Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
ápr 21
18:38

Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon – ezekkel a szavakkal válaszolt tegnap Komlón Kövér László arra a kérdésre, hogy már ebben az évben nekilátnak-e a korábban sokszor követelt és kormányra kerülés esetére megígért jelentős adócsökkentésnek. A Fidesz választmányi elnökének szavait olvasva nem volt kétségem, hogy ma ez lesz a vezető téma. Az MSZP nem is késlekedett, Mesterházy Attila – Lendvai Ildikóval közösen tartott sajtótájékoztatóján – úgy vélte, hogy „a Fidesz már most megszegte a lényegében egyetlen konkrét választási ígéretét”. Az ügy jelentőségét mutatja, hogy kivételesen a kampányoló Orbán Viktor is azonnal megszólalt, Rakamazról üzenve: „bízzanak bennem, lesz adócsökkentés".

A politikai elemzőt érdeklő kérdés elég világos: mekkora károkat okozhat a Fidesznek, ha tényleg elmarad 2010-ben az, amire maga a pártelnök is – konkrét dátumot megjelölve - ígéretet tett korábban? Érdemes ezúttal is elválasztani egymástól legalább három dolgot: (1) az adócsökkentés reális esélyét, (2) a kommunikációs lehetőségeket és (3) a hitelesség kérdését.

Nem vitás, Kövér Lászlónak igaza van: valóban teljesen nyilvánvaló, hogy kormányra kerülve a Fidesz az államháztartás szétzilálásának veszélye nélkül nem vághat bele azonnal egy radikális adócsökkentésbe. Arra azonban talán lenne lehetősége, hogy egyrészt „meglepődjön” a szocialista kormány által örökségül hagyott, érdemi lépéseket lehetetlenné tevő állapotokon, másrészt hatékony propagandagépezete segítségével apróbb változásokat felnagyítson, harmadrészt pedig későbbi intézkedésekről annyit beszéljen, hogy azok szinte már „hatni” kezdjenek. Mindez elméletileg akár működőképes is lehet, hiszen ne felejtsük el, 2006 nyarán – még az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt - sem a már érezhető döntések, hanem sokkal inkább a lábhoz tett fegyver politikája és a megszorításokról való beszéd (!) kizárólagossága miatt indult el először a lejtőn az MSZP. A Fidesz számára a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha politikai ellenfeleinek sikerül elérniük, hogy minden szem az adócsökkentés kérdésére irányuljon, mert ebben az esetben a fentebb említett kommunikációs lehetőségek hatóköre korlátozott lehet. Kövér László most megtette azt a szívességet, hogy elindította ezt a vitát, amely – ha felerősödik és folyamatosan napirenden marad - könnyen az új, még meg sem alakult kormány első hitelességi válságához vezethet.

Márpedig az előzmények fenyegetők: a Fidesz annyit profitált a szocialisták hitelvesztéséből, és annyira erre a kérdésre építette fel az elmúlt években a politikáját, hogy a választók minden bizonnyal a korábbiaknál is érzékenyebben reagálnának arra, ha velük kapcsolatban is szóba kerülhetne az emberek megtévesztésének lehetősége. Félreérti – vagy félre akarja érteni - a helyzetet, aki azt állítja, hogy már Őszödnél jár a Fidesz, de az tény, hogy Kövér László mondatai ebbe az irányba is mutathatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr621940610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választás 2010/2 | Kampánycsend, kétharmad stb... 2010.04.25. 00:34:20

Kedves Olvasóim!Engedjétek meg, hogy a 2010-es választások második fordulójának "posztlavináját" is egy fontos idézettel indítsam:A 2/2007. (III. 19.) OVB állásfoglalás a kampánycsend egyes kérdéseiről 10. pontja szerint:  "10. Az á...

Trackback: Adócsökkentési mizéria: Mit ígért a Fidesz? (+videók) 2010.04.23. 13:59:13

Kövér László egy komlói lakossági fórumon a Fidesz adócsökkentési terveivel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a cikl...

Trackback: Mi lesz Orbánból, Megyó vagy Fletó? 2010.04.22. 10:39:35

Orbán útelágazódáshoz érkezett. A tegnap történtek (Kövér elszólása az azonnali adócsökkentés elmaradásáról, és Orbán gyors cáfolata) újra aktuálissá teszi a kérdést: Melyik elődjét követi az új kormányfő? Medgyessy azzal kezdte, hogy betartotta m...

Trackback: "Kiürülhet az államkassza" és ami utána jön 2010.04.22. 09:26:15

"A második fordulóig kiürülhet az államkassza"-nyilatkozta a Szijjártó gyerek. Innentől már tudjuk, hogy mi fog történni:A Fidesz a második fordulóig ezt kommunikálja majd. Esetleg még "bizonyos forrásokból értesül" is róla, hogy eg...

Trackback: Megszegte-e a Fidesz máris az ígéreteit? - próbálkoznak a szocik 2010.04.21. 21:43:35

Mára ezt kaptuk a szociktól: A Fidesznek szinte egyetlen konkrét ígérete volt, azt is megszegte, jelentette ki Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor 2009. október 10-i nyilatkozatát idézte, miszerint lesz egyszeri, nagyarányú adócsö...

Trackback: Két hír 2010.04.21. 20:05:23

A következő két hír között mindössze bő egy hét a különbség. No meg a tartalom.  Április 12. A leendő kormányfő hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján három konkrét lépést ígért a kormány megalakulása után. Az első és legfontosabb intézked...

Trackback: TOP 10 "Ne csináld már, bazzz!" 2010.04.21. 19:46:47

Az alábbiakban megpróbálom áttekinteni azokat az általam hibának vélt lépéseket, melyeket a Fidesz kormányzó pártként elkövethet az első évében "annak érdekében", hogy leamortizálja a most még meglehetősen nagy társadalmi legitimációját

Trackback: Nem azért de... 2010.04.21. 19:35:04

Üdv, mindenkinek! Nem azért de örülök, hogy olvashattok, mert azt jelenti, hűségesek vagytok. Persze ha nem lennétek, akkor egy remek törvényjavaslattal majd meg lesztek szankcionálva, mint a házastársak. Bevezetjük itt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul2000 2010.04.21. 18:46:02

Érdekes, hogy Kövér azt mondja nem lesz (idén), Orbán pedig azt, hogy bízzanak bennem lesz. Érdekes.

Csak ne úgy legyen adócsökkentés, hogy más vonalon (illeték, járulék, stb) emelnek és az egyenleg az emelés irányába mutat

Bambano 2010.04.21. 18:51:09

az mszp bizonyára akar valamit alakítani az önkormányzati választásokon... úgyhogy ezerrel fogják verni a tamtamot.

Gabe2 2010.04.21. 18:52:20

Ha már a szuperbruttót eltörlik, az adócsökkentés. Barbatrükk. Én spec. örülnék neki.

Hóember 2010.04.21. 18:56:20

@ubul2000: Pedig úgy lesz.
De ez megint csak annak lesz meglepő, aki meglepődött a négy évvel ezelőtti nyári megszorításhullámon. Azért azt nem tagadom, hogy ez így is egy jelentős választói csoport. ;)
Minden a kommunikáción múlik. Ne feledjük, hogy a fidesz már végignyomott 98-2000-ben egy kiigazítást úgy, hogy a gazdasági szakembereken kívül kb a kutya se vette észre. Most nehezebb lesz, de meg fogják próbálni, méghozzá most a ciklus elején.

csacsacsa 2010.04.21. 18:56:38

Nagy botorság manapság politikusnak hinni. Én örülök, ha nem lesz adóemelés, mint a meggyesi kormány elején. ( Sajnálom, de nem tudom hogyan írja a nevét és nincs is kedvem utána nézni. A kisbetű pedig szándékos.)

Goompah 2010.04.21. 18:56:40

"Arra azonban talán lenne lehetősége, hogy egyrészt „meglepődjön” a szocialista kormány által örökségül hagyott, érdemi lépéseket lehetetlenné tevő állapotokon, másrészt hatékony propagandagépezete segítségével apróbb változásokat felnagyítson, harmadrészt pedig későbbi intézkedésekről annyit beszéljen, hogy azok szinte már „hatni” kezdjenek."

Ha a második vagy a harmadik opcióval élne, akkor meg demagógiával és manipulációval lehetne - teljes joggal - vádolni. Az első minden bizonnyal be fog jönni.

zoli29 2010.04.21. 18:56:44

TG:

Amit Kövér László Komlón mondott, azt már Orbán is elmondta egy VOSZ-konferencián márciusban, Matolcsy György pedig két héttel később a Hír TV-ben.

tv2.hu/tenyek/video/kezfogas-tenyek-riport
www.youtube.com/watch?v=_B4C5N3TwfU

Kövér tehát csak megismételte, ami már az első forduló előtt egy hónappal is elhangzott a Fidesz szájából.

A nép fia 2010.04.21. 18:57:40

Talán felelőtlenség volt azonnali adócsökkentést ígérni. Mégis, a felelős gondolkodású választók kell, hogy tudják, sz*rból nem lehet várat építeni.

Teljesen logikus, hogy nem úgy akarja kezdeni az államháztartás rendbetételét, hogy megvágja a bevételi oldalt. Rendezi az állami kiadásokat, ésszerűsít, egyszerűsít, aztán csökkenti az adóterheket, ha a különbözetet valahogy-valahol ki tudja gazdálkodni.

Sajnálatos módon megint valaki bekavart a kampányban (4 éve Mikola úr), akinek a mondásaira az MSZP keselyűként tud lecsapni. Remélhetőleg a választókat ez már nem fogja eltéríteni szándékaiktól.

Különben meg úgy gondolom, aki az első körben leadta a voksát XY pártra, az nem fogja magát 2 hét alatt meggondolni, hanem kitart választottja mellett.

synthesizer 2010.04.21. 18:58:16

@zoli29: Így van, ez nem új téma.

Közöd?? (törölt) 2010.04.21. 19:01:50

"Rendezi az állami kiadásokat, ésszerűsít, egyszerűsít, "

már ebbe is csúfosan belebukik ha megteszi, ugyanis a 20 év alatt már megtanulták az emberek, hogy ezek a szavak mindig azt jelentik tőlük vesznek el valamit, tömegközlekedést egészségügyet ilyen olyan támogatást, nyugdíjat stb. stb.

Lovastengerész 2010.04.21. 19:02:02

"hallgatni arany!"

nem értem én ezt. miért kell két választási forduló közt ilyesmiről beszélni. Nyilvánvaló hogy az ilyesmi dolgok nem mennek egyik pillanatról a másikra. ígyis ugyis van legalább 15% igenegyszerű szavazó, aki megfelelő kommunikációs biztatás hatására már április 26-án csalódott lesz mert nem háromhatvan a kenyér meg a sör és nem él jobban mint négy napja. ez elkerülhetetlen.

De miért kell feldobni egy ilyen labdát? miért kell még szélesebb rétegeknek adni a lovat alája hogy "ezekis csak hazudnak". szívesen szétnéznék Kövér László agyában hogy vajon milyen gondolatmenet vezette egy ilyen megnyilvánulásra!?

breQ 2010.04.21. 19:02:18

@Gabe2: ebben nem lennek biztos, en spec tobbet kaptam a szuperbrutto utan ... ha nem is sokkal.

Diocles 2010.04.21. 19:03:49

@Bambano:

fájdalom, de az MSZP-nek nem lesz módja verni a tamtam-ot, lévén, a fél párt bíróságra lesz kénytelen járni.

Skeptical 2010.04.21. 19:04:12

es mi a problema ezzel a kijelentessel? a program nem az elso evre, hanem a 4 eves kormanyzati ciklusra szol, nem?

csacsacsa 2010.04.21. 19:04:37

@Közöd??: Én egy kicsit soknak találom azt a sok támogatást amit az adófillérjeimből osztogatnak a politikusok. Ebben nem sok különbséget látok sárga vagy vörös között.

brlv24 2010.04.21. 19:05:25

@A nép fia:
"aki az első körben leadta a voksát XY pártra, az nem fogja magát 2 hét alatt meggondolni"

Masodsorban meg mar ugyis mindegy. A Fidesz nyert. Most mar csak az a kerdes, hogy kicsit vagy nagyon:)

brlv24 2010.04.21. 19:07:24

@Diocles: " fél párt bíróságra lesz kénytelen járni"
A maradek pedig egymast fogja szetmarcangolni az utolso csontert:)

Gandalf Garaboncias 2010.04.21. 19:07:59

Varga Mihály volt pénzügyminiszter, a Fidesz alelnöke március közepén egy sajtótájékoztatón azt mondta, már nyáron lehetnek APRÓ változások:
"Már idén hozni kell olyan lépéseket, amelyek a munkahelyteremtés érdekében születnek: nemcsak gazdaságfejlesztési intézkedésekről van szó, illetve a bürokrácia csökkentéséről, hanem módosítani kell az adótételeken is. Lehetséges egy-két olyan elem, amelyet még ebben az évben meg kell lépni, rendszerszintű változtatásra azonban csak a következő év tud esélyt nyújtani."

csacsacsa 2010.04.21. 19:08:25

@breQ: Bizony így van, és ha úgy maradt volna ahogy a szocik ígérték - persze egy percig sem hittem - 2011-ben 20%-kal ugrott volna a nettóm. Mikor ezt a kalkulátort megtaláltuk, a kollégámmal percekig röhögtünk.

masni55 2010.04.21. 19:08:42

@A nép fia: Azért ne remegj meg a hírtől: 10-20% közöttre tehető a tudatos szavazó, a többi érzelmi, hangulati. :)

Közöd?? (törölt) 2010.04.21. 19:10:21

@cukicica: megmondom én neked, azért nyilatkozik ilyeneket mert a fidesz vezetői fosnak, de rendesen. Ugyanis eddig le lehetett az óriási csalódottságot és népharagot vezetni azzal ha a fideszben kezdtek hinni és reménykedni a delikvensek, de most más út nem lesz és senki sem garantálja, hogy nem indul meg a nép akasztgatni, az előre kalkulálható óriási megszorítások hatására, ugyanis itt még komolyabb intézkedést terveznek bevezetni mint Bajnai, lesz itt idegesség rendesen.

Bambano 2010.04.21. 19:10:29

@A nép fia: ha teljesen logikus, hogy nem úgy kell elkezdeni rendbetenni a dolgokat, hogy megvágják a bevételi oldalt, akkor miért követelte négy éven át mereven ezt a fidesz?

masni55 2010.04.21. 19:11:47

@breQ: Te a megemelt adójóváírás határ, és az 1% adócsökkenés miatt kaptál többet, a szperbruttó miatt pedig 3-4%-ot buktál csillagom. :)

Terniak 2010.04.21. 19:11:57

"Navracsics Tibor megismételte a Fidesz javaslatát, amely szerint a jelenlegi helyzetben új költségvetési törvényre és adótörvényekre, valamint jelentős adócsökkentésre van szükség. Azt mondta, a gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek."

csacsacsa 2010.04.21. 19:12:06

@Wlassich: hát igen, a sok hülye bevette a cumit

Terniak 2010.04.21. 19:12:36

"Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője is hasonlóan fogalmazott, Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növekvő pályán. Hozzátette, a lakosság nem lehet első számú elszenvedője annak, ami az országban történik, így a kormány a reálbérek befagyasztásával nem biztos, hogy a megfelelő megoldást találja meg."

Terniak 2010.04.21. 19:13:20

"Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője is hasonlóan fogalmazott, Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növekvő pályán. Hozzátette, a lakosság nem lehet első számú elszenvedője annak, ami az országban történik, így a kormány a reálbérek befagyasztásával nem biztos, hogy a megfelelő megoldást találja meg."

brlv24 2010.04.21. 19:14:21

@Közöd??: Nagyon pesszimista vagy:)
Egyebkent honnan veszed ezt a sok suletlenseget?:)

csacsacsa 2010.04.21. 19:14:25

@masni55: Biztos lehet így is számolni. Én a nép egyszerű gyerek azt látom alig 1500 -al de többet kaptam.

Gandalf Garaboncias 2010.04.21. 19:14:27

Matolcsy György március 22-én a Hír Tv-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a párt kormányra kerülve az "igazi, nagy, radikális" adócsökkentést 2011. január 1-től három év alatt hajtaná végre. Matolcsy azzal érvelt, hogy "év közben vagyunk", és bizonytalan az államháztartás helyzete, ezért ez az év az egyszeri nagy adócsökkentés szempontjából "elúszott".

zoli29 2010.04.21. 19:17:44

@Pisti, az aragorn:

OV pedig két héttel korábban a VOSZ konferenciáján már elmondta, hogy az adócsökkentést 4 ill. 6 év alatt fogják végrehajtani.

Lovastengerész 2010.04.21. 19:18:11

@Közöd??: ezt értem, de mért nem bírt várni egy hetet?

anteus 2010.04.21. 19:18:44

Azért felhívnám a figyelmet, hogy a jelenleg hatályos adójogszabályok szerint 2011-ben LESZ jelentős SZJA csökkenés: az alsó sávhatár 15 millió forintra emelésével szinte mindenki 17% adót fog fizetni....hacsak az új kormány nem nyúl hozzá....

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:18:47

@cukicica: Teljesen igazad van. Kövér egyszerűen hülye volt. Már csak azért is, mert ezt el lehetett volna úgy is mondani, hogy ne durranjon ekkorát.

masni55 2010.04.21. 19:18:54

@csacsacsa: Hát pont ez volt a lényeg!!!! Az amúgy is kis keresettel rendelkezők havonta kaptak kb. ennyit. Nagy szopatás volt. :)

balfék 2010.04.21. 19:19:04

Azt kell megvizsgálni, hogy a mostani hátraarc milyen gazdasági és költségvetési környezetben hangzik el, és ez a környezet mennyivel volt jobb (szerintem és a mutatók szerint is rosszabb volt) az állandó adócsökkentést sulykolásának éveiben. Tehát amikor sokkal szarabb volt minden és még annál rosszabbat is kommunikált a Fidesz , akkor az azonnali adócsökkentést, mint a gyors megoldást mantrázták, most hirtelen miért lettek olyan óvatosak? Talán lehetséges, hogy tudták, az azonnali és nagyarányú adócsökkentés mégsem megoldás a bajokra és kizárólag a politikai haszonszerzés mondatta állandóan ezt velük, magyarul hazudtak?

is 2010.04.21. 19:19:43

eddig is percepció volt, Orbánnak hála, aki a tényektől teljesen függetlenül szuggerálta mindig, amit akart. 15 év alatt beérett, most már a választópolgárok jó része csak percepciósan, adatok legkisebb igénye nélkül fog döntéseket hozni, érzelmi, hergeléses alapon.

miért is kapjon Orbán jobb elbánást, mint amit ő adott a többieknek?

degi2004 2010.04.21. 19:20:26

mar 98 es '02 kozott kiderult, hogy a fidesz es OV hazug disznaj mind - lasd. Animal Farm

az is hulye aki rajuk szavaz(ott) - a sok bepolgarosodott elvtars !!!
mitol lenne mas igy a politika ?!?!?

Lenne egy kerdesem: OV sajat penzem megy majd Del-Afrikaba focit nezni ? ugggggyaannnnmaaa'

masni55 2010.04.21. 19:20:41

@anteus: Na és ez megint kinek lenne jó? Csakis a nagy keresettel rendelkezőknek, nem-e? :)

Terniak 2010.04.21. 19:20:48

Szerintem túlzás őszödi beszédről beszélni. Inkább valóban kisebb hitelességi válságok alakulhatnak ki, a FIDESZ ugyanis jó néhány dologban nem egyszerűen konferenciákon beszélt ezekről a dolgokról, hanem a gazdasági válság során ezeket törvényjavaslatként be is nyújtotta. Nem tudom megingatják-e a választókat, én az első reakciókon inkább azt tapasztalom, hogy miért kellett ilyen hamara kinyitnia a száját Kövérnek...Mindenesetre elgondolkoztató...

Én már várom a "Nem lesz gázáremeléshez" hasonló videó-összeállításokat az interneten :-)

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.21. 19:21:01

Sohasem értettem: nincs a magyar pártoknál olyan, hogy megvan a hivatalos vélemény, a kimondott alapigazság, emellett mindeki fogja be a pofáját és ne beszéljen hülyeségeket? Ez már alap egy 20 fős cégnél is, nem egy kvázi kormánypártnál!

csacsacsa 2010.04.21. 19:21:14

@anteus: Ezen röhögtünk a kollégámmal percekig. Nem találkoztam még emberrel aki ezt elhitte volna bármilyen színű kormányban is gondolkodott májustól.

Állítsuk meg a ......... 2010.04.21. 19:21:17

Ratyi banda a fidesz!

1998-ban már nálatok is tért hódított az egészségügyben Euromedic Trading cég, amelynek mára már sikerült felvásárolnia a fél egészségügyet, ezért vannak lekorlátozva a CT,MR PET vizsgálatok, ma már 5-6 hónapos várakozási lista van érvényben, ami egy daganatos beteg életébe kerülhet.

"Tisztelt fidesz" ez cég már a maguk idejében (1998-2002) is igen előnyös közbeszerzési szerződések birtokában volt, minden eü számlának át kellett menni ezen a külföldi tőkéjű cégen és 3,5%-os jutalékot kellett rászámolni minden egyes számlájukra, most azt hallom , újra be akarják ezt a szokást vezetni.
Ne pofázzanak hát az eü átalakításáról akkor, amikor maguk kezdték azt átjátszani az idegen tőkének!
Szemét banda!

balfék 2010.04.21. 19:21:50

@zoli29: De ők folyamatosan az azonallit és nagyarányút követelték az Mszp kormánytól. Akkor mennyivel volt jobb a gazdaság?

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:22:03

@Közöd??: Nagy hülyeség lenne ez a részükről. Nem tartom őket messiásnak, de annyira azért nem barmok, hogy ismét megszorításokkal éljenek. Először a kiadási oldalt kéne faragni, és nem megszorítani.

brlv24 2010.04.21. 19:22:06

@zoli29: Hat igen, en sem tudom min lepodott meg ennyire az mszp:)
Nezzuk meg mi lett a hatasa az eszetlen, gyors osztogatasnak.....8 ev recesszio.
Hosszutavu vilagos tervek kellene, hogy a piaci szereplok tudjanak tobb evre tervezni. A stabil gazdasag magaval hozza majd a berek emelkedeset. Nem attol lesz jelentosen magasabb a fizetesed, hogy az allam adot csokkent, hanem attol, hogy a munkaadod tobbet tud fizetni, mert jol megy a gazdasag.

tlvajferi 2010.04.21. 19:22:06

@anteus:
könnyű a más farkával verni a csalánt:
a Mindent Sikkasztók Pártja (MSZP) úgy gondolta, hogy 2011-re meghatározhatja az adózási szabályokat?

a pénzügyminisztériumban nem volt egy felelős vezető, aki tájékoztatta volan őket arról, hogy előre isznaka medve bőrére?

szóval az egész pénzügyminisztériumot meg kellene szüntetni...

Közöd?? (törölt) 2010.04.21. 19:22:33

@brlv24: realista lennék inkább, tekintsd meg a gazdaság helyzetét és az országszerte fokozodó nyomort!

masni55 2010.04.21. 19:23:28

@tlvajferi: Már tegnapi hír volt, hogy dolgoznak a megszüntetésén. :)

Közöd?? (törölt) 2010.04.21. 19:23:52

@cukicica: mert ha választás után mondja már nem hivatkozhat arra, hogy ők akkor is megmondták. a fidesz saját hülyeségébe sétál belefele, mint gyurcsány.

tlvajferi 2010.04.21. 19:24:10

nem fog menni?

a sok hülye magyar paraszt tényleg azt hiszi, hogy többszáz milliárd euros adóssággal lehet ugrálni, pofázni és lacafacázni?

kuss nekik, ezt üzeneik a multik és a bankok!!!

is 2010.04.21. 19:24:32

@zoli29: tudjuk, hogy szerinted az időszámítás 2009. decemberében kezdődött, és ami előtte volt, azt tessék elhallgatni, meg elfelejteni, de ne is haragudj, van aki nem ilyen egyszerűen manipulálható. bocs.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:24:53

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem enyhén szólva pofátlanságnak tűnik , egy 4 évre szóló szavazás (választás) előtt , 6 és 10 éves ígérgető programokkal manipulálni ! Értelmetlen és értelmezhetetlen számomra, aki 4 évre választok , hogy amire megbízom a 4 év kormányzás , 4 év hatalom miért nem elég valamilyen (akármekkora) kismértékű eredmény eléréséhez , miért etetnek azzal , hogy 6 év múlva lehet majd körülbelül a környező országok szintje körüli adó és már elnézést , de (egyenlőre !) hidegen hagy , hogy 10 év múlva kiknek lesz egymillió munkahelye ! Nem lehetne valami közelebbit ígérni ? Vagy az betarthatatlan ? NE ADJ'ISTEN SZÁMONKÉRHETŐ ?

brlv24 2010.04.21. 19:24:58

@pcr: "mára már sikerült felvásárolnia a fél egészségügyet"
Es ezert a fidesz a felelos. Sztd ki kormanyzott az elmult 8(!) evben?:))

is 2010.04.21. 19:25:24

@Gabe2: nem annyira barbatrükk, mert az is bevételkiesés.

csacsacsa 2010.04.21. 19:25:32

@masni55: most többet kaptak vagy nem? Persze értem az egész összeg röhejes, de hogy most szuper vagy nem szuper a bruttó az tök mindegy.

balfék 2010.04.21. 19:25:36

@degi2004: Még ha a papíron az övé is, akkor is a mi pénzünk volt valamikor.Életében két percet sem dolgozott.

Tibike15 2010.04.21. 19:25:44

Úgy várják a szocik a Kövér beszédeit, mint a megváltást a számukra. A Kövér mindig odamond egy csiszolatlant, amin lehet műfelháborodni és arra kampányt építeni.
Szánalom a köbön, amit a szocik megint művelnek.

Donor 2010.04.21. 19:26:07

@cukicica: Látszik hogy te is felületes szavazó vagy, mert jól bedőltél az MSZP mocskolódó kampányának.

Ugyanis Kövér nem mondott mást mint amit eddig is mondtak Fidesz szerte mindenki, nevezetesen azt hogy idén nem lesz átfogó adócsökkentés. Inkább az adminisztratív terheket, a bürokráciát akarják csökkenteni és rendet teremteni, vagyis visszafogni a kiadásokat. Az adócsökkentést pedig mindig is jövőre kommunikálták.

Csak a MSZP és bérblogerei lecsaptak Kövér első szavára és jól kiforgatva beleharsogták a világba. Az ilyen kivédhetetlen, ugyanis ha nem válaszolnak az ilyen kérdésekre akkor pedig az lenne a baj és abba kötnének bele.

Én elég komolyan odafigyelek arra hogy ki mit nyilatkozik és a Fidesz konkrét nyilatkozatai amit nem forgat ki a média következetesek, semmi ellenmondás nincs.
Ellenben az MSZP ott próbálja a összemosni, besározni, kabátügybe belekeverni ellenfelét ahol lehet....csak ha odafigyelsz az is ki szokott néha derülni hogy a saját bűneiket vetítik ki másra.

Terniak 2010.04.21. 19:26:08

@balfék:

Engem is igazából ez zavar. annak idején a "nagyon hasznos" nemzeti konzultáció idején, tehát amikor mentünk bele a válságba, az "államcsőd szélén voltunk", és éppen akkor volt a legerőteljesebb az adócsökkentés követelése.

boldii10 2010.04.21. 19:26:08

Részemről megjegyezném, hogy mindenki összevissza posztol.

Kövér nem azt mondta, hogy 6 év múlva lesz adócsökkentés, hanem hogy hat év múlva érjük el a szintet.

Orbán nem azt mondta, hogy most adót csökkent, hanem azt hogy lesz.

És ha már itt tartunk: Ha eltörlik a szuperbruttó számítást, de a kulcsok maradnak a helyükön, az jelentős adócsökkentés lenne idén. Nem mondom, hogy ez lesz, a különböző sajtóhíreket raktam egymás mellé.

Fantasztikusan indexes dolog egy hír főcímébe kiírni, hogy 250 munkás meghalt a robbanásban, majd a legvégén tudjuk meg, hogy Bangladesben...

rockjano_ 2010.04.21. 19:26:37

El kell olvasni Tóth W cikkét itt van mellette az index címlapon, meg a sok fidesznyik kommentet akik elvtelenül mindenből kimosnák pártjukat.

Az igazság az hogy a fidesz ellenzéki léte majdnem olyan problémás volt mint az mszp hatalmon és már évek óta a sírjukat ássák.

Nem lesz olyan gyors népszerűségvesztés mint gyurcsányék idején de lesz jócskán és sokaknak ezt nehéz lesz elviselniük.

Ha világgazdasági válság enyhül az esetleg segíthet némileg a fidesznek de egy könnycseppet esem ejtek majd ha csökken a népszerűségük.

Közöd?? (törölt) 2010.04.21. 19:27:13

@Anyád a baráthal: nem érted, a kiadási oldal faragása maga a megszorítás. nem azért kényszerülnek erre mert hülyék hanem eddig érnek az ország gazdasági lehetőségei, viszont nem elég okosak ahhoz, hogy megteremtsék maguknak a lehetőséget. Ebben lehet, hogy tévedek, örülnék neki ha mégis képesek lennének rá...

tlvajferi 2010.04.21. 19:27:20

@masni55: ugyan már, akkor a gáz, hogy fel nem lehet mérni
magyarországnak ...lőttek...
ha nem tetszik, majd ránkuszítják a szmszédokat (lásd fico és elvtársai)
semmi sem véletlen...

valamikor egész magyarországon nem volt olyan ember, beleértve a pénzügyminisztert és a nemzeti bank elnököt, aki meg tudta volna mondani mennyi is az orosz államadósság...

el is tünt amaszopos zsebekben mind...

rockjano_ 2010.04.21. 19:27:28

@boldii: És ha már itt tartunk: Ha eltörlik a szuperbruttó számítást, de a kulcsok maradnak a helyükön, az jelentős adócsökkentés lenne idén.

