Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:07

Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s ha látványosan ünnepelni talán nem is tud mindenki – különösen azok, akik parlamenti mandátumot sem nyernek -, arra azért kísérletet tehetnek, hogy a választók ne lássák feketének a feketét. Mi lehetne hát a politikai elemző feladata egy ilyen helyzetben, mint meghatározni azokat az opciókat, amelyek megvalósulása esetén okkal beszélhetünk sikerről vagy kudarcról.  

A legutóbbi besorolást már közlésekor is számos kritika érte, ezek némelyike megítélésem szerint jogos volt. Részben ezen megjegyzések, részben az azóta történt események hatására módosítottam valamelyest a táblázaton, méghozzá a következő módon:

1. A Fidesznél nem változtattam, náluk továbbra is a kétharmad elérés és az abszolút többség elbukása lehet a két végpont. Annak ellenére hagytam meg utóbbit, hogy jelenleg ennek nagyon csekély a realitása, azaz a Fidesz teljes kudarcot minden bizonnyal nem szenvedhet.

2. Az MSZP ma már józan számítás szerint nem érheti el a korábban teljes sikernek gondolt egyharmados parlamenti arányt, de itt is meghagytam ezt az opciót; arra utalva, hogy a szocialisták számára ez a választás valószínűleg nem hozhat teljes sikert.  Miután az elmúlt napokban a második hely vált kulcskérdéssé, a százalékos eredményt kivettem, s csak a teljes kudarcnál szerepeltetem. A mérsékelt sikerhez szükséges második helyhez esetleg még hozzá lehetne adni azt a feltételt, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada.

3. A Jobbiknál szintén nem változtattam, legfeljebb itt is annyit tehetnék hozzá, hogy a radikális párt számára is növelné a siker értékét, ha a Fidesz nem szerezne kétharmadot. A kampány előtt – ahogy ezt többen kifejtették - a 8-12 százalék elérése esetükben nem lett volna mérsékelt kudarc, azonban az erősödésről szóló hírek, valamint a párt politikusainak optimista nyilatkozatai után egy ilyen eredmény ma csalódást keltene táborukban.

4. A két kisebb pártnál a javaslatok hatására jelentősen egyszerűsítettem,  és összevontam a teljes és mérsékelt opciókat, azaz mindössze két lehetőséget különítek el: nem meglepő módon a bejutást (teljes) sikernek, a kiesést, pontosabban be nem kerülést (teljes) kudarcnak nevezem. Az LMP számára a parlamenti küszöb alatti, de az EP-választási teljesítménynél jobb eredmény korábban nem számított volna annyira kellemetlennek, mint a húsz éves parlamenti múlttal rendelkező MDF számára egy 4,5 százalék. Miután azonban a közvélemény-kutatók ma az LMP-t inkább bent, az MDF-et pedig inkább kint látják, ezen várakozások miatt küszöb alatt maradva már az LMP is nehezen különíthetné el a mérsékelt és a teljes kudarcot.

Párt
 
Teljes siker
Mérsékelt siker
Mérsékelt kudarc
Teljes kudarc
Fidesz
Legalább 258 mandátum
Stabil többség, kétharmad nélkül
Ingatag többség
Nincs 194 mandátum
MSZP
Legalább 129 mandátum
2. hely
(különösen, ha a Fidesznek nincs kétharmada)
MSZP és Jobbik fej-fej mellett
20 százalék alatti listás eredmény és 3. hely
Jobbik
2. hely
(különösen, ha a Fidesznek nincs kétharmada)
15 százalék körül
8-12 százalék
8 százalék alatt
MDF
bejutás
kiesés
LMP
bejutás
kiesés
 

x x x

A blog most – bár nem vagyok lelkes híve – kampánycsendre tér. Terveim szerint a hétvégén megjelentetek majd egy rövid összefoglalást a korábbi választások napközbeni részvételi adatairól, hogy legyen mit figyelnünk a szavazás napján. Vasárnap estére pedig lesz egy bejegyzés, amely azt a célt szolgálja majd, hogy akinek van kedve, a választási adatok beérkezése közben itt (vagyis majd ott) beszélgethessen. Azt tervezem, hogy az MTV választási műsorában ülve – ha megoldható - időnként belenézek, akinek van tehát kedve segíteni, hogy valami fontos adat, észrevétel ne sikkadjon el, szívesen várom, várjuk. Hétfő reggeltől pedig jöhetnek, folytatódhatnak az elemzések.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr261908013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kampánycsendsértés: akire savazni kell! 2010.04.10. 20:24:32

Dr. Szentmártoni Szabó Levente jogász-újságíró-politológus-mindenhezérteniakarószakértő 1988-ban született Budapesten. Már kisgyermekkorában, ellenzéki verzéregyéniségként részt vett a rendszerváltozás folyamatában, munkájával nagy mértékben hozzájárul...

Trackback: A rettegő hazai szoclib és külföldi prókátorai (I.) 2010.04.10. 14:47:08

Mindjárt megszámoztam a címet, mert szerintem lesz még ilyen bejegyzésem.Amint veszélyben érzik az elcsalt, elrabolt milliókat, milliárdokat, a hazai szoclibek iszonytató sivalkodásba elkezdenek, és gyorsan ránk állítják a velük egy követ fújó külföldi...

Trackback: Ki a legjobb tippmester? 2010.04.09. 19:49:02

avagy játék csalások nélkül... A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Egy párt akkor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs. white 2010.04.09. 19:18:21

Az utolsó napot jól megnyomtad. Sajnos munkaidőm nem tudja ezt lekövetni. Sok sikert a vasárnap esti musorhoz. Annyit azért elárulok nem várt konkurencia érkezett a katari moto gp verseny személyében, ami pont este 7-kor kezdődik. Így én megfogom osztani ha nem is szavazataimat de figyelmemet a csatornák között.

Ordnassac 2010.04.09. 19:30:13

Vajon a Fidesz, ha megszerzi a kétharmadot, eltörli a kampánycsendet?

Annak nagyon örülök, ha időközben benézel vasárnap este. Esetleg Gergő is feljöhetne, amikor ráér. ;-)

Igyekszem majd egyes érdekesebb oevk, illetve egyes érdekesebb egyéni jelölt eredményéek utánanézni, ha van igény rá.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.09. 19:32:42

Sziasztok!

Orbán a kampánycsend előtti utolsó órákban megszólalt:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-344953

Mondjuk olyan nagyon sok újdonságot nem mondott, kivéve talán azt, hogy hetenként fog ülésezni a parlament. Mondjuk ezt korábban is elsüthette volna, az MSZP "ők az antidemokraták, mi a demokrácia védői" szövegének adhatott volna egy kisebb "pofont" ezzel.

Ordnassac 2010.04.09. 19:37:21

@Rombola: nekem eszembe jutott az, hogy ezen eddig vitázhatott a Fidesz és csak most jutottak dűlőre vele.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.04.09. 19:39:53

@Ordnassac: mondjuk lehet, hogy így van. De ha már így döntöttek, jobban jártak volna, ha korábban düllőre jutnak és kommunikálják is.

Ordnassac 2010.04.09. 19:44:44

Nagyrészt egyébként reális forgatókönyvek. Ellenben a 20 százalék alatti MSZP mint teljes kudarc? Vagy ez a Jobbik 2. helyével együtt értendő?

bigapples 2010.04.09. 19:45:28

Ezzel a táblázattal nehéz nem egyetérteni. A vasárnapi, élő műsor alatt bejelentkezéssel igazán interaktívvá lehet tenni a blogot, nekem tetszik az ötlet.

Hóember 2010.04.09. 19:46:05

Én nem érzem továbbra sem teljes kudarcnak az LMP "kiesését" (hülyeség, mert nem fognak kiesni, legfeljebb nem esnek be :))

Szerintem az LMP akkor is megmarad, és aktív lesz, ha nem szereznek mandátumot. Egy 4-5% közötti eredmény kudarc, de nem teljes kudarc.

morgok (törölt) 2010.04.09. 19:46:20

Kíváncsi vagyok a részvételi % hogyan alakul majd? És, hogy beigazolja az alacsony/magas részvétel a várakozásokat pártoknál, szavazati arányoknál?
És köszönet Gábornak, és mindenkinek a gondolatok megosztásáért, érdekes két hét volt.

Hóember 2010.04.09. 19:47:49

És szomorúan olvasom a végén, hogy nem lesz "light" poszt, elmarad a főzőműsor. :(

milanello 2010.04.09. 19:52:00

Kimaradt a Civil Mozgalom..
Azért legalább említést érdemelhetnének szerintem. Ugyanis nem kis teljesítmény volt felkerülni az országos rajtkockára.
Tudom, nagyon minimális az esélyük a bekerülésre,de az 1% azért nem lehetetlen.

bigapples 2010.04.09. 19:55:04

Néztem a királyi tv-ben a Charta tüntetésről az anyagot, lol.
Nyugdíjasok rázzák a sárga lapokat (gondolom a kiállítást jelző piros lapot ciki lett volna lengetniük) Nézegetem miket kiabáltak: ""Szájbergyerek-Kubatov, kérjél bocsánatot!" "Valóban jön a fehér terror retro?" és "Orbán úr, sárga csillagot mikor kapunk?"

LOL, a demokrácia lánglelkű védői képesek egy ilyen könnyen kivitelezhető kampányakcióból is kutyakomédiát csinálni.

cambridge.on 2010.04.09. 20:20:44

Ilyenkor már csak az marad, hogy mindenkinek jó hétvégét kívánjak.
A bulizók pedig csak annyit fogyasszanak, hogy eltalálják a rubrikát az ikszelésnél!

Ordnassac 2010.04.09. 20:33:10

@cambridge.on: ritka alkalom, de teljesen egyetértek! :-)

ati27 2010.04.09. 20:34:15

Holnap mindenképp le kell mennem a sístambolaget-be pezsgőért.. :) Remélem vidáman iszom meg, és nem szomorúan.. :)

ati27 2010.04.09. 20:34:50

bocs systembolaget ... :)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.04.09. 20:39:14

A Jobbik szerintem erősen alul van becsülve a társadalomban. (Bárcsak tévednék.)
Szerintem egy 15 % körüli eredménynek ők már nem annyira örülnének...

Lenne egy kérdésem a olvasókhoz!

