Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:21

A siker mindent igazol, a kudarc mindent megcáfol. Ha vitatható is a végletekig lecsupaszított igazság – hiszen a szavazatmaximalizáláson túli célok is létezhetnek -, alapvetően jól ragadja meg a politikai stratégiák értékelésének lényegét. Így aztán azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz ismét Tarlós Istvánt választotta főpolgármester-jelöltjének, egyelőre csak kalkulálhatunk, találgathatunk. Legfeljebb annyit mondhatunk, hogy a politikus egyszer már majdnem nyert, vagyis vesztett.

(Fotó: hg.hu)

Hogy is volt ez 2006-ban? Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után tartott önkormányzati választáson tarolt az ellenzéki Fidesz: elvitte a pártpolitikailag értelmezhető kistelepülések többségét, előretört a megyei jogú városokban, átvette a hatalmat a megyei közgyűlésekben és a vártnál is több polgármesteri helyet szerzett Budapesten. A koronaékszert, a főpolgármesteri címet azonban nem sikerült megszerezni: a már akkor is erősen amortizálódott Demszky Gábor közel 13 ezer szavazattal többet kapott a hivatalosan független jelöltként induló Tarlósnál. A kis különbség miatt fontos lehet megjegyezni, hogy az MDF-es Katona Kálmán 46 ezer, a MIÉP-es Zsinka László 11 ezer, a munkáspárti Székely Péter pedig 4 ezer vokssal zárt.

A volt óbudai polgármester eredményét sokan egyértelmű sikernek próbálták beállítani, az igazság azonban az, hogy inkább a félig üres - félig tele pohárhoz hasonlított a helyzet. Tarlós Istvánt 349 ezren választották, míg a Fidesz listája 332 ezer voksot kapott. A jelölt tehát képes volt arra, hogy valamelyest növelje a párt bázisát, de csak minimális mértékben. Az adatok tanulmányozása alapján ráadásul úgy látszik, hogy leginkább a MIÉP szavazóira gyakorolhatott vonzerőt: a radikális párt listán közel 9 ezerrel több szavazatot kapott, mint jelöltje. Tarlós képes volt tehát arra, hogy a jobboldali pártokra szavazó fővárosiak elsöprő többségét megszólítsa, de egy erősen elhasználódott Demszkyvel szemben sem tudott belemarni a baloldali-liberális táborba. Márpedig az összes eddigi választás bizonyította, hogy a fővárosban akkor is jelentős erőt képvisel ez a tábor, ha amúgy az országban erősen jobbra lendül az inga.

Négy év sok idő, a jelöltek megítélése változhatott, s egyelőre még azt sem tudjuk, hogy a Fidesztől balra lévő pártok megkönnyítik-e Tarlós István helyzetét azzal, hogy saját jelölteket állítanak. A korábbi tapasztalatok alapján legfeljebb annyit mondhatunk: ha Tarlós képes lesz a Jobbik szavazótáborának egy részét elcsábítani, és a másik oldalon az összes párt (különösen az MSZP és az LMP) nem sorakozik fel egy jelölt mögött, az egyfordulós választás toronymagas esélyese a Fidesz politikusa lesz. Tarlós ebben az esetben akkor is könnyedén nyerhet, ha egy darab szavazót sem szólít meg a Fidesztől balra álló körből. Amennyiben azonban - valamilyen konstrukcióban - a végére mégis egy komoly ellenzéki ellenfele lesz, ráadásul a listán a Jobbikra voksolók jelentős része sem szavaz át rá, kétesélyessé, kiszámíthatatlanná válhat a küzdelem. Ebben az esetben az sem kizárt, a kormányoldal nagyon fogja bánni, hogy nem olyan jelöltet választott, akinek a nem elkötelezett jobboldali szavazók egy részének megszólítására is esélye lett volna.

Hogy van, lett volna ilyen politikus, számomra nem kérdés. Akár a párthoz csak lazán kötődő ember, akár Tarlóshoz hasonlóan aktív pártpolitikus. Korábban már írtam neveket is, fideszes politikusokat, akik bizonyították, hogy a párt támogatottságánál lényegesen kedveltebbek fővárosi kerületükben. Fontos tudni: régebben Tarlós István is képes volt a frontvonalak átlépésére, mondjuk 1998-ban, amikor a harmadik kerületben az akkor még szocialista Csintalan Sándort győzte le 76 százalékos eredménnyel – de akkor nem csak pártoktól függetlennek mondta magát, hanem valóban annak is látszott.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr952113377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Együttműködésre kell késztetni a Fideszt - interjú a Hírextrán 2010.07.27. 03:24:58

   Hogyan manőverezhet az LMP a Fidesz és az MSZP mellett függetlenként? Hogyan alakítaná a Budapestet? Milyen a magasabb nívójú életforma? Ki nézi hülyének a választókat? Jávor Benedekkel, az LMP főpolgármester-jelöltjével beszélgett...

Trackback: Tarlós István, és amit ő tud 2010.06.29. 02:19:28

Ha a kormánynak jól megy, van elég pénze és egy Budapest-párti víziója, akkor a leendő főpolgármester szárnyalni fog. (Fotó: tarlosistvan.hu) Tegnap Schiffer András elutasította az MSZP és Horváth Csaba kérését, hogy közösen állítsanak főpolgármester-j...

Trackback: Lehetne valami más, Csaba? 2010.06.28. 11:25:32

  Ez már nekik is sok  Horváth Csaba újabb százhuszonhétezerkiláncszáznyolvanhetedik ajánlatát nyomta be az LMP-nek, könyörögve a Nemzet és az Ország jövőjéért, a diktatúra ellen, a város megvédésért. Horváth Csaba mintha elfelejtené, h...

Trackback: BISZKU BÉLA ÉS CHARLES ZENTAI IS ELHUNYT 2010.06.28. 08:52:55

Tegnapelőtt elhunyt Biszku Béla (89†)  és Charles Zentai (született: Zentai Károly) (88†).  – Egyes történész kollégák szerint valójában e két idős úriember azonos napon bekövetkezett halála zárja le végleg a XX. szá...

