Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:21

A siker mindent igazol, a kudarc mindent megcáfol. Ha vitatható is a végletekig lecsupaszított igazság – hiszen a szavazatmaximalizáláson túli célok is létezhetnek -, alapvetően jól ragadja meg a politikai stratégiák értékelésének lényegét. Így aztán azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz ismét Tarlós Istvánt választotta főpolgármester-jelöltjének, egyelőre csak kalkulálhatunk, találgathatunk. Legfeljebb annyit mondhatunk, hogy a politikus egyszer már majdnem nyert, vagyis vesztett.

(Fotó: hg.hu)

Hogy is volt ez 2006-ban? Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után tartott önkormányzati választáson tarolt az ellenzéki Fidesz: elvitte a pártpolitikailag értelmezhető kistelepülések többségét, előretört a megyei jogú városokban, átvette a hatalmat a megyei közgyűlésekben és a vártnál is több polgármesteri helyet szerzett Budapesten. A koronaékszert, a főpolgármesteri címet azonban nem sikerült megszerezni: a már akkor is erősen amortizálódott Demszky Gábor közel 13 ezer szavazattal többet kapott a hivatalosan független jelöltként induló Tarlósnál. A kis különbség miatt fontos lehet megjegyezni, hogy az MDF-es Katona Kálmán 46 ezer, a MIÉP-es Zsinka László 11 ezer, a munkáspárti Székely Péter pedig 4 ezer vokssal zárt.

A volt óbudai polgármester eredményét sokan egyértelmű sikernek próbálták beállítani, az igazság azonban az, hogy inkább a félig üres - félig tele pohárhoz hasonlított a helyzet. Tarlós Istvánt 349 ezren választották, míg a Fidesz listája 332 ezer voksot kapott. A jelölt tehát képes volt arra, hogy valamelyest növelje a párt bázisát, de csak minimális mértékben. Az adatok tanulmányozása alapján ráadásul úgy látszik, hogy leginkább a MIÉP szavazóira gyakorolhatott vonzerőt: a radikális párt listán közel 9 ezerrel több szavazatot kapott, mint jelöltje. Tarlós képes volt tehát arra, hogy a jobboldali pártokra szavazó fővárosiak elsöprő többségét megszólítsa, de egy erősen elhasználódott Demszkyvel szemben sem tudott belemarni a baloldali-liberális táborba. Márpedig az összes eddigi választás bizonyította, hogy a fővárosban akkor is jelentős erőt képvisel ez a tábor, ha amúgy az országban erősen jobbra lendül az inga.

Négy év sok idő, a jelöltek megítélése változhatott, s egyelőre még azt sem tudjuk, hogy a Fidesztől balra lévő pártok megkönnyítik-e Tarlós István helyzetét azzal, hogy saját jelölteket állítanak. A korábbi tapasztalatok alapján legfeljebb annyit mondhatunk: ha Tarlós képes lesz a Jobbik szavazótáborának egy részét elcsábítani, és a másik oldalon az összes párt (különösen az MSZP és az LMP) nem sorakozik fel egy jelölt mögött, az egyfordulós választás toronymagas esélyese a Fidesz politikusa lesz. Tarlós ebben az esetben akkor is könnyedén nyerhet, ha egy darab szavazót sem szólít meg a Fidesztől balra álló körből. Amennyiben azonban - valamilyen konstrukcióban - a végére mégis egy komoly ellenzéki ellenfele lesz, ráadásul a listán a Jobbikra voksolók jelentős része sem szavaz át rá, kétesélyessé, kiszámíthatatlanná válhat a küzdelem. Ebben az esetben az sem kizárt, a kormányoldal nagyon fogja bánni, hogy nem olyan jelöltet választott, akinek a nem elkötelezett jobboldali szavazók egy részének megszólítására is esélye lett volna.

Hogy van, lett volna ilyen politikus, számomra nem kérdés. Akár a párthoz csak lazán kötődő ember, akár Tarlóshoz hasonlóan aktív pártpolitikus. Korábban már írtam neveket is, fideszes politikusokat, akik bizonyították, hogy a párt támogatottságánál lényegesen kedveltebbek fővárosi kerületükben. Fontos tudni: régebben Tarlós István is képes volt a frontvonalak átlépésére, mondjuk 1998-ban, amikor a harmadik kerületben az akkor még szocialista Csintalan Sándort győzte le 76 százalékos eredménnyel – de akkor nem csak pártoktól függetlennek mondta magát, hanem valóban annak is látszott.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252113377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Együttműködésre kell késztetni a Fideszt - interjú a Hírextrán 2010.07.27. 03:24:58

   Hogyan manőverezhet az LMP a Fidesz és az MSZP mellett függetlenként? Hogyan alakítaná a Budapestet? Milyen a magasabb nívójú életforma? Ki nézi hülyének a választókat? Jávor Benedekkel, az LMP főpolgármester-jelöltjével beszélgett...

Trackback: Tarlós István, és amit ő tud 2010.06.29. 02:19:28

Ha a kormánynak jól megy, van elég pénze és egy Budapest-párti víziója, akkor a leendő főpolgármester szárnyalni fog. (Fotó: tarlosistvan.hu) Tegnap Schiffer András elutasította az MSZP és Horváth Csaba kérését, hogy közösen állítsanak főpolgármester-j...

Trackback: Lehetne valami más, Csaba? 2010.06.28. 11:25:32

  Ez már nekik is sok  Horváth Csaba újabb százhuszonhétezerkiláncszáznyolvanhetedik ajánlatát nyomta be az LMP-nek, könyörögve a Nemzet és az Ország jövőjéért, a diktatúra ellen, a város megvédésért. Horváth Csaba mintha elfelejtené, h...

Trackback: BISZKU BÉLA ÉS CHARLES ZENTAI IS ELHUNYT 2010.06.28. 08:52:55

Tegnapelőtt elhunyt Biszku Béla (89†)  és Charles Zentai (született: Zentai Károly) (88†).  – Egyes történész kollégák szerint valójában e két idős úriember azonos napon bekövetkezett halála zárja le végleg a XX. szá...

Trackback: Lehetne valami más, Csaba? 2010.06.28. 08:00:08

 Ez már nekik is sok  Horváth Csaba újabb százhuszonhétezerkiláncszáznyolvanhetedik ajánlatát nyomta be az LMP-nek, könyörögve a Nemzet és az Ország jövőjéért, a diktatúra ellen, a város megvédésért. Horváth Csaba mintha elfelejtené, hogy ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2010.06.27. 13:33:17

Bárki, csak ne Tarlós legyen a győztes! Ugyanolyan mint ingyen Csabi.

freehckr 2010.06.27. 13:33:49

„egy erősen elhasználódott Demszkyvel szemben sem volt képes belemarni a baloldali-liberális táborba”

Budapesten a tavaszi választáson is jobban szerepeltek a posztkommunista/ultraliberális anarchista gittegyletek (gyk: MSZP, LMP), mint országosan. Ebből a szempontból Budapest egy furcsa hely, az ember azt gondolná hogy egy fővárosban sokkal tájékozottabbak a polgárok, de nem... :) Valószínűleg az is közrejátszik ebben a dologban hogy utoljára Horthy csinált itt rendet... az pedig sajnos nem tegnap volt. :)

Ordnassac 2010.06.27. 13:36:05

A kérdés továbbra is az, hogy az LMP fog-e jelölni egy a baloldalon (és akár a mérsékelt jobboldalon) egységesen elfogadható jelöltet, akit az MSZP is támogat, akár csak névleg.

Ez most nem látszik így. Az MSZP az LMP számára elfogadhatatlan jelölteket kínált fel (Kuncze Gábor, Fodor Gábor), Bárándy Péter valahogy elsikkadt, míg az LMP által megkeresett Róna Péter nemet mondott. Ráday Mihály meg (eddig) nem jutott túl a pletykaszinten. Tehát nincs most olyasvalaki, aki egységes "baloldali" jelölt lehet.

Az is érdekes lehet, hogy a Jobbik kit jelöl. A nyilvánvalónak tűnő jelöltön (Balczó Zoltán) kívül esetleg előránt-e valamilyen meglepetésembert? (Esetleg ifj. Hegedüs Loránt, Gaudi-Nagy Tamás vagy Morvai Krisztina?) Ez is lehet (bár nem muszáj) hatással.

bigapples 2010.06.27. 13:40:18

Nehezen tudom elképzelni, hogy az LMP most ősszel harakirit akar elkövetni egy Tisztelet-Társasága-MSZP koalícióval, azaz Tarlós igen jó eséllyel indul a főpolgármesterségért. Az igazi kihívás a hatékony városvezetéshez szükséges 50% biztosítása a fővárosi közgyűlésben. Érdekes hatalmi játék lesz.

Ha az LMP mégis valamilyen furcsa metamorfózissal lepkéből hernyóvá akar válni és SZDSZ 2.0-ként koalícióra lép a Hagyó árvákkal, akkor Tarlósnak óvatosan nyitnia kell a jobbik szavazók fele, erre voltak jelek már az elmúlt 1 évben.

jjulie 2010.06.27. 13:42:04

@freehckr:

kinek a rendjét csinálta meg a horthy?

a horthyinak a pesti zsidók adtak pénz, meg egy fehér lovat...

Michael Corleone 2010.06.27. 13:42:59

nem lett volna jobb cím az, hogy veszíthet-e Tarlós István? Azért az a valószínűbb, hogy nyerni fog

jjulie 2010.06.27. 13:48:15

@bigapples:

mezőgazdasági végzettségú, vidéki, 40 alatti fidesznyik vagy?

tudod, hogy a lepkéből, hogy lesz hernyó?

súgok: lepetézik

Ordnassac 2010.06.27. 13:50:37

@bigapples: ezt gondolom én is (már ami az LMP-harakirit illeti), csak kérdés, hogy hogyan védik ki azt, hogy az LMP jelöl ikszet (akár Jávor Benedeket, akár egy pártonkívüli valakit) és az MSZP meg szépen visszalép mégis? Nem túl valószínű, de kizárni nem lehet.

bigapples 2010.06.27. 13:53:34

@Ordnassac: Érdekes kettősség van az LMP-n belül, Schiffer szerintem jó érzékkel felfogta, hogy ezzel a szoci bagázzsal való szövetségkötés vakvágányra irányítja az LMP-t. Karácsony viszont opportunistábban állt a kérdéshez, Kunczét ő nagyon tiszteli, lol. Ő inkább hajlik a szövetségkötésre.

Egy függetlennek tűnő baloldali jelölt - bárki is lesz az- ha nyer, elsősorban a szocikra fog támaszkodni. További mocskos korrupciós ügyek, sötét pártalkuk jellemzik majd a városvezetést, az LMP sodródik majd, SZDSZ-s meghasonlás, lassú erózió. Pillanatnyi taktikai győzelemért feláldozhatják a stratégiai célt, hogy a balközép meghatározó pártja legyen.

bigapples 2010.06.27. 13:54:48

@jjulie: most lebuktam, selyemhernyót tenyésztek Árpádsávos zászlók gyártására lol

R\'hard 2010.06.27. 13:54:55

@bigapples:
Udv!

Szerintem ha az LMP es az MSzP szovetsegre lep, akkor az az LMP szamara akkora hitelessegveszteshez (es szavazatveszteshez) vezet, hogy Tarlosnak nem lesz szuksege nyitni sehova, siman megnyeri.

R

Ordnassac 2010.06.27. 13:57:47

@bigapples: kérdés, hogy tudni fog-e támaszkodni. Nem hiszem, hogy egy MSZP-LMP párosnak többsége lesz a Főv. Közgyűlésben. Ergo kénytelen lenne együttműködni a Fidesszel.

Azonban a Fidesznek sem biztos, hogy meglesz az 50%+1 mandátum, azaz valakire szüksége lesz. Így jön képbe az LMP (ha Tarlós a Jobbikkal áll le, abból nem valószínű, hogy jól jön ki), főleg OV mostani antigárdista szövege után. Ezt tudja Schiffer (és szerintem Jávor) is. Azonban az LMP olyan állapotban van, mint a német Zöldek voltak 25-30 évvel ezelőtt. (Realo vs. baloldali szárny)

jjulie 2010.06.27. 13:58:49

@bigapples:

akkor értem, hogy értesz a hernyósághoz

jjulie 2010.06.27. 13:59:58

@bigapples:

apropó tudod hol volt pesten selyemgyár? és mi lett a veszte?

Ordnassac 2010.06.27. 14:02:03

@jjulie:

OFF

Sitkei György tanított?

ON

jjulie 2010.06.27. 14:04:06

@Ordnassac:

egy kicsit, de ő csak afféle vendég volt

panelburzsuj 2010.06.27. 14:04:25

@török gábor:

(Csak a szokásos kozmetika: "jeletős erőt képvisel" ... )

R\'hard 2010.06.27. 14:07:54

Udv!

Amennyire en latom, a feladvany nagyon hasonlit a parlamenti valasztasok masodik korenek dilemmajahoz. (Visszalep-e az MSzP jeloltje?) Ha nyiltan szovetsegre lep az LMP es az MSzP, az nyilvanvaloan olyan sokat art az LMP-nek, hogy nem mennek (mehetnek) bele. (Ha megis: az 1 plusz 1 egyenlo 1 esete allna fent, az LMP korabbi tamogatio elfordulnak a parttol.) Tarols szamar a vereseget (de legalabbis a fenyegetest) legfeljebb az MSzP egyoldalu visszalepese jelenti, amiert az LMP - sajat jol felfogott erdekeben - meg egy koszonomre sem lesz hajlando. Az MSzP szamara tehat - amennyire en latom - semmi pozitivumot nem hozna egy ilyen lepes. Igy nem is valoszinu, hogy megtennek.
En Tarlos gyozelmere szamitok.

R

UI Valaki meg tudna nekem magyarazni, hogy hogy a fenebe lehetett Demszkij 20 even keresztul polgarmester, mikozben mindenki a fejet kovetelte, nem fejlodott Bp, rengeteg korrupcios ugy volt stb. Nekem sose fert a fejembe. (Ja, videki jehu vagyok, ha nem lenne egyertelmu.)

Videofon 2010.06.27. 14:11:05

Az a durva az egészben, hogy a baloldal képtelen kiállítani egy mindenki által elfogadható jelöltet. Nincs egy "demokrata", akinek fontosabbak voltak az elmúlt húsz évben az elvei, mint a konc?

török gábor 2010.06.27. 14:11:09

@panelburzsuj: a 9 hónapos kisfiam valamiért mindig az n betűt szedi ki a laptopból, amit utána ugyan rendre visszaoperálok, de már nem az igazi :)

jjulie 2010.06.27. 14:17:11

@R\'hard:

azt honnan vetted hogy nem fejlődött bp?

otthon hallottad a kocsmában?

a budapesti korrupció egyidős budapesttel, ez előtt csak a vidéki keresztény nemzeti magyarország áll csodálkozva

panelburzsuj 2010.06.27. 14:17:53

@török gábor:

(Jó a memóriája a kislegénynek: megjegyezte a leggyengébb láncszemet! ... :)

R\'hard 2010.06.27. 14:22:29

@jjulie:
Udv!

Eleg sokat jarok Bp-n (egyetem, es melo), es latom. (Pontosabban nem latom a fejlodest.)

R
UI A korrupcio az korrupcio. Tudom, hogy van - volt - lesz, de irtani kell, ahogy csak lehet.

jjulie 2010.06.27. 14:23:33

@jjulie:

na meg szeretne pozícióba jutni, hogy kapjon a pénzből, ne csak adnia kelljen

jjulie 2010.06.27. 14:25:42

@R\'hard:

szemorvosra van szükséged, amúgy ennyi ésszel melyik egyetemnek kellettél?

panelburzsuj 2010.06.27. 14:34:28

@R\'hard:

Jól látod, hogy nem látod magán Budapesten: a budapesti fejlődés az utóbbi húsz évben Budapest körül csapódott le szemmel is látható módon.

(A belső kerületek "törvényszerű" lerohadása nálunk keményen két fázisra bomlott. A szocializmusban is "töretlen" fizikai elkopás nem járt együtt társadalmi kicserélődéssel, és a lakásvagyon privatizálása még további jópár évvel befékezte a "középosztály szuburbanizálódási hajlamát".)

panelburzsuj 2010.06.27. 14:36:28

@jjulie:

(Na most hajbakapunk, hogy rövidlátás vagy szemtengelyferdülés? ... :)

ag100 · http://terelout.blog.hu/ 2010.06.27. 14:38:38

Tarlós igazi veszélyt jelent Budapest jövőjére nézve. Én Demszkyt újraválasztanám, csak ő sajnos már nem indul.

R\'hard 2010.06.27. 14:38:55

@panelburzsuj:
Udv!

Azt nem ertem, hogy ezt pl. Parizsban meg tudtak oldani. (Pl. kotelezo 20 evente felujitani a lakasokat. Persze Franciaorszagrol van szo: parizsi ismeroseim szerint inkabb 22-23 evente van felujitas, de akkor sem ugy nez ki a varos, mint Bp.) Itt Bp-en miert nem? Amikor olyan szembetuno a problema!?!

