Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:17

Legszívesebben rögtön azzal kezdeném, hogy a címben feltett kérdésre a lehető legegyértelműbben válaszolok: semmit. S nem csupán most, két héttel a választás előtt, hanem soha. Ez persze túlságosan sommás vélemény lenne, hiszen minden időközi választásnak van a korábbi voksolásokkal összehasonlítható eredménye, így a helyi viszonyok változásáról értékes információkat szolgáltathat. Aki azonban ezekből kíván országos következtetéseket levonni, az akkor is komoly szakmai hibát vét, ha egyébként a választás olyan eredményt hoz, amely megegyezik az országos helyzettel.

Egy időközi választás tehát önmagában sokkal kevésbé izgalmas, mint amilyennek néhányan látni vagy láttatni szeretnék. Valamelyest más a helyzet akkor, ha számos ilyen szavazás mutat egy irányba, de azért itt is érdemes az óvatosság. Bizonyára sokan emlékeznek még, az első parlamenti ciklusban feltűnő volt, hogy az országos kutatásokban vezető Fidesz egyetlen időközi parlamenti választást sem tudott nyerni (az MSZP kétszer, az MDF, az SZDSZ és az Agrárszövetség egyszer győzött), vagy például tanulságos, hogy 2002 és 2006 között az időköziken a szocialisták nem rúgtak labdába, miközben pedig a 2006-os választást megnyerték.

Még nehezebb a helyzet, ha nem több tízezer fős körzetekben parlamenti mandátumokért, hanem önkormányzati helyekért megy a verseny: valószínűleg nagyon kis elemszámmal, alacsony részvétellel és sok-sok helyi sajátossággal. Vasárnap öt településen került sor ilyen választásra: az alábbi táblázat jól mutatja, hogy még a legérdekesebb helyen, a fővárosi VI. kerületben is csak pár száz szavazó voksolt. Vannak meglepő adatok: az LMP harmadik helye – a Jobbik előtt – Budapesten, az MSZP harmadik helye – a Jobbik mögött – Körmenden, vagy az MSZP negyedik helye – a Fideszhez itt elég közel került Jobbik és egy független jelölt mögött – Mezőtúron. Amikor azonban ezekből az eredményekből bátran országos tendenciákra következtetünk, azért lássuk azt is, hogy például a VI. kerületben az LMP jelöltjére 60-an, a Jobbikéra 28-an szavaztak, nem is beszélve a 9 darab mezőtúri MDF-es választóról. Ez egy normál, ezer fős közvélemény-kutatási mintához is kevés lenne, ráadásul az ország egészére nézve semmilyen reprezentativitással nem bírna. Helyi választás – kezeljük is a helyén.

 
Település, fővárosi
kerület
Megye, főváros
Választás típusa
Választás oka
Részvétel (megjelent
/jogosult)
Eredmény
Albertirsa
Pest
08. EVK/önk. képviselő
Lemondás
379/1088
független 106
Fidesz 93
független 70
MDF 56
APO 45
független 6
Budapest VI. ker.
Budapest
14. EVK/önk. képviselő
Haláleset
558/2030
Fidesz 348
MSZP-SZDSZ 113
LMP 60
Jobbik 28
MKP 9
Körmend
Vas
02. EVK/önk. képviselő
Haláleset
265/1046
Fidesz 174
Jobbik 39
MSZP 30
civil szerv. 22
 
Mezőtúr
Jász-Nagykun-Szolnok
09. EVK/önk. képviselő
Lemondás
426/1587
Fidesz 183
Jobbik 104
független 60
MSZP 48
független 18
MDF 9
MSZ 3
Szápár
Veszprém
polgármester
Haláleset
250/420
független 160
független 89
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr341876205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.28. 23:23:58

ez gyors volt, bravo

email 2010.03.28. 23:26:41

Úgy látom az embereket még mindig csak az mozgatja meg, ha a két nagy párt gigászi csatájában kell dönteni.

Nrick 2010.03.28. 23:33:18

Persze, mert a nép és sorsfordító országgyűlési választásokra a szavazókat beprogramozták? Mit számít az, hogy helyben mint voksolunk? Szánalmas ez a gyatra részvétel. Gábor, ha időd van elemezd ki, hogy miért nem lehet pénzbírsággal Magyarországon büntetni azt akinek lehetősége van arra, hogy szavazzon, de nem él ezzel a lehetőséggel.
Köszi.

Kamee 2010.03.28. 23:33:21

Nem sokat mutat, de egy dologra nagyon is használhatók. A pártok ezeket be tudják emelni a kampányba, és megfelelő kommunikációval szavazóbázis mozgatásra, illetve szavazatszerzésre tudják használni. Arrta pl. nagyon alkalmasak:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.28. 23:34:00

"meglepő adatok: az LMP harmadik helye – a Jobbik előtt – Budapesten"
Budapesten több eszük van az embereknek, mint hogy tömegével szavazzanak nácikra.

Ordnassac 2010.03.28. 23:36:06

@Nrick: mert Magyarországon választóJOG van és nem választási KÖTELEZETTSÉG, ahogy az a régi rendszerben volt.

Ordnassac 2010.03.28. 23:39:16

Amire szerintem használhatóak ezek az eredmények: elsősorban arra, hogy az adott pártoknál lemérhessék a szavazati hajlandóságot az egyes pártoknál. Persze nem egy az egyben, hiszen sosem lehet kifelejteni a helyi sajátosságokat, de több ilyen időközi eredményéből talán lehet bizonyos következtetéseket levonni.

Kamee 2010.03.28. 23:39:52

@Nrick: "Gábor, ha időd van elemezd ki, hogy miért nem lehet pénzbírsággal Magyarországon büntetni azt akinek lehetősége van arra, hogy szavazzon, de nem él ezzel a lehetőséggel."

Kérdésedben ott a válasz. Lehetősége van rá, s nem kötelessége.

Az alkotmányban is definiálták, hogy jogod van hozzá (nem kötelességed)
A Btk-ban van kötelesség elmulasztásának vétsége, de a szavazás nem kötelesség, így nem büntethető.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:43:25

@Kamee: Az, hogy nem mennek el, az is egyfajta szavazás, ha gyáva megoldás is!

Kamee 2010.03.28. 23:44:38

@bm613: Látom már is a témánál vagy a nácizással.

@Ordnassac: Még a szavazási hajlandóság sem mérhető le, hiszen egy önkormányzati terület sokkal kisebb mint egy országgyűlési egyéni választóterület, s azon belül is ég és föld közötti eredmény születhet.

Példaként említhetem, hogy vannak olyan nagyobb falvak, aminek az egyik fele x párt, a másik fele y párt szimpatizánsaival van tele. Egy időközi önkormányzatin nagyon jól mutat x fölényes győzelme, ha a másik helyen meg mondjuk szavazatot sem kapnak majd országgyűlésin:)

Kamee 2010.03.28. 23:46:09

@namitirok: Nem feltétlenül gyáva megoldás. Lehet számtalan oka, hogy miért nem ment el valaki:)

Ordnassac 2010.03.28. 23:52:02

@Kamee: Godwin törvénye ugye...

Ami a megjegyzésemhez írt válaszodat illeti, annyira nem áll távol a gondolkodásunk. A megjegyzésem természetesen a nagyobb városokra volt értendő, nem általánosságban. Erre tökéletes példa, amit a falvakról írtál, illetve mint olvashattad, erősen feltételes módban írtam ezt is. :-)

pad78 2010.03.28. 23:52:28

@bm613: Legyen igazad, bár én időnként félek a budapestiek több eszétől, meg okos szavazataitól. Mellesleg a választástörténész a szélsőjobbról:

"1939-ben az erőcsoport a végig titkosan voksoló kerületekben az elért 28%-os eredménnyel a második legnagyobb politikai erővé vált, mindössze néhány százalékkal maradva el a kormányzó MÉP mögött. Vidéki befolyása ennél kisebb, 23%-os volt. Jellegzetes a földrajzi elhelyezkedés is: az Ózd-Karcag-Ráckeve-tengelyen keresztül a Balaton vonalán át az országhatárig húzódó vonal fölötti részen található a szélsőjobbra voksolók 90%-a."
www.vokscentrum.hu/tanulm/index.php?jny=hun&mszkod=300012&tankod=2&tanulmid=15

Tudtommal Budapest is itt van. Aláhúznám, vidéken alacsonyabb volt a támogatottságuk.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:53:55

@Kamee: Négyévente kétszer-háromszor?
Lehet, persze, de többségében fásult, nem érdekli stb.
És ez baj, nagy baj!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:54:56

@Kamee: ...vagy nemcsak a választásokra Vonatkozott a kérdés?:-P

freehckr 2010.03.28. 23:56:24

@Nrick:
Én személy szerint nem értenék egyet a "kötelező" részvétellel, ellenben meg lehetne fontolni az "érvényességi küszöb" igen alacsony szintre történő csökkentését. Ha a választásra jogosultak csak 5-10%-a már el tudna dönteni kérdéseket, lehet többen a fejükhöz kapnának, hogy talán mégis el kellene menni... :)

Viszont a mostanában tapasztalható alacsony részvételekben közrejátszhat a politikával, közélettel kapcsolatban tapasztalható apátia. Nem helyeslem, de meg lehet érteni azokat akik magasról tesznek az ilyen szavazásokra. Illetve az is benne van a pakliban, hogy az elmúlt években maga a kormányzat is arra játszott rá több esetben, hogy nem kell elmenni szavazni, nincs értelme... ami ebben a formában hajmeresztő, de mégis megtörtént. :)

Rockie 2010.03.28. 23:57:05

@Ordnassac: Én úgy tudom - rosszul? - ,hogy van európai ország, ahol büntetnek, ha nem mész.

Ordnassac 2010.03.28. 23:57:12

@pad78: ez most erős lesz, de szerintem eléggé sántít az 1939-es helyzetet összehasonlítani a maival...

OkoskaTo:rp 2010.03.28. 23:57:59

@törökgábor: Budapesten mindez nem a VIII. kerületben (Józsefváros) történt? A szövegben és a táblázatban is.

OkoskaTo:rp 2010.03.29. 00:00:14

Ja, és még annyi, hogy épp a VIII. kerület miatt szerintem a Jobbik viszonylag hazai pályán lehetett az "orkbűnözés" miatt. Minden tábla, oszlop végig volt plakátolva a széparcú jelöltjükkel. Ehhez képest meglepően silány eredmény az a 28 szavazat. Megkockáztatom, hogy óriásplakátból több volt kint ennél.

pad78 2010.03.29. 00:00:25

@Ordnassac: Úgy van. Ahogy eléggé sántít a mai pártokat összevetni a nácikkal. "Nácik" (vagy azokhoz nagyon hasonlók) Magyarországon utoljára tudtommal 39-ben indultak a választásokon. (Vagy Te másképp tudod?) Tehát bm613 dilemmájára csak ott lehet választ találni.

freehckr 2010.03.29. 00:01:15

[Off]
Ami pedig a fenti ostoba "nácizást" és az "okos budapestieket" illeti: az MSZP-SZDSZ a budapestieknek köszönhette, hogy nulla teljesítménnyel kormányon maradhattak 2006-ban. Tehát az "okos budapestiek" adtak újra szabad kezet a kommunistáknak, és kapzsi csatlósaiknak hogy szétlopják, leamortizálják az országot. Hullámozzunk egyet...
[/Off]

Ordnassac 2010.03.29. 00:01:21

@Rockie: igen, pl. Belgium, de az ottani ügyészség nem szokott nyomozást folytatni a nemszavazók ellen (pl. ott a királyi pár nem szavazhat). Görögországban hatályon kívül helyezték a választásról történő távolmaradás szabályait, bár hivatalosan még köteles elmenni a görög állampolgár szavazni. Ausztria meg teljes mértékben megszüntette a kötelezettséget.

Kamee 2010.03.29. 00:02:17

@Ordnassac: De most elég gyorsan megközelítődött az egy:)

@namitirok: Ha minden párt minden jelöltje valóban az embereket szeretné képviselni, akkor a részvételi arányok az ilyen időközin is 60-70% felett lennének. Pl. láthető, hogy Szápáron a polgármester választás egy fontos dolog volt, hiszen 59,5%-os volt a részvételi arány, míg önk. képviselőséget nem tartják annyira fontosnak (25% körüli részvételi arányok).

Kamee 2010.03.29. 00:06:20

@OkoskaTo:rp: Nem. Terézvárosban volt időközi ünkormányzati választás.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 00:07:08

A Jobbik nem náci, azért ezt tisztázzuk, jó? Szélsőjobbos, hajlik populista benyögésekre, de még nem az, csak azzá válhat!

pad78 2010.03.29. 00:21:00

@Ordnassac: Igazából elsőre erre találtam rá a neten: arra emlékeztem történészi tanulmányaimból, hogy a nyilasok 39-ben Bp-en és a nagyobb városokban voltak a legerősebbek. Vsz. kis keresgéléssel ennél egyértelműbb szövget is találtam volna.

Én mellesleg ma sem gondolom, hogy a fővárosiak annyival okosabbak volnának, mint a vidékiek. Ha nagyon rosszindulatú vagyok: őket mással lehet megvezetni.

U.i. Emlékeim szerint a 90-es években a MIÉP Budapesten volt az egyik legerősebb. Bár én őket sem tekintem náciknak, még ha igen erős volt is az antiszemita tagozata. :)

Kamee 2010.03.29. 00:22:28

OFF
2009-ben Sólyomtól kegyelmet kapottak névsora:

Alimaj Sahit (lopás, visszaélés közokirattal, közokirat-hamisítás)
Balogh Viola (számvitel rendjének megsértése)
Boros Gyula Gábor (ittas vezetés)
Bódi József (kiskorú veszélyeztetése)
Bódi Józsefné (kiskorú veszélyeztetése)
Chen Shao Qing (közokirat-hamisítás)
Faragó Rita (rablás)
Funk Ádám (közokirat-hamisítás)
Gaál Andrea (tiltott kéjelgés szabálysértés)
Herczeg Renáto (garázdaság)
Kémendi Józsefné (garázdaság, könnyű testi sértés)
Kozák Frigyes Tibor (tartás elmulasztása)
Losó Béla (közokirat-hamisítás)
Nagy Mariann (csalás, magánokirat-hamisítás)
Ngo Viet Ho (közokirat-hamisítás)
Nyíri János (lopás)
Pergel László (ittas járművezetés)
Solymosi Péter (csalás, magánokirat-hamisítás)
Szabó Attila (visszaélés közokirattal)
Szeifert Ferenc (lopás)
Szemerédi László (ittas járművezetés)
Topcic Dzemal (visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel)
Vígh Albert (közúti baleset okozása)
Wersheffani Nagmi Mohamed (csalás, sikkasztás, magánokirat-hamisítás)
Zombor Edit (magánokirat-hamisítás)

Az a sok drága szép "magyar" név a listában...
ON

laji 2010.03.29. 00:22:40

Azért a VI. kerületben majd 2/3-os fideszes győzelem kemény...

freehckr 2010.03.29. 00:23:41

@namitirok:
"Szélsőjobbos"

A "szélsőt" valamilyen szinten az különbözteti meg a többiektől, hogy hajlik a "szélsőséges" cselekedetekre, nyilatkozatokra. Amennyiben a Jobbik esetében az egyes kisebbségeink kapcsán megfogalmazott véleményeik alapján mondjuk ki hogy "szélső", akkor nagyon hamar össze lehetne szedni például az MSZP és az egykori SZDSZ háza tájáról is hasonlóan "szélsőséges" nyilatkozatokat. Tehát ez így nem állja meg a helyét, vagy ha már mindenképpen kötjük a Zebet a karóhoz, akkor bizony van pár "szélsőséges" politikai szervezetünk. Illetve ha egyes cselekedeteiket vizsgáljuk, ott nem találunk "szélsőségest", ellenben ugye a nyolc éve regnáló két kormánypárt esetében számtalan szélsőséges intézkedést fel lehetne sorolni, amelyek például évekre, évtizedekre visszavetették az országot a felzárkózásban. Maradjunk szerintem a "nemzeti radikálisnál", ők is így nevezik magukat, fogadjuk el. :) A "szélsőjobbozás" buta és műveletlen posztkommunista neoliberális szokás, éveken keresztül szélsőjobbozták a Fideszt is, nem csak itthon, holott az meg már végképp nem állja meg a helyét. :)

A "populizmus" pedig eléggé képlékeny dolog, tulajdonképpen olyan helyzetet idézett elő a baloldali liberális kormányzat az elmúlt években, hogy ha felsoroljuk a hibáikat, az általuk okozott problémákat, óhatatlanul is "populistába" hajlik a Zember. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 00:26:34

@freehckr: Rendben, akkor nemzetinek nevezett szélsőradikális!:-D
A nemzeti név kisajátítását kikérem egypár honfitársam és főként a magam nevében!

Kamee 2010.03.29. 00:27:02

@freehckr: Pedig a Fidesz is szélsőséges:) Szélsőségesen nem csinál semmit:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 00:30:51

@Kamee: Most ez a célszerű, kivételesen a "szélsőséges" megnyilvánulásaikat jegelik! És jól is teszik szerintem!

Ordnassac 2010.03.29. 00:33:10

@namitirok: magyarul Mikola Istvánt :-D

panelburzsuj 2010.03.29. 00:35:32

@Kamee:

Büszkébb lennél, ha csupa színmagyarból állna a garázdák, rablók, csalók, hamisítók névsora?

Ordnassac 2010.03.29. 00:35:59

@pad78: ez úgy általában stimmel is, de a kis- és középpártokra általában jellemző, hogy a fővárosban a legerősebbek. Üde kivétel volt az FKGP. :-) A Jobbiknál meg úgy tűnik jelenleg, hogy Kelet-Magyarországon erősebbek, persze két hét múlva okosabbak leszünk.

freehckr 2010.03.29. 00:38:56

@namitirok:
"Most ez a célszerű"

Ezzel kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok, a Fidesz jelenlegi "némasága" kőkeményen visszaüthet pár hónap múlva, amikor pár kínosabb intézkedéseket is meg kell majd hozniuk. Nehogy úgy járjanak ezzel mint a "nemzeti" (a vicc kedvéért:) szocialisták 2006 májusától. Az igaz, hogy ez most működik a kampányban, de a szociknak is működött a "dübörgünk" kampány...

Kamee 2010.03.29. 00:39:38

@panelburzsuj:
Azért egy "csodaszép magyar" nevű illetőt köztársasági kegyelemben részesíteni elég gyomorfogató. Valószínüleg a közokirat-hamisításból M.országnak haszna származott ugye? :)

Zigi 2010.03.29. 00:40:27

@bm613: Ja, Budapesten ellenben annyi eszük már nem volt, hogy eddig ne szavazzanak tömegével kommunistákra.

panelburzsuj 2010.03.29. 00:44:54

@Kamee:

Ja hogy az a bajod, hogy gecimagyarok mellet geciidegenek is kapnak kegyelmet?

Nekem az eleje se tetszik. De hát túl igényes vagyok eszerint.

Ordnassac 2010.03.29. 00:59:46

@panelburzsuj: @Kamee: azért elég gyorsan nyilatkozunk mindenféléről. Nem ismerjük az ügyeket, nem tudjuk, hogy mi történt a háttérben. Az meg a beírásból nem derül ki, hogy a kegyelem melyik formájában részesültek az adott személyek, ergo eljárási vagy végrehajtási kegyelemben. További kérdés szokott lenni a büntetett előélethez fűződő joghátránytól való mentesítés. Hasznos ismertetőt lásd az alábbi linken:

www.keh.hu/kegyelmi_eljaras.html

Kamee 2010.03.29. 01:00:01

@panelburzsuj: Nem mindegy, hogy milyen bűncselekményért kap valaki kegyelmet. A fenti listából talán csak a lopást és a tartás elmulasztását tartanám átgondolandónak, persze az ügyet megismerve. A rablás, magán ill. közokirat hamisítás, rablás stb.-t át sem gondolnám.

panelburzsuj 2010.03.29. 01:07:32

@Kamee:

Nem tartom valószínűnek, hogy népszavazást rendeznek majd arról, hogy melyik "magyar" nickname kinek és miért adna kegyelmet, és kinek és miért nem.

