Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:40

Miközben a két kisebb párt rendezvénye egy harmadosztályú focimeccsnyi nézőközönséget sem vonzott, a szocialisták ünnepi megemlékezését (értsd: kampánygyűlését) a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően sokan követték a helyszínen figyelemmel. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, aki felszólalásának végefelé még az önéletrajzát is ismertette (amiből – Bokros Lajos tegnapi fellépéséhez hasonlóan – az is kiderült, hogy angolul és spanyolul is megtanult), meghatározása szerint a büszke baloldalról kívánt beszélni. Mindezt azonban – ahogy várható volt – úgy tette, hogy Petőfi és társai helyett egyetlen emberre koncentrált: Orbán Viktorra.

A beszéd egy végeláthatatlan vádirat volt a Fidesszel és vezetőjével szemben, szép gyűjteménye az összes olyan toposznak, amelyek alkalmasak lehetnek a baloldali tábor felrázására. Orbán Viktor nem kért még tőlünk bocsánatot; nem hazafi és nem demokrata az, aki politikai megosztásra használja a kokárdát; nincs két Magyarország, egy nemzet van, a magyar nemzet; a Fidesz programja illúzió; az elmúlt nyolc évben Orbán Viktorék mindenre csak nemet mondtak; Orbán Viktor egypártrendszert akar; a Fidesszel együttműködik a Jobbik; ha nem vigyázunk, április 11-e éles vízválasztó lesz a magyar történelemben; tekintélyuralmi rendszer bontakozik ki; a másként gondolkozókat akasztással fenyegetik – nagyjából ezen az íven haladt a szónok.

Említésre méltó még, hogy Mesterházy – taktikai szempontból okosan - fontosnak tartotta jelezni az MDF és az LMP esélytelenségét, egyben felhívva a baloldali szavazók figyelmét arra, hogy „a demokratikus oldal csak ránk számíthat, csak mi tudjuk képviselni”. A beszédben „utolsó bástyának” nevezett MSZP ("csak a szocialisták szabhatnak gátat a középkori lázálom visszatérésnek") miniszterelnök-jelöltjének szövegében talán csak egy előre nem kalkulált elem jelent meg: az önkritika. „A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval” – emelte ki a politikus, nagy tapsot kapva a helyszínen tartózkodó, döntően nyugdíjas korúnak látszó közönségtől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr291841177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.15. 19:40:23

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Trackback: Mesterházy és a genetikai kódok 2010.03.15. 19:11:54

Attila, hogy nem sül le a bőr a képedről, hö!? Neked ma akkorát nőtt az orrod, hogy mostantól tömegverekedés tör ki a liftben, ha forgolódni kezdesz... Uraim, nagyon fel vagyok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2010.03.15. 13:45:10

Az olga le fog alázni máma este ezért a szösszenetedért!

cotti 2010.03.15. 13:50:00

Örömmel tölt el, hogy 2010-ben szervezett, busszal utaztatott közönséggel felturbózott párszáz fős MSZP-s gyülekezet a "a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően" nagy. :))

kopogtató 2010.03.15. 13:50:04

engem nem győzött meg :)

Ordnassac 2010.03.15. 13:51:50

A Kammermayer Károly tér kifejezetten kicsi, így soknak tűnik az a párszáz ember, aki ott volt.

Amúgy nem tudom, hogy mennyire lesz hatásos ugyanazt a lemezt leadni, mint amit már tizenkét éve hallunk.

Török Gábor rajongó 2010.03.15. 13:55:00

-Mit kíván a magyar nemzet?
-????
-Török Gábor elemezzen!

clownfish 2010.03.15. 13:56:31

@Ordnassac: vizuáltunning! philip szerint a kossuth térnek is kétmilliós kapacitása van!

Vénveterán 2010.03.15. 13:57:37

@Török Gábor rajongó: :DD

Ennél már csak a szerző címadása provokatívabb, akármennyire is elfogulatlan és korrekt a cikk. :)

Ordnassac 2010.03.15. 13:59:12

@clownfish: ez kétségtelenül így van. Népszerű (és sajnos hatásos) kampányeszköz.

@Török Gábor rajongó: na, ez most jó volt!

Vénveterán 2010.03.15. 14:00:36

@Vénveterán: na ezt nem sikerült megfogalmaznom...

helyesen:
Ennél már csak a szerző provokatív címadása tetszett jobban, akármennyire is elfogulatlan és korrekt a cikk. :)

dr. Wilbur Swain 2010.03.15. 14:02:07

a baloldal, mint a demokrácia utolsó bástyája... elég erős

psychocska 2010.03.15. 14:06:55

Ez egy igen vérszegény beszéd volt. Nem hiszem, hogy ez bárkit is meggyőzött.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 14:07:22

3 kispárt, kevés ember, nulla tartalom, most megyek a jobbikra és a fideszre kiváncsi vagyok...

radala 2010.03.15. 14:08:49

@Török Gábor rajongó: No végre újra a csúcson. Ez nagyon jó lett.:-)

panelburzsuj 2010.03.15. 14:09:51

@dr. Wilbur Swain:

Fogalmazzuk át: hát eléggé egy utolsó bástya ez ...

Vénveterán 2010.03.15. 14:13:36

egy kis érdekesség a terepmunkáról:
www.youtube.com/watch?v=q-82kRES5Bw
www.youtube.com/watch?v=itoA7E9rJso

(az mszp rendezvényén letakarták a fidesz és budaházy plakátját)

abandi 2010.03.15. 14:14:31

@Török Gábor rajongó:
....
Hogy a magyar többet nemzzen!
És,...Török Gábor elemezzen!

radala 2010.03.15. 14:15:11

A cím valóban provokatív, de nagyon, ehhez képest az elemzés már-már baráti.
Mondjuk szerintem (már régóta ezt mondom) kár az mszp-vel foglalkozni, mert maximum, ha nem indulnának el a választáson az lenne az, amivel hatást tudnának gyakorolni a rájuk leadott szavazatok számára.

Uhu20 2010.03.15. 14:15:49

Már 1946-ban is ezzel jött az mszp, bocsánat, mszmp, jaj, elnézést, mdp, na utoljára sikerül: az MKP, hogy "meg kell védeni a földreformot", meg hogy "ki a nép ellenségeivel a koalícióből", meg "le a rekciósokkal".

szfvár 2010.03.15. 14:16:31

Végig néztem,elég siralmas volt.Mást nem tud,csak"orbánozni"!

SteveNo1 2010.03.15. 14:16:35

Hol volt Orbán Viktor 1848-ban? Szerintem az 1990-es Orbán Viktor Petőfi és a márciusi ifjak közt lett volna, a mai Orbán Viktor viszont remélhetőleg úgy fog kormányozni, mint ahogy Széchenyi tette volna!

útelágazás 2010.03.15. 14:17:56

Az MDF-et nem kellene szidnia, mert lehet, hogy Ibolyáék legközelebb pont az MSZP-vel fognak összejönni. Náluk sosem lehet tudni...

panelburzsuj 2010.03.15. 14:18:00

@radala:

Valahol elkeveredtünk egymástól a nagy tömegben, de emlékeztetlek: majd figyeljünk oda három óra után, hogy mikorra várható a vitézi birtokok kiosztása Dalmandon meg Bólyban.

panelburzsuj 2010.03.15. 14:19:29

@szfvár:

Önállótlan egy figura: egyszerűen lekonpintotta, amit nyolc éven át hallott a túloldalról.

Megfigyelo 2010.03.15. 14:20:59

Ferenc József először akasztatott, Horthy és Kádár dettó. Vajon Orbán Viktor ugyan miért kezdené másként?

új év, új név 2010.03.15. 14:21:24

Csak az összefoglalót láttam. Gondolom párszor eldurrogtatta a "megvédjük" szót. Ezt igen szeretik...

radala 2010.03.15. 14:22:17

@panelburzsuj: Ez célzás Csányira ugye? Akkor sem értem a célzást.
Legjobb ismereteim szerint Csányi egy Orbántalan fidesznek lenne a barátja vagy nem?
Lehet-e Orbán barátja egy olyannak, aki öt tehertételnek gondolja?

útelágazás 2010.03.15. 14:22:54

A beszédből látszik, hogy az MSZP retteg az elszámoltatástól. Vajon miért?

panelburzsuj 2010.03.15. 14:28:45

@radala:

Célzás Csányira, és arra az általam vele szimbolizált nagybirtokosi (bérlői) körre, amely ma a magyar mezőgazdaságban domináns.

Szerinted a Fidesz neki fog menni ennek a körnek, és ángyáni elvek mentén kialakított családi méretű (önfoglalkoztató) ökogazdaságokká fogja formálni a vidéket.

Szerintem is így lesz: szóban.

hoplita 2010.03.15. 14:39:15

@Megfigyelo:
Bár úgy lenne, akkor úgy szaladnék Ovira szavazni, hogy füstölne a cipőm talpa.
Sajnos ő sosincs úgy öltözve..:(

Aldobói.Feldob 2010.03.15. 14:40:03

Azon mélázok, Mesterházy vajon tényleg komolyan gondolja, hogy egy ilyen Orbán-gyalázó beszéd, elégséges lehet az erkölcsi hulla MSZP, illetve a párt maradék, kómában szenvedő agyhalott hívőinek reanimálásához??

(Hogy én mennyi vidéki rendőrt láttam szállásukat elfoglalni tegnap délután a Fehérvári úton lévő Ventura Hotelben!! Egy közepes méretű várost körül tudtak volna simán venni! És mind kisbusszal meg rendőrségi járőrkocsikkal érkeztek! Bezzeg a szürke hétköznapokon benzinhiányra hivatkozva ódzkodnak járőrszolgálatot felvenni!)

panelburzsuj 2010.03.15. 14:40:28

@Megfigyelo:

Azért kezdi másként, mert ugyan ki az a Debreczeni meg Mesterházy, hogy őt utasítgassa ...

mrs. white 2010.03.15. 14:42:39

@panelburzsuj: Nem az a kérdés, hogy ezt szeretné csinálni a fidesz vagy sem. A mezőgazdaság lehet az egyik kitörési pont (sok más nincs is nyersanyag hiányában). Meg kell csinálnia és nem csak szóban.

Ordnassac 2010.03.15. 14:50:20

Általános kérdés: OV-n kívül fog még valaki beszélni a fideszes rendezvényen?

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 14:51:39

@Ordnassac: nem biztos de mintha a héten azt olvastam volna valahol, hogy kósa és navracsics

BonFire 2010.03.15. 14:52:24

@Vénveterán: Nem egyedüli a helyzet. A Fideszesek meg a Jobbikos plakátot szedik le a rendezvény helyszínéről. Azt mondja a cseléd: "Nem szabályos, de akkor sem fogom hagyni..." + videóval.

kuruc.info/r/52/56700/

panelburzsuj 2010.03.15. 14:52:52

@mrs. white:

Azt írja a Matolcsy (szombati kiadás...):

"A magyar mezőgazdaság számára a legfontosabb piac a helyi és a hazai piac."

Azaz: jó lenne legalább a hazai piac multik által elvett részét - (ötödét? negyedét?) - visszaszerezni.

Ez nem kitörés, és nem egymillió munkahely, hanem a tíz-tizenkét évvel ezelőtti állapot megközelítése, amely a jelenlegi birtok- és üzemszerkezettel, továbbá munkaerővel is teljesíthető.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.15. 14:57:21

Ez a beszéd kevés volt, volt olyan, akit ez felrázott, lázba hozott?

Ez volt az utolsó, boldog ünneplésük így együtt Lendvaival, Szekeressel ..

radala 2010.03.15. 14:57:23

@panelburzsuj: Ja, szóban. Pont ezért van az, hogy a Fidesz épp annyira jó, mint az LMP:-)
Nekem sok dolog mellett a mezögazdaságról sincsenek fogalmaim, de nehezen hiszem, hogy bárki szembe tudna menni Csányival, illetve, ha igen, akkor úgy jár, mint DI az UDZ-vel.
De azt sem hiszem, hogy Csányi egy sátáni személyiség lenne. Nem élhet meg egymás mellett a kicsi és a hatalmas? Ez egy őszinte kérdés. Mondjuk könnyü azt elképzelni, hogy aki nagyüzemileg akar termelni, annak ott van a volt Szu, mint piac, aki kicsiként annak meg a hazai. De én a Magoszról sem tudok semmit meg semmiről sem. Nekem Csányi egy gazdag ember bajusszal. Lehet, hogy egy geci, de ha megtalálható az, hogy az ö érdekei se sérüljenek, akkor nem hiszem, hogy csak genyaságból genya lenne. Tényleg nem tudom. Ángyánról is csak annyit tudok, hogy olyanokat ír, amik nekem tetszenek, de lehet, hogy nincs is igaza. Honnan is tudhatnám.
Egy biztos itt Ausztriában gyakorlatilag csak osztrák biot esznek az emberek. Persze könnyű nekik, de azt hiszem ez az igény minden magyarban is megvan csak ki kell elégíteni esetleg nem szabad hagyni, hogy mások olcsósággal más vágyakat ébresszenek az emberekben.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 14:59:03

@zero: engem lázba hozott. lelkesített. abban, hogy soha többé mszp-ről még csak hallanom se keljen. sajnos ez egy rossz beszéd volt. választásinak gyenge, ünnepinek pocsék.

polom13 2010.03.15. 14:59:46

A buszos-nyuggerből sosem elég!
:)

Ordnassac 2010.03.15. 15:00:15

@colosgirl: Semjén nem? (Ennyit a KNDP-ről :-P)

jjulie 2010.03.15. 15:03:09

a címben feltett kérdésről

március 15.-t - mint a magyar forradalom napját - nemzeti ünneppé a magát ellenforradalmi rendszerként meghatárózó berendezkedés vezetői tették 1927-ben - aktuálpolitikai okokból

forradalmat ünnepelt egy ellenforradalmi rendszer?

ebből az aktuálpolitikailag dominált skizofrén helyzetéből nem tudott ez az ünnep kitörni soha, a mai kérdésfeltevés orbán 1848-as szerepére mondjuk - álnaiv

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:08:04

@Ordnassac: nem tudom. a fidesz honlapján akadozik a közvetítés, a jobbik tv meg be sem jön. az utv.hu felvételein látszik, hogy sokan vannak a jobbiknál de elég foghíjas a tömeg. de tudjuk nem pesten a legerősebbek. a fidesznél rengetegen vannak, többször körbement a kamera. majd kíváncsi vagyok a számokra :) remélem nem kétmilliót mondanak :D mert az a cetliszám volt. :))

Piszkos Freud 2010.03.15. 15:08:07

@radala: Ez így van, de azokra esetleg hatást tudnak gyakorolni, akik biztos rájuk szavaznának, de nem biztos (még), hogy elmennek szavazni.

Surko 2010.03.15. 15:08:24

:))))))

" Ünnep az MDF-nél: megvan a budapesti listájuk "

nol.hu/belfold/bokros__a_partok_2010-tol_sem_tennenek_semmit

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:10:49

utv-n meg lehet nézni a miépet is :) vannak pár tucatnyian :) bokrossal vetekednek :D

útelágazás 2010.03.15. 15:11:09

@zero: Néhány nyugdíjast biztos lázba hozott 1-2 napra...
De nem számít, mert ők úgyis minden körülmények közt a "Gyurcsányra" szavaznának
(mármint amelyikük egyáltalán tudja, hogy már nem Horn Gyulának hívják a miniszterelnök-jelöltjüket).

mrs. white 2010.03.15. 15:11:21

@panelburzsuj: Jelenlegi heyzetben ha 50.000 embert felszívna már az is nagy szó. mert ezek a vidéken lévő emberek ahová más munkát nem ngyon lehet vinni.

Enny önfoglalkoztató ember + családtagok akik nem az állam csecsén akrnak megélni már sok megtakarítás nemzetgazdasági szinten.

Egy ország nem építhet csak és kizárólagosan hozzáadott értékre.

Földterületen kívül másban nem vagyunk jók.

viszont abban igen hogy európában három ország képes csak saját magát élelmiszerrel külső segítség nélkül ellátni.

Na az egyik magyarország. Talán abban kellene jónak lenni amiben lehetőségünk van.

Surko 2010.03.15. 15:12:42

Mesterházy és az MSZP hozzá a várt formát. Defenzív kampány, amely már kizárólag csak a kemény mag egybentartását célozza.
A cél: fenntartani a fenyegetettség érzetét, ezzel fenntartva a választási hajlandóságot, és egyedüli lehetőségként pozícionálni az MSZP-t, megakadályozva, hogy a tábor szétfolyjon az MDF, vagy az LMP irányába.

A szoci kemény mag mára az elvakult anti-orbánistákra redulálódott. Ők azok, akik a korrupciós áradat ellenére sem látnak mást, csak a leereszkedett vörös ködöt...

Minden mondatával azt szugerálja, hogy aki "demokrata", az csak az MSZP-t választhatja...

Próbálja egyedüli demokratikus alternatívaként pozícionálni a szocialista pártot, ezzel elszívni a levegőt az MDF elől.

" Mesterházy Attila szerint Magyarországon a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája a Magyar Szocialista Párt, az MSZP kormányfőjelöltje ezért azt kérte a nem baloldali demokratáktól, hogy támogassák az MSZP-t.
A miniszterelnök-jelölt szerint csak a szocialista párt tudja képviselni a baloldali, a liberális és a demokratikus értékeket. Mint fogalmazott, egyedül a szocialisták tudnak gátat szabni "a jobboldali nyomulásnak" és tudják ébren tartani a modern és európai Magyarország vízióját. "

- utolsó bástya
- csak a szocialista párt tudja képviselni...
- egyedül a szocialisták tudnak gátat szabni...

Csak mi, mi és mi. A demokrácia egyedüli letéteményese a szocialista párt... Nevetséges.

Csak azért is MDF!

panelburzsuj 2010.03.15. 15:13:32

@radala:

Őszinte kérdésre:

A magyar piac által megevett kertészet elfér egy fél megyében. A többi szántó: kenyérgabona, takarmány, ipari növény (főként olajosmag, szotyi meg repce).

A szántóval meg az a helyzet, hogy amíg globálisan kifejezetten büntetni nem kezdik a környezetterhelést, addig a kívülről bevitt energiára, vegyszerre és fajtákra alapozott nagyüzem olcsóbb a kisüzemnél.

Sokkal olcsóbb, és nem sokkal silánnyabb a produktum.

Magyarországon egyébként már az öt-tíz hektáros gazdaságok is nagyjából ugyanazt a technológiát űzik, mint a sokszázhektárosok. Gázolaj, permetezés, multivetőmag. Csak nem egy, hanem mondjuk nyolc traktor pöfög, meg tapos, meg jön-megy a földek között.

