Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
06:05

Amikor tavaly november elején felvetettem a forgatókönyvek között a lengyel mintára működő jobboldali kétpárti dominancia lehetőségét - és vele együtt az MSZP váltópárti reményeinek esetleges eltűnését -, ezt az opciót tartottam a legkevésbé valószínűnek. Nem növelte az esélyét az sem, ahogy az MDF és az LMP bukdácsol a jelölési folyamatban, hiszen ha valóban nem lesznek képesek szinte mindenhol elindulni, a választék a szavazók fejében eleve három pártra egyszerűsödik, s a bizonytalan(kodó) baloldaliaknak ezen a térfélen csak az MSZP marad. Most, március elején mégis azt érzem, hogy – bár továbbra sem ez a legvalószínűbb opció - a varsói gyors egy hónap múlva akár meg is érkezhet hozzánk. Két okból gondolom ezt: egyrészt a Jobbik többször tárgyalt erősödése miatt, másrészt pedig azért - az előzőtől nem függetlenül -, mert az MSZP most már egyre inkább belefulladni látszik a korrupciós ügyek mocsarába. A Hagyó-történet olyan érthető és szépen elmesélt, hogy ehhez képest Tocsik Márta – amúgy elég világos – emlékezetes ügye zavarosnak és politikailag nehezen elhelyezhetőnek tűnik. Pedig az 1996-os botrány, ne feledjük, sokat tett hozzá az MSZP-SZDSZ 1998-as vereségéhez

Amikor a BKV volt vezetője részletesen arról beszél (s ezt – okkal – vezető hírként hozza nem csupán a jobboldalhoz közel álló hírtévé, hanem mindkét nagy kereskedelmi tévé, az RTL Kklub és a TV2 híradója), hogy miképp kellett a korrupciós pénzeket átadni a szocialisták volt fővárosi reménységének, akkor egyszerűen olyan történik, amire még nem volt példa az újkori magyar politikatörténetben. A minden napra jutó botrányhírek bizonyára növelik az ingerküszöbünket, de azért vegyük észre: itt a kormányzó párt egyik frontemberéről, volt főpolgámester-helyetteséről, a párt belső életére egy időben döntő hatást gyakorló politikusáról van szó. Hagyó Miklós nem azonos a „20 dokumentumos” Székely Zoltánnal, pedig a kisgazda politikus esete is sokat tett hozzá ahhoz, hogy az FKGP 2002-ben még az egy százalékot se érje el a választáson.

Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre -, még az is előfordulhat, hogy az MSZP a hátralévő egy hónapban teljesen elsüllyed benne. Csak azt nem tudom, hogy ha ez tényleg bekövetkezik, és az MDF és az LMP sem állhat (érdemben) rajthoz, akkor a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én. Átszavaz a Fideszre vagy a Jobbikra, esetleg mindkét politikai erőt segítve otthon marad?

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr631815055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Frusztrált helyi szocialisták 2010.03.07. 14:30:54

Frusztráció (lat. frustratio): A szervezet akadályoztatása egy bizonyos cél elérésében. Átvitt értelemben minden olyan akadály, amely valamely elképzelt célkitűzés elérésének útjában áll. Ez az ...

Trackback: Egy ember, egy karrier 2010.03.07. 12:18:40

Az MSZP intellektuális és emberi minőségét tökéletesen szimbolizálja a Sólyom Lászlót leparasztozó, Orbán Viktor feleségének "aktuális elléséről" beszélő Szanyi Tibor legújabb blogbejegyzése és a kiegészítésként alápakolt életrajza. Igen, az életrajz

Trackback: Nokia - connecting people 2010.03.07. 10:10:03

 Hagyó Miklós a nokia új reklámarca. 

Trackback: Nokia - connecting people 2010.03.07. 09:56:36

 Hagyó Miklós a nokia új reklámarca. 

Trackback: Hetvenmillió ok a bukásra 2010.03.07. 08:59:23

Érdekes párost alkot a két mai MSZP-s hír. Mesterházy Die Presse interjújában becsülendő, hogy kertelés nélkül elismerte az elmúlt évek hibáit, de hiába, ha a Hagyót korrupcióval vádoló Magyar Nemzet interjú egy másik mondatának ad pikáns aktualitást:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.07. 06:38:52

A Jobbik nem tisztán jobboldali párt, eddig is egy csomó volt MSZP-s szavazót felszívtak, nyíltan vállalják az orosz barátságukat és a Fideszt is úgy ekézik, ahogy egy volt mszp szavazó azt elvárja.

Minél inkább vállalhatatlanabb az MSZP, annál többen maradnak otthon vagy szavaznak a Jobbikra.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.07. 06:45:36

Jó Reggelt!

Kedves Gábor, látom nem tud aludni:-)

Ezt látta már? nol.hu/specialis/rss_valogatas/20100306-negyedik_oreg_

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.07. 06:49:41

Amúgy nem hiszem, hogy az MSZP számottevően veszíthet a támogatottságból a választásokig.

50% év alatt 4%-on állnak, a nyugdíjasok körében van 20% támogatottságuk.

Jól látszik, hogy ez ideológiai/szociológiai alapú. Aki már nem csak a Kádár rendszerben élt aktív életet, az nem támogatja az MSZP-t, ez a helyzet nagyvonalakban.

A nyugdíjasok közül pedig a megmaradt támogatói bázis akkor is támogatná a szocikat, ha Gyurcsány Ferencről kiderülne, hogy Vlád nagyúrként embereket kínoz a pincében.

Ez a réteg a következő évtized alatt lassan erodálódik majd, tehát ha csak belső pártharcok nem verik szét a pártot, innen lassú oszlás a sorsuk.

A botrányok azt biztosítják be, hogy nem fog visszapártolni hozzájuk a korábbi szavazótábor.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.07. 06:51:25

@Zengőtorkú Nyivákoló: Posztokat lehet időzíteni is, hogy mikor jelenjenek meg.

Öreg cápa 2010.03.07. 07:02:00

Kinek fog hiányozni az MSZP? A baloldal érdeke az lenne, hogy eltűnjön örökre, és létrejöhessen egy új formáció, amely (legalább kezdetben) nem csak pénzbehajtással és zsákmányszerzéssel foglalkozik.
Erre a PÁRT-ra már csak tényleg szenilis vénemberek és anyagilag érdekelt tettestársak szavaznak!

pbd 2010.03.07. 07:39:11

hat az most mar eleg valoszinu, hogy lmp-s fopolgarmestere lesz budapestnek. ammi nem feltetlenul baj.

stoppard · http://forint.blog.hu 2010.03.07. 07:42:20

Kedves Gábor,

bár nem teljesen ide tartozik, de azért felvetem:

ha az MDF nagy nehezen összeszedi mégis a 750-eket, akkor azért új korszak kezdődik a választásokon. A kopogtatócédulás kudarc a párt szervezetlenségének és nem a népszerűségének a mércéje.

Dávid Ibolyának négy éve is sikerült a baloldali, apolitikus rétegből kiszakítani a magáét, (miközben antalli konzervativizmust hirdetett) most a konstelláció még inkább segíthet neki.

persze értem én, hogy hitelesség, meg lehetetlen lépésváltások, de sztem korán írjuk le az mdf-et. ha négy párt lesz a listán, akkor azért a három másik párt elutasítottsága bőven elég lehet neki, akár a 6-7%-ra is.

László56 2010.03.07. 07:43:46

Szép jó reggelt,

Választások vannak. Választási kampány folyik még a csapból is.. Naponta olvasható az MSZP estkapádéi. A korrupció mocsara ellepi a korrupció megteremtőjét. Ez így megy hatvan éve. Most kezdünk el csodálkozni ? Az államunk, ugyanúgy mint a pártfinanszírozás, másból sem áll csak korrupcióból. Eddig nem tudtuk volna ? Van aki még ezt elhiszi ? Csak eddig sokan is profitálhattak belőle. Így inkább elnéztek felette. A tradicionális pártjaink a korrupcióra, hazugságra és az erkölcstelenség kapzsiságára építették fel úgy az államot, mint a pártok berendezkedését. Az MSZP hibája ? Is is. De egy tradicionális pártunk sem vonhatja ki magát a felelősség alól. Hiszen a szisztémát ma sem akarja egyik sem megváltoztatni.

A Jobbik viszont zavarja a harmóniát. Az egyedüli melyik még nem profitált abból az embertelen rendszerből, mely a polgárokról az utolsó inget is lehúzza hogy a tradicionális pártjaink meggazdagodhassanak. Ezáltal szavahihetőbb lett mint a többi. Elítélni ! Szélsőjobbosnak kinevezni. Hiszen az országrablás szisztémáját támadja. Minden eddigi párt anyagi alapját. Fasiszták, mondják a korrupt MSZP –sek. Mintha erkölcsi alapjuk lenne ítélkezni. Mert az erkölcsöt még csak hírből sem ismerik az MSZP tagjai.

És a politikai elemzők ? Úsznak az árral. Szélsőjobb. Jobboldal. Átvéve a pártok terminológiáit. Harcol a jobboldal a Jobbikkal. Harsogják az újságok. Jobboldal ? Baloldal ? Csak nézőpont kérdése. Ami nálunk a FIDESZ jobboldalát jelenti az bizony nyugat európai országokban a szocialistákat jellemzi. A mi MSZP -nk meg bizony több országban be lenne tiltva mint kommunisták. Ennyire relatív a politikai terminológia. Egyszer Franz Jósef Strauss mondta: Jobboldal, Baloldal, nem más mint etikettek. Etiketteket azonban nem a politikára akasztanak hanem az üvegekre. Politikai elemzőknek sem az etikettekre kellene adni, hanem azoknak a értelmére vagy akár az értelmetlenségére rámutatni.

török gábor 2010.03.07. 07:45:25

@stoppard: egyetértek, annál is inkább, mert ugyanezt írtam itt többször is.

Az 59. bejegyzésben például: "ha az MDF-nek lesz elég jelölt-jelöltje, s képesnek bizonyul mind a 20 területi listát elindítani, akkor komoly esélye van átlépni az öt százalékos küszöböt, sőt, akár ennek a dupláját is elérheti. Furcsa helyzet: a versenyzőnek ezúttal nem az úszás nehéz, hanem a rajtkockára felállás."

WiZe 2010.03.07. 07:50:53

Rá is férne az alapos gatyába rázás a baloldalra. Egy zsírúj baloldali párt, ami teljesen mentes súlyos múlttól.

Ehhez viszont pont a varsói gyors kell!

török gábor 2010.03.07. 07:51:52

@László56: ez a baloldal-jobboldal azért nem ilyen egyszerű. persze, sok tekintetben (pl. gadasági-elosztási kérdések) nem azt jelenti, amit "kellene", de
1. kulturális-ideológiai téren (a politika szimbolikus és világnézeti kérdéseiben) mégis csak többé kevésbé koherens,
2. a pártok és a választók is alkalmazkodnak hozzá, el tudják helyezni magukat ebben a rendszerben,
3. és 1990 után minden politikai együttműködést magyarázni volt képes, azaz a magyar pártrendszer strukturáló dimenziójaként (magába olvasztva a vitakérdések többségét) működött.

artdark 2010.03.07. 08:20:57

Szép napot!

@László56: teljesen korrekt, tényleg így van.

Ugyanakkor félő - legalábbis én tartok tőle -, hogy a már minden napra jutó ilyen-olyan negatív hír erodálja a Jobbikot. Az ellenérdekelt felek (az MSZP a maradék erejével és az ebbe foggal-körömmel kapaszkodó csicskahadával, illetve a Fidesz a maga egyre fokozódó gátlástalanságával) mindent mozgósítanak ennek érdekében.

Sok szemért kampány volt már, de a mostani mindnek a legalja. (Na jó, a 2002-es sem volt semmi...)

mrs. white 2010.03.07. 08:29:48

Ha minden választót autonom gondolkodóként képzelünk el akkor minden bizonnyal igaza lenne Gábornak.

Viszont elég csak beleolvasni a kommentekbe, ami itt is megjelenik de más helyeken sokkal inkább. de a fidesz is lopot kaya ibrahim ezüst hajó stb. Minden párt lop, tehát tök mindegy kire szavazok és ezek gondolom nem a nyugdíjas szavazók.

A nyugdíjas 20% pedig nem fog csökkeni, mert egy bizonyos kor után nem nagyon változtatja szívesen az álláspontját az ember. Főleg ha mentőöveket kap lásd a fasizmus veszélye és mindenki lop.

Úgy gondolom, az mszp bármit csinál képtelen 10% alá menni, főleg az mdf lmp kc gyűjtését látva. Nem látni, hogy a csalódott baloldali tömegek tömegével látnák el eme két formációt bizalmukkal, ami a cédulában minifesztálódna.

Az összes botrány ellenére azt mondom a maszop 10-20% között fog beszaladni a parlamentbe. Ha lenne mellette másik baloldali párt aki bekerül talán elvesztheti a váltó státuszát, ha nincs más baloldali akkor nem.

A jobbik nem lesz váltópárt mert annyi támogatottsága sose lesz. A választások után bajba lesz Ő is. Mást se mond mint a fidesz is hibás ellenzékként mert nem bírta elzavarni a kormányerőket. Ő se fogja elzavarni a fideszt. Verbális erőszakon kívül sok mindent nem tud csinálni. Kérdés ez mennyire elégiti ki 4 évig a csodaváró választóit.Ttisztán látszik ezt a fidesztől szedett választói sem kultiválták.

Én ugy gondolom hárompárti parlament lesz és biztosítja az mszp középpárti státuszát abból pedig hosszú távon ha nem is négy év mulva visszakapaszkodhat, bár nem érdemli meg és egy új baloldali formáció sokkal hamarabb célba érne.

nyünyüge 2010.03.07. 08:31:05

Nem biztos, hogy a nap mint nap megjelenő, mszp-re, szdsz-re vonatkozó korrupciós hírek tovább rontják a baloldal nyilvánvalóan gyenge eredményét. A részvételt csökkenthetik ill. az MDF eredményét javíthatják.

Szerintem ugyanis a biztosítékot már régen kiverték ezek a botrányok. Akik ezek ellenére is az mszp-re szavaznak, azok vagy nem hiszik el ezeket a híreket, vagy úgy érzik, hogy ezek tálalása finoman szólva egyoldalú (mellesleg időzítésük is ezt az érzést erősíti), és/vagy mindennél fontosabb nekik a fidesz és a jobbik ellen szavazni.

mrs. white 2010.03.07. 08:33:45

@László56: Ha megnézed a jobbik gyöngyösi történetét pontosan tudják hogy pénz nélkül nem lehet poltikát csinálni ezért már akkor feladták az elveiket mielőtt a nagy zs közelébe kerültek volna.

Előbb utóbb ahogy telik az idő náluk is egyre több dolog fog megjelenni és oda lesz a varázs ami már most az utóbbi pár napban megkopott. Teszem hozzá nem véletlenül hisz te is emlitetted választások vannak nem véletlen hogy milyen hír mikor kerül napvilágra.

strappa 2010.03.07. 08:55:15

@mrs. white: "Ha megnézed a jobbik gyöngyösi történetét pontosan tudják hogy pénz nélkül nem lehet poltikát csinálni ezért már akkor feladták az elveiket mielőtt a nagy zs közelébe kerültek volna."
Valahogy így lehet, a Jobbik még oda se került a fazék mellé, már elkapta őket a füst, semmivel se jobbak a parlamenti pártoknál.

Sanctus 2010.03.07. 08:57:30

Te, br! Mire alapozod a kijelentésed? Ha mszp-s szavazók vannak a Jobbikban, az mit jelent számodra??? A fideszben mennyi az mszp-s szavazó??? A szavazókat minden pártállásnak szülnie kellene? Akkor egy egy választást minimum 20 évente tarthatnánk...! Szavazók jönnek-mennek...! Inkább arról próbálj értelmes mondato(ka)t összeverbuválni, hogy miért hagyta a fidesz, hogy az ország ide süllyedjen, ahol most tart??? Tudod nagyobb baj az, ha egy szervezetben nem mszp-s "szavazók" hanem "vezetők" vannak! Főleg, ha volt kisz-esek és mszmps-ek. Vegyük górcső alá a fidesz felső vezetését???

szobatars 2010.03.07. 08:58:41

@mrs. white: Ha megnézed a jobbik gyöngyösi történetét pontosan tudják hogy pénz nélkül nem lehet poltikát csinálni ezért már akkor feladták az elveiket mielőtt a nagy zs közelébe kerültek volna.

Ezt írogatom már hetek óta....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.07. 09:14:03

"Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre"

Amikor ennek az ügynek kapcsán a magam blogján meg mertem említeni a FIDESZ-t, mint olyat, ami valószínűleg szintén nem mentes a korrupciótól, ezért a kitételért el lettem mondva mindenféle aljas szar alaknak.

Ezt csak azért írom Gábor, hogy tudd, mire számíts :-)

Az alapkérdéshez: az MDF most sajnálhatja igazán, hogy nem rendezte korábban a sorait, és nem egységesen, felkészülve vágott neki a kampánynak. Ennek a szituációnak ők lehetnének a legnagyobb haszonélvezői, de ha valóban nem sikerül budapesti listát állítaniuk, akkor jó eséllyel cseszhetik a nagy lehetőséget...

nyünyüge 2010.03.07. 09:16:52

@szobatárs:
Hagyjuk már ezt a volt kiszes, volt mszmp-s formulát (bármelyik oldalra vonatkoztatva). 35 éve voltam papírforma szerint kiszes - ugye ez elég régen volt, akkor egy egyetemi évfolyamban erős kivétel volt az a néhány ember, aki nem volt kisz-tag. De a kisz-tagság ideológiai értelemben szinte semmit sem jelentett. Buzgómócsingoknak - szebben fogalmazva a társadalmi életben aktívaknak - jó iskola volt, de biztos vagyok benne hogy ugyanezen emberek zöme más ideológiájú társadalmi szervezetben ugyanígy aktívkodott volna. Csak éppen nem volt más.

Bozdurgán 2010.03.07. 09:22:21

Az új bal oldal, már működik, úgy hívják fidesz.
Minden megszólalásuk ami a gazdaságpolitikára, vonatkozik bal oldal.
Az MSZP átveszi a munkáspárt helyét, hiszen csak a kádári nyuggerek hisznák már benne.
A kérdés az, hogy a valódi jobboldalon mi történik, a Jobbik a 10%-val mihez kezd.Lehet szalonképes jobb oldali párt,(mint a programjában) de akkor le kell rúgnia magáról a budaházys kuruc infós közeget.Ami nem lesz egyszerű, a kuruc infónak nagyobb befojása lett (köszönhetően a Draskovicsnak) mint az indexnek valaha.

Higany 2010.03.07. 09:29:38

A TV2 híradóban Hagyó említésekor azért nem siettek megemlíteni, hogy ezeket ő, mint főpolgármester-helyettes, az elsőszámú MSZP-s a városházáról követte el.

Az érdekes az lesz, hogy mennyien lesznek a "befogott orral" a Fidesz/Jobbik ellen az MSZP-re szavazók, ha az MDF és az LMP nem tud majd kellő erővel rajthoz állni.

mrs. white 2010.03.07. 09:32:21

@Sanctus: Tartozok egy coming out-al. Én is kiszes voltam. Ja sose szavaztam szocialistákra. Ilyenkor mi van. Sőt kisdobos és úttörő is voltam.

mrs. white 2010.03.07. 09:38:00

@Bozdurgán: Annyiban egészíteném ki hogy a fidesz mindig is baloldali párt volt. Pusztán annyi történt hogy a jobboldalon keletkezett űrt töltötte be némi ideologiai mázzal. Gazdaság filozofiája sokkal inkább inkább liberális és baloldali mint akár az mszp akár a szadesz-é volt valaha is. Csak ez ebben a országban furcsán lett eladva.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.07. 09:38:06

Tavaszi nagytakarítás - tovarisi, konyec :)

nyünyüge 2010.03.07. 09:38:09

@szobatárs: jobban megszámolva 44 éve kezdődött az a rettenetes "kiszes múltam".
Tényleg releváns lenne?

Lacka929 2010.03.07. 09:38:46

Hagyjuk már ezt az "aki otthon marad, az ezt erősíti, meg azt erősíti" dumát. Aki otthon marad, az egyszerűen nem talál a kínálatban megfelelőt, ezért nem szavaz senkire. Ha nincs a közértben megfelelő csoki, akkor nem veszek csokit. Ilyen egyszerű.

Ha sok otthon maradó mellett az győz, aki győz, akkor az nem azért van, mert az otthonmaradók otthon maradtak, hanem mert akik rájuk szavaztak, azok rájuk szavaztak. Nem attől lesz népszerű egy csoki, hogy én nem veszek belőle, hanem attól, hogy akiknek ízlik, azok megveszik.

jjulie 2010.03.07. 09:39:24

valamiféle a maihoz hasonló pártokba rendeződés, és politikai intézményrendszerről nagyjából 1867 óta lehet beszélni

az alapelv nagyjából az volt, hogy mi foglaltuk el itt azt a terúletet annak idején és ezzel jogot szereztünk arra hogy uralkodjunk, tehát aki akar valamit itt csinálni, tegyen árajánlatot és mi meg elbíráljuk.....

ez az egyetlen élő politikai hagyomány, nem az elmúlt húsz év találmánya, nem az azt megelőző 40-é

ez maga az itteni politika lényege, a többi a meg a parasztvakítás

tlac 2010.03.07. 09:40:59

Ha most a Combino, Metro4, Margit híd , bármi kapcsán kiderülne, hogy vette át mondjuk Tarlós ( nem fog kiderülni..) a milliókat, az már csak a Jobbikon segítene. Szemmel láthatóan Nyakó elvtársék se nagyon tudnak mit kezdeni a BKV (szerű) ügyekkel. Réhen rutinból elővettek egy adag simicskázást, de most nem az MSzP-t hozná már fel, hanem még nagyobb revansra hergelnék az embereket. Demszkijt meg Tarlós is és OV is védi, nem lesz bántódása, nincs bizonyíték ellene. Már Mesterházy (Ernő) állítólag bent szépen dalol, hogy menthesse az irháját.

Bozdurgán 2010.03.07. 09:47:34

@tlac:

Tarlós jelenléte semmi másra nem bizonyíték, csak arra, hogy Orbán még mindig gyáva ahhoz, hogy Budapesten erős központot hagyjon kiépülni.

strappa 2010.03.07. 09:48:03

@Bozdurgán: "A kérdés az, hogy a valódi jobboldalon mi történik, a Jobbik a 10%-val mihez kezd.Lehet szalonképes jobb oldali párt,(mint a programjában)"
Gazdasági értelemben egyáltalán nem jobboldali a Jobbik programja.

Higany 2010.03.07. 09:50:27

@mrs. white: A jobbik gyöngyösi ügyével sikeresen be tudott kerülni azokba a hírforrásokba (pl kerTV-k híradói), ahol eddig nem is volt szó a létezésükről.
Csodálatra méltó az az igyekezet, amivel ezt az ügyet tálalják, csúsztatnak, ahogy a csövön kifér, de még így is látszik, hogy gyakorlatilag nincs ügy. (mert a "maffiózó" végül nem kapta meg a tisztséget amiről a felvételen szó volt. Persze az elhangzottak és a párt ezzel kapcsolatos nyilatkozatai roppant kínosak )
A Jobbik ellen megindult kétfrontos harcban -szerintem- a Jobbik csak veszíthet, főleg, ha a Fidesznek sikerül meggyőznie a Jobbik támogatására is hajló szavazóit, hogy térjenek vissza, ne szavazzanak át.

tlac 2010.03.07. 09:51:52

Mer azért a Metro4 jóval nagyobb buli, mint a BKV és jóval Hagyó érkezése előtt kezdődött. Hagyó kicsit Fletó beérkezését az MSzP-be utánozta, rengeteg 30-as, 40-es ifjú szocit léptetett be, ezek ott nyüzsögtek a különböző önkormányzatokban, hagyóistáknak nem nevezhetők, de ez az "építkezés" most megbicsaklott (bár Hagyó nincs megvádolva hivatalosan!) , forró nyár lesz az MSzP-ben, a nagyformátumú aki az országot is meg a Pártot is ide juttatta (persze a többiek örökös támogatásával..) nos, ezt a romhalmazt simán át tudja venni. Csak Szarember Imrét figyeljétek!
A magyar parlamentben sztem lesz tettlegesség is, "végre" beérjük a fejlett demokráciákat. Fletó mint vezérszónok :) ki fogy nyílni a képletes bicska egy-két forrófejű zsebében..

tlac 2010.03.07. 09:54:48

@Bozdurgán: nem gyávaság ez, politika. Mindig veszélyes nagy kaliberekkel körbe vennie magát egy vezetőnek. Csak a anagyon nagy kaliberek engedhetik meg ezt maguknak. OV-nek sok próbálkozása volt már a bűnős város élére. Tarlóst már késő levenni, túlságosan fel lett építve, már minden tényező úgy számol vele, hogy Ő jön a túl hosszúra sikerült Demszkijéra után

artdark 2010.03.07. 09:56:49

@Higany:

Lendvai: ha valaki bűnös, nem lesz helye az MSZP-ben

Botox ezzel nem kevesebbet állított, mint hogy az MSZP 0 százalékos párt lesz hamarosan.

új év, új név 2010.03.07. 09:56:50

Lehet, hogy a fideszeseknek, meg a szociknak a Bodoky blogját is olvasniuk kéne. Kíváncsi vagyok, hogy a Sávoly és a Páty ügy eléri-e őket még a választások előtt... Ahogy anyám mondaná: lehet, hogy a kutya változik, de a póráz marad ugyanaz.

szöllősi 2010.03.07. 09:58:19

nol.hu/belfold/hagyo_miklos__nagy__napja
A Hagyóról(pontosabban mindent vivőről) szóló cikk kevésbé, a kommentek annál inkább tartalmasak. Még úgy is, hogy a Szabad Nép cenzora a véleménynyilvánítás szabadsága érdekében írtja a hozzászólásokat.

SteveNo1 2010.03.07. 10:01:39

A Fidesz már kezdhetné is gyártani a kampányfilmjeit:

Két szélsőség közt őrlődik az ország: az egyik a törvények felett állónak hiszi magát és cipős(Nokiás)dobozban szedi be a kenőpénzt az emberektől, a másik meg törvényen kívüli, (az alelnöke) gyerekded játszadozásnak gondolja ha molotov koktélt dobnak a másként gondolkozok lakására, vagy éppen belőnek az ablakon...

tlac 2010.03.07. 10:03:32

@SteveNo1: az ilyen jellgű filmekben Fletó az erős :)

mrs. white 2010.03.07. 10:06:13

@Higany: Ebben nem az az érdekes szerintem hogy kinevzték -e vagy sem. Hanem az elv felismerése, hogy pénz nélkül nem lehet bekerülni a körforgásba és ez most attól teljesen független attól, hogy kinevezték-e vagy sem. Valamint ebbe a dologba belátó helyi tagság hogyan éli ezt meg. A nagyon nagy számú kilépés azt bizonyítja hogy "én nem ilyen lovat akartam".
Az ártatlanságát már akkor elvesztette mielőtt odakerül.
Félreértés ne legyen, ezért nem ítélem el őket, mert a jelek szerint nem lehet más a politika. Illetve ha lehet akkor két héttel a választás előtt azt kell nyilatkozni hogy pénz hiányában nem tudunk a rajtkőre állni, hogy átvezessem egy másik párt történéseire.
Inkább csak a jobbik szavazóinak túlzott várakozását szeretném ezzel hűteni választott pártjukkkal kapcsolatban hogy ne később csalódjanak. Ezzel kb minden pártnál számoljanak és igy hozzák meg döntésüket. Inkább a gusztustalanság határát húzzák meg maguknak valahol.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.07. 10:10:54

@strappa: Nagyon-nagyon izzadságszagú ez mórickák...semmivelsejobb' mer gyöngyösön!Senki se veszi be ezt a szart ,tessék jobbat kitalálni :).

Ha már fele annyit lopnak de közben odafigyelnek a zemberekre meg a zországra(sőt sajnos már az is elég ha csak szóban!) már többet tettek mint az elmúlt 20 évben a parlamentben megfordult pártok,ez a bökkenő!

A hatalom korrumpál,itt is,a zisteni nyugaton is ,afrikában meg az északi sarkon,feleim.Tudjátok van olyan ,hogy arány meg mérték.Legnagyobb sajnálatotokra.
Természetes ,hogy megjelennek az ejtőrnyős potyalesők mindenütt,főleg ha ki vannak éhezve.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.07. 10:14:57

@szobatars: "
Ezt írogatom már hetek óta.... "

Nyugtatgatod lelked vagy mi?:)

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 10:15:03

"Ha az Úristen úgy akarja, hogy az MSZP eltűnjön a történelem színpadáról, el fog tűnni."

(Donáth László evangélikus lelkész, szocialista képviselő)

Sanctus 2010.03.07. 10:16:16

@mrs. white: Én is voltam kisdobos és úttörő is, igaz nem meggyőződésből!
Olyankor szinte semmi sincs! De talán nem kellene kígyót-békát kiabálni a másikra, ha mi sárosabbak vagyunk az "ellenség"-nél...!
Szánalmas ez a kákán is csomót keresgélő, a Jobbikon mindenképpen fogást kereső, eszeveszett kapkodásban megnyilvánuló hiszti. Minden apróságban bele kell kötni, hogy valahol az alvégen, egy helyi szervezetben milyen problémák vannak... Na és...? A fidesznél is vannak, sajnos nem ilyen kicsik, sőt már a politikai bűnözést is alaposan kimerítő esetek -ezeket most hagy ne kezdjem sorolni.
Először a gerendát, aztán a szálkát...! Sokaknak nagyon fáj, hogy nálunk nem érdek az egy a tábor egy a zászló elv. Ezért lettünk ellenség! Ezért nőttünk akkorára, amit ma láthattok akármerre is fordultok. Ellenben ott a kdnp, a "bólogató Jánosok párta". Ugyanakkora most is, mint jó néhány évvel ezelőtt volt. Igazából semmi értelme, de jól hangzik, s próbálja érzékeltetni az "összefogást" (fidesz-kdnp). Bár a hozama veri a 0-át! :)

Uhu20 2010.03.07. 10:16:16

@br: Honnan veszed, hogy 4%-on állnak?

Sanctus 2010.03.07. 10:17:10

@bölcsész87: Úgy akarom! Ámen! (jó ez a füves cigi) :P

tlac 2010.03.07. 10:21:28

@Uhu20: középkorosztályban 4%.
összesen jól állnak, 60+ éveseknék 20%. Most kell bele húzzon Bolgár Gyuri!

strappa 2010.03.07. 10:21:53

@Blás Sailor von Wolfhausery: "Ha már fele annyit lopnak de közben odafigyelnek a zemberekre meg a zországra(sőt sajnos már az is elég ha csak szóban!) már többet tettek mint az elmúlt 20 évben a parlamentben megfordult pártok,ez a bökkenő!

A hatalom korrumpál,itt is,a zisteni nyugaton is ,afrikában meg az északi sarkon,feleim."
Igen, a hatalom korrumpál, de mi a garancia arra, hogy ők csak feleannyit fognak lopni? Mivel üresek a zsebeik, semmi.

Idet 2010.03.07. 10:22:29

1. Tocsik csak a jéghegy csúcsa volt, őt bedobták, mert valaki valakinek törleszeteni akert.
2. Szerencsétlen hülye ugyanolyan stróman volt, mint sokan mások, nyilván senki sem gondolja komolyan, hogy megtarthatta az egész pénzt. Letejelni az MSZP-nek a nagyját, erről van szó.
3. A baj az, hogy nem fog belefulladni. Míg kis hazánkban ilyenek a közállapotok, mindent meg lehet úszni. Kizárólag kapcsolatok kérdése.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 10:22:48

@Blás Sailor von Wolfhausery: A pénzéhség az olyan fajta, hogy csak ideig óráig csillapítja a pénz, mint a heroin.

stratez 2010.03.07. 10:24:26

Már az is teljesen hihetetlen, hogy az MSZP még mindig 20 % körül áll. Ez azt jelenti, hogy van egy milliós választói tömb, amelyiket teljesen hidegen hagy a szocialisták a rendszerváltás óta példátlan méretű korrupciós ügyei, a kormányzati teljesítménye, alkalmatlansága. Kizárólag érzelmi alapon szavaznak. Ezért nem is valószínű a lengyel példa hazai megismétlődése.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.07. 10:31:43

Kedves Gábor!

Csodálkozom, hogy ennyi kommentben nem került még elő ez a kritika, de szerintem rémesen rossz a hasonlat. Azt sugallja, mintha a Jobbik volna Kaczynskiék és a még elmebetegebb, szélsőségesebb társaik megfelelője, Orbán és a Fidesz meg Donald Tuskkal és pártjával lenne rokonítható.
A valóságban azonban a Fidesz hasonlít a PiS-re, Kaczynskiék pártjára, noha van benne néhány (nagyon kevés) nem egészen oda való ember, mint pl. Kósa Lajos, a Jobbik pedig minimum Kaczynskiék legszörnyűbb szövetségeseivel mérhető össze, pl. Rydzyk atya vallási fanatikusaival.
Donald Tusknak és polgári liberális pártjának a jelenlegi magyar politikai életben nincs megfelelője. Az MDF igyekszik oda pozicionálni magát, de számomra hiteltelenek. Az Antall József-féle, Csurkáéktól már megtisztult MDF egy része, illetve még inkább Szabó Iván MDNP-je tölthette volna be ezt a szerepet. Főként azonban 19. századi személyiségeket említhetnék itt, Eötvös Józsefet és társait.

Ebből viszont az következik, hogy előbb-utóbb vagy a Fidesz lesz kénytelen középre indulni (amit most látszólag el is kezdett, de szerintem ez az egész Fidesz-Jobbik ütésváltás csak kampányszínjáték... bár adok némi esélyt annak is, hogy a Fidesznek tényleg fejére nőttek a "bátorító szeretettel" nézett kis szövetségesei... jó volna azt mondani, hogy egyék csak meg, amit főztek, de ez nem csak nekik baj, hanem az országnak tragédia), vagy ha ők nem képesek erre, akkor valaki el fogja foglalni ezt a helyet úgy, ahogy az MDF szétesése után ők.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 10:32:39

Szerintem akárhány csontváz esik ki még a szocik korrupciós szekrényéből áprilisig, a 20-25%-os országos támogatottság így is meglesz. (A Szonda legfrissebb mérése szerint a pártválasztók körében 24%-on állnak.)

A nagy kérdés szerintem az, mennyit hoz a Jobbik. Mert én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ők is fölkerülhetnek akár 20-22% százalék környékére.

Egy erős Jobbik, egy viszonylag jól szereplő MSZP együtt akár a listás szavazatok 40-45%-ára is számíthat.

És akkor még ott van az MDF, és az LMP is, mostanság hol egyik, hol másik lépi át a küszöböt a különböző közvélemény-kutatóknál.

Március közepén már tisztábban látunk, főleg ami a kisebb pártokat illeti.

Idet 2010.03.07. 10:33:33

@stratez: Nem hihetetlen. A műveltségi, világlátási szintet tekintve, természetes.
A szerencsétleneket senki/semmi nem kényszerítette/ösztönözte anno, hogy az orruknál tovább lássanak. Sőt, ha megpróbálták, jól orrbavágták őket.

Mit vártál?

tlac 2010.03.07. 10:35:41

"A cikk összes többi rám vonatkozó rágalmazó kijelentése valótlan, amiért Balogh Zsolttal és mindazokkal szemben, akik hamis állításait megismétlik, jogaim megóvása érdekében a szükséges törvényes lépéseket megteszem" - írta nyilatkozatában Hagyó.

Diocles 2010.03.07. 10:36:25

@tlac:

jajaja, Hagyó volt az Istenkirály a fővárosi MSZP-ben, mindenkiről tud mindent, aki most ott vezető, abból ő csinált vezetőt (az egyetlen kivétel az angyalföldi Tóth János), és ismeri az ifjúszocik új nemzedékét, ő csinálta meg a Mozaik-csoportot, ahol olyan nevek vannak, voltak, mint Botka, Mesterházy (!), Vadai, Újhelyi...

Ha Hagyó alkut köt az új főügyész úrral, akkor az MSZP megszűnik váltópárt lenni, bármennyit is ér el.

Mert azt ugye senki sem gondolja, hogy Hagyó csak magáért dolgozott?

török gábor 2010.03.07. 10:38:41

@bm613: hm... ha megnézi a bejegyzésben is ajánlott linket, akkor láthatja, hogy már a 7.bejegyzésben írtam erről: "érzésem szerint a PO és a PiS messze nem feleltethető meg a Fidesz és a Jobbik karakterének".

sashimi 2010.03.07. 10:39:40

Majdnem leestem a székemről nevettemben, amikor olvastam:

"Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre -"

Komolyan hiheti valaki, hogy a fidesz eddig tökéletes pontossággal működő kampánygépezete most hirtelen jobbereket von vizsgálat alá?

Idet 2010.03.07. 10:40:46

@bölcsész87: Ó, Istenem, megint egy széplelkű idealista!

Bocsáss meg, de felment a pumpa. Hát mégis, mit tehet egy csokor másik széplelkű (vagy nem olyan szép, az mindegy) ifjú? Tapasztalatlanok, előítéletekkel teljesek, a politika pragmatikus szintjét csak piszkálgató ifjak. A politika a felnőttek játéka. NEM 1848-at írunk, és az ifjak akkor is megkapták a beosztásukat. Mi lett abból a forradalomból? Mi lett '56-ból? Már dumaszinten túl?

Diocles 2010.03.07. 10:43:17

"Csak azt nem tudom, hogy ha ez tényleg bekövetkezik, és az MDF és az LMP sem állhat (érdemben) rajthoz, akkor a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én. Átszavaz a Fideszre vagy a Jobbikra, esetleg mindkét politikai erőt segítve otthon marad?"

Ha rosszindulatú volnék, kedves Török Gábor, akkor erre azt írnám, hogy ez altatás. (De nem vagyok az, ráadásul a politikai döntések sem blogok olvasása alapján születnek meg, még ha netán ki is hatnak a döntéshozókra.)

