Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:16

Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan kiesik a baloldali szavazókért folytatott versenyből, s egyre inkább a Fideszhez és a Jobbikhoz való viszony, továbbá a potenciális szavazók mobilizálása válnak döntő kérdéssé a szocialisták kampányhajrájában, az MSZP akár elő is húzhatná azt a politikusát, akitől még mindig a leginkább várhatja azt, hogy zavarba ejtően sodró lendületével, vakítóan antifideszes és antifasiszta elkötelezettségével, továbbá szónoki képességeivel – amelyek miatt minden politikusi gyengesége ellenére messze kiemelkedik szürke és még szürkébb társai közül – segítheti a párt törzsszavazóinak felrázását. A szocialisták kampánynyitója már megmutatta: bármit is gondol a magyar választók jelentős része a tavaly megbukott kormányfőről, az MSZP-ben még mindig jelentős az ázsiója.

Lehetne tehát mérlegelni a klasszikus „hoz vagy visz” kérdést, lehetne megfontoltan elemezni, bátran belelátni és aztán jó nagyot tévedni... Meggyőződésem ugyanis, hogy a volt miniszterelnök megjelenésének szinte semmi köze nincs a parlamenti választáshoz. Pontosabban csak azért van, mert az MSZP számára sorsdöntő pillanatok következnek április után. Gyurcsány feltehetően érzi, amiről a napokban magam is írtam: most dőlhet el hosszú időre az MSZP sorsa, s vele együtt a párton belüli erőviszonyok kérdése. Bár még egy olyan zártnak és fegyelmezettnek nehezen nevezhető párt belső állapotát sem könnyű kívülről pontosan felmérni, mint az MSZP, kis fantáziával mégis elképzelhető, hogy mi zajlik most éppen a hatalomból lassan távozó pártban. Szili Katalin és Szekeres Imre nyilatkozatai, Mesterházy Attila mondatai és Gyurcsány mostani aktivizálódása világos jelei annak, hogy a bűnbakkereséssel, pozíciómentéssel és helykereséssel leírható időszak már elkezdődött az MSZP-ben. Ha Gyurcsány továbbra is zárt ajtók mögött marad önkéntes száműzetésében, megadja a lehetőséget annak, hogy mások beszéljenek róla, mások kössék magukhoz az esetleges (relatív) sikert, vagy mások jelöljék ki az esetleges (a vártnál is nagyobb) kudarc felelőseit. Ha viszont a hajrában újra magára irányítja a reflektorfényt, marad némi esélye arra, hogy egyrészt része legyen a kampánynak, másrészt maga is beszálljon a „hol rontottuk el?” valóságértelmezésébe.

Az igazi és elkerülhetetlennek látszó küzdelem aztán majd a választás estéjén veheti kezdetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr871826515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra lottó ötös? 2010.03.09. 22:12:27

 Mert Medgyessy után ő következett Ferenc az államférfi, aki szerint, ha nem tetszik, el lehet menni. Igen a Fidesz ezt gondolta, és most látom Viktor arcát, amint összehúzott szemekkel néz, és álmatlan éjszakák következnek újra, ez a ….., ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theofil 2010.03.10. 10:00:42

@Idet:

Szerintem csuklanak tőle.

ladislaus 2010.03.10. 10:01:28

@jjulie: ahol imadott fletod belehazudott mindenki arcaba... nemhazugorszag... - hat persze kurcsany ur... igen igen...

radala 2010.03.10. 10:02:46

@radala: Nyilván Navracsicsnak nem kell elfogulatlanul szemlélnie az eseményeket. Mindenesetre szerintem kb jogos a fölháborodása.
"Azzal, hogy Gyurcsány sem pártját, sem pedig Mesterházy Attilát nem értesítette tervéről, egyértelművé tette, hogy számára nem jelentenek viszonyítási pontot. Tippelni lehet, hogy már most meg akarja puccsolni Mesterházyt vagy csak a választás utáni időszakban készül erre. Egy biztos: a mostani lépés minimum illojális - bár, ha kampányidőszakban követik el, akkor erősebb kifejezést is lehet rá használni."

theofil 2010.03.10. 10:04:25

Tudni kéne, ki most a charta.
Amelyik Gyurcsányt akarta...

Idet 2010.03.10. 10:04:45

@jjulie: Antall megosztó személyiség volt. Vagy utálták, vagy imádták.

Akik imádták, vagyis Antall-hívők voltak (ich auch), elsősorban azért, mert végre volt egy nyilvánosság előtt vállalható politikus, aki nem volt részeges/műveletlen tahó, aki el tudott mondani 3 épkézláb mondatot, aminek veleje is volt, tudott nyelveket (kommancs nagyjaink jó része oroszul sem beszélt, sőt magyarul se), tudott késsel-villával bánni és a felesége nem úgy nézett ki, mint egy matlaszéba bújtatott 2 akós hordó.
Azon kívül, szerintem, megteremtette egy olyan jogállam alapjait, ahonnan már nem volt mód visszarendeződni+felrúgta a Varsói Szerződést, mint az úritököt.
Sajnos, csak hozott emberanyaggal dolgozhatott (zavaros, dohos, levitézlett eszmék.) A penészest kihagytad!

theofil 2010.03.10. 10:07:06

jobbklikk.hu/index.php

Uram Atyám!

Sohasem hittem volna, hogy valaha is egyetértsek Navracsiccsal.