Szóval lehet kisgazdaságot, meg környezetkímélést csinálni, de nagyon mélyen zsebbe nyúlva: kérdés, hogy a magyar nép egyéni fogyasztóként, vagy adózóként óhajt-e ezekért a máskülönben üdvös célokért a zsebe mélyére nyúlni.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:16:24

index szerint: "Tudósítónk szerint megtelt a Tabán a Fidesz ünnepségének elejére. A tömeg a Naphegy oldalában egész magasan áll, és még mindig kígyózó sorok érkeznek. Sok a nemzeti színű zászló." ez vajon mennyi embert jelent? és a jobbiknál a belvárosban?

radala 2010.03.15. 15:17:09

@Piszkos Freud: Mit számít az a 100 k ember? Igazából be kell látni, hogy majd mindegy, hogy a Fidesznek van-e 2/3-a. 1/2-del ugyanúgy el lehet kormányozni a Jobbikkal meg tuti meg van a 2/3-ad, szóval az, hogy az mszp 10 vagy 25 % az majd mindegy.
Mondjuk én egy kicsit sem bízom Vonáék konstruktivitásában, de azért akkor is ha valami fontos is meg jó is, akkor azért az szerintem átmegy az Ogy-n, max többe kerül. 200 fős parlament listás
+egyéni lehet, hogy belekerül egy Morvaiba. No és akkor mi van Gönczöt is kibírtuk, Morvait is ki fogjuk.:-)

Surko 2010.03.15. 15:20:58

@Surko: nol.hu/belfold/bokros__a_partok_2010-tol_sem_tennenek_semmit

Nem ment át a link.

A szocik elkeseredett sulykolása, hogy csak ők a demokrácia utolsó védőbástyái, arra utal, hogy erősen tartanak az MDF és az LMP szavazatelszívó hatásától.

Kérdés, hogy azután, hogy az MDF-nek megvan a budapesti listája, hogyan válik majd intenzívebbé a kiszorítósdi az MDF ellen.

Gondolom szoci körökben jobban örültek volna, ha nem sikerül a listaállítás.

Minden újabb MDF listával egyre inkább veszít az MSZP a "demokrata" táborból.

Az "orbánozás" Mesterházy részéről pusztán az ellenségkép felvillantása miatt fontos, de valójában a szociknak már jó ideje nem a Fidesz a valós ellenfele, hanem az MDF és Bokros.

Kérdés, hogy ha lezárul a jelöltállítása cécó (és az ezt övező botrányok), és az MDF-nek meglesz mind a 20 listája, akkor mihez kezdenek a szocik az MDF-fel.

Az MSZP-MDF párharc majdnem olyan izgalmas taktikai kérdés, mint a Fidesz-Jobbik versengés.

Ez a szép a plurális demokráciában. :)

ubul2000 2010.03.15. 15:24:35

Most hallgattam Kósát. Döbbenetes volt. Dadogott, belezavarodott a mondatokba. Ő lenne a miniszterelnöki aspiráns?

Surko 2010.03.15. 15:24:40

@radala: " a Jobbikkal meg tuti meg van a 2/3-ad "

Azt ne hidd, hogy a Jobbik bármilyen kérdésben asszisztálni fog a Fidesznek. Ugyanolyan totális ellenzékiséget folytatnak majd, mint a Fidesz a szocik ellen.

Ha a Jobbik együttműködik a Fidesszel, akkor elveszíti a szavazóit. Ezért inkább a különbségekre fogja helyezni a hangsúlyt. És persze várja majd a Fideszből a kormányzati nehézségek (a csoda elmaradása) miatt kiábrándult jobbos szavazókat.

A Jobbik nem akar együttműködni a Fidesszel. A Jobbik a Fidesz helyére szeretne lépni.

radala 2010.03.15. 15:24:41

@panelburzsuj: Gondolom, ha látja, hogy mi a cél, akkor akar a zsebébe nyúlni. De fogalmam sincs. Az én ismerőseim gyakorlatilag mind tudatos fogyasztók, szóval szerintem van remény. Persze belátom, hogy nem egyszerű.
Olyan ez is, mint amit Kopp Mária mond, hogy a magyarok (még) akarnak gyereket, csak nem szülik meg, gondolom magyar vajat is akarnak. Mondjuk az osztrák vaj (másmilyen nincs) 99 cent az osztrák biotej 95 cent (a legolcsóbb uth szintén osztrák tán 65 cent). Pont tejtermékre én szegény közszolgaként is igényes voltam és 300 Ft-t hajlandó voltam kiadni a 3,6-os magyar tejért. Vajat soha nem vettem mert az egészen horror Mo-n.
Ha az emberek magyar dolgokat vennének, akkor azok olcsóbbak is lennének.

gossage 2010.03.15. 15:24:51

Valakinek mukodik az origo?

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:26:37

@ubul2000: ezt nem is hallottam. kósa mint miniszterelnök? ez hol hangzott el? :D amúgy a tv székházas szöveg tetszett. az egyik párt eladta, a másik felgyújtotta :) ha dadogott ha nem, nekem ez a beszéd is már jobb volt mint a mesterházyé :)

jjulie 2010.03.15. 15:27:02

@ubul2000:

és a dembinszkit pozitív példaként hozta föl

radala 2010.03.15. 15:27:28

@Surko: Ha valaki a kisebb parlament, a mentelmi ügyek, önkormányzatok racionalizálása összefog, attól nem veszíti el a szavazóit. Ha a szocik nyírására fog össze akkor sem. Szerintem ha a jobbiknak van esze akkor a kezdeti időkben összefog a Fidesszel utána kezdi el, hogy a bizalom ellenére ezek balfaszok. De mondjuk nem gondolom, hogy Vona van olyan intelligens, mint én:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:29:32

@jjulie: tetszett is :) nem demszkyjük volt :)

útelágazás 2010.03.15. 15:29:59

Egyébként az MDF ma éppen baloldali, liberális, konzervatív, vagy milyen? Nem tudom naprakészen követni, hogy a megmaradt 23 párttag most éppen milyen beállítottságú...

ubul2000 2010.03.15. 15:30:51

@colosgirl: Ez sehol nem hangzott el, ez az én fantazmagóriám, hogy ő lesz a miniszterelnök és Orbán az államfő. Majd meglátjuk.
Mesterházynál nem kunszt jobbnak lenni :)))

jjulie 2010.03.15. 15:31:01

@colosgirl:

a dembinszkinek egy jó mozdulata nem volt, el is csapták rövid időn belül

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:31:39

ez is tetszik: "Óriási a tömeg az Attila úton, a Dózsa György-szobor környékén, ahol a Fidesz tartja rövidesen ünnepségét. A Szarvas tértől nem járnak a buszok, és a villamosok. Sem kordonok, sem biztonsági őrök nem akadályozzák a szabad mozgást." minek kordon? félni ott kell, ahol elültetik a félelmet ok nélkül. riogatás, félelem, elrettentő kordonok. van értelme? volt értelme? már ez is pozitív.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:33:42

@ubul2000: szerintem ha orbán kormányfő lesz, azzal jobban tudná koncentrálni a hatalmát az elnöki rendszert hiába erősítik az nem lesz olyan napi szintű irányító feladat mint a kormányfő. elnök szerintem majd a schmidt pál lesz. ismert, diplomata volt, jó kiállású, és most európai parlament alelnöke.

Surko 2010.03.15. 15:34:22

@panelburzsuj: A kisüzemi, családi gazdálkosá élet és versenyképtelen.

Az agráriumban a jövőt az önérdek alapú szövetkezetbe tömörülés jelentheti.

Ez mind a beszerzéseknél, mind az értékesítésnél előnyt jelentene a mai széraprózott ezres számú független gazdálkodóhoz képest.

Persze ma a TSZ-be tömörülést nem kellene államilag kikényszeríteni, megteszi azt majd a piac.

Csak hagyni kell a csődbe menni a versenyképtelen agrárvállalkozásokat, és nem kell mindig állami mentőövekkel a víz felett tartani őket. A selejt csődbemenetele kedvezne az agrárium tisztulásának, hogy végre kialakulhassanak a versenyképes nagygazdaságok, és szövetkezetek.

Aztán ezek a szövetkezetek további agrár-élelmiszeripari integrációt is megvalósíthatnának.
Közösen beruházhatnának raktárak, silók, hűtőházak építésébe, hogy ne legyenek kiszolgáltatva, hogy raktárkapaitás hiuján azonnal el kell adniuk a terményeiket. Raktárakkal kivárhatnák, hogy az árak kedvezőbbé váljanak. (tudom raktár ma is van, de azért ma fizetnie kell a termelőnek, mert nem a sajátja. A szövetkezetnek azonban közösen lenne lehetősége saját raktár kialakítására)

De a mezőgazdasági alapanyaggyártás mellé is lehetne feldolgozóüzemet létesíteni, vagy venni. Pl. aki ma csak takarmányt termel, összefoghatna a tehenészettel. Majd közösen beruházhatnának egy tejüzembe.
Vagy a takarmánytermelő együttműködhetne (szövetkezhetne) az állattartóval, akivel később vágóhidat is létesíthetnének.

Az agráriumban ma az önszerveződés, az összefogás teljes hiánya az, ami gátolja a fejlődést. A sok önálló, kisméretű szereplő okozza azt, hogy ki lehet őket játszani egymás ellen. Ezért nyomhatók mélyre az árak is.

Az agráriumban az összefogásé (szövetkezésé) a jövő.

lloyd_george 2010.03.15. 15:34:38

@ubul2000: én is erre számítok, hogy kósa jön majd orbán után. most tényleg eléggé gyengén beszélt, nem is értem... hallottam én már őt máshol szónokolni és ott jó volt.

biztos most elszomorította a nagy szél.

egyébként én még rogán megjelenésére számítok az országos politikában egy esetleges orbán utáni korszakban.

aztán lehet, hogy egyik sem jön be.:)

lloyd_george 2010.03.15. 15:40:08

@jjulie: egyetértek, de szerintem kb. mindenki. dembinszky kiválasztásában szerintem az volt a legviccesebb, hogy lengyel révén nulla helyismerettel rendelkezett, ennek ellenére parancsnokságot kapott és azt hiszem 0 csatát nyert meg nekünk.

kósa csak a humorra ment rá a demszky-vel kapcsolatban.

radala 2010.03.15. 15:40:28

A szegedi közgyűlés pártjai és a Jobbik együtt koszorúztak a városi ünnepségen. A félig megtelt Klauzál téren, Kossuth Lajos szobránál tartott megemlékezésen valamennyi helyi politikai erő képviseltette magát. Botka László polgármester azt mondta, hogy a demokráciában szabadság van, mindenki akarata egyformán fontos, és nincs ellenségkeresés. (MTI)

???
Nagy ász ez a köcsög Botka? Bedobja a törülközőt az őszért?

Surko 2010.03.15. 15:41:59

@útelágazás:
Az MDF ma liberál-konzervatív:
en.wikipedia.org/wiki/Liberal_conservatism

Modern European liberal conservatism combines current conservative policies with more liberal stances on social or moral issues. Most centre-right political parties in Europe are usually liberal conservative. Compared to a different group of centre-right parties, such as Christian democratic parties, liberal conservatism is less traditionalist, and usually more libertarian in economy, favouring low-taxes and small government.

polom13 2010.03.15. 15:42:26

@Surko: Az MSZP és az MDF öli egymást.
Én már csak egy kávét kérek.

AnnaKarenina 2010.03.15. 15:44:17

Azért ha valaki hideg fejjel elemezgetné az elmúlt 8 évet politikailag, akkor azt is látná, hogy sajnos OV nem az a nagyformátumú államférfi, akinek szeretnék láttatni.
A választási vereségbe belenyugodni nem tudó, elsősorban pártvezér ő, akinek nagy szerepe volt az utcai politizálás életre hívásában. Akinek mindig fontosabb volt a zsigeri elutasítás, a parlamenti munkából való kivonulás, mint az ország érdekében megfontolni bármit is, ami szolgálhatta volna mindannyiunk érdekeit. Amit megidézett, saját magára is hívta. Nagyon fontos időszak fog következni, be kell bizonyítania, hogy normális körülmények között tudja tartani pártjával az országot, képes lesz olyan reformokra, amivel a magyar gazdaság elindulhat jó, eredményeket hozó irányokba, kezelni tudja majd azokat, akiknek ő is kevés.
"jobbikosok kíméljenek" jeligére

panelburzsuj 2010.03.15. 15:48:20

@radala:

Na ja. Csakhogy pöcsétes, kontrollált biotejet pl. a SoleMizo is gyárt, és TetraPak dobozban a Spar-ban árulja ...

Melyik a kis magyar a három közül?

Az ár döntően méret, no meg rejtett és nyilvános támogatás kérdése.

A hírneves pálinkafőzdéink meg "kézműves" borászataink tőkés üzemek, csak nem multik.

Borturizmus (vidékfejlesztés, susugó lombok, kapirgáló csirkék, kapálgató vincellér ...): látványpince Villányban kétmilliárd forintért egy talán tizenfős cégnél, EU és hazai támogatással.

Hány hazait tudsz meghajráztatni? :)

radala 2010.03.15. 15:49:35

@AnnaKarenina: Én most hideg fejjel elemzem neked az elmúlt 4-8 évet. Az ország érdeke Öszöd után, de legkésőbb a rendöreterror után az előrehozott választások voltak. Ezen kívül semmi más nem szolgálta volna az ország érdekét. A fidesz egyetlen felelőssége, ha van neki ilyen, az az, hogy ezt nem tudta az alkotmányos kereteken belül maradva kikényszeríteni.
Talán meg kellett volna próbálni egy ügyvezető kormányt összehozni Surányival szdsz+fidesz+mdf 6 hónapra.
Egyszer talán megtudjuk, hogy mi volt az, ami miatt ez nem jöhetett részre, de mivel a kormánytöbbség nem ingott meg egy pillanatra sem, talán ezt sem tarthatjuk a Fidesz felelősségének.

jjulie 2010.03.15. 15:50:04

@lloyd_george:

igen, nagy humor volt egy full sikertelen embert jó példaként felhozni akit a saját beosztott parancsnokai löktek félre

mit gondolsz a görgeinek mennyi helyismerete volt amikor fölköttette a zichy ödönt?

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:50:22

@AnnaKarenina: mégis a mai politikusok közül az egyik legjelentősebb. és a zsigeri elutasítás a másik oldalon is megvan. mindent egyből lesöpörni ami fideszes az alapból ment. és lehet rá az a demagóg szöveg, hogy rosszak voltak a javaslataik, de ez azért ebben a formában nem állja meg a helyét, ahogy az sem, hogy az mszp minden döntése 100% tökéletesség. lett volna mit módosítani a nagyrészénél.

polom13 2010.03.15. 15:50:45

@AnnaKarenina: "Normális körülmények közt TARTANI"???
Szerinted ezek a körülmények normálisak?
Szólíthatlak Gréczy Zsoltnak?

Piszkos Freud 2010.03.15. 15:50:57

@Surko: Végülis az ehhez hasonló retorikáért támadták Orbán Viktort nagyon sokszor. Csak ő a jobboldalon kiáltotta ki magát az egyetlen pártnak, amelyre szavazni érdemes.

radala 2010.03.15. 15:52:23

@panelburzsuj: Világos, hogy igazad van. Itt is tetrapack minden. A Sole nem csányié már? Mert akkor magyar, a tej benne meg amúgy is magyar, ha rajta van, hogy HU...
valahol csak el kell kezdeni. A magyar borok pl sokkal drágábbak, mint az osztrák borok.

Piszkos Freud 2010.03.15. 15:54:46

@radala: Egyetértek, bár szerintem a Jobbiknak elemi érdeke, hogy semmilyen (jobboldalon fontos) 2/3-os törvényt se gáncsoljanak el.
Támadhatják majd a fideszt nyugodtan (nem is árt, ha van jobbról is kritika), csak hagyják, hogy a fontosabb törvények átmenjenek. Ha nem teszik, maguk alatt vágják a fát.

És igen, ennek az ára nem lehet túl magas. Nem gondolom, hogy Morvai jó KE lenne, ő harcosabb alkat, de Sólyomnál azért jobbat várnék.

radala 2010.03.15. 15:55:39

Azt hiszem OV állati jó beszédet mond, legalábbis az index szemelvényei alapján nagyon mozgósító.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:55:44

itt meg lehet nézni a jobbik gyűlés képét. elég nagy a mozgás és nem olyan nagy a tömeg, én komolyabbat vártam. vona visszaszámlálót is tett az oldalra, seregszemlének hirdette, és azt mondta meg kell mutatni hogy ők vannak a legtöbben. hát ez nem jött be. még győrben is több ezren voltak pl. a fidesz gyűlésén, és a tabánban is most szép számmal vannak.

AnnaKarenina 2010.03.15. 15:55:49

@polom13: Az utcai politizálás, a rendbontások, az elszabadult közbeszéd ellentéteként gondoltam a normális körülményeket.

lloyd_george 2010.03.15. 15:56:31

@AnnaKarenina: Orbán szerintem sem "nagy formátumú államférfi", de jelenlegi magyar összehasonlításban még (sajnos) a jobbak közé tartozik szerintem, ez persze a politkai elitünket minősíti, nem őt.:) Főleg a mostani miniszterelnök-jelölteket nézve, Orbán és Bokros számítanak egyedül nem zöldfülű álmodozóknak.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 15:57:51

@radala: mesterházyénál sokkal jobb az biztos. vonát nem tudom hallgatni nem megy a honlapjukon a beígért online tv.

lloyd_george 2010.03.15. 15:58:28

@jjulie: nem mondtam, hogy kósa jól tette dembinszky felhozatlát egy demszky-s poén kedvéért, de szerintem ő roppant viccesnek szánta.:) szerintem sem volt az.

Piszkos Freud 2010.03.15. 15:58:40

@Surko: Szerintem akkor vágja el magát a Jobbik, ha nem támogatja azokat a törvényeket, törekvéseket, amelyek a saját programjában is fellelhetők ill. fontosak az országnak.

Az pedig, hogy támadja természetes. A kérdés az, hogy konstruktívan teszi-e.
A Jobbik szavazótáborának jórésze értelmesebb annál, hogy ne tudja ezt - egyes 2/3-os törvények esetén a Fidesz mellett szavazást - elfogadni. Sőt, ezt várja. Akit én ismerek legalábbis így gondolkodik.

AnnaKarenina 2010.03.15. 15:58:53

@lloyd_george: Erre írtam, hogy most van itt az ő nagy lehetősége.

radala 2010.03.15. 15:59:36

@Piszkos Freud: Érdekes lenne MK KE ként mivel neki baromi fontos a népszerűség, szerintem pont olyan jó lenne, mint Göncz papa. Sólymot nem hiszem, hogy utolérné, bár most a holokauszt tagadással sokat rontott az eddigi összképen.
Szerintem sem lesz a Jobbik túl kekec, mert nem érdekük. Szemben a Fidesz szavazókkal, akik nem vágytak semmilyen kompromisszumra a szocikkal a Jobbik szavazók a Fidesz győzelmét is magukénak fogják érezni. Talán csak Pörzse meg Bayer nem fog már kibékülni, de akár még az is lehet:-)

panelburzsuj 2010.03.15. 15:59:52

@Surko:

Hatne, hetne.

Huszonöt éve "agrárközelben" ténykedek, és nagyjából látom, hogy hogyan nem működik semmi ott, ahová már nem ér el az egyszem atyaúristen főtulajdonos-cégvezető keze.

Vannak persze kivételek, de a főcsapás ez.

Ismertem olyan (kertészeti) szövetkezetet, amelynél már az alapítás közben kivált négy erősebb tagjelölt. Az ő cégük még elkecereg, a másik, harmincvalahány fős társulatnak két év sem kellett a totális összeveszéshez és széthulláshoz.

radala 2010.03.15. 16:01:09

A MIÉP elnöke, Csurka István az MSZP és a titkosszolgálatok teremtényének, illetve proletárpártnak nevezte a Jobbikot, ami szerinte jobbról próbálja bekeríteni a magyarságot. A Jobbikot az MSZP, az SZDSZ, és az MDF mellett a halál pártjai közé sorolta. Velük szemben áll a feltámadás pártja, a Fidesz, amit Csurka támogatásáról biztosított.

