Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
03:02

A miniszterelnök tegnapi parlamenti búcsúbeszéde kapcsán a leggyakrabban felmerülő kérdés Bajnai Gordon további karrierjére vonatkozik. Sokan már az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjeként látják, mások biztosra veszik, hogy jövőre ő lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje (akit a teljesítményéről rendre pozitívan nyilatkozó MDF is elfogadhat). A távozó kormányfő mindenesetre egyelőre nem beszél szándékairól, szavai szerint most „méregtelenítésre készül”, aztán majd meglátja.

Tegnapi parlamenti felszólalása nem hagyott sok kétséget abban a tekintetben, hogy Bajnai most leginkább saját emlékművének megalkotásában érdekelt. Az ügyesen megformált szöveg – mintegy hosszan az emlékmű talpazatára írva - alkalmas is volt erre: benne volt minden, aminek a politikusságát tagadó politikus látszani szeretne. Egy olyan válságkezelő, szakértői kabinet apolitikus vezetőjének mutatta magát a miniszterelnök („Ebben hittem, ebben hiszek. A jó kormányzás talán kissé divatjamúlt, mert apolitikus eszményében”), akit nem kötnek a pártpolitikai érdekek („Én e politikai versenynek elfogult drukkere ugyan vagyok, de résztvevője nem), akit nem foglalkoztat a politika népszerűséghajhász világa („Nem akartam megváltóként feltűnni, rajongókat gyűjteni és korszakot csinálni”), ám aki a végletekig elkötelezett a demokratikus értékek és a demokratikus pártok közötti párbeszéd mellett („Demokrata és hazafi Orbán Viktor is, demokrata és hazafi Mesterházy Attila is”), s aki kérlelhetetlen ellenfele a populizmusnak és a szélsőségeknek („A fanatikus szembenállásból ugyanis egy szörny született, és ezt a szörnyet úgy táplálta napról-napra a gyűlölet és a megosztottság, akár az anyatej a csecsemőket”).

Bajnai még arra is ügyelt, hogy az egyébként számos egyértelmű, a Fidesz-MSZP küzdelemre lefordítható politikai üzenettel tűzdelt (előrehozott választás kérdése, alkotmány tisztelete, MNB önállóságának védelme stb.) beszéde az őt kezdetben erős szkepszissel fogadó szocialista frakcióban is kellemes emlékeket hagyjon („A Magyar Szocialista Párt képviselői és a liberális frakció tagjai az ország hosszú távú érdekét saját rövid távú érdekeik elé helyezték újra és újra az elmúlt 10 hónapban. Lehet, hogy ezt ma még csak kevesen köszönik meg nekik, én most megteszem”).

A szépen megformált emlékmű ugyan némileg ingatag lábakon áll - nem véletlen, hogy Navracsics Tibor sem elsősorban Bajnai miniszterelnökségére, hanem megelőző kormányzati tevékenységére utalt felszólalásában -, mégis alkalmasnak látszik arra, hogy a távozó kormányfő erős nyomot hagyjon maga után a baloldalon. Bajnai egy olyan időszakot követően vette át a kormányzást, amely tartalmilag (a válságkezelés feladatait illetően) nem könnyítette meg helyzetét, ám abban mégis segítette, hogy lehetőséget adott a különbségek erősebb hangsúlyozására. A lemondásra kényszerülő – azaz a politika nyelvén: megbukott - Gyurcsány Ferenc utódaként Bajnai akkor is eleve előnnyel indult, ha amúgy számára elődjéhez fűződő viszonya és korábbi kormányzati együttműködése súlyos tehertételt jelentett. Kétségtelen tény, hogy az új kormányfő élt is a lehetőséggel: egyrészt Gyurcsánytól eltérő karaktere, másrészt a válságkezelés szükségességének általános elfogadottsága, harmadrészt átmeneti és ezért valamennyire kevésbé exponált és támadott helyzete, valamint negyedrészt a válságkezelés terén elért eredményei miatt még politikai ellenfelei is időnként méltányolják kormányának tevékenységét.

Mindez (a teljesítmény és még inkább annak percepciója) összességében jó alap ahhoz, hogy Bajnai valamikor ismét politikai szerepet vállaljon. Fontos azonban látnunk, hogy a politikából való kilépését követően - azaz politikai pozíciók és erőforrások nélkül - a visszatérés nem kizárólag saját döntésének függvénye. Anélkül természetesen nem megy, hogy a távozó kormányfőben ne erősödjön fel a vágy a politizálás iránt, ám a csillagok szerencsés állására is szükség van ahhoz, hogy a partvonalon kívülről ismét a pályára léphessen. Németh Miklós példája ebből a szempontból tényleg jó analógia: amíg az MSZP vezetett és uralt párt volt (Horn Gyula idején), addig hiába élt a nosztalgia a volt miniszterelnök személyével kapcsolatban, a Londonban élő Németh visszatérésének nem voltak meg a feltételei. S amikor végül 2001-ben, egy hatalmi vákuumot kihasználva bekapcsolódott a szocialisták miniszterelnök-jelölti versenyébe, a szándék ismét kevésnek bizonyult: megtört a politikai küzdelemben rutinosabb és ekkorra már otthonosabb riválisok ellenerején.

Arra a kérdésre tehát, hogy vajon lesz-e még fontos politikai szereplő Bajnai Gordon, ma nem csupán azért nem tudunk válaszolni, mert sajnos nem látunk a kormányfő fejébe, nem ismerhetjük valódi szándékait, hanem azért sem, mert ma legfeljebb találgatásaink lehetnek azzal kapcsolatban, hogy milyen állapotban lesz 2010 után az MSZP. Ha a szocialisták úrrá lesznek belső válságukon, és hamarosan felsorakoznak egy új, megkérdőjelezhetetlen vezető mögé, Bajnai számára legfeljebb nem kívánt epizódszerepek maradhatnak. Ha viszont a következő választás előtti évre sem dől el megnyugtatóan az MSZP-n belüli hatalmi harc, Bajnai akár még megváltóként is visszatérhet – ha akar.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr431782814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai Gordon, az utolsó technokrata 2010.02.23. 07:41:05

Bajnai Gordon Németh Miklós húsz évvel későbbi politikai reinkarnációjának tűnik. Egy tisztességes ember, aki a saját feladatát a rövid távú válságkezelésben látja és a válságkezelést önmagáért való célnak tekinti. (Fotó: Meh) Mit tudtunk meg a beszéd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treuga Mei 2010.02.23. 03:12:37

Azt be kell látnom, hogy ez az évértékelő egy igen korrekt beszéd - volna, ha nem érezném a Tölgyessy-Kuncze-effektust valamelyest. Ugyanis az, hogy annak a politikai elitnek, amelyet oly alapos joggal ostorozott impotenciája, társadalmi érzéketlensége és tehetségtelensége miatt, ő is alaposan részese volt, hogy az elmúlt években maga is alakítója volt a történéseknek, nehezen figyelmen kívül hagyható.
Hadd legyek oly naiv, hogy azon reményemet fejezzem ki: ez a fickó valóban Cincinatti.
Ha bármely poszton visszatér a politikába, tegnapi - igen tiszteletreméltó - beszédét - és önmagát - hitelteleníti.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 06:35:54

Bajnai éppen olyan álságos, mint maga a szocialista párt. Bármit mond, ő igenis szocialista politikusként viselkedett, aki politikai megfontolásból hazudta azt, h távol van a politikától. Valójában még kreatívnak sem mondható, csak egy másodrangú komisszárnak, aki az IMF nevű "nemzetközi maffia" kinyújtott kezeként maximálisan képes lett volna feláldozni az ország jövőjét, csakhogy a világ pénzügyi köreinek maximálisan megfeleljen. Jobban vágyott ezeknek a köröknek az elismerésére, mint a magyar polgárok egyetértésére.

Na jó, ez egy kicsit jobbikosan hangzott, de lássuk be, van benne valami.

Egyébként meg nem jön vissza, békeidőben alkalmatlan a politikára ez a fajta nyuszi alkat.

theofil 2010.02.23. 06:45:52

Bajnai sajnálatos módon nem fog visszatérni a politikába mert nincs olyan társaság amellyel ezt megtehetné.
A MSZP politikailag jó volt az ő miniszterelnöksége alatt - parírorozott neki, igen helyesen - megszavazták a megszorító intézkedéseket melyet egyetlen párt sem tesz meg szívesen, választások előtt pedig pláne nem.
Ebből a szempontból az MSZP jól vizsgázott.
Bajnai szót tudott érteni az állítólag kezelhetetlen szocialista párttal, nem úgy mint (a hisztérikus) Gyurcsány.

Viszont. Miközben politikai értelemben OK volt a szoci párt, erkölcsileg leírta magát.
Az MSZP ma vállalhatlan.
És az is marad, mivel sem a pártelnök, sem a miniszterelnök-jelölt nem fogja a pártot szembesíteni saját magával. Egyikük sem fog tükröt tartani eléjük, hogy lássák milyenek és miért buknak akkorát amekkorát bukni fognak.
Az MSZP ma reménytelen társaság.
Nem is beszélve a pártlista negyedik helyén tanyázó Gyurcsányról.

Bajnai a választások után el fog menni pihenni - rá fér! - és soha többé nem jön vissza a politikába.
Megtette amit tehetett.
Köszönet érte.

theofil 2010.02.23. 06:50:45

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm:

Bajnai nyuszialkat?

Jó, jó tudom, hogy nagyon-nagyon- nagyon fideszes vagy - de ekkora hülyének azért mégsem kéne lenned.

is 2010.02.23. 06:51:29

egy szót hadd ismételjek: percepció. az elhangzott szövegről alig-alig szól ez a poszt, hanem valami összekacsintós 'tudom ám mi van a sorok között, meg átlátok ám én a szitán' percepcionálás ömleng itt.

a jóhiszeműséget kétségbe nem vonva, mégis mesélnék az olyan emberekről, akiknek nem az a lételemük, hogy másokat személyükben (szubjektum) elemezgessenek, hanem hogy feladatokról, problémákról, ügyekről (objektum) gondolkozzanak, arról véleményt nyilvánítsanak. nekem is hosszú-hosszú évekig tartott, mire rájöttem, hogy ez a két embertípus messzebb van egymástól, mint Makó Makaótól, és az objektum emberének teljesen, de teljesen érthetetlen, hogy amikor ő ügyekről beszél, akkor jön a szubjektum embere, és még csak véletlenül sem a tárgyat kezdi elemezni, hanem őt.

az objektum embere legtöbbször aktív, nem fél elsőként elmondani véleményét. a szubjektum embere legtöbbször reaktív, csak reagál, cáfol, elutasít, vagy támogat. leginkább nem az ügyet, hanem az embert. az objektum embere nehezebben kezeli ezeket a szitán átlátós emberi viszonyokat, a szubjektum embere lényegében képtelen az ember helyett az ügyre koncentrálni. gyorsan végig lehet pörgetni az összes jelenlegi pártvezetőt, aktuális min. elnök jelöltet, a közelmúlt vezetőit, secperc alatt lehet bekategorizálni őket.

a természetes állapot a szubjektum, az emberek minimum 80%-a (vagy írjam a bemérés alapján, hogy 83%?) ilyen, de ebból csak az átlagos teljesítményszint jön ki legtöbbször. minek is jöjjön ki más, mikor az emberi viszonyokkal foglalkozik az illető. a nagy dolgokat (jó és rossz irányba is) az objektum emberei képesek megcsinálni, amit viszont a szubjektum emberei nem képesek felismerni.

itt most elemzésre kerülhetett volna a szöveg, de az lényegtelenek lett ítélve. pedig, és ezt 100%-ig állítom, Bajnai tényleg nem a személyét tolta, ez egy igen nagy félreértés. olyan mondatok kerültek kimondásra, amikre 15 éve várunk. Bajnai még sokszor figyelmeztet is rá. _kibaszottul_ kiábrándító,hogy erre a veszedelmes viszonyok szintre lett lehúzva az egész.

rendkívül tanulságos volt ez a poszt, sok mindent megtudtam. nem Bajnairól.

Piszkos Freud 2010.02.23. 06:51:39

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm:
Tulajdonképpen egyetértek veled, csak a végkövetkeztetésben nem.

Bajnaira igen erős nosztalgiával fognak emlékezni a baloldali emberek, elfelejtve a tényleges teljesítményt, ami szerintem is feledhető.

Egy olyan környezetben, ahol egy erősen meggyengült Fidesz ellen, karizmatikus pártpolitikus miniszterelnök jelölt hiányában, szakértő kormány képét meglobogtatva akarnak versenybe lépni jó eséllyel indulhat.

Ehhez kellenek alapfeltételek, és kell egy megosztott maszop... ami persze ellent mond annak, hogy esélyük lenne ellenzékből egy választáson.
Ne értékeljük azonban alul a Fidesz szavazat elvesztő képességét, ahogy azt valakitől hallottam a TV-ben.

Piszkos Freud 2010.02.23. 06:54:24

@theofil: így van. Nem nyuszi.
Egy opportunista.

tictac 2010.02.23. 06:56:16

@theofil:
Legyél hálás neki. Biztosan azok a libatartó gazdák, meg hozzátartozóik is. Egyébként természetesen nem jön vissza, remélhetőleg be fogják zárni.

Piszkos Freud 2010.02.23. 06:59:18

@is: A címe alapján nem is a bajnai szöveg értékeléséről kellett szólnia.
Sajnálatos, ha ez nálad nem ment át.

A témához kapcsolódott az értékelő szöveg, ezért került ide néhány idézet.

Ha azt mondják, hogy húsleves lesz ebédre, akkor ne reklamálj, hogy nincsen benne bab meg csülök, mert te leszel a hülye.

theofil 2010.02.23. 07:01:01

@Piszkos Freud:

Óh hogyne.
Akkor vállalta el a miniszterelnökséget amikor Gy.bedobta a törülközőt és senki, a világon senki nem merte elvállalni.
Surányi, a nagy Surányi Orbánhoz ment pitizni....a nagyszájú Bokros aki most pontosan tudja mi a teendő akkor amikor TÉNYLEGESEN felkínálták neki a posztot nem merte elvállalni... de nemet mondott Békesi, Felcsuti, Király Júia...
Egyedül Bajnai vállalta el.
És jól csinálta.
Sokkal jobban mint azt várni lehetett volna (én legalábbis nemigen vártam tőle semmi különöset).

Az opportunista (gyáva, nyuszi) emberek sajátja, hogy akkor vállalják el a Titanic kapitányi posztját amikor már látszik a jéghegy.

Piszkos Freud 2010.02.23. 07:02:23

"2010.02.23. 03:02 Török Gábor"
Gábor, te nem tudtál elaludni hajnalig, vagy már kettőkor kidobott az ágy?

theofil 2010.02.23. 07:03:30

@tictac:

Hihetetlen, hogy emberek ekkora hülyék legyenek mint a tisztelt heveny jobboldaliak.

Piszkos Freud 2010.02.23. 07:05:17

@theofil:
"Az opportunista (gyáva, nyuszi) emberek sajátja, hogy akkor vállalják el a Titanic kapitányi posztját amikor már látszik a jéghegy."

Nem, amikor haszna lehet belőle.
Persze nem eddig, közvetlenül.
Majd mostantól: kapcsolatok révén, meg ha jön egy új balos kormány.
Na, akkor arathat...

Piszkos Freud 2010.02.23. 07:06:35

@theofil: idézd magad, csak helyettesítsd a "jobb"-ot balra

Idet 2010.02.23. 07:08:29

@is: Vannak emberek (politikusok), akiknek épp a személyük maga jelenti a problémát.
Nagyon tudományos vagy.

Idet 2010.02.23. 07:13:59

@Piszkos Freud: Bajnai leginkább egy pincében nőtt krumplicsírára emlékezet, békaszájjal. (Bocs a békáktól!)

Nem fog visszajönni, annál több esze van. Háttérember lesz, vagy, amit nem hiszek, sikerülne a libák miatt felelősségre vonni, még előtte külföldre távozik.
És igazad van abban, hogy nosztalgiával fognak emlékezni rá...

Idet 2010.02.23. 07:18:10

@theofil: Ez azért egy kissé képzavar.
A Titanic kapitánya vele pusztult a hajójával. A mi Gordonunknak nem hiszem, hogy ez lenne a szándéka;-)

theofil 2010.02.23. 07:20:57

@Idet:

Elegencia, nagyvonalúság, gáláns viselkedés.....ezt imádom a mi jobboldalunkban...volt kitől tanulni az igaz.

Ott van az a talpig becsületes Orbán Viktor meg az egész Fidesz vezérkar Navracsicsostul.

Naszta · http://naszta.hu 2010.02.23. 07:25:27

Gábor!

Párom dolgozott régebben Bajnai-val. Amikor miniszterelnök lett, párom azt mondta, hogy ő róla elhiszi, hogy tényleg azért vállalja be, mert jót akar. Nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, mint Te, vagy mint egy stratéga, szerintem.

Lehet, hogy nekem van szerencsém, de én mindig a tárgyról vitatkoztam eddig a tárgyalásaimon és gyakorlatilag soha nem kellett a leendő pozícióval foglalkoznom. Szerintem létezhet ilyen ember a politikában is és ha nem akar visszatérni, akkor meg is teheti. Az utóbbi 20 év túltaktikázásának eredménye az a - bocsánat a kifejezésért - szarkupac, amit látunk.

Nagyon bízom benne, hogy nincs igazad és mellé lőttél.

theofil 2010.02.23. 07:31:29

@Idet:

Bajnai - politikai értelemben - együtt halt a Titaniccal.
Nem erkölcsi halott! - a politikai karrierjét látta befejezettnek abban a pillanatban amint a kormányrúd mellé lépett.

Idet 2010.02.23. 07:33:23

@theofil: Orbánt nem az eleganciájáért kedveljük.
Navracsics ellen mi a kifogásod?
"Nagyvonalúnak" ott van az MSZP, elődpártostul, kormányostul.
Én már inkább egy kis szűklátókörűségre vágynék, mármint ami pl. a közpénzek kezelését illeti.

Idet 2010.02.23. 07:34:55

@theofil: Theofil, az Isten áldjon meg! A libák után NEM erkölcsi halott? Mit ettél reggelire?!

avanivi 2010.02.23. 07:35:53

Sajnálom, hogy csak egy évre válalta .
Azt nagyon jól tette, hogy nem hintette az ideológiát ,hanem csendben dolgozott. Orbánt figyelmen kívül hagyta,mivel Orbán sem foglalkozott az országgyülésen belül semmivel .
Török úr! Minden tiszteletem az öné, de egyszer szeretnék olvasni a fidesz "belső harcáról" és a fideszen belüli " hatalmi harcról" A fidesz megtalálta a megkérdőjelezhetettlen vezetőt ?Mindig a fideszhez viszonyítunk, akkor mindenhol "belső válság és hatalmi harc" van. Az MSZP mindig tudott és mert me-köt cserélni.
Bajnai min.elnökként szerintem nagyon jól csinálta a dolgát.

theofil 2010.02.23. 07:37:46

@Idet:

Azután az iszonyú tolvajlás után amit Orbán és a Fidesz művelt kormányon, őket is erkölcsi hullának tekinted?!

theofil 2010.02.23. 07:39:13

@Idet:

Nem tudom mi van a libákkal, nem tudom Bajnainak mennyi személyes felelőssége van ebben.
Azt tudom, hogy milyen aljas eszközökkel él a Fidesz ha a politikai ellenfélről van szó.