Trackback: Lehetne valami más, Csaba? 2010.06.28. 08:00:08

 Ez már nekik is sok  Horváth Csaba újabb százhuszonhétezerkiláncszáznyolvanhetedik ajánlatát nyomta be az LMP-nek, könyörögve a Nemzet és az Ország jövőjéért, a diktatúra ellen, a város megvédésért. Horváth Csaba mintha elfelejtené, hogy ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.06.27. 23:14:33

@Doomhammer:

Ha az LMP tényleg egy Jávor-kaliberű figurát akar önállóan indítani, akkor ennek hivatalos eldőltétől már nem lesz kérdés, hogy az LMP húz-e valamerre.

Kivétel, ha minden mai parlamenti párt indít önálló jelöltet, plusz egy-két alkalmi társulás. Akkor nyilván mindenki a saját közgyűlési székeiért kapar, és le van ejtve Tarlós - hadd vigye.

jjulie 2010.06.27. 23:16:20

@Doomhammer:

az lmp még nem tudni micsoda, a karácsony fiu körökkel értelmesebb és kellemesebb figura mint a fidesz szőröstül bőröstül,
na ha egy huszassal idősebbnek nézne ki, és venne egy kontaktlencsét, valamint megtanítanák kihúznia magát, ő lehetne egy demszky 2

Ordnassac 2010.06.27. 23:18:59

@panelburzsuj: csak kérdés, hogy az illetékes résztvevők akarnak-e, illetve, ha akarnak, mennyire tudják megoldani arcvesztés nélkül.

panelburzsuj 2010.06.27. 23:20:33

@jjulie:

Meg néhány ööö... logopédiai leckét is eöööö..... venne.

Ordnassac 2010.06.27. 23:22:35

@nyünyüge: ebben lehet, hogy konzervatív vagyok, de a Hősök tere és környéke szerintem pont olyan terület, amihez nem kellene hozzányúlni, hanem meghagyni monarchiás mivoltában, Budapest történelmének része és szerintem (de ez nagyon szubjektív) a város egyik gyöngyszeme. (Kivételt jelent az akadálymentesítés, ennyiben persze haladni kell a korral.)

Amit viszont végre meg kellene csinálni, az a Dizájn Központ, aminek elkészülte már évek óta húzódik, pedig szerintem (megint szubjektív dolog) szükség lenne rá.

Amit Rádayval kapcsolatban mondasz, kezdek hajlani afelé, hogy igazad van.

jjulie 2010.06.27. 23:34:56

@Ordnassac:

a rádayt ne bántsátok

kb 15 éve ültem egy megbeszélésen a batyányi téren az angelikában, és egy idő után észrevettem, hogy a szomszéd asztalnál fűzött egy kb 30 éves csinos nőt, aki úgy nézett rá, hogy majd megevett a sárga irigység

ő talán lehetett volna jó főpolgi ha odafigyel

Gábor mester 2010.06.27. 23:35:11

Kedves libsibolsi bérkommentelők!
Nézzetek már magatokba/ra: hogy tudna Pásten egy országosan 17+7, kerekítve se 25 %-ot elért katyvasz nyerni a gőzhengerrel szemben?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 23:35:32

@jjulie:
"az lmp még nem tudni micsoda"

Ezt kétféleképpen lehet értelmezni.
- Az LMP nem tudni, hajlandó-e közös jelölt mögé állni
- Nem tudni, mi a programjuk

Az utóbbi nem számít. A szépségversenyben nem előnyös, ha nagyon karakteresek. Jobb, ha olyan általános jó érzés van körülöttük.

Az első kérdésre az a válasz, hogy az LMP hajlandó lesz közös jelölt mögé állni, ha ettől nem kapcsolódik össze a neve az MSZP-vel.

jjulie 2010.06.27. 23:36:19

@panelburzsuj:

teljeskörű arculattervezést nem vállalok

jjulie 2010.06.27. 23:40:18

@Gábor mester:

a te gőzhengered budapesten idén tavasszal sem érte el az 50%-ot te kedves baromarcúfideszparaszt marslakókám

jjulie 2010.06.27. 23:45:14

ha nem futna be a viktor lova, és nem lenne jobbos többség sem, akkor megnyerheti mind az összes 3199 többi önkormányzatot is, fujhatja

Ordnassac 2010.06.27. 23:49:20

@Gábor mester: bár nem vagyok "libsibolsi" (soha nem is szavaztam sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re), de Pesten a két párt 25% + 13%-os eredményt ért el, ami testvérek között is 38%. Igaz, hogy a Fidesz 46,5%-ot ért el, de mi biztosítja azt, hogy ez az előny októberig meg is marad? (Ahogy hasonlóan kérdés, hogy mi biztosítja, hogy ezt az előnyt be tudják-e hozni?)

panelburzsuj 2010.06.27. 23:51:24

@jjulie:

Nem is kell. Azér van a net, hogy itt elkooperálgassunk.

Most wiki-módszernek hívják, régebben Lótervező Bizottság volt a neve.

panelburzsuj 2010.06.27. 23:57:15

@Ordnassac:

Azér ez fülkében lezajlott forradalmi nász erősen szerelemházzaság volt, és egyelőre a mézesheteket éljük.

Ordnassac 2010.06.28. 00:00:21

@panelburzsuj: épp ezért a második (zárójeles) kérdésem. ;-)

clownfish 2010.06.28. 00:10:37

@jjulie: ettől a hozzászólástól én is lepetéztem, hatalmas :D
@simonmondja.: gundel takácsot megmagyaráznád, hogy kerül a képbe?

Ordnassac 2010.06.28. 00:12:35

OFF

www.youtube.com/watch?v=lKj-KBTFHro

Ez némi áthallással elmenne LMP-himnusznak. ;-)

ON

panelburzsuj 2010.06.28. 00:23:25

@Ordnassac:

A képzavaromon belül maradva: az első kérdésedre az a válasz, hogy a bódultságnak kell-e súlyos, később óhatatlanul kiütköző hibákat elfednie? Tehát nem eztán keletkező, hanem már eleve meglevő, csak a kábulat elmúltával előtűnő hibákról beszélek.