Mennyi jobbikos plakátot lehetett látni az ország különböző helyein?!

Debrecenben szinte szó szerint 0-t! (Én csak 1 hirdetésüket láttam.)
Pedig keresgéltem a pártok plakátjait. (Hülye szakmaiság.)

Csak Debrecent adták fel (A cívishíren olvastam olyat, hogy a megyében a 6 "nem-debreceni" körzetben bíznak.) vagy országosan "felejtettek el" kampányolni?

Ki mit tapasztalt! (És írja oda hol.)

Köszönöm előre is. :)

aum 2010.04.09. 20:45:37

Megszületett az LMP-s mitigernek.hu értékelés.
mitigernek.blog.hu/2010/04/09/megszuletett_az_lmp_nemhivatalos_eredmenye_is

Nem meglepő módon toronymagasan veri a többi programot.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 20:50:03

@aum: Első rátekintésre pont a célzottságban veri a többit magasan, nem?
A számonkérhetőség és a megalapozottság másodlagosnak tűnik helyzetükben azért, de csak-csak igazol(hat) valamit...

panelburzsuj 2010.04.09. 20:53:15

Mi számít sikernek és kudarcnak ?

Rohadt egoista válaszom van:

Siker, ha nem kell később megbánnom a voksomat.

Kudarc, ha átkeféltek.

Vote hard! (Magyar hangja: drágán add a voksodat ... :)

lorantka_a_gall 2010.04.09. 20:55:50

@aum: Azért annyira nem toronymagasan, de az inkább árulkodó, hogy külön-külön minden kategóriában a "legjobb".

Ordnassac 2010.04.09. 20:58:30

@Spirál: Budapest, Zugló. Jelöltplakátok: kb. közepesen sokat láttam, főleg a két egyéni jelöltről (Gyenes Géza, Czeglédi János). A legtöbb a Fidesztől volt, az MSZP-nél kb. annyi, mint a Jobbiknál. LMP-nél egyet se.

Pártplakát: A legtöbbet itt is a Fidesztől. Aztán Jobbik (elsősorban a négy főmanusosat) és személyes véleményem szerint az MSZP-nél kicsit kevesebben. LMP-től már volt, de kevesebbet, mint a Jobbiktól vagy az MSZP-től.

Elnézést, hogy így válaszoltam, de talán kontextusban érthetőbb.

milanello 2010.04.09. 21:01:04

@Spirál:

Székesfehérvárott legalább öt nagy plakátot láttam. Emellett rengeteg kisebb plakát, s egyéb okosságok ragasztgatva mindenfelé.
Egyébként a kedvenc pártodnak nagyon csinos jelöltje (Horváth Dóra) van Fehérvárott. :)

discretio 2010.04.09. 21:01:56

@Spirál: Pécsen vannak óriásplakátok - a négy "muskétás "-, de csak pár db.

Egyébként én azon gondolkodom, hogy mennyire jogos, érzés az, hogy unalmas volt a kampány ? Nekem inkább a cirkuszmentesség tűnik a legnagyobb különbségnek, amit nem is bánok.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:03:25

@Ordnassac: Én is, de azért a zsákbamacskát továbbra is fenntartom magamnak!:-)
Na, de lássuk "házigazdánkat"!

snq 2010.04.09. 21:06:37

@aum:

mitigernek.blog.hu != mitigernek.hu

"Olvasóinknak köszönhetően mégis elkészült"
"Ennek az eredményét nem vetjük össze a többivel (mondjuk, hogy nemhivatalos eredemény)"
"nem tudjuk, hogy a kitöltők közgazdasági és szakpolitikai tudással rendelkeznek"
"A figyelembe vett olvasói értékelések szerint"

Kelma 2010.04.09. 21:11:43

@bigapples: Azért az nagyon aranyos volt, ahogy OV kommentálta az InfoR-ban a Kubatov ügyet. " Háát én miníg megkérdezem, hogy: Fiúk, mindent törvényesen csináltok? Ők meg aszonták, hogy naná. Ha nem így vót arró én nem tehetek..."

No comment....

Edrik 2010.04.09. 21:14:20

Offtopic, nem közvetlenül a poszthoz, de témához kapcsolódik:
www.guardian.co.uk/politics/interactive/2010/apr/05/general-election-map-swingometer
(Elsőre nem találtam, linkelte-e már valaki korábban, elnézést ha ismétlés.) Interaktív szimuláció, igen látványos.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.04.09. 21:15:35

Köszönöm a válaszokat. :)
És várom a többiekét is. :) (Talán másokat is érdekel, hol mi a helyzet.)

Debrecenben messze a legtöbb a Fideszé. (Szerintem az összes többié együtt ha van annyi.)

Az MSZP-nek volt sokáig a 2. legtöbb. Vagy két hete feljött mellé az LMP is. Az MDF meg az utolsó hétre koncentrált. Most jelentek meg a plakátja, és talán több is van belőle mint az MSZP-nek és az LMP-nek.
De ez a 3 kb. azonos szinten van jelen az utcákon.

A Jobbik meg mint említettem láthatatlan.
De akkor máshol vannak, mint írjátok.

laji 2010.04.09. 21:22:26

@aum: én is értékeltem a programokat, és ott az LMP-é az utolsó lett. Egyszerűen egy demagóg lufi az egész...

2010.04.09. 21:24:54

TG a mtv1-en!:) Üdítő jelenség egyébként!:)

laji 2010.04.09. 21:26:16

Gyurcsány Gyökér Ferenc, alias állami projektekből 70%-ot lenyúló, politikai színi iskola-teremtő kötsög most meg miért basztatja Sólyomot? Nem veszi észre, hogy problémája nem államfői szinten mozog...?? (Ráadásul úgy, hogy a maszop gyakorlatilag elismerte a hasonló adatbázis létezését...)

Idet 2010.04.09. 21:26:59

Már az előzőbe is írtam, hogy OV a Hírharangban nagyon jó volt. Kirobbanó energia, nagyon firnájszosan felépített beszéd, Kubatovot barátjának nevezte. Éjfél előtt megismétlik.

laji 2010.04.09. 21:27:38

Miért van az, hogy akit ismerek az LMP-ből, az mind zsidó származású...?

aum 2010.04.09. 21:29:37

@namitirok: Eredetileg 600 oldalas programot zanzásítottak 228-ra, csak a hivatkozások jegyzéke annyi, mint a fél MSZP-program. Én tavaly azért nem szavaztam rájuk, mert bár szimpatikusak voltak, de a programjuk kidolgozatlan volt.
Mostanra lett kerek a történet, komplex, átgondolt, viszonylag számonkérhető a program.
Informatikus-mérnök-közgazdászként az a minimum, hogy a választási programokat mérlegelem.
Nekem ez az óvodás szintű zsákbamacska játék, amit Viktor játszik nem jön be.
Azt kell hogy mondjam, Viktor nem egy közgazdász géniusz - ami persze nem lenne gond. A gond ott kezdődik, hogy körülveszi egy olyan slepp, akinek karrierje egyenesen arányos a nyelvhosszúsággal.
Aki Viktornak tetszőt mond az tárcát kap, aki kiszól a kórusból, azt kirúgják. Például a 29 "elismert közgazdász" levele szakmailag gyér, most megmondom, nem lesz 6 százalékos hiány.
Az egyetlen pozitívum, hogy Viktor szívesen konzultál szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel, mert még az is jobb, mint a saját sleppje.

Idet 2010.04.09. 21:29:38

@Letícia: Kössz! Egyébként, első blikkre azt hittem, katáng, de aztán láttam a sárga bibéket. Mi ő?

Idet 2010.04.09. 21:30:41

@laji: Hát, mert zsidó származásúak. Ilyen egyszerű ez.

laji 2010.04.09. 21:33:10

Húsvétkor kicsit meglepődtem. Korábban azon gondolkodtam, hogy az MDF Bt. nevezetű speciális joint venture-re (mások szerint politikai torzszülött) ugyan ki fog szavazni a befektetők, kül- és beltagok és családtagjaikon kívül, de aztán összefutottam bátyámmal, aki liberális szavazó, vidéki városban él, és ő azt mondta, hogy rájuk... Az ok: az mszp-re soha, a fidesz túl arogáns, a jobbik nem téma, az lmp meg ott, ahol van, gyakorlatilag nincs. De szavazni, azt akar, így marad az mdf... Most erre mit mondjak.

Kelma 2010.04.09. 21:35:39

@laji: Próbáljuk meg pártfüggetlenül nézni dolgot, (ha képes vagy rá) A probléma, hogy ezek a listák egy-kettő-esetleg három egyáltalán léteznek. Tudom, hogy idealista vagyok, de tényleg nem örülök neki, hogy erre költik a pénzemet (meg a Tiédet is) Ezeknek a "kötsög" pártoknak az lenne a dolga, hogy az ország érdekében dolgozzanak, ezért fizetjük ezt a halom ingyenélőt, nem pedig arra kellene költeniük, hogy a hatalmukat minden áron biztosítsák. Szerintem ez a gáz... Ez meg akár lehet államfői szintű probléma is.

jjulie 2010.04.09. 21:35:45

@laji:

az jó, mégis lehet hogy lesznek a házban olyanok akik értenek a zséhez, nem csak olyanok akik a magyarságérzetetből meg a nemzeti oldalból akarnak gazdaságot fabrikálni?

vagy a gazdaság fabrikálás nem dolga azoknak?

2010.04.09. 21:36:12

@Idet: sajnos nem tudom, szerintem nemesített fészkesvirágzatú Teleki-virág!:) Nekem olyan végtelenség érzetét adja, és most ez van "rajtam"...:D

milanello 2010.04.09. 21:37:03

@Letícia:

igen, remek páros lesz Gáborból és Andrásból, csak remélhetőleg picit vitatkozni is fognak majd, mert most ugyanazt mondták mindketten. :)

Yorktown 2010.04.09. 21:37:17

Egészen melankolikus érzésem van: két napon át hiányolnom kell az utóbbi hónapokban egyes számú kedvenc oldalamat. Abba meg már bele sem merek gondolni, mi lesz április 25. után! :-)
Köszönöm, Gábornak - és mindenkinek...! Kulturált, érdekes; sokszor kifejezetten értékes hozzászólások voltak itt számomra. Elolvashattam az enyémtől szöges ellentétben álló véleményeket, beleláthattam más "szekértáborok" gondolkodásmódjába.

