Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:15

Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek hitelesen félreverni a harangokat, és vajon mennyire rezonál minderre a média”.

Mi is történt azóta? A pártok közül a Jobbik az őszödi beszédet emlegetve, de mégis visszafogottabban reagált, az MSZP akciózni kezdett és még Gyurcsány Ferenc is megszólalt („a Fidesz-kormány ezzel bűnben fog megszületni”), az MDF pedig farkast kiáltott. (Az LMP nem szólalt meg, ők ma azzal voltak elfolgalva, hogy  borsot törjenek a "mindenkivel vitatkozom, de azért vele nem" állásponton lévő Bokros Lajos orra alá.) A média egyes részein áttört az ügy, máshol – különösen feltűnő volt a két legnagyobb nézettségű kereskedelmi tévé tegnapi tartózkodása – alig vagy egyáltalán nem. Talán csak az adatvédelmi biztos megszólalása volt olyan, amely egyértelműen erősítette az ügy botrány-jellegét. Mára kiderült az is, hogy a beszéd feltehetően azon a tavalyi balatonszárszói fideszes ifjúsági találkozón hangzott el, ahol amúgy később én is részt vettem egy beszélgetésen. Az ügyet elindító portál egyébként egy órával ezelőtt kitett egy újabb, kevésbé erősnek látszó részletet a beszédből, illetve utalt arra, hogy lehetnek még kényelmetlen hangfelvételek a birtokukban.

De vajon közelebb vagyunk-e a tegnapi kérdés megválaszolásához? Lehet-e az ügy fordulópont, vagy ahogy az Index fogalmaz: "Kubatov lesz 2010 Kövér Lászlója, aki az ellenfél gólvonaláról öngólt sarkaz"? Mindent mérlegelve számomra úgy tűnik, hogy bár az ügy okozhat nehéz órákat a Fidesznek (és különösen a Fideszen belül a főszereplőnek), alapvető változásra nem érdemes számítani. Sem az ügy jellege, sem az időzítése, sem a pártok reakciója és a média viselkedése nem látszik egyelőre olyannak, hogy három nappal a voksolás első fordulója előtt lényegi fordulatról beszélhessünk. A Fidesz nem fogja emiatt elveszíteni a választást, mint ahogy az MSZP sem érheti el az ügyet meglovagolva az egyharmados parlamenti mandátumarányt. Miután azonban a Fidesz kétharmada néhány egyéni választókerület eredményén is múlhat, a második fordulóra még lehet hatása, ha a párt politikai ellenfeleinek sikerül folyamatosan napirenden tartani a témát. Ma tehát sokkal inkább látszik úgy, hogy esetleg a két forduló közötti kampányban, illetve hivatkozási alapként a későbbiekben lehet politikai jelentősége, most vasárnap azonban már nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr971905050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 14:17:24

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Orbán - A bukás 2010.04.09. 05:44:15

A jól ismert Hitler utolsó napjai videóban ezúttal Orbán kétharmada a téma. Kubatovra, Kövérre és Vargára igen dühös a Vezér:

Trackback: Kössön választási szövetséget a Jobbik és a Civil Mozgalom! 2010.04.08. 21:01:50

Döbbenetes dolgokat fogok most leírni!Mialatt a Szavazatszonda c. blogbejegyzésemet bütyköltem, többször elvégeztem a belinkelt oldalon található tesztet. Az eredmény engem is meglepett: nekem, aki Jobbik szimpatizánsnak gondoltam magam, három tesztből...

Trackback: Orwelli diktatúrát készít elő a Fidesz - a sajtóosztály menekül 2010.04.08. 20:52:12

A neofasiszta kuruc.info portál az elmúlt órákban publikáta a Fidesz nagyszabású adatbázisépitésének részleteiről szóló hangfelvételt. A felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél arról, hogy a Fidesz tisztában van minden magyar választó ...

Trackback: Kubatov-szindróma 2010.04.08. 20:42:52

avagy hogyan lesz adatbázis-gate egy elszúrt személyzeti politika eredménye Akit a Kubatov-gate lényege érdekel, könnyen tájékozódhat a neten a legkülönbözőbb forrásokból, például Walter Melone kolléga friss posztja alapján

Trackback: Nekünk Kubatov nem mondott semmi újat 2010.04.08. 20:17:43

Most min is kell csodálkozni? Kubatov elmondta, hogy a Fidesz listázza ki kicsoda és kit szeret vagy nem szeret?  Ugyan. Tessenek Esztergomba költözni néhány hónapra és nem is lesz ez olyan meglepő!  2009. szeptembere, a "Viktor seg...

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 19:02:52

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehetne elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfel...

Trackback: Az MSZP is nyilvántartja "ellenségeit" 2010.04.08. 18:58:29

Előbb nézd meg jól ezt a képet. Lendvai Ildikó a kurucinfó kinyomtatott példányát lobogtatva sopánkodik a csúnya Fideszről, aki nem csak a szimpatizánsok, de más pártok szavazóit is nyilvántartja. Micsoda dolog ez!Most pedig tekintsd meg az alábbi vide...

Trackback: Diktatúra vagy demokrácia? 2010.04.08. 18:13:14

Gondolom sokan vannak, akiknél a minap kirobbant Kubatov ügy kiverte a biztosítékot. Bevallom engem is meglepett a dolog. De nem is az, hogy a Fidesz listákat készít a szavazóiról, illetve azon szavazókról, akik a másik oldalra szavaznak (a komcsik), s...

Trackback: Kubatov 2.0 - A Fidesz pártigazgatója ezúttal választási csalásukkal henceg 2010.04.08. 17:55:34

Miért gondolom én úgy, hogy most a kuruc.info lehet a legnézettebb oldal a "tisztelt ház" körében?... function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u...

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.08. 17:27:53

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopogtató 2010.04.08. 17:23:28

bízom benne, hogy igaza van Török Gábornak, nem szeretném, ha ezen múlna a 2/3.

Ma felhívott egy ismerősöm, akit a Jobbikos ügyek elbizonytalanítottak abban, hogy a Jobbikra szavazzon, de ez a mostani Fideszes ügy meg elbizonytalanította abban, hogy a Fideszre adja a voksot. A célcsoport éppen ez a 2 párt közt vacilláló több százezer ember. Szerintem ez eldöntheti a 2/3 sorsát...

hazard 2010.04.08. 17:24:12

Jó Napot Ma Is Mindenkinek!

Meghallgattam a második felvonást. Vihar egy kanál vízben. Csak akkor okozhat problémát, ha a két forduló között újból előhúzzák a kalapból.

További szép napot!

steinbeck 2010.04.08. 17:24:14

hát ez sajnibajni valóban túl későn jött

Hóember 2010.04.08. 17:24:22

Én úgy gondolom, hogy a fidesz szempontjából nem oszt-nem szoroz az ügy, veszítenek néhány gyengén kötődő támogatót, de némileg mozgósító hatása is lehet az MSZP offenzívának.

Az egyértelmű nyertese az ügynek az MSZP, szerintem simán az urnához rántanak ezzel plusz 3-5% passzív szavazót, akik ugyan morgolódtak eddig a korrupció-tengeren, de "hát ez a komcsilista, ez felháborító". Az üzenetek is hozzájuk jutnak el a legnagyobb eséllyel, mert más nem olvas népszavát meg nem néz ATV-t.

ÉS ebből következően a fő vesztes a jobbik, aki ezzel a fideszre akart tüzelni, de a sörét lepattant a rinocérosz vastag bőréről, és csak az mszp-s nyulakat zavarta fel szendergésükből. Szerintem ezzel tutti bukják a 2. helyet.

morgok (törölt) 2010.04.08. 17:24:52

Azt hiszem ez a történet kifutott tej, már csak a média jeles képviselőinek érdekes. Viszont érdekesebbnek tűnik a szép számú átjelentkezés a fővárosi választó kerületekbe. ott mintha valami készülne... LMP, vagy mások is igyekeznek a "legjobb helyen" szavazni...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.04.08. 17:25:30

@Mr. Pither: (Ja, bocsánat, látom, TG már olvasta, csak nem akarta linkelni, az elfogulatlanság okán nyugodtan moderálja a kommentjeimet.)

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 17:25:55

@Mr. Pither: Ez a második hangfelvétel már elég gyenge dolog. Megtudtuk belőle, hogy Kubatov nem egy Grál-lovag, de azt eddig is sejtettük.
Annyit azonban csendben megjegyeznék, hogy a Jobbik nem állított polgármesterjelöltet Pávával szemben - hallgatólagosan őt támogatta. Úgyhogy az a "másik párt" akár lehetett a Jobbik is.

pad78 2010.04.08. 17:26:01

Zseniálisan oltotta az LMP Bokrost. Ehhez csak gratulálni tudok!

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 17:28:56

Gábor, miért nem a Fidesz kampányzáróján elhangzottakkal foglalkozik? Szerintem politológiai csemege, ahogyan megkonstruálták, és amiket mondtak.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.08. 17:29:58

@Hóember:
teljesen egyetértek. ez egy jobbikos öntökönszúrás.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.08. 17:30:07

Az idióta kuruc ferdít, senki ne dőljön be annak amit a címlapon lát! Én azt hittem, hogy valami szavazati csalást lepleztek le pedig csak egy piti szórólapos dolog az egész!

zenebono 2010.04.08. 17:32:33

Abban nincs igazad Gábor, hogy az adatvédelmi biztos bejelentése az ügy botrányt jellegét erősíti. Sőt. Kifejtette, hogy meg kell vizsgálni a PÁRTOK adatkezelési gyakorlatát. Tehát összemossa a pártokat és amit a többi párt adatkezeléséről eddig hallottunk, ez a többieknek sem megnyugtató. Jön majd az adok-kapok mindkét oldalról. Ráadásul ez a belengetett kivizsgálás eltart majd egy jó ideig.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.08. 17:32:50

Nagy valószínűséggel későn pukkant ez ahhoz, hogy nagyot szóljon. Ha egy héttel korábban történik mindez, akkor lett volna kifutása, tudott volna belőle profitálni a többi párt (tévéreklámokban, újsághirdetésekben idézgethették volna). De így... Hát majd vasárnap meglátjuk.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.04.08. 17:34:21

A fidesz tegnap fél hét után adott ki közleményt, talán azért, hogy addig ne igazolják a megszólalásukkal a sztorit, és a kereskedelmi híradók inkább visszafogták magukat, mert nem akartak egy esetleg hamis hírnek felülni.

Kérdés, hogy ma este sem említik-e meg.

ddance 2010.04.08. 17:34:54

@Iron Man: Piti szórólapos, persze, más nevében beszórják, aztán feljelentik és ujjal mutogatnak. Ha sikerülne a felelős nyomára akadni, ez annyira piti szórólapos dolog lenne, hogy büntetőeljárást akasztanának a nyakába választási csalás miatt.

Ami meg az adatbázist illeti: nem véletlenül van titkos választójog. Aki a pártszimpátiát nyilvántartja, aki az ellenségeiről is gyűjti az infókat - az súlyos törvénysértést követ el. Lehet makogni, hogy nem, ez nem olyan durva. De, durva. És Kubatovékat ezekért évekre börtönbe dughatnák. De már látom a csodás magyar bíróság és rendőrség nyomozati eredményét: a tettes "ismeretlen". Meg fogják úszni.

bence87 (törölt) 2010.04.08. 17:35:23

nem tudom miért kell ennek még egy postot csinálni.
off ez a Lázár nagyon jól beszélt a Fidesz kampányzárón. hogy hogy szót kapott? hol volt eddig? Jó sok celeb volt. kiváncsi vagyok máshol kik lesznek/voltak.

blitzkrieg 2010.04.08. 17:36:09

Pitinek piti a szórólapos csalás.

De!

Nem a mérték a lényeg (a nagy dolgokat nyilván nem is fogja elárulni egy ilyen beszéden még a Kubatov sem ilyen amatőr), hanem a szándék, és az hogy erre kell törekedni. Ez egy az egyben leírja mi a fidesz. És hogy mit gondolnak a törvényekről...azok akik csinálják...

email 2010.04.08. 17:36:20

@Captain Tott:
Biztos vagyok benne, hogy arról, meg a többi kampányzáróról is lesz szó, csak gondolom az egy kicsivel több időt igényel.

Mitya Ivanov 2010.04.08. 17:36:24

asszem ugrott a 2/3-ad.
a videon tényleg elhangzik 2x a "nyugger" szó? Most hallottam a rádióban.
Kubatovot kirúgni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 17:36:39

@agyvihar:
Vagyis akkor hír, ha a Fidesz azt mondja, hogy hír.
Mégis cenzúrának kéne ezt nevezni.

zamorano 2010.04.08. 17:36:46

@zenebono: mellesleg mitől lenne "bűncselekmény" önmagában egy ilyen lista,h ki kire szavaz?? még akkor is ha esetleg valakit felhívnak és szavazásra bíztatnak.
mit mond pontosan a törvény?
mellesleg marketing céllal is állandóan hívogatják az embert
kicsit komolytalan és nevetséges ez az egész..

Bougheau Tschichka 2010.04.08. 17:37:45

Egyszer lesz még Botox Ildikó is a nemzetközileg elismert kurucinfo főszerkesztője - ha tulajdonképpen már nem az

:DD

parttalan 2010.04.08. 17:37:47

"...MSZP sem érheti el az ügyet meglovagolva az egyharmados parlamenti mandátumarányt. "

Nem tagadom, jól jött ez az ügy most a szocialistáknak, de ettől teljesen függetlenűl fog maga még csodálkozni az MSZP relatíve jó szereplésén vasárnap.

ben2 2010.04.08. 17:38:43

Rosszkor, rossz helyen akciózott az NBH. Ennyi történt. :)

hillcut 2010.04.08. 17:40:05

Az elmúlt 24 órában ismét nem történt semmi Pannonia provinciában, ezért a játszótéren műhisztiben tört ki a Kiskuruc. Azt sérelmezte, hogy nem ülhet fel a hintalóra, pedig rajta kívül már mindenki ülhetett rajta. Az óvónéni nem vette észre az esetet, ezért megkérdezte a Kiskurucot, hogy mi történt.
Sajnos a Kiskuruc annyira bömbölt, hogy nem tudta elmondani a sérelmét. A többiek sem tudták, meg nem is érették az egészet, ezért az óvónéni szólt a dadusnéninek, hogy törölje meg a Kiskuruc fejét, mert tiszta takony lett a nagy hisztiben.

Alikam 2010.04.08. 17:40:35

Látszik hova nyalnak a kereskedelmi tévék. Ahonnan majd a pénz gyün:)

sárkányfő 2010.04.08. 17:40:56

Ha még valaki nem tudná, ebben az országban 3.000.000 nyugdíjas él. Őket lenyuggerezni, hát...

Ez a Kubatov fiú már halott, csak még nem tud róla.

Az újabb stikli, hogy kreálnak egy választási csalást az ellenséges pártnak, kifejezetten édes, a tegnapihoz hasonlóan büntetőjogi kategória...

Karcolt lendület 2010.04.08. 17:41:14

@triumphator:
Pláne, ha a mai rész első fele valójában a Jobbikról szól... (Ugyanis ha a kurucék csak szájbarágósan elmagyarázni tudták, hogy az a Fideszről szól, nincs erről hangfelvételük, ott Kubatov inkább az ellefelek trükkjeiről beszélt...)

Hóember 2010.04.08. 17:41:15

@pad78: Igen, bokrosnak tele lett a gatyája, mikor megjelent egy közgazdász, és kiderült hogy nem a jogász Schifferrel kell vitázni, vagy senkivel.
Szegény Scheiringet még a közelébe sem merték engedni az ikonnak! Csak somogyi testén keresztül!! :)

Sic transit gloria mundi...

Ballabás Dániel 2010.04.08. 17:41:28

Értem én, hogy jól esik végre odacsapni a Fidesznek a sok jobbikos botrány napvilágra kerülése után, de nem látom a dolog értelmét. Sőt, kifejezetten irracionális lépésnek tartom. Akik fogékonyak az ilyen demokratikus finomságokra, és emiatt elpártolnak a Fidesztől, azok aligha fognak a Jobbikra szavazni. A fagyi tehát ismét visszanyal: a Fidesz esetleges gyengülésével a jobbikos hazafiak a "bolsevikok" táborát növelik, vagyis relatíve a saját szavazóbázisukat csökkentik.

CsárliFirpó 2010.04.08. 17:41:38

Szerintem ez az ügy hatalmas öngól a Jobbiknak. Ugyanis a Fidesznek nem oszt, nem szoroz az első fordulóban. Minimálisan vannak azok, akiket ez befolyásol egy választásban. De akiket mégis, azok pont az mszp szavazói. Így ha több mszp szavazó megy el, az pont a Jobbik eredményeit rontja. Így mégsem lesz 2. párt a Jobbik, sőt nagyobb részvétel mellett még a százalékos eredményeiben is romolhat.
A második fordulóra pedig üthetik a vasat ebben az ügyben a Fidesz lejáratására, de akkor úgyis csak állva maradt egyéni jelöltekre lehet voksolni, amit a Fidesz fölényesen úgyis vezetni fog.
Szóval a nácik részéről ez egy balfasz taktika volt itt a kampányhajrában:)

discretio 2010.04.08. 17:41:53

Gondolom a Jobbiknak s leesett, ha nagyon felhergelik a szavazókat, magasabb lehet a részvétel, az meg nem nekik kedvez.... A második fordulóban már nem fog hatni a dolog, mert addigra kiderül, hogy bizonyítani úgysem lehet...
Kubatov meg megérdemli, hogy jól lerámolják, ha ilyen lotyaszáju volt...

kopogtató 2010.04.08. 17:42:14

@parttalan: nem tudom mi a relítíve jó. de amikor közel azonos volt a 2 nagy párt támogatottsága, akkor is relatíve jól elverte az mszp a Fideszt. 20-30%-os különbségnél nem osztanak lapot a kisebbnek. úgy gondolod, ennél kisebb lesz a különbség (leadott szavazatokban)?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 17:43:16

@ddance: A Legfőbb Ügyészség Büntetőbírósági Ügyek Főosztályának első embere egy bizonyos Polt Péter (ex-legfőbb ügyész), korábbi fideszes képviselő. Nem lesz itt semmiféle itélet, az ügy megy a kukába, most a bkv-s műsor van porondon, májusig az ügyészségnek és a nyomozóhatóságoknak nem lehet más dolga.

Az Rtl a déli hírekben meg sem említette a dolgot. Ha a fél7-es hírműsorban is bagatelizálják, vagy elhalgatják akkor el is dőlt a dolog. Vidéken, ahol nincs nagyon net, ott ez az ügy el sem jut a választópolgárokig. Ha nincs benne a híradóban akkor ez meg sem történt. Ha jól tudom érdemben csak a DunaTv foglalkozott a reggeli hírműsorában a dologgal, senki más a tévés médiumok közül.

Alikam 2010.04.08. 17:43:58

@kopogtató: miféle Jobbikos ügyek? Komolyan.
Miféle ügyek?
Egy részeg jobbikos, meg egy lemondott hélóta?
Ja igen, meg volt egy gárdista lány, aki pornózik..., húha, nagy kaland, komolyabb trauma ne legyen az életben.

sncf 2010.04.08. 17:44:04

@adamka83: Azt a részt se feledd, hogy a közszférába való felvételnél is a lista alapján válogatnak majd. Komcsi orvos rossz orvos... Mint Pol Pot Kambodzsája

ljungberg 2010.04.08. 17:44:08

@agyvihar:
Azért, mert nem akarnak hamis hírnek felülni??? Sokkal inkább azért, mert 20 láb mélyen a Fidesz hátsójában vannak már. Különösen igaz ez a TV2-re, a Klub még tartja magát valamelyest...
Állampárti Fidesz-módszerek. Persze, minden pártnak vannak törvénytelen szimpatizáns listái, de itt most az ellenfélről is tudnak mindent. Az a nem gyenge! Igen, ilyen világot akarok...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.04.08. 17:44:15

Ja én is. A Tegnapi beharangozás után minimum azt hittem hogy ma kiderül hogy a fidesz valójában egy Kanibál-sátánista szekta és szűzleányok vérében fürödnek minden este. De ez a műsodik hír nagyon vérszegény volt. tulajdonképpen csak azt tették hogy Kubatov beszédét ketté/három felé vágták és most jön a második rész.

Valamint nem látom hogy orrba-szájba nyomatnák médiába ezeket a híreket. Még a netes hírportálokon se nagyon van fent a hír.
Megy a kuss szóval nem hiszem hogy elterjed a dolog. Ha most 1-2 héttel hamarabb tették volna fel akkor lenne némi esély az elterjesztésére de így nem sok...

És ki hozza ezt elő? Ki tart sajtótájékoztatót? Egy párt amely végighazudta és végigcsalta az előző 8 évet. Ez még ha 100%-ra biztos is a hír mégis ad valami kesernyés szájízt neki hogy ki tálalja ki.

Ez még ha igaz is a cucc teljesen akkor is max egy kézlegyintést kap az emberek 90%-tól. Akik ilyesmiket meg és átéltek erre már meg se rezzentek tudom mert körbekérdeztem ma jó pár embert. Az átlagember NE IS TUDJA tudja mi van sőt nem is érti hogy ez akkor most miért baj? A MSZP csalásokat és elkúrásokat értették mert az a zsigereikbe vágott de ennek nincs közvetlen hatása rájuk szóval nem tudják miért kellene felháborodniuk.

Diocles 2010.04.08. 17:45:44

Nekem úgy tűnik, hogy a Kubatov-"ügyet" leginkább Török Gábor kívánja fönntartani.
Korábban Lendvai és Nyakó érintettsége sem nagyon ért posztot, Kubatov 24 órán belül már kettőt is.

Hogy aztán pont a két forduló között ugyan mitől lenne jelentőssége az ügynek, amikor akkora már a dolgok java már eldőlt, ráadásul másik síkra helyeződik át a küzdelem (pl. ki tud többet kijárni a városodnak, stb.) mitől lenne fontos az ügy, hát az különösen rejtélyes számomra.
De sebaj, nyilván megtudjuk, mert ahogy elnézem TG majd ír Kubatov3, Kubatov4, Kubatov5 posztot is, ha kell, ha nem.

GaZe 2010.04.08. 17:45:49

"azon a tavalyi balatonszárszói fideszes ifjúsági találkozón hangzott el, ahol amúgy később én is részt vettem egy beszélgetésen."

Most már tudjuk ki szivárogtatta ki :))))

aneurysm 2010.04.08. 17:47:13

Szerintem ez inkább reklám a Kuruc.infónak. Többen fogják megnézni az ott lévő Fidesz- és LMP-ellenes cikkeket, és a Jobbik kampányvideóit. Így már talán pár százalékot jelenthet.

discretio 2010.04.08. 17:47:38

@bence87: Én is most hallottam először beszélni, szerintem elég tehetséges ember. Örülök neki, jó lesz miniszterelnök jelöltnek nyolc év mulva :)

sárkányfő 2010.04.08. 17:49:28

Sokan írják le, hogy ez nem jó a Jobbiknak, sőt Jobbikos öngól, meg hogy ezzel az Mszp-t támogatják.

Akik ezt gondolják, azoknak iq-fejlesztő tréninget javasolok...

Több száz ezer ember ingadozik a Fidesz-Jobbik között, akik soha, de soha nem szavaznának az ősellenség Mszp-re, vagy valamelyik kis pártra. Tehát azon kívül, hogy a Jobbiknak teljesen érthető a revans-vágya azok után, amit a Fidesz-média művelt az elmúlt hetekben, ezen kívül a saját szempontjukból teljesen racionálisak is, hiszen - ahogy eddig is, úgy most is - a Fideszből tudnak számottevő mértékű szavazót átcsábítani magukhoz.

Tök evidens, csak a vak nem látja... meg persze a fideszesek vagdalkoznak kínjukban...

clownfish 2010.04.08. 17:49:32

azt kell hogy mondjam, nem leptek meg a felvételen hallható dolgok, és nem is emiatt nem fogok a fideszre szavazni. amúgy büszkék lehetnek magukra. a jobbikosok meg valóban amatőrök a nyilvánosságra hozatal miatt, jól elkéstek vele.

lüke 2010.04.08. 17:50:18

ha nincs hír csinálunk,
valahogy ilyen ez a Kubatov kiszivárogtatás
mondvacsinált, last minute..........
(de ami tragikus volt ma
Semjén Zsolt okfejtése az MR1-n)

kurÍR 2010.04.08. 17:50:24

A választásnapi szórólapozás - az nem választási csalás kérem szépen.
Erre az illik csak, hogy - kampánycsend megsértése.
Azért a kettő között nagy-nagy különbség van.

blitzkrieg 2010.04.08. 17:50:30

Nyuggerek, panelprolik, komcsik, stb...

En meg azt mondom férgek.

A féregről meg Torgyán jut eszembe, a fideszhez képest ő egy kultúrált demokrata.

Drang 2010.04.08. 17:50:42

Csak a tisztánlátás kedvéért: a politikai véleménnyel kapcsolatos adat (így pl. hogy ki kire szavaz) különleges adatnak minősül, amely alapvetően csak az érintett írásbeli hozzájárulásával kezelhető.
Erősen kétlem, hogy a Fidesznek akár a saját szimpatizánsaitól is lenne írásbeli hozzájáruló nyilatkozata ahhoz, hogy az adataikat kezeljék.

török gábor 2010.04.08. 17:51:32

@Diocles: ó, hányszor kell még ezt a kedves "tudom ám én, hogy miért ír róla" dolgot olvasnom... 84. bejegyzés, 84...

kopogtató 2010.04.08. 17:52:19

@Alikam: a Jobbik erőssége a tisztaságuk azok előtt, akik ideológiai okból szavaznak rájuk. a kiábrándult szocikat most hagyjuk. na most ezek az ügyek, pornós, meg buzi meg fene tudja ki, meg a morvai szdsz-es és mszp-s munkái, vona megcsalja a feleségét, stb ennek a rétegnek sérelmesek lehetnek, tudom, mert ismerek ilyeneket. Nem tudnak ezzel mit kezdeni.

egyik politikus ismerősöm szokta mondani: a szociknak pénzügyei vannak, a konzervatívoknak nőügyei. és milyen igaz:))

Nesebar 2010.04.08. 17:52:26

Mindkét oldal fejlécén (index és origo) ott van az, hogy 19.26- kor szinte minden csatornán valami megváltozik, valami bejelentés lesz. Nem tudjátok mi lehet az?

Alikam 2010.04.08. 17:53:00

@clownfish: szerintem nem késtek el vele. Pont jó az időzítés. Erre szokták mondani, az marad meg ebnned a legjobban, amit utoljára hallasz.

A probléma inkább ot van, hogy a média valahogy nem akarja ezt meglovagolni, nekik valamiért nagyobb szenzáció egy részeg jobbikos.

Továbbá a fidesz szavazóbázisa most iszonyatosan vegyes. Valószínűleg egy rakás olyan embert tartalmaz aki amúgy nem szavazna a fideszre, de "bünti" miatt oda fogja tenni az ikszet, azokat meg nem érdekli, mi fog kiderülni.

Aki viszont 2006-ban az MSZP-re szavazott az egytől egyig egy balfék, teljesen mindegy, most hova fogja tenni a voksát.

Francois Pignon 2010.04.08. 17:53:44

Gyurcsány vagy Kövér beszédével az összehasonlítás azért nem áll, mert velük ellentétben Kubatov a választók számára teljesen ismeretlen arc. Egyszerűen nem akkora tényező, hogy olyan méretű botrányt tudna kavarni a megszólalása.

Ez a második ügy meg egyszerűen piti. Annak fényében pláne, ahogy mára beharangozták. A várakozásokhoz képest csalódást okoz.

Ballabás Dániel 2010.04.08. 17:54:57

@ó jaj: Tehát akik féltik a demokráciát a Fidesztől, azok nem féltik a Jobbiktól? Ha-ha-ha.

zamorano 2010.04.08. 17:55:04

@sncf: kambodzsa?? na kérem azért túlzásokba ne essünk.
mellesleg a közszféra bizonyos részein bizony pl én magam is kevesebb komcsit látnék szívesen...

Walter Melone (törölt) 2010.04.08. 17:56:05

@Fedor:

Sztem ezt már a második fordulóra készítették elő.

dos Santos 2010.04.08. 17:57:05

@Nesebar: Állítólag a második legnagyobb mobilszolgáltató jelenti be a névváltozását. A Hírextra szerint.

sárkányfő 2010.04.08. 17:57:14

@ballada80: Miről beszélsz butuska? Ezek a választók nem túlérzékenyek a demokráciára, ennek ehhez semmi köze, mint ahogy nem is írtam ilyesmiről... Fuss neki újra, hátha...

bence87 (törölt) 2010.04.08. 17:57:40

@Nesebar: aláírták a start 3 egyezményt :D nem tudom biztos a roma nap lesz

zenebono 2010.04.08. 17:58:07

@kopogtató: A mondás úgy szól, hogy a szocialista pártok a korrupciós ügyeikbe szoktak belebukni, a konzervatívok pedig a nőügyeikbe.

clownfish 2010.04.08. 17:58:49

@Hóember: amúgysem lettek volna másodikak szerintem.
@Mitya Ivanov: elhangzik, de ebből már nem lesz nagy sértődés, ők nem interneteznek annyian...

amúgy jó olvasni, a fideszesek hogy védekeznek kézzel-lábbal. a fidesz ilyet soseee :)
a fidesz kezd elNEP-esedni. vagy elMSZMP-sedni?

Karcolt lendület 2010.04.08. 17:59:00

@kurÍR:
Mint írtam, a felvételből még az sem derül ki, melyik pártról szól ez a rész, mindössze a kuruc szájbarágós állítása, hogy biztos a fidesz csinálta. (Minek, ha úgyis tudták, mennyien szavaznak rájuk?)

@Drang:
A rengeteg aláírásgyűjtő íven nem tudjuk, milyen apróbetüs részek voltak...

Alvarez 2010.04.08. 17:59:20

Sajnos pont ilyen szórólapos pitiáner módszerekkel fogják vezetni ezt az országot. Na nem baj, újra lehet röhögni négy évig.

davidsz 2010.04.08. 17:59:26

Ébredj magyar!!!!

Csalás, törvénysértés!!!!

Ezt nem lehet elbagatelizálni!!! Törvényt sértettek!!!
Ha nem befojásolná a választást, akkor utánna ezek alapján politikusokat kell még elvinni bilincsbe törvénysértés miatt!!!

Az más kérdés, hogyha a Fidesz hatalomra kerül, akkor eltusolják... nomeg a mentelmi jog.

Törvényt sérteni, kormányra kerülni, mentelmi jog mögé bújni... Szép!!!! :/

kopogtató 2010.04.08. 18:00:19

@zenebono: így még jobban hangzik:) az első fele mindenképp:))

dos Santos 2010.04.08. 18:00:19

@Valahol Máshol: Azért szerencsére "egy-két" helyen van net. Bár igaz, hogy többségünk a napszám után vagy a fonóban ül, vagy a rádiót hallgatja. Már ahol van.

parttalan 2010.04.08. 18:01:35

@kopogtató:

Igen, úgy vélem, az mszp a közvéleménykutatók méréseinél jobban fog teljesíteni. 1/3 az ugyebár kb. 130 képviselői mandátum. Ennyi talán mégse, de közelebb lesz a 100-hoz a szoci képviselők száma, mint a sokak által vízionált 50-hez.

De vasárnap este már okosabbak leszünk, addig ez is csak találgatás, megérzés...

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:03:16

@Mitya Ivanov: Mondjuk, a rádió tényleg rendesen ráugrott az ügyre. Ez kicsit cáfolja TG bejegyzését...
@török gábor:
Mire gondolok?
1. A szereposztás: azokat a politikusokat állították ki, akik a középen állóknak a legelfogadhatóbbak. Tkp. a szürkéket.
2. Mivel kormányzásra esélyes párt beszélt, a legnagyobb hangsúlyt a hatalomgyakorlás módjának a kérdése kapta. Nem arról beszéltek elsősorban, miket fognak tenni, hanem hogy hogyan akarják tenni.
3. Épp Orbán kapta a legkisebb tartalmi szerepet (és talán a legkevesebb időt is): ő csak a részvételre buzdított, egyetlen szót szólt csak arról, mi fog történni a választás után: cselekvés.

Valahogy azzal lelkesítettek mindenkit, hogy megnyugtatták a választókat.

álmosvezír 2010.04.08. 18:03:51

@ó jaj: nekifutok én is, hátha... :)

erre a hírre azok repülnek akik a demokráciát féltik a fidesz adatgyűjtési módszerétől, és azok a "komcsik", akik nem rájuk szavaznak, és erre a szocik rá is játszanak - utóbbihoz: ma reggel már láttam erre vonatkozó a4-es plakátokat, tengerszám

nem hiszem én sem, hogy ez a bizonytalanok csőrét annyira piszkálná, és a jobbik malmára hajtaná a vizet. ha mégis, akkor is inkább bukta az ügy miatt aktivizálódó szoci szavazók, ezáltal a magasabb részvételi arány miatt, és több körzetben a második hely megingása miatt.

vasárnap és 25-én mindenesetre kiderül

flemá 2010.04.08. 18:05:21

mindenesetre a "nyugger" szón és annak használatán fennakadni tényleg iszonyú álszent hipokrita álláspont.
már-már pörzse sándor szintű - ha már tőle hallottam épp pár perce

kopogtató 2010.04.08. 18:06:20

@parttalan: igen, 129 az 1/3. Ha nyernek egyénit is, az feltételez egy elég nagy támogatást szerintem. De ha csak listáról akarnak 129-et szerezni, az is nagy támogatást feltételez. Tehát szerintem 35-40% alatt kizárt az 1/3, de most nincs időm végigszámolni (van róla excelem, ha lesz 5 percem, kiszámolom). A 100 közeli mandátum is csak akkor lenne reális szerintem, ha az országos listán nem kéne osztozniuk a Jobbikkal, de ez most elég nagy meglepi lenne azért.

sárkányfő 2010.04.08. 18:06:28

Tényleg, van itt Fidesz-szimpatizáns nyugdíjas? Mit szól hozzá, hogy lenyuggerezték?

dos Santos 2010.04.08. 18:07:47

Bonyolult ügy ez, először könnyebbnek gondoltam. Látok esélyt arra is, hogy inkább az Mszp szavazókat aktivizálja, de abban is lehet valami, hogy a Fidesz és a Jobbik között ingadozókra hat valamilyen módon. Látható, hogy ütni akart a kuruc.infó, de azzal, amit sokan jeleznek is, hogy túl későn, talán benne van az is, hogy ütünk, de azért mégsem olyan nagyot. Ha azt akarták volna, hogy kifussa magát az ügy, előbb hozakodtak volna elő vele. De én már semmiben nem vagyok biztos. :)

is 2010.04.08. 18:09:06

@Alvarez: "Sajnos pont ilyen szórólapos pitiáner módszerekkel fogják vezetni ezt az országot. Na nem baj, újra lehet röhögni négy évig. "

Így van. Nem kell rettegni, nem kell leszólni, de ha valaki azt hiszi, hogy ha a FIDESZre szavaz, akkor valami jobbra szavaz, mint az MSZP, az egysszer már tényleg olvassa végig az utolsó 20 évet. ugyanaz a vezető, ugyanazok a módszerek. ha más lenne a vezető, akkor lehetne mondani, hogy nem számít az 1993-as ügy. de személyében ugyanaz vezeti most is, sőt még miniszterelnök is lesz. az, aki 1993-ban elkövette a stiklit.

sárkányfő 2010.04.08. 18:10:07

@álmosvezír: Mondom hogy nem a demokrácia-érzékenységről van szó. Ha az derült volna ki, hogy Kubatov egy gyűlésen azzal henceg, hogy adót csal, az is ugyanígy botrány lenne. Ne becsüld le azon emberek számát, akik úgy általában tisztaságra vágynak, ez vonzotta őket a Jobbik felé is (nem véletlenül erősített rá a Fidesz is az elszámolósdira, meg a 10+1-es listára... ez a Jobbik felé hajló szavazóik visszacsábításáról szólt), és most azt látják, a Fidesz sem olyan tiszta, mint amilyennek láttatja magát.

duke64 2010.04.08. 18:10:36

Valaki adjon egy egzakt választ arra,hogy milyen módon tudta (tudja majd most is az OGY választásokon) a FIDESZ megszerezni a kommancs választók adatait?
Köszönöm!

Róbert__ 2010.04.08. 18:11:19

@Alikam: Hey... ugyanakkora kaland, mint amivel most a fideszt próbálják sározni. Ha nem játszotta volna el a jobbik a feddhetetlen erkölcscsőszt - mellesleg anélkül is hozhatta volna a jó eredményt - akkor SENKI fel se figyelt volna azokra a hírekre.

pana_fz18 2010.04.08. 18:11:44

Ebédnél pont odakapcsoltam az m1-re, erre jön valami beharangozóféle, hogy vasárnap este 18:55-től választási műsor jelen bloggolóval is.

Vasárnap este dolgozni?! Gábor, legalább felvételről megy majd a műsor? 8)

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:12:05

@parttalan: Az MSZP mindig jobban teljesít a közvéleménykutatók mérésénél. Senki se legyen meglepve, ha 25 %-ot kapnak. Ehhez egy-két százalékkal hozzájárul ez az ügy is, kétségtelenül; de alapból is legalább 3-4 %-kal többet kapnának a mértnél.

A Fidesz meg mindig 6-10 %-kal kevesebbet kap. Ha 60-at mértek nekik, az azt jelenti, hogy 51-53 %-ra számíthatnak.

Röptömben Szedtem 2010.04.08. 18:12:10

Szerintem zseniális az időzítés. Hol is jelennek meg ezek a felvételek? A kurucon. Hogyan jelennek meg? Napi adagokban. Ma, mikor leültem a gép elé, és semmilyen hírportálon nem találtam cikket a tegnap beígért részletről, majdnem elmentem a kurucra megnézni, hogy kirakták-e már az új adagot. Kell ennél jobb kampányfogás? A következő napokban valószínűleg sokan fogják nézegetni a kurucot olyanok, akik egyébként felé se szagolnának. És ha már ott vannak, csak kénytelenek elolvasni, ami a címlapon van, esetleg néhány kattintás erejéig mást is. Közeleg ugye a kampánycsend; a jobbiknak viszont így nem is kell kampányolnia. Az emberek önként és lelkesen fogják a kurucot böngészni. Esetleg ki is rakhatnak olyan írásokat is, amikre a választásokig hátralévő idő rövidsége és a kampánycsend miatt a többi párt, illetve az azokhoz közeli médiumok már nem tudnak válaszolni, nem tudnak cáfolni. Ez az ügy lehet, hogy nem annyira botrányos, viszont figyelemfelkeltésnek kitűnő.

A hideg ráz a Jobbiktól és csatolt részeitől, de azt el kell ismernem, hogy kampánystratégiában és -taktikában nagyon ott vannak.

kopogtató 2010.04.08. 18:12:53

a koreográfia kísértetiesen emlékeztet egyébként a köteles beszéd koreográfiájára.

gyurcsányka későn kezdtetek hajrázni. rohadnátok meg

sanyisanyi 2010.04.08. 18:12:55

Szánalmas, ahogy a fideszesek próbálják mentegetni a pártjukat.

Egyértelmű, hogy a Fidesz törvénytelenséget követett el, és valószínűleg jelenleg is folytatja ezt a tevékenységét.

Ilyen kormány kell Magyarország élére? Ha már folyamatosan semmibe veszik a törvényeket, akkor mi lesz ha ráadásul ők hozzák azokat?!

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 18:13:31

:) Ez lenne a bomba sztori? :) :) :)

sárkányfő 2010.04.08. 18:13:46

@álmosvezír: ja és még annyit, hogy ha a Fidesz-Jobbik között ingadozó nyugdíjasok fülébe jut a nyuggerezés, na az eldönti számukra a kérdést, hogy melyik pártnál kössenek ki.

flemá 2010.04.08. 18:14:52

@Captain Tott: nemtom mire alapozod, de legyen igazad.

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:15:46

@ó jaj: Bocs, nem őt nyuggerezték le, hanem azt a kétezer bárisnyát, akik 2009 májusában ellepték a várost, és mindenhova becsöngettek.
Ettől függetlenül jó nagy marha ez a Kubatov, jó szolgálatot tett az MSZP-nek.

davidsz 2010.04.08. 18:16:29

@sanyisanyi: Így van!!!

Törvénytelenséget követ el!
Jogtalanul szerez előnyt!
- és még lehet fokozni hogy hány rendbeli ez a törvénysértés a Fidesz részéről.

álmosvezír 2010.04.08. 18:16:50

@ó jaj: igen, értelek. egyébként nem becsülöm, nem is lehet lebecsülni a számukat, egyszerűen magamból indultam ki - tisztaságért a hegyekbe kell menni :) (persze relatív tisztaságról meg lehet beszélni, és logikus is)

[nev] (törölt) 2010.04.08. 18:16:57

@Captain Tott:
gyenge, de a szórólapos példázat végén az szerepel, hogy "ezekre a dolgokra kell törekedni". aztán pedig a "nyuggerekkel" példálózik az európai kereszténydemokraták családjába tartozó pártigazgató. ez az ország külföldi megítélését rombolhatja feltéve, hogy a nagykövetek ezt jelentős hírnek tekintik.

---

ami figyelemre méltó volt, hogy a fidesz pártoló tagjai itt sorra fejtették ki, hogy egyáltalán nem érzik helytelennek mondjuk egy város összes lakójának politikai alapon történő listázásást, hiszen "mindenki" ezt csinálja. szerintem ez durva. mert ez azt jelenti, hogy a magyar fiatalok képtelenek lesznek közösen felzárkózni a "nyugathoz", mert nincsenek közös normák. de ez zárójeles megjegyzés a részemről.

kékestető 2010.04.08. 18:18:03

Kedves Gábor, nagyjából úgy van, ahogy írod,
s tudom, hogy a téma most az, hogy van e hatása az ügynek a vál. eredményére, de azért magáról a lényegről, a felvételből kiderülő bűnügyről is kéne beszélni. Nem csak mindig a tematizálási versenyről. Egyébként botrányos a média nagy részének lapítása (MTV, keri adók) ill. a hiv. szervek lapítása.
LMP: illene - és el is várom - a határozott megnyilvánulást, de azért Schiffer a mai kampányzárón kiemelte, hogy vasárnapi választásunkkal esély lehet arra, hogy NEM A HATALOM ELLENŐRZI A POLGÁROKAT, HANEM A POLGÁROK A HATALMAT.

[nev] (törölt) 2010.04.08. 18:18:04

@Captain Tott:
te vagy a marha barátom. sokkal nagyobb, mint kubatov. aki most a villájában csettint egyet, hogy elkúrta. te meg itt véded gőzerővel.

török gábor 2010.04.08. 18:18:07

"Az OVB 6:3 arányban úgy döntött, a bizonyítékként becsatolt hangfelvétel hiteles, fennáll a jogosulatlan adatkezelés, ezért büntetőfeljelentést tesz és - mivel a kijelentések a jelenlegi választásra is vonatkoznak - 5:4 arányban úgy döntöttek, eltiltják a pártot az adatbázis használatától."

Ballabás Dániel 2010.04.08. 18:18:13

@ó jaj: Persze hogy nem írtál demokráciáról, mert - felteszem -jobbikos szavazó vagy, és magadból indulsz ki, számodra ennek semmi jelentősége nincs. Ha viszont a potenciális Jobbik-szavazók számára ez egy irreleváns probléma, akkor a Kubatov-beszédben sem látják meg az antidemokratikus elemeket, ergo: nincs miért elpártolni a Fidesztől. Mert ellenőrzés alatt tartják a "komcsikat"? Ez "bűn" a jobbikosok szemében? A megcélzott csoport talán nem is érzékeli, hogy hol itt a probléma.
Akit viszont zavarnak az ilyen dolgok, az nem a Jobbikban fogja a Fidesz ellenszerét keresni. Ennyi.

davidsz 2010.04.08. 18:19:08

@[nev]:
Az utolsó bekezdéshez:
"nem érzik helytelennek" - amikor a törvénytelenséget nem érzik helytelennek, akkor ott már nagyon nagy a baj!!!

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:19:22

@flemá: 2002 óta minden választásnál ez volt a helyzet. Most mitől lenne más?

drkovax 2010.04.08. 18:20:12

@Captain Tott: A Jobbik helyi prominensei (némi utólagos magyarázkodás mellett, de) Szili Katalint támogatták...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.08. 18:20:40

SZAVAZZ TE IS NÁLAM!
GYAKOROLJ, HOGY VASÁRNAP ÚGY MENJEN MINDEN, MINT A KARIKACSAPÁS!

Görgess a blogbejegyzés aljára, és jelöld be a kedvenc opciód, majd nyomd meg a gombot lent, amellyel urnába kerül a szavazatod:

epikurosz.blog.hu/2010/04/08/a_jobbik_kormany_elso_10_intezkedese_lenne

herbert 2010.04.08. 18:21:00

Elég unalmas kampány volt, csak H. Miklós dobta fel.

sárkányfő 2010.04.08. 18:21:41

@Captain Tott: "bárisnya"? Na még ezt se hallottam, ez mit jelent? Szintén valami lekezelő szinonima a nyugdíjasokra?

Az meg életszerűtlen, hogy míg az Mszp-s nyugdíjasokat nyuggereknek nevezik, a sajátjaikról meg szépen, tisztelettel beszélnek... de ha mégis így van, az még nagyobb gáz...

akkor most mi van? 2010.04.08. 18:22:05

Én azt nem értem, hogy egy jobbikot nem elutasító, de inkább a fidesszel szimpatizálót (hiszen ez az egyetlen típus válthat fideszről jobbikra) miért riasztana el az, hogy megtudja, a fidesz tudja kik az "ellenséges kommunisták"? Hiszen pont amiatt lehet neki elfogadható a jobbik mert az jol megmondja, hogy komcsik haza, cigányok haza. Emiatt inkább meg kell erősődnie a fidesz melett, hisz láthatóan a fidesz is harcosan küzd a komcsik ellen. Külön vicc a kurucon a rettegés a lista miatt majd link a föszereplő elérhetőségére csak ugy kurucosan:) Kuruclista jó, fideszlista rossz :) tényleg Orwelli:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 18:22:11

Az - adatvédelmi biztos megszólalását - épp most hallottam a Duna tévén.
Vigyorogva mondta, hogy az lesz a kivizsgálás, hogy minden pártnak kérdéseket tesznek föl....
Fidesz nyilatkozott, hogy jobbik-maszop összefonódásról van szó.
Nem is tudom, hogy elhangzott-e, hogy fideszes feketelista készült.
A végén talán lecsukhatta volna a főügyész Vonát és Lendvait, hogy három évre előzetesbe varrja őket, amíg nyomoznak.
Asszem ez volt a végkicsengés.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 18:22:31

Ad 1.
Aki azt irta, hogy ez megerositi az MSZP-t az mond szerintem igazat. Egyertelmu! Ha a Jobbik bukja a masodik helyet, akkor ez ennek is koszonheto lesz.
Ad 2.
Viszont ennek hatasara akar elmaradhat az MSZP-n beluli atrendezodes, hisz nem kapnak akkora pofont, mint amekkorat kellene, lesz egy kis morgolodas, partszakadas vagy nagy fejek hullasa elmarad, es mindenki fel fog ujra sorakozni Gyurcsany moge. Es akkor kiszamithatatlanna valik a folytatas...

álmosvezír 2010.04.08. 18:23:24

@ó jaj: hogy sértő azt aláírom, de ezért ez a nyuggerezés a leghaloványabb része a dolognak tényleg

mellesleg nagyon kiváncsi vagyok én is, hogy ezt a Kubatov gyereket mikor verik tarkón ezért

Kelma 2010.04.08. 18:23:45

@zenebono: Ez az eredeti mondás. Az előző, a Magyarországra adaptált verzió. Itt ugyanis egy kormány sem bukik meg bármit is csinál....

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 18:24:26

Vasárnap szavazunk.
Utána meg lehet gyakorolni a konstruktív ellenzékiséget 4 évig.
Hajrá fiúk!

Karesy · http://cdbolt.blog.hu/ 2010.04.08. 18:24:47

Jobbikosok Ébredjetek már fel!!!
Ma kibújt a szeg a zsákból! Az mszp pont erre találta ki a jobbikot és a kurucinfót, hogy megossza a jobboldalt!Mesterházy éppen a fidesz "botrányra" építi a kampányzáróját!
Nem a jobbik szavazókkal van a baj, mert egy oldalon vagyunk.Történelmi az esély ne rontsátok el.
Csak a Fidesz

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:25:13

@[nev]:
Elmondanád, hogy miért védem? Egyáltalán nem védem, és azt se hiszem, hogy Kubatov épp csettintgetne. Most aztán izgulhat, hogy a választáson jól muzsikáljon a Fidesz, mert ha nem, ő lesz a bűnbak.

davidsz 2010.04.08. 18:26:00

@Karesy: TE elmebeteg vagy!!!
Vagy simán eltévedtél :)

A Fityiszről derültek ki törvénytelenségek pillanatnyilag!!!!

sárkányfő 2010.04.08. 18:26:30

@ballada80:
"Persze hogy nem írtál demokráciáról, mert - felteszem -jobbikos szavazó vagy"

:D

"és magadból indulsz ki, számodra ennek semmi jelentősége nincs."

:D

ubul2000 2010.04.08. 18:26:30

@Karesy: A holló és a róka esete, avagy egy a tábor, egy a zászló, avagy mi irányítunk, ti meg cipeljétek a terhet - ugye?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.04.08. 18:26:34

@davidsz: "Ezt nem lehet elbagatelizálni!!! Törvényt sértettek!!!"

Milyen fura hogy vannak annak akiknek az elmúlt 8 év törvénysértési nem hagynak nyomot lánglelkében csak ez. :)

Hóember 2010.04.08. 18:27:00

@Röptömben Szedtem: "A következő napokban valószínűleg sokan fogják nézegetni a kurucot olyanok, akik egyébként felé se szagolnának. És ha már ott vannak, csak kénytelenek elolvasni, ami a címlapon van, esetleg néhány kattintás erejéig mást is."

És ebből milyen következtetést kellene levonnunk? Mert én (nem rendszeres kuruc olvasóként) azt gondolom, hogy aki odakattint, az minimum hányingert kap, de legalábbis elcsodálkozik, hogy ezek a jobbikosok mekkora nagy ostobenkók, hogy ezt az igénytelen szart olvasgatják napmintnap. :P

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 18:27:54

@simonmondja.: Ebből egyértelmű, hogy az adatvédelmi biztos is fidesznáci!
Az összes TV-t, rádiót és újságot is a Fidesz irányítja narancssárga telefonokkal. Főleg az RTL-t és a TV2-t. Ezt eddig is tudta mindenki.
Tiszta Weimar!

Myacis 2010.04.08. 18:27:54

@Hóember: Igazad van. a Jobbik ezzel öngólt lőtt, az MSZP ezzel fogja megelőzni.

davidsz 2010.04.08. 18:27:56

@Prof. William: A többi is, de ez a blog a jelenlegi fidesz törvénysértéséről szól!!!

Karesy · http://cdbolt.blog.hu/ 2010.04.08. 18:28:26

@davidsz: arról az összeollózott hangfelvételről beszélsz?

drkovax 2010.04.08. 18:29:14

@Karcolt lendület: De tudjuk (már aki aláírta). Ott volt mindegyiken az "apróbetűs rész".

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 18:29:18

@ó jaj: Bárisnya = teltkarcsú, élemedettebb korú hölgyek.
Tényleg azok voltak zömmel.

ubul2000 2010.04.08. 18:29:48

@álmosvezír: hát bocsi, ha akarták volna már tarkón verték volna, nem tegnap volt az eset. Most is maximum az lehet a baj, hogy kikerült, nem az amit mondott. És ez a baj. Nem bűnügyileg, erkölcsileg nincs semmi különbség a fidesz és az mszp között

álmosvezír 2010.04.08. 18:30:13

@Captain Tott: a második fordulóban a balos fellegvárakból minimum 4-et hoznia kéne a fidesznek a 2/3-hoz (indexes számítás azt hiszem). ezen az ügyön nem lennék meglepve ha ez nem jönne össze, akkor pedig már hiába mormogja Kubatov a miatyánkot, repül..

RDI 2010.04.08. 18:30:16

@akkor most mi van?: A tiédhez illeszkedve, de sok más kommenthez is hozzáfűzve: Szerintem azért lett így időzítve a Kubatov-gate, hogy sokan végképp elundorodjanak a politikától, illetve a választásoktól. (max. 15-20 ezer, vagy szerintetek ez sok?)Az otthonmaradás, tehát a minél kisebb részvétel pedig a hűséges bázissal rendelkező pártoknak kedvez, ezt persze itt nem kell taglalnom.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 18:30:20

@dos Santos: Nem lebecsülni akartam természetesen őket, a szív, tüdő, agy fontosabb az élethez, mint a net, csak az információ hatalom, abból hozzájuk nem jut el. Meglesem a retek hírműsorát, hogy beszélnek-e kubatovról.

davidsz 2010.04.08. 18:30:47

@Karesy: Arról, amiben a Kubatov Fidesz bevallja a törvénysértéseket!!!!

sárkányfő 2010.04.08. 18:31:22

@álmosvezír: megint magadból indulsz ki, ami amúgy teljesen érthető. De a kisnyugdíjas szintén magából indul ki, mindenkinek az fáj legjobban, ami őt érinti. És az ország kerek 30%-a nyugdíjas.

Szerintem inkább csak az a kérdés, hogy eljut-e a fülükbe vasárnapig. Ha igen, az úgy robban mint anno a panelprolizás. Évekig fogja a Fidesz összes ellensége sulykolni, hogy a Fidesz nyuggerezi őket.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 18:31:54

Mondjuk az alföldről Pécsre buszoztatott többezer akciónyugger tényleg kiverte a biztosítékot a pécsieknél.

álmosvezír 2010.04.08. 18:32:54

@ubul2000: tiszta sor. ő hazulról azért fog kapni, mert ilyeneket akármilyen közönség előtt elmond, pláne ilyen szóhasználatban.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 18:33:09

@török gábor: szoval eltiltjak oket? Es akkor mi lesz? Nem fogjak hasznalni? Jol irod Gabor, nem sokat valtoztat, de fog nehannyal tobb MSZP-s majd megiscsak elmegy szavazni, hisz meg kell vedeni a demokraciat. Mindig lenyugoz, hogy a felelemkeltes mekkora fegyver...

levi009 2010.04.08. 18:35:49

@Nesebar: Hogy mi lesz ma 19:26-kor? Na vajon? Valami köcsögséggel szeretné egy reklámügynökség felhívni magára a figyelmet.
Egyet biztosan tudok: azt a ló-brét, amit ma 19:26-kor be fognak mutatni, magasról fogom lesajnálni!
Talán nem vagyok egyedül a következő gondolatommal: Menjenek le délvidékre, és szórakozzanak azzal a globalista-libsi hat-anyjukkal!
PS.: Csupán csak TG-re való tekintettel voltam ennyire finom és nőies!!!

sárkányfő 2010.04.08. 18:36:00

@[nev]:
"a magyar fiatalok képtelenek lesznek közösen felzárkózni a "nyugathoz", mert nincsenek közös normák"

Ez a lényeg, és nem csak a fiatalok, az egész ország, leszámítva egy pici kisebbséget. A politika a mi tükrünk. Ez vagyunk, ma ilyen a magyar nép.

papika 2010.04.08. 18:36:42

@török gábor:
Az OVB-nek ilyen jogköre van? Megszavazhatja, hogy hiteles-e a hangfelvétel? Csak úgy meghallgatás alapján? Hát ez nagyon érdekes. Tisztára mint az esküdtek ámerikában.

flemá 2010.04.08. 18:37:44

@miklos.rabai: mondjuk azt tényleg meg kell. ha az mszp-vel, akkor velük, ez van

kosarfan 2010.04.08. 18:39:07

Megadott adataimat a Lehet Más a Politika (LMP) jövőbeni kapcsolattartás céljára felhasználhatja. Adataimat és az adatkezeléshez való hozzájárulásomat az adatkezelőnél bármikor visszavonhatom, illetve módosíthatom. Az LMP,mint adatkezelő az info@lehetmas.hu-ra beérkező törlésre/módosításra vonatkozó kérelemnek 72 órán belül tesz eleget.Az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat egyebekben az 1992.évi LXIII. tv. tartalmazza.

RDI 2010.04.08. 18:39:10

@álmosvezír: Mikolának és Kövérnek már réges-régen, valahol egy messzi-messzi galaxisban kellene lennie...

sárkányfő 2010.04.08. 18:39:44

Egyébként tényleg szomorú ez az egész. Hogy sokan, akik más alkalmakkor alig várták, hogy egy jót "piros-bögrézhessenek", azok most fel nem foghatják mi itt a baj.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 18:42:41

még 59 óra. már nem is érdemes hozzászólni csak hátradőlni és olvasgatni a hozzászólásokat. aztán vasárnap este 10 körül majd lehet elemezgetni :)

davidsz 2010.04.08. 18:43:02

Hová lett a Fidesz indulásához felvett 100 milliós bankkölcsön? - Itt az idő válaszolni !

barikad.hu/node/50570

Francois Pignon 2010.04.08. 18:43:09

A kertévék esti híradóiba ma már bekerült az ügy, nem túl hangsúlyosan, viszont egyértelműen az MSZP zsebelte a kritikával járó előnyt.

levi009 2010.04.08. 18:43:15

@kosarfan: Mellesleg kit érdekel ez a "coming out"-od?
Amúgy meg hová rohansz? Még nincs itt az ideje a büszkeség felvonulásnak! :)

laji 2010.04.08. 18:43:25

@Alvarez:
"Sajnos pont ilyen szórólapos pitiáner módszerekkel fogják vezetni ezt az országot. Na nem baj, újra lehet röhögni négy évig."

Inkább röhögök 4 évig, mintsem sírjak még egy 8-at...

Robinzon Kurzor 2010.04.08. 18:43:54

"mennyire rezonál minderre a média"

Hogy a Fidesz-talpnyaló média nem "rezonált", már az is szégyen, de ezen nincs miért meglepődni.

De hogy minden olyan médium, akiről majd a színfideszes ORTT fog dönteni, ennyire behúzza a fülét-farkát, az már durvább mint maga az eredeti sztori.

Ha már nyilvánosság sincs, akkor végképp semmi garancia arra, hogy az ilyen ügyek ne legyenek természetesek nagyon rövid időn belül.

laji 2010.04.08. 18:45:28

@Robinzon Kurzor: Lehet, hozzászoktak az elmúlt 8 évben, hogy a kormánytól függnek...

herbert 2010.04.08. 18:45:40

@Karesy: Jól értem tehát? Az MSZP tehát megalkotta a jobbikot, amelyik elsősorban az MSZP szavazóbázisát szívta el, de ezek szerint csak azért, hogy gyengítse a fideszt. Csak hogy képben legyek. Tudod, ideológiailag...

Róbert__ 2010.04.08. 18:46:02

@colosgirl: szavazni azért menjünk el :)

herbert 2010.04.08. 18:46:24

@herbert: Na, szép a két tehát:)

Treuga Mei 2010.04.08. 18:48:44

@antikampanyista:
Mellesleg a szövegek demagógok! A Bokros-csomagról bármit gondolhatunk, de akkor és ott valamit mindenképp kellett tenni, ez nem a mai Bokrosról szól, a Fidesz belügyminiszter-jelöltjének nevét nem ismerjük (és reméljük, nincs igazad), a Jobbiknál meg csak gyanúról van szó (az enyémről is, de nem bizonyított).
Mellesleg demagógnak frappáns, el kell ismernem!

Róbert__ 2010.04.08. 18:48:56

@herbert: "Jól értem tehát? Az MSZP tehát megalkotta a jobbikot, amelyik elsősorban az MSZP szavazóbázisát szívta el, de ezek szerint csak azért, hogy gyengítse a fideszt. Csak hogy képben legyek. Tudod, ideológiailag... "

Ha már erre kell válaszolni, inkább úgy mondanám, tisztában volt vele, hogy mindenképpen elpártolnak a szavazóik. Ha meg már így tesznek, akkor ne a Fideszhez menjenek. Az alja, ami a jobbikhoz került, előbb le kellett, hogy váljon az MSZP-ről, nem közvetlenül egyik párttól a másikhoz soroltak.

sunázósün 2010.04.08. 18:49:12

@török gábor: Láttuk már Seres Mariéknál, hogy mit jelent az OVB tiltása. Biztos megrettentek, Szájtépő Petinek talán még a hemüvege is bepárásodott, akkorát fujtatott.

blitzkrieg 2010.04.08. 18:49:29

@simonmondja.:
ez jön le a "közszolgálati" médiumokból, teljesen egyértelmű hogy már most mindenki a fidesz zsebében van

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 18:49:54

@Róbert__: az egy természetes dolog, említeni sem kell. alig várom. :)

Róbert__ 2010.04.08. 18:51:10

@Róbert__: Kár persze, hogy nem vagyok Kubatov, hiszen akkor egymással versenyt zokogva tarthatnának nemzetközi és intergalaktikus sajtótájékoztatót, hogy aljának nevezem a közös szavazóikat :'(

laji 2010.04.08. 18:51:57

Jobbikosokat kérdem, hogy az a kb. 50 kampány-email, amit tőlük kaptam, anélkül, hogy aláírtam volna, hogy hozzájárulok az email-címem felhasználásához, az mennyire volt törvényes???? Ugyanígy, a SZDSZ korábban a mobilomra nyomott egy rakás kampány-sms-t (2006-ban Horn Gábor azt nyilatkozta, őket nem érdekli az adatvédelmi törvény... sic!), Fletó meg az ombudsman szerint is törvénytelenül nyomult automata hívásaival...
Volt idő, amikor a Fidesz és az MSZP egymást jelentgette fel, hogy a másik számítógépén vannak adatbázisok.

Szóval valószínűleg ezért nem rengeti meg az embereket meg ez a hír... Hozzászoktak, minden párt részéről...

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.08. 18:52:04

Kapcsolgatva figyeltem a kereskedelmi híradókat, a Kubatov-beszéd említését is figyelve:

RTL Klub:
1. Az MSZP kampányzárója, miniinterjú Mesterházyval, aki megemlíti a Kubatov-beszédet.
2. Bemondják, hogy "az egyik videómegosztón" nyilvánosságra került a beszéd és az OVB feljelentést tesz a Kubatov-beszéd miatt. (kábé fél perc az egész)
3. Fidesz - kampányzáró
4. Bokros délelőtti vitakísérlete
5. Az LMP rendezvénye
6. Közvéleménykutatások

TV2:
1. Fidesz -kampányzáró
2. MSZP- kampányzáró, előtte bemondják a beszéd tényét, majd bejátszák Gyurcsányt (!) a könyvbemutatójáról, amint elítéli a beszédet
3. Bokros próbálkozása
4. LMP rendezvénye (riport)
5. Jobbik rendezvénye (nem önálló bejátszás, csak képeket mutatnak alámondással)
6. Közvéleménykutatások

Ha valamit nem vagy rosszul vettem észre javítsatok ki!

davidsz 2010.04.08. 18:54:01

@Rombola: Ebből is látszik hogy a fizetett média kinek van a birtokában.

Treuga Mei 2010.04.08. 18:54:11

@papika:
Azt hiszem, szereptévesztésben van az OVB. Valószínűleg arról dönthet, hogy a felvétel hitelesnek tűnik, arról nem, hogy hiteles-e.
Azt eséllyel mindenki sejtette, hogy akadnak listák, az sem meglepő, hogy választói preferencia-skálával finomítottak. A megfogalmazás durva volt, az meg, hogy a "nagyok" (nem tudom, a Jobbiknál is így van-e, nem akarok előfeltevésekre alapozni) folyamatosan sz@rnak a törvényekre, mivel úgysem lehet őket komolyan büntetni, már rég közhely!

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 18:54:19

@ó jaj: na, csak hogy ertsd egy kicsit, hogy miert erositi meg az MSZP-t... Ugyanis az MSZP tabora jelenleg a leheto legkisebb, mindossze annyian szavaznak majd most az MSZP-re akik akkor is oda szavaznanak, ha a kovetkezo 100 evben is elnenek. De van egy olyan reteg, akik most nem szavaz az MSZP-re, mert... Rengeteg oka van, de minden Oszodnel kezdodott, es azota is tart, ahogy ujabb es ujabb csontvazak potyognak ki a szekrenybol. De ezek az emberek MSZP hivek, csak most nem fognak szavazni, mert megsem akarjak magukat szembekopni a tukor elott allva. Ha majd vasarnap este megnezed, hogy hany szazaleka szavazott az embereknek, akkor latod majd, hogy kevesebb mint 4 vagy 8 eve. Azok a hianyzo szazalekok ebbol a csoportbol kerulnek majd ki. De ennek a hirnek csupan egy hozadeka lehet, megpedig az, hogy e csoport nehany tagja megis elmegy majd szavazni, hisz meg akarja vedeni a demokraciat, hisz a Fideszrol kiderult, hogy nem demokratikus. Es bizony az MSZP-re fognak szavazni.
Egyebkent nem hiszem, hogy Fidesz szavazo emiatt megiscsak a Jobbikra szavazna, ellenben olyan, aki meg akarta osztani a mandatumat a Fidesz es a Jobbik kozott most lehet megis mindkettot a Fidesznek adja majd, hisz megis csak a Jobbikhoz kotodo organum tamadott. Nezd meg a Jobbik reakciojat, nem sulyos. Tudjak, hogy nem szabad ezt most nekik nagyon felfujni. Hisz tenyleg paradox a helyzet. Emberi jogok megserteserol kiabal az a honlap, amelyik tudatosan evek ota serti az emberi jogokat. Es az MSZP, amelyik be akarta tiltani a honlapot, most rajuk hivatkozik... :)))

Hóember 2010.04.08. 18:54:34

@Rombola: Kösz, pont ezt akartam kérdezni, hogy ki látta, mit látott!

davidsz 2010.04.08. 18:55:19

Működik a cenzúra :)

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.08. 18:55:24

@Rombola:
Kiegészítés a TV2-n úgy konferálták fel a beszédet, hogy "az egyik szélsőjobboldali internetes portálon" hozták nyilvánosságra.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 18:55:47

Az LMP a nevemet, telefonszámomat és e-mail címemet kéri a ma esti buli szervezéséhez.
Nácik-e?

miezitt (törölt) 2010.04.08. 18:56:31

Iszonyu bena, kispalyas ez az egesz sztori. Kit erdekel ez? Marmint nem TG velemenye, hanem a kurucok kisded jateka.

dos Santos 2010.04.08. 18:56:38

Na, letudta a kötelezőt az RTL meg a TV2 is. Az RTL elmondatta az ügyet Mesterházyval, majd mellékesen hozzáolvasta (a láthatóan kínosan feszengő) Szellő az OVB határozatát. De ami az igazi szánalom, hogy a "semmi körülmények között nem mondjuk ki a Jobbik nevét" - elv jegyében egész egyszerűen meghamisították Szíjjártó közleményét. Ő ugyanis - a TV2 legalábbis így idézte - az MSZP és a Jobbik közös lejáratási akciójáról beszélt, az RTL viszont a Jobbik nevét lehagyta. Ez már nem jó taktika, ez butaság. A nagy buzgalomban most szereztek egy jó pontot a Jobbiknak (legalábbis nem szereztek nekik újabb fekete pont).

is 2010.04.08. 18:57:20

egyébként emlékezzünk 2002-re. mivel kezdett a FIDESZ? újraszámolással, a választási eredmény lebegtetésével. ezek a beszédek pont arra jók, hogy a parlament a munkáját ismét ezzel kezdhesse. szegény FIDESz kamatostul kapja vissza, amit 2002-ben csinált. én nem sajnálom őket.

herbert 2010.04.08. 18:57:48

@Róbert__: Ez azért nekem necces. Hiszen jobban jártak volna ha a fideszhez csapódnak (váltópártiság) akivel azért megkötötték a háttéralkukat az elmúlt évtizedben, meg ismerik őket töviről hegyire. A jobbik meg azért inkább az mszp-re volt kíméletlenül rászállva az elmúlt két évben, és most kezdik csak lefejteni a lazábban kötődő szálakat a fidesz gombolyagáról (nagy, "beágyazott" ellenzéki párttól nehezebb szavazókat elszívni, főleg ha vállalhatatlanul szar az aktuális kormánypárt). Ez fel fog erősödni a fidesz kormányra kerülése után, ha mégsem lesz itt mézeskalácsból a kerítés, esetleg nógrádi lászló megint siet valahová.

bigapples 2010.04.08. 18:57:52

Milyen durva volt, hogy a Fideszes gyűlésről készült RTL-s anyagban szerepelt vágóképként a Csík Zenekar a következő kommentárral: "cigányzene" is volt a Fidesz kampányzárón. Csík = cigányzene, mert Fideszes rendezvényen lép fel ???? Jól látható milyen Fidesz-párti az RTL...

davidsz 2010.04.08. 18:59:14

Szar lesz ezeknek, ha a Jobbik elszámoltat!!!

Akárhány Jobbik képviselő kerül be, betekintésük van iratokba mindenbe ... innen meg mehetnek az elszámoltatások és feljelentések!!!

dos Santos 2010.04.08. 18:59:39

@dos Santos: ...pontot. Lemaradt a tárgyrag.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:01:03

@davidsz: nagyon várom már a jobbikos parlamenti képviselőcsoportot. kíváncsi vagyok mire jutnak, mennyien lesznek (40 fő) és hogy valósítanak meg bármit is a programjukból.

Róbert__ 2010.04.08. 19:01:12

@herbert: Tudom, legenda-szagú :) Ugyanannyira, mint a váltópárti alkuk legendái ;)

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.08. 19:02:15

@Hóember: Igen én is úgy érzem és nem csak a Kubatov-beszéd épp hogy érintése miatt. Legalább annyira szembetűnő, (bár egyáltalán nem vagyok Jobbikos, sőt...) az is, hogy egy országos listát és minden helyen jelöltet állító párt nincs megemlítve egy országos kereskedelmi tv híradójában, amikor az összes többi mínusz Civil Mozgalom viszont igen.

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 19:03:04

@miklos.rabai: Egyetértek. És adalékképpen: az adatvédelemért aggódó kuruc.info mindjárt hoz egy linket Kubatov Gábor mobilszámáról.

sárkányfő 2010.04.08. 19:04:34

@miklos.rabai: Jaj de gyenge érvelés. Már másoknak kifejtettem az érveim, olvass vissza, nem fogom ismételni magam.

@teljesenertelmetlen: elkapott a troll-görcs?

bigapples 2010.04.08. 19:07:28

@colosgirl: Én majd a Jobbikos polgármestereket, önkorm. képviselőket várom. Szerintem 4-6 hónappal az őszi választások után davidsz már deprimáltan fogja a fejét rázni, hogy nem ilyen lovat akartam anyám, mert a Jobbik hátán bekerülő siserahad elkezdi lerabolni a megnyert önkormányzatokat és tele lesz a média a Jobbikos ügyekkel.

Róbert__ 2010.04.08. 19:08:53

trackbackeket nézzétek, mszp lista videó kamu vagy nem?

lüke 2010.04.08. 19:09:42

@ó jaj:
Nyelv: orosz: nő, asszony

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 19:09:45

@drkovax: Hát ez tényleg elgondolkodtató. Bár Körömi egy sértett fideszesből lett jobbikos, de tény, hogy a helyi Jobbik nem határolódott el attól, hogy Szilit támogatja.

Komolyan nem tudom már, mit gondoljak a Jobbikról.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 19:09:54

@Captain Tott: igazabol nem is tudom mirol beszelunk... Teny a Fidesz hibazott, ez a 2. hiba, de az elsore nem is emlekszunk, mert szegeny pasit azonnal eltakaritottak. De most a Jobbik illetve a Jobbikhoz kozeli honlap is hibazott. Kicsit tulbuzgoak voltak. Sosem eleg, ami eppen van. Ha bukjak a 2. helyet, akkor az ennek is koszonheto.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:09:57

@bigapples: nem biztos eljutnak odáig. lehet, majd meglátjuk

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:11:02

Török Gábor: "A média egyes részein áttört az ügy, máshol – különösen feltűnő volt a két legnagyobb nézettségű kereskedelmi tévé tegnapi tartózkodása – alig vagy egyáltalán nem. Talán csak az adatvédelmi biztos megszólalása volt olyan, amely egyértelműen erősítette az ügy botrány-jellegét. "
Azért a ma esti RTL Klub híradója már sokkal jobban feszegette a témát, miként Mesterházy Attila is erre építette fel a kampányzáróját!
Kései hajrá, de nem tudtak mással előállni, igaz, Mesterházy ezt elég szépen építette fel szerintem. Ezzel 1-2 százaléknyit behozhatnak a Fidesztől, a Jobbiktól biztosan nem vesznek el szavazókat, legalábbis a témával kapcsolatosan nem!
Szerintem, teszem hozzá...

combo 2010.04.08. 19:12:04

@Róbert__: Hát, akár én is lehetnék a videón eltorzított hanggal egy photoshopolt weblap előtt... :-)

davidsz 2010.04.08. 19:12:04

@colosgirl: ha kevesen lesznek, és nem tudnak a programból megvalósítani dolgokat, akkor is egy dolog lesz:
Meg tudják akadályozni hogy ellopják a még ellophatót - ergo több marad a kasszában.
Valamint feljelentéseket és elszámoltatásokat kezdeményezhetnek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:13:54

@lüke: ó jaj, milyen kis fijatal lehet(sz)! Irigykedem kissé...:-P

herbert 2010.04.08. 19:15:04

@Róbert__: ja, nem arra gondolok, hogy megállapodtak x évig én kormányzok, y évig te, hanem együttszavazásokra egyes kérdésekben, pl. energia, közüzemi szolgáltatások. Ahol tudnak közös anyagi érdeket találni, ott nem bántják egymás bizniszét neked is van, nekem is van alapon.

Nem mondom hogy a jobbik nem lesz majd, ilyen, de mivel egyelőre kívül van a húsostálon, jelentős szavazói rétegnek hitelesen el tudja adni a tisztakezűséget. Ez kamatozni fog, könnyen lehet még itt egy éven belül vagy egymillió igen-igen csalódott fidesz szavazó. Nem hiszem h az mszp-hez vagy lmp-hez mennek majd.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 19:17:01

@ó jaj: az emberek kis resze szavaz ervek es logika miatt, ezt Gabor is megirta, te sem ezek miatt szavazol majd oda, ahova szavazni fogsz. Amit irtam, az megallja a helyet. A kozvelemeny kutatasok hibahataron belul merik a Jobbikot es az MSZP-t, ha az MSZP lesz a 2. akkor a Jobbik a 3. Akkor lehet, hogy epp emiatt. Szinten hibahataron belul van a Fidesz 2/3, ha nem lesz meg, lehet, hogy emiatt tortent, hisz mas adu nincs az MSZP kezeben. Olyan nincs, hogy mi lett volna ha... De eddig ugy gondoltam, hogy a Jobbiknak meglehet a 2. hely... Most mar ketelkedem benne...
Mellesleg azt mondani, hogy jaj, de gyenge erveles... Finoman szolva, vitakeptelensegre utal...

Ballabás Dániel 2010.04.08. 19:18:16

@Róbert__: Kár volt ezzel estig várni...

lüke 2010.04.08. 19:23:16

már tegnap konstatáltam :
hogy az ellenség nem alszik, s Orwell egész éjjel fen volt:)!
Ennek a Kubatov gyereknek kampec...............
De az egész választás komolyságát megkérdőjelezi egy ilyen last minute adu bedobása, főként ,mert tavaly történt.
S az eseménytelen csendes kampányra feltették az i-t az" összeküvők", s ez a teljes magyar politikai élet és pártok lejáratása

ubul2000 2010.04.08. 19:24:00

@Róbert__: Ez most nagy adu a Jobbik kezében, ha igaz. Símán összemoshatja az mszp-t és a fideszt. Kérdés jut-e médiaszerepléshez, mert az internet kevés lesz.

lüke 2010.04.08. 19:24:24

már tegnap konstatáltam :
hogy az ellenség nem alszik, sOrwell egész éjjel fen volt:)!
Ennek a Kubatov gyereknek kampec...............
De az egész választás komolyságát megkérdőjelezi egy ilyen last minute adu bedobása, főként ,mert tavaly történt.
S az eseménytelen csendes kampányra feltették az i-t az" összeküvők", s ez a teljes magyar politikai élet és pártok lejáratása

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:24:30

@davidsz: tudom, most hogy hellyel-közzel meg lehet jósolni előre az eredményeket, most inkább már a jövő kormányának lehetséges lépéseit jósolgatják a hozzászólok. :) olyan jókat szórakozom, hiszen annyira más a helyzet mint 4 vagy 8 éve, de még mindig azokból a régi sémákból indulnak ki a véleményalkotó hozzászólok :)
nyugtával dicsérd a napot. előbb fusson le a választás, alakuljon meg a parlament majd a kormány és lássuk mi lesz. :)
addig elég hiteltelenül hangzanak a jóslások :)
teljesen más lesz a parlamenti felállás. két jóval kisebb ellenzék, nem egy nagy, és jóval nagyobb kormánypárt lesz mint eddig. nem kell 2/3 de akkor is nagyobb mint a jelenlegi mszp frakció.

bigapples 2010.04.08. 19:24:44

@Róbert__: LOL, ha ez igaz, akkor szokott szoci öngól, ugyanolyan internetelérésű adatbázisuk van, mint a Fidesznek, mégis 1,5 napja ezzel próbálnak riogatni. Van még 2 nap, jöhetnek a Jobbikos, MDF-s és LMP-s videók is az adatbázisokról...

sárkányfő 2010.04.08. 19:25:15

@namitirok:
:)
Bárcsak oly nagyon fiatal lennék tényleg :) Sajnos Orbán első eljövetelét már felnőtt fejjel éltem meg, épp ezért nem tudok tapsikolni most a másodiknak, úgy mint itt néhány _valóban_ fijatalka...

@miklos.rabai: Miklós! Még csak két sort olvastam el belőled, de már röhögtem! :)
Honnan tudod, hogy hova fogok szavazni? Honnan tudod, hogy mi alapján fogok szavazni? :) Honnan tudod, hogy egyáltalán szavazok-e?? :)) És ki írt itt pusztán önmagában a rációról??...
Az érveim pedig már leírtam másnak, ha lusta vagy visszakeresni, magadat okold...

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.08. 19:25:18

@ó jaj: de ne haragudj, el kell mennem dolgozni... majd folytatjuk... talan...

lüke 2010.04.08. 19:25:37

@ubul2000: mr1-n Kubatov-Niagra show van

Mitya Ivanov 2010.04.08. 19:26:01

@clownfish: viszont az ATV-t inkább nézik, ott Kálmán Olga is rárepült a témára, külön kiemelve a nyugger szót.
Ezzel szerintem az MSZP lesz a második, berántanak pár nyug....díjast

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:29:06

@Mitya Ivanov: jó. maximum a fidesz veszít 1-2%-ot, mszp hoz még plusz 4%-ot más nem nagyon valószínű hogy változik. ma sokan tőlem tudták a hírt, és akivel beszéltem senki nem mondta hogy változtatna a szavazatán.
ettől még akár a 2/3 is összejöhet, még ha nem is számít és nem is lényeges :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:30:35

Na, megvan a talány megfejtése: Valami disco-ital, ha jól láttam!

Legfrisebb:
Szavazni egyébként x-szel vagy kereszttel lehet vasárnap, kinek-kinek írástudása vagy felekezete szerént...

Dr. Cica75 2010.04.08. 19:33:26

Azt nem ertem, mit sirtok, hogy nem beszel az RTL Klub meg a TV2 a Jobbikrol. Mint kozismert, ezek KERESKEDELMI tv-k, es mint az is kozismert, a nagyon okos megmondta, hogy betiltja a TV2-ot meg az RTL-t. Ezek utan nyilvan meg sem fogjak emliteni.
Most legalabb lathatja a baromallatja, hogy lehet hulyesegeket beszelni a multikrol, csak epp egy orszagot tud ezzel tonkretenni, mert barmit is teszunk, mindennek van kovetkezmenye.

herbert 2010.04.08. 19:33:50

Arra gondoltam, a jobbiknak erősebb érdeke megakadályozni a fidesz kétharmadát mint befutni másodiknak. A gyakorlatban nem számít majd h nekik vagy a szocialistáknak lesz öttel több képviselőjük, de a ciklus közben sokat nyerhetnek ha a fidesz kénytelen lesz a szocik támogatására fanyalodni egy-egy kétharmados ügyben a "következetes, tisztakezű, meg nem alkuvó" jobbikkal szemben.

ssi 2010.04.08. 19:34:06

Fidesz rajongó tábora nagyon rajongó + Létezik a győzteshez húzás is
Az ügy tartalmi része érdemben a híveket nem érinti, főleg nem negatívan, ezért nincs megingás, elfordulás a párttól

Van-e a Jobbik birtokában más ügy is?

Mivel jár, ha bebizonyosodik a jogszabályszegés? Nehéz bizonyítani? Ha nem lesz lezárva, bizonyos bizalmatlanság erősödni fog.

Később a csalódott szavazókat izgatja majd-e a lista létezése, főleg, ha a köztudatban az lesz, hogy egyeseket emiatt valamilyen hátrány ért?

lüke 2010.04.08. 19:36:03

@namitirok:
aszonta nem lehetett

elküldeni:)

az üzenetet:)
bármilyifjúisvagyok

de a cirkusz üzenete:
hogy nem fognak elmenni választani, mert az OVB-nek már előtte be kellett avatkoznia..............

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:36:29

Most vagy a királyi ferdít, vagy Vonáék meghülyültek teljesen a "népszerűségüktől"!:-(

lüke 2010.04.08. 19:39:14

@Mitya Ivanov: "kitántorgott Amerikába hárommillió emberünk".
helyett:
a választási urnához...................

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:39:16

@lüke: Te nemcsak Luke vagy, de még a fijjam is, tud meg!
Én vagyok Ana, kinn!:-D

ubul2000 2010.04.08. 19:39:40

@lüke: sajnos nem tudom nézni, mert itt nincs tv (dolgozom)

marhaszív 2010.04.08. 19:40:40

Ez a Kubatov gyerek másodállásban véletlenül nem az MSZP-nek dolgozik?

lüke 2010.04.08. 19:41:48

@ubul2000:
rádió, KOSSUTH
ígyen híjják_)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:42:26

Ombudsmanó: Megnézzük a listákat!
LOL, minek, melyiket?
-Emlékszel, mikor lőttük a pártházat?
-Mikor, melyiket?!
-Há' amikor amelyiket!

Alakul ez, kérem szépen!
Újraszámolást, de azonnal!:-D

Róbert__ 2010.04.08. 19:44:14

@bigapples & @dragi: várnék még azért, hogy mennyire hiteles ez az MSZP adatbázisos videó, de ha az, hát akkor úgy kell nekik :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 19:44:55

@dragi: Na ez aztán a honlap. Ilyet egy sima számteches összedob neked két óra alatt Joomla!-ban. Ez nagyon hiteles. Olyan videók is vannak a youtube-on amiken állítólag egy UFO-t lehet látni. Beszarás.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:49:44

@lüke: Ó, mennyi kabaré és némafilm alapja ez!)
Mondjuk Kuba(sz)tov et. is jobban járt Vó(l)na egy ollan szereppel, nem?

lüke 2010.04.08. 19:50:15

@Valahol Máshol: UFÓt a lakcím kártyáddal, fényképeddel, Apeh ig.l és mobil számmal_)

marhaszív 2010.04.08. 19:51:30

Fél órája a Klubrádióban Gyurcsány azt mondotta, az ő öszödi beszéde egy igazságbeszéd volt, a Kubatové meg bűnbeszéd. Közben verte a nyálát. Mármint Gyurcsány.

dragi · http://digisample.hu 2010.04.08. 19:51:49

@Valahol Máshol: És akkor? A honlap kinézetéről te tudod, hogy igazi, vagy sem?

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 19:52:03

@herbert: Lehet. Max. nem nyúlnak a kétharmados ügyekhez, vagy valakivel megegyeznek, például az LMP-vel.
De a Jobbik - mint minden új párt - elég heterogén társaság, könnyen a kisgazdák sorsára juthatnak. Egy Balczó Zoltán nem fogja a Fideszt csak azért támadni, hogy betegyen nekik. Ő valóban nemzeti gondolkodású politikus, nem szerencselovag.
És lesznek majd nyilván olyanok is, akik a "minél rosszabb, annál jobb" elvet képviselik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 19:52:55

@marhaszív: Még szerencse, hogy a rádióban nézted, így valamelyest védett személy voltál!:-D

marhaszív 2010.04.08. 19:54:16

@namitirok: nekem is pont ez jutott eszembe.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:54:45

@marhaszív: szegény klubrádió, szegény drágabolgárúr :D még 58 óra és mehetünk szavazni és még 71 és urnazárás és 73 óra múlva sokkal többet tudunk mit az itteni okoskodások :)

lüke 2010.04.08. 19:55:15

@namitirok:
hát még mi,meg a törökök:)
nadon fidel

lüke 2010.04.08. 19:56:20

@colosgirl:
mér halálhírét keltették?

marhaszív 2010.04.08. 19:57:37

@colosgirl: történetesen az orosz úr volt a mikrofonnál. a bolgár urat 1 percnél tovább nem bírom. az oroszt kb. 2-3 percig is kibírom.

Qtya22 2010.04.08. 19:58:15

Lehet, hogy már volt postolva. MSZP adatbázis:

www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg

sprenczl 2010.04.08. 19:58:19

Mi ebben a pláne, 90 óta minden párt gyűjti a kopogtatókból a névsort.....

aum 2010.04.08. 19:58:26

Összeszámoltam, kábé 4,5 millió embert sértegetett ez a barom Kubatov. "Nyugger", "komcsi", "tarsolyos hülye".
Ami ennél is nyugtalanítóbb, hogy mindezt a Fidesz utánpótlásának tartott fejtágítón.
Az, hogy egy nyílvánvaló törvénysértéssel henceg, jól jellemzi az erkölcsi mélységét a pártnak.
Négy év múlva a Fidesz lesz olyan pária, mint most az MSZP - mert ezek alapján oda valók.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 19:58:28

@a27: OV hány éves lesz 30 év múlva? Vagy akkor már Kövér? Dajcs? ki lesz a Fidesz miniszterelnöke?

Kössz a R.A.T.M. zenét, már rég hallgattam őket.

Egyébként a kérdés érdekes, mi lesz, ha az EU-nak amely tönkrekúrta a mezőgazdaságunkat a szabályozásaival (bár mi magunk is tettünk valamicskét érte) beintünk, ha nemérdekel az államadósság visszafizetése, mert megegyezéses alapon a nagy nyugati hatalmak megálltak az osztrák határnál és hagytak minket megrohadni a szovjet nagymedve ölelésében?

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 19:59:12

@manyike: Csak a tuti Fidesz szavazókat nem izgatja ! Minden más ("komcsi") szavazót nagyon-nagyon zavar !

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 19:59:29

már vártam :D

"Talán véletlen, talán nem, de nem sokkal azután, hogy Vona Gábor a Gyorskocsi utcai BRFK-épület előtt tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz állítólagos adatgyűjtése kapcsán megemlítette, hogy szerinte a nyolc éve kormányon lévő szocialistáknak a Fideszéhez hasonló, vagy akár még részletesebb adatbázisa lehet a magyar társadalomról, felkerült az egyik legismertebb videómegosztóra az MSZP elleni bizonyíték. A videóról kiderül: a szocialisták részletes adatbázist építettek fel az elmúlt évek során nem csupán saját szimpatizánsaikról és támogatóikról, hanem politikai ellenfeleikről és azok szimpatizánsairól és aktivistáiról is sőt, még azok családtagjairól is. A YouTube videómegosztóra felkerült videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

A férfi elárulja: 2002-ben használták először a rendszert, amelyet Ron Werber „hozott el” nekik, s szerinte ezzel nyerték meg akkor a választást. A beszélő elárulja: már 2001 óta arra kérte az aktivistákat a párt, hogy gyűjtsék a szimpatizánsokról, támogatókról az adatokat. A választást megelőző kopogtatócédula-gyűjtések során az ezen szereplő adatokat rögzítették, s a központ nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot is rendelt, így azokat is el tudták érni, akik egyébként maguktól nem közölték a számukat.

A férfi szerint a választások napján ezekből az adatokból dolgozva el kellett menni mindenkihez, vagy fel kellett őket hívni, s ha szükséges volt, el kellett vinni az embereket szavazni.

Az adatok egészen a szavazókörig lebontva tartalmazzák a párt támogatóinak listáját, de nemre, korra és másfajta szűrésre is alkalmas a szoftver. Nem csupán az MSZP-szimpatizánsokat, hanem a politikai ellenfeleik, kiváltképp a Fidesz politikusait, szimpatizánsait és aktivistáit is nyilvántartja az MSZP. Ezek az adatok is választókerületi bontásban, utca, házszám hozzárendelésével is rendelkezésére állnak a pártnak, de ha mindez nem elég, a Fidesz-támogatók családtagjairól is listát vezet a párt.

A férfi elárulja még: az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkezésükre állnak a kopogtatócédula-adatok, s így össze tudják hasonlítani, mennyivel bővült vagy csökkent a támogatói körük. Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ma úgy vélekedett, utalva a Kubatov Gábornak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvételre: ha a felvétel hiteles, akkor olyan bűncselekményről van szó, amely a „Fidesz elnökségének tudtával, támogatásával, folytatólagosan valósult meg az elmúlt években".Hozzátette: ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni, mert az országot vezető politikusok egy része, a Fidesz vezető politikusai, nem magyarként tekintenek ránk, hanem „maguk- és magunkfajtára” osztják az embereket, úgy, ahogy ez eddig a radikális jobboldal köreiben volt közismert. „Az a párt, amely abba a gyanúba keveredik, hogy az elmúlt évei „ocsmány mocsokban” születtek, annak a párnak „jaj lesz a kormányzás” – Gyurcsány szerint , mert nem kérhet semmit a választóktól.

Az MSZP egyébként a Fidesz állítólagos listái miatt feljelentést tett Központi Nyomozó Főügyészségen is ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt. "

lüke 2010.04.08. 20:00:34

@érdeklődő:
ez a Metternich hangja
megismerem:)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:02:31

@dragi: És te egy sötétített kis makogóvideóból megmondod, hogy igazi? A faszagyerek álljon ki a nyilvánosság elé, adja meg az elérhetőségét az oldalnak és akkor boruljon a mocskos maszop. De ez így micsoda? Oké, a Fideszes rendszert sem láttuk csak a pártigazgató beszélt róla, de ez minimum három szinttel pitiánerebb kis videó. Valamit villantania kellett volna.

Képzeld a sorozatjunkie-n volt olyan kép, amin Jack Bauer (K.Sutherland) a 24-ben a laptopon a sorozatjunkie honlapját nézi. Frankó, poénnak jó volt. Nagyjából ennyit ér ez a szär is. Álljon ki a nyilvánosság elé az illető és borítsa az asztalt. A jelenlegi állást nézve, minimum egy fél ország fogja majd a pártját.

marhaszív 2010.04.08. 20:02:39

@aum: nem kell úgy mellre szívni haver. te itt milliókat számoltál össze. ne de hol vannak a milliárdok (nem az emberek, hanem a lóvé, baszod?).

lüke 2010.04.08. 20:03:32

@colosgirl:
hát nem lehet itt hazudozni.............

öcsi55 2010.04.08. 20:06:03

Gyengék vagytok "nemzetvédő" szocik !!!!

backward 2010.04.08. 20:07:36

@Valahol Máshol: Jah, csak sima számteches honlap nem a crm.mszp.hu címen található...

radala 2010.04.08. 20:07:54

Nem vagyok mostanában gépközelben. De ez a Kubatov buli ékesen bizonytja, hogy a Jobbik egy Gázrom pénzelt mszp fantom szervezet.Tuti, hogy a kurucot az NBH üzemelteti.
Ez a botrány jobban veszélyezteti a jobbik 2. helyét, mint a Fidesz 2/3-ot.
Ez max új kommancsokat visz el szavazni.
Fujj de utálom ezt a féreg Vonát.
No de itt a HV kegyelemdöfése.
Remélem a szocik bejönnek a 2. helyre.
hetivalasz.hu/itthon/kitalal-a-szinesz-jobbikosnak-tartanak-de-tevednek-28504/

dragi · http://digisample.hu 2010.04.08. 20:08:11

@Valahol Máshol: Persze, nem tudom, hogy igazi-e, de azt sem tudom, hogy mit hogy vágtak össze a másik hanganyagon. Ott sem állt ki senki, hogy tessék x-y vette fel, itt az egész anyag.
Ilyen alapon a fideszes meg csak egy hencegés, azt nem is látta senki.
Az mitől igazabb?

aum 2010.04.08. 20:09:21

@Valahol Máshol: Be lehet inteni az EU-nak, IMF-nek, de akkor 7-12. havi nyugdíjról le kell mondani, forint olyan 400/euro, munkanélküliség a mostani kétszerese, természetesen a devizahitelesek tömeges csődje miatt pár bank is csődbe megy.
Lehet tárgyalni, de az az igazság, hogy Magyarország a világ 30-40 leggazdagabb országa közé tartozik, úgyhogy igazából nem fognak sajnálni minket.
A hasonló cipőben járó Izlandnak sem engedték el az adósságait, pedig az egy főre vetítve 3x annyi, mint a miénk.

Lacka929 2010.04.08. 20:10:28

Tényleg bárki komolyan veszi ennek a szerencsétlennek a nagyot mondását, csak hogy a jelenlévők fasza gyereknek tartsák? Tényleg életszerűnek tartja bárki is, hogy emberek - szavazzanak is bárhogy - sorban álltak, hogy rögzíthessék részletekbe menően az adataikat, pártpreferenciájukat, és hogy legutóbb hogyan szavaztak? Életszerűtlen, kivihetetlen. Marhaság.

Szerintem.

Rudi Fuchs 2010.04.08. 20:11:57

crm.mszp.hu/
Bejelentkezni természetesen nem tudok, de nem kamu az adatbázis!

lüke 2010.04.08. 20:13:14

@aum:
jaj istenem , ezt ki gondolja?

Diocles 2010.04.08. 20:14:53

nocsak-nocsak, volt kormányfőnk megfogadta Török Gábor tanácsát, és dafke nem hagyja annyiban, holnap tüntetni fog a Fidesz ellen Bauer haverjával:

"Holnap délután öt órakor a Fidesz Szentkirályi utcai székháza előtt fog tiltakozni a Magyar Demokratikus Charta a Kubatov-videó miatt – mondta a Klubrádióban Gyurcsány Ferenc, aki ott volt a szervezet születésénél."

aum 2010.04.08. 20:15:42

@Λατζκα: Ha ez a barom okítja Orbán Viktor utódját, akkor itt így is úgy is probláma van.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:17:07

@baladinkó: ezerszer inkább legyek rajta a fidesz adatbázisán :) mi károm van belőle. sokan tragédiaként élik meg. mi van ha rajta vagyok? bombáznak emailekkel és sms-ekkel? na és? mondaná gyula bácsi. smst-t lehet törölni, emailt lehet spam-ba rakni. nem zavaró és nem kellemetlen. nem rosszabb mint lány létemre mindig valami viagra üzeneteket kapni. az is spam. törlésre kerül :) ennyi.
tőlem akár a jobbik vagy a szocik listáján is szerepelhetek nem zavar.

Hóember 2010.04.08. 20:17:13

@Diocles: Ha gyurcsány ráröpül valamire, az most a fidesz érdekeit szolgálja. Szerintem.

Lacka929 2010.04.08. 20:18:05

@aum: De az az ő problémájuk.

Viszont magunknak ne csináljunk már problémát abból, amiből nem érdemes, mert egyértelmű baromság.

Renesans 2010.04.08. 20:18:06

@baladinkó: Hoppá! A CRM jelentése pedig tudjuk, hogy micsoda: hu.wikipedia.org/wiki/CRM

papamaci1 2010.04.08. 20:18:42

Kétségkívül van olyan szaga a dolognak, mintha a ker.TV-k nem támadnák oly hevesen a FIDESZT. Az infó már elment: a gazdasági élet szereplói preferálnának egy 2/3-os FIDESZ kormányt....
Másfelől: a most támadó Jobbik esetleg elgondolkodik, ha megkínálják Vonát egy koalícióvak(netalán kényszerből..).
kormányon lenni több zsozsó , mint ellenzékben.

Don't forget: annó a "hosszú kések éjszakáján" Adolfnak le kellett számolni a "népi-baloldali" SA- val.... Vona gondolkodik, Morvai Brüsszelben van, Novák nemigen számít.

Róbert__ 2010.04.08. 20:18:43

@Diocles: ezután az mszp adatbázis után is vajon? :D:D:D

Lacka929 2010.04.08. 20:20:24

@colosgirl: Na ez meg a másik...

Jut eszembe: opportunisták figyelem! Legjobb feliratkozni minden párt titkos listájára, mint feltétlen támogató - biztos, ami biztos. Ki tudja, mit hoz a jövő. Akár szebb, akár nem...

papamaci1 2010.04.08. 20:20:33

@Diocles: Akkor baj van... Bár Fletó szava, inkább árt , mint használ...

aum 2010.04.08. 20:21:41

@Λατζκα: 3 nap múlva majd az APEH adatbázissal fogják összevetni a listát, az se gáz, mi?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:22:06

@colosgirl: Kedves colos!
Én csak annyit mondok:
"Pelikán: Az ellenforradalmár, nyilas, fasziszta bandát ütni kell.
Börtönőr: ... ütni kell."
Meg a komenistákat!
De mivel Te nem teszed elég lelkesen, így lehet, hogy kikerülsz a pixisből hamarost!

Én szótam!:-)

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:23:43

@Λατζκα: de én nnem iratkozom, ők írnak fel. szociktól nem kapok semmit, már meg is vagyok sértődve :D
egyszer írtak, kaptak egy dörgedelmes választ tőlem azóta eltűntek. :)

aum 2010.04.08. 20:24:12

Nyugodtan coming out-oljon, aki nem fél adatait megosztani a Fidesszel, minek ilyen idióta nickneveken fórumozni :)
Név, cím, telefon, adószám, tessék csak tessék.

pannonfunk 2010.04.08. 20:24:58

@namitirok: Namostkérem, itt a blogon vissza lehet keresni, hogy gondolkodtam azon, hogy első fordulóban egyéniben a jobbikos jelöltre szavazok, hiszen második fordulóban legkésőbb tuti, hogy a fideszes nyer (de akár az első fordulóban is), és akkor legyen a jobbiknak eggyel több töredékszavazata.

Namost, a jobbik ezt a töredékszavazatot tuti, hogy elbukta.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:25:27

@namitirok: ma is rizseshús lesz pelikán elvtárs? :D

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:26:12

@namitirok: virág elvtárs, ez az ítélet :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:26:15

@dragi: Győzködhetjük egymást, maximum elérvelünk egymás mellett, szerintem felesleges szájtépés, ettől semmi sem változik. Te a maszopos honlapot hiszed én az ovisat, ennyi.

Jahh, az meg, hogy a fejlécben mi szerepel a honlapon..

kaptam már www.raiffeisen.hu-s lapról bejelentkezőoldalt mailben, ami 99%-os hamisítványa volt a bank login oldalának. a böngészősáv is egyezett. Ügyes volt, hálistennek nem szoptam be adtam be az accountomat, szerencsém volt. Este a hírekben már ment a bejátszó, hogy budapestbankos meg még más bankoknál is próbálkoztak jelszólopással kamuoldalak segítségével. Ebből okulva a címsor abszolute nem perdöntő.

lüke 2010.04.08. 20:27:39

@Diocles:
apás szülés volt..............

nahátnahátnahát 2010.04.08. 20:28:28

na de mi van benne? mármint az új hanganyagban?

Lacka929 2010.04.08. 20:28:45

@aum: Szerintem nincs ilyen lista, de tegyük fel, hogy mégis:
szerintem nem gáz. Ha valakinek nincs vaj a füle mögött, akkor vessenek össze, amit csak akarnak, amivel csak akarnak. Ha meg van, akkor meg még hasznos is, mert a csirkefogókat végre elkapják.

Az más kérdés, hogy mennyire lehet egy ilyen listában megbízni - már ha persze egyáltalán létezik. Biztos, hogy valós adatokat tartalmaz? Vajon hány e-mail címről pattanna vissza egy levél, hogy nem létő cím, ha mindre küldenének egy levelet? És ha a személyes adatok még stimmelnének is, biztos, hogy a bemodott preferencia és voks valós? Nem lehet tudni. Így pedig nem sok értelme van az ilyen listáknak.

Szerintem.

dragi · http://digisample.hu 2010.04.08. 20:28:59

@Valahol Máshol: Én nem az egyiket hiszem, hanem meg vagyok róla győződve, hogy mindegyik párt, amelyik tud, csinál ilyen adatbázisokat/listákat.
Csak meg vagyok lepődve, hogy sokan úgy tesznek, mintha ez lenne a világon az első ilyen eset, és persze a másik oldal tiszta, mint a patyolat.

érdeklődő 2010.04.08. 20:31:04

@Róbert__: Ha a fidesz okos lenne akkor holnap a székház ablakaiban vetítené az mszp adatbázisos videót hangszórókkal...

Arra mit lépnének a demokratikus kartonozók? :D

Róbert__ 2010.04.08. 20:31:08

@Valahol Máshol: tégy úgy, mint a fidesz. Várj még, mielőtt győzködsz minket, hogy simán lehet kamu. Mert tényleg lehet :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:31:08

@aum: vélhetőleg igazak a sejtéseid, én csak felvetettem a dolgot. Mondjuk a bankok csődje engem nem igazán tud meghatni. A szarháziak hozták a milliárdos adózásd utáni hasznot évente, majd hopp az ő szarkavarásuknak is köszönhetően jött a válság, vagy az eseménysor amit válság címen tálaltak, mi pedig vettünk fel szép nagy IMF hitelt, amiből bőséggel jutott a bankmentő csomagba. Köszönjük a pénzügyi szférának. Remélem 2010 végén vaskos kis jutalékokat vesznek majd fel!

Biztos azért is nagy a szám, mert semmiféle hitelem, sem házra sem autóra, sem fogyasztási cikkre nincs.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:31:32

@pannonfunk: Egy egy töredék, ha lesz még pár ilyen, annak én csak örülni tudnék, vallom be töredelmesen!
Innentől kezdve tudom, hogy nem számítok igaz magyarnak egyesek szemében, kérem, írják azt is a jelentésbe, hogy cokizom a Jobbikot!:-D

Hóember 2010.04.08. 20:32:18

@Valahol Máshol: Emberek 2010-et írunk, mégis, hogy gondolhatja komolyan egy politika iránt érdeklődő, hogy a pártoknak nincsen ilyen "törvénytelen" adatbázisa? Hát persze hogy van, mindegyiknek, a két egykori nagynak nyilván a legbővebb és legprofibb.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:33:38

@dragi: Egyik oldal sem tiszta. Engem nem az adatbázis ténye baszott fel, hanem ennek a féregnek a szövege. Nyugger, meg komcsi, meg tudjukkikők. Az átkosban összeszartad magad, ha ezt hallottad egy pártgyűlésen, mert utána volt nemulass a lista rossz oldalán levőknek. Oké, fekete autó kilőve, de apeh meg ügyészség még azért van, és ők úgy fütyülnek ahogy odafönn rendelik a nótát.

Lacka929 2010.04.08. 20:33:44

@colosgirl: De mi az, hogy ők írnak fel? Mit, honnan? Van rólad fotójuk, igazolvány másolatuk, meg videó felvétel, hogy hogyan szavaztál? Ugyan már, Te se gondolhatod komolyan. Gondolkozzunk már a realitások talaján állva!

Különben meg én mindegyikre meg vagyok sértődve. Itt állok az ajánlócetlimmel hetek óta, és a kutya nem jött, hogy kéne neki. Hát én már nem is számítok? Na nem, mintha bárkinek is odaadnám, csak hát legalább az érzés, hogy velem is törődnek. De hát nem. Se egy sms, se egy becsöngetés, se egy szívhez szóló levél. Hát micsoda világ lett!

ZöldszemM2 2010.04.08. 20:35:38

@Diocles: Addig jár akorsó a kútra....
Anno 2000 -ben egy nov 4 -i fiumei úti temetőben volt egy megemlékezés 56 leveréséről.
Voltun kb 60 -70 -en, nagyjábólm inkább idősebbek. A rendezvény felénél látom somfordál a Kovács Lala, az Etele meg egy harmadik szoci ürge a megemlékezőkközés. volt egy gyenge fújolás. Túl képpen akkor kezdődött ez a fújjólás. majd a Gyurcsók altt tetőzött.
Na a lényeg : ott volt a Viktor is, akkor még min elnök. mikorvége volt arendezvénynek őt megtapsolták.

ja és volt talán 10 rendőr , biztonsági összesen.
Bezzeg a Gyúrcsánt pár évvel később 5000 rendőr védte.
Voltam a minap a Bajnai előadásán. Őt se igen védte annyi mint a Gyúrcsányit - a hazudóst.

Jonas-R 2010.04.08. 20:36:29

Es ezt a partok finanszirozzak? marmint ez azt jelenti hogy megiscsak tudnak az aktualis kormanyon levok online adatbazist epiteni (ami egy ostoba kifejezes elegge), csak amit nekunk szoktak vastag megrendelessel letrehozni az nem mukodik rendesen?

Szivesen hallanek egy olyan hirt, hogy osszeomlott az xy part adatbazisa mert tul sok rekordot akartak egyszerre updatelni benne valasztasok utan :)

Rudi Fuchs 2010.04.08. 20:36:53

@Valahol Máshol: Figy! Kattints rá erre a linkre, és a videóban látott oldal bejelentkező oldalára jutsz: crm.mszp.hu/
A videón is ide jelentkeznek be.

Lacka929 2010.04.08. 20:36:57

@aum: Szabó Péter; 4293 Kovácsi, Kádár utca 21.; Tel: 06-39-392-871; mobil: 06-70-391-7248; e-mail cím: szape22@citromail.hu; nagyon szeretem a pártot.

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:36:59

@Λατζκα: hozzám sem jöttek, én vittem el. :)
én nem iratkozom fel, ők vették meg adataim 3,30-ért és kivonják a kopogtatót belőle és kész az egész országra az adatbázis. 8 millió szavazó adata kb. 35-40 millió ft. legálisan beszerezhető

kosarfan 2010.04.08. 20:37:14

Ez a durva, MSZP adatbázis működés közben!! A Fideszesek családját is nyilvántartják a demokrácia barátai...

www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg&feature=player_embedded#

Hóember 2010.04.08. 20:38:22

@Λατζκα: Kádár utca? Még jó, hogy nem Rákosi.... :)

garfield5 2010.04.08. 20:39:51

itt lehetne belépni:
explorerben próbáld megnyitni: crm.mszp.hu/

lüke 2010.04.08. 20:39:56

@ZöldszemM2:
Tempora mutantur

új blog van

Rudi Fuchs 2010.04.08. 20:40:04

@colosgirl: A fidesz listán én is rajta vagyok. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:40:10

Ámbárek! Jól hallom, hogy a királyin kezdődik a Maunika-show, hajtépéssel Szíjjártó Petike és Mesterházy Attus közt mindjárt?

aum 2010.04.08. 20:40:17

@Λατζκα: Erre csak egy személyes tapasztalattal tudok válaszolni.
98-99-ben az APEH-nek dolgoztam rendszergazdaként.
Simicska Úr regisztráltan matatott az adatbázisokban, nyílván nem tudta, hogy mindent naplózunk. Nyílvánvaló, hogy neki nem az a dolga, hogy XY adózó pénztárcájában kutakodjon.
Sajnos, nem sok ember van, akit ne lehetne sakkban tartani az APEH-hel, köszönhetően a lehetetlen adórendszernek.
Mindez csak szándék kérdése.
A szándék a jelek szerint adott a Fidesz részéről.
Nyílván nem Kubatov az egyedüli ember, aki erről a rendszerről tud, ezt működteti.
Valószínű tudnak a fejesek is a törvénytelen adatgyűjtésről, de szarnak a törvényekre.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:41:11

@baladinkó: A webhely tanúsítványa hibás.

A webhelyhez tartozó biztonsági tanúsítványt nem megbízható hitelesítésszolgáltató állította ki.
A webhelyhez tartozó tanúsítványt egy másik webhely címére állították ki.

A tanúsítvány hibája átverési vagy adatlopási kísérletre utalhat.

Asszem ilyenre nem kattintgatok. Egy maszopos hivatalos oldalnak nincs megbízhatósági tanusítványa, hogy ne sipákoljon az IE. Na ne röhögtessetek már ilyenekkel....

Lacka929 2010.04.08. 20:42:31

@colosgirl: Hát igen, csak a kopogtató kivonása után megmaradtakról továbbra sem tudhatják - legyen bármelyik pártról is szó -, hogy
- miért nem adta a kopogtatóját nekik
- adta-e másnak a kopogtatóját, vagy sem
- egyáltalán szavazott-e
- ha igen, kire szavazott.

Jajj ne kelljen már szétmagyarázni, hogy miért marhaság az egész.

kosarfan 2010.04.08. 20:43:05

Valaki mondhatna egy logint:)

crm.mszp.hu/

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:43:09

@baladinkó: 2002-óta én is :D és? nem zavar. még ha a szocikén is vagyok, az sem. úgyis arra szavazok akire akarok :d

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.08. 20:44:35

A Nagy Illegális Szoci Adatbázis nem hang, hanem videófelvételen, működés közben.

vastagbor.blog.hu/2010/04/08/popec_szoci_adatbazis

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:45:33

@Λατζκα: nem kell magyarázni :) 59 óra :)
csak nézelődők, olvasgatok, szórakozom :) várom, hogy teljen az idő :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:45:55

@colosgirl: Na, már kezdődik, hogy ki polgártársabb, ki jakobinus igazán!:-(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:46:19

@aum: ezt vajh miért nem reklámozza a Fidesz és Simlis úr? Gondolom Gáspár Győzi meg Naptáras Tünci érdekelte. A celebek még egy apeh vezért is kíváncsivá tesznek. Bár 99-ben mit csinált Győzi meg Kiszel? Voltak azok akkoriban? De megfakultam a bulváros emlékeim...

Lacka929 2010.04.08. 20:47:05

@aum: Lehet, nem zárom ki. De továbbra is fenntartom, hogy akinek nincs vaj a fején, annak mindegy, akinek meg van, azért pedig nem fáj a szívem. Nekem speciel nincs.

És azt is fenntartom továbbra is, hogy a negatív szavazói adatbázis dolog marhaság.

Unommáazegészet 2010.04.08. 20:47:15

Az mszp-nek is van listája, Schindlernek is, miért ne lenne a Fidesznek? Az egész egy akkora ökörség, mint ide Makó vazze. Sőt, az összes kibaszott telefonos reklámcégnek is vannak listái, különben nem kezdenék a telefonálgatást már szombat reggel nyolckor, hogy a rák törne beléjük. Szóval baromság, HAJRÁ FIDESZ!!!!!

pannonfunk 2010.04.08. 20:47:22

Valaki megadhatná a passwordot az illegális jobbik adatbázishoz is :P

Lacka929 2010.04.08. 20:47:36

@colosgirl: Ok, már ketten vagyunk. Még valaki?

Lacka929 2010.04.08. 20:48:20

@namitirok: Azt, amelyik éppen felhasználja.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 20:48:27

A rohadt nagy balhé akkor lesz, ha kiderül, hogy a Kétfarkú kutya nevezetű pártnak is van ilyen listája. Akkor dől össze a hitem a magyar demokráciát illetően.

aum 2010.04.08. 20:48:36

@Λατζκα: "Kedves Péter! Megkérjük, hogy ne felejtse el szavazólapját mobiltelefonjával lefotózni, mielőtt azt a borítékba teszi. A képet a megadott telefonszámról küldje el a Fidesz-demokrácia központjába ellenőrzés végett. Együttműködését köszönjük. K.G."

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:49:04

@Λατζκα: ..és ennyiben maradtunk...
colos: Mennyi kávét főztél le? Elég lészen három napra?:-P

Rudi Fuchs 2010.04.08. 20:49:13

@Valahol Máshol: Látod ezek a kommancsok ilyen bénák, még ezt se sikerült jól megcsinálniuk 2001 óta. Nyugodtan kattinthatsz, kizárt, hogy a tudtuk nélkül regisztrálta be valaki az az oldalt mszp.hu aldomainjeként...

Lacka929 2010.04.08. 20:49:22

@namitirok: Amelyik éppen felhasználja.

Pszt! 2010.04.08. 20:49:52

Aki ezek után a fideSS-re szavaz az nem demokrata, inkább komcsi.

Hóember 2010.04.08. 20:51:11

Könyörgök egy login/pass- ért.... hát nincs itt egy melegszívű mszp funkci sem?!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:51:35

@aum: Ez eddig rendben, korrekt megoldás!
De K.G. helyett addigra (Ta)más lesz, úgy vélem!

Bougheau Tschichka 2010.04.08. 20:52:25

Több alkalommal, Cigányoknak kiírt pályázati támogatásokat vett fel a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje, a Kispesti zsidó közösség társelnöke, Faith Balázs

www.okm.gov.hu/felsooktatas/eredmenyek/koltsegteriteses

www.okm.gov.hu/felsooktatas/eredmenyek/koltsegteriteses-090803-1

Tényleg, lehet más a politika ???

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 20:52:44

@török gábor: Kérdésem: Elvileg az OVB el is tilthatná a FMPSZ-t (tehát az egykori FIDESZT) a választástól????

Lacka929 2010.04.08. 20:53:47

@aum: Sajnos nincs fényképezőgép a mobilomban. De e-mailben szívesen megesküszöm, hogy oda ikszeltem, ahova kellett.

Különben meg ha lenne, akkor sem lehet biztos benne a címzett, hogy azt dobtam az urnába, amit lefotóztam. Vagy hogy egyáltalán bedobtam. Vagy hogy egyáltalán voltam szavazni, és nem egy kicsempészett lap fotóját küldtem el. Szóval még mindig marhaság az egész. Szerintem

colosgirl (törölt) 2010.04.08. 20:54:11

@IGe: talán igen, de nem fog ilyen történni, mert ez alapján el lehet a szocikat is, meg a jobbikot is, sőt az mdf-et is tiltani :)

Unommáazegészet 2010.04.08. 20:56:13

Egyébként igen kedves indexes újságíró kollégák, mióta mérvadó és hiteles nálatok a kurucinfó???? :-)))

érdeklődő 2010.04.08. 20:56:36

A büdös picsába. Pedig már majdnem mszp szavazó lettem a nagy fideszes rettentő fasiszta adatbázis miatt.

Megölték Kennyt. Szemetek...

kosarfan 2010.04.08. 20:58:15

az index még mindig hallgat...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 20:58:39

@Λατζκα: Nehogy azt hidd, hogy nem látjuk, mit csinálsz!
a „NAGY TESTVÉR SZEMMEL TART”, ne feledd!

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.08. 21:00:01

@Pszt!:

Tele lesz komcsival az ország, te barom!

Lacka929 2010.04.08. 21:00:18

@Hóember: Jaj gyerekek, el vagytok tévedve. Az illető hely - ne felejtsük, mit jelent a CRM: ügyfél-kapcsolat menedzselés - nem nekünk, szavazóknak, hanem az ügyfeleknek (érted: ügyfelek) szól. Itt jelentkezhetnek be a számlázási funkciók elérésére (lásd Wikipédia definíciója). Itt tölthetik le a számlát cserébe a jó pozíciókért, illetve itt nyújthatják be a számlát az elvégzett korrupciókért.

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.08. 21:01:30

@IGe:

Vágyálmot vetíteni a jogra a legmerészebb idiotizmus.

Lacka929 2010.04.08. 21:03:04

@namitirok: Még mindig jobb, mint ha szemmel ver...

Lacka929 2010.04.08. 21:05:29

@Hóember: Vagy legalább egy hekker...

aum 2010.04.08. 21:07:09

@Λατζκα: "Ha ilyen olcsó trükkel próbálkozna, azt a szavazóbizottság Fideszes tagja azonnal jelenteni fogja nekünk. Csak semmi cicó. K.G."

érdeklődő 2010.04.08. 21:08:06

Valaki felhívná az mszp sajtóosztályát kihangosítva és felvenné videóra a reakciót?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 21:08:29

@Don T. Boy: Akkor ne tedd! Egy kérdés miatt ne légy paranoiás.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.04.08. 21:09:42

www.mno.hu/portal/705954
„Ocsmány” lebukás: az MSZP-nek részletes adatbázisa van a választókról +Videó

Lacka929 2010.04.08. 21:10:39

@aum: Hát, akkor már csak az marad, hogy feleségül veszem a Gábort - családtagra már csak nem húzza rá a vizeslepedőt...

És így lettem politikai okokból buzi...

Diocles 2010.04.08. 21:10:44

@dobray:

„Ocsmány” lebukás: az MSZP-nek részletes adatbázisa van a választókról +Videó"

nna, erről biztosan nem lesz Török Gábor-poszt :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 21:12:25

@Diocles: Szerintem nem Te veszed feleségül, hanem Ő tesz a magáévá a zárkában majd!:-P
A többi néma csend...

papamaci1 2010.04.08. 21:12:39

MSZP adatbázis video a Youtube-on "Adatkezeles"

www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg

papamaci1 2010.04.08. 21:13:21

Ron Webertől .... (Aki honnan is jött ?)

Lacka929 2010.04.08. 21:14:33

@namitirok: Hát nagy bajban lesz, ha minden másképpen szavazót a magáévá kell tennie...

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.08. 21:15:01

@IGe:

Idióta. Te vetíted a Fidesz kizárásának vágyálmát a jogra:
"Elvileg az OVB el is tilthatná a FMPSZ-t (tehát az egykori FIDESZT) a választástól????"

Te annyira rossz szövegértő vagy, hogy még magadat sem érted, egyagysejtű maszopnyik.

papamaci1 2010.04.08. 21:15:21

De már talán nem sokáig....... :-D

Lacka929 2010.04.08. 21:16:10

@papamaci1: Most már tényleg kezdek megsértődni. Ezek se kerestek meg soha.

Vagy minden pártlistán mint az ő legelvetemültebb ellenségük vagyok nyilvántartva? Basszus lehet, hogy tényleg végem van...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 21:17:10

@Λατζκα:
'Csapásokat adunk és csapásokat kapunk!" , de
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló Nyugat ópiumának"

ssi 2010.04.08. 21:17:32

@kíváncsivagyok:

Én ma még bízom abban, h bármelyik párt is esetleg sáros egy ilyen gyűjtögetésben, valahogy rendezik.

Viszont, ami "érdekes" a számomra 2010-ben!!!!!!!!!:
- aki nem a Fideszre szavaz, az "komcsi" (minden negatív tartalmával bármelyik pártról is legyen szó), a utálni kell?
- a fiatalok, akik a nem is oly régi történelmet is csak könyvből, vagy másoktól ismerik, ezt a fogalmi csúsztatást kapják, mint kész tényt?

Ha egy mostani fidesz-szavazó később más pártot választ, az is "komcsi" lesz, s a mostani pozitív listáról átkerül majd a negatívra?

Lacka929 2010.04.08. 21:18:20

@Don T. Boy: Na! Na! Na! Itt nem egymást fikázzuk, hanem a cikk szereplőit! Most éppen a Kubatovot, a Fideszt, és tágabb értelemben minden más pártot szabad csak fikázni!

török gábor 2010.04.08. 21:18:34

@Diocles: kedves Diocles, már volt :) idézek a 126. bejegyzésből: "Ez akkor is igaz, ha amúgy ezen adatbázisok szorgalmas építéséről a politikával foglalkozók közül szinte mindenki tud, vagy legalább sejtése van róla, s természetesen nem csupán a Fidesz esetén."

Lacka929 2010.04.08. 21:19:41

@namitirok: Hát már azt a kis örömöt se? Hová lesz így a világ?!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 21:22:00

@Don T. Boy: A reakcióidból az derül ki, hogy fanatikus FMPSZ fan vagy. Nekem totálisan mindegy, mert marhára nem megyek el még voksolni sem. Ha meg elmennék, akkor a Civil Mozgalomra szavaznék.

Az viszont, hogy ha valaki csal, akkor annak az OVB SÁRGA, vagy esetleg PIROS lapot is adhat érdekel. Erre Török Gábor biztosan csuklóból tudja a választ és nem kell nekem kutakodnom.

Egyébként szerintem ez egy SÁRGA lapos ügy csak, de az tutira. Piros lap durva lenne érte.

Lacka929 2010.04.08. 21:25:16

@manyike: Igen, mert - kimondva vagy kimondatlanul - minden pártnál vannak a "magunkfajták", meg a "magukfajták". Nem bonyolítják túl a dolgot sehol. Minek is?

ati27 2010.04.08. 21:25:58

Hát én probáltam a szegfű/pirosvirág kombót.. Nem jött be.. :)

grzesiu 2010.04.08. 21:28:55

@Valahol Máshol: Ez nem egészen így van. Még webfejlesztéssel foglalkozó cégek is használnak más oldalhoz tartozó tanúsítványt (tárhelyszolgáltatók is phpmyadmin eléréshez, stb.). Tudom, mert ez a munkám.
Ez csak azért van, mert a tanúsítvány vásárlása drága, és a biztonságos kapcsolathoz elég így is. Gondolom nem is szánták nyilvánosnak a webcímet. LOL. Az mszp szimpatizánsoknak meg tök mindegy, hogy FF-ben elfogadják-e a tanúsítványt hitelesnek, vagy nem. Nem az mszp oldalát nyitották meg?

Lacka929 2010.04.08. 21:29:35

@ati27: Nos, most itt az alkalom a keresztre szúrt narancs kipróbálására.

érdeklődő 2010.04.08. 21:30:08

@manyike: Aki nem az mszp-re szavaz fasiszta-e? Aki nem az mszp-re szavaz csőcselék-e? Veszett kutyák-e akik tüntetni merészelnek? 2010-ben-e?

barli 2010.04.08. 21:30:38

@ati27:

user: gyferenc
password: klára

:)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.08. 21:33:12

@grzesiu: Ehhez biztos te értesz jobban, de amikor a pártok hatalmas pénzeket költenek a kampányra, akkor a tanusítvány vásárlása drága érv elég furi, de mint szakmabeli biztos neked van igazad. Mindenesetre én ma este már nem listázok tovább, várom az újabb bombasztikus híreket a kampánycsend utolsó napjára is. Minden egybegyűltnek további nyugodt 'szakát kívánok!

Lacka929 2010.04.08. 21:33:18

@ati27: A nokia / doboz lesz az admin login. Tuti.

ssi 2010.04.08. 21:35:36

@Λατζκα: 21:25:16
Nekem ez túl bonyolult, hogy nem bonyolítják túl a dolgot

Még szerencse, h a munkahelyemen, meg a lakókörnyezetemben, meg a rokonságban, meg a hobbim területén nem politizálunk, s olyan jól megvagyunk, sőt sokoldalúak, nyitottak, kíváncsiak, segítők.
Érdekes T.G-blogja, meg a hozzászólások. Élvezem a szellemes, meg tartalmas írásokat. A szemellenzős és indulatos véleményeket meg próbálom megérteni.

Lacka929 2010.04.08. 21:35:40

@Λατζκα: Bocs ati27, másra gondoltam. De ez olyan jó, hogy máshol is mondom majd...

Lacka929 2010.04.08. 21:37:12

@manyike: És milyen igazad/igazatok van!

banurr 2010.04.08. 21:39:02

1) 19.26 DJuice leválik a Pannonról....
Nagy hír, remélem a körzetszám 06-69.
2) Valahol Máshol: A VPOP vámkezelő szofvere 1993 és 1995 között azzal az üzenettel nyitott, jogy az adatbáziskezelő nem jogtiszta és keresse meg a felhasználó XY Inc. Los Angelesben.
Mellesleg a webhely tanúsítványuk 2004 és 2009 között szintén hibás volt, csak tavalyra sikerült vele valamit alkotniuk.
3) Az teljes választói adatbázis (név, cím, talán személyi szám) 3,3 Ft rekordonként, az nyolcmillió embernél kb 26-27 milla + ÁFA. Ha a kopogtatócédulákról + népi kezdeményezésekről + polgári körökről is van egy adatbázisom az egészet összefésülöm, és a teljes választói halmaz, valamint az engem támogató választói halmaz különbözetét veszem mindjárt megvan az ellenség listája.

ssi 2010.04.08. 21:39:32

@érdeklődő: Aki nem az MSZP-re szavaz egy olyan rendes, tisztességes magyar ember, aki más párttal szimpatizál. Joga van hozzá. Tiszteletben kell tartani

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 21:39:50

Nika kérdezte a Fidesz szóvivőt , hogy Kubaszov beszél - e a hangfelvételen . Válasz :
-A Jobbik az MSZP szövetségese !
Még egyszer megkérdezte. Válasz :
-A Szocialisták ugyanezt csinálják !
Szánalmas...

banurr 2010.04.08. 21:41:50

@banurr: Bocs, egyszer kétszer mellényúltam a billentyűknek

Lacka929 2010.04.08. 21:43:29

@banurr: Aminek egy-egy részhalmaza a velem nem törődők listája, a senkivel sem törődők listája, és a kopogtatót nekem adók, de senkire vagy másra szavazók listája. Csak éppen nem lehet tudni, hogy melyik mekkora részhalmaz. Szóval még mindig marhaság. Szerintem.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 21:44:09

@manyike: engem nem az háborít fel, hogy nyilvántartják a "komcsi" más pártra szavazókat, hanem az , hogy -mivel Ők kerülnek hatalomra- , nagy az esélye, hogy fel is használják ,választások híján - a mindennapi életben !
De ha nem, (aminek kicsi az esélye) akkor se alhat nyugodtan a fél ország , pl. aki bármilyen támogatást kér , vagy pályázatot ad be!

Lacka929 2010.04.08. 21:45:35

@banurr: Láttuk merre, és ezt az adatbázisunkba fel is rögzítettük.

érdeklődő 2010.04.08. 21:45:48

@kíváncsivagyok: Eddig nagy volt az esélye, hogy az mszp-sek használták fel. Eddig nyugodtan aludhatott a másik fele az országnak?

Lacka929 2010.04.08. 21:47:52

@érdeklődő: Hát ez az. Nincs új a Nap alatt.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.04.08. 21:49:42

Na, a Zindex vajon az MSZP adatbázisos videót is úgy felkapja, mindt a fideszest, vagy kilóg a lóláb, hogy melyik oldalhoz húz?

Tanúlság? Az informatika korában azt mondani, hogy tilos adatbázisban adatot gyüjteni egyszerűen idejemúlt törvény. Vagy minden párt törvénysértő. Lehet választani.

greyhound.blog.hu/2010/04/08/az_mszp_is_nyilvantartja_ellensegeit

Lacka929 2010.04.08. 21:51:37

No, jó volt dumcsizni Veletek - jóccakát! Καλή νύχτα σας!

grzesiu 2010.04.08. 21:52:54

@Valahol Máshol: Tanúsítványt meg nem vásárolni, nem azt feltölteni (amit kéne) lehet egyszerű lustaság, vagy hiba (pl. több domaint szolgál ki a szerver és ide véletlenül rossz tanúsítványt linkeltek be). Ez egy ilyen oldal hitelességét nem befolyásolja semmiben.
Azt meg mindenki meg tudja maga nézni, honnan van ez a tanúsítvány, de az messzebbre vezet.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.08. 21:53:42

@kíváncsivagyok: Véleményem hasonló ahhoz, amit itt felvázoltál!
Egészen addig nem számít a pártszimpátiád, amíg nem akarsz pályázni, hitelt felvenni, egyéb pénzügyi- vagy politikai tevékenységet elkezdeni!
Vagyis visszatérünk, 20 évvel hátra, nem? Akkor is valahogy így ment, csak akkor kartonoztak, most meg elektronikusan tárolják az adatokat! Mégiscsak fejlődünk, nemdebár?:-(

kM 2010.04.08. 21:54:30

MSZP-technika 2002 óta - egyenesen Ron Werbertől:

www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg

ssi 2010.04.08. 21:58:05

@kíváncsivagyok:
én is írtam erre a postra hasonlót, de
1. Sajnálom, hogy még működik ez a "komcsizás". Szeretnék felvilágosultabb, modernebb lenni már.
2. A lista puszta felmerülésével akaratlanul felélesztettek egyfajta bizalmatlanságot, amit nagyon nehéz lesz kezelni (még jogszabályi rendezéssel se)
3. Meg kell tanulnunk az orrunknál tovább látna: aki ma fideszpárti, s nem veszi ezt komolyan, az sem lehet nyugodt, hiszen bármikor másik párt lehet számára szimpatikus, s akkor a másik listára kerül át (de lehet, hogy nincs is lista, de kisördög már bennünk van)
4. "Friss hír", hogy álítólag az MSZP-nek is van.... meg majd a többinek is... jó kis lavína, kár, hogy így alakult

NEM DF 2010.04.08. 21:58:13

@mimindannyian: mi az, hogy greyhound.blog.hu ? A hiteles forrás a kuruc.info, ahogyan azt megmondta a botoxos főcenzor is. Tehát:

kuruc.info/r/52/57927/

"Vona Gábor is említette mai sajtótájékoztatóján, de anélkül is teljesen biztosra vehető, hogy nem csak a Fidesz, az MSZP is rendelkezik olyan adatbázissal, amilyennel Kubatov dicsekedett egy fejtágító során."

Róbert__ 2010.04.08. 22:01:05

Undormány. Mindenhol kussolnak róla, ahol ahol megemlítik, ott nem mernek linkelni. Nol-on ugyanez. A cáfolatuk azért vicces amúgy, mert ez azért fontos:

" laspalmas · vastagbor.blog.hu 2010.04.08. 21:10:27
A honlap tanúsítványát a Citynet Kft ellenőrizte.
Hogy azmiaz?

"Az érdi székhelyű, 1998-ban alapított Citynet Kft.-t 2002-ig Varga Tamás, az MSZP informatikai igazgatója vezette, utódja barátja, Szakos Szabolcs lett, aki jelenleg is a társaság vezető tisztségviselője. A cég neve előkerült a 2006-os kampányban: a Fidesz azzal vádolta az MSZP-t, hogy az ellenzéki párt szervereiről kampányanyagokat töltöttek le, ehhez pedig a céghez tartozó számítástechnikai eszközöket használták. A Citynet nyújtotta be elsőként kérelmét a magyarcharta.hu domainnév igénylésére, röviddel azután, hogy Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő tavaly nyáron életre hívta a mozgalmat."

Ja, és feljelentették egy BKV-val kötött szerződése miatt. "

barli 2010.04.08. 22:04:24

az crm.mszp.hu/img/ szerint a képeket nem tegnap este készítették. Ugye ezt is könnyü "hamisítani", de ha már hamisítanák, nem tavaly öszre hamisítanák hanem mondjuk pár évvel elöbbre.
Sztem valszeg az oldal él ésvan valami mögötte, bár abban nem vagyok biztos, hogy az, ami a videón volt.
Azért remélem az ombudsman kap egy nevet jelszóval :)

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:11:02

@érdeklődő: Valószínűleg nekik is van hasonló, de ezt a Kubaszov nagyon a pofánkba vágta !

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:13:03

@kM: Hiába teszitek fel 15. - ször. Megnéztük és nem vígasztal !

6.Lenin 2010.04.08. 22:13:43

-Jó estét,kérek 2 nagyfröccsöt.
-pillanat,megnézem az adatbázisunkat
-Tünj el,mocskos komcsi,neked nuku fröccs,gyere vissza 2022-ben,hátha szerencséd lesz.
-A haverom a Fideszre szavazott!
-Neki jár,de ha belenyalsz az övébe,szétverem a pofád nyavajás komcsi.
-Nem is vagyok komcsi,sose szavaztam drága nagyságos Fidesz király úr,szerintem rossz adatbázist teccet nézni.
-Még,hogy nem vagy komcsi,most is hazudsz,még az is itt van,42-es cipőd van és piros a gatyád,na húzz el innen.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:16:04

@manyike: Az, hogy az MSZP - nek is lehet (van) ilyesmi, csak a naív újszülötteknek újság . De Ők nem vágták a pofámba és nem ilyen cinikusan . Lásd még a választás napján a szili céduláit bedobálni a postaládákba ,stb . ez nálam űbereli Öszödöt !

sashimi 2010.04.08. 22:16:59

"különösen feltűnő volt a két legnagyobb nézettségű kereskedelmi tévé tegnapi tartózkodása "

Nem lenne jobb a krumplilevest krumplilevesnek nevezni? Pl: Különösen feltűnő volt, hogy a két legnagyobb nézettségű kereskedelmi tévé is immar a fidesz kegyeit keresi es nem beszel az ugyrol.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:20:57

@sashimi: Akkor a Hetihetesben kik lesznek , Eperjes K , Usztics M , Pécsi I ,.......

medve2 2010.04.08. 22:21:29

Tisztelt Török Gábor!

Ma az RTL, egy Mesterházy interjúban érintette, nem volt ütős. A TV2 közölt egy anyagot, itt szó volt "a szélsőjobboldali portálról" és beolvasták a Fidesz reakcióját is. Az M1 közölt egy hosszabb, a Fideszre nézve negatív összeállítást, igaz, ők is megemlítették, hogy egyes hírek szerint az MSZP-nek is van adatbázisa, illetve az egészet úgy kezelték, mintha nem lenne biztos, hogy valóban Kubatov hangja van rajta.

Mindamellett megemlíteném, hogy mindkét kereskedelmi TV hosszasan foglalkozott a közvéleménykutatásokkal, illetve a kampányzárókkal. Tehát ma jött az elektronikus médiában az ügy, de nem dominált.

Talán a városokban hat mozgósítólag az mszp szavazóknál, illetve lehet, hogy 1-2 bizonytalankodót az LMP-hez visz.

Megfigyelo 2010.04.08. 22:23:43

Az itt blogolóknak halvány elképzelése sincs arról, hogy milyen ocsmány diktatóra jön - ahhoz ugyanis emlékezniük kellene az ötvenes évek első felére, de akkor még túlnyomó többségük nem élt (sőt esetleg szüleik sem). Majd mindeki fogja szívni a fogát, hogy mégsem erre a FiDESZ/Jobbik bagázsra kellett volna szavaznunk, hanem (akár orrot befogva) az MSZP-re. De akkor már késő lesz.

Szóval mindenki fontolja meg jól. hogy mire fog szavazni az UTÓLSÓ SZABAD VÁLASZTÁSon!

Kalmár 2010.04.08. 22:24:27

Nyilvánvaló, hogy egy uccsó próbálkozás lesz ez a bénaság.
Nem hiszem, hogy komolyan veszi ezt bárki.
Aki kicsit is foglalkozik a politikával, az tudja, hogy a mozgósításhoz kell, és a mozgó urnához. Kis kétség se legyen, hogy ezt minden párt összeszedi. Ez alap.
Teljesen életszerűtlen, hogy valaki valahol egy hivatali ügyben elkezdené ezt kutatni.
A kisvárosokban is mindkét párt nyilvántartja az olyan emberkéket, akik ellenségesek. Őket tök felesleges győzködni, sőt még szórólapot sem dobtunk be oda ahol tudtuk, hogy ellenlábas család él. Nem kell ugyan őket listára tenni, csak tudjuk. Nagyvárosban gondolom írják is. Mindenki.
Marhaság ez az egész, hallottam az ATV-n, hogy ez az elmúlt 20 év csúcsbotránya.....azt a gagyi szemetet.

Kun András 2010.04.08. 22:28:32

Már az is gyomorforgató, ahogy az Orbánmédia (Hírtv, MN, etc.) "LEreagálja" ezt a durva lebukást.
"összefogtak a fasiszták és a kommunisták"..
Ez kb. uaz, mint amit Kutyafos Gábor mond. Aki nem a Fideszre szavaz, az kommunista.

Megfigyelo 2010.04.08. 22:29:06

@Kalmár: Amit Kubatov elmondott, azért sok-sok év börtön jár. Ezenkívül egy civillizált országban diszkvalifikálnák a Fideszt a választásokról.

jobbbalmind1 2010.04.08. 22:32:25

Vicces orszag ez vagy inkabb szanalmas. Ha X-nek van torvenyserto adatbazisa es Y-nak is, a szimpatizansok kovekeztetese, minden rendben van, hisz az ELLENSEGNEK is van.... Pedig ez midket esetben torvenytelen es a MI erdekeinket serto, hisz sohasem tuthatjuk 4 ev mulva ki lesz a nyero oldalon. Arrol nem is beszelve, hogy az igy megvalasztottak milyen eszkozokkel elnek majd (vissza) a hatalomban. Es itt total mind1, ki is lesz az FIDESZ, MSZP...
Igy marad valamelyik kis par. Bar illuzioim nincsenek...

6.Lenin 2010.04.08. 22:35:01

@Megfigyelo:

Én emlékszem milyen volt a diktatura az 50-es évek elején,azért nem szavazok az unokáikra.

És hogyan úsztad meg a98-2002-es időszakot.Bujkáltál?
Észak-Koreában voltál illegalitásban?

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.08. 22:38:36

@Megfigyelo:

Na te barom, akkor még nagyobb diktatúra lenne, ha az MSZP nyerne. Idesüss:

Egy nyilvánosságra került videón egy férfi magyarázza el az MSZP-adatbázis működését. Más pártok szimpatizánsait is nyilván tartják a felvétel szerint.

A YouTube videómegosztóra felkerült videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

Szigetvári Viktor, az MSZP kampányfőnöke az Indexnek azt mondta, hogy a videón látható adatbázis valóban az övék, azonban állítása szerint abban csak legális forrásból szerzett adatokat kezelnek. Azt is elmondta, hogy Orbán Viktorról és más fideszes politikusokról is rendelkeznek a legálisan megvásárolható választói adatokkal, ahogy szerinte a Fidesz is megvette Mesterházy Attiláét és más MSZP-s politikusokét.

Szigetvári még a vasárnapi választás előtt részletes bemutató ígért a saját rendszerük működéséről, és az abban kezelt információkról. Szerinte ez teljesen legális, nem lehet összehasonlítani a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által egy szerdán kikerült videóban említett fideszes adatbázissal.

Videó is van hozzá, nesze:
mandiner.hu/cikk/az_mszp_is_listazza_a_valasztokat_

Megfigyelo 2010.04.08. 22:40:40

@kíváncsivagyok: Biztos vagyok benne, hogy az MSZP nem tartja nyilván az ellenfeleit, csak a szimpatizánsait, akik feliratkoztak. Ők - történelmi okokból - hisztériásan ügyelnek a szabályok pontos betarására, nehogy a "pártállami tempók" sértést kapják meg. Az MNO videoja nyilvánvaló hamisítvány, most kreálták "villámhárításra". Nem is lehet senkit felismerni, nem úgy mint Kubatov hangját...

6.Lenin 2010.04.08. 22:40:44

@Megfigyelo:

Látom nem emlékszel ,amikor Baja Ferenc nyivánosan megsemmisitette az MSZP adatbázisát.Igen,nem önszántából.

gaga 2010.04.08. 22:40:44

Szal a kuruc lett a Magyar Távirati iroda, az egész maszop rajtuk csüng:))))

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.08. 22:41:26

@Megfigyelo:

Civilizált országban feljelentenek, nyomoznak, a bíróság ítélkezik, és addig, még mindez nincs, az olyan hülye barmok is hallgatnak, mint te.

A maszop adatbázisáért hány év jár?

Ugye itt is feljelentést tesz a Szigeti-féle OVB?

Megfigyelo 2010.04.08. 22:43:33

@6.Lenin: Igen rosszul éreztem megam 98-és 2002 között.

Róbert__ 2010.04.08. 22:44:21

@kíváncsivagyok: "Lásd még a választás napján a szili céduláit bedobálni a postaládákba ,stb . ez nálam űbereli Öszödöt !"

Nos, pusztán ez alapján is neked valami hihetetlenül elferdült világképed lehet.

NEM DF 2010.04.08. 22:44:54

@6.Lenin: :D nem kell az ilyen bögréért irkáló hivatásos rettegőkkel foglalkozni, szánalmasak

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:45:36

@Don T. Boy:

Beszélj szépen szegény maszopnyikkal, nehogy besokkoljon az új hírtől, miszerint az MSZP bázisa sokkal részletesebb, mint a Fideszé, és ugye Kubatov beszéde csak a Pécsi választásról szól, ez meg úgy általában.

A fagyi akkorát nyal vissza, hogy elolvad minden jég, még az Déli sarki is.

Róbert__ 2010.04.08. 22:46:00

@Megfigyelo: "Nem is lehet senkit felismerni, nem úgy mint Kubatov hangját... " -> valamint az mszp adatbázisát :) Totál fogalomzavar van a balos agyakban, azt sem tudjátok, mit kergettek.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:46:01

@Don T. Boy: Nem veszed észre, hogy nem az a fő baj, hogy van ilyen adatbázis , hanem ahogy cinikusan előadja Buktaszov úr, és sejteti, hogy fel is használják (másképp minek francnak kéne ?!) ! Meg hogy ELISMERI választási csalást : Szili választási szórólapjait a FIDESZES aktivisták dobálták be a VÁLASZTÁSOK NAPJÁN a postaládákba ! Ez a nagy bukta !

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:46:55

@Megfigyelo:

Kedves Megfigyelő!

Sztem kezdj új életet kék-fehér országban, ez itt most egy darabig nem nekedvaló lesz.

Üdv.

Megfigyelo 2010.04.08. 22:47:21

@Don T. Boy: Biztos vagyok benne, hogy az MSZP-nek nincs *illegális* adatbázisa, de a Fidesznek van, ezt Kubatovtól tudjuk. (Az MSYZ-nek is van adatbázisa, de nem illegális.)

Hóember 2010.04.08. 22:47:38

@Megfigyelo: Többen meg igen-igen rosszul érzik magukat mostanság. Ilyen a többpárti demokrácia... :P

Róbert__ 2010.04.08. 22:48:04

Ráadásul, most őszintén. Ott van feketén fehéren a választható opció: "nem kaptam meg a kopogtatót" -> vonja le minden balos a megfelelő következtetést, feltéve, ha van hozzá megfelelő szellemi kapacitása. Sokkal kínosabban és pofátlanabbul magyarázzátok a bizit, mint tegnap a fidesz :o

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 22:48:08

@malacz69【ツ】pezsgője még 3 napig hűl: Csak Pécsen , mi ? Mert erről van videó ? A visszanyaló fagyi visszanyalt !

6.Lenin 2010.04.08. 22:48:13

@Megfigyelo:

Amint látom túlélted.
Én meg 2002-2010 között,de én is túléltem,pedig most lövöldöztek is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:48:39

@kíváncsivagyok:

"Szili választási szórólapjait a FIDESZES aktivisták dobálták be a VÁLASZTÁSOK NAPJÁN a postaládákba !"

Ebben meg mi a bukta, hö?
Ennél még az is húzósabb történet, h a jobbikosok éjjel letépkedték mások plakátját.

Róbert__ 2010.04.08. 22:49:28

@Megfigyelo: Lásd az előző kommentem. Totál tévedsz, ott van a videó előtted, csak végig kell nézned figyelmesen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:51:01

@Megfigyelo:

A Fidesz kijelentette, nekik csak legális adatbázisuk van.

Az meg a lófaszt nem érdekli, h szerinted az MSZP adatai legálisak-e vagy sem. Szerinted igen, mert te az ő droidjuk vagyol. Pont.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:53:00

@Don T. Boy:

Húúúúúúúúúú, az a videó!!!!!

Hát ha ez törvényes, akkor megcsókolom Kiszel Tündét a Hősök terén fényes nappal. Brrrrrrrrrrrrr....

Megfigyelo 2010.04.08. 22:56:22

@Hóember: 98 és 2002 között Orbán már elkezdte kiépíteni a diktatúrát, de még kénytelen volt választásokat rendezni. Most viszont már Rákosi módszereit fogja alkalmazni, esetleg némi hitleri beütéssel... Az itt bloggolók többsége vinnyogni fog másfél-két év mulva,. hogy hova jutottunk, mindent a párttitkár (pardon fidesz-elnök) dönt el. Viszontlátásra a napi Magyar Hírlap félórán munkakezdés előtt!

Adja isten, hogy ne legyen igazam!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:56:32

Összegezve a mai estét:

kipukkadt az adatbázis lufi, mert a maszop legalább olyan sáros.

Az ügyből két párt húzhat hasznot:
leginkább az LMP, akit immár biztos befutónak látok, aztán a Jobbik, amely pár %-kal rácáfol majd az utolsó kutatási eredményekre.

Holnap frontális támadás az MSZP törvénytelen adatbázisa ellen. Lehet emiatt aggódni a demokráciáért, ha

az nem aggasztotta a Megfigyelő-féléket, h az NBH az utóbbi pár évben folyamatosan pártpolitizált közpénzen. A nemzet titkosszolgálatát használta fel a szálakat mozgató bűnöző banda.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:58:08

@Megfigyelo:

Az ország másik fele szerint meg '98-'02 között jó volt magyarnak lenni.
Valszeg téged ez hidegen hagy. Kék-fehér ország vár.

6.Lenin 2010.04.08. 22:59:22

@NEM DF:

Adatbázist készítek a rettegőkről.

Nyárra szertnénk piacra dobni néhány gyártmányunkat:

Menekülésre előkészített ,különböző méretű és szinű bőröndöket,túlélő készleteket,luxus rejtekhelyeket.
Mikroprocesszoros jajveszékelőket.

Természetesen legalis az adatbázis,mint mindegyik.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 22:59:35

Maszopos droidoknak jelzem: saját csinovnyikjuk ismerte el, hogy a videón látható adatbázis az övék.

index.hu/belfold/2010/valasztas/elokerult_a_szocialistak_adatbazisa/

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint a videóban látható adatokat, azaz hogy ki nem adta oda a kopogtatócédulát, szigorúan tilos gyűjteni.

Azonnali feljelentést követelek!

Viharzóna 2010.04.08. 23:01:26

Orbán Viktor olyan mit a hal, lásd a mai kampányzáróját, csak a maga összekreált közegében érzi jól magát , egyébként meg vergődik mint a partra vetett hal, amikor kiemelik a vízből. Kubatov betett magának, majd a választások után eltüntetik a süllyesztőbe. Ma Szíjjártó Péter az M1-en végrehajtotta a szerecsen mosdatást. Ők nem voltak soha, de soha csalók...He,he,he, nyihaha. Miért kell a Magyar Embert hülyének nézni?!. A tétovázóknak remélhetőleg sikerült segíteni a döntéshozatalukban.

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak, hogy kikre is szavazzanak! Hajrá Magyarország, Hajrá Magyar választópolgárok! Vigyetek el mindenkit szavazni, és döntsetek a legjobb és legtisztább lelki ismeretetek szerint!

mg007 2010.04.08. 23:04:10

Nem értem itt a sok kommentelő nagy fideszes lelkesedését. A fidesz az egész kampány alatt nem mondott semmi konkrétat, ha mégis mondott, akkor arról beszélt, hogy ne várjunk csodákat stb., emellett végig kerülte a vitát másokkal, aljas magánéleti dolgokkal próbálta lejáratni a jobbikot, a mostani kiszivárgott felvételek kapcsán a válaszuk kimerül az ellenfelek vádlásában...
Mégis miért vagytok ezek ellenére mégis úgy oda a fideszért?

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:04:20

@Viharzóna: Te követed a fejleményeket vagy csak mantrázol? :)
Kicsit le vagy maradva! :) :) :)
Megint tökönszúrtátok magatokat! :) :) :)

jeangabin 2010.04.08. 23:04:44

Tök egyértelmű, hogy minimum a 2 nagy pártnak van ilyen listája, nyilvántartása. Ez nyílt titok volt eddig is szerintem mindenki előtt, akinek legalább hozzávetőleges szinten van/volt némi tájékozódási képessége és igénye a politikai palettán szereplő erők közti tájékozódáshoz.
Sima józan paraszti ésszel, ha pártvezér vagy... Gyűjtik az embereid a kopogtatót... Mondjuk kertvárosi övezetben végigmennek az utcán... Jönnek a házszámok szépen, sorban... 52-es szám: kurvára örültek nekünk... 54-es: elküldtek az anyánkba... 56-os szám: még nem tudják, bizonytalanok, befolyásolhatók...
És már készen is van a lista: ebben és ebben az utcában ezen házszámok alatt laknak a híveink, itt a bizonytalankodók, itt pedig a merev elutasítók...
Ezzel semmi gond nincsen.
Innentől kezdve aktivistát küldeni a merev elutasítóhoz fölösleges, fölhívni is az a megvásárolt adatbázisból, ehelyett mozgósítjuk a tutit: címe megvan, telefonszámot leszedjük az online telefonkönyvből például, és kész.
Dolgoztam már olyan munkahelyen, ahol a környezetem totál más politikai beállítottságú volt, de sosem volt belőle problémám, mert mint embert, szerettek. És én is őket ellenére annak, hogy tudtuk egymásról, hogy a szavazófülke magányában hova húzunk...
Persze majd esetleges leépítéseknél jön a mantra, hogy csak mszp-seket rúgtak ki a lista alapján, nade kérdem én: azt a másik oldal honnan fogja tudni, hogy akiket kitettek, azok azok? Csak nem a saját listájukból? És akkor azt hogy? Csak neeem???
Az meg, hogy majd a pályázati pénzeket is aszerint osztják... Marhaság!
Minden pártnak megvan a maga gazdasági holdudvara (is), illetve a maga pereputtya, rokonsága, akiket helyzetbe hoz, ahhoz nem kell listákat böngészni, hogy ki nyerjen egy-egy pályázaton...
Az egész népképviseletnek csúfolt választósdi erről szól amúgy is: nem a nép érdekeinek képviselete a lényeg, hanem a saját finanszírozóim, támogatóim kielégítése.
Jelen esetben az MSZP sem azért aggódik, hogy az ún. kisember miféle méltánytalanságoknak lesz kitéve, az csak a maszlag... Hanem hogy a klientúra bukik, a felügyelőbizottsági meg követségi, meg mindenfajta egyéb zsíros falatok nem az ő gyomrukat tömítik, hanem a másikét...
Jó kis műbalhé ez.
Érdemben nem befolyásolja a pártpreferenciákat, de szükség van rá.
Nem azért, hogy majd ettől a Fidesz elveszíti a választásokat, mert azt már akkor is biztosan nyeri, hogyha Orbánról kiderül, hogy pedofil állat és feketemiséket tart az elnökséggel egyetemben, ahol kutyákkal közösülnek...
A cél az, hogy hátha azon az 1-2-3%-nyi eltántorodón múlik a 2/3-os többség megléte, avagy nem léte.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:07:15

@H@mster: Ez kemény! :)
Nincs jó napjuk a fiúknak.

Szerintem ha nem borít a kuruc, minden maradt volna a régiben. Így OV kénytelen volt kiadni a megfelelő utasításokat. Vona és bandája még hátra van, de ami késik, nem múlik. Kár volt rángatni az oroszlán bajszát.

panelburzsuj 2010.04.08. 23:08:45

@Megfigyelo:

Ne legyél már ilyen rövidlátó: ha diktatúra, akkor munkahely, meg meló is. A honépítésben szükség lesz minden kézre! A munkából kikopottakat is vissza fogják szoktatni: minden cigány két magyar közé lesz befogva, hogy a szegregációt is leküzdjük.

Think positive! :)

6.Lenin 2010.04.08. 23:11:42

@Viharzóna:

Én sem vártam változást az előző kormánytól.
Nem is csináltak mást,mint az elmúlt 50 évben,hazudtak,loptak.
Nem voltam demokrata,mert másként gondolkodtam,mint GyF.Másodrendű állampolgár voltam.
Nem vettek be sem a BKV-s,sem a többi buliba,még végkielégítést sem kaptam.
Türelmes voltam,kivártam.

Most Te jössz,légy türelmes,ilyen a demokrácia.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 23:22:02

@malacz69【ツ】pezsgője még 3 napig hűl: A Nagybetűs szavakat is olvasd el ! Törvénytelen lenne, ha az MSZP - sek dobálták volna be ! ÍGY VISZONT BŰNCSELEKMÉNY! Provokáció.

6.Lenin 2010.04.08. 23:22:06

Szeretném,sőt követelem,minden adatbázis legyen nyilvános.

Szeretnék többet megtudni,magamról.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:28:01

Kíváncsi vagyok, fog-e holnap tüntetni Fletó az ő demokratikus barátaival az ocsmány adatbázisok ellen!?!? :)
És ha nem, akkor hogy fog kihátrálni ebből? Náthára hivatkozik? :)
Legalább várt volna pár órát ez a hülye, mielőtt megint lejáratja az egész maszopot! :)

ssi 2010.04.08. 23:28:46

@kíváncsivagyok:
lista 1. = akik önként adták meg valamikor az adataikat (kopogtató cédula, aláírás gyűjtés), vagy legálisan megvásárolták a pártOK!
lista 2. = olyanokról, akik nem tudták, hogy listát készítenek róluk, s miért is? - mert akkor éppen az a párt szimpatikus neki, s ezt miért is?

vélemény 1. ma estig (csak Kubatov-ügy), vélemény 2. azóta (MSZP-ügy is, ha kicsit másmilyen is) + T.G. figyelmeztetése: egyenlő mércével mérjünk!!!!!!!!!!!!, de ezt még gyakorolni kell

Mi minden kerül elő hirtelen itt a finisben? Azt még értem, h a pártok idegesek, de mi, a választók lehetünk higgadtabbak is

Ríka 2010.04.08. 23:33:18

Kiváncsivagyok:Ha valami törvénytelen az bűncselekmény is.
Olyan nincs hogy" ez csak törvénytelen " kategória.
Én inkább arra lennék kiváncsi ,hogy lehet az hogy a Fidesz adatbotrnya a Kurucon fő helyen van ,az MSZP adatbotránya pedig huszadrangú kis cikkecske,ráadásul benne még nem is támadják érte az MSZP-t.Vajon miért?

NEM DF 2010.04.08. 23:43:03

Az ominózus MSZP-videó szövege:

www.mti.hu/dokumentumok/cikk/470899/

Néhány részlet:

"egészében fel vannak benne térképezve más politikai párthoz tartozó erősebb szimpatizánsok"

"férfit, nőt, intézményt akarok látni, céget akarok látni, más pártszimpatizánst akarok látni"

"látod a nevét, a címét, az e-mail címeket, mindenkihez, mindenkihez van telefonszám. Ezt különböző titkosított, meg nem titkosított adatbázisokból föltöltik"

"választópolgár neve, lakcíme, és utána pedig, utána van itt benne egy egyéni azonosító kódja"

"jól ki lehet válogatni, hogy ki tartozik a mi választói bázisunkhoz, és ki tartozik más pártokhoz"

Sokatmondó a "kopogtatócédula - meglátogattam, nem kaptam meg" opció is az MSZP CRM-jében.

Róbert__ 2010.04.08. 23:43:17

@Ríka: gyönyörű költői kérdés :) Önmagát válaszolja meg...

jeangabin 2010.04.08. 23:46:11

@Ríka: Végülis nah... Egységben az erő: közös ellenség a fidesz. Mszp-Jobbik egy a harcban!
Ha tetszik nekik, ha nem, egy platformon állanak...
Már nem az a Jobbik kottája, hogy a kizsákmányoló zsidó karvalytőke és az ő helytartóik, az Mszp és a letűnt Szdsz, meg az ingyenélő cigánybűnözők, stb., hanem a FIDESZ, a Kubatov...
Az MSZP sem arról harsog, hogy a fasiszta-náci veszélyt megtestesítő Jobbik a 2. legerősebb parlamenti tényezővé növi ki magát, hanem a Fidesz...
A Fidesz manapság egymagában a Jobbik részéről borzalmasabb métely, mint a zsidó kizsákmányoló multinacionális karvalytőke és a cigányság hordái együttvéve.
A Fidesz manapság egymagában az Mszp részéről borzalmasabb métely, mint a magukfajták és magunkfajták náci gárdistái, nyíltan cigányozós és zsidózós tömegei...
Egyszerűen gusztustalan ez az egész, de főleg a Jobbik. Kilóg a lóláb rettenetesen és szinte fáj az a merev sötétség, ami abból a szervezetből terjeng...

panelburzsuj 2010.04.08. 23:46:43

@Ríka:

Viszonylag egyszerű: Kubatovot, a Fidesz pártigazgatóját égetik, nem az adatbázist. A maszop-adatbázison matató névtelen operátorral mit kezdjenek?

A törvénytelenségen ez persze mit se változtat. De annak, hogy egy párt törvébnytelenséget művel, még országosan ismert arccal sincs túl nagy hatása a kedves választókra, nemhogy önmagában.

Pro memoria: pártfinanszírozás. Törvénytelen? A makulátlanságra kevesebben fogadnának. Ehhez képest most vasárnap többmillió választó fog hazafias lekesedéssel ikszelgetni a (jó részben) törvénytelen pénzekből futtatott pártokra.

És amíg leigazoljuk, miért is ne tennék?

Francois Pignon 2010.04.08. 23:47:52

@Ríka: "Ha valami törvénytelen az bűncselekmény is."
Tévedés.

pannonfunk 2010.04.08. 23:49:30

@teljesenertelmetlen: a szakállas vicc parafrazeálva:

- Hé, te Fletó!
- Één, milyen adatbázis?

a cmr.mszp.hu annyira, de annyira legális, hogy már le is kapcsolták.

ssi 2010.04.08. 23:52:24

@Ríka:
Az eltelt idő miatt is. A friss hír elemzéséhez idő kell, az állásfoglalást pedig jól meg kell fontolni (a profik tudják ezt)

Tegnap a 2 nagy keresk. tévé se foglalkozott Kubatovval, s ma is csak szűkszavúan, pedig ez többekhez eljut, mint a kurucinfo

Reméljük az MSZP-s videót is ugyanúgy kivizsgálják az illetékesek

Képzeld el, h a pártok itt az utolsó percekben múltbéli videókat s egyebeket borzasztóan kutatnak... mi pedig kinek is higgyünk, s kinek ne? Elmegyek szavazni, de én nem nézek majd parlamenti közvetítéseket, politikai műsorokat, mert nem nekem valóak, de úgy érzékelem, másokat is túlságosan kiborítanak

Bougheau Tschichka 2010.04.08. 23:56:43

LENDVAIT AKAROM, LENDVAIT AKAROM!
Nyilatkozzon kinyomtatott lapokkal az MSZP titkos adatbázisáról!

Ja, és el ne felejtse, hogy "NEM LE-SZ GÁZÁ-REME-LÉS"

Ríka 2010.04.09. 00:00:00

Panelburzsuj:Az azért elvárható lenne tőlük,hogy ne védjék az MSZP-t ,esetleg ott lehetne a másik mellett szintén főcímben.De ha elolvasod a cikket gyakorlatilag védik az MSZP-t .
Francios Pignon:Gondolom lehetnek árnyalatok közöttük ,de a lényeg a törvénysértés.

jeangabin 2010.04.09. 00:02:17

Tetszik, hogy a kuruc.info-n a kommentár kételkedik az mszp-s aktivista valódiságán, aki bemutatja a cmr-t, nade kérdem én: ha valaki nekik a fideszből lepasszolta ezt a hanganyagot, kvázi hátba támadva ezzel a pártot, miért ne tehetné meg egy mszp aktivista is, aki teszem azt, csalódott?
Az mszp adatbázisánál rögtön ez a hangsúly, hogy igazi aktivista-e az illető, meg hogy ilyen videót bárki gyárthat... Mintha csak enyhíteni akarná a dolog élét, miszerint a másik sem különb...
Természetesen kreálhatta ezt a videót a Fidesz is simán, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy a másik pártnak is ugyanaz a technikája, mint emennek...
Ezt is megértük: a kuruc.info-n jobban kutyázzák a Fidesz-t, mint a hazaáruló, karvalytőkének édes hazánkat kiszolgáltató Mszp-t...
Nem mellesleg az a kuruc.info aggódik a lista miatt, amelyik seperc alatt bárkinek a telefonszámát és lakcímét kidobja címoldalra.

Ríka 2010.04.09. 00:05:10

@manyike: Az eltelt idő erre nem mentség.A kuructól legalábbis nem.Ráadásul már eltelt pár óra és a kuruc mint tudjuk ha érdeke fűződik hozzá elsőként reagál.

NEM DF 2010.04.09. 00:07:10

@jeangabin: MSZP-Jobbik koalíció: összenő, ami összetartozik

Róbert__ 2010.04.09. 00:07:27

Vicc már az egész :)
A kampány finisével eljutottunk oda, hogy a kuruc.info szabályosan védi az MSZP-t. Szó szerint.

Gratula jobbikosok, büszkék lehettek magatokra és az alakulatotokra :D

Ríka 2010.04.09. 00:14:17

@NEM DF: Én is erre gondoltam.Már csak azt kell elérni hogy nekik kettőjűknek több legyen mint a FIDESZ-nek egyedül,és megint az MSZP ül a nyakunkon négy évig.

ssi 2010.04.09. 00:15:22

@Ríka:
Ha sokat fizetnének, akkor se lennék politikus. Távolról érdekes figyelni az eseményeket, a taktikázásokat, s találgatni, hogy mi miért történhet pont akkor úgy. Agytorna, mint egy rejtvény. Van amit sokkal később se lehet kívülről megfejteni.
Így vagyok most is. Ők biztos tudják, s azt is, hogy kifele milyennek kell, akarnak látszani.
Feladtam, nem találgatok, de nem is bosszankodom

jeangabin 2010.04.09. 00:16:10

@NEM DF: Bethlen István gróf mondotta volt anno kora szélsőjobbosainak a 40-es évek tájékán: maguk addig mennek jobbra, míg végül megérkeznek balra...
Annyiban már meg is érkeztek, hogy főbb ellenségnek tekintik a Fidesz-t, mint az Mszp-t...
GRATULÁLOK!

NEM DF 2010.04.09. 00:16:49

@jeangabin: "Nem mellesleg az a kuruc.info aggódik a lista miatt, amelyik seperc alatt bárkinek a telefonszámát és lakcímét kidobja címoldalra. "

Óriási poén, hogy a kuruc.info kitette Kubatov telefonszámait is az ügy kipattanása óta:

kuruc.info/r/52/57898/

Ríka 2010.04.09. 00:29:10

@manyike: Ezért nem vagyok egyik párt tagja se,és a gyerekeimet is erre tanítom.Arra a pártra szavazok aki a legközelebb áll az értékrendemhez,de tisztában vagyok vele hogy ők se tökéletesek.Ez az adatbázisbotrány engem nem érint,mert a Fidesznek már rég írásba adtam hogy nyilvántarthatnak,a többiekről meg tudom hogy szintén megvannak nekik az adataim,hisz valószínű hogy nem véletlen ,hogy hozzám már kb 15 éve csak a Fidesz csönget be kopogtatócéduláért.Nem mintha hiányoznának.
Na megyek aludni,holnap 6-kor kelek.

jeangabin 2010.04.09. 00:33:52

@NEM DF: Nem lep meg...
Értem persze a Jobbik+kuruc.info indulatát a vonagáboros iwiw sztori miatt, meg a királyandrásos, a pornózós gárdalány meg a műbeles virslivel közösülő arc miatt, hogy az akkori őket ért "sérelmek" és lejáratási kísérletek miatt most úgy érzik: eljött az idő, odatesznek a Fidesz-nek, némileg törlesztenek. Tehát nem a semmiből jött ez a fideszellenes attitűd, de könyörgöm...
Egy platformon állnak a kvázi ősellenséggel, az mszp-vel, és ez egy csöppet sem zavarja őket, mi több: bagatellizálják a fidesz "bűnével" totál egyenértékű mszp-s "bűnt"...
Ha lenne kedvem, röhögnék rajta, de ez siralmas...

Sanya1965 2010.04.09. 00:39:01

@Ríka: Az hogy törvénytelen az még tényleg nem bűncselekmény. Bűncselekmény az amit a BTK a Különös Részben nevesít. Ennél enyhébb amit a Szabálysértésekről szóló törvény nevesít. Ami törvénybe ütközik de nem nevesíti az előző két jogszabály azt maximum adott szakhatóság szankcionálja.

Francois Pignon 2010.04.09. 00:41:00

@jeangabin: Ezekhez az ügyekhez ugyan mi köze volt a Fidesznek? Nem itt keresném az okokat, inkább készülnek a szocikkal közös ellenzéki szerepre.
Azért az már tényleg komikus, hogy a kurucinfo a MSZP-t védte, miközben Szigetvári Viktor kapásból elismerte hogy a video hiteles.

ssi 2010.04.09. 01:57:03

@Ríka:
Családom még soha senkinek nem adta oda az ajánlószelvényét,
de pl. csak a Fidesz idén is becsöngetett (s soha nem is írtunk alá semmit). Nem zavart, ilyen időszak volt.
Értékrendünk alapján nem mindig ugyanarra a pártra szavaztunk; jogunk van hozzá, éltünk vele (bárkire titkosan).
Úgy érezzük, mintha a mi értékrendünk kevésbé változott volna az évek során, a pártokkal ellentétben.
A "lista"-ügy T.G. külön felhívása tükrében különösen érdekes: nem tudunk a szimpátiánktól elvonatkoztatni, elmozdulni, mikor kritizálunk, s igen kemény, bántó stílusok is megjelennek - egyoldalúan
Na, én is megyek, 5.15-kor csörög a vekker,
... azért kíváncsi vagyok a fejleményekre

ssi 2010.04.09. 02:22:30

@jeangabin: @Francois Pignon:

A kurucinfó és MSZP-s ügy - előbb tanulmányozták

A Jobbik a Fidesztől tud szavazatokat szerezni
A Jobbik is minél jobb eredményt akar elérni
A Fidesz az utóbbi időben eléggé támadta a Jobbikot
A Jobbik először mérkőzik így pártok közelében

Amúgy döbbenetes: hipp-hopp valahonnan a régmúltból előkerült gyorsan egy MSZP-s videó is

ssi 2010.04.09. 02:39:31

@Francois Pignon: @jeangabin:
kurucinfó és MSZP-ügy - előbb tanulmányozták

Jobbik is minél jobb eredményt akar elérni
Jobbik a Fidesztől tud szavazatokat szerezni
Fidesz az utóbbi időben támadta a Jobbikot
Jobbik először mérkőzik ilyen pártkörnyezetben
Fidesz-szavazók közt lehet bizonytalan LMP-s, MDF-s is (2/3 ellen)
Jobbiknak is vannak eszközei, információi, s taktikázik

Amúgy döbbenetes. hogy hipp-hopp, valahonnan a régmúltból egyszer csak előkerül egy MSZP-s videó is - ügyesek ezek a politikusok

brlv24 2010.04.09. 03:05:38

A Jobbik-nak pedig meg azert nincs on-line crm rendszere, mert meg amatorok es excelben tartjak a valasztok adatait:)

Holnapra az is elokerul:D

Kalmár 2010.04.09. 05:55:58

@Megfigyelo: "Biztos vagyok benne, hogy az MSZP nem tartja nyilván az ellenfeleit, csak a szimpatizánsait, akik feliratkoztak. Ők - történelmi okokból - hisztériásan ügyelnek a szabályok pontos betarására"

Te most jöttél a Marsról??? Ezt a 8 évet meg véletlenül átaludtat?
Amerikában regisztrált szavazók milliói vannak. A választás napján buszokkal viszik őket a párt emberei nagy ünneplés közepette. Mi meg játszuk ezt a hülye kampánycsandes bohóckodást. Pssszt, nem szólunk senkinek, hátha maguktól is eljönnek. Mindegy az Index szégyelheti magát, hogy 20 írást rak ki erről. Szerintem több címlapot kapott ez a marhaság mint bármi. Gondolom még pár mocskot bedobnak a náci infótól, de csak az uccsó pillanatokban, hogy a törvény már reagálni se hagyjon időt.

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 06:08:34

ORBÁNÉK ÁLLÍTÓLAG MINDENKIT A DUNÁBA AKARNAK LŐNI AKI NEM RÁJUK SZAVAZ, EZÉRT KELL NEKIK A LISTA.
AKI RAJTA VAN MINT NEM FIDESZ SZAVAZÓ AZ HALOTT.

CSAK NEHOGY MI LEGYÜNK AZ EURÓPAI RUANDA, EZEKRŐL EL TUDOM KÉPZELNI HOGY NÉPIRTÁSRA KÉSZÜLNEK!!!

Mikola56 2010.04.09. 07:20:16

Eddig is tudhattuk, hogy a narancshorda milyen. Ld. Narancsvidék c. tényfeltáró lap. Most pedig ez a l...sz jancsi
pártigazgató bizonyítja, hogy:
- szarnak minden törvényre
- lenéznek mindenkit, aki nem olyan nagy ember, mint aminek gondolják magukat.
Tisztességes országban ez a mini-Hitler már rég eltúnt volna a süllyesztőben.
Aki ezek után a fideszre szavaz az:
- hazaáruló, és/vagy
- gazember és/vagy
- agyhalott

sprenczl 2010.04.09. 07:28:44

Még mindig nem értem mit csodálkoznak egyesek az adatgyűjtésen. 90 óta megy ez. Pupákok, jó reggelit!

Kenedy1 2010.04.09. 07:51:21

Jó olvasni ezeket a hivatásos bérretegőket..)

barli 2010.04.09. 07:56:53

@pannonfunk:
"a cmr.mszp.hu annyira, de annyira legális, hogy már le is kapcsolták."

nem lekapcsolták, épp szükítik, hogy a szigetvári csak a legális részét érhesse el a sajtótájékoztatóján!

Amúgy tényleg: az hogy lekapcsolták felér egy beismeréssel. Eddig azt hittem hogy kamu a videó, de valszeg nem az. köszönjük mszp!
Amúgy a hírtv simán lehozhatná, hogy "az mszp lekapcsolta az illegßalis adatbázisátmég azelött, hogy mint szigetvári megígérte bemutatták volna a müködését". Ki hiszi el, hogy ujraindítás után ugyanabban az adatbázisban fognak turkálni!

Kalmár 2010.04.09. 08:05:32

Várom, hogy előkerüljön pár "korrekt" hír még arról, hogy Orbán dühöng a lebukás miatt és ostorral veri a családját.
Lerombolta a pártirodát egy láncfűrésszel stbstb.

Megy a fo....félés urak?? :)))) széntabletta!!

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 08:21:27

@Kalmár: az igaz hogy orbánék az ún. "komcsik" gyerekeit akarják kibelezni, felnégyelni és a fejüket a budai várfalra kiakasztani???

öcsi55 2010.04.09. 08:25:54

@Viharzóna: Néztem reggel az Orbán interjut számomra nem
volt vergődés !Egy érthető,lényegre törő beszéd volt.
Tegnap a szocik kampányzáróján Mesterházy-nak,Orbán
fobiája volt !Hazugság lengi körüla a Fideszt elég nagy csusztatás,azért van mert lengeted!
Nyolc év szoci kormányzás az nem lengetés volt,hanem
egyenesben LOPTAK,CSALTAK,HAZUDTAK.
Nyugodjatok bele,hogy nagy Fidesz győzelem lesz!
Négy év mulva,lehet próbálkozni----legyen egy jó hétvégénk !

old_field 2010.04.09. 08:31:44

hmm..hmmm kedves elvtársak, úgy tűnik fel lett ez építve megint a szokásos komcsi módon...ügyes !
de gyenge a látnoki kép : Dunába lövés ?? többre elvtársak , többre, többre !! :)

BrianZ 2010.04.09. 08:41:23

Mindenki gyűjt adatbázist, ezt csak az nem tudja, aki vak és süket a politikára. A véleményem az, hogy jobb lenne végre egy olyan kampány, ahol a média nem szólhat bele. Svájcban nincs óriásplakát az utak mentén ilyen időben. Nincs mocskolódás, sőt nincsenek törökgáborok sem (bocs, nem személyeskedés, de ott nem sok politikai elemző él meg), mert mindenki ismer mindenkit és tudja mit csinált az elmúlt négy évben a kantonban.
Hja, de jó is lenne egyszer ez...

blitzkrieg 2010.04.09. 08:43:28

Tegnap még idegesített ez a listáskodás, de az esti Pelczné féle jóízű buzizás elnyomta a dolgot :)

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 08:49:32

@BrianZ: igen, csak svájc az egy demokratikus ország, ahol nem kell attól félni hogy akár ki is végeznek ha úgy jön ki a politikai helyzet.

nestrot10 2010.04.09. 08:50:31

Ez a mindig cukor van a szájábanul beszélő Percné Gór Nagy Ildikó, ( vagy hogy a szarba nevezik)menjen a p....be!

Gusztustalan egy paraszt buxa:)

nestrot10 2010.04.09. 08:54:30

Nyolc év ellenzékben is ( előtte meg 4 évig ...bár Pohl Péteresített ügység mellett nem lehetett megbüntetni a Fidesz bandát). is LOPTAK,CSALTAK,HAZUDTAK....Lejáratták az Országot, Uszítottak,...Rohadt Orbán nem járt be a parlamentbe, hanem valahol haknizott egy uszítással.
Nyugodjatok bele,hogy nagy Fidesz győzelem lesz! ---de egy év a Kossuth Téren zengi majd a nép az új jelszót! : ORBÁN (és bandája)TAKARODJ!!!!

BrianZ 2010.04.09. 08:56:42

@Valaki1: NAAA! Ki beszél itt kivégzésről? Arra '90-ben lett volna egyedül esély, de nézd csak meg, hogy csinált-e valamit Orbán '98-ban Bokrossal vagy Horn Gyulával? Pedig ők eléggé ellenszenvesek lettek a Bokros-csomag miatt.
Azért bárki, bármivel is ijesztget, semmi jel nem mutat arra, hogy ebben az országban politikus (nem a pici Zuschlagra gondolok) börtönbe kerüljön, illetve arra sem utal semmi, hogy pártszimpátia alapján legyen tisztogatás (MSZP kampány reklám). Ez blődli, egy jó kis politikai filmet kellene ebből az utóbbi húsz évből készíteni.

Lacapc 2010.04.09. 08:57:02

én nagyon remélem, hogy a kubatov-lista (és Orbán Viktor tegnapi felelősségre vonásos beszéde) felháborítja majd annyira az embereket, különösen a bizonytalanokat, hogy csakazértis elmennek és a fidesz ellen húznak, valamelyik baloldali pártra.

nestrot10 2010.04.09. 08:58:44

Kubatov választási csalásukat is megeszi a buta Magyar nép...megérdemlik a hülye magyar nyugdíjas banda aki beszopta a Fidesz banda dumáját. 0 évig nem kapnak nyugdij emelést (szal megtartják a vásárló értéket-ami nem azt jelenti,..de kúrvára buta a magyar Nép és ezt nem érti:)

nestrot10 2010.04.09. 09:00:28

Török Gábor-------olyan gusztustalan ott a képen melletted ez a Fidesz pártkatona ,... Gíró Szász, .....olyan a gúnyos mosolya mint az Orsós Orbáné!

nestrot10 2010.04.09. 09:06:01

Gagyi Orbán nem is meri az e-mail és Fax közötti különbséget,...csak előre megirt papírról beszél....hülye mint a tök...( ezt fejezte ki Kubatov pártkatona) Na marhák..ilyen min. elnök kell? ( ráadásul nem az idén barnult le...és a lánya neme Rachel ..tehát " vegyes" fajta) Hogy nem szólította meg még ez ügyben a Vona Gábor???????? hehehehehehe Kap majd a parlamentben a gonosz törpe a pofájára:)

2010.04.09. 09:07:00

"A haza nem lehet ellenzékben" Orbán
"A hideg leheletünket fogják érezni a nyakukban" Pokorni
"Hozzuk létre a polgári köröket, hogy ha kell együtt tudjunk mozdulni" Orbán

Meg is csinálták. Mostanra beérett a gyümölcs a Jobbik képében.

nestrot10 2010.04.09. 09:10:19

ITT AZ IDŐ-hogy ORBÁN ELTAKARODJON!!!!

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 09:10:22

@BrianZ: a jobbik hatalomra jutásakor garantált lenne a kivégzés, körúti lámpára felkötés.
a fidesz "csak" tönkreteszi és egzisztenciálisan semmisíti meg ellenfeleit, bár 2/3-os többségnél ők is visszahozhatják a halálbüntetést, amit mondjuk a hazaárulókra is alkalmaznak, onnan kezdve meg az a hazaáruló akit ők akarnak, azaz a komcsik ésatöbbi.

orbánnak amúgy is van komcsi fóbiája, csak azt tunám mi a lósz@r az a komcsi, mert manapság olyan itt nincsen, gyuircsányéknak köze sincs hozzá, ők igazi rablókapitalisták, lenin, ságvári meg a hasonlók pedig meghaltak,
jó esetben néhány nyugdíjas régi "becsületes, hithű" volt mszmp tagra lehet ráfogni hogy az.

ati27 2010.04.09. 09:10:54

Emberek.. Titkos szavazás mi? vastagbor.blog.hu/2010/04/09/rosszul_alairt_titkos_szavazat
Hogy egy klasszikust idézzek: "Eszem-faszom megáll" Milyen adatvédelem? Mit lép rá az ombudsman? Adatbázis mi?

Darth_Vader 2010.04.09. 09:12:38

Hülye fasz "nestrot10".

öcsi55 2010.04.09. 09:13:28

@Lacapc: @nestrot10: Savanyú a szőlő !
Ezeket az irásokat csak vicnek szántátok ugye?

2010.04.09. 09:16:38

Érdemes meghallgatni Kubatovot, hogy milyen hangnemben beszél: "komcsik", "nyuggerek".

Ez a szégyen, nem is az, amit tettek. És ezek tesznek nemsokára szert döntő, kiütéses többségre ebben az országban.

2010.04.09. 09:18:24

Szerintem nem szerencsés politikai ellenfeleinkre a hazaáruló szót használni. Akármelyik oldalunk, vagy sarokban állunk is.

ati27 2010.04.09. 09:19:45

@jeangabin:

Jaja tegnap én is elgondolkodtam, hogy ez az adatbázis ügy szívás lehet az MSZP-nek. Egyrészt az ügy jellegéből adódóan visszatámadásra ad módot.. (pl a köteles beszéd nem, mert a másik oldal nem "kötelezett") Másrészt a Szocik szopóágra kerülnek, és már az első forduló után lesz sok-sok csalódott-elkeeredett ember, aki kiesik.. (Ha már most nincs..) Ezért elég nagy a valószínűsége, hogy valaki "dalolni" fog.. Nem lennék meglepve, ha a fidesznek már valaki eladta volna a lementett szoci adatbázist.. Mondjuk eg"vádalku" modell szerint. No ezen agyaltam éppen, és mire végeztem a gyerekfürdetéssel már volt is egy videó a neten.. :)

A másik dolog amin agyalódtam, és részletesen kifejtettem egy másik blogon (inkább copyzom):

Nekem gyanus ez a dolog.. Ugye már mindenki tudja, hogy az MSZP 2002-ben is ilyen adatbázis alapján mozgósított. Hogyan lehetne megszopatni őket.. Kubatov gyere mán neked jó a hangod beszélj csak egy kicsit a mikrofonba.. Ugye ügyesmanager vagy. No a feladat: el kell adni hogy van egy faja adatbázisunk.. (mert ugye van egy jó kis videonk az MSZP-éről) Persze majd valahogy eljuttatjuk a kuruchoz. Aztán megnézzük a hatást. Ha a szocik ráharapnak akkor 2 légy.. Kurucról informálódnak, meg ütősen el lehet sütni a videónkat... Kis idő mulva: Hehe ráharaptak! Pff.. ez még jobb Lendvai nem tudja honnan a hír! Persze véletlen kilóg a kurucos cikk reklámostul a brossurából.. :) No ez jobban sikerült mint gondoltuk.. Ja és már csak az kell hogy rettegve kitakaritsák az adatbázist, pont a választás előtt.. No, már csak egy KV meg egy laza cigi.. :)

nestrot10 2010.04.09. 09:21:57

@Félkegyelmű: te seggnyaló.. buj be anyádba vissza....

Flúgatlan 2010.04.09. 09:22:59

Hé! Hivatásos gyűlölködők, félelemkeltők! Legalább itt ne tegyétek tönkre a viszonylag kulturált légkört.

Persze, nem szép, amit Kubatov úr mondott, ha törvénytelen, vizsgálják is ki, ha kell, büntessenek, de

a) Tegyék ezt meg a másik oldalon is.

b) Tegyék meg visszamenőleg is, hogy aki részese volt az egykori állampárt káderlapjainak gyűjtésében, az ebből származó anyagok felhasználásában, azok is bűnhődjenek. Sok MSZP-s politikus szállna el egy ilyen szűrőn. (Pl. Lendvai)

c) A hivatalos riogatók meg abba gondoljanak bele, hogy 1998-2002 közt nemigen volt jele valamiféle pártszimpátia-alapú tisztogatásnak. Ha most mégis ez jönne, bőven van az MSZP-nek kapcsolata a bíróságokon, rendőrségen, médiában, ... hogy feltárja/feltárassa ezeket az eseteket. De ilyen még nem történt, a Fideszre ez nem volt jellemző, így kár most eszetlenül riogatni mindenkit.

sas70 2010.04.09. 09:29:40

A kérdés az, hogy lehetnek ilyen balhék. A válasz pedig egyszerű. Azért lehetnek, mert a politikusoknak nem az az érdeke, hogy tiszta viszonyok legyenek, hanem az, hogy lehessen a zavarosban halászgatni. El lehet kenni ügyeket, és fel lehet "robbantani" ilyen bombákat igény szerint. Az embereknek kenyér kell és cirkusz, de ha a kenyér száraz, akkor jó nagy cirkusz. 20 év telet el a rendszerváltás óta, és azóta csak egyre nagyobb lett a néphülyítés. Abban van a legnagyobb egyetértés, hogy semmiben nem értenek egyet. Mi lesz közben az országgal? Ki a lófaszt érdekel? Az az érdekes, hogy legyen konc amit szét lehet osztani. Tehetségtelen, de párthű emberekkel betölteni zsíros állásokat, ha meg az éppen nem megy, akkor majd valami jó kis tanácsadói szerződéssel is ki lehet venni a lóvét. Egyet neked, egyet nekem és csendben is maradtunk. Néha feldobunk pár gumicsontot, oszt jónapot!

ati27 2010.04.09. 09:35:48

@barli:
Tényleg lekapcsolták! Tegnap simán eljutottam a bejelentkezésig.. Ma meg.. Na ez egy beismerés.. Persze eső után köpönyeg.. :)

barli 2010.04.09. 09:52:40

@ati27: most azt az emailt vagy sms-t kéne valahogy elkapni amiben az aktivistáknak elküldik az adatbázis új címét :)

Apropó, van egy ilyen is, ki tudja ez mire valo?:

fregatt.mszp.hu/

zimzim 2010.04.09. 12:15:38

Tegnap nagyon beparáztam ezen a Kubatov dolgon, hogy ezen csúszik el a Fidesz. Mára már látom, hogy túlreagáltam a dolgot.

Nem is azért, mert az egész dolog egy lufi, minden pártnak van listája, lehet vitatkozni, hogy az MSZP-é vagy a Fideszé részletesebb, törvénytelnebb, titkosabb, stb.
De nem ezért nyugodtam meg, hanem azért, mert az átlag választópolgárt nem érdekli ez az egész felhajtás. Ez csak egy újabb sárdobálás, amitől az aki amúgy sem ment volna szavazni, most igazolva érzi magát. "megmondtam milyen mocskos dolog az egész". De ettől nem fog az MSZP-re szavazni senki.

Végül sztem marad az, hogy a Jobbik lőtt egy öngólt, mert a nagytestvér köreiben végleg ellenséggé tették magukat. Ezzel nem szednek le szavazókat a Fideszről. Inkább összezár a megtámadott tábor.

Hajrá Fidesz!

pannonfunk 2010.04.09. 12:28:19

Azon filózom, hogy még egy lehetséges hatás van.

tudjuk, hogy hol van a fidesz adatbázisa? Nem. Fogják használni most vasárnap? Naná.

Tudjuk, hogy hol van az mszp adatbázisa? Igen, crm.mszp.hu. Elérhető? Legalábbis közvetlenül, browserből nem, még a ping és az ssh is le van tiltva. Fogják használni a szocik most vasárnap?

Na?

kenderesi (törölt) 2010.04.09. 13:24:37

@ati27:
Azért kicsit meredeknek érzem a logikádat. Ha jól értem, azt mondod, hogy nem másnak, mint egy fideszes kampánystratégának jutott eszébe az az első pillantásra meglepőnek tűnő, ámde zseniális ötlet, hogy így két nappal a csendesen, feltűnés nélkül csörgedező Fidesz kampány vége előtt robbantsanak egy nagyot, és zavarják meg az állóvizet. Mindennek kézenfekvő megoldása egy, a saját pártigazgatótól származó hangfelvétel kiszivárogtatása, amelyen a politikus arról beszél, hogy hogyan listáznak Pécsett név szerint 15 ezer "komcsit", és hogyan kell az ilyen adatbázist országossá fejleszteni a közelgő választásokra. Igen, napnál világosabb, hogy ezzel a hajrában jó nagyot tudnak ütni az Mszp-n, és még véletlenül sem saját magukon. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznek az a jól felfogott érdeke, hogy az utolsó két nap feljelentésektől, OVB elmarasztalástól, ombudsmani vizsgálattól, valamint a Fideszhez kapcsolt autoriter remineszcenciák feléledésétől legyen hangos.

ati27 2010.04.09. 14:28:38

@kenderesi:
Igen, kicsit meredek bevallom. De Képzeld, ha igaz, akkor mit nyernek: most egyelik az adatbázist. Tehát pont akkor nem tudják használni mozgósításra, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.. Tehát kilőva a 2002-es 2006 os technika. Biza nem hülyék a politikusok és a tanácsadóik sem..Voltak a történelemben már fondorlatosabb megoldások is. Hidd el! Másrészt ez valószínüleg már a 2. fordulóra szól.

ati27 2010.04.09. 14:33:05

@pannonfunk:
Ott a pont. Erre gondoltam. Az egészben csak egy logikai csavar van.. Persze "kicsit" drasztikusan kellet megfogalmazni, hogy ráharapjanak a kurucnál, majd ezután az mszp-nél..Gondolod ha virágnyelven lett volna megfogalmazva akkor nem lett volna gyanús? Enyhe kockázat van a dologban bevallom.. :) Persze lehet hogy túl színes a fantáziám..

pannonfunk 2010.04.09. 14:45:18

@ati27: Szerintem túl színes a fantáziád. Nagyon sok fideszes szevazót elvitt a jobbik, és nagyon durva kampány folyt a jobbikos aktivisták, képviselőjelöltek ellen, én nem csodálkozom azon, hogy valaki felnyomta Kubatovot a jobbiknál.

Én csak annyit írtam, hogy ennek ellenére lehet, hogy jól jön ki belőle a fidesz.

asdqwer1234 2010.04.09. 14:55:45

Szerintem egyébként ez a Kubatov-beszéd egy óriási politikai öngól a Jobbik részéről, de meglátjuk.
Egyrészt béna az időzítése, egy szaftos botrány kirobbantásához nem elég három nap, egy nagyobb csütörtöki lerészegedés hatása alól pont a kampánycsend közepén tér magára a bizonytalan szavazó, és már le is maradt az infóról. :-)
Másrészt semmi olyan nincs benne, amit ne tudna már rég mindenki.
Arra viszont tökéletes, hogy az elmenjek/ne menjek skálán előbbi irányába mozdítsa el a "ha szavazok, akkor jobb híján a Fideszre" gondolkodású bizonytalanokat.

pannonfunk 2010.04.09. 15:01:38

@ati27: @asdqwer1234: Ha naggyon-naggyon összeesküvéselméletező akarok lenni, akkor még a következő forgatókönyvet is el bírom képzelni:

- fidesz lepaktál a három országos tévével, hogy lesz majd egy fideszes botrány, kussolják el
- feldobják a kurucznak Kubatov hanganyagát
- szinte csak a HírTV hozza le, ahol a fidesz-jobbik között ingadozó szavazók besokkolnak, hogy hű de csúnyák a jobbikosok
- persze a maszop lecsap az ügyre, mint a tyúk a takonyra
- feldobják a tecsőre a crm.mszp.hu oldalt is
- a crm.mszp.hu oldal leáll

Ez is egy forgatókönyv, csak én vettem részt fidesz kampányban, ennyire nem nagy kombinálók a fiúk. Persze négy év alatt ki tudja, hova fejlődtek.

asdqwer1234 2010.04.09. 15:12:03

@pannonfunk: Nem olyan földtől elrugaszkodott összeesküvés-elmélet ez. Az ilyen kiszivárogtatásoknál szerintem az alapfeltevés nyugodtan lehet az, hogy legtöbbször az szivárogtat, akinek első pillantásra árt a történet.
Sokkal nehezebben hihető az a verzió, hogy pont annál a mókusnál volt "magnó", pont akkor amikor Kubatov kényes témáról beszélt, aki (nem is olyan sokkal) később annyira kiábrándul a Fideszből, hogy fel is használja ezt ellene.
Ennél még a tégla is hihetőbb verzió, mert akkor nem véletlenül volt ott sem a mókus, sem a magnó. De akkor meg minek várt vele eddig.

pannonfunk 2010.04.09. 15:23:05

@asdqwer1234: A fidesz ifjúsági tagozatában szemtanúja voltam egy nagy összeveszésnek. A megsértett fél pedig pont a radikálisabb vonalat képviselte. Volt szó korábban, hogy vagy 500 volt fideszes aktivista állt át a jobbikhoz. Úgyhogy el bírom azt is képzelni, hogy valamely megsértődött emberke vette fel a beszélgetést, hogy "jó lesz az még valamire...". Persze a nagyot csavarunk a dolgon sem teljesen elképzelhetetlen.

asdqwer1234 2010.04.09. 17:10:14

@pannonfunk: Na "a jó lesz az még valamire" pont az, amiben megintcsak nem hiszek. Ha csinálok valamit, amit komolyan gondolok, akkor nem gyűjtök anyagot arra az időre, ha esetleg majd mégsem fogok hinni benne. Ha meg nem hiszek benne, akkor nem csinálom.
Aki gyűjt, az szerintem kizárólag érdekből van ott, ahol éppen van, és tudatosan készül arra, hogy nemsokára máshol lesz. Ezért gondolom úgy, hogy ha valakitől más számára kényes anyaghoz juthatsz, akkor a legjobb ha köszönöd szépen, és a közeledbe sem engeded az illetőt. Mert legközelebb a másik félnek fog árulni valamit, abban biztos lehetsz. Amolyan gerinces fajta.

nem1rem1 2010.04.09. 17:58:58

Sólyom Lászlót 1998-ban ismertem meg. Persze, nem személyesen, hanem egy, a TV-ből kicsempészett videofelvételről, egy tévés vitáról (N.B. a vágott verziót úgy másfél évvel később adta le a tévé.) Ebben a beszélgetésben Sólyom László meggyőzően érvel a személyi szám használata ellen (akkoriban ugyanis még az Ofotért is a személyi szám alapján tartotta nyilván a szemüveg-készíttetőket).

Sólyom László szerint az ilyen általános azonosító használata azért aggályos, mert ez alapján egy emberről töméntelen mennyiségű adatot lehet nagyon könnyen összegyűjteni és nyilvántartani, amit bármikor, bármilyen céllal fel lehet használni ellene.

A Kubatov-ügy kirobbanása után nekem személy szerint három reakcióm volt, a következő sorrendben:

1. Vazz... (Nem részletezném, szerintem érthető).
2. Érdemes-e Kurucinfót legitimizálni azzal, hogy egyáltalán figyelembe vesszük azokat a kártyákat, amiket a Fidesz legszebb idejére elékeztető módon, hatékonyan, bár elég aljas módon vezet elő?
3. Vajon mikor és mit fog erre reagálni Sólyom László?

Sólyom László nyilván nem akarja befolyásolni a választások menetét. Talán még akkor sem tenné, ha hasonló tartalmú felvétel nem a Fideszről, hanem az MSZP-ről került volna elő, különösen, hogy egyelőre még semmi sem bizponyított, bármennyire is (99,9999%-ig) valószínű és valószerű.

De mikor fog megszólalni Sólyom László, ha egyáltalán, és mit fog mondani? Saját eddigi munkássága, aktuál-politikától független értékrendje felül fog-e kerekedni érzelmein, illetve praktikus mérlegelésén?

Igazán kíváncsi leszek, nagyon őszintén, és nagyon komolyan!
süti beállítások módosítása