Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:55

263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel nagyobb is lesz a súly, azaz a tapasztalatok alapján bizton állíthatjuk: nem a világvége jött el az ellenzéki pártoknak, mint ahogy nem is az örök hatalom hullott a Fidesz-KDNP ölébe. Az, hogy mi történik a következő választáson, nem ma este dőlt el, hanem azoktól az eseményektől és döntésektől függ majd, amelyek még előttünk állnak.

A második forduló alapvetően papírforma eredményt hozott, talán Molnár Oszkár győzelme Edelényben (amelyhez sok olyan szavazó voksa is kellett, akik az első fordulóban a Jobbikra vagy a Fideszre szavaztak listán) és – ma esti állapot szerint – Szanyi Tibor sikere volt valamelyest meglepetés. A szavazókat már nem hozta lázba az, ami a politikai elitnek sorskérdésnek látszott az elmúlt napokban: a kétharmad sem mellette, sem ellene nem volt már olyan vonzó, mint két héttel ezelőtt a főhatalomról szóló kérdés. Az első fordulóhoz képest jelentősen visszaeső részvétel alapján – kis túlzással - már-már időközi választásnak látszott egy-két helyen a szavazás, csekélyebb téttel és alacsonyabb érdeklődéssel.

A választási eredmények későbbi részletes elemzését megelőlegezendő az első benyomásaim alapján nekem úgy tűnik, hogy április 25-én (1) a Fidesz szavazói látszottak a legkitartóbbnak, (2) a Jobbik több helyen nagyon sokat veszített, de egy-két helyen (például Tiszavasváriban) tartani tudta pozícióit, (3) az LMP első fordulós szavazói Budapesten jelentős részben vagy nem mentek el szavazni, vagy átszavaztak más jelöltre, (4) az MSZP támogatói csak részben választották ott az LMP-t, ahol a szocialisták visszaléptek.

Mostantól már mindenkit a jövő érdekel, bár azért még lehet majd bogarászni az adatokban (aki ilyesmire vállalkozik, annak a felfedezéseit a hozzászólások között szívesen látom). Az első nyilatkozatok alapján is világos, hogy az MSZP a következő hetekben feltehetően magával lesz elfoglalva, a belső harc elkerülhetetlennek tűnik. A köldöknéző szocialisták mellett így a két új politikai erő kap lehetőséget, hogy az első hónapokban ellenzéki pártként bizonyítsanak; láthatóan mindketten készülnek is erre, bár friss parlamenti erőként először még meg kell ismerkedniük majd az Országház alaprajzával.

A Fidesz-KDNP páratlan – bár nem példa nélküli – hatalmat kapott, de ehhez az elsöprő többséghez óriási felelősség is társul. Bár akadnak olyanok, akik szerint az országban egyáltalán nincs „csodavárás”, ha ez valóban igaz lenne és a választók csak „business as usual” módon tekintenének a kormányváltásra, Orbán Viktor nem beszélt volna ma este arról – amikor már nem kell növelnie a várakozásokat –, hogy forradalom történt és „a magyarok rendszert buktattak”. Az ország természetesen nem lett a Fideszé, de a hatalom - és az ahhoz társított remények-elvárások - szinte teljes egészében igen, s kapott is hozzá rögtön olyan ellenfeleket, akik politikai jövőjüket mostantól a kormány gyengítésében és állandó támadásában fogják megtalálni. Nem szeretem az éjjel-nappal emlegetett, leegyszerűsített „jó kormányzás” szlogent, de most az egyszer én is használom: sok függ ettől a következő években.

x x x

Ha valakit érdekel: az MTV választási műsora itt nézhető meg.

x x x

Mikor lehet új kormányunk? - egy régi bejegyzés, de most nagyon aktuális.

x x x

Ordnassac táblázata az új parlament képviselőiről. További statisztikai érdekességek szintén Ordnassac gyűjtésében.

x x x

És végül egy kisfilm a szavazatszámláló bizottságokról: Egy szavazat.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr51951421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igen, megcsináltuk! 2010.04.26. 21:34:36

avagy köszönetnyilvánítás mindenkinek, akié ez a 2/3-os siker Kihez is szólhatna az első köszönő szó, mint gyurcsány ferenchez. Ő az, aki nélkül semmiképpen nem ment volna. Ha ez

Trackback: Fidelitas Hungaricus 2010.04.26. 18:20:05

Fidelitas Hungaricus.   IMF – "A Fidesz kifejtette készségét és szándékát a szigorú (MSZP által megkezdett) fiskális politika folytatására a Nemzetközi Valutalap (IMF) delegációja és az ellenzéki párt közötti...

Trackback: Adócsökkentés 2010.04.26. 09:05:50

Vona Gábor ma este azt mondta, hogy az adócsökkentések ügyében hajlandóak együttműködni a FIDESZ-szel.Konkrétan a következő adókra gondoltak: RTL Klub, TV2, ATV...

Trackback: Majd hétfőn reggel 2010.04.26. 08:02:22

Most este van, vasárnap este. Holnap jönnek a szürke hétköznapok. Hátat fordítunk az ünnepnek, a nagy alapelveknek, a „kategóriáknak”, a mához vezető történelmi szükségszerűségeknek, az út elemzésének. Mintha elvégeztük volna azt, amit el ...

Trackback: A bohóc tévedett kicsit 2010.04.26. 01:58:05

Előző posztomban kicsit leegyszerűsítettem a képletet. Nem is kicsit: nagyon! Megkockáztatom: nagyokat tévedtem. Bár az alaptendencia - ha kisebb mértékben is - mégis bohócjóslatomhoz hasonló.Az mindenképp árulkodó, hogy a budapesti körzetekben a Fides...

Trackback: Hiába győzött, bajban a Fidesz 2010.04.26. 00:26:08

Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije, tízből hatnak nincs gyereke. Az új fideszeseknek egészen más elvárásaik lesznek, mint a régieknek. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) „Ezt megnyertük!” – a Vörösmarty téren bizto...

Trackback: Angyalföld: ez a harc lesz a végső 2010.04.25. 23:45:40

Az MSZP története az MSZMP hosszúra nyúlt hattyúdala. Az angyalföldi vereség jelentheti a Kádár-rendszer szimbolikus lezárását. (Kép: retronom.hu) A választás második fordulója előtt a legnagyobb figyelem a XIII. kerületre irányul. Itt található ugy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóember 2010.04.25. 23:04:21

Milyen volt a jégkrém?

darkmustang 2010.04.25. 23:09:56

Ezt egy parkoloban vagy ut kozben irtad meg (?) Nem semmi. Koszonjuk :)

Taktikai Atompingvin 2010.04.25. 23:11:23

Milyen volt a választási műsor? :)

TradeMark 2010.04.25. 23:12:25

Én nem hogy nem szavaztam volna a Szanyi Tiborra, de legszívesebben elzavarnám valahova...
Miért szavaz valaki Szanyi Tiborra?

Lovastengerész 2010.04.25. 23:14:03

előállt a kritikus tömeg...

innentől kezdve nem egészen a "klasszikus fizika" törvényei szerint működnek a dolgok. -haezígyérthető-

shannon 2010.04.25. 23:15:15

@TradeMark:
Hülyének lenni alanyi joga mindenkinek :)

lorantka_a_gall 2010.04.25. 23:15:53

Jó kérdés, lehetne poszt is: "Miért szavaz valaki Szanyi Tiborra?"
Egyébként gratulálok mindenkinek, három harmad győzött.

Petrusz 2010.04.25. 23:16:10

Lényegretörő, összeszedett :-) De tényleg? Hol íródott? Villamoson? Benzinkúton? Gyors volt!

Lovastengerész 2010.04.25. 23:17:28

mért kell ezt a szerencsélen szanyit gecizni?

utolsó mohikánnak kijár egy kis tisztelet, tessék rezervátumba vinni, oltárt emelni neki...lehetőleg vácon vagy szegeden a csillagban :)

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.04.25. 23:17:55

Kedves Gábor!

Köszönjük az áldozatos munkádat, és ezt a remek blogot! Én mindig innen tájékozódtam, és sosem kellett csalódnom. Remélem ezzel nem hagyod abba, és azt is, hogy a pitiáner megélhetési dörgölődző politológusok mellett, most megjelenik majd egyre több minőségi független elemző is, mint amilyen Te is vagy!

Mégegyszer köszi!

Petrusz 2010.04.25. 23:19:03

Miért? Illés Zoltánra ki szavazott?

shannon 2010.04.25. 23:19:47

@cukicica:
Vácra ne hozzátok, van itt hülye elég!

Lovastengerész 2010.04.25. 23:21:01

@shannon:
akkor marad szeged,
van ott egy másik celeb, a magdamarinko,
jól ellesznek

tölgyes 2010.04.25. 23:21:35

Politikai felhatalmazás értelmében (ez nem a képviselői helyek számát jelenti) nagy a különbség 94 és 2010 között. 94-ben ugyanis a szavazók nem hatalmazták fel az együttműködő pártokat a 2/3-ra.Az MSZP-SZDSZ tagadta az együttműködés szándékát.. még a választás után is..A koalíció azonban mégis létrejött, amiért az SZDSZ nagy árat fizetett: elveszítette támogatónak felét 2/3-át.
Most a választók AKARTÁK a 2/3-os győzelmet. Tudták, hogy ez a tét és ez a cél. ÉN EZT EGY LÉNYEGES KÜLÖNBSÉGNEK TARTOM.

A jövőre nézvést nem ad garanciát semmire a 2/3-ad, még akkor se ha ma a politikai támogatottság tudatosabb mint 94-ben volt. Az azonban legyen figyelmezgetés a fidesz számára, hogy bár 94-ben talán csak 22 képviselőjük volt, mégis választást tudtak nyerni 98-ban.Tehát ez a 2/3-ad nem garancia a jövőre.Lehetőség, szabadabb mozgástér az érdemi változásokhoz, de nem garancia.
Számomra az MSZP viszonylagos jó szereplése meglepetés. ( évi ilyen színvonalú kormányzást Magyarországon az MSZP-én kívül más párt nem élt volna túl!!!!

fell bandi 2010.04.25. 23:29:24

@TradeMark: normális ésszel megválaszolhatatlan a kérdés. Mint ahogy a gyurcsányi-szavazat is az volt annak idején. Leszámítva a szűk családot esetleg.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.04.25. 23:31:05

@TradeMark: @fell bandi: A válasz itt van: velemenyvezer.blog.hu/2010/04/19/angyalfold

"A szocialisták angyalföldi veresége ezért a Kádár-rendszer szimbolikus lezárást jelentheti."

Sajnos nem sikerült.

Lovastengerész 2010.04.25. 23:32:05

igen, ez a szanyi dolog érdekes, neki komoly ellenfele volt.
nem olyan egyértelmü a dolog mint tóthjózsef esetén.

rejtély, mit tudhat ez a csávó?

Hóember 2010.04.25. 23:34:19

@tölgyes: "évi ilyen színvonalú kormányzást Magyarországon az MSZP-én kívül más párt nem élt volna túl!!"

Nem ám, mert megbukott volna 2006-ban, mint a pinty.
Az MSZP tényleg egy politikai csoda, hogy kihúzta.
Különben a gyurcsány is... igaz, hogy van egy kis pszichózisa, de ez úgy tűnik a politikában egyáltalán nem hátrány... Mutass nekem még egy politikust - bárhol a világon! - aki egy ilyen őszödi-típusú találkozást túlél!
És gyurcsány túlélte, sőt, még 3 évet lehúzott miniszterelnökként!

kékestető 2010.04.25. 23:34:26

Igazából a pártvezérek értékelése, ill. sajtótájékoztatója volt érdekes!
Orbán a két hetivel ezelőttihez képest - hanghordozásában is - erőteljesebb, határozottabb beszédet tartott. Bár az ő beszéde volt - megintcsak - a leginfantilisabb (ld. pl. világcsúcs), azért a centrális erőtér kommunikációs előkészítését is célozta. Pl. nemzeti együttműködés rendszere, állampolgári kötelezettségek hangsúlyozása. Mindamellett, igen a "rendszerváltozás", ill. a "forradalom" emlegetésével újfent ment a szóvarázslás - nem kell ide jobbik" jeligére - , és a téren látott tömeg lelkesedéséből ítélve, bizonyos körökben sikeresen.
Viszont, ami a másik kettő beszédhez (Vona, Schiffer) képest roppant kontrasztos volt, hogy az utóbbi kettő sokkal tartalmasabb, tényszerűbb - és emiatt, magát az orátort is sokkal frissebbnek feltüntető - beszédet mondott, határozott sarokpontokkal, mint maga Orbán. Amíg Orbánnál sok a zagyvaság, meg a rizsálás, ill. rébuszokban beszélésből kell kihüvelyezni vmi. tartalmat, náluk logikailag könnyen követhető volt a feszes tartalom. (Persze nem vitatom, hogy az orbáni beszéd ettől függetlenül hatásosabb lehet a teljes népességben, mert egy-két mondattól eltekintve annyira megfoghatatlan, hogy mindenki azt a pozitív hitet vetíti bele amit akar.)
Schiffer nagyon jó volt:
ami a lényeg a beszédéből:
- az LMP nem enged a '89-es alkotmányos berendezkedés alapintézményeiből,
- nem 8 év, hanem az elmúlt 12 év hidegháborús politikája vezetett idáig, napjaink viszonyaiig (tehát mszp-fidesz felelősség),
- határozott konstruktív ellenzéki politikára törekszik, melynek keretében szakítani kíván, és ellene menni igyekszik az elmúlt évtized gyermeteg, ugyanakkor káros, és rossz szándékú pol.-i gyakorlatával (rágalmazás és összeesküvés elméletek, stb.),
- próbál visszanyúlni a 98 előtti konsszenzuális, jóval tisztességesebb és felelősségteljesebb pol.-i gyakorlathoz, és ebben a fidesz is lépéseket tehetne, pl. ha önmérsékletről tenne most tanúbizonyságot,
- pol.-i credojából következően megadja a bizalmat a mostan felálló fideszes kormánynak, az itt elmondottak világossá teszik, hogy az lmp tisztában van a fidesznek, a 90-es évek konszenzuális, együttműködésre is képes politikai gyakorlatának felforgatásában játszott szerepével. (tehát az lmp nem naív, csak megadja az esélyt)
- plusz Orbán magaslabádáját az oligarchiák elzavarásáról - persze ő csak Bajnaira és Gyurcsányra gondolt -, rögtön bejelentette, hogy az lmp be fogja terjeszteni a parlamentnek a korrupcióellenes, ill. pártfinanszírozást átálahatóvá tevő törvénycsomagját.
Aztán, mint Vona is mondta, meglátjuk, hogy a fidesz mit és meddig gondol komolyan.

Petrusz 2010.04.25. 23:35:13

Most, hogy az MSZP eltakarodott az útból, a Jobbik máris oszlásnak indult, az LMP még stagnál, ahogy az MSZP-is. Ha majd holnap nyilvánosságra hozzák az első forduló után készült (nem exit poll, hanem mondjuk urnazárás+3 nap) eredményeket, tuti a Fidesznek 89 %-a lesz.... :-) Mindenki győztes akar lenni. Aztán az új parlament elfogadja az első 4 jogszabályt, ami a győzelmi mámor után kinyitja a zemberek szemét, és rájönnek, hogy semmi nem változott, a makropálya meg a IMF, a konvergenciaprogram meg a deficit pont olyan, mint Bajnai alatt (erről jut eszembe, ő hova megy?), és a "kire szavazna aha vasárnap lennének a választások" kérdésre a nemtudom/nemmondommeg/nemmennék el aránya újra 60% fölé megy...

fell bandi 2010.04.25. 23:35:44

@cukicica: nem tudom mit tud, de a dolog nyitja belül lehet. az outfitje olyan lehangoló (talán Csermely Péter nevezte találóan bakancsarcúnak) hogy az semmiképp nem nevezhető attraktívnak..

Lucilius 2010.04.25. 23:36:02

@Hóember:

Nixon is kihúzta pár évig a Watergate ügyet, Berlusconit meg rendszeresen újra választják minden szexbotrány után.

Ordnassac 2010.04.25. 23:39:25

Akkor ide is:

spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdFJyZDhKUU1tWnFvdE9DQUo1aW1yM0E&hl=hu

Az új és visszatérő képviselők. A lista készítésekor úgy számoltam, hogy Szanyi nyer. Így Szalay Péter helyett Tapolczai Gergely kerül be. (Szalay győzelme esetén a szocik veszítenének egy mandátumot, de a Jobbik nyerne, úgy Mirkóczki Ádám jutna be az országos listáról.)

A lista ábécé-sorrendben van, frakciónagyság szerint. Az oszlop második felében a bejutási helyük szerepel. A visszatérő képviselőknél szerepel, hogy korábban mely párt színeiben ültek az OGY-ban. Egyedül Horváth Lászlónál nem jeleztem, mert bár volt SZDSZ-es képviselő 90 és 93 között, de azóta többször ült fideszesként az OGY-ban.

Használjátok egészséggel! :-)

Petrusz 2010.04.25. 23:39:29

@Hóember: 2006 is a csodavárásról szólt, és Gyurcsány volt a hatásosabb kuruzsló... Majd az EU manna kivezet minket a sivatagból... Orbán nem tudott mit kezdeni a Gyurcsány-jelenséggel, és ha nincs Öszöd, ma már pártelnök sem lehetne... Gyurcsányt a saját fegyvere győzte le: kommunikáció.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.25. 23:39:56

A választók, az ország nagy része nem a fideszre szavazott, mielőtt világsikerről hazudik a gonosz törpe!

A kb. 8 millióból kb. 2,5-3 szavazott rá a többi nem a fideszre.

Lovastengerész 2010.04.25. 23:41:00

@Petrusz:

igen, ez egy reális forgatókönyv.
gondolom ezt a fidesz is tudja, tehát:

gyors látványos intézkedések még nyáron, hogy az önkormányzati választás ősszel ne hozzon nagy bukást (nagyobb veszteséget mint ami törvényszerű)
aztán ha önkormányzati szinten is megvan a többség, akkor beindul az uthenger, a megszorításaok, a tisztogatások, hogy aztán a ciklus végére vissza lehessen hozni a népszerűséget legalább egy sima többségre (=további kormányzásra) elegendő szintre.

Ordnassac 2010.04.25. 23:41:27

@TradeMark: hogy Kilényi Géza korábbi alkotmánybírót idézzem: "A hülyeség nem alkotmányellenes."

Diocles 2010.04.25. 23:41:36

Most tényleg nem kéne nagy szavakat használni, de akkor is, azt hiszem, hogy mától új időszámítás lesz Magyarországon.
Mondhatnánk úgy is, hogy valóban megtörtént a rendszerváltás, ti. a régi hatalmi elit tartalékai kimerültek, és kilátásuk sincs arra, hogy visszajöjjenek.

Természetesen a Fidesz sok szavazóját el fogja veszíteni (bár ennek jelentősségét sem túloznám el, egyrészt hova mennek, másrészt az új választójogi törvény nyilván kedvező lesz a Fidesznek, és kedvezőtlen az egymással is rivalizáló ellenzéknek, harmadrészt pedig legalább kettő ellenzéki párt közelebb van a Fideszhez, mint azok az ellenzéki társaikhoz.)

A választás jelentősségét nem csupán a Fidesz győzelme adja, hanem a két új ellenzéki párt is, amelyek - persze némi túlzással - a Fidesz klónjai.

A Jobbik a Fidesz elégetlen, túlmozgó radikális holdudvarának gyártmánya, amely önálló életre kelt, és tartós képződménynek tűnik, évtizedekre megélnek a cigányellenességből.

Az LMP pedig, noha az SZDSZ-bázisán szerveződött, de létét szintén a Gyurcsány-korszak negatív megítélésének köszönheti, legalább annyira igaz rá a Fidesz-light, mint az új SZDSZ címke.

Szóval a köv. évtizedek Magyarországát a Fidesz és "gyermekei" határozzák meg, a szocialisták letűnőben vannak (ha netán fel is támadnának, nincs, nem lesz, nem láccik szövetségesük), a Fidesz-"generáció" beérkezett.

Petrusz 2010.04.25. 23:43:13

@cukicica: Magam is így gondolom, de nem vagyok biztos benne, hogy lesz ősszel önkormányzati választás...

Ordnassac 2010.04.25. 23:43:22

Helyzetjelentés Újbudáról:

Megvan a legendás 48-as szavazókör eredménye: Szalay 401 szavazattal verte Szanyit, így most 24 szavazattal vezet csak Szanyi.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.25. 23:45:33

@tölgyes: Jól írod, csak ugyebár még hozzá kell tenni, hogy a szavazásra jogosultak hatvanegyhéhány százalékának az ötvenhárom százaléka.

WerePet 2010.04.25. 23:45:44

Egy naív kérdés, OV. beszéde alatt jutott eszembe: megteheti-e a Fidesz, hogy tudatosan választ ellenzéket magának, azaz felerősíti azt az erőt, akit saját ellenzékének (és 4 év múlva legyőzendő ellenfelének) szeretne. És vajon melyik lehet ez a párt?

Lovastengerész 2010.04.25. 23:46:23

@Ordnassac:

hát jó lenne ha fordulna a dolog, mert a tótjóska az oké a fideszgyökérrel szemben, de a szanyi a doki ellenében nem reális

gabute 2010.04.25. 23:46:24

Semmilyen elemzésben nem szerepelt a budapesti 19-es számú választókerületével (Szanyi-Szalay) kapcsolatban, hogy nem csak a 45-ös számú szavazókör eredményeit várjuk (ahová a külföldön szavazók szavazatait fogják keverni), hanem a 48-asét is (ahol a "voksturisták" szavaznak). És ugye emlékszünk, az első fordulót is ez, a 48-as szavazókör fordította meg.

Én végig azt figyeltem, hogy mikor lesz már ebből a szavazókörből eredmény. Érthető, hogy innen lett utolsóként (leszámítva a 45-öst), mivel itt szavaztak a legtöbben.

Nos, az eredmény megérkezett, és a várakozásoknak megfelelően ismét Szalay Péter hozta fölényesen a szavazókört. Így újra nyitott a választókerület eredménye!

Jelenlegi állás:
Szanyi Tibor: 10 190
Szalay Péter: 10 066

Vagyis 124 szavazat a különbség.

Ha jól számolom, még 529 db szavazatot nem számoltak meg (45-ös szavazókör + külképviseletek).

Izgalmas még a dolog... :)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.04.25. 23:46:24

@tölgyes: Ráadásul az is különbség, hogy '94-ben a 2/3 viszonylagos meglepetés volt a legtöbb ember számára, az első fordulóban csak minimális számú MSZPs jelölt győzött egyéniben, míg a második fordulóra nagyon sokat elvittek, tehát nem úgy mentek a választásba bele az emberek, hogy itt most 2/3 lesz.

Ezzel szemben most kétszer kérdezték meg az embereket erről, az első fordulóban megadták a lehetőséget és a második fordulóban megadták a visszakozás lehetőségét. Magyarul 2x mondtak az emberek igent a 2/3-os többségre.

Hóember 2010.04.25. 23:46:39

@Ordnassac:
Címkék:Szanyi Tibor,XIII. kerület,Budapest,választás 2010,MSZP
Csak 124 szavazattal vezet az MSZP-s Szanyi Tibor
[origo] | Létrehozás dátuma: 2010. 04. 25., 21:25
eszközök:
Címkék:Szanyi Tibor, XIII. kerület, Budapest, választás 2010, MSZP

Rendkívül szoros eredmény alakult ki a budapesti 19-es választókörzetben (XIII. kerület, Újlipótváros): 97,6 százalékos feldolgozottságnál az MSZP-s Szanyi Tibor 46,4 százalékkal vezet a fideszes Szalay Péter előtt, aki 45,8 százalékon áll. A különbség a két jelölt közt 124 szavazat, így még változhat az eredmény. Az LMP-s Tordai Bence a harmadik, 7,7 százalékkal.

Hiányoznak még a külföldön szavazók voksai, illetve annak a szavazókörnek a szavazatai, amelybe majd belekeverik a lezárt borítékban hazahozott voksokat. Benne van viszont már a 48-as szavazókör, ahol az igazolással szavazók adták le voksukat. Itt Szalay 802, Szanyi 401, Tordai pedig 117 szavazatot kapott.

Most akkor 24 vagy 124?

Petrusz 2010.04.25. 23:46:51

@Diocles:
A Fidesz a rendszerváltás gyermeke, az LMP az unokája, hiszen mindkettő ugyanazokból az alapvető szabadságeszményekből, a polgári demokrácia elveiből indul ki.

Az MSZP-t még mindig elképesztően erős pártállami gyökere (lásd a párt vezetőinek élettörténetét) akkor is a nyolcvanas évek diktatúrájához húzza, ha közben idén éppen a demokráciáért aggódva kampányolt. Éppen a demokrácia lényegének nem értéséből fakadtak [15] azonban kormányzati kudarcaik. Lendvai Ildikóék MSZMP-s és Gyurcsány Ferencék KISZ-es szocializációja olyan béklyónak bizonyult, amely ideológiai katyvaszon és önmagáért való hatalmi ármánykodáson túl más gondolkodási modellt nem engedett érvényesülni.

A családi példánál maradva az MSZP a rendszerváltás mostohaszülője, aki tessék-lássék engedett a fiatalok nyomásának, de gondolkodása érdemben nem változott, és tiszta szívből megszeretni sem tudta kényszerből befogadott rokonait.

A Jobbik a rendszerváltás destruktív unokája, pokolba kívánja az egész családot, a látszat kedvéért sem mosolyog a többiekre. Éppen ezért egész identitása erősen függ az MSZP létezésétől. Ha hülyék az öregek, könnyű eladni a normális esetben egyébként viszolyogtató hőbörgést is. A párt csak akkor válhat komolyan vehető politikai alakulattá, ha be tudja bizonyítani, hogy az indulatok meglovagolásán túl vannak épkézláb ötletei is, és a tévébetiltáson meg a cigányozáson kívül is gondol valamit a világról. A párt mostani káderállománya kevés reménnyel kecsegtet talpon maradásukra, de az is igaz, hogy eddig nem is voltak különösképpen rákényszerítve a gondolkodásra. Ráadásul a többiek hülyeségének újratermelődése sem zárható ki teljesen, és ha tovább forrnak az indulatok, akkor később is elég lesz az őrjöngés tizenöt százalék fölötti eredményhez.
index.hu/dedi/2010/04/23/a_legnagyobb_fordulat_johet_a_rendszervaltas_ota/

gábornok 2010.04.25. 23:47:48

@Kékestető: jól átlácc a Naracsoson! Mi ez a kékes-zöld röntgen? :-DD

Zigi 2010.04.25. 23:47:51

@Ordnassac: 124-gyel, 10190-10066.:)

Hóember 2010.04.25. 23:48:25

@Petrusz: a 2006ot nem a választásra értettem, hanem az őszi derbire. Akkor bukott volna meg mindenki.

Phxmike 2010.04.25. 23:48:34

www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

hoppa
szanyi 525 szavazatos elonye a 48-as korzet osszeszamolasa utan 124-re csokkent
a feldolgozottsag 97 %

azt hiszem valami 133 kulfoldi szavazat jon ebbe a korzetbe
mi van ha mind fideszes es szanyi koppan de mekkorat mar!? :)

Ordnassac 2010.04.25. 23:48:43

@cukicica: bocsi, 124 szavazat, valahogy nem megy az 1-es gomb a billentyűzetemen...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.04.25. 23:49:24

Kis színes: Wittner Mária is bekerült a parlamentbe a Fidesz színeiben az országos listáról.

Ordnassac 2010.04.25. 23:49:25

@Phxmike: amúgy nem lepne meg, ha Szalay újraszámolást kérne, ilyen alacsony különbség mellett.

török gábor 2010.04.25. 23:49:35

@gabute: mi elmondtuk az adásban :)

Ordnassac 2010.04.25. 23:49:58

@Zigi: igen, az 1-es gomb néha akadozik a billentyűzetemen...

Lucilius 2010.04.25. 23:50:43

Jut eszembe, Tarlós most ott volt a fidesz matinén? Mert a következő nagy meccs az önkormányzati választás lesz, és a fideszt ott mindig csúnyán elverték. Viszont h ezt ősszel megakadályozza a ballib tábor, ahhoz bizony vagy az LMPének kell nagyon-nagyon megerősödnie pár hónap alatt, vagy össze kell állnia egy (akár hallgatólagos) MSZP-LMP(+MDF-SZDSZ) koalíciónak.

Ordnassac 2010.04.25. 23:50:48

@gabute: ebben az 529-ben benne vannak a külképviseletisek is?

Hóember 2010.04.25. 23:51:08

@gabute: Igen, de a 45ösben szanyi volt múltkor a nyerő. Nem hiszem, hogy a külföldi szavazatok ellensúlyozni tudnák ezt, pláne még 124 voksot ledolgozni.

Szóval szanyi úgy tűnik mégiscsak behúzta. A történtek után mindenesetre több, mint meglepő. (tényleg, ki szavazhat szanyira??)

Botya 2010.04.25. 23:51:33

@gabute: a 45-ös körzet az panel, vagy kertvárosi rész?

Lyss 2010.04.25. 23:51:40

Na, megjöttek a híres-hírhedt 48-as szavazókör eredményei. Ezzel Szanyi előnye 400 szavazattal csökkent, és már csak 124-gyel vezet. Ám így is szinte tuti nyerő, mert azt a szavazókört, amit a külföldi szavazatok miatt visszatartanak, az első fordulóban közel száz szavazattal nyerte. Ezt nem nagyon lehet elveszíteni.
Ki tudja, talán ha a Fidesz nem egy tökismeretlen arcot küld ellene, miután lecserélték Kosztolányi Dénest a körzetben, aki állítólag nem volt elég aktív, na, talán akkor nyerhettek volna itt is.

Petrusz 2010.04.25. 23:54:34

@Hóember: Ezt nem mondhatod komolyan. Az cirkusz volt. Semmi több.

Ordnassac 2010.04.25. 23:54:46

Közben kiszíneztem a korábban belinkelt táblázatom az átláthatóság kedvéért, közelítve a párt színeihez. :-) Kicsit túlteng a narancssárga. :-D

eloi 2010.04.25. 23:55:16

@Petrusz: Megírta előre! :-)))
A verzió, B verzió, aztán amelyik kell... :-))))

Ordnassac 2010.04.25. 23:55:51

@Lyss: helyben Szalay doktor egyáltalán nem volt tök ismeretlen. Tizenkét évig önkó képviselő volt, illetve a helyi rendelőintézet dokija. Kosztolányinál szerintem még ennyit sem értek volna el.

Dr. No 2010.04.25. 23:56:01

@Diocles: "Mondhatnánk úgy is, hogy valóban megtörtént a rendszerváltás" - ez úgy értendő, hogy nem kapitalista termelési módban, illetve nem többpárti parlamentáris rendszerű köztársaságként fog működni Magyarország a továbbiakban? Ezt jó lenne tisztázni.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.04.25. 23:56:20

@Petrusz: Olyan cirkusz amibe most bukott bele, de nemcsak Feri hanem az egész párt is. Jogosan.

Neo07 2010.04.25. 23:56:24

Schiffer András ma esti megnyilatkozásai nyomán máris kiderült, nem lehet más a politika... :-) Nagy bűvészek, az biztos :-)

Lyss 2010.04.25. 23:56:47

@audi26: Nagyobb részt panel. A Gidófalvy utcai egy tiszti lakótelep volt, sok katonacsaláddal, igaz, 20 év alatt a a panelek lakossága azért jócskán lecserélődik.

Hóember 2010.04.25. 23:57:19

@Petrusz: Hát pedig hót komolyan gondolom. Ugyanis a politika elsősorban cirkusz. Főleg az elektronikus média korában.

eloi 2010.04.25. 23:57:37

@audi26: Nem, az a vasmunkás nyugdíjas ház. :-)

Ordnassac 2010.04.25. 23:58:15

Amúgy jelenlegi állás szerint két fideszes egyéni jelölt nem fog bejutni az OGY-ba: Szalay doktor és Pierre doktor. (Spaller a budapesti listáról bejutott.)

lanyi 2010.04.25. 23:58:29

Néztem a műsort tetszett.Az eredmény is:)

Aztán önsanyargatásból átkapcsoltam az atv-re.

Hát...

Ez a kunce nevű politikai hulla nagyot alakított már megint.
Akiben viszont csalódtam az Kéri László volt.
Rettenetes hova jutott ez az ember.Nem is értem.

Elkezdődött.
Ezek a szerencsétlen emberek már számonkérték a fideszen, hogy mit tettek eddig:)
Kérinek üzenem nézzen utána az ország jelenlegi gazdasági helyzetének.Valamint ajánlom a figyelmébe, hogy 2002 óta az mszp kormányoz.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök úr mégegyszer szóba áll kérivel magára vessen.

török gábor 2010.04.26. 00:00:33

@Ordnassac: szép, szép, betettem a bejegyzésbe.

Ordnassac 2010.04.26. 00:01:00

@lanyi: "Ha Orbán Viktor miniszterelnök úr mégegyszer szóba áll kérivel magára vessen. "

Hidd el, fog.

Lyss 2010.04.26. 00:01:06

@Ordnassac: A túrót nem értek volna Kosztolányival :)
Csak meg kellett volna ismét szellőztetni, hogy a kígyóit olyan fehér egerekkel eteti, akiket előtte szocialista politikusokról nevez el, máris gyüttek volna hozzá a jobbikosok a második fordulóban.
Szalay miatt bocs, egy önkormányzati képviselőt ugyan viszonylag kevesen ismernek, de egy háziorvost annál többen.

eloi 2010.04.26. 00:01:24

@Hóember: Szanyi az egyetlen meglepetés. Egy hamisan vádaskodó, aztán lebukó (tehát hazug) embert így megválasztani... :-(((
Csak nézek, mint a moziban. Durva.

fluentlime 2010.04.26. 00:02:41

@lanyi: Igen én is néztem és nagyon megdöbbentett, nem hiszem el hogy még most sem látnak ki az elefántcsont toronyból

combo 2010.04.26. 00:04:10

Hát, én Szanyi helyett egy Botkát szívesebben láttam volna a parlamentben, de ez itt már nem oszt, nem szoroz. (Igaz, Botka bejutott listán, de szerintem a szegediek most hálátlanok voltak.) Hogy Szanyira ki szavaz, azt én sem tudom. :-) Lehet, hogy gyakran oszt krumplit a körzetében, vagy én nem tudom...

clownfish 2010.04.26. 00:04:29

@Darvászó Koppány: de jó téged újra "látni"! hogysmint? :)

lifelike 2010.04.26. 00:05:43

én azt látom hogy a fidesznek sok éhes szájat kell betömni (lobby), az mszp amit lehetett már ellopott, a jobbik lopni ment be a parlamentbe, az lmp meg jelentéktelen
szóval sok változás nem lesz :(

nfgy 2010.04.26. 00:05:45

Az MSZP esetében én megnézném,hogy kik a listán a következők,ugyanis néhány ember nem a Parlamentben fog üldögélni hamarosan.
Drágulásnak indultak a világpiacon a 2/3 hírére a lánc és a bilincsgyárak részvényei.:))

Ordnassac 2010.04.26. 00:06:10

@török gábor: húúú, őőő, *totálisanzavarbanvan* Köszönöm!

milon 2010.04.26. 00:06:27

Szanyi a 45-ös v.kert valószínűleg behúzza ,mert az első fordulóban is nyert majd 100 szavazattal :( Így ha csak kicsivel is de győzni fog. Részemről nem neki drukkoltam :)

kopogtató 2010.04.26. 00:06:32

melyik bejegyzés is volt a tippelős? nem emlékszem a tippemre, de azt hiszem az lmp-t alálőttem

combo 2010.04.26. 00:06:33

Ja, nemrég tették fel a valasztas.hu-ra az átszavazós (48.) szavazókör eredményét, és most már csak 124 szavazattal vezet Szanyi, de még vezet.

tölgyes 2010.04.26. 00:06:46

@Hóember: Ráadásul az MSZP-nek még meg kell vívni harcot Gyurcsánnyal és a gyurcsányizmussal. Én korántsem vagyok abban biztos, hogy ez sikerülni fog nekik.. Attól tartok, hogy az elitben ma még nagyobb az esztelen revans-vágy, mint a megújulás óhajtása!

török gábor 2010.04.26. 00:07:46

@Ordnassac: én köszönöm, nagyon gyors és szép. viszont még jobb lenne, ha a "folytonos" (parlamentben maradó) képviselők is benne lennének :) esetleg a végén lehetne egy szép összefoglaló táblázat is erről, a három csoportban melyik pártból mennyi... :)

Petrusz 2010.04.26. 00:07:47

@br: De még nincs vége! A porondmester (OV) még színpadon van, de ha a következő felvonás is sz..r lesz, ő is repül... Show must go on :-)

Ordnassac 2010.04.26. 00:07:52

@Lyss: Kosztolányit meg pláne nem ismerik, hiszen ejtőernyős, KD hegyvidéki.

milon 2010.04.26. 00:07:56

@Ordnassac: Ha jól tudom 1 % különbségnél kötelező újraszámolni.

eloi 2010.04.26. 00:08:25

@Dr. No: Ha Viktor tanult az elmúlt két buktából, ha nem száll el az agyuk a győzelemtől, ha "magukhoz szelídítik" a két kicsit, ha OV végre nem csak párt (báb) katonákkal, percemberkékkel, korlátolt képességű hűbéresekkel veszi magát körül, hanem igazi, értelmes, ütős csapatot épít, AKKOR lesz szép a (Fidesz) jővő(je).
Nagyon remélem, hogy így lesz!

kopogtató 2010.04.26. 00:09:07

szanyi tuti nyer, mert a 45. szavazókör van hátra, és ott ez volt az eredmény a múltkor: ((

Jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott
érvényes
szavazat
1 Kovács Bertalan Tamás Jobbik 51
2 Dr. Szalay Péter FIDESZ-KDNP 201
3 Dr. Szanyi Tibor MSZP 295
4 Tarján András MDF-SZDSZ 25
5 Tordai Bence LEHET MÁS A POLITIKA 73

tölgyes 2010.04.26. 00:09:24

@kékestető: Nincsen semmi baj a "világcsúccsal"...nincsen ebben semmi infantilizmus.. még akkor se ha Kéri-Kuncze ezt sugallta...:::)))Ez a felhatalmazás tényleg példa értékű és ezt a szervezésben segítkezőkben tudatosítani kell... hogy a siker is összetartsa őket.

