Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:07

A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti gondjaival párba állítva azonban mindjárt felértékelődik ez a tény. Továbbra is tartom természetesen, hogy a valódi esélyhez mind a húsz - vagy ehhez nagyon közeli számú - területi listára szükség van, ám az LMP esetében a főváros kiemelt jelentőségű.

A 2009-es európai parlamenti választáson az országos összesítésben 2,61 százalékot elért párt Budapesten 4,88 százalékot kapott, pedig akkor még az SZDSZ (országos: 2,16, főváros: 4,46) és az MDF (országos: 5,31, főváros: 6,54) neve is a listán szerepelt. Ha most csak négy pártból (Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP) választhatnak a fővárosi szavazók, az LMP akár 10 százalék körüli, vagy azt meghaladó támogatást is kaphat Budapesten. Emlékeztetőül: az SZDSZ 2002-ben 9,56, 2006-ban pedig 12,28 százalékot ért el a fővárosban. Utóbbi 125 ezer szavazót jelentett, ami az akkori küszöbérték közel felét kitette.

Nem állítom, hogy az LMP fél lábbal már bent van a parlamentben, ez elhamarkodott és téves megállapítás lenne. Viszont az kétségtelen, hogy a körülmények lényegesen szerencsésebben alakulnak – elsősorban az MDF-SZDSZ botladozásai miatt - a párt számára, mint az korábban látszott. Ha az LMP ezt ki tudja használni, részben úgy, hogy Budapesten kívül a megyék döntő többségében is képes lesz listát állítani, részben pedig azzal, hogy utolsó hetekben a korábbiaknál sokkal láthatóbb és hatékonyabb kampányt folytat, akkor a három biztos bejutó mellett nem lesz teljesen esélytelen április 11-én.

x x x

A ma esti állapot (19 óra):




Szám



Főváros, megye
Területi
listához szükséges egyéni jelöltek száma / Összes evk
MDF
elfogadott
(döntésre vár)
-közös jelöltek nélkül
LMP
elfogadott
(döntésre vár)
1.
Budapest
8 / 32
1
3 (+7)
2.
Baranya
2 /  7
1 (+1)
2 (+2)
3.
Bács-Kiskun
2 / 10
4
3
4.
Békés
2 / 7
1 (+1)
0
5.
Borsod-Abaúj-Zemplén
3 / 13
2
3
6.
Csongrád
2 / 7
1
0
7.
Fejér
2 / 7
0
0
8.
Győr-Moson-Sopron
2 / 7
4
0
9.
Hajdú-Bihar
2 / 9
2
0
10.
Heves
2 / 6
0
0
11.
Jász-Nagykun-Szolnok
2 / 8
2
0
12.
Komárom-Esztergom
2 / 5
3
0
13.
Nógrád
2 / 4
1
0
14.
Pest
4 / 16
4 (+1)
1 (+1)
15.
Somogy
2 / 6
0
0
16.
Szabolcs-Szatmár-Bereg
2 / 10
1
0
17.
Tolna
2 / 5
1
1 (+1)
18.
Vas
2 / 5
0
0
19.
Veszprém
2 / 7
0 (+1)
0
20.
Zala
2 /  5
1
0
Egyéni jelöltek:1763324
Területi listák:
2085

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr831828222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: hat lista már van 2010.03.10. 13:40:01

Több jelölt gyűjtötte már össze a szükséges ajánlószelvényeket, mint ahány a fővárosi listaállításhoz szükséges. Hat területi listája már van a pártnak - országos listához hét kell.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Osvaldo Cavandoli 2010.03.10. 12:11:27

A magam részéről szívesebben látnám őket negyedik pártként a parlamentben, mint az MDF-et vagy az SZDSZ-t.

Az évek meg a rutin 2010.03.10. 12:18:13

Az LMP bejutása 100-110 egyéni hely alatt még mindig kétesélyes.

A listára szavazás hatékony kommunikációja elengedhetetlen lesz a párt számára a következő egy hónapban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.03.10. 12:18:52

Ha jól látom, akkor Baranya, Bács-Kiskun és Tolna is megvan, nagyon közel van Borsod is és Pest.

radala 2010.03.10. 12:22:36

@latte: No akkor hajrá, szerintem 100 jelölt elég kell, hogy legyen, ha nincs mdf.
Amitől tarthatnak továbbra is az az, hogy nem fognak látszani, mert ez senkinek sem érdeke.
Szintén nagy kérdés, hogy mi a francot mondjanak. GyF színre lépésével megint ki fog éleződni a harc az mszp és a "többiek" között. Ez nagyon nem segít az LMP-nek.

Don_Pipita 2010.03.10. 12:22:45

Kedves Gábor!

Szeretnélek emlékeztetni egy korábbi kijelentésedre, miszerint nem csak a közel 20 területi lista szükséges, hanem az adott megyében a kellő számú jelölt is, és ez különösen vonatkozik Budapestre is, hiszen 32 vkk-ből 8-ban megvan az azt jelenti, hogy még 24-ben nincs, ami azért elég sok. Tehát szerintem, hogy érjen is valamit ez a budapesti lista még elég sok helyen össze kéne gyűjteni a megfelelő számú ajánlószelvényeket, és gondolom erről te is így vélekedsz.

radala 2010.03.10. 12:25:48

@Don_Pipita: Szerintem tg így vélekedik, de én nem:-)
Én bízom a Magyar Nép bölcsességében, hogy egy ilyen rohadt egyszerű kérdést, mint hogy két szavazata van egy embernek meg tud érteni.

Don_Pipita 2010.03.10. 12:26:40

@radala: ahhoz, hogy elég legyen erős kampány kell, hogy az emberek megértsék, hogy miért kell a területi listára szavazniuk. 100 egyéni jelöltel kb 3millió választó nem fogja látni a lapján az lmp-s jelöltet és, ha nem tudatosul benne, nem fog a listára se szavazni. És én úgy gondolom, hogy hiába volt gyenguska kampány idén a hajrá az erős lesz. Kérdés ott mennyire tudja tartani a tempót a szegény lmp...

Don_Pipita 2010.03.10. 12:28:30

@radala: Mindenesetre, ha sikerül nekik az azt jelentené, hogy a Magyar Nép kezd belejönni ebbe a demokráciás játékba...

==T== 2010.03.10. 12:28:35

off?

Egy kis videóösszefoglaló az elmúlt 8 évről:

amieveink.blog.hu/

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 12:30:32

Hajdú Biharban 9 választókörzet van.
Eddig úgy tudtam 1/4-ed kell de minimum 2.
Ez esetben viszont a 2 nem éri el a 1/4-et.
Szerintem ott 3 kell a listaállításhoz.

És Szabolcsban is mintha több körzet lenne 8-nál.
Bár ezt nem tudom fejből. Utánanézni meg lusta vagyok.
Tehát ott is keveslem a 2.

Vagy rosszul értelmezek valamit?

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.03.10. 12:33:17

Kedves Gábor!

Ezúton is gratulálok ezért az üttőrő vállalkozásért, és az érdekes posztokért. Ez az egyetlen blog, amit naponta többször is meglátogatok, és már az iPhone-omon is a kedvencek között van... :-)

Fontosnak tartom ezeket az emberközeli írásokat egy olyan embertől aki közelről ismeri a politikát, úgyis mint olyan ember aki sokat foglalkozik a közélettel, márcsak a munkám miatt is. Várjuk az írásokat, akár naponta többször is! ;-)

üdvözlettel:
András

juliusbond 2010.03.10. 12:33:50

A magam részéről szívesen látnék még valakit a parlamentben az MSZP, Fidesz, Jobbik trojkán kívül.
Az első kettő szememben lejáratta magát (Orbán és Gyurcsány még nem húzott el a...), a Jobbik pedig genetikusan aggályos. (Barna bőröm miatt akár kisebbséginek is nézhetne egy-két túlpozícionált jobbrahúzó szájkaratés)

Don_Pipita 2010.03.10. 12:34:13

Szerintem még nagyon fontos területi lista pest megye is, hisz ott vannak budapest aglomerációjához tartozó kisebb nagyobb városok. Solymár,Nagykovácsi,Telki ezek tipikusan olyan városok lehetnek, ahol a zöld lmp-sek jó eredményeket érhetnének el és az eu-s váalsztásoka alatt jó eredményeket értek el.
Ha bp.-hez tartoznak vkk. szerint nem szóltam...

panelburzsuj 2010.03.10. 12:34:58

@Spirál:

Nem kell számolgatni, olvasni kell:

www.valasztas.hu/hu/parval2010/350/350_0_index.html

És választóKERÜLET, és szavazóKÖR.

radala 2010.03.10. 12:36:44

@Don_Pipita: Mondjuk annyi igazad azért lehet, hogy mondjuk anyámnak vagy a feleségemnek (akikre talán van hatásom politikailag) nem volna egyszerű nagyon elmagyaráznom, hogy hogy is van ez, hogy egyet ide egyet oda. Pedig nem arról van szó, hogy szellemi fogyatékosok lennének.
A kampányban valahogy világossá kell tenniük, hogy leszarják az egyéni jelölteket ők csak egy csapat. De nem tűnik ez sem olyan nagyon jó megoldásnak. No mindegy, azért hajrá, meglátjuk.
A nagy baj még az, hogy ha nekik nem lesz meg minden lista az mdf-nek meg meglesz pár, akkor az mdf mondhatja, hogy azonosak az esélyei az LMP-vel és nincs "erkölcsi" kényszer a törölköző bedobására. Így nyomulhatnak az 1 %-ért.
Persze BL tuti bedobja a törölközőt, szóval fene tudja mi lesz.
Orbán sokat segített az LMP-nek, hogy behozta a köztudatba ezt a szavazatmegosztást:-)
Jut eszembe állítólag megvan a 2 milla cetli a Fidesznek.

clownfish 2010.03.10. 12:36:51

@Spirál: ha egy megyében három oevk van, akkor ott kettő kell, mert a megye oevk-inak negyede nem éri el a kettőt. ez a lényeg.

kalapácstollú 2010.03.10. 12:38:43

@Osvaldo Cavandoli: Én szívesebben látnám őket harmadik pártként!
Vagy másodikként.
Esetleg elsőként ;)

radala 2010.03.10. 12:41:21

@Osvaldo Cavandoli: 5. párt. A KDNP tuti bejut;-)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.10. 12:43:24

Csak nem hiába mondtam, hogy még ezen a héten is lehetnek apró meglepetések, a szelvények leadásának fáziskéséséből.

Ordnassac 2010.03.10. 12:44:07

@Spirál: ezt TG-vel megbeszéltük egyszer Facebookon, ahol én is rosszul emlékeztem erre az adatra. A helyzet a következő: az ogy. választási törvény 3. sz. melléklete írja le, hogy területi lista állításához hány egyéni vk-ban kell jelöltnek lennie. Itt úgy számoltak, hogy ha a vk-k negyede törtszám, akkor lefelé kerekítenek.

ibafaipap 2010.03.10. 12:45:41

Az LMP igenis hatékony kampányt folytat a rendelkezésére álló szűk keretből, lényegesen aktívabbak a kopogtatócédula-gyűjtés vonalán, mint az MDF, aki gyakorlatilag láthatatlan volt ezen a téren( utcai óriásplakátok helyett például kiállhattak volna strihelni a metróaluljárókba, mint a Jobbik és az LMP). A budapesti jelöltek pedig igen jó kvalitású emberek. A gond az, hogy az LMP nem mer nagyobbat markolni, túl szűken lőtte be a lehetséges szavazóbázist.

Az évek meg a rutin 2010.03.10. 12:46:46

Az LMP-nek vidéken meg kell mutatnia magát. Nem szorulhat az egykori SZDSZ Budapest-skatulyájába.
Ráadásul tele vannak szimpi vidékfejlesztési elképzelésekkel + földmoratórium. Ezt nem szabad beáldozniuk az esetleges nagyvárosi népszerűség oltárán.
Most igazán lehetne változtatni a "parasztgazda= exkisgazda nemzeti-konzervatív-jobbos" sztereotípián.

mafos 2010.03.10. 12:48:18

@juliusbond: Előző bejegyzéshez kommentelt egy cigány ember(jobbikos). Szerintem leírta egy becsületes dolgozó cigányember általam egészségesnek vélt nézeteit.

Zigi 2010.03.10. 12:52:50

Még azér' csak óvatosan számolgassátok az LMP szavazatait, mert még az országos lista mindig nincs meg.

Periksz 2010.03.10. 12:55:48

@clownfish: Három EVK-s megye pedig nincs is.

panelburzsuj 2010.03.10. 12:57:18

@Az évek meg a rutin:

"Most igazán lehetne változtatni a "parasztgazda= exkisgazda nemzeti-konzervatív-jobbos" sztereotípián."

Azon igen. De a

főállású parasztgazda= 100 hektár + 100 millió Ft

képleten már nehezebben. És ez a képlet nagyon nincs a kollektivista falusi álmokat dédelgető LMP ínyére.

reichenberg kenéz 2010.03.10. 12:58:07

Megmondom mi a baj. Én az LMP - re szavaztam az EU - s szavazáson mert ők azok akiktől nem fordul fel a gyomrom... De! Olvastam a magyar nariban egy 3 oldalas cikket a Kuorely Endrével (mint LMP - megmondóember) és arra jutottam hogy nem biztos hogy egy nagy LILA ködöt okádó pártalakulat akiről sajnos az égegyadta világon semmit se tud senki fogja itt megváltoztatni a dolgokat. Nagyon elszomorodtam. És ezt közöltem is az LMP - aktivistákkal. Akik erre mondták hogy igen hát az egy rossz cikk volt de a kukorely nem egyeztetett a központtal. Erre én mondtam hogy hát épp ez az. Ha egy ilyen cikk lement egy ilyen kiélezett időszakban a vezetés tudta nélkül akkor hogy akarnak ezek a fiúk - lányok itt változást csinálni? Gábor Te olvastad a cikket?

pbd 2010.03.10. 12:58:24

akkor ismetelnem magam: osztol lmp-s fopolgarmestere lesz budapestnek (felteve ha mondjuk nyar elejeig megnevezik a jeloltet es felepitik). ha lesz 20 teruleti listaja az lmp-nek, akkor ketszamjegyu eredmenyt varok nekik aprilisra. viszont a keves jelolt miatt kepviselojuk keves lesz, mert az egyeni korzetekbol megy a legtobb toredekszavazat az orszagos listara.

Michael Corleone 2010.03.10. 13:00:24

az fővárosi 10 simán lehet 15% is, vagy akár 20 közelében, ha nem lesz MDF(-SZDSZ). Az LMP az egyik sem opció a szavazólapon: Budapesten a jobboldali pártokat nem szeretik; a bkv-t viszont mindennap használják, úgyhogy Hagyó eszükbe fog jutni ápr 11-én, ezért MSZP se jöhet szóba.

Ha az MDF mégis tudna területi listát állítani, akkor is nagyon rosszul szerepelne a sok botrány miatt, nem hinnék el róla a választók, h képes megugrani a küszöböt, a közv kut-ók már az LMP támogatottságát magasabbra mérik, igaz, hibahatáron belül.

Tegnap a Republiconos rendezvényen messze Schiffer kapta a legtöbb tapsot, és Lendvai a legkevesebbet.

Az LMP-nek még az sem baj, ha nincs mindenhol egyéni jelöltje, a fővárosban hajlandóak a leginkább megosztani a szavazatokat (2006, SZDSZ eredményei)

adambum 2010.03.10. 13:02:05

Lehet hogy tévedésben vagyok (javítsatok, ha tévedek), de ez szerintem a Fidesznek jó hír. Úgy gondolom, hogy azok a szavazók akik részt vesznek de a jobboldalra semmiképpen se szavaznak, korántsem biztos, hogy ezek után majd az MSZP-t támogatják (amely párt biztos bejutó)... ehelyett hallathatják a hangjukat az LMP-re adott "protest-szavazattal"... és ezt szívesebben is fogják tenni mint hogy egy leáldozóban levő, politikailag és erkölcsilag bukott pártot támogassanak.

Továbbá komoly eshetőség hogy kellő egyéni jelölt nélkül az LMP végül nem fog tudni bejutni, tehát azok a töredékszavazatok végül nem csak a szocialistákat erősítik majd, hanem valamilyen arányban a jobboldalt is.

Ellenben ha mégis bejut az LMP (a fővárosiak segítségével azért elképzelhető), az egyértelműen szinte kizárólag az MSZP táborából szerzett szavazatoknak lesz köszönhető.

Az MSZP-re "befogott orral" szavazni készülő választók elhappolásával az LMP képes lehet az MSZP-t egy 8-10 százalék körüli szintre levinni. (ez inkább kérdés, mint kijelentés, de én így érzem... avagy azt a kérdést is feltehetném, hogy: lehetnek vadabbak is az álmaim?)

reichenberg kenéz 2010.03.10. 13:02:26

Ja nem akartam ellen LMP -s agitációt folytatni. Még mindig inkább rájuk mint másokra, csak hát aggályaim vannak komoly aggályaim :-(

__ 2010.03.10. 13:02:47

Nem kéne semmi kampány, csak a sávolyi 35 milliárdos mszp-fidesz mutyit nyomatni ezerrel és simán meglenne az 5%.

robkova 2010.03.10. 13:03:59

@Don_Pipita: "Mindenesetre, ha sikerül nekik az azt jelentené, hogy a Magyar Nép kezd belejönni ebbe a demokráciás játékba..."

Ez eléggé nevetségesen hangzik azon a napon, amikor a gyökér Sólyom aláírta, a holokauszttagadás törvényt.

Michael Corleone 2010.03.10. 13:04:56

és a "legszebb" az egészben az, hogy az LMP-nek nem is kell semmit sem tennie a fővárosi kiugró eredményért, csak listát állítani és elkerülni a botrányokat. Az MSZP és az MDF-SZDSZ "elvégezték" helyette a munkát

email 2010.03.10. 13:06:31

@Don_Pipita:
A bejelentette kettőn kívül már Dunakeszin és Gödöllőn is összegyűlt nekik a 750+ szelvény, úgyhogy Pest megyei listájuk is lesz.
Nálam inkább az "igazi" vidék a kérdéses, ott bajban lehetnek.

Idet 2010.03.10. 13:08:49

@robkova: Ha nem írja alá, abból baromi botrány lett volna. Az most pont nem kell.

Don_Pipita 2010.03.10. 13:09:19

@radala: Én ugyanígy vagyok a családban a nővéremmel meg édesanyámmal. Ugyanakkor nem tartom lehetetlennek, hiszen a kdnp is megcsinálta '90-ben. Olyan plakátokat várnék, ha maradna pénz, hogy területi lista lmp beixelve egyéni jelölt: bárki más vagy azt teljesen elhagyva. De ezeket a plakátokat meg nagyon jól el kell helyezni hiszen a végén a meglévő egyéni jelöltek nagyon leszerepelnek. Budapesten meg ez elég nehezen kivitelezhető...(tv-ben nem is gondolkodok max. 1,két reklám ha belefér a büdszéjükbe) Szóval ez nagyon nehéz lesz és talán pont az kéne, ami nincs: tapasztalat, meg pesrze pénz. El kéne bezsélgetni pár öreggel, hogy is volt ez '90-ben.

Ziu9 2010.03.10. 13:10:21

@grizliewok:
"Túl szűken lőtte be a lehetséges szavazóbázist?"

Ez alatt mit értesz? Elsősorban életkorra, társadalmi osztályra, vagy korábbi pártpreferenciára gondolsz?

Én azt figyeltem meg, hogy az idősebb generációk körében pont azért van némi bizalmatlanság az LMP-vel szemben, mert annyira sokféle választói réteg számára van üzenet a programjukban.

Egyébként nem hivatalosan már megvannak a céduláik a budapesti 8. oevk.-ban (6. kerület), valamint az egyik pest megyei körzetben (asszem a 3-asban) is.

email 2010.03.10. 13:11:25

@reichenberg kenéz:
Kukorelly indítása szerintem hiba, nem hiszem, hogy igazán beleillik a pártba. Persze majd a választók ítélkeznek...

Don_Pipita 2010.03.10. 13:11:42

@robkova: Ha meg nem írja alá kikiáltották volna a legnagyobb rasszista,antiszemitának ezáltal teret adna az egyre nagyobb gyülölködésnek. Biztos vagyok abban, hogy 1 éve vagy 1 múlva visszadobta volna.

panelburzsuj 2010.03.10. 13:12:09

@adambum:

"ha mégis bejut az LMP (a fővárosiak segítségével azért elképzelhető), az egyértelműen szinte kizárólag az MSZP táborából szerzett szavazatoknak lesz köszönhető"

Vagy a "történelmi örökségpártok" meddő múltértelmező civakodásától megcsömörlöttek alig négymilliós táborából.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.10. 13:12:32

Na, én is írok vmi emberközelit. :-)

"Utóbbi 125 ezer szavazót jelentett, ami az akkori küszöbérték közel felét kitette."

Budapesten legalább 100 ezer zsidó van, kb. 80 ezer cigány, és kb. 100 ezer homoszexuális.
Mivel a szadesz kiesik, a lmp-nek ebből az anyagból kellene gazdálkodni.

A fent említett csoportok közül persze sokan a többi pártra szavaznak majd.

Schiffer, mint zsidó elsősorban azt a csoportot, no meg a melegeket, tudja megszólítani.

Cigányokat nem nagyon látok a lmp menedzserei között, de lehet, hogy csak dugdossák őket. (mint ahogy a zsidő fináctőkétől valószínűleg kapott támogatásokat sem verik nagydobra.)

Szóval, nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mit produkál ez a képződmény; abban egyetértek, hogy a fővárosban nagyobb a potenciálja.

jjulie 2010.03.10. 13:13:27

@Idet:

ezzel nem vagyok kisegítve, még mindig nem tudom mi az országos lista meg ilyenek (nem is igazán érdekel), úgy hogy estére megint méltatlankodni fogok a gazdánál, érzem

török gábor 2010.03.10. 13:14:38

@reichenberg kenéz: olvastam. nem mondom, hogy politikai zsenialitásról árulkodott, de legalább szórakoztató volt.

robkova 2010.03.10. 13:14:52

@Don_Pipita: Én meg azon a véleményen vagyok, (amúgy nem tagadom a holokausztot, legfeljebb túlzónak tartom folyton vele foglalkozni) hogy a szavaiért senki ne kerüljön börtönbe, pláne ne 3 évre. Jó hogy nem ki nem végzik a holokauszttagadókat. Diktatúrákban szoktak az emberek a szavaikért börtönbe kerülni.

török gábor 2010.03.10. 13:15:56

@jjulie: tessék olvasni: 75. bejegyzés szól az országos listáról.

jjulie 2010.03.10. 13:16:43

@Epikurosz:

emberközeli volt, közelében volt az emberinek

Don_Pipita 2010.03.10. 13:16:52

Valaki nem tudja megadni azt a linket, ahol elvileg nyomon lehet követni az lmp-s kc-kat.

Don_Pipita 2010.03.10. 13:19:36

@Epikurosz:
100000 homoszekszuális????

azta kutya fáját, már a spejzbán vannak ezek is.

radala 2010.03.10. 13:22:36

@Don_Pipita: Azért 90 nagyon más volt. Mondjuk, ha már akkor értették az emberek, hogy két szavazatuk van, akkor most is megérthetik. Mondjuk maradjunk annyiban, hogy a 20 lista erösen kívánatos, pláne, ha valóban aktivizálódik GyF és ez legalább + 5% szavazót jelent a választásokon. No, ez az 5% nem az mszp-re fog szavazni.
Mindenesetre az LMP-sek bánhatják, hogy megfúrták anno az Élőláncot, ha 2002-óta nyomulnak talán most nagyobb lenne az esélyük.

jjulie 2010.03.10. 13:24:00

@török gábor:

kicsit motivációhiányos vagyok ebben az irányban....párszor megpróbáltam elolvasni, de nem megy, az én hibám ( majd a vizsgára összekapom magam)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.10. 13:24:13

@Don_Pipita:
Bocs, csak szavazóra értettem. A 18 évnél fiatalabbakat nem számoltam ide. :-))

email 2010.03.10. 13:25:14

@Don_Pipita:
A kampányblogjuk fejlécében összesítve látni csak:
szazhetvenhat.blog.hu/
(SZÁMLÁLÓ: 76.070)
A konkrét számokat titkolják. Még talán a jelöltek blogjaiban szokott lenni infó.

radala 2010.03.10. 13:26:59

@török gábor: Kedves török gábor. Rémlik, hogy említetted korábban, hogy 90-ben hány KDNP-s jelölt meg lista volt, de nem találom sehol. Szóval hány volt?
Te úgy látod, hogy a valódi esélyhez sok lista meg jelölt kell, de mindenképpen igaz lehet az, hogy "történelmi esély" van arra, hogy egy párt minden eddiginél kevesebb jelölttel meg listával bekerüljön?

reichenberg kenéz 2010.03.10. 13:29:12

@török gábor: Igen én is végig nevettem, ez nem vitás. De nem szeretném ha ez az ember v. ilyenek döntési pozicióba kerülnének.

radala 2010.03.10. 13:31:04

@email: A legmegdöbbentöbb a kommentek tökéletes hiánya a blogon:-(
Török Gábor! A Haza a Demokrácia érdekében nem akarsz beszállni az LMP-hez? Lassan az index-szel összevethető a nézettséged:-)
Legalább egy ingyen reklám banner nekik:-)
Oszt, ha bejutnak kapsz egy nokiás dobozt tőlük:-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.10. 13:32:34

Csak hogy lássátok, hogy nem beszélek hülyeséget.