Bíróst meg államelnököst játszani persze mindenkinek szabad.

Még ilyen öreg este is, ha van hozzá kedve.

Nekem nincs.

Kamee 2010.03.29. 01:11:08

@panelburzsuj: Akkor minek kérdezel rá? :P

pikkbubi 2010.03.29. 01:23:11

@pad78: "Igazából elsőre erre találtam rá a neten: arra emlékeztem történészi tanulmányaimból, hogy a nyilasok 39-ben Bp-en és a nagyobb városokban voltak a legerősebbek."

Nagy tévedés... csupán vidéken könnyebb volt, kilőni a kormánynak a nyila jelölteket listákat (úgy értek el 20% környékét h sok helyen nem indultak plusz a tipikus nyilas szavazónak nem is volt szavazójoga)

1 példa:
A Fejér megyei listán csak a kormányzó Magyar Élet Pártja indult, a nyilasok ajánlásait nem fogadták el. A hat választókerületből négyben a nyilaspárt több mint húszezer szavazatot szerzett, s móri mandátuma mindössze 82 szavazaton múlott.
széljobb szavazatok
Adony 41%
Mór 49,7%
Sárbogárd 41,5%
Szfehérvár 35,6%

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 01:23:44

@Kamee: Eggyel feljebb egy szakavatott válasz, magam sem tehettem volna pontosabban! (mert nem is tudtam vo(l)na:-)

BonFire 2010.03.29. 02:38:31

@bm613: "Budapesten több eszük van az embereknek, mint hogy tömegével szavazzanak nácikra."

Gondolom, te is egy amolyan _eszes_ budapesti vagy, aki összetéveszti a kukoricát a búzával, továbbá azt hiszi, ez utóbbit kapálják.

Nácik? Miféle nácikra lehet szavazni ma Magyarországon? Ebben az egy mondatodban annyi hülyeség hemzseg, hogy ilyet csak agyi katasztrófával lehet létrehozni.

Nrick 2010.03.29. 03:02:10

Köszi Ordnassac, Kamee, freehckr a reagálást. Azt hiszem okosabb lettem. Az MDF miért nem tudja betartani a papírformát? Vergődnek a jelölt állításkor. Hogyan akarnak így számottevő erővé válni? A kopogtató cédula begyűjtése ott volt mindenki előtt. Az MDF miért nem célozta meg a 3 millót?

Treuga Mei 2010.03.29. 03:24:41

Tisztelt TG!

Két nácizás és három kegyelmi kérvény között én visszatérnék eredeti témájához - vagyis az annak kapcsán fölmerülő néhány kérdéshez.
Egyrészt igen figyelemreméltó, hogy az MDF nem mérettette meg magát az időköziken. Elképzelhető, hogy taktikai okai voltak a választásokat megelőző rejtőzködésnek, mivel a most föltűnő eredményeik esetleg nem lennének jól kommunikálhatóak.
Másrészt igen figyelemreméltó az alacsony részvétel torzító hatása (Budapesten). Ez akár azt is jelentheti, hogy a Jobbik - amely a kis részvétel esetén (az eddigi felmérések szerint) fölülreprezentálódhat - a főváros pesti oldalán (vagy talán a budain is) kis támogatottságra számíthat. (A jobbikos szavazók tudatossága és elkötelezettsége-aktivitása is elterjedt vélelem.)
Harmadrészt a Fidesz 62% fölötti eredménye Pest egyik szocialista fellegvárában szintúgy elgondolkodtató avval együtt is, hogy a kisebb jelentősségű időközin a protest voksok eséllyel nagyobb arányban jelennek meg.
Negyedrészt kérdéses az LMP tíz százalék fölötti eredményének értéke, mivel a szavazóbázis fegyelmezettsége (értsd: a voksolási részvételi hajlandósága) alacsonynak tűnik ekkora szavazópolgári jelenlét mellett. Ugyanakkor jó kommunikációval ez igen hasznos eredmény lehet: egyre többek számára válhat reális eséllyé a parlamentbe kerülésük, ami a rájuk szavazási hajlandóságot is növelheti (az elvesztegetett voks kockázatának csökkenése folytán).
És végül: valóban nem jelent sokat az időközi választások eredménye általában, ám két héttel az országgyűlési választások előtt mégsem túlzott kockázat a pártok kommunikációs munícióján túli jelentősséget tulajdonítani neki. Igaz, az alacsony részvétel torzító tényező (így pl. a szocialistáknak lehetnek még tartalékaik, mivel a kisebb jelentősségű önkormányzati képviselői mandátum eldöntésére inkább a protestvoksok megjelenése _vélelemezhető_), ugyanakkor bizonyos alapvetések és folyamatok (ld. az elkötelezett és aktív jobbikos rétegek ellenére elért pesti eredmény) mégis megkockáztathatóak.
Persze nyilván nekem könnyebb következtetést levonnom egy választás után, hisz nem vagyok politológus...

Merlin

ubul2000 2010.03.29. 04:01:00

@Treuga Mei: Egyrészt Albertírsán indult mdf-es jelölt, csak nem tudjuk az erednényt. A többi helyen talán me, sikerült összegyűjteni a kc-t

loláb 2010.03.29. 08:14:44

"nem is beszélve a 9 darab mezőtúri MDF-es választóról."

MKP-s
(Magyar kommunista párt)

Egyébként ezek a képviselői helyek tényleg semmit nem mutatnak az országos közhangulatból.

loláb 2010.03.29. 08:20:17

@loláb: téves, terézvárosban kaptak 9 voksot a komancsok.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.29. 08:20:25

Azért Én megvariáltam picit a tippjeim az időközi miatt.
Felcseréltem sorrendben a Jobbikot és az MSZP-t.
www.kitvalasztanal.hu/index.php/main/user/2/13
Már csak pár napot kell várni, hogy kiderüljön mennyire pontosak a tippek :)

ibn_battuta 2010.03.29. 08:31:19

Miért tartottak időközit két héttel az országgyűlési előtt? Úgy emlékszem, a korábbiakban ilyen kevés idővel az országgyűlési előtt nem tartottak időközit, hanem inkább egy időpontban tartották - így a részvétel is kb. két-háromszor magasabb lehet, a választói akaratot is jobban tükrözi az eredmény.

tibapó 2010.03.29. 08:40:04

@freehckr: "Illetve az is benne van a pakliban, hogy az elmúlt években maga a kormányzat is arra játszott rá több esetben, hogy nem kell elmenni szavazni, nincs értelme..."

Így van, és így van helyi szinten is. Mondok egy konkrét példát. Egy megyei jogú városban a helyi (ön)kormányzat úgy döntött, hogy bezárja/eladja a közfürdő-uszodát. (Az indok hivatalosan az volt, hogy majd privatizálják és felújítják, a valódi ok pedig, hogy az addigi üzemeltető vétkes mulasztásait elfedjék és hogy a város másik strandjának forgalma nőjön.)

Nos, városvédők megpróbálták helyi népszavazással elérni, hogy az uszoda megmaradjon, ehhez 12 ezer aláírás kellett volna, de csak 10 ezer gyűlt össze a 30 nap alatt. A polgármester a demokrácia diadalaként élte ezt meg.

Pedig kérdés, ha neki kellett volna a bezáráshot gyűjteni, tudott volna-e akár csak 5 ezret?

Azóta az ígéretekből nem lett semmi, , a "privatizátor" becsődölt, az uszodát lebontották, közpark lesz a helyén..

kalapácstollú 2010.03.29. 08:49:07

Egy időközi választás legfeljebb hivatkozási alap lehet a politikusok számára.
De tudnak ők bármiből bármire következtetni...

medve2 2010.03.29. 08:49:59

Tisztelt Török Gábor!

Abban igaza van, hogy messzemenő következményeket nem lehet levonni, ám néhány tanulság, kérdés felvetődik:

1. Még mindig a Fidesznek van egyedül hatásos mozgósító technikája, ami a vártnál alacsonyabb parlamenti szavazási részvétel esetén fontos lehet.
2. Talán az LMP-nek van a legjobb lehetősége arra, hogy valóban megszólítsa a volt szdsz szavazókat.
3. Egy párttal kapcsolat hangulati változás Budapesten szokott kezdődni. A Jobbik előszőr a ferencvárosi időközi változáson keltett feltűnést eredményével. Ebből a szempontból lehet intő jel számukra a terézvárosi eredmény.

medve2 2010.03.29. 08:58:41

És még valami. Időközi választűsokhoz képest a részvétel egyáltalán nem olyan alacsony.

ssi 2010.03.29. 09:01:51

Választók közül hányat foglalkoztathat elmélyülten, napi szinten a politika? Szertem 30% alatt. A történések hatása elöl viszont nem lehet elmenekülni (pl. áremelkedés), de a hétköznapi elégedetlenségek kifejezése nem azonos pl. a választói hajlandóság mértékével.
1. Elméletileg:
Időközi választások (főleg ha rövid időre szól a megbízatás) akkor durran nagyot, ha a média (+pártok) utána feltupírozza az eredményeket, így befolyásolhatják azokat, AKIKHEZ ELJUT:
- ha van érzelmi kötődés: szimpátiát/ellendrukkerséget erősíthet
- ha nincs stabil választás: többségnek megadhatja magát
Ehhez jöhetnek még az egyéb média hírek: pl. botrányok
2. Ennek befolyásoló hatás szinte mérhetetlen, így bármit bele lehet magyarázni (ez pedig a párt stratégiák része)

papika 2010.03.29. 09:07:30

Kedves Gábor,
neked van valami számod, hogy ez sok-e vagy kevés, én nem találtam hirtelen semmi, mi volt a korábbi szavazásoknál, de most:
A mno.hu szerint 24.000 ember kérte, hog lakhelyétől távol szavazzon.

www.mno.hu/portal/703781

medve2 2010.03.29. 09:26:03

@papika: Ez bizony komoly kérdés lehet, ha például kiderül, hogy Budáról csomóan átjelentkeztek Kispestre, Kőbányára vagy Csepelre.

Idet 2010.03.29. 09:28:18

@email: Mert annak van tétje.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.29. 09:33:45

Kedves Gábor,

Ennél azért egy kicsit többet lehetett volna leszűrni, ha nem sietsz ennyire. Pl. nagyon érdemes összehasonlítani az EP választásokkal, ahol hasonló volt a részvételi arány.

Azt is meg lehet nézni, hogy 2006 előtt az elveszített időköziken és az OGY választásokon mekkora volt a különbség az MSZP szavazataiban? mert ha mondjuk 15%, és azt hozzáadjuk mostani eredményükhöz, még mindig nem segít rajtuk (ráadásul akkor nem volt LMP és MDF sem).

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.29. 09:35:11

@papika: Ja és állítólag Terézvárosban a szavazás előtt 70 ember jelentkezett át a körzetbe. Lehet tippelni, melyik tábor csinálta ezt, de szerintem olyan mértékű vereségnek néz elébe az MSZP, hogy nagyon fognak csodálkozni...

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 09:39:00

@Treuga Mei: Én is hajlok arra, hogy ez a három időközi választás ÖSSZESSÉGÉBEN mégis csak érdekes, ugyanis az ország három különböző pontján (Budapest, Pannónia, Hunnia) történt, és visszaigazolta Lengyel László cikkét.
Szerintem a 2. helyezések tekintetében arányaiban hasonló eredményre számíthatunk ápr. 11-én is: Bp-en a Jobbik messze el fog maradni az MSZP mögött, Hunniában fordítva, sőt ott Jobbik-Fidesz párharc lesz, Pannóniában pedig a Jobbik legyőzi az MSZP-t, de csak kis különbséggel.

Idet 2010.03.29. 09:39:31

@Treuga Mei: A Terézvárosban és Mezőtúron is a szavazásra jogosultak közel fele ment el, és ilyen eredmények születtek. Igazad lehet. Valamint a levegőben is benne van a Fidesz-győzelem...

Delphoi megb. irodavez.

Idet 2010.03.29. 09:41:37

@Ordnassac: Godwin törvénye, mi az? Nem tudom, kérlek mondd meg!

török gábor 2010.03.29. 09:41:56

@Lastres: háááát... miután az EP-n és itt is alacsony a részvétel, mi a garancia arra, hogy nagyjából ugyanazok mennek el szavazni ugyanazon a helyen? nézzünk csak egy helyet. tavaly Szápáron 143-an szavaztak. eredmény: fidesz 85, jobbik 23, mszp 21, mdf 7, szdsz1, lmp1. ebből akkor most mi következik a tegnapi választással összehasonlítva?

Idet 2010.03.29. 09:44:29

@Nrick: Szia, én vagyok a Nagy Avatarkíváncsi, ha nem bánnád, mondd meg, kérlek, hol lehet hozzájutni a gyönyörű méhecskédhez? Van már ilyenem-olyanom, de ilyen szépem még nincs!

kuki123 2010.03.29. 09:48:16

1.budapest az ős szoci város
2. mitől fosik a fidesz..mer a jobbik még a sarkára sem lép
3. mezőtúron azért már szebbek az eredmények de még itt is erősen a Fidesz
4. az LMP be fog jutni a budapesti helyek révén

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 09:51:12

@medve2: ad 3. pont: szerintem is ez a legmeglepőbb, főleg ha hozzáadjuk azt is, hogy a Jobbiknak Bp-en volt a legnehezebb összeszedniük az ajánlókat.
Szvsz a baloldali pártok (ideértve az LMP-t is) jó bp-i eredményeiket a Jobbiknak köszönhetik majd: jelenlétük a fővárosban kimondottan mozgósítja a baloldali szavazókat.

m.logic 2010.03.29. 09:52:07

@bm613: Náci a k a-d.

...

Ha valahol, akkor Terézvárosban és az 5. kerületben nem lesz sok Jobbik szavazó. Sok ott a zombi meg a Fideszes, de cigányt nem nagyon láttak még életükben.

ubul2000 2010.03.29. 09:52:19

@török gábor: Kedves Gábor! Van valami pontos híred az abasári választásról? Mert semmi más információ nincs, csak az hogy független jelölt nyert. Pedig itt indult fideszes, mdf-es is. Köszönöm.

tölgyes 2010.03.29. 09:57:02

A semmi mellett azt mégis mutatja, hogy az a fidesz mindenütt jelentősen növelte támogatottságát. A Jobbik tényleg szorongatja az MSZP-t.., a Jobbik már jelen van az ország nyugati végein is..és a semmi adatok nagyjából azt mutatják amit a közvéleménykutatók... amiből azonban nem következik, hogy ez a választásokon pont így lesz.. talán csak úgy nagyjából..

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 10:02:26

Úgy vélem, hogy két választási torta van: egy kb. 90 százalékos, ezen fog osztozni a három nagy párt, és egy kb. 10 százalékos, ezen a három kicsi (MDF, LMP, CM) + a futottak még. Mindkét tortánál lesz egy egyértelmű győztes, a kicsi esetében ez jó darabig kérdéses volt (MDF vagy LMP), mára szerintem az LMP a biztos. Mivel az LMP elviszi Bp-et az MDF elől, országosan jó esélye lesz a 6-7 %-os eredményre.
Az MDF ezért ostobán kampányol: a 3 naggyal szeretne pariban lenni, ahelyett, hogy a 10-es tortára fókuszálna.

A 90-es tortánál a Fidesz kérdése, hogy 48 vagy 68. Én hajlok rá, hogy akárki akármit mond, inkább a 48-hoz lesznek közelebb (kb. 52). Ezért a két 2. helyezettnek marad kb. 38-40 % arra, hogy osztozzanak. Itt kapnak szerepet a Bp, Pannónia, Hunnia arányok, és szerintem a párharcot végül Pannónia fogja eldönteni a Jobbik javára, de nem lesz nagyon nagy különbség közöttük.

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 10:04:04

@m.logic: Miért, a budaiak mennyit láttak?

barli 2010.03.29. 10:04:10

Kedves Gábor,

annyit füznék hozzá a témához, hogy azért mert a politikai elemzö és a gonolkodók számára nincs nagy információértéke egy ilyen szavazásnak, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a "pórnép" (bocs a kifejezésért) nem tulajdonít neki jelentöséget. Én simán el tudom képzelni, hogy Piri néni megnézi a hiradót, és azt látja hogy mindenhol tönkreverik például a szocikat abból messzemenö következtetéseket von le. Ha ezt többszázezren csinálják akkor igenis nagy a jelentösége egy ilyen választásnak.

Idet 2010.03.29. 10:07:07

A zindexen mindenféle Jobbik-törésvonalról értekeznek, többek között Morvai úrhölgy lib múltja is téma.

Pletykaszintű kérdés, de szerintem fontosabb, mint gondolnánk: Baló úrral együtt vannak még, vagy sem? Nem hiszem, hogy mindegy lenne!

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 10:08:53

@volánrulz: Ha ez a helyzet Mezőtúron, mi lehet Ózdon?

tlac 2010.03.29. 10:15:46

@Nrick: mert szabad országban, szabad emberek azt tesznek, amit - szabad.

Idet 2010.03.29. 10:17:19

@Captain Tott: Kerülete válogatja. A Rózsadombon nem sokan lehetnek, de nálunk a XI. kerületben... és az is Buda.

Idet 2010.03.29. 10:21:11

@barli: Piri néni?! Nem tán Apró Piri nénire gondolsz?

barli 2010.03.29. 10:25:52

@Idet: annak a piri néninek jobb infói vannak a titkosszolgálatos rokonságtól... :)

barli 2010.03.29. 10:27:10

@Idet: apropó, nincsenek fényképek ahogy Pirinénit kimentik a tüzoltók az erkélyröl? :)

ubul2000 2010.03.29. 10:27:16

@török gábor: Bőcsánal . albertirsait akartam írni (de hát a rizling nagy úr)

m.logic 2010.03.29. 10:29:16

@Captain Tott: Ők se sokat, ott se lesz erős a Jobbik, de biztos vagyok benne, hogy jobbak lesznek ott, mint az említett területeken.

hoplita 2010.03.29. 10:33:06

@bm613:
Hát persze hogy több az eszük....mingyán látni

Azért hívják demszkinek a főpolgármestert 20 éve.:)))

blitzkrieg 2010.03.29. 10:38:52

@Kamee:
Ott a pont, budapesten nem csak a jobbik ellen van több eszük az embereknek, de Orbán V. populista és elvakult hatalom éhségét és erőszakos stílusát is felismerik, érzik a veszélyét.

Most ezzel nyilván nem azt mondom hogy a fővárosban mindenki éleslátású és nagyon okos míg vidéken mindenki könnyen befolyásolható gyenge személyiség, csak az arányok mások kicsit.

Máshogy nem tudom magyarázni miért gyengélkedik pesten mindig a fidesz az utóbbi pár választáson (arányaiban a vidéki adatokhoz képest)

Talán ez is megérne egy posztot :)

akkor most mi van? 2010.03.29. 10:47:56

@papika:
Ebből a 24000ből kettő darabot családilag felvállalok, és egyikőjük se pirosvirágot fog keresni a lapon. Szerintem sokan azért kérik az igazolást, hogy akkor is elküldhessék Feriéket a horngáborba, ha nem lesznek otthon 11én

blitzkrieg 2010.03.29. 10:48:23

És igen, az LMP csak pesten és nagyobbb városokban lehet erős, annyira figyelni kell rájuk hogy bármit megtudj a szlogenükön kívül, hogy a falvakat jellemző népesség körében egyszerűen nem veszik észre őket.

hoplita 2010.03.29. 10:50:16

@panelburzsuj:
Nem arról van szó..
Hanem arról, hogy még ilyen extrém esetekben is háttérbe szorul egy magyar.
Az rohaggyon meg a sitten, ugye, az idegen, meg a cigány az szép és kegyelemre méltó.
A köztársasági elnök úr meg direkt erre van tartva....???
Mongyuk én sose csipáztam ezt a félszeg, gátlásos nyúlbélát.