Petrusz 2010.04.26. 00:11:39

@nfgy: nem a képviselőket viszik el, nyugi. :-)
Egy Kaja Ibrahim csak akad az MSZp-nél is, aki nevére veszi a fiktív számlagyár céget...

kopogtató 2010.04.26. 00:11:49

@Hóember: az enyém nincs benne, csak a hozzászólások közt lelném meg, ha tudnám melyik bejegyzésnél volt ez. azt ígérte a táblázat készítője, hogy beleteszi a tippem, határidő előtt leadtam, én voltam az a lúzer, aki nem a táblázatban tippelt:)

tölgyes 2010.04.26. 00:11:55

@IGe: Ez egy rossz duma! Ezt az MSZP már elsütötte a népszavazás alkalmával is...a kit támogattak azok akik nem szavaztak kérdésre a válasz: a mindenkori többséget... rájuk bízták a döntést.:( Ez nem feltétlenül jó, de a szavazási kényszernél jobb!

eloi 2010.04.26. 00:12:36

@tölgyes: Az MSZP elit egy az egyben betette a seggét az OGY-be. Nem lesz nekik akkora buli, mint eddig, de jól ellesznek.
Feri meg épít egy "Új Baloldalt". Az ambíciója meg van hozzá. Meg a lóvéja is. (Legfeljebb nem költenek el a családtagok napi 1-2-3 milliót, mint anno ugye...)

tölgyes 2010.04.26. 00:13:44

@br: Sőt a második fordulóban sokan azért szavaztak az MSZP-re, hogy elkerüljék a koalíciós kényszert.. ezért még az MSZP szavazóinak jó részében is volt csalódottság. Nem véletlen, hogy a koalíció ellenére a rosszat mindig az SZDSZ-nek tulajdonították!

bornedbp13 2010.04.26. 00:14:02

Izgatottan várom, mit fog most O.V. kezdeni ezzel a korlátlan (mert ez az, korlátlan!) hatalommal, felhatalmazással. Ugyanis látszólag bármit megtehet, szerintük ugyanis nem 2/3-ad, hanem 3/3-uk van. De O.V.-nek tudnia kell, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet. Kapott ugyan 263 helyet a Parlamentben, de ez 2,7 M millió ember a 10 millióból. Tudnia kell. Hiába teremt illúzóként "egységet", kiált "világsikert", magát elkábíthatja, becsaphatja, de tudnia kell, hogy iszonyatos tömegeket, mélységeket kell még meghódítania. Mit tehet ezért ebben a helyzetben?
Kiegyezés, béke, egység, "3/3"? Vajon nem illúzió ez? Felismeri-e, hogy az egykor más miatt (kormányzás mindenek előtt) így kialakult választási rendszerben szerzett 2/3 soha ilyen forgatókönyvvel nem számolt? Mit tehet O.V. ilyen helyzetben? Kézenfekvő: nyit mindenki felé, kiegyezik, és egy mindeki (értsd nem csak a 2,7 M szavazó) számára előnyös rendszert valósít meg. De van olyan rednszer, ami mindekinek megfelel? Aktuális ez most? Illetve megvalósítható ez O.V. által? De jó lenne azt modani, hogy igen! Én megvizgsálnék egyéb szempontokat is.
O.V. kiegyezik: elveszíti a korábbi Mszp-túlkapások megbüntetőinek, valamint a korábbi évek sikertelenjeinek táborát, a pszichológia által "lehetett volna" embereknek mondott emberek táborát. Ezért hát ilyen veszteségeket el nem viselhetőnek tekintve nem egyezhet ki, mert elvesztene vagy 1,5 millió embert, akik rá ilyen-olyan okokból szavasztak. Van kb. 1 millió feltétlen híve, ez vitathatatlan. A fenmaradó tömeg valami más miatt, vagy más ellen szavazott rá (a csalás, az mszp korrupció, a válság következményei, stb.). A 2,7 M mellete szavazó mellett van 2,6 M, aki nem rá szavazott, és 2 M, aki SENKIRE nem szavazott.
Érdekes kérdés, hogy mi van a liberális, városi, főként bal oldali értelmiségiekkel? A nem a nagytőke képviselővel, az ingadozó értelmiségiekkel, a mérvadó, fel nem kutatható emberekkkel, a gondolkodó és szavukat hallató emberekkel, a sajtó egy nagy részével, a "suttogó propagandáaval" (akik tulajdonképpen nem suttognak, cska egymás közt beszélgetnek, de ők vannak vagy 5-10-%-nyian)? Ott O.V. mondhatni nincs túl erősen súlyozva. Mondhatni, ott ő nem tört át, őket nem győzte meg, azok nem hisznek neki. Enélkül persze - főként a jelenlegi rendszerben - bármeddig lehet ő a kormányfő. De a halk-hangos, mérvadó-jelentéktelennek tartott, félt-lesajnált, hitt-nemhitt, korábban elnyomott, utóbbiakban szabad értelmisági körökben Ő nem tud áttörni. Mi lesz ebben, a a véleményét kifejtő, hirdető, és arra a környezetében sokat körben? OV. tudja, hogy bármely kényszer, intézkedés, kevés. O.V. tudja, hogy ez a kör a II. vh-t és az utána következő rendszert is túlélte, részese volt a megdöntésének. Gondolhatja, hogy a plebsszel magát a hatalomban is tudhatja, de félni fog. A meg nem győzött gondolkodó emberek tömege mire lesz képes? És ha Ő felmutat bizonyos dolgokat? És ami gondlokodó emberként a legnagyobb sebet ejtheti rajta, hogy a hasonszőrűek átlátnak rajta, soha nem lesznek a hívei, követői. Ez a legnagyibb seb egy értelmes, gondolkodó embernek. És ezért áll majd a legnagyobb bosszút rajtunk! Ha hagyjuk. Vagy ha elhitetjük, hogy ez számít nekünk. Keserű és elfogult lett a vége. PEdig a lényeg ,hogy kíváncsian várom, mi lesz a 2/3-ad ereménye. és hogy a csapdába ejtett O.V. mit fog tenni.

Petrusz 2010.04.26. 00:14:43

@eloi: Ha Péterünk és Fletó tanult (volna) az elmúlt buktából, ha nem száll(t) volna el az agyuk a győzelemtől, ha "magukhoz szelídítik" a két kicsit, ha végre nem csak párt (báb) katonákkal, percemberkékkel, korlátolt képességű hűbéresekkel vették volna körül magukat körül, hanem igazi, értelmes, ütős csapatot építettek volna, AKKOR lett volna szép az (MSZP) jővő(je). :-)

emperemazegy 2010.04.26. 00:17:20

Kedves Gábor!

Gratulálok ehhez a szép munkához és bízom abban, hogy a továbbiakban is olvashatom politikai elemzéseidet. Mert hamarosan ismét választások lesznek... Önkormányzatiak.
Addig is sok-sok elemzésre érdemes dolog fog történni... remélem.

A "papírforma" érvényesült, a fidesz túlnyerte önmagát.
Az a nagy kérdés, hogy fejükbe száll a dicsőség, vagy képesek lesznek felnőtt módjára viselkedni, cselekedni és politizálni.
Az a másik nagy kérdés, hogy mit tartanak fontosabbnak: az ország érdekeit, vagy a saját húsos fazekukat... azaz... rövidtávon népkábító intézkedéseket hoznak (adócsökkentés és társai), tekintve, hogy az önkormányzati választásokon is meg kell méretni magukat, vagy magukba szállnak és csak olyan döntéseket hoznak, ami rövid- és hosszú távon is a magyar nép érdekeit (és nem a politikusokét) tartja szem előtt.

tölgyes 2010.04.26. 00:20:53

@eloi: Én ezt nem így gondolom... Gyurcsány tudja: se új név, se új logó..nem ad esélyt a túlélésére.. csak ha a pártot közvetlenül, vagy közvetve kézben tudja tartani..Márpedig az "aktívának" ez a "mi majd megkeserítjük Orbánt mint Nap az uborkát" szöveg tetszik.. ezt kajálják..erre lehet csápolni..::)))és a Feri a pártja miatt egy forintot se fog megvonni a családtól..

deflorator 2010.04.26. 00:21:42

@bornedbp13: Nos, a te véleményed meg csak 1 a 10 millióból tehát gyakorlatilag egyáltalán nem kell vele törődni. Igy van?

kékestető 2010.04.26. 00:23:03

@Diocles:
"Szóval a köv. évtizedek Magyarországát a Fidesz és "gyermekei" határozzák meg, a szocialisták letűnőben vannak (ha netán fel is támadnának, nincs, nem lesz, nem láccik szövetségesük), a Fidesz-"generáció" beérkezett." - írod.

Sarkosan fogalmazod, de írásod fő vonalaival egyet értek. De amint az ezt megelőző kommentemben írtam, jobbik és az lmp fiatalosabb, feszesebb, karakteresebb , és ráadásul racionálisabb nyelvezettel, ugyanakkor nagy érzelmi forral, azaz a fiatalabb generációnak jóval természetesebben átélhetőbb, mint a fidesz.

eloi 2010.04.26. 00:23:18

@Petrusz: De elkúrták! :-)
OV-nak (talán) még van választása.

tölgyes 2010.04.26. 00:25:19

@bornedbp13: Orbánnak a valódi gondot az a 18.000 milliárddal megnövelt adósság fogja okozni, amit gyurcsányék itt hagytak a nyakunkon...Mert ők elhúztak, de a pénzt azt nekünk kell kiperkálni..Ez egyben nagyon komoly politikai gát is, hiszen az ország elveszítette szuverenitásának nem kis részét... ehhez képest az most n-edleges kérdés, hogy a háttérben melyik párt mit fog kavarni.

kékestető 2010.04.26. 00:27:44

@Petrusz:
"A párt csak akkor válhat komolyan vehető politikai alakulattá, ha be tudja bizonyítani, hogy az indulatok meglovagolásán túl vannak épkézláb ötletei is, és a tévébetiltáson meg a cigányozáson kívül is gondol valamit a világról." - írod a jobbikról.

Lehet, hogy Te a jobbikot csak ellenfelei támadásain keresztül látod. De most már lesz alkalmad - pl. parlamentben - őket, saját valójukban látni. Kétségtelen, vannak aggodalmat keltő felvetéseik és nézeteik, de ugyanekkor jóval több a párt, mint ahogy Te lebecsmérled őket. Valóban okozhatnak meglepetéseket, akár Neked is, parlamenti szereplésükkel.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 00:28:24

@tölgyes: "az "aktívának" ez a "mi majd megkeserítjük Orbánt mint Nap az uborkát" szöveg tetszik"

Az ilyen emberekről már hallanom is elég ahhoz, hogy kinyíljon a zsebemben a bicska. Simán elfogadnék olyan törvényt, ami megtiltja az indulást, de még a szavazást is a fikabajnokoknak, a mindenhol keresztbe tevőknek. Persze, pártállástól fügetlenül - aki nem tenni, hanem gátolni akar, tűnjön el a közéletből örökre.
Gyurcsányt mellesleg nem írnám le nagyon, sőt. Talán új névvel és logóval, de meg fog jelenni, szerintem hosszabb ideig nem tudja zsebre tenni a sokadik helyezést. Támogatója pedig akad, bármilyen hülyéknek is tartják őket.

eloi 2010.04.26. 00:29:38

@kékestető: A lenyugodott, "beérett" Jobbikosból lesz a későbbi Fideszes?! :-)))
Nagy hőfokon, nagy (érzelmi) fordulatszámon nem lehet sokáig tartani egy pártot (sem).

panelburzsuj 2010.04.26. 00:30:25

@tölgyes:

Kizökkenhetnél lassan: egymillió választó egy kicsit sok ahhoz, hogy semmibe véve lecsápolózzuk őket. Sőt: minél visszataszítóbbnak fested le az MSZP vezetését, annál nagyobb a kérdőjel: egymillió idióta járkál köztünk szabadlábon, vagy csak túlságosan belefeledkeztél abba, amit messziről nézve az "egyik kutya - másik eb" formulával lehetne leírni.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 00:32:04

@kékestető: Olyannyira okozhatnak meglepetéseket, hogy még saját táboruk is leülhet tőlük. Az általuk mozgósított tömeg egy részét simán el lehet veszíteni azzal, ha kicsit szalonképesebbé, szelídebbé válnak, és mintha ez már látszana is itt-ott.

bariga 2010.04.26. 00:33:52

Orbán már eddig is vagy 10 öszödi beszédre valót hazudott össze, de ez majd csak később lesz világos sokaknak. De ő is fog kormányozni min. 4 évig, vagy örökké, mert itt most olyan irtás következik, hogy csak na.

nfgy 2010.04.26. 00:34:17

Az est poénját a Hír TV-ben látam:Lendvai épp a saját és az elnökség lemondását (?) jelentette be élőben,amikor bevágák és felhangosították a Vörösmarty teret,ahol a tömeg eképp válaszolt :elkúrtad,elkúrtad...Fél percig párhuzamosan ment a dolog,mire lekeverték.

Phxmike 2010.04.26. 00:34:45

Tenyleg ilyen sokan vagytok ilyen tevedesben hogy a szoci elit bejutott??

Hat egyreszt viktor kiraly mar beigerte az elszamoltatast es ahogy irtatok sokan az elit jutott be hat kin mason kellen az elszamolast kezdeni mint rajtuk. Es gondolom senkinek nincsenek illuzioji arrol hogy ok loptak aztan rendesen tehat van minek kiderulnie.
Masreszt orban mar csak azert is vegig fogja csinalni hogy parat bortonbe kuld mert 8 evig kellett erre a pillanatra varnia...

Most mondhatnam hogy megcsinalja a 200 fos parlamentet torvenyileg aztan feloszlatjak magukat osszel uj elorehozott vaalsztasok es egyeniben mindent visz a fidesz aztan minden mas part meg csak pisloghat de ennel sokkal sokkal egyzerubb a dolguk... meg ha nem is valtoztatjak meg a mentelmi torvenyt amit pedig szinten megigertek akkor is tobbsegben vannak. Egyszeruen csak ha pl Szanyit a lebukasos videoja miatt is akar kikeri az ugyeszseg akkor kiadjak. Azzal a cimkevel hogy mar vissza se hozzak :)

eloi 2010.04.26. 00:36:24

@Interlock: Ez ellen mindössze annyi kéne, hogy tv. mondja ki, a múlt rendszer politikai tisztségviselői (mondjuk KISZ titkárok) és pártttagok (MSZMP) a jövőben NEM KAPHATNAK állami hivatalt, nem indulhatnak OGY választáson. Máshol van ilyen!!! (Na persze akkor vége lenne az MSZP-féle "demokráciának". Brüsszeltől Washingtonon át Tel-Aviv-ig teleordítanák a világot a magyar diktatúra - fasizmus - hatalomra törésével. Már most is lehozott egy amcsi lap - talán Washington Post? - egy cikket valami baromtól, hogy a Fidesz a zsidó nagytőke elleni támadással szerzett szavazókat. Volna tippem, ki(k) kúrták át a szerzőt, ezzel az itévnfóval.)

kékestető 2010.04.26. 00:36:40

@tölgyes:

Bocsi, Orbán beszédét nem az atv által inspirálva minősítettem infantilisnek, s nem is csak a "világcsúcs" miatt. Egyébként az atv-nek ezt a részét nem láttam, csak 3/4 10 körül kapcsoltam át, amikor már majdnem mindenhol befejezték az adást.
Egyébként Kuncze és Kéri engem is kiakasztott. Pl. schiffer beszédének értelmezését teljesen félrevitték, s a legalapvetőbb értelmezésre se voltak képesek. (csak a csúnya antikapitalista lmp! szinten - Persze, lehet, hogy azért volt ez, mert éppen sütit ettek az lmp-s bejátszás alatt. Én pl. ilyenkor semmi másra nem tudnék figyelni. Esetleg csak egy szép és intelligens nőre, mint Kálmán Olga:-)))
Amúgy Kéri mostanában fidesz-vonalon utazik. Azaz, min. megengedő a fidesszel kapcs.-ban.

A Schiffer-beszéd lényegét meg ld.
kékestető 2010.04.25. 23:34:26

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.04.26. 00:38:19

@clownfish:
Mint a befőtt, apa, de csak csendes üzemmódban, inkább olvasgatok:)

bornedbp13 2010.04.26. 00:40:18

Vajon hova visz pl. minket az, ha a Ptk-ban rögzítjük a "házastársi hűség" kötelességét? Előrébb, mintha segítenénk, hogy a házastársak meg tudják egymással vitatni a problémáikat? Hogy segítsünk nekik szembenézni a saját problémáikkal, kérdéseikkel, a saját bajaikkal, és és miértjeikkel? Ha segítenénk rájnönni, mi fáj neki, és mi a másiknak? Ahelyett, hogy, mindenáron egy csalásot akarnánk összetartani? Vajon felnőve köszönetet mondana-e nekünk a gyermek, aki egymást finoman szólva nem szerető szülők gyermekeként nő fel, hogy rá áldozták életüket?
Kemény idők jöhetnek. De éltünk már ennél keményebbeket is. De talán nem érdekesebbeket. Lássuk, mi jön! Melegfelvonulások betiltva (mert félünk saját érzelmeinktől). ...Nem tudok jó felvéget ennek, egyszerűen tényleg kíváncsi vagyok, mi jön!... :)

eloi 2010.04.26. 00:40:42

@bariga: Hát ezt el is várjuk!!! Már mint az "irtást". Ezért is szavaztunk rájuk (kétharmadnyian)!

deku82 2010.04.26. 00:42:12

@bornedbp13: "de ez 2,7 M millió ember a 10 millióból."
Tovább nem olvastam, mert minek? Ez MÁR hazugság.

mikénehavóna 2010.04.26. 00:43:22

Az ökológiai értékrend régóta jelen van Magyarországon, már a 90-es évek közepén is 10% körül volt az értékszociológiai vizsgálatokban.
Az MDF a Duna elterelésének dilettáns, béna kezelésével (ebben elsősorban Martonyi János és Mádl Ferenc a ludasak), majd Horn Gyula a visegrádi gátépítés tervének felmelegítésével maguk ellen hangolták a környezet- és természetvédőket.
Az Szdsz ambivalens volt, és e kettőnek a zöld pártokba beépített "trójai falovai" sikeresen tönkretették ezeket, és az ökológiai gondolkodázú emberek egy részét áttolták a szélsőjobb térfelére. Varga Géza például jólismert alakja a biogazdálkodásnak, és most a Jobbik-ban található.
A baloldali véleményvezérek ignoranciáját mutatja, hogy máig sem veszik észre: a modern ökopolitikai gondolkodás a baloldal szövetségese.
A sajtó nagy része pedig egyszerűen beszűkült, tudatlan, műveletlen ebben a kérdésben (is).

bariga 2010.04.26. 00:46:20

@eloi: mindenki csak azt kapja, amit elvár

Interlock (törölt) 2010.04.26. 00:46:39

@eloi: Engem nem zavarna ilyen törvény, üdvözölném akkor is, ha egyenesen terroristáknak minősítene minket a külföldi média. Úgyis csak ideig-óráig lázadoznának, elülne a tisztogatás szele, mennének a dolgok a maguk módján, és elfogyna a támadási felület. Csak hát ezt be kellene vállalni, még azon az áron is, hogy a saját pártból is kihullanak (jó) páran. Na, ez aligha várható.
Egyébként ha ilyet szeretnének az emberek, van valami mód arra, hogy kikényszerítsék bizonyos törvények meghozatalát? Aláírásgyűjtés, népszavazás, mittudomén... Biztosan paranoiás vagyok, de nekem az a legfőbb bajom ezzel a demokrácia nevű valamivel, hogy az ikszelgetésen túl nem igazán létezik, az ember max. puffog egy sort, és annyi.

mikénehavóna 2010.04.26. 00:46:52

Orbán Viktor pedig megszüntetné a Környezetvédelmi Minisztériumot, ami megdöbbentő visszalépés volna, és nyilvánvaló károssága mellett még az országimázst is iszonyúan lerontaná. Ugyanis manapság magára valamit adó ország legalább úgy tesz, mintha környezetvédő volna.

panelburzsuj 2010.04.26. 00:48:06

@bariga:

Nem lesz irtás. Már a második fordulóra sem tudtak mindenkit elzavarni az urnáig "leszavazni", hiába listák, mozgósító telefonok, mozgósító hokedliszónoklatok.

Orbán maga szemtanúja lehetett, hogyan omlott össze a nyolcszázezres párt, hogyan fordultak szembe "elvtársak" tömegei a korábbi kenyéradóikkal. Aki részese volt ennek a folyamatnak, az nagyon meggondolja, hogy hány ellenséget érdemes magának csinálni ...

Ordnassac 2010.04.26. 00:49:45

Elkészült! A teljes új OGY összetétele, frakciónként (lehetséges KDNP-vel!), közelítő pártszínnel aláfestve. Azok a képviselők, akik újrázhatnak (azaz a távozó OGY-nak jelenleg tagjai), vastagon szedettek.

Link: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdEdKVm9SN2lGOXVNTG00U1dKM3lhbXc&hl=hu

Interlock (törölt) 2010.04.26. 00:49:48

@mikénehavóna: Attól, hogy minisztériuma nincs, még lehet azzal foglalkozni, vagy tévedek? Mint ahogy a megléte mellett is elhanyagolható...

Szalmonella 2010.04.26. 00:50:33

@eloi: azért csak lassan a testtel azzal a kétharmaddal.
Tudod, 8 millióból 2,7 millió!

lorantka_a_gall 2010.04.26. 00:52:56

@Lucilius: főleg 2006-ban. Ott aztán úgy elverték a Fideszt az önkormányzatin, hogy csak egy megyét sikerült kihoznia Viktoréknak döntetlenre :D

DHV 2010.04.26. 00:54:21

Úgy érzem ez a "nem fogunk a Fidesz nyakába lihegni" szöveg, amit Lendvai Ildikó minden tv-nek elmondott nem csak Pokornira célzás, hanem valami hasonlót mondott Gyurcsány is nemrég a magánkampányában, ha emlékeim nem csalnak.
Én arra következtetnék, hogy a következő hetekben az MSZP fog számolni Gyurcsányékkal...

darkmustang 2010.04.26. 00:54:49

Visszaolvasgattam az elozo bejegyzes hozzaszolasait es ott volt hogy Kosa Lajos vajon reszeg e. Akkor is neztem-hallgattam a beszedet, de nekem fel sem tunt. Gondoltam megint egy artikulalni, egesz, rendezett, osszefuggo mondatokban beszelni nem tudo, erdekes hasonlatokkal elo ember.

"...De en oszinten orulok annak hogy ez nem igy alakult es orulok annak is hogy masok bejutottak a parlametbe, de annak meginkabb orulok hogy a fidesz fog kormanyt alakitani..." Kesz :D

Viszont igy visszanezve -tudvan hogy reszeg volt (mert az volt)- ez egy egesz normalis beszed. Ha tobben reszegen beszelnenek, akkor lehet tobbet neznek tv-t es nem csak sportcsatornat.

eloi 2010.04.26. 00:58:46

@mikénehavóna: Te bennfentes vagy, hogy tudod máris, hogy mit akar Orbán Viktor???
Szivárogtass már még infókat! :-)

art-isjus 2010.04.26. 01:01:21

@eloi: Akkor el kéne tűnnie Kövérnek,Járainak,Pintérnek,Matolcsynak( ő még spicli is volt),és jó pár most hatalomra került politikusnak...persze lehete olyan törvény,hogy csak az ellenfél kommunistája ne kerülhessen be...

bariga 2010.04.26. 01:01:51

Én azért javasolnám, hogy olvassátok el, vagy újra Orwell 1984 című könyvét, mert ami most várható ehhez jobban fog hasonlítani, mint demokráciához. Ami pedig szerintem csak annyit jelent, hogy az ember megpróbál intelingensen viselkedni

art-isjus 2010.04.26. 01:02:57

@eloi: Az a legnagyobb baj,hogy orbán maga sem tudja....ez aztán a jó miniszterelnök :)

eloi 2010.04.26. 01:05:14

@Szalmonella: Csak a szavazók számítanak! 8 milliónak van joga szavazni. De csak azok véleménye számít, akik el is mentek. A többiek átruházták a jogukat.
Ez az egyik.
A másik pedig az, hogy az eredmény után, már ez sem számít!!! Meg van a győztes, az alakít kormányt, és 4 évig lényegében azt csinál, amit akar! Szabad mandátumok, érted!?
A hazudozással, adathamisításokkal, trükkökkel választást nyert, aztán - amikor kiderült - népet verető, Gyurcsányék is azt csináltak, amit akartak! Még kisebbségi kormányként is. Akkor miről beszélünk???

Ordnassac 2010.04.26. 01:06:45

Közben beírtam az újonclistámnál, hogy az új "frakciók" létszámához tekintve hány az új és a visszatérő (százalékos arányban is).

gitáros 2010.04.26. 01:07:28

@deku82:
Nem hazugság az, csak tévedés. 6.3 millióból kaptatok 3.3 milliót.
Tudod, a maradék hárommillió is Magyarország.

mikénehavóna 2010.04.26. 01:07:52

@eloi: Olvass újságot. Orbán csúcsminisztériumokat akar, melyekben a korábbi minisztériumok mindössze államtitkársági szinten lesznek képviselve. Egyes osztályaikat, hatósági részlegeiket szétszórják.
Nem véletlen, hogy az üzleti világban a szellemi erőket klaszterekbe gyűjtik. Tudásmenedzsment...

eloi 2010.04.26. 01:09:01

@E_R: Tőlem mehetne mind! Sőt!!! Lenne a konzervatív oldalon sok jó szakember helyettük. (Kár mondjuk, hogy nem őket használja OV sem. :-((( Ha most előjön egy régi arcokból álló új kormánnyal, az az első szeg a koporsójukba. Mondom ezt úgy, hogy rájuk szavaztam.)

stratez 2010.04.26. 01:09:11

Az leszögezhető, hogy a szocialisták akkora árat fizettek a 2006-os győzelemért, ami nem érte meg. A pártnak. Megérte viszont a politikusoknak és a holdudvarnak. Tele vannak a spájzok és csordultig a bankbetétek. Most lebuknak, és várnak a kedvező alkalomra. Az Orbánékon múlik, hogy lesz-e ilyen alkalom.

Szalmonella 2010.04.26. 01:09:19

@eloi: Tévedsz. Nemcsak a szavazók számítanak, hanem az ország! Erről te és országvezetőd se feledkezzen meg!

darkmustang 2010.04.26. 01:09:21

Miert hozzatok fel az 1984-et? Koze nincs semminek itthon ahhoz a konyvhoz. Persze szerintem. (Ezzel szemben Angliaban...)

mikénehavóna 2010.04.26. 01:10:55

Adalék az ökopolitika jelentőségéhez: május 30-án lesz elnökválasztás Colombiában, a jelöltek közül a második helyen áll Bogotá zöld polgármestere, Antanas Mockus.
Vagyis az olyannyira lenézett "harmadik világban" is előbbre vannak, mint nálunk.
es.wikipedia.org/wiki/Elecciones_presidenciales_de_Colombia_de_2010

eloi 2010.04.26. 01:11:22

@panelburzsuj: "Már a második fordulóra sem tudtak mindenkit elzavarni az urnáig "leszavazni""

Már az elsőnél se!!! Mind magunktól mentünk!

vrv 2010.04.26. 01:11:43

@Ordnassac: Hogy van türelmed ilyesmivel,ilyenkor pöcsölni?:)
De azt tényleg nem akarom elhinni ,h Baja Feri még mindig itt van nem tud kikopni ez a sok #&@@{{{...

gitáros 2010.04.26. 01:11:44

@eloi:
"az eredmény után, már ez sem számít"

Ezt tudjátok, b+.
Oszt megvan-e, mi volt Hornék (tudod, a mocskos, pufajkás, hazaáruló, stb.) hozzáállása a saját kétharmadukhoz?

panelburzsuj 2010.04.26. 01:11:59

@eloi:

Arról beszélünk, hogy Orbánnak remélhetőleg több sütnivalója van, mint egyikmásik hívének.

mikénehavóna 2010.04.26. 01:13:09

Adalék az ökopolitika elterjedtségéhez: Colombiában a májusi elnökválasztás előtt második helyen áll a zöld párt jelöltje.

es.wikipedia.org/wiki/Elecciones_presidenciales_de_Colombia_de_2010

panelburzsuj 2010.04.26. 01:18:22

@eloi:

Mindtől megkérdezted? És azt is tudod, hogy mind igazat mondott?

A Fidesznek egy komoly esélye van: ha miniszterelnökként nem ront neki otrombán a magyar társadalomnak, hanme szívós, türelmes aprómunkával megérel minél több embert maga mellé édesgetni. Innentől nem szavazatra, hanem szorgos munkára, tisztes adózásra, korrekt ügyintézésre van leginkább szüksége, és ezt nem fogja tudni bikacsökkel kicsikarni a szeretett nemzetből.

eloi 2010.04.26. 01:18:50

@bariga: Ne tolj már be! A demokrácia tág fogalom! Az angol pl. egészen más, mint a német, vagy a spanyol verzió!
Nálunk vajon miért lehetne csak a volt kommonisták demokrácia felfogása A demokrácia??? (Egyedüli narratívája és üdös módja?) Egyébként is, tudjuk jól, hogy az MSZ(M)P-seknek csak az a demokrácia, amikor ők vannak hatalmon, vagy legalább annyira erősek, hogy nem kell félni az ügyészségtől.

Most is demokrácia lesz, csak egy más verzió, más felfogásban. Ez tök normális, és természetes bárhol a világon!!!
Hogy ez nem tetszik annak, akinek van félnivalója (lásd: vaj a füle mögött)..., kit érdekel?!

bornedbp13 2010.04.26. 01:20:05

4 év múlva találkozunk. Nagyon erős lesz OV, de de nem legyőzhetetlen. Bmilyen rendszert is gondol ki magának. Sok minden neki is visszaüthet (visszahívhatóság), de ő is kötve van. ÉS egy masszív tömeggel nem számlhat ő sem. Mint egy isorozat második része, ahol fogalma sincs, hogy ő nyer-e, vagy a jó (bocs, így kellett volna mondani: ő nyer-e vagy sem). Kr.

Dr. No 2010.04.26. 01:24:56

@eloi: Ez most a kérdésem melyik felére volt válasz? A kapitalizmusra vagy a többpárti demokráciára?

art-isjus 2010.04.26. 01:26:20

@eloi: Akkor minek szavaztál rájuk,ha tudtad,hogy ezek a "jól bevált" régi komcsik,meg szakbarbárok kerülnek miniszteri székekbe?

Ordnassac 2010.04.26. 01:28:12

További statisztikai érdekességek:

- Tapolczai Gergely lesz az OGY első siket képviselője.

- Az OGY korelnöke Horváth János lesz (Fidesz, 88 év), a legfiatalabb Dúró Dóra (Jobbik, 23 év). A korkülönbség 65 év.

- 16 olyan képviselő lesz az új OGY-ban, aki tagja volt az első szabadon választott OGY-nak (ebből 9 1990 után valamilyen úton-módon tagja volt az összes OGY-nak)

- két József Attila-díjas irodalmár is tagja lesz az új OGY-nak [L. Simon László (Fidesz), Kukorelly Endre (LMP)]

- Molnár Oszkár 1998 óta az első független jelöltként mandátumot szerzett személy (akkor Kupa Mihály nyert, szintén BAZ megyében, Szerencsen)

- két akadémiai doktor lesz az új OGY-ban (Ángyán József, Vitányi Iván)

- két képviselő lesz nyolcvan éven felül (Horváth János, Vitányi Iván)

- egy olyan képviselő sincs, aki az 1949 és 1990 között időszakban volt ogy. képviselő, ellenben egy van, aki 1945 és 1947 között volt nemzetgyűlési képviselő (Horváth János)

- két elismert 56-os harcos lesz az új OGY-ban (Murányi Levente, Wittner Mária)

- két olyan képviselő lesz, aki valaha vagy most az EP-ben ül [Harangozó Gábor (MSZP), Schmitt Pál (Fidesz)]

- már nincs olyan képviselő, aki 1990 óta mindig megnyerte egyéni választókerületét

- huszonnyolc olyan képviselője lesz az új OGY-nak, aki 1990 után miniszteri tisztséget töltött be (12 Fidesz-KDNP, 16 MSZP)

- az LMP-frakciónak nem lesz orvos tagja, az MSZP-ben és a Jobbikban egy.

- Egyes frakciók legidősebb képviselői: Horváth János (Fidesz, 1921), Lanczendorfer Erzsébet (KDNP, 1942), Vitányi Iván (MSZP, 1925), Rozgonyi Ernő (Jobbik, 1933), Kukorelly Endre (LMP, 1951)

Több is lesz később.

Ordnassac 2010.04.26. 01:29:46

@vrv: van egy gyengém az ilyenekhez. Érdeklődöm (már csak szakmai okok miatt is), az Országgyűlés, a közelmúltbeli története és a jogi háttere iránt. :-)

art-isjus 2010.04.26. 01:32:34

@Ordnassac: Szép gyűjtés :) Gratulálok :) Csak nehogy Török Gábor féltékeny legyen,és konkurenciát látva benne kitiltson ;)

eloi 2010.04.26. 01:36:36

@gitáros: Tudom. Horn okos volt. Tudta, ha visszaél a többségével (kétharmada nem volt!!! csak az SZDSZ-el együtt!!!) akkor a második rendszerváltás már az utcán mehet végbe. (Tetszettünk volna talán forradalmat csinálni.) És abból nem jönnek ki jól, meg "feltőkésítve" csúnyán.
Így viszont Horn "hősként" jött ki a dologból. Politikai csillagos ötös. (Mint a "legendás" kerítésátvágása, ahol szépen learatta mások babérjait is.)
Neki az SZDSZ-es "legitimáció" úgy kellett, mint egy falat kenyér! Ezzel be lett a nép pofája tömve, hiszen híres "ellenzékiek" tették szalonképessé őket.
Privatizálni, meg hatalmat átmenteni suba alatt kell, nem feltűnően.