Természetesen ezen szavazók zöme el fog menni, akármi is lesz, és ha nem találják a cédulán a Bokros-pártot, akkor a többségük szemrebbenés nélkül a szegfű mellé húzza majd az X-et. (Olyan változat szerintem nincs, amit írsz, mármint hogy ezen szavazók átszavazzanak a Fideszre.) Éppen ezért, ha a Fidesz nagyot akar ütni az MSZP-n, akkor mindenféleképp elő kell(ene) segítenie az MDF elindulását, ez létkérdés a Fidesz számára.

belekotty 2010.03.07. 10:43:23

Régebben a nagykorrupció egysége az egy Tocsik volt. Úgy látom új mértékegység kezd elterjedni és ez az 1 nokiás doboz lesz.
Bár én ballib szavazó voltam mindig, már el sem megyek szavazni. Tünjön el za egész bagázs úgy ahogy van. Van pár értelmes arc közöttük, de ezekből mindig maffia lesz, hacsak nem mennek teljesen padlóra. Majd ha az ügyészség elvitte a párt nagyrészét, akkor lesz esélyük a megújulásra.
Ez az "Új jelölt, új program" szlogen meg engem idegesít. Hanyadszor halljuk már ezt az új program dumát és nyolc éve érdemi dolgot csak a Medgyessi csinált, abba meg belerokkant az államháztartás.

belekotty 2010.03.07. 10:45:07

@Diocles: " Éppen ezért, ha a Fidesz nagyot akar ütni az MSZP-n, akkor mindenféleképp elő kell(ene) segítenie az MDF elindulását, ez létkérdés a Fidesz számára. "

Ebben van logika, csak a sok középen álló, emeszpét elvetőnek akkor van alternatívája a fidesszel szemben.

mrs. white 2010.03.07. 10:46:01

@Sanctus: Kb ezt írtam 10. 06 kor. Nincs vita.
A fidesznek ott lenne most történelmi esélye, hogy ezt a kört megszakítsa. Kisebb parlament kevesebb korrupció lehetőség és alkalom. Nem a fele képviselő fizetésének a megspórolása a nagy pénz hanem a járulékos költségek ami ennek sokszorosa. Kisebb kampány kevesebb korrumpálható ember. Fele emberből ugyanolyan összetételű embert összelehet hozni százalékosan. Kisebb kevesebb önkormányzatnál ugyanez a helyzet. Úgy gondolom ezer milliárdos tételt meglehet sporolni a legális és nem legális gazdaságban ezzel ami ha vissza van pörgetve hozhat előre lépést.
Ez akár lehet a fidesz érdeke is mert érzékelhető javulást hozhat. Talán ha nincs a reszketés hogy 4 év múlva elküldenek elindíthat egy mélyreható változást.

Mert ezt egy párt csinálhatja meg, akinek kellő támogatottsága van ehez. Láthatóan a maszop amikor volt hozzá támogatottsága egyszer sem csinálta meg.
Azt sem állítom hogy a fidesz ezen változtatni fog csak azt hogy rajta kivül senki nem tudja ezt megcsinálni.
Kb csak a remény van hogy a józan eszüket használják. ez az iszonyatos krrupció pedig arra megy hogy a pártokat eltartsa hatalomba tartsa.
Az is korrupció hogy 13. havi nyugdíjat adok a várható voksokért. Kurva sokba került.

török gábor 2010.03.07. 10:51:29

@Diocles: ez nem csak rosszindulatú, de halálosan unalmas is lenne :) aki tényleg azt hiszi, hogy ez a blog azért van, mert elterelni/elaltatni/mobilizálni/fenetudjamégmitmanipulálni akarok, azon én már segíteni biztosan nem tudok. de azt már kitárgyaltuk a 84. bejegyzés kapcsán.

tlac 2010.03.07. 10:52:13

@Diocles: Hagyó ellen NINCS (még?) vád. Sztem Demszkij, Székely ellen sem lesz, Fletónak meg mentelmi joga van/lesz (amúgy Hagyónak is van még pár hétig..)
Fletó kilőtte a Hagyó vonalat, Szarember Imrével meg emberére talált, ahogyan Imre segít a HM tisztulásához, azzal, hogy - marad..

mrs. white 2010.03.07. 10:55:36

@tlac: mentelmi jo kegyelmi állapota megszűnik az új kormány alakulásával, mert hiába lesz fletó bent vagy bármelyik listás ember, azt az új összetételű csapat már visszavonhatja. Ez csak időnyerés., mondjuk Hagyóval szembe a többieknek lesz 2-3 hónap előnyük.

jobbra 2010.03.07. 10:58:55

tlac 2010.03.07. 10:21:28
@Uhu20: középkorosztályban 4%.
összesen jól állnak, 60+ éveseknék 20%. Most kell bele húzzon Bolgár Gyuri!

4 év mulva kihal fele aztán remélem az szdsz sorsára jutnak!!

Szebb jövőt!

G. Wolf 2010.03.07. 10:59:02

Jön a Vona(t)... de nem áll túlsokáig Magyarország megállóba... szeirntem.

Azaz hosszú távon túl (2014/2018) nem várható radikális jobbra tólóldás. Sőt szeirntem az MSZP-t se fogja megelőzni a Jobbik (bár ha jól csinálják 14-ben bekövetkezhet... de ez messze még).

Ha vetünk egy pillantást egy pár másik állam parlamenti történeteire ahol már volt radikális erő hatalmon azt láthatjuk, hogy bár megerősödtek, azonban a túlzott populizmus (és még sok egyéb) miatt visszarendeződés tapasztalható.

Ausztria:

1999-ben 52 mandátummal másodikak lettek. Azonban az előrehozott 2002-es választásokon már csak 18-at értek el. Ha végignézzük a statisztikát szépen megtörtént a visszarendeződés.

Itt van bővebben számokba:
www.parlinkom.gv.at/NR/ZS/ZS1920/ZS1945_1/Zusammensetzung%20des%20Nationalrates%20ab%201945%20%20teil1_Portal.shtml

Szlovákia

2006-ban az SNS 11,7%-ot ért el

Szintén számokban
www.nrsr.sk/default.aspx?sid=nrsr/historia

Bár összehasonlítási alapnak kevés, azonban tendencia talán levonható, de a tavaji EP 5,5%-ot sikerült elérniük.

www.europarl.europa.eu/parliament/archive/staticDisplay.do?id=212&pageRank=25&language=HU

Illetve ezt erődítik a korábbi tapasztalatok a MIÉP-el is. A Fidesz szépen lassan felőrölte a pártot, mert káros számára egy jobboldali (még magyarabb még nemzetibb) párt.

"...még az is előfordulhat, hogy az MSZP a hátralévő egy hónapban teljesen elsüllyed benne" - nos mi van ha mindezt nem süllyedésnek hanem inkább egy tisztítótűznek fognánk fel? Azaz kőkeményen hulljon csak a férgese, elér ameddig elér, bukik aki bukik, és a régi MSZP hanvain felépül egy új (talán névben is) szocdem párt, és visszaáll a "bal-jobb két nagy" állapot.

Ha valaki nagyon unatkozik és picit ért hozzá meg lehetne nézni még Romáiát, és a cseheket hogy ott mi a helyzet (én nem ismerem semennyire az ottahni pártokat/politikát hogy ki merjem jelnetni h ki a radikális és ki nem...)

Diocles 2010.03.07. 11:00:50

@török gábor:
elnézésedet is kérem akkor :)

De most komolyan, szerintem ez nagyon fontos kérdés, remélem, hogy majd kitérsz erre egy "Érdeke-e a Fidesznek, hogy elinduljon az MDF?" - posztban.

- ha be is jutnának, akkor az országos listán vinnének el voksokat az MSZP-től
- ha elindulnának, akkor szintén az MSZP-től vinnének inkább voksokat, főleg a fővárosban. Ez sok helyen perdöntő lehet.
- ha be is jutnának, a Fidesz fél perc alatt megnyeri, megveszi a pártjukat, frakciójukat.
(ha most is naponta mennek szembe a tagok Dáviddal, mi lenne akkor, ha a kormányzat is informálisan noszogatná őket?)

Ennek ellenére az MDF-nek nem gyűlnek a kopogtatói, holott minden racionális érv affelé mutatna, hogy lassan, valami csoda folytán egy csomó MDF-jelöltnek hirtelen meglegyenek a cédulái, legalább Bp-n. Sejtelmem sincs, hogy miért nincs így.

török gábor 2010.03.07. 11:04:17

@Diocles: :)

az 59. bejegyzésben írtam már erről, de azt hiszem, hogy itt nem csupán a ráció létezik a két párt közötti viszonyban:

"A Fidesz helyzete ambivalens: miközben régóta szívesen látnák a parlament falain kívül Dávid Ibolya pártját, az MSZP gyengítése miatt akár jól is jöhetne nekik az MDF előretörése. Ha az MDF esetleg bekerül a parlamentbe - gondolhatja okkal a Fidesz -, a Bánktól Retkesen át Debreczeniig tartó frakció úgysem lesz képes az egységes cselekvésre."

soproni1 2010.03.07. 11:05:12

Láttam egy fotón ezt a Hagyót, tipikus bőrszandálos-zarándok-keresztény-gyülekezetes tetü. A legnagyobb álszent, álerkölcsös idióta.
Mondja azt, mint a Csintalan anno, hogy " nem aszkézisre jöttünk össze a politikában". Akkor elnézném neki, mert a helyében én is lopnék, csak nem mennék utána kereszténységről, meg becsületességről beszélni.

Idet 2010.03.07. 11:06:06

@Diocles: Sejtelmed sincs? Azok után, amit Ebola véghezvitt, és a tagság eltűrte?

SteveNo1 2010.03.07. 11:14:07

Szerintem a Fidesz ezt már eldöntötte, be fognak húzódni a politikai paletta közepére, erre utalt Orbán Viktor "centrális erőtér" gondolata is!

Idet 2010.03.07. 11:14:08

@belekotty: Ha nem mégy el szavazni, (megfontolod, hogy hová), akkor a korrupt disznók malmára hajtod a vizet!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.07. 11:14:31

"a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én"
Hm, remélem jó sokan kiábrándulnak.
Elég sok kőagyú van, akik még mindig hisznek a pirosaknak.

jardel 2010.03.07. 11:14:40

@tlac: szerintem is az van amit mondasz, Bp-en mindenki sáros, csak most Hagyót vmiért ki akarják nyírni vagy szimplán kiderült. Elég távol áll tőlem Dávid Ibolya, de a 70-30-ban kb. igaza volt. Tarlós meg méltó utóda lesz Demszkynek. Az emberek többségének viszont nincsenek óriási illúziói szerintem, már csak azért sem, mert a korrupció a mindennapok része is (jogsi, műszaki vizsga, gyorshajtás elkerülése, üzletszerzás bárhol stb.) ezért nem hiszem, hogy akkora földindulás lesz (varsói gyors), sőt 4 év múlva az mszp is újból kopogtat az ajtón (ne legyen igazam). Ha az embereket a korrupció zavarná leginkább, már régen csak egy üres cédulát dobnának be áprilisban.

jardel 2010.03.07. 11:17:49

@Idet: nyugodj meg: ha elmész, akkor is, bárhova is rakod az X-et. Egy az ország.....

jjulie 2010.03.07. 11:20:47

@Idet:

gyűlnek a cetlik, 15-20 hely kivételével meg lesz nekik a 750, ebbe a salátatálba símán belefér egy ilyen csavartlevelű

panelburzsuj 2010.03.07. 11:22:10

@jardel:

Tegyük hozzá: drukkerszintről úgy is lehet szemlélni, hogy az MSZP nem dugdossa meg védi a maga korruptjait, eltérően a ...

A közvéleményben megvan az ártatlanság vélelmének ellentettje, a mindenki gyanús elv. Mindadig mindenki gyanús, amíg ki nem derül pontosan, kinek a disznóságai vetülnek ki a többire.

Amikor megvan a hunyó, a többiről lekerül az árnyék.

Nem logikus - de belefér a köznapi gondolkodásba.

Idet 2010.03.07. 11:27:09

@jardel: Basszuskulcs, akkor rendeződjünk vissza! Mi a lóf@sznak a demokrácia, már bocsáss meg, ha így gondiolkodunk róla?!

[nev] (törölt) 2010.03.07. 11:34:50

@mrs. white:
legyen igazad. de ehhez egy átfogó közigazgatási reform kell, és államházartási reform. a fidesz nem akar, illetve orbán biztosan nem. ő egy központosított államot szeretne. szigorú hiearchiát.

az unió van a csúcsán. az uniótól függ az állam. az államtól függnek az önkormányzatok, az önkormányzatoktól pedig a közintézmények. az állam támogatja a háztartást, és a vállalkozásokat. ha lerajzolod, akkor ez egy kereszt. ez a mintázat van orbán fejében.

a reform koncepció meg egy olyan kocka, aminek a baloldalán a közintézmények, az állam, és a háztartás áll (háromszögben). a jobb oldalán pedg az unió, a helyhatóságok, és a vállalkozások (szintén háromszögben).

orbáné egy kereszt(ény) koncepció, a másik pedig egy protest(áns). a "felvilágosultak" így hajtogatják a kockát.

kocka.blog.hu/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.07. 11:38:46

Hagyó még mindig csak a jéghegy csúcsa, 10 000 hasonló "ügyből" EGY. Egyetlenegy.

És már ez az egy is milyen hatással van ...

Most már nem is az a kérdés, hogy mi lesz a választásokig az MSZP-vel (mert mindig is lesz min 10% szavazó, akik örökké az MSZP-re fognak szavazni) hanem hogy mi lesz a választások UTÁN?

Amikor hetente fognak ilyen ügyek kiderülni, nem lesz mentelmi jog.

Ez évekre szét fogja verni az MSZP-t, az "öregek" pedig nem arról híresek, hogy szépen elmennek "nyugdíjba" és pecáznak az unokákkal.

Illetve egy elkapott nagy hal másik 5 halat is bemárt. Azok is bemártanak 5 másik halat ....és így tovább ...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.07. 11:39:20

@török gábor:
Milyen cselekvésre?
Cselekedni is kell az ellenzéknek?
Szerintem kivonulni még a leghülyébb is tud.
Sőt, a kutyám is kimegy, ha kiparancsolom.
Mi mást cselekedett a Fidesz?

Ez egy komoly kérdésem.
Mert már ott tartunk, hogy az őszödi beszédet a maszop csinálta,
a tévészékházat a maszop ostromolta,
a maszop volt a rendőr és a tüntető,
a maszop szervezte a sztrájkokat,
a maszop csukja le egymást és
a maszop támogatja a fityeszt meg a jobbikot, hogy győzzenek.

Akkor mit csinált a Fidesz nyolc évig?
Vagyis mi lenne az ellenzék dolga?
Mihez kevés a tehetsége bárkinek is?

Meg különben is,
mi dolga van egy ellenzéknek egy alkotmányozó többség ellen?
Még vita sem lesz.

Idet 2010.03.07. 11:45:19

@[nev]: Orbán református. Csak úgy mondom.

panelburzsuj 2010.03.07. 11:46:34

@zero:

Ez a dominózás is reális forgatókönyv. Kérdés, hogy van-e korrupciálló tűzfal a a pártok között.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 11:47:30

@G. Wolf:
a magyar közélet ebben a ciklusban ukrajnához hasonlított, és a következőben leginkább romániához fog hasonlítani.

hoplita 2010.03.07. 11:54:24

@G. Wolf:
Jó az elemzésed, akár meggyőzőnek is mondható, de biztos vagy benne, hogy mindent számításba vettél?
Megáll az analogikus összehasonlítás, avagy vannak olyan külső-belső változók, amelyeket számításba kéne venni ahhoz, hogy jósolgassunk?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.07. 11:55:56

@[nev]:
Csau volt ekkora hazafi és ilyen komcsi egyszerre, hogy a személyi kultuszt az állampárttal képes volt összehozni egy román zászló alatt.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 11:55:59

@zero:

Majd akkor jön el az igazság pillanata, amikor az emberek többségében tudatosul, hogy egyik kutya, másik eb, mert mindegyik hatalomban lévő (akár települési, akár területi önkormányzatokat irányító, akár kormányon lévő) párt gátlástalanul lopott és lop most is, csak az egyik ügyet a Népszavából, a másikat a HírTV-től tudjuk meg.

Mert tényleg úgy csinál mindkét lakájmédia, mint az a bizonyos három majom: NEM LÁT, NEM HALL ÉS NEM BESZÉL, ha a saját oldaláról van szó.

És ez a legnagyobb hazugság, ezért hazug az elmúlt 20 év!

G. Wolf 2010.03.07. 11:57:02

@[nev]:

Miért pont ukrajna? és miért pont románia?

miből gondolod ezeket? kicsit kifejtenéd bővebben ha kérhetném

G. Wolf 2010.03.07. 12:01:39

@hoplita:

itt a TG blogon egyik első mondatom valami ilyesmi volt: lehet nézegetni az adatokat elemezgetni, aztán meg súlyozgatni, majd a végén megmagyarázni miért nem jött be... szóval biztos vagyok benne hogy az országspecifikus dolgok beleszólnak, de itt picit tágabb értelembe lévő térségbeli tendenciára próbáltam rámutatni.

és biztos sok sok egyéb változót is be lehetne hozni, de hogy valóban "jósoljunk" (nem szeretem ezt a szót, jobb hogy esélyt latolgassunk) ahhoz az általam említett két országot még minimum meg kéne nézni, de bővebben bele kéne venni a lengyeleket (elvégre náluk valami hasonló jobbratolódás történt).

zenebono 2010.03.07. 12:02:49

Kedves Gábor!

Van arról valamiféle kimutatás, hogy az egyes korosztályok tagjai milyen arányban vesznek részt a választásokon? Úgy értem, hogy pl. a 60 felettiek 80%-a elmegy szavazni, míg a 18-30 közöttieknek csak a 40%-a?

sárkányfő 2010.03.07. 12:03:02

Mi tagadás, én örülök az Mszp lejtmenetének, egyrészt szimpla igazságérzetből (a sok korrupciónak legalább egy kis része nyerje el méltó jutalmát) másrészt hazafiként. Nem sokat tud tenni ez a párt az országért, inkább csak árt. Pedig jó pártokra (oldaltól függetlenül) szükség volna. Mondjuk ugyanezeket el tudom mondani a Fideszről is.

De most az Mszp-nél maradva, ennek a pártnak egy irtózatos pofon kell, hogy végre radikális változtatásba kezdjen magán, ha ez egyáltalán lehetséges, vagy ha nem lehetséges, akkor tűnjön el a süllyesztőben.

Számomra ebben a bő fél éve tartó botrány-sorozatban egy dolog kezd kiemelkedni. Kezdem azt hinni, a rendőrség nem pártatlan.

Az Mszp-s mutyik ugye sorban kiderültek. Oké.

Aztán ahogy kezdett a Jobbik a Fidesz fejére nőni, hogy-hogy nem, a Jobbikról is szépen kezdtek kiderülni a gázos ügyek.

De hol vannak a Fideszt (is) érintő mutyik? Rádiófreki, BKV-CEMI-Orbán Krisztián, vagy a legújabb, a moto gp-s milliók? Utóbbi önmagában nagyobb összeget érint, mint az összes BKV-ügy eddig együtt.

Az egész botránysorozat a Fidesz érdekét szolgálja, miözben maga fidesz egy hang nélkül megúsz minden ügyet. Tehát a rendőség már előre igazodik a hatalomváltáshoz, senki nem meri vállalni, hogy májusban Pintér belügyminiszter úr azonnali hatállyal kirúgja.

Idet 2010.03.07. 12:04:48

Kétpárti jobboldali dominancia? USA?
Nem nagyon válik be. Náluk már bejött a lopakodó diktatúra. Kell ez még nekünk?

tölgyes 2010.03.07. 12:05:00

Kedves Gábor!
Ez az igazság! Nem tudni pontosan mi lesz, hogy lesz, mikor lesz. Mostanra olyan helyzet alakult ki Magyarországon, amikor gyökeres átrendeződés következik be. A politikai felszínen talál jelentősebb változás mint 1989-ben.

Van egy mondás "Isten vaksággal sújtja azt, akit meg akar büntetni" Én ezt a vakságot látom az MSZP háza táján 2005 óta. A vakságot okozó szürke-zöld hályog politikai neve: Gyurcsány..

Nagyon meglepődtem, amikor a miniszterelnökké választásakor Gyurcsány ajánlója Vitányi Iván volt. Vitányinak ugyan igen tág a lelkiismerete, de tagadhatatlanul okos ember... és ez a Vitányi (őt most mint a párt elitértelmiségének képviselőjét említem) javasolta Gyurcsányt miniszterelnöknek. Aztán kezembe került 2008 végén a válság kellős közepén Vitányinak egy önéletrajzi öntömjénező ömlengése, ahol végtelen büszkeséggel emlékszik vissza arra, hogy ő csinált Gyurcsányból királyt...:).. Majd azt hallottam, hogy ugyanő mondta valamikor 2009-ben a kormányváltozás után a választmány űlésén.., hogy tovább a megkezdett (gyurcsányi) úton...Vagyis az MSZP-ben azok, akik tényleg nem ostobák, ráadásul már nem lehetnek politikai ambícióik.. és életkoruk miatt se, a halálra készülve gondolkodhatnának már távlatosan is, amire egyébként van bennük szándék.. szóval már ők sem képesek szembenézni az általuk elkövetett kártevéssel, kártékonysággal...Ha ők se, akkor itt már végzetszerű vakságról van szó... már a legeszesebbek se tudják mit kellene (kellett volna)tenni.
Úgy látszik a magyar baloldali elit úgy ahogy van szétrohadt, elbutult, elöregedett.
Ez a párt 1991-92 óta már még csak szándékaiban se volt baloldali párt. Mostanra azonban ez láthatóvá is vált.
A bizonytalanság pedig abból fakad, hogy nem tudjuk ,milyen erővel és sebességgel fog összeomlani és ki és mi lesz az, amit maga alá temet. 2006-ben még megvolt az MSZP esélye arra, hogy egy irányított robbantással, az embereket a robbantástól távol tartva, az áldozatokat minimalizálva változtasson és megkezdje az újjáépítést a törmelék szervezett eltakarítása után....Mára ez az esély, lehetőség megszünt. Az teszi bölcsen aki minél távolabbra szalad a leomló épület környékéről. A Hagyó-botránnyal megint elpattant egy tartógerenda.. most már az épület rogyadozó falait csak a Szentlélek tartja... márpedig vele az MSZP nincsen jó viszonyban.

sárkányfő 2010.03.07. 12:08:20

Apropó, tudja valaki, hogy a képviselői mandátum napra pontosan meddig tart, tehát mikor jár le?

Csak hogy tudjam Hagyót melyik nap hajnalán tartóztatják le. Ha megvárja, és nem csomagol máris...

tölgyes 2010.03.07. 12:09:23

@[nev]: Ha Orbán központosított erős közigazgatást és államot akar, ahogy írja, akkor ahhoz bizony át kell szervezni a közigazgatást és az államot, mert mára az állam is közigazgatás is amorf állapotba került. Ez az egyik baj. Az állam elhagyta őrhelyét... ahogy azt Pozsgay szokta mondani.

tölgyes 2010.03.07. 12:10:33

@ó jaj: Ha jól emlékszem az új OGY alakuló napján, amikor az újak leteszik az esküt.

mrs. white 2010.03.07. 12:33:56

@ó jaj: Nagyon érdekes dolgokat mondasz. Ezen én is gondolkodtam aztán arra a következtetésre jutottam hogy ellenzékből hogy is tudoknák befolyásolni egy Moto gp projectet. Valszeg sehogy. Akkor jön a következő kérdés megválaszolása. Ez csak ugy lehetséges hogy együtt müködik a két párt és együtt lopják el az országot. Pontosan ez a jobbik koncepciója.

Van még egy opció a nyolc év ellenzékiségben nem tudtak lopni kormányzati szinten,(nem működik együtt a maszoppal) és az önkormányzatnál is olyan sikeresen lopnak hogy nem veszik észre vagy pedig olyan keveset hogy nem tűnik fel.

Ha eggyütt müködnek, rendkívül sikeres a fedő story. 2002 után mindenkit megpróbálnak börtönbe zárni, testüregi motozás, a választók rongyá verése.
Ja ha eggyüt működnek akkor nem félnek attól hogy a maszop, borítja a bilit és maguk mellé rántják a fideszt.
Mind megannyi logikai buktató.

Lehet hogy nincs fidesz ügy legalábbis nem olyan szintű aminek ki kellene derülni?

Ez engem a Három testőr afrikában-ra emlékeztet ahol csak azért megy feleségül a csaj Senki Alfonzhoz, hogy a szerelmét leplezze Csülök irányában. Legalábbis ez Tusko Hopkins verziója.

Piszkos Freud 2010.03.07. 12:34:07

@strappa: "Igen, a hatalom korrumpál, de mi a garancia arra, hogy ők csak feleannyit fognak lopni? Mivel üresek a zsebeik, semmi. "

Persze, hogy erre nincs garancia. Csak arra van bizonyíték, hogy a mostaniak annyit lopnak, amennyit nem szégyellnek. Ráadásul az ország érdekeivel is szemben mennek.

Akkor már inkább a bizonytalan.

abszint86 2010.03.07. 12:34:52

OFF: Tőlem miért nem kéri senki el az ajánlócédulámat? Itt porosodik a fiókban. Elvinni nem fogom senkihez, jöjjenek érte, ha kell valakinek. Már az előző választásokon se kellett senkinek. Szval szar az egész rendszer. Ha pl. oda akarnám adni mondjuk az MDF-nek, akkor miért nincs egy emailcímk,vagy telefonszámuk megadva, amelyiken jelezhetném, hogy jöjjenek érte? Miért nem lehet neten ajánlani, ha nekem pl van e-aláírásom is?

Treuga Mei 2010.03.07. 12:36:36

Tisztelt TG!

Ebben a bejegyzésében bátran lépi át tudománya (szívesebben írnám idézőjelekben) határait, amint azt ígérte is egy régebbi posztjában.
Ha már Ön is, miért ne vetemednék és, együgyű proletár a jóslásokba.
Egyrészt ha bármelyik kis párt eléri, hogy Bp.-en is legyen listája, és országos listát is állítson, akkor - a szocik gyengélkedésének betudhatóan - van esélyük a bekerülésre. De csak ha az egyiknek megy mindkét feltétel! Egymást ugyanis lehúzhatják! (A nagyok mobilizációs törekvései a bizonytalanokat is aktivizálhatják a kicsik érdekében, tehát a nagy részvétel sem föltétlenül rontja a kicsik esélyeit: csak egymást rombolhatják igazán...)
Ha már jóslások:
listán
Fidesz: 47%
MSzP: 23%
JOBBIK: 17%
LMP: 4-7%
MDF: 2-5%
egyéb: 2-6%
Mivel az egyéniben a Fidesz várhatóan 130-155 helyet csíp el, tippem szerint (függően a kicsik bekerülésétől) a frakciója (a KDNP-vel együtt, hehe!) 60-64%-os lesz, azaz 240 körüli.
Az MSzP tartalékait nem érdemes alábecsülni, azt sem zárom ki, hogy mára erősebb a rejtőzködésük, mint a "radikális" szavazóknak.
A botrányok erodálhatják egy ideig a szocikat, de egy ponton túl - ha már nincs mit veszíteni - a saját médiafelületük a FIDESz mocskait is boríthatja (igaz, az ügyészség kissé részrehajló tevékenysége nehezítheti a hírértéket), azaz az összefonódó és az egyoldalúan fideszes botránycsírákat (pl. Nagy Gábor Tamás a Várnegyedben) is elővehetik, ami az esetleg országos listát szerző bármelyi kicsi rendkívüli eredményességét (7-8%) is okozhatja...
Azaz a Fidesznek - és az ügyészségnek - veszélyes túlfeszítenie a húrt.

gossage 2010.03.07. 12:44:15

Ne feledjuk, Hagyo az MSZP jelenlegi vezetoje,semmi nem tortent vele,mar nem akkora az a part hogy ilyen lassu legyen a donteshozatal...meg aztan a Budapesti elnokseg sem nagyon aktivizalta eddig magat,kussolnak

Az szamomra vilagossa kezd valni az MSZP semmilyen korulmenyek kozott nem lesz masodik a valasztasokon...

az erdekes helyzet,hogy ezt hogyan kezelik a partban..ugy latom sehogyan (Lendvai egy gyenge megjegyzeset leszamitva)

szerencsetlen Mesterhazy meg a betanult szoveget nyomja kozben meg elutotte a gyors

Piszkos Freud 2010.03.07. 12:45:46

@Diocles: "elő kell(ene) segítenie az MDF elindulását, ez létkérdés a Fidesz számára. "

Ez legfeljebb a madárszaros, szegfűszagú Ibolykának vagy a csatlósának létkérdés. A fidesznek legfeljebb kis taktikai előny lehetne, de csak, ha nem jut be.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 12:50:17

@Idet:
nem akarok ebbe belemenni. különben is rajzolni kellene. de elég jól lehet látni, hogy különféle összekapcsolások léteznek a politikában, és ezeket a patterneken folyik a vita. és ebből egyik ez a kereszt alakzat. a politikusok egyik fele váltig állítja, hogy ez a végső megoldás, a centrális állam. ez ugye egyrészt jelenti a jóléti államot. balra oszt a háztartásnak. másrészt a tervgazdálkodás. jobbra oszt a vállalkozóknak. és az önkormányzatoktól is függ az állam. ebben a koncecpióban a város ugyanúgy nem önálló, mint ahogyan a falu sem. tehát például budapest sohasem fog önállóan fejlődni, a bkv nem lesz soha budapestté, mint ahogyan a metró sem lesz, a repülőtér se, nincs pesti polgárság, hanem feudális alattvalók vannak.

ezzel például durván ellentétes az a liberális koncepció. egyébként azt is fel lehet rajzolni keresztbe, csak abban felül az unió van, közepén a helyhatóságok vannak, alatta a közintézmények. és közintézmények hozzák létre az államot. amelyik visszaoszt. de az állam nem szól bele a piac működésébe, hanem a helyhatóság felügyeli azt. és a helyhatóságok fölött pedig nem áll senki, csak az unió.

szóval nem akarok ebbe belemenni, elég sok konfiguráció, vagy variáció létezik, és ezen megy a vita.

sárkányfő 2010.03.07. 12:54:01

@mrs. white:
"ellenzékből hogy is tudoknák befolyásolni egy Moto gp projectet. Valszeg sehogy."
Kb. ezer módon. A Fidesznek ellenzékből is óriási befolyása van.

"Ez csak ugy lehetséges hogy együtt müködik a két párt és együtt lopják el az országot."

Nem kell együttműködni. Pontosan lehet tudni, hogy valaki akar ebben az országban egy nagyberuházást, akkor mindkét pártot "érdekeltté" kell tenni a dologban, mert ha nem, hát keresztbe tesznek. Tehát külön-külön kell őket lefizetni, nincs szükség együttműködésre.

Ezzel együtt néha van, hogy együtt kell működniük, mert olyan természetű az adott ügy. A rádiófrekvenciánál pl. rászorultak erre. De hát a pénznek se szaga, se pártállása nincs.

"Lehet hogy nincs fidesz ügy legalábbis nem olyan szintű aminek ki kellene derülni?"

Már írtam 3 példát.... csak a moto gp-s ügy 35 milliárd közpénz elsíbolásáról szól. És sehol egy őrjöngő Szijjártó, sehol egy narancsszivattyúzó Nyakó. Vajon miért? Sokkal, de sokkal kisebb ügyek miatt is hisztériáznak. Talán mert csak az eddig infók alapján tíz- és százmilliók jutottak a Fidesznek és az Mszp-nek.

És még valami. Az ország, a tőke, a rendőrség és mindenki már felkészült a Fidesz győzelmére, és mindenki ennek megfelelően helyezkedik. Állítólag Pintér Sándor kilincse már fényesre csiszolódott a sok ezredes, tábornok, stb. kezétől, akik sorba állnak az ajtónál.

Szóval hagyjuk a naivitást.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 12:54:48

vegyél elő egy papírt, vagy mondjuk egy microsoft "visio" szerű eszközt. és próbálj gráfokat rajzolgatni. csúcspontjai lehetnek.

-- nemzetközösség
-- tagállam
-- helyhatóság
-- piaci szereplők
-- közintézmények
-- háztartások
-- történelmi egyházak
-- civil szféra
-- szakmai szervezetek
-- valutaalap
-- világbank
-- politikai pártok

és kérdés, hogy ezek hogy ezek a "civilizations" játékban hogyan kapcsolódjanak egymásba.

Piszkos Freud 2010.03.07. 12:54:59

@Diocles: Az a Fidesznek igen kockázatos lenne, ha az aktivistái elkezdenének pl. az MDF-nek cédulát gyűjteni. Nem lehet egy ilyet titokban tartani, és ha kiderül, sok szavazat elvesztésével is járhat.
Ezek a szavazatok lehet, hogy a Jobbikhoz vándorolnának. Ezt pedig valószínűleg kevésbé szeretné a Fidesz, mint azt, ha 2%-kal erősebb a maszop az mdf hiánya miatt.

A Fidesz valószínűleg többet nyerhet egy tiszta választással. Pontosabban többet veszthetne egy mdf-et segítő taktikai húzással.

mrbrownstone 2010.03.07. 12:55:36

A Jobbik és az összes többi párt között valóban van egy lényegbevágó különbség. Az összes többi pártról kiderült, hogy a képviselőik, miután a hatalom közelébe kerültek, nem tudtak ellenállni a kísértésnek, és kisebb-nagyobb mértékben korrupt csirkefogókká váltak. A Jobbik az egyetlen párt, amelyik még nem volt a hatalom közelében, de már most tudható, hogy a képviselőjelöltjei között bőven akad korrupt csirkefogó.

szikjáró 2010.03.07. 12:55:45

Komolyan azt hiszitek, hogy ellenzékben nem lehet lopni?

Néha nem is értem mire ez a választási hercehurca, olyankor mindig arra lyukadok ki, a hozzájutás (t.i.: a közpénz-sikkasztáshoz) bonyolultsága lehet kisebb kormányoldalon, és ezért.

Piszkos Freud 2010.03.07. 12:58:20

@jardel: Ez az üres cédula, vagy érvénytelen szavazat mánia valami hihetetlen.

Nem értem, hogy értelmes emberek miért gondolják, hogy az valamit is változtatna. Az csak arra jó, hogy konzerválja a meglévő állapotokat.
A korrupt vezetők pedig leszarnák azt, hogy te nem szavaztál érvényesen.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 13:03:26

keresztény-konzervatív koncepció ez:

............... unió ...............
háztartás állam vállalatok
............... város ...............
............... közint ...............

a keresztény liberális:

............... unió ...............
háztartás város vállalatok
............... közint ...............
............... állam ...............

ugye az utóbbi próbálja az államot a középpontban gyengíteni, a piactól elválasztni, ugye így kerül középpontba a város, és ettől lesz az urbánus koncepció.

és ezzel szemben állnak a népiek, amik azt mondják, hogy ha a falu se önálló, akkor a város se legyen az. hanem kell egy centrális állam. sem nem jobb, sem nem bal, keresztény, és magyar.

csak ez ugye ellentmond a szekularizált világképnek, ellentmond a kapitalizmusnak is. ebben a koncepcióban tervgazdaság van. direkt állami befolyás a piaci szereplőre. és nincs valódi önkormányzatiság.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 13:05:40

az első a politikai katolicizmus, az ellenreformáció, a második pedig a protestanizmus, a polgárosodás keresztény koncepciója.

gossage 2010.03.07. 13:09:09

Tovabb is lesz....
Balogh Zsolt – elmondása szerint – a pénzek útját Hagyóig tudta követni, de nem zárja ki, hogy a milliók a párthoz vagy pártokhoz is vándorolhattak.

A Fidesz az MSZP elnokseg lemondasat koveteli, akik hallgatnak

....tovabb is lesz...

Idet 2010.03.07. 13:12:23

@[nev]: Tudodd, az a baj, szerintem, hogy az Unió is erősen központosított. Fából vaskarika.
Szerintem a sok kis kör ábrája lenne jó, sok kis régió egymáshoz kapcsolódva+állam, amely koordinál a nagy külső ügyekben. Tudom-tudom, Röpke et Consortes, de nem mégis ez lenne az élhető út?

Surko 2010.03.07. 13:12:29

@bm613: " A valóságban azonban a Fidesz hasonlít a PiS-re, Kaczynskiék pártjára, noha van benne néhány (nagyon kevés) nem egészen oda való ember, mint pl. Kósa Lajos, a Jobbik pedig minimum Kaczynskiék legszörnyűbb szövetségeseivel mérhető össze, pl. Rydzyk atya vallási fanatikusaival.
Donald Tusknak és polgári liberális pártjának a jelenlegi magyar politikai életben nincs megfelelője. Az MDF igyekszik oda pozicionálni magát, de számomra hiteltelenek. Az Antall József-féle, Csurkáéktól már megtisztult MDF egy része, illetve még inkább Szabó Iván MDNP-je tölthette volna be ezt a szerepet. "

Valóban a Szabó Iván-féle MDNP volt nálunk talán eddig az egyetlen nemzeti-liberális társulat. Anno a '98-as választások előtt sokáig nem is volt lefutott dolog, hogy a Fidesz Lezsákékkal és az MDF-fel, vagy Szabó Ivánékkal és a néppárttal vág neki a voksolásnak.

Végül talán a jobb szervezeti háttér miatt a radikálisabb akkori MDF lett a befutó, így a Fidesz későbbi jobbratolódása már akkor látható volt, amikor kikosarazta a mérsékelt centrista MDNP-t.

Mindenesetre érdekes látni, ahogy a radikális Demokrata című szennylap a politikai racionalitás jegyében kénytelen a szélsőjobbot ütni, holott a lelkük mélyén egyetértenek a Jobbikkal... Akasztják a hóhért. :)

Idet 2010.03.07. 13:15:37

@[nev]: Wallerstein, persze. De ez mind elmélet, elmélet, elmélet...

tlac 2010.03.07. 13:16:12

Hagyó és Demszkij is azért olyan magabiztos, mert SEMMI bizonyíték, hogy cash-ben vettek volna át pénzt. 1 állítás, egy tagadás. Hiába dalol Mesterházy Ernő odabenn.. Itt áll meg a story. A Metro4 szászor nagyobb buli

Uhu20 2010.03.07. 13:16:41

@tlac: Nem hiszem én azt...egyébként az a cikk félrevezető volt, hiszen nem a biztos szavazók pártválasztására vonatkozik az adat!

AnnaKarenina 2010.03.07. 13:18:48

Én azért pl. többet szeretnék tudni arról, hogy ez a Hagyó - BKV, stb. ügy magánzsebbe ment-e, vagy pártkasszába. Természetesen az előbbi sem menti az MSzP-t, mert pont a BKV volt az a cég, amiről már rég lehetett tudni, hogy az utazóközönség jegy- és bérletvásárlásaiból nem tudja magát fenntartani, veszteségeit finanszírozni kell, ugyanakkor azt is lehetett látni, hogy fejlesztésekre nem jut, sőt bőven volt szó arról is, hogy még a karbantartásokkal is gond van.
Rendkívül szomorú helyzet, épp elég, hogy egy baloldali irányultságú pártnak kapitalizmust kell építenie, ami önmagában is ellentmondás, ráadásul ilyen ügyek terhelik. Remélem, le tud számolni ezekkel és belátja, hogy szoc.dem alapon újjá kell szerveznie önmagát, ha még szerepet akar a politikai életben.

Surko 2010.03.07. 13:21:39

Bár a Fidesz és az MDF viszonyát sok emocionális tényező terheli, de ezzel együtt is az MDF lehet a Fidesz legkonstruktívabb társa a következő parlamentben.

A Jobbik nyilvánvalóan folytatja majd a totális ellenzéki magatartást (amit eddig a Fidesz művelt...).

Az MSZP valószínűleg a baloldali demagógia felé fordul - ahogy annak már láthatóak a jelei a nyugdíj körüli hangulatkeltésben.

Miközben az MDF mindenfajta érzelmi ellenszenv ellenére képes a Fideszszel egyetérteni is, ha az értelmes javaslattal áll elő: lásd a svéd modell ügyét, ahol az MDF deklarálta, hogy támogatja a Fidesz kezdeményezését.

Egyszóval, ha a Fidesz racionális kormányzati magatartást tanúsít, akkor az MDF abban vélhetően támogatni fogja, ahogy a Bajnai féle válságkezelést is támogatták az ország érdekében.