Mindenkinek jó választást! Vasárnap estére pedig az ünneplőknek jó hangulatot, boldogságot - a veszteseknek pedig erőt és megbékélést kívánok!

Hóember 2010.04.09. 21:37:18

@laji: És az MDF "ott, ahol van" gyakorlatilag is létezik? Jobban, mint az LMP? Én ezt nem tudom elképzelni! :)

aum 2010.04.09. 21:37:26

@snq: Nyílvánosak az értékelés szempontjai és a pontrendszer. Hangsúlyozottan szakmai és nem ideológiai a megközelítés.
Természetesen el lehet rajta vitatkozni, de szeretnék rámutatni, hogy szakmailag a Jobbik is meglepően jó programot alkotott, pedig ideológiájában finoman szólva támadható.

lüke 2010.04.09. 21:38:32

@laji:
miért ?be kell mutatni a keresztlevelet- már ha van- Mo-n a szavazáskor?

laji 2010.04.09. 21:39:46

@aum: Nézd! A mérnök fejed valszeg nehezen digitalizálja, hogy az emberek 99%-a nem a program alapján dönt... Na már most, ha az döntene, akkor valószínűleg a fidesz olyat írna, hogy beszarsz... Így viszont csak arra jó, hogy annak a 99%-nak, akinek még eszébe sem jut, hogy elolvassa az eredetit, kiemelnek egy fél mondatot idézetként, berakják egy olyan kontextusba, ami nem túl pozitív, aztán címlapra, és a nép bekajálja... Ezért születnek semmitmondó, általános programok. (Az LMP meg lehet, hogy próbálkozik, de az övébe persze nem köt bele senki, mert már azzal is az ismeretlen párt nyerne...)

milanello 2010.04.09. 21:40:18

@Yorktown:

nekem is kedvenc blogom. annak ellenére,h nem sokszor szólok hozzá rendszeres olvasom, s a kommentek nagyrészét is figyelemmel követem.
nem kell elkenődni, mert nagyon izgalmas időszak fog kezdődni a választások után is, lesz miről írni majd, az tuti. :)

2010.04.09. 21:42:21

@milanello: ja, de látszott, hogy "Gáborunk" az erősebb...:)

discretio 2010.04.09. 21:43:44

@laji: Nekem meg az LMP-vel kapcsolatban van érdekes tapasztalatom. Oyan ismmerősök, akikről úgy tudtam, hogy vérkomacsok, mondták, hogy rájuk fognak szavazni. Kicsit elgondolkodtam és valahogy nem életszerű nekem ez a magas szavazati hajlandóság az LMP-re, hisz vidéken tényleg szinte nem léteznek. Nem lehet, hogy a szocik egy része most úgy" rejtőzködik", hogy LMP-t nyögi be a közvéleménykutatóknak ? Na, vasárnap kiderül .

jjulie 2010.04.09. 21:44:16

@laji:

"valószínűleg a fidesz olyat írna, hogy beszarsz"

a röhögéstől, vagy a szörnyülködéstől?

Ordnassac 2010.04.09. 21:45:20

@Idet: Kiss of the death? ;-)

laji 2010.04.09. 21:46:09

@Kelma: Ha már az adófizetők pénze oldaláról közelíted a dolgot: az adatbázis használata hatékonyságot visz a rendszerbe és a kommunikációra költött összeg csökkenthető. Szóval ezzel spórolnak az adófizetők (vagy inkább: a támogatók) pénzén. Nyilván a törvény azért nem engedi, mert nagy a kísértés, hogy másra is használják...
De én még mindig nem értem, hogy a Gyökér miért rohan Sólyomhoz... Eszerint minden választási csalás gyanúja esetén azonnal meg kellene szólalnia?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:47:16

@jjulie: Szerintem mindkettőtől vélhetően!
Na, most L, menek, olvasok egy kis kormányprogramot! Hol is találom?
Lehet, Merle Malevil-je és Júdás evangélioma közt?:-D

milanello 2010.04.09. 21:47:37

@Idet:

szerintem a Ma Reggelben is jó volt.
viszont a mai Ma Reggelben az igazi sztár szerintem Lendvai volt. Hihetetlen,h mennyire profi ez nő, nekem rendkívül szimpatikusnak tűnt a szereplése.

milanello 2010.04.09. 21:49:10

@Letícia:

ja, megedződött itt a blogján, nem mintha különösebben szüksége lenne rá. :)
azért Giró is vágja a témát, persze ez a dolga. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:49:53

@laji: Akkor értünk tették! Be rendesek ezek a fijjúg, nem? Aki meg nem listázik, az ellenünk teszi!
Értem én, csak nem szeretem....

laji 2010.04.09. 21:50:12

@Hóember: Azt nem tudom, nekem így mondta. Lehet, hogy az mdf ott volt, ha jelenleg már nincs is, míg az lmp sosem volt...

Kelma 2010.04.09. 21:50:13

@laji: Sajnos attól tartok igazad van. De azért az elég gáz, hogy olyan országban élünk, ahol azzal a hozzáállással is lehet választást nyerni, hogy mi a fa..nak írjak programot, úgyis mindenki tudja, hogy kamu az egész. És tényleg tudják az emberek. És a Fidesz szavazók azt mondják, hogy ha ez döntene, mi is tudnánk olyat írni. Olyat írunk, amilyet csak akartok, besz..nátok tőle. Csak éppen nincs rá szükség. Már erre sincs szükség....

ubul2000 2010.04.09. 21:51:23

@Spirál: Ha sötétben jövök haza, éjjel rémálmaim vannak, mert mindenütt Pokorni-ba botlom :)))
Fidesz plakát rengeteg van a II és a XII kerületben is. Mszp kevesebb van, de a Szilágyi E. fsr tele van velük. Jobbik van, de a kettőnél kevesebb és nem olyan sűrűn. MDF és LMP most nemrég jelent meg. Az LMP-sek pofátlanul leragasztanak mindent és mindenkit. Érdekes, hogy a II kerületben nem láttam még Pusztai Böskét, a XII-ben Sloschár (franc tudja hogy írják helyesen) van bőven, de csak 1-2 helyen ragasztották a jobbik plakátokat. Láttam néhány Civiles kisplakátot is. Szerintem a Jobbiknak elfogyott a pénze, mert nem tudják átragasztani az lmp által leragasztott plakátjaikat.
Érdekes, hogy Szombathelyen láttam MDF-es óriásplakátot, miközben listájuk sincs. Biztos korábban kellett lefoglalni a helyet. Veszprém környékén Fidesz, Mszp, Jobbikos óriásplakátokat láttam. Messze a fideszes a legtöbb, mszp, jobbik nagyjából azonos számban. Kicsiket nem nagyon láttam, persze elsősorban a főútvonalakon közlekedtem.

lüke 2010.04.09. 21:51:48

@bigapples:
ennyiben merül ki a politika:lózungokból áll
de ez a szájbergyerek helyes egy 80 éves "nYugger"szájból

aum 2010.04.09. 21:53:42

@discretio: Kb. 70-80 ezer hasonlóról tudnak a közvéleménykutatók.

Kelma 2010.04.09. 21:54:02

@laji: Az ellenünk szavazók nyilvántartása hol is spórol meg kommunikációs költséget? Nekik nem kell szórólap, mert úgyis kidobnák? Nagyon azért nem próbáljuk védeni ezt a rendszert!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:54:03

@milanello: Csak ne látnám, csak ne látnám! Kicsit olyan nekem, mint a Rolling Stones frontembere, valami Mike keresztnevű...
Na, tényleg L, inkább ezt nézem:
port.hu/parizs,_texas_paris,_texas/pls/fi/films.film_page?i_film_id=1984&i_topic_id=1

Nem láttam vagy 20 éve! 20 újabb évet ezért a húsz évért!
Be jó is lenne, nem?:-)

lüke 2010.04.09. 21:55:21

@milanello:
kijárta sziniakadémiát
sPG tanárként nem ment tönkre az órákon:)

diotoro10 (törölt) 2010.04.09. 21:56:34

Újabb "fekete vasárnap" közelít. Ha lehet, ez még "feketébb" lesz. Akkor viszont fel kell tenni a kérdést, hogy mi a francnak ez a sok közvélemény kutató cég, meg a sok elrontott elemzés?

laji 2010.04.09. 21:56:39

@Kelma: Nekem mindig az jut eszembe, hogy valamelyik amerikai választáson 5% alatt tudták, hogy az elnök hogyan áll a halálbüntetéshez, míg a legtöbben (több mint 80%) tudta, hogy szereti-e a nemtom melyik zöldséget...

lüke 2010.04.09. 21:56:58

@namitirok:
a Jéger Mikire gondolsz?

jjulie 2010.04.09. 21:57:15

@Kelma:

ebben a győzelemben a viktornak 30 év munkája van, és most megnyeri a nulla mozgásterű lehetőséget, és a mélyen mínuszos kasszát

most hallottam, hogy veteránnak nevezte magát, igaz nemsokára 47 éves lesz, és ahhoz képest elég jól nézki, nem látszik 55-nél többnek

Idet 2010.04.09. 21:57:41

@namitirok: Most mondd meg! Szerintem észapó nem viszi el szárazon, de ez most nem annak az ideje, hogy "barátunkat" az oroszlánok elé vessük.

diotoro10 (törölt) 2010.04.09. 21:58:01

@diotoro10: természetesen nem Gáborra gondolok, hanem a közvélemény-kutató cégek elemzőire.