Kuncze a mai műsorban (ATV) maga is elmondta, hogy a rossz emlékű koalíciójuk viszont az állandó marakodás miatt nem ment sokra a kétharmadukkal.
A mai helyzet semmiben nem hasonlít ahhoz. Kár is erre hivatkozni.

mikénehavóna 2010.04.26. 01:39:50

@Perillustris: A zöld mozgalmak legalább húsz éve erősödnek Colombiában, amit a politikai elemzők csak akkor vettek észre, amikor a 2002-es választási kampány során gerillák elrabolták Ingrid Betancourt-t, a Zöld Oxigén Párt jelöltjét.

www.greens.org/ingrid/ingrid_background.htm

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.04.26. 01:39:58

@Ordnassac: 2006-ban Gyenesei szintén független jelölt volt, bár nem emléxem, papíron nem a Somogyért támogatásával indult-e.

brazileiro 2010.04.26. 01:40:08

Megnéztem Szanyi körzetét. Szanyi és az LMP-s jelölt együttes szavazata tized százalékra megegyezik Szanyi, az LMP-s és az MDF-SZDSZ-es jelölt első fordulós szavazatával. És ez azokban a szavazókörökben is így van, amiket végignéztem

Úgy tűnik Szanyi azzal nyert, hogy az LMP-sek majdnem fele átszavazott Szanyira...

eloi 2010.04.26. 01:40:40

@vrv: Baja is meg a többi vörös pöcs is mindig megújul! Érted. Náluk ez a megújulás.

eloi 2010.04.26. 01:44:27

@E_R: Még most sem tudom, egyedül Martonyi volt megnevezve!!!

Interlock (törölt) 2010.04.26. 01:46:19

@mikénehavóna: De most őszintén, mi ebből a lényeg a mi számunkra? Hogy kell egy zöld párt? Ott van, hajrá. Vagy több kell, vagy mi? Biztos én vagyok a hülye, de kit érdekel Columbia...

vrv 2010.04.26. 01:47:20

@Ordnassac: Amit pedig az elözöböl kifelejtettem gratula a táblához, szuper lett

vrv 2010.04.26. 01:49:50

@eloi: Igen,amig Hi Im Monika kaliberü emberek vannak ill régi szoci dinoszauruszok, nem is fog sehova sem haladni az mszp

art-isjus 2010.04.26. 01:54:37

@eloi: Ahogy Horn a kerítésvágásból élt,és kovácsolt politikai tőkét,úgy Orbán a nagyimrebeszédből él már 21 éve....semmit nem tett le az asztalra,a fidesznek csak kerékkötője,több választást buktak miatta,nyerni meg most nem miatta nyertek,hanem az mszp bénázása miatt.

art-isjus 2010.04.26. 01:57:40

@eloi: Hát,azért sejthető hogy egykori pártállami emberek vezető helyekre,illetve kulcspozíciókba fognak kerülni(martonyi,járai,schmitt),hiába titkoltak egyeseket sokáig(pl. pintér)...lehetett tudni,hogy "kipróbált",sok esetben pártállami múlttal rendelkező emberek kerülnek oda.

ubul2000 2010.04.26. 01:58:03

Érdekes lenne egy kissé elemezni Edelény eredményét. Itt tulajdonképpen tisztán Jobbik-Fidesz csörte zajlott. Szerintem ez azt mutatja, hogy a Jobbiknak óriási tartalékai vannak a Fidesz szavazótáborán belül. Azok a kettős kötődésű szavazók, akik az Mszp biztos leváltása miatt az első fordulóban a fidesz mellett szavaztak, de az mszp első fordulóbeli leverése miatt már nyugodtan szavazhattak Molnárra. Molnár egyébként nem Edelényben nyert, hanem általánosan kapott többet, mint Pierre. Bár a fideszesnek volt néhány meglepő, kiugróan jó eredménye, de a szendrőládi mindenen túltesz, itt 770 szavazatot kapott, míg Molnár csak 53-at.

Ordnassac 2010.04.26. 02:00:49

- Két olimpiai bajnok lesz az új OGY-ban (Borkai Zsolt, Schmitt Pál)

- a legidősebb egyéni győztes Fónagy János (Fidesz, 67 éves)

- a legfiatalabb Földesi Gyula (Fidesz, 26 éves)

Ami igazán érdekes adat:

- (ha jól számoltam) 73 regnáló polgármester került be az új OGY-ba (Fidesz-KDNP 67, MSZP 4, Jobbik 0, LMP 1, független 1)

Ordnassac 2010.04.26. 02:02:09

@terasz9: papíron Gyenesei a Somogyért jelöltje volt, nem független jelölt.

Ordnassac 2010.04.26. 02:03:55

@brazileiro: nekem inkább úgy néz ki, hogy inkább otthon maradtak. Szanyira kb. annyian voksoltak, mint két hete.

art-isjus 2010.04.26. 02:06:13

@Ordnassac: Esetleg a a képviselők kormegoszlása a pártokon belül?Na az egy érdekes dolog lenne,hogy pl. a Fiatal Demokraták mennyire fiatalok,vagy az LMP és a jobbik fiatal szavazóbázisa fiatal képviselőjelöltekkel párosul e?

Ordnassac 2010.04.26. 02:13:51

@E_R: próbálkoztam már ezzel is, de több új fideszes és jobbikos képviselőről nem találtam használható életrajzot, ahol születési évük szerepelne, sokaknál csak iwiw-en bukkantam rá erre az adatra, de amit sikerült kiderítenem:

A Jobbikban minimum huszonkét olyan képviselő van, aki 35 évnél fiatalabb (ebből hét 1980-ban vagy utána született). Öten 60 év felettiek (ebből kettő 70 év feletti). Ha Gyenes Géza is elmúlt 60, akkor hat.

Az LMP-nél a frakció fele (azaz nyolc fő) 35 éves vagy annál fiatalabb. 60 év fölötti nincs.

Az MSZP-nél nyolc képviselő 35 éves vagy annál fiatalabb, de tizenöt negyven alatti. Ketten vannak hetven felett.

Egyelőre ennyi. A Fidesz túl nagy ehhez most, de később, ha emlékeztetsz rá, utánanézek.

brazileiro 2010.04.26. 02:24:03

@Ordnassac:

Ja, csak közben vagy hatezerrel kevesebben mentek el szavazni. Ezek szerint minden szoci elment, és egyetlen jobbikos sem szavazott át a fideszesre, plusz még vagy négyszáz fideszes otthonmaradt?

brazileiro 2010.04.26. 02:25:37

@Ordnassac:

Ez a 67 fideszes polgármester jó. Ezek után kiváncsi leszek, tényleg továbbra is tervezik-e az összeférhetetlenség újbóli bevezetését...

art-isjus 2010.04.26. 02:30:35

@ubul2000: Engem nem lep meg,hogy ahol több a roma kisebbség,ott nagyobb a jobbik támogatottsága.És ennek nem a cigánybűnözés az oka....hanem amit a jobbikpárti média cigánybűnözésnek állít be.Miután nemrég elkezdtem olvasgatni a jobbik szavazók gyűjtőhelyeit,a kurucinfót és a barikádot,már értem miért gondolják nagy gondnak a cigánybűnözést.
Először is,szerintük minden bűncselekményt cigányok követnek el...pár példa a jobbikos logikából:

-egy bűnesetről írnak...sehol nem szerepel,hogy az elkövető cigány lenne,de mivel a tanú szerint fekete hajú volt,ezért a kurucinfó szerint egyértelműen ez cigánybűnözés(nooormális!?!?),mivel a fekete haj cigány vonás

-másik bűneset: a pár nappal ezelőtti késelés,amikor egy fiút a pulóveréért késeltek meg...ugyan kiderült,hogy az elkövető nem cigány(többen írtak is a kurucinfónak,hogy ezt megemlítsék),de a kurucinfó szerint hiába magyar fajú(!) gyilkos,az identitása cigány...ugyanis a késelés cigány szokás,így ez az eset cigánybűnözés (nooormális!?!?!)

-címlapon hozzák a szenzációs hírt: A LEGFŐBB ÜGYÉSZ SZERINT ELKÉPESZTŐEN NŐTT A CIGÁNYBŰNÖZÉS!.....aztán beleolvasva a cikkbe,kiderül,hogy a Legfőbb Ügyész azt nyilatkozta,aggasztóan nőtt a FIATALKORÚAK által elkövetett bűncselekmények száma,de a kurucinfo ezt megmagyarázza..."Természetesen a "fiatalok" (szerintük) itt 95%-ban a cigányokat,4%-ban a hozzájuk hasonultakat,és csak 1%-ban a magyarokat jelenti" (nooormális?!?!)

-a családírtó láncfűrésszel öngyilkos apa a kurucinfó szerint nem követte el a tetteit....ugyanis a kurucinfó úgy tudja,a település,ahol laktak,"a hírekkel ellentétben nem cigánymentes övezet",mert a szembeszomszéd cigány....és a kurucinfó szerint a ház körül található szerszámokkal,kerti eszközökkel elkövetett gyilkosság cigány szokás,így egyértelmű hogy itt cigányok gyilkoltak,így ez cigánybűnözés(nooormális!?!?)...

Ezeknek mind utána lehet olvasni,a jobbikos fő média tényleg ilyen eszement és elmebeteg...szóval ilyen jobbikos "tájékozottság" mellet nem csoda,hogy a cigánybűnözést ők nagy problémának gondolják,és Edelényben ilyen jó eredményt lehet elérni rasszizmussal.

art-isjus 2010.04.26. 02:32:38

@brazileiro: Az pl. Pokornit anyagilag érzékenyen érintené,hiszen van egy pár jól fizető tisztsége.

Ordnassac 2010.04.26. 02:33:52

@brazileiro: részben biztos volt átszavazás, ezt nem vitatom, de szerintem nem akkora, mint te gondolod.

art-isjus 2010.04.26. 02:34:20

@Ordnassac: Óóó...remek,köszi szépen ;)

Ordnassac 2010.04.26. 02:37:44

@brazileiro: és még meg sem említettem a bejutott alpolgármestereket, megyei közgyűlési elnököket és alelnököket!

brazileiro 2010.04.26. 02:42:58

@E_R:

És a kiskunlacházi kislány gyilkosa is cigány a kuruc.infó olvasói szerint, elég sokáig verték a fejükbe (és nem csak a kuruc.infó, hanem a Magyar Hírlap is: nem mindig voltak ilyen ádáz Jobbik-ellenesek, mind most).

A cigánybűnözés topic éltetője az, hogy minden esetben, amikor cigány követ el valamit, megemlítik a származását, amikor nem, akkor hirtelen nem lesz érdekes. Megkérdezte valaki, hogy W. Róbert Mórról milyen származású, vagy a kiskunlacházi vöröske? Apropó vörös: a rendőrség kezdettől tudta, hogy a kiskunlacházi gyilkos természetes vörös hajú. És mégis visszatartották az információt hónapokig (persze: a nyomozás érdeke), pedig ez eléggé valószínűtlenné tette volna, hogy cigány az elkövető...

Mosolyra fel! :-D 2010.04.26. 02:45:59

@eloi: NE feledd, hogy az akkori ellenzéknek is adott +1 szavazatot a 2/3-nál Horn, igy biztositva az igazi demokráciát.

brazileiro 2010.04.26. 02:51:24

@Mosolyra fel! :-D:

Előtte azért módosította az önkormányzati törvényt, elég súlyosan (polgármesterek összeférhetetlenségének eltörlése, második forduló megszüntetése). Igaz, ezzel be is fejezte, de ez inkább annak volt köszönhető, hogy neki csak a szadesszel volt kétharmada. Nem is hasonlít az akkori helyzet a maira.

Ordnassac 2010.04.26. 02:52:43

@brazileiro: a Ve-t támogatta az ellenzék?

art-isjus 2010.04.26. 02:55:31

@brazileiro: Nem is az a durva,hogy csak az általuk cigányoknak tulajdonított bűneseteket külön topicban gyűjtik,más eseteket meg elhallgatnak.hanem amikor kiderül,hogy amit cigánybűnözésnek állítottak be,és egészen biztosan nem cigány az elkövető,akkor arra az esetre kiatlálták,a "magyar fajú,de cigány identitású" jelzőt.Ez hihetetlen.
Az már külön téma,hogy nincsenek a bűncselekmények besorolva,hogy milyen származású az elkövető...ilyen nem létezik,és 21 éve tilos az ilyen fajta statisztika,tehát nem készül ilyen.

Mindenesetre rémisztő ez az agymosás,ami a jobbikos médiákban folyik.

Ordnassac 2010.04.26. 02:56:23

@eloi: a párttagok teljes kizárása szerintem nonszensz. A régi pártvezetőké azonban megint más tészta.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 03:05:33

@E_R: Kicsit talán túlzás a kurucot a Jobbik médiájának tartani, odamondogatnak nekik is, ha okot találnak rá. Jelen állás szerint több ponton is átfedik egymást a nézeteik, ennyi az egész. Ez valószínűleg azzal arányosan fog csökkenni, ahogy Vonáék a parlamenti munkához szelídülnek.

Más: a kommenteket olvasgatva (más blogokon is) rájöttem, mi változott meg egy csapásra, közvetlenül a szavazás befejeződésével: eltűntek a habzó szájú, utolsó leheletig anyázó kommentelők, vagy legalábbis alig szólalnak meg. Ideje volt, hogy vége legyen...

brazileiro 2010.04.26. 03:06:55

@Ordnassac:

Az 1997-es törvényre gondolsz? Bevallom, nem emlékszem - arra sem, hogy annak politikai értelemben mi volt a jelentősége (vagyis, milyen előnye származott belőle az MSZP-nek)

Ordnassac 2010.04.26. 03:11:54

Közben kiegészítettem az OGY-névsoros táblázatomat. Minden frakció végén szerepel, hogy hány tagja van/lesz, illetve, hogy ebből mennyi az "újraválasztott", az újonc és a visszatérő.

art-isjus 2010.04.26. 03:15:18

@Interlock: Hogy lenne túlzás?A szimpatizánsaik onnan tájékozódnak.Egyébként a hivatalos médiájuk,a barikád ugyanezket a "híreket" közli....legfejjebb a jelzőik enyhébbek(nem "füstös","ork","tetvesek","mokka"."segílyes" ,hanem simán csak cigány)...de szinte minden másban ugyanaz.A kurucinfó szabadszájúbb,mert külföldi bejegyzésű,illetve ottani a szerver,hogy ne érheti őket utol az igazságszolgáltatás.

mikénehavóna 2010.04.26. 03:24:10

@Interlock: gratulálok, kedves honfitárs, a széles látókörödhöz. Ez a tágas horizontú világlátás jellemzi a magyart jobboldalon is, baloldalon is. Emiatt tartunk ott, ahol tartunk.

Spanish VVax 2010.04.26. 04:12:57

Most majd elválik hogy valóban képes e kormányozni és helyrerakni a dolgokat ahogy ő azt elképzeli, vagy utoljára ül a miniszterelnöki székbe május 20dikán OV.. Mostantól ugyanis nincs kire mutogatni. Én -ha másnak nem is- ennek kifejezetten örülök.

ssi 2010.04.26. 04:14:43

1994. retró hangulat, 2010. csömör. 2014. kitisztultabb célok?

Jobbik csendesebb lett. LMP mély titok. MSZP korrupciótól hangos

Nem fideszes, de rájuk voksolóktól: mindent beígérve legyen rajtuk az összes felelősség. Ne legyünk a következmények nélküli ország

Szakértői kormány érzelmileg nem tudott az emberekhez közel kerülni
Zugschlág, Hagyó... nyilvánosan bocsánatot kellett volna kérniük
Gy.F. zárt körben be kell vállalnia vezetői hibáit

Sajnálnám, ha az önkormányzati választásokon is a pártháttér fontosabb lenne

is 2010.04.26. 04:39:06

egy gyorsat: Orbán szerint eddig volt az oligarchák hatalma. mondja ezt ő, aki egy hónapja személyesen ült egy asztalnál Mo két legnagyobb oligarchájával, Demjánnal és Csányival, előbbivel fogott kezet arra, hogy a vállalkozók adóit előbb csökkentik, mint a magánszemélyekéit. érti ezt valaki, hogy egy ilyen, 5 éves gyereknek is nyilvánvaló ellentmondást, hogy képes még büszkén hangoztatni is?

is 2010.04.26. 04:41:13

@tölgyes: ha egy ilyen kérlelhetetlen beszóló nem javasolja az új nevet, logot, akkor már meg is van, hogy mit kell tenni. mindig fogadd meg ellenfeled tanácsát ... és tedd az ellenkezőjét.

totyatotya 2010.04.26. 05:00:38

@mikénehavóna: most nem azert, de ehelyett a lenezo megjegyzes helyett akar irhattal volna egy valodi valaszt is a kerdesre - marmint hogy mennyiben relevans a kolumbiai pelda. (ha megegyszer valaki Columbiat ir, magam ala pisilek komolyan. Ez valami olyan uj dolog mint az Abu-Dzabi?)

strappa 2010.04.26. 06:49:20

@bornedbp13: "Vajon hova visz pl. minket az, ha a Ptk-ban rögzítjük a "házastársi hűség" kötelességét? "

Mielőtt telesírsz egy százas zsepit, felvilágosítanálak arról, hogy a házastársi hűség kötelessége évtizedek óta ott figyel a törvényben, ennek ellenére sokan csalták meg vígan a házastársukat és a törvény szigora egyikre se csapott le, mert szankciója nem volt és nem is lesz ennek a rendelkezésnek.
Kicsit bánom hogy ezt leírtam most, hiszen úgy hallottam, rettegni jó ;)

is 2010.04.26. 06:55:49

@Spanish Vax: ezt hittük 2002 után is, hogy vége a látszatpolitizálásnak. de még ellenzékből is megcsinálta.

Trex59 2010.04.26. 06:57:55

@is: Ekkora baromságot.....

lüke 2010.04.26. 07:01:35

OV beszéde kivételesen nagyon gyenge volt, a lózungjai elavultak,ennél többre képes:)
igaz a "jó" kormányzásra készüljön!
s megerősített a tegnapi középszerű beszéde ,hogy az ellenfelei tették naggyá!,ahogy már itt írtam valakinek, aki letromfolt.............

lüke 2010.04.26. 07:05:04

@panelburzsuj:
na ez biztos!
nem a burzsujok szavaztak rájuk:)

lüke 2010.04.26. 07:07:08

s a szocik:
ahogy Tölgyessy P. mondta,
ugyanazok ülnek a pártban s a parlamentben akik eddig
ide vezették az országot
akkor hol a megújulás?
a kupleráj megújításában se a matracokat kell kidobni!

bariga 2010.04.26. 07:13:23

@lüke: valaki szólhatna neki, hogy nyert és most már lehet értelmesen beszélni. Alany , állítmány és kevés egyszerű jelző.

lüke 2010.04.26. 07:15:59

@Ordnassac:
csak két olimpikon, az baj!
hogy lesz ebből BP-i !!!! olimpia?
s a polgármesterek egy seggel két lovon ülnek,mit tudnak majd felmutatni, s hol?
összeegyezhetetlen a két feladat

lüke 2010.04.26. 07:17:46

@bariga:
szerintem remek retorikája van, jók a beszédírói is!
de tegnap kritikán- s önmaga- aluli volt, s mindezt a zűrzavart szokatlanul: még olvasta is

lüke 2010.04.26. 07:20:47

ez a magyar pol élet:
nesze nektek választók:
"Mi kifele indulunk a szarból, a Fidesz most megy bele - mondta Szanyi Tibor"

Mlaci1 2010.04.26. 07:28:48

Teljesen mindegy, hogy narancs vagy vörös, ugyan az a kiinduló pont!

lüke 2010.04.26. 07:30:41

@eloi:
a harkovi diplpomájából profitált:) meg a Kohl-Gorbacsov paktumból
A fű alatt ő ( ahogy Tv-ben mondta egy néni a házából: rendes ember volt mindig levitte a szemetet!) semmit se csinált, régi elvtárs volt!
az ifjak mögötte, ők dolgoztak, őt meg kihagyták

lüke 2010.04.26. 07:31:39

@Mlaci1:
a balkán és a tőkehiány igen
no meg a sok nihilista...........!

málnabarack 2010.04.26. 07:32:07

Na és mi lesz most a hírtévén célponttal, hm? Mermostugyebár eltűnik az mszps-szdszes tolvajbanda és jön helyettük a talpig becsület fidesz.

mindentudoka 2010.04.26. 07:37:34

Valszeg Szanyi nyer, mert a 600 külföldi szavazatból az 1. fordulóban +90 volt Szanyinak, most még -90 is elmenne. Bár nyilván nem ugyanazok szavaztak csak, de azért mégis kevéssé valószínű ekkora változás.

lüke 2010.04.26. 07:41:07

www.sueddeutsche.de/
itt szó sincs a magyar világsikerről

lüke 2010.04.26. 07:45:02

@mindentudoka:
vagy nem:)
a cinizmusa nem páratlan, az egész mai pol. elit hülyének nézi az utca emberét!

Mi kifele indulunk a szarból, a Fidesz most megy bele -
mondta

lüke 2010.04.26. 07:55:45

www.stop.hu/articles/article.php?id=654072
nem eltünnek, hanem eltűntek
hát nem egy svéd,norvég vagy dán demokrácia van itt:) !

pana_fz18 2010.04.26. 07:56:03

T. Gábor!

Alábbiak nekem a tegnapi nap "tanulságai", apróságok, amik történtek, a lényeg - tudom - egy politológus számára "elemezhetetlen", de hátha akad benne.:)

1. 19-es vk (Szanyi - Szalay). Én, ha egy választási valóságshow tv-s rendezője lennék sem tudtam volna ennyire jól (lassan:) adagolni az eredményeket.
Hogyan lehetséges, hogy már minden más körzetben 90% feletti feldolgozottsági adatok voltak, addig ez a 19-es körzet még 55% környékén járt... (Szavazók száma, átszavazókkal együtt sem haladta meg más körzetekét.)

2. LMP. Ott ahol az MSZP egyoldalúan visszalépett, 40% környékén (sok helyen e felett) hozták a szavazatokat a jelöltek.
Független az LMP-től: ha egy teljesen új párt, formáció indult volna egyedül a "fidesz-ellen" lehet sokkal jobb eredményt hozott volna mint a jelenlegi összes párt együttvéve?

3. Jobbik. Szimpatizánsok kizárva a párt hivatalos "eredmény-várásáról"... Pontosabban: csak "meghívóval".
Végignézve az ogy-be jutottak névsorát a Jobbikból, döntő többségben vannak azok, akik egyéni jelöltként saját körzetükben (1) már az első fordulón is 3. vagy 4. helyen fordultak és (2) abszolút az országos átlag teljesítettek! A második fordulóban nagyon sok egyéni jelölt hozott 25% feletti eredményt - szinte egyikőjük sem került be a parlamentbe. Mennyire hozhat ez feszültséget párton (szavazókon) belül?

folyt.

pana_fz18 2010.04.26. 08:10:05

4. Fidesz. Kós "mindent ssszel mondok" Lajos majdnem mindent vitt, de Martonyi "én már afrikába készülök" János is mindent megtett, hogy az önbarnítókat gyártók "frontembere" lehessen:). Orbán V. ugyanúgy nem tudta kezelni győzelmüket, mint '98-ben, ott Deutsch Tamás próbálta levezényelni pártelnök nyilatkozatát a tv-k felé - s valaki majd biztos kikeresi youtuberól - s amikor már OV ott is felolvasta nyilatkozatát és DT be akarta rekeszteni a közvetítést, OV jól hallhatóan közbeszólt: "addig, amíg közvetítenek és élőben vagyok, addig folytatni kell...":)
Mennyire szállhat vissza OV-ra és a Fideszre az "oligarchák-vége" hasonlat a következő években?

5. Én továbbra is azt látom a választási rendszerünk legsérülékenyebb részének, hogy a választók jelentős részét, továbbra sem "érintette" meg a rossz politizálás (lásd első fordulón "otthonmaradottak").
Leginkább szerintem ezen lehetne, kellene változtatni.

Köszönöm az esetleges visszajelzéseket.

Petrusz 2010.04.26. 08:14:27

@eloi: Akkor Járai, Matolcsy, Pintér, Martonyi sem lehetne miniszter!!!

jozicsenko 2010.04.26. 08:16:35

Jó reggel!

Kedves Gábor!

felhívnám a figyelmét egy apróságra:

több helyen olvastam, hogy ugyan meglesz a 2/3a a Fidesznek, de gyakorlatilag nem tud majd vele élni

ehhez füznék hozzá egy apróságot:

1. 123 fő van velük szemben: ha 247 fő szavaz a fidesztől, már nyert ügyük van
2. igy 16 fő mindig mehet amerre lát: polgármesternek, Brüsszelbe, stb
3. az mszp/jobbik sem fog folyamatosan ott ülni és malmozni: van dolguk nekik is

szumma: ez a kétharmad viszonylag könnyen kezelhető, ha a fidesznél komolyan veszik a frakciófegyelmet...

(mondom: a kétharmad itt már nem a fidesznél ketyeg, hanem a parlament többi részénél :-) )

lüke 2010.04.26. 08:16:45

@Petrusz:
na ja,
egy volt BM-s sofőr kezében van az ország:)
vivat cultura!

lüke 2010.04.26. 08:19:11

az igazi VEZETŐ- soför-:

Pintér Sándor belügyminiszter
Életkor: 62
Születési hely: Budapest

Pintér Sándor pályáját gépkocsivezetőként kezdte a Belügyminisztériumnál, majd a hetvenes években segédnyomozó lett, de közben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát is, 1986-ban pedig jogi diplomát szerzett. Különböző beosztásokban dolgozott az Országos Rendőrfőkapitányságnál, illetve a Budai és a Pest megyei Főkapitányságon. 1991-ben Budapest rendőrfőkapitánya lett, majd pár hónappal később kinevezték országos főkapitánnyá. Öt évig töltötte be a posztot, majd felmentését követően nyugállományba vonult. Nyugdíjazása után őrző-védő céget alapított, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatóságának tagja lett.1998-2002 között Orbán Viktor kormányában belügyminiszter volt. 2002 óta különböző biztonsági cégekben vannak érdekeltségei. Nyugdíjazása után Gergényi Péter volt budapesti főkapitány is egy Pintérrel közös érdekeltségbe tartozó utazási irodánál helyezkedett el. Gergényivel való kapcsolata és az Eclipse-ügy [1] okán láthatóvá vált belső ellenzéke miatt az utóbbi hetekben kérdésessé vált, hogy vállalják-e személyét. Pintér mostanra lemondott gazdasági érdekeltségeiről [2].

ubul2000 2010.04.26. 08:19:40

@E_R: Furcsa következtetéseket vonsz le. A lényeg helyett egészen másról beszélsz.

Mlaci1 2010.04.26. 08:20:43

Lesz itt október 23.-án "Orbán takarodj"

lüke 2010.04.26. 08:23:10

@ubul2000:
nem furcsa, csak a pszichiáter szakértő szerepét vette át:)

lüke 2010.04.26. 08:23:50

@Mlaci1:
melyiken?
majd boritékold az évszámot:)

Mlaci1 2010.04.26. 08:25:28

@lüke: Mit vársz Orbántól? Csodát? Rossz lehet neked

lüke 2010.04.26. 08:29:41

@Mlaci1:
nekem biztos rossz
én a heinzi fischerre szavaztam:)

ubul2000 2010.04.26. 08:29:43

@lüke: Bocs, nem értem a kérdést.

lüke 2010.04.26. 08:33:50

@ubul2000:
nincs kérdés,helyzet van:)

Fehérszakál 2010.04.26. 08:37:30

Csak 1 kérdésem lene : Akkor most a koronát megint visszaviszik a parlamentbe? :)

lüke 2010.04.26. 08:42:28

@Mlaci1:
furcsa következtetéséeket vonsz le,a viccet félretéve:
'1, tegnap választották meg , 6 hónap alatt nem fognak ellene fordulni
2,csodát senki nem vár: mert 8 év alatt nagyokat láttak, főleg irhamentésként az utolsó 2 -3 hónapban, a csodák következményeit
3, én személy szerint meg nem várok senkitől semmit, s főleg nem a politikusoktól, ezért elmegyek most dolgozni

kicsi11 2010.04.26. 08:44:06

Az, hogy mit nem akar a többség, világos. De tudja valaki, hogy mi mögé sorakozott fel "egységesen" az ország? Mert én a nagy általánosságokon kívül nem látom, hogy miben lesz olyan nagy egyetértés.

Idet 2010.04.26. 08:44:09

@lüke: Ebben nincs igazad, sztem. Pintér nagyon ért ahhoz, amit csinál, kifejezetten tehetséges rendészeti szakember. Ha ez az Eclipse-dolog elkaszálja, az kár lenne. Észak-Magyarországon, a Nyírségben és a Dunántúl bizonyos részein is nagyon elszabadultak a dolgok. Komoly rendcsinálásra lesz szükség, nem arra, hogy a törvény továbbra is írott malaszt maradjon.

Idet 2010.04.26. 08:45:29

@Fehérszakál: Mér', hát most hol van?

Idet 2010.04.26. 08:50:51

@lüke: Nem hittem volna, hogy ekkora ellendrukker vagy! Hogy egyáltalán ellendrukker vagy. Miért?

lüke 2010.04.26. 08:51:41

@Idet:
ez a tény:)
soförből lett dr, kezében van ma is minden, ez a másik tény:)

lüke 2010.04.26. 08:53:51

@Idet:
ki ellen?
értelmiségi vagyok és csak a tények befolyásolnak, ami nem tetszik ,azt kritizálom

gastro vazze 2010.04.26. 08:54:05

olvastam itt a kommentek között a feltevéseket a XIII.kerületi lakosság összetételének elemezgetésével kapcsolatban, hogy ott miért vannak túlsúlyban a MSZP szavazók...
Ez érdekes fejtegetés, sokan jöttek ugye a "panellakókkal"...

Nos, engem is érdekel pl., hogy itt nálunk a Hegyvidéken (XII.), hogy a francba tud a Fidesz 71%-os arányt elérni? Hiszen itt a hegyen CSAK rendszerbarátok lakhattak 1990-ig... az újgazdag réteget meg, - akik a rendszerváltás után ide tudtak jönni épitkezni, lakást venni- a "nép" leginkább a szocikhoz köti (mint a rendszerváltás nyertesei, rablók, privatizátorok, stb..).
Szóval KIK ezek a fidesz szavazók? Átállt szocik (magyarul komcsik?), vagy adócsalók?, vagy visszatelepült értelmiség? (akik hivatalosan elég csórók ugye), vagy hogy van ez?

török gábor 2010.04.26. 08:54:23

@brazileiro: nagyon fontos megállapítás, nekem is ez volt az érzésem.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.26. 08:55:22

@jozicsenko: Igazából nem is kell folyamatosan meglennie a kétharmadnak. Nem fognak minden ülésen kétharmados törvényeket hozni. Elég ha arra a (sokat mondok) évi pár alkalomra bent van az összes fideszes képviselő. A többi szavazáson meg röhögve hozzák foghíjasan is a többséget.

jjulie 2010.04.26. 08:55:44

@Idet:

ez érdekes, nekem tök jót tett, hogy vége, ő meg mintha felpörögne

Idet 2010.04.26. 08:59:30

@lüke: Az, hogy sofőrből lett doktor, nem hátrány. Apró bizonyíték, hogy a társadalom mégis átjárható.

Azt felfogom, hogy ami nem tetszik, annak hangot adsz. Nyilvánvaló. Én most a helyzethez igazítanám a kritikát, nicht vorgenommen. Ha majd rosszul csinálja, az más. Bizalmat kell előlegezni, mert anélkül semmi sem megy.

kisferi314 2010.04.26. 09:00:03

Érdekes, ha nem Szanyi nyerne a 13. kerületben, akkor a jobbik kapna plusz egy mandátumot az országos listáról, a fidesz rovására. Most rághatják a kefét azok a jobbikos szavazók, akik nem mentek el és nem szavaztak a fidesz jelöltjére.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.26. 09:04:03

Kőbányán egyértelműnek tűnik, hogy a jobbikosok átszavaztak a Fideszre: a fideszes jelölt nagyjából annyi százalékkal kapott többet a második fordulóban, mint amennyivel kevesebbet a jobbikos.

Flúgatlan 2010.04.26. 09:07:06

Nem szakértői vélemény:

Minden fenntartásom ellenére szurkolok a Fidesz-KDNP-nek, hogy jól kormányozzon. Erre igen komoly esély van.

A fanyalgók, akik itt is már a Fidesz bukását, kudarcát, leendő korrupciós ügyeit stb. vetítik előre nem érdekelnek. És még sok más embert se, csak (hozzám hasonlóan) nincs kedvük vitatkozni a hivatásos rettegőkkel, trollokkal.

Focimeccsen azt szoktuk kiabálni: "Nézzetek a táblára!" Kedves ellendrukkerek, fanyalgók: ezt ajánlom nektek is.

Menni fog ez! Nem hibamentesen, de nagyságrendekkel jobban, mint az elmúlt 8 évben.

Fehérszakál 2010.04.26. 09:10:27

@Flúgatlan: Ja ja, az egész ország egy focipálya lesz most már. aki meg nem szereti a focit azt meg börtönbe fogják csukni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.26. 09:16:16

@lüke: "tegnap választották meg , 6 hónap alatt nem fognak ellene fordulni"

Miért, négy éve mennyi kellett ahhoz, hogy Gyurcsány ellen forduljon az a többség, ami megválasztotta?

Glenarvan 2010.04.26. 09:22:23

@lüke:

Helló!

Igaz,hogy már a múlt,de rittyentsd már ide Szekeres hv.miniszter rövid életrajzát is!

masni55 2010.04.26. 09:23:49

@Fehérszakál: Csatlakozom, ez már a tegnap esti beszédéből nyilvánvaló volt. :)

Enok mester 2010.04.26. 09:23:54

Kedves Török Gábor, ez a Fidesz-KDNP felállás tekinthető-e koalíciós kormánynak, főleg ha a KDNP-nek külön frakciója lesz? Most így egypárti kormány alakul, vagy koalíciós? A kérdés a "történelmi" jelző vetületében is érdekes, hiszen kétharmaddal bíró koalíciós kormány már volt (1994-1998). Valamint emlékeztetőül: 2002-ben az MDF volt közös listán a Fidesszel, majd külön frakciót alakítottak, és egész más utat jártak be. Persze, ez a KDNP-ről nehezen képzelhető el, de akkor is közös lista volt a kiindulópont.

drkovax 2010.04.26. 09:23:59

@combo: Én meg, szegediként, nagyon nem szívesem látnám Botkát sehol, ahol közpénzről lehet dönteni. BKV méretekben korrupt figura. Egyelőre erősen ül minden papíron, mert ha kikerülnek a kezéből, másutt fog ülni. Volt mint megbüntetni rajta, pedig még az ügyek töredéke került ki a köztudatba.

panelburzsuj 2010.04.26. 09:24:43

@gastro vazze:

"Átállt szocik (magyarul komcsik?)"

Olyasmi. Akik józan megfontolásból zokszó nélkül átállnak a hatalom oldaláról a hatalom oldalára.

Minden kormányzatnak szüksége van lojális kiszolgáló személyzetre, és ez a lojális kiszolgáló személyzet azért elég régóta az I. II. XII. kerületben verődik össze.