A második kérdésre ugyanitt rejlik a válasz: a hátrányt behozni nem lehet, legfeljebb még erősebb vonzalommal eltépni az eddigit. Amihez mindenképp kifogástalan csábító szükségeltetik, de az eredmény mégse rajta fog döntően múlni.

Ami nagyon valószerűtlen: a visszasompolygás a régi, megunt, megutált ágyba.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 06:40:51

@clownfish: Olyanokra gondoltam, akiket nem zárna ki egyik párt sem és már ismert személyiségek.
Mivel ez egy metropolisz, legalábbis Közép-Európai mértékkel, ezért nem zárnám ki a vállalkozó, szinész, vagy más médiaszemélyiség tipust sem.
Namost, ezek közül pont Gundel-Takács jutott eszembe, mint akiből kinézem, hogy jó lenne.
A legnépszerűbb férfi most Kovács Áron, de ő talán nem elég idős és dörzsölt.

Persze ez csak ötlet, mert a legfontosabb, hogy valaki akarja-e csinálni.
Oszkót úgy láttam elfogadnák páran, de Bajnait is meg lehetne kérdezni.

Narancshámozó 2010.06.28. 06:59:33

....tetszik a játékotok, de szerintem jelenleg Tarlóssal szemben főpolgármester jelöltet állítani "csupán csak" erkölcsi kötelesség az ellenzéki pártok részéről. A fővárosi önkormányzati választások kimeneteléről való találgatás meddő vita volt egészen addig, amíg nem alakult ki a jelenlegi közhangulat, és a közvélemény-kutatások nyomán is kiderült, hogy az emberek valójában kit/kiket szeretnének boldoggá tenni választásukkal (lásd SP megítélése). Az örömszerzési szándék lehet most már az a fontos motivációs tényező a választópolgárok részéről, ami tömegekben elviszi majd őket megint a szavazóurnákhoz. Akik újra szeretnének mosolyt látni a (jelenlegi) miniszterelnök arcán, azok feltétlenül Tarlósra szavaznak majd, akik pedig nem, azok ellene. Ezt a fajta érzelmi viszonyulást jól meg lehet támogatni racionális érvekkel (is). Mint például: Tarlósnak van már gyakorlata a polgármesteri "szakmában"; nem fél küzdeni; tulajdonképpen megérdemli; a Fidesz embere stb… Így tehát minden adott lehet a sikeres szerepléshez, feltéve, ha nincs valamilyen piszkos/titkos infó valamelyik páncélszekrény mélyén, amit ha idejében megszellőztetnek.....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 07:03:23

@Fehér Agyar: Szerintem, ha van valami infó egy kis boritékban, akkor az Orbán zsebében lehet, mert különben nem bízna meg pártonkívüliekben ennyire, hogy a legnagyobb várost nekikadja.

Narancshámozó 2010.06.28. 07:17:47

@simonmondja.: sokatpróbált ismeretség ez Orbán és Tarlós részéről, bár a hűségeskü szövegét nem ismerem

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.28. 07:31:19

nyerni fog, de jobb lenne Budapest vezetőjének egy olyan vérprofi ember, aki sok-sok multi céget állított talpra.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 07:41:27

@www.Bisex.hu:
Már, ha elhisszük Tarlós mantráját a becsődölt Budapestről.

Ha tényleg be lenne csődölve, akkor én sem Tarlósra bíznám.

jjulie 2010.06.28. 07:48:14

a fidesszel meg a tarlóssal az a baj, hogy ők itt tájidegen fajták, csak akkor élnénekmeg tartósan, ha átalakítanák a klimát meg a talajt

ez a város abból lett, hogy valakik elképzélték merészen, hogy kell egy oriási szinpad meg kellékek az attrakcióhoz, és letrehozták

a tarlósfideszféle népek ezt utálják, kicsi a pöcsük ehhez, és meg szeretnák nyírbálni az attrakciót, meg az ö kicsi pöcsökhöz visszanyesni a szinpadot, röviden ebben rejlik a tájidegenségük, meg abban, hogy utálják kurvákat mert félnek tőlük, összeakad a lábuk egy rafinált szép nőtöl szerencsétlen vidékiférfiparasztpártiaknak,

nem is engednek sem a pártvezetés, sem a kormány közelébe sem egy csinos nőt sem, nehogy összezavarodjanak a látványtól a szerencsétlenek

még a szóvivőik is férfiak, istenem.....

Szimba 2010.06.28. 08:42:02

Látom, már mindenki elmondta a véleményét.:(

- Tarlós szerintem sem jó választás.

- Viszont Horváth Csaba sem az, aki nyerhetne Budapesten.

- Rogán vagy Pokorni az a két arc, amelyiket sokan ismernek, és elfogadnak (inkább elfogadnak) a szavazók. Az alkalmasságukról most nem szóltam. Ráadásul az később derülhetne ki róluk.

- Jelen helyzetben az MSZP, Jobbik, LMP jelöltjei szóba sem jöhetnek. Ősszel még tartani fog a Fidesz szimpatizánsok számbeli fölénye.

Szimba 2010.06.28. 08:51:09

@jjulie:

:)))))
Nagyon szüfrazsett a szöveged!

Más kérdés, hogy van benne igazság, ha szimbolikusan is.

Az a feltevés, hogy a női szavazók csupán szimpátia, külső, és érzelmi kötődés alapján választanak meglehetősen megalapozatlan. A férfi szavazók mégis mi alapján választanak??? A tömegek nem ismerik a politikusokat, nem figyelik a második sorban levőket, az új arcokat ugyanúgy nem tudják besorolni egyik párthoz sem, ha nincs a plakátjukon vagy a piros, vagy a narancs háttér.

Nem az értelmiség igen szűk rétegéből kell kiindulni. Sőt, még azokból sem mindenki érdeklődik behatóan a politika iránt.

Választ egy pártot, és annak a számára teljesen ismeretlen emberére is szívesen szavaz, ha nem szimpatikus, akkor is.

Ráadásul az elmező ész ugyanannyi tévedést tudhat magáénak, mint a gyakorlatban csiszolódott ösztönös szimpátia/antipátia. A nők érzelmi intelligenciája, IQ magasabb a férfiakénál, nyilvánvaló, hogy ezért használják ezt is. A férfiak meg okoskodnak, elemezgetnek, és ugyanoda jutnak, ahol a part szakad.