Az MDF Bokrossal a Reformszövetség javaslataihoz nagyon hasonló programot képvisel. De emlékezhetünk a Fidesz-közeli Oriens gazdasági műhely által készített javaslatokra is, amely szintén erősen átfed a Reformszövetség anyagával.

Így ha a Fidesz az Oriens által vázolt úton indul el, akkor az MDF részéről valószínűleg konstruktivitással fog találkozni.

Idet 2010.03.07. 13:21:46

@[nev]: Azért azt nem gondolod komolyan, hogy a népi-urbánus ellentét, ami a két vilháb között csakugyan vízválasztó volt (már az értelmiségiek között), most is az? Itt vérkomoly egzisztenciális kérdésekről van szó, abban az időben - kis kivételtől eltekintve - irodalmi volt a vita.

tlac 2010.03.07. 13:23:48

@jobbra: csúnya műsor lesz nyáron az MSzP-ben.. azzal együtt óriási teljesítmény hogy 20 évig még húzták 89 után és közben a teljes közvagyon "eltűnt". Régóta hajtom, hogy 2..3 főkolompost kell csak lecsukni és úgyis egymásra vallanak az elvtársak. Suci ezekhez képest igazi betyár.

mrs. white 2010.03.07. 13:25:23

@ó jaj: Én tökéletesen értem amit mondasz, csak ha te logikád alapján megyek akkor a fideszes ügyészéség erről nem tud, vagy nem fideszes. Mert ha fideszes, oda kelene már szólni, hogy a sarokba szorított patkány nagyon veszélyes tud lenni. pl ahogy kitálalt Balogh kitálalhat Hagyó, vagy teszem azt Mesterházy (az Ernő) tök mindegy.

Nem hinném hogy Hagyó mondjuk egyedül viszi el a balhét és a börtön kettes csatornáján azt nézi hogy a fideszesek akiknek az ügyéről tud boldogan szórják a virágot az ünneplő nép közé. Ha már megyek a kóterba magammal rántok mindenkit mint dugovics tifusz a várfokáról.

Szerintem ez lenne a normális és emberi reakció.
Mondjuk még lehet hogy ez bekövetkezik és neked van igazad addig élek a gyanúperrel hogy ennyire hülyék nem lehetnek hogy Hagyóra, Mesterházyra kilövési engedélyt adnak ami vihet magával mindenkit minden oldalon.

Aner 2010.03.07. 13:28:47

@abszint86: Az elektronikus ajánlás tényleg jó lenne, akár a kopogtató cédula korrupció visszaszorítására, bár az ügyfélkapu nem remekel fényesen mostanában.

A többi hiányolt metódus, azonban majdnem minden pátnál létezik, így az általad hiányoltnál is, van telefonszám és email cím is, és ha kívánod érte is mennek.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 13:30:13

@Idet:
persze. tudod mit szoktak erre mondani? azt, hogy az elmélet és a gyakorlat nem mond egymásnak ellent... elméletben. ;-)

persze ezek a modellek nincsenek vegytisztán jelen, de hidd el, hogy az első kereszt ott van például orbán fejében. és például kádár fejében is ott volt szerintem. ez az erős, központi állam. nem az ő találmányuk ez egyébként, ez a jóléti állam alapja is ez (a kincstár balra oszt a háztartásnak), és ez tervgazdálkodás alapja is (az állam jobbra oszt a vállalatoknak).

és akkor ebben a koncepcióban az államháztartást próbálják egyensúlyban tartani, csak ugye ez az egyensúly ma már a demokratikus működés folytán elbillen. több az eltartott (gyerek, nyugdíjas, közalkalmazott), mint a vállalkozó.

egyébként ebből jön az, hogy az állam keresztény etika folytán lesz jó, ugye a probléma ezzel az, hogy a jézusi tanítás szerint valahol mégis csak a rászorultakat kell segíteni a rátermetteknek, és mindenféle közvetítő nélkül. és például ez durván ellentmond a központi (keresztény) államnak, egyébként durván ellentmond az államegyház, és az egyházállam koncepciójának is.

de egyébként ez a lengyel modell, a politikai katolicizmus.

Viktus 2010.03.07. 13:30:35

@Treuga Mei:

Te sem a politológiából fogsz megélni. :D

gossage 2010.03.07. 13:34:32

@mrs. white: de olyan hulyek,en is azt hittem,hogy ez ebben a korben a "normalis" emberi reakcio pl Zuschlag amikor megtudja,hogy fegyhazat kernek ra nem is akarmennyit akkor menti az irhajat..de nem ,szerintem fel sem fogjak ezek az emberek mi tortenik korulottuk,abban hisznek hogy majd megusszak es megmentik oket

Sanya1965 2010.03.07. 13:34:58

Remélem legalább az LMP-nek meglesz mondjuk Budapesten, meg néhány nagyobb városban a listájuk, és ott, véleményem szerint, az úgynevezett kiábrándult baloldaliak-liberálisok rájuk szavaznak. Sőt, talán még az MDF-ből is érkezhetnek hozzájuk szavazók. És akkor lesz meglepetés és nemcsak nőknek szóló...

AnnaKarenina 2010.03.07. 13:35:09

"Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre -, még az is előfordulhat, hogy az MSZP a hátralévő egy hónapban teljesen elsüllyed benne. Csak azt nem tudom, hogy ha ez tényleg bekövetkezik, és az MDF és az LMP sem állhat (érdemben) rajthoz, akkor a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én. Átszavaz a Fideszre vagy a Jobbikra, esetleg mindkét politikai erőt segítve otthon marad?"

De akkor mondhatjuk, hogy a Fidesz részben tényleg megnehezítette a kisebb pártok (MDF, LMP) jelöltállítási lehetőségeit az ajánlószelvények megszerzésének maximalizálásával (ami persze egy jó választási előrejelzés is lehet számukra, ha tényleges támogatóiktól szerezték, és ha ez kellően nagy szám, akkor már csak azon kell izgulniuk, hogy el is menjenek mindezek választani), de az MDF ugyanakkor maga alatt is vágja a fát az SzDSZ-esek felvállalásával, bár nyilván itt is az jöhetett szóba, hogy a volt SzDSz- választók is ideszavaznak esetleg. Bokros Lajos hiteles személy, addig talán nem is lett volna gondjuk. De jelenleg egy összekutyult pártnak látom.

john paul johnes 2010.03.07. 13:36:55

nem véletlen, hogy a fidesz még nem adta le a céduláit. biztosan át fog adni belőlük az mdfnek vagy az lmpnek. tehát valamelyikük, inkább az előbbi, biztosan ott lesz.

ha a bkv botrány elkerüli a fideszt, akkor az csak azért lesz, mert háttéralkut köt az mszp-vel. kéz kezet mos. s teszi ezt azért, mert az mszp nem tudna nyerni, a jobbikot nem akarják hagyni nyerni, az pedig szerintük sem szolgálná az ország érdekeit, ha korrupciós botrány mindkét nagy pártot elsodorná, mert azzal teljesen és végzetesen destabilizálnák az országot, hisz nem lenne "legitim" kormányzásra alkalmas párt.

valószínűleg ezért is volt fontos a fidesznek tegnap bejelenteni, quasi tanácsot adni az mszp-nek, hogy a megújulásuk érdekében mit tegyenek a vezetőség tagjai. a fidesznek ezért érdeke az mszp megtisztulása, hogy el lehessen maszatolni a korrupciós botrányokat.

a fidesz ennek ellenére nem támadja túl élesen a jobbikot, sőt ez a mai bejelentése, hogy az mszp elnöksége mondjon le is szolgálja azt a célt, hogy az utóbbi időben gyarapodó jobbik körüli botrányokról kicsit elterelje a figyelmet.
a fidesz több "fronton harcol" tehát, de nagyon visszafogottan.

a választások régóta az elemzések és közvéleménykutatások és politikusok általi manipulációról meg a választók hülyének nézéséből áll.
a kiábrándultak több mint valószínű, hogy nem fognak elmenni szavazani, és ez nem csak az mszpsekre, de fideszesekre sőt most már a jobbikosokra is vonatkozik. könnyen elképzelhető, hogy sok körzetben érvénytelen lesz az első forduló.

ez a politikai rendszer és elit kiérdemelte a távolmaradást, mint a választók legkritikusabb megnyilvánulását.

tlac 2010.03.07. 13:38:53

@Piszkos Freud: FIDESZ tuti nem szed bianco KC-ket MDF-nek. se másnak. Ez csak Dávidnak létkérdés, meg talán Herényinek.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 13:39:25

@Idet:
a komoly értelmiség között szerintem még ma is ez a vízválasztó. népi igazgatás kell, vagy urbánus (városias). ezen folyik a vita.

legyen-e önálló a falu, vagy ne legyen, mint ahogyan a városban az utca sem önálló. nincs neki iskolája, orvosi rendelő. haza és haladás. leszakadás, vagy modernizáció.

most azt hagyjuk, hogy szijjártó mit mondott, és erre mit felelt nyakó. meg, hogy hagyó mit lopott el. pont jó, hogy ezt elemzi török gábor. nem kell vele törődni. leszámlálja az eseményket, és mindig az jön ki neki: lehet eső, lehet hó.

szerintem a politológia a politikán túl van, és nem a politikán kívül. tehát a politológia metapolitika (meta, ugye túl valamin). ezzel szemben török külső szemlélő, egy outsider politikus. és szerintem ez nem egy komoly értelmiségi szerepkör. a "komoly" itt nem az okos szinonimája, hanem az, inkább a tudósé. az, hogy nehéz problémákat akar oldani, vagy megoldani, és nem súlytalanokat. milyen levelet írt pörzse bayernek. index címlap. a napisajtó, a napiszar. a politológia szerintem nem ez. jelzem én nem vagyok politológus, csak a politika iránt érdeklődő.

mikimiki 2010.03.07. 13:56:34

Ha a gyöngyösi csávót nézem,a szép magyar nevű jobbikos Tamást,akinek a miépben nagyon szép szarkeverő pályafutása volt,akkor tényleg látom már a szebb jövőt.Félelmetes lesz,ujabb alternativa a Magyar palettán,piti genszterek pártja.Hát ez jutott a reménykedők 100 ezreinek,köztük nekem is.Ujabb bizonyiték az Antalli mondásra.A békés átmenet ide vezetett,ezeket már soha nem fogjuk lerázni talán már csak egy igazi bevállalós Magyar van itthon,de az sitten ül,és lehet hogy bedarálják mire kijön,vagy utána felhasználják mocskos módon álnemzeti hazafias megélhetési barátaink.A balos szavazóknak nagyon nehéz szembenézni a csalódással,nem is akarják látni a valóságot mert felfoghatatlan.Most a jobbosokon a sor,nekik jön a feketeleves.Kiváncsi leszek hagyan fognak reagálni,magyarázni,kibuvót keresni,bűnbakokat találni az esetleges mellé x elésükhöz.Ne legyen igazam.

gossage 2010.03.07. 14:06:10

Hagyó Miklós, az MSZP korábbi főpolgármester-helyettese vasárnap felfüggesztette tagságát a pártban és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is - jelentette be vasárnap az MSZP szóvivője

de a mentelmi jogarol nem mond le

Sanya1965 2010.03.07. 14:06:33

@abszint86:
ww.lehetmas.hu
megbeszélt időre érte mennek...:)

Vénveterán 2010.03.07. 14:11:11

@mrbrownstone:
A jelenlegi parlamenti pártoknak az egyetlen esélye egy jó Jobbik szereplés elkerülésének, ha megpróbáljál besározni őket. Mivel magukról már úgysem tudják elhitetni, hogy tiszták.
Ezért minden fronton támadnak, bár az ügyek közül egyedül a keszthelyi az, súlyos számukra. (Bár ő sem közpénzeket tett el a vád szerint)

A bicskei ügy a radikálisabb szavazóinak részben talán még vállalható is lenne, bár ez is még csak gyanúsítás, ráadásul a héten kijöhetett újabb két ember az előzetesből a "magyarok nyilai" ügyben. Pont amikor előkerült a felvétel, ez azért legalább furcsa és megkérdőjelezi az ügyet. De itt van pl egy atv-s riport: myvideo.ning.com/video/video/show?id=5204164%3AVideo%3A706 ami szintén arra enged következtetni, hogy valami nem kerek. Esetleg egy jól megtervezett kampánynak a része a dolog, ha nem is hamis a vád, de az ügyészség időzítéseit a kormány/esetleg az ellenzék mozgatja. (ez talán a vádaknál is durvább dolog)

A másik két ügy pedig még jelentéktelenebb, ráadásul szinte minden esetben kizárták vagy kilépett a pártból a gyanúsított.

Hozzáteszem a választásokig még jöhetnek elő hasonló ügyek, akár alaptalanul is, hisz már egy ilyen dolog megemlítése is jelentősen befolyásolhatja az eseményeket(függetlenül annak valóságtartalmától), míg a fideszről valószínűleg semmi sem fog előjönni. Legalábbis ez a két nagy párt érdeke, hogy ne boruljon ki a bili! (lásd titkosítás szigorítása, frekvenciaügyek)

Az nem kérdés, hogy minden pártba kerülnek korrupt és romlott emberek, a kérdés az, hogy a korruptak, szerencsevadászok és a beépítettek kerekednek felül vagy a tisztességesek, nem csak magukért tenni akarók.( Az eddigi pártoknál, már szinte egyértelműen kiderült, hogy előbbiek) És hogy ha lesznek is valamilyen szinten mutyik, ott a kérdés, hogy az embereknek/országnak/nemzetnek jobb lesz-e vagy rosszabb mindeközben?

tölgyes 2010.03.07. 14:14:13

@john paul johnes: Biztos lehet abban, hogy nem ad át cédulát senkinek.. azt megtehette volna akkor is, ha az első héten leadja az összes körzet céduláit.. mert a fidesznek ez már akkor megvolt...

tölgyes 2010.03.07. 14:18:11

@mrs. white: Abból, hogy ellenzékben az egyik párt nem tudja meggátlni a másik döntéseit semmilyen módon nem következik az együtt-lopás...Én persze azt nem mondom, hogy a fideszesek között nincsenek, nem lesznek olyanok akik lopnak - a Jobbik még hatalomban sincs máris sorra derülnek ki jelöltjeik disznóságai- de az hogy vannak a bármelyik pártban gazemberek, abból még nem következik az MSZP-fidesz együttműködés.

john paul johnes 2010.03.07. 14:21:00

@tölgyes: lehet, hogy igazad van, de az nem lehet, hogy a cédula átadásról való döntést egész addig nem akarták meghozni, amíg bizonyos események fennállása, tárgyalási pozíció meg nem változik? szerintem maximálisan hihető. én nem veszem be azt, hogy nekik 2 mió cédula kell just for fun. ettől függetlenül lehet, hogy igazad van és rosszul gondolom.

john paul johnes 2010.03.07. 14:22:59

@tölgyes: valóban nem következik, de sajnos vannak arra utaló jelek. pl Orbán Éva visszalép(tet)ése.

mizrolist 2010.03.07. 14:23:35

@Idet: én egy fórumba ezt írtam:

"A Fidesz a következőkről tehet szerintem:

- '98-'02 között ők kezdték el azt, hogy a politikai ellenfeleket ellenségnek tekintik és akkor is támadják, amikor igazából nincs rá ok
- ők kezdték el látványosan gátlástalanul lenyúlni az állami pénzeket, '98 előtt ez visszafogottabb volt
- '02-től folyamatos kampányt tartottak fel egyetlen üzenettel: az ellenséget meg kell dönteni
- '06-tól erre rátették az "ezekkel nem tárgyalunk" hozzáállást, ami annyit tesz, hogy ellenzékként gyakorlatilag nem dolgoztak semmit; az értelmetlen obstrukciót nem lehet annak tekinteni
- és természetesen 2002-től egy szó sem hangzott el a programjukról, hogy mit is tennének; az nem kifogás, hogy akkor lenyúlná a kormány, mert nekem ez azt sugallja: "tudjuk a megoldást, de nem mondjuk meg, ti meg addig sz*pjatok, amíg majd megoldjuk"

Az osztogatást, ami tönkrevágta a gazdaságot, a 2002-es választások előtt kezdték még Orbánék. Az MSZP hibája volt, hogy ezt folytatták, és az is a hibája, hogy nem volt hajlandó hozzányúlni azokhoz a rendszerekhez, amik a szavazóit érintették volna. (nem mellesleg ezekhez a Fidesz sem nyúlt hozzá, amikor megtehette volna)
Orbánék csináltak pár gyönyörű hátraarcot is... 2001-ben még privatizálták volna a kórházakat például. Ismerős? Nálam nem hitelesek nagyon rég. Az MSZP-t mindig is rühelltem. A Jobbik vállalhatatlan egy értelmes ember számára... Az LMP sajnos lufinak tűnik. Liberális párt nincs már vagy 5-6 éve.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 14:23:47

Van-e olyan, hogy közös érdek? (MSZP, Jobbik)

Ma úgy áll a helyzet, hogy mind a Jobbiknak érdeke egy viszonylag jól szereplő MSZP (25% körüli listás eredmény), mind a szocialistáknak egy erős Jobbik (akár 20%).

Az MSZP-nek, a Jobbiknak, LMP-nek, MDF-nek most közös, jól felfogott érdeke a Fidesz kétharmadának megakadályozása. Erről azonban nyilvánosan nem beszélhetnek, mármint hogy a Jobbiknak és a többinek ez most közös érdeke.

Mondom én ezt úgy, hogy amúgy a Jobbikot és az MSZP-t természetesen más közös pont nem kötheti össze.

mizrolist 2010.03.07. 14:24:33

@Idet: folyt. (nem fért ki)

"Tekintve, hogy Szhelyen vagyok bejelentve, de Pesten lakom, a szavazás miatt haza kell utaznom. Nem telik rá. Mondjuk ha elmennék, akkor a) egy garantáltan esélytelen outsiderre adnám a voksom; b) odarajzolnék egy újabb rubrikát és mellé írnám, "egyik jelöltet sem tudom felelősséggel támogatni"."

Szóval nekem egy párt sem fogadható el a kínálatból. Akkor mit is csináljak?

tony zionist 2010.03.07. 14:30:09

az MSZP egy bűnszervezet, kezdeményezni kell a betiltását...

iagázból már ezen a választáson sem lett volna szabad hagyni elindulni őket.

tony zionist 2010.03.07. 14:30:53

@mizrolist: ezeket az ócska hazugságokat honnan szeded?

is 2010.03.07. 14:31:44

a FIDESZnek legalább ennyi ügye volt az elmúlt 20 évben. nem túl magas színvonalú elemzés azt mind elfelejteni, és csak azért, mert az MSZP most tényleg a gödör alján van, rögtön azt vizionálni, hogy ez már a koporsó, valamiféle propaganda-ízzel.

az MSZP több szavazatot fog kapni, mint 1990-ben, pedig ha valamikor, akkor kellett volna koporsót kapnia. de ha konkrétan az MSZP-nek lőttek is (nem teljesen, csak monolit tömbként), a teljes baloldalnak nem tudnak lőni, és az idén is a baloldal 35% minimum (a Reakció blog saját becslése, nem az ujjamból szopom: FIDESZ 53, Jobbik 12). legközelebbre rendesen összeraknak egy MDF-t (ha idénre nem, és akármilyen néven), és 2014-ben megint gondja lehet Orbánnak, mert legalább 1 millió embert simán lehánt róla addigra a baloldal, meg a Jobbik együtt.

nem tűnik minőséginek és oldalsemlegesnek ez a poszt sem, sem a történeti kontextusban, sem az idei adatok fényében.

jjulie 2010.03.07. 14:32:41

@mizrolist:

egy kurvanagy aljasságát kifelejtetted: megjelölte a szavazóit, ergó ha én nem hordtam a kokárdát, ellensége voltam

tony zionist 2010.03.07. 14:33:10

@mizrolist: "A Jobbik vállalhatatlan egy értelmes ember számára."

pont fordítva. az értelmes ember számár a Jobbik az egyedüli alternatíva.

jelenleg a Jobbik az értelmiség pártja. azelőtt a MIÉP volt ez, ott volt a legmagasabb a diplomával rendelkezők aránya.

az MSZP ugye ebből a szempontból szóba sem jöhetett soha, a Fidesz pedig a legújabb felmérések szerint egyre inkább az aljanép körében népszerű bolsevik gyülekezetté vált.

tony zionist 2010.03.07. 14:33:55

@jjulie: most is az vagy. te ellenségnek születtél...

kokárdát meg ne is merjél feltenni, max sárgacsillagot..

is 2010.03.07. 14:34:51

@tony zionist: ezeket a dolgokat csak a hülyék tagadják le. megtörtént, dokumentált, sajtóban lekövethető dolgokat a 21. században megpróbálni letagadni ...

jjulie 2010.03.07. 14:35:50

@tony zionist:

mesélj egy kicsit a játékgép és ingatlanbizniszről, te melyikben jeleskedsz?

sárkányfő 2010.03.07. 14:35:57

@mrs. white: Tényleg nagyon más vágányon vagyunk.

Újra leírom: A pártok nem (csak) kéz a kézben lopnak, hanem külön-külön is. Sőt, ez a jellemzőbb. Tehát olyan értelemben, ahogy te mondod, nem jellemző az pártok közötti összefonódás. Tehát hiába szorul sarokba a patkány, nem tud mondani semmi terhelőt a másikra.

Különben is, ha valaki lebukott, a szavahihetősége megszűnik, szóval hiába hápog. A patkányos példa nem áll meg. Ha nincs tárgyi bizonyítéka - és nincs - akkor nincs semmije.

De egyáltalán, jól értem, az lenne a Fidesz tisztásáságra az érved, hogy ha a Fidesz érintett lenne, akkor nem lenne érdeke az Mszp-t lebuktatni, mert azzal önmagát is bajba sodorná az összefonódás miatt??
Ha ezt állítod, ez egy nagyon kifacsart, erőltetett logika. Ráadásul a Fidesz érintettségét nem kell elméleti alapon cáfolni vagy igazolni, mert tény. Ezen a kérdésen már túl vagyunk.

És mint említettem, nem egy ügy van, sok ügy van, és ezek nagyon szövevényes ügyek, mindenki másban érintett, más tud. Nem ilyen gyermeiken szimplák az összefüggések, hogy ha Hagyó dutyiba kerül, akkor majd jól besározza a Fideszt is. Nem sározza be, nincs bizonyítéka, nem tehet semmit.
És még sarokba se szorul. Egy politikusnak van veszteni valója még a tárgyalásán is. Lehet az 5 évből 10, a 10-ből 20. Mindig van mit veszíteni.

Nincs dugovics-effektus. Nem folytatom, az egész illogikus.

john paul johnes 2010.03.07. 14:36:43

@mizrolist: ezek nem igaz vádak. az mszp kezdte a gyűlölethadjáratot, mégpedig 98-ban, amikor a fidesz nyert. nem a fidesz kezdte a lopsát, és ha pedig az mszp annyit lopott volna, mint a fidesz, akkor itt ma ausztriai viszonyok lennének. szerintem.

tony zionist 2010.03.07. 14:38:34

azt is a homlokodra bazmeg...

tony zionist 2010.03.07. 14:39:41

@is: na előkerült te MDF-es idióta :D

milyen tények? milyen sajtó? miről beszélsz te állat, te? hát eleve egy MDF-es vagy, mit akarsz te itt, te legalja?

Joseph Adama (törölt) 2010.03.07. 14:40:00

@is:
Az mszp kivel fog fiatalítani ? :D Gyurcsány? Lendvai? Szili? Kiss?
Érted?!?
Ez kifújt, nincs bázis ahonnan meríthetne.

De remény hal meg utoljára...;):D

papika 2010.03.07. 14:40:52

A Jobbik szerintem nem nagyon lesz váltópárt, sőt, én hajlok arra, hogy a Viktor vízióit lássam most esélyesnek, hogy most egy darabig egyáltalán nem lesz váltópárt.
Emlékeztetnék mindnekit arra, hogy bár már 2006-ban is arról írt a sajtó, hogy milyen diktatórikus az Orbán, mert maga választja ki az összes fideszes jelöltet, ennek ellenére kettő olyan faszi is bekerült, aki közben átült a másik oldalra (Lengyel Zoli és Császár Antal). Attól tartok, a Jobbiknál pláne van olyan veszély, hogy minél több képviselő kerül be a parlamentbe, annál valószínűbb, hogy egy nagy csapat lesz, akik valójában homlokegyenest mást akarnak, mint a Vona. A miép a 14 képviselőjét sem tudta frakcióban tartani, hát még a Jobbiknak ha lesz 40-50, vagy még több. Nehéz feladat ám az, egyrészt erősen ideológikus a párt, így baromi könnyen össze lehet veszni olyan különbségeken, amit a külvilág észre sem vesz. Másrészt fiatal a szervezet, gyanítom, hogy nem ismerik jól egymást az emberek. De majd meglátjuk, mi lesz, de szerintem egy országos szervezetet jól működtetni legalább olyan nehéz, mint felépíteni (ez utóbbi ugye rendkívül jól sikerült), ráadásul más képességeket igényel.

tony zionist 2010.03.07. 14:40:56

@jjulie: miről beszélsz? tiltva van, hogy valaki nyerőautomatákat üzemeltessen? azt hittem ez törvényileg szabályozott legális tevékenység.

ingatlanbiznisz? itt most a felvásárló fajtársaidra gondolsz?

héjakútmácsonya 2010.03.07. 14:43:19

@Fedor: "Ennek a szituációnak ők lehetnének a legnagyobb haszonélvezői, ..."

Kötve hiszem, hisz a budapesti MDF-SZDSZ összeborulást finanszírozó Mesterházy Ernő épp előzetesben csücsül a BKV korrupciós ügyeivel összefüggésben.

jjulie 2010.03.07. 14:43:47

@tony zionist:

na mivan ennyire fáj a horpadtmelled vagy valamelyik pattanásod kínoz, vigyázz mert ha az anyád rádnyit a kisszobában és meglátja mit irkálsz lekapcsolja a géped.....

tony zionist 2010.03.07. 14:45:18

@is: "'98-'02 között ők kezdték el azt, hogy a politikai ellenfeleket ellenségnek tekintik és akkor is támadják, amikor igazából nincs rá ok
hazugság. már rómában is így ment, nálunk meg a magadfajta büdös kommunisták kezdték

ők kezdték el látványosan gátlástalanul lenyúlni az állami pénzeket, '98 előtt ez visszafogottabb volt
aham. a spontán privatizáció meg gyurcsány meggazdagodása is 98után történt mi? figyelj már, én is kérek kölcsön 1 hétre 5millát, ha apró piroska ad rá 800millás államilag garantált hitelt, és elintézi, hogy ezért 5milliárdos állami vagyont vehessek meg:S

'02-től folyamatos kampányt tartottak fel egyetlen üzenettel: az ellenséget meg kell dönteni

meg is kell, az MSZP pedig a haza ellensége. ha rajtam múlna, kivégeztetnénk minden MSZP tagot.

" '06-tól erre rátették az "ezekkel nem tárgyalunk" hozzáállást, ami annyit tesz, hogy ellenzékként gyakorlatilag nem dolgoztak

nem segítettek lopni? :D azta

" és természetesen 2002-től egy szó sem hangzott el a programjukról, hogy mit is tennének;"

blablabla

"Az osztogatást, ami tönkrevágta a gazdaságot, a 2002-es választások előtt kezdték még Orbánék. "
aham :D és az MSZP nem bírta abbahagyni,mi? hagyjad már a legendákat te féreg...

Vénveterán 2010.03.07. 14:45:41

@jjulie: Azt mindig elfelejtetitek, hogy ehhez kellett az mszp és a szimpatizánsainak a válaszreakciója is!
Vagyis ha pl az mszp azt mondja, hogy ez egy jó ötlet ünnepeljük együtt a demokráciát nem jöhetett volna létre a megosztás!! Csak sajnos ott kezdődött el egy nagyon ocsmány negatív kampány az mszp részéről, így kínos lett volna bármiben is igazat adni a fidesznek! (Sőt akár az is lehet, hogy a háttérben kitervelve együtt vitték végbe, bár ez már talán összeesküvés-elmélet :) )

tony zionist 2010.03.07. 14:45:59

@jjulie: kivetíted rám a cslaádi problémáidat ZS.K.? :D

jjulie 2010.03.07. 14:48:18

@Vénveterán:

én soha nem voltam mszp szimpatizáns, sőt semmi féle szavazó, milyen alapon erőszakolta bele az életembe a kurva belpolitikai harcát?

john paul johnes 2010.03.07. 14:49:26

egy kis retro (valszeg ő is szavazatott)

www.youtube.com/watch?v=jR9BPSqFQZE

persze attól, hogy nem túl értelmes, még lehet jó ember.

jjulie 2010.03.07. 14:49:48

@tony zionist:

ez itt egy játszótér ne szarj ide

stratez 2010.03.07. 14:50:29

Tényleg, mit lehet kezdeni egy olyan országgal, néppel?, ahol még mindig több, mint 20 százaléknyian akarnak ezekre szavazni...

mrs. white 2010.03.07. 14:52:04

@ó jaj: Zushlag a közel 20 évéből mit veszíthet még? Vagy mit nyerhet ha kinyitja száját egy vádalku kedvéért?

Hagyó elég nagy ember ahoz hogy nagyon nagyon sok mindent tudjon.

Az operaház akarom mondani városháza fantomja állítólag csak annyira nagy ember hogy a háttérből irányította a város és szadeszt, mellesleg ősszehozott egy koalát a madoffal.

Szerinted ezek az emberek nem tudnak énekelni?

Akkor a lebukott Balogh és az informatikai szakember vallomása ezek szerint nem hiteles. Még én vagyok az illogikus.

Pártok közt nincs összefonodás, de akkor sávolyt csak a fidesz csinálta? vagy mindkettő?

Vagy ha nincs összefonodás akkor meg nem a fidesz csinálta hanem egy-két akárhány önjáró fideszes.

Makacs dolog a logika mindíg mondtam.

sárkányfő 2010.03.07. 14:53:04

@mizrolist: Nem kell elaprózni.

A Fidesz fő bűne, hogy kirobbantotta Magyarországon a hideg polgárháborút. A többi másodlagos.
Azóta vannak a korábbi ellenfelek helyén ellenségek, azóta vannak a korábbi különbségek helyén gyilkos szakadékok. Azóta fontosabb a pártérdek, mint a nemzeti érdek. A rajongóik erről amúgy mit se tudnak, nekik méznyalás volt 98-02, és nem értik, de utálják az ellenséget.
Az Mszp máig nem bírta levetkőzni utódpártiságát, ami szintén elfogadhatatlan, hogy Horthysta, Putyinista torzszülöttünkről ne is szóljunk.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 14:53:56

@Vénveterán:
autópálya építések szerinted miért zavarják egyik pártot sem? a fideszt sem. egyébként a sportminisztériumot anno pártfinanszírozásra találta ki a fidesz. gyurcsány sem véletlenül lett sportminiszter.

tony zionist 2010.03.07. 14:56:49

@ó jaj: te ezeket napiparancsba küldik emailen a pártközpontból, vagy csak simán megérettél a kivégzésre? :D

tony zionist 2010.03.07. 14:57:31

@jjulie: az a te szokásod kutya...

Viktus 2010.03.07. 14:59:06

Lemondott párttagságáról és a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is Hagyó Miklós MSZP-s politikus, egykori főpolgármester-helyettes. Országgyűlési képviselői mandátuma és mentelmi joga viszont megmarad, jelentette be vasárnap Nyakó István. Az MSZP szóvivője azt is elmondta, hogy ez az ügy "már rég nem az igazságról szól", a párt továbbra is hisz Hagyó ártatlanságában.

-

Ezt hívják öngólnak a politikában? :D

Alikam 2010.03.07. 15:02:13

Ezt a Hagyó szart nem lehetne életfogytiglanra ítélni? Mondjuk árulásért?

sárkányfő 2010.03.07. 15:03:03

@mrs. white: Na jó, kicsit a süketek párbeszéde felé tartunk, de én nem fogom leírni harmadjára ugyanazt.

copy-paste:

"hiába szorul sarokba a patkány, nem tud mondani semmi terhelőt a másikra"
"Ha nincs tárgyi bizonyítéka - és nincs - akkor nincs semmije."
"Nem ilyen gyermekien szimplák az összefüggések, hogy ha Hagyó dutyiba kerül, akkor majd jól besározza a Fideszt is."
"Nem sározza be, nincs bizonyítéka, nem tehet semmit."

Az új elemek kapcsán pedig:

Balogh vallomása nekem hiteles, mert Hagyónak ránézésre kiosztanék 20 év szigorítottat, de a kérdés az, hogy tudja-e bizonyítani. Mert a bíróságon ez fog számítani.
Továbbá abból, hogy a fél BKV vall Hagyóra, abból nem következik, hogy hagyó tud vallani a Fideszre. Miért is következne?

Sávolyt mindkettő csinálta, ez már tény. De - feltehetően - külön-külön.

Ha pedig a Fideszben nincs bűnös, csak önjáró fideszes bűnös, akkor ugyanezt bármelyik párt kapcsán elmondhatjuk (ha hiszünk még a mesékben).

objekt 2010.03.07. 15:03:41

@simonmondja.: Te tényleg kihozod az embert a béketűrésből. Mi a jó francot foglalkozol állandóan a Fidesz-el, szakadj már le róluk. Pár hónap és biztos lesz miért csesztetnünk őket, legyen már türelmed kivárni. Egyáltalán, pont te, miért maszopozod itt állandóan az MSZP-t. Tőled ez nem tűnik valami hitelesnek.

Ha nem tudnád, bár kétlem:
Kivonulni azért kellett, mert az a szarjancsi nem volt képes lemondani. Te lehet, hogy szó nélkül el tudsz menni a-mellett, hogy a választások megnyerése érdekében nem tettek semmit, akkor amikor még lehetett volna, hogy szembehazudtak az ország helyzetét illetően. Én ekkor nagy nyugalomban az MDF-et támogattam éppen. De, ha tudom mi van valójában, gondolhatod, hogy nem az Ő megmentésükért szavazgatok. Szóval jól átcsesztek, nem valós információk alapján szavaztam. Úgy látom ez neked nem jelent semmit. A haverodnak le kellett volna mondania és mindenkinek aki tudott erről az egész szarról.
Ha ez megtörténik, akkor beszélhetnél arról a Fidesz milyen ellenzék volt. De nem, a barátod még mindig inkább arra készül, hogy majd jól betart Orbánnak. Gratulálok, csak azt felejti el, hogy a mi életünket cseszi el, ha nem sikerül semmit rendbe hozni. Hogy neki is betartottak? Csak nem a fizetős egészségügy létrehozásában kellett volna támogatni? De jó is lenne..., még az is.
Ezeket úgy olvasd, hogy nem vagyok sem fidesznyik - ami a kedvenc szavajárásod -, sem Fidesz-es. Egyszerűen utálom, hogyha hülyének néznek. Pont a hozzád hasonlók miatt gondolkodik el az ember, hogy a Jobbikra szavazzon. Vagy ez a cél? Mert akkor jól csinálod.

john paul johnes 2010.03.07. 15:04:06

bocs, de mi az az avatar (a hozzászólás mellé)?

mizrolist 2010.03.07. 15:04:12

@tony zionist: emlékszem, mert megéltem, ahogy te is. Csak nekem kevésbé szelektív a jelek szerint a memóriám, és nem felejtem el egyik oldalról sem, amit csináltak.
Ha a Jobbik nálunk az értelmiség pártja, akkor már régen rossz.

@john paul johnes: nem állítottam, hogy a Fidesz kezdte a lopást; de ők voltak az elsők, akik ezt gátlástalanul, teljesen nyíltan folytatták. '98 előtt összesen egy zsurki vodkagyár rémlik, mint feltűnően korrupt ügy...

@tonyzionist: a Fidesz 2006-tól gyakorlatilag nem végzett parlamenti munkát kb. 2008-ig, a kivonuláson kívül. A fizetésüket viszont felvették a semmiért.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.07. 15:04:35

"Csak azt nem tudom, hogy ha ez tényleg bekövetkezik, és az MDF és az LMP sem állhat (érdemben) rajthoz, akkor a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én. Átszavaz a Fideszre vagy a Jobbikra, esetleg mindkét politikai erőt segítve otthon marad?"

Hajdú-Biharban szerintem lesz MDF-lista.
Azt pedig nem osztom, hogy az 5% alatti voksok elvesznek!
1998-ban és 2002-ben is olyan pártra ikszeltem, amely nem érte el a küszöböt.
Tehát én beikszelem az MDF-et ha 1%-ot kapnak is.
Elvi szavazó vagyok.
Nem fogom körmöm rágva nézni a közvélemény-manipulátorokat, hogy éppen hogy befolyásolnak.
Engem nem tudnak. :)

Remélem kielégítő a válaszom. :)

jjulie 2010.03.07. 15:04:37

@tony zionist:

a homlokod is horpadni kezdett öcskös?

sárkányfő 2010.03.07. 15:06:20

@tony zionist: természetesen napiparancsba kapom az infókat, megvettek kilóra, csak még azt súgd meg nekem, hogy melyik párt embere vagyok, ha kivétel nélkül mindet ott ütöm ahol érem?

mizrolist 2010.03.07. 15:07:11

@ó jaj: igen, ez tömörebb összefoglalás, de teljesen jogos. Az más kérdés, hogy ebből a hidegháborúból a mai napig nem sült ki semmi értelmes...

@tony zionist: és íme egy ember, aki forró polgárháborút akar. Gratulálok. Eszednél vagy?

jjulie 2010.03.07. 15:07:15

@objekt:

mi van horpedtmellú sereg, felébredtetek?

mikimiki 2010.03.07. 15:08:24

@tony zionist: Nagyon klassz és tiszta pénzcsinálás a nyerőautomaták üzemeltetése.Semmilyen rezsit nem igényel,nem kiván szaktudást,nemkiván kreativitást,csupán szerencsétlen gyengejellemű alkoholista függő cigány,vagy magyar emberek pénzére utazik.Igazán tiszteletre méltó "iparág"teljesen beleillik a magyar mentalitásba.Reméljük ezekből a pénzekből jó sok befolyik majd a jobbik kasszájába,és ezt a szavazóik nagy örömére a haza fölemelésére forditják.Valahol mindenkinek el kell kezdeni,a jobbiknak ilyenek jutnak már csak.Ez lesz a bázisuk,ez löki őket a naagy zsinagógába.Ott aztán már várja őket is a teritett asztal.Mert azért azt ne feleddjük,ellenzékben lenni is nagyon jó,ott is leesik ami kell,nincs munkanélküliség,létbizonytalanság,megvannak az illetmények,meglesznek a bizottsági helyek,és járnak a zsiros költsétéritési pénzek,autók, telefonok, laptopok,kiváló egészségügyi ellátások,kialakulnak a kapcsolati rendszerek,és amig a magyarok adóznak,vagy uniós pénzeket tudnak lehivni,mindig lesznek beruházások ahonnan lehet huzni valamit.Hát ezekkel nem élni,ahhoz nagy akaraterő és erkölcsi tartás szükséges.Eddig ez nem volt jellemző,de most biztos minden megváltozik hál istennek.Csak az a baj,hogy még mindig nem látom a MAGYAROKAT.

Vénveterán 2010.03.07. 15:08:26

@[nev]: Egyik egyetemi tanárom mondta anno, hogy a minden kormányváltás után kb megduplázódott a párt által az építési díjból zsebre tett összeg (most kb a fele megy oda), nem véletlen autópályát építenek a kölcsönökből, ott lehet a legnagyobbat szakítani...