R

papi65 2010.06.27. 14:39:50

2010.06.18-án, a 195 sz bejegyzéshez írtam:"Szerintem az LMP egy semleges, de ismert embert fog megnevezni főpolgármester jelöltnek. A veszély az, hogy az MSZP /felismerve, hogy saját jelöltjének semmi esélye / ráakaszkodik az LMP-s jelöltre, mintegy úgy feltüntetve, mintha az Ő eredeti jelöltjük lenne. Ezek után az LMP csapdahelyzetbe kerül: ha elutasítja a támogatást, akkor ezzel a saját jelöltjét gyengíti, ha nem, akkor a saját tábora fordul el tőle."
Annyiban módosítanám, hogy a legutóbbi megszólalásuk szerint, lehet, hogy mégis pártembert jelölnek, de arra is ráakaszkodik az MSZP. /Biztosan van szebb beírás mint ez, de én most kezdek a számítógéppel ismerkedni -65 évesen/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 14:41:01

Én ugyan fideszest politikusokat nem engednék a Bűnös Város közelébe se, nehogy felszántsák és bevessék sóval, de neveket mondanék.
Róna Péter - kár, hogy nem vállalja.
Kupa Mihály
Schiffer András ennen maga
Gundel Takács Gábor
Oszkó Péter
Hát biztos van még egy-két olyan arc, akiket már amúgyis ismer mindenki és képben lennének.

jjulie 2010.06.27. 14:42:24

@R\'hard:

már megint azzal kezdődik kommented, hogy nem vagy képes felfogni valamit

áruld már el melyik egyetemnek kellettél ennyi ésszel?

tanulni jársz oda, vagy takarítani?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.27. 14:42:47

Nyerhet könnyen, de óbudai ténykedése nem túl jó referencia. Hiába töröm a fejem, nem tudok felhozni semmit, ami a III. kerületi munkája során maradandó lett volna.

Krumpliakciók, a focicsapat támogatásának megvonása, amikor kiesett az NB I-ből - persze kiemelve, hogy inkább a szociális juttatásokra fordítja ezt a pénzt, stb. A távfűtőmű kéményének dekorálásának a megtorpedózása, szigetes műbalhék. "nem zártunk be iskolát sem, csak összevontunk".

Ahogy jött a Bús B., minden egyből jobb és szebb lett, de komolyan.

nagytalpu48 2010.06.27. 14:43:28

@R\'hard: Viszonyalg könnyen megkaphatod kérdésedre a választ ha elemzed Párizs lakásállományának tulajdonosi szerkezetét, majd összehasonlítod a budapesti helyzettel. És természetesen ne feledkezzünk el a jövedelmi viszonyokról sem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.27. 14:44:04

@Modor Tibi: Ja, és legalább angolul v. németül próbálna tanulgatni közben.

panelburzsuj 2010.06.27. 14:49:36

@R\'hard:

Most mondtam: negyven évig az állam, pontosabban az államirányítású főváros volt a legfőbb lakástulajdonos. Az meg megelégedetett egy szűkös "üzemképesség" fenntartásával: ha egyszer alig szedett bért, akkor miből tudott volna tömegével felújítani? És azért azt se kéne számításon kívül hagyni, hogy ha panelben :) számolunk, akkor azért messze Budapest a legnagyobb szocialista város, darabra itt épült a legtöbb új lakás. Csak kicsit odébb.

flimo13 2010.06.27. 14:51:16

Tarlós egy vicc, már négy éve is az volt. Találó a Rogánnal közös kép, ő simán nyerne.

jjulie 2010.06.27. 14:52:50

@panelburzsuj:

a gyógypedagógus a második diplomád?

Tita nick 2010.06.27. 14:54:20

Kár, hogy nem Tóta írta, mert akkor megkérdezném tőle, hogy Tarlós is felszopta-e magát.

Darth Revan 2010.06.27. 15:00:32

szerintem a fidesz egy majmot is indithat, akkor is nyernenek.
Az LMP nem fog egyuttmukodni az MSZP-vel, es egyikuk sem hiszem, hogy tudna olyan jeloltet allitani, aki moge a bal-liberalis szavazok fel tudnanak sorakozni.

jjulie 2010.06.27. 15:02:49

@Darth Revan:

igaz, egy majommal több esélyük lenne, mint a tarlóssal

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 15:03:11

@flimo13: Nem követitek ezt a logikát.
Tarlóst azért kapjuk Viktortól, amiért Grespiket is ránkküldte.
Egy ilyen Torgyán féle mókaláda, aki még elszánt is a téveszméiben, valami alázás ennek a városnak.
Na, mondjuk lehet, hogy minden fidesznyik ilyen, csak én túl jóindulatú vagyok és felteszem, hogy akad köztük olyan is, aki nem ennyire ....
Nehéz erre szavakat találni. Tarlós, Grespik ...

panelburzsuj 2010.06.27. 15:04:06

@jjulie:

(Majdnem. Az első szakmámmal megtanultam termelni, a másodikkal meg arra próbálok egyfolytában választ találni, hogy hogy a pokolba lehet mindezt eladni? És nem teljesen "nyilvánvaló" portékával két évtizedet boltoskodni azért felér egy kiadós gógypedagógiai gyakorlattal.

Tudom: a sorrend eleve rossz, de hát ha egyszer történelmileg így alakult ...)

bigapples 2010.06.27. 15:06:18

@nagytalpu48: OK, értem én, hogy más a tulajdonosi szerkezet, de akkor sem szabadna hagyni, hogy a belvárosi kerületek lerohadjanak. Én örülnék egy Párizshoz hasonló előírásnak, persze pályázati/kölcsön lehetőséggel. Jjulie említette a selyemgyár épületét, hát kb így néz ki most:
www.muemlekem.hu/images/jelentes/2009-10/17520_20091009_16575217.jpg

Hogy lehet megengedni, hogy rozsdás klímákkal csúfítsák el az épületet, amit lassan szétrohaszt a klímaberendezésekből kifolyó kondenzvíz? Sorolhatók százával hasonló dolgok, ahol minimális városvezetési odafigyeléssel elérhető lenne, hogy tiszta, rendezett képet mutasson a belváros.

beyo 2010.06.27. 15:07:07

Én úgy vagyok vele, hogy még a Fideszből is bárkit, csak tartlóst ne. Ennél a korlátolt baromnál kevés rosszabb van. Amúgy ha Rogánt jelölnék, még szavaznék is rá, pedig úgy általában elég messze állok tőle, hogy a Fideszre szavazzak, és úgy érzem ezzel (főleg itt a fővárosban) nem vagyok ezzel egyedül magamban. Még a kormánypárt is nyerne vele, ha nem ezt az újnacionalista zsarnokgyíkot jelölnék.
MSZP-sre szintén nem szavazok (bár, ha úgy alakul CSAK Tarlós ellenében még ez is fenn állhat) , az tuti, de még látom esélyét, hogy az LMP talál valami független és jónevű jelöltet, akire tényleg érdemes szavazatot adni.

jjulie 2010.06.27. 15:09:46

@panelburzsuj:

ez normál sorrend, és csak azt sajnálom, hogy túl sokáig próbáltam gyártani is azt amit eladtam

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.06.27. 15:10:48

Tarlós egy tuskóparaszt. Szerintem is Rogánt inkább akkormár.

Ordnassac 2010.06.27. 15:12:02

@Darth Revan: az elképzelhető, de ne feledd, hogy a közgyűlési többség azért nem jön rosszul ilyenkor. Az meg kérdéses (tavasszal a Fidesz listán 46,5% körüli eredményt ért el, a közgyűlésbe pedig teljesen arányos módon osztják ki a mandátumokat). Nem kizárható, hogy meglesz a Fidesz többsége, de 100%-osra nem mondható.

panelburzsuj 2010.06.27. 15:12:38

@jjulie:

Ezt az egyseggel többlovat baromságot én is elkövettem, azért van "lehetőségem" most ennyit itt agyaskodni ... :(

SiKom 2010.06.27. 15:14:03

@Case:
Inkább egy paraszt, de okos Tarlós, mint egy újabb tolvajkoalíció!

jjulie 2010.06.27. 15:14:31

@bigapples:

ha tudtad fejből, mindent visszavonok, ha kigugliztad, nem

mi lett a veszte? van 5 másodperc gondolkodási időd

szergej-szergejevics 2010.06.27. 15:14:44

Nem fog Tarlós nyerni. Ebben egészen biztos vagyok. De ilyen bájgunárra nincs is szükség. Az előzőekben sok jó nevek hangzottak el. Let választani olyan jelöltet, aki biztos befutó lesz.

panelburzsuj 2010.06.27. 15:18:12

@panelburzsuj:

(Egyébként meg egészen közel mozoghattunk, amit magyarul nem lehet olyan jól kifejezeni, mint a Baum-Holz, vagy a tree-wood párosokkal.

Élve vagy halva! ... :)

Ordnassac 2010.06.27. 15:19:26

@szergej-szergejevics: ugye nem Kunczére vagy Morvaira gondoltál? :-P

jjulie 2010.06.27. 15:19:46

@Sir Kommentor:

a tolvajkoalíció nem volt okos?

a tarlós meg az?

Tita nick 2010.06.27. 15:21:41

@szergej-szergejevics:

sok jó nevek hangzottak el

Sok okos emberek írnak sok kommenteket a sok klaviaturákon.

MEDVE1978 2010.06.27. 15:24:20

Viktor azért jelöli Tarlóst, mert még mindig fél Budapesttől. A magyar jobboldalt a gonosz budapesti urbanisták meg 2002-ben és 2006-ban. Tarlós technikailag nem FIDESZ-es, gyakorlatilag igen. A fidesznyikek könnyedén beállnak mögé és megvan a jobbikosoknak is vonzó, most aztán keményen szétcsapok, a buzik ne masírozzanak, le a mocskos drogos szigetelőkkel arca is. Valamint az MSZP-t és SZDSZ-t utálók számára is megvan a bájos független arca.

Tökéletes választás. Az ellenzék csak egy még nála is konszenzusosabb, széles körűen elfogadottabb jelölttel tudna valamit kezdeni. Mivel ilyen nincs, illetve nem vállalja, szerintem borítékolt Tarlós győzelme.

gauche caviar 2010.06.27. 15:24:51

Török Gábor: bizonyára volt ról aszó, de miért Tarlóst nyomatja a fidesz? Rogán egyértelműen jobb választás lenne. A 'pártfüggetlenséget' amúgy is nehéz eladni Tarlósról, mint a fideszes frakció vezetőjéről...
Tarlósban látják a mindenféle konzervatív ideák megtestesítőjét?
Tarlós munkássága predesztinálná őt bármire is?
Mi szólhatott vajon Tarlós mellett? Felteszem a pártbeli beágyazódása volt a fő ok, vagy Orbán ilyen "pártonkívüli arcok" mániája (Schmitt, stb)?

Minden estre Tarlós nem azon a Budapesten tudna nyerni, mint ami most van. Az ilyen homofób, rigorózus, "gyöpös", anti-kozmopolita figura nem igazán kompatibilis Budapesttel. Se nyelveket nem beszél, se a stílusa nem kompatibilis egy világváros vezetőjével.
Ezek ugyan csak az emócionális érvek, az ilyen "rendrakás" feladataiban pedig sem Tarlós, sem a fidesz nem igazáb adott eddig jó referenciákat (pl igencsak nem akaródzik jönni a nagybetűs elszámoltatás... önkormi választások után meg már komolytalan lesz. vagy könnyedén lehet rásütni a boszorkányüldözés bélyegét. Az elszámoltatás egyelőre kimerült a hivatalok és állami cégek vezetőinek kirugásában, pártkatonákra való cserélésében.)

levee 2010.06.27. 15:25:44

TG: Csintalanhoz annyit (óbudaiként), hogy akkoriban Tarlóst is sokan utálták, pl. az iskolabezáratási akciói miatt, de Csintalan sokkal antipatikusabb volt a helyieknek, és sok MSZP-szavazó inkább nem is szavazott rá. Tarlós pedig 1994-ig SZDSZ-tag volt, bár sokszor kijelentette, hogy ez hiba volt a részéről, ugyanakkor csak a pontosság kedvéért ezt is hozzátenném. (Magyarul: ébresztett némi szimpátiát a kerületi baloldali szavazókban Tarlós személye, még ha később oda is dörgölőzött a Fidesznek.)

latte · http://midterms.blog.hu 2010.06.27. 15:25:49

Budapest egy kozmopolita nagyváros, pont azért költöznek ide vidékről az emberek, mert itt van élet, van helye a nonkonformizusnak és az ember nagyobb szabadságot élvezhet a tömegben, mint egy mindenki ismer mindenkit típusú kisvárosban. Budapest tele van turistákkal és itt letelepedett külföldiekkel, itt van elég ember, hogy mindenféle ellen- és szubkultúrák jöhessenek létre. Nem igazán meglepő, hogy Budapest nem támogat egy olyan politikát, ami rendet akarna rakni. Ha nyer Tarlós, és egy ilyen politikába fog, akkor Budapesten hamarabb talpra állhat akár még az MSZP is, mint gondolnánk, és igencsak megerősödhet az LMP, ami persze megnehezítheti a vidéki konzervatívok, fővárosi liberálisok együtt tartását a pártban.

bigapples 2010.06.27. 15:28:23

@jjulie: persze, hogy gugliztam, nincs bookmarkolva a gépemen ez a muemlekem.hu oldal. Érdekes, ahogy összefonódik a gyár története a reformkorral, Kossuth-tal, Széchenyivel, 48-cal, ahogy a forradalom bukása után a céget ellehetetlenítik és a család emigrál, tipikus magyar történet.

jjulie 2010.06.27. 15:30:57

@latte:

örülök, hogy ezt ilyen szépen összefoglalva leírtad

flimo13 2010.06.27. 15:32:07

@simonmondja.: jah értem, Tarlóst büntetésből kapjuk.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 15:33:27

Nagyon remélem, hogy Tarlós fogy nyerni, mert amint a bunkó, tahó módján elkezd dúlni ebben az alapvetően liberális módon élő emberekkel teli városban, az LMP rakéta módjára fog felemelkedni, de tuti az MSZP is megerősödik.

Szóval, hajrá Tarlós!

bigapples 2010.06.27. 15:34:14

@gauche caviar: Török Gábor: bizonyára volt ról aszó, de miért Tarlóst nyomatja a fidesz? Rogán egyértelműen jobb választás lenne.

Mert nemcsak meg kell nyerni ezt a választást, hanem vezetni is kell tudni a fővárost. Rogán még nem elég tapasztalt ehhez. Lehet, hogy a blikkes-kereskedelmi TV-s szerepléseivel népszerűbb jelölt lenne a "barátok közt népe" számára, de nem csak ez az egy szempont számít egy milliós európai nagyváros főpolgármester-jelöltjének kiválasztásánál.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2010.06.27. 15:37:43

Nyehet, sőt nyerni fog.

Most Kiszel Tünde, vagy Fekete Pákó is nyerhetne, ha a fidesz szineiben indul.

nyünyüge 2010.06.27. 15:38:16

@bigapples: Az egész budapesti önkormányzati rendszer elhibázott. Ebben is - mármint az önkormányzatiságban - sikerült átesni rendszerváltáskor a ló túlsó oldalára. Az egymással és a fővárossal folyamatos érdekellentétben levő, amúgy egymásra utalt és önmagukban működésképtelen, csomó mindenben (pl. műemlékvédelemben, városépítésben,..) működésképtelen kerületek és a főváros folyamatos harca, a közvetlen pártérdekek, hozzánemértés, a forráshiány miatti vagyonfelélés, a helyenként korrupt vezetők meghozták az eredményt.

De most majd Tarlós olyan rendet tesz, hogy csak na :-((!

jjulie 2010.06.27. 15:38:28

@bigapples:

na jó többet nem fidesznyikezlek

Tita nick 2010.06.27. 15:38:54

Az alapvetően liberális módon élő emberek most pozitív, vagy negatív jelző? :-)

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 15:42:16

@Tita nick:

Részemről abszolút pozitív, nem vagyok jobbant.

Tita nick 2010.06.27. 15:47:57

@Lófasz Hadnagy:

Olyan jó Budapesten. Percenként nekimegy az embernek öt boldog liberális az utcán és rálép a lábára hat liberális láb. Az utakon a pozitív gondolkodású
, boldog liberális autósok üdvözlik kitörő örömmel egymás liberális édesanyját. A boltokban a fiatal boldog liberális eladólányok előre köszönnek. A boldog liberális hajléktalanok cseppet sem büdösek, de főleg a boldog liberális polgármesterek a kedvenceim, azok közt is a főboldogfőpolgármester főliberális Demszky.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.27. 15:48:48

@freehckr: remélem, most lesz annyi eszük az embereknek, hogy észbekapnak és még véletlenül sem szavaznak erre a gerinctelen véglényre.
Nem vagyok optimista, úgyhogy szerintem akár még nyerhet is. Él elég hülye ebben a városban, mint azt a példád is mutatja.

panelburzsuj 2010.06.27. 15:48:57

@Lófasz Hadnagy:

Lehet, hogy éppezért a "nemfidesz olajfának" nem marcona politikusban, hanem valami Mészáros Antónia-szerű nőciben kellene gondolkodnia. Sőt, ha ilyesmi akadna "mérsékelten jobbosban", az még érdekesebbé tenné a bulit: Tarlós kontra egy független, huncut, harmincas budapesti úriasszony ...

Ordnassac 2010.06.27. 15:48:58

@bigapples: ott van György István is, aki tizenkét évig volt Kőbánya polgármestere (most a fővárosi Fidesz egyik fejese), Pokorninak lenne elég politikai ereje, de ott van NGT is (98 óta a Várkerület első embere), szóval lehetett volna embert találni.

Nem Tarlós városüzemeltetési jártasságát vitatom, addig nincs is baj, amíg nem kezd el ideologizálni, azonban, ha erre nem figyelnek, még lehet problémájuk.

Jester 2010.06.27. 15:50:03

Nem fog. És sokan nagyon-nagyon meg lesznek lepve. Mind Fidesz, mind MSZP sorokban.. Budapest, mint minden világváros - akármennyire szitokszó lett - liberális. Az LMP - ha csak egy csimpánzot indít, megszerez 25-30%-ot (pláne ha a szocik is egy csimpánz-csabát indítanak). Ellenben ha nincs szoci jelölt, nem kampányolnak az LMP-nek, csak a Fidesz ellen (mindenki szavazzon, döntsön ahogy érzi, de a fidesz az pfujj) indirekt módon, Tarlósnak semmi esélye.