Idet 2010.03.10. 10:07:31

@theofil: Theofil, ne csináld! Először rajtad próbálom ki az önvédelmet!

Kenwyn 2010.03.10. 10:12:28

@6.Lenin:

A keresztapák hihetetlen módon rejtőzködnek. Ismerősöm aki egy közepes tűz közvetlen közelében forgolódik, mesélte,h már évek óta agyal azon,h ki a fenék mozgatják fölötte a szálakat,de egyszerűen nem tud rájönni. Ki van ez találva nagyon.

objekt 2010.03.10. 10:14:53

@theofil: Megértem, hogy aki érez némi szimpátiát az MSZP, mint pártalakulat iránt. Az a bírálat mellett megpróbál pozitív dolgokat is keresni.

Nekem sajnos pont az a része volt szimpatikus Gyurcsány öszödi beszédének amit Te úgy érzel, hogy jogtalanul bántotta a pártot. Pedig azokban a bírálatokban igencsak volt valami.

Bajnai szerintem nem azért tudott jobban együttműködni a párttal amit Te említesz, hanem a kényszer miatt. Nem volt más választásuk. Eleve úgy vállalta, ha elfogy mögüle a támogatás lelép.

Tudod: a toronyház tűzében is inkább ugrik az ember a végén, le a mélybe, ha már nincs más...

Viszont ugyanez az MSZP simán elképzelte, hogy a Öszöd után tovább kormányozhat. Mintha mi sem történt volna.

Az, hogy nem tartottak előre hozott választásokat az MSZP végzetét is jelentheti. Szerintem ott a legtetején ezt már régóta tudják, de minimum a népszavazás óta.

Sokat gondolkodtam miért nem léptek. Miért lépnek máshol gyorsabban, könnyebben.

Túl a politikai kultúrán, szerintem a korrupció mértéke a kulcs. Máshol nem veszítenek a pártok ennyit, - forintban mérve - ha engedik az előre hozott választásokat. Ez szőrnyű, ha belegondolsz.

Nem udvariatlanságból nem válaszolok, ha reagálsz, de most el kell mennem.

vlaca55 2010.03.10. 10:15:30

Ez a tény is csak egyet bizonyít: NEM lehet más a politika! Voltam anno egy Stumpf előadáson úgy 2005-2006 környékén, ahol azt mondta: jobb lenne Magyarországnak, ha Gyurcsány és Orbán is kivonulna a politikából, mert egymással vannak elfoglalva az ország gondjai helyett. Erre tessék, 2010 van és ugyanaz a nóta 120-adszor! Szánalmas ez az ország, ahol ezt év(tized)eken el lehet játszani...borzalom. Pedig el kell menni választani, de kit? Ezeket? Pfúj.

vlaca55 2010.03.10. 10:16:46

@vlaca55: kimaradt a keresztül szó az év(tized)eken után, bocs.

jjulie 2010.03.10. 10:18:59

@Idet:

jó, igazad van kihagytam pedig ott lenne a helye,

de hát 1990-t irtunk, kereshettünk volna valami olyan edzésmódszert ami trendi volt annak idején, ráadásul hasonlított volna ahhoz mint aminek az eredményeképpen a világbajnoki döntőket játszották annak idején, nem kellett volna valamit a megyei harmadosztályból felhozni, így is letehette volna az alapokat

na jó, de ahhoz nem szóltál hozzá ami a végkövetkeztetés volt: az adott csapat töketlensége miatt, saját meglepetésére éledt fel az mszp 94 ben

theofil 2010.03.10. 10:23:17

@Idet:

Nem ismerik föl a zseniket itten...?!

papika 2010.03.10. 10:24:33

Közben az LMP leadta a nyolcadik fővárosi jelölt céduláit is, így nekik már biztosan lesz budapesti listájuk.

Yasashi Tanuki 2010.03.10. 10:25:34

@jjulie: Az, hogy engedik-e felmondani a betanult szöveget azaz a demagóg parasztvakítást, vagy belekérdeznek és megizzasztják a jelöltet az az adott kerettől és a moderátortól függ.
Szvsz érdemes lenne a Jobbik és az LMP szakembereit megbízni a keretek kidolgozásával, és a moderátorok kijelölésével, hiszen ők nem voltak ott a kormányzás közelében, nekik áll érdekükben, hogy a hiányosságokra fény derüljön. Így sokat ki lehetne hozni a dologból.

Idet 2010.03.10. 10:28:20

@theofil: Lenyomják, mint Pistikét a víz alá a strandon.

Idet 2010.03.10. 10:33:56

@jjulie: Mármint az alcsútdobozi csapat töketlensége?
Boccsanat, de most folyik ki a kávé.

Van benne valami, de még utánagondolok.

Tényleg lukas a szürkeállományom!
Kónyavitézékre gondolsz!

jjulie 2010.03.10. 10:34:10

@Yasashi Tanuki:

mi az az "szvsz" hetek óta olvasgatom és még nincs megfejtésem, kisegítenél

jjulie 2010.03.10. 10:36:27

@Idet:
mindenkire aki 89-től a 94-es nagyarányú mszp választási sikerig labdát kapott

jjulie 2010.03.10. 10:37:28

@jjulie: lemaradt egy kérdőjel: kisegítenél?

vlaca55 2010.03.10. 10:37:42

@georg 48: ebben igazad van, és ráadásul sokan is vannak, tehát van benne logika, hogy előbújt. De a fő cél szerintem a választások utáni ellenzéki vezéri poszt. Jujj, de jó lesz! Viki és Feri ismét egymás ellen, de felcserélve a szerepeket. Megyek hányni.

lüke 2010.03.10. 10:38:10

színház az egész világ/ meg a választás
hogyne jött volna elö:)
ö az egyetlen fény a maszop éjszakában........
a dignitása persze kérdéses

tlac 2010.03.10. 10:44:36

@theofil: Lengyel László, akinek soha semmi nem jön be, de jól keres vele?

theofil 2010.03.10. 10:46:26

@Idet:

Ezt most kivételesen magamra értettem....