Csurka lehetne a KE:-)
Én is úgy látom a helyzetet, mint ö:-)
Lehetne vele egy Heti válasz interjút csinálni:-)

útelágazás 2010.03.15. 16:05:18

@Surko: ja, MDF liberálkonzi, mi? A Bokros is biztos az volt az MSZP-s minisztersége alatt. Az MDF mára egy megélhetési gittegyletté vált, akik a pénzzel együtt összelapátolják az elveket is, amelyeket úgy váltogatnak, mint mások zoknit.

lloyd_george 2010.03.15. 16:05:26

@radala: ezt én is olvastam.:D Jó öreg Csurka nem szabadul az összeesküvő démonoktól, de azon egészen meglepődtem, hogy a Fidesznek kampányolt, bár biztos meg van sértődve Vonáékra és a Jobbikba átállt MIÉP-esekre.

polom13 2010.03.15. 16:05:53

@AnnaKarenina: Qrvaország.
Érdekes módon Orbán idején '99-ben rendőri brutalitás nélkül,törvényes eszközöket használva elintézték a szélsőjobbos randalírozókat,őrízetbevétel,gyorsított bírósági eljárás,a külföldiek azonnali kiutasítása.2000-2002közt vissza se mertek jönni.Így kell ezt,nem Chartákat szervezni.
Az utcai politizálás pedig teljesen bevett dolog pl.Francia-vagy Olaszországban.

Ordnassac 2010.03.15. 16:06:27

A legutóbbi pletyik szerint Martonyi János, Járai Zsigmond vagy Vizi E. Szilveszter lehet a következő KE.

Sólyom elég önfejű, nem olyan, aki befekszik valaki alá. Függetlenül attól, hogy a baloldali megmondóemberek mit gondolnak.

panelburzsuj 2010.03.15. 16:07:40

@radala:

Díszfaiskolában a holland-belga ára sokszor csak a fele a magyarnak, a lengyel meg az olasz a háromnegyede. De a "román", meg a "szlovák" is jóval olcsóbb. (Nagyváradi "román" és galántai "szlovák": ez még külön pikatéria a "pannon éghajlat" egyedül "nekünk" fütyülő előnyeihet ... )

Ordnassac 2010.03.15. 16:07:59

Óóóó, OV ágál a szavazásmegosztás ellen, ez valamiért most nem lep meg...

radala 2010.03.15. 16:09:11

@lloyd_george:csurka a lelke mélyén nagy OV fan az kétségtelen. Szerintem "őszintén" kedveli OV-t. Nyilván OV mindenkit kinyírt csak öt nem. Szóval én sem értem miért teszi, de mindig is ezt tette, ha jól emlékszem.
Tény, hogy nagy összeesküvés hívő, az is biztos, hogy meg van sértődve, de szerintem igaza van.

ubul2000 2010.03.15. 16:09:32

Orbán jól felépített, visszafogott, de mégis mozgosító beszédet mondott. Gratulálok.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:09:34

@colosgirl: Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy ennek a politikusi mentalitásnak kell véget vetni, mert az mindannyiunk érdekét szolgálná. Azt gondolom, hogy akik kormányzásra kapnak felhatalmazást, még nem mentesülnek attól, hogy értelmes kompromisszumokat kössenek, mert az egész országot érintő kormányzásról van szó és az ellenzék sem arra való, hogy folyamatosan keresztbe tegyen.

Uhu20 2010.03.15. 16:09:56

@Ordnassac: Szerintem Sólyomot hagyják, ha folytatni akarja.

bellevillebrando 2010.03.15. 16:10:40

@Surko: az mdf-nek nincs meg a a budapesti listája
valamit félreértettél...

lloyd_george 2010.03.15. 16:10:42

"Várakozásteljes, fegyelmezett és odaadó a hangulat a Fidesz ünnepségén (...) Százötven forint egy deci forraltbor."

Affene, miértnem mentem el?:D:D Imádom a forraltbort.

radala 2010.03.15. 16:12:02

@panelburzsuj: Ez misztikus, de mondjuk a borárak fölbasznak agyilag, mert az az, amit tényleg nem értek. Én ausztriában osztrák bort veszek Mo-n magyart. De hogy van pofája egy magyarnak drágábban árulni, mint egy osztráknak. Egy facsemeténél sok mindent el tudok képzelni, de egy bor az bor.

bellevillebrando 2010.03.15. 16:12:34

"Csapody Miklós újságíróknak annyit mondott: az MDF tud budapesti listát állítani; kiemelte, már ő is összegyűjtötte a szükséges ajánlószelvény-mennyiséget. Hozzátette: azoknak a képviselőjelölteknek, akiknek a fővárosban sikerült összegyűjteniük a legalább 750 ajánlószelvényt, segíteniük kell azoknak, akik ezt még nem tudták megtenni."
ebből nem az következik, h megvan, hanem, hogy csapody miklós biztos abban, vagy azt állítja, h biztos abban, h lesz

radala 2010.03.15. 16:13:02

@radala: ja egy szmájli lemaradt a végéről, természetesen értem én, hogy nem ilyen egyszerű a bor kérdés, csak szerintem a magyar borászok végtelenül el vannak szállva maguktól.

Uhu20 2010.03.15. 16:13:27

@útelágazás: De nem érted meg, hogy a wiki is ezt írja??? :D

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.15. 16:14:44

Elég felszínes "elemzés" volt ez, mert egy érdemi kijelentéssel, értékeléssel találkoztam benne "ügyesen". Mást konkluziót, értékelést nem igen.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 16:15:06

@AnnaKarenina: igen. legalább elfogadni néha az ellenzék javaslatait. és az ellenzék legalább egyszer egyszer együtt szavazna. egyszer elmenne koszorúzni együtt egy ünnepen. na ez még messze van. de szegeden ma együtt koszorúztak. ez is jó jel. de ha visszanézzük az elmúlt éveket volt megszavazva 2/3-os törvény.

radala 2010.03.15. 16:16:52

"Nagyon nagy fába vágjuk a fejszénket, ezért kell, hogy minél többen legyünk, április 11-én, minden egyes szavazatra, az egyénire és a listára is szükség lesz, mert a szükséges többség egy szavazaton is múlhat"

Hómtékmeszidzs

fontana_X 2010.03.15. 16:16:55

Fidesz ante portas. - mondta Orbán Viktor. Itt az ideje, hogy a volt ifjúkommunistákból és mszmp-tagokból álló mszp-kormány átadja a helyét a volt ifjúkommunistákból és mszmp-tagokból álló fidesz-kormánynak.

Orbán Viktor : volt KISZ titkár,
Kövér László : volt KISZ-titkár, az mszmp kb alá tartozó Társadalompolitikai Intézet volt munkatársa
Stumpf István :volt MSZMP tag, Hazafias Népfront volt alelnök,
Járai Zsigmond : volt MSZMP tag, kormánytag,
Deutsch Tamás : volt KISZ titkár,
Matolcsy György : volt MSZMP tag,
Martonyi János : volt MSZMP tag, kormánytag,
Chikán Attila : volt MSZMP tag,
Pintér Sándor : volt MSZMP titkár,
Kerényi Imre : volt MSZMP alapszervezeti titkár,
Balogh Gyula : volt MSZMP tag,
Fónagy János : volt MSZMP tag,
Varga Mihály : volt KISZ titkár.

Aldobói.Feldob 2010.03.15. 16:17:27

@radala: szegény csurka. vérig van sértve a jobbik sikerei miatt. agyba-főbe zsidózza, kommunistázza ügynöközi a jobbikosokat. épp csak a saját III/III-as múltjáról feledkezik meg közben szegény agyhalottja.

persze amúgy még igaza is lehetne, csak hát túlságosan kilóg a lóláb. törleszkedni akar most pista bácsi a fideszhez, látva sikerüket. vajon ha a jobbik lenne a fidesz helyében (2/3-os esély), akkor a fideszt szapulná. sanszosnak látom.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:17:48

@polom13: Közben azért változtak a dolgok. A TV-székház megtámadása szerintem mindenkit sokkolt.
Nem a tüntetések ellen beszéltem, ahhoz Mo.-on is megvannak a jogok, az értelmetlen, oktalan rombolás az, ami nem elfogadható.

Piszkos Freud 2010.03.15. 16:18:25

@radala: Botka nemcsak az őszi választásokra hajt. Meglehet, hogy a következő generációs maszop élére szeretne kerülni.

maszop v2.0, featured by Botka

polom13 2010.03.15. 16:19:30

@Uhu20: Engem Bánk Attila támogatása győzött meg az MDF liberál-konzervatív voltáról.

Arp1 2010.03.15. 16:19:33

"A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval"

Már '98-ban is a korrupció miatt buktak meg, meg Bokros miatt. Ezek soha őszintén nem bánnak meg semmit.

radala 2010.03.15. 16:19:47

@colosgirl: A szegedi együtt koszorúzásnak nem tulajdonítanék jelentőséget. Igazából nem is értem, hogy a Fidesz és a jobbik minek asszisztál ehhez.
Ez nem megbékélés, ez a felelősség elkenése.
Messze vagyunk még attól, hogy egymás hátát kéne lapogatni, előbb felelősségre vonás és utána a maradék hátának a lapogatása.

Piszkos Freud 2010.03.15. 16:20:24

@AnnaKarenina: Te sem vagy egy centralista megközelítésű valaki. Szerintem erősen érzelmi megközelítésű, amit írsz.

ubul2000 2010.03.15. 16:21:06

@Ordnassac: Hát Vizi-től ments meg minket Istenem! Bár egy Gönczöt és egy Mádl-t is túléltünk.

polom13 2010.03.15. 16:21:24

@AnnaKarenina: Azért a Fletót a Drazsét meg a Szilvát szerintem nem érte meglepetésként a dolog
:)

Hiszia Piszi 2010.03.15. 16:21:52

Akinek ilyen szakálla volt,annak az a minimum,hogy megtanul spanyolul:)

Ordnassac 2010.03.15. 16:22:22

@fontana_X: jézus atya úr isten, mekkora masszív hülyeség.

Járai sosem volt párttag. Balogh Gyula már rég nincs a Fideszben. Tudtommal a Jobbikba való belépést az MSZMP-tagság nem akadálya, csak az MSZP és az SZDSZ-tagság. Emellett ezek többsége csak elterjesztett pletyka. Amúgy is, források? Az meg nem érv, hogy keressem meg őket.

Ordnassac 2010.03.15. 16:23:24

@ubul2000: én inkább Martonyit szeretném elkerülni... Vizivel semmi baj nincs.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:24:54

@Piszkos Freud: Én meg azt hittem, racionális. Szerintem inkább a politikusainkban van több érzelmi alapú megközelítés.:)

török gábor 2010.03.15. 16:25:34

szolgálati közlemény: hamarosan írok a fidesz és a jobbik gyűléséről is, de Vonát még megvárom.

Piszkos Freud 2010.03.15. 16:25:46

@radala: Jól mondtad. Nekem pl. mindegy, hogy a 2/3 jobbikkal, vagy anélkül van meg. Ugyanis így is, meg úgy is el lehet b@szni. A lényeg, hogy már elinduljon az ország, és ne legyen valami baloldali barom az elszámoltatás, vagy más fontos változás gátja.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:26:29

@polom13: Szerintem néha gondolj azokra is, akik csak úgy egyszerűen itt élnek ebben az országban. Azoknak sokkoló volt.

radala 2010.03.15. 16:27:25

@fontana_X: Simán hazudsz

Orbán Viktor : volt KISZ titkár,
Nem igaz
Kövér László : volt KISZ-titkár, az mszmp kb alá tartozó Társadalompolitikai Intézet volt munkatársa
Kisztitkár nem igaz, a társadalom politikai Intézet igaz és akkor mi van

Stumpf István :volt MSZMP tag,
Nem igaz
Hazafias Népfront volt alelnök,
89-es megújulás választásokon induláskor
Járai Zsigmond : volt MSZMP tag,
nem igaz
kormánytag,
igaz
Deutsch Tamás : volt KISZ titkár,
Nem nézek utána leszarom
Matolcsy György : volt MSZMP tag,
Nem igaz
Martonyi János : volt MSZMP tag,
1989-ben 45 évesen lépett be.
kormánytag,
igaz
Chikán Attila : volt MSZMP tag,
Nem érdekel
Pintér Sándor : volt MSZMP titkár,
Nem igaz
Kerényi Imre : volt MSZMP alapszervezeti titkár,
nem érdekel
Balogh Gyula : volt MSZMP tag,
azt sem tudom ki az
Fónagy János : volt MSZMP tag,
ahonnan 1985-ben lépett ki.
Varga Mihály : volt KISZ titkár.
nem igaz

Elmész a picsába, faszfej.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 16:27:48

na most pörzsét is lódításon kaptam. átment rákay philip stílusra. azt mondta az előbb, ők vannak a legtöbben, 50 ezren. a fideszén szerinte 14 ezren voltak :D szerencsére láttam, látom a képeket, meg tudom becsülni. a fidesz 2-3 szor nagyobb volt a tömeg. délelőtt azt mondták ha megtelik a tér az andrássy útig az olyan 30-40 ezer ember. hát nem nagyon telt meg. szerintem a jobbik olyan 20-30 ezer lehet, fidesz talán olyan 50 ezer körüli.

fontana_X 2010.03.15. 16:28:15

@kopogtató: Savanyú volt, savanyú lesz! :)

jjulie 2010.03.15. 16:28:16

@török gábor:

lesz benne az orbán tesztbeszédéről szó?

panelburzsuj 2010.03.15. 16:28:20

@radala:

A bor az igazi misztikum ... :)

Az osztrákok nem gyártanak "megélhetési" borokat (negyvenéves téeszültetvény ötsoros birtokokra felprivatizálva, hozzáillő betonpincészettel), és csak óvatosan bűvészkednek a "csúcsborokkal". Továbbá van egy vaskezű merketingszervezetük, ami a legjobb értelemben vett kispolgári kultúrfogyasztó élelmiszerbolti kiszolgálására koncentrál.

És nagyon leszűkítették a fajtaválasztékot, és nagyon következetesen végigcsinálják a sokéves programjaikat.

lloyd_george 2010.03.15. 16:29:11

@radala: nekem úgy hírlik Szegedről, hogy Botka ott viszonylag népszerű, de lehet, hogy nincs igazam, de ha tényleg így van, talán emiatt koszorúzott vele együtt a Fidesz és a Jobbik.

Ez kissé nyögvenyelős magyarázat, de jobbat nem tudok kitalálni.:) Persze nem is kell...

Piszkos Freud 2010.03.15. 16:29:58

@AnnaKarenina: Látod, ennyire különböző módon lehet nézni a világot. Neked Orbán nem nagy formátumú. Szerintem a baloldalon csak 2 kategóriával lejjebb találod a legjobbat. Ettől még Orbán nem lesz isten, de sajnos ez a magyar valóság. Nagyon jó lenne, ha minden pártban lenne pár olyan szintű és karizmájú politikus, mint Orbán. Az rákényszerítené mindegyiket arra, hogy fejlődjenek.

Ez egyelőre nem tekinthető normális országnak (mint ahogy előttem már páran ezt is megírták).

Rowar Atkinson 2010.03.15. 16:31:24

@fontana_X: Elmondanád, hogy a felsoroltakból ki lesz kormánytag 2010-ben?

Piszkos Freud 2010.03.15. 16:32:22

@Ordnassac: Járai szakpolitikus (meg bankár), fura lenne, ha ilyen pozícióba kerülne.

radala 2010.03.15. 16:33:31

@lloyd_george: Egy okkal több, hogy ne koszorúzzanak vele együtt.
Minden polgármester népszerű. Szerintem csupán azért mert az emberek szeretnék elhinni, hogy a házuk/lakásuk egyre többet ér és ezért elhiszik, hogy a polgármesterük fejleszti a várost.
Utálok minden polgármestert:-)

Amúgy rémlik nekem, hogy Szegeden már volt ilyen máskor is. Én nagyon utálom Botkát, akit ismerek, az mind utálja, de nálam a kapcsolat megszakításával jár, ha valaki nem utálja Botkát:-)

fontana_X 2010.03.15. 16:33:35

@radala: Egyetlen pontatlan vagy valótlan adat sincs a felsorolásban. Le style, c'est l'homme. A stílus maga az ember.- mondta Buffon mester akadémiai székfoglalójában.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:34:00

@polom13: Nyilván arra célzol, hogy az mszp szervezte volna. Szerintem ez meg hülyeség, és a tények bizonyították is. Megvan erre Mo.-on az igény és a pártjuk is megszerveződött.

Ordnassac 2010.03.15. 16:34:43

@radala: Balogh Gyula: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=b026&p_ckl=37

Ő az alternatív Kossuth-díj egyik megalapítója.

Amúgy igazad van. Az már rég ismert, hogy a párttagság nem jelentett semmit.

Ordnassac 2010.03.15. 16:36:25

@fontana_X: akkor hozd a megbízható forrásokat. ;-) Mert addig csak vádaskodás.

fontana_X 2010.03.15. 16:36:54

@Rowar Atkinson: Kérdésedre válaszolva, a leendő fidesz-kormány potenciális tagjai:

Orbán Viktor, volt KISZ titkár,
Stumpf István :volt MSZMP tag, volt Hazafias Népfront volt alelnök,
Járai Zsigmond : volt MSZMP tag,
kormánytag,
Deutsch Tamás : volt KISZ titkár,
Matolcsy György : volt MSZMP tag,
Martonyi János : volt MSZMP tag,
volt kormánytag,
Chikán Attila : volt MSZMP tag,
Pintér Sándor : volt MSZMP titkár,
Varga Mihály : volt KISZ titkár.

Ordnassac 2010.03.15. 16:37:34

@Piszkos Freud: ez igaz, csak a pénzügyminiszteri szék foglalt Varga Mihálynak, a gazdasági meg Matolcsynak, így nincs hova rakni, hacsak nem rakják vissza az MNB élére (de oda meg Hamecz Istvánt is el tudom képzelni).

clownfish 2010.03.15. 16:37:42

@Surko: ismerjük már nagyjából egymás véleményt a világról, de akármennyire is egyetértünk sokmindenben, az mdf-re nem vagyok képes szavazni. nekem már túl sok, amit mostanság műveltek.

Ordnassac 2010.03.15. 16:39:00

@fontana_X: az meglepne, ha Stumpf és Chikán megint kormánytag lenne. Chikán közel a 70-hez, Stumpf meg nem nagyon akar. Deutschot vissza nem hozza Viktor az EP-ből, nem véletlenül dobta ki oda. Járainak meg nincs hely.

radala 2010.03.15. 16:40:26

@panelburzsuj: Köcsög labancok.
Igazából valóban szörnyűek ezek az osztrákok. Folyton azt látja az ember, hogy semmiben nem igazán jók, semmi igazán nagyot nem akarnak csinálni, de mégis mindenkinél jobbak mindenben.
Bécs nem akar világváros lenni, a tömegközlekedésük látszólag szedett-vedett az egész várost szétszabdalják a vasúti sínek, meg autópálya fölüljárók, de valahogy mégis minden működik.
Komolyan mondom elmegy az ember Szegeden az okmányirodába és Európában érzi magát. Itt minden lepukkant kommunistának tűnik, málló vakolat, egyetlen gomb a sorszám húzásnál, leharcolt ezeréves nyomtatók meg számítógépek. De mégis minden sokkal flottabbul működik, mint Mo-n (mondjuk az egyetlen cetlivel, ha bejutsz, akkor már mindent el is intéznek neked).
Gusztustalan:-)

fontana_X 2010.03.15. 16:40:35

@Ordnassac: Lehet, hogy igazad van, majd meglátjuk. Ám a lényegen nem változtat.