Tarlós a legjobb esetben max 45%-ot szerez, ami sok, de verhető.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 15:53:08

@Tita nick:

Puffoghatsz nyugodtan, attól ez még tény marad. Mellesleg tahók mindenhol vannak, a hajlékonyokkal nekem is tele van a tököm, a kunyerálókkal is, a Margit hídon a biciklijüket csakazértsem toló bunkókkal dettó, a graffitizős kisköcsögöknek meg a valagukba tolnám fel a filctollaikat és a szándékosan másokat provokáló buzik is elmehetnek a sunyiba. Tudom, jobbantéknál a "liberális" szitokszó, mert fogalmuk sincs a jelentéséről, de közlöm, nem egyenlő az idiotizmussal.

kokavec 2010.06.27. 15:55:24

Reménykedem, hogy a bp-i szavazók lesznek annyira felvilágosultak, hogy nem hozzák a nyakunkra Tarlóst. Bár hajlok én is arra a feltételezésre, hogy most a fidesz egy majmot is jelölhetne, az is nyerne.
Egy főváros polgármesterének nyitott, kulturált, jól kommunikáló, nyelveket beszélő, más kultúrkörökben is ismerősen mozgó, nemzetközi szakmai és személyes kapcsolatokkal rendelkező, felvilágosult szakembernek kellene lennie.
Tarlósra ezekből semmi nem érvényes.
Remélem az LMP talál megfelelő jelöltet és a bp-i, nem fanatikus fidesz szavazók is elállnak a fidesz jelölttől.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 15:56:13

Tarlós akkor verhető, ha az MSZP szépen belátja, hogy most kurvára nem nekik áll a zászló és nem indítanak jelöltet az LMP-s ellen, sőt, őt támogatják. Fordítva kizárt, az LMP nem hülye.

Ordnassac 2010.06.27. 15:56:14

@Jester: az LMP annyira nincs még szervezett állapotban. Egy 20% még bizonyos körülmények között összejöhet. Kérdés persze, hogy potenciális szavazókat vesztett-e a párt a kettős áp és hasonlók megszavazásával (amik tipikus SZDSZ "no-go" volt). Schiffer emellett még jelezte is, hogy hajlandóak együttműködni a Fidesszel.

Ne felejtsük el, hogy a főpm mellett a közgyűlési többség is érdekes. (Tavasszal a Fidesz-KDNP budapesti listája kb. 46,5%-ot szerzett.)

Tita nick 2010.06.27. 15:56:37

@Lófasz Hadnagy: Amit írtál, azzal egyetértek én is, már-már konzervatív hozzáállás. Ám ne hidd, hogy a jobb oldal idióták gyülekezete. Voltam én már emeszpé majálison, na ott látni, hallani sok idiótát.

panelburzsuj 2010.06.27. 15:58:58

@panelburzsuj:

(Ja és a szocikat a kampány idejére be kell zárni az ólba. Ennél humánusabb megoldás most nincs az általuk és nekik jelentett problémákra.)

jjulie 2010.06.27. 15:59:47

@panelburzsuj:

hát igen, ez működhetne....

és mit kezdene vele aztán a rátóti csikótojás?

panelburzsuj 2010.06.27. 16:00:30

@Lófasz Hadnagy:

(Eltérő stílusban, de nagyjából ugyanazt mondjuk, nem? :)

pandacsökiboborján 2010.06.27. 16:00:32

Schwarzeneggernek mostanában jár le a mandátuma, esetleg bevállalhatná. A helyettese meg lehetne Chuck Norris. A sok idióta butapesti biztos meg is választaná.

jjulie 2010.06.27. 16:02:15

@Ordnassac:

te vagy itt az egyetlen józan szakbarbár, de szerencsére itt vagy

Roy 2010.06.27. 16:03:54

@Darth Revan: ezzel egy kicsit vitatkozom. Tarlós ellen semmi kifogásom. Harmadik kerületiként jól ismerem. Itt nagyon jól működött.
A probléma az, hogy addigra mennyire veszít a népszerűségéből a Fidesz. Volt egy-két ballépésük azóta. A válság vizionálása, amire csökkent a forint ereje. A svájci frank hitelesek bedőlése a frank erősödése miatt. Ennek kezelését csak őszre dolgozzák ki. A tisztogatási akciójuk, ott is ahol nem kellene.
Természetesen amióta KORMÁNYON VANNAK NEM LÁTSZIK, HOGY AZ ÍGÉRETEIKBŐL BÁRMI IS VALÓRA VÁLNA.
Ez könnyen befolyásolhatja az önkormányzati választásokat. Jó lenne, ha Demszky menne, mert egyre rosszabbul intéz mindent, és a koropciós ügyek sem tettek jót Budapestnek.
Majd meglátjuk. Reménykedni mindig lehet.

panelburzsuj 2010.06.27. 16:06:04

@jjulie:

Megbámulná. Egy nemzeti keresztény családos csikótojás ennél messzebb nemigen mehet ...

Ordnassac 2010.06.27. 16:06:43

@jjulie: csak igyekszem a gyakorlati részt is bevonni, mert hiába nyer Tarlós, ha szüksége lesz vagy az LMP-re vagy a Jobbikra.

Lehet, hogy ez az elem érdekesebb lesz, mint maga a főpm személye.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 16:08:08

@Tita nick:

Nem vitás. A liberalizmus számomra az "élni és élni hagyni", meg a "mindenkinek addig terjed a személyes szabadsága, amíg másokét nem sérti" elveket jelenti. A hajlékonyok mások személyes szabadságát sértik a bűzükkel meg az agresszív kunyerálásukkal, a graffitizők, utcán hugyozók, okádók dettó mások jogát a normálisan kinéző városhoz, az agresszív barmok, akik alig várják, hogy megverhessenek valakit csak azért, mert meleg, mások jogát a párválasztáshoz. Éljünk és hagyjunk másokat is élni, ilyen marha egyszerű ez.

Mellesleg megjegyezném, hogy életemben egy tüntetésen voltam, ki hitte volna, liberális tüntetésen kb. egy éve a Jókai szobornál, a csendrendelet ellen a barátnőmmel. . Tudod, meg is jegyeztem, hogy na, így tüntetnek a liberálisok, semmi üvöltözés, csürhülés, dobálózás, gyújtogatás. Dehát ugye Réz András volt a főszervező és nem Budiházi...

panelburzsuj 2010.06.27. 16:10:54

@Ordnassac:

Mindenesetre jobban prognosztizálható elem.

Hány fővárosi képviselőt szabad választani az utolsó parancs szerint?

jjulie 2010.06.27. 16:10:58

@Ordnassac:

ilyen szavazáson sem voltam még soha, és a játékszabályokat sem ismerem

a másik jéték fő szabályit nagyjából az elmúlt hónapokban itt megismertem, írhatnál egy kicsit erről, mert lehet hogy nem vagyok egyedül tudatlan itt, olvasva a kommenteket

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 16:13:50

@panelburzsuj:

Végülis hasonló az álláspontunk.

Egyébként meg komolyan mondom, hívjuk meg főpolginak Rudy Giulianit. Ha New Yorkot összekapta, Bp. sem lehet probléma neki...

bigapples 2010.06.27. 16:15:30

@latte: Nem olyan egyértelmű ez. Ha a lakók azt érzékelik, hogy tisztább, élhetűbb lesz a város, csökken a forgalom, javul a tömegközlekedés és nem ingatlanspekulációk irányítják a városfejlesztést, akkor nem biztos, hogy az ellenkultúrák esetleges korlátozása miatt elveszti 4 év múlva a főpolgármesterséget. Mit is korlátozna? Bezárat egy-két romkocsmát, büntetni fogja a graffitiseket és egy-két színház élén lecseréli a baloldali holdudvari vezetőt jobboldalira?

Egy ismerősöm története jut eszembe, aki az egyik Ny-európai nagyvárosban lakik. Mikor jobboldali polgármester állt a város élére, egyik első intézkedése volt, hogy megtiltotta, hogy az utcán, tereken "kannást bort" igyanak a fiatalok hétvégi szórakozásként. Az értelmiség elkezdett háborogni, micsoda náci hozzáállás, hogy a fiatalok nem szórakozhatnak az utcákon. Mellesleg a pubok tulajdonosai repdestek az örömtől. Aztán 4 év múlva baloldali polgármester nyert, aki visszaállította a szabad utcai italozás jogát. Azóta kínai árusok nejlonzacskóból árulják az alkoholt a fiataloknak, a rendőrségnél égnek a vonalak este 10 óra után a felháborodott lakósok panaszai miatt és tüntető nyugdíjasok lábosokkal és merőkanalakkal csörömpölve vonultak a városhaza elé tiltakozni, hogy élhetetlenné vált a belváros, mert nem lehet aludni és megnőtt a bűnözés. Elég volt 4 év "rend" és az átlagembereknek már elviselhetetlennek tűnt az újra megjelenő szubkultúra.

jjulie 2010.06.27. 16:15:31

@jjulie:

szóval mi van akkor ha nyer a tartós, nem lesz többsége a fidesznek, és nem lesz partner?

gramercy 2010.06.27. 16:16:01

bunkoparaszt tarlos vagy arrogans toni vagy lopos gabi, esetleg ingyencsabi

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 16:16:52

@jjulie:

Akkor a jobbik támogatásával lesz meg a többség.

jjulie 2010.06.27. 16:19:14

@bigapples:

a rend nagyon viszonylagos fogalom

tudod e hogy berlinben, vagy kairóban van e több halálos közlekedési baleset?

a közlekedés szabályozottsága közötti különbség közismert

panelburzsuj 2010.06.27. 16:19:29

@Lófasz Hadnagy:

Nem az ő főrendőrei mondtak valami olyasmit egy budapesti látogatáskor, hogy szívesen összedobnák a newyorki pénzt és technikát a magyar kényszerleleményességgel?

Ordnassac 2010.06.27. 16:20:13

@panelburzsuj: 34 vagy 35. Attól függően, hogy a KSH év eleji adatai szerint mekkora Budapest lakosságszáma. A 2009. január 1-jei adatok szerint Budapest lakossága 1 712 210 fő. Az új szabályozás szerint 50e fő/képviselő, azaz 34. Amennyiben felkúszik az idei évre a lakosságszám 1 750 000 fő fölé, akkor 35 lesz. (+1 fő a főpm, aki hivatalánál fogva tagja a közgyűlésnek.)

ssi 2010.06.27. 16:20:43

@R\'hard:
- felkészülten meg kell nézni külföldi fővárosokat is és nyitott szemmel kell járni
- pl. főleg bérlik a lakásokat, vagy saját tulajdon (és ez hány év munkájából)
- máshol is vannak durva hiányosságok és nálunk is vannak fejlődések

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 16:22:14

@panelburzsuj:

Kiváló kérdés, halovány fogalmam sincs. De bárki mondta, meg ha UL is, jól hangzik.

Ordnassac 2010.06.27. 16:23:28

@jjulie: a fővárosi önkóválasztás kifejezetten egyszerű. Választópolgár két szavazólapot kap: egyiken a főpolgármesterre szavaz, a másikon pártlistára szavazhat. A bejutási küszöb itt is a összszavazatok 5%-a. A közgyűlési mandátumokat a megszervezett szavazatok arányában osztják szét (csak az 5% feletti listáknál) egy matematikai módszer alapján.

Apró megjegyzés: önkormányzati választáson pártokon kívül társadalmi szervezetek (értsd: elsősorban egyesületek) is indulhatnak.

sanyix 2010.06.27. 16:23:42

@Lófasz Hadnagy: nem is értetetek vele semmit :DDD

nyünyüge 2010.06.27. 16:25:01

@Roy: Azért egy kerület irányítása és a főpolgármesterség két különböző műfaj és lépték. A fővárosban nem konkrétice kell irányítani hanem elvileg. Távlatilag. A konkrét irányításra pedig meg kell találni a profikat.
Mondjuk Tarlós főpolgármesternek nem akkora gáz, mint Schmitt KE-nek, de azért nála nagyobb formátumú, nyitottabb látásmódú emberre volna szükség. Nem egy ilyen kockafejű, a kormánypárti elvárásoktól, ideológiától "mérhetetlenül független" gondolkodású mérnökemberre.

(elnézést a jelen lévő mérnök uraktól, hölgyektől /JATE,TTK/:-)

Ordnassac 2010.06.27. 16:25:58

@Ordnassac: annyi kiegészítés még, hogy a fővárosi választópolgár kap még szavazólapot (kerületi egyéni képviselő és kerületi polgármester), de azok nem a fővárosi vezetéshez kapcsolódnak, hanem mint látható, a kerületihez.

bigapples 2010.06.27. 16:26:19

@Ordnassac: Ok lehet, hogy nem Tarlós az elképzelhető legjobb jelölt jobboldalon, de ő lett az elmúlt 5 évben "felépítve"
a főpolgármesterségre és alkalmas a feladatra (szerintem).

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 16:26:27

@sanyix:

Dehogynem, puhítottak rajta rendesen.

Ordnassac 2010.06.27. 16:27:34

@Roy: Demszky mindenképpen megy: nem indul már az idén. Többször megerősítette. Belefáradt ő is.

panelburzsuj 2010.06.27. 16:33:20

@manyike:

(Igazából Varsó, Minszk, Kijev, Bukarest, Belgrád a Budapesttel durván egy súlycsoportba eső kör. Második körben Krakkó, Odessza, Zágráb, Pozsony.

Nyugatra lehet és kell is lesni jó technikákért, de a múltat nem olyan könnyű lerázni.)

ssi 2010.06.27. 16:33:55

O.V. hiszi, hogy az Ö.V. -on is sok szavazatot kapnak és a választási rendszer még szépíti is ezt az eredményt. A következő akcióterv és az első (29 pont) jó kommunikálása megalapozza hozzá a bizalmi légkört

Tarlós személye fricska Budapestnek - lehetne más is, aki jobb is lenne, s nagyobb arányban is nyerhetne. O.V. vidékpárti

mikor nem nyerne Tarlós:
1. kormányintézkedések hatására jelentősen csökkenne a pártszimpátiájuk (pl. elbocsájtottak, az indok nélkül elbocsájthatóak, eü, oktatás, alsóbb réteg?) - de ezt tudja a kormány is, elébe fog menni
2. és az LMP széles körben elfogadható főpolgármestert jelöl
+ még segítheti ezt: MSZP békén hagyja a szövetkezni nem akaró LMP-t, s a Jobbik vagy az LMP mögé áll, vagy nagyon jelentéktelen személyt jelöl

Ordnassac 2010.06.27. 16:35:52

@bigapples: amíg nem engedik ideologizálni Tarlóst, addig sok gondja (külön-külön MSZP-s és LMP-s jelölt esetén) nem valószínű, hogy lesz.

Amúgy kíváncsi lennék Tarlós álláspontjára a csendrendeletekkel kapcsolatban. Szerintem nem túl jó ötletek. Egy-egy nagyvárosnak az esti/éjszakai élete idegenforgalmilag (ezzel együtt munkahely-szempontból) igen fontos. Esetleg a lakók (részben jogos) problémáit lehetne pl. szigetelési támogatásokkal orvosolni.

Tita nick 2010.06.27. 16:36:03

@Lófasz Hadnagy:

Az élni és élni hagyni szentségét Tarlós sem csorbítaná. Budaházit meg oly szépen összemosza az MSZP a Fidesszel, hogy öröm volt nézni.

Annak viszont kifejezetten örülök, hogy vagy én vagyok az általad definiált liberális eszmék követője, vagy esetleg te vagy az én felfogásom szerint konzervatív, esetleg mindkettő. :-)

Ordnassac 2010.06.27. 16:38:40

@manyike: érvelésed egy helyen azért sántít. A Jobbik-szavazók kevéssé hiszem, hogy egy LMP-s jelöltre szavazzanak. Egy erős Jobbik-jelölt pont, hogy (kisebb) problémás lehet Tarlós számára, mert elszívhat néhány szavazót.

jjulie 2010.06.27. 16:42:40

@Tita nick:

mivel a fidesz nem jelzi elég hangosan és elégszer, hogy a hülye is tudja mi a helyzet

panelburzsuj 2010.06.27. 16:43:40

@nyünyüge:

Röhögni fogsz, de úgy tűnik, hogy akiről itt lehet már sejteni a képzettsége irányát, azok közül a mérnökfélék tűnnek rugalmasabbnak, és a bölcsészhajlamúak bigottabbnak.

(Tarlósról a múltkorában már előbányásztam, hogy a Magyar Rendészettudományi Társaság alapító tagja, amihez mondjuk az affinitás már eddig is kiütközött rajta, csak még az nem világos, hogy miféle rendészeti tudományokat is tanulmányozott vagy gyakorolt aktívan.)

ssi 2010.06.27. 16:45:16

@Ordnassac: útmutatásaid alapján átgondoltam :-))))
- Tarlós akkor kaphat kevesebb szavazatot, ha a Jobbik és/vagy LMP jó jelöltet állít
- Tarlós akkor veszíthet, ha ellenzéki jelölt nyerne - erre mikor is van esély? - pl. egy megfelelő LMP-s jelölt + kormányból kiábrándult szavazók. Jobbik tudna olyan személyt jelölni, akire baloldaliak is szavaznának?

Ordnassac 2010.06.27. 16:47:07

@manyike: a Jobbik ahhoz túl gyenge Budapesten. (Tavasszal 10%-ot ért el.)

Ordnassac 2010.06.27. 16:47:50

@panelburzsuj: akkor Tarlósnak rugalmasabbnak kellene lennie mint mélyépítő üzemmérnök. ;-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 16:47:55

@panelburzsuj:
Zupásőrmester volt ?
Nem dicsekszik a rendészeti múltjával, úgyhogy bármi lehet, amit manapság nem dicsérnek.

panelburzsuj 2010.06.27. 16:48:35

@Ordnassac:

Szóval simán csak át kell váltani a pártszimpátiák megoszlását szavazatmegoszlásra?

panelburzsuj 2010.06.27. 16:50:10

@Ordnassac:

Mér, ő is itt kommentel ?!?

