez a Mesterházy... kedves aranyos, szépek a pulyái, nyugdíjasokkal van körbevéve, bezzeg a Viktor..."

klacus 2010.02.22. 11:46:44

@Captain Tott: LOL

Lopni fog. Nem testületileg, hanem egyénileg. Ahogy most is csinálja az önkormányzatokban....
Ugyanúgy ahogy lop a jobbikos, a szadeszos, a maszopos....

tony zionist 2010.02.22. 11:47:35

@Kenedy1: a fidesz nem fog lopni, a fidesz már lop

redriot77 2010.02.22. 11:47:41

@theofil: szerintem is korrektül tette a dolgát, bár tényleg csak annyit csinált ami feltétlenül muszáj volt. A libajnaizók elfelejtik hogy tavaly februárban 320 volt az ojró, minden híradó azzal kezdődött hogy melyik nemzetközi hitelminősítő rontotta az ország besorolását, és tök reális alternatíva volt egy igazi argentín típusú gazdasági összeomlás.

Azt azért ne tagadjuk le, hogy azóta valamit javult a helyzet, és ebben talán a jelenlegi kormánynak is van valami érdeme.

A politikusok 90%-val ellentétben nem csinált segget a szájából, hanem megcsinálta azt amit ígért. Még az volt szimpatikus benne hogy nem pofázott állandóan a tévében, nem reagált rángatózó halántékideggel minden ellenzéki "beszólásra".

Biztos vannak tőle jobb politikusok is, de itthoni viszonylatban Bajnai az elviselhetőek közé tartozik.

emő27 2010.02.22. 11:48:07

Sajnos igazad van, csak számomra érthetelen.
Ja amúgy a mai nyugdíjasok nem a naplót nézik vasárnap este. Hidd el tudom, az én nagyim csak focit néz máshol mint az királyi m1. Ott viszont ezek a sztár dolgok nem jelennek meg.

Parajpuding 2010.02.22. 11:48:12

Az mszp minden felelősség nélkül mondhat már bármit, ennek tudatában van, meg is teszi. Próba szerencse alapon.
A fidesz is megteheti, hiszen lesz az elkövetkezendőkben kire (vissza) rátolni.
Eredetileg úgy döntöttem, részemről nem megyek el szavazni, elegem volt, egyik kutya, másik eb. Nálam ezen kettő kampánya már süket fülekre talál. Viszont rájöttem, hogy ha nem szavazok, pont ezt a kettőt fogom segíteni. Arról viszont szó sem lehet.

epres négercsók 2010.02.22. 11:49:07

@klacus: Hát ez meg a másik, igen.
Amúgy, azt mondta a Mesterházy, hogy az átlagnyugdíj 2002-ben 39 ezer volt, most meg 89ezer. Hát ekkora bullshitet is ritkán hall az ember.
Eleve, azért 8 év alatt volt egy kis infláció.
Másrészt, 89 ezer forint? Máshol egész családok élnek ennyiből, nem hogy egy ember!
És pl. egy kétgyerekes családnak mondjuk csak a tömköz Budapesten kerül havi 30ezer forintba, ami a nyugdíjasoknak ingyen van. A nyugdíjas nem adózik. A nyugdíjasnak, hogy szépen fejezzem ki magam, ki van nyalva a s*gge.

Ne értsetek félre, van aki megérdemli, és akitől nem sajnálom. Pl. nagypapám hosszú éveket húzott le a bányában, amikor egy robbanásban megsérült, és egy életre súlyos egészségkárosodásokat szenvedett. De aki feketén melózott, vagy nem is melózott, az ne ríjon már itt a 30 ezres nyugdíja miatt...
A pályakezdők egy nyamvadt fillért se kapnak az államtól, se utazás, se TB, rohadjanak meg, ott, ahol vannak, ha nincs munkájuk, és a mai világban sajnos ez igen gyakori jelenség...

ati27 2010.02.22. 11:50:16

@tony zionist:
példa rossz.. Mondj más példát! A szélsőség is a rendszer "kelléke" de nem megoldás semmire. A történelem elégszer bebizonyította.. De én elfogadom, a te véleményed is egy a sok közül..

barli 2010.02.22. 11:51:45

@redriot77: ne felejtsd el hogy kapott 25 milliárd dollár költöpénzt és egy todo listát. Amúgy az tényleg nem volt rossz töle hogy nem csinált segget a szájából. Bár ha jobban belegondolunk a fidesz sem szekálta öt úgy istenigazából.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.22. 11:52:13

Az Mszp azzal tudna leginkább kampányolni ha lemondana és előrehozott választásokat írna/írt volna ki. Akkor megállította volna a zuhanását, így most a választásokig szabadesésben van.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 11:52:15

@redriot77: Jah, csak kér, hogy a wallisnak a mi pénzünkből honorálta a topmenedzseri karrierjét. Elég vastagon.

Droidfigyelő (törölt) 2010.02.22. 11:54:45

@tony zionist:
"Bokrost Horn és az AB csomagostul kibaszta még a ciklus közepén. mi a lószar köze lett volna a 98 utáni helyzethez? semmi.

ráadásul nem talpra állított, hanem csak kárt okozott.

egy elsőéves közgázhallgató is körberöhögi bokros kontárságait. Bokrosnak 1 év alatt sikerült 30Mrd dolláros kárt okoznia."

legyünk pontosak:
1. az AB a csomag egyes pontjait részben, másokat teljes egészében kaszálta. magát a csomagot nem. ráadásul visszamenőleg nem fizettette vissza, amit addig bekaszált a költségvetés.
2. ha nincs köze a 98 utáni helyzethez, akkor az általános érvényű károkozás sem áll meg. (nem az 1 év alatti kommentedre gondolok, hanem az előtte levőre, a generálszósz mondatodra.)
3. ugye, azt azért afelől nincs kétsége senkinek, hogy Horn miért tette 96 februárjában, mintegy véletlenül félidőben, a bajuszrettenetet.

mindezt anélkül, hogy Bokros-párti lennék. de hiba szelektálni a tényeket, és csak azt kiemelni, ami az eleve meglevő véleményedet igazolja. és szerintem az is hülyeség, hogy lebaszol embereket, mert az mdf-re szavaznak. relax, még a végén infarktust kapsz a sok dühöngés közepette.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 11:55:11

@Parajpuding: Ez az egyik kutya, másik eb szöveg a kommenisták legsikerültebb kampányeleme. Az elmúlt 16 évből 12-n a tömegbelövetők voltak hatalmon csak szólok. És a fidesz négy éve alatt voltunk a térségünkben vezető pozícióban minden szempontból.

klacus 2010.02.22. 11:55:14

@epres négercsók: Ez nem pát függő.

1997 óta nem támogatják értelmesen a pályakezdőket.

- akkoriban asszem 3 vagy 6 hónap adókedvezmény, (teljes) plusz a munkáltató szinte semmit sem fizetett egy újonc után.

VIKUNYA 2010.02.22. 11:55:38

egészen elképesztő, hogy a szocialisták úgy tesznek, mintha nem kormányoztak volna nyolc évig, mintha nem lenne részük abban, hogy az ország úgy áll, ahogy áll, mintha mindenért azellenzék lenne a hibás, elképesztő vastag az arcukon a bőr, és igen, ez az egyetlen lehetőségük, pofátlannak lenni, a fidesz meg nem mer bekeményíteni, mert félnek a hibáktól.

Droidfigyelő (törölt) 2010.02.22. 11:56:46

javítva: ugye, azért afelől nincs kétsége senkinek, hogy Horn miért tette lapátra 96 februárjában, mintegy véletlenül félidőben, a bajuszrettenetet.

radala 2010.02.22. 11:57:28

Nem az-e a baj a szocikkal, hogy föladták?
nem az van-e, hogy Bajnait készítik előre a jövőre.
Nem tudom van-e ilyen hosszú távú stratégia a politikában. De az mszp esetében szerintem másnak sincs itt az ideje, mint a nagyon messze történő előre gondolkozásnak.
Mesterházy nyilvánvalóan tökéletesen rossz választás (ha mostanra kellene koncentrálni, és akkor is ha ö lenne a "jövő"), az amit csinálnak semmire sem elég, de semmi nem lehetne elég semmire.
Szerintem az mszp egyetlen helyes stratégiát követhet. Ez a hajó elment, ide be kell áldozni valaki kishalat (ez Mesterházy). Ezen kívül meg kell akadályozni, hogy az MDF bekerüljön és reménykedni kell, hogy az LMP sem kerül be.
Szerintem az MDF-et a távirányított BL-lel ki is nyírják. ( A távirányított alatt nem azt értem, hogy BL-nek megmondják, hogy lépj vissza, egyszerűen csak BL összes cimborája a bal oldalról van, vannak köztük zseniális "független" értelmiségi cimborák, aki mindig tájékoztatják a hírekről, nyilván az mszp-nek vannak még barátaik a médiában, akik annyit tuti hajlandók megtenni, hogy beszerkesztenek pár hírt pár föloszló mdf szervezetről. Annyi erejük is van, hogy pár szdszest (Mesterházy mondjuk) magukkal rántsanak, ez elég is egy ilyen hiú/beteg ember manipulálásához).
De a lényeg nem ez, hanem Bajnai háttérbe vonása. Ö lesz az új lufi, amit majd fölfújnak. Mondván már majdnem kijöttünk a válságból, amikor a Fidesz elkúrta.
Ha Bokrost beszopták az emberek, akkor Bajnait, aki sokkal jobb adottságokkal rendelkezik (nem egy messianisztikus hiú pöcs) pláne be fogják venni.
index.hu/belfold/2010/02/22/utmutatassal_bucsuzik_bajnai/

radala 2010.02.22. 11:59:11

@VIKUNYA: Persze, hogy elképesztő, de majd meglátod Bajnai milyen sikeresen fogja ezt nyomatni 2014-ben.
Ö lesz az új Medgyessy, a halk szavú szakember....

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 11:59:32

@radala: Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a fidesznek sikerül kirángatnia az országot a szarból, akkor majd hallgathatjuk tíz évig, hogy a bajnai csomagból éltek.

Török Gábor rajongó 2010.02.22. 12:00:47

Ide a rozsdás bökőt, ha nem ez a hónap írása!

kese a maffiozo 2010.02.22. 12:04:17

Félig bírtam elolvasni a hozzászólásokat...

Miért nem lehet ebben az országban valamit - pl. nyugdíjasok helyzetét egyértelműen megítélni? Mert nem lehet...
Apám 60 éves koráig dolgozott, 69eFt-tal ment nyugdíjba. 1 évet sem volt munkanélküli, mikor az állami cég megszűnt.
Kiemelt bányásznyugdíjas - OLYAN, AKI TÁRNÁT SOSEM LÁTOTT belülről 200eFt-ot kap és korkedvezménnyel ment nyugdíjba.
Ex. barátnőm bankban dolgozott 120 nettóért, majd leépítették és egy másik bankhoz felvették 90 nettóért, úgy, hogy a BKV bérletet is maga vehette meg.
Apját ténylegesen rokkant, de dolgozik, mert a rokkantnyúgdíjból nem él meg. 8 órát melózik 180 fokos aszfalt mellett és fájdalomcsillapítókón él. Aki alkalmazza, az mint nyugdíjast és 4 órában papíron ezért valamennyit zsebbe fizet.

Ha ott kezdenénk, hogy bezárnák a kiskapukat felszámolnák visszás helyzeteket, ténylegesen küzdenének a korrupció ellen, akkor már előrébb lennénk. De zavarosban halászgatni, ide is, oda is ígérgetni egyszerűbb és jövedelmezőbb.

Én megyek. Megyek az arabokhoz melózni, ha minden jól megy. 0 adó mellett kifizetek egy egészségügyi és életbiztosítást, hazaküldök egy rakás pénzt a kisnyugdíjas szüleimnek és a maradékból még vidáman teszek félre.
Itt a fizum (szuperbruttó, remek) felét sem kapom már meg nettóba és mégegyszer ugyanannyit amit én adózok a bruttómból kifizeti a munkáltatóm is. Nem csoda, hogy inkább Indiába visz, amit csak lehet.

Én megyek, családom remélem túléli, a többi kiemelt bányásznyugdíjas, aki az igazgató sofőrje volt... és hasonlóak pedig éljenek majd ígéretekből.
Eddig bírtam.

subtotal 2010.02.22. 12:05:34

@barli: hagyjuk már ezt a 25mrd$ költőpénzt.
Ha mondana valamit az, hogy közgazdaságtan, nem írnál ilyeneket.
Ha elköltötte volna, akkor a hiány nem ennyi lett volna 2009-ben.
Ami ugye tény és senki nem vitatja, hogy a vállalt 3.9 környékén volt.

emő27 2010.02.22. 12:05:41

@Török Gábor rajongó: Azért várjuk meg a hónap végét. Kitudja mi történik még. :)

radala 2010.02.22. 12:08:25

@órarugógerincű felpattanó: Na ja ez nyilvánvaló.
Ami számomra érdekes, hogy Bajnai maga vonul háttérbe, vagy ö a következő MP valóban.
Egy biztos, kiváló adottságai vannak Medgyessy eljátszásához.
Remélem a Fideszben gondolkoznak már az ö börtönbe juttatásán (megérdemelné), mert különben nagy bajok lehetnek:-)

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 12:11:09

@radala: Szerintem még ők sem tudják, kit húznak elő a kalapból.
A párt szimpatizánsai körében változatlanul Gyurcsány a legnépszerűbb. Ő az MSZP Orbánja, országos lista 4. helyén van: még nem mondtak le róla.
Bajnaiból lehet haza bölcsét csinálni, még jól jöhet, csak hát ő akár önjáró is lehet, nem feltétlenül igazodik a pártérdekekhez.
Kiss-Szekeres-Szili, stb. várnak a bukásra, hogy előléphessenek, és újraírhassák az erőviszonyokat. Kérdés, mi megy végbe az MSZP-ben a következő négy évben.

radala 2010.02.22. 12:16:29

@Captain Tott: Ez az önjáróság az, amit kétlek. Illetve nem kétlem csak kérdezem. Szerintem Bajnai csak egy új lehetőség a hitelességre. Nem jár szerintem ön egy millimétert sem, hanem az a stratégia, hogy járjon egy kicsit ön...
Nem hiszem el, hogy GyF-nek van visszaút. Egyetlen visszaút lehetne, ha bejönnének az oroszok.
Bajnait viszont hihetetlen professzionalizmussal építik.

loláb 2010.02.22. 12:20:32

@redriot77:
Így van, nekem is ez a véleményem.
Bajnai korrektül átnyomta az mszps kuplerájon azt a programot, ami ahhoz kellett, hogy az ország ne válljon fizetésképtelenné.

Mindeközben azonban volt pár DE is, ami alapján nem lehet egyértelműen kiállni mellette.
Pl az, hogy rohamtempóban elfogadták a magánnyigdíjpénztárak átalakításáról szóló törvényt, amivel kapcsolatban pillanatnyilag senkinek lövése nincs, hogy ez mit fog jelenteni, jobb-e a biztosítottaknak, vagy rosszabb.

Nulla társadalmi egyzetetés, semmiféle hatástanulmány, igazi kapkodós szoci módi, csakhogy még ők dönthessenek ebben is. Az ilyen nagyívű átalakításokat meg kellett volna hagyni az új kormánynak, hogy kellő vita után lehessen dönteni benne. (Persze a fidesz, ha nem tetszik neki szemrebbenés nélkül visszavonja majd a konkrét törvényt, nem attól félek, hogy egy rossz törvény marad hatályban)

Bajnai válságkezelésre szerződöt, és maga hangsúlyozta, hogy nem politikus. Elegánsabb lett volna, ha csak a válságkezeléssel, és a kormányzás napi teendőinek biztosításával foglalkozik, hosszú távú, politikai vagy szakpolitikai kérdésekben nem hoz döntést. Eddig 7 évig nem volt sürgős bizonyos dolgokat baszogatni, ne ez alatt az egy év alatt égjen a körmükre a gyertya.

klacus 2010.02.22. 12:20:37

@Droidfigyelő: Bokrossal az a baj hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és a nyúzása között.

Ez mondjuk elég sok vezetőnkről elmondható...

Aki a bokros csomagot mint érdem hozza fel, attól minden állami támogatást azonnal meg kell vonni. (Hátha eszébe jut milyen is volt az...)

Captain Tott (törölt) 2010.02.22. 12:20:42

@radala: Lehet. Ezt onnan fogjuk megtudni, mit kifogásolnak majd következetesen a Fideszben. Ha az erőszakosságot, hatalmi arroganciát vetik a szemükre, akkor tényleg Bajnait akarják. Ha a szegények iránti részvétlenséget, stb., akkor mást.

VIKUNYA 2010.02.22. 12:22:22

@radala: sőt, tovább megyek, ő lesz az új medgyessy be oltott bokros lajos, aki szerényen és halkszavúan megmentette a magyar államot a csődtől! da hagyjuk is bajnait, ő legalább megcsinálta azt a keveset, amit kellett, na de elfeledni, hogy mi volt ebben a nyolc évben: progralmalanság, kapkodás, osztogatás, megszorítás, korrupció, atyaég, s mégis lessz, aki rájuk szavaz!

Diocles 2010.02.22. 12:23:35

@radala:

nyugi, média nélkül nem fognak visszajönni.
Gábor írta, hogy a tv2-ben koccintottak, amikor elvesztett Orbán a választást. (miért írta ezt most meg TG? :) na mindegy)

tegnap néztem a tv2-öt is, és tényleg, most is olyan kampányvideót készítettek Mesterházyról, mintha azzal számolnának, hogy még mindig 2002 van.

márpedig nem 2002 van ! , Orbán nyilván tisztázni fogja, hogy ilyen progandavideók többé se Bajnairól, se Mesterházyról nem lesznek, vagy különben könnyen megtörténhet, ami Slágerrel.

loláb 2010.02.22. 12:26:09

@kamasuka: Nem a szoci szavazókat butáztam le, ezer és egy oka van annak, hogy valaki rájuk szavaz. Nosztalgiából, Orbán fóbiából, vagy a fasisztaveszélytől, vagy csak egyszerüen mert szimpatikus neki Mesterházy.
Szíve joga.