Idet 2010.04.09. 21:58:46

@Ordnassac: A "kis halál" csókja;-)

lüke 2010.04.09. 21:58:58

@ubul2000:
Slosár - néhai AVÜ igazgató-

Idet 2010.04.09. 22:00:00

@milanello: Hát, ha tudnád, amit én, nem szimpiznél vele annyira.

milanello 2010.04.09. 22:01:30

Gondoltam,h Lendvai Ildikóra ugrik mindenki. :)
Szóval az tetszett,h nagyon összeszedett volt, válaszlolt mindenre, Süvegest pedig nem tiporta a földbe pedig lazán megtehette volna. Kár, h a "sötét erő" oldalán politizál, nagyon elkélne a jobboldalon egy hasonló, karakteres nő.

lüke 2010.04.09. 22:02:09

@Idet: le petit mort
azmársex:),nem ám ovál office...............

ubul2000 2010.04.09. 22:02:40

@lüke: igen-igen - aki megúszott egy elég nagy pert, ki tudja hogyan

lüke 2010.04.09. 22:03:43

@Idet:
meg amit én, a PG órán:)

milanello 2010.04.09. 22:05:50

@Idet:

nem csábultam el, csak elismertem a mai teljesítményét. :)
aki számomra szimpatikusan nyilatkozik az mindig díjazom, akkor is ha az illető szöges ellentétben áll az én világommal.

lüke 2010.04.09. 22:06:25

@ubul2000: ahogy a Kennedyek a Monroet(igaz már mind halott)
pedig ott nincs mentelmi jog...................

lüke 2010.04.09. 22:09:05

@milanello:
nekem az outfit-je tetszik..............
úgy mosolyog Fletóra és úgy ugrál mint egy bakkfitty.............

panelburzsuj 2010.04.09. 22:09:29

@jjulie:

Hát akkor a Vona majd apdétel:

30 évet a 30 évért ...

Idet 2010.04.09. 22:12:35

@milanello: Azt mindjárt gondoltam, de az a baj, hogy Sipánka gyökérből hazudik, többek közt, akárhogyan is szerepel. Az helyes sztem, ha tárgyilagos az ember, csak ne vigye túlzásba;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:14:29

@Idet: "Hányan csaltak már meg, és még hányan fognak?"

dal az elhagyott kedveshez

Ordnassac 2010.04.09. 22:15:33

@Idet: gyanítom Rikács Ildikóra gondolt.

Kelma 2010.04.09. 22:17:45

@jjulie: Nézd, szerintem őt az üres kassza, meg ilyesmik nem zavarják annyira. Ő nyerni akar. Nem véletlen, hogy a szavazóbázisa az a korosztály, akik nem emlékezhetnek a lángoló ifjú demokratára, aki beszédet mondott a Hősök terén, és amikor a Kdmp szólalt fel a parlamentben bekiabált, hogy "térdre imára" Aztán megváltozott. Nagyon. Mert nyerni akart mindig, minden áron. Ezt az a korosztály - az én korosztályom- akik annak idején istenítették rosszul tűrik. Nekem sem feltétlenül a fidesszel mint párttal van bajom. Mindegy majd meglátjuk. Mindentől függetlenül drukkolok nekik, hátha sikerül most a szarból várat építeniük.

Azt azért megjegyezném, ha nem lenne ennyire hiteltelen, gerinctelen, erkölcstelen az ellenfél így sem mehetnének biztosra.

Ordnassac 2010.04.09. 22:19:02

@Idet: jóféle szegedi Pick? ;-)

diotoro10 (törölt) 2010.04.09. 22:20:59

A Fidesz elképesztő mértékben vezet két nappal a választások előtt. Sokan kétségbe vonják ugyanakkor a 170%-os eredményt, sőt azt gyanítják, hogy több hörcsögöt és két transzformátorházat is beleszámoltak az eredménybe a túlbuzgó közvélemény-kutatók.

Ha viszont igazak a felmérések, akkor, a most vasárnapi választások után, a Fidesz az összes környező országban is kormányt alakíthat egyszerre, annyival vezet.

A közvélemény-kutatók ezek után ha újabb felmérést terveznek, azt ígérik: odafigyelnek, hogy ezután mindenkit csak egyszer kérdezzenek meg. Jobban ügyelnek emellett arra, hogy a magukat választónak kiadó hörcsögök és transzformátorházak ne zavarhassák össze az eredményt. További változás lesz, hogy a kérdésben vasárnap helyett szerdát fognak mondani, hogy ne megszokásból válaszoljanak a leendő választók.

milanello 2010.04.09. 22:21:45

@Idet:

nem hazudik, csak nem bontja ki az igazság minden szálát. :)

jjulie 2010.04.09. 22:24:59

@Kelma:

nekem ma már nem meggyőző a nyerni akarasása, az ő nagy győzelme olyan birodalom, mint a brit az első világháború végén: soha nem volt olyan kiterjedt, és soha nem volt olyan gyenge a fenntartásához

diotoro10 (törölt) 2010.04.09. 22:26:47

Már cáfolta Vona Gábor, hogy találkozott volna Adolf Hitlerrel 1944 tavaszán a berchtesgadeni Sasfészekben, amint azt egy a Magyar Nemzetben megjelent fotó is bizonyítja. Vona fő érve az volt, hogy akkor még nem élt, azonban ez a gyenge védekezés még gyanúsabbá tette Őt.

A Magyar Nemzet állítása szerint Vona évek óta rejtegette a képet, és a tegnapi napon egyik barátja töltötte fel egy közösségi oldalra, majd megjelölte a képen. Vona szerint manipulálták a képet, ám neves, mérsékelt jobboldali szakértők (Fekete Pákó, Győzike és Joshi Barat ) ezt kizárták.

Idet 2010.04.09. 22:27:54

@Ordnassac: A Herz-féle szalámiban sokkal sűrűbb a só...

Kelma 2010.04.09. 22:28:04

@jjulie: Remélem - az ország érdekében- hogy nincs igazad :)

Idet 2010.04.09. 22:28:56

@milanello: Hát, azt nem, az már biztos! És a meglévőkön is gubancol egy kicsit...

Idet 2010.04.09. 22:31:37

@Ordnassac: Vagy úgy? Teszerinted mér' hoz ez engem mindig cucilista fraun'z(r)imákkal esszefüggésbe?! Elment az esze?

diotoro10 (törölt) 2010.04.09. 22:31:56

Kubatov Gábor: „Kiss Ernő hasonmásaként szereplő maffiaparodista utánozta a hangom! Egy összeesküvés áldozata lettem, nem csodálnám, ha holnap részegen bukkannának rám, zokni nélkül a 21-es busz megállójában.”

Kiss Ernő dandártábornok lejáratásához hasonlította Szijjártó Péter a kuruc.infóra és videomegosztó oldalakra kikerült két hangfelvételt, amiben egy ismeretlen Kubatov-parodista rosszindulatúan sztorizgat választási csalásokról és egyéb bűncselekményekről. „Manapság valakinek a hangját lelopni gyerekjáték. A filmekben megkülönböztethetetlen, ki az élő szereplő és ki az animáció. Kubatov Gábor hangját pedig akár én is tudom utánozni, hiszen hobbim a hasbeszélés. Jó, napot kívánok, Kubatov Gábor vagyok!” – utánozta Kubatov Gábor hangját Szijjártó Péter.

Cáfolta azt is, hogy tegnap elhangzott, amennyiben pécsi szivárogtatta ki az elhangzott anyagot, lebontják az M6-ost és az M60-st is, esetleg Debrecenbe szállítják át, amennyiben a nép felhatalmazza szükséges mértékben a Fidesz-MPP-t.

Ordnassac 2010.04.09. 22:36:42

@Idet: téged nem, úgy tűnik őt csalá meg. ;-P

jjulie 2010.04.09. 22:36:49

@panelburzsuj:

ma láttam egy jobbikos ujságban, hogy a vona is panellakó

ja lesz gondja a "veterán"-nak

E.G.O. 2010.04.09. 22:37:15

@diotoro10: Jók ezek a rövid hírek! Van még? Valami Ibolyás?

JAS39 2010.04.09. 22:37:22

Még másfél óra és elkezdődik a "kegyelmi állapot", amely vasárnap 19:00-ig tart.

Jön valami amiről nem tudjuk még, h pontosan mi lesz, de érezzük, h valami más, mint ami eddig volt. Nem lehet már feltartóztatni, nem lehet már megállítani.

Azt is tudjuk, h ami másfél óra múlva kezdődik az már nem a múlt, de még nem is a jövő. Ez az üres idő, a MI időnk.

Az ország és a magyarok sorsa másfél óra múlva a MI kezünkbe kerül, és egészen vasárnap este 7-ig nálunk marad.

Mi fórumozók, alkalmazottak, középvezetők, vállalkozók, munkanélküliek, jómódú értelmiségiek, ilyen-olyan gonddal, bajjal küzdő emberek, MI döntünk a sorsunkról két nap múlva.

Örültem, h itt lehettem, sokat okosodtam, TG-nek sok sikert az elemzésekhez, fejtegetésekhez! Vasárnap este meglátjuk, kinek jöttek be a tippjei, s ki lőtt nagyon mellé. Egy a lényeg, az ország ne lőjjön nagyon mellé.

Idet 2010.04.09. 22:41:46

@namitirok: Hát aszontad valamék blogba', hogyaszongya az ő (mármint én) becsülletes neve Megyó Ildikó!!! Na erre mit vetsz, he?

jjulie 2010.04.09. 22:44:42

@JAS39:

szép gondolat, de miért nem érzem, hogy eldől a sorsunk?

és lőhetne mellé az ország? mennyivel?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:00:00

@Idet: Keresztet, mi mást!
A loretói szűzmária védjen meg tőlük!:-D

John C. Arvay 2010.04.09. 23:08:02

Személy szerint nekem csak egy kívánságom van: függetlenül attól, hogy melyik párt mennyire szimpatikus - vagy éppen nem az -, legyen igazuk azoknak, akik a győztesre szavaztak!

Legyen április 11-e másnapjától (jó, jó, április 26-tól) tejjel-mézzel folyó kánaán, érezze mindenki magát Magyarnak, érezze azt, hogy a vezetői (szerettem volna nagy V-vel írni, de ezt még ki kell érdemelni) érte dolgoznak: a választók, az ellene szavazók, a tartózkodók, vagy az érvénytelenül szavazók, a választásra jogosulatlanok, egyszóval az egész Nemzet minden polgára érdekében teszik a dolgukat.

Kívánom, hogy a következő négy év ne a csalódásról, az ellenállásról, az acsarkodásról, és a saját igazságok másokra való eröltetéséről, a bosszúvágyról és az erőből lenyomásról szóljon, hanem végre arról, hogyan is tudnánk egymásnak-egymáson segíteni, hogyan tudnánk ezt az ezer felé széthúzó népet közös értékek mentén összekovácsolni. Remélem, hogy a megválasztott képviselőink felnőnek az Államférfiúi feladathoz, és nem azt fogják nézni, mit tehet az Ország értük, hanem azt, hogy ők mit tehetnek az Országért. Tiszta szívből.

