Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
ápr 21
18:38

Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon – ezekkel a szavakkal válaszolt tegnap Komlón Kövér László arra a kérdésre, hogy már ebben az évben nekilátnak-e a korábban sokszor követelt és kormányra kerülés esetére megígért jelentős adócsökkentésnek. A Fidesz választmányi elnökének szavait olvasva nem volt kétségem, hogy ma ez lesz a vezető téma. Az MSZP nem is késlekedett, Mesterházy Attila – Lendvai Ildikóval közösen tartott sajtótájékoztatóján – úgy vélte, hogy „a Fidesz már most megszegte a lényegében egyetlen konkrét választási ígéretét”. Az ügy jelentőségét mutatja, hogy kivételesen a kampányoló Orbán Viktor is azonnal megszólalt, Rakamazról üzenve: „bízzanak bennem, lesz adócsökkentés".

A politikai elemzőt érdeklő kérdés elég világos: mekkora károkat okozhat a Fidesznek, ha tényleg elmarad 2010-ben az, amire maga a pártelnök is – konkrét dátumot megjelölve - ígéretet tett korábban? Érdemes ezúttal is elválasztani egymástól legalább három dolgot: (1) az adócsökkentés reális esélyét, (2) a kommunikációs lehetőségeket és (3) a hitelesség kérdését.

Nem vitás, Kövér Lászlónak igaza van: valóban teljesen nyilvánvaló, hogy kormányra kerülve a Fidesz az államháztartás szétzilálásának veszélye nélkül nem vághat bele azonnal egy radikális adócsökkentésbe. Arra azonban talán lenne lehetősége, hogy egyrészt „meglepődjön” a szocialista kormány által örökségül hagyott, érdemi lépéseket lehetetlenné tevő állapotokon, másrészt hatékony propagandagépezete segítségével apróbb változásokat felnagyítson, harmadrészt pedig későbbi intézkedésekről annyit beszéljen, hogy azok szinte már „hatni” kezdjenek. Mindez elméletileg akár működőképes is lehet, hiszen ne felejtsük el, 2006 nyarán – még az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt - sem a már érezhető döntések, hanem sokkal inkább a lábhoz tett fegyver politikája és a megszorításokról való beszéd (!) kizárólagossága miatt indult el először a lejtőn az MSZP. A Fidesz számára a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha politikai ellenfeleinek sikerül elérniük, hogy minden szem az adócsökkentés kérdésére irányuljon, mert ebben az esetben a fentebb említett kommunikációs lehetőségek hatóköre korlátozott lehet. Kövér László most megtette azt a szívességet, hogy elindította ezt a vitát, amely – ha felerősödik és folyamatosan napirenden marad - könnyen az új, még meg sem alakult kormány első hitelességi válságához vezethet.

Márpedig az előzmények fenyegetők: a Fidesz annyit profitált a szocialisták hitelvesztéséből, és annyira erre a kérdésre építette fel az elmúlt években a politikáját, hogy a választók minden bizonnyal a korábbiaknál is érzékenyebben reagálnának arra, ha velük kapcsolatban is szóba kerülhetne az emberek megtévesztésének lehetősége. Félreérti – vagy félre akarja érteni - a helyzetet, aki azt állítja, hogy már Őszödnél jár a Fidesz, de az tény, hogy Kövér László mondatai ebbe az irányba is mutathatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr281940610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választás 2010/2 | Kampánycsend, kétharmad stb... 2010.04.25. 00:34:20

Kedves Olvasóim!Engedjétek meg, hogy a 2010-es választások második fordulójának "posztlavináját" is egy fontos idézettel indítsam:A 2/2007. (III. 19.) OVB állásfoglalás a kampánycsend egyes kérdéseiről 10. pontja szerint:  "10. Az á...

Trackback: Adócsökkentési mizéria: Mit ígért a Fidesz? (+videók) 2010.04.23. 13:59:13

Kövér László egy komlói lakossági fórumon a Fidesz adócsökkentési terveivel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a cikl...

Trackback: Mi lesz Orbánból, Megyó vagy Fletó? 2010.04.22. 10:39:35

Orbán útelágazódáshoz érkezett. A tegnap történtek (Kövér elszólása az azonnali adócsökkentés elmaradásáról, és Orbán gyors cáfolata) újra aktuálissá teszi a kérdést: Melyik elődjét követi az új kormányfő? Medgyessy azzal kezdte, hogy betartotta m...

Trackback: "Kiürülhet az államkassza" és ami utána jön 2010.04.22. 09:26:15

"A második fordulóig kiürülhet az államkassza"-nyilatkozta a Szijjártó gyerek. Innentől már tudjuk, hogy mi fog történni:A Fidesz a második fordulóig ezt kommunikálja majd. Esetleg még "bizonyos forrásokból értesül" is róla, hogy eg...

Trackback: Megszegte-e a Fidesz máris az ígéreteit? - próbálkoznak a szocik 2010.04.21. 21:43:35

Mára ezt kaptuk a szociktól: A Fidesznek szinte egyetlen konkrét ígérete volt, azt is megszegte, jelentette ki Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor 2009. október 10-i nyilatkozatát idézte, miszerint lesz egyszeri, nagyarányú adócsö...

Trackback: Két hír 2010.04.21. 20:05:23

A következő két hír között mindössze bő egy hét a különbség. No meg a tartalom.  Április 12. A leendő kormányfő hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján három konkrét lépést ígért a kormány megalakulása után. Az első és legfontosabb intézked...

Trackback: TOP 10 "Ne csináld már, bazzz!" 2010.04.21. 19:46:47

Az alábbiakban megpróbálom áttekinteni azokat az általam hibának vélt lépéseket, melyeket a Fidesz kormányzó pártként elkövethet az első évében "annak érdekében", hogy leamortizálja a most még meglehetősen nagy társadalmi legitimációját

Trackback: Nem azért de... 2010.04.21. 19:35:04

Üdv, mindenkinek! Nem azért de örülök, hogy olvashattok, mert azt jelenti, hűségesek vagytok. Persze ha nem lennétek, akkor egy remek törvényjavaslattal majd meg lesztek szankcionálva, mint a házastársak. Bevezetjük itt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surko 2010.04.21. 23:48:15

Nem vagyok egy Fidesz szavazó, de kifejezetten aggasztónak tartanám, ha - amúgy az "ígéretüket" betartva - tényleg adócsökkentéssel (érdemi, nem csak valami miniméális látszat) kezdenék.

Medgyesy Péter idején sajnos megtanultam, hogy egy veszélyesebb és károsabb dolog van a hazug politikusnál:
a politikus, aki betartja az ígéretét.

Medgyesy betartotta amit ígért, és ezzel a tettével lejtőre is tette az országot 8 évre...

Akkor már inkább hazudjanak, csak ne okozzanak hasonló kárt.

Az ország nemzetközi segélyen tengődik, hová akarnánk akkor adótcsökkenteni???

Valaki talán nem látja a görög példát???

A legszomorúbb az egészben, hogy a szocik már most megkezdték a demagóg és populista totális ellenzékiséget. Pontosan ugyanazt, mint amit a Fidesz művelt 8 évig...

Szerintük talán jobb lenne ebben a helyzetben adótcsökkenteni? Nyilván ők is tudják, hogy nem. Ésszerűtlen butaság lenne.
De az ország érdeke így ellenzékben már őket sem izgatja - ahogy anno a Fideszt sem izgatta - csak a háborús észjárás, a kormány mindenáron történő opponálása, a minél rosszabb, annál jobb logikája...

Igazolva látom a döntésemet: helyes dolog volt, hogy soha nem voksoltam ezekre a mocskos szocialistákra.

Donor 2010.04.21. 23:50:39

@cellimega: Azért annak a rendszernek is megvolt a varázs. Sokkal kiszámíthatóbb és egyszerűbb volt az élet, még ha nem is volt magas az életszínvonal. Nem hibáztatom őket.
Ezeknek az embereknek a kapitalizmus szenvedés. Én jól érzem magam a kapitalizmusban és a demokráciában, mert jóval nagyobbak a lehetőségeim, persze ha nem fojtanak meg az idióta törvények.

deku82 2010.04.21. 23:53:40

Kedves Gábor!

A kisebb parlament ügyében szeretném leírni javaslataimat, kiváncsi vagyok, mit gondolsz róla.

1. Vegyes, 2 fordulós választási rendszer megtartása;
2. Kisebb létszámú parlament, 200 fő;
a. 100 egyéni körzet (kb. 80e fős új körzetek meghatározása)
b. 100 listás hely, ezek kiosztásánál egy átlátható elv:
minden, a listás szavazáson elért 1% = 1 képviselő.
3. A 2.b pontból következik: a parlamenti küszöb eltörlése!
4. A választás 2. fordulójába csak a 2, legtöbb szavazatot
kapott jelölt jut be => nem lennének visszalépések.
5. A listán bejutott képviselőknek nem járna mentelmi jog;
6. Az evk-t képviselő honatya viszont legyen visszahívható:
50e aláírás esetén időközi választás megtartása.

ui: Ezek után ha egy párt egyedül akar kormányozni, akkor 101 képviselővel kell rendelkeznie. Pl:
Nyer 56 evk-ban, és a listája kap 45%-ot.

ui2: Ha a mostani választás így lett volna, akkor a Fidesznek 152 képviselője van (99+53). Ami 3/4-es többség!

Donor 2010.04.21. 23:53:53

@gyilkos fűegér: Lehet hogy nem úgy lesz, de azért ezen rágódni még korai, majd ha jövőre nem csökkentenek adót akkor ráértek megrohamozni a HirTV székházat :)

Ordnassac 2010.04.22. 00:01:35

@deku82: a csapos közbeszól:

Az ötlet nem rossz, de a mentelmi jogos ötleted szerintem alkotmányellenes. Képviselők között ilyen különbségtétel nem tehető.

Ami a visszahívhatóságot illeti, nagy ellenzője vagyok az intézménynek, megfelelő sötét kampány mellett viszonylag egyszerű összeszedni x aláírást, ezzel gyakorlatilag a fél OGY-t ki lehetne torpedózni, ami a stabilitás rovására megy és ki lesz az a hülye egyéni képviselő, aki népszerű intézkedéseken kívül bármit is megszavaz?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.22. 00:06:02

@Donor: én is a fokozatos csökkentésre tippelek, már csak azért is, mert Kövér László most éppen ezt mondta. Szerintem ez nagyon lassan hoz eredményt. Szerintem legfeljebb a gazdasági környezet volt jobb a szlovákoknál, nem voltak ők jobb helyzetben, mint mi most.

sárkányfő 2010.04.22. 00:07:41

@mrs. white:
1. Pont az első pontot azért írtam le, hogy a nagy félrebeszélésben tisztázzuk, hogy bármennyire is dumálunk nagy levegővel hosszan mindenféléről, azért mondjuk ki a lényeget, hogy Orbán Viktor hazudott. Nehogy véletlenül az a látszat alakuljon ki, hogy pártszimpátiádból kifolyólag szét akarod beszélni a nap botrányát :)

2. Félrebeszélsz, nem arra válaszolsz, amit írtam. Retry...

3 Nem vagyok idealista. Az nem idealizmus, hogy nem fogadom el a hazugságokat. Az idealizmus az, ha valaki azt hiszi a politikusak nem hazudnak, vagy ha igen, majd megjavulnak, stb. Ne akard racionálisnak beállítani a saját - amúgy morális természetű - elfogó álláspontodat, pláne ne úgy, hogy közben engem akarsz eltolni a fellegekbe.

4. irtó csúnya csúsztatás, mondhatnám randa. megjegyzésem természetesen az egész posztra kiható bevezető mondatodra szólt, nem egy olyan - ötletszerűen - kiemelt állításra, amit most utólag átértelmezve a kritikámat, a számba akarsz adni.
és hogy is gondolhattad, hogy ellenem egy ilyen manőver be fog jönni?
hárítasz, csúsztatsz, félrebszelész, és még a szavaim is kiforgatod, átértelmezed, érdemben pedig egy pontra se reagálsz. rossz napod van ma, ennyire nem szoktál béna lenni.

5. "Ki nem szarja le"?? Ismétlem: ettől volt hangos az ország nyolc évig. feltó így, fletó úgy, hazudik mindig. ezt letagadni?? meg hogy leszarják? esetleg a csillagokat az égről? ma nagyon mélyponton vagy, erre nem tudok mást mondani, mint hogy ha valaki, ráadásul politikára figyelő az elmúlt 8 évet ebben az országban töltötte, akkor az elképesztő hazugság részéről, ha az ellenkezőjét állítja. te jó ég, ilyet még ki is találni...
és megint támadsz, elfogultsággal vádolsz. te, engem? :)

6. Előbb az fájt, hogy valaki tevőlegesen is hazudik, emiatt törvényt hoz. Most, hogy jelzem, ezt ugyanúgy el lehet mondani a választási költségvetésekre, közlöd, hogy leszarod. Érdekes, előbb még elvi, morális jellegű felháborodást adtál elő, hazaárulóztál amikor Gyurcsány csinálta ugyanezt.
Pedig egy adótörvény össze sem hasonlíthatóan kisebb, mint egy komplett költségvetés, aminek amúgy rengeteg más mellett része az adó is.
A terror háza pedig nem anyagi kérdés, és 100% egyértelműen én se mint anyagi, hanem mint rendkívül durva morális kérdésként hoztam fel. anyagi kérdésként beállítani, amit morálisan kifogásoltam, hogy a halottak emlékét váltják aprópénzre, nagyon gáz, és sajnálom white, de kurvára nem fogom hagyni hogy ilyen primitíven és durván kiforgasd a szavaim.
De egyben igazad van: Horn sokkal demokratább volt Orbánnál is és Gyurcsánynál is. Egy napon se lehet velük emlegetni, pedig ő sem volt valami nagy demokrata, csak hát az utódók a mélybe röpültek.

7. Gááááááz. Hosszú bekezdést építesz fel arra, hogy mindenki hazudik - ezt ugyebár a ma történtek után nem lehet tagadni - de hogy kreálhass egy különbséget, előhozod, hogy Gyurcsány tevőlegesen csalt is. Ami persze igaz, és nem is tagadtam, csak emlékezettelek Kubatovra. Erre a válasz az, hogy az mszp is csal? Figyeled mennyire illogikus vagy? Hogy nem is válaszolsz? Egyáltalán elolvasod amire válaszolsz?

8. És? megint tök másról beszélsz. Egyértelműen arról beszéltem, hogy a fidesz is megszavazta a 100 napos progikat. A válaszod ezt még csak nem is érinti. Magadnak be tudod adni, hogy érdemben válaszolsz? Tök szét vagy esve, nincs logikai váza a válaszaidnak.

9. Nem hazudok, kikérem magamnak, te írtad, idézem:
"Nekem igenis megfelel az hogy azt mondják 6-8 év múlva itt leszünk és addig ez és ez fog történni és ha nem a fidesz kormány akkor aki utána következik de folyamatosan csökkentesen adót vagy Áfát vagy bármit. Lényeg az hogy kiszámítható legyen mi fog történni hat év múlva." Az utolsó mondtot kiemelném, mert ugyebár reagálásom lényege erre irányult.
Ezzel együtt ez a válaszod sincs köszönő viszonyban sem azzal amit írtam, hihetetlen milyen gyengén térsz folyamatosan a lényeg elől.

bariga 2010.04.22. 00:08:36

@Donor: Jövőre valószínűleg más TV már nem is lesz

Botya 2010.04.22. 00:11:27

@ó jaj: megint adtál egy nagy pofont, büszke lehetsz magadra...

deku82 2010.04.22. 00:12:17

@Ordnassac: alkotmányellenes? Azt hittem, hogy 2/3-dal lehet módosítani, hogy ne legyen az. Ami a visszahívhatóságot illeti, 80e választóból max. 60e aktív. Ha ebből 50e szeretné visszahívni a képviselőjét, akkor már nagyon nagy, öszödszintű a baj... Szerintem! :)

sárkányfő 2010.04.22. 00:15:49

@audi26: Bocsi, ha kiforgatják a szavaim, meg hülyének nézne, félrebeszélnek, stb., akkor nem hagyom magam. hogy te ezt pofonnak minősíted, az meg azt jelzi, hogy tőled sem áll távol mások tetteinek átminősítése.

tcom 2010.04.22. 00:31:54

@Surko:

Nem reménytelen az adócsökkentés. Csak bátorság kellene hozzá. Egy adócsökkentést persze csak akkor lehet megtenni, ha a kiadásokat csökkentik, de drasztikusan. Nem hogy nem jut pénz a falusi iskolák költségeinek átvételére, az orvosoknak nyugati bérre, 13.havi nyugdíjra és egyéb debileknek való ígéretekre.
Orbán így is úgy is vesztese lesz a köv. 4 évnek. Ha betartja az ígéreteit, vagy csak helyben toporog, akkor őszödi beszéd lesz, ha adót csökkent és rendbeteszi az országot, akkor meg a sok vesztes inaktív és az ígéreteknek bedőlő hívek lesznek mérgesek: őszöd.
De ezt saját magának köszönheti.

Bummer 2010.04.22. 00:35:37

Micsoda jós lett hirtelen mindenki, hogy mit fog tenni a Fidesz. Nem lehetne legalább felvetni, hogy mielőtt kijelentjük, hogy "megszegte a választási ígéretét", legalább várjuk meg 2010. december 31-et?

Surko 2010.04.22. 00:35:58

Ott kezdődik a gond a közéletben, amikor - mint a gumicsontot - már megint arról a baromi lényeges kérdésről kezd el folyni a vita, hogy vajon hazudott-e x vagy y.

ahelyett, hogy mondjuk arról beszélnének a tisztelt politikusok, és esetleg a társadalom többi tagja is, hogy kívánatos-e most adót csökkenteni, van-e reális lehetőség rá, és ha igen, akkor kinek és hogyan mérsékeljük az adóterheit?

Ez politika lenne.

Ehelyett megint szarrágás és lényegtelen mellébeszélés, politikai színjáték zajlik.

Őszintén ki a f@szt érdekel, hogy ki és mikor hazudott? Leszarom. Nagy ívben.

De az adórendszer átalakításának módjáról és időzítéséről, ütemezéséről örömmel hallanék javaslatokat.

Minden politikai párttól, beleértve a titkolózó Fideszt és a hazugsággal vagdalkozó szocialistákat is.

A politikának nem másnak kellene lennie. elég lenne, ha a politika tényleg a politikáról szólna a bulvár helyett...

Ez a ki és mit hazudott dolog a story és a blikk színvonala... Csak itt a celebek Lendvai, Mesterházy, Kövér és a többiek. Bravó!

Ordnassac 2010.04.22. 00:41:18

@deku82: ergo írjuk bele az alkotmányba, hogy csak a képviselők egy részének van mentelmi joga (ezzel egyúttal azt is beleírjuk, hogy milyen választási rendszerünk van, ami szokatlan egy alkotmányban). Főleg, hogy a képviselők egyenlőségének alapelve is sérül vele, ami nem hiszem, hogy túlságosan szerencsés.

Ekkora aláírásszám meg csak formálissá teszi a visszahívhatóságot, ergo csak szelepleengedőnek van, gyakorlati haszna nem lenne sok.

demagofób 2010.04.22. 00:42:27

Ezek után azért én elvárnám, hogy ki álljon OV (ne valamelyik megmondó ember) és kimondja nyiltan, hogy nem lesz adóemelés! Mert ugye az, hogy nem lesz adócsökkentés az nem zárja ki, hogy

nem lesz adóemelés!

Mondván, hogy az átalakításhoz pénz kell.

deku82 2010.04.22. 00:53:38

@Ordnassac: Igazából nem jutott eszembe semmi okos, hogy hogyan legyen megoldva a listás képviselők visszahívhatósága...

Szerintem is inkább jelképes, de fontos intézmény: a képviselő ne éljen vissza a 4 évre kapott bizalommal, de mások se éljenek vissza a visszahívhatósággal.

tcom 2010.04.22. 00:54:12

@Bummer:

Kövér őszintesége megint elindítja a találgatásokat. Kövér nem szokott mellébeszélni. Már korábban is azt mondta, hogy a Fidesznek ez lesz az utolsó esélye a következő 4 év. Az adócsökkentés pedig szemrebbenés nélküli ígérete Orbánnak.
Továbbá lehetetlen az ígéreteket betartani.

panelburzsuj 2010.04.22. 00:54:53

@Surko:

Honnan veszed, hogy a Fidesz titkolózik?

Mi van, ha csak egyszerűen maga se tudja, mit és mikor lépjen?

Tanácstalan. Képtelen eldönteni. Fingja sincs.

Vagy ezt az opciót valami természettörvény tiltja?

aum 2010.04.22. 01:23:40

"Változás" - hirdette a Fidesz
"Change" - ez pedig Obama fő kampányszlogene volt
Másfél évvel Obama megválasztása után óriási a kiábrándultság.
Épp tegnap láttam a Tea Party-ról egy riportot, ami gyakorlatilag egy adócsökkentés párt. Bár rasszizmussal, Obama ellenességgel vádolják őket, ők hangsúlyozottan nem az elnök személye miatt kampányolnak egyre nagyobb sikkerrel.
Obama blöffjéről már film is készült:
www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

Ordnassac 2010.04.22. 01:30:14

@aum: ja, a Tea Party-sok azok, akik állandóan azzal jönnek, hogy Obama nem Hawaiin, hanem Kenyában született, ergo nem lehet elnök; ők azok, akik szocializmust kiáltottak az eü-reform során, kiabálva olyanokat, hogy a Medicaid, illetve Medicare jutattásaikat nem adják (holott azt az államtól kapják), miközben azzal kampányoltak, hogy gyerekgyilkos lesz az új eü.; ők azok, akik kvázi irányíthatatlanná tették a Republikánus Pártot (ők azok, akik tisztasági tesztet akarnák átvezetni a párt jelöltjeit, ezzel jelentősen veszélyeztetve azt, hogy visszanyerje a párt a kongresszust). Mennyire komolyan vehető társaság ez?

aum 2010.04.22. 01:44:23

Aki elhitte a gazdasági analfabéta, számítógépet nem használó, mobiltelefontól irtózó Orbánnak, hogy idén adócsökkentés lesz, az hisz a Télapóban is.
Ugyan, hogy kommunikáljon a Fidesz ezekkel a szerencsétlenekkel? Ha megmondja az igazat, a szocik hazudnak egy jó nagyot és a nép megint őket választja.
Az is nyílvánvaló, hogy Orbán körülvette magát tövig benyaló szakértőkkel, úgyhogy örüljünk, hogy ezek szerint mégis szóltak neki, hogy baromság, amit mondott.
Talán Demján lehetett az egyik, aki szerintem jól látja a helyzetet és akire hallgathatott Orbán.

aum 2010.04.22. 01:56:56

@Ordnassac: Én tegnap hallottam róluk először (magyar ATV), úgyhogy csak annyit tudok róluk, hogy népszerűek.
A jelenségről és a párhuzamokról jutott eszembe, hogy Orbán is könnyen úgy járhat, mint Obama.
Obama nyílvánvalóan báb, Orbán talán nem, de bízni egyikben sem bízhatnak az elnyomottak.

Bence24 (törölt) 2010.04.22. 01:57:23

Csak az első pár kommentet olvastam el, de azokra szeretnék reagálni, akik szerint már el lett mondva, hogy 4-6 év alatt lesz adócsökkentés. De az is el lett mondva, hogy lesz csökkentés idén és jövőre (OV), meg hogy minél nagyobb a baj, annál inkább adót kell csökkenteni (ua.). Most kiderült, hogy nincs semmi baj, mivel nem csökkentenek adót...

Persze, nyilván én sem arra számítottam, hogy azonnal lesz valami hűdekomoly vágás, de arra igen, hogy a 4 évnyi csökkentés fokozatosan, évről évre adódik össze. Idén pl. összevonnak pár kisadót, egyszerűsítik, így olcsóbbá teszik a befizetést, jelképesen leviszik a tb-járulékot 0,25%-kal, ilyesmi. Az, hogy Kövér kijelentette, idén az ég világon semmi nem lesz, letaglózott.

Pacsapapa 2010.04.22. 02:22:21

@ó jaj: Semmi kétség, Te vagy itt a legokosabb ember. Jól helyreteszed ezt a sok hülyét. Te aztán tudod a tutit. Te aztán tudod az egyetlen jót, osztani az igazságot. Ne ugráljon itt a sok bugris. Kincs egy ilyen ember a hozzászólók között.
Jó lehet az a küldetéstudat, amit sugárzol.

Felvilágosítanál engem is, bizonyára szintén "fidesz-hályogos", mucsai, primitív alakot, hogy az elmúlt 8 évben miért nem tudta ez a jólképzett, intelligens, a reformoknak elkötelezett XXI. századi bal-liberális politikai elit megvalósítani azt a sok jót amit az ország érdekében tenni akartak, vagy tenniük kellett volna parlamenti többségük birtokában? Vagy miért nem tudták elhitetni, hogy az jó az állampolgároknak, amit meg akarnak valósítani. Kevés volt az idő rá? Azorbán zsebében volt a szócső, a baráti sajtó?
Kapaszkodók a válaszadáshoz, hogy az elfoglalt, szorgos két kezedet egy kicsit segítsem:
-Jóléti rendszerváltás 2002. Van pénz mint pelyva.
-Kormányváltás 2004 szeptember (Miért kellet azt a jóságos, okos, szakember, a nép jótevője Medgyessy elvtárs-urat leváltani?)
-Jött a nemzet megmentője, az üstökös, a dinamikus menedzser, a Magyarország Nyrt felvirágoztatója.
- Trükkök százai, amikről nekünk nem kell tudni.
- 2006 január, ÁFA csökkentés 25%-ról 20%-ra
- 2006 május a II Gyurcsány kormány
- az EU-t nem lehet tovább kreatívan tájékoztatni, a trükkökből nem működik már mind
- 2006 nyara ÁFA növelés 15%-ról 20%-ra (A kedvezményes ÁFA körben, pl. élelmiszerek, ami a csak fizikai létfenntartásra képes tömegek életét nehezíti!)
- öszödi "igazságbeszéd" a műveletlen tömegek tudomására jut, akik nem képesek azt megérteni
-konvergencia program
-EÜ reform, vizitdíj, kórház bezárások, kórház privatizáció
- Többiztosítós model
-Nyugdíjreform tervek
-Kormányzati negyed, papíron, xx Mrd Ft kiadás
-4-es metró, komédia
-2007 Malév privatizáció 200mFt-ért/ majd 95% visszavásárlása 25Mrd Ft-ért 2010-ben. Nem akármilyen üzletemberek ezek, valamit nagyon tudnak.
- Új tulajdonosi program, új tulajdonosok nélkül
- Minden privatizált kórház csődje, vissza az állami/önkormányzati fenntartóhoz
-EU-s pénzek felhasználásának szerény mértéke (10-15%), még jó, hogy vannak pozitív projekt példák is: Kutya-wellness, 40 cm-es kilátó 32 mFt-ért, kutyafitnesz. Ugye milyen zseniális értékteremtő termelő beruházások.
- 2008 jön a világválság, IMF és EU segítséggel mentőövet kapunk
- Az ország "legtehetségesebb" (vannak akik itt más, közel sem hízelgő jelzőt használnak szintén felsőfokkal) politikusának felcsillan a remény, a válságban összefogja nemzetét, csak hát ez a derék ember követők nélkül magára marad. Még a pártelnökséget is elveszti, párttársai is nélküle remélnek kisebb bukást a választásokon.
-Hosszas szánalmas keresgélés után megtalálják méltó utódját, akinek már nincs túl sok ideje sok jótéteményre, de legalább nagy hibák elkövetésére sem.
-Államadósság:
Horn kormány
1997 december 31. 5 370 Mrd Ft GDP 62,9%
Orbán kormány
2001 december 31. 7 719 Mrd Ft GDP 51,5 %
Medgyessy, Gyurcsány I. II., Bajnai kormányok
2010 március 31. 19 411 Mrd Ft GDP 83% (2010 évi GDP MNB becslés)
Adatforrás: akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
2009 őszétől végjáték, napi gyakorisággal hírek letartóztatásokról, korrupciós ügyekről, gyanús ügyekről Mind kormánypárti, főként MSZP, a többi SZDSZ.
Biztosan "azorbán" találja ki őket.

Most akkor, a választópolgárokkal van a baj, mert olyan buták, hogy nem a már bizonyítottan jót választják (MSZP), nem látják azt a hatalmas fejlődést, amit a fenti felsorolásból a vak is láthat?
Vagy annak van igaza, aki azt mondja, hogy még mindig olyan sok megtévesztett ember van az országban, hogy összejön ilyen sok szavazat, 19% az MSZP-nek? A bűntársak már kimúltak, kinyírták egymást, pedig nekik még kevesebb botrányuk került napvilágra eddig (SZDSZ, MDF).

Már csak benned bízom, hogy meg tudod világítani sötét elmémet. Remélem nem pofonnal küldesz el engem is, mint sokakat, mert akkor örökké buta maradok.

parttalan 2010.04.22. 03:27:45

@cellimega: " Ha ők kádáriak, akkor mi az oka annak, hogy a régi világ iránt nosztalgiát érzők egységesen az mszp-re szavaznak?"

:)))))))))) Ez hatalmas. :))))))))))))

weirds 2010.04.22. 04:33:46

Az embereket mindig át fogják baszni a politikusok, MINDIG! Aki most azt hiszi, hogy ezért mert nem lesz adócsökkentés, a Jobbikot kell választani 4 év múlva mert h az milyen kibaszott hiteles az naiv, ők is átbasznának mindenkit a palánkon ha lenne rá lehetőségük. Annyit tehetünk, hogy máskor nem adunk ekkora erőt egy kormány kezébe...persze ezt mind úgy mondom, hogy még el se kezdődött a Fidesz kormány munkája. A baj az, hogy félek 3 év múlva is ugyanezt mondanám :(

mindenki költözzön el, ez egy megoldás :)

SzaGyu 2010.04.22. 05:12:54

Majd 4 év múlva csökkentenek, majd 4 év múlva jobb lesz...
Hát igen. FIDESZ-nél is kifog borulni a csontváz mert "APU KEZDŐDIK!" Már mint a hazudozás.

Az MSZP-SZDSZ is csökkentett igaz, nem sokat ért. Amikor megnyerték a választást vissza is vonták.
Ez a kormány is ÖSZÖD-RE megy, utána meg a süllyesztőbe.

FIDESZ! Szerintetek belehet még csapni a magyar embereket?
FIGYELÜNK RÁTOK, DE NAGYON.

SzaGyu 2010.04.22. 05:48:43

Majd 4 év múlva csökkentenek, majd 4 év múlva jobb lesz...
Hát igen. FIDESZ-nél is kifog borulni a csontváz mert "APU KEZDŐDIK!" Már mint a hazudozás.

Az MSZP-SZDSZ is csökkentett igaz, nem sokat ért. Amikor megnyerték a választást vissza is vonták.
Ez a kormány is ÖSZÖD-RE megy, utána meg a süllyesztőbe.

FIDESZ! Szerintetek belehet még csapni a magyar embereket?
FIGYELÜNK RÁTOK, DE NAGYON.

SzaGyu 2010.04.22. 05:49:19

A politikai nézetek soha nem lesznek egymással kompatibilisek és nem egymással kellene vitatkozni.
Mindegy már az: Ki a FIDESZ-es, MSZP-s, JOBBIK-os, ... !
Azt kell nézni, hogy ki hazudik és ki nem.
Kontroll alatt kell tartani a mindenkori kormányt, és ha választási ígéreteihez képest hazudik, vagy ellentétesen cselekszik azt 4 év múlva le kell váltani.
Le kell váltani akkor is, ha a ciklus végén hoz olyan intézkedést, hogy ime; Tessék-lássék: kolbászból van a kerítés.
Ez lenne itt a lényeg! Tanulja meg a politikus, hogy a kampányban és ellenzékben nem lehet csak azért szépet és jót mondani, hogy megnyerje a választást.

Az emberek kimondottan azért szavaztak a FIDESZ-re, mert a sok rossz között ők mondtak olyanokat amivel a szinte 2/3
egyet értett.

Ha nem volt elég 20 ból 16 év ellenzék és nem tanultak meg rendesen a leckét (úgy látszik nem) akkor vissza fognak menni talán újabb 16 évre.

Nem kell a FIDESZ mellett magyarázkodni csak azért mert a tagkönyv zsebben van! Ettől még nem lesz olcsóbb a kenyér!

Figyelni kell, és kellően reagálni. A FIDESZ egyébként nagyon fél a JOBBIK-tól. Megjegyzem joggal.

Ha a FIDESZ így folytatja (hazugságokkal) akkor négy év múlva "jobbra tarts" lesz a vezényszó.

SzaGyu 2010.04.22. 06:08:01

@Pacsapapa: Te kis okos. Te a költségvetésre hivatkozol meg minden másra, de minek? Ezzel véded a FIDESZ-t?
Miért? Ők nem tudták milyen a költségvetés? Dehogy nem!
Ők nem láttak bele a dolgokba? Dehogy nem! Mindent tudtak és láttak. Mert ugyebár ha a kormány nyilatkozott a dolgokról, akkor nem telt el egy óra, és már a FIDESZ rögtön annak ellentételesen nyilatkozott!

Akkor még is csak bele láttak a dolgokba, ugye?
De ha nem láttak bele és csak taktika volt, akkor hazudtak. Ugye?

Ennek ellenére ígértek fűt-fát, csak rájuk szavazzunk!
Megtettük. De ez nem jelenti azt, hogy most már övék a világ, azt tesznek amit akarnak és úgy vágják át a népet ahogy akarják!
Elvből védheted a FIDESZ-t, de ettől még nem lesz jobb a sorsod, vagy az már olyan jó, hogy neked nem is kell jobb?

jeangabin 2010.04.22. 06:17:40

@Donor: De a választások közben van most igazán értelme, hogy ne csak azt vághassák a fejükhöz, hogy mit ígértek, hanem föltehessék a kezüket: na igen, de ugyanúgy a kampányban vissza is vontuk!

nestrot10 2010.04.22. 06:20:32

Lőporszagot érzek!--olyan alkotmány módosításokat, választási törvényeket hoz a gonosz törpe és bandája, hogy demokratikus választással le se lehet majd váltani csak FEGYVERREL!
Jó kis polgárháború lesz a 4 éves ciklusban valamikor. Jól érezte a lőporszagot az Orsós Orbán.Csak nem gondolta,hogy őket lövik majd seggbe...hehehe

nestrot10 2010.04.22. 06:25:22

Na erre mondta a őszintén Gyurcsány---hazudtunk éjjel nappal

Ez csinálja a Fityisz banda csak a szöge így hangzana ha lenne a pucájukban vér:
20 éve HAZUDTUNK , köpönyeget forgattunk,.. seggeket nyaltunk, még azokét is akit utáltunk.......hogy a hatalmat végre megkaparintsuk!!!!!

nestrot10 2010.04.22. 06:33:38

Valami komoly " vajat" tud az Orbán kis gonosz törpe fején ( ha beszélne nagyon olvadna a kis "roma csávó" fején)az olaj maffiás Pintér Sándor. Különben ilyen múlttal és a lánya korrupciós nem régi ügye ellenére ..már Kormánytagságot ígér neki az Orsós!
Szép egy banda lesz! Pohl Péteresítik az ügyészséget,( ahogy csinálták eddig is) a Pintért ráuszítják, s elrendelik a pereket azok ellen akit le akarnak " amortizálni" végleg hogy ne legyen ellenfelük... akarnak.......na erre mondom, hogy lesz itt POLGÁRHÁBORÚ! Ez nem fogja tűrni a nem 2 millió seggnyalón kívüli ember!
A Jobbik akiket kitermelt ez a kis seggdugasz ... ..az fogja az első lövést leadni a szarfasz Fityisz bandatagokra!!!!

cellimega 2010.04.22. 07:02:23

@ironic_man:
nem tudom, itt vagy-e már, mindenesetre válaszolok. Alapvetően egyet értek, de:
ha kimondom, hogy a cigányság nagy része segélyekből él, az nem rasszizmus. Ha kimondom, hogy a hazai börtönlakók nagy része cigány, az nem rasszizmus, bár az európai média bűntudatot próbál ébreszteni bennünk.
Ami az utóbbi évtizedekben folyt ezen a téren, az a véleménynyilvánítási szabadság megcsúfolása szerintem.

A tudományban és a közös gondolkodásban sem szabad, hogy tabuként kezeljünk biz. dolgokat.
Az USA-ban vmivel jobb a helyzet ezen a téren (statisztikák nyilvánossága). Pl. Chicagóban az összes gyilkosság 5%-át követik el fehérek.
en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Chicago

Ennek leírásával rasszistává váltam?

Az igazság segíthet a gyógyulásban. Pl. ha leírják, hogy a magyarok rengeteget isznak nemzetközi viszonylatban (májbetegségben meghaltak aránya erre utal), akkor magyarként elgondolkodom, hogy helyes-e, ha szüleim generációjának életmódját követem.

cellimega 2010.04.22. 07:03:15

@ironic_man:
nem tudom, itt vagy-e már, mindenesetre válaszolok. Alapvetően egyet értek, de:
ha kimondom, hogy a cigányság nagy része segélyekből él, az nem rasszizmus. Ha kimondom, hogy a hazai börtönlakók nagy része cigány, az nem rasszizmus, bár az európai média bűntudatot próbál ébreszteni bennünk.
Ami az utóbbi évtizedekben folyt ezen a téren, az a véleménynyilvánítási szabadság megcsúfolása szerintem.

A tudományban és a közös gondolkodásban sem szabad, hogy tabuként kezeljünk biz. dolgokat.
Az USA-ban vmivel jobb a helyzet ezen a téren (statisztikák nyilvánossága). Pl. Chicagóban az összes gyilkosság 5%-át követik el fehérek.
en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Chicago

Ennek leírásával rasszistává váltam?

Az igazság segíthet a gyógyulásban. Pl. ha leírják, hogy a magyarok rengeteget isznak nemzetközi viszonylatban (májbetegségben meghaltak aránya erre utal), akkor magyarként elgondolkodom, hogy helyes-e, ha szüleim generációjának életmódját követem.

László56 2010.04.22. 07:13:09

Szép jó reggelt Mindenkinek

Adócsökkentés ? Nem fog menni ? Ebben az évben nem fog menni ? Fog e menni egyáltalán ? És legfőképpen kinek az adócsökkentéséről van szó ? Mert a legtöbben a saját adójukra gondolnak. Hibásan ! A politikai elemző is téved ha azt hiszi hogy az adócsökkentést csak a politikai szavahihetőség vagy éppen a politikai károk szemszögéből nézheti. Mert itt sokkal többről van szó. Amúgy is szegény elemző. A Népszabó máris rátolta az összes ebből adódó kellemetlenséget. Mert hát Török Gábor írta.... nol.hu/archivum/_mar_a_hatalomra_kerules_elott_hitelet_vesztheti_az_orban-kormany_.

De mit is engedhet meg magának az ország gazdasága. És főleg miből. Ez itt a fő kérdés. Éppen a gazdaságunk gyengesége miatt a személyi jövedelmi adó csökkentéséről szó sem lehet. Nagy csalódás az itt posztolóknak is ha a saját adójuk csökkentésére gondoltak. Pedig a FIDESZ sem beszélt soha másról mint a nagy gazdasági szereplők adócsökkentéséről. Tehát a vállalkozásokéról. Csak éppen a munkavállalók szívesen beleinterpretálták a sajátjukét is. Pedig arról szó sem volt soha. Még a munkáltatók adócsökkentése is csak úgy fér bele ha azt kölcsönökből kompenzálják. Tehát a következő nemzedék rovására. Ennek örülni viszont nagyon rövidlátó nézőpont.

Tehát minden adócsökkentéssel tovább eladósítjuk azt a fiatal generációt amelyik itt posztol az adócsökkentésért. Nem tudván hogy ezt ő fogja megfizetni. Még pedig kamatos kamattal. De akkor mi értelme van az adócsökkentésnek ? Gazdaságilag erős országokban nagy élénkítő szerepet játszik, ami a munkahelyteremtést és az áruk forgalomnövekedését szolgálja. Evvel az adócsökkentés kifizeti önmagát és gazdasági szabályzó szerepet játszik. Gazdaságilag gyenge országokban viszont nagy a rizikó hogy a következő generációt megterhelik, de a gazdaság élénkítő hatása elmarad. Nesze semmi, fogd meg jól. De honnan jön az a különbség hogy egyik országban funkcionál a másikban meg nem ?

Itt az országok politikai és gazdasági felépítésének a szisztémája játszik nagy szerepet. Országokban ahol az adócsökkentés funkcionál éppen azért erősek gazdaságilag mert a politikai és gazdasági berendezkedésük megfelelő hozzá. Ami nálunk sajnos hiányzik. Ebből következik az a hatalmas rizikó is amit a FIDESZ magára vesz a következő nemzedék rovására. Megteheti, hiszen ha el is bukik vele, a következő nemzedéknek akkor is fizetni kell. Adócsökkentés ? Megérte ? Ennek a generációnak egész biztos. A következő generáció meg kit érdekel. Minket, fiatalokat kell hogy érdekeljen.

jjulie 2010.04.22. 07:20:22

elfelejtettek az orbánista papagájok valamit sulykolni a 8 évük alatt, az pedig a következő: amit most mi ellenzéki szerepben művelünk, azt kérjük nem csinálni valünk szemben, ha majd mi leszünk a főnökök, és amiket most mi itt szajkózunk és ahogy viselkedünk, azt kérjük elfelejteni, és ha majd főnökök leszünk, kérjük legyen velünk szemben mindenki úriember, nem úgy ahogy mi csináltuk

ezt mind elfelejtették szajkózni a fideszpapagájok

(a szajkózó papagáj: hmm... nem is rossz állatkert)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.22. 07:24:18

A fidesznyikek élősködők, bűnözők és járadékosok.
Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se.

mindentudoka 2010.04.22. 07:25:30

Semmi különös nincs ebben.
Juniusra lesz kormány, aztán nyári szünet, aztán önkormányzati választás.
Bár a nyári szünetet rendkivüli helyzet miatt kihagynám Orbi helyében.
Jó adó jogszabályokat nem lehet 2 hét alatt csinálni. De lehet jelképesen csökkenteni. (pld 1 %)

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.22. 07:27:48

@deku82: "3. A 2.b pontból következik: a parlamenti küszöb eltörlése!"
nem szabad, eltörölni, max vigyük le 1%-ra.
A lengyeleknél volt szabályos patthelyzet akárhány éve emiatt, mert a bejutott 10-20 párt kb. semmiben se tudott megegyezni.

Nahoten 2010.04.22. 07:32:23

Kövér nem mondott semmi meglepőt.

Orbán 1998-ban is megígérte az "egyeszeri nagyarányú adócsökkentés"-t (sic!), azután természetesen nem tartotta be ígéretét.
Most sem fogja.

jjulie 2010.04.22. 07:38:10

a horthy 24 évig élt meg abből hogy ádáz kommunista ellenes volt, a viktor most hányadik évében jár is? had számoljak.....hmmm, bizony közel van a mintaképének teljesítményéhez

cambridge.on 2010.04.22. 07:50:19

Már elkezdődött!
Anyus hozd a széket! Gyere, nézzük együtt!

agentT 2010.04.22. 08:01:07

Azon gondolkodom, hogy jelöltetem magam a héten lakóbizalminak. Szeretném mindenki bizalmát elnyerni, ezért
a, az értelmesebbek kedvéért értelmeseket fogok ígérni
b, a hülyéknek pedig elárulom, hogy ha a engem választanak, aranyból lesz a kukatároló ajtaja. Ha ezt megteszem, az értelmesebbje még
c, jó humorú gyereknek is fog tartani, és még inkább rám fog szavazni

Most komolyan, nem tudom máshoz hasonlítani az Orbán-adócsökkentés polémiát, mint mikor azon agonizált a köz, hogy Vona kétharmados Jobbik győzelmet lebegtetett. Jobbik szavazóként jelentettem ki akkor, hogy csak hülyének tudom tekinteni azt, aki benyalta az elnök úr dumáját.
Na most Viktor (környezete) kihátrál a nagyarányú idei adócsökkentés eszméje mögül. Húúúúú aztamindenit.

Komolyan érdeklődöm, ha az új kormány felállta után két héttel ("két hét alatt rend lesz") lesz valahol egy tyúklopás, akkor megint megszegett ígéretekről lesz a nyávogás? agyam elhagyom.
Felmérések szerint egy átlagos ember naponta kétszázszor hazudik. Szerintem a politikusok egy-két nagyságrenddel fentebb mozognak.

Ja, és a "Horthy" az nagy "H". Tekintetbe véve, hogy a hátsójából vígan ki tudott volna rázni a Kormányzó úr egy olyan elitet, mint ami itt lelhető.

sice 2010.04.22. 08:03:31

@agentT: na ez végre reális!

panelburzsuj 2010.04.22. 08:03:43

@Pacsapapa:

Hadd ne cifrázzam: az érdemelné a legnagyobb nyaklevest, akinek a Fidesz vagy fideszhívek kritizálásáról reflexszerűen a "Deháta maszopis!" rigmus bukik ki a száján.

Fixáljuk: lehet egyszerre sötét mindkét párt. Sőt: egy hosszú évtizedig döntően kölcsönösen egymás sötétségéből éltek. Az ország, a köznép, a jövő kárára. A nemzet kárára.

A két "nagypárt" eredményeinek az ÖSSZEGE a roppant kevés.

(Parasztul: jobb ha kussol, aki vállig szarban gázolva csak azzal tudja bizonygatni helyzete kiválóságát, hogy bezzeg a másiknak a szájáig ér.)

panelburzsuj 2010.04.22. 08:05:37

@parttalan:

Halamas mondás.

Csak fogalmunk nincs arról, hogy tényleg úgy is van-e.

Red Fox 2010.04.22. 08:16:02

@Donor: Egyértelmű, hogy a kormánynak kell előbb csökkenteni az adókat olyan mértékben amit be lehet fizetni rendesen.
De ha a kormány csökkentett akkor jogosan elvárható, hogy a vállalkozó rendesen be is csengesse a mit be kell neki.
Ez csak így működhet.
Több példát lehetne erre hozni mint az ellenkezőjére.
Jelenleg az állam szemet huny a fekete gazdaság felett.

masni55 2010.04.22. 08:20:19

@Red Fox: Mert csak így lehet jut is marad is.:)

panelburzsuj 2010.04.22. 08:26:17

@Red Fox:

Brutális változást jelentene, ha az adójogszabályok semmit nem változnának az idén, ám az alkalmazásuk a korábbinál nagyságrendekkel korrektebbül történne.

Az én olvasatomban a korrektség két főirányt jelentene:

- a kicsit és nagyot egyaránt sújtó, de nem egyformán terhelő bírságok kierőszakolása csökkene

- a nagy adóelkerülések felderítése és a nagy tartozások behajtása erősödne

masni55 2010.04.22. 08:26:18

Megjegyzem, a mai rendszerekben nem lehet eleget tenni a pénz termelőknek is, és a pénzfogyasztóknak is. (És itt döntse el mindenki, hogy melyik-melyik.:) )És ez nemcsak nálunk érvényes. Ehhez teljesen át kéne alakulnia a gondolkodásnak. Ha én választást akarok nyerni (tömegeket), akkor a pénzteleneknek ígérgetek, ha megválasztanak, akkor meg pénzre van szükségem. Hopp.:)

László56 2010.04.22. 08:35:07

@Red Fox: „De ha a kormány csökkentett akkor jogosan elvárható, hogy a vállalkozó rendesen be is csengesse a mit be kell neki. „ Írta Red Fox.

Milyen igaz. De ahhoz hogy egy vállalkozó becsengesse a szükségest megfelelő társadalmi gazdasági és politikai körülményeket kell teremteni. Mivel ez hiányzik és ennek a megteremtése évekig tartó feladat, az adócsökkentést meg rögtön várják, ennek a következménye csak az lehet hogy az adócsökkentéssel leterheljük a következő generációt. A vállalkozó pedig a politikai körülmények hiányában nem fog becsengetni. Nesze semmi fogd meg jól.

Dekatlon 2010.04.22. 08:35:24

Mégis mennyiből tartott volna Kövérnek ezt a beszédet 2 héttel később mondani? Bízok a szellemi képességaiben annyira, hogy ez nem volt véletlen.
Úgy tűnik, hogy az MSZP mindent megtesz a Fidesz 2/3-áért (bénázás az LMP-vel, lagymatag kampány), a Fidesz meg mindent megtesz ellene.

Mint az egyszeri tyúk az udvaron:
- Ha megállok a kakasnak, kurvának néznek, ha elszaladok, hülyének néznek, szoval inkább megbotlok! :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.22. 08:47:25

@deku82: én is pont ilyenre gondoltam, azzal a különbséggel, hogy lehetne továbbra is parlamenti küszöb. az ilyenek, mint az ibolya-mdf nem jussanak be többé.
@Dekatlon: én is emiatt aggódtam: a fidesz mindent megtesz ellene. iszonyat rosszul kampányoltak, de hál'istennek az mszp is.
az, hogy most azonnal nem lesz adócsökkentés, úgy gondolom teljesen nyilvánvaló. senki ne várja el a kormánytól, hogy a szarból várat építsen. viszont ez nem jelenti azt, hogy most akkor még rosszabb lesz minden. logikus, hogy először a fölösleges kiídásokat kell megszűntetni, a költségekert csökkenteni, és minél több lopott pénzt vissza szerezni. pl a hagyó most az összes bkv-fkf lopott pénzét befektette pár dologba, amiket elpasszolt rokonoknak és haveroknak. a fidesz 2/3-adja arra jó, hogy ezeknek a visszavételét törvényessé lehet tenni.
sajnos még sokan nem fogták fel, hogy a 2/3 nem az embereknek árt, hanem az mszp-szdsz-mdf brigádnak.

tölgyes 2010.04.22. 08:48:42

@gyilkos fűegér: Diszkrét kérdés: ki az aki most kormányoz... Ezt a szöveget a kormányalakulás után tessék mondogatni.

Everred 2010.04.22. 08:50:07

Egy széteső, átalakulóban lévő, saját belső harcaiban emésztődő MSZP mellett szerintem a Fidesznek kár aggódnia, akkor is nyer 2014-ben, ha 80 százalékos adókulcsot vezet be.

A hozzászólásokból is az jön le, hogy a többségnek mindegy, mit mondtak eddig és mit fognak tenni ahhoz képest, teljesen elfogadottnak tűnik az az álláspont, hogy a hatalomra kerülés előtt akármit lehet ígérni, az nem számít.

Roy 2010.04.22. 08:54:37

@demagofób: Dehohy nem lesz adóemelés.
Lesznek még elbocsájtások, kerületek, megyék összevonása.

cambridge.on 2010.04.22. 08:55:47

@mrs. white:" Nem tom érzékeledd-e hogy az ellenzéknek semmi más szerepe nincs mint tükröt állítani a kormány elé. A felelősség nem az ővé, sőt vicces módon ellenérdekelt a sikerben, ezért az összes ellenzék összes megnyílvánulását így kezelem. Csodálkozom hogy értelmes emberek esetleg nem."

Nem mindenki érte el ezt a politikai éleslátást. Vannak akik szerint az ország érdeke fontosabb, mint egy párté.

Ez tulajdonképpen beismerése a minél rosszabb, annál jobb elvnek.
Sikerült 8 éves ellenállással a béke feneke alá vezetni az országot kéz a kézben a szocialistákkal.
Nem érzékeled(d)-e egy görbe tükör annyira torzít, hogy az sem hiszi el amit a tökőrben lát, aki a tükröt tartja!
Ny(í)lvánvaló a kormányfelelőssége nagyobb, de felelősség nélkül politizálni felelőtlenség!

Nem kezdenek adócsökkentéssel, gazdaságirányító intézkedésekkel.
Két okból lehetséges:
1. Fogalmuk sincs az egészről, mit lehet a jelenlegi helyzerben tenni.
2. Csendes beismerés, a Bajnai kormány intézkedéseitől eltérő intézkedések bevezetése per pillanat nem lehetséges.

A siker eredményeként a jó elnyerte méltó büntetését.
A legnagyobb baj, hogy a 8 éves felkészülés után sincs fogalmuk mit kezdjenek ezzel a sikerrel.
Megpróbálják bebetonozni magukat, ez nyilvánvaló, egyébként nem készítenének 6 és 10 éves terveket, mint a pártállam idején.
De mi haszna lesz ebből az országnak?

Az egyik "demokratikusan" megválasztott egypártrendszertől 40 év alatt szabadultunk meg.
Biztos van 10-20 évünk egy másik egypártrendszerre?

Joseph Adama (törölt) 2010.04.22. 08:56:47

1. a kormány még meg sem alakult

2. a választások még le sem zárultak

Kedves szocialista kommentelők! Hisztizzetek csak. :)

Everred 2010.04.22. 09:05:39

@cambridge.on: elég nagy a külföldi nyomás a Fideszen, hogy a Bajnai-féle intézkedéseket folytassa, de ők be tudják ezt ügyesen csomagolni, attól én egy percig sem félek.

Bízom benne, hogy emiatt talán nem lesz idejük önmaguk beágyazásával foglalkozni, amire 98-02 között ráment a négy év. Mondjuk alaposan át is rendezték az "erőviszonyokat", ahogy azt Viktor megígérte 98-ban, szóval talán most szükségét sem látják, most már nagyon szilárd pozícióik vannak mindenütt, talán ráérnek majd dolgozni is.

szavazo26 2010.04.22. 09:11:14

@eloszto: Szerintem a küszöböt nem szabad eltörölni de le kéne vinni 3%-ra mert az 5% szerintem nagyon sok! 2002-ben amikor a MIÉP és a Centrum is kiesett majd minden 10. szavazat elvszett ami nagyon sok szerintem! És pont azért krültek elő csak most új pártok mert az 5%-ot nagyon nehéz elérni ami nem jó!

papamaci1 2010.04.22. 09:21:21

1.Kövér mindig elbassza. (Miért nem tudott egy hetet várni ?)
2. Talán direkt baszta el ? (Nem kel a FIDESZ-nek a kétharmad, hisz akkor minden felelősség az övé. Sima többség mellett az ellenzékre kenheti a nagy változások elmaradtát-vagy be kell vonnia a Jobbik-ot , LMP-t és akkor semlegesítheti őket..)
3. Mindenképp az IMF pórázán vagyunk.(Vagy választhatjuk a radikális lépést: nem- fizetés, halasztás-átütemezés. Ezt még mindig megteheti a FIDESZ.)

???

varvizib 2010.04.22. 09:25:39

A Fidesznek, ha kétharmadot akar, mindössze egyetlen dolgot kellene csinálnia: a két választási forduló között kussban maradni! - Még ha van is értelme Kövér kijelentéseinek, nem értem miért nincs annyi esze hogy ezeket választás UTÁNRA időzítse? És miért nem szól már rá valaki?

Az előző két választást leginkább kommunikációs hibák miatt bukták el. Ebben a választásban a Fidesz nagy szerencséje, hogy tulajdonképpen már az első fordulóban megnyerte (ehhez kellett persze az MSZP botrányos teljesítménye is, a megszorító intézkedések és válság hatása, az SZDSZ nem tolerálható magyarellenessége és az MDF árulása úgyszintén). Szóval a "baloldal" annyira negatív színben tüntette fel magát, és annyira nem érzékelhetők az értékek amiket képviselnek, hogy azok az emberek, akik érvényes szavazatot adtak le, nekik szinte nem is maradt más választásuk, mint hogy - elkeseredettségükben, vagy változás iránti vágyukban - valamely "jobb oldali" pártra szavazzanak, esetleg az LMP-re.

Meg vagyok róla győződve, hogy - hacsaknem a Fidesz háza táján tényleg nincs normális kommunikációs szakértő, vagy nekik nem telik rá hogy legyen - szándékosan rombolják a saját magukról alkotott képet, hogy ne legyen kétharmaduk!

Ugyanis a kétharmaddal túl sokat nem nyerne a Fidesz (ha valóban értelmes javaslataik vannak, akkor a Jobbik meg fogja nekik szavazni), viszont még nagyobb lesz a felelősségük, minden szem rájuk fog szegeződni egész Európából is. És megszűnik a kibúvó, hogy ez vagy az lehet a másik fél hibája is, vagy hogy kizárólag azért ilyen rossz minden mert már így adták át! - Szerintem a Fidesz nem akar magának (szinte feleslegesen) ekkora felelősséget vállalni, mert ha elbuknak, tudják jól hogy az kizárólag az ő bukásuk lesz, és a következő választáson ennek ihatják a levét. Nem feltétlenül lesz így (remélem hogy sikerül végre jó irányba vinni az országot), de kockázatot a semmiért bevállalni nem érdemes.

Én még a Fidesz szándéka ellenére is inkább azon vagyok, hogy legyen meg nekik a kétharmad, szóval legyen teljes lehetőségük arra, hogy valamit tegyenek az országért, és persze legyen a teljes felelősség is az övéké!!!

sárkányfő 2010.04.22. 09:26:14

@Pacsapapa:
Szia!

Sajnálom, hogy a világképeddel nem összegeztethető állítást fogok tenni, de én úgy vagyok nem fideszes, hogy közben mszp-s sem vagyok. Sőt, tele a puttonyom mindkettővel.
Nagyon sajnálom tehát, de hiába fáradtál, én is hosszasan tudnám sorolni az mszp hibáit és bűneit.

A kérés inkább az, hogy te miért hitted el viktornak, hogy aki nincs velünk, aki szoci? nagy butaság...

Inkább gondolj a két párt közös akcióira: 100 napos programok, a 3/3 akták közös visszatartása 16 éve, a 600.000 aláírással megtámogattatott népszavazási buli közös lenyomása, az MSZMP tagjainak politikai reaktiválása, stb., stb., stb... Ne hidd el, ha azt mondják, nagy különbség van a két párt között.

Szerény személyemet illető csúnya vádjaid mély szomorúsággal töltöttek el...

papamaci1 2010.04.22. 09:31:24

@szavazo26: Nem kell levinni sztem. Még az 5% is eléggé méltányos. A tisztelt választópolgárnak kéne elgondolkodni , hogy akar -e úgy járni mint a Weimari Köztársaság ill. a középkorban a lengyel ún."Nemesi Köztársaság".
Ha a szavazó képtelen felfogni, hogy az erőket koncentrálni és nem diszpergálni kell, a maga baja.
Ha egy pártnak a 750 kopicetli összegyűjtése is gond-legális eszközökkel-30-60.000 szavazótól, ha egy jelölt néha annyi szavazatot se kap, mint ahány kopicetlit, akkor annak nincs helye a Parlamentben.Ha egy hipotetikus 20.000-es választókörzetben(ez nagyon kicsi, szinte irreális !) nem tud 750 cédulát szerezni-ami nincs egyhuszad rész, azaz 5% se- annak nincs támogatottsága...

SiKom 2010.04.22. 09:32:32

Az nem kérdés, hogy most csak a Fidesz nyerhetett. Kizárásos alapon.

4 év múlva LMP vagy Jobbikra fogok szavazni, ha a Fidesz balfszkodik.

Nem hiszem, hogy jó lenne, ha a Jobbik kapna 50%-ot, de ha a Fidesz is elkúrja, meglesz az az 50%!

papamaci1 2010.04.22. 09:33:21

@varvizib: Pont így látom én is.... :-)

demagofób 2010.04.22. 09:34:53

Jé, nagyon fura olvasni a fidesz droids hozzászólásait. Még mindig abban az ósdi elképzelésben élnek, hogy aki nem azt mondja, hogy "hajrá OV!" az "komcsi". Pedig milyen régen volt is az már.

Pont senkit nem érdekel, hogy mit nem csinált az mszp az elmúlt 8 évben. A kérdés az, hogy mit fog csinálni a fidesz a következő NÉGY évben.
Mint ahogy mondtam nincs infónk arról mi a túró elképzelései vannak a fidesznek, tehát a tapasztalat az, hogyha jó lenne a hír amit közölnének akkor már mindenhonnan ez szólna. Vagy nem tudják mit tegyenek.

szavazo26 2010.04.22. 09:41:12

@papamaci1: Nem hiszem hogy csak azért egy olyan pártra kéne szavaznom amivel nem tudok azonosulni mert nagy a támogatottsága!! Ha például négy éve csak a fideszre vagy az mszp-re szvazhattam volna akkor szerintem el sem megyek!!
Szerintem az a legjobb ha minél több lehetőség közül tudunk választani szerintem, ezért több pártrendszer!

És szerintem az 5% (kb 200000 szavazat) elég támogatás ahhoz hogy legyen képviselete.

ssi 2010.04.22. 09:56:52

@cogito..sum: NÁLAD A LÉNYEG!
"A 8 éve kormányzásra készülő párt ne beszéljen össze-vissza"
+ ne tegyen olyat, amivel végig kritizálta ezt az időszakot

A kínlódó, balhés MSZP után
még szerencse, hogy több pártból választhatunk, ki kiben bízik

Kampányban, a romos országban sok fidesz ígéretet kaptunk
Hatalmon viszont ne éljenek már vissza az emberek álmaival

ladislaus 2010.04.22. 09:57:45

adocsokkentes... hanyfele ado van? megszamlalhatatlan kvazi ugye? Nos KL mondta hogy a vallalkozok adojanak csokkentese lehet a ciklus vege fele. De a tobbi lehet hogy mar jovore. Mondjuk szja? Mit kell csavarni a szavakat mint egy vizes torolkozot?

deku82 2010.04.22. 10:10:28

@eloszto: A 2.b pontban írtam, hogy a listán 1% = 1 képviselő.
Igazad van, az is előfordulhat, hogy akár 20 szervezet is bejuttat 1-1 képviselőt. De azért azt láttuk, hogy országos listát idén is csak 6 párt tudott állítani...
7. A listaállításnak a feltétele: 20 egyéni jelölt megléte.

Továbbá mivel lenne 100 evk, azokban továbbra is csak nagy pártok tudnának nyerni.

@Don Bandi: Tény, Dávid és Bokros bejutott volna a parlamentbe ezzel a rendszerrel. (Ha csak országos lista van, gondolom ők ketten vannak az élen.)
Úgy gondolom viszont, hogy szavaztak annyian az MDF listájára, hogy "megérdemeltek" volna 2 helyet a 200-ból. :)
8. Parlamenti frakció alakításához min. 5 képviselő.

demagofób 2010.04.22. 10:15:15

@deku82: Teljesen döntésképtelen lenne a parlament, ha így széttagolódnának.
Pont az ellenkezőjéről szól most a választás. Lásd a fidesznek 46%-os támogatottság mellet valószínűleg meg lesz a 67%. Nem véletlenül. Azért nem 200 fős most a parlament, mert nem bírtak megállapodni néhány szón.

deku82 2010.04.22. 10:25:54

@demagofób:
Miért tagolódna szét? (csak 6 párt tudott országos listát állítani)
Ebben a rendszerben most 3/4-e lenne a Fidesznek (99+53).

kibekkelő 2010.04.22. 10:28:07

Miként az irodalomban is , vagy mert ugyanazon talajon állunk és virágozunk, hasonló gondolatokat fogalmaztam meg a nol.hu-n ma reggel .
Tehát már ketten vagyunk ezzel a véleménnyel.

panelburzsuj 2010.04.22. 10:39:40

@ladislaus:

Törülközőfacsarós:

"Patay Vilmos az EBH-nak ezt azzal magyarázta, hogy így kívánta védeni Szabó Loránd érdekeit, és megakadályozni azt, hogy hátrányos megkülönböztetés érje, ügyeinek intézését hátráltassák, lassítsák."

index.hu/belfold/hirek/2010/04/21/rosszul_bant_elodjevel_dombovar_polgarmestere/

(Sajnálni azért egyiket se nagyon kell.)

kopogtató 2010.04.22. 10:56:08

2 hete is szerdán ütött be a ménkű a Fidesznek, akkor Kubatov, most Kövér. Akkor a közvéleménykutatók által mérthez képest 3-4%-ponttal kapott kevesebbet a Fidesz. Tételezzünk fel most is hasonlót (a két ménkű szerintem kb. azonos szintű). Vonjunk le 3-4%-pontot, akkor megvan-e a 2/3.

Belátom, azért ez nem túl egzakt:)))

ladislaus 2010.04.22. 10:58:32

@panelburzsuj: Hat most megzavartal... nem tudom hova tenni azt amit irtal... de majd elolvasom a cikket.
Es nem sajnalom KL-t egyaltalan :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.22. 11:05:30

Ha jön a kétharmad kezdődnek a tüntetések, balhék, botrányok.

Ez kell az országnak?

Megint valaki ellen /szocik/ szavazott a nép, mert azt hiszik Orbán a messiás. Ölébe hullt a régóta ácsingózott és kivárt hatalom.
A "lebegtetett" adócsökkentés, meg a majd ha lehet nagy hazugság, de beveszi a nép, mert annyira utálja a szocikat.
A 4-6 éves adócsökkentéssel meg próbálja már előre kitolni a diktatúráját.
A megmondókat a gonosz törpe ki szokta zárni.

Kövérrel mindig meggyűlik a baja, mégis röhög a markába.

dusomoja 2010.04.22. 12:19:16

@Donor: Aha, mindenki birka csak te nem. Honnan veszik sokan ezt a lasjnáló attitűdöt, ráadásul úgy, hogy magára sosem érti, amit mond...A nép az istenadta nép nem birka, összességében legtöbbször jól dönt, ha hagyják. Én pl. egyetlen embert sem ismerek, aki birkán döntött, de persze mintám nem reprezentatív, mint ahogy a tiéd sem, kedves elitista barátom.

zdarai 2010.04.22. 13:32:15

"Nem fog menni?" Ezt szerintem mindenki tudta, vagy legalábbis sejtette. Aki meg nem, az magára vessen. És az is valószínűsíthető, hogy a várt adócsökkentés valószínűleg nagyobb kárt okozna, mint amekkora kárt okoz(ott) ez a KL féle ellentmondás az eddigiekkel.
A fő kérdés valóban az, hogy valóban fehéredne-e a gazdaság az adócsökkentések következtében... Szvsz nem sokat, bár lehet hogy csak az én környezetemben vannak ilyen tisztességtelen emberek... De mondjuk ha az adófizetési morál javításával együtt történne a dolog, akkor látnék benne lehetőséget. Ez most biztos sokaknak nem fog tetszeni, de Szvsz amíg mi SEM tartjuk be a játékszabályokat (bármennyire is nemtetszőek azok), addig nem sok jogunk van elégedetlenkedni... Valószínűleg mindannyian Magyarországon élünk, és ismerjük is a folyamatokat többé kevésbé. Dehát akkor miért is jelent számunkra meglepetést hogy mi is történik az aktuálpolitikában?

Átverés!w 2010.04.22. 14:59:18

rre a választásra - n legyen igazam - de ugy fogunk emlékezni mint a nagy átverésre.
Jobb is ha most nem lesz hirtelen adócsökkentés.Milyen munkahely keletkezne hirtelenjében.A piac ellenére ki fogja növelni a foglalkoztatást.Egyelőre ha megtörténik az állig.-ban a létszám leépités ez a foglalkoztatásban nem segit.Piacot ismerő tőkeerős befektetők kellenének, ennek megfelelő képzett munkaerő.Ilyenek nem tolonganak.Uj üzemek, feldolgozó üzemek létesitéséhez komoly tőkebefektetés és piac és piac szükségeltetik.

mirrmurrkandúr 2010.04.22. 15:56:06

nagyon hülye ez a Kövér...

Ennél még a Ferinek is több esze volt, ő legalább megvárta a választások második fordulóját a dörgedelmeivel...

Egyébként meg hál' Istennek nem Kövér fog dönteni arról, hogy lesz-e adócsökkentés, vagy nem... bizakodom, hogy most egy jó ideig kussban marad..:(

Orbán Diktor (törölt) 2010.04.22. 21:13:21

@Joseph Adama: "a kormány még meg sem alakult"

Hát pont ez a szomorú, hogy még meg sem alakult és már kezdik beoltani a népet, hogy hazudtak. Mi lesz akkor a kormányalakítás után?
A te helyedben engem inkább az zavarna, hogy 8 évig nyomták a mantrát az azonnali adócsökkentésről, most meg 4-6 évre ígérik. Lehet, hogy egy hülye ezt beveszi, de én nem... ugyanis nem vagyok süket, mert én azonnali adócsökkentésről hallottam...
Mindegy. Drukkolok, hogy kétharmada legyen a Viktornak...
Az a lényeg ugye, hogy nemzeti érzelmekkel telve hazudjunk, mert azt elfogadja a nép, mert hát a nép csak a libsi-bolsi hazugságokat nem szereti...

Orbán Diktor (törölt) 2010.04.22. 21:21:58

@Pacsapapa: "Már csak benned bízom, hogy meg tudod világítani sötét elmémet."

Minek?

zucchini 2010.04.22. 22:32:55

Ahogy beleolvastam a kommentekbe, ugy tunik, hogy nagyon sokan rettentoen orulnek az mszp, szdsz, es az mdf eltunesenek. A jobbikot elutasitjak, de milyen alternativa marad nekik 2014-re, amikor a fideszt probaljak majd a sullyeszto szelen atbillenteni? 4 ev elegendo ahhoz, hogy a magyar kozelet kitermeljen egy szavahiheto mozgalmat? Ahogy az elmult 20 evben lattuk (kiemelve az 1998-2002 kozotti idoszakot, amikor a politikai paletta teljesen elszurkult) nagyon ketsegesnek tartom.
Erdekesseg raadasnak: az e heti Mclean magazin cimlapjan Hitler portreja talalhato, alatta Magyarorszag kiemelve. Ez a kanadai velemeny rolunk....

kopogtató 2010.04.23. 01:11:29

nincs közvéleménykutatási adat 2 forduló közt???

ssi 2010.04.23. 08:22:44

Egyes kommentekkel egyetértve:

Adócsökkentés: fidesz megint teszteli az embereket (mint a nyugdíj témában)
8 évig ennyire hatalmat akaró párt ne beszéljen össze-vissza
fidesz ne tegyen olyat, amit 8 évig mélységesen megvetett
a rájuk szavazók köztudottan erős programot s tetteket várnak

Robinzon Kurzor 2010.04.23. 10:23:18

Azért megérne egy misét az is, hogy Orbán (személyesen) mennyire saját magának vagy a tőle függetlenül az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével előálló politikai helyzetnek köszönheti, hogy ismét piacvezető, egyelőre nagyobb előnnyel, mint eddig bárki.

Nem ennek a ténynek az "igazságosságát" akarom kétségbe vonni, állítólag Napóleon is elvárta a tábornokaitól, hogy szerencséjük legyen, de a politikai teljesítmény objektív megítéléséhez ez is hozzátartozik, szerintem.

is 2010.04.23. 19:08:57

"valóban teljesen nyilvánvaló, hogy kormányra kerülve a Fidesz az államháztartás szétzilálásának veszélye nélkül nem vághat bele azonnal egy radikális adócsökkentésbe"

huh. mióta nyilvánvaló? kinek nyilvánvaló? miért nem halhattuk ezt a gondolatot hamarabb?

sashimi 2010.04.23. 21:01:50

Allitas: A fidesz tisztelt elnoke, Orban Viktor hazudik.

Bizonyitas: Tegyuk fel indirekte, hogy igazat mond. Akkor lehetseges es lesz is adocsokkentes. De akkor Kover Laszlo hazudik. De Kover Laszlo ennek ellenere nem tavozik a kozeletbol. Azaz nem igaz az az orbani mondas, hogy magyar politikusnak tavoznia kell a kozeletbol, ha hazudik. Vagyis Orban megsem mond igazat. Tehat ellentmondasra jutottunk abbol kiindulva, hogy OV igazat mond. Q.E.D.

ssi 2010.04.23. 22:48:19

@Robinzon Kurzor:
Erre mondták, hogy az MSZP annyit bénázott, hogy elegendő volt a fotelből nézni, de jó döntés (!) volt, hogy ezt is tette a fidesz

@sashimi: @is: @Orbán Diktor: @Míg Orbán képben van, nincs béke a hazában! Pióca!:
....azt mondták. hogy az ország romokban van, de ők nem ismerik az ország helyzetét, de minden kormányintézkedésre azt mondták, hogy hatalmon azonnal az ellenkezőjét teszik, majd a hatalom küszöbén már nem mondják a korábbi határozott ígéreteket...

Surko 2010.04.24. 10:18:43

@simonmondja.:
" A fidesznyikek élősködők, bűnözők és járadékosok.
Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se. "

Elvtárs, te aztán nagy vagy. Sikerült rájönnöd, hogy a kollektív bűnösség elmélete csak az emberek egy részére igaz. A jobboldaliak mind bűnözők.
Gondolom a baloldaliak nem mind bűnözők, hiszen akkor nem szavaznál rájuk, nem igaz?

Vagy ha ők is mind bűnözők, akkor jobb is bal is, azaz minden politikus bűnüző = létezik a politikusbűnözés amit a jobbik szajkóz?

De akár ki is cserélhetnám a "fidesznyik" kifejezésedet mondjuk cigányra, zsidóra, vagy bármi másra, ebben az esetben a mondatod így hangzana:
" A cigányok/zsidók mind bűnözők, élősködők, járadékosok."

Magad sem veszed észre, de ezzel a megnyilvánulásoddal ugyanazon a szinten vagy, mint a legprimitívebb szélsőjobboldali csőcselék.

Gratulálok hozzá! Fidesz-ellenességedben sikerült ugyanannak a mentalitásnak a tökéletes tükörképét kifejlesztened.

A mieink jók, tökéletesek és kiválóak. Az ellenfél (ellenség?) pedig minden egyes tagja jellemtelen, tolvaj, bűnöző szar alak.

Pont az ilyen leegyszerűsítő (primitív?) mentalitás miatt tart itt az a szar ország.

Rühellem az ilyen alakokat totál függetlenül attól, hogy baloldali, vagy jobboldali.

Surko 2010.04.24. 10:31:12

@simonmondja.: " Mert ha adózó állampolgárok lennének, követelnék az adócsökkentést.
Mivel szarnak rá, ezért nyilvánvaló, hogy nem adózik egy se. "

Ehelyett a baromság helyett inkább elgondolkodhatnál azon, hogy vajon jó lenne-e adótcsökkenteni akor, amikor épp IMF segélyből él az ország???

Na persze MSZP-sként, akik állva tapsoltak annak, ahogy Medgyesy két kézzel szórta a pénzt a 100 napos rémálom során, mit sem törődve az ország anyagi lehetőségeivel, ez téged nyilván nem érdekel.

Medgyesy osztogatásai miatt kúródott el ez a 8 elmúlt év, mert ő bezzeg betartotta (bár ne tette volna!) az irreális ígéretét.

Soha nem voksoltam még a Fideszre, de máris szereztek nálam egy pirospontot azzal, hogy nem a hülye választási ígéretek betartásával vannak elfoglalva, hanem józan gazdasági megfontolások alapján kívánnak cselekedni.

Az országnak pont erre van szüksége.

Egyúttal a szocialisták is jobban tennék, ha a "ki hazudott" című lemez helyett (amelynek anno maguk is kárvallottjai voltak) inkább az ország érdekét tartanák előbbra valónak.
(Értsd: nem adottak a körülmények az adócsökkentéshez)

Épp elég volt az elmúlt 8 évben az, ahogy a Fidesz minden ponton ahol csak tudta, akadályozta - függetlenül attól, hogy értelmes volt-e az adott kezdeményezés - a kormány munkáját.

Ne folytassák ugyanezt a primitív ellenzékiséget a szocialisták!

Bár ahogy látom erre nincs sok remény. A választás csak helycserét fog eredményezni. A szocik már készülnek átvenni a Fidesz obstruktív, mellébeszélő ellenzéki stílusát.
süti beállítások módosítása