De ha valaki egy árva szót elhisz ebből a programból, hogy ezt ők tényleg komolyan gondolják, és nem csak összeszedtek pár jól hangzó ígéretet, tudván tudva, hogy SENKI nem fogja rajtuk számonkérni. Szóval ha bárki úgy gondolja, hogy ebből a programból kormányon vagy ellenzékben BÁRMIT is megvalósítanának, vagy beterjesztenének az OGY elé, az ostoba.

VIKUNYA 2010.02.22. 12:27:43

@klacus: apósom kitalálta, hogy az mdf-re szavaz, mert a bokros milyen jókat mondott. komolyan mondom, elakadt a lélegzetem is. de ha legközelebb találkozunk, megkérem, hogy fizesse vissza az államnak a szocpolt, amit a család felvett, és térítse meg a fia és a lánya tandíját is. Mellesleg megemlítem, hogy Bokros Horn pénzügyminisztere volt, mert Horn nem igazán jólcsengő név abban a családban. Elképesztő, hogy milyen gyorsan felejt és mennyire nem gondolkodik a magyar.

klacus 2010.02.22. 12:27:43

@loláb: Te ezen csodálkozol? Az MSZP semmiféle felvilágosítást sem ad arról, hogy mit csinál.

Jó példa erre az egyéni vállakozók szopatása. pl:
- új cégautó már nem szerezhető be csak ha autókölcsönző vagy
- Ha EVA-ban vagy de nem vetted ki, akkor a fele lé ugrott évvégén.
- Eu pályázatok nagy titokban kerülnek meghirdetésre, csak és kizárólag pályázatfigyelő offshore cégen keresztül értesülhetsz időben

Vagy oktatás:
- vidéki gyerek nem ,mehet a városba tanulni (általános) mert nem finanszírozza az állam. (se ovi, sew bölcsi)
- a TB nem 30 napra fizeti az ellátásodat, hanem 45-50 nap

szerintem a sor végtelen.

Senkinek egy kurva szót nem szólnak, csak szembesülsz a tényekkel, amikor rendeznéd a kis dolgaidat.

Kenedy1 2010.02.22. 12:28:03

Ha fidesz úgy lop ahogy tette 4 évig,hogy ellop 50 ft-ot de visszaad helyette 100ft-ot akkor lopjon. :)) Már jobban járunk vele mint az mszp-vel. De mondom,nem fognak lopni.

2 kezű mester 2010.02.22. 12:29:08

Mi a baj a szocikkal?? az hogy vannak még ,ja szabadlábon,remélem nem sokáig !
Összeszedni őket és betenni a bodzaszedők mellé,úgyis annyira támogatják őket!

klacus 2010.02.22. 12:32:08

Kik a szoci szavazók?:

Azoknak a jóembereknek, akiknek a múlt rendszer félpénzért, lakást adott. Nna azok az életben nem fognak azorbánviktorra szavazni.

Nemsokára kihalnak, cirka 15 év, velük tűnik el a cocialista párt bizonytalan rétege is....

papika 2010.02.22. 12:32:56

@Diocles:
Ne hülyéskedjetek ezzel a Bajnaival!
Lehet, hogy csinálnak neki egy válságkezelő imázst, mint Bokrosnak, dehát nézzük meg, hány % szavazna most Bokrosra? A legjóindulatúbb intézet szerint is 5% maximum.
Na max ennyit hozna a Bajnai 2014-ben.
Medgyessy nem Bokros, neki más szerepe volt, ő már a jóságos pénzügyminiszter volt a Horn kormányában, őt könnyebb volt felépíteni.

klacus 2010.02.22. 12:35:19

@VIKUNYA: Hát erről pedig csak a legvidámabb barakos duma jut eszembe.

Szóval ez volt itt a legvidámabb barakk, igen kemény kiképzőtábor lett belőle...

Az a baj hogy van aki ezt nem érti. Nemzedékek fogadják el, hogy egy életen át szopni fog a vezetés alkalmatlansága miatt. Neki ez így jó, mert ez volt eddig is.

radala 2010.02.22. 12:36:23

@Diocles: Ha ilyet olyan egyszerű lenne tisztázni, már 2002-ben tisztázhatták volna.
Nem kell félteni a balos médiát. talán 2018 után kezdenének megroppanni, addig tuti elegendő pénzük van a túlélésre.

loláb 2010.02.22. 12:37:01

@klacus: Nem csodálkozom. Sajnos Bajnainak sem sikerült függetlenítenie magát a szoci lobbitól, valszeg a nuygdíjpénztárakról szóló törvényt el KELLETT fogadnia még a szoci többségű OGYnek.

Meg is értem, a kenőpénzeket gondolom kifizették korábban, így muszáj volt produkálni valamit.
Csak, ha Bajnai valóban CSAK a tűzoltás jellegű feladatokat végezte volna el kizárólag, és a hosszabb távú átalakításokat meghagyta volna az új OGYnek, akkor azt mondanám, hogy egy JÓ miniszterelnök volt. Emiatt viszont max egy KÖZEPEST adnék neki, minden érdeme elismerése mellett is.

snq 2010.02.22. 12:38:21

@tony zionist:
>> mind a hármat? :D

nem baj, a következő vidám vasárnapon meglesz újra mind

VIKUNYA 2010.02.22. 12:38:35

@loláb: bajnainak az értékeléskor az a szerencséje, hogy volt előtte két rettenetesen rossz miniszterelnök, mellettük tényleg jónak tűnik!

radala 2010.02.22. 12:42:31

@papika: Nagyon reméljük, hogy 2014 nem 2010-re, hanem 2002-re fog hasonlítani. Bajnai jóképű, fiatal, szakértő, tisztességes. Ez épp elég ok arra, hogy megkapja a lehetőséget, hogy GyF-nél is szarabbul kormányozzon.
Ha MP győzni tudott, akkor BG sokkal könnyebben fog tudni.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy szerintem nem lesz így, mert az mszp nem lehet képes ebből a választásból visszajönni. De magának Bajnainak nagyon is teremhet még babér.
Szóval az mszp utódpártja Bajnaival lehet még váltópárt, ha sikerül a szociknak elérni, hogy 3 párti legyen a parlament.

Diocles 2010.02.22. 12:43:42

@radala:

radala kedves, másfél év múlva osztják újra a tévéfrekvenciákat, én a helyükben egészen biztos nem azzal tölteném az időmet, hogy Mesterházyt fényező videoklippeket állítsak össze.

az értelmiséginek mondott cselédsajtó meg az állami vállalatok hírdetései hiányában elapad.
mennyien olvassák a népszabadságot? már csupán 80 ezren (!), illetve ennyit rendelnek belőle, és ebben benne vannak a bőkezű állami megrendelések.
a 168óránál és a többinél szintúgy.

a kertévék, kerrádiók és a net számít.

dzsaszper 2010.02.22. 12:46:01

Navracsicsnak egész más a baja az mszp kampányával... Ld. inforadio.hu

panelburzsuj 2010.02.22. 12:46:39

@klacus:

És ilyen mindennapi szívatásból akad még pár ezer.

És lehet kedves, vonzó, lelkesítő bármely kormányváltásra készülő párt: a hatalomra kerülése pillanatától már az ő sara minden bürokratikus genyózás.

Az államigazgatási kaszt öncélú tenyészete sok kormányt aláásott már. Költői kérdés, hogy mitől lenne generálisan más a helyzet áprilistól.

klacus 2010.02.22. 12:47:45

@loláb: Én a hiénát látom, ha ránézek.

Régebben ezeket az alakokat távol tartották a politikától. Nincs jó sajtója ha egy multimilleres a szegényekkel akar együttérzési görcsöt kapni.

Páran felaggatták magukat a Hajdu-béttel kapcsolatos ügyletekben, ami szerintem csak csepp a tengerben. Azi s jól példázza, hogyan intézik az ügyeket valójában.

Persze tudom, Én OV, aki maga az ördög, se sokkal jobb. Még sincs cégbirodalom a nevén. Ez miatt hihetőbb, amit hablatyol.

klacus 2010.02.22. 12:49:00

@panelburzsuj: ÖÖÖ tippelek semmitől.

radala 2010.02.22. 12:49:42

@Diocles: OK, bízzunk benne, hogy neked van igazad. Bízzunk benne, hogy a Fidesz tanult a múltból. És egyszerre lesz liberális és "kegyetlen".

Rocky 2010.02.22. 12:49:49

Nektek nem ismerős fordulat ez a kommunizmus terjedése óta? Igaz kicsit finomítottak rajta...

Szovjet komcsik jópárszor irtották ki az elődjeiket szőröstül-bőröstül, Trockij, Berija stb...

Rákosi elvtárs leváltása
MKP -> MSZMP
Kádár elvtárs lecserélése
MSZMP -> MSZP
Horn elvtárs lecserélése
Medgyessy elvtárs lecserélése
Gyurcsány elvtárs lecserélése
Bajnai elvtárs lecserélése
MSZP -> ??? (SZDP)

És mindig beveszik az emberek!
Ez már nem AZ AZ mszp, ez már nem AZ A program, ami 8 év alatt ide juttatott minket...

Nincs jogfolytonosság, így felelősség sincs persze, csak az anyagiak terén van folytonosság: amit egyszer elloptak, azt vissza nem adják!

Hiába, mindig mondta nagyanyám:
CAVINTON!!!

papika 2010.02.22. 12:50:12

@radala:
2012-ben lejár az RTL klub és a TV2 frekvenciája.
Ha nagyon bőszen építgetik az MSZP-s jelölteket, könnyen járhatnak úgy, mint a Sláger és a Danubius.
Olvasgass a régi szép időkről, ha érdekel, mi nyomlás megy egy frekvenciáért:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050831frekvenciahaboru.html

barli 2010.02.22. 12:50:35

@subtotal: "Ha mondana valamit az, hogy közgazdaságtan, nem írnál ilyeneket"
igazad van, nem vagyok egy közgazdasági zseni. De mivel a közgazdasági zsenik tették tönkre az országot úgy, hogy csak egy imf hitel miatt nem lett államcsöd, nem is nagyon érdekel hogy mit mondanak.
Valahogy én úgy vagyok vele, hogy nekem elég annyi, ha egy kormány úgy teszi a dolgát, hogy közben nem nö duplájára az államadósság, nem csalnak a választáson, nem lödözik az embereket a nemzeti ünnepen. Ehez nem kell semmi közgazdaségtan. Nem értem, hogy miért véditek ezeket ennyi sok gusztustalanság után is!

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.22. 12:52:51

Szerintem az MSZP jól mozgósítja a törzsszavazóit, ami akár meglepetést is okozhat. Nem hiszem, hogy létezik olyan kampány, ami bármiféle esélyt jelenthet a szociknak, de a 25-30% azért mégis reálisnak tűnik most.

Droidfigyelő (törölt) 2010.02.22. 12:52:52

@klacus: "Bokrossal az a baj hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és a nyúzása között.

"Ez mondjuk elég sok vezetőnkről elmondható..."

abszolút egyetértek mindkét mondattal. a többiben már nem ilyen egyértelmű az álláspontom, de az tény, hogy megélni, a hímtagnak a rosszabbik végén lenni nagyon nem volt vidám.

snq 2010.02.22. 12:53:23

@radala:
>> De magának Bajnainak nagyon is teremhet még babér.

kár is lenne egy ilyen remek államférfit elkótyavetyélni, pl lehetne a fidesz kormányban a holokausztadó bevezetéséért felelős tárcanélküli miniszter, vagy mindig kiszámítgathatná, hogy mekkora hitelt kell felvenni, hogy az előző kamatait katonásan lehessen fizetni

parttalan 2010.02.22. 12:53:53

Török: 2-3 éve a Fidesz seggét nyalod. Persze, hogy semmi értelmét nem látod a szocialista kampánynak, a párt kormányprogramjának.

Ez így ilyen egyszerű.

dzsaszper 2010.02.22. 12:57:49

@parttalan: szerinted az index is 2-3 éve a fidesz seggét nyalja?

panelburzsuj 2010.02.22. 12:58:24

@klacus:

Hát így van ezzel legtöbb választó is. Tippelget egy darabig a a kedvenc számkombinációjával, aztán amikor nagyon ráun egy garnitúrára, akkor onnantól másra tippelget. Aztán ha az is csak az elődre mutogat, hímezhámoz, népnyúz, csencsel, lopkod, akkor jön a következő "csalhatatlan nyertes kombináció".

Ezt játsszuk húsz éve. És fogjuk is még játszani sokáig.

szergej-szergejevics 2010.02.22. 12:59:23

Én ott voltam a kampány nyitón. És nem érzem magam nyomorult nyuggernek. Rengeteg negativ vélemény hangzik itt el. Lenézik a nyugdijasokat, butának, idiótának tartják sokan. Na azoknak mondom, hogy akiket ott láttatok és azok akik már meghaltak, köszönhető, hogy a világháboru után ez az ország felépült. Annak, hogy te most itt véleményt nyilvánithatsz, az is nekik köszönhető. Az, hogy te élsz - nyavajás - azoknak az öregeknek köszönhető, aki a te anyád, nagyanyád. Nagyon ramaty, gusztustalan, idióta a mai fiatalság egy része. Kivánom, hogy a mai fiataloknak legyen része mind abba a nyomorba, szegénységbe amiben mi és a minket követő réteg benne volt. A baloldalt az szdsz tette tönkre. Az szdsz végezte ki az mszp-t és nem a fidesz. Mindenki gondolja meg 100 szor, hogy ezzel a liberális bandával kormányozni kiván e. Inkább ellenzékben legyen egy párt, mint sem ezekkel koaliciót kötni. Minden bajnak a forrása az szdsz. Már tudja a baloldal is, de már késő, de reménykedünk, hogy lesz ez még máshogy is. Hajrá baloldal, hiszen a remény hal meg utoljára.

parttalan 2010.02.22. 13:01:57

@dzsaszper:

épp most írtam be egy másik blogba.

dzsaszper 2010.02.22. 13:04:47

@szergej-szergejevics: a magam részéről remélem, a nyugdíjasok nem buták, és gondolnak az unokáikra is :)
Csak egy példa:
Az mszp a GDP 1,3%-áról 1%-ára akarja leszorítani a tömegközlekedésre szánt büdzsét -- pár évvel azután, hogy ők vitték le az ingyenutazás korhatárát... Mivel is fog az unoka iskolába járni?

mszp - szdsz koalíció és szdsz tehet mindenről: könnyű Katát táncba vinni, ha ő is akarja... az mszp azt akarja eljátszani, hogy ő volt az szdsz ellenzéke, vagy miről beszélsz?!?!

jazzcool 2010.02.22. 13:05:18

nincs az az okos politológus, aki az MSZP mostani helyzetében tuti tanácsokat tudna adni.

bírálni persze könnyű, mert a szocik szinte lehetetlen helyzetben vannak 8 év gyenge kormányzása után, ráadásul a finisben egymás után jönnek elő a korrupciós ügyek.

az öngyilkos lemmingekhez lehet leginkább hasonlítani az MSZP-t.

klacus 2010.02.22. 13:07:30

@Droidfigyelő: Tudod mit unok de qrvára?

Azt, hogy nekem mindig meg kell értenem valamit.

- még egy kicsit szar lesz aztán majd jó, mert....

kell a pénz az államadósságra, pályakezdőnek, nyuggernek, etiópiának...stb

Nekem ebből elegem van. Egy nagy feneketlen kútba dobálom azt a nem kevés adót, amit levonnak tőlem. Ezen kell változtatni.

Azt kell csinálni amit Ők is:
- lopni (adóoptimalizálás)
- csalni. (leköltségelni a csillagos eget is)
- hazudni. (amint rájönnek vesztesség minimalizálok, le kell kenni akit kell)

Jelenleg így működik a rendszer. Ez a követendő példa.

JA hogy mi lesz a nyugerrel, meg a kisebbséggel azt nem tudom, de oldja meg....

Szóval errefelé megyünk. Nem látom a kiutat, hogy mitől lenne más.

- adót fizetni kell. Aki eddíg fizetett azt, nem fogják hátbaveregetni, "Jó csávó vagy" most amaz fizet. Szart ha meggebedsz az se elég.
- az áfát emelni fogják, mert ez az egyetlen igazságos adó. (mac x a kajáé kisebb lesz, az energiaáé magas

- a hatalom egyre csak szorít. A gazdaság meg mint ahab egyre jobban csúszik ki a kezükből.

dzsaszper 2010.02.22. 13:08:10

@jazzcool: az mszp-nek szerintem egyetlen esélye volna, hogy teljesen lecseréli a teljes vezérkarát. Kivételt talán azokkal lehetne tenni, akik az utóbbi időben visszaléptek. Amíg ez nem történik meg, addig szerintem találó a hasonlat...

ladislaus 2010.02.22. 13:08:22

@szergej-szergejevics: reszben igazad van! De azt se felejtsd el hogy ha elmesz videkre es az egykoron kisemmizett nyugdijast kerdezed annak OV a favorit! Es Budan is! Sot, Menjunk el a templomba jarok kore, es ott is nagyon sok OV szimpatizans van. Ok eppugy epitettek az orszagot! - Ahogy a mostani ballib bontja... Utobbi a nagyobb szegyen ugye?

Kenedy1 2010.02.22. 13:10:25

@szergej-szergejevics: Kivánom, hogy a mai fiataloknak legyen része mind abba a nyomorba, szegénységbe amiben mi és a minket követő réteg benne volt.