Kik az ügyvivői a Chartának?!

Kik azok a barmok akik a Gyurcsányt akarják hallani?

Név szerint!!!

Ne tessék kérem a charta mögé bújni, ilyesmit szeretnék, hogy:

Én, Hlusztvicsihák Gotthárd, (Rottenbiller u.2) igenis akarom hallani mit mond a Gyurcsány, vágyom rá, hogy utat mutasson nekem a sötétségben.

theofil 2010.03.10. 10:47:17

@tlac:

Én nagyjából egyetértek vele.

Idet 2010.03.10. 10:50:28

@jjulie: Megittam...

De, igazad van. Iszonyú szerencsétlenkedés volt, és a nevezett, penészes eszméket valló urakkal nem is lehetett beszélni. A java abba is hagyta a politizálást, a reszli maradt, látjuk, milyen eredménnyel.

Idet 2010.03.10. 10:54:50

@theofil: Zseni vagy, az nem is vitás!

Miért nem Pokrivtsák? Bár, ez még jobb, tüszkölős név! Rohamot kaptam a tyúktól annak idején, ha véletlenül megláttam.

nezet 2010.03.10. 10:56:01

Miért jön elő Gyurcsány?

Egyetértek Gáborral, saját pozíciója javítása miatt elsősorban
Másodsorban neki van egy „mártír” tudata, tényleg elhiszi, hogy ő tud segíteni
Harmadsorban amiért nem is akadályozzák, Gyurcsány még mindig jelentős irányvonalat képvisel az MSZP.-ben (mondhatni a gazdasági liberális szárnyat) erre most, hogy az MDF nem jut be (az LMP nyíltan csak társadalmilag liberális) kb 5% szavazatról van szó. Ehhez adódik hozzá a személyisége miatti fanatikusok, akiknek a számát nehéz megbecsülni, de több százalék is lehet. Persze kb. ennyit veszíthet is a teljesen naivok révén, akik még mindig hisznek egy új tiszta MSZP.-ben
Azzal hogy lebegtetik, melyik szárny is nyer majd az MSZP.-ben gyakorlatilag szavazatmaximálást hajtanak végre, mert mégis több az esély, mint azoknál, akik nyíltan másfele politizálnak. Mondjuk furcsa lesz, ha az MSZP-re a nyugdíjasok mellett a liberálisok egy része szavaz majd

Gábor megértem, hogy te helyzeteket elemzel, és nem szeretnél tartalmat elemezni, mégis szerepednél fogva fontos a véleményed sok ember számára (szerintem ma te vagy a leginkább nép véleményt befolyásoló elemző). Így bár a sorok közül sokan kiolvashatják, bár legtöbbször nagyon tárgyilagos vagy, de teljesen objektív ember nem tud lenni) mégis hasznos lenne ítéletet is mondani a pártok programjaikról. Itt arra gondolok, hogy jó lenne megbecsülni melyik párt mennyire, fogja keményen képviselni a most hangoztatott programját illetve azok egyes elemeit, illetve az egyes politikusok „magánvéleményeit”, és ezek hatását a társadalomra, gazdaságra (ezt megpróbálják a most létrejött közgazdász csoport), külpolitikai kapcsolatokra. Tekintve hogy a nemcsak az MSZP igyekszik többoldalú kommunikációra, még ha nyíltan ellene is vannak (lásd Fidesz, MDF hírzárlat, a támadási felület csökkentése miatt) mégis a politikusok „magánvéleményeiket” elmondva utat mutatnak az arra nyitott szavazóknak
Természetesen tudom, hogy amit ezzel kérek, azt pontosan vizionálni nem lehet, és elvben kockázatos ez az irányvonal, mert az objektivitást megtartani ilyen elemzésben végképp lehetetlen, én se tenném meg a helyedben.

Don_Pipita 2010.03.10. 10:56:47

@Don_Pipita: Ezen kívül még van területi listája: BAZ-ben, Bács-Kiskun, és Baranyában

Hát ez még egyelőre elég szegényes, de a budapestieket hitelen robbantották be, ki tudja hát,ha készülnek valamire...

pannonfunk 2010.03.10. 10:58:12

@papika: Viszont területi listával elég gyengusan állnak. Egyelőre négy területi listájuk lehet, az országoshoz 7 kellene. Persze még van több, mint egy hét, de most már jó lenne látni, hogy lesz országos lista. Az MDF-nek már van országos listája, de ott meg éppen a budapesti lista kétséges...

Ez így egyelőre két béna kacsa, ami természetesen a fidesznek a legjobb, mert ez per pillanat jelentősen csökentheti a szocikra leadott szavazatok számát, akár 2 x 3-4%-kal is. Ha lesz LMP országos lista, benne a három legnagyobb területi listával (Budapest, Pest megye BAZ megye) és legalább 10-15 területi lista lesz, akkor lehet az LMP-nek 5% felett. Mondjuk a három nagyból kettő (Budapest, Borsod) úgy néz ki, hogy már megvan. a budapesti lista áttörést jelenthet a KC gyűjtés hajrájában.