Nekem 2x100k+80k = 280k jött ki, mint potenciális liberális alap, és érdekes módon a szadesz plakátja is azt kérdezte, hogy - már nemtom pontosan-: Van-e 250k lib. szavazó?
A hiányzó 30k onnan származhat, hogy ők levonták az "átszavazókat".

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.10. 13:34:13

@radala:
Utálom a lempet, de ha kapok egy nokiás doboz, még én is beszállok. :-D

(krízis van, drágul a benzin és a gáz.)

bölcsész87 (törölt) 2010.03.10. 13:37:07

@Epikurosz:

Teljesen nyilvánvaló, hogy Schiffer és csapata a Szadesz helyére akar befurakodni.

Azt mindig is rossz szemmel néztem, hogy az ilyen liberális pártok soraiban kiugróan felülreprezentáltak a kisebbségek (itt főleg a zsidókról beszélek).

Az emberi jogokat az elmúlt 20 évben nagyon egyoldalúan értelmezte a liberális közélet, pedig a többségnek is van méltósága, emberi jogai.

Egyetértek Somogyi János SZDSZ-alapítóval, jól látja a helyzetet: sokszor kifejezetten a többségi társadalom piszkálásáról, irritálásáról szólt ez az egész.

Mai hírre reagálva: mélyen csalódtam Sólyomban.

Idet 2010.03.10. 13:37:31

@jjulie: Szintén zenész. Valahol már méltatkankodtam egyszer a kiismerhetetlen magyar vál.rendsz. miatt, TG egyet is értett, meg, hogy ezen változtatni kell.

Nyammogunk itt ezen rendesen mindnyájan, ki érti, ki nem.

Szerintem nem is olyan lényeges. El kell menni szavazni, az a lényeges, meg ésszel-szívvel odatenni az X-et.

Megyek, megnézem a felesborsó-főzeléket, az legalább olyan lényeges. (Egyetlen figyermekemnek van ez az étkezési perverziója, ő viszont az én spenótomra mondja ugyanezt...)

kzoltana 2010.03.10. 13:37:50

Azért azt jó ha tudjuk, ahol nagyonerős a Fidesz, ott sok fideszes lépett be az LMP-be, hogy az a felület is ellenőrzés alatt legyen. Vannak ilyen nagyobb vidéki városok.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.10. 13:38:42

@reichenberg kenéz:
Hopp! Most vettem észre a h.szólásod.
Van link ahhoz a cikkhez?

Az LMP-ről annyit (is) kell tudni, hogy főembere az a Schiffer András, aki a Juhász Géza vezette obskurus, de főleg melegjogban utazó Habeas Corpus Munkacsoport vezetőségi tagja. Az erre vonatkozó honlapokat az internetről eltüntették, talán a Google cachben sincs már benne.

email 2010.03.10. 13:40:41

@radala: Persze, hogy kevés. Van kb. 5 blogjuk, plusz a jelöltek blogjai, plusz két Twitter csatorna, plusz a főhonlapjuk stb.
És ez az egész szerintem nincs normálisan összeszedve, körülményesen elérhető stb.
Biztos jó dolog, hogy sok helyen elérhetőek, de én ezt nem így csináltam volna.
Persze szegény ember vízzel főz.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 13:40:54

Kedves Gábor!

amieveink.blog.hu/ szerintem ez összevanrakva, szerinted?

Idet 2010.03.10. 13:41:04

@Epikurosz: Vigyázat, a Lemp, az valami más!

Török Gábor rajongó 2010.03.10. 13:41:40

Az igazi kérdés, hogy mit jelent számunkra a torokgaborelemz.blog.hu?

Tartalmas kikapcsolódást? Ennél sokkal többet, valódi élményt a világ legjobb politikás blogján!!!^^

kalapácstollú 2010.03.10. 13:41:56

@email: Titkolják? Hát nem ott van, hogy 76.070???

beszélő 2010.03.10. 13:42:02

Mindíg mondtam:
aki Magyarországon pártot vagy vallási felekezetet alapít annak pénz szaga van.
Mert ugye olyan párt nem létezik, amelyik mindenkinek minden tekintetben azonos a vele szimpatizáló szavazó véleményével, elképzelésével.
No az LMP is ide tartozik.
Az egyház alapítás is hasonló.
Vagy az 1 %-ról van szó, vagy a felekezet által évezhető gazdasági gazdasági előnyökről.
A hagyományos egyházakhoz hasonlóan az ujjaknál hitéleti tevékenység nem folyik, hiszen erre képzett emberekkel nem is rendelkeznek.(lásd. Szcientológia)

radala 2010.03.10. 13:43:07

@bölcsész87: Szerintem az LMP nem az szdsz helyére akar befurakodni, hanem arra a helyre, amit az szdsz bitorolt.
Én is csalódtam SL-ben. Kicsit sem értem, hogy miért nem küldte vissza megfontolásra, ha szerinte ilyet kampány időszakban nem lehet rendesen megbeszélni.
Nyilván most az lesz, hogy majd a Fidesz ahelyett, hogy visszavonná, ahogy ez illik. Belevesz majd minden szart, hogy mi mindent nem lehet még tagadni. Tiszta röhej.
Már hatályos a törvény? Ha nem akkor nem is volt holokauszt:-)

kalapácstollú 2010.03.10. 13:44:21

@beszélő: Hja, valószínű, azért ölnek bele milliókat, hogy esetleg elérve az 1%-ot, visszakapják a pénzüket. Logikus.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.03.10. 13:46:41

@Epikurosz: ez egy nagyon buta egyszerűsítés. Felejtsük már el hogy a cigány, zsidó, meleg az egyenlő liberális.

Hiszed vagy sem, elég sok meleg ismerősőm van aki magát nemzeti liberálisnak tartja, és a JOBBIK-ra fog szavazni. Igen, a JOBBIKRA. A szadesz sokéves ámokfutása az MSZP-vel ezt is elérte.

Az viszont tény, hogy a kalapos-bohóckodós MDF-hez képest az LMP nagyságrendekkel szimpatikusabb párt, és ha tényleg az LMP lesz a negyedik párt a fővárosi szavazólapokon, nagyon sok szavazatot kaphat és meglepetést is okozhat. Persze ehhez az is kell szerintem, hogy az MDF már tényleg elbukjon márciusban a választások előtt.

radala 2010.03.10. 13:46:46

@email: Na ja tg ingyen nagyobb forgalmat generál, mint az lmp csilivili honlapja. Szerintem a kuruc.info is sokkal kevesebb pénzből nőtt az égig.
Ne is beszéljünk erről, mert még az a maradék szimpátiám is elillan, ami van.

Idet 2010.03.10. 13:46:48

@Török Gábor rajongó: Már bocsáss meg, de te tényleg ekkora smeicholós nyalonc vagy, provokálsz vagy állást akarsz kapni? Esetleg jobb vizsgajegyet. Az utóbbi kettőre nincs esélyed TG-nél, szerintem.

hoplita 2010.03.10. 13:48:06

@Az évek meg a rutin:
"...Most igazán lehetne változtatni a "parasztgazda= exkisgazda nemzeti-konzervatív-jobbos" sztereotípián...."

Ez hiú ábránd.
A kisgazda talpasok megmozdultak 8 évnyi tetszhalptt állapotukból és megjelentek a Jobbik választási gyűlésein.
Nálunk - alföldi kisvárosok a vk.-ban - nem is egy-kettő ám....olyanok, akik 8!!! éve nem voltak szavazni...!!!!!

kalapácstollú 2010.03.10. 13:48:21

@andris|bandis:
ha muszáj skatulyázni, akkor például én is nemzeti liberálisnak vagy konzertvatív-liberálisnak mondanám magam, a tévedés jogát fönntartva, persze. Aztán behúzom az ikszet az LMP-nek.

email 2010.03.10. 13:48:55

@kalapácstollú:
Arra céloztam, hogy jelöltekre lebontva nem adnak ki adatot.

snq 2010.03.10. 13:49:34

@Epikurosz:
>> A hiányzó 30k onnan származhat, hogy ők levonták az "átszavazókat"

vagy onnan, hogy nem lehet egyszerűen öszeadni a számokat, mert jelentős átfedés van a csoportok között

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 13:49:42

Aki akar csatlakozhat az Imádom Herényi Károly interjúit klubomhoz:-)

john paul johnes 2010.03.10. 13:50:10

őszintén szólva nem hiszem, hogy sok vizet fog zavarni, de most ennél sokkal fontosabb dolgok is történnek, fideszes rágalom hadjárat a jobbik ellen, sólyom aláírása a szájkosár-törvényen, alakuló fidesz program, pl. az, hogy a fidesz szerint elegendő a 8000 hadra fogható katona stb...

szerintem az lmp-nél minden egyéb mai hír fontosabb....

radala 2010.03.10. 13:51:38

@Idet: Ugyan már szerintem ö a legjobb az egész blogon. Szerintem nagyon jól nyomja, soha nem ismétli önmagát és igen vicces. Amúgy mindig akkor jelenik meg, ha tg a közelben van:-)
Lehet, hogy ez is része a brand építésnek:-)

m.logic 2010.03.10. 13:52:55

Nehéz elhinni, hogy van országosan 750 hülye, aki rájuk szavazna, nemhogy körzetenként.

hoplita 2010.03.10. 13:53:19

@reichenberg kenéz:
"...csak hát aggályaim vannak komoly aggályaim :-( ..."

Mint általában a gondolkodó embernek.
A hülyének nincs, az mindenben holtbiztos.:DDDD

radala 2010.03.10. 13:53:31

@török gábor: Köszönöm. Mondtam, hogy tg a közelben van, ha itt a "rajongó":-)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 13:55:24

@radala: Szerintem ezt TG írja, szerinted?

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.03.10. 13:56:43

@reichenberg kenéz: ha nagyon irónikus akarnék lenni, azt mondanám, így jár aki Magyar Narancsot olvas...

;-)

m.logic 2010.03.10. 13:56:54

@radala: Sólyom félt, hogy leantiszemitázzák. Így a Jobbikra hagyja, hogy az alkotmánybíróságra vigye az ügyet. Ettől még megbukott, sokadszorra, mint köztársasági elnök. A törvény egy 70-es IQ-jú hülyének is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

hoplita 2010.03.10. 14:00:27

@Idet:
Mindegy az...madár-madár.:DD

john paul johnes 2010.03.10. 14:00:41

@m.logic: örülök, hogy nem csak én gondolom így.
bár ez nem csökkenti a dühömet. SL akkorát csökkent a szememben, hogy az már művészet, tekintettel arra, hogy sajnos eddig sem tudtam nagyra tartani.

banurr 2010.03.10. 14:00:46

Én reménykedem. Most vár döntésre az én körzetemben az LMP-s jelölt.
Mivel genetikailag hulladéknak vagyok tekinthető, mint megrögzött bal-lib szavazó, örülök, hogy végre van a palettán egy olyan párt akire önmagam leköpése nélkül szavazhatok.
Már 2006-ban is csak azért szavaztam MSZP-SZDSZ koalícióra mert nem volt más

hoplita 2010.03.10. 14:01:56

@m.logic:
Jó ez a kolokamutagadás törvény.

A tagadást ugyan büntetni rendeli, de a helyeslést nem...:DDDD

Idet 2010.03.10. 14:02:59

@Zengőtorkú Nyivákoló: A szadomazo @Epikurosz asztala, tessék ott feliratkozni!

hoplita 2010.03.10. 14:06:54

@banurr:
"....Már 2006-ban is csak azért szavaztam MSZP-SZDSZ koalícióra mert nem volt más ...."

Nem tesz semmit.
Vigasztaljon a tudat, hogy majd 3 millió hozzád hasonló agyatlan kretén sertepertél ebben az országban.:(((((

Idet 2010.03.10. 14:07:08

@hoplita: Tagadás tagadása állítás.

john paul johnes 2010.03.10. 14:07:29

@hoplita: "A tagadást ugyan büntetni rendeli, de a helyeslést nem...:DDDD "

azért, mert az már rég benne van a btk-ban

Sobrijóska 2010.03.10. 14:08:50

Legyen szerencséjük, hiszen az is kell. Ne csak 3 párt legyen a parlamentben.

Idet 2010.03.10. 14:08:52

@hoplita: A veréb is madár...

radala 2010.03.10. 14:11:57

@Zengőtorkú Nyivákoló: szerintem tg nem olyan vicces, mint a rajongója, szóval szerintem nem.
@m.logic: Az a baj, hogy szerintem ha SL nem látja alkotmányellenesnek akkor az nem is az. Ettől még persze egy faszság. Mondjuk megérdemelné SL, hogy pont most ebben fogjon mellé. De nem hiszem, hogy a gondosan fölépített imágóját ezzel akarná leamortizálni. De milyen vicces lesz, ha majd a htu/tuszi mészárlást az örmény népirtást a holodomort is egyesével fogják büntethetővé tenni. Nagy kár volt elkezdeni.

Idet 2010.03.10. 14:12:18

@banurr: Ne essünk túlzásokba! Mindenkinek joga van a saját tévedéséhez is, a saját bal-véleményéhez is, semmiféle hulladék. Láttuk, hogy az ilyesmi hova bír vezetni, akár bal, akár jobboldali a dominancia.

Kíváncsi Politikus · http://KivancsiPolitikusBlog.kattints.info/kpb1/kivancsi-informaciok 2010.03.10. 14:14:30

Nah ennyit a demokráciáról, már ki is kaptál Gábor?

Hol van az emberek joga a tájékozódáshoz és a Kíváncsisághoz?

Csalódtam benned, de te tudod :-)

Azért emlékeztetőül aki lemaradt:

EZ lett volna a kérdésem ki ismeri mit tud róla:
ujoldal.kattints.info/nf01/tge/002

john paul johnes 2010.03.10. 14:15:45

@radala: engem a szólásszabadságomban szükségtelenül korlátoz. tehát alkotmányellenes.

ráadásul szemétség az egész.

különben is miért kell nekünk (ie. nekik) a zsidók seggét nyalni?

amúgy meg a törvény amellett, hogy alkotmányellenes, még diszkriminálja is hazaiakat az idegen zsidókkal szemben.

az államfő is baromarcú

még kérdés??

Idet 2010.03.10. 14:16:30

@john paul johnes: Nem lehetne a dolgot pragmatikusan szemlélni?

Mi történt volna, ha nem hirdeti ki? Ha visszadobja? Mondjuk, mert az egyik bekezdés nem öt leütésnyire kezdődik a sorszéltől...?
Azért ezt jó eséllyel én is meg tudnám jósolni!

hoplita 2010.03.10. 14:17:14

@Idet: @john paul johnes:

Tényleg?
Hú, basszus...:DDDD
Egyébként milyen törvény rendeli büntetni a holokamu helyeslést?
És ha csak fél szívvel, csak ímmel-ámmal helyeslem?
:DD

Hidegen hagy már bosszankodni sem bosszankodok rajta, csak röhögök.
Idősebbek emlékezhetnek a törvénybe iktatott szovjet-magyar megbonthatatlan és örök barátságra is...na, az nagyjából hasonló volt, és hol van ma már...???

jjulie 2010.03.10. 14:19:29

@john paul johnes:

hát itt most fel kell hívnom a fogyelmedet: visszaéltél a jogaiddal

radala 2010.03.10. 14:19:51

@Zengőtorkú Nyivákoló: Ok, akkor amíg lehet leírom, hogy nem volt tatárjárás és mi nyertünk Mohácsnál:-)
bocs, ha megsértettem valakit:-)

1kutya 2010.03.10. 14:20:15

@Epikurosz: hajdúban még cigány jelöltet is állítottak, őket is szólongatják.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 14:22:32

Akkor a fentit rosszul tudtam.

Kedves Gábor!

"Rendelek" tőled egy bejegyzést!

Írjál arról, hogy a Jobbiknak érdekében állna-e hogy az LMP és/vagy az MDF bejusson az országgyűlésbe!

Én lusta vagyok erről értekezni, meg úgysem olvasná el senki.
Így átadom neked az ötletet.
Amúgy is érdekel a véleményed.

john paul johnes 2010.03.10. 14:22:33

@Idet: szemléljem pragmatikusan, hogy a mocskos hazaáruló, tolvaj, országrabló vagy cselekedni rest, politikai elit meg az államfő engem saját hazámban a zsidókkal szemben diszkriminál, s jogaimat korlátozza????

neeeeeeeeeeem, neeeeeem, soha

kékestető 2010.03.10. 14:22:35

Teljesen egyet értek Gáborral.
Az elmondottakat én is így gondolom, sőt azzal kell számolni, ha nem lesz MDF lista, akkor a 2006-os ill. 2009-es MDF-es szavazókkal is lehet számolni. Nyilván nem kevés részük a Fideszre fog szavazni, jóval kisebb százalékuk az MSZp-re, vagy talán a Jobbikra, nagy részük otthon maradhat, de az így is megmaradó közel 40 % az LMP-re szavazhat. És akkor ott vannak még a 2006-ban MSZP-re szavazók elbizonytalanodott nagy tömegei. Sőt kevesen még a Fideszből kiábrándultak közül is jöhetnek.
Szóval szerintem Pesten a 10 % szinte már most biztos!

hoplita 2010.03.10. 14:23:39

@radala:
"...Az a baj, hogy szerintem ha SL nem látja alkotmányellenesnek akkor az nem is az..."

Uggyan mán...!!!!!!
Egyszerű politikai gyávaság és a felelősség tovább tolása a jelenlegi alkotmány bírókra.
Mert így is-úgy is ott köt ki ez a nemtommi...
Egy puhapöcsű majom ül a Sándor palotában.
Ez biztos is, különben nem egy kormányőr dugta volna a feleségét...:DDDDD

john paul johnes 2010.03.10. 14:25:28

@jjulie: írd ide le pontosan, melyik jogommal éltem vissza és hogyan ?!

jjulie 2010.03.10. 14:26:12

@john paul johnes:

nem mindegy neked, te megteszed ezt öntevékenyen magad ellen jó alaposan

jjulie 2010.03.10. 14:26:49

@john paul johnes:

azzal hogy nő vagy és hülyeségeket beszélhetsz

Az évek meg a rutin 2010.03.10. 14:27:45

Látom, itt többen is kibuktak a Kukorelly-féle Narancs-interjún.

Szerintem nem Bandi, hanem a kritikusok keverik össze a szezont a fazonnal. Ő egy civil íróember, aki szerint "lehetmásapolitika", számára bármit is jelentsen ez. ("Az LMP olyan, amilyennek én akarom.")

KE-nek szemmel láthatólag nincsenek politikusi ambíciói, ő egy két lábon járó homo idealicus, aki a nevét és az arcát adta ehhez a projekthez.

Navracsics filozófusként, Pető Iván szociológusként, Kelemen Hunor és Markó Béla (RMDSZ) pedig irodalmárként kezdte, szóval még Bandiból is lehet pártvezér :)

Kaa 2010.03.10. 14:27:49

A táblázat harmadik oszlopának fejléce értelmetlen

radala 2010.03.10. 14:27:50

@john paul johnes: fogadjunk, hogy SL jobban ért az alkotmányhoz, mint mi. Szerintem az a helyzet, hogy ez a törvény egy faszság, de az nagyon valószínű, hogy sokadszorra sikerült rendesen összerakni.
Sajnos a Fidesz pucájában nincs annyi vér, hogy kukába dobják az egészet, ezért majd beveszik a tatárjárás tagadás tilalmát is. Ez úgy ahogy van gusztustalan. A fidesz is gusztustalan, a Jobbik még gusztustalanabb, mert ők meg valóban tagadni akarják a holokausztot, ami igen kontraproduktív.
Én utoljára TV-t 2002-ben láttam bekapcsolva, akkor nem volt olyan nap, hogy ne lett volna valamilyen összefüggésben (film, beszélgetés) szó a holokausztról. Gondolom ez ma sincs másképp. Ez szerintem nevetséges, nem azért mert soha nem kéne beszélni róla, de ha valamiről folyton beszélsz az unalmassá válik. Söt szerintem pont ez az, ami megnehezíti az őszinte együttérzést. Rossz az, ha valami, amiből tényleg jó lenne ha levonnánk a következtetéseket ellaposodik.
Tuti többet érne havi kétszer 10 perc holokausztozás, mint napi 10 perc.

john paul johnes 2010.03.10. 14:27:56

@jjulie: megint mellébeszélsz.
tényeket kérek!

török gábor 2010.03.10. 14:28:10

@Spirál: szívesen olvasom akár itt a kommentek között is a véleményedet ezekkel kapcsolatban. őszintén szólva sztem a Jobbiknak most még teljesen mindegy.

flea 2010.03.10. 14:28:50

@radala: szerintem ott a pont.

Idet 2010.03.10. 14:29:00

@hoplita: Nana, jöhet még Bajnaira Gyurcsány, és a kis drága majd előkeresgéli a kád alól a keservesen megtakarított rubelkéit, dollárkáit, eurócskáit...

hoplita 2010.03.10. 14:29:08

@Idet:
Akkor mennyen kapálni, ne magyar(?) államfőként pöffeszkedjen, ha fél a következményektől.
Egyébként milyen következményektől is...????
A talmudisták átkot szórnak a fejére?
Visszajön elivizel és csúnyán néz?
Nem adnak pénzt a zsidók?
Vagy mi a tököm...?:((((((((

hoplita 2010.03.10. 14:31:06

@jjulie:
Én is felhívom a figyelmedet.

Ha szereted a zsidók seggét nyalni, akkor nyald egyedül és kussolj...!

radala 2010.03.10. 14:31:27

@hoplita: tényleg egy kormányőr dugja a feleségét? ez érdekel.
SL azért nem küldte vissza megfontolásra, mert egy fasz. De annyira ad a szakmai tekintélyére, hogy nem ír alá valamit, ami alkotmányellenes.
SL nagyon jól tudja (ö maga mondta), hogy akkor kell valamit visszaküldeni, ha nem alkotmányellenes, hanem szar. Most elmondta, hogy szar, de nem küldte vissza. Ez valóban gáz, de kár úgy csinálni, mintha mi itt jobban tudnánk mi az alkotmány ellenes.
Jut eszembe lett valami a Vona félrekúrásával azóta?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 14:32:32

Én nem tudom de ennél a VisionPolitics-nál dolgozik valaki?:-)))

vlaca55 2010.03.10. 14:32:47

@Epikurosz: Hát azt látjuk. IQ tesztet mikor töltöttél utoljára? Szerintem pontosan ma van az a helyzet, hogy nem lehet tudni a több kieső illetve gyengülő párt (MDF, SZDSZ ill. MSZP) helyett, ki kire fog szavazni. Erre te elsősszintű matekozol, csak kihagyod a valószínűségszámítást belőle, ami a legszebb rész. Egyébként szerintem Budapest közel fél millió szabadelvűt számlál, akik - különböző indokokkal - listán MINDEN országos listás pártra szavaznak majd, ami jelenleg 4 párt, de lesz az 5 is az LMP-vel együtt.

Idet 2010.03.10. 14:34:42

@john paul johnes: Nyugodj már meg, az Isten áldjon meg! Még rosszul leszel itt nekünk!
A virtuális ordítozással nem segítesz a dolgon.

john paul johnes 2010.03.10. 14:34:50

@radala: nekem eddig sem volt lételemem kolokamu tagadása, de

1. nem tűröm, hogy a saját hazámban azért fogják be a pofámat, mert az évszázadok óta rajtunk uralkodó zsidók tovább folytassák az holokauszt-bizniszt.

2. leszarom a holokausztot, mert nekem magyarországon magyarként az fáj, amit a magyarok ellen követtek el.