Szimba 2010.06.28. 09:02:45

@Ordnassac:

Teeeeeeeeee!!!!!!

A Sebő együttes fiatalkorom egyik ikonja volt (Cseh Tamás-Bereményi után).

Másrészt az LMP nálam még mindig "védettnek" számít, mint ahogyan a sólyom is:))

Egyelőre nem feltételezem, hogy Sólyom L. elkötelezné magát az LMP-nek.

Szimba 2010.06.28. 09:04:49

Nem jó reggeli krónikásnak lenni, még sehol senki, itt mindenki éjjeli bagoly:((

Viszont átfutottam a hozzászólásokat, és rendkívül fontos információhoz jutottam: TG kisfia 9 hónapos!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 09:07:58

@Szimba: Az a jó ebben az Orbán korban, hogy nem kell annyit agyalni.
Viktor küld pár sürgönyt arról az ismeretlen helyről, ahol épp a futballvilágbajnokság alatt tartózkodik és máris eldől minden nyitott kérdés.
És hogy a nőknek ki tetszik? Hát akit kijelölnek nekik.

Aerion 2010.06.28. 09:08:38

Nem az a lényeges, hogy győz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje a fővárosban, vagy veszít, hanem az, ha veszít, és a vele szemben indított akármilyen (koalíciós) jelölt nyer, úgy a főváros ugyanúgy irányíthatatlan marad, mint eddig volt. Ugyanúgy nem fog történni semmi olyan dolog, ami a főváros ügyeit valami értelmes felé mozdítaná, aminek az oka az, hogy a Fidesz, ami lássuk be, ha veszít is igen valószínű, hogy a közgyűlésben megszerzi a többséget nem fog együttműködni ezzel a főpolgármesterrel. A fővárosnak nem az kell, hogy meghosszabbítódjon valami teljességgel értelmetlen politikai háborús katyvasz, hanem az, hogy végre béke legyen, döntések szülessenek és elmozdulhasson a város egy olyan irányba, amit támogat az ország vezetése is. Ez a fővárosiak érdeke. 20 év demszkyzmus után, 20 év lényegében változatlan szocialista uralom után változás kell, változásra van szükség, és semmi esetre sem a háborús logika folytatására. Ha a fővárosiak úgy döntenek, hogy de, igen, nekünk valami Demszky klón kell, mert mi szembe akarunk menni az egész országgal, mert nekünk az jó, akkor azt fogják kapni. Gyorsan ki fog derülni, hogy a többség számára nem jó, igen súlyosan előnytelen döntés született, mondhatni buta döntés, ez pedig még az eddigieknél is jobban megutáltatja majd azokat azokkal, akik nem a Demszky klónra adták a szavazatukat,és megint elé fog veszni a számukra 4, vagy 5 év.

Tudomásul kell venni a kialakult politikai helyzetet, akármennyire is fájdalmas ez egyeseknek. Nem lehet a Fideszt legyőzni, ahhoz túlságosan el van rontva itt már minden. A Fideszt egy valami képes amortizálni, önmaga, pontosabban, akik alkotják, csak így lehet megszabadulni tőlük. Nincs más út. Ja, hogy éppen ez a baj, mert valójában az a gond, hogy az ellenfelek azért nem akarják a Fideszt, mert akkor kiderülne, hogy ők jobban csinálják, mint az elődjeik, az egész más.

Aerion 2010.06.28. 09:20:51

Rövidebben, hogy az egyszerűbb gondolkodásúak a könnyen megértsék, a Fidesz legyőzéséhez nem arra van szükség, hogy Tarlós veszítsen, még arra sem, hogy ne szerezzen többséget a fővárosi közgyűlésben. A Fidesz legyőzéséhez arra van szükség, hogy bebizonyítsák a kormányzásra való alkalmatlanságukat, és ezt nem tudják máshogy megtenni, mint úgy, ha kormányoznak.

ssi 2010.06.28. 09:30:56

MSZP fáziskésésben van, nem elébe megy az ügyeknek, hanem utána kullog, ezért is tűnik "hisztis pártnak" (V.G.-től idézve). Valahogy nem megy nekik a "felépítés". H.Cs-t időben kezelésbe vehették volna, minden adva volt hozzá, s akkor nem önállósítja magát, s mond hülyeséget. Most a legnagyobb ballépésük, hogy nem érzékelik, hogy önmaguknak is azzal tennék a legjobbat, ha általában békén hagynák az LMP-t, s a saját belső ügyeikkel foglalkoznának inkább

LMP-jelöltnek el tudnám képzelni Oszkót

Tarlós, aki kicsit Schmitt. Szakmailag, emberileg eladható (+ lesznek mellette segítők) és a kormány hű, lojális embere. Programja belesimul a kormányéba: rend, tisztaság, elszámoltatás, felülvizsgálatok, személycserék, ellenzéki kerületi polgármesterek kezelése stb.. Budapest milyen jellegű kihívás O.V.nek? Vízfejűség csökkentése, vidék nagyobb arányú támogatása, kormányszimpátia erősítése a következő választásokig? Mi hozható ki Budapestből? - merjünk nagyokat, különlegeseket álmodni, vagy általános célok (pl. összehangoltabb közlekedés) és néhány szimbolikus beruházás? Nekem még nem tiszta a kép

T.G. posztok számomra elsősorban ügyesen és elfogadott stílusban felvetett alternatívák, melyeken el lehet indulni, sokat lehet rágódni, s sokféle következtetésig eljutni. Olvasom, hogy többen vágynak T.G. dicséretére, vagy visszajelzésére, gyakoribb jelenlétére (egyszer én is úgy szeretnék Tőle kapni, legalább egy fél szemet ".")

Szimba 2010.06.28. 09:33:08

Azért az is abnormális, amit Horváth Csaba ajánlgat az LMP-nek. Bárándy, Vágó István (!), Kuncze (!!!!!?) legyen az ellenzék közös jelöltje?

Elsírom magam: Vágó István ? Miért nem mindjárt Stohl Buci?
Kuncze meg mint liberális nagyapó már eléggé amortizálta magát.

