Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:18

Ugyanezzel a címmel január végén már írtam egy bejegyzést, azt állítván, hogy „a Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a kieső jelöltek szavazóit is megszólítva nyerni”. Majd hozzátettem: „lehet, hogy tévedek, de szerintem a párt jellege 2010-ben egyiket sem teszi lehetővé”. Ha megnézzük az első forduló után még állva maradt egyéni választókerületeket, azt tapasztaljuk, hogy néhány megyében (Borsod, Heves, Jász-Nagykun, Szabolcs) a Jobbik kifejezetten erős pozíciókkal rendelkezik - lényegesen erősebbekkel, mint az MSZP által éppen fenyegetően körüludvarolt LMP Budapesten -, a párt számos körzetben vitathatatlanul a második erő lett április 11-én.

Csak közbevetőleg: kivételesen nem értek egyet Tölgyessy Péterrel, aki szerint a Jobbik regionális párt, legfeljebb annyiban, hogy bizonyos megyékben valóban jelentősebb tényező, mint máshol; egy regionális párt azonban nem szokott a „területén” kívül 10-15 százalékos eredményeket elérni, márpedig a Jobbik erre ott is képes volt, ahol a leggyengébben szerepelt (Budapesten 11, Vasban 12, Baranyában és Győr-Moson-Sopron megyében 13 százalékot kaptak). Az alábbi táblázat a Jobbik területi listás eredményeit mutatja (forrás: valasztas.hu):

Megye/Főváros
Érvényes szavazatok
%
Elnyert mandátumok
92 646
27,20
3
40 391
24,97
1
46 613
24,01
2
65 423
23,64
2
21 868
20,82
1
35 724
19,21
1
50 473
18,86
2
25 205
16,91
1
103 689
16,52
2
35 897
16,20
1
33 157
15,93
1
41 448
15,70
1
18 315
15,44
0
27 897
14,66
1
22 652
14,23
1
21 251
13,76
1
24 397
12,68
1
29 364
12,57
1
16 888
12,09
0
102 138
10,84
3
Országosan
855 436
16,67
26

 

A még versenyben lévő 36 vidéki választókerületből a Jobbik 23 helyen húsz százalék feletti szavazatmennyiséget kapott. Három körzetben harminc százalékot is meghaladó a támogatottsága: sorrendben Tiszavasváriban (Szabolcs3), Ózdon (Borsod5) és Tiszaújvárosban (Borsod12); de a sajószentpéteri, a kazincbarcikai, a szerencsi, a hevesi, a füzesabonyi és a kunhegyesi eredményük is csak árnyalattal maradt harminc százalék alatt. Van tehát legalább kilenc olyan választókerület, ahol elméletileg eséllyel várhatnák a második fordulót.

De vajon tényleg reális-e ez az esély? Sokszor idézzük, az MSZP 1994-ben 33 százalék körüli országos támogatottsággal 149 egyéni választókerületet vitt el, méghozzá úgy, hogy az első fordulóban csak két helyen ment ötven százalék fölé. Miért ne nyerhetne tehát ott a Jobbik, ahol az első körben közel harminc százalékot kapott? Leginkább azért, mert a két helyzet szinte összehasonlíthatatlan. Akkor az MSZP-vel szemben egy megosztott, széttöredezett jobboldal állt, a Jobbik mellett viszont most egy góliátnyi Fidesz - de ez csak az egyik érv. A másik – ahogy már az első mondatban idéztem – a Jobbik jellegében rejlik. Azért nincs igazán esélye a Jobbiknak az egyéni győzelemre, mert a párt jelenleg nem (vagy finomabban: alig) rendelkezik - a már megszerzett támogatókhoz képest - többletszavazókkal. Az első fordulóban kiesett pártok szavazói nagy valószínűséggel nem a radikális pártot választják, ha egyáltalán elmennek szavazni. Azok, akik múlt vasárnap a Fideszre voksoltak, s a jelöltjük az első helyen fordult, miért, milyen megfontolás alapján mennének át tömegesen a Jobbikhoz? Talán még leginkább a szocialista szimpatizánsok egy részére gyakorolhatna valamelyest vonzerőt a párt – különösen a Fidesszel szemben, a kétharmados többség megakadályozása érdekében -, de már ezt sem gondolom jelentős lehetőségnek: aki ugyanis április 11-én kitartott az MSZP mellett, nem hiszem, hogy most könnyedén változtatna. Egy szocialista visszalépés Kelet-Magyarországon esetleg még nyíltabbá, nehezebben kalkulálhatóvá tehetné a versenyt, mert kiszámíthatatlanná válna, hogy miként viselkednének a jelölt nélkül maradt szavazók, de valami azt súgja, hogy a számukra szinte eldönthetetlen kérdést – választani a két „szörnyűség” között - leginkább otthon maradással oldanák meg.