3. azóta van itt antiszemitizmus, amióta évi min. 365 holokamu megemlékeztést kell tartani

4. a "fagyi vissza fog nyalni" (ha csak nem ez volt eleve a cél), mert aki eddig nem volt antiszemita az ezután az lesz - és minden joga meg lesz hozzá.

5. akinek nem tetszik, költözzék izraelbe. tessék, el lehet menni......
ez itt magyarország (nem zsidóország)

hoplita 2010.03.10. 14:35:03

@kékestető:
Igazad van

És ezzel bátorkodom rámutatni, hogy Pesten még a pedofil apagyilkosok pártja is komoly eséllyel rugaszkodhatna neki a küszöb meghódításának.:((

radala 2010.03.10. 14:35:44

@török gábor: A jobbiknak egyértelműen rossz, ha bekerül egy kicsi mert tőle vesz el mandátumot, de ez nagyjából mindegy is lenne, a legnagyobb baj az az, hogy szemben a Jobbikkal minden más párt képes lehet váltópárttá nőni. Szerintem a jobbik el van zárva a középtől (a Fidesz ott áll az útjában), szóval soha nem nőhet 20 % fölé.
Koalíció a Fidesszel meg tuti halált jelent bárkinek.

john paul johnes 2010.03.10. 14:36:57

@Idet: ha ordítoznék, akkor capslock-kal írnék.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 14:37:40

@john paul johnes: Azért mindenképpen nyúlj a Xanaxhoz is ma, rádfér.

Idet 2010.03.10. 14:37:51

@hoplita: A francba, hát itt minden fiú idegbeteg? Borogassátok már magatokat, ha másként nem megy!

Mégegyszer kérdem, a virtuális üvöltözés mit old meg? Mi NE legyünk idegbajos hülyék!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 14:40:02

@radala: Jobbik a parlamentben domesztifikálódni fog..mint OV Lévai Anikótól.

radala 2010.03.10. 14:40:03

@john paul johnes:Kb. egyetértünk. Mondjuk engem nem zavar a törvény egyszerűen csak rettenetesen cikinek gondolom.
Jut eszembe ha én Ausztriából azt írom tg magyar blogjára, hogy nem volt holokauszt, akkor én már most is 20 évet kaphatok itt Ausztriában:-)
Óvatosnak kell lennem.
Mondjuk jól mutatja Haider népszerűsége, hogy mekkora állatság a holotagadás drákói büntetése.

dal18 2010.03.10. 14:40:58

egy kis számítás: Ha a mostani ütemben gyűlnek a célduláik, meg a végén mindenki behordja, amije van, akkor lesz max 90 ezer. Vegyük le a meglevő 22 jelölt 16500 céduláját, de ez biztos több, hiszen nem csont nélkül nyújtják be. Marad 73500 céldula. Ez elvileg lehetne 98 jelölté, de nem annyié, hiszen sok helyen "éppen hogy csak nem" jön össze. Szóval kb. a fele lesz leadható 750. Tehát nagyon csodálkoznék, ha a végén 80-nál több jelöltjük lenne. Persze a fiúk-lányok okosak, és átcsoportosítják erőiket, ezért hihető, hogy majdnem minden területi listájuk meglesz, evvel a 8 jelölttel is.

világoszöld 2010.03.10. 14:40:58

én meg unom a bal-jobb skatulyákat, az országnak egyszerüen szüksége van egy zöld pártra, majd mindegyik EU országban fellelhetőek zöld pártok, melyek hol a szoc.dem hol pedig a konzervativ oldalt támogatják, abból kiindulva, mi jó az adott országnak, mi szolgálja a környezet védelmét / és ezáltal gyermekeink jővőjének védelmét/. Egyetértek velük abbank, hogy az EU / és a világ/ kihagyott egy lehetőséget a válság kapcsán, mikoris lehetett volna beruházásokkal tenni valami t a környezetért, és sok-sok munkahelyet teremteni egyszersmint. Nem energiafaló vesztességes kohók újrabeinditását kell igérgetni fanatizált híveknek.

dal18 2010.03.10. 14:42:05

@dal18:
Utsó mondat helyesen: evvel a 80 jelölttel is.

pbd 2010.03.10. 14:42:14

egyebkent azt erdemes megfigyelni, hogyan valtozik a balos media lmp-hez valo hozzaallasa. nagyon sokaig nem voltak hajlandoak tudomast venni roluk. de az mdf kiesesevel ez megvaltozik. a tegnapi "hova szavazzanak a liberalisok" vitarol a nepszabo mar eleg lmp-kompatibilisen tudositott. nol.hu/belfold/20100310-kire_szavazzanak_a_liberalisok_

Idet 2010.03.10. 14:42:34

@john paul johnes: Tökmindegy, írhatsz akár fettel is, ez jön át!
Vágj a falhoz egy tányért vagy egy kispárnát, az nem törik, már le is vezetted a balsaja frusztráciját, de ne hisztizz, kérlek! Nem hiszem, hogy nő lennél...

hoplita 2010.03.10. 14:42:51

@radala:
Lett.
A MH már levette....sokba fog a buli kerülni.
És a visszhangokból ítélve még vissza is ütött.

Tényleg dugta, még alkotmánybíróként...a kurucom van egy két részes kis anyag a viselt dolgairól.
Jó, tudom, kuruc...de már 2 éves anyag és nagy volt a kuss mindenfelé róla, elég bennfenntes információknak tűntek.

A jelenlegi alkotmány kiemelt védelemben részesíti a szólás és vélemény szabadság jogát.
Ezért buktak meg a gyűlöletbeszéd törvények eddig.
Lehetne büntetni ezeket, de csak alkotmány módosítás után.
Jelenleg minden ilyen meghozott törvény ütközik az alaptörvénnyel.
Pont.

Ezt ne tudná a nagy alkotmánytudós sólyom...????
Dehogy nem, csak egy beszari majom.

radala 2010.03.10. 14:43:48

@john paul johnes: Ja még valami, nem azért akarják (szerintem) befogatni a pofádat, mert a "zsidóknak" akarnak kedvezni. Egyszerűen kellett az antifasiszta performance. Szerintem szó sincs itt semmiféle zsidó lobbiról a holokauszt tagadás nem a holokausztról szól nem is a zsidókról. Ez egy gusztustalan PR. Szerintem ezt minden jóérzésű zsidó, az is, aki kívánatosnak tartaná a HT büntetését kikéri magának.

radala 2010.03.10. 14:44:55

@Zengőtorkú Nyivákoló: :-)
Te még rajongónál is viccesebb vagy:-)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 14:46:32

@radala:Jól érzem, hogy OV-ék simán eltörölhetik, jól érzem ugye? Tehát gumicsont, mindenki erről beszél...mint a mellékelt ábra is mutatja.

Idet 2010.03.10. 14:47:08

@Zengőtorkú Nyivákoló: Domesztikálódni, esetleg misztifikálódni... bár az jelenjeg folyik.

objekt 2010.03.10. 14:47:48

Kedves Blogolók!

Mivel épp nem látom olyan vérmesnek a vitát a poszt témájában, belinkelnék ide egy beszélgetést. Ha tehetitek hallgassátok meg.

Mivel itt többnyire értelmes emberek vannak, akik oldaltól függetlenül keresik a választ az elmúlt évek (akár húsz év) miértjeire, nagyon hasznosnak tartanám, ha az ebben elhangzottak bekerülnének a blog látogatóinak közös tudatába.

inforadio.hu/arena/3500/1/podcasting

Ha valaki türelmetlen, legalább a második részt hallgassa meg.
Ilyen értelmes, őszinte összefoglalását, ritkán hallani a problémáknak.

Nem baj, Gábor?

radala 2010.03.10. 14:49:52

@john paul johnes: Azért nem Starchét írtam, mert nem tudom, hogy Starche tesz-e antiszemita kijelentéseket. Ráadásul Haider alatt érte el eddigi csúcsát az FPÖ.

reichenberg kenéz 2010.03.10. 14:50:11

@john paul johnes: Csak szeretnéd ha elmennénk innen (igen én is zenész). De én pl. már csak TE bosszantásból is itmaradok... :-) A vicc az hogy szerinted itt a Zsidók miatt rossz minden. Mivel a jobbik be fog kerülni a parlamentbe csodákat fogsz látni. Beszélgessünk úgy két év múlva jó? Én spec örülnék ha nem lenne korrupció és nem lopná szanaszét az országot MINDENKI aki csak teheti, de egész egyszerűen nem értem hogy hogy vezeted le azt hogy ez mind a zsidók miatt van? Mit fészkes fénét csinál akkor az a maradék 9.9 millió itt élő ember? Semmit? Na ne hülyéskedj!

Idet 2010.03.10. 14:50:50

@john paul johnes: Mégpedig gyorshajtásból kifolyólag, ha jól emlékszem. Javíts, ha nem.

Ne gondold, hogy nekem olyan szimpetikus lenne ez a törvény. Pláne, hogy szolgai másolásból ered. Mármint a magatartás.

radala 2010.03.10. 14:51:56

@Zengőtorkú Nyivákoló: Gondolom, ahogy törvényt lehet hozni, úgy eltörölni is lehet. A baj az az, hogy ezt a Fidesz nyilván nem meri megtenni. Szóval bízzunk abban, hogy valóban valami baj van SL agyával és ez valóban alkotmány ellenes. Ha nem, akkor tuti, hogy az lesz, amit én mondok, hogy "fölhígítják" a törvényt, hogy ne tűnjenek antiszemitának sem, de zsidesznek sem.

john paul johnes 2010.03.10. 14:53:41

@radala: nem egészen. sok holokauszttúlélő évtizedek óta ebből él, míg a szüleim pl semmit nem kapnak azért, amit kommunizmus miatt el kellett viselniük. (gy.k. a föld kisajátítás, állatok, lovak, hintó, élelmiszer eltulajdonítás, verés, fenyegetés, éhezés, börtön)

szóval nem értek egyet, ez pontosan az, aminek látszik. az zsidók érdekei előbbrevalók, mint a magyaroké. a magyarokat lehet kirabolni, megszorítani, becsapni, korlátozni, de a zsidók sérthetetlenek.

hoplita 2010.03.10. 14:54:01

@Idet:
Jó' van mán na..!
Nem ordítok én, meg egyébként is nekem nem a törvények, hanem a lelkiismeretem diktál.

"Ha kergetnek, akkor én elszökök,
A pénzváltók törvényére köpök!"

Vagy mi a túró..:DDD

@radala:
Az FPÖ most akar törvényjavaslatot benyújtani a holokamu tagadás büntethetőségének az eltörlésére.
Nem hallottál valamit róla?
Az én német tudásom már sajnos kevés ahhoz, hogy német honlapokat böngésszek.
A fegyverekkel foglalkozó szájtokon kívül... a szaknyelvből többet tudok, mint a társalgásiból.:))))

Idet 2010.03.10. 14:54:12

@reichenberg kenéz: Két t-vel maradj itt. Bocs, de bosszant.

papika 2010.03.10. 14:56:11

Megjött a friss Nézőpont-elemzés.
Most már az LMP-hez irogatják oda azokat, akiket két hete még az MDF-hez irogattak oda, így most őket látják sanszosnak, az MDF-et már egyáltalán nem.

www.nezopontintezet.hu/olvass_kozvelemeny.php?cid=306&PHPSESSID=cfe3a3ce538da4ffd1704ac3f523b899

jjulie 2010.03.10. 14:56:54

@john paul johnes:

én már tegnap is láttam hogy kapitális idióta vagy, de ezt a mait nem néztem ki belőled

Bence24 (törölt) 2010.03.10. 14:56:57

@Don_Pipita: Az LMP anti-establishment és protesztpárt. Szerinted ha valaki szimpatizál velük, de nem látja az egyéni jelöltjüket a szavazólapon, simán leszavaz a Fideszre/MSZP-re/Jobbikra a listán (is)?

john paul johnes 2010.03.10. 14:57:00

@reichenberg kenéz: ilyet nem mondtam.
légyszíves mutass rá, hol és mikro mondtam (írtam) azt, hogy itt minden rossz a zsidók miatt van ?

tényeket kérek....

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 14:57:42

@radala: A nő 10/7 kb csak a feleségemnek ne mutassátok meg ezt a beírást.

radala 2010.03.10. 14:57:55

@reichenberg kenéz: Szerintem nem azt gondolja, hogy a magyar zsidók teszik tönkre az országot, hanem a telaviv-nyújork tengely. Szokták az antiszemiták utálni az szdsz-t is, de szerintem olyan antiszemita nincs az országban, aki a zsidókat, mint kisebbséget utálná. A "véleményformáló" részét szokták utálni, de ott meg reverz zsidóság van, azaz aki véleményformáló és "köcsög" az zsidó. Szerintem Eszterházy is egy zsidó értelmiségi, de Sándor György meg Szabad György meg nem zsidó. Ha érted mit akarok mondani.
Ezért gondolom én az antiszemitizmust egy "ártatlan" valaminek szemben a cigánygyűlölettel.

Idet 2010.03.10. 14:58:34

@hoplita: Ne is ordíts, annál többet érsz!
Ha lesz egy kis időm, megnézhetem neked a Pressét, vagy valamelyiket!

papika 2010.03.10. 15:00:13

@papika:
De végeredményben, nem akarom elhinni, hogy az MSZP nem veszít szavazókat. Nem akarom elhinni, hogy ezek a gigantikus botrányok mit sem számítanak, és meg tudják ismételni az EU választási eredményüket.
Úgyhogy szerintem várjuk csak ki a végét!

john paul johnes 2010.03.10. 15:02:17

@jjulie: a hiba az ön készülékében van. erre nap mint nap többen is rámutatnak, sőt napjában többször is.

s a tények, mint egyébként mindig, most is hiányoznak a hozzászólásaidból.

agyhalott

Idet 2010.03.10. 15:02:45

@jjulie: Hát csak ideges szegény:) Nem semmi, egyébként.

hoplita 2010.03.10. 15:03:25

@radala:
Na basszák meg, köcsög széles, szemét hombárfejű tolvaj, meglesz még ennek a böjtje, sokba fog ez kerülni.
Ha találkozok egy emhás újságíróval, úgy fog járni, mint a vas.
Addig ütöm, amíg meleg.:(

Adok egy kis fideszprogramot...:DDD

kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsideszprogram0.jpg

radala 2010.03.10. 15:04:52

@hoplita: Sajna csak bulvárt olvasok azt is ritkán, de utánanézek. Hogy azt ne mondjam Hitler szülőhazájában talán indokolt a HT büntetése:-)

jjulie 2010.03.10. 15:04:56

@john paul johnes:

igen, és az mind horpadtmellű pattanásos....mértékadó

nagy ciki lenne kedvelnének......

Idet 2010.03.10. 15:08:31

Pintér et is lebukott!

@hoplita: Kérlek, hoplita, vegyél vissza!
A hombárfejű, az nagyon jó! És Rejtő-lopadékot sem olvastam már rég!
"Tudod mit? Előbb megfojtom, aztán beszélj vele!"

stratez 2010.03.10. 15:09:32

Még mindig minden bizonytalan, az MDF jól áll viszonylag vidéken, és rosszul a fővárosban, az LMP fordítva. Csak a jövő héten dőlnek el a dolgok.

jjulie 2010.03.10. 15:09:35

@Idet:

nem haragszom rá

azt hiszem, a mai nap fordulópont lesz nálam

szerintem már gond nélkül túlélem ez a választási periódust, már nem tesz kárt bennem, és legalább négy évig megint immunis leszek

hála törökgábordoktorúrnak és terápiás játszóterénak

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 15:10:11

@radala: Na:

"I did not have a sexual relation with woman"

hoplita 2010.03.10. 15:10:58

@radala:
Jól szedted össze, nagyjából ilyen "antiszemita" vagyok én is.
Egyébként piszok sokan vagyunk, de egy része az embereknek még véleményt sem mer ebben a témában nyilvánítani.

radala 2010.03.10. 15:14:00

@Zengőtorkú Nyivákoló: with THAT woman, he said:-)
Igazából rajongóban az a vicces, hogy csak 1x jön egy bejegyzéshez.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 15:15:30

@radala: azt akarod mondani, hogy kussoljak?

jjulie 2010.03.10. 15:16:19

@hoplita:

én tudom, semmi baj a zsidókkal

csak a kukákkal, mindig elédállnak...

radala 2010.03.10. 15:17:29

@Zengőtorkú Nyivákoló: Nem én nagyon jól szórakozom, csak egyszer lenyomtad a rajongót, de többször nem érdemes, mindenesetre bukmárkolom ezt a videót ez jobb, mindennél.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 15:19:43

@radala: igazad van ma nem az elemző oldalam domborodott ki:-) egyébként mi az a radala?

theofil 2010.03.10. 15:19:56

atv.hu/cikk/20100310_hazkutatas_a_fopolgarmesteri_hivatalban_rendorok_a_kornyeken

Én március 31-e környékére tippeltem Demszky bilincsbe öltözött távozását a főpolgármesteri hivatalból.
Ma még csak 10-e van.

Ne tessék kérem az én hitelességemet rongálni!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 15:23:01

@theofil: Giró-Szász mondta valahol, hogy ezek vagy hülyék, vagy....nem ezek ennyire hülyék.

Idet 2010.03.10. 15:23:20

@hoplita: Nna.

Megkukkantottam az FPÖ honlapját, és így első áttekintésre a következőkkel foglalkoznak:
1. A lisszaboni szerződés
2. A Benes-dekrétumok
3. Belpol: a. adók
b. manipulációk a választási cédulákkal, ne lehessen levélben szavazni
c. válási törvények
d. a gyermekek megrontásáért járó büntetés elévülésének meghosszabbítása

Az említett törvényről nincs szó, majd megnézem a sajtot is!

Idet 2010.03.10. 15:24:36

@theofil: Hogy te milyen egy álmodozó vagy!

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 15:28:01

Egyébként ha valaki elmesélné nekem van e példa a régióban a jobbik jelenségre?? Mert véleményem szerint itt nem egy klasszikus bevándorlásellenes( nyugateurópa) szélsőségről van szó, inkább a bolsevik szerveződés jeleit látom bennük.

Idet 2010.03.10. 15:30:19

@Idet:
És még: a @radala által emlegetett Herr Starche az, aki új adók kivetése ellen ágál. De nem tesz anti-Reichenberg Kenéz-ellenes kijelentéseket.

Idet 2010.03.10. 15:31:32

Ó, a franc, tautológia, bocs!

medve2 2010.03.10. 15:32:24

Tisztelt Török Gábor! A budapesti lista nagyon fontos, de: egy 5%-os küszöbért harcoló pátnak nem az a lényeg, nem is az országos lista, hanem az összes megyei lista. Hiába van országos listád, hiába van bpi listád, ha 2-3 megyében nem lehet rád szavazni, nehéz lesz bejutni.

radala 2010.03.10. 15:32:50

@Zengőtorkú Nyivákoló: Szerintem tök ugyanaz, mint az FPÖ csak nem a törököket, hanem a cigányokat utálják. Nem látok benne semmi extrát. Mi az, hogy bolsevik ebben az esetben?
Szerintem egy profi PR párt. Minden témát megkeresnek, ami valakit érdekelhet és mondanak rá valami érthetőt.
Ha már. Nekem azt mesélhetné el valaki, hogy a lengyel kommancsok mit basztak el ennyire.
Mert ugye mi (én) itt abban a hitben élek, hogy GyF az, aki ennyire tönkretette az mszp-t. Viszont, ha a lengyeleknél is ugyanez történt, akkor ez olyan "szükségszerű" dolognak tűnik.

medve2 2010.03.10. 15:33:58

@papika: Ez nem is olyan illogikus hangulatváltás.

hoplita 2010.03.10. 15:34:37

@jjulie:
Hát éntőlem a kukák biztonságban vannak öregem.

Lehet, hogy te már nem lennél...:D

hoplita 2010.03.10. 15:36:44

@Idet:
Köszi...!

Valahol botlottam a hírbe, pár napja, egy-két hete.

Látod mennyire foglalkoztat a kérdés....még arra sem vettem a fáradtságot, hogy megjegyezzem.
:D

radala 2010.03.10. 15:38:58

@medve2: Szerintem 2-3 megye belefér, ha a KDNP 15 megyei listával 90-ben elért 317 K szavazatot, akkor ezt az LMP is meg tudja csinálni, ha nem, akkor balfaszok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.10. 15:41:31

mit jelent az, h a jobbik azzal vádolja a fidezst, hogy akár vissza is adhatták volna a mandátumukat?
lehet?
akkor új választást kell kiírni? lehet ezt?

Idet 2010.03.10. 15:41:42

@objekt: Bocs, hogy belekottyanok, de szerintem már mindenkinek kicsit elege van a vérkomoly elemzés-cincálásból, nem mert nem érdekes, hanem mert már túltárgyaltuk.

Ellenben mindenki kíváncsi az általa utált/kedvelt olvtársak véleményére azokról a témákról, amik nagyon is a köztudatban cirkulálnak.
Ilyen az antiszemitizmus+kapcsolt részei téma is.
Attól, hogy nem beszélünk róla, még létezik!

Idet 2010.03.10. 15:42:59

@hoplita: Tudod mi van: kiásom! Mint Peter Ustinovot a háborúról.

panelburzsuj 2010.03.10. 15:43:52

@radala:

Nem a szocik vesztettek, hanem a törzsközönségük.

A meg nem történt rendszerváltás az egész Ostblockban produkált egy szűk megtollasodott réteget, és egy jó széles megkopasztottat.

Mire lehet itt még büszke a népes lúzersereg? A népnemzeti fütyijére.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.10. 15:44:28

@john paul johnes:

Polgár Tamás (Tomcat) a Bombahir.hu-n publicisztikában reagált Sólyom László lépésére, miszerint a jövőben legyen büntethető a zsidó holokauszt tagadása:

bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1159:le-a-holokauszttal&catid=112:rovat-publicisztika-bombagyar&Itemid=494

"...a történelem egyik legnagyobb tömeggyilkosságának hány százaléka szélhámosság?"

Remélem, a jobbikos-fideszes többségű parlament elmeszeli ezt a törvényt, semmi értelme! Még komoly történészek is vitatkoznak azon, mennyi a valóság, 5 és 6 millió között szóródik a legtöbb becslés, a Yad Vashem 4 millió áldozatot tart nyilván név szerint.

Tehát az egyértelműen bizonyítható szám 4 millió, hivatalosan.

radala 2010.03.10. 15:46:57

@tesz-vesz: Nem. Ha visszaadták volna a mandátumukat, akkor most épp szükségállapot lenne GyF lenne a ME, Hunvald a legfelsö bíróság elnöke, Hagyó a legföbb ügyész.
100 % mszp-szdsz-mdf parlament lenne, az egyéniekben meg új választás. Szóval a 164 fös frakcióból lett volna egy 60 párfős frakció, már ha egyáltalán elindulnak az időközin. Mindenesetre a szociknak lett volna minimum 3 hónap tejhatalma. Szóval lehet, hogy mégis a gazprom pénzeli Vonát:-)

Idet 2010.03.10. 15:47:10

@jjulie: Csak nyugodj is meg. Nem ér meg egy infarktust vagy egy gyomorfekélyt az egész. Sekély e kéj...
Miért pont a mai nap, ha nem vagyok incidens? (Volt egy aranyosan lökött barátnőm, szegény már meghalt, az használta így mindig ezt a szót.)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.10. 15:47:54

Közben az LMP-nek újabb 3 jelöltje adta le (1 Bp, 2 Baranya)

radala 2010.03.10. 15:49:20

@panelburzsuj: Ok ez Lo-ben igaz, lehetett (PiS) de a Fidesz az nem különösebben nacionalista szerintem.
Szóval te azt mondod, hogy a lengyel kommancsok csak úgy maguktól erodálódtak?

medve2 2010.03.10. 15:52:12

@radala: Hát, lehetni lehetséges, de rizikós.

objekt 2010.03.10. 15:57:45

@Idet: Gondoltam üres óráitokban... Nem kell olvasni csak hallgatni:-)

Csak azt az érzést szerettem volna megosztani, hogy van remény, van még aki el tudja mondani - nem szubjektíven - mi a szar volt itt az elmúlt években és miért.

Na mindegy, jó szemitázást...

panelburzsuj 2010.03.10. 15:57:48

@radala:

"a Fidesz az nem különösebben nacionalista"

Különösebben nem. De ha a kokárdázást és körét lefaragnánk róla - mi maradna belőle, ami tömegesen eladható?