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:41:29

@Piszkos Freud: Igen, de Freudként kérlek, ezt ne vedd rossz néven. :)
Mint ahogy a többpártrendszer sem bokréta a demokrácia kalapján, hanem a különböző világnézetű, érdekű emberek, csoportok érdekérvényesítésére alkalmatos működési rendszer.
Nagyformátumú politikusnak egyébként azokat tekintem, akik képesek az ország érdekében cselekedni, és nálam az utolsó ilyen: Deák Ferenc.

radala 2010.03.15. 16:41:54

@Ordnassac: Jesszus anyám, ö tuti mszmp tag volt, de akkor most mi van?
Nem is tudtam, hogy ilyen régi FKGP arcok még vannak.

szfvár 2010.03.15. 16:42:29

@colosgirl: Egyetértek! Különben is nagy volt a szél.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 16:42:41

@fontana_X: Orbán, Deutsch, Varga nem voltak Kisz titkárok, Stumpf, Chikán tudomásom szerint nem kerülnek pozícióba.A lista eléggé leszűkült..

radala 2010.03.15. 16:43:33

@fontana_X: Amit kijavítottam az mind igaz. Csak pontatlan adat van a fölsorolásodban.
Egy hülye troll vagy aki itt kopi pésztel...

sárkányfő 2010.03.15. 16:43:46

@fontana_X: Szerintem ha valaki MSZMP tag volt, azért az önmagában nem olyan nagyon gáz. A múlt rendszerben, ha csak egy kicsit is előrébb akartál lépni az életben, be kellett lépni a pártba.
Persze a magasabb pozíció már gáz, főleg egy szavakban harcos antikomcsi párttól.
Mikolát ne hagyd ki, Népfront alelnöke volt, bár vele a fő baj inkább az, hogy tök hülye.

fontana_X 2010.03.15. 16:46:45

@Rowar Atkinson: Sajnálom, hogy így gondolod, hiszen még az érintettek is elismerték. A régi egypártrendszer megkövetelte a lojalitást. Akiknek ambícióik voltak, behódoltak, szolgálták a régi rezsimet. A hangos antikommunizmus a legtöbb esetben a múlt leplezése, semmi több.

radala 2010.03.15. 16:47:34

@ó jaj: De Matolcsy, Járai, Stumpf, nem is volt párttag, Fónagy 85-ben kilépett.
Szerintem igenis gáz, ha valaki párttag volt, de nem voltak azok, ahogy OV és KL sem volt soha Kisz-titkár.
Rohadtul elegem van az ilyenekből, mert ezt pár héttel ezelőttig én is mindig elhittem, amikor valami faszfej ezzel jött. Pedig engem aztán nem lehet Fideszellenességgel vádolni:-)
De ezek szimpla neten keringő hazugságok.

Captain Tott (törölt) 2010.03.15. 16:47:35

@AnnaKarenina:
Ha valaki "hideg fejjel végiggondolja az elmúlt nyolc évet"..., akkor nem ír olyant, hogy "zsigeri elutasítás".
Bár ... hideg fejjel is lehet maszlagot enni.

lloyd_george 2010.03.15. 16:48:39

Orbán KISZ-titkársága kapcsán csak a Wikipediáról tudok idézni, ahol viszont Debreczeni "Szuka" Józseftől idéznek (az első Orbán-könyvéből):

"A gimnáziumban alapszervezeti KISZ-titkár volt. Ezt a pozíciót akkoriban nehezen kerülhette el az a jó tanuló, aki nem volt „von Haus aus” ellenzéki. Politikai hozzáállása saját elmondása alapján a katonaság alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott, korábban a rendszer naiv és elkötelezett híve volt."

Szal nem tudom ez mennyire perdöntő, akár Debreczenit, akár a Wikipediát nézve. Olyannyira nem.:)

Martonyi a Németh-kormányban volt tag, de pl. miniszter sosem... hozzá kell ehhez tenni, hogy ez a kormány fogadtatta el a rendszerváltáshoz szükséges törvényeket a Kerekasztal-tárgyalások alapján, szóval ehhez így álljunk szerintem hozzá.:)

mrs. white 2010.03.15. 16:48:47

@radala: Az elmész p. csába-hoz csatlakozom. Hál istennek már valaki tisztába tette a nagy városi legendákat. Egyébként kivétel nélkül mind úttörő volt máglyára velük.

radala 2010.03.15. 16:49:12

@fontana_X: Ne hazudj már folyamatosan, vagy ha ezt elhiszed, amit itt nyomsz akkor hozz hiteles(!) forrást!

Ordnassac 2010.03.15. 16:49:53

@ó jaj: na igen, de az 1989-es átalakulás után, az akkori HNF-nek nem volt túl sok köze az korábbihoz.

Pl. Kukorelli Istvánt kommunistasággal vádolni kicsit merész. (Ő is az utolsó HNF egyik alelnöke volt.)

Ordnassac 2010.03.15. 16:50:36

@radala: abszolút semmi, ha feltűnt volna, egyetértek veled és fontanával vitatkozom. ;-)

panelburzsuj 2010.03.15. 16:51:09

@radala:

Pont egy labancoknál gyakornokoskodó borászcsemetétől hallottam, hogy a vendéglátóinál az a tapasztalat rázta meg legmélyebben, hogy az osztrákok a tulajtól az őrkutya-etetőig bezárólag azért dolgoznak ma rendesen, hogy holnap is legyen hol dolgozniuk.

És vakarta a fejét, trónörökös magamagára, meg a kuruc traktorosaira gondolva ...

AnnaKarenina 2010.03.15. 16:51:29

@Captain Tott: Nevezhetjük simán elutasításnak is a parlamenti munkából való kivonulást.

polom13 2010.03.15. 16:52:57

@fontana_X: Lévai György szigetszentmiklósi Jobbik-képviselőjelölt:a Csepel Autógyár KISZ-titkára 1988-89

fontana_X 2010.03.15. 16:53:01

A fidesz ugyanúgy szerzi meg a hatalmat, mint az mszp 2006-ban. Hazugsággal. A sorsa is ugyanaz lesz, mint az mszp-nek most. A fidesz sorsát a 2014-es parlamenti választások során Váci Mihály örökbecsű soraival tudom leírni:
"És nem elég csak égni. Fagyot is bírjon el, Ki acél akar lenni, Suhogni élivel."

Rowar Atkinson 2010.03.15. 16:54:23

@fontana_X: Tudomásom szerint egyik párt sem tilalmazza az MSZMP tagságot, még a Jobbik sem. Igazából morális kérdésről van szó, nem látok azonban a Fidesz körül olyanokat, akik prominens pozíciót töltöttek be 1989 előtt, még ha (esetenként) párttagok is voltak.

radala 2010.03.15. 16:54:40

@Ordnassac: Ok csak fölhergeltem magamat;-)
Mondjuk ezt a Baloghot a Fidesz nyakába varrni kicsit merész, persze a Fidesz vette a nyakába, kétségtelen.

ubul2000 2010.03.15. 16:54:47

@lloyd_george: A spontán privatizációt is ők fogadták el - mellesleg

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 16:55:54

@fontana_X: erre azért nem tennék nagy összegű fogadásokat :)

mrs. white 2010.03.15. 16:56:42

@fontana_X: Mik is azok a hazugságok?

fontana_X 2010.03.15. 16:59:13

@colosgirl: Azt azért ne felejtsd el, hogy az "MSZMP" valamikori tagjai közül az Orbán kormány foglalkoztatott a legtöbbet miniszteri, államtitkári, MNB elnöki, vagy egyszerűen csak bányatulajdonosi minőségben! Többet, mint a Horn kormány!

radala 2010.03.15. 16:59:55

"Szegedi Csanád szerint a Jobbiknak nem kell 2014-ig vagy 2018-ig várnia a választási győzelemre. „Most vagy soha!” – tette hozzá."

Mindig azt gondoltam, hogy ez a Szegedi Csanád egy ellenszenves buta kis pöcs. De meg kell állapítanom, hogy a politikához nagyon ért. Valóban Most vagy soha van esélyük a választási győzelemre. Én is úgy látom, hogy ennél már csak kisebb lesz a népszerűségük.

jjulie 2010.03.15. 17:00:19

@colosgirl:

mennyire látszott a pasas boldognak, örömtelinek?

lloyd_george 2010.03.15. 17:00:55

@ubul2000: Tényleg? Esküszöm azt hittem, hogy az az Antall-kormány baklövése volt, de ha valóban Németh-ék sara, akkor egy nagy népi dádá nekik, de mindemelett az érdemeiket se felejtsük. Persze, ellenzéki nyomás nélkül Németh is megelégedett volna a szociálzimussal.

Martonyi maga azonban már akkor is a külügyi részlegen volt (azt hiszem, de tán már nyilvánvaló, hogy nem én vagyok a legnagyobb spíler a rendszerváltás témakörében:)). De mindegy. Leglaább annyi már bebizonyosodott, hogy ő nem volt ügynök, mint ahogy híresztelték nem olyan rég róla.

mrs. white 2010.03.15. 17:01:50

@fontana_X: Elkeserítelek pont ma néztem az index címlapján a pártokk népszerűségi listáját.

Képzeld a fidesznek kb 2003-óta változatélan nagyságú a támogatottsága. ha kicsit is jól csinálja ahogy 7 éve nem morzsolódik le, ugy ezután sem fog.

Kicsit is jól csinálni ez után a 8 év után meg egyáltalán nem nehéz.

A hozzád hasonlóak nyílván szurkolnak hogy szarul menjenek a dolgok de a többség nem bízik a csodában csak egy folyamatos előrelépésben.

Mivel a baloldal leírta magát nullára nehéz elképzelni, hogy annak sorsára jusson ellenfél hiányában.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:02:45

@fontana_X: az orbánék bányaügye, tokaji dolgai meg kaya ibrahimozása, a tocsikék, zuschlagok, hunvaldok, hagyók mellet bolhapiszoknak tűnik.
engem nem érdekel, hogy volt-e kisz titkár vagy nem. ki nem tojja le? és az sem, hogy egy miniszterelnök honnan származik. a lényeg, hogy mit tesz az asztalra. és az a bizonyos 4 év nálam még mindig többet mutat a mérleg serpenyőjében mint a szoci 12 év. főleg az utolsó évek.

Ordnassac 2010.03.15. 17:03:32

@radala: persze mit ért SzCs választási győzelem alatt. Azért nem Vona Gábornak fogják Mo. miniszterelnökét hívni májustól, de egy jó eredmény tényleg felérhet annak.

polom13 2010.03.15. 17:03:42

@radala: Szegedi engem Török Zsoltra emlékeztet.
A radikalizmusukat meg el fogja gázolni a szolgálati Audi.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 17:07:03

@radala: A Jobbik a morális-gazdasági válság gyermeke. Ha bennragadunk a gödörben, erősek maradnak, ha kilábalunk, mennek a levesbe.

jjulie 2010.03.15. 17:07:55

@colosgirl:

ha rákkattintasz a beszólásomban a nickedre, megnézheted melyik hozzászólásodba ugattam bele

mrs. white 2010.03.15. 17:08:28

@fontana_X: én masszivan hallottam hogy Orbán Orsós, Deutch meg Dankó.

Ezzel kapcsolatban 3 megjegyzésem van.

1,Ha igaz minden cigány legyen ilyen művelt és akkor mindenki jól jár.
2, Ha igaz a jobboldaliak nem rasszisták ellenben a baloldallal akit ez zavar.
3, Ha nem igaz, akkor sok mindent terjesztenek valakiről, amit illik a helyén kezelni és szarni rá.

jjulie 2010.03.15. 17:08:42

@radala:

mezőgazdaság ügyben már nem nyomulsz?

radala 2010.03.15. 17:10:17

@Ordnassac: véletlenül tudom, hogy ö azt érti választási gyözelem, alatt, hogy nyernek és Vona lesz az ME.
mandiner.hu/cikk/mindenki_a_jobbikra_szavaz_kesz_

Természetesen viccből mondom, hogy ért bármihez, csak azt akartam mondani, hogy április 11-én kéne Vonának abbahagyni, mert az lesz a csúcs.

fontana_X 2010.03.15. 17:11:35

@colosgirl: A fidesz korrupciós ügyeit bolhapiszoknak nem tartanám, de kétségtelen a 4 év kormányzás nem volt elég annyi piszkos ügyhöz, amennyit az mszp 4+8 éves hatalomgyakorlása (bitorlása?) alatt felhalmozott. Ugyanakkor a fidesz a Bokros-csomag megszorításaiból eredő megtakarításokból jócskán profitált, amit természetesen tagad. Talán még azzal is egyetértek, hogy összességében egy fidesz kormány jobb lett volna az országnak az elmúlt 4-8 évben. Azt viszont sajnálom, hogy a fidesz is képtelen nagykorúsítani a nemzetet. Elsősorban az agyukat a zsigereikben tartó emberek indulatain akar előrejutni.

mrs. white 2010.03.15. 17:11:40

@fontana_X: Lendvai Ilcsi cenzorsága és Horn Gyuszkó pufajkodása is hasonló érzelmeket vált ki belőled?

Malachi 2010.03.15. 17:11:47

üdv, kérdeznék - látható valahol Vona beszéde felvételről? MSZP lefutott, Orbán a szokásos, de Vona hülyeségeit még sosem tudtam végighallgatni. Talán majd most, ha valaki kisegít.

panelburzsuj 2010.03.15. 17:11:52

@mrs. white:

"Mivel a baloldal leírta magát nullára nehéz elképzelni, hogy annak sorsára jusson ellenfél hiányában."

A baloldalnak önmaga volt a legnagyobb ellenfele, a Fidesznek meg a nyolc év során felgyűlt hagyaték lesz a legnagyobb ellenfele.

A baloldal után maradt lom, meg a jobboldal iránti elvárások.

Megfigyelo 2010.03.15. 17:11:53

@panelburzsuj: Nem hiszem, hogy Orbánt befolyásolná az, hogy Debreczeni és Mesterházy felismerték és kimondták, hogy ő akasztatni készül. Ezt egyébként mindenki láthatja, akinek van szeme a nézésre, és vannak alapvető ismeretei a magyar történelemről...

radala 2010.03.15. 17:12:39

@jjulie: De minden fronton nyomulok, csak vannak prioritások, Ha valaki egy tök új nickkel idejön és bekopiz egy listát, aminek véletlenül két hete utánanéztem, akkor az hájprioriti.
De nem értek én ehhez, meg a látókörömet is csak épp most szélesítem:-)

Ordnassac 2010.03.15. 17:13:41

@fontana_X: öööö... nézzük akkor (forrásom: MTI Ki Kicsoda 2009, szerk. Hermann Péter, 2008, Budapest):

Horn, Medgyessy, Kovács L., Békesi, Vastagh, Kiss P., Katona B. mind tagjai voltak az MSZMP Központi Bizottságának.

Pál László 1965-től, Suchman Tamás 1983-tól, Lakos László 1969-től, Nagy Frigyes 1962-től, Baja Ferenc 1988-tól, Szabó György 1979-től, Kökény Mihály 1971-től, Kósáné K. Magda 1967-től, Keleti György 1969-től, Nikolits István 1978-tól, Csiha Judit 1971-től, Bokros Lajos 1976-tól volt tagja az MSZMP-nek (Dunai Imre és Kovács Pál régebben meghaltak, így a 2009-es Ki Kicsodában nem lehetnek benne).

Gyakorlatilag az összes MSZP-s miniszter párttag volt. Ez az Orbán-kormányról nem mondható el.

radala 2010.03.15. 17:14:29

Kedves török gábor!
Itt a vona beszéd összefoglalója, ha nincs idöd elolvasni az egészet:
"Tudósítónk szerint Vona Gábor beszéde a lakossági fórumokon már megismert fordulatokból épült fel, lényeges újdonságokat nem tartalmazott."

Index.hu
szeretem az indexet:-)

nyünyüge 2010.03.15. 17:14:55

Mivel a Fidesz nagygyűlésről még nincsen blog:

Nálam Schmitt Pál "Menjetek békével (haza)! c. mondata verte ki a biztosítékot. Amikor egy kampánygyűlés a katolikus liturgia egy mondatával fejeződik be, akkor nagyon ideges kezdek lenni :-(((!

sárkányfő 2010.03.15. 17:15:18

@radala: Nézd, én ugyanazt utálom a Fideszben, mint az Mszpben: hogy hazudnak. A Fidesz, amúgy elég változékony énképében egy elemet próbáltak az elmúlt 20 évben folyamatosan megtartani: a harcos, mély, kérlelhetetlen antikommunizmust.

Ez amúgy jó volna, nagyon jó, csak éppen nem igaz. A fontana által idézett lista csak egy dolog, mint említettem önmagában egy párttagsági szerintem még nem a világ (800.000 párttag volt 98-ben), bár a magasabb pozíció már az én szememet is csípi.

De a fő gond, és amiért ebben a kérdéseben sem hiszek nekik, hogy amikor lehetőségük volt rá, nem tettek semmit, és most se látom hogy terveznének tenni bármi ilyesmit, bár most már késő is lenne.
98-02 között
- nem hozták nyilvánosságra a III/III-as aktákat,
- nem világították át a sajtó, az egyház, a gazdaság elitjét, hogy megtisztulhasson,
- és úgy általában nem éreztem, hogy tűzzel-vassal irtanák bármilyen pozícióból (pl. nemzeti bank) a volt rendszer főméltóságait.
Fontata listája csak azt jelzi, hogy bár korhatár pl. sokáig volt a Fideszben, a múlt rendszerbeli érintettség nem kizáró ok.

Ha ezeket megtették volna, elhinném, hogy nem csak marketingszöveg az antikommunizmus.

Szóval itt vagyok egyedül, nincs az országban olyan párt, mely régi mániámat, a III/III aktátkat nyilvánosságra hozná (a személyi ügyek meg idővel elfakultak). Az én családomat tönkretették a komcsik, és a minimumnak azt érezném, hogy feltárják az aktákat.

polom13 2010.03.15. 17:16:21

@Ordnassac: Hagyd a trollt!
Ha nagyon idegesít küldj neki egy "Balóné"-t!