Így van .... csak ez SEM LESZ!!! Meglásd!!!

masni55 2010.04.21. 19:28:25

@csacsacsa: Nem egészen, mert amint megemelik a fizetésedet, majd rájössz. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.04.21. 19:28:37

Aham ... mert a Kövér száján tök véletlenül kicsúszik egy ilyen mondat ... - hát akkor én most helikopter leszek, de szerintem vannak annyira gyakorlott izék (aka politikusok), hogy ekkora malőrbe még ők se csúsznak bele. Bár annyi mindent láttam már, meg az ellenkezőjét is, hogy akár ... de ha fogadnom kéne, akkor az első verzió!

zoli29 2010.04.21. 19:28:49

@is:

Én arról beszélek, hogy valóban volt egy korábbi ígéret, de ezt a Fidesz még a választások előtt több nyilatkozatában is visszavonta, illetve módosította (Orbán-VOSZ-konferencia, Matolcsy-Reuters és HírTV).
tv2.hu/tenyek/video/kezfogas-tenyek-riport
(00:50-nél)
fidesz-igeretek.blog.hu/2010/03/20/matolcsy_szigorito_lepeseket_helyezett_kilatasba
www.youtube.com/watch?v=_B4C5N3TwfU

brlv24 2010.04.21. 19:28:50

@kíváncsivagyok: Miert te azt elhiszed, hogy 4 ev alatt beelozzuk Nemetorszagot?:D
Egyetertek, hogy hosszutavu tervek kellenek.
A cegemnel, ahol dolgozok minden evben el kell kesziteni egy
-10 eves, egy
-3 eves, es egy
-1 eves koltsegvetest!

Le kell irni, hogy milyen beruhazasokat tervezunk a kovetkezo 10 evre. Eloszor hulyesegnek tunt, de ez segit abban, hogy tudj elore tervezni es at tudd gondolni, mit is szeretnel elerni a jovoben. Az 1 eves koltsegvetes az mar csak "tuzoltas":)

is 2010.04.21. 19:28:55

@Szekuriti Blogger: dehogynem, a FIDESZben már csak a sajtóosztály beszélhet, számtalan példája volt az elmúlt hetekben, ott már igazi, jó, kádári agit.prop. osztály van. pont Kövér meg Orbán (meg még kb. max. öten) azonban még magától nyilatkozhat, mert ők a főnökök.

na most képzeld el, milyen lehet a többi, ha a főnökök ilyeneket csinálnsk. aztán ehhez igazítsd a várakozásaidat. a szavazatoddal már nem tudsz mit csinálni.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:29:52

@csacsacsa: Nem. Ezért aztán a baloldal eleve kizárt egy választáson.

Az átverésről:
Megnéztem egy TV2 (ugye a TelaViv2-ként is emlegetett, erősen baloldali médiumról beszélek) összeállítást 2002-ben, amely szembeállította a Fidesz kampányígéreteit a kormány eredményeivel. Volt X pont. Először elmondták az ígéretet, majd azt, hogy teljesítve, elindítva (és nagyjából milyen stádiumban van) vagy nem kezdtek hozzá.
Meglepődtem. Fidesz szempontból igen jó volt az arány. Ráadásul közölték azt is, hogy pár pont teljesítését az arra a periódusra eső 2 nagy árvíz kaszálta el.

csacsacsa 2010.04.21. 19:30:11

@masni55: ÉS az miért baj? Az úgymond nagykeresetűek fizetik az szja 80%-t és kb az aktív lakosság negyedéről beszélünk.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:30:22

@balfék: Még le sem ment a második forduló ,de már bújik a szög a zsákból. Ezt hallottam ma egy Fideszes politikustól : kb. 6 év múlva lehet nagyjából a környező országok adómértéke körüli adó nálunk.Kb. Nagyjából. Megközelítőleg . 6 év múlva .
Már elnézést , de ez nekem kissé , megközelítőleg , kb., nagyjából semmit sem mond !!

tlvajferi 2010.04.21. 19:32:05

@rockjano_:
"elvtelenül mindeből kimosnák pártjukat"

hát mond már meg, ki mosdatta a bkv-s búnőzőket?
ki engedte hagyót izraelbe diszidálni?
ki lövetett a népbe?
ki kormányzott 20%os kisebbség (népi támogatottság) birtokában úgy, mintha diktatúra lenne?
ki mosdatja ma is a főkefés bűnözőket?
ki védi a reptéri bűnözőket?
ki kótyavetyélte el a malévet és vásárolta be magát milliárdokért újra?
ki fúrta be a 4-es metrót a föld alá mindörökké?

na ne már, te is a bkvtól kapod a plusszt?

Donor 2010.04.21. 19:32:16

@csacsacsa: Fidesz nem ígért támogatást.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:32:18

@brlv24: 4 év alatt Szlovákiát szeretném ha beérnénk ! Nem azt hiszem, DE NEM IS EZEK VOLTAK AZ ÍGÉRETEK egy-két hónapja ! És nem 6 év múlva !

Állítsuk meg a ......... 2010.04.21. 19:32:19

@brlv24:
1998-2002-ben még a fidesz kezében volt a közbeszerzés.

Már leírtam, hogy a fidesz kormány idején is azt csinált a Euromedic amit akart, minden számla után részesült a köjóból.
Úgyhogy ezt még anno a fidesz pokolfajzatai hagyták jóvá, hiszen többéves előnytelen keretszerződéseket kötöttek.

Kár most azt pofázni, hogy átalakítják az egészségügyet, mert azt már részben eladták.
Sokan nincsenek felvilágosítva arról, hogy a CT, MR, Rtg, PET, stb vizsgálatokat már nem állami eü dolgozók végzik, hanem rabszolgaként átadott emberek, és ez nem a mszp-vel kezdődött, csak sajnos folytatódott.

AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN KIALAKULT HELYZETBEN VÉTKES FIDESZ IS!

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:32:49

@kíváncsivagyok: Pedig ez a helyes. Olyan ország, amelynek nincs hosszú távú stratégiája nem jut messzire. Lásd szoci kormányzás. Egy kormánynak igenis legyen távlati terve, ismertesse a választókkal. Az más kérdés, hogy ismerni kéne a 4. évre eső részeredményeket. Ez részedről jogos igény.
De az irány, a jövőkép és a távlati tervek ennél fontosabbak.

Diocles 2010.04.21. 19:33:12

@rockjano_:

tótawé-t kilóra megvette a Gyurcsány-rezsim, már a függetlensége látszatára sem ad, szóval talán nem neki kéne mondani a frankót.

Sokan elfelejtik, vagy el akarják felejteni, h az őszödi titkos beszéd nem csupán a hazugságról szólt, hanem:

- ELKÚRÁS (a Fidesz esetében ez, lévén ellenzéki párt, MOST értelemszerűen nem állhat fenn)
- lövésük nincs, h mit csináljanak (Fletó: csak az első lépést tudom)
- a média manupulálása (be kell vonni a folyamatokba a fontos véleményformálókat - mondá Fletó... gondolom itt többek között Tótára gondolt...)

- és erre jöttek még olyan nyalánkságok, mint pár elegedetlen tüntető szemének kilövetése, az azon való röhögés (Mártíriusz, bruhahahha), stb.

Ez az egész az Őszön-szindróma, nem egyes elemei, hiába próbálják majd a kiskomcsik áttolni a Fideszre.
Apropó, hogyan fognak őszödözni, hiszen Fletó ott van még mindig a csúcson, nem tagadhatják meg őt és az igazságbeszédét! :)

Bmw 2010.04.21. 19:34:44

Aki azt hiszi hogy a politikusok nem hazudnak ha a vélt vagy valós érdekük azt kívánja az nagyon naiv. Nem csak nálunk máshol is így van. Pl Irak-Anglia és az USA elnökei.
Persze O.V kivétel.

zoli29 2010.04.21. 19:35:21

2010. március 24-i hír:

"Mesterházy Attila szerint új irányt vett a Fidesz kommunikációja. „Már most azt készítik elő, hogy miért kell nekik mást csinálni, mint amit ígérgettek az elmúlt egy-két hónapban. Például volt Orbán Viktornak egy olyan mondata, hogy azonnali és radikális adócsökkentést kell végrehajtani, ehhez képest a legutóbbi rendezvényén arról beszélt, hogy az azonnali az 4 évet, meg 6 évet jelent, a radikális meg, hogy majd fokozatosan csökkentjük” – fogalmazott az MSZP miniszterelnök-jelöltje."
atv.hu/belfold/20100323_matolcsy_cafolta_orbant_megsem_lesz_iden_adocsokkentes_video

Egy hónapos ügyet melegítettek fel.

csacsacsa 2010.04.21. 19:35:21

@Anyád a baráthal: nem erre gondoltam. Az lenne a korrekt, amit most a Kövér csinált. Te is azt mondod miért nem várt még egy hetet. Ha vár az már átverés.
Erre jössz Te is sajnálod, hogy a Kövér megmondja mit várhatsz ha hatalomra jut.

Jester 2010.04.21. 19:35:27

Vihar egy kanál vízben.

is 2010.04.21. 19:36:25

@zoli29: én meg arról, hogy ez a FIDESZ jogászkodós, mindent megmagyarázós, hetente kicsit odébb csúsztatjuk a szavajárásunkat stílusa. ezt régen falun róka mentalitásnak hívták, és az ilyen embert nagyon lenézték, mert előbb-utóbb mindenki átlátott a szitán. például megmondanád, hogy az elmúlt 4 évben hányszor volt a nyugdíjas mocsok élősködő, és hányszor szerencsétlen valaki, akit a kormánytól majd a FIDESZ jól megvéd? és hogy most éppen melyik?

brlv24 2010.04.21. 19:36:43

@pcr: Kopipészt droid vagy? Ezt mar leirtad:)
Nem hiszem, hogy azon mulik az eü szinvonala, hogy milyen kezben van. A maganszfera nagyon jo tulajdonos, ha jo a szabalyzas. Most nem akarok belemenni, de ez inkabb szervezesi es finanszirozasi kerdes es boven tulmutat a CT,MRI es hasonlo vizsgalatokon.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:37:05

@boldii: Nem 6 év múlva lesz ? 6 évig folyamatosan csökkentik a szlovák szintre ? Kösz ! És ki a radai rosseb hatalmazta fel Kövért, hogy 6 év távlatában nyilatkozzon ? Csak nem azért, hogy 4 év múlva ne lehessen számon kérni ???

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:37:06

@Közöd??: Nem értek veled egyet. A kiadási oldal az adminisztrációt kell, hogy érintse. A vállalkozások kiadási oldalát nem szabad ennek érintenie, illetve a lakossági elvonásokat sem.

Az állambácsi igenis szorítsa meg a szíjat, de ezt szerkezetátalakítással kell elérni, nem pedig újabb/magasabb adókkal stb.

csacsacsa 2010.04.21. 19:37:47

@masni55: hát én nem bánnám :)

brlv24 2010.04.21. 19:38:46

@kíváncsivagyok: " DE NEM IS EZEK VOLTAK AZ ÍGÉRETEK egy-két hónapja"

Nem is voltak igeretek.

Hulye az, aki majustol eprespudingtortat vart:)

is 2010.04.21. 19:38:48

@Diocles: "lévén ellenzéki párt, MOST értelemszerűen nem állhat fenn"

ebből látszik, hogy nem törekszel tényleg axiomatikus vizsgálatra. a 2008-as népszavazást talán nem a FIDeSZ csinálta? és az vajon miért nem volt elkúrás? át kellene azt még beszélni, elhallgatás helyett-

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:39:16

@gramercy: Elég értetlen vagy. Nem olvastad még róla ezt? Arra utaltam ezzel, hogy nem volt soha Fidesz barát TV, sőt.
De látom tetszik az elnevezés.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:40:31

@Anyád a baráthal: Kedves Barátom , aki a mai politikai helyzetben 10 évre tervez , az egyszerűen hülyére veszi a választókat ! Populista hangember. Ki veszi komolyan ? Az 2 és fél ciklus !

brlv24 2010.04.21. 19:40:31

@Anyád a baráthal: "szerkezetátalakítással"

Zene fuleimnek:) Mar vagy 10 eve mondom, hogy Magyarorszag szervezesi problemaval kuzd. Egyszeruen nem ertunk ahhoz, hogyan kell valamit megtervezni es mukodtetni.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.04.21. 19:40:35

Egy politológusnak csorog a nyála (lehet Török Gábornak nem), hogy meglehet újra viták lesznek a parlamentbe, illetve már most megy az eszetlen vita, lehet csemegézni, Jobbik mond A-t, LMP B-t, MSZP C-t. A Fidesz meg mondjuk D-t.

Valahogy engem az egységsugarú állampolgárt, ez nem érdekel.

Az érdekel, mikor kezdődnek el azok a reformok, amit Dzurinda Szlovákiában meglépett.

Lehet itt jókat reszelni a semmit, de észre kellene venni, (és itt egy politológusoknak is felelőssége van), ha nem sugallja az értelmiségi elit, hogy végre valahára tenni is kéne valamit, akkor nagyon hamar, (hamarabb mint gondolnánk) csődbe megy az ország.

Diocles 2010.04.21. 19:40:52

@is:

olvasd mán el Molnár Lajos exminiszter könyvét, potom tízezer példát hoz arra, h az eü-reformot a szocik fúrták meg.
a népszavazás már a kegyelemdöfés volt.

csacsacsa 2010.04.21. 19:41:00

@Donor: Nem. De látod, mégis mindenki bennük látja most az ilyen-olyan kis támogatásuk segélyeik megmaradását. Mert ilyen a kommunikációjuk.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:42:00

@brlv24: "A maganszfera nagyon jo tulajdonos, ha jo a szabalyzas."

Az állam nagyon jó tulajdonos, ha jó a szabályozás.
Az EÜ tekintetében annyi a különbség, hogy a magán eü. drágább. Erre vannak remek nemzetközi példák.

brlv24 2010.04.21. 19:42:12

@kíváncsivagyok: " aki a mai politikai helyzetben 10 évre tervez"

10 evre IS tervez!

A hosszu tavu terv nagyon fontos. Talan fontosabb azt latni, hova akarunk eljutni, mint azt, hogy hogyan.

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:42:53

@brlv24: Tévedsz , konkrétumok nem voltak ! ígéretek voltak : már az idén jelentős adócsökkentés , a ciklus végére a környező országok ÁTLAGA ALATTI adók stb.

brlv24 2010.04.21. 19:43:37

@Anyád a baráthal: Csak igazat tudok adni. Ez igy van. Egy problema van vele, hogy a jelenlegi allami/eü vezetok nem kompetensek:)

dr kíváncsivagyok 2010.04.21. 19:44:27

@brlv24: Eddig CSAK olyan tervekről hallottam amiket 4 év után NEM LEHET számon kérni.

Marcellusca 2010.04.21. 19:44:52

@zoli29: Vazze, téged fizetnek, hogy mindenhol - ahol felmerül ez a téma - ugyanazt szajkózod?
Már uncsi.
Láttad a híradóban OVi fejét, mikor feltették a kérdést?
Először csak nézett, mint hal a szatyorban, miközben kényszeredetten mosolygott (inkább vigyorgott), majd azt mondta, hogy bízzanak benne.
Egy politikusban.
Magyarországon.
Miközben még cáfolni sem tudta, és arra sem volt képes, hogy mellébeszéljen.
Még jó, hogy nem menekült el a hátsó kapun, mint Esztergomban, saját szavazói elől.

zoli29 2010.04.21. 19:46:02

@is:

Továbbra sem állítok mást, mint hogy Kövér most csak megismételte azt, amit Orbán és Matolcsy már a kampány alatt beismertek: nem azonnali és egyszeri, hanem fokozatos, több évre szétterített adócsökkentés lesz. Az MSZP pedig már egy hónappal ezelőtt is ugyanígy ráugrott a témára, tehát ők is pontosan tudják, hogy Kövér nem mondott semmi újat.
atv.hu/belfold/20100323_matolcsy_cafolta_orbant_megsem_lesz_iden_adocsokkentes_video

csacsacsa 2010.04.21. 19:46:59

Azért változatlanul nem értem, olvasva a kommenteket, hogy hihet manapság valaki egy politikusnak?

Marcellusca 2010.04.21. 19:47:13

@A nép fia: Ja.
Őszig.
Max 1 évig.
És, ha aztán sem lesz semmi, kezdődik az Orbán, takarodj!

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:48:06

@kíváncsivagyok: Pedig szerintem az a hülye, aki folyamatosan 100 napos programokig lát. (Oké ez kicsit sarkított volt).

De úgy gondolom, hogy kell egy jövőkép, és egy hosszú távú stratégia, aminek a mentén és szellemében a rövidtávú programokat el lehet készíteni.

Ha el akarsz gyalogolni Mekkába, akkor nem fogod magadnak azt kitűzni, hogy holnap már Törökországban hajtod nyugovóra a fejed. Azt azonban nem árt tudni, hogy milyen irányban kell elindulni, és milyen utat szeretnél bejárni. És azt sem árt tudni, hogy mikor érsz a Boszporuszhoz.

brlv24 2010.04.21. 19:48:12

@kíváncsivagyok: Talan epp ezert nem mondtak semmit. En nem vedem a fideszt, nem is erdekel, de a munkambol fakadoan a hosszutavu tervezesnek es elore gondolkodasnak a hive vagyok.
Legyen A->B->C strategia.

Eddig nem volt. 20 evig.

Lovastengerész 2010.04.21. 19:48:25

@Donor: árnyékra vetődsz barátom.

pont arról beszélek hogy kár volt ilyen labdát adni a differenciált gondolkodásra képtelen tömegeket könnyedén irányító ellendrukkereknek.

zoli29 2010.04.21. 19:48:33

@Marcellusca:

Természetesen nem fizetnek, egyszerűen csak felhívom a figyelmet néhány dologra, hogy a maga kontextusában lássuk a témát. Ennyi.

Állítsuk meg a ......... 2010.04.21. 19:48:38

@brlv24:
Mondjuk nekem nem jó ha egy vadidegen cég osztja be, hogy neki mikor jó a ct idópont, mert egx nap alatt feleannyi beteget hajlandó ellátni, mint 15 évvel ezelőtt.
Egy leletre az 1990 évek elején nem kellett 1 hetet várni, addigra én is kielemzném.

Még egy kérdés okoska, hol az Euromedic orvos, hol marad a veszélyes vizsgálatoknál?
VANNAK OLYAN KONTRASZTANYAGOK , MELYEK BEADÁSÁNÁL ÉLETMENTŐ, AZONNALI BEVATKOZÁSRA IS SOR KERÜLHET, DE ORVOS AZ NINCS, CSAK ASSZISZTENS.

Ez a finanszírozási keret, meg egyéb hivatkozás a rossz ellátásra csak duma, de bezzeg van 10 millás fizetés, meg vadiúj bútor, márványpadló, 200-ezres szőnyeg,no mindez nem a betegnek.

Aki zsebbe fizet , annak van Pet vizsgálat még 70 felett /(gyógyíthatalan hodking kórral)is, a 40-50 évesek pedig el sem jutnak odáig.
Az már hab a tortán, mikor behívják előtted a román beteget, meg a németet, neked mint magyarnak meg órákat kell várni.

Donor 2010.04.21. 19:48:38

@Bambano: Talán mert az MSZP-nek kellet volna már régen meglépnie, csak ugye a pénzek átjátszása után már nem maradt miből.

Vajon Fidesz alatt miért csökkent az állam adóság, MSZP alatt pedig miért nőt többszörösére?
Miért kerül 3-5* annyiba az autópálya, metró, meg bármilyen közbeszerzés az MSZP alatt mint a Fidesz alatt, vagy akár bármelyik normális országban?

Most szépen kiürítik az államkaszát, és hagynak jó kis adósság állományt nekünk, aztán meg csesztetik a Fideszt, hogy miért nincs még adócsökkentés.

Remélem tényleg kipusztulnak végre ezek a bűnözők. Már csak ezért is remélem hogy lesz 2/3 a Fidesznek. Aztán a következő választást úgy is elbukják (mert ha nem akkor belőlük is ugyan ilyen lenne előbb utóbb), de addig remélem kisöprik ezeket.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:48:40

@brlv24: Vagy csak azok nem értenek hozzá, akik ott vannak.

csacsacsa 2010.04.21. 19:49:25

@cukicica: Ezek nagyon veszélyes szavak!

brlv24 2010.04.21. 19:51:03

@Anyád a baráthal: Nagyon valoszinu. Szerencsere az elmult 20 ev kitermelt rengeteg jo kepessegu "fiatalt":)

Donor 2010.04.21. 19:51:06

@brlv24: Az agymosás eredménye, így jár mindenki aki sok hetihentest néz :D

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:51:08

@kíváncsivagyok: Így tudtak szavazatot maximalizálni. Ezért az vesse rájuk az első követ, aki máshogy csinálta volna.

(Politikus nem lehetne az biztos, mert az olyan veszteni.)
Nekem sem tetszik, de ez van.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 19:52:50

@Anyád a baráthal: ... mert az olyan vesztene.

bocs az elírásért.

Lovastengerész 2010.04.21. 19:52:52

vicces lesz, de azért valahol szomorú is....ha nem találnak ki sürgősen valami egységes és valóságközeli kommunikációt
lesz még itt "orbántakarodj" meg "mondjonle" sűrű zsideszezés, trianonozás szüzmáriaországazás és egyéb igazmagyar fröcsögés közepette, balról támogatva!

ridegfarkas 2010.04.21. 19:53:34

Van még komoly és intelligens ember ebben az országban,aki hisz a politikusok szavainak?

Ezek mind zavarodott elmélyű,a pénztől és a hatalomtól megrészegült,erkölcstelen emberek.Pártnak nevezett bűnszövetkezeteket alapítanak és demokráciát játszanak az emberek becsapott tömegeinek.Folyamatosan mossák az agyakat a médiákon keresztül,hazudnak,ígérnek álmokat,örökéletet meg kánaánt,aztán amikor a hatalomba kerülnek meglépnek a pénzzel.Mi ez a sok "értelmiségi cizellált okoskodás"?Nem világos még eléggé a helyzet reménytelensége?Miről beszélünk egyáltalán?Jelenleg egyetlen hiteles politikusa sincs az országnak,mindegyik bűnös sokmindenben.Tőlük várjunk korrekt,hozzáértő,tisztességes tetteket?!Unatkozó agyak okoskodása ez az egész,hogy lefoglalják magukat valamivel,de értelmetlen ez az egész,olyan mértékben el van rontva a rendszer,hogy azt megjavítani nem lehet.Hazudozni és ígérgetni lehet csak,hogy az emberek ne menjenek ki az utcára nyomorukban és fájdalmukban,mert a vezetőink féltik jó életüket egy esetleges rendszerösszeomlástól.Van valami demokráciának nevezett szarság,ami velejéig korrupt,és az emberek totális kizsákmányolása.A túlnyomó többség megtévesztett és maximálisan kizsákmányolt egy jóval kisebb,mocskos csoport részéről.A világ tele van szarházi emberekkel,és nem lesz jobb,csak rosszabb.

A maszop 19,a fidesz egy híján húsz.Aki nem így látja,az sajnos hülye.

Donor 2010.04.21. 19:54:07

@cukicica: Mondjuk ezt én sem értem hogy miért kell erőltetnie a beszédet nyilvánosság előtt Kövér Lászlónak :)
Annyi értelmes ember van a Fideszben mégis ilyenek jutnak szóhoz mindig.

ridegfarkas 2010.04.21. 19:54:23

Van még komoly és intelligens ember ebben az országban,aki hisz a politikusok szavainak?

Ezek mind zavarodott elmélyű,a pénztől és a hatalomtól megrészegült,erkölcstelen emberek.Pártnak nevezett bűnszövetkezeteket alapítanak és demokráciát játszanak az emberek becsapott tömegeinek.Folyamatosan mossák az agyakat a médiákon keresztül,hazudnak,ígérnek álmokat,örökéletet meg kánaánt,aztán amikor a hatalomba kerülnek meglépnek a pénzzel.Mi ez a sok "értelmiségi cizellált okoskodás"?Nem világos még eléggé a helyzet reménytelensége?Miről beszélünk egyáltalán?Jelenleg egyetlen hiteles politikusa sincs az országnak,mindegyik bűnös sokmindenben.Tőlük várjunk korrekt,hozzáértő,tisztességes tetteket?!Unatkozó agyak okoskodása ez az egész,hogy lefoglalják magukat valamivel,de értelmetlen ez az egész,olyan mértékben el van rontva a rendszer,hogy azt megjavítani nem lehet.Hazudozni és ígérgetni lehet csak,hogy az emberek ne menjenek ki az utcára nyomorukban és fájdalmukban,mert a vezetőink féltik jó életüket egy esetleges rendszerösszeomlástól.Van valami demokráciának nevezett szarság,ami velejéig korrupt,és az emberek totális kizsákmányolása.A túlnyomó többség megtévesztett és maximálisan kizsákmányolt egy jóval kisebb,mocskos csoport részéről.A világ tele van szarházi emberekkel,és nem lesz jobb,csak rosszabb.

A maszop 19,a fidesz egy híján húsz.Aki nem így látja,az sajnos hülye.

brlv24 2010.04.21. 19:55:36

@pcr: Ok, tudjuk, hogy szar a helyzet az eüben. Koszonjuk a helyzetjelentest. DE ez nem visz elore! Kepzeld el, a koz- es felsooktatas is alulfinanszirozott, mindenhol sok a problema.

Sztd hosszutavon min kellene valtoztatni a CT vizsgalatok korul?

EMU 2010.04.21. 19:55:55

A fidesztől eddig kizárólag azt lehetett hallani, a válság kapcsán is, sőt főként, hogy azonnal adót kell csökkenteni, ezt követelték a kormánytól éveken keresztül, függetlenül az aktuális gazdasági helyzettől, mindre az volt a válaszuk, hogy azonnali adócsökkentést, mert az az orvosság mindenre. Lehet ezt szépíteni, lehet ezt magyarázni, nyilván az adócsökkentésnek helye sincs most, de ettől még a képmutatás képmutatás marad, a kamu kamu marad, a megvezetés megvezetés marad. Ugyan nem Őszöd, de egy olyan párttól, amelyik sosem hazudik, a vezetője meg azt sem tudja mi az, azért ez gerinctelen dolog. No nem a mostani bejelentés, hanem az éveken át tartó hazudozás az adócsökkentési politikájukról. Csak emlékezni kell, mindenre az volt a válaszuk, a válságra is, hogy azonnali adócsökkentésre van szükség. Végighazudták az elmúlt 4 évet, mert nem most kamuznak, ép ésszel senki nem várja, de nyilvánvaló, hogy végighazudták az elmúlt éveket, sőt ugye az előző választási kampányukban is már ez volt a fő csapás. Hazugsággal hatalomra kerülni meg mint tudjuk illegitim, a zemberek akarata ellen való, monnyon le, hugyozzuk szét a Kossuth teret.

masni55 2010.04.21. 19:57:11

@csacsacsa: Azért, mert a nagykeresetűek, tavaly 1.800 eft felett, már dupla adószázalékot (36%) fizettek. Namost, ha eddig 80% volt, akkor innentől az má' 40% lesz, vagy valami hasonló. Az tény, hogy a brutto 350.000 ft-nál a 17% adókulcs már 23%, a szuperbrutto miatt. Az adószakemberek már akkor protestáltak, hogy ez egy átb...s, mivel egyébként is olyan alap után fizet a személy adót, amit nem lát a borítékban. De a lényeg az adózásnál, mindig az, hogyha jól jártál, "akkor tessék a kezemet figyelni", ott mindig svindli van. :) Viszont mivel kevesen értenek hozzá, ezt a trükköt mindig be lehet vetni. :)

csacsacsa 2010.04.21. 19:57:19

@cukicica: @Donor: Miért jó ez nektek ? Szeretitek, ha átvernek?

csacsacsa 2010.04.21. 19:59:00

@masni55: Sajnos én nem értem Te miről beszélsz és viszont.

csacsacsa 2010.04.21. 20:00:14

@masni55: Szeinted az nagykeresetű aki br 1,8 millát keres?

Lovastengerész 2010.04.21. 20:00:39

@csacsacsa: mért vernének át? ők is csak abból főznek amijük van.

csacsacsa 2010.04.21. 20:02:45

@cukicica: mert te szeretnéd.
Miért baj, ha valaki azt mondja amit gondol? És miért baj ha akkor mondja mikor még dönthetsz: szeretnéd amit kínál vagy nem?
Miért jó ha utána mondja ki mire gondol mikor már nem vagy döntési helyzetben?

Lovastengerész 2010.04.21. 20:04:30

@csacsacsa: hülyeségeket beszélnek. ez tény.
de ettől még a valóság nem változik!

csacsacsa 2010.04.21. 20:04:41

@ridegfarkas: elsőre is megértettük volna :)

Fapuma (törölt) 2010.04.21. 20:05:41

ma ezt mar egyszer megirtam valhol,

nem is erdekel mikor/lesz-e adocsokkentes, a lenyeg az hogy az mszp eltunjon a sullyesztoben, ahogyan az szdsz is elunt. primitiv gondolt, de igaz...

csacsacsa 2010.04.21. 20:07:05

@cukicica: Nem értesz - kicsit nehézkesen fogalmazok .
Te és donor azt fájlaljátok, hogy Kövér miért nem várt még egy hetet.
Ha vár akkor hazudik.
Nem várt ez korrekt, ha ezt is gondolja.
Szóval Te és donor azt szerettétek volna, ha Kövér hazudik nektek.

csacsacsa 2010.04.21. 20:07:59

@Fapuma: kevés ember van akinek ez nm fordult meg a fejében.

masni55 2010.04.21. 20:08:02

@csacsacsa: Nem, csak azt próbáltam elmagyarázni, hogy tavaly ettől a határtól felfelé 36% volt, az idén 5.000 mft-tól, elvileg jövőre 15.000 millától nő a határ, 34%-ra. Magyarul, ha ezt így hagyják, nem lesz szja bevétel, illetve kicsi, de a nagykeresetűek borítéka vastagabb lesz. Vagy valami ilyesmi. :) Vagy az új program eléri, hogy mindenki brutto havi 1 millát fog keresni. :) :)

Kitartó 2010.04.21. 20:09:18

Lesz még itt orbántakaroggy...

Botya 2010.04.21. 20:10:40

@csacsacsa: Ez a Kövér egy agyalágyult barom, vagy csak nem akarnak kétharmadot?