A kommancs pártok erodálódtak, maguk a kommancsok meg szépen szétszivárogtak üzletbe, közigazgatásba, más pártokba. Mint nálunk.

radala 2010.03.10. 15:59:32

@medve2: Kétségtelenül rizikós, de azért föltételezhetjük, hogy ma az emberek a 6. választáson jobban képesek arra, hogy két cetlire két különböző x-et húzzanak. Mindenesetre történelmi lehetőség előtt áll az LMP és ha nem tudnak vele élni, akkor csak megvetés lehet az osztályrészük:-)
igazából szerintem álmukban sem remélhették, hogy DI öngyilkosságba kergeti a pártjár azt meg végképp nem, hogy egy "szakember" Somogyi balfaszsága lesz az utolsó szög a koporsóban.

Jut eszembe Kedves Török Gábor!
Az, hogy az MDF így elcseszte a kopogtatókat az mdf-szdsz névvel az nem hihhhhetetlen ciki Somogyi Zoltánnak?
Hogy hibázhat ekkorát valaki, akinek ez a szakmája?

panelburzsuj 2010.03.10. 15:59:50

@objekt:

Gazsó bátyánk önmagához képest mond újat? Mert elég régen eléggé határozottan ugyanoda szokott kilukadni.

reichenberg kenéz 2010.03.10. 16:00:21

1. azt írod hogy évszázadok óta a Zsidók uralkodnak itt Mó - n. Én meg azt hittem hogy voltak itt: törökök, osztrákok, meg oroszok, némi Hortysta közjátékkal. Légyszíves mond meg hogy melyik volt az a rendszer ahol zsidók adták a Politikai elit döntő többségét (a '47 - 53 -ig tartó szörnyűségben sajnos tényleg volt jó néhány zsidó is, de ezen kívül, légyszi)

2. Nekem is az fáj. A családom 500 éve él itt. a tiéd?

3. Amikor elvitték a családom 90 százalékát, nem volt még egy holokauszt ünnepség sem.

4. értem tehát ha eddig nem is volt joga valakinek zsidó származása miatt "csúnyákat" mondani valakire most már joga lesz hozzá sőt azokat be is válthatja merthogy törvény van ellene..

5. ezzel kezdem :-)

6. tényleg nem mondtad hogy minden rossz a zsidók miatt van. De ezt gondolod szerintem. Ha nem akkor elnézést.

7. bocs a helyesírási hibákért sosem volt erősségem de dolgozom rajta...

Idet 2010.03.10. 16:00:52

@objekt: Szemitázik a segesvári hóhér, de nem én.

Mindjárt meghallgatom, csak ezt a dolgot el szerettem volna mondani. Kikapok, vagy mi?

radala 2010.03.10. 16:01:47

@panelburzsuj: OK én ezt most elhiszem neked. (jobb híján) De te tudod, hogy ez így volt LO-ban, vagy csak így kellett, hogy történjen?

jjulie 2010.03.10. 16:02:52

@Idet:

2001 végén belémnyilalt a viktor, elolvastam vagy harmincezer oldalt a következő fél évben, mire megnyugodtam

ma délután már nem okoz gépelhetnéket ha valami nagyon tőlem távolállót olvasok, ezt vártam

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 16:02:56

@török gábor: Szerintem ha fontos a Jobbiknak, hogy megelőzzék az MSZP-t és közelebb kerüljenek a Fideszhez - könnyen lehetnek a legnagyobb ellenzéki párt is - akkor azt könnyebben elérhetik, ha van LMP és/vagy MDF.
Hiszen e pártok a legkevésbé úgyis a Jobbiktól vennének el voksokat.
A másik kettőtől inkább.

De álmatlan éjszakáik szerintem sincsenek emiatt.

objekt 2010.03.10. 16:05:30

@panelburzsuj: A végkövetkeztetést a történések adják. Nem-igen mondhat mást, de azt legalább színvonalasan teszi.

objekt 2010.03.10. 16:06:38

@Idet: Félre lettem értve:-)

theofil 2010.03.10. 16:08:37

@Idet:

Miért? Azt hiszed őt nem fogják elvini?

Dehogynem!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 16:08:49

A választási szakértő azt mondta a tv-ben, hogy Bp-n az MDF-SZDSZ kapcsán az a lényeg hogy mi van a kopogtató cédulákra írva!

A valasztas.hu - n mindenesetre Bp-n az MDF-nél feltüntetik a 2 "közös" jelöltet is.

Annyi politológus (Makay Zsolt, Debreczeni József, Somogyi Zoltán) és egy volt igazságügy miniszter elvileg tudja, hogy mit kell ráírni az ajánlókra.

De ha még erre is képtelenek, akkor én is azt mondom, hogy nem érdemlik meg a bejutást!
De ennyire csak nem lehetnek hülyék...

radala 2010.03.10. 16:08:56

@radala: "lengyel baloldal a liberálisokkal együtt belebukott a gátlástalan nyerészkedésbe"
Ezt találtam guglival a varsói gyorsra keresve (a hvg-n). Szóval ez olyan Hagyó/Mesterházy szerü.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.10. 16:12:31

@radala: TG nem fog véleményt mondani én is kérdeztem már erről. Egyébként vér ciki..de az a fránya pártadósság az nagy úr.

Pedró_27 2010.03.10. 16:19:39

@Epikurosz: "Budapesten legalább 100 ezer zsidó van, kb. 80 ezer cigány, és kb. 100 ezer homoszexuális.
Mivel a szadesz kiesik, a lmp-nek ebből az anyagból kellene gazdálkodni."

Miért? Egy átlagos embernek nem lehet más a politika? :)

theofil 2010.03.10. 16:20:10

Ha én oknyomozó riporter lennék (nálunk sajnos nincsen ilyen) akkor már érdeklődnék a földhivatalokban, egy Demszky nevezetű illető nem iratott-é különféle ingóságokat a családtagjai nevére...

Vagy tényleg azt hiszitek, hogy egy Hagyó főpolgármesterhelyettes megélt volna nokiástul egy talpig tisztességes főpolgármester mellett?

szikjáró 2010.03.10. 16:20:44

hvg.hu/itthon/20100310_nezopont_intezetpartok_tamogatottsag?s=hk

"A március eleji felmérést megelőző hat hétben a Fidesz támogatottsága jelentősen, 42-51 százalék közötti mértékben ingadozott...[...]"

Én szeretem a hvg-t olvasni, mondjuk nem a belföldi hírei miatt, de ekkora baromságot már hogy lehet le(el)írni. Ha nem írja, hogy "...i mértékben", akkor gól, de így?

szikjáró 2010.03.10. 16:22:04

@theofil: ha valóban az lennél, már megjelentek volna nálad a bőrkabátosok, mint a kolhozszervezés idején, és udvariasan megkértek volna némi szabadság kivételére.

Idet 2010.03.10. 16:26:07

@objekt: Nna. Ezt tényleg mindenkinek meg kellene hallgatnia!

Az 1. részből nekem a csodavárás jött le, és az, hogy a politikusok nem merték/akarták/tudták a népeket figyelmeztetni, hogy a tejjel-mézzel folyó Kánaán nem egy miccre fog megjelenni.
A 2. részben az a kísérteties érzésem támadt, hogy Gazsó prof., amikor a 2002-2006 közötti időszakról beszél, a Kádár-kor Fekete Jánosék-időszakát idézi fel.
szociális/jóléti ígéretek fedezet nélkül, a népek 2006-ban visszaszavazták a Maszopot, gondolván, hogy az ígéretek állnak és tarthatóak. Átverés a hatalom megtartása érdekében. Államcsőd-közeli helyzet. Baromi méretű hitel, gazdaság lejtmenete folytatódik.

Ancien régime. Semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Köszi, hogy rámmorogtál, és meghallgattam a dolgot. Gazsó profnak mindig is nagy mennyiségű esze volt.

azértmertcsak 2010.03.10. 16:27:12

és akkor esetleg még bekopogtat hozzájuk Német testvér Sándor atya, fiú (a harmadikat nem mondom, mert ebben a kontextusban megbocsáthatatlan bűn lenne) jön pár tízezer hitgyülis és szájentolódzsis voks, és bent is vannak! Előre magyarok! LMP

Leszbikusokat és
Melegeket a
Parlamentbe!

Bytheway, a kis pártok bekerülése azon múlik, mennyire kevesen vagy sokan vesznek részt az Á11-ei választáson. Mert ha sokan szavazunk, megy mind a levesbe. Lmpstűl, mdf-szdsz-estűl, mszp-kisz-estűl.

Az lesz csak a szép világ!

radala 2010.03.10. 16:27:14

@Spirál: szerintem nincs olyan párt, aki őszintén szeretne egy vetélytársat.
Ha az LMP bejut az 5-6 mandátum - a szociknak és a Jobbiknak és 1-2 - a Fidesznek. A 2/3-ra szinte nincs hatással.
Szinte az egyetlen párt a Fidesz, ahol bármilyen valódi okot lehetne találni az LMP bejutásán való örömre.
A Jobbiknak legalább annyira nem érdeke az LMP, mint az MSZP-nek. Nagyon gáz lesz, ha a Jobbik csak a 2. legújabb erő lesz, aki csak a második legkevésbé korrupt és ráadásul még nem is tud középre terjeszkedni.

radala 2010.03.10. 16:28:57

@Zengőtorkú Nyivákoló: Ja lehet, hogy én is türtőztetném magamat a helyében. De ez akkora hiba, amit föl nem lehet ép ésszel fogni, ha Jobbik vagy mszp ügynök az még ok, de ha nem akkor az védhetetlen.

theofil 2010.03.10. 16:30:22

@obligat:

És honnan gyüttek volna?

szikjáró 2010.03.10. 16:32:07

@theofil: egy lesötétített autóból. ;)

Idet 2010.03.10. 16:34:31

@jjulie: Mármint pozitíve nyilallt? Nekem is kb. akkortól, még a Nagy Imre temetésen idegenkedtem tőle, a nagy szöveg miatt.
Tudod, a pártállami beidegződés: csak halkan, a franc egye meg, minek így handabandázni?
Na, erről a nyúlbélaságról azóta leszoktam.
A közvetlen konfliktushelyzeteket azonban ma sem szeretem...

medve2 2010.03.10. 16:34:46

@radala: 10-11 mandátummal kevesebbel nem lehet bejutni. Illetve minél több párt jut be, annál kisebb a Fidesz esélye a kétharmadra. Amiben igazat adok neked, az az, hogy a jövőt illetően jól jön a Fidesznek is meg az országnak is egy esetleges LMP-s parlamenti képviselet.

medve2 2010.03.10. 16:37:13

@radala: Hát, én se számítottam ekkor sötétségre az mdf-től.

chelsea.hu 2010.03.10. 16:40:10

Az Mdf listával, ill.az egyéni jelöltekkel kapcsolatban most egyáltalán mi van?
A valasztas.hu oldalon:
-mdf 1fő-elfogadva
-mdf-szdsz 2 fő-elfogadva
Hogyan fog pénteken dönteni az OVB?
Örülnék, ha állást foglalnátok.
Köszi

radala 2010.03.10. 16:40:50

@medve2: 5-6 + 5-6 az 10-12.
próbálgasd ki itt, amit mondok
www.kinyeriavalasztast.hu/

vagy itt
www.rongybabak.hu/Aladar1_Karma-feleMandatumszamlalo-1.XLS

ez legalább nem köcsögösködik azzal, hogy meg kell hogy legyen a 100 %

Egyszerűen nincs hatással az LMP a fideszre (illetve csak annyiban, hogy az LMP azért tőle is vesz el valamennyi szavazót).

radala 2010.03.10. 16:43:06

@medve2: Ja és képzeld el, hogy ezek már nem először állítanak ezzel-azzal közös jelölteket. Nincs, ami ehhez fogható.
Nehéz ennél megalázóbb véget kitalálni egy illetve két rendszerváltó pártnak.

panelburzsuj 2010.03.10. 16:43:28

@radala:

Ott is kétszer újrázhattak, és a második körben mentek át nagyon határozottan tolvajlósba. (Kapuzárási pánik? :)

A valódi "varsói gyors" (93: Lo. 94: M.) még régi pártból megmaradt gyakorlott államirányítókat hozta helyzetbe. A második menet a hozzájuk csapódott karrieristákat, nihilistákat.

török gábor 2010.03.10. 16:45:04

@medve2: nem ugyanezt írtam én is?

radala 2010.03.10. 16:46:12

@panelburzsuj: ez eléggé kopi pészt dolognak tünik. Szóval leszögezhetjük, hogy GyF nem unikális, hanem egyszerűen szükségszerű.
És még mondja nekem valaki ezután, hogy az emberek hatnak a történelemre. :-)

jjulie 2010.03.10. 16:46:38

@Idet:

ja , nagy imre temetés, aznap hoztum haza az első gyerekem és az anyját a korházból, az a beszéd vicces volt, csak évekkel később hallottam róla

a 2001, az parasztvakítás a köbön, érteni akartam miért csinál valaki ilyet

pirosmate 2010.03.10. 16:47:09

@john paul johnes: Csak nekem fájt, hogy Magyarországot következetesen kisbetűvel írtad?

radala 2010.03.10. 16:47:48

@török gábor: Pontosan mi történt Lengyelországban? Volt ott valaki egyszemélyi felelős, mint itt GyF?

theofil 2010.03.10. 16:54:21

@obligat:

Menni kellett volna Virág Elvtárshoz?

forrestg 2010.03.10. 16:58:57

Nem volt időm minden kommentet végigolvasni (csak egyetlen mondat erejéig jövök vissza).
SZÁMOLJUNK
Április 11-én leadunk mondjuk 5 millió voksot. Az 5%-hoz kell kb. 250 ezer.
Budapesten lead a lakosság kb. 1,1 millió voksot (becslés). ha ebből az LMP-re esik 10%, akkor az 110 ezer voks.
De könyörgöm, mutassa meg nekem valaki, HONNAN FOGJA AZ LMP ÖSSZEKAPARNI a maradék 140 ezer voksot, ha sok megyében még LISTÁJUK SEM LESZ???
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat.

john paul johnes 2010.03.10. 17:03:16

@reichenberg kenéz: figyu, amikor kijött a magyar mozikban aSchindler listája, évekig meghatódott állapotba kerültem, többször is megnéztem, és mindig megkönnyeztem. nem azért, mert csöpögősen érzelgős volt, hanem, mert empátiát éreztem. ez volt kb. 15 éve.
azóta rengeteget változott a mo-i zsidók hozzáállása a többségi társadalomhoz. holokausztbiznisz, napi két holokamu megemlékezés, spiro és hetihetes, bolgár, meg egyéb zsidó közéleti szereplők általi állandó lenézése a magyaroknak.

ez elfogadhatatlan. ezek a magyarokat kigúnyoló fattyak örülhetnek, hogy egyáltalán még itt lehetnek.

egyik kedvenc írom két évvel ezelőttig vámos miklós volt, és bizony, kedvenc könyvem az apák könyve. aztán el kezdett a könyveiben és cikkeiben ő is antiszemitázni. az aáltal váltam antiszemitává, hogy ő annak nevezett.

az antiszemitizmus létrejötte nem független a zsidóktól. az ő arroganciájuk, felsőbbrendűségi komplexusuk, mások lenézése és kihasználása hívta életre.

képzelj el egy sci-fit. egy olyat, amiben izrael pont olyan toleráns állam, mint a magyaroké, letelepedési engedélyt kap egy gój magyar. szóval odaköltözöm, viszek magammal még pár embert, csupa befolyásos politikai-kultúrális pozícióba rakva őket, majd naponta ismételjük a cionista zsidók által elkövetett bűnöket, megemlékezünk, kettős kereszteket állítunk fel a jadvasemban, és törvényt hozunk a kneszetben arra, hogy nem tagadhatják a zsidók a cionisták által a magyarság ellen elkövetett bűnöket. (voltak és vannak ilyenek a 19. sz óta, ld pl. herzl tivadar)

nekem volt szerencsém sajtótörténetet tanulni, és tényeket megtudni arról, hogy miylen durván volt felülreprezentált a zsidóság a sajtóban. a munkatársak több mint fele volt zsidó.

de meg lehet nézni a mindenkori mta tagok, elnökök sorát is. a politikai életben is túlreprezentáltak. a tv-ben is.

ezek tények. szóval légyszíves, ne antiszemitázz, hanem gondolkozz. és végy egy elal jegyet.

azértmertcsak 2010.03.10. 17:03:31

@forrestg: arról nem is beszélve, ha ennél is többen megyünk el választani. Mondjuk 6 millióan.

medve2 2010.03.10. 17:07:27

@török gábor: Benne van az írásában. De úgy értékelem, egy budapesti lista meglétét ebben az esetben egy picit túldimenzionálta.

forrestg 2010.03.10. 17:11:39

@azértmertcsak: igen, akár ez is benne lehet.

cellimega 2010.03.10. 17:12:02

@radala:
Bár nem nekem címezted a kérdést, leírom azt a keveset, amit tudok:

Volt egypár nagy korrupciós botrány, amelyek közül a legnagyobbat a Gazeta Wyborcza robbantotta. Ez a legnagyobb le napilap, ballib irányú (Michnik alapította 1989-ben). Az SLD-t ezek gyengítették meg. Szavazói azóta nagyrészt passzívakká váltak, így 10%-ra gyengültek kb.

Különbségek Mo-hoz képest:
1. A lengyel baloldali liberálisokban erős az antikommunizmus, így hajlamosabbak a jobboldallal koalíciózni, mint a posztkommunistákkal
2. A lengyeleknél erősebb a jobboldali sajtó, mint nálunk. A leginkább mértékadó napilap nem a Népszabi lengyel megfelelője, a Trybuna Ludu, hanem a konz Rzeczpospolita (és nem úgy jobbos, mint a Magyar Nemzet, hanem eur. értelemben jobboldali. Az egyik legnépszerűbb hetilap, a Wprost szintén jobboldali.

chelsea.hu 2010.03.10. 17:13:18

@török gábor: Szeretném kérdezni, hogy mivel függhet az össze,hogy:
-Budapesten az Szdsz által állított jelöltek továbbra is "Mdf-Szdsz" formában gyűjtik acédulákat?
Köszi

radala 2010.03.10. 17:13:53

@török gábor: en.wikipedia.org/wiki/Rywin_affair
Köszönöm. valamennyire hasonló, bár, ha jól értem ott "csak" loptak, de az országot nem sikerült így tönkretenniük.

Hihetetlen az mdf levele. A Jobbiké meg meglehetősen korrekt. Én vagyok csak az, aki már meg sem lepődik ezen a minőségi különbségen?

radala 2010.03.10. 17:17:23

@cellimega: értikélem, látikálom. köszönöm.
Egyszóval sok a hasonlóság, de messze nem fátumról van szó. Ha MP bukja el a választásokat 2006-ban, akkor most nem lenne Jobbik és retteghetnénk az mszp győzelemtől, ha jól értem.
legalább elmondhatjuk, hogy GyF egy nagy történelem formáló.

theofil 2010.03.10. 17:20:30

@john paul johnes:

Én régebben rendszeresen néztem a Heti hetest (azután iszonyúan meguntam, pláne a Ferkasházyt, a Mimit, Wágnert és Bayreuthot), de soha nem vettem észre, hogy ott a 'zsidók' gúnyolnák a 'magyarokat'.

Na igen, nem szerették a Fideszt, nem szerették - föltehetőleg most sem szeretik a jobboldalt - hát, Istenem, én sem szeretem egyiket sem, de mi a fészkes fene köze lenne ennek a zsidósághoz?

bölcsész87 (törölt) 2010.03.10. 17:20:59

@forrestg:

Negyedmillió embert azért össze tudnak "kaparni", pláne, hogy időközben elszáll az SZDF.

Én szinte biztosra veszem, hogy lesz liberális formáció az új Országgyűlésben.

Formica 2010.03.10. 17:22:04

@török gábor: Somogyi Zoltán felteszi a kérdést, hogy "Morvai Krisztina EP képviselő a honlapján ajánlja ezt a hírportált. Mi köze a Jobbiknak a kuruc.info-hoz?".

ezzel kapcsolatban érdekes, hogy Morvai levette a kuruc.info linkjét (és kitette Gaudit és az NJA-t) A google cache-ben fenn van a régi változat, össze lehet hasonlítani:

209.85.129.132/search?q=cache:tj-d3n0dSmoJ:www.morvaikrisztina.hu/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Dsection%26layout%3Dblog%26id%3D19%26Itemid%3D80%26lang%3Dhu+kuruc+site:morvaikrisztina.hu&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

forrestg 2010.03.10. 17:24:31

@bölcsész87: tisztelettel arra kérnélek, hogy vedd figyelemben fenti felvetésemben "az ördög a részletekben rejlik elvet". 1. Vidéken kell összekaparnia legalább 150 ezer voksot egy szinte ismeretlen pártnak, 2. Mindezt mondjuk nem 19, hanem esetleg csak 10-12-14 megyéből.

john paul johnes 2010.03.10. 17:30:08

@bölcsész87: hát nem tudom SL olvassa-e tomcat blogját a bombahírt. az már biztos, hogy SL aláírta, és tuti, hogy AB-vel "egyeztetve" tette ezt. úgy értem az ab sem fogja kidobni az ablakon.
a köv. kormány, ha fideszes többségű lesz, akkor - félek - nem fogja eltörölni ezt a tv-t. pedig igény lenne rá.

radala 2010.03.10. 17:40:31

@török gábor: Mondtam már máskor is, de a Söveges Gergös interjúból is nagyon erősen kihallatszott, hogy te nem kedveled ezt az mdf nevű formációt. Az embernek (nekem) az az érzése, hogy te minden párt irányában megértő jóindulattal viseltetsz kivéve az MDF. Nem mondom, hogy nem érthető, nem mondom, hogy nincs rá meg minden ok, csak azt mondom, hogy nekem így tűnik.

==T== 2010.03.10. 17:41:41

Nemrég fodrásznál jártam. Mivel a hölgy értelmezhető egyfajta lokális információs központnak is, arra a következtetésre jutottam, hogy a Jobbiknál még a 20-25%-os támogatottsági tippek is erősen alábecsülhetik a tényleges arányokat...

gauche caviar 2010.03.10. 17:45:04

Én eldöntöttem: hogy ha azt mondják az LMP-re, hogy hippik, akkor vállalom basszameganyuszi, legyenek hippik a magyar parlamentben. Mert nem csak 'polgárok', nyugdíjas-kriptokommunisták, meg népnemzeti-radikális-urbanista-trappista-hungaristák vannak ebben az országban, hanem egy kiadós mennyiségű álmodozó, viráglelkű hippi is. Helyük van ott ahol eddig kúrták el a dolgokat.
Szóval, nem zavar ha hippinek tartanak mert szimpatikus dolog az LMP.

gauche caviar 2010.03.10. 17:47:21

@==T==: a jobbikosok hörgését nehéz felbescsülni, mivel nagyon hangosan verik a kolompot és mivel agresszíven (verbálisan és bakancsos hepajokon fizikailag is) lépnek fel, ezért nem nagyon szoktak nekik ellentmondani.
Csak attól még, hogy senki nem mondja meg hogy az arc hülye, attól még simán lehet hülye.
szál én nem tippelgetek, április 11, mindjárt itt, van oszt jól kiderül minden.
(persze, ha mindenki így gondolkodna, akkor szegény Török Gábornak nem lenne munkája :)

Botox elvtársnő 2010.03.10. 17:49:54

Inkább az lmp, mint az szdf... nem vagyok balos, sem igazán liberális, de nem bánnám, ha bejutnának.

azértmertcsak 2010.03.10. 17:59:50

@Botox elvtársnő: Kik? Hm? Kik jutnának be? Tudsz fejből három nevet mondani?Hm??? Oké, oké, egyet? Na? Egy megy? Nekem nem. Egy se. De most tényleg.......Hát ti ki a mokkacukkára akartok szavazni? "Szavazok az LMPre, szavazok az LMP-re.." Hát kik azok az LMP? Leszbikusokat és Melegeket a Parlamentbe? Először bizonyítsanak a helyhatóságin, s csak aztán akarjanak a Parlamentben kussolni. Az lesz csak a szép világ..

OneLove 2010.03.10. 18:01:46

Kedves Gábor!

