Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:02

Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott vélemény, hanem sokkal inkább az ismeret, a tudás, az érzékelés. Ahhoz, hogy a pártok és sajátos valóságértelmezéseik hatni tudjanak, tetteiknek és megszólalásaiknak valahogy el kell jutniuk a választókhoz. Márpedig közismert, hogy a politikai szereplők által felvetett témák sokasága – amelyek egyikéről-másikáról itt a blogon olykor lelkesen értekezünk - a választók egy jelentős része számára elérhetetlen marad, így aztán arra sincs esélyük, hogy módosítsanak a szavazók véleményén és befolyásolják politikai viselkedésüket. Különösen a kis pártok küzdenek ezzel a problémával, nem véletlen, hogy a kampányok végén – legyen egy szép kép: amikor az elefántok dübörgése elnyomja cincogásukat – általában alig van esélyük arra, hogy láthatók és hallhatók legyenek.

A mostani kampány azonban ebből a szempontból is különleges. Dübörgésnek nyoma sincs, időnként szinte már-már bántó a hírszegénység. A négy vagy nyolc évvel ezelőtti kampányokkal összehasonlítva ezúttal a kis pártok megkapták az esélyt, hogy valahogy még a végén is magukra irányítsák a reflektorfényt. Ráadásul egy olyan helyzetben tehetnék mindezt, amikor a szavazók egy jelentős része teljesen tanácstalan abban, hogy április 11-én mitévő legyen. Nem kétséges: ha pontosan ismert lenne előttük a teljes választék, a kisebb pártok lényegesen jobban járhatnának.

Régóta tudjuk azt is, hogy a választói befolyásolás és meggyőzés egyik klasszikus terepe a család. Az ebédlő- és vacsoraasztalnál ebből a szempontból is fontos dolgok dőlhetnek el, nem mindegy tehát, hogy egyáltalán kik és milyen témákkal képesek eljutni odáig. Most, hogy a húsvéti ünnep miatt talán több idejük lesz az embereknek családi körben beszélgetni, s a választás közelsége miatt sok helyen bizonyára a politika is előkerül, lényeges lehet, hogy akadnak-e olyan témák és ügyek, amelyek miatt az embereknek eszükbe juthatnak ezek a pártok. Mint ahogy az ismertebb pártok kapcsán is jelentősége lehet annak, hogy milyen tálalásban és értelmezésben beszélnek róluk ebben a három napban; mondjuk, hogy a Jobbik a népszerűnek bizonyult javaslataival vagy inkább az elmúlt napok botrányaival jut-e inkább az emberek eszébe. A küszöb átlépéséért küzdőkre visszatérve: az MDF ebben a kampányban egyelőre csak jelöltállítási gubancokkal és belső feszültségekkel vétette észre magát, az LMP pedig – amely pártnak a két évtizedes múltja miatt ismeretlennek azért nem nevezhető MDF-nél is többet kellene tennie a láthatóságért – még az aktív politika-fogyasztók számára is csak időnként volt szem előtt.

Ha tehát ezen pártok kampányában dolgoznék, nagypéntekre erősen készülnék, betárazva olyan erős és visszhangot generáló megszólalással, amely a családi asztalok közelébe kerülhet. Ha ezt elmulasztják, jövő keddtől számítva – egyre csökkenő eséllyel - már csak négy napjuk lesz arra, hogy valahogy beférkőzzék magukat a választók fejébe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr761888345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rezsim züllöttsége 2010.04.02. 14:35:19

 Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság. A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelne...

Trackback: Orbán Viktor feloszlatta kampánystábját 2010.04.02. 12:20:56

Ezúttal biztosra megy Kiszivárgott információk szerint Orbán Viktor befejezettnek nyilvánította a kampányt. A Fidesz-KDNP minden mértékadó közvélemény-kutató cég mérése alapján stabilan 60 százalék fölött áll, és úgy tűnik, hogy a jobboldali párt vezet...

Trackback: Zúzmara 2010.04.02. 11:20:26

Hamarosan itt az első forduló, folyik a kampánynagyüzem. Vagy mégsem? A három biztos befutó párt miniszterelnök-jelöltjének honlapja valóban pörög. Az orbanviktor.hu, a mesterhazyattila.hu és a vonagabor.hu folyamatosan frissül. Mind a három profi munk...

Trackback: Ki a legjobb tippmester? 2010.04.02. 07:05:59

avagy játék csalások nélkül... A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Párt akkor kerülhet

Trackback: Példátlan társadalmi szerződést kötöttek választóikkal a Civil Mozgalom és a Jobbik képviselőjelöltjei! 2010.04.02. 01:08:14

Avagy - akik Történelmet írtak function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=65...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botya 2010.04.02. 00:11:03

Okos ember nem kezd családi összejöveteleken politizálni, mert antagonisztikusak az ellentétek.

Ordnassac 2010.04.02. 00:12:58

Szép poszt! Kérdés, hogy mivel lehet hatásosan felhívni a figyelmet? Valami jó médiahack? Esetleg egy jól sikerült kampányvideó főműsoridőben? Egy jól célzott nyilatkozat? Szerintem nehéz meghatározni.

cotti 2010.04.02. 00:14:16

Hát, megnézném magamnak azt a családot, ahol az ünnepi asztalnál mpl. az MDF "nehézségei" kerülnek terítékre. :))

sztd 2010.04.02. 00:15:58

Az LMP bejelentette, hogy elfogyott a pénze és kellene neki. Mondjuk nekem a plakátjai is feltűntek.

@audi26: Egyetértek.

Ordnassac 2010.04.02. 00:16:36

@cotti: hmmm... Bokros táncos videója azért szóba kerülhet. ;-)

Ordnassac 2010.04.02. 00:17:30

@sztd: azóta begyűjtött 3 millát. Elég elhivatott és adakozó a szavazótábora (ez szerintem annak is jele, hogy el is mennek majd betenni nekik az ikszet).

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:18:32

Igen, úgy tűnik, hogy péntek lesz az, amikor még jelentőset lehet lépni, akár előre, akár hátra!
Utána néma csend keddig, és már csak párat kell aludni a következő csendig...vagyis ami ma előkerül, az kerül reflektorfénybe, nem más!
Meglepő lenne, ha az LMP ezzel a "láthatatlansággal" is bekerülne, én mindenképpen protestszavazatnak tekinteném jó részét az eredményüknek!
Mert mi másért választanák őket sokan, ha nem azért, mert megcsömörlöttek a jelenlegi "demokratikus" pártoktól és a Jobbik túl radikális nekik?

cotti 2010.04.02. 00:19:35

Különben szerintem -ha véletlenül szóba kerül a közélet egy ilyen ünnep alkalmával- legtöbbször Niki, a gárdista lesz a téma. :) Ahogy tapasztalom a környezetemben, ő mindenhol téma. :)

snq 2010.04.02. 00:22:12

a likud biztosan betárazta már a nagypénteki családi ebédlő- és vacsoraasztalra a következő "vona gábor bekakilt nagycsoportos korában" szintű megszólalását - és ennyiben ki is merül a mondanivalója (a "nem ismerjük a költségvetés adatait, úgyhogy mégsem úgy kell érteni a korábbi ígéreteket" feliratú poén mellett)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:25:10

@cotti: A családi asztalnál nem hinném, max. külön a férfiak, külön a nők közt! Az előbbiek csámcsognak, az utóbbiak megvetik őt (szóban)!
De nem ez lesz a fő téma szerintem, sem a Jobbikról szólva, sem egyébként!
Inkább az a kérdés, hogy most, hogy tudatosulni látszik a közvéleményben a Fidesz valószínű 2/3-a, az miként csapódik le akár a családoknál, akár baráti (néha nem) beszélgetésekben!
Ha valaki nagy hanggal és fölényeskedve agitál valahol (lásd Jobbik) az sokaknál visszaüthet a "fülke magányában"!

Szerintem.

Ordnassac 2010.04.02. 00:28:09

@namitirok: jogos, inkább arról lesz szó, hogy tudatosul az emberekben, hogy jövő héten lesz a választás (első fordulója). Ennek nem tudom milyen hatása lesz.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.04.02. 00:36:13

OFF:

Azt hiszem, 11-én az m1-et fogom nézni. Végre nem balóságshowt adnak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:37:53

De hová tűnt a Civil mozgalom és Seres Mária? Semmit nem hallani róluk, vagy csak én nem figyeltem eléggé?
A Jobbik marad defenzívában, vagy kiterjeszti a "meggyőzés"erejét a meglévő pártoló tagságon túlra a finisben?
Az MSzP tud-e bármit is újítani a maradék pár napban?
A Fidesz megelégszik-e a tudattal, hogy nagy esélye van a kitűzött célra? És örülne-e egyáltalán, ha sikerülne?

Ez még mind talány, legalábbis számomra! Tán jobb is így, nem?

blitzkrieg 2010.04.02. 00:42:04

Az a baj hogy Giró-Szász minden mondatából árad a fideszhez húzás, így Gábornak kéne a ballib ellenpólusnak lennie az m1-en.

Csakhogy Gábor az egyik legfüggetlenebb elemző (talán Lakner Zoltán aki vetekszik vele ebben a tekintetben).

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:43:48

@blitzkrieg: Annyi különbséggel, hogy Lakner nekem nem szimpatikus!
Biztos, hogy kell most ellenpólus ide?

deku82 2010.04.02. 00:44:41

@nyomasek_bobo: Ez tetszett, BALÓságshow :D
Csatlakozom, Gábor és András személye számomra is eldöntötte ezt a kérdést.

Ordnassac 2010.04.02. 00:50:08

Mi bajotok Balóval? Olyan Kaffa műfora van! (Amúgy az tényleg jó).

A választási műsorra nagyon kíváncsi leszek. Érdekes lenne a stúdióból nézni a műsort.

revolver 2010.04.02. 00:52:06

"mikor az elefántok dübörgése elnyomja cincogásukat – általában alig van esélyük arra, hogy láthatók és hallhatók legyenek."

az elefántok félnek az egerektől. :)

Szalmonella 2010.04.02. 01:27:35

@namitirok: LMP esélyei
Annak alapján, amit Török Gábor adatai mutattak a MIÉP-ről, 20 területi lista, 114 egyéni induló 2006-ban és ez kevés volt a parlamentbe jutáshoz, nem tudom miért várja akár ő, akár más most a 92 egyéni indulóval az LMP bejutását?

Szalmonella 2010.04.02. 01:31:17

@blitzkrieg: Giró Szász
Én sem értem, miért favorizálják annyira! Szinte minden FIDESZ gyűlésen ott mosolyog. Akárcsak Stumpf, pont annyira független.

Szalmonella 2010.04.02. 01:38:02

@Ordnassac: Azért most lesz egy kb ugyanolyan párt, az MDF, amely szintén viszi a szavazatokat....

Ordnassac 2010.04.02. 01:40:11

@Szalmonella: azért annyira nem ugyanolyan, másrészt az MDF tele volt botrányokkal, sokan nem szeretik Bokrost és az LMP szavazói sokkal tudatosabbak, mint az MDF-é (másrészt az MDF-nek három megyében nem lesz listája).

Szalmonella 2010.04.02. 01:45:46

@Ordnassac: a szavazótábor a kiábrándult MSZP szavazók és a volt SZDSZ-es szavazók mindkét pártnál szóba jön. A botrányokat a jobboldali média fújta föl, ezek erre a szavazótáborra nem igazán hatnak.

A 3-mal kevesebb lista a 3 legkisebb megyében nem sok különbséget jelent. A szavazatmegoszláshoz ép elég az összes többi.

Ordnassac 2010.04.02. 01:49:12

@Szalmonella: négy évvel ezelőtt lazán kiesett volna e három megye nélkül az MDF. Sokkal nagyobb támogatottsága most sincs. Bokros kb. annyi embert hozott, mint ahányat elveszítettek 2006 óta.

Szalmonella 2010.04.02. 01:51:46

@Ordnassac: én nem azt írtam, hogy nagy esélye van az MDF-nek, csak azt, hogy az LMP-nek sincs.

LAKSZ 2010.04.02. 01:55:40

Tiszteletben tartva az elemző véleményét, hogy a politikai szereplők azért nem tudnak változtatni a szavazók véleményén, mert nem érik el a szavazókat, az álláspontunk inkább az, hogy az „érzelmi alapon” választók már egy-egy párt mellett elkötelezettek, ezek szavazatát nem befolyásolja már semmi. Az objektivitásra és racionalitásra törekvők pedig megszerzik az információkat a döntéseikhez, s teljesen szabadon mérlegelve döntenek, e voksokat azonban nem lehet egy-egy utolsó információval befolyásolni. Egy új információ csak gyengíti vagy erősíti a végső döntés irányát, ill. a választott voks iránti végső meggyőződés erejét.
A kis pártok egyik problémája viszont valóban az, hogy „elveszik a hangjuk” a nagyok zaja mellett. De azért nem kell sajnálni őket, végül is ezek is „csak pártok”. (A sárkányok kincses ládája mellett a felszabadító királyfi maga is sárkánnyá válik. Ez alól nincs kivétel, maximum a mértékek változhatnak.)
Nem tartjuk valószínűnek, hogy a „teljesen tanácstalanok” száma jelentős lenne, azaz elérné – mondjuk - az 5 %-ot, mivel a „tanácstalanoknak” nevezhető csoporthoz tartozók orientációja már kialakult, csak az ehhez igazodó szervezetek között kell dönteniük, bár ezek esetében ez is érzelmi alapon történik majd. Sokkal veszélyesebb rétegnek érezzük - a politológusok által elképzelt végeredményre - a protest-szavazókat, az eddig nem szavazókat, a csalódottakat, a szélsőségeseket, az ellehetetlenült emberek voksolását, akik már kialakítottak egy elképzelést. De ezek akár az utolsó pillanatban is változtathatnak, a befolyásoló tényező náluk azonban nem a pártok „bedobott csalija”, hanem a teljesen hétköznapi ügyek hatásai. Lehet, hogy egy busz elmegy az orruk előtt és ezért a fővárosi (volt) koalíció pártjai ellen szavaznak, vagy a busz megvárja és szimpatikus a sofőr hangja, ekkor mellettük voksolnak. De lehet az is, hogy a szavazásra menet találkozik egy haragosával vagy egy barátjával, és a haragosa vélt voksa ellen vagy a barátja mellette szavaz.
Azzal viszont egyetértünk, hogy a választási voksok egy része „család-csoportosan” alakul ki, de nem neveznénk befolyásolásnak vagy meggyőzésnek, inkább csak a családi normáknak megfelelő voks-pontosításnak.
Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem. Ha valami mégis bejutna, akkor az csak megzavarja a család bensőséges hangulatát. De nem tudom mi lehetne az az erős pártpolitikai megszólalás, amivel a családi ünnep igazán megzavarható lenne?
Összességében egyre inkább tartjuk azt az állításunkat, hogy a hat párt közül legalább három valamilyen meglepetést fog okozni.

Boldog ünnepet kívánunk mindenkinek!

Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

Ordnassac 2010.04.02. 01:56:33

@Szalmonella: szerintem pedig éppen, hogy van. Persze ez nem garantálja a bejutásukat. Több protesztszavazót fog hozni, hiszen sokaknak tele a tökük a mostani parlamenti pártokból, de a Jobbik túl radikális nekik.

Szalmonella 2010.04.02. 02:01:57

@Ordnassac: Lehetnek protestszavazók, de aki elégedetlen és a töke tele van, az inkább el se megy szavazni, tojik az egészre.

Szalmonella 2010.04.02. 02:08:44

@Ordnassac: A környezetemben az arányok a volt MSZP-s és SZDSZ-es szavazókat tekintve a következőképpen néznek ki:
kb. 50% MDF-SZDSZ
25% LMP
25% nem megy el szavazni.

Ordnassac 2010.04.02. 02:16:53

@Szalmonella: a környezetemben alig van MDF-szavazó, ellenben sok az LMP-s. Mindenesetre 11-én okosabbak leszünk. :-)

pad78 2010.04.02. 02:28:13

@blitzkrieg: @Szalmonella:
Én nem tartom feltétlenül jobbnak a "színtelen, szagtalan" politikai elemzőket, mint azokat, akik személyes érték alapon és ennek megfelelően (bármilyen) pártszimpátiájukat vállalva beszélnek a folyamatokról. Hozzáteszem gyorsan: rosszabbnak sem tartom őket. a. Minden politológusnak - Török Gábornak is - van értékrendje, még ha - sejtésem szerint természetéből fakadóan - nem is veri azt nagydobra. De az elemzéseit természetesen befolyásolja az értékrendje. Én először talán Andorka Rudolf szociológia-tankönyvében találkoztam azzal, hogy a szerző a bevezetésben nyíltan elmondta, hogy ő hogyan gondolkozik a világról, mondván, hogy így becsületes - aztán viszont írt egy hihetetlenül kiegyensúlyozott könyvet. (Azóta, főleg külföldi szakirodalomban, gyakran látok ilyen coming-out típusú előszót, sajnos néha aztán mindent eltorzít a nem csak bevallott, de rosszul kezelt értékrend.) b. Szvsz egy politológust nem az értékrendje, nem a pártválasztása minősít, hanem a felismerései, az általa feltárt összefüggések. Én ezért szeretem Török Gábort, ezért szeretem Lakner Zoltánt, ezért szeretem Giró-Szászt, ezért szeretem Schlett Istvánt, és ezért szeretem Tölgyessyt is (biztos lehetne még folytatni a sort.) Az a jó, hogy mindegyik egyéniség, mindnek vannak olyan gondolatai, amelyek az illető egyéni perspektívájából fakadnak, és nem érzem, hogy versenyeztetni kellene őket, inkább érdemes mindre odafigyelni. És persze mindnek vannak olyan gondolatai, amelyekre azt mondom magamban, hogy igen, ezt ő így látja, de szerintem ennél kerekebb a világ. Mert tesznek néha olyan megállapításokat, amelyek mögött én a nagyon akart függetlenség, vagy a politikai kötődés torzító hatását érzem. De ha az illető elemző egyébként értelmes gondolatokat mond, akkor könnyebb túllépni az ilyeneken. A baj akkor van, ha valakinek minden mondatát egyfajta belső ("ilyennek akarok látszani") vagy külső ("ilyennek akarom láttatni X pártot") ideál határozza meg. Szerintem a felsoroltak nem ilyenek. Negatív példát szándékosan nem mondok.

pad78 2010.04.02. 02:39:24

@pad78: Még annyit ehhez, hogy nagyon szeretem Csizmadia Ervinék intézetének a nevét: Méltányosság. Szerintem ez hiányzik néhány elemzőből, és ez teszi őket csapnivalóvá. És sajnos ez hiányzik a társadalom sok tagjából, és ez teszi őket is ugyanolyan színvakká, mint amilyenek a szélsőségesebb elemzők. Sem a pártok, sem a politológusok nem feketék és fehérek, hanem színesek. Aki bármelyik téren csak jókat és rosszakat lát, és az ehhez a párthoz kapcsolódóakat automatikusan tömjénezi, a másiknál feltűnőket pedig ész nélkül szidja, az szerintem méltánytalan - és gyermeteg. Nem vette észre, hogy neki magának is vannak hibái, de ő is, a másik is ennek ellenére értékes ember. "Minden embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban..."

jobbrólelőz 2010.04.02. 02:46:23

Annyira hiányzik a "Török Gábor fan" posztja, mint egy Dávid Ibolya-Bokros szombat esti láz, mondjuk tangóval...hogy legyen miről vasárnap a családi asztalnál beszélni :-)

BonFire 2010.04.02. 03:34:59

Na, már csak ez a szar flash reklám hiányzott az oldalról! Úgy tekeri a procit, mint állat, húst lehet sütni rajta...

Még szerencse, hogy van AdBlock...

BonFire 2010.04.02. 03:51:35

@LAKSZ: Azért neked is letörne a körmöd, ha a mondanivalódat bekezdésekre taglalnád mondjuk egy üres sorral!

"Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem."

Szerintem meg éppenhogy nem lehet kikerülni készakarva sem, annyira egymásra torlódott a két időpont. Ünnep(?), 1-2 alvás és már jön is a választás.

BonFire 2010.04.02. 03:52:51

@LAKSZ: Azért neked is letörne a körmöd, ha a mondanivalódat bekezdésekre taglalnád mondjuk egy üres sorral!

"Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem."

Szerintem meg éppenhogy nem lehet kikerülni készakarva sem, annyira egymásra torlódott a két időpont. Ünnep(?), 1-2 alvás és már jön is a választás.

BonFire 2010.04.02. 03:54:37

@LAKSZ: Azért neked is letörne a körmöd, ha a mondanivalódat bekezdésekre taglalnád mondjuk egy üres sorral!

"Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem."

Szerintem meg éppenhogy nem lehet kikerülni készakarva sem, annyira egymásra torlódott a két időpont. Ünnep(?), 1-2 alvás és már jön is a választás.

BonFire 2010.04.02. 03:58:41

@LAKSZ: Azért neked is letörne a körmöd, ha a mondanivalódat bekezdésekre taglalnád mondjuk egy üres sorral!

"Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem."

Szerintem meg éppenhogy nem lehet kikerülni készakarva sem, annyira egymásra torlódott a két időpont. Ünnep(?), 1-2 alvás és már jön is a választás.

BonFire 2010.04.02. 04:08:09

Szvsz az lesz most ünnepen, hogy: "Egyétek a sonkát, tojást, sárga túrót, amennyi csak belétek fér, mert jön a Zsidesz, és jövőre már nem lesz semmi, csak legfeljebb libanyak, meg sólet!"

BonFire 2010.04.02. 05:18:45

@LAKSZ: Azért neked is letörne a körmöd, ha a mondanivalódat bekezdésekre taglalnád mondjuk egy üres sorral!

"Az ünnep azonban a családok magánügye, a legtöbb család ekkor nem engedi beszivárogni a pártpolitikát, még érintőlegesen sem."

Szerintem meg éppenhogy nem lehet kikerülni készakarva sem, annyira egymásra torlódott a két időpont. Ünnep(?), 1-2 alvás és már jön is a választás.

BonFire 2010.04.02. 05:19:54

Na, látom, megjavult az Internal Server Error. Az összes ismételt hszt elküldte. Lehet rostálni...

ssi 2010.04.02. 06:41:10

Ünnepi téma-e? - szerintem
- idősebbeknél: VISSZAFOGOTTAN LEGFELJEBB - már nem akkora szenzáció a szavazás + korábban családi összetartozások sínylették meg
- kezdőknél: RÉSZBEN - de csak azonos irányultságon belül
- kortalan: ERŐS EGYÉNI TEMPERAMENTUM esetén bárhol bevállalják
- pártok ráerősítései: Fidesz: minek? (sőt, 1-1 sajtótájékoztatón egymástól eltérően is bármit mondhatnak), MSZP: utcán, Jobbik: interneten, MDF, LMP, stb: ? (van már bázisuk/kizárásos alapon szavaznak majd rájuk)

lüke 2010.04.02. 07:53:20

@LAKSZ:
igen, valahogy így................
A reformátusok és evangélikusok legnagyobb ünnepe a húsvét, míg a karácsony a katolikusoké.

A feltámadásig csendnek kell lenni.
Nem lehet kiabálni.
Zöldet kell enni!

Nekem az itteniek is azt sugallták, hogy majdnem- nagy nagy tisztelet a kivételnek- mindenki érzelmi választ. Aki a kedvelem alapon, még visz bele egy kis pozitívumot, de aki u-t-á-l-o-m alapon, az nem hiszem ,hogy hideg fejjel választ.
Jó pihenést mindenkinek a nagy hét utolsó napjaira.
en.wikipedia.org/wiki/Holy_Week
Ami az indogermán nyelvekben csak a németben más: Karwoche, semaine sainte,settima santa-hebdomas sancta -,holy week
/Karfreitaig, good friday ,vendredi sainte/

gonda1979 2010.04.02. 07:57:29

Ünnepi téma-e?

Szerintem az emberek nagytöbbégét nem érdekli mélyrehatóan a politika.
Tévedés azt gondolni, hogy az interneten megjelent hírek rövidtávon bárkit is befolyásolnának.
Az emberek nagytöbbségének ha van véleménye azt inkább megtartja magának, kivéve az elvakult "hitbuzgókat".
Szerintem a Fidesz lejön majd azzal a dumával, hogy fontos az ünnep nyugalmát megtartani, ezért függesszék fel a kapmányt a pártok erre a néhány napra. és igazuk is van...

tibapó 2010.04.02. 08:08:05

SZAVAZZ A KISPÁRTOKRA!

A két domináns nagypárt a 2006-os kampányban megpróbált minket kétpártiságra dresszírozni, "weimarizálódás"-sal riogatni. Jobb- és baloldal, „vigh és tory”, „vörös és fekete”?! Pedig egy kétpólusú parlament sokkal nagyobb veszélyt jelentene, a mutyi és a közöny képében, és 89’-ben pluralizmust akartunk, nem dualizmust.

Pezsgő közéletet szeretnék, érdemi vitákat, mérleg nyelvét, kétharmados törvényeket! Szólásszabadságot! Virágozzék minden virág! Amelyik párt betartja az alkotmányt, szólásjogot érdemel a parlamentben is, a médiában is. Jó hazafi, tisztességes polgára lehet bárki államunknak, ha kommunista, ha nacionalista, ha liberális, ha keresztény-, ha szociál-demokrata, ha akármi más. Minden párt stratégia és taktika, ideológia és gyakorlat, eszme és program alapján azonosítható be. Minden eszmének van gazdapártja, s mivel minden eszmének van elég követője hazánkban, pártjaiknak ott a helyük a magyar parlamentben. Szavazz a kispártokra!

Egy párt kötődhet klasszikusan valamelyik alap-ideológiához (konzerv, szocdem, libsi, komcsi, náci, stb). Aztán lehet választási párt, ha valamely népréteg, kisebbség érdekeit képviseli (paraszt, kisgazda, vállalkozó, magyar koalíció, romániai magyar, vagy akár cigánypárt). A harmadik fajta az úgynevezett gyűjtőpárt, mely egyszerre képviselne mindenkit, leginkább persze felkent vezetőik hatalmi érdekeit. Mint az MSZP és a FIDESZ, kiket nehéz ideológia vagy életvitel szerint identifikálni. Annál inkább nem éppen szeplőtelen fogantatásuk alapján.

Az utolsó „egypártkongresszuson” anno, nem a kommunista MSZMP feloszlatását (MSZDP-re és MKP-re szétválását) mondták ki, hanem (a pártvagyon megtartása végett) létrehozták a (fából vaskarika) jogutód MSZP-t. És hiába bizonygatják, azóta sem számoltak el azzal a fránya pártvagyonnal. De az is az MSZP-sek sara, hogy nem hagyták lélegzethez jutni a történelmi szociáldemokratákat, tétlenül nézték elsorvadásukat. Az pedig, hogy máig nagyon nehezen találják meg a valódi szociáldemokrata erényeket (luxusbaloldal), már csak hab a tortán. Szavazz a kispártokra!