Idet 2010.02.23. 07:44:55

És még a Bajnai szöveghez:

1. Őszintén irigylem TG hermeneutikai készségét!
2. "Úgy táplálta napról-napra a gyűlölet és a megosztottság, akár az anyatej a csecsemőket."
Tudom, hogy nem releváns, de ez a hasonlat magáért beszél.

Most dolgom van,majd jövök!

Idet 2010.02.23. 07:46:06

@theofil: Bizonyíték?

Gordon libáinak pedig nézz utána. Bőséges anyagot fogsz találni!

c72 2010.02.23. 07:46:30

Ha jól emlékszem, Bajnai már az elején megmondta, hogy nem kíván a politikában maradni. Ha most kijelentette volna, hogy mégis, Navracsics kiabált volna a leghangosabban, hogy nem erről volt szó. Ezt nem bírom a Fideszben...

punpa 2010.02.23. 07:52:59

Bajnai nem alkalmas politikusnak: a tegnapi beszédében durva kirekesztésre szólított fel, politikai gettóba akarja zárni az egyre nagyobb társadalmi támogatottsággal bíró Jobbikot.

qwertzu 2010.02.23. 07:55:49

Simán.
Bajnai igazi Bokros 2.0, az ember aki megtette amit meg kellett tenni, és kivezette a népet a válságból. Nem mondom, hogy rossz munkát végzett: keresztülverte az IMF megszorítócsomagját az MSZP-SZDSZ-en. Gratula. De ez kevés. Az nem lehet elsődleges kormányzati cél, hogy legyen alacsonyabb a hiány.
Mindezek ellenére én fényes politikai jövőt jósolok neki az MSZP-nél.
Jósolgassunk:
-A fidesz 2014-re leviszi 65%-ra a GDP arányos adósságot, valamilyen elfogadható gazdasági növekedés mellett.
-Az MSZP elkezd Bajnaival kampányolni, hogy az elért sikerek a Bajnai kormány megszorító intézkedésinek köszönhetőek, és a FIDESZ-nek már csak bele kellett ülni a tutiba, Bajnai elvégezte helyettük a piszkos munkát.

Hát lófaszt.
-Bajnai nagyon nem indult tiszta lappal, mint kormányfő. Ugye a Gyurcsány kormány minisztere volt.
-A politikai/gazdasági sikerekért/kudarcokért mindig az aktuális kormány felel. Engem nem érdekel mekkora faszfej volt Orbán ellenzékben. Ők kormányoztak övék a felelősség. Az sem érdekel, hogy egy FIDESZ ciklus előtt Bokros/Bajnai milyen fantasztikus stabilizáló csomagot hajtott végre. Ha a ciklus közben javul a gazdaság az az ő dicsőségük.
Ja és nem érdekel a válságra való hivatkozás se. A magyar gazdaság mélyrepülése NEM a válsággal kezdődött.

@is: Megkérdezhetem, hogy te mint elkötelezett MSZP szimpatizáns melyik kategóriába sorolod magad?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.02.23. 07:56:04

@Idet:
Nézd, ügyek vlsz. ott is voltak.
Nade nem talicskával lopták a pénzt, mint a kommerek.
Az államadósság a GDP 53%ra csökkent 2oo2re.
Nem volt 4%os szolidaritási adó.
Nem egy ÁFA és SZJA csaló tartott nekünk kioktatást, hogy az adófizetési fegyelmet növelni kell.
Nem viseltek hadat a középosztály ellen, nem minősült "gazdagnak" az évi hatmillió bruttót kereső sem.

A Fidesz nekem rendkívül ellenszenves, de az mszpn semmi erőfeszitéssel sem tud túltenni ( bár erősen küzd ezért, L. Kövér, Kubatov Deutsch trojka )

theofil 2010.02.23. 07:56:54

@Idet:

Amennyire tudtam utánanéztem már Gordonnak és a libáknak.
Nem új a téma.

Gordon személyes felelősségéről nem vagyok meggyőződve, de lehet, hogy etikailag van kifogásolnivaló a történteken.
De akárhogy is.

Bajnai Gordon miniszterelnökként felnőtt a feladathoz amit elvállalt.

tlac 2010.02.23. 08:01:52

NEM tér vissza. Fletóhoz képest felüdülés volt, hogy nem bohóckodott annyit, kevésbé idiótás, amúgy egy kutya

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.02.23. 08:04:05

@avanivi:

Nézd, majd fogsz te a Fidesz hatalmi harcairól olvasni.
Remélhetőleg akkor, amikor az mszp egyszer és mindenkorra szétesett és a kárdereinek esélytelen lesz a hatalmoba való visszajövetel.

A rendszerváltáskor egy kompromisszumot kötöttek. Az mszmp lemondott a hatalomról, cserében nem számoltatták el. De azért azt a komrpomisszum nem célozhatta, hogy az elmúlt 2o lv 6o%ban ugyanazok az emberek ugyanazokkal a módszerekkel vezessék az országot ( "mi kutyánk kölyke", jólét hitelból való finanszirozása, esetenként a kárádi rendőrség brutalitásának "ujratöltése", stb ).

A Fidesz nem igazán rokonszenves. Két dolog azonban igaz :
1. Nem működtek együtt TÖMEGESEN és magas szinten az oroszokkal, nem vállaltak a pártállamban TÖMEGESEN vezető szerepet
2. Nem halmoztak fel 8 év alatt tizenkétezer milliárd HUF adósságot és nem sodorták a valutakrizis széléra az országot.

Sajnos jelenleg a Fidesz az egyetlen olyan erő, amely sikeresen gátat tud ennek vetni. Hogy ne kelljen 4 évente rettegni, hogy az mszp visszajön ( itt marad ) és elkúr, eladósít, lila ködben úszó és életidegen szociális politikát folytat és akinek mindez nem tetszik, az majd kap jó kis gumilövedéket a pofájába.

tictac 2010.02.23. 08:05:03

@Scaramella va alla guerra:
Lopták ők is talicskával. A módszer neve Széchenyi-Terv volt.

cellimega 2010.02.23. 08:11:09

@qwertzu:

Egyetértek.

Egyedül ezt látom másként: "kivezette a népet a válságból".
Inkább: a fiskális válságot enyhítette.
A társ-gazd válságot egy cseppet sem.

Bokroshoz hasonlóan nem a bp-i vízfej leépítésével csökkentette az áll. kiadásokat.
Vajon miért nem?

A bp-i adminisztrációban egyedül az ezredfordulón volt komoly leépítés (konkrétan tudom: Járai, Chikán minisztériumában, utána Járai az MNB-ben, honv. minisztériumban).

Valójában az egyetlen (klasszikus) liberális gazd.pol-t folytató kormányunk az Orbán-kormány volt. Nem SZAVAKban, hanem TETTEKben.
Mo-on szinte mindenki a dumára figyel. Pedig az csak a nagy tömegeknek szól. Kádár népét másként nem lehet megnyerni, csak propagandával. Ahhoz szoktak 40 év alatt (ötéves tervek, etc).

Bougheau Tschichka 2010.02.23. 08:22:03

Magyarisztánban bármi lehetséges.

Itt mindenki kaphat második-, harmadik vagy sokadik esélyt! Most épp Gyurcsány Ferenc listás harmadik helyéről megy a terelés. Neki fontos, hogy visszakerüljön a Kivételezettek Klubjába. Még négy év a Parlamentben és megússza a felelősségre vonást. Addig ugyanis elévül.

Bajnai csak egy bábfigura. De mivel eddig még nem kellett oldalra dönteni a sakktáblán, ezt a gyalogot bármikor újra felhasználhatják!

snq 2010.02.23. 08:22:40

egy n-edik mszp arc, semmi extra, esetleg annyi a különbség, hogy nem volt alkalmunk szavazni, hogy adunk-e felhatalmazást a kormányának

az utolsó napjáért viszont hálás vagyok neki, komoly jobbik reklámot kaptunk ajándékba (és a 'nézd meg ki/kik mondják' logika mentén ez egy nagyon pozitív reklám volt)

hiteltelen, amikor szélsőségről, megszállottságról, gyűlöletről beszél, nagyon is szívesen veszi ő pl egy szélsőjobboldali lieberman társaságát

m.logic 2010.02.23. 08:23:14

@qwertzu: Sem Bokros, sem Bajnai nem megmentő. Mindkettő csak fűnyíróelv alapján elvette a pénzt a legszegényebbektől, hogy nehogy igazságos rendszert kelljen kiépíteni. Az akkori és a mostani válság okozói élnek, mint hal a vízben, lopnak továbbra is, csalnak és rombolnak.

Bajnai meg majd mehet a börtönbe Hajdú-Bét ügyben, meg amúgy is.

tictac 2010.02.23. 08:34:08

@snq:
Na én is max ezért a reklámért vagyok hálás neki. A "válságkezelése" elég sokba került nekem.

lyesmith 2010.02.23. 08:36:36

SZVSZ Bajnai Gordon az elmúlt 20 év legjobb miniszterelnöke volt. (Ezzel együtt ő is csak átlagosan volt sikeres) Egyetértek a cikkel hogy ezt nagyban köszönheti a válság miatti relative egységnek illetve annak hogy a válság miatt a feladatok kikristályosodtak. Sajnos most akár a Fidesz akár az MSZP, akár bármely másik párt nyer visszatérünk a korábbi demagóg politikához.

radala 2010.02.23. 08:37:07

@is: Nagyon szép, amit mondasz. Kicsit kezdtem is egy pillanatra elszégyellni magamat, hogy engem sem érdekel, az, amit BG mond.
De azután eszembe jutott, ahogy az Internacionálét énekli, eszembe jutott, hogy 2006-óta egy rossz szó nélkül tolta GyF szekerét, eszembe jutott, hogy egész életében csak az állampárt által elsíbolt vagyonokból nagyra nőt cégeket irányítgatott. Majd legeslegvégül eszembe jutott, hogy mennyivel előrébb lenne az ország, ha nem vállalja a kormányfőséget.
Egyszóval az én percepcióm nem percepció, hanem tapasztalat.
Bajnai profi, téged is szuperül megvezetett. Szerintem semmi különbség nincs a te és a Viktor! Viktor!-t kiáltó nénikék között, illetve ennyi különbség talán van, hogy a te romantikus lelkednek kicsit másra van szüksége, mint az ö lelküknek.
Tg elemzése tökéletes. Viszont szerintem már meg is van az a banda, aki BG-t szeretné majd nyomni. Leginkább az LMP-n múlik, hogy BG-nek lesz-e még egy dobása. Ha az LMP bekerül, az mszp-nek (szerencsére) nem lesz több dobása. Ha nem akkor BG-nek nagyon jók az esélyei, hogy ö lehessen az új Medgyessy. Minden adottsága megvan hozzá.

mafos 2010.02.23. 08:37:40

Ha Bajnainak tiszta lett volna a lelkiismerete a liba ügyben, akkor könnyedén mosta volna kezeit a médiában. Nem tette, ergo elismerte felelősségét, ezzel szemben pozícióban maradt. Nálam már ezzel elvesztette a hitelét.

Másfelől szerintem a nyuszialkatot arra érthette az egyik kommentelő, hogy Bajnai nem tud improvizálni, Orbán, Vona, Bokros egyenként ledarálnák egy miniszterelnök-jelölti vitában, a politikai előéletétől és hátterétől függetlenül.

sertésmájkrém 2010.02.23. 08:38:02

Hát, nem csoda hogy fosnak a jobbiktól. Az a szörny meg a végveszély. Meg a faszom.
Ha bekerülnének, vége lenne a kölcsönös mutyikorszaknak és lehetne talán még egyéb problémákkal is foglalkozni.

Ha a fidesz annyira becsületes lenne és nem lenne érdekelt ebben, akkor számtalan alakalma lett volna arra, hogy keresztbetegyen a nyilvánvaló lopásoknak. Ők kb kimerültek abban hogy amit éppen a komcsik csinálnak az mindig rossz. Meg versenyt nyalják az inaktívak seggét.

Az meg külön vicces hogy ezek a tiszteletreméltó (rohadna meg mind) honatyák előbbre helyezték az ország hosszútávú érdekeit a saját rövidtávú érdekeltségeikkel szemben.
Nevetséges.
Hány meg hány olyan eset és ügy van ahol ordít a lopás azóta is. Tesz vmit ez ellen a sok (mszp medf fidesz szdsz) honatya?
Biztos vagyok benne, hogy azért nem mert megkapják/kapták a részüket.

Ephialtes 2010.02.23. 08:38:54

Kedves Gábor,

mi a véleménye az MDF jelöltek bemutatkozásáról? Ez valami vicc?

www.youtube.com/watch?v=GON3TN0o69w

radala 2010.02.23. 08:42:25

@Naszta: Rég láttalak, mit gondolsz az MDF-röl?

kisa 2010.02.23. 08:45:51

@Scaramella va alla guerra: Hatalmi harc és a fidesz?????????? Ezek egymást kölcsönösen kizáró fogalmak. A fideszben egyetlen hatalom van: az I. titkáré, akarom mondani az elnöké!

Glenarvan 2010.02.23. 08:45:59

@avanivi: Szia!

Furcsa dolgot fogok mondani: könnyű dolga volt Bajnainak!
Észszerűen kellett cselekedni,pont fordítva,mint a nagyotmondó,bohóckodó,hisztérikus elődnek.
Azt pedig vitatnám,hogy az MSZP "mert" me.-t váltani.
Minden esetben előre menekült.
Más országokban negyed ennyi hülyeség is betette volna a kaput.
D209-hez pedig az SZDSZ is kellett!

Üdv:Glenn

radala 2010.02.23. 08:49:03

@c72: Navracsicsnak pont az a baja Bajnaival, hogy nem hiszi el neki, hogy nem akar politizálni.
Bajnai két okból vállalhatta el a ME-séget.
1. Segítsen időt adni az iratok megsemmisítéséhez.
2. gyerekkori vágya teljesült ezzel.

Van még egy lehetőség, hogy szellemi fogyatékos, de ha felételezzük, hogy van esze akkor tudnia kellett, hogy az ország érdeke az előrehozott választás volt.

radala 2010.02.23. 08:50:25

@Ephialtes: Igen ez egy vicc.
A Civil kontrollt megihlette az MDF-jelöltek és szimpatizánsok különleges retorikai tehetsége, és saját ízlése szerint egybevágta a "legjobbakat".

gondola.hu/cikkek/69892

barli 2010.02.23. 08:59:57

@radala: "Bajnai két okból vállalhatta el a ME-séget"

3. kurva jó állást kap hirtelenjében a valutaalapnal vagy a világbanknál

radala 2010.02.23. 09:05:54

@barli: Na ja, akkor az volt a gyerekkori álma:-)

faqtya 2010.02.23. 09:14:40

szerintem bajnai volt a legelfogadhatóbb az összes mszp-s miniszterelnük közül. az tetszett benne a legjobban, hogy szinte soha nem volt a hírekben. nem úgy, mint gyurcsány, aki minden alkalmat megragadott, csak, hogy szerepelhessen. bajnai csönben tette a dolgát (az, hogy jól vagy rosszul, az más kérdés). de szerintem ezt átvehetné a következő garnitúra is. ne az legyen nekik a fontos, hogy média szereplők legyenek, hanem, hogy tegyék a dolgukat.

snq 2010.02.23. 09:14:51

bizonyos értelemben ez tényleg egy válságkezelő kormány, amennyiben a válságkezelés alanya egy privatizálás előtt álló mongól állami gyógyszergyár:
vastagbor.blog.hu/2010/02/23/jani_hazhoz_megy_3

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.23. 09:15:35

@sertésmájkrém: hehe, ne adja az ég, hogy rájöjjél, mennyire pont úgy lopnak a jobbikos arcok, mint a többi :) Nem tudom mekkora erkölcsi nívót saccolsz be egy kurucinfó alapján, nekem az elég alja.

gabriel syme · http://magyarido.blog.hu 2010.02.23. 09:16:18

@is: Az ugy! Vesd ossze A. Koestler: Sotetseg delben c. regenyenek foszereplojevel (Rubasov).
Objektive? Az milyen dolog, hogy egy torvenyesen mukodo part (amelynek nem mellesleg 3 EP kepviseloje van) 'kirekesztesere', ellehetetlenitesere szolit fel valaki egy parlamenti demokraciaban?
Azt csak mellesleg:; Ha valakinek tenyleg objektive fontos egy tema/ugy akkor az nem var bizonyos dolgokkal POLITIKAI okok miatt, hanem amint az ugy megkivanja lep, akkor is ha az politikailag karos.

kokoro 2010.02.23. 09:16:31

@qwertzu: egyetértek
Bokros 2.0 vissza fog térni legalább 8 év múlva egy kis párt színeiben, az "ország megmentője én voltam" ...

wattafilling 2010.02.23. 09:17:14

A Bokrosból is majdnem lesz, pedig ki hitte volna...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.23. 09:19:26

@faqtya: azt, hogy válságkezelni jól tud, azt mi sejtettük, merthogy azokat a pályázatokat, amiket ő kezelt, jó sokára csengették ki, tehát pénzt megfogni tényleg jól tud. Igaz, hogy a klasszikus 1. itt a pénz, 2. mutasd a teljesítést sorrend ettől felcserélődött, dehát hulljon a férgese, nemde.

De tény, hogy miniszterelnöknek volt eddig Bajnai a legszimpatikusabb, mint látható, a múltbeli dolgait emlegetik inkább a kritikusai is, ahogy mások a libákat, vagy a pályázatokat én.

theofil 2010.02.23. 09:24:12

@levéd:

Nem csoda, hiszen az enyém.

(Szerénység elvtársak, szerénység!
Amit a legjobban szeretek magamban az a szerénység.)

tictac 2010.02.23. 09:30:33

@flugi_:
Eddig még nem loptak (nem érdem, nem is volt alkalmuk), a másik két nagy viszont amennyit csak bírt. Jó lenne, ha módjuk lenne bizonyítani.
Amügy most se csak mszp közeli arcok rabolták le az országot:
borsonline.hu/news.php?op&hid=27499
A drága embert van "szerencsém" személyesen is ismerni, vér fideszes, kormányzásuk idején a munkahelyen terrorizálta aki kritizálni merte a fideszt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 09:31:42

@theofil:

Te, h te mennyire egy begyöpösödött, agyatlan barom vagy, az hihetetlen. Ha ki tudnál bújni a pártkatonásdi szerepedből, és végre megízlelnéd a gondolkodás szerfeletti örömét, tán rájönnél a magyar szavak valódi ízére és jelentésére. Majompofa.

radala 2010.02.23. 09:37:24

hvg.hu/velemeny/20100223_keri_orban_valasztas

Mi történt Kérivel? Új kenyéradót keres, vagy talán azért csak elfogult volt korábban, de nem ostoba.
meglepően "elfogulatlanul" látja a helyzetet. És még az is meglepő, hogy a választási rendszert is érti, nem úgy, mint az átlag "politikai elemző" szokta (ez nem tg).
Végre valaki, aki pont azt mondja, amit én szoktam:-)
"...Az egyéni választó körzetekben az arány talán szorosabb lenne, és ki tudnák kényszeríteni a második fordulós választást...."

qwertzu 2010.02.23. 09:37:33

@m.logic: @cellimega: Úgy látom nem jött át kellően az irónia "kivezette a népet a válságból" -résznél.
Persze, hogy nem megmentő egyik sem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 09:37:35

Háborús időkben jót tehet a politikának egy ilyen minden karizmát nélkülöző (alamuszi) nyuszi alkat pózában tetszelgő sunyi "szakember", de békeidőben muszáj lesz a szociknak találni egy igazán karizmatikus, ám még sem elviselhetetlenül impertinens figurát (amely gusányi volt).