Érdekes látni, hogy az LMP pontosan azokban a nagyvárosokban nem tudott még jelölteket állítani, ahol arra előzetesen számítani lehetett. Véleményem szerint a 9 budapesti lehetséges jelölt is kifejezetten kevés a várthoz képest. Ugyanígy gyenge például Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy Győrben az MDF is. Ennek mi lehet az oka? A rossz szervezettség, a nagyobb városokban élők kisebb érdeklődése vagy valami más?

email 2010.03.10. 18:06:26

@azértmertcsak:
:D
Magyarország, az az ország, ahol villogni lehet a tájékozatlansággal. Éljen! :)

Botox elvtársnő 2010.03.10. 18:07:45

@azértmertcsak: Mivan ember? Nem kaptál kukoricaföldet? Eszem ágában simcs rájuk szavazni, de inkább ők, mint a posztkomcsik, vagy a herényiibolya...

VIKUNYA 2010.03.10. 18:07:57

kedves gábor, érdekelne, hogy szerinted a kialakult helyzetben milyen eséllyel lesz a fidesznek kétharmada?

pallo 2010.03.10. 18:12:10

@Spirál:

@chelsea.hu:

Szerintem az egyértelmű, hogy az mdf-szdsz jelöltek nem tartoznak az MDF listához, hiszen Ibolya is arra kéri az OVB-t hogy engedje meg, hogy kijavítassák az állampolgárokkal az ajánlást MDF-re, tehát nem azt kérte, hogy fogadják el őket MDF-snek, hanem hogy visszamenjenek az ajánlokhóz kijavítani. Ha ezt az OVB megengedi, akkor szerintem hihetetlen folyamatot indít el: 1)hiszen az MDF nem tudja 7 nap alatt minden ajánlóval javítattni a cetliket azaz ő maga fogja javítani ami törvényellenes. 2) Ezzel az erővel nyilván minden pártnál van olyan cetli, amin az ajánló rossz jelöltet írt rá, mert elnézte a választókörzetét, akkor ezek is leadhatják majd visszakérik és javítattják a helyesre. 3) Ha a Fidesz mondjuk tényleg leadta a 2 milliót és segíteni akar az utolsó héten valamelyik kisebb pártnak, akkor visszakéri a nem szükséges cetliket és odadja mondjuk LMP-nek, MDF-nek, hogy menjél és próbáld meg kijavítattni az ajánlóval a párt nevét és a jelölt nevét is. Szóval ha ezt megengedi az OVB, akkor innetől kezdve mindent ki lehet javítattni nemcsak a párt nevét de a jelölt nevét is. 4) Gondolom azokat a jelölteket így vették nyilvántartásba amikor jelöltjelöltnek bejelentkeztek, hogy MDF-SZDSZ

azértmertcsak 2010.03.10. 18:13:35

@Botox elvtársnő:

"inkább ők, mint..."
jó jó, de kik azok az ŐK? KIK? Hm???? Egy nevet se tudsz. Gratulálok. Felelősségteljes szavazói magatartás. Na emiatt áll így ez az ország. Kik azok az ŐK? az az, hát ötleted sincs... mint ahogy senkinek se...

ne legyél már csacsi

panelburzsuj 2010.03.10. 18:15:56

@azértmertcsak:

Mér kéne fejből tudni? Nem lesz előre kinyomtatva a papírra, kézzel kell majd beskribálni?

SteveNo1 2010.03.10. 18:16:43

Valamikor egy hete írhattam, hogy nagyon elkezdtek gyűlni az LMP ajánlószelvényei -állítólag a Fidesz besegítetett nekik kicsit - Pesten. Múlt pénteken még csak egy jelöltjük volt, hétfőre négy lett, keddre mondtam hogy lehet 8 lesz, szerdára lett 8...

Ez azt mutatja, hogy nem a szabad ajánlószelvény a kevés, hanem a szervezettsége csekély azoknak a pártoknak, amelyeknél nem gyűlik!

theofil 2010.03.10. 18:20:04

www.hirszerzo.hu/cikk.bkv-ugy_demszky_utananezett_mi_is_volt_a_revizori_levellel.143006.html

Iííígen....a városházán csak a szocik lopnak,
azok a csúúúnya szocik....!

azértmertcsak 2010.03.10. 18:20:40

@email: Magyarország az az ország, ahol a tájékozatlanságra fel kell hívni a tájékozatlanok figyelmét. Mert az lmp ugyanúgy zsákbamacska, mint a jobbik. újak a placcon. Csak az a különbség, hogy az egyikről tudjuk, kifélék-mifélék, ismerjük a szereplőiket, a másik viszont lehet trójai faló is.. Egyáltalán nem tudunk semmit róluk, nem tettek le semmit az asztalra, s hataloméhesek: rögtön a Parlamentben akarnak csücsikézni, nem pedig előbb 4 év a helyhatóságban... Semmiről nincs fingjuk se, nem ismerik se az államaparátot, se a közigazgatást, nem ismerik a működést, nulla tapasztalat, két perc alatt ledarálná őket a többi párt, nagy röhögések közepette. Ez az LMP olyan mint anno a Centrum Párt volt... Elvesztegetett szavazat.

azértmertcsak 2010.03.10. 18:23:52

@panelburzsuj: "Miért kéne fejből tudni?" ?????????????????? LOL Azért, hogy tudd, kire szavazol, kit hatalmazol fel, kit bízol meg az ország irányításával.

Már bocs, de ez elég színvonalon aluli komment volt részedről...

is 2010.03.10. 18:24:38

én MDF-et szeretnék, de ha MDF nem lesz, LMP viszont igen, akkor oda fogok szavazni. egyszerűen a többpártrendszer miatt. és tényleg, ha megkapják az MDf szavazatait, akkor simán bent vannak.

chelsea.hu 2010.03.10. 18:25:20

@pallo: ezeket figyelembe véve, szinte biztos, hogy az Mdf esélyei nagyon komoly mértékben csökkentek.
bp.-i lista nélkül nem lehet 5%-ék.

is 2010.03.10. 18:25:21

@azértmertcsak: "Magyarország az az ország, ahol a tájékozatlanságra fel kell hívni a tájékozatlanok figyelmét."

sajnos esélytelen, lásd 2008. népszavazás. csak a barom politikusutálat megy, ésszel gondolkozás max. 20%.

Botox elvtársnő 2010.03.10. 18:25:39

@azértmertcsak: Miért emberkedsz? Nem tök mindegy neked, hogy én mit gondolok? Nem rohadtul mindegy neked, hogy valaki miért szavaz valaki(k)re? Iszonyat mi megy ebben az országban...

is 2010.03.10. 18:28:50

egyébként a Nézőpont mai kavarása nagyon mókás, ahogy megpróbálják még a maradék MDF kopogtatóesélyeket elvenni, hogy úgy sem jut be, közben meg az LMP-seket nyomni, hogy megkavarodjanak, akik nem hajlandók beállni az egypártrendszer alá.

panelburzsuj 2010.03.10. 18:29:11

@azértmertcsak:

De legalább rövid. Nem úgy, mint a te óbégatásod.

Akit a lehetmás érdekel: guglizik.

Amúgy egy rakás ügyvédet, meg védegyletest, meg tasz-ost, akik hosszú évek óta párbajoznak a legkülönfélébb hatóságokal, nem neveznék közügyekben elsőbálozóknak.

is 2010.03.10. 18:31:36

@pallo: igen, ez mindenképpen igen nagy bénaság volt. 14-ből 8, az nagyon sok, ezt láthatták volna előre...

panelburzsuj 2010.03.10. 18:32:46

Na, Civil Máriának is van hat leadott jelöltje ...

Tyrrion 2010.03.10. 18:33:27

@azértmertcsak:

Ne haragudj, de nem mondod hogy te fejből vágod mind a 386 képviselő nevét aki a Parlamentben ül!
Attól hogy vki még nem volt közelében a politikának még nem biztos hogy rosszul csinálja, ahogy tapasztaltad "vérprofi " politikusaink is csinálnak ám marhaságokat!

azértmertcsak 2010.03.10. 18:36:27

@is: Ha mindenki csak egy embert világosítana fel a környezetéből, az megint egyet, s így tovább, hamar végeznénk. :) Ehhez viszont az kéne, hogy az egyszerűbb, tájékozatlan emberek beszélgessenek, járjanak közösségekbe, legyenek barátaik, befogadóak stb... Ha nem is esélytelen, de szélmalomharc - az igen. :)

@Botox elvtársnő:
Az emberkedést fejtsd ki, úgy látom a közeg ahol mozogsz ezt a szintű beszédkultúrát sulykolja beléd, én ilyen alacsony szinten nem mozgok, elárulhatnád, az mit jelent pontosan.
Aztán,
"Nem rohadtul mindegy neked, hogy valaki miért szavaz valaki(k)re?"

Az, hogy miért, az pont mindegy. Az, hogy kire? Na az már nem! Manipulálták az embereket az elmúlt két ciklusban, s hogy ez NE történhessen meg újra: igenis fel kell az emberek figyelmét hívni egyszerű tényekre is. Pl. ne szavazz olyan pártra, amelyiknél azt SEM tudod, ki a listavezető. Ez szerintem nem ördögtől való felvetés. A felvilágosítás pedig tájékozottá tesz, a tájékozottság magabiztossá tesz, a magabiztosság meg erőt ad. Az elmúlt 8 év leépülés/gyurcsányjárás után kurvára nem mindegy, ki kerül hatalomra, és mennyi elvesztegetett szavazat vándorol az mszp-kisz joint venture-höz.

pannonfunk 2010.03.10. 18:38:14

Na, tök jó, 5 párt lesz a parlamentben. Az okostojás ballib megmondóemberek meg visítanak itt, hogy egypártrendszer lesz, meg oda a demokrácia. Nem értem mit akarnak, most is 5 párt van a parlamentben. Persze most az mszp+szdsz nem 60% körül lesz, hanem 6% körül, de ez végülis szerintem inkább a demokrácia javát szolgálja... :P

jjulie 2010.03.10. 18:39:03

@azértmertcsak:

ezt nyomd holnap a gimiben a szünetben, nagyon felnőtt leszel

kifli 2010.03.10. 18:42:07

elnézést a dupláért. remélem lesz országos listája az LMP-nek és az MDF-nek is és mindketten 4.99%-ot kapnak majd.

email 2010.03.10. 18:42:36

@azértmertcsak:
Nézzük sorban:

"Magyarország az az ország, ahol a tájékozatlanságra fel kell hívni a tájékozatlanok figyelmét."

Így van.

"Mert az lmp ugyanúgy zsákbamacska, mint a jobbik."

Részben így van.

"Csak az a különbség, hogy az egyikről tudjuk, kifélék-mifélék, ismerjük a szereplőiket, a másik viszont lehet trójai faló is.. Egyáltalán nem tudunk semmit róluk, nem tettek le semmit az asztalra..."

Nincs így, nézz utána a múltjuknak, a legtöbbjüknek civil szervezetbeli múltja van.

"Semmiről nincs fingjuk se, nem ismerik se az államaparátot, se a közigazgatást, nem ismerik a működést, nulla tapasztalat, két perc alatt ledarálná őket a többi párt, nagy röhögések közepette."

Lehet, ennek meg van az esélye, de én, mint szavzó, hadd ne féltsem már őket. Ha elbuknak, elbuknak, mehetnek vissza dolgozni.

azértmertcsak 2010.03.10. 18:43:39

@Tyrrion: dehogy ismerem mind a 386-ot :) PFUJ. :)

"Attól hogy vki még nem volt közelében a politikának még nem biztos hogy rosszul csinálja"
Ez igaz, de itt nem egyes esetekről van szó, hanem arról, hogy az LMP.ből SENKI nem volt közelében a nagypolitikának.

azértmertcsak 2010.03.10. 18:49:15

@email: nem az elbukás a baj, úgyse lehet kis pártnak beleszólása az ügyekbe a következő ciklusban, elkussolnának a patkó szélén valahol, hanem az, hogyha nem jutnak be, rengeteg lesz az elvesztegetett szavazat. Lásd anno a Centrum párt. Menjenek Önkormányzatokba, húzzanak le négy évet, ismerjék meg az eljárásokat, a felépítést, építsenek hátországot, mutatkozzanak meg a választóknak és utána Hajrá Parlament. De így? Először húzzuk le a vécét, s aztán szarunk?

E témában arany mikrofon díjas Tornóczky Anita is azt kérdezné:
ÉS EZT ÍGY HOGY?

Tyrrion 2010.03.10. 18:50:03

Az LMP legfőbb problematikája szerintem, hogy képtelenek egyszerű mondatokban beszélni!
Média-szakos ismerőseim mondták, ha azt akarja valaki elérni, hogy megragadjon az emberek fejében egy üzenet egy 12 éves szintjén kell beszélni hozzá. Lásd. fidesz "változás", "egymillió munkahely", mszp "új jelölt, új program", jobbik "radikális változás", "cigánybűnözés".

Kivétel nélkül mindegyik ezeket mondják el mindenhol.

Az LMP-nek a saját nevén kívül viszont nincs ilyenje, a lehet más a politika meg túl általános.

jjulie 2010.03.10. 18:53:08

@Tyrrion:

és mit mondanak a médiaszakosok, mindenki tömegpártot építsen?

panelburzsuj 2010.03.10. 18:54:18

@azértmertcsak:

"Menjenek Önkormányzatokba, húzzanak le négy évet, ismerjék meg az eljárásokat, a felépítést, építsenek hátországot, mutatkozzanak meg a választóknak és utána Hajrá Parlament."

Végül is mér ne? Itt van ugye ez a Jobbik vagy mi, az is azzal kampányol, hogy őket még nem hagyták lopni, úgyhogy lehet, hogy igazad van ...

OksI. MDF. Azok már ki vannak próbálva jó régóta!

Tyrrion 2010.03.10. 18:54:25

@azértmertcsak:

"hőn szeretett Gyurcsányunk" :) meg ott volt a közelében, túlságosan is és nem sok jót tudnék mondani a tevékenységéről.

Ki tudja lehet hogy most a lelkes amatőrők gyülekezetén van a sor hogy megmutassák mit tudnak, elcseszni sokmindent nem fognak tudni mivel kormányra kerülésük a 0-val egyenlő.

A civil kontroll pedig igen-igen hiányzik a T.Házból, így talán meglehet!

Tyrrion 2010.03.10. 18:59:21

@jjulie:

Sajnos szerintem a politikában nem elég ha valaki csak szép és jó nem árt ha tud beszélni is, egy jó szónok legfőbb ismérve pedig hogy át tudja adni a hallgatóságának az üzenetét, már ha van neki ilyen egyáltalán.

Az emberek többsége szerintem pont azért bizonytalan az LMP-vel kapcsolatban, mert nem igazán tudják mi a célja, arra pedig kevesen veszik a fáradtságot, hogy mint én, átolvassák a különböző LMP-s dokumentációkat.

Uhu20 2010.03.10. 19:00:44

Ne feledjük azért, hogy az esetleges pártszimpátia és a szavazatok száma nem 100%-osan korrelál egymással.

Jó példa erre a fidesz 1994-es szereplése: a szavazók egyszerűen nem tartották őket kormányképes erőnek.

Nem lehet, hogy így lesznek az LMP-vel is? Hiszen teljesen egyértelmű, hogy kamupárt. Programja ugyan elvileg van, de nincsenek emberei, akik ezt meg tudnák valósítani.

panelburzsuj 2010.03.10. 19:03:56

@Tyrrion:

Amilyen kis buták ezek az elempések, az képzelik, hogy lehet más a választó is, ha nem vécépapírt vesz, hanem a jövőjéről dönt ...

Öreg Sam 2010.03.10. 19:04:48

Isten tudja miért,de rettegek a FIDESZ 2/3 miatt.
Mindenkinek drukkolok,aki bejuthat még a parlamentbe.
Adalék a zsidózáshoz: apám véresszájú antiszemita volt,miközben gyermek/ifjukorom legjobb barátja egy zsidó ikerpár volt...
Örökzöld vicc:
Kávéház,ősmagyar és zsidó beszélget.
Ősmagyar: mi Vereckénél jöttünk be!
Zsidó: igen,mi árultuk a kantárt meg a zablát a nagy szikla tövében :)

panelburzsuj 2010.03.10. 19:07:58

@Uhu20:

Olvasd el a Járait a tegnapi (?) Indexben. Ő a Fideszről mondogatja, hogy több gazdaságban jártas enber kellene a párt köré, mert a meccs nehezebbik része a választás után jön.

Erre mit bökjek? Kétharmad - a semmire?

azértmertcsak 2010.03.10. 19:13:16

@Tyrrion: Sajnos nem csak kormányra kerülésük 0 értékű. Fidesz 2/3 esetén teljesen mindegy lesz, ki ül rajtuk (fidesz) kívül a Parlamentben, hisz szóhoz se jutnának. Az OGY-ben a következő ciklusra kis pártnak nem osztanak lapot.
Nagy számú részvétel esetén kizárt, hogy (LMP) bekerüljenek a Parlamentbe - de itt jegyzem meg újra, hogy viszont októberre (Ö.V.) nagyon kell gyúrniuk!

Szvsz Fidesz egypártrendszert elkerülendő nincs más, mint listán jobbik.. Az odaszavazó fideszesekkel (listán jobbik) együtt meg lehet az egészséges arány (fidesz-irányítás, jobbik-kontroll).

De ha ez nem tetszik, lehet kérem 2/3-al vicces dolgokat is csinálni, pl. pártot betiltani, koronázni, az ország nevét Orbániára, Gyurcsányiára változtatni, adót emelni, áfa 50% is mehet, béreket befagyasztani, eltörölni az alkotmányt, a tiszántúlt erdélyhez csatolni, Budapestet Pozsonyhoz, megváltoztatni a választási törvényt, hogy ne 5 % legyen, hanem mondjuk 15 a bejutási küszöb, mindenkinek a képzeletére bízom. Abból indulj ki, mi lett volna az országgal, ha kórcsány ferinek van 2/3-a... határ a csillagos ég. Tessék gondolkozni.

panelburzsuj 2010.03.10. 19:16:29

@azértmertcsak:

Na, reméltem, hogy kitör belőled a demokrata ... :)

panelburzsuj 2010.03.10. 19:17:49

@panelburzsuj:

(A Jobbik új vezényszava:

Demokraták, ébresztő!!!)

VIKUNYA 2010.03.10. 19:20:17

@azértmertcsak: gratulálok, azt írod, hogy tessék gondolkodni, de te ezzel a lehetőséggel sajnos nem észl, mekkora marhaság már az pl. hogy budapestet pozsonyhoz csatolni... noooormááális vagy vagy csak demagóg?

pannonfunk 2010.03.10. 19:23:37

@Tyrrion: Áh, még ezek is túl bonyolultak. A legutóbbi két nyertes kampány szolgenje:

"Igen"

"Elég!"

jjulie 2010.03.10. 19:24:06

@VIKUNYA:

neked ez szúrt szemet ?

Öreg Sam 2010.03.10. 19:25:36

@VIKUNYA:
Azértmertcsak nemigen szorul az én védelmemre,ha nem érted a szelid humort,az (ön)iróniát,akkor sajnos osztályismétlésre kell utasitanom Téged :)

Tyrrion 2010.03.10. 19:26:28

@panelburzsuj:

Félreértetted a mondanivalóm ha azt gondolod az átlag magyar válaztó szellemi képességeiben kételkedem.

Egész egyszerűen arról van szó hogy az egyszerűbb üzenetek könnyebben jutnak el az emberekhez, nem véletlen az hogy a hírportálok, újságok szalagcímeket gyártanak, hogy egy-egy cikk iránt felkeltsék az érdeklődést.

Én erre gondoltam az előbb. Az LMP-nek nincsenek ilyen "könnyen emészthető szalagcímei", ezért sokan nem is kezdenek el tájékozódni inkább megelégszenek részinformációkkal vagy ami sokkal rosszabb tudatos félremagyarázásokkal, ferdítésekkel.

MartyMcFly 2010.03.10. 19:28:39

@azértmertcsak: Abban igazad van,hogy a tájékozatlanság az egyik legnagyobb probléma az LMP kapcsán,csak azt felejted el,hogy te is a tájékozatlanok közé tartozol.

Ha nem így lenne,akkor a leírt felsorolásodat meg se próbálnád eladni mint LMP jellemzőket. Valóban,sokkal több hiteles arc kell az LMP-ben, olyan aki egyben szakmai és médiaképes is,de az LMP még a jobbikra is utcahosszat ver ilyen kérdésben.

Az LMP szakmapolitikai testületeiben pedig legalább olyan szintű,ha nem komolyabb munka folyik mint a két nagy pártéban.

Éppen ezért ,mert minden kérdésre összetett válaszuk van, minden komoly problémára csak összetett megoldást lehet adni, akár úgy hogy szinte az összes társadalmi, gazdasági kérdésben változtatni kell, hogy pl a romák integrációjában minimális előrelépés is legyen, na éppen ezért nehezebben jutnak el a mondandójukkal az egyszerű emberekhez.

Nem véletlen,hogy kampányjelszó a kishitűség leküzdése, a részvételi demokrácia az LMP-nél, mert csak az ilyen választópolgárhoz képes értelmezni mélységében egy adott problémát.

Ehelyett a többi párt az egyszerűen eljutó üzenetekre épít, populista, némelyik radikális. Elhitetik,hogy összetett kérdésekre végtelenül egyszerű megoldások léteznek és azt pont ők tudják. Miközben egy-egy kérdést valós súlyánál nagyságrendekkel nagyobb mértékben kommunikálnak, pl jobbik: cigánybűnözés, földkérdés, határon túliak, ezekre NEM megoldásokat kínálnak,hanem tünetek kezelését esetleg, azt sem jó ízlésű, európai ember számára elfogadhatóan.

Szóval majd ha tájékozottabb leszel az LMP-vel kapcsolatban,akkor tegyél ilyen mélységű kinyilatkoztatásokat. Felsorolásodból egyedül a tapasztalatlanság állja meg a helyét,de az sem olyan értelemben ahogy írod,mert szakmapolitikusként, civil szférában hatalmas know-howjuk van, csak hatalomba ülve nem használták még magukat...

Megjegyzem,hogy egy magyarországi parlamenti 5%-nak nem sok köze van a hatalomhoz. Ettől még nem fog megváltozni a politikai kultúra, sőt sajnos semmi.

Csak ESÉLY lenne arra, hogy 4-8 év múlva legyen olyan erő,akink megvan már az ismerettsége, senkiben nem vetődik fel,hogy elveszett szavazat a rá leadott voks, ami leváltja a fideszt és a fideszről leváló emberek nem a jobbikhoz mennek, mert egy 8-12 éves fidesz kormányzás,vagy egy jobbikos kormánykoalíció nagyobb olyan tragédia, időveszteség lenne az országnak, ami végleg eltüntethetné a süllyesztőben.

Jelenleg is a 24. órában vagyunk, már a 90 körül született generáció lehetőségeit is felélte az ország, legalább az ő gyerekeiknek maradjon remény...

Tyrrion 2010.03.10. 19:31:40

@azértmertcsak:
Azért ez nem teljesen igaz! A Parlamentbe jutott pártoknak úgy tudom dukál bizonyos bizottsági és kuratóriumi poszt mennyiség (pl. mtv-nél, állami cégaknél). Talán már ez is elég ahhoz hogy kevesebb legyen a susmus, de persze ez korántsem biztos. Ha csak a Jobbik látná el ezt a kontroll funkciót az szerintem nem elég.

Tyrrion 2010.03.10. 19:32:55

@pannonfunk:
és még 4 év távlatából is emlékszel rájuk.... :)

panelburzsuj 2010.03.10. 19:32:56

@Tyrrion:

Nem értettelek félre.

Én úgy látom, hogy az LMP gondos marketingmunkát végzett, és nem a tömegmédia (drága) útján megszerezhető tömegszavazatokra hajt, hanem a hálózati úton megtalálható támogatókra. Telefonál, emailezik, a szimpatizánsoktól további címeket és kapcsolatokat kér: igyekszik beosztani a pénzét.

Dr. Zoidberg 2010.03.10. 19:36:29

@john paul johnes:
"képzelj el egy sci-fit. egy olyat, amiben izrael pont olyan toleráns állam, mint a magyaroké, letelepedési engedélyt kap egy gój magyar."
Barátnőm magyarajkú ukrán állampolgár. A roppant toleráns magyar államtól évek kemény munkájával és sok-sok pénzzel lehet kiverni a letelepedést. A saját portánkon takarítsunk szerintem.

"szóval odaköltözöm, viszek magammal még pár embert, csupa befolyásos politikai-kultúrális pozícióba rakva őket, majd naponta ismételjük"

A magyarországi zsidók nem ide költöztek, itt élnek évszázadok óta, közbe néha kiírtják őket, néhány honfitársuk pedig fölháborodik, és a szólásszabadságot félti ha nem lehet nyíltan letagadni, hogy kiírtották őket, és nyilván nem a szólásszabadságról szól ez a dolog, mikor te háborodsz föl. Én, mint zsidó származású magyar, úgy gondolom, nem lehet törvéni eszközökkel kikényszeríteni az egészséges nemzeti közösségtudatot, és a normális közbeszédet, ezért én sem értek egyet a törvénnyel, de felháborodni a szólásszabadság kapcsán, álszent szerecsenmosdatás.