Vénveterán 2010.03.29. 10:52:29

@medve2: Azért három dolgot megjegyeznék a ferencvárosi és a terézvárosi analógia között:
1. Akkor még fontos volt a Jobbiknak a jó szereplés, ma már nem azért küzd, hogy 5%-ot érjen el, akkor pedig ezt kellett felmutatnia! (nagyobb kampány is volt részükről)
2. Terézvárosban az EP-n is jó 3-4%-al gyengébb volt mint Ferencvárosban. (messze nem itt van a fő bázisa)
3.Az egy országgyűlési mandátumért való harc volt, míg itt mindössze egy önkormányzati helyért. (30ezer ember vs. 2 ezer ember véleménye) Lényegesen jelentéktelenebb volt, főleg a szavazóik számára, hogy ki ül be az önk.-ba fél évre.

Valamint szerintem ez lesz 12 év után újra az a választás, ami NEM Budapesten fog eldőlni, hanem vidéken!
Az EP és a 2002/2006-os orszgy. választásokat összehasonlítva pont bpesten vannak a legkisebb tartalékok a részvétel tekintetében. (kb. 2%-al kisebb mint az országos átlag!)
Itt torzít a legkevésbé az EP választás eredménye.

Halkan jegyzem meg, hogy itt lehet a legtöbb kiábrándult mszp-s szavazó is! lásd. pl. bkv ügyek.

blitzkrieg 2010.03.29. 10:57:12

@Captain Tott:
Az MDF nem a tortát nézte el, és nem az a baj hogy nem az LMP ellen próbálja magát pozícionálni!

Magamból kiindulva: szavaztam volna a bokros fémjelezte MDF-re, de:

- a maradék SZDSZ (ráadásul a Retkes-féle maradék)
- az állandó cédula botrányok
- Csapody-ügy (nem sajnálom csak maga az ügy)
- Bokros egy-két nagyképű megnyilávulása,
- a pártvezetés és Somogyi frusztrált és agresszív viselkedése

...stb... betette a kaput.

Önmagában az SZDSZ-es sztori már elég volt hogy elfintorodjak, a többi dolog csak megerősített hogy az MDF-nek vége.

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 11:03:28

@blitzkrieg: Nem kell megírnod, mert ez magánügy, de az érdekes kérdés innentől az: ha nem az MDF-re szavazol, akkor kire?
Ha helyette az LMP-re, akkor a 10-es torta elméletem megáll.

barli 2010.03.29. 11:04:54

@blitzkrieg: bocs, de gondolkodó embernek ibolya már jóval Bokros elött betette a kaput!

hoplita 2010.03.29. 11:09:10

@blitzkrieg:

"....Ott a pont, budapesten nem csak a jobbik ellen van több eszük az embereknek, de Orbán V. populista és elvakult hatalom éhségét és erőszakos stílusát is felismerik, érzik a veszélyét...."

Aha...
Már csak egy kérdésem maradt...
Hogy szoktak reggelente az agyhalálból újraéleszteni?
Ez érdekelne...

blitzkrieg 2010.03.29. 11:10:38

Az is megérne egy posztot :) hogy a frenyóba került elő a kb 15-20 % nyi Jobbikos?

Nem hiszem hogy a fideszből vált ki mindegyik, mert akkor a fidesz nem lehetne ilyen magasan...?!
Azt sem hiszem hogy az Mszp-sek fele hirtelen népi nemzeti szittya lett...
Talán a kettő mozgás együtt?

Valaki kiszámolhatná hogy mozogtak a táborok, mert baromi érdekes lenne a végeredmény.

Az elmúlt választáson, a nemzeti tábort egy az egyben lefedte (elfedte) a Fidesz. Ez kb 43 % volt. (az MDF-ből esetleg 1-2 % mert már akkor is kezdett középre balra tolódni a kis párt)

Tehát, hogy lett a 45%-ból mára nagyjából 70 %?

A rejtőzködő, csalódott ballibek sokan lehetnek de enniyre nem torzíthatják el a képet.

medve2 2010.03.29. 11:13:26

@tölgyes: Ott, ahol a független jelöltek nem "kavarnak be", ott az EP választási eredmény és a kutatások köszöntek vissza.

blitzkrieg 2010.03.29. 11:13:30

@Captain Tott:
Komolyan mondom nem azért hogy opponáljak a torta elméleteddel, de az LMP-re nem tudok szavazni.

barli 2010.03.29. 11:17:16

@blitzkrieg: elég egyszerü a válasz.
a szittyások meg szentkoronások kevesen vannak. A cigányellenesek viszont annál többen, jobbról is és balról is.

panelburzsuj 2010.03.29. 11:17:58

@hoplita:

Mit jelent az, hogy háttérbe szorul?

Kvótarendszert kéne kialakítani: nyúlbéla egy évben kiereszthet száz elítéltet, és ha ha nem mind a száz tősgyökeres magyar bűnelkövető, akkor a nyúlbéla egy rohadt magyarellenes?

A konkrét névsor esetén fogalmad sincs az egyes ügyek súlyáról, az elkövetés indítékairól és körülményeiről, a bűnelkövetés ismétlésének veszélyéről, egyet tudsz: végigskubizod a lajtsromot, és megállapítod, hogy azon olyan alakok is vannak, akiket NEVÜK ALAPJÁN te nem tartasz kegyelemre méltónak.

Borsóagyú rászoruló a Jobbikban is van épp elég, hagyd meg nekik az ennyire idióta hazafiaskodás lehetőségét. Te ennél azért többet is tudsz.

Talán.

Vénveterán 2010.03.29. 11:20:27

kicsit off:
Ma reggel láttam Giró-Szász Andrást a mokkában, jól érzem, hogy ő a fidesz "magyar hangja"?:)

Legalábbis nagyon úgy tűnt, hogy több olyan dolgot mondott ki, amit a fidesz ilyen nyíltan nem merne megtenni, mert szavazók elvesztésével járna, ezért rábízták a feladatot. Tőle egy fokkal ez hitelesebben hangzott, mintha egy pártpolitikus mondta volna ki ezeket.

A beszélgetés alatt többször az volt az érzésem, mintha egy fideszes politikussal beszélgetne a műsorvezető, nem pedig egy független (vagy legalább annak a látszatát keltő) elemzővel.

tölgyes 2010.03.29. 11:23:03

@medve2: Ez is információ. Nagyjából azt jelzi, hogy a Jobbik nyomulása mellett stabilizálódnak az erőviszonyok.. Mintha az látszana, hogy nem a fidesz, hanem az MSZP szavazói erodálódnak tovább...Ugyanakkor mintha a Jobbik is a lehetőségei határához érne..Talán..de persze nagy következtetéseket nem lehet levonni.

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 11:24:40

@blitzkrieg: Igen, tkp. igazad van, az MDF sajátos helyzetben van, amolyan két szék között a pad alatt.
Az MDF-nek addig volt kényelmes pozíciója, amíg MSZP-Fidesz párharc volt; abban ők lehettek az "egyik sem". De ők tkp ehhez a régi pártstruktúrához tartoztak, és sokak szemében ők éppúgy a gyűlölt eddigi politikai osztály tagjai, mint az MSZP, Fidesz, SZDSZ. Ezért az újak kilökik őket magukból.
Nade a Jobbik nagyon hamar a meghatározó pártok közé emelkedett, a 90-es tortába került, és a mai "egyik sem" szavazóknak a 10-es tortában ott maradt az MDF is, mellettük pedig az új pártstruktúra másik két új képviselője, az LMP és a CM (ez utóbbi nyilván nem vehető komolyan).

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 11:26:23

@barli: Bp-en ez kiegészítendő az antiszemitákkal is. Ha a Jobbik kap valamit az 1-2-12. kerületekben, az innen van.

Idet 2010.03.29. 11:27:12

@barli: Vagy puszta véletlenből leejtik...

anti76 2010.03.29. 11:33:01

@blitzkrieg: ez nagyon félrevezető, ha így közelítjük meg, hogy ki baloldali, ki jobboldali, meg melyik pártoktól vett el szavazatot.
A jobbikban nem az a "poén" hogy szésőjobboldali, hanem az "új" varázsa.
Ha tetszik, ha nem, a társadalomban hatalmas igény van "igazi rendszerváltozásra" és elszámoltatásra. Ez az, ami a jobbik fő vonzereje.
Az hogy vannak szélsőséges attitűdjei, az max. zsidó ügyekben vált ki ellenérzést, de pl. a cigányos megnyilvánulások láthatóan senkit nem izgatnak.
A jobbiknak az a borsóagyú, náci, zsidózó része az kb 3-4% lehet, a többi az csalódott emberekből jön össze.
Akik nem nácik, csak kurvára unják a banánt.

Captain Tott (törölt) 2010.03.29. 11:42:45

@anti76: Egyetértek, és az se véletlen, hogy vidéken nagyobb a Jobbik támogatottsága. Nem arról van szó, hogy Bp annyira haj de nagyon ejrópéer lenne, hanem hogy az elmúlt 8 év a vidéki életet iszonyúan ellehetetlenítette, míg Bp mindig is a baloldal kényeztetett városa maradt.

groggil 2010.03.29. 11:59:55

bm613
"Budapesten több eszük van az embereknek, mint hogy tömegével szavazzanak nácikra."

El tetszett ám tévedni...ez itt nem a kaccsolat.hu, ahol piros bögréért és bézbólsapiért lehet nyomni az igénytelen böfögéseket!
Ez a nácizás egyébként annyira kontraproduktív lett már évekkel ezelőtt, hogy nem csak hogy nem eltántorít szavazókat, hanem egyenesen megerősít pl. a Jobbik melletti szavazásban...már nagyon sok embernek az a véleménye (nagyon sok ilyet személyesen hallottam), hogy ha ilyenek ma Mo.-on az antifák (értsd: agresszív, kirekesztő, gyűlölködő, címkéző, "magyarfikázó"), akkor már inkább a "fák". Hát ennyit értetek el, ennyit tudtok felmutatni...

panelburzsuj 2010.03.29. 12:15:39

@groggil:

Föltehetőleg más körökben forgunk, mert én meg olyan véleményt hallok elég szép számban, hogy naba+, az eddigi két idióta mellé fölzárkózott egy még hülyébbik.

groggil 2010.03.29. 12:16:07

bm613

A másik: még meglengetnek a köztudatban az elkövetkező 2hétben (apropó: kinek mi a véleménye a "véletlenekről"? ..gondolok itt az elmúlt pár hét véletlenjeire: holo-törvény, Máv elleni per, repülőgépek Ferihegyen, bankok elleni per.....lehet ennyi "véletlen" választások előtt? Mi ezzel a cél? Mi ezekkel a terv?) néhány holo-pert, mondjuk a Bábszínház, a Vasútmodellezők Országos Szövetsége, és a Magyar Méhész újság ellen....és pillanatok alatt "be fog náculni" Budapest is.

hoplita 2010.03.29. 12:16:46

@panelburzsuj:
Jó.
Akkor úgy fogalmazok, hogy érdekes és számomra egy kis magyarázatra szoruló tény, hogy a hercegrenátók, meg a csungcsincsongok között kissé kevés magyar hangzású névvel futottam össze a listán.
Persze ez jelentheti azt is, hogy magyarbűnözés nincs.
Nekem ez a magyarázat is megteszi, indirekte ez is engem erősít.:))

groggil 2010.03.29. 12:21:59

@panelburzsuj:
Igen, elképzelhető, hogy eléggé más körökben mozoghatunk...én több kör véleménye alapján szűrök le (melóhely, baráti kör, suli, tágabb ismerősi kör, szomszédok) egy olyan következtetést, hogy a Jobbik 30-40% közt fog végezni...én ettől függetlenül "csak" 23%-ot tippelek nekik (1.forduló, listás szav., szavazatok aránya)...
Ja, valószínűleg más körökben forgunk..

panelburzsuj 2010.03.29. 12:23:57

@hoplita:

Minden szekta így működik: zárjuk ki a minket cáfolókat, erősítsük fel az önigazolást. Nem a Jobbik találta fel az önforraló melegvizet ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 12:24:31

@hoplita: Minden Téged erősít, hiszen tévedhetetlen vagyol, mint tudjuk!:-)
Megjöttem, úgy tűnik!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 12:25:28

@panelburzsuj: Én másként akartam fogalmazni, de így szalon(na)képesebb, az biztos!

nyo 2010.03.29. 12:25:36

@Vénveterán: Hát igen, egy az egyben Jobbik-ellenes Fidesz-propaganda szöveget nyomott le. Ezek után kiváncsi leszek mit fog művelni a választási műsorban....

Idet 2010.03.29. 12:27:56

@hoplita: Hercegrenátó újmagyar, ahogy mondták régen. A csungcsingek is rokonok, de nem azért szeretjük őket, azonfellyűl az ittmaradhatás érdekében csaltak stb., ami nem menti, amit tettek, de érthetővé teszi.
Azt hiszem, a közkegyelemnek is megvannak a maga szabályai, bárki legyen is a közt. eln., nem tehet a maga kénye-kedve szerint, legfeljebb egy pár jolly jokert kaphat, de a kvóta ott is meg van határozva. Azért legyünk tárgyilagosak, amennyire lehet.

radala 2010.03.29. 12:28:50

@Idet: Egyszer hallottam Morvaitól, hogy nincsenek elválva, de külön háztartást vezetnek. vagy valami hasonló volt a megfogalmazás.

Mára is van dögivel Jobbik botrány. Nekem a pornósztár gárdista is új, mondjuk Morvai 1 millás MP kormány megbízása nem lep meg, föl sem háborít. (persze a 20 év börtön a 20 évért az fölháborít). M a már online is elmondja Wittner mária, hogy a Jobbikosok köcsögök.
Nem hiszem, hogy bármi veszélyeztetné ma éppen a Fidesz 2/3-ot.

kopogtató 2010.03.29. 12:29:22

eszembe jutott a 2002-es (vagy 2001?) dabasi időközi választás, mindenki azzal érvelt, amikor a Fidesz fölényét bizonygattuk. Dabason tarolt a Fidesz (pontos arányokra sajnos nem emlékszem) Aztán jött az országos bukta:(

Az ős kaján 2010.03.29. 12:41:42

@Kamee:
Ha-ha, röhögök, fogom a hasam. Ez jó vicc! Így gondolod Te is?

vlaca55 2010.03.29. 12:42:08

@Vénveterán: igen, jól látod.
@nyo: még szerencse, hogy ott lesz TG is, így ha nagyon OVis beszédet mond, gyorsan a helyére parancsolhatja egy "leülhetsz fiam, egyes!" felkiáltással. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 12:43:35

@Idet: Nem igaz! Mert akkor az összeesküvés-elmélet nem igazolható! Tehát: Te hazudsz, mert orbánista-liberál-LMP-s vagy!:-P
(Dem gívánd dörllendő)

Idet 2010.03.29. 12:47:38

Abba kéne már hagyni a nácizást. A párt neve, amiből a dolog kiindult:

Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei.

Mégis, mi a frász köze bír lenni a mai utódkonglomerátumoknak ehhez? Meg ahhoz a történelmi helyzethez, amiben megfogalmazódott?
Ha a lökött tagságot megkérdeznék, a 90%-ának valami hülye dadogás jutna eszébe a zsidókról meg valami más hülye hablaty.
Ha átneveznénk őket, úgy veszítenének a hatásukból, mint Sámson, amikor Delila levágta a haját.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 12:55:05

@Idet: A nacionalizmus köti össze őket, még hogyha egyetértek is Veled!
Én inkább "nemzetieskedők"-nek szólítanám őket, esetleg a populizmussal kiegészítve!
Ennyi elég is nekem, hogy eszembe se jusson rájuk szavazni, hiába hangzik időnként jól, amit kiemelnek! A megoldás téves, nem a probléma felvetése, hiszen látszik, hogy igény lenne a megoldásra, de azt ne tőlük várjuk! Igaz, kitől a MAI közéletben?

Már Csurkáékkal is ez volt a bajom, de semmi nem vész el, csak átneveződik!

is 2010.03.29. 12:59:08

@tölgyes: "A semmi mellett azt mégis mutatja, hogy az a fidesz mindenütt jelentősen növelte támogatottságát."

ezt miből olvastad ki?

4 helyen indult FIDESZes (mert Albertirsán is, 93 szavazatot kapott - miért nincs fent a többi jelölt szavazata? csak nem azért, mert az MDF 56-ot kapott, ami 15%?), akkor is 798 szavazat az 1628-ból, azaz 49,02% százalék. tavaly az EU-n 56% volt. a 4 választás _együtt_ már 1628-as minta, több helyről, azt már ki lehet súlyozni. ami biztos, hogy a FIDESZ támogatása vagy megmaradt, vagy csökkent (akár érdemben is), de hogy nem nőtt, az egyértelmű. és ez vág össze az összes adattal, mely szerint az EU választáson minden ellenzék jobban szerepel, mint előtte-utána az országoson.

most pedig eredjünk a sánta kutya után.

török gábor 2010.03.29. 13:05:10

@is: azért nem írtam bele a táblázatba, mert sehol nem találtam eddig. most megtettem, bízva a forrásban :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 13:13:35

Dualizmusról kissé másként:
koczianpeter.blog.hu/2010/03/08/dackorszak_4

Nem baj, ha itt más tollforgatóktól is idézek?
Csak, mert elkezdtem egy témát és úgy gondolom, beleillik abba..

Feri nagyapa 2010.03.29. 13:13:39

Hamár a nyilasokról és '39-ről volt szó: Az 1939-es választások a szélsőjobboldali pártok jelentős előretörését eredményezték. Az a szóbeli megegyezésük, hogy a kisebb pártok beolvadnak a nagyobba, ugyan nem valósult meg, de együttműködési megállapodást kötöttek. A nyilasok 754 234 szavazattal (21%) 28 mandátumot szerezve a 260-ból (amihez jött még 38, a Felvidékről és Kárpátaljáról behívott honatya), a parlament legjelentősebb ellenzéki erejévé váltak, kétszer annyi helyhez jutva, mint a kisgazdák (14), a szociáldemokratákat (5) pedig többszörösen felülmúlták. A legerősebbek Budapest (30%), Bács-Bodrog (30%), Győr-Moson (47%), Heves (36%), Komárom-Esztergom (34%), Nógrád (41%), Pest közép (52%!) és Észak (43%), Sopron (38%), Szabolcs (40%), Vas (37%), Veszprém (40%) és Zala (44%) területén voltak. Az Egyesült Nemzeti Szocialista Párt 4, a Keresztény Nemzeti Szocialista Párt 3, a Nemzeti Front 3, a fajvédők 4, a Népakarat Pártja pedig 1 képviselőhöz jutott. A szélsőjobboldali pártok összesen 1 074 415 szavazatot (30%) szereztek. Egy mandátumuk megszerzéséhez átlagosan több, mint kétszer annyi szavazatra volt szükségük, mint a kormánypártnak. A választásokat az 1938-as választójogi törvény alapján tartották meg, melyet a nyilas képviselők erősen kritizáltak, elfogadhatatlannak minősítve azt (lsd. 4.2.2.), és amely mintegy 300 ezer embert, míg a második zsidótörvény 80-100 ezret fosztott meg szavazati jogától.

Treuga Mei 2010.03.29. 13:20:50

@m.logic:
Jártál te már Terézvárosban? Csak mert vannak olyan területei, amikben a roma lakosság masszívan jelen van. Annyira, amennyire Erzsébetváros szegényebb területein.

Hóember 2010.03.29. 13:23:07

Terézvárosból nagyon nehéz levonni országos következtetéseket, mert nagyon speckó körzet, emlékezzünk csak Hunvald úrra(?), illetve a mélygarázs-fakivágás-nemkivágás afférokra. Ez utóbbi okozhatja a nagyon erős LMP-t, az előbbi pedig a nagyon gyenge MSZP-t.

stratez 2010.03.29. 13:27:21

Szerintem mindenki a helyén kezeli. Volt tegnap három helyi választás, mindegyiken ronggyá verték a szocikat. Ezen nincs mit alul-, felülértékelni, megegyezik az országos trenddel. És megegyezik a két hét múlva várható eredménnyel.

Treuga Mei 2010.03.29. 13:30:04

@blitzkrieg:
Ha ajánlhatom (igen hosszú, de legalább nem csak szlogenek és kívánságok gyűjteménye, hanem állampolgári munkát, részvételt is követelő szöveg):
lehetmas.hu/program
Aki valóban érdeklődik, nem pedig megvárja, hogy valamelyik párt előre megcsócsálja neki, az elolvassa a programokat, elgondolkodik, majd dönt.
Már amennyiben választópolgár, nem pedig szavazó...

hoplita 2010.03.29. 13:30:10

@panelburzsuj: @namitirok:

Fijúk, ez most karcsú volt ám...!
Ennél többre számítottam.
Valami magyarázata csak van a dolognak, vagy nem...????

stratez 2010.03.29. 13:30:41

@Hóember: Csak szólok, hogy Terézváros az VI. kerület, Hunvald pedig a VII.-ben, Erzsébetvárosban volt polgármester.

panelburzsuj 2010.03.29. 13:37:20

@hoplita:

Ebben az itt zajló járási másodosztályú elmebajnokságban elmegy.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 13:37:45

@hoplita: Mit kell ezen magyarázni? Vagy csak a tisztességes magyar nevű elítéltek kaphatnak amnesztiát, a többit ki kell irtani/toloncolni?
Vigyázat, idézek:

"- Kereszthalál?
- Igen.
- Jó. Jobbra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következőt! Kereszthalál?
- Nem, nekem azt mondták, hogy nem követtem el semmit, boldogan élhetek egy kis szigeten.
- Hm, az nagyon jó dolog, akkor balra, sok szerencsét.
- Á, nem, csak vicceltem, valójában kereszthalál."

hoplita 2010.03.29. 13:38:51

@namitirok:
Légy erős...!!!
Nem a te szavazatodra utazunk.:DDD

panelburzsuj 2010.03.29. 13:39:46

@panelburzsuj:

Amúgy meg: a nyúlbélák ilyenek.

Kerek, rövid, jól kommunikálható. Egy bizonyos politikafogyasztói szegmensben ideális.

Hóember 2010.03.29. 13:40:18

@stratez: Na, most lebuktam, hogy egy büdös baranyai bunkó vagyok, aztse tudom hol folyik a duna! :)
De a fakivágás-mélygarázs stb az itt volt nem?
Meg valami ingatlanpanama itt is bejáccott, én úgy emlékszem!

Ordnassac 2010.03.29. 13:46:10

@Idet: Godwin törvénye egy fórumozási körökben gyakori jelenség. Mike Godwin fejtette ki 1990-ben: „Egy Usenet-téma terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a nácikkal vagy Hitlerrel von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez”. Ez persze azóta kiterjedt az összes interaktívabb netes kommunikációs közegre.

hoplita 2010.03.29. 13:48:00

@namitirok:

Nem, nem...!
De az arányok, barátom, az arányok a feltűnőek...!!!!
És azt csűrheted-csavarhatod, nem megmásíthatók.

A Brian életét csípem....régen láttam, megvan valahol, majd előkaparom már...

@panelburzsuj:
Be kell töredelmesen vallanom, te sem tartozol az elejtendő-kategóriába a nagy voksvadászaton..:DD

Ordnassac 2010.03.29. 13:52:16

Visszatérve részben a témához: egyáltalán nem vagyok biztos, hogy Nyugat-Magyarországon a Jobbik megelőzi a szocikat, sőt, Délkelet-Magyarország egyes megyéiben sem biztos (persze utóbbi helyeken erősen lehetséges).

Ami az albertirsai esetet illeti, nem lehet, hogy a független jelölt valaha valamelyik párt helyi prominense volt, esetleg helyileg ismert valaki?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 13:54:09

@hoplita: Van benne egy olyan mondat, ami tetszene:
"Romani ite domum"...de azt is félreértenéd szerintem!:-P

hoplita 2010.03.29. 13:54:26

@panelburzsuj:
Igen, elmegy, de nálad magasabban van a léc.

hoplita 2010.03.29. 13:56:40

@namitirok:
És hányszor írjam le?:)

Treuga Mei 2010.03.29. 13:56:59

@Hóember:
Verók István úrra, neki _egyelőre_ (ellentétben H. György előzetesben tartózkodó polgármesterrel) a teljes neve jogi aggályoktól mentesen leírható.
Bizakodjunk, hogy Nagy Gábor Tamással Fidesz, I. kerület), valamint Hajdu Lászlóval MSzP, XV. kerület) egyetemben ez csak ideiglenes állapot nála!

Treuga Mei 2010.03.29. 13:58:22

@török gábor:
Nem volna rossz, ha az eredeti forrást is megismerhetnénk. Az MDF-től ugyanis ez meglepően szép eredmény...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 14:00:21

@hoplita: Nem kell leírnod, sőt, felejtős, nem akarok tippeket adni a nemcsillagos, de sávos zászló feliratára!

radala 2010.03.29. 14:01:09

Teljesen nevetséges bármiféle következtetést levonni egy-egy választókör méretű darabocska eredményeiböl.
Nem is az a baj, hogy ez 2000 ember megkérdezése maximum, amiből 1500 válaszmegtagadó van, hanem ezek teljesen homogén részecskék. Ez nem egy időközi választás ezek teljesen semmik.
Kár, mert az indexen olvasva az LMP 11 %-át egészen bizakodó lettem, de ez a semminél is kevesebb.
Egy ilyen kb annyira reprezentatív, mintha az ember a munkahelyén megkérdez 5 embert, hogy kire szavaz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 14:03:21

@radala: Egyetértek, semmiféle következtetésre nem jogosítanak fel ezek az adatok!
Maximum a választási hajlandóságra mutathatnak rá de még ebben sem vagyok biztos!

Treuga Mei 2010.03.29. 14:08:46

@Hóember:
Valóban nem életidegen az összekeverés. Az Andrássy út (a világörökség része) mentén sorakozó paloták önkormányzat menedzselte eladásuk óta 25%-ban peres eljárás alatt állnak (azaz minden negyedik ház körül valami gáz vagy mutyi van!), a Király utcai ingatlanberuházások - Műemlékvédelmi Hivatal által engedélyezett (jó volna tudni, kinek a kézjegye szerepel az engedélyen!) - megkezdése, a régi zsidónegyed letarolása a VI. kerületi oldalon szintúgy köthető a... khm... Verók-közeli vállalkozói-üzleti csoportokhoz, a Hunyadi téri panamagyanús ügyletek is az említett kerület ügyei.
Hangsúlyoznom kell, Verók István és üzlettársai pillanatnyilag szabadlábon tartózkodnak, valamint fönntartom, amíg jogerős ítélet nem dönt, addig az előzetesben lévő H. Györgyöt is, őket is ártatlannak fogom nyilvánosság előtt aposztrofálni.
Más kérdés, mi a véleményem róluk...

Treuga Mei 2010.03.29. 14:10:03

@hoplita:
Mély tisztelettel jegyzem meg: roppantul szűkül az elejtendők köre...

radala 2010.03.29. 14:14:18

vastagbor.blog.hu/2010/03/29/a_buzerans_a_faszpumpas_meg_a_gabor#more1875724
@namitirok: Szerintem még azt sem. Én aztán olyan lelkes szavazó vagyok, hogy az már beteges, de tuti el nem mennék egy ilyen hülyeségre szavazni, mint egyetlen icike-picike önkormányzati választóköröcske jelöltecske fél évre.
Maximum annyi következtetést lehet levonni, hogy sok a hülye Fideszes extra sok a hülye LMPs és drámaian sok bizonyos helyeken a hülye jobbikos.
Az mszpsek legalább normálisak:-)
Ép ésszel nem lehet megérteni, hogy mi értelme van egy ilyen választásnak.
Ami érthetetlen, hogy gondolom 25 % a limit és az mindenhol megvolt, szóval szerintem a dolog súlyához képest az emberekben tombol a szavazhatnék.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 14:14:25

@Treuga Mei: Sajnos, hogy csak itt és most!
Ne becsüljük le kis hazánk szűklátókörű választópolgárainak számát, ajánlom!
1939-re és kissé korábbra visszatérve/emlékezve...

Ordnassac 2010.03.29. 14:20:39

@radala: önkó választáson nincs limit.

Amúgy azt sosem értettem meg, hogy az emberek mindennapi életet azért jelentősen befolyásoló önkormányzati képviselő-testületek és polgármesterek megválasztására miért mennek mindig kevesebben szavazni.

vlaca55 2010.03.29. 14:21:03

adalék, hogy kicsit okosabban olvassatok, és ne higgyetek el mindent:
www.fn.hu/tudomany/20100325/propaganda_6_legaljasabb_modszere/

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 14:23:06

@radala: Köszönöm a linket, igen sekélyes, tehát jól sikerült fordítás!:-D

windir1111 2010.03.29. 14:24:21

Sziasztok!
Akkor engedelmetekkel én is belinkelném az én választási tippemet a kitvalasztanal.hu-ról :)
www.kitvalasztanal.hu/index.php/main/user/1611
Lehet véleményezni! :)

Amúgy a témához hozzászólva: szerintem sem mérvadóak ezek az időközi választások, azonban aggasztó az alacsony részvételi arány. Emlékszem, azthiszem egy pécsi időközi választáson volt pl. alig 15%-os a részvétel. Ez is szerintem arra enged következtetni hogy idén alacsonyabb részvétel lesz mint 4 évvel ezelött. Ismerőseim között is többen vannak, akik már most tudják hogy nem mennek el szavazni "mert mindegyik hülye" jelszóval. Meglehet őket is érteni, viszont szerintem amellett hogy választói JOG van, és NEM KÖTELESSÉG, akit érdekel a jövője, illik elmennie választani.

hoplita 2010.03.29. 14:29:15

@Treuga Mei:
Úgy látod?
Én nem.
A nemzeti radikalizmus még messze van a lehetőségei határától...legalábbis szerintem.
A tévedés joga fenntartva.:)

pana_fz18 2010.03.29. 14:34:16

Azt megértem, hogy szűkebb helyszín időközi választási eredményei nem reprezentáhlatják a "teljes Mo lakosságának" adott véleményét, de mi van akkor, ha "összemossuk" a több időközi választás eredményét és mint egyféle közvéleménykutatást nézzük.

Mivel pontos adatokat csak három helyszínre találtam (Terézváros, Körmend, Mezőtúr - ráadásul erre mondhatnánk, hogy mind a főváros, mind a Dunán innen és túl is képviselve van:), illetve a másik két helyszínen (Szápár és Albertirsa) független jelöltek nyertek, csak az első három körzet eredményeit néztem.

A három időközi választás összeredménye:
4663 - választásra jogosult, 1249-en mentek el szavazni = 26,7% részvétel!

Fidesz (705) = 56,4%
MSZP (191) = 15,2%
Jobbik (171) = 13,6%
Független (82) = 6,5%
LMP (60) = 4,8%
Kispártok (9) = 0,7%

Bár nem értek a közvéleménykutatások pontos metódikájához, de ha összevetjük a fenti adatokat csak a Terézvárosi eredményekkel, akkor talán már érződnek a "közismert" hatások:
LMP fővárosban erősebb, Jobbik erősebb vidéki jelenlét.

Fidesz (348) = 62,3%
MSZP (113) = 20,2%
LMP (60) = 10,7%
Jobbik (28) = 5%
Kispártok (9) = 1%

Persze nem tudom, hogy mennyire "elfogadott" dolog ilyen formában "összemosni" az adatokat.

radala 2010.03.29. 14:34:36

@Ordnassac: Mert az emberek azt hiszik a TV a valóság.
Mondjuk egy önkormányzat 1/20 részére szavazni fél évnél is rövidebb időre már-már perverz.
Ezenkívül engem is jobban érdekel a személyi jövedelem adóm, az ÁFA, a tandíj az anyámkínnya, mint, hogy csinálnak-e egy körforgalmat az utca végére. Érdekes-ez, mert valószínűleg, ha koccanok az utca végen akkor könnyen az éves adóm dupláját elbukhatom (abba most ne menjünk bele, hogy mi van, ha elcsapják valamelyik kölkömet), ha bezárják a gyerekem iskoláját, az is nagyobb gáz, mint mondjuk a szocpol eltörlése. Valahogy ezeket a dolgokat az ember nem politikai kérdésként éli meg és azt gondolja, hogy előbb lesz körforgalom, ha jó a "kormány". Ez viszont feltehetőleg egy tévedés.
Másrészt a választások (OGY) azok teles-tele vannak utálkozással. Egy kisváros önkormányzati képviselőit sem imádni, sem utálni nem lehet kellő képen.
Ez alól (bár nem kisváros) Szeged kivétel Botkát én teljesen őszintén bírom utálni. De, mondjuk ö valóban egy kivétel, mert öt nem csak a városa lakói utálhatják, ha akarják.

Ordnassac 2010.03.29. 14:38:38

@radala: ez nem csak kisvárosi szinten van így. Budapesten is alacsonyabb a részvétel egy polgármester-választáson, mint egy ogy-n.

Kis mellékérdekesség: Németországban szövetségi szinten nincsen ilyen, hogy időközi választás (mármint abban az esetben, ha kiesik egy egyéniben bejutott képviselő), ott az adott párt listájából töltik be a helyet. Így extrém esetben az is lehet, hogy adott vk-nak nem lesz képviselete a Bundestagban.

Treuga Mei 2010.03.29. 14:39:16

@namitirok:
Én is látok analógiákat, de talán túl merész a párhuzam. Nem csupán az eltérő geopolitikai helyzet, de a megváltozott társadalmi struktúra (ld. pl. globalizáciő és ellenhatásai, a társadalmi mobilitási csatornák eltérő jellege, az erőforrások [értsd: tőkék] sajátos átcsoportosulása, stb.), valamint a kulturális viszonyok, az mitogémák változásai, vagy akár a társadaolom mint működő kulturális, kultikus és gazdasági egység szegmentálódása is _alapvetően_ más helyzetet, más leírást követel.
Jobb híján a posztfasista-extremista lehet pontos leírása a helyzetnek.
És igen ijesztőnek látom én is, de másért, és kevésbé érzem veszélyesnek az említett időszak nyilas- és kaszáskereszteseinél, bár fontos indikátor az említett mozgalmi- és pártcsoport. Csak még mindig nem érti szegény, szerény képességű "elitünk" (Demjántól és Felcsutitól Gyurbános és Orcsányon át Bayerig és Bauerig), mit is jelez a szélsőség előretörése...

Phxmike 2010.03.29. 14:40:59

KEdves Torok Gabor ur ismet elkovetett egy felesleges posztot koszonjuk szepen. Gyakorlatilag leirta hogy ez annyira nem fontos hogy irni sem erdemes rola. Akkor megis miert irt rola?

Az egyetlen dolog ami erdekes lehetett volna talan az a reszveteli hajlandosag mert ez mutathatna nemi tendenciat arra hogy akarnak e emberek egyaltalan szavazosdit jatszani. Ugy tunik hogy 40% alatt marad az arany mindossze az utolso telepulesnel ment 50% fole. Inkabb ez egy jo 35%-os atlag lenne en azt mondom. Tehat eleg sovany.
Na most akkor szerintem egy politikai elemzonek ilyenkor kellene jonnie es mondania hogy akkor az alacsony reszveteli arany ha igy marad az orszagos valasztason is akkor az kinek kedvez hogyan es miert. Nem? Mert en nem ertek hozza ezt nem mondhatom el viszont aki elvileg ert hozza, vagy azt mondjak ra (igen Onre gondolok kedves Torok Gabor) annak mondania kellene.... NEm?

radala 2010.03.29. 14:46:21

@Ordnassac: Ja persze egy kerület polgármestere is egy "lúzer".
Érdekes, hogy az embereket a politika jobban érdekli, mint a valóság. Persze a foci is érdekesebb, mint mondjuk egy fűnyírás, pedig annak, hogy nyer-e a Fradi valóban látszólag nincs hatása az életedre, oszt meg mégis.

stratez 2010.03.29. 14:47:40

@pana_fz18: Ezt az eredmény majd érdemes lesz visszanézni 2 hét múlva, mert szerintem nagyon közelít a 11-diki végeredményhez...

anti76 2010.03.29. 14:52:04

@Phxmike: nem felejtetted el ebéd után bevenni a gyógyszered?

bee-lah 2010.03.29. 14:54:18

Izé...
Ti nem úgy tudjátok, hogy 2012-ben lesznek az új (módosított) önkormányzati választások? :)
arra a 2,5 évre meg ne maradjon már üresen a képviselői/polg.mesteri szék...

B1

Treuga Mei 2010.03.29. 15:01:57

@Ordnassac:
Mert valójában nem is komoly befolyásoló erő. Nem csupán a törvényi kereteket szabja meg a Parlament, de - az erőforrások fokozatos koncentrációja folytán* - az ettól csak formálisan elváló kormányzat gazdasági túlsúlya is komoly tényező.
*: '90 óta lépésről lépésre az adók mind nagyobb százaléka kerül a központi költségvetésbe. Eredetileg az adók 5%-a (sic!) került oda, 95% pedig az önkormányzatoknál maradt. Mára za arány gyakorlatilag megfordult.
@hoplita:
Nem értünk egyet, és azt hiszem, ezúttal nem keverem össze vágyaimat véleményemmel. A "nemzeti radikalizmus" egy területileg, nemzedékileg, szociálisan, kulturálisan szegmentált társadalomban így is óriási eredményt ért el. Az establishment-ellenesség és a szociális kiszolgáltatottság etnosovinizmusba fulladása óriási túlfűtöttséget eredményezett így is az extremizmusnak.
Most kell aratnotok (azaz húsz százalék fölé kerülnötök), mert benne van a kipukkadásd erős esélye a folyamatokban (pl. egy etnikumsemleges szociális integráció és esélyegyenlőség felé muzdító korrekció esetén).
@pana_fz18:
Az adatok reprezentativiása erősen megkérdőjelezhető, így csak komoly megszorításokkal van esély következtetésekre. Abban igazad lehet, hogy két hétel a választások előtt, több területen történő időközik alkalmasak lehetnek bizonyos kérdések fölvetésére - ebben a blog írója talán "túlzottan óvatos" álláspontra helyezkedett. De ne feledjük, hogy nem csak Terézváros, hanem más területek is választottak, súlyozott, népességet és részvételt figyelembe vevő, a lokális sajátosságokat is vizsgáló, a protestvoksok intenzívebb voltát is látó számolgatás szükséges...
@radala:
A források eloszlása miatt sajnos valóban az is fontos, hogy a kormány mennyivel támogatja egy körforgalom kialakítását. Az önkormányzatok talán csak Pátyon, Teréz- és Erzsébetvárosban, a Várnegyedben, Rákospalotán (meg Sávolyon) számíthatnak komoly, intenzív jelentősséggel. Ott is azért, mert fölmerült a túl durva mutyizás - minden oldal részéről...
@Phxmike:
Amennyire én értem, TG azt írja le, hogy a részvételi arány sem jelent semmit az országgyűlési választások tekintetében! Az meg tiszteletreméltó, hogy az elemzőkkel szemben ő azt írja le, mennyire humbug az időköziből következtetni. (Ami leginkább megélhetési kollégáinak kritikájaként értelmezhető, azaz van jelentése szavainak.)
Talán kicsit eltúlozza, de így legalább érthetővé teszi szavait. (Ha nekem nem is tetszik teljesen megalapozottnak, amit ír.)

pana_fz18 2010.03.29. 15:21:26

@Treuga Mei: stimmt. Én finoman csak annyit akartam mutatni, hogy a közvéleménykutatások által "általában" használt 1000 fős "reprezentatív minta", elérhető egy ilyenféle "összemosással" (1249 tényleges voksoló, földrajzilag is különböző helyekről:), és félek a kapott eredmények stat. hibahatáron belül vannak a pl. most közzétett Századvég eredményeivel.:)

Ordnassac 2010.03.29. 15:24:33

@radala: aztán mi bizonyítja, hogy a nőnek van igaza és nemcsak férje ismertségén lovagolva akarja kicsit megszedni magát? Az emberi hülyeség és gonoszság határtalan (persze kizárni azt sem lehet, hogy igaz, amit mond).

Ordnassac 2010.03.29. 15:30:33

@pana_fz18: @radala: valamit hasonlóról beszélt Stumpf tegnap Krizsó Szilviánál a stat. hibahatárral kapcsolatban. :-)

Treuga Mei 2010.03.29. 15:30:59

@radala:
Ez álllati penge! (-.
@pana_fz18:
Van ebben valami, egy alaposabb közvélemény-kutatás (pl. mélyinterjúkkal kombinálva) ugyanakkor nem csupán komoly anyagi és időigénnyel nehazül, de a pártoknak sem föltétlenül érdeke. Klasszikus példa erre a Nézőpont vagy az Általad is említett Századvég "tevékenysége"...

radala 2010.03.29. 15:31:40

@Ordnassac: Semmi, talán ezért mondtam, hogy szomorú. Nem nagyon életszerű, hogy a feleség ebben az esetben hazudik. Hacsak nem neki van babája. Valahogy az ember automatice azt gondolja, hogy a gyengébbnek van igaza, jelen esetben a nejnek.
Távol álljon tőlem az általánosítás, de ha TL csalja a nejét az nem ugyanaz, mint Dajcs Tompi esetében. Egyrészt DT/DFT nem egy püspök, másrészt nem egy hős, harmadrészt nem az eszéért/jelleméért szeretjük.
Kár, ha TL is egy gyarló ember. Remélem Böjte Csabáról soha semmi rossz nem derül ki, mert az már végképp elkedvetlenítene.

Itt van még egy érdekes iromány.
Tán holnap után lesz a Cusi ügy 1. foka.
Állítólag ezek a releváns kérdések:

"1.) Hamis tanúzás miatt feljelentést tesz Ocsovai, Topolánszky, B. Réka és mások ellen.
2.) Hamis tanúzás miatt feljelentést tesz Mesterházy ellen.
3.) Ahogyan ez már más esetekben előfordult (lásd Kulcsár-ügy), egyértelművé teszi,
hogy az elkövetők egy része hiányzik a vádlottak padjáról. Ezért ahol feloldhatatlan az ellentét a nyilatkozatok között, ott hamis tanúvallomásokat tettek, anélkül, hogy az érintettségük miatt fennálló mentességre hivatkozással megtagadták volna a vallomástételt. Ez gyakorlatilag azzal jelentene egyet, hogy a bíróság szerint Mesterházy részes a Zuschlag és társai által elkövetett bűncselekményekben, csak miután őt az ügyészség nem vádolta meg, felette a bíróság nem ítélkezhet. "

mandiner.hu/cikk/a_zuschlag-itelet_valodi_tetje

hoplita 2010.03.29. 15:37:35

@Treuga Mei:
Én meg azt látom, hogy erősen kevered......mármint a vágyaidat a véleményeddel.
Jó is hogy idézőjelbe tetted a nemzeti radikalizmus kifejezést, én sem szeretem sűrűn használni, mert ez egy pótskatulya, jobbhíján-elnevezés.
Egyébként akár igazad is lehetne, ha mutatkozna némi esély egy gyors, érezhető konszolidálódásra.
De nem mutatkozik, az establishment pártjai pedig nem képesek gyökeres változtatásokra, ők csak toldozni-foldozni tudnak és imádkozni, hogy ne akkor szakadjon rájuk az egész hóbelevanc, amikor ők vannak épp hatalmon.

nyo 2010.03.29. 15:38:04

@radala: Ez a legjobb mondat benne: "A politikai pártok választói megítélése jelentős mértékben megegyezik a korábbi hónapokban mértel. "
Érdemes megnézni a februárival összehasonlítva.

Február: Fidesz 58% MSZP 23% Jobbik 10% MDF 5% LMP 3%

A mostani pedig: Fidesz 59% Jobbik 17% MSZP 16% MDF 3% LMP 3%

Ordnassac 2010.03.29. 15:39:07

@radala: kár azért az LMP-logóért a végén, így elveszett az egész humora... Amúgy nagyon találó!

radala 2010.03.29. 15:39:43

Bocsánat nem cikkeket akarok állandóan ajánlani, de ez nagyon vicces.
Mindig újra meg újra meglepődöm, amikor észre kell vennem, hogy Navracsics vicces.
jobbklikk.hu/index.php?Cikk=1026

radala 2010.03.29. 15:55:54

@Ordnassac: Valakinek ki kellett fizetni a költségeket. Nem Lehet Másképp:-)
Egyébként szerintem nem von le az értekéből igazából.
Nekem az LMP-vel az egyetlen problémám Lányi. De ott meg igyekszem befogni a fülemet, mert, ha az LMP is egy szar az pont olyan szomorú, mint hogy Tökés is egy beteg ember.

Ordnassac 2010.03.29. 15:57:50

@radala: Lányiból (minden tiszteletem ellenére) látszik, hogy a sértődöttség beszél, mert nem az ő Élőlánc Mozgalma lett az első esélyes zöld párt, hanem az LMP.

radala 2010.03.29. 16:03:10

@Ordnassac: Ezt nevezem én a saját esetemben fülbefogásnak. Azaz azt, hogy magam is igyekszem ezt gondolni.

Idet 2010.03.29. 16:11:22

@Ordnassac: Köszönöm! Köszöntem volna előbb is, csak kicsit elszállt az internetem.

Idet 2010.03.29. 16:27:46

@Ordnassac: Mert nem befolyásolják jelentősen. A párthovatartozás számít, ez nyilvánvaló. Nem azt mondom, hogy jó, de így van.

VNika 2010.03.29. 16:37:30

Kedves Gábor!

Mindig örömmel olvasom az elemzéseit.
Különösen érdekes volt olvasni, hogy milyen következtetésekre juthatunk, ha nem csak az arányokat, hanem a konkrét számokat is vizsgáljuk. (pl. mennyire változhatott volna az eredmény, ha néhány család a kirándulás/kerti munka helyett kevésbé jó időjárás esetén szavazni megy...)

Off: Csak annyit, hogy hibát elkövetünk, esetleg elhibázunk valamit, de hibát nem vétünk. Bocs, annyira szívesen olvasom a blogját nem csak a tartalma, hanem a stílusa miatt is, hogy ezt muszáj volt megjegyeznem...

Vénveterán 2010.03.29. 16:47:08

Friss:
Nógrádban nincs MDF-lista, támadják a budapestit is.
nol.hu/specialis/rss_valogatas/tamadas_az_mdf-listak_ellen

LB: jogsértő a Fidesz-KDNP "dupla műsorideje"
www.hirszerzo.hu/cikk.lb_jogserto_a_fidesz-kdnp_dupla_musorideje_.145127.html

radala 2010.03.29. 16:49:04

@VNika: Állítólag nincs vele semmi baj.
Nekem semmilyen részem nem ellenkezett egyébként a hibát vét ellen, mikor írtad, akkor fölmerült bennem, hogy esetleg kicsit modoros, de meggugliztam és engem meggyőzött a magyarázat.
alag3.mfa.kfki.hu/dcsabas/kotnyelv/szofejt/sz_001.htm

radala 2010.03.29. 16:51:34

@Vénveterán: Szerintem full hülyeség, de azért az LB-t nem kritizálom, ki vagyok én ahhoz.

Remélem az mdf-et is elkaszálják:-)

Vénveterán 2010.03.29. 16:53:58

@radala: Én azért bízom egy jó mdf szereplésben, valahol 4,5-4,99% között tökéletes lenne. :)

török gábor 2010.03.29. 16:55:30

@Phxmike: köszönöm, hogy megtisztelt érdeklődésével és megosztotta velem véleményét.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 16:56:42

Szerintem is VNika vétette el. Elhibázta, és elkövette azt a hibát, hogy még le is írta!

radala 2010.03.29. 16:58:03

@Vénveterán: Nem is tudom. Ha minden feltétel a kedvem szerint alakulna az MDF drámai megerősödése nélkül:-) akkor én inkább a 0,99%-ot preferálnám, de mindenképpen adminisztratív korlát nélkül. Önerőből szeretném, ha DI el tudná érni a csaknem 1 %-ot.
Persze, ha kellenek az mdf szavazatok az mszp 3. vagy pláne 4. helyéhez, akkor üsse kő, legyen 4.99 %.

kopogtató 2010.03.29. 16:58:20

@Phxmike: pont erről szólt a cikk, hogy semmit se lehet belőle levonni. okostojás

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 16:58:35

@Vénveterán: Ínyedre lenne, mi?
Namost akkor lehet, hogy vétek, mikor leírom ezt?

radala 2010.03.29. 17:04:19

@török gábor: Tudom, hogy nekem nem kell beleugatnom az ilyenekbe, de minden alkalommal meglepődöm, hogy egy ilyen beírásra minek válaszolni, ha meg válaszol rá valaki, akkor miért ilyen "gunyorosan". Miért nem azt, hogy egyrészt 25 % körüli volt a részvétel (nem 35), ami 0 %-os limitnél drámaian magas részvétel, nem is tekintve, hogy a ki menjen le a boltba sörért szavazásnak, ami nálunk volt tegnap este sokkal nagyobb volt a politikai jelentősége, mint annak, hogy egy városrész két utcájában mit gondol, baromi kevés ember, egy baromi jelentéktelen ügyről.

Vénveterán 2010.03.29. 17:06:00

@radala: Igen én is ezért drukkolok a 4,9-nek, mert max. a szoc.libek szavazataiból visz el, nagyrészt az mszp elől.

@namitirok: Személy szerint örülnék, főleg mióta az szdsz-el összefogtak. Miért vétettél volna?:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:09:08

@Vénveterán: Azért, hogy más véleményt mertem formálni!
Ezzel is lesz baj?:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:12:06

@radala:
"Et ecce sunt novissimi qui erunt primi, et sunt primi qui erunt novissimi."
Summázva (nem sunázva): Utolsóból lesznek az elsők ,és fjordítva!
Én ebben nem hiszek, bármily jól hangzik is, az MSZP buktáját magyarázni lehet, megmagyarázni nehezebb lesz ettől függetlenül!

Vénveterán 2010.03.29. 17:18:08

@namitirok: Ez engem nem zavar, azért senkit nem ítélek el mert másképp gondolkodik. (Az egyik legjobb haverom "hithű" mszp-s, jókat vitázunk.)
Más kérdés, hogy elvileg "toleráns" liberális ember már ítélt el engem amiatt, hogy a Kossuth térre ki merészeltem menni anno.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:21:14

@Vénveterán: Nem az minősít szerintem, hogy kint voltál, hanem az, amit ott tettél!:-)

radala 2010.03.29. 17:27:52

@namitirok: Jaj de szép. Mondjuk ebben én sem hiszek nagyon, de ha csak 3 párt kerül be akkor ez igaz is lehet az mszp a 3. ö volt az elsö a Fidesz az elsö ö volt a bentlévők között az utolsó:-)

radala 2010.03.29. 17:30:57

@namitirok: A novissimi az azt jelenti, hogy időben az utolsó? Csak mert ez kicsit árnyalja a képet. Lukács 13.30 az a szőlő munkásos story?

radala 2010.03.29. 17:35:32

@radala: OK nem. Nem értem mit jelent igazából mire gondol, vagy miért mondja.

"22A városokban és falvakban, amelyeken áthaladt, mindenütt tanított, így tette meg az utat egészen Jeruzsálemig. 23Valaki megkérdezte tőle: "Uram, ugye kevesen üdvözülnek?" Ezt válaszolta neki: 24"Igyekezzetek a szűk kapun bejutni, mert mondom nektek, sokan akarnak majd bemenni rajta, de nem fognak tudni. 25A ház ura feláll és bezárja az ajtót, ti meg kint maradtok és zörgetni kezdtek az ajtón: Uram, nyisd ki nekünk! Akkor azt fogja nektek mondani: Nem tudom, honnan valók vagytok. 26Ti bizonygatjátok: A szemed láttára ettünk és ittunk, a mi utcánkon tanítottál. 27De ő megismétli: Nem tudom, honnan valók vagytok. Távozzatok egy szálig, ti gonosztevők! 28Lesz sírás és fogcsikorgatás, amikor Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és a prófétákat mind az Isten országában látjátok, magatokat meg kirekesztve. 29Jönnek majd keletről és nyugatról, északról és délről, és helyet foglalnak az Isten országában. 30És íme, vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek.""

török gábor 2010.03.29. 17:37:01

@radala: akkor most nem válaszolok :)

radala 2010.03.29. 17:38:30

@török gábor: No így kell válaszolni:-)

Vénveterán 2010.03.29. 17:40:07

@namitirok: A "bulikból" sajnos/szerencsére(?) mindig kimaradtam. pl. a tévéostrom estéjén, elindultam haza mikor Toroczkaiék elindultak a tv székházhoz a petícióval. (már kb. 3 órája álltam ott)
Mire hazaértem meg már láttam, hogy benn vannak a székházban.

Okt. 23.-án vidékre utaztam. (Más kérdés, hogy ha ott lettem volna, fogalmam sincs mit tettem volna, mert az egy teljesen más hangulat lehetett ott, mint pl. szept. 17. az első este a Kossuth téren)

A rendőrséget akkor láttam közelről, amikor az Erzsébet hídnál a felszólításukra párszor elhagytam a műveletinek kikiáltott területet.(ami folyamatosan mozgott) :)

Idet 2010.03.29. 17:49:40

@namitirok: És ne felejtsük ki a vonatkozó névmást, mert nyomatékosítja a mondanivalót...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:51:12

@radala: Ez szerintem még gunyorosabb volt az előzőeknél!:-P
Máté 19.24

Idet 2010.03.29. 17:55:17

@radala: 13:30, de "A szoros kapu".

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:55:23

@Idet: A "qui" lenne ez esetben?
"Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo"

Latin idézetekből egyelőre ennyi, szünetben reklám!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 17:56:38

@Idet: Nono, Te is fiam (lányom), Burnus?:-D
Rossz(alkodik), aki rosszra gondol!

Idet 2010.03.29. 18:03:39

@radala: Mt 20 a szőlőmunkásos, de szerintem tudod te ezt...

Idet 2010.03.29. 18:04:36

@namitirok: Ne menjenek sehová, jövünk vissza!

mrs. white 2010.03.29. 18:04:44

@török gábor: Bezzeg nekem senki nem köszönte meg ilyen szépen sosem a blog látogatását és építőerejű hozzászólásaimat.

Phxmike 2010.03.29. 18:08:21

@kopogtató: Ahan. A semmirol minek cikket irni?
Az okostojasra nem reagalok mert nem ertem ezt a kifejezest.

A semmirol cikket irni kb olyan mint az M6-osnak alagutat furni a nem letezo domboldalba szekszard mellett... valaki biztos ezert is fizetett.

Phxmike 2010.03.29. 18:13:19

@török gábor: Szivesen.
De meg szivesebben kapnek valaszt egy kovetkezo irasban arra amit felvetettem. Nevezetesen engem az erdekel hogy az alacsony reszvetel kinek hogyan kedvez ha az lesz. Az is hogy mi szamit alacsony reszvetelnek. Mostani vagy korabbi adatok alapjan.

Ha teljesen remenytelennek latnam a helyzetet nem olvasnam el neha a cikekket. De ami nem jo azt szerintem nem szegyen kimondani. Es nem birom ha valaki csak azert gyart egy blogba cikket hogy elmondhassa magarol hogy na ma is irtam valamit vagy kitehesse egy tablara hogy ennyi meg ennyi latogatom volt. Mert ez igy csak egy fizetett hirdetes.
Persze ha jo penzt fizetnek erte akkor megertem. Csak megnyugtato lenne tudni hogy igy van es akkor nem erolkodom hogy eretlmet talaljak bennuk. MErt regebben jobbak voltak az elemzesek. Meg par eve...

Phxmike 2010.03.29. 18:14:37

@mrs. white: NEm hiszem hogy ez valojaban koszonom lett volna szoval ne sajnald :)

Ertem jol hogy hogy ertette amit irt. :)

Idet 2010.03.29. 18:15:28

@namitirok: Abszolut; Der Tropfen höhlt den Stein nicht durch Kraft, sondern durch häufiges Niederfallen, mondá Ovidius Nózi, meg még valami Giordano Burnusz is belekeverte magát a gyakori olvasással...:-PP

mrs. white 2010.03.29. 18:17:15

Mivel a téma arról szól, hogy az időközi választás nem reprezentatív felmérés a választás szempontjából (amivel tökéletesen egyetérte), ezért ehez is lenne egy szösszenetem.

Alapvető probléma hogy a választókat nem reprezentálja teljes mértékben egy kis választókör, az aktivitásról nem is beszélve. szerény meglátásom szerint ez hasonlóképpen igaz a 1000 fős mintákra is.
Mire gondolok pontosan?

1000 fö önmagában igen kicsiny szám ahoz , hogy a választókat nem csak pár kategória iskolai végzettség vidéki városi lakos stb alapján kérdezzük. hiszen nagyon nem mindegy hogy egy egyetemet végzett budapesti mérnököt kérdezünk, hanem mondjuk egy szintén egyetemet végzett szabolcsi agrármérnököt, (esetleg az sem mindegy férfi vagy nő) hogy más sokkal durvább példát említsek. Véleményem szerint egy magasabb és nem telefonos, hanem egy személyes kérdőiv kitöltésével amely az ilyen szempontokat is figyelembe venné elég pontos eredményt lehetne elérni akár már egy 5000 fős mintán is.

Kétségtelen sokkal drágább lenne, de nem kellen minden héten kihozni elemzéseket egy cégnek, hanem akár szövetségbe tömörülve négyen akár miinden héten egy önállót.

Így a piac számára is sokkal pontosabb eredményeket prezentálnának, aminek köszönhetően nőne a hitelességük és a rendelés állományuk.

Mert ha az eu-hoz hasonló elmérés lesz a kutya nem fizet többet még mosópor felmérésre se.

Phxmike 2010.03.29. 18:21:26

@radala: en csak saccoltam a 35%-os atlagot de akkor most ki is szamolom..

Albertirsa 34.8 %
Bp. VI: ker 27.4 %
Körmend 25.3 %
Mezőtúr 26.8%
Szápár 59,5%

Ezek átlaga pedig 34.76%.. szerintem ez eleg kozel van az en 35%-os saccolasomhoz
utoljara csak spock tudott ilyen jol saccolni a star trek 4-ben de ez mar tul messzire vinne es amugy sem szeretek vitazni...

lenyegi kerdesre erdemi valaszt tovabbra sem kaptunk Torok Gabor urtol de a kommentek szama no
a latogatottsag no
es a reklambevetel is no

a szakmaisag a tartalom a lenyeg az meg kit erdekel?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 18:30:07

@Phxmike: Hogyne fizetne! Mindenki fizet az internet előfizetésért, tán még Török Gábor is!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 18:33:23

@Phxmike: Ez itt blog, nem elemzés, capisce?
Feldobja a témát, mi, többiek meg kivesézzük, ha akarjuk!
Semmi hosszú elemezgetés, essencija, vagymi...

email 2010.03.29. 18:36:19

@Phxmike:

OFF:

Te a Portfólióról (is) ismert Phxmike vagy?

Phxmike 2010.03.29. 18:42:44

@namitirok: Ahan. Akkor lehet csak en nem ertem hogy ennek most mi ertelme volt. Na mindegy.

Phxmike 2010.03.29. 18:43:35

@email: jah.. bevetodtem elolvasni itt egy ket dolgot es meglepodtem
ez van
megyek is :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 18:45:34

@Phxmike: Igen, úgy tűnik. Leírta, hogy nincs értelme elemezni szerinte, mert nem mérvadó.
Mondjuk igaz, hogy elemezhette volna ezt még vagy tíz oldalon, hogy még több lét kaphasson érte, nem?

Idet 2010.03.29. 19:01:16

@namitirok: Nem a frászt nem... én entschuldigolok, de ez a közmondássammlung akadt a kezembe...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 19:06:51

@Idet: Igaz magyar nem beszél mocskos külfődi nyelven, csak a Nemzet nyelvén!
"Tanuljanak meg a köcsögök magyarul, ha ide akarnak jönni!"

ez utóbbi idézet volt, már nem emlékszem, kitől, de (ős)magyar volt...állítólag!

Phxmike 2010.03.29. 19:08:33

@namitirok: En meg leirtam hogy szerintem megis mit lehetett volna akkor ebbol elemezni ha mar midnenaron raakadt a temara. Ez az egyik.
A masik meg egyik korabbi irasaban sem lehet semmi elemezesszerut olvasni.

Pedig most miattad elolvastam a blog fooldalat is hogy tudjam ez mifele oldal. Ott van hogy keredeseket tesz fel es valaszolni is probal.
A probal az mar bejott :)

De ha mar annal maradunk amit te irtal. Leirta hogy nincs ertelme elemezni es pont. Akkor ez egy mondat ehhez kepest akkor hosszu lere eresztette. Csak en tudod azt hittem egy blog arrol szol amirol van ertelme es nem arrol amirol nincs. Mert ennyi erovel holnap azt is leirhatna hogy nincs ertelme elemezni hogy.... es helyettesitsd be.

Phxmike 2010.03.29. 19:10:51

@hoplita: "dobjatok a padlola..." :) igen
nagy igazsagok vannak benne
alkalmazhato lenne a mai hulye tarsadalomra is az akkori hulye tarsadalom modellje

Krumpli Bogart 2010.03.29. 19:12:33

@Phxmike: Na most akkor szerintem egy politikai elemzonek ilyenkor kellene jonnie es mondania hogy akkor az alacsony reszveteli arany ha igy marad az orszagos valasztason is akkor az kinek kedvez hogyan es miert.

Ezt a kérdést azért nem értem, mert Török Gábor válaszolt rá, mielőtt feltetted volna:

"...helyi viszonyok változásáról értékes információkat szolgáltathat. Aki azonban ezekből kíván országos következtetéseket levonni, az akkor is komoly szakmai hibát vét, ha egyébként a választás olyan eredményt hoz, amely megegyezik az országos helyzettel. ..."

Engem sem érdekel, hogy fatornyos kis falumban melyik analfabéta kocsmatöltelék lesz a polgármester, vagy a képviselő, mert nem oszt, nem szoroz. Ezekért nem venném fel az utcai ruhámat vasárnap.

Krumpli Bogart 2010.03.29. 19:14:55

@Phxmike: Nem muszáj ám olyan bogra járni, ami nem tetszik....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 19:24:46

@Phxmike: Olvasgass csak ,még, nem hiszem, hogy mindnek a végére értél és tényleg egy darab elemzést sem olvastál (ezen a blogon)!
Megvárjuk, de utána várom vagy az elemzésed, vagy valami mást esetleg...és igen: 'Dobjátok a padlóla'!

Phxmike 2010.03.29. 19:54:17

@Krumpli Bogart: Persze ez igaz. Csak azt ertetted felre hogy en ugy gondoltam ha mar arrol a temarol nincs mit irnia amit felvetett legalabb irhatott volna arrol hogy ha megis alacsony marad a reszveteli arany akkor az mondjuk kinek kedvez.

Vagy. Atfogalmazom!
Kurvara erdekel hogy mi lesz ha mondjuk a valasztason 30% koruli lesz az arany az jo a Fidesznek vagy sem ha nem jo neki akkor hogy jo kinek jo valaki mondja mar meeeeeeeeeeeeeg!!!!!!!!!!!!!!

:)

mrs. white 2010.03.29. 19:57:38

@namitirok: Mindíg beleszaladunk a jog és a morál kérdésébe. Szerintem természetesen jogszerű ha kétszer 25 percet kap. Ha válalja a kockázatot hogy 5% helyett 10% ot kelljen hoznia mert különben nem kerül a parlamentbe akkor ne csak a kötelességből jusson neki hanem az előnyeiből is. Természeteen tudom hogy valósan ez nem egy nagy kockázat kb a 0 val egyenlő. Ezen logika alapján az mdf-szadesz tandem is bevállalhatta volna ezt és akkor neki is kétszer 25 perc járna. Mivel annak a 10% nem volt reális esélye ezért nem tették. Ezért is szívnak egyébbként a listákkal pl pesten. Tetszennének nagyobb támogatással bírni és akkor sok minden jogszerű meg lehet csinálni, még ha nem etikus, vagy morális 100%-os mértékben.

Phxmike 2010.03.29. 19:58:34

@namitirok: olvasgattam ezen a blogon hidd el
elemzest lehet hogy valoban nem es hianyolom

irni en is szoktam leven hogy van sajat blogom is de nem reklamozni akarom aki akarja nyilvan rakattinthat a nevem mellett
de alapvetoen nem politikai temaval foglalkozom
csak erdekel a tema azert jarok ide neha
csak mostanaban hiaba...

mondhatnam ugy is
- Mi vagyunk a judea nepe felszabadito front ongyilkos kommandoja!
Biran: Jo! Szabaditsatok ki!
... aaaurrrgghh...bbllleeee...hhmmm...mammppfff (mind kinyiffant..mert leszurtak magukat) ..mmpff.. most... pppff.. jol.. megmutattuk ggzz.. nekik..

Brian: Atkozott idiotak...!

na kb ennyire ertelmetlen :) (ha jol emlekszem)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:03:59

@mrs. white:
Vigyázat, idézek:
"Szigetvári Viktor arra hívta fel a bizottság figyelmét, hogy a két párt közösen állította egyéni jelöltjeit, területi és országos listáit, így a választási eljárás szabályai szerint egy jelölőszervezetnek minősülnek. Ha pedig egy jelölőszervezetnek számítanak, a dupla megjelenés sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét."
Eszerint nem jogszerű a dupla műsoridő! Pont.
Én személy szerint kíváncsi lettem volna rá, de ez van!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:09:58

@Phxmike: Nem hiszem. Mindkettőnek megvan az értelme, csak meg kell látni! Mondjuk mindenkinek másképpen "jön le", hogy kissé magyartalan lehessek már!
-Mert mind egyéniségek vagyunk!
-Én is?

Idet 2010.03.29. 20:16:08

@namitirok: Két pógár mégy az úton. Ballagnak. Jön egy külföldi rendszámú autó, kiszól belőle a sofőr: sprechen sie Deutsch. Rázzák a fejüket. Parlez vous francais? Fejrázás. Do you speak english? Majd elhagyják a fejüket. Sofőr legyint, továbbhajt.
Egy idő múlva megszólal az egyik pógár: te, csak kéne valami idegen nyelvet beszélni....mire a másik: mér, ez hármat is beszélt, oszt semmire sem ment vele...

Phxmike 2010.03.29. 20:16:45

@namitirok: hmm nem tudom
- 15 eve nem szoltam egy szot sem!
- Csoda tortent! Meggyogyitotta a nemat ujra tud beszelni!!

emberi hulyesegre mindig van vevo :)

Phxmike 2010.03.29. 20:18:51

@Idet: jo vicc de eredetileg ket rendorrol meg egy turistarol szol

mindazonaltal remekul illusztralja a hazai kozallapotokat es a gondolkodasmodot

phxmike.blog.hu/2010/03/29/pannon_az_evtized_csalasa_vagy_sem#more1877985

tessek akkor reklam, en ugy gondolom hogy harcolok ez ellen a gondolkodasmod ellen es nem hagyom hogy becsapjanak vagy megkarositsanak olyan multik akik amugy csak nevukben magyarok...

JAS39 2010.03.29. 20:25:05

Az MDF saga nagy valószínűséggel véget ért ill. az "öszvérpárt" bevégeztetett, miért:

1. a Legfelsőbb Bíróság nem vette nyilvántartásba a Nógrád megyei listát sem, ezzel Somogy és Vas után már összesen 8%-nyi választópolgár(kb. 640 ezer ember) nem szavazhat az MDF-re. Ez nem tűnik soknak, de emiatt a maradék 17 listán már nem elég az 5%-ot elérni, hanem néhány tized %-kal többet kellene hozniuk. Saccra 5.3-5.5 % körül kellene kapniuk, h meglegyen az 5%, persze ez függ attól is mekkora lesz a részvétel ezen 3 számukra "kiesett" megyében a többi megyéhez képest, hisz ha ezekben a megyékben esetleg többen mennek el szavazni mint másutt akkor már ez a 5.3-5.5% is kevés lehet.

2. A választási részvétel a legvisszafogottabb becslések szerint is legalább 55-60% os lesz, 2006-ban a Tisztelet Társaságának segítségével (kb. 60-80 ezer tagja van, ha jól tudom) jutottak át hajszállal a küszöbön, most nincs komoly szövetségesük.

3. Kb. 8 aktív nap van hátra a kampánycsendig (Húsvét, hétvége stb) és az MDF -ről egyelőre csak az jön át, hogy bírkózik a választási törvénnyel; indulhat-nem indulhat, támadják-védekezik...nyílván ez irányított dolog, de az összkép szempontjából mindegy, hisz az álmoskönyv szerint ez nem a legjobb ajánlólevél...

Most 10-20%-nál többet nem adok nekik, a bejutásra 2-4% közé várom őket.

török gábor 2010.03.29. 20:29:42

@Phxmike: kedves kommentelő, szeretném tájékoztatni, hogy a reklámbevételem a blog indulása óta 0 forintról 0 forintra nőtt. de talán még ennél is jobban fog hamarosan :)

mrs. white 2010.03.29. 20:30:52

@namitirok: Hát akkor lehet, hogy nem jogszerű. Az a szép az egészben hogy tegnap volt a szólás szabadságában egy figura (ha agyonütnek se jut eszembe a neve) aki azt mondta hogy akik elkaszálták az mdf-et elsőkörben, ott is komoly szakmai vita volt megosztott szavazással és náluk is megosztottal tették vissza a listára az mdf-et. Na nekem ebből az jön le hogy egyrészt azért nem teljesen egyértelmű a törvény, másrészt hülyeségekre egy törvényalkottó sem készül fel, hanem ahogy halad előre az idő úgy csuklyák be a kapukat, ahogy a problémák felmerülnek.
Mondjuk tényleg nem emlékszek olyan választásra ahol ennyit kellett volna jogászkodni.

mrs. white 2010.03.29. 20:38:44

@Idet: Talán 13 éves lehettem amikor a balatonon nyaraltam valami üttörő táborban. Odajöttek hozzánk érdeklődni, talán hollandok lehettek.
Do you speak english?
Mire én hibátla angolsággal elmondtam azt az egy angol mondatot amit akkor ismertem.
I am sorry, but i dont understand becouse i dont speak english.
Valamit még kérdeztek de én már csak a vállamat vonogattam.

mrs. white 2010.03.29. 20:43:39

@namitirok: Nénje a térdekalácsa kedves. Lassan az első gyermekem lesz az első. Na jó, nagyon lassan. Különben is mrs álnév, bár ha jobban belegondolok Ságvárinak 32 álneve volt oszt mégis lelőtték.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:45:06

@mrs. white: Ez ellentmondásos, már engedtessék meg!
A helyes válasz ez lett volna:
"Nem, nem beszélek angolul, papucsállatka! Tanujj meg magyarul, vazze!"

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:47:22

@mrs. white:
Ne tessen így járni, javallom, inkább az SZTK-ba beszéljünk majd, jó?
Mióta nem kell a 300-at fizetnem, minden reggel 8-kor ott kezdek, jobb, mint a piac és olcsóbb is!:-D

mrs. white 2010.03.29. 20:49:41

@namitirok: Talán a papucsállatkánál megakadtam volna. Most se jut eszembe jobb fordítás mint batyinki little animals, de ez ugye félig orosz. Bár egy művelt hollandnak ezt is érteni kell..

Phxmike 2010.03.29. 20:51:18

@török gábor: Kedves Uram roppant elozekeny hogy masodjara is megtisztel valaszaval de akkor direktben rakerdezek mert ma mar nem fogok aludni sem ha ezt nem tudom meg:
kinek kedvez az ha alacsony lesz a reszveteli arany es kinek nem?

Tudnom kell! :)

A reklambevtelek ilyeten alakulasahoz egyebkent gratulalok. Mindazonaltal nem tartom egyedi gazdasagi teljesitmenynek hiszen az elmult 8 evben az MSZP-nek is sikerult a 0 fele konvergalni az orszag beveteleit... :)

Tudom amugy. Ertem a celzast meg a trefat is csak en is vicceltem.

De a KERDESBEN NEEEM! Azt tudnom kell!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:52:10

@mrs. white: Egy művelt holland mindent megért, mint tudjuk, ők utazgantak már a Bolygó vezetéknevű óta!
De miről derült ki, könyörgöm, hogy holland, ez érdekelne? Füvezett?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:53:38

@Phxmike: Nekem, mert nem lesz tömeg az úton az iskolába menet! Meg a telekre, mer' magyar ember fűnyíróval szavaz!

pad78 2010.03.29. 20:55:03

Kedves Gábor!

"Szigetvári Viktor arra hívta fel a bizottság figyelmét, hogy a két párt közösen állította egyéni jelöltjeit, területi és országos listáit, így a választási eljárás szabályai szerint egy jelölőszervezetnek minősülnek, s a dupla megjelenés sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét."
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-342813

Állítólag az OVB és az LB is egyetért Szigetvári Viktorral. Azt kérdezném, hogy ha egy jelölőszervezet, az azt jelenti, hogy már nem is 10, hanem csak 5%-ot kell elérniük? (Ennek nyilván nincs nagy gyakorlati jelentősége idén, de az elvek miatt érdekel.) És mikor lennének két jelölőszervezet? Ha pl. lenne az országban egy olyan fideszes jelölt, akit nem támogat a KDNP (de mondjuk nem is indít ellene mást), akkor már kettő lenne? Vagy legalább egy körzetben egymással szemben is kéne jelöltet indítaniuk?

Előre is köszi a választ!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:55:06

@Phxmike: Én meg azt nem értem, miért KELL tudnod!
Fogadtál rá valahol, hogy mennyi lesz?:-P

pad78 2010.03.29. 20:56:33

@namitirok: Nyilván a rendszámáról.

mrs. white 2010.03.29. 20:56:42

@Phxmike: Kicsit fogadatlan prókátor leszek de tegnap Kéri tudományos alapossággal azt mondta:
Ha alacsony választás lesz az nem jó a fidesznek és az sem ha magas.
Ergo: teszem hozzá tehát az lesz a jó a fidesznek, amikor pont megfelelő számú választó járul hozzá urnákhoz.

Ilyenkor elgondolkodok hogy a fönököm elé én is hasonló alapos kutató munkával teszem le a éves tervet.

török gábor 2010.03.29. 20:57:52

@Phxmike: szerintem erre a kérdésre nem lehet olyan nagyon könnyen válaszolni, ahogy sokan teszik. ugyanis attól függ, hogy egy alacsony részvétel mellett mennyire térne el az egyes pártok potenciális szavazóinak aktivitása. ma legfeljebb annyi látszik, hogy a Jobbiknak inkább az alacsonyabb részvétel kedvezne.

amúgy ha több időt tölt majd itt, ezt is ajánlom figyelmébe:
torokgaborelemez.blog.hu/2010/01/05/33_mekkora_reszvetel_varhato

török gábor 2010.03.29. 20:58:59

@pad78: nem, a törvény nem változott, közös lista esetén 10% a küszöb.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.29. 20:59:02

@Phxmike: A Jobbiknak jó az alacsony részvétel, náluk minden szimpatizáns egyben aktivista is, biztosan elmegy szavazni.

@török gábor: Írtam egy régebbi posztnál, hogy a rossz kulcsszómegválasztás a gond. Nagy bevételre semmiképp sem érdemes számítani. Kevés politikai hirdetés van, ugyanaz a 4-5 ismétlődő meg nem hoz kattintásokat. De ekkora forgalomnál napi 4-5 eurot azért kellene kaszálni :)
Jah és lehet kérni egy tippelést itt: kitvalasztanal.hu/ ?
Már kértem régebben is, igazán érdekes lehet (engem legalábbis nagyon érdekel) egy profi mit hoz ki :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 20:59:55

Az sárga már régóta! Külföldi taxi?
Egy 13 éves lány, aki oly művelt, hogy tudja, az NL nem azt jelenti, hogy: Nincs Lámpám, az már igazán tudhatna alapszinten angolul mainapság, nem?

mrs. white 2010.03.29. 21:00:35

@namitirok: Nem én füveztem. Olyankor mindenkiben hollandot látok, és még Wagner operára sem kell beülnöm hozzá. Oroszok biztos nem voltak mert abból csak a pivo szóra emlékszem.

pad78 2010.03.29. 21:01:54

@török gábor: De miért közös a lista, ha egy a jelölőszervezet. Akkor az MSZP-nek is közös listája van? (Ez álnaiv kérdés, de a lényeget tényleg nem értem. Egyszer két szervezet közös listája, egyszer meg egy jelölőszervezeté. Ez tényleg így van a törvényben, vagy csak Szigeti Péter zsigeri fideszellenessége fejeződött ki ilyen formában? De akkor az LB miért hagyta jóvá?)

Idet 2010.03.29. 21:04:22

@mrs. white: Na, ezt én a Wallersee nevű tóban hajtottam végre ifjúlány koromban, odaúsz egy nagyon jó srác, és én lányos zavaromban aszontam neki, mire egyet nyikkanhatott volna szegény habsburger, ékes német nyelven: nein, ich spreche nicht deutsch! Szegény ürge baromi nagyot nyelt a vízből...

Lacóka 2010.03.29. 21:04:32

Elkezdődött a fidesz. Navracsics, Orbánnak "dolga van". Khmm. (és Antónia, már ezért megéri)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:05:36

@mrs. white: 13 évesen a gyévocska is több, mint esélyes lett volna akkor!:-D

Idet 2010.03.29. 21:07:36

@namitirok: Valamint abból is, hogy a torokgyík minősített esete, ha megszólalnak.

mrs. white 2010.03.29. 21:08:54

@namitirok: Segítek a megfejtésben. Mivel uttörőtábort írtam ez jócskán az átkosban volt. Akkor még csak oroszul tanultál (azt is minek?), és kifejezetten rendszer idegen volt az angol tanulás, tehát egyáltalán nem volt alapkövetelmény és az általános műveltséghez sem tartoztott hozzá. Ja és nem néni. Ha nem néni akkor bácsi.
Már csak a holland a kérdés. A kerékpáron tényleg NL volt, de lehet hogy angolok voltak lopott holland biciklivel.

Lucilius 2010.03.29. 21:08:58

@Lacóka:
Viktor nem ér rá, éppen az "Ormánságot járja".

Muhaha :-)))

panelburzsuj 2010.03.29. 21:09:16

Magyar Mentő:

Köszönjük, hogy megmented a magyarokat

barikad.hu/node/50018

100% magyarországon készített pamut alapanyagból, 100% magyar tetmék!

www.turania.hu/catalog/product_info.php?products_id=17781

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:10:15

@Lacóka: Segit a Ferinek a takarításban, mert volt valami balhé náluk tegnap este a buli helyett! Ebből is kitűnik, hogy Viktor kiválló király lesz majd!

Idet 2010.03.29. 21:11:32

@mrs. white: Nana! És az ürgebőrbe kötött vodkásüveg?

Idet 2010.03.29. 21:14:02

@Lucilius: It's a long way to Tipperary...

mrs. white 2010.03.29. 21:15:14

@Idet: Ez jó volt. Egyébként a kérdéses történet után egy évvel később egy belga lánnyal jöttem volna össze. (Már ha szülei nem sertepertéltek volna ott a környéken) valahogy leszólítottam egy 14 éves srác összes szerencsétlenségével, és pont úgy szólt vissza ahogy te a viccben írtad. Na az angolnál maradtunk ha már mindeáron kommunikálni kell, de inkább testbeszédben voltam erős.

Ilyenkor döbben rá az ember a szellemi törpeségére hogy nekem azt a rohadt oroszt kellett tanulom értelmes világnyelv helyett.

pad78 2010.03.29. 21:18:16

@török gábor: Konkrét kitalált eset:

Mondjuk a 2035-ös választásokon indul az agrárius jellegű KMoP (Kelet-Magyarország Párt) és az urbánus jellegű NyMoP (Nyugat-Magyarország Párt). Mivel a képviselőjelöltjeik nem versenyeznek egymással (a KMoP a Dunától keletre, a NyMoP a Dunától nyugatra állított csak jelölteket, budapesti listája csak a NyMoP-nak van), a két 6-7% körüli szervezet szavazatmaximálás céljából közös listát állítana. Ezek szerint 10%-ot kell elérniük, összhangban a törvénnyel, ami azért nyilván rizikó, mert ha egyik szervezet elrontja a kampányt, akkor együtt buknak. De akkor még ráadásul a két eltérő profilú pártot sem mutathatja be egy-egy saját politikus, mert egymással nem küzdenek meg sehol? Hol van az előírva, hogy nekik a közös lista mellett egymással is meg kell küzdeniük ahhoz, hogy külön bemutatkozhassanak? Vagy egy ilyen eset eltér jogi szempontból a Fidesz-KDNP-től? Milyen változó tekintetében?

Idet 2010.03.29. 21:18:51

@namitirok: De lassan teccett lejesni... A nickedről meg az jutott eszembe: Hadgyakorlat az átkosban, valahol a fészkes mongol pusztán. Odamegy az egyik mandula a másikhoz: a mi vezérünk Nam Ír!!! Mondja a másik: hagyd el, a mienk nam is olvas... bocs, de muszáj volt! Ja, és az ördög is Nick...

Lacóka 2010.03.29. 21:19:32

@namitirok: már meg sem lepődök :D

Navracsics elől meg eldugták a fidesz-programot, h ha el találja kapni az inkvizíció, ne tudjon mondani semmi

legalább küldték volna Deutsch-ot, lenne pár sejtelmes kacsintás

Lucilius 2010.03.29. 21:20:51

Na, ha Antónia még rákérdez Pátyra is meg a Grupo Miltonra, akkor újra kezdek hinni a magyar közszolgálati televízióban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:22:51

@Lacóka: Bocs, bealudtam kicsit...még Antónia is álmos, ahogy elnézem...bóbiskolom...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:24:35

@Lacóka: Semmi lényegest, nem? Mondjuk így sejtelmes, vonzó pasi, Mrs. White-nak biztos bejön!:-P

pad78 2010.03.29. 21:25:24

@pad78: Bocsánat, azt a választ nem fogadom el, hogy mert a KDNP virtuális párt. Ez ui. valóban igaz, de ennek eldöntése szvsz nem az OVB feladata (már a mérlegelése sem). Vagy ha mégis mondhatja ezt az OVB, amin nagyon csodálkoznék, akkor már lista szempontjából sem két párt, hanem egy reális és egy virtuális.

Emberek, nagyon hülye vagyok, hogy nem értem ezt a döntést??? Ez tényleg logikus??? :(

török gábor 2010.03.29. 21:25:26

Navracsics fontos mondatot mondott: elfogadhatatlannak tartaná, ha az önkormányzati választás időpontját eltolnák.

Lucilius 2010.03.29. 21:25:54

Most nézem h ez nem is élő???? Hát akkor szegény Navra helyett miért nem OVi van. Szerintem este 9re már csak visszért Pestre Drávaiványiból...

Idet 2010.03.29. 21:26:48

@mrs. white: Eztet a bolgár tengerparton láttam egyszer, pesti ifjú a világ minden módján és nyelvén próbálta becserkészni a gyönyörű, fekete helybéli szépséget, aki angolul még válaszolgatott is neki, nade nem számolt a komor bika tekintetű és kinézetű nagypapával. Még próbáltunk is segíteni az ártatlanokon, nagypapi sörökre hívásával, ez utóbbit oroszul, de nem mentünk semmire, se mi, se az ifjú...

fahrenheit451 2010.03.29. 21:28:10

@panelburzsuj: 100% magyar pamut? Termesztenek itthon gyapotot?

Lucilius 2010.03.29. 21:28:37

Hát Antónia szépen felmosta a padlót Tiborral.

ubul2000 2010.03.29. 21:29:47

@pad78: Szerintem más a közös lista, és más a kapcsolt lista. A Fidesz esete közös lista 5%-al , a példádban lévő kapcsolt lista 10% küszöbbel.

Idet 2010.03.29. 21:29:53

@namitirok: Pedig az tatárok is millen jó megszállók voltak...

mrs. white 2010.03.29. 21:30:21

@namitirok: Be bizony. Mondtak valami érdekeset? Mert a gyerek a feléig tom és Jerryt nézett és az elejéről lemaradtam.

Idet 2010.03.29. 21:30:48

@namitirok: Nemis herripotter, helikoffer!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:31:18

@török gábor: Gábor, tényleg figyelmetlen voltam!(mentségemre pókerezem közben, hátha én mentem meg a magyar gazda(g)ságot majd..)
Milyen aspektusban merült ez fel?

Idet 2010.03.29. 21:32:19

@fahrenheit451: Hát, Rákosi elvtársék megpróbálták, nem rajtuk múlt, hogy nem jött össze!

panelburzsuj 2010.03.29. 21:32:27

@török gábor:

Miazhogy "nák"? (ők tolnák, de mi megvédjük ... )

Kinek néz itt ki tologatásra alkalmas nyeremény? :)

pad78 2010.03.29. 21:32:49

@ubul2000: Ebben Neked igazad lehet, de én eredetileg éppen erre kérdeztem rá (hogy akkor most mégsem 10% a Fidesz-KDNP küszöbe), és Gábor válasza:

@török gábor: "nem, a törvény nem változott, közös lista esetén 10% a küszöb."

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:32:50

@mrs. white: És...ki nyert? (Elárulom, hogy én Tom-fan lennék, de ritkán nyer a kedvencem:-(

Lacóka 2010.03.29. 21:34:00

@namitirok: sztem lényegtelent se. politikai catenaccio, nehogy mondani kelljen vmi újat.

bigapples 2010.03.29. 21:34:16

@Lucilius: Pátyot még a szocik hozták össze, legfeljebb arra kérdezhetett volna rá, hogy mit tesz a Fidesz a jövőben. Én nem emlékszem, hogy MA-t Sukoróval vegzálták volna.

@török gábor:Ha jól emlékszem már korábban is elmondták, hogy nem tolják el az önkormányzati választás időpontját .

Idet 2010.03.29. 21:34:22

@pad78: Nem vagy hülye. Megy a kiszorítósdi. Ebola most tanulja az adok-kapok valódi szabályait.

Idet 2010.03.29. 21:35:47

@namitirok: Juhú, végre egy macskabarát!

Ordnassac 2010.03.29. 21:36:27

Az mondjuk érdekes lehet, hogy Navra szereplése OV helyett mennyire hatással, azért sokáig OV-t várták az emberek.

panelburzsuj 2010.03.29. 21:36:31

@fahrenheit451:

Hát momemtán nem. De ha megmentődünk a multiktól, akkor ráléphetünk az önállóság (jólismert) útjára ...

mrs. white 2010.03.29. 21:37:01

@namitirok: Na ez a tragédia. A gyerek el, én elkapcsolok Navracsicsra, úgyhogy most csak tipp jerry és egy döntetelen Mészáros vs Navracsics párharcban.

Lucilius 2010.03.29. 21:37:44

@bigapples:
Hát ép ez az. Miért lapít a fidesz ebben az ügyben, erre lettem volna kíváncsi.

Az meg h Nika nem kérdezte MA-t Sukoróról, az ne Antónia hibája legyen. Inkább Nika kritikája.

pad78 2010.03.29. 21:38:54

@Idet: Ebola engem nem érdekel, essen csak ki ügyesen, ha valaki, ő megérdemli szerintem. Engem az OVB és az LB határozata érdekel, hogy ugyanaz miért közös lista, ha bejutási küszöbről van szó, és máskor meg miért egy jelölőszervezet, ha műsoridőről van szó? Ennek reményem szerint semmi köze Ebolához. (Remélem, bár róla el tudom képzelni, hogy addig ügyeskedik a háttérben, amíg ezt a zavart összehozza.)

bigapples 2010.03.29. 21:42:15

@Lucilius: Nagyon meg akart felelni a bátor aggro riporter szerepnek, de túljátszotta és ez ezzel elvesztette az objektivitását. Többször erőszakosan félbeszakította Navra mondanivalóját és sokszor nem kérdezőként, hanem vizsgáztató tanárként viselkedett. Cél az ATV?

Lacóka 2010.03.29. 21:43:25

@Lucilius: nika mondott egy ilyet, h "maga a vendég, a maga szava szent" ott eltörött bennem vmi, meg majdnem a távirányító is.

ubul2000 2010.03.29. 21:44:00

@pad78: Ha 10% lenne, akkor már inkább 15%, hiszen ott van a nemzeti fórum, meg még ki tudja ki (valami 5 vagy 6 szervezet)

bigapples 2010.03.29. 21:47:28

@Lucilius: A spanyol (?) cég támogatja a Videotont, ahol Orbán érdekelt. Nyilván jó lobbyereje lesz a cégnek a választások után.
A mostani helyzet kialakulásában és a törvénytelen finanszírozás megkísérlésében azonban semmilyen szerepe nem volt sem OV-nak, sem a Fidesznek. Ez még Suchman meg a szoci gazdaságirányítás sara. Nem hiszem, hogy nagyon lényeges lett volna erről megkérdezni Navrát.

Phxmike 2010.03.29. 21:47:29

@namitirok: siman
tetre helyre befutora :)

nem csak egyszeruen ha rakattantam egy temara akkor szeretem vegigjarni
mint ahogy most ezt ezzel a pannon temaval teszem amit beideztem

en ugy gondolom a jobbik aktivistai akik egyben partvalasztok semmiben sem fogjak tudni legyozni az mszp nyuggereit akik szinten biztos partvalasztok es az eddigi valasztasokbol ugy tunik hogy sokkal szivesebben mennek el szavazni mint ahogy a kerdezobiztosoknak valaszolnanak
tehat siman lehet meglepetes

bar en azt szoktam mondani a langyos vizet nem szeretem tehat ha jo legyen nagyon jo ha szopas akkor legyen baromi nagy
magyarul a fidesz nyerjen ketharmaddal vagy orban viktort zarjak bortonbe hazarulasert
ezt a ket verziot tudom elkepzelni :)

Lucilius 2010.03.29. 21:50:30

@bigapples:
Schiffert is kettéharapta. Szerintem inkább legyen ilyen, mint sem kesztyűs kézzel babusgassa az odatévedteket.

Ráadásul Navracsics kábé semmi konkrétumot nem mondott szerintem jogos volt h megpróbált belőle néhány konkrét számot kihúzni.

pad78 2010.03.29. 21:50:51

@ubul2000: Az vsz. azért nem áll, mert hivatalosan jelölő szervként csak a Fidesz és a KDNP van megjelölve (talán egyetlen jelöltnél a Vállalkozók Pártja is, de listánál sehol), még akkor is, ha egyébként ezeknek a szervezeteknek a prominenseit indítják. Ahogy az MDF is csak 5%, mert az SzDSz névleg nem támogatja a listát, még ha a valaha potenciális bejutó helyeken többen vannak is, mint MDF-esek.

Mellesleg Gábor megadta a pontos törvényszöveget a 110-es bejegyzésben. Aszerint nincs különbség e tekintetben közös és kapcsolt lista között.

Ordnassac 2010.03.29. 21:51:45

@ubul2000: na igen, csak hogy a "szövetséges" szervezetek (amelyek a MVMP kivételével egyesületek) fideszes jelöltként futnak (ahogy anno az Agrárszövetség egyes vezetői indultak MSZP-s színekben), míg a KDNP esetében a listákon látható, hogy kit jelölt a Fidesz és kit a KDNP.

Nrick 2010.03.29. 21:54:39

@Idet: Szia ! Nagyon egyszerű a történet. Beírtam a Google-ba, hogy méhecske, azután kiválasztottam, hogy képkeresés és a beállításokba kijelöltem, hogy ikon , /mármint a képméret/ és az első oldalon beadja.
Köszi a kérdésedet Üdvözletem : Nrick

Lucilius 2010.03.29. 21:55:09

@bigapples:
Tudom én h a Vidit támogatják, csak ezt Navracsics szájából szerettem volna hallani :-)

Azért lovagolok ezen, mert a fidesz kommunikáció ezerrel nyomja az elszámoltatást. Mintha egy lista is lenne arról, mit fognak tüzetesen átnézni. És ebből a listából hiányzik Sávoly, pedig ott aztán kőkeményen meglehetne szorongatni a szocik tökét.

Idet 2010.03.29. 21:56:58

@pad78: Kiszorítósdi, mondom. A hölgyeket/urakat az OVB-ben nem érdeklik a szabályok vagy az esélyegyenlőség, vagy bármi demokratikus maszlag.

Idet 2010.03.29. 21:58:39

@Nrick: Én köszi! Trappolok is, és szerzek egyet!

pad78 2010.03.29. 21:59:17

@Idet: És az LB-t sem? Ott elméletileg nem politikusok ülnek? Vagy tévedek? Vagy ennyire nem érdekli őket az LB presztízse?

(Az OVB-ről el tudom képzelni, az talán soha nem volt objektív.)

panelburzsuj 2010.03.29. 21:59:31

@Ordnassac:

Van külön választási programja az KDNP-nek? Van külön kampánya?

Közös, egyeztetett mondandó - de külön elszámolt voksok. Én ebben látnám a "rejtély" értelmi feloldását.

(A jogit fejtsék meg jogászok ... :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:59:36

@Phxmike: Azzal a Pannon témával ráfaragsz, előre közlöm.
A szabályzat (törvény) el nem olvasása nem mentesít a következmények alól! Ezt már ismerem!:-(

bigapples 2010.03.29. 22:00:10

@Lucilius:Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem úgy tűnt Navrát jóval agresszívabban kérdezte. Lehet persze, hogy csak azért, mert a jövendő kormánypártról van szó. Semmi baj a kemény kérdésekkel ha olyan professzionálisan vannak feltéve, mint a magyar csatornán is látható BBC Hard Talk riportokban. Sajna Antónia átment a Kálmán Olga féle domina kérdezőstílusba, ami szerintem a riporteri szerep félreértelmezése.

Phxmike 2010.03.29. 22:00:25

@török gábor: Nos elolvastam. Igazabol en utoljara egy valasztason 1994-ben izgultam. Hogy ne nyerjenek a kommunistak mert ugy gondoltam hogy ha az elso szabad valasztast koveto valasztason ezek megint visszajonnek akkor erre az orszagra sok jo nem var. Visszajottek. Nem is lett jo. En azota nem izgulok mert nincs mert. Orban nem valtoztatja meg a dolgokat. Es a jobbik sem. Ami valtozni fog az az hogy az ehes jobbik szajat hogyan mivel fogjak betomni a ketharmados szavazatokert (ha nem sikerul onerobol). Mivel a Jobbik ehes ezert gondolom nemlesz nehez betomni. Sot siman elkepzelem ahogy egyesek mundert becsuletet? levetve atallnak nyiltan a masik taborba igy csak egyszer kell fizetni erte alapon...
Ismerem Vona Gabort meg abbol az idobol amikor arra is penzt kellett osszekaparniuk hogy egy videki varosba lemenjenek lakossagi forumot tartani. Ot azt gondolom hamar elteszik majd az utbol a valasztasok lefutasa utan. Az emlitett cikk vegen azt irja hogy apatiaba sullyedt szavazok. Igen. En erre gondolok. Nezem korulottem az embereket vallakozokent az ugyfeleket es mindegyiktol azt hallom hogy el sem megy szavazni mert ugyis mindegy hogy kire. A vegletekig kiabrandult tarsadalmat pedig csak alulrol lehetne ujra felepiteni. De ehhez egy katarzis kell, kataklizma. Meg egyszerubben fogalmazva forradalom. Ezzel nem felbujtani akarok senkit erre a dologra csak ugy gondolom hogy ha racionalisan vegiggondoljuk akkor nincs semmi olyan dolog ami igazan es jobban valtoztatna a dolgokon mintha paran a lampavason vegeznek. Persze itt jon az igazsagtalan resze. Hogy amikor a csocselek megindul akkor egyaltalan nem biztos hogy az vegzi a lampvasaon aki odavalo mar ha egyaltalan van olyan es lehet errol manapsag beszelni.

A lampavasat nem kivanom. A politikai elemzesek meg nem adnak kello katarzist ennek a nepnek. Es ezert egy apatiaban levo szavazoval (velem) tobb van ebben az orszagban.
Az ok ami miatt olvasom az Onehez hasonlo oldalakat egyszeru. Varom hogy valaki vegre mond valamit.
De mindenki ugyanazokat a dolgokat ismetelgeti evek ota. Inkabb evtizede.
Varom hogy az emberek is eszrevegyek hogy ugyanazt a hulyeseget eszik meg mar a sokadik 4 eve.
De nem akar bekovetkezni. Nem veszik eszre.
Mi vegre hat akkor az elemzesek joslatok elgondolasok. Nem mindegy hogy ki nyer, ha mi (a nep) nem...?

(bocsanat ha tul filozofiai az eszmefuttatas de kozismert forradalmar rendszerbomlaszto es ellenallo hireben allok :)

Idet 2010.03.29. 22:00:54

@bigapples: Na végre, másnak is szemet szúrt, hogy milyen is az a cég, a spanyol nevű?

Idet 2010.03.29. 22:02:07

@pad78: De, politikusok ülnek. És nem érdekli őket.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:02:33

@bigapples: Én bírom Antónia "domina" stílusát! Lehet, én vagyok csak perverz kissé?

pad78 2010.03.29. 22:04:55

@panelburzsuj: "Van külön választási programja az KDNP-nek? Van külön kampánya?"

És ezt joga van mérlegelni az OVB-nek? Ha igen, az csak apró lépés a diktatúrától. Legközelebb minden második indulónak mondhatják, hogy az nem kampány, amit ti csináltok, meg programnak sem neveznénk, amit leraktatok az asztalra - menjetek inkább kapálni... Azért én nem szeretnék idáig eljutni!

mrs. white 2010.03.29. 22:07:35

@namitirok: Antónia domina stilusát én is, de olgától mentsen a jó istnen, vagy lampert moncsitól.

Idet 2010.03.29. 22:07:47

Na, tessék! Páty vezetői aláírták a Grupo Miltonnal a szerződést. Köpnek ezek már mindenre, vagy előre elköltötték a kenőpénzt...

pad78 2010.03.29. 22:07:53

@Idet: "De, politikusok ülnek."

Akkor miért legfelsőbb BÍRÓSÁG a neve? És ha valaki egy akármilyen perben fellebbez hozzájuk, akkor is Kovács László meg Szíjjártó Péter fog ítélkezni? Ez nagyon gáz!

papika 2010.03.29. 22:08:41

@török gábor:
De mert azt gondoltad, egy ideig még megtartanák Demszkyt meg Verókot a hatalomban?

tölgyes 2010.03.29. 22:08:49

Nagyon érdekes és tanulságos az a hangnemváltás, amit az ATV-én láthatunk. Rájöttek, hogy az MSZP lehet harmadik is.

Phxmike 2010.03.29. 22:08:58

@namitirok: nem faragok ra
mar jovairtak nekem amit kiszamlaztak tehat penzugyileg nem jarok rosszul
olyan szabaly meg nincs hogy a keresem es engedelyem nelkul aktivalhatnak nekem fizetos szolgaltatast
marpedig pont ezt tettek
de en azt mondom ne mi dontsuk ezt el
ez peldaul legyen a demokracia probaja
egy demokratikus berendezkedesu tarsdalaomban ezt a fajta uzletpolitikat el kell itelni a birosagon a mediaban es a tarsdalomban is
ha elolvastad amit irtam rola tudod jol hogy ertem
tehat ha ebben az ugyben nem tortenik semmi akkor akar valasztast is minek
a birka magyar ugyis birka magyar marad

bezzeg a franciak erted felgyujtanak fel parizst meg kidontenek az osszes adotornyot es a folddel tennek egyenlove a szolgaltao szekhazat
mondhatni jogosan

majd meglatjuk
a feljelentest ma megtetem a Nemzeti Hirkozlesi Hatosag fele holnap az ugyeszsegre es a GVH-hoz is...

bevarom a valaszokat es hogy lesz a mediafigyelem
figyelj kiszamoltam ha olvastad legrosszabb esetben is 1 millardot csaltak ossze azon hogy esetleg "nem olvastad az aprobetust..."

te hagynad?

Idet 2010.03.29. 22:09:51

@mrs. white: Mit szólnál a mi kis Csizmás Zitukánkhoz, a Gyurmai, izé, Gurmaihoz?

panelburzsuj 2010.03.29. 22:10:35

@pad78:

Ha ugyanarra a plakátra két párt nevét nyomtatják, és erre az OVB azt találja mondani, hogy ez a két párt mintha együtt kampányolna, akkor az ilyen diktatúrát én szívesebben elviselem, mint azt a demokráciát, ami az ellenkezőjét nyomná le a torkomon.

De a közvéleménykutások már kimutatták, hogy ezzel a felfogásommal most jócskán kisebbségben leszek.

panelburzsuj 2010.03.29. 22:11:49

@Idet:

Vagy féltik a családot. Olyan is van.

Idet 2010.03.29. 22:11:54

@pad78: Nagyon gáz, de bizonyos értelemben tényleg így lesz. A magyar bíróságok tényleges függetlenségéig még sok víz fog lefolyni a Dunán.

ubul2000 2010.03.29. 22:12:03

@Ordnassac: Bemásolom ide a Kuncze által beterjesztett törvénymódosítást.
"(2) A Vjt. 5. §-ának (9) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
"(9) Ugyanazon párt egy választókerületben csak egy - önálló, közös vagy kapcsolt - listát állíthat.""

Nem vagyok jogász, úgy hogy ebből a megfogalmazásból számomra csak az a világos, hogy a kapcsolt és a közös lista nem ugyanaz.
Továbbra is az a véleményem, hogy a közös lista 5%, a kapcsolt 10-15%

Phxmike 2010.03.29. 22:13:21

@tölgyes: hoppa.. nagyon tanulsagos ugye
valahol ovlastam pont ma hogy a nepszabadsag hozta talan a keszulo m6 autopalya alagutak fenykepet ahogy siksagon milyen jol mutat....

gondolom ok is kezdenek keszulni arra hogy valahogy utana is meg kellene elni...
szerintem most sokan csomagolnak
nem tul sietosen
csak ugy lassacskan de biztosan

mert ha jon orban egy eros mszp meg ellenzekben is jo vedelem
de ahogy te mondtad
ha jon orban
es masodiknak egy jobbik
es az mszp csak harmadik
akkor a jobbik szajat kell betomni akkor az mszp-nek mar nem jut morzsa es akkor van miert felni...

rajottek azt hiszem most kezdenek rajonni hogy... kurva gyengek lettek

Lucilius 2010.03.29. 22:17:20

@bigapples:
Nekem azért szimpatikus amit csinál, mert nem az alapján szívatja a riportalanyt h szoci vagy fideszes. Erről az elmúlt röpke 80 évben leszokhattunk Magyarországon --> azok a riporterek akik az egyik párt prominenseit agyonszivatták, máskor amikor a konkurenciát kellett kérdezni, békésen doromboltak a riportalany ölében.

Ordnassac 2010.03.29. 22:18:55

@ubul2000: ez nem változtat azon, hogy hivatalosan a Fidesz-KDNP lista csak e két párt jelöltjeiből áll. Csak ők ketten állítottak listás jelöltet, Lezsák Sándor is, Farkas Flórián is, Jakab István is, míg Semjén Zsolt KDNP-sként szerepel. Ezen mit sem változtat az, hogy hat másik szervezet (amelyek többsége el sem indulhatna a választáson, mert nem párt) prominensei is szerepelnek rajta (mivel őket az egyik párt jelölte adott listás helyre).

Idet 2010.03.29. 22:19:27

Mindenkinek jó éjt!

Lucilius 2010.03.29. 22:19:54

@bigapples:
Ja és szerintem Schiffert az interjú után szó szerint össze kellett lapátolni. Minden kritikám ellenére szerintem jobban helytállt Navracsics mint Schiffer. Gondolom a rutin miatt - 4 év frakcióvezetés azért sokat számít.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:20:13

@Phxmike: Dehogy hagynám! Sőt, drukkolok a kizsákmányoló karvalytőke elleni harcodnak!
Tréfát félretéve, kíváncsi leszek a fejleményekre!

bigapples 2010.03.29. 22:21:21

@Phxmike:A hágai Nemzetközi Bíróságot kifelejtetted. Kérlek ne gyújtsd fel Budapestet és semmit se tegyél a földdel egyenlővé. Ugye nem vagy sportlövész?

A továbbiakban javaslom, hogy a saját blogodban vidd tovább a témát. További szép napot!

Ordnassac 2010.03.29. 22:22:20

@papika: a Fideszen belül volt olyan elképzelés, miszerint egy évvel kitolják az önkormányzati választást és így nem esik egy évre az ogy. és az önkó-választás. Ezt úgy tűnik elvetették és inkább azt csinálják, hogy a következő önkormányzati választáson (azaz idén ősszel) öt évre növelik a mandátum hosszát (persze, ha lesz lehetőségük rá). Így következő alkalommal 2030-ban esik egybe a két választás.

pad78 2010.03.29. 22:22:42

@ubul2000: Nekem már a 110-es bejegyzés törvényszövegéből is az jött le, hogy ezek nem ugyanazok, bár ott sem derült ki, mi a különbség. Viszont ott konkretizálva van mind a kapcsolt, mind a közös listára az állító pártok számával növekvő százalékos küszöb (5-10-15%). Tehát aszerint ebből a szempontból nincs különbség a két kategória között. (Nyilván másban van, mert különben nem lenne két eltérő név.)

Egyébként ez most, amit idéztél, tvmódosítási javaslat, vagy már hatályos?

Ordnassac 2010.03.29. 22:24:38

@namitirok: Ignorantia non est argumentum = A (törvény) nem tudása nem mentesít. Ősi római jogi jogelv, az egyik első, amit megtanítanak bármilyen magyar jogi karon.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:24:45

@Lucilius: Szerintem is, Navracsics ugyanis a rutinját felhasználva nem mondott semmit, de nem is dadogott úgy!
Ebben ügyes, én meg unalmasnak tartottam, igaz, csak fél szemmel/füllel figyeltem, még Antónia dekoltázsára sem emlékszem most!:-)

Ordnassac 2010.03.29. 22:26:13

@Ordnassac: avagy másképp "ignorantia iuris non excusat" (ez pontosabb is).

bee-lah 2010.03.29. 22:27:05

Kedves Gábor!
Most először sajnáltalak... :)
Ilyen unalmas Navracsics választási beszélgetést nézni...
én inkább elkapcsoltam egy NCIS-re :)

B1

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:29:13

@Ordnassac:
Ceterum censeo Pannonem esse delendam!

Ha érted, amire gondolok!:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:30:55

@bee-lah: nah, megint egy szorgos méhecske, Idet mindjárt megpukkad az irigységtől!

Phxmike 2010.03.29. 22:32:38

@bigapples: persze
hagyjuk a temat
nem ide valo es nem neked valo ebben igazad van

Phxmike 2010.03.29. 22:34:02

@namitirok: kozben lemaradtam az antonias bulirol
mi volt ez valami valasztasi musor?
es mit mondott navracsics nyer a fidesz vagy sem?

tudod kell a fogadasom miatt :)

papika 2010.03.29. 22:34:14

@Ordnassac:
Hát én ezt csak a népszavában olvastam.
Most komolyan azt gondolod, hogy felmerült a fideszben, hogy a nagy sikerre való tekintettel még egy évig megtartsák a Demszky-Hagyó párost (mert gondolom ez akkor még január előtt lehetett)?
Én azt inkább valószínűsítem, hogy ha nagyon jól áll a fidesz, akkor 2012-ben lemondanak, és megválasztjuk a 200 fős parlamentet, és ezzel szakítják el az önkormányzatit a parlamentitől.

ubul2000 2010.03.29. 22:34:32

@pad78: Ezt még Kuncze terjesztette be, akkor hatályossá vált. Hogy azóta módosították-e, nem tudom sajnos. Ezt találtam az interneten.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:38:04

@Phxmike: Navracsics Úr nem illetékes ilyenek kinyilatkoztatására, úgy vélem!_D

index.hu/belfold/2009/12/23/orban_megmondta_ki_lesz_a_nyero_kndp-s/

Régi, de mutatja a KDNP önállóságát kissé!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:40:37

@Phxmike: Milyen oddsszal megy? Nem hinném, hogy 1,0001 felettivel, tehát igen nagy lóvét kell betolnod a nagyobb nyereség érdekében!
Online fogadtál, wap-on?:-P (bocs, nem tudtam kihagyni valamiért:-)

Ordnassac 2010.03.29. 22:40:51

@namitirok: mit fogsz te kapni ezért az ún. "turbómagyaroktól" :-P

bigapples 2010.03.29. 22:42:35

@namitirok: Igen, szépen hajolgatott el a kérdések elöl, mint egy rutinos bokszoló, de semmi új nem derült ki. A Fidesz nem fog már semmi érdekes dolgot csinálni az első fordulóig. Navra azért lett beküldve OV helyett, hogy bármiféle hibázás nélkül túllegyenek ezen a TV szereplésen.

Ordnassac 2010.03.29. 22:42:46

@papika: miért pont kettejükből indulsz ki? (Főleg, hogy Hagyó már nincs sehol.) Az önkormányzatok többsége fideszes vezetésű, így az ő mandátumuk is meghosszabbodna. Bár Navracsics ezt az elgondolást most az elméletek mezejére száműzte.

ubul2000 2010.03.29. 22:48:07

@Ordnassac: Te is tudod, hogy ez nem igaz. Ez maximum azt jelenti, hogy - formálisan - ki melyik párt tagja. A KDNP nem jelölt senkit, mindenkit a fidesz-központban jelöltek, választottak ki. Gondolj csak Nógrádira, a mellőzése nagy meglepetést és felháborodást okozott a kdnp-ben, mert azt hitték (nem jelölték!!!) biztos helye lesz.

bigapples 2010.03.29. 22:49:12

@papika: A szokott szoci dezinformáció. Csak azt nem hozták még le, hogy decemberben a Duna jegén királlyá koronázzák OV-t.

ubul2000 2010.03.29. 22:51:08

@namitirok: Te most az szdsz mottoját hozod ide???

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:52:13

@Ordnassac: Márpedig úgy tűnik, lesz rá lehetőség, nem?
Egyébként én támogatom mind a 200 fős parlament ötletét, mind a 3 hetenkénti, horribile dictu havonkénti ülésezést!
(igaz, csak akkor, ha fizetés nélkül dolgoznának a népjólétért, társadalmi munkában:-)!

ubul2000 2010.03.29. 22:52:18

@bigapples: Sőt, ha N hibázik, akkor el lehessen határolódni..

cambridge.on 2010.03.29. 22:53:36

@Idet: Der Tropfen höhlt den Stein nicht durch Kraft, sondern durch häufiges Niederfallen, mondá Ovidius Nózi, meg még...
Ezt úgy érted, hogy A Fidesz ( a nyugodt eő) gyakori pofára eséssel megtörte az MSZP erejét?
Eredeti megállapítás.
És, mint a mesében a jó végül elnyeri méltó büntetését.

Régi szép idők. Egy nyári este kiültem a Balaton partra horgászni. Jött két lány és két fiú. Kiderült a lányok németek, a fiúk magyarok voltak.
A srácoknak kettőjüknek volt egy szerény angol tudása, német egy szó sem.
Így eléggé vontatott volt a társalgás.
A lányok szemmelláthatóan unatkoztak,és ennek hangot is adtak.
Szóltam a fiúknak, legalább táncolni vigyék el a lányokat, különben piilanatokon belül egyedül maradnak.

Természetesen én voltama hibás, a feleségem szerint mert ,horgászás helyett ismerkedni akartam.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:54:08

@ubul2000: Isten (Allah) mentsen meg tőle!
phxmike-ot próbáltam kicsit froclizni..

Phxmike 2010.03.29. 22:54:45

@namitirok: hehe birom a humort

en erre gondoltam:

fidesz nyer, meghozza egyeniben minden korzetet visz listan meg akit tud bejuttat tehat igyekszik jo eredmennyel megcsinalni
ha meglesz a ketharmad egyedul ha nem a jobbikkal kozosen megcsinaljak hogy mondjuk fele parlament legyen
es mondjuk csak egyeni valasztas
a listat meg eltorlik
aztan egy ev mulva feloszlatja magat a parlament
uj valasztasok es az uj szabalyok alapjan egyeniben mindent visz a fidesz (persze barmilyen ketharamdosra igaz lehet ez a forgatokenyv, pl mediatorveny, koztarsasgi elnok kozvetlen valasztasa, alkotmany stb... de egyzerubb abszolut tobbseget szerezniuk egy uj parlamennte es a tobbit utanna hagyni :))
torvenyes

ellenvetes?

bigapples 2010.03.29. 22:55:44

@papika: Én nem hiszem, hogy ciklus közepén olyan jól fognak majd állni, hogy ennek az ötletnek a megfontolása egyáltalán szóba kerülhetne. Különben, ha biztosan vezet a Fidesz 2012-ben, akkor már jobb rámenni a 8 évre, mint megelégedni a 6 éves (2+4) kormányzással.

bigapples 2010.03.29. 22:56:19

@ubul2000: és kirakni a listáról :)

Ordnassac 2010.03.29. 22:56:42

@ubul2000: ezt most jogilag értettem, nem politikailag. Jogilag a Fidesz és a KDNP jelöltjei indulnak egyéniben és a listákon. Ez dönti el azt, hogy 10%-os náluk a bejutási küszöb.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:57:34

@cambridge.on: Úgy látom, ismer a feleséged!
Minek ide az a sok idegen szó? Azt a keveset meg láthattuk/hallhattuk a "Ketten a bőrgatyában" címú felejthetetlen oktatófilmben, nem?
"Sej, NDK-s lányok, mi van veletek..."

papika 2010.03.29. 23:01:34

@bigapples:
Ja, csak ha már valami, akkor az. Bár azt sem látom, ki szorongatná meg őket, sem az ősszel, sem két év múlva, igaz, addig sokminden változhat.
Amúgy sok 10 éves tervük van, pl 1 millió munkahely.
Az meg pl 2+4+4=10.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:02:14

Nos, miután nem kerül egyelőre fel új téma, úgy beijesztettétek Gábort, így a távozás hímvesszejére kell lépnem lassan..
"Cito pede labitur aetes", mióta aktualizáltuk a time-ot..

Ordnassac 2010.03.29. 23:02:18

@namitirok: jelen állás szerint igen. A 200 fős parlamenttel kapcsolatban, hát istenem, nem csápolok se érte, se ellene.

török gábor 2010.03.29. 23:05:16

@namitirok: éjfél után jön. a jobbik ügyeiről... pontosabban a hatásról.

ubul2000 2010.03.29. 23:07:10

@Ordnassac: Elfogadom az álláspontodat, de szerintem itt most megint egy joghézag van, amin a jogászok jól elvitatkozhatnak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:08:05

@török gábor: Köszönöm a gyors választ!
Majd reggel elolvasom/véleményezem!:-D
Addig is leila saida für every bodri, tovariscsi!

windir1111 2010.03.29. 23:11:17

Egy kicsit off, de elkészült a Jobbik hivatalos kampányfilmje, szerintem nagyon jó lett, az Mszp-s "szavazz az Orbán diktatúra ellen" filmhez képest pedig tutira jobb.
www.youtube.com/watch?v=6ebYAiEPVNY

Ordnassac 2010.03.29. 23:14:07

@ubul2000: nincs, ez a két párt belügye. Ha az egyik párt befekszik a másiknak, mert különben nem élne túl, az jogilag irreleváns.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:14:33

@legion18: Ajvé! Adjon az Isten...de mit is? Elszámoltatást?
Remélem, ez még belefér, Gábor!

Békés, nyugodalmas jó éjt kívánok!

ubul2000 2010.03.29. 23:22:53

@Ordnassac: Azt hiszem írtam már, de most újra megteszem. Kíváncsi vagyok mit jelentettek le, milyen arányban osztják meg az állami támogatást. Ez sok mindent elárulna a "közös" jelölésről

kopogtató 2010.03.29. 23:25:49

@Phxmike:

" hogy akkor az alacsony reszveteli arany ha igy marad az orszagos valasztason is akkor az kinek kedvez hogyan es miert. Nem?"

Nem marad így

ubul2000 2010.03.29. 23:32:54

Kiváncsi lennék, hogy Herman Istvánra ((füzesabony), aki a fidesz, kdnp, vállalkozók pártja közös jelöltje) leadott töredék szavazatok - ha nem nyer - hová kerül. A fidesz-kdnp listára ugye aligha...

ubul2000 2010.03.29. 23:35:05

@Ordnassac: na ezt megnézném a pártok elszámolásában, mondjuk 2006-ból

hírmondó_s 2010.03.29. 23:44:21

Kíváncsi leszek ezt vajon tálalja-e a média, olyan előszeretettel mint a jobbik "botrányait":

www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

Idős apját verte át a fideszes képviselő a pénzért.
Azt hiszem ennél lejjebb nem nagyon lehet süllyedni erkölcsileg.

Phxmike 2010.03.30. 00:32:37

@namitirok: ohhmm en nem tudom mi tortent.. dee az index fooldalan van a pannonos sztori es omlik a latogato meg a panasz is
remelem ezt meg megkapod vagy elolvasod reggel, talan megsem soprik a szonyeg ala a dolgot? hmm de jo lenne ha egyszer az igazsag gyozne...

Idet 2010.03.30. 07:28:27

@cambridge.on: Hát igen. Férjek-feleségek utólag is féltékenyek tudnak lenni...
Pofára esett, de kitartott, mérsékeltebb lett és pragmatikusabb. Nem ártana egy kis politikai gonoszságot is felszedniük, szerintem.
Remélem, úgy lesz, mint a mondásban: Zucker bleibt zuletzt!

kopogtató 2010.03.30. 07:57:38

néztem az m1-et reggel. ott is elhangzott ez az mdf 9 szavazat, tényleg vicces ebből következtetni:)

ssi 2010.03.30. 08:41:38

Az áprilisi adatokat összehasonlítom majd a mostani táblázat számaival. Várom, mert még sosem "játszottam" ilyet (nem jutott eszembe).

panki1983 2010.03.30. 11:15:03

Hozzátenném, hogy Körmenden a civil szervezet 22 szavazata a Rába Parti Fórum Egyesületet takarja aminek a szavazóinak a beállítottsága nagyjából megegyezik a Jobbik szavazóiéval.

Treuga Mei 2010.03.30. 19:04:13

Nah, jól kidumcsiztuk magunkat!
süti beállítások módosítása