De a fideszes fiúk újmagyar kivagyisága sem hiteles. A damaszkuszi pálfordulás kismiska volt ahhoz képest, ahogy a kilencvenes évek derekán többtízezer radikális-liberális ifjú-demokrata a vezér hívószavára zombi módra átgyalogolt a kiüresedő jobboldalra. No és falánkul bekebeleztek egy sor történelmi pártot. S hogy a fidesz-program sem egyéb populista népnemzeti-marxista hablatynál, csak a hab a másik tortán. Hogy is van ez? A szocdem regnálók ránk eresztik a szabad piacot, az ellenzéki "konzervatívok" meg populistán proletároznak? Mi ez, ha nem politikai skizofrénia? Ezt akartuk tán a rendszerváltás hajnalán?

Egyszóval semmi okunk ezekre a hataloméhes, program nélküli gyűjtőpártokra szavazni. Még az sem, hogy elveszhet a voksunk, hiszen nem sok veszett el 2006 tavaszán sem, s ha eltörölnék a protekcionista 5 %-os küszöböt, meg a kopogtató cédulák nagyüzemi gyűjtését, még kevesebb veszne el. Szóval, szavazz a kispártokra, csak azért is, forever!

tlac 2010.04.02. 08:19:27

@nyomasek_bobo: adnak Balónét helyette..

lüke 2010.04.02. 08:27:53

@tibapó:
jeeszus isten hol élünk:)
és a legszebb szót a
en.wikipedia.org/wiki/Liberalism
l-i-b-e-r-a-l-i-z-m-u-st lejáratták, szitokszóvá lett
ezt is tessék belevenni...............

lüke 2010.04.02. 08:29:01

@gonda1979:
ahogy a politika se úgy az ünnep se
kivéve a hívőket:)

stargate 2010.04.02. 08:29:40

@nyomasek_bobo: Szintén csatlakozom, így már én is az m1-et választom.
Végre úgy érzem hiteles és ami fontosabb élvezhető, nézhető, felfogható lesz a választási műsor.

Idet 2010.04.02. 08:39:19

@namitirok: Seres Mária tegnap este volt a Dunán.

Idet 2010.04.02. 08:41:31

@Ordnassac: Nézd meg az előző blog végét! Hódolatom a csokornak...

lüke 2010.04.02. 08:44:51

@Ordnassac:
különösen remk az intonációja, nem lehet megérteni mit mond
"hallom, csak nem értem a szót"
Fotográfia c. filmből

faqtya 2010.04.02. 08:45:00

Ha én pártot alapítanék, az lenne a párt neve:
Ide tegye a X-et!
És mi nyernénk 100%-kal

Idet 2010.04.02. 08:47:46

@pad78: TG már feltárta valamelyik bejegyzésben, hogy emberből van, azaz neki is megvan a maga értékrendje, ami szerint rendezi a dolgokat, de politológusként nagyon igyekszik, hogy az ítéleteiben ez ne befolyásolja.

Idet 2010.04.02. 08:51:36

@tlac: Sokat nem, de, hogy őszinte legyek, nem nagyon figyeltem, mert a többi kanálist nézegettem, hogy ott politikailag mit lehet leakasztani. El is akadtam Bokros Bajusz salátazöld nyakkendőjében...

agent T 2010.04.02. 08:59:17

Azért az LMP-nek ehhez a "srácok segítsetek, a célegyenesben elfogyott a kampányra szánt zsé" című produkciójához gratulálni kell, mert ez a pol. marketingben (hazánkban) valami új. Persze hiteltelen, de sokan benyalják. Azért mondom, hogy hiteltelen, mert ugye a, ott van a párt imidzse, amelynek jelentős mértékben része az a néha kódolt, néha nyílt üzenet, hogy a pártnak jelentős az éertei
lmiségi holdudvara. Aztán b, ott van az a sok szemüveges-szakállas húdeokos értelmiségi, és képtelenek belátni, hogy x összeg y kiadások mellett z ideig engedi a kampány finanszírozását... LOL:)))))
Ez az egész arról szól, hogy az istenadta nép láthassa, az LMP nem olyan mint a többi, ők aztán nincsenek kistafírungolva, ők aztán rohadtul de nagyon civilek, ők még alig vesztették el a szüzességüket...
Wáááá és tartok attól, hogy bejutnak a Parlamentbe, és akkor megvalósul a Bogár László jóslata, hogy ne ájuljunk el a gyönyörűségtől, hogy az SZDSZ megdöglött, mert felüti a fejét a szöerrny valahol megint... és 2014-re, a magyar történelem legfontosabb választására a Fidesz négy év alatt leírja magát annyira (meg leírják annyira a médialakájok) hogy bukjon, az MDF már most is egy haldokló politikai kurva, az MSZP ott tart, mint 65 millió éve a dinoszauruszok, az LMP meg élni fog és virulni, jól megerősödve, és még jót is fog tenni neki, ha most esetleg nem jut be... na ezért fogok én a Jobbikra szavazni, és felőlem nyugodtan megírhatja a Magyar Hírlap, hogy Morvai Krisztina leszbikus prnósztár, Vona Gábor maga a viszkis rabló, a jobbikos alapszervezeteket pedig a titokban fennmaradt Waffen SS pénzeli, az sem érdekel.

radala 2010.04.02. 09:07:09

Számít az, hogy van-e bármi téma?
Nem az van, hogy vannak, akik imádnak politizálni mások meg nem?
Szerintem az LMP önmagában is elég érdekes ahhoz, hogy szóba kerüljön.
Lehet, hogy teljesen tévedek, de szerintem jól teszi az LMP, hogy nem gurít óriásiakat. Normális emberek utálják a zajt. Másrészt meg a BKV überelhetetlen, a Jobbik botrányok is alul és fölülmúlhatatlanok.
Fogalmam sincs az Apple hogyan nyomul, de szerintem nem zajjal, az Ikea sem hiszem, hogy úgy kezdte.

Szívroham 2010.04.02. 09:14:50

@tibapó: Ebben volt valami költői. "I like diversity, not assimilation"

@agent T: Elfogyott a pénz, van az úgy...:-) még az amerikai kampányban is... Hogy így volt-e kalkulálva, vagy nem, az az eredményt tekintve nem fontos.

@radala: Apple rulez

Idet 2010.04.02. 09:16:46

Szerintem már egy ütős botrány sem segíthet, telítődött az oldat.
Talán jobb is lenne, ha így húsvét táján ezzel senki sem próbálkozna, mert egyrészt húsvét, másrészt a várakozás időszaka választási szempontból is. Jön a "legyünk már túl rajta" effektus. Nem fognak már számolgatni (ha tették egyáltalán), latolgatni sem nagyon, kb. a 80%-a választásra jogosultaknak eldöntötte, mit tesz: 1. megy választani/nem megy választani; 2. mit tesz a szavazófülkében.
Kis huzivonizások még lehetnek, a család nyekteti vagy a baráti kör, de az nem jelentős létszám. Szerintem.

Diocles 2010.04.02. 09:18:15

Van egy érdekes jelenség a környezetemben, amely nyilván nem reprezentatív, de tanulságos.

Egyre többen fognak Bokrosra szavazni, persze volt ballibek, tudják, hogy nem fog bejutni az MDF, tudják, hogy az MDF vezetősége takarítószemélyzetnek sem volna alkalmas, de mégis, csak és kizárólag Bokros miatt odaszavaznak, azt mondják, hogy ezzel tartoznak önmaguknak, a lelkiismeretüknek.

Szóval az MDF minden bénasága, és az ellene vezérelt karaktergyilkolászás (lásd eme blogot) ellenére szerintem elérhet egy komoly eredményt, persze azt nem gondolom, hogy emiatt bejutnának.

agent T 2010.04.02. 09:24:50

Itthon vagyok betegállományban. A szomszédoban hallgatom Imrét, aki az éppen aktuális élettársával bőgeti a rádiót (vagy tévét) és félhangosan beszélgetnek valamiről, időnként elhangzik az, hogy Orbán. A "félhangosan beszélgetnek" jelen esetben eufémizmus, mert ilyentájt (09:20) Imre már takonyrészeg, és ennek megfelelően artikulál.
Na most ez az ember kétszeresen el van tiltva a gyerekei láthatásától, valami nyomorúságos szocsegélyt kap, azt költi kannásborra, és nem vagyok benne biztos, de úgy hírlik, hogy volt sitten is... és bevallom engem lehervaszt, hogy ha nagyon kicsit is, de befolyással lehet ez az ember az én személyes sorsomra is azzal, hogy ha nem üti ki magát elég korán jövő vasárnap, vagy este hét előtt magához tér, akkor elmehet és szabadon ikszelgethet valamit, kénye-kedve szerint.
... Persze gondolom a pártok programjának beható ismerete, a racionális érvek és ellenérvek mély, filozofikus töltetű átgondolása alapján.....................
Egyszerűen nem látom át, mivel rosszabb a demokráciánál a Vezér-elv.
Az autokratikus rendszerek elvégre a sumérok óta bizonyítanak, most is többségben vannak a világon, és csak remélem, hogy az 1640 óta zajló történelmi kisiklás lassan majd véget ér.

agent T 2010.04.02. 09:26:45

Ja, ez az előző bejegyzésem csak arról szólt, hogy mi lesz az emberek asztalán Húsvétkor. Szerintem az emberek jelentős részének elég lenne, ha lenne elég kannásbor meg mónikasó (RIP) nem kéne nyaggatni őket az ország dolgaival.

radala 2010.04.02. 09:30:11

@Aidan Pryde: Ja, kb. annyira rulez, mint az LMP. Nagyon szép, lehet, hogy jó is, de valójában pont akkora átbaszás, mint egy sima PC. De kétségtelen, hogy rám is hatással van az Apple is meg az LMP is.
De az is lehet, hogy van a politikában is linux:-)
www.youtube.com/watch?v=8LAXg_UmzTY

tlac 2010.04.02. 09:30:55

@Diocles: az én "ballib" környezetemben (nem reprezentatív minta :) ) azt mondják nem mennek el. De lehet csak mondják. Jobbikosok kicsit inognak már a héten, hogy mégse Jobbik, kicsit a 88-89 ős-SzDSz-t idézik, antikommunistát, rendszerellenest mutatnak, külföldi leágazás gyanúk, vezérkarban ott a sok radikál-izgága, alattuk meg a tenyeres talpas tömeg.
Jövő héten megnézem úgy maradtak-e :)

radala 2010.04.02. 09:38:28

@tlac: Jaj, de jó hasonlat ez a 90-es SzdSz mai Jobbik.
Ez lesz a téma a Húsvéti asztalnál:-)
Ez hatni fog:-)

Yorktown 2010.04.02. 09:42:28

@audi26: Okos ember nem kezd családi összejöveteleken politizálni, mert antagonisztikusak az ellentétek."

Mindenhol, úgy gondolod? Dehogyis... tévedsz: nálunk még a legszélesebb családi kör is egyöntetű ezen a téren.

Diocles 2010.04.02. 09:48:41

@tlac:

muhahahhh
ezek a szerencsétlen szocik is jól megjárják Gyurcsánnyal, szerintem a színfalak mögött jobban anyázzák, mint bárki valaki is jobbról:

nol.hu/belfold/gyurcsany_epp_az_mszp_kampanyzaro_napjan_tart_konyvbemutatot

bioLarzen 2010.04.02. 09:50:33

"Az ebédlő- és vacsoraasztalnál ebből a szempontból is fontos dolgok dőlhetnek el"

Bacchus, nagyon szegény családban nőttem fel ezexerint, nálunk csak egy asztal volt evéshez :D :D :D

(Bocs, nem lehetett nem lecsapni)

bio

radala 2010.04.02. 10:01:01

velemenyvezer.blog.hu/2010/04/02/kuncze_gabor_keveri#more1888624
Ez is egy jó kis ebédtéma.
Szerintem aki akar az talál.
Nem linkelem be, de van a velemenyvezeren egy cikk, amivel csöppet sem értek egyet, arról szól, hogy az LMP túl más. De szerintem ez nem igaz, hogy kontra-produktív. Szerintem tuti van 5 % ember Mo-n, aki pont, hogy nem akar egyetlen karizmatikus vezetőt sem látni maga körül.

z666 2010.04.02. 10:05:29

@snq: "vona gábor bekakilt nagycsoportos korában"
Képzeld, biztos forrásból tudom, hogy alsós korában Szegedi Csanád Hókuszpóknak szurkolt a Hupikék Törpikék ellenében!!! Skandallum!!!!

z666 2010.04.02. 10:13:46

@agent T: "Egyszerűen nem látom át, mivel rosszabb a demokráciánál a Vezér-elv.
Az autokratikus rendszerek elvégre a sumérok óta bizonyítanak, most is többségben vannak a világon, és csak remélem, hogy az 1640 óta zajló történelmi kisiklás lassan majd véget ér."

Talán mi még megérhetjük ezt. Ha nem, akkor már úgyis mindegy az emberiségnek...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:20:36

@agent T:
Kedves T. ügynök!
És mégis, mit bizonyítnak azok a dicsőséges a(risz)utokratikus rendszerek?
A Habsburgok belházasságiaból egy csomó degenerált született, akik jobban el voltak foglalva a saját dinasztiájukkal, mint bármi mással!
Öröködési háborúk, ellenfeformácia, százéves öldöklés a semmiért?
Vagy esetleg a diktatórizmus, Sztálin, Hitler őrjöngései, a jakobinusok "Circus ror the public" nyakazásai?
Esetleg a kínai és japán uralkodóház évszázadokig tartó uralma? Ott más a mentalitás, igaz!
Vagy Hailé Szelasszié, esetleg Irán példája?
Ezek mind megkönnyítik a választást, igaz, mert nincs választás ilyenkor!
Igaza van Churchillnek szerintem...
még mindig csak tanuljuk a demoszt, óvodai szinten!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:23:28

@z666: Visszasírod mindazokat, akiket felsoroltam?
Szent együgyűség, "vezérlőtábornok" a neved!

radala 2010.04.02. 10:23:51

@Idet: hetivalasz.hu/vilag/szeretot-tart-tokes-laszlo-tamad-a-titkosszolgalat-27446/

Tudom, hogy én linkeltem be anno a "Tökés ügyet", de én teljesen úgy emlékszem, hogy az volt a hír, hogy a felesége azt mondja, hogy...
Nem az volt a hír, hogy az is lehet, hogy talán a felesége azt mondja hogy....
Nem tudom hol olvastam, de az tuti, hogy ott volt a felesége képe (ezért is hittem igazán el, hogy egyrészt ö mondja, másrészt valóban elég elesett asszonyka)
Lehet, hogy jobban kell ezentúl figyelnem arra, hogy pontosan mit olvasok.
Tuti biztos voltam benne, hogy az egy TÉNY, hogy Tökésné válik és azt meséli, hogy a férje csalja plusz megkergült.
Most akkor mi van?
Amúgy ez is egy jó téma csak nem lehet róla könnyen áttérni az LMP-re.
Ha csak így nem.
"No látjátok, Schiffernek nincs felesége, vele ilyenek nem történhetnek meg, mert ugye lehet más a politika:-)"

snq 2010.04.02. 10:25:01

@z666: ne lődd le előre a "helyi téma" nevű "hirdetés újság"* következő számának címlapsztoriját (a mostani "morvai krisztina a gyurcsányi jobb keze" volt, de ezt is elnyomták a féloldalas orbánfejek)

*: a kampány- és pártfinanszírozás átláthatóságára adott igazi likudos válasz ez a lap

bigapples 2010.04.02. 10:26:11

@radala: Ha Gyurcsány összeáll a Magyar Bálint-Kuncze féle
kemény maggal egy új párt megalakítására, akkor jelentősen megnő a Fidesz mozgástere. A régi Mszp-s garnitúrának létérdeke lesz még csírájában eltaposni az új baloldali pártot, a Fidesz játszhatja az oszd meg és uralkodj játékot. Ráadásul mindhárom parlamenti pártnak érdekében áll majd a GYF párt ellehetetlenítése. Nem lennék meglepve, ha egy ilyen helyzetben a Kiss P., Szekeres I. féle öreg csontok aktívan besegítenének, hogy Gyurcsány minél előbb Zuschlag és Hunvald mellé kerüljön.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:26:15

@z666: Igen, polgárháborúkat, nemzeti háborúkat és világháborúkat az emberiségnek!
Még nem "csesztük" el eléggé így is, mi?
Környezetszennyezés, vízhiány, éhezés...ezekre mind megoldás ez, mi?
Nem tudom, hol olvastam, hogy a háború megoldja a túlnépesedést! Ez így igaz lehet, de milyen áron?:-(

Diocles 2010.04.02. 10:29:03

@bigapples:

a fenét, a Fidesznek éppen az az érdeke, hogy Gyurcsány, vagy Szili, vagy akárki robbantson, tehát az kap majd Fidesz- és kormányzati támogatást (a színfalak mögött persze), aki segíti az ellenzék további darabolódását.
a politika ezen a szinten már nem az érzelmekről szól.

radala 2010.04.02. 10:31:15

@snq: Egy kérdés. Egyetértve azzal, hogy kicsit talán lehet sajnálni a Jobbikot.
Nem hülyeség-e az, hogy Vona azt mondja, hogy a titkosszolgálatok nyomulnak ellenük.
Egyrészt az ügyek mind bagatellek, másrészt ez nem azt jelenti-e, hogy az ügyek igazak és csak az a ciki, hogy kiderültek, de nem is derültek volna ki enélkül...
Nem olvastam el mit mond Vona, csak a címet, de szerintem az emberek döntő többsége csak címeket olvas.
Amúgy nekem minél régebbi történeteket szednek elő pl Morvairól annál intelligensebbnek és szimpatikusabbnak tűnik. Ma olvastam pl az MH-n, hogy szerinte milyen a jó óvoda. Nos az szerintem is egy jó óvoda lehetett.

Diocles 2010.04.02. 10:33:22

nah, máris összeállt az Orbán-ellenes nagykoalíció, pedig Orbán még kormányon sincs:

nol.hu/belfold/_orban_alljon_ki__

bigapples 2010.04.02. 10:33:43

@snq: Azért a sok lufi botrány mellett van két cikk, ami minden jobboldali szavazót el kell, hogy gondolkoztasson.

hvg.hu/itthon/20100401_gripen_jobbik_posze_lajos_losonczy_ceg

hetivalasz.hu/itthon/mit-csinalt-vona-moszkvaban-a-jobbik-arnyekembere-nem-cafol-28340/

Mert ez jelzi, hogy a Jobbik erkölcsösségről és romlatlanságról szóló jelszavai ellenére a valóságban ilyen emberek mozgatják a háttérben a szálakat.

chelsea.hu 2010.04.02. 10:34:02

Az elemző li. a közvéleménykutató cégekről az alábbiakat gondolom:
-Századvég, Stumf, Giro-Szász -elkötelezett Fidesz, de szalonképesek.
-Nézőpont, Mráz, -lekötelezett Fidesz (fiókintézet) ,a Szijjártóhoz hasonló ,szalonképtelen társaság.
-Visionpolitics, Török Gábor, talán a legobjektívebb intézet és személyek,-nem elfeletkezve Lakner Zoltánról sem.
-Progresszí Intézet, elkötelezett Mszp, de szalonképes csapat.
-Méltányosság, Csizmadia Ervin, -érdemes figyelni a mondanivalójára.
-Tölgyessy Péter,-Török Gáborhoz hasnlóan nagyon közel a valósághoz- a második legkedveltebb elemzőm pl. az MR1-en hétfő.
-Pénzügykutató, Lengyel lászló, -igyekszik logikusan követni a folyamatokat, vállal kockázatot a jövőt illetően is.
-Kiszelly Zoltán, -Fidesz, de szalonképes.
-Republikon,-elkötelezett Szadesz,-szalonkételen társaság.
-Gki, -közel a kormányhoz.
-Kopint-Tárki, -az objektív gazdasági elemző.
Természetesen a fentiek szubjektíven, a saját nézőpontomon keresztül.
Mennyiben értetek ezekkel egyet?

agent T 2010.04.02. 10:34:26

Kedves namitirok, az autokratikus rendszerekben általában REND van.

bigapples 2010.04.02. 10:37:46

@Diocles: Érdeke a Fidesznek, hogy a szocik szétrobbantsák az MSZP-t, de a robbantás után ő döntheti el, hogy melyik maradhat meg a baloldali térfélen és melyik mehet a levesbe. Ezzel megnő a Fidesz mozgástere.

agent T 2010.04.02. 10:40:11

@Diocles: Azért ez egy érdekes nagykoalíció, minden résztvevő égené magát benne a szavazói előtt. A Jobbik a többivel, a többi meg a Jobbikkal. Nekem pl., ha azt írná az újság, hogy a Jobbik koalícióba kezd mondjuk az LMP-vel, 1000%-kal nőne meg a Fidesz-szimpátiám.

Idet 2010.04.02. 10:41:33

@agent T: Igen. A temetőben is rend van, csend, fegyelem, egyenes sorok.

Diocles 2010.04.02. 10:42:17

@chelsea.hu:

LOL
Lakner Zoltán esetén javasolnám, hogy üsd be a google-ba a "Lakner" és a "Lamperth Mónika szövegírója" szavakat, talán némileg módosulni fog a véleményed. :)

Ezért nem hiszek én a "független" politológusokban, mindegyiket fogja valamelyik érdekcsoport, csak valakinek a szerződéseit már tudjuk, valakiét meg még nem.
De előbb-utóbb minden érdekesebb szerződés nyilvánosságra kerül.

bigapples 2010.04.02. 10:43:48

@agent T: Vagy épp részleges vagy teljes káosz, ha az autokratikus rendszer rosszul működik. Mivel nem áll kontroll alatt, sokkal gyakrabban történik ez meg, mintsem gondolnád.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:45:54

@agent T: Az, meg nagy-nagy KUSS!
Szinte mindenkinek, akinek meg nem, az azért remeg, hogy elég hangosan vonítson a hatalomban maradásért!
"Ember embernek farkasa" , de a farkasok lehet, kikérnék ezt?

A falkavezérnek jó, ha tényleg az, egészen addig, amíg ki nem nyírja valaki, hogy ő legyen a "mindenttudó"!

Köszönöm, én nem szállnék bele abba a versenybe, hogy "ki nyírja ki a másikat előbb!"

Maradok a kisebbik rossz elvénél, ha megengeded!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:48:27

@Idet: Meg viráglopkodás, kihantolás, 301-es parcella...
Már a(z) (erkölcs)csőszök sem az igaziak!

chelsea.hu 2010.04.02. 10:48:33

@Diocles: Igen, ismertem ezt a szitut. De a véleményemet nem befolyásolta. Török Gábor pl. Sólyom László tanácsadója -aki ugye Fidesz-közeli köztársasági elnök-,s ettől függetlenül tud objektív elemző maradni.

CSENDES 2010.04.02. 10:51:05

@Ordnassac: Megmondom hogyan tudatosul. Az összes misén ez lesz a téma. Az egyház minden választás alkalmával megragadta már ezt az ünnepet arra, hogy irányítsa a választói akaratot. Ez már a virágvasárnapi balhé alkalmával is így volt, s most is ez fog történni.

radala 2010.04.02. 10:52:07

@Diocles: Szerintem a politika nagyon is az érzelmekről (is) szól. Már csak azért is, mert az ember nagyon nehezen tud különbséget tenni az érzelmei meg az érdekei között.
Hihetetlen mennyiségű frusztrációt szedhetett már össze Szekeres vagy Kiss.
@bigapples: Tudom, hogy már ötvenszer mondtam, de szerintem az MSZP/SZDSZ semmilyen darabja nem ellenfél már ma a Fidesznek. Érdekes kérdés volna, én sajnos nem emlékszem, hogy Orbán karizmatikus vezér volt-e már 98 előtt is? Szerintem nem. Schiffer persze szerintem soha nem lesz az, és valószínűleg a tömegeknek ez tényleg kell, de én nagyon hiszek a történelmi szükségszerűségekben, nevezetesen valaki majd lesz karizmatikus vezér.
Amúgy Medgyessy is minden volt csak nem egy karizma.
Szerintem Vonának sincs semmi különösebb tehetsége, legalábbis én nem látom "nagyszerűbbnek" Schiffernél.
Szerintem OV is csak attól OV, hogy így adódott. Tuti, hogy tudott élni a lehetőségekkel, de szerintem nem ö csinálta meg a lehetőségeket. Volt életében egy pár zseniális húzása, de szerintem ezek már a lehetőségekkel jöttek.

Idet 2010.04.02. 10:53:02

@radala: Mai hírek ezek? Nem néztem meg a dátumot. Tudod, lehet, hogy csakugyan elhagyta, mert nem bírta tovább, de visszacsinálta egy kis hathatós rábeszélésre, ígéretekre... láttam én már karón varnyút, meg te is, biztosan.

Hogy a szekusok megpróbálnak visszaütni, az tuti. Hogy minden eszközük megvan rá, és nem félnek használni, az is tuti.
De, hogy vannak dolgok T. füle mögött, az is tuti. Ezzel együtt, a magánélet legintimebb szegmensével zsarolni valakit, a legócskább, legaljasabb, leggyávább dolog, az is tuti.

Még, ha mondjuk Morvai úrhölgyről van is szó. Ha eggyel megtehetik, mindenkivel megtehetik.

És igazad van, nagyon meg kell nézni, mit veszel készpénznek. Vannak olyan személyek és orgánumok, akiknek azt sem hiszem el, ha a faliórárról leolvassák a pontos időt. (Raymond Chandler után szabadon...)

eyeofodin85 2010.04.02. 10:54:41

Azért Stumpf messze van szerintem a szalonképestől. Egyszerűen, ha akarna akkor sem tudna kiszakadni a múltjából és ideológiájából. Most meg pl. Giro-Szász tolja látványosan a Fidesz szekerét.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:54:55

@namitirok: És akkor erről még nem is írtam...többek közt:
index.hu/bulvar/hofi0717/

"a szemét komenista megérdemelte", mi? vagy csak szimpla megélhetési bűnözés?:-(

Idet 2010.04.02. 10:57:02

@namitirok: Csak, mert Agent T annyira hiányolja a diktatúrák rendjét. Ezek sok temetőt létesítettek, és azokban rend is van;-)

snq 2010.04.02. 10:57:22

@bigapples: természetesen, - most a választásra időzített "leleplezésektől" függetlenül - nem szabad fenntartások nélkül elfogadni semmit a jobbiktól sem

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 10:59:29

@radala: Orbán Viktor jókor volt jó helyen! De ez nem kisebbíti azt az érdemét, hogy ki tudja használni ezt a lehetőséget, igaz, a lécet csak harmadjára viszi, de ezzel is megnyeri a versenyt, úgy tűnik, egy időre (20 év?) "csúcstartó" lehet!
Azért ez a húsz év vicc akar lenni csak, reménylem!

Idet 2010.04.02. 11:00:13

@namitirok: Na, most egy ideig keresgéltem, mire gondolsz, de mán megvan!
Mit szólsz Ordnassac avatarjához? Szerintem Vizi E.-t rágja a sárga irigység!