Bajnai tele van álszent pózokkal, mimikával. A valódi szakértelme pedig megmutatkozott gazdasági miniszter korában, amikor is nemhogy nyomot nem hagyott, hanem kifejezetten eredménytelen volt, még pl. egy Gráffal összehasonlítva is, aki békét teremtett mg-i ügyekben, de még Szekeressel szemben is jóval szürkébb, semmit fel nem mutató miniszter volt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 09:40:40

Miniszterelnökként azt hazudni, h távol vagyok a politikától, a legálszentebb, legfarizeusabb, legképmutatóbb dolog, amit egy politikus művelhet.

1 év alatt is letehetett volna vmi előremutatót azon kívül, h tökéletes komisszárja volt az IMF-nek, és a többi "gyarmatosító karvalytőkének", he-he

objekt 2010.02.23. 09:41:11

@avanivi: Mintha csak a szüleimet hallanám. Olyan rendes ember ez a Bajnai. Más se tudta volna jobban csinálni. Persze... Mint ahogy Mesterházy is nagyon rendes ember. Láttam a tévében, hogy milyen szimpatikusan borotválkozik, még izgult is fellépés előtt. Olyan szimpatikus a felesége, meg a szülei is büszkék rá. Ja, meg izé..., mondta, hogy jót akar.

Tényleg csak ennyi kell nektek (mert ezt nem csak neked írom)?
Nem értitek meg, hogy ez a válságkezelés, nem volt rendszerbe foglalva. Hogy igazából egy már csak egy papíron létező hiányszámra épít. Hogy rég előrehozott választások kellettek volna, azért, hogy elkezdjen ketyegni egy remélhetőleg koherens, távlati célokat is figyelembe vevő gazdaságpolitika. Ugyanezt a tűzoltást, egy új kormány is megcsinálhatta volna, csak előrébb lennénk. Bajnai ugyanúgy nem érti, nem akarja érteni, hogy gazdasági növekedés kell, minden áron. Különben újratermelődik a hiány, amit csak újabb megszorításokkal lehet majd fedezni. Mit fogtok mondani akkor, ha bebizonyosodik pár év múlva, hogy valóban így kellett volna. Mert én tudok majd mit mondani, ha nem jön be. Egyszerűen azt, hogy meg kellett próbálni valami mást is.

Naszta · http://naszta.hu 2010.02.23. 09:45:25

@radala: végük van, mint a Twin peaks-nek. Valószínű, hogy sorminta lesz a részemről...

2010.02.23. 09:47:49

Gábor! Lehetni éppen még lehet, hiszen ha megnézem a magyar politikai elitnek nevezett agyhalottakat, akkor ö --már mint Bajnai--sem lóg ki a sorból. Lopni azt tud( Hajdu-Bét) és a megszoritásokat is megcsinálta. Neki ez nem fájt, és még büszke is rá. Ám én egyetlen politikus helyébe sem lennék büszke, mert nincs mire, ugyanis 20 év alatt--és nem 8 év alatt--leamortizálták az országot.Ilyen erövel bármelyik , politikusnak nevezett kókler visszatérhet a jól fizetö, mentelmi jogot biztositó állás mögé. Lásd--dr. Torgyán.Sajnos ezek jutottak nekünk , ez és ilyen ,a magyar politikai elit.

avanivi 2010.02.23. 09:51:59

@Glanarvan:
Nem mondom, hogy nincs igazad, de arra célottam, hogy a fidesz me .jelöltja húsz év óta a Viktor.
Más országokban ez sem fordult volna elő.

Viktus 2010.02.23. 10:00:27

Nem lesz szerencsére. Sőt remélem a Gyurcsány kormány v.mennyi tagját egyszer a bíróság előtt vonják felelősségre.

Alvarez 2010.02.23. 10:01:30

@qwertzu: "Engem nem érdekel mekkora faszfej volt Orbán ellenzékben."

Azért a szociális népszavazást összehozni nem volt kiskutya piskóta a részéről. Ha valami, akkor az hazaárulás volt a javából.

avanivi 2010.02.23. 10:01:42

@objekt:

Szerintem én nem arról írtam amiről a szüleid beszélnek .
Megdicsértem Bajnait azért, hogy nem hintette lépten-nyomon az ideológiát, csendben dolgozott!! Ennyi .

Alvarez 2010.02.23. 10:07:20

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm: próbáld megkülönböztetni a menedzsert a vezetőtöl. Bajnai az előbbire példa, Orbán az utóbbira. Bajnai sosem fog nagygyűlésen szónokolni, mint a Vezér, ő csak szervezi a dolgokat, viszonylag észrevétlenül maradva. A vezér meg csak viziót tud festeni a Duna fölé, de amikor megkérdezzük, hogy mi a halált csinált miniszterelnöksége alatt, akkor sovány lesz a válasz.

qwertzu 2010.02.23. 10:10:01

@Alvarez: Mert? Demokrácia van, vagy mi? Népszavazást támogatni hazaárulás? Rakták volna bele a költségvetésbe, oszt a akkor nem pofázik bele a nép. A kormányzásért és a gazdaságért a kormány és a kormánypárt a felelős. A felelősség másra kenése nem elfogadható, amíg az ellenzék alkotmányos keretek között tevékenykedik.

snq 2010.02.23. 10:10:30

@Alvarez:
>> Bajnai sosem fog nagygyűlésen szónokolni, mint a Vezér

neki kivezényelt alsótagozatosok jutottak

Alvarez 2010.02.23. 10:13:06

@qwertzu: a Fidesz nem támogatta, hanem kezdeményezte a népszavazást.

Sajnos a kormányzásért nem csak a kormány felelős, ha egyszer a nép la Fidesz vezérletével leszavazza. Onnantól kezdve ős is felelős.

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.02.23. 10:14:26

Bajnai még visszatérhet, szerintem a Bokros-forgatókönyvet követi, ha követi. Most jó érzékkel távozik, hogy aztán ha kell, visszatérhessen. Bokros ezzel a módszerrel fel tudott építeni némi reputációt magának annak ellenére, hogy a 95-ös ténykedései nem voltak népszerűek. Bajnai valamelyest jobb helyzetből indul, 6-7 év múlva akár komoly tényező is lehet.

Alvarez 2010.02.23. 10:14:52

@snq: most komolyan gondolod, hogy a Fidesz nagygyűlés és a Vezérimádat meghaladja az alsótagozatos színvonalat?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.23. 10:21:00

@malacz69: "Miniszterelnökként azt hazudni, h távol vagyok a politikától, a legálszentebb, legfarizeusabb, legképmutatóbb dolog, amit egy politikus művelhet."

Igaz!

"Orbán Viktor elmondta: ha nagy baj van, a politikusok képesek (sic!) meghozni a szükséges döntéseket"

Számos ilyen találatot kapunk MI POLITIKUSOK, ha beírjuk az "a politikusok" és "mondta Orbán" kulcsokat egy keresőbe!

További érdekes találatsor az Orbán+"a mi szakmánkban" (királyi többes;)) kulcsra kapható...
Mert ugye: "Legfontosabb a ...szakma!"

(- és lehettőleg még holnap is ...szak;)

Glenarvan 2010.02.23. 10:24:29

@Kepkocka: Szia!

Bokrost az MDF hantolta ki.Az EP képviselőség csak egy hőmérő volt,most erről húztak le egy újabb bőrt.Komoly kritika a mai politikai szereplőknek,hogy ezt meg tudták tenni!
Viszont lenne egy kérdésem Mindenkihez:-Igaz,hogy még ebben a ciklusban(ápr.11. előtt) lehetne köztársasági elnököt választani?

Üdv: Glenn

órarugógerincű felpattanó 2010.02.23. 10:24:50

@theofil: Akkor nézzél utána annak is, hogy mire alapozott az, hogy bajnai "versenyszférából jött szakember". Megsúgom, wallis. Na most a wallisnak annyi köze van a versenyszférához mint, karpovnak az amerikai focihoz. Aztán nézz utána, hogy mennyibe kerül az államnak egy évben, hogy a wallis a "versenyszféra" kiemelkedő versenyzője legyen.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.23. 10:26:23

@Alvarez: Mert már pont 300 forint hiányzott csak, ugye? Ami egyébként, konkrétan veszteséget hozott, és hosszabb távon ez a veszteség még nőtt volna.

qwertzu 2010.02.23. 10:26:56

@Alvarez: Ebben nem fogunk megegyezni. Ha elvállaltam egy feladatot akkor én vagyok érte a felelős. A főnököt se érdekli a magyarázkodásom, hogy miért van elbaszva projekt.
Ha a kormány az ellenzékkel magyarázza az eredményeit, akkor a bizonyítványát magyarázza.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.23. 10:27:25

@flugi_: Azért a múlt belit, mert most nem csinált semmit. Leült, és törvénybe iktatták azt amit az imf lediktált nekik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.23. 10:28:20

@is:

A Fidesz nem gágogott a parlamentben...

index.hu/belfold/2009/04/14/vegul_nem_gagogtak_a_fideszesek/

Ez a Viktor egy mérsékelt közép.
És sokat változott előnyére, ahogy Kéri mondaná.

Ötvös 2010.02.23. 10:33:42

@theofil: Mikor a cég csődbe ment százak jövőjével együtt csak ennyit mondott:-nem értettünk hozzá.
Ezért lett gazdasági miniszter,és miniszterelnök.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 10:35:10

@Alvarez:

Súlyos a te tévedésed. Bajnai csak egy komisszár, aki megszervezte a rábízott (IMF) parancsok végrehajtásának módjait, viszont Orbán vízióinak megvalósulásán szakértők százai dolgoznak már most. Nincs kétségem, h nagyon konkrétan fog kormányozni, és nagyon fegyelmezetten.

Aki az a típus, mint Bajnai, az pl. egy 4 éves ciklusra tökéletesen alkalmatlan, mert képtelen lenne egy saját koncepció kialakítására.

Ha figyelnéd, mit mond Orbán, már egy csomó leendő intézkedését sejthetnéd:
elmozdulás a családi adózás felé, a kis- és középvállalkozások megerősítése az adórendszeren keresztül, a családi pótlék iskolázáshoz kötése, fegyelmezett költségvetés. Az, h most nem hányja tele naponta a médiát konkrét számokkal, az részint jogos, részint taktikus, de hogy a fejében már vannak ilyenek, abban csak azok kételkednek, akik menthetetlen fóbiások.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 10:37:16

@snq:

Nyomorult 20-25 kisiskolás... ott fagyoskodott ennek a csélcsap focikapusnak díszként, h az az eu-s pénzekből épült és már rég átadott utat a maszop dicsőséglistájára vésse

Spiro 2010.02.23. 10:41:59

Bajnai kormányzása a körülményekhez képest jó volt. Remélem ez az irány folytatódik, bárki győz is (aki a parlamentbe kerül, az dolgozzon az ország fellendítésén, ha kérhetném (ellenzék-kormánypárt egyre megy)).

Az a baj, hogy a jó gazdaságpolitika átíveli a kormányciklusokat, és egyetlen pártot sem a jövő és a folytonosság érdekli. (jó lenne, ha nem pártok dominálnának a politikában, hanem független jelöltek (remélem most a várható FIDESZ kormányzás után ez realitássá válik, ha nem létrehozom a FÜGGETLNEK pártát :) )

Ezért lenne fontos alkotmányba rögzíteni az államadósság maximális mértékét, mert ez meggátolná az ámokfutást.
Bárki kormányoz is , ezzel jóval könnyebb lenne érvelni a kapitalizmusban szocialista ellátórendszert követelő tömegekkel, hogy mire van pénz, mire nincs.

Jó lenne felhagyni azzal, hogy minden megoldást az államtól várunk, ami természetesen csak mások kárára teljesíthető (kicsi államot, kicsi adókat).

Olyan jó, hogy a lényeg helyett mindig mások múltjával foglalkozunk (és a sajátjainknak mindent megbocsájtunk), ahelyett, hogy a jövővel foglalkoznánk.

vénkujon 2010.02.23. 10:42:30

malaczka. Te enmagad nemiszervével készíted viktór szarszobrát?:))))

Spiro 2010.02.23. 10:43:17

Bajnai kormányzása a körülményekhez képest jó volt. Remélem ez az irány folytatódik, bárki győz is (aki a parlamentbe kerül, az dolgozzon az ország fellendítésén, ha kérhetném (ellenzék-kormánypárt egyre megy)).

Az a baj, hogy a jó gazdaságpolitika átíveli a kormányciklusokat, és egyetlen pártot sem a jövő és a folytonosság érdekli. (jó lenne, ha nem pártok dominálnának a politikában, hanem független jelöltek (remélem most a várható FIDESZ kormányzás után ez realitássá válik, ha nem létrehozom a FÜGGETLNEK pártát :))

Ezért lenne fontos alkotmányba rögzíteni az államadósság maximális mértékét, mert ez meggátolná az ámokfutást.
Bárki kormányoz is , ezzel jóval könnyebb lenne érvelni a kapitalizmusban szocialista ellátórendszert követelő tömegekkel, hogy mire van pénz, mire nincs.

Jó lenne felhagyni azzal, hogy minden megoldást az államtól várunk, ami természetesen csak mások kárára teljesíthető (kicsi államot, kicsi adókat).

tictac 2010.02.23. 10:47:17

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:
Benne vannak a számok Orbán fejében, csanem ott születtek. Jó előre beleverte az IMF, akinek idejekorán benyalt, megelőlegezve számukra a tuti győzelmet.

vlaca55 2010.02.23. 10:51:39

@objekt: mivel nekem is írtad... :)
A tavalyi előrehozott választásról: ha OV érdeke lett volna, tuti, hogy kizavarja a népet az utcára és kiköveteli. DE Ő nem merte bevállalni (valószínűleg a hosszútávú önös érdeke miatt), ezt ne feledjük.
Bajnait értékelni pedig ma még lehetetlen. Akkor lehet értékelni, ha az új kormány felállt. Szerintem akkor volt bizonyosan rossz miniszterelnök, ha több miniszterét is előveszik és nem csak említés szintjén, hanem több konkrét hibával. Ha nem sokat pampognak majd a hiányról, meg a rossz költségvetésről, akkor valószínű, hogy jó irányba mozdította a gazdaságot.
@radala: Kéri mindig sajátosan látja a politikát, szerintem már helyezkedik...

Alvarez 2010.02.23. 10:53:18

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: mennyire lesz számodra kellemetlen, amikor majd kiderül, hogy a Vezér is csak az IMF komisszárja lesz?

2010.02.23. 10:58:21

Vajon mikor takarodnak ezek végre el az országból? Félek hogy soha :(
Ami pedig még aggasztóbb, hogy a Jobbik bejutása után is túl nagy lesz az ellenállás, hisz van egy közös ellenség amit démonizálhatnak. Ez az egyetlen összetartó erő a történelemben. :( De csakazértis Hajrá Jobbik! Takarítsátok el a mocskot :)
386naplopo.blog.hu/

EG0 2010.02.23. 10:59:16

És akkor mi van, ha egy számomra szimpatikus kormányban benne lenne a Bajnai, a Bokros és Kósa is, de nem lenne benne Lendvai- Karsai, Orbán-Navrasics, Demszky, Vóna, stb.
Magyarul inkább szellemi képesség, józan ész alapján választanék, ellentétben a minden pártpolitikai baromságot benyelő választók többségével. Ez utóbbit itt a magukat jobboldalinak valló, valójában baloldali ("szociális népszavazás") érzelmű kommentelők képviselik.

Piszkos Freud 2010.02.23. 11:00:26

@Alvarez: baromság.
Az, hogy 300Ft-ot fizettettek az orvoshoz fordulókkal, az nem volt reform. Semmi nem is mutatott ilyen irányba.

A maszop kormányzások jellemzője a koncepciótlan változtatgatások halmaza, amelynek csak a kommunikációja volt jobb, mint elégséges.

Még nem volt egy maszop kormány sem, amelyik felfestett volna egy olyan víziót az országról, amely irányt mutatott volna arra nézve, hogy merre akar menni.

Mint egy autót vezető rövidlátó (nagyon rövidlátó). Az ilyen ember is rá tud lépni a gázpedálra (pl. Medgyessy), bele tud taposni a fékbe (bokros v. bajnai), a kormány rángatására is képes (kurcsány), de normálisan vezetni nem. Ahhoz koncepció kell.

Lehet a Fideszt kritizálni sokminden miatt, de azért nem mert nincs jövőképe. Jövőképe a Jobbiknak is van.
(A maszop/szadesz egyetlen jövőképe a saját politikusaik mérhetetlen meggazdagodása volt)

tictac 2010.02.23. 11:01:29

@vénkujon:
Csak a durvább részleteket. A többit a nyelvével finomítja.

Spiro 2010.02.23. 11:02:04

A korai IMF-hez fordulás szükségtelen volt, és káros (ez inkább az MNB ténykedésének következménye mint a kormányé), de azzal a jótékony hatással járt, hogy a szüksséges fegyelemre tanított minket (ha már magunk nem vagyunk képesek erre).

A tényszerűség kedvéért, alehívott IMF hitelek oroszlán része az MNB deviza tartalékait növelte (erő demonstrácós célzattal), aminek kamat költségei vannak.

Azaz a pénzt nem költöttük el csak felhalmoztuk.

subtotal 2010.02.23. 11:02:53

ejnye-ejnye, kedves Gábor, jobban ügyelhetnél függetlenséged látszatára.
pont te ne tudnád, mi a különbség egy kormány tagjának lenni és egy kormányt vezetni?
Mert az, hogy Navracsics látszólag nem tudja, neked még nem mentség.

Azt pedig, hogy gazdasági miniszterként idehozta a Mercedest és a Hankook-ot, azért ne felejtsük el.
Volt még IT Services is, amin együtt dolgozott Fideszes városvezés és a Bajnai kormány.
Tudom, hogy ezek csak kiszipolyozó-nemadózó multik, de azért mégis nagy foglalkoztatók.
Ha a következő ME is ennyit hozzátesz a dolgokhoz, akkor jó irányba fogunk menni.

Spiro 2010.02.23. 11:04:05

@Piszkos Freud: Lehet, hogy van jövőkép, csak nem az amire te gondolsz (hiszen meg sem osztják velünk).

Piszkos Freud 2010.02.23. 11:04:07

@Spiro: bajnai csak arra volt jó, hogy (maradva az előző példánál) a szakadék irányából elfordítsa a kocsit.

Végülis Bokros is ezt tette anno.
De ez csak annyi, hogy kicsit jobbak voltak, mint az elképesztően nagyon szar.

A jó kormányzáshoz több kell(ett volna).

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.02.23. 11:04:14

Félreértés ne essék, nem kedvelem sem Bajnait, sem az MSZP-t, de az egy éves kormányzása alatt képes volt érzékeltetni, hogy van más kormányzási stílus Fletó egész pályás letámadása mellett. És ez talán az MSZP tábor egy részének le is eshetett, és hiába várta Ferenc, hogy Bajnait még nála is jobban fogják utálni, amiből majd megint ő kovácsolhat tőkét, ez nem jött be. Biztos vagyok benne, hogy az MSZP-tábor egy része nem akarja majd GYF visszatérését és inkább egy Bajnai-féle higgadtabb vonalat vinne tovább. Ettől még persze jöjjön nekik az armageddon, megérdemlik bőven.

subtotal 2010.02.23. 11:05:44

@Alvarez: Jó kérdés :)
Majd befedi a főnök nagyívű dumákkal számok helyett.
De nem is baj, csak csinálja.
Gondolom a PIIGS gondjai számára is tanulsággal szolgálnak.