Ordnassac 2010.06.27. 16:50:54

@panelburzsuj: mármint mandátummegoszlásra. :-)

Ordnassac 2010.06.27. 16:51:38

@panelburzsuj: ja, hogy ez általánosságban nem igaz? ;-)

sertésmájkrém 2010.06.27. 16:52:40

Hát nézzétek meg hogy néz ki a főváros... Ez semmi másnak nem köszönhető, csak a liberálszoci-szavazó lakosságának.
Gyönyörű egy helyet varázsoltak belőle 20 év alatt és még jó időre pályára állították.

Tita nick 2010.06.27. 16:53:50

A partjelző meg egy barom, mert nem adta meg azangoloknak a gólt. De legalább visszakapták a németek az 196-ban az angoloknak megítét gólvonalra pattant gólját. A partlelző mindenesetre ne legyen polgármester.

panelburzsuj 2010.06.27. 16:55:00

@simonmondja.:

(Magamban még az önkéntes rendőri karaszalaggal tudtam leginkább elképzelni, amint a budai ifipark bejáratánál vizslatja a hajhosszot meg a szimszatyorba dugott almaborokat .... )

jjulie 2010.06.27. 16:55:31

@Ordnassac:

ismered az akkori üzemmérnők képzést?

na jó most jó, most leírom mégegyszer

bölcsészekkel voltam együtt előfelvételis katona, és évekig tartottuk a kapcsolatot, namost a moór arthur volt a nehéz pont nálunk, és a klasszikus legenda szerint, létezett a professzor úr, professzor úr, átmegyek üzemre könyörgés, amihez hasonlót élőben is előadott az egyik évfolyamtársunk

meséltük a bölcsészeknek, akik jót nevettek, és azt mondták, hogy náluk is van ilyen, csak az úgy hangzik, hogy professzor úr, professzor úr, átmegyek jogra......

panelburzsuj 2010.06.27. 16:56:50

@Ordnassac:

Jogos, az a második konzerziós lépés.

innovation 2010.06.27. 16:57:24

Én leginkább egy olyan civil jelöltet támogatnék, akit az Urbanista, a KÉK, a Védegylet, a Levegő Munkacsoport vagy hasonlók támogatnak. Aki nem áll egyik párthoz sem közel, vagyis minden párttól ugyanolyan távol áll.

DE! Az elől sem zárkóznék el, ha a Fidesz találna egy olyan embert, akire tényleg nyugodtan adnám le a szavazatomat. Ezt Tarlós Istvánban nem érzem, stő! Csak a fideszes mantrát ismételi. Egyszer már írtam, hogy egy Michael Häupl típusú polgármestert látnék szívesen a Városházán.

Ezzel együtt be kell látni, hogy a budapestiek fejében valami furcsa és megmagyrázhatatlan oknál fogva nem így működnek a dolgok. Nem tudom, hány városban tudott volna Demszky Gábor ennyi ideig regnálni. Vagy a budapestieknek a krumpliosztás, az ingyen BKV, a lepukkant házak, a csendrendeletek, az idegenforgalom hiánya, a dugó, stb... jelenti a működőképes várost?

panelburzsuj 2010.06.27. 16:57:53

@Ordnassac:

(Nyünyüge az itteni közönséghez címezte a mondandóját.)

Pedró27 2010.06.27. 16:58:55

@R\'hard: "Valaki meg tudna nekem magyarazni, hogy hogy a fenebe lehetett Demszkij 20 even keresztul polgarmester, mikozben mindenki a fejet kovetelte, nem fejlodott Bp, rengeteg korrupcios ugy volt stb. Nekem sose fert a fejembe. (Ja, videki jehu vagyok, ha nem lenne egyertelmu.)"

Ha baloldali közhangulat volt (1994, 2002) akkor azért.

Ha jobboldali volt a közhangulat (1990, 0998), akkor a parlamenti választásokon jobboldali kormány alakult, a sajtó nekiesett, őszre revánshangulat alakult ki, tehát azért.

2006-ban majdnem a Tarlós nyert, de az őszödi beszéd hatását Budapesten ellensúlyozta a tüntetéseken szétvert belváros látványának hatása (ügyes!).

Ma azért más a helyzet, mert
A, A sajtó már nem baloldali többségű
B, Az inga most nagyon jobbra lendült.

Mindazonáltal, én úgy gondolom, hogy Tarlós őszi sikerét nem a politikai kombinációk és Tarlós (és ellenfele) képességei, hanem az Orbán-kormány első lépéseinek budapesti fogadtatása fogja eldönteni. És a fogadtatáshoz most már nem a baloldali sajtó adja az alaphangot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 16:59:18

@panelburzsuj: De mivel mélyépítő és rendész egyszerre, ezért inkább légópinceparancsnok lehetett az átkosban.

buddha 2010.06.27. 17:00:04

ez a Tarlós egy őskori lelet,mindenkit csak őt ne,jah meg a mazsihisz tagjait se

dzsugasvili 2010.06.27. 17:00:11

A parlamenti választáson talán 56% lehetett a jobboldali szavazatok aránya. Asszem 10.8% volt jobbikos. Ha most a Jobbik állít egy jó jelöltet, és esetleg elér 15%-ot a főpolgármester-választáson, akkor bizony Tarlós esélyei jelentősen csökkennének, ha pedig egy komoly LMP-s ember mögé beállnak a szocik, akkor könnyen veszíthet is. Vegyük hozzá, hogy a csúcs eredményét ellenzéki jelöltkén érte el egy erősen kormányellenes hangulatban 2006-ban, ami sokat dobott Tarlóson. Most viszont kormánypárti jelölt lesz. Egy olyan kormányé, aki jelenleg még sikerrel alkalmazza a szájkarate eszközét az életszínvonal javításának elmaradása magyarázatára, de nem biztos, hogy ez kitart októberig. Már néhány % visszaesés is döntő lehet.

Úgyhogy összességében szerintem olyan 65% esélye van, hogy Tarlós győzzön. Annak viszont sokkal több az esélye, hogy a fővárosi közgyűlésben ne legyen Fidesz többség. Ha a parlamenti választáson is csak 46%-ot kaptak, akkor a sokkal jobban személyekhez kötött önkormányzati választáson már lehet, hogy csak 40% környékén lesznek, és akkor igen nehéz helyzetbe kerülnek. A Jobbikot a saját hülyeségük miatt jobban utálják a szociknál, ha meg az LMP-vel keresik a kapcsolatot, felmerül majd, hogy miért is "SZDSZ-pótlékozták" a parlamenti választási kampány során olyan durván. Egy ellenzéki többségű közgyűlés még akkor is nagyon gáz volna, ha éppen Tarlós lenne a főpolgármester.

Ordnassac 2010.06.27. 17:00:22

@jjulie: azóta fordult a kocka. A bölcsészeknek eszük ágába sincs átmenni. Büfé-ruhatár után a magolás magasiskolájába átmenni nagy kultúrsokk. :-P

ssi 2010.06.27. 17:00:37

@panelburzsuj: fővárosi kategóriáid okés :-)

de egyszerűen utálom, ha valaki kategorikusan kijelenti: itthon minden rossz, nincs semmi fejlődés, mint @R\'hard: - zavarja a magyarságomat is

hobbim a "hosszú hétvége egy külföldi fővárosban" (évi 1 nyaralás). több, mint 20 külföldi fővárosban voltam már. a városarculatok lenyűgöznek, feltöltenek, oda vagyok ezekért az utakért (akár tetszik, akár nem az én ízlésem). az alapos informálódáshoz, a reális összkép kialakításához sajnos piszok kevés, de egyszerű turistaként nézek és látom (nem kárörömmel!), hogy ott is vannak furcsa építkezések, dugók, szemetelés, grafiti, udvariatlanság, szervezetlenség stb.

Aszi 2010.06.27. 17:00:45

Most megtudtuk Török Gábortól, hogy Tarlós vagy nyerni fog, vagy nem fog nyerni. Nagyon hasznos dolog ám ez a politológiai elemzés!

is 2010.06.27. 17:03:06

"Az LMP nem fog egyuttmukodni az MSZP-vel"

Az LMP szándéka biztos érdekes, eredményét tekintve a FIDESZ szekerét tolja. Kíváncsi lennék egy LMP szavazó lélektanára, hogy ha a pártja viselkedésének eredménye mindenben, mindenkor,hogy a FIDESZ könnyedén viszi keresztül az akaratát, akkor ezt hogyan tudja apártja sikerének beállítani, és ha a saját jelöltjét valaki támogatja,azt meg hogyan gondolja negatívnak. nehéz dolog lehet ez a duplagondol, nekem nem is megy. lehet nem vagyok elég magyar, meg más gondolkodású?

jjulie 2010.06.27. 17:03:29

@innovation:

mit gondolsz, miért jött 100 éve egy cselédlány a falujából pestre, vagy egy tót vagy román szegénylegény?

elárulom: itt volt remény otthon a falujában az sem

Tita nick 2010.06.27. 17:04:17

@sertésmájkrém: De nekik nem az a lkényeg, hogy hogy néz ki, hanem, hogy ne jobbos legyen a polgármester.

Ordnassac 2010.06.27. 17:04:35

@Pedró27: 1998-ban nem volt túl okos megoldás azért Latorcai Jánost indítani, valljuk be.

Bundili 2010.06.27. 17:05:29

Szerintem Tarlós egy jó választás lesz, tapasztalt, nem korrupt és ha akkoriban nem indítják a Katonát, akkor simán veri a Demszkyt. Most már tényleg rend kellene ebben a velejéig romlott, koszos, csaknem élhetetlen fővárosban. Demszky távozását már mindenki alig várja, nála antipatikusabb, pofátlanabb, cinikusabb ember nincs a világot. Ahogy ezt a várost tönkretette, az példátlan.
Ami Tarlós-Rogán párhuzamot illeti, Rogán tényleg bevált a kerületében, lehet, hogy a legközelebbi főpolgármester ő lesz, de pillanatnyilag még egy higgadtabb, hozzáértőbb, határozottabb emberre van szükség.

panelburzsuj 2010.06.27. 17:05:43

@sertésmájkrém:

(1980-ban a Ráday utcából a Láng Gépgyárba zötykölődve valóban sokkal bájosabbnak tűnt a villanyosról. Nem volt például es sok k. autós, akik miatt évről évre egyre magasabban tetőzött az az budai oldalnézetből barna csík télen, amit alant beszíva szmognak köhögünk. Úgyhogy 92-ben meg is pattantam a pici gyerekeimmel ... )

Tita nick 2010.06.27. 17:06:14

@buddha: De van humora és írt a Rolling Stonesról egy könyvet Rossz ember nem lehet.

innovation 2010.06.27. 17:06:48

@jjulie: S ma hol van itt remény? Mindenhol hajléktalanok vannak, cigányok, pusztulás és törés-zúzás. 20 év alatt ide jutott Bp.

Jah és még vmi: érdemben is hozzá tudsz szólni a kommentemhez?

Ordnassac 2010.06.27. 17:06:54

@panelburzsuj: tudom, tudom, csak gondoltam túltekintek a tányér széléről. ;-)

is 2010.06.27. 17:07:01

@buddha: "ez a Tarlós egy őskori lelet,mindenkit csak őt ne,..."

nem kevés FIDESZesnek kell átgondolni: tök jó dolog a FIDESZre szavazni, csak Schmitt, Szalai Annamária, Pintér, Matolcsy, Tarlós, Pozsgay... fordítva sokkal egyszerűbb lenne: ahol ezek a nevek, oda nem teszem az ikszet. na de nem mindenki olyan egyszerű lélek, mint én.

buddha 2010.06.27. 17:07:21

@Bundili: csak egy hülye kérdés:miben hozzáértőbb:Tarlós olyan hülye,mint egy vödör esőkabát...
a nagy hangzatos szavak mögött nincs semmi logika
-honnan tudod,hogy nem korrupt?dolgoztál vele vagy éppen,hogy nem???

innovation 2010.06.27. 17:08:18

@Bundili: S meg tudnád mondani, hogy éppen ezért miért Tarlós Istvánt találod a legjobb jelöltnek? Inkább Rogán Antal, mint Tarlós Úr.

buddha 2010.06.27. 17:09:08

@Tita nick: én pedig sokat dolgozom,fizetem az adómat és Milan drukerr vagyok,jah és 40 cm...félbehajtva..

Tita nick 2010.06.27. 17:10:19

@buddha: Ergo rossz ember nem lehetsz, csak kicsi :-)))

Ordnassac 2010.06.27. 17:11:01

@Pedró27: sőt, ha 1994-ben a jobboldal nem osztódik meg Latorcai és a kisgazda Szabó János között (akiből OV később honvédelmi minisztert faragott), akkor igen szoros küzdelem lehetett volna (a szocik akkor még indítottak jelöltet Baráth Etele személyében).

ssi 2010.06.27. 17:14:29

Úgy alakul a közhangulat a kormány akcióterv-2. után, hogy

Ö.V. 1. forduló:
- Jobbik jól jelöl és kicsit jobban szerepel, mint a P.V.-on, s lesz 15%-a
- LMP nagyon jól jelöl, szocik némán mögé állnak - s lesz min. 36%
- Tarlós ekkor kap max. 49%, de ez is jobb, mint a P.V.-on a bp-i 46%
2. fordulón mi lenne?

Gandalf Garaboncias 2010.06.27. 17:14:43

Hogy látjátok, az MDF indulni fog-e, s ha igen, önállóan?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 17:16:02

@innovation: Így jár, aki csak fidesztüntetésre jön vasárnaponként.

innovation 2010.06.27. 17:16:17

@Pisti, az aragorn: Remélem, bár az emberek szemében már eljátszották a bizalmat. Így nehéz lesz. Viszont egy jó jelölt személyében és egy jó kampánnyal lehet...

nyünyüge 2010.06.27. 17:16:35

@panelburzsuj: ha nagyon kell szidhatom a lilagőzös bölcsészeket is, mondom JATE-TTK :-).

Komolyra fordítva, szerintem Tarlós mérete szerintem jóindulattal L, a főpolgármesteri kabát meg XXXL-es. Ehhez invenciózusabb ember kell.
Persze Demszkynek is nagy volt már rég ez a kabát, csak másképpen.

@innovation: Demszky élte túl önmagát, mert a pártok nem tudtak (akartak?) jobbat. Demszky meg elkövette azt a mindennapos vezetői hibát, hogy nem nevelte ki az utódját.

Bundili 2010.06.27. 17:16:39

@buddha: erre nincs válaszom, hogy olyan hülye, mint egy.....ilyen módon nem tudok és nem is akarok vitatkozni. Azt tudom, hogy nem voltak olyan ügyei, mint a jelenlegi vezetésnek, ezért gondolom, hogy nem korrupt pedig már évek óta a polgármesterként, és a fővárosban dolgozik. Ha tudsz nála jobbat, lehet jelölni, de a felhozatal, akik elhangzottak, nem jobbak, sőt....

buddha 2010.06.27. 17:16:53

az én jelöltjeim:
-Süsü
-Geronazzo Mária
-Fekete Pákó
-Torrente
-X men
-Szamár

innovation 2010.06.27. 17:17:17

@simonmondja.: Biztos jobban tudod, de - ha ez érdekel - egyen sem voltam még. S ha így haladnak, nem is igazán leszek. Tőled sem kapok értelmes reakciót a kommentemre?

jjulie 2010.06.27. 17:18:28

@innovation:

menj el a kocsmába, már biztos hiányzol

innovation 2010.06.27. 17:19:09

@buddha: Hülyeségeket könnyű mondani, ráadásul nem is itt van a helye! :/

panelburzsuj 2010.06.27. 17:19:31

@manyike:

Botrány.

A szabályok szerint ugyanis nincs második forduló.

innovation 2010.06.27. 17:20:15

@jjulie: Jó látni, hogy ilyen remek emberek is élnek köztünk. Jó velük eszmét cserélni és jó velük beszélgetni. Gratulálok. Szegénységi bizonyítvány. :S

Ordnassac 2010.06.27. 17:20:38

@manyike: az önkóválasztás egyfordulós.

@Pisti, az aragorn: hááát, jó kérdés, a fővárosi fő-MDF-esek rég otthagyták a pártot (Csapody, Hock, Katona, Pettkó), egyedül Vaskor László ül még ott, de ő nem túl ismert. Szóval, ha tudnak indulni, akkor sem hiszem, hogy 2%-nál többet tudnak szerezni. A mostani MDF-vezetés gyakorlatilag dobta Bokrost.

Kérdés, hogy Seres Máriáék tudnak-e valamit kezdeni Pesten.

jjulie 2010.06.27. 17:20:56

@innovation:

egy eszkimónak minek magyarázni a szaharai homokvihar keletkezéséről?

szert sem ért belőle, elképzelni sem tudja, és haszna sem válik belőle

buddha 2010.06.27. 17:21:15

@innovation: akkor te tényleg Tarlóst akarod.na látod,őt kihagytam ebből a listából
bele illik,mert egy vicc

panelburzsuj 2010.06.27. 17:21:21

@panelburzsuj:

(Egészen pontosan: csak egyéni választókerületben, szavazategyenlőség esetén lehet még egy menet.)

innovation 2010.06.27. 17:21:57

@jjulie: Igen, ezt látom Nálad. Csak akkor azt nem értem, mi a nyavalyának jársz Te erre a blogra írgatni. Annyi más hely van erre. :/

na__most__akkor 2010.06.27. 17:22:07

Tarlós higgadt? Tarlós hozzáértő?

Itt mindenki hülye?

------------------------------
Amit meg sose értettem, mi az, hogy független? Olyan ember ma nincs. Elméletileg persze lehetne, de akkor annak a különleges csodalénynek a függetlenek között kellene ülnie. Vagy nem képviselőnek lenni.
Dehát itt már minden lehet. Elvégre a köztársasági elnök is pártfüggetlen. Nem?

innovation 2010.06.27. 17:22:41

@buddha: :) Ha olvastad vna az én kommentemet, akkor láthattad vna, hogy éppen őt nem. Mert ahogyan írtad: egy vicc!