"a cionisták által a magyarság ellen elkövetett bűnöket. (voltak és vannak ilyenek a 19. sz óta, ld pl. herzl tivadar)" erre pedig kiváncsi lennék..

meg arra is, pontosan hogyan nézte le önt és a magyarságot Vámos, vagy Esterházy.. Talán a magyar nyelven írott jobbnál jobb könyveik lennének a magyarság legnagyobb rákfenéi? Nem tudom én inkább úgy érzem, az ők, (de mondhatnám a hetiheteses, emilrulezes Hajóst is), és más zsidó vagy nem zsidó értelmiségiek miatt érezhetem még egy icipicit úgy, hogy büszke lehetek a magyarságomra. Ellentétben az önhöz hasonló ködevő hőzöngőkkel, akik mélységesen elszomorítanak, és akiknek címezve írta Ady az ominózus versét, hogy majd pont ő ne lenne magyar. Valahogy így gondolkozhatnak íroink is, ha ilyen véleményekkel találkoznak. Veheti ezt lenézésnek, de szerintem éppen rászolgál. És örömmel tudatom, nem ön az egész magyarság letisztult és igazi képviselője.

BonFire 2010.03.10. 19:37:46

@radala: "radala 2010.03.10. 14:47:50
@hoplita: Nem vették le
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/jobbik_erkolcs_vona_gabor_kettos_elete_.html"

Te nem vagy tiszta, b+! Az ilyen sz@ar bulvárnak ki dől be? Aki nagyon szeretné elhinni.

Nézzél már szét az iwiwen, hogy hány "Orbán Viktor" profil van?! Szerinted abból hány eredeti? Én is bármikor csinálhatok egy Vonás profilt, feltöltök rá a Google-ban talált képeket, teleirkálom az üzenőfalat fals adatokkal... Ez nem bizonyít semmit, jófiú!

Vona előrebocsátotta a lakossági fórumon, hogy mivel már szétverni nem tudják őket, készüljünk fel arra, hogy őt mindennek el fogják mondani az elkövetkezendőkben, főleg a kampányidőszakban. Ez a bulvárcikk meg még rágalomnak is gyenge. Max röhög rajta az ember, hogy van még olyan idióta, aki ezt beszopja!

Dr. Zoidberg 2010.03.10. 19:38:19

Bocs az első indulat okozta letegezésért.

azértmertcsak 2010.03.10. 19:40:36

@Tyrrion: az mszp nem láthatja el a kontroll szerepét, a többi meg a bejutásért küzd. 1 szavazat az mtv kuratóriumában? és? mire elég az? nem lesz beleszólása senkinek semmibe.

mrs. white 2010.03.10. 19:42:24

@radala: Tökéletesen egyetértünk kb két hete mondom, hogy ha bekerülne a parlamentbe az Lmp, akkor az egyetlen szövetségese lehetne bizonyos kérdésekben, még akkor is ha ellenzékbe van.

Miért mondom ezt?

Az Lmp már a nevében is mutatja hogy másképp viszonyul vagy akar viszonyulni a politikához egyfajta zsinórmérték szerepet akar. Ez az amit ibolya is erőltetett, de hitelességi deficittel ez a szerep nem játszható, viszont az Lmp még nem használódott el.

Ezen logika alapján szemben a jobbikkal, és Mszp-vel szemben, ha úgy ítéli meg akkor egyet fog érteni a fidesszel. Ha nincs kétharmad, akkor ez besegíthet egy-két kérdésben.

Arról nem is szólva hogy, ha "Gábor kedvenc kifejezésével" rajtkőre tudnak állni, jobb híján rengeteg szavazatot, százalékot eltudnak vinni a maszoptól, ami megnehezíti nekik hogy visszatérjenek. Ráadásul a palamenten belűl is egy baloldali erő folyamatosan erodálná a maszopt.

Szerintem 19.-én a fideszesek előbulit tartanak és nem a saját kopogtatójuk miatt.

azértmertcsak 2010.03.10. 19:42:27

@VIKUNYA: persze, akkora faszság mint gyurcsányia, remélem te vagy az egyetlen, aki a példákat komolyan vette - természetesen sarkítottam, de ez kb. mindenkinek egyértelmű, te okostojás. :)

Tyrrion 2010.03.10. 19:42:49

@panelburzsuj:

Ezt értem, de ettől csak duplán igaz amit mondtam, mert igazán hatékonyan akkor tudják felhasználni a kereteiket ha 4-5 egyszerű szlogen (és mögötte persze a mondanivaló) köré szervezik a kampányukat, amit könnyebben át tudnak adni nem csak a párt tagjai, de a szimpatizánsok is.

Láttam ilyet a honlapjukunk pl. Tiszta közéletet, tiszta környezetet! (vagy valami ilyesmi) de ezt azóta sem hallottam egyik megszólaló LMPs-től sem.

Öreg Sam 2010.03.10. 19:45:52

@azértmertcsak:
Biztosan nem lesz igazi kontroll,de EGY! bizottsági tag is tudhat a nyilvánossághoz szólni,és azt hiszem ezzel tennénk a legnagyobb lépést a civil beleszólásba. Kevesebb lenne a levajazás,a mutyi.Meggyőződésem,hogy valami ilyesmivel kell a politikusainkat rászoritani,hogy ne uralkodói,hanem szolgálói legyenek az államnak/nekünk.

email 2010.03.10. 19:46:15

@azértmertcsak:
Ők úgy gondolják, hogy az EP választás volt a próba.
Az elvesztegetett szavazat meg marhaság: alapesetben arra a pártra szavaz az ember, ami hasonló elveket vall, mint ő. Értsd: egy LMP szavazó környezettudatos, globalizációkritikus, és egyetért az emberi jogok védelmével stbstb. Ha nem indulna a párt, akkor nem menne el szavazni. Az, hogy ez nem így megy a gyakorlatban az a szavazók "elvtelensége" miatt van. Pl. MDF-LMP szavazók vándorlása röhej.

Tyrrion 2010.03.10. 19:46:47

@azértmertcsak:

Én speciel nem örülnék ha az Mszp látná el egyedül a kontroll szerepét, ahhoz min. egy komplett tisztújításon át kéne esnie.

Nem kell hogy beleszólása legyen bármibe elég ha látja belülről a játékteret és ha kell kiteregeti a nyilvánosságnak a szennyest.

azértmertcsak 2010.03.10. 19:50:38

@Öreg Sam: na ezaz. beleszólni nem tud. utána lehet brummogni a sajtónak, tény. kivéve, ha nincs az LMP-nek sajtója, mert akkor még ez se.

VIKUNYA 2010.03.10. 19:51:19

@azértmertcsak: tónikám, nem vettem komolyan és szó szerint, ne félj, csak nem szeretema rettegőket, még ha viccesen is adják el magukat...

azértmertcsak 2010.03.10. 19:51:44

@email: jaja, a centrum pártra is szavaztunk, de minek..

Uhu20 2010.03.10. 19:52:35

@panelburzsuj: Azzal, amit írsz, nem értek egyet, de ln arra utaltam, hogy az LMP tagság és holdudvar nélküli párt. Még a jelölésre ia alig találtak embereket.

Tyrrion 2010.03.10. 19:54:25

@azértmertcsak:

Az internet korában már ezt sem érzem én akkora problémának...

jjulie 2010.03.10. 19:55:16

@Uhu20:

ha bajutnak, akkora holdudvaruk lesz amekkora csak kell

azértmertcsak 2010.03.10. 19:55:35

érezd nyugodtan, az ország egy harmada a 3 földi szórású tévét nézi CSAK.

mrs. white 2010.03.10. 19:56:13

@jjulie: Neked vicces volt a Nagy Imre temetés, nekem a következő emlékeim voltak. egy kis történelem óra első kézből.

Akkor éppen a seregben töltöttem sorkatonai szolgálatomat. Géptávirászként a hírközpontba dolgoztam ahol volt tv.. Aki akkoriban volta katona tudja hogy este egy tévénézés, aztán a maci köp este kilenckor takarodó. Napközben tévézés nincs. (Csak ilyen speciális helyzetben lévőknek min mi, a törzsfönökön és parancsnokon kívűl csak a két saját tisztünk léphetett be.)

Azokra a napokra megszünt az eltáv és a kimarcsi.

A temetés előtt, alatt a legmagasabb fokú harckészültség volt érvényben.

Ha akkor ne adj isten valami hasonló atrocitás kezdődik mint mondjuk a tv székház előtt akkor nem locsolókocsival mentek volna, valamint nem gumilövedéket használnak. Gondolom a sorkatonákat nem vetették volna be a kockázat miatt, de lettek volna olyan egységek akik odavágnak.

A neked vicces beszéd alatt, az egyik tiszt majdnem idegbajt kapott annyira szeretett volna lövetni a "csürhébe".

Szóval nekem akkor elég bevállalósnak tűnt a beszéd, de tudom hogy ezzel te csak akkor értenél egyet ha Fletó tartotta volna, bár Ő lehet, hogy táncban mondta volna el.

Uhu20 2010.03.10. 19:56:54

@jjulie: Ez lehet, de így, hogy majd ki tudja, kik csatlakoznak és merre viszik el a pártot, nem szavazok rájuk.

Majd ha lesz tagságuk, szervezeteik, megszólalnak rendszeresen különböző ügyekben, írnak, publikálnak, akkor meglátjuk.

Addig kamupárt.

Tyrrion 2010.03.10. 19:57:07

@azértmertcsak:

jah, amikben indexes híreket mondanak be...

Öreg Sam 2010.03.10. 20:00:45

@azértmertcsak:
Ez akár igaz is lehetne,de a "független" sajtó elmondhatná.
Beismerem,kis lépés,de egy 1000 km-es út is egy kis lépéssel kezdődik-hogy valami közhelyt is mondjak.

azértmertcsak 2010.03.10. 20:04:18

@Öreg Sam: pontosan. de nem egy kis lépéssel, hanem az ELSŐ LÉPÉSSEL. Márpedig jelen politikai környezetben első lépés a helyhatóság.

6.Lenin 2010.03.10. 20:08:55

@Uhu20:

LMP="emberarcú" SZDSZ

Már volt ilyen,emberarcú szocializmus,senki nem tudta mit is akarnak,de jól hangzott.

Öreg Sam 2010.03.10. 20:09:56

@azértmertcsak:
Az "első lépés" az lenne,ha valóban működne a kis,még szűz pártok kontrollja.Sajnos félek attól,hogy bedarálnák őket.Ld: mentelmi jog Janus arca a Jobbiknál...
Vannak összegek,amiért szinte minden ember megvehető manapság...

MartyMcFly 2010.03.10. 20:13:06

@azértmertcsak: természetesen:) Októberben is ott lesznek a rajtvonalnál és ha most nem, önkormányzatin bekerülnek a köztudatba kézelfogható helyekkel és ami ezzel jár minimális plusz megjelenéssel.

DE amiket felsoroltál egyik sem valós ok arra, hogy most nem alkalmasak a parlamenti 5%-ra. Ha most nincs meg az 5%,akkor az októberi választásokon is még ugyanazokat a köröket kell futni és ugyanúgy a média küszöb átlépéséért kell küzdeni, legyőzni azt az ellenállást ami az új pártokkal szemben van és ennek minden hátrányát.

Ami egy mostani 5%-kal döntően eltűnne... iszonyatos energiákat lehetne átcsoportosítani a program, valódi értékeik megismertetésére (a jelöltek alaposabb felkészítésében, hogy egy-egy interjú hozza is a szimpatizánsokat, ne csak mosolyogni lehessen rajta, lás K.E. interjú. DE szerencsés az LMP még így is,hogy ilyen emberek melléjük állnak! Nem ő fogja írni szakmapolitikai programokat... ) és az önkormányzatin már vastagabban fogna mindenki ceruzája, ha rájuk adja a voksát. Csak attól,hogy most meglenne az 5% jelentősen jobb eredményt érnének el októberben ,mint 5% nélkül.

Persze ez nem kell, hogy érdekelje a nem LMP-seket, csak ha szeretnek közösen gondolkodni a pártok esélyeiről, lehetőségeiről. És isten őrizz az olyan szeretettől, ami úgy óv,hogy nem enged élni:) Tapasztalat nem lesz máshogy,csak ha mandátumot kapnak. Egy országos 5-6%-kal, pont akkora "hatalmat" kapnának, amit a párt jelenlegi felépítésében,kiépítettségében kezelni tud, megtud felelni azok elvárásainak akik őket oda juttatják és marad még energia a fejlődésre:)

azértmertcsak 2010.03.10. 20:16:49

@Öreg Sam: megvehető, zsarolható, megfélemlíthető. persze vannak kivételek. Szeretném látni, hogy vki egy Jobbikost akar majd zsarolni, fenyegetni, megfélemlíteni... Akkorát kapna a pofájára, hogy reggel a gárda csöngetne az agyában...

azértmertcsak 2010.03.10. 20:19:25

@MartyMcFly: azért október, mert a dolgok május-október között történnek, lehetősége lehet majd szerepelni, reagálni stb. Most nincs médiafelülete és nem is lesz. Október, Marty, október. Elöbb a kis hal, s csak aztán a nagy hal

MartyMcFly 2010.03.10. 20:22:56

@email: nem röhej a szavazók vándorlása. Az LMP tábora korábbi MDF, MSZP szavazókból áll,minimális volt jobbikos. Akik voltak olyan tudatos választók,hogy úgy érzik fontos elmenni szavazni, élni a választójogukkal, jobb híján ezekre a pártokra szavaztak,de igazán egyik sem szólította meg őket.

Ne az LMP-re szavazók értékrendjét elemezd, amikor MDF-re szavazók lehetséges LMP-re vándorlását gondolod végig,hanem az MDF-esekét. Azok pedig saját véleményem szerint 100%-osan elutasítják a jobbikot; vastagon van bennük mszp, fidesz protest szavazat, bokros miatt meg pontosan átlátják a fidesz, mszp vudu gazdasápolitikáját...

Ha nincs fővárosi MDF lista, akkor ezek tudatos választók ugyanúgy elmennek választani döntően és akkor mégis kire szavaznak? Elmegy 90%-uk, abból esetleg 10-10% visszafanyalodik mszp, fideszre, többinek viszont nincs más alternatíva csak az LMP;)

bmezei 2010.03.10. 20:23:15

Én eltudok képzelni egy olyan szituációt hogy ha a Fidesz 2/3-os törvényt akar modosítani akkor az LMP-vel ezt megtudja tenni feltéve hogy elég lesz az LMP hozzá. Egyébként hajrá Fidesz 31 nap és nagytakarítás.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 20:23:36

@pallo: "Szerintem az egyértelmű, hogy az mdf-szdsz jelöltek nem tartoznak az MDF listához"

Szerintem komikus lenne ha csak azért nem számítanának be egy jelöltet, mert azt egy másik párt is támogatja!

Ha van egy Spirál nevű pártom.
Egyik helyen a Fidesz is hajlandó támogatni a jelöltemet.
Egy másik helyen meg a szocik.
Nehogy már ezzel hátrányba kerüljek én és a másik párt!

Attól még lehet (a közösen támogatott jelölt ellenére!) külön listánk!

Nekem ez így logikus, így demokratikus.

De én nem vagyok jogász vagy ilyesmi.
És azt is tudom, hogy MO-n nem minden logikus ami történik...

NEHOGY MÁR A 21. SZÁZADBAN NE TÁMOGATHASSON KÖZÖSEN AZ MSZP ÉS A FIDESZ EGY JELÖLTET, anélkül, hogy ezt mindkettőnél el ne fogadják, mint érvényes jelöltet.

Persze tudom, Magyarországon élünk...

MartyMcFly 2010.03.10. 20:26:01

ja,azt kihagytam a becslésemből,hogy vannak,voltak mindig is meggyőződéses MDFes szavazók... de a másik feltételezésemen ez nem változtat:)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.10. 20:26:29

Már miért ne állíthatna két párt közös egyéni jelölteket, de különböző listákat?!

Nehogy azt mondjátok hogy ez így logikus, így demokratikus!

hoplita 2010.03.10. 20:26:38

@mrs. white:
Na, akkor nagyjából egyidősek vagyunk, illetve olyan 68-asnak, 69-esnek saccolhatlak..
Talált...?:D

Én is pont benn voltam, a temetés idején, kihelyezésen Reziben, hegyi kiképzésen és hegyi lőgyakorlaton.
Kiképzési szünnap volt nálunk - egy 15 napos, elég feszített ütemű kiképzésen belül ez igen nagy engedménynek számított - aki akarta nézhette a tévében a közvetítést.
Mivel én meglehetősen renitensnek számítottam a törzsfőnök csak annyit mondott eligazításon, hogy nem szeretne amolyan akasszuk fel-hangokat hallani...:D
Rám értette, mivel én nem nagyon rejtettem véka alá a véleményemet a cocilizmusról...de raj és megbízott szakaszparancsnok voltam és lőkiképző, sorállományúként...
Nálam fiatalabb hadnagyok voltak a zászlóaljnál, meg velem egyidősek, mert én elég későn, 23 évesen vonultam be...na, mindegy.
Szal vagy 15-20-an a századból együtt néztük a temetést, tisztek, tiszthelyettesek, meg sorállomány vegyesen, de nem voltak különösebb nézeteltérések, akkor már az ott levőknek tele volt a fasza a kommunizmussal és még Orbán beszéde is csak a vonalas, idősebb, alkoholban és vörös ködben pácolt agyú tiszteknél verte ki a biztosítékot.

A történethez hozzátartozik, hogy a "proletariátus", vagyis az apolitikus bakák, akik basztak tévét nézni és piszokul unatkoztak, feltörték a századraktárt és egy csomó egyéni melegítőt - ezek ilyen kékre színezett denaturált szeszt tartalmazó műanyag fiolák - elloptak és megitták....délután mindenkitől beszedték a rohamkéseket, mert részegen a szolgálatvezető törzsőrmestert akarták leszúrni..:DD
A plebsznél így múlott el a hadseregben, nálunk, Reziben 1989 június 16.-a.

Öreg Sam 2010.03.10. 20:28:19

@azértmertcsak:
Nem sarkitanék ennyire....
Emlékezz a Jobbik kirohanására a mentelmi jog kapcsán,utána jelölték Budaházy-t,hogy a mentelmi jog miatt megúszhassa a sittet,mi több,el se kezdődhessen az eljárás.
Sajnos,a magyar politikát annyira átitatta a mutyi/kiskapu/urambátyám mentalitás,hogy nagyon nehéz lesz kikeveredni belőle.
Mielőtt földbe döngetnél: meg tudom állapitani egy tojásról,hogy záp,de ettől még nem tudok jó tojást tojni...
A nagypolitikához: örök példaképem Sir Winston(egyszer már leirtam valahol) akinek volt képe azzal állni a nép elé,hogy "nem igérhetek mást,csak vért,veritéket,könnyeket"
És a nép,az Istenadta nép elhitte,hitte,bízott benne. Azt hiszem,hogy a brit újkori demokráciát innen eredeztethetjük.
Ez olyasmi,mint az angol pázsit:naponta öntözni,hetente nyirni,és 200 év múlva...

Idet 2010.03.10. 20:33:39

@mrs. white: Na, du meine Güte! Én meg azt hittem, hogy asszonytársra akadtam! Inkább nem lottózom...

hoplita 2010.03.10. 20:36:05

@Öreg Sam:
"...A nagypolitikához: örök példaképem Sir Winston(egyszer már leirtam valahol) akinek volt képe azzal állni a nép elé,hogy "nem igérhetek mást,csak vért,veritéket,könnyeket"
És a nép,az Istenadta nép elhitte,hitte,bízott benne....

Ja...
És simán, csont nélkül elveszítette a 46-os választásokat.
Kicsit sok volt a könnyből, vérből, verítékből...:DD

Budaházyt nem indította a Jobbik, ne csúsztass.
Nem szép dolog hazudni...ráadásul egy ilyen blogon meg, ahol a többség napi pontossággal van tisztában a politikai történésekkel még ostobaság is.

jjulie 2010.03.10. 20:37:17

@hoplita:

nagy rokka lehettél..

MartyMcFly 2010.03.10. 20:38:12

Budaházy nem jobbik jelölt, mert Novák Előd indult a körzetében. Függetlenként próbálkozik,de fele KC körül járhat...

Magyar demokrácia gyöngye ezaz oldal: budahazy.com/

azértmertcsak 2010.03.10. 20:41:25

@Öreg Sam: azért a tények makacs dolgok Sam, Budaházy nem a jobbik jelöltje, függetlenként akar bejutni.

Kenwyn 2010.03.10. 20:45:39

@MartyMcFly:

"Szakdolgozatát „Az alumíniumkémény csőszerkezetek T-idomainak ellenállásáról” címmel készítette."

Nem is tudtam,h diplomás..

hoplita 2010.03.10. 20:46:10

@jjulie:
Jó katona voltam, ahogy minden ősöm.
Ennyi, nem több.

email 2010.03.10. 20:46:19

@MartyMcFly:
Persze, a valóságban ez így működik (amit én írtam az "sci-fi"), csak én magamból indultam ki: számomra a "bosszúból" szavazás, meg a protest szavazat fogalma sem létezik.

hoplita 2010.03.10. 20:51:28

@MartyMcFly:
Ahogy mondod...
20 év alatt idáig jutottunk.
Csak fel kellett volna pár száz görényt lógatni a lámpavasra.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.10. 20:52:54

@Tyrrion: szerintem a 12 évesnél érettebbeknek is lehet pártja :D

Öreg Sam 2010.03.10. 20:55:06

@hoplita:
Háború volt...
De őszinte volt!
Nem igért kolbász-keritést!
Igen,anno jegyrendszer volt Angliában,és tudomásul vették a népek,hogy most ez ekll a túléléshez.
Arra utaltam volna szerény szösszenetemben,hogy ha VALAKI azzal állna elő programjában,hogy szarban vagyunknem kétséges,ezért adót kell emelni,kevesebbet lehet enni,kevesebbet lehet költeni a kaszinóban,a kocsmában,stb. annak talán elhinném. Bokros??
tetszene egy korrupciómentes technokrata felállás pártkötődések nélkül.

mrs. white 2010.03.10. 20:56:47

@obligat: Most akartam én is felhívni rá a figyelmet. Bexarás milyen jól megcsinálták.
Azt hiszem a kampány elkezdődött.

Öreg Sam 2010.03.10. 20:57:07

@azértmertcsak:
Igen,igazad van,bár ne lenne...
Trükk az egész,mert a választási rendszer lehetőséget ad erre..

Aner 2010.03.10. 20:58:39

Az MDF szavazók koránt sem biztos, hogy átszavaznak az LMP-re. Gazdasági szemléletük igen más bizonyítja ez a „Kire szavazzanak a liberálisok?” cikk is az indexen. A neo-lib gazdasági szemléletű SZDSZ szimpatizánsok, sem biztos, hogy örülnek ennek a szemléletnek.

Az MDF táblázata nem biztos, hogy releváns, ha leadják a cédulákat, akkor már nem tudják módosítani. Szerintem, amíg az OVB nem dönt, a kritikus helyeken nem nagyon adnak le cédulákat, addig csak gyűjtik.

Sőt, ha az OVB elutasítja őket, akkor lehet, hogy meglépik, hogy az MDF jelöltekből Budapesten MDF, SZDSZ közös jelöltek lesznek. SZDSZ kihúzni problémás, MDF után beírni az SZDSZ-t, nem probléma. Persze lesznek, akik ezért majd nem szavaznak rájuk, de az ortodox SZDSZ hívőkben a „szeretett” párt látványa ösztönző is lehet a szavazásnál. Gyakorlatilag az országos listához már az MDF-nek nincs szűksége Budapestre, a területi lista és az így összejövő szavazatok pedig nagy nyomóerő.

panelburzsuj 2010.03.10. 21:01:05

@Tyrrion:

A hálózatban nem az üzenet, hanem a referenciaszemély a döntő. Az LMP tényleg alulról építkezik: ismerősről ismerősre, ahol az ajánló, és nem az ajánlat megbízhatósága számít jobban.

Ha neki jó, akkor nekem is.