Így legyen.

jjulie 2010.04.09. 23:19:38

@sire-lancelot:

tök nagy statisztikai győzelmet ér egy csapat most, egy olyan ember vezetésével, aki több mint 20 évet dolgozott azon, hogy az ország felének összeránduljanak a zsigerei a nevének a hallatán, az arcának a látványától, a populista dumájától, stb.

ha ezt letudja rombolni, mi marad a helyén?

Ravaszdi 2010.04.09. 23:32:15

@Spirál: Budapesten a Jobbik marhára látható, pl. az Arany János utcai metrómozgólépcső korlátja végig van matricázva a következővel: "Kérjük a politikusbűnözőket, készítsék elő kezeiket" - a kisérő kép egy bilincs. És bár nagyon kevés óriásplakátjuk van, de az alkalmi hirdetőtáblákon, illetve a villanyoszlopokon elég szépen ki vannak ragaszgatva. Fideszből és MSZP-ből marha sok hirdetés van, de pl. a Váci út egyes szakaszain mást se láttok csak MDF-es "Csak az ország" jelszavakat, és az LMP is eléggé látható. Ma csak jobbikos és LMP-s szórólaposztogatókba botlottam. A postaládámba viszont csak Jobbikos szórólapot nem dobtak eddig, minden más volt már. :) Március 15 előtt viszont messze nem ez volt a helyzet, akkor az abszolút egyeduralkodó az MSZP volt, az egyéni jelöltek óriásplakátjaival, jó egy hónapig azt lehetett hinni, hogy csak a szocialisták fognak itt kampányolni. Most talán beelőzte őket kicsit a Fidesz, plakáttípusok számában biztosan, de a változatosságban szerintem az MDF is jobban áll az MSZP-hez képest...

pirosmate 2010.04.09. 23:33:45

@discretio: Az EP választás részeredményeit nézegesd egy kicsit a valasztas.hu-n. Taval tavasszal is 2-3% között volt országosan. Én speciel vidéken élek, és nálunk 4% fölött volt.

panelburzsuj 2010.04.09. 23:33:50

@jjulie:

Inkább: ki marad a helyén?

OV, a nagy varázsló.

Civilben omahai ballonos és hasbeszélő ...

mek.oszk.hu/00300/00327/00327.htm#bm15

lorantka_a_gall 2010.04.09. 23:46:42

Mindenkinek köszönöm ezt a rendkívül érdekes kampányt! Remélem, az ország ünnepelni fog vasárnap este, de legkésőbb 25-én. Mindenkinek kellemes hétvégét és jó szavazást! Főzzetek valami finomat, pihenjetek sokat! (én úgysem fogok, beadandó program és nagyzh kedden...)

Minden jót!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.04.09. 23:51:20

Kedves Gábor, azt gondolom, hogy a műsorban ülve egyszerűen képtelenség lesz követni azt a hozzászólás-áradatot, ami akkor be fog következni.

John C. Arvay 2010.04.09. 23:53:58

@namitirok: Igen, lehet, hogy utópia, de másként mondd lehet-e itt élni?

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar,
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabadság! Itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
„Egy ezredévi szenvedés
Kér éltet vagy halált!”

Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.

Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, oh magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.

A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

török gábor 2010.04.09. 23:58:34

@Androidus: nem is a követni igét használtam :)

panelburzsuj 2010.04.09. 23:59:48

Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.

fromdtod 2010.04.10. 00:56:32

@laji: Azért lajikám, mert Te ezt tartod számon. Normális ember ilyennel nem foglalkozik.

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.04.10. 01:11:05

Azért a kampánycsend alatt is lesz kommentelés, nem?

Mert hátha valami okos elmondja a véleményét arról - nem tudom, korábban felmerült-e -, hogy miért is nem vitatkozott egymással nyilvánosan az MDF és az LMP? Nekem úgy tűnik, hogy mindketten jól járhattak volna: hosszú és részletes hír róluk, mutatják, hogy készek a vitára és a tárgyalásra, mindkettő elmondhatta volna a maga dumáját egymás anyázása nélkül.
Nem hiszem, hogy ezzel jelentősen vettek volna el egymástól szavazókat, inkább csak egymás között valamilyen arányban elosztva szerezhettek volna újakat. Így csak ismételgethették, hogy a többiek így meg úgy, abban meg már mi az érdekes? Szóval szerintem ezt nem csinálta jól a Somogyi meg a Bokros.

Malachi 2010.04.10. 01:51:30

Kedves Gábor, köszönet az eddigi 131 posztért, rengeteget tanultam belőlük. Szomorú, de a fő tanulság mégis az, mennyire kezdetleges még most is ez a mi demokráciánk.

Remélem nem ér véget a blog a választások után sem, valamiért úgy gondolom, bőven lesz majd említésre méltó téma. Őszintén, nem tudom mit hoznak majd az újak a Parlamentbe, reménykedjünk, hogy nem süppednek bele az új pozíciókba.

szöllősi 2010.04.10. 01:56:22

@bencekert:
Volt valami amit jól csináltak mostanában?
Én a Mr.Majestikben láttam utoljára annyi kívül zöld belül vörös dinnye szétlövését, mint amit az említett uraknak köszönhetünk.:)
www.imdb.com/title/tt0071866/

Róbert__ 2010.04.10. 01:57:40

Egyébként grat az lmpnek, hogy együtt tüntetett adatbázis ellen azzal az mszpvel, aki adatbázist készít.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 02:02:49

Sikernek szerintem az számítana, ha legalább ilyenkor nem lennének okos trollok errefelé legalább!
Kudarc meg az, hogy mégis vannak!:-(

Ordnassac 2010.04.10. 02:09:37

@namitirok: az ember esendő lény, akkor egy trollról ez kulmináltan megállapítható. ;-)

Ordnassac 2010.04.10. 02:18:11

@Róbert__: hát az tényleg szerencsétlen egy húzás volt...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 02:22:19

@Ordnassac: Azt hiszem, most adok a trolloknak egy kis muníciót, pedig "egy az Isten", bármilyen nyelven szólattatik is meg és egy a bolygónk, hiába hiszik a határokat egyesek! (sőt, olykor kettesek is sajnos:-(

www.youtube.com/watch?v=AwEGhiRFLP4&feature=watch_response

Nem csak a szövegre kéretik figyelni!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 02:37:15

De, hogy nehogy az a vád vethethessék reám, hogy csak az színes népek vallásait dicsőítém:
www.youtube.com/watch?v=iT88jBAoVIM&feature=related

Ordnassac 2010.04.10. 02:39:14

@namitirok: az Amazing Grace-ről általában a következő dal jut az eszembe: www.youtube.com/watch?v=rCt8sltJ-0Q

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 02:45:49

@Ordnassac: Pfúj, anglomán!:-P
Sámánzenét ide, de hirtelen, elzavarni ártó s(za)vaid:
www.youtube.com/watch?v=U9Chz3p4KYU

Tudom, nem elég magyarosch!:-D

Róbert__ 2010.04.10. 03:29:47

ööööö

ha már off, valami érdekesebb témát, légyszi :D

ötlet?

BonFire 2010.04.10. 03:30:22

Szerintem a magyarországi választások történetében első alkalom lehet egy interaktív tv-blog-néző-kommentelő show, mivel - habár a technika ezt már lehetővé tette volna - 4 évvel ezelőtt még azt sem nagyon tudtuk, mi az a "blog", meg "webkettő", sőt, olyan sem volt, hogy politikai elemző vezetne blogot és egyszerre szerepel választási műsorban.

Mindenesetre jó ötletnek tartom, és én is a Magyar1-en, és itt fogom szimultán követni az eseményeket.

Csak az F5-öt le kellesz ragasztani szigszalaggal!

Róbert__ 2010.04.10. 07:40:39

@BonFire: nos, 4 évvel ezelőtt volt melóhelyemen voltam és a neten keresztül próbáltam követni az eseményeket, TV híján. MINDEN rohadt weboldal teljesen le volt halva. Az elő közvetítéseknek az esetek 99%-ában azóta is képtelenek mindenhol elegendő sávszélt biztosítani, vagy egyéb okok miatt élvezhetetlen a hang / kép / mindkettő. Most, hogy iszonyatosan nagy érdeklődés várható ezek iránt a neten (2010 van mégis), szerintem megint egyik hírszolgáltató sem fogja bírni szuflával az igényeket :( Pedig jó lenne...

lüke 2010.04.10. 07:40:53

milyen csendes a média, sok demagóg elhallgatott,
most már csak TGnek drukkolhatunk.................
HAJRÁ
s egy szomorú hír Varga Zoli elhunyt

Róbert__ 2010.04.10. 08:27:51

@lüke: Isten nyugosztalja!

Más: elérhető a tv2 oldalán kampánycsend előtti utolsó interjú, Orbán Viktorral:

tv2.hu/tenyek/video/kampanycsend-elott-orban-viktorral-a-teljes-beszelgetes

ubul2000 2010.04.10. 08:55:25

Jászladányban csuklyás kommandósok vitték el a kocsmárost. A rendőrök azt mondták, hogy csak jövő héten nyilatkoznak.
A hírt eredetileg a hirszerzon olvastam, de onnan már levették. A szoljon.hu-n még hozzáférhető. Tud valaki közelebbit?

blitzkrieg 2010.04.10. 09:12:36

Jó ötlet a részvételi eredményekből egy összefoglaló cikk!

OFF: Gábor az m1-en, mindenképp követni fogom a műsort, de tudja valaki hogy Kéri L. és Lengyel L. lesz-e valamelyik tvben vasárnap este?

OFF2: OV tegnap a hirtvn azt mondta lesz egy beszélgetése Gáborral (Kubatov) mert a krakélerséget nem szereti, úgy tűnt hogy a bevallás taktikáját vette elő, de nem volt ellenszenves. Az Info rádióban viszont nagyon gyenge makogást adott elő, főleg erről az ügyről, nekem volt kellemetlen...

mafos 2010.04.10. 09:19:17

Szép jó kampánycsendes reggelt!
Az OVB Elmarasztalta az RTL Klubot. Jó lenne ha a fityesz rendbetenné a médiát is, mert azok is elkanászodtak az elmúlt időszakban. Nem kicsit, nagyon.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 09:33:10

@bencekert:
"Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség."