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:18:30

@fontana_X: ahhoz képest. mondom az mszp-hez képest. és a felhalmozásról annyit, hogy a bokros csomag is olyan volt aminek egy részét visszavonták, egy részét az alkotmánybíróság semmisítette meg. viszont a kasszát nem üresen adták át, volt mit eltapsolni medgyessyéknek is. pedig volt orosz tőzsdeválság, ami vaskosan érintette hazánkat ahogy a távol keleti válság is. a két nagy árvízről ne is beszéljünk, pedig az egyiknél egy fél megyét újjá kellett építeni. és egy olyan média ellenszélben kormányoztak, hogy csoda a megmaradásuk. akkor indultak a kereskedelmi tv-k, nekik alig volt média felületük. ezért mondom, hogy az ottani hibák a 12 évhez képest bolhapiszok. milliárdos különbségek vannak bármelyik kétes ügynél.

fontana_X 2010.03.15. 17:18:50

@Ordnassac: Felsorolásod alapvetően pontatlan.

mrs. white 2010.03.15. 17:18:56

@fontana_X: A bokros legendás csomagja egy hét 500 milliárd forintot privatizált. Ez nem ész kérdése volt. a fele intézkedést eltörölték. A fogmegtartó kezelések hiányában fellépő pl emésztési betegségek meg lehet hogy évtized múlva hatványozottan jelentkeznek hogy érthető nem rövidtávú gondolkodás példáját említsem.

Szerintem természetes hogy nem ismerik el. Miért is tennék de kérlek hozz fel példát, ha van olyan ország ahol bármelyik párt az ellenfele akárcsak egyetlen intézkedését dicséri.

Megszorításból természetesen profitált én elismerhetem mert nem vagyok politikus. Azonban rakott hozzá még egyrejtett is 3 évig amibe az emberek nem döglöttek bele. Ez volt a kulcs nemz 500 milliárd eltapsolása. A nokiás doboz alapján képzeld el hogy az 500 milliárdból (amire sajnos rákényszerültünk mondják legörbült szájjal) hány samsung tévés dobozt töltöttek meg.

korund 2010.03.15. 17:19:07

Jajjj, hogy nem lehet elszakadni a fekete-fehér verziótól.
Az ország döntő része KISZ tag és MSZMP tag volt. Egy gimnáziumban szinte automatikusan Kisz alapszervezetté alakult az osztály.
Nekem a papámnak is be kellett lépnie, ha nem akarta hagyni, hogy egy szakérettségis kazánkovács vezesse az üzemet.
Szakemberek kellenek és ehhez a tapasztalat elkerülhetetlen.

radala 2010.03.15. 17:19:24

@ó jaj: Ez a kritika jogos, teljesen az.
De erre nem válasz fontana X hazugsága.
Teljesen jogos az, hogy a Fidesz sok szempontból szar ezt bármikor bárkinek aláírom, de nem egykutya.
A Fidesz az egy másik kutya.

panelburzsuj 2010.03.15. 17:20:21

@Megfigyelo:

Irónia, kolléga, irónia ...

Ha nem akarom, hogy Orbán valamit tegyen, akkor úgy kell beállítani, hogy nem tehet mást.

Szeret annyira eredetinek és egyéninek látszani, hogy nem fogja tenni ...

radala 2010.03.15. 17:21:54

@polom13: hogy kell Balónét küldeni, szeretnék neki vagy huszat:-)
Meg fogok örülni ettől a faszfejtöl.
Főleg mert látom, ahogy röhög rajtam magában, mert igazából csak viccel.

Ordnassac 2010.03.15. 17:22:52

@korund: ez így van, de ha már előhozakodtunk vele, érdemes bemutatni, hogy mennyire felesleges erről vitázni. Furcsán fog hangozni, de a Ki kicsodából történt idézésem is ezt szolgálta, hogy párttagok mindenhol vannak/voltak és nem ez határozza meg, hogy ki mit fog csinálni.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 17:23:09

@ó jaj: Az Orbán-kormány idejére a titkosszolgálati akták igazán érdekes részei (SZDSZ érintettség) már az enyészeté lettek. Kérdéses, hogy érintettek-e ebben fidesz közeli emberek, és emiatt van a hallgatás.

Ordnassac 2010.03.15. 17:23:25

@polom13: :-D Dehogy idegesít fel, csak imádok ilyen magas labdákat lecsapni. ;-)

El Polako 2010.03.15. 17:23:59

Az a vicc, hogy amíg itt a magyar politikusok egymást ostorozzák, addig Fico beismeri, hogy hazudott Solyóm Lászlóval kapcsolatban:
www.melano.hu/news.php?extend.202

Efelett meg ugye elsiklanak majd...

fontana_X 2010.03.15. 17:25:12

@mrs. white: Bár egy percig sem kétlem, hogy volt "Nokiás doboz", az zavar, hogy ez a metafora a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben jelent meg először, nem pedig egy rendőrségi feljelentésben.

radala 2010.03.15. 17:25:31

@korund: Az én apám meg még ezért sem lépett be a pártba. 9,2 milla ember nem tett így. A nagyapám sem.
Szerintem minden párttag az elsőtől az utolsóig indoktól függetlenül szar ember. De azért ettől még én ezt megérteni megbocsájtani is meg tudom. Nem olyan nagy baj az, ha valaki szar ember.

Megfigyelo 2010.03.15. 17:25:53

@ó jaj: Hülyeség! Olvastad a "Javított kiadás"-t:? Gondolod, hogy gróf Esterházy jódolgában lett III/III-as ügynök?! Vagy id. Pokorni? Az ügynökök is a rendszer áldozatai voltak...

Egyébként Orbánnak még szüksége lesz ezekre az ügynökökre is, mert most jön az 50-es évek ismétlése...

mrs. white 2010.03.15. 17:26:07

@ó jaj: érdekes amit mondasz én másra se emlékszek mint hogy a fidesz egész pályás letámadást csinál és mindenkit kirugott akit csak ért. Hála a baloldali ujságírásban még sikerült részvétet éreztetni szegény baloldali emberek iránt.

Ehez képest azt mondod nem csinált semmit. Akkor ha úgy tényleg tisztogatott volna, akkor most Orbán mi lenne. Mert az ördögtől nehezebb gonosz fokozatot találni.

lüke 2010.03.15. 17:27:31

Orbánt az ellenségei tették naggyá a démonizálással.Ö csinál mindent, rosszat természetesen, jót nem .Így a jézus krisztusi szereptől is megfosztják.
Pedig nem is olyan nagy léptékű politikus, mint ahogy ellenfelei felmagasítják .Sok jó,politikusnak való tulajdonsága van:
nem fecseg, konspiratív, logikus, jól beszél, összerendezett a mondanivalója, határozott, céltudatos.S szerencséje a jó angolja is.

Megfigyelo 2010.03.15. 17:29:51

@panelburzsuj: Orbán semmi és senki által nem hagyja magát zavartatni. Esetleg Angela néni hathatna rá egy kicsit mérséklően, de őt meg nem érdeklik a mi kis szaros ügyeink...

Ordnassac 2010.03.15. 17:30:43

@radala: ebben viszont nem értünk egyet, de nem akarok filozófiai vitába bonyolódni, ugyanis annak annyi értelme van ilyen körülmények között, mint bízni az SZDSZ választási győzelmében...

sárkányfő 2010.03.15. 17:30:44

@Rowar Atkinson: Nem igaz, most mentettek le mágnesszalagról modernebb adathordozókra rengeteg infót. Keress rá.
Az érintettség szvsz az összes rendszerváltópártban megvan, csak a mérték a különbség, meg hogy mennyire képmutatóan állnak hozzá.

sárkányfő 2010.03.15. 17:32:01

@Megfigyelo: Ha áldozatok, akkor miért is kell titkolni? Amúgy már a románok, szlovákok, csehek, mind leelőztek minket ebben a sportágban.

radala 2010.03.15. 17:32:54

@Ordnassac: Ok talán erős volt. Arról nem is beszélve, hogy ez szimplán neveltetés kérdése volt.
maradjunk annyiban, hogy az mszmp-be való belépés semmi esetre sem jelenthet pluszpontot az erkölcsi megítélés terén.

mrs. white 2010.03.15. 17:33:52

@fontana_X: A nokiás doboz egy jelkép ahogy Torgyán is nem a házának az árába bukott bele hanem abba hogy lift van benne. A nokiás dobozt hadd használjam mint a nyolc év jelképét amit egyébként már azóta használok hogy először hallottam point ugy mint a tv nézést.

Tudod Mesterházi (az ernő) csak tévét nézett amikor Balog beszélt Hagyóval ezért nem emlékszik semmire. Azóta a kollégámmal mindig tévét nézünk ha valamiről nem tudunk.

Diocles 2010.03.15. 17:34:06

Nna, meghallgattam Mesterházy beszédét, pont olyan, amilyet várni lehetett, egy szürke, unalmas karrierista beszéde, amelyet elvégzett, mint kötelező feladatot, de maga sem hisz benne, nulla hit, nulla szenvedély.

És ezt nem a politikai elfogultság mondatja velem, érdemes lesz majd Gyurcsány beszédével összehasonlítani, míg ott dübörgő taps lesz, addig itt elszórt és kényszeredett volt; míg ott szenvedélyes körmondatok lesznek, addig itt monoton "csak legyek már túl rajta" felolvasás volt.
Mesterházy baromi rossz választás volt kampányarcnak, ez teljesen nyilvánvaló.

Ui.: van annak valami perverz bája, hogy az MSZP - amelynek legkitartóbb bázisa a volt munkásőrökből, a pártállam magas szintű kiszolgálásáért kiemelt nyugdíjat élvezőkből áll - most kinézte magának a demokrata címkét...
Pedig a nyakam rá, ha megkérdeztük volna a jelenlévő idősebb szoci párttagokat, 10-ből 8 még ma is ellenforradalomnak mondaná '56ot... Demokraták, hja...
Holott

sárkányfő 2010.03.15. 17:34:09

@mrs. white: te most komolyan összemosod a 98-02 közötti demokratikusan megválasztott pártok elleni egész pályás belpolitikai letámadást a múlt rendszer főtisztjei elleni jogi és adminisztratív harccal? Mégis miről beszélsz...?

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.15. 17:37:43

Nem tökmindegy, hogy mit mondott ez a nímand?

Diocles 2010.03.15. 17:38:07

Az meg a lúzerség magasfoka, hogy azzal próbált "hódítani", hogy elmondta, hogy merre járt a világban és milyen jól megtanulta ott a világnyelveket.
Ez társaságban jó, ha elmondja, főleg, ha nőzni akar, de a közmondásosan irígy magyar társadalom nem szereti az ilyesmit.
Ez egy balfasz, lássuk be.

mrs. white 2010.03.15. 17:40:14

@ó jaj: Komolyan mondod hogy rendszerváltáskor nem mazsolázzák ki magukat az illetékesek és nem csak azt hagyják meg ami az ő érdeküket szolgálja.
Nyolc év után mi a bubánatot lehet feltárni. Pont a legnagyobb szarkeverők ússzák meg. Esetleg pont azok marasztalod el akiket veréssel vettek be.

A családi legendárium szerint a nagyapámnak a sekrestyés volt egy barátja amiko eljött az volt az első szav hogy semmit ne mondjon előtte mert beszervezték addig verték. Ha valamit tud ugyis kiszedik belőle ezért semmiről nem akar tudni. Na az ő neve lehet hogy még mindíg ott van.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 17:41:19

@ó jaj: Lementettek rengeteg info-t, de biztosan nem mindent. Az első Kenedi bizottság működése a 90-es évek közepén megkérdőjelezhető volt.

Az érintettség egyébként teljesen más szinteken mozoghatott a mostani pártoknál, és ez nem csak képmutatás kérdése. A mostani ballib pártok szerepe nem összehasonlítható a többiekével, ezt te sem vitathatod.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 17:44:26

@Diocles: Szekeres Imréről beszélsz?

Ordnassac 2010.03.15. 17:48:12

@Rowar Atkinson: Mesterházy is ezzel operált, hogy tud angolul és spanyolul és hogy milyen májer volt a közgázon, meg hogy PhD stb.

sárkányfő 2010.03.15. 17:51:19

@mrs. white: Amit írsz, maga a struccpolitika, harmatgyenge érvekkel megtámogatva.

@Rowar Atkinson: Legalább 10.000 oldalnyi infó van a mágnesszalagokon. Hogy nincsen meg minden, az nem érv arra, hogy ami megvan, azt tovább titkoljuk, de ugye ezt te is tudod.

A relativizálással meg tele a puttonyom, és az se érdekel,
hogy ki kevésbé álszent és hazug, és rohadtul nem érdekel, hogy a másik párt még rosszabb. Csak hozzák már nyilvánosságra.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.03.15. 17:54:04

@ó jaj:

egy állampárti rendszerben a párttagság formalitás, semmi egyéb

egyes munkahelyeken be kellett lépni, másokon meg erősen ajánlott volt

senki sem vette az egészet komolyan, néhány hívő kommunistán kívül, őket meg mindenki körberöhögte

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.03.15. 18:01:18

@nyünyüge: A menjenek haza békésen elköszönésnek semmi köze semmilyen liturgiához, itt is a szélsőségektől való elhatárolódás volt a lényeg, ami amúgy az egész eseménynek keretet adott, ha ezt sem látod, akkor ez valószínűleg szándékos...

Piszkos Freud 2010.03.15. 18:03:38

@radala: Azért a támogatási rendszer, meg a Magyarországon alkalmazott szigorú szabályozás (ami nem a bor minőségét, hanem a piacra jutását korlátozza) erősen drágítja a magyar borokat, összehasonlítva a NYE-i borokkal.

(Ez természetesen igaz a mezőgazdaság más ágaira is. Ha már Ausztria szóba került: ott éttermek vásárolhatnak a falusi termelőktől. A kistenyésztők levághatják a saját disznójukat, és el is adhatják egy bizonyos körzeten belül. stb)

eyeofodin85 2010.03.15. 18:04:12

@jjulie: Érdekes pont Dembinszky, a szabadságharc bukásában azért hanem is kiemelkedő, de nagy szerepe volt.

Idet 2010.03.15. 18:04:34

Ó, basszátok meg, már bocsánat, de tudja valaki egyáltalán, hogy miről van szó?!

Idet 2010.03.15. 18:06:22

Úgy értem, most, per pillanat, momentán, vagy ahogy bárki akarja?!

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.15. 18:07:11

@Ordnassac:

"Mesterházy is ezzel operált, hogy tud angolul és spanyolul és hogy milyen májer volt a közgázon, meg hogy PhD stb."

Az államtitkárságával nem dicsekedett?

Ja, arról egy másik fórumon kérdezgették.

Ordnassac 2010.03.15. 18:09:56

@eyeofodin85: ezt átlagember nem tudja, max. azt, hogy utcát neveztek el róla Pesten és hogy tiszt volt a forradalomban. A poén az Dembinski személyét nem ismerők között hatott.

Jamesboci 2010.03.15. 18:16:04

@lloyd_george:
figyuzz te szerencsétlen:
akkor miért nem komcsiztál, akikor a böszme meg horngyuszid uralkodott?
azt kivánom, élj ott, ahol Mesterházi lesz miniszterelnök. pld. burundiban.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 18:16:23

@Ordnassac: Hogy az átlagember mit tud március 15-ről, arról itt egy videó, az utca emberét kérdezik az ünnepről,beszarás. A Kurucon van, de az RTL Fókuszon volt a riport, nagyon jó. Összekeverik 48-at 56-al, Petőfi Mohácson halt meg, stb. Dembinski? Ugyan már!

kuruc.info/r/34/56692/

Színes Géza 2010.03.15. 18:17:01

Mesterházyra már egy év múlva senki nem fog emlékezni vagy rossz esetben összekeverik a bűnöző névrokonával.
Orbánnak azért volt ma egy fontos mondása, ti. hogy mindenki nézzen magába és kezdjen el tisztességes lenni, ha valódi változást akar. Ez fontos! A gyakorlatban: adócsökkentést, de kőkemény beszedést!
Kicsit hiányoltam a beszédéből a számonkérést. Ez most nagyon fontos, hogy a jövőben senki nem merészeljen ilyen arcátlanul lopni, mint ezek senkik az elmúlt 8 évben.

Surko 2010.03.15. 18:24:52

@panelburzsuj: " Ismertem olyan (kertészeti) szövetkezetet, amelynél már az alapítás közben kivált négy erősebb tagjelölt. Az ő cégük még elkecereg, a másik, harmincvalahány fős társulatnak két év sem kellett a totális összeveszéshez és széthulláshoz. "

Az agráriumban tényleg nincsen pozitív pálda. De a kiskereskedelemben van:

- a CBA hálózat, vagy a Reál üzletlánc.

A CBA-t négy kereskedő alapította közös beszerzésre. Később kinyitották a csoportot és más bolttulajdonosok is csatlakozhattak.

A közös beszerzésnek köszönhetően leszoríthatták a beszerzési árakat.

Később vettek egy raktárat, így a szezonális árhullámokat is kihasználhatták a tartós termékek esetében.

Később csatlakoztak a német EDEKA kiskereskedelmi szövetséghez, így onnantól az import beszerzéseik is költséghatékonnyá váltak.

Ma önálló húsüzem és zöldség feldolgozó kialakításán dolgoznak.

Na ezt nevezem én példás gazdasági együttműködésnek. Nevezzük szövetkezetnek, vagy sem.

Persze az tény, hogy ahhoz ész kell, hogy valaki felfogja, hogy közösen többre mennek. A CBA tagok ezt felfogták. Lehet, hogy az agrártermelők túl primitívek ehhez...

Idet 2010.03.15. 18:30:38

B@ssza meg, ez fontos? Ó a k@rva életbe!
Na jó, én megyek!

Pedró27 2010.03.15. 18:31:03

@abandi: "Hogy a magyar többet nemzzen!
És,...Török Gábor elemezzen! "

Naggyon jó! :D

Ordnassac 2010.03.15. 18:33:32

@Idet: őőő, nem szoktál te ennyire Tourette-szindrómás lenni... Valami történt?

tölgyes 2010.03.15. 18:34:13

Kedves Gábor! Az MSZP jól választott helyszínt.. Ott a kevés is soknak tűnik.. de kétségtelenül ügyes megoldás volt... Ami a beszédet illeti azt átitatta a "FULLADJON MEG ORBÁN VIKTOR LEHETŐLEG MÁMA MÉG" BEVETT RIGMUS..ami Szabolcska-Karinthy kettős belopott a magyarok fülébe.. Ott Orbán helyett Ady szerepelt..:)
Mire volt jó ez a szöveg??? Arra, hogy az Orbán-gyűlölőket urnához vigye!! Ez pedig szerintem a törzsszavazók kemény magja.. Vagyis az MSZP minimalizálni akarja a tovább lemorzsolódást. Az nagy kérdés, hogy mennyire sikerülhet, amikor még a legsikeresebb miniszterelnökük is másféleképpen beszélt: Orbán, demokrata és hazafi...Most akkor mit gondoljon szegény szavazó?? És hát a Hagyó-Hunvald-Zuschlag-Sukoró-HM botrány... stb. nehezen varható a fidesz nyakába..
Ha mégis akkor azt meg is érdemeljük.

Surko 2010.03.15. 18:34:19

@útelágazás: " ja, MDF liberálkonzi, mi? A Bokros is biztos az volt az MSZP-s minisztersége alatt. "

Miért szerinted mit képviselt Bokros anno? Netán szocialista - értsd: baloldali gazdaságfilozófiát képviselő - lett volna?

Ugyan... Ha ezt gondolod, akkor fogalmad sincs a gazdaságról, sem a politikai bal-jobb fogalmak valódi jelentéséről.
Persze ezért nem hibáztatlak, mert ebben az országban senki nem a helyén kezeli a bal-jobb fogalmát...