A Jobbik tehát kifejezetten esélyes arra, hogy számos vidéki választókerületben nagyon erős legyen a második fordulóban is, de jelenleg erősen sújtja őket a politikai rendszer egészével szemben fellépő radikális pártokra általában jellemző probléma, a zárt, azaz nehezen bővíthető szavazótábor ténye. Ahhoz, hogy a Jobbik eséllyel indulhasson egyéni mandátumokért, a Fidesz jobbszélét kell majd megbontania, erre azonban most sem a helyzet, sem az idő nem látszik alkalmasnak. Nem állítom, hogy teljesen elképzelhetetlen a két forduló közötti hangulatváltás, hiszen láttunk már ilyenre példát, s tényleg nem tudom, hogy a kétharmad elérése vagy annak megakadályozása mobilizál-e jobban, de nekem ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy a Fideszt feltehetően csak az MSZP győzheti le április 25-én, ők is csak egy-két helyen Budapesten, s esetleg még Szegeden (bár ott is a fideszes jelölt látszik már esélyesebbnek), de a „szűk” kétharmad jelen állás szerint nem lehet veszélyben.

x x x

Tegnapi előadás az első forduló értékeléséről: Corvinus T-Kari Napok - Kedd, Török Gábor: Választás 2010 – az első forduló után

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr821919374

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vári György tévedései 2010.04.14. 11:47:40

Az index lehozta a komoly versenyben lévő angyalföldi választókerület LMP-s képviselőjelöltjének levelét. Vári György hozzáállása korrekt, írása érveket és ellenérveket ütköztet. A vissza nem lépés melletti indokaiból vettem néhányat górcső alá: A &bd...

Trackback: Mi várható a második fordulóban? 2010.04.14. 11:36:49

A parlamenti választások két fordulójában különbözőképpen kerülnek kiosztásra a különböző típusú mandátumok. Míg az első fordulóban eldőlnek a területi listás helyek, illetve az abszolút többséget hozó egyéni képviselői helyek, a második fordu...

Trackback: 2. Horthy Miklós és a Jobbik: 2010. március 15. 2010.04.14. 10:24:41

"Bízom a mai fiatal magyar lelkek egészséges életerejében, amely meghozza a szebb jövőt" - Horthy Miklós (1943.). Az idei nemzeti ünnep alkalmával a barikád.hu egy filmhíradó összeállítást jelentetett meg. E felvételek a két világháború köz...

Trackback: Jobbik-rejtély: megoldva? 2010.04.14. 09:10:48

Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fid...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyo 2010.04.14. 15:36:40

Mint már hajnalba leírtam, egyedül akkor lenne esély egyéni mandátumszerzésre, ha az MSZP visszalépne Borsodban a 3. helyről.

[nev] (törölt) 2010.04.14. 15:36:46

@panelburzsuj:
szerintem a kis, és nagy önkormányzatokba is jó, ha vannak civilek.

ha rajtam múlna, akkor az országgyűlési választás területi listák alapján zajlana, kezdetben úgy gondoltam, hogy egy országos lista elég lenne, de volt itt egy nick, aki megyei listás rendszert ajánlott. illetve török is valahol a területi elv fontosságát hangsúlyozta. és ez meggyőzött. szerintem a megyei listás rendszer lenne itt a legjobb.

az önkormányzati választásokon viszont egyáltalán nem kellenek pártlisták, csak egyéni körzetek. a lakóközösségek válasszanak ki egy tekintéllyel bíró idős, vagy fiatal személyt, egy presbitert, vagy kurátort, és képviselje a körzetet. tartson fogadó órákat.

és legyenek civilek akik meg még közvetlen képviselői helyeket sem akarnak, csak összeülnek alkalmanként, mert fontos nekik a vidék, vagy a város, ahol élnek. szerintem ez a demokrácia alapja. a lokálpatriótizmus. de hívhatjuk környezettudatosságnak is. a helyi politika az, hogy a helyhatóságok, és a civilek folyamatosan egyeztetnek. és szerintem az egyáltalán nincs jól, hogy ezeket a mezőket is elfoglalták a pártok. a fent linkelt video csak azt mutatja, hogy helyi szinteken nincs demokrácia. a fazon azt mondja, hogy érdekelte volna a vízmű szerződés, és nem kapott választ senkitől. és a városi tévé pipogya riportere azt mondja, hogy képviselő jelölt úr, nehogy már ezt szóvá tegye, nem ezért hívták, a városi tévé gazdálkodását meg nehogy szóvá tegye, mert azonnal véget vet a műsornak, különben is gyurcsány ferenc. ilyen a bolsevik időkben volt. szerintem az mszp, és a fidesz is utódpártok. az mszp az mszmp anyagi, a fidesz a hazafias népfront szellemi örököse.

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 15:37:59

@JR69: Nem ismerlek, így nem minősítelek, a Mennyek országáról pedig csak annyit, hogy talán nem "csak" a lelki szegényeké...

Aki már olvasott Leleplezőt, kuruc.info-t, Drábikot, Posta Imrét stb... azt nem lepi meg egy ilyen írás... ennél ebben a műfajban sokkal jobbak is vannak. Bogár például zseniális (említést is nyert a cikkben)...

:-)

nyo 2010.04.14. 15:39:42

@Róbert__: Az is végletes megközelítés, hogy aki ide ír és Jobbik-szimpatizáns, az bérkommentelő.

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 15:40:39

@JR69: A Fidesz kétharmadától pedig csak azok félnek, akik ezt főállásban teszik...

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.04.14. 15:43:12

@JR69: igen, ezt láttam én is. eddig védtem őket, de ezzel szerintem vége. Mert az hagyján, hogy lesz újra nagy sor és elhúzódás, de a választások szervezői azt magyarázzák választójoggal rendelkező állampolgároknak, hogy nem mehetnek el szavazni... hümm.

agent T 2010.04.14. 15:44:15

Átfutottam a kommenteket, melyek az elmúlt pár órában születtek.