Öregem,pont ezért nem szavazunk mi a baloldalra.

panelburzsuj 2010.02.22. 13:12:36

@dzsaszper:

Az MSZP-nek egyetlen egérútja lehet: ha visszatér a "népfiak a népért" imidzshez. És ez kampány pont ezt a képet igyekszik erősíteni.

ladislaus 2010.02.22. 13:13:21

@Kenedy1: meg a lista hosszu hogy még miét nem :)

szergej-szergejevics 2010.02.22. 13:15:34

Szidjátok az mszp-t, gondoljátok, hogy a fidesz jobb lesz, azt hiszitek, majd az értetek fog tenni bármit is. Igen naivak vagyok. Már leirták itt még az elején, hogy bizony kóstoltuk már a főztjüket és bizony az sem izlett, miből gondoljátok, hogy most jobb lesz, mikor ugyan az a szakács.

VIKUNYA 2010.02.22. 13:16:59

az mszp mosakodása nagyon jól látszik a hagyó ügyben is. steiner azt mondta, hogy hagyó már nem alpolgármester, nem közgyűlési képviselő, tehát az mszp-nek már semmi köze hozzá. ja, kérem. nekik semmihez semmi közük. semmi közük az szdsz-hez, mert a koalícióban a csaúnya szdsz kormányzott csak, ők nem. semmi közük a kormányzáshoz, eddig a fidesz kormányzott ellenzékből. semmi közük az ellopott pénzekhez. hányszor tudják ezt még eljátszani???

klacus 2010.02.22. 13:17:53

@szergej-szergejevics: Minden tiszteletem az előző nagy generációé.
azonban:

- Meddíg fizessük még az újjáépítés számláját?
- Illetve meddig kell még szégyenkeznem a holokauszt miatt?

Ugyanis egyiket sem én csináltam....

Igazi siker story:
pl a szüleim kommunista szombatokon , meg "önkéntes" pénzadományokkal összedobta a helyi uszodát. Az volt a mottó, hogy az városiak számára épült, és mindig ingyenes marad. (Persze akkor is volt belépő, mert üzemeltetni kellett) Jött a rendszerváltozásnak nevezett maszatolás, majd privatizálták az uszodát. Nahát a volt megyei párttitkár cége vette meg, válságáron..

A bevétellel persze senki sem tudott elszámolni. Sebaj belefér. Szóval a nagy újjáépítés eredményei kézen közön eltűntek.

Azon csodálkozom, hogy a budapesti hidakat még nem adták el.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 13:18:48

@szergej-szergejevics: nekem ízlett a fidex főztje. Ráadásul az összemosás is kicsit avéttos mivel az étlapnak csak a negyedét állították ők össze (az elmúlt 16 évben) és pont az ő részük volt az, ami nem akadt meg a torkomon.

VIKUNYA 2010.02.22. 13:18:53

@szergej-szergejevics: mennyire fájtdalmasan demagóg is vagy! nem a másikra kell mutogatni, hogy az milyen lesz. engem nem érdekel a fidesz. az érdekel, hogy az, aki kormányzott, az nagyon de nagyon rosszul csinálta! és kurvára elegem van ebből az álszent mutogatásból, amit ti csináltok. majd a fideszről véleményt mondok akkor, ha a kormáynzását mérlegre rakom. de most nem a fideszről, nem az lmp-ről, nem az mdf-ről van szó! hanem arról, amit a pártod kormányon csinált, azaz a semmiről!

Kenedy1 2010.02.22. 13:20:52

@szergej-szergejevics:
Annyit tudunk idáig biztos forrásból,hogy az mszp túl sokat nem tett ennek az országnak a jövőjéért.

dzsaszper 2010.02.22. 13:21:23

@panelburzsuj: Lendvaival és Mesterházyval a Tizek Társaságából? Szerény véleményem szerint tragikomikus...

faqtya 2010.02.22. 13:21:53

@szergej-szergejevics: nekem tök mindegy kire szavazol, csak arra kérlek, hogy az mszp-re ne. aki azt mondja, hogy a fidesz kormányzásakor rossz volt, rendben, ne szavazzon rá. de akkor legyen következetes és ne szavazzon az mszp-re se, mert nem hiszem el, hogy van akárki is, aki azt mondja, hogy az mszp 8 éves kormányzása jó volt.

ladislaus 2010.02.22. 13:23:04

@klacus: tudod... mi késik nem mulik...

dzsaszper 2010.02.22. 13:23:04

@faqtya: Joav Blumnak még talán elhinném ;)

bozoa 2010.02.22. 13:23:27

Pontosan ezt vártuk az MSzP kampánynyitójától: a szervezők nyugdíjaskorú szülei, a fizetett táblatartók, a hivatásos zeneszerzők által pozitív hanghullámokkal megtűzdelt új kampánydal, a "még fiatalosabb, még jóképűbb, még szerethetőbb hájfejű bájgúnár (mint az előző)", és a kimondott Orbán az ördög, aki a még nála is veszélyesebb Jobbik Ördöggel fúzionál majd, hogy szegény, hazájukat féltő nyugdíjasainkon áttaposva romlást hozzon szép országainkra, eredményeinkre.
HÁT A NAGY LÓFASZT!
Először is: tetszettek volna számolni a nyolcvanas évek, kilencvenes évek környékén, hogy ha bizony nincs elég gyerek, akkor nem lesz annyi nyugdíj stb.
Tetszettek volna néha odafigyelni, hogy mekkora összegről indultak óriásberuházások és mennyinél járnak most, a különbség egy-egy metróállomásként a teremben tartózkodó ÖSSZES személy éves nyugdíjainak összege plusz ÁFA.
Tetszettek volna belegondolni, hogy Olaszliszka egy kitalált mesevár amit azért hoztak létre aljas neonácik, hogy a békés és velünk együtt becsületesen élni vágyó roma kisebbség ellen uszítsák minden alap nélkül a fél országot.
Tetszettek volna egy kicsit is belegondolni, hogy nem véletlen az, hogy az egyre ifjabb korosztályokban egyre kevesebben szavaznak az előző rendszer utódpártjára, hiszen a fiatalabbaknak NEM MINDEGY, milyen lesz az ország állapota 2ö év múlva, ugyanis ez a személyes állapotaikra is kihat, ugyebár.
Tetszettek volna egy kicsit abba is belegondolni, hogy 1998 és 2002 között a minimálbér 19500Ft-ról 50000Ft-ra nőtt, azóta nyolc év alatt mindössze alulról súrolja a 74000et, ennyi elég a minimálbérből élők azonos életszínvonalon tartásához?
Hogy a diákoknak nem az a bajuk a tandíjjal, hogy PÉNZBE KERÜL, hanem az, hogy szívesen fizetnének a tanításért, de majd csak utólag, amikor már keresnek is valamit a remélhetőleg piacképes diplomával?

Nem, ezek a kedves, idős emberek nem gondoltak bele ezekbe a dolgokba, úgyhogy gondoljon bele más helyettük. S áldjuk az eget, hogy vannak még gondolkozó emberek. Aki nem érti meg, hogy itthon, Magyarországon annak kell felhatalmazást adni, aki az ITT ÉLŐK érdekeit képviseli leghatékonyabban, azzal nincs miről beszélni. Idegen érdekeknek kiszolgálni csakis ideiglenesen és csakis háborús helyzetben megengedett, mondjuk egy átvonulás erejéig. Békeidőben eladni a köz javát hazaárulás. Mindenhol, így nálunk is.

Kono 2010.02.22. 13:23:41

@radala: Az MDF-nek Bajnait kellett volna választania Bokros helyett... talán legközelebb.
Egyébként tény, hogy Bajnai megítélése jobb, mint az átlag MSZP-s politikusé. Nem sok épkézláb politikus van a baloldalon, de az ő imidzsét sikeresen építették fel.
Nagy baklövés lenne kihagyni a következő választásnál...

klacus 2010.02.22. 13:24:54

@szergej-szergejevics: Pedíg jobb ha tudod, hogy jelenlegi rezsimnek a halott nyugdíjas volt a jó nyugdíjas.

Zseniális terveket eszeltek ki:
- a vizitdíj pl kifejezetten azért született meg hogy az öregek ne a háziorvosnál kártyázzanak a leletekkel.
- az ápolási díjak csökkentése.
- az idős szülők számára félretehető alapok megadóztatása, kedvezmények eltörlése
- az energia, főleg a gáz áfájának emelése
- a az egyedül élő 98000 ft feletti nyugdíjas kizárása a gázkompenzációból

Valóban mind emberbarátii cselekedet.

Bezzeg most fontosak. Lettek, mert sokan vannak. Hát hajrá! Utánam srácok!

ladislaus 2010.02.22. 13:27:06

@faqtya: vagy akár csak jobb mint a fidesz 4 éve...

klacus 2010.02.22. 13:28:21

@faqtya: Hát akkor kérdezz meg pár céget. Nekik kurva jó volt. :-)

bozoa 2010.02.22. 13:28:40

@klacus: Könyörgöm, miért kapna gázkompenzációt akinek 98000 az egy főre jutója? Fűtsön egy szobát vagy cserélje kisebbre, de ne én fizessek helyette, a teremburáját!

panelburzsuj 2010.02.22. 13:28:53

@dzsaszper:

Nem a figurákkal, hanem a körítéssükkel. Kik között mutatkoznak?

Zászlóerdő, akadémikusok, trotli "színészfejedelmek" és pispekek körében?

Marcona csíkos kéményseprők között?

Vagy "pont olyan mint mi" mamikák, kopott kisemberkék között?

Ha nekik jó - talán nekem is?

Lord_M_ 2010.02.22. 13:31:23

@faqtya: vannak páran akik szerint jó volt. Ők megszedték magukat ebben a 8 évben...

Amúgymeg Szergej-szerg. csak csendesen. Én minden tiszteletemmel adózok azok előtt, akik felépítették az országot 45 után, akik kiálltak az ország utcáira és kikergették a szovjeteket 56-ban, és elviseltek mindent 57 ben...

de, tessék nekem szépen megmondani, mégis mi köze ehhez az MSZP-nek? ugyehogy semmi. Át kívánják verni a maradék szavazóbázisukat mint a ...... palánkon.

Nem volt jó a fidesz 98-2002 között?
oké. tessék szavazni másra... De ahogy fent írták... az MSZP mellett tessék szépen felsorakoztatni az adóemeléseket, az átveréseket, a hihetetlen mélyrepülést, a nyugdíjasokat érintő gáz és villanyáremeléseket... stb.

tudom, tudom.. tizenharmadik havi nyugdíj... hát persze... kérdezném, hogy a nyugdíjazás előtt tetszett e befizetni 13. havi nyugdíjjárulékot... ugye nem....

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.22. 13:32:06

@klacus:
- vizitdíj idős számára nem volt teher, nem kellett fizetnie (mert ugye voltak kivételek)
- volt gáz ár támogatás
- 98000 Ft -ból családok élnek: Jó, hogy ha egy emberre jut ennyi akkor nem támogatják
Csak a korrektség kedvéért.

szergej-szergejevics 2010.02.22. 13:32:39

Nehéz dolgok ezek. Azért, az biztos, hogy az mszp igy áll , sok köze van hozzá az szdsz-nek. Csak az egészségügyet emlitem. Kik voltak akik ellen népszavazást inditott a fidesz, hát az szdsz egészségügyi politikája. ITT meg kell jegyeznem, hogy a fidesznek 1000 Ft-volt a programjában vizitdijként és az még lesz is, csak figyeljetek. Remélem, majd akkor is ilyen kritikus véleménnyel lesztek a vezéretekről. Pörzse mondta, hogy minket vertek a rendőrök, a vezérünk pedig páncélozott autón a másik irányba menekült. Na kb. ez lesz a jellemző, ne legyen illuziótok.

Kono 2010.02.22. 13:33:11

@panelburzsuj: Vajon éppen ezek a mamikák véletlenül kerültek éppen akkor éppen oda? ... csak gondolkozom.
De hát nehéz nem észrevenni a tudatosságot benne.

dzsaszper 2010.02.22. 13:33:21

@török.gábor: érdekelne, te mire következtetsz Navracsics szavairól, miszerint az igazi mszp kampányt Gyurcsány folytatja...

Droidfigyelő (törölt) 2010.02.22. 13:33:49

@klacus: egyetértek veled, és én is nagyon unom, hogy kisemberként én legyek a megértő. akinek négy anyja van, az legyen a megértő a parlament összes eddigi pártjával (beleértve a kisgazdákat is), amikor azt kellene megértenem, hogy az ő hibáik miatt kell újabb és újabb áldozatokat hoznom. hogy a pártok egyre csak elbaltázták a kormányzást, de én azért fizessek egyre több járulékot, stb, mert ők elrontották. és azt nem látom, hogy a pártok mikor fognak végre áldozatot hozni értem, aki eltartom őket mindenestül, ugye.

ezt annak ellenére mondom, hogy a Bokros-csomagot szükségesnek tartom visszamenőleg. akkor is annak tartottam, de közben nagyon utáltam azt a korszakot és a döntéseit.

kaláris 2010.02.22. 13:34:37

Kormány program - az MSZP-nek is - azért kell, hogy lehessen majd ellenzékben a kritizálásnál mire hivatkozni. Arra a kérdésre, hogy miért nem tetszettek a kormány programot a kormányzás idején megcsinálni, a válasz: ne légy demegóg! Ilyen könnyű.

dzsaszper 2010.02.22. 13:36:00

@panelburzsuj: ezt az lmp eljátszhatja, de teljesen hiteltelen emberek hiába próbálkoznak vele, csak a törzsközönségüket szórakoztatják.

papika 2010.02.22. 13:36:02

Ajjaj!
Bedobta a törölközőt a Centrum Párt!

hetivalasz.hu/itthon/beadta-a-torulkozot-a-centrum-part-27407/

Ki lesz a következő?

juliusc42 2010.02.22. 13:37:00

Nem a kampannyal van baj, hanem a parttal, de azzal nagyon!

Kono 2010.02.22. 13:37:04

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
A vizitdíj elméleti alapon sem állja meg a helyét. Pláne nem igaz az, hogy az időseknek nem kellett kifizetni, véletlenül a szüleim is idősek, és járnak orvoshoz.

dzsaszper 2010.02.22. 13:38:00

@papika: csak ismételni tudom magamat: gyerekeknek nézik a választókat, akiknek lukat lehet beszélni a hasába, és ezért akaratlanul is odaadják a kopogtatócédulát olyan pártnak, akiknek nem is akarják...

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 13:42:12

@szergej-szergejevics: Felőlem lehet ezer forint a vizitdíj, ha egyidőben csökken az egs hozzájárulás mértéke. De hogy az fizessen vizitdíjat, aki amúgy is eltartja az egészségügyet, és gyakorlatilag mindenki más kivétel legyen, az nem pálya. Bár én még mindig azt mondom, hogy hosszú távon ráfizetés a vizitdíj rendszer.

radala 2010.02.22. 13:46:27

nem akarom átterelni a szót a kopogtatógyüjtésre, de Budaházynak állítólag csak 280 cédulája van még meg.
Ez azért nagyban mutatja, hogy mennyire semmit nem számít az ismertség.
Ha Budaházynak nem sikerül 750-et összegyűjteni, akkor kizárt, hogy az LMP-nak, MDF-nek sikerülhet. Nem állítom, hogy Budaházy egy sztár, de ha hozzám "liberálishoz" odajönne valaki, hogy 1 kopogtatóval tudok segíteni bárkin, hogy 1 hónapot a családjával lehessen (tudom, hogy nem lehet ettől még), akkor sokkal inkább odaadnám a kopogtatómat, mint bárki másnak és nem hiszem, hogy nem ez lenne az általános "emberi" viselkedés.
Visszamenőleg nehezen hiszem, hogy a Centrumpárt maga gyűjtötte a kopogtatókat.
hetivalasz.hu/itthon/rosszul-all-budahazy-szenaja-27409/

Kono 2010.02.22. 13:47:10

@órarugógerincű felpattanó: Rövid távon is az volt. Sztem senki sem tudja megmondani, hány milliárdjába került az országnak ez az elbukott kísérlet.

Lovastengerész 2010.02.22. 13:47:24

nincs ennek a szerencsétlen bamba bájgúnárnak valami profi kommunikációs tanácsadója? valami stilyst, szakember ileyemi????

szegény ott tart image ben, megnyilvánulásaiban, mint pl viktor és hasonlók tíz évvel ezelőtt.

ciki, egyszerüen nincs rá jobb szó, kinosan amatőr a megjelenés, a kommunikáció, a jófejkedés, nem értem, annyit loptak már, nem futja egy tanácsadóra?

radala 2010.02.22. 13:47:29

@papika: No lám, ha nem segítenek a szocik:-) pont még látatlanban kérdőjeleztem meg a 2002-es kopogtatás sikereit:-)

panelburzsuj 2010.02.22. 13:50:41

@dzsaszper:

Ezt ők is pontosan tudják, és azt is, hogy az elbizonytalanodott törzsközönséget kell felrázniuk.

A magyar választók fele-kétharmada számára tökéletesen idegen, kiismerhetetlen és éppezért taszító az pörgő, pattogó, kíméletlen világ, amibe a harminc/harmincöt alattiak egyszerűen belenőttek.

Ki védi meg a buszon a korosodó kisembert az olyan szitokáradattól, mint ami itt a kommentekben is ömlik feléje?

Nagyon ostoba kampány az, ami az ellentábor fejesei helyett a szimpatizánsok önbecsülését veszi célba.

subtotal 2010.02.22. 13:50:53

@barli:
"Nem értem, hogy miért véditek ezeket ennyi sok gusztustalanság után is!"
mutass rá légyszives hol védem őket! De a tény attól tény. A 2009-es hiány be lett tartva, ahogy kell. Ha pedig nem értesz valamit, akkor ne is érvelj vele légy oly kedves!