Pedró27 2010.06.27. 17:23:06

@Ordnassac: "1998-ban nem volt túl okos megoldás azért Latorcai Jánost indítani, valljuk be."

Ez igaz. Én mégis megpróbáltam valami általános törvényszerűséget felállítani, mert a kérdés amúgy jogos volt. De ebben konkréten igazad van.

innovation 2010.06.27. 17:24:13

@na__most__akkor: Jelen esetben arra gondoltunk, hogy nem tagja egyik párt sem, s úgy, ahogyan anno Sólyom Lászlót, civilek, ergo függetlenek jelölték. Kívülről, csendben, közvetette - hívja mindenki, ahogyan akarja -, támogathatja.

ssi 2010.06.27. 17:25:00

@Bundili:
korábban sokat eszmecseréztünk a főpolgármesterről

ismereteink nekünk is hiányosak, látszatra, elvárásokra hagyatkoztunk

Tarlósról sokan úgy vélekedtek, hogy
- egyszerűen elment felette az idő
- neki nem reprezentálnia kell, mint a KE-nek
- fiatalosabb, energikusabb, merészebb vezető talán jobb lenne
- nem vitattuk a tapasztalatát, meg a balhémentességét se
- Budapestre gondoltunk elsősorban

panelburzsuj 2010.06.27. 17:25:24

@innovation:

A hajléktalanokban, cigányokban van a remény. Hogy két fallattal többet szereznek, mint odahaza a faluvégen.

Jjulie se azzal példálózott, hogy elindul a postamester fia a nagyvárosba papnak tanulni ...

jjulie 2010.06.27. 17:25:39

@innovation:

az eszmédet cseréld el ott, ahol kell valakinek

itt megpróbáltad

buddha 2010.06.27. 17:25:40

olyan ember kell akit szeret mindenki,és elfogadnak:Paul Karlbrenner

innovation 2010.06.27. 17:26:18

@manyike: Bravo! Bravo! Bravo! Szépen összefoglaltad! Respect! :)

innovation 2010.06.27. 17:28:19

@panelburzsuj: Ennek nagyon örülök. De ide, nekünk nem kell! Van így is elég gondunk, bajunk!

@jjulie: Ha nem tetszik a véleményem, ne szólj hozzá. Személyeskedni meg menj ki egy foci meccsre! Ott levezetheted a feszültséged!

Pedró27 2010.06.27. 17:30:17

@Ordnassac: "sőt, ha 1994-ben a jobboldal nem osztódik meg Latorcai és a kisgazda Szabó János között (akiből OV később honvédelmi minisztert faragott), akkor igen szoros küzdelem lehetett volna (a szocik akkor még indítottak jelöltet Baráth Etele személyében)."

Ekkor viszont szerintem logikus volt a Fidesz döntése. Azért támogatták a KDNP jelöltjét, hogy jó pontokat szerezzenek a jobboldali szavazótábor szemében, aki akkor még gyanakvóan nézett rájuk (liberális kispárt). A Fidesz akkor sok olyan "rossz" lépést tett, aminek gyümölcse 1998-ban ért be a parlamenti választások második fordulójára.

Kicsit kitérő, de Torgyán akkor nem azért léptette vissza a jelöltjeit a Fidesz javára, mert ő olyan rendes, hanem mert a szavazói úgyis a Fidesz jelöltjét támogatták volna a második fordulóban, és ez túl nyilvánvaló lett volna, ha a kisgazda jelöltek állva maradtak volna. Amikor ugyanis a Fidesz léptette vissza a saját jelöltjeit kezdő lépésként, ezzel természetesen nem Torgyánnak tett gesztust, hanem a szavazóinak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 17:30:39

@innovation: Én se kapok reakciót, nyugodj meg, pedig én legalább öt jelöltet javasoltam főpolgármesternek.

Egyébként meg nem tudom, ki miért szavaz.
Én utáltam az összes jobbos jelöltet akit eddig kiállítottak.
Valami Erzsébet, meg Schmitt meg Tarlós, ilyenek.
De például Debrecen, ugye az is húsz éve ugyanazt választja.
Ebben a húsz évben annyit fejlődött, hogy lehagyta Budapestet?
Ugye nem.
Debrecenieket látok ideköltözni, de innen oda nem nagy az elvándorlás.
Hát azért akkora durranás nem lehet Kósa, mert a többi városokat se körözte le.
Most kérdezgessem, hogy miért?

Ordnassac 2010.06.27. 17:31:39

@innovation: @jjulie: élvezet nézni, amikor a hőzöngő és a provokátor egymásnak esik. :-P :-D

ssi 2010.06.27. 17:32:20

@Ordnassac:" az önkóválasztás egyfordulós" - valami rémlett, kszi :-)

akkor Tarlós csak akkor veszíthetne, ha más megszerzi vele szemben az abszolút többséget, pl.?
- Jobbik-jelölt kb. 10-15%
- LMP- jelölt (mögötte néma szoci + kiábrándult fideszes) 43-45%
- Tarlós 42-44%

Bundili 2010.06.27. 17:34:07

@manyike: végre valaki, akivel érdemes vitatkozni és nem rögtön mocskolódik!
Az első 3 érvvel akár egyet is érthetnék, azonban Budapest az nem Komárom, vagy Nagykanizsa, hanem a főváros, ahol ő szerzett a legnagyobb tapasztalatot. Most nem tudott egy ideje szóhoz jutni, meglátjuk mit villant a kampányban, mennyire lesz energikus és merész és azt végre fogja-e tudni vinni, ha ő lesz a nyerő.

innovation 2010.06.27. 17:34:11

@simonmondja.: OK, akkor ne legyen reakció, de azt nem szeretem, ha csupa idióta szól hozzá olyan dolgokhoz, mihez nem kellene. Fröcsögni lehet mindenhol. Legalább TGE oldalán ne! Ide nem azért járnak az emberek. Vagyis én nem...

Teljesen jogos a kérdés. Mivel nem Debrecenben élek, ezért arról nem sok mindent tudok elmondani. Amit én látok, az a koszos, elhasznált pályaudvar. Na az nem tetszik. Debreceniek pedig a munkalehetőség hiánya miatt jönnek el szerintem. De kérdésed abszolúte jogos. Talán egy debreceni el tudja mondani, ha van köztünk vki, aki odavalósi...

innovation 2010.06.27. 17:35:12

@Ordnassac: Nem tudom, onnan hogyan néz ki, de részemről egyiknek sem tartom magam... :) Az emberi primitívséget viszont nem bírom!

ssi 2010.06.27. 17:38:04

@Bundili:
felmerül a NAGY kérdés:
- milyen legyen a vezető és milyenek a tanácsadói, ill. a szakmai vezetői (pl. a főépítész)??

szertem a vezető legyen a legdinamikusabb

Ordnassac 2010.06.27. 17:39:28

@simonmondja.: meglepődsz azon, hogy nem sokan reagálnak rád, amikor viszonylag kevés olyan hozzászólásod van, amiből nem süt a permanens frusztráció...

Azonban jogos a pont, hogy nem reagáltak rá, szóval a jelöltlistád:

- Róna Péter nem vállalja
- Kupa Mihály visszavonult, nem is vállalná (nem is pesti)
- Schiffer nem tör önkormányzati szerepre, az MSZP meg vissza nem lépne a javára
- Gundel Takács kb. a Vágó-féle komolytalan ötlet
- Oszkó érdekes jelölt, csak kérdés, hogy vállalná-e egyáltalán, főleg, hogy milyen hatással lenne az LMP-re

jjulie 2010.06.27. 17:39:52

@simonmondja.:

igazságtalan vagy

kósa csak 98 óta polgármester, és parlamenti képviselő sem tudott lenni egyéniben sem 90-ben, sem 94-ben

szóval ezért nem körözte még le budapestet debrecen, és ezért nem vándorolnak a tömegek pestről debrecenbe

de majd nyolc év múlva.....

panelburzsuj 2010.06.27. 17:40:32

@innovation:

Bízvást elhiheted, hogy nekik még náladnál is több bajuk-gondjuk van.

Budapest egyébként abban egyedi, hogy ezek a "zavaró elemek" nem csomóba gyűjtve tanyáznak valami városszéli kosztelepen, hanem szépen, egyenletesen elhintődve felbukkannnak az a egész város minden mozgalmasabb pontján, beleértve a Belvárost, Várat és egyéb "idegenforgalmilag frekventált" helyeket is.

ssi 2010.06.27. 17:40:53

@innovation:

a felmerül egy másik NAGY kérdés: kitől, mitől nem lesz törés-zúzás, firkálás, szemetelés stb.?

a városvezetés javít, pótol, vagy megelőz, büntet is?

panelburzsuj 2010.06.27. 17:42:28

@manyike:

Nem abszolút többséget, hanem relatívat. Egész egyszerűen: aki első nekifutásra a legtöbb szavazatot kapja, az lesz a főpolgi.

Ordnassac 2010.06.27. 17:43:26

@innovation: jjulie már régóta itt van és tudom, hogy ő a játékból provokátor és valahogy mindig meg is találja a megfelelő embereket, akik ugranak a megjegyzéseire.

Ami meg a cigányozásodat, meg hajléktalanozásodat illeti: egész életemben nagyvárosokban éltem (Düsseldorf és Budapest, előbbiben sok törökkel, iránival, portugállal, spanyollal, lengyellel stb. volt dolgom) és tudom, hogy az ilyen duma ostoba és üres hőzöngés. Soha nem megoldás, csak a probléma áthelyezése máshova. Eredménye nulla.

ssi 2010.06.27. 17:43:33

@Ordnassac: Oszkó - lehet még a jövő embere, több területen is

Ordnassac 2010.06.27. 17:45:16

@manyike: lásd panelburzsuj 17:42:28-as válaszát.

nyünyüge 2010.06.27. 17:46:08

@manyike: A fontosabb szerepek már rég le vannak osztva itt is, nem Tarlós fogja kiválasztani őket. A főépítészre pl. nagy összegben fogadnék (=Cselovszki, aki most a Belvárosban főépítész).

innovation 2010.06.27. 17:46:28

@manyike: Leginkább változtatás. A szemét szemetet szül, a törés-zúzás pedig törés-zúzást. Pozícionálni kellene, mivel mit szeretnénk kezdeni:
kell a forgalom a Kossuth Lajos - Rákóczi útra?
Kell villamos a Váci útra?
Kell 23 kerület?
Kell-e valamit kezdeni a Dunával?
Kell kötelezni a társasházakat az x évenkénti felújításra?
Kell jogkör a rendőrnek, hogy végezze a dolgát: hajléktalanok elküldése közösségi szállókra, firkálók rombolók büntetése akár kamerák segítségével...
Most még sorolhatnám, amivel szerintem lehet segíteni ezeken a problémákon. Ahogyan írtam, csak akkor jutott eszembe, hogy anno volt Rogán Antalnak egy terve a hajléktalankérdéssel kapcsolatban, de sokat megtorpedózták. Ezeknek azt üzenném, fogaja be őket vagy feküdjön mellé akár a Kálvin téren, akár a Blahán!

Lehet kicsit csapongtam, de érted mit szerettem volna leírni, ugye?

jjulie 2010.06.27. 17:47:44

@Ordnassac:

te született gyógypedagógus vagy és volt gyerekszobád

én meg cinikus, ha találkozom az orbánfideszundorom újabb és újabb bizonyítékával

ssi 2010.06.27. 17:47:51

@panelburzsuj: jogos :-) relatív többség

jó most felfrissíteni, pontosítani, mely infókon 4 éve nagyvonalúan átsiklottam

kapkodok, dolgom van, mennem kell, éjjel elolvaslak Benneteket

innovation 2010.06.27. 17:49:32

@Ordnassac: Nem ugrottam, csak kérdeztem. Mindegy is! A lényeg: erre a problémára pedig megodlást kell taláni. Nem hiszem, hogy üres hőzöngés, de azért az brutál, hogy ha leszállsz a Blahán akár a villamosról, akár a hetes buszról, s átsétálsz a Népszínház utcába, ég és föld a különbség.

Azért arra kellene megoldás, hogy akárhova mész a városba mindenhol hajléktalanok vannak. Kéregetnek és ne tudj elmenni sehova, hogy valaki ne akarjon rád sózni vmit vagy kunyerálni vmit. Szóval nem hiszem hogy hőzöngés. Ostobaságnak meg végképp nem mondanám!

jjulie 2010.06.27. 17:49:53

@innovation:

meggyőztél: jelöltesd magad főpolgármesternek, és rád szavazok

panelburzsuj 2010.06.27. 17:50:04

@jjulie:

Kaposvárra se özönlenek, pedig Szita Károly már imáron 16 éve regnál. És volt olyan testülete, amibe nemnarancsok csak a kompenzációs listán evickéltek bele ...

Vagy neki is dukál még legalább 4 év a fair play nevében?

Csúfy 2010.06.27. 17:52:30

Az mszpés és lempes politikusoknak egy kis választási matematika történelem. 1932 öszén Németországban előrehozott választásokat tartottak. Az eredmények tükrében Hindenburg Adolf Hitlert bizta meg kormányalakitással.
Nácik: 33,1 %
Szocdememek: 20,4 %
Kommunisták: 16,9 %
Tudni kell, hogy a baloldal tobban utálta egymást mint a nácikat. 1933 telén égett a Reichstag. Nem sokkal később életbe lépett a weimari alkotmány 48 §, az un. meghatalmazási törvény(szükségállapot-törvény). A nácik és a centrista párt szavazógépezetével szemben az addigra már jó részt letartoztatott és igy igazolatlanul hiányzó bal oldali képviselők nem tudtak mit tenni.

innovation 2010.06.27. 17:52:35

@jjulie: Bocsánat, hogy beleszólok! igaz, hogy nem nekem szólt a komment, de azt hallottam ki belőle, hogy mégis rólam van szó. Nézd! Nincs semmilyen undorom, főleg nem fidesz. Viszont Tarlós Urat tényleg alkalmatlannak tartom Budapest vezetésére.

Abban is igazat mondtam, hogy nem jártam fidesz rendezvényen. Ez nem Orbán Viktor elleni ellenszenv, egyszerűen csak nem szokásom pártrendezvényekre járni.

U.I.: Horváth Csabát sem tartom alkalmas jelöltnek.. :) Így már kvittek vagyunk??? :)

buddha 2010.06.27. 17:52:59

@jjulie: én is rászavazok,csak adjon 20.000-t meg két BALATON SZELETET

jjulie 2010.06.27. 17:54:29

@innovation:

ha meg elmész az erdőbe fákat látsz magad körül, meg bokrokat, találsz gombát és rád másznak a kullancsok, főleg ha magas fűbe gázolsz egy réten

ha meg belesétálsz a balatonba, akkor meg vizes leszel

ha pedig elmész berlinbe, egy csomó német szót hallasz az utcán

jjulie 2010.06.27. 17:56:49

@innovation:

inkább meghívlak egy sörre

innovation 2010.06.27. 17:57:05

@jjulie: Most mosolygok ám. Amiket mondtál, igzad van. De hol van az megírva, hogy a városban lépten nyomon hajléktalanba kell botlanom? London, Graz, Athén, Kassa ezek szerint nem város...

De még mielőtt folytatnánk. Elkanyarodtunk az eredeti témától. Beszélhetnénk inkább arról? :)

innovation 2010.06.27. 17:57:59

@jjulie: alkalom adtán elfogadom :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 17:58:32

@Ordnassac: Kösz, hogy fárasztottad magad, de nem igérhetem, hogy én is felrajzolom a pszichikai portrédat.
Én csak a témát kommentelem.
Ha te vagy itt az ügyeletes jópofa, akkor bocs, hogy nem ismerlek, de nem vagyok egy kitartóan olvasgató tipus.
Ma is csak azért nézek többször erre, mert tegnap Török Gábor azt igérte, hogy megírja a Giró-Szászos ajánlott olvasmány kritikáját és azt várom.
Lehet, hogy nem is lesz kész soha.

S2000 2010.06.27. 17:59:01

OFF, a 201-es témával kapcsolatban: kijött a Medián felmérés a KE választási preferenciákról. Ott linkeltem be a cikket.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 17:59:48

Azért párdon, de nem régen voltam Londonban és abban a lóbaszó nagy városban talán tized ennyi hajlékony látható. Nem igaz, hogy nem lehet kezelni ezt a problémát!

S2000 2010.06.27. 18:00:35

Még egy OFF: Németország kiütötte Angliát 4-1-re.

innovation 2010.06.27. 18:01:12

Na, további jó kommentelést, nézek egy híradót és egy F-1-t.

Ordnassac 2010.06.27. 18:02:40

@innovation: nézd, én átéltem németországi kint tartózkodásom alatt (életem első 9 éve!) a befogadástól a kirekesztettségen át az érdeklődésen keresztül a lenézettségig mindent. Egy érdekes etnikai-migráns-ideiglenes ottartózkodó hibrid voltam ott. Átéltem azt is, amikor hazajöttünk, hogy idegennek tartanak a saját hazádban. Így valamennyire (még ha nem is ugyanúgy) átérzem az ilyen "kisebbségi" helyzetben lévő embereket.

A megoldást pedig nem úgy kell megkeresni, hogy "többen ne", vagy hogy kitiltjuk őket valahonnan, mert az csak felszíni kezelés, de a nyomor megmarad. Az sem megoldás, ha ujjal mutogatunk rájuk, mert az sem számolja fel a nyomort. A büntetőjog is csak időleges megoldás, de hosszútávon semmire sem jó. Ide határozottság kell és hosszútávú stratégia, amit nagyon szívesen látnék Tarlóstól vagy bármelyik más főpm-jelölttől.

jjulie 2010.06.27. 18:03:45

@panelburzsuj:

félek hogy nem lesz elég még négy év

most találkoztam egy zalaegerszegi családdal, amiből a lány pécsen kap nemsokára diplomát, de most vettek neki pesten egy kis lakást, mert munkát itt szeretne kapni

már idáztem egy filmből ahola kisvárosi fiatalok megbeszélik, hogy az ambiciózusak és tehetségesek new yorkba mennek, a ambiciózus de tehetségtelenek, pedig a az angyalok városát veszik célba

magyaroszágon egy tehetséges fiatal nagyjából 16 éves korára kinövi a környezetét, ha az nem budapest

panelburzsuj 2010.06.27. 18:05:16

@Lófasz Hadnagy:

Ott ezt is négyszáz éve nyírják ...