Ugyanis ki kell ábrándítsalak, hogy a jobboldaliság a világ normálisabb tájain nem merül ki abban, hogy valaki nagypofával magyarkodik, meg tenyérnyi kokárdát tűz a mellére...

Hasonlítsd össze azt amit Bokros 15 éve mondott azzal, amit ma mond.

Nem változott semmi. Bokros ugyanazt mondja, ő nem változtatott semmin.

OK, az MDF tényleg nem ugyanaz, mint ami néhány éve volt. De mit számít ez?

Végre ráleltek a helyes útra. :)

Elvégre a Fidesz, az SZDSZ sem ugyanaz, mint amik voltak '89-ben.

A szadi a leghevesebb antikommunistából 4 évvel később az utódpárt csatlósává lett, a Fidesz "térdre csuhások" felkiáltásából mára a kereszténydemokrácia letéteményese lett.

Ehhez képest az MDF liberál-konzervatív fordulata semmiség.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.15. 18:35:01

Üdv Mindenkinek! Aranyos, ahogy dícsérik egyesek Viktor angolját... Csak nem azt, amit a Soros ösztöndíjjal kalapáltak egyenesre... Vagy amikor a Liberális Internacionálé alelnöke volt és fizettek mindent neki kintről??? Azt hiszitek valami változni fog itt? Naivak... A szoci lopógépek helyett kapunk fityeszes lopógépeket. A jobbiknak nevezett bagázs meg..inkább no comment.

Idet 2010.03.15. 18:35:55

@Pedró27: Melyik magyar nemzzen többet, a franc essen beléd?

Bár, amilyen ütődött a magyar nemzőképes nőneműek sokasága, még ez is lehetséges.

cellimega 2010.03.15. 18:38:33

@fontana_X:

Lehet, hogy fiatal vagy, így nem emlékezhetsz:
Bokros 1995-1996-ban volt pümin, kevesebb, mint 1 évig. 1996 febr. leváltása utáni 2 évben rohamosan nőtt a ktgvetési hiány.
Egyébként Bokros alatt is volt hiány, csak kisebb, mint előtte.

Az, hogy vki MSZMP-párttag volt, nem bűn.
Bűnösök az ország vezetői voltak, akik ismerték az ország valódi helyzetét (hogy a hazug statisztikák ellenére távolodunk Nyugattól), de félrevezették a népet, a párttagokat is. Ilyen félrevezető volt pl. Lendvai.

Surko 2010.03.15. 18:41:08

@clownfish:

Nyilván én is jobban örültem volna, ha a közelmúlt kevésbbé lett volna kaotikus, de ez van.

Kire szavazzon akkor egy liberális demokrata?

Csak azt ne mondd, hogy az antikapitalista LMP-re...

Aki hisz a szabad piacgazdaságban, az nem voksolhat egy antikapitalista pártra.

Az OK, hogy felvállalják az életmód-liberalizmust, de ettől még nem lesz liberális az LMP.

Gazdasági kérdésekben az LMP - elsősorban nem is a leírt programok szintjén, hanem a tagság általános felfogása - balról előzi az MSZP-t...

Idet 2010.03.15. 18:41:20

@Ordnassac: Mi az, hogy Turette? Nem tudom! De pillanytnyilag szindrómás vagyok, majd még iszomegykis rizlinget, akkor talán kevésbé leszek szindrómás.

Tényleg nem tudom, és tényleg kicsit "szindrómás" vagyok, bocs!

nyünyüge 2010.03.15. 18:41:28

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Magam is rájöttem, hogy a békés hazamenetelre való buzdítás a széljobbtól való elkülönülésre szolgált.
De a megfogalmazás formája egészen biztosan nem véletlenül volt hasonló a katolikus liturgiához. Ahogy az egész rendezvény láthatóan profin volt megrendezve, eltervezve.
Minden mondatnak, üzenetnek megvolt a helye és célközönsége formailag és tartalmilag egyaránt.
Ennek is.

Bougheau Tschichka 2010.03.15. 18:42:44

Még szerencse, hogy az MSZP nem akar az utcán politizálni, és hogy semmiféle sárdobálásba nem megy bele.

Muhahahahaha

A beszédénél sokkal fontosabb : Jól látom, Attila kezdi vissza növeszteni az orralávalóját?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2010.03.15. 18:43:36

Az összes pártot ki kéne takarítani erről az ünnepről, hogy a kis gyerekeink méltó képet kaphassanak azokról az emberekről, eseményekről, akikről - amikről ez az egész szól.
Miért kell bazári majmokkal tönkretenni ezt a szép ünnepet?

cellimega 2010.03.15. 18:47:07

@ó jaj:
III/III-ról:
ne felejtsd el, hogy a Fidesznek nem volt meg a többsége 1998-2002 között.
Az MDF és az FKGP tele volt régi III/III-asokkal.

Az 1990-es évek elején 2 párt követelte a szigorú (német, cseh mintájú) átvilágítási törvény elfogadását: az SZDSZ és a Fidesz.
Az akkori parl. ezt nem fogadta el, mert többségében volt III/III-asok alkották.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.15. 18:47:16

@Rosa Rugosa: Teljesen igazad van, a sok ingyenélő nem tudja, miről szól az ünnep! Állandóan minden sz.rba belekeverik az aktuálpolitikát. Elmennek a... Jó lenne, ha az ünnep arról szólna, ami! Nem róluk!

Pedró27 2010.03.15. 18:47:22

@Idet: "Melyik magyar nemzzen többet, a franc essen beléd?"

Kösz a jókívánságot :)

Én még a kommentek elején jártam. Ott elhangzott egy poén, ami nagyon tetszett és ezt jeleztem.

Surko 2010.03.15. 18:50:04

Sajnos sok liberális szavazót téveszthet ez meg.

Az LMP számára az ex-SZDSZ szavazók hasznosak, de az általuk vallott ideológia - ismétlem leszámítva a trendi életmód-liberalizmust - már nem kell.

Sokan akik felületesen ismerik az LMP-t, így valamiféle poszt-SZDSZ-nek gondolhatják, ami igen távol áll a valóságtól.

Egy balos zöld párt nem lehet alternatíva egy igazi liberális számára.

Az LMP a Nyugat-Európában divatos újbaloldali, neoszocialista, globalizációkritikus pártok szellemi rokona.

A francia fiatalság köreiben népszerű NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste) hasonlít hozzá, na persze a zöldpártok mellett.
www.npa2009.org/

A különbség pusztán az, hogy az LMP - taktikai okokból, hiszen a hontalanná lett SZDSZ szavazókra szüksége van - szemérmesen titkolja, hogy erősen balos lenne, míg nyugati szellemi társai ezt nyíltan felvállalják.

tölgyes 2010.03.15. 18:51:38

@Surko: Annak Önnek igaza van, hogy a nemzeti önazonosság hangsúlyozása és a nemzeti jelképek használata a világban kevés a jobboldali identitáshoz. Már csak azért is kevés, mert ott ebben nem sok különbség van jobboldali és baloldali között...Az USA-ban mindenki kitapétázza a csillagokkal a nagygyűléseket.. a demokraták is, a republikánusok is.. az angoloknál szintén...stb

Idet 2010.03.15. 18:52:07

@Ordnassac: Kcsit kiakadtam, igen, de nem kommentekből kifolyólag.
Majd magamhoz térek, köszi!

2010.03.15. 18:53:43

A poszt korrekt.

@Török Gábor rajongó: Ez jó :)

Ez meg egyenesen frenetikus volt:
"Mára Magyarországon a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája a Magyar Szocialista Párt."
/aki mondta: Mesterházy Attila/

És nem nyílt meg az ég...

cellimega 2010.03.15. 18:54:17

@fontana_X:
ezt írtad:
"Ugyanakkor a fidesz a Bokros-csomag megszorításaiból eredő megtakarításokból jócskán profitált, amit természetesen tagad"

Ezen a téren tájékozatlan vagy:

Bokros kevesebb, mint 1 évig volt pü.min, csomagjának szinte minden elemét megsemmisítette az alk.bíróság még abban az évben.
Valóban csökkentette a ktgvetési hiányt (az infláció tudatos felpörgetésével kb 20%-kal csökkentette a fizetések és a nyugdíjak reálértékét).
1996 febr-ben leváltották, és utána a szoci-szadi-kormány 2 éven át költekezett, s mire jött a bukásuk, óriási volt a ktgvetési hiány.
Ha nem hiszed, olvass utána, de kérlek, ne a HVG-ben, hanem szaklapokban.
Az infláció felpörgetése meg történelmi bűne Bokrosnak. Ha a Fidesz ilyen sokkterápiát alkalmazott volna 1998-ban, máig azt olvasnánk, hogy mekkora gazemberek. Mivel a vörösök csinálták, máig azt halljuk, mekkora sztárok.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.03.15. 18:54:24

"Hol volt Orbán Viktor 1848-ban?"
Hol voltak a Fidesz országgyűlési képviselői az elmúlt 4 évben?
Mert a Parlamentben nem...

panelburzsuj 2010.03.15. 18:54:32

@Surko:

Inkább ellenérdekeltek:

Amennyire lehet, kerülik a "túlzottan" adminisztrált termékutakat. (Magyarul: zsebből zsebbe, amit csak lehet.)

Amennyire lehet, igyekeznek "csúcsáron" értékesíteni. Ha ez a szerződött partnernél van, akkor ott, ha nem, akkor másutt.

Amíg van értelme és lehetősége "saját" fejlesztésbe invesztálni (nyereséget, hitelt, támogatást), addig minek fektessenek "idegenbe" (azaz közösbe)?

Nagyon nagyok a vagyoni különbségek, anyagiakban és tudásban is, ráadásul nagyon sok a "több lábon" álló vállalkozás, amelyben a mezőgazdasági tevékenység csak egy a sok közül. És nem föltétlenül a legperspektivikusabb. (Lásd: borászpanziók sora, mint "cégen belüli vertikális integráció" ...)

A magyar "gazdatársadalom" rendkívül inhomogén, és a teljesen véletlenszerűen, "történelmileg" kialakult érdekszövetségek sokkal erősebbek lehetnek (bizalom), mint az íróasztalon, "szakmai szempontok szerint" megtervezett hálózatok.

Most ennyi jutott eszembe. De biztos van még ... :)

Idet 2010.03.15. 18:55:18

@Pedró27: @ordnassasnacnak mondtam már, hogy kiakdtam, bocs!

Bocs, mert bocs!

Ordnassac 2010.03.15. 18:56:47

@Idet: Tourette-szindróma: betegség, kényszeredett arcrángások, mellékelve akaratlan káromkodásáradatokkal.

A rizling azonban megmagyaráz egy-két dolgot.

Surko 2010.03.15. 18:57:01

Egyébként ez a szemérmesség azért nyugaton is jellemző valamelyest.

Itt van pl. a német szélsőbal képviselője a Die Linke.
Célja gyakorlatilag ha bevallják, ha nem, valamiféle neoszocialista társadalom felépítéséről szólnak. A nevükben mégis csak lakonikusan "Balpártnak" hívják önmagukat. A kissé lejáratódott szocialista, netán kommunista kifejezést tehát nem vállalják fel, holott az általuk képviseltek ezt jelentik.

De itt van az előbb hivatkozott francia NPA - Új Antikapitalista Párt - is, amely szintén valamiféle (új)szocializmusért áhítozik, ám ezt ő sem vállalja fel, csak szemérmesen "antikapitalistának" hívja önmagát.

A marketing ereje. A szocializmus, netán a kommunizmus manapság NEM MENŐ.

Na de az antikapitalizmus, na az már TRENDI.

Pedig különbség nincs közötte. Aki antikapitalista, az szocialista. Ha kimondja, ha nem.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.03.15. 18:57:03

@colosgirl:

Persze persze, az én tolvajom nem lopott annyit, ezért nekem sokkal kedvesebb, sőt felmenti a lopás alól. Ez megint vastagbőr kategória.

Polt Peti neve ismerős?

Idet 2010.03.15. 18:57:54

@Turk Hava Yollari: Hogy hol volt? Ha jól számolok, a dédnagyapja tudattalanjában.

Idet 2010.03.15. 19:01:01

@jjulie: Van. Mit savanyúkáposzta+törtkrumpli

Idet 2010.03.15. 19:04:23

Te piszok!
De igazad van!
Köszi, nem tudtam!

jjulie 2010.03.15. 19:05:02

@Idet:

finom elegy, miért haragudhattam volna reggel?

Surko 2010.03.15. 19:06:18

@Surko: A végkövetkeztetés lemaradt.

Szóval ha az LMP nyíltan antikapitalista, neoszocialista ideológiáját hansúlyozná, akkor Magyarországon, ahol a "szocialista" kifejezésnek meglehetősen pejoratív jelentése van, akkor semmilyen eredményre nem számíthatna.

Max annyira, amennyit Thürmer, Vajnai, netán TGM össze tud szedni.

Na de azzal a zseniális húzással, hogy nem ezt hangoztatják, hanem a kedvesen semmitmondó "lehet más a politika" lózungot, azzal máris ki tudnak törni a szélsőbaloldali, globkrit, antikapi marginalizációból.

Hiszen a "lehet más a politikába" mindenki azt lát bele, amit szeretne. A mai politikából sokaknak elege van, így sokan vágynának másra. Na de mindenki másként képzeli el azt a másfajta politikát.

Épp ezért nem is sokat árul el az LMP arról, hogy neki mi is lenne a véleménye erről a másságról...

Hiszen ha mondsz valamit, akkor azzal elriszthatsz valakiket. De amíg csak "lehet más" addig abba elég nehéz belekötni...

Ha viszont majd előbb-utóbb teríteni kell a lapokat, akkor lesz nagy meglepetés - különösen az ex-SZDSZ-es szavazók körében - hogy nocsak, egy szélsőbaloldali, antikapitalista pártra voksoltam.

Idet 2010.03.15. 19:07:28

@jjulie: Naaaa, mondd, hogy nem haragszol! Kérlekkérlek....!

Surko 2010.03.15. 19:08:04

Hozzá kell tennem. Engem nem zavar, ha az LMP antikapitalista.

Csak akkor azt ne titkolják, hanem játszanak nyílt lapokkal.

jjulie 2010.03.15. 19:09:42

@Idet:

nem haragszom, ha akarod, de lehetne?

Ajtony 2010.03.15. 19:10:24

Az összes homár Orbánba szerelmes - mert azt mutatja, hogy csak róla tudnak beszélni?

Idet 2010.03.15. 19:11:08

@jjulie: Mert néha olyan hülye vagyok! Csak nyomom, és nem jut eszembe, hogy bántó is lehet, csak utólag!
És még: nem. nem sajnáltatom magam.

jjulie 2010.03.15. 19:12:33

@Idet:

semmit sem vettem észre, szóvá tettem volna

Idet 2010.03.15. 19:14:00

@jjulie: Hát, amilyen pimasz voltam... de most nem esne jól, ha haragudnál.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.03.15. 19:16:29

Méghogy az MSZP gyűlésén vettek sokan részt! Na ne nevettessük már egymást!

jjulie 2010.03.15. 19:16:46

@Idet:

nem vettem észre semmit, hidd el, hogy nem hagytam volna, nagyon kódolhattad, vagy figyelmetlen voltam

Surko 2010.03.15. 19:18:27

Egyébként - feltéve, hogy az MDF bejut a Parlamentbe - lesznek érdekességek a hazai köznyelvben ún. "baloldalon" is.

Az, hogy a Fidesz-Jobbik érdekes lesz, az már ismert dolog.

De legalább ilyen érdekes napok jöhetnek majd MSZP-MDF relációban is.

Ma még az MDF civakodásaitól hangos a sajtó, de lesz itt még tüzijáték a szociknál is a választások után. Ma még taktikusan csenben van mindegyik tábor, de ez csak a választásokig tart.

Április 11. után megkezdődik a kíméletlen küzdelem a pártvezetésért. (plusz a felelősök megnevezéséért)

Még a pártszakadás sem zárható ki.

A nagy kérdés, hogy vajon a szocik elkerülhetetlen belharcaiból mennyit profitálhat az MDF?

Az MSZP-n belüli "polgárháborúnak" az egyes különböző forgatókönyvei mit jelenthetnek Bokroséknak?

Pl. ha a balszárny - Sziliék - kerekednek felül, akkor a liberális-centrista szavazói a pártnak Bokrosékhoz szivároghatnak, akár már őszre. (attól függően, hogy mennyire lesz kíméletlen a harc)

De mi van, ha Gyurcsány és köre jut ismét vezető szerephez? Ők ugyanazokra a mérsékeltekre hajtanak, mint Bokrosék.

Az MDF jövője tehát - na persze az április 11-ei eredményektől függően - nagymértékben az MSZP belharcaitól függ. A szocik önmarcangolása, netán összeroskadással felérő szakadása az MDF malmára hajthatja a vizet.

korund 2010.03.15. 19:18:29

@Ordnassac: Valóban felesleges, értelmetlen a vita. Jellemzően felkapjuk az abroszt, mert van aki erre hangol. Egyetértek veled.

A fő probléma, hogy ilyen közeli dolgokat nem tudunk objektíven megítélni, valahol a családi bugyrokban ott van mindenkinek a szennyes.

A bizalmunkat adhatjuk, s ha most is visszaélnek vele, akkor nem lesz már Magyarország.
De nem fognak visszaélni.

Idet 2010.03.15. 19:19:09

@Ajtony: Homár? A frászt! Szexepilje van nekijje, ahogy egy valódi politikusnak kell!
Gondolod, hogy a nőnemű választói népesség nyálelválasztasása Kovácslacustól vagy Gurmaizitustól induljon be?
Azt nem gondolod komolyan, hogy az eszüktől?

Kivlov 2010.03.15. 19:19:16

Azért tart itt az ország, mert ez ment az elmúlt 8 évben is: cselekvés helyett állandóan a Zorbánnal foglalkoztak a kommer férgek.
És még van képük most az észt osztani, mintha nem ők kúrták volna el eddig. Meg hogy mit csinálnának. Miért nem csinálták eddig? volt rá 8 évük. majmok.

Idet 2010.03.15. 19:21:00

@jjulie: Simán hülye vagyok, és most rossz passzban. Bocsáss meg.

Ordnassac 2010.03.15. 19:23:38

@Surko: jó felvetések, de előbb a színesre sikerülő MDF-frakciót kéne belülről helyrerakni. Elég színes társaság lesz (feltéve, ha bejutnak).

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.15. 19:24:42

@Imre Laci: abban a sikátorban az a néhány banyatankos nyugger meg egyéb hős-mszps bizony soknak látszik. a fidesz meg nem tűnik soknak, mivel a sajtóállványról főleg a színpad felé fordították az objektíveket, nem a bazinagy tömeg felé. ja és csak a döbrentei tértől a krisztina térig tartott a tömeg, beterítve az utat meg a fél tabánt. mivel nem foglalták el az erzsébet hidat, vérmezőt és az egész tabánt meg naphegyet, nyugodtan icsekedhetnek a szocik hogy lám, ez kevés. a jobbikos trollokon sem látszódik hogy ezek elegen lennének a gárdisták elsöprő győzelméhez.

Bougheau Tschichka 2010.03.15. 19:30:37

Török Gábornak egy idea:

Demszky Gábor főpolgármesterként politizált, hiszen a Jobbik ellen agitált, amit e tisztében nem kellett volna...