Trejo 2010.02.22. 13:51:56

Amíg ilyen primitív emberek élnek az országban, mint az itt megnyilvánulók 90 %-a, mit vártok magatoktól? :D

radala 2010.02.22. 13:52:48

bajnait nem idézem, mert nem vagyok baloldali értelmiségi elit, ingyen meg nem veszek részt a fényezésében. Amúgy hányingert keltően gejl.
Így kezdi Navracsics:
"Miniszterelnök úr édesbús búcsúbeszéde arra emlékeztetett, amikor apa délután elmegy dolgozni, és arra inti gyerekeit, hogy legyenek jók. Miniszterelnök úr, ha ezek a problémák önt ennyire aggasztják, akkor miért nem folytatja pályáját"

jó kezdés én is nehezen hiszem, hogy Bajnai háttérbevonulása őszinte lenne.

kaláris 2010.02.22. 13:52:52

Kérdésem: Megelőzi a Jobbik az MSZP-t, vagy nem?

juliusc42 2010.02.22. 13:53:52

@Kivlov:
Ugy kellene mar ennek az orszagnak vegre egy tisztesseges baloldali part! De ezek a gengszter MSZP-sek elnyomtak mindent idoben.
Hatha most elobujhat valami a romok alol...

török gábor 2010.02.22. 13:53:58

@dzsaszper: arra, hogy ez a fidesz kampánystratégiájának egyik fontos eleme: Gyurcsány = mszp.

epres négercsók 2010.02.22. 13:56:35

@szergej-szergejevics: nyomorba-szegénységbe- nyavajás...
Hát az értelmi szinthez csak gratulálni tudok.
Csak egy mondat: nem kellene nyavajásnak nevezni és sértegetni itt a dolgozó embereket, akiknek a fizetéséből a nyugdíjasok kapják a nyugdíjukat!
Többet nem is mondok, mert fanatikus nyuggereknek beszélhet az ember...
És nem vagyok egyik párt elkötelezett droidja sem.

török gábor 2010.02.22. 13:57:01

@parttalan: köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével.

Kalmár 2010.02.22. 13:57:17

Szóval a szocik igen részletesen megtervezik a jövőt nem kapkodnak össze-vissza. Úgy nem is lehet, csak precíz tervezéssel alapos előkészitéssel, hatástanulmányokkal.

Pl.
- Törvényt hoztak az 5 éves adócsökkentésről
Törölték és emletek inkább.

- Törvényt hoztak a standolásról.
- Törölték mert fércmunka volt, előkészítetlen.

- Behozták a széfeket.
- Kidobták a széfeket.

- Csökkent az áfa 25- ről 20- ra
- Nőtt az áfa 20-ról 25 -re

- Növelték a szocpolt
- Megszüntették a szocpolt

-Behozták a 13.havi nyugdíjat
-Törölték a 13.havi nyugdíjat.

Van olyan is amit pár hónap alatt lebonyolítottak.
Sokat még a válság előtt, szóval nem az az ok.
Egyszerűen mélyrepülésben van a Magyar törvényhozás.
Késnek a végrehajtási utasítások, alkotmányellenesek a törvények.
Előkészítetlenek és trehányak a törvények szövegei. Senki nem tudja mit kell tenni, de már életbe lépnek.

Nem is csoda. Az elmúlt pár év csak a koalíciós egyezkedéssel, zsarolásokkal telt és a korrupt ügyek nyomainak az eltüntetéséről, magyarázásáról. Senki nem kormányozott, bár majd bele döglöttek, hogy úgy tegyenek.
De kár, hogy nem sikerült....

Kampányolhatnak amivel akarnak.
2/3 os felhatalmazás, erős kezű, következetes kormány kell.
tessék választani

Trejo 2010.02.22. 13:59:40

@radala: Mennyiért veszel részt a fényezésében? 20 Ft elég lesz, vagy fölment az ázsiód és már egy WC keféért árulod magad?

radala 2010.02.22. 14:01:40

@török gábor: Ahogy (lássuk be), ez egyszerűen igaz is.
Illetve azt nem tudom tényleg igaz-e most, de ez nem is lényeges. A helyzet az, hogy az mszp még nem vezekelt GyF-ért.

Annyiszor kérdeztem már, de mindig csak maximum érintőlegesen a téma elöl kitérve válaszolsz. Szerinted nem igaz, az a szép adatsor, illetve a következtetés belőle, hogy az elvesztett szavazók soha nem jönnek vissza?
Szoktak-e az emberek visszatérni a megunt, pláne megutált autómárkáikhoz? Visszaszerezhető-e a hitelesség? Mert eddig még csak az MDF meg az Szdsz vesztett sokat a hitelességéből, az mszp 90-ben egyszerűen nem tűnt alternatívának, de ez nem hitelességi probléma volt.

radala 2010.02.22. 14:03:03

@Trejo: Ha ihatok a piros bögrédből, akkor elgondolkozom, hogy bekopizzam Bajnait is;-)

radala 2010.02.22. 14:05:12

"Ha megfogad tőlem egy jótanácsot, politikusként az ígéreteit mindig tartsa be" - üzente végül Bajnainak Navracsics.
Gondolom azt az ígéretét, hogy elhúz. Lehet, hogy mégis kinéz neki egy börtön, ha nem marad a fenekén:-)

Kalmár 2010.02.22. 14:06:16

@török gábor:
Szerintem ez egy jó kampányfogás.
(a hatékonyságot minősítve)
Egyébként a Szocik is segítenek ebben, az előkelő 5. helyre sorolással és a kampányban való szerepeltetéssel. Neki úgy kellene eltűnnie, mint Mikolának a Fidesz kampányból.
Amikor azt látjuk a tv-ben, hogy autógrammot osztogat és ünnepli a nyugdíjas egylet, akkor indokoltnak tűnik a Gyurcsány korszak folytonosságának a sulykolása.

török gábor 2010.02.22. 14:06:32

@radala: akkor most a lehető legvilágosabban és egyben a leginkább korrekt módon válaszolok: fogalmam sincs. tényleg. nehéz egy megunt vagy utált márkát újra divatba hozni, de van rá példa.

radala 2010.02.22. 14:07:19

@Kalmár: pláne, hogy az az 5. hely 4. :-)

kaláris 2010.02.22. 14:08:06

@Kalmár: Nagyon igaz. Bár kérdés, hogy van-e, lesz-e elég józan és tisztességes a Fidesz ahhoz, hogy csak éljen a korlátlan többséggel. Hajlandó lesz-e meghallgatni, megfontolni, ne adj' Isten elfogadni bármelyik ellenzéki párt értelmes javaslatát? Tartok tőle, hogy nem. Azért nem, mert ilyesmire, legalábbis nyilvánosan, '90 óta nem volt példa egyik oldalon sem. Azt csak halkan mondom: ha mégis megtenné sokat nyerne vele. /az ország is/

emő27 2010.02.22. 14:08:30

@radala: Én úgy gondolom, hogy Navracsics megint túl játszotta a dolgot.
Szerintem nem fog visszatérni, mert tudja, hogy akkor a fejéhez fogja vágni a fél ország.

Szerintem ő anno megmondta, hogy ő nem pártpolitikusként vállalja a miniszterelnökséget. Ő csak válságkezelő kormány miniszterelnökségét vállalta el. És szerintem szörnyű, hogy az a legfontosabb, hogy ő most elhagyja a politikát, és mit mond. Megint nem azzal foglalkoznak, hogy a szélsőjobbról és az az ellen történő küzdésről mit mondott, hanem az, hogy hogy fejezi be a tevékenységét.
szerintem az a legfontosabb, hogy a Jobbik előrenyomulását meg kell fékezni, és nem azért, mert ő ezt mondja, hanem azért, mert a külföld felé ez egy jó pont lenne. Hiszen ők nem néznék jó szemmel azt, ha ez a párt megerősödne. Ez a lényeg. Hogy legyen egy közös pont, amiben együttműködhetne a két nagy párt. Ez ténylegesen az ország érdekeit képviselné. Nem az a lényeg, hogy ki hogyan búcsúzik. Megnézném, hogy Navracsics hogyan búcsúzna. Mondjuk nála nem tudom elképzelni, hogy ilyen normálisan tenné mindezt. Ő az aki valószínűleg nem tudna soha politika nélkül élni, mert egy amolyan tipikusan acsarkodó, rossz hangulatot keltő személyisége a fidesznek.

Trejo 2010.02.22. 14:09:13

@radala: A piros bögrével csúnyán mellétrafáltál. Mennyiért júdáskodsz?

bozoa 2010.02.22. 14:10:01

Hányan gyúrnak ma itt Societas-bögrére, kulcstartóra? Úgyis a nyakukon marad az összes, aztán barátilag szétosztogatják.

barli 2010.02.22. 14:11:02

@subtotal: de érvelek. és cáfolj meg ha tudsz! Amúgy mi lenne ha csak egy néven osztanád az észt?

radala 2010.02.22. 14:11:34

@török gábor: OK. Még csak azt szerettem volna hallani, hogy milyen okos is vagyok:-)
Mindenesetre értem. Hogy mást ne mondjak ott van mindjárt a dácsia, de azért ez kb. pont 20 év volt mire visszaszerezte a "hitelét".

török gábor 2010.02.22. 14:12:20

@Vidéki: "számára racionális" nem (feltétlenül) egyenlő "racionális érv"

emő27 2010.02.22. 14:13:59

@török gábor: Teljesen egyet értek veled. Szerintem az, hogy valaki megun egy márkát az azt jelenti, hogy éppen akkor talál egy helyettesítő terméket. Nem biztos, hogy jobb, minta régi csak újnak tűnik és az új sokszor vonzza az embert. aztán ha az nem válik be, akkor visszatérhet a régi megszokotthoz. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a régi felismerve a hiányosságait újít valamit. És ez az újítás annyival jobb lehet, hogy akár visszatér ehhez valaki.

bozoa 2010.02.22. 14:14:02

@emő27: *asszus, kolléganő már megint a szélsőjobbnak nevezett nemzeti oldalt köpködi. Lassan mondom, hogy mindenki megértse:
A
MÉDIANYILVÁNOSSÁG,
VÉLEMÉNYTŐL
FÜGGETLENÜL
AZT
ERŐSÍTI
AKIRŐL
SZÓ
VAGYON.

Avagy, üdv közöttünk, hazafi.

radala 2010.02.22. 14:14:52

@Trejo: Nekem tetszett visszavágásnak. Szerintem vicces vagyok:-) (mindenesetre a WC kefénél pont negyvennyolcegészhéttizedszer viccesebb.)
Ingyen is hajlandó vagyok Júdáskodni, vagy jobban mondva csak ingyen vagyok hajlandó. Azt kell velem elhitetni érte, hogy valaki hiteles.

Diocles 2010.02.22. 14:15:41

Mit szóltok a Bajnai-beszédhez?
Szerintem kifejezetten a jobboldalnak kedvezett.
(na meg persze magának, már tojik az MSZP-re, a lényeg a történelemkönyv.)

- keresztbevágott az MSZP "jön a zOrbándiktatúra"-kampányának, lásd, Orbán demokrata, mondá.

- a Jobbik is megköszönheti neki a reklámot, Mari néninek az jön le, hogy lám-lám, ez egy brancs, és csak a Jobbiktól félnek a nagyurak.

Összességében az MSZP-nek, az MSZP-kampánynak egyértelműen káros volt ez a beszéd.
(Bajnainak persze hasznos, államférfinek fogják beállítani, de ez nem megy át az MSZP-re.)

emő27 2010.02.22. 14:16:09

@bozoa: Mármint én köpködök?

Kalmár 2010.02.22. 14:16:12

@radala:
Mea culpa.
Ha 4. akkor pláne.
Jól hangzik a 4.hely Fletónak, mint egy 70-75 átlag életkorú teremben az "Utánnam srácok!"

Trejo 2010.02.22. 14:20:04

@radala: A bizonyítványt utólag lehet magyarázni, csak értelme nincs, mert saját magunkkal kerülünk ellentmondásba: MSZP-FIDESZ-MDF-SZDSZ-te

Trejo 2010.02.22. 14:22:44

@radala: Lehet a bizonyítványt utólag magyarázni, de nem túl HITELES, saját magaddal kerülsz ellentmondásba. MSZP-FIDESZ-SZDSZ-MDF-te

radala 2010.02.22. 14:23:14

@emő27: No de itt most nem erről van szó. Az mszp 98-as és a Fidesz 2002*-es bukása szólt erröl, hogy valaki kipróbálta az Omo-t a Persil helyett. De most arról van szó, hogy a Dácsiádat cseréled épp le valamire, ami lehet, hogy egy 15 éves Nissan Sunny (ezt nem tudjuk), de következőre sem mész még vissza a Dácsiához, pláne nem a régi dácsiádhoz.
Azt próbálom itt egy ideje megtudni, illetve kihangsúlyozni, hogy most valami nagyon érdekes történik, ami soha eddig és talán soha többet (reméljük) nem fog megismétlődni.
Ez nem egy tory-labour váltás, ami ugye nagy és hosszú billenés szokott lenni. Ez most az, amikor gibraltárnál bedöglött a dácsiád és nagyon úgy néz ki, hogy gyalog kell majd hazajönni. Nem hiszem, hogy ilyenkor sokan fogékonyak volnának egy új Logan-ra:-)

bozoa 2010.02.22. 14:26:49

@emő27:
"szerintem az a legfontosabb, hogy a Jobbik előrenyomulását meg kell fékezni, és nem azért, mert ő ezt mondja, hanem azért, mert a külföld felé ez egy jó pont lenne. Hiszen ők nem néznék jó szemmel azt, ha ez a párt megerősödne."

Ez az olvasatomban köpködésnek számít, mert te nem a külföldre szavazhatsz, hanem arra, hogy a TE és kedves hozzátartozóid érdekeit ki képviselje, vagyis hogy mi legyen ITTHON.
Amikor külföldön dolgoztam, nem számított honnan jöttem, külföldi voltam, ott ennyit jelentett. Mégis ki a fenét érdekel úgy őszintén hogy néhány eurokrata brüsszeli vagy washingtoni hivatalnok jajveszékel?
Egy nemzeti oldal abban az országban erősödhet meg, ahol reális esély van a hagyományos értékek elvesztésére.
Hosszú évek óta Svájcban például nem ciki hogy a Nemzeti Pártjuk a legerősebb támogatottságú, még az iszlám betelepülést is igyekszenek féken tartani, mégsem fúj rájuk Európa. Másik példa: Közel-Keleten ahol még engedélyezve van a keresztény vallásgyakorlás, ott sem igazán lehet kinn a szimbólum az épületen, csak a miheztartás végett. Vigyáznak az általuk hagyományként tisztelt muszlim valláshoz, védik a társadalom 1-2 százalékától is, ha kell.
Szóval nálunk miért baj, ha valakik fel merik vállalni, hogy az országnak keresztény gyökerei vannak, és ki merik mondani, hogy az elmúlt 20 esztendőben cinkosok ültek a parlament kényes székeiben?
Ezt kimondani komolyan olyan nagy szemétség?

radala 2010.02.22. 14:27:04

@Trejo: Huhh szerintem én nem értelek.
Egyszerűsítsünk. Ha a bögre nem stimmelt, de szerinted én egy pöcs vagyok, akkor nem marad más lehetőség, mint hogy te egy Jobbikos vagy, aki szerint GyF, OV és én hármasban kúrtuk el.
Nos, ha így látod, akkor lebuktam. Tényleg mi hárman voltunk.

sárkányfő 2010.02.22. 14:27:10

@poszt: Az a fő baj a szocik kampányával, hogy már rég elvesztették. Tudja ezt mindenki, ők is tudják. Mesterházy már nem más, mint a bukás arca. komoly ember nem vállalta, neki jó volt, hogy így tutira képviselő lesz még 4 évig. Amúgy asszem valami államtitkár volt a sportminisztériumban, na ez az a kategória, ami neki való, már miniszteri szerep is túl nagy neki (Fideszes megfelelője kb: Deutsch Tamás).

@Gábor: Sajnos mostanság nem válaszolsz a kérdéseimre, de mivel a legutóbb felvett kérdésem tárgya már elérte az index címlapját ("Fideszes mozgósítók álltak át a Jobbikhoz") is, ezért újra megkérdem: mit lehet tudni a fidesztől jobbikhoz átálló emberek nagyságrendjéről? És a szavazatmegosztás a két párt között mennyivel lökheti meg a jobbik listás eredményét?

Cs 2010.02.22. 14:29:04

MSZP-től nem ilyen kampányt vártam, hanem olyan olyan megbánósat, hibáztunkosat, de tanultunkosat. Szóval ilyen hagyományos szoci mentalitást, amikor már akkora a szar, hogy nem lehet tovább takargatni és muszáj a nevén nevezni.

A mostani egy kívülállós kampány, hogy nem mivoltunk hisz látjátok új arcunk van, új programunk van. Ez egy másik MSZP és nem az, amelyik a sok bajt csinálta.

3 éves gyerekek már általában túljutnak ezen a szinten, mert eljutnak a fejlődésnek arra a szintjére, hogy ha egyszerűen letagadják, vagy másra fogják, azt a felnőttek nem hiszik el, attól még megtörtént a dolog.