"Mérföldkőnek számított az 1601-ben megjelent, angliai szegénytörvény, amely állami feladattá tette a rászorultakról való gondoskodást"

A lelőhely se akármi:

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=105&page=1

Remélhetóleg Tarlós jelölt úr is forgatja ... :)

panelburzsuj 2010.06.27. 18:08:38

@jjulie:

Pontról pontra. A kislányokkal 92-ben megléptem, mostanra mindkettő visszaszivárgott.

Pedig még lakást se vettünk ...

Ordnassac 2010.06.27. 18:13:40

@simonmondja.: nem vagyok én sem ügyeletes jópofa, se senki, elmondtam, hogy mi érződik ki a kommentjeidből. Amennyiben tévednék (amiben erősen bízom), itt kérek bocsánatot tőled (és ezt abszolút komolyan gondolom)!

jjulie 2010.06.27. 18:14:36

@panelburzsuj:

a másik döbbenet, hogy a farkasréti temető feletti 100 milliós családiházban felnőtt corvinusos hallgató lány kivert a szüleiből 10 milliót egy dob utcai, köruton kívüli rettenetes állapotú házban lévő borzalmas lakásra, és csak látogató jár haza a hegyre

amíg otthon lakott a hegyen, mindenből kimaradt, hiába birtokolt egy egész, különbejáratú szintet

jjulie 2010.06.27. 18:19:24

@Ordnassac:

ne hagyd magad, te vagy itt a legudvariasabb, legtájékozottabb, legtárgyszerűbb résztvevő

és az egyik legfelnőttebb

ezért, ha egy pici szubjektívet beleteszel, már így jársz

bóra77 2010.06.27. 18:23:05

Személy szerint én nem szeretném, ha Tarlós nyerne. Egyrészt tök mázliból került a Fityisz látókörébe (ha nem ágált volna folyton a Sziget ellen, valszínű eszükbe sem jut a név 4 évvel ezelőtt sem), másrészt nem tartom egy túl okos politikusnak. Nagyon egyszerű ember a fpm pozícióhoz. Persze ez még nem feltétlenül jelent alkalmatlanságot, de ettől még nem bíznám rá a főváros teljes irányítását. Hirtelen nem is tudom, hogy kire lehetne bízni. Ja igen, Rogán Antal. Tippem van rá, hogy valamikor ő lesz a főpolgármester. Vagy Pokorni. DE inkább Rogán. (először jól beletanul az ötkeres dolgokba, ha még nem, majd ez után).
A baloldalról lövésem sincs, hogy ki lehetne alkalmas, mindenesetre Horváth Csaba szerintem nem...

panelburzsuj 2010.06.27. 18:23:14

@jjulie:

(Nehezen leírható különbség van az anyuka szoknyája mellett leckét író helybeli (budapesti) egyetemisták, és a koleszos, diákhiteles, meló és zéhá közt ingázó csemeték között. Többek között pont abban, hogy mennyit képesek meglátni a világból.)

jjulie 2010.06.27. 18:23:24

@S2000:

a fidesz köztársasági elnökjelöltje kb azt az egyharmadnyi szimpátiát élvezi, mint nemrégiben a pártja az országgyűlési választáson szavazat formájában megkapott

figyeltek fidesznyikek???????!!!!!!!!!!

panelburzsuj 2010.06.27. 18:25:05

@panelburzsuj:

(és albérletes, temészetesen)

Ordnassac 2010.06.27. 18:25:13

@jjulie: a dicséret erősen túlzás, vannak itt elegen, akik vannak annyira udvariasak, tájékozottak és tárgyszerűek, mint én, sőt, olyan is, aki inkább az, mint én.

A szubjektív dologhoz annyi: el kell viselnem, ha visszalőnek, van, amikor jogos is. :-)

bóra77 2010.06.27. 18:25:57

@simonmondja.: Giró-Szász nagyon gáz újabban, legfőképpen a Fidesz magyar hangja, lépései legfőbb magyarázója, és úgy magyarázza azokat, mint aki a háttérrel is teljesen képben van. Szóval várom már, hogy kiderüljön róla, hogy ő is egy Somogyi Zoltán.

Ordnassac 2010.06.27. 18:26:18

@simonmondja.: ilyen udvariasan sem mondták még nekem, hogy le vagyok sz... :-) Bár végeredményben, a vélemény szabad. :-)

jjulie 2010.06.27. 18:27:38

@bóra77:

volt egy tipp, hogy kéne egy harmincas éve közepén járó roppant csinos roppant okos nő ellenfél a semmiből, vagy a tv-ből a tarlós ellen

ehhez mit szólsz?

bóra77 2010.06.27. 18:29:05

@jjulie: rám gondolsz? bár még csak a harminc elején járok:)

bóra77 2010.06.27. 18:31:11

@jjulie: komolyra fordítva a szót: fel kellene építeni (amihez nyilván már nincs idő), és kérdés, hogy mennyire lenne hiteles egy ilyen női politikus. Ennek nincsen hagyománya kis hazánkban. Pedig nyilván sok okos nő van, csak nem politizálásra adják a fejüket.

Nem vagyok fideszes 2010.06.27. 18:32:25

Ököritófülpösön Mr. Bikicsunáj indul a polgármesteri székért, beszabehu, komolyan mondom. Operettország, ahol bármi megtörténhet...

bóra77 2010.06.27. 18:32:32

@panelburzsuj: osztom a nézetedet, de inkább abban, hogy a vidéki "budapestiek" hamarabb felnőnek, mint a budapesti budapestiek:)))))))))

hodara 2010.06.27. 18:32:51

@jjulie: Akkor az a Lendvai(roppant okos,csinos)bár nem tv-s azt meg,hogy MSZP majd a Fletó letagadja!

Ordnassac 2010.06.27. 18:34:59

@Lófasz Hadnagy: négy éve Győzike indult egy Nógrád megyei faluban, alig kapott szavazatot. Szóval kiderül, hogy mi lesz a vége.

jjulie 2010.06.27. 18:35:09

@panelburzsuj:

az anyuka szoknyája mellől is ki lehet löködni a való világba a gyermeket, csak legyen a közelben a valóvilágforgatag, meg a szándék

ismerek olyat aki dolgozik a családi cégben, a középiskola eleje óta, fokozatosan terhelve, és térben együtt vannak, mégis keményen érzékeli a valót a gyermek

jjulie 2010.06.27. 18:36:36

@hodara:

a kora nem stimmel, a roppant csinost meg szavaztassuk meg

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.27. 18:36:49

@panelburzsuj:
Ja. Elég szomorú, hogy a kolesz nem járhat budapestinek.
A két társaság el van zárva egymástól.
Másrészt pesten nem nagyok a lakások. Lehet, hogy játszó tesók közt kellene tanulni.
Egyébként meg igazságtalan, mert hátrány a szakmai ismeretségek terén.
Szóval - koleszt a pestieknek is ! - akinek szüksége van rá.

zoli87 2010.06.27. 18:37:27

Gábor, mit látnak szemeim, vagy már más is meglátta? :)

mno.hu/portal/721547

S2000 2010.06.27. 18:40:40

@zoli87: A 201-es topicnál már be van linkelve. :)

zoli87 2010.06.27. 18:41:45

@S2000: Akkor ezt benéztem... :)

jjulie 2010.06.27. 18:41:51

@bóra77:

az években számában rejlő hiányosság megbocsájtható, az itteni egykori belépőd pedig mindent visz, egy megasztárt ennél rövidebb idő alatt felépítenek mint ami még háztra van

szóval vállalod?

itt én mindenkibe belekötök, te vagy az egyetlen aki levettél a lábamról

panelburzsuj 2010.06.27. 18:44:37

@bóra77:

A dolog pont onnan indult, hogy az általános "hazai" és a budapesti hagyományok jelentősen eltérőek.

A felépítésnél meg az a kérdés, hogy mi könnyebb: ismert nem politikusról elhitetni, hogy egy kemény profi stábbal a háta mögött a személyiség "integráló ereje" a döntő képesség, vagy egy kevéssé ismert, ám mérsékelten már így is elhasznált politikusról bebizonyítani, hogy vele most tuti megütjük a főnyereményt?

bóra77 2010.06.27. 18:46:35

@simonmondja.: amilyen koleszban én laktam Bp-en, azt inkább nem kívánom senkinek...(nem a társaság, hanem a higiénia miatt)

jjulie 2010.06.27. 18:47:12

@simonmondja.:

á, kimennek a szigetre, meg a balaton soundra, és ott sűrítve bepótolják amit nem éltek át az erzsébet téren a fúben meg a padokon, vagy a gödörben a tanév során

bóra77 2010.06.27. 18:47:51

@jjulie: persze, vállalom:) állítólag fél év minimum, míg felépítenek valakit, abból pedig kicsúsztunk:) De egyébként inkább egy új arc, mint egy levedlett politikus.

panelburzsuj 2010.06.27. 18:48:39

@jjulie:

Magyarázkodjak, hogy két "tiszta archetípust" vázoltam, ami mellett számtalan árnyalat és kombináció létezhet? :)

bóra77 2010.06.27. 18:49:09

@jjulie: kössz a bizalmat:) ...olyan akadémiai értekezés folyt itt az iccaka, hogy lassan már félve szólok hozzá:)

zoli87 2010.06.27. 18:49:21

Akkor ez most hátha :) Vágó István komolyan bekerült a képbe a szocik részéről. Elkezdték ajánlgatni az LMP-nek.

nol.hu/belfold/vago_istvant_ajanlja_fopolgarmesternek_horvath_csaba

Videofon 2010.06.27. 18:49:51

@bóra77: Ha csak ez a gond, egy hónap alatt felépítünk. :)

jjulie 2010.06.27. 18:51:26

@bóra77:

azt már régen tanultad, azóta kijött egy turbósított verzió ahol düzniben van egy plusz stift...

menni fog

bóra77 2010.06.27. 18:52:10

@Videofon: ha még csak ez lenne a gond. félek, hogy a fizimiskámat nem tudnák túl komolyan venni:) viszont a TASZ-os leányzó, Simon Éva (?), na ő, ő pl. jó lehetne:)

jjulie 2010.06.27. 18:52:20

@Videofon:

nana, ő az én felfedezettem, már aláírt...

panelburzsuj 2010.06.27. 18:54:40

@simonmondja.:

Na én egy afféle "bejárós" koleszt ismerek legközelebbről, és teljesen egyetértek: nagyon sokat számít a rendszeres "vegyülés". (Bár az őszintét megvallva, azért még ott sem csekély a "rejtőzködő életmódot folytató" diákok aránya. A "bentlakók", meg a "külsősök" között se.)

jjulie 2010.06.27. 18:55:42

@bóra77:

ez az éjszakai tényleg ilyen komoly volt?

(nemár szégyenlős vagyok, igaz már a törökgábor sem tudta szó nélkül hagyni)

panelburzsuj 2010.06.27. 18:58:45

@simonmondja.:

(Egyébként azt azért ne gondold, hogy nagyjából egykorú kettő-három-több testi, lelki és nemi életet élő "tesó" közt sokkal könnyebb a tanulósarokba kucorodva elmélyedni.)

[nick] (törölt) 2010.06.27. 19:00:33

török óhajta teljesült:
schmitt-sólyom-balogh-morvai: 32-24-14-6
medián 100626

index.hu/belfold/2010/06/27/a_legtobben_schmitt_palra_szavaznanak/

bóra77 2010.06.27. 19:02:18

@jjulie: csak felületesen olvastam bele, de az is éppen elég volt. mindig érdeklődéssel szemlélem, hogy honnan van embereknek ilyen okfejtésekre kapacitásuk. (én magvas gondolataim jelentős részét a melóhelyemen lövöm el, ide már csak olvasgatni járok, no meg felkavarni néha a vizet:))

jjulie 2010.06.27. 19:02:30

@panelburzsuj:

nálunk két városi lány volt össz vissz az évfolyamban, mindenki más a kollégiumban lakott, na ez a két lány is jobbára csak pénzért meg tiszta ruháért járt haza

aztán néha azért sem

(szerencsére fiaim vannak, könnyen beszélek most)

[nick] (törölt) 2010.06.27. 19:03:40

most látom, hogy már be lett linkelve. szóval a sztorinak két olvasata van. az egyik, hogy a többség elfogadja orbán jelöltjét. a másik, hogy a fidesz szavazói ebben a kérdésben mégis csak megosztottak.

bóra77 2010.06.27. 19:03:49

@[nick]: ez a Medián jobbos? (nagyon nem tudom elhinni ezt az eredményt, több fórumba, kommentbe beleolvasván inkább ellenérzések vannak SP-vel szemben....oké, nem reprezentatív, de akkor is...)

panelburzsuj 2010.06.27. 19:04:58

@jjulie:

(Nálatok csoda, hogy egyáltalán az évfolyamban volt két lány, az is nyilván fiúsítva...:)

panelburzsuj 2010.06.27. 19:06:47

@panelburzsuj:

Egyébként láttál már "nemzeti jelképekkel" televarrt waldeneket? Mert az most arrafelé a leginkább menő.

jjulie 2010.06.27. 19:07:06

@bóra77:

ez jó edzőpálya, a munkahelyen aztán lehet sziporkázni

amúgy szerinted mennyi zsé kellene egy rapid "felépítéshez"

500-700 millióból kijönne?

az fél év alatt megtérülne, attól kezdve minden tiszta nyereség

ismerek egy-két befektetőt.....

jjulie 2010.06.27. 19:08:19

@panelburzsuj:

igen, vizsgát tettek, és volt róla oklevelük

ssi 2010.06.27. 19:13:48

maga csinál mindent 2/3 kormány mellett öngyilkosság, vagy igazi politikai meg más kihívás ellenzéki fő- meg egyéb polgármesternek lenni?

panelburzsuj 2010.06.27. 19:17:18

@bóra77:

"a Fidesz-szavazók nagy többségben vannak, és közel kétharmaduk elfogadja Orbán Viktor jelöltjét"

Most az az egyharmad zajong leginkább, amelyet megzavart a kedvence kedvencének jelölése.

jjulie 2010.06.27. 19:17:29

@panelburzsuj:

nem, de el tudom képzelni

ez a selmeci akadémia utódja, és az egykori sopronba kültöztetők, akik tisztek voltak a háború alatt, a károly király testőrségét alkották a második királypuccs során, részt vettek a kelenföldi csatában, majd internálták őket, de aztán gyorsan visszaküldték sopronba, mert december elején népszavazás volt, és a legendák szerint erőteljes részük volt az eredmény ilyetén alakulásában

még a huszas évek végén is verekedtek néha a helybeliekkel, akik nem akarták elismerni a kocsmában, hogy nekik köszönhető a magyarországhoz való tartozás

nekem a középiskolai kollégiumban az első hónapokban megtanították a székely himnuszt azok az erdőmérnökök akik még személyesen ismerték a selmecről "költözőket"

persze hogy azok vannak a valdeneken amik

[nick] (törölt) 2010.06.27. 19:29:57

@bóra77:
valószínűleg az van, hogy a netizenek nem úgy gondolkodnak, mint a "barátok közt" népe. előbbiek autonómabbak, utóbbiak meg inkább elfogadják, amit a pártelnök, miniszterelnök mond.

szerintem az emberek döntő többségét nem érdekli az elnök személye. rövid távon az érdekli, hogy a jövedelméhez képest csökken, vagy nő a lakásrezsi. hosszabb időtávban meg az, hogy a közszolgáltatások szinvonala javul-e. milyen lesz az iskola, kórház, hivatal. ma ezek a lényegi kérdések szerintem.

S2000 2010.06.27. 19:38:19

@[nick]: Engem az lep meg, hogy Sólyom Lászlót a kormánypártiak 43 százaléka tartja alkalmasnak.

Sokkal jobban tette volna az ellenzék, ha összefog, és Sólyom Lászlót jelöli. Szerintem néhányan átszavaztak volna a Fideszből. Balogh esetében erre nem látok esélyt.

Tanulság az ellenzéki pártoknak: kicsit pragmatikusabban kellene gondolkozniuk és együttműködniük. Ez most egy olyan lehetőség lett volna, amit meg tudtak volna magyarázni a saját szavazóbázisaiknak, és még ráadásul Fidesz-átszavazást is elérhettek volna. Ritka az ilyen alkalom, de ezt elszalasztották.

panelburzsuj 2010.06.27. 19:39:07

@jjulie:

És lám: a sáros Sopron megmaradt, a sáros Miskolcon meg már csak nyomokban találni bányászt meg kohászt az egyetemen. (Viszont van jogász szakest!... Persze soproni közgáz karszalag is, talán lila (?) ... )

S2000 2010.06.27. 19:40:58

@[nick]: Ja, ez jött le a felmérésből:

A megkérdezettek nagy többsége tudatában van annak, hogy napirendre került a köztársaságielnök-választás (85 százalék hallott arról, hogy a nyáron lejár Sólyom László megbízatása), de csak viszonylag keveseket foglalkoztat komolyabban is ez a téma: mindössze 30 százalék állította, hogy "gondolkozott már azon, ki lenne a legalkalmasabb a köztársasági elnöki posztra".

panelburzsuj 2010.06.27. 19:41:46

@S2000:

Más a Mediánnak szimpatizálni a telefonba, és más a Fidesz-frakcióból kiszavazni.