Lovastengerész 2010.04.21. 20:11:24

@csacsacsa:
neeeeeeem, azt szeretném ha visszatérnénk a realitásokhoz.
az adó nem egy olyan dolog amit a csunyagonoszliberáliszsidóbácsik emelnek, mert gonoszok a jókereszténymagyarpolgárbácsik meg csökkentenek mert jók.

van egy gazdasági szituáció amit kezelni kell.
nyilván csökkenteni kell az adókat mert fékezik a gazdaságot, ontheotherhand meg valahogy be kell tömködni az államháztartás hiányát amit eddig kölcsönökből tettek az elvtársak. nem egyszerű dolog...

csacsacsa 2010.04.21. 20:12:05

@masni55: nekem az első vari pontosan megfelelne. Pont azt magyarázom, hogy nincs már sok kedvem - persze nem rajtam múlik - segélyekkel és támogatásokkal tömni a kiskerestűeket.
Bőven elég eltartani 3 kölykömet, a szeretőmet és magamat.
Pl. nincs kedvem a hitel károsultakat sem támogatni.

tictac 2010.04.21. 20:12:29

@ridegfarkas:
"A maszop 19,a fidesz egy híján húsz."

Maszop 19, fidesz egy híján 54.

Spiro 2010.04.21. 20:13:20

"Komlói beszéd".

Már többször elszolták magukat, nem kicsit, nagyon.

Ahány Fidesz politikus annyi verziót hallani. Lehet, hogy még maguk sem tudják, hogy lesz.
A 2/3-ad vágya miatt nem ismertetik a programjukat (mert az annyira változtatna az eredményen) hiszen már övék a többség, vagy nincs is program (vagy más a program 50%+1-ben és més 2/3-ban?

csacsacsa 2010.04.21. 20:13:43

@audi26: lehet, de ami szívén az a száján.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 20:14:52

@csacsacsa: Helyettük is válaszolva. Nem. Azonban már többen elmondták, hogy idén nem várható azonnali és nagy arányú változás. Csak azoknak a szövegébe nem lehetett így belekötni.

Kövérnek a köteles beszéde is teljesen rendben volt. Már ami a mondandóját illeti. Csak rosszul csomagolta.
Ő már csak ilyen. Ezért aztán akár csöndben is maradhatott volna, nem lett volna átverés. Én nem várok csodát.

csacsacsa 2010.04.21. 20:16:22

@cukicica: hát hogyne, de ezt akkor sem hazugsággal. Nem hiszem, hogy a cél szentesíti az eszközt.
Már így is túl sokat fizettem a 20 évben, és mindig elbaszták legyen az sárga vagy vörös.

kalevaleez 2010.04.21. 20:16:35

most teljesen elképedtem

4 éve hallom, hogy hülye kormány ném érti, hogy azonnal nagyarányú adócsökkentés az egyetlen ami rendbehozza a gazdaságot, de a köcsög fletó sanyargatni akarja a népet, mert genya.

már-már engem is meggyőztek, hogy hülye vagyok, mert nem értem ezt meg.

bezzeg sokan megértették, ezért a fityiszre szavaztak.

és most coki nekik?

az ígéreteikkel homlokegyenest más programot fognak végrehajtani, nuku nagyarányú adócsökkentés???

hazugsággal kerülnek kormányra?

szijjártó cucut szeretném megkérdezni: akkor ez most illegitim kormány lesz?

mi lesz még?

gázáremelés? vizitdíj? vagyonadó?

8 év elég volt a szociktól, de meggyesi legalább betartotta a választási igéreteit.

piha

Botya 2010.04.21. 20:17:34

@csacsacsa: oké, és a mondatom második fele?

sárkányfő 2010.04.21. 20:18:23

@Diocles:

Szia Diocles.

Már vártalak.

Most égtél be, de nagyon, azzal, hogy Törököt leszóltad, hogy "durván manipulál". Aztán kiderült, hogy paranoiádban olyat olvastál bele a posztba, ami még véletlenül se volt benne.
De látom téged ilyesmik nem zavarnak meg. Most meg Tótáról közlöd, természetesen tényként, hogy kilóra megvették.
Tehát fújod tovább a magadét, megfellebbezhetetlenül, amit te mondasz az úgy van, megkérdőjelezhetetlen. Aki olyat ír, ami nem jó a Fidesznek az a fidesz ellen kampányol. Szerintem még el is hiszed ezt a baromságot.
Hát persze. Le se tagadhatnád, hogy fideszes vagy, pont ezt az akarnok erőszakos gőgöt utálom a fideszben is, ahogy vitán felüli kijelentésként sulykolják ezerrel a saját paranoid világképüket.

Apropó, azóta már elnézést kértél Gábortól?

Anyád a baráthal 2010.04.21. 20:18:59

@kalevaleez: "meggyesi legalább betartotta a választási igéreteit"

Azaz sikeresen elindította a magyar gazdaságot a lejtőn. Lefelé.

[nev] (törölt) 2010.04.21. 20:19:21

@Anyád a baráthal:
és most van ilyen jövőkép. most azon túl, hogy minden jó lesz. nézd meg akármelyik gyurcsány prezentációt, amit nyomott a corvinus egyetem. minden nagyon kerek, csak ez egy miniszterelnöktől kevés. gyurcsány mondjuk elmagyarázza azt a jelenséget, amiről beszélünk:

www.youtube.com/watch?v=uIAPO7We7fg

csak még egyszer: ez egy miniszterelnöktől kevés.

Pszt! 2010.04.21. 20:19:33

A fideSS egy éve minden hétel kiállított egy paprikajancsit, aki elismételte mint a papagály, hogy azonnali adócsökkentés kell a gazdaság beindításához. Meddíg tűri még ez a birka nép, hogy a szemünkbe hazudnak?

csacsacsa 2010.04.21. 20:20:40

@audi26: nem tudom, őszintén szólva nem tudom eldönteni.
Azt nem bánom, hogy nyertek - bár inkább taszítanak mint vonzanak- de a Semjén-Harrach félék miatt kicsit gáznak tartanám a 2/3-ot

Pszt! 2010.04.21. 20:21:17

@kalevaleez: az ingatlanadóról már elszólták egyszer megukat, le is vették a listáról a tagot.

masni55 2010.04.21. 20:21:21

Egyébként az adót fogunk csökkenteni szlogen azért is érdekes, mert melyiket? A 100 féléből? Az idei a maszop taktikai lépése volt, az is rafináltan, pont a választások miatt. Amikor adócsökkenésről beszélünk, egyedül az szja érint széles tömegeket. A vállalkozó adóját a doolgozók magas lóról....A járulékokat is. Tehát, szerintem, itt valóban egyedül a szuperbrutto eltörléséről lehet szó, nyilván nem véletlen, hogy ebben sem döntött még az alkotmánybíróság. :) És ez megint azonnal jelentkezni fog a borítékokban, 1-2000-el. Ezzel ki is lehet húzni őszig, amikor is majd döntenek a jövő évi költségvetésről, adókról. Ha-ha-ha... :)

Anyád a baráthal 2010.04.21. 20:21:23

@Anyád a baráthal: A meggyesi kormány jó példa a jövőkép hiányának eredményére.

Red Fox 2010.04.21. 20:23:05

@Gabe2: Szuperbruttó nekem nettó 10 000 ft emelkedést jelentett, nagyon nem örülnék neki ha eltörölnék!
Esetleg mindenkinek normálisan kellene adóznia és a munkavállalónak rákényszeríteni a munkáltatóját arra, hogy legálisan foglalkoztassa.

Ehhez kisebb terheket kellene fizetnie a munkáltatóknak cserében azért, hogy rendesen bejelentse az alkalmazottait.

Ez egy kétélű dolog. Egyik oldalon (kormány) engedni kell és a másik oldalon meg rendesen bevallani és nagyon keményen szankcionálni ha valaki adót csal!

csacsacsa 2010.04.21. 20:23:53

@Anyád a baráthal: hát nekem a köteles nem annyira tetszett, de ez ízlés dolga.
Mégis azt állítom ez egy hazug kampány a fidesztől, mert zsákbamacskát tol le a csodavárók torkán.

tlvajferi 2010.04.21. 20:24:45

fel kellene fogni már minden magyar parasztnak, hogy semmi esély, nem lesz jobb (az avonat már 1989-ben elment, a békés átmenetttel együtt= békésen átmentették az állami vagyont magán vagyonokba)

túl nagy adósságot hagyott ránk a magyar sikkasztók pártja (mszp, gyengébbek kedvéért), ez az ország jelenleg túl gyönge, hogy visszafizesse

nem véletlenül kergettek be az adósságcsapdába, szándékos volt
cserébe majd kérnek ezt-azt a bevándorlók érdekében (sivatagi rókák :-)))

már az is vívmány lenne a fidesz részéről, ha nem lenne rosszabb
erresincs viszont esély, ugyanis tényleg nem tudják mit tegyenek, gazdaságilag le vagyunk nullázva = 000

viszont vannak aggasztó jelek:
- a fidesz is elbukja, tegyük fel
- mi lesz utána? a moszad vezeti majd az országot, mint eddig?
- vagy jön a jobbik? melyet szintén zsebükben tartanak, mint az arafat-abbász pártot? esetleg külön fizetést kapnak a moszadtól, hogy egy kis cirkuszt csináljanak?
- vagy jön a szadesz upgrade-lt változata? az lmp, a luvnyák moszados pártja?
-...
ezeknél már az is jobb ha ficora szavzunk és megtanulunk szlovákul. Ott ugyanis GARANTÁLVA van, hog szlovákok lehetünk..

na ere válaszoljona sok nagyokos bloggoló..

csacsacsa 2010.04.21. 20:26:31

@Red Fox: pontosan, a szeretőmnek is hasonló volt az emelkedés

Szélmalomcsősz 2010.04.21. 20:26:32

Hát aki ettől a kamutól hanyatt esik,
és meginog a "bizalma",
az meg is érdemli...
... ugyan kérem,
az MSZP-nek mekkora volt a hitelessége?

cellimega 2010.04.21. 20:27:11

Mondjuk a Fidesz terve (hogy 4-6 év alatt versenytársaink szintjére viszi le az állami újraelosztást) nagyon ambíciózus terv.

Ha csak félig sikerül megvalósítaniuk, én már NAGYON elégedett leszek.
Hogy ezt idén kezdik vagy csak jövőre, az totál lényegtelen. Aki a pontos kezdésen rágódik, annak fogalma sincs Mo. jelenlegi makrogazdasági problémáiról, és a tényekről.

Mert a tények szerint 1998-2002 csökkent az állami újraelosztás mértéke (GDP arányában), utána nőtt.
Ezért növekedtünk gyorsabban abban a 4 évben, mint a szlovákok, csehek vagy a lengyelek, és ezért állunk most sokkal rosszabbul, mint ők.

Mesterházy azért lovagol most ezen, mert vasárnap 2. forduló, valamint azért, hogy elleplezze a tényt: az ország valódi problémáin (adósságspirál, túlméretezett államigazgatás, bonyolult szabályozás, korrupció versenytorzító hatása, alacsony foglalkoztatási ráta) sem Medgyessy, sem Gyurcsány, sem Bajnai nem akart javítani, sőt 8 év alatt romlott Mo versenyképessége. Orbánék alatt anno javult.

Tehát az új kormány elszámoltatását ígéretei kapcsán ne most kezdjük (most még a 2006-os ígéretek elszámoltatását kellene végezni, de érdekes módon erről senki nem beszél), hanem majd 2013-ban.

Lovastengerész 2010.04.21. 20:28:46

@tlvajferi: azért ne essünk túlzásokba.
derékig ér a szar nem nyakig.
ha nem kurják el, és nem csinálnak népinemzetikereszténycirkuszt, hanem egy reális gazdaságpolitika mentén ügyesen laviroznak a nép pénztárcája és az IMF elvárások közt, akkor pár év alatt eljuthat az ország oda ahol nyolc évvel ezelőtt volt.

csacsacsa 2010.04.21. 20:29:45

@cellimega: vannak az új kormánynak ígéretei? Mert amúgy még igazad is lenne.

gpetersz 2010.04.21. 20:31:06

Igen, nekem is az fáj, hogy állandóan azt hallottuk 2006 óta, hogy ADÓCSÖKKENTÉST, mert attól indul meg a gazdaság, dehogy ezek a komcsik csak MEGSZORÍTÁSBAN tudnak genetikailag gondolkozni! Ekkor sokan kérdezték, hogy oké, adócsökkentést, de MIBŐL? Erre volt a válasz: annyi itt a pénz, hogy ihaj, csak a komcsik ELLOPJÁK!

Most akkor... mi van Lacus?! Vagy: nem lesz adócsökkentés (bár van pénz), de a Fidesz ellopja (majd)?

Zámolyi 2010.04.21. 20:34:06

@tlvajferi: 20% támogatottság mellett kormányzott az MSZP, és ez szerinted baj. Nézd meg, hogy 1 éven belül A Fidesz is 20% körüli népszerűségnek "örvend" majd a közvélemény-kutatásokban.

sárkányfő 2010.04.21. 20:34:14

@tlvajferi:
jobbik-arafat
lmp - moszad

Aha.
Ebben a Monty Python jelenetben te szerepelsz?:

www.youtube.com/watch?v=MrCPIrs90eg

masni55 2010.04.21. 20:34:36

@Red Fox: Hát erről beszélek!!!! :) Senki nem tudja mit szopattak be vele, ergo, megismételhető. Akkor most elmondanám, mi a szuperbrutto.
Kapsz 100 ft-ot, de 127 ft 17%-át vonják le a 100 ft-ból, ami 21,59 %.Viszont elmesélik, hogy a tavalyi 18%-os adódat csökkentették 17%-ra. ó jaj :)

cellimega 2010.04.21. 20:37:09

@csacsacsa: éppen az egyik ígéretet kérik számon most, ha jól értem. A júniusban hivatalba lépő kormányon :)

Lovastengerész 2010.04.21. 20:38:18

@gpetersz: kb....de most annyival jobb a helyzet hogy mig az mszp 50-70%* ot lopott, addig a fidesznél ez a szám 10-25%* körül mozog.

* az elmult évek tapasztalatai alapján, egy egy adott állami beruházásból számított átlagos érték

:)

cellimega 2010.04.21. 20:39:52

@cukicica: Hagyónak 25% volt a neve :)

csacsacsa 2010.04.21. 20:40:13

@cellimega: Persze, az egyetlen kicsit -nagyon kicsit- kézzel fogható ígéretet keresik most rajtuk. Ezt a csökkentést egészen a közelmúltig nagyon erősen mondogatták.

Marcellusca 2010.04.21. 20:41:54

@EMU: LOL!
És milyen igaz.
Csak az a baj, hogy az elvakult fanok memóriája, olyan, mint az aranyhalé.
Aztán magyarázhatsz, csak az utolsónak hallott infó marad meg. :)

Nazareus 2010.04.21. 20:42:04

Na... látszik, hogy a Fidesz és az MSZP között a legnagyobb különbség a nevükben van csak. Egyik kutya, másik eb. Csak kár, hogy az emberek ezt nem veszik észre és most a Fidesztöl várják a csodát. Ami persze nem lesz, mert ugyanolyan szemrebbenés nélkül hazudnak, mint az MSZP és ugyanannyit fognak lopni is.

Bummer 2010.04.21. 20:42:24

Azért egy elemzőtől elvárnám, hogy figyelembe vegye: a legközelebbi adótörvény-szavazás igenis 2010-ben lesz, de nem idén lesz hatályos.
Ez alapján minimum illendő lenne legalább megemlíteni: "majd az adótörvények szavazásakor meglátjuk".

gitáros 2010.04.21. 20:43:20

@cellimega:
De hát pont ez volt a bajotok Fletóval (már a zsigerieken kívül)! Hogy hazugsággal nyert választást. Ez most miben különbözik?

Bummer 2010.04.21. 20:43:57

@gitáros:
Hogy egy kormányzó párt még 5 éves adócsökkentési törvényt is elfogadott, hogy bizonyítsa, hogy nem hazudik.

ubul2000 2010.04.21. 20:44:36

@cukicica: "népinemzetikereszténycirkusz"

Csak a jól neveltségem az oka, hogy erre nem adok olyan választ, amit megérdemelnél.

Lovastengerész 2010.04.21. 20:45:33

@csacsacsa:
van erre egy kevésbbé tudományos megfogalmazás is:

az a különbség köztük hogy az MSZP még a szovjet modszereken szocializálódott, a szovjet katonák szokása volt hogy kivágtak egy egy cseresznyefát felrakták a teherautóra ztán ugy volt cseresznyéjük.
a fidesz csak csipeget a fáról, de legalább a fát meghagyja

tölgyes 2010.04.21. 20:45:56

Kedves Török Gábor! Az a lehetőség is felmerül, hogy Kövér bejelenti a nehézségeket, aztán ahhoz képest a kicsi lépés is nagy lépés lesz, amit örömhírként majd Orbán közöl..:)Ha már fantáziálunk, akkor ezzel is számolni lehet.

demagofób 2010.04.21. 20:46:15

Azok azok akik azon csodálkoznak, hogy miért kapott ekkora nyilvánosságot éppen most annak elárulom,
hogy mert semmilyen információt nem oszt meg a fidesz egyszerű halandóval, hogy mit tervez! Azt senki ne higgye, hogy a fidesz nem tudhatja meg pontosan, hogy áll Magyarország, legalább 3 szervezet vizsgál minket haviszinten. (EU, IMF). Szóval ebben is hazudnak, de mindegy. Nem illik meglepődnie egy ellenzéki képviselőnek az ország helyzetén. Vagy mi a turónak ülnek bent a parlamentben, a bizottságokban, az önkormányzatokban. Mindenütt ott vannak.

Mindig is lesznek bemondó emberek a kormánya oldalon
akik bedobnak egy-egy csalit és nézik hogy reagál a média.

Gyurcsányban legalább annyi jó volt, hogyha azt mondta, hogy adócsökkentést tervez, akkor tudtad, hogy nőni fog az adó. Ha azt mondta nem lesz gázáremelés, akkor jött.

Másrészt komoly, hogy amit eddig üvöltöttek a pofánkba, hogy ők mit tennének egyszerűen azt mondják, hogy nem lehet megcsinálni.

csacsacsa 2010.04.21. 20:46:16

@ubul2000: DE, de adjál!! Lássuk csak mitől döglik a légy!

csacsacsa 2010.04.21. 20:48:13

@cukicica: Ja mert kell a kötélnek a hely :)

Amiről beszélsz az nem minőségi különbség.

tölgyes 2010.04.21. 20:50:19

@demagofób: Az helyes, hogy a fidesz nem áll elő a egy sor dologgal. Ezzel találgatásra és bizonytalan hírek túltupírozására készteti az MSZP médiaapparátusát.. és ezzel koptatja a hitelüket.

sárkányfő 2010.04.21. 20:50:44

@demagofób: Nem csak az EU és az IMF vizsgál minket havonta, vannak saját hivatalaink is: Állami Számvevőszék, Statisztikai Hivatal, Magyar Nemzeti Bank. Folyamatosan elemzik a gazdaság állapotát, ott ülnek benne a Fidesz emberei is, de amúgy is kötelesek minden infót megosztani a nyilvánossággal.

A politika nem más, mint a hazugság-flow menedzselése.

tölgyes 2010.04.21. 20:51:35

@demagofób: No és azzal is számolni kell, hogy az a 18.000 milliárd, amivel Gyurcsány megnövelte az államadósságot, az itt marad a nyakunkon.

Marcellusca 2010.04.21. 20:52:52

@tölgyes: Jó a zanyag. Mit szísz? :DDDD

sárkányfő 2010.04.21. 20:54:07

@tölgyes: egy kínai bölcs egyszer azt mondta, hogy ha valamit százmilliószor elismétel valaki, akkor vagy megőrült, vagy papagájként akar újjászületni. Hol tartasz, már nincs hátra, ugye?

Lovastengerész 2010.04.21. 20:54:24

@ó jaj: "A politika nem más, mint a hazugság-flow menedzselése"

ott a pont! óriási!!!!

szóljanyádnak hímezzebevalamibe :)

sárkányfő 2010.04.21. 20:55:47

@cukicica: köszönöm :) Az asztalterítőbe szánjuk... ;)

Én is akarok kommentelni 2010.04.21. 20:56:24

@zoli29:
Gondolom ez eddig csak elkerülte a figyelmedet, nem pedig nem akarsz róla tudomást venni, márpedig ez jóval az általad folyamatosan hivatkozott riport után volt:

2010. Április 12:
A leendő kormányfő hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján három konkrét lépést ígért a kormány megalakulása után. Az első és legfontosabb intézkedés az adócsökkentés lesz.

No comment.

Naki vagyok kerdojel 2010.04.21. 20:57:37

Erősen bízok abban, hogy nem lesz adócsökkentés. Ugyanis teszek a Fidesz hitelességére, sokkal fontosabb, hogy az országot rendbe tegyék. Remélem, hogy erre megvan a szándék (a pártkassza és a haverok zsebének megtömése mellett jutnia kellene erre is).

ironic_man 2010.04.21. 20:59:22

Gábor, szerintem részben rosszul látod.

Sajnos a tisztességesen adózó emberek, köztisztviselők, közalkalmazottak, vállalkozók már annyira agyon vannak megszorítva, adóztatva, hogy aki elhitte azt, hogy a Fidesz kormányra kerülésével azonnali adócsökkentéssel fellélegezhetnek, és végre nem éhbérért kell dolgozniuk, azok most ÓRIÁSIT fognak csalódni.
Ők úgy számoltak, hogy már idén több tízezerrel többet fognak kapni, és végre nem a segélyesekre meg a nyugdíjasokra fog elmenni az agyondolgozott pénzük.

Hiába nagyítja fel a Fidesz az esetleges parlamenti, közigazgatási, önkormányzati képviselői kisebbítéseket, hidd el, ez senkit nem fog érdekelni, amikor hónap végén nem tud a gyerekének ennivalót venni, vagy nem bírja kifizetni a számlákat.

Ez pedig már majdnem Őszöd, sőt, úgy látom, ha tényleg nem lesz idén adócsökkentés, bérnövekedés, akkor mihamarabb súlyosabb lesz a helyzet, mint Őszöd.

Én is akarok kommentelni 2010.04.21. 21:00:11

@tölgyes:
Csak nem a Háború művészete klasszikust akarják velünk megetetni a fideszék? :o

belekotty 2010.04.21. 21:01:09

@demagofób: Ráadásul bizonyos embereknek van másolata arról a postaátvételi könyvről, amiben a Varga titkársága átvette azt a pénzügyi jelentést, ami a Fidesz által kifogásolt évet tartalmazza. Ez egyezik azzal ami az EUSTAT jelentésben van és azt az EU elfogadta. Vagyis a Fidesz pontosan tudta a pénzügyi adatokat. Vagyis hazudnak hogy eltitkolták előlük.
És mivel ha biróság elé akarják citálni az akkori pénzügyi vezetőket, akkor azok ezt nyílvánosságra fogják hozni, ezért nem is lesz velük szemben számonkérés. Nincs is miért.

dean23 2010.04.21. 21:01:17

Kezdődik a böszmülés! Gyújtsák fel azonnal a Hír Tv székházát! :)))

Anyád a baráthal 2010.04.21. 21:01:42

@csacsacsa: El lehet ítélni a Fideszt azért, mert nem mond konkrétumokat, de hazugsággal csak azt lehet vádolni, aki nem mond igazat. Ők szinte semmi olyat nem mondanak, amivel meg lehet őket fogni.

Pár dolog azért van, de nem sok.

mrs. white 2010.04.21. 21:02:48

@kíváncsivagyok: Állítsunk fel néhány axiómát a könnyebb érthetőség kedvéért.

Minden ország politikusa hazudik nem mond igazat füllent. kinek hogy tetszik a magyar nyelv gazdag mert itt is érzi az ember a kifejezések közötti különbséget.

Mind az Antal mind a horn mind az orbán kormyá hazudott, füllentett a választási kampányában, pont ugy mint minden más országban. Idáig nincs probléma az értelmes, felelős választót pont ez különbözteti meg a többitől, hogy megprobálja kihámozni a lehetőségeket, a várható jövőt, igazságot ebből a halmazból.

Itt nincs olyan fideszes hozzászoló szerintem aki elhitte hogy jövő héten adócsökkentés lesz. egy kicsit azért féltem hogy ilyet csinálnak de azért több eszük van mint megyónak ezt mindíg tudtuk.

Szóval mivel csak a pórnép hisz ebben aki nem jövőkép és racionális dolgok miatt szavaz, lehet hogy meglepetés ez de másoknak nem. Mondhatná úgy is én nem attól félek hogy valaki hazudik hanem attól hogy beváltja az ígéretét.

Talán a baltérfélen még mindíg nem esett le a tantusz, hogy Fletóval sem az volt a baj hogy hazudott. Csacskaság. Ő nem hazudott hanem törvényt alkotott 5 éves adócsökkentésre amit életbe is léptetett és az Áfát is levitte 5%-al, pedig pontosan tudta hogy ezt nem szabad. Ez nem hazugság. Ez választási csalás, hazaárulás, nemzetrontás nevezhetjük akárminek ami sokkal erősebb kifejezés mint a hazugság. Ő nem megtévedt amit egyébként még Megyoról el is hiszek (bár gazdasági szakértelmét ez erősen zárójelbe teszi) hanem szánt szándékkal előre megfontoltan csalt. Ez bukott ki az öszödi beszédben ami akár egy pár hónappal előtte a parlamentben akár igazságbeszéd is lehetett volna.

Amiért neked irom ezt a kommentet a következő. felkellene már nőni ahoz hogy nem négy évben kellen gondolkodni hanem akár hatban nyolcban tízben. Megyó 100 napos intézkedését most 2010-ben is szívjuk ami nyolc év. Ugyan mitől lehetne rendbe tenni pár év alatt a gazdaságot. Nekem igenis megfelel az hogy azt mondják 6-8 év múlva itt leszünk és addig ez és ez fog történni és ha nem a fidesz kormány akkor aki utána következik de folyamatosan csökkentesen adót vagy Áfát vagy bármit. Lényeg az hogy kiszámítható legyen mi fog történni hat év múlva. Na ezt hívják jővőképnek és ez az ami sose volt meg a szocialistákban. Ja és ha kormányoznak akkor viszont már ez nem fog beleférni, viszont ott lesz a lehetőség a szociknak hogy hazudjanak hogy Ők hogy csinálnák. Akkor a választó majd eldönti hogy ki volt hitelesebb és kormányerő, nem a duma hanem a tevékenység alapján.

soproni1 2010.04.21. 21:03:16

Ne adót csökkentsenek, hanem ne üldözzék a vállalkozásokat a szekéren ülők érdekében ! Aki dolgozik, arra nem a munkaügyi főfelügyelőséget meg az apeh-et kell küldeni "kikelet hadműveletként", hanem hagyni építkezni, kereskedni, dolgozni. Üldözzék a lusta és nagyrészben felesleges közszolgákat, ingyen utazó nyugdíjast, 2-essel bukdácsoló állami egyetemistát, az otthon egész nap semmittevő munkanélkülit, táppénzest.

lorantka_a_gall 2010.04.21. 21:04:13

@ridegfarkas: "zavarodott elmélyű"? egyes, leülhetsz.

Állítsuk meg a ......... 2010.04.21. 21:04:44

@brlv24:
Majd találja ki a fidesz a saját hülye kútfejéből.
Nem vagyok ingyentanácsadó.

Egyénként a fidesz volt az a párt, aki 400 %-os fizetésemelést hazudott az 1998-as kampányában.
Ezeknek még lehet hinni?
Ugyanmár a Kövér az önakasztást ajánlotta be, mint lehetséges végső megoldást.
Ilyen elmebeteg, hazud , idióta, érzéketlen bandát még nem hordott hátán a föld.
Nem különbek ők mint az mszp.

A 2/3-ukkal meg menjetek a halál faxára, ne a románok, meg a kárpátaljaiak döntsenek már arról(kettős állampolgárság), hogy nekem itt Magyarországon milyen életem legyen.

Rézvirág 2010.04.21. 21:05:45

1. Kövér semmi újat nem mondott. Már nem is egy fideszestől elhangzott, hogy idén biztos nem, de 4 év múlvára már elérjük azt a szintet, hogy mindenki számára érzékelhető adócsökkentés legyen, a vállalkozások adóterheivel fogják kezdeni, azt amilyen gyorsan csak lehet. Konkrétumot riporter ki nem bírt belőlük szedni, már-már kabaré kategória, hogy mennyire nem.

2. Valószínűleg az MSZP komplett kommunikációs stábja azon dolgozik, hogy egy fideszes őszödi beszédet találjon, már a Kubatov felvétel is annak volt kikiáltva...szánalmas. Ez most vagy egy lassan köznevetségbe fajuló bohóckodás, hogy minden gyíkra rákiabálják, hogy tűzokádó sárkány, vagy eccerűen még mindig nem értik, hogy az őszödi beszéd mitől lett _az_ őszödi beszéd...

3. Azoknak akik ennek hatására a szívükhöz kaptak, és már nem akarnak erre a gaz, hazug, csaló, csúúúúúnya Fideszre szavazni: tisztelettel kérdezem, akkor most mi az alternatíva? Most éppen a Fidesz 2/3-át kell megszavazni. Ha nem lesz 2/3, eben a szorult gazdasági helyzetben annak az esélyét is elvesszük a Fidesztől, hogy olyan hangulatjavító törvényeket átvigyen, mint a kisebb parlament. Ezek nélkül esélye sem lesz 4 év múlva, és senkinek ne legyen olyan illúziója, hogy egy totálisan elégedetlen országban majd az MSZP a Jobbikkal azonos mértékben tud erősödni...Ha most nincs Fidesz 2/3, akkor ősszel és 4 év múlva árpádsávos lesz az ország. Tartok tőle, hogy per pillanat ebből a kettőből lehet választani. (Török Gábor nem tudom osztod-e ezt a véleményemet, mindenesetre érdekelne a véleményed: van-e esélye egy totálisan kiábrándult és elégedetlen országban az MSZP-nek a Jobbiknál jobban megerősödni? Őszig is és 4 év távlatában is érdekelne a véleményed)

Naki vagyok kerdojel 2010.04.21. 21:06:03

@csacsacsa: Melyik, az adócsökkentés remélt elmaradása, vagy az ország rendbetétele?