Az a kérdés fogalmazódott meg bennem - és bocsánatot kérek, de nincs értelme cizellálni a mondanivalómat - hogy van itt a kommentelők között olyan szerencsétlen, aki annyira hülye, hogy egy pillanatig is elhitte, hogy a Jobbik vezetése komolyan gondolta, hogy megnyeri a választást, netán kétharmadot szerez?????

Mert az egy dolog, hogy némelyik agyhalott, diadalittas megmondógézuka előadja itt az arcát, hogy sálalálalá, a Jobbik de megszívta.... de komolyan kérdezem, van aki annyira hülye, hogy elhiszi, tényleg a miniszterelnöki bársonyszék volt Vonáék célja?????

Róbert__ 2010.04.14. 15:45:23

@nyo: igen, ezzel egyetértek.

Róbert__ 2010.04.14. 15:46:35

Új Péter a rettegőkről meg a Kubatov-szavazókról, rohadt jó :D:D

nol.hu/archivum/20100414-os_patkany_terjeszt_kort

Róbert__ 2010.04.14. 15:47:55

bocs, hogy bemásolom, de hát fetrengek a röhögéstől :D::D:DD

"A település lakói figyeltek föl a gyanúsan viselkedő csoportra, amelyből néhányan antidemokratikus gesztusokat tettek, majd egy dűlőút közelében megpróbálták bebetonozni magukat húsz évre. "

papika 2010.04.14. 15:48:30

@radala:
Na viszont akkor ki kell kényszeríteni az Orbán-Semjén vitát most már tényleg! Semjén valljon színt, milyen 2/3-os törvényeket támogatna, és mit kér cserébe!

panelburzsuj 2010.04.14. 15:48:40

@nyo:

"Persze a Parlamentben majd a sárga mosolygós arcot felváltja az őszinte sárga zsidócsillag."

Ha egy-egy ilyen mondatot kihagynátok, vesztenétek két vicsori szavazót, és nyernétek négy épkézlábat. Ideje lenne felfogni, hogy a magyar választók többségének ugyan nincs semmiféle tartós, közvetlen élettapasztalata zsidókkal, de azt azért ki tudja saccolni, hogy a körzetében induló LMP-s figurára mennyire illik rá mindaz a rémség, ami a vérjobber hitvilágban a zsidóval van összeforrva. És ha nagyon nem illik rá, akor ránt egyet a vállán (idióták...) - és beikszeli a Fideszt.

De hét senki sem lépheti át a saját árnyékát: a Jobbik sem.

radala 2010.04.14. 15:50:37

@papika: Legyen, én kíváncsi lennék rá, hogy OV föl tudja-e mosni a padlót valakivel, aki mindenben egyetért vele. Ez nem egyszerű feladat ugyanis.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 15:54:38

@agent T: Van.
De nem akarok ujjal mutogatni :)

ladislaus 2010.04.14. 15:55:42

@radala: siman sikerulhet. Fideszes politikusok lepnek a KDNP-be azert hogy abban a frakcioban legyenek. KDNP nem lenne parlamenti part Fidesz nelkul. Semjen Zsolt normalis politikus. Nem olyan karakteres mint OV, es talan emiatt. Itt mindenki Fideszben gondolkodik. Meg a media is.

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 15:56:15

@agent T: Nem, ilyen idióta nem hiszem, hogy van, legalábbis ezen a blogon biztos nem...

Mindenki tudta (aki nem jobbikos), hogy a Jobbiknak a 20% a vége.
De ha veszed a fáradtságot és megnézd, hogy miket tippeltek a jobbikosok a választások előtt itt, ezen a blogon (25% volt a legszolidabb, de a 35 gyakrabban szerepelt...) , akkor könnyen beláthatód, nem mi vagyunk a hülyék.

Erről beszéltem, hogy a Vona folyamatosan azzal hitegette a sok szerencsétlent, hogy nyernek, sőt a kampánycsend előtti jobbikos kampányzárón Pörzsével felváltva hejehujáztak, hogy most már biztosak benne, hogy nyernek... ők hitegették a sok hülyét, azok meg elhitték, hát szóval siralmas...

Jó az a 17%... ezzel már lehet kezdeni valamit... és nem kell nagyképűsködni...

2010.04.14. 15:56:37

@mirrmurrkandúr: háááááát, most itt mindenki előtt?:P

[nev] (törölt) 2010.04.14. 15:58:03

@Róbert__:
oké, de ha ebből csak egy szó is igaz, akkor az a jobboldalra nézve lesz kellemetlen. akkor a választásnak ez a momentuma bekerül történelemkönyvekbe az apróbetűs részek közé. mert akkor ez választási csalás.

szerintem rendben van, ha szanyi ezt szóvá teszi a sajtóba. nem mondja azt, hogy választási csaló, aki átjelentkezett, és ellene szavazott, nem megy lezárni a hidat, hanem szóvá teszi ezt. neki úgy tűnik, mintha itt pártutasításra szervezett akció folyt volna ellene. és ezt az állítását azért valamennyire képes megalapozni.