Nem olyan ütődöttek, mint amennyire annak tetetik magukat ... :)

(Mindez nem mond semmit arról, hogy a portékájuk milyen. Módszerről beszélek, ami összepászol a mondókájukkal.)

mrs. white 2010.03.10. 21:07:02

@hoplita:A becsléssel nyertél egy hangszórót. Én harckészültséget csak onnan tudom mivel géptávirászként én vittem az ütinek a cuccokat. Csomó minden kódolva volt, de azért tudtam pár dologról. Én is véletlenül kerültem oda mert egy puncsos sorkatona csávónak az anyja diszidált amerikába. Ilyen renomával azonal kirakták. Velem meg előtte elévegeztettek egy ilyen géptávíró tanfolyamot még a sereg előtt. Így én lettem a dublőr.
Utána legalább hazajártam mert előtte híradóként ez nem volt szokás.
A borgözös tisztekről meg csak annyit, hogy másmilyet én nem ismertem. A törzsfönök azóta is a helyi mszp-t erősíti.

panelburzsuj 2010.03.10. 21:07:31

@Uhu20:

Holdudvar?

Elnéztem Viktorunkat Demján és Csányi között, és elméláztam, hogy vajon melyikük melyik végét van a póráznak ...

Öreg Sam 2010.03.10. 21:07:38

@hoplita:
Nem szép dolog hazugsággal/csúsztatással vádolni :)
Simán csak azt hittem,félszavakból is értjük egymást....
Ha nem,hát nem....

mrs. white 2010.03.10. 21:10:05

@Idet: Nem baby,de ez mit se változtasson az irántam érzett vonzalmadon.
Az álnév írói munkásságommat képezi, lehet hogy egyszer magyarosítok Mr. White-ra

hoplita 2010.03.10. 21:26:10

@mrs. white:
Úgynevezett 3000-ket adtak olyankor ki.
Ez nem harckészültség, az alatti fokozat.
Irógépek, stencilek, híradástechnikai cuccok fokozott ellenőrzés alá vonása...etc.
Október 23.-án is ilyen volt mindig...
Én részt vettem a 89 október 22.-ei munkásőr objektumok megszállásában is...nagy élmény volt.:DDD
Tudnék mesélni...:DD

cland 2010.03.10. 21:26:53

@panelburzsuj: Véleményem szerint sem olyan ütődöttek, jól felépítették magukat. Amikor még senki sem merte volna gondolni, hogy az szdsz megy a levesbe, ők már akkor kezdték az építkezést. Az lmp ugyanarra épít mint a jobbik. Az ismeretlenségre, a politikával ill a politikusokkal szembeni undorra, csak az egyik a libsi szavazókra a másik a nemzeti oldalra.
A másik hogy miért csinálják jobban mint az mdf? azért mert a legnagyobb 1,3 M szavazóbázist, BP veszik elsőrendű célpontként, de nem véletlenül hiszen a már nem létező szdsz bázisa bp-n van. Ahogy néztem 14 megyében viszont jelöltet sem tudtak állítani ami szerintem ha a bp-i 32 hely meg lenne kb 15 % eredménnyel, akkor sem érnék el az 5% küszöböt. Vidéken a lisik sosem voltak jók pláne most.
Szerintem az országnak elege volt a libsi politikából, a jelenlegi gazdasági és legfőképp lelki helyzetben, minden más jobb a liberális gondolatoktól. Mindettől függetlenül úgyis a polgárok fognak dönteni, 11-én kiderül.

jjulie 2010.03.10. 21:30:52

@cland:

te mit értesz azon hogy nemzeti oldal?

Idet 2010.03.10. 21:32:01

@mrs. white: Figyelj, White, az irántad érzett minden vonzalmam ellenére, ha még egyszer "baby"-nek mersz szólítani, virtuálisan leharapom a hmm...füledet:)

_Toto_ 2010.03.10. 21:33:48

Számomra kérdés, vannak-e az LMP-ben igazán nagy formátumú szakpolitikusok? Vannak-e karakteres arcok?

Korrupciós botrányok közepette a választók lassan totális kiábrándultságából szerzett szavazatok, akiből ez a párt is és a Jobbik is él, bejuttathatja őket a parlamentbe, de ez önmagában édeskevés.

Számomra az LMP egy abszolúte jellegtelen, arctalan, "legyen-má-valami-más-de-nem-tudjuk-megmondani-mi-csak-mács" halmaz.
És nincsenek mellettük sem szakmai sem politikai szempontból húzóemberei.
Vagy ha vannak, jól titkolják őket.

Idet 2010.03.10. 21:34:22

@mrs. white: Fiúk, ez a katonai tolvajnyelv, ez egyszerűen élvezetes!

Viktus 2010.03.10. 21:37:43

Semmit nem jelent.

- Komplett megyékben nem lesznek jelen, ahol indulnak is a széles vidéki tömegek számára ismeretlenek-érdektelenek.
- Budapesten a volt liberális szavazórétegpénzből él az LMP zöldségei meg szélsőbalos marhaságai nem vonzóak ezeknek a termelő rétegeknek. Hiába a divatliberalizmus a pénztárca hatalma nagyobb.

Captain Tott (törölt) 2010.03.10. 21:37:58

@mrs. white:
Megnéztem én is. Tényleg fantasztikus.

cland 2010.03.10. 21:38:00

@jjulie: Úgy látom a mondanivalómból csak ennyit fogtál fel vagy csak ennyit akartál. A nemzeti oldalra a nem mszp-s és nem volt szdsz-es szavazókat értettem.
De valamiért úgyérzem lesz még kérdésed, vagy egy szép kijelentésed.

kalapácstollú 2010.03.10. 21:38:59

@_Toto_: "Számomra kérdés, vannak-e az LMP-ben igazán nagy formátumú szakpolitikusok?"

Gyűlölöm a szakpolitikus kifejezést. Politikus van meg szakember. Ritka az átfedés.

Vénveterán 2010.03.10. 21:39:20

@BonFire: Ha már itt tartunk, íme egy másik "iwiwes" levelezés:
kuruc.info/r/52/56423/

Akik esetleg kételkednének abban, hogy milyen egyszerű hamisítani.

trabant 2010.03.10. 21:40:31

@azértmertcsak:
"1 szavazat az mtv kuratóriumában? és? mire elég az? nem lesz beleszólása senkinek semmibe."

Az illetô értelmi képességeitôl, megszólalásainak számától és effektív hasznosíthatóságától függ, mire elég 1 szavazat. Alapnak kiváló.

panelburzsuj 2010.03.10. 21:43:29

@cland:

Gyanúsan sokan szeretnék a libsi bélyegzőt ráütni a lehetmásra, de sajnos az a helyzet, hogy "liberalizmus" alatt nem csak buzi füves zsidókat értők számára - nem igazán liberális párt az LMP.

Ami nagy pech, mert nemcsak dicsérni, de szidni se lehet olyan egyszerű üzenetekkel őket.

virtual landscape (törölt) 2010.03.10. 21:44:15

Nincs jelentősége ennek, bár gyengítik az MSZP-t, de az LMP SZDSZ-fiókpártisága miatt így is, úgy is szélsőséges. Normális országban, ahol a demokráciát preferálják, egy ilyen szélsőséges szervezetnek nincs hely a közéletben.

jjulie 2010.03.10. 21:45:54

@cland:

és nem érzed magad egy mega idóta faszkalapnek amikor ezt a besorolást használod?

panelburzsuj 2010.03.10. 21:48:12

@_Toto_:

Mondjuk agráriumban-vidékben annyira azért képben vannak, mint mondjuk - Karsai et. von Battonya.

És talán környezeti témákban is utolérnék Fodor kartársat.

De akadhat ott még más is. El kell olvasni, nem kívülről megálmodni.

cland 2010.03.10. 21:48:40

@panelburzsuj: Kérlek ha ilyen kijelenetést tettem, megkövetlek, de nem tettem. Én arra a libsi gazdaságpolitikára gondoltam, amit kb 20 éve de legfőképp 8 éve folytatnak, eladni mindent, privatizálni mindent, önös érdektől vezérelve. Akárhogy is gondolkozom de olyan dolgot nemhiszem hogy tudnál mondani ami a liberális gazd politika vívmánya lenne.

jjulie 2010.03.10. 21:48:42

@cland:

és én aki nem mszp és nem szsz szavazó vagyok és baromarcunak nevezem azt aki ezt kitalálta és használja, hova tartozom te baromarcú?

panelburzsuj 2010.03.10. 21:49:40

@virtual landscape:

Ezért fizetnek is, vagy önként égeted magad?

Captain Tott (törölt) 2010.03.10. 21:52:43

Az LMP-re mint baloldali alternatívára szükség lenne a parlamentben.
Már most látszik, hogy Gyurcsány szeretné újra felépíteni magát, mint az egyetlen lehetséges baloldali választás. Vele szemben fel kell mutatni egy másik lehetőséget is, különben sose kerül vissza medrébe a politikai életünk.

cland 2010.03.10. 21:55:08

@jjulie: Azt csak te tudod hogy hova tartozol tehát te nem vagy sem mszp, sem volt szdsz, akkor mi a gondod a kijelentésemmel? Tényleg nem értem.

jjulie 2010.03.10. 21:55:45

@Captain Tott:

most a viktor lesz a kapitány nagy többséggel, mit aggódsz?

jjulie 2010.03.10. 21:58:24

@cland:
milyen alapon sorolsz valakit a nemzet oldalára és milyen alapon veszel ki belőle másokat?

esetleg nem tudod mit jelent amit mondasz csak ismételgetzs gondolkodás nélkül valami faszságot?

Idet 2010.03.10. 21:59:12

@jjulie: Mehetne a Sasika61 blogra, pont passzolna!

azértmertcsak 2010.03.10. 21:59:50

@trabant: na ne röhögtess. 1 szavazat az állandó többséggel szemben? Ez neked alap???? Mikor megvan a másik pártnak az abszolút többség? MUHAHAHA :DDD
Teljesen mindegy, szerencsétlen lmp-s mit akar, mit gondol, mit szeretne, mi tetszik neki vagy mi nem - az lesz amit a NAGYOK eldöntenek, aztán ha akar, mehet hisztizni a sóhivatalba.. Pont le fogja mindenki szarni az LMP-t, nem jut el hozzájuk infó, ki lesznek hagyva mindenből, át lesznek ejtve stb... Persze ez csak HA, mert április 11-én NEM jutnak be a Parlamentbe. A vidék változást akar, profikkal - nem pedig dedósokkal. Márpedig az 5%-hoz vagy a főváros, vagy a vidék kell - nekik egyik sincs meg, vidéken kb. 0-hoz konvergál az ismertségük/támogatottságuk. Én azért eléggé naprakész vok, sokat olvasok, netezek, tv-zek - de egy darab lmp-st sem tudnék a megjelenéseik alapján megnevezni. Ha pedig nem ennyire amatőrök (de), akkor viszont ez szándékos - azaz trójai faló...

panelburzsuj 2010.03.10. 22:00:40

@cland:

Az nem akar összeállni, hogy ha az LMP nem libsi, akor miért okos gondolat részükről a párt nélkül maradt libsifészekben nyüzsögni.

Hogy gazdaságilag mit hozott a liberalizmus?

Aquaduct? Irrigation? Education?

Tudom, tudom: és a ...... kivéve mit hozott?!?

cland 2010.03.10. 22:02:34

@jjulie: Nyugodj meg fújd ki magad. Miért nem tudod elfogadni, hogy én erről így vélekedem. Hidd el nekem nincs semmi bajom azokkal akik dolgokról mást gondolnak mint én.

panelburzsuj 2010.03.10. 22:04:45

@azértmertcsak:

Látom, neked imponál az izomból kormányzás.

Ajánlhatok egy Gyurcsány nevűt. Az nem nézett se Istent, se embert, csak nyomta teli tüdőből.

azértmertcsak 2010.03.10. 22:06:58

@panelburzsuj: ohh ezt honnan veszed? :D dehogy. dehogy. arra hívom fel a kedves érintettek figyelmét, hogy mi lesz itten, kérem.

cland 2010.03.10. 22:07:16

@panelburzsuj: Én nem mondtam, hogy nem liberálisok, tudtommal önmagukat is liberális értékeket valló pártnak vallják magukat.

jjulie 2010.03.10. 22:08:02

@Idet:

nem gondolsz te semmit, hanem cimkéket használsz ész nélkül, és tartalom nélkül

jjulie 2010.03.10. 22:09:26

@cland:

akkor ők most hol vannak a te faszkalap címkézésed alpján?

panelburzsuj 2010.03.10. 22:10:13

@azértmertcsak:

Mi lesz? Orbán középen trónol, Vona és a felülszélsőséges meg kétoldalról ráncigálják.

Mi meg igyekszünk túlélni.

jjulie 2010.03.10. 22:11:22

@jjulie:

bocs ez félre ment, a @cland- nek szóló kedves kérdés

jjulie 2010.03.10. 22:14:52

@Idet:

sorry, küldtem neked egy kedveset -rossz címre

cland 2010.03.10. 22:15:22

@jjulie: Elgurult a gyógyszered? Meghallgatnám a véleményedet, de eddig még nem sikerült leírnod a személyeskedésen kívül. Bármiről amiről szól a blog ígérem reagálok.

jjulie 2010.03.10. 22:16:46

@cland:

nem világos a véleményem?

panelburzsuj 2010.03.10. 22:17:43

@cland:

Is. Meg kommunisztikus értékeket is vallanak, meg fenntarthatóságot is, meg bázisdemokráciát, meg még sok mindent.

De ha már Budapest: annyira még nem begyöpösödott, mint a végek. Ezért érdemes egy új pártnak ide koncentrálnia.

azértmertcsak 2010.03.10. 22:19:18

@panelburzsuj: Fidesz 2/3ad esetén? Orbánt ráncigálják? Két oldalról? LOL (mega fajta) és ROFL (sima). :D

trabant 2010.03.10. 22:20:46

@azértmertcsak:

Vagy olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam, de ha akkor sem érted, nem az én hibám.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.10. 22:21:12

@MartyMcFly: "Jelenleg is a 24. órában vagyunk, már a 90 körül született generáció lehetőségeit is felélte az ország, legalább az ő gyerekeiknek maradjon remény..."

Ezt hogy érted? Hogy nekem kellene eltartani a fiatal generációkat? Miért?
Engem senki nem támogatott semmivel, a szüleim se nagyon tudtak, mert többen vagyunk testvérek. Mindenki megdolgozott a saját megélhetéséért. Manapság hasznos tagjai vagyunk a társadalomnak. A gyerekemet sem arra nevelem, hogy mindent megkap majd tőlem vagy az államtól. Küzdjön meg az életben, ha lehet húzzon Ausztráliába (és soha ne nézzen vissza), másrészt amúgy is övé lesz a szaros lakásunk, ha megdöglünk. Nehogy már még a mások szaros kölykének jövője érdekeljen engem, amikor csak egyszer élünk... A jelenben folyó életem minősége attól sokkal fontosabb.

Captain Tott (törölt) 2010.03.10. 22:22:59

@jjulie: Julcsikám, gondolni kell a jövőre is.

Idet 2010.03.10. 22:25:41

@jjulie: Nichts für Ungut! Gondoltam én, hogy csak mellé!

Idet 2010.03.10. 22:26:25

@Captain Tott: Hát, én nem Julcsikáznám...

jjulie 2010.03.10. 22:28:44

@Captain Tott:

azt a kínaiak már kigondolták

panelburzsuj 2010.03.10. 22:29:53

@azértmertcsak:

Nem mondtam, hogy a berekedésen túl más eredménye is lesza ráncigálásnak. De ráncigálás azért lesz, mert az teccik a híveknek, aki direkte ráncigának küldik oda a tízhússzázalékosaikat.

panelburzsuj 2010.03.10. 22:31:43

@Idet:

(És esteleg ... Julis nénémmel? Hátha ..)

jjulie 2010.03.10. 22:32:19

@Idet:

zwei bier bitte-ig jutottam ezen a nyelven

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.10. 22:32:34

@cland: "A nemzeti oldalra a nem mszp-s és nem volt szdsz-es szavazókat értettem. "

Mi van, talán te vagy Isten felkentje, hogy megmondhatod ki van a nemzeti oldalon? A nemzet az egy egész, egyetlen oldal. Abból senki nem zárhatja ki a másként gondolkodókat, te bunkó.

szerella 2010.03.10. 22:32:57

Emlékszem annakidején a Fideszt is az SzDSz kistestvérének, fiókszervezeténet mondták.
Nagy volt köztük az öszhang meg az összetartás.
Aztán a fióka hogy kinötte magát...

panelburzsuj 2010.03.10. 22:37:35

@Orbán Diktor:

Ne nyugtalankodj, most számoltam ki az ujjomon, hogy a definíció szerint Thürmer is a nemzeti oldalon kapna helyet, ha egyszer az életben bejutna.

Idet 2010.03.10. 22:38:38

@jjulie: Kb. "semmi baj", "nem azért mondom", "ne vedd zokon", ilyesmi.
Fordítottam éppen meg olvastam is, és egyszerűen a nyelvemre jön, önkéntelenül. Bocs!

jjulie 2010.03.10. 22:39:59

@panelburzsuj:

ez egy sokoldalú nemzet, nincs is annyi újjad

Idet 2010.03.10. 22:41:24

@jjulie: Az a Bier most de jól esne! Kettő is!

jjulie 2010.03.10. 22:41:44

@Idet:

amióta van mta sztaki sokoldalúbb vagyok én is, megfejtettem

azértmertcsak 2010.03.10. 22:45:04

@trabant: olvasom, olvasom, de mindhiába - csacsiságot írtál.

1 db szavazat jelen állás szerint (mtv kuratóriumi vagy bármilyen más, akár bizottsági) semmit sem ér, nem képvisel semmilyen politikai hatalmat, erőt; megléte vagy akár meg nem léte indifferens, nincs szükség arra a szavazatra a NAGYOKNAK semmihez, nyugodtan levegőnek lehet őket nézni, a fideszé az abszolút többség, azt csinál, amit csak akar - szokj hozzá! (köszönhetően a kórcsányferinek meg az szdsznek)

Szóval, hogy te is értsd: kitörölhetik vele a ... teccikérteni?

Persze ez csak elméleti felvetés, hiszen nem jut be a Parlamentbe az LMP , viszont gyúrhat októberre, akkor talán szerez pár helyet a helyhatóságokban. Persze, tudjuk mind: ha nem jön össze októberben sem, akkor megy az LMP az SzDSz után - a süllyesztőbe. Mintha soha nem is létezett volna.

Magyarnaba 2010.03.10. 22:45:24

@Orbán Diktor:
"ha lehet húzzon Ausztráliába (és soha ne nézzen vissza), másrészt amúgy is övé lesz a szaros lakásunk, ha megdöglünk. Nehogy már még a mások szaros kölykének jövője érdekeljen engem, amikor csak egyszer élünk... A jelenben folyó életem minősége attól sokkal fontosabb."

Azt hiszem jól összefoglaltad a neoliberális társadalomfelfogás lényegét, gratulálok. Hogy ez mennyire népszerű nézet napjainkban, azt jól mutatja a mellette elkötelezett SZDSZ népszerűségének szárnyalása.

szikjáró 2010.03.10. 22:45:39

@panelburzsuj: "De ha már Budapest: annyira még nem begyöpösödott, mint a végek. Ezért érdemes egy új pártnak ide koncentrálnia. "

Szerintem sehol nem csinálta végig egy és ugyanaz a polgármester az utóbbi 2 évtizedet.
Ennyit a begyöpösödésről... ;)
Másról van szó, viszonylag kis területen ott van a választók 20%-a, könnyebb őket elérni.

azértmertcsak 2010.03.10. 22:46:41

@panelburzsuj: persze, amíg Viktor ki nem oszt nekik két pofont :D

jjulie 2010.03.10. 22:48:45

@azértmertcsak:

az egykutya vezéredről beszélsz?

azértmertcsak 2010.03.10. 22:58:18

@jjulie: egykutya vezér? levezetnéd?

ráadásul - nem is értem miről beszélsz-, de mi az, hogy vezérem? Ne magadból indulj ki, nekem nincs vezérem, én nem ezt hoztam otthonról, veled ellentétben... :) De legalább most már értem, mire (fel) vered itt a nyálad - fröcsögsz már egy ideje a nemzeti oldal témán akárkivel, aki megemlíti. Még jó, hogy van még esély rá, hogy eljut majd buksid sötét bugyraiba a fény, s megvilágosít, mi a különbség a nemzet és a nép között - így erre nem térnék ki.

Gondolkozz el azon, ki helyezett kilátásba két pofont, s magadtól is rájössz a válaszra.

panelburzsuj 2010.03.10. 23:00:41

@obligat:

Farkas István Tabon tíz évig tanácselnökösködött, aztán még 12 évet ráhúzott polgármesterként.

objekt 2010.03.10. 23:01:04

@Idet: Csak most láttam. Igazán örülök, hogy ez a véleményed.:-)

Magyarnaba 2010.03.10. 23:01:16

@panelburzsuj: "Budapest és végek"

Szerintem meglepő, hogy az LMP - mint nem rendszertagadó protestpárt - Budapest mellett elsősorban az ország leszakadó régióiban mutat erőt. Elég ránézni a térképre: Dél-Dunántúl, Abaúj az a hely, ahol már visszaigazolt vagy jelölőcetliket benyújtó települések vannak. Jelen pillanatban ott vannak LMP-jelöltek, ahol 2009-ben az OTP megtiltotta az ingatlanok hitelfedezetként való elfogadását.

Nem lepődnék meg, ha továbbra is Budapesten és a leszakadó térségekben gyűlnének jól a kopogtatók és nem a prosperáló Nyugat-Dunántúli területeken. A végeken igenis van keresnivalója az LMP-nek.

panelburzsuj 2010.03.10. 23:03:56

De Szita Károly Kaposváron, vagy Kocsis Imre Szekszárdon is kibírt 16 évet.

azértmertcsak 2010.03.10. 23:04:13

@jjulie: egykutya vezér? levezetnéd?

ráadásul - nem is értem miről beszélsz-, de mi az, hogy vezérem? Ne magadból indulj ki, nekem nincs vezérem, én nem ezt hoztam otthonról, veled ellentétben... :)

Idet 2010.03.10. 23:07:44

@jjulie: Én jobban szeretem a szótár.dicfor.hu-t, bár a jó öreg Hesskyvel meg a Dudenekkel nem érnek föl a netes szótárak. A sztakiban az a jó, hogy föltünteti a főnevek nemét is, anélkül pedig nehéz ragozni.

Idet 2010.03.10. 23:11:38

@azértmertcsak: De, térj csak ki. Más sötétek is vannak itt, szeretném hallani egzakt meghatározásodat!
Nemzet=?
Nép=?

Idet 2010.03.10. 23:13:23

@objekt: Gazsó profot lehetőleg mindig megnézem/hallgatom, ha csak tehetem!

panelburzsuj 2010.03.10. 23:13:29

@Magyarnaba:

Én azon se lepődnék meg, ha szépen, komótosan majd mindenütt összejönnének a cédulkáik.

Egyébként Budapest nem leszakadó térség? A pozsonyi régióban 39000 euró az egy főre jutó GDP, a középmagyarországiban 25000, a bukarestiben 23000.

Merre tendál - a saját versenypályáján?

panelburzsuj 2010.03.10. 23:15:17

A Balatontól északra 15-16000, a maradék négy régióban meg 10-12.

Eurostat, 2007-es adatok, idén kiadva.

azértmertcsak 2010.03.10. 23:23:38

@Idet: szeretnéd, mi? :D Holnap is van egy nap :DDDDDDDDDDDDDDD

nép - állampolgár (bárki és mindenki)

nemzet - patrióta, értéktartó és megőrző, hagyománytisztelő, erkölcsös, hazájához, múltjához, történelméhez hű, tiszteli az ország minden szimbólumát, jelképét, szentjeit, háború esetén egyként mozdul, első a haza, minden más (pénz, hatalom, származás) utána jöhet csak szóba az értéktelen tételek között, nem tűri ha gyalázzák a fent említetteket, ha kell mozdul, tüntet, sztrájkol - a haza minden elött.

Idet 2010.03.10. 23:27:30

Én csak azt remélem, hogy lesz egy működöképes parlament, egy működőképes, erős kormány az erős állam élén, amelyik gondoskodik róla, hogy az állam értünk legyen erős és ne ellenünk, ott lépjen fel határozottan, ahol védelemre szorulunk és ott vonuljon vissza, ahol nincs rá szükség, mert csak akadályoz.
Vállalható, tisztességes politikusokat szeretnék, akik értenek is ahhoz, amit vállaltak.
Utópia, de akkor is.