A haverok és a pártkassza tekintetében szerintem nem vagyok naiv, inkább az naiv, akit ez meglepetésként fog érni. Teljesen természetes dolog, sajnos, s emiatt az összes 1990 óta tevékenykedő politikusunkat nyugodt szívvel égetném meg elevenen, de sajnos ez sem reális. De jólesne.

soproni1 2010.04.21. 21:06:42

@mrs. white:

Igaz, de senki nem utalta vissza az államnak a levitt áfa összegét, hogy " én nem akarom tönkretenni az ország költségvetését" ! Utólag ne anyázzunk, pláne, hogy többen jártak jól, mint rosszul !

Ajtony 2010.04.21. 21:07:29

Üdvözletem! Török Gábor elemzése alapján átgondolandó, hogy szükséges-e - pláne Kövérnek - minden Fideszes vezetőnek gondolkodás nélkül beszélni.
A raplizóknak meg azt üzenném, legalább a választást és a kormány megalakulását, valamint egy hiteles helyzetelemzést megvárhatnának.
Ha délelőtt Gizikével megbeszélünk egy esti "mozizást", azért még nem kell neki a mozi utáni impotenciámmal foglalkozni - majd ráér akkor, ha tényleg nem jön össze semmi.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.04.21. 21:08:02

Kommunikációs szempontból szerintem jók voltak a mai megszólalások. Kövér László azt mondta, hogy nem lesz idén adócsökkentés, Orbán Viktor pedig azt mondta, hogy lesz. Jut is, marad is.

Így ha a Fidesz megnyeri a második fordulót, akkor mondhatja, hogy a választók annak tudatában döntöttek így, hogy ők megmondták, hogy az ország helyzete nem teszi lehetővé idén a csökkentést.

Anyád a baráthal 2010.04.21. 21:08:46

@demagofób: Ja, EU meg IMF, akik a szoci adatszolgáltatásra azt mondták, hogy tartható a hiány. Persze. Pár óra alatt áttekinthető szerinted az államháztartás. Ők csak azt látják, amit megmutatnak nekik. Pár számot, és az azokból számítható eredményeket. Senki nem vizsgálja azonban a kiindulási alapokat, és azokat a tételeket, amelyek áttételesen szerepelnek a könyvelésben.

cellimega 2010.04.21. 21:09:14

@demagofób: nem látsz ellentmondást e 2 mondatod között?

"hogy mert semmilyen információt nem oszt meg a fidesz egyszerű halandóval, hogy mit tervez! "

és

"Másrészt komoly, hogy amit eddig üvöltöttek a pofánkba, hogy ők mit tennének egyszerűen azt mondják, hogy nem lehet megcsinálni. "

Most akkor hallgatnak vagy üvöltenek?

demagofób 2010.04.21. 21:11:38

Mindenesetre én bízok a fideszben. Ez amolyan utolsó reménysugár. ha még 4-6-8 év elmegy a most választó korú lakosság életéből, akkor ott ette meg a fene az egészet.

A nagy titkolózás egyértelműen megszorításokat takar. Már most kezdik elővezetni. Azért lesz meglepi ha a boldogan szavazó fidesz droidnak kevesebb lesz a borítékban.

limbeau 2010.04.21. 21:11:55

Nem láttam Kövér teljes nyilatkozatát, de az itt idézett mondata nem arról szól, hogy nem lesz adócsökkentés, hanem arról, hogy akkora mértékű nem lesz, amivel a magyar vállalkozók (nem inkább vállalkozások?) ÁTLAGOS adóterhelése már idén a közép-európai versenytársak átlagához igazodna. A kkv-szektorra vonatkozóan például simán elképzelhető már idén egy olyan típusú adócsökkentés (mondjuk az adminisztratív terhek, kötelezettségek megvágásával), amivel ez a vállalkozói csoport messzemenően kiegyezne, egyúttal teljesítettnek véve a Fidesz ígéretét.

zoli29 2010.04.21. 21:13:33

@Én is akarok kommentelni:

Nem kerülte el a figyelmemet. Nekem úgy tűnik, hogy Orbán és a pártvezetés más tagjai között vita van abban, hogy idén hozzá lehet-e nyúlni az adórendszerhez. Orbán mindenképpen szeretne valamit már idén felmutatni, a többiek viszont a nyilatkozataikkal próbálják a másik irányba terelgetni Orbánt. Erre utalnak Kövér és Matolcsy adócsökkentéssel kapcsolatos megnyilvánulásai, de pl. Kövér és Navracsics az egész kampány alatt azt hangsúlyozta, hogy nem lesz kolbászból a kerítés, és nehéz lesz a kilábalás.

cellimega 2010.04.21. 21:13:46

@pcr: ez a románozás olyan, mint a zsidózás.

Pehelykönnyűvé válnak szavaid tőle, bár nagyot akartál mondani. Azt érted el, hogy értelmes ember nem vesz komolyan.

flimo13 2010.04.21. 21:13:56

Ebben az egészben számomra a legmeglepőbb, hogy ez a Kövér Laci gyerek tud értelmeset is mondani.

török gábor 2010.04.21. 21:14:21

@Bummer: ez tévedés, nincs ilyen, hogy a legközelebbi mikor lesz. sokszor láttunk már példát év közbeni adóváltoztatásra is. a költségvetés (amiről valóban majd ősszel kell - nem lehet, hanem kell - tárgyalni) nem azonos az adótörvényekkel.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.04.21. 21:17:34

@török gábor:

Így van, és a kiszámíthatóság, mint tudjuk, jelentősen előre tudja mozgatni a dolgokat.

demagofób 2010.04.21. 21:18:36

@cellimega: Nem látok
Eddig üvöltötték, hogy mit kellene csinálnia a MSZP kormánynak.
De attól, hogy ők mit tesznek majd arról mélyen hallgatnak.

Naki vagyok kerdojel 2010.04.21. 21:19:16

@soproni1: Ingyen utazó nyugdíjast miért kéne üldözni? Te talán nem utaznál ingyen, ha lehetne? Azt a balféket kell üldözni, aki kitalálta, meg azt a másik legalább 386/2+1-et, aki megszavazta, s ha ezek már mind kötelezve lettek az általuk okozott kár visszafizetésére, akkor ezt a jogszabályt gyorsan meg kell szüntetni.
Kettessel bukdácsoló egyetemistát? Dehogy kell azt üldözni. Csak nem kell állni a költségeit, azt tegye meg apuci. S akinek mégis fizetjük a tanulmányait, azzal tanulmányi szerződést kötni, ahogy az divat minden tisztességes kapitalista cégnél.

Táppénzeseket pedig ellenőrizni kell. Aki nincs otthon és éppen nem orvosnál van, kegyetlenül megbüntetni. Ha a táppénz pedig fal, vagyis az orvos szívességből vagy pénzért írta ki, ott az orvost is kegyetlenül megbüntetni (tudom, itt van egy kis bizonyítási nehézség, de hát valahol el kell kezdeni).

Munkanélküliekkel pedig semmi baj. Csak éppen ha alapos indok nélkül(*) visszautasítja a felajánlott (akár köz-)munkát, akkor attól kezdve nincs munkanélküli segély. Ilyen egyszerű ez.

(*) Alapos indok lehet pl., hogy a féllábút ne küldjék szenet lapátolni.

Csak el kéne már kezdeni, az istenért. Remélem a Fidesz majd elkezdi, noha egyáltalán nem szimpatikus a párt.

panelburzsuj 2010.04.21. 21:19:20

@Ajtony:

Pontosan ez így néz ki:

1. Hosszú, kitartó udvarlással elülteted Gizike fejében, hogy a mozi után veled lesz az igazán valami.

2. Aztán amikor melleted dönt, a jegyet is megvettétek, be is ültetek, akkor közlöd, hogy az idén ez biztosan nem fog menni.

(3. "Jövőre is mozi után van." Mit lép erre Gizike?)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.21. 21:20:43

@ridegfarkas: Szóval sajnálom, mert nem én írtam meg... Pedig szóról szóra ez van. Sikeres politikusok??? Persze... Népművészeti agyagedények...

sárkányfő 2010.04.21. 21:21:34

@mrs. white: nagyon rossz bejegyzést írtál :(

amúgy nálad már egy komment hosszából is lehet látni, hogy most szépen jó alaposan körülírod hogy mi miért és hogyan, már az elején látszik mit akarsz kihozni, mihez keresed az érveket, és ez valahogy mindig úgy jön ki, hogy az fidesznek jó legyen.
pedig ha vita van, akkor a droidokkal szemben téged ki lehet billenteni az önhipnózisból. és a rövid kommentjeid sokkal meggyőzőbbek.

mrs. white 2010.04.21. 21:22:15

@soproni1: Sajnos rossz válasz. Ha ideig óráig jobban járok annak nagy ára van a későbbiekben. Nem a választó dolga költségvetés helyzetét figyelembe venni és azt megalkotni. Nem a gyerek bánik jobb helyeken a kasszával hanem a szülő, és jobb helyeken a szülő nem vesz meg mindent a gyereknek, csak azért, hogy a szeretetét megvásárolja, hanem tud nemet mondani, hogy ne legyen elkényeztetett a gyerek. Ha a gyerek felnő akkor ezért még hálás is lesz csak az elejeén nehéz elfogadni amíg nem éri fel ésszel.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.21. 21:22:47

@Közöd??: Van más út is: nem akasztgatnak, hanem elvándorolnak a népek a Jobbik táborába. És ez már kiverné a biztosítékot a pénzadó gazdáknál is.
Pengeélen kell egyensúlyozniuk, de a rettegés a Jobbiktól (ill. a nácziktól) jól fog még jönni a Fidesznek az IMF-el folytatott tárgyalásokon...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.21. 21:24:28

Nem hiszem, hogy elég, hogy mesélnek az adócsökkentésről. Nem hiszem, hogy ettől több adó folyna be. Nem hiszem, hogy változatlan adótömeg mellett lehetne bármilyen átalakítást csinálni. Nem hiszem, hogy átalakítás nélkül a Fidesz meg tudná tartani a fölényét.

Pont ezt éljük át húsz éve: már csak további hatot(!) kell kibírni. Nonszensz.

cellimega 2010.04.21. 21:24:54

@demagofób: nincs igazad. A kettő ugyanaz. Amit az MSZP-nek kellett volna tennie szerintük, az az ő programjuk.

mrs. white 2010.04.21. 21:29:46

@ó jaj: Konkrétan melyik kijelentésem támadható azon kívül hogy itt nincs olyan fideszes aki ......... ? Mert ez valóban egy túlzó vélemény.
Volt olyan kormány aki nem hazudott, választások előtt?
Melyik a nagyobb bűn valakit fenyegetni hogy pofánvágom (verbális erőszak) vagy tényleg pofánvágni (fizikai erőszak)? Lásd a hazugságok és a felelőtlen intézkedések közötti különbséget.

Mi jobb 4 évre tervezni, vagy hosszú távon előre felállítani egy növekedési pályát ami akár nem csak népszerűséghajhászásra megy?

panelburzsuj 2010.04.21. 21:30:17

@mrs. white:

OV még gumibugyit hordott, amikor én kisdobosnyakkendőt és kokárdát.

Igaza van ó ja-nak: tőled többet érdemlünk.

demagofób 2010.04.21. 21:30:40

@cellimega: Nem! Sajna ma Magyarországon a kettő nem egy és ugyanaz :(
És főleg nem szabad ezt feltételezni...
Mondott olyat is fideszes képviselő, hogy a kormánynak lejjebb kellene vinni a jegybanki alapkamatot.

Amúgy nekünk, választóknak, nem az lenne a feladatunk, hogy a hazugsághalmazból ki kellene választanunk a nekünk legjobban tetsző állításokat és az alapján választani.
Nekünk kellene kikövetelni a pártokból, hogy hiteles , számokkal alátámasztott, számon kérhető kormány programokat tegyenek le az asztalra.

mrs. white 2010.04.21. 21:36:07

@panelburzsuj: Akkor konkrét ellenvéleményt kérek hogy revidiálni tudjam vagy esetleg megvédeni az álláspontomat. Melyik eszmefuttatás a hibás?

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.04.21. 21:36:12

@brlv24: Szlovákiában alacsonyabb a bruttó bér, de mivel alacsonyabb az elvonás magasabb a nettó bér. A dolgozó elégedettebb (többet oszthat be havonta), a munkáltató szintén (alacsonyabb bért kell fizetnie, mint a szomszéd országban). Attól, hogy jobban megy az üzlet nem fog többet fizetni a tulaj, azért annyira ne légy naiv...

demagofób 2010.04.21. 21:37:26

@cellimega: Másrészt egy adott szituációban, hogy mit lépnének , egy adott problémát, hogyan oldanának meg az semmikép nem program. A program egy terv, számokkal, amiket kitűnően ismernek. Különben legyenek szívesek visszautalni az illetményüket az államkasszába.

De mondom én bízom bennük, utolsó reménysugár a fidesz. Ha elmegy még pár év, akkor már csak egy nyugdíjas otthonban fogjuk élvezni a jólétet.

eml 2010.04.21. 21:38:36

Őszintén, ki hitte el, hogy az igazat mondják? Alternatíva hiányában még az 52% sem.

soproni1 2010.04.21. 21:42:01

@Naki vagyok kerdojel: @mrs. white:

Igazatok van, de azok, akik haszonélvezői voltak, ne anyázzanak utólag, mondják azt, " eddig volt 13. havi pénzünk, jó volt", ne azt hogy" szemét Medgyesy" ! Anyázzanak azok a vállalkozások, akik éllandó fenyegetettségben próbálnak megmaradni, mindenki olcsóbban ( számla nélkül ) akar mindent, utána meg " fogják meg a csalókat " felkiálltással követeli az állami ellátmányt. Ha a gyereket folyamatosan tömjük csokival, mert állandóan kéri, örömet okoz neki, ettől késöbb kövér, beteg lesz, akkor a gyerek ne anyázzon visszafelé, mert, ha nem adtunk volna neki akkor édességet, akkor másik szülőt választott volna, aki adott volna.

winzy 2010.04.21. 21:42:54

Nem tartozik ide...A Jobbikos jelolt Edelenyi visszalepese miert nem hir?

Donor 2010.04.21. 21:44:45

@csacsacsa: Az átverést az MSZP-SZDSZ koalíció művelte mesteri szinten, miközben nem volt semmi koncepciójuk mégis mit kéne kezdeni az országgal. A Fidesznek előző alkalommal és most is logikus, reális és hosszútávú koncepciója van, amit lehet hogy sokan nem értenek, de szerintem nekik van jelenleg egyedül ilyen.

-Ugye ott a Jobbik aki jön a radikális baromságaival, ami lehet jól hangzik, de megvalósíthatattlan.

-MSZP nem négy de nyolc év alatt sem tudott semmit kezdeni magával és bár jól hangzó tervei voltak amihez nyúlt mindent elcseszett és még mélyebbre lökte az országot.

-LMP? Aranyosak szimpatikusak, de azon kívül hogy ők akarnak lenni az első becsületes politikusok nem lehet róluk tudni semmi, meg hogy mit akarnak.

-SZDSZ, MDF hát ők már bizonyítottak hogy saját magukat sem tudják egyben tartani.

Felelős választó ebből a választékból kire szavaz szerinted?
Nem tökéletes a Fidesz, de messze jobb mint a többi lehetőség.

Aki azt mondja hogy az egyik 19, a másik egy híján húsz az simán nincs tisztába a valós politikával és gazdasági helyzettel, csak a demagóg médiák erőltette nézetet kezdte ismételgetni, vagy a másik lehetőség hogy így akarja elterelni egy beszélgetést a politikai vonalról. Én is szoktam ezt mondani ha nem akarok kollégákkal politizálni, mert ebbe mindenki bele szokott nyugodni és nincs vita.

panelburzsuj 2010.04.21. 21:45:38

@mrs. white:

A szülős mindenképp. Tokostul-vonóstul. Tőrülmetszett komcsi szöveg a nép kiskorúságára hivatkozva fényezni a bennfenteskedő, titkolózó, a nehézségek természetét és okait elkendőző politizálást.

És nagyjából a másik érvelésed is ugyanezen a vágányon fut: ostoba maszoposoknak elnézzük, hogy benyalták megyó&fletó ígéretözönét, de a Fideszt bizalmasan ismerő választópolgárnak tudnia kell, hogy a vezetők nem rosszindulatból, hanem fétő szeretettől áthatva óvják a (nemfideszes gyámoltalan) népet a nehézségekkel való kíméletlen szembesüléstől.

Na mááá ... kérlek ...

ati27 2010.04.21. 21:46:21

@ironic_man:
Hát erre mit mondjak.. Aki azt hiszi, hogy a választások miatt marad évvégén több 10 ezer forint a zsebébe, az jó nagy marha.. NA az ilyenek vették fel a devizahitelt görög-horvát-tuniszi nyaralásokra. Lássuk be az mszp az elmult 8 év alatt kb 6 évig ugy kormányzott, hogy lehetett volna adót csökkenteni.. Ehelyett rátettek egy lapáttal és hitelből még osztogattak is egy "kicsit".. Másrész a sok nagyokos mondja mán meg egy demagóg (mszp) ellen mivel lehet érdemben kampányolni? Szarban vagyunk, el vagyunk adósodva? az adatok alapján nem lesz 2-3 évig érdemben adócsökkentés? Majmok, akarom mondani birkák..

cellimega 2010.04.21. 21:48:27

@demagofób:
mivel 25 éve folyamatosan figyelemmel követem a napi politikát, nem tulajdonítok nagy jelentőséget 1 programnak (akár választási programról van szó, akár kormányprogramról, gondolom, ez utóbbira utaltál az előbb).
Azt, hogy mit is akar egy párt, nyilatkozatok ezreiből szűröm ki.

S utólag szembesítem 4 éves tevékenységével.
ÉN szembesítem (magamban), nem pedig firkászok, pardon, újságírók elemzéseire támaszkodom, mert az elmúlt 20 évben a média sokkal több kárt okozott Mo-nak, mint a politikusok (pl. 2006-ban asszisztáltak a nép félrevezetéséhez).
Most már elég jól lehet tájékozódni a neten. 2000 előtt a stat. kiadványokat bújtam a könyvtárban, amíg lehozták a könyvet a raktárból, ill. ismerősöktől tájékozódtam (minisztériumok, MNB).
A napi- és hetilapokból nagyon keveset lehet megtudni a magyar valóságról sztem. A hangzatos programok is ezt a firkászszintet képviselik szerintem.

A szavak-tettek összevetésben nálam egyelőre nem áll rosszul a Fidesz. Ebben persze szerepet játszik a vörösök utóbbi 8 éves bénázása is.

mrs. white 2010.04.21. 21:48:41

@soproni1: Fején találtad a szöget én egyetlen intézkedésnek sem voltam haszonélvezője, hanem vállakozóként a finanszírozója ennek a vircsaftnak.

cogito..sum 2010.04.21. 21:48:44

Gyerekek beszélünk össze vissza..a karaván meg halad a2/3 felé.Én nem igérek semmit de lagalább azt betartom.Tehát egy 8 éve korményzásra készülő pártnak.(2oo6 ösztől pláne)
NE HADOVÁLJON ÖSSZE VISSZA..Nekem elegem van a hülyitésből,meg a propagandából

jjulie 2010.04.21. 21:50:43

ezt csak azért csinálják, mert nem kell nekik a kétharmad, és a birkák megszavaznák nekik símán, hacsak nem vadítanak el időben egy keveset belőlük

a kétharmad nagy istencsapása lenne nekik, anélkül sokkal könyebb lesz kivédeni a támadásokat és megmagyarázni a bénázást

jjulie 2010.04.21. 21:55:05

@mrs. white:

szóval te szoptál a 89 előtt is meg azóta is, ilyen fajta vagy

majd most a viktor is megszopat egy kicsit, és elmondja, hogy a komcsik miatt szopjál nála is te pedig megteszed

demagofób 2010.04.21. 21:55:07

@cellimega: nincs ezzel gond, ez is megoldás.
Nekem ettől nagyobb igényeim vannak

bariga 2010.04.21. 21:56:19

Hát persze, hogy nem fog menni, mert közgazdasági nonszensz volt minden szava a fidesznek amit a csökkentjük, visszaadjuk, megvédjük etc.. mondott. Színtiszta populista demagógia. A leendő ellenzéknek nem is kell mást tennie, mint pontosan ismételgetni a korábbi fideszes mondatokat a hazudozásról és a illegitim kormányról. A legnagyobb bűne a fidesznek mégsem az , hogy nem fog adót csökkenteni azonnal és radikálisan, hanem az, hogy társadalmilag elfogadott szintre emelte az erőszakos, illetlen és gyerekszobanélküli beszédstílust. Nagyon rossz hallgatni is.

Dr. Cica75 2010.04.21. 21:56:52

@winzy: Mert ez nem egy hirsite, hanem egy blog, ahol napi egy bejegyzes van. Ja nem is! Hanem mert a Moszad penzeli Torok Gabort!!!!

sárkányfő 2010.04.21. 21:57:40

@mrs. white:
Mindenre most lustaságból nem fogok reagálni, de így se lesz rövid.

1. Ha idén nem lesz adócsökkentés, méghozzá nagyarányú, akkor Orbán hazudott. Ilyenkor a fideszesek persze nagyon megértővé válnak, és eszükbe jut, hogy minden politikus hazudik, ami igaz is, de amikor szoci hazudik, akkor valahogy nem ilyen megértőek, továbbá egyik hazugságot sem menti mások hazugsága.

2. Több hozzászól már eljátszotta, amit te is, hogy úgyse hitte el akinek van egy csöpp esze, hogy lesz adócsökkentés. ez persze igaz, de ez sem ment, ez is csak ködösítés, senki nem írta ide azt, hogy nahát, pedig én elhittem! nem kéne úgy tenni, mintha más lenne a téma fókusza, mint ami.

3. A hazugság probléma, akár Antall akár Orbán, Horn stb teszi. Ha te belenyugodtál, vagy el is fogadod már, az a te ügyed, szerintem meg probléma. Ha egy párt történelmi távlatokban is párját ritkító mértékű fölénnyel várja a választásokat, akkor még csak azt se lehet mondani, hogy a választási kampány kényszerítette bele a hazugságba.

4. Az első mondatod: állítsunk fel axiómákat. Ez egy nagyon rossz kezdés, pont itt vagy egy órája már elküldtem valakit a fenébe ugyanezért. Nehogy már valaki láthatóan egy irányba húzó véleménye legyen axióma. Ez olyan szíjjártós. kinyilatkoztatós. megfellebbezhetetlenes. stb. ugye te nem így akarsz megnyilvánulni? ugye nem?

5. Nem kéne "csacskaságnak" beállítani, hogy azt hiszik a népek, hogy fletóval az volt a baj, hogy hazudott. most 8 évet akarsz átkölteni? miről beszélsz? 8 éve attól zeng az ország, hogy a fletó hazudott. most, hogy orbán is, most kiderül hogy nem is az a baj? hogy írhatsz le ilyet? hogy győzhetsz meg 8 év után 10 perc alatt magadat arról, hogy ez így van? ennyire rugalmasan tudod formálni a gondolataid?

6. mi az hogy mások "csak" hazudtak - ami ugye nem baj, meg normális, stb... - de fletó törvényt is hozott? az elmúlt 20 évebn minden választás alkalmával választási költségvetés volt! a költségvetési törvény a legnagyobb , legsúlyosabb törvények közé tartozik! az határozza meg egy egész évra az egész állami szféra működését is pl. meg persze főleg a pénzeket. és minden kormány politikai érdekei alá rendelte a választási költségvetéseket! akkor most orbán is elárulta a hazát a 2002-es választási költségvetéssel? vagy most újabb nagy elemzés, nyögvenyelős szempontok fognak jönni, hogy az miért volt más? és a terror múzeum? az vajon választási múzeum volt, vagy csak - micsoda véletlen - pont 2002-ben csinálták meg, vajon azt milyen minősítésessel illeted, ha valaki több ezer ember halálával is járó terrort és elnyomást, az emléküket, a rokonok gyászát választási célokra használja fel? ha már olyan könnyen megy a hazaáruzólás.

7. Választási csalást kiállatsz két héttel a Kubatov-felvétel után úgy, hogy csak kihozd, hogy minden párt hazudik, de csak a szocik csalnak?

8. felhozod Megyó 100 napos programjait? Amik amúgy csakugyan sok kárt okoztak? És ki szavazta azt még meg? na? Elárulom: Orbán és az egész Fidesz. Az volt a szöveg, hogy: "mindent megszavazunk, ami jó a zembereknek!". Szóval a politikai-morális felelősség ugyanúgy a fideszé is mint az mszp-é.

9. Úgy teszel, mintha hülye lenne, aki nem 6, hanem 4 évre előre szeretne látni, és persze neked pont megfelel a fideszes 6-8 év. eh, no comment..

van még több is, de ennyi, meguntam.

panelburzsuj 2010.04.21. 21:57:44

@jjulie:

Szóval innentől a hánytatószert komlói galuskának fogják hívni?

Roa 2010.04.21. 21:57:57

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy aki elhitte, hogy itt Kánaán lesz a választások után, és EZÉRT szavazott a Fideszre, az agyhalott. Pont olyan agyhalott, mint az MSZP szavazói. Effelől nincs kétség. Valószínűleg 4 éve ő volt az, aki hitt Gyurcsánynak, meg a Pannon Pumának, és ezért szavazott az MSZP-re, de mivel nagyon csúnyán átverték, most váltott. Aki ilyen, az ne lepődjön meg saját ostobaságán.

Az előző választások alapján a Fidesznek van kb. 2 millió fix szavazója (hívő), tehát nagyon ezzel nem veszthet. A közterhek átrendezésére viszont ettől függetlenül szükség van, de csak a közkiadások radikális csökkentése és átszervezése, valamint a korrupció visszaszorítása után. Meglátjuk, mit tudnak csinálni. Itt jelzem, hogy, ha semmit, már az is több, mint ami az MSZP-nek sikerült 8 év alatt.

sárkányfő 2010.04.21. 21:59:06

@panelburzsuj:

nem "ó ja" vagyok, hanem "ó jaj"!
:)

cellimega 2010.04.21. 22:00:24

@jjulie: meglesz így is a kétharmad szerintem.

Tudsz mondani egy helyet a világon, ahol nem birka az emberek 50%-a?

Vagy csak az nem birka, aki nem szavaz senkire (mint te)?

Ha ez a sok birka otthon maradt volna, julie, a Jobbik és az MSZP versengene az 1. helyért. Ez jobban tetszene neked?

A politikusokhoz való hozzáállásodban van vmi vonzó (ők kvázi az alkalmazottaim). Csak nem értem, miért nem vagy következetes. A baloldalt nemigen fikázod.

Az is érdekelne, hogyan vélekedsz a komm. diktatúra időszakáról.

jjulie 2010.04.21. 22:02:03

@Donor:

magyarországgal kapcsolatban az tescónak, a sparnak, a citynek, a németeknek, az oroszoknak, a zsidóknak, az amcsiknak, kozkázati és különböző egyéb alapoknak, imf nek strasburgnak stb van hosszútávú koncepciójuk, és azt néha egyik, néha másik magyar kormány végrehajtja a rá eső részt ebből, most egy fideszként elhíresült orbánpárton van a sor

endre69 2010.04.21. 22:02:16

megzzorítások jönnek, tudjuk ezt jól, mit kell kerülgetni a kását. Ezek is ugyanolyan mocskok, mint a MAszop. Ezért nem szavazok vasárnap a Fideszre.

mrs. white 2010.04.21. 22:03:06

Na így már mindjárt könnyebb. Igazad van. A fidesz szavazóit is külön lehet választani ez alapján legalább kettő részre. Én abba soroltam magam akiket nem az ilyen dolgok befolyásolnak. Valamint van jó pár ismerősöm akik hasonlóképpen gondolkodnak. Viszont abban teljesen egyetértünk hogy rengeteg most fideszre szavazót ez épp úgy meglepetésként fog érni mint az mszp esetében. Igaz ezek a szavazók valamikor úgy lehet mszp-re szavaztak. A közös halmaznál biztos ez a gondolkodás van meg. Én úgy az értelmesebb fidesz szavazókra gondoltam Ahogy arra is hogy értelmes baloldali nem süllyed tóta w szintjére és egyenlőségjelet állít az öszödi beszéd és e közé.

Botya 2010.04.21. 22:03:28

@jjulie: biztos olvastad mit írtam feljebb...

soproni1 2010.04.21. 22:03:47

@mrs. white:

Én Detto, bár családi pótlékot kapunk.

panelburzsuj 2010.04.21. 22:04:23

@ó jaj:

Én meg nem csúfolódó, hanem alkalmi disgraphiás! :)

sárkányfő 2010.04.21. 22:05:22

@mrs. white: na még ezzel is bosszanatasz engem:

"Mi jobb 4 évre tervezni, vagy hosszú távon előre felállítani egy növekedési pályát ami akár nem csak népszerűséghajhászásra megy? "

ma rossz napod volt ugye? ezért vagy ilyen demagóg? már csak harmad osztályú politikusok szoktak ilyen primitív szinten szembeállítani egymással olyan dolgokat, amiket semmiféle normális logika alapján nem kell szembeállítani, meg kijátszani egymás ellen. szerinted ezen a fórumon ezt valaki beveszi? Ugyan miért is zárná ki egymást a 4 évre meg a hosszabb távra való tervezés? Ugyan miért nem jogos elvárás, hogy 4 évre is halljon a választó terveket, ha már 4 évente van választás? vagy akár egy évre előre, ami szintén nem zárja ki a 6-8-50 éves terveket.