Piszkos Freud 2010.02.23. 11:05:50

@Spiro: Tévedsz. Csak a jövőképet osztják meg, a pontos intézkedéseket illetve lépéseket, amelyeken oda szeretnének jutni azt nem.

De ez érthető, logikus. (minek kockáztassanak?)
Ahogy az is, hogy sok embernek ez nem tetszik.

lüke 2010.02.23. 11:07:30

Ez a Gordonka megpróbál átcsellózni mindenkit.Megszépíti a rossz nyolc évet az elmúlt háromnegyed év igazi nagy tetteivel.
Hogy szobrot kap-e majd egy jövendő Haynau-tól függ.Szerencsére ma nincsenek Rodin-ek ,Mestrovicsok.S Giacometti és Henry Moore is meghalt már.
Nagy szavak, pátosz,dicsérd magad úgyse dicsér senki( idézet apámtól)
elve.Beválhat...........

Spiro 2010.02.23. 11:09:01

@Piszkos Freud: Bizony!

Többek között az, hogy a 2/3-os Önkormányzati rendszer, EU reformban, stb. partnert kellet volna találni.
A sportnál maradva, ha egy csónakban az eltérő oldalú evezősök nem azonos mozgást végeznek, akkor a csónak áll, vagy körbe forog.

subtotal 2010.02.23. 11:12:00

@Piszkos Freud: ha figyelnél akkor pedig konstatálhattad volna például az egészségügybe betett milliárdos fejlesztési pénzeket (pl Auguszta program Debrecenben).
Persze ha csak azt hallod meg, hogy a korházvezetők mindig több léért sírnak ahelyett, hogy vezetnék az intézményt, akkor hiába beszélek.

Spiro 2010.02.23. 11:13:04

@Piszkos Freud:
Azért lenne fontos szakítani a múlt ígérgető politizálásával, mert normális esetben nem protest szavazatokra kellene építeni (amik gyorsan elpárologna, ha nem az illúziónak megfelelően alakulnak a dolgok).
A mostani viselkedés csak a hatalom megszerzésére jó (ami lehet, hogy jó a pártnak, de nekünk szavazóknak nem hiszem)

Idet 2010.02.23. 11:17:43

@tictac: A Széchenyi-terv? Tőled is csak azt kérdezhetem, mint kommentekkel ezelőtt Theofiltól, mit reggeliztél?!

tompus 2010.02.23. 11:18:03

Idén lesz főpolgármester-választás nem jövőre.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 11:18:56

@subtotal: A Hankook Tire beruházásról egyrészt 2005-ben döntöttek, akkor még nem volt miniszter, másrészt a HT-nek a szlovák visszautasítás miatt lényegében nem más lehetősége, mint Magyarországra jönni. Ilyen nyerő helyzetből gatyát letoló szintű támogatást adni óriási lúzerség.

bögöbö 2010.02.23. 11:20:57

@jános515:
Olvasom elmés hozzászólásaitokat, már nem szoktam reagálni se, de emellett nem tudok szó nélkül elmenni:
"Lopni azt tud( Hajdu-Bét) és a megszoritásokat is megcsinálta. Neki ez nem fájt, és még büszke is rá."

Tudom, nem érdem, de véletlenül ismerem Gordont. Éppen a Hajdú-Bét sztori miatt vált meg a Wallis Rt.-től (ahol bár mo.-i vezérigazgató volt, a szálakat a főnökei mozgatták). Amikor a felszámolás zajlott, még embert nem láttam ennyire megtörtnek.
Arra meg, hogy a Gyurcsány-kormány minisztereként "nem csinált semmit" csak annyit mondok, hogy -mivel Gy. lesöpörte minden "népszerűtlen" javaslatát- cca. egy hét választotta el attól, hogy lemondjon a gazd.miniszteri posztról, mikor is jött Gy. váratlan lemondása.

Idet 2010.02.23. 11:21:07

@Scaramella va alla guerra:
1. Nekem nem ellenszenves.
2. Azt senki sem állítja (én sem), hogy a Fidesz angyalok gyülekezete. De valahogy kevésbé ördögök.
3. Fekete-fehér világ nincs. Szoci tévé volt, valaha.

lüke 2010.02.23. 11:22:36

@radala
ez nagyon jó ez a Kéri interjú:)
az alap vicc jut eszembe:
Colombót meghivják nyomozni a szovjet KB ülésre, mert le akarják löni a fötitkárt:)
C. a könyvtárba megy olvasni, rácsap a homlokára két nap után, bemegy a terembe ,rámutat öt emberre, ök lehetnek majd a gyilkosok....
Megkérdezik miböl tudja?
-tanulmányoztam Lenin összes müveit:az ellenség nem alszik............

Spiro 2010.02.23. 11:23:10

A lényeg az, hogy 2 ciklusra kell korlátozni, az állami-, önkormányzati tisztséget betöltését, azonos személy által, így folyamatos a frissülés. (Bajnai még jöhet 1 ciklusra)

objekt 2010.02.23. 11:24:44

@avanivi: Valóban nem pont arról és nem is akartalak megtalálni pont téged. Csakhát itt van ez a mondatod:

"Sajnálom, hogy csak egy évre (Sic) válalta" Ez alapján úgy gondoltam - feltételezve, hogy Te is tisztában vagy azzal, hogy ez gazdaságpolitikailag nem lenne jó -, hogy valamiféle emocionális okai lehetnek amiért azt szeretnéd, hogy maradjanak.

tictac 2010.02.23. 11:26:53

@Idet:
Kaptál te is belőle?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 11:28:42

@vénkujon:

Szellemi sutaságod megpróbálhatod leplezni a kaki-pisi humor számodra vicces fordulatainak erőltetésével, de talán mégis jobban járnál, ha az óvodából átiratkoznál az elemi iskola első osztályába, és elolvasnád a "Gőgős Gúnár Gedeon" nagyszerű klasszikust a szókincsed gyarapítása végett.
Nem mellékszálként hadd kívánjak neked erőt, egészséget, azaz végső soron jobbulást!

OmegA404 (törölt) 2010.02.23. 11:29:33

Bajnai ne politikus legyen, hanem Feri cellatársa.

hard 2010.02.23. 11:29:55

@qwertzu: amikor a kettős állampolgárságot leszavazta a nép, akkor az sem volt hazaárulás, remélem a hozzászólásod alapján te is így gondolod, mivel demokrácia van.

subtotal 2010.02.23. 11:36:50

@Pallos Levente: aha, nem volt más lehetősége :) hát ezt ha nem haragszol, nem nagyon veszem be.
Évszámban igazad van, elnézést.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 11:42:29

@subtotal: Beszéltél a HT embereivel a kiválasztási folyamat során? Én igen.
Adott volt, hgy 2007-ben el kell kezdeni a gyártást az európai gyárban. Kiválasztották Szlovákiát, de azok végül úgy döntöttek, ennyi pénzt mégsem áldoznak erre a gyárra (mert már kiköltekezték magukat több más üzem miatt). Ekkor a HT-nek újra kellett indítania a helyszínkeresést, így jöttek vissza a 2. helyezett országba. Itt újra megnézték Gyöngyöst, de ott nem hitték el, hogy lesz elég munkaerő, ezután került Dújváros a képbe.

Miután a gyárindítás kőbe volt vésve, hosszú köröket nem futhattak (okoskodni, hogy Románia mikor jut megfelelő szintre stb.), ezt az üzletet lényegében csak elbukni lehetett volna.

subtotal 2010.02.23. 11:49:12

@Pallos Levente: én elhiszem, hogy többet tudsz erről, mint én, de: "Adott volt, hgy 2007-ben el kell kezdeni a gyártást az európai gyárban."
Mitől volt ez adott? Még mindig mondhatták volna, hogy inkább nem beruházunk, nem?
Lehet, rosszul gondolom és volt valami üzleti hátrány, ami érte volna őket, ha nincs európai gyáruk?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 11:54:46

@subtotal: Egyrészt üzleti hátrány, másrészt vezetői döntés.
A koreaiaknál nem úgy van, hogy a körülmények miatt a beosztott felülírja / javasolja felülírni a főnök döntését.

subtotal 2010.02.23. 11:59:28

@Pallos Levente: "A koreaiaknál nem úgy van, hogy a körülmények miatt a beosztott felülírja / javasolja felülírni a főnök döntését." Gondolom azért ha azt mondja a kormány, hogy nem kapja meg a Hankook a legtöbbet, mi adható :DD, akkor azért a koreai főnök tudott volna erről, nem? Ezesetben pedig ment volna SK-ba gyárat telepíteni, nem?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:00:43

@mafos: "Helyreigazítás
2007. november 19. 00:00

MN
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

www.mno.hu/portal/528044

bajnai keze tiszta libaugyben, a magyar nemzet helyre is igazitott:-)

theofil 2010.02.23. 12:02:22

@bögöbö:

Hála legyen neked amiért idejöttél és ezt elmondtad!

Ezt a Wallis-dolgot.

Tudtam én, hogy a Bajnai nem gazember és sohasem is volt az, de nem tudtam bizonyítani.

Arzén Vendel (törölt) 2010.02.23. 12:04:33

@is: Szerintem a személy vizsgálata politikusok esetében mindennél fontosabb. Meg kell próbálni rálátni a valós személyiségre és a valós érdekekre, mert mint tudjuk a politikusi beszéd felvett póz, amit érdekek diktálnak. Az elemzőnek pontosan az a dolga, hogy megpróbálja elhelyezni az adott politikusi karakter pozícióját és mozgását a politikai térképen. Lehet, hogy csalódást fogok okozni, de a nagyon független, nagyon szakértő BG is politikusi dimenziókban létezik és kommunikál. Persze annak együtt nagyon örülünk, hogy elégedett a mérhetetlen szakértelmével, és az elvégzett munkájával, de sajnálatos módon sokan vannak ebben az országban akiknek hosszabb az emlékezete 10 hónapnál... Az eddigi összteljesítményéből pedig egész más karakter rajzolódik ki, mint amit tegnap próbált eladni.

Alvarez 2010.02.23. 12:07:31

Bajnait azért fogják visszasírni, mert a politikai szájtépést a minimumra csökkentette. Neki el fogják hinni, hogy dolgozott, amihez fel is lehet mutatni az eredményt. Az valószínű utódja leginkább a víziófestésben, vagyis a szövegelésben mutat fel képességet, de azt is csak akkor, ha nem tesznek fel neki kellemetlen kérdéseket.

Alvarez 2010.02.23. 12:10:47

Máig nem értem ezt a libaügyet. Most az a probléma, hogy vállalkozók becsődöltek? Én úgy hallottam, hogy vállalkozni kockázatos, és így veszteni is lehet.

OmegA404 (törölt) 2010.02.23. 12:10:49

@theofil: Csak ne kezdj el sírdogálni.
Hányan akasztották fel magukat miatta? 9en? Csak a libás ügyben.
A többiről meg nem tudni. Még.

Spiro 2010.02.23. 12:13:52

vissatér!

Bajnait 4 President!

theofil 2010.02.23. 12:14:44

@OmegA404:

Olvasd el tán a Magyar Nemzet helyreigazítását.....

Persze nem hiszem hogy használna neked. Neked semmi sem használ.

Spiro 2010.02.23. 12:15:16

@OmegA404:

5 kommentel fölötted ott az igaz történet, de nyugodtan hibáztasd akit akarsz.

Alvarez 2010.02.23. 12:15:52

@OmegA404: bár mindenkit sajnálok, aki megöli saját magát, de vállalkozni nem úgy kell, hogyha nem sikerül akkor csak ez legyen a megoldás. Dupla vagy semmit nem játszunk, itt se.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:17:10

@subtotal:
"Gondolom azért ha azt mondja a kormány, hogy nem kapja meg a Hankook a legtöbbet, mi adható :DD, akkor azért a koreai főnök tudott volna erről, nem?"
Persze, tudott róla, hogy a szlovákok nem adták meg, amit ők kértek. Gondolom, szét is rúgta néhány ember fenekét otthon. Ezért jöttek második alkalommal Magyarországra, amikor már szorított az idő. Ráadásul addigra nem is volt érdemi versenytársunk, mert elég régtől fogva SK HU verseny volt a gyárért, és a szlovákok ugye kiszálltak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 12:22:09

@Alvarez:
"Máig nem értem ezt a libaügyet."

Bugyuta. A dolog rém egyszerű:
valaki milliárdos marad, mások meg néhány millió miatt tönkremennek, és megöngyilkolják magukat.

Maradhat-e milliárdos valaki, ha a cége pár 100 millióval adósa marad a beszállítóknak? Miért nem visel az ember felelősséget a magánvagyonával azért, amit a cége tesz?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:22:28

@az igazi Sipi: "bajnai keze tiszta libaugyben, a magyar nemzet helyre is igazitott:-) "
Nem, ez csak azt mondja, hogy pl. nem Bajnai vette a céget, hanem az már a cégé volt, amikor ő odament. De azt nem mondta a bíró, hogy nem is okozott kárt a partnereknek.

Nagyon tetszenek nekem a sajtóperek, mindig érdeklődve olvasom a helyreigazításokat. Ha az újságíró kideríti, hogy XY 10 éve Sajóbábonyban megölt 13 embert, akkor XY bepereli a lapot, és a bíró helyreigazításra kötelezi azért, mert nem 13 embert ölt meg, hanem 11-et. A helyreigazítás úgy szól, hogy "Valótlanul állítottuk, hogy XY 10 éve Sajóbábonyban megölt 13 embert". Ezután a politikus ezzel körbeházalja a sajtót, hogy ő micsoda jófiú.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:26:04

@Pallos Levente: tehat fuggetlenul attol, hogy mik a tenyek es mi a valosag, teged csakis az erdekel, hogy bajnait mindenaron sotet szinben fesd le es ennek erdekeben a jogeros birosaihatarozatot is a kedved szerint vedd semmibe.

ez nem bajnait minositi, ugye tudod?:-)

Alvarez 2010.02.23. 12:26:54

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: próbáld meg értelmezni, hogy a Korlátolt Felelősségű Társaságban a korlátolt felelősség mit is jelent. Nem csak itt, mindenhol a világon, ahol versenyalapú piacgazdaság van.

És egy rossz hír a végére: ez Vezéred alatt se fog megváltozni.

Alvarez 2010.02.23. 12:28:42

@Pallos Levente: bizony, erre nagyszerű példa a "nem is volt taggyűlés" című sajtóper.
De legalább azóta se ő kapja a legtöbbet:)

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:28:58

@az igazi Sipi: Nem, én arról beszélek, hogy amit a bíróság megállapított, annak nincs köze az ügy lényegéhez. Se pro, se kontra.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:30:23

@Alvarez: taggyules volt..

a sajtoper arrol szolt, hogy orban viktor nem taggyulesen mondta azt, hogy ki kell privatizalni sajat zsebbe a tokaji kereskedohaz zrt-t ugy, hogy ne ok nyerjek a legtobbet, hanem maganebeszelgetesen mondta ugyanezt - jegyzokonyvbe:-D

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:30:30

@Alvarez: Azért van olyan is, hogy csődbűntett, ha a csődbe kormányzandó cég még átveszi az árut, de tudja, hogy nem akarja kifizetni a szállítókat, viszont a cég vagyonát átjátssza máshova.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:31:13

@az igazi Sipi: Látod, Te is tudsz példát mondani arra, amire én.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:31:54

@Pallos Levente: miert nincs koze hozza?

pontosan azokat az alitasokat cafolja immaron kozel 3 eve, amit te es mas is hangoztat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:34:11

@Pallos Levente: persze
a kulonbseg annyi, hogy orban viktor ettol fuggetlenul jegyzokonyvbe mondta, hogy igenis, miniszterelnoki hatalmaval vissza kivan elni es az egyik nemzeti kincset privatizalni akarja.

en eretem, a leirt magyar szoveget.

ezzel szemben a bajnai eseteben hozott jogeros itelet konkretan azt cafolja, hogy a hajdubet es a libasok bajnai hutlen kezelese, sikkasztasa, hivjatok aminek akarjatok miatt ment tonkre es emiatt felelos.

nem azt mondja, hogy megtortent valoban, csak nem teljesen ugy, hanem azt, hogy meg sem tortent.

subtotal 2010.02.23. 12:34:52

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:
Kérdezd a Fideszt, ők miért nem? (ja, hogy ők az államnak maradtak adósai? igen, az állam képtelen az öngyilkosságra)
Figyelmedbe ajánlom az OTP szerepét is.

Aztán ha ők válaszoltak, akkor olvasd el ezt:
www.magyarorszag.hu/hirkozpont/hirek/sajtokozlemenyek/bajnai20090527.html

Aztán írd le, hogy hazudnak!

Alvarez 2010.02.23. 12:35:07

@Pallos Levente: csődbüntett létezik, de jelen esetben ennek létezését az MN-en kívül senki más nem tudta bizonyítani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 12:37:06

Ő az első miniszterelnök, akiről jobb véleményem van a munkája végén, mint az elején. Azért ez szerintem nm rossz eredmény.

Navracsics meg csak azért kajabál már előre is, mert fél, hogy igaza lesz, és négy év múlva Orbán felkötheti a gatyáját. Én örülnék neki egyébként, csak azt nem látom, hogy melyik párt lenne az, amelynek a jelöltségét tiszta szívvel elvállalhatná, mert jelenleg egy ilyet se látok.

radala 2010.02.23. 12:37:33

Nem szeretném elterelni a témát.
De azért ez a cikk elég megdöbbentően mutatja a cigánygyűlöletet Mo-n.
Messze nincs azonos nagyságrendben az antiszemitizmussal, holokauszt tagadásostól, mindenesetöl...
www.hirszerzo.hu/cikk.elmaradt_keznyujtasok_-_tatarszentgyorgy_egy_ev_utan.141208.html

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:37:53

@Alvarez: pontositsunk..
az mn sem tudta bizonyitani, mert ha tudta volna, nem kotlezik helyreigazitasra es bajnai ellen buntetoeljaras indul.

Alvarez 2010.02.23. 12:42:26

@az igazi Sipi: igazad van, így kellett volna írnom: "bizonyítani"

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:42:44

@Fedor: jaja
bajnai az egyetlen ember, aki engem is urnahoz tudna citalni

a tobbi szarjanko igazabol hidegen hagy, egyik partnak sem tudnam tiszta szivvel, meggyozodesbol leadni a szavazatomat.

netsrot 2010.02.23. 12:42:55

Bajnai helyében a beszéd végén odabiggyesztettem volna: ORBÁN TAKARODJ! ( de ezt hamarosan a nép is megteszi):))hehehehe

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:46:39

@netsrot: szerintem teljesen korrekt volt, hogy orbant is demokratanak nevezte, hiszen az ketsegtelen, hogy orban viktor demokrata.

ideje lenne vegre belerugdosni a foldet az arkokba, vagy itt doglunk meg.

ja!

en nem!:-)

barli 2010.02.23. 12:46:52

007-ben el kell kezdeni a gyártást az európai gyárban."
Mitől volt ez adott? Még mindig mond

Spiro 2010.02.23. 12:48:10

A wikipedia-n fenn van a hitelezők verziója.

Ebből az első bekezdés tényszerű.

A Hajdú-Bét már 1998 vesztességes volt, haldoklott, amikor a Wallis megvette (és injekcióival prolongálta az agóniát)
.
Belepumpáltak 8MRD-ot, de 2003-ra összeomlott a piac.

Majd az OTP kivonulása összedöntötte, a már rég vesztességes céget, amit a Wallis tulajdonszerzése elött is a beszállítok hitelei tartottak fenne.