A fidesznek az egyetlen pozitívuma számomra, hogy legalább a gazdaság fejlődött! és annak felpörgetésével próbálkoztak nem pedig kölcsönből fedezték a kiadásokat! Ennyivel mindenképp különbnek tartom őket a szociktól. lásd a nemzeti értékek, pl. a Szent korona, a parlament elzálogosítása: www.youtube.com/watch?v=aNjRXJJu8RA, minderről általánosságban, egy jól érthető tömör riport: www.youtube.com/watch?v=T1O3FV7uLU4)
Ezek azok amelyek szerintem megbocsájthatatlanok, hogy ilyen hitelekbe verték az országot!

Ezeket a fidesz nem tette, de ettől függetlenül erkölcsileg sehol sincs a szememben. Az egyik legutóbbi eset: "rövid, olcsó egy hónapos kampányt tervezünk" majd rá 5-6 napra, a választások előtt 3 hónappal telerakták az egész város a plakátjaikkal! Valahogy nehezen viselem, amikor így az ember szemébe hazudnak!

tölgyes 2010.03.07. 15:08:42

@john paul johnes: Orbán Anita..és a visszalépéséből (léptetéséből) mi következik? Az együttműködés az nem... Egyébként ezen az alapon: Bánó felesége a Jobbik vezető arca...és eus képviselője..Pedig még hatalomban sincsenek.

Viktus 2010.03.07. 15:10:13

@Spirál:

Na engem érdekelne, hogy egy elvi szavazó miféle elvek alapján rakja az X-et erre az MDF-nek nevezett bohózatra?

objekt 2010.03.07. 15:10:38

@jjulie: Érdemben cáfold nagyokos. Mi az a "horpedtmellú"?

john paul johnes 2010.03.07. 15:13:37

@mizrolist: a fidesz kivonulásról: csak a gyurcsányi monológok alatt mentek ki, nem értem miért gondolod, hogy nem kellett volna felvenniük a fizetést. a többi időben dolgoztak. nem értelek, de nem baj, itt esik a hó, én meg kimegyek fáért a kandallóba. :)

jjulie 2010.03.07. 15:15:40

@objekt:

irhatjuk horpadtmellűnek is, az egy nagyon fiatal jobbikos szavazó aki egy kamufőikola kamudiplomájával rendelkezik, 110 nettó a munkaerő piaci értéke, és nagyon kemény stilusban mutatja ki politikai tájékozatlanságát a törökgáborelemezen, és az anyjánál lakik a kisszobában

tölgyes 2010.03.07. 15:16:04

@john paul johnes: Etttől függetlenül a cédulákat leadhatták volna már az első héten.. így a később bejövőkkel könnyebb lett volna manipulálni. Nem itt arról van szó, hogy ha már leadták, akkor az nem ösztönzi az állampolgárt, hogy gyűjtsön és adjon.. hiszen már kész.. feladat teljesítve...Korábban ezt követték, de nem jött be.

tölgyes 2010.03.07. 15:18:37

@ó jaj: Mikor és hogyan robbantotta ki azt a szamárságot, amit leírt????????(hideg polgárháború...:::)))Adj Uram türelmet.

john paul johnes 2010.03.07. 15:18:52

@tölgyes: akkor anita mindegy. azért lépett vissza, mert a férje cége több száz millát nyúlt le a bkv-tól. nem olvasol újságot?

nyugi a jobbikot (sajnos) egyáltalán én sem találom "hiteles" pártnak.
nem bánó, hanem baló feleségére gondoltál :).

mrs. white 2010.03.07. 15:20:50

@William w.: if Gyurcsány ifj ifj lendvai és Ifj Kiss. Csak a szép tradició kedvéért.

john paul johnes 2010.03.07. 15:21:02

@tölgyes: a cédulás cucchoz:
első résszel nem, másodikkal egyet tudok érteni.

mrs. white 2010.03.07. 15:23:17

@jjulie: Én nem hordtam kokárdát és akkor éppen panelben laktam. Akinek nem inge nem veszi gatyára.

jjulie 2010.03.07. 15:25:39

@tölgyes:

tegnap már többször megkérdeztem: a fidesz az egy vallás?

apropó hány hónapig hordtad a kokárdát? és elhiszed, hogy a haza nem lehet ellenzékben?

Thomas Rattler 2010.03.07. 15:28:52

Movement for a Better Hungary www.youtube.com/watch?v=CDiUs_7RRzQ
Emlékszünk még? (Orbán Viktor jóslatai)
www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU

jjulie 2010.03.07. 15:28:59

@mrs. white:

ezt panel és kokárdát lefordítanád fideszről magyarra?

tölgyes 2010.03.07. 15:31:33

@john paul johnes: A Jobbikot nem azért említem.. csak megjegyzem, hogy sajnos arra nincs mód és garancia, hogy ezek ne jelentkezzenek...Mert még az Anitát le lehet "ellenőrizni", de a családját...???? Azt már nem.. Itt az a kérdés, hogy ilyenkor a párt hogyan lép... Mentegeti-e mint Hagyót.. vagy a gyöngyös város Jobbikos elnökét a Jobbik.. vagy visszalép mint Orbán Anita.. aki egyébként egy igen okos asszonynak látszott.

tölgyes 2010.03.07. 15:33:34

@john paul johnes: Milyen cédulás cuccra gondol?

objekt 2010.03.07. 15:34:34

@jjulie: Akkor mi miről beszélgetünk?
43 éves budapesti férfi vagyok. A saját gyönyörű lakásom kertre néző ablakán bámulok ki a fejemből (havazik). A diplomámat nem is említeném, mert ha neked is van, akkor ez jól mutatja, hogy nem ez számít. Nem tudom, hogy milyen az igazi piaci értékem, de az általad mondottnak több mint kétszerese a nettóm. (Miért is számít ez?) A stílusom egyáltalán nem kemény csak a józan ész diktálja. Nem vagyok Jobbik szavazó, mert felfogom, hogy amit szeretnék ahhoz nekem most a Fidesz kell. Szavaztam már elvtársaidra is akkor amikor a Fidesz túl nagy arcú lett. Ezentúl is fenntartom magamnak a jogot. hogy gondolkodjak.
Tehát amiket írtál, az én nem vagyok. Feltételezem: Te vagy esetleg a politikailag tájékozott?

Ja, "horpadtmellű" sem vagyok. Immáron 35 éve sportolok, ebből 15 évet élsportolóként.
Van még kérdésed?
Ha nem hiszed, van webkamerám is:-)

mrs. white 2010.03.07. 15:35:52

@ó jaj: Ok akkor levezetem.

Te tudod hogy sávolynál mindketten sárosak voltak és még rengeteg dolgról is tudsz hiszen említeted őket. ok elhiszem

Viszont Hagyó aki a másik pártnál mondjuk benne van a top five-ba senkiről nem tud terhelő vallomást tenni és nem tud semmiről. Ez tényleg nagyon életszerű, amikor minden párt időzití hogy a másikról tudott dolgokat mikor borítja ki. Ja Hagyó annak a pártnak a tagja aki micsoda véletlen Ibolyka védelmében riadóztatta a pit bulljait hogy ugyan nézzenek már egy kicsit Kornélka körmére.

Ennek függvényében nekem már az jön le hogy a fidesz a profin borító, mindenki más amatőr a környéken. Ha ez a kormányzásban is így van akkor nincs mese jöjjönenek profik, a luzerek tünjenek el végleg a süllyesztőben.

tölgyes 2010.03.07. 15:36:29

@jjulie: Mire gondol amikor vallásról beszél?

Mi a baj a kokárdával?

Ön szerint mi a haza??

jjulie 2010.03.07. 15:36:32

@Thomas Rattler:

hát erre az okos viktorra miért nem hallgatott az ország nagyobbik része?

john paul johnes 2010.03.07. 15:38:33

üzenet a fidesz tanácsadóinak, amennyiben olvassák: a fidesz egyetlen dologgal riaszthat el szavazókat, azzal, hogy nem fedi fel milyen az az új irány. liberális, vagy nemzeti. (ezt én mint fideszes kérdezem). mert, hogy olyan, hogy nemzeti liberális, az paradoxon. aki annak vallja magát, az valójában liberális. liberális politikára pedig nincs igény. és nem is lenne hasznos az országra nézve. engem ezért zavar a fidesz hallgatása.
azt is üzenem, hogy a fidesznek nem ártana egy finom "balkanyar", mert ma magyarországon nincs baloldali párt. nemzeti bal. nemzeti szocialista párt kell ez jó :) de hogy lehetne a nemzeti liberális fideszből nemzeti szocialista párt? nyilván nem is akarnak azok lenni. pedig igény lenne rá.

ogremano 2010.03.07. 15:39:03

A Belga nagyon ráérzett a politikai hangulatra Magyarországon, sztem zseniális: www.youtube.com/watch?v=qHf-wep4VM0&feature=related

mrs. white 2010.03.07. 15:40:07

@mizrolist: Nagyon fiatal vagy ha vodkagyár rémlik keres rá Budai miniszter úrra csak pl. A Fidesz összesen nem lopott annyit és ez nincs benne a köztudatba max a Gábor által említett tocsik ügy maradt az emberek fejében ami aprópénz szocilista mértékkel.

jjulie 2010.03.07. 15:41:30

@tölgyes:

a vallás valami olyan amit csak úgy elfogadunk, és nem teszünk fel alapvető kérdéseket

a konyhakéssel sincs sammi amíg kenyérszeletelésre használják

a haza az egy irány, amikor megkérdezik hogy merre megyek, néha azt válaszolom: haza

mrs. white 2010.03.07. 15:43:52

@jjulie: Tudod nekem panelproliként megkellett volna sértődnöm és kokárd nem viselőként meg nem voltam a nemzet tagja, vagy valami ilyesmit kellett volna gondolnom. Mert azt mondták, hogy ezt gondoljam.

mizrolist 2010.03.07. 15:45:23

@mrs. white: idén töltöm be a 30-at.

john paul johnes 2010.03.07. 15:46:07

@jjulie: "valami olyan amit csak úgy elfogadunk, és nem teszünk fel alapvető kérdéseket"
gondolkodó ember számára ilyen nem igazán létezik. és ezt nem úgy értem, hogy a vallásos emberek nem gondolkodnak!

john paul johnes 2010.03.07. 15:50:31

kicsit valahogy így éreztem magam az elmúlt 8 évben:

www.youtube.com/watch?v=mUoO16_9v3s

mrs. white 2010.03.07. 15:53:16

@john paul johnes: Oolvass ebben a témában többet. Orbán Krisztián már akkor nem volt annak a csapatnak a tagja aki a bkv-val kötötte a szerződést és fél év múlva teljesen kiszált belőle. Enek kb anyi tartalma van mint hogy egyszer én is ott voltam maradonával a népstadionban. Csak nem a pályán hanem a lelátón.

Kb így keveredett bele a Blog gazdája TG is a bkv történetbe. Keresd vissza és tanulj belőle mert leírta.

Más. Orbán Krisztián mondjuk annak az Orines programnak a társszerzője (kilábalás) ami az utóbbi húsz évben az egyetlen használható program volt szerintem. Az más kérdés hogy ezt a választások előtt írták és már nem azok a feltételek vannak, de ha valami hasonlót tud a fidesz csinálni már van remény.

Ennyit a nagy bizonyossággal előállított fidesz korrupcióról. Majd ha rabláncon lesz Orbán Krisztián akkor lehet számonkérni rajtam meglátásomat.

objekt 2010.03.07. 15:53:32

@jjulie: "a haza az egy irány, amikor megkérdezik hogy merre megyek, néha azt válaszolom: haza"

Ha ezt előbb írod, biztos nem pazarlok rád egy sort sem. Már látom: Te egy provokátor vagy semmi más. Azt élvezed, hogy az ilyen kijelentéseiddel, bántod azokat az embereket akiknek ez a szó még jelent valamit.

Ehhez nem kell nemzeti érzelműnek lenni. Remélem a gyerekeidnek majd nem ezt tanítod. Sajnállak...

john paul johnes 2010.03.07. 15:53:41

ezért lenne jó és kívánatos egy több cikluson átívelő nemzeti kormányzás. hogy talpraálljon a gazdaság, a külkapcsolatok, megerősödjön a nemzet, szülessenek magyar gyerekek, sokak, lecsillapodjanak a kedélyek és helyes mederbe terelődjön az ország.

tölgyes 2010.03.07. 15:54:18

@jjulie: Vagyis minősítget, de fogalma sincs azokról a fogalmakról amiket minősítgetésre használ. Gondoltam nem árt ezt tisztázni, mert egy bizonyos ismeretszint alatt, cinizmus és nihilizmus felett nem érdemes kommunikálni.

Ezért: Mire gondol amikor vallásról beszél?

Mi a baja a kokárdával?

Mit jelent Önnek az a szó, hogy haza?

john paul johnes 2010.03.07. 15:55:15

@jjulie: azt, hogy így viselkedett az mszp minden magyarral, ahogy ebben - a belga egyetlen hallgatható dalában - írva vagyon.

tölgyes 2010.03.07. 15:56:03

@objekt: Ilyen egy libsi kékharisnya.

jjulie 2010.03.07. 15:56:50

@objekt:

ezt arra a zsengére irtam mi szerint a haza nem lehet ellenzékben

szerinted sem?

john paul johnes 2010.03.07. 15:59:59

@mrs. white: én is ezt szeretném hinni. vagyis Orbán Anita visszalépéséig azt hittem. ennek ellenére még mindig a fidesz tűnik az egyetlen értelmes alternatívának. csak hát már nem vagyok ebben olyan magabiztos, mint az elmúlt 20 évben.

Netuddki. 2010.03.07. 16:00:57

Na megmondja mi a szomorú ebben az egész szappanoperában?

Ez:
"Hagyó Miklós felfüggesztette párttagságát
Képviselői mandátumáról és mentelmi jogáról azonban nem mond le az MSZP-s politikus."

Az, hogy még mindig a mentelmi joga mögé bújhat ez a patkány.

A másik, hogy pár évvel megússzák, aztán vígan élnek az ellopott pénzekből. Az ilyeneknek minimum életfogytot adnék. Mégis csak a rájuk bízott közvagyont sikkasztották el és teljes, családtagokat is érintő vagyonelkobzást.
Sajnos halálbüntetés az nincs, és így még jópár adóforintukat rájuk költhetjük.

tölgyes 2010.03.07. 16:02:26

@jjulie: No de mi az hogy HAZA!!!!!??????Mert ha nem tudja, hogy az mi, akkor honnan tudná, hogy lehet/nem lehet ellenzékben!???

Ordnassac 2010.03.07. 16:03:18

@kovi1970: ezen a két hónapon nem fog múlni, amíg még mentelmi joga van.

Viszont ez a helyzet tényleg totálisan kellemetlen az MSZP-nek. Kíváncsian várom, hogy mikor veszik elő ismét a Zuglóban induló helyi szocielnök Tóth Csaba Vas megyei ténykedését. Az sem sokkal szebb (fiktív tagbeléptetés és társai).

mrs. white 2010.03.07. 16:03:19

@mizrolist: Pont ebből gondoltam tizenévesen engem sem érdekelt volna politika. nyugodt lehetsz. A lopás mértékegységét az SI be egy maszopnak akarják bejegyezni. Ez olyan mennyiség amire a világegyetemben nincs példa. Az összes eddigi mszp lopás eddig 0.5 maszop. A fidesz és az összes párt lopása nan méretekben jelenik meg. A te fiatal korodban már összejött 0.3 maszop. Ez van sajnos.
Hogy egy hallhatatlan mondással is megörvendeztessem a nagyérdeműt
"Most már nincs lehetőség maszopolásra mert nincs miből".

objekt 2010.03.07. 16:05:18

@jjulie: Ez azoknak a kijelentéseknek az egyike volt, amik nagyon nem voltak szimpatikusak nekem. Ez igazi megosztása volt a nemzetnek nemtudommilyenalapon. Az más kérdés, hogy akik ezt ilyen jól látták és jogosan szóvá tették, azok éppen elvesztették minden jogukat arra, hogy bárki felett is ítélkezzenek. Mégis megteszik...

Thomas Rattler 2010.03.07. 16:05:32

Oda kell baszni keményen ennek a nemzetáruló bandának.Mert azok - nemzetárulók. A Fideszt pedig keményen szorongatni kell hogy a megfelelő irányba menjenek és a beépült téglák ne tudják elterelni a helyes iránytól őket.
Az hogy itt tartunk egyébként a JJulie féle faszkalapoknak köszönhetö. Nincs szükségünk efféle másképpgondolkodó
"gyenge láncszemekre".

Surko 2010.03.07. 16:11:14

@Spirál: " Hajdú-Biharban szerintem lesz MDF-lista.
Azt pedig nem osztom, hogy az 5% alatti voksok elvesznek!
1998-ban és 2002-ben is olyan pártra ikszeltem, amely nem érte el a küszöböt.
Tehát én beikszelem az MDF-et ha 1%-ot kapnak is.
Elvi szavazó vagyok."

Szerintem is lesz MDF lista Hajdú-Biharban, mert 2 jelölt már áll, így már csak egyre van szükség a listaállításhoz.

Kíváncsi lennék, hogy kik lehettek a favoritjaid a két szóbanforgó választáson. :)

'98-ban az MDNP-re tippelnék, 2002-ben meg a Kupa-féle Centrumra.

Amúgy szerintem sem létezik olyan, hogy elvesztegetett szavazat, hiszen annál nagyobb elvesztegetés nem létezik, mint hogy olyan pártra szavazunk, amelyik nem azt képviseli, amit mi szeretnénk.

Én is a Bokros-féle programra szavazok.

jjulie 2010.03.07. 16:11:35

@tölgyes:

a haza semmi képpen ne az orbán és fordítva, és az orbán lehet ellenzékben, jól éll neki, bár utálja

gossage 2010.03.07. 16:13:03

@objekt: jjulival nem erdemes foglalkozni,kotekedik es csak rosszindulat dolgozik benne,egyik elozo blogban talaloan szexualis elete felol erdeklodtek akkor azt hittem ez serto..de amint latom azota csak rosszabbodott a helyzete
nehez neki

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 16:14:01

"Magyarnak lenni: a világon a leggyönyörűbb dolog."

(Vona Gábor)

"Be fogjuk bizonyítani, hogy lehet becsületesen is politizálni."

(Pörzse Sándor)

"Húsz év után is van újrakezdés!"

(Balczó Zoltán)

john paul johnes 2010.03.07. 16:14:19

@Thomas Rattler: "A Fideszt pedig keményen szorongatni kell hogy a megfelelő irányba menjenek"

így is van, a legjobb amit tehetünk, az ez lesz.

crossover kedvelőknek egy remekmű:
http://www.youtube.com/watch#!v=Ys0hBEEM2Lo&feature=related

Surko 2010.03.07. 16:14:21

@Thomas Rattler: " Nincs szükségünk efféle másképpgondolkodó
"gyenge láncszemekre". "

Emlékeim szerint mintha ugyanezt mondták volna a bolsevikok is...

Ennyit a jobbikosok demokrácia felfogásáról...

jjulie 2010.03.07. 16:15:55

@objekt:

nagy vonalakban értelek, amúgy a viktort nem itélem el, csak utálom és kinevetem, és ellendrukkere vagyok, (és a gyengébbek kedvéért: ez nem azt jelenti hogy mszp drukker lennék)

john paul johnes 2010.03.07. 16:19:35

@jjulie: ó, ezt nem is feltételezzük. ez ui. elvtelen, nemtelen vak gyűlölet. az ostobaság és rosszindulat motiválja. az ilyenek miatt tartunk itt, ahol. gratulálok. és mondd, büszke vagy magadra?

jjulie 2010.03.07. 16:22:25

@gossage:

igen, baszogatok minden vallásos fidesz rajongót, és hasonlóan elvadult jobbik rajongót, és mindenkit aki rajongani tud egy mai magyar pártért

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.07. 16:23:24

@Viktus: "Na engem érdekelne, hogy egy elvi szavazó miféle elvek alapján rakja az X-et erre az MDF-nek nevezett bohózatra? "

Somogyi Zoltán, Debreczeni József és Bokros Lajos nekem hitelesebb bármely másik párt vezérkaránál.

mizrolist 2010.03.07. 16:24:47

@mrs. white: ez nem nyert. Érdekel a politika, és kb. '90-től aktívan figyelem is, mi folyik ezen a téren itthon. (természetesen nem kötelező elhinni ezt)

@tölgyes: az biztos, hogy a haza semmiképpen sem azonos egy politikai erővel vagy irányzattal sem - még akkor sem, ha egyesek ezt próbálják/próbálták sugallni.

@Thomas Rattler: és íme még valaki, aki az 1984 Nagy Testvérét szeretné, ahol mindenki ugyanazt gondolja... pff.

sárkányfő 2010.03.07. 16:24:55

@mrs. white: Először is nem én tudok valamiket, hanem közismert tényekről beszélek. A rádió-frekvencia és BKV-CEMI-Orbán Krisztián ügyet goglized le magad, ha nem hiszel nekem, és külföldön voltál az elmúlt hónapokban és emiatt nem hallottál róluk, a sávolyi ügyben pedig én adok neked linket:

hvg.hu/velemeny/20100304_balatonring_savoly_oszko_sedesa

idézet a linkelt cikkből:
"a Grupo Milton Management Zrt. elképesztő bőkezűséggel (300 millió forint) támogatta a Fehérvár FC focicsapatot, amely köztudottan együttműködik az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiával, de szponzorálta (50 millió) az Ujhelyi István szocialista politikus érdekeltségi körébe tartozó szegedi kézilabdacsapatot is. Ugyanakkor a Grupo Miltonnak dolgozik az Advocon Kft., Ujhelyi István volt kabinetfőnökének és titkárságvezetőjének, Nagy Balázsnak a tanácsadó cége is. A szakember tanácsadói szerződést kapott Kovácstól, s jelenleg – nyilatkozata szerint – a Kovács személyével és cégével kapcsolatos ügyekben ő tartja a kapcsolatot a politikai és államigazgatási szereplőkkel. Nagy mára a Balatonringgel kapcsolatos beruházókörnek is egyik kulcsfigurája lett, mert igazgatósági tag a Grupo Miltonban éppúgy, mint a Balatonring Zrt.-ben."

Szóval megy a mutyi, méghozzá nagyban. Olvasd el az egész cikket, nagyon zaftos cucc.

Bár miért is kell nekem a mellett erősködnöm, hogy a Fidesz nem egy ma született bárány és Teréz anya reinkarnációja? :)) Te tényleg képes vagy bármelyik magyar politikai pártól tisztességet, becsületet és hasonlókat feltételezni? :)) Van aki sose nő fel...

Hagyót meg hagy már a fenébe, 8x leírtam hogy nem tud semmit, ha tudna bármilyen hitelt érdemlő infóval előállni a Fidesszel szemben, már rég előállt volna vele. Sőt, a saját balhéjától függetlenül is előállt volna vele. Számolj már le azzal a tévhiteddel, hogy a Hagyónak varázsgömbje van amiben minden fideszes mutyit HD minőségben néz végig...

Az ibolyás-pibullos-kornélos szlenget sajnos nem értem így elsőre, de csodálkoznék, ha elő tudnál állni bármivel, ami igazolja hogy az Mszp magával tudná rántani a Fideszt, csak valamiért visszafogja magát...

Amit a végén írtál, abban van igazság, a Fidesz profibban lop, bár talán csak mert 8 évig nem volt más dolga, nem kellett kormányoznia is, ami elég megterhelő dolog.

john paul johnes 2010.03.07. 16:26:12

@jjulie: én nem sok rajongót látok itt. van ki erre, ki arra szavaz, érvek, tények és szubjektív vélemények ütköznek.
leszámítva egy-két agyhalottat, akik csak agyűlölölömazorbánviktort tudják, érveket meg nem értenek meg :)

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 16:26:27

@jjulie:

De úgy látom, a baloldal (?) pártjaiért mostanság nem sokan rajonganak... :D

De tényleg, érdemes lenne elgondolkodni az okokon.

jjulie 2010.03.07. 16:27:49

@john paul johnes:

tévedsz de nagyon, jól ismerem a viktor elveit, és azokkal együtt utálom

lehet elveket elvtelenül utálni?

tudod mi a különbség a gyűlölet és az utálat között?

john paul johnes 2010.03.07. 16:28:53

@Spirál: (most cöccögök és röhögök, csapkodom a térdem)
ezt nem mondhatja komolyan! van élő ember az országban, akinek az iboly-féle Politikai Prostituáltak Pártja hiteles? :D :D :D :D

gossage 2010.03.07. 16:29:18

@jjulie: MSZP-t MDF-t SZDSZ-t kihagytad vagy ok bizonyitottak es rajongok nelkuliek?
bar megint furan ertelmezik ,megint hulyenek nezik az embert:
Burany: hagyo felelos dontest hozott..a KURVA ANYAD err ezt kell mondanom pedig nem beszelek igy es a jelenlevoktol elnezest kerek
meg azt hogy all a vizsgalat ele,de nem mond le
megegyszer a KURVA ANYAD

bocs

john paul johnes 2010.03.07. 16:30:49

@jjulie: lehet, hogy ismered, de én azt mondtam, hogy nem érted. :)
szerintem nem neked kéne a szavak jelentésén lovagolni :)

jjulie 2010.03.07. 16:30:50

@bölcsész87:

azon sem gondolkodok már egy ideje, hogy a víz lefelé folyik a hegyről és nem felfelé, 58-ban születtem, volt időm megtudni mit kell utálni a baloldalon, ha ez neked ujdonság és gondolkodnod kell rajta, ne késlekedj, hajrá

sárkányfő 2010.03.07. 16:32:28

Mint a fenti elcseszett párbeszédekből is látszik, a fideszhívők egyszerűen nem fogják fel ésszel milyen súlya vannak annak, ha egy párt kisajátítja a nemzeti kokárdát vagy a haza fogalmát.

Pedig brutális, higgyétek el.

Ti mit szólnátok, ha 3 hónap múlva felállna mondjuk Mesterházy, és közölné a Fidesszel meg Orbán miniszterelnökkel, hogy idegenszívű, hogy a haza nem lehet ellenzékben, kitűzne magára egy kokárdát, majd látványosan kivonulna a parlamentből, és közölné, hogy a kormány illegitim?

Tényleg nem értitek?

Ááááá, téboly.... ez az a mentalitás ami rengeteget pusztított ebben az országban, és sehol nem látszik a vége. A szintén hülye mszp meg eltanulta a szart, az agressziót, és ma már az egész politika nem más, mint egy mocskos gusztustalan iszapbirkózás.

jjulie 2010.03.07. 16:32:43

@gossage:

nincs itt mszp és szdsz rajongó ergó nem tudok élcelődni rajtuk

tölgyes 2010.03.07. 16:34:12

@jjulie: No de mi a HAZA! Előbb tisztázzuk aztán minősítgessünk!

jjulie 2010.03.07. 16:34:54

@john paul johnes:

hanem az a viktorod joga, hogy azonosítsa magát a nemzettel a polgárral és a hazával...

fogtál már kezet magaddal?

tölgyes 2010.03.07. 16:35:01

@mizrolist: Olyat mondott volna Orbán, hogy a fidesz a haza?? Ezt hol olvasta édes úr?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.07. 16:35:47

@john paul johnes: Én 3 embert írtam. Nem szerepelt köztük Dávid Ibolya.

De ha már felhoztad a személyét, akkor Orbán Viktorhoz, Lendvai Ildikóhoz és Vona Gáborhoz - hogy a pártelnökökkel vessük össze - képest szerintem vállalható.

Az más kérdés, hogy ezzel nem Dávid Ibolyát dicsérem...

gossage 2010.03.07. 16:36:27

@john paul johnes: Persze van akinek az Ibi neni hiteles mert a Marson elt eddig
van egy baratom akinek mas vonatkozasban a gyerekei mindig azt mondjak hogy Apa a marsrol jott mikor racsodalkozik valami technikai dologra
na hat valahogy igy vagyunk mi is ebben az orszagban,meg mindig sokan a marson eltek az elmult idoszakban es racsodalkoznak es azt mondjak
Aztaaaaaa

jjulie 2010.03.07. 16:36:32

@tölgyes:

a minősítés az hogy szar, hülye és másodsztályú

ki minősített itt és mit?

Ordnassac 2010.03.07. 16:36:37

@Spirál: Bokrost és Somogyit még meg tudom érteni, na de Debreczeni József? Aki előbb Antall nagy haverja volt, majd kizáratta magát az MDF-ből, később Vityáért rajongott, aztán rájött, hogy ő igazán Fletót kedveli, végül Dávid Ibolya mellett landolt és minden második mondatával a demokrácia végét jósolja apokaliptikus szavakkal, mert korábbi kedvence lehet a miniszterelnök? Ez számomra egyáltalán nem hiteles.

@Thomas Rattler: Adolf és Joszif Visszarionovics elvtárs boldogan isszák szavaidat... Pedig tudomásom szerint a Jobbik mindkettőt elítéli.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 16:37:41

@jjulie:

Szerintem pedig én is tapasztaltam valamennyit (például az elmúlt 8 évből), és azt kell mondjam, 1919 óta amióta hatalmon volt ebben az országban a baloldal összesen vagy 55 évet, sokkal, de sokkal többet ártottak ennek a nemzetnek, mint amennyit használtak.

A legkártékonyabb, nemzetrontó irányzat voltak a német nemzetiszocialisták mellett.

john paul johnes 2010.03.07. 16:38:11

@ó jaj: :D :D :D mesterházy mszp meg a haza. khmm....

a kokárda nemzeti jelkép, a szabadság jelképe.

amikor a fidesz ezt kitűzve kivonult a teremből azzal azt kívánta szimbolikusan jelezni, hogy az mszp áthágta a szabad magyar haza erkölcsiségének 1848-as alapjait.

ez tény (őszöd, hamisítás stb..). ezt minden metaforikus jelentés felfogni képes ember értette. ha nem volt erre képes, akkor nem tudok segíteni.

semmit nem sajátított ki.
a haza pedig, sajnos, igenis ellenzékben van, kb. 60 éve.

a fidesz idején talán kevésbé volt, de még akkor is pedig :(

gossage 2010.03.07. 16:41:55

@jjulie: na vegre valami jo hir,nincs Mszp rajongo :)
de azert eleg szar ha valaki csak kotekedik es allandoan ezt teszi ,semmi mast
velemenyt nem fogalmaz meg,csak kerdeseket tesz fol,szavazni bevallasa szerint soha nem szavazott es sorolhatnam.....de ez nem az en problemam...sok sikert hozza

Netuddki. 2010.03.07. 16:42:34

@ó jaj: Kb. 3-4 hónapot adok, hogy eljöjjön a kiábrándulás.
Egy hete kiderült a fidesz sem akar itt jelentős változást. Persze majd négy év múlva szó lehet az SZJA csökkentésről. Persze, majd pont a fidesz fog adót csökkenteni. Akkor pedig nem lesz itt semmiféle fellendülés, sőt!

jjulie 2010.03.07. 16:43:28

@tölgyes:

"sugall" ige íródott, de ha fontos hogy igazad legyen, állíts valami ökörséget, jól cáfold meg és kész a katarzis

aprópó tudod mi az hogy "sugall"?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.07. 16:45:03

@Surko: "Amúgy szerintem sem létezik olyan, hogy elvesztegetett szavazat, hiszen annál nagyobb elvesztegetés nem létezik, mint hogy olyan pártra szavazunk, amelyik nem azt képviseli, amit mi szeretnénk.

Én is a Bokros-féle programra szavazok."

Persze.
Én pl. büszke vagyok rá hogy a Fideszre és a Maszopra még sosem szavaztam. Sem valamely szélsőséges marhaságra.

Most is ikszelek majd, és nyugodtan teszem utána a dolgom.
Normális helyeken mások is így tennének.
Sajnos nálunk 2002 óta eszik egymást a különböző pártok szavazói...
Elképesztő indulatok szabadulnak el, ha a politika kerül szóba.

jjulie 2010.03.07. 16:47:10

@john paul johnes:

az ezt megelőző post vége felé van egy hosszabb bejegyzésem 1848-ról, nem másolom ide neked, de vedd úgy hogy megtettem, oké?

gossage 2010.03.07. 16:47:16

csoda tortent
Az MDF a szükséges számú ajánlószelvények felét már összegyűjtötte, és a március 19-i határidőig minden területi képviselő le is adja azokat a választási irodában.

"hiteles" :-) bejelentes..a kerdes hogy a szavazokorok feleben vagy minden egyes korben 375 cedulanal tartanak

tölgyes 2010.03.07. 16:48:46

@jjulie: Azonosította volna magát a nemzettel? Kérem ide hol, mikor és hogyan tette?

mrs. white 2010.03.07. 16:49:00

@ó jaj: Ok nem életszerű de Hagyó informálatlan barom.

Magad említetted a sávollyal kapcsolatban Újhelyit. Ok ez a szál megvan.

300 millát adott Székesfehérvári foci klubnak. Ok és Orbán is szereti a focit sőt a felcsút jóba van a fehérvár fc-vel. Ennyire egyszerű lenne. Semmi nokiás doboz vagy 20 dokumentum. Vagy csak arról van szó hogy konkrét korrumpálás helyett kedveskedik nekik, tudod mint a focibíróknak amikor kurvát rendelnek. Aztán a bíró azt fúj amit akar legfeljebb nem jött be kidobott pénz. Az azért nem olyan konkrét.

Egyébként a pártok finanszírozásáról fent kifejtettem a véleményemet abban éppen nem az van amit gondolsz rólam a fidesszel kapcsolatban. Azt is kifejtettem miért lop és korrupt minden párt, szerény megoldási javaslatot is tettem, de nem gondolnám, hogy a maszop és bármelyik párt közé egyenlőségjelet kellene tenni ebben a tekintetben. Ezt is kifejtettem már ma, hogy miért. Az én Orbán Krisztiános verzióm utoljára az origon volt. A hvg-set még nem olvastam. Azt is elolvasom de akkor még mindíg felmerül a gyanú, hogy autentikus forrásnak tekintsem e a múltja miatt, valamint melyik cikket fogadol el igazságként. A többiben egyetértük.

john paul johnes 2010.03.07. 16:52:16

@tölgyes: csatlakozom, én is kérem jjulit, hogy ide hogy hol és mikor tette ezt, mert soha ilyen nem történt.

jjulie 2010.03.07. 16:52:47

@tölgyes:

a sugall és az azonosít között tudsz különbséget tenni?

emlékszel a haza nem lehet ellenzékben dumára? hogy kellett ezt érteni édes úr?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.07. 16:53:00

@Ordnassac: Szerintem most jól ítéli meg Orbán Viktort.
A demokráciafelfogását ismerve, én is félek tőle.

Az pedig hogy időnként változik a véleménye, annál sosem legyen nagyobb baj.
Az enyém is szüntelenül változik.
A jó pap is holtig tanul. :)

Mellesleg lehet hogy az ő álláspontja változott kevesebbet, és akikről publikál ők többet...

gossage 2010.03.07. 16:54:26

@Spirál: en is buszke vagyok arra,hogy soha nem szavaztam az MSZP-re ,de az MDF-re se (bar tagja voltam rovid ideig meg 1989-ben de kileptem akkor mozgalom volt)

tiszta a lelkiismeretem meg szelsoseges ,kirekeszto partra sem ,igy nem szavaztam az SZDSZ-re

maskeppen latunk dolgokat :)

john paul johnes 2010.03.07. 16:55:50

@jjulie: bocs, de én meg nem keresem vissza. szóval fogalmam sincs, miről beszélsz. bár ezen az valszeg az sem változtatott volna bemásolod :)
tudod sokat voltam vidéken és lehet, hogy nem fejlődött ki az agyam :D
ezért jó, hogy az okosliberálisnagyvárosiak jól megmondják a véleményüket :)

mrs. white 2010.03.07. 16:56:07

@Spirál: Puff megmontad. Hogy Somogyi meg Debreceni hiteles legyen az nagyon Lol. Józsi már mindekiről írt könyvet ilyet is olyat is, amit éppen akkor hitelesnek tartott, vagy hatalmon volt. Szerintem az itt kommentelők 1%-a sem tartja hitelesnek még a mdf szavazók sem. de hogy dicsérjelek is Bokrost én is tényleg őszintének tartom, ha tetszik hitelesnek, csak azt a másik 175 embert tudnám feledni mellette. élén a hiteles ibolyával az abszolut hiteles Herényi Karcsival. Persze kell a parlamenti hely mert a hiteleket nekik is vissza kell fizetni.

sárkányfő 2010.03.07. 16:56:36

@john paul johnes: na látod pont ez a baj, és láthatóan sejtelmed sincs miről beszélek, az mszp-s példán pedig csak röhögni tudsz. Én is szívesen röhögnék, de a fidesz ugyanezt megette, ami nem röhejes, hanem tragikus.

Épp az a baj, amit írsz: "azt kívánta szimbolikusan jelezni, hogy az mszp áthágta a szabad magyar haza erkölcsiségének 1848-as alapjait."

Ugyan mégis mi a lófütyülő alapján van pofája feltételezni, sőt ki is jelenti a fidesznek, hogy ő a "magyar haza erkölcsiségének" nevében beszélhet? hogy ő annak a letéteményese? Ez épp olyan szánalmas és felháborító, mintha az Mszp vagy bármelyik más párt vagy hülye politikus mondaná. Mégis ki a ez a fidesz? Mit képzel magáról? Mióta döntheti el ő, hogy mi a haza erkölcse? És mégis mi alapján bélyegez embereket hazafiatlannak meg idegenszívűnek??

A fidesz egy párt, dumáljon a saját nevében, ne szítsa itt a feszültséget, mert látjuk mi a vége (Jobbik). Sem a magyarok istene, sem semmilyen össznemzeti magyar nemzetgyűlés, sem semmi nem hatalmazta fel rá, hogy meghatározhassa ki magyar ki nem, ki hazafi és ki nem. Ez az az öntelt, gátlástalan agresszió, és kirekesztő mentalitás, amit én soha nem fogok elfogadni.

Amúgy pont az ilyen szar és durva provokációnak köszönhette Orbán, hogy 2002-ben megbukott. Hogy máig sikerül vele mszp-s nyugdíjasokat rémisztgetni. Csak magának köszönheti. Annyira felhergelte maga ellen a népet, hogy még az ilyen alkalmatlan béna Medgyesi is legyőzte. Ha egy széttaposott sörös-dobozt indítanak ellene, akkor is veszített volna.

mikimiki 2010.03.07. 16:58:06

@jjulie: De hiába irod itt le hogy ha Gyurcsány hazudik,akkor még Orbán automatikusan nem mond igazat.Rögtön aljas provokátor leszel ha kritizálsz.Pont e miatt tartunk itt,nem lehet kritizálni,megfingatni,felelősségre vonni azt sem akibe a bizalmadat helyezted,és a jóba küldted.Hatalmas demokrácia,kussolni kell,különben kiközösitenek.Nagyon gyerekcipő még ez. A jobboldal pedig végképp nem birja a kritikát.Úgy értem a saját szavazói kritikáját.De nem kell aggodni,20 évet kibirtunk,most nekik jár a bizalom.Imádni fogom,mikor a választások megnyerésének estéjén örömittasan kijelentik majd:győztünk!!De velünk mi lesz?Mi mikor győzünk?Carl Luis soha nem a rajtnál mondta hogy győztem,csak amikor teljesitette a távot ,és elsőnek ért oda a célba be.Akkor megkapta az érmet.

john paul johnes 2010.03.07. 16:58:23

@jjulie: ha már csomót keresel is a kákán elmondom, hogy még ráutaló magatartást sem tanúsított. szóval a vád nem állja meg a helyét!

jjulie 2010.03.07. 17:02:34

@john paul johnes:

tudod van egy régi ócska jogászi trükk (a vezéred nem jogász véletlenül?)

egy szövegnek pl. törvénynek mindíg van szó szerinti jelentése és szelleme

és a tanult jogász nem téveszti el, hogy mikor érdemes a törvény betűjére hivatkozni és mikor a szellemére,és ezek gyekren nem azonos jeletésűek

na ez egy másik gecisége a viktornak amit jól értek és utálom amikor alkalmazza és gyakran alkalmazza

ti itt most nem valami ilyen zseniális dologgal próbálkoztok?