Akkor már inkább hívjuk át Amerikából Rudy Giuliánit, aki megszelidítette New Yorkot. Ő szélső-centrista, és igazán jó eredményeket ért el a bűnözés visszaszorításában.

Ráadásul fontosnak tartotta a szemetelés megszüntetését!!!!!!:) Ez kell nekem!!!!!!!

Szimba 2010.06.28. 09:34:27

@simonmondja.:

1. Nem tetszik, akit kijelöltek.
2. Nem vagyok nő.:((

Szimba 2010.06.28. 09:38:12

@manyike:

A tanító bácsitól egy pirospont?:)))

Szimba 2010.06.28. 09:41:17

@manyike:

No, Oszkó Péter szerintem is egészen remek jelölt lehetne. Sajnos nincs esély a megválasztására.:(

ssi 2010.06.28. 10:01:04

@Szimba: "A tanító bácsitól egy pirospont?:))) " - igen, ez a kategória
de kommentelő társaimra igazán nem lehet panaszom, figyelnek, reagálnak, néha kényeztetnek, néha kiosztanak (gyakran teljesen jogosan)

Szimba 2010.06.28. 10:22:10

@manyike:

Túlságosan szerény vagy. Több magabiztosságot érdemelnél.

ssi 2010.06.28. 10:24:29

MSZP
- döntsék el: mely társadalmi csoportot, mely értékeket s mely stílust akarják képviselni, egyedül, önállóan, következetesen - a skála nem túl széles
- nem a mi, feltételezett kedvünkbe kell járniuk (pl. díjmentes közlekedés, Vágó jelölése, LMP-nek ajánlgatás stb.), magukat is félre vezetve ezzel
- ha látjuk az új stabil irányt, el fogja dönteni a választó, hogy mellé, mögé áll-e

mind a 3 ellenzéki párt a "felépíteni önmagát" állapotában van - s mind más

Szép napot mindenkinek!

ssi 2010.06.28. 10:26:02

@Szimba: "Túlságosan szerény vagy. Több magabiztosságot érdemelnél. "
mire gondolsz?

ssi 2010.06.28. 10:30:37

@Szimba: majd esteéjjel leszek. Amúgy csak egy a többiek által feldobott ping-pong labda volt, így sikerült leütnöm "."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 10:42:05

@manyike: HCs-t "felépíteni" elég sziszifuszi munka lenne, legalább 5 övés projekt. Tudod, híg fosból várat... és sehol egy kőműveskelemen...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 10:45:35

Kuncze, Vágó: mamám borogass, szegény szocik megzakkantak, pedig még igazán meleg sincs.
Vagy ezek Horváth Csabi privát tippjei? :)

Szimba 2010.06.28. 10:45:54

@manyike:

Jók a kérdéseid, jók a megállapításaid, még akkor is, ha túlságosan optimistának tűnnek is néha.

Viszont a férfiak politizálási (egyáltalán vitastílusa) más természetű. Nem tanulni akarnak, nem konszenzusra jutni (még ha ezt mondják is), hanem győzni.

Mindig, mindenkor fölényt mutatni. Ez a természetes (biológiai, ösztön, öröklés szempontjából), ha nem lennének valamilyen szinten agresszivak, akkor nem funkcionálnának jól férfiként.

Egy nő lazán megengedheti magának, hogy ne győzzön egy vitában, erőpróbában (ezáltal másként jut győzelemhez:)

nyünyüge 2010.06.28. 11:20:30

Orbán Viktor fogadta Balogh Andrást, az MSZP KE jelöltjét.

"Szijjártó Péter jó hangulatú, a kölcsönös tisztelet jegyében lezajlott találkozóként jellemezte az eszmecserét. A kormányfő szóvivője újságíróknak elmondta: a miniszterelnök tájékoztatta Balogh Andrást arról, hogy a kormány tevékenységének fő célja most a Gyurcsány-korszakkal való szakítás, a Gyurcsány-korszak maradványainak felszámolása.

Annál is inkább, mert a baloldali emberek többsége számára is elfogadhatatlan volt a Gyurcsány-korszak, hiszen az, és annak maradványai akadályozzák a nemzeti együttműködés rendszerének felépítését, amely folyamat most zajlik egy kétharmados választói felhatalmazásra alapítva - mondta a szóvivő.
"
Valószínűleg kész van ebből már a Demszky-Hagyós változat is, amelyet majd Tarlós szóvívőjétől fogunk hallani novemberben:

".... új fővárosi vezetés fő célja a Demszky-Hagyó korszak felszámolása a fővárosban, hiszen annak maradványai akadályozzák a NER felépítését, mely folyamat most zajlik a fővárosban egy kétharmados választói felhatalmazásra alapítva.."

Jesszusom de rossz duma ez Szíjjártótól és a jelek szerint mégis működik :-((((!

@Török Gábor: A rossz dumát is igazolja a siker ?

Nhalasz 2010.06.28. 11:42:43

Remélem, hogy sikerül nyernie! Már elegem van ebből a kommunista-liberális városvezetésből! Gyerünk Tarlós István!

László56 2010.06.28. 11:59:14

Egy szép napot és jó ebédet kívánok Mindenkinek

Nyerhet e Tarlós István ? Jó kérdés mert mindjárt meglehet adni a választ rá. Nem nyerhet mert nem szeretném. Mert nem kék a szeme. Nem vörös a haja. Az orrluka is csámpásan áll. Nem ugyanakkor borotválkozik amikor az elemző vagy én és így tovább. Az elemző érvei sem jobbak a választási számadatok manipulációjával. Szeretné a FIDESZ szájába adni hogy miért rossz ez a FIDESZ -nek. Én nem tudom hogy komolyan gondolja e hogy a FIDESZ majd rá fog hallgatni.

Magyarul. Nem kell a Tarlós, mert nem szeretem. Találjunk már ki valamit ellene. Hogy ez tényleg érv lehet egy választási csatában ? Nem hiszem az elemzőről hogy ezt komolyan gondolná. Hiszen akkor már HCs érvelése sokkal élethűbb képet mutat az LMP -vel szemben. Gyertek velem én sem megyek sehová. Ha kell átadom a helyem mindazoknak akiket utáltok. Jól beszélt, mert tudja hogy olyanoknak adná át a helyét akik senkinek sem kellenek.