Idet 2010.03.10. 10:59:29

@jjulie: Nem nagyon értek a focihoz, de épp most írok (gépbe) valamit Török Ferenc olimpikonunktól, aki az öttusa mellett a focit is imádta.

Na, ő aztán mesél a hazai versus külföldi edzésmódszerekről, meg hogy honunkban hogyan és miért nem lehetett bevezetni őket!

Kenwyn 2010.03.10. 11:00:42

@jjulie:

Szerény Véleményem Szerint

theofil 2010.03.10. 11:01:10

@Idet:

www.dunatv.hu/print/valasztas2010/nyilvanos_ertekelo_beszedet_tart_gyurcsany.html

Ez a charta nem az a charta...az amelyik Gyurcsányt akarja, a Demos lesz, úgy ahogy tippeltem.

Dessewffy áll az egész mögött, Gyurcsány udvari költője.

A Demokratikus Charta nevével ezt úgy létszik meg lehet csinálni - bárki, bármely szevezet fölveheti és happeningeket szervezhet a Charta nevében.
Ügyes.
Holnap drámát írok Shakespeare néven.

jjulie 2010.03.10. 11:03:43

@Idet:

88 ősszel vidékre költöztem, 89-ben nagy riadalomat láttam, volt olyan falusi párttitkár a közelünkben aki öngyikos lett, és tudom, hogy 90-ben annyira megnyerte fehérváron az önkormányzati választásokat a fidesz, hogy balhé volt, mert nem jelöltek eredetilag annyi embert, mint amennyi szavaztot kaptak...

ezek után 94-ben valahol hallottam hogy, hogy az mszp nyerte az országgyűlési választásokat, napokig azt hittem, hogy viccelt

papika 2010.03.10. 11:04:38

@pannonfunk:
Ige, ha én vidéki LMP-s kopogtatógyűjtő lennék, biztosan lelkesítőleg hatna rám, hogy a budapesti lista fel tudott állni, mert így már van értelme csinálni.

Yasashi Tanuki 2010.03.10. 11:06:27

@jjulie: www.rovidites.hu/index.php
Rövidités: SZVSZ
Jelentés: Szerény Véleményem Szerint
Nyelv: magyar
Fordítás:
Kategória: Szleng / Chat
Alkategória: Chat
Rögzítés dátuma: 2001-11-13
Megjegyzés:
Lásd még IMHO.

jjulie 2010.03.10. 11:06:41

@Kenwyn:

baszus, pont te, aki tudod hogy a szadomazoval is nehézségeim vannak...

jjulie 2010.03.10. 11:09:57

@Yasashi Tanuki:

kösz, precíz, a gyerekeimet szégyeltem megkérdezni

Idet 2010.03.10. 11:12:57

@theofil: Gyurcsány szónoknak: Demoszttemész...

theofil 2010.03.10. 11:16:00

@Idet:

A próféta szóljon belőled!

Idet 2010.03.10. 11:17:13

@jjulie: Rohadt egy érzés volt.

StavrosMenace 2010.03.10. 11:19:42

azért jön elő, mert önértékelési problémái vannak, pl. túl kicsi

Idet 2010.03.10. 11:24:11

@jjulie: Küldök néked szögesostort, szögeságyat, prokrusztészit, szöges övet, háromszöget, hegyesszöget...

(Bocs, csak elszállt az agyam...)

nezet 2010.03.10. 11:26:31

Kicsit más téma:
Én Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor legitimitásáról is szívesen beszélnék

Orbán Viktor egyszerűbb csupán a váltógazdaság sikertelenségét lehet az ős számára írni azt, hogy Elég volt a nevét és az általa fémjelzett megosztást emlegetni és máris elvesztették az elveszíthetetlent 2006.-ban. Állítom, ha még akár most is Viktor háttérbe vonulna, akkor a Fidesz biztos szavazatnövekedése következne be. Se lehet ezt a puskaport a következő választásra tartalékolják, hiszen itt most nincs nagy tétje számukra. Sőt megkockáztatom, nem kívánnak 2/3.-ot szerezni, mert akkor teljes felelősség is járulna a munkájukhoz, ami nagy valószínűséggel bukást hozna.

Gyurcsány Ferencé már összetettebb.
Egyrészt bevallotta, hogy nem csinált semmit jó ideig, ami kimeríti a hűtlen kezelést.
Másrészt mivel „önként bevallotta” sokan, akik rá szavaztak új korszaknak hitték, ami el is kezdődött, így megbocsátották a hűtlen kezelést. Az ország másik fele kulturálisan fejlettebb demokráciákra hivatkozva azonnali lemondást, számonkérést követeltek.
Másrészt a kormány elérte, amit eddig egyik kormány sem, hogy a mögötte lévő pártja megvonta a bizalmat és rendre leszavazta a kormányt.
Így egy esélye volt Ferencnek a nép, a népszavazás ezért hordozott nagy tétet, amit akkor nem sokan láttak. A nép is megvonta a bizalmat elutasítva a népszavazást.
És ekkor jött a ráadás, mert akik ekkor még jó úton hitték Gyurcsányt, ő értve a többség és a párt akaratát újabb „nem csinálunk semmit, hűtlen kezelést” követett el. És még nem volt vége, mert a többség által kívánt előre hozott választást is elszabotálta. A fura helyzet az, hogy az MSZP mindvégig, Gyurcsány félidőtől csak a hatalom fenntartásnak élt, mégis ebbe bukott bele. Most úgy tűnik, ismét megpróbálkozik maga alá gyűrni a teljesen megroppant MSZP.-t. De az előbb leírtak miatt szerintem nehezen vállalható, fura helyzet hogy mégis jobban, mint az MSZP jelenlegi vezetése (Horn utáni korszak), akiknek a célja se volt soha más, mint a „hűtlen kezelés” Ehhez kerestek eladható figurákat MP, majd GYF. BG már kényszer, ha ő nincs, nincs hatalom tovább.