és van még egy bűne az én szememben: elhitette a parasztjaival, hogy az egyenlő véleménynyilvánításhoz való azonos jog azt jelenti, hogy a véleménynek azonos értéke van

john paul johnes 2010.03.07. 17:03:09

@ó jaj: semmit nem értesz! a fidesz az mszp hazugságainak, gyűlöletkampányának és igéretcunamijának 'köszönhetően' verte meg a fideszt. nem sokat segített az egyébként maszop által lopott pénzekhez képest nevetséges összegű, de rossz közpénzfelhasználás.

jjulie 2010.03.07. 17:05:49

@john paul johnes:

ez nem per és bíróság jóember, hanem játszótér, kis politizálgatósdis játszótér, a törökgáboróvóbácsi ajándéka

jjulie 2010.03.07. 17:06:45

@john paul johnes:

és az orbán és csapata balfaszságai miatt

tölgyes 2010.03.07. 17:07:12

@jjulie: Majd beszélhetünk a sugallatról és egyéb misztikus jelenségekről is. Elsőnek azonban írja ide nekem hogy

1. Mi az hogy HAZA?
2.Mi a baj a kokárdával?
3.Mit ért azon, hogy vallás?

Ezek nem túl bonyoult kérdések, de ha a fogalmakat össze-vissza használjuk, akkor az értelmes beszédre nincsen mód... a szavak elveszítik jelentésüket.. és az emberek hülyeségeket kezdenek beszélni, majd gondolni.

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:07:26

@tölgyes: Ne vitatkozz mr. Julcsával, mert hetek óta ovulál, és ha nem vigyázol, az arcodat kaparja le a fal helyett...

gyöngyök 2010.03.07. 17:07:40

Kedves Gábor !
Ha csak annyi igaz, amennyit én a sima, mikrovállalkozókat érintő pénzügyekben látok, akkor kizárólag az MSZP agilitásán múlik, hogy Hagyó ügyek legyenek a Fidesz tájékán is. Legfeljebb - mivel mindenki a Fidesz győzelmét jósolja - az esetleges leleplezők félelme lehet gátja egy ilyen irányultságú botránynak. Csak körül kell nézni az ujonnan FIDESz irányitás alá került nagyvárosok táján..... Siralmas ....

sárkányfő 2010.03.07. 17:08:00

@mrs. white: Ne forgasd ki a szavaim, csúnya szokás. nem azt mondtam, hogy hagyó informálatlan, hanem hogy nincs hitelt érdemlő, bizonyítható infója. nagy különbség. Ugyanis csak az utóbbi számít.

A 300 millió-t egy kurvával lefizetett bíróhoz hasonlítani... hogy "kedveskedtek" neki... lol. szívességből ezt most nem kommentálom.

"kifejtettem miért lop és korrupt minden párt" Remek. Akkor mi a gond azzal, hogy én is ezt mondom, és hogy konkrét példákat is eléd tárok?
Az Mszp csakugyan többet lopott, de hát mégiscsak ő volt kormányon, mindenki annyit lop, amennyit tud, kormányról többet lehet.

Orbán Krisztián ügyében pedig maga az érintett sem cáfolta, hogy 280 vagy hány milliót szedtek be "tanácsadásért" a BKV-tól, (százezres órabér, stb.). Ha maga az érintett neked nem elég hiteles, akkor ki? Azzal védekezett, hogy Ő csak ügyvezető igazgató volt (:DDD) akkoriban, és nem Ő foglakozott közvetlenül a cégen belül a BKV-val. Vazz, ilyen mosakodást, humorbajnokságra való :))

tölgyes 2010.03.07. 17:09:41

@jjulie: Látom időközben színt vallott!!! Ön is tagja "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még..." mozgalomnak.. No ez ma már kevés.

objekt 2010.03.07. 17:09:42

@ó jaj: Szerintem lehetne itt normális párbeszédet folytatni, csak már türelmetlenek vagyunk hozzá. Meg kell érteni: lehet a Fidesz bűneiről beszélni, kell is, fogunk is. Lehet a régiekről is, olyanok is vannak szép számmal. De nem jött létre még a nullpont. Öszöd után le kellett volna mondani a komplett MSZP vezérkarnak. A következő sornak előrelépni és azt mondani: elnézést hibáztunk. Így nem szabad választást nyerni. Ekkor új választásokat kiírni. Állítom neked, de talán ma már mindenki tudja, ha nem is nyertes (bár ki tudja?), de egy erős MSZP maradt volna utána.
Szóval, ezek olyan nagy bűnök voltak, hogy engem személy szerint ez akadályoz meg abban, hogy fideszezzek. Egyszerűen az MSZP olyanokat csinál amik miatt (még most) nem tartom jogosnak, hogy a Fideszről beszéljünk.
Olyan sokan és olyan sokáig védték a védhetetlent, hogy még a normális emberek is elvesztették a türelmüket. Van ebből kibontakozás, de nem úgy mint ahogyan az MSZP-ben most elképzelik. Előbb a bocsánatkéréssel létre kell hozni a kezdőpontot. Onnantól újra lehet fideszezni.
Szerintem.

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:09:50

@gossage: Ne félj, nem fognak tudni elindulni. Mentelmi jog ugrott.
Szar az élet.

john paul johnes 2010.03.07. 17:10:08

@jjulie: nekem nincs vezérem. és ha lenne is és jogász lenne, a ráutaló magatartás jelentésével nem hiszem, hogy bárki fidesz-rendezvényen megismerkedhetett volna. és nem, én sem vagyok jogász.

de ha már a szószerintiségen lovagolsz (és megint rossz lóra tettél), akkor '48 szellemisége elég egzaktul értelmezhető nem??

ha értenéd amit magad írkálsz, látnád, hogy saját szavaid önmagunkkal állnak ellentmondásban.

és bizony sztereotipizálni kell, ez jellemző a fidesz utálatban fürdőzők döntő többségének lélektanára. piros-kék köd okozta krónikus, csökkent írási-olvasási-értelmezési-érzelmi intelligenciabeli képességek

sárkányfő 2010.03.07. 17:11:07

@john paul johnes:

:D

Ez a válaszod?

Vetted a lényeget keményen...

john paul johnes 2010.03.07. 17:11:48

@mirrmurrkandúr: az ovulációra vonatkozó sértő megjegyzést a nők nevében kérem visszavonni.

mrs. white 2010.03.07. 17:13:46

@ó jaj: Nagy tisztelettel megjegyezném amikor a forradalom kezdődöt a csatakiáltás az volt "aki magyar velünk tart". Ezzel kb mindenki egyetértett kiv éve az akkori párt és azok környezetének embereit, amiből ugye lett a kádári féle mszmp aminek jogutódja és nem kevés emberrel lásd pufajkás Horn (pedig ezt a témát már tényleg nem akartam idecitálni). Egyébként abszolut nem szerencsés kijelentés volt mert ezzel sok szavazót ellökött magától a fidesz akik (mint pl te) esetleg pont ilyenek miatt nem szavaz rájuk. De a volt mszmp követőit azzal vádolni hogy nem igazán szoktak hazafian viselkedni azért történelmileg helyes. ha csak az opprtunizmust nem tekintem követendő példának. de engedtessék meg hogy én inkább Dobó kapitányt hozzam gyerekemnek fel pozitív példának és nem az 56-os Kádárt.

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:14:44

@objekt: A felvetésed persze hipotetikus.
Egyébként egyetértek azzal, amit leírtál, csak egy kicsit vicces -ismervén az MSZP vezérkart- hogy te azt feltételezed róluk, hogy ilyen egyáltalán megfordulhatott volna a fejükben. ŐK SOHA NEM MONDANÁNAK LE.
Átadni a hatalmat? Nem! Nem! Soha!

és még ők ugatnak folyamatosan a Fidesz és Orbán féktelen hatalomvágyáról.

S van, aki még melléjük áll. Szánalmas.

tony zionist 2010.03.07. 17:15:15

jjuli: leress már egy metszettpöcsűt, aki hajlandó megdugni, és ne a blogokat szennyezd a zsidónáci mentalitásodból eredő gusztostalanságaiddal...

vagy vegyél egy jegyet a következő ELAL járatra, és viszlát!

Bettelheim Janit itt ne felejtsd! :D

jjulie 2010.03.07. 17:15:30

@john paul johnes:

jjulie 2010.03.07. 09:14:03

az előző poston

tölgyes 2010.03.07. 17:15:40

@mirrmurrkandúr: Üdvözlöm...Én épp most segítek neki az önki-ben... Tudja már, hogy mi mire való, hol és hogyan kell használni... ettől nő az élvezet. Orbánnak különben is Hóóóóóóóóssszzúúúúúú farka van, patája és szőrős a talpa...tehát mag az ördög.. ráadásul még cigány is, hogy Vonának is jusson a jóból...Amit azt az 83 éves szomszédom mondta: No de emlékezzen rá, amikor Orbán gumicsizmában szakadó esőben esőkabátban kiment a gátra.. tisztára olyan volt mint egy cigány.. ezért aztán az is...:::)) No kb. ez a szint..

jjulie 2010.03.07. 17:16:53

@tony zionist:

na mi van az anyukád megint megengedte hogy bekapcsold a géped? kiporszívóztál vagy levitted a szemetet?

[nev] (törölt) 2010.03.07. 17:16:57

@Vénveterán:
oké. de a növekedésnek alapvetően a működő tőkebeáramlás volt az oka, és nem az, hogy valami fantasztikus gazdaságpolitika folytatott. ugye itt a fidesznek ez a legnagyobb hazugsága. ők azt mondja, hogy az állami újraelosztás tette növekedési pályára az országot. de ebből egy szó sem igaz. a külső (működő) tőkebeáramlás gyorsítja a gazdaságot. ha az nincs, akkor nincs felzárkózás. és ma a jobboldal azt hirdeti, hogy erre nincs szükség.

most én persze nem azt mondom, hogy elvtelenül, minden kedvezményt megadva kell a külföldet támogatni, hanem azt, hogy egy minimál állammal kell a piaci szereplők számára a lehető legjobb feltételeket biztosítani.

az imf hitelek segítségével egyensúlyba kell hozni az államháztartást, át kell ütemezni az adósságszolgálatot, és meg kell szüntetni a hiányt. és alacsony kamatozású világbanki kölcsönökre van szüksége a piacnak. ami azt jelenti, hogy alacsonyak az adók, és alacsonyak a kamatok. és majd aki úgy gondolja beruház. de ne legyenek vissza nem térítendő támogatások, mert akkor megint nem lesz tisztességes verseny.

de a fidesz koncepciója ennek éppen az ellenkezője. ők éppen nem csökkenteni akarják az állam gazdasági szerepét, hanem megnövelni. és úgy akarnak adót csökkenteni, hogy közben az állam eladósodik. úgy nem kunszt. majd meglátjuk, hogy a fidesz mennyire lesz sikeres.

tony zionist 2010.03.07. 17:17:37

@mikimiki: faszkalap - neked tényleg az a legfőbb problémád, hogy a jobboldalt kritizáld?
lámpavasra veletek!!!

sárkányfő 2010.03.07. 17:19:05

@objekt: Örülök, hogy te még hiszel a normális beszéd lehetőségében, nekem már nincs sok illúzióm.

De az, hogy nullpontot vársz el, azzal pont az ellenkező irányba mégy el.

Azt kéne felfogni, hogy az Mszp bűnei nem legitimálják a Fidesz, és fordítva. Nem a két párt bűnei közt kell egyensúlyt teremteni, hanem mindkettőt a normális magyar joghoz, a józan észhez és erkölcshöz mérni.

Sajnálom, hogy téged az mszp bűnössége "akadályoz meg abban, hogy fideszezz".
Bevetted a csalit, átvetted a fidesz gondolkodásmódját, sikeresen manipuláltak.

Amíg nem a saját értékeidhez mérsz mindent és mindenkit, hanem hagyod, hogy relativizáljanak helyetted, amíg egyik párt bűnei neked eltakarják a másikét, addig nem leszel szabad és független ember.

Talán kicsit most ez keményen hangzott, de hidd el jó szándékkal írtam.

tony zionist 2010.03.07. 17:20:20

@Spirál: "@john paul johnes: Én 3 embert írtam. Nem szerepelt köztük Dávid Ibolya.

De ha már felhoztad a személyét, akkor Orbán Viktorhoz, Lendvai Ildikóhoz és Vona Gáborhoz - hogy a pártelnökökkel vessük össze - képest szerintem vállalható.

Az más kérdés, hogy ezzel nem Dávid Ibolyát dicsérem.."

majd a sitten felvállalhatod. vagy a diliházban...te szerencsétlen idióta.

aki az MDF-re szavaz, az még az MSZP-seknél is aljább idióta...

john paul johnes 2010.03.07. 17:21:53

@mirrmurrkandúr: igen :) lebuktam.
név kedvenc basszistáról...

www.johnpauljones.com/

gyöngyök 2010.03.07. 17:22:12

@bölcsész87:
Azért én végiggondolnám azt is, hogy kinek volt köszönhető Hitler hatalomra jutása ? Talán a baloldalnak?
Azt is érdemes lenne végiggondolni, hogy milyen problémák, igazságtalanságok...stb megoldására született meg a szocializmus eszméje . Meg azt gondolom , hogy ha az a sok cseléd, zsellér, nem arisztokrata ( 3 millió koldus országa..) -de legalább is a leszármazottai - képesek lennének pár évnél tovább visszatekinteni - nem biztos, hogy osztanák sommás ítéletedet .
Ha a nevedben lévő 87 a születési dátumod - mivel fiam is ennyi idős - meggyőződésem , hogy nagyon egysikú tények alapján tudhattad alakítani nagyon is egyértelmű álláspontodat. (Ilyenekre gondolok: Egy honlapon olvastam egy 20 év körüli fiatal alábbi magyarázatát: Azért szeretem az amerikaiakat, mert ők legalább ártatlan magyar embereket nem őltek meg .
Te mit gondolsz, ki szőnyegbombázta Győrt, ahol már az első alkalommal közel ezer ártatlan ember halt meg? )

xenuka 2010.03.07. 17:24:14

van már zsidótörvény, mi kell még?

mikimiki 2010.03.07. 17:28:15

@tony zionist: Faszkalap?Ezt hogy érted?Lámpavas?Ezt hogy gondolod?Elment az eszed,vagy nem is volt?Nem lehet kritizálni?Dehogynem.Bűnözni,lopni,hazudni,de főleg fenyegetőzni,azt nem lehet.Jó sok ilyen lámpavasos arcot ismerek.Ezek a virtuális forradalmárok.Ezt mifelénk nem esszük.

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:28:16

@tony zionist: Ne legyél már gyöki... JULI FIÚ!!!

A tegnapi posztban beismerő vallomást tett, olvasd vissza, Gábornak hívják a szentemet... sőt azt is mondta, hogy heteró.

Na, erre varrjál gombot!

:-)))

mrs. white 2010.03.07. 17:30:24

@ó jaj: Három ügyvezető volt és a Bkv nem hozzá tartozott. Ergo azt a projektet nem ővitte. Fél év múlva kilépet tehát az áldásos gyümölcsét sem aratta le teljes mértékben.

Ha akarom vemhes ha akarom nem de azért nem olyan mint plazma tévét venni 2 millárt vagy nokiás dobozban pénzt kapni. Nyílván rákell lapátolni a szart másra is. Miért van az hogy Nyakó Pistának nem tudok hinni? Talán az olyan kijelentések miatt hogy varga beszéd után ők akarják megvédeni a gonosz fidesztől a nyugdíjasokat akik el akarják venni szegény nyuggerektől a pénzt. Vagy történelmileg visszaugorva megyo utolsó intézkedése volt a 98-ban a kurva drága és mostanra teljesen bebizonyosodott 4 metro projekt aláírása, amivel 4 évig lehetett szapulni a fideszt meg a nyugdíjtörvény amivel lehetett 19 forinttal operálni 4 évvel később. Akkor ki a bubánat kezdte a megosztását az embereknek?

Egyébként kérdezd meg TG-t. Nem fog válaszolni viszont egy bejegyzésben leírta hogyan lett ő is érintett Bkv botrányban. Tanulságos.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 17:31:28

@gyöngyök:
azért tisztázzunk valamit. magyarország üzent hadat az usának, és a szovjetuniónak. a zsidók nem üzenetnek hadat magyarországnak. tehát a háborús cselekmények (bombázások), és a háborús bűncselekmények (népírtás) között van különbség, még akkor is, ha az áldozatok hozzátartozóinak vélhetően lényegtelen ezeknek a jogi megítélése. miért üzent magyaroszág hadat az amerikaiaknak, és az oroszoknak akkor, amikor már elég sokan látták, hogy a németek elbukják a háborút.

oké, hogy megszállták volna az országot, de az nyilván tovább gyengítette volna a német hadsereget, és nyilván velük szemben kellett volna harcolni, és nem lett volna kisebb a veszteség, mint az oroszok ellen. persze túl sok a volna.

john paul johnes 2010.03.07. 17:31:54

@[nev]: mer' az a baj, ha a zorbánon van sapka, akko' azé', ha meg nincs rajta sapka, akko' meg azé' kell őt ütni... így érted?

sárkányfő 2010.03.07. 17:32:00

@mrs. white: A nemzeti forradalmakban teljesen jogos és természetes "aki magyar velünk tart" -féle szövegeket mondani.

Te sem érted, hogy mennyire más ezt sztálinista elnyomó diktatúra ellen mondani, mint egy demokratikusan megválasztott, magyar állampolgárok által hatalomba szavazott magyar párt ellen?

Te jó ég. Sajnálom, de ez tragikus. komolyan mondom, lerí rólad, meg a többiekről, hogy mennyire sejtelmetek sincs ez milyen súlyos dolog, és mennyien gyűlölik emiatt a fidesz és Viktort.
Lehet hogy a fideszenk és szavazóinak nem tetszik, de az összes párt legitim és magyar, és épp annyira, mint a fidesz, mert magyar emberek legitimálják szavazatukkal.

És tudod, kibaszott szar érzés, ha valaki közli veled, hogy nem vagy magyar, vagy nem vagy eléggé magyar, vagy nem vagy elég jó magyar, vagy miafaszom. És persze jogtalan. Ha megpukkad a fidesz, akkor sem magyarabb másnál. Amíg ezt a hülye fidesz nem képes felfogni és elismerni, és eme téveszme alapján viselkedik, minősít, sérteget és bélyegez meg másokat, addig téboly lesz ebben az országban.
ja, és mint tudjuk, megbeszéltük, minden párt korrupt, szóval nekem pláne ne akarjon nagymagyarkodni egyik tolvaj párt se, mert hánynom kell.

De hajtsa csak a magáét a fidesz, és majd megint hatalomba segíti ezt a szar béna mszpt, köszönjük szépen...

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:32:13

@john paul johnes: Remek, tényleg jó:-)

Most már csak az a gond, hogy Julcsa nem a női nemet gazdagítja.
És nem is az a sértődős fajta.
Faramuci is lenne, ha az lenne azok után, hogy a maga összetéveszthetetlen alpári stílusában végigsérteget mindenkit rendszerint...

Úgyhogy sajna nincs mit visszavonnom.

Pszichoszomatikusan ovulál.

:-)

gyöngyök 2010.03.07. 17:32:52

@[nev]+ vénveteran

Ne haragudjatok, de szinte mosolyogni való a vitátok ( és minden hasonló vita )- mert a legalapvetőbb gazdasági törvényszerűségekkel sem vagytok tisztába,- az állampolgárok döntő részéhez hasonlóan - mikor kialakítjátok véleményeteket . Ha az úgy lenne ok-okozati összefüggésben, ahogy Ti leírjátok- érthető lenne álláspontotok. És ebben a magyar oktatás a hibás: értekezni tudunk a sáskák nemi életéről ,mire leérettségizünk, de a legalapvetőbb közgazdasági összefüggéseket sem ismertetik meg velünk. Csak ízelitőként: ha csak beleszagolni akartok abba, hogy egyetlen központi gazdasági döntésnek a nemzetgazdaságra nézve milyen hatása van, nézzétek utána matematikából, hogy mi az a Lineális Algebra. Ha ez olyan egyértelmű lenne, mint ahogy Ti gondoljátok,akkor kevesebb egyetemista bukna meg ezen a vizsgán.

scooby0821 2010.03.07. 17:34:35

Csak anyni a kérdésem , mi van az érintett Fideszes személyekkel, lapokkal stb?

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:36:06

@tölgyes: Ők ilyenek, na.
Különben is... alig egy hónap már csak, és megjön a varsói gyors.

Addig meg lehet még önfeledten dagonyázni a daliás ballib időkben...

A Vona meg... túl sok a jóból.

tölgyes 2010.03.07. 17:37:19

@gyöngyök: Ha Ön rendesen megtanulta a leckét, akkor tudja, hogy a baloldalnak is volt politikai felelőssége a nácik hatalomra jutásában.(sok egyéb mellett.) Pl abban hogy nem fogtak össze se egymással, se a polgári centrumban lévő pártokkal.. továbbá nem tudták fenntartani az állam működéséhez szükséges elemi rendet...

john paul johnes 2010.03.07. 17:37:40

mindig csak a II. HV-ról beszél mindenki mindenhol. Pedig az csak másodlagos. Egyrészt következmény, az I. VH következménye, és önmagában az első VH egy megoldatlan rejtvény, a II. pedig végképp nem elemzhető az első figyelmen kívül hagyásával. ok-okozat. ezen elv mentén kellene elindulni. mindig!

gyöngyök 2010.03.07. 17:37:49

@[nev]: Sajnos ez a hely nem alkalmas arra, hogy ezt megvitassuk , pedig nagyon érdekes téma - az általad leírt gondolattal egyetértek .Én azzal a hozzászólással csak érzékeltetni akartam, hogy mennyire következetlenül, milyen kevés tény, összefüggés ismeretében alakítják ki egyesek az ellentmondást nem tűrő véleményüket.
( Na a népírtásban - ha nem is a magyarban - az amerikaiaknak s"sincs szégyenkezni valójuk " )

objekt 2010.03.07. 17:37:57

@ó jaj: Nem szeretnék úgy járni mint TG, vagyis hogy próbáljam bizonyítani a páratlanságomat a véleményalkotásban.:-)

De tény: nem vagyok fertőzött semmilyen ideológia által. Tulajdonképpen egyik irányzat, oldal sem fedi le teljesen a nekem tetsző világképet. Mindegyikben van olyan ami tetszik. Persze nálam bölcsebbektől már megkaptam azt, hogy ilyen nincs, kell hogy valahova le tedd a voksodat. Hát..., talán, egy olyan országban ahol ha azt mondom baloldal az jelent is valamit. Nem szerintem, Gazsó Ferenc mondta egyik nap az "arénában" (Inforadió): az MSZP egy olyan az elmúlt években neoliberális politikát folytató alakulat ami a baloldal voksaira tart igényt, azok gyűjti. Ajánlom ezt a beszélgetést egyébként mindenkinek. Az sem hat meg, hogy a Fidesz jó politika érzékkel annak idején benyomult a jobboldalra, ettől még nem biztos, hogy jobboldali értékek alapján politizálnak.

Ami a lényeg: én valamiféle befolyás hatására mondtam azt Öszöd ről amit mondtam. Rögtön, nem..., miután meghallgattam az egész találkozó hanganyagát - benne a Gyurcsány beszéddel - után a ez volt a véleményem, magamtól.
Azt kell, hogy mondjam már csak önvédelemből sincs más választásom mint a Fidesz. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy Orbánt személyesen akkor is bírtam és tehetséges embernek gondoltam, amikor a Fideszt nagyképűnek és pofátlanak tartottam.

tölgyes 2010.03.07. 17:39:19

@gyöngyök: No és a topológia az semmi?

objekt 2010.03.07. 17:40:37

@objekt: Bocsánat.
"Ami a lényeg: én nem valamiféle befolyás hatására mondtam azt Öszöd ről amit mondtam."

mrs. white 2010.03.07. 17:42:38

@ó jaj: Mond te végig olvasod amit irok vagy csak válaszolsz. azt irtam NEM VOLT SZERENCSÉS EZ A KIJELENTÉS MERT ELTASZÍTOTTA MAGÁTÓL PONT AZ ILYENEKET MINT TE AKIK MÁR SOSE TÉRNEK VISSZA UGY LEHET.

VISZONT ENGEDTESSÉK MEG HOGY AKKOR ÉN MEG FOLYAMATOSAN MESÉRTŐDEJEK AZON HOGY ANTISZEMITA VAGYOK MEG RASSZISTA MEG JJULIE SZERINT ORBÁN HÜLYE PARASZTJA MEG VALLÁSI IDIÓTA STB.

Legyek kényes mindkét oldal kijelentései felé.

A szokásos választ megelőlegezve igen kommunistázni sem szép, de pusztán történelmileg az mszp-t és követőit sokkal inkább elehet ezzel illetni mint, mondjuk valakit nyilas párti kötödéssel illetni.

tölgyes 2010.03.07. 17:43:36

@mirrmurrkandúr: De azért kicsit visszább vonulnak az agarakkal, ha konkrétumokra kényszeríti őket az ember. Én pl. teljesen ki szoktam őket készíteni az adón felül elkúrt 18.000 milliárddal. Márpedig ennyit szórtak a szélbe..Gyurcsány és csapata.. kb ennyiben került a pekingi olimpia.. Itt meg se olimpia. sesemmi.. közben jönnek a kokárdával, de nem mondják meg mi a baj vele...!

gyöngyök 2010.03.07. 17:43:52

@tölgyes: Németországban? Én egyet látok: az arisztokrácia jobban félt a kommunistáktól , mint a náciktól - és függetlenül attól, hogy lehet, hogy ezen félelme jogos volt , rossz lóra tett . Észre is vette, de akkor már nem volt elég hatalom a kezében.
Ez a kis eszmecsere is egyet bizonyít: nincs tisztán fehér, fekete. Ezt kellene megérteni végre ebben az országban.
És akkor végre nem az örök bűnbak kereséssel terhelnénk agyunkat, hanem "építő" jellegű megoldási javaslatokkal. Többet használnánk vele magunknak.

sárkányfő 2010.03.07. 17:44:13

@mrs. white: "Három ügyvezető volt és a Bkv nem hozzá tartozott. Ergo azt a projektet nem ővitte. Fél év múlva kilépet tehát az áldásos gyümölcsét sem aratta le teljes mértékben."

Most ez mi? Vicc? Te ennél komolyabb ember vagy. Ne csinálj már magadból hülyét a Fidesz kedvéért. Ez egy teljesen tiszta ügy, és sejtelmem sincs miért más ez, mint nokiás doboz?

Lopás=lopás.

Szerintem magadat ámítod, ha egy mszpés cég lenne a CEMi, teljesen másképp értelmeznéd ugyanezt.

És már írtam: miért van az, hogy elviekben elfogadod, hogy a minden párt lop, de ha a te fideszedről van szó, és egyértelmű konkrétumokról, akkor nem? akkor elkezdesz nyakózni, meg nyugdíjasozni, meg megyózni meg metrózni?!? hogy jönnek ezek ide? te is az mszp lopásival legitimálod a fideszest?

ja, és a metrót fel se hozd, mert annál nagyobbat hazudni, mint hogy az önkori választásig kussulunk, de keményen, majd másnap bejelentjük, hogy hoppácska ez mégse kell nekünk, na az aztán...

gyöngyök 2010.03.07. 17:46:43

@tölgyes: Na az sem volt a kedvencem közgazdász hallgató koromban...

john paul johnes 2010.03.07. 17:49:05

@gyöngyök: ön valamit nagyon félreért. lehet, hogy vannak, akik a neokon (ma használatos) liberális gazdaságpolitikát nem ismerik behatóan, de emiatt semmilyen versenyhátrány nem éri őket.
mert azonkívül, hogy a közgazdaságtan nem egzakt, még csak tudománynak sem nevezném.

egyrészt azért, mert hipotézisek sokaságán alapul, másrészt azért, mert az egyetlen döntő fontosságú tényezőt, a humán faktort nem veszi figyelembe.

ráadásul meg is bukott, csak lélegeztőgépre tették a haszon várományosai.

jjulie 2010.03.07. 17:49:52

@tölgyes:

ismered a bibó dolgozatát amit a háború alatt irt a németekről a szövetségesek számára, elmagyarázva, hogy szerinte mikor kezdődött az a folyamat amely az ismert örjöngéshez vezetett, és milyen megoldást javasolt?

ezt tedd hozzá a bal oldal és a nácik témához

tony zionist 2010.03.07. 17:51:48

@mirrmurrkandúr: ez csak úgy lehet, hogy kizárták a szadeszból, és bosszúból heteró lett

jjulie 2010.03.07. 17:51:55

@john paul johnes:

ismered az a vélekedést miszerint a matematika művészet és nem tudomány?

mrs. white 2010.03.07. 17:52:43

@ó jaj: Mivel nyílván nem olvastad az összes hozzászólásomat igen a fidesz is lop. Szedjem nagybetűvel vagy jó így. Képzeld zavar. ettől jobban csak a maszop zavar mert ennek kb 1000 szeresét tették már zsebre. A magyar rendszerben kodólva van a lopás. MEG KELL VÁLTOZTATNI A RENDSZERT. Kisebb hatékonyabb kell kevesebb korrupciós lehetőséggel. jelenleg ugy néz ki egy erő tudja megcsinálni. Nem nem az mdf az 1%-val. Csak a fidesz. Ha jól csinálja 20 évig ott lehet és bőven jól élhet belőle. Ha nem Őt is kifogják baszni 4 év múlva vagy 8. orbánt tartom annyira inteligensnek hogy ezt felismerje nincs több esély se neki se a fidesznek se az országnak. Ennyi. Ezzel lehet egyet nem érteni, megnehezíteni utálatból a dolgot, csak a miheztartás véget a PIAC a fidesz 2/3-ot tartja legjobbnak. A sok hülye közgazdász vélekedik így és ők sem biztosak benne csak reménykednek hogy jó lesz.

john paul johnes 2010.03.07. 17:55:30

@mirrmurrkandúr: én néha szeretnék férfi lenni. hogy erős és okos legyek. :)
na jó, és ha az ovuláció nevében kérem ki? :)

tölgyes 2010.03.07. 17:55:36

@gyöngyök: No ha lineáris algebra, akkor legyen néhány szám:

Választás (nem közlöm az összes pártot)
1930.
nácik 6,4 millió
szoc.dem 8,5 millió
komm.4,6 mill

1932.

nácik 13,8 millió
szocdem. 7,9 millió
komm. 5,4millió

Vagyis képtelenek voltak az együttműködésra a baloldaliak.. és a polgári pártokkal se voltak hajlandóak összeállni..azok se nagy... mert hát ott volt az ő kommunista megmozdulásuk is a vh. végén...az nem használt a bizalomnak.

Idet 2010.03.07. 17:56:43

@[nev]: Szubszidiaritás, ja.
@nev: a meta köztes is lehet.

sárkányfő 2010.03.07. 17:56:51

@mrs. white:
1. ne kiabálj, felesleges, és neked sem áll jól.

2. Most is azt írod, hogy "NEM VOLT SZERENCSÉS EZ A KIJELENTÉS MERT ELTASZÍTOTTA MAGÁTÓL PONT AZ ILYENEKET MINT TE AKIK MÁR SOSE TÉRNEK VISSZA UGY LEHET."
Na most nem nem szerencsés volt, hanem ennél nagyságrendekkel szörnyűbb, és ha továbbra is ezt nevetségesen lekicsinylő, bagatellizáló kifejezést használod, akkor épp azt igazolod, amit írtam: hogy nem vagy tisztában a dolog súlyával.

Másrészt és _főleg_: nem azért volt ez szar duma, mert ezzel választókat veszített (ez milyen érv már? ez a szempont?), hanem alanyi jogon.

3. Én sose védtem az mszp-t, de te folyton felhozod az Mszp-t, ha a fideszről van szó, miért?
Ha lenne itt valaki, aki az Mszp-t védeni, azzal is vitába szállnék, de ilyen bolond nincs.

4. Az idézett szövegeket maga Orbán tette, arra viszont nem emlékszem, hogy az mszp miniszterelnöke személyesen rasszistázott vagy vallási idiótázott volna. Lehet volt ilyen, várom a linkeket. Általában balról ez amúgy csakugyan elhangzik sokszor, (és hatalmas baromság) de az eredetileg kifogásolt gondolatok a fidesz részéről évekig a hivatalos politika alapját, fő vonalát jelentették, és még ma sem állnak ettől távol, khm.

Még Gyurcsány 2006-os győzelmében is vastagon benne volt az az elutasítás, amit Orbán és pártja gerjesztett maga ellen, a 2002-est meg már írtam.

tölgyes 2010.03.07. 17:57:21

@gyöngyök: Pedig ma már nagyon kell kenni vágni.. no még az elit se nagyon keni-vágja..:)

john paul johnes 2010.03.07. 17:58:11

@jjulie: most komolyan, szerinted mi köze ehhez a közgáznak?

mirrmurrkandúr 2010.03.07. 17:58:30

@john paul johnes: így már érthetőbb...

Jó, az ovuláció nevében kikérheted...

:-)

gyöngyök 2010.03.07. 17:58:42

@john paul johnes: Sőt lehet tovább menni: az első VH sem érthető meg az előző 100 év ismerete nélkül. Nekem a történelem tanárom azt tanította: minden történelmi eseményhez egy folyamat vezet , és mindig van egy közvetlen kiváltó ok ( utolsó csepp).
Ha akarjuk , azt is mondhatjuk, hogy Trianonért Deák Ferenc a hibás a kiegyezés miatt , mert ha nem Osztrák-Magyar monarchiaként megyünk az 1. VH-ba, hanem elnyomott nemzetként ,lehetett volna esélyünk, hasonló elbirálásra mint pl: románoknak. De azt is mondhatnánk, hogy Dózsa György volt a hibás, mert ha nincs parasztfelkelés, talán nem félnek a török ellen felfegyverezni a parasztságot és nincs mohácsi csatavesztés.....lehet folytatni és elmélkedni. Érdekes lenne egy ilyen eszmecserét indítani a hálón. Csak úgy , történelem szeretőknek elmecsiszolásként , nem? Kedves Gábor ! Ha jól olvastam történelem szakon végzett . Nincs kedve egy ilyent indítani, pihenésképpen ?

mrs. white 2010.03.07. 17:59:47

@jjulie: Hi !
Én az értelmes hosszú hozzászolásokat tevő jjuli-t kedveltem. tedd félre a mindenki lecseszőt. komolyan érdekelne hogy mi a megoldás szerinted, mert mindenkinek neki mész csak az mszp-seknek nem. Nos hajrá Mszp bennetek a jövő. Kiváncsian várom kioktató válaszodat és a mindent tagadás után, mellet, hogy milyen opciók vannak a választásokra és szerinted melyik lenne most kívánatos, mert szerintem mindent tagadni bárki tud. Most a megoldás a sok rohadt alam között a félérett kiválasztása. A nem megyek szavazni mert mindegyik büdös bagázst most hagyjuk ki a játékból a móka kedvéért.

Maradok őszinte híve Mrs White

objekt 2010.03.07. 17:59:56

@mrs. white: Ebben benne volt a lényeg. Tartozhat az ember bárhová, de egy életünk van. Nem érem fel ésszel, miért nem lehet legalább - ha másért nem legalább saját érdekünkben - reménykedni abban, hogy a Fidesz tanult a hibáiból és képes valami mást csinálni. Nem kánaánt várok, csak jó irányt. Most rossz felé mentünk, ebben lehet vita?

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 18:02:44

@mrs. white:

Majd meglátjuk.

Egyelőre nem sok jelét látom annak, hogy a Fidesz valóban képes lenne-e, tudna-e változtatni az elmúlt 20 év többé-kevésbé rossz irányvonalán.

Attól tartok, ők (is) csak arra koncentrálnak, hogy mi lesz most áprilisban, hogy meglegyen nekik a győzelem, aztán hogy mi lesz 2014-ben vagy 2020-ban, kevésbé érdekli őket.

Nyakig benne vannak ők is egy velejéig hazug, korrupt rendszerben.

sárkányfő 2010.03.07. 18:04:08

@mrs. white: Most akkor behozol egy új témát? Hogy mi lesz majd? Mondjuk én örülök ha lezárjuk az eddigieket, így is túl sok időt csesztem el ma az internetre.

Ha amit írtál azt jelenti, hogy elismered a Fideszes lopásokat, nem csak elvben, de konkrétan is (BKV, stb) akkor jó, haladunk.

Annak örülök, hogy te bízol benne, hogy Orbán majd önérdekből visszafogja a pártját, meg szigorít a rendszeren. Én nem bízok, de bárcsak tévednék. Majd kiderül mi lesz...

mrs. white 2010.03.07. 18:05:04

@gyöngyök: Ez jó. Volt egy kedvenc sorozatom még az átkosban. Egy angol történész minden részben eljutott a mai korig. Pl asszem francia takácsok szövőgépéből a számitógépig. Nagyon jó volt kár, hogy a mai fiatalok nem ilyeneken nőnek fel hanem a monika són.

gyöngyök 2010.03.07. 18:05:12

@tölgyes: @john paul johnes: Hát ezzel nem tudok vitatkozni Önnel. Egyetértek, és adótanácsadóként naponta tapasztalom. A különböző gazdasági elméleteknek a legnagyobb hibája, hogy abból az alapfeltevésből indul ki, hogy mindenki a jövedelme ( legyen az munkabér vagy profit) maximalizálására törekszik. Na itt bukott meg minden elmélet , már az alapjaiban. De azért alapösszefüggések vannak: pl: az eladósodottság még önmagában nem jelent rosszat. A hitel szintén nem.... Vagy: a közszféra dolgozói: hiába fizetnek szja-t, járulékokat, áfát - az egyetlen fillerrel sem növeli közvetlenül a költségvetés bevételét. De például közvetetten már igen..Én ilyen dolgokra gondoltam...

Idet 2010.03.07. 18:06:47

@mizrolist: Na, ezt én nem tudom megmondani. Nem is akarhatom.

Mindenesetre, az ellenfél=ellenség képletet nem a Fidesz találta fel.