Azért az LMP -t nem volna szabad ennyire primitívnek nézni. Hogy feladja a bizonytalanért a biztos jövőjét ? Lefeküdjön egy politikai örömlánnyal ? Az álmodozás bizony nem éppen politikai realitásra utal. De az is igaz hogy nem tilos. További szép álmokat.

hiperlipid 2010.06.28. 12:07:47

Tarlós nyerni fog, mert alkalmas és az ismertsége is növekedett 2006-hoz képest. Integratív típus ellenfelekkel is együtt tud dolgozni.

LMP: karakteres jelölt nélkül aligha lesz képes összeszedni a kopogtatócédulákat a jelöltjei számára. Talán egy nő lehet alkalmas kihívó, önmagában a szakmai és társadalmi elfogadottság kevés lehet Tarlós ellen.

bigapples 2010.06.28. 12:16:26

a realitás:

www.hirszerzo.hu/cikk.az_lmp_sajat_fopolgarmester-jelolttel_rukkol_elo.156492.html

A Horváth Csabának írt válaszlevelében az LMP frakcióvezetője megismétli, hogy legutóbbi kongresszusokon egyhangúlag döntöttek arról, hogy egyetlen parlamenti párttal sem kívánnak együttműködni a fővárosi önkormányzati választáson. Saját főpolgármester-jelöltjüket várhatóan egy hét múlva nevezik meg, ez pedig azt jelenti, hogy a voksoláson a szocialista párttal egymás ellenfelei lesznek.....

az elmúlt ciklusban Budapest "sajnos nem a szabadság és a szolidaritás városa volt". Szerinte Horváth Csabát korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó.

sárkányfő 2010.06.28. 12:19:57

Sziasztok,

Pali megszavazta a kormánytisztviselőkről szóló törvényt?

Csak ezért kérdem:
"Schmitt Pál "maximálisan egyetért" azzal, hogy Sólyom László köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek a kormánytisztviselőkről szóló törvényt."

www.hirszerzo.hu/cikk.schmitt_maximalisan_egyetert_solyommal.156491.html

hiperlipid 2010.06.28. 12:28:28

@ó jaj: nem azt mondta, hogy Ő is visszaküldte volna, csak azt, hogy egyetért azzal, hogy Sólyom visszaküldte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 12:56:47

@ó jaj: maximálisan egyetérteni ezzel a szoci frakció vendégeként pont annyi fáradságáda került, mint a Fidesznek maximálisan szimpatikusnak találni a szocik közt. elnök jelöltjét...

török gábor 2010.06.28. 13:01:48

@manyike: vegyük úgy, hogy megtettem :)

hiperlipid 2010.06.28. 13:22:21

"Schmitt bakizott egy nagyot, amikor Szűcs Erika korábbi miniszter arról kérdezte: aláírná-e a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt, amely lehetővé teszi az indoklás nélküli elbocsátást. Schmitt azt mondta: egyetértek azzal, hogy a köztársasági elnök visszaküldte a törvényt, és reméli, sikerül jó megoldást találni. A házelnök elfelejtkezett arról, hogy a jogszabályt a múlt héten ismét elfogadta a parlament. A helyzet Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető mentette meg azzal, hogy közölte: ez ügyben az MSZP úgyis az Alkotmánybírósághoz fordul."

www.origo.hu/itthon/20100628-schmitt-pal-allamfojelolt-latogatasa-az-mszp-nel.html

Alkalmas?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 13:36:04

@hiperlipid: persze, hogy az. A jelenlegi hatáskörre legalábbis simán.
Nem kell, hogy ejnstejn legyen. Eszik késsel-villával, nem pisil az asztal alá, mutat valahogy. Jelleme képlékeny. Optimális jelölt.

hiperlipid 2010.06.28. 13:48:57

@Hepci: Szerintem, egy köztársasági elnöknek nem kell annyira erőlködnie, hogy a szavai jól mutassanak a hírekben, hogy közben felülírja a tényeket. Inkorrekt magatartás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 13:58:47

@hiperlipid: én azt gyanítom, simán elfelejtette. :)
Ettől függetlenül, igyekszik mindenkinek/mindenhol olyanokat mondani, ami pozitív befogadásra számíthat.
Na ja, aki nem kerüli a konfliktust, úgy is járhat, mint Patton...
Azért rámutatnék, hogy az eddigi legnépszerűbb köztársasági elnökünk (sőt, A köztársasági elnök, forever) és Schmitt között a fő különbség egyedül az, hogy az utóbbi jobban mutat. Tud valamit a Fidesz...

SiKom 2010.06.28. 15:08:55

@jjulie:
"ez a város abból lett, hogy valakik elképzélték merészen, hogy kell egy oriási szinpad meg kellékek az attrakcióhoz, és letrehozták "

Jajj, jajj, hagyjuk már!
10-20% vadliberális csinálja itt a fesztivált (és a fórumokon is nekik a legnagyobb a hangjuk).

Szerencsére a demokrácia úgy működik, hogy a 10-20% szavazó csak 10-20% körüli képviseletet kap, és ennyit is érdemel.

Budapest 80-90%-a nem kér a vadliberálisokból, fogjátok már fel!

Ordnassac 2010.06.28. 15:09:36

@Szimba: viccnek szántam, na! :-)

A Sebő együttest én is szeretem. Cseh Tamás egyenesen a kedvencem volt.

Ordnassac 2010.06.28. 15:16:30

@hiperlipid: @ó jaj: az első megszavazásnál nem volt jelen, a másodiknál az igen gombot nyomta meg.

Ordnassac 2010.06.28. 15:17:50

@bigapples: ez várható volt.

Most kérdés, hogy kit jelöl az LMP? Jávor Benedeket vagy mégis keresnek olyat, aki tud hozni MSZP-s szavazatokat, akik nem tudnak mit kezdeni HCs-vel (már ha van ilyen).