jjulie 2010.03.10. 11:27:07

@Idet:

nem külföldieket említettem, hanem amelyek eredményeként vb döntöbe lehetett jutni

persze egy török blogon egy másik török kapcsán..... a második török tud arról egysmást, a vb-t nyerniről

barli 2010.03.10. 11:31:42

@vlaca55:

Márpedig sz*r lehetöségek közül is lehet, söt kell választani.
Döntsd el hogy mit szeretnél:

- Ezek még négy évre?
- Fidesz 2/3?
- Fidesz-Jobbik kétharmad (50%+1)?
- Fidesz+MDF/LMP 50%+1?

igenis van tétje a választásnak, még akkor is, ha mindegyik szereplöjét utálod. A legkisebb rosszra szavazás is jobb, mintha csak azok szavaznak, akiknek vérben forog a szeme, vagy akik eladják a szavazatukat mondjuk 19e Ft-ért.

radala 2010.03.10. 11:32:39

@jjulie: Kár lenne megkérdezni, az szvsz egy hülyeség. Onnan származik, hogy angolul nem nagyon van szerintem. Az IMHO (In My Humble Opinion) magyarítása, de teljesen fölösleges, mert a szerintem ugyanúgy 3 szótag, mint az eszvéesz.

panelburzsuj 2010.03.10. 11:39:43

@barli:

"eladják a szavazatukat mondjuk 19e Ft-ért"

Hol van ilyen? Át lehet még jelentkezni??

barli 2010.03.10. 11:41:35

@panelburzsuj: most épp temetési segélynek hívják, küldd el a feleségedet érte :)

Idet 2010.03.10. 11:43:39

@jjulie: Átv. ért.-ben gondoltam. Abban igazad van, hogy MO-n magyar módszerekre lenne szügség, és figyelni, hogy a mások marhaságait mi ne kövessük el. Álom, álom...

Mégegyszer bocs az előbbi idétlenkedésért!

radala 2010.03.10. 11:44:21

@snq: Iszonyat jó ez a videó. Valóban megdöbbentö a különbség az amatörök és a "profik közt.

Idet 2010.03.10. 11:45:04

Olvtársak, olvassátok, mi van a görögökkel? Vigyázó szemetek Athénra vessétek!

jjulie 2010.03.10. 11:46:10

@Idet:

mindíg örülök az ajándéknak

panelburzsuj 2010.03.10. 11:52:43

@barli:

Egy temetés többhavi minimálnyugdíj.

És minden nemzeti nyomorúság közepette még mindig az öregek halnak inkább, mint a huszonévesek.

Viszel majd ebédet annak a maminak, aki nem adja el a szavazatát?

lüke 2010.03.10. 11:53:46

jaj Lengyelkém :)
Antallnál nem sikerült,
Hornnál se, Orbánnál fel se merült
az utolsó nyolc évben a rosszindulatú kiosztogatás maradt:)
hát hol állunk:) fiatalember?
s közben az idö elhaladt..............

radala 2010.03.10. 11:56:53

@snq: Idézet a honlapról:-)
2Ps: Ja, és a félreértések elkerülése végett egy bónusz üzenet: Jobbik suckz."

amieveink.blog.hu/2010/03/08/az_uzenet_5

kékestető 2010.03.10. 11:57:11

Kedves Török Gábor,
az elmúlt napokban keveredtem a blogjára, amit nagyon jó ötletnek találok. S amint látom, igen szép látogatottságot, ill hozzászólást, mi több párbeszédet generál. Lehet, hogy még Ön se számított ilyen sikerre?
(Egyébként a "fiatalabb" politológusi, elemző nemzedékből csak Önnel és Lakner Zoltánnal vagyok igazán megelégedve, ill. írhatom úgy is, hogy becsülöm Önöket.:-)
Ami a témát illeti, igen sok mindenben azonosan gondlom, mint Ön, de szerintem Gyurcsány előtérbe kerülését más indokok is magyarázzák:
1. nem tud a fenekén megülni ilyen felfokozott helyzetben, mint egy vál.-i kampány:-);
2. S ami a fontosabb: a politikai és pártpolitikai helyzet, ill a kampány alakulása teszi, hogy szerintem nemcsak ő, hanem párttársai is esélyt látnak. Ugye, egyrészt a Fidesz helyzet, mondanivalótlansága már önmagában lehetőséget generál. Pl. környezetemben többen értetlenül állnak azelőtt, hogy mi ez a csönd, hol vannak a korábbi ígéretek, legkonkrétabban, családi pótlék, 13. havi fizetés, nyugdíj, családi pótlék, lakáshoz jutási kedvezmények, stb.)
Másodszor a Jobbik folyamatos erősödésével a helyzet megváltozott, a fideszes vezetés elbizonytalanodott (ld. ékes bizonyságát tegnapi minősíthetlen MHírlap-cikk képében), kezd a Fideszre szakadni a párt elmúlt évekbeli felelőtlen politikája. (A fideszes szavazók elbizonytalanodása, jelentős részének Jobbikhoz áramlása kész tény)
Ebben a helyzetben Ön szerint nincs esélye, hogy Gyurcsány részéről az erőteljes mérvű szembesítés a Fidesz korábbi politikája, s részben pont az MH-s cikk hatására lelepleződő fideszes eszközök vonatkozásában ne lenne sikeres? Pl. a baloldali szavazótáboron belül, de akár az elbizonytalanodottak körében is.