Idet 2010.03.10. 23:31:16

@azértmertcsak: Dolgozik, tanul, adót fizet, elmegy szavazni, részt vesz a közügyekben, rászoruló embertársaival szolidáris, családját szeretetben neveli...

panelburzsuj 2010.03.10. 23:33:07

@azértmertcsak:

Előtt. Hosszúval. Úgyhogy máris tüntetek.

Magyarnaba 2010.03.10. 23:35:21

@panelburzsuj: Budapest az ország egészét tekintve jól prosperáló, kiemelkedő jelentőségű centrumtérség.

Európai szemszögből tekintve egy lehetőségeivel élni képtelen, szociális és környezeti válságokkal szembenéző nagyváros. Talán a városban élő értelmiségiek azok, akik fel tudják mérni ennek a jelentőségét és veszélyét, ezért van keresnivalója itt az LMP-hez és az MDF-hez hasonló reformer, de nem rendszertagadó tömörüléseknek.

Idet 2010.03.10. 23:38:31

Jó éjszakát mindenkinek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.10. 23:46:16

@radala: nem, szükségállapotkor a köztársaág elnöke is benne van a vezetésben, ahogy az összes párt elnöke

pallo 2010.03.10. 23:47:02

@Spirál:

Lehet valaki két párt közös jelöltje, mint Fidesz-Kdnp jelöltjei, vagy lehet úgyis, hogy azt mondják közös listát állít a két párt. MDF problémája, hogy azok akik jól állnak a kopogtató cédulákkal azok közös jelöltek azaz MDF-SZDSZ listához tartoznának, mert ebben állapodott meg a két párt. Szerintem azzal kalkuláltak, hogy a 14 sima MDF-es jelölt összeszedi a kopgtatót, de ezt elszámolták

panelburzsuj 2010.03.10. 23:49:09

@Magyarnaba:

Hát elkelne már néhány pont, amire a gyöppártok nem nehezednek rá teljes súlyukkal.

Mi-ért 2010.03.10. 23:53:02

Elnézést, csak egy technikai kérdés:

Nem lehetne ezt az idegbeteg jjulie-t szűrni valahogy? Nagyon idegesítő a normális kommentek olvasása közben az Ő személyeskedő hülyeségeit olvasni.

Amúgy meg ez a kedvenc blogom és a kommentelők nagyrésze is igazán normális, kivéve pár extrém esetet.

-lyla- 2010.03.10. 23:57:27

@Mi-ért: ezt már én is kérdeztem tegnap, de ezek szerint gáborunk hipertoleráns...

Idet 2010.03.10. 23:58:39

@Mi-ért: Utolsó szóra: ha ez a te kedvenc blogod, más temperamentumú ember nem is írhat bele?
Otthon vagy a munkahelyeden is kiszűröd/szűreted a neked nem tetszőket? Hogy tűrik?

panelburzsuj 2010.03.10. 23:59:37

@Mi-ért:

Az idegbeteg jjulie-t viszonylag könnyű szűrni: aminek az elején jullie karaktersort látsz, azt átugrod.

A komolynak szánt idiotizmus fárasztóbb is, gyakoribb is, becsapósabb is.

Csak ezt kevesebben kifogásuljuk.

szikjáró 2010.03.11. 00:01:10

@mrs. white: az első napon 17000 ember nézte meg.
:)

Mi-ért 2010.03.11. 00:03:51

@Idet: Nem erről van szó. Semmi bajom a másként gondolkodókkal. De nagyon zavarnak a csőlátású, személyeskedő és agressziv hozzászólók. Ilyenből hál' istennek itt relative kevés van. Sajnos ez az elmebeteg még itt rontja a kommentek amúgy magas szinvonalát. Ezért kértem csak szót.

azértmertcsak 2010.03.11. 00:04:05

@panelburzsuj:
Ne már. Várd meg, míg feri hív. Ja, bocs, tudom, nagy F, nehogy emiatt (miattam) még egyet tüntess :P

szikjáró 2010.03.11. 00:09:37

@Mi-ért: micsoda baloldali picsogás már ez, a vezetőtől elvárni mindent. ha kissé jobbra, azaz középre pozícionálnád magadat, akkor igen könnyen rájöhetnél, hogy neked sem kötelező mindent elolvasni/figyelembe venni, ahogy Török úrnak is van jobb dolga, mint idegbajos kommmentelőket csitítgatni.
Ellenben ha tovább pozícionálnád magad jobbra, rájönnél, hogy neked kellene magadat megvédeni, ekkor letöltenél egy normális bőngészőt, amiben kiemelhető a "xxxxxxxx" (x=bármi) karaktersorozat, és azokat a kommenteket nem olvasnád, emígyen megkímélve magadat a felesleges stressztől.
de igazán liberális megoldásként a hidegzuhanyt ajánlom, vagy konzervatív alternatívaként: menj aludni!

;)
(remélem nem llsz hadilábon az iróniával/szarkazmussal)

Mi-ért 2010.03.11. 00:14:20

@obligat: Te egy ARC vagy ;-)
Ennyi.

panelburzsuj 2010.03.11. 00:14:54

@Mi-ért:

Itt fölöttem egy önként jelentkező csőlátó. Nem agresszív (?), nem személyeskedik (?) - csak éppen baromi unalmas a mindössze nemzetieket és feriket felismerni képes készülékével.

De amúgy magas színvonalon kommentel.

szikjáró 2010.03.11. 00:19:43

@Mi-ért: ez most jó nekem, vagy rossz?
kikódolhatnád ezt az ARC-dolgot. ;)

-lyla- 2010.03.11. 00:20:37

nemcsak ezt az idegbeteget kell kerülgetni, de a sok szerencsétlent is, aki szóba áll vele...

kevesebb komment több lenne...

kékestető 2010.03.11. 00:38:40

világoszöld 2010.03.10. 14:40:58

Egyetértek. Szerintem is kiábrándító, hogy csak ez aszempontú megközelítés meg: jobboldali v. baloldali, azaz az MSZP-vel fog szavazni, vagy a Fidesszel. Ez csak a zavarosban halászók érdeke volt, hogy így elhülyítsék az embereket. Tiszta Jóban-rosszban. Ügyek mentén kell politizálni! Na pl. ha arról kell szavazni, hogy beengedjék-e Maora a génmódosított növényeket, akkor erre - remélem minden pártnak, egy zöld pártnak - csak egyféle képpen lehet szavazni. Tök mindegy mi csinál az MSZP, v. a Fidesz. Tőlem közös dzsembori keretében egy ökröt is nyársra húzhatnak a Kossuth-téren.
Az egyeztetett szavazás kényszere csak koalíciós kormány esetén áll fönn.
Persze még a fidesz szorulhat az LMP-re, mint koalíciós partnerre, ahogy alakulnak a dolgok!

kékestető 2010.03.11. 00:48:45

Magyarnaba 2010.03.10. 23:01:16

Nyugat-Dunántúlon is ott van az LMP, nyugodj meg! Az igaz, hogy még itt a legerősebb a Fidesz, s némileg meglepő módon - legalábbis úgy érezhető - hogy a Jobbik is sokat erősödött az Eu vál.-hoz képest, pedig akkor itt érte el a legrosszabb eredményeit.
Szóval GyMS. megye egyik vk.-ben ma már 700 felé kerültünk. Vasárnap még csak 600 volt, egy kicsit tartottunk is, hogy nagyon huzos lesz, de nem. Igaz, hogy hétfő óta folyamatos - legalábbis napi szinten - a kitelepülésünk, de nagyon beindultak a cédulák. Úgy a kitelepülés útján, mint postán. Pedig az első egy, másfél hétben a kopogtatás nagyon kiábrándító volt. 2 óra, s általában 4-5 cetli, nekem 3 óra alatt 12 volt a legjobb.
Szerdán postázták ki a cédulát a lakótömbömbe, csüt. este menten volna egy-két lépcsőházba, már végig legelték (fidesz, ill. talán már az MSZP is).
Amúgy GYSM megyéből még nem adott le senki cédulát, de négy jelölt szinte már most biztos.

Magyarnaba 2010.03.11. 00:54:42

@kékestető: "Persze még a fidesz szorulhat az LMP-re, mint koalíciós partnerre"

Ezt én nem hiszem. A Fidesz a kétmilliós cetligyűjtésével tett egy rendkívül barátságtalan gesztust a kis pártok irányába: gyakorlatilag megkísérelte elszívni előlük a levegőt. Körülbelül egy hét múlva derül ki, hogy sikerült-e. A levegőelszívás célpontja természetesen nem maga az LMP volt, hanem a magyar politikai közösség Fidesztől balra elhelyezkedő része.

Ha Orbánék egy kedvező pillanatban begyűjtik a cetliket és ezzel megakadályozzák a az LMP és/vagy az MDF indulását, akkor továbbra is a korrupciós ügyektől és belharcoktól szabdalt, bomló és saját kudarcaiban fürdő MSZP marad a magyar baloldal parlamenti pártja. Ha az MSZP mellé becsusszan egy alternatívát nyújtani képes LMP, akkor az már a következő választásokon is nehezítheti egy gyengébb kormányzati teljesítményt nyújtó Fidesz helyzetét. A cédulaporszívózást véleményem szerint az (is) motiválta, hogy megakadályozzák új, baloldali-centrista parlamenti erők megjelenését. Ez több, mint barátságtalan lépés.

Egy ilyen helyzetben - okulva a KDNP, FKGP, MIÉP és MDF történetéből - az LMP-nek első számú érdeke, hogy olyan távol tartsa magát Orbánéktól, amennyire az lehetséges.

kékestető 2010.03.11. 00:57:16

Hja az előző helyzetjelentéshez: nem vagyunk több százan, az az egytucat ember, aki van, pedig mindezt a munka és családja mellett, szabadidejét áldozva csinálja.

pokerforaliving · http://pokerforaliving.blog.hu 2010.03.11. 01:00:03

Pontos helyzetjelentés az LMP ajánlógyűjtéséről:

"Akarsz e velünk történelmet írni?"

lehetmas.hu/hirek/1387/akarsze-velunk-tortenelmet-irni

kékestető 2010.03.11. 01:06:44

Magyarnaba 2010.03.11. 00:54:42

Bocs, félreértettél, én az LMP szempontjából vetettem fel ezt. Semmikép sem! A végén álatlad említett sorhoz még odatehetnéd a romániai magyarságot (RMDSZ) is, ill. némi túlzással Maot is. Kérdés, hogy a Jobbik e sorba kerül-e. Most úgy nézz ki, nem. Végül is nem az MDF fog megakadni a Fidesz torkán - pedig az MDF részéről sokáig hősies küzdelem volt ez -, hanem a Jobbik!

Szóval én Fidesz szempontjaira gondoltam:
Mert mi lesz ha csak a képviselői helyek 48 %-a lesz az övék?
Mszp kizárt, Mdf:: ha bejut kizárt, ezekkel nem lehet koalíciót kötni, mert a fidesz által vitt elmúlt 5-8 év pol.-ja után a Fidesz identitása, hitele törne végképp ketté.
Jobbik: azzal elsősorban a külföld miatt nem lehet koalíciót kötni, de most már ez kapcsolat is kezd terhekkel telített lenni.
Akkor csak az LMP marad, feltéve, ha bejut. Hangsúlyozom, csak elméletileg. Én is félteném az LMP-t. Orbánnal együttműködni = a halál csókjával.

Magyarnaba 2010.03.11. 01:11:40

@kékestető 00:48:45

No, ezt örömmel hallom. Sok sikert a további gyűjtéshez!

Istóczy 2010.03.11. 04:33:59

@Magyarnaba: @kékestető:
igen, de ti alapvetően nem látjátok a pontos igazságot orbánékról
van egy jó cikk róluk egy blogon, amit nem régiben találtam és megegyezik az itteni becenevemmel:
www.istoczyemlekkor.blogspot.com/

jjulie 2010.03.11. 07:38:20

@Idet:

köszönöm a gereblyézést....

amúgy komolyan érdekelt, hogy mit ért alatta

Idet 2010.03.11. 09:11:10

@Mi-ért: Más temperamentumúakat írtam. Az nem ugyanaz.
Különben, a langyosakat kiköpi szájából az Úr, mondja a Nagy Könyv.

Idet 2010.03.11. 09:14:08

@jjulie: Tudja a fene. Talán ő maga sem, csak egyszerűen irritáltad.

Néha engem is idegesít az erős beszéd, de ezt mindig a tulajdon aktuális lelkiállapotomnak tudom be.

Idet 2010.03.11. 09:24:57

És még: csodaszépen esik a hó! Tudom, márczius, hótakarítás meg minden, de ez a tiszta illatú, hűvös fehér szépség, ami csak úgy pereg alá az égből, engem mindig lenyűgöz.
(Eredetileg mennyet akartam írni, de az talán túl patetikus.)

radala 2010.03.11. 09:28:32

@BonFire: Nem mondom, hogy csalja a nejét, azt sem, persze, hogy nem. De nem kell különösebben fölháborodni a híren. Egyrészt ugyanez történt már Orbánnal, Kósával is (szerintem az hogy OV rendszeresen eltöri Anikó orrát az durvább, mint az, hogy csalja valaki a nejét). Másrészt Pörzse emlegetett hasonlókat Bayerről.
Az, hogy Vona előre megmondja, hogy csúnyákat mondanak majd róla, az egy egyszerű PR fogás. Nagyon gusztustalan lenne, ha Vona próbálná eljátszani a mártírt. Pláne azért, mert az állítani valakiről, hogy csalja a nejét sokkal kevésbé gusztustalan, mint azt számon kérni valakin, hogy miért nem adta vissza a mandátumát (ami egyébként demokrácia szempontjából is aggályos). Arról nem is beszélve, hogy 100 %-kal minden megcsinálható lett volna. Nem kéne rinyálni a Jobbiknak és pláne nem kéne folyamatosan pont azt mondania, mint GyF. Azért a MH bojkott az már meglehetősen nevetséges.
Van egy nagyon jó idetartozó vicc. Kohn és Grün beszélget:
-Te hallottad, hogy Weißnek kurva lett a lány?
-De hát Weißnek nincs is lánya.
-Tudom, de magyarázkodjon ö....
@tesz-vesz: A KE elnök is elmozdítható 2/3-dal
"# A köztársasági elnök összeférhetetlenségének (31. § (1)) kimondása (amely megbízatásának megszűnéséhez vezet) – 31. § (2), titkos szavazás
# A köztársasági elnök elleni felelősségre vonási eljárás megindítása – 31. § (3), titkos szavazás".
Szóval derék gyerek ez a Vona csak egy kicsit buta és demagóg.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 09:44:37

@john paul johnes: őőő figy. nem akarok veled itt a már számtalanszor lejátszott chates veszekedésbe kezdeni mert ez itt tök off... Ha így gondolod ahogy írod az a te dolgod. Gondolom elég szarul sikerült az elmúlt 3-4 éved és most dühös vagy. Nem gáz. Amúgy nem vágom Mi a baj Herzl Tivadarral. Ő azt akarta h. minden zsidó menjen izraelbe. Most akkor menjek vagy maradjak? Amúgy eldöntött kérdés maradunk. És ha azt akarod hogy elmenjek gyere el hozzám és probálj meg kilakoltatni. Szeretettel várlak téged és az összes hozzád hasonló gondolkodású embert.

konegon 2010.03.11. 09:48:38

Kiderült, hogy két megye eshet ki: Nógrád és Vas. Azon belül:
-Pásztó
-Balassagyarmat és
-Sárvár.

Úgyhogy hétvégén megpróbálnak ott erősíteni az LMP-sek.

Idet 2010.03.11. 10:05:04

@reichenberg kenéz: Herzl Tivadarral az égvilágon semmi baj sincs.
Ne ugorj már folyton, azért csinálja!
Higgalom-nyugalom, akik tudják, miről van szó (és hidd el, mi vagyunk többen), úgyis neked adnak igazat. Nem azért, mert zsidó vagy, hanem, mert igazad van.

Idet 2010.03.11. 10:08:05

@Idet: Még annyit: én nem vagyok zsidó, de ismerem a kultúrát, kicsit értek héberül is, és nagyon utálom a vak, gyilkos indulatokat, meg azokat, akik gerjesztik őket, legyenek zsidók, nemzsidók, kékek, zöldek, kockásak.

ibafaipap 2010.03.11. 10:27:46

@Ziu9: A nagyvárosi fiatalokra koncentrálnak elsősorban. Emellet egy épkézláb ötletet vagy hazugságot sem hallottam tőlük az oktatásra, az adórendszerre, az egészségügyre vagy a nyugdíjakra vonatkozóan. Az embernek óhatatlanul az a benyomása alakul ki, hogy ez egy természetvédő baráti klub sőt klubb.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 11:52:14

idet! persze persze. hidd el én teljesen nyugodt vagyok. Csak azért írok így (és ez már megin tök off) mert azt vettem észre hogy ezek az arcok azért bátorodtak fel ennyire egyenlőre csak szóban mert nem szólt és nem tett ellenük senki semmit. Persze azért van ez így mert ők sikeresen mossák össze a mostani politikai - gazdasági elitett az ország zsidóságával ami azért túlzás. Ráadásul engem tényleg nem érdekel ez az egész "faji" ügy. A feleségem sváb. A múltkor azért kellet felemelnem a hangomat egy társaságban mert egy idióta svábozni kezdett... Annyira de annyira unom már ezt az egész baromságot hogy el sem tudom mondani. Amúgy persze igazad van és kösz!

jjulie 2010.03.11. 12:50:06

@Idet:

aki azért csinálja, hogy a másik ugorjon az én vagyok, és előre megfontolt szándékból...

Idet 2010.03.11. 12:54:20

@reichenberg kenéz: Na, szintén zenész! Az egyik (anyai) felem sváb, az apai tót, és nekem általában ez utóbbi miatt gyűlik meg a bajom. Bár inkább azoknak, akik nekem szövegelnek... és még a nyáron a barátnőm barátját nyomtam orrba (virtuálisan) zsidózás miatt. A barátnőmnek meg az apai fele zsidó... Istennek hála, azóta kirúgta azt a fehérjehalmazt. Amúgy is egy rémes darab volt.

Tényleg ne szívd mellre.

Egyszer jól el kellene dumálni az előítéletekről, azokról a dolgokról, amik néha jogosan, néha nem, előhívják őket, történelemről, miegyéb...

Idet 2010.03.11. 12:55:44

@jjulie: Viszont te nem vagy hülye, mint az, akiről szó van. Sem gonosz.

Idet 2010.03.11. 13:26:53

@reichenberg kenéz: És még: Olvasd el, ha még nem olvastad volna, Robert Merle-nek azt a regényét, nem, nem a "Mesterségem a halál"-t, amelyik a Bounty lázadóiról szól, "A sziget". Na, ott aztán tökéletesen megnyilvánul, hogyan kell gyűlöletet kelteni, egyenetlenséget szítani, ordas módon egymásnak ugrasztani embereket/csoportokat, és hasznot húzni belőle. Pedig skótok, angolok és polinéz bennszülöttek a szereplők...

Robinzon Kurzor 2010.03.11. 14:32:32

Én a hét elején hívtam fel az LMP helyi szervezőjét, hogy odaadnám nekik a kopogtatómat (Budapest).

Abban maradtunk, hogy a hét második felében visszatérünk rá, lehet, hogy kell majd még tartaléknak, mert egyébként már megvan nekik a szükséges mennyiség. (Azóta nem is kerestek.)

Most már azt is látom, hogy azóta beadták és most döntésre vár.

Ebből azt gondolom, hogy tényleg sikerülhet nekik indulni annyi körzetben, hogy esélyük legyen bejutni.

Na, nem mintha annyira tetszene ez az öko-balos vonal, sőt.

De legalább nem kell majd egy ló nemiszervét rajzolnom a szavazólapra amiatt, hogy csak az MSZP-Fidesz-Jobbik "szentháromság" szerepel rajta.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 14:59:05

@Idet: Az olvasáson már túl vagyok. Most írok. :-)

Zigi 2010.03.11. 15:16:07

A valasztas.hu szerint leadta kopogtató céduláit a negyedik Pest megyei LMP jelölt is, így lesz lista ebben a megyében is.

k.peti 2010.03.11. 15:36:21

@Zigi: Sőt, az ígéret térkép szerint csak 130 ajánlás volt nála megadva.
Azt hiszem ettől a ponttól fogva ezt az ígéret térképet számaival együtt már elfelejthetjük. Az élet túl haladt rajta.

JAS39 2010.03.11. 16:01:02

Egyre inkább úgy tűnik, h ha az MDF-SZDSZ csoportnak sikerül, összeszednie 12-16 vagy több területi listát, amire azért jó sansza van (függetlenül a bp-i listától), akkor egy 55-60% fölötti részvétel esetén jó eséllyel ütheti ki egymást a két kispárt (LMP, MDF). Eltudok képzelni olyan helyzetet, h 60% fölötti részvételnél pl. 4.9 %-on álló LMP és 3% körüli MDF lesz a listák összesítésekor. Magyarán az LMP-nek elemi érdeke, h csak neki legyen fővárosi listája (az MDF-nek ne), de ez is kevés, ha az MDF-nek jóval több megyei listája lesz, mert így egymást oltják ki. Az a verzió miszerint csak az egyik kispárt indul, gyakorlatilag már esélytelen, hisz a 7 lista megvan. Mindez azért rendkívül érdekes, mert akik sem az mszp-re, sem a fideszre, sem a jobbikra nem akarnak szavazni és csak egy kispárt lesz ott a papíron akkor nyílván arra adják voksukat.
Pl. Bp-en LMP-re, míg Szabolcsban az MDF-re.
Az utaztatásos módszerben nem igazán hiszek, márcsak azért sem mert a két kispárt igazán elkötelezett szavazótábora(ha van egyáltalán ilyen) a legkisebb.

BanneR 2010.03.11. 23:39:08

Gondolom sok helyen elmondták már és talán ezen a blogon is volt erről szó, de álljon itt még egyszer, hiszen számomra ez a 2010-es választás egyik legizgalmasabb pontja.
A Fidesz 2 millás célkitűzése miatt vagy talán attól függetlenül is egyéb körülmények okán az ajánlószelvény-gyűjtés finise majdnem olyan érdekes lett, mint a választás éjszakája. OK, ez mindenkinek világos: hány helyen tud területi listát állítani az LMP és az MDF.
Érdemes azonban belegondolni, hogy a jelen helyzetben néhány tudatosabb választópolgár a korábbinál jóval közvetlenebbül szólhat bele a végeredménybe. Konkrétan például a legtöbb megyében 1500 szelvény elég ahhoz, hogy akár az LMP-t, akár az MDF-et feljuttassa a megyei listára. Ha pedig már ott van, az szinte biztosan jóval több, mint 1500 szavazatot fog jelenteni az adott pártnak. Tehát az áprilisban leadott szavazat az "csak" egy szavazat, a márciusban leadott ajánlószelvény azonban arányosan érhet akár 10 áprilisi szavazatot is.
Szerintem amit a két kicsinek ebben a helyzetben tennie kellene, az pontosan ennek a ténynek a hangsúlyozása. Ha egy LMP-s aktivista egy hangosbemondóval végigszaladna a választókerületében azzal, hogy "Emberek, még 234 szelvény kell, és megvan a területi lista, ami aztán jó esetben 10000 szavazatot hozhat." Ez olyan, mintha a szavazás napján délután 5-kor bejelentenék, hogy "Helló, még 10000 és bent vagyunk!"

BISMARCK 2010.03.12. 10:13:41

Megvan az LMP-nek a 8 Bp-i egyéni jelölt.

==T== 2010.03.12. 21:29:48

LMP-s választási csalót leplezett le a Jobbik Nagykőrösön

barikad.hu/node/48927

kamasuka 2010.03.12. 21:54:23

@==T==:
Remélem nem jutnak be.

Ők a MÁS POLITIKA. De ha valaki nem osztja a hülyeségeiket ...

Idióta banda!

kamasuka 2010.03.12. 21:55:39

@grizliewok:
Inkább ex-MSZPsek, ex-SZDSZesk gyerekei és azok futtatói.

Treuga Mei 2010.03.13. 23:33:46

Tisztelt TG!

Csütörtök óta információn kívül szorultam, bevallom, át sem olvastam a hozzászólásokat, mégis hadd jegyezzem le redundáns állításomat itt is: az MDF (komoly tőkeháttere lévén) eséllyel szerzi meg a budapesti listához szükséges ajánlószelvényeket is. Ez ugyan a Fórum esélyeit nem növeli, de az LMP ezáltal elenyésző eséllyel indul - sajnos.
süti beállítások módosítása