Ahány Orbán+valaki vitát láttam eddig (szinte mindet), nekem nem ez jött le.

john paul johnes 2010.03.07. 18:08:34

@gyöngyök: olyan következtetést sosem vonnék le, hogy a Kiegyezés az oka az I. VH kirobbanásának, vagy hogy jobban jártunk volna, ha...

hogy a kiegyezés jó vagy rossz döntés volt-e, azon lehet vitatkozni, nyilván voltak előnyei és hátrányai. de abban az időben, abban a helyzetben valószínűleg a nemzet számára leghelyesebb döntés lehetett. hiszen csak azután tudott elkezdeni építkezni a magyar nemzet.
engem sokkal inkább érdekelne, hogy korábbi háborúellenes álláspontját feladva miért hagyta magát rábeszélni Tisza István a hadüzenetre.

gyöngyök 2010.03.07. 18:08:39

@tölgyes: @john paul johnes: Hát ezzel nem tudok vitatkozni Önnel. Egyetértek, és adótanácsadóként naponta tapasztalom. A különböző gazdasági elméleteknek a legnagyobb hibája, hogy abból az alapfeltevésből indul ki, hogy mindenki a jövedelme ( legyen az munkabér vagy profit) maximalizálására törekszik. Na itt bukott meg minden elmélet , már az alapjaiban. De azért alapösszefüggések vannak: pl: az eladósodottság még önmagában nem jelent rosszat. A hitel szintén nem.... Vagy: a közszféra dolgozói: hiába fizetnek szja-t, járulékokat, áfát - az egyetlen fillerrel sem növeli közvetlenül a költségvetés bevételét. De például közvetetten már igen..Én ilyen dolgokra gondoltam...@mrs. white:

mrs. white 2010.03.07. 18:08:48

@ó jaj: @bölcsész87: @objekt: Wazze egy független egy fideszes egy jobbikos egyetért velem. Mi lett a hozzászólásomból közös nevező? Spirál mdf esetleg? Valaki a maszoptól?

török gábor 2010.03.07. 18:10:20

Mintha ez kevésbé lenne magabiztos közlemény, mint a korábbiak:

Ellentétben az ellenséges hangulatkeltéssel, országos listát állít a Magyar Demokrata Fórum - írta vasárnapi közleményében Dávid Ibolya, a párt elnöke. A választási törvénynek megfelelően az MDF hét megye egyéni választókerületeinek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben képviselő-jelölteket állított. Ezekben, a megyékben jelöltjeik indulását a választási bizottságok elfogadták.
"Továbbra is nagyon keményen dolgozunk azon, hogy minél több egyéni választókerületben legyen a választási bizottságok által elfogadott egyéni jelöltünk. Törekszünk továbbá arra, hogy minden megyében és Budapesten is területi listát tudjunk állítani" - olvasható a közleményben.

objekt 2010.03.07. 18:12:27

@ó jaj: Konkrétan hallottam Navracsistól, hogy visszafogják...
Kérdésre, szó szerint azt mondta: levágják a kezét, aki hozzányúl valamihez. Én hozzáteszem, egyelőre. Ennek is örülni kell, lassabban és finomabb eszközökkel fognak lopni. Nem is ez a baj, mert ezt megszüntetni nem lehet. De a mérték nem mindegy. Az sem, hogy ezt milyen időszakban teszik, lejtmenetben, válságban még gusztustalanabb.

tölgyes 2010.03.07. 18:13:33

@jjulie: Melyik Bibó dolgozatra gondol? mert hogy nem nagyon volt rá kiváncsi a szövetségesek közül senki.. a nemzeti szocializmusról írt tanulmányát pedig 35-ben írta..

snq 2010.03.07. 18:15:35

szarháziak kezében van a politikusbűnöző-szakma

Idet 2010.03.07. 18:16:44

@john paul johnes: Gyerekek, ne ovuláljatok már annyit.

Nem olyan hejdehajde jó dolog az a tüszőrepedés...

objekt 2010.03.07. 18:16:58

@török gábor: Gábor megunt minket. Tényleg sok volt az Off:-))

mrs. white 2010.03.07. 18:17:21

@objekt: Az utolsó három mondat volt a lényeg kár hogy nem én írtam.

gyöngyök 2010.03.07. 18:18:10

@john paul johnes:
Én nem azt tételeztem fel, hogy a háború kirobbanásának volt az oka a kiegyezés, hanem a Trianoni békeszerződésnek. Annak, hogy ott , mint vesztes szerepeltünk. De persze az ilyen eszmefuttatás csak jó móka, értelme meg annyi, hogy rájöjjünk: nincs egyetlen rossz döntés, a bűnbak állítás csak arra jó, hogy arra hárítsuk elkeseredettségünket.
Egyébként nagyon tetszik a fejtegetése. Így eljuthatunk Kádár Jánosig is. Volt más alternativánk akkor ? Tényleg egy jól működő polgári demokrácia lehetősége és a Kádári diktatúra , mint választási lehetőség állt fenn 1956-ban?

john paul johnes 2010.03.07. 18:19:17

@török gábor: azt mondják, és egyet is értek, hogy ha vki az első két hétben nem tudja összegyűjteni, akkor veszett fejsze.... akkor most segítség érkezhetett egy nagy párttól, vagy sikerült feltörniük az összes nyugdíjas apartment postaládáját?

[nev] (törölt) 2010.03.07. 18:23:15

@gyöngyök:
persze, csakhogy az állam nem egy vállalat (ahogyan a szocik képzelik), és nem is egy földbirtok (ahogy a nácik gondolják), tehát nem vezérelhető úgy, mint egy vállalat.

a liberális gazdpol lényege meg az, hogy az unió szabályoz makroszinten, és a helyhatóság mikro szinteken. és közte az állam meg pont kimarad az egészből. mert ugye teljesen fölösleges mondjuk az államnak korlátozni a földvásárlást, ha egyszer ezt a helyhatóság korlátozhatja, és sokkal finomabban tud szabályozni, akkor minek szól ebbe bele az állam.

mert ugye van olyan eset, amikor nem kell beengedni a külföldit, de van olyan is, amikor mégis csak be kell. és ezt leginkább helyben tudják eldönteni. és ugye ez a liberális gazdpol alapja. hogy döntsék ezt el helyben. ettől ugye liberális ez a gazdpol, és demokrata. döntsön erről a helyi képviselet, és a legfontosabb ügyekben lehet helyi népszavazásokat tartani.

és ezzel szemben áll a korporatív gazdaságpolitika, ami ennek éppen az ellentettje. és ez a gazdpol azt mondja, hogy se unió ne szabályozzon, se a helyhatóság se. hanem csak köztes, központi állam.

tipikusan ilyen, hogy majd az állam megmondja, hogy hány kilométerenként lehet patika. a liberálisok azt mondják, hogy a helyhatóság mondja ezt meg. ha úgy találja, hogy védeni kell a piacot, akkor ne adjon ki több működési engedélyt, megteheti, helyi rendeletekkel szabályozhatja, hogy hol milyen távolságban lehetnek egymás között a patikák. de ha ezt állam teszi meg, akkor sehogyan sem lesz jó a szabályozás. mert van ahol azt mondják, hogy ide már nem kell több patika, ide ne jöjjön senki, se van ahol meg azt, hogy jöjjön már valaki. és akkor a társadlom megosztottá válik, és pont ezt használja ki a finánctőke. és onnantól kezdve gyarmatosítás folyik. és ugye a liberálisok éppen ezt akarják elkerülni. csak ugye itt el van felejtve a helyhatóság fogalma, és minden önkormányzatiságé. csak akkor ugye miért váltottunk rendszert, ha központi pártutasítások vannak ma is, ha ezeknek tapsol ma mindenki.

és ennek semmi köze sincs a linerális algebrához, hanem a jogfilozófiához van köze.

nekem nem bölcsész matematikusi végzettségem van, és csak mosolygok a lineális algebra emlegetésén.

egy rendszer ugye akkor állapot (állam) vezérelhető, ha tetszőleges x0, x1 állapot esetén létezik olyan u(t) bemenet, hogy a rendszer t1 > 0 időpillanatban az x0 kezdeti állapotból az u(t) bemenet hatására x1 állapotba megy át. és még egyszer tetszőleges x0, x1 állapot esetén kell, hogy létezzen ilyen u(t) bemenet.

na most volt alkalmam matematikát hallgatni olyan professzorokról, akik ebből a kiindulópontból próbálták a magyar gazdaság állapotait lineáris diff egyeneletekkel leírni, és nem kevés ruszki matematikus dolgozott ezen, mert ugye a tervgazdálkodás esetén ez a felad, csak a probléma az, hogy magyar gazdaság nem írható le ezekkel az eszközökkel, mert például nincs stabil árfolyam.

például emiatt a görbe miatt kidobhatod a lineáris algebrádat az ablakon.

finance.yahoo.com/q/bc?s=EURHUF=X&t=5y&l=on&z=m&q=l&c=

az állapot (állam) vezérlhetőséghez költségvetési többlet kell. ami hozzánk hasonló méretű dániában van. és ott ilyen az euro árfolyam.

finance.yahoo.com/q/bc?s=EURDKK=X&t=5y&l=on&z=m&q=l&c=

ez már ugye közelít az egyeneshez, és itt a lineáris algebrád ér valamit. ilyenkor tud az állam beavatkozni a gazdaságba, ilyenkor tud keresletet élénkíteni, ha költségvetési többlet van.

ugye a jobber közgazdász elit azt hiszi, hogy annyi az egész, hogy nem fogyasztást kell élénkíteni, hanem beruházást, csakhogy hitelből nem lehet keresletet élénkíteni, se fogyasztást, se beruházást.

és az orbán kormány első felében a gazdaság nem az állami keresletélénkítő politika miatt gyorsult, mert akkor olyan nem volt, hanem a működő tőkebeáramlás miatt.

Idet 2010.03.07. 18:24:14

@bölcsész87: Remélem is, hogy arra koncentrálnak!
Győzelem nélkül minden lózung csak egy kalap szamócát ér.
A nagy, karszéttárós "ezek is olyanok, mint a többi" c. hozzáállás a legkárosabb - és a leggyávább, már bocsásson meg.
Ne mondja már, hogy maga igazi bölcsész, ha így beszél!

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 18:26:28

@török gábor:

Úgy tűnik, nagy a gond az MDF háza táján; lehet, hogy tényleg veszett fejsze nyele?

5 és fél hetet kaptak a pártok a cédulagyűjtésre, ebből csaknem 4 letelt már.

Idet 2010.03.07. 18:30:23

@gyöngyök: Ejrópa nyugati fele szét akarta szedni a Monarchiát, mint foxi a lábtörlőt, merthogy túl nagy gazdasági konkurrenciát jelentett. Ez sikerült is neki.
Miután jó puhára párolódtunk az oroszok fazekában, évtizedekkel később, ami történelmi léptékben bakfitty, kiválóan fogyaszthatók lettünk. Amint a mellékelt ábra mutatja.

jjulie 2010.03.07. 18:31:54

@tölgyes:

lefordittatta angolra, és ki akarta juttatni, de nem került rá sor, 1804-től, II ferenc nyugatrómai császárságról való lemondásától kezdődően eredeztetei a folyamatot, amely folyamatosan lépésről lépésre fejlesztett egyfajta jobb szó híján fruszrált német tudatot, aminek persze voltak határkövei is, 30-ban vagy 33-ban ez már visszafordíthatatlan volt, függetlenül attól hogy közben egy marx nevű ember is irt ezt azt és voltak kommunisták is pl. meg szocdemek is a pályán

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 18:35:53

@Idet:

Szerintem nem tiszta lapokkal játszik a Fidesz, tessék elolvasni Vona Úr levelét!

Nyolc fontos témát említett a radikális párt elnöke nyílt levelében, pl. államadósság, multinacionális tőke, cigánybűnözés, magyar föld, alkotmány stb., a Fidesz több fontos kérdésben egész egyszerűen NEM HAJLANDÓ ÁLLÁST FOGLALNI.

Persze hogy komoly kétségeim vannak a Fideszt illetően! Hatalomra, győzelemre törekszik minden párt (éppen párt jellegéből adódóan), de a Fidesznél egyelőre csak a törtetést látom.

Idet 2010.03.07. 18:36:51

@[nev]: Igazad van, csak nálunk az a baj, hogy a vegytiszta demokrácia, mint olyan, nem létezik. Nem csekély a szennyezettség mértéke. (helyhatóságok szabályozó hatása)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.03.07. 18:38:04

@török gábor:
ahogy kiolvasom belőle, budapest elúszott. és akkor minden más is.

Idet 2010.03.07. 18:41:53

@bölcsész87: Már állást foglalt anno.
Hogy jön a Fidesz lapjaihoz Vona Gábor levele???

jjulie 2010.03.07. 18:42:58

@Idet:

gondolod ha nem indítja e a háborút a monarchia és a német császár akkor a nyugateurópai foxik elindították volna hogy szétszedjék a lábtörlőt?

mondjuk az angolok? vagy a franciák? vagy a nyugateurópai orosz cár? esetleg a nyugateurópai szultán? esetleg az usa a gazdasági pozicióját féltve küldött volna egy üzenetet?

több nyugati nem jut eszembe

jjulie 2010.03.07. 18:51:20

@jjulie:

a belül lévő foxik szedték szét, a nyugatiak csak az áldásukat adták, és ez jóval a háború elött eldőlt

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 18:52:37

@Idet:

Ha nem érted Vona levelének tartalmi lényegét, az persze a te bajod!

"Már állást foglalt anno." Sajnos, épp ezért vonható kétségbe a mostani véleménye néhány ilyen kérdésben, már amelyekről hajlandó beszélni.

Nézzük például a földkérdést! Az (első) Orbán-kormány idején egyezett meg hazánk az EU-val arról, hogy az unió egyik alapkövének tekintett szabad tőkeáramlásról szóló fejezetbe utalják a termőfölddel kapcsolatos kérdéseket, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar földet szabadon vehető áruként kezelik majd, spekulatív céllal felvásárolhatják stb.

Ha a Fidesz eddigi teszetosza hozzáállását nézzük, fölmerül a kérdés, valóban képes lesz-e kiállni 2011-ben a magyar föld védelméért?

Alkotmány. Államadósság rendezésének kérdése. Cigánykérdés, cigánybűnözés. Stb. Egy csomó nemzeti sorskérdésről nem hajlandó egyenesen beszélni a Fidesz, vagy mellébeszél.

Va banque!

mrs. white 2010.03.07. 18:58:06

@jjulie: Te is tudod mire gondolt. Nyugat-európa jelen esetben a két nagy országot jelentette franciákat és az angolokat.

Németeket a nagyságuk miatt se kiköpni se lenyelni nem tudta. Viszont a monarchia felszabdalásával egy komoly középhatalmat,
vetélytársat kilőtt a versenyből.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 19:03:37

@Idet:
a probléma, hogy a helyhatóságokban is pártemberek ülnek. minden önkormányzatban van egy "hagyó", aki elintézi a dolgokat. és ugye az önkormányzatok állami normatívákból gazdálkodnak gyakorlatilag zéró önállóságuk van.

nekem a véleményem az, hogy főváros, és legalább a pólusvárosok kaphatnának valami önállóságot, szabad királyi rangot. fizessenek be valamennyi pénzt a kincstárba, de kapjanak valamekkora önállóságot. ugye a liberális koncepció azt mondja, hogy az adók első körben helyben legyen vannak beszedve. és akkor a helyhatóság fenntartja a közintézményeket. és majd a közintézmények fizetnek be a kincstárba, tehát így a leszakadó forráshoz jutnak, de az állam nincs direkt kapcsolatban a piacca. mert a közintézmények hozzák létre az államot.

oké, tudom, hogy ez elmélet, de minden törvényi szabályozás elmélet, és az alkotmányos rend is csak egy elmélet. és én úgy látom, hogy a másik modell meg nem működik. ugye a bkv-ból sem lehetett volna ennyit lopni, ha az állam nem tolná bele a pénzt. mert akkor a lopáshoz meg kellett volna emelni a jegyárakat. de így kifizette az állam. az állam megoldja valahogy. eladja a kincstári vagyont, vagy elzálogosítja és eladósodik. csak a probléma az, hogy egy idő után már nincs mit eladni, és nincs mit elzálogosítani. és akkor kiderül, hogy ez a politika mégsem jó.

de nincsenek illúzióim, én csak azt mondom, hogy van egy alternatívája ennek az egész nemzeti kötőjel szocialsita felfogásnak, és ez pedig a konzervatív-liberális felfogás. amikor a gazdpol lib, a kult pol meg konzerv.

tony zionist 2010.03.07. 19:03:54

@jjulie: ne ezeket, hanem a zsidót keresd az okok mögött...

Németország úgy vesztette el a 2.Vh-t, hogy nyerésre állt, hogy jóformán lövés sem dördült a területén.

a szemét hazaáruló zsidók 1917-ben 'eladták' Németországot az angoloknak meg a franciáknak, oszt csodálkoztak, hogy utálják őket...

aztán 1933 március 24.-én meg a zsidók hadat üzentek Németországnak...
tehát ebben az esetben Németország legitim módon tekintett miden zsidót ellenségnek...

van még kérdésed a történelemmel kapcsolatban?

jjulie 2010.03.07. 19:06:40

@mrs. white:

ezt a monarchiát a bele kényszerített nemzetiségek szedték szét, és nem nyugateurópa

a szétszedésről a benne lévők meg már sokkal a háború előtt döntöttek, de amíg volt elég katonai erő és a nagyon erős közigazgatás addíg mint abrocs ez a kettőösszetartotta

semmi féle nyugati katonai beavatkozás nem lett volna kezdeményezve a szétszedésére, annyira azért nem voltak beszerva tőle, amerikában meg akkoriban azt sem tudták hogy európa merre van

a benne lakók mentek el nyugatra lobbizni a szétszedéséért

gyöngyök 2010.03.07. 19:08:57

@[nev]: Gratula ehhez az eszmefuttatáshoz. Én ennél sokkal egyszerűbb okból emlitettem a Lineális Algebrát: szemléltetni szerettem volna, hogy milyen mennyiségű, egyedi gazdasági döntés hat egymásra, és ezért kissé szkeptikus vagyok olyan véleményekkel, miszerint ez/vagy az egy-vagy két döntés miatt áll úgy a gazdaság, ahogy.
Például ez a vita arról, hogy ki mit lop. Morálisan érdemes erről vitázni, de azt is tudni kel, hogy önmagában ez nem biztos , hogy országosan a gazdaság kárára van. Mert például a kereskedőnek teljesen mindegy, hogy lopott pénzből, fekete munkából szerzett pénzedet költöd nála, a lényeg, hogy el tudta adni az áruját. A korrupció .... stb azzal okoz nagy kárt, hogy nem az nyer a piacon, aki jobb szolgáltatás nyújt, hanem aki hajlandó zsebbe fizetni - ezt viszont valahogy fehérré kell tenni a könyvelésben, és a könyvelés logikájából fakad, hogy egy szabálytalanságot csak egy másik szabálytalansággal lehet semlegesíteni. Ergo: rontja az adózói morált. De attól még, ha ez a pénz a magyar gazdaságon belül marad és forog,akkor önmagától ettől nem lesz szegényebb az ország. Sokan azt hiszik, hogy az itt felemlegetett lopásoknak olyan a hatása, mintha ha kiraboltak volna otthon.
Viszont ha mélyebb összefüggéseiben nézem a kérdést, az áttételes kára nagyon nagy is lehet: nem átlátható a gazdaság, a szereplői nem tudják, mit kell ahhoz tenniük, hogy sikeresek legyenek... Nem kiszámitható, mit kell tenni egy áhított állás elérésért, vagy egy jó megrendelésért. Igy talán nem is annyira hajtanak .... Ezt viszont számszerűsiteni nagyon nehéz.

Idet 2010.03.07. 19:09:06

@tony zionist: Ó, b@ssza meg, már megint!
Maradj már ezzel az áporodott, penészes, poshadt antiszemitizmusoddal a sunyiban!
Nincs valami testhezálló zsidózó oldal, ahová írhatnál?

Idet 2010.03.07. 19:11:20

@jjulie: A "volna", meg a "ha" nem történelmi kategóriák.
Megtörtént eseményekre reflektálunk. Nem mondom, hogy elemezzük őket, mert hogy jövök én TG-hez...?

jjulie 2010.03.07. 19:14:01

@tony zionist:

szóval 1917-ig szerették a zsidókat, csak akkor lettek szemetek

hát ezt jól elbaszták a hülyék

ha majd középisibe mész, figyelj jól a töri órán ne hogy átkurják a fejed

jjulie 2010.03.07. 19:15:34

@Idet:

a "belül lévők szedték szét"-ben melyik a "volna" és melyik a "ha"

Idet 2010.03.07. 19:16:58

@bölcsész87: Va banque a francokat!

A Fidesz akadályozta meg anno, hogy a termőföld minden további nélkül kótyavetyélhető legyen, és, ha a környezet állapotát, a még termékeny földek mennyiségét nézzük, nagyon is igaza volt!
Víz+termőföld, háborúk fognak még kirobbanni ezért!

Idet 2010.03.07. 19:18:11

@jjulie: Az eggyel előbbi kommentedre válaszoltam.

Idet 2010.03.07. 19:21:32

@[nev]: 110%-ig egyetértek.

Ezt mondtam: a helyhatóságok nálunk kiskirályságok.
Ez a szabad királyi város- felelevenítés nem is rossz ötlet!

Idet 2010.03.07. 19:25:02

@jjulie: Nem a belül lévők szedték szét. Ez a közkeletű szocialista tört. értelmezés.
A nemzetiségeket jó alaposan megtámogatta az entente cordiale.
Csak úgy mondom, hogy az első szlovák nyelvű újságot MO-n adták ki, állami támogatással...

gyöngyök 2010.03.07. 19:27:19

@[nev]: Egy lényegeset kifelejtettél: az ellenőrzést. Abból kellene kiindulni, hogy minden ember gyarló. Pont. De a legtöbbje csak akkor, ha hagyják. A közpénzek körül olyan ellenőrzési rendszert kellene kitalálni ( nagyon nehéz feladat ) hogy aki ellenőriz, azt egy ellenérdekű fél fizesse. Ezt mondani nagyon könnyű !!
Egy példa: a könyvvizsgálókat a tulajdonosok fizetik. Tényleg elvárható , hogy ezek után a tulajok érdekével ellentéteset mondjon egy könyvvizsgáló? És erre egy lehetséges megoldás: a könyvvizsgálat díját a cégbíróságoknak kellene megfizetni egy kvóta alapján, és a könyvvizsgáló személyét véletlenszerűen kellene kiválasztani a kamarai listából, és onnan kapnák a díjazásukat is. ( Ezt a példát csak szemléltetésnek szántam ).
És mégegy. A legnagyobb baj az, hogy azon törvény alapján ( nem a korrupcióra gondolok, hanem a megbízási szerződésekre ) amelyek alapján egyesek most börtönben vannak, fel is lehetne menteni mindegyiket . Ezt , mint adótanácsadó teljes bizonyossággal állítom. És azt is, hogy ez nem véletlen. Ebben az országban szisztematikusan , direkt olyan homályosan megfogalmazott adótörvényeket hoznak, hogy soha senki nem lehet biztos abban, hogy nem csalt adót. Tehát akit akarnak , kimosnak a szarból, akit akarnak leültetnek ( Erre is egy példa : pénzügyminisztériumi állásfoglalás szó szerint idézve :ha hatalmas földterületet valaki nagy haszonnal elad , akkor ......adót kell fizetnie)

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 19:28:04

Kedves Gábor!

Szerintem a „varsói gyors” kérdését most nem tudjuk megválaszolni biztosan, ez egy hosszú távú kérdés. Áprilisban sem leszünk sokkal közelebb ahhoz, hogy ezt komolyan megválaszolhassuk.

Nem tudhatjuk, mi lesz. Lehet, hogy az MSZP és a Jobbik között a centrálisan elhelyezkedő Fidesz lesz hosszú ideig az egyetlen kormányzóképes párt; lehet, hogy a lengyel példához hasonlóan eltűnik a baloldal a magyar politikai palettáról, vagy teljesen jelentéktelenné válik, és négy év múlva már a Fidesz és a Jobbik fog versengeni a hatalomért; lehet, hogy a radikális párt zuhan vissza a jelentéktelenségbe, és egy megújult baloldal képes lesz konszolidálódni.

Nem tudhatjuk ezt biztosan. Persze mindenki remélheti a maga által elképzelt szebb jövőt… :)

6.Lenin 2010.03.07. 19:33:24

Kedves Nézőink!

A következő percekben összefoglalót láthatnak az új OGY első munkanapjáról.

A Fidesz vezérszónoka ismertette azt a tV csomagot,amit a következő napokban nyújtanak be és amely megindítja Mo felemelkedését.

Az MSZP hozzászólásában felhívta a figyelmet,a Fidesz ismét hazudott,már 2 órája kormányoznak és még semmit sem sikerült megoldaniuk.

Bokros L által fémjelzett tv javaslat lényege,hogy a következő időszakban mindent be kell fagyasztani,béreket.. sőt a Dunát is.
Sok állampolgár,kihasználva a kánikulát ingyen próbált a Dunában fürdeni,sőt 2-en bele is fulladtak,ingyen,ami tűrhetetlen,a gazdasági zseni szerint.
SEMMI SE LEHET INGYÉR kiálltotta,mielőtt elájult.

Az LMP is benyújtotta első javaslatát,mindent be kell tiltani,.ami füstöl.Röviden,de a lényegre koncentrálva.Füstmentes Mo-ot!

Az időjárásról,Baktalorándházán ma a Kossuth utcában nem esett,csak a Lajos bá,de nem sérült meg,megszokta.

További jó szórakozást!

Idet 2010.03.07. 19:33:41

@jjulie: Jesszusom, ezt csak most olvastam!
Giulia, ennyire nem etethetett meg a szocialista realizmus!
Mi az, hogy belekényszerített??!! A k@rva életbe, ez egy történelmi együttélés volt kb. 400 évig, és a 19. sz.-ig senkinek lövése sem volt nacionalizmusról, nemzetállamról usw.
A Monarchia szétszedése eldöntött kérdés volt, igen, 613 412 db diplomáciai és egyéb dokut lehetne idézni, de minek?
Az USA természetesen nem keveredett bele (nem nagyon), az ő érdekei későbbi keletűek voltak. Akkor viszont csontig csinnbe ment. (Ld. az összes vilhábot.)

[nev] (törölt) 2010.03.07. 19:38:27

@gyöngyök:
egyetértek. az a pénz, amit mondjuk hagyó ellopott, az vélhetően kampánycélokra ment. ebből finanszíroztak valami füzetet. felteszem az mszp ilyenkor mindig a legolcsóbb nyomdát választja. a pénz egy másik részét gondolom zsebre teszik, da olyankor is megnézik, hogy kivel építteti a villát. tehát a pénz vélhetően a magyar gazdaságban marad, ez "csak" egyenlőtlen elosztási viszonyokat eredményez, ami ellen a szocialisták elvben harcolnak. és ha a gyakorlatot nézem, akkor azt mondom, hogy az mszp-nek nincs helye a parlementben. de ha elmélmetet, akkor meg azt, hogy a fidesznek nincs helye. hiszen ők is egy olyan rendszert készülnek kiépíteni, amiben törvényesítve van a lopás.

odaítélnek bélának 2-300 milliót a pályázaton, mert miért ne ítélnének oda. eddig is ez ment, és így törvényesítve van a lopás. vagy ugye a központi közbeszerzések. szóval mindaddig, amíg nem lesz helyi adó, addig csalássorozatok lesznek.

mert ugye ha a posta lecseréli az összes biciklit, akkor lehet tudni, hogy valami simli van az ügyben. de ha ugye úgy lecserélnék le helyben és fizetni kellene fejenként valamennyi pénzt helyi adóként, és részletesen le lenne írva, hogy mennyibe kerül a bicikli projekt. és akkor aki akarná az ezt elolvasná, és nyilván a civiliek folyamatosan figyelnék, hogy akkor hová is megy a polgárok adója. és ettől még ugye lehetne szolidarítani, hogy ahol nincs semmi, ott is legyen postásnak biciklije. de akkor nem állami posta lenne, hanem városi, illetve járási. és nem az állam döntene az összes falusi posta sorsáról, hanem a járás maga döntené el, hogy mégis megéri azt fenntartani, vagy mégse éri meg. vagy esetleg összevonják a vegyes bolttal, vagy a hivatallal. vagy inkább mindenkinek adnak egy bankkártyát, és elektronikus postafiókot. és akkor lehet, hogy lenne olyan falu, amelyik ezt meglépné. de ezt állami szinten megint csak nem lehet meglépni. a példákat vég nélkül lehetne sorolni, hogy a városi, és a járási önkormányzatiság itt milyen fontos lenne. helyi döntések. szubszidiartiás elve.

jjulie 2010.03.07. 19:40:09

@Idet:

az ide vonatkozó ismereteim gerincét carl e. schorske fin de siecle vienna című könyvéből szedtem össze, nem ismerem az a szocialista történészi munkásságát, és egyéb más művét sem

Idet 2010.03.07. 19:44:17

@jjulie: És még: mi az, hogy nyugati katonai beavatkozás??!!

Ez egy komplett világháborúba torkollott, ember! Hogy én is egy marxista fogalommal éljek, amely történetesen helytálló: a javak újrafelosztásáról volt szó! Nem a nemzetiségek kis kezét óhajtották simogatni, hogy az a csúnya Monarchia, de majd mi! Demokrácia! Önrendelkezés! Szabad, nyílt választások!
Ja, az eget is fölvállalták meszelni, és mi lett belőle? A pemzli.

mrs. white 2010.03.07. 19:45:45

@jjulie:
Magyarok is mentek hogy ugyan már a terület kétharmadát lécc lécci szedjétek már szét?

Nyílván mentek a szlovákok horvátok stb. de úgy történelmileg nem ilyen határoknak kellett volna kijönni mert ugye ilyen nem volt előtte.

Akkor azért csak az lehetett a koncepció, hogy szétdarabolni apró kicsi miszlikekre.

Oszd meg és uralkodj már akkor is ismerős lehetett.

jjulie 2010.03.07. 19:48:23

@Idet:

az osztrák magyar monarchi 1867-től létezik, kb 90-re olyan erősek voltak a centrifugális erők hogy csak na, mire az antant letrejött már rég visszafordíthatatlan volt a folyamat

ez az én szocreál fertőzésem?

Idet 2010.03.07. 19:48:31

@jjulie: Schorske. El fogom olvasni, amennyiben németül v. magyarul hozzáférhető. Hozzáférhető?

Neve után porosz lehet az illető. Bocs, ha nagyon indulatos vagyok, de a Monarchia szívügy-témám.

utolsó iván 2010.03.07. 19:53:15

Ha mégis befut a varsói gyors a sínhez kell hegeszteni becsületes kormányzással.

RL 2010.03.07. 19:55:34

@gyöngyök: Csak a rend kedvéért. Az amerikai légierő 1944-ben egy az Egyesült Államokkal hadban álló és németek által megszállt Magyarország katonai célpontjai ellen hajtott végre bombatámadásokat. A vadász - és légvédelem, az időjárás valamint emberi hibák miatt a "bombaszőnyegek" gyakran elcsúsztak, rengeteg ártatlan civil halálát okozva. Ez törént 1944 április 13-án Győrben is. Azonban sem a győri, sem egyetlen más magyarországi bombázás nem tekinthető
"terrorbombázásnak" mint pl. 1945-ben
Drezda elleni légitámadás-sorozat.

Idet 2010.03.07. 19:56:29

@jjulie: Monarchiának nevezem az egyszerűség kedvéért a Habsburg-konglomerátumot, a kezdetektől.
Antanton az antantban résztvevő országokra gondolok, még a háború előttről.
Már elnézést kértem az indulatosságért. Rossz ajánló, egyébként, elveszi az ember tisztánlátását.

6.Lenin 2010.03.07. 19:59:51

Uwaga,uwaga!

Előre láthatólag a varsói gyors néhány évet késni fog!

El Polako 2010.03.07. 20:01:44

A BKV olykor duplán hajtotta be a pótdíjakat a "büntetett utasoktól".
Erről bezzeg sehol nem lehetett hallani, itt egy cikk róla:
www.melano.hu/news.php?extend.76.4

Ez is a része a lehúzó MSZP-SZDSZ gépezetnek?

jjulie 2010.03.07. 20:02:43

@Idet:

megvan magyarul, Bécsi századvég a címe, amerikai az ürge, 64-ben jelent meg először, nálunk 98-ban

nekem is a kedvencem a klotild palotákkal együtt, de hát ez halott volt még mielőtt az antant létre jött volna, a rilke és társai jól ábrázolták,

Idet 2010.03.07. 20:03:02

@mrs. white: Ahogy mondod.

Hogy volt a mondás? A románok azt kapták jutalmul, amit a magyarok büntetésül...
Ez még jóval előbb volt, és a szituáció sem volt ugyanaz, de fáradok. Mindenesetre, helytálló, nem?
Naiv barmok vagyunk, az egész Közép-Kelet-Európa, még az oroszok is. Na nem, azt azért mégsem! Putyin egy ronda disznó, de le a kalappal!

mrs. white 2010.03.07. 20:06:42

@Idet: Köszönöm jjulie vitázva mindig azt érzem megőrültem, pedig nem.

Idet 2010.03.07. 20:07:08

@jjulie: Ez nem a szintén szétszedett Osiris kiadványa volt?
Na, az is megérne egy misét!

Tényleg, már egyszer kérdeztem, mi van a lukas Klotilddal? Változatlanul állványok-munkások nélkül egzisztál!

gramercy 2010.03.07. 20:07:22

kisebb vagyont tennek ra, hogy a korzetek feleben-ketharmadaban 50% alatti reszvetel lesz

tölgyes 2010.03.07. 20:09:13

@jjulie: Bele kényszerített????Olvasott már maga történelmet??? Istenem!!!Ekkora ostobaság...!!!!!Jobbára bele születtek ( a magyarok-csehek-és némileg a horvátok nem..) Az igaz, hogy kikivánkoztak...

mrs. white 2010.03.07. 20:09:23

@Idet: Bőség zavar hír tv-n Balogh a nokiás dobozzal. Szólás szabadsága kopi cédulák és sávolyi pálya. Lehet hogy ideiglenesen mennem kell.

Idet 2010.03.07. 20:12:03

@mrs. white: Egy kicsit mindnyájan őrültek vagyunk.

Tulképpen egy közös kocsmai választási tévénézést kellene rendezni!
Ha nem panelban laknék, még nálam is lehetne, meg főznék is! Olyan vadhúsom van...

Idet 2010.03.07. 20:14:03

@mrs. white: Tévé nyet. A fiam meccset néz, ki vagyok tiltva...

mrs. white 2010.03.07. 20:14:14

@Idet: Én meg viszem a házi páleszt.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.07. 20:14:20

@Diocles: Akad még egy szempont: Az MDF szervezetlen. Ha megnézed lakossági támogatás, hiteles miniszterelnök jelölt van, de egyéniben nem csak az ajánlószelvények gyűjtése a gond, hanem az is, hogy nincs elég politikus a pártban. Nem véletlen az a koncepció, hogy ahol nincs jelölt, és úgysem nyerünk, ott kölcsönzünk onnan ahonnan adnak a programunk megvalósítására.

A jelölt neve, pártállása, stb. nem lesz fontos, hiszen nincs az országos listán, nem fog nyerni, csak egy politikus kell, apparátussal aki támogatja Bokrost és az MDF listáját.

Ennél azért cifrább az SZDSZszel való együttműködés, és több más okot is elmondtam. De tény az, hogy

Ahogy az MSZP egyre inkább merül el, úgy merül fel egyre több a Jobbikot és a FIDESZt nem kedvelő emberben az, hogy ha még megvan az ajánlószelvény el kellene vinni bárhova, legyen kire szavazni. Nos ez a lehetőség is befolyásolja az MDF és az LMP esélyeit az indulásra.

Akad egy sajátos érvrendszer amivel az MSZP nehezen tud mit kezdeni: Ha cél az elszámoltatás, és nem csak Hagyó lesz elővéve, hanem a környezetében mindenki, s minden olyan politikus aki profitált a furcsa módon feltöltött pártkasszából, mentelmi jogukat meg lehet szüntetni (elég erős a többi párt) akkor az MSZPre szavazni annyit jelent, mint megszüntetni a parlamenti ellenzék jelenette kontrolt, még több hatalmat adni a FIDESZnek.

+ Az MSZP hitelvesztése is gyengíti a kontrollt.

Ergo "kényszerből" adott ajánlószelvények, szavaztok is lesznek.

Az MSZP érdekelt abban, hogy legyen a FIDESZszel szemben nem MSZPs parlamenti kontrol, ergo nekik is jó a kicsiket segíteni. És a FIDESZnek is lehet érdeke a két kicsi bejutása.

tony zionist 2010.03.07. 20:16:04

@Idet: milyen antiszemitizmus?
senkit nem utálok azért, mert szemita.

a zsidó az emberiség ellensége, ez tény.

mrs. white 2010.03.07. 20:17:23

@Idet: On line közvetítem. Utána olvastam a neten délután Hatvan szabót is képbe keverte. Ez a figura már kifejtette áldásos tevékenységét a privatizációnál is. Húsz év után egy banánhájon elcsúszni akkor mennyit loptak a bkv aprópénz ehez képest.

jjulie 2010.03.07. 20:17:44

@tölgyes:

igen a zsidók örömmel jöttek ide valóban, kb az egyetlen csoport volt a magyar mellett amelyik nem vágyott ki az osztrák magyar monarchiából, még a nagynémet nacionalisták is, igaz a cionizmus is itt született, de a monarchián belül nem lett erős

modosítok: benne maradni kényszerített

így jó?

hoplita 2010.03.07. 20:27:46

@Idet: @mrs. white:

Ti könnyen beszéltek.
Nekem melózni kell 11.-én.
Vagy a szavazatszámláló bizottságba, vagy szaladgálós munkakörbe..
Pedig már én is el tudnék egy laza választást képzelni, iszogatással, jósolgatással, adat elemezgetéssel, dumálgatva.
Nekem ez majd csak 10 óra után lesz lehetséges.

mrs. white 2010.03.07. 20:27:54

Upsz Mesterházy (az Ernő) is ott ült Hagyó mellett. Mondjuk ez már nem löki a mélybe a szadeszt 0-tól nincs lefelé. Viszont így már nem Hagyó saját bulija hanem koala finanszírozás.

Lehet ebből varsói gyors csak 30-al fog menni a sinek miatt

gyöngyök 2010.03.07. 20:29:08

@MAZ16: jaj istenem, de nagy marhaság mind a hivatkozott cikk, mind a te kérdésed.
A követelés behajtás módja:
1.) Egy adott időpontban egy bizonyos napnál régebbi tartozásokat a cégek át szokták adni annak , akivel ennek behajtására szerződtek.
2.) Ezért már valószínűleg az ügyfél érdeklődése előtt átkerült a szekszárdi ügyvédhez a követelés.
3.) a vidéki ügyvédi/könyvelési/adótanácsadó díjak a budapestiekének a töredéke. Tehát még az is feltételezhető, hogy jó üzletet csináltak a szekszárdi ügyvéd megbizásával .
4.) Egy ilyen felszólitásra három választ lehet adni: ( de válaszolni azért illik a.) nem is tartoztam soha. 2.) már kifizettem, mert élni kívántam a kedvezménnyel, csatolom a befizetést igazoló bizonylatot.c.) befizetem az ügyvéd letéti számlájára. Ennyi. Ebből nem kell ekkora ügyet csinálni. ja meg illene időben befizetni a bűntetést.
Azért érdekes, hogy téged az zavar, hogy intézkedni mernek , hogy valaki befizesse a közösbe ,a mi a köznek jár ( büntetés) és azt hozod fel hibájául egy állami vállalatnak, hogy gyorsan intézkedik ? Ezt a vállalkozói szférában is így csinálják, mivel nem tudni előre, hogy ki akar élni az engedménnyel, igy azonnal lehet intézkedni. Az ügyvéd levele nem mondta azt, hogy semmis a BKV ajánlata. Én is úgy gondolkodtam volna: aki mást akar, majd visszajelez. ennyit minimum tehet az, aki nem fizet. Ha ezt egy üzletben tetted volna meg, lopásnak hivnánk. Na szóval nonszensz a logikád !!!!!!

mrs. white 2010.03.07. 20:31:14

Megsajnáltam a Baloghot ez nem egy bűnöző tipus az biztos.