(A "szocializmus építésének" első két évtizedében az volt a pártvezetés egyik állandó gondja, hogy hiába gyorstalpaltak hithű kádereket, mégsem tudták nélkülözni a "régi"szakapparátusi embereket. A "rendszerváltáskor" ugyanez a gond hatványozottan lépett fel:ugyan honnan kerített volna elő egy "makulátlan" másik elitet az a kormány, amelynek feje maga is negyedszázad alatt eljutott az ötvenhatos forradalmi bizottsági elnökségtől a Munka Érdemrend arany fokozatáig?)

gastro vazze 2010.04.26. 09:28:53

@panelburzsuj: és ez a kerület lett a "legvéresszájúbb" jobboldali mellé...szóval érdekes, és az "oligarcházást" is kicsit más megvilágításba rakja. (magyarul: egy nagy kamu az egész..)

drkovax 2010.04.26. 09:29:46

@bornedbp13: Nagyon nem akarod érteni, mit mond Orbán a 3/3-addal. Nem 3/3-ad jogot, hanem 3/3 kötelességet.

lüke 2010.04.26. 09:31:22

@Glenarvan:
dehogy rittyentem-csak rá kell nézni-

ő nincs a kormány jelöltek közt

lüke 2010.04.26. 09:33:44

@Idet:
én mindenkinek megadom nemcsak a bizalmat
sőt a tisztelet, aki megérdemli
(sőt egy olyan csal. barát is van köztük akinek sokat köszönhetek,a mai állásom)

vrv 2010.04.26. 09:33:57

@drkovax: Ez mindig érdekes számomra, hogy a helyi lakosok (persze nem véletlenül), sokkal jobban tudják ,hogy ki korrupt stb stb, és egy bp-szeged távlatból már egy bp-i nem hall ezekröl a korr. ügyekröl, ezért neki akár egy szimpi szoci vagy fideszes helyénvalónak tünik. Viszont Megggyes Tamás ,hogy a jóistenbe tudott megint bejutni, ha ennyi üyge volt ami köztudott, ill Tóth Józsefnek is volt nem kevés, mégis minden birka rohant rá szavazni, bár ezzel kapcs. a fidesz sem eröltette meg magát a Spaller nem egy olyan tipusu karizmatikus egyéniség aki el tudott volna venni szavazókat tőle.

ladislaus 2010.04.26. 09:34:07

@brazileiro: gyanitom ezert is volt critical mass a varosban szombaton... :)

lüke 2010.04.26. 09:35:37

@Fedor:
bocs
1,GYF a névtelenségből bujt elő az utolsó percben, addig másokról volt szó:)
2, az Örkkény parafrázis ,meg nem egy dicső dolog volt

panelburzsuj 2010.04.26. 09:35:56

@gastro vazze:

A "jobboldaliságnak" van egy nem elhanyolható történelmi gyökere is: a budai úri/keresztény proletárok osztályharca a túlparti zsidó/polgári proletárokkal - az osztályvezetői székekért.

gastro vazze 2010.04.26. 09:37:01

@vrv: nem beszélve Rogán Tóniról...

drkovax 2010.04.26. 09:37:36

@bornedbp13: "Vajon hova visz pl. minket az, ha a Ptk-ban rögzítjük a "házastársi hűség" kötelességét?" - És hova visz ha kivesszük. Mert momentán benne van. Csak a Drazsé által beterjesztett "hirtelen felindulásból elkövetett Ptk" venné ki belőle.

lüke 2010.04.26. 09:41:08

@Idet:
nana:)
egy bm soför az igazi besúgó volt-nálunk a kórházban pl a portás a bm zenekarban játszott -
a söföröket mindenütt erre használták, ezt te is tudod, s egyszerű is volt:
mit beszélnek az autóban..........

Viktus 2010.04.26. 09:42:11

@E_R:

Hu, de szép lehet a te álomvilágod egyszer lenézhetnél vidékre a pesti kávéházból nem csak lapokból olvasgatás a vidékről.

vrv 2010.04.26. 09:42:13

@gastro vazze: Rogánfalva is megér egy misét ahogy mondod:) de kirivóan, ők jutottak az eszembe. Amit a Belvárosban csinál az önkori kökemény maffia a legutolso önk.ügyintézővel együtt.

ladislaus 2010.04.26. 09:43:35

@vrv: Toth ellen Angyalfoldon en is furcsallom hogy miert Spaller... sulytalan...

tölgyes 2010.04.26. 09:44:26

@panelburzsuj: Én Önnel ellentében nem tartom idiótának azokat akik az MSZP-re szavaztak. Csak azt jegyeztem meg, hogy ilyen minősíthetetlenül gyenge színvonalú kormányzást más párt nem élt volna túl az MSZP-én kívül... Megjegyzésem tehát a kormányzásra és nem a szavazóira vonatkozott. Az Ön megjegyzése annyiban jogos, hogy ma a "politológia" erre a fajta már-már irracionális "hűségre" nem ad magyarázatot... ha csak az nem a magyarázat rá, hogy a politikai meggyőződés olyan mint a vallásos hit: racionálisan meg nem ragadható (ahogy azt Kant is írta), racionálisan nem értelmezhető.
Ennek vizsgálata azért fontos, mert ha valaki (valamelyik párt) a nemzeti egység gondolatával áll elő, annak ezzel a fajta politikai magatartással is számolnia kell.. a vallásos jellegű hitből adódó konfliktusokat is kell tudni "kezelnie".

sárkányfő 2010.04.26. 09:46:43

Na tegnap nagyvonalú voltam, nem akartam a győzelem estéjébe belerondítani, de ez az 1. OV beszéd nagyon szar volt, de ami igazán rossz, hogy láthatóan ugyanott folytatja, ahol 2002-ben abba se hagyta.

"A magyarok rendszert buktattak, és új nemzetet alapítottak" - vicc. neki még az 52% se elég. lehet görcsölni, de 19% az mszp-re szavazott. ők is magyarok, még ha nem is tetszik, nem kéne ezt tőlük eltagadni. vagy akkor ők már nem magyarok? csak a fideszmagyar magyar? vicc.

"forradalom történt a szavazófülkékben" - a forradalom szó persze itt nem alkalmazható, de spongyát rá, elragadtatta magát. de ez azért is vicces, mert láthatósan itt is sok fideszes csillapítani akarta a csodavárást, hogy aztán kisebb legyen a csalódás. legközelebb egyeztessetek a főnökkel is, hogy ő is ugyanezt mondja.

"a magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában" ezek szerint 2002-ben és 2006-ban csalódást okoztunk neki... :) akkor értelmetlen volt hinni a demokráciában...

"az oligarchák régi szabályai érvényüket vesztik" - Pintér, Csányi, Demján, Széles, Fellegi...

"mától a magyar ember az első" eddig ki volt az első? oroszok, amcsik, zsidók, argentinok? wtf? vagy akkor a 98-02-es jó szokása szerint megint megindul a kisajátítása a nemzet képviseletének? költői kérdés volt...

"a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje" Elmész a fenébe OV, 8 éve be se mentél a parlamentbe, ultimátumoztál, idegenszívűztél, ott gáncsoltad a kormányt, ahol tudtad, te vagy az együtt-nem-működés szimbóluma. persze mától már pont fordítva... na nem mintha csodálkoznék.

"ennek a rendszernek a határon túl élő magyarok is teljes jogú részesei." eddig az ment, hogy választójogot nem kapnak. hol fér ez össze a "teljes jogú" kifejezés jelentésével?

"a kormány irányításával az állam feladata lesz a jogszabályok betartatása." Akkor végre lebontjátok a Turul-szobrot?

És egyáltalán milyen új rendszerről beszél, láthatóan a 98-02-es kormányának tagjaiból válogatja mostani kormányának is a nagyját. Hende, Pintér, Varga, Semjén és Martonyi ez lenne az "új", meg a "nagy" csapat? Ennyi új, modern hiteles és friss konzervatív arcot tudtatok kitermelni 8 év alatt? OV -val az élén? Lol, ez maga a változatlan múlt.

Én - bár nem hittem benne - vártam egy államférfiúhoz méltó beszédet ebben a kivételes pillanatban. Egy államférfit, aki tényleg új lapot kezd, aki túl tud lépni a kicsinyes pártharcokon, az ellenségnek való beszólásokon, a nemzet kisajátításán, aki őszinte hálát rebeg a felhatalmazásért, aki elmondja mennyire tisztában van a felelősséggel, aki őszinte hálát rebeg a felhatalmazásért, aki elmondja mennyire tisztában van a felelősséggel, aki elmondja mit fog tenni és miért, stb. Ehhez képest kaptuk a szokásost dumát.

ladislaus 2010.04.26. 09:47:20

@tölgyes: mszp sem elte tul, de a neve meg sokat jelent bizonyos korokben (nyugdijasok) es ezert kellett fenntartani. Nem csodalkoznek ha 4 ev mulva mas neven futnanak. Csak tudnam ki az akik azert szavaztak rajuk mert olyan jo volt nekik a 8 ev :)

tlac 2010.04.26. 09:47:28

@is: igen, de KÖZVETLENÜL nem Csányi s Demján van kormányon, ez egy különbség. Miközben sztem is 3..5 ember van Mo-n aki jobban meghatározza az országot, mint akár a legerősebb OV kormány. Itt arról lehet szó, hogy egy Fletó, egy Kóka, egy Baynau, ilyenfajta arcok kb. bevásolták magukat a politikai hatalomba (is)

tölgyes 2010.04.26. 09:47:41

@Interlock: Én nem írom le Gyurcsányt, bár meggyőződésem szerint a baloldal megújulásának feltétele a Gyurcsánytól és gyurcsányizmustól való megszabadulás..Egy ilyen-olyan módon meggazdagodott milliárdos nem mutat jól egy baloldali párt élén.. még akkor se ha egyébként földre szállt angyal.. de mint tudjuk még csak nem is angyal..:::)))

vrv 2010.04.26. 09:48:06

@ladislaus: Igen, és ahogy néztem elég sok eddig vörös kerület váltott tegnap dél-pest csepel stb, tehát ez a választása a Fidesznek eléggé elhibázott lépés volt....

ladislaus 2010.04.26. 09:50:38

@ó jaj: Te miert nem alltal ott valahol es beszeltel ennyi ember elott? Turul szobor miert zavar? csipi a szemed?

Mediacapa 2010.04.26. 09:50:59

Mérsékelt Fidesz-szavazóként mérsékelt örömmel sörözgettem tegnap a Vörösmarty téren. A második kübli után azon morfondíroztam, vajon mit tanult a Fidesz a 98-02 közötti időszak hibáiból? Szerintem OV most mutathatja meg, mekkora demokrata, egy ilyen többség birtokában mit kezd a hatalommal. Most cáfolhat rá azokra az Orbán-fóbiásokra, akik diktatúrával fenyegetnek, igaz, meg is erősítheti a félelmeket. (Mivel OV nem 4 évre tervez, szerintem sok kellemes meglepetést okoz majd a kétkedőknek, de ez csak tipp.) Nem voltam/vagyok a 2/3 híve, karakteresen 50 százalékkal is lehet kormányozni, és tartok tőle, hogy ebből még több baj lesz, mint hozomány, de most már bele kell vágni.
Már csak az első próbatétel: Szerintem mindenkinek nagy kérdőjel, mit kezd a Fidesz az államigazgatás átalakításával, a kisebb parlamenttel. Úgy hallottam, 1 hónapon belül utóbbiról törvényt akarnak hozni. Nem értek igazán ehhez, de szerintetek elő lehet ennyi idő alatt készíteni egy ilyen bonyolult választási rendszer reformját saját erőforrásból?

Egy kicsit tartok attól, hogy ész nélkül nekiugranak, aztán egy szar törvény lesz belőle. Pedig ez lesz az első lépés...
200 fős parlament jó hangzik... de új választókerületi határok utcára lebontva, új súlyozás, új mandátumleosztási módszer, merre torzít majd a rendszer (most a győzteshez húz). Mindezt pár hát alatt minimális társadalmi vita nélkül.

tölgyes 2010.04.26. 09:52:15

@kékestető: Akkor csak a nagy lelkek:::))) véletlen találkozása következett be. Az ATV-ben Kéri és Kuncze így minősített...))Egyébként Kéri most nem a fidesz vonalon utazik, hanem próbál kiegyensúlyozott lenni..:::)) de mivel ezt nem meggyőződésből teszi, ezért hol erre, hol arra kileng...Ha elkapja a valódi indulat akkor mond valami keményet.. majd megbánja és visszavonja.. ezért "rákompenzál"

ladislaus 2010.04.26. 09:52:37

@tölgyes: En is igy latom.
Szerintem az mszp ellenzekben is a sajat "megujulasaval" lesz elfoglalva es a gyf elleni harc avagy az altala vezenyelt belso csatarozasok jellemzik majd.

tölgyes 2010.04.26. 09:54:41

@ladislaus: Új arcokkal se könnyű bevezetni egy j logót.. hát még a régiekkel.. Gondolja meg: megalakul az új párt, amelyikben Gyurcsány mellett ott feszít Vitányi, Szilvásy, Bauer...No ennek a pártnak lehet bármi a neve, vagy a logója.. erről mindenkinek csak a régi jut eszébe...::)))

Idet 2010.04.26. 09:55:36

@lüke: Jó. Akkor ki legyen? Egyébként, ha BM-eseket hurcolászott, akkor nem kellett besúgónak lennie, ők csak a sajátjaikat vitték. A pártsofőrökre ugyanez vonatkozott.

Nem mentegetem én, de akkor ki legyen? Kis hazánkban azok a korosztályok, mint ő is, kisebb-nagyobb mértékben mind érintettek, ha itthon bármire is vinni akarták, de erről már beszéltünk. Mindenki szem a láncban... Jó, jó, ez így nem teljesen igaz, de mégis jellemző!

panelburzsuj 2010.04.26. 09:55:44

@Viktus:

Pont ezért baromság föltupírozni, eltorzítani a kuruc részéről azt a valós helyzetet, ami önmagában is épp elég ok az elégedetlenségre.

A fölfújt propaganda csak egy pontig hatásos, ha azon átlendül, már önmaga hatását rombolja. A Jobbik és teljes "lelki köre" ezen a túlzó felfokozottságon vesztett a legtöbbet: ki a fene akar ebben az országban "etnikai polgárháborút"? Rendre, nyugalomra, biztonságra vágyakoznak a népek, nem még nagyobb fölfordulásra.

Idet 2010.04.26. 09:57:35

@Mediacapa: Nem azt kell megmutatnia, mekkora demokrata. Azt kell megmutatnia, mekkora államférfi.

lüke 2010.04.26. 10:00:21

@Idet:
ok, de nem én osztom ki a posztokat:)

sárkányfő 2010.04.26. 10:01:16

@ladislaus: Miért kéne nekem beszélni bárkik előtt is ahhoz, hogy elmondhassam mennyire a múltat idézte OV beszéde?

A Turullal meg az a baj, hogy a jogszabályokat megszegve épült, és folyamatosan akadályozzák a lebontását, noha azt a hatóságok írták elő a hatályos jogszabályokat követve.
Szóval várom hogy az Orbán kormány első lépése lesz - ígertükhöz híven - a jogszabályok betartása.

tölgyes 2010.04.26. 10:02:34

@Mediacapa: Én abban biztos vagyok, hogy a fidesz kormányzása se lesz hibátlan.. és itt nem a választási rendszer a nagy kérdés.. mert ott ha valami hiba történik azt lehet javítani, nem dől össze a világ.. itt a nagy gond a gyurcsányék által 18.000 milliárddal megnövelt államadósság és az emiatt elveszített szuverenitás a gond.. aztán ott van a közbiztonság, a cigánykérdés, a szétporladt oktatási és egészségügyi rendszer, a halandóság, az ismét megugró öngyilkosság...Ezek lesznek a valódi kihívások, ezekre lesz nehéz konzisztens válaszokat adni.. ezekhez kell a nagyobb nemzeti összefogás és együttműködés az elitek között.. és ez kettőn fog állni.. nem csak Orbánon, de azokon is aki ma enyhén szólva nem kedvelik őt.

ladislaus 2010.04.26. 10:04:32

@tölgyes: Szerintem lesz mszp 4 ev mulva de kb ugy fog szerepelni mint most mdf.... az "uj mszp" meg valoszinuleg jobban. gyf-el az elen... (sajnos)

tölgyes 2010.04.26. 10:07:52

@is: Jól következtet.. csak én egy "dupla fenekes" beszóló vagyok.. mert én tudom, hogy rám mint ellefélre tekintenek ezért tudom, hogy nem fogadják meg a tanácsaimat, tehát nem maradnak az eredeti logó mellett..így máris az én valódi szándékaimat követik miközben azt elkerülni akarják.. ráadásul megmarad az örömöm is: az orruk alá tudom dörgölni, hogy én megmondtam..:::)))!!
Olyan ez mint amikor 2006-ban előrehozott választást sürgettem.. Akkor is kizárólag!!!:::))) miattam nem fogadták meg a tanácsomat..pedig akkor azt mondtam, hogy az mármint az előrehozott választás az MSZP és Gyurcsány túlélésének az esélye.. erre azért se csinálták.. és most itt van ez a kétségtelenül nagy zakó!!!PEDIG ÉN AKKOR IS MEGMONDTAM NEKIK!!!::))

tölgyes 2010.04.26. 10:08:40

@ladislaus: Nem tudom mi lesz 4 év múlva, de hajlok arra, amit Ön mond.

tölgyes 2010.04.26. 10:09:49

@török gábor: Vitányi a maga 85 évével..

Mediacapa 2010.04.26. 10:10:51

@tölgyes: abszolút egyetértek a kórismertetéseddel, de az első benyomás, az első lépések fontosak. (valaki írta, hogy OV tegnapi beszéde borzalmas volt. Nekem sem igazán tetszett, de ne kezdjünk már el ma fröcsögni ez alapján.) Személy szerint az MSZP-től és a Jobbiktól zéró konstruktivitást várok, az LMP-ben viszont lehetséges szövetségest látok (főleg korrupció, közbiztonság, cigánykérdés). Igazán veszélyesnek a Jobbikot látom, mert rendelkezik mindazzal az eszköztárral, ami egy kormány hiteltelenítéséhez és az alantas ösztönök felkorbácsolásához szükséges.

tölgyes 2010.04.26. 10:13:42

@brazileiro: Ebből is látszik, hogy majd csak összenő az ami összetartozik!

panelburzsuj 2010.04.26. 10:17:38

@tölgyes:

Nem én tartom idiótának az egymilliót, hanem pl. itt a kommentek között tapasztalom újra meg újra a hüledezést: hogyan lehet ma "ezeket" választani?!?

Az irracinális ragaszkodásra pedig részben pont a "nemzeti egység politikája", illetve annak gyakorlatban megvalósult formája ad magyarázatot: amíg Orbán Viktor makacsul magát és pártját azonosítja a nemzettel, addig nemcsak az "ellenlábas" pártokban és híveikben, de még az "el nem kötelezettekben" is állandóan ott fog motoszkálni a gyanú, hogy a "nemzeti összefogás" óhaja semmi több, mint a behódoltatás igényének csúfneve.

drkovax 2010.04.26. 10:17:51

@Fedor: Csak annyi, hogy Gyurcsány eleve alárendelt mindent a győzelemnek. Az országot is. Ez azért elég súlyos ok. Súlyos, messzeható következményekkel.

vrv 2010.04.26. 10:18:03

Arra lennék kiváncsi, ill várom más véleményét azzal kapcsolatban-Vajon a fidesz tud e úgy kormányozni az elkövetkezendő években,hogy az országot nem személyes húsosfazéknak képzeli, mint eddig az összes volt kormány, vagy ugyanúgy elsüllyed a negyedik év végére a korrupciós mocsárban?

Ordnassac 2010.04.26. 10:19:20

@lüke: Rosztov, nem Harkov

@török gábor: @tölgyes: lásd az első statisztikai gyűjtésemet: Horváth János (Fidesz, született 1921. nov. 7.)

tölgyes 2010.04.26. 10:20:09

@Mediacapa: Orbán tegnap este a híveihez beszélt, akik oxigénhiányos környezetben is kitartottak a fidesz mellett és a csúcsra juttatták.. méghozzá a korábban nem ismert győzelmi csúcsra. Nem volt ezzel semmi baj.. még akkor se, ha az ellenfeleknek nem tetszik a győztes öröme.. de még a semleges is felhúzza a szemöldökét.. (emlékezzen, hogy mennyire háborgott a NOB elnök a 100-200 méteres győztes öröme miatt..). Én akkor se háborogtam.. A beszéd pedig azután az egység megteremtésének szükségességéről szólt.. neki erre törekednie kell. Én nem látok ebben egyik pártban sem nagy együttműködőt..Az elégedetlenkedők elsősorban majd a beszédeket fogják szidni. Eddig is azt tették.(Tusnádfürdő, Kötcse stb.)

Ordnassac 2010.04.26. 10:20:38

@tölgyes: csak kár, hogy valszeg téves a megállapítás. A számokból nekem inkább úgy tűnik, hogy a többség otthon maradt.

drkovax 2010.04.26. 10:21:29

@vrv: Meggyes esetében valószínűleg fennáll az anti-bandwagon effektus. Vannak zűrjei, de csak egy kis része igaz a vádaknak (s valószínűleg nem Hófehérke az sem, aki támadja). Túlzásba vitték a lejáratási kísérletet.

drkovax 2010.04.26. 10:26:05

@Mediacapa: Már rég készen van ...

nestrot10 2010.04.26. 10:26:51

a Gíró Szász már megkapta a nagy nyelvcsapásokért a " jutalmat"...Te T.Gábor mit kapsz a gonosz törpétől?

hoplita 2010.04.26. 10:30:11

@drkovax:
Igazad van.
Narkózni, feleséget verni, merényletekről fantáziálni régi, bevett pógári szokás.:)))

Úgy látom a hályog nem akar leesni.:DDD

Malachi 2010.04.26. 10:32:08

@ó jaj: igazad van. de ne légy keserű. nem ezen a beszéden múlik majd a kormány munkája. ha akarnak és tudnak tenni, felőlem egész évben úsztathatják a Koronát fel-le az összes nagyobb csatornán. túl vagyunk már azon, hogy a színpadias húzásokon dühöngjünk. meg kell szokni, OV ilyen.

csak kormányozzanak, könyörgöm.

Mediacapa 2010.04.26. 10:32:56

@tölgyes: OV szerintem akkor szerepel igazán jól és széles körben átütően, amikor nem előregyártott képekkel operál (oxigénpalack nélküli csúcstámadás), hanem spontán. Ilyen volt, amikor a két forduló között utcai padra állt, hogy beszéljen a hirtelen összesereglett érdeklődőknek, amikor 2 hete nemzetközi sajtótájékoztatón reagált az újságírók provokatív kérdéseire vagy ide sorolom az 1. forduló után mondott beszédét ("Életem legnehezebb feladatára készülök").
És ez nem egy balos, Orbán-fóbiás szövege...

drkovax 2010.04.26. 10:34:10

@hoplita: Hát azért a háza és autója felgyújtása már első fokon a bíróságot is megjárta (19 év összesen az elkövetőknek). Vagyis azért nem oly biztos, hogy az esztergomi jobbik/mszp koalíció nem vitte-e túlzásba (esetleg a hihetőség határán túlra) a lejáratást.

tölgyes 2010.04.26. 10:38:04

@panelburzsuj: A nemzeti egység az kompromisszum.. az volt már a kommunista mozgalom idején is..amit akkor népfrontnak hívtak...A kompromisszum azonban mindkét féltől másféle magatartást kíván.. Ugyanakkor ez most egy nehéz kérdés, hiszen az MSZP elitnek támogatnia kéne a kompromisszumokat miközben zűrös ügyeik miatt ők maguk gátjaivá váltak egy szélesebb alapú kompromisszumnak.. Másképpen fogalmazva az ő elszámoltatásuk a nemzeti egység alapfeltétele.

Ordnassac 2010.04.26. 10:41:47

Az új OGY 10 legidősebb képviselője:

1. Horváth János (Fidesz, 1921. nov. 7.)
2. Vitányi Iván (MSZP, 1925. júl. 3.)
3. Iván László (Fidesz, 1933. máj. 9.)
4. Rozgonyi Ernő (Jobbik, 1933. aug. 16.)
5. Turi-Kovács Béla (Fidesz, 1935. dec. 2.)
6. Wittner Mária (Fidesz, 1937. jún. 9.)
7. Kovács László (MSZP, 1939. júl. 3.)
8. Murányi Levente (Jobbik, 1939. dec. 13.)
9. Lanczendorfer Erzsébet (KDNP, 1942. jan. 20.)
10. Schmitt Pál (Fidesz, 1942. máj. 13.)

hoplita 2010.04.26. 10:44:13

@drkovax:
Én jól emlékszem, az emenón a gran-er-ek és társaik óbégattak szélsőséges támadásról a gyújtogatással kapcsolatban, aztán azóta kiderült, hogy szimpla, kis provinciális maffia-elszámolás, ahol a "polgi" sem éppen szobatiszta.....a többiről meg ne is beszéljünk.
Jobbik/maszop koalícióról fantáziálgassatok martival, meg galyával, de itt ez kicsit megmosolyogtató, nem gondolod...?

Ma átnéztem az "akolba", a szemét geciláda moderátoraitok kirakták már Robotot is....pedig neki a kisujjába több ész szorult, mint az előbb emlegetettek fejébe....és elég konszolidált stílusban is nyomta....én a helyetekben szégyellném magam, nem kicsit, nagyon.:(

lüke 2010.04.26. 10:45:42

@Ordnassac:
ok :) az még jobb is, a cárok alatt alapított egyetem
a harkov a villanyborotva volt:)

Ordnassac 2010.04.26. 10:46:42

Kellemetlen statisztikai adat: a 386 képviselőből csak 35 lesz nő (Fidesz-KDNP 22, 8,37%; MSZP 5, 8,47%; Jobbik 3, 6,38%; LMP 5, 31,25%)

panelburzsuj 2010.04.26. 10:47:40

@tölgyes:

Ez az elszámoltatás sikamlós kérdés: baromi nehéz lesz a "húsz évet a húsz évért" pisztolycsővel az oldalában Orbánnak azt bebizonyítania, hogy a húsz év minden elkúrásáért csakis és kizárólag az MSZP-elit a felelős.

mikimiki 2010.04.26. 10:48:37

Egyikőtök sem tud igazi jövőt felvázolni,mert nem tudjátok mi van igazából keletet Magyarországon.Természetesen a legradikálisabb biztonsági,gazdasági intézkedések sorozata is már 10 éve is későn lett volna.A további időkre való tekintettel ezek őlőkészitése,bevezetése,eredményeinek realizálódása a korrupció,az elviselhetetlen Palesztinához hasonlitható munkanélküliség,a hétköznapi éhezés,a lét(biztonság)teljes hiánya együtthatói igen gyorsan éreztetni fogják hatásukat.Attól hogy több cigány és több demszky megy börtönbe még nem lesz mit enni.Véleményem szerint északkelet magyarország ma,egy sztálingrádhoz hasonló romhalmaz,teljes újáépítésre szorul.Rengeteg,mérhetetlen sok pénzre,politikai akaratra,időre lenne ehhez szükség.Nem hinném hogy ez a minimum 3 föltétel rövid időn belül rendelkezésre fog állni.A kelet most figyel remél és vár.Idejük behatárolhatóan rövid,tartalékok nincsenek szinte már önmagukat emésztik föl.Most még adtak egy utolsó esélyt a békés,fideszes rendszerváltozáshoz.De ott nem lesz 10 év,talán még 3 sem a talpra vergődéshez.Minden jóslatot felborithat az ottani emberek tűrőképességének határa.Személy szerint csodálom hogy még bírják a gyűrődést,ez mutatja igazán a magyar emberek természetét,valódi énjüket "fasiszta" beállitottságukat.Nincs még egy nép a földön amely ne ontana vért ennyi megpróbáltatás,hazugság után,mint amit a keletiek átélnek elszenvednek 20 év óta.Sokat bír nyelni a magyar tényleg,kíváncsian várom meddig bírják még.

barli 2010.04.26. 10:49:27

@hoplita:
jé a Hoplita :)
Tudod, kértelek titeket, hogy ha 10%-ot kaptok vegyetek vissza egy kicsit. Most hogy 16,67 (a mandátumok 12,18%-a) százalékot értetek el mi lesz? Megegyezhetünk egy mérsékelt arcvisszavevésben? :)

lüke 2010.04.26. 10:53:32

@Ordnassac:
biza:) nem észak-európa ez, hanem patriarchális társ.

hoplita 2010.04.26. 10:55:18

@barli:
Nem látok okot a meghunyászkodásra.
A revolverek betöltve....és van is mit törleszteni a fityisznek, mert ebben a szűk 17%-ban jócskán benne van a megfelelőember és sleppjének a keze.
A számla be lesz nyújtva, ne aggódj, és akkor, amikor majd a legjobban fáj.:)
Fogok én még, nem is olyan soká, fal mellett, lesunyt fejjel közlekedő fityiszest látni..:DDD

objekt 2010.04.26. 10:56:56

Üdv mindenkinek!

Nem csodát, de nagyon sokat várok a Fidesztől. Remélem lesz bennük kellő alázat és szerénység (ez legutóbb nem volt) és tényleg több lesz ez mint egy kormányváltás.

Tegnap egy idő után, sokat néztem az ATV-t (valószínűleg egyéni rekordot döntöttem), valami komolyabb élvezkedésre vágytam és nem csalódtam. Kéry nem hagyta Kuncénak elkenni a dolgokat, a végére mintha Olgácska is megértette volna, hogy ezentúl minden más lesz számukra.

Az este csúcsa azért számomra Lendvai mondata volt: Meg kell nézni, hogy ez az országnak jó 8 év, miért lett az MSZP-nek ilyen rossz. Nem tudom elhinni, hogy tényleg nem tudja mi okozta az MSZP vesztét...

Ordnassac 2010.04.26. 10:57:07

@hoplita: ááá, a főprovokátor! ;-)

Amúgy mit szólsz, hogy nem tudjátok majd Morvait köztársasági elnöknek jelölni? (Oszival sincs meg a szükséges 50 fő.)

sárkányfő 2010.04.26. 10:57:38

@Malachi: Ne viccelj már, engem nem a beszéd érdekel önmagában. A gond az, hogy szoros összefüggés van egy ember tettei és beszédei között.
Ha most egy nagyívű, államférfiúi beszédet mondott volna, én is jobban remélhetném, hogy vége az iszapbírkózásnak, hogy egy minőségében új kormányzás következik.

Ugyanígy a koronafürdetés és egyéb szimbolius tettek sem elválaszthatóak a tényleges tetteketől.

És hogy én szokjam meg, hogy OV "ilyen"? :) ne vicceljünk már, talán az elvakult rajongói idomulnak hozzá, de én aztán nem fogok hozzáidomulni egyetlen politikushoz sem. Ha hülyeséget mond, ne mi szokjuk meg, hanem ő változtasson.

Malachi 2010.04.26. 11:05:15

@ó jaj: jó csak azt felejted el, hogy tegnap a rajongóknak beszélt egy hatalmas győzelem után. semmi jelentősége nem volt a jövőre nézve. én is fogtam a fejem a "világrekord" meg "forradalom" hülyeségek miatt, de a szurkernek ez kell, ezt kapja.

majd ha a Parlamentben is ez lesz a hangnem, akkor kezdek el aggódni.

barli 2010.04.26. 11:06:07

@hoplita: ok rambo, ez a ti harcotok!
Csak ne hivatkozzatok a népakaratra meg a demokráciára! Amúgy meg a helyetekben vigyáznék ezzel a forradalmasdival mert könnyen Torgyándoktor vagy Csurkapista lesztek a többség szemében.

strappa 2010.04.26. 11:07:52

@Fedor: "Miért, négy éve mennyi kellett ahhoz, hogy Gyurcsány ellen forduljon az a többség, ami megválasztotta? "

Egy őszödi beszéd kellett hozzá, melyből kiderült hogy valójában miként KORMÁNYOZTAK. Nem ígértek, nem "ellenzékiskedtek", hanem kormányoztak.
Gyurcsány a beszéddel maga állította ki az előző évek bizonyítványát, és a hatás nem csak retorikai volt, a legtöbb ember a saját bőrén is érezte.

barli 2010.04.26. 11:10:03

@ó jaj: öszintén! Mondhatott volna olyan beszédet ami kielégített volna? Vagy jelentse be hogy nem lesz elszámoltatás és minden mszps jóbarát és minden kiesett képviselö fb helyet kap a villamos müvekben???
Remélem ballibek is visszavesznek egy kicsit ezentúl az arcukból, mikor észreveszik hogy már senkinek sem kellenek.

Ordnassac 2010.04.26. 11:10:32

Azért kíváncsi leszek néhány országgyűlési szűzbeszédre. ;-)

ladislaus 2010.04.26. 11:12:25

@ó jaj: "A gond az, hogy szoros összefüggés van egy ember tettei és beszédei között. "
Hazudtunk ejjel nappal... nah kitol is idezek?

Ordnassac 2010.04.26. 11:12:27

@barli: azért óvatosan, kb. egy millióan az MSZP-re szavaztak. Attól, hogy másoktól kéred, hogy fogjanak vissza, még nem jelenti azt, hogy neked is nagy pofájúnak kell lenned.

Ordnassac 2010.04.26. 11:14:36

@ladislaus: Örkény István nem teljesen idézve. ;-P

"Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon."

ladislaus 2010.04.26. 11:15:41

Kadar is ha jol tudom angyalfoldon szavazott anno mindig - magára...
Ertem en mar ezt a zaszloshajos peldat botoxlady-tol :)

ladislaus 2010.04.26. 11:16:37

@Ordnassac: Orkenyt es gy-et nem akartam egy lapon emliteni... Azt hiszem ebben egyetert mindenki miert nem :)

Ordnassac 2010.04.26. 11:18:25

@ladislaus: de 1945-ben Kádár kikapott attól a Horváth Jánostól, aki most az OGY korelnöke lesz. Micsoda iróniája a sorsnak. :-D

Örkényhez: érthető, de klasszikust csakis pontosan! ;-)

lüke 2010.04.26. 11:19:22

@Ordnassac:
na tessék
mán esztet is megírtam ma:)

barli 2010.04.26. 11:22:40

@Ordnassac:
igazad van, bár nekem csak az fáj, amikor azt gondolják, hogy azért mert teleírják a fórumokat nekik van igazuk, meg hogy ök az ország véleménye.
Bár ha visszafordítom Lendvai elvtársnö logikáját akkor egymillió a 8 millió kábé 12 százaléka, a tízmillió 10 százaléka...

hoplita 2010.04.26. 11:23:00

@Ordnassac:
Szimbolikus a jelentősége, semmi több...de ezt te is tudod.
Ettől még semmivel sem lesz könnyebb, vagy egyszerűbb dolga Orbánnak... igaz, nehezebb se.:)

@barli:
Ha te tényleg ezeket a torgyán-csurka párhuzamokat látod, akkor javaslom a szemüvegtörlést.
Egészen más tészta.
Ráadásul itt vidéken az önkormányzatira készülünk, és ki fogunk néhány fideszest a helyéről billenteni...olyanokat, akiket csak 2006 ősze, és a mi benyelt könnygázunk juttatott a képviselői székbe.
Erre akár mérget is vehetsz..:))

sárkányfő 2010.04.26. 11:23:05

@Malachi: Nem. Az ország heteken belül beiktatott miniszterelnöke, az egész ország sorsát fogja 4 éven át meghatározni. Minden demokratikus országban a tévék élőben közvetítik az ilyen beszédeket, már sok-sok éve, nálunk is így van. Sőt, még külföldi tévék is gyakran közvetítenek. Ez evidens.

A rajongók a lakossági gyűléseken, meg a pártbulikon vannak, ott lehet belterjes beszédet mondani.

Különben sem látom be, hogy ha ez csak belső használatra ment volna (perseze nem), akkor is miért kéne másképp beszélni, meg hülyeségeket mondani?

sárkányfő 2010.04.26. 11:25:32

@barli: Igen. Le is írtam, mit vártam: egy államférfiúi beszédet, amelyben nem tovább viszi a kicsinyes pártharcokat, nem bezsél hülyeségeket, hanem épp ellenkezőleg, lezárja ezt a korszakot. Most lett volna meg rá a lehetősége.

Amúgy nem engem kéne támadni, hanem az érveimre ellenérveket mondnai, ha vannnak, mert így nagyon átlátszó...

Ordnassac 2010.04.26. 11:25:47

@hoplita: ez kétségtelenül igaz, csak kérdés, hogy Morvaiból nem lesz-e így elszabadult ágyú? Akár még gondot is okozhat a Jobbiknak.

ladislaus 2010.04.26. 11:31:15

@Ordnassac: rendben van, de ki beszel itt Orkeny szintu klasszikusokrol??? :))))

barli 2010.04.26. 11:31:24

@hoplita: ha lehetne kérni, úgy b*szkuráljátok a fideszeseket, hogy utána ti nyerjetek vagy az lmp. Mert ha miattatok a szocik jönnek vissza, akkor elöre is köszönjük a nép nevében!

Malachi 2010.04.26. 11:32:30

@ó jaj: mondj már egy győztes választási beszédet az elmúlt 12 évből, ami ennél normálisabb lett volna. OV nem Obama, ezt azért lássuk be. :)

csak annyit mondok, hogy várd meg a Parlament alakuló ülésén elhangzó beszédeket. azokból már lehet majd tényleges következtetéseket levonni. addig meg nem érdekel.

objekt 2010.04.26. 11:33:02

Most olvasom, este Gábor-Giró páros az Inforádió "Arénájában". Egy óra tömör élvezet.:-)

Gábor, mindig szerettem volna tudni, hogy az oda feltett kérdéseket megmutatják nektek, vagy csak a műsorvezető használja fel, ha felhasználja?

barli 2010.04.26. 11:33:38

@ó jaj: nincs pártharc, a pártok kiégtek...

Ordnassac 2010.04.26. 11:33:46

@ladislaus: ha Fletó-beszédre gondolsz:

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este". Amit te mondtál az Örkényére jobban hasonlított *szőrszálhasogat*

sárkányfő 2010.04.26. 11:35:36

@Malachi: előbb a jelentőségét próbáltad kicsinyíteni, aztán fideszes belbeszédnek állítottad be, most meg relativizálsz :) midegy, csak a célt elérd :)

A kérdésre válaszolva nem emlékszem már a régi beszédekre, de ennél szerintem még a 12 évvel ezelőtti Orbán is jobb volt, ráadásul ha egy langyos közhelyekből álló beszédet mond, még az is jobb lett volna, mint ez a hibáktól hemzsegő.

De legyen neked igazad, és másképp kormányozzon, mint ahogy beszél.

sárkányfő 2010.04.26. 11:37:37

@barli: Épp az Orbán beszéde bizonyítja ennek ellenkezőjét, és pont ez (is) a bajom vele...

Amúgy ettől is függetlneül, mi az hogy vége a pártharcoknak? :) Ma reggel egy Andersen-mesében ébredtél fel, vagy mi? :))

ladislaus 2010.04.26. 11:38:58

@Ordnassac: ne epilálj :)))
tudod kire gondoltam, csak annyit sem er meg hogy utana olvassak vesszore pontosan idezven :) irhattam volna hogy "elkurtuk" - ez valoban celravezetobb lett volna :DDD

tlac 2010.04.26. 11:39:56

@gastro vazze: Budán laknak az ügyesek. Pesten az okosok.

sárkányfő 2010.04.26. 11:41:51

@barli: Ja, majd elfeljetettem, ezt izend meg a Vonának is, szegény még nem értesült róla, hogy vége a pártharoknak :D

Ordnassac 2010.04.26. 11:43:12

@ó jaj: mondjuk én is azon az állásponton vagyok, hogy várjuk meg az OGY alakuló ülését, illetve a kijelölt miniszterelnöki megszólalást. Szerintem annak nagyobb jelentősége lesz.

Amúgy Schmitt Pál hazajön: index.hu/belfold/2010/valasztas/masodik_fordulo/schmitt_nem_szeretnenk_mindent_letarolni/

barli 2010.04.26. 11:44:44

@ó jaj: na jó nincs vége, csak most egy ideig nincs akkora jelentösége, ha kajabálnak. Amúgy nem tudom mi bajod volt a beszéddel. Örült egy kicsit hogy nyertek(ünk), aztán örült egy kicsit hogy sok év széthúzás után egy kicsit egységben van a zország. Én speciel nem hallottam benne semmi pártharcot. Amúgy sem neked és a hasonlóknak mondta a beszédet, hanem a többségnek akiknek a tökük tele volt már az elmúlt nyolc évvel.

Ordnassac 2010.04.26. 11:45:37

Na, ez érdekes itt, jól érzem, hogy Fletó burkoltan bejelentkezett valamelyik posztért: index.hu/belfold/2010/valasztas/gyurcsany_egyutt_kell_maradni/ ?

Malachi 2010.04.26. 11:45:43

@ó jaj: szerintem meg te csinálsz problémát jelentéktelen dolgokból, hogy miért, azt nem értem. a végére azt is elérted, hogy bebeszéld magadnak, hogy én bármilyen célt el akarok érni. francokat. nem rájuk szavaztam, sosem szavaznék. részemről ennyi. nem kell ahhoz rajongónak lenni, hogy valaki korrekt legyen - bármelyik oldallal. ennyi.

ladislaus 2010.04.26. 11:49:00

@gastro vazze: Buda konzervativ meginkabb mint Pest. Ez a lenyeg.

hoplita 2010.04.26. 11:50:14

@Ordnassac:
Olyan nagy gondot nem okozhat, mert nem is tagja a pártnak.
Emellett Krisztina bár vehemens, de nem hülye....a belpolitikai csatározásoktól való távolmaradás egy-két év alatt jelentős ázsiónövekedést is hozhat.....én erre a stratégiára szavaznék.

@barli:
Az tényleg kolosszális öngól lenne, nem is bocsátanám meg magunknak.

Pacsapapa 2010.04.26. 11:53:25

@is: Oligarcha ügyben engedd meg, hogy segítsek: Gyurcsány, Veres, Kóka, Kapolyi, Puch, Bajnai és még lehetne sorolni kisebb kaliberű bűntársakat.
Az oligarcha, nem egyetlen jellemzője a gazdasági hatalma. Az oligarcha egy regionális, vagy országos kiskirály, nem formális hatalom (pl. Veress Szabolcs-ban). A probléma nem az, hogy valaki gazdag, hanem az amikor a gazdasági hatalom mellett a politikai hatalmat, vagy annak egy részét is megszerezve, saját és érdekköre gazdasági érdekében is használja azt a közösség érdekeivel szemben, a közösség kontójára.

Demján tett ilyet? Eddig sem , pedig a baloldalt támogatta. Miért baj az, ha pragmatikusan megfogalmazza a magyar vállalkozók gondjait, elvárásait a politikai hatalmat gyakorlókkal szemben.

Csányi tett ilyet, mitől oligarcha? Nehogy az önmaga paródiájává vált az MDF cirkuszt szolgáló UD Zrt. ügyet említsd. Attól talán, hogy felvásárol csőd szélén álló, vagy csődben levő élelmiszeripari cégeket (Mizo, Pick, Délhús stb.) és azokat átszervezi, próbálja gazdaságosan működtetni és munkát adni több ezer embernek. A Pick-el kapcsolatban had emlékeztesselek arra, hogy egy (MSZP-SZDSZ kötődésű) oligarcha által kirámolt cég részvényeit vásárolta fel, talpraállította és működteti ma is.

"érti ezt valaki, hogy egy ilyen, 5 éves gyereknek is nyilvánvaló ellentmondást, hogy képes még büszkén hangoztatni is?"

Bátorkodnám a figyelmedbe ajánlani, hogy van egy leheletnyi különbség a között, hogy egy politikus a társadalom nyilvánossága előtt egyeztet a gazdasági élet szereplőivel, annak érdekképviseleti vezetőivel, vagy háttéralkuk, urambocsá korrupciós ügyek keretében osztogat állami javakat (cégvásárlás, irodaház bérlés, villamosenergia üzlet stb.) magának és baráti gazdasági társaságoknak. De ennek belátása az 5 éves gyerek ismereteinél többet feltételez.

"ezt hittük 2002 után is, hogy vége a látszatpolitizálásnak. de még ellenzékből is megcsinálta."
A látszatpolitizálás ennyire megosztó lenne? Miért is támadják akkor az elvtársak, a "független" értelmiségiek, és "baráti sajtó"-s munkatársak "azorbán"-t?
Nézzük, 1998-2002 között hogyan is kormányzott? Gazdaság? Adózás? Oktatás? Munkanélküliség? Szociálpolitika? Államadósság?
Ha nem megy a válasz, segítek számokkal is, hogy ne üres lózungokat pufogtassunk.

Az volt a látszatpolitizálás, hogy nem lehetett nagyokat kaszálni a közösből? Aki mégis megpróbálta az ment a levesbe, pl. FKGP és prominensei Hogy nem tömték a zsebét a véleményformáló független értelmiségnek? Nem használták jó pénzért a bérközgzdászok, "szakértők" gazdag szürkeállományát?
Nekik tényleg szörnyű lehetett azt a négy évet kihúzni.

Mi a valódi politizálás, a nem látszatpolitizálás?
Példákkal, ha lehet!

Ordnassac 2010.04.26. 11:56:39

@hoplita: Medgyessy sem volt tagja az MSZP-nek.

Aztán átlagpolgár Morvait a Jobbikhoz asszociálja (párttagság ide vagy oda), úgyhogy ha Morvai nem képes nyugton maradni (már az egyetemen sem tudott), akkor lehet még lehet gondja a pártnak. Nem hiszem, hogy sokat segítene, ha saját korábbi "államfőjelöltjüktől", illetve EP-képviselőjüktől kellene elhatárolódnia, meg felszólítani a mandátum visszaadására...

tlac 2010.04.26. 12:00:54

@strappa: Fletó és a Párt szétesése rögtön a választások után elkezdődött, jóval Öszöd és főleg a kitudódása ELŐTT.

sárkányfő 2010.04.26. 12:02:44

@Ordnassac: Reméljük a legjobbakat.

@barli: Pontosan leírtam mi a bajom a beszéddel, olvasd el. Egység nincs az országban, az egyik szereplőnek van nagy többsége. Egység akkor lenne, ha a 4 párt koalícióra lépne, szóval ne tegyünk már úgy, mintha a Fidesz nyert volna 100%-kal, és egyedül egységeítené az országot. Ez most a szokásos arősen alacsony szintű kommunikációs trükk, pártduma, amit persze sokan be is vesznek, análkül, hogy elgondolkodnának az értelmén (értelmetlenségén).

@Malachi: az az érzésem támadt, hogy védeni akarod a beszédet, elég vicces volt, hogy sorban bepróbálkozol többféle érvvel, hátha egyik bejön, de ha nem így van, sebaj. mint említettem, és in a jó kormányzásban reménykedem, épp az zavart a beszédben, hogy nagyon hasonlított a 98-02-es mentalitásra. De oké, lássuk mi lesz, még nem dőlt el semmi.

panelburzsuj 2010.04.26. 12:04:28

@Ordnassac:

No de mér ne maradna nyugton? Mondj nekem egyetlen figurát a radikális táborból, aki olyan egzisztenciát tudott kivasalni a radikalizmusából, és aki olyan kényelmes helyről figyelheti a széljárást, mint Morvai nagyasszony Brüsszelből?

Ordnassac 2010.04.26. 12:06:10

@panelburzsuj: csak kérdés, hogy ez neki elég-e. Amennyiben igen, elücsörög még néhány évet kint. Amennyiben nem, úgy még lehetnek gondok.

panelburzsuj 2010.04.26. 12:11:42

@panelburzsuj:

(És pont a pártonkívülisége mentesíti a Jobbik-vezetésre váró kényelmetlenségektől: a pártvezetők gyenge választási szereplésével való szembenézéstől, és ezzel szoros összefüggésben a továbbradikalálódás vagy parlamentalizálódás útválasztásával.)

radala 2010.04.26. 12:14:10

Sajna most baromi elfoglalt vagyok.
Csak egy linket szeretnék betenni, mert olyan sokat szidtuk itt közösen a Nézöpont intézetet, mint Fidesz közelit, összevisszán publikálót stb.
mandiner.blog.hu/2010/04/25/csak_a_xiii_kerulet_a_nezopont_mar_tavaly_megmondta_1

Ez azért biztató, hogy elfogultság ide-elfogultság oda képesek intézetek kutatóhoz méltóan kiszámolni dolgokat.

Nem mellesleg ez bizonyítja, hogy szó sincs Arról, hogy Szanyi vagy Tóth olyan nagy spíler lenne (én ezt folyamatosan mondom mindenkivel kapcsolatban.)
Egyszerűen csak jó helyre születtek. Szóval Molnár Oszkár az egyetlen zseni a parlamentben. Hihetetlen okosan csinálta, hogy anno azt ígérte, hogy ö bizony beül a Fideszbe meg visszalép a 2. fordulóra.
Az a baj, hogy szerintem simán őszinte volt nem pedig nagy spíler. Szóval ö sem egy zseni:-)

Malachi 2010.04.26. 12:14:25

@ó jaj: igen, tudod ez így megy. ha látszólag nem egyeznek a vélemények, az ember érvel, több oldalról közelít. nem tudtam, hogy nálad felesleges. te eldöntötted, hogy igazad van és csak azok a szempontok érvényesek, amik alapján te ítéled meg a tegnapi szöveget. a vicces az, hogy az első hsz-em első mondata az, hogy "igazad van". ehhez képest hitted azt, hogy védeni akarom Orbánt.

nem akarod belátni, hogy ez a beszéd semmiség volt - akkor is semmiség, ha abban igazad van, hogy Orbán a szokott elborult hülyeségeit pufogtatta. akkor is semmiség, ha tényleg ugyanígy folytatják majd és lószart se csinálnak csak magukat betonozzák befelé. egy propagandaszöveg, vagy még az sem, mert gyakorlatilag nem mondott semmit. te meg úgy teszel, mintha ott helyben kormányt alakított volna és tételesen felsorolta volna a következő 4 év intézkedéseit.

retorikát keversz kormányzással. minek.

ladislaus 2010.04.26. 12:15:36

@ó jaj: „Azok, akik huszonöt éve egypártrendszerben éltek, most elkezdenek rettegni attól, hogy a Fidesznek kétharmados többsége van? Ez álszentség – reagált Orbán arra, hogy az MSZP aggódik a túlhatalma miatt. – Bátorság, elvtársak és elvtársnők, a demokrácia megmaradt.”
Velemenyezd :)

tölgyes 2010.04.26. 12:20:52

@panelburzsuj: Én nem gondolom, hogy az elmúlt 20 év minden elkúrásáért az MSZP a felelős, de szerintem ezt más se gondolja. Azt azonban gondolom, hogy az elmúlt 20 évből 12 éven át az MSZP kormányozott, hogy a nemzeti vagyon 85%-át ők értékesítették.., hogy az alkotmányt jelenlegi formájára ők hozták stb.- stb. stb. Én azt gondolom ebben a mértékben felelősek.

VIKUNYA 2010.04.26. 12:21:35

Kezdődik. A vesztesek ott folytatják, ahol 2002-ben abbahagyták. Tudatosan kiforgatják O. V. szavait. A funkcionális analfabéták meg majd károgják utánnuk. Viccc.

panelburzsuj 2010.04.26. 12:29:05

@Ordnassac:

Lehetnek gondok, lehetnek gondok ...

Mondj egyetlen honi pártot, ami tuti olajozottan, fegyelmezetten, zökkenők nélkül fog üzemelni a következő években!

Ha a sztálingrádi víziókat túlzásnak is látom, az azért kétségtelen, hogy ez az ország az elmúlt négy-öt évben kezdett igazán rádöbbenni arra, hogy valami főcsavar véglegesen kiesett a "gulyáskommunizmus" békés legelgetésének harminc évéből, és tökéletesen ki van szolgáltatva saját maga és saját elitjei ostobaságának. És hogy a puszta kormánycserebere semmire se orvosság, pláne nem garantált gyógymód. Meg hogy senki sincs, aki a hónunk alá nyúljon: magunkra vagyunk utalva.

A Fidesz elsöprő győzelmét én legalább annyira a maradék illúziókba való kétségbeesett kapaszkodásnak is látom, mint bizakodó döntésnek. Sokszor pofára estünk, és ez az utolsó szalmaszál ...

sárkányfő 2010.04.26. 12:29:14

@Malachi: a retorika és korményzás nem két külön univerzum, de hagyjuk, mint már többször leírtam én is várom mi lesz. és attól még, hogy leírom a véleményem egy beszédről, még nem jelenti azt, hogy ezzel végleges ítéletet mondtam egy még el sem kezdődött kormányzásról.

@ladislaus: A mondat önmagában teljesen igaz. A rettegők egyszerűen nevetségesek. Persze még jobb lett volna ha nem egy hivatásos álszent mondja ezt :)

Ordnassac 2010.04.26. 12:38:08

@panelburzsuj: na igen, csak Morvai a Jobbik emblematikus figurája, szóval itt a párt számára lehetnek nagyobb zűrök. Persze messze nem akkora, mint a szociknál. Kérdés, hogy együtt marad-e a párt, esetleg szétesik, illetve hogy tényleg új "brandet" épít magának egy névváltással (ami azért valljuk be, kevés lesz). De Morvaihoz: a Jobbiknak három ismert és emblematikus figurája van: Morvai, Pörzse és Vona. Amíg ezt nem sikerül valahogy kibővíteni (amire az országgyűlési jelenlét jó alap lehet), akkor bármelyik picsogása nagy médiavihart fog okozni.

panelburzsuj 2010.04.26. 12:42:03

@tölgyes:

Gondolod, hogy a Horn-kormány privatizációs húzásait nyakába varrhatja a Fidesz a szociknak anélkül, hogy bárkinek feltűnne: és hol teccetek lenni az első Orbán-kormány ideje alatt, kedves Fideszék?

Szédületesen keveredik a politikai felelősség a köztörvényessel.

Everred 2010.04.26. 12:42:52

@panelburzsuj: és mi lesz, mikor ez az utolsó illúzió is szertefoszlik? Márpedig ez nincs már nagyon messze...

Ordnassac 2010.04.26. 12:43:30

@panelburzsuj: a belső brembóriumból kimarad, az elég valószínű, de MK-ban látok Fletó-potenciált, akkor jelenik meg, amikor nem kellene.

Persze ez az egész most csak elméleti kérdés. Csak arra akartam utalni, hogy jó lesz, ha a Jobbikban ügyelnek arra, hogy Morvai ne kezdjen nagyon mocorogni.

tölgyes 2010.04.26. 12:43:49

@ladislaus: Minden szó megfelel a tényeknek!

tölgyes 2010.04.26. 12:47:27

@panelburzsuj: Az első Orbán-kormánynak nem volt 2/3-a. Egy keserves koalícióban vergődtek...de Orbánék mégse csinálták azt amit az MSZP Keller elvtárs vezénylete alatt..::))Én azt gondolom, hogy most se fogják azt csinálni.. akkor amikor Keller elvtárs randalírozott, akkor nem sírt senkinek se a szája..:).Aztán mire mentek vele???? A vádak csak vádaskodássá szelidültek.

panelburzsuj 2010.04.26. 12:51:33

@Ordnassac:

Na és médiavihar? Nem csak Morvainak lesz kényelmes helye Brüsszelben, de a Jobbik-frakciónak is Budapesten. Felelősség továbbra is semmi, ugyanakkor óriási ingyennyilvánosság: kell ennél jobb színpad?

Különben is mi az, hogy médiavihar? "Békeidőben" (=választás után) mit számít, hogy Bauer, Bayer vagy Budai kisasszony hogyan fintorog?

ladislaus 2010.04.26. 12:56:29

@tölgyes: osztom en is :)

más:
amugy nekem tobb jobbikos ismerosom mondta hogy legyen meg a 2/3 ha mar az lmp bekerult... mert Fidesz a 2/3os tv-i intezkedesekhez lmp-vel allna ossze. Szerintetek?

Rókakígyó 2010.04.26. 12:56:44

Szerintem azt lesz majd a legnehezebb megszokni, h benn kell ülni a parlamentben. Figyelni kell vagy legalább úgy tenni mitha. ill ki kell számítani, h mekkorát lehet ütni, hogy neki se legyen fájdalmas mikor ugyanakkorát mosnak majd be neki.

hoplita 2010.04.26. 13:00:05

@Ordnassac:
Ne féltsd már ennyire a Jobbikot, nem aggódsz te ennyire érte..:)))
A változásról meg Vona elejtett egy mondatot....úgy látszik nem kapott kellő figyelmet.

tölgyes 2010.04.26. 13:01:18

Most olvastam Gyurcsánynak az MTI számára adott interjúját. TG. kedvenc szavaival élve: POZICIONÁLTA MAGÁT! Középpontba helyezte a Táncsics Alapítványt ahol jelentős pénzeket halmozott fel a jövőre gondolva.. és beszélt a Charta lehetőségeiről. (Kimondatlanul amolyan polgári köri funkciót szánva neki, mert hogy a balliberális köröket kell összefogni és nem a pártembereket..:)Vagyis a Feri bejelentkezett a hatalomért... AZ MSZP tehát nem ússza meg a GYURCSÁNY JELENSÉGGEL VALÓ SZEMBENÉZÉST!!!Gyurcsány azt is elmondta, hogy távozása után úgy 500.000 szavazó távolodott el az MSZP-től.. arról hallgatott, hogy ha marad, akkor 1 millió távolodik el tőle..:::::((

Ordnassac 2010.04.26. 13:02:57

@hoplita: ki mondta, hogy féltem? Csak utaltam egy potenciális veszélyre. Ennyi. ;-)

panelburzsuj 2010.04.26. 13:03:32

@Everred:

Beleszakadunk saját kakinkba. Mint a derék Dadan ...

Ezért gondolom, hogy Orbánnak most már tényleg szólni kéne, hogy hanyagolja a komcsizást meg a nácizást, és foglalkozzon valamivel többet a kormányfői ismeretei leporolásával. Egyetlen kilakoltatott sem fogja ugyanis azt méricskélni, hogy melyik párt melyik kormánya hány százalékban ludas abban, hogy kiteszik a szűrét.

És igy tovább, "hétköznapi" veszélyek és kockázatok hosszú során át ...

hoplita 2010.04.26. 13:04:21

@ladislaus:
Igazuk van a jobbikos ismerőseidnek.
Így is gyanús az a féltő szeretet, ami a fidesz liberális szárnyából árad a ződtakony felé...sőt, több, mint gyanús.

tölgyes 2010.04.26. 13:05:35

@ladislaus: A fidesz nem ostbák gyülekezete. Mindenki pontosan tudja, hogy az LMP meghatározó személyei kicsodák. Én példaként az ifj Schiffert szoktam emlegetni...Nagybácsi szocialista, papa exPSZÁF-os, másik nagybácsi az SZDSZ fő PR embere volt.. a család pedig vissza Szakasits Árpádig a kollaboráló MSZDP-t képviseli.. Ez még akkor is így van, ha erről az ifj Schiffer nem tehet.. aki mellesleg nem is olyan régen még MSZP közeli színekben tündökölt..de akkor maradjon háttérben.

Ordnassac 2010.04.26. 13:08:42

Újabb statisztikai érdekesség:

A Fővári Közgyűlés tizenhét képviselője került be az OGY-ba (13 Fidesz, 2 KDNP, 2 MSZP)

Ordnassac 2010.04.26. 13:09:37

@Ordnassac: mármint Fővárosi Közgyűlés.

@tölgyes: ha neked 1992 nemrég...

hoplita 2010.04.26. 13:10:50

@panelburzsuj:
Nálad a pont.:))
Eddig csak a prológot láttuk, az előadás most kezdődik.:)

sárkányfő 2010.04.26. 13:12:19

@hoplita: Tudod hoplita mi nagyon távol állunk egymástól, a jobbikot nagyon negatívan értékelem, nem is szólva az utcai erőszakról, meg az abban való részvételtől. De azt meg kell adni, hogy te rendszerint egyenesen fogalmazol, itt, a mismásolók, félrbeszélők, görcsös kimagyarázók tengerében...

Ordnassac 2010.04.26. 13:14:41

@panelburzsuj: az a MIÉP-nek is volt, oszt mire ment vele?

Budapesten a médiavihar ártott a Jobbiknak, ez szerintem elég egyértelmű. A legnagyobb baki szerintem vidéken az RTL Klub és a TV2 betiltásával való riogatás volt. Nem vicc.

Kényelmes helye Schmitt Pálnak is lehetett volna kint, valamiért mégis hazajön. Bokros Lajos is megpróbálkozott vele. Morvai miért ne lehetne vele így? Szigorúan tilos? :-P

Ordnassac 2010.04.26. 13:18:03

Szanyi-kerületben újdonság:

www.budapest.hu/engine.aspx?page=news&artname=20100426-cikk-kulfold_urna

Pénteken nyitják a külképviseleti urnákat, így nehezen lehet onnan csütörtökön eredmény

Az országos részvétel amúgy (ha nem említették volna még): 46,62% volt.

hoplita 2010.04.26. 13:19:47

@ó jaj:
:)))
Megnyugtatlak, nem is futottam be nagy karriert soha, semmilyen téren, és tartok tőle, már nem is fogok.:)))
Nem mintha nem tudnék diplomatikusan mellébeszélni, de két okból sem teszem...először is, én nem ebből élek, nem is akarok ebből élni, tehát megengedhetem magamnak az őszinteséget.
A melómat meg senki nem akarja tőlem elvenni...a kőműveskanalat nem nagyon igyekeznek kicsavargatni a kezemből.:)
Másodszor meg akkor már nem is én lennék.:)

lüke 2010.04.26. 13:28:15

@tölgyes:
Kunczéval és Kuncze kis kedvenceivel:)
ez lesz az elkúrtuk párt

hoplita 2010.04.26. 13:29:20

@Ordnassac:
"...az a MIÉP-nek is volt, oszt mire ment vele?..."

Felhívom a figyelmed arra az aprócska tényre, hogy a Miép óta lepergett 10 év a naptáron....és te is azon a "médiafelületen" tartózkodsz, ami már ma is, de a jövőben még inkább támaszt jelenthet a számunkra...egyfajta második nyilvánosságot.

panelburzsuj 2010.04.26. 13:30:18

@Ordnassac:

Mondom: választás UTÁN ...

(Próbáld meg Novák Előd és kicsi párja pályáját magad elé képzelni, és összevetni Csurka&Lezsák úrelvtársak pályájával: melyik nagyobb út rövidebb idő alatt?)

Ordnassac 2010.04.26. 13:31:23

@lüke: érdekes lenne megnézni, hogy a várható 59 fős szoci frakcióból kik azok, akik Gyurcsányhoz emberei vagy őt támogatják.

lüke 2010.04.26. 13:32:32

@tölgyes:
ez kimaradt:)
http://emc.elte.hu/premier*1/portrek/schiffer.html

panelburzsuj 2010.04.26. 13:32:48

@Ordnassac:

Bokros, Schmitt és Morvai azért nagyon más kaliber, és nagyon más úton is jutottak Brüsszelig. Mondhatni: Brüsszel az egyetlen közös vonás bennük .. :)

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.04.26. 13:36:19

Az történt ami várható volt, én számítottam Molnár Oszkár sikerére az MSZP peid megint beégett: 1 siker és 1 talán siker elég kevés tőlük ezért teljesen érthető a "Tiborcok" lázadása...

Szerintem a most kövekező szakasz sokkal izgalmasabb lesz, mint ez az egész választási hercehurca lesz mit elemezni tonnaszám!! :)

Thargoff 2010.04.26. 13:36:29

@Ordnassac:
OFF
Miskolc 2-ből dr. Zsiga Marcell miért nem számít új parlamenti képviselőnek? Amennyire utánanéztem ő még sosem volt az Országgyűlésben.
ON

lüke 2010.04.26. 13:38:22

@Ordnassac:
yeehh
két vakbéla közt megnézzem?

Ordnassac 2010.04.26. 13:38:39

@hoplita: ez igaz, de innen is jöttek a legnagyobb ütések. A net elég kétélű fegyver. Mindenki számára. Ez a legszebb benne. ;-)

@panelburzsuj: ki mondta, hogy MK a választás után fog mocorogni?

papika 2010.04.26. 13:39:14

@tölgyes:
Ez a faszi ez hihetetlen. Nem csoda, hogy nem tudta rendesen kormányozni az országot meg a pártját sem, hát ennyire hogy lehet valaki híján a realitásérzéknek?
És honnan veszi ezt az 500.000 embert?
Bolond egy ürge, az biztos.

art-isjus 2010.04.26. 13:40:08

@tölgyes: Pokorni apja meg spicli volt,Orbán főtanácsadójának, (a jobboldali közvélemény és gazdaságkutató birodalom egyik alakjának) Stumpf-nak az apósa meg volt komcsi belügyminiszter,Kövér apja is komcsi ....hagyjuk már ezt a rokoni vonalat.

Ordnassac 2010.04.26. 13:41:42

@Thargoff: javítva. Valamiért lemaradt. Elnézést.

lüke 2010.04.26. 13:42:14

mszp.hu/frakcio/tagok
a régi lista, még nem frissitettek
egy:) PhD-s van
HILLER:) :)

Ordnassac 2010.04.26. 13:43:56

@lüke: nem egészen. Mesterházynak és Vadai Ágnesnek is van. Vitányi Iván meg a szociológiai tudomány (akadémiai) doktora.

panelburzsuj 2010.04.26. 13:48:25

@Ordnassac:

Senki. Én mondtam, hogy a "médiavihar" a választás után nem ugyanaz, mint közvetlenül a választás előtt.

De nehogy további homály maradjon: a Jobbik prominens alakjai innentől kezdve nem a "tűréshatáron" mozgó, politikai félalvilági figurák, hanem a Magyar Köztársaság törvényhozói. Pörzse nem levitézlett haknizó tévés, hanem országyűlési képviselő. És akárhány korábbi "megélhetési" műsorát kotorják is elő az archívumok méléyről,a következő választásokig csak akkor lehet kipenderíteni a "nemzet templomából", ha valami nagyon köztörvényest sikerül ráhúzni.

Ez azért gyökersen eltérő helyzet a szigetakármicsodai kocsmai pofozkodás fölötti sopánkodástól, nem?

Diocles 2010.04.26. 13:48:30

nagyon izgi az MSZP-frakció.

mindenkinek ajánlom a Vastagbőr-blog mai bejegyzését, amely már büntetőjogi alapon csoportosítja a leendő frakciótagokat :)

Az elkövetkező hónapok, hetek leérdekesebb kérdése az lesz, h miként esnek egymásnak, ill. ki kivel köt majd szövetséget a másik ellen.

Ordnassac 2010.04.26. 13:50:02

@Ordnassac: sőt, Bárándy Gergely tavaly novemberben védte meg PhD-értekezését.

Ordnassac 2010.04.26. 13:51:48

@panelburzsuj: természetesen, de nem is erre gondoltam, hanem a párton belüli esetleges feszültségekre. Amiket egyébként nagyban csökkenthet egy jó önkó választási eredmény. A Jobbik sokkal színesebb, mint ahogy azt gondolná az ember.

Diocles 2010.04.26. 13:53:30

@papika:

Ennél fontosabb, h Gyurcsány be is tett Mesterházy Attis ambícióinak, mondván, h nem lenne egészséges, h ő volna a frakcióvezető is.

Magyarán, maga Gyurcsány egyelőre nem vállal nyíltan szerepet, azt viszont nem bánná, ha valamelyik strómanja (pl. Molnár Csaba) lenne a frakcióvezető.

art-isjus 2010.04.26. 13:54:51

@papika: Bolondnak bolond...bár nem tudom diagnózisa van e róla....ellentétben orbánnal,aki ausztriába jár ideggyógyászati kezelésekre.De végülis a politika nem is normális embereknek való,így nem csoda ha őrültek.

akhal-tekini 2010.04.26. 13:57:13

Kedves Török Gábor, kérdésem volna, de előbb idéznék egy rövid cikket:

"Még nem dőlt el Szanyi sorsa

Mindössze 124 szavazattal vezet a szocialista Szanyi Tibor Budapest 13. kerületének 19-es választókörzetében az adatok 97,67 százalékos feldolgozottsága mellett. Szanyi nem veheti biztosra mandátumát, ugyanis az egyik szavazókörben a voksok összeszámlálásával meg kell várni a külföldi képviseletekről érkező szavazatokat.
Budapest 13. kerületének 19-es választókörzetében a szocialista politikusnak 10 190, míg a fideszes Szalay Péternek 10 066 szavazata van az adatok 97,67 százalékos feldolgozottsága mellett. Az egyik szavazókörben a voksok összeszámlálásával meg kell várni a külföldi képviseletekről érkező szavazatokat. Az érintett szavazókörben összesen 773 választópolgár adhatta le voksát, vagyis a 133 külföldi vokssal együtt itt akár fordulhat is az eredmény."

Eddig az írás, a kérdés pedig, hogy miért utólag számolják hozzá a külföldi szavazatokat, mikor úgy tudom, hogy választások előtt már három-négy nappal levoksolnak kint, a szavazólapokat dupla borítékban küldik ide, itt szigorúan anonimként végül "belekeverik" a szavazatok közé, számomra viszont nem világos, hogy miért külön és a végén adják hozzá ezeket, miért nem együtt számolják a többivel? Pláne, ha már sokkal előbb elkezdik a procedúrát, miért a végén kerül erre sor?
Válaszát előre is köszönöm.

lüke 2010.04.26. 13:57:23

@E_R:
aha,
s nem is tud németül:)
tolmáccsal nem pszichiátriáznak:)
s az osztrák pszichiáter se kezel más nyelven
nem anaszteziólógus ,ahol alszik a beteg:)
vagy Rudashoz jár a magyarhoz:)

art-isjus 2010.04.26. 13:58:42

@panelburzsuj: Így van.És ami még szomorú,hogy mostantól már több tízmillió forintos állami támogatással honorált az elmebeteg és náci politikai ámokfutásuk.
Olyan ez,mintha egy elmegyógyintézetből kihoznál egy beteget,beültetnéd a kocsidba hogy vezessen ő,és még pénzt is adnál neki....ez a jobbik.

Ordnassac 2010.04.26. 13:59:04

@akhal-tekini: TG helyett: egyszerű, a második fordulót a külképviseleteken is tegnap tartották (kivéve az amerikai földrészen, ott szombaton). Emiatt meg kell várni, míg megérkeznek a szavazólapok.

Ordnassac 2010.04.26. 14:00:30

@lüke: az MSZP honlapja amilyen profin néz ki, olyan rossz a tartalma személyi kérdésekben. Amíg szegény Toller ogy. képviselő volt, a párt honlapja mint a Baranya megyei 2. oevk. képviselője vezette (ott amúgy Szili Katalin volt a képviselő), holott a 3. oevk-ból jutott be. Mindenesetre kellemetlen.

papika 2010.04.26. 14:02:43

@Diocles:
A Mesterházynak folyamatosan betett. De nagyon vicces párt ez az MSZP, hogy így sajtón keresztül üzengetik meg egymásnak a véleményket és így akarnak nyomást gyakorolni. Hát nem az lenne a normális, hogy a frakcióülésen elmondja a Feri, hogy szerinte nem ugyanaz legyen a párt meg a frakció vezetője? Ezt így az MTI-n keresztül kell megüzenni? A szocialisták folyamatosan saját magukkal vannak elfoglalva, nem csoda, hogy ekkorát bukkantottak tegnap. Hol érdekli az átlagembert, hogy az mszp-ben ki milyen funkciót kap?
De persze, kíváncsian várjuk, hogy betojnak-e még a Feritől a szoci képviselők vagy a sarkukra tudnak állni.

lüke 2010.04.26. 14:02:58

@Ordnassac:
az ő bajuk
ha tehetetlen a rendszer:)
mindenesetre
az új PTK megfúrva
Alkotmány B. nem engedi májustól életbe lépni...........

lüke 2010.04.26. 14:04:29

@Ordnassac:
mindezt nem tudom ,most jártam ott először s -vs. utoljára:)

lüke 2010.04.26. 14:06:04

@papika:
betojnak
már kinek kellene betojnia?
nem tett elég kárt?

Diocles 2010.04.26. 14:07:30

@papika:

Fletó ereje a nyilvánosság, ha frakcióülésen keménykedik, akkor jól leanyázzák, így viszont kénytelenek legalább tessék-lássék módon figyelembe venni a javaslatait, hiszen a tagság zöme Fletó-hívő.

panelburzsuj 2010.04.26. 14:08:50

@Ordnassac:

Tudom, hogy bele vagy szerelmesedve a képviselőgyűjteményedbe, de időnként azért fölvethetnéd azt a kérdést is, hogy mire föl etetjük ezt az egész tarka panoptikumot ... :)

Az alaphelyzet az, hogy van egy vánszorgó ország, egy nagyreményű kormányzat, és annak háromfejű ellenzéke. És ez a három fej versengve fog megragadni minden alkalmat arra, hogy a vánszorgó ország és szépreményű kormányzata közötti súrlódások hőjén saját pecsenyéjét sütögesse.

Lesznek, persze hogy lesznek belső villongások is, az MSZP, sőt még a Jobbik is eljuthat akár a pártszakadásig is, de ez mit sem fog változtani az alapfelálláson: a kormányzók és kormányzottak közötti meccsekben újra meg újra a kibicek akarnak majd fontoskodva igazságot osztani.

Ordnassac 2010.04.26. 14:09:14

@lüke: nocsak, az AB most meglehetősen gyors volt.

Ordnassac 2010.04.26. 14:17:18

@panelburzsuj: nem egészen értem a felütést, főleg, hogy egyetértünk a dologban. Jólesik, hogy többet gondolsz a szavaim mögé. :-) Csak utalni akartam egy potenciális veszélyre, amelyet színre lépése esetén a Jobbik jól tud kezelni, akkor no prob.

Viszont megakadtam egy félmondatodon: "sőt még a Jobbik is eljuthat akár a pártszakadásig is" <--- ez látod bennem nem merült fel. Négy év múlva, amennyiben gyengébben szerepel a Jobbik (ami korántsem biztos), akkor lehetségesnek gondolom. Most (és a következő két-három évben) nem igazán.

Nuntius 2010.04.26. 14:17:19

Tegnap beszéltünk az alakuló ülés időpontjáról. Én valahol a május 17-ét hallottam és tegnap említettem is. Ma pedig ez jelent meg:

www.hirszerzo.hu/cikk.solyom_majus_14-re_hivna_ossze_az_orszaggyules_alakulo_uleset.148711.html

Ordnassac 2010.04.26. 14:21:05

@Nuntius: amennyiben a jogorvoslati eljárások nem húzódnak el (Szanyi-Szalay kerület azért esélyes lehet), előfordulhat. Bár szerintem korai az időpont. Mondjuk illik Sólyom önfejűségéhez ez a hozzáállás.

panelburzsuj 2010.04.26. 14:24:09

@E_R:

Gondolkodjunk pozítívan: lehet annak kiábrándító hatása is, ha lekopik róluk a tiltott gyümölcs varázsa, és a net és a közterek hősei egyszercsak átalakulnak egy rakás szívóskodó ingyenélővé...

hoplita 2010.04.26. 14:30:12

@E_R:
Helyesbítek, több száz milliósra jogosult a Jobbik.
Nekem is van jogsim is, kocsim is....
Nincs kedved bevárni valahol a négyesen?:)

tölgyes 2010.04.26. 14:32:45

@E_R: Látom tisztára össze van kavarva a feje! Más dolog valakinek a régi elithez tartozónak lenni és más kényszer-besúgónak lenni, mint ahogy Pokorni apja az volt... Hogy értse a problémát: amíg az én nagyapámnak leseperték a padlását addig a Szakasits gyerekek a budai villában Hegelről álmodoztak...
Ön is azért tehet azonosság jelet nem azonos dolgok közé, mert a viszonyokat összekeverték .. talán épp azért, hogy a Bauer papát és a Pethő felmenőket mentegessék..Azt pedig talán még Ön is belátja:az egész besúgó és politikai rendszert a kor hivatásos politikai állománya érdekében működtették.. ebben pedig egy ügynök "csak" egy eszköz volt. Ráadásul én nem gondolom, hogy Bauernek a papa miatt le kéne rángatni a körmeit...csak azt gondolom, hogy nem mkell annyira nyomolni.. és van számos szép civil pálya ahol lehet érvényesülni.. Azt az izléstelenséget még Ferenc József se követte el, hogy Hajnau unokájának a férjéből Magyarország miniszterelnökét csinálta... mert ha ez bekövetkezik az még akkor sem jó, ha az illető úgy egyébként kiváló...

Ordnassac 2010.04.26. 14:33:27

További statisztikai érdekességek (csak, hogy panelburzsuj megerősítettnek érezze magát :-P):

- Összesen 18 olyan képviselő lesz az OGY-ban, aki kihagyások után tér vissza az OGY-ba.

- A legidősebb és a legfiatalabb újonc is jobbikos (Murányi Levente 70 éves és Dúró Dóra 23 éves)

;-)

anti76 2010.04.26. 14:34:47

@panelburzsuj: úgy érted olyanná, mint a többi parlamenti párt ?
:D

hoplita 2010.04.26. 14:35:59

@panelburzsuj:
Miért van az az érzésem, hogy a vágyálmaid veted képletesen papírra?:)

Nuntius 2010.04.26. 14:46:01

@Ordnassac: És ki lesz az alakuló ülésen a korelnök és a korjegyző?

panelburzsuj 2010.04.26. 14:47:49

@Ordnassac:

Nem a frakció tördelődésére gondolok, hanem egyes erősebb vidéki csoportok nagyfokú önállósodására, ami akár elszakadásig is elmehet. A helyi önkormányzati választásokon még élesebben föl fog vetődni a "helyből kinőtt erős ember" vs. "központ kiszolgálója" dilemma, és egy új pártot ez nyilván jobban megvisel, mint mondjuk a Fideszt, ahol pl. Kósa nyolc éven keresztül egyedüli Fideszes debreceni képviselőként böjtölt, mire elfoglalhatta a várost.

A Jobbik ebben az értelemben nem "belülről" építkező párt, hanem sok-sok radikális szervezet és csoportosulás "ernyőszervezete". És "helyzet" most van, amíg vagy a "jó kormányzás", vagy a MSZP valódi bolsevikká visszavedlése, vagy az LMP "zöld pásztorkodása" föl nem szívja az elégedetleneket.

Hosszú távon nehezen tudok elképzelni négy "népbarát" pártot, úgyhogy aki nagyot akar meríteni a tanácstalan "polgárokból", annak most kell a kanalával ügyesen verekednie.

papika 2010.04.26. 14:54:35

@Diocles:
Nem Szili a népszerű? Én sajnos nem tudom, mert nem vagyok szocialista. De Szili is nekiállt keménykedni, és bejelentkezett az MTI-hez ő is. Hát komolyan mondom, ezek betegek. Az MTI-től várják a megváltást.

hetivalasz.hu/itthon/mesterhazy-bebukta-igy-ter-vissza-gyurcsany-28917/

Mi lesz velük, ha a gonosz Viktor beolvasztja az MTV-be az MTI-t?
Akkor Süveges Gergő lesz az új célpont?

Ordnassac 2010.04.26. 14:55:01

@Nuntius: korelnök: Horváth János (Fidesz, 1921)

korjegyzők: Dúró Dóra (Jobbik, 1987), Samu Tamás (Jobbik, 1986), Farkas Gergely (Jobbik, 1986) és vagy Bana Tibor (Jobbik, 1985), vagy Dorosz Dávid (LMP, 1985) (Bár van egy-két olyan Jobbikos, akinél nem találtam születési dátumot.)

Ordnassac 2010.04.26. 14:56:37

@panelburzsuj: ez is egy lehetséges helyzet, ahogy folytatjuk ezt a beszélgetést, egyre inkább az az érzésem, hogy más-más úton, de végeredményben ugyanarra gondolunk. ;-)

panelburzsuj 2010.04.26. 15:04:27

@hoplita:

Nem tudhatod, hogy a Jobbik vezértémái elől a Fidesz majd milyen trükkökkel, vagy akár valós intézkedésekkel igyekszik majd elszívni a levegőt. Ha Jobbik rábólint - "ni, a csatlósok már beálltak a sorba"; ha ellenkezik - "hát ezeknek semmi se elég?"

Diktálni nem fog tudni a Jobbik, legfeljebb zsarolni. Annak meg addig van támogatottsága, amíg a zsarolt fél mereven elzárkózik a probléma tárgyalásától. De ne hidd, hogy ha Fidesz rázendít majd a "három csapás" kezdetű közbiztonsági nótára, akkor nem fog ki máris egy jó adag szelet a Jobbik vitorlájából.

ladislaus 2010.04.26. 15:05:52

@Ordnassac: Azert hogy vki 89evesen beuljon a parlamenti padsorokba...

Ordnassac 2010.04.26. 15:07:49

@ladislaus: Demény Pál és Kéri Kálmán pont ennyi volt 1990-ben, Varga Laci bátyánk 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben is korelnök volt (83, 87 és 91 évesen, 1910 decemberében született).

Horváth Jani bácsi 1921 novemberében született. Négy éve is ő volt a korelnök.

panelburzsuj 2010.04.26. 15:11:04

@anti76:

Ma a szadeszt mindenki már csak mint az MSZP mutyicsatlósát, sőt "idegenszívű" manipulálóját emlegeti.

Pedig voltak itt olyan vidéki "radiszadi"-szervezetek egy-két évig, amik talán még máglyára is vitték volna a helyi pártbizottságokat, ha teljhatalmat szereznek ...

hoplita 2010.04.26. 15:28:43

@panelburzsuj:
Ezek egyelőre csak teóriák....

Ellenben Ovi múltkori, és a papagája által ma a tévében megerősített elkottyanása, miszerint 2 hét alatt rendet csinál a cigánybűnözéstől sújtott vidékeken, nos az számomra világossá tette, hogy eljött a nagyotmondás korszaka......vagy Orbánnak fingja sincs a valódi helyzetről, de még a környezetének sem.
Ilyen magas labdákat, ilyen korán feladni...!:)))
A 3 csapás intézménye meg lufi, az is piszok gyorsan ki fog derülni.
Azokat fogja lecsukni, akik tegnap kajajegyért, meg felesekért mentek a fideszre szavazni?:)))
Aztán ott vannak a politikusok disznóságai....arra legalább olyan háklisak a népek, mint az orkok rablásaira....
Egyébként is, mi zsarolni nem tudjuk a fideszt, csak revolverezni a javaslatainkkal....de annyi is elég lesz, nem egyszer és nem kétszer.:)

Ordnassac 2010.04.26. 15:31:16

@hoplita: "Egyébként is, mi zsarolni nem tudjuk a fideszt, csak revolverezni a javaslatainkkal..."

Amelyek többsége már a bizottságokban el fog vérezni és napirendre sem kerül? :-P

anti76 2010.04.26. 15:43:52

@panelburzsuj: ezt a gondolatmenetet nem nagyon értem...
mi az a "radiszadi" ?
Lécci feljtsd már ki bővebben mire gondolsz.

hoplita 2010.04.26. 15:44:56

@Ordnassac:
Nos igen, az egy elég erős szűrő lehet.
Kérdés, fog-e szűrni állandóan és miként lehet megkerülni...

És ne feledd, ha minden kötél szakad, a parlamenten kívüli eszközök használatának a professzorai mi vagyunk!:)))

Ordnassac 2010.04.26. 15:48:08

@hoplita: van kikerülési módszer: a frakcióvezető ülésszakonként hat alkalommal kérhet javaslatok napirendre vételét. Szerintem ezt a központban is tudják.

panelburzsuj 2010.04.26. 15:51:56

@hoplita:

Azt értem, hogy a Fidesz egy-két lódításába bele fog sülni hamarosan, csak azt nem értem, hogy a Jobbik hogyan akar majd ezekből a fiaskókból azonnali hasznot húzni. És itt a hangsúly az azonnalin van.

Mert azt te sem gondolhatod komolyan, hogy néhány balfogásból secperc alatt öszödi méretű balhé kerekedhet akkor is, ha a kormánnyal nem egy hasonló súlyú és támogatottságú erő néz farkasszemet, hanem három minifrakció ugrabugrál a lábszára után kapkodva ...

Szóval én azt gondolom, hogy a Fidesz ugyan fog csetleni-botlani, de most olyan támogatottságot élvez, ami átlendítheti egy-két gödrön, és az ellenzéki pártoknak a puszta kötözködésnél sokkal többet kell ahhoz produkálniuk, hogy ne ragadjon rájuk az öncélú bajkeverő bélyege.

A szóvirágok szezonja lejárt - de minden oldalon.

Legalábbis nagyon remélem ... :)

sárkányfő 2010.04.26. 15:52:15

@Ordnassac: nagy jelentősége nincs, a parlamentben el lehet kaszálni, de a nyilvánosság előtt nem lehet megúszni a reagálást. eddig benn se voltak, oszt most mégis két új párt van benn, a médiapolitizálás korát éljük.

Más: ezt hallottátok? "A Fidesz szövetségese, a KDNP „kedvére” valószínűleg a polgári törvénykönyvet is módosítanák, amely így újra előírná a férjek és a feleségek számára a házastársi hűséget. Az egyházi házasságkötési ceremóniát pedig egyenjogúsítanák a polgári esküvővel, vagyis ezentúl a hívő pároknak elég volna a templomban kimondani azt a bizonyos igent."
Ugye ez csak valami vicc.

Ordnassac 2010.04.26. 15:57:04

@ó jaj: nézd meg a most hatályos családjogi törvényt. (Feles törvény.)

"24. § A házastársak hűséggel tartoznak egymásnak és egymást támogatni kötelesek."

Most is benne van, jelentősége gyakorlatiag semmi. Egy formális szabály, semmiféle komolyabb jogi (pl. büntetőjogi) következménnyel.

chelsea.hu 2010.04.26. 15:57:57

A Jobbik - az első forduló után a hibákat elemezve -a legnagyobb tévedésüknek az RTL ill. a TV2-vel kapcsolatos állásfoglalásukat tulajdonítják. Nem mérték fel reálisan a két kereskedelmi csatona befolyását a választókra.(Jobbiktól származó belső információ)

Ordnassac 2010.04.26. 16:00:48

@ó jaj: igen, a médiapolitika korát éljük, de ha megkérdezik a szavazók, hogy emberek, mit értetek el? Milyen válasz lesz?

Napirend előtti felszólalásokban nagyokat mondani politikai szempontokból hasznos lehet, de messze nem elég.

ladislaus 2010.04.26. 16:03:13

@ó jaj: Mi azzal a baj ha a templomi eskuvo egyidejuleg lenne polgari is? Jah hogy talan leepulne a burokracia? Mondok erre egy peldat: USA. Ott eleg a templomi.

sárkányfő 2010.04.26. 16:08:22

@Ordnassac: Nézd, országos szinten a fidesz se ért el túl sokat az elmúlt 8 évben, és most mégis mekkorát nyertek.
A politika sokdimenziós tudomány, és az elmúlt 20 év szerintem azt mutatja, hogy épp elég folyamatosan támadni az aktuális kormányt. De majd meglátjuk. Szerintem mind a 4 parlamenti pártnak több baja lesz önmagával, mint a másik hárommal. Hosszútávon az fog nyerni, amelyik képes lesz megbízhatóan, kiszámíthatóan és profi módon működni, de ettől mesze vannak. Még a fidesz a legstabilabb, de nyakában a kormányzás terhével mindjárt más lesz neki is.

panelburzsuj 2010.04.26. 16:09:38

@anti76:

90-ben nem azért kapott az SZDSZ egymilliónál több szavazatot, mert hirtelen kedvet kapott az ország a "zsidó igára", hanem mert nagyon sokan a szadeszben látták azt az erőt, ami hatalomra kerülve a kommunistákkal rövid úton és határozottan leszámol. Különösen vidéki szervezetekben kerengtek olyan ötletek, hogy közügyektől eltiltás, vagyonelkobzás, bíróság elé állítás. A "legvadabb" SZDSZ-es hangokat hívta a népnyelv radiszadi-nak.

Erre irodalmat nem tudok neked mutatni, de akkoriban sokat ingáztam vidéki városok és Budapest között, és határozottan úgy maradt meg bennem, hogy sok helyen épp a helyi óbégatókra pislogva, az SZDSZ "elszabadulásától" tartva szavaztak inkább a kisebb felfordulást "ígérő" MDF-re.

sárkányfő 2010.04.26. 16:13:06

@ladislaus: Az lenne vele a baj, hogy a múltba vinne, nem a jövőbe. Ideje lenne így bő 200 évvel a francia forradalom után nálunk is komolyan venni a szekularizációt, az adófizetők pénzéből nem támogatni bármiféle egyházat és nem adni állami jogosítványokat az egyház kezébe. Ugyanis legutolsó értesüléseim szerint ebben az országban nincs államvallás, ellenben vallásszabadság van és vallási szempontból semleges állam. Na ehhez kéne tartani magunkat.

De csak hányja a keresztet a Tömjén Zsóti, legalább lesz min röhögni.

anti76 2010.04.26. 16:14:59

@chelsea.hu: nem az volt a baj, hogy kinyilatkoztatták, hogy bezárnák azt a két szar csatornát, hanem az, hogy nem fejtették ki miért tennék ezt.
Többek között az ertéel meg a tévékettő nagyban hozzájárult ahhoz hogy kb két éve nem nézek tévét.
A két legszarabb csatorna ez sajna így van...

ladislaus 2010.04.26. 16:15:01

@ó jaj: csak hogy szorszallhasogassak: 5 parlamenti part! (gyk: KDNP) :)

Ordnassac 2010.04.26. 16:15:43

@ladislaus: szerintem ó jaj baja inkább a házastársi hűséggel volt.

anti76 2010.04.26. 16:17:35

@panelburzsuj: ja így már értem...
Nem tudtam az SZDSZ ilyen attitűdjéről, kár, hogy inkább csatlósok lettek, akkor nem jutottak volna ide.
Szted a jobbik is hasonló utat fog bejárni?

Ordnassac 2010.04.26. 16:17:41

@ó jaj: szerintem belefér a semleges állam képébe, hogy az államilag elismert egyházak által kötött házasságot utólag az állam egy aktussal (legyen az közig vagy bármi egyéb) elismeri.

Ordnassac 2010.04.26. 16:18:47

@Ordnassac: oppsz, lemaradtam a fenti beszélgetésről. Így persze más a helyzet.

hoplita 2010.04.26. 16:20:30

@Ordnassac:
Na, ezt viszont én nem tudtam....igaz nem is a házszabály a kedvenc olvasmányom, nem sok szükségét láttam eddig...:))

@panelburzsuj:
Az én hangsúlyom meg nem az azonnalin van.

Én azért is vagyok nagyjából elégedett az elért eredményünkkel - leszámítva azt, hogy nem sikerült megverni a cocikat - mert így is meglehetős gyors növekedést értünk el, és bizony számtalan példa bizonyítja, hogy a mennyiség a minőség rovására mehet...
Más szóval, ha "túlnyerjük" magunkat, az is hordozott volna nem kis veszélyt magában.
Mivel stabil erőviszonyok alakultak ki, nekünk a lassú, de következetes építkezés és növekedés a biztos út...buktatók még ebben is lesznek.
Erre pedig megvannak a lehetőségeink......és a kormányzás buktatói, melléfogásai, ne adj Isten botrányai a mi malmunkra hajtja a vizet....de legalábbis jócskán a mienkre.
Tudod, Isten sem egy nap alatt teremtette a világot..:))

ladislaus 2010.04.26. 16:20:41

@ó jaj: nem arrol lenne szo hogy aki templomban eskuszik annak NEM KELL mennie polgarira? Mert a templomban beiktatjak, vagy elkuldik bejegyzesre a hazassagi szandekot, levelet akarmit?

sárkányfő 2010.04.26. 16:24:56

@Ordnassac: Végül is sokat nem oszt, nem szoroz. Már ma több pár választja az élettársi viszonyt, bármiféle hivatalos procedúra és papírok nélkül, mint a formális egybekelést. Továbbá Csehország után mi vagyunk Európa második leghitetlenebb országa (na ez pl jó... olaszba állítólag még a csapból is a tömjén folyik, azt elég rosszul viselném..), bár a folyamatos pedobotrányok miatt állítólag tömegével lépnek ki pl. Németországban és Ausztriában, meg máshol is.
Mindentől függetlenül abszurd tartom, hogy a XXI. században állami jogosítványt kapjon egy egyház, illetve hogy adófizetők pénzét utalják át nekik.
De mondjuk ez sem olyan nagy horderejű ügy, ami túl sok szót érdemel.

Ordnassac 2010.04.26. 16:25:38

@hoplita: "igaz nem is a házszabály a kedvenc olvasmányom" <--- nálam meg szakmai ártalom. ;-)

sárkányfő 2010.04.26. 16:27:19

@ladislaus: A hír így szól: "Az egyházi házasságkötési ceremóniát pedig egyenjogúsítanák a polgári esküvővel, vagyis ezentúl a hívő pároknak elég volna a templomban kimondani azt a bizonyos igent."

Aztán ki hogy értelmezi....

panelburzsuj 2010.04.26. 16:27:54

@anti76:

Az a vezetők türelmén múlik: meddig hajlandóak elviselni az ellenzéki lét "sivárságát". és mikor kezdenek úgy okoskodni, hogy koalíciós partnerként mégis csak többet érhetnének el, mint folyton lepattintott "kibicként".

(A "többet elérni" itt programmegvalósulást és egyéni karriert is jelent. A SZDSZ-górék négy évig bírták, a Fidesz vezérkara háromig (teljes ideológiaváltás 93-ban, határozottan szavazatpiaci megfontolásokból). Hogy a Jobbik élcsapata mennyire elszánt aszkéták gyülekezete, arról eléggé ellentmondóak az értesüléseim ... :)

anti76 2010.04.26. 16:34:29

@panelburzsuj: hát igen, a kisértés erős, de ahhoz hogy legyen esélyük a koalícióra vagy pláne a kormányzásra, ahhoz ezeket a náci attitűdöket le kellene vetni és tisztán egy radikális párttá kéne átalakulniuk.
Egy módszereiben és retorikájában radikális pártot még elfogadnának külföldön, de egy neonácit- ahogy nemzetközi lapok nevezik- semmiképp.

Ordnassac 2010.04.26. 16:36:46

@anti76: lásd az olasz Alleanza Nazionale esetét (Fini pártja), csak annyi különbséggel, hogy a Jobbik nem fog szerintem egyesülni a Fidesszel, ilyen körülmények között legalábbis. Túl nagy a személyi ellentét.

Ordnassac 2010.04.26. 16:37:38

@ó jaj: meglássuk a megfelelő törvényjavaslatot.

sárkányfő 2010.04.26. 16:38:34

@Ordnassac: na itt van mindjárt egy friss meleg példa. Nem mondom hogy nekem tetszik, én valószínűleg teljesen másképp gondolkodom arról, hogy mit kellene kezdeni Trianonnal, mint a Jobbik, de hogy máris feladta a leckét a Fidesznek, az biztos. Csapdahelyzet, sőt, nagyon-nagyon veszélyes helyzet, ebből sérülés nélkül kijönni nem lesz könnyű, mert egyrészt sok fidesz-szavazónak nyilván nagyon szimpatikus az ötlet, viszont kormányról felvállalni nagyon súlyos, teljesen beszorítaná külpolitikailag a kormányt, miközben így is szarul állunk az Eu előtt pl. a szlovák-magyar meccsben. És ha nem a Jobbik szája íze szerint dönt a Fidesz, akkor máris meglesz a jogalap 4 évnyi hazaárulózásra.

Nem kell itt bizottságozni, ügyes politikai akciók kellenek...

www.fn.hu/belfold/20100426/trianonnal_kezd_jobbik/

chelsea.hu 2010.04.26. 16:39:47

@anti76: Egyetértek.Korábban a Fridi nyilatkozta, amikor az m1-hez került, hogy "értelmes ember nem néz kereskedelmi csatornát". Akkor nagyon megjegyeztem, persze azóta sok víz lefolyt a Dunán.
Égyébként azt gondolom, hogy ma reggel elkezdődött a 2014-es kampány. A Ma Reggelben Vona megadta az alaphahgot. Az előző hsz-ek már szinte mind ennek a jegyében íródtak.
A reálisabb rálátás a kormányprogram ill. a 2011-es költségvetés beterjesztésekor várható. Félő, hogy a kormányproram is a választási proramhoz fog tartalmilag hasonlítani.Az önkormányzati választásokig néhány formai,- az ország működésének szempontjából jelentéktelen-gesztus értékű döntéssel.
Az igazság pillanata mindenki számára az önkormányzati választások után fog eljönni.

Pzkpfw 2010.04.26. 16:41:48

@hoplita: Mi volt Vonanak az a mondata?

Ordnassac 2010.04.26. 16:44:02

@ó jaj: pedig lehet, hogy pont a bizottság lesz itt a fő pont, mert ott elhalhat. A Fidesz meg a kettős állampolgársággal válaszol erre, kommunikációban pedig kijelentve, hogy így legyőztük Trianont.

hoplita 2010.04.26. 16:47:58

@Ordnassac:
Valami ilyesmire gyanakodtam..:))
Hobbiszinten ritkán vannak ennyire otthon a témában emberek.

anti76 2010.04.26. 16:48:59

@chelsea.hu: igazából pont ez a baj az országban.
Senki nem akar csinálni semmit, csak ha nagyon-nagyon kurvára muszáj. "Majd jövőre" - "Majd az önkormányzati választás után"
-"Majd máskor..."
Mi miért nem tudunk 10-20 évben gondolkodni mint nyugaton?
Ezt kéne átvenni nem pedig a lényegtelen külsőségeket.

Ordnassac 2010.04.26. 16:51:28

@anti76: most nagyon sarkos, cinikus és gonosz leszek:

"A szomszéd kertje nehogy zöldebb legyen!"

El is határolódom magamtól!

hoplita 2010.04.26. 16:54:25

@Pzkpfw:
Most szó szerint nem tudnám idézni, de a lényege, hogy ne várjanak a politizálásukban változást, vagyis tévesek azok a várakozások, miszerint majd "megszelídülnek".

szbi 2010.04.26. 16:56:57

@anti76:
Egy szöveg a radiszadihoz. A kifejezés amúgy nem "népi", az ellenoldal találta ki és lengette.

www.gondola.hu/cikkek/68096

anti76 2010.04.26. 16:57:55

@Ordnassac: he-he...
De sajnos zöldebb. Ha valaki elmegy hollandiába, németországba, vagy bárhová nyugatra, kb olyan érzése van, hogy tízezer fényévre vagyunk ezektől az országoktól. Kultúrálisan, morálisan, gazdaságilag és minden de minden területen. Egyszerűen nem tudsz mondani olyan dolgot ami nálunk hasonló lenne, mint ott.

ladislaus 2010.04.26. 17:00:08

@ó jaj: ok. kerdem en. Vallasszabadsag van - irtad. Miert jo ha valaki aki hivo annak tobb eljarasi dijat kelljen fizetnie mert polgari eskuvo is kotelezo? Csak kerdem. Jah es plusz burokracia... Innen nezd a dolgot.

anti76 2010.04.26. 17:04:15

@szbi: köszi, így már képben vagyok nagyjából :)

Ordnassac 2010.04.26. 17:10:09

@anti76: nem úgy értettem, hanem csak a mi kis provinciális környezetünkben. Nem bírják elviselni, ha valami jó a másik nevéhez köthető. Borzasztó (néha az az érzésem, hogy nálunk történelmi távlatokban mérve is erős) szokás, ami sajnos nem csak a politikusok sajátja...

chelsea.hu 2010.04.26. 17:10:25

@anti76: Részemről az alapproblémát abban látom, hogy nagyon nagy az ellentmondás a Fidesz elmúlt 4 éves kommunikációja ill. a következő intézkedések között.
Szerintem két dolog egyszerre nem fog működni:
-a rendelkezésre álló mozgástéren belül kivezetni az országot a jelenlegi helyzetből ( gazdasági növekedés, államadóság, munkanélküliség, államreform, közigazgatási reform, egészségügy, oktatás, állami közlekedés, nyugdíjjeform, csak a legfontosabbak)
-valamint- a tervezett nemzeti kiegyezésen belül- összetartani a tábort.
-az előzőleg felsoroltak mind-mind nagyon komoly érdeksérelemmel fognak járni.
-nem elhanyagolható körülmény, hogy ezen feladatokat nem ellenzékből bekiabálva, hanem kormányon kell megoldani.

eloi 2010.04.26. 17:11:04

@Ordnassac: Májusi az érvénybeléptetés határideje, és most van április vége!!! Mégis, mire vártak volna még?

sárkányfő 2010.04.26. 17:11:14

@ladislaus:

:)

Fordítva ülsz a lovon. Az eljárási díj természetesen ugyanannyi mindenkinek most is. Aztán ha valaki akar, csinálhat egyházi esküvőt is. Saját döntése, saját költsége.

Amúgy pont az esküvő esetében az népek általában megadják a módját, sokan kisebb vagyont költenek rá, tehát ez nem tipikusan az az élethelyzet, amin spórolni szoktak.

Bürokrácia... nézhetném innen is, de ez elvi kérdés, mint írtam.
Ha nem lenne az, persze kiadhatnánk rengeteg állami feladatot egyházak vagy akár bélyeggyűjtő klubok kezébe, talán még olcsóbban is elvállalnák, de egy modern állam nem így működik, és ez nem is baj.

Ne vedd rossz néven, de azt hiszem ez a téma további fejtegetést nem ér, egyszerűen nem túl izgi, sokkal fontosabb dolgok is vannak/lesznek :)

Ordnassac 2010.04.26. 17:19:02

@eloi: Ez jogos, de általánosságban mérve ez is gyors volt, főleg, hogy kifejezett kötelezettség nincs még hatályba nem lépett törvények esetén a hatályba lépés előtt dönteni. Persze érdemes és illdomos, ezt az AB megtette.

eloi 2010.04.26. 17:23:21

@panelburzsuj: "sokan a szadeszben látták azt az erőt, ami hatalomra kerülve a kommunistákkal rövid úton és határozottan leszámol."

Igen, és ezt árulták el az első adandó alkalommal! Amikor Hornhoz szegődtek, úgymond, biztosítani, hogy ne éljen vissza a többségi hatalmával.
Ebből az lett, hogy villámgyorsan prostituálódtak, amikor meglátták milen nagy is valójában a mézesbödön, és milyen könnyű abból lecsippenteni. Belőlük lett az extra large mutyi párt.
Szégyen. Nem véletlenül tűntek el. Végre.

Ordnassac 2010.04.26. 17:23:45

Témaváltás:

Amennyiben Tarlóst adott esetben főpolgármesterré választják, lemond ogy. mandátumáról?

Ha Pelczné Gáll Ildikót Schmitt Pál vagy Győri Enikő helyett kiküldik az EP-be, behúzzák Daher Pierre-t a BAZ megyei területi listáról?

eloi 2010.04.26. 17:33:31

@ladislaus: "nem arrol lenne szo hogy aki templomban eskuszik annak NEM KELL mennie polgarira? Mert a templomban beiktatjak, vagy elkuldik bejegyzesre a hazassagi szandekot, levelet akarmit? "

De igen. Hogy ne kelljen két ceremóniát tartani (és fizetni)!
Természetesen sem a házasság nem lesz ettől kötelező, sem a hűség, sem a nem vallásosaknak nem kellesz egyházi szertartást tartani. Ez kedvezmény és egyszerűsítés lenne az egyházi szertartást igénylő pároknak, hogy a két tanú, plusz anyakönyvvezető miatt ne kelljen már duplán házasodni, mint most.

Személyes sztori: Szükségünk volt egy házassági anyakönyv másolatra, és kértünk a hivataltól. Bemondtuk a házasságkötésünk dátumát, név, stb.
És nem találták meg!
Hosszas keresgélés, egyeztetés után jöttünk rá, hogy nekünk teljesen természetesen az egyházi esküvő és a lakodalom dátuma a házasságkötésünk ideje!!!!
A "hivatalos", meg a két tanúval, szülőkkel két héttel korábban volt. Amely dátumot most sem tudom. És nem volt, nincs semmi jelentősége!
Nekünk tehát jobb, egyszerűbb lett volna, ha csak egy hivatalos dátum van és egy ceremónia. Miért ne lehetne?

bence87 (törölt) 2010.04.26. 17:38:40

a szocialisták nem tudnak veszteni. most megkezdték áldásos tevékenységüket és telefröcsögik a világsajtót hogy Magyarországon üldözik a zsidókat stb. lásd múltheti Newsweek cikke www.newsweek.com/id/236551

török gábor 2010.04.26. 17:45:00

@objekt: nekem még soha nem mutattak ilyen kérdést.

bóra77 2010.04.26. 18:15:05

Gábor, kérdezhetek témától eltérőt? (ha nem, akkor is felteszem).
Ti a Laknerral ketten vagytok, vagy van még rajtatok kívül egy csapat (VP) is? (bocs, ha naiv a kérdés)

Annak idején Fridi mindig kettőtöket (LZ és Te) hívott egy műsorba, én onnan datálom az ismertségeteket. Meglátásom szerint mintha ő hozott volna be Titeket a "közéletbe." Ez a felvetésem zagyvaság vagy közelít az igazsághoz?

Válaszodat köszönöm! (Amúgy LZ-t is nagyon bírom:)

eloi 2010.04.26. 18:15:19

@ó jaj: Trianonnal azt kéne csinálni, hogy összehívni egy nemzetközi Trianon konferenciát, minden érintett országgal, és végre tiszta vizet önteni a pohárba, hogy végül is (ha már eleink és eleik anno jól elkúrták az országdarabolást) milyen jogaik lehetnek a kívülre rekesztett magyaroknak, ma 2010-ben, az EU-ban?!!! És milyen jogaik lehetnek ezzel párhuzamosan az utódállamoknak, az ott élő jelentős és ŐSLAKOS !!!, nem odaköltözött kisebbséggel?!
Amíg ezt nem tesszük ki nyíltan az EU asztalára, és nem beszéljük meg, nem oldjuk meg együtt, addig maradnak a sosem gyógyuló sebek, és az állandó "magyar-kártyázás", meg gyűlöletszítás, akár minden oldalon.
Magától nem fog megoldódni!

epsilonx 2010.04.26. 18:21:10

@eloi: Na és szerinted ez működne? Persze tudom, hogy kussban maradni a legkönnyebb, de az én véleményem az, hogy a trianoni kérdésben szinte lehetetlen megoldást találni.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 18:30:48

@eloi: Vagy talán még konferencia sem kellene, úgysem tudna egyetlen érintett ország sem előítéletek nélkül, konstruktívan hozzáállni.
Én egyszerűen meghagynám ott, ahol a helye van: a történelemkönyvekben. Az összes, már meglévő régmúltbeli eseménnyel együtt, tényszerűen persze, hogy a jövő nemzedék tanulhasson őseink hibáiból.
Illetve, mielőtt bármiféle autonóm törekvések támogatásáról beszélnék, feltenném a kérdést a határon túli magyaroknak, hogy valóban igénylik-e ezt, tényleg jobb lesz-e az ő helyzetük attól, hogy az érdekükben erőlködünk. Akiktől igen a válasz, azokkal, illetve kormányaikkal már lehet egyeztetni, legfeljebb nem jön össze. De mi akkor is csupán megpróbáltuk, nem pedig más országokra akartunk erőltetni valamit.

eloi 2010.04.26. 18:33:05

@nehaiu: Mi más működne???
Nem működött eddig sem a kussolás, magunkbaroskadás, sem az internacionalista megoldás, sem a kétoldalú hadakozások, semmi.
A végtelenségig el lehet ezzel tökölni, így fű alatt, meg bilaterálisan, meg úgy, hogy az EU befogja az orrát és eltakarja a szemét.
Legyen egy (vagy több fordulóban) konferencia(ák), legyenek ott az összes környező államok, az összes ex -Antant (egykor rólunk döntő) államok, és az USA is, amely szintén érintett volt. Senki se tegyen úgy (franciák, angolok, stb.) mintha semmi közük nem lenne a jelen problémákhoz!
Most próbálják bilaterális szinten tartani a problémát, hogy nekik ne kelljen belefolyniuk, holott eleve nem két ország ügye a dolog, hanem fél tucaté, amelyekből már csak kettő nem EU-tag!
És próbálnak úgy tenni, mintha magát a problémát nem éppen ők okozták volna az esztelen trianoni békediktátummal!!! Amely miatt kitört már egy újabb világháború is.
Szeretnék, ha ez "két ország belügye" maradna. De ez lehetetlen. Mert eleve nem csak két orszáhot érint, hanem az összeset Magyarország körül, és tágabban az okozókat is!

eloi 2010.04.26. 18:39:53

@Interlock: Csak hogy Trianon nem történelem! Hanem a jelen is. Magyarok milliói, akiket évtizedek óta másodrendú állampolgárként, jött-mentként kezelnek (nem oly rég még üldöztek, vertek is!) saját szülőföldjükön (!!!), ez a jelen, a ma élete és problémája!
Ezért KELL kezelni.
Egy történelmi esemény, egy súlyos hiba/bűn mindaddig nem történelem, hanem a jelen, amíg a jelenben van hatása! Ráadásul súlyos és hátrányos hatása.
(Lásd csupán a néhány hónapos !!! szlovák próbálkozásokat a magyar nyelv használatának korlátozására, kiszorítására a hivatalokból Szlovákiában! Ez ne volna a jelent érintő és meghatározó problémája és okozata Trianonnak? De bizony.)

panelburzsuj 2010.04.26. 18:50:15

@eloi:

Én úgy gondolom, hogy ez a mézesbödön-elmélet túlságosan leegyszerűsítő, kocsmaszagú magyarázat a szadesz "odaszegődésére". Nem elhanyagolható elem persze, de a másik kettőt én fontosabbnak érzem: a "cselekvési lehetőség" elérését (Antall és Boross kormányzása alatt rengeteget toporzékoltak), meg a kissé fellengzős-mártírkodós "majd mi féken tartjuk a bolsikat testközelből" hozzáállást.

A köz direkt és szemérmetlen meglopása a kilencvenes években még nem volt azért annyira "magától értetetődő" politikusi cél, mint mondjuk az Öszödöt követő "most má úgyis mindegy" lerablás idején.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 19:05:44

@eloi: Nem vitatom, hogy alapállításaid hibásak lennének, ettől függetlenül másként látom. Nekem történelem, jóval születésem előtt lezongorázták. Azt írod, kezelni kell; mégis, hogyan? Tök feleslegesnek érzem sehová sem vezető, max. újabb sértődésekre alapot adó konferenciák megtartását, szerinted mit kapna az ország a nemzetközi közvéleménytől, vagy - teszem azt - vezető szlovák politikusoktól? Támogatást aligha...
Igen, én ezt már lezárnám. Van egy országunk, határai adottak, ebből kellene kihozni a legjobbat. Tipródhatunk a múltban, be is perelhetjük az ex-antant hatalmakat hasonlóan ahhoz, amit ma a MÁV ellen művelnek, de szerintem nekünk előre kellene menni, nem helyben állni. Mutassunk példát arra, hogyan kell kisebbségi problémákat a saját hazánkban kezelni, húzzuk ki az acsarkodó országok méregfogát azzal, hogy határozottak, de nem beavatkozók vagy annak látszók akarunk lenni, és szerintem megoldódik az egész magától is.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 19:09:16

@panelburzsuj: Talán ennek is köszönhető, hogy "A köz direkt és szemérmetlen meglopása" mostanra részben állampolgári gyakorlattá vált - lásd szlovák rendszámos autók...

mrs. white 2010.04.26. 19:14:05

@==T==: Szuper volt. Gábor ilyen magasságokba sosem fog emelkedni . Egy levegővel 3 percig folyamatosan beszélni, nos ez tényleg olyan mint légzőpalack nélkül megmászni az Mount Everestet. Néha kicsit elvesztettem a fonalat, de nem is az volt a lényeg, hogy értelme legyen.

jjulie 2010.04.26. 19:24:17

@mrs. white:

miért adsz ilyen magas labdát (honnan tudtad, hogy megszelidültem most, hogy megvan a kétharmad?)

ladislaus 2010.04.26. 19:26:25

@eloi: erről van szó! egyetértek :)

panelburzsuj 2010.04.26. 19:29:50

@Interlock:

"Kicsiben" mindig is széltében elterjedt gyakorlat volt, de nem is "illett" vele kérkedni, meg a lebukás kockázata is adva volt azért. (Pl. a fusizás - céges holmi (idő, gép, anyag) "magáncélra fordítása" - azért elég széleskörű tevékenység volt.) Szóval a köz rovására elkövetett törvénytelen magángyarapodás azért nem a "rendszerváltással" jelent meg ebben az országban.

A hivatásos politikusi zabrálás a mértékek és a cinikus pofátlanság terén hozott újat. Ami korábban némi feszengéssel járó "félrenézős" téma volt, az egyszercsak az "élelmesség" fokmérője lett.

[nev] (törölt) 2010.04.26. 20:01:51

@bence87:
a fidesz a mennél rosszabb annál jobb politikáját folytatta a belpolitikában. a szocik ugyanezt csinálják külpolitikai vonalon. mindkét tábornak benőhetne a feje lágya.

masni55 2010.04.26. 20:03:13

Gábor én ezt a beszélgetést az Infón sokkal jobban élveztem, mint a tegnap estét. :)

[nev] (törölt) 2010.04.26. 20:05:38

@eloi:
trianon jelenkori (velünk élő) történelem.

masni55 2010.04.26. 20:06:56

@mrs. white: Pedig nagyon volt, mármint értelme.

6.Lenin 2010.04.26. 20:09:46

Győztünk!

Ma még a Nap is narancssárga volt és melegebb.
Ó jaj,még a lágy tojás közepe is fideszes.
Csodálatosan kezdődik az új időszámítás.

[nev] (törölt) 2010.04.26. 20:12:13

@6.Lenin:
nem eszik olyan forrón a kását, ahogy főzik.

art-isjus 2010.04.26. 20:13:07

@eloi: Ugyanez vezette a fideszt,amikor a hatalom és a pénz megszerzése érdekében összefogott a kisgazdákkal(amit ugye előtte még határozottan tagadtak...aztán később megtették,szóval hazudtak).

"villámgyorsan prostituálódtak, amikor meglátták milen nagy is valójában a mézesbödön, és milyen könnyű abból lecsippenteni. Belőlük lett az extra large mutyi párt."
Minden egyes szó igaz a fideszre.

cambridge.on 2010.04.26. 20:16:09

@panelburzsuj: Lehet, olyan megfontolásból vállalt kormányzati szerepet az SZDSZ. A gyakorlatban ez nem mutatkozott meg, ez főleg a Kuncze utáni időszakra igaz.
Nem féken tartották a szocialista kormányt, hanem hatalmon.
A kettő között óriási a különbség.
2006-ban csak hathatós szocialista támogatással jutottak be a parlamenti választáson.
Kibicként nézték a Gyurcsány kormány ténykedését, mintha nem vettek volna rész benne.
Inkább az SZDSZ-t kellett volna visszafogni. Elég, ha csak az oktatásban elkövetett Magyar Bálint féle ámokfutást említem.

Mondjuk, meg is kapták a megérdemelt "jutalmukat".

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 20:16:50

No, hát megvan.

Úgy látom, a többség örül, és ez a lényeg.
Köszönjük a szocialista párt és csatlósai kitartó, fáradtságot nem ismerő munkáját, amivel hozzásegítettek minket a kétharmados többség eléréséhez.

Remélem ez jó lecke volt, és mikor majd négy év múlva egy 11 fős MSZP-frakció foglalja a helyet a leendő Országgyűlésben, eszükbe jut majd a sok pökhendi, beképzelt szemétkedés a részükről, ami idáig "repítette őket.

Csáo MSZP!

Ordnassac 2010.04.26. 20:17:57

@E_R: halk kérdés: szerinted mit kellett volna 1998-ban tennie a Fidesznek? Komolyan kérdezem!

aum 2010.04.26. 20:18:00

@panelburzsuj: Sajnos régebben is teljes erővel tombolt az ügyeskedés. 90-es évek végén adóhivatalban dolgoztam, teljesen szokványos gyakorlatnak számított a mutyizás, egyesek még kérkedtek is vele. Az államigazgatás már akkor is szétrohadt a korrupciótól. Saját szememmel láttam elképesztő túlszámlázást, gyakorlatilag milliárdos szinten ment a pazarlás, zsebre dolgozás. A fejesek saját cégeikkel bizniszeltek, de több kollégám is önkormányzatoknak fusizott kenőpénzért. Akkor még 25% volt a tarifa, amit vissza kellett osztani.
A pályázatíróknál is 25%-kos tarifáért ajánlkoztak a bennfentesek. A Demszky állítólag 100 millióba került, de saját klientúrája (pl. Szigetes milliárdos Gerendai meg persze Mesterházy) már megvette.
A három kormányzó párt versenyben korrumpálódott.
Elég csak 3 jellegzetes ügyet megnézni.
Postabank, okozott kár kb. 100 milliárd, ítélet: 3 milliós pénzbüntetés. Köztudott, hogy a VIP-listán többszázan kaptak szoft-kenőpénzt, elitünk színe-java.
Tocsik-ügy, 700 millió, ítélet ejnye-bejnye.
Kulcsár-ügy, 10-50 milliárd közötti a becsült sikkasztás, amiből már csak az összeg nagyságrendje miatt is minimum többszázan részesedtek. A K&H Bank igyekezett eltussolni a botrányt, de így is vannak tételek, amelyek összefüggésbe hozhatók Kulcsár köreivel. Pl. a botrány kirobbanásakor milliárdos nagyságú gyanús Richter üzleteket kötöttek a tőzsdén, ami könnyen lehet, hogy a hiányzó részvények pótlását szolgálta. Ez az a részvénycsomag, amelyet Kőbánya bizonyítottan korrupt vezetése vagyonkezelésre átadott Kulcsárnak. Ha jól tudom, feljelentés hiányában ezt a szálat sem vették bele a Kulcsár-ügy tárgyalásába.

Ordnassac 2010.04.26. 20:20:05

@mirrmurrkandúr: a győztes nagyképűsége? Valami hasonlóval vádolta a Fidesz a szocikat négy éve...

Ami a négy év múlva lévő 11 fős szoci frakciót illeti, ne igyál előre a medve bőrére, erre már 2002-ben is rápacsált a Fidesz!

6.Lenin 2010.04.26. 20:21:33

@[nev]:

Van,aki forrón szereti(isteni film).

Viszont most lesz idő kivárni,míg ehető lesz.
hosszú időre úgysem lesz más,erre kell berendezkedni.

Nem látok senkit,aki képes lenne leváltani.A közeljövőben lesz néhány max 10%-os pártocska.
Nincs a láthatáron elfogadható/komolyan vehető politikai erő Mo-on.

art-isjus 2010.04.26. 20:24:30

@Ordnassac: Mit kellett volna tenni 94-ben az szdsz-nek? :)
Arról volt szó,ki mire képes a hatalomért....jobboldalról szokás ezt az szdsz orra alá dörgölni,miközben ugyanezt tették ők is.Ilyen egyszerű :)

[nev] (törölt) 2010.04.26. 20:25:54

@cambridge.on:
valaki röviden összefoglalhatná, hogy mit jelent számotokra "az oktatási rendszer szétverése". mert szerintem alapvetően a 4, 6, 8 osztályos gimnáziumok verték szét az oktatást. egyszerűen túl korán szelektálódnak ki a tehetséges, és a tehetős gyerekek. és ezt az összes párt támogatta. emlékeim szerint ezt az átalakítást pokorni zoltán szorgalmazta.

a másik probléma, hogy a közoktatás reformját meg kellett volna, hogy előzze a szociális ellátórendszer (bölcsőde, óvoda) reformja. ezen a téren egyik párt sem tett semmit. itt nyilván a szocialista párt felelőssége óriási, a gyermekszegénység felszámolása ügyében alig történt valami.

Ordnassac 2010.04.26. 20:26:32

@E_R: ne terelj! Kérlek válaszolj a kérdésemre. Kisebbségi kormányzás? Új választás? Összeállni az SZDSZ-szal?

panelburzsuj 2010.04.26. 20:27:40

@cambridge.on:

Én a 94-es koalíciókötést próbáltam megvilágítani. Onnantól Kóka kakaóbiztosig azért 12 kemény éven át küzdötte magát egyre lejjebb és lejjebb az SZDSZ.

[nev] (törölt) 2010.04.26. 20:30:05

@6.Lenin:
ja, ja, marylin monroe, tony curtis, jack lemon.

6.Lenin 2010.04.26. 20:32:28

@E_R:

"A választásokat a Fidesz-Magyar Polgári Párt nyerte, mégsem tudjuk önmagunkban biztosítani a kormányzáshoz szükséges parlamenti többséget. Ebben a helyzetben csak úgy tehettünk eleget a választók kormányváltásra irányuló akaratának, hogy az MDF-fel és a Független Kisgazdapárttal kezdeményeztünk kormányalakítási tárgyalásokat. (…) "

TG:Mit mondtak 1994 és 1998 között?

Vajon mi lehet 1 politikai párt célja?Ezt én kérdezem.

art-isjus 2010.04.26. 20:33:22

@Ordnassac: Akár új választás.Meg nem kötelező ragaszkodni a hatalom megszerzéséhez,főleg nem hazugság,és a választók becsapása árán.
Nem volt többségük,ez volt a választók akarata.Márpedig ők előszeretettel hivatkoznak "az emberek (a zemberek)" akaratára.

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 20:35:19

@Ordnassac: Inkább a győztes mámora.

De való igaz, bár ez a "nagyképűség" most a vesztes önmaga megsemmisülésének egzisztenciális félelmeivel áll szemben...

S őszintén: melyik a megmosolyogtatóbb?:-)

Arról, hogy mi volt 2006-ban ezidőtájt, beszélni sem érdemes, mivel annyira más a jelen helyzet, hogy az akkora pro-kontra ma nyilvánvalóan nem alkalmazható.
Egyébiránt a 11 fős MSZP-frakció (vagy ki tudja, hogy fogják akkor őket hívni) pedig egy nagyjából 200-220 fős létszámú parlamentben nem lenne rossz nekik, figyelembe véve, hogy a totális kimúlás végeláthatatlan szakadéka fölött egyensúlyozgatnak.

Az, hogy négy év múlva sejthetően kikapnak a Jobbiktól, nem egy nagy kockázati faktorral bíró megállapítás (szerintem), mint ahogy az sem, hogy a Fidesz valószínűleg újfent kormányt alakíthat, újfent egyedül... de az MSZP-t lehet, hogy még az LMP is leveri...

Úgy érzem, vége a Kádár-korszaknak... :-)

Ordnassac 2010.04.26. 20:36:37

@[nev]: na az tényleg jó film! Bár Tony Curtist a "Minden lében két kanál" c. sorozatban is imádtam (Roger Moore-ral együtt).

Ordnassac 2010.04.26. 20:38:48

@mirrmurrkandúr: minden elképzelhető, de amire a legutóbbi pár év megtanított, hogy gyakorlatilag az ellenkezője is. Jöhet még egy új messiás a szociknál, de el is bukhatnak.

Sok fog múlni, hogy OV mennyire fog jól kormányozni. A (várható) kormánylistájától sajnos nem esek hanyatt...

art-isjus 2010.04.26. 20:39:00

@Ordnassac: Nem vagyok otthon a politikatudományban,de talán lett volna lehetőség,egy mindkét oldal javaslatait figyelembevéve megalakított kormányra is....persze az ilyen ellenfelek közti,de a nép javát szolgáló koalíció soha nem jön létre,csak olyanok,amiket senki nem akar,és az ország megosztásához vezet.

panelburzsuj 2010.04.26. 20:39:19

@aum:

Minél korábban? :)

Én az első igazán nagy meghökkenést keltő ügyként talán a Fidesz-MDF székházeladást jelölném meg, mint párt(ok) által elkövetett nagyszabású lenyúlást. És a Tocsik-ügy csak három (négy?) évre rá következett.

A "nagy simliket" egyébként is célszerű azért legalább három kupacba tenni:

- pártfinanszírozás (az ittt említett példák)

- pártalapú, de döntően magánzsebbe szervezett javak (BKV)

- megtűrt egyéni és kiscsoportos akciók (ezernyi)

Külön buli a privatizáció.

masni55 2010.04.26. 20:40:02

@Interlock: Nagyon veled értek egyet. A 21.században, az eu-ban, nem is értem miről beszélünk. Sőt, tudomásom szerint mostmár a nem itt élő hazánkfiainak is nagyon elege van ebből, és kikérik maguknak, hogy velük sakkozzanak a politikusaink.szlovákiáról pedig, talán épp itt olvastam, vagy nem, egy véleményt, amivel egyet is értek. Fiatal állam, ki kell élniük a nemzeti öntudatot, de ez a megváltozott helyzetben sokkal gyorsabban fog menni, mint a múltban.És ott sem gondolja komolyan a népesség többsége. :)

panelburzsuj 2010.04.26. 20:47:23

@E_R:

Nem a koalíció volt ott a summantás, hanem annak előzetes heves tagadása.

A pártok célja a hatalomszerzés és a kormányzás - aki ezen fönnakad, az finoman szólva nem érti a szisztéma lényegét. Viszont az korántsem természetes, hogy egy párt csak úgy menetből abszolút többséget szerez, illő tehát előre megjelölni, hogy kivel hajlandó együtt kormányozni.

Elemi dolgok ezek - csak hát nálunk pont az elemi dolgokat "szokás" legvígabban felrugdalni.

török gábor 2010.04.26. 20:57:55

@bóra77:
1. vannak még rajtunk kívül is.
2. régebbről ismerjük egymást, először egy politológus
vándorgyűlésen találkoztunk talán.
3. nem hiszem, hogy ő "hozott volna be" :)
4. én is bírom LZ-t.

panelburzsuj 2010.04.26. 20:58:22

@mirrmurrkandúr:

"Úgy érzem, vége a Kádár-korszaknak... :-)"

Őszintén irigyellek. Én nem vagyok ilyen optimista, és nem az MSZP romjaira pislogva mondom ezt ...

6.Lenin 2010.04.26. 21:01:24

Még az "elemi" és "illő" korszak előtti időkből:

www.youtube.com/watch?v=stmwXJhkcEw

Minden más csak másokra vonatkozik.

panelburzsuj 2010.04.26. 21:02:07

@panelburzsuj:

"Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni."

A mostani gyűrött arcban egy régesrégi gyűrött arcot látok, és nem a torzonborz hetykét ...

cambridge.on 2010.04.26. 21:07:16

@[nev]: A korai kiválasztással szerintem semmi gond. A szegény és tehetséges gyerekek megfelelő szintű "menedzselése" állami feladat, ezzel egyetértek. De azzal nem, hogy a tehetséges gyerekeknek ne adjuk meg a lehetőséget a saját színvonaluknak megfelelő oktatásra.
Ez tudom az LMP programjának része (eddig még eljutottam).
A tapasztalat szerint nem a tehetségtelen fog felemelkedni, hanem a tehetséges marad el a fejlődésben.

Az én általános iskolai osztályomba is jártak cigány gyerekek.
Pontosabban lányok, velünk együtt jártak addig amíg egy hozzánk bukott lány rossz hatására mindkettő bukott az év végén, vele együtt.
Másik példám is személyes.
A fiam tanárnője szülőértekezleten félrehívott és mondta, hogy a fiú láthatóan unatkozik matematika és németórán.
De meg kell értetni vele, hogy a többieknek is egy bizonyos szintet el kell érni, mielőtt tovább mennek az anyaggal.
Ez még az NDK-ban történt,ahol az LMP-hez hasonló elvet vallottak az oktatásban.
A mindenkinek egy szint az oktatásban lehet kontra produktív,
ezért káros.

Magyar pedig az amerikai iskolarendszert preferálta, ami az én poroszos elképzeléseim szerint káros.
Pokorninak azt a sok értelmes egyetemistát köszönhetjük, akik most a diplomának az értékét degradálják.

2010.04.26. 21:13:06

@panelburzsuj: ja, gondterhelt erősen...főleg a terhelt az igaz...!:D Nem kell Lombrosonak lenni, hogy ilyen barázdákkal 20 év nem fog menni...max. 2-3 év, és OV kibukik...addigra meg lesz szavazva a II. Pragmatica Sanctio. Orbánia forever...

mrs. white 2010.04.26. 21:13:45

@E_R: úgy fejből két alkalommal volt a többsége meg a kormányt alakító pártnak. Hornéknak ( a Gyulának) és a mostani választáson. Akkor szerinted minden alkalommal új választást kellett volna kiírni?
Az szdsz pl jóvátehetetlen bűnt követett el. Az ő döntésük legitimálta a volt utodpártot, sajnos ezzel lehet vitatkozni de ennek közelében sincs az Orbán Torgyán paktum pedig az is okozott nem kevés galibát. mentségükre legyen mondva Orbán azért megoldotta hogy a 4. év végére a szalonképtelen bohócot a pálya szélére tette. Az szdsz-nek ez valahogy nem sikerült.

Interlock (törölt) 2010.04.26. 21:14:29

@E_R: Erre maga a nép sem vevő mostanság. Feltételezve, hogy OV fejében megfordul a gondolat egy "szétosztogatott" tagságú kormányt illetően, megnéztem volna
- tanácstalan arcát, a "vajon kit válasszak ezek közül" kérdésen töprengve,
- a rá szavazók arcát, amikor bejelenti, hogy talált valakit az elutasítottak közül.
Esély(ünk) sem volt arra, hogy itt bármiféle széles támogatottságot megjelenítő kormány lesz - még mindig nincs ilyenre igény, kényelmesebb dolog "pártkatonának", elkötelezettnek lenni (kevesebb gondolkodást igényel).

mrs. white 2010.04.26. 21:16:51

@E_R: Egyébként most az elvtelen koaliciokon keseregsz. Ez is egy álláspont. Akkor a formál logika alapján örülsz a kétharmadnak, amikor nem kell koaliciós kényszerben kormányozni és a kellő felhatalmazás is megvan?

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 21:21:03

@panelburzsuj: Értem a fenntartásaidat, és valahol egyet is értek veled.

O.V. nem vállat túl nagy kockázatot a kormánynévsor összeállításakor, és a különböző szervezetekkel való háttérmegegyezés (Pintér-rendőrségi szervek) is egyértelműen tetten érhető.

Martonyit sem tartom jó választásnak, és abban meg csak reménykedni tudok, hogy Kövér László soha nem lesz házelnök. A többi kormánytaggal nincs különösebb problémám, és ha neked van, kíváncsi lennék, mi az.:-)

Egyébként a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai trió kormánynévsoraihoz képest ez még így is egy megváltás-közeli élmény...

panelburzsuj 2010.04.26. 21:27:14

@mrs. white:

"Az szdsz-nek ez valahogy nem sikerült."

Talán attól is volt ez, hogy az SZDSZ az első koalíciójában a szükségtelen ötödik kerék szerepet játszotta, és nem a vezérerőt, mint Orbán pártja.

(Torgyánon se kérjük számon, hogy miért nem tette taccsra a narancs törpét, pedig nélküle kormányra se került volna, nem úgy, mint a vaskoronás törpe a szadesz nélkül ... )

Ordnassac 2010.04.26. 21:29:14

@mirrmurrkandúr: bár nem vagyok panelburzsuj, de mint írtam, nekem is gondom van a kormánylistával. Matolcsy Györgytől tépem a hajam... Abszolút közgazdasági outsider, akibe OV valamiért szerelmes. Jelen helyzetben a "növekedés minden áron" politikája politikai öngyilkosság. Hende Csaba csak a haveri viszony miatt kap széket, holott van nekik egy Simicskójuk. Annyi agrárembere van a Fidesznek, minek egy városi polgármestert oda tenni?

Réthelyi, Navra és Varga oké, Martonyi elmegy, Pintér (hát igen, a megállapodás), Fellegi a nagy ismeretlen. Semjén meg a dísz.

R\'hard 2010.04.26. 21:30:25

Udv!

Ma reggel tenyleg ugy ereztem, hogy egy uj orszagban ebredtunk.
A valasztas nagyon unalmas volt. Bar volt egy-ket erdekes reszletkerdes, de a vegeredmeny szinte teljesen biztos volt. Vegig.
Eros Fidesz gyozelem, gyakorlatilag program nelkul, ha ugy tetszik: bianco csekk. Mint azt tobben is kifejtettek, szinte mindegy, hogy megvan-e a ketharmad (meglett) mivel 1) feles gyozelemmel is sok reformot el lehet inditani 2) mindig meg lehet szerezni nehany szavazatot a szukseges ketharmadhoz.
De vegul meglett a ketharmad.
Orban Viktor most rengeteget fog kuzdeni az egyik parttal.
Termeszetesen nem az MSzP-vel. A volt kormanypart sebeit nyalogatva fogja a kovetkezo fel evben onmagat keresni. Erdekes kerdes, hogy vajon megtalalja-e.
Nem is a ket uj demagog, jelenleg ellenzeki parttal. Az LMP es a Jobbik nagyon sok szempontbol nagyon hasonlo part. Mindket part antiestablishment mozgalomkent indult. "Aki bekerul a Parlamentbe, az olyan lesz, mint mi." Erdekes lesz latni oket a kovetkezo fel evben az establishment reszekent, amint betagozodnak, felveszik a parlamenti partok stilusat, retorikajat, mondanivaloit, magatartasat. Mindket part a korabbi kormanypartok (ha ugy tetszik: jobboldal es baloldal, mint Fidesz - KDNP illetve MSzP - SzDSz) antitezisekent jottek letre megspekelve egy kis demagogiaval. Igen, az LMP ugyanolyan demagog, mint a Jobbik. Pontosabban ugyanolyan mertekben, bar mas szohasznalattal. Ami a Jobbiknak a ciganykerdes, az az LMP szamara a kornyezetvedelem. Mas a nyelvezet, mas a celkozonseg, de a vegcel ugyanaz: fontos, letezo problemakra hivjak el a figyelmet, sok ember szimpatiajat megszerzik, de az egeto kerdesekre (adorendszer, eloregedes, nyugdij, oktatas, egeszsegugy) nem adnak valaszt.
Nem is adhatnak valaszt.
Ugyanis ellenzekben vannak, meg egyutt sem tudnak nemhogy feles torvenyeket atvinni, de a ketharmadosakat sem tudjak megakadalyozni.
A valaszokat, a iranyitast egy Fidesznek nevezett konglomeratum fogja megadni.
Egy Fidesznek nevezett konglomeratum, amiben egymas mellett ul Rogan es Matolcsi, Kosa es Kover, Pokorni es Pinter, de meg sorolhatnam.
Orban Viktor helyzete nagyon hasonlit Gyurcsany Ferencehez.
Az MSzP a 2010-es valasztast 2006 oszen, esetleg 2007 tavaszan bukta el. Amikor kihatraltak Gyurcsany Ferenc reformtorekvesei mogul, amikor a langyos vizben pancsolast valasztottak a reformok, a cselekves heylett. (Mert nagyon sok mindent feles torvenyekkel is meg lehet oldlani. Vitathatatlan: ketharmaddal sokkal tobb kerdest meg lehet oldani.) Gyurcsany Ferencet az MSzP es az SzDSz totojazasa buktatta meg.
Most Orban Viktor a sajat harcat fogja vivni, akarcsak Gyurcsany Ferenc. O is a sajat frakcioja - egy nagyon heterogen konglomeratum - ellen fogja megvivni.
(Az ellenzeki kis partok sajat ontomjenezesukkel, nepszeruseguk novelesevel lesznek elfoglalva, de az erdemi donteshozatalban nem fognak resztvenni. A donteshozatal kozelebol ket pofonnal el lehet oket zavarni.)
Most osszel, legkesobb kovetkezo tavasszal meg fogjuk latni, hogy megy-e Orban Viktor valamire.
Annak idejen szurkoltam Gyurcsany Ferencnek, hogy sikeruljon. Most is szurkolok Orban Viktornak, hogy sikeruljon.
Orban Viktor is egy szovevenyes intezennyel fog megkuzdeni, zart ajtok mogott, ki tudja, mifele hatteralkuk, szovetsegek es hatbatamadasok reven alakul majd ki, hogy merre is megy majd Magyarorszag.
Ma reggel ugy ereztem, mintha a hruscsovi/brezsnyevi Szovjetunioban ebredtem volna.

R

mrs. white 2010.04.26. 21:36:10

@panelburzsuj: Nyílván nem ugyanaz a fellállás. Pusztán arra céloztam míg Orbánnak kényszer volt a koala a kormányalakításhoz, ez a nem állt fenn az mszp esetében. Nekik arra kellet szadesz, hogy szalonképesek legyenek ismét. Pedig ahogy az örökbecsű megfogalmazás mondja, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna, főleg nem négy év alatt. Nagy ár volt ez az szdsz nek is mert onnan indult a lejtmenet a számukra. Az utólsó 12 év már csak görcsölés volt az 5% elérésére és arra hogy a zsaroló potenciálból mindent kihozzanak amíg lehet. Ha türelmesen várnak pár évet lehettek volna ők a váltópárt a baloldalon. Torgyánon nem is kérem számon a cselekedetét. Ennyi bőven elég volt belőle amit kapott szereplésnek.

2010.04.26. 21:36:31

@Ordnassac: hogy neked semmi se jó...:)

panelburzsuj 2010.04.26. 21:38:24

@mirrmurrkandúr:

Nekem nem annyira konkrét személyekkel van bajom, mint a működésmóddal: "válasszatok meg, a többit meg bízzátok ide". És hogy emögé a "program" mögé egy komplett párt odaáll, de úgy, mint Pokorni, aki "nem mondok semmit, mert nem leszek kormánytag".

Nekem ebből csak egy dolog jön le tutira: legyen csak nálunk abból a hatalomból minél több minél tovább, minden mást majd magunk között elrendezünk. És ne fossatok, a ti javatokra, de nélkületek.

Ha Orbán a felemás rendszer megbuktatásáról regél, akkor már csak azt kellene elárulnia, hogy melyik fele bukott meg most szerinte: az állampárti szocialista, vagy a demokratikus kapitalista.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.26. 21:41:08

@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Jaaa, és ehhez jár egy hatalmas smájli is!
:-)))))))

Csííííííz, kedves maszpnyikok, csííííííz:-)))

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 21:41:56

@Letícia: "ja, gondterhelt erősen...főleg a terhelt az igaz...!:D Nem kell Lombrosonak lenni, hogy ilyen barázdákkal 20 év nem fog menni...max. 2-3 év, és OV kibukik...

Mindenki álmainak explicit kivetülése... ugye:-)

panelburzsuj 2010.04.26. 21:47:07

@R\'hard:

hm... :)

Konkrétan úgy elnéztem a Tiborral és Oszkárral ékesített narancs takarót a térképen, és visszarévedtem abba az időbe, amikor a megyék kilincseltek a pártközpontban kórházért, iskoláért, pesti gyár letelepítéséért ...

2010.04.26. 21:48:03

@mirrmurrkandúr: hát, nem éppen vagyok "mindenki" és ha az is lennék, NEM ez az álmom, ha erre vagy kíváncsi...:)

De OV meg van roppanva erősen, és mivel @panelburzsuj: is észrevette, amit én, szóval nem biztos hogy a mi észrevételünk az "álom".

Ordnassac 2010.04.26. 21:48:15

@Letícia: fogalmazzunk így, lehetett volna jobb, ez itt most szerintem átlagos. Hogy mit esznek ebben a Matolcsyban? Publicistának és gazdaságfilozófusnak elmegy, na de gazdasági ÉS pénzügyminiszternek?

bóra77 2010.04.26. 21:50:58

@török gábor: köszönöm! akkor úgy a helyes, hogy nekem abban a műsorban tűntetek fel jobban, vagy ott tűntetek először/igazán fel (nagyon helyesen:))

mrs. white 2010.04.26. 21:51:05

Hopsz jut eszembe. Van valami értelme egyébként egy független képviselőnek? Vajon milyen érdekérvényesítő képessége van? (Eltekintve olyan esetektől amikor minden voks számít és kinevezik az embert miniszternek. Azért nagy tétben nem fogadnék, hogy ez egy rendszeresen előforduló állapot.)

2010.04.26. 21:51:18

@Ordnassac: tud VALAMIT, és ez elég...lehet ösmeri Kaya Ibrahimot meg Josip Totot?:D:D:D

bóra77 2010.04.26. 21:51:56

@török gábor: re1: azért volt a kérdés, mert másokat nem láttam kiírva a honlapotokon...

2010.04.26. 21:54:54

@mrs. white: semmi értelme. Csak egy felkiáltójel és macskabajusz húzogatás a nagy OOOOOOOooooroszlánViktor bajuszán.

Ordnassac 2010.04.26. 21:54:57

@mrs. white: ha ügyes, el tud érni dolgokat azért. Ő nincs ahhoz kötve, hogy pártja álláspontját képviselje és közeledhet a kormány megfelelő embereihez, anélkül, hogy valami gondja lenne belőle. Csak ügyesnek kell lennie.

art-isjus 2010.04.26. 22:00:56

@panelburzsuj: Mellébeszélés volt,és lesz is.Amíg nem volt választás,arra hivatkoztak,hogy miért nem mondanak semmi konkrétat,amikor megvolt az első forduló,arra,hogy várjuk meg a másodikat,amikor megvolt a második,akkor arra hogy még a teljes végeredményt kell megvárni....aztán majd meg kell várni míg feltérképezik a "valós" gazdasági helyzetet(varga mihály féle bizottság),aztán meg kell várni,amíg lesz már lehetőség a növekedésre,aztán meg kell várni,amíg letelik az első 4 év....mindig lesz majd kibúvó,és szép lassan fog folyni a nagy semmi,szép nemzeti mázzal leöntött,magasztos nevekkel ellátott látszatintézkedések lesznek...ugyanaz lesz,amit akár a bajnai,akár más kormány is megtehetett volna.

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 22:02:37

@panelburzsuj: @Ordnassac: Igen, mint mondtam, a fenntartásaitokat minden euforikus örömöm ellenére is érteni vélem.

Először is: Matolcsy szerintem a legkevésbé sem outsider, annak ellenére, hogy az általam kevésbé kívánatos kormánytagok listájáról kétségkívül lefelejtettem őt.
Szvsz ő képes arra, ami a feladata, de emberileg talán jobb jelöltet is el tudtam volna képzelni nála... (habár ebben a kritikában van egy erőteljes szubjektív vonalvezetés)
Hendével kapcsolatos problémákkal maximálisan egyetértek, különösen azzal a kitétellel, hogy Simicskó ezerszer jobb választás lett volna (megjegyzem, ő volt az eredeti verzió).
Az agrárminiszteri kérdésben szerintem O.V. választása inkább szimbolikus szakmai megfontolások alapjain álló, és a valós agrárügyeket szerintem nem ő fogja vinni.

Pintér no komment, ez megegyezés volt a rendészeti szervekkel, ők Pintért akarták, O.V. inkább Lázár Jánost tette volna oda, annak ellenére, hogy voltak konfliktusaik az elmúlt időszakban. (Abban a programnak nevezett valamiben is a rendészeti fejezetet Lázár jegyezte egyébként.)
Fellegi jobboldali körökben nem ismeretlen, például a Fidesz hetenként megjelenő zászlóshajóját, a Heti Választ (meg még sok minden mást is) ez az úriember tulajdonol).
Semjén meg hát... igen, mondjuk, hogy dísz:-)

A program "nem adásnak" elég triviális okai vannak, ezeket mind ismerjük, és már velőig rágtuk, úgyhogy most ezt nem részletezném.
A hatalomba való bekerülés vágya minden politikusnál jelen van, szerintem ezt egy kissé túl van dimenzionálva.
Végül pedig, hogy milyen rendszer bukott meg: úgy mondanám, hogy a kádári hagyományok elosztási politikáján és a "közös bűnből" eredő összekacsintásból élő rendszerszerű képződmény, ÉS az ezen alapuló, de a végletekig globalista, szervilis, korrupt és képmutató vadkapitalizus bukott meg.

Remélem, ez így lesz, és nem csak szavak szintjén..

panelburzsuj 2010.04.26. 22:05:49

@Ordnassac:

Abból a választókerületből és egyetlen függetlenként sokkal többet elérhet, mint egy egy közepesen jómódú dunántúli választókerület tucatképviselője.

Mindenképp kirakatember lesz - még a borsodi "rivális szegények" között is. "Látjátok, nem kell ide Jobbik, lám az Oszkárral is milyen jól megoldottuk ..."

Persze ez csak egy lehetséges, de szerintem mindenképp kölcsönösen hasznos forgatókönyv a Fidesz és Oszkár fordulatos szerelmében.

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 22:06:55

@Letícia: Igen, a ténymegállapítás helyes, csak a következtetés téves... ezek a vágyak: mindkettőtöké:-) Demokrácia van: ti ezt gondoljátok, és ezt a többieknek kötelessége tudomásul venni. Nekem is:-)
ÉS nem vagy mindenki, kétségkívül:-)

jaj, de bunkó vagyok: szia egyébként:-)

mrs. white 2010.04.26. 22:09:42

@Letícia: @Ordnassac: Délután elfigyeltem Molnár Oszit a tévében. Pont az jutott eszembe hogy mennyire értelmetlenség ez az egész. Én inkább leticia véleményét osztom. Pénzt nem visz a területnek, zsaroló potenciál nincs, ettől még a jobbikos vagy az mszp-s is jobb lett volna (na jó nem jobb csak hasznosabb) Ez csak a demokrácia ünnepe a maga értelmetlenségével, hogy ilyet is lehet csinálni.

2010.04.26. 22:12:35

@mirrmurrkandúr: hogy a következtetés milyen, azt majd I. Viktor 2-3 éve után megtudjuk. Én tiszteletben tartom, sőt, én pl. a minisztereinek listáival - kivéve Pintért - nem is kötekedem. Várom, mi lesz ebből a nagy ünneplésből, és őszintén remélem, hogy ahogy mindenkinek, így nekem is csak jobb lesz...

S szia, van, ami jobb később, mint soha...:)

[nev] (törölt) 2010.04.26. 22:14:44

@cambridge.on:
ez oké, csak ha túl korán vesszük ki az osztályokból a tehetséges, és a tehetős gyerekeket (mert nyilván ők kerülnek 8, és 6 osztályos gimnáziumba) akkor felső tagozatban nagyon nehéz lesz fegyelmezni. hasonló helyzet alakult ki, mint régen a szakmunkásképző intézetekben. szerintem a serdülőkorig együtt kell tartani minden generációt, ami szerintem nem zárja ki tehetséggondozást. szerintem nagyobb intézmények kellenek. ahol nem 1 szupertehetséges van matekból, hanem 10. egy gyereknek az jelenti a motivációt, hogy a másik is okos. intézményeket kellene összevonni, szerintem itt nincs mese. a fidesz-kdnp politikája szerintem egy őrület, akik teljesen széttagolt rendszert akartak, az mszp-szdsz ezt elfogadta.

a másik probléma, hogy a romák túl későn integrálódnak. a bölcsődénél, óvodánál kell a felzárkóztatást elkezdeni. itt a szociális (gyermekjóléti) intézmények hiányoznak, ezekből meg az mszp-szdsz vonta ki a pénzt, és a fidesz-kdnp ezt jóváhagyta.

a felsőoktatást meg hagyjuk. magyarországon nem 70, hanem 7 egyetemre van szüksége, a többit vissza kellene minősíteni, és azok szuper középiskolák lehetnének. de szerintem innen nehéz reformálni, mert ehhez egyetemi oktatókat kellene tömegesen visszaminősíteni.

szerintem a bölcsődétől, és az óvodától kell reformálni. csak ez politikai konszenzust igényel, mert ez hosszabb távú stratégiai kérdés, és szavazatmaximalizáló logikába nem illeszkedik.

2010.04.26. 22:15:20

@mrs. white: hát tudod a passzív ellenállásnak is látszólag nem volt értelme...de Deák aztán átfordította. Jó, ehhez egy Deák Ferencnek kellett lenni...

Na pá, jók legyetek, szép álmokat...:)

panelburzsuj 2010.04.26. 22:15:56

@E_R:

Ezt hívják reálpolitikának: azt csinálom, amit csinálhatok. (Élére állok a névsorolvasásnak ... :)

És sok ugribugrira most nincs lehetőség, mert hamar a fejünkre dűlhet az építmény.

panelburzsuj 2010.04.26. 22:19:28

@mirrmurrkandúr:

Hát egyet már látok: sokan fogunk orrbefogva Orbánért imádkozni .... :)

Ordnassac 2010.04.26. 22:22:22

Hoppá, máris csere a Jobbikban: a Nógrád megyei listavezető visszalépett. Így Farkas Gergely a Nógrád megyei listáról jut be az OGY-ba és az országos listáról Mirkóczki Ádám kerül be. Frissítem a listát.

Link: index.hu/belfold/2010/valasztas/csereberek_a_jobbik_soraiban/

6.Lenin 2010.04.26. 22:23:23

@Letícia:

2-3 évvel később......

-Neked is jó volt?
-jaj,de butuska kérdés,veled mindig..
-rágyujtunk?

panelburzsuj 2010.04.26. 22:23:32

@[nev]:

Járásonként durván egy darab kisgimis osztályt lehet összekalapolni. Öt-tizenöt másik osztály "lefejezése" árán.

Diocles 2010.04.26. 22:36:00

Lakner lement MSZP-propagandistába az ATV-n, azt mantrázza, h az első forduló előtt közzétett, az MSZP-s adatbázisokról szóló videó hitelessége kétséges, és nem bizonyítja az MSZP-s adatbázis létét.

(Zolikám, vazze, maga Szigervári Viktor ismerte el az indexnek, hogy a videón látható adatbázis tényleg az MSZP-é, az aktivista pedig egy áruló lehet.)

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 22:45:34

@panelburzsuj: mármint a Jobbik ellenében?:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.26. 22:48:35

@mirrmurrkandúr:

Te meg hová tűntél hosszú időn át? Csak nem a kampány aktív részese voltál?

@6.Lenin:

Üdv. kedves Lenin! Örülök, h Téged is látni itt.

Ordnassac 2010.04.26. 22:51:47

@6.Lenin: rövidebb (ötszavas) verzió:

- Neked jó?
- Jó.
- Jó neked.

:-P

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.26. 22:51:52

Kedves Török Gábor!

Épp most nézem Lakner Zoltánt az ATV-n, és felteszem magamnak, és most már Önnek is a kérdést:

meddig bír együtt maradni ezzel az egyre inkább politizáló politológussal????????

mirrmurrkandúr 2010.04.26. 22:57:22

@malacz69【ツ】rettegés elemző: De, jól látod, nyolc éve a kampány aktív részese vagyok, és most végre sikerült:-)

panelburzsuj 2010.04.26. 22:57:37

@mirrmurrkandúr:

Jobbik egy imába legfeljebb úgy csöppenhet bele, hogy kerekedjen felül végre OV jobbik énje ...

[nev] (törölt) 2010.04.26. 22:57:46

@panelburzsuj:
oké, de akkor lesz egy kisgimis osztályod jó tanulókkal, egy tucat osztály, amivel nem tudsz mit kezdeni. mert azok olyanok lesznek, mint a régi szakmunkásképzők. ahol közismereti tárgyakat nem lehet oktatni. a másik lehetőség, hogy ott hagyod mindegyiket a helyén, akkor meg ezek a gyerekek teljesen elvesznek.

erre mondom azt, hogy itt új infrastruktúrára van szükség. új szuperiskolákat kellene építeni, aminek nagyjából 25 milliárd forint darabja. a falusi, tanyasi iskolákat be kellene zárni. és a városban is az egyes iskolától a négyesig. és így egy járásvárosnak van egy szuper iskolája. ami egy kastély, vagy egy campus.

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Stanford_University_1978.jpg

en.wikipedia.org/wiki/File:Google_Campus2_cropped.jpg

a vársokban lehet keresztezni a kettőt.

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Mupa1.jpg

ez totál eltér a jelenlegi politikától.

6.Lenin 2010.04.26. 22:58:47

@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Üdv Neked is!

Én minden(majdnem)este itt olvasgatom(ritkán a TWÁ-án is) a vesztesek jajveszékelését.

Ez a tavaszi "csillaghullás" gyönyörű látvány.

art-isjus 2010.04.26. 23:02:05

@malacz69【ツ】rettegés elemző: Mit politizál?Nagyon is jókat mond,és ami ritkaság,átlátja a dolgokat,és elfogulatlan.Ezek ugye nem mondhatóak el sem a fideszbérenc giró-szász féle csapatról, a már kutatási eredményeikben is láthatóan elfogult nézőpont-osokról,sem az orbán rajongó/tanácsadó stumpfról,sem a frissen (és hálátlanul) kirúgott talpnyaló fritz-ről. 2 jófej van,lakner és a blogszerző...

6.Lenin 2010.04.26. 23:04:20

@Ordnassac:

-nekem már most is jó...
-még el sem kezdtem...
-tudom,hogy jó lesz..

panelburzsuj 2010.04.26. 23:14:13

@[nev]:

Ha egy átlagos ötödikről egy-három kitűnőt lefölözöl, attól még nem lesz a "maradékból" semmirekellő iparis bagázs.

(Egyébként utána kéne nézni annak, hogy a kisgimisek mindenhol valóban olyan tehetősek-e, mint ahogy a közhiedelem tartja. Az általam ismert osztályok vegyesek: van bennük úrigyerek is, de a többség inkább szerény jövedelmű diplomások ivadéka, és még ma is akadnak egészen egyszerű sorból kiemelkedő értelmes és szorgos lányok (és elvétve fiúk is, de azok ötödikben többnyire még túl idétlenek).

török gábor 2010.04.26. 23:22:21

@malacz69【ツ】rettegés elemző: az adást nem láttam, ezért konkrétan nem tudok válaszolni, de abban biztos vagyok, hogy LZ az egyik legfelkészültebb magyar elemző. politikai kérdésekben pedig nem kell egyetértenünk, nem politikai párt vagyunk.

6.Lenin 2010.04.26. 23:23:56

@Ordnassac:

-gondolod,tényleg jó lesz?
-én úgy érzem,most elmegyek...
-Jó éjt!
-Mindenkinek!

vidori 2010.04.27. 00:11:38

@Ordnassac:
Nagyszerű munkát végeztél ezekkel az adatgyűjtésekkel.
Lenne még egy kérdésem: fordult már elő korábban olyan, mint most a heves megyei 2. sz. választókerületben, hogy 3 képviselője lesz az országgyűlésben?
Horváth László - egyéni, Fidesz
Sós Tamás - megyei lista, MSZP
Ivády Gábor - országos lista, LMP
Most is van több olyan választókörzet, amely végül is 2 képviselőt ad, de én hármast másikat nem találtam, és te?

Ordnassac 2010.04.27. 00:26:14

@vidori: @török gábor: Budapest 7. oevk. Ott mindjárt négy: Rogán Antal, Steiner Pál, Schiffer András, Hegedüs Lorátné

Budapest 1. oevk: Nagy Gábor Tamás, Molnár Zsolt, Ertsey Katalin, Pörzse Sándor

Van több is, nézem.

art-isjus 2010.04.27. 00:30:22

@Ordnassac: Tényleg,lemondhatott volna az egész OVB,nincs szükség rájuk,te sokkal jobb munkát végzel :)

Ordnassac 2010.04.27. 00:45:36

@Ordnassac: Budapest 15. oevk. (Bp. XI. ker.): Rétvári Bence (KDNP), Szabó Vilmos (MSZP), Jávor Benedek (LMP), Dúró Dóra (Jobbik)

A többi már csak hármas befutó:

Budapest 17. oevk. (Bp. XI. ker.): Kupper András (Fidesz), Józsa István (MSZP), Novák Előd (Jobbik)

Budapest 21. oevk. (Bp. XIV. ker.): Papcsák Ferenc (Fidesz), Bárándy Gergely (MSZP), Gyenes Géza (Jobbik)

Budapest 28. oevk. (Bp. XIX. ker.): Tarnai Richárd (KDNP), Burány Sándor (MSZP), Pősze Lajos (Jobbik)

Baranya m. 2. oevk. (Pécs 2.): Nagy Csaba (Fidesz), Szili Katalin (MSZP), Németh Zsolt (Jobbik)

BAZ m. 3. oevk. (Miskolc 3.): Nagy Kálmán (KDNP), Káli Sándor (MSZP), Mile Lajos (LMP)

BAZ m. 12. oevk. (Tiszaújváros): Mengyi Roland (Fidesz), Kovács Tibor (MSZP), Balla Gergő (Jobbik)

Csongrád m. 1. oevk. (Szeged 1.): Bodó Imre (Fidesz), Ujhelyi István (MSZP), Zagyva Gyula (Jobbik)

K-E m. 1. oevk. (Tatabánya): Bencsik János (Fidesz), Szilágyi László (LMP), Vágó Sebestyén (Jobbik)

Pest m. 11. oevk. (Szentendre): Hadházy Sándor (Fidesz), Szabó Imre (MSZP), Kukorelly Endre (LMP)

Pest m. 12. oevk. (Szigetszentmiklós): Hoffman Pál (várhatóan KDNP), Varju László (MSZP), Kaufer Virág (LMP)

Sz-Sz-B m. 2. oevk. (Nyíregyháza 2.): Vinnai Győző (Fidesz), Tukacs István (MSZP), Gyüre Csaba (Jobbik)

Sz-Sz-B m. 6. oevk. (Nyírbátor): Simon Miklós (Fidesz), Veres János (MSZP), Kiss Sándor (Jobbik)

Ordnassac 2010.04.27. 00:47:26

@E_R: az OVB a választási törvényeket értelmezni hivatott testület, amit most csinálok, az inkább az OVI profilja. ;-)

Ordnassac 2010.04.27. 00:58:32

Budapesti oevk-k, ahonnan csak egy képviselő lesz:

- 5.: Hollósi Antal
- 8.: Illés Zoltán
- 9.: Rónaszékiné Keresztes Monika
- 10.: Fónagy János
- 11.: Kocsis Máté
- 12.: Bácskai János
- 14.: György István
- 18.: Pokorni Zoltán
- 19.: Szanyi Tibor (vagy Szalay Péter)
- 22.: Kulcsár József
- 24.: Kovács Péter
- 30.: Borbély Lénárd

Budapesten kívüliek külön kommentben.

eml 2010.04.27. 01:03:41

@török gábor:

index.indavideo.hu/video/Edeleny__Torok_Gabora_elemez

Gábor! Hátha te érted mit beszél. Ha van értelme, oszdd meg velünk is. Előre is köszi.

Ordnassac 2010.04.27. 01:16:18

Többi olyan oevk, ahonnan csak egy képviselő lesz csak felsorolás szintjén, mert sok lenne (zárójelben a megyében található oevk-k száma):

Bács-Kiskun megye: 5 (10)
Baranya megye: 6 (7)
Békés megye: 5 (7)
BAZ megye: 3 (13)
Csongrád megye: 3 (7)
Fejér megye: 5 (7)
Gy-M-S megye: 5 (7)
Hajdú-Bihar megye: 6 (9)
Heves megye: 2 (6)
J-N-Sz megye: 4 (8)
K-E megye: 4 (5)
Nógrád megye: 3 (4)
Pest megye: 9 (16)
Somogy megye: 3 (6)
Sz-Sz-B megye: 6 (10)
Tolna megye: 4 (5)
Vas megye: 2 (5)
Veszprém megye: 3 (7)
Zala megye: 3 (5)

Ordnassac 2010.04.27. 01:35:41

Közben a NOL lehozta az új OGY összeállítását, miniéletrajzokkal.

darkmustang 2010.04.27. 03:01:22

Chrome az alapertelmezett bongeszom, de ha az osszes hozzaszolast szeretnem megjeleniteni, lefagy. Tapasztalt mas is ilyet itt?
(Az explorer 8 megnyitja [csak jelzem], de nem akarom azt hasznalni.)

2010.04.27. 05:32:18

Szép jó reggelt!:)

@6.Lenin: Hát jó, legyen úgy...:)

@Ordnassac: mennyit dolgoztál itt nekünk, köszi!:)

2010.04.27. 06:42:44

Hogy ne csak szép, hanem derűs is legyen a reggel:

www.stop.hu/articles/article.php?id=654379

:D

jjulie 2010.04.27. 08:00:02

Pozitív jeleket érzékelek. Üjabb fiatal politológus hölgyet láttam ma reggel a tv-ben. Sokkal jobb volt nézni, mint mondjuk a a girószászt vagy a stumpfot. Lehet, hogy mégis érdeklődő maradok?

[nev] (törölt) 2010.04.27. 08:46:52

@darkmustang:
én is tapasztaltam, linuxos gépen is. más blog.hu-s oldalon egyébként nincs ilyen gond. (worluk blogján hasonlóan sok komment van, azon próbáltam)

bóra77 2010.04.27. 08:48:13

@török gábor: kár, hogy nem láttad (Voks), mert Dessewfy Téged kezdett el boncolgatni, illetve az egyik elemzésedet (és nem pozitívan), amit itt a blogban írtál, de aztán LZ megvédett:)...

ssi 2010.04.27. 08:48:23

A választási rendszert kellene-e módosítani? Kb. 8 millió választó kb. 35%-a a fideszre szavazott, de a parlamenti helyek 68%-a az övék (s kevesebbel is elérhető lett volna a 2/3), a 2. fordulóban pedig már nincs törtszavazat

A fidesz-jelöltek sok helyen egymaguk hozták a min. 50%-ot, de ez csak a pártjuk "érdeme"?
Ha az LMP "csak" csendben visszalépteti 3. helyezettjeit, mondván, a választók döntsenek az esélyesebb 1-2 hely között, néhány helyen más eredmény is lehetett volna?
Ha a 2/3 valódi nagy veszélyt jelentene MA! Magyarországon, talán még a Jobbikkal is lehetett volna MSZP-s alkú?

papika 2010.04.27. 09:08:06

Számolgattam megint, és összeadtam, mennyi szavazatot kaptak a Fidesz, illetve az MSZP jelöltjei az első, illetve a második fordulóban csak azokat számolva, akik mind a kétszer indultak. Az eredmény:

Fidesz, 57 jelölt, 1. ford: 713.215 szavazat
Fidesz, 57 jelölt, 2. ford: 617.088 szavazat

MSZP, 53 jelölt, 1. ford: 398.555 szavazat
MSZP, 53 jelölt, 2, ford: 320.024 szavazat.

Azaz, a Fidesznél 13,5%-os a visszaesés, a szociknál viszont 19,7%. Azaz annyira rossz volt az MSZP második forduló előtti riogató kampánya, hogy nemhogy csökkent a hártányuk, hanem nőtt. De ezt asszem sejtettük itt a blogon.

ssi 2010.04.27. 09:10:47

(leendő) Fidesz-kormány: 1.
04. 25. beszéd és 04. 26. nemzetközi sajtótájékoztató: én nem tudtam mélyrehatóan figyelni.... sok mindenről esett szó, pl. legfontosabb a gazdaság rendbetétele és a közbiztonság megerősítése, minden más később

(leendő) Fidesz-kormány: 2.
A fidesz nem vesz részt az átadás-átvételről kezdeményezett egyeztetésen. Őszintén érdekel, hogy miért és miért nem élt a felkínált korábbi betekintési lehetőséggel sem? Viszont törvényben szabályozná ennek módját (így saját elképzelései szerint lenne ez és időben hogyan lehet ezt véghezvinni?)

sárkányfő 2010.04.27. 09:19:27

Sólyom László!

Íme a hűség jutalma, avagy egy szívhez szóló, baráti üzenet a régi cimboráktól:

"Pokorni Zoltán a Mokkában azt mondta, nagyon tiszteli Sólyom Lászlót, de szerinte mandátumának lejárta után nem ő lesz a köztársasági elnök."

De azért fel a fejjel, szép szavakat, meg narancsos kitűzőt biztos kapsz a fiúktól, majd mosolyogj a kamerába.

török gábor 2010.04.27. 09:19:30

@papika: nekem is ez jött ki, fontos információ, köszönjük!

bóra77 2010.04.27. 09:22:14

@török gábor: info: rögtön a műsor elején van.

bóra77 2010.04.27. 09:27:12

@malacz69【ツ】rettegés elemző: LZ-vel kapcsolatban amit írsz, szerintem nem igaz, illetve én nem osztom a véleményedet.
Viszont láttam már néhány politológust, aki később politikus lett (pl. Navracsics, akinél még politológiából vizsgáztam...régi szép idők.), ilyen értelemben egyeseknél elkerülhetetlen a megfertőződés.

sárkányfő 2010.04.27. 09:29:19

Hm, ez se rossz, ha egyszer a Pokorni beindul... "Arra a kérdésre, hogy Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének le kell-e mondania, igennel felelt."

Zoli, tegnap mondta a Viki, hogy itten jogrend lesz meg törvénytisztelet. Neked még nem mondták? Vagy a Fidesz-érdekzóna felülírja a jegybank törvény által garantált függetlenségét? Még áttételesen is gáz nyomást gyakorolni egy független intézmény vezetőjére, de hogy ilyen nyíltan?
Amúgy nem tűnik ijedősnek a Simor. Valszeg a 2/3-dal kell majd ügyeskedni.

objekt 2010.04.27. 09:32:09

@ó jaj: Talán pont ez a bizonyíték arra, hogy mégsem volt annyira hűséges. Sólyom középről nézve elég autonóm személyiségnek tűnik, a Fidesz számára túlontúl is az. Leszámítva néhány szerencsétlen esetet (zászlóhiány a háttérben, kézfogásos malőr), jó köztársasági elnöknek tartom. Az általa alkotmánybírósághoz küldött törvények, mind alkotmányellenesnek bizonyultak. A baloldal elfogultnak gondolja, pedig csak meg kell nézni milyen ügyekben emelte fel a szavát. Egyszerűen egy olyan időszakban volt elnök, amikor annyi kárt okoztak balról, hogy az ellen fel kellett lépni. Ha Ő maradna, a Fidesz ellen is felemelné a szavát, ha kellene. Ezt már valószínűleg nem lesz módja bebizonyítani. Sajnos.

panelburzsuj 2010.04.27. 09:46:10

@ó jaj:

index.hu/belfold/2010/valasztas/vona_gabort_az_erdekli_hogy_fog_szamonkerni_a_fidesz/

(Vona Gábor) "A törvények betartásának igényében egyetért Orbán Viktorral, de csak a jó törvények betartását illeti az egyetértés."

Itt tartunk. Egy egykori (Pokorni) és egy mai (Vona) pártelnök sugalmazza, illetve szó szerint kijelenti, hogy vannak rossz törvények, amiket nem kell betartani.

(És tartok tőle, hogy a gyűjteményt jócskán lehetne bővíteni.)

objekt 2010.04.27. 09:53:29

@ó jaj: Erre meg azt mondanám, hogy ezért kaptak kétharmadot. Ha nem ezzel a jegybakelnökkel akarnak együtt dolgozni, akkor nem ezzel fognak. Pont ez a lényeg, ez most egy akkora felhatalmazás. A jogrend az amit a Fidesz jogrendé tesz. Ha olyan ügyekben is ezt teszik, ami nem szolgálja az ország boldogulását csak saját érdekeket, arról majd tudni fogunk és megbüntetjük őket. De leghamarabb négy év múlva. Ennek a jegybankelnöknek az eltávolításáért azért nem hullatnék könnyeket. Nyilván Ők is meg fogják válogatni, hogy milyen ügyekben "bűvészkednek" a kétharmaddal. Ha nem így tesznek, rá fognak fizetni. Ha erkölcsi vagy inkább etikai oldalról nézzük a dolgokat..., nem inkább egyelőre nem szeretném innen nézni. Azután, hogy Gyurcsánynak joga volt kormányon maradni, de etikailag már rég el kellett volna takarodnia. Az után, hogy minimum hat évvel később lett a kormányváltás mint kellett volna. Szóval ez után egyelőre nem féltem a demokráciát és nem vagyok hajlandó a Fidesz etikájával foglalkozni. Egyelőre.

objekt 2010.04.27. 10:09:14

Gábor, az Index szerint, a konkurencia már a spájzban van:-)

index.indavideo.hu/video/Edeleny__Torok_Gabora_elemez

panelburzsuj 2010.04.27. 10:09:37

@objekt:

Gyurcsánynak eszerint jó ideig hálásak lehetnek az őt követő minden rendű és rangú politikusok: "Ha ez a szemét megtehette, akkor én ... "

Ezt hívom én kontraszelekciónak, és ezt szívjuk jópár évtizede. (Évszázada?)

És ezt a politikai osztályt hitelesítjük négyévente úgy ötmillió vokssal.

objekt 2010.04.27. 10:28:30

Azért ez a véleményem, mert be vagyok(unk?) szorítva abba a kényszerbe, hogy a Fidesz sikerében kell, hogy érdekelt legyek. Tulajdonképpen azt érzem, hogy mindet elzavarnám világgá, az egész politikai osztályt, de utána nem tudom mi lenne. Kik lennének jobbak? Ha jónak indulnának, úgy is maradnának? Ez reménytelennek tűnik.

Most abban látom a megoldást (vagy lelem örömömet), hogy az egyiket nagyon a többi fölé emelem. Mintha tényleg egy uralkodó lenne. Azután megnézem mit csinál.

Az a bajom viszont, hogy én egyedül Orbánt kedvelem a Fideszből, minden hibája ellenére. Szeretem, hogy sokkal tehetségesebb mint a nagy átlag. Talán ezért tudok, és tudtam másként viszonyulni mindig a Fideszhez. Akkor is, mikor nem szavaztam rájuk. Bízom a vezetőjükben, róla el tudom képzelni, hogy tud valamit kezdeni az országgal.

sárkányfő 2010.04.27. 10:29:04

@objekt: "Erre meg azt mondanám, hogy ezért kaptak kétharmadot. Ha nem ezzel a jegybakelnökkel akarnak együtt dolgozni, akkor nem ezzel fognak. Pont ez a lényeg, ez most egy akkora felhatalmazás. A jogrend az amit a Fidesz jogrendé tesz."

Nagyon nagy tévedéseid vannak a demokráciáról általában. Óriásiak. Bocs, de ezt nem lehet szebben mondani, sőt, még finom is voltam. A 2/3-ot pont nem ezért kapták, az a parlamentben van. A demokratikus intézmények politikai függetlensége nem vicc, nem ok nélkül valók.
Persze úgy könnyű jogszerűségről beszélni, ha a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően alakítja a jogot. Ki is beszélt tegnap hosszan álszentségről?

Persze ennek az országnak a torkán bármit le lehet nyomni...

"Ha erkölcsi vagy inkább etikai oldalról nézzük a dolgokat..., nem inkább egyelőre nem szeretném innen nézni. Azután, hogy Gyurcsány...."

Te tudod, a te erkölcsöd, a te homokozód amibe dughatod a fejed. Azért szomorú látni, hogy Gyurcsány etikai hibái adnak felmentést bárki számára is Orbán etikai botlásaira...

Objekt, szerintem több van benned, mint amit itt látunk, ne hagyd hogy az mszp-undorod elhomályosítsa a látásod.

objekt 2010.04.27. 10:30:05

@panelburzsuj: Bocs, az előzőt neked válaszoltam, csak elfelejtettem rád kattintani.

panelburzsuj 2010.04.27. 11:08:03

@objekt:

Ez egy világos álláspont, nagyjából így érezhettek az 1957-es május elsejei felvonuláson Kádárnak integetők is. ("Valakinek főnöknek kell lenni és ez Rákosinál azért még mindig tűrhetőbbnek látszik.")

A problémád magva azonban itt rejlik:

"Kik lennének jobbak? Ha jónak indulnának, úgy is maradnának? Ez reménytelennek tűnik."

A képviseleti demokrácia nem automata, amibe bedobunk 386 jónak gondolt pofát, aztán magától kijön a jó eredmény. Különösen áll ez egy olyan országra, ahol évszázadok óta az alattvalói létre kondicionálják az országlakosokat, ennélfogva nincs (igazán) független államelnök, nincs (igazán) független bíróság, nincs (igazán) független jegybank, nincs (igazán) független sajtó - és még kilométer hosszan sorolhatók azok az intézmények, amelyeknek nem a pártpolitikai/uralkodói hatalmi szféra alattvalóinak, hanem egyenlő súlyú részeinek kellene lenniük.

Én úgy gondolom, hogy a két évtizedes vakon tippelősdit, majd az azt követő dühödt leváltogatósdit azért lassanként csak-csak ki kéne egészíteni még egy elemmel: az odafigyelősdivel. Azért van annak a képviselőnek fogadóórája, telefonja, honlapja, hogy a nyakára járjunk. Azért van jelölő szervezete, hogy azt is baszkurálhassuk, ha csáléra állni látszik a szekér. Azért van kismillió médiafelület, hogy ne csak a tévé előtt vagy fröccs mellett durrogjunk.

A demokrácia fáradságos műfaj. Mi magyarok óriási erőbedobással irtjuk kedvenceink ellenfeleit - de alig teszünk valamit a "sajátjaink" megnevelésére. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez eléggé ostobácska erőforrás-felosztás.

Kell tovább részleteznem?

objekt 2010.04.27. 11:12:26

@ó jaj: Gondolom, hogy amellett, hogy leírod mekkora tévedéseim vannak demokrácia vonalon, azért látod, miért nem tudom félteni jelenleg a demokráciát. Elfogyott a türelmem és most inkább egy leváltható (ez fontos feltétel) diktátorra vágyom. Olyan velejéig romlottnak, álszentnek tartom az egész intézményrendszerünket - különös tekintettel az azt működtetőkre -, hogy az csoda, hogy ilyen véleménnyel nem a Jobbikra szavaztam.

Persze, senki bűne nem ad felmentést másnak, nem erről van szó, tényleg nem így gondolom, csak azt tartom érdekesnek, hogy milyen aggodalom van bennetek Orbánnal kapcsolatban, pedig oldalakat tudnék írni az elmúlt hat év jogtiprásairól.

A demokratikus intézmények függetlensége tényleg nem lenne vicc, de az. Ezek nem igazi függetlenségek, a papíron létező függetlenségek nem érdekelnek. Ne mond, tudom, hogy különösen a jegybank esetében milyen fontos a kormánynak ellenállni, ellentmondani tudó vezető. Most mégsem tudok kellőképpen aggódni, még ráérek arra.

Az MSZP-vel úgy vagyok most, mint a cigányokkal. Ha előveszem az empatikusabb oldalamat, akkor tudok úgy beszélni, hogy: hát azért nem mindegyik olyan, vannak köztük rendes emberek is. Nem szabad általánosítani blablabla. Most nincs türelmem ehhez sem. Nem utáltam én őket ennyire régebben, a szüleim a szavazóik, az előző rendszert jobbnak tartó emberek. Nekem is voltak nosztalgikus elképzeléseim velük kapcsolatban. Csakhát, az ember igyekszik bepótolni a hiányzó történelmi ismereteit. Mélyebbre ásva, azért van egy két dolog amin nehéz túllépni, ami igencsak árnyalja az úgynevezett Kádár-koszakot. A mostani képviselőik hihetetlenül arrogáns, pofátlan viselkedése, egyszerre szakította bennem a fejükre ezt az eddig bennem mesterségesen fenntartott egyensúlyt. Örökre.

jjulie 2010.04.27. 12:19:29

@panelburzsuj:

törvénnyel kötelezni kellene minden országgyűlési képviselőt, hogy törögáborelemez mintára, moderálásmentes blogot kelljen nyitnia, kötelezően minimum napi egy, mondjuk minimum 5000 karakternyi bejegyzéssel beszámolva az elvégzett munkáról, eseményekről, eredményelről, tendenciákról, tervekről, helyi, országos, és nemzetközi vonatkozásban, pletykákról, valamint válaszolgatnia, együttműködnie kelljen napi szinten a kommettelőivel

illetve, szorgalmaznia kelljen, hogy a kerületében az idősebb, nem internethasználó lakosság azzá váljon

vagyis napi jelentést kelljen irnia a választói felé az internet nyilvánossága előtt

ez lenne a 21. századi demokrácia

a bogarászók meg aztán gyártanának mindenféle tabellát meg ranglistát

sárkányfő 2010.04.27. 13:50:40

@jjulie: na ez egy nagyon jó ötlet, terjeszd fel valahová.

@objekt: Oké. Szerintem morálisan, stb.: Fidesz-Mszp -> egyik kutya másik eb.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:20:36

@jjulie:

Kellene, kellene ...

Mikor nyitjuk meg az aláírásgyűjtő íveket? :)

jjulie 2010.04.27. 18:09:27

@panelburzsuj:

úgy kellene, hogy az önkori választással együtt le is lehessen bonyolítani a szavazást

szerintem egy hónap alatt összejön a szükséges aláírásszám, ha lesz a törökgáborelemezen bannerünk...

XIII. kerület · http://belsinfo.blog.hu 2010.04.27. 22:48:06

Némi info miért nyert Tóth József és Szanyi Tibor a XIII. kerületben: belsinfo.blog.hu

lüke 2010.04.28. 08:23:55

szép magyar nyelven:
nemzeti !
bullshit generális ifjú padavánját

in:

piroslapok.blog.hu/2010/04/27/orban_viktor_hasonmas_verseny_gyoztese

bevallom utána kellett néznem,kulturálódtam:)
1-bullshit
en.wikipedia.org/wiki/Bullshit
2-generális
www.kislexikon.hu/generalis.html
lehetne így is!
3-padawan
de.wikipedia.org/wiki/Jedi

vidori 2010.04.28. 08:33:21

@Ordnassac: Köszi a szép munkát.
Gábortól kérdezném, ha akar rá válaszolni, hogy volt-e már arra példa, hogy egy választókerületből, de több párt színeiben bejutott képviselő együttműködött volna választóiért? Nem értek egyet a frakciófegyelmesdivel, mert én az egyéniségeket kedvelem: tisztességesebbnek tartom azt, aki képes és mer ellenvéleményt is megfogalmazni, és azt a pártot is többre nézem, amely nem tusolja el ezeket a belső kritikákat, mert az ilyen esetek a bukást vetítik előre, ugye?
A Fidesz profizmusa előtt le a kalappal, de médiabirodalom építés, na ne! Megkérdőjelezi a független sajót, amiért még Petőfiék harcoltak! Igaz egyszerűbb, ha saját orgánumokat grundolok, ahol a saját véleményemet elmondhatom, és nem kell tartanom attól, hogy valaki vág belőle, esetleg megkérdőjelezi a tartalmat. Pénzszerzésre sem rossz, hiszen a pártnak adott támogatást a vállakozó a médián keresztül elszámolja reklámköltségnek, a média kifizeti szakértői díjnak a pártkatona felé, illetve lesz egy kis tanulmányosdi, és kéz kezet mos!

vidori 2010.04.28. 08:35:47

@Ordnassac: szükséges csere, mert a mirkóczki az egyházügyi illetékes. Lesz még náluk balhé a húsosfazékért!!!
süti beállítások módosítása