Idet 2010.04.02. 11:01:54

@namitirok: 10 nem lenne rossz pedig, ahogy mostanság állunk.

Phxmike 2010.04.02. 11:01:57

@Ordnassac: Mi a szep benne? Megint csak ures fecseges....

Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02. 11:02:46

Mai hír: Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt esélyes. ( Nem mintha újdonság lenne sajnos.) Ha ezt Orbán bevállalja, egyre világosabb, hogy a valódi hatalmi centrum merre. Annyit tud, hogy nem képesek megállítani.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 11:03:07

Engem meg az szomorít el, hogy semelyik média nem meri felvetni, hogy a Gyurcsány szaunatüze egy média hack. Szándékos gyujtogatás történt. A gyújtogató Gyurcsány Ferenc. Így próbál újra a figyelem középpontjába kerülni, áldozatként, hogy rokonszenv kampányt vívjon.

CSENDES 2010.04.02. 11:03:12

@manyike: Na hát erre akár fogadást is köthetnénk, hogy a Fidesznek semmi sem elég. Minek? Már kifejtettem ebbéli véleményemet, azaz az egyház vállalja ezt a szerepet, mint mindig, minden választás előtti vasárnapi misén.

Idet 2010.04.02. 11:04:03

Ki tud valami bővebbet Heim Péter gőzgazdászról? (NEM magánéleti kotorászásra gondolok!)

ssi 2010.04.02. 11:07:28

NYUSZIKA KÉRDEZI: MEGTÁMADHATJA-E A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYT?

Alkotmányellenes, vagy nem, h a rendszer nem veszi figyelembe, h 1-1 jelölt mögött, adott körzetben mennyi is az oda tartozó szavazó?

Idet 2010.04.02. 11:07:59

@helota: Gondolod? Lehetséges. Szerintem meg elmentek hazulról, a szülők, és valamelyik drága gyermek túlhülyülte magát a haverjaival, nem figyeltek, miközben szorgos tanulással készültek a jövőre;-))

Diocles 2010.04.02. 11:08:57

@Kapanyányi monyók (szünytelen):

Pintér állítólagos belügyminisztersége a Népszabadság (MSZP-résztulajdon) "információja", és mint ilyen, kőkeményen a szocialista kampány része.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.04.02. 11:09:26

Nem tudjátok, hogy a Marketing Centrumnak lesz-e most felmérése?
(az imádott SZDSZ kivételével Seki mindig jól tippelt, legalábbis nálam veri a Századvéget, Szondát, meg a Gallupot)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:10:17

@Phxmike: Hát hogyne! Üres fecsegés, persze..és ebből is meg lehet élni, mi?:-P
Tessen nem üres, eladható "fecsegést" gyártani, elfogulatlanul!
Előfizetek, ha a szájam íze szerinti, ígérem!

CSENDES 2010.04.02. 11:12:41

@faqtya: IDE-X???? Ez olyan, mint egy rajzfilhős.

z666 2010.04.02. 11:14:57

@namitirok: "Környezetszennyezés, vízhiány, éhezés...ezekre mind megoldás ez, mi?"

Az biztos, hogy a nyugati típusú demorácia keretein belül egyik sem fog megoldódni, csak rosszabb lesz...

"Igen, polgárháborúkat, nemzeti háborúkat és világháborúkat az emberiségnek!"

Ez nem tudom, hogyan kapcsolódik ide... Tudod, a háborúhoz nem kell két fél: ha megtámadnak, védekezned kell! Ha nem védekezel, megdöglesz...
Egyébként évtizedek óta nagyon durva háború folyik a fehér faj ellen. Elsőorban tollal, filmszalaggal, bankokkal, és néha fegyverekkel is...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:15:56

@Idet: Másrészt meg azóta nagy a csend! Eszerint nem vált be a reklám?
Én ebben nem hiszek, max. biztosítási csalás lehet a dologban, mer' elfogyott a konyhapénz otthon!:-D

Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02. 11:17:07

@Diocles: Én csak boldog leszek, ha nem így lesz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:19:00

@z666:
Sőt, népesedéssel is! A "fehér faj" meg is érdemli!
Kétszáz év múlva csak mulatt kínaiak és "ingyánok" élnek a Föld nevű bolygón, borítékolom, tessen majd leellenőrizni!

chelsea.hu 2010.04.02. 11:21:56

@namitirok: Majd nézzük meg közösen fél év múlva a Fidesz népszerűségi mutatóit, -bízva abban, hogy továbbra is műkodni fog a blog-, figyelembe véve, hogy az elmúlt 3és3/4 év legképtelenebb ígéreteiből és követeléseiből mi fog megvalósulni.

papika 2010.04.02. 11:22:15

@Diocles:
Azért be kell valljam, százszor jobban érzem magam, hogy ilyeneket ír a népszabi, hogy Lázár-e vagy Pintér lesz a belügyminiszter, mint amikor azt találgatták, Drazsé lesz-e vagy Lampert.
Huhhúúú, már csak egy hét és mennek az elvtársak!
Éljen, éljen!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:23:37

@namitirok:
Tán ezt hívják természetes kiválasztódásnak, nem?
Amit javasolsz, az mesterséges, megelőző csapás lenne!
De azzal már elkésett a "dicső" fehér rassz! Nem kicsit, nagyon!

Lehet integrálódni a "sárgák" közé, vagy ki lehet pusztulni!
Most kerültünk a "f@sz" rossz végére, ez van!
Amikor fenn voltunk, ugye, az jó lehetett, nem?:-(

radala 2010.04.02. 11:23:51

@namitirok: Szerintem pont ezt mondtam én is. Csak azt akartam mondani, hogy egyrészt abszolút semmi szükség egy karizmatikus vezetőre. OV-ot 2002-ben egy messze Schiffernyi karizmával sem rendelkező valaki verte meg, úgy, hogy se közel se távol nem volt senki karizmatikus a pártjában.
Most meg nem OV karizmája miatt fog OV győzni, hanem sokkal inkább GyF karizmája miatt.
Hajlok arra, hogy ez az egész 8 év amiatt van, hogy a szocik azt gondolták, hogy olyan nem lehet, hogy nem ők vannak hatalmon, mert az a világ rendje. Téves következtetést vontak le, azt hitték, hogy erről Orbán meg az ö karizma tehet ezért hagyták magukat megkarizmázni. Ez meg öngyilok lett.
Teljesen elképzelhetönek tartom, hogy a Fidesz karizma nélkül is legyőzhető. Nekem és szerintem itt a blogon a többségnek kicsit sincs igénye a karizomra.
@Idet:Ja megnéztem baromira nem mai hírek, csak volt egy legnépszerűbb kifejezések Tökés László és oda klikkeltem. Amúgy azt hittem friss, de még februári, szóval még megelőző csapás volt:-)
Jó, hogy vannak titkosszolgálatok, különben nem tudna mire hivatkozni Vona, Tökés meg Kósa meg a többiek:-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 11:26:06

@Idet:
Nézd, pénzügyileg biztosan megérte.
Egy ekkora felújítás árából ekkora személyreszabott médiafelületet biztosan nem lehetett volna bérelni. Arról ne beszélve, hogy jó esélyel a biztosító fizet.
Ráadásúl úgy, hogy nincs negatív felhangja. Sőt pozitiv felhangja van, ami a kicsit is ingadozókban sajnálatot vagy rokonszenvet ébreszt.
Azonkívül teljesen beleillik Gyurcsány ügyes kampányeszközei sorába.
És a baleset meg a hírfókusz hihetetlen személyreszabottsága a pártjához viszonyítva is kiemeli őt.
Néhány embernek akár az ünnepek alatt is eszébe juthat a dolog.
Sőt az időzítés is gyanusan szerencsés, hisz mindenki tudja, hogy ünnepek alatt mindenki többet tévézik. Ha minden hiradóban lejön, hogy megvan már az oka a Gyurcsány szaunatüzének, ennél jobb targeting nem kell.

Ha igaz a feltételezésem, akkor elmonható, hogy ezzel a mesterséges szaunatűzzel vagy média hack-el Gyurcsány egy személyben alázza a kampányban részt vevő ügynökségeket.

radala 2010.04.02. 11:26:57

@helota: nem hiszem, hogy szauna tűzzel lehet rokonszenvet szerezni. Ez kb annyira hatásos, mintha azzal próbálnál szimpátiát ébreszteni, hogy elmeséled, hogy milyen súlyos a szifiliszed, amit kurvázáskor szedtél össze.
Nem mondom, hogy egy 25 m2-es szauna bűn lenne, de nem az, amin megesik a szíved.

Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02. 11:29:14

@papika: Értem. Sajnos számomra ugyanaz a kategória: maffia.

mindentudoka 2010.04.02. 11:30:07

"A legszorosabb harc Budapest 19., illetve 20. választókörzetében alakulhat ki, ahol a baloldalt Szanyi Tibor, illetve Tóth József képviseli. Itt az MSZP-nek van esélye arra, hogy az országosan mért Fidesz-előnyt ledolgozza" - fogalmazott Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója

papika 2010.04.02. 11:31:34

@helota:
Azért Gyurcsány sem a régi!
Három éve még biztos egy aranyos kiscicát is kimentett volna a tűzből, és úgy fényképezkedett volna, hogy simogatja a megrémült cicát.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:32:06

@radala: Én is így vélem!
Szerintem "egyszerű háztartási baleset" volt.
Mint tudjuk, Ferinek lehet hinni, nem?:-P
(kicsit juhászlegény-érzetem van, a farkasos:-)

CSENDES 2010.04.02. 11:32:14

@radala: Valóban én is olvastam a cikket, és az én olvasatomban is úgy hangzott, hogy válik a feleség a hűtlenség okán. A hozzászólásod utolsó bekezdését nem kommentálom, mert liberális érzelmű vagyok. Tök mindegy, hogy egy okos embernek egyébként mi más hibája van (ha ez egyáltalán hiba és nem a belügye)

papika 2010.04.02. 11:33:01

@Kapanyányi monyók (szünytelen):
Amúgy a Pintér miért ennyire népszerűtlen? Az biztos, hogy nem egy snejdig alak, de azt leszámítva?

Ordnassac 2010.04.02. 11:33:08

@Idet: hódolat alázattal elfogadva. ;-)

Idet 2010.04.02. 11:33:09

@z666: A fehér faj is durva háborút folytatott a többi ellen, a gyarmatosítások kezdete óta. Kölcsönkenyér visszajár. Egyébként is, ami baromság, kártékonyság, bűn ezen a világon van, azt szinte kivétel nélkül a white-anglosaxon faj követte el.

Ordnassac 2010.04.02. 11:33:54

@papika: azt rebesgetik, hogy keresztapa.

Vanek B. Eduard 2010.04.02. 11:34:47

@radala: Látom, Te is elszegődtél LMP-hívőnek :). Bekajáltad az ártatlanságukat, meg a "másságukat". Pedig ha kell, verik a jobbikot is demagógiában.

Én is szívesen látnék friss arcokat a politika élvonalában, de ezek a szegény MekkElekek mehetnek a levesbe tőlem. Nem ők a politika linuxai (inkább windows 3.1 retróverzió).

Idet 2010.04.02. 11:35:09

@radala: Azért ne becsüld le a titokzatos szolgákat. Büdös, kártékony fírgek, hogy Hoplitát idézzem.

Ordnassac 2010.04.02. 11:35:11

@Phxmike: az, hogy felvet egy érdekes kérdést, ami nem mindenkinek jutott volna eszébe. Annyira meg szerintem nem üres.

Idet 2010.04.02. 11:36:40

@helota: Ja, az lehet. Különben is, tudjuk, milyen spórolós a fiú, ha a saját vagyonáról van szó...

Ordnassac 2010.04.02. 11:37:46

Amúgy most azon gondolkodom, hogy ha Fletó robbant, akkor kiket tudna magával vinni egy külön frakcióba Molnár Csabán kívül?

Idet 2010.04.02. 11:39:09

@namitirok: Ős a kend öregapja! Bordeaux-i...

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 11:39:49

@radala: na ez a rejtett feeling a dologban.
Hogy a Gyurcsányra haragvókban elégtételt ébreszt. "most bezzeg megkapta" és ezzel a pszichológiailag profin megépített mozzanattal semlegesíti a felé irányuló harag egy részét, sőt azokban akik csak kicsit haragszanak rá, lehet, hogy teljesen semlegesíti a haragot és ha most a választásra nem is nyeri vissza ezeket a választókat, mert ahhoz késő(mellesleg nem is célja), a választáson csúfosan leszereplő Mszp-ét hatékonyan tudja kézbe kaparintani. Ez a média hack ezt a tervet szolgálja és határozottan nem az Mszp-ét globálisan.
Mint írtam az egész akció nagyon személyre fókuszált és ez jól beleillik Gyurcsány mostani mozgolódásainak sorába.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:40:51

@Ordnassac: Engem? Lenne az a pénz!:-D
Már, ha szoci lennék!
Válaszokat "párttagság nem akadály" jeligére a kiadóba!

radala 2010.04.02. 11:41:57

@CSENDES: Ha azt gondolod, hogy Schifferen való élcelődésem egy homofób megnyilvánulás volt, akkor tévedsz szerintem sok minden rossz tulajdonságom van, de épp homofób soha nem voltam kicsit sem. Csak azért írtam mert szerintem leginkább az LMP az, amiről érdemes hétvégén beszélni. Pláne ha igaz, hogy Kuncze is ellenük kampányol. Persze az is lehet, hogy Kuncze van annyira értelmes, hogy azért kampányol ellenük, mert tudja, hogy ezzel segíti őket a legjobban.
Szóval ha valaki úgy látja, hogy rosszat írnék az LMP-röl, pláne Schifferröl, akkor rosszul fogalmaztam csak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:42:48

@Idet: Az enyém biztosan nem!
tán félig tót, félig "török", estleg kun, tán egészen az?

Ordnassac 2010.04.02. 11:43:24

@helota: egy kis szaunatűz semlegesítené a Fletó felé irányuló haragot? Amennyiben ez tényleg így van, úgy ez sokat elárul az átlagmagyarról...

Idet 2010.04.02. 11:44:43

@helota: Szerintem a népek már csak elhúzzák a szájukat erre a szaunatűzre: Ilyet már ettünk, mondá a Csodálatosan Pimasz Nalaya, és méla csalódottsággal letette a kármin festéktubust.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 11:45:19

@Ordnassac:
Véleményem szerint legfeljebb egy jó kis máglya-rakás semlegesíteni jelenleg!
Nincs messze Őszöd a tarpeji sziklától, sem távolságban, sem időben!

Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02. 11:45:59

@papika: Érdemes a neten körbenézni, csak a pályafutást. Akkor még nem minősítettem. Sok-sok szóbeszéd, infó ismerősöktől. Tudom, annak sok az alja. A szűk tények is sokat mesélnek: mikor, hol, kivel.

bigapples 2010.04.02. 11:46:24

@radala: Én nem hiszem, hogy ennyire meghatározó lenne a listavezető személye. Nem Medgyessy nyert 2002-ben, hanem a szociális rendszerváltásának ígérete, magyarán beígérték az osztogatást és kemény karaktergyilkos kampánnyal kicsinálták a Fidesz meghatározó embereit. 2006-ban sem Gyurcsány karizmája és a megnyert TV vita döntött, hanem a hazug sikerpropaganda, amit sok ember elhitt, mert megalapozatlan adócsökkentéssel és az előrehozott 13, havi nyugdíjkifizetéssel párosult. Fontos a vezér személye, de ott van mögötte a párt, a párt által kínált program, értékrendszer, életérzés és a párt által keltett remények.

Ordnassac 2010.04.02. 11:46:28

@namitirok: a Tajge-toszról nem is beszélve! ;-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 11:46:39

@Ordnassac: nem az átlagmagyarról, hanem az átlag Mszp-és szavazóról, aki viszont most inkább nem Mszp-és. És van belőlük néhány százezer.

Ordnassac 2010.04.02. 11:47:35

@namitirok: mondtam, hogy piaburzsuj vagyok! :-P

CSENDES 2010.04.02. 11:47:39

@namitirok: Húsz évet a nyolc évért:-)

papika 2010.04.02. 11:48:08

@Ordnassac:
Mindenesetre én tegnap ezekkel a csávókkal találkoztam a Fény utcai piacon:

www.ujreformkorok.hu/

Az mszp új színe, hmm...

Ordnassac 2010.04.02. 11:48:33

@helota: így mán más a leányzó fekvése... bár szerintem ez még mindig nem elég, de minihatása még lehet.

Ordnassac 2010.04.02. 11:50:12

@papika: érdekes, bár ezek közül egyik sem lesz parlamenti képviselő. Az a hír is járja, hogy a Demokratikus Chartából csinál pártot Fletó. Bauer Tamással már lenne is tagja. :-P

Idet 2010.04.02. 11:50:43

@namitirok: Jaj, de kekec-kukac vagy! Ha kihagyjuk a j-t, mingyár görög lesz!

vlaca55 2010.04.02. 11:52:14

@chelsea.hu: kösz, ez nagyon hasznos hsz volt nekem laikusnak. még a medián-ról mondj véleményt, pls.

CSENDES 2010.04.02. 11:52:23

@helota: Miért lenne áldozat egy háztartási baleset, ráadásul otthon sem volt, mikor vélhetőleg idétlen gyermeke társaival együtt magára gyújtotta a szaunát???

radala 2010.04.02. 11:54:24

@Vanek B. Eduard: Azt mondtam Mac, szerintem sem linux az LMP. Ez annyit tesz, hogy tetszik nekem, de nem hiszem el, hogy nem egy nettó átverés.
@helota:OK ezt így elhiszem, hogy lehet olyan, aki szerint az ág is húzza.
@bigapples: Szerintem én is épp azt akartam mondani (már nem emlékszem, hogy miért akartam ezt mondani), hogy nem olyan nagyon fontos a karizma, nem kell személy egyszerűen egy igény a változásra maga is elég ahhoz, hogy egy párt fölfusson.
98 előtt OV-nak voltak ellenfelei. 14-ben szerintem a Schifferi oldalon nem lesz kihívó.
De tök mindegy ez ma. Ma már az lesz a meglepetés, ha az LMP nem kerül be (legalábbis szerintem).

blitzkrieg 2010.04.02. 11:55:35

@pad78:

Persze, GIRÓ-SZÁSZ-nak is van mindig érdekes mondanivalója, ezzel nincs gond, a gond az vele hogy soha egyetlen negatívumot nem hoz fel a fidesszel kapcsolatban, semmilyen értelemben sem, míg másokkal szemben kritikus. Ez az a szituáció amikor egy idő után azt mondom mint elemző hiteltelen.

A médiában fellépdeső politikai elemző legfontosabb attribútuma a hitelesség, a függetlenség kell hogy legyen. Ha ezt nem teljesíti legalább kis mértékben, oannntól kezdve nem elemző, hanem egy fizetett (vagy csak érzelmi alapon fűtött) propagandista.

chelsea.hu 2010.04.02. 11:55:41

Már a Magyar Nemzet is kezdi felkészíteni az olvasóit, szavazóit a jövőre (természetesen ez a realitás és nem a demagóg, populista duma, vagy a némaság)
-2005. január 14. péntek
Kopits György: újabb megszorítások kellenek!
Megjelent: 2010.04. 2. 11:28
Frissítve: 2010.04. 2. 11:27

A múltunk miatt még többet kell tennünk az euróért.
A Költségvetési Tanács elnöke közölte: nem tartható a jelenlegi konvergenciaprogram újabb megszorítások nélkül. Mielőbb át kell alakítani az államháztartás szerkezetét, ha ki akarunk törni a megszorítások negatív spiráljából - mondta a Magyar Nemzetnek Kopits György.

Magyarország mozgástere szűk, de átrendezhető az adórendszer a tartós fellendülés irányába. Az új kormánynak egyértelmű jelzést kell adnia a polgárok, vállalkozók és piacok felé, hogy elkötelezett a fegyelmezett, kiszámítható költségvetési politika fenntartásában - mondta Kopits.

A tanács elnöke figyelmeztetett rá, hogy eladósodottságunk miatt állandóan ki vagyunk téve egy újabb pénzügyi válságnak, az államadósságunk után fizetendő kamatteher pedig hólabdaként görög előttünk. Kopits György az euró bevezetéséről azt mondta, a múltunk miatt még többet kell teljesítenünk.

Forrás: Hír24

hirdetés

Idet 2010.04.02. 11:57:08

@Ordnassac: tossen, tosste, hat getosst. A Taj-getoszról.

CSENDES 2010.04.02. 11:58:13

@Diocles:íOrigon is megjelent azzal, hogy eladta biztonsági cégét Pintér Sándor, mert a FIDESZ vezetői megüzenték, hogy miniszterséget (depláne belügy) nem kaphat, ha azonos érdekeltsége van.

bigapples 2010.04.02. 11:58:46

@helota: Az anyósa otthon a nagyfőnök, ő csinált milliárdost a "pápai gyerek"-ből. Gondolod, hogy engedné felgyújtani azt a villát, ahol több, mint 50 éve él?

Inkább egy autóbaleset, egy újabb talált gyerek, egy nyugdíjas megmentése támadó pitbullok elöl vagy bátor szembeszállás a Klárikát megtámadó rasszistákkal, ha már szimpátiát akar kelteni maga iránt. Ezek sokkal egyszerűbbek, hatásosabbak, mint a családi villa felgyújtása.

AlbaZen 2010.04.02. 12:01:21

A mi ebédlőasztalunknál mióta az eszemet tudom, béke és egyetértés van. Fontos, hogy magunkhoz hasonló társat találjunk, mert a különböző világnézetek olyan komoly konfliktusokhoz vezethetnek, amiről nem is gondolnánk (politizálás nélkül is, tudatalatti szinten).

CSENDES 2010.04.02. 12:01:21

@papika: Hová mennek, hiszen már nem is miniszterek tudtommal sem Drazsé, sem Lampert.

Ordnassac 2010.04.02. 12:02:17

@CSENDES: az Index szerint meg fifty-fifty a helyzet Pintérrel kapcsolatban, sokan nem szeretik a Fideszen belül.

Ordnassac 2010.04.02. 12:03:37

@Idet: meg GNT MK-t, csak nem a Tajgéról. :-P (kihagyhatatlan volt, elnézést)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 12:04:59

@radala: Igazából a rokonszenv vonatkozást el is hagyhatjuk teljesen.

Önmagában véve a médiumokban szereplés növeli az ismertséget és a népszerüséget. Ez közismert tény a reklámszakmában.

Az, hogy Gyurcsány hány percet, hány cikket kapott a szaunatűz kapcsán, kampányidőszakban, kampány alatti hírdetési árfolyamokkal számolva egy vagyon. Sok tízmillió Ft. Megkockáztatnám a százmilliós becslést is.

Mindezt egy szaunatűzzel, amit vélhetően a biztosító fizet legalább részben, akárki miatt gyúlt is fel. Be kell ismerni, hogy ha ez szándékos volt, akkor egy óriási média hackről beszélünk, ami pénzügyileg elképesztő siker, hisz "szinte" ingyen van.

CSENDES 2010.04.02. 12:05:26

@papika: Tán az olajmaffia miatt, melynek a fő vezéralakja volt?

CSENDES 2010.04.02. 12:07:06

@Ordnassac: Hát azért annyira nem elegáns mint egy keresztapa, csak mint egy sötét görény.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 12:07:30

@bigapples: csak az alól kilógna a lóláb. Mindenki levágná, hogy média hack és fordítva sülne el. Nem lenne hiteles amint Gyurcsány szétveri a feleségére támadó rasszistákat. Azért ennyire sok holywoodi filmet még nem nézett az átlagpolgár.

bigapples 2010.04.02. 12:07:41

@AlbaZen: A szűkebb-tágabb családod minden tagja, akikkel Húsvét kapcsán találkozol, azonos pártszimpátiával rendelkezik és biztos szavazó?

Ordnassac 2010.04.02. 12:08:10

@CSENDES: anyukám őt állandóan juhásznak hívta, a nagy bajsza erre emlékeztette. :-)

chelsea.hu 2010.04.02. 12:11:28

@vlaca55: A Medianról azt godolom, hogy a választások végeredményét legközelebb fogja tippelni az összes közvéleménykutató közül.
-a Political Capital kimaradt a felsorolásból,- ők talán ellentétele a Századvégnek.
Megismételve, hogy szubjektív magánvélemény.

Ordnassac 2010.04.02. 12:12:13

OFF

Láttátok a Bajnai-fotót az Index címlapján? :-D

ON

bigapples 2010.04.02. 12:12:18

@helota: Miért, a talált gyereket, a túléltem a rákot, én vagyok a sportember, anyám lesi a gázórát, 1 ft hasznom sincs a miniszterelnökségből és a többi hasonló porhintést nem vette be a szavazótábora?

radala 2010.04.02. 12:16:07

@helota: OK ezt értem.
Mondjuk GyF-nek előbb GyF-fé kellett válnia ahhoz, hogy egy szauna tűzzel spórolhasson pár tíz millát.

Értem a médiahecket, de szerintem ennél sokkal jobbat is tudott volna csinálni. Ha mondjuk lelöveti az NBH-vel Totót, vagy Klárikát mondjuk ezzel az utóbbival lehet, hogy kihúzná a gyufát az NBH-nál:-)

radala 2010.04.02. 12:17:52

@bigapples: A legtutibb az volt amikor azt mondta, hogy heti 100 (lehet, hogy 500) Ft zsebpénzt ad a gyerekeinek:-)
Uram isten, hogy fog ez a köcsög hiányozni:-)

CSENDES 2010.04.02. 12:19:43

@Ordnassac: Hát nehéz róla jó képet készíteni, de azért ez elég érdekes.

CSENDES 2010.04.02. 12:20:30

@Ordnassac: Ne sértegesd a juhászokat, mert azok becsületes dolgozó emberek..-)

bigapples 2010.04.02. 12:24:01

@radala: Klárikával oda lenne a vagyon és az Apró-klán által nyújtott gazdasági és titkosszolgálati háttér, ennyire GYF se lehet elborult.

CSENDES 2010.04.02. 12:25:00

@Ordnassac: De mondjuk nézd meg az Origon OV-t a címlapon az sem kutya.

bigapples 2010.04.02. 12:29:49

@CSENDES: Nekem úgy tűnik, mintha kicsit meg lenne törve. A napokban láttam TV-ben és ugyanez volt a benyomásom. Oszkó is mintha ingerültebb lenne a korábbiakhoz képest. Recseg-ropog a költségvetés, szerintem már vágják a centit, hogy vége június elejére felálljon a Fidesz kormány és megszabaduljanak ettől a nyűglődéstől.

radala 2010.04.02. 12:31:29

@bigapples: Erre utaltam. "ezzel az utóbbival lehet, hogy kihúzná a gyufát az NBH-nál:-) "
Csak az NBH-nált viccesebbnek gondoltam, mint a Vagyont meg Apró famíliát.

Idet 2010.04.02. 12:34:39

@Ordnassac: és nem le, hanem meg...

Jaj, ezt el kell mesélnem. Komoróczy-szöveg, megboldogult egyetemista korunkból, imádtuk a palit. Az egyik csoporttársunk mesélte neki, hogy X professzorasszony, kicsit senil volt már akkor is, kijelentette előttük: vegyék tudomásul, hogy én aktív nemi életet éltem Y professzorral! Mire K.: Ezt úgy kell érteni, hogy a professzor úr őt többször nem meg, hanem leb@szta...

CSENDES 2010.04.02. 12:36:21

@bigapples: Azt gondolom, hogy minden okuk megvan arra, hogy meg legyenek törve. Bármely korrekt kezdeményezésüket egy Szíjjártó vagy Cserpalkovics ugatás kísérte. Pl, hogy már nem döntenek semmilyen újabb pályázatról, mert az már az új kormány kompetenciáját érinti. Stb. stb. Hát ez igen fárasztó lehet. Hogy recseg vagy ropog a költségvetés? Nem tudom, csak azt, hogy a mi vállalkozásunkon keményen behajtják az adótartozást, s még 30 napot sem várnak, hanem azonnal inkasszóznak, s nincs méltányosság, nincs halasztás. Soha nem volt még ilyen kemény az adóhatóság.

Ordnassac 2010.04.02. 12:40:02

@Idet: :-D :-D :-D Szóval kegyed bölcs-ész?

Idet 2010.04.02. 12:41:04

@Ordnassac: Milyen szép kristály whyskispohár! Meg az a lovasszobor a háttérben... nem tán Szvatopluk?

Milyen szép, kristályos tekéntet...

Idet 2010.04.02. 12:44:03

@Ordnassac: Hát, hogy bölcs-e...? Apám mindig azt mondta: az összes haszontalan tudományok tudora leszel, lányom! Mindig pokolian megsértődtem, de már kezdem belátni az igazát;-(

agent T 2010.04.02. 12:47:01

Nem tehetek arról, hogy nem értitek, miért jobb az autokratikus rendszer annál, mint ami most van.
Az autokratikus rendszerekben rend van - erre a felvetésemre kaptam azt az értelmes, intelligens választ, hogy a temetőben is. Ja, meg az atomi struktúráktól kezdve a világegyetem egészéig mindenhol - kivéve a liberalizmusban fúldokló társadalmakat. Ha valakinek rend=temető, azon én nem tudok segíteni. Ezzel a mentalitással tárt karokkal vár mindenkit az anarchista párt.
Ami meg a nagy-nagy KUSS-t illeti, ami egyesek szerint a vezér-elvű berendezkedéseket jellemzi... ez marhaság. Valójában egy vezér-típusú rendszerben számonkérhetőbb a vezetés, mint az ún. demokráciákban. A vezér-típusú rendszerben ugyanis, ha a vezetés rosszul végzi a dolgát, akkor jön a forradalom, és az alattvalók tömege irgalom nélkül számon kér. De CSAK akkor, ha a vezetés tényleg rosszul dolgoziik.
Míg például a dicsőséges demokráciában az Orbán-kormány nem azért bukott meg, mert annyira rosszul végezte volna a dolgát (ebben az esetben ugyanis nem beszélt volna Kovács László az Euro 2007-es bevezetéséről a hatalomátvételük környékén - hogy csak egy példát mondjak), hanem mert az istenadta nép arról kezdett tűnődni, (és annak alapján szavazgatott), hogy vannak-e Orbánnak szőlőbányái, megverte-e a feleségét, és hogy tényleg összegrundolt-e Kövér egy kenderkötélgyárat.

A demokráciáben nincs valódi felelőssége a vezetésnek, erről szól a mostani hepajkodás is, hogy akkor lesz-e számonkérés vagy nem. Ez már magában vicc. Ha a dolgok a maguk szociáldarvinista menetében haladnának, már kilencvenben fel lett volna dekorálva pár köztéri ostornyeles lámpa, amúgy számonkérésképpen.
Ami meg azt illeti, hogy a demokratikus jogok, meg a szabadság, meg hogy a kisember is részt vehessen a közéletben... ennek is megvan a természetes módja, például a rendi társadalmakban is formálódtak vélemények, csak épp mindenki tudta hol a helye.
Azt gondolom nem vagyok egyedül a véleménnyel, mely szerint az ország sorsa valamivel fontosabb, mint a labdarúgó válogatott szereplése.
Ennek ellenére az a szomorú tény, hogy amíg a labdarúgó válogatott szereplésével kapcsolatban mindenki formálhat (és majd' mindenki formál is) véleményt, ámde a döntést mégiscsak egy hozzáértők által kiválasztott személy, a szövetségi kapitány hozza, kvázi autoriter döntésekkel, addig az ország sorsába mindenki de mindenki belepofázhat négy évente, szavazgatás útján. A csavargók, a szavazócédulát pénzért árulók, a majdnem teljesen debilek és a közösség kérdései iránt teljesen fogalmatlanok, a JózsiBarát színvonalú infotainment műsorokból tájékozódó lények is.
Oszt csodálkozunk, hogy itt tartunk, és ebben a többes számban a világra is gondolok.

Tomi

Idet 2010.04.02. 12:47:16

@radala: Még az is lehet, hogy tényleg, amilyen seggfej!

Ordnassac 2010.04.02. 12:50:01

@Idet: valahol azt olvastam, hogy Bill Gates is csak 10-10 millió dollárt akar hátrahagyni a gyerekeinek. Indok(o)lása: építsék fel a maguk megélhetését és vagyonát, ahogy ő tette.

chelsea.hu 2010.04.02. 12:51:57

Igyekeztem egy rövid közvéleménykutatást végezni az ismerettségi körömben.Íme az eredmény:
-a Jobbik szavazóit még elszántabbá teszi az utóbbi hetek, napok támadásai a Fidesz ill. annak médiája részéről-életkor: 20tól-40-ig.
Szinte biztos, hogy nem érte el a célját.
-Mszp idősebb szavazói, akik korábban úgy nyilatkoztak, hogy nem mennek el választani, most inkább arra hajlanak, hogy mégis az Mszp mellé x-elnek -életkor: 60 felett. A fiatalabb korábbi szavazók
-30-tól-50-ig vándorolnak. Fidesz, Lmp, Jobbik, nem szavaznak az Mszp-re.
-Mdf-kicsi támogatottság,-a korábbi szavazói ismételnek, némi volt Szdsz-es szavazókkal.
-Lmp-elsősorban fiatalabb, volt szocialista értelmiségi fiatalok
alkotják a szavazóikat, szintén volt Szadeszesekkel kiegészítve.
Tapasztalataimat összegezve?
-Fidesz győzelem 2/3-ad nélkül.
-a Jobbik és az Mszp jobban fog szerepelni a jelenlegi közvéleménykutatási adatoknál: 22-27% listán.
-az Lmp vélhetően tagja lesz a parlamentnek 5-6%
-az Mdf-t szintén a parlamenbe várom.
Kb. egy hetet szántam arra, hogy megérdeklődjem az ismerőseim véleményét.

Osvaldo Cavandoli 2010.04.02. 12:53:50

@papika: Ez A Löffler féle társaság.
Egyébként Löffler MSZP-s képviselő és igazgatótanács tag a Paksi Atomerőmű Zrt-nél.

Ordnassac 2010.04.02. 12:55:53

@Osvaldo Cavandoli: Löffler hol képviselő? Az Országgyűlésben biztos nem.

z666 2010.04.02. 12:58:51

@Idet: "Egyébként is, ami baromság, kártékonyság, bűn ezen a világon van, azt szinte kivétel nélkül a white-anglosaxon faj követte el."

A te agyadba is bemosták ezt a baromságot.

-Az eleinte 90%-ban zsidó vezetésű Szovjetúnió több tízmillió áldozata volt. (Trockij, Zinovjev, Kamenov, Sverdlov, Jagoda, Lenin(félig), stb...)
-Az amerikai rabszolga-kereskedelmet szinte kizárólag zsidók irányították, vajon miért pont Newportban van az USA legrégebbi zsinagógája?
-Az eröltetett egyenlősdi/liberalizmus sok millió közvetett áldotata. (Freud, Boas, Montagu, Lazarus, Kaplan, Greenberg, Ginsberg, stb...)
-A nemzetköti szervezet bűnözés legnagyobb alakjai (Lansky, Siegel, Berezovszkij, Mogiljevics, stb...)
-A modern terrorizmus feltalálása. (Ben-Gurion, Begin, Saron, stb...)

Ezeket pl. nem fehér "árják" követték el...

És még sokáig lehetne sorolni ezeket...
www.bombagyar.hu/index.php?post=954
www.bombagyar.hu/index.php?post=976

Ordnassac 2010.04.02. 13:00:52

@z666: atyaúristan... Tomcatet linkelni...

Osvaldo Cavandoli 2010.04.02. 13:01:38

@Ordnassac:
sorry, nem képviselő, hanem II. kerületi MSZP elnökségi tag.

Ordnassac 2010.04.02. 13:03:36

@Osvaldo Cavandoli: oké, így már értem. :-) Amúgy (ahogy elnézem) nem is tagadja a honlap, hogy valami MSZP-s társaság akarna ez lenni.

tibapó 2010.04.02. 13:04:41

@chelsea.hu:

Én csak anyit kérdeztem minden ismerősömtől, eldöntötte-e már, hogy kire fog szavazni, ha valai kibökte, hogy kire, közöltem vele, hogy nem azt kérdeztem kire, hanem, hogy eldöntötte-e, hogy kire, maga a döntése magánügy. :)

cellimega 2010.04.02. 13:06:33

@agent T:
A baloldali média hiperkritikus a jobboldallal szemben (most éppen a Fideszt jelenti ez 15 éve), valamint mérsékelten kritikus a baloldallal szemben (a hitelesség és függetlenség látszata fontos eleme a meggyőzésnek), így a gyanútlan polgár hajlamos azt hinni: egyik kutya, másik eb.
Pedig tudjuk, hogy nem így van: az mszp egy bűnszövetkezet.

Hasonlóképpen a történelem kapcsán is van egy torzítás a hozzánk érkező infók terén: mivel a demokráciák szabadabb sajtójúak, sokkal több negatívumot olvashatunk róluk, mint az autokratikus rendszerekről.
Ami engem illet, minél többet tudok meg a történelemről, annál biztosabb vagyok abban, hogy a legélhetőbb rendszer az angolszász típusú demokrácia.

Egy konkrét példa: szokták mondani, hogy a demokráciában lopnak a politikusok. Ceausescu és Szaddam H. több milliárd dollárt loptak népüktől. A marokkói királyi udvar évi 800 millió dollárjába kerül Marokkó népének.
Ehhez képest a mi vöröseink kispályások.

Az igazi demokráciákban amúgy rend is van (nemcsak szabadság és jólét): menj ki az USA-ba, és nézz körül. Illinoisban az előző kormányzó börtönben van, és a mostanit is letartóztatták. Ott működik az igazságszolgáltatás.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:08:34

@agent T:
"Valójában egy vezér-típusú rendszerben számonkérhetőbb a vezetés, mint az ún. demokráciákban"

ezt komolyan hiszed? Meg a rendi társadalmat is?

kész vagyok, innentől nem vitatkozom, mert felesleges...

nami

bigapples 2010.04.02. 13:09:39

@agent T: Mi a garancia, hogy az autoriter vezető alkalmas, hozzáértő, un. felvilágosult zsarnok? Mi van, ha Rákosi, Sztálin Kkim-Ir-Szen féle diktártor, vagy épp egy örült Néro?

A demokráciában ellenőrizhető a hatalma és elküldhető a fenébe, ha alkalmatlan a vezető.

A rendi országgyűlések hányszor tudtak elmozdítani alkalmatlan királyt? Hányszor volt a királyság és regnáló király ellenére véres polgárháború a hatalomért, amikor az országban nem éppen a rend és haladás uralkodott?

Komolyan agent T olvasgass történelmi könyveket mielőtt ilyen sommás véleményeket írsz. Ha számodra a szociáldarwinizmus a konfliktuskezelés lincselés révén, akkor gondolkodj már kérlek el, vajon a ma is így működő társadalmak miért a legszegényebbek és a miért a káosz és nem a rend jellemző rájuk?

Idet 2010.04.02. 13:11:16

@agent T: Na, ennek az eleje nekem szólt. Arra gondoltam, hogy a temetőben nincs visszabeszélés.

Nem sorolhatok itt fel minden hasonszőrű társaságot, akik közül sokan csakugyan emberiség ellenes bűnöket is elkövettek, de a rendi társadalmat ne hozzuk ide, mert az középkor, és mint ilyen, minden feltételével együtt túlhaladta magát, mivelhogy ez a történelem rendes menete.

Nna. Rákosi elvtárs és autoriter csapata rosszul végezte a dolgát, lett forradalom. A másik autoriter társaságnak nem tetszett a nép által felborított rend, jöttek a T 34-esek, és egy csepp forradalom sem volt többet.
Más. Kádár elvtárs puritán ember volt. Ha az ő csapatából mérte el valaki túlságosan az orrát, azt megbüntette, mint anno Méhes elvtársat, a BP-párttitkárt. Méhes elvtárs repült (no, nem nagyot), és minden maradt a régiben.
A Komócsin-klán országlása Szegeden és vidékén... és minden maradt a régiben, csak az elvtársak jobban vigyáztak, hogy ne kerüljenek szem elé.
Sorolhatnánk napestig, ami miatt ide jutottunk. NEM csináltunk forradalmat, úgyhogy az elméleted egyik pillére megdőlt. (Aminthogy nem is voltak meg a történelmi-társadalmi feltételei.)
Arra, hogy a demokrácia miért olyan nálunk, amilyen, citálnék egyet, ha nem bánod.
"- Tudod, Galban, ha én valakinek, aki még a bort nem ismeri, azt mondanám, hogy kóstolja meg azt, ami szüret után három napig a hordó akonáján kiforr, hát az megesküdnék rá, hogy nincs a világon utálatosabb moslék a bornál."

Minden jót!

agent T 2010.04.02. 13:11:29

@cellimega: Igaz, de Ceausescu és Szaddam is megkapta a magáét.
Az USA szerintem féldemokrácia, de ez nem is baj:)

chelsea.hu 2010.04.02. 13:12:36

@tibapó: Akkor csak azt tudom feltételezni, hogy milyen lesz a részvételi arány.Szerintem.

tibapó 2010.04.02. 13:13:41

@agent T: Akkor is inkább a jó öreg Churchill, és Bibó.
Apropó Bibó! Szabadon idézve (de mindjárt kikeresem):

"Demokratának lenni azt jelenti, hogy nem félni"

Ordnassac 2010.04.02. 13:14:35

Nem tudom, a Népszabi kormánylistájának néhány tagját azért erős kétséggel fogadom... Nehezen tudom elhinni, hogy egy mamuttárca élére egy 71 éves, politikai szempontból ismeretlen orvost, egyetemi tanárt tennének.

Kövér házelnöksége különösen vicces. Hiszen sosem volt az a parlamenti szószátyár...

Idet 2010.04.02. 13:15:34

@z666: És mi van a nagybritekkel Indiában, Afrikában és a Közel-Keleten? Mind zsidó?
A spanyolokkal Dél- és Közép Amerikában? Pizarro is zsidó volt?
Meg akik megszórták himlővel fertőzött játékokkal az Amazonas-vidék indiánjait?

Idet 2010.04.02. 13:18:04

@agent T: Ceausescut az oroszok intézték el, Szaddamot Amerika. Semmi saját nép.

agent T 2010.04.02. 13:18:27

@tibapó: Én nem félek, eszerint marha nagy demokrata lehetek.:))))

cambridge.on 2010.04.02. 13:18:31

@helota: Érdekes, hogy minden mögött politikai összeesküvést látsz. Csak nem ilyen körökben vagy járatos?

Egy biztosítási cégnél két ügyvéd találkozik.
Te miért vagy itt? Kérdezi az egyik.
Emlékszel,vettem azt a rozzant üdülőt. Leégett és jöttem felvenni a kártérítést. Egyébként, te miért jöttél ide?
Emlékszel, vettem azt a nyaralót az ártérben. Jöttem felvenni a kártérítést azután a kár után, amit az áradás okozott.
Érdekes, és hogy indítottad el az árvizet?

@Idet:" Egyébként is, ami baromság, kártékonyság, bűn ezen a világon van, azt szinte kivétel nélkül a white-anglosaxon faj követte el."
Ez tetszik.
Gondoljunk, bele tálib rendszer van, akkor ugye nem lehet veled vitatkozni, mert egyszerűen nem férsz hozzá az internethez. Sőt iskolába sem járhattál volna, nem mondhatnám: hiányzik az Idettel folytatott szócsata, lévén nem is tudnék a létezésedről.
Kínában nem lehetne ez a beszélgetést lefolytatni, mert rögtön a börtönben találnád magad.
Afrikában máig gyakori dolog, hiába üldözik az elkövetőket a "gonosz" fehérek, hogy a lányoknak kivágják a klitoriszát.
Így becsületesek maradnak.
12 éves lányt megerőszakolnak felnőtt férfiak, ezért a leányt
halálra itélik.
Albínókat gyilkolnak babonából.
Soroljam még?
Csodálatos úgy szidni egy fajt, hogy az általuk elért, neked már természetes, vívmányokat élvezed.

Mit csináljak, ha fehérnek születtem? Öntsek hamut a fejemre,
Menjek valamelyik zarándokhelyre, ismételgetve: Mea culpa!

Tényleg csodálkozom, hogy képes vagy a Fideszre szavazni!
Ők nem hordoznak semmiféle liberális értékeket.

AlbaZen 2010.04.02. 13:18:47

@bigapples: A szűk család igen, a tág család természetesen vegyes, mivel sokan vannak, de ott meg nincs helye a politikának szerintem.

tibapó 2010.04.02. 13:19:26

„...Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvéstől, az ellenség gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.”

Közép-Kelet-Európa országai féltek, mert nem voltak demokratikusak, és nem lettek demokratikusak, mert féltek.
A népek vezetői közt is különbségeket találhatunk: míg nyugaton jogászok, közigazgatási szakemberek, politikai írók és a gazdasági élet vezetői irányítottak; addig keleten nemesek, uralkodók, katonák és az úgynevezett nemzeti intelligencia (írók, nyelvészek, történészek, papok, tanítók, etnográfusok) vezette az országokat. Az utóbbira szükség volt a megfelelő eszmék, ideológiák gyártásához, melyek saját felsőbbrendűségüket hirdették.

Ez a létért való harcra ösztönzött, a veszély állapota termékeny – tartották ők. A nemzeti öndokumentációra épített zavaros eszmék vezették a kelet-európai államokat. Zavaros publicisztikákban Abszolút Jó és Abszolút Rossz nemzetek léteztek. Mindezek az okok megakasztották a társadalmi és politikai fejlődést..."

Bibó István: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága

Idet 2010.04.02. 13:24:10

@Ordnassac: Szegénykéim, hogy kell majd küszködniük!

Bolondok ezek a milliomosok. Egy életen át güriznek lihegve, még péntpénztpénzt csinálni. Pénzt a pénzért, pedig pénzhegyeken ülnek, mint Donald kacsa.

Ezért eszi meg a fene a világot. Nem alkotunk, halmozunk, fogyasztunk és pusztítunk, hogy újra halmozhassunk. Semmire sincsenek tekintettel és nem is akarnak tekintettel lenni. Nem is képesek már.

Ordnassac 2010.04.02. 13:24:44

@keating: állítólag, pletyka, úgy tűnik, esetleg.

Szokásos kampányidőszaki hintsünk sz*rt a másikra, valami úgyis rajtaragad. Valami hasonlóval ütik a Jobbikot is (úgy tűnik, inkább kevesebb, mint több sikerrel).

Ordnassac 2010.04.02. 13:25:50

@Idet: azért pont Bill Gates nem arról híres, hogy ülne a pénzén. Más gazdagokról ez elmondható.

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 13:25:53

egy kis "össznépi" közvélemény-kutatás 9 nappal a nagy esemény előtt:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-343523

Ordnassac 2010.04.02. 13:28:44

@mirrmurrkandúr: off: idézet a honlapon található Areána-ajánlóból:

2010.04.02. 19:00
Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum országos listavezetője

Öööö... Infórádióéknál lemaradtak volna egy brosúrával?

[nev] (törölt) 2010.04.02. 13:32:52

@agent T:
nézd ehhez az kell, hogy az elitbe műszaki értelmiség kerüljön. ázsiában szinte minden politikus technokrata mérnök, akiknek egyetlen céljuk, hogy automatizálják a termelést. ázsiában rájöttek, hogy a high tech iparágakban biztosítani kell a szabad versenyt, a hagyományos (low tech) iparágaknak pedig állami ellenőrzés alatt non profit módon kell működtetni.

tehát a tradícionális kínai iparágak, a papíripar, textilipar, bőripar, a műanyag, a fém, és polcelángyártás közintézményi jelleggel működnek. ezekben az iparágakban tulajdonképpen szocialista termelés folyik, szociális foglalkoztatás, amivel a null szaldós működést próbálják elérni.

és vannak a high tech iparágak (kommunista termionlógiával az élüzemek), amik szabad piaci körülmények között termelik a profitot.

egy ázsia kisgyerek azt látja maga előtt, hogy dolgozhat valamelyik világcégnél ha okos, vagy dolgozhat a rizsföldeken, ha erős. de abban nincs vita, hogy a profitot az okosoknak kell termelniük, mert ők tudják a gépeket irányítani, abból származik a nyereség, és nem az emberi erőforrásból. az ugyanis a kizsákmányolás. és az a rossz. ezt ázsiában minden óvodás tudja. itt meg szerintem ezzel kevés ember van tisztában.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:34:23

@mirrmurrkandúr:
Valami ilyesmiről írdogáltam ma éjjel, talán annyi különbséggel, hogy szerintem lesz második forduló, több helyen, legalábbis Budapesten!

Idet 2010.04.02. 13:34:32

@cambridge.on: Ha néven nevezek tényeket, hibákat, bűnöket, amiket ez a mi civilizációnk, akár élvezzük, akár nem, követett el, akkor liberális vagyok? És akkor ezek már nem is léteznek?

Semmi hamu, hamvazószerda már különben is elmúlt, de ha a saját hibáinkkal nem nézünk szembe, nem vesszük számba, amit elkövettünk/követünk ma is a nem fehér civilizációs alapú társadalmakkal szemben, mi magunk látjuk kárát.

Ki szennyezi már-már elviselhetetlen mértékben a Földet?
Ki hurcolta át Amerikába a négereket, a kis gyabotbiznisz megtartása érdekében?
Ki zsákmányolja ki az ásványi kincseket, ki zsarolja ki a termőföldet vegyszerekkel, ki etet bennünket mérgező ételekkel, és nem sorolom.

Nem tehetsz arról, aminek születtél, de javítani javíthatsz rajta. Legalább azzal, ha nem dugod homokba a fejed.

agent T 2010.04.02. 13:35:29

@cambridge.on: Egészen egyszerűen felfogni nem tudom - bocs egyébként h belepofázok a vitátokba - hogy értelmes emberek hogyan juthatnak el szellemileg odáig Magyarországon, hogy a fehér faj hihetetlenülmegdöbbentőenhatalmas bűneiről ömlengenek.
Én logikusnak gondolom, hogy ha 1, nem vetem meg a családom, 2, nem gyűlölöm a nemzetem, akkor 3, a fajomat sem kívánom pellengérre állítani.
Egyébként meg már rohadtul elegem van ebből a "gonosz fehérek versus világ többi része" cmű marhaságból.
Ha annak idején nem a spanyolok-portugálok ragadják meg a történelmi lehetőséget, építenek caravellákat és foglalják el a világ többi részét, majd nyomukban az angolok franciák, akkor mi van? Világbéke?
A lószart. Biztos eljutottak volna egyszer a törzsfejlődés azon fokára a négerek meg az indiánok is, hogy gyarmatosítani induljanak. Mi kapcsoltunk előbb. Így jártak.

radala 2010.04.02. 13:35:42

@CSENDES: Megdöbbentő, hogy ilyen negatív, előítéletesen kiválasztott képekkel lehet ilyen jó és objektív cikket írni:-)
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100331-a-fidesz-2006os-valasztasi-veresege-hattertortenet.html

iq-budapest 2010.04.02. 13:38:12

Bokros Lajos minden felmérés szerint a második legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt. Ő az egyetlen kapitalista választás! www.youtube.com/watch?v=JH7gx9q70JM

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:38:19

@Idet: Válasz: A zsidók, ki más?
www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk0/vervad.htm

Mindezt lehet mai időkre is vetíteni, sőt, olyan(ok) is van(nnak), akik ezt meg is teszi(k), sajnos!
Könnyebb erre fogni a tehetségtelenséget és korlátoltságot, nem?

Ordnassac 2010.04.02. 13:39:30

@iq-budapest: 11%-kal. Ez aztán a hatalmas népszerűség! Istenem, ennél azért okosabbnak gondoltam az MDF-eseket...

tibapó 2010.04.02. 13:42:16

@[nev]: "...dolgozhat valamelyik világcégnél ha okos, vagy dolgozhat a rizsföldeken, ha erős. de abban nincs vita, hogy a profitot az okosoknak kell termelniük, mert ők tudják a gépeket irányítani, abból származik a nyereség, és nem az emberi erőforrásból. az ugyanis a kizsákmányolás. és az a rossz. ..."

Ez nagyon jó!

Ezt hogyan lehet Mo-ra interpretálni?

Idet 2010.04.02. 13:45:08

@cambridge.on: És még: nem ők jöttek a mi nyakunkra, hanem mi mentünk oda tűzzel-vassal-savanyúcukorral.

bence87 (törölt) 2010.04.02. 13:45:33

a népszabis kormánynévsor fake. a kampány része

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:45:34

@agent T: Logikád szerint következtetve írtam, amit...
most mi járunk így, a sárgák leigáznak! Akkor ez helyes?
Nem kellene ellene tennünk, nem fegyverekkel, hanem ésszel?:-(

Idet 2010.04.02. 13:47:23

@agent T: Már bocs, de ennyire nem lehetsz primitív!

radala 2010.04.02. 13:49:36

öhöm. A titkosszolgálatok dolgoznak.

kepviselofunky.blog.hu/2010/04/02/porzse_sandor_nepirtoknak_kampanyolt

mondjuk ki bátran nincs nagyon nehéz dolguk...

Idet 2010.04.02. 13:50:22

@namitirok: Naná. Most megyek a bótba, civilizációs értékeket beszerezni, különben lassan, de biztosan felrobbanok, Agent T és a másik észapó legnagyobb örömére.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:50:40

@Idet: Hát mit tehettek volna szegíny spanyolok, ha az eretnekek elleni harchoz kellett a erőforrás (arany:-)!
kérték volna? Nem beszéltek ingyánul!
Tudod, a vicc, amikor az ingyán szigetet cserél üveggyöngyre, pedig nem is az övé!

agent T 2010.04.02. 13:54:10

@namitirok: De igen, tennünk kellene. Teljesen egyetértek.

dany82 2010.04.02. 13:56:58

Ordnassac és Idet,

megjelenésetekig jó volt végigolvasni az esetenként több szár kommentet is, mert sok érdekes véleménnyel és információval lett az ember gazdagabb.

miért bombázzátok ezt szét? vagy mondjuk miiért nem elég a 119es bejegyzés nektek? miért nem tudjátok ott folytatni a teljesen off traccsolást, hamár mindenképp TG blog olvasói elött akartok chatelni?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 13:58:50

@radala: De rögtön itt a cáfolat is, nem?
epikurosz.blog.hu/2010/03/30/a_rezsim_zullottsege

Mindig mondom a gyerekeimnek, engem nem (csak) az érdekel, hogy a "másik" mit csinál! Te ne tégy úgy és kész!
Kezdek én is kész Le(n)nin a világmegváltó megalkuvóktól kissé...

zékit 2010.04.02. 14:03:26

a témához:

azt képzelje el, kedves Gábor, ahogy az egyik nagybátyám, aki egy kisvárosban Jobbik elnök, a másik nagybátyámmal, akinél Orbán Viktor festmény van az előszobában és egész nap a Hír TV megy, a harmadik nagybátyámmal, aki volt kisgazda, jelenleg megrögzött MSZP-s, egy asztalnál vacsiznak és politizálnak.
És sajnos ez a valóságban is megtörtént...no komment. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:09:33

@dany82:
Jó 5let! Kellene egy chat-szoba valóban!
De:
"megjelenésetekig jó volt végigolvasni az esetenként több szár kommentet is..."

ez most elírás csak, vagy freudi beböfögés?:-P

andzsin 2010.04.02. 14:10:52

@agent T: ez egy jó vonal volt ez az autoriter rendszer felvetés, erről érdemes lenne egy blogposztot írnia TG-nak, mármint a kormányformákról.
Egyetlenegy baj van vele, hogy nem számon kérhető. Viszont minden bizonnyal hatékonyabb. Minden liberalizmusomat félretéve hajlandó lennék egy ilyen rendszerre szavazni, ha az output világos lenne. Ha valaki mondjuk az életével garantálná:), hogy 3-4 választási ciklus után elérjük az osztrák életszínvonal 2/3-át- Addigra én már majdnem nyugdíjas leszek, de talán megéri.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:17:08

@andzsin:
Én garantálom, ha megválasztotok Isten-Király-Császárrá!
Halálom után pedig jeltelen sírba kérem temetni a hamvaim, ha lehet!:-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:20:10

Más: Ma Nagypéntek napja vagyon.

vigyázat, idézek:
"Századokon át mindenestül a zsidókra hárították Jézus kereszthalálát, és ez ürügyül szolgált véres pogromok rendezésére. De hát Pilátus hozzájárulása nélkül nem lett volna kereszthalál, a katonaság ügyködése is hozzátartozott a kivégzéshez. Krisztus Szabadítóként jött. mégis zsidók és pogányok közös erővel juttatták keresztre. Ahogy a mai zsidók őseikben ott voltak a keresztre feszítésnél, mi akkori pogányok szintén részesei voltunk a gonosztettnek. Ezért is indokolt a nagypénteki gyász."

Gyászos is a mai nap, amely esmét csak zsidózással telik, bár jómagam nem tartozom azon felekezetbe (sem)!

agent T 2010.04.02. 14:25:45

@andzsin: Nem, nem kérhető számon nehezen, csak nagyobb erőfeszítés kell hozzá, tehát csak indokolt esetben kérik számon a vezetőt.
Egyébként ez nem is vicc, hogy az autoriter vezető az életével feleljen a hibákért, nagyobb formátumúak bunkerben szokták főbelőni magukat.

cambridge.on 2010.04.02. 14:29:57

@Idet: A barátnőm mondogatta, hogy rasszista vagyok.
Angolából származott, portugál gyarmatosító családból.
A vita tárgya egy egyszerű hír volt. Az ENSZ élelmiszer segélyt küldött az éhező angolaiaknak.
Nem tetszett, hogy én lustának neveztem az angolai feketéket.
A vita végén el kellett ismernie, amíg a portugálok ott voltak, Angola élelmiszer exportáló ország volt. A portugálok, amikor elkergették őket a termőföldet nem vitték magukkal. Sőt még a gépek is ott maradtak.

Apró hír: Indiában előnyben részesítik a lánykérésnél, azokat akiknek saját WC-jük van, nem kell az utcán végezni a nagydolgát az embernek.

A rabszolgaság sem fehér találmány, legalábbis történelmi ismereteim szerint.
A környezetszennyezéssel kapcsolatos véleményeddel egyetértek.
Világítsunk gyertyával?
Atomerőmű- szennyezzük a jövőnket
Vízierőmű- szennyezzük a környezetünket
Olaj, és szénerőmű- szennyezzük a levegőt
Gondolom elismered, nem megoldás, ha visszaköltözünk a barlangba.
Megjegyzem, már el sem férnénk, egyszerűen nincs annyi barlang.
Ez is a fehéremberek, hibája. Főleg az orvosok, kutatók, akik a járványokat leküzdötték. A gyermekhalandóságot minimálisra szorították.

Majdnem azt írtam, büszke vagyok. De nem vagyok, csak elfogadom,hogy fehérnek születtem.
De, nem is szégyellem.

Amerikában a feketék, ma jobban utálják a fehéreket,mint fordíva.
Ezt akár magyar viszokra is lehet értelmezni.

@agent T: Az elején olastam egy hozzászólásod, amire kaptál hitlertől kezdve sztálinig mindent.
Én nem foglalkozom ezekkel a pszichopatákkal.
Azért néhány példa, Franco, Spinoza, Pinochet. Ezekben az a közös, mindegyik egy baloldali rendszer után került hatalomra.
Az általuk uralt időszak nem tartozik az országuk legfényesebb napjai közé!

andzsin 2010.04.02. 14:30:35

@namitirok: ez a zsidózás ez egy zsigeri izé. egyes embereknek bekajálta a gyomra és nem hajlandó azt kihányni onnan, ezért ez élteti őket. szomorú.
Durva hasonlat lesz: Jézussal azt történt, ami a balos egypártrendszerekben megtörtént, egy kicsit mást akart és a saját elvtársai akasztották fel.
Kevesen tudják, hogy Jézust végülis maguk a zsidók ítélték halálra, a rómaiak csak végrehajtották.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:31:13

@agent T: Azért ezt a nagyobb formátumút elutasítom, személy szerint!:-(
Mi lehet az indokolt eset? Világháború kirobbantása nem elég?

Megint más:
index.hu/belfold/2010/valasztas/2010/04/01/hogyan_lesz_ebbol_tobb_mint_forradalom/

ehhez ki mit szól, ha már politizálunk és vélemény(t)kutatunk..?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.02. 14:34:11

Gabikám, ismerd el, hogy ezek a dedósok (index.hu/belfold/2010/valasztas/2010/04/01/hogyan_lesz_ebbol_tobb_mint_forradalom/) még náladnál is jobban tudnak elemezni.
:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:36:13

@andzsin: Annyi különbséggel, hogy akasztatták, nem akasztották fel!
...és valóban jó a párhuzam, nemhiába kedvencem a Jesus Christ Superstar, főleg Iskarióti Júdás révén!

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 14:37:57

@cambridge.on: tíz évet lehúztam a reklámszakmához kapcsolódó területen. Be kell vallanom, hogy sok esetben a munkámmal hozzájárultam az emberek agymosásához(na nem politikai síkon).

Az eredményességtől ledöbbentem.

Közben megismertem a multi cégek stratégiai trükkjeinek egy részét. Máramelyik kivitelezéséhez szükségük van a reklámiparra, vagy az ahhoz kapcsolódó területekre.
Igaz én csak a periférián mozogtam, de amit láttam az sokkal dúrvább annál, mint amit a legőrültebb Jobbikos összeesküvésgyártó el tud képzelni.

A valóság minden fantáziát felülmúl.

Többet nem merek írni mert ebben az országban nem lehet úgy kommentelni, hogy fél óra alatt ne derítsék ki az IP címedet és ne azonosítsanak. Akár netkávézóban is.
Úgymond nemzetbiztonsági érdekből. Csakhát abban az országban ahol egy választópolgár adatai 3 Ft-ot érnek...

A szólásszabadság illuzió. Addig szájjalhatsz amíg a véleményed a komolytalanság vádjával illethető.
Tapasztalatom szerint 3 nap elég, hogy egy nemkívánatos komment után levelet kapj az érintett féltől, ha a kommentben szereplő információk átlépnek egy bizonyos szintet.

anti76 2010.04.02. 14:41:50

@agent T: Az autokrata rendszer előnye (ha nem teljesen dilettáns a diktátor) csak rövidtávú. Sikereket ér el, mert amit kigondol egyből megcsinálják, nincs vita, nincs szavazgatás a 4es metró már 10 éve készen lenne. De a gyors látványos sikerek elhomályosítják a a diktátor önértékelését, nincs negatív kritika, a itélőképessége romlik. Napóleon és Hitler addig voltak sikeresek amíg nem húztak ujjat a világgal.
A demokrácia igaz, szar, korántsem olyan hatékony az erőforrások kihasználása tekintetében (mint pl egy nagyvállalat) de legalább kiszámítható.

Mi már "nem érünk rá" randomban hat, nyolc vagy tizenötévente csinálni( vagy átélni) egy forradalmat. Tudod te mivel jár az?? Felfordulás, a pénz nem ér kutyagumit se, mikor a fél ország hiteleket fizet. Ez elég erős érv a demokrácia mellett. A kiszámíthatóság. Mindenkit ez érdekel.

tibapó 2010.04.02. 14:41:55

@agent T: "...Egyébként ez nem is vicc, hogy az autoriter vezető az életével feleljen a hibákért, nagyobb formátumúak bunkerben szokták főbelőni magukat. "

Ja, miután legyilkolászt(att)ak néhánymillió embert. Agyrém!

Ismered Sántja Ferenc "Ötödik pecsét"-jének nagy dilemmáját?

Te melyikük életét választanád? Gyagyuét, aki a fáraó szorgalmas, a kor erkölcsei szerint megalázott, kizsákmányolt rabszolgája, vagy Tomóceusztatakikiét, aki maga a fáraó, és bár nap mint nap emberek méltóságában és vérében tapos, a kor erkölcsei szerint igen tiszteletreméltó egyén.

hoplita 2010.04.02. 14:42:22

@chelsea.hu:
Orbánvitya már a kordonok mögött, balladai magányban ünnepli október 23.-át.
Hűséges, bátor serege meg otthon húzza magába a farkát.....néhány szitokszót a fogai között morzsolva. az utcán meg harsog az orbántakaroggy.
Ez a tippem már őszre, de ha valami csoda folytán ez akkorra nem jönne össze, módosítok tavaszra, mint legkésőbbi időpontra.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:42:28

@helota:
"Addig szájjalhatsz amíg a véleményed a komolytalanság vádjával illethető."

Eszerint mi ösztönösen védekezünk itt, azok, akiket a csetelés és a komolytalanság vádjával illetnek egyesek!:-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:48:20

@hoplita: Úgy tűnik, Nektek teljesen mindegy, ki van hatalmon, ha nem Ti!:-(

Isten óvja a királyn..ja nem, a magyarokat az ilyenektől!

radala 2010.04.02. 14:49:11

@namitirok: Na ja ez egy cáfolat:-)
Mondjuk 98-ban az mszp-nek kampányolni az azért elég gáz, akkor még hemzsegtek az alternatívák (Fidesz, Fkgp, MDF, Miép) nem úgy mint most:-)
Most néztem csak meg rendesen a cikket.
Nézd meg a 2. kép képaláírását.
Szebb múltat.
Nem mondom, hogy olyan nagyon bonyi aláírás, de nagyot üt:-)
Amúgy igazából semmi elítélendő nincs talán Pörzse 98-as tettében. Csak a 2010-es meg a 98-as-ban együtt. De mondjuk az sem egy tragédia, inkább csak "jellemző".

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 14:52:13

@andzsin: Az tény, hogy a demokrácia egyre drágább kezd lenni. Szerintem nemsokára fel fog merülni a részben autoriter rendszerek ltjogosultságának kérdése. Mindenesetre eddig Kína és Oroszország az elmúlt 20 évebn nem vallott kudarcot az autoriter elvű rendszerével, sőt Kína sikereket is tudott felhalmozni.
Persze ott is vannak még beárazatlan kockázatok, szóval még nem lefutott teljesen a történet de erősen gyanítom, hogyebből a buliból jobban fognak kijönni, mint a méregdrága demokráciák.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:52:30

@helota: Bezony! Maga a "király" festette!
A kép címe: Tokaj, Tokaj, Te mindenem!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:53:45

@Ordnassac: Azt hittem, hogy Téged már bevittek!
Mijeza lazaság, nemzet/elvtársak?:-D

email 2010.04.02. 14:57:45

Kijött az LMP kampányfilmje:
www.youtube.com/watch?v=f39uanvUMNI

Szerintem nem lett rossz a képi világa, kérdés mennyire mozgatja meg/győzi meg az átlagembert.

Azért az látszik, hogy tartanak az "esélytelen kispárt" bélyegtől, más pártnál még nem találkoztam a "Mo. minden pontján lehet szavazni" kiemeléssel.

Ordnassac 2010.04.02. 14:58:15

@mindenki: Amúgy mi a véleményetek erről a körvonalazódó humán csúcsminisztériumnak? Férfiasan bevallva, sok értelmét nem látom.

@namitirok: közben enni is kell valamit. ;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 14:59:02

@helota: Történelmi emlékeim szerint Mátyás királyunk (tán abban egyetértünk, hogy jelentős uralkodó volt) leigázta és hatalma alá vonta szinte egész Közép-Európát.
Meghalt 1490-ben, Isten nyugosztalja!
1514-ben, rá húsz évre mivé vált birodalma?

Ennyit az autokratikus vezetőkről, asszem. Gondolom, hogy Mátyás sem kérte ki a parasztok véleményét hetente!

Apropó, Svájcban pedig igen, elég gyakran, ha jól hallottam.
És még működnek, elvannak valahogy...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:01:56

@namitirok: Tanulság:
Tessenek több Asimovot olvasni, Alapítvány és Birodalom címen!:-)

andzsin 2010.04.02. 15:01:58

@helota: nekem a kedvenc példám Szingapúr. 50 éve ott jobbos diktatúra van és ők is kínaiak:) Taiwan egy átemenet. Japán az egyetlen valóban demokratikus távol-keleti ország.

Mindenesetre nem lenne baj a demokráciával ha tudnánk azt kezelni, de nem tudjuk. A németek, a dánok, a svédek, a hollandok tudják. Nézzétek meg a finneket: a századelőn egy finn örülhetett, ha felvették Moszkvába ácsnak. Msot meg hol tartanak. Szóval lehet haladni előre, de nem így magyar módra. Amíg a szomszéd tehenének mindig meg kell döglenie, hogy a másik előrébb jusson, addig csak hátrafelé haladunk.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 15:04:13

"Apropó, Svájcban pedig igen, elég gyakran, ha jól hallottam.
És még működnek, elvannak valahogy..."

ezt nem értem. Nekem írtad?

andzsin 2010.04.02. 15:04:37

@namitirok: mondjuk örülnék ha a tengerig lenne magyar kijárat:) de ez a hajó elment....

[nev] (törölt) 2010.04.02. 15:06:56

@tibapó:
városi iparvállalatokat kellene létrehozni. azokat a vállalatokat, amelyek állami támogatás nélkül nem termelnek nyereséget városoknak kellene tovább üzemeltetni. ezek tulajdonképpen szocialista iparvállalatok lennének, csak az iparfejlesztés, és a vállalatvezetés demokratikus körülmények között zajlana. mondjuk van egy esztergaműhely, és a dolgozók maguk választják az üzemvezetőt. magát az üzemet pedig a helyhatóságokok felügyelik. ezekbe a testületekbe a képviselőket a városi polgárság demokratikusan delegálja. az állam pedig a fogyasztási adókból a leszakadó térségekben is fenntartja a közintéményeket, az iskolát, és a kórházat. én ezt szuperbalos államnak hívom. ez tulajdonképpen a demokratikus szocializmus nevű formáció. az emberek alapvetően egyenlő viszonyok között léteznek, bár nincs teljes egyenlőség. david ricardo. munkaérték elmélet.

mindez nem zárja ki, épp ellenkezőleg ez teszi lehetővé, hogy aki akar szabad piaci körülmények között vállalkozhasson. ahol természetes az, hogy az emberek örökös egyenlőtlenségek mellett léteznek. viszont ezekbe a viszonyokba direktben már nem avatkozik be az állam. a piacot a városok felügyelik, a piactól a városok vonják el az adót (helyi iparűzési adó, illetve vagyonadó), és abból segítik a low tech iparvállalatokat. a városfejlesztéshez a forrásokat unió biztosítja. ez meg a liberális demokrácia. nemzetek gazdagsága. a nemzetközösség. az állam nem avatkozik be a piacba. adam smith. ez a határhaszon elméletre épülő ultra jobbos unió.

szerintem ezek között demokratikus viszonyok között nincs ellentmondás. valahogy így lehetne vegyes gazdaságot létrehozni, az európai tradícióknak megfelelően. ehhez az országgyűlésbe, és a közintézmények élére baloldali (szocialista, és konzervatív), a helyhatóságokba, és uniós parlamentbe pedig jobboldali (liberális, és nacionalista) képviselőket kell delegálni. a konzervatív csak a szocialistához képest jobboldali. a liberális pedig a nacionalistához képest baloldali. tulajdonképpen egy keresztényszocialista baloldalra, és egy nemzeti-liberális jobboldalra volna szükség.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.02. 15:08:43

@andzsin: erről van szó.
A magyar közállapotoknak egy félig autoriter rendszer sokkal jobban megfelelne. Ugyanis a szavazatok jó része nem képviseli a nemzet és az ország kollektív intelligenciáját.
Ha rendszerváltáskor egy félig autoriter új oldal vette volna kézbe az országot, akkor most már versenyhelyzetben térhetnénk át a demokráciára.
Eddig az elmúlt 20 évebn demokráciát játszottunk de félő, hogy be kell pótolnunk a hiányzó autoriter éveket. Nyilván nem a Moszkvát kiszolgáló autoriter kommenistákra gondolok.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:11:04

@andzsin: Hát van, nem? Csak legyen elég valutád!
Gondolod, a századelőn minden zsellér az Adrián napoztatta a csülkeit nyáron?:-(Most megteheti, ha van dellája!:-)
Nem beszélve Mátyás koráról, amikor valami újpesti paraszt lázadni mert felkent urai ellen!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:14:49

@helota:
"Nyilván nem a Moszkvát kiszolgáló autoriter kommenistákra gondolok."
Már megijedtem, hogy Jobbik-fan vagyol!:-P

Ordnassac 2010.04.02. 15:17:43

Az autoriter-fanoknak egy halk megjegyzés: cseheknek és lengyeleknek sikerült autoriter felsővezető nélkül átmenni egy elfogadható demokráciába, pedig ott sem volt túl nagy hagyománya. Nem beszélve mondjuk a szlovénokról. Nem kicsinyítjük itten éppen le saját magunkat?

zékit 2010.04.02. 15:19:45

@helota:

Bezony, nem kis összegért csináltatták egy régebbi választási szórólapról! (mellesleg a kis lapocska oda van tűzve a festvény jobb alsó sarkába, rajta a mester aláírásával). Enyhe fanatizmus, mi??? :)
Mondjuk az öregben megvan a Jobbikos feeling is, magyar zászló a házon, Nagy-Magyarország térkép szintén az előszobában (Viktorral szemben), lovagi rend tagság, de azért az ereiben mindig narancssárga vér fog csörgedezni!!!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:20:39

@helota:
Melyik? A dzsentri Antalli, a fiataldemokrata-lázadó-liberális Fidesz, vagy a kisga(rá)zdák?
Estleg a fogaskerék-párt?
Nem hiszem, hogy bárki megfelelt volna akkor, de ha igen, nevezd meg!

Ordnassac 2010.04.02. 15:22:08

@namitirok: talán a ker(eske)de(l)mek? ;)

andzsin 2010.04.02. 15:22:23

@Ordnassac: Szlovéniát hagyjuk, jártam ott többször is, más tészta. A csehek sokkal inkább voltak mindig "németek", mint "szlávok", vagy "kelet-európai" mentalitásúak, nekik ezért könnyebben sikerült. A lengyelek sem nagyon örömködnek ám egy Kaczinksy-éra után. Szóval az, hogy sikerült az túlzás.

tibapó 2010.04.02. 15:23:18

@[nev]: "...városi iparvállalatokat kellene létrehozni. azokat a vállalatokat, amelyek állami támogatás nélkül nem termelnek nyereséget városoknak kellene tovább üzemeltetni...."

Ehhez képest nálunk pont fordítva sült el. A szemmel láthatóan közjóléti-közszolgáltató városi cégeket is a profithajhászó nemzetközi karvalytőke karmai közé engedtük...

anti76 2010.04.02. 15:23:24

@helota: azért ne nagyon induljunk ki kínából meg az oroszokból. Mindkét ország nagy, nem lehet ignorálni, se embargót életbe léptetni, mert önellátóak (is) tudnak lenni ha kell, meg nem irak kaliberű országok ezek, hogy minimális veszteséggel lehetne őket fenyíteni.
Oroszország még ma is elmaradott ország. Fegyvergyártása űrtechnikája (csak ebben voltak jók) még mindig a 80as ével szinvonalán van. Az oroszok 52 milliárd dollárt, az USA 685 milliárd dollárt költ védelmi kiadásokra.
Kínában hiába lenyűgöző a GDP növekedés, az ország 2/3-a még mindig úgy él mint Mao idején, a többi meg napi 14 órát dolgozik kb 50 dolcsiért. Amit az "élüzemek" termelnek profitot, azt ellenőrizhetetlen módon, használják fel a vezetők, ki tudja milyen célokra, mert ugye egy autokrata rendszerben azt írnak az újságok amit csak akarnak.

Ordnassac 2010.04.02. 15:24:51

@andzsin: félremenni mindenhol tud valami. Még az oly jól működő demokráciákban is. Kaczynskit meg úgy le fogják váltani, mint a pinty. Autoriter rendszerben ez nehezebben, sőt, gyakorlatilag egyáltalán nem menne.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:26:01

@andzsin: Szemben Szerbiával, mi?:-P
Az sikeres volt? Mondjuk ,aki nem tarja a szerbeket szlávoknak...

andzsin 2010.04.02. 15:26:36

@helota: akkor azonban (1989) a nép 40 év után valódi szabadságot akart. Mindent! Egyszerre! És ezt most szívjuk meg. Ez történelmi szükségszerűség volt, nem lehetett megspórolni. Mindenki 100%-ban szabad akart lenni mindentől és mindenkitől. Most már a lakosság 2/3 inkább visszavágyna Kádár-apó kebelére. De így már nehéz.
Hogyan lehetne ezt megvalósítani? Mert ez csak úgy menne, ha a parlament nem vitaterep lenne, hanem egy automata döntéshozó, majd most a fidesz-érában ezt lehetőség kipróbálni, ha lesz 2/3-juk. A valódi autokrácia azonban azt is feltételezi, hogy a "főnök" azt mondja, most egy vagy két választási ciklusra még a törökgáboroknak:) is kuss van, az van, amit mi mondunk. Ebbe hogyan mész bele és hogyan jössz ki belőle? Ez itt a kérdés.

Ordnassac 2010.04.02. 15:26:41

@tibapó: ööö... Hagyó mióta karvalytőke? Itt pont az állami korrupcióról van szó, nem a globalizmus hatásaként létrejött, kritizálható és sokszor kritizálandó gazdasági elit machinációjáról. Ne keverjük a szezont a fazonnal.

Ordnassac 2010.04.02. 15:27:55

@namitirok: óh, de jó példa az autoriter uralom "sikerére". :-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:29:57

@tibapó:
Néha nézek televíziót. Bécs-alsóban létrehozták a bérlakáshálózatot, nem üzleti szinten. A havi bérleti díj 7,50 Euró, rezsivel, úszómedencés tetőtérrel.
Namost, számolgattam. Nekem többe kerül, forint alapon, nem euró fizetéssel Hogy is van ez? Vörös Bécs?
Állítólag több helyütt Ejrópában kérik a know-how-t tőlük!

andzsin 2010.04.02. 15:30:42

@anti76: nyilván nem lehet magunkat ezekhez az országokhoz hasonlítani. de a hatalmi berendezkedés ettől függetlenül másolható. de ezzel ma már semmire sem megyünk, esetleg akkor lenne sanszunk egy nagyon magyar-magyarabb-mégmagyarabb árpádsávos nemzeti turulos felfejlődésre ha a miénk lennének az elcsatolt területek, akkor talán az önellátás is megvalósítható lenne, így azonban szárnyaszegett madarak vagyunk, akik mindig függnek a külföldi tőkétől, de erőteljesen.

tibapó 2010.04.02. 15:32:05

@Ordnassac: Ha nem tudnád többtucat közszolgáltató került a karvalytőke kezére. Vízművek, szeméttelepek, fűtőművek, erőművek, villamos hálózatok, információszolgáltatók (média, telekommunikáció).

Hagyóval, BKV-val, MÁV-val jönni hatásos, de jelen esetben off mellébeszélés.

andzsin 2010.04.02. 15:33:12

@Ordnassac: erre mondtam én azt, hogy minden liberalizmusom ellenére hajlandó lennék befogni a pofámat úgy tíz évre, ha valaki ezért cserébe a duplájára löki a magyar életszínvonalat. mert nyilvánvaló, hogy amíg mindenki mindenkinek keresztbetesz ebbe a qva nagy demokráciában, addig az életben nem megyünk előre. ahogy a Hofi mondta: "egyre sűrűbben jönnek a mérföldkövek...megint szarban vagyunk."

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:33:13

@andzsin: Igaz, Erdélyben és a Felvidéken egymásba érnek az olajkutak és a gázmezők!

Ordnassac 2010.04.02. 15:34:40

@tibapó: én most kifejezetten csak az állami tulajdonban lévő vállalatokra gondoltam. Az megint más kérdés, hogy több közműcégek privatizáltak. Ami amúgy szerintem is hiba volt. A média-, ill. a telekommunikációs cégek a világ szerencsésebb felében is magánkézben vannak (a közszolgálati rádió- és televíziókat kivéve).

andzsin 2010.04.02. 15:35:24

@tibapó: apropó qrvára kíváncsi vagyok, hogy visszaállamosít e a fidesz?????????????????????????????????????????????????????
mert Varga Misi azt mondta, az infláció felett nem emelkedhetnek a közüzemi díjak Magyarországon. Erre azért befizetek és kíváncsian várom. Persze az állam kipótolhatja a pénzt, de azt el kell vennie valahonnan.

Idet 2010.04.02. 15:36:06

@Ordnassac: Na, mi jól megkaptuk! Szégyellöd-e magadot, he? Én nagyon! Szétkaptuk a blogot, vagy mit csináltunk... még maj' TG-től is körmöst kapunk!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:36:58

@andzsin: Hogyan, könyörgöm, hogyan?
Mezőgazdasági eszközökkel? Iparunk már nincs is, másunk sem nagyon! A turizmus meg mindjártár elkerül minket, hidd el!
Tiszta szerb feeling, az önérzetünk nagyobb (meg a pofánk), mint a tehetségünk!:-(

hoplita 2010.04.02. 15:37:06

@namitirok:
Ugyan....még vissza is fogom magam.
Én nem csalódom Orbánékban, hidd el.
Sőt....az elmúlt napokban-hetekben megmutatták igazi arcukat, a nagy többség előtt meg majd az elkövetkezendő hónapok során hull le az álarc.....ki fog derülni, mi van a nagy, üres duma mögött.
Ezerszer elmondtam már, kérhetnek mindent, csak egyet nem.
Türelmet.
Elfogyott.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 15:39:03

@hoplita: Mi a kiút, ezt mondd meg, kérlek!
Nacionalizmus? Királyság?

Ordnassac 2010.04.02. 15:39:36

@andzsin: csak úgy halkan jegyzem meg: a keresztbetevés itt is meglenne, csak itt mindenki azért tenne keresztbe a másiknak, hogy a nagyfőnöknél jó pontokat szerezzen. Nem erről szólt a gulyáskommunizmus is? Befogták a pofákat, ami a közéleti kérdéseket illeti, de közben megfigyeltek mindenkit, bemártottak, akit lehet, hogy a pártbizalminál vagy vezérigazgatónál előrébb jussunk. A végét meg mindenki ismeri.

Egyáltalán nem vagyok meggyőződve ennek a sikeréről. A többek által felhozott Oroszország meg külön tészta. A hatalmas ország minden pontján lázongások, amikkel a legális erőszakkal felruházott állam nem tud mit kezdeni, a leszakadt régiókon továbbra sem fejlődnek kifejezetten, oligarchák most is vannak, csak kiegyeztek Putyinékkal, de a "karvalytőke" most is ott van.

Ordnassac 2010.04.02. 15:41:23

@Ordnassac: mint az gyanítom feltűnt, néhol szándékosan fogalmaztam sarkosan.

tibapó 2010.04.02. 15:42:00

@andzsin: "kíváncsi vagyok, hogy visszaállamosít e a fidesz"

Hát arra én is, mindenstre a pécsi vízművel már sikerült nemde?

andzsin 2010.04.02. 15:42:02

@Ordnassac: hiba volt, de tudni kell, hogy Európában mindenhol a "karvalytőke" kezében van az áram és gáz szolgáltatás pl:
"Így pl. Franciaországban egyetlen kínálónak van tényleges monopóliuma, Spanyolországban kétpólusú, Németországban pedig négy-öt nagy, régiót is túllépő áram- és részben gázszolgáltató működik. Egyedül Nagy- Britanniában mutatható ki szerinte megnyugtatónak minősülő verseny."

Ordnassac 2010.04.02. 15:44:41

@Idet: van ez így. Szégyenemben megkajáltam. ;-)

andzsin 2010.04.02. 15:45:41

@namitirok: ma már ez nem megy. ez csak organikusan ment volna, ha minden marad anno a régiben. de nem maradt. ezzel kellene jól gazdálkodnunk amink van. nem vagyok agrármérnök, de annyi gógyim nekem is van, hogy belássam: itt van a világ harmadik legnagyobb szántható/vethető területe (popul. és összterület függvényében) és nem tudjuk kihasználni. akkor pedig valaki kurvára hazudik. Európa éléskamrája lehetnénk. Árpád sem véletlenül állt meg itt:)

Ordnassac 2010.04.02. 15:46:24

@andzsin: persze, csak ott jobb feltételekkel. Ezt nálunk is el lehetett volna érni, csak jó magyar módjára nagy a pofánk, de ha jön egy nagy, egyből szájzár. A végeredményt látjuk. Nem vagyok magántőke-ellenes, csak nem ártana állam bácsinak is úgy viselkedni, mint egy tárgyalófélnek.

Bár amilyen a magyar (gazdasági) diplomácia helyzete.

anti76 2010.04.02. 15:47:08

@andzsin: Ááá, kizárt. nagyon kis ország vagyunk még egy revizió után is lennénk kb 15 millióan. Az szerinted nagy ország? még közepes se. Erővel vennénk el? ne röhögtess.
Mi legfeljebb az ételünket meg minimális könnyűipari dolgokat tudnánk csinálni önállóan, ha magunkra maradnánk.

Ordnassac 2010.04.02. 15:48:49

@andzsin: és közben mediterránosodunk. Úgyhogy tényleg ki kéne találni valamit, de gyorsan. A földmoratórium meghosszabbítása az első lépés, hogy addigra ki tudjunk találni valamit. A dán vagy francia szövetkezeti forma szerintem igen hasznos lenne, csak ki kellene nyírni a tsz, illetve a szövetkezet negatív felhangját az emberek fejében.

hoplita 2010.04.02. 15:56:14

@namitirok:
Én is az autoriter berendezkedés felé hajlok.
Igazából sosem hittem a liberális, polgári demokráciában.
Nem is hihet abban olyan épeszű ember, aki valaha is váltott pár szót egy átlagos szavazóval, mondjuk egy mozgóurnás bevetés közben.....ennyiben igazat adok csőrcsillnek.

A fidesznek meg csak annyit, hogy hajrá, csinájjátok, piszokul rá fogtok baszni....élen a "megfelelőemberrel".
Mert a megfelelő ember is most, még egyszer visszatér, hogy aztán örökre elfelejtsék....majd emlékezz, mit mondtam.

Idet 2010.04.02. 15:56:53

@cambridge.on: Nem, nem vagy rasszista, és ne haragudj, ha neked estem.
Természetesen én is elfogadom a "fehérségemet", nem szégyellem, de büszke sem vagyok rá. Adottság, amivel a világra jöttem.
Afrikával az a baj,hogy a saját természetes fejlődési rendjükbe rondítottunk bele. Angolának totál fölösleges élelmiszer exportőrnek lennie - magát kellene ellátnia. Az nem érv, és nem igaz, hogy alacsonyabb szinten voltak, mint mi. MÁS szinten. És ez nem érv arra, amit a gyarmatosítók elkövettek/elkövetnek, itt most nem a fizikai és egyéb atrocitásokra gondolok, pedig gondolhatnék.

Ma azt teszik a nagy élelmiszeripari multik, hogy rájuk kényszerítik a saját, méregdrága és vacak termékeiket, miközben olcsón nyersanyagot termeltetnek velük, nagy, homogén kultúrákban, amik veszélyesek a kártevők miatt, és a delikvensek öt perc alatt elhagyják a saját jól bevált termelési módjukat, szusszanásnyi időt sem hagyva nekik. Nemcsak Afrikában van így.

Persze, hogy nem térünk vissza a gyertyához, etc., de azért azt megengeded, hogy ésszerűbben kellene gazdálkodni az erőforrásokkal? És ha továbbra is a profitmaximalizáció lesz az egyetlen elérendő cél, lehúzhatjuk a rolót.

Ebben a fehérség-dologban tulképpen az amerikai életforma gátlástalan, agresszív nyomulását utálom, mert ha valami, hát az nem tesz jót a világnak. Én a saját világom normái és a saját normáim szerint kívánok élni, nem egy idegen szerint, legyen az orosz v. amerikai.

Afrika: John le Carré, Az elszánt diplomata
Gyarmatosítás: A Korona ékköve

Mindkettőből van film, de azt NE vedd alapul. Garantálom, élvezni is fogod őket, megismersz egy másik látásmódot, nem liberálisat!

Idet 2010.04.02. 16:00:24

@anti76: És átaljában sose azt lövik le, akit kellene...

Idet 2010.04.02. 16:04:37

@namitirok: Istenkirályság. Bevezetjük Hammurabbi törvénykönyvét, a családi rabszolgaságot és az állami csatornarendszert és földművelést. Lesz hierosz gamosz is a megfelelő helyeken, hogy ne csüggedjünk annyira...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 16:10:12

@Idet: Erre már volt javallatom, de nem fogadta kitörő öröm!
Pedig istenúccse jó (najó, kissé gonosz:-) Isten lehetnék!
Démon-Ré néven, de lehet, inkább namirappi lennék? (nem rabbi, rasszisták kíméljetek)!

Ordnassac 2010.04.02. 16:11:40

@namitirok: vagy Jókai után szabadon Hamuráby! :-P

Off vége

Idet 2010.04.02. 16:11:44

@Ordnassac: Hát igen. Az éghajlatváltozás, nagy gáz lesz az ivóvízzel meg a termőföldek elsivatagosodásával. Alkalmazkodni kell majd, de az nem lesz eccerű.

Tavaly, vagy mikor, majd fenékre ültem a döbbenettől, amikor a kertben kabócát fogtam. Nem tücsköt, szöcskét, sáskát: kabócát!!!
Hallottam már előbbre is, hogy vannak, de hogy tényleg?!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 16:13:26

@tibapó:
magyarországon az történt, hogy állami monopóliumokból csináltak magánmonopóliumokat. itt az állami vagyont oda kellett volna adni a városoknak. hogy ne privatizáció (magánosítás) folyjon, hanem urbanizáció (városiasítás). természetesen az erőműveket lehet piaci körülmények között (koncesszióban) üzemeltetni, de a piaci üzemeltetésnek az alternatívája a városi (és nem az állami) tulajdon. és minden városnak el kell döntenie, hogy mit tart meg köztulajdonban, és mit ad koncesszióba. a döntéseket helyben kell meghozni.

itt egy tollvonással eladták az energiaipar jelentős részét. egy tollvonással adták el az összes állami gazdaságot. vagy mondjuk a legnagyobb a biznisz a közintézmények takarítása. munkanélküliekkel kellene a hivatalokat tararíttatni, és nem fő, és alvállalkozókkal. a vonatok takarításáról ne is beszéljünk. mert az elképzelhető, hogy a gyesevhez hasonlóan magánkézben van a gyorsvasút, de a takarítás lehetne városi kézben. egy intercity vonalon lehet nyereséget termelni, ha az gyorsabb, olcsóbb, és kényelmesebb, mint az autópálya, de azzal, hogy valaki összetakarítja a morzsát, azzal meg nem nagyon lehet. és ez itt fordítva van. az első van közkézben (és veszteséges, ezért nem jó), a második meg magánkézbe van kiadva (nyeresége, és ezért nem jó, mert a kincstár fizeti ki a nyereséget, ahelyett, hogy a város hajléktalanok erre alkalmas részével, aki nem itta még rommá magát, a vasúti kocsikat non profit jelleggel kitarítatná.)

@helota:
egy az egyben nem lehet lekoppintani kínát. de ott világosan látják, hogy nem a hagyományos textilipar fogja a profitot termelni, hanem mondjuk a mikroelektronika. itt meg az van, hogy támogatják a magánkézben levő low tech iparágakat. akkor is ha ezeknek a vállalatoknak több az adóssága, mint a vagyona. ahelyett, hogy ezeket az üzemeket a városi közüzemként null szaldós működésre törekedve, non profit módon üzemeltnék tovább. magángazdálkodók zsebeit tömi az állam. illetve a magyar bankok ezeknek adják a hitelt. de az jól látható, hogy ezek a low tech iparágak egy cent nyereséget nem tudnak termelni. ezeknek a vállalatoknak a jelentős része sose lesz tartósan nyereséges. csak úgy, ha azokba a bankok folyamatosan tolják a pénzt. a banknak van olyan jogosítványa, hogy 1 forint megtakarítás után 12 másik forintot adhat kölcsön. amikor a megtakarítások elfogynak, akkor nem tudják tovább finanszírozni a veszteségeket, és akkor a szuper nyereségesnek gondolt vállalatok szuper veszteségessé válnak. ilyenkor konszolidálják a bankokat, és ezeket a vállalatokat. úgy, hogy az állam a valutaalaptól felvesz annyi hitelt, ami nagyon sok nokiás dobozban fér csak el. és azt szétosztják magánszemélyek között. és most majd ezeket kellene a népnek törleszteni. évente 1000 millárd lenne az extra törlesztőrészlet. nem baj, majd az orbán kormány állam újabb hiteleket vesz fel, és akkor majd a következő kormány kifizeti ennek az összegnek a dupláját. szerintem ez nem megy. ezek újabb válságokat fognak gerjeszteni. a fiatalok ezekből az eladósodott országokból el fognak menekülni.

Idet 2010.04.02. 16:18:02

@namitirok: Na ja. Aztán folyton Istáron meg a kultuszán tökéletesítgetnél...

tibapó 2010.04.02. 16:22:03

@[nev]: Félemetesen okosakat mondasz!!!

tibapó 2010.04.02. 16:23:11

@[nev]: Félemetesen okosakat mondasz!!!

Jó lenne veled személyesen is nagyokat beszélgetni.

CSENDES 2010.04.02. 16:44:22

Úgy érzem, hogy a világmegváltó érzés és igyekezet, amely ezen a blogon mindenki részéről megállapítható - persze nem pejoratív értelemben -, eredményezi, hogy ezt a kis TG bejegyzést elhasználva, mindenki rágja a gittet egy kicsit (ez sem pejoratív megjegyzés, mert az nagyon is nemes és szükséges feladat volt). Azt látom, hogy néhány kivételtől eltekintve, legyen az jobbos, jobbikos, fideszes, ha tetszik maszopos, stb. mindenki nagyon aggódva várja a következő hét legnagyobb információját, a választás eredményét. És szerintem ez így jó. TG kissé manipulatív (bár szerintem okos és hasznos) kísérlete bevált. Szerintem sokan mennek majd el szavazni. És ez a lényeg. Tökmindegy sajnos, hogy kit választanak, mert a lényeg az, a parlamentáris demokrácia úgy alakuljon ki, hogy az tükrözze a népképviseletet, azaz a szavazók igényét. Ez előtt én akkor is meghajlok, ha tudom hogy esetleg rossz döntés, ugyanis ez a parlamentáris demokrácia lényege szerintem, s ez különbözteti meg a közvetlen demokráciától. nem vagyok vallásos, de minden keresztyén embernek áldott, boldog ünnepet kívánok, mert tudom (mivel kollégáim vallásosak), erre vágynak egy meghitt és szép ünnepre. Adassék meg nekik, bár véleményem szerint nem így lesz, lesz sok provokáció és sajnos az begyház részérő. Mondom ezt akkor is, ha poéngyilkos vagyok a jövő hét híreit legyilkolva. tehát békés és szép ünnepet kívánok mindenkinek (és a mindenkibe tényleg mindenkit belegondolok,( pártsemlegesen)

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 16:46:24

@hoplita: Szervusz Huplikám, látom már valaki felrakta az én külön neked dresszírozott mai ajándékomat, de csak, hogy olvasd el figyelmesebben:

kepviselofunky.blog.hu/2010/04/02/porzse_sandor_nepirtoknak_kampanyolt

Szóval, az az igazság, hogy a Jobbiknál képmutatóbb, korruptabb, hataloméhesebb bagázst nehéz lenne találni, már lassan több ügyetek van, mint a maszopéknak...
De nem baj, kilenc (9, el ne felejtsd!:-) nap múlva lesz majd meglepi, aztán kezdődik a szép lassú amortizáció...:-)

Kár volt az a nagy mellény:-)))

tibapó 2010.04.02. 16:46:44

Off, valaki segítsen kérem!

Hetek, sőt immár hónapok óta képtelen vagyok avatart itt létrehozni, alul rákattintok a "szeretnék avatart a hozzászólásaim mellé" linkre, elküld a profilomhoz, és ott órákig keresem a beállítást, de nem lelem. HELP Please!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 16:47:37

@Ordnassac:
nem azzal van baj, hogy ezek a vállalatokat magánkézbe adták, hanem hogy az állam en bloc privatizált szektorokat. állami monopóliumokból csinált magánmonopóliumokat.

a normális az lenne, hogy az egyik város erőműve magánkézben van, a másik állami kézben. és összehasonlítható a működésük. természetesen az egyik városban olcsóbb így kicsit olcsóbb lesz az áram, a másikban meg kicsit drágább. versenyhelyzet alakul ki.

ha minden eon, akkor nincs verseny. akkor a lakosság vagy benyeli az áram árát, vagy az állam ad ártámogatást, vagy az eon megspórolja a beruházásokat.

egy koncessziós rendszerben, ahol bizonyos időszakra kaphatja meg egy vállalat az üzemeltetést, rendszerint több szereplő versenyez a jogokért, és ha egyetlen ajánlat sem kedvező, akkor van arra is lehetőség, hogy a városok (és nem az állam) maguk üzemeltessék az erőművet. az áramszolgáltatás nem természetes monopólum. a városok versenyezhetnek egymással. ki tud olcsóbban áramot előállítani.

és ugye akkor rögtön nem kérdés, hogy vajon a kutatásba ki rakja a pénzt. a városok. de nyilván olyankor a city council elvárja, hogy legyen eredmény. hamarabb, mint a másik városban. mert különben elzavarják őket. nem az állampártoknak kell eldönteni, hogy milyen erőműveket kell építeni, hanem a városoknak.

ha egy város abban lát fantáziát, hogy a határba szélkerekeket telepít, akkor oké. szerintem pusztán ezekkel sose lesz itt olcsó áram, mert a szél nem fúj tartósan egy irányból. nincs tenger. nem kell ehhez zöld szakértőnek lenni, elég az általános iskolás környezetismeret. szerintem tornyokba, vagy tározókba kell előbb tolni a vizet, aztán amikor leengedik, akkor lesz átmeneti jelleggel áram, és öntözés a farmokon. szerintem ennél többet nem lehet a szélből itt kihozni. de ha egy város úgy látja, hogy mégis csak lehet akkor építsen szélkerekeket. és próbálja elmagyarázni a lakosságnak csak akkor lehet porszívózni, ha fúj a szél. de éppen ebből a városi közvilágítást megoldhatja ebből. dönték el a helyiek, hogy megéri-e. az állam ne építsen ilyeneket. hanem városi vállalatok működjenek köztulajdonban.

és a klasszikus liberalizmus éppen erről szólt. az unió és a városok vegyék át a gazdaságirányítást, és a vagyongazdálkodást. az állam vonuljon ki a gazdaságból. tehát akárki akármit mond, a liberálisoknak van nyilvánvalóan igazuk, csak ez nem az a liberalizmus, amit itt meghirdettek.

tibapó 2010.04.02. 16:53:12

@[nev]: Voltaképpen visszajutunánk egy több érában is évszázadokig jól működő rendszerhez,a városállamokhoz, vagyis a poliszokhoz, amiből lett ugye ez a mai katyvasz, vagyis maga a politka. :)

cambridge.on 2010.04.02. 17:14:40

@Idet: Utána néztem, nem akartam hülyeséget írni, én úgy tudom a Kárpát-medencében is honos a kabóca. Gyerekkoromban is ( nem tegnap volt) fogtunk kabócát. Persze, csak hazait. Trópusi kabócáról van szó?

Elképzelem, amint a Főkabóca kijelenti a trópusokon, Gyurcsányt idézve, ha nem tetszik el lehet menni.
Így került egy példány a kertedbe.

A fő probléma a Föld túlnépesedése, a többi ebből adódik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 17:24:24

@tibapó:
Hogyne működött volna jól, egy adott időszakban, egy adott népesség és népsűrűség mellett!
Aztán jöttek a királyságok, volt belőlük nehány a középkorban (lásd Franciao.), később a nemzetállamok, mostanában az Uniók, (Egyesült Államok, Egyesült Európa, Egyesült Afrika).

Talán eljut ez a glóbusz a Gaia eszméjéhez!

Mert ha nem, elpusztítja önmagát!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 17:26:01

@Ordnassac: Vedd el a gyerekzárat a gépedről!:-D
Hogy tekinted így meg a Gárdista hölgy bájait? (a Hölgy idézőjelben @Idet kedvéért!:-)

[nev] (törölt) 2010.04.02. 17:27:03

@tibapó:
néhány nem elhanyagolható kiegészítéssel:
-- továbbra is működne a social security, a fogyasztási adókból fenn lehetne tartani az egyészségügyet,
-- az élő munkát terhelő fix összegű járulékokból nyugdíjat lehetne fizetni.
-- továbbá a városi közintézmények fizetnének adót a kincstárba.

a piaci szereplők, a munkaadó gyárosok, és az önfoglalkoztató vállalkozók helyi iparűzési adót fizetnének. és abból lehetne a városi közüzemeket fejleszteni, illetve az uniós forrásokkal kiegészítve.

tehát azért nem pont ugyanoda jutnánk vissza. hanem a járulékfizetésen keresztül lenne munkavállalói szolidaritás, a városi közintézmények adóján keresztül támogatva lenne vidéken a közoktatás, és a fogyasztási adókon keresztül fenntartható lenne az egészségügy. és a leszakadó térségeknek fejlesztési forrásokat biztosítana az unió.

tibapó 2010.04.02. 17:27:50

@namitirok: Na és te hogy csináltad magadnak az avatart? beavatnál?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 17:29:32

@[nev]: Ez eddig rendben, de az adó (iparűzési, SZJA, Áfa) hová folyjon be és milyen arányban?
Merthogy iskolákra, közintézményekre, egészségügyre azért központilag van szükség, nem?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 17:30:30

@tibapó: Be. Belépek az indá(m)ra és feltöltöm a képet!
Te ne az enyémre lépj be, ha ajánlhatom!:-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 17:31:40

A számlát hová küldjem?
Az érték 30-át természetesen visszapörgetem, tudod, a gentlemen's agreement!?:-P

tibapó 2010.04.02. 17:32:02

@[nev]: "továbbá a városi közintézmények fizetnének adót a kincstárba."

Azért ez most pont fordítva van, a városi közintézmények állami normatívából működnek

tibapó 2010.04.02. 17:33:38

@[nev]: "továbbá a városi közintézmények fizetnének adót a kincstárba."

Azért ez most pont fordítva van, a városi közintézmények állami normatívából működnek

patkányarcúáginéni 2010.04.02. 17:37:04

"A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott vélemény, hanem sokkal inkább az ismeret, a tudás, az érzékelés. " kik élnek a napi hírek vonzásán kívül? miért nem az első lépés (szelekció!) a valamiről alkotott vélemény? kedves gábor, megfogalmaznád másképp, hogy én is értsem, mit akartál mondani?

[nev] (törölt) 2010.04.02. 17:42:21

@namitirok:
az iparűzési adó szerintem maradjon helyben.

az szjáról szerintem egyre nagyobb arányban rendelkezni kellene. elsősorban gyermekjóléti intézményeknek lehetne adni. tehát a gyermekes családokat nem adókedvezményekkel kellene segíteni, hanem úgy, hogy a családok is gyermekjóléti intézményeknek adhatnák az adót. összességében ez a gyermekes családoknak kedvezne, lenne pénze a gyerekklinikának, a városi sportiskolának, meg az állatkertnek.

nyilván ezt kiegészíthetné az állam. kiegészítő normatívát kellen osztani. mert van ahol a helyi polgárság nem elég erős. ennek a fedezete a közintézmények által fizetett adó. azt lehetne visszaosztani. szerintem a közintézményeknek kell létrehozniuk az államot. a háztartásnak, vagy sokkal szebb szóval a családnak pedig a mainál lényegesen erősebb jogokat kell adni, hogy direktben finanszírozzák a gyermekjóléti intézményeket.

a fogyasztási adó meg megy a kincstárba. meg a jövedéki adók. abból kell fedezni az egészségügyet. a járulékokból pedig a nyugdíjrendszert kell fenntartani.

Diocles 2010.04.02. 17:43:55

nah, végre az LMP is kimutatta a foga fehérét, ennek alapján a napnál nyilvánvalóbb, hogy itt tulajdonképpen az új SZDSZ-ről van szó, még be sem jutottak, de már most összemossák a Jobbikot és a Fideszt:

"Schiffer András az összegyűlt újságíróknak azt mondta: a Fidesz nem hajlandó a vitára, nem rendelkezik számon kérhető programmal, ők viszont 100 órán belül választ szeretnének kapni kérdéseikre.

Kérdéseik között szerepel, hogy kötelezővé tenné-e a Fidesz a pártoknak a nyílt kampányszámla használatát, milyen konkrét ügyekben működne együtt az alkotmány módosítása érdekében a Jobbikkal, milyen intézményes garanciákat akar bevezetni a korrupció visszaszorításért, milyen konkrét intézkedésekkel támogatnák a hazai kis-és középvállalkozásokat, illetve felülvizsgálnák-e, és ha igen, mely területeken az új polgári törvénykönyvet.

Az LMP listavezetője kijelentette: kiderült, hogy a legnagyobb ellenzéki párt miért kampányol a "Csak a Fidesz" jelszóval, azért - mondta - mert csak a Fidesz nem hajlandó a vitára. Hangot adott annak a véleményének, hogy a Fidesz bujkál, titkolózik és nem tekinti felnőttnek a választókat, ami Schiffer András szerint legalább akkora bűn, mintha valaki hazugságokkal nyerne választást.

Emlékeztetett arra, hogy az LMP már a múlt héten javaslatot tett a pártok listavezetőinek programvitájára, de az ezt előkészítő pénteki egyeztetésre a Fidesz nem küldött senkit.

A politikus szerint minden magyar állampolgárnak joga van megtudni, hogy a pártok mit gondolnak, ezért cinikusnak tartja Szijjártó Péternek, a Fidesz szóvivőjének azt a reagálását, hogy az országgyűlési választások első fordulójában, április 11-én a választók eldöntik, melyik az a két erő, ki az a két jelölt, amelynek, illetve akinek a legnagyobb esélye lesz programja megvalósítására. A fideszes politikus véleménye szerint a négy párt kezdeményezéséről mindaddig nem időszerű beszélni."

[nev] (törölt) 2010.04.02. 17:55:55

@Diocles:
miért baj az, hogy valaki kimondta, hogy szijjártó péter egy cinikus köcsög. és végre nem nyakó istván mondta, aki ugyanaz pepitában.

jjulie 2010.04.02. 17:59:06

@Diocles:

a scifi melyik mondatát kifogásolod?

[nev] (törölt) 2010.04.02. 18:19:09

@tibapó:
a szegényebb térségek közintézményeinek működéséhez az államnak továbbra is hozzá kellene járulni. az államnak kiegészítő normatívát fizetne. mégpedig a gazdagabb közintézmények adójából. a közintézmények hoznák létre az államot. tipikusan így kell finanszírozni az oktatást. a városi iskolák az államon keresztül szolidárisak a mezővárosokkal, a vidékkel.

de mondjuk budapest, vagy debrecen polgárai maguk tartanák fenn az iskolát. és ezek adóiból jutna mondjuk hajdúhadházra, vagy létavértesre. mert az ottani polgároknak nincs ehhez elég jövedelmük. budapest, vagy debrecen nettó befizető lenne, hajdúhadház, és létavértes pedig kiegészítő normatívához jutna. előbb helyben kell megfizetni az szját. és akkor ugye hamar kiderül, hogy mégis csak jó lenne intézményeket összevonni. mert akkor egy debreceni civis az asztalra csapna. hogy az mégse járja, hogy nyíregyházán a tirpákok többet költenek az oktatásra, mint mi. vagy megfordítva. és mondjuk hajdúhadházon sem sírnának, hogy még több pénzt, mert egy pontig tudunk szolidárisak lenni, tehát a helyi romák közül az értelmesebbek, azt mondanák, hogy legyen a gyerekeknek oktatás, az erősek meg azt, hogy legyenek munkahelyek. ebben érdekeltek. nem mindenki, de van aki.

nyo 2010.04.02. 18:27:06

N Y Í L T L E V É L

Tisztelt Elnök úr!

Magyarország történelme egyik, ha nem a legsúlyosabb válságát éli. Ebben a helyzetben április 11-én nem egy választás, hanem „a választás” vár a magyar társadalomra. Az emberek megérdemlik, hogy megfelelő információk birtokában felelős és átgondolt döntést hozhassanak.

Gondolom, hogy a Fidesz óvatossága a program nyilvánosságra hozatala körül abból a félelemből fakad, hogy azt az MSZP kiforgatja és meghamisítja. Megértem ezt a félelmet, mégsem tudom elfogadni. A Jobbik elnökeként és kormányfőjelöltjeként nélkülözhetetlennek tartom a vitát. Az emberek igényét és a demokratikus normákat mindenkinek tiszteletben kell tartania. A vita tehát nem maradhat el. Ez azonban nem valósulhat meg Fidesz nélkül.

A Jobbik és ezen belül jómagam hajlandó vagyok a miniszterelnök-jelöltek vitájára. Amennyiben az legalább ötpárti találkozó, akkor a Jobbik is ott lesz, de a legszerencsésebb az lenne, ha nem csupán Mesterházy Attila, hanem Ön is ütköztetné érveit velünk. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Fidesz képviselője sajnos nem jött el a mai, vitával kapcsolatos kampányfőnöki egyeztetésre.

Az egyik népszerű internetes portál felmérése szerint a legtöbben Orbán-Vona vitát látnának legszívesebben. A kutatások most már egyértelműen igazolják, hogy a Fidesz és a Jobbik a két legerősebb párt ma Magyarországon. Amennyiben elnök úr hajlandó rá, úgy szükségesnek és fontosnak tartanék egy kettőnk közötti nyilvános beszélgetést is, ahol érveinket korrekt, higgadt és szakmai formában tudnánk ütköztetni, segítve ezzel azt, hogy a magyar választópolgárok felelős döntést hozhassanak április 11-én.

Várom mielőbbi válaszát!

Szebb jövőt!

Vona Gábor
a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

[nev] (törölt) 2010.04.02. 18:28:34

szóval én nem látom be, hogy miért ne működhetne egy járási iskola egy állami tangazdasággal. és akkor abban képeznék ki a romákat. dolgoznának az állami tangazdaságban. de ez nem a piacra termelne, hanem a közintézményeket látná el. tehát abból lenne gyümölcs a gyerekeknek, hogy a cigány ember, vagy a báty szedné az almát, vagy a körtét. nyilván nem szedné mindenki, de lenne az, aki.

de ugye itt az állam a közintézmények működésébe avatkozik be direktben, és nem a piacba. mert egy csúcstechnikával felszerelt kertészetbe nem lehet beengedni a tanulatlanokat. hanem aki jól dolgozik a tangazdaságban az mehet a kertészetbe.

tehát nem kell szembemenni a liberális jogelvekkel, se a klasszikus liberális gazdaságpolitikával, hanem konzervatív, és szociális (szocialista) elemekkel ki kell egészíteni azt. a nacionalizmust pedig száműzni kell az unióba.

hoplita 2010.04.02. 18:38:59

@mirrmurrkandúr:
Majd rádübörögsz te erre Kandúrbandi, mint háká a fahídra.:DD
Fejtsd meg, mit jelent....asszem te nem voltál katona..:)

Mi elég jól elleszünk, amíg a fityisz leamortizálja magát.
De szar lesz majd a "megfelelőembernek" testőrök, droidok meg kordonok között-mögött.
Oda lesz a nagy imázs, a "nép fia" visszalényegül majd azzá, ami valójában mindig is volt....dumaottóvá.
A nagy népszerűség meg úgy jár majd, mint a napra kitett hóember.
Rekordgyorsasággal elolvad.
Én csak egy kávét kérek....na, meg sört.:)))

tibapó 2010.04.02. 18:41:56

@namitirok: Van feltöltve az indában képem, mégsem látszik itt az avatar.
Lennie kell valami trükkjének, vagy mostanában nem működik. A profilbeállításoknál nyomát nem leltem az "avatar" szónak

tibapó 2010.04.02. 18:50:55

Kedves [nev]!

Amikről itt beszélsz, ezek az okosságok nyomokban megtalálhatók valamelyik választási párt programjában?

[nev] (törölt) 2010.04.02. 18:53:53

@hoplita:
nézd, az fog kiderülni, hogy abban a feltételrendszerben amit orbán magának meghatározott, nincs megoldás, pontosabban ugyanaz a megoldás, amit a szocik és bokros kínáltak. bezárnak egy rakás iskolát, meg kórházat, meg hivatalt. mert ezt mondja az imf, és az unió.

itt az hiányzik, hogy valaki felismerje, ha épül egy járási iskola, egy campus, akkor az például a falusi turizmus alapja tud lenni. tanítási időben bentlakásos iskola tanszünetben meg panzió. az irodalom, a történelem tanár a nyelvtanár idegenvezető. a fizika, a technika és a torna tanár csinálja a hangosítást, a biológia, és a kémia tanár kertészkedik, a matek tanár meg könyvel.

ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Vienna_Campus_II.JPG

és ebbe pont beleillik a helyi plébános. de ez nem fog úgy megoldódni, hogy majd most orbán viktor bemegy a parlementbe, és mond egy beszédet, amit hónapokig vagdosott össze az álmoskönyvből. és török gábor utána elemzi, hogy vajon mire gondolhatott a költő.

viszont azzal sem vagyunk beljebb, ha gyurcsány mellett vona gábor is előadja, hogy "elnök úr álljon elő a farbával" bár talán mégis annyival, hogy a parasztok nem érzik úgy, hogy nincsenek képviselve.

ssi 2010.04.02. 19:06:29

@CSENDES: Köszönjük, s viszont kívánunk nyugodt, szép ünnepet, kellemes pihenést és kikapcsolódást

[nev] (törölt) 2010.04.02. 19:15:40

@tibapó:
fidesz 1998, szdsz 2002, mdf 2006. nyomokban.

tibapó 2010.04.02. 19:17:24

@[nev]: Na és 2010-ben? No és 2014-ben?... :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 19:33:25

@tibapó: Igen, erre kíváncsi vagyok, mert nem tűnik bolondságnak, amiket ír itt!

jjulie 2010.04.02. 19:33:47

@hoplita:

én voltam katona és megértem a problémádat, nekem is volt komoly gondom, mint most neked, a legsúlyosabb '78 március 24.-én este kezdődött és 25-én délben tetőzött...

gábor nap vala, nem túl ritka név, és egy népes csapattal kibujtunk a disznóól mögötti keritéslyukon keresztül a laktanyából, és eljutottunk a legközelebbi kocsmáig, amely a legmegfelelőbb helyszín volt az ünneplésre, a válság pedíg úgy jelentkezett, hogy felébredtem: iszonyúan fájt a jobb könyököm, a fülem zúgott, a fejem rettenetesen fájt kivül belül, komoly hányingerem volt, párhuzamosan nagyon szomjas voltam és piszkosul fáztam....

sikerült résnyire kinyitni a szemem, és konstatáltam, hogy a betonon fekszem, és egy idő után rájöttem, hogy a vegyvédelmi felszerelést tartalmazó raktárban vagyok, feltápázkodtam, világos volt, de nem volt órám, és bizony a nadrágom és a surranóm is furcsán nézett ki, aztán rájöttem, hogy ez csak a megszáradt hányás nyoma amit látok, még azon is elgondolkodtam, hogy ez a sajátom-e vagy valaki másé.....

viszont az ajtó be volt zárva

nagyon-nagyon boldogtalan voltam, és mivel rettenetesen szédültem, sűrgősen vissza kellett feküdnöm, és ez a gondolat kitikus volt, mert az összes kreativitásomra szükségem volt ehhez, levetettem hát a mikádómat, és készítettem belőle, ágyat, párnát és takarót a betonon, és amikor sikerült úgy elhelyezkednem, hogy sem a sajgó karom, sem a több helyen púposra dagadt koponyám nem fájt, és újra becsukhattam a szemem, már csak két dolog izgatott: urrá leszek e a hányingeremem, és hogy a fenébe kerültem ebbe a helyzetbe?

arra még emlékeztem amikor az egyik druszám belehúzott egy papaír százast a cigány vonójába, és ebben a pillanatban véletlenül fellöktem a korsómat, és szétfolyt a söröm az aztalon.....aztán kikövetkeztettem, hogy valamiképpen visszakerültünk a laktanyába, és az alegységügyeletes tudta a kötelességét, és valószínűleg az ő segítségével, vagy az ő szervezkedése eredményeként lehoztak engem ide, és bezártak, nyomorultul éreztem magam, de valahogy sikerült elaludnom.....

hangos nevetésre ébredtem

értem jöttek a haverjaim, hoztak váltás nadrágot, és mondták, hogy mindjárt sorakozó lesz az ebédhez, nem tudnak tovább falazni nekem, keljek fel és öltözzek át

sokkal jobban voltam, átöltöztem, pont a sorakozóhoz értünk vissza a legénységi épület elé, beálltam középre, szerencsére nem volt messze a kajálda, eltámolyogtam odáig, megkaptam a levest a sárga tányérba, a főzeléket a fém tálcára, és leülhettem végre, és az isteni sárga műanyag pohár segítségével csillapíthattam a szomjamat, az isteni sárga kancsóból, majd megpróbálkoztam a levessel.....

kb a felét belafalyoltam valahogy, de ekkor jött a legnagyobb gond, visszatért a hányingerem, hát felrúgtam a székem és futni kezdtem az ajtó felé, és éppen hogy csak kijutottam rajta mire megtörtént a baj, és az ajtó mellett várakozó ügyeletes tiszt a szeme láttára egy erőteljes sugárban kiszenvedtem a vizet és a levest......

hidd el én megértem, ha valaki gondban van........

BonFire 2010.04.02. 19:35:27

Vona vitára hívja Orbánt - a Zsidesz kussol, még az egyeztetésen sem jelentek meg!

jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/vona_gabor_vitara_hivom_orban_viktort

Idet 2010.04.02. 19:38:10

@cambridge.on: Nem tudom, trópusi volt-e (természetesen elengedtem), az, amelyik a Mediterráneumban hemzseg, Dalmáciában, Görögörszágban, a bolgároknál, és éles, erős, mondhatni harsány hangot ad ki, olyan fémes-érdes zümmögést, ha a tücskökkel együtt "hegedülnek", meg lehet különböztetni a hangjukat. Zömök, barna, nagyobb, mint a tücsök, valóságos tüskés combokkal.
Én azt hittem, újabb keletűek itt.
Eggyel kevesebb biznyoíték a meleg égöv felfelé tolódására?

Jójó, mindenféle születésszám-csökkentés. De ki dönti el, kik csökkenjenek? És honnan lehet tudni, hogy nem kapitális tévedés? Majd ha lehet, akkor már késő... és mi legyen a már élőkkel? Követ a nyakukba, és a folyóba velük? Mondta volt Mr. Tájfel...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 19:38:17

@[nev]: Úgy érezhetik ,de mégsem!
"Nesze semmi, fogd meg jól"-t játszik a Jbbik véleményem szerint!

hoplita 2010.04.02. 19:38:34

@[nev]:

".....nézd, az fog kiderülni, hogy abban a feltételrendszerben amit orbán magának meghatározott, nincs megoldás, pontosabban ugyanaz a megoldás, amit a szocik és bokros kínáltak. bezárnak egy rakás iskolát, meg kórházat, meg hivatalt. mert ezt mondja az imf, és az unió...."

Pontosan.
Ezt nevezem én "finomhangolásnak"....toldunk, foldunk, régi gatyából csinálunk új túrószacskót...
Alapjában véve én sokszor nem az estenként fájdalmasabb lépések megtétele ellen tiltakozom, hanem amiatt, mert nem látom mögötte a perspektívát, a koncepciót.
Illetve amit látni véltem, attól felállt a hátamon a szőr.

Ezt akarja, ezt fogja Orbán is tovább nyüstölni, erőltetni - a probléma részese sosem lehet a probléma megoldása - és ebbe fog végérvényesen belebukni.
A következő elvesztegetett négy év lesz az, amit sajnálok...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 19:39:46

@BonFire: Pedig vigyázzban is állhatna, nem?
Miért pont Vonának válaszolna, ha másnak sem tette?:-(

Idet 2010.04.02. 19:50:38

@tibapó: Én is megnéztem, de kutya legyek, ha még egyszer meg tudom csinálni, pedig a magamét én raktam ide! Az Indáról kell indulni, és sztem kérdezed meg a Gépházat, azok segítenek!

tibapó 2010.04.02. 19:51:01

@namitirok: "Az az indára vonatkozhat, tán azért nem megy?! "

Ezt nem értem, kifejtenéd bővebben?

hoplita 2010.04.02. 19:51:04

@jjulie:
Én erre csak azt tudom mondani, amit mindig is mondottam volt...

Minek iszik aki nem bírja...?

Elég gyenge tüzér lehettél, ilyen teljesítmény mellett.:))
A a talpszárral akkor hogy boldogultál, ha azt kellett kiszakítani?
Rátok bízták a 100-ast, vagy csak a 76-osokkal bohóckodtatok?

Eltöltöttem 4 hónapot egy tüzérezrednél vpct. kiképzésen...igaz, 14-et azért az elitben húztam le.
De nekem nem voltak ilyen nehéz küzdelmeim a szesszel....
Elárulok egy titkot.
Férfiembernek találták azt fel, nem kislányoknak.:))))

jjulie 2010.04.02. 19:51:28

@hoplita:

"Ebből jövőre nagyon nagy választási siker lehet. Valószínűleg sokáig fognak kormányozni. Nem várok tőlük semmi jót, de nem várok különösebben semmit. Az Orbán-fóbiások mindenféle rémséget vizionálnak, de elfelejtik annak a korszaknak a tanulságait, amikor ő kormányozta Magyarországot. Mit csinált Orbán Viktor? Semmit. Nem változtatta meg Magyarországot.

Evvel a jobboldali stílussal sikerült az akkor még létező balliberális értelmiséget idegesítenie, de komoly strukturális változások nem voltak, most se lesznek. Egyszerűen ezért, mert nincsenek ötleteik. Elolvastam a programjukat, ezek alapvetően mikrováltoztatások, csak finomítanának a rendszeren. Semmi változtatás nem várható. Folytatják az agyalágyult neokonzervatív gazdaságpolitikát, némileg józanabbul, mint a teljesen megkattant MSZP-SZDSZ, amely semmiből nem ért semmit, semmiből nem tanul, most meg úgy tesz, mintha a választók többsége nem fejezte volna ki irántuk az undorát - vagy a közönyét. Ha minden így megy tovább, a szélsőjobboldal további térnyerése várható. "

másfél évvel ezelőtt nyilatkozta ezt a TGM

Idet 2010.04.02. 19:53:43

@[nev]: A költő meg azt mondta: gondolta a fene...

tibapó 2010.04.02. 19:55:05

@namitirok: "Reménylem, így már működni fog"

nem működik, a magyarázatban mindössze annyi van az avatarról írva, hogy "az avatarra" kattintav jutsz az adatlapra.

@namitirok:"kíváncsi vagyok az avatarodra!:-)"

Egy torzonborz, ősszakállú, mikulássapkás pofa. :) (Nem láttál még mikulást?)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 19:55:50

@tibapó: Én sem tudom, de alulra kattintassz itt, majd bent vagy az indanet-en, akkor képeim, feltöltés! Nekem ment valaha, azért vagyok itt!
A többit magánban, ha kell még, ne itt offoljunk!:-D

jjulie 2010.04.02. 19:57:15

@hoplita:

76-os, műszeres katona voltam

tibapó 2010.04.02. 20:00:53

@namitirok: Hidd el van feltöltve képen az indán.

Off: mailod?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 20:01:04

@tibapó: Az már megvolt, így más a baj, mert a váltással az enyém is eltűnt! Ezért még számolunk!:-P

tibapó 2010.04.02. 20:02:25

@namitirok: Mondom én, hogy üzemzavaros, vagy mi.

Idet 2010.04.02. 20:04:19

@hoplita:
Az enyém sokkal "gyengébb" történet: a kertszomszéd nagy pancsoló hírében állt, nem csoda, vegyészmérnök volt szegény, már meghalt.
Valami isteni ribizlibort tudott csinálni. Ribizlingnek hívta. Ülünk a teraszon, töltögetik a bort egyre-másra, szép, méretes vizespoharaik voltak. Beszélgettünk, én meg csak hajtogattam a piros, illatos, finom nedűt, hát hiszen csak ribizli... elég az hozzá, hogy a szeánsz végén azt vettem észre, hogy nem tudok felállni. Nem és nem! Beleragadtam a székbe, a nehézkedési erő sok g volt... A lábam mint a rongy, nem láttam rendesen, a fejem, mint egy méhkas, és miért van egy vödörben... a saját házunkban ébredtem fel, de hogy hogy kerültem oda, arról lövésem sem volt.
Hányni ugyan nem hánytam (jobb lett volna, pedig), de a fejem úgy fájt amilyet még nem éltem meg addig...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 20:05:16

@tibapó:
Az, de tényleg véged, ha nem javul meg! Ez a mottóm a választásokig!_(

JAS39 2010.04.02. 20:06:33

Igazából, sztem a hosszú hétvége nem hoz már érdemi áttörést.
Néhány hete "volt szabad madaraktól" :) azt a fülest kaptam, h az mszp hamarosan (mondták ezt kb. másfél hete) előrukkol egy kőkemény orbán-beszéddel, amit nem lehet kimagyarázni, afféle anti-őszödi beszéd, ami majd elárasztja a sajtót. Egyelőre ez nem történt meg, de lehet, h az utolsó napokra(v napra) tartogatják, de az is lehet, h csak blöff volt.

A fidesz hárító taktikája egyelőre számukra jónak tűnik: se vita, se komoly dolgok emlegetése, felülemelkedés a kis és középpártok vircsaftján. Az április 11-e utáni vitának kb. annyi értelme lenne, mint a Szaharában hógolyócsatát rendezni.

Nekünk csak a kérdések maradtak ugyan azok mint ezelőtt 2 héttel vagy 3 hónappal:
1. Lesz-e egyedül 2/3-a a fidesznek (255 képviselői hely)?
2. Ki lesz a 2. legnagyobb párt?
3. Hány párt lesz a Parlamentben(fidesz-kdnp-t egyben számolva)?

Sejtéseim szerint a válaszok
1. Nem
2. Mszp
3. 4

Egy bő hét múlva meglátjuk, a legbizonytalanabb a 2-es kérdésben vagyok...

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 20:13:10

@hoplita: "A következő elvesztegetett négy év lesz az, amit sajnálok... "

Tudom, minden négy év elvesztegetett, amikor nem ti vagytok kormányon, de hát, Hupli, akkor Magyarország következő 40000 éve elvesztegetett lesz!:-)

Valóban nem voltam katona, ellenben versenyszinten kenuzom lassan 10éve (kisebb nagyobb megszakításokkal), remélem így már a katonai szolgálat részemről való NEM teljesítése bocsánatos bűn, különösen abban a tekintetben, hogy nekem már nem is volt kötelező:-)

Hogy én is beszálljak a szájtépésbe:
Feltételezem, hogy olvastad a Jobbik programját, mondj már nekem valami konkrétumot belőle a Fideszéhez képest.
Csak azért kérem ezt tőled, mert úgy látom, hogy egy jottányival sincs benne több konkrétum.
Persze a programon kívül van zsidózás, cigányozás, meg van egyéb hasonló a még a Fideszt is megszégyenítően populista, demagóg elem, ennyivel lennétek többek?

Mert a tagok feddhetetlenségével az elmúlt időszakban igencsak komoly problémák adódtak, nem tudom, kedves Hoplita, hogy ezt te mennyire érzékeled...

Egyébiránt meg lehet azon élvezkedni, hogy Orbán és a Fidesz mennyit fog küszködni a következő években (mert benneteket ugye nem a hatalom érdekel, igazi Hazafik vagytok, hurrá nektek...), és ti a kisujjatokat sem fogjátok mozdítani ("nincs türelem"), csak akkor nem kellenek a lózungok, hogy ti "mennyivel" jobbak vagytok bárkinél is...

...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 20:15:45

@tibapó: Ez nem mentség! Mentség egy Nokia által kibocsájtott doboz lenne!:-P

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 20:18:34

@JAS39: Szerintem meglesz a kétharmad, a másik kettővel egyet értek... (habár a Jobbik is lehet második, nagyon kis különbség lesz köztük bármelyik is csípi meg 2. helyet)

4. párt - LMP

Vénveterán 2010.04.02. 20:37:43

@mirrmurrkandúr: Ó a kis Csintalan. :D
De ő legalább teljesen felébredt...

2010.04.02. 20:38:38

Ti erre a semmitmondó cikkre - már bocs - is képesek vagytok ennyit brusztolni, írni??? Megáll az eszem...pontosítok: megállt.

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 20:49:42

@Vénveterán: Nem egészen értem, mit akartál közölni velem ezzel a hozzászólásoddal, de mindegy..:-)

hoplita 2010.04.02. 20:54:49

@Idet:
Hú, az ilyen házi meggy, meg csipkebogyó, meg ribizli és a többi hasonló borokkal nagyon észnél kell lenni.
Aki szereti az ilyen édes konty alá valókat, az könnyen beseggel tőlük, mert iszonyúan "aljas" italok.
A sok cukor miatt pedig súlyos másnapossági tüneteket okoznak, sok cukorból sok formaldehid keletkezik..:))
Bevallom, meggyborral már én is jártam hasonlóan, pedig én nem nagyon szeretem az ilyen édes-itatós piákat.
De addig kínálgattak, míg beseggeltem tőle.....és attól még én is macskajajos vagyok.

Nálam pálinka, vodka, száraz fehér, vagy vörös és a sör jöhet.....:D

Idet 2010.04.02. 21:00:09

@hoplita: Maradok a száraz olaszrizlingnél, lehetőleg Csopaki, Füredi v. a Somlói, abból a Juhfark is!
Néha elcsábulok ilyen Ouzo-félékre, az azért isteni, de csak nagyon jégbe hűtve. Na igen, a Retsina, ha külföldi borok, meg a Jerezi. Egyik sem semmi!

hoplita 2010.04.02. 21:04:11

@jjulie:
Na, né'mán...!!

Ezt mondom én is....pedig nem tégéemtől plagizáltam.
A "finomhangolás" saját találmány...stipistopi, levédve.:)

Na, jó....azért mert most, ebben a kérdésben egyetértek vele, attól még szívesen megnézném hogy úszik a Dunán Mohács felé.:)))

Jó kis lövegek voltak a 76-osok, amikor már én voltam benn már nem voltak az ún. piros állományban, de mivel volt hozzá muníció dögivel, mindig kivitték lövészetre az öreg vasakat, gyakorolni jó volt az is.
Volt alkalmam nekem is lövöldözni vele, Várpalotán, pedig én rakétapáncéltörő vagyok...

jjulie 2010.04.02. 21:05:31

@namitirok:

inkább mond meg mi az üzlet a 25 milliárd minusznyi malévben?

Idet 2010.04.02. 21:06:31

@Letícia: Jaj, Rózsám, hát nem a cikk a lényeg, hanem hogy egymással dumálunk!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 21:08:11

@jjulie: Nekem? Semmi! Még törzsutas kártyát sem kapok tőlük!:-P

2010.04.02. 21:09:42

@Idet: a magyar bor az igazi, keveset, de minőségit...én ennek vagyok a híve!:) Még nem csalatkoztam...

tibapó 2010.04.02. 21:09:51

@jjulie: Nem malévbEn, hanem malévbAn

jjulie 2010.04.02. 21:10:23

@hoplita:

várpalotán voltunk mi is, a baraktábor amiben laktunk nem tudom hol volt, de ott tudtunk kb 15 rúd téliszalámit lopni a tiszti konyha raktárából, az jó volt, bár kenyerünk nem volt hozzá

jjulie 2010.04.02. 21:11:40

@tibapó:

ok akkor "ban", de mi a buli benne?

hoplita 2010.04.02. 21:12:35

@mirrmurrkandúr:
Dehogynem érted....nem vagy te olyan buta fijú...:)))

Amúgy majd ősszel meglátom mekkora lesz itt az arcotok, fityiszesek, amikor a vezínylő tábornok eftá...akarom mondani úr fog a bénakacsa szerepkörben fakítani.:))

Tudod, amit az elmúlt 10 napban a fidesz éceszgéberei összehoztak lejárató kámpányilag, azt nem felejtjük el a cigánynak.:DD
Be lesz még ezért nyújtva a számla, ne is legyenek kétségeid.

2010.04.02. 21:13:25

@Idet: hát Pinkpacikám, oks, tudom én, de ennyit?? És nélkülem??:DD

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 21:16:47

@hoplita: Ez rendben, de miről fog szólni az a számla?
Már csak az APEH míán is!:-D

Idet 2010.04.02. 21:17:12

@Letícia: De mér keveset?! Na, jó, csak poénkodom!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 21:19:39

@namitirok:
nézd a liberálisok legfőbb bűne az, hogy nem mentek le vidékre. ezt mindenki elfelejti leírni. hogy az értelmiség mást se tett, csak a városból lefitymálta a parasztokat. mintha még mindig feudalizmus lenne, és a városi értelmiség lenne a nemesség. és az ep választás világossá tette: az országban jelenleg a jobbik a harmadik erő, mert a fkgp és a miép szavazói összeálltak, a liberálisok meg sehol sincsenek.

persze nem volt megfelelő ember, volt bálint gazda, meg volt egy műbőrkabátos, juhász pál, és ezzel vége is volt a vidékkel szót érteni tudó embereknek. torgyánnal szemben kunczét kellett volna küldeni, hanem agrárszakembereket. kunczénak akkor kellett volna poénkodia, amikor az agrárvita zátonyra fut. nem lehet egy showder klubot csinálni a parlamentből.

a szövetkezeti törvényben ki kellett volna dolgozni az agrárgazdaság részletes szabályait, és ez ugyanolyan fontos, mint a társasági törvény. hogy lássa a paraszt hogyan kell alapítani részvénytársaságot. és olyan feltételeket kell szabni, amit a többség teljesíteni tud.

vagy például olyan monetáris politikát kellett volna folytatni, ami mellett a magyar mezőgazdaság versenyképes. 300 forintos euro árfolyamon a szlovákok jönnek ide vásárolni, a magyar áru megy kifelé, 255 forintos célárfolyam lett meghatározva. és még 275 forint esetén még befelé jön a szlovák áru. van abban valami, hogy 255 forintos euro célárfolyam a hazaárulás kategóriája esik. oké, a jobbik ezt úgy veti fel, hogy mocskos zsidók. és ez egy ordenáré hozzáállás. különös tekintettel arra, hogy pont egy zsidóval kell majd tárgyalni az újabb kölcsönökről.

itt egy olyan csapatnak kell jönnie, ami ezeket elmagyarázza. és amelyik azt mondja, hogy na emberek, vidéken a szövetkezeti gazdálkodási formák tűnnek hatékonynak. nincs mese. nem feltétlen kell közösen termelni, de közösen kellene feldolgozni, vagy ha az sem megy, akkor közösen kellene értékesíteni. a szegényeknek meg állami tangazdaság kell. lehetnek persze családi gazdaságok, de ezek nem élvezhetnek semmilyen előnyt. én értem, hogy vidéken a többség családi nagybirtokot akar, de ehhez nagy magyarország is kevés. ilyen mindenkinen nem lehet. muszáj szövetkezni. az értékesítésben legalább.

és szerintem szükség volna állami tangazdaságokra, csak ezeket éppen a fidesz adta sebtében. amikor elvesztették a választásokat. mert annyira fontos volt a vidék, és a közvagyon. ez a probléma.

és ha még lett volna valami vezetőváltás, akkor lehetne mondani, hogy az a politika nem volt helyes, spongyát rá, ezt is nehezen fogadná el a nép, de ha kiutat látna, akkor azt mondaná, oké, senki se fognak itt szenté avatni szerencsére.

szóval én azt gondolom, hogy orbánnal nem tud ez az ország előrefelé menni. mint ahogyan gyurcsánnyal sem tudott. demszkyvel nem tud budapest fejlődni, de szerintem tarlóssal sem fog tudni. de én ebből nem azt akarom kihozni, hogy szavazz a jobbikra, szerintem nincs ma olyan pártalakulat, amelyikre érdemes szavazni.

ettől függetlenül mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok. szavazzon egy hét múlva mindenki úgy, ahogy jónak látja.

2010.04.02. 21:19:46

@Idet: mert a pia öregít és a májat tönkreteszi....:) Bár van, akit konzervál!:D

hoplita 2010.04.02. 21:19:59

@jjulie:
A lőtértől elég messze van, én januárban voltam, baszott hideg volt és hát állandóan fújt a szél is.
80 ágyas körletek, minimális tisztálkodási lehetőséggel, 10 napig...
Olyan ájer volt a körletben, hogy ha este kimentél 10 percre levegőzni azt hitted egy görénylyukba tévedtél.
A zuhanyzóban meg akkora patkányok szaladgáltak, mint egy kisebb macska..:)))
Minden tüzért odahordtak, az volt a tüzérségi lőtér...bár az oroszok Orgoványban mellettünk lőttek a T-64 -esekkel.
Meg Újdörögd, de az is inkább háká lőtér...

A régi szép idők...:DDD

Idet 2010.04.02. 21:20:11

@Letícia: a Pinkről nem tehetek, bár a lilát szeretem, paci, mer paci évében gyüttem erre a keserves világra...

lüke 2010.04.02. 21:21:17

@Ordnassac:
Szentágothai János utódja és 2.sz veje

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 21:23:02

@[nev]: Teljesen egyetértek, ez egyenes beszéd volt!
Neked is békésséges Ünnepeket és sok sikert kívánok a jövőre, miként mindannyiunknak!:-)

hoplita 2010.04.02. 21:23:21

@Idet:
Nekem is az olaszrizling az egyik kedvencem.

Idet 2010.04.02. 21:25:16

@Letícia: Örökké akarsz élni?!
Bár, a szépnek maradás nem kutya. Már, ha az ember előtte is avvót... olyan ez, mint a samponreklám. Dús meg fényes meg sok lesz!!! Ha olyan is volt, mert a tépett kenderkócból semmi kence szép hajat nem csinál!

jjulie 2010.04.02. 21:28:00

@[nev]:

a fociban már rég kitalálták az import szövetségi kapitányt, a politikában nem lehet?

egyébként ia a foci az egyik minta lehetne az egységesülő európa számára, talán a foci jár ebben legelöl, ott már nem számít ki hol született, csak a teljesítmény....

Idet 2010.04.02. 21:28:13

@namitirok: És milyen pulykanyomos...!

tibapó 2010.04.02. 21:29:17

@jjulie: hogy mi a buli a malévban, arra én is kíváncsi lennék

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 21:33:15

@hoplita: Az a baj, hogy van a mocsárnak is egy olyan infernális odőrt árasztó mélysége, ahová már felesleges lemenni, kedves Hoplita:-) - ezek lennétek ti...

Gondolom te egyébként is úgy képzeled, hogy egyik ügynek sem volt semmi alapja...

Cigány? Hát... ez mindent elmond a lakhelyedről... hallottad már pölö, hogy a Duna vonalánál véget ér Európa?

A benyújtandó számlára még visszatérünk... a tárgyalásotokon:-)

Boldog húsvéti ünnepeket Neked is, Barátom:-)

lüke 2010.04.02. 21:33:39

@[nev]:
lemehettek volna, de nem volt egyetlen mg. rszakemberük,
akit elfogadtak volna, rosszul lobbiztak
make-sense.org/fileadmin/Daten-KAB/KAB-2003/Poelking_Roger.pdf
Agenda 2000

Idet 2010.04.02. 21:33:52

@jjulie: Szia! Hát Idet elvtársnő már nem számít? Már meg se akarjuk csípdesni a neten? (Jesszuskám, mindjárt itt az erkölccsősz brigád! Nem ölég, hogy offolok, még itt rosszra tanítom az ifjúságot!)

2010.04.02. 21:34:27

@Idet: Na nem éppen ez a helyzet, hanem éppen ezért kell arra vigyázni, ami van. Képzeld, ha csúnya is, meg szittyadt is??Undoríííííító, helyrehozhatatlan. :D

Idet 2010.04.02. 21:36:45

@namitirok: Ugyanaz, pulykába' Nagy és trottyos, ne lépj bele!

jjulie 2010.04.02. 21:37:54

@lüke:

lehet hogy őt nem jó helyre hozták először, most meg lehetne próbálni miniszterelnöknek is megtenni

jjulie 2010.04.02. 21:38:41

@Idet:

még védett vagy egy kicsit

Idet 2010.04.02. 21:41:25

@Letícia: Rrrrééémes!

Most volt a Péntek 8-ban Kósa mester. Aszonta, hogy ne kűggyük el a multikat az annyukba, hanem hasznájjuk ki őköt. Ez, mondjuk értelmes hozzáállás.

Idet 2010.04.02. 21:44:25

@namitirok: Saját. A kérdés második része nem gívánd dőrrlendő...gyávaság...

2010.04.02. 21:46:34

@Idet: Ja, mert ő ojjjjjjjjjjjan okos, azt hiszi, azok is megfizetik samsung dobozzal....Hülye majom, elszállt nagyon-nagyon.

TG hogy megemberesedett Süveges Gerő mellett! Jól tartja biztos az asszony!:D

jjulie 2010.04.02. 21:48:42

@Idet:

a multik baromira sok matematikust tudnak alkalmazni, akik képesek megkülönbözteteni a mínuszt a plusztól, és az ilyeneknél mese nincs, építettek egy sereg bádogdobozt, és ha mínusz van, abban a pillanatban itt hagyják a bádogdobozokat üresen, hogy futkározhassanak bennük a patkányok szabadon

a multik kihasználása az egy jó nagy populista bűvészmutatvány, mint a frankó dembinszkis vicc 15.-én

lüke 2010.04.02. 21:48:54

@jjulie:
hozzák is, két hete itt volt a
www.gobertfest.com/
fogadásán az MTA-n
elég nagy szégyen a Széchenyi építette falaknak:)

hoplita 2010.04.02. 21:49:48

@mirrmurrkandúr:

Én sem óhajtok kutyába lemenni, de mint te is tudod, amilyen az aggyon Isten, olyan a fogaggy Isten is.

A Duna vonalánál...?
Én úgy tudtam a Burg hátsó kertjénél...:)))

És te hallottál már arról, hogy dobbal nem lehet verebet fogni?
A személyek támadása az általuk képviselt gondolatok, eszmék helyett jó öreg bibsibolsi szokás...de nem is ez a fő gond.
Az a bibi, hogy ez olyan tüskéket döf az ellenfélbe, amelyek el fognak gennyedni és alkalomadtán a józan párbeszéd akadályai lehetnek...
Erre nem gondolsz...?
Van egy mondás...hol kerék, hol talp, ajánlom figyelmedbe.

Kellemes és boldog húsvétot neked is..!

jjulie 2010.04.02. 21:50:44

@lüke:

ne linkelj német cikkeket, ez manapság nem vall jó modorra, ki a fene tud itt ilyen egzotikus nyelven?

jjulie 2010.04.02. 21:53:43

@lüke:

a falakhoz már nem volt köze a grófnak, 60-ban kezdték gyüjteni a zsét, a tervpályázatot is csak 61-ben írták ki,

2010.04.02. 21:54:11

@jjulie: ?? Pl. én, te meg biztosan oroszul! Lomonoszovon tanítottak németet is...:)

lüke 2010.04.02. 21:56:39

@jjulie:
de az ideához igen:)

Idet 2010.04.02. 22:00:13

@Letícia: Nekem van egy izmosodó gyanúm: neked xy kromoszómáid vannak...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:01:01

@Letícia: Nem Gerő! Gerő az Ernő volt, a "hídverő"!
Ő meg Süveges! Meg Gergő. mint Matula bácsi!
Illendő lenni megsüvegelni!:-D

lüke 2010.04.02. 22:02:08

@Idet:
génsebész is vagy?

jjulie 2010.04.02. 22:02:25

@lüke:

ja, az jópofa volt, hogy amikor a magyar birtokos nemes jól nekiállt duzzogni országszerte, pesten minden idegen náció épített mint állat 49 után azonnal, a vodiáner is azonnal ujjáépítette a szállót a vigadó mellet, ami azzal együtt lett rommá lőve, hogy majd legyen hova beköltöznie a gyalupadjával a deáknak

Idet 2010.04.02. 22:04:02

@jjulie: És a nyavalyás überronda bádogkasznikat nem is lehet semmi másra felhasználni, és baromi pénz lesz onnan eltakarítani.

Idet 2010.04.02. 22:04:51

@lüke: Frászt, csak utána tudok nézni...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:04:55

@lüke: Valamint balett-táncos és kőfaragó, kazánkovács és nőgyógyász! Egyszerre, egy igazi Trebitsch...izé...poliészter!

2010.04.02. 22:05:37

@Idet: jééééééééézusom, ez most hogy?? Biztosíthatlak, hogy csak xx van...

@namitirok: ja, bocs, Gergő az igazi...:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:06:26

@Idet: én is, úgyhogy az előző csak költői kérdés volt!:-)

Idet 2010.04.02. 22:09:46

Offolok egyet: 18 éves dagesztáni özvegy volt az egyik metrórobbantó.
Ó, a nyomorult szerencsétlen! 18 évesen özvegynek lenni abban a világban! Persze, hogy teletömthették a fejét baromságokkal.
Itt igazat kell adnom cambridge.on-nak!

jjulie 2010.04.02. 22:11:27

@Idet:

nem, lesz nehéz, és ujrahasznisítható anyag amiből van, és tök kicsi térfogatú az anyag, gyorsan épültek, még gyorsabban összedönthetőek

viszont a gazdáikat nem lehet megszivatni, még azt sem lehet tudni kik a gazdák, a párkányi papírgyárat is otthagyták, pedíg még pár éve is beletoltak egy csomó fejlesztési pénz, meg az államnak is vissza kell pengetniük, nem számít lehúzták a rolót

Idet 2010.04.02. 22:11:45

@Letícia: Hú, de jó! Még egy xx-es jelenlét!

Különben, a Gergőt becézik Gerőnek, legalábbis mifelénk.

lüke 2010.04.02. 22:14:10

@namitirok:
biztos örülne a Rotschild :)piskótának:)

2010.04.02. 22:14:52

@Idet: miből vágtad le az xy-t?:)

Idet 2010.04.02. 22:15:49

@namitirok: Mit mondtunk általános iskolás korunkban? Költői lény! Szíve Arany, alakja Petőfi, és agya Tompa;-)) Bocs, le köllött csapnyi!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 22:16:05

@jjulie:
azért ez nem annyira egyszerű. mert a gazdagabb kluboknak van egy a tehetségeket elszívó hatása. és a probléma itt az, hogy egy klubban egy generáción belül nincs egy csapatra való tehetség, akkor szétszélednek a fiatalok. túl korán. nem alakul ki generációs összetartás.

városi sportiskolák kellenek, sportkollégiumok, amik cca. 21 éves korig biztosítják a kosztot, és a kvártéjt, és a képzést. a szocializmusban is valami hasonló volt a koncepció, hogy a fiatalt nem lehet elengedni külföldre, hanem úgymond hálálja meg, hogy focizhat. csak ez jogállamban nem a hála kategóriája és nem politikai döntések kellenek persze, hanem tanulmányi szerződésekben kell ezt szabályozni. városi sportiskolák kellenek, és a vidékieknek sportkollégiumok.

és persze diákcsere programok. kimehet valaki budapestről liverpoolba akár 17 évesen is, de akkor jöjjön helyette ide egy angol fiatal. és teremtsünk olyan collage-okat, hogy legyen kedve idejönni. wolverhamtonból akarjon eljönni újpestre. szerintem ezt el lehetne érni.

de ehhez szerintem nem állami beavatkozás kellene, hanem városi. mert lehet, hogy egy városban pont nem foglalkoznak a focival. szóval mindehol nem lehet erre költeni. de van ahol meg lehet. eddig az volt, hogy központi bizottság mindig elhatározta, hogy sport nagyhatalom leszünk, meg olimpiát rendezünk, ez a politika középtávon mindig megbukik.

a városoknak kell szerintem odaállni. miért van körmenden kosárcsapat. mert volt ott egy fanatikus edző, patonay imre, és kinevelt egy generációt, amiben volt néhány jó játékos. persze lehet igazolásokkal is csapatot építeni. de akkor is kellenek helyiek a csapatba.

debrecenben azért van foci, azért van bajnokok ligája, mert előtte volt egy generáció, amelyik tudott focizni. és akkor az megalapozta a városban a labdarúgást. az nem úgy lett, hogy a párt elhatározta.

ha valamit jól lát orbán, akkor szerintem ezt látja. itt sportiskolai, sportkollégiumi rendszerre van szükség. csak ő ezt hatalommegosztás nélkül, mint egy fáraó akarja kiépíteni, loki sállal a nyakában megígér egy stadiont.

www.youtube.com/watch?v=qgu7WFgbtXQ

persze nem először. és a közönség meg azt kérdi a bajnokavatáson. hol a stadion.
www.youtube.com/watch?v=t4wXVvrTlvc

és ezen bukhat meg orbán. meg fogják kérdezni. hol a stadion. és a vállalkozók meg azt mondják, szálljon be az állam. vegyen nekik egy stadiont. meg van igérve. és ugye világossá kellene tenni, hogy a kincstárnak nem nagyon van pénze stadionra. a városok szállhatnak be kisebbségi tulajdonosként legfeljebb.

helyi rendeletekkel kell szabályozni, hogy mi a közhasznú, és kiemelten közhasznú, és mire van helyi adókedvezmény. és akkor lehet, hogy valaki úgy fizeti meg az adót, hogy épít egy tornatermet. és ez jobb, mintha adót fizetne. esetleg könnyebben fizet, és nem fogad be fiktív cégektől fiktív számlákat, nem csalja el az áfát. de ehhez megint nem az állam kell, hanem a városok.

mert van ahol mondjuk az atlétika kap kiemelt szerepet, van ahol meg a karate. mert a city council dönthet úgy, hogy a városból karate fellegvárat csinálnak. most szándékosan mondok ilyen példát. és persze lehet, hogy emögött az van, hogy ellopják a pénzt, vagy a polgármester gyereke karatézik, és egyébként meg senki se akar, de gondolom akkor elzavarják a civilek őket, ha ez őrültség, mert demokrácia van. viszont ha állami pénzből fejlesztik a karatét, akkor meg nincs ilyen civil kontrol. akkor nem lehet azt mondani, hogy ne adják ide a pénzt. ha nem a helyiek döntenek, akkor egy csomó hülyeségre költik a közpénz. szerintem legalább a megyei jogú városoknak és fővárosnak önállóságot kellene kapniuk.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:16:07

@Idet: Namivan? Már dördölődzünk az "újhoz"?
Csalfa egy lyány Ketyed, tudja meg!:-P

Idet 2010.04.02. 22:17:33

@Letícia: Na miből, a gatyapertliből:-P

Idet 2010.04.02. 22:22:14

@namitirok: Netene! Tán féltyük az hégemóniát? Sose félcsük, jut is, marad is, Kisbékésen tojás is!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:23:24

@[nev]: Egészséges lokálpatriotizmus, az kell ide, nem magyarkodás és vitézi múlt, valóban!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:25:26

@Idet: Jóvanna! Előbb a szakítás, csak utána az udvarolás!:-D

2010.04.02. 22:27:55

@Idet: ?? Nincs is, honnan látsz Te olyat? De tényleg, miért???

lüke 2010.04.02. 22:28:15

@namitirok:
ne má'
remélem majd a költészet napján mindenki elégedett lesz:)
www.youtube.com/watch?v=ulVDM0a49Lw
na meg ilyen fiatalo(sa)k maradunk:)
s nem veszekedtek:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:34:06

@lüke: Valamikor hogy szerettem! Tán még Leninnél is jobban!:-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:36:42

@lüke: Ez már döfi, legalábbis hangzásban, mert a látvány, hát...ízlések és ...:-

Idet 2010.04.02. 22:38:03

@namitirok: És mikor jön a kibékülés? Az a legjobb rész...

milanello 2010.04.02. 22:38:37

Novák Előd: "Hazudik a "Civil" Mozgalom szélhámos pártelnöke.
Seres Mária is beszállt a Jobbik elleni nagykoalíciós kampányba a maga rágalmaival. Halálos fenyegetésről hazudozik, mellyel a Jobbik meg kívánta akadályozni választási indulását." :

barikad.hu/node/50371

Ennyit a "hétköznapi hősök" pártjáról ..

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:39:50

@Idet: Egy jó veszekedés után tényleg a legjobb...ezt nem értette meg soha az asszony, egyem a csipkés lelkét nekije!:-D

Idet 2010.04.02. 22:41:13

@Letícia: Azér, mer értelmes vagyol! És annyit szőkenőznek az ikszipszilonok, hogy az ember önkéntelenül is erre tippel, pedig hát...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:45:04

@Idet: Nincs is annál kényelmesebb, mint egy igaz(i) szőke, főleg, ha még nő is!:-D

2010.04.02. 22:53:37

@Idet: ó ez de szép bók köszi!:) És ha még bevallom, hogy szőke is...:DDD

Idet 2010.04.02. 22:54:37

@namitirok: Ezazér van, mert más rugóra jár az agyatok. Minden veszekedéskor aszisszük, kész, összedőlt a világ, már nem szeret, kész, vége, önfakanalamba dőlők. Nektek meg csak egy sima konfliktus.
Van egy Dietrich Schwanitz nevű, helyesebben volt, mert már meghalt, germány mindönféle professzor vót, az írt nagyon értelmesöket ebben a témában. Soha jobbat nem olvastam. És még szellemes is! Ha bírod az germány idijómát annyira, megpróbálkozhatol vélle, nem bánnád meg!

Közben a hátam mögött az agykoptatóban sci-fi megyen, k@rva nagy beszakadt tübbingek alatt (tán csak nem nálunk vették fel?!) keresztbe-hosszába pántolt pofák rohangálnak hörögve ürfegyvernek álcázott AK 47-esekkel, kettő van egymás fölibe ragasztva, attól űr. Az eszem elhagy! Üdítően nagy marhaság. Utána Dűne. A fene nézi a politikát, aki megeszi.

Idet 2010.04.02. 22:56:00

@namitirok: Namisolvas pajtás, itt az alany!

milanello 2010.04.02. 23:00:01

@namitirok:

hát, ha hozzáveszem,h éppen ma marasztalta el az OVB Seres Máriát választási csalásra való felbujtás miatt akkor nem hinném, h olyan távol állna a Barikád cikke a valóságtól.
Sajnos csodák nincsenek, kutyaütő itt minden párt.

Idet 2010.04.02. 23:34:42

@namitirok: se élet, se irodalom... jajj, megjött a piros gőzt fújó taknyó az inkubátorban, inkább mégse nem nézem!

Különben is, a cjecuskám interpellál, hogy menjek már vízszintbe, mer ő is jönne, a kis hedonikus!

Azt hiszem tényleg inkább olvasni fogok, van itt mindenféle finomság: Japán története, Aczél Tamás 32-szerre, Frank Schätzing, Emerson, és megtaláltam egy antikban Prisvin A varázsló láncá-t, hú, de sokat kerestem! Meg még a Krasznahorkaiból is van, meg Martin Walser, meg a görög mitológiában keresek valamit, Pretolaoszt, meg, meg, meg...sose érem utol magam.

Idet 2010.04.02. 23:44:55

@namitirok: Jó éjszakát, szép álmokat, boldog ünnepeket!

Idet 2010.04.02. 23:45:30

Jó éjszakát mindenkinek!

Ordnassac 2010.04.02. 23:56:25

@Idet: affene, hát nem lekéstelek?

Mire végigolvasom azt, ami 5 óra óta történt itt...

Ordnassac 2010.04.02. 23:58:20

@[nev]: mondandód jelentős részével egyetértek.

[nev] (törölt) 2010.04.03. 00:04:35

@lüke:
ezt mondom. hogy nem volt agrárszakember. az szdsz nem egy liberális párt volt, hanem egy urbánus párt. és ugye itt rákóczi, és kossuth voltak a nagy elődök. nekik nem derogált a parasztok közé menni. nem véletlenül van róluk minden faluban elnevezve utca. oké, hogy szabadságharcot akartak, és kellettek a talpasok, de rendszerváltáshoz is kellenek.

orbán ebben sokkal jobb volt, csak teljesen elvtelenül integrálta a vidéket. nem akarom sokadjára leírni, én közigazgatás tagoltságában látom a problémát. és mint minden rendes konzervatív-liberális, én a tradíciókban, és piacban hiszek. és ugye van egy hagyomány. a a mezőváros. market town. szerintem ezeket kell megtenni vidéken az igazgatási központokká. a járást.

járási rendőrkapitány kell, járási főbíró, főügyész. miért ne lehetne egy vidéki kisvárosban egy helyőrség. egy tiszti klub. ha ezt akarják a helyiek. persze mindezt az alkotmányos kereteken belül. szóval nem ez a nemzeti hip hop, árpád sávos, a kéményseprő egyenruhára kell építeni, hanem a népi kultúrára. a férfi népviseletet átalakítani.

én értem a náci koncepciót, hogy homogén nemzetállam kell. és ebbe nem illik bele se a kistérségi identitás, és az unió. meg minden ilyen hetero kultúra. de ez olyan nyavalygás, mint amikor a melegek nem fogadják el, hogy ők egy kisebbség. csupa szerencse, hogy ez így van. egy liberálisnak pont úgy kell viszonyulnia a nácikhoz, mint a melegekhez. oké, a nacionalizmus első pillanatban zavaró, de a homoszexualitás is zavaró, ugyanúgy, mint a balkezesség.

én nem értem, hogy a nacionalizmus miért ne jelenhetne meg az unióban. szerintem ez nem szétfeszítené az nemzetközösséget, hanem ezt a demokratikus anarchiát - ami most brüsszelben van - felszámolná. szóval ha én ep képviselő lennék, akkor a nemzeti jelképek folyamatosan megjelennének az étkezésben, a ruházkodásban. messziről lehetne látni, hogy jönnek a magyarok. megjött a náci wirtschaft. különben nem lehet szövetségi rendszereket kialakítani. szerintem szükség van neonacionalizmusra, de ez semmi egyéb mint egy hatékony nemzeti érdekképviselet az unióban. persze értem, hogy ez az egyik tengely, a nemzeti identitás, a másik meg a szakmai identitás. a hatékony érdekképviselet előfeltételezi a szakmaiságot.

na, majd meglátjuk hogy az új országgyűlés milyen lesz. egyik párt se fog remélhetőleg kivonulni. ez is előrelépés lesz talán.

tibapó 2010.04.03. 10:05:16

@[nev]: Erről a városok finanszírozzák-dresszírozzák a sportot, stb, megint nagyonjókat mondasz, csak sajnos a valóság sokkal árnyaltasbbm sőt, borúsabb.

Nálunk például ünnepelt polgármesterünk testnevelés tanár, szakedző, oszt nem hogy a vállalkozókkal építtet stadiont, de bontat. Az egyik stadionunk helyén Interspar épült, az uszodát meg éppen most tették karthágóval egy szintre, hogy a helyén rózsakert legyen. :(

tibapó 2010.04.03. 10:11:06

@[nev]: kémémyseprős viselet, ez jó! :)

hanem amit arról írsz, hoigy a nacionalizmus serkentené a nemzeköziséget, azzal nagyon egyetértek. Szerintem a hazafisáág egyik legfontosabb ismérve az internacionalismus. Ugyanis ha valaki rosszban van a szpomszédaival, azzal csak árt a saját otthonának, jóban kell lenni velük, még ha nem is szimpatikus mind, szimpatikus emberekkel könnyű jóban lenni, de a többivel is, az a nagy kihívás. :)

[nev] (törölt) 2010.04.03. 23:17:52

@tibapó:
van zsidó egy tanítás, ami magyarra így fordítanak:
szeresd felebarátodat, mint önmagad. nincs más ezeknél nagyobb parancsolat.

ezt úgy érti itt mindenki, hogy szeresd az embertársaidat. szeretni kell mindenkit. és ebből csak annyit tud az ember betartani, hogy tartósan nem gyűlöl senkit se. nincs ezzel semmi baj.

de ez a tanítás például a brit bibliafordításokban így szerepel.
love your neighbor as yourserf. there is none other commandment greater than these.

azaz szeresd a szomszédodat úgy, mint ömagad. mert nincs ennél nagyobb parancsolat.

ha mindenki szereti a szomszédját, akkor nagy bajunk nem lehet. szerintem ennek a fordításnak is van értelme. nem is kevés.

cotti 2010.04.06. 14:36:07

Az ünnep ideje alatt nem volt természetesen direkt politizálás, ami felmerült többször és több helyen: a jobbikos bankrabló, mindenki kivétel nélkül röhögött rajta. :))

Azt hiszem, a közvetlen rokonságban jó arányok alakultak ki, összesítve:

Jobbik: 7
Bizonytalan: 2 (1 LMP gyanú, 1 MSZP gyanú)
Nem megy el: 3
süti beállítások módosítása