Viszont ha nem főpolgármesterként politizált, hanem az SZDSZ színeiben, akkor miért Budapest önkormányzat rendezvényén, közpénzen tette ?

Egyik esetben sem korrekt, amit tett!

Ajtony 2010.03.15. 19:35:34

@Idet: Egyetlen előnye a fiatalság. Hátrányai már inkább sorolhatók: kiló zselé a fején, akkora arc, mint Jabbáé, érintettség a Zuschlagi szajrézásnál, szélsőségesen megosztó duma (jobber doki, balos doki +ugyanez ráköpve pedagógusékra), tenyérbemászó arc + 2éves Suzuki árú öltöny +prada csuka, stb.
Nem mellékesen a zsír-kapitalista szoci ideológia proli populizmussal összerázott emulziója.
Sokat ront az összképen a háttérben rettegő arccal bámuló Lendvai, Szekeres, és a többi anti-szinpa

Ajtony 2010.03.15. 19:39:42

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 27cm:
Kellett neked a bumburnyákot nézni. Most meg törölgetheted a képernyődet. :-)

Idet 2010.03.15. 19:40:14

@jjulie: Nem. De nem köztéma. Ha többet akarsz, az Indanet a megoldás.
Bocsánat, de vacak. Mármint a dolog. Mármint, a francba, nochmals ne haragudj!

Nagykozári 2010.03.15. 19:41:16

Tisztelt Török úr!
Mindig érdeklődve olvasom javarészt a józan ész vezette elemzéseit, de most ellenpontozási kényszert éreztem: Ön azt írja, hogy Mesterházy beszéde " vádirat " lett volna.
Vádiratot az ügyész ( a törvényesség őre ) nyújt be. Vádbeszédet az ügyész mond.
Vádaskodik viszont ( alappal- alap nélkül) az ellenérdekelt fél. Csakúgy helytelen ez esetben a megfogalmazás, mint a sportújságírók által elkezdett s mételyként terjedő " hibát vét" ostobaság.
Elemzéseit, mint egy okos ember okos meglátásait továbbra is töretlenül szívesen olvasom.

Ordnassac 2010.03.15. 19:42:16

@Ajtony: a gond a szociknál az, hogy senki nem volt hajlandó vállalni ezt a szerepet, Mesterházyn kívül.

wabel 2010.03.15. 19:43:20

Sajnos én nem tudok ilyen okos gondolatokat megfogalmazni mint az elöttem szólók, így egyszerűen az első gondolatot/érzést írom le.... ez egy f@sz... Nem a török G. ha nem a mesterházysenkiházi!

Idet 2010.03.15. 19:43:57

@Ajtony: Húúú! Ennemvótsemmi! Baszus, Prada cipő?!
Igazad van, ez kiveri a biztosítékot. Lendvai Sipánkától különösen kiver a víz, már írtam valahol, hogy miért.

Darkhorse 2010.03.15. 19:44:26

Nekem lenne egy pár kérdésem a fent és más fórumokon oly gyakran felbukkanó, rendszeresen és következetesen felemlegetett dolgokkal kapcsolatban.
Hányszor, de hányszor hallottam már, hogy milyen jó volt a Fidesznek, hiszen egy Bokros csomag hozadékaiból gazdálkodhatott (nyilván ezután a választás után, majd az lesz a téma, hogy egy Gyurcsány-Bajnai megszorítás után már könnyű volt)
De kérdem én az nem merül fel senkiben, hogy miért kell egy szoci időszak végén mindíg súlyos megszorításokat eszközölni?
Más! Ez az árnyékharcos kirakatember ez a mások bábja azzal jön (és ezt is hallottam már sokkaktól) hogy a Fidesz mindenre csak nemet mond!
1. Az MSZP hány ellenzéki indítványt szavazott meg?
2. Ha mindent a szocik és a szadesz szavazott meg és az ide vezetett, hát akkor inkább el kellene ismerniük (ismernünk) az ellenzék előrelátását, akik látták, hogy mi lesz ennek a vége.
3. Mennyivel könnyebb dolga lenne az MSZP-nek ha ma azt mondhatná, hogy ezt a sz*art együtt főztük.

jjulie 2010.03.15. 19:45:46

@Idet:

kb ötödször mondod, de nem tudom miért haragudhatnék

mi az az indanet?

útelágazás 2010.03.15. 19:46:38

@Surko: Egy ilyen szélsőliberál-kisgazda-nemzeti-konzervatív-szocdem MDF-nek nincs helye a parlamentben. Ez még magyar viszonyok között is röhejes lenne. Antall forog a sírjában, persze ez nem érdekli a mai "MDF"-et, akik már csak visszaélnek a párt nevével.
Magyarok, demokraták, függetlenek, ja persze. Mindenkit kizáró diktatúrapárt, pénzügyileg az SZDSZ-től függő jövővel.

mediator · http://gondolatebreszto.b13.hu 2010.03.15. 19:48:44

Miért maradt el eddig a magyar rendszerváltás? Hogyan alakult ki a kétpólusú egypártrendszer:
igazhirek.blog.hu/
A „rendszerváltás” hiteles krónikája az elmúlt 20 évről, tizenkét részben.

Ajtony 2010.03.15. 19:51:20

@Ordnassac: Ez azért nem bátorság. A parlament második(netán harmadik) lélekszámú pártjának min. el. jelöltje négy évig tuti megél(mit megél? megszedi magát).
Talán glóriát nem kell neki fonni - még csak mázos szavakból se.

Idet 2010.03.15. 19:56:04

@jjulie: Ahol üzenhetsz, és a címedet csak az illetőnek fedezed fel,akinek üzenni akarsz. Rákattintasz a nicknévre, és kész. Látod, mit kell csinálni.
Azt hittem, hogy az avatari célzásaim nagyon idétlenek voltak.

Ajtony 2010.03.15. 19:56:24

@Idet: Ahogy jobban megnézem - Guccit hord.
a prada a filmcímből jött

soproni1 2010.03.15. 19:57:29

"De kérdem én az nem merül fel senkiben, hogy miért kell egy szoci időszak végén mindíg súlyos megszorításokat eszközölni?"

Csak egyszer kellene megszorítani úgy, hogy csak azok érezzék akik a szekéren ülnek ( nyugdíjas, közszolga, állami támogatott ). Ki meri ezt felvállalni ? Viktorék is 10 évre kezdenek himi-humizni.

soproni1 2010.03.15. 19:58:45

"akik a szekéren ülnek ( nyugdíjas, közszolga, állami támogatott ). "

+ munkanélküli...

Nyers Fa 2010.03.15. 19:59:27

A kommenteket még nem olvastam végig, de a poszthoz hozzászólnék.
Hónapok óta olvasom ezt a blogot, és még nem fordult elő, hogy a hozzászólók ne fenyegették volna a balosokat lámpavassal, fejbelövéssel, agyonveréssel. Ezt Török Gábor nem veszi észre? Sajnálom, hogy a választások közeledtével, ő is be állt a sorba. Eddig hitelesnek hittem, és szívesen olvastam a véleményét, de most úgy látom helyezkedik és beállt a talpnyalók közé! Így múlik el a világ dicsősége?

jjulie 2010.03.15. 20:00:21

@Idet:

basszus, nem figyeltem

jjulie 2010.03.15. 20:02:32

@Nyers Fa:

itt mindent lehet, ez ilyen játszótér

Ajtony 2010.03.15. 20:06:14

@Nyers Fa:
2002-ben és 2006-ban csak Fideszes és MIÉP-es aktivistákat ért valódi támadás a kampányban. Az nem leírt lámpavas, hanem valódi pofon, ütés és rúgás volt. Érdekes módon nem lettek meg a tettesek - pedig még rejtett kamerás felvételek is szolgáltak bizonyítékként.
Nem tartom helyesnek a "lámpavasazást", de inkább a blogok kommentjeiben olvasom, mint a híradásokban

Nyers Fa 2010.03.15. 20:06:30

@jjulie: Nem a hozzászólásokkal van bajom, én hiszek a szólásszabadságban.
A posztot nem értem, mintha a balosoknak nem lenne okuk a félelemre. Csak azért, mert másként gondolkodnak.

Idet 2010.03.15. 20:10:15

@Ajtony: Ja, igen, mert a Prada egy kurva drága ruhamárka.

csuvel 2010.03.15. 20:10:26

Méghogy ünnep?
Csupa kampánybeszéd, mert ezek ma is csak magukra és a hatalmukra tudnak gondolni.
Aljas gazemberek mind!
Ha már létezik holo tagadás elleni törvény, nos akkor ideje lenne az ünnep méltóságát is megóvó törvény meghozása.
Bár az elöbbivel sem értek egyet.

Idet 2010.03.15. 20:11:08

@jjulie: Mire? Oké, nem kell a kezemet fogni.

soproni1 2010.03.15. 20:13:34

@Ajtony:

És a szemét rendőrök ( ÁVH ) ráadásul a fogyatékkal élőket ( nagyothalló, rövidlátó, lassú felfogású ) szimpatizánsokat ütötték verték, mert a többiek akik fel tudták fogni, hogy mi fog történni, elmentek. Remélem az esélyegyenlőségi ombudsman feljelenti a kommandósokat !

Nyers Fa 2010.03.15. 20:14:28

@Ajtony: 2002-ben itthon bográcsoztunk, mire a telekszomszédom idehívott egy fideszes önk. képv.jelöltet, mondtam neki, hogy itt van az anyósom, a sógornőm stb. nem érek rá. 1 órán keresztül beszélt, addig nem nyugodott míg meg nem adtam az email címem, pedig mondtam neki, hogy nem fogok a fideszre szavazni, nem érdekelte. Ja én egy szelíd ember vagyok és ennek ellenére amit művelt, nem akartam megbántani.

jjulie 2010.03.15. 20:14:35

@Idet:

most gyanakodsz? nem játszom most

Idet 2010.03.15. 20:14:52

@Ajtony: Ó, a franc. Ezt a sok márkás szemetet megapom otthon a piacon negyedárért.

És senki ne jöjjön azzal, hogy leamortizálom a kiskereskedelmet!

Kivlov 2010.03.15. 20:15:03

@soproni1:
ennyi. ezeken kéne 100 Mrd-ket megspórolni, tartósan...

Darkhorse 2010.03.15. 20:18:15

@soproni1: Igen, a nyugdíjrendszer rossz, de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb. (legrosszabb helyzetben természetesen a jelenleg aktívak vannak, akiktől elvárják, hogy fizessék a mai nyugdíjasokat és persze takarítsák meg a magukét is)
Közszolgák, hát igen, kellenek (rendőr, tanár, önkormányzati-okmányirodai közalkalmazott, stb.. sőt még az adóellenőrökre is szükség van) Egy normálisan működő államnak, nem kellene problémát jelentsen ennek a rendszernek a normális működtetése. Csak az a baj, hogy amit rávernek a közalkalmazottakra általában nem arra megy el. Sokkal több pénzt visz el az állami közbeszerzés (értem itt a közszolgálatokkal kapcsolatosakat is) pl. hallomásból: egy szolgálati autó (suzuki) egy horpadt elemének a javítása 90 eFt. Ennyiből a fél autómat karosszériázták és fújtál!

jjulie 2010.03.15. 20:18:33

@Kivlov:

ez az igazságkeresés kurva gyerekes

igazság sohasem volt, csak a mesében,

Ajtony 2010.03.15. 20:18:40

@Idet: Inkább divatmárka - ruha, cipő, kiegészítők, parfüm.
Egy strandpapucsuk 20 ezer, szabadidő-cipő 25 ezertől, elegáns csuka 60-tól.

Idet 2010.03.15. 20:19:39

@jjulie: Nem gyanakszom, alapvetően kedvellek. Csak ezek a dolgok (nem pasidolgok!) nem nyilvánosak, tényleg. Elég baj ez nekem. De ha te nem gyanakszol (rátelepedés), miért nem üzensz? De ha nem, nem.

Ajtony 2010.03.15. 20:21:25

@soproni1: Konkrétan nem a rendőrök, hanem "a másik" párt aktivistái verekedtek
a rendőrök csak "nem találták" a tetteseket

Idet 2010.03.15. 20:21:45

@Ajtony: Hát ezt mondom! Nagyon drága spanyol divatmárka. Ami nem jelenti azt, hogy olyan jó, mint amilyen drága!

Ajtony 2010.03.15. 20:22:20

@Nyers Fa:
Sajnos a hülyeség pártfüggetlen
vagy szerencsére?

Színes Géza 2010.03.15. 20:22:37

Demszky nyaka körül is szorul a hurok a BKV lopások miatt. Becsületes elenzékiként kezdte, de a pénz és a hatalom megzavarta az agyát.
Akár valami kis különadót is bevállalok börtönépítésre, ha ezeket a pofátlan férgeket mind sittre vágják. Kilopták a szemünket is.

Idet 2010.03.15. 20:27:54

@jjulie: "A repülő hajó", szovjet népek meséi. a "Népek meséi" sorozat első kötete. A maga nemében csodás!

Ajtony 2010.03.15. 20:29:01

@Idet: "bizonyos" körökben égő, ha nem "márkás" a cuccod.
Egyébként jók, csak nem annyival, mint az áruk mutatja.
A divat lényege miatt tartósnak se kell lenni - egy szezon után kukázzák a vásárlók, kivéve a férfiaknak szánt elegáns darabokat - azok a konzervatív öltönyök időtlensége miatt többször is felvehetők
Természetesen úrhölgyek kétszer nem vesznek fel egy darabot :-)

Darkhorse 2010.03.15. 20:31:08

TG-t még nem hallottam "lámpavasazni", ami szerintem is csúnya dolog, és véleményem szerint csak a gyenge ember fenyegetőzik!
Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ha annak idején a rendszerváltás nem olyan "bársonyosan" valósul meg és néhány "illetékes elvtársat" a fent vázolt módon megjutalmaztak volna, talán a mostani "illetékesek" is óvatosabbak lennének amazok szomorú példáján okulva!

soproni1 2010.03.15. 20:34:18

@Darkhorse:

Kizárt dolog, hogy 47 éves ember 40 évig dolgozzon. 65 év felett sem kötelező ingyen utazni.

Közszolgákra igenis szükség van, csak nem ennyire. Naponta 720 rendőr van az utcákon, a rendőrség létszáma nem ennyi. Mi a túrónak ennyi önkormányzat, két adóhatóság, ennyi tanár,rektor, professzor ( legyen ennyi, csak ne közpénzből). Kevesebb adóellenőr is elég lenne, ha nem a vállalkozók üldözésével foglalkozna az aktuális hatalom ( szigorúan a szekéren ülők kívánságára ).
Minek 70 egyetem ( állami) ?
A kórházakat miért nem a magántőke működteti? Az állami vállalatokat miért nem adják el külföldieknek ( ha nekünk nem kell), utána miért vesszük vissza, ha veszteséges ?
Egyenlőre a közszolgálat minden szintje a lakosság ellen van. A korrupció minden szinten jelen van, a sima kis gázolaj hazaviteltől, a nagy beszerzésekig. Iskolától, tűzoltóságon át, mentőszolgálatig, Máv, Bkv stb.
Ezeknek mi is nyertesei vagyunk, akiknek van lehetősége korrumpálni, de ha kisebb lenne az állam, akkor ezeket a kis mutyinkat lezsíroznánk a versenyszférában, és nem kezdene "vagyon vizsgálni" meg " kikelet hadműveletezni" az állam.
Tegnap a pitbull mosolyú riporternőnek mondta a Demján:

Szeretjük a lángost, de nem szeretjük a lángossütőt.

soproni1 2010.03.15. 20:36:15

@Ajtony:

Akciós farháton edződött nyugdíjasok ? Tegnap engem is majdnem fellöktek a CBA-ban.

Idet 2010.03.15. 20:40:26

@Ajtony: Orron váglak.
Kikérem magamnak az úrhölgyet! Legfeljebb a márka ismeretével gyanúsíthatsz, de márkafansággal nem!!!
És azzal sem, hogy ilyen sült marhaságokra én pénzt adnék, még ha volna, akkor sem!

Ajtony 2010.03.15. 20:41:09

@soproni1: Részben igaz, de a rendszereket nem lehet eszement módon szét..szni, mert így, vagy úgy működnek. A korrupció egyébként ott uralkodott el isten-igazán, ahol az állami feladatra biztosított összeg magáncéghez került - onnan lehet visszakapni húsz százalékokat. A teljesen alkalmatlan közbeszerzési törvény pedig még inkább egy lökés volt a korrupció irányába - holott ellenkező céllal készült. Ezt nevezik dilettantizmusnak

Füli 2010.03.15. 20:42:21

Török úrnak nem inkább Orbán Viktor beszédével kellene foglalkoznia? Végül is Orbán lesz a kormányfő és nem Mesterházy. Szóval mostantól, "drága barátaim", nem elég mutogatni balra, áprilistól a Fidesztől fogják várni azt a csodát, amit Gyurcsány elkurt. Mindenesetre mostantól mérni kellene a jobboldali balhék számát és súlyát, no meg a választó hangulatát. (Nem kell 1 év és Orbán támogatottsága legalább a mai felére fog csökkenni.)

Pedró27 2010.03.15. 20:44:07

@Darkhorse: "de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb."

Mondjuk én először is feltenném a kérdést, hogy ki mit tett azért, hogy legyen utánuk jövő nemzedék?

jjulie 2010.03.15. 20:44:16

@Idet:

ez meghaladja a képességeimet, nem jövökrá hogy miért nem sikerül megcsinálni a fiókomat

jjulie 2010.03.15. 20:46:08

@Pedró27:

helyetted egy sámli hasznosabb lett volna

Pedró27 2010.03.15. 20:48:23

@jjulie: "helyetted egy sámli hasznosabb lett volna"

????

Ajtony 2010.03.15. 20:48:24

@Idet: Az "úrhölgy" szerintem nem ciki. Annak lenni sem, és annak tartani valakit nagyon rendben van.
Az már sajnálatosabb, hogy ma Magyarországon szinte szitokszóvá vált, pedig inkább egy kultúrkör jelzője. Az pedig egyre kisebb, mert aki anyagilag oda tartozik, az egyre kevésbé a viselkedési normák alapján. Azok, akiknek ott lenne a helyük, sajnos anyagilag nem tartoznak oda.
Ez még a szocializmusból örökölt értékrend hagyatéka - az igyekvő, sokat tanuló és dolgozó emberek osztályidegenek

Ordnassac 2010.03.15. 20:52:32

@Füli: ajánlom a 98. bejegyzést. ;-)

Netuddki. 2010.03.15. 20:53:39

"A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval”

Magyarul, sokára borult a bili. Ha nem borult volna akkor "szembe sem néztek" volna vele.
Ettől függetlenül az idáig kiderült disznóságok csak a jéghegy csúcsa.

Ajtony 2010.03.15. 20:55:55

@Füli: Egy blogban azzal foglalkozik a szerző, amivel akar. Egyébként úgy látom már megvan az óhajod is.
A balhékat meg nehéz lenne mostantól a jobboldal nyakába varrni, még mindig az elvtársak keze van a bödönben könyékig - sajnos május végéig legalább. A kebelbeli haverokat meg benyomták ötéves szerződésekkel a pénzforrást jelentő helyekre, ahonnan nehéz lesz kib..szni őket. De azért ne izgulj, sikerülni fog. :-)

soproni1 2010.03.15. 20:57:01

@Ajtony:

A 20 százalék is kevesebb, mint amit egy állami alkalmazott el tud rontani.
Az állam most azt játssza, hogy kiszervezi a szolgáltatást, de azt nem fizeti ki. Az én dolgozóim minimum 10 hónapot dolgoznak egy évben. Az államé már 9-et sem. Sok közalkalmazott, de híresen rossz közszolgáltatás. Sok gyógyszertámogatás, de rövid várható élettartam ( ráadásul az is göthösen). Megnézném, mit csinál a honvédség, ha nincs árvíz meg hófúvás. Olcsóbb lenne átalányt fizetni egy magyar vagy külföldi katona testületnek, ha csak rendkívüli alkalmakkor kell dolgozni.
Budapesten 3000 ember javított kátyút. Ha lekorrumpálom a fél városházát, akkor is olcsóbb külföldiekkel ( jól) kijavítani az úthibákat.
Egy japán gazdasági újságban írták rólunk, hogy nem baj, ha az állami szolgáltatás rossz , de legalább közvetlenül nem kell sokat fizetnünk érte.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.15. 20:57:08

Cím alapján egy OV fikázást vártam, ehhez képest csalódnom kellett :)
Pedig elolvasnék egy Fideszből, Viktorból kiábrándult Török Gábor posztot..

Azért érdekes, hogy a Jobbik is, MSZP is LMP-től próbál embereket elszipkázni. Pont onnan ahonnan sosem fog sikerülni. LMP az a párt amelyik gyökeres változást akar békés úton. A gondolkozó értelmiség pártja. Innen nehéz lenne levitézlett politikusokkal, vagy szélsőséges ideológiákkal szavazókat elcsábítani..

Darkhorse 2010.03.15. 20:58:49

@soproni1: Nem akarlak megbántani, távol álljon tőlem (egyébként is hasonló a véleményem) de ezt a szöveget egyszer (többször) már hallottam. Kb. ez volt a szadesz 8 évvel ezelőtti választási programja, és mi lett belőle?....

Ajtony 2010.03.15. 20:58:49

@kovi1970:
Tökéletesen igaz. Ha nincs HírTV, MN, és néhány indexes tényfeltáró, egy nyominger eljárás se indult volna. A mocskok meg kidüllesztett mellel Orbánoznának
Mondjuk így is :-(

Pedró27 2010.03.15. 21:00:41

@jjulie: "az előző nemzedék"

Feladom :)

Kivlov 2010.03.15. 21:01:07

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
"gondolkozó értelmiség" :)))))))
inkább egy gittegylet gitt nélkül...

jjulie 2010.03.15. 21:02:30

@Pedró27:

"Mondjuk én először is feltenném a kérdést, hogy ki mit tett azért, hogy legyen utánuk jövő nemzedék? "

ez mi?

Ajtony 2010.03.15. 21:04:03

@soproni1:
Ismerem a rendszer hibáit - legalábbis azt hiszem - és amíg volt rá lehetőségem, sikerrel javítottam rajta (önkormányzati, nem állami)
Az utódaim több, mint tízszeres összegért "végeztették" el a munkákat, és nem lett jobb, mint előtte.
Ha már említetted - mi a fenyőnek van közel 40 ezer HM alkalmazott, mikor "katona" nincs 7 ezer - az irodákban ücsörgő kihízott ganékat nem tartom annak

remekelek64 2010.03.15. 21:04:18

A jelenlegi kínálatból az egyedüli felvállalható párt az LMP. Mert nekem fontos a zöld gondolkodás, az igazi "részvevő" demokrácia. A többi párt reménytelen, tevékenységük a biztosíték arra, hogy Magyarország 20 év múlva is ugyanazokkal a problémákkal fog küzdeni, mint jelenleg.
U.i: Elég lenne csak az úgynevezett nem- szavazóknak az LMP-re szavazni és megfordulna a világ. Más lehetne. És nemcsak a politika. Ők a zigazi, közvetlen demokrácia trójai falova...

Kivlov 2010.03.15. 21:06:29

@remekelek64:
:))))))))))
remélhetőleg nem jutnak a parlamentbe. nem hiányzik az országnak, hogy kibújjon belőlük a szadesz...

Pedró27 2010.03.15. 21:06:32

@jjulie: "ez mi?"

Ez egy válasz akart lenni arra a mondatra, hogy "de hogy veszel el pénzt olyan emberektől akik 40-45 évig dolgoztak, bízva abban, hogy az utánuk jövő nemzedék, majd befizeti az adóit, nyugdíjjárulékot stb."

Idet 2010.03.15. 21:07:33

@Ajtony: Bocsáss meg, nekem ciki. Úrhölgy, hölgy a dologtalan, nyávogó, ostoba női teremtés szinonímája, egy mai, dolgozó, szép értelmes nőt az ember "aszonyom"-nak nevez, mint a németeknél. Már nem tesznek különbséget férjezett v. férjezetlen között, Frau, és kész. Amíg a markecoló sarki kurvákat és a nagystílű csaló ribancokat "hölgyem"-nek nevezik az újságírók és a rendőrök - addig én nem vagyok hölgy.

jjulie 2010.03.15. 21:09:03

@Pedró27:

ok lehet hogy félreértettelek

soproni1 2010.03.15. 21:11:18

@Ajtony:

47 évesen meg nyugdíjba mennek !

Van egy 40 éves tűzszerész volt osztálytársam, aki azt mondta, azért nem fél a bombától, mert olyat már 15 éve nem látott közelről, a huszonéves lelkeseket küldi hatástalanítani. Egy héten 3 napot dolgozik, majd egy hét pihenő. Van mellette másik három állása .
Azt is megnézném, a titkosszolgálat mit csinál .

Darkhorse 2010.03.15. 21:16:30

@remekelek64: Hát én inkább sötét lovaknak nevezném őket. Egyenlőre nagyon nem világos, hogy mi akar ez a más politika lenni. Pl. az is más politika, hogy innentől nem ti loptok, hanem mi...

Phxmike 2010.03.15. 21:31:38

En ugy gondolom hogy ezen az oldalon csak azert van forgalom mert mindig kiteszik az index fooldalara. Teljesen partemlegeskent mondhatom hogy Torok Gabor nem csinal jo elemzeseket. Jo elemzesnek en azt mondom ami egy atalgos olvaso szamara mint amilyen en vagyok tud valami ujat mondani vagy legalabb szorakoztat. Ez egyik sem volt. Direkt en is vegigneztem ezt a MEsterhazyt eloben hogy aztan ossze tudjam hasonlitani Orbannal. Eleg sokat kellett lapozgatni mert csak az ATV adta eloben. Igazabol ket dologra lettem figyelmes. Mesterhazyt szinte minden mondat utan megtapsoltak. Nem tudom hogy neki is oda volt e irva a papirjaba hogy holl kell megallni vagy csak amikor megallt felvillant a tapsolni tabla valahol de ez peldaul szorakoztato esemeny volt. Mint amikor Ceaucescu-t tapsoltak felallva... Szoval ez szanalmas parodiaja volt mondjuk Orban beszedenek ahol szamomra ugy tunt oszinten orultek az emberek mikor megjott es beszelt. A masik erdekesseg hogy a kamera psztazgatta ott az embereket es mondjuk engem is meglepett hogy kicsit tobben mentek el mint amit elkepzeltem volna de kesobb olvastam az indexen hogy kulonbuszokkal vittek az embereket videkrol. Tehat a masik ami feltunt hogy szinte csak nyugdijasok vagy inkabb ugy mondom az idosebb korosztaly volt jelen. Ez az MSZP utolso bastyaja.. Egy kis ironiaval mondhatnam azt is: "Hat Bastya elvtarsat mar meg sem akarja merenyelni senki..?"
De inkabb nem teszem. Nagyon zavar meg az MSZP kommunikacioban hogy azt jatszak mintha eddig ok lettek volna az ellenzek. Sorban mondjak a hibakat meg hogy mekkora bajok vannak meg ok majd mennyi mindent tesznek. Komolyan nem tunik fel senkinek hogy mar 8 eve itt vannak? Ha tenni akartak volna tehettek volna. Ez a fajta mar most ellenzekinek mutatom magam egyreszt feltuntetheti oket rovid idore pozitiv szinben de hosszutavon meglgesz a hatasa. Azt hiszem mindenki tudja vagy erzi a ma latottak alapjan hogy egy bukott part bukott Mesterhazyjat lattuk. Meg az se biztos hogy nagyon ellenzeki szerepre keszulhetnek mert ha a jobbik beeloz akkor az a par MSZP-s aki megis bejut a parlamentbe szerintem rovid uton koveti a BKV-s vezereket a bortonbe.

Kedves Torok ur. Az elemzesei sajnos unalmasak, szintelenek es nem adnak nekem semmi uj informaciot ahhoz kepest amit lattam a tv-ben. Nem latom at jobban a helyzetet nem ertem meg jobban a lehetseges politikai hatteralkuk vilagat. Akkor ha ezek nincsnek On mitol nevezi magat elemzonek?

Mert ez nem elemzes volt csak egy velemeny egy proza amit az itt kommentelo par tucat ember barmelyike le tudott volna irni ilyen szinten.

Ugy hiszem ezert is jutott ide az orszag mert nincs eros polgari kozepreteg, nincs eros civil tarsadalom ami alapvetoen nem foglalkozik a mindennapi politikaval de ha kell akkor kiall es hallatja a hangjat.
Torok ur. Az on hangja, sajnalom de tul halk ehhez....

Phxmike 2010.03.15. 21:34:59

En ugy gondolom hogy ezen az oldalon csak azert van forgalom mert mindig kiteszik az index fooldalara. Teljesen partemlegeskent mondhatom hogy Torok Gabor nem csinal jo elemzeseket. Jo elemzesnek en azt mondom ami egy atalgos olvaso szamara mint amilyen en vagyok tud valami ujat mondani vagy legalabb szorakoztat. Ez egyik sem volt. Direkt en is vegigneztem ezt a MEsterhazyt eloben hogy aztan ossze tudjam hasonlitani Orbannal. Eleg sokat kellett lapozgatni mert csak az ATV adta eloben. Igazabol ket dologra lettem figyelmes. Mesterhazyt szinte minden mondat utan megtapsoltak. Nem tudom hogy neki is oda volt e irva a papirjaba hogy holl kell megallni vagy csak amikor megallt felvillant a tapsolni tabla valahol de ez peldaul szorakoztato esemeny volt. Mint amikor Ceaucescu-t tapsoltak felallva... Szoval ez szanalmas parodiaja volt mondjuk Orban beszedenek ahol szamomra ugy tunt oszinten orultek az emberek mikor megjott es beszelt. A masik erdekesseg hogy a kamera psztazgatta ott az embereket es mondjuk engem is meglepett hogy kicsit tobben mentek el mint amit elkepzeltem volna de kesobb olvastam az indexen hogy kulonbuszokkal vittek az embereket videkrol. Tehat a masik ami feltunt hogy szinte csak nyugdijasok vagy inkabb ugy mondom az idosebb korosztaly volt jelen. Ez az MSZP utolso bastyaja.. Egy kis ironiaval mondhatnam azt is: "Hat Bastya elvtarsat mar meg sem akarja merenyelni senki..?"
De inkabb nem teszem. Nagyon zavar meg az MSZP kommunikacioban hogy azt jatszak mintha eddig ok lettek volna az ellenzek. Sorban mondjak a hibakat meg hogy mekkora bajok vannak meg ok majd mennyi mindent tesznek. Komolyan nem tunik fel senkinek hogy mar 8 eve itt vannak? Ha tenni akartak volna tehettek volna. Ez a fajta mar most ellenzekinek mutatom magam egyreszt feltuntetheti oket rovid idore pozitiv szinben de hosszutavon meglgesz a hatasa. Azt hiszem mindenki tudja vagy erzi a ma latottak alapjan hogy egy bukott part bukott Mesterhazyjat lattuk. Meg az se biztos hogy nagyon ellenzeki szerepre keszulhetnek mert ha a jobbik beeloz akkor az a par MSZP-s aki megis bejut a parlamentbe szerintem rovid uton koveti a BKV-s vezereket a bortonbe.

Kedves Torok ur. Az elemzesei sajnos unalmasak, szintelenek es nem adnak nekem semmi uj informaciot ahhoz kepest amit lattam a tv-ben. Nem latom at jobban a helyzetet nem ertem meg jobban a lehetseges politikai hatteralkuk vilagat. Akkor ha ezek nincsnek On mitol nevezi magat elemzonek?

Mert ez nem elemzes volt csak egy velemeny egy proza amit az itt kommentelo par tucat ember barmelyike le tudott volna irni ilyen szinten.

Ugy hiszem ezert is jutott ide az orszag mert nincs eros polgari kozepreteg, nincs eros civil tarsadalom ami alapvetoen nem foglalkozik a mindennapi politikaval de ha kell akkor kiall es hallatja a hangjat.
Torok ur. Az on hangja, sajnalom de tul halk ehhez....

Phxmike 2010.03.15. 21:37:22

@Phxmike: bocsanat ketszer ment el...

Idet 2010.03.15. 21:41:06

@jjulie: Igen, nyilván te is!

Idet 2010.03.15. 21:43:43

Jó éjszakát mindenkinek!

azértmertcsak 2010.03.15. 21:52:01

Meseházi Ati ezzel végleg leírta magát. :) Március 15-én Petőfi helyett egyfolytában a Fidesszel és szerelmével, Viktorral foglalkozni?!?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ennyire fél, retteg? Ceggénykeee... Utyulimutyulifutyuli... Hogy akar így miniszterelnök lenni? Nem mondott a világon semmit! Akik ott voltak, azoknak ezt nem kellett volna elmondani, úgyis oda szavaznak, de aki eddig bizonytalan volt, az ezek után tuti, hogy nem szavaz arra a pártra, amely ünnepi megemlékezés címén nem csinált mást, mint amit az elmúlt 8 évben: megosztott, vádaskodott és félt (nagyon, sokszor) Orbán Viktortól.

Az egész megszólalás ocsmány volt, gyűlölködő, semmiképpen nem méltó sem az ünnephez, sem a helyhez.

Ezzel, úgy tűnik, a Meseházi és barátai show - mielőtt a műsor elkezdődött volna, véget is ért, az utolsó szó jogán (mivel miniszterelnöki vitát nem folytathat Attika a következő miniszterelnökkel) teljesen lenullázták magukat az ostobák. :DDD

Szerintük ez tényleg tetszik az embereknek? Azt hiszik a felfordulás meg a ribillió kell? Nem értik meg, hogy az embereknek elegük van belőlük és az örökös háborúságból, csatározásból, rettegésből, feszültségből, nácizásból, riogatásból? Nem kicsit, nem közepesen? Aki eddig nem akart szavazni, s fontos a saját és környezete nyugalma, az most ennek hatására tuti elmegy választani, és nem valaki mellett, hanem valami ellen. Elmegy, hogy egyszer s mindenkorra eltakarítsa a mkp-mszmp-mszp-kisz-t a közéletből.

Meseházi Attika nem tudott mást mondani a szavazóknak, mint: Orbán, Orbán, Fidesz, Orbán, Fidesz, Fidesz, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán így - Orbán úgy - Orbán sehogy, Orbán, Fidesz, Orbán, Orbán és a végére egy kis Orbánozás.

Long story short: Az Mszp programja: ORBÁN.

hehe

balfaszok gyülekezete

Ajtony 2010.03.15. 21:59:49

@Idet: Asszonyom, rendben. :-)

Idet 2010.03.15. 22:01:39

@Ajtony: Nagyméretű köszönet!

Ajtony 2010.03.15. 22:04:53

@soproni1:
Bocsi, ez már off
Gyakorlatban a szakközépiskolát is beszámolják néhány szerencsésnek, valamint létezik szorzó.
Sokan 15-17 év után nyugdíjba mennek, és ha jól "feküdtek", rögtön a jubileumi pénz után. Egy éve találkoztam 40.5 éves rendőrrel, aki 240 ezerrel nyugdíjas.
Persze csak azért zavar, mert nem én vagyok ilyen helyzetben.
Jóccakát mindenkinek!

prometheus_X 2010.03.15. 22:06:28

@Nyers Fa: Engem egyik nagypárt cirkuszi mutatványa se érdekel, így elfogulatlanul tudom mondani, hogy szerintem nem jól látod a helyzetet, TG teljesen objektív maradt szvsz, semmi túlzó nincs abban amit írt, Mesterházy beszéde egyszerűen nem volt méltó 1848-49 emlékéhez és többször önellentmondásba is keveredett a beszéd során. Az MSZP egy újabb bohócot tett a kirakatba, akiben még virtus se nagyon szorult (ez Gyurcsányban véleményem szerint megvolt legalább). Sajnos(?) pedig az MSZP mögött nincs se hitelesség (eddig se volt, de a Fidesz ellenében "megérte" eddig rájuk szavazni), nincs mögöttük támogatás (a gazdasági válság és a felelőtlen, balfasz kormányzás, valamint Őszöd miatt), nem tudnak olyat ígérni, ami szavazatot növelne (szintén a gazdasági válság miatt) és sorra dőlnek ki a csontvázaik (a hülye is tudja, hogy csak előre menekülnek ezzel... nehogy már 8 évig nem gond a korrupció, senkinek se tűnik fel csak pont a választások előtt... ugyanmár kérem [megj.: Zuschlag az más, egy pofátlan kis féreg aki mindenkinek a bögyében volt már, azért gáncsolták ki anno], a BKV-t és a MÁV-ot 1990 óta lopják de hivatalosan csak fél éve..., aztán ott van Sukoró, a Balaton-Ring és sorolni lehetne még a végtelenségig az elmúlt fél-egy év botrányait).

Az MSZP akár demokratikus, akár nem, minimum 8 évre eljátszotta a választói bizalmat, és ezen nem fog javítani egy ilyen pótcselekvő, önfényező, középszerű politikus mint Mesterházy Attila. Épeszű ember ilyet nem hisz el még magában sem.

Ajtony 2010.03.15. 22:08:25

@Idet: Nekem nagyon bejön, hogy a nyominger politika közben - inkább helyett - ráugrottunk egy kellemes témára.
Szép álmokat!

török gábor 2010.03.15. 23:25:24

@Phxmike: köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével a véleményemről :)

Vincenzo90 2010.03.16. 07:37:36

„A legnagyobb hibánk a kései szembenézés volt a korrupcióval”

Igen, elismerjük, loptunk. Szétloptuk az országot, és némi zsebpénzért bárkinek előnyt adtunk bármiben, kiárusítottuk a saját hazánkat, de semmi baj, emberek, mert azért mi vagyunk a demokraták, és holnaptól nem lopunk. Demokrata az, aki eddíg lopott. Aki megkérdőjelezte, az antidemokrata. Mostantól viszont mi nem lopunk, mert nem leszünk olyan pozícióban, ellenben nagy demokrataként majd úgy teszünk, mint aki megakadályozza a korrupciót. Persze ennek is megvan az ára... És végül megint titkosítunk egy jót a kicsit antidemokratákkal, hogy a nagyon antidemokraták nehogy rájöjjenek, hogy lopunk még mindíg.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.05. 00:02:13

Hol volt Orbán Viktor 1848-ban?

Feltételezem a dakota indiánok táborában.
süti beállítások módosítása