és hogy lehet kiejteni egy fideszesnek a "népszerűséghajhászás" szót? amikor 8 éve halljuk hogy csak akarni kell, hogy a magyarok többet érdemelnek, hogy megvédjük a zembereket, az egészségügyet a vasúti szányvonalakat (2 ember/nap utazik rajtuk), ingyen legyen a tanulás, az egészség, és még sorolhatnám hajnalig?

sárkányfő 2010.04.21. 22:06:57

@panelburzsuj: Tudom, csak kötözködöm :p

sárkányfő 2010.04.21. 22:07:31

@mrs. white: ezt nekem írtad vagy kinek?

gibier 2010.04.21. 22:07:49

Hogy létezik az, hogy minden válastás előtt akad egy balfa.., aki nem tudja befogi a pofáját!?
Moldova után szabadon...Laci...a jó k..a a...d!
off

Botya 2010.04.21. 22:08:15

@jjulie: megint elgurult a gyógyszered?

bariga 2010.04.21. 22:08:43

Azt meg most valahogy mindenki elfelejti, hogy a mostani kormány tényleg csökkentette a járulékot és a személyijövedelem adót is. Persze ezt tényleg csak az veheti észre aki dolgozik és persze be is van jelentve

sárkányfő 2010.04.21. 22:09:14

@jjulie: ilyesmi bennem is felmerült, de nem ússzák meg, már meglesz a 2/3 :) már nem tudnak elfutni a 2/3 -dal járó felelősségtől :)

ssi 2010.04.21. 22:10:09

Adócsökkentés 1 ígéret a sok közül - teljes ellenzék támadni fog

Bizonyítható: mondták, s tudták az ország nehéz pénzügyi helyzetét

8 év kormányzati teljesítmény kínlódás volt, vezetési, szervezési hibák

8 év alatti fidesz-retorika sértett, nem tekintett értelmes, önálló felnőttnek

Hogyan lehet rögtön visszaállítani mindent, amint hatalomra kerülnek: gyes-gyed, vasúti közlekedés, MTV-támogatás, gázár, új 2010-s költségvetést stb., stb.

Donor 2010.04.21. 22:11:18

@csacsacsa: Te is félreérted ha így gondolod.
Kövér pont azt mondta amit eddig is mondott az egész Fidesz, csak sajnos Kövér Lászlónak nehezére esik úgy fogalmaznia hogy a baloldali média ne kössön bele minden szavába. Én ezt fájlalom.
Pl. semilyen mondatkörnyezetben nem szabad azt mondani hogy "NEM LESZ ADÓCSÖKKENTÉS....ebben az évben" mert ebből csak a nagybetűs részt harsogja minden baloldali propaganda, hiába mondta ugyan ezt OV más mondat szerkezettel.

sárkányfő 2010.04.21. 22:17:32

Ma már két embert elüldöztem innen 1-1 hatalmas pofonnal - Diocles és tlvajferi jártak így, megérdemelték -, de mrs. white-ot azért nem akarorm elzavarni :) Ő azért nem egy kategória az említettekkel :)

Különben is megyek én, vár rám Dr House :)

jjulie 2010.04.21. 22:17:45

@cellimega: el kellett viselni, nem lehetett többet tenni, mint ami 56-ban történt

amit a rákosi hozott a vörös hadsereg segítségével, attól minden családtagom csak szenvedett, az apámat eltávolították az egyetemről, az anyámat vidékre kényszrítették dolgozni, a nagybátyám 63-ig ne folytathatta és fejezhette be a műszaki egyetemet, és nem vállalhatott munkát pesten, a nagynénémnek adott nagyapai szülőház telkére épített házat államosították, a nagyapán a 65-ös tszesítéstől kapott szélütésbe halt bele, mit soroljak még arról hogy milyen indíttatásom van? az apám úgy halt meg 90-ben 75 %-os hadirokkantként, hogy egy pillanatig nem fogadta el a rendszert, csak a teste élt, én 58-ban születtem, millió történetet hallgattam végig gyerekkoromban

hogy én nem írok a komcsiknak nevezettekről? minek?

húsz éve csak azért van baj velük, mert olyan töketlen balfaszok vették kezükbe az ügyet mint az antall meg az orbán, leporoltak egy csomó emésztetlen tradíciót és eljátszották hogy ők itt a nagy rendszerváltók, és mire váltottak: arra hogy ők legyenek a kádár, semmi másra

mrs. white 2010.04.21. 22:18:27

1 Egyetrértek. Mint mondtam mindig hazudtak és most is. Ja meg fognak is. Ha ugyanazt állítjuk akkor az miért gond ha én mondom? pont egyformán megértő vagyok mindkét irányba.
2 Én évek óta ezt mondom nyugodtan lapozz vissza biztos volt hasonló témakör ahol ez felmerült már.
3, Probléma valóban. Te idealista vagy én racionalista én nem hiszem hogy a korrupciót meglehet szüntetni de hiszem hogy lehet korlátozott mértékben csinálni. Nem hiszem hogy az igazság mindig győz de bízom benne hogy többször igen mint nem.
4 Akkor ne állítsunk fel axiomát. Állítom minden kormány hazudott.
ondj egy olyat aki nem és én készséggel elfogadom állításom helytelenségét.

Botya 2010.04.21. 22:19:31

@bariga: miért nem szegfű az avatar-od?

Rá Dios 2010.04.21. 22:19:32

Nem fog tetszeni amit mondok, de mondom:
Nem érdekel, hogy mit ígért a Fidesz, az érdekel, hogy tud-e, mer-e a pontosan elemzett helyzetnek megfelelő adekvát intézkedéseket tenni. Nagy baj lenne, ha az egyéni helyzetükért ios csak korlátozottan tenni képes tömegember ("zember") kedvét kereve kamuzna.
A szocikra is ezt gondoltam. Felismerték, bevallották (rosszul, felemásan, félig titokban) majd nem tették amit kell. íez utóbbiban a ífidesz is vétkes, de nem felelős. Mostantól ők a felelősek.

2010.04.21. 22:19:55

Kövér von Kötél Laci is még van? És ki ad a szavára? Komolyan, egyet büffentenek még nem kormányon, és máris van igazodj? Még egy ilyen elmeintézetbeli szökevény agymenése is számít???? Mi lesz itt...maszppnak hála csak a ma (és sokáig) szop lesz nekünk...:(

pad78 2010.04.21. 22:20:09

"Arra azonban talán lenne lehetősége, hogy egyrészt „meglepődjön” a szocialista kormány által örökségül hagyott, érdemi lépéseket lehetetlenné tevő állapotokon, másrészt hatékony propagandagépezete segítségével apróbb változásokat felnagyítson, harmadrészt pedig későbbi intézkedésekről annyit beszéljen, hogy azok szinte már „hatni” kezdjenek."

Nem tartom kizártnak, hogy ez egy egyeztetett lépés volt. (Biztosan persze nem tudom; lehet félelmetes amatőrizmus is.) Elképzelhető, hogy a Fidesz most már úgy látja, biztos a második forduló, és éppen a későbbi károkat akarja csökkenteni. Mindenképpen kockázatos húzás, de azért ma már ez a kockázat arról szól, hogy meganagy vagy giganagy lesz a Fidesz a következő ciklusban. Legrosszabb esetben elvesztik a kétharmad lehetőségét, és egyben a felelősségét is.
Ugyanakkor Magyarországon egy ilyen hír három napig hír. És mostmár bármikor elmondhatják, hogy mi már a választások előtt szóltunk, hogy nem fog menni, hát nem ezen hisztizett az egész emeszpé? A szociknak pedig jelenleg annyira nincs súlya a kemény mag legkeményebb részén túl, hogy el fog sikkadni. Szóval a "harmadrészt" épp azért működhet jobban ezután, mert ezt már nem tudják nagy újdonságként elővenni az ellenfelek. Viszont továbbra is marad, sőt erősebben hathat a "másrészt": ha ezek után lesznek "apróbb változtatások", azt valóban lehet ünnepelni. Mi már le is mondtunk volna róla, de azért ezt még keresztül tudtuk vinni. Ugye milyen jók vagyunk?
Szóval meglehet, hogy épp a gyurcsányi utat akarják elkerülni. Legyen most morózus a nép, aztán örüljön annak, amit kap! (Hozzáteszem, ez erkölcsileg nem menti OV-t, aki még pár hónapja is azonnali adócsökkentést hirdetett, amikor már tudnia kellett, hogy minimálisnál is kisebb az esélye. De TG-nek igaza van, hogy ez azért még talán nem Öszöd - különösen ha az adócsökkentés szándéka valóságos, és egy-két éven belül tényleg megteremtik a feltételeit. Meglátjuk.)

cellimega 2010.04.21. 22:21:54

@ó jaj:
A Fidesz az elmúlt 1 hónapban nem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy idén vagy jövőre kezdik az adócsökkentést.
Ha jövőre, az hazugság vmilyen értelemben.

2006-ban Gyurcsány nemcsak a jövőt, hanem a jelent, sőt a közelmúltat illetően is hazudott.

Ezt a fidesz soha nem tudná megtenni az erős médiakontroll miatt.
A magyar média történelmi bűne, hogy asszisztált Gyurcsányék hazugságaihoz.
Így hiába tudta a fidesz is nagyjából, hogy mekkora szarban van az ország, amíg a nép az ellenkezőjét hitte, nagy pártként nem tudott másként szavazókat nyerni, mint demagógiával (egy 5%-os párt másként is nyerhetett szavazatokat, pl MDF).

Most már nem tudnak ekkorát hazudni a valóságot illetően szerencsére.
Most is kozmetikázzák a ktgvetési hiányt, az igaz (BKV, MÁV, volánok, kórházak adósságai a jövőben jelentkeznek kiadási tételként), de legalább nem tudják elhitetni a nagy néptömegekkel, hogy sikeres ország vagyunk.

Kivlov 2010.04.21. 22:23:12

és ki a búbánatot érdekel a 19%-os vörösbrigád szánalmas alibidumája? Akit még az árpádsávos kiscserkészek is majdnem beelőztek??? akkor okoskodtak volna, mikor kormányzati pozícióban voltak...

Donor 2010.04.21. 22:23:18

@Red Fox: Ezzel egyetértek. De egy kis adalék hozzá. Anyósom könyvelő az ország erősen keleti részén. Ott már csődbe ment minden vállalkozó amelyik nem ügyeskedik és nem az extra bevételért teszik ezt, hanem az életben maradásért. Ebben a helyzetben szerinted kinek kéne kezdeni az engedést?
Talán ha a valós gazdasági teljesítőképességhez igazítanák az adót, amit be lehet fizetni akkor meg lehet követelni a befizetését.

Ehhez előbb pénz kell a kormánynak ez is tény. De én hiszek benne, hogy ha fele annyit lop a Fidesz mint az MSZP akkor már megvan rá a fedezet.

cellimega 2010.04.21. 22:23:43

@bariga: viccelsz? A vál. előtt pár hónappal? Ez nem valódi csökkentés, bariga, ez választási kampány.

Rá Dios 2010.04.21. 22:24:12

@Rá Dios: bocs a betűhibákért....

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.04.21. 22:25:30

Kövér balfaszkodott egy jókorát. Ebben a kampányban ez már a második részéről. (Az első a cenzusos történet volt.)

Ismerve a Fideszt, hibák sorát követhetik még el, mint ahogy ezt egyesek már firtatják is:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/04/21/TOP_10_Ne_csinald_mar_bazzz/

6.Lenin 2010.04.21. 22:27:07

-Emlékszel 2004-re?
-Amikor azt mondtuk,ez a feri felér 1 lotto főnyereménnyel?
-Igen,nem hittem,hogy ilyen hamar bejön.
-Hát nem semmi,ilyen rövid időn belül 2/3-ad,oszt még ugrálni se kellett nagyon érte.Ez a feri 1 zseni,jól szétverte őket.
-Mi az,mit szomorkodsz?
-Néha sajnálom őket,sok nyomoronc,ők is magyarok.
-Igazad van,legyünk nagyvonalúak,jó pár évig úgysem rúgnak labdába.
-Ezek most úgy várnak valamilyen lelki vigaszra,mint szűzlány a bakákra.Mondjál valami félreérthetőt,úgyis ugranak most mindenre,mint tyúk a takonyra.
-De mit?
-Mindegy,nekik már minden mindegy,csak a nyomorult kis lelkivilágukra nyugtatólag hasson.
-A kötelest már mondtam,legyen valami adóval kapcsolatos.
-Ok!Mehet.
-Pénteken megyek Bivalytbasznád-ra,kitalálok valami "őszödit" nekik,kezdem én is sajnálni őket.
-Hát nagyot buktak az biztos,megérdemelnek 1 kis lelki vigaszt.
-Lesz itt fröcsögés az tuti.

Ez legalább bejött.

Donor 2010.04.21. 22:27:26

@csacsacsa: Eddig csak Medgyesy volt az egyetlen aki betartotta (félig meddig) az ígérgetéseit. Ezért én nagyon becsülöm őt mint embert. De sajnos mint politikus és gazdasági ember ezzel betett rendesen az országnak, amit Kurcsány tovább rontott a hozzá nemértésével. Pedig amikor feltűnt én bíztam benne hogy egy olyan vérfrissítést és fordulatot hoz az MSZP-be ami az ország javára válhat. Sajnos nem így lett.

2010.04.21. 22:29:09

@6.Lenin: egyetértek...:) Ill...:(((((

soproni1 2010.04.21. 22:29:28

@Donor:

Ha elkezdi kifizetni mindenki a tartozását, akkor már jobb lesz az élet. Az állam megrendel egy szolgáltatást ( pl. kiszervezi a kórházi takarítást, vagyonvédelmet), de nem fizeti ki. Így könnyű tartani a költségvetési hiányt. Vagy pl. megrendel az önkormányzat egy iskola felujítást vagy falusi játszóteret, szökőkutat, strandot, de amikor megrendeli ( megpályáztatja), már tudja, hogy nem fogja kifizetni. Ellenben az állam behajtja a kiállított számla után fizetendő 40 féle adót. Ha a hitelt felvevők nagyrésze fizetné a hiteleket, akkor nem 20%-os kamat meg költségek lennének egy hitelen.

jjulie 2010.04.21. 22:31:06

@cellimega:

ha az öszödi dologot nem dobja piacra valaki, a gazdasági helyzet ugyan ez lenne

a politikai lényegesen más, a fidesz nyerne akkor is, sokkal kisebb lenne a jobbik, szóval más lenne most a légkör, a fidesz egyedül öszödre koncentrálva kezdte bégetni a birkákat, akik bégetik ma is, a gazdasági bajokra nagy ivben szart a fidesz, mindig csak mondta az ellenkezőjét, mint a kormány, ennyi az elmúlt 8 évük

sárkányfő 2010.04.21. 22:34:02

@cellimega: na még egy fidesz-hályogos.
csak sorban, egyenkint, nekem is csak két kezem van!

Ordnassac 2010.04.21. 22:34:24

OFF

Lehet, hogy már volt szó róla, de szerintetek, ha Molnár Oszkár megnyeri az edelényi körzetet, akkor belép a Jobbik-frakcióba?

ON

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2010.04.21. 22:34:57

- Jó napot kívánok, illetékes úr!
- Polgári jó napot önnek is!
- Igaz az a hír, hogy idén mégsem lesz adócsökkentés?
- Nem, nem igaz!
- Tehát lesz?
- Nem lesz!
- Miért?
- Mit miért?
- Miért nem lesz?
- Mi?
- Adócsökkentés!
- Adócsökkentést követelünk!
- Kitől?
- A kormánytól!
- Milyen kormánytól?
- A hazug kormánytól! Követeljük az adócsökkentést és a kormány azonnali lemondását!
- De hát önök a kormány!
- Ööö, ja, akkor nem…
- Mit nem?
- Nem csökkentünk adót!
- Tehát mégis igaz a hír?
- Igaz is, meg nem is.
- Melyik része igaz?
- Hogy kellenek az adók!
- Mire?
- Hogy legyen mit hallgatni!
- Legyen mit hallgatni?!
- Igen! Nekem a Juventus a kedvencem! Önnek?
- Nekem a Barcelona! Messi, Xavi, Iniesta…
- Buffon, Cannavaro, Del Piero…
- Micsoda nevek!
- Micsoda?! Neveket akar hallani? Erről még korai lenne nyilatkoznom.
- Rendben! Úgyis az érdekelne, hogy miért nem csökkentenek adót annak ellenére, hogy megígérték?
- Mert rossz helyzetben van az ország. Szükség van az adóbevételre.
- Ezek szerint korábban jó helyzetben volt az ország, hogy önök adócsökkentést követeltek?
- Nem, akkor rossz helyzetben volt. Azért kellett volna adót csökkenteni.
- És attól jobb lett volna?
- Nem, mert az alatt a kormány alatt mindenképp rossz lett volna.
- És most?
- Most viszont mindenképpen jó lesz!
- Mégis lesz adócsökkentés?
- Mégse lesz.
- És mégis jó lesz? Mitől?
- Tőlünk! Mi magunk vagyunk a Jó!

ironic_man 2010.04.21. 22:36:39

@ati27:

De ettől még a hazugság sajnos hazugság. És hidd el, nem csak a devizahitelesek, hanem a normális emberek közül is sokan ezért szavaztak a Fideszre, és nem mondjuk a Jobbikra vagy az LMP-re, mert elhitték, hogy lehet még idén adócsökkentés, amikor az MSZP mondta, hogy ez lehetetlenség a jelenlegi költségvetési politikában, mindenki azt látta, hogy na akkor nem lesz több a fizum idén se, ha ezek maradnak - mire a Fidesz azt ígérte, hogy azonnali, egyszeri, radikális adócsökkentés lesz, amint kormányra kerülnek (még most márciusban is ezt hangoztatták!). (És itt nem mondhatja azt, hogy ja kérem 2002-2008 között volt lehetőség adócsökkentésre, most nincs, hanem erről szólt az egész Fidesz kampány: ADÓCSÖKKENTÉS --> BEINDUL A GAZDASÁG, de úgy ám --> LESZ ITT TEJJEL-MÉZZEL FOLYÓ KÁNAÁN.

Erre most kiderül, hogy az egész egy nagy átverés volt.
Aztán ne csodálkozzanak, ha azok a tömegek, akik nem tudnak a gyereküknek enni adni a hónap végén, azok elpártolnak a Fidesztől a Jobbikhoz... És itt nem a hülye utazgatós devizahiteleskről van szó, hanem a létminimum körül és alatt élő 3-4 millió emberről...

Ha ez nem Őszöd-szint, akkor mi?
Szárszó? (Kubatov-ügy)

bariga 2010.04.21. 22:38:02

@audi26: mert közgazdász vagyok

sárkányfő 2010.04.21. 22:38:03

@Frady Endre: A végéről lemaradt a hajrá mogyorók... :)

cellimega 2010.04.21. 22:39:20

@jjulie: Ha ők kádáriak, akkor mi az oka annak, hogy a régi világ iránt nosztalgiát érzők egységesen az mszp-re szavaznak?

Ha személyesen (és nem a média görbe tükrében) láttam-hallgattam Orbánt, egyáltalán nem emlékeztetett Kádárra.

A homo sovieticus félrebeszél, amőbaszerű, nem néz a szemedbe, soha nem mond igent és nemet. Megértem őket, a rendszer nevelte őket ilyenné. Ma már inkább sajnálom őket, mint utálom.
Orbán egyenes.
Pont ezt nem bírják benne a balosok. Mert ők alkatilag mások. ezért mondják-érzik agresszívnak, pedig ha olvasod beszédeit, ritkán támad másokat. Ellenfelei viszont ált. őt támadják fura módon.

Mit értesz az alatt, hogy Antall és Orbán kádári?

ironic_man 2010.04.21. 22:39:32

@Frady Endre:

Ez hatalmas! Csak az a szomorú, hogy igaz. És 2,7 millió ember bedőlt.

sárkányfő 2010.04.21. 22:39:34

@mrs. white: Itt megint nincs ott, hogy ezt kinek válaszoltad, de ugye nekem? Ha igen, ez még rosszabb, mint az eredeti monológod.

pakesz (törölt) 2010.04.21. 22:39:36

latszik hogy a blog iroja az a politikusokkal foglalkozik....
kit erdekel hogy most mi lesz a politikusokkal?

volt egy valasztasi igeret ami vegre jo iranyba vitte volna a dolgokat, az intelligensebbek tudtak, hogy az egyutt jar dolgokkal, mint pl. most szelesiteni kell az adozok koret vagy kemenyen ehhalalra itelni nehany nyuggert aki hulye modon nem volt bejelentve es az aktivan megkeresett penzt csak elkoltotte, vagy a segelyezettek kozott is szetvagni totocska modjara, vagy az allamigazgatasbol nehany 10e lehutot kivagni
puff neki, ezeket NEM IGERTE a fidesz hogy nem fogja megtenni!!!
miert nem afele fog elindulni?

BonFire 2010.04.21. 22:40:46

@Donor: "Ugyanis Kövér nem mondott mást mint amit eddig is mondtak Fidesz szerte mindenki, nevezetesen azt hogy idén nem lesz átfogó adócsökkentés."

Neked pedig az emlékezeted fél évnél régebbre nem nyúlik vissza. Én emlékszem, amikor 2010-re OV egyszeri, nagyarányú adócsökkenést ígért. Az őszödi beszéd kirobbanásakor, a kormány lemondását követelve, a gazdasági világválságkor mindenre mindig az volt a válasz, hogy az a megoldás, ha a _Fidesz jön_! Hát most ők jönnek. Tessék megmutatni, hogy nem csak a levegőbe tudnak pofázni!

NEM EZT TETSZETTEK ÍGÉRNI EGY ÉVVEL EZELŐTT AZ EM... POLGÁROKNAK!

Ennyi a történet.

Donor 2010.04.21. 22:40:58

@csacsacsa: Nekem is emelkedett a szuper bruttótól. Ez mondjuk egy jó húzás volt csak túl közel a választásokhoz, és félek ez lesz az első amit elvesz a Fidesz az egyszerűsítés jegyében.

bariga 2010.04.21. 22:41:58

@cellimega: Lehet hogy igazad van, de azért a nekem jól esik a plusz nettó pénz. Mostantól nekem is az Orbán Viktor lesz a miniszterelnököm. Várom a további adócsökkentést, az indok nem is fontos, talán az őszi vélasztosok előtt??

dover 2010.04.21. 22:42:40

remélem torkukon akad a kétharmadjuk..

Unommáazegészet 2010.04.21. 22:42:41

Lendvai Ildikó nyalja ki a seggem, lehetőleg hasmenés után.

ati27 2010.04.21. 22:42:42

@ironic_man:
csak annak lehet hazudni aki beveszi.. Környezetemben is volt olyan ember, aki már akkor is hazudott, amikor kérdezett.. :)Így is álltam hozzá..

ironic_man 2010.04.21. 22:43:18

@cellimega:

"ritkán támad másokat"

Nem vagyok semmilyen oldali, de ebből az írásodból úgy tűnik, mintha az elmúlt 20 évet a Marson, vagy legalábbis hibernált állapotban töltötted.

"ritkán támad másokat"

A nap (legrosszabb) vicce.

Amúgy nekem rengeteg "homo sovieticus" (ez mekkora lenéző baromság már, téged minősít, de ha te így fogalmaztál maradjunk ennél átmenetileg) ismerősöm van, akik a Fideszre szavaztak, mert Orbánban jól át tudták érezni a kádári nosztalgiát: "a semmiből osztunk még többet" ígéretek, míg mondjuk Mesterházyban nem igazán.

ati27 2010.04.21. 22:43:56

Hogy megszaporodtak itt a csalódott MSZP-sek.. :)

Donor 2010.04.21. 22:44:00

@cellimega: Beszélünk róla, csak a bérkommentelők, Fidesz unszimpatizánsok és a többi befolyásolható ember nagyobb számban képviselteti magát...szerencsére a választáson más volt az arány, ezért engem nem tudnak idegesíteni :)

tölgyes 2010.04.21. 22:44:13

@török gábor: Nem gondolom, hogy pótköltségvetés nélkül hozzá lehet nyúlni az adótörvényekhez... A hiány mai állás szerint nem lesz kevesebb 6-7%-nál.. Ennek ódiumát a fidesz nem nagyon vállalhatja fel.. és ...No majd meglátjuk.

sárkányfő 2010.04.21. 22:44:34

@cellimega:
"mi az oka annak, hogy a régi világ iránt nosztalgiát érzők egységesen az mszp-re szavaznak?"
Akkor akik leszavazták a tandíjat, vizitdíjat, mind mszp-sek voltak? :)

ironic_man 2010.04.21. 22:45:04

@ati27:

"Én soha nem hazudtam" "nem szoktam hazudni" és hasonlók - Orbán Viktor 2006, Őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után.

pad78 2010.04.21. 22:45:21

@ironic_man: "És itt nem a hülye utazgatós devizahiteleskről van szó, hanem a létminimum körül és alatt élő 3-4 millió emberről..."

Akik többségükben örülnének, ha végre lenne miből adót fizetni, mert lenne munkájuk. Nekik az 1 millió munkahely szólt, az meg tízéves elképzelés = még jónéhány évig mindenképpen tartható.

mrs. white 2010.04.21. 22:45:26

5 Olvass és értelmezz. Ha fleto hazudik nem szép dolog. De ki nem szarja le tulajdonképpen. Látom nagyon nehezen esik le az elfogultság miatt, a hazugság és a hazug tevékenység közötti különbség. Jobban nem lehet elmagyarázni csak direkt nem akarod elismerni hogy a kettő nincs közös nevezőn . Na ilyenkor magadnak hazudsz ha már ennyire kényes vagy az ilyenre.
Választási költségvetés a politikai folklor része. Pl kurvára leszartam hogy a nyugdíjasok Hornnál ingyen repülhettek. Sok vizet nem zavart. Amig a fidesz az államadóságot levitte 53%-ra addig még egy terror háze belefér. Ha nincs lóvé és akkor csinálom akkor már nagyon gáz. Remélem érzed a finomságbéli különbségeket. ilyet pl Horn nem tett, több volt az őskomcsi demokrácia felfogása mint Fletónak.

7 Névre szóló levelet kaptam a helyi maszop jelölttől. ilyenkor mi van kubatov lista vagy mi a szösz?
8,Leszarom hogy a maszop mit fog csinálni ellenzékben akár meg is szavazhatja a dolgokat akár nem. Nem ők fognak érte szívni a választásokon nagyon helyesen hanem a kormánypárt. Engem az se zavart hogy megszavazták és azért sem kedveltem meg az mdf-et mert ő nem. Abszolút marginális semmit nem befolyásoló kérdés. Tőlem az mszp naponta kivonulhat a parlamentből is. Nem tom érzékeledd-e hogy az ellenzéknek semmi más szerepe nincs mint tükröt állítani a kormány elé. A felelősség nem az ővé, sőt vicces módon ellenérdekelt a sikerben, ezért az összes ellenzék összes megnyílvánulását így kezelem. Csodálkozom hogy értelmes emberek esetleg nem.
9, Hazudsz vagy nem olvasol rendesen 4 év után bárki is folytassa csak legyen koherens ciklusokon túlmutató iv akár az lmp is lehet tőlem vagy a béélyeggyűjtők pártja.

Donor 2010.04.21. 22:46:33

@gpetersz: Nemkell a Fidesznek ellopni, az idei pénzt már ellopták a komcsik. Jövőre pedig LESZ adócsökkentés. Kövér is azt mondta hogy csak IDÉN nem lesz.

tölgyes 2010.04.21. 22:47:48

@Marcellusca: Miért Ön nem hallott arról az egyszerű és közismert tényről, hogy Gyurcsányék az adóinkon felül elkúrtak 18.000 milliárdot?? És arról se hallott, hogy ezt itt hagyták a nyakunkon??? Ha erről nem hallott akkor inkább maga az aki nagyon szííííí valamit!

cellimega 2010.04.21. 22:51:06

@ironic_man: a homo sovieticus kifjezést a tört.tud. használja. És valóban jelöl is valamit. Nem tudom, ismertél-e 1920 körül született magyarokat. Hasonlítsd össze az 1940 körül születettekkel. Ég és föld.

tölgyes 2010.04.21. 22:53:53

@ó jaj: Látja a sok ismétlés ellenére még Ön se értette meg!!! Évekkel ezelőtt amikor én ezt leírtam a vg-én (akkor még csak 7.500 milliárdnál tartott Gyurcsány), akkor azt mondták, hogy ennyi pénz nincs is.. el kellett telni úgy 6-7 hónapnak mire a törzsközönség sok kétkedés és olvasgatás után azt kezdte írni: jéééé tényleg ennyi...Pedig az ugye egy gazdasági lap, ahol feltételezhető volna, hogy közgazdák tzdják nagyjából mi a helyzet...Itt is új elhiheti!! nem is keveseknek. Talán Ön már megtanulta, de még nem eléggé.. mert ez a 18.000 milliárd sok gondot fog még okozni nekünk..!! No nem a fidesz.. hanem az adósság amit az MSZP itthagyott a nyakunkon.

ironic_man 2010.04.21. 22:54:03

@mrs. white:

7-re válasz

Nem Kubatov-ügy.
A pártok felhasználhatják a választópolgárok adatait (név, lakcím) arra, hogy eljuttassák hozzájuk üzenetüket, programjukat, eredményeiket, elképzeléseiket. Természetesen ez törvényes keretek között kell, hogy történjen. Ezt az adatvédelmi biztos "felügyeli". (Ezt most nagyon leegyszerűsítve mondom, részleteket lásd a vonatkozó törvényekben, pl. Avtv.)

Nyilván lehet vele visszaélni, de az, hogy te kampányidőszakban bármelyik párttól névre, lakcímre szóló értesítőt kapsz, az teljesen legális és normális.

Az, hogy Kubatovéknál ki van pipálva a név és lakcím mellett, hogy ki "komcsi" és ki "nemkomcsi" az már abszolúte nem legális.

Remélem érzed a különbséget. :-)

jeangabin 2010.04.21. 22:56:14

A Fidesz taktikája egyértelmű: nagyon is jól tudják, hogy milyen a valós gazdasági helyzet, hogy meddig ér a takaró, mint ahogy tudták ezt akkor is, amikor a népjóléti adócsökkentős mantrát ismételgették a gazdaság felpörgetésére, akár a hiány 7,5%-osra nyomásával az IMF engedélyével, ám vagy azért, mert az IMF beintett nekik az adócsökkentésre, vagy azért, mert szavazatmaximalizálásra használták eleve, már előre kezdik tudatosan elvenni az élét minden későbbi leendő támadásnak, kifarolni a sztoriból.
Igen, ígértük az adócsökkentést 2010-re, az Elnök Úr személyesen is, többször is, nagy nyilvánosság előtt, nade azt is mondtuk aztán, ahogy kezdett kiderülni, hogy mekkora a tényleges baj, hogy hát ezt 4-6 évre értjük inkább, igen, ezt is mondtuk pl. a két forduló között, stb.
A leendő számonkérés elől menekül a Fidesz: a cirka 53% birtokában, ami kényelmes többséget eredményez, már bátran pöttyintik el az igazságot, mert na bumm, nem lesz meg a 2/3... És?
Kormányozni vígan lehet anélkül is.
És akár jól is...
:)

mrs. white 2010.04.21. 22:59:02

@ironic_man: Érzema különbséget akkor már csak azt magyarázd el honnan tudják ki a komcs ki az lmp-s. Pl amikor az lmp szavazók egyharmada a választás utolsó napjaiban döntötte el. Remélem érzed mennyire életszerű tudni a választók pártpreferenciáját. Azon kivül hogy Kubatov mondott egy lelkesítő beszédet sok értelme nem volt. Napoleon jobban csinálta Ő mindíg ugy kezdte Katonák!