2010.02.23. 12:49:54

Kedves bögöbö! Én láttam és tapasztaltam, hogy hogyan cseszett ki a Bajnai vezette Hajdu-Bét a beszálitókkal és az ott dolgozó vállalkozókkal. Tudod, más tapasztalni és más hallani.Mert hallani félre is lehet, abból nem nagy a kár, de kib@szni valakikkel--na ez már pofátlanság, és gerinctelenség. Én csak ezt kivánom neked, hogy érezd te is , éld át azt ,amit akkor-ott , ezek az emberek átéltek!
- Az általa elvégzett munkához pedig csak annyit, hogy megszoritani--megmondani, hogy honnan , mikor, és mennyit vegyenek el--már bocs, de ezt bárki, aki egy kicsit is józanul gondolkodik, megmondja. Akkor mi ez a nagy "mü"?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:49:55

@az igazi Sipi: Nem hangoztattam én semmit, annyit írtam, az ügy lényege, hogy 2003-ban (?) nem fizették ki a libásokat, akik szerint a Wallis eltűntette a vagyont.

A cikket nem láttam, de annak helyreigazítása, hogy 1999-ben mikor lépett be Bajnai szerintem nem alkalmas arra, hogy alapvetően cáfolja / alátámassza a 2003-ban történteket.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 12:52:34

@barli: Kérdezd a HT vezetőitől, nekem csak ennyit mondtak. 2 ok lehet: piaci igény (a meglevő gyárak nem tudják ellátni az európai rendeléseket is) és vezetői döntés (2007-től Európában gyártunk).
De miért is életbe vágó az okot tudni?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:53:00

@jános515: "- Az általa elvégzett munkához pedig csak annyit, hogy megszoritani--megmondani, hogy honnan , mikor, és mennyit vegyenek el--már bocs, de ezt bárki, aki egy kicsit is józanul gondolkodik, megmondja. Akkor mi ez a nagy "mü"?"
miert?
ki mas csinalta ezt meg az elmult 20 evben bokroson kivul?

szoval igen, nagy mu. mert mas nem volt kepes ra 15 eve.

barli 2010.02.23. 12:54:56

@barli: bocs, ez véletlen volt :)

Alvarez 2010.02.23. 12:55:52

@jános515: a hajdu-bét adta a növendék állatot és a takarmányt. A vállakozóknak kellett biztosítani a helyet és talán az energiát.
Na ezen olyan nagyot bukni nem lehet.
Még azt is mondták a gazdák, hogy gyógyszert kellett venniük plusszban. Na ettől mentsenek meg, hogy jól begyógyszerezzék az állatokat, amit aztán mi eszünk meg.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 12:56:23

@Pallos Levente: lehet, meg kellene tanulnod egesz mondatok, majd ezek utan komplexebb szovegek maguk egysegeben valo ertelmezeset annelkul, hogy rafokuszalva egy-egy reszinformaciora teljesen mas iranyba indulj el, mint ami a szoveg ertelme..:-)

a helyreigazitasbol ugyanis teljesen egyertelmu, hogy bajnainak semmilyen felelossege nincs az ugyben. ha esetleg nem ertened, mi mit is jelent konkretan, kerdezz nyugodtan...;-)

barli 2010.02.23. 12:59:44

@az igazi Sipi: "ki mas csinalta ezt meg az elmult 20 evben bokroson kivul?"
baromi nagy koncepció volt köszönjük lajos. gyurcsány is belelövetett a nép közé, ilyet sem csinált senki vagy húsz éve, akkor most állítsunk neki szobrot?
Vegyétek már észre, hogy az mszp az szdsz és az mdf megbukott és lebukott. Csináljatok valami mást másokkal, akkor lesz hiteles baloldal. Ezekkel meg nem. pont.

Periksz 2010.02.23. 13:01:34

@az igazi Sipi: Annyi felelőssége csak lehessen már, hogy ha tudott az egész mocskos ügyről, mint ahogy fentebb írod, a cégtől való távozása után fel kellett volna jelentenie azokat, akik szerinted az egészet mozgatták.
Vagyis becstelen volt és sunyi. Több száz milliót kipumpáltak a cégből a termelők kárára.

vénkujon 2010.02.23. 13:01:39

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: hahaha...nem hatsz meg ezzel. a Te szemedben jó, hogy hülye vagyok. leszarom. de. nemcsak én látlak elvakultnak téged. bármekkora baromság amit leírtam, attól még igaz.:) a végén még Te leszel Vikó faszabojtja, semlyén cucu helyett.:)))

sunázósün 2010.02.23. 13:01:54

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: valóban rém egyszerű, Bajnai vezérigazgató volt a Wallisban, nem tulajdonos. De, ha esetleg volt is 1-2% tulajdonrésze, fentebb már leírták, hogy ez mit sem változtat a történeten, ha büntetőjogi felelőssége nincs az ügyben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:02:47

@Periksz: "Több száz milliót kipumpáltak a cégből a termelők kárára."

"– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

tehat nem igaz, amit irsz:-)

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 13:02:49

@az igazi Sipi: Mondom, az eredeti cikket nem olvastam. De ismerem a helyreigazítások lélektanát, és ennek alapján kicsit furcsa, milyen pontokra van kihegyezve a helyesbítés. Fél órája Te is adtál egy hasonló példát, ahol szóvarázzsal kentek el egy tényt.

Vegyünk egy második példát a fenti 4 helyreigazításból: "valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle"
Ez jelentheti azt, hogy "a Wallis minden tőle telhetőt megtett a cég fennmaradásáért, pénzt nem sajnálva fejlesztette infrastruktúráját, de egyszer eljött az elkerülhetetlnen csőd, amelyen a Wallis is sokat bukott". De jelentheti azt is "2000-ben vettünk 2 mosogatót (fejlesztés), aztán kiszedtük a cégből ami mozdítható volt".

Nem ismerem a hátteret, ezért nem tudom, melyik az igaz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:04:30

@barli: de en nem vagyok baloldali, ertsd meg..

en jobboldali liberalis es kapitalista vagyok, akinek a nezeteit pillanatnyilag ebben az orszagban nincs part, aki kepviseli.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 13:07:28

@az igazi Sipi: "– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

2 olvasat:
- BG feladata az volt, hogy minden erejével mentse meg a libás céget (de ez különféle okok miatt nem sikerülhetett)
- a BG-nek jelentő xy feladata volt a felszámolás. BG azt az utasítást adta neki, hogy ne törődjön semmivel-senkivel, a lényeg, minél több pénzt vegyenek ki a cégből.

Nem tudom, mi történt, és a fenti helyreigazítás alapján ez eldönthetetlen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:07:44

@Pallos Levente: "Nem ismerem a hátteret, ezért nem tudom, melyik az igaz. "

de automatikusan a bajnait elitelo velemenyt tartod igaznak.
miert?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:09:25

@Pallos Levente: ertem, de en akkor is hiszek az artatlansag velelmeben.

azaz senki nem bunos, amig a bunossege bizonyitast nem nyer.

Spiro 2010.02.23. 13:09:46

@Pallos Levente: Ember ahogy már írtam fentebb a Wikipedia-n elolvashatod a hitelezők verzióját.

A lényeg a Wallis vett egy veszteséges céget 25MRD tartozással, belerakott 8MRD-ot probálgatta talpraállítani, de nem sikerült, miután az OTP hitelei fejében szinte mindent elvitt.

Én nem tudom, hogy a beszállítok milyen pénzügyi dimenziókban mozogtak, de ha éveken keresztül nem fizetik ki őket, és már 50-100Millió a követelésük, akkor nem tűnik racionálisnak, hogy tovább viszem a libát annak aki nem fizet.

Piszkos Freud 2010.02.23. 13:19:25

@az igazi Sipi: mint ahogy nem is ezt kellett volna tenni.
Pontosabban, ez így önmagában kevés volt. Lehetett volna jobb.
Pl. ha nem vállalja el, és előrehozott választások vannak.

Remélem ez az egy év legalább ahhoz hozzájárult, hogy eltűnt a szadesz, behal a madöf, és még tovább süllyed a maszop. Egyébként csak elvesztegetett idő volt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:21:35

@Piszkos Freud: en ugy velem, hogy bajnai jokor es jo helyen volt es mindenkeppen hasznara valt az orszagnak ugy a kulfoldi megiteles, mint a gazdasag szempontjabol.

termeszetesen jogod van az ellenvelemenyhez..;-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 13:22:13

@vénkujon:

Javasolt nickváltásra: vénhülye!
Figyu, ha pisisovis akarsz maradni, lelked rajta, én nem gátollak meg.

@sunázósün:

Igen, ez így van. De nézzünk két dolgot:
1. Ha értett az igazgatáshoz, akkor látnia kellett volna időben, h a cég nincs rendben. Szólni kellett volna a beszállítóknak, h STOP, ne tovább, mert nem juttok a pénzetekhez.

2. Az tény, h emberek szállítottak, és emberek ezért nem lettek kifizetve. Tehát tény az, h itt bűncselekmény történt. És tény az is, h nincs megnevezve egyetlen tettes/bűnös sem. Akkor esztet most hogy? Van bűncselekmény, de nincs bűnös?
Vagy nincs is bűncselekmény, miközben bevitte a tikokat a gazda, de pénzt nem kapott érte, pedig szerződése volt rá?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:22:35

@Piszkos Freud: egyebkent en magam is a megszoritasokban latom a megoldast.

pl ugy kezdnem, hogy elzavarnam a kozszfera egyharmadat....

Piszkos Freud 2010.02.23. 13:24:02

@az igazi Sipi: azért valljuk be, hogy az MN helyreigazítása nem a Wallis bűnösségének a cáfolata.
(Bajnai más kérdés.)
Az csak azt jelenti, hogy amit leírtak nem szószerint igaz. Tehát, lehet teljesen hamis, de lehet, hogy nagyrészt igaz.

Az szinte biztos, hogy Bajnainak nincs büntetőjogi felelőssége, de erkölcsi még lehet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:24:02

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: "Vagy nincs is bűncselekmény, miközben bevitte a tikokat a gazda, de pénzt nem kapott érte, pedig szerződése volt rá?"

udvozollek a mukodo kapitalizmus arnyasabb oldalan.

barli 2010.02.23. 13:24:16

@az igazi Sipi: belegondoltál már abba, hogy mit gondolnál a bokrosról ha a média nem beszélte volna tele mindenkinek a fejét az elmúlt másfél évben? Valszeg azt gondolnád róla, hogy volt egyszer valaha egy bunkó érzéketlen f*sz, aki kötélidegzettel addig szivatta a jónépet, amig be nem tereltek annyi pénzt amennyit a horngyuláék elcsesztek. Ennyi, nem több. A többi csak egy mítosz.
Ha meg nem az, akkir meg "na és"? Bejut az mdf, és akkor mi van? Hol vannak még a kormányzástól? Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a Bokros feladva az eu-s helyét beül az 5,01%-os mdfbe zorbánozni négy éven át?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2010.02.23. 13:24:59

@Spiro: Lehet, hogy így történt. Én csak annyit írtam, a helyreigazítás nem erről szólt, abban nem szerepelt, hogy veszteséges volt a cég, hogy mindent megtett a fennmaradásért a Wallis stb. Csak technikai részletkérdések (4 évvel korábban hány órakor lett igazgató Bajnai).

Piszkos Freud 2010.02.23. 13:25:48

@az igazi Sipi: ez nem megszorítás, hanem az a reform, amire már qrva régen várunk.
(bár én nem közszférának nevezném, államigazgatás, adminisztráció stb.)

Piszkos Freud 2010.02.23. 13:29:10

@az igazi Sipi: Nos, más a véleményem. Szerintem csak az azt megelőző kurcsány kormányhoz képest volt ilyen jó, mint írod.
Egy előrehozott választás az országnak jobb lett volna.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 13:32:07

@az igazi Sipi:

Hát ha az a kapitalizmus, h szerződés szerint szállítok, aztán nem fizetnek ki, ám ez mégis elképzelhető úgy, h nem történt bűncselekmény, akkor kurvára nem ezt a lovat akartam/akartuk asszem.

Idet 2010.02.23. 13:34:52

@tictac: Amennyit te bármelyik Maszop-tervből.

PWD 2010.02.23. 13:46:42

Kedves Gábor!

Szeretnélek megkérni arra, hogy fejtsd ki véleményed a ma reggeli valasztas.hu elleni hacker támadásról. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted ez milyen módon befolyásolhatja a Jobbik ill. a többi párt kampányát.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 13:58:22

@Piszkos Freud: az, hogy nem lettek elorehozott valasztasok mindossze oprban taktikazasan mulott. elhiszem, hogy mindenkeppen kellemetlen lett volna a fidesznek valsagkezelni es megszoritani. ugy gondoltak, hogy ezt a szart lapatoljak el a szocik.

tehat lehet, hogy az elorehozott valasztasok jok lettek volna az orszagnak, de rosszak a fidesznek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 13:59:45

@az igazi Sipi:

A kockázatnak nem abban van a szerepe, h nem fizetik ki az árút, hanem abban, h nem tudom a kifizetéssel együtt nyereségesen megtermelni. Ne izélj már, h nem érted, miről röfögök!

barli 2010.02.23. 14:00:22

@PWD: szerintem csak tesztelték a szocik a sokszáz milkás választásszámláló hardverüket amit a kormanyszovivo.hu projektben vettek :)

Alvarez 2010.02.23. 14:01:05

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: ha ez vígasztal, akkor elmondom, hogy a Hajdú-Bét, a Wallis és személy szerint Bajnai is bukott a bizniszen nem csak a beszállítók.
Nem bűncselekmény történt, hanem összeomlott a piac illetve az OTP felmondta a hiteleket.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:07:20

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: de bizony, ez a kockazat minden vallalkozasban benne van.

ha van egy megrendelod, aki fizeteskeptelenne valik, akkor hiaba van szerzodesed. buktal te is.

snq 2010.02.23. 14:11:19

@PWD: semmiféle hackertámadás nem volt

hoplita 2010.02.23. 14:18:30

@az igazi Sipi:
Majd figyelj az elkövetkezőkre, mert érdekes dolgok lesznek.

A hajdúbét-wallis-ráfázós bank ügylete újranyitva.
Nyomozás folyik az ügyben és másfél milliárdos a buli.
Nem igazán siettek a médiumok hírt adni róla....

Aki meg egyszerű vállalkozási veszteségként fogja fel az öngyilkos libatenyésztők ügyét, az szarjon fagyasztott sünt hátralévő életében.:(((

Kono 2010.02.23. 14:22:57

Bár Bajnai nem annyira ellenszenves, mint GYF, de ez nem nagy teljesítmény. Szerintem még visszajön.

Bár a választásnál kevésbé fontos ez, mert nem kormányfőre szavazunk, hanem pártra. Lehet tisztességes a kormányfő, ha a mögötte álló képviselők gazemberek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:24:03

@hoplita: nem hat meg masok ongyilkossaga

az ongyilkossagot egyszeruen a gyavasag es a gerinctelenseg megnyilvanulasanak tartom. amikor valaki leszar mindenkit, a baratait, a szeretteit, a hitelezoit, csak egyszeruen fogja magat es elmenekul a felelosseg elol.

es te honnan tudsz, ha a mediumok nem adtak rola tajekoztatast?

aki meg vallakozni kezd, legyen tisztaban azzal, hogy kockzatat. a vallakozas ilyen sport.

subtotal 2010.02.23. 14:26:42

@hoplita: az ultima érv megjött, már vártuk.

papika 2010.02.23. 14:28:16

Olyan remekül érvelnek itt az utóbbi egy-két napon a szocialista szimpatizánsok, hogy 6%-ra kúszott az mszp támogatottsága itt a blog szondáján.
Szegény Attila viszont nem akar elmoccanni a 3%-ról.

Kono 2010.02.23. 14:28:29

@az igazi Sipi: nem sok empátia szorult beléd.
Szerinted valakik csak úgy szórakozásból lesznek öngyilkosok? Az életösztön a legerősebb az emberben, ha már ezt is kiöli valami, akkor az már elég nagy probléma.

Tény, mindenki másként viseli a veszteséget, de azért ez durva volt.

snq 2010.02.23. 14:29:02

@az igazi Sipi: nem hackelte meg senki. minél tovább van kint ez a hülyeség az indexen, annál jobban ég

Piszkos Freud 2010.02.23. 14:30:15

@az igazi Sipi: Csak az MSZP szadesz pártokon múlt. A konstruktív bizalmatlanság intézménye kizárta az egyéb lehetőségeket.

Hihetetlen, hogy a koala többsége mellett képes vagy olyat feltételezni, hogy egy ellenzéki politikus taktikázása valamit számított.
Egyébként felszólították lemondásra a kormányt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:31:35

@Kono: sajnalom a csaldjukat es barataikat azoknak, akik a konnyebbik utat valasztottak.

veluk egyutterzek.

"Az életösztön a legerősebb az emberben, ha már ezt is kiöli valami, akkor az már elég nagy probléma."

igen, eleg nagy problema. ugy hivjak, hogy nem kezelt mentalis rendellenesseg. mentalisan egeszeseges ember gondol azokra is, akik kozel allnak hozza es akiknek hianyozni fog, akiknek fajdalmat fog okozni tettevel.

Kono 2010.02.23. 14:31:44

Kedves Gábor! Mennyire hiteles a szavazás a honlapon? 12ezer szavazat nem kevés... De ez nonszensznek hat.

subtotal 2010.02.23. 14:31:58

@Kono: mennyi empátia van abban, aki otthagyja a családját a bajban, a szeretteit.
Milyen jó lehetett látni, ahogy apu ott lóg a térben.
Ha már empátia...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:33:10

@Piszkos Freud: "Egyébként felszólították lemondásra a kormányt. "

igen

minden heten legalabb 2x 8 even at.

ismered a farkast kialto pasztorfiu mesejet?;-)

ha orban elorehozott valasztasokat akart volna, akkor megkoti a maga hatteralkuit az szdsz-szel es elorehozott valasztasok lesznek. de orban nem akart szart lapatolni. egyszeruen nem illik az image-ebe.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 14:34:38

@az igazi Sipi:
Baszki, az NEM LEHET KOCKÁZATI TÉNYEZŐ, H VALAKI NEM FIZETI KI AZ ÁRUM!

Kockázat = termelek vmit, eladom, aszt vagy van hasznom, vagy elviszi az adó meg a mittuménmi. A TÖRVÉNYTELENSÉG NEM LEHET KOCKÁZATI TÉNYEZŐ!
Pont.

snq 2010.02.23. 14:35:47

@subtotal:
>> mennyi empátia van abban, aki otthagyja a családját

hát ilyen ez a bajnai, otthagyta a két gyerekét

Kono 2010.02.23. 14:37:07

@az igazi Sipi: ez nem könnyű út, és nem sok köze van a mentális defektekhez. Nagyjából semmi. Én sajnálom ezeket a szerencsétleneket, és biztos, hogy nem választották volna az öngyilkosságot, ha nem lettek volna ennyire elkeseredve.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:38:32

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: akkor ne vallakozz, ha nem fogadod el ezt a kockazati tenyezot.

csodbe menni, fizeteskeptelenne valni ugyanis nem torvenytelen.

ezen kivul a te feladatot felterkepezni es megallapitani, hogy az uzleti partnered mennyire fizetokepes, mennyire megbizhato. ha ezt elmulasztod, vagy bar kockazatos a partner, de a nagy haszon remenyeben megis uzletet kotsz vele, akkor igen konnyen bukhatsz te is.

subtotal 2010.02.23. 14:38:36

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: az a kockázati tényező, hogy egy hitelekből finanszírozott társaságnak termelek, amely ha csődbe megy, először az állam felé, majd a hitelezői felé fennálló tartozásokat köteles teljesíteni. Én meg mint termelő csak ezután következem.
Elméletileg igazad van, de sajnos csak elméletileg.