snq 2010.04.14. 15:59:21

@panelburzsuj: vagy azt 'saccolja ki', hogy a sebtében összefogdosott indulók, vagy a kipás rasszistákkal vonuló schiffer meghatározóbb-e ezügyben

Lovastengerész 2010.04.14. 16:00:14

unalmas már ez a jobbik para, jujj jönnekafasiszták, már hallani a bakancsokat, és a vonatok zakatolását... nemáááár,
lépjünk ezen túl.

egyszer valaki álljon már ki és tegye rendbe ezeket a dolgokat,
akár miután kiosztotta azt a két bizonyos pofont és hazaküldte a fasiszta hüjegyerekeket. tehát:

mélyen tisztelt izraelita honfitársaink, zsidó barátaim, hölgyeim és uraim!
Shalom, jóreggelt kívánok tisztelettel kettőezertíz van a huszonegyedik században élünk a soknemzetiségű, sokvallású európai unióban. Nem indulnak vonatok sehova, és nem is fognak, nem azért mert mi olyan faszagyerekek vagyunk hanem azért nem mert NINCS, hülyeség, életszerűtlen anakroniznus. egész európa egy keresztény kultúrán alapuló de sokvallású, soknemzetiségű multikulturális világban él, nincs háború, nincsenek kitelepitések, nem épülnek birodalmak, bitteschön tessék befejezni a multtal való riogatást.tanult belőle mindenki, egész európa, az egész világ, elmúlt. idióták pedig mindíg is voltak, és lesznek is, és hála istennek eljutottunk oda hogy kirekesztik saját magukat, ne a velük való hadakozással töltsük az életünket.

dankeschön, hajrámagyarok, hajrázsidók, hajrámagyarország.

nem lenne időszerű???

Róbert__ 2010.04.14. 16:04:06

@[nev]: Ne mondd már! Mivel képes megalapozni? Ez olyannyira megalapozott, mint amikor egyszer egy dohánygyár képviselője egy TV interjúban mutatott egy olyan statisztikát, ami szerint a dohányosok tovább élnek. Átlátszó trükk a számokkal. Kik szoktak átjelentkezni? Nagyon nagy számban fiatalok-fiatalabbak. Minden választáson. Most ez alapján aztán marha nagy meglepetés, hogy ők többen támogatják a Fideszt vagy a Jobbikot, mint az MSZP-t... Az meg, hogy neki gyanús az, hogy az igazolással szavazók többen voltak a szavazókörökben, mint az ott élők, miközben EGYETLEN szavazókörben szavazhatnak körzetenként most az átjelentkezők, valóban fölveti a kérdést: számottevő agysejt-pusztulás áll Szanyi Tibor esetében emögött, vagy szándékos, gusztustalan módon gyanúsító ferdítés? Sajna a butaságot nem feltételezhetem ez esetben, marad a szándékosság.

Fenntartom azt is, hogy ez kontraproduktív. Hiszen nem veszik észre, hogy ezeket már senki sem veszi be.

nyo 2010.04.14. 16:09:28

@panelburzsuj: Pártszinten tényleg igazad van. Hosszútávon nem lehet szavazatokat szerezni zsidózással, ezért felesleges is. A kiemelt mondat a magánvéleményem volt....:) A SZDSZ-el való összemosásukat viszont nem árt rögtön megkezdeni.
Amúgy meg az országnak az lenne a legjobb ha tényleg 1 év alatt meggyengülne a Jobbik mert ez azt jelentené, hogy a Fidesz kormány csodával határos módon megoldja a cigánykérdést, fellendíti a gazdaságot, és tényleg teremt egymillió munkahelyet. De én ebben nem nagyon hiszek.

panelburzsuj 2010.04.14. 16:09:59

@snq:

Ingyen jótanács volt. Ha nem, hát nem.

De Törög Gábor biztos tud neked olyan céget ajánlani, ami jó pénzért ad écát marketingkommunikációs témákban ... Még a Jobbiknak is! :)

2010.04.14. 16:10:47

@mirrmurrkandúr: hát, mégis, itten ez egy úri társaság közéleti munkássággal..:D

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 16:11:01

@mirrmurrkandúr: Ehhez képest kapásból beskatulyáztál: "látom, azért akad még egy bátor, sértődött jobbikos azután a csúnya fiaskó után, hogy a gonosz Fidesz megakadályozta a Jobbik kétharmadát:-) "
De no problem :)
Engem nem zavar a Fidesz 2/3. Nálunk sok a cigány mégse nyert a Jobbik. Pesten sok a buzi és/vagy zsidó mégse nyert a Jobbik. Valahol zavar van az Erőben :)

agent T 2010.04.14. 16:18:11

@mirrmurrkandúr: Hát ha a "jobbikosok" 25-35 százalékokat tippelgettek, akkor megérdemlik a csalódást. Minden pártüzenetben el kéne tudni különíteni a direkt közlést és a marketingelemeket, mindenkinek.
Én semmi okát nem érzem a csalódásnak. Legyen csalódott az SZDSZ, meg az MDF, meg a sír szélén tántorgó MSZP. Nehogy már egy jobbikos legyen szomorú. Miért lenne?
Megdupláztuk a szavazóinkat az EP választás óta.
És ha a nagyobb egészet nézem, akkor se lehetek szomorú, mert azért az is sejthető, hogy Viktor jobban fogja csinálni a dolgokat, mint ahogy ez a banda nyolc évig.
A kétharmad meg vagy meg lesz vagy nem, de azt se felejtsük már el, hogy ennek a most eltakarodó bandának nemhogy kétharmada nem volt, de úgynevezett kisebbségi kormányzást folytattak, oszt mégis azt csináltak amit akartak.
Én nem félek attól, hogy ha meglesz a kétharmad, IP cím alapján fog elvitetni Orbán Viktor, mert Jobbik szavazó vagyok.