KCs 2010.04.21. 23:00:19

Nehéz ennél nagyobb bárdolatlansággal indítanom, de mégis előre kell bocsátanom, hogy nem olvastam végig az összes kommentet. Így előre elnézést kérek, ha előjött volna a gondolat, amit írni fogok.

Meggyőződésem, hogy Török úr is ismeri azt a - sokak által alapvetésként kezelt - politikai kommunikációs szabályt, hogy "a választási győzelmet követő első beszédedben kezdd el finoman visszavonni a kampány során tett ígéreteidet".

Ha ismeri, akkor nem értem, hogy ez a fenti elemzés miért hagyja figyelmen kívül ezt a szempontot.

Mellesleg a Fidesz már 1998-ban is leszögezte, hogy a választási program nem azonos a kormányprogrammal (persze akkor egészen mások voltak a körülmények).

Azt gondolom -egyetértve magával az elemzéssel és minden bizonnyal szerénytelenül -, hogy az általam említett két szempont becsatornázása szerencsés lett volna.

ironic_man 2010.04.21. 23:01:30

@cellimega:

Ismerek, de totális baromság szerintem egy kaptafára venni az összes 1920 körül és 1940 és 1960, stb. körül született embert. Totálisan más mindenki az ő generációjukban is, ahogy a miénkben is, vagy akármelyikben.

A "homo sovieticus"-t a történelemtudománynak inkább olyan ága használja, amelyik egyes csoportokat felsőbbrendűnek tart, és elsődleges célja a történelem közvetítésével a saját politikai cél elérése, erősítése. Ilyen fajta történelem"tudomány" minden nagy ideológia mellett, mögött ott van, így ezeket fenntartásokkal kell kezelni. (=meg kell tisztítani az ilyen agymosó elnevezésektől és baromságoktól)

Egységes, objektív értelemben a történelem nem használ ilyeneket, hogy "homo sovieticus" meg "homo fascistus". Enyhén kirekesztő és lenéző, degradáló tartalma van.
Ugyanígy a történelemtudomány nem használja ma már pl. a "tót" kifejezést, mert degradáló jelentése van. (Hiába jelentett sokáig teljesen normális dolgot. Persze a homo sovieticus meg ezek soha nem rendelkeztek normális jelentéssel, csak példának mondtam) :-) Ezek mind kifejezetten kirekesztő, emberi méltóságot sértő kifejezések.

cellimega 2010.04.21. 23:01:49

@ó jaj: szoktál beszélgetni emberekkel (az utca emberével)?

Akik masszívan mszp-szavazók, PONTOSAN azért szavaznak az mszp-re, mert fiatalkorukra emlékezteti őket, és PONTOSAN azért gyűlölik Orbánt (és gyűlölték ugyanígy Antallt 20 éve), mert részt vett annak a régi szép világnak a lerombolásában, és most is rombolja 2010-től, efelől nincs kétségem.

A vizitdíjról: Ha azt mondták volna Gyurcsányék, hogy egyidejűleg 1 százalékponttal csökkentik a tb-járulékot, szerintem rengetegen szavaztak volna mellette a jobboldalról.
A többség egy újabb sarcot látott benne. Nem kádári nosztalgia volt ez sztem.

gyilkos fűegér 2010.04.21. 23:02:23

1. a népek tömegesen, szavaznak a fideszre, mint'94-ben a maszopra, mert a fidesz azt mondta minden jó lesz.

2. a fidesz a 2 forduló közt bejelenti: fasza lesz...majd 6 év múlva.

3. az emberek egymást anyázzák.

Emelje fel la kezét aki szerint valami változott

cotti 2010.04.21. 23:03:09

Mit vártatok, a FIDESZ prominense megmondta már 12 éve, hogy más a választási program és más a kormányprogram. :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.21. 23:03:40

@bariga: úúúúúú de durva! Inkább vállaltad volna az MSZP-t, az a kisebb rossz! :D

jeangabin 2010.04.21. 23:04:35

@ironic_man:
Lehet ez ügyes trükk is ám!
Elhitetjük előre, hogy kamuztunk, nem lesz itt adócsökkentés, aztán az önkormányzati választások előtt belökjük mégis, hogy holnaptól csökkentünk, mert sikerült megegyezni az IMF-fel, stb., mindenkinek föláll a farka a boldogságtól, hogy mégiscsak milyen jóságos párt ez, és a parlament mellett az önkormányzatokat is bezsebelik.

Vagy hát valóban, és ez a valószínűbb, a korábbi légypapír-szavakat igyekeznek előre menteni, kifarolni a nagy ígéretek mögül, hogy hát igen, mondtuk, de az ellenkezőjét is, úgyhogy nem hazudtunk, akkor még úgy tűnt, stb...

ironic_man 2010.04.21. 23:04:45

@mrs. white:

Volt LMP-szavazó a tavalyi pécsi polgármester-választáson?
Meg LMP-s jelölt is?

Jó tudni, én ilyenre nem emlékszem. :-)

E.G.O. 2010.04.21. 23:04:50

Roppant jó helyzetfelismerő készség lappang ebben az országban rengeteg emberben, bárcsak így lett volna ez a korábbi századokban is...
Valóban vétett egy - nem is kicsi - kommunikációs bakit a leendő kormánypárt, de nem gondoltam, hogy a nagypolitikus és a kispolitikus droidok egyszerre próbálják leverni azt a labdát, ami nem is biztos, hogy akkorát pattant.
Az viszont nem tudom, feltűnt é, hogy a mocskos, durva beszéd valahogy jobban megjelent a (jelenleg) csalódott oldalon, mind a médiában, mind pedig ezen a blogon is? Végigolvasva a kommenteket, nekem legalábbis szemet szúrt.
Az is, hogy egy-két édes, piros nyalóka még lóg a levegőben, különösen bájos volt a határon túli magyarok kettős állampolgárságát bíráló kolléga hozzászólása, lehet, hogy Lendvai néni mégis jó munkát végzett?
Azért, hogy a témához is szóljak, egyetértek T-G.-vel abban, hogy egy "rácsodálkozás" talán esélyt adott volna a finomításra az ígéret/cselekvés relációban, Kövér eme kevésbé szerencsés megszólalása viszont valamely véglet felé fogja lökni a pártot. Bár pont ő az, akitől nem szokatlanok a hasonlóan végiggondolt kijelentések...

6.Lenin 2010.04.21. 23:05:05

-Mi van,mi történt,miért ordibálsz?
-B+,elaludtunk,nyert a fidesz 2/3-al.
-Ordibálj te is!
-Már hajkurásznak minket?
-Még nem.Lehet nem is fognak.
-Akkor miért ordibálsz előre,jó ez valamire?
-Már semmire,de megnyugtat.
-ÁÁÁÁááááá!Szemét fidesz,SZZZZeeeemetekkkk!

mrs. white 2010.04.21. 23:06:42

@ó jaj: Még valamit azt a hülye kifejezést hogy konstruktiv ellenzék elkellene felejteni a terjesztőjét pedig máglyahalálra küldeni, mert ilyen nincs. A kormány sem konstruktiv az ellenzékkel. Ja és nem akartak, hogy a fidesz remek ellenzék legyen viszont elvártam hogy az mszp parádés kormányzó erő legyen. Így sikerült a maga területén mind a kettő szar volt csak az mszp sokkal jobban fáj.

mrs. white 2010.04.21. 23:08:16

@ironic_man: Gondolom a lista ciklusokon átívelő történet, ettől még 2200 ban is retteghettünk nem csak a pécsi választáson

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.21. 23:09:34

@Donor: ja, ezt halljuk 20 (frászt, 40) éve: most még nem lesz, elvtársak, polgártársak, kedves barátaim, de jövőre!

Egyébként ha 4 év alatt érjük el a versenyképességet a régióval az adóversenyben, akkor a kitelepült cégek pont akkor fognak elgondolkozni azon, hogy hazajöjjenek. Addig ugyanazokat a vállakozókat fogják (csökkenő mértékben, ez igaz) nyomorgatni, mint akiket eddig a kommancsok.

Arról nem beszélve, hogy a jónép majd 6(!) év múlva adózik annyit, mint a szomszédok. Szóval 6 év alatt nagyon el lehet menni mellettünk. Addig még divergálunk.

Én kizárólag az egyszeri, azonnali, nagyarányú adócsökkentésben hiszek. A szlovákok is úgy csinálták - náluk sikeres lett. Ez a pepecselés nem vezet sehová.

cellimega 2010.04.21. 23:11:03

@ironic_man: nem tudom, hogy így van-e (hogy sértő).
Én pl. számos jegyét érzem magamon a homo sovieticusnak.

A fasiszta szó is nagyon erős negatív jelentéstartalommal rendelkezik meg a cigány szó is. Akkor ezentúl ne használjuk e szavakat?

A diktatúra agymosó propagandája valóban átformálja az embereket, ez tuti.
Lengyelo-ban jártam kb. 15 éve Ketrzynben (ott volt a Wolfschanze). Német nyugdíjascsoportok is jöttek-mentek. az arcukon ott láttam a visszavágyódást. Pedig nekik csak 12 évig tartott az agymosás, nem 40-ig.

ironic_man 2010.04.21. 23:11:12

@mrs. white:

Szépen terelsz :-)
Látom az egyenes válasz nem kenyered. :-(

Kubatov a pécsi pm-választásokról vallott, hol van itt 2200? Ugyan, ne maszatolj, kedves.

bariga 2010.04.21. 23:11:31

Persze hogy a költségvetés nem bír el további adócsökkentést, ezért nem is lett volna szabad ilyet ígérgetni. A "nem tudjuk mi vár ránk kormányon" szöveg viszont nincs köszönőviszonyban azzal a másik rgóta emlegett fidesz szöveggel hogy "háborús károk után kell "újjáépíteni az országot. Akkor most látják, vagy nem látják a problémát. És ha eddig nem látták, akkor miért kapták a képviselői fizetésüket meg a költségtérítés? Még szegény köztársasági elnök úr is újjá fog építeni, pedig onnan fentről biztosan szépnek látszik a város

ironic_man 2010.04.21. 23:16:45

@cellimega:

Nem a fasiszta, kommunista, cigány, stb. szavakkal van baj, hanem a kollektív megbélyegzéssel és a kollektív bűnösséggel.
("homo sovieticus", "homo fascistus", "a zsidó lop, csal, hazudik", a "cigány segélyeken él és bűnözik") - ezekkel a kollektív degradáló, lenéző, stb. kifejezésekkel van a baj. Ezek egy demokratikus vitában nem lehetnek hivatkozási alapok, ezeket el kell felejteni. :-)

mrs. white 2010.04.21. 23:16:59

@ironic_man: az elvonatkoztatás nem nagyon megy látom. Akkor felejtsd el az lmp-t. Kérdés Hogyan jut a kubatov úr teljes pécsi választókorú lakosságának pártpreferenciai ismeretébe? Ha megmondod hogyan akkor én elhiszem a listázást. Ráadásul nem is csak pécs hanem az országos de egyenlőre nekem elég ha csak pécs megmagyarázásra kerül. A másik közel 8 milla ember már ebben az esetben elhanyagolható.

ironic_man 2010.04.21. 23:18:04

@mrs. white:

A konstruktív ellenzék a demokrácia alapeleme.
Ha szerinted el kell felejteni, akkor te a demokráciát tagadod.
Elég szomorú.

bariga 2010.04.21. 23:19:05

@RAMBO: Azért azt el lehet képzelni, hogy az ember tudomásul veszi a többség döntését és bízik abban, hogy legalább rosszabb nem lesz. Én nem szeretnék a Parlament előtt pisilni, meg a TV székházat felgyújtani, bár állítólag azok az érdekes emberek is csak a büfében vásároltak annak idején. Jut eszembe, ők most már nem a Parlament előtt, hanem benne fognak...

mrs. white 2010.04.21. 23:19:52

@ironic_man: Mitől lesz konstruktiv egy ellenzék?

pakesz (törölt) 2010.04.21. 23:20:43

@mrs. white: pedig nyugaton a nagy fellenduleseket MINDIG megelozte egy konstruktiv ellenzeki magatartas
csak itt volt a Kordonbonto Lákátos Viktor akinek nem volt biztos a helye a Fideszen belul, es ezert kezdett el az amokfutasba, hogy ott maradhasson

Donor 2010.04.21. 23:21:23

@BonFire: És ez a Fidesz legnagyobb bűne hogy ellenzékben a kormányt csesztette? Azt hiszem meggyőztél hogy érdemes volt rájuk szavazni ;-)

ironic_man 2010.04.21. 23:22:49

@mrs. white:

Egy normális, demokratikus jogállamban az ügyészség dolga ennek megtudakolása. Én nem vagyok ügyészség. Menj el az ügyészségre, és tedd fel ezeket a kérdéseket. Hátha a te kérésedre végre jogállam módjára viselkednek, és megindítják az eljárást. (Bezzeg ha az egyszerű állampolgár olyat mondana egy hangfelvételen, hogy "loptam két tyúkot", már rég előzetesben lenne). De mint láthatjuk az ügyészségnél is megy a kettős mérce ezerrel.

Bár a demokrácia-felfogásodat nézve, gondolom ilyen problémákon már fenn sem akadsz. :-)

gyilkos fűegér 2010.04.21. 23:23:29

@Donor: " Jövőre pedig LESZ adócsökkentés. Kövér is azt mondta hogy csak IDÉN nem lesz. "

Márpedig ha Kövér azt mondta, akkor az úgy is lesz! : )

Amúgy az egész fideszből még tán Kövér az egyetlen akit a hátam mögé mernék engedni, vagy a pénzem rá merném bízni...

pakesz (törölt) 2010.04.21. 23:23:36

@ironic_man: figyuzz mar!!!
az igazi Orbanistanak nem kell demokracia, neki az kell hogy Orbant meg az eleteben felszentelhessek:)))
emlekezzunk Mikola DJ mondasara, hogy megadjuk a hataron tuli magyaroknak a szavazati jogot, aztan 20 evig hatalmon leszunk
ez minden csak nem demokratikus :)

ironic_man 2010.04.21. 23:26:36

@mrs. white:

Hát, szerintem kérj meg egy politológust, és több órás (/több napos) kiselőadást fog tudni tartani neked a témáról. :-)

De ha mondjuk megnézed a nyugat-európai (tipikusan mondjuk a brit (Egyesült Királyság) parlamentet v. az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusát, akkor hamar rájöhetsz :-))

No, jó éjt! :-)

mrs. white 2010.04.21. 23:28:08

@pakesz: Gondolom például Irországra gondolsz. Nos az nem konstruktív ellenzékiség volt hanem megállapodás, ahol a kormányzó erő is hasonló gesztusokat tett. Ha tetszik kiegyezés volt Ír módra.

Emlékeztetnélek a pletykára, hogy amikor kitört a gazdasági válság Orbán felajánlotta, hogy a tehetetlen bajkeverő menjen a francba és jöjjön surányi, akkor ők nem fogják támadni csak amolyn immel ámmal a vicc kedvéért. A szadesz nem ment bele. Ez konstruktív esetleg kiegyező magatartás lett volna szerinted? Valamint lerövídítette volna a válságot ha fél évvel előbb kezdjül el orvosolni? Ja és eben az esetben ki volt a konstruktiv és ki az ellenkezője?

6.Lenin 2010.04.21. 23:29:40

@pakesz:

Most Mikola meg sem nyikkant.
A határon túliaknak sincs választó joguk.

aztán lehetséges,hogy a fidesz 20 évig lesz hatalmon.

Nincs,nem is lesz,aki leváltsa.

Donor 2010.04.21. 23:29:47

@gyilkos fűegér: Természetesen semmi nem változott. Szerintem 20% aki gondolkodás hatására szavaz akármelyik pártra. A többi pedig birka aki befolyásolható erősen.
Én a Fideszre szavaztam, de hajlandó lennék az MSZP-re vagy más pártra szavazni ha végre egyszer látnám értelmét.

Botya 2010.04.21. 23:30:20

@ironic_man: ez nagyon demagóg volt...

Donor 2010.04.21. 23:31:07

@jeangabin: Ezzel a kifarolás gondolat menettel csak az a baj, hogy a választások után szokás ilyet tenni :)

ironic_man 2010.04.21. 23:31:47

@pakesz:

Ja. Én kérek elnézést! :-))
Ott a pont.

A határon túli magyarokról meg csak annyit, hogy undorítónak tartom, hogy a Fidesz és a Jobbik szavazótömegeknek tekinti a határon túli magyarokat, meg politikai toposznak, nem pedig embereknek.
Nagyon sok határon túli barátom, rokonom, ismerősöm van, szinte mindegyik szomszédos országban, és bizton állíthatom (talán az erdélyieket kivéve) hócipőjük tele van abból, hogy politikai gumicsontként használják őket, és ezzel minden oldalt (nem csak a 23 millio románozó MSZP-t, de Orbánt is lenézik) ugyanúgy lenéznek. Többségük tisztában van vele, hogy Orbán úr sem gondol rájuk másként csak hatalmának egy újabb eszközeihez.

Jó lenne már, ha egyszer lenne egy párt, amelyik belátná, hogy a határon túli magyarok is emberek, nem pedig névtelen tömegek, akik mellett v. ellen szónokolva magyarországi tömegeket lehet mozgósítani, és végre nem tudatlan szavazó-tömegeknek degradálnák le őket.

mrs. white 2010.04.21. 23:32:35

@ironic_man: Nem a demokrácia felfogásom Á baj hanem az hogy racionális. Ha mszp azt mondja jártak a holdon megkérdezem hogy mivel mikor és hogyan? Nem feltétlen hiszem el főleg ha egyetlen ötletet sem tudok rá mondani. áll az alku egyetlen ötlet csak hogyan lehet egy város választói pártpreferenciájának mérésére és hiszek a kubatov listában ezerrel.

sárkányfő 2010.04.21. 23:38:21

Na itt vagyok, csak tévéztem, mindjárt válaszolok.

cotti 2010.04.21. 23:39:49

@ironic_man: "A határon túli magyarokról meg csak annyit, hogy undorítónak tartom, hogy a Fidesz és a Jobbik szavazótömegeknek tekinti a határon túli magyarokat, meg politikai toposznak, nem pedig embereknek."

Tévedsz! A Jobbik NEM akarja megadni a "teljes" választójogot az elszakított területek magyarjainak! Olvasd el a programot vagy akár nézd meg Vona Gábor reggeli Duna TV-s interjúját. Ők kétkamarás Parlamentben gondolkodnak és a felsőházban kapnának szerepet a határon túli magyarok.

A FIDESZ meg erről a témáról is beszél össze-vissza, mint az adócsökkentésről. :)

Donor 2010.04.21. 23:42:09

@RAMBO: Nos ezt nem tudhatjuk, mert nem árulták el, de én a fokozatos adócsökkentésre tippelek, a Szlovákok egy sokkal jobb gazdasági helyzetből csökkentettek adót annak idején.
Egyébként az SZJA csökkentés amit oly sokan várnak szerintem nem okoz túl erős gazdasági fellendülést, én a vállalkozások terheit csökkenteném elsőre.
Ezek a teher csökkenések lehet hogy nem is pénzbeliek lesznek elsőre, hanem az adminisztráció és a működési szabályok egyszerűsödését fogja takarni, mert ezt akár azonnal is megcsinálhatják. Már ez is sokat segítene a vállalkozások nyereségét növelni és ezzel a fejlesztéseknek lendületet adni.
Másik hogy olyan beruházásokba raknám a pénzt ami szintén gazdaság élénkítő.
A zöld beruházások pl. ilyenek lehetnek.
Jelenleg is támogatja a kormány ezeket, de szerintem nem ilyen formában kellene, mert hiába fizeti ki nekem a napkollektor 30%-át ha külföldről támogatás nélkül pont ennyivel olcsóbban tudom megvenni.

BonFire 2010.04.21. 23:42:10

@brlv24: "Ok, tudjuk, hogy szar a helyzet az eüben. Koszonjuk a helyzetjelentest. DE ez nem visz elore! Kepzeld el, a koz- es felsooktatas is alulfinanszirozott, mindenhol sok a problema."

Na, ja! Csak ha szar a köz- és felsőoktatás, abba jóval kevesebben halnak bele, mint ha szar az EÜ. Szvsz te még nem sűrűn láttál kórházat, belülről, betegként. Egy szar tű sincs már!

"Sztd hosszutavon min kellene valtoztatni a CT vizsgalatok korul?"

Erre hadd ne nekünk - betegeknek - kelljen már törni a buránkat! Van a politikusoknak egy rakás "szakemberük", akik állítólag tudják, mi a teendő.

Hát, rajta! Oldják meg. Elvégre - többek között - erre kaptak felhatalmazást.

Surko 2010.04.21. 23:48:15

Nem vagyok egy Fidesz szavazó, de kifejezetten aggasztónak tartanám, ha - amúgy az "ígéretüket" betartva - tényleg adócsökkentéssel (érdemi, nem csak valami miniméális látszat) kezdenék.

Medgyesy Péter idején sajnos megtanultam, hogy egy veszélyesebb és károsabb dolog van a hazug politikusnál:
a politikus, aki betartja az ígéretét.

Medgyesy betartotta amit ígért, és ezzel a tettével lejtőre is tette az országot 8 évre...

Akkor már inkább hazudjanak, csak ne okozzanak hasonló kárt.

Az ország nemzetközi segélyen tengődik, hová akarnánk akkor adótcsökkenteni???

Valaki talán nem látja a görög példát???

A legszomorúbb az egészben, hogy a szocik már most megkezdték a demagóg és populista totális ellenzékiséget. Pontosan ugyanazt, mint amit a Fidesz művelt 8 évig...

Szerintük talán jobb lenne ebben a helyzetben adótcsökkenteni? Nyilván ők is tudják, hogy nem. Ésszerűtlen butaság lenne.
De az ország érdeke így ellenzékben már őket sem izgatja - ahogy anno a Fideszt sem izgatta - csak a háborús észjárás, a kormány mindenáron történő opponálása, a minél rosszabb, annál jobb logikája...

Igazolva látom a döntésemet: helyes dolog volt, hogy soha nem voksoltam ezekre a mocskos szocialistákra.

Donor 2010.04.21. 23:50:39

@cellimega: Azért annak a rendszernek is megvolt a varázs. Sokkal kiszámíthatóbb és egyszerűbb volt az élet, még ha nem is volt magas az életszínvonal. Nem hibáztatom őket.
Ezeknek az embereknek a kapitalizmus szenvedés. Én jól érzem magam a kapitalizmusban és a demokráciában, mert jóval nagyobbak a lehetőségeim, persze ha nem fojtanak meg az idióta törvények.

deku82 2010.04.21. 23:53:40

Kedves Gábor!

A kisebb parlament ügyében szeretném leírni javaslataimat, kiváncsi vagyok, mit gondolsz róla.

1. Vegyes, 2 fordulós választási rendszer megtartása;
2. Kisebb létszámú parlament, 200 fő;
a. 100 egyéni körzet (kb. 80e fős új körzetek meghatározása)
b. 100 listás hely, ezek kiosztásánál egy átlátható elv:
minden, a listás szavazáson elért 1% = 1 képviselő.
3. A 2.b pontból következik: a parlamenti küszöb eltörlése!
4. A választás 2. fordulójába csak a 2, legtöbb szavazatot
kapott jelölt jut be => nem lennének visszalépések.
5. A listán bejutott képviselőknek nem járna mentelmi jog;
6. Az evk-t képviselő honatya viszont legyen visszahívható:
50e aláírás esetén időközi választás megtartása.

ui: Ezek után ha egy párt egyedül akar kormányozni, akkor 101 képviselővel kell rendelkeznie. Pl:
Nyer 56 evk-ban, és a listája kap 45%-ot.

ui2: Ha a mostani választás így lett volna, akkor a Fidesznek 152 képviselője van (99+53). Ami 3/4-es többség!

Donor 2010.04.21. 23:53:53

@gyilkos fűegér: Lehet hogy nem úgy lesz, de azért ezen rágódni még korai, majd ha jövőre nem csökkentenek adót akkor ráértek megrohamozni a HirTV székházat :)

Ordnassac 2010.04.22. 00:01:35

@deku82: a csapos közbeszól:

Az ötlet nem rossz, de a mentelmi jogos ötleted szerintem alkotmányellenes. Képviselők között ilyen különbségtétel nem tehető.

Ami a visszahívhatóságot illeti, nagy ellenzője vagyok az intézménynek, megfelelő sötét kampány mellett viszonylag egyszerű összeszedni x aláírást, ezzel gyakorlatilag a fél OGY-t ki lehetne torpedózni, ami a stabilitás rovására megy és ki lesz az a hülye egyéni képviselő, aki népszerű intézkedéseken kívül bármit is megszavaz?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.22. 00:06:02

@Donor: én is a fokozatos csökkentésre tippelek, már csak azért is, mert Kövér László most éppen ezt mondta. Szerintem ez nagyon lassan hoz eredményt. Szerintem legfeljebb a gazdasági környezet volt jobb a szlovákoknál, nem voltak ők jobb helyzetben, mint mi most.

sárkányfő 2010.04.22. 00:07:41

@mrs. white:
1. Pont az első pontot azért írtam le, hogy a nagy félrebeszélésben tisztázzuk, hogy bármennyire is dumálunk nagy levegővel hosszan mindenféléről, azért mondjuk ki a lényeget, hogy Orbán Viktor hazudott. Nehogy véletlenül az a látszat alakuljon ki, hogy pártszimpátiádból kifolyólag szét akarod beszélni a nap botrányát :)

2. Félrebeszélsz, nem arra válaszolsz, amit írtam. Retry...

3 Nem vagyok idealista. Az nem idealizmus, hogy nem fogadom el a hazugságokat. Az idealizmus az, ha valaki azt hiszi a politikusak nem hazudnak, vagy ha igen, majd megjavulnak, stb. Ne akard racionálisnak beállítani a saját - amúgy morális természetű - elfogó álláspontodat, pláne ne úgy, hogy közben engem akarsz eltolni a fellegekbe.

4. irtó csúnya csúsztatás, mondhatnám randa. megjegyzésem természetesen az egész posztra kiható bevezető mondatodra szólt, nem egy olyan - ötletszerűen - kiemelt állításra, amit most utólag átértelmezve a kritikámat, a számba akarsz adni.
és hogy is gondolhattad, hogy ellenem egy ilyen manőver be fog jönni?
hárítasz, csúsztatsz, félrebszelész, és még a szavaim is kiforgatod, átértelmezed, érdemben pedig egy pontra se reagálsz. rossz napod van ma, ennyire nem szoktál béna lenni.

5. "Ki nem szarja le"?? Ismétlem: ettől volt hangos az ország nyolc évig. feltó így, fletó úgy, hazudik mindig. ezt letagadni?? meg hogy leszarják? esetleg a csillagokat az égről? ma nagyon mélyponton vagy, erre nem tudok mást mondani, mint hogy ha valaki, ráadásul politikára figyelő az elmúlt 8 évet ebben az országban töltötte, akkor az elképesztő hazugság részéről, ha az ellenkezőjét állítja. te jó ég, ilyet még ki is találni...
és megint támadsz, elfogultsággal vádolsz. te, engem? :)

6. Előbb az fájt, hogy valaki tevőlegesen is hazudik, emiatt törvényt hoz. Most, hogy jelzem, ezt ugyanúgy el lehet mondani a választási költségvetésekre, közlöd, hogy leszarod. Érdekes, előbb még elvi, morális jellegű felháborodást adtál elő, hazaárulóztál amikor Gyurcsány csinálta ugyanezt.
Pedig egy adótörvény össze sem hasonlíthatóan kisebb, mint egy komplett költségvetés, aminek amúgy rengeteg más mellett része az adó is.
A terror háza pedig nem anyagi kérdés, és 100% egyértelműen én se mint anyagi, hanem mint rendkívül durva morális kérdésként hoztam fel. anyagi kérdésként beállítani, amit morálisan kifogásoltam, hogy a halottak emlékét váltják aprópénzre, nagyon gáz, és sajnálom white, de kurvára nem fogom hagyni hogy ilyen primitíven és durván kiforgasd a szavaim.
De egyben igazad van: Horn sokkal demokratább volt Orbánnál is és Gyurcsánynál is. Egy napon se lehet velük emlegetni, pedig ő sem volt valami nagy demokrata, csak hát az utódók a mélybe röpültek.

7. Gááááááz. Hosszú bekezdést építesz fel arra, hogy mindenki hazudik - ezt ugyebár a ma történtek után nem lehet tagadni - de hogy kreálhass egy különbséget, előhozod, hogy Gyurcsány tevőlegesen csalt is. Ami persze igaz, és nem is tagadtam, csak emlékezettelek Kubatovra. Erre a válasz az, hogy az mszp is csal? Figyeled mennyire illogikus vagy? Hogy nem is válaszolsz? Egyáltalán elolvasod amire válaszolsz?

8. És? megint tök másról beszélsz. Egyértelműen arról beszéltem, hogy a fidesz is megszavazta a 100 napos progikat. A válaszod ezt még csak nem is érinti. Magadnak be tudod adni, hogy érdemben válaszolsz? Tök szét vagy esve, nincs logikai váza a válaszaidnak.