A szoci kampányban meg különösen vicces elem, hogy azért visszanyúlnak a kormányzás pozitív "eredményeihez" Szóval valami olyat próbálnak meg kommunikálni, hogy a rosszat nem mi csináltuk, nem kötődik az új énünkhöz, a jó viszont igen.

radala 2010.02.22. 14:29:59

@kaláris: Szerintem nem, de baromira megközelíti. Szerintem pont az lesz, mint az EP-n, ami csak látszólag változatlanság, valójában nagyon hatalmas átrendeződés.
(MDF egy kivétel lesz az EP-hez képest)

Kono 2010.02.22. 14:30:24

@emő27: A Jobbik mennyivel rosszabb a jelenlegieknél?
Sokak szemében nyomós érvnek hat, hogy a jelenlegiekkel ellentétben ők még nem játszották el a hitelüket.

Szerintem ami 8 éve működött, ma már nem annyira működik. Az akkori MSZP-s kampány lényege volt ez: csúnya OV, szavazz ránk!
A lövöldözős játékokon felnövő generáció lelke már nem remeg bele pusztán abban, ha valakit lenáciznak... Ez a realitás.

Tehát ha tényleg olyan veszélyes a Jobbik, akkor hatékonyabb lenne, ha a "felelős" politikai elit megmutatná, hogy ők hogyan végzik JÓL a dolgukat.
Ha ezt megtették volna, nem lenne ember, aki a Jobbikra szavazna. De amíg a kormány nagyobb veszélybe vitte az országot, mint a Jobbik...

subtotal 2010.02.22. 14:30:45

@barli: nem tudok róla hogy több nick-em lenne.
Cáfolat: 25mrd$ az Magyarország nemzeti össztermékének 12%-a.
Ha ezt elköltötte volna, ahogy azt te állítod, akkor ennyivel több lenne az államháztartási hiány. A valóságban ez az összeg ahhoz kellett, hogy a 2009 előtt keletkezett adósságot refinanszírozza, azaz a külföld felé fennálló adósságot törlessze. Azért kellett az IMF pénze, mert a pénzpiacok minket nagyon nem akartak finanszírozni a válság durva időszakában.
A külföld felé fennálló adósság pedig a 2002-2009 között meghozott szar döntések következménye, azaz egyértelműen az a koala szarta el. A 2009 utáni kormány pedig szépen eltakarította ezt a szart.
Bajnai pedig ha van esze elmegy tanácsot adni a jó klímájú déli országokba.

emő27 2010.02.22. 14:32:56

@radala: Értelek. De ha nincs más. Tudom most van más, és ez a fidesz, de szerintem ez a mostani fidesz semmivel nem jobb, mint a régi fidesz. Tehát a lerobbant dácsiádból átülsz egy lerobbant Nissanba, mert hát a helyi lakosok azt mondták, hogy az jó, mert nekik az az érdekük, hogy eladják azt a Nissant. Ideig-óráig jobb, de 10 km múlva lerobban a sivatag közepén és ott már nincs segítség.

török gábor 2010.02.22. 14:33:20

@ó jaj: csak azért nem reagáltam, mert unalmas lenne, ha mindig azt írnám: nem tudom. nincsenek erre nézve adataim, anélkül meg nehéz... meglátjuk.

sárkányfő 2010.02.22. 14:33:48

@gorcsev54: ez a 30e milliárdocska érdekelne, tudsz linket adni?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:34:08

Na Mszp közeledik a Fideszhez..érzem:-)

sárkányfő 2010.02.22. 14:35:21

@török gábor: Ja, értem, oké.
Na majd meglátjuk. Én tartok tőle, hogy a jobbik 20% közelébe tornássza fel magát.

dzsaszper 2010.02.22. 14:35:44

@radala: na igen, én is ezt a kérdést szerettem volna kapirgálni egy kicsit :) de menetközben megkaptuk a választ...

dzsaszper 2010.02.22. 14:37:05

@Cs: ezzel csak az a gond, hogy ugyanaz a társaság maradt pozícióban...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:37:17

Gábor érdekelne a véleményed A szólás szabadságában készült, Bruck- Wermer interjúról, már ha van róla...és persze láttad?
Amennyiben igen, minek tudod be Wermer kijelentését miszerint OV jó úton halad a párt viszont nem??

Lovastengerész 2010.02.22. 14:38:38

" Mesterházy már nem más, mint a bukás arca. komoly ember nem vállalta, neki jó volt, hogy így tutira képviselő lesz még 4 évig."

azt hiszem ez lehet a dolog kulcsa,
neki nem jár profi kommunikáció

dzsaszper 2010.02.22. 14:39:00

@radala: na igen, hasonló helyzetre egy jó darabig (politikában mondjuk a köv. 10 évben) bojkottal tudnék csak reagálni.

török gábor 2010.02.22. 14:39:25

@Zengőtorkú Nyivákoló: hát, talán annak, hogy ez a véleménye :) de tényleg: w.a. mindig kritikus volt valamennyire, különösen a párt későbbi kampányaival kapcsolatban.

radala 2010.02.22. 14:40:13

@emő27: Világos. De ha szar a Nissan is, akkor marad a Volkswagen;-)
Már ha érted mire célzok a németes névvel:-)
Möglátjuk.
@ó jaj: Szerintem tuti tény, hogy mennek Fideszesek a Jobbikhoz, de szerintem ez nem különösebben gáz, nem jelentős a nagyságrend. Lehet, hogy elmegy tőle a 2/3-d, de tuti nem lesz Jobbik-Fidesz koala.
Én továbbra is azt gondolom, hogy OV nem a valódi szavazatmegosztóknak szólt, hanem azoknak, akik lustálkodnak. Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy sokkal nagyobb veszély a Fidesz számára az, aki nem megy el rá szavazni, mint aki esetleg megosztja a szavazatát.

emő27 2010.02.22. 14:40:54

@Kono: én úgy gondolom, hogy ma a rendszerváltás óta jele lévő pártok egyike se hiteles már. Ezt csak ők nem látják.
De úgy gondolom, hogy erre nem az a válasz, hogy olyan emberek legyenek hatalmon, akiknek a támogatói nem tudják türtőztetni magukat, ha valami nem tetszik és szétverik a fél várost, mint egy focihuligán csoportosulás.
És, hogy olyanok képviseljék még többen az országot különböző helyeken, akik nem tartják tiszteletben az ország területén élő embereket, legyen az az ember bármilyen vallású,nemi hovatartozású, stb.
Szerintem ők nincsenek olyan politikai, gazdasági, társadalmi ismeretekkel, háttérrel ellátva, hogy jól tudnának dönteni az országot érintő gazdasági, társadalmi stb. kérdésekben.

ati27 2010.02.22. 14:40:57

@bozoa:
csak előtte még narancssárgára festik :)

Diocles 2010.02.22. 14:41:17

@török gábor:

kedves Török Gábor, a Bajnai-beszédről lesz posztod?
kinek használt, kinek ártott, meddig tart ki, meddig csócsálják, stb.

Trejo 2010.02.22. 14:41:36

@radala: Nem gondolom azt, hogy részed van az elkúrásban, a pártok és a közötted vont párhuzam, a hiteltelenség okán történt. A jobbikos poénon jót nevettem! :D
Jó Egymás Torkának Ugrást mindenkinek!

papika 2010.02.22. 14:41:43

Sok szeretettel ajánlom tanulmányozásra a megmaradt szoci fanoknak:

epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/1-18022010-AP/EN/1-18022010-AP-EN.PDF

Regionális GDP adatok, még 2007-ből, tehát a minket a környezetünknél jobban megrázó válság előttről.
Négy magyar régió a legszegényebbek között. Az erdélyi GDP már magasabb, mint a kelet-magyarországi. Prága az ötödik régió egész Európában, Budapest sehol.
Az érdeklődők összevethetik a 2005-össel, amikor egy magyar régió sem volt a legszegényebbek közt:

www.eds-destatis.de/en/press/download/08_02/019-2008-02-12.pdf

Utánam, srácok!

órarugógerincű felpattanó 2010.02.22. 14:42:57

@subtotal: Csak ha sok libát tenyésztenek ott. Azért valahol kicsit érdekes, látni, ahogy a mitológiai alakok készülnek. Jó bajnaink nem adta még sehol igazán jelét annak, hogy komolyan szakértene bármihez is. Azért a wallis menedzserképzője után, a nem kispályásan állami pénzekből élő valamely wallis cég menedzselése != versenyszférából származó szakértelemmel, ugyanúgy, mint szocialista gazdasági miniszterként pénzt osztani az előre megkapott lista alapján (valahogy abból sem maradtak ki a wallis különböző cégei). Nagyon drága ez a menedzserképzés, csak az a sajnálatos, hogy az adófizetők fizetik. Jah igen, és az utolsó produkciója, a válságmenedzsment. Az annyiból állt, hogy magyarra fordították az imf elvárásait.

Azért ezekhez nem kell éppen szakértőnek lenni. Ugye?

Diocles 2010.02.22. 14:43:24

@ó jaj:

ne reménykedj, a Jobbik már régóta nem csupán a Fideszt csapolja.
(az aktivisták és az értelmiségi (?) háttér persze kőjobbos eredetű, de a cigányozással olyan aratást visznek végbe az MSZP-bázisban, hogy ihaj.
A múlt héten pl. egy tök apolitikus, eddig exszoci ismerősöm ajánlgatta bősz cigányozás kíséretében a jobbikot.)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:44:35

@török gábor: Hm akkor sem ilyen egyszerűűű a dolog:-)
Szerintem arra gondolhatot, hogy nincs meg a Fideszben az egyértelmű válasz a merre tovább és a hogyan tovább kérdésekre!

sertésmájkrém 2010.02.22. 14:45:10

@Diocles: a szemét nácija

vagy csak vannak elsőkézből tapasztalatai?

Melyik lehet...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:45:46

@Diocles: csatlakozom, érdekelne a véleményed..nem tudom egy postot megér-e?

barli 2010.02.22. 14:45:59

@subtotal: "Ha ezt elköltötte volna, ahogy azt te állítod, akkor ennyivel több lenne az államháztartási hiány"

eredetileg ugye ez a pénz azért volt ott, hogy biztonságban legyünk és le sem akarták hívni. Mégis lehívták szinte az egészet. Ha ebböl finanszíroztak, akkor valszeg azt a pénzt sunnyogták el, amit eredetileg akartak adósságtörlesztésre fodítani. gondolom korlátolt vagyok, de nem hiszem hogy minden évben minimum 25 milliárd dollárt ki kell fizetnünk az adósságainkra.

radala 2010.02.22. 14:46:52

@Zengőtorkú Nyivákoló:
Wermer András szerint csak pozitív dolgokat szabad árulni. OV azért van jó úton, mert a jövőről, a reményről beszél. A párt azért van rossz úton mert GyF=mszp-t nyomja.
Nem láttam, csak párszor hallottam már WA-t.
Nyilv´ßan nem igaz, amit mond, nem az egyik jó úton van a másik meg nem, hanem munkamegosztás van. Nem hiszem, hogy okos dolog volna nem nyomulni minden nap GyF-cel, ha egyszer ez effektív.
Orbán meg nagyon régóta imádja ezt a "mi apánk" szerepet. Szóval WA-tanácsaitól függetlenül, már 2000 óta belecsontosodott ebbe a fene nagy pozitivitásba.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:48:18

"Igen: a hasonlóság az, hogy a Fidesz és az MSZP – akármennyire is „tűz és víz”, egyaránt demokraták gyülekezete. Pont. A szélsőjobb – és most a Jobbik politikai haszonélvezőiről, vezetői politikusairól és nem a támogatóiról beszélek – pedig nem elkötelezett demokraták gyülekezete. Pont.

Demokrata a demokratával fog össze az antidemokratikus törekvésekkel és erőkkel szemben. Ez a szabad demokráciák önvédelmének alapelve."Bajnai

Hümhüm

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 14:49:27

@radala: Kettősbeszéd bazz erre nem gondoltam.-)

dartsnyil 2010.02.22. 14:50:30

Itt a lényeg:
"....tesz és ígér úgy a kampányban a szocialista párt, mintha ellenzékben lenne, miközben naponta szembesül kormányzásának tényével...."

Határozott céljuk, hogy elfeledtessék azt a tényt, hogy ők vannak/voltak kormányon;
8 év kudarc kormányzás után ígéreteket tesznek, mintha eddig ellenzékbe lettek volna.
Természetesen a társadalom többsége számára ez egy semmitmondó jelentéktelen kampány, de a volt MSzP szavazók egy részében sikeres lehet. Hisz újként beállítani egy pártot (aminek köze nincs a 8 évhez) és mutatni egy programot, hangsúlyozni az "új"-at és a "baloldal"-t mégis hatásos lehet...

ati27 2010.02.22. 14:51:04

M.A.:

"Megismételte, hogy itt az idő: a Fidesz és Orbán Viktor is csatlakozzon az MSZP-hez a szélsőjobboldallal szembeni küzdelemben, közös érdek a szélsőjobboldal visszaszorítása, hiszen az rombolja a demokráciát."

Miért tűnik ez nekem "hagyományos" ha szaros lettem, akkor dörgöljük bele másba is.. Még valaki vevő az antifasiszta riogatásra? Mivan már a "patás-cigány" sem elég ördögi? Ez azé gyenge. Még a végén csalódást okoz az MSZP! Ezek tényleg képtelenek megújjulni!

Cs 2010.02.22. 14:54:50

@dzsaszper: Igen. A szoci kampány erról szol, hogy kicserélték a csomagolást és úgy árulják magukat, mintha valami teljesen új, jobb, más, szárazabb érzés lenne. S semmi kzük már a rossz dolgokhoz, azokat mások csinálták. Ha azt kérdezed, hogy kik, akkor szadesz, orbán, az éppen aktuális népellenségei, de ha más nincs, akkor biztos az UFók voltak. :)

subtotal 2010.02.22. 14:57:27

@barli: a pénz nagy része az MNB-nél van, mert a számítottnál gyorsabban indult újra az állampapírpiac. egy másik része le sincs hívva.

mivel Magyarország adóssága majdnem a GDP 80%-a, ami a 2009 év végi értékkel számolva sacc per kábé 185mrd$*0.8=148mrd$.
A finanszírozás többféle futamidőben történik, de a 25mrd$ per év elég elképzelhetőnek tűnik.

Kono 2010.02.22. 14:58:35

@emő27: "Szerintem ők nincsenek olyan politikai, gazdasági, társadalmi ismeretekkel, háttérrel ellátva, hogy jól tudnának dönteni az országot érintő gazdasági, társadalmi stb. kérdésekben."

Éppen erről az ŐK-ről beszélek. Az Ők nem egyenlő a gyújtogató primitív bunkókkal. Azok vannak párezren, a Jobbikra meg több százezren szavaznak. Vagy ön szerint ezek is mind primitív bunkók?

Én magam is ismerek több olyan egyetemi professzort, tanárt, értelmiségit, vállalati vezetőt, akik "nemzeti érzelműnek" vallják magukat. Nagyobb hatást gyakoroltak rám, mint a liberális, vagy éppen régi rendszerből megmaradt oktatók. Nem a radikalizmusukkal, hanem az emberségükkel és tudásukkal. Sosem tapasztaltam azt, hogy ezek az emberek áthágnál a törvényeket, vagy az utcán tombolnának. Persze, volt olyan osztálytársam is anno, aki meccseken zsidózott. Az ilyen primitív emberektől mindig távol tartottam magam.

Minden bizonnyal Széchenyi sem számítana ma polkorrektnek a maga "magyarkodásával", de jól tudjuk, hogy milyen gazdasági és társadalmi fejlődésen ment keresztül az országunk a keze alatt.

subtotal 2010.02.22. 15:02:08

@órarugógerincű felpattanó: én nem akarok durva lenni, de: "csak arra kell vigyázni, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet" és állítólag ő is jól csinálta, ma a magyarok többsége ezt mondja.
Szerintem se csinálta rosszul a gazdpol-t ő sem, csak a stílus volt borzasztó.
Bajnai ebben jobb. Ha OV tanul tőle legalább ebben, már jobb lesz.

emő27 2010.02.22. 15:04:54

@Kono: Nem nem gondolom természetesen, hogy mindenki aki a jobbik tagja, vagy arra szavaz, az primitív bunkó lenne. eszembe sincs ilyet gondolni, nem szokásom általánosítani.
Tény, hogy megjelent a jobbik programja én beleolvastam voltak benne olyan dolgok, amik tetszettek, és voltak olyanok, amik nem.
Ez van. Én egyszerűen nem tudok azonolsuni ezekkel a dolgokkal.
Én is szeretem a hazám, nem akarok máshol élni, de vannak dolgok, amik a mai nagyvilágban nem működhetnek úgy,ahogy a jobbik szeretné. Egy erőnek jó, de én abban bízom, hogy nem 3 párt lesz a parlamentben 2010. kornyarától, hanem legalább 4-5. mert szerintem szükséges s okféleség, amit ez nyújthat az országnak.

bozoa 2010.02.22. 15:05:54

@Kono: Kár azoknak magyaráznunk, akik letakarták a jobb szemüket és csak balra látnak ki az üveg alól. Jajj istenem, miért is nem vertek meg néhány MSzP-drukkert is annak idején a rohamrendőrök? Csak úgy, emberségből.
S miért vannak még mindig olyan szavazópolgárai az országnak, akik azt gondolják a Jobbik képviselői mind a Fradi B-középben nevelkedtek? Országba és csapatba vetett hit közt azért van egy kis különbség. Bár jó, ha megvan mindkettő. Hajrá Loki, jó tavaszi rajtot!

snq 2010.02.22. 15:07:28

@ati27:
>> Még valaki vevő az antifasiszta riogatásra?

aligha, sőt a szándékkal ellentétes hatást vált ki (hasonlóan a 'külföldnek nem tetszene' és a 'két nagy párt összefoghatna' töltelékekhez)

emő27 2010.02.22. 15:08:59

@bozoa: Nem csak balra látok. Mondom náluk is vannak jó ötletek, és tervek, és tudom azt, hogy bejutnak a parlamentbe és ott ha módjuk lesz rá lesz arra lehetőségük, hogy bebizonyítsák azt, hogy az emberek rosszul ítélték meg őket.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.22. 15:09:09

@Kono: Ha kivonod a Jobbik szavazói közül azokat akiket Te is negatívan emlegettél és még pár hasonlót (szent korona, véderő, stb.) akkor igencsak megcsappanna a Jobbik szavazó tábora.
Nem kétséges, hogy értelmes, tanult emberek is vannak a Jobbik szimpatizánsok közt, de nem a többség nem olyan.

panelburzsuj 2010.02.22. 15:11:04

@Kono:

Hát ez mostani választás kulcskérdése: a "nemzeti érzelmű" utánfutó-értelmiségi/udvari vállalkozó kitől remélhet komolyabb viszontszolgálatot a nyíltszíni támogatásért: a klientúráját húsz éve építgető Fidesztől, vagy a fazék körüli helyezkedős meccseket még le nem játszott Jobbiktól?