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 16:20:12

amiket írtál, az alapján nehéz lett volna másra gondolni, de ne haragudj, ha nem így van, bocsánat!

agent T 2010.04.14. 16:21:25

Egyébként is beadtam a felvételi kérelmem, hogy lépjek be, csalódottan? Milyen már az???:)))

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 16:22:23

@Letícia: na nézzenek oda... jó, hoy nem azt mondtad: GENRTYBRIGANTIK :-)

panelburzsuj 2010.04.14. 16:24:15

@nyo:

Me lehet kísérelni az összemosást, vannak hozzá ügyesen forgatható klisék, de éppen a te kommented fölött látható a varázsszó: kontraproduktív.

Mégpedig azért, mert a lejáratós politizálásból nagyjából-egészéből elege van a magyar választóknak. Péniszpumpázásból, kipázásból, patásozásból, komcsizásból és rekomcsizásból eddig még mindig csak az jött ki, hogy szart fosra cseréltünk.

Aki az LMP sikere mögött csak a settenkedő szadeszt látja, és nem a "legyen má végre más" iránti vágy növekedését, az rúgja ki a spindoktorát. Most.

2010.04.14. 16:26:30

@mirrmurrkandúr: ilyent ne adj a számba, Te!!:P Én pont azt mondtam, hogy úgy se érdekelne senki, mert annyira dolgoztok, és ez így van jól.:)))))

És hogy ON is legyek:

velemenyvezer.blog.hu/2010/04/14/jobbik_rejtely_megoldva

Idet 2010.04.14. 16:27:00

@JR69: "Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek."

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 16:27:18

@agent T: Röviden és tömören ennyi a lényeg.

Egyébként, ha minden Jobbik szavazó így állna hozzá a Világhoz, mint te, azt hiszem, én is másképp állnék a Jobbikhoz...

JAS39 2010.04.14. 16:27:44

@JR69: Nem vagyok elkeseredve, sőt az előzetes itteni kalkulációkban is benne volt ez, csak most úgy megjegyeztem. :)

agent T 2010.04.14. 16:28:29

@panelburzsuj: ebben igazad van, az LMP (egyes értelmezések szerint: Lehetsz Mégis Pedofil) mögött én sem csak a vigaszágon visszasurranó SZDSZ-t látom, Hajósostul-mindenestül.
Látom durván hét százaléknyi választó romantikus naivitását is, és ki merem jelenteni, hogy nem kevés jó szándék jelentkezik ottan. Hát, majd kijózanodnak, reméljük.

[nev] (törölt) 2010.04.14. 16:29:03

@Róbert__:
ezért fogalmaztam úgy, hogy képes "valamennyire" megalapozni. itt a kérdés az, hogy az átjelentkezés szervezetten folyt, vagy sem. volt-e toborzás, vagy ad hoc módon, ennyi ember egymástól függetlenül jelentkezett át, és ott állt hajnalig, hogy éljen törvény adta jogával.

ezt nem tudom eldönteni. ha az előbbi igaz az választási csalás, amit majd feljegyeznek a történelemkönyvek. ha az utóbbi, akkor meg nyilván nem. azt nem érzem problémának, hogy szanyi mindezt szóvá teszi, és próbál ennek utána járni. nem az alapján kiált csalást, hogy hányan "mosolyogtak", és nem állja el a hidat keresztbe, hanem szóvá teszi a sajtóban.

de ez az eset is bizonyítja, hogy a második forduló egy önkormányzati előkampány. szanyi a kerületben élőket kéri, hogy szavazzanak rá, mert ő milyen jó fej. szerintem a kerületben élők döntsék ezt el.

számtalan eset mutatja, hogy ez a vegyes választási rendszer a szavazást milyen visszássá teszi, területi listás országgyűlési, és egyénik körzetes helyhatósági választások kellenek. az önkormányzatokban a civilek jelentsék a kontrollt, és ne a parlementi ellenzék.

CSENDES 2010.04.14. 16:31:47

@mirrmurrkandúr: Bocs, hogy csak mos reagálok, a probléma az, hogy minden nap 100 km-t utazok oda és vissza a (munkahelyemre és vissza). Ez nem tiszteletlenség, csak időnként haza kell mennem.:-))

Róbert__ 2010.04.14. 16:32:40

Akkor sem értem. Drasztikusan több átjelentkező nem volt. Amennyivel több volt, az tök egyértelműen látszik, hogy miért, mivel egyre több fiatal költözik el vidékről a fővárosba, egyetemi városokba (Pécs, Debrecen - itt is sorok voltak). A szavazóköri többség is egyértelmű. Miért pont most lett volna szervezett? Azért, mert most vesztett? Ki más állna órákig sorba, ha nem a fiatal, akinek ez meg se kottyan 1-1 fesztiválos sorbanállás után? Még jó, hogy nem a nyugdíjas MSZP-s fog sorban állni órákig. Tök logikus az egész. Mint ahogy az is, hogy Debrecenben meg tudták oldani a problémát úgy, hogy behívták a pótszemélyzetet és 3 felé osztották a névjegyzéket abban a körzetben, ahol lassú volt a haladás az átszavazók miatt.