Diocles 2010.06.27. 19:44:11

@[nick]:
LOL
hát ez nagyon csúnya pofáraesés a "véleményformáló" értelmiségnek, tekintve, h lassan már egy hónapja a csapból is az folyik, h Sólyom az egyetlen elfogadható jelölt, és Schmitt pedig alkalmatlan - szerintük.

Török Gábor is azért szorgalmazta a kutatásokat gondolom, mert elsöprő Sólyom-fölényről álmodott, hát ez nem jött be.

és még be sem indult Schmitt PR-ja, egy ennyire közvetlen embert gyerekjáték eladni elnökként, hétfőn motorostalira megy elnökként, kedden óvodát avat, szerdán nyugdíjastali, csütörtökön futóverseny, és így tovább.

panelburzsuj 2010.06.27. 19:45:47

@S2000:

És a nemgoldolkozott 70 százalékból azért bőven akadt, aki rábökött valamelyik jelöltre.

S2000 2010.06.27. 19:46:07

@panelburzsuj: Így van, de azért arra nagyon kíváncsi lettem volna, hogy ha SL is kap jelölést, hány Fideszes szavazott volna át... :) Titkos szavazásnál erre azért van némi esély.

jjulie 2010.06.27. 19:46:30

@S2000:

öszintén tedd a szivedre a kezed: mit számít az neked, hogy ki lesz az elnök?

tekintsünk el a drukkerérzés csorbulástól vagy melldagadástól

jjulie 2010.06.27. 19:51:16

@Diocles:

miféle pofáraesest látsz abban, hogy egy százaléknyi különbséggel ugyan olyan részarányban szimpatizálnak most az orbán jelöltjével, mint párt hónapja amilyen arányban támogatták a pártját a szavazatukkal

milyen pofáraesest látsz itt és ki esett el és mihez képest

magyarázkodj légyszives a fideszhályogod mögül

nyünyüge 2010.06.27. 19:51:50

@panelburzsuj: a miskolci bányászok, kohászok eltűnése mondjuk nem a sáros Sopron érdeme vagy Miskolc bűne, sokkal inkább a magyar bányászat és kohóipar megszűnésének következménye (...hogy a fene egy meg).

(lassan nyithatnánk egy új témát a soproni egyetemről, a randa hattyúról meg egyéb fontos dolgokról)

Diocles 2010.06.27. 19:53:05

Tisztelt Török Gábor!

Ön láthatóan nagyon rühelli Tarlóst (ami nem baj, szíve joga), amit az is alátámaszt, h immáron a harmadik-negyedik bejegyzését szánja arra a nemes célra, h miként kellene, lehetne legyőzni.

Belinkelem Nyáry Krisztián interjúját, ő - Demszky gyakorló kamányfőnökeként - korántsem tartotta annak idején Tarlóst olyan gyenge ellenfélnek, mint utólag Ön ezt láttatja:

"Szerinted, ha még az elején Katona Kálmán mögé áll a Fidesz, akkor azzal jobb eredményt értek volna el?

Nem, mert akkor maximum azt tudták volna elérni, hogy bejut a MIÉP. Közhely, hogy a magyar jobboldalnak az a legnagyobb baja, hogy nem tud egyszerre középre és szélre beszélni. Katona Kálmán alkalmatlan lett volna arra, hogy a szélsőjobboldali szavazókat maga mögé állítsa. Erre Tarlós alkalmas volt. Volt még egy nagy teljesítménye Tarlóséknak. Budapesten nemcsak politikai, hanem kulturális megosztottság is létezik. Annak, ahogy ő pozicionálta magát – az egyszerű, külvárosi, technokrata ember, s ez döntően a lakótelepek, a peremkerületek szavazóinak szólt –, az lehetett volna a legnagyobb veszélye, hogy a budai úri középosztályt elriasztja. A budai úriaszszonyoknak, akiket Schmitt Pál diplomatamodora megfogott, volt távolságtartása a Tarlós-jelenséggel szemben. A fókuszcsoportos vizsgálatokon szomorkodva csóválták a fejüket, ahogy Tarlós tévészerepléseit nézték. De túl tudták magukat tenni ezen a távolságon, és nagy számban szavaztak rá, mert tudták, hogy Orbán Viktor ezt várja tőlük. Jó volt a kampánya, és jó volt a munkamegosztás a Fidesz és Tarlós között."
beszelo.c3.hu/cikkek/parhuzamos-interjuk

[nick] (törölt) 2010.06.27. 19:53:11

@S2000:
ha sólyom a hivatalában marad az könnyen azt jelentette volna, hogy a sándor palota körül körvonalazódik egy új politikai erő. és igazából ez egyik parlamenti pártnak sem érdeke.

panelburzsuj 2010.06.27. 19:56:26

@S2000:

Én így messziről azt gondolom, hogy aki most a Fidesz-frakcióban ül, az pontosan tudja, hogy milyen célból került oda, és amúgy is kinőtt már oroszlánbajusz-ráncigálás örömeiből.

Az "elvből ellenző" néhány ősbölény meg pláne pontosan tudja már áramütés nélkül is, hogy hol a kerítés.

jjulie 2010.06.27. 19:56:48

@Diocles:

a fideszhályogod még nem fejlődött ki teljesen, de a sötétség már eluralkodott rajtad

Ordnassac 2010.06.27. 19:57:45

@bóra77: a Medián kutatási igazgatóját most tavaszig Karácsony Gergelynek hívták. ;-)

@zoli87: naneeee... egy közös van közte és Tarlós között: mindketten 1948-ban születtek. A szocik nem tudom, hogy miért nyomják Kunczét.

S2000 2010.06.27. 19:59:19

@jjulie: A Fidesz a 2010-es országgyűlési választáson a területi listás szavazatok 52,73%-át kapta. Ehhez képest Schmitt mostani 32%-os támogatottsága lényegesen alacsonyabb.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.27. 20:00:12

Botrányok és oszlatás - belharcok dúlnak a Fideszben!!

Botrányos közgyűlések és belharcok Nagykanizsán, belső ellentétektől munkaképtelen újbudai szervezet - az önkormányzati választásokra készülő Fidesz területi szervezetei korántsem nyugodtak. Januárban kizárt képviselőjüket csütörtökön brutálisan összeverték.

Szerdán feloszlatták a Fidesz újbudai csoportját, csütörtökön a nagykanizsai közgyűlésen fordult át veszekedésbe a vita, Szalai Ottó volt fideszes képviselőt pedig brutálisan összeverték - többfelé külső és belső ellentétektől sújtva készül a Fidesz az őszi önkormányzati választásokra. Pécsett kizárnak egy fideszes képviselőt.

Házon belül is megy a diktatúra, akinek van önálló gondolata az így jár.

A seggnyalók meg sikeresek / Schmitt, Szijj ártó, Répássy, Tiffán Zsolt../

[nick] (törölt) 2010.06.27. 20:04:05

@Diocles:
a többség számára az elnökválasztásnak nincs semmiféle tétje, itt arról van szó, hogy egyes értelmiségi műhelyek milyen befolyáshoz jutnak, illetve mennyi pénzhez. ehhez kell sólyom. szóval ő az értelmiség bábja, és nem a politikáé.

S2000 2010.06.27. 20:05:41

@jjulie: Én nem személyes (saját, mások) preferenciákról beszélek itt, hanem a rendelkezésekre álló információkról gondolkozom, hasonlóan a kommentelők egy jó részéhez.

Aztán vannak a kommentelők egy másik csoportja, akik a politikai meggyőződéseikről vitatkoznak. Ebbe a vitába én nem folyok bele, mert kb. annyira tartom előre mutatónak és értelmesnek/haszosnak, mint egy rabbi, egy püspök, meg egy imám vitáját arról, hogy melyik az igaz hit.

panelburzsuj 2010.06.27. 20:08:26

@nyünyüge:

Hát látod pont ez a csavaros kérdés, hogy szükségszerűen számolódik-e föl az iparral együtt a világ egyik legrégebbi szakoktatási kultúrája is? Hogy az iparból szétszalasztott sok bánya- és kohómérnököt lehetett volna-e valami okosra használni, vagy szigorúan mindenki csak a maga szerencséjének kovácsa?

(Nem mondanám, ha nem álmodnánk időről időre akkorákat a "pénzes" magyar felsőoktatás lehetőségeiről...)

jjulie 2010.06.27. 20:08:36

@S2000:

az almát a körtével, tehát fidesz szintű szavazó vagy?

a mostani minta 32% -t csak a szavazásra jogosultak 33%-val
szabad párhuzamba állítani, ( ott az a teljes minta), ha nem akarsz teljes ostobaságot elkövetni, és átverni magad

ha nem értesz engem, kérd meg az odnassac-ot, ő mint született gyóygpedagógus elmagyarázza neked úgy hogy megértsd

jjulie 2010.06.27. 20:10:18

@jjulie:

"( ott az a teljes minta), " helyesen: ott az a teljes mintára vetített eredmény

S2000 2010.06.27. 20:11:40

@[nick]: Ennek (Sólyom hivatalban marad) reális esélye nem lett volna, tehát a három ellenzéki párt nem futott volna semmilyen kockázatot, veszteni nem vesztett volna semmit. Nyerni viszont sokat nyerhetett volna, mert a Medián felmérésből én kiolvasok egy bizonyos fokú megosztottságot a Fideszen belül Sólyom tekintetében. Sólyom jelölésével ezt a megosztottságot kiélesíthette volna az ellenzék. Balogh esetében ez nem így van.

SiKom 2010.06.27. 20:12:15

A liberális kommentelőknek: el vagytok ti tévedve, ha azt hiszitek, hogy Budapest liberális, kozmopolita város.

Az SZDSZ-re, és később az LMP-re Budapesten 10-20% szavazott. Ami jelentős, de azért ne állítsuk már be úgy, mintha mindenki liberális lenne!

10-20%-ban liberális Budapest, ami nagyjából rendben is van.

Videofon 2010.06.27. 20:15:43

@bóra77: Szerintem a fizimiskád megítélését érdemes a fővárosi választópolgárokra bízni. :)
Tudvalevő, hogy a magyar lányok 90%-a elégedetlen önmagával szemben, miközben ennek semmi alapja nincs.
Egy főpolgármester-választáson egyébként sincs súlya a kinézetnek. Ott programok, politikai irányzatok és személyiségek versenyeznek.

Ordnassac 2010.06.27. 20:16:37

@Diocles: a kutatást egy dolgot mutatott meg elsősorban: a Fidesz-szavazók jelentős többsége alkalmasnak tartja Schmittet. Ez eddig sem hatott az újdonság erejével.

Diocles 2010.06.27. 20:18:12

Rogán első, második, ... , ötödik ránézésre is jobb jelölt volna, ezt nem vitatom.
DE:

1. Ha valaki négy évet melózik, mint Tarlóst, azt szerintem visszás visszaléptetni a győzelem kapujában.
Ez elég messzire mutatni, pl. ha ez megtehető, akkor ki melózne eztán a Fideszben? Ha egy utolsó pillanatben befutó jóképű celebre lecserélik, mert az 1%-kal többet kapna...

Még Horváth Csaba is ragaszkodik a jelöltségéhez, pedig neki aztán nulla esélye van.

2. Ott van az, amit Nyáry Krisztián mondott, Tarlós tud a rendpártiak és a lakótelepiek nyelvén beszélni.
Ha a Fidesz elindítja Rogánt - aki első ránézésre tényleg messze erősebb jelöltnek tűnik - a liberális értelmiségi voksok kedvéért, akkor nem veszti-e el a réven, amit megnyer a vámon?

Szóval szerintem ez a hibája a posztnak, felületes.
Ez persze nem Török hibája, neki nincs közvéleménykutató intézete, így kénytelen a megérzéseire támaszkodni, h - mondjuk - Rogán jobb volna, mint Tarlós. Közben meg vagy igaz-e ez, vagy nem, adatok nélkül ezt lehetetlen eldönteni.

Ordnassac 2010.06.27. 20:19:47

@S2000: hmmm... a 24% egyik se/nem válaszolt kategóriába nem sorolhatóak be esetleg a nemszavazók? Ugyanis ebben az esetben kb. kijön, hogy aki Fidesz-szavazó, annak tetszik Schmitt.

Videofon 2010.06.27. 20:19:52

@jjulie:
Félmilliárd akkor kell, ha a sarki hentest akarod felépíteni, aktivisták és médiatámogatás nélkül. Nem hinném, hogy kellenének befektetők egy hiteles személyiség felépítéséhez.

Ordnassac 2010.06.27. 20:22:49

@Diocles: ami azt illeti: Tarlós OGY-képviselővé emelése magában hordta azt az lehetőséget, hogy mégsem lesz főpm (amúgy lehetett volna bármilyen más posztot ajánlani neki: önkormányzati államtitkár a belügynél pl.). Másképp döntöttek. Legalábbis meglepne, ha Tarlós megtartaná OGY-mandátumát, ha főpm lesz.

S2000 2010.06.27. 20:24:42

@Ordnassac: Szerintem nehéz és felesleges arról spekulálni, hogy az a 24% mit gondol. A választások előtt mindig ezek a bizonytalan szavazók adják a legtöbb fejfájást TG-nek és a többi elemzőnek, nem beszélve a pártokról.

Ordnassac 2010.06.27. 20:26:39

@S2000: attól függetlenül hibás volt az 53%-ot összevetni a kutatás 32%-ával, ugyanis előbbi az összes szavazóból jött össze, utóbbi az összes megkérdezettből. Nem ugyanaz.

Diocles 2010.06.27. 20:26:45

@Ordnassac:
persze, h jelölt lesz, nem azért dolgozott négy évet, h kiszúrják a szemét egy államtitkári poszttal.
(ez mondom, nagyon messzire vezetne, egyetlen munkahely, párt sem így müxik.)
lásd a korábban leírt két pontba szedett érveim, gondolom egyetértesz.

jjulie 2010.06.27. 20:27:52

@Sir Kommentor:

liberálisből legtöbbször bőven elég egy városba 10-20% ahhoz, hogy liberális kultúra legyen az uralkodó a városban

persze aztán jönnek alkalmanként a populisták akik átveszik a hatalmat a városházákon a liberálisoktól, akiknek feláll a szőr a hátukon a populistáktól és visszamennek a könyveik és a jó kis pénzcsináló civil foglakozásukhoz

és ezek a populisták által uralt periódusok sötétek a városok történetében, viszont a tömeg lelke jóllakik

te is szeretnél most lelkileg feltöltődni?

panelburzsuj 2010.06.27. 20:29:26

@Videofon:

Ha van párezer önkéntes rikkancsod, aki plakátot is tud és hajlandó rajzolni (na jó: printelni), akkor nem kell befektető. Pontosabban: akkor már van pár ezer "népi részvényesed".

jjulie 2010.06.27. 20:33:36

@Videofon:

persze én úgy gondoltam, hogy a bora77-el kezdjük

emlékszel az első kommentjére?

minden adottsága megvan, és 500 millából leverné a tarlóst, abból még a plasztikázás is kijönne

bóra77 2010.06.27. 20:36:37

@Videofon: a személyiségem megnyerő:)
no, komolyra fordítva a szót, azért fog nyerni Tarlós, mert nem lesz más érdemi jelölt egyik olalról sem. Valami értelmes manust kéne odatenni. Mondjuk ha Oszkó Pétert jelölnék...

amúgy megint nem véletlen ám TG fotó-választása...hogy miért van épp Rogán Tarlós mellett..TG megint huncutkodik:)

Medián vs Karácsony Gergely, utóbbi nagyon nagy arc, legalábbis nekem szimpi. A Medián közvéleménykutatását nem vonom kétségbe, de az tény és való, hogy a netvisszhang nem azt tükrözi, mint amit a Medián mér, bár tudom, hogy más...

Ordnassac 2010.06.27. 20:36:38

@Diocles: azért nemcsak Tarlós melózott. Ez igazságtalan másokkal szemben.

Ami a második pontot illeti. Négy éve is "csak" 17e szavazattal kapott többet Tarlós, mint a Fidesz listája (amiből kb. 9500 szavazat MIÉP-es és max. 5000 MSZP-s szavazat volt), szóval annyi embert tényleg nem tudott balról átcsábítani. Kérdés, hogy most ez jobban fog-e menni neki.

Nem beszélve arról, hogy egy gyenge MIÉP-es jelölt helyett most akár egy 6-8%-ot is elérő jobbikos jelölt lehet, aki szintén rendpárti szöveggel fog jönni. Ami a panel lakosságát illeti, ott valóban előnye van Tarlósnak, ez igaz.

Persze egy különálló MSZP-s és LMP-s jelöltnél nem lesz sok jelentősége.

bóra77 2010.06.27. 20:38:42

@jjulie: figyi Jjulie, azt már egyszer beszéltük, hogy nekem vindikáltad azt a bizonyos belépőt, pedig nem én voltam ám, csak csatlakoztam:))
a fizimiskámmal annyi a gondom, hogy viszonylag fiatalosnak nézek ki a koromhoz képest, azaz plasztika, mint olyan, nem jön számításba...tehát erre nem kell tartalékolni, ha már a felépítésről van szó:))

panelburzsuj 2010.06.27. 20:41:26

@Ordnassac:

Engem pl. az is érdekelne, hogy négy nagykövet fényképét kiteregerve hányan mondanák meg, hogy oppá, ez egy államfőjelölt, és Balogh Andrásnak hívják ...

Ezerből száznegyvenen?

S2000 2010.06.27. 20:42:27

@Ordnassac: Ezeknél a statisztikáknál nem az abszolút, hanem relatív értékeket érdemes nézni szerintem. Tisztában vagyok vele, hogy nem pontosan ugyanazt mérjük, de mivel nagyságrendi eltérés van, szerintem ez jelenthet valamit. Jelentheti azt, hogy Schmitt Pál nem annyira népszerű KE jelölt, mint az őt jelölő párt. Amit az is alátámaszt, hogy a Fidesz szimpatizánsok 43%-a tartja alkalmasnak SL-t (ezt én alacsonyabbra tippeltem volna, ez engem meglepett).

bóra77 2010.06.27. 20:42:41

ja és hajrá Argentínaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

jjulie 2010.06.27. 20:43:07

@bóra77:

igen tudom, a csatlakozó belépőd király volt

az öregítés tényleg nem plasztikázással célszerű, de azt sem adják ingyen.....