9. Nem hazudok, kikérem magamnak, te írtad, idézem:
"Nekem igenis megfelel az hogy azt mondják 6-8 év múlva itt leszünk és addig ez és ez fog történni és ha nem a fidesz kormány akkor aki utána következik de folyamatosan csökkentesen adót vagy Áfát vagy bármit. Lényeg az hogy kiszámítható legyen mi fog történni hat év múlva." Az utolsó mondtot kiemelném, mert ugyebár reagálásom lényege erre irányult.
Ezzel együtt ez a válaszod sincs köszönő viszonyban sem azzal amit írtam, hihetetlen milyen gyengén térsz folyamatosan a lényeg elől.

bariga 2010.04.22. 00:08:36

@Donor: Jövőre valószínűleg más TV már nem is lesz

Botya 2010.04.22. 00:11:27

@ó jaj: megint adtál egy nagy pofont, büszke lehetsz magadra...

deku82 2010.04.22. 00:12:17

@Ordnassac: alkotmányellenes? Azt hittem, hogy 2/3-dal lehet módosítani, hogy ne legyen az. Ami a visszahívhatóságot illeti, 80e választóból max. 60e aktív. Ha ebből 50e szeretné visszahívni a képviselőjét, akkor már nagyon nagy, öszödszintű a baj... Szerintem! :)

sárkányfő 2010.04.22. 00:15:49

@audi26: Bocsi, ha kiforgatják a szavaim, meg hülyének nézne, félrebeszélnek, stb., akkor nem hagyom magam. hogy te ezt pofonnak minősíted, az meg azt jelzi, hogy tőled sem áll távol mások tetteinek átminősítése.

tcom 2010.04.22. 00:31:54

@Surko:

Nem reménytelen az adócsökkentés. Csak bátorság kellene hozzá. Egy adócsökkentést persze csak akkor lehet megtenni, ha a kiadásokat csökkentik, de drasztikusan. Nem hogy nem jut pénz a falusi iskolák költségeinek átvételére, az orvosoknak nyugati bérre, 13.havi nyugdíjra és egyéb debileknek való ígéretekre.
Orbán így is úgy is vesztese lesz a köv. 4 évnek. Ha betartja az ígéreteit, vagy csak helyben toporog, akkor őszödi beszéd lesz, ha adót csökkent és rendbeteszi az országot, akkor meg a sok vesztes inaktív és az ígéreteknek bedőlő hívek lesznek mérgesek: őszöd.
De ezt saját magának köszönheti.

Bummer 2010.04.22. 00:35:37

Micsoda jós lett hirtelen mindenki, hogy mit fog tenni a Fidesz. Nem lehetne legalább felvetni, hogy mielőtt kijelentjük, hogy "megszegte a választási ígéretét", legalább várjuk meg 2010. december 31-et?

Surko 2010.04.22. 00:35:58

Ott kezdődik a gond a közéletben, amikor - mint a gumicsontot - már megint arról a baromi lényeges kérdésről kezd el folyni a vita, hogy vajon hazudott-e x vagy y.

ahelyett, hogy mondjuk arról beszélnének a tisztelt politikusok, és esetleg a társadalom többi tagja is, hogy kívánatos-e most adót csökkenteni, van-e reális lehetőség rá, és ha igen, akkor kinek és hogyan mérsékeljük az adóterheit?

Ez politika lenne.

Ehelyett megint szarrágás és lényegtelen mellébeszélés, politikai színjáték zajlik.

Őszintén ki a f@szt érdekel, hogy ki és mikor hazudott? Leszarom. Nagy ívben.

De az adórendszer átalakításának módjáról és időzítéséről, ütemezéséről örömmel hallanék javaslatokat.

Minden politikai párttól, beleértve a titkolózó Fideszt és a hazugsággal vagdalkozó szocialistákat is.

A politikának nem másnak kellene lennie. elég lenne, ha a politika tényleg a politikáról szólna a bulvár helyett...

Ez a ki és mit hazudott dolog a story és a blikk színvonala... Csak itt a celebek Lendvai, Mesterházy, Kövér és a többiek. Bravó!

Ordnassac 2010.04.22. 00:41:18

@deku82: ergo írjuk bele az alkotmányba, hogy csak a képviselők egy részének van mentelmi joga (ezzel egyúttal azt is beleírjuk, hogy milyen választási rendszerünk van, ami szokatlan egy alkotmányban). Főleg, hogy a képviselők egyenlőségének alapelve is sérül vele, ami nem hiszem, hogy túlságosan szerencsés.

Ekkora aláírásszám meg csak formálissá teszi a visszahívhatóságot, ergo csak szelepleengedőnek van, gyakorlati haszna nem lenne sok.

demagofób 2010.04.22. 00:42:27

Ezek után azért én elvárnám, hogy ki álljon OV (ne valamelyik megmondó ember) és kimondja nyiltan, hogy nem lesz adóemelés! Mert ugye az, hogy nem lesz adócsökkentés az nem zárja ki, hogy

nem lesz adóemelés!

Mondván, hogy az átalakításhoz pénz kell.

deku82 2010.04.22. 00:53:38

@Ordnassac: Igazából nem jutott eszembe semmi okos, hogy hogyan legyen megoldva a listás képviselők visszahívhatósága...

Szerintem is inkább jelképes, de fontos intézmény: a képviselő ne éljen vissza a 4 évre kapott bizalommal, de mások se éljenek vissza a visszahívhatósággal.

tcom 2010.04.22. 00:54:12

@Bummer:

Kövér őszintesége megint elindítja a találgatásokat. Kövér nem szokott mellébeszélni. Már korábban is azt mondta, hogy a Fidesznek ez lesz az utolsó esélye a következő 4 év. Az adócsökkentés pedig szemrebbenés nélküli ígérete Orbánnak.
Továbbá lehetetlen az ígéreteket betartani.

panelburzsuj 2010.04.22. 00:54:53

@Surko:

Honnan veszed, hogy a Fidesz titkolózik?

Mi van, ha csak egyszerűen maga se tudja, mit és mikor lépjen?

Tanácstalan. Képtelen eldönteni. Fingja sincs.

Vagy ezt az opciót valami természettörvény tiltja?

aum 2010.04.22. 01:23:40

"Változás" - hirdette a Fidesz
"Change" - ez pedig Obama fő kampányszlogene volt
Másfél évvel Obama megválasztása után óriási a kiábrándultság.
Épp tegnap láttam a Tea Party-ról egy riportot, ami gyakorlatilag egy adócsökkentés párt. Bár rasszizmussal, Obama ellenességgel vádolják őket, ők hangsúlyozottan nem az elnök személye miatt kampányolnak egyre nagyobb sikkerrel.
Obama blöffjéről már film is készült:
www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

Ordnassac 2010.04.22. 01:30:14

@aum: ja, a Tea Party-sok azok, akik állandóan azzal jönnek, hogy Obama nem Hawaiin, hanem Kenyában született, ergo nem lehet elnök; ők azok, akik szocializmust kiáltottak az eü-reform során, kiabálva olyanokat, hogy a Medicaid, illetve Medicare jutattásaikat nem adják (holott azt az államtól kapják), miközben azzal kampányoltak, hogy gyerekgyilkos lesz az új eü.; ők azok, akik kvázi irányíthatatlanná tették a Republikánus Pártot (ők azok, akik tisztasági tesztet akarnák átvezetni a párt jelöltjeit, ezzel jelentősen veszélyeztetve azt, hogy visszanyerje a párt a kongresszust). Mennyire komolyan vehető társaság ez?

aum 2010.04.22. 01:44:23

Aki elhitte a gazdasági analfabéta, számítógépet nem használó, mobiltelefontól irtózó Orbánnak, hogy idén adócsökkentés lesz, az hisz a Télapóban is.
Ugyan, hogy kommunikáljon a Fidesz ezekkel a szerencsétlenekkel? Ha megmondja az igazat, a szocik hazudnak egy jó nagyot és a nép megint őket választja.
Az is nyílvánvaló, hogy Orbán körülvette magát tövig benyaló szakértőkkel, úgyhogy örüljünk, hogy ezek szerint mégis szóltak neki, hogy baromság, amit mondott.
Talán Demján lehetett az egyik, aki szerintem jól látja a helyzetet és akire hallgathatott Orbán.

aum 2010.04.22. 01:56:56

@Ordnassac: Én tegnap hallottam róluk először (magyar ATV), úgyhogy csak annyit tudok róluk, hogy népszerűek.
A jelenségről és a párhuzamokról jutott eszembe, hogy Orbán is könnyen úgy járhat, mint Obama.
Obama nyílvánvalóan báb, Orbán talán nem, de bízni egyikben sem bízhatnak az elnyomottak.

Bence24 (törölt) 2010.04.22. 01:57:23

Csak az első pár kommentet olvastam el, de azokra szeretnék reagálni, akik szerint már el lett mondva, hogy 4-6 év alatt lesz adócsökkentés. De az is el lett mondva, hogy lesz csökkentés idén és jövőre (OV), meg hogy minél nagyobb a baj, annál inkább adót kell csökkenteni (ua.). Most kiderült, hogy nincs semmi baj, mivel nem csökkentenek adót...

Persze, nyilván én sem arra számítottam, hogy azonnal lesz valami hűdekomoly vágás, de arra igen, hogy a 4 évnyi csökkentés fokozatosan, évről évre adódik össze. Idén pl. összevonnak pár kisadót, egyszerűsítik, így olcsóbbá teszik a befizetést, jelképesen leviszik a tb-járulékot 0,25%-kal, ilyesmi. Az, hogy Kövér kijelentette, idén az ég világon semmi nem lesz, letaglózott.

Pacsapapa 2010.04.22. 02:22:21

@ó jaj: Semmi kétség, Te vagy itt a legokosabb ember. Jól helyreteszed ezt a sok hülyét. Te aztán tudod a tutit. Te aztán tudod az egyetlen jót, osztani az igazságot. Ne ugráljon itt a sok bugris. Kincs egy ilyen ember a hozzászólók között.
Jó lehet az a küldetéstudat, amit sugárzol.

Felvilágosítanál engem is, bizonyára szintén "fidesz-hályogos", mucsai, primitív alakot, hogy az elmúlt 8 évben miért nem tudta ez a jólképzett, intelligens, a reformoknak elkötelezett XXI. századi bal-liberális politikai elit megvalósítani azt a sok jót amit az ország érdekében tenni akartak, vagy tenniük kellett volna parlamenti többségük birtokában? Vagy miért nem tudták elhitetni, hogy az jó az állampolgároknak, amit meg akarnak valósítani. Kevés volt az idő rá? Azorbán zsebében volt a szócső, a baráti sajtó?
Kapaszkodók a válaszadáshoz, hogy az elfoglalt, szorgos két kezedet egy kicsit segítsem:
-Jóléti rendszerváltás 2002. Van pénz mint pelyva.
-Kormányváltás 2004 szeptember (Miért kellet azt a jóságos, okos, szakember, a nép jótevője Medgyessy elvtárs-urat leváltani?)
-Jött a nemzet megmentője, az üstökös, a dinamikus menedzser, a Magyarország Nyrt felvirágoztatója.
- Trükkök százai, amikről nekünk nem kell tudni.
- 2006 január, ÁFA csökkentés 25%-ról 20%-ra
- 2006 május a II Gyurcsány kormány
- az EU-t nem lehet tovább kreatívan tájékoztatni, a trükkökből nem működik már mind
- 2006 nyara ÁFA növelés 15%-ról 20%-ra (A kedvezményes ÁFA körben, pl. élelmiszerek, ami a csak fizikai létfenntartásra képes tömegek életét nehezíti!)
- öszödi "igazságbeszéd" a műveletlen tömegek tudomására jut, akik nem képesek azt megérteni
-konvergencia program
-EÜ reform, vizitdíj, kórház bezárások, kórház privatizáció
- Többiztosítós model
-Nyugdíjreform tervek
-Kormányzati negyed, papíron, xx Mrd Ft kiadás
-4-es metró, komédia
-2007 Malév privatizáció 200mFt-ért/ majd 95% visszavásárlása 25Mrd Ft-ért 2010-ben. Nem akármilyen üzletemberek ezek, valamit nagyon tudnak.
- Új tulajdonosi program, új tulajdonosok nélkül
- Minden privatizált kórház csődje, vissza az állami/önkormányzati fenntartóhoz
-EU-s pénzek felhasználásának szerény mértéke (10-15%), még jó, hogy vannak pozitív projekt példák is: Kutya-wellness, 40 cm-es kilátó 32 mFt-ért, kutyafitnesz. Ugye milyen zseniális értékteremtő termelő beruházások.
- 2008 jön a világválság, IMF és EU segítséggel mentőövet kapunk
- Az ország "legtehetségesebb" (vannak akik itt más, közel sem hízelgő jelzőt használnak szintén felsőfokkal) politikusának felcsillan a remény, a válságban összefogja nemzetét, csak hát ez a derék ember követők nélkül magára marad. Még a pártelnökséget is elveszti, párttársai is nélküle remélnek kisebb bukást a választásokon.
-Hosszas szánalmas keresgélés után megtalálják méltó utódját, akinek már nincs túl sok ideje sok jótéteményre, de legalább nagy hibák elkövetésére sem.
-Államadósság:
Horn kormány
1997 december 31. 5 370 Mrd Ft GDP 62,9%
Orbán kormány
2001 december 31. 7 719 Mrd Ft GDP 51,5 %
Medgyessy, Gyurcsány I. II., Bajnai kormányok
2010 március 31. 19 411 Mrd Ft GDP 83% (2010 évi GDP MNB becslés)
Adatforrás: akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
2009 őszétől végjáték, napi gyakorisággal hírek letartóztatásokról, korrupciós ügyekről, gyanús ügyekről Mind kormánypárti, főként MSZP, a többi SZDSZ.
Biztosan "azorbán" találja ki őket.

Most akkor, a választópolgárokkal van a baj, mert olyan buták, hogy nem a már bizonyítottan jót választják (MSZP), nem látják azt a hatalmas fejlődést, amit a fenti felsorolásból a vak is láthat?
Vagy annak van igaza, aki azt mondja, hogy még mindig olyan sok megtévesztett ember van az országban, hogy összejön ilyen sok szavazat, 19% az MSZP-nek? A bűntársak már kimúltak, kinyírták egymást, pedig nekik még kevesebb botrányuk került napvilágra eddig (SZDSZ, MDF).

Már csak benned bízom, hogy meg tudod világítani sötét elmémet. Remélem nem pofonnal küldesz el engem is, mint sokakat, mert akkor örökké buta maradok.

parttalan 2010.04.22. 03:27:45

@cellimega: " Ha ők kádáriak, akkor mi az oka annak, hogy a régi világ iránt nosztalgiát érzők egységesen az mszp-re szavaznak?"

:)))))))))) Ez hatalmas. :))))))))))))

weirds 2010.04.22. 04:33:46

Az embereket mindig át fogják baszni a politikusok, MINDIG! Aki most azt hiszi, hogy ezért mert nem lesz adócsökkentés, a Jobbikot kell választani 4 év múlva mert h az milyen kibaszott hiteles az naiv, ők is átbasznának mindenkit a palánkon ha lenne rá lehetőségük. Annyit tehetünk, hogy máskor nem adunk ekkora erőt egy kormány kezébe...persze ezt mind úgy mondom, hogy még el se kezdődött a Fidesz kormány munkája. A baj az, hogy félek 3 év múlva is ugyanezt mondanám :(

mindenki költözzön el, ez egy megoldás :)

SzaGyu 2010.04.22. 05:12:54

Majd 4 év múlva csökkentenek, majd 4 év múlva jobb lesz...
Hát igen. FIDESZ-nél is kifog borulni a csontváz mert "APU KEZDŐDIK!" Már mint a hazudozás.

Az MSZP-SZDSZ is csökkentett igaz, nem sokat ért. Amikor megnyerték a választást vissza is vonták.
Ez a kormány is ÖSZÖD-RE megy, utána meg a süllyesztőbe.

FIDESZ! Szerintetek belehet még csapni a magyar embereket?
FIGYELÜNK RÁTOK, DE NAGYON.

SzaGyu 2010.04.22. 05:48:43

Majd 4 év múlva csökkentenek, majd 4 év múlva jobb lesz...
Hát igen. FIDESZ-nél is kifog borulni a csontváz mert "APU KEZDŐDIK!" Már mint a hazudozás.

Az MSZP-SZDSZ is csökkentett igaz, nem sokat ért. Amikor megnyerték a választást vissza is vonták.
Ez a kormány is ÖSZÖD-RE megy, utána meg a süllyesztőbe.

FIDESZ! Szerintetek belehet még csapni a magyar embereket?
FIGYELÜNK RÁTOK, DE NAGYON.

SzaGyu 2010.04.22. 05:49:19

A politikai nézetek soha nem lesznek egymással kompatibilisek és nem egymással kellene vitatkozni.
Mindegy már az: Ki a FIDESZ-es, MSZP-s, JOBBIK-os, ... !
Azt kell nézni, hogy ki hazudik és ki nem.
Kontroll alatt kell tartani a mindenkori kormányt, és ha választási ígéreteihez képest hazudik, vagy ellentétesen cselekszik azt 4 év múlva le kell váltani.
Le kell váltani akkor is, ha a ciklus végén hoz olyan intézkedést, hogy ime; Tessék-lássék: kolbászból van a kerítés.
Ez lenne itt a lényeg! Tanulja meg a politikus, hogy a kampányban és ellenzékben nem lehet csak azért szépet és jót mondani, hogy megnyerje a választást.

Az emberek kimondottan azért szavaztak a FIDESZ-re, mert a sok rossz között ők mondtak olyanokat amivel a szinte 2/3
egyet értett.

Ha nem volt elég 20 ból 16 év ellenzék és nem tanultak meg rendesen a leckét (úgy látszik nem) akkor vissza fognak menni talán újabb 16 évre.

Nem kell a FIDESZ mellett magyarázkodni csak azért mert a tagkönyv zsebben van! Ettől még nem lesz olcsóbb a kenyér!

Figyelni kell, és kellően reagálni. A FIDESZ egyébként nagyon fél a JOBBIK-tól. Megjegyzem joggal.

Ha a FIDESZ így folytatja (hazugságokkal) akkor négy év múlva "jobbra tarts" lesz a vezényszó.

SzaGyu 2010.04.22. 06:08:01

@Pacsapapa: Te kis okos. Te a költségvetésre hivatkozol meg minden másra, de minek? Ezzel véded a FIDESZ-t?
Miért? Ők nem tudták milyen a költségvetés? Dehogy nem!
Ők nem láttak bele a dolgokba? Dehogy nem! Mindent tudtak és láttak. Mert ugyebár ha a kormány nyilatkozott a dolgokról, akkor nem telt el egy óra, és már a FIDESZ rögtön annak ellentételesen nyilatkozott!

Akkor még is csak bele láttak a dolgokba, ugye?
De ha nem láttak bele és csak taktika volt, akkor hazudtak. Ugye?

Ennek ellenére ígértek fűt-fát, csak rájuk szavazzunk!
Megtettük. De ez nem jelenti azt, hogy most már övék a világ, azt tesznek amit akarnak és úgy vágják át a népet ahogy akarják!
Elvből védheted a FIDESZ-t, de ettől még nem lesz jobb a sorsod, vagy az már olyan jó, hogy neked nem is kell jobb?

jeangabin 2010.04.22. 06:17:40

@Donor: De a választások közben van most igazán értelme, hogy ne csak azt vághassák a fejükhöz, hogy mit ígértek, hanem föltehessék a kezüket: na igen, de ugyanúgy a kampányban vissza is vontuk!

nestrot10 2010.04.22. 06:20:32

Lőporszagot érzek!--olyan alkotmány módosításokat, választási törvényeket hoz a gonosz törpe és bandája, hogy demokratikus választással le se lehet majd váltani csak FEGYVERREL!
Jó kis polgárháború lesz a 4 éves ciklusban valamikor. Jól érezte a lőporszagot az Orsós Orbán.Csak nem gondolta,hogy őket lövik majd seggbe...hehehe

nestrot10 2010.04.22. 06:25:22

Na erre mondta a őszintén Gyurcsány---hazudtunk éjjel nappal

Ez csinálja a Fityisz banda csak a szöge így hangzana ha lenne a pucájukban vér:
20 éve HAZUDTUNK , köpönyeget forgattunk,.. seggeket nyaltunk, még azokét is akit utáltunk.......hogy a hatalmat végre megkaparintsuk!!!!!

nestrot10 2010.04.22. 06:33:38

Valami komoly " vajat" tud az Orbán kis gonosz törpe fején ( ha beszélne nagyon olvadna a kis "roma csávó" fején)az olaj maffiás Pintér Sándor. Különben ilyen múlttal és a lánya korrupciós nem régi ügye ellenére ..már Kormánytagságot ígér neki az Orsós!
Szép egy banda lesz! Pohl Péteresítik az ügyészséget,( ahogy csinálták eddig is) a Pintért ráuszítják, s elrendelik a pereket azok ellen akit le akarnak " amortizálni" végleg hogy ne legyen ellenfelük... akarnak.......na erre mondom, hogy lesz itt POLGÁRHÁBORÚ! Ez nem fogja tűrni a nem 2 millió seggnyalón kívüli ember!
A Jobbik akiket kitermelt ez a kis seggdugasz ... ..az fogja az első lövést leadni a szarfasz Fityisz bandatagokra!!!!

cellimega 2010.04.22. 07:02:23

@ironic_man:
nem tudom, itt vagy-e már, mindenesetre válaszolok. Alapvetően egyet értek, de:
ha kimondom, hogy a cigányság nagy része segélyekből él, az nem rasszizmus. Ha kimondom, hogy a hazai börtönlakók nagy része cigány, az nem rasszizmus, bár az európai média bűntudatot próbál ébreszteni bennünk.
Ami az utóbbi évtizedekben folyt ezen a téren, az a véleménynyilvánítási szabadság megcsúfolása szerintem.

A tudományban és a közös gondolkodásban sem szabad, hogy tabuként kezeljünk biz. dolgokat.
Az USA-ban vmivel jobb a helyzet ezen a téren (statisztikák nyilvánossága). Pl. Chicagóban az összes gyilkosság 5%-át követik el fehérek.
en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Chicago

Ennek leírásával rasszistává váltam?

Az igazság segíthet a gyógyulásban. Pl. ha leírják, hogy a magyarok rengeteget isznak nemzetközi viszonylatban (májbetegségben meghaltak aránya erre utal), akkor magyarként elgondolkodom, hogy helyes-e, ha szüleim generációjának életmódját követem.

cellimega 2010.04.22. 07:03:15

@ironic_man:
nem tudom, itt vagy-e már, mindenesetre válaszolok. Alapvetően egyet értek, de:
ha kimondom, hogy a cigányság nagy része segélyekből él, az nem rasszizmus. Ha kimondom, hogy a hazai börtönlakók nagy része cigány, az nem rasszizmus, bár az európai média bűntudatot próbál ébreszteni bennünk.
Ami az utóbbi évtizedekben folyt ezen a téren, az a véleménynyilvánítási szabadság megcsúfolása szerintem.

A tudományban és a közös gondolkodásban sem szabad, hogy tabuként kezeljünk biz. dolgokat.
Az USA-ban vmivel jobb a helyzet ezen a téren (statisztikák nyilvánossága). Pl. Chicagóban az összes gyilkosság 5%-át követik el fehérek.
en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Chicago

Ennek leírásával rasszistává váltam?

Az igazság segíthet a gyógyulásban. Pl. ha leírják, hogy a magyarok rengeteget isznak nemzetközi viszonylatban (májbetegségben meghaltak aránya erre utal), akkor magyarként elgondolkodom, hogy helyes-e, ha szüleim generációjának életmódját követem.

László56 2010.04.22. 07:13:09

Szép jó reggelt Mindenkinek

Adócsökkentés ? Nem fog menni ? Ebben az évben nem fog menni ? Fog e menni egyáltalán ? És legfőképpen kinek az adócsökkentéséről van szó ? Mert a legtöbben a saját adójukra gondolnak. Hibásan ! A politikai elemző is téved ha azt hiszi hogy az adócsökkentést csak a politikai szavahihetőség vagy éppen a politikai károk szemszögéből nézheti. Mert itt sokkal többről van szó. Amúgy is szegény elemző. A Népszabó máris rátolta az összes ebből adódó kellemetlenséget. Mert hát Török Gábor írta.... nol.hu/archivum/_mar_a_hatalomra_kerules_elott_hitelet_vesztheti_az_orban-kormany_.

De mit is engedhet meg magának az ország gazdasága. És főleg miből. Ez itt a fő kérdés. Éppen a gazdaságunk gyengesége miatt a személyi jövedelmi adó csökkentéséről szó sem lehet. Nagy csalódás az itt posztolóknak is ha a saját adójuk csökkentésére gondoltak. Pedig a FIDESZ sem beszélt soha másról mint a nagy gazdasági szereplők adócsökkentéséről. Tehát a vállalkozásokéról. Csak éppen a munkavállalók szívesen beleinterpretálták a sajátjukét is. Pedig arról szó sem volt soha. Még a munkáltatók adócsökkentése is csak úgy fér bele ha azt kölcsönökből kompenzálják. Tehát a következő nemzedék rovására. Ennek örülni viszont nagyon rövidlátó nézőpont.

Tehát minden adócsökkentéssel tovább eladósítjuk azt a fiatal generációt amelyik itt posztol az adócsökkentésért. Nem tudván hogy ezt ő fogja megfizetni. Még pedig kamatos kamattal. De akkor mi értelme van az adócsökkentésnek ? Gazdaságilag erős országokban nagy élénkítő szerepet játszik, ami a munkahelyteremtést és az áruk forgalomnövekedését szolgálja. Evvel az adócsökkentés kifizeti önmagát és gazdasági szabályzó szerepet játszik. Gazdaságilag gyenge országokban viszont nagy a rizikó hogy a következő generációt megterhelik, de a gazdaság élénkítő hatása elmarad. Nesze semmi, fogd meg jól. De honnan jön az a különbség hogy egyik országban funkcionál a másikban meg nem ?

Itt az országok politikai és gazdasági felépítésének a szisztémája játszik nagy szerepet. Országokban ahol az adócsökkentés funkcionál éppen azért erősek gazdaságilag mert a politikai és gazdasági berendezkedésük megfelelő hozzá. Ami nálunk sajnos hiányzik. Ebből következik az a hatalmas rizikó is amit a FIDESZ magára vesz a következő nemzedék rovására. Megteheti, hiszen ha el is bukik vele, a következő nemzedéknek akkor is fizetni kell. Adócsökkentés ? Megérte ? Ennek a generációnak egész biztos. A következő generáció meg kit érdekel. Minket, fiatalokat kell hogy érdekeljen.

jjulie 2010.04.22. 07:20:22

elfelejtettek az orbánista papagájok valamit sulykolni a 8 évük alatt, az pedig a következő: amit most mi ellenzéki szerepben művelünk, azt kérjük nem csinálni valünk szemben, ha majd mi leszünk a főnökök, és amiket most mi itt szajkózunk és ahogy viselkedünk, azt kérjük elfelejteni, és ha majd főnökök leszünk, kérjük legyen velünk szemben mindenki úriember, nem úgy ahogy mi csináltuk

ezt mind elfelejtették szajkózni a fideszpapagájok

(a szajkózó papagáj: hmm... nem is rossz állatkert)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.22. 07:24:18

A fidesznyikek élősködők, bűnözők és járadékosok.
Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se.

mindentudoka 2010.04.22. 07:25:30

Semmi különös nincs ebben.
Juniusra lesz kormány, aztán nyári szünet, aztán önkormányzati választás.
Bár a nyári szünetet rendkivüli helyzet miatt kihagynám Orbi helyében.
Jó adó jogszabályokat nem lehet 2 hét alatt csinálni. De lehet jelképesen csökkenteni. (pld 1 %)

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.22. 07:27:48

@deku82: "3. A 2.b pontból következik: a parlamenti küszöb eltörlése!"
nem szabad, eltörölni, max vigyük le 1%-ra.
A lengyeleknél volt szabályos patthelyzet akárhány éve emiatt, mert a bejutott 10-20 párt kb. semmiben se tudott megegyezni.

Nahoten 2010.04.22. 07:32:23

Kövér nem mondott semmi meglepőt.

Orbán 1998-ban is megígérte az "egyeszeri nagyarányú adócsökkentés"-t (sic!), azután természetesen nem tartotta be ígéretét.
Most sem fogja.

jjulie 2010.04.22. 07:38:10

a horthy 24 évig élt meg abből hogy ádáz kommunista ellenes volt, a viktor most hányadik évében jár is? had számoljak.....hmmm, bizony közel van a mintaképének teljesítményéhez

cambridge.on 2010.04.22. 07:50:19

Már elkezdődött!
Anyus hozd a széket! Gyere, nézzük együtt!

agentT 2010.04.22. 08:01:07

Azon gondolkodom, hogy jelöltetem magam a héten lakóbizalminak. Szeretném mindenki bizalmát elnyerni, ezért
a, az értelmesebbek kedvéért értelmeseket fogok ígérni
b, a hülyéknek pedig elárulom, hogy ha a engem választanak, aranyból lesz a kukatároló ajtaja. Ha ezt megteszem, az értelmesebbje még
c, jó humorú gyereknek is fog tartani, és még inkább rám fog szavazni

Most komolyan, nem tudom máshoz hasonlítani az Orbán-adócsökkentés polémiát, mint mikor azon agonizált a köz, hogy Vona kétharmados Jobbik győzelmet lebegtetett. Jobbik szavazóként jelentettem ki akkor, hogy csak hülyének tudom tekinteni azt, aki benyalta az elnök úr dumáját.
Na most Viktor (környezete) kihátrál a nagyarányú idei adócsökkentés eszméje mögül. Húúúúú aztamindenit.

Komolyan érdeklődöm, ha az új kormány felállta után két héttel ("két hét alatt rend lesz") lesz valahol egy tyúklopás, akkor megint megszegett ígéretekről lesz a nyávogás? agyam elhagyom.
Felmérések szerint egy átlagos ember naponta kétszázszor hazudik. Szerintem a politikusok egy-két nagyságrenddel fentebb mozognak.

Ja, és a "Horthy" az nagy "H". Tekintetbe véve, hogy a hátsójából vígan ki tudott volna rázni a Kormányzó úr egy olyan elitet, mint ami itt lelhető.

sice 2010.04.22. 08:03:31

@agentT: na ez végre reális!

panelburzsuj 2010.04.22. 08:03:43

@Pacsapapa:

Hadd ne cifrázzam: az érdemelné a legnagyobb nyaklevest, akinek a Fidesz vagy fideszhívek kritizálásáról reflexszerűen a "Deháta maszopis!" rigmus bukik ki a száján.

Fixáljuk: lehet egyszerre sötét mindkét párt. Sőt: egy hosszú évtizedig döntően kölcsönösen egymás sötétségéből éltek. Az ország, a köznép, a jövő kárára. A nemzet kárára.

A két "nagypárt" eredményeinek az ÖSSZEGE a roppant kevés.