Idet 2010.04.14. 16:35:01

@agent T: Először nyilván nem, de közben már maguk is elhitték a saját szövegüket...van ez így!

agent T 2010.04.14. 16:35:11

@[nev]: Ezek a civilek, akik a kontrollt kellene hogy jelentsék, kicsodák? Annyit hallani róluk...
A bélyeggyűjtők köre? Mária civil mozgalma? A cserkészek? Fritzék civil összefogása? A mogássérültek szövetsége? Az EDDA fan club? A Ferencváros drukkerek? Vagy ki?

Kétségbeesetten keresem a magyar civil szférát. Ki látta?

CSENDES 2010.04.14. 16:36:40

@CSENDES: És még valójában azt sem tudom, hogy a FIDESZ mit akar azzal, hogy most már beszél parlament felezésről és önkormányzati létszám felezésről (minimum 12500 munkanélküli) amit úgy számítottam, hogy a legkisebb önkormányzat is 10 fő, ennek felezése 5 fő, és ez megszorozva legkevesebb 2500 önkormányzattal. Ez pedig a tavalyi teljes keletkezett munkanélküliség 100000 Fő növekmény 12,5 %-a.

Idet 2010.04.14. 16:38:41

@mirrmurrkandúr: Na látod, hogy hiányolt? Nem beszélek én a híg levegőbe!

agent T 2010.04.14. 16:39:37

@CSENDES: Ez az érvelés kínosan emlékeztet arra, mint amikor tóta W azon fanyalgott, hogy Viktor szar lenne, ha egyszerűbbé tanné az adózást és felszámolná a korrupciót, mert mi lenne a könyvelőkkel, akik tömegesen maradnának megrendelés nélkül.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 16:40:06

@mirrmurrkandúr: Az indiánoktól tanultam a rejtőzködést.
Akarod, hogy úgy szóljak hozzá, mint egy kommancs? :D

Idet 2010.04.14. 16:40:09

@agent T: Átmentek Seres Máriába.

Idet 2010.04.14. 16:41:04

@JR69: Füstjeleket fogsz eregetni?! Ez nehezen jön majd át a neten...

agent T 2010.04.14. 16:41:52

@JR69: Azt úgy kell mondani, hogy native american, te rasszista.:)

Idet 2010.04.14. 16:45:41

@panelburzsuj: Törög Gábor? Úgy, mint Törrög Szultán? Húha!

CSENDES 2010.04.14. 16:49:35

@Ordnassac: Most szeretnék válszoni a több mint két órával ezelőtti válaszodra választási átigazolással jelentkezők ügyében. A piliscsabai Pázmány Péter katolikus egyetem hallgatóinak az átszavazási jogáról nincs kétségem. A fiam is szavazhatott volna ott, lévén hallgató. A körzetben mégsem látszik olyan túljelentkezés, ami a fővárosban. Ezen felül a lányom Budapesten jár főiskolára, bár ez az RTF. Itt aztán minden megyéből megfordulnak hallgatók (tekintve, hogy ez az egyetlen felsőfokú intézmény) Mégsem volt igazolással szavazó, mert mindenki a körzetében szavazott. A kollégisták is.

2010.04.14. 16:51:39

@mirrmurrkandúr: Hát azért mondom!:) Tudom én mit akarok mondani, ne félts Te engem.

CSENDES 2010.04.14. 16:52:17

@agent T: Nem tudom ki az a Tóta W, pedig vállalkozás vezetője vagyok. KI ő???

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 16:55:16

@agent T: Ne használd a kettős mércét. Nektek sem tetszett, ha a naiv álomból való ébredést emlegették az antidrukkerek.
Itt nem ér semmit a fejjel a falnak taktika. Figyeljetek, tanuljatok, és minden megnyilatkozást százszor meggondolni...
Szépek és erősek lehettek, de okosak nem :D

CSENDES 2010.04.14. 16:55:25

@ladislaus: Köszi, megtaláltam. Csak azért érdekelt, mert 1995-i ebbe a szavazókörbe tartoztam, s ezt követően vidékre költöztem, a gyerekek egészségi állapota miatt.

ubul2000 2010.04.14. 16:58:45

@mirrmurrkandúr: ahogy olvasom a hozzászólásaidat, te tényleg torgyán 2.0 vagy. Ajánlom neked Arnóth-ot.

panelburzsuj 2010.04.14. 16:58:51

@Idet:

(Álcáztam magamat. Nehogy má annyira meglássék, milyen kis pedánt okostojáska vagyok ... )

CSENDES 2010.04.14. 17:00:04

@mirrmurrkandúr: Mire mondod, hogy semmi gáz? szerintem ez is Fideszes eszköz, nem akar " Mszp által említett túlhatalmat, mert látja, hogy az LMP (akire szavaztam) okos ötleteket el fog fogadni tőle. De ők csak eszközök lesznek. esz kis zöld hang. Lesz kis berzenkedés. Félek, hogy megeszik a sajtot......

mirrmurrkandúr 2010.04.14. 17:02:39

@ubul2000: szokásos jobbikos szarkenegetés, hogy nem a kérdésre reagálsz... megszoktuk.