S(z)avazási segédlet:
index.hu/bulvar/2010/04/09/ervenyes-e_a_pocs_a_szavazolapon/?cp=0

Mindenkit kérek (különös tekintettel az egyébként mélyen Tisztelt Megfigyelési Bigottságokat is), hogy tartsa be a törvény szellemét, különös tekintettel az alábbiakra:

"13. § (1) A névjegyzékbe fel kell venni azokat a választójoggal rendelkező személyeket, akiknek a lakóhelye (a továbbiakban: lakcím) a szavazókörben van.
(2) A névjegyzéket úgy kell összeállítani, hogy alkalmas legyen a főváros, a megye, a település, illetőleg a választókerület, a szavazókör és a választópolgár azonosítására. A névjegyzék tartalmazza a választópolgár:
a) családi és utónevét (nők esetén leánykori családi és utónevét is),
b) személyi azonosítóját,
c) lakcímét,
d) névjegyzékbeli sorszámát,
e) az azonos nevű és lakcímű választópolgárok születési idejét, ennek azonossága esetén egyéb természetes személyazonosító adatát."

Kelt mint fent

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.04.10. 09:57:43

Kampánycsend idejére ajánlom szeretettel:

Vendég a Gyepün -- élet és kampány egy ősi közösségben

holnapkapitany.blog.hu

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországrólpun

tibapó 2010.04.10. 10:25:03

@Spirál: Nem véletlenüól nem láttál jobbikos plakátokat. Országszerte a fideszes polgármesterek leszedették a közmunkásokkal, "rombolja a városképet" jogán.

tibapó 2010.04.10. 10:39:44

@TG: "Fidesznek MAMELUK frakciója" Ez jó! :)

EGO 2010.04.10. 10:44:11

Mindenki: nem kampánycsend vagyon? Talán kampánykussra lenne szükség.

@Vénveterán: Olvastam, amellett, hogy ez egy tragédia, sajnos a hozadéka okozhat gondokat nálunk is. Külön kínos, hogy állítólag Katyn-ba tartott a küldöttség, innentől semmi sem véd az összeesküvés-elméletektől.

fell bandi 2010.04.10. 10:51:58

@blitzkrieg: gondolom, ezek a lúzerek a cool tv-n nyomják majd a rizsát, vagy esetleg az ATV-n. De ha lemész egy kocsmába, értelmesebb elemzéseket hallhatsz bárkitől, random alapon is.

ubul2000 2010.04.10. 11:06:22

Saját régebbi hozzászólásaimat szemléztem - unalmamban - egy másik helyről. A dátum 2002-02-06. Idézem:

"Csak emlékezem, hogy nagyrészt ugyanezek a (fideszes) fiúk rendszeresen kiabáltak be hasonlóan súlyos tartalmú megjegyzéseket az Antal-kormány idején, többek közt Antalnak címezve, de a kormány más tagjai is megkapták a magukét.
pl:
"1. Trianon 80. évordulóján a képviselők néma felállással emlékeztek meg a békediktátumról. A Fidesz-csapat felállt és kivonult.

3. A KDNP-s képviselők felszólalásakor ezt kiabálták a fideszesek: Térdre, imához. "

Érdekes, hogy mennyire megváltozott mára a köpönyeg színe

discretio 2010.04.10. 11:06:34

@pirosmate: Nekem mindenesetre az furcsa hogy az utóbbi két hétben növekedett szinte duplájára a szavazóbázisuk, pedig az ő kampányuk sem volt láthatóbb, mint a többieké, az ismertségük is alacsony, a jelöltjeik a környékünkön gyakorlatilag ismeretlenek. Pl az egyik körzet jelöltje ( aki mellessleg egy hitels környezetvédő, de finoman szólva sem politikus alkat ) el sem ment a képviselőjelöltek bemutatjkozására ! Persze, ha a Kókának sikerült rábeszélni a vidéki szdsz-eseket, hogy mozgósítsanak az LMP-s jelöltekre, az más ... :)

tibapó 2010.04.10. 11:09:56

@ubul2000: "Érdekes, hogy mennyire megváltozott mára a köpönyeg színe"

A damaszkuszi pálfordulás kismiska volt ahhpz képest, ahogy a 90-es évek derekán többtízezer radikális-liberális ifjú-demokrata a vezér hívószavára zombiként átmasírozott a kiüresedő jobboldalra!

"Csak NE a Fidesz!"

tibapó 2010.04.10. 11:13:30

@tibapó: "Csak Ne a Fidesz!"

És NE az MSZP!

SZAVAZZ A KISPÁRTOKRA!

ubul2000 2010.04.10. 11:18:03

@tibapó:
Szó nincs itt pálfordulásról. Ahhoz a nézetnek kellett volna megváltozni, nem a szólamoknak

De hát ilyen nagyarányú köpönyegforgatás volt 90 előtt is.
A bolsi szdsz próbálta magáról elhitetni, hogy jobboldali liberális demokrata

EGO 2010.04.10. 11:18:44

Asszem ezt jövendöltem tegnap...

F...!
M...!
J...!
L...!

Ez már rég nem a bögréért megy, ez zsigeri agresszió.
Csúszunk le balkánba, miközben értelmes dolgokról is lehetne beszélgetni.
Kivárom, lesz e normális hsz...

ubul2000 2010.04.10. 11:19:05

@tibapó: Ja, csak ne a két kicsire :)))

lüke 2010.04.10. 11:19:40

kampánycsend:
nincs:
Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Fehéroroszország, Finnország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország,
Portugália, Svédország, Szlovákia ,Izrael ,USA

láthatjuk mennyi értelme van....................
van:
posztkommunizmus: Oroszo, Lengyelo, Románia , Szerbia,Ukrajna-mi ide tartozunk

s a mediterrán rendörállamok:)
Spanyolo, Franciao

fell bandi 2010.04.10. 11:21:20

@ubul2000: Ugye amikor Antal-t írsz, Antall Józsefre gondolsz? Csak hogy képben legyek...

lüke 2010.04.10. 11:22:19

nem kiüresedö jobb oldal volt A )= ÉVEKBEN;
hanem

nem volt

jobb oldal
s ki tanácsolta?
CSAK A PONGYOLÁM KEDVÉERT

lüke 2010.04.10. 11:24:20

VAN- E OLYAN PÁRT;
-már kérdeztem-
amely nem változott meg:
szagra, színre , ideológiára, étékekre etc?

ubul2000 2010.04.10. 11:24:43

@fell bandi: Igen, bocs a betűkihagyásért

reKorrekt 2010.04.10. 11:32:10

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a Jobbikot jelentősen alábecsülik. Megmagyarázni nem tudnám, ez csak ez erő érzés. Vagy vágy? :)

Lucilius 2010.04.10. 11:36:18

TG, ma este Real - Barca! Mi számítana teljes Barca sikernek? Szerinted egy döntetlen már mérsékelt Real kudarc? ;-)

Lucilius 2010.04.10. 11:38:53

@lüke:
Szörnyű. Pont Katynba repültek... Ráadásul a katyni áldozatok hozzátartozóin kívül állítólag a gépen volt az elnökön kívül a lengyel nemzeti bank elnöke és a vezérkari főnök is. Döbbenetes... :-(

ubul2000 2010.04.10. 11:40:35

@Lucilius: számomra egy real-barca 5:0 tökéletesen szimpi lenne

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 11:41:28

Kampánycsend idejére ajánlom én is magamat, valamint a Nót(óri)a-TV mai adásában küldöm "meleg és baráti" szeretettel Ordnassacnak és akit még érdekel:
metazin.hu/

Mottó: „Honi soit qui mal y pense.”

ubul2000 2010.04.10. 11:41:37

@Lucilius: Jöhetnek az összesküvés elméletek - és nem fognak messzejárni az igazságtól

Lucilius 2010.04.10. 11:46:32

Nekem így első blikkre tényleg balesetnek tűnik. Állítólag szóltak a pilótának h lezárták a repülőteret és h Minszkben vagy Moszkvában tegye le a gépet. De mindenképpen ott akart leszállni - az origó infói szerint a negyedik próbálkozásra vágta földhöz a gépet...

Lucilius 2010.04.10. 11:48:05

@ubul2000:
Szóval most már Katyn örökre egy elátkozott hely lesz a lengyeleknek.

reKorrekt 2010.04.10. 11:54:34

@reKorrekt: Másnaposság, bolondság :) Szóval, "erős" érzés...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 11:59:19

@ubul2000:
"Madrid határán állunk a vártán,
Állunk tűzözönben minden poklon át.
Őrködünk a vártán, Madrid népe álmán.
Álljuk vad hadaknak minden ostromát."

valahogy ígyen?:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 12:30:26

@reKorrekt: Látod a külön(m)bséget köztünk?
Én "orrmányos" vagyok, Te nóztalan!:-D
Egyebekben tán mindketten kis hazánk fiai!:-)
"Parasztosan: „Hékás, a számat tátom!
Orr az? Fenét orr! Ördögadta dolga:
Kis dinnye jaz, vagy óriás iborka!”

reKorrekt 2010.04.10. 12:34:13

@namitirok: Szándékosan kínzol??
:D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 12:39:58

@reKorrekt:
"- Én csak vicceltem! Nem én vagyok Brájen! Én nem vagyok Brájen! Tegyetek vissza!
Hagyjatok! Én csak marháskodtam! Csak vicc volt! Én nem õ vagyok! Csak hülyültem! Tegyetek vissza! Hülye rómaiak! Nem értik a tréfát..."
Na, erről ennyit...
Ha úgy látod, hogy rohad minden,
Elfelejted, mi van ingyen.
Csak nevetés kell,
Mosoly, ének, tánc!

Ha égig ér a gond,
Te válladat sose vond,
Csak csücsöríts a száddal és fütyülj!
És nézd az élet napos oldalát!