Idet 2010.03.07. 20:48:34

@hoplita: Akkor is szívesen látunk!

objekt 2010.03.07. 20:48:41

Ez a riport még nagyot fog szólni. Ilyenkor látom, hogy amikor azt gondoljuk, hogy van sejtésünk mi megy a háttérben, igazából mennyire nem tudunk semmit. Azért így első kézből ilyenek hallani...
Szerintetek pl. egy Lendvai Ildikó közvetlenül is tud ilyenekről, azután bemegy a napkeltébe viccelődni, meg jókat mondani. Vagy Ő csak általánosságban tudja, hogy így megy ez?

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 20:48:45

@TheElf:

Érdekes gondolatmenet!

Szerintem az MDF és az LMP közül egyik célba érhet.

Tehát jó eséllyel 5 párt lesz a parlamentben. (Fidesz + KDNP + Jobbik + MSZP + a bűvös 5-ik)

gyöngyök 2010.03.07. 20:49:40

@[nev]: Hát erről a bicikli ügyről sokat tudnék mesélni - közvetlenül ismerem. Bármennyire hihetetlen, magában az ügyletben nem volt semmi svindli. A gond akkor kezdődött, mikor utólag - a közbeszerzési eljárás után - a Csepeli kerékpár úgy döntött, hogy ugyan ő nem pályázott, ( akkor más üzletben bizott, de nem jött be)de mégis kellene neki az üzlet. Jelenlegi ellenzéki irányultságú vezetője pártbéli társaihoz fordult segítségért:
abból a feltételezésből indultak ki, hogy a Posta kormánypárti kézen van, kizárt, hogy ellenzéki cég nyerte meg a tendert, lehet támadni. Csak amikor az egész sajtót felizzították, derült ki, hogy a jelenlegi nyertes is akolbéli.
Arról majd pár hónap múlva írok, ha bebizonyosodva látom a meglátásomat, hogy hogyan kárpótolták az első körben vesztest félt, akivel -az ellenzék nyomására - felbontották a szerződést és nyakán maradt százmilliós nagyságrendben a bicikli. Aztán a helyi város egy tendert irt ki, szintén biciklire - a kiirás lényege: péntek délben eredményhirdetés, hétfőn már teljesiteni kell a szállítást. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy péntek délben azt közölték az önkormányzatnál, hogy nem tudják az eredményt megmondani, mert az illetékes szabadságon van. Akkor a nyertes hogy is tudna hétfőre teljesiteni?
Na ez a módszere a hatalomra készülő pártnak. Hát nem biztat sok változással.

Idet 2010.03.07. 20:52:35

@mrs. white: Azmiaz? Finom lehet...

De tényleg össze kellene ütni egy nagyobb bulit, a törkgáborelemez-fanokét!
Gábort nyilván tényleg hiába hívnánk, de ahányszor okosat mond a dobozban, ordítunk!

Tibike15 2010.03.07. 20:54:56

Azért mielőtt annyire megsajnáljuk a Baloghot, azért megkérdezném, hogy miből fizeti a Bárándyt, aki ugye nem egy ócska ügyvédbojtár.

Ettől független valószinüleg én sem csináltam volna mást, mint a Balogh, a jó fizetésért cserébe megtettem volna, amit megkövetel a haza. Szóval én nem ítélem el őt, de ettől még azért kapja meg a büntetését. És a Hagyó is, amint letelik a mentelmi joga.

Idet 2010.03.07. 20:54:57

@tony zionist: Aranyom, ez értelmetlen, amit mondasz.

Idet 2010.03.07. 20:56:59

@mrs. white: banánháj? Jajj, de jó!!!

bluesilver 2010.03.07. 20:59:51

Ha már a politikai elemző kérdőjellel fejezi be a posztját, akkor valóban izgalmasnak ígérkezik majd az a bizonyos vasárnap este...

Idet 2010.03.07. 21:00:05

@objekt: Lendvai Sipánkáról tudnék mesélni. Nem teszem, mert személyes.
Elég az hozzá, hogy nagy szöveg- és szemétláda.

mrs. white 2010.03.07. 21:00:35

@objekt: Direkt figyeltem a metakommunikációt, sajnos nekem nagyon életszerűnek tünt. Mutatta a kezével ösztönösen hogy milyen táskában látta a pénzt. ez általában ösztönös tevékenység hazugságkor nem így van. A nokiás doboz is hasonló csak az verbális dolog.
Meg így utólag az jutott eszembe amikor először letartóztatták akkor pont arra gondoltam ha valaki ennyi pénz lop az miért nem látszik meg pl a házán ahol lakik. Sajnálom ezt a figurát belekerült mint pilatus a credoba.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.07. 21:03:46

@mrs. white: Nem hiszem, hogy ez az ügy komolyan befolyásolhatja az SZDSZt, egyszerűen azért, mert az SZDSZnek nem csak az 5%ra nincs esélye, de az 1%ra sem, nem is hallunk arról, hogy kampányolna. Ergo ezek az alakok már nem remélnek semmit az SZDSZtől, elhagyták a süllyedő hajót.

A médiatámogatást biztosító érdekeltek esetben új pártot kellett találni, új nevet, szimpatikus új arcokat akik mögé el lehet bújni, átmenteni a pénzt. Legyen meg legalább az 1%, de lehetőleg az 5is, lehessen erősödni önkormányzati választásokig, legyen természetes, hogy ez a párt is megjelenik a sajtóban...

Igen, az egyetlen olyan pártról van szó, aki múlt, meglévő meghatározó politikusok nélkül szerepel a sajtóban, van háttere a megszokott liberális "celebek" között, ahol új párt létére látszik a támogatás nyoma.

Nem kell megnevezni ugye? Mert a szólásszabadság jegyében hamar beperelnének...

Na majd, ha kiderül a pénz útja az új pártig, pár ember útja az új pártig, stb. akkor lesznek következmények.

Furcsamódon az SZDSZben megmaradók egy jelentős részének pont ez hozhatja el az esélyt a párt megújulására.

mrs. white 2010.03.07. 21:05:09

@Idet: Szilva pálinka természetesen. A banánháj véletlen volt. de curie se találta volna fel a suárzást ha akkor és nem oda teszi azt a bigyót.

olyan volt a blog mint amikor tiger woods elnézést kért a megcsalásokért. Két percig nem volt üzletkötés a New yorki tözsdén.

Csak az a kár hogy Tg meg giró szász miatt lemaradtam kériről meg stumpf-ról. Mondjuk tg ezért felmentést kap hogy miért nem szól bele a koommentekbe.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.07. 21:14:42

Én szuper 11.-ézek Amcsi mintára:-)

objekt 2010.03.07. 21:15:36

@Idet: @mrs. white: Itt töltöttem az egész délutánt, olvastam, írogattam, néha felhúztam magam. Próbáltam elmondani, hogy nem kell itt most Fidesz pártinak lenni ahhoz, hogy az ember azt mondja: elég volt ebből.

Tessék, most lement ez a beszélgetés és megint, mit tudnék most írni...

Milyen jól mondta Török Gábor: "amikor az eső esik, vagy azt látom, hogy hamarosan esni fog, nem beszélhetek napsütésről - ilyenkor az eső a téma, akár szeretem, akár nem."

Erre most azt mondani, hogy a Fidesz is lopott...

Ne haragudjon aki utálja őket, de most egyszerűen nem ez a téma. Tulajdonképpen mindenkinek visszaéltek a bizalmával, a szavazóikéval is. Óriási kárt okozna, ha a választók ezt valahogyan legitimálnák. Alapig le kell bontani az egész pártot és valami mást létrehozni a romjain. Baloldal kell, de igazi.

Idet 2010.03.07. 21:21:02

@mrs. white: Annekem is van, meggylevéllel ződítve. Frenetikus.

Ismerős hozna szekszárdi kadart...

Én most agyhalott vagyok, CSI-t nézek, pihenésül.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.07. 21:25:09

Ha TG nem tesz fel legalább egy kérdést 11.-én, innen a kommentekből, irrrrgumburrgum lesz.

mrs. white 2010.03.07. 21:28:35

@objekt: Szólás szabadsága két közvéleménykutatóval.

[nev] (törölt) 2010.03.07. 21:28:58

@gyöngyök:
ugye a probléma itt még az, hogy mondjuk jánkmajtison néztek ki az emberek a fejükből, hogy minek is kell olyan drága bicigli (sic). miközben ugye a környéken az összes kistelepülésen bezár a posta. jánkmajtison talán éppen nem. és ugye nekik pont megtenné egy olcsóbb, a rendelkezésre álló pénzmennyiséget nem csúcs biciklikre költenék, már ha ők dönthetnének ez ügyben. értik, hogy jár hozzá mindenféle extra, de jánkmajtison vélhetően úgy vannak ezzel, hogy momentán nem ez a prioritás. persze lehet, hogy szuper bringákat vesznek, és akkor majd csodájára jár mindenki a postások biciglijének. az is lehet persze. lehet, hogy beleteszik az önrészt. mert pont fontos a postás bicikli. ez rájuk van bízva. és akkor ezen a járában a falugyűlésen és a városházán tanakodhatnak. milyen legyen a bicikli. és még ugye az is lehet, hogy a környéken valaki azt mondja, hogy csinál egy kisüzemet.

és ugye a liberálisok azt mondják, hogy ehhez egyáltalán nem kell az állam, hiszen a fejlesztési forrásokat biztosít az unió.

akkor miért akar a magyar állam erre ráígérni, és legfőképp miből, hiszen üres a kincstár, nincsen többlet, amit szét lehetne osztani, hanem hiány van. miért és miből akar az állam beruházást ösztönözni, nyilván úgy, hogy mennek ők is hitelt felvenni, aztán a következő kormány idején majd csak visszafizeti az ország valahogy.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.07. 21:30:21

@objekt: De nagyon sokan ugyanezt mondhatják a FIDESZ ügyeire is, és hozzátehetik, hogy az MSZPben viszont a botrányok kapcsán igen sok meghatározó arc lecserélődött, ami a FIDESZre nem jellemző.

Ergo kimondhatják azt, hogy sem a FIDESZ sem az MSZP nem elfogadható, sem a koalícióhoz kapcsolódó (volt) SZDSZes politikusok. Becsületes ember a maradékból választ, mert így nem legitimálja a két nagy nem kis bűneit.

Ergo a gondolatmeneted folytatása pont FIDESZ ellenes irányt indokolna. Hozzátéve, hogy a rádiópályázatok ügyében az MSZP és a FIDESZ emberei is együtt tevékenykedtek, a vízmű ügyben kapott kritika sem semmi, stb. ergo mindkét oldalról van miért friss ügyben beszélni.

De ismét: Egyik oldalon távozásra szólítják fel a bukott embereket.

Ugyanis ez esetben: Vállalhatatlan kategória lenne az MSZP jelentős része, a FIDESZ egésze, és számos SZDSZes politikus.

Ergo az érvelés egy LMP-MDF-Jobbik parlament felé szóló érv lenne.

Ellenkező esetben viszont azt lehet mondani, hogy a vállalhatatlan pártok közül választani kényszerülők válasszák a nekik szimpatikusabb programot, a nekik szimpatikusabb jelöltet belátásuk szerint.

mizrolist 2010.03.07. 21:30:39

@TheElf: az SZDSZ azért nem kampányol, mert nem is indul egyáltalán.

mrs. white 2010.03.07. 21:31:59

@Idet: Én pedig elteszm magam holnapra.
A fene esz meg amikor napközben ránézek a blogra de azért munkaidőben nincs pofám kommentelni, mire hazajövök meg már idejét múlt amit hozzá akartam tenni.
Na mindenkinek joccakát!

mikimiki 2010.03.07. 21:39:21

@Idet: Nem a fidesz akadályozta meg,ez téves.Ezt az egy dolgot tette Torgyán,amit a javára lehet irni.

Idet 2010.03.07. 21:49:32

@mikimiki: Majd utánanézek, biztosan elnéztem!

Idet 2010.03.07. 21:50:39

Mindenkinek jó éjszakát!

objekt 2010.03.07. 21:51:09

@TheElf: Most, ha azt mondom, hogy van ráció abban amit mondasz akkor mégiscsak ott vagyok ahol a part szakad.

A Fidesz jelenlegi ügyei, nem érik, érhetik el azt a szintet amivel foglalkoznom kellene. A régiekért már "büntettem" őket.
Engem az MSZP-nél sem a korrupciós ügyek befolyásolnak elsősorban, hiszen ezekről sokáig nem is, vagy csak keveset tudtam. Nem nyelem le nekik, hogy átvertek a választások előtt. Számomra elfogadhatatlanok voltak a "nagy" ügyeik. Oktatás, egészségpolitika, stb. Szerintem ez a megszorítós gazdaságpolitika újratermeli a hiányt, mást kell megpróbálni.

Szóval eddig semmi nem tetszett. Erre jön az arcátlan korrupció.

Tipikusan az az eset, amikor edzőt kell cserélni, hitehagyott lett a társaság (az Ország). Kell a friss vér.

MDF? Had ne mondjam. Az erkölcsi érzékem tiltakozik ellenük.
LMP? Talán, ha 23 lennék és nem 43. Ha, lenne időm a kísérletet megvárni.

Jobbik? Kell a parlamentbe, max 10%-on, de építőek legyenek. Én így látom.

Az én problémámon csak a Fidesz segíthet, egy erős Fidesz. Adok nekik még egy lehetőséget. Remélem, élnek vele. Ha nem annak vajon ki tud majd örülni. Én nem, 47 leszek amikor elküldhetem őket.

tlac 2010.03.07. 21:57:51

@objekt: Szocialista Ildikónak a kampányfőnöke is ül, hogyne tudná mi és hogy megy??

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 22:01:20

@mikimiki:

Szerintem a volt kisgazda szavazók jelentős részéből építkezhet a Jobbik, talán hitelesebb számukra a radikális jobboldal nyújtotta képviselet, mint bármikor is volt szemükben a liberális mezőből megpattant Fidesz.

A volt kisgazda szavazók egy jelentékeny részét igazából sosem volt képes megszólítani Orbán, szerintem ők hiányoztak 2002-ben és 2006-ban is.

rockjano 2010.03.07. 22:01:24

Én Fidesz irányította helységeben élek itt is megvannak az ügyek csak persze nem érik el az országos politika szintjét, pedig korrupció valszeg van rendesen. A helyi média meg egyszerű van jobboldali és szélsőjobboldali újság választhatsz.

Az már nagy baj ha az országon csak a Fidesz segíthet mert nagyon gyorsan ki fog derülni hogy náluk sincs megoldás, és akár mennyire is leamortizálja most magát az mszp nagy lesz a kiábrándultság belőlük is.

Mégsem hiszem hogy mindenki a jobbikra szavazna utána szerintem az apátia a valószínűbb. Nagy kérdés hogy ezek után (és ki tudja mi jön még??) az mszp valaha is vissza tudja építeni a váltópártiságát. Nem tudom most mi folyik az mszp kampányközpontjában de nagy lehet a fültő vakargatás az biztos. (nagyon kiváncsi lennék rá).

gyöngyök 2010.03.07. 22:03:17

@[nev]: A lényeget leírtad . Az állam állami beruházásokkal tudja élénkíteni a gazdaságot. Tehát önmagában az, hogy biciklit rendel a postásoknak,azzal épp ezt teszi. Azzal pedig, hogy a tenderben - először az eddigi pályázatok történetében - a nyertes vállalta a karbantartást is, amit helyi vállalkozókkal kötött szerződés alapján teljesített volna: az általad leírt helyzet volt. Arról pedig mi olcsó, mi drága csak a beszerzési ár alapján dönteni, nagyon félrevezető. Csak egy tényező: ezek a kerékpárok aluminiumból készültek. Gondolom nem kell ragoznom, mennyivel időtállóbbak. A postások nem heti egy koca biciklizésre használják, hanem naponta több órát, sárban, esőben. Tehát nem mindegy , miből készül a többi alkatrész sem .Nem mindegy mit tartalmaz a garancia. Az csak egy mellékes tényező, hogy nagyon könnyűek - egy postást kell megkérdezni, mennyit jelent ez. A helyi kis posták bezárásával én teljesen egyetértek. Miért kell fenntartani egy postát csak azért, hogy naponta pár embernek legyen hová elsétálnia? Helyette - az átmeneti időre , míg mindenki számára elérhető, megérthető lesz az internet - a meglévő faluházakban kellene embert biztosítani, hogy segítsen a levélírásban, az elektronikus ügyintézésben, vagy akár pénz utalásában - mármint egy pár száz fős faluban. Ez legalább csak egy ember bérét és nem egy külön épület ( a maga biztonsági előírásaival) fenntartását jelentené. Szóval sokféle szempont létezik , amely igenis nem elítélendő. Persze az is érthető, ha valakinek ez - mivel közelről érinti - nem szimpatikus. De kivülállóként ??

objekt 2010.03.07. 22:12:50

@rockjano: Hát ez az! Szuper jó érzés, hogy egy esély maradt. Mintha egy töltényem lenne a támadó oroszlán kivégzésére...
Csak gratulálni lehet hozzá, minden kedves ezt a helyzetet létrehozó politikusunknak. Mi most élünk. Azelőtt csak történelem könyvben olvasott ilyet az ember. 8 elcseszett év és további tíz, míg helyrehozzák - és még az sem biztos.

rockjano 2010.03.07. 22:14:12

nem gyanús az hogy most ennyi korrupciós ügy jön elő pont a kampány közepén... nem mozgatja itt a szálakat valaki valaki??

Szociknál valaki át akarja venni a pártot, vagy a fidesz így akar végleg leszámolni az ellenféllel.

vagy csak menekül mindenki a süllyedő hajóról??? :-)

Én már nem értem az egészet...

gauche caviar 2010.03.07. 22:14:42

Giró-Szász miket mondott az M1-en...
"A jobbik nem érdekelt a jó kormányzásban..."
Mit fog ő ezért kapni :)))

Pedig csak az igazat mondta...

art-isjus 2010.03.07. 22:20:45

@gauche caviar: És Giró -Szász miben érdekelt?(mint eléggé elfogult,és bizonyos oldalhoz köthető ember)

gyöngyök 2010.03.07. 22:23:56

Engem az döbbent meg, hogy a politika közeli korrupciótól mindenki ennyire ki van bukva, de az senkit nem zavar, hogy a lakosság tömegei fizetik le naponta az orvosok tömegeit. Nem a hálapénzre gondolok, ott simán csak jövedelem eltitkolás van - tehát adócsalás - -ugyanis én még nem láttam az évi kb 500 adóbevallásban, amelyet évek óta elkészítünk, hogy egyetlen orvos is hálapénzt vallott volna be- hanem előre fizetnek bizonyos előnyhöz jutásért, ami simán vesztegetésnek számít és bűncselekmény ( és hagyjuk már végre azt , hogy nem kapnak az orvosok európai fizetést, én sem kapok és az emberek zöme sem kap, mégsem követ el mindneki bűncselekményt ) és akkor itt ítélkeznek, hálaistenkednek, játsszák a szűz lányt, hogy ilyen , meg olyan csúnya politikusok , meg BKV -sok. Elképzelte már valaki , hogy ilyen címen mekkora összeg kerül az orvostársadalom kezébe ? Ja, ez elfogadható, mert szegények minket akarnak gyógyítani - pedig csak kihasználják a betegek kiszolgáltatottságát, kétségbe esését.

objekt 2010.03.07. 22:24:17

@gyöngyök: Láttad te azt a beszerzési árat. Tudod te hány évig használtak régen egy binyiglit. A nagyapám naponta tekert vele 40km-t sárban esőben, ahogy írod. Azért sokszoros áron nem éri ám meg. Ha tönkre megy, lehet másikat venni, ötöt is ezért az árért. Emlékszel a kakaó biztos billentyűzetre? Ezek nem láttak még óvodát. Kakaóivás reggelinél van, utána nix kakaó. Fillérekbe kerül egy billentyűzet. Százat is vehettek volna, ha mégis előfordult volna. De, nem inkább elképesztő áron vesznek kakaóbiztosat. Kérlek, ne védd már az ilyen nyilvánvaló dolgokat, mi motivál ilyenkor?

panelburzsuj 2010.03.07. 22:27:14

@E_R:

A Századvég sikerében érdekelt.

Mindenkinek helyzete van.

jjulie 2010.03.07. 22:27:56

@gyöngyök:

az én kedvencem az ügyvéd akit kötelező igénybe venni ingatlan adásvételhez, és 90%-ban svarcban teszi, pedig aláírja, szárazbélyegzőzi, leadja a földhivatalban, és megnézi az apeh az illeték miatt....

gauche caviar 2010.03.07. 22:31:17

@gyöngyök: mert mindig csak a más szabályszegése az igazságtalan. nem tudtad?

jjulie 2010.03.07. 22:31:24

@objekt:

azért ne keseredj el teljesen, mert még a jobbikra fogsz szavazni

szavazz a bokrosra, egy jó könyvelő kell ide, nem pedig szarházi politikus

gauche caviar 2010.03.07. 22:32:49

@E_R: mondom, miket fog ezért kapni.. :)
(tipikusan hazai szokás: nem azt kezdik el mondani, hogy de, de a jobbik az nagyon is érdekelt a jó kormányzásban, hanem, hogy a giró-szász az hova húz... mintha ettől nem lenne igaz az állítása. keverjük a morált a realitással :)

gauche caviar 2010.03.07. 22:33:53

@jjulie: és amikor a minisztérium ZSEBBE fizeti a beugró melóst? akkor azért mindig elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.03.07. 22:37:12

Üdv Gábor, láttalak a Szólás szabadságában. Mint mindig, most is lealáztad a többieket! :)

art-isjus 2010.03.07. 22:37:48

"Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre -, még az is előfordulhat, hogy az MSZP a hátralévő egy hónapban teljesen elsüllyed benne."

Azért nézzük csak meg jobban.Még független hírforrások,elemzők is elfeledkeznek a mostanság napvilágra kerülő ügyekben érintett nem mszp-s emberekről.Nyilvánvaló hogy az egész korrupció elleni hajsza kampányjellegű,ezért egy oldal ellen irányul.
Pedig a vélhetően bűnösök közt akadnak a másik oldalról is.
Pl. az Erzsébetvárosi Fidesz alelnök Czibula Csaba,aki a nyomozás és letartóztatás elől Dél-Amerikába szökött.
Vagy a BKV tanácsadói szerződések kapcsán Orbán Anita képviselőjelölt,és férjének cége...több százmilliós szerződésekről van szó,amit szintén vizsgál a rendőrség,és ugye ez is kínos....a képviselőjelölt asszony az ügy kiderülése után iziben "meg is betegedett",és eltűnt (eltűntették) a nyilvánosság elől.
Szóval vannak Fideszes érintettek is,persze nyilván a Hír tv vagy a Magyar Nemzet nem közli le ezeket a dolgokat,de független hírközlőknek,elemzőknek azért nem kellene róluk sem megfeledkezni.

jjulie 2010.03.07. 22:38:45

@gauche caviar:

ezzel még nem találkoztam, de maradva az ügyvédeknél, álítólag már náluk is gáz van, egy csomó fiatal adja vissza a praxist, mert nem él meg belőle, és már nagy akciókkal dolgoznak

Treuga Mei 2010.03.07. 22:39:47

@török gábor:
Hadd kérdezzem, mi a véleménye, mennyire kell visszaszorulnia a szociknak ahhoz, hogy úgy gondolják, akár saját embereik beáldozásával is rontják, lerántják a FIDESzt? (Gondolok itt jól előkészített anyagok átadására az ügyészség számára, persze nagy sajtóvisszhanggal, amelyekben tisztán fideszes, esetleg pártokon átívelő maffiotikus tevékenységek - pl. Centrum Parkoló - jelennek meg.)
Honnét érezhetik bizonyos hatalmi-gazdasági csoportjaik, hogy már nincs vesztenivalójuk?

panelburzsuj 2010.03.07. 22:42:52

@gauche caviar:

Giró-Szász nem érdekelt az igazgatása alatt álló intézmény sikerében?

Szerintem eléggé természetes, hogy a cégéhez húz, nem?

art-isjus 2010.03.07. 22:43:05

@gauche caviar: Csak mondtam,hogy lényegtelen mit mond Giró Szász,mert elfogultsága miatt minden szava hiteltelen már.Véletlenül lehet igaza,de végülis érdektelen miket mond.

Treuga Mei 2010.03.07. 22:43:46

@Viktus:
Lehet, hogy ezért vagyok munkanélküli proletár?! (-:
Azért néha bejönnek megérzéseim. ('97-ben megjósoltam a MIÉP '98-as befutását, 2007-ben a JOBBIK-ról mondtam, hogy "fekete ló", komoly erő lehet még... tényleg inkább csak megérzések alapján.)

jjulie 2010.03.07. 22:45:08

@E_R:

na jó de mi lesz azoknak a sorsa akik feldobják az ügyeket, az sem lehet egy életbiztosítás

gyöngyök 2010.03.07. 22:47:11

@objekt: Igen, láttam a beszerzési árat - a saját szememmel. Az árrés nem érte el a 25 %-ot.

panelburzsuj 2010.03.07. 22:47:16

@Treuga Mei:

Az kizárt, hogy a korrupt ügyeket felnyomó személyek egyszerűen pirospontot gyűjtenek - amikor már tisztán látszik, hogy ki lesz az új gazdi?

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 22:49:25

@gyöngyök: Van egy baromi nagy különbség. Hogy a hálapénzt önként adja vagy nem adja az ember. És még egy nagy különbség. A politikusok mindig arra hivatkoznak, hogy milyen sokat keresnének a versenyszférában, de még valahogy nem láttam, hogy kapkodnának értük. Az orvosok viszont dobbanthatnának bármikor külföldre az itteni pénzük sokszorosáért. Így legalább marad itt is orvos.

art-isjus 2010.03.07. 22:50:17

@Treuga Mei: Mivel a szélsőségekre mindig van egy bizonyos fogékony réteg,így nem kérdés hogy képviseltetve vannak mindig valamilyen formában.Hogy az most miép,jobbik,vagy egyéb szélsőjobboldali szervezet,az végülis mindegy.....csak a név változik,az eszmerendszer,a gyűlölet nem.

objekt 2010.03.07. 22:55:14

@gyöngyök: Az árrés nem jó fokmérő. Azt is kell nézni, mit vetetnek meg veled feleslegesen. Pl alumínium váz. Az Ő beszerzési árukat, meg nem kötik az orrodra. (Ők is csak összeszerelők lettek volna) Innentől kezdve az árrés nem támpont semmihez. Azért nem véletlenül nem valósult meg a dolog. A karbantartás átalány pedig a világ legdrágább dolga, erről van tapasztalatom.

panelburzsuj 2010.03.07. 22:56:40

@órarugógerincű felpattanó:

"dobbanthatnának bármikor külföldre az itteni pénzük sokszorosáért"

Vajon miért nem teszik? Lehet, hogy mexikói, orosz meg ördögtudja milyen orvosok is ott dobognak sorjában, ahol a "sokszorost" osztják? Meg az is lehet, hogy asokszoros a fizetési szalag sokszorosa - és nem a valós jövedelemé? Meg lehet, hogy kórházi cuccot civilben használni nem mindenhol olyan természetes, mint gmk-zó kishazánkban?

Nem vagyok ám orvosellenes. Csak nem csípom a fellengzést.

panelburzsuj 2010.03.07. 22:58:22

@órarugógerincű felpattanó:

Drazsét elkapkodták. Pedig ő aztán tényleg oldalfüggetlenül bicskanyitógató fazon.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 23:01:30

@panelburzsuj: Van pár orvos ismerősöm, aki hosszú vívódás után kiment. Anyagilag egyikük sem bánta meg.

Olyan is van aki az év háromnegyedét Kanadában dolgozza le, a maradékot itthon.

A kórházi cuccok használatáról meg annyit, hogy nem egyszer a kórház használja az orvos cuccát.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 23:03:03

@órarugógerincű felpattanó: Egyébként aki csak teheti, használja a munkahelyi motyókat saját hasznára, az autószerelőtől a tördelőig, mindenki akinek van rá lehetősége.

gyöngyök 2010.03.07. 23:05:28

@órarugógerincű felpattanó: Olvastad , hogy mit irtam? NEM a hálapénzről beszélek. A hálapénz az, amit utólag adsz. A vesztegetés, ha előre adod , azért pl: kapj helyet egyágyas kórterembe ...stb És ugye nem gondolod komolyan, hogy a hálapénzt önként adja az ember?
És Te tényleg itthon dolgoznál fillérekért, ha kapnál egy többszörös bérért állásajánlatot külföldön? Mondani könnyű, de valamiért mégis a többség marad, és az orvosi egyetemre nagyon magas pontszámmal lehet csak bejutni . Szóval kilóg a lóláb. Másrészt pedig a bűncselekmény az bűncselekmény, mindegy miért követik el.A jogállam itt kezdődik. Én például csak olyan vállalkozóval találkoztam, aki azt mondta, hogy tanártól még ügyfélként is mentse meg az Isten, nem alkalmazottként ! Ezért most a tanárok nem érdemelnének fizetésemelést, mert nem kapkod értük a vállalkozói szféra ? Gondolom, ezt már nem állítod.
Én elfogadhatatlannak érzem azt a felfogást, hogy az én kedvenc pártom azt csinálhat, amit akar - sőt, fontos is, hogy erős legyen, ne is kelljen senkivel vitatkozni, mert így hatékonyabb , hiszen holt biztos, hogy jót akar, hiszen nála van a bölcsek köve. Ez vagy diktatórikus szellemre vall, vagy már beteges hiszékenységre.

panelburzsuj 2010.03.07. 23:08:28

@órarugógerincű felpattanó:

Mondtam, hogy egy se megy? Nem mondtam. Te viszont úgy állítottad be - szemben a semmirekellő politikusokkal - hogy "az orvosok" puszta altruizmusból és hazaszeretetből húzzák itt az igát, még önnön jól felfogott érdekükkel szemben is.

Kivételekkel, egyedi esetekkel, "láttam olyat" anekdotázással persze mindent ki lehet magyarázni, meg meg lehet színesíteni - csak éppen minek?

gyöngyök 2010.03.07. 23:13:13

@objekt: Én nem állítottam egy szóval sem, hogy ez feltétlen jó döntés volt, De az biztos, hogy a legalacsonyabb árajánlat egy kiirt pályázaton, a másik, hogy a pályázatot nyert cég nem jutott tisztességtelenül magas haszonhoz. ( Az árut külföldről vették, egy kifejezetten postás biciklik gyártásával foglalkozó cégtől.
Sajnos pont a közvélemény egysíkú itélete miatt szerintem egyik pályázat elbiráló sem merne győztesnek kikiálltani olyan céget, aki nem a legalacsonyabb árat ajánlotta. Pedig sokszor lehet tapasztalni - saját dolgainkban is- hogy az olcsóbb néha drágább. De akkor már magyarázni kellene- az meg persze gyanús, nem ?

gossage 2010.03.07. 23:15:33

@török gábor: jo volt, a fekete az fekete, a feher az feher
a beszelgetotarsaid probaltak szurkiteni.....

fekete napjuk lesz a kozvelemenykutatoknak az tuti

panelburzsuj 2010.03.07. 23:16:08

@órarugógerincű felpattanó:

Több lopó, mint politikus. Ebben egyetértünk. Kérdés, hogy jól is érezzük-e magunkat benne.

vidori 2010.03.07. 23:17:06

Sáros itt mindenki, akár van hatalma, akár nincs: Cigánybűnözés-e, ha a keszthelyi Jobbik-vezető cigány-származású tettestársával 32 millió Ft kárt okozott az egyik kereskedelmi banknak felülértékelve több felújításra szoruló ingatlant is? A különbözet mehetett kampányfinanszírozásra is, a mai módi szerint! Ehhez képest Zuschlagék pancserok voltak, kicsiben játszottak, hogy annyira szépaprózták a pénzt! Kellene egy új Kiegyezés, csak nincs most egy Deák Ferencünk! Kiegyezés a pártfinanaszírozásról és központi (budapesti) hatalom csökkentéséről a régiók javára. Gábor, mit gondolsz erről?

objekt 2010.03.07. 23:19:59

@gyöngyök: Én meg azt nem állítom, hogy minden rossz amit ebben az érában kitaláltak, de nagyon is tehetnek róla,hogy minden gyanús.

Gábor, jó voltál!:-)

Jó éjszakát mindenkinek.

gyöngyök 2010.03.07. 23:20:24

@órarugógerincű felpattanó: ja, persze, ha a tulajdonos megengedi ! Csakhogy , mint vállalkozó jogom van eldönteni, ezt kinek engedem meg , és ha átvágnak, akkor egyedül én iszom meg a levét - de a közszférában azért nem ez a helyzet. A közöset dézsmálják ....

gyöngyök 2010.03.07. 23:27:03

@vidori: 110 %-ban egyetértek veled. De mig a választók ezt ki nem erőszakolják, csak álom. A hatalommegosztáshoz pedig a vidék összefogása kellene - de ők inkább Fidesz/MSZP -re szakadnak, és nem értik meg, hogy a vidéknek más az érdeke , mint Bp-nek- és nekik ezt kellene képviselniük. De míg - teljesen törvénytelenül, a magyar törvényekkel ellentétesen pártfegyelem intézmény ismert , addig ez is elképzelhetetlen. Pedig a parlamenti képviselők arra kapnak felhatalmazt, hogy a legjobb tudásuk szerint képviseljék a választóik érdekeit - és nem a pártjuk érdekeit.

gyöngyök 2010.03.07. 23:28:45

Jó éjszakát !
Köszönöm az eszmecserét azoknak, akik reagáltak hozzászólásaimhoz.
Szerencsés hetet mindenkinek.

panelburzsuj 2010.03.07. 23:36:04

@gyöngyök:

Amíg területi alapon szerveződő "néppártok" adják a magyar politika gerincét, addig a választói érdek zömében a területi alapú zsákmányszerzéssel fog korrelálni.

Egyébként nincs "a vidék". Pécsnek egészen más az érdeke, mint a Dráva mentén döglődő falvaknak, és Győrnek sem sok közös érdeke akad Pocsajjal.

k.peti 2010.03.07. 23:49:27

@török gábor: Igen, megint látszott ki van ott a szakmányban :-)
A csúcspont szerintem az volt, amikor Bokros érvelését a választók megalázásáról a miniszterelnöki vita elmaradása kapcsán egy laza mondattal hiteltelenítetted. Somogyinak jobban össze kell szednie magát tanácsadóként...
Megy itt a háttérben egy kis csata az elemzők és volt elemzők között ;-)

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 23:52:41

@gyöngyök: Ha a tulaj nem engedi, akkor a tudta nélkül fogják használni az erőforrásait.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.07. 23:55:05

Erre pedig egyben. Igen, a többség itt akar boldogulni. Jómagam is, mehetnék cégen belül külföldre dolgozni, két és fél, háromszoros pénzért. Egyelőre nem megyek, mert itt vannak a családom, barátaim, és ez a hazám. A pénz ezeknél a dolgoknál kevésbé érdekel.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.07. 23:57:54

@panelburzsuj:

Giró-Szász Andrást azért azzal semmiképpen sem vádolnám meg, hogy politikailag független lenne!

Illetve mindentől és mindenkitől független, aki nem Fidesz...

bölcsész87 (törölt) 2010.03.08. 00:00:21

@panelburzsuj:

De a falvak, kisebb települések hagyományosan inkább jobbra húztak, a nagy vidéki városok többsége pedig a baloldalhoz.

panelburzsuj 2010.03.08. 00:03:15

@órarugógerincű felpattanó:

És hány középiskolás, egyetemista gyereked, rogyadozó szüléd van mindehhez az anyagiatlan nagylelkűséghez?

panelburzsuj 2010.03.08. 00:10:13

@bölcsész87:

Szegednek sincs túl sok közös érdeke Miskolccal. Legalábbis olyan, amit Budapesttel, meg a falvakkal szembeállítva önálló "vidéki nagyvárosi párt" alakzattá lehetne gyúrni. (Kósa meg Botka egy szekéren? ... :)

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 00:16:01

@panelburzsuj: Nem ez a lényeg. Inkább úgy gondolom, hogy megkeresem azt a pénzt, amivel a szükségleteimet fedezni tudom, és nincs sok olyan dolog, ami hiányozna. Azt a keveset, ami hiányzik, meg még van időm megszerezni. Középiskolás lehetne éppen (nincs), de egyetemista gyermekhez még fiatalka vagyok. Rogyadozni meg nem szokás a mi családunkban.

panelburzsuj 2010.03.08. 00:20:57

@órarugógerincű felpattanó:

Jómódúnak lenni mindenütt jobb, mint csórónak. Még egy olyan háborús pusztítást szenvedett gyurcsányverte országban is, mint ez itt, ugye?

De mi köze van mindehhez a hazafiságnak?

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 00:44:47

@panelburzsuj: Nem mondanám magam jómódúnak. Csak megvan ami kell. Mondom, ha jobban akarnék élni, akkor külföldre mennék. Az ironizálásod pedig szánalmas. Már csak azért is mert a gyurcsányverés miatt megtörténhet, hogy albániának hamarabb lesz eurója mint nekünk.

VIKUNYA 2010.03.08. 00:45:25

"Csak jönne már!" :)

kopogtató 2010.03.08. 01:01:17

gyurcsány láthatóan újra felbukkant, nyilván nem ok nélkül. Felbukkanása a nagyobb vereség irányába (~varsói gyors) mutat, ami neki jó, mert a zavarosban könnyebben lehet halászni. Tehát szerintem tudatosan hozza elő Őszödöt és a régi, nekik inkább ártó dolgokat. Neki nem nagy ár az mszp rosszabb szereplése, fő az egyéni ambíció. Vagy ez már belemagyarázás?

panelburzsuj 2010.03.08. 01:05:18

@órarugógerincű felpattanó:

Ironizálás? Inkább rábámulás: hogy lehet valaki ennyire maga körül pörgő, és ugyanakkor ennyire sokfelé okosságot osztó?

Jól megy sorod, jól érzed magad: Isten éltessen! De miért gondolod, hogy akinek nem jutott annyi szerencse (egészség, ész, család, lakhely stb.), mint neked, az mind-mind vagy élhetetlen barom, vagy pénzéhes hazátlan?

"Igen, a többség itt akar boldogulni."

Ezt én is így tapasztalom. A kérdés csakis annyi: aki később született, vagy aki rossz helyre született, vagy akinek egyszerűen rosszul jött ki néhány lépés, ám mégis boldogulni szeretne - azt hogyan segíti ebben a hazája? Azaz: a már jól elboldogulók mit hajlandók megtenni a még botladozó nemzettársaikért, az állam (közhatalom) közvetítésével, szervezésével?