én normálisan közöltem veled egy tényt, amit a választási eredmények híven tükröznek, te meg vagdalózol...

gratulálok:-)

CSENDES 2010.04.14. 17:03:01

@mirrmurrkandúr: Mire mondod, hogy semmi gáz? szerintem ez is Fideszes eszköz, nem akar " Mszp által említett túlhatalmat, mert látja, hogy az LMP (akire szavaztam) okos ötleteket el fog fogadni tőle. De ők csak eszközök lesznek. esz kis zöld hang. Lesz kis berzenkedés. Félek, hogy megeszik a sajtot......@agent T: Ki az a tóta W

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 17:05:34

@Idet: kommancs/kommer/komcsi, nem füstjelekre gondoltam.
Ez a rejtőzködés lényege. Nem az vagy , mint aminek látszol :D

masni55 2010.04.14. 17:08:43

@agent T: Esetleg rendes kimutatásokat tudnának végezni a cég tulajdonosainak, és nem kéne "csak" adózással foglalkozniuk. :)

panelburzsuj 2010.04.14. 17:08:44

@agent T:

Egy húszezres városban van tíz egyéni körzet, meg hét pártlistás hely.

Meg másfél pártalapszervezet. Fél fidesz, fél maszop, negyed jobbik, meg mdf szadesz kisgazda lópikula törmelék a zacsi alján.

A hét hely nekik van fönntartva. Ezen aztán annyira földobódnak, hogy a másik tízre is ráhajtanak. Nem a helyiek kívánságára, nem isten kegyelméből, hanem a sztrádapénzekből nekik kiutalt pártfillérekből.

A civil pártológiai álneve: független. Legalábbis az országos zabrálómasináktól.

Keresed a civilt? Langyosodik? Vagy még mindig hideg-hideg-hideg ... ?

masni55 2010.04.14. 17:16:52

@cukicica: És azért sem indulnak vonatok, mert vagy vezetékszakadás van, vagy sztrájk, amit én már nagyon unok.:)

nyos 2010.04.14. 17:21:29

A Jobbik es a Fidesz - mint part - nagyon fuj egymasra, ami ertheto is, elvegre most dolnek el az eroviszonyok.
Ezzel szemben a szavazoik kozt nem ez a helyzet. OV is kulon kerte, hogy ne osszak meg a szavazatukat azok, akiknek mindket part szimpatikus, es a kozvelemenykutatasok alapjan is komoly a szimpatizansok kozti atfedes.
Attol, hogy a partok kozt rivalizalas van, esetleg meg utaljak is egymast, (es valoszinuleg a szimpatizansok kemenymagjanal is ez a helyzet), azt tartom valoszinubbnek, hogy a jobbik szavazok 2. forduloban inkabb a 2/3-ra adjak a voksukat. Meg akkor is, ha az elsodleges partjuknak ez nem erdeke.

A Jobbiknak is el fog jonni az ideje. Ha oszig nem tortenik csoda, keleten es eszakon tobb polgarmestert is adhatnak. A helyi problemakat (uzsorasok, kozbiztonsag) helyi szinten jobban lehet kezelni.

CSENDES 2010.04.14. 17:23:19

Elnézést, ma már alkalmatlan vagyok a politizálásra. Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál, hol van a tűz..

panelburzsuj 2010.04.14. 17:30:15

@radala:

A semjéni teljes egyetértéshez találtam egy jó kis szlogent. Kitűnő kétharnmados érv lenne egy szép OV-plakáthoz:

"Az én igám könnyű, az én terhem édes."

Vagy ez már blaszfémia? És hol a határ?

(Az igazság szabaddá tesz, 2006. október)

panelburzsuj 2010.04.14. 17:35:47

@[nev]:

Magatartásában, szocializációjában majd mindegyik párt utódpárt: kisujjadat nyújtod, karodat akarja.

Rémlik olyan, hogy "Hát igen ... Már megint tisztogatnak a pártonkívüliek?" :)

Be fog ez megint következni, csak lassan, vontatottan, rengeteg kár árán.

panelburzsuj 2010.04.14. 17:37:08

@panelburzsuj:

"Hát igen ... Már megint tisztogatnak a pártonkívüliek."

(nem kérdés -állítás)

Idet 2010.04.14. 17:44:25

@panelburzsuj: Naggyon Okoska Törp vagy, le az álcahálóval! (Biztos nem vagy törp, ez csak cizellált poénkodás!)

panelburzsuj 2010.04.14. 17:45:20

@masni55:

Meg azért, mert határon belül mégiscsak kínosabb, vesződségesebb, kockázatosabb lenne ...

Külföldre meg má nem lehet feladni a szállítmányt.

Hüje ejrópa ...