(füttyszó:-)

ati27 2010.04.10. 12:43:28

@reKorrekt:
Szerintem ez az EP-választások előtt lehetséges volt.. Akkor probáltál őket "agyonhallgatni" Áttörtek, most pedig már nem kell "titkolózni" Tehát a végtelenségig nem lehet az alulmérésre hivatkozni. Sőt megvan az esélye, hogy pont emiatt "felülprezentálják" Mondjuk Vona kicsit el volt szállva mikor jobbikos 2/3-ot vizionált! No azér az sem reális. Szerintem a jobbik 14-16%-os sávban fog mozogni.

jjulie 2010.04.10. 12:59:03

@ubul2000:

ekkora izlésficam komoly evoluciós hátrány: ki fogsz pusztulni

cambridge.on 2010.04.10. 13:25:25

@ubul2000:
Erre akkora esély van, mint a rossz a bbik győzelmére.

török gábor 2010.04.10. 13:28:59

@Lucilius: sajnos ebben az ügyben túl elfogult vagyok. amúgy ha minden igaz, ma este Andrással fogjuk együtt nézni, s ha minden igaz, itt biztosan eltér majd a véleményünk :)

EGO 2010.04.10. 13:44:45

@Lucilius: Katyn valóban átkos hely a lengyeleknek, de azt azért nem hinném, hogy az oroszok ebben most benne lettek volna. Sajnos egy ilyen helyzetben nehéz elkerülni az elméleteket, még nekem is eszembe jutott egy pillanatra. Viszont jelenleg semmi okuk nem lett volna rá.

Ordnassac 2010.04.10. 14:10:30

@namitirok: ezek a fránya etalon-származékok!

panelburzsuj 2010.04.10. 14:21:28

@Ordnassac:

Etalon-származék= mértéktelen pártfogyasztást követően fölbüfizettt marketingmaradék.

Etanol-származék= ?

EGO 2010.04.10. 14:26:57

@panelburzsuj: Én a metanol származékoktól tartanék - az az igazi parasztvakítás:)

Ordnassac 2010.04.10. 14:27:28

@panelburzsuj: mértéktelen égetettszesz-fogyasztást követően fölbüfizett szénhidrát-, fehérje- és zsírmaradék. ;-)

Ordnassac 2010.04.10. 14:28:16

@EGO: hogy is éneklé Hofi? "A metanol is hangulatba hoooooz!!!" ;-)

EGO 2010.04.10. 14:32:20

@Ordnassac: Úgy bizony! Sőt gyorsabban! Csak másnap már a piros szín lehet, hogy elvont fogalom...

panelburzsuj 2010.04.10. 14:41:55

@Ordnassac:

Azok nem származékok, legfeljebb társutasok ... :)

Ordnassac 2010.04.10. 14:45:41

@panelburzsuj: de milyen kellemetlen társutasok! ;-)

panelburzsuj 2010.04.10. 15:02:47

@Ordnassac:

Te biztos vagy abban, hogy házigazdánk úgy gondolta a kampánycsend áthidalását a blogján, hogy a választók befolyásolása helyett a váladékok kifolyásáról tanácskozunk?

Ordnassac 2010.04.10. 15:06:28

@panelburzsuj: adta magát, elnézést. Abba is hagyom.

Beszélhetünk helyette a Barca-Real várható eredményéről. Már volt is szó róla. :-)

jjulie 2010.04.10. 15:09:33

@Ordnassac:

a helyes párosítás: real vs. messi

Ordnassac 2010.04.10. 15:17:12

@jjulie: azért valakinek adnia is kell a labdát Messinek. ;-)

panelburzsuj 2010.04.10. 15:20:44

@Ordnassac:

Nem értek a focihoz.

(Ez se jó. Francba, mindent lenyúltak.)

ubul2000 2010.04.10. 15:37:02

@cambridge.on: Na jó, az 5:1 is jó lesz! :)))

jjulie 2010.04.10. 15:52:07

@Ordnassac:

lefigyelted, hogy rendszeresen visszapattan hozzá a labda a védőktől, néha már azt hiszem hogy akarattal rárúgja a kínjában a kb hatodik védőre, amikor már nincs más kiút a cselsorozatból, és megy utána tovább belőlet?

ahogy a csapattársai vigyorognak a góljai után az frenetikus, ahogy örülnek az nagyon szimpatikus

amúgy a cruyff amikor elkezdte a légiós pályafutását itt, eleinte nem adtak labdát neki a csapattársai, és egy sereg gólt úgy volt kénytelen rúgni, hogy el kellett vennie az ellenféltől ehhez a labdát

jjulie 2010.04.10. 15:55:02

@ubul2000:

tavaly mennyi is volt?

(bár most nagyon jó a real, de ha így megy el, kell adniuk a higuaint mert leárnyékolja a c ronaldót)

Hóember 2010.04.10. 15:58:46

Kurvajót találtam! Kampánycsend kompatibilis tudatalatti kubatovozás! :))

ATV belföld rovat:
atv.hu/cikk/20100410_kilottek_kubaszovot_peldatlan_amit_tett

„Kilőtték Kubaszovot”! Példátlan, amit tett! Beszarok!

Nehogy véletlen a "nyuggerek" elejtsék a fonalat a kapánycsend alatt, és ne tudják, kitől kell rettegni vasárnap! :)

És még azt mondják, hogy a balos sajtógépezet leszállóágban van...

Ordnassac 2010.04.10. 16:04:56

@jjulie: Messi zseniális játékos, húszévente, ha egyszer van ilyen. Remélem még sokáig élvezhetjük a játékát és nem esik szövetségi kapitánya hibájába...

Ordnassac 2010.04.10. 16:06:18

@jjulie: és Pellegrini helyett új edző lesz. Csak ki?

jjulie 2010.04.10. 16:07:22

@Hóember:

ne felejtsd el a média az természetéből eredően balos, amit a "jobb" a médiában csinálni tud az a merő fantáziátlan dögunalom

jjulie 2010.04.10. 16:14:39

@Ordnassac:

nemrég egy bajnokin fejelt egy gólt viszonylag a meccs elején, úgy hogy fel sem ugrott, és ugyan olyan természetesen, és egyúttal tudatosan csinálta mint az utólsó kötény gólt az arsenálnak, és szerintem már a lövés közben mosolygott

ja, az edzőnek lenni nem lehet egyszerű egy ilyen galaktikusokból álló csapatnál, bár most már csapatnak néznek ki

ubul2000 2010.04.10. 16:19:07

@jjulie: remélem most jön a visszavágó :)))
Messi-t egyébként nagyon szeretem, óriási focista, de valahogy a barcá-t nagyon útálom. Már régóta, de az a mocskos mód, ahogy tavaly az angolok ellen bejuttatták a bl döntőbe az kiverte a biztosítékot. Egyébként az elődöntő volt az egyetlen meccs, ahol Messi-t láttam gyengén focizni.

jjulie 2010.04.10. 16:27:12

@ubul2000:

kb 25 éves koromig imádtam focizni, szinte bármit félbehagytam amikor focizni hívtak, az argentín vb idején voltam katona, ha nem nézhettem volna meg egy meccset, szerintem bele is haltam volna, és ez tökre elmúlt, és kb fél éve nézek újra focit, mert a kisebbik kölykem nagy barca drukker, és vele nézem mostanában, úgy hogy a tavalyi sorozatról nem sokat tudok, csak a döntőt láttam

a reál is tetszik, csak az tök más foci mint a barcáé

Feanor 2010.04.10. 16:31:20

@Hóember: ez gyönyörű, majdnem olyan mint a "Mesterházy továbbra is börtönben marad" nemzetes cikk :)

gyűjteni kellene ezeket...

ubul2000 2010.04.10. 17:26:35

A Brescia idegenben legyőzte a Triastina-t 1:0-ra. Hurrá

Idet 2010.04.10. 17:28:54

@lüke: Mi, ikszikszesek ezt csak a szélről...

lüke 2010.04.10. 17:33:50

mi igen
a fiatalabbak már nem:)
bár én Uli Hoeness kolbászgyárát és repülöbalestét is felmondom:)
söt azt is hogy Breitnerrel mindig egy ágyban feküdtek.......
de a latin foci a foci

Ordnassac 2010.04.10. 17:34:20

@Idet: mit? a lengyel elnök halálát? :-O

lüke 2010.04.10. 17:47:00

van benne egy összefoglaló a politikusokról, akik lezuhantak
Dag Hammarskjölddel kezdödik
a Horthy Pistát kihagyták:)

jjulie 2010.04.10. 17:52:26

@lüke:

a horthy pista nem volt politikus

igaz az apja sem, csak szegeden a sok hadnagy meg főhadnagy meg egy két százados keresett egy magasrangút hogy legyen pofája a dolognak

lüke 2010.04.10. 18:18:44

@jjulie:
szép julia nem is tudtam hogy focista voltál:)
akkor fiú vagy
nem a Mávag igazgatója volt, miután 4 év Detroitot
lehúzott a Fordnál:)
a pongyolám kedvéért
de tudtommal
Horthy Miklós kormányzó idősebb fia, kormányzóhelyettes

elhinchaviola 2010.04.10. 18:23:42

@Róbert__: lehet hogy építenek adatbázist, de én a KC gyűjtés során nem láttam MSZ-seket kislistákkal jegyzetelni. Ellenben a fideszes droidok minden szót leírtak, kihúzták ( ha tudták) kinek adta, miért nem adja az illető. Agresszívan, többször visszatérve. Nálunk a fideszes házmester 4-szer jött vissza!!! Ha a szocik is listázzák az ellenfelet, azt nem fltűnően tették. A fideszé az igazi bolsevik tempó és ezt régóta tudjuk!

Treuga Mei 2010.04.10. 18:37:23

Hölgyek és urak! Olvsatam ugyan valamit a dologról, de már nem emlékszem: ha pártra utaló (de a párt nevét nem, csak jelszavát hordozó) kitűzővel járkálok a városban, az a kampánycsend megsértésének minősül?

Treuga Mei 2010.04.10. 18:38:55

@Treuga Mei:
De ha most azt írjátok, hogy attól függ, melyik pártét, nem hiszek nektek! (-.

ubul2000 2010.04.10. 18:46:00

@Treuga Mei: Szerintem ez alig látszik, úgy hogy sok értelme nincs. Ha már pénteken feltetted, akkor lehet, ha most teszed fel, azt nem szabad. De mivel egyrészt ezt úgysem lehet ellenőrizni (kivéve a nap- és menetközben feltűnően nem csínálod), másrészt gyakorlatilag semmi következménye nincs - csak erkölcsi megfontolásaid szabályozzák.

jjulie 2010.04.10. 18:52:53

@lüke:

a foci női sport
(az usa-ban)

lüke 2010.04.10. 19:05:31

Ahmet Ertegünt már nem tudod megkérdezni............

roypapa 2010.04.10. 19:08:51

Izraelben a nőket is behívják!