Erről szól most ez a választás?

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.08. 01:57:12

@Bozdurgán: "A kérdés az, hogy a valódi jobboldalon mi történik, a Jobbik a 10%-val mihez kezd."
A Jobbiknak 10%-os a népszerűsége?
Ezt nem tudtam. Én 15+-ról tudok. Hivatalosan.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.08. 02:13:42

@strappa: az is dúrva, hogy ha a korrupcióról van szó, akkor egyeseknek a Jobbik jut eszébe. Véletlenül se az elmúlt 20 év sok ezer milliárdra rugó botrányai...

Gondolom ők vásárolni is így vásárolnak: ha már pénzbe kerül akkor mindegy, hogy száz forintot fizetek érte vagy tízmilliót.
Vagy árajánlatot is így adnak: egy milla vagy több milliárd, ha neked belefér.

Treuga Mei 2010.03.08. 02:32:29

@panelburzsuj:
Épp ellenkezőleg, nagyon is elképzelhető. De amennyiben a szocik bizonyos csoportjai teljesen a sarokba szorulnak, esetleg ki is boríthatják a bilit, akad még elég erős sajtófelületük és közegük, amivel az új gazdi szolgálata ugyan nem változik, de az új gazdik esélye a kétharmadra messzire szállhat (bár már most is elszállóban).
@E_R:
Én elkerülném a két szélsőség azoosítását. A MIÉP alapvetően kriptofasiszta párt kellő budai beágyazottsággal, egy kisebb konjunktúrája épp egybeesett egy kisebb választási részvétellel (ha jól emlékszem; ha tévedek, javítsatok!). A JOBBIK teljesen más alapokon áll, a rendszerváltás társadalomszerkezeti, kulturális, szociális deficitjére alapoz, valamint az elitek végtelen gyér színvonalára és helyzetfelismerésére, társadalomérzékelésére, egy jól szervezett XXI. századi párt, amely akár számos ciklusra parlamenti erővé avanzsálhat (ha TG fölvetését a varsói gyorsról túlzásnak is tartom).
Azt ugyan látom, hogy a szocik alapjai kezdenek romokba roskadni (finanszírozási és kapcsolati szempontból egyaránt), de félő, nekik mindig akadnak nagy (gazdasági, retorikai, szavazói) tartalékaik, míg Vona csapata alighanem csúcsra járatódik most, így a tartalékokból kifogyhat a második fordulóra.
Persze én nem vagyok politológus, csak egy proletár...

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.08. 02:35:44

@gyöngyök: "Csak egy tényező: ezek a kerékpárok aluminiumból készültek. Gondolom nem kell ragoznom, mennyivel időtállóbbak."
Az aluminium kerékpárok pont, hogy nem időtállóak. Az aluminium az utcai sós latyaktól tönkremegy és a fizikai sokkoktól, akármilyen kis ütés legyen elfárad az anyag(hajszálrepedések). Élettartam 10-15 év.
Az acélváz ha nem kopik le a festék akkor soha nem fárad el. Élettartam 200 év.

Treuga Mei 2010.03.08. 02:39:48

@helota:
Tisztelettel kérdezem: a kampányfinanszírozás átláthatatlansága mennyiben különbözteti meg a - valóban szennyel teli - régi pártoktól az új "radikális" erőt, és mennyiben hasonítja hozzájuk?
Nagyon jó, hogy ezt a poshadt állóvizet fölkavarta a JOBBIK, de a korrupcióellenes programrészek könnyen hiteltelenné válhatnak pusztán a párt finanszírozásának átláthatatlanságától.
Az igaz: nekem is előbb jut eszembe a korrupcióról Josip Tot és Miklós Hagyó, mint a JOBBIK, de ez nem mentesíti Vonáékat a transzparencia követelménye alól! Lépniük kellene: legalább az elmúlt egy évet átláthatóvá kellene tenniük - még a választások előtt!

mizrolist 2010.03.08. 02:45:08

@helota: a sós latyak nem árt az alumíniumnak, az acélnak viszont igen - ezt ex-vegyészként mondom. Megfelelően ötvözve a fizikai igénybevételt is bírja, és sokkal könnyebb, mint az acélváz. Persze épp ezért jóval drágább is, mint egy hagyományos bicikli.

Treuga Mei 2010.03.08. 02:59:33

@tony zionist:
Igen. Valamint az összes szemüveges is.
És akkor a bakezesekről még nem is szóltunk! Meg a T-vel kezdődő nevűekről...

Treuga Mei 2010.03.08. 03:01:22

@mizrolist:
Sejtettem én, hogy ez a szerződés valóságos főnyeremény volt az országnak. De ez persze messziről látszott is rajta. Meg a szerződő feleken.

theofil 2010.03.08. 06:29:05

Ha a kereskedelmi televízióink vezetői nem lennének olyan gyávák mint amilyenek akkor nemcsak a Hagyóékat látnánk naponta amint éppen lopnak.
Hanem látnánk fideszes tolvajokat is akik szintén előadódnak.
De általános a rettegés Orbántól tehát csak a szocik lopnak.

Az ÉS-ben még előfordul oknyomozás, de ott meg az SZDSZ a szent tehén.

jjulie 2010.03.08. 07:23:40

lopj be

káprázik a szemem

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 08:05:26

Ha egy közvéleménykutató azt mondja, hogy "1000 fő véletlenszerű kiválasztásával, országos reprezentatív mintán. Az adatfelvétel módszere: telefonos lekérdezés." akkor azt hogyan kell érteni egész pontosan?
Mitől lesz az "reprezentatív"?

Idet 2010.03.08. 08:34:10

@kovi1970: Mi az, hogy kiábrándulás?!

Ha egy egész ország azt képzeli magáról, hogy holdkórosan ábrándozó szerelmes, aki az ágyban nem azt kapta, amit elképzelt, az elég gáz.

Remélhetőleg leszoktunk már a csodavárásról, és tudjuk, hogy egy kormány csak jó irányt adhat. Húzni nekünk kell, ha tetszik, ha nem!
Nem úgy megy az, mint Fordnál az autógyártás: bedobják a pléhet, és kijön az autó.
Azt kell tenni, ami a magyarnak a legnehezebb: kőkemény, KÖVETKEZETES, FOLYAMATOS munka!

panelburzsuj 2010.03.08. 08:43:55

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Valamirevaló közvéleménykutatónak van többszázezer elemű címlistája, amely minden statisztikai jellemzőben igen szűk hibahatáron belüli pontossággal tükrözi az alapsokaság (nyolcmillió választó) jellemzőit. (Nem, kor, lakhely stb.) A konkrét kutatási feladatnál ebből a karbantartott címlistából választanak ki 1000-1500 darabot, véletlenszerű sorsolásra emlékeztető módszerrel. A minták egymáshoz viszonyított nagyságából következik, hogy mekkora eltérés valószínűsíthető az alapsokaság és a minták mérhető tulajdonságai között.

Idet 2010.03.08. 08:44:14

@Treuga Mei: Én is tartok attól, amit @panelburzsujnak válaszoltál.

Igen, a Jobbiknak főleg kapcsotati-tőke deficitje van, és még nagyon fiatalok, de ez, ugye, változik majd...

Szerintem elég nagy tehertétel rajtuk Morvai-Baló Krisztina, és tartok tőle, hogy meglesz még a hátulütője.

theofil 2010.03.08. 08:45:22

@Idet:

Azok akik a Jobbikra szavaznak semmi estre sem csodavárásra rendezkednek be.

Teljesen racionális az a nézet, hogy Vona Gábor tiszta keze, makulátlan erkölcsei fogják megváltani az országot.
Morvait pedig (többek között) a magyar lírikus irodalom megújítói között tarthatjuk számon.

Kérem a kartársakat, mindannyian álljunk fel a monitor előtt és ünnepélyes keretek között szavaljuk el Morvai Krisztina: "A farkincához" című ódáját.

Idet 2010.03.08. 08:50:10

@Treuga Mei: Ahányszor rákérdeztem eddig a pénzügyi háttérre, jött a nagy hallgatás, meg az a hümmögés, hogy hát a tagok meg a támogatók.
Ez így nagyon gyenge.
Hallottam valamit susmogni, hogy vannak ott guruló rubelek is, mert régi, nagy testvéreink nemigen szeretnének kedvenc exgyarmatukon erős Fidesz-kormányt látni...Szerinted lehet benne valami?

Idet 2010.03.08. 08:52:05

@theofil: Theofil, te gonosz vagy! De nagyon szellemes gonosz!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 08:52:44

@theofil:
Erkölcsi válságban az ország.
Talicskában hordják a nokia-dobozt.
Ideje már, hogy végre egy farkincákhoz értő kerüljön a kormányrúdhoz.

theofil 2010.03.08. 08:54:18

@Idet:

Tényleg gonosz vagyok!

theofil 2010.03.08. 08:55:12

@simonmondja.:

Ők meg fogják oldalni az erkölcsi válságot.

Tiszta kéz, tiszta kéz...!

panelburzsuj 2010.03.08. 08:55:26

@Idet:

Annyival ki kell egészítenem a korrupció-leleplezés motivációs hipotézisemet (WOW...:), hogy én pártszolgálatnál jóval bővebb körű pirospontgyűjtésre gondolok. Egyéni "versenyelőnyök" szerzésére: hajlandó vagyok dokumentet átadni, tanúskodni, és elvárom a harminc ezüstömet. (Jatt, prémium, előléptetés, kinevezés, beválasztás, megrendelés - vagy épp vádalkuszerű futnihagyás.)

Idet 2010.03.08. 08:56:15

@panelburzsuj: Nahát, köszi! Először magyarázta el valaki teljesen érthetően, hogy megy ez!

medve2 2010.03.08. 08:59:38

kedves Gábor! A kopogtatók ügyében legyen óvatosabb, csak néhány helyen nem fognak tudni állítani az MDF-sek. Ettől függetlenül elvileg bajban lehetnek, de nem azért, mert nem lesz mindenütt listájuk, hanem mert ilyen nehezen jött össze. Amúgy az Ön által felvetett dilemma engem is régóta foglalkoztat. Fogalmam sincs, mit fog csinálni az a másfél milliónál is több mszp-szdsz szavazó, aki hiányzik a kutatásoból.

Idet 2010.03.08. 09:00:51

@panelburzsuj: Úgy van. Pozícióban maradás, helyzetbe hozás, és a már védhetetleneknek a vádalkuszerű futnihagyás.
Bár ne legyen igazunk...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:01:53

@panelburzsuj: és ezen belül a "telefonos lekérdezés" nem jelentheti azt, hogy a vezetékes telefonnal elérhetőek felül vannak reprezentálva?

Ami megmagyarázná hogy miért van a mszp felül, a jobbik pedig időnként alulreprezentálva, ugyanis a fiatalokat már nem olyan egyszerű vezetékes telefonon elérni, mint azokat akik jól megérdemelt nyugdíjas éveiket élik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 09:03:12

@theofil:
Tiszta kéz, üvegzseb, erkölcsi válság.
Három komoly pártunk lesz a parlamentben.
Ha a jegyzőkönyvön rossz a dátum, akkor az nem bizonyíték.
A hangfelvételt összevágták.
Viszont a nokia-dobozt akárki megláthatja a talicskában, ahogy tolják.

Idet 2010.03.08. 09:03:24

@simonmondja.: Megtaláltad a könyvcímeket? Szívesen leírom mégegyszer, ha nem!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 09:05:55

@Idet: Kösz, megvan. Nem olvastam egyiket sem még.

theofil 2010.03.08. 09:08:36

@Idet:

Nem szándékozom, egyelőre.

Azt hiszem lesz téma, a választások után pláne.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:09:08

@medve2:

Új szekuláris-plebejus-pártot gründol az MSZP, SZDSZ harmadvonalában hoppon maradt, megcsömörlött, cserben és szégyenben hagyott aktivisták vezényletével ...

Egy színtiszta kádárista kisemberpártot - de mindezt az ideológiai és szervezeti szakítás fennen hangoztatásával.

Balos Jobbik.

Hm? ... :)

jjulie 2010.03.08. 09:10:40

@medve2:

15-20 helyen nem sikerül nekik.

érdekes lenne egy jó könyvelő a háznál?

panelburzsuj 2010.03.08. 09:19:18

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Ha nem mondja a kutató, hogy "csak vezetékes" akkor miért gondolod, hogy csak vezetékes?

Idet 2010.03.08. 09:21:00

@simonmondja.: Skvoreckynek van még egy könyve, "A csoda". Szerintem könnyesre fogod magad röhögni rajta.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:25:26

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Az érzeteidhez képesti alul-felülreprezentáltsághoz meg vedd hozzá azt, hogy a Jobbik-életérzés jópár olyan külsőséggel is jár(hat), ami az idősebbek hétköznapi világképét, ízlését is borzolja.

A rovásírás, máriaországázás, trianonozás ma olyan szerepet is betölt, mint a csövezés meg a csápolás harminc-harmincöt éve. Generációs elkülönülés.

Idet 2010.03.08. 09:26:34

@theofil: Semmi közöm hozzá, de megesz a kíváncsiság: az avatárod a Balaton, vagy a tenger?
Még szemüveggel is rosszul látok így reggel...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:29:10

@panelburzsuj: egyrészt lehet akármilyen, a nyugdíjast akkor is könnyebb elérni, hiszen nem dolgozik, egész nap otthon van, akik pedig dolgozik, az nem ér rá egész nap, esetleg nem is elérhető akármilyen telefonon. Gondolom a kutatók is munkaidőben dolgoznak.

Másrészt még senkitől nem hallottam hogy mobilon keresték volna akármilyen felméréssel kapcsolatban, tán a magasabb ár miatt, vagy nem tudom.

Nem állítom hogy ez így van, inkább csak kérdezem, hogy lehetséges-e ez, azoktól akik jobban tudják, hogy működik ez a telefonos kikérdezés.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:29:34

@panelburzsuj:

"Akárhogy is fáj - Vona itt a sztár!"

Piramis őrs helyett Árpád-punk.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:30:18

@panelburzsuj: nem az én érzeteimhez képest, ld. ep választás...

lüke 2010.03.08. 09:35:45

Mindig csak az általánosítás:)
Nem jöhet varsói gyors! Expressz okozhat az emocionális választó közönség meglepetést.Magyarországon nincs erős katolicizmus, nincs püspök, pápa ,akinek lenne renoméja.
Csak nihilizmus és pápai van........................
S amiben egész Kelet-Európára hasonlítunk : a posztkommunista gyors és immorális változások polgárosodás nélkül,a balkáni korrupció,s az ázsiai susmus: a zavarosban halászás.
S ami inkább szomszédaink-ebben hasonlítunk- jellemvonása:
- a himnuszt éneklik reggelente az iskolában nacionalista jelszavakkal
- Rosenkranz, rasszista 10 gyermekes -bár ilyen se,10 gyermek egy családban, létezik nálunk - anyát jelölik köztársasági elnöknek.
Kiegészítve, egy korporativ gárdával, teli 20 és 40 közötti fiatalokkal.....................

panelburzsuj 2010.03.08. 09:36:16

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

EP: alacsony részvétel mellett a Jobbik piszokul bizonyítani akart, a többi viszont meglehetősen lanyhán vette. A tét ott eltörpült a mostani mellett.

lüke 2010.03.08. 09:39:20

@Idet:
hogyti miket olvastok:)
én Móra Terit:)

panelburzsuj 2010.03.08. 09:42:49

@lüke:

Meg további apróságok: milyen a "lengyel Trianon" (németek kitelepítése, Odera-Neisse határ...), milyen politikai hasznot lehet húzni a határontúli lengyelekből, milyen a tényleges vallásgyakorlás, milyen tapasztalatot jelentett a Szolidaritás és a szükségállapot a ma élő generációknak.

Idet 2010.03.08. 09:54:19

@lüke: Nana, Skvorecky nem rossz! Főleg a humor... Móra idegesített egy kicsit.

Idet 2010.03.08. 09:56:48

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Én még nem vagyok nyugdíjas, de mégis mindig a madzagos számomat adom meg, mert otthon dolgozom, az a biztos! Szerintem mások is vannak így.

radala 2010.03.08. 09:57:08

Kedves Török Gábor nem tudsz, annyit írni, hogy elolvasható mennyiségű hozzászólás szülessen. Persze ez nem kritika.
Szóval a témához fogalmam sincs. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy vagy az mdf vagy az lmp de leginkább mind a kettő valahogy meg ne oldja a kopogtató kérdést. Ha nem sikerül nekik az nagyon szomorú nem is a jövőre, de inkább a múltra nézve. Ebben az esetben nagyon nehezen hiszem, hogy 2006-ben az mdf önállóan állt föl, hogy 2002-ben a Centum stb. Szomorú lesz ez.
A varsói gyors nem egészen az volt, ami itt lehet, mert bár valaki kételkedik benne, hogy Tusk=Orbán, de aki ezt írta az szimplán hülye. A Fidesz 100 %-ban kompatibilis az ÖVP, CDU, PO val.
Viszont ugye a lengyeleknél először a radikálisabb PiS nyert.
No nézzük mit mond Tölgyessy. Szerintem okosakat megint.
www.mr1-kossuth.hu/hirek/tolgyessy-az-mszp-a-letezesert-kuzd.html

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:57:42

@panelburzsuj: valamint mostanában legnagyobb a pártok szimpatizánsainak kor szerinti differenciálódása, különösképpen a mszp-jobbik viszonylatban, mintahogy a legújabb felmérések mutatják is.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 10:01:02

@Idet: bizonyos kor alatt az embereknek nagyrészt nincs is vezetékes telefonjuk, az idősebbekenek pedig jellemzően van.

Idet 2010.03.08. 10:07:30

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Hát akkor ez nyiván a címlistában is megnyilvánul. Karban szokták tartani.

Hosszú évekig egy szál közv. kut. sem keresett meg, az utóbbi egy évben igen.

Szentpeter 2010.03.08. 10:08:26

A politikusokat, az elemzőket, a riportereket érdekli Hagyó Miklós...

A szavazópolgárok nem foglalkoznak az erkölcsi problémákkal, sosem foglalkoztak...

Egy a lényeg, mennyi lesz a nyugdij, a többi nem téma...

radala 2010.03.08. 10:08:36

@bölcsész87: Uram isten láttam Vona honlapján a saját idézeteit futni. Iszonyatosan ciki szerintem.
Mi a fasz gyönyörű lenne azon, hogy valaki magyar, pláne mi lenne benne a világon a leggyönyörűbb?
Szerintem én például teljesen megfelelő mértékben vagyok hazafi, nem állítom, hogy nem volt még olyan, hogy jó volt magyarnak lenni (mondjuk, mikor Athénben vertük a szerbeket és én a Corában néztem az eladó tv-k előtt a meccs végét (hang nem volt) és pont egy szerbet (aki szintén ott nézte) kérdeztem meg az állásról. Jó volt megverni a Grashopperst. No, de azért született már gyerekem kocsiban, voltam életemben először randin... Egyszóval számtalan olyan dolog történt már velem az életben, ami gyönyörűbb, mint magyarnak lenni.
Nekem nincs bajom a nacionalizmussal, de nagyon sajnálatra méltó az, ha valakinek a magyarsága a fő örömforrás az életben.

lüke 2010.03.08. 10:12:26

@Idet: jjaa, briefBrief ist gegangen:)

tölgyes 2010.03.08. 10:14:13

@lüke:
Kedves lüke!

Baj van az USA átment posztkommunista Balkánba, vagy a posztkommunista Balkán ment át az USA-ba. Minden tanteremben zászló, minden reggel himnusz és reggelente esküt tesznek az államokra...:)
A himnusztól és a nemzeti színű zászlótól talán mégse romlik még meg a magyar ifjúság!:)

Kepes még filmet is készített arról az anyáról, akinek több mint 10 gyermeke született ugyanattól az apától. Ráadásul még ma is élnek, ha meg nem haltak.. i

panelburzsuj 2010.03.08. 10:15:18

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Naná. És ahogy a hetvenes évekre felnőtt egy egy nemzedék, amelynek semmiféle személyes tapasztalata nem volt a negyvenes évekről, úgy mostanra is felnőtt egy generáció, amelynel lövése sincs a kádárkor hétköznapjainak valóságáról.

És ki szavazna itt arra, aki Horthyt, Szálasit, Rákosit és Kádárt is egyszerre rettegő és erőszakoskodó, pitiáner rusnya féregnek írná le?

Nem sírnivalóan röhejes, ahogy értelmes programok helyett avítt szimbólumok és hulladékemberek között turkálva döntünk a jövönkről?

lüke 2010.03.08. 10:16:03

@panelburzsuj: az talán nem Trianon
inkább:
két tűz közti, határtologatós
Katyn,varsói gettó, felkelés
volt ott bőven........
' 56 is volt ott
minden esetre bátrabbak voltak............

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:17:32

@panelburzsuj: Nem kellene csúsztatnod, mert elég gusztustalan szokás. Le kellene dobni az ilyen beidegződéseket.

Egyébként nem azoknak kell tenni a többiekért akik dolgoznak, mert ők már a keresetük nagy részét így is bedobják a közösbe. Hanem azoknak kellene, akik irányítanak, hogy a bedobott pénz ne nokia dobozokba stuffolva pártfunkcionáriusokhoz jusson, hanem oda, ahová az ország felemelkedéséhez kell.

lüke 2010.03.08. 10:22:21

@tölgyes:
csak finoman jellemeztem:
nacionalizmus, rasszizmus, korporativ testület
hármas egységét
s ami erre a malomra hajtja a vizet................
ja igen ,a szegény 250 ezer magyar ott Clevlandben is énekli:)

god save the king:):)

medve2 2010.03.08. 10:22:31

@jjulie: Már asz is sokat elárul, ha nehezen jön össze a 176. Ha 20-30 helyen nem lesz jelöltjük, hiába lesz mindenhol listájuk, az nagyon komoly gondról árulkodik.

radala 2010.03.08. 10:23:04

@radala: Félreértések elkerülése végett én a szegedi Corában néztem, ahogy verjük a szerbeket, sajnos nem valami görög boltban.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:23:36

@tölgyes:

Azt azért ne hagyd ki, hogy az USA polgárait nem a természeti és történeti örökség, hanem a közös jogrend köti össze. És azt éltetik, meg hirdetik, nem az ősapáik vérét.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:25:20

@panelburzsuj:

(Lásd még: Pál apostol meg a római polgárság ... :)

Idet 2010.03.08. 10:33:16

@lüke: Danke vielmals, prompt sehe ich an!

lüke 2010.03.08. 10:34:25

@panelburzsuj:
kösz,
pont ezt írtam ne általánosítsunk!
más a Balkán, más az USA,(hiába Clevland a második legnagyobb magyar város , s nemcsak magyar ,hanem 2. legnagyobb osztrák város is!)
más Ny- Eu és más Kelet-Eu:
más a lengyel, más a cseh, más a magyar, más román helyzet etc.............

panelburzsuj 2010.03.08. 10:34:58

@lüke:

Olyasmit akartam érzékeltetni, hogy a huszadik század a lengyelek számára is iszonyú sok áldozatot jelentett, de végső mérlegként nem vesztes érzülettel jöttek ki belőle.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:41:52

@órarugógerincű felpattanó:

Ma reggel olvastam valahol, hogy az APEH általt feltárt tavalyi adóhiány úgy 450 milliárd forint körül volt. (A nem feltártat meg nem tudjuk ... )

Sok nokiás doboz megtelne ám ennyi pénzzel. És ki lehet ragadni ugyan a főfejesek korrupciós ügyeit, meg a cigánybűnözést, de mi értelme a bűnözés elleni harc fölszecskázásának - persze a politikai üzletelésen túl?

panelburzsuj 2010.03.08. 10:46:17

@panelburzsuj:

(Minden hatalmat az apeheknek! -hány százalékos pártprogram lenne?? :)

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:46:27

@panelburzsuj: Én nem érzem magam jobbiknak, de egyetlen pontjukkal egyetértek, politikus bukása esetén a büntetési tétel lehetne felőlem 2x-es.

Hát csak tárogasson az apek bőszen, csak azzal meg az a bajom, hogy ott is tárogat, ahol nincs, ha nincs, akkor majd átnézzük mégegyszer alapon.

tölgyes 2010.03.08. 10:47:31

@lüke: A himnusz és az eskű mindenkinek kötelező.. abban nincsen kec-mec, meg a zászlóban sincs..

Egy-egy! De maga látja arról se tudott!::))Ezért aztán nem is volt elnökjelöltje. Most célt adtam az életének..:)!

Nacionalizmus, rasszizmus, korporatív testület.. ez így túl egyszerű.

lüke 2010.03.08. 10:50:47

@tölgyes:
az e heti billa hirdetés: unsere Schweine sind echte Patrioten:)

der Weg ist das Ziel:)

hoplita 2010.03.08. 10:51:21

@panelburzsuj:
Ez az "Árpád-punk" lehetővé tesz a számunkra, hogy a legerősebb, legütőképesebb ifjúsági szubkultúrát a politikai ideológiánk közelébe vonzzuk.
Aki Kárpátiára, Arcokra, RomErre jár, az nem fog liberális, coci, vagy bizonytalan identitású pártokra szavazni, hanem szépen, fokozatosan megtalálja az utat hozzánk.
Ez a szubkultúra nagyon erős, jelentős respekttel rendelkezik a fiatal generációk körében, divattá vált és ne becsüld le a hatását.
Illetve megteheted, de meg fogsz lepődni.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:54:35

@órarugógerincű felpattanó:

És nem tartozik a kormányzat főfeladatai közé a hivatalainak a gatyába rázása? Sokkalta inkább, mint a célzott embervadászat az ellenfél soraiban?

objekt 2010.03.08. 10:54:49

@panelburzsuj: Hidd el, ezek a "főfejesek" még ennyi védelmet sem érdemelnek, mint amennyit most úgy éreztél, hogy meg kell tegyél értük. Gondolom se-kutyád, se-macskád egyik sem. Csak a saját érdekeidre gondolj, ha másra nem. Nincs felmentés számukra. Az APEH meg tegye a dolgát, de az egy másik történet. Szerintem.

tölgyes 2010.03.08. 10:56:35

@panelburzsuj:
Vagyis ők nem az ősapák vérére esküsznek, hanem az őstörvényhozók vérére, miután akkorra már a lehetséges ősapákat módszeresen kiirtották, ketrecbe zárták, később meg a niggerek kedvéért csináltak egy kis apartheidet... és cuc-cuc klánt... és ha kellett még a 60-as évek közepén is lelőtték a mocskos niggert, ha álmodozni akart...

De félre az iróniával, ami Önnek szól és nem annak, hogy nincsen azzal semmi baj, ha a gyerekek himnuszt énekelnek.. Végül is egész szép szöveg ez az "Isten áld meg a magyart..."a dallam se rossz..... inkább talán mégis ezt mint a "b@szom a qurva anyádat mocskos..."

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:58:14

@panelburzsuj: Nem kell célzottan vadászni. Majd a rendőrség/ügyészség megteszi.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:58:21

@hoplita:

Egyáltalán nem becsülöm le. De pont ugyanazt a kérdést veti föl, mint minden ellenkultúra: hogyan fog elkülönülőből, tagadóból, dühöngőből, rombolóból építőbe átmenni?

Tudod: integrálódás ... :)

Glenarvan 2010.03.08. 10:59:30

@Idet:
Helló!

Bizonyára a nagyapámra gondoltál!
Ráadásul a válság miatt nekem csak egy ócska vitorlás jutott.Mindent a nagybratyók happoltak el!
(Egyébként jogos az észrevétel,kösz!)

panelburzsuj 2010.03.08. 11:01:09

@objekt:

A főfejes-ügyek legnagyobb kára az, hogy elterelik a figyelmet a mélyebb bajokról. Könnyű megoldással kecsegtetnek: ha ott fönn rendet vágunk, alul is minden rendbe jön magától.

objekt 2010.03.08. 11:11:24

@panelburzsuj: Nézd, mivel a kormányzati ciklus végén vagyunk - a Bajnai kormány gyakorlatilag beszüntette az érdemi kormányzást -, nem érzem ezt olyan nagy problémának. Ha pedig a baloldal, vagy az MSZP érdekeit nézem akkor azt mondom: ezek az ügyek segítenek abban, hogy ne lehessen tovább sunnyogni. Nem a káröröm mondatja velem, de le kell nullázódniuk ahhoz, hogy valami létrejöhessen a helyükön. Nézd meg, szóban igen, de ténylegesen semmiért nem vállalnak felelőséget. Tulajdonképpen ezért tartanak itt, ahol. Az országnak már úgyis mindegy. A választások után meg úgyis meg kell próbálni valami mást.

jjulie 2010.03.08. 11:12:06

@radala:

ne hagyd figyelmen kívül azt, hogy a mentális kiszikkadás ugyan úgy kínoz mint az az éhség vagy a szomjúság, és bele lehet pusztulni

egy éhező megeszik olyat is ami nehezen nevezhető ennivalónak és életben maradhat általa, egy mentálisan lenullázodott ember is azzal tölti fel a lelkét amihez hozzáfér, mindegy hogy miféle hulladék, összehasonlatani magát a cigányokkal és mondjuk a zsidókkal, vagy a tótókkal, románokkal és arra gondolni hogy magyar vagyok jól bevált túlélő módszer, megfelelő rituáléja van, lehet még megverni az asszonyt, a gyereket, megrugdosni a kutyát, de legjobb ezt váltogatva, de rendszeresen és néha csoportosan végezni

és előbb utóbb mindig előkerül valaki aki ezt jól meg tudja lovagolni

a zsidók nagyjából olyasmire emlékeznek peszahkor, hogy volt valaha egy húsosfazék amit egyiptomnak hívtak, ahol azért még a rabszolga is kapott néha némi kosztot, viszont volt egy rémült csöcselék amelyik egy mózes nevű vezetésével kivonult a sivatagba, ahol biztos, hogy nem volt se kaja se innivaló, de összebújtak és abban bíztak hogy ez kaja nélkül is elég lesz a túléléshez,és így lett, amiről persze nem tudjuk hogy a valóságban így történt e, de ez nem számít, csak az hogy a lélek jóllakatása kritikus helyzetben jobban kell a túléléshez mint a kaja, és aztán kitalálták a szombatot amiről azt mondják hogy a zsidók mindíg megtartották, közben a szombat tartotta meg a zsidókat, mert pl. a középkori európában ahol gyalog vándorolt, batyuval a hátán, árokparton hált, mindenki szabadon megalázta egész héten, de péntek estére otthon kellett lennie, ahol megint embrnek érezhette magát, és megint kibírta a következő hetet

szóval a nacionalismus nagyon fontos túlélő felszerelés

joe2010 2010.03.08. 11:20:41

Érdekes kérdés lehet, hogy kell-e baloldal, illetve lesz-e baloldal a választások után. Ha kell, ki fogja képviselni?
A JOBBIK kommunikációja, úgy tűnik, kezd egyre jobban az MSZP-s szavazók felé fordulni. Persze csak nagyon finoman.

hoplita 2010.03.08. 11:21:34

@panelburzsuj:
Mert szerinted nem építkeznek?

Menj már ki a Magyar Szigetre, meg egyéb nemzeti rendezvényekre és nézd meg, hogy miből mit hoznak ki, majd hasonlítsd össze a zsigettel.
Csodát látsz....szemetet nem.

hoplita 2010.03.08. 11:23:47

@Glenarvan:
Viszont ha jól látom az egy clipper...vagy legalábbis egy nagyon gyors scooner.
Nem egy olcsó ladik, ne panaszkoggy!!!:D

zamorano 2010.03.08. 11:25:06

es ez a korrupcios ugyek mocsaraba belefulladni latszo, tulelesert kuzdo mszp eddig minden orszaggyulesi valasztason listan megverte a fideszt !!
tehat '90 ota otszor, kerem szepen.
asszem ez magyarirol mindent elarul.
tobbek kozt ezert is lenne igazi revans egy minel nagyobb aranyu fidesz siker.

tölgyes 2010.03.08. 11:30:15

@jjulie: Vagy rabszolga-kereskedelemmel foglalkozott és pénzváltással amiből jól meggazdagodtak.. olyannyira, hogy amikor a keresztes hadak elől tömegesen menekültek Magyarországra, mert csak az erős magyar királyságtól remélhettek védelmet, szóval akkor amikor ide menekültek a cseh király fel volt háborodva, mert hozták magukkal a pénzüket is és ezt megsínylette a cseh költségvetés.. István (tudja az aki lovon kóborolt az országban mint egy rablólovag) szóval István engedve a pápa rabszolga-kereskedelmet tiltó intelmeire szombati napra tette a távolsági kereskedés vásárnapját (lásd: Szombathely), ezzel lényegében megakadályozta, hogy Magyarországon rabszolga-kereskedelemmel foglalkozzanak...

Én természetesen fontosnak tartom minden vallás, népcsoport hagyományőrzését. Így a magyarok hagyományait is fontosnak tartom és értékesnek.. Nem kevésbé értékesnek mint mondjuk a zsidó hagyományokat.

radala 2010.03.08. 11:31:03

@jjulie: Semmiképp nem szeretnék veled ebben a kérdésben egy platformra kerülni. Nem gondolom, hogy az összes "nagy, mély-magyar" egy fasz. Amit írsz az (nekem ) fölháborító is. Mondhatnám szánalmasnak is. Neked a rasszistázás, antiszemitázás pont olyan lelki igény, mint Vona Gábornak a leggyönyörűbb magyarnak lenni-ség.
Nem arról van szó, hogy a jobbikosok szar emberek, ahogy te sugallod, arról van szó, hogy ez, amivel nyomulnak ciki, nyálas, geil.
De nem verik a feleségüket, gyereküket.
Én lelki torzulásokat sokkal inkább benned látok, mint a Jobbikosokban.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:31:07

@hoplita:

Pont erre vagyok kíváncsi. Hogy ez a fegyelmezett aszkéta élcsapat hogyan fogja rávenni a leszarom hedonista többséget a "megjavulásra".

tölgyes 2010.03.08. 11:33:40

@lüke: Ha már disznó, akkor legyen szűz érme.. bár nem vetem meg a tokszalonnát sem.. jó fokhagymásan.

Egyébként meg nincsen semmi baj a patriotizmussal.. azzal még kevésbé van baj, mint a nacionalizmussal.

tölgyes 2010.03.08. 11:35:32

@panelburzsuj: Már az is baj, ha valaki nem csinál maga körül disznóólat, mint ahogy Demszky disznóólat csinált a fővárosból?

hoplita 2010.03.08. 11:39:15

@panelburzsuj:
A leszarom-többséggel senki sem tud mit kezdeni sehol.
Arra koncentrálj, amid van és sáfárkodj vele jól.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:44:28

@tölgyes:

Tarlós majd bevezeti a szingapúri típusú százdolláros csikkdíjakat? És nem lesz több zöldfelület-beépítés? Meg pirosban áthajtás, meg tilosban parkolás?

Demszky eléggé lekvár volt, de szerencsére ki fog derülni, hogy mit is lehet kezdeni Budapesttel kevésbé kesztyűs kézzel.

Aztán majd levonjuk.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:48:01

@hoplita:

Na de basszus: nem én indulok nemzetmegváltani ... !

Aki viszont kormányozni akar (előbb-utóbb), annak azért a többség létével és működésmódjával is célszerű előre számolni, nem?

jjulie 2010.03.08. 11:49:14

@radala:

@tölgyes:

állatira nem a hagyományőrzésről meg vallásról szólt a szövegem hanem egy általános emberi tulajdonságról és igényről : jól kell lakatni a lelket is, kritikus esetekben ennek a fontossága felerősődik és furcsa módon történhet

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 11:53:31

@radala: "Neked a rasszistázás, antiszemitázás pont olyan lelki igény"

és a mélymagyarozás

theofil 2010.03.08. 11:53:55

@hoplita:

Lehet, hogy az általad említett zenekarok nagyon jó zenét játszanak.....az én fiatalságomban olyan halvány zenekarok voltak mint Beatles, Illés....

Hát igen.

Nyilván a maiak jobbak.

Idet 2010.03.08. 12:07:53

@hoplita: Na, ez igaz!

Megtaláltad az aforizma eredetmeghatározását? Tudod, háború-terror!

Idet 2010.03.08. 12:08:34

@jjulie: Nem csak kenyérrel él az ember...

hoplita 2010.03.08. 12:45:29

@Idet:
Nem találtam, igaz bevallom töredelmesen, nem is nagyon kerestem.
Annyiszor hallottam emlegetni, de sosem jutott eszembe, hogy ez valakihez köthető lenne név szerint.

hoplita 2010.03.08. 12:49:15

@theofil:
Két külön világ, sok generációs eltérés.
Én is a Mobilon, meg a Purple-ön nőttem fel, de ami lejárt, az lejárt.

Értelme sincs együtt emlegetni, de komoly kultúrális hiányosságnak számít manapság nem ismerni a nemzeti rockot....legalább érintőlegesen, egy-két dal erejéig.

tölgyes 2010.03.08. 13:50:44

@jjulie:

Viszont állatira a vallásról.. stb írt és nem arról amit itt most előadott.. én meg állatira nem írtam másról, mint hogy az egyik hagyomány nem értékesebb mint a másik hagyomány.. Th. Mann annak idején azért irta meg a József és testvéreit.. hogy bemutassa: a német hagyomány mellett van más hagyomány is és az is érdekes...ha tehát Ön az árok parton senyvedő zsidókról ír mint hagyományról, akiknek kellet a szombat, akkor írjon a rabszolga-kereskedelemből meggazdagodottakról is, akiknek ugyan csak kellett a szombat.. mert hogy a hagyománynak az a természete, hogy nem kötődik életszínvonalhoz, ezért is képes közösséget szervezni, vagyis az együvé tartozás érzését megadni szegénynek, gazdagnak..sőt szegények és gazdagok között is..! így a hagyomány tehát megtartó erő.. legyen az csodaszarvas, vagy a kimenekülés Egyiptomból...

Ezért kell becsülni a zsidó hagyományt a zsidó közösségeknek.. és a magyar hagyományt a magyaroknak és közben nem kell azt gondolni, hogy ez vagy az a hagyomány hagyományabb a másiknál.

tölgyes 2010.03.08. 13:54:21

@panelburzsuj: Valóban Demszky lekvár volt 20 éven át.. és maga 20 éven át csápolt neki - Na jó.. csak 19 éven át...:::) Tarlós pedig nem tud majd két hét alatt minden elkőúrt demszkyzmust felszámolni.. ahhoz neki is szüksége lesz 20 évre.. no jó.. csa 19-re...amit Öntől nem fog megkapni.

lüke 2010.03.08. 15:51:33

@tölgyes:
der weg ist das ziel:)

jjulie 2010.03.08. 17:01:22

@tölgyes:

az én dumám egy radala féle szöveghez való hozzászólás volt, kiegészítése annak

a nacionalizmus egy bizonytalan hatékonyságú, nem túl régi találmány de létező lelki táplálék, az "összebújás" pedig egy nagyon régi és hatékony módszer

az érzékeltetéséhez használtam szélsőséges példát

jjulie 2010.03.08. 17:14:32

@tölgyes:

az asszonyverést és a kutya megrugdosását átugrottad?

ez melyik vallás részét képeze, és melyik nép együvétartozási rituáléjának része?
süti beállítások módosítása