Kono 2010.02.22. 15:12:14

@emő27:
Lehet, hogy pesszimista vagyok, de úgy látom, hogy egy új zubbony felhúzása még nem változtatja át a viselőjét. Amíg a politika az egyének érdekeinek kiszolgálásáról szól a közösség érdekei helyett, és egyetlen párt sem hajlandó a pénzéhségét alárendelni az ideológiájának (vagy éppen a jóízlésnek) addig nem lehet sok jót várni...

Az ember pedig javíthatatlan. Még akkor sem változik, ha politikus. A rang önmagában nem tesz valakit alkalmassá.

Sztem a politika az emberek szórakoztatásáról szól. Egy nagy cirkusz. Ha a kenyér is megvan mellé, akkor senki sem fog sírni :)

snq 2010.02.22. 15:12:35

@emő27:
>> vannak dolgok, amik a mai nagyvilágban nem működhetnek úgy,ahogy a jobbik szeretné

vagy éppen nagyon is úgy működnek a nagyvilágban, és azt szeretné, hogy itt se legyen másképp

emő27 2010.02.22. 15:12:56

@bozoa: Az előbb lemaradt, és én is szurkoltam itthon a fotelből a Lokinak. És remélem, hogy élni tudnak majd azzal az anyagi és erkölcsi támogatással, amit a kaptak, megélhettek.

emő27 2010.02.22. 15:14:39

@Kono:
"Az ember pedig javíthatatlan. Még akkor sem változik, ha politikus. A rang önmagában nem tesz valakit alkalmassá." Ezzel teljesen egyetértek. Hisz a diplomától sem lesz értelmiségi valaki.

emő27 2010.02.22. 15:16:00

@snq: "vagy éppen nagyon is úgy működnek a nagyvilágban, és azt szeretné, hogy itt se legyen másképp "

Most mire gondolsz? Komolyan kérdezem.

snq 2010.02.22. 15:16:20

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
>> Nem kétséges, hogy értelmes, tanult emberek is vannak a Jobbik szimpatizánsok közt, de nem a többség nem olyan.

és akkor most ebben mi a tanulság?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.22. 15:17:50

Gábor!

Lehet arról tudni valamit, kik csinálják most a nagy pártok kampányait?

medve2 2010.02.22. 15:17:55

@török gábor: Tisztelt Török Gábor! Szerintem az mszp kampány szempontjából nem rossz, az biztos, hogy jobb a Fidesznél. Ám van egy bajuk: az elmúlt évek percepcióját nehéz eladni.

Kono 2010.02.22. 15:18:03

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
Na ez az, ami a Jobbik számára a választás tétje. Ha hiteles imidzset építenek fel, akkor sok szavazót szereznek.
Egyébként, lehet, hogy téves a logikám, de pl. a MIÉP-re sosem szavaztak ennyien. Sztem mára a Jobbik több lábon áll, és ennek a jelentős kisebbségét adják csak a habzó szájú balhés verekedők.

barli 2010.02.22. 15:21:29

@subtotal: gyurcsány is mutogatott már mindenféle remek grafikonokat, meg a statisztikai hivatal is kihozott már mindenfélét, föleg vezetöváltás után, úgyhogy ha megbocsátasz én már nem hiszek a hokuszpokuszban. elkurták, tünjenek el, ennyi.

thnita 2010.02.22. 15:22:10

sztem az mszp kampányának azért nincs jelentősége mert tök mindegy mivel próbálnak előjönni, azon, hogy hiteltelenek nem tudnak érdemben változtatni, még akkor se ha amúgy maga a kampány jó...mire? max, a saját még meglévő szavazótáboruk megnyugtatására, hogy lám vmit csak fel tudnak még most is mutani és lelkesek, nincsenek szétesve.. még most nincsenek... számomra az érdekesebb, hogy hogy lehet, hogy ezt vannak akik el is hiszik nekik:-))

2010.02.22. 15:22:39

Az MSZP-nek az a "szerencséje", hogy nem esélyes a kormányzásra, mert akkor nem tudom, kit dobtak volna be miniszterelnökjelöltnek. Ez a Mesterházy szépen tud mosolyogni, de országot vezetni? Sok mindent lehet tanítani pénzért még gyorsan is, de neki először is egy önbizalomnövelő tanfolyam kellene, utána meg egy szónoki, mert szerintem másokat meggyőzni csak egy lendületes, magabiztos ember tud. Persze egyetemi előadónak tökéletes lenne (ahhoz elég magabiztos, meg beszélni is tud), de őt elvileg az ország élére akarják állítani, nem?

2010.02.22. 15:26:14

@medve2: Pont ezért írja az Gábor, hogy
"...a választási eredmények magyarázatakor nekem csak sokára jut majd eszembe a párt kampányára hivatkozni."

snq 2010.02.22. 15:26:53

@thnita:
>> sztem az mszp kampányának azért nincs jelentősége mert tök mindegy mivel próbálnak előjönni, azon, hogy hiteltelenek nem tudnak érdemben változtatni

és? 2006-ban hitelesebbek voltak? ez még csak a kezdet, 50 nap mszp kampány után a bajnai egy nemzetnemtő hős lesz. fidesz 2/3? örülhetnek, ha nem gyurcsány kormány lesz!

panelburzsuj 2010.02.22. 15:29:41

@lxrose:

Nem. A kormány élére.

Az ország élére eddig három dinamikus tatát sikerült állítanunk.

EMP 2010.02.22. 15:33:34

Szamomra a minap megjelent nyugdijemelesrol szolo hir volt sokkolo es abszolut kiabrandito az mszptol.
Mindenki tisztaban van vele hogy a jelenlegi nyugdijrendszer hosszutavon nem fenntarthato es akkor bedobnak a koztudatba egy ilyen nyugdijemeleses dolgot...
Ez kb olyan mint dugas elott egy jo kiados hidegzuhany.
Mondhattak volna hogy nyugdijreform lesz ami talan meg kedvezobb is lesz a nyugdijasoknak, de ami megjelent az kb annyi volt hogy rengeteg extra penzt igernek a nyugdijasoknak...
Ez egy elb*szott kommunikacios huzas volt ami a nyugdijasokon kivul barkire inkabb negativan hatna szerintem..

v. jókormányzósember 2010.02.22. 15:38:38

t.gábor!

Tudja mi a baj? Az, ami o. viktor és társai - az általuk oly gyűlölt (ld. cs. istván megszólal szept. 11. kapcsán- o. viktor meg hagyja) Egyesült Államokból orzott "évértékelője" kapcsán:

aki ÉRTÉKELHETETLEN, az nem értékelhet.

Asztjónapot!

v. jókormányzósember 2010.02.22. 15:40:37

Illetve- még egy apróság, ha megengedi...

A "törökgáborelemez"-hez.

Mint azt bizonyára tudja (tudja?) nyelvünkben a személyneveket nagybetűvel írjuk.

Így közéleti nemecsekernővé válik... S nem biztos, hogy lesz annyi érdeme, hogy végig nagybetűvel írják majd be nevét- a Grundnaplóba.

A legjobbakat!

barli 2010.02.22. 15:41:40

@EMP: mi van ha nincs más célközönségük, mint a nyugdijasok?

barli 2010.02.22. 15:44:14

@v. jókormányzósember: egyáltalán milyen keresztnév az hogy Elemez??? :)

szergej-szergejevics 2010.02.22. 15:46:32

@EMP: De ezt a nyugdijreformra Orbán Viktor is azt mondta, hogy jó és nem kell semmit tenni az elkövetkezendő 30 évben. Neked mi a kifogásod a jelenlegi rendszer ellen. Meg volt az idei nyugdijemelés a korrekcióval együtt.

snq 2010.02.22. 15:46:36

@v. jókormányzósember:
>> nem biztos, hogy lesz annyi érdeme

kemény szavak ezek attól, aki egy kommenttel feljebb mások véleménynyilvánításhoz való szabadságát korlátoznák

daat 2010.02.22. 15:46:40

@v. jókormányzósember: Tudod mit szerettél volna közölni az olvasókkal vagy csak úgy jött ez a beböff?
"Mint azt bizonyára tudja (tudja?) nyelvünkben a személyneveket nagybetűvel írjuk. "
Te tudod?

Kenedy1 2010.02.22. 15:47:25

Bajnai kifejezetten nagyot ugrott a szembemben!! Már ő is tudja,hogy ez az mszp képtelen bármit megoldani.

Mesterházi óvná az országot a fidesztől. Istenem ez mekkora egy marha..

subtotal 2010.02.22. 15:48:44

@barli: majd meglátjuk, de meglepődnék, ha a Fidesz kormány alatt a 2009-es adatok korrigálásra kerülnének.
Egyébként meg mennek már, épp ma...

szergej-szergejevics 2010.02.22. 15:55:00

Nekem tudjátok mi tetszik! Kövér Lászlónak a szavazat visszavásárlása a minimálbérért. Ez derék, jó gondolat. Most képzeld el, azt a sok szegény embert, aki a választáskor viszi a voksát vissza az államnak, mondván nem kell, ide a pénzt. Ez demokratikus, ez korrekt. Hihetetlen mi nem jut még az eszükbe.

ati27 2010.02.22. 16:06:08

@EMP:
És ezt a véleményt Bajnai is osztotta:"A jelenlegi nyugdijrendszer fenntartható" nálam itt bukot meg a "szakértelme"

ati27 2010.02.22. 16:10:45

Persze Viktor is ezt mondja, csak ne felejtsük el, nem ő kormányoz.. :) Tehát mondhatja. Én is mondhatom hogy 14 havit a nyugdijasoknak.. Szergej szergejevics szergejev! Bejön mi? Merném azt mondani egy kampányba, hogy át kell gondolni..

Mizantró Pista 2010.02.22. 16:19:27

Én nem szeretem Török Gábort csakazértsem, de szerintem ő annyira okos(nak tartja magát)hogy a jobboldali szavazásba(ki legyen a miniszterelnök-jelölt?) be kéne tenni a nevét!

Török Gábor For President!

ati27 2010.02.22. 16:22:24

@Antanténusz Szorakaténusz:
nem kell feleségül venni.. :) És most megköveztek.. Miért ne lehetne az MSZP-re szavazni? Elvégre demokrácia van..

radala 2010.02.22. 16:25:14

@Antanténusz Szorakaténusz: Szerintem nem lenne jó ME. Ott nem elemezni kell, hanem döntéseket hozni. Szerintem szinte semmi nincs távolabb egymástól, mint egy elemző és egy ME.
De itt nyilván megnyerné a szavazást.
ja egyébként a president az már nem olyan rossz heyl, az Mo-n egy elemzős szakma:-)

ati27 2010.02.22. 16:30:11

@radala:
Szeretem.. Nem elemezni, hanem dönteni kell.. Muhaha.. És mi alapján döntesz? Dönteni én is tudok, pl le, egy korsó habos hideg sört.. csak ne lenne kint -13 fok.. :)

objekt 2010.02.22. 16:32:56

@objekt: Török Gábor igazán nem szorul védelemre, bár mint írja: jól bírja.:-) Én csak azt nem értem, miért nem lehet leakadni róla. Mit nem lehet benne szeretni? A mosolygós képét? A jó beszélőkéjét? Az átlagot messze meghaladó felkészültségét? Vagy azt, hogy nincsenek beégett paneljei, amiket mindig ismételget? Mégegyszer kérdezem kit szeretsz? Kit tartasz pártatlanabbnak nála? Tényleg érdekel, de csak most az egyszer..., azután jó lenne hanyagolni a témát:-)

elfelejtette 2010.02.22. 16:34:26

Valoban nincs jelentosege a kampanyuknak. A nagy kerdes nem is az, hogy veszitenek-e, es ha igen, mennyivel, hanem hogy ebbol a helyzetbol sikerul-e forditaniuk, mint 90 utan, vagy vegervenyesen beszorulnak. En a masodikra tippelek. Tul sokszor jatszottak mar el a sajat megujulasukat.

Periksz 2010.02.22. 16:38:15

Házmestery akkor fogja igazán elveszteni már most sem fellelhető jobbik modorát, amikor majd március végén a kecskeméti bíró, a Cusi-per ítéletének indoklásában kitér személyére. Mint olyanra, aki félrevezette a bíróságot.

Rocky 2010.02.22. 16:48:08

Bajnai beszéd rövidített változat:

1. Válság mint múltidő -> kezelték?
mit kezeltek valójában? a VILÁGgv-ra nem adtak semmilyen választ! választ a saját maguk által tönkretett, szétlopott ország bajaira adtak ideiglenes jelleggel, hihetetlen áron (25 mrd $, imf)
2. Találgatások € ügyben, találgatások a jövőre nézve...
ilyen már sok volt, quasi megszabja a köv. kormánynak a kötelességét, amit pontosan egy hónapja nekik kellett volna bevezetni
3. Előrehozott választások -> üzenet a palackban (megtartottuk a hatalmat) dübörögtek az iratmegsemmisítő gépek, ennek ellenére fejek hullanak, "de túléltük", gondolom "trükkök százaival" ezt is
4. Fontosak a demokratikus intézményeink, amelyek jól működnek -> jól működnek???
vagy pont ezek az intézmények azok, akik leginkább a korrupció melegágyai???
gondolok itt a monetáris tanácsi határozat kihirdetése előtt lelkesen sms-ező jegybanki vezetők csendesen lenyúlt mrd-jaira... stb...
5. Becsületesebb politika kell -> hát igen ezt már gyf is mondta... vajon mire gondolt?
jobban kell ügyelnünk a látszatra, mert a birkák szemei nyiladoznak???
6. Fidesz (nem náci) = MSZP (de akkor mi sem vagyunk komcsik) -> érdekes eddig még mi voltunk a nácik, meg a nyilasok...
micsoda baráti összemosódási kísérlet :DDD
márpedig komcsi kutyából.... ezt tudhatnád már gordika
7. JOBBIK ( EP párt) = náci, sátán
na most ők vannak soron, a közép jobboldali nyilasveszély már elhárult, most van helyette szélsőjobboldali, de eddig a Fidesz is szélsőjobboldali volt (hetihetes, gyf, veres, 168óra, népszab stb.), akkor most hogy is van ez?
kell egy ellenség mindenképp, aki ellen harcolni lehet, ha nem elég a sima osztályharc...
8. Nem megváltó, de mégis, de azért nem folytatja -> szép munka volt gordi, köszönjük!
épp csak a hátad tiszta kaka...
ja nem vetted észre, hogy ott lendvai, steiner, hagyó, gyurcsány, veres áll???
szegényke, biztosan nem vette észre és csak idejött bécsből kormányozni egy ici-picit, mert már nem bírta nézni hazafias-közgazdász-üzletemberként h ilyen sete-sután kormányoznak a papa barátai...

Rocky 2010.02.22. 16:50:24

@szergej-szergejevics:

Benned liptai űrhölgyet tisztelhetjük?

ryo 2010.02.22. 16:53:25

Ennek az MSZP kampánynak a legnagyobb problémája a társadalomra nézve, hogy szembeállítja a nyugdíjasokat a társadalom többi rétegével, tehát a már megszokott koreográfia szerint ismét gyűlöletkeltésre alapoz.
Miért kell szerencsétlen nyugdíjasokból egy utált réteget kreálni akikre újjal mutogathatunk a választások után hogy "na ők elhitték ismét" és a jövőm ismét el van cseszve min x évre. pedig nem ők tehetnek róla, hanem a kampány irányítói, arcátlan emberek akik szemrebbenés nélkül hazudnak 20-40 éve.

A Jobbikban sokkal kevesebb gyűlöletkampány-koreográfia van mint az MSZP-ben, arcunkba vigyorgó honvédelmi miniszter senkiházival, felfuvalkodott pulykaszónok elnöknővel és szerencsétlen erőltetett kapálózó miniszterelnök jelölttel.

radala 2010.02.22. 16:54:26

@ati27: Pont ez alapján döntök én is, hogy -13 fok van-e.:-)
nyilván az elemzők (fókuszcsoport elemzők) alapján döntesz.
Arra próbáltam célozni, hogy bizonyára kellenek bizonyos képességek a ME-séghez, de itt elsősorban nem az kell, hogy átlásd a valóságot és elemezd, hanem, hogy átlásd az előzök által már egyszer átszűrt valóságot.
Állítólag Reagen mondta, hogy neki egykezű tanácsadókat küldjenek, mert nehezen viseli, hogy "on the other hand"-et.
Érdekes téma lehetne összeszedni, hogy mi kell egy ország irányításához.
Mondjuk nehezen hiszem, hogy össze lehetne szedni, mert még a sokkal egyszerűbb dologhoz, mint mondjuk a foci is sokféle tulajdonság jöhet jól.
Mondjuk talán a legfontosabb tulajdonság lehet a hitelesség látszata. Ez tűnik, legalábbis manapság, a szűk keresztmetszetnek.
Tuti, hogy szemben az elemzővel, nagyon fontos a határozottság. Pl egy határozott elemző inkább hülyének tűnik. Baromira nem értek én ehhez, de az az érzésem, hogy még rossz döntéseket hozni is jobb, mint nem hozni döntéseket...

radala 2010.02.22. 16:58:42

@objekt: Én nagyon könnyen megértem, ha valaki nem szereti tg-t. Szerintem is nagyon irigylésre méltó szakmája van. Képzeld el, hogy mondjuk olyan kevés hiteles asztalos lenne, mint ahány politológus:-)
Az is baromi jó a politológiában, hogy nincs semmi külföldi konkurencia. Nem sok ilyen szakma van a világon, no.

radala 2010.02.22. 17:04:03

@Rocky: Valóban tekintsünk el attól a fikciótól, hogy Bajnai őszinte.
Mi lehet a célja annak, hogy a Fideszt fényezi és csak a Jobbikot sározza?
Be akarja feketíteni a Fideszt?
Szabad elvonulásban bízik?
2014-re készül? (Azaz úgy gondolja, hogy ezt az elbaszott gazdaságot nem lehet rendbe tenni, azaz neki már most is a Jobbik az ellenfél és nem a Fidesz).
Az tuti, hogy ez a duma két csoportnak árt, az mdf-nek, mert Bajnai pont olyan jó, mint BL a másik a Fidesz, mert akit a szocik dicsérnek, annak automatikusan csökken a hitelessége.
Szóval ez a kijelentése, hogy a Jobbik egy szörnyeteg, az mszp-jobbik választási szövetséget támasztja alá:-)

diotoro10 (törölt) 2010.02.22. 17:07:29

Tisztelt Gábor!
Kérlek válaszolj!
Volt-e már a történelemben olyan, amikor egy nem parlamenti párt, akkora támogatottsággal bírjon mint a JOBBIK? Nem lehet-e az a tervük az eddigi parlamenti pártoknak, hogy szándékosan engedik helyzetbe hozni a JOBBIK-ot, hogy had főjön meg a "saját levében". Aztán ha belebukott, had süllyedjen el a történelem posványában. A mostani kampány úgy fest nekem, hogy mintha direkt a JOBBIK minél nagyobb sikerére aspirálna mindenki. Mindent megtesznek a radikális párt sikeréért, minden opldalról...

Rocky 2010.02.22. 17:09:39

@radala:

Mindez sajnos alátámasztja azon elképzelésemet, hogy a nagyot bukó mszmp-nek semmi sem lesz drága a közeljövőben!

Neki csak jó, ha valaki a Jobbikra szavaz a Fidesz helyett!

A Fideszt próbálja lehúzni a maga alacsony szintjére, ráadásul egy "baráti" kéznyújtással...

A választások után polgárháborús állapotok megteremtése lehet a céljuk, utána mint felszabadító csapatok érkezhetnek vissza...

Ne adja isten, de ez is simán benne lehet a pakliban...

klacus 2010.02.22. 17:11:15

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
Csak a korrektség kedvéért. Ha valakinek 98000 ft-os nyugdíja van az gazdag?

Szerintem nem. Nem napi 98 000 Ft-ról beszélek hanem havi.

Az meg hogy egy család 98 000 ft-ból él, az elég hihetetlen. Nem mondom, hogy nincs, de:
- általában ott valaki feketén dolgozik.
- általában nem dolgozik
- egyedül neveli a gyerekét.

Az Én nagymamám 40 év fatelep után 130.000 Ft-os nyugdíjat kap, plusz a nagyapám után- aki végigharcolta a háborút + lehúzott 4 évet Szibériában - még kb 25.000 ezer özvegyit.

Nem érzem azt, hogy nem érdemelte meg. A másik nagymamám aki életében sem dolgozott kap 35.000 ft-ot.

A két ember között az a különbség, hogy az első támogatja két unokahúgomat, anyagilag, meg a háztájiból, mert most 78 évesen is dolgozik a ház körül. Az utóbbi meg a nagynénémnél lakik, mert nem tudja egyedül fenntartani magát. Nem érzem úgy, hogy ez így nincs rendjén.

Visszatérve az első mamira. Szóval a nyakán maradt a ház, amiért egész életében dolgozott, nem fog elköltözni. Nincs is hova, hiszen a föld a jószág mindennél fontosabb. Ha nem fűti a házat akkor tönkremegy. Egy 130 nm-es ház kifűtése, ami blokkbók, gyak. beton, készült, nem egy leányálom. Ő már nem fog korszerűsíteni, mert nem is érti, és nincs is rá keret. De Ő gazdagnak számít manapság. Én úgy gondolom, hogy aki tisztességgel ledolgozta azt amit kellet, és odafigyelt a jövedelmi dolgaira, talpraesett, és nem mástól várja a megoldást attól, nem kell sajnálni azt amit kap.

A jelenlegi kormány a panelban lakó, elpuhult embereke tömegeit támogatja. Pedig minden igyekezetük ellenére, ismét egyre többen vetik be a háztájit, és indítják a saját élelmiszer termelést, mert a jelenlegi helyzet nem elfogadható. (szar kaja, drágán)

Én a városról költöztem vidékre a tapasztalatok az alábbiak
- 4000 nm-es telken ki tudom gazdálkodni a tüzelőt, és a ami egy öttagú családnak zöldségféle kell. Töredékéből, mint amit kérnek érte a boltban.

radala 2010.02.22. 17:12:03

mno.hu/portal/696580

Erősödik az LMP.
Kiváncsi vagyok öket hogyan tudja kicsinálni az mszp. Ha nem tudják kicsinálni őket, akkor kár lesz Bokrossal, Mesterházy botránnyal kicsináltatni az mdf-et.

Rocky 2010.02.22. 17:13:41

@diotoro10:

Teljesen igazad van, pontosan ezt mondta? Orbán Viktor is ugye?:

"A józan ész arra int, hogy minden szélsőség veszélyes. Az egyik szélsőséget a hatalmon lévők jelentik, akik a törvények fölé helyezték magukat. Itt van például Budapest, ahol lassan mindenki rács mögé kerül, aki a városvezetésben megfordult. A másik szélsőség a törvények fölé helyezi magát. Mindkét szélsőség veszélyes. Gyűlöletből nem születik újjá semmi, nincs bennük valódi erő."

Uhu20 2010.02.22. 17:17:13

OFF
@török gábor: Ugyan, ne is foglalkozz(on) az ilyen hsz-okkal. Én, amióta felfedeztem ezt a blogot, "függő" lettem...:)

ON
Egyébként felmerült bennem egy kérdés, még a kopogtatócédulás poszt kapcsán, de ide is szorosan kapcsolódik,

A fidesznek nem lenne-e érdeke, hogy az lmp-t rajthoz állítsa, hogy elszívjon szavazatokat az mszp-től és az mdf-től? Mivel Mesterházy ígéretei (ingyen alapfok LOL stb) tényleg mulatságosak, sok szoci szavazó fog alternatívát keresni - még most is.

Rocky 2010.02.22. 17:17:44

@radala:

miért kéne kicsinálni az LMP-t?
azt gondolom vágod h nem az mszmp-től vesz el szavazatokat, hanem a (nemlétező)liberális szdsz-től és a Fidesztől.

Egyébként pedig, ők az mszpdsz trójai falovai, érdemes megnézni a támogatóikat, akik egytől egyik a hetihetesben és társaikban ülnek-ültek:

www.youtube.com/watch?v=e6D1CPbixDc

Uhu20 2010.02.22. 17:18:42

@radala: Nem erősödik. Van forrásom, ugyan nem egy nagy mufti, de ő is azt mondja, amit hallani: nincs elég emberük, még cédulagyűjtésre sem.

radala 2010.02.22. 17:20:04

@diotoro10: Szerintem millió nem magyar példa van arra, hogy egy párt a parlamenten kívülről kerül akár a hatalomba. (ha viccelni akarnék, akkor ott az MDF).
De ott a lengyel PiS meg a PO is. Mindkettő 2001-es formáció. Ketten együtt 78 %-ot szavazatot kaptak.
Szerintem a mostani magyar rendszer nem kedvez ennek, de ugye a miép is bejutott a Jobbik is jó eséllyel megismétli az EP eredményét.

mrs. white 2010.02.22. 17:21:12

Mi a baj a szocialista kampánnyal?
Pontosan az ami a kormányzással volt.
Semmitmondó lózungok, érthetetlen ígéretek, nyugdíjasok pátyolgatása azok helyett akik megtermelnék a nyugdíjra valót.
Gyakorlatilag pontosan szembe megy Az utolsó Bajnai féle kormányzással és folytatja az előző évek politikáját ami az országot sehova se vezette.
A kérdés az hogy lesz-e 1000001 agyhalott?
Valószineleg lesz, mert ezen a blogon is megfordulnak olyanok akik még ezek ellenére is védik a mundér becsületét, akkor mit várjunk el egy olyan embertől aki sokkal tájékozatlanabb a politika világában.
Amúgy azzal semmi bajom hogy az mszp hülyeségeket beszél, a gond ott van, hogy Ők ezt végre is szokták hajtani.

radala 2010.02.22. 17:24:03

@Rocky: Nem az számít, hogy honnan vesz el szavazatokat. Lássuk be rohadt mindegy, hogy 40 vagy 80 mszp képviselő van.
Ha lesz a Jobbikon kívül ellenzéki párt a parlamentben, akkor soha senki nem fog már az mszp-re szavazni. Az mszp elemi érdeke, hogy senki ne maradjon a baloldalon. (lásd fönt a rozzant dácsiás beszélgetéseket).
Az mszp jövője szempontjából a 2/3-os Fidesz tized akkora veszély, mint egy 5,01 %-os szalonképes párt a parlamentben.

elfelejtette 2010.02.22. 17:25:31

@Uhu20: Ezen nincs mit csodalkozni. Tul friss formacio. Majd ha 2014-ig talpon maradnak, kiepitik a szervezetuket, es felepitenek egy ismert arcot, aki a listavezeto lesz, akkor majd lesz eselyuk.

klacus 2010.02.22. 17:26:17

Bajnai beszéd:

"

Igen: a hasonlóság az, hogy a Fidesz és az MSZP – akármennyire is „tűz és víz”, egyaránt demokraták gyülekezete. Pont. A szélsőjobb – és most a Jobbik politikai haszonélvezőiről, vezetői politikusairól és nem a támogatóiról beszélek – pedig nem elkötelezett demokraták gyülekezete. Pont.
"

Miért van olyan érzésem, hogy a két tolvaj összekacsint?

Mizantró Pista 2010.02.22. 17:29:49

objekt:A Political Capitalt szeretem ,mert ők legalább együttműködnek az NBH-val és hazánk boldogulását szolgálják,míg TG csak elemezget,elemezget ...

Egyébként nem értem, mi a bajod,hiszen én nem vontam kétségbe TG képességeit,sőt még azt is elismerem,hogy mosolygós a képe,és átlagot meghaladó a felkészültsége, bár ez utóbbi nem nagy kunszt egy olyan országban, ahol mindenki okos, egyébként meg szép is lenne, ha egy politológusnak nem lenne átlagot meghaladó a felkészültsége a szakmájában.

Nem tehetek róla, nem szeretem a politológusokat és punktum, mégha sokat is mosolyognak.

Remélem, mindenben kimerítő válasszal szolgáltam!

Mizantró Pista 2010.02.22. 17:31:59

Jut eszembe ,egyébként semmilyen formában nem állt szándékomban megsérteni Török Gábor urat,hiszen attól még,hogy politológus, lehet még ő jó ember!

mrs. white 2010.02.22. 17:33:15

@ati27: Szeretnék egy félreértést eloszlatni mert oly sokszor került szóba nyugdíj rendszer.
A kormány már ugy avatkozott bele, hogy az hosszútávon 25%-os csökkenéssel jár. tehát nekem már annyival lesz kevesebb mint ha tavaly mentem voltam nyugdíjba.
Ergo már hozzányúltak megszopatták a nyugdíjasokat csak ez a 13. havi elvételén kívül nem teljesen világos az embereknek.
Ez az amikor a cselekedet elválik a kommunikációtól.
Nem nagyon kell beavatkozni és 20-30 évre megvan oldva a gond, csak hát azt mégse mondhatják hogy már megszopattunk minden jövöbeli nyugdíjast.

gossage 2010.02.22. 17:37:30

@klacus: Ez igaz,de a te nagyijaid nem is lengetnek MSZP gyulesen zaszlot....az enyemek sem ezt tettek amig eltek

Glenarvan 2010.02.22. 17:51:46

@szergej-szergejevics: Szia!

Abban igazad van,hogy az SZDSZ sok vihart(sz.rt) kavart.Az égnek hála őket ma láttuk utóljára a parlamentben!
De mondj nekem egy MSZP-s politikust aki 2006-ban,Öszödön felállt és kikérte magának az egész beszédet,vagy szólt volna a böszmének,hogy vegyen vissza!
Hallgattak,mint sz.r a fűben,majd üvöltve kapták a vállukra és csak a büfénél lassítottak.
Ki szólt a 'sokoldalú' Draskovicsnak,hogy több tárcánál már ne próbálkozzon?
Szerintem senki!Akkor állt félre,mikor már volt melója máshol!
Gál J. Z.-vel ugyanez a helyzet.
És a kis Veres,a cserék cseréje?
Tudja már,hogy járt-e Makaón a csajjal?Kemény kis túra lehetett,ha még most sincs magánál!
És még sorolhatnám a rengeteg vérlázító húzásokat!
Tiszteletben tartom a bal oldalhoz való kötődésedet,de kérlek,keress ezen az oldalon egy másik tömörülést!Nézd a listát!Szerintem nem is szégyenlik magukat!
Az pedig,hogy a jövőből jósolsz,nem szimpatikus,mert akkor már négy éve kellett volna ezt tenned!
Inkább írd le a szombati nyerőszámokat és áprilisban felezünk!
Gondold meg!

török gábor 2010.02.22. 17:52:59

@Antanténusz Szorakaténusz: pontosabban lehetne :)
semmi gond, jól bírom a nemszeretést, de persze az ellentétét azért jobban.

török gábor 2010.02.22. 17:54:58

@Uhu20: azt hiszem, erről már írtam is korábban, igen, a 63. végén.

török gábor 2010.02.22. 17:56:40

@diotoro10: hajaj, a régióban nem is egyszer előfordult. érdemes megnézni például a balti országok példáját. de régebbi esetek is vannak, mondjuk a klasszikus példa, az 1974-es dán választás, amit a poltud szakirodalom máig a földrengésszerű választás tipikus esetének tart.

török gábor 2010.02.22. 18:00:11

@Diocles: talán reggelre... illetve ma este az inforádióban biztos szóba kerül.

theofil 2010.02.22. 18:15:37

@Nash vs. Keynes:

Jól mondod: ott volt.
Tudjuk-e mit beszéltek ők ketten Gyurcsánnyal?
Gy. vajon megkérdezte-é okvetlenül Bajnait mielőtt valamit csinált (valami baromságot)?

Lehetett-e Gyurcsányt befolyásolni?

Ezekre a kérdésekre nem tudjuk a választ és nem is fogjuk megtudni.
Tehát: nem tudjuk milyen szerepe volt Bajnainak abban, hogy Gy. olyan volt amilyen.
Abból, hogy Bajnai miniszterelnökként jól csinálta a dolgokat csak arra következtethetünk vissza, hogy amikor nem az ő kezében volt a kormányrúd nem nagyon érthetett egyet Gy.-vel.

thnita 2010.02.22. 18:16:51

@snq: Ha már így kérded, igen nekem úgy rémlik 2006-ban hitelesebbek voltak mint most. mondjuk a mostaninál nem nehéz...
hogy a 2/3 meglesz-e azt nem tudom, nem vagyok én jós :-), de azért a győzelem az szinte biztosra vehető...
azt gondolom, hogy tanultak annyit, hogy ne vegyék biztosra teljesen és ha nem hibázak egy oltárit (pl:Mikolát és tsait távol tartják a mikrofontól, mondjuk Kövért se ártana..)akkor a győzelemhez nem férhet késég.

thnita 2010.02.22. 18:19:40

ja egyébkén én is "függő" lettem, mármint blogilag...:-)

theofil 2010.02.22. 18:25:02

@redriot77:

Ma megnéztem Bajnai búcsúbeszédét a parlamentben és vérzik a szívem utána.
Tárgyszerű, szakszerű, tömör, lényegi - nagyon jó beszéd volt. Ráadásul minden szavát elhittem, ami legutoljára Németh Miklósnál fordult elő.

gnuh 2010.02.22. 18:33:33

Én ettől az egész Mesterházi(y)?-féle műsortól kis híján elhánytam magam. Már amennyit volt gusztusom megnézni ebből... Ezek a túlmozgásos előadások, szánalom. Na meg hát az "utánam, srácok!" - hháá!

gossage 2010.02.22. 18:35:26

@gnuh: igy tanitjak, igy kell beszelni egy porszivo ugynoknek,

panelburzsuj 2010.02.22. 18:39:16

@theofil:

Jó időre el is búcsúzhatsz a tárgyszerű, szakszerű, tömör, lényegi beszédtől.

Most a Hókuszpókok a menők. Nem Németh M., nem Antall, nem Tölgyessy, hanem Torgyán papa teremtett időtálló iskolát.

Fogunk is szívni. Nem kicsit.

theofil 2010.02.22. 19:10:14

@radala:

Szégyen, hogy egy ilyen mocsadék, egy ilyen Budaházy esetleg elindulhatna a választáson.

Remélem nem tud.

johneurope 2010.02.22. 19:22:20

Tisztelt Török Gábor!
szeretnék egy szakmai kérdést feltenni..

Hogyan/milyen módon lehet megállapítani/kiszámítani, hogy egy konkrét megyében hány konkrét mandátum szerezhető meg? Órák óta barangolok ez ügyben a neten, de csak ennyit találtam erről: "területenként – a szavazásra jogosultak számától függően – 4-28 mandátum osztható ki."
A módszert (Hagenbach-Bishoff) azt értem, csak az elnyerhető, adott területi mandátumok számának a kiszámítását nem.
Előre is köszönöm a válaszát!

theofil 2010.02.22. 19:52:32

@mrs. white:

Bajnai megszorító politikát csinált, azt kellett csinálnia, arra szerződött.

Sokaknak sokminden fáj.
Nekem is van pénzügyi fájdalmam Bajnaival kapcsolatban, de nem ítélhetem meg a saját zsebem alapján.

6.Lenin 2010.02.22. 19:55:02

Nekem semmi bajom a szocialisták kampányával,az eddigi megszokott forma..

órákig tudnak beszélni és közben nem mondanak semmit.

már megint hülyének nézik a saját választóikat,de ez legyen az ő gondjuk.

Megint lesznek akik beveszik.

Semmi extra.

theofil 2010.02.22. 19:56:28

@panelburzsuj:

A politikusaink zöme Torgyánon szocializálódott.

mrs. white 2010.02.22. 20:17:07

@theofil: Hali!
Bajnai tényleg párját rítkítja a szocik között. Erről mindíg az jut eszembe amikor kínosan feszengve énekli az internacionalet. Látszik majd el süllyed szégyenében.
Nekem semmi bajom a megszorító programjával, pedig jobboldali vagyok, ha még nem derült volna ki. (legalább is a magyarországon használt fogalmak szerint de ezt hagyjuk.)
Tényleg korrekt volt, már ami a híradásokból lejött.
Nekem mindössze egy problémám van vele kapcsolatban. Azért nem tudom feledni, hogy a gyurcsány kormányban milyen pozíciót töltött be.
Még empatikus emberként azt is hajlandó vagyok elfogadni hogy a sok szoci agyhalott zombi képviselővel sem Ő sem fletó nem bírt, csak a válság bírt lámpást gyújtani a fejükben.
Ha ezt elfogadom akkor még mindíg felmerül a kérdés vajon miért kellet egy ilyen párt mögé beállni.
Ha pedig továbbgondondolom mi a motivációja egy mostani mszp-s szavazónak akkor komoly bajban vagyok.
Hirtelen három indok jut eszembe.
Rokon családtak vagyok.
Anyagi érdekeltségem függ tőlük.
Utálom Orbánt és a fideszt.
Első két eset racionális választás.
Az utolsó emocionális de ebben az esetben is van a választó számára pszichologiai értelembe vett egérút.
Szavazzon az lmp-re, vagy Bokrosra.
Ez alapján az lmp-nek és az mdf-nek lazán bekellene férni a parlamentbe.
Itt most nem taglalnám, hogy egy szadesz mdf összefogás milyen katyvasz és ideológia szörnyszülött, de legalább érthető választás.
Bajnai képességeit szerintem sose fogjuk megtudni. Amit csinált az egyfajta kényszerpálya volt az egyetlen lehetséges úttal, de legalább végig ment rajta és ez, az előtte lévő 7 év fényében extra teljesítmény.

Thulsa Doom (törölt) 2010.02.22. 20:39:39

@theofil:
Bögréd megvan már majom? Vagy a piros bészbólsapira hajtasz?

Viktus 2010.02.22. 20:43:03

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

Az üt, hogy a peti nyugger pronyó bázison kívül elég lassan csordogálnak a cédulák a szocikhoz ...

Viktus 2010.02.22. 20:43:56

@theofil:

Ahm lehet azért , mert nem tudod a Gyurcsány kormányban is ott üldögélt az említett úr ... mégsem nyitotta ki a pici száját, hogy ez így nem okés.

Viktus 2010.02.22. 20:45:57

@mrs. white:

Bajnai képességeit ismerhetjük a Gyurcsány kormány egyik minisztere volt, aki válságkezelés címszóval visszavont pár baromságot amit előtte meghoztak az "Isteni gondviselés, világpiac pénzbősége" idejében.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 20:54:11

Gábor Uram!
Öröm ért ma, és gyanítom Önt is, amikor a Forsense kft. legfrisebbjét elolvasta az LMP-re gondolván:

A pártok támogatottsága érdemben nem változott a Forsense februári felmérése szerint. Továbbra is három párt jutna be biztosan a parlamentbe, ugyanakkor az LMP ismét elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékos támogatottságot.
A Forsense legfrissebb kutatása szerint az elmúlt egy hónapban emelkedett, így már 56% azok aránya, akik már eldöntötték, hogy melyik pártra voksolnának áprilisban. Ennél néhány százalékkal kevesebben, az összes válaszadó fele mondta azt, hogy tudja, melyik pártra szavaz majd és biztosan az urnákhoz járul április 11-én.

Az összes megkérdezett körében a Fidesz 31 százalékos bázist tudhat maga mögött. Az MSZP-t az összes válaszoló 11 százaléka választaná, míg a Jobbik 8 százalékon áll. Az LMP-re 3 százalék, az MDF-re pedig 2 százalék szavazna.

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 59 százalékos támogatottsággal bír, a második MSZP 18 százalékon áll, alig marad el tőlük a Jobbik 14 százalékos eredményével. Az LMP februárban ismét elérte a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, az MDF támogatottsága viszont csökkent, csak 2 százalékon áll.

A legalkalmasabb kormányfő jelölt kérdésre a legtöbben, a megkérdezettek 38%-a Orbán Viktort említi első helyen. A második leggyakrabban említett személy Bokros Lajos 16 százalékkal. Mesterházy Attilát, az MSZP jelöltjét mindössze 8 százalék tartja alkalmasnak a miniszterelnöki pozícióra, aki így alig előzi meg Vona Gábort, akit a megkérdezettek 5%-a tart alkalmasnak.

mrs. white 2010.02.22. 21:02:42

@Viktus: Én már kicsinek is tudok örülni végül is csődbe is vihették volna az országot. Ahogy Einstein mondja minden relatív. Megyó, Fletó jobb volt?
A legenda szerint leakart mondani, hogy tovább ezt a faxságot nem csinálja, amikor borult a bili.
Nyított kérdés, hogy egy előrehozott választás lett volna jobb abban a helyzetben, vagy az, hogy a szarkupac nagyját Bajnai hordja el.
Egy szemmel nem jobb a helyzet csak a fidesz időt nyert, de az még mindíg rejtély, hogy miből lesz gazdasági növekedés. 3.5% növekedés alatt pedig nem lehet kinőni az adóságot, ami visszahúzza a növekedést.
Ördögi kör, adóság csapda.
Arra azért tényleg kiváncsi lennék, hogy azon kívül hogy a saját maguk okozta válságot kezelik, értenek-e még valamihez.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 21:07:44

@Diocles:

A Bajnai beszéd egy embernek biztosan ártott: Orbán Viktor.

Ugyanis, Bajnai közösséget vállalt vele, hazafinak és demokratának nevezte. Verbálisan csókolgatta. Ez pedig jelentheti azt, h a Fidesz jobb szárnya köp egyet, s lelép a Jobbikhoz. Nem kell neki az a Fidesz, amit a libás dicsér.

mrs. white 2010.02.22. 21:08:34

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm: Nézőpont viszont hozta a múlt heti formáját, ami ezzel nem teljesen van összhangba. Ha az lmp és az mdf is tud listát állítani szép számban, akkor a maszop élethalál harcot vív a második helyért. Istenem de szép lesz.

panelburzsuj 2010.02.22. 21:11:21

@mrs. white:

"miért kellet egy ilyen párt mögé beállni"

Mert ilyen párt kínálta meg kormányzati funkcióval, és nem olyan, ami éppen nem volt kormányon.

Az üzleti, egyetemi és államigazgatási életből bármikor több tucat kormányt kitevő mennyiségű emberkét össze lehetne gereblyézni, de csak ritkán van üresedés, ezért viszonylag kevés emberkének jut miniszteri szék.

Nézd végig a mezőgazdasági miniszterek sorát mondjuk Diménytől Gráfig, és találd meg a kakukktojást, aki nem a "szakmában", hanem a politikában nőtt fel.

Xor (törölt) 2010.02.22. 21:13:26

Ha már szóba került, hogy Budapesten kívül nehezen gyűlik a cetli a szociknak, szeretném felhívni mindenki figyelmét egy mulatságos tényre: Pécs fideszes erőd lett... Az első 3 Baranya megyei választókerület központja Pécs, de egyikben sem tudták még leadni a 750 cetlit!

A Dél-Dunántúl egyébként nehéz terepnek bizonyul az MSZP-nek és a Jobbiknak is. De még a mindkettejüknek idegen terepen is kétszer olyan jól megy a Jobbik gyűjtése, mint az MSZP-é :)

dzsaszper 2010.02.22. 21:18:36

@johneurope: ha jól értem, a területi listás mandátumok eloszlása érdekel. Az 1989 évi XXXIV. törvény 2. melléklete sorolja fel. A jogalkotók itt nem kiszámítási módszert adnak, hanem tételesen felsorolják, melyik megyében mennyi listás mandátumot lehet kiosztani -- ami nem jelenti azt, hogy mindet ki is osztják, ugye a szabályok szerint átkerülhet mandátum az országos listára.

mrs. white 2010.02.22. 21:18:43

@panelburzsuj: Ez esetben ha valaki korpa közé keverdik, ne csodálkozzon ha megeszik a disznók.

Viktus 2010.02.22. 21:27:37

@mrs. white:

Leakart mondani jah meg a libatenyésztőket sem akarta lenyúlni csak mindig a 22-es csapdájába esik ez a szegény jótét lélek :D

diotoro10 (törölt) 2010.02.22. 21:37:43

Tisztelt Gábor!

Nem megy a cédulagyűjtés a Mszp-nek.
Akár előfordulhat olyan vk, ahol nem szedik össze és nem indulnak el?

panelburzsuj 2010.02.22. 21:42:01

@mrs. white:

Világos. Kormányzat nélkül viszont elég nehéz elképzelni a mai magyar társadalom működését, így mindig lesznek pártok, amelyek elnyerik a kormányzás lehetőségét, és kormányzatok, amelyek apránként fölélik a pártok által megnyert bizalmat.

török gábor 2010.02.22. 22:02:10

@diotoro10: azért ez engem nagyon meglepne, sztem mindenhol lesz jelöltjük. az MSZP-nek van létező szervezete, ez nagy erőforrás.

objekt 2010.02.22. 22:05:57

@Antanténusz Szorakaténusz: Így már jobban hangzik. A nem szeretem a politológusokat című kijelentés, teljesen elfogadható számomra, de csak a történelmi hűség kedvéért, eredetileg ezt írtad:
"Én nem szeretem Török Gábort...", ezt nevezett blogján, felesleges kellemetlenkedésnek gondoltam. Ha nem annak szántad, bocs.:-)

barli 2010.02.22. 23:17:26

Most jutott eszembe, és még nem hallottam sehol, ne hülyézzetek le, de mi van ha a Bajnait szánják föpolgármesternek? Elég hülyén hangzik, de ki tudja. Valamiért csak fényezik a libást...

Viktus 2010.02.22. 23:20:29

@török gábor:

Gábor őszintén leírhatod mindenhol van nyugdíjasotthon, vagy megvehető régi jó nyugdíjas elvtársak netán roma telep. :D

Môžeš mi pomôct'? 2010.02.22. 23:49:41

Kedves Gábor!
Nem lehetne valami lecsóbacsapósabb poszt? Nem azt mondom, hogy teszek a következetességre - vagy pláne erre a kohn... kohn... kohnerenciára (ez ugye nem sért méltóságot skacok, mert ha igen, visszaszívom!) de azért valami újdonság, valami érdekesség nincs?
Valami bennfentes, hogy pl. a jobbikot továbbra is a szocik kézivezérlik a szadesz (pardon, emdéef) által közvetített moszad utasításoknak megfelelően, a jemeni illuminátusok Nagy Tervén dolgozva? Ilyen nincs? Mert ezeken vekengeni, hogy ennyi elbaszott év után nem a kampány miatt szop a maszop tényleg - úgy értem TÉNYLEG - eredeti gondolat, de ilyen rétestészta ez a kampányelemzés-dolog?
Ezt nagy rajongóként kérdezem.
Lesz jobbik kétharmad? Győz Jemen? Áll még az ősz Peterdi háza?

hoplita 2010.02.23. 09:34:53

@török gábor:
Papíron mindenhol létező és erős szervezetei vannak.
Ismétlem, papíron.
A valóság ellenben az, hogy nálunk - 10 ezres alföldi kisváros - már az EP választás idején nem tudták a 10 szavazókört feltölteni saját delegálttal, kénytelenek voltak 5 ezerért "bérelni" bizottsági tagokat.
Ezzel gondolom, mit gondolom, tudom, hogy máshol is voltak így, főleg vidéken.
Aktivista-hiányban szenvednek, felénk ez nyilvánvaló, a folyamat erősen hajaz az eszdéeszes leépülésre.:D
Van ahol már csak papír ez a "tigris"...:DD

Viktus 2010.02.23. 10:09:36

@hoplita:

Ja MSZP nem nagyon feküdtá rá az utóbbi időben a pártszervezésre. Nincsenek aktivisták vidéken csak a pénz. Most még nem lesznek bajban, mert van pénzük, de a későbbiekben már annál inkább ...

lüke 2010.02.23. 10:37:38

MSZP
nem tud zöld ágra vergődni a sok frontos- nemcsak kettő- harc miatt.
A párt nem egységes: a bankár oligarchia, a ókommunista vonal(régi MSZMP tagjai) és a neokommunisták ,amit még Lendvai Ildikó volt polgáz tanárnö ideológiával és édesapjától( remek szinigazgató volt!) tanult teátrális előadás módjával megkoronáz.Igy ez az egész kaotikus kavalkád egy operett betétre emlékeztet.Egy inhomogén, farizeus jelszavakat hirdető párttól miért lehetne győzelmet várni?Sok nosztalgiázó, kiábrándult, jövökép nélküli , demens polgárral még el lehet hitetni ezt a hazug maszlagot.

fixfx 2010.02.23. 12:49:45

8 év kormányzás után NEM ÍGÉRETEKKEL, hanem EREDMÉNYEKKEL kéne kampányolni. Azt hiszem, ez mindent elárul. Épp ezért - akinek van egy csöpp magához való esze - nem szabad hinni ezeknek. A Fidesz 3 éve majd' minden önkormányzatot vezet, de ők is csak karba tett kézzel ülnek és élvezik a "bársonyszék" kényelmét, miközben tehetnének az emberekért, hiszen helyi önkormányzati szinten bőven lenne/lett volna mozgásterük. Tehát ők is csak beszélnek, de nem cselekszenek. Csupán ezek azok az okok, amiért a JOBBIK-nak ennyire megnőtt a létjogosultsága. Én adok nekik egy sanszot.

dzsaszper 2010.02.23. 17:15:15

@fixfx: a helyi önkormányzatok mozgástere az alultervezett büdzsé miatt erősen vitatható.
Más kérdés, hogy sokszor olyan dolgokban sem lépnek, amihez nem kellene büdzsé :(

e-kor 2010.02.23. 20:54:58

a barikádon rajta van a jobbik 171 választókörzetben összeszsdte a szükséges kopogtatót, már csak 5 budapesti ker van de még 1-2 hét alatt az is összejön lazán és mind a 176 körzetbe a jobbik tuti delegál tagot a bizottságba, ÉK Magyarországon tarolni fog, sok egyéni győzelemre számít az elmúlt 1 hónap tapasztalata alapján (és akkor a kövér elszólás még sehol nem volt) Egyes miskolci körzetben 7000 cetlit gyűjtött, ebből 6000-et a miskolciak vittek be személyesen !!!
Miskolcon a maszop szenved a gyűjtéssel, a 4 vk-ből tegnapig 1-ben tudta megszerezni a min.750 cetlit.
Hatalmas jobbikos siker van kilátásban, és bajnai tegnapi beszólása is a jobbiknak kedvez...
Minden esély megvan rá, hogy a szebb jövő hamarosan elkezdődik!!!

prekonzervativ 2010.02.24. 19:31:51

Üdvözletem! Tekintsétek meg blogomat, ahol érdekes írásokat olvashattok a politikával kapcsolatban, illetve szintén hozzászólhattok, megoszthatjátok véleményeteket!

www.prekonzervativ.blog.hu

laji 2010.03.01. 18:57:58

@mrs. white:
Azt az elméleti feltételezést, hogy Gyurcsányt a jó szándék vezérelte, de nem bírt a tompa agyú MSZP-bázissal, hagyjuk már! Egy MSZP-s haverom mesélte, hogy felesége nevén nem birtokok, hanem birtokrendszerek vannak, minden projektből 70-80%-ot (!!) kért vissza (egy másik ismerősöm, aki annak a cégnek vezetőjének egyik legjobb haverja, aki a halálos tűzijátékot szervezte, szintén azzal védte barátját, hogy 70%-os visszafizetéssel eleve nem volt pénz ilyen szélsőséges biztonsági óvintézkedésekre...; szóval valahogy összevágnak a dolgok). Ezzel az az elmélet is megdőlt, hogy a milliárdosokat nem érdekli a pénz, mert Gyurcsány és Kóka az elmúlt 20 év legnagyobb rablói voltak...

laji 2010.03.01. 18:58:57

Ja, és Szilvásy volt a pénztáros, ő szedte a lóvét...

szikjáró 2010.03.04. 15:57:57

kepmutatas.hu/

érdekes honlap, lehet csak nekem új, de azért 5 percet rá lehet szánni.
süti beállítások módosítása