radala 2010.03.10. 11:58:12

@snq: technikailag, koncepcióját tekintve szuper a videó, nyilván a tartalma szomorú, de erről ugye nem a készítők tehetnek:-)

snq 2010.03.10. 12:01:40

@radala: tudom. ezért mondom hogy technikailag. az ápr 11-én "tönkremegy az mszp" is a félrebeszélés része.

Idet 2010.03.10. 12:02:00

@jjulie: Annak én is, csak sosem kapok.

barli 2010.03.10. 12:03:51

@kékestető: a fidesznek össze kell fognia jelenleg az ország több mint a felét. Eddig mindig azzal barmolta el, hogy mondott valamit, erre vesztett pár százalékot. Pont annyit , ami már fájt. Hát most csöndben vannak, mert nekik most így a jó. Meg lehet öket érteni. Kampány van, ez csak egy stratégia.

jjulie 2010.03.10. 12:06:19

irigylem a török gábort

örökké fiatal fog maradni

theofil 2010.03.10. 12:08:10

www.es.hu/?view=doc;25342

Szegény Kovács sem bízik Orbánban.

radala 2010.03.10. 12:08:20

@snq: Szerintem az mszp a Fidesz miatt fog tönkremenni, de tény, hogy a kegyelemdöfést ti (jobbik szavazók) adhatjátok meg. Az szdszt sem a Jobbki, hanem a Fideszes népszavazás nullázta le, de tény, hogy az, hogy a Jobbikba "belekötöttek" az volt a kegyelem döfés.
55% Fidesz 20% jobbik 15% mszpben. A Fidesz a legnagyobb rúgás, de tény, hogy a 3. hely lehet a kegyelemdöfés. Úgyhogy hajrá.

radala 2010.03.10. 12:13:21

index.hu/belfold/2010/03/10/buntetheto_a_holokauszttagadas/

Az elsö alkalom, hogy egy csöppet sem értek egyet Sólyom Lászlóval.

Idet 2010.03.10. 12:18:13

@lüke: Kedves Lükém, dignitása? Ezeknek? Egy fenekét vakargató páviánnak is több van, mint nekik!

panelburzsuj 2010.03.10. 12:18:14

@radala:

"hogy a Jobbikba "belekötöttek" az volt a kegyelem döfés"

Hogy a jobbikosok belehúztak a kopaszozó plakátok láttán, az értem.

De hogy a szadesz-szavazókat ez a kampány ilyen arányban eltántorította volna a párttól, az azért eléggé merész feltételezés.

Az SZDSZ EP-választás nélkül is elsüllyedt volna - a Jobbiknak viszont kapóra jött az ugródeszka.

Ok-okozat és véletlen egybeesés különbsége. Biológusnak magyarázzam? :)

Idet 2010.03.10. 12:20:45

@theofil: Lövésem sincs, hogy miért...

Kenwyn 2010.03.10. 12:22:25

@jjulie:

ha vmit nem tudsz csak szólj, majd én kitanítalak.

radala 2010.03.10. 12:29:19

@panelburzsuj: OK csak kedves akartam lenni snq-val:-)
Annyiban volt talán kegyelem döfés, hogy a maradék energiájukat olyanba feccölték, ami senkit nem motivált. Nagy pofon lehetett nekik azért, hogy az akit le akartak nyomni a 3. helyről, az majdnem második lett ők meg a hatodikak.

chrismaster · http://twitter.com/thegoodkchris 2010.03.10. 12:31:35

Mindig van tapsikoló ember neki!
Ezért jön vissza...
Imádja a kamerát és a hatalmat!
Az nem érdekli hogy mennyien gyűlölik!

jjulie 2010.03.10. 12:31:38

@Kenwyn:

1. hol a török gábor?
2. miért nem ír valami újat, ami miatt jól belegyalogolhatnék itt valakibe ?

ibafaipap 2010.03.10. 12:34:03

Azért lép újra szorítóba, mert egy hiperaktív ugrómókus aki nem bír nyugodtan megülni a valagán. Mert élvezi a küzdelmet. De ehhez még túl korán van, ráadásul az MSZP ugyanaz a párt, mint volt, úgyhogy nem értem.

k.peti 2010.03.10. 12:37:40

Elemzők Gyurcsány akciójáról: www.fn.hu/valasztas2010/20100310/gyurcsany_lenullazhatja_mesterhazyt/

Természetesen Gábor elemzésével kezdik :-)

Idet 2010.03.10. 12:59:18

@jjulie: Jelentem, fenn van az új blog! Húzd fel a szöges bakkancsot!

nahátnahátnahát 2010.03.10. 13:12:31

@balfék: tényleg eredetileg fejen. de használjuk a köznyelvben fülén, sőt füle mögött is - utalva arra, hogy nem látható - a köznyelv nekem épp elég. ha neked nem tetszik, nyújts be keresetet a sóhivatalban. köszi.