Diocles 2010.06.27. 20:43:37

@Ordnassac:
vélhetően Balczót indítja a Jobbik, de nem tud olyat mondani, amit Tarlós már ne képviselne régóta hitelesebben és szalonképesebben.
ha viszont a celebkedvenc Rogán indul, akkor jóval nagyobb lenne a vesztesége a Fidesznek a Jobbik javára.

ezért ez így csupán ködszúrkálás, főleg, h nem tudjuk, h Rogán mennyit tudna balról hozni.
(a Bolgár-fan törzsnyuggereknek Rogán is csupán egy nyikhaj fidesznyik.)
oké, a liberális értelmiség egy részének szimpi Rogán, de ez édeskevés, még Bp-n is.

talán megmérhetné ezt is a Medián. :)

panelburzsuj 2010.06.27. 20:44:34

@bóra77:

Huncut úriasszony bájos csitrire javítva ... .)

bóra77 2010.06.27. 20:45:38

@jjulie: vagy beleöregednék a posztba. Visszakanyordva a kérdéshez: miért nincs 30-as normális női politikus? Oké, ott van Budai Bernadett, meg mondjuk Vadai Ágnes...oszt jónapot.
LMP-seket nem túlzottan ismerem..

ha már öregedés: a hetyke Rétvári Bence is 2 hónap alatt öregedett vagy 5 évet:)

Ordnassac 2010.06.27. 20:46:03

@Diocles: amúgy én pont nem Rogánra gondoltam volna, hanem pl. György Istvánra, aki a BKV-vizsgálóbizottság elnöke volt (emellett 12 évig Kőbánya polgármestere), esetleg NGT (I. kerület), adott esetben Pokorni.

Egyáltalán nem biztos Balczó indítása (bár nem lenne meglepő), azt is megkockáztattam még a kommentelés legelején, hogy előhúz valami emblematikusabb figurát a Jobbik: Gaudi-Nagy, Morvai, esetleg ifj. Hegedüs.

jjulie 2010.06.27. 20:47:14

@jjulie:

apropó milyen magas vagy? az fontos, remélem lefelé kell nézned ha az orbán eléd áll

bóra77 2010.06.27. 20:47:50

@panelburzsuj: :)) közelít:) Te, Panelburzsuj, egyszer már mintha írtad volna, de nem emlékszem rá, hogy mivel töltöd a napjaidat (értsd: egyetemista vagy-é, vagy annál idősebb)...

panelburzsuj 2010.06.27. 20:48:08

@panelburzsuj:

(Egy Rúzsa Magdi mennyivel nagyobb abszurdum egy Vágó Istvánnál?)

bóra77 2010.06.27. 20:48:51

@jjulie: hát, nem annyira, 170, de magassarkúban tudok 180-at is produkálni, tehát könnyen szintbe hozom magamat OV-ival

Ordnassac 2010.06.27. 20:50:23

Azonban az MSZP-nél vagy tényleg elmentek otthonról Kuncze és Vágó ajánlásával, vagy ők azért vannak ott, hogy szépítsék Bárándy Pétert az LMP-nek?

jjulie 2010.06.27. 20:51:15

@bóra77:

tudtam, hogy te vagy az igazi

tanultál valami politológia félet igaz, vagy jogot?

amúgy melyik megyáben láttad meg a napvilágot?

bóra77 2010.06.27. 20:52:26

@jjulie: jogot, Veszprém. Ez utóbbi miért fontos?

Diocles 2010.06.27. 20:53:06

@Ordnassac:
szerintem György István pályát tévesztett, számomra ő testesíti meg azt az embert, aki jó hivatalnok, háttérember, de totálisan alkalmatlan közéleti szereplésre.
amolyan "bocsánat, h élek" - típus.
figyeld csak meg!

Tarlós, Rogán, Orbán nem ilyenek, ők vérbeli politikusok.
Vagy hogy más példát hozzak Pestről, Németh Szilárd Csepelről, mindig izeg-mozog, nyomul, rámenős, észreveszik, ért a "lakótelepek nyelvén", tudatosan nem értelmiségi "nyelvet" használ, túlzóan fogalmaz, stb.

bóra77 2010.06.27. 20:53:11

@Ordnassac: ez az MSZP-s ajánlás komoly? meghibbantak?

bóra77 2010.06.27. 20:54:13

@Diocles: Tarlós, mint vérbeli politikus...nekem inkább a vérgyenge jut róla az eszembe...elnézést, ha ezzel megbántok bárkit is...

panelburzsuj 2010.06.27. 20:54:30

@bóra77:

Van egyetemista feleségem, meg egyetemista lányom.

Hogy könnyebb legyen: semmi kitérő, előbbi utóbbinak anyja ... :)

Ordnassac 2010.06.27. 20:54:49

@bóra77: Veszprémben mióta van jogi kar???

bóra77 2010.06.27. 20:56:44

@Ordnassac: a jogi kar ELTE, a születési hely Veszprém megye..így érthető?

bóra77 2010.06.27. 20:57:32

@panelburzsuj: Te meg a kettő között:)) szimpik a hozzászólásaid...

Ordnassac 2010.06.27. 20:57:59

@bóra77: ha nyílt levél formájában van, akkor valami célnak csak kell lennie. Most HCs vagy biztosítani akarja ezzel a saját pozícióját vagy tényleg elmentek otthonról vagy Bárándyt akarják ezzel tolni.

Yasashi Tanuki 2010.06.27. 20:58:02

Bárkit választ is a baloldal, felépíteni már nem lesz idejük.
Ha Demszky vagy valamelyik fajsúlyos budapesti MSZP-s politikus kiáll a baloldali jelölt mellett az csak a kárára válik. Vélhetően a budapesti politikusok pereit és a még várható letartóztatásokat is úgy időzítik majd, hogy az embereknek a fejében összeforrjon a baloldal fogalma a korrupcióval. Megyőződésem, hogy a java még csak most jön, akár Demszkyre is ráhúzhatják a vizes lepedőt. Könnyen megtörténhet, hogy Mesterházy szabadon bocsátásának az volt azára, hogy bemártja a szponozorait.
Budapest nem lesz többé liberális város!

Ordnassac 2010.06.27. 20:58:42

@bóra77: így igen. Kezdtem csodálkozni. Amúgy üdvözlöm, kedves kollegina. Most tolom az utolsó évemet az egyetemen. :-)

jjulie 2010.06.27. 20:59:01

@bóra77:

veszprém oké, lovassy?

(volt annak idején egy lovassys barátnőm, 8-szor okosabb volt mint én 10 jobb nő mint amilyen pasi én, sajnos dobnom kellett mielőtt ő megtette volna)

csak kiváncsiság, de szerencsére jó háttér egy budapesti főpolgármesterséghez

bóra77 2010.06.27. 21:03:30

@Ordnassac:
üdv!:) és hova lesz a tovább?
@jjulie:
nem, nem Lovassy

apropó: amelyik kedvenc blogjaimon néha felbukkanok, ott szoktak a bloggazdival találkozót szervezni a törzstagok. köztetek felmerült már az ötlet?

jjulie 2010.06.27. 21:03:36

@Ordnassac:

te csak ne helyezkedj, őt én szólítottam le...

panelburzsuj 2010.06.27. 21:05:18

@bóra77:

Picivel azért én vagyok a körelnök ... :(

(De árulkodok: jullie pont annyi, mint én ... :)

Ordnassac 2010.06.27. 21:05:34

@jjulie: közel egy tízessel fiatalabb vagyok nála, szóval tőlem nem kell tartanod. ;-)

@bóra77: kiderül, alkotmányjogi területen szeretnék mozogni. Ami a talikat illeti: szerveztem már kettőt, de csak kis körben. Amennyiben igény van rá, lehet egy újabbat is.

jjulie 2010.06.27. 21:05:47

@bóra77:

mindent kicsival írok lustaságból

az ordni már elindított valami talkafélét

bóra77 2010.06.27. 21:07:06

@panelburzsuj: 50?:) és Ti lenni haver, vagy totál ismeretlen?

van egy olyan érzésem, hogy Gábor nem fog minket megdicsérni a ma esti diskurzusért..de majd Ordnassac bevet egy-két hosszabb értekezést, és máris helyreáll az egyensúly.

jjulie 2010.06.27. 21:07:15

@Ordnassac:

oké, én meg 20-al több, tehát pont hozzám illik..

bóra77 2010.06.27. 21:09:14

@Ordnassac: irigyellek a szakmai elhivatottságodért... ha nekem anno több jutott volna belőle:)) alkotmányjog nem a kedvencem, bár a szakdolimat abból írtam...

panelburzsuj 2010.06.27. 21:10:53

@bóra77:

Csak itteni ösmeretség. Más-más stílben tudunk szemtelenkedni, így szépen elférünk egymás mellett ...

jjulie 2010.06.27. 21:11:04

@Ordnassac:

ez igen, igy bízhatok benned, engem nyugtatgatsz, majd félrefordulsz és egyből randit ígérsz....

török gábor 2010.06.27. 21:13:34

eddig mindig azt hallottam, hogy szemben az igazságtalan és piszkos politikával, a foci tiszta játék: aki több gólt lő, nyer... ma valahogy nem tudok helyeselni...

bocsánat...

bóra77 2010.06.27. 21:13:52

@jjulie: azért az a randi-dolog elég meredek, ha belegondolok, kor-nem-stb. megoszlásra tekintettel:)) azért belenéznék, hogy zajlik egy ilyen.

bóra77 2010.06.27. 21:14:26

@török gábor: igen, mert nincs Sólyom-szem:))

bóra77 2010.06.27. 21:16:40

@török gábor: Gábor, ez azért van, mert a fociban nincs Sólyom-szem:)

Ordnassac 2010.06.27. 21:17:21

@jjulie: ki mondta, hogy te nem jöhetsz? ;-)

Ordnassac 2010.06.27. 21:18:57

@bóra77: különösen megfogott az alkotmányjog, mellesleg két kiváló tanárom van/volt: Somody Bernadette és Kukorelli István. :-)

Videofon 2010.06.27. 21:19:01

@bóra77:
Mi egészen biztosan felépítünk egy vagány csajt októberre. Tarlós tökéletes ellenpontját. Rajtad múlik, bevállalod-e. :)
Utána pedig rajtunk, megtaláljuk-e a közös hangot.
Navitás ez a fél éves felépítés. Be kell robbanni. Különben megette a fene.
(Ha én egy-egy terméket, szolgáltatást fél év alatt vezetnék be az adott piacra, már rég a híd alól kommentelnék. )

bóra77 2010.06.27. 21:20:23

@Ordnassac: Kuko istenkirálycsászár! sztem többször volt év oktatója...

jjulie 2010.06.27. 21:21:42

@Ordnassac:

ok, ok, a sitkeit ismered?

Ordnassac 2010.06.27. 21:21:51

@bóra77: az még alkotmánybíróvá választása előtt volt. Azóta Mezey és Navra is megkapta már a címet.

Kukónál írom a szakdogám. :-)

bóra77 2010.06.27. 21:22:05

@Videofon: ühüm, igazad lehet, hogy sok a fél év. Nem tudom, nem vagyok szakember e téren. De jön majd a bloggazdi, és majd ha gondolja, megmondja...:)

Videofon 2010.06.27. 21:23:03

Egyébként pedig nem láttam Bóra belépőjet. :(

Ordnassac 2010.06.27. 21:23:34

@jjulie: annyiban, hogy a WP-s szócikkét én írtam (MTA-tagok szócikkeit írogatom már egy ideje).

bóra77 2010.06.27. 21:24:02

@Ordnassac: az jóóó. Kevés annyira jóindulatú oktatóm volt az ELTE-n, mint Kukorelli. Navra is okés volt...

Videofon 2010.06.27. 21:24:44

@bóra77:
Ne beszélj mellé, az nem illik egy főpolgármester-jelölthöz. :)
Futsz egy kört, vagy nem?

bóra77 2010.06.27. 21:24:47

@Videofon: ez már a legenda része:)

panelburzsuj 2010.06.27. 21:24:54

@jjulie:

Jut eszembe: hová tűnhetett a Colos?

bóra77 2010.06.27. 21:25:37

@Videofon: ha és amennyiben... akkor talán...:)

Ordnassac 2010.06.27. 21:26:43

@panelburzsuj: törölte regisztrációját, email-címe elhónyált, gyanítom valami személyes prob.

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.27. 21:27:00

@Diocles: ez bennem is felmerült már, mármint a nők szerepe a szavazásban. Más országokról is olvasni, hogy a női szavazók meghatározók, az ő voksukban pedig a személyes szimpátia, az érzelmi azonosulás van inkább, nem a hosszas elemzés. Budapesten több a nő. Annál is érdekesebb ez a betett interjú-részlet, mert sok-sok idős hölgy lakik a fővárosban, akiket megnyerni nem könnyű egy Tarlós Istvánnak. Nincs semmi bája, hacsak nem a bumfordisága.
(Ilyen szempontból Kuncze nyerő, mert fellépése és _humora_ van, ami ritka jó tulajdonság. Ezenkívül a konfliktusokat is jól kezeli.)

A másik apróság - ezért előre is elnézést kérek a többségi vidékiektől -, hogy eljönnek Budapestre, itt laknak, és köpködik Budapestet, kisebbségi érzéseik vannak, és ezeket kompenzálják. Ezt lehet érezni sok politikuson is. Ezért is vagyunk bűnös város, mert érezzük ezt a mély ellenszenvet, és sokan nem akarnak behódolni a vidéki "uraskodó" mentalitásnak.

panelburzsuj 2010.06.27. 21:28:32

@Ordnassac:

Pedig nagyon készült ünnepelni ...

török gábor 2010.06.27. 21:28:40

@Diocles: az "álmaimat" inkább hagyjuk :) ez ugyanaz a belelátós módszer, amit korábban éppen Ön kifogásolt...

Ordnassac 2010.06.27. 21:28:52

@török gábor: már miért kérsz bocsánatot azért, mert saját blogodban offolsz? ;-)

Amúgy tényleg nagyon rossz a mostani bírói teljesítmény a bíróktól... Őket zavarná leginkább a vuvuzelák végeláthatatlan "búgása"?

Videofon 2010.06.27. 21:31:03

@bóra77:
Igazi határozott politikusi döntés. :D

jjulie 2010.06.27. 21:32:26

@jjulie:

nekem küldött fotókat, nem piszkálta volna ki a tányérjából egy kannibál sem

panelburzsuj 2010.06.27. 21:33:45

@jjulie:

Az a szerencsésebb kimenet.

[nick] (törölt) 2010.06.27. 21:43:47

@S2000:
a szociknak balogh személyében van egy "alkalmas" külügyminiszter jelöltjük. ennyit nyertek ezen.

török gábor 2010.06.27. 21:45:33

A Median kutatásáról egy mondat: ha közvetlen választás lenne, mondjuk az általánosan megszokott abszolút többséges, kétfordulós változatban (mint Lengyelországban, hogy egy aktuális példát hozzak), akkor Schmitt és Sólyom jutna a második fordulóba, s nagy kérdés, hogy a kiesett Balogh szavazói hogyan viselkednének... Ez persze csak játék az adatokkal.

bóra77 2010.06.27. 21:46:27

@török gábor: LEHET MÁS A ....?

"...aki a videóbíró szükségességét a labdarúgásban 2010-ben kétségbe vonja, az nem ért hozzá.Nem a focihoz nem ért, a sporthoz nem ért. Az nem sportszakember.
... míg az ATP vagy a WTA minden hibájával együtt egy profik, leginkább sportszakemberek által irányított, inkább vállalat mint testület, addig a FIFA nem az. Míg mondjuk az ATP, vagy akár az NBA élén egy vezérigazgató áll, működési mechanizmusaiban pedig kopírozza a világ jól működő nagyvállalatait, addig a FIFA-ban a döntéseket még mindig a választott képviselők hozzák. Kiknek általában sokkal fontosabb, hogy azokat a döntéseket mondjuk még jövőre is ők hozzák, hogy első osztályon utazhassanak, hogy nyolcvan csillagos szállodákban lakjanak, meg a hasonlók. Nyilván egy tökéletes világban úgy is működhetne a dolog, hogy mindenhonnan kiváló jellemeket delegálnak, akik kiválasztják maguk közül a legméltóbbat, és a labdarúgás hosszú távú érdekeit szem előtt tartva, a tudásukhoz mért legjobb döntéseket hozzák meg. A helyzet azonban nem ez.
És nem is fog megváltozni. A rendszert kell megváltoztatniuk.
A FIFA-nak is létre kéne hoznia a maga ATP-jét, ahogyan azt sok más sportág már megtette, mert ugyan nem veszik észre, de hosszú távon a saját sportágukat ölik meg. No jó, csak teszik tönkre. Persze annak az elnökét majd nem Sepp Blatternek, vagy Michel Platininek fogják hívni, ellenben picit több időt töltött az iskolapadban, kitanult ezt-azt, és nem pusztán azért lesz ott ahol, mert sok mindenkit ismer, és van jónéhány lekötelezettje.
Tudom, fura ezt leírni 2010 júniusában, pláne Magyarországon, de szerintem a sportdiplomaták ideje lejárt. A jövő a sportszakembereké. A tanult sportszakembereké.
Ezzel a problémával küzd egyébként nem csak a labdarúgás, hanem az atlétika is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságról már ne is beszéljek. A gondot a döntéshozók jelentik, nem pedig az, hogy nincsen videóbíró." (salakblog.hu)

panelburzsuj 2010.06.27. 21:47:17

@[nick]:

Idővel tán még árnyékkormányuