Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:15

Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek hitelesen félreverni a harangokat, és vajon mennyire rezonál minderre a média”.

Mi is történt azóta? A pártok közül a Jobbik az őszödi beszédet emlegetve, de mégis visszafogottabban reagált, az MSZP akciózni kezdett és még Gyurcsány Ferenc is megszólalt („a Fidesz-kormány ezzel bűnben fog megszületni”), az MDF pedig farkast kiáltott. (Az LMP nem szólalt meg, ők ma azzal voltak elfolgalva, hogy  borsot törjenek a "mindenkivel vitatkozom, de azért vele nem" állásponton lévő Bokros Lajos orra alá.) A média egyes részein áttört az ügy, máshol – különösen feltűnő volt a két legnagyobb nézettségű kereskedelmi tévé tegnapi tartózkodása – alig vagy egyáltalán nem. Talán csak az adatvédelmi biztos megszólalása volt olyan, amely egyértelműen erősítette az ügy botrány-jellegét. Mára kiderült az is, hogy a beszéd feltehetően azon a tavalyi balatonszárszói fideszes ifjúsági találkozón hangzott el, ahol amúgy később én is részt vettem egy beszélgetésen. Az ügyet elindító portál egyébként egy órával ezelőtt kitett egy újabb, kevésbé erősnek látszó részletet a beszédből, illetve utalt arra, hogy lehetnek még kényelmetlen hangfelvételek a birtokukban.

De vajon közelebb vagyunk-e a tegnapi kérdés megválaszolásához? Lehet-e az ügy fordulópont, vagy ahogy az Index fogalmaz: "Kubatov lesz 2010 Kövér Lászlója, aki az ellenfél gólvonaláról öngólt sarkaz"? Mindent mérlegelve számomra úgy tűnik, hogy bár az ügy okozhat nehéz órákat a Fidesznek (és különösen a Fideszen belül a főszereplőnek), alapvető változásra nem érdemes számítani. Sem az ügy jellege, sem az időzítése, sem a pártok reakciója és a média viselkedése nem látszik egyelőre olyannak, hogy három nappal a voksolás első fordulója előtt lényegi fordulatról beszélhessünk. A Fidesz nem fogja emiatt elveszíteni a választást, mint ahogy az MSZP sem érheti el az ügyet meglovagolva az egyharmados parlamenti mandátumarányt. Miután azonban a Fidesz kétharmada néhány egyéni választókerület eredményén is múlhat, a második fordulóra még lehet hatása, ha a párt politikai ellenfeleinek sikerül folyamatosan napirenden tartani a témát. Ma tehát sokkal inkább látszik úgy, hogy esetleg a két forduló közötti kampányban, illetve hivatkozási alapként a későbbiekben lehet politikai jelentősége, most vasárnap azonban már nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr801905050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 14:17:24

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Orbán - A bukás 2010.04.09. 05:44:15

A jól ismert Hitler utolsó napjai videóban ezúttal Orbán kétharmada a téma. Kubatovra, Kövérre és Vargára igen dühös a Vezér:

Trackback: Kössön választási szövetséget a Jobbik és a Civil Mozgalom! 2010.04.08. 21:01:50

Döbbenetes dolgokat fogok most leírni!Mialatt a Szavazatszonda c. blogbejegyzésemet bütyköltem, többször elvégeztem a belinkelt oldalon található tesztet. Az eredmény engem is meglepett: nekem, aki Jobbik szimpatizánsnak gondoltam magam, három tesztből...

Trackback: Orwelli diktatúrát készít elő a Fidesz - a sajtóosztály menekül 2010.04.08. 20:52:12

A neofasiszta kuruc.info portál az elmúlt órákban publikáta a Fidesz nagyszabású adatbázisépitésének részleteiről szóló hangfelvételt. A felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél arról, hogy a Fidesz tisztában van minden magyar választó ...

Trackback: Kubatov-szindróma 2010.04.08. 20:42:52

avagy hogyan lesz adatbázis-gate egy elszúrt személyzeti politika eredménye Akit a Kubatov-gate lényege érdekel, könnyen tájékozódhat a neten a legkülönbözőbb forrásokból, például Walter Melone kolléga friss posztja alapján

Trackback: Nekünk Kubatov nem mondott semmi újat 2010.04.08. 20:17:43

Most min is kell csodálkozni? Kubatov elmondta, hogy a Fidesz listázza ki kicsoda és kit szeret vagy nem szeret?  Ugyan. Tessenek Esztergomba költözni néhány hónapra és nem is lesz ez olyan meglepő!  2009. szeptembere, a "Viktor seg...

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 19:02:52

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehetne elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfel...

Trackback: Az MSZP is nyilvántartja "ellenségeit" 2010.04.08. 18:58:29

Előbb nézd meg jól ezt a képet. Lendvai Ildikó a kurucinfó kinyomtatott példányát lobogtatva sopánkodik a csúnya Fideszről, aki nem csak a szimpatizánsok, de más pártok szavazóit is nyilvántartja. Micsoda dolog ez!Most pedig tekintsd meg az alábbi vide...

Trackback: Diktatúra vagy demokrácia? 2010.04.08. 18:13:14

Gondolom sokan vannak, akiknél a minap kirobbant Kubatov ügy kiverte a biztosítékot. Bevallom engem is meglepett a dolog. De nem is az, hogy a Fidesz listákat készít a szavazóiról, illetve azon szavazókról, akik a másik oldalra szavaznak (a komcsik), s...

Trackback: Kubatov 2.0 - A Fidesz pártigazgatója ezúttal választási csalásukkal henceg 2010.04.08. 17:55:34

Miért gondolom én úgy, hogy most a kuruc.info lehet a legnézettebb oldal a "tisztelt ház" körében?... function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u...

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.08. 17:27:53

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2010.04.08. 22:48:13

@Megfigyelo:

Amint látom túlélted.
Én meg 2002-2010 között,de én is túléltem,pedig most lövöldöztek is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:48:39

@kíváncsivagyok:

"Szili választási szórólapjait a FIDESZES aktivisták dobálták be a VÁLASZTÁSOK NAPJÁN a postaládákba !"

Ebben meg mi a bukta, hö?
Ennél még az is húzósabb történet, h a jobbikosok éjjel letépkedték mások plakátját.

Róbert__ 2010.04.08. 22:49:28

@Megfigyelo: Lásd az előző kommentem. Totál tévedsz, ott van a videó előtted, csak végig kell nézned figyelmesen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:51:01

@Megfigyelo:

A Fidesz kijelentette, nekik csak legális adatbázisuk van.

Az meg a lófaszt nem érdekli, h szerinted az MSZP adatai legálisak-e vagy sem. Szerinted igen, mert te az ő droidjuk vagyol. Pont.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:53:00

@Don T. Boy:

Húúúúúúúúúú, az a videó!!!!!

Hát ha ez törvényes, akkor megcsókolom Kiszel Tündét a Hősök terén fényes nappal. Brrrrrrrrrrrrr....

Megfigyelo 2010.04.08. 22:56:22

@Hóember: 98 és 2002 között Orbán már elkezdte kiépíteni a diktatúrát, de még kénytelen volt választásokat rendezni. Most viszont már Rákosi módszereit fogja alkalmazni, esetleg némi hitleri beütéssel... Az itt bloggolók többsége vinnyogni fog másfél-két év mulva,. hogy hova jutottunk, mindent a párttitkár (pardon fidesz-elnök) dönt el. Viszontlátásra a napi Magyar Hírlap félórán munkakezdés előtt!

Adja isten, hogy ne legyen igazam!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:56:32

Összegezve a mai estét:

kipukkadt az adatbázis lufi, mert a maszop legalább olyan sáros.

Az ügyből két párt húzhat hasznot:
leginkább az LMP, akit immár biztos befutónak látok, aztán a Jobbik, amely pár %-kal rácáfol majd az utolsó kutatási eredményekre.

Holnap frontális támadás az MSZP törvénytelen adatbázisa ellen. Lehet emiatt aggódni a demokráciáért, ha

az nem aggasztotta a Megfigyelő-féléket, h az NBH az utóbbi pár évben folyamatosan pártpolitizált közpénzen. A nemzet titkosszolgálatát használta fel a szálakat mozgató bűnöző banda.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.08. 22:58:08

@Megfigyelo:

Az ország másik fele szerint meg '98-'02 között jó volt magyarnak lenni.
Valszeg téged ez hidegen hagy. Kék-fehér ország vár.

6.Lenin 2010.04.08. 22:59:22

@NEM DF:

Adatbázist készítek a rettegőkről.

Nyárra szertnénk piacra dobni néhány gyártmányunkat:

Menekülésre előkészített ,különböző méretű és szinű bőröndöket,túlélő készleteket,luxus rejtekhelyeket.
Mikroprocesszoros jajveszékelőket.

Természetesen legalis az adatbázis,mint mindegyik.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 22:59:35

Maszopos droidoknak jelzem: saját csinovnyikjuk ismerte el, hogy a videón látható adatbázis az övék.

index.hu/belfold/2010/valasztas/elokerult_a_szocialistak_adatbazisa/

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint a videóban látható adatokat, azaz hogy ki nem adta oda a kopogtatócédulát, szigorúan tilos gyűjteni.

Azonnali feljelentést követelek!

Viharzóna 2010.04.08. 23:01:26

Orbán Viktor olyan mit a hal, lásd a mai kampányzáróját, csak a maga összekreált közegében érzi jól magát , egyébként meg vergődik mint a partra vetett hal, amikor kiemelik a vízből. Kubatov betett magának, majd a választások után eltüntetik a süllyesztőbe. Ma Szíjjártó Péter az M1-en végrehajtotta a szerecsen mosdatást. Ők nem voltak soha, de soha csalók...He,he,he, nyihaha. Miért kell a Magyar Embert hülyének nézni?!. A tétovázóknak remélhetőleg sikerült segíteni a döntéshozatalukban.

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak, hogy kikre is szavazzanak! Hajrá Magyarország, Hajrá Magyar választópolgárok! Vigyetek el mindenkit szavazni, és döntsetek a legjobb és legtisztább lelki ismeretetek szerint!

mg007 2010.04.08. 23:04:10

Nem értem itt a sok kommentelő nagy fideszes lelkesedését. A fidesz az egész kampány alatt nem mondott semmi konkrétat, ha mégis mondott, akkor arról beszélt, hogy ne várjunk csodákat stb., emellett végig kerülte a vitát másokkal, aljas magánéleti dolgokkal próbálta lejáratni a jobbikot, a mostani kiszivárgott felvételek kapcsán a válaszuk kimerül az ellenfelek vádlásában...
Mégis miért vagytok ezek ellenére mégis úgy oda a fideszért?

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:04:20

@Viharzóna: Te követed a fejleményeket vagy csak mantrázol? :)
Kicsit le vagy maradva! :) :) :)
Megint tökönszúrtátok magatokat! :) :) :)

jeangabin 2010.04.08. 23:04:44

Tök egyértelmű, hogy minimum a 2 nagy pártnak van ilyen listája, nyilvántartása. Ez nyílt titok volt eddig is szerintem mindenki előtt, akinek legalább hozzávetőleges szinten van/volt némi tájékozódási képessége és igénye a politikai palettán szereplő erők közti tájékozódáshoz.
Sima józan paraszti ésszel, ha pártvezér vagy... Gyűjtik az embereid a kopogtatót... Mondjuk kertvárosi övezetben végigmennek az utcán... Jönnek a házszámok szépen, sorban... 52-es szám: kurvára örültek nekünk... 54-es: elküldtek az anyánkba... 56-os szám: még nem tudják, bizonytalanok, befolyásolhatók...
És már készen is van a lista: ebben és ebben az utcában ezen házszámok alatt laknak a híveink, itt a bizonytalankodók, itt pedig a merev elutasítók...
Ezzel semmi gond nincsen.
Innentől kezdve aktivistát küldeni a merev elutasítóhoz fölösleges, fölhívni is az a megvásárolt adatbázisból, ehelyett mozgósítjuk a tutit: címe megvan, telefonszámot leszedjük az online telefonkönyvből például, és kész.
Dolgoztam már olyan munkahelyen, ahol a környezetem totál más politikai beállítottságú volt, de sosem volt belőle problémám, mert mint embert, szerettek. És én is őket ellenére annak, hogy tudtuk egymásról, hogy a szavazófülke magányában hova húzunk...
Persze majd esetleges leépítéseknél jön a mantra, hogy csak mszp-seket rúgtak ki a lista alapján, nade kérdem én: azt a másik oldal honnan fogja tudni, hogy akiket kitettek, azok azok? Csak nem a saját listájukból? És akkor azt hogy? Csak neeem???
Az meg, hogy majd a pályázati pénzeket is aszerint osztják... Marhaság!
Minden pártnak megvan a maga gazdasági holdudvara (is), illetve a maga pereputtya, rokonsága, akiket helyzetbe hoz, ahhoz nem kell listákat böngészni, hogy ki nyerjen egy-egy pályázaton...
Az egész népképviseletnek csúfolt választósdi erről szól amúgy is: nem a nép érdekeinek képviselete a lényeg, hanem a saját finanszírozóim, támogatóim kielégítése.
Jelen esetben az MSZP sem azért aggódik, hogy az ún. kisember miféle méltánytalanságoknak lesz kitéve, az csak a maszlag... Hanem hogy a klientúra bukik, a felügyelőbizottsági meg követségi, meg mindenfajta egyéb zsíros falatok nem az ő gyomrukat tömítik, hanem a másikét...
Jó kis műbalhé ez.
Érdemben nem befolyásolja a pártpreferenciákat, de szükség van rá.
Nem azért, hogy majd ettől a Fidesz elveszíti a választásokat, mert azt már akkor is biztosan nyeri, hogyha Orbánról kiderül, hogy pedofil állat és feketemiséket tart az elnökséggel egyetemben, ahol kutyákkal közösülnek...
A cél az, hogy hátha azon az 1-2-3%-nyi eltántorodón múlik a 2/3-os többség megléte, avagy nem léte.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:07:15

@H@mster: Ez kemény! :)
Nincs jó napjuk a fiúknak.

Szerintem ha nem borít a kuruc, minden maradt volna a régiben. Így OV kénytelen volt kiadni a megfelelő utasításokat. Vona és bandája még hátra van, de ami késik, nem múlik. Kár volt rángatni az oroszlán bajszát.

panelburzsuj 2010.04.08. 23:08:45

@Megfigyelo:

Ne legyél már ilyen rövidlátó: ha diktatúra, akkor munkahely, meg meló is. A honépítésben szükség lesz minden kézre! A munkából kikopottakat is vissza fogják szoktatni: minden cigány két magyar közé lesz befogva, hogy a szegregációt is leküzdjük.

Think positive! :)

6.Lenin 2010.04.08. 23:11:42

@Viharzóna:

Én sem vártam változást az előző kormánytól.
Nem is csináltak mást,mint az elmúlt 50 évben,hazudtak,loptak.
Nem voltam demokrata,mert másként gondolkodtam,mint GyF.Másodrendű állampolgár voltam.
Nem vettek be sem a BKV-s,sem a többi buliba,még végkielégítést sem kaptam.
Türelmes voltam,kivártam.

Most Te jössz,légy türelmes,ilyen a demokrácia.

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 23:22:02

@malacz69【ツ】pezsgője még 3 napig hűl: A Nagybetűs szavakat is olvasd el ! Törvénytelen lenne, ha az MSZP - sek dobálták volna be ! ÍGY VISZONT BŰNCSELEKMÉNY! Provokáció.

6.Lenin 2010.04.08. 23:22:06

Szeretném,sőt követelem,minden adatbázis legyen nyilvános.

Szeretnék többet megtudni,magamról.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 23:28:01

Kíváncsi vagyok, fog-e holnap tüntetni Fletó az ő demokratikus barátaival az ocsmány adatbázisok ellen!?!? :)
És ha nem, akkor hogy fog kihátrálni ebből? Náthára hivatkozik? :)
Legalább várt volna pár órát ez a hülye, mielőtt megint lejáratja az egész maszopot! :)

ssi 2010.04.08. 23:28:46

@kíváncsivagyok:
lista 1. = akik önként adták meg valamikor az adataikat (kopogtató cédula, aláírás gyűjtés), vagy legálisan megvásárolták a pártOK!
lista 2. = olyanokról, akik nem tudták, hogy listát készítenek róluk, s miért is? - mert akkor éppen az a párt szimpatikus neki, s ezt miért is?

vélemény 1. ma estig (csak Kubatov-ügy), vélemény 2. azóta (MSZP-ügy is, ha kicsit másmilyen is) + T.G. figyelmeztetése: egyenlő mércével mérjünk!!!!!!!!!!!!, de ezt még gyakorolni kell

Mi minden kerül elő hirtelen itt a finisben? Azt még értem, h a pártok idegesek, de mi, a választók lehetünk higgadtabbak is

Ríka 2010.04.08. 23:33:18

Kiváncsivagyok:Ha valami törvénytelen az bűncselekmény is.
Olyan nincs hogy" ez csak törvénytelen " kategória.
Én inkább arra lennék kiváncsi ,hogy lehet az hogy a Fidesz adatbotrnya a Kurucon fő helyen van ,az MSZP adatbotránya pedig huszadrangú kis cikkecske,ráadásul benne még nem is támadják érte az MSZP-t.Vajon miért?

NEM DF 2010.04.08. 23:43:03

Az ominózus MSZP-videó szövege:

www.mti.hu/dokumentumok/cikk/470899/

Néhány részlet:

"egészében fel vannak benne térképezve más politikai párthoz tartozó erősebb szimpatizánsok"

"férfit, nőt, intézményt akarok látni, céget akarok látni, más pártszimpatizánst akarok látni"

"látod a nevét, a címét, az e-mail címeket, mindenkihez, mindenkihez van telefonszám. Ezt különböző titkosított, meg nem titkosított adatbázisokból föltöltik"

"választópolgár neve, lakcíme, és utána pedig, utána van itt benne egy egyéni azonosító kódja"

"jól ki lehet válogatni, hogy ki tartozik a mi választói bázisunkhoz, és ki tartozik más pártokhoz"

Sokatmondó a "kopogtatócédula - meglátogattam, nem kaptam meg" opció is az MSZP CRM-jében.

Róbert__ 2010.04.08. 23:43:17

@Ríka: gyönyörű költői kérdés :) Önmagát válaszolja meg...

jeangabin 2010.04.08. 23:46:11

@Ríka: Végülis nah... Egységben az erő: közös ellenség a fidesz. Mszp-Jobbik egy a harcban!
Ha tetszik nekik, ha nem, egy platformon állanak...
Már nem az a Jobbik kottája, hogy a kizsákmányoló zsidó karvalytőke és az ő helytartóik, az Mszp és a letűnt Szdsz, meg az ingyenélő cigánybűnözők, stb., hanem a FIDESZ, a Kubatov...
Az MSZP sem arról harsog, hogy a fasiszta-náci veszélyt megtestesítő Jobbik a 2. legerősebb parlamenti tényezővé növi ki magát, hanem a Fidesz...
A Fidesz manapság egymagában a Jobbik részéről borzalmasabb métely, mint a zsidó kizsákmányoló multinacionális karvalytőke és a cigányság hordái együttvéve.
A Fidesz manapság egymagában az Mszp részéről borzalmasabb métely, mint a magukfajták és magunkfajták náci gárdistái, nyíltan cigányozós és zsidózós tömegei...
Egyszerűen gusztustalan ez az egész, de főleg a Jobbik. Kilóg a lóláb rettenetesen és szinte fáj az a merev sötétség, ami abból a szervezetből terjeng...

panelburzsuj 2010.04.08. 23:46:43

@Ríka:

Viszonylag egyszerű: Kubatovot, a Fidesz pártigazgatóját égetik, nem az adatbázist. A maszop-adatbázison matató névtelen operátorral mit kezdjenek?

A törvénytelenségen ez persze mit se változtat. De annak, hogy egy párt törvébnytelenséget művel, még országosan ismert arccal sincs túl nagy hatása a kedves választókra, nemhogy önmagában.

Pro memoria: pártfinanszírozás. Törvénytelen? A makulátlanságra kevesebben fogadnának. Ehhez képest most vasárnap többmillió választó fog hazafias lekesedéssel ikszelgetni a (jó részben) törvénytelen pénzekből futtatott pártokra.

És amíg leigazoljuk, miért is ne tennék?

Francois Pignon 2010.04.08. 23:47:52

@Ríka: "Ha valami törvénytelen az bűncselekmény is."
Tévedés.

pannonfunk 2010.04.08. 23:49:30

@teljesenertelmetlen: a szakállas vicc parafrazeálva:

- Hé, te Fletó!
- Één, milyen adatbázis?

a cmr.mszp.hu annyira, de annyira legális, hogy már le is kapcsolták.

ssi 2010.04.08. 23:52:24

@Ríka:
Az eltelt idő miatt is. A friss hír elemzéséhez idő kell, az állásfoglalást pedig jól meg kell fontolni (a profik tudják ezt)

Tegnap a 2 nagy keresk. tévé se foglalkozott Kubatovval, s ma is csak szűkszavúan, pedig ez többekhez eljut, mint a kurucinfo

Reméljük az MSZP-s videót is ugyanúgy kivizsgálják az illetékesek

Képzeld el, h a pártok itt az utolsó percekben múltbéli videókat s egyebeket borzasztóan kutatnak... mi pedig kinek is higgyünk, s kinek ne? Elmegyek szavazni, de én nem nézek majd parlamenti közvetítéseket, politikai műsorokat, mert nem nekem valóak, de úgy érzékelem, másokat is túlságosan kiborítanak

Bougheau Tschichka 2010.04.08. 23:56:43

LENDVAIT AKAROM, LENDVAIT AKAROM!
Nyilatkozzon kinyomtatott lapokkal az MSZP titkos adatbázisáról!

Ja, és el ne felejtse, hogy "NEM LE-SZ GÁZÁ-REME-LÉS"

Ríka 2010.04.09. 00:00:00

Panelburzsuj:Az azért elvárható lenne tőlük,hogy ne védjék az MSZP-t ,esetleg ott lehetne a másik mellett szintén főcímben.De ha elolvasod a cikket gyakorlatilag védik az MSZP-t .
Francios Pignon:Gondolom lehetnek árnyalatok közöttük ,de a lényeg a törvénysértés.

jeangabin 2010.04.09. 00:02:17

Tetszik, hogy a kuruc.info-n a kommentár kételkedik az mszp-s aktivista valódiságán, aki bemutatja a cmr-t, nade kérdem én: ha valaki nekik a fideszből lepasszolta ezt a hanganyagot, kvázi hátba támadva ezzel a pártot, miért ne tehetné meg egy mszp aktivista is, aki teszem azt, csalódott?
Az mszp adatbázisánál rögtön ez a hangsúly, hogy igazi aktivista-e az illető, meg hogy ilyen videót bárki gyárthat... Mintha csak enyhíteni akarná a dolog élét, miszerint a másik sem különb...
Természetesen kreálhatta ezt a videót a Fidesz is simán, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy a másik pártnak is ugyanaz a technikája, mint emennek...
Ezt is megértük: a kuruc.info-n jobban kutyázzák a Fidesz-t, mint a hazaáruló, karvalytőkének édes hazánkat kiszolgáltató Mszp-t...
Nem mellesleg az a kuruc.info aggódik a lista miatt, amelyik seperc alatt bárkinek a telefonszámát és lakcímét kidobja címoldalra.

Ríka 2010.04.09. 00:05:10

@manyike: Az eltelt idő erre nem mentség.A kuructól legalábbis nem.Ráadásul már eltelt pár óra és a kuruc mint tudjuk ha érdeke fűződik hozzá elsőként reagál.

NEM DF 2010.04.09. 00:07:10

@jeangabin: MSZP-Jobbik koalíció: összenő, ami összetartozik

Róbert__ 2010.04.09. 00:07:27

Vicc már az egész :)
A kampány finisével eljutottunk oda, hogy a kuruc.info szabályosan védi az MSZP-t. Szó szerint.

Gratula jobbikosok, büszkék lehettek magatokra és az alakulatotokra :D

Ríka 2010.04.09. 00:14:17

@NEM DF: Én is erre gondoltam.Már csak azt kell elérni hogy nekik kettőjűknek több legyen mint a FIDESZ-nek egyedül,és megint az MSZP ül a nyakunkon négy évig.

ssi 2010.04.09. 00:15:22

@Ríka:
Ha sokat fizetnének, akkor se lennék politikus. Távolról érdekes figyelni az eseményeket, a taktikázásokat, s találgatni, hogy mi miért történhet pont akkor úgy. Agytorna, mint egy rejtvény. Van amit sokkal később se lehet kívülről megfejteni.
Így vagyok most is. Ők biztos tudják, s azt is, hogy kifele milyennek kell, akarnak látszani.
Feladtam, nem találgatok, de nem is bosszankodom

jeangabin 2010.04.09. 00:16:10

@NEM DF: Bethlen István gróf mondotta volt anno kora szélsőjobbosainak a 40-es évek tájékán: maguk addig mennek jobbra, míg végül megérkeznek balra...
Annyiban már meg is érkeztek, hogy főbb ellenségnek tekintik a Fidesz-t, mint az Mszp-t...
GRATULÁLOK!

NEM DF 2010.04.09. 00:16:49

@jeangabin: "Nem mellesleg az a kuruc.info aggódik a lista miatt, amelyik seperc alatt bárkinek a telefonszámát és lakcímét kidobja címoldalra. "

Óriási poén, hogy a kuruc.info kitette Kubatov telefonszámait is az ügy kipattanása óta:

kuruc.info/r/52/57898/

Ríka 2010.04.09. 00:29:10

@manyike: Ezért nem vagyok egyik párt tagja se,és a gyerekeimet is erre tanítom.Arra a pártra szavazok aki a legközelebb áll az értékrendemhez,de tisztában vagyok vele hogy ők se tökéletesek.Ez az adatbázisbotrány engem nem érint,mert a Fidesznek már rég írásba adtam hogy nyilvántarthatnak,a többiekről meg tudom hogy szintén megvannak nekik az adataim,hisz valószínű hogy nem véletlen ,hogy hozzám már kb 15 éve csak a Fidesz csönget be kopogtatócéduláért.Nem mintha hiányoznának.
Na megyek aludni,holnap 6-kor kelek.

jeangabin 2010.04.09. 00:33:52

@NEM DF: Nem lep meg...
Értem persze a Jobbik+kuruc.info indulatát a vonagáboros iwiw sztori miatt, meg a királyandrásos, a pornózós gárdalány meg a műbeles virslivel közösülő arc miatt, hogy az akkori őket ért "sérelmek" és lejáratási kísérletek miatt most úgy érzik: eljött az idő, odatesznek a Fidesz-nek, némileg törlesztenek. Tehát nem a semmiből jött ez a fideszellenes attitűd, de könyörgöm...
Egy platformon állnak a kvázi ősellenséggel, az mszp-vel, és ez egy csöppet sem zavarja őket, mi több: bagatellizálják a fidesz "bűnével" totál egyenértékű mszp-s "bűnt"...
Ha lenne kedvem, röhögnék rajta, de ez siralmas...

Sanya1965 2010.04.09. 00:39:01

@Ríka: Az hogy törvénytelen az még tényleg nem bűncselekmény. Bűncselekmény az amit a BTK a Különös Részben nevesít. Ennél enyhébb amit a Szabálysértésekről szóló törvény nevesít. Ami törvénybe ütközik de nem nevesíti az előző két jogszabály azt maximum adott szakhatóság szankcionálja.

Francois Pignon 2010.04.09. 00:41:00

@jeangabin: Ezekhez az ügyekhez ugyan mi köze volt a Fidesznek? Nem itt keresném az okokat, inkább készülnek a szocikkal közös ellenzéki szerepre.
Azért az már tényleg komikus, hogy a kurucinfo a MSZP-t védte, miközben Szigetvári Viktor kapásból elismerte hogy a video hiteles.

ssi 2010.04.09. 01:57:03

@Ríka:
Családom még soha senkinek nem adta oda az ajánlószelvényét,
de pl. csak a Fidesz idén is becsöngetett (s soha nem is írtunk alá semmit). Nem zavart, ilyen időszak volt.
Értékrendünk alapján nem mindig ugyanarra a pártra szavaztunk; jogunk van hozzá, éltünk vele (bárkire titkosan).
Úgy érezzük, mintha a mi értékrendünk kevésbé változott volna az évek során, a pártokkal ellentétben.
A "lista"-ügy T.G. külön felhívása tükrében különösen érdekes: nem tudunk a szimpátiánktól elvonatkoztatni, elmozdulni, mikor kritizálunk, s igen kemény, bántó stílusok is megjelennek - egyoldalúan
Na, én is megyek, 5.15-kor csörög a vekker,
... azért kíváncsi vagyok a fejleményekre

ssi 2010.04.09. 02:22:30

@jeangabin: @Francois Pignon:

A kurucinfó és MSZP-s ügy - előbb tanulmányozták

A Jobbik a Fidesztől tud szavazatokat szerezni
A Jobbik is minél jobb eredményt akar elérni
A Fidesz az utóbbi időben eléggé támadta a Jobbikot
A Jobbik először mérkőzik így pártok közelében

Amúgy döbbenetes: hipp-hopp valahonnan a régmúltból előkerült gyorsan egy MSZP-s videó is

ssi 2010.04.09. 02:39:31

@Francois Pignon: @jeangabin:
kurucinfó és MSZP-ügy - előbb tanulmányozták

Jobbik is minél jobb eredményt akar elérni
Jobbik a Fidesztől tud szavazatokat szerezni
Fidesz az utóbbi időben támadta a Jobbikot
Jobbik először mérkőzik ilyen pártkörnyezetben
Fidesz-szavazók közt lehet bizonytalan LMP-s, MDF-s is (2/3 ellen)
Jobbiknak is vannak eszközei, információi, s taktikázik

Amúgy döbbenetes. hogy hipp-hopp, valahonnan a régmúltból egyszer csak előkerül egy MSZP-s videó is - ügyesek ezek a politikusok

brlv24 2010.04.09. 03:05:38

A Jobbik-nak pedig meg azert nincs on-line crm rendszere, mert meg amatorok es excelben tartjak a valasztok adatait:)

Holnapra az is elokerul:D

Kalmár 2010.04.09. 05:55:58

@Megfigyelo: "Biztos vagyok benne, hogy az MSZP nem tartja nyilván az ellenfeleit, csak a szimpatizánsait, akik feliratkoztak. Ők - történelmi okokból - hisztériásan ügyelnek a szabályok pontos betarására"

Te most jöttél a Marsról??? Ezt a 8 évet meg véletlenül átaludtat?
Amerikában regisztrált szavazók milliói vannak. A választás napján buszokkal viszik őket a párt emberei nagy ünneplés közepette. Mi meg játszuk ezt a hülye kampánycsandes bohóckodást. Pssszt, nem szólunk senkinek, hátha maguktól is eljönnek. Mindegy az Index szégyelheti magát, hogy 20 írást rak ki erről. Szerintem több címlapot kapott ez a marhaság mint bármi. Gondolom még pár mocskot bedobnak a náci infótól, de csak az uccsó pillanatokban, hogy a törvény már reagálni se hagyjon időt.

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 06:08:34

ORBÁNÉK ÁLLÍTÓLAG MINDENKIT A DUNÁBA AKARNAK LŐNI AKI NEM RÁJUK SZAVAZ, EZÉRT KELL NEKIK A LISTA.
AKI RAJTA VAN MINT NEM FIDESZ SZAVAZÓ AZ HALOTT.

CSAK NEHOGY MI LEGYÜNK AZ EURÓPAI RUANDA, EZEKRŐL EL TUDOM KÉPZELNI HOGY NÉPIRTÁSRA KÉSZÜLNEK!!!

Mikola56 2010.04.09. 07:20:16

Eddig is tudhattuk, hogy a narancshorda milyen. Ld. Narancsvidék c. tényfeltáró lap. Most pedig ez a l...sz jancsi
pártigazgató bizonyítja, hogy:
- szarnak minden törvényre
- lenéznek mindenkit, aki nem olyan nagy ember, mint aminek gondolják magukat.
Tisztességes országban ez a mini-Hitler már rég eltúnt volna a süllyesztőben.
Aki ezek után a fideszre szavaz az:
- hazaáruló, és/vagy
- gazember és/vagy
- agyhalott

sprenczl 2010.04.09. 07:28:44

Még mindig nem értem mit csodálkoznak egyesek az adatgyűjtésen. 90 óta megy ez. Pupákok, jó reggelit!

Kenedy1 2010.04.09. 07:51:21

Jó olvasni ezeket a hivatásos bérretegőket..)

barli 2010.04.09. 07:56:53

@pannonfunk:
"a cmr.mszp.hu annyira, de annyira legális, hogy már le is kapcsolták."

nem lekapcsolták, épp szükítik, hogy a szigetvári csak a legális részét érhesse el a sajtótájékoztatóján!

Amúgy tényleg: az hogy lekapcsolták felér egy beismeréssel. Eddig azt hittem hogy kamu a videó, de valszeg nem az. köszönjük mszp!
Amúgy a hírtv simán lehozhatná, hogy "az mszp lekapcsolta az illegßalis adatbázisátmég azelött, hogy mint szigetvári megígérte bemutatták volna a müködését". Ki hiszi el, hogy ujraindítás után ugyanabban az adatbázisban fognak turkálni!

Kalmár 2010.04.09. 08:05:32

Várom, hogy előkerüljön pár "korrekt" hír még arról, hogy Orbán dühöng a lebukás miatt és ostorral veri a családját.
Lerombolta a pártirodát egy láncfűrésszel stbstb.

Megy a fo....félés urak?? :)))) széntabletta!!

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 08:21:27

@Kalmár: az igaz hogy orbánék az ún. "komcsik" gyerekeit akarják kibelezni, felnégyelni és a fejüket a budai várfalra kiakasztani???

öcsi55 2010.04.09. 08:25:54

@Viharzóna: Néztem reggel az Orbán interjut számomra nem
volt vergődés !Egy érthető,lényegre törő beszéd volt.
Tegnap a szocik kampányzáróján Mesterházy-nak,Orbán
fobiája volt !Hazugság lengi körüla a Fideszt elég nagy csusztatás,azért van mert lengeted!
Nyolc év szoci kormányzás az nem lengetés volt,hanem
egyenesben LOPTAK,CSALTAK,HAZUDTAK.
Nyugodjatok bele,hogy nagy Fidesz győzelem lesz!
Négy év mulva,lehet próbálkozni----legyen egy jó hétvégénk !

old_field 2010.04.09. 08:31:44

hmm..hmmm kedves elvtársak, úgy tűnik fel lett ez építve megint a szokásos komcsi módon...ügyes !
de gyenge a látnoki kép : Dunába lövés ?? többre elvtársak , többre, többre !! :)

BrianZ 2010.04.09. 08:41:23

Mindenki gyűjt adatbázist, ezt csak az nem tudja, aki vak és süket a politikára. A véleményem az, hogy jobb lenne végre egy olyan kampány, ahol a média nem szólhat bele. Svájcban nincs óriásplakát az utak mentén ilyen időben. Nincs mocskolódás, sőt nincsenek törökgáborok sem (bocs, nem személyeskedés, de ott nem sok politikai elemző él meg), mert mindenki ismer mindenkit és tudja mit csinált az elmúlt négy évben a kantonban.
Hja, de jó is lenne egyszer ez...

blitzkrieg 2010.04.09. 08:43:28

Tegnap még idegesített ez a listáskodás, de az esti Pelczné féle jóízű buzizás elnyomta a dolgot :)

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 08:49:32

@BrianZ: igen, csak svájc az egy demokratikus ország, ahol nem kell attól félni hogy akár ki is végeznek ha úgy jön ki a politikai helyzet.

nestrot10 2010.04.09. 08:50:31

Ez a mindig cukor van a szájábanul beszélő Percné Gór Nagy Ildikó, ( vagy hogy a szarba nevezik)menjen a p....be!

Gusztustalan egy paraszt buxa:)

nestrot10 2010.04.09. 08:54:30

Nyolc év ellenzékben is ( előtte meg 4 évig ...bár Pohl Péteresített ügység mellett nem lehetett megbüntetni a Fidesz bandát). is LOPTAK,CSALTAK,HAZUDTAK....Lejáratták az Országot, Uszítottak,...Rohadt Orbán nem járt be a parlamentbe, hanem valahol haknizott egy uszítással.
Nyugodjatok bele,hogy nagy Fidesz győzelem lesz! ---de egy év a Kossuth Téren zengi majd a nép az új jelszót! : ORBÁN (és bandája)TAKARODJ!!!!

BrianZ 2010.04.09. 08:56:42

@Valaki1: NAAA! Ki beszél itt kivégzésről? Arra '90-ben lett volna egyedül esély, de nézd csak meg, hogy csinált-e valamit Orbán '98-ban Bokrossal vagy Horn Gyulával? Pedig ők eléggé ellenszenvesek lettek a Bokros-csomag miatt.
Azért bárki, bármivel is ijesztget, semmi jel nem mutat arra, hogy ebben az országban politikus (nem a pici Zuschlagra gondolok) börtönbe kerüljön, illetve arra sem utal semmi, hogy pártszimpátia alapján legyen tisztogatás (MSZP kampány reklám). Ez blődli, egy jó kis politikai filmet kellene ebből az utóbbi húsz évből készíteni.

Lacapc 2010.04.09. 08:57:02

én nagyon remélem, hogy a kubatov-lista (és Orbán Viktor tegnapi felelősségre vonásos beszéde) felháborítja majd annyira az embereket, különösen a bizonytalanokat, hogy csakazértis elmennek és a fidesz ellen húznak, valamelyik baloldali pártra.

nestrot10 2010.04.09. 08:58:44

Kubatov választási csalásukat is megeszi a buta Magyar nép...megérdemlik a hülye magyar nyugdíjas banda aki beszopta a Fidesz banda dumáját. 0 évig nem kapnak nyugdij emelést (szal megtartják a vásárló értéket-ami nem azt jelenti,..de kúrvára buta a magyar Nép és ezt nem érti:)

nestrot10 2010.04.09. 09:00:28

Török Gábor-------olyan gusztustalan ott a képen melletted ez a Fidesz pártkatona ,... Gíró Szász, .....olyan a gúnyos mosolya mint az Orsós Orbáné!

nestrot10 2010.04.09. 09:06:01

Gagyi Orbán nem is meri az e-mail és Fax közötti különbséget,...csak előre megirt papírról beszél....hülye mint a tök...( ezt fejezte ki Kubatov pártkatona) Na marhák..ilyen min. elnök kell? ( ráadásul nem az idén barnult le...és a lánya neme Rachel ..tehát " vegyes" fajta) Hogy nem szólította meg még ez ügyben a Vona Gábor???????? hehehehehehe Kap majd a parlamentben a gonosz törpe a pofájára:)

2010.04.09. 09:07:00

"A haza nem lehet ellenzékben" Orbán
"A hideg leheletünket fogják érezni a nyakukban" Pokorni
"Hozzuk létre a polgári köröket, hogy ha kell együtt tudjunk mozdulni" Orbán

Meg is csinálták. Mostanra beérett a gyümölcs a Jobbik képében.

nestrot10 2010.04.09. 09:10:19

ITT AZ IDŐ-hogy ORBÁN ELTAKARODJON!!!!

Valaki1 (törölt) 2010.04.09. 09:10:22

@BrianZ: a jobbik hatalomra jutásakor garantált lenne a kivégzés, körúti lámpára felkötés.
a fidesz "csak" tönkreteszi és egzisztenciálisan semmisíti meg ellenfeleit, bár 2/3-os többségnél ők is visszahozhatják a halálbüntetést, amit mondjuk a hazaárulókra is alkalmaznak, onnan kezdve meg az a hazaáruló akit ők akarnak, azaz a komcsik ésatöbbi.

orbánnak amúgy is van komcsi fóbiája, csak azt tunám mi a lósz@r az a komcsi, mert manapság olyan itt nincsen, gyuircsányéknak köze sincs hozzá, ők igazi rablókapitalisták, lenin, ságvári meg a hasonlók pedig meghaltak,
jó esetben néhány nyugdíjas régi "becsületes, hithű" volt mszmp tagra lehet ráfogni hogy az.

ati27 2010.04.09. 09:10:54

Emberek.. Titkos szavazás mi? vastagbor.blog.hu/2010/04/09/rosszul_alairt_titkos_szavazat
Hogy egy klasszikust idézzek: "Eszem-faszom megáll" Milyen adatvédelem? Mit lép rá az ombudsman? Adatbázis mi?

Darth_Vader 2010.04.09. 09:12:38

Hülye fasz "nestrot10".

öcsi55 2010.04.09. 09:13:28

@Lacapc: @nestrot10: Savanyú a szőlő !
Ezeket az irásokat csak vicnek szántátok ugye?

2010.04.09. 09:16:38

Érdemes meghallgatni Kubatovot, hogy milyen hangnemben beszél: "komcsik", "nyuggerek".

Ez a szégyen, nem is az, amit tettek. És ezek tesznek nemsokára szert döntő, kiütéses többségre ebben az országban.

2010.04.09. 09:18:24

Szerintem nem szerencsés politikai ellenfeleinkre a hazaáruló szót használni. Akármelyik oldalunk, vagy sarokban állunk is.

ati27 2010.04.09. 09:19:45

@jeangabin:

Jaja tegnap én is elgondolkodtam, hogy ez az adatbázis ügy szívás lehet az MSZP-nek. Egyrészt az ügy jellegéből adódóan visszatámadásra ad módot.. (pl a köteles beszéd nem, mert a másik oldal nem "kötelezett") Másrészt a Szocik szopóágra kerülnek, és már az első forduló után lesz sok-sok csalódott-elkeeredett ember, aki kiesik.. (Ha már most nincs..) Ezért elég nagy a valószínűsége, hogy valaki "dalolni" fog.. Nem lennék meglepve, ha a fidesznek már valaki eladta volna a lementett szoci adatbázist.. Mondjuk eg"vádalku" modell szerint. No ezen agyaltam éppen, és mire végeztem a gyerekfürdetéssel már volt is egy videó a neten.. :)

A másik dolog amin agyalódtam, és részletesen kifejtettem egy másik blogon (inkább copyzom):

Nekem gyanus ez a dolog.. Ugye már mindenki tudja, hogy az MSZP 2002-ben is ilyen adatbázis alapján mozgósított. Hogyan lehetne megszopatni őket.. Kubatov gyere mán neked jó a hangod beszélj csak egy kicsit a mikrofonba.. Ugye ügyesmanager vagy. No a feladat: el kell adni hogy van egy faja adatbázisunk.. (mert ugye van egy jó kis videonk az MSZP-éről) Persze majd valahogy eljuttatjuk a kuruchoz. Aztán megnézzük a hatást. Ha a szocik ráharapnak akkor 2 légy.. Kurucról informálódnak, meg ütősen el lehet sütni a videónkat... Kis idő mulva: Hehe ráharaptak! Pff.. ez még jobb Lendvai nem tudja honnan a hír! Persze véletlen kilóg a kurucos cikk reklámostul a brossurából.. :) No ez jobban sikerült mint gondoltuk.. Ja és már csak az kell hogy rettegve kitakaritsák az adatbázist, pont a választás előtt.. No, már csak egy KV meg egy laza cigi.. :)

nestrot10 2010.04.09. 09:21:57

@Félkegyelmű: te seggnyaló.. buj be anyádba vissza....

Flúgatlan 2010.04.09. 09:22:59

Hé! Hivatásos gyűlölködők, félelemkeltők! Legalább itt ne tegyétek tönkre a viszonylag kulturált légkört.

Persze, nem szép, amit Kubatov úr mondott, ha törvénytelen, vizsgálják is ki, ha kell, büntessenek, de

a) Tegyék ezt meg a másik oldalon is.

b) Tegyék meg visszamenőleg is, hogy aki részese volt az egykori állampárt káderlapjainak gyűjtésében, az ebből származó anyagok felhasználásában, azok is bűnhődjenek. Sok MSZP-s politikus szállna el egy ilyen szűrőn. (Pl. Lendvai)

c) A hivatalos riogatók meg abba gondoljanak bele, hogy 1998-2002 közt nemigen volt jele valamiféle pártszimpátia-alapú tisztogatásnak. Ha most mégis ez jönne, bőven van az MSZP-nek kapcsolata a bíróságokon, rendőrségen, médiában, ... hogy feltárja/feltárassa ezeket az eseteket. De ilyen még nem történt, a Fideszre ez nem volt jellemző, így kár most eszetlenül riogatni mindenkit.

sas70 2010.04.09. 09:29:40

A kérdés az, hogy lehetnek ilyen balhék. A válasz pedig egyszerű. Azért lehetnek, mert a politikusoknak nem az az érdeke, hogy tiszta viszonyok legyenek, hanem az, hogy lehessen a zavarosban halászgatni. El lehet kenni ügyeket, és fel lehet "robbantani" ilyen bombákat igény szerint. Az embereknek kenyér kell és cirkusz, de ha a kenyér száraz, akkor jó nagy cirkusz. 20 év telet el a rendszerváltás óta, és azóta csak egyre nagyobb lett a néphülyítés. Abban van a legnagyobb egyetértés, hogy semmiben nem értenek egyet. Mi lesz közben az országgal? Ki a lófaszt érdekel? Az az érdekes, hogy legyen konc amit szét lehet osztani. Tehetségtelen, de párthű emberekkel betölteni zsíros állásokat, ha meg az éppen nem megy, akkor majd valami jó kis tanácsadói szerződéssel is ki lehet venni a lóvét. Egyet neked, egyet nekem és csendben is maradtunk. Néha feldobunk pár gumicsontot, oszt jónapot!

ati27 2010.04.09. 09:35:48

@barli:
Tényleg lekapcsolták! Tegnap simán eljutottam a bejelentkezésig.. Ma meg.. Na ez egy beismerés.. Persze eső után köpönyeg.. :)

barli 2010.04.09. 09:52:40

@ati27: most azt az emailt vagy sms-t kéne valahogy elkapni amiben az aktivistáknak elküldik az adatbázis új címét :)

Apropó, van egy ilyen is, ki tudja ez mire valo?:

fregatt.mszp.hu/

zimzim 2010.04.09. 12:15:38

Tegnap nagyon beparáztam ezen a Kubatov dolgon, hogy ezen csúszik el a Fidesz. Mára már látom, hogy túlreagáltam a dolgot.

Nem is azért, mert az egész dolog egy lufi, minden pártnak van listája, lehet vitatkozni, hogy az MSZP-é vagy a Fideszé részletesebb, törvénytelnebb, titkosabb, stb.
De nem ezért nyugodtam meg, hanem azért, mert az átlag választópolgárt nem érdekli ez az egész felhajtás. Ez csak egy újabb sárdobálás, amitől az aki amúgy sem ment volna szavazni, most igazolva érzi magát. "megmondtam milyen mocskos dolog az egész". De ettől nem fog az MSZP-re szavazni senki.

Végül sztem marad az, hogy a Jobbik lőtt egy öngólt, mert a nagytestvér köreiben végleg ellenséggé tették magukat. Ezzel nem szednek le szavazókat a Fideszről. Inkább összezár a megtámadott tábor.

Hajrá Fidesz!

pannonfunk 2010.04.09. 12:28:19

Azon filózom, hogy még egy lehetséges hatás van.

tudjuk, hogy hol van a fidesz adatbázisa? Nem. Fogják használni most vasárnap? Naná.

Tudjuk, hogy hol van az mszp adatbázisa? Igen, crm.mszp.hu. Elérhető? Legalábbis közvetlenül, browserből nem, még a ping és az ssh is le van tiltva. Fogják használni a szocik most vasárnap?

Na?

kenderesi (törölt) 2010.04.09. 13:24:37

@ati27:
Azért kicsit meredeknek érzem a logikádat. Ha jól értem, azt mondod, hogy nem másnak, mint egy fideszes kampánystratégának jutott eszébe az az első pillantásra meglepőnek tűnő, ámde zseniális ötlet, hogy így két nappal a csendesen, feltűnés nélkül csörgedező Fidesz kampány vége előtt robbantsanak egy nagyot, és zavarják meg az állóvizet. Mindennek kézenfekvő megoldása egy, a saját pártigazgatótól származó hangfelvétel kiszivárogtatása, amelyen a politikus arról beszél, hogy hogyan listáznak Pécsett név szerint 15 ezer "komcsit", és hogyan kell az ilyen adatbázist országossá fejleszteni a közelgő választásokra. Igen, napnál világosabb, hogy ezzel a hajrában jó nagyot tudnak ütni az Mszp-n, és még véletlenül sem saját magukon. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznek az a jól felfogott érdeke, hogy az utolsó két nap feljelentésektől, OVB elmarasztalástól, ombudsmani vizsgálattól, valamint a Fideszhez kapcsolt autoriter remineszcenciák feléledésétől legyen hangos.

ati27 2010.04.09. 14:28:38

@kenderesi:
Igen, kicsit meredek bevallom. De Képzeld, ha igaz, akkor mit nyernek: most egyelik az adatbázist. Tehát pont akkor nem tudják használni mozgósításra, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.. Tehát kilőva a 2002-es 2006 os technika. Biza nem hülyék a politikusok és a tanácsadóik sem..Voltak a történelemben már fondorlatosabb megoldások is. Hidd el! Másrészt ez valószínüleg már a 2. fordulóra szól.

ati27 2010.04.09. 14:33:05

@pannonfunk:
Ott a pont. Erre gondoltam. Az egészben csak egy logikai csavar van.. Persze "kicsit" drasztikusan kellet megfogalmazni, hogy ráharapjanak a kurucnál, majd ezután az mszp-nél..Gondolod ha virágnyelven lett volna megfogalmazva akkor nem lett volna gyanús? Enyhe kockázat van a dologban bevallom.. :) Persze lehet hogy túl színes a fantáziám..

pannonfunk 2010.04.09. 14:45:18

@ati27: Szerintem túl színes a fantáziád. Nagyon sok fideszes szevazót elvitt a jobbik, és nagyon durva kampány folyt a jobbikos aktivisták, képviselőjelöltek ellen, én nem csodálkozom azon, hogy valaki felnyomta Kubatovot a jobbiknál.

Én csak annyit írtam, hogy ennek ellenére lehet, hogy jól jön ki belőle a fidesz.

asdqwer1234 2010.04.09. 14:55:45

Szerintem egyébként ez a Kubatov-beszéd egy óriási politikai öngól a Jobbik részéről, de meglátjuk.
Egyrészt béna az időzítése, egy szaftos botrány kirobbantásához nem elég három nap, egy nagyobb csütörtöki lerészegedés hatása alól pont a kampánycsend közepén tér magára a bizonytalan szavazó, és már le is maradt az infóról. :-)
Másrészt semmi olyan nincs benne, amit ne tudna már rég mindenki.
Arra viszont tökéletes, hogy az elmenjek/ne menjek skálán előbbi irányába mozdítsa el a "ha szavazok, akkor jobb híján a Fideszre" gondolkodású bizonytalanokat.

pannonfunk 2010.04.09. 15:01:38

@ati27: @asdqwer1234: Ha naggyon-naggyon összeesküvéselméletező akarok lenni, akkor még a következő forgatókönyvet is el bírom képzelni:

- fidesz lepaktál a három országos tévével, hogy lesz majd egy fideszes botrány, kussolják el
- feldobják a kurucznak Kubatov hanganyagát
- szinte csak a HírTV hozza le, ahol a fidesz-jobbik között ingadozó szavazók besokkolnak, hogy hű de csúnyák a jobbikosok
- persze a maszop lecsap az ügyre, mint a tyúk a takonyra
- feldobják a tecsőre a crm.mszp.hu oldalt is
- a crm.mszp.hu oldal leáll

Ez is egy forgatókönyv, csak én vettem részt fidesz kampányban, ennyire nem nagy kombinálók a fiúk. Persze négy év alatt ki tudja, hova fejlődtek.

asdqwer1234 2010.04.09. 15:12:03

@pannonfunk: Nem olyan földtől elrugaszkodott összeesküvés-elmélet ez. Az ilyen kiszivárogtatásoknál szerintem az alapfeltevés nyugodtan lehet az, hogy legtöbbször az szivárogtat, akinek első pillantásra árt a történet.
Sokkal nehezebben hihető az a verzió, hogy pont annál a mókusnál volt "magnó", pont akkor amikor Kubatov kényes témáról beszélt, aki (nem is olyan sokkal) később annyira kiábrándul a Fideszből, hogy fel is használja ezt ellene.
Ennél még a tégla is hihetőbb verzió, mert akkor nem véletlenül volt ott sem a mókus, sem a magnó. De akkor meg minek várt vele eddig.

pannonfunk 2010.04.09. 15:23:05

@asdqwer1234: A fidesz ifjúsági tagozatában szemtanúja voltam egy nagy összeveszésnek. A megsértett fél pedig pont a radikálisabb vonalat képviselte. Volt szó korábban, hogy vagy 500 volt fideszes aktivista állt át a jobbikhoz. Úgyhogy el bírom azt is képzelni, hogy valamely megsértődött emberke vette fel a beszélgetést, hogy "jó lesz az még valamire...". Persze a nagyot csavarunk a dolgon sem teljesen elképzelhetetlen.

asdqwer1234 2010.04.09. 17:10:14

@pannonfunk: Na "a jó lesz az még valamire" pont az, amiben megintcsak nem hiszek. Ha csinálok valamit, amit komolyan gondolok, akkor nem gyűjtök anyagot arra az időre, ha esetleg majd mégsem fogok hinni benne. Ha meg nem hiszek benne, akkor nem csinálom.
Aki gyűjt, az szerintem kizárólag érdekből van ott, ahol éppen van, és tudatosan készül arra, hogy nemsokára máshol lesz. Ezért gondolom úgy, hogy ha valakitől más számára kényes anyaghoz juthatsz, akkor a legjobb ha köszönöd szépen, és a közeledbe sem engeded az illetőt. Mert legközelebb a másik félnek fog árulni valamit, abban biztos lehetsz. Amolyan gerinces fajta.

nem1rem1 2010.04.09. 17:58:58

Sólyom Lászlót 1998-ban ismertem meg. Persze, nem személyesen, hanem egy, a TV-ből kicsempészett videofelvételről, egy tévés vitáról (N.B. a vágott verziót úgy másfél évvel később adta le a tévé.) Ebben a beszélgetésben Sólyom László meggyőzően érvel a személyi szám használata ellen (akkoriban ugyanis még az Ofotért is a személyi szám alapján tartotta nyilván a szemüveg-készíttetőket).

Sólyom László szerint az ilyen általános azonosító használata azért aggályos, mert ez alapján egy emberről töméntelen mennyiségű adatot lehet nagyon könnyen összegyűjteni és nyilvántartani, amit bármikor, bármilyen céllal fel lehet használni ellene.

A Kubatov-ügy kirobbanása után nekem személy szerint három reakcióm volt, a következő sorrendben:

1. Vazz... (Nem részletezném, szerintem érthető).
2. Érdemes-e Kurucinfót legitimizálni azzal, hogy egyáltalán figyelembe vesszük azokat a kártyákat, amiket a Fidesz legszebb idejére elékeztető módon, hatékonyan, bár elég aljas módon vezet elő?
3. Vajon mikor és mit fog erre reagálni Sólyom László?

Sólyom László nyilván nem akarja befolyásolni a választások menetét. Talán még akkor sem tenné, ha hasonló tartalmú felvétel nem a Fideszről, hanem az MSZP-ről került volna elő, különösen, hogy egyelőre még semmi sem bizponyított, bármennyire is (99,9999%-ig) valószínű és valószerű.

De mikor fog megszólalni Sólyom László, ha egyáltalán, és mit fog mondani? Saját eddigi munkássága, aktuál-politikától független értékrendje felül fog-e kerekedni érzelmein, illetve praktikus mérlegelésén?

Igazán kíváncsi leszek, nagyon őszintén, és nagyon komolyan!
süti beállítások módosítása