(Parasztul: jobb ha kussol, aki vállig szarban gázolva csak azzal tudja bizonygatni helyzete kiválóságát, hogy bezzeg a másiknak a szájáig ér.)

panelburzsuj 2010.04.22. 08:05:37

@parttalan:

Halamas mondás.

Csak fogalmunk nincs arról, hogy tényleg úgy is van-e.

Red Fox 2010.04.22. 08:16:02

@Donor: Egyértelmű, hogy a kormánynak kell előbb csökkenteni az adókat olyan mértékben amit be lehet fizetni rendesen.
De ha a kormány csökkentett akkor jogosan elvárható, hogy a vállalkozó rendesen be is csengesse a mit be kell neki.
Ez csak így működhet.
Több példát lehetne erre hozni mint az ellenkezőjére.
Jelenleg az állam szemet huny a fekete gazdaság felett.

masni55 2010.04.22. 08:20:19

@Red Fox: Mert csak így lehet jut is marad is.:)

panelburzsuj 2010.04.22. 08:26:17

@Red Fox:

Brutális változást jelentene, ha az adójogszabályok semmit nem változnának az idén, ám az alkalmazásuk a korábbinál nagyságrendekkel korrektebbül történne.

Az én olvasatomban a korrektség két főirányt jelentene:

- a kicsit és nagyot egyaránt sújtó, de nem egyformán terhelő bírságok kierőszakolása csökkene

- a nagy adóelkerülések felderítése és a nagy tartozások behajtása erősödne

masni55 2010.04.22. 08:26:18

Megjegyzem, a mai rendszerekben nem lehet eleget tenni a pénz termelőknek is, és a pénzfogyasztóknak is. (És itt döntse el mindenki, hogy melyik-melyik.:) )És ez nemcsak nálunk érvényes. Ehhez teljesen át kéne alakulnia a gondolkodásnak. Ha én választást akarok nyerni (tömegeket), akkor a pénzteleneknek ígérgetek, ha megválasztanak, akkor meg pénzre van szükségem. Hopp.:)

László56 2010.04.22. 08:35:07

@Red Fox: „De ha a kormány csökkentett akkor jogosan elvárható, hogy a vállalkozó rendesen be is csengesse a mit be kell neki. „ Írta Red Fox.

Milyen igaz. De ahhoz hogy egy vállalkozó becsengesse a szükségest megfelelő társadalmi gazdasági és politikai körülményeket kell teremteni. Mivel ez hiányzik és ennek a megteremtése évekig tartó feladat, az adócsökkentést meg rögtön várják, ennek a következménye csak az lehet hogy az adócsökkentéssel leterheljük a következő generációt. A vállalkozó pedig a politikai körülmények hiányában nem fog becsengetni. Nesze semmi fogd meg jól.

Dekatlon 2010.04.22. 08:35:24

Mégis mennyiből tartott volna Kövérnek ezt a beszédet 2 héttel később mondani? Bízok a szellemi képességaiben annyira, hogy ez nem volt véletlen.
Úgy tűnik, hogy az MSZP mindent megtesz a Fidesz 2/3-áért (bénázás az LMP-vel, lagymatag kampány), a Fidesz meg mindent megtesz ellene.

Mint az egyszeri tyúk az udvaron:
- Ha megállok a kakasnak, kurvának néznek, ha elszaladok, hülyének néznek, szoval inkább megbotlok! :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.22. 08:47:25

@deku82: én is pont ilyenre gondoltam, azzal a különbséggel, hogy lehetne továbbra is parlamenti küszöb. az ilyenek, mint az ibolya-mdf nem jussanak be többé.
@Dekatlon: én is emiatt aggódtam: a fidesz mindent megtesz ellene. iszonyat rosszul kampányoltak, de hál'istennek az mszp is.
az, hogy most azonnal nem lesz adócsökkentés, úgy gondolom teljesen nyilvánvaló. senki ne várja el a kormánytól, hogy a szarból várat építsen. viszont ez nem jelenti azt, hogy most akkor még rosszabb lesz minden. logikus, hogy először a fölösleges kiídásokat kell megszűntetni, a költségekert csökkenteni, és minél több lopott pénzt vissza szerezni. pl a hagyó most az összes bkv-fkf lopott pénzét befektette pár dologba, amiket elpasszolt rokonoknak és haveroknak. a fidesz 2/3-adja arra jó, hogy ezeknek a visszavételét törvényessé lehet tenni.
sajnos még sokan nem fogták fel, hogy a 2/3 nem az embereknek árt, hanem az mszp-szdsz-mdf brigádnak.

tölgyes 2010.04.22. 08:48:42

@gyilkos fűegér: Diszkrét kérdés: ki az aki most kormányoz... Ezt a szöveget a kormányalakulás után tessék mondogatni.

Everred 2010.04.22. 08:50:07

Egy széteső, átalakulóban lévő, saját belső harcaiban emésztődő MSZP mellett szerintem a Fidesznek kár aggódnia, akkor is nyer 2014-ben, ha 80 százalékos adókulcsot vezet be.

A hozzászólásokból is az jön le, hogy a többségnek mindegy, mit mondtak eddig és mit fognak tenni ahhoz képest, teljesen elfogadottnak tűnik az az álláspont, hogy a hatalomra kerülés előtt akármit lehet ígérni, az nem számít.

Roy 2010.04.22. 08:54:37

@demagofób: Dehohy nem lesz adóemelés.
Lesznek még elbocsájtások, kerületek, megyék összevonása.

cambridge.on 2010.04.22. 08:55:47

@mrs. white:" Nem tom érzékeledd-e hogy az ellenzéknek semmi más szerepe nincs mint tükröt állítani a kormány elé. A felelősség nem az ővé, sőt vicces módon ellenérdekelt a sikerben, ezért az összes ellenzék összes megnyílvánulását így kezelem. Csodálkozom hogy értelmes emberek esetleg nem."

Nem mindenki érte el ezt a politikai éleslátást. Vannak akik szerint az ország érdeke fontosabb, mint egy párté.

Ez tulajdonképpen beismerése a minél rosszabb, annál jobb elvnek.
Sikerült 8 éves ellenállással a béke feneke alá vezetni az országot kéz a kézben a szocialistákkal.
Nem érzékeled(d)-e egy görbe tükör annyira torzít, hogy az sem hiszi el amit a tökőrben lát, aki a tükröt tartja!
Ny(í)lvánvaló a kormányfelelőssége nagyobb, de felelősség nélkül politizálni felelőtlenség!

Nem kezdenek adócsökkentéssel, gazdaságirányító intézkedésekkel.
Két okból lehetséges:
1. Fogalmuk sincs az egészről, mit lehet a jelenlegi helyzerben tenni.
2. Csendes beismerés, a Bajnai kormány intézkedéseitől eltérő intézkedések bevezetése per pillanat nem lehetséges.

A siker eredményeként a jó elnyerte méltó büntetését.
A legnagyobb baj, hogy a 8 éves felkészülés után sincs fogalmuk mit kezdjenek ezzel a sikerrel.
Megpróbálják bebetonozni magukat, ez nyilvánvaló, egyébként nem készítenének 6 és 10 éves terveket, mint a pártállam idején.
De mi haszna lesz ebből az országnak?

Az egyik "demokratikusan" megválasztott egypártrendszertől 40 év alatt szabadultunk meg.
Biztos van 10-20 évünk egy másik egypártrendszerre?

Joseph Adama (törölt) 2010.04.22. 08:56:47

1. a kormány még meg sem alakult

2. a választások még le sem zárultak

Kedves szocialista kommentelők! Hisztizzetek csak. :)

Everred 2010.04.22. 09:05:39

@cambridge.on: elég nagy a külföldi nyomás a Fideszen, hogy a Bajnai-féle intézkedéseket folytassa, de ők be tudják ezt ügyesen csomagolni, attól én egy percig sem félek.

Bízom benne, hogy emiatt talán nem lesz idejük önmaguk beágyazásával foglalkozni, amire 98-02 között ráment a négy év. Mondjuk alaposan át is rendezték az "erőviszonyokat", ahogy azt Viktor megígérte 98-ban, szóval talán most szükségét sem látják, most már nagyon szilárd pozícióik vannak mindenütt, talán ráérnek majd dolgozni is.

szavazo26 2010.04.22. 09:11:14

@eloszto: Szerintem a küszöböt nem szabad eltörölni de le kéne vinni 3%-ra mert az 5% szerintem nagyon sok! 2002-ben amikor a MIÉP és a Centrum is kiesett majd minden 10. szavazat elvszett ami nagyon sok szerintem! És pont azért krültek elő csak most új pártok mert az 5%-ot nagyon nehéz elérni ami nem jó!

papamaci1 2010.04.22. 09:21:21

1.Kövér mindig elbassza. (Miért nem tudott egy hetet várni ?)
2. Talán direkt baszta el ? (Nem kel a FIDESZ-nek a kétharmad, hisz akkor minden felelősség az övé. Sima többség mellett az ellenzékre kenheti a nagy változások elmaradtát-vagy be kell vonnia a Jobbik-ot , LMP-t és akkor semlegesítheti őket..)
3. Mindenképp az IMF pórázán vagyunk.(Vagy választhatjuk a radikális lépést: nem- fizetés, halasztás-átütemezés. Ezt még mindig megteheti a FIDESZ.)

???

varvizib 2010.04.22. 09:25:39

A Fidesznek, ha kétharmadot akar, mindössze egyetlen dolgot kellene csinálnia: a két választási forduló között kussban maradni! - Még ha van is értelme Kövér kijelentéseinek, nem értem miért nincs annyi esze hogy ezeket választás UTÁNRA időzítse? És miért nem szól már rá valaki?

Az előző két választást leginkább kommunikációs hibák miatt bukták el. Ebben a választásban a Fidesz nagy szerencséje, hogy tulajdonképpen már az első fordulóban megnyerte (ehhez kellett persze az MSZP botrányos teljesítménye is, a megszorító intézkedések és válság hatása, az SZDSZ nem tolerálható magyarellenessége és az MDF árulása úgyszintén). Szóval a "baloldal" annyira negatív színben tüntette fel magát, és annyira nem érzékelhetők az értékek amiket képviselnek, hogy azok az emberek, akik érvényes szavazatot adtak le, nekik szinte nem is maradt más választásuk, mint hogy - elkeseredettségükben, vagy változás iránti vágyukban - valamely "jobb oldali" pártra szavazzanak, esetleg az LMP-re.

Meg vagyok róla győződve, hogy - hacsaknem a Fidesz háza táján tényleg nincs normális kommunikációs szakértő, vagy nekik nem telik rá hogy legyen - szándékosan rombolják a saját magukról alkotott képet, hogy ne legyen kétharmaduk!

Ugyanis a kétharmaddal túl sokat nem nyerne a Fidesz (ha valóban értelmes javaslataik vannak, akkor a Jobbik meg fogja nekik szavazni), viszont még nagyobb lesz a felelősségük, minden szem rájuk fog szegeződni egész Európából is. És megszűnik a kibúvó, hogy ez vagy az lehet a másik fél hibája is, vagy hogy kizárólag azért ilyen rossz minden mert már így adták át! - Szerintem a Fidesz nem akar magának (szinte feleslegesen) ekkora felelősséget vállalni, mert ha elbuknak, tudják jól hogy az kizárólag az ő bukásuk lesz, és a következő választáson ennek ihatják a levét. Nem feltétlenül lesz így (remélem hogy sikerül végre jó irányba vinni az országot), de kockázatot a semmiért bevállalni nem érdemes.

Én még a Fidesz szándéka ellenére is inkább azon vagyok, hogy legyen meg nekik a kétharmad, szóval legyen teljes lehetőségük arra, hogy valamit tegyenek az országért, és persze legyen a teljes felelősség is az övéké!!!

sárkányfő 2010.04.22. 09:26:14

@Pacsapapa:
Szia!

Sajnálom, hogy a világképeddel nem összegeztethető állítást fogok tenni, de én úgy vagyok nem fideszes, hogy közben mszp-s sem vagyok. Sőt, tele a puttonyom mindkettővel.
Nagyon sajnálom tehát, de hiába fáradtál, én is hosszasan tudnám sorolni az mszp hibáit és bűneit.

A kérés inkább az, hogy te miért hitted el viktornak, hogy aki nincs velünk, aki szoci? nagy butaság...

Inkább gondolj a két párt közös akcióira: 100 napos programok, a 3/3 akták közös visszatartása 16 éve, a 600.000 aláírással megtámogattatott népszavazási buli közös lenyomása, az MSZMP tagjainak politikai reaktiválása, stb., stb., stb... Ne hidd el, ha azt mondják, nagy különbség van a két párt között.

Szerény személyemet illető csúnya vádjaid mély szomorúsággal töltöttek el...

papamaci1 2010.04.22. 09:31:24

@szavazo26: Nem kell levinni sztem. Még az 5% is eléggé méltányos. A tisztelt választópolgárnak kéne elgondolkodni , hogy akar -e úgy járni mint a Weimari Köztársaság ill. a középkorban a lengyel ún."Nemesi Köztársaság".
Ha a szavazó képtelen felfogni, hogy az erőket koncentrálni és nem diszpergálni kell, a maga baja.
Ha egy pártnak a 750 kopicetli összegyűjtése is gond-legális eszközökkel-30-60.000 szavazótól, ha egy jelölt néha annyi szavazatot se kap, mint ahány kopicetlit, akkor annak nincs helye a Parlamentben.Ha egy hipotetikus 20.000-es választókörzetben(ez nagyon kicsi, szinte irreális !) nem tud 750 cédulát szerezni-ami nincs egyhuszad rész, azaz 5% se- annak nincs támogatottsága...

SiKom 2010.04.22. 09:32:32

Az nem kérdés, hogy most csak a Fidesz nyerhetett. Kizárásos alapon.

4 év múlva LMP vagy Jobbikra fogok szavazni, ha a Fidesz balfszkodik.

Nem hiszem, hogy jó lenne, ha a Jobbik kapna 50%-ot, de ha a Fidesz is elkúrja, meglesz az az 50%!

papamaci1 2010.04.22. 09:33:21

@varvizib: Pont így látom én is.... :-)

demagofób 2010.04.22. 09:34:53

Jé, nagyon fura olvasni a fidesz droids hozzászólásait. Még mindig abban az ósdi elképzelésben élnek, hogy aki nem azt mondja, hogy "hajrá OV!" az "komcsi". Pedig milyen régen volt is az már.

Pont senkit nem érdekel, hogy mit nem csinált az mszp az elmúlt 8 évben. A kérdés az, hogy mit fog csinálni a fidesz a következő NÉGY évben.
Mint ahogy mondtam nincs infónk arról mi a túró elképzelései vannak a fidesznek, tehát a tapasztalat az, hogyha jó lenne a hír amit közölnének akkor már mindenhonnan ez szólna. Vagy nem tudják mit tegyenek.

szavazo26 2010.04.22. 09:41:12

@papamaci1: Nem hiszem hogy csak azért egy olyan pártra kéne szavaznom amivel nem tudok azonosulni mert nagy a támogatottsága!! Ha például négy éve csak a fideszre vagy az mszp-re szvazhattam volna akkor szerintem el sem megyek!!
Szerintem az a legjobb ha minél több lehetőség közül tudunk választani szerintem, ezért több pártrendszer!

És szerintem az 5% (kb 200000 szavazat) elég támogatás ahhoz hogy legyen képviselete.

ssi 2010.04.22. 09:56:52

@cogito..sum: NÁLAD A LÉNYEG!
"A 8 éve kormányzásra készülő párt ne beszéljen össze-vissza"
+ ne tegyen olyat, amivel végig kritizálta ezt az időszakot

A kínlódó, balhés MSZP után
még szerencse, hogy több pártból választhatunk, ki kiben bízik

Kampányban, a romos országban sok fidesz ígéretet kaptunk
Hatalmon viszont ne éljenek már vissza az emberek álmaival

ladislaus 2010.04.22. 09:57:45

adocsokkentes... hanyfele ado van? megszamlalhatatlan kvazi ugye? Nos KL mondta hogy a vallalkozok adojanak csokkentese lehet a ciklus vege fele. De a tobbi lehet hogy mar jovore. Mondjuk szja? Mit kell csavarni a szavakat mint egy vizes torolkozot?

deku82 2010.04.22. 10:10:28

@eloszto: A 2.b pontban írtam, hogy a listán 1% = 1 képviselő.
Igazad van, az is előfordulhat, hogy akár 20 szervezet is bejuttat 1-1 képviselőt. De azért azt láttuk, hogy országos listát idén is csak 6 párt tudott állítani...
7. A listaállításnak a feltétele: 20 egyéni jelölt megléte.

Továbbá mivel lenne 100 evk, azokban továbbra is csak nagy pártok tudnának nyerni.

@Don Bandi: Tény, Dávid és Bokros bejutott volna a parlamentbe ezzel a rendszerrel. (Ha csak országos lista van, gondolom ők ketten vannak az élen.)
Úgy gondolom viszont, hogy szavaztak annyian az MDF listájára, hogy "megérdemeltek" volna 2 helyet a 200-ból. :)
8. Parlamenti frakció alakításához min. 5 képviselő.

demagofób 2010.04.22. 10:15:15

@deku82: Teljesen döntésképtelen lenne a parlament, ha így széttagolódnának.
Pont az ellenkezőjéről szól most a választás. Lásd a fidesznek 46%-os támogatottság mellet valószínűleg meg lesz a 67%. Nem véletlenül. Azért nem 200 fős most a parlament, mert nem bírtak megállapodni néhány szón.

deku82 2010.04.22. 10:25:54

@demagofób:
Miért tagolódna szét? (csak 6 párt tudott országos listát állítani)
Ebben a rendszerben most 3/4-e lenne a Fidesznek (99+53).

kibekkelő 2010.04.22. 10:28:07

Miként az irodalomban is , vagy mert ugyanazon talajon állunk és virágozunk, hasonló gondolatokat fogalmaztam meg a nol.hu-n ma reggel .
Tehát már ketten vagyunk ezzel a véleménnyel.

panelburzsuj 2010.04.22. 10:39:40

@ladislaus:

Törülközőfacsarós:

"Patay Vilmos az EBH-nak ezt azzal magyarázta, hogy így kívánta védeni Szabó Loránd érdekeit, és megakadályozni azt, hogy hátrányos megkülönböztetés érje, ügyeinek intézését hátráltassák, lassítsák."

index.hu/belfold/hirek/2010/04/21/rosszul_bant_elodjevel_dombovar_polgarmestere/

(Sajnálni azért egyiket se nagyon kell.)

kopogtató 2010.04.22. 10:56:08

2 hete is szerdán ütött be a ménkű a Fidesznek, akkor Kubatov, most Kövér. Akkor a közvéleménykutatók által mérthez képest 3-4%-ponttal kapott kevesebbet a Fidesz. Tételezzünk fel most is hasonlót (a két ménkű szerintem kb. azonos szintű). Vonjunk le 3-4%-pontot, akkor megvan-e a 2/3.

Belátom, azért ez nem túl egzakt:)))

ladislaus 2010.04.22. 10:58:32

@panelburzsuj: Hat most megzavartal... nem tudom hova tenni azt amit irtal... de majd elolvasom a cikket.
Es nem sajnalom KL-t egyaltalan :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.22. 11:05:30

Ha jön a kétharmad kezdődnek a tüntetések, balhék, botrányok.

Ez kell az országnak?

Megint valaki ellen /szocik/ szavazott a nép, mert azt hiszik Orbán a messiás. Ölébe hullt a régóta ácsingózott és kivárt hatalom.
A "lebegtetett" adócsökkentés, meg a majd ha lehet nagy hazugság, de beveszi a nép, mert annyira utálja a szocikat.
A 4-6 éves adócsökkentéssel meg próbálja már előre kitolni a diktatúráját.
A megmondókat a gonosz törpe ki szokta zárni.

Kövérrel mindig meggyűlik a baja, mégis röhög a markába.

dusomoja 2010.04.22. 12:19:16

@Donor: Aha, mindenki birka csak te nem. Honnan veszik sokan ezt a lasjnáló attitűdöt, ráadásul úgy, hogy magára sosem érti, amit mond...A nép az istenadta nép nem birka, összességében legtöbbször jól dönt, ha hagyják. Én pl. egyetlen embert sem ismerek, aki birkán döntött, de persze mintám nem reprezentatív, mint ahogy a tiéd sem, kedves elitista barátom.

zdarai 2010.04.22. 13:32:15

"Nem fog menni?" Ezt szerintem mindenki tudta, vagy legalábbis sejtette. Aki meg nem, az magára vessen. És az is valószínűsíthető, hogy a várt adócsökkentés valószínűleg nagyobb kárt okozna, mint amekkora kárt okoz(ott) ez a KL féle ellentmondás az eddigiekkel.
A fő kérdés valóban az, hogy valóban fehéredne-e a gazdaság az adócsökkentések következtében... Szvsz nem sokat, bár lehet hogy csak az én környezetemben vannak ilyen tisztességtelen emberek... De mondjuk ha az adófizetési morál javításával együtt történne a dolog, akkor látnék benne lehetőséget. Ez most biztos sokaknak nem fog tetszeni, de Szvsz amíg mi SEM tartjuk be a játékszabályokat (bármennyire is nemtetszőek azok), addig nem sok jogunk van elégedetlenkedni... Valószínűleg mindannyian Magyarországon élünk, és ismerjük is a folyamatokat többé kevésbé. Dehát akkor miért is jelent számunkra meglepetést hogy mi is történik az aktuálpolitikában?

Átverés!w 2010.04.22. 14:59:18

rre a választásra - n legyen igazam - de ugy fogunk emlékezni mint a nagy átverésre.
Jobb is ha most nem lesz hirtelen adócsökkentés.Milyen munkahely keletkezne hirtelenjében.A piac ellenére ki fogja növelni a foglalkoztatást.Egyelőre ha megtörténik az állig.-ban a létszám leépités ez a foglalkoztatásban nem segit.Piacot ismerő tőkeerős befektetők kellenének, ennek megfelelő képzett munkaerő.Ilyenek nem tolonganak.Uj üzemek, feldolgozó üzemek létesitéséhez komoly tőkebefektetés és piac és piac szükségeltetik.

mirrmurrkandúr 2010.04.22. 15:56:06

nagyon hülye ez a Kövér...

Ennél még a Ferinek is több esze volt, ő legalább megvárta a választások második fordulóját a dörgedelmeivel...

Egyébként meg hál' Istennek nem Kövér fog dönteni arról, hogy lesz-e adócsökkentés, vagy nem... bizakodom, hogy most egy jó ideig kussban marad..:(

Orbán Diktor (törölt) 2010.04.22. 21:13:21

@Joseph Adama: "a kormány még meg sem alakult"

Hát pont ez a szomorú, hogy még meg sem alakult és már kezdik beoltani a népet, hogy hazudtak. Mi lesz akkor a kormányalakítás után?
A te helyedben engem inkább az zavarna, hogy 8 évig nyomták a mantrát az azonnali adócsökkentésről, most meg 4-6 évre ígérik. Lehet, hogy egy hülye ezt beveszi, de én nem... ugyanis nem vagyok süket, mert én azonnali adócsökkentésről hallottam...
Mindegy. Drukkolok, hogy kétharmada legyen a Viktornak...
Az a lényeg ugye, hogy nemzeti érzelmekkel telve hazudjunk, mert azt elfogadja a nép, mert hát a nép csak a libsi-bolsi hazugságokat nem szereti...

Orbán Diktor (törölt) 2010.04.22. 21:21:58

@Pacsapapa: "Már csak benned bízom, hogy meg tudod világítani sötét elmémet."

Minek?

zucchini 2010.04.22. 22:32:55

Ahogy beleolvastam a kommentekbe, ugy tunik, hogy nagyon sokan rettentoen orulnek az mszp, szdsz, es az mdf eltunesenek. A jobbikot elutasitjak, de milyen alternativa marad nekik 2014-re, amikor a fideszt probaljak majd a sullyeszto szelen atbillenteni? 4 ev elegendo ahhoz, hogy a magyar kozelet kitermeljen egy szavahiheto mozgalmat? Ahogy az elmult 20 evben lattuk (kiemelve az 1998-2002 kozotti idoszakot, amikor a politikai paletta teljesen elszurkult) nagyon ketsegesnek tartom.
Erdekesseg raadasnak: az e heti Mclean magazin cimlapjan Hitler portreja talalhato, alatta Magyarorszag kiemelve. Ez a kanadai velemeny rolunk....

kopogtató 2010.04.23. 01:11:29

nincs közvéleménykutatási adat 2 forduló közt???

ssi 2010.04.23. 08:22:44

Egyes kommentekkel egyetértve:

Adócsökkentés: fidesz megint teszteli az embereket (mint a nyugdíj témában)
8 évig ennyire hatalmat akaró párt ne beszéljen össze-vissza
fidesz ne tegyen olyat, amit 8 évig mélységesen megvetett
a rájuk szavazók köztudottan erős programot s tetteket várnak

Robinzon Kurzor 2010.04.23. 10:23:18

Azért megérne egy misét az is, hogy Orbán (személyesen) mennyire saját magának vagy a tőle függetlenül az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével előálló politikai helyzetnek köszönheti, hogy ismét piacvezető, egyelőre nagyobb előnnyel, mint eddig bárki.

Nem ennek a ténynek az "igazságosságát" akarom kétségbe vonni, állítólag Napóleon is elvárta a tábornokaitól, hogy szerencséjük legyen, de a politikai teljesítmény objektív megítéléséhez ez is hozzátartozik, szerintem.

is 2010.04.23. 19:08:57

"valóban teljesen nyilvánvaló, hogy kormányra kerülve a Fidesz az államháztartás szétzilálásának veszélye nélkül nem vághat bele azonnal egy radikális adócsökkentésbe"

huh. mióta nyilvánvaló? kinek nyilvánvaló? miért nem halhattuk ezt a gondolatot hamarabb?

sashimi 2010.04.23. 21:01:50

Allitas: A fidesz tisztelt elnoke, Orban Viktor hazudik.

Bizonyitas: Tegyuk fel indirekte, hogy igazat mond. Akkor lehetseges es lesz is adocsokkentes. De akkor Kover Laszlo hazudik. De Kover Laszlo ennek ellenere nem tavozik a kozeletbol. Azaz nem igaz az az orbani mondas, hogy magyar politikusnak tavoznia kell a kozeletbol, ha hazudik. Vagyis Orban megsem mond igazat. Tehat ellentmondasra jutottunk abbol kiindulva, hogy OV igazat mond. Q.E.D.

ssi 2010.04.23. 22:48:19

@Robinzon Kurzor:
Erre mondták, hogy az MSZP annyit bénázott, hogy elegendő volt a fotelből nézni, de jó döntés (!) volt, hogy ezt is tette a fidesz

@sashimi: @is: @Orbán Diktor: @Míg Orbán képben van, nincs béke a hazában! Pióca!:
....azt mondták. hogy az ország romokban van, de ők nem ismerik az ország helyzetét, de minden kormányintézkedésre azt mondták, hogy hatalmon azonnal az ellenkezőjét teszik, majd a hatalom küszöbén már nem mondják a korábbi határozott ígéreteket...

Surko 2010.04.24. 10:18:43

@simonmondja.:
" A fidesznyikek élősködők, bűnözők és járadékosok.
Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se. "

Elvtárs, te aztán nagy vagy. Sikerült rájönnöd, hogy a kollektív bűnösség elmélete csak az emberek egy részére igaz. A jobboldaliak mind bűnözők.
Gondolom a baloldaliak nem mind bűnözők, hiszen akkor nem szavaznál rájuk, nem igaz?

Vagy ha ők is mind bűnözők, akkor jobb is bal is, azaz minden politikus bűnüző = létezik a politikusbűnözés amit a jobbik szajkóz?

De akár ki is cserélhetnám a "fidesznyik" kifejezésedet mondjuk cigányra, zsidóra, vagy bármi másra, ebben az esetben a mondatod így hangzana:
" A cigányok/zsidók mind bűnözők, élősködők, járadékosok."

Magad sem veszed észre, de ezzel a megnyilvánulásoddal ugyanazon a szinten vagy, mint a legprimitívebb szélsőjobboldali csőcselék.

Gratulálok hozzá! Fidesz-ellenességedben sikerült ugyanannak a mentalitásnak a tökéletes tükörképét kifejlesztened.

A mieink jók, tökéletesek és kiválóak. Az ellenfél (ellenség?) pedig minden egyes tagja jellemtelen, tolvaj, bűnöző szar alak.

Pont az ilyen leegyszerűsítő (primitív?) mentalitás miatt tart itt az a szar ország.

Rühellem az ilyen alakokat totál függetlenül attól, hogy baloldali, vagy jobboldali.

Surko 2010.04.24. 10:31:12

@simonmondja.: " Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se. "

Ehelyett a baromság helyett inkább elgondolkodhatnál azon, hogy vajon jó lenne-e adótcsökkenteni akor, amikor épp IMF segélyből él az ország???

Na persze MSZP-sként, akik állva tapsoltak annak, ahogy Medgyesy két kézzel szórta a pénzt a 100 napos rémálom során, mit sem törődve az ország anyagi lehetőségeivel, ez téged nyilván nem érdekel.

Medgyesy osztogatásai miatt kúródott el ez a 8 elmúlt év, mert ő bezzeg betartotta (bár ne tette volna!) az irreális ígéretét.

Soha nem voksoltam még a Fideszre, de máris szereztek nálam egy pirospontot azzal, hogy nem a hülye választási ígéretek betartásával vannak elfoglalva, hanem józan gazdasági megfontolások alapján kívánnak cselekedni.

Az országnak pont erre van szüksége.

Egyúttal a szocialisták is jobban tennék, ha a "ki hazudott" című lemez helyett (amelynek anno maguk is kárvallottjai voltak) inkább az ország érdekét tartanák előbbra valónak.
(Értsd: nem adottak a körülmények az adócsökkentéshez)

Épp elég volt az elmúlt 8 évben az, ahogy a Fidesz minden ponton ahol csak tudta, akadályozta - függetlenül attól, hogy értelmes volt-e az adott kezdeményezés - a kormány munkáját.

Ne folytassák ugyanezt a primitív ellenzékiséget a szocialisták!

Bár ahogy látom erre nincs sok remény. A választás csak helycserét fog eredményezni. A szocik már készülnek átvenni a Fidesz obstruktív, mellébeszélő ellenzéki stílusát.
süti beállítások módosítása