Spiro 2010.02.23. 14:39:06

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

jó sokat válallkozhattál. Az építőipar hemzseg ettől a kockázattól!!!!

hoplita 2010.02.23. 14:39:47

@Spiro:

Elmagyarázom hogyan működik ez, ha kimondottan a lenyúlásra és kibaszásra hegyezem ki.

Kötök egy termeltetői szerződést x termelővel.
Én adom a növendékállatot 100 forintért és vállalom a takarmányozását is.
A termelő adj az infrastruktúrát, a szakértelmet, a munkát.
Megkezdődik a termelés, az első félidőben tartom magam a szerződéshez, leszállítok mindent, klappol a dolog.
Aztán úgy félidőben nehézségekre hivatkozva csak a takarmány felét adom, a másik felét hitelezd meg te.
Eltelik egy újabb idő és már semennyi takarmányt nem adok.
A liba ugye nem cipő, vagy autóalkatrész, ami ha nincs pénz nem gyártom tovább.
Annak enni kell adni, különben felfordul....és minden nap.
Anyagilag úgy állok, hogy adtam a 100 forintos libát, leszállítottam 500 forint értékű takarmányt, ennyibe van nekem.
A libák már érnek 1000 forintot, de nekem ez még nem elég.
Készre neveltetem hozomra a libákat - ürügy, duma, ígérgetés, ezer módszer van rá, hogy csecsre vegyél egy jóhiszemű parasztot.
Mivel a parasztnak nem volt elég pénze, hogy takarmányozza a libát, beleölte mindenét, hitelt vett fel, jelzáloggal terhelt.
Tehát, készre neveltetem a libát aztán elszállítom és nem fizetek.
Ennyi.
Befektettem 600 forintot, elvittem a 2000 érő libát és felszámolom magam.

Korrekt, ugye?

Csinálták ezt mások, máskor, mással is - sertéssel is volt ilyen buli a gengszterváltás után - de ilyen nagyban, ilyen gátlástalanul még senki, mint ezek.
Bajnai eftás asszisztálása, sőt, tevékeny közreműködése mellett-alatt-között...válaszd ki, amelyik teccik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:39:58

@Kono: a legkonnyebb, mert nem ut.
az ut az, amin haladok tovabb dacolva nehezsegekkel, tavolsaggal, kihivasokkal.
ha kiugrok, nincs tovabb ut.

subtotal 2010.02.23. 14:40:29

@snq: igazi vitapartner vagy, grat!

PWD 2010.02.23. 14:44:18

@az igazi Sipi: Ez baromság. Nekik érdekükben állt volna, hisz most sem jobb a helyzet.

snq 2010.02.23. 14:46:50

@PWD: hát dehogynem, bajnai a nagy nemzetmentő mérhetetlen szakértelmével megfixálta

Alvarez 2010.02.23. 14:46:58

Malacka, ennyire ne reklámozd hogy gőzöd sincs az üzlethez (közgazdaságtanhoz)

kockázat alatt azt értjük, hogy a várt eseménytől eltér a ténylegesen bekövetkezett esemény. Jelen példában: a mókus azt várja, hogy átveszik a termékét és kifizetik. De ez kockázatot rejt magában, mert lehet, hogy nem veszik át és/vagy nem fizetik ki.

A hajdú-bét ugyanúgy kockáztatott, hiszen amikor kihelyezte a libákat nevelésre egyáltalán nem volt biztos, hogy az oroszok átveszik tőle és fizetnek érte. Mintahogy nem is tették, és buktak egy zsák pénzt.
Ugyanúgy nem tudhatta előre, hogy az OTP nem hosszabbítja meg a hiteleket. Ez a kockázat. Hogy nem látja előre 100%-os valószínűséggel az eseményeket.

hoplita 2010.02.23. 14:55:09

@az igazi Sipi:
Nos, tudod én sem vagyok azaz öngyilkos fajta, de ez lényegtelen.
Máshol már elmondtam...
Ha én egy ilyen, majdani öngyilkos gazda helyében lettem volna, akkor 50 liba árán veszek egy kalasnyikovot 5 tárral az ukránoktól, felballagok a Wallis házba és majd miután kifogyott az 5 tár, még utána is ráérek öngyilkos lenni.
Viszont garantálom, hogy ezek után az ilyen jellegű gazdasági cselekmények jelentősen visszaesnének kies e hazában.
Vedd úgy, hogy minden viccnek fele komoly és nem használtam szmájlit.

O'Neill 2010.02.23. 14:58:40

Azért mert nem elfogult a PC jegyében máris jobbikos? :o)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 14:59:13

@hoplita: latod, amikor en buktam egy vallakozasomon 30 milliot ugy 5-6 eve, mert nem csekkeltem le kelloen az uzleti partnereim megbizhatosagat, akkor en siman ujraepitettem az eletem. nem lottem le senkit, nem kotottem fel magam. hanem emberhez meltoan ujra kuzdeni kezdtem es egy uj egzisztenciat epitettem fel magamnak.

Spiro 2010.02.23. 15:00:37

@hoplita:

Remek, csak azt nem veszed figyelembe, hogy ez több mint 5 évig tartott, és egy liba nem ennyi ideig nevelkedik.
Példádból kiindulva a termelőnek 500-at kellet még beletolni minden egyes libába (50M-os követelésnél ez 100.000 libát jelent, ami nem középszerű mennyiség, és ekkor jutott eszébe, hogy bazzz…).

A példád még ott sántít, hogy a piac a brazil baromfi dömping miatt került EU szerte padlóra, így csak álom volt a 2000Ft-ot érő liba (a rendszer ott dőlt meg, hogy az előállítási kts.-et sem érte el a piaci ár).
Az egész a vak hiten múlott.

subtotal 2010.02.23. 15:01:24

@hoplita: nyílván azok tehettek róla, akiket az irodaházban ki tudtál volna nyírni.
Ha ezek után senki nem állt volna szóba és bizniszelt volna a Wallis-szal, az sokkal többet tett volna szerintem az általad is képviselt ügy érdekében.

hoplita 2010.02.23. 15:06:02

@az igazi Sipi:
Az ékezetek hiányából arra következtetek, hogy nem errefelé élsz.
Ez itt Magyarország és bizony errefelé könnyen előkerül és mindig is előkerült a kötél, ha vége a dalnak.
Ezek az emberek nem egy-két milliót buktak.
Én az építőiparban utazom és az elmúlt 10 évben már én is megszívtam vagy 20 milliót, 2 cég ment rá...de ez lényegtelen.
Síkálják Bajnai büntetőjogi felelősségét....akár el is lehet simítani.
De a morálisat soha, és normális országban sose lehetett volna miniszterelnök egy ilyen erkölcsi nímand.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 15:08:58

@hoplita: de, abszolut errefele elek.
az ekezetem hianyanak oka az, hogy a munkam miatt az angol billentyuzetkiosztas a hasznosabb.

37 eves vagyok, 37 eve itt elek, par honapos, hetes kulfodli munkakra, nyaralasokra hagytam csak el az orszagot.

Spiro 2010.02.23. 15:13:53

@hoplita:

Nem kell Bajnai felelősségét sikálni, mert nincs ilyen felelőssége. (fentebb az egész story-t már leirták, de a Wikipédián is utána olvashat, aki nem ismeri)

Érdekes a libásoknak a kalcsnyikovot javasoltad megoldásnak, de ezk szerint te is máskép képzeled a megoldást saját esetedben.

Normális országban egyetlen ilyen pártra sem szavazna senki, csak független jelöltekre.

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 15:18:32

@az igazi Sipi: "pl ugy kezdnem, hogy elzavarnam a kozszfera egyharmadat...."

Azt lehet, de amíg a felesleges munka - amit részben azért találtakki, hogy a harmadnak legyenhol ülnie, részben, hogy az EU baromságait végigcsinálja valaki - harmadát el nem zavarod, addig ezzel elsősorban a még hosszabb sort végigálló többit szopatod - bár vitathatatlan, azok már úgy megszokták, hogy rossz szavuk sem lesz.

Idet 2010.02.23. 15:20:30

@Alvarez: És mi van a ciprusra menekített pénzekkel? Amiket még be is vallott?

Spiro 2010.02.23. 15:26:37

@Idet:
Mi van velük, mit vallot be?

Mondjad, ha tudsz valamit, vagy tegyél feljelentést, ne sejtelmeskedj!

Amikor hül az egyik téma, jön a másik. muhahah

Idet 2010.02.23. 15:27:22

@az igazi Sipi: Tudod, Sipi, ezeknek az embereknek nem volt semmi tartalékuk. Hogy úgy mondjam, egyszerű mezei gazdálkodók, akiknek fogalma sem volt arról, hogyan mennek a dolgok a valódi üzleti életben, és csalásra, szándékos átverésre, ekkora lelkiismeretlenségre nem voltak felkészülve.

Mert nekem ne mondd, hogy Gordonka et Consortes nem tudták, mi fog ezekkel az emberekkel történni.
Jó, egy üzleti vállalkozás nem jótékonysági intézmény, de kifejezett rablóbandának sem kellene lennie, a franc egye meg!

Török Gábor rajongó 2010.02.23. 15:27:57

Bárcsak minden évben választás lenne és ilyen jókat olvashatnánk Török Gábortól!

subtotal 2010.02.23. 15:30:51

@Török Gábor rajongó: unalmas már a megalopazatlan nyali-fali.
Mitől ilyen jó, azt írjad!

.., 2010.02.23. 15:32:31

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: Röfi! A kockázatkezelés külön szakma, bármilyen projekt esetén az ajánlott árra óriási szerepe van a figyelembe vett kockázatnak. Vszleg nem dolgoztál még ilyen területen, ezért elmondom, hogy ha pl. az ajánlati áram egy termékre 100 Ft/db lenne annak a kockázatnak a figyelembe vétele nélkül, hogy a vevő nem fog fizetni, akkor 102 Ft/db áron fogom adni a terméket, ha úgy gondolom, hogy 2% esély van rá, hogy a vevő nem fizet, így amikor egy idő után valóban nem fizet, akkor ez a darabonként 2 Ft a biztosítékom arra, hogy nem megyek csődbe. Pl. 1000 db-ot leszállítok, kapok 102 000 Ft-ot, majd újra 1000-et stb stb stb, végül az 50. szálítás után beüt a krach, és nem fizetnek - így nem 1000*100 = 100 000 Ft-ot bukok az adott szállítmányon, hanem az eddigi 50 * 2000 Ft-os felhalmozott biztosíték miatt 0-t. (Miközben az adott szállítmányért tényleg nem kapok semmit, de nem megyek csődbe, mert olyan, mintha nem történt volna semmi). Hidd el az árazás/kockázatkezelés hosszú évekig tanulandó szakma és igenis olyan dolgokat vesznek kockázatnak, amit nem is hinnél. Az már más kérdés, hogy ezeket megtanították -e / megtanulták -e a beszállítóknak / beszállítók, mielőtt elkezdtek vállalkozni...

Spiro 2010.02.23. 15:32:34

@Idet:
Olyan átlátszó ez a folytonos okvetetlenkedés, és ármánykodás (minek itt kérdezgeteed ezeket, amikor n számú cikkben és már fent is le lett írva).

A Wallis tulajdonszerzése elött is már 25MRD hitele volt a HajdúBétnek és non-stop vesztességes volt.
2003-ra elfogyott a levegő, akár hogy is erőlködött a még 8MRD belefektető Wallis.

Idet 2010.02.23. 15:34:40

@Spiro: Sejtelmeskedik a fekete fene.
Gordonunk Bajnaink maga nyilatkozta, hogy de igen, léteznek azok a ciprusi bankszámlák, amiket korábban sans géne letagadott. De az más!
Dokműsor volt a HírTv-ben, több részes, és most nehogy azt mondd, hogy jaaa, te azoknak nem hiszel!
Sehol sem láttam, hogy az érintettek beperelték volna rágalmazásért Híréket!

subtotal 2010.02.23. 15:35:24

@Idet: szándékosan átverte őket a piaci összeomlás, ennyi derül ki számomra.
Azért arra emlékeztetnélek, hogy egy jobboldali konzervatív logika az az egyén saját boldogulásában hisz.
"akiknek fogalma sem volt arról, hogyan mennek a dolgok a valódi üzleti életben"
Akkor nem kell se vállalkozni, vagy ha mégis akkor csodálkozni.

Idet 2010.02.23. 15:37:56

@Alvarez: Mit szólnak ehhez az éhenpusztult libák?

Basszuskulcs, az ember és a liba élőlény, nem egy marék ki...ott fogaskerék!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 15:40:39

@..,:

Na de egy beszállító kistermelő nincs abban a helyzetben, h rátartással kérje meg a baromfia árát. különben is, egy helyre szállít, és az ha nem fizet, akkor kész, kampec. Erre nem lehet felkészülni. Ez baromság.

Amiről te beszélsz az az, h én mondjuk csavart gyártok, és 27 helyre vagyok beszállító, és akkor rátartok kicsit az árra, s ha az egyik nem fizet, akkor sincs gáz. Vagy a BKV, ahol a bliccelő utasok "jegyét" a többi becsületes fizeti.

de baromfit beszállítani egyetlen fölvásárlónak, az egy egészen más helyzet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 15:41:31

@mesterseges szinezek: nem lesz hosszabb sor.
a sor ugyanolyan hosszu lesz, csak eppen azok szama fog csokkenni, akik a tegnap esti vacsorafozesuket vetik ossze a ma estivel es azzal, hogy a budos kolok pistike mar megint bukasra all matekbol.

Idet 2010.02.23. 15:43:02

@subtotal: Na, ez a mentalitás az, amire nincs szükségünk. Mert e szerint minden erkölcstelen gazdasági cselekedet, ami nem ütközik törvénybe vagy nem lehet utolérni, bocsánatos bűn.

Thja, a gazdaság már csak ilyen, és ez kőbe van vésve a "szakemberek" fejében.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.23. 15:45:01

Én azt is el tudom képzelni, hogy Bajnaira majd úgy emlékeznek 5-10 év múlva, mint mostanában Bokrosra. Miközben ugye a szakértőiség mind a két esetben csupán egy elrontott kormányzást követő, kényszerű kármentés volt.

Idet 2010.02.23. 15:48:15

@Spiro: Persze, a kellemetlen kérdések, az csak okvetetlenkedés, sőt ármány.
Te meg púderozol ezzel a szöveggel.
Nem a Wallis tulajdonszerzéséről van itt szó.

.., 2010.02.23. 15:49:33

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: Ebben részben igazad van, ha így van, de akkor viszont az a kérdés, hogy miért nem keres más felvásárlókat, hogy csökkentse a kockázatát, ha az egyetlen felvásárlója esetleg csődbe megy? Illetve dehogynem, ha lenne minimális fogalma a kockázatokról, igenis beárazná a felvásárlói csőd kockázatát, mert különben a felvásárló csődje után azok a versenytársai fognak életben maradni, akik a.) beárazták a kockázatokat b.) több felvásárlót is felhajtottak. Többen írják, hogy minek vállalkozik az olyan, akinek foglama sincs arrüól, hogyan működik a piac. Ez így szerintem túl sarkos, de azért képezni igenis kellene magát, hogy megismerje a kockázatokat, főleg akkor ha ez az EGYETLEN megélhetési forrása, és kész az életével fizetni érte, ha bebukik. Olyan nincs, hogy rossz híre van a felvásárlómnak, hallottam is róla hogy másoknak nem fizetett, egy ideje nekem sem, de nem baj, még 5 (ÖT!) évig szállítok neki hátha lesz valami, és nem keresek új felvásárlókat, vagy nem kezdek valami teljesen másba, ha az egész országban nincs is más felvásárló. Ez így biztosan nem megy, ez kontárkodás.

László56 2010.02.23. 15:50:16

Elnézést kérek és minden tiszteletem mellet az írójával szemben, a fenti elemzés nekem inkább egy politikus véleményének tűnik mint elemzésnek. Hiszen kiről is van szó ? Bajnairól, aki az úgynevezett pszichológus szakembereket is elgondolkoztatásra kényszeríti. Mert csak a nézőpont kérdésétől függ hogy egy technokratáról, vagy egy pályát tévesztett politikusról van e szó. Vagy talán csak egy egyszerű szerencselovagról, kinek több a szerencséje mint az esze ?

Bajnai mint technokrata ? Nehezen hihető. Hiszen egy jó technokratának saját gondolatai és saját elhatározásának is lennie kell. Az ő esetében erről szó sem lehet. Mert csak az IMF végrehajtó szerepe jutott neki. Azt pedig egy érettségivel is meg lehetett volna tenni. Megmondták mit kell neki tennie és megtette. Azt hogy úgy csinálhassa, hogy mindez saját elhatározásának tűnjön ? Az is külön meg volt és van neki engedve. Ez bizony még egy úgynevezett technokrata megjelölésnek sem elég, mert ahhoz más körülmények és jobb végzettség kell mint az övé. Marad a végrehajtó szerep. Amit ugyan jól csinált, de azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen erős nemzetközi felügyelet mellett, mindezt nehéz rosszul csinálni

Bajnai mint politikus? Nehezen elképzelhető változat. Hiszen egy politikusnak olyan víziójának kell lennie, ami egy pártömeget meg tud mozdítani. A Bajnainál egyértelmű hogy erről szó sem lehet. Nem is pártag. Víziója sincs. És soha nem is volt szükséges hogy egy pártot kezeljen vagy mozgasson. Honnan is lenne politikai képessége és képzettsége ? Ami most történt az nem más mint az MSZP öncélú követése a Bajnai -féle végrehajtásnak. Ez onnan jön hogy az MSZP vezetősége kénytelen kelletlen felismerte hogy más választása nincs mint a végrehajtó politikát támogatni. Enélkül felkészületlenül jön az MSZP politikai halála. És még irányítani sem tudja.. Amit megint csak: még egy halálával küzdő politikai párt sem engedhet meg magának. Így aztán fogcsikorgatva ugyan, de támogatták a Bajnait. Ez viszont nem a Bajnai érdeme volt, hanem az MSZP okozta katasztrofális gazdasági körülmények hozták így. Ebből azt is leszűrhetjük hogy Bajnai mint politikus, nem számottevő egyéniség.

Bajnai mint szerencselovag ? Talán a legtalálóbb kifejezés rá nézve. A képzetlensége és tapasztalatlansága juttatta ebbe a pozícióba amiben most van. Tapasztalt, képzett emberek közül egy sem fogadta el ezt a megalázó szerepet ami Bajnainak jutott. Éppen azért, mert volt esze ezeknek az embereknek. Bajnainak mint szerencselovagnak viszont kiváló szerep volt. Passzolt hozzá. És ebben is szerencséje volt.

Ezért nem lesz Bajnaiból soha vezető politikus. Legfeljebb egy kis politikuska aki még egyszer megpróbálja, mert azt hiszi hogy egyszer már megpróbálta, de avval hamar megbukik. Mert bizony az történne, ha megpróbálná.

cellimega 2010.02.23. 15:55:48

@az igazi Sipi:

Ha a tényeket nézed, Sipi (és nem a hvg, népszabi sugalmazásait), akkor kiderül, hogy a Te szavaiddal élve Orbánék is szarlapátolással kellett, hogy kezdjenek '98-ban.
Sőt ők azonnal elkezdték (el is bukták az őszi választásokat) szemben Hornnal. Medgyessy meg neki sem állt, éppen ellenkezőleg.
1994-1998 4 évéből Bokros szűk 1 évig volt miniszter. Előtte és utána is felelőtlen költekezést folytatott a maszop-szadesz koalíció.
1998-ban nagy ktgvetési hiányt kellet kezelnie Orbánéknak.

S még vmi: a világgazd. környezet 1993-1997-ben és 2003-2007-ben volt nagyon jó. Orbánék idején összeomlott Oroszo (1998-1999), és 2001-2002-ben volt egy vgazd.válság.

Spiro 2010.02.23. 15:58:05

@Idet:
Én nem púderezek semmit, csak qrvára nem életszerű, hogy a beszállítok 1998 óta várnak a pénzükre, és az új tulajdonosra mutogatnak, aki szintén bukott az üzleten, és/vagy 100.000 (~50M Ft) liba után jut eszükbe, hogy hol a faxba van a pénzem.

Nyilvánosak a mérlegek meg lehet őket nézegetni, minek győzködjük itt egymást.

Tudod mindenki a pletykára emlékezik, nem az igazságra, vagy a helyreigazításra. (üsd be a gugliba Banai, Ciprus és a találatok között mindent elolvashatsz, állítást, cáfolatot, és ha helyén az eszed ki tudod bogarászni a lényeget, függetlenül az erre szakosodott orgánumok állításaitól, hangulat keltésétől)
Minden cég folytat adóoptimalizálást, ki így, ki úgy. Ebbe nincs semmi különleges, csak a népet lehet vele hergelni.

Én már évek óta mondom, hogy nem szabad pártokra szavazni, de csak megy ez a verkli

cellimega 2010.02.23. 16:00:17

@cellimega:
bocsika:
kellett kezelniük

objekt 2010.02.23. 16:09:59

@vlaca55: Egyetértek, nem merte bevállalni. De, az a véleményem, azért nem tette, mert ekkor már túl kedvezőek voltak a Fidesz népszerűségi adatai. Ezt féltette, elveszíteni a közepet. Emlékezz vissza, a választások után majdnem, - na ez azért túlzás - leváltották, de később szinte magától, az MSZP "jóvoltából" újra a jobboldal megkérdőjelezhetetlen vezetője lett.

Bajnai: én csak azt állítom, hogy kár volt húzni az időt. Az államháztartást az új kormány is ugyanúgy rendbe tette volna, de lett volna felhatalmazása új dolgokat is megpróbálni.

hoplita 2010.02.23. 16:11:50

@Spiro:
Hja, ha te a wikit tartod irányadónak egy napi politikai kérdésben, akkor itt ezt most be is fejezhetjük.
Nem akarsz a blikkre is hivatkozni?
Vagy az és-re?
Komolytalan...

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:20:49

@az igazi Sipi: Ez sajnos nem igaz. Dolgoztam államigazgatóként, és elmondhatom, hogy sokan rengeteget dolgoznak azért, hogy a tökfelesleges okiratok előállítása úgy-ahogy megvalósuljon.
Erre iskolapélda az okmányirda, ahol elég az a 2-3 órányi sorállás, hogy az ember lássa, az ott dolgozók eszik a kefét és pörögnek, csak hogy a szükségtelen iratállomány elkészüljön, és a pénz be legyen szedve érte.

hoplita 2010.02.23. 16:22:14

@Idet:
Hagyd, ennek a seggfejnek magyarázhatod.
Remélem egyszer ő fog éhen dögleni.
Az ilyen érzéketlen tuskók és erkölcsi deficitek miatt élhetetlen ez a világ.
De egyet ne felejtsenek el, Isten késik, de nem felejt és sosem ver bottal.

subtotal 2010.02.23. 16:24:56

@Idet: kinek az erkölcse szerint? már bocs, de a törvények mindenkire vonatkoznak, az a társadalom erkölcse, nem?
Így egy törvények feletti erkölcsre mutogatni nem vezet sehova, mert nem ugyanazt értjük alatta. Még a törvényeket is máshogy értelmezzük.

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:28:04

@cellimega: "1994-1998 4 évéből Bokros szűk 1 évig volt miniszter. Előtte és utána is felelőtlen költekezést folytatott a maszop-szadesz koalíció."

Bion, arra Megyó minelnöksége előtt sem volt sikk emlékezni, hogy Bokros után ő volt a pü min, és a nevéhez hű eredménnyel, hát még azóta... Valahogy nem férne bele, a csupafelelősség Horn-kormány, amelytől a zorbán csupajót kapott sztoriba.

Idet 2010.02.23. 16:28:27

@Spiro: Sok igazság van abban, amit mondasz.
A baj csak az, hogy az "adóoptimalizálást" mindig a "hülyékkel" fizettetik meg, és minket, a "hülyéket", minden apró vétségért utol lehet érni, míg az optimalizálókat...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 16:28:56

@mesterseges szinezek: egeszen konkretan:

loszart:-)

nem fogod nekem megmagyarazni, hogy 800.000 kozpenzbol elore van szuksegunk. nincs szuksegunk annyira. alig tobb, mint a fele eleg lenne.

sunázósün 2010.02.23. 16:34:18

@hoplita: a te sztorid mennyivel volt komolyabb a szegény átvert gazdákról, akiket behintáztattak és habokra hízlalták a szárnyasokat éveken át??!

Az egész sztoritok ott bicsaklik meg, hogy úgy próbáljátok lefesteni a helyzetet, mintha Wallisék felvásároltak volna egy kistafírozott full nyereséges céget bagóért, aztán gyorsan lerabolták az egészet és még a parsztokat is kizsigerelték közben.

Ezzel szemben korábban olvashattad már, hogy milyen kondíciókkal rendelkezett a HB már a felvásárlásakor is, éshogy 5 évig kínlódtak vele.

Bajnai szerepét meg itt olvashatod a subtotal által korábban linkelt oldalon.

www.magyarorszag.hu/hirkozpont/hirek/sajtokozlemenyek/bajnai20090527.html

Esetleg fordulj a nyomozati szervekhez, hogy itt valami hatalmas disznóság lappang immáron 6 éve, és azonnal intézkedjenek, mert olyan még soha nem volt ebben az országban, hogy egy cég bedőlt és károsultak maradtak a romjai közt.

Idet 2010.02.23. 16:34:28

@subtotal: Nem. A törvény nem a társadalom erkölcse, hanem jogszolgáltatási rendszer. Amely sok esetben köszönő viszonyban sincs az igazsággal, az erkölcsel pláne nem.

A tízparancsolaton alapuló erkölcsre gondolok, ennél jobbat még nem tudtak az okosok föltalálni. Míg többé-kevésbé betartjuk, addig létezik valami koherens összetartó erő a világban, aztán majd lépten und nyomon egymás torkának esünk.

Remélem, akorra már ibolyaszagló mester leszek Rákoskeresztúron, hogy Moldovától lopjak valamit, az élvezhető korszakából.

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:35:40

Nem, nem azt mondom, h 800ezerre van szükségünk: azt mondom, h <<800ezer főre szabott bürokráciára van szükségünk - ehhez persze léteznie kell minimális bizalomnak állam és állampolgár között. De nincs, és most aztán végképp nincs.

Idet 2010.02.23. 16:36:41

Bocs, de a gépem úgy döntött, nem kettőz betűt, csak ha csapdosom a billentyűket...

Idet 2010.02.23. 16:38:33

@hoplita: Valamint malmai lassan őrölnek, de őrölnek!

subtotal 2010.02.23. 16:49:00

@Idet: hát ennyire erkölcsös ez a társadalom.
Azonkívül pedig egy örökbecsűvel élve: "mindenkinek jogában áll hülyének lenni", a gazdáknak is jogában állt. éltek is vele.

@mesterseges szinezek: "azt mondom, h <<800ezer főre szabott bürokráciára van szükségünk"
Ez azt jelenti, hogy egy 800 ezer főnél kisebbre szabott bürokráciára lenne szüksége, akkor mélyen egyetértek.
Azt is tapasztalom, hogy a jó szinvonalú szolgáltatást kapok, mint állampolgár, bármennyire meglepő is.
(adóbevallás, jogsi és NyP alapján személyes tapasztalat).

Idet 2010.02.23. 16:49:49

@hoplita: Valamint, malmai lassan őrölnek, de őrölnek!

Bocs, lehet, hogy kétszer megy el!

Viktus 2010.02.23. 16:52:14

A szocialista párt nyolc évnyi kormányzás súlyát cipeli koloncként a nyakában - hangsúlyozta a politológus, aki emlékeztetett arra is, hogy a választási kampánynyitó nagygyűlésén az a Gyurcsány Ferenc kapta a legnagyobb tapsot, akivel szemben szerveződik újjá a párt.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-335505

Idet 2010.02.23. 16:56:02

Na jó,@ hoplitának igaza van...

Szerintem Bajnai nem lesz még egyszer politikus a saját jószántából.

Látja ő, mi megy itt, és van annyi vagyona már, hogy ilyen babérokra nem vágyik.
Hacsak őt is el nem kapja időközben a politikusbetegség: a hatalom mámora.
Talán Bajnai túl szenvtelen alkat ehhez, és akkor szerencsénk lesz.

Idet 2010.02.23. 16:59:07

@Spiro: És még: szerinted milyen a beszállítók érdekérvényesítő képessége versus bármely tulajdonos?

hoplita 2010.02.23. 17:25:02

@sunázósün:
Persze.
Elhiszem én.
Kínlódtak, megpróbálták megmenteni, a libák ellenértékét is megpróbálták kifizetni, de nem sikerült.
Pedig Bajnainak is habzott a háta, annyit melózott....te meg vagy olyan hülye vagy, hogy ezt elhiszed, vagy olyan szemét, hogy bár nem hiszed, de úgy teszel.:(
Tudod, ezt a megmentő dumát a bíróságok is el szokták hinni, ezért ül kevés ember nálunk gazdasági bűncselekményekért, mert a rosszhiszeműséget a bíróság nem látja bizonyítottnak.
Ismétlem, a ROSSZHISZEMŰSÉGET!!!!
Ha tudod mit jelent az.
Kétlem, hogy a jelentésével tisztában lennél.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 17:28:48

@hoplita: mivel ha nem bizonyithato a rosszhiszemuseg, akkor nem tortent buncselekmeny.

jogallamban pedig a bunosseget bizonyitani kell. akinek a bunossege nem bizonyosodik be, az artatlan.

ennyi.

theofil 2010.02.23. 17:55:30

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Én viszont nem bíztatlak téged gondolkodásra - nem kérek tőled lehetetlent.

Idet 2010.02.23. 18:02:36

@az igazi Sipi: A nagy bűdös lóalkatrészt ártatlan!

Csak nem lehetett rábizonyítani. Az nem ugyanaz!

Ezért van az, hogy pl. O.J. Simpsont felmentették, holott mindenki tudta, mit művelt, az ajtónállótól kezdve a bíróig bezárólag.
Bizonyítékok is voltak, csak ugye, a jogtechnika, és a jog a jog kedvéért való csűrése-csavarása...
Na hát, itt még nem tartunk, de el fogunk jutni idáig is.
Az áldozat a hibás, egyértelmű.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 18:03:07

@theofil:

Kicsi mókuska, ne erőltesd a humort, mert az láthatóan neked csak a közhelyes szövegek leírását jelenti.

Javallat: olvasni sokat, és tanulni, tanulni, tanulni... ...hátha nem maradsz butuka, és képes leszel érdemben is beírni vmit, nemcsak mint egy agyatlan troll, belebüfizni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 18:06:10

@..,:

Látom, teljesen járatlan vagy az állattenyésztésben. Az nem úgy van ám, h ha nem megy a pipi, akkor belekezdek vmi másba. Tudod, mekkora beruházás egy csirkefarmot létrehozni? Ehhh, ez nem olyan ám, h átállítom a gépet csavargyártásról szöggyártásra.

theofil 2010.02.23. 18:17:06

@az igazi Sipi:

A franc fog veled vitakozni....a fene egye meg, úgy tűnik értesz ahhoz amiről írsz....mondd, muszáj ennyire egyénieskedni, muszáj ennyire kilógnod a sorból...?!

panelburzsuj 2010.02.23. 18:22:03

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Maradjunk talán abban: csirkeólban pulykát nevelni nem optimális, de technikailag azért megoldható az átállás.

A csavar-szög konverzió egyszerűségéről viszont - bocsáss meg - nem vagyok olyan sziklaszilárdan meggyőződve, mint te.

Amúgy gépész vagy, vagy agronómus?

theofil 2010.02.23. 18:26:52

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Remélem nem haragszol ha azt mondom, hogy te vagy a Szijjártó álma....pont az efféle kuncsaftokra íródik a fideszes rágalomhadova.

Idet 2010.02.23. 18:46:31

@Viktus: "...8 évnyi kormányzás súlyát cipeli koloncként..."

Ó, szegény drágáim, a szívem szakad meg! Hát mér' nem dobtátok le, ha olyan nehéz volt?

Idet 2010.02.23. 18:48:43

@panelburzsuj: Kapaszkodj meg: nem megoldható. Esetleg, ha a pulyka méretét kisbaltával a csirkeól méretéhez igazítod...

Idet 2010.02.23. 18:53:45

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Kedves Malacz, már megbocsáss, lehet, hogy Theofilnak nem a legnagyobb erőssége a humor, de neked meg feletébb nagy arczod van...

panelburzsuj 2010.02.23. 19:19:10

@Idet:

Ha a "csirkeól" úgy 12x60 méteres, akkor a kisbalta helyett inkább plajbászt célszerű ragadni, és kockás papíron kisakkozni, hogy hány csirke és hány pulyka fér el benne a turnus legvégén, amikor már csaknem test-test mellett szoronganak a jószágok.

Kőkemény kapitalista vállalkozás ez - lajbiban és gumicsizmában is.

panelburzsuj 2010.02.23. 19:23:56

@Idet:

Ha a "csirkeól" úgy 12X60 méteres, akkor kisbalta helyett inkább pljbászt célszerú ragadni, és kockás paíron kisakozni, hogy hány csireke vagy pulyka fér el benne a turnus végére, amikor már csaknem test test mellett szoronganak a jószágok.

Kökemény tőkés vállalkozás ez - lajbiban és gumicsizmában is.

panelburzsuj 2010.02.23. 19:25:26

(A blogmotor igazol: nem kisujjból kopizok .... :)

thnita 2010.02.23. 19:34:09

Őszintén: engem egyáltalán nem foglalkoztat Bajnai további karrierje. Számomra annyira érdektelen pillanatnyilag, hogy jut-e még politikai szerephez vagy sem, hogy csak na. Ha véletlen igen akkor majd ráérek azon meditálni hogy, naeztmegmostmiértiskukáztákelőmármegint...:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 19:36:52

@Idet:

Kedves Idet!

Ha vennéd a fáradtságot, és utána néznél, h ebben a vircsaftban ki kezdte az arcoskodást, akkor láthatod, h az nem szerény személyem. Mellesleg az arcom nem nagy: fejtérfogat átlagos, áll és orr átlagos, szabályos, semmi nagy sincs az arcomban.

Az meg, h valaki bemutatja intellektuális enteriőrjének szegényes voltát, majd én finoman közlöm vele, h butának tetszik lenni kiskegyed, az nem hiszem, h durvaság lenne;-))

Különben én szívesen venném, ha mindenki a tárgynál maradna, és nem a másik szemémélyével foglalkozna. Theofilnak is ezt ajánlom. Sokat bölcsülne több hallgatással.

sunázósün 2010.02.23. 19:41:54

pláne mert itt libák játszottak.

És pont ez az a kockázati tényező malacz, amit egész nap keresgéltél:
a legelején ildomos kiszámolni, hogy egy azaz egy felvásárlóra alapozva érdemes-e belevágnom egy ekkora beruházásba, egy farm kialakításába, létrehozásába.
Vagy esetleg jobban jövök ki, ha alkalmazottként gályázok valakinek kizárólag a munkaerőmet eladva.

panelburzsuj 2010.02.23. 20:04:18

Kedves Török Gábor!

A kommenteket emésztve talán lassan-lassan megvilágosodik előtted, hogy miért olyan nagy a tülekvés a politikuspályán, és miért sokkal kockázatosabb a független politológus szerepében próbálkozni.

A szavazójogunk ingyen van. Hát úgy is bánunk vele.

subtotal 2010.02.23. 20:05:10

@Zengőtorkú Nyivákoló: és továbbra is nulla az LMP-nél.
Majd meglátjuk, mennyire őszinte ez a Karácsony Gergő.

6.Lenin 2010.02.23. 20:09:15

@László56:

Tökéletes leírása a bajnai jelenségnek.
Kár,hogy ritkán szólsz hozzá.

subtotal 2010.02.23. 20:25:04

@6.Lenin: OV-VM is ilyen szerepre tör? Elmentek átvenni a todo listát az IMF-től?
Vagy esetleg odaadták a super-confidental terveiket az IMF-nek, hogy tudjanak számolni?
Olyan nehéz elképzelni, hogy nem az IMF adott todo listát, inkább átvette Bajnai listáját és azt mondta, hogy: sounds great! greenlight! ??

gossage 2010.02.23. 20:28:03

@László56: Egyetertek veled.
Bajnai egy kulonos fajta , "multi top-manager"igy tenyesztik oket, 20 evig dolgoztam multinal....kifejezetten arra kepzik oket,hogy kedves legyen, kurva anyazhatod akkor is mosolyog ,kozepes tudas, erzeketlenseg es sorolhatnam..ez egy szakma...ezert tudta relativ vegrehajtani a megbizoinak a donteseit Debrecenben es nem erdekelte a donteseinek a hatasa,egy erdekelte a megbizast amit elvarnak tole teljeseitse es ezert tudta relativ vegrehajtani kormanyzati pozicioban is azt amit elvartak tole ,amit elvart tole az IMF stb....ezert szerintem nem jon vissza politikusnak..az uzleti vilagban helyezkedik el

Idet 2010.02.23. 20:38:24

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

1.Nem voltak azok különösebben udvarias megjegyzések.
2. Ne mondd már, hogy a te feladatod lenne bárki intellektuális szintjének megállapítása.
Nem valószínű, de lehetnek nálad okosabb egyedek is...
3. Nem az a lényeg, ki kezdi, hanem, hogy ki fejezi be, békével.

Én ezennel befejeztem!

6.Lenin 2010.02.23. 20:40:22

@subtotal:

Próbáltam,de nem megy.Talán ha 10 perccel tovább maradok kisdobos,elhinném én is.
Még időben leléptem,szerencsémre.

Kenwyn 2010.02.23. 20:41:42

@László56:

remek jellemzés Bajnairól,gratula.
viszont én úgy látom,h a Te kommented és TG. jegyzete tökéletesen megfér egymás mellett, mondhatnám kiegészítetted azt.
én úgy láttam,h TG. egy szóval sem említette Bajnairól,h igazi politikus, politikusai alkata lenne. ettől függetlenül viszont lehet az minden további nélkül,-igaz valódi tartalom nélkül,de mégiscsak lehetséges.
a szerencselovagban maximálisan egyetértek.

Idet 2010.02.23. 20:41:50

@gossage: Egyetértek. Erre a mentalitásra próbáltam célozni többször is, de süket fül.

Nem baj, ti megragadtátok a lényeget!

Kenwyn 2010.02.23. 20:50:35

OFF

na,megjött az első szórólap a faluba, lehet,h mégis csak választások lesznek? :)
A Jobbik küldött egy 4 oldalas ízléses szórólapot, még a tartalma sem borzalmas, Morvai Krisztina képe(i) pedig tovább javítják a kiadvány esztétikai értékét. :)
Érkezett mellé egy "Fehéren-Feketén" c. újságocska tőlük. Hát ebben már van minden mint a búcsúban,de nem is vártam mást.. :)

Hihetetlen, de kopogtató cédulát még egyetlen párt sem gyűjtött nálunk...pontosabban csak cetlin jelezték,h hol adható le..

Kenwyn 2010.02.23. 20:54:46

OFF

Na, megvan az első(?) Fidesz jelölt vagy renitens?! :)
PEST megye 14. sz. OEVK (Dabas )

e-kor 2010.02.23. 20:57:02

Bajnai hibát követett el, hogy nekiment a jobbiknak akivel lassan többen szimpatizálnak mint az mszp-vel.

Friss helyzetjelentés:
a barikádon rajta van a jobbik 171 választókörzetben összeszsdte a szükséges kopogtatót, már csak 5 budapesti ker van de még 1-2 hét alatt az is összejön lazán és mind a 176 körzetbe a jobbik tuti delegál tagot a bizottságba, ÉK Magyarországon tarolni fog, sok egyéni győzelemre számít az elmúlt 1 hónap tapasztalata alapján (és akkor a kövér elszólás még sehol nem volt) Egyes miskolci körzetben 7000 cetlit gyűjtött, ebből 6000-et a miskolciak vittek be személyesen !!!
Miskolcon a maszop szenved a gyűjtéssel, a 4 vk-ből tegnapig 1-ben tudta megszerezni a min.750 cetlit.
Hatalmas jobbikos siker van kilátásban, és bajnai tegnapi beszólása is a jobbiknak kedvez...
Minden esély megvan rá, hogy a szebb jövő hamarosan elkezdődik!!!

subtotal 2010.02.23. 20:57:15

@gossage: @Idet: nehéz azt gondolni, hogy a ti érdeketek is az amit a Bajnai kormány tett? Lehet a jövőt építeni, a racionalizáláson túl vagyunk. Azt, hogy kik kurták el, tudjuk, azt, hogy ki racionalizált, azt is.
Azt lássuk, OV mit tud kihozni a semleges alapról.

Bocsesz, lehet én vagyok értetlen, mentségemre szolgáljon, még csak amerikai tulajdonú cégeknél dolgoztam. Megéltem racionalizációt (cég1), folyamatos növekedést (cég2), majd most a válságban írtózatosan fájdalmas kármentést (cég3). Ennél kevesebb fájdalommal járó racionalizáció az én tapasztalataim alapján nincs.

mrs. white 2010.02.23. 20:59:46

Már egész liba szakértőnek érzem magam. Baloldali barátaimtól itt értesülök róla, hogy az oroszok nem fizettek a libáért. Nocsak 3 nappal ezelőtt meg Orbán volt a hülye hogy leépítette az orosz piacot. Az áldott orosz piacot aki nem fizetett a wallisnak, ők meg a libásoknak. Mily makacs dolog a logika.
A zseniális wallis nem tudott kereskedni az oroszokkal akkor egyértelműen egy stadionépítő juhászt kell kinevezni.
Stadlert for president.
Komolyra fordítva szót, ilyen eset több tízezres nagyságrendben fordult elő az országban.
Csődbe vinni egy céget sokkal jövedelmezőbb mint termelni.
Megkell változtatni a törvényeket, hogy ne így legyen. Ennyi. Bajnain kívül rendkívül sok ember foglalkozik ezzel.
De a kérdés az, hogy lesz e Bajnaibőól még miniszter?
Szerintem nem.
Bajnai egy egyébként hasonlóan túlértékelt mint Bokros.
Egy adott történelmi pillanatba (ami érdekes módon mindig a szocialisták kormányzása idején következik be) válságot kezelt. Nem többet nem kevesebbet.
Semmilyen reformot nem vezetett be, de jómagam erre nem is számítottam tőle. Ugyanez volt a szerepe Némethnek (mielőtt államcsőd lett volna csináltak inkább egy rendszerváltozást) Bokrosnak (államcsőd elkerülése után, mihelyst lett egy kis pénz egyből elzavarták). Ellenben mondott egy beszédet ami korrektnek nevezhető. Igaz a fidesz is a helyzetre való tekintettel amugy csak lightosan támadta, az illendőség kedvéért.
Népszerüsége teljes mértékben annak köszönhető, hogy mintegy szakértőnek pártok felettinek állította be magát egy konkrét időontig szóló mandátummal. Így győztesen tud távozni a politikából, ha visszatér bármilyen párt színeiben azonnal lerombolja nimbuszát.

Ráadásul nem érzem rajta azt féktelen hatalomvágyat, mint Fletón. Neki úgy lehet hogy ebből éppen ennyi elég volt, az üzleti szférában ettől sokkal jobban keres majd. A csúcsra is hasonlóan került mint Mesterházy, nem volt aki a balhét elvigye. Ilyen történelmi pillanat pedig vélhetően nem lesz.

subtotal 2010.02.23. 21:03:36

@6.Lenin: akkor nem ismered hogy működik a gazdaság. nekünk azt mondta az amcsi tulaj, hogy vagy lerakunk egy tervet ami hihető vagy vége a magyarországi munkának.

diotoro10 (törölt) 2010.02.23. 21:04:13

@Kono: Lehet, hogy annak hat, de mutass egy pecsétes papírt arról, hogy a választásokat a Fidesznek kell megnyernie...Ugye, hogy nincs?
A közvélemény kutatásoknak meg ne higgy, vagy az adataikat szorozd meg hárommal, mint az EP választások után. Egy biztos: Ne oszd még ki az aranyérmet...

Kenwyn 2010.02.23. 21:05:31

@e-kor:

sztem nem hibázott, tette amit tennie kellett. nagyon okosan beszélt,remek epilógus volt.

gossage 2010.02.23. 21:10:24

@subtotal: ha jol ertem azt mondod,hogy Bajnai semleges alapra (novekedesi ) palyara allitotta az orszagot....es az elkovetkezo (OV vagy VG) tok egyszeru dolga lesz mivel semleges alaprol indulhat,rendben veheti at a dolgokat)
haaaaaaaaaaaaaaaaaat.

e-kor 2010.02.23. 21:11:39

@Kenwyn: gondold át a választókat akik szimpatizálnak a jobbikkal azért mert végre az ő mindennapi gondjait helyezi a kampány fő mondandójának és jön egy ember aki sok más embert tönkretett és az ő "robin hood"-jukat lefasisztázza. tudod hány ember nem szavazna vidéken ha a jobbik nem lenne? sok. emelett a fiatalok körében a jobbik-ra való szavazás trendi dolog lett és egymást is győzködik erről:) ez is új jelenség nekem de erről sem beszél senki.

panelburzsuj 2010.02.23. 21:14:46

@subtotal:

Értetlen vagy, a jenkikkel együtt.

Ahol a társadalom nagyobb része tulajdonos (megtakarító) is, ott racionalizással rendezik a kárt.

Ahol meg a részvény ördögi ármány, ott felnégyeléssel és várfokra tűzéssel.

Mi meg itten kompolunk.

Rendületlenűl.

Kenwyn 2010.02.23. 21:16:41

@e-kor:

Bajnai nem a zsebnácikhoz, vagy az operett fasiszták szimpatizánsaihoz szólt, hanem azokhoz akik bizonytalanok,illetve akik nem akarnak elmenni szavazni.

e-kor 2010.02.23. 21:22:09

@Kenwyn:
akik nem akarnak elmenni szavazni azok akik kilátástalannak látják a helyzetüket de nem a segélyre várnak, pont ők akiket a jobbik megnyert magának, hogy reményt mutatott egy radikális változásra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 21:25:11

@Idet:
"Nem az a lényeg, ki kezdi, hanem, hogy ki fejezi be, békével."

Ez csacsiság. Két ember közötti konfliktusa esetén nagyonis fontos, h ki kezdte. Az, aki teret enged a személyeskedésnek azzal, h megnyitja azt, az bizony felelős azért, ami utána jön.

A többi rendben.

@mrs. white:
"Stadlert for president."

Mondjuk nem ártana egy olyan miniszterelnök, aki a birkajuhász szegénységű országunkból stadiontulajdonos gazdagságú bizniszmanust csinálna.

Igaz tehát: Stadler for president!
;-))

Kenwyn 2010.02.23. 21:25:56

@e-kor:

azért nem teljesen így van,mert szerencsére vannak akik a gondjaik ellenére megőrizték a józanságukat, nem dőlnek be a délibábnak.

zarahusztra 2010.02.23. 21:45:10

Bajnai olyan nagy tehetségű politikus, hogy utolsó parlamenti felszólalásával még szerzett 5 %-ot a Jobbiknak.
A Fidesz szerencsétlen úgy érezhette magát, mint akit egy leprás akar megölelni: Ha hagyja, akkor megfertőzi, ha ellöki, akkor meg ő a kegyetlen....
Az MSZP olyan gyalázatosan gyenge politikusi gárdát vonultat fel itt a végére, akik a lopásban úgy kimerültek, hogy már se stratégiát, se taktikát nem sikerült kidolgozniuk!
Gyenge 8 év után jön a gyászos végjáték: biztos 3. hely a parlamentben 13-14 %-kal.
Vajon aki konc nélkül marad, meddig fog halgatni a többiek saráról?
Vagy már fogalmazzák a vádalku alapjául szolgáló részletes feltáró vallomást, mint Balogh Zsolt a BKV-nél.
Aggódom, hogy van-e elég bilincs a raktáron...

e-kor 2010.02.23. 21:50:09

@zarahusztra:
jól látod, hamar kiborul a bili. Az szdsz-es molnár is a könyvét megírta érdekes dolgok vannak benne, többek között arról, hogy semmi stratégia nem volt az mszp egészségpolitikájában de jó pókerarcok voltak ennyi. a hírszerzőn rajta van a rész, érdekes...

mirrmurrkandúr 2010.02.23. 21:57:41

azér' ez nem semmi, van önbizalom:

kuruc.info/r/34/55621/

:-))

P.S: még, jó, hogy odaírták, hogy "Ne igyunk előre is medve bőrére".

:-)

.., 2010.02.23. 21:58:27

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: Sikerült a mondandóm lényegi részére tapintanod, rutinos vagy. Akkor elmondom világosan is. Ki az a felelőtlen idióta, aki saját és családja megélhetését kockáztatja azért, mert neki kényelmes az, hogy nem kutatja a piacot egy piacgazdaságban, és egyetlen felvásárló anyagi helyzetétől teszi függővé az életét. Ráadásul amikor nem fizetnek, akkor még mindig nem néz körül, hogy esetleg másnak adja az árut, hanem évekig reménykedik, hogy mégis lesz valami. Ha pedig nincs senki, akinek eladhatná, akkor mi mást csinálhatna, mint hogy elgondolkodik azon, hogy valami mást csinál. Ez már nem szocializmus, ahol MINDIG van vevő az árura, ez a mocskos kapitalizmus, másnéven piacgazdaság. Ez kellett nekünk, tessék alkalmazkodni!

Captain Tott (törölt) 2010.02.23. 21:58:48

A kétkedők számára az a kérdés: mennyire volt őszinte Bajnai? Mennyire volt valódi már 2009-ben a miniszterelnök-keresési bohózat, avagy mennyire volt megrendezve, és jó előre kitalálva.
Ez egy szerep, amit a szocialisták kitaláltak Bajnainak, vagy ezt tényleg az élet alakította így?
És ha ez egy szerep, akkor milyen számítás van mögötte? Felépíteni egy "nemzetmentő", "pártok felett álló szakértő" figurát? Ha ez a terv, milyen esetre tartogatják?

6.Lenin 2010.02.23. 21:59:30

@subtotal:

Melyik gazdaságra tetszettél gondolni?

A szocialista vagy kapitalista?
Mindkettőben volt/van részem.

A saját vállalkozásom szép csendben működik,jelenleg is.
Kitől érdemes tanulni?

Egyiknek vége a másik most beteg.

tlac 2010.02.23. 22:03:41

Még ha Molnár közlendőjéből köbgyököt is vonok - az "egészségügy reformja" szappanoperával évekig "szórakoztattak" minket. Hogy meg legyen a még 7 (volt hogy 22) BKV, METRO4, bármi, alias "egészségpénztár". Szocik meg üres fantom dossziékkal érkeztek. Bolgár et. meg délutánonként próbálta beadni a hardcore szociknak a beadhatatlant :(

panelburzsuj 2010.02.23. 22:17:02

@Captain Tott:

Már elhangzott fentebb:

"A képzetlensége és tapasztalatlansága juttatta ebbe a pozícióba amiben most van. Tapasztalt, képzett emberek közül egy sem fogadta el ezt a megalázó szerepet ami Bajnainak jutott. Éppen azért, mert volt esze ezeknek az embereknek."

Esze magyarok nem viszik el mások helyett a balhét, hanem szépen félreállnak, amíg tisztul a levegő.

A piszkosmunkát meghagyják a hülye Bajnaiknak.

Semmi új fondorlat - évszázadok magyar virtusa.

Captain Tott (törölt) 2010.02.23. 22:27:07

@panelburzsuj: Hát, nem jól emlékszel a történtekre. Többen is szerettek volna miniszterelnökök lenni... Amikor végül megállapodtak Bajnaival, gyanús volt, hogy mindig is ide akartak kilyukadni, de az MSZP frakció ellenállását csak ezzel a kínos bohózattal lehetett megtörni.

panelburzsuj 2010.02.23. 22:49:17

@Captain Tott:

Köszönöm.

Nem magamat idéztem, hanem egy másik hozzászólót, akinek pont erre a gondolatára ("szerencselovag") bólintottak rá a legtöbben.

A sznes elméleteink szépen szaporodnak.

És ha elegen lesznek, ugyan ki lesz már kíváncsi az uncsi tényekre?

panelburzsuj 2010.02.23. 22:53:38

Kedves Török Gábor!

Lesz-e még poszt Bajnaiból?

A nagy érdeklődésre tekintettel mondjuk ilyen címmel: hogyan lett politikus Bajnaiból?

(Hol a határ a politológus, az oknyomozó újságíró és a történész között?? :)

snq 2010.02.23. 23:06:16

@panelburzsuj:
>> A nagy érdeklődésre tekintettel mondjuk ilyen címmel: hogyan lett politikus Bajnaiból?

a kommunista ifjúsági szövetség kitermelte nekünk a nagy jellemeket, a nagy államférfiakat

panelburzsuj 2010.02.23. 23:19:50

@snq:

Hát az tényleg termelt annyit, hogy jutott minden pártba belőle.

Egy fideszes megyei közgyűlési elnök meg egy igazságmagyar párt társelnöke jut hirtelen eszembe az ismerősi körömből.

e-kor 2010.02.23. 23:24:17

az OVI 1 milliárdból fejlesztett weboldala egy kalap szamóca. ezt olvassátok el.

Miután néhány vicces linket közzétettünk, hatalmas fejetlenség lett úrrá az OVI-nál: lekapcsolták az egész honlapot, így az közel fél órára elérhetetlen volt, nem lehetett pl. megnézni azt sem, hogy melyik párt hogy áll a kopogtatókkal... Röhejes ez az egész, avagy ilyen a szocionista színvonal és szakértelem.
Közben úgy-ahogy javították a hibát, ki tudja mit ügyködtek a háttérben...

Egy olvasónk jelezte, illetve több blogban a hozzászólásokban leírta néhány számítástechnikában járatos ember, hogy az OVI annyira amatőr és béna volt, hogy egy ideig elérhető volt az adatbázis szerver IP címe, neve és az ahhoz tartozó felhasználónév és jelszó is...
Felhasználónév: valtort
Jelszó: valtort
Az IP cím sajnos nem jutott el hozzánk...
Hogy mi volt rajta, azt nem tudjuk, mi nem értünk ehhez, várjuk hozzáértő olvasóink reakcióját. Egyúttal jelezzük az illetékeseknek, hogy nem ártana az ilyen hibákat javítani, mielőtt illetéktelenek fontos információkhoz jutnak hozzá vagy komoly károkat okoznak.
Ennek az egész ügynek következménye is kell legyen, mert aki jelszónak ugyanazt adja meg, mint ami a felhasználónév, nos, azt a nyomorékot jobb időkben ledobták a Tajgetoszról. A szocialista kormány ma pedig programozóként alkalmazza...

esetleg készültek valamire és a kuruc buktatta le őket? létezik, hogy hackeléssel akartak volna csalni a szocik?
nem furcsa, hogy a felh.név és a jelszó ugyanaz???????????
rossz érzésem van....

subtotal 2010.02.24. 00:08:47

@gossage: nem mondtam, hogy tök egyszerű dolga lesz, hanem hogy nem minuszból és nem pluszból indul, akárhogy is próbálja az egyik és másik oldal saját maga érdekeinek megfelelően értelmezni a helyzetet.

subtotal 2010.02.24. 00:12:53

@6.Lenin: hát ne attól amelyik már meghalt.
szerintem nem beteg, tisztítókúrán volt/van.

theofil 2010.02.24. 05:26:26

@Idet:

Nekem nehehem erősségem a humor...
brühühű.....brühühű....

theofil

theofil 2010.02.24. 05:44:11

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Kedves malacka!

Igen tudom, hogy lehülyéztelek de ebben igazam van.
Te sajnos prototípusa vagy az ideális Fidesz-szimpatizánsnak (vagy tagnak) akinek minden jól van ami Orbánéktól érkezik - legyan az a legaljasabb, legundorítóbb rágalomária - mint pl. Bajnai bemocskolása - és semmi sincs jól amely nem a Fidesz felől érkezik.

A Fideszt nemcsak azért utálom mert rengeteget lopott, rabolt kormányon, hanem azért is mert a hatásos kommunikációjával mindent és mindenkit bemocskolt akit be akart mocskolni.
Ehhez persze el kellett pusztítania a saját híveinek az agysejtjeit nehogy már azok egyszer a saját oldal felé is pislogjanak és elkezdjenek kérdezősködni....Isten ments!

Persze amikor a saját hívek agysejtjeinek módszeres kipusztításáról beszélek nem rád gondolok Malacka!
A te esetedben igazán nem volt erre szükség.

Alvarez 2010.02.24. 08:34:52

@..,: A libatenyésztők megkapták a csibét és a szükséges tápot a Hajdú-Béttől, ezért másnak nem biztos, hogy eladhatták volna.
Viszont így az anyagi befektetés - és ezzel együtt a kockázat is jóval alacsonyabb volt az ő vállalkozásukban.

prekonzervativ 2010.02.24. 19:31:17

Üdvözletem! Tekintsétek meg blogomat, ahol érdekes írásokat olvashattok a politikával kapcsolatban, illetve szintén hozzászólhattok, megoszthatjátok véleményeteket!

www.prekonzervativ.blog.hu

G. Wolf 2010.02.24. 23:37:47

Véleményem szerint hasonló utat fog bejárni mint Bokros. Azaz most visszavonul kicsit, aztán majd ha lesz rá alkalom még fog próbálkozni. De nem biztos... most még ezek sokkal inkább csak találgatások, egyenlőre nincs értékelhető jel ami bármire utalna...

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.02.28. 12:17:12

,,a válságkezelés szükségességének általános elfogadottsága, [...] a válságkezelés terén elért eredményei miatt még politikai ellenfelei is időnként méltányolják kormányának tevékenységét."

Kedves Gábor, nem túl elfogult megállapítások ezek? Mióta elfogadott a válsággerjesztés-,,kezelés" általánosan? Milyen eredményeket ért el Libajnai a válságkezelésben? És kormányának mely tevékenységét méltányolja bárki is az ,,MDF"-en, a szocionista publistákon és néhány londoni elemzőintézeten kívül?
süti beállítások módosítása