Idet 2010.04.14. 17:45:46

@JR69: Nem dakotára gondoltál véletlenül?:-D

Idet 2010.04.14. 17:52:39

Gyerekek, ritkítják a Népszabadságot! Mi van azzal az egyesülés-dologgal?

masni55 2010.04.14. 17:56:30

@panelburzsuj: Hát mindíg is tudtuk, hogy a bibliai idézeteket mindenre rá lehet húzni. :)

masni55 2010.04.14. 18:01:11

@panelburzsuj: Viccen kívül, sajnos nem véletlenül van ott helyileg az a kisebbség, ahol van. Észre kellene már vennünk, hogy nagyon kemény telepítgetések folytak itt az elmúlt 20 évben, mint problémamegoldás.

panelburzsuj 2010.04.14. 18:15:12

@masni55:

Volt más módszer is. Igazi svábos:

Csóró kis falusi önkormányzat gyűjtést rendezett, hogy az üresen maradt, olcsó kis vályogházakat fölvásárolják és lerombolják, nehogy a szomszéd községben felszaporodott etnikum bagóért megvegye, és beköltözzön.

Persze mindezt csöndben, de annyira azért nem, hogy a kitelepített német rokonságig ne jusson el a segélykérés híre. A csont nélküli megoldás végül is az lett, hogy német állampolgárok vették meg az ingatlanokat, és az "életveszélyre" tekintettel gyorsan szét is döntötték a három vagy négy tömésfal házikót. A csupasz telek sem gond: a közmunkások szépen rendbentartják, az önkormányzat pedig még egy "jelképes" összeget is kiszámláz a tulajoknak.

Kerek, hiba nélküli magyar vidékpolitika.

panelburzsuj 2010.04.14. 18:19:07

@panelburzsuj:

(Ja és a legszebb lemaradt: az akció akkor vált halaszthatalanná, amikor eldőlt, hogy vagy 200 millió forintért kétkilométeres összekötő út épül a két falu között, fölszámolandó a "zsákfalu-problémát" ...)

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.14. 18:24:36

@Idet: Bocsánat.
Rögtön igazodok a Vezírhez :)
zikkalj :)

masni55 2010.04.14. 18:26:15

@panelburzsuj: Egy ilyen helyről én is tudok, lehet, hogy ugyanaz. :)

panelburzsuj 2010.04.14. 19:03:21

@masni55:

Lehet.

De nevet nem írunk ki, mert bár a helyszíneket ismerem, láttam is, és a történet néhány epizódját más-más forrásból külön is hallottam, a sztorit kerek egészként az adott faluval nem túl jóban levő polgármester mesélte ... :)

(kistérségi osztozkodáson hajbakaptak, hogy ki következik soron, és eléggé elhidegült a viszony)

panelburzsuj 2010.04.14. 19:05:54

@panelburzsuj:

(Eléggé zokon vette a "dózerolós" polgármester azt az ellene szóló érvet, hogy "hászen nektek még erre is van pénzetek" ...)

ubul2000 2010.04.14. 19:17:44

@mirrmurrkandúr: ez baromi érdekes amit írsz, mert nem kérdeztél tőlem semmit, úgy hogy a szarkenegetés a te oldaladon marad
a gratulációt köszönöm :)

lüke 2010.04.14. 19:34:54

azért Pest megye +BP 200 ezerje nem semmi.............
hmmm

ati27 2010.04.14. 19:43:16

inforadio.hu/hir/belfold/hir-345965

Asszem fellendül az ingatlanépítés magyarországon. Fel kell húzni pár börtönt. Viccet félretéve szerintem jogos..

tibapó 2010.04.14. 20:09:37

@[nev]: "az önkormányzatokban a civilek jelentsék a kontrollt, és ne a parlementi ellenzék. "

Igenám, de a CIVILEK AZ ELLENZÉK!

a www.szolnokinaplo.hu (már törölt régi) oldalán) volt egy szavazás, "melyik frakció az ellenzék a helyi közgyűlésben?", és a többség nem az MSZP-re, nem az SZDSZ-re, nem is az MDF-re, hanem az egy szál civilre (és a mögötte álló csapatra) szavazott

tibapó 2010.04.14. 20:19:37

@agent T: "Kétségbeesetten keresem a magyar civil szférát. Ki látta? "

Ime egy kis ízelítő

www.szolnokcity.hu/viewpage.php?page_id=132

Abban egyetértünk, hogy nem a mézgyűjtők és nem a kecsketenyésztők egyesülete hivatott elsősorban a civil kontrollra, de a városfejlesztéstől a műemlékvédelemen keresztül a hagyományőrzésig bezáródó tevékenységű városvédők-lokálpatrióták-védegyletek inkább.

Az a fránya 5 %, ahogy arról a szolnoki polgármester egy civil fórumon megnyilatkozott (szabadon idézve) : "egész jól megvolna ő a kiránulgató, nyugdíjastalálkozgató, piknikező civilekkel, csak a fránya 5 % ne lenne, akik, folyton el akarják őt számoltatni..."

Merras · http://miyazakijun.hu 2010.04.15. 08:12:18

Node Gábor, azt nem hallottad, hogy az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla? Ez teljesen más megvilágításba helyezi a második fordulós esélyeket, nemdebár?

:D

ssi 2010.04.15. 09:24:49

@[nev]: racionális gondolat, s már nemcsak a Tied, hiszen az MSZP is ezt javasolja: tiszta helyzet a választóknak, egyértelmű és hasznosítható eredmény mindenkinek

@discretio: én nem a Fideszre szavaztam, s emlékszem még a kitűzött kokárdákkal jelzett pártszimpátiára is
süti beállítások módosítása