E.G.O. 2010.04.10. 19:12:04

@roypapa: Ez sok mindenre lenne válasz, de arra meg erdő nincs...

roypapa 2010.04.10. 19:13:38

Nem AZÉRT írtam. Egyébként svájcban is.

lüke 2010.04.10. 19:19:07

Magyarországon is :)
az orvosnök kaptak kat. könyvet és dögcédulát, hadi helyzetre

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.04.10. 19:30:10

Egy kis érdekesség.
apostol.blog.hu/2010/04/10/debrecen_a_bunozes_fovarosa
A megyei jogú városok közül tavaly messze Debrecenben történt a legtöbb bűncselekmény...

Idet 2010.04.10. 19:39:42

@lüke: Hogy értik azt, hogy getötet?! Nem gestorben? Vagy ép ezért linkelted be?

Idet 2010.04.10. 19:40:54

@Ordnassac: A focit, natürlich. Az előző blog végén van egy kérdésfelvetés...

jjulie 2010.04.10. 19:45:54

@EGO:

izgatnak az egyenruhás vagy fegyveres csajok?

Idet 2010.04.10. 19:49:05

@jjulie: Ne Pistázd le. Ő tisztességes ember volt, és jó pilóta.

E.G.O. 2010.04.10. 19:51:18

@jjulie: Nem. Csak peres eljárásban találkoztam velük. Veled is?

jjulie 2010.04.10. 19:53:39

@Idet:

én csak átvettem a lükétől a névhasználatot, neki csak a politikusságát kérdőjeleztem meg, de az apjával is vannak hasonló kétségeim

Idet 2010.04.10. 19:55:36

@kalapácstollú: Nem peng az üllő, szögön a kalapács... tudtad, hogy van egy indiai madár, amit meg rézütő madárnak hívnak?

Idet 2010.04.10. 19:56:13

@jjulie: Mely kétséged jogos.

jjulie 2010.04.10. 19:56:41

@E.G.O.:

mivel találkoztál? velem hol?

E.G.O. 2010.04.10. 20:11:11

@jjulie: Mindegy Juli fiú! Veled biztos nem találkoztam. Koncentrálj inkább nálam fontosabb dolgokra! pH-m rendben, savat nem kérek! Üdv.

diotoro10 (törölt) 2010.04.10. 20:57:59

@E.G.O.: Itt egy Ibolykás hírecske, csak Neked...

Az MDF elnöke a minap egy internetes újságnak elmondta, sose tekintette ellenségnek az SZDSZ-t és mindenképp kétszámjegyű eredményre számít a választásokon.

„Sohasem tekintettük ellenségünknek az SZDSZ-t, az újságírók pusztán félreértették a szavaimat.” – nyilatkozta heti sajtótájékoztatóján Dávid Ibolya. Elmondása szerint amikor azt mondta, nem lát ma olyan pártot a politikai palettán, amely a magatartása, értékei és programja alapján a választásokon partnere lehetne a demokrata fórumnak, pusztán arra gondolt, hogy az MDF nem ülne le sörözni az SZDSZ-szel, és nem kezdene vele viszonyt.

„Szintén félreértették azt is, amikor azt mondtam, teljes kitaláció az, hogy pártunk SZDSZ-eseket jelölne a választásokon.” – cáfolt a pártelnök, mondván: a mondat tulajdonképpen azt jelentette, hogy teljes egészében kitalálták, hogy az MDF szabad demokratákat jelöl a választásokon, többek között Budapest egyes kerületeiben, és ezt meg is valósítják.

Az MDF listavezetője pártja várható szerepléséről is beszélt, és kijelentette: kétszámjegyű eredményt vár az összefogástól. „Ha a családom és a barátaink is elmennek szavazni, akkor az mindenképpen több lesz mint 10 szavazat. És az már ugye kétszámjegyű.” – érvelt a pártelnök. Elmondása szerint ez már egy olyan stabil bázis, amire alapozhatnak egy remek nyári kertipartit, hiszen akkor is lesznek legalább tízen, ha két ember visszamondja.

E.G.O. 2010.04.10. 21:04:50

@diotoro10: :))))))
Köszönöm!
Brilliáns!
Kapva kapnának érted a kereskedelmi tévék, és a pletykamagazinok, de ne fecséreld el a tudásod!
Várom az újabb gyöngyszemet a választás után, lesz téma bővivel!
Üdv.

E.G.O. 2010.04.10. 21:13:31

@jjulie: Kedves Juli-boy!
Az én egómmal minden rendben! Sőt, ollyan türelmes vagyok, hogy még mindíg várom a válaszod, bár páran már célozgattak rá, hogy hiába.
A többiekkel valahogy értelmesebben tudok társalogni, biztos bennem van a hiba...

orialex 2010.04.10. 21:40:43

Egy igen fontos kérdés még nem került megvitatásra. Ki mivel/miként fogja ünnepelni a teljes/ mérsékelt sikert, ill. - sor ne kerüljön rá, de ha mégis bekövetkezne- mibe folytja mélységes bánatát mérsékelt/ teljes kudarc esetén? :)

E.G.O. 2010.04.10. 22:03:27

@orialex: Demokratikus módon vörös és narancsszínű gyümölcsökből is készítettem elő pálinkát, de megfelelő számok esetére egy gyönyörű aszút is betáraztam. Aki érti: van Patrícius is a háznál:)
Nagy kudarctól nem tartok.

ubul2000 2010.04.10. 22:03:51

@orialex: Minden eshetőségre készen egy üveg - minden alkalomra használható - vegyes gyümölcs pálinka van itthon

E.G.O. 2010.04.10. 22:10:12

@ubul2000: Helyes! Csak magyart, italban is!

ubul2000 2010.04.10. 22:37:13

Egy lesgóllal vezet sajna a barca

Botya 2010.04.10. 22:52:49

@ubul2000: nem volt les az biztos, de többször ismételték, mert mintha Messi bal kezéhez ért volna a labda mikor átvette

ubul2000 2010.04.10. 22:56:14

@audi26: Ha ismétlik nézd meg figyelmesen. A leadás pillanatában ketten voltak lesen (nem Messi), egyikük visszafelé tartott, de a másik a kapu irányába mozgott.

ubul2000 2010.04.10. 22:58:50

Most néztem az ismétlést a 17-es egyértelműen lesen volt.
Egyébként gyengén vezeti a bíró, Messi sárgája röhejes.
Elég kemény a meccs

Botya 2010.04.10. 23:07:26

@ubul2000: Az új les szabály szerint ez már nem les, de ezt mondta Puhl is, neki hiszek. A bíró tényleg gyenge.

ubul2000 2010.04.10. 23:08:11

@namitirok: Ezt hogy érted? 10 órakor kezdődött

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:10:23

@audi26: Nem gyenge! Egy olyan meccset hoz le eddig végzetes hiba nélkül, amiben már szinte mindenki nagyot hibázott volna!
Eszméletlen kegyetlen meccs és még valamennyire tiszteletben tartják a bírót a játékosok!!

ubul2000 2010.04.10. 23:12:08

@audi26: Ezt nem hallottam Puhl-tól, de a visszavont sárga lap esetében pont ellenkezőleg nyilatkozott. A lleadás piilanatában les volt - ez számít - mondta. Már pedig a 17-es hatalmas lesen volt a leadáskor. Mégcsak nem is volt messze Messi-től.

ubul2000 2010.04.10. 23:14:47

Ez nagy, és főleg szabályos gól volt

Botya 2010.04.10. 23:14:59

@namitirok: Lelked rajta. Nem kell végzetes hiba, hogy vki gyenge legyen. Szerintem túl sok sárgát adott.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:17:19

@ubul2000: Igen, a sárga szempontjából az számít.
Vetítgetünk, vetítgetünk, ahogy kell?:_P

ubul2000 2010.04.10. 23:18:02

Van der Vart borzalmas gyenge, mit hagyott ki!. Nem láttam az ismétlést, de lehet, hogy lesen volt. Le kéne már cserélni.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:19:48

@audi26: Pont annyit, amennyit kellett, egy darabbal sem többet, hidd el!
Így is faragják egymást rendesen!

Botya 2010.04.10. 23:26:05

@namitirok: Ez a modern foci, gladiátor harc

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:26:10

Lesz itt még hirig, a Barcelona már csak idegesíti a Real játékosait, akik idegesek is, mert nem megy nekik!

Botya 2010.04.10. 23:31:22

@ubul2000: Igaz, és ráadásul még jött Iniesta is

ubul2000 2010.04.10. 23:35:38

@audi26: 60 percig jó foci volt, most már csak maszatolás - 1-1 gyönyörű villanással

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:37:08

Szegény Casillas! Nem a kapusokon múlik, hanem a Real védők gyatra teljesítményén!

Róbert__ 2010.04.11. 02:21:22

a realnak mostanában tiszta mumus a barca... csak ellenük töketlenkednek így, hogy 1000000%-os ziccereket hagynak ki. xavi-messi páros meg szerintem bármelyik csapatnak meccsenként 38 gól lő :D amúgy sztem tök élvezhető meccs volt.

is 2010.04.11. 15:48:59

ez a táblázat csak azért érdekes, mert itt kb. mindenki elérheti e mérsékelt sikert (MDF+LMP:11, Jobbik 15, MSZP 21, FIDESZ:51,maradék:2). ez így nem jó, legalább egy vesztes is kell.

g,mc,hc 2010.04.11. 23:32:42

Az "egyik rádióban" (mr1) kínjukban előkapták a romániai tudósítót, aki elmesélte, hogy 2008-ban szóról-szóra ugyanez történt, egy ugyanilyen eljárásjogi változtatás után. Szerintem az számít kudarcnak, hogy még véletlenül sem fordulhatott elő, hogy - okulván az ott történtekből - mi ne kövessük el ugyanazt a hibát. Ez a két ország közötti kommunikáció teljes csődje.
süti beállítások módosítása