A hazafiság ott kezdődik, hogy az adódat befizeted? Hogy te mekkora egy idióta vagy! Már bocs. Az adó és járulékfizetés állampolgári kötelesség, nem hazafiság vagy nem hazafiság kérdése.. Sőt. Elárulom neked, hogy még a külföldiek is adóznak, járulékot fizetnek - ők aztán csak a hazafiak... ehh.. ROFL és LOL, abból a mega. A nemzeti oldal az az oldal, akinek a hazája, az emberek, a történelem stb.. FONTOSABB MINT A PÉNZ, HATALOM - ezeket ha kell simán feláldozza pro bono. Aki elmegy szavazni, mert a lelke és a vére nem hagyja nyugton otthon, aki tisztelni és szeretni tud nemzeti jelképeket is, pl. zászló, Szent Korona stb... Aki ezeket tagadja, nem megy el szavazni még a csőd szélén se, az nem hazafi. Sőt! Az ebben a történelmi helyzetben hazaáruló. Mocskos kis senki. Hogy nincs kire szavazni? Eddig volt? Hm? Mi a különbség? Abból főzünk, amink van. Nem tetszik a felhozatal? Tessék. El lehet indulni. Függetlenként. Csak aztán lehet sipítozni, hogy nincs kire szavazni. Addig meg abból főzünk, amink van.
Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád. Azt kérdezd, mit tehetsz a hazádért. Mész szavazni. Pont.

Arról nem is beszélve, hogy 1989-ben elhittük, hogy elhúznak, lelépnek, végük. Mára ott tartunk, hogy a komplett KISZ vezérkar irányítja az országot. Illetve már nem ők, mert a hatalmat lepasszolták az IMF-nek.

nahátnahátnahát 2010.03.10. 13:18:09

@jjulie: A nemzeti oldal olyan emberek összessége, akik le nem írnának annyi ostobaságot, mint amennyit összehordtál. De mehetünk tovább. A nemzeti oldal egyöntetűen elutasítja a múlt gyalázását, a történelem meghamisítását. Ragaszkodik nemzeti értékeihez, vívmányaihoz, büszke hazájára, nem tűri ha kurvázzák a szülőföldjét, a hazugságot, törtetést, ügyeskedést megveti stb.. Te nem egy buta liba vagy véletlenül? Persze, nem. Hisz férfi vagy.

héjakútmácsonya 2010.03.10. 14:03:34

Gyurcsány Ferenc a függetlenített párttag.

Gyurcsány mégiscsak kétélű fegyver. Kétségtelen, hogy elemi erővel képes izgalomba, sőt mi több, lázba hozni az ifiszociktól a nyugdíjas tagozatig a szoci tábort, ám legalább ilyen erővel hat az ellentábor szavazóira is, csak hát őket maga és pártja ellen mozgósítja. Ráadásul, szerintem, a saját maga ellen mozgósítható emberek köre szélesebb, mint a Fidesz + Jobbik tábor, a Gyurcsánnyal erős ellenszenvvel viseltetők között számtalan "nem biztos pártválasztó" (vagy hogy nevezik őket) is van, továbbá a szocik körül nap mint nap kirobbanó korrupciós botrányok Gyurcsány mozgósító hatását is tompíthatják. Gyurcsány nyilvános aktivizálódása, ripacskodása az MSZP ellen mozgósíthatja ezeket a választókat is. Tehát többet veszíthetnek, mint nyernek.

discretio 2010.03.10. 15:31:15

Bizonyára jó oka van Gyurcsánynak erre a proaktív viselkedésre, nem csak az, hogy az MSZP kampányguruja szerint Fleto többet hoz, mint visz . Ha Orbánnak sikerült mozgósítani a szavazókat 2002-ben két hét alatt, akkor most őis meg akarja mutatni, hogy mit tud !
A kérdés az, hogy mire lesz képes, ha ismét elfoglalja a pártot. Ott megint nem lesz elég kommunikációs kaméleonnak lenni, ott kemény, sziszi-fuszi munka kell. Egybentartani, megszervezni a tagságot, ez megint nem az a feladat, amit képes végigcsinálni. Szerintem ezt lendvai is jól tudja...

sityak 2010.03.10. 17:17:41

Georg 48
Bár iylen egyszerű lenne! Csak hát fordítva van. Gyurcsány az ellen lépett fel, amit úgy írsz le, mintha ő képviselné. Tényelg nem figyelted, nem hallgattad (még sz őszödi beszédet sem)? AZok az erők buktatták emg, amelyek ellen ő fellépett. Nos és éppen ezért ő volt a legveszélyesebb a jobbboldal számára is. Képzeld el, ha sikerül neki modern pártot létrehoznia az MSZP bázisán... reformokat véghezvinni minden szinten... A jobboldal lenne most olyan helyzetben, mint az MSZP, az MSZP pedig rég nem léenne az az MSZP. amelyet ilyen szépen lefestesz. Szóval kissé egyszerű a világképed.

sityak 2010.03.10. 17:23:41

Nem gondolom, hogy Gyurcsány megítélése különösebben pártfüggő lenne. Az a helyzet, hogy millió korlátja ellenére ő egyedül mutatott fle modern viselkedésmintát (távlatos gpndolkodás, elemzőkészség, vitaképesség), senki sehonnan soha (Lendvai, Orbán, KDNP, hehe). A magyra társadalom pedig a végtelenségig frusztrált, fél az újdonságtól, a ráció ellenében az indulatoktra alapoz, végtelenül provinciális és így tovább. István király kellene, aki kemény kézzel paradigmát vált és a pogányság ellenében a fennmaradás érdekében felvállalja a modernizációt. Gyurcsány messze nem volt István király, ugyanakkor mindenki más négy fényévvel mögötte járt. Fel lehet-e építeni a globalizált környezetben egy maradi, bezárkózó, kevélyen hülye társadal mi rendszert: Orbán??? Mindjárt eldobom magam...

azértmertcsak 2010.03.10. 17:52:13

@sityak: "Fel lehet-e építeni a globalizált környezetben egy maradi, bezárkózó, kevélyen hülye társadal mi rendszert: Orbán???"

inkább, mint egy kiszes kreténnel

Kelemen Csaba 2010.03.10. 18:41:51

A videó legjobb része 3:36-nál van.

trabant 2010.03.10. 20:43:50

"Miért jön elő Gyurcsány?"

A többségi véleménnyel ellentétben úgy gondolom, hogy:

1. hívták

2. van mondanivalója a közelmúltról (talán annál tovább is)

3. a felvonultatott jelentéktelen és lagymatag jelöltekkel komoly vesztésre áll a párt

4. a pártnak szüksége van (lett) Gyurcsány F. szónoki képességére és mozgósító erejére

5. a Gyurcsány (víziói, érvei) mellett mindvégig kitartó szavazók voksa is kell a pártnak

6. valakivel el kell vitetni a választási fiaskó utáni balhét.

7. közismert személlyel összefüggésbe hozhatóan jobban alá lehet támasztani a várható pártszakadás okát az utókornak

8. ??? ...

azértmertcsak 2010.03.10. 21:41:10

@trabant: ezek a szavazatok Gyurcsány nélkül is megvannak. Újakat meg nem fog bepalizni. Megjelenése kontraproduktív. BÁRMIT mond, sokkal több szavazót visz, mint amennyit hoz.

Ellenkezőleg, mint a Jobbikos "botrányok": sokkal többet hoz nekik BÁRMELY médaszereplés, mint amennyit visz. Mindegy, h Budaházy, vagy Vona meg a csaj, vagy bűnöző jobbikos a sztori - akármit is tesznek/tettek, TÖBB SZAVAZÓT HOZ, MINT VISZ. Ez van. Minden egyes jobbikos médiamegjelenés egy-egy szög az msz(m)p-kisz koporsójába.

trabant 2010.03.10. 22:30:01

@azértmertcsak:
Tévedés, mert az MSZP-t, a pártot és vezetôit, listája helyezettjeit már sokan leírták, akik Gyurcsányt (a 4. helyen) még nem.

Ha Gyurcsány nem lenne a 4. helyen, még kevesebb szavazatot kapna a párt. Szerintem sejtik, azért kapott Gy. a lista elején befutó helyet.

A pártpreferenciáját elhallgató és hallgató többség szavazatai valahol itt (is) rejtôznek.

azértmertcsak 2010.03.10. 23:13:39

@trabant:
Tévedés, vörös köd fedi a szemedet.. ha Gyurcsányt nem írták volna már a párton belül is le, akkor nem a miniszterelnöksége okán kapott volna egy 4. helyet.. Ha ez nincs, rá sem került volna a listára :D Gyurcsányt az mszp-fanokon kívül már mindenki leírta, soha többet nem rúg labdába..

Ha gyurcsány meg lendvai meg a többi szarházi nem lenne az első 20 helyen az mszp listán, ha a párt megújult volna, frissült volna, sokkal több szavazatot kaphatna (igaza van Szili Katának), de ezekre, akik eddig keverték a szart, a kutya se kiváncsi.

old_field 2010.03.11. 04:34:37

@jjulie: ”Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza! Ön úriember. Ilyen /közülünk/ senki sem mondott. No de most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. (Sic!) Nem igaz vádakkal választást nyerni - az nem igaz országhoz vezet. (…) Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga az igaztalanság vádjába süllyed.”

nemigazorszag.hu/

Habiszti 2010.03.11. 14:19:08

Umbulatíve , Feri bá' a király :-)

jjulie 2010.03.11. 15:59:12

@old_field:

a vita az amikor egy ember reagál a másik mondandójára

amiből te idéztél az nem így történt, hanem két ember egymástól függetlenül elmondta amit akart egy közös műsorban

trabant 2010.03.12. 17:55:28

@azértmertcsak:
"Tévedés, vörös köd fedi a szemedet."

Ilyen degradáló szöveggel csakis jobbikos lehetsz. Sokan már tudják, hogy magadat minôsíted vele, de majd csak megtanulod, hogy másnak is lehet véleménye.

Az elvakultságod kivetítése biztosan nem oldja a frusztrációdat. Ennek megértéeséhez viszont magasabb IQ és EQ kell(ene).

trabant 2010.03.12. 17:59:59

@azértmertcsak: 2010.03.10. 21:41:10

Elvakultságodban még jóslásokba is bocsátkozol. Nem kéne.
A félbemaradt zseniket nem díjazzák.
süti beállítások módosítása