Szimba 2010.06.28. 16:26:37

@Ordnassac:

Én is tudnék hetente "cölöpöket" küldeni Orbánnak. De nem akarok ezredessé válni.:(((

(Értettem a humort, Sólyommal kapcsolatban. Csak egy ilyen undok, kekeckedő típus vagyok, na!)

Szimba 2010.06.28. 16:31:54

@Ordnassac:

Jaj, csak ne az Ivády Gábort jelölje!!!! Bár amilyen ötletei vannak, licitáltatná az amerikai milliomosokat a Lánchídra, és a befolyt pénzből építtetne helyette 10-et.:)))

Ordnassac 2010.06.28. 16:38:29

@Szimba: Ivády már most is polgármester: Ivádon. Marad is ott.

Ordnassac 2010.06.28. 17:04:01

Na, kb. negyven perc múlva kiderül, hogy hány szavazattal lesz Domokos az ÁSZ elnöke és Warvasovszky az ÁSZ alelnöke...

sárkányfő 2010.06.28. 17:43:58

@Ordnassac: Köszi az infót!

Miért nem csodálkozom? :)

raprigo 2010.06.28. 17:47:01

Reflektálva a cikk témájára az mindenesetre elég elgondolkodtató, hogy Tarlós István mindössze 5%-al több embert tudott megszólítani budapesti szinten az egyéni/pártlistás szavaztok tekintetében.

Ellenben a Gábor által korábban is citált XVII. kerületi polgármester, Riz Levente 14%-al teljesítette fölül az egyéni voksok tekintetében a XVII. kerületi Fidesz-KDNP pártlistát.

Egyéni Listás Egyéni/listás
Tarlós István 349 000 332 000 105%
Riz Levente 27 457 24 045 114%

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a maga 56,84%-os eredményével a legjobb budapesti eredményt produkálta, megelőzve a tradícionálisan jobboldali közép-budai körzeteket.

ssi 2010.06.28. 17:50:55

@török gábor: "vegyük úgy, hogy megtettem :)"
még többet is, nagyon szépen köszönöm Duplaszeműt, örökre beérem vele

Üröm az örömben: sajna azt írtam, szeretnék kapni, de arra gondoltam, szeretném kiérdemelni. Erőszakos kiprovokálás látszata nyomja most lelkemet :-(

tölgyes 2010.06.28. 18:01:59

Én azt gondolom, hogy más ma a helyzet, mint 2006-ban. Akkor Tarlóstól még vitt el szavazatot Katona.. és még nem égette a gyertyát csonkig se az SZDSZ, se az MSZP:.. Mára ez bekövetkezett.

Ordnassac 2010.06.28. 18:02:32

Nocsak, Domokosra 266-an szavaztak, hárommal többen, mint ahány Fidesz-KDNP-s képviselő van. Azonban Warvára "csak" 258-an szavaztak. Eggyel kevesebb és nem választják meg.

Domokosra érkezett nem szavazatok száma 88, 15 szavazat érvénytelen. Warvára 95 nem szavazat és 16 érvénytelen szavazat érkezett.

ssi 2010.06.28. 18:04:05

@Szimba:
a többség, akik itt leveleznek (nemcsak beírnak) elég nyitottak mások véleményére, vagy szerencsésebb megfogalmazásaira - nemtől függetlenül

családomban férfi többség van. egyértelmű, hogy nadrág-kalap szimbólumokat én birtokolom. nincs győzelmi mámor egyik táborban sem, pedig a genetikai kódolások működnek rendesen. az évek során elértük, hogy a helyükre kerültek a dolgok :-)

amúgy köszi biztató és dicsérő szavaidat. optimizmusom és türelmem velem született nagy kincseim, mint nyitottságom is. Egyéb paramétereim már nem ennyire pozitívak, így itt lelkesen szívom magamba mások tudását, meglátásait, stílusát

Ordnassac 2010.06.28. 18:04:11

@Ordnassac: összesen 370-en vették fel a szavazólapot, de mindkét jelöltnél csak 369 szavazat volt az urnában.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.28. 18:04:56

OFF

Warvasovszkyra nemmel szavazott az MSZP…

ssi 2010.06.28. 18:07:32

@Ordnassac: köszi, hogy tájékoztatsz minket. Warva esetében mi lesz most?

Ordnassac 2010.06.28. 18:09:32

Hihi, Jakab bakizott egyet: A Kósa Lajos-Rácz Róbert-Vitányi István-féle alkotmánymódosításnál az előterjesztőknél azt mondta, hogy Kósa Lajos, Rácz Róbert és Vitányi Iván (Fidesz). :-D

Ordnassac 2010.06.28. 18:10:41

@Tomeczek: már nem tagja a pártnak, másrészt nem szavazta meg az idei költségvetést. Szóval...

@manyike: megvan neki a többség, szóval július 5-étől ÁSZ-alelnök lesz és szabad az út Cser-Palkovics András előtt.

Ordnassac 2010.06.28. 18:17:37

Az viszont érdekelne, hogy ki az a legalább három átszavazó Domokosnál. (Fene tudja, hogy a 16 hiányzó ki. Vajon az LMP-frakció? Bár kb. annyi érvénytelen szavazat volt mindkettőnél.)

ssi 2010.06.28. 18:37:39

@Ordnassac:
már több témánál előjött, hogy olyanokat tesz a mostani kormány, amit ellenzékben keményen bírált

már több olyan téma van, melyeknél az ember nem tudja, hogy kinek is higgyen

bariga 2010.06.28. 18:51:52

Hogy Tarlós nyer-e , az attól függ, mennyire ábrándulnak ki addigra a hívek. ugyanis az áprilisi választáson sem személyekről döntöttek a zemberek, bárkit bexeltek, aki melett Fidesz logo volt. Főpolgármesternek én inkább egy modern, nyelveket beszélő, agilis, nemzetközi szinten is tárgyalóképes embert képzelnék el. Nem tudom a Fideszben van-e ilyen, de Tarlós belefáradt és belekeseredett az eddigi harcokba. Ő nem fogná fel, hogy nem a harc visz előre,hanem az értelem és tárgyalóképesség és a megegyezés. Valaki írta itt Oszkót. tényleg kár, hogy ő nem jöhet szóba.

ssi 2010.06.28. 18:56:42

202. Nyerhet-e Tarlós István?

szerintem:
ha mostanában lenne a választás: igen
októberig viszont bő 3 hónap van még

mi változhat:
- kormányszimpátia alakulása
- ellenzéki pártok jelöltjeinek eredményessége
- MSZP egyoldalúan az LMP-jelöltet elfogadná
- lejáratás (újabb ügyek kiderülése)

nyünyüge 2010.06.28. 19:13:00

@manyike:
Nemcsak az mszp-nek kellene elfogadnia egyoldalúan az LMP jelöltjét, hanem az mszp szavazóinak. Meg az mdf, szdsz egykori szavazóinak is, akiknek csak egy része LMP szavazó jó eséllyel.
Ehhez nagyon átütő jelölt és egységes - pontosabban egy irányba mutató - kampány kellene.

bariga 2010.06.28. 19:15:14

Úgy nézem amúgy meg oxigénpalack nélküli csúcstámadásra készü a forint . Hajrá Magyaország, hajrá magyarok, hajrá Matolcsy. Már sose megy a kormány szabadságra?

ssi 2010.06.28. 19:16:22

@nyünyüge:

"hanem az mszp szavazóinak is" jogos, így is gondoltam :-)

MSZP-t figyelve, gyakran az az érzésem, hogy a baloldali szavazók másként tennének a helyükben

Ordnassac 2010.06.28. 19:58:50

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-362932

Domokos kilép a Fideszből. Ez mondjuk a minimum. Ami inkább érdekes: úgy tűnik, hogy az önkormányzatokra terelik a hangsúlyt, ami jó is és rossz is. Jó azért, mert az önkormányzatoknál is van elég zűr (az meg a jövő zenéje lesz, hogy a fideszes önkormányzatokra is rászállnak-e, most még vannak kételyeim, de örülök, ha rám cáfolnak). Ami miatt rossz, az az, hogy az állami pénzügyekre is ügyelni kell. Senki sem biztosítja, hogy 100%-ig rendben fognak ott menni a dolgok.

jjulie 2010.06.28. 20:21:14

@Sir Kommentor:

"Már megint ez a duma hé, kis haver,
Örülj, ha valaki még hátba ver!
Ne filozofálj, hidd el, az a fő,
Hogy sok pénz legyen és elég nő!
Mi ez a kivagyiság, mikor a lényeg az,
Hogy kinek látszol és kinek játszol,
Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,
És elmúlsz lassan, szépen és csendben."

De nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát
A befőtt pedig eltegye a nagymamát!
Én kérdezek, amíg szétesek,
És ha nincs, aki felel, én nem adom fel."

ssi 2010.06.28. 20:32:57

@Ordnassac:
jól emlékszem? pl. AB tagjainak megválasztásával kapcsolatban is aggódtál - s sajnos jogosan

"202. Nyerhet-e Tarlós István?"
s nyer-e az a (fő)polgármester, aki egy ilyen erős kormány mellett ellenzéki?

s nyer-e az a lakosság, amelyik nem azonos mércével fog találkozni?

Ordnassac 2010.06.28. 20:41:35

@manyike: az AB esetében kiderül, hogy Bihari mellett ki(ke)t akarnak jelölni. Mindenesetre az új szabályozás lényegen nem fognak változtatni, hiába küldte vissza Sólyom.

ssi 2010.06.28. 20:49:01

@Ordnassac:
"hiába küldte vissza Sólyom." -ezt is, meg mást is

valahol a hírekben olvastam, hogy anno a Fidesz Szt. Bertalan éjszakájához hasonlította az MSZP-kormány kádercseréjét

valaki mintha azt írta volna, olyan ez, mint a divat: időszakosan visszatérő szokások, módik

mit és hogyan tenne egy LMP-kormány? - lehet más a politika?

holnap késő este térek vissza Hozzátok

nyünyüge 2010.06.28. 21:06:24

Véletlenül kerül elém egy Szilágyi Ákos interjú, márciusból.
Utolsó mondatai:

"...A politikai kilátások annyira lehangolóak, hogy újabban egyre többen álmodnak arról: az országot tartósan szakértői kormány irányítsa.

Nem csodálom.

– Ez akkor volna elképzelhető, ha a politikai interregnum tovább tartana, és a pártokat egy időre leléptetnék a színről. Persze a pártok leléptetését politikai alapon meg lehet csinálni, a magát „pártok fölötti pártként” meghatározó győztes tán meg is fogja tenni. Akkor olyan szakértői kormány lesz itt, hogy a demokráciából kő kövön nem marad. "

Most látjuk, hogyan néz ez ki a gyakorlatban.

jjulie 2010.06.28. 21:18:07

@nyünyüge:

nem nagyon kell ezeket a fiatal demokratákat komolyan venni ezekkel a mutatványaikkal

mindössze kicsit játszanak a drukkereknek, de főleg futnak a pénzük után

nyünyüge 2010.06.28. 21:40:26

@jjulie: ilyen lehetett a hangulat a középkorban egy hosszabb háborúskodás után. A király birtokokat, rangokat osztogat az érdemeket szerzett nemes uraknak, a gaz ellent meg a pórnép lelkes moraja mellett nyilvánosan koncolják fel a főtéren az indulatok levezetése és a háború okozta szenvedések elfeledtetése céljából.

jjulie 2010.06.28. 21:54:06

@nyünyüge:

a csata az adóforintok beszedési jogáért ment, és a pillanatnyi jogosult megpróbálja elérni, hogy csak és kizárólag az ő kapitányai tapsolhassák el

többezer éves recept forradalmi újdonságként eladva

(na meg a szokásos, nem kevéssé fontos mentális bajvivás is zajlott, zajlik)

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.06.28. 22:49:04

Bocs, hogy nem épp a témához szólok hozzá, de feléledt kedvenc gazdasági lapom: szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2010_06_15__uljY
Persze akik nem szeretik az összeesküvés elméleteket, azok ne nézzék meg :D

Quintus Pontius Pilatus 2010.06.29. 05:37:24

A Pityu jön, a Pityu vak, de győzni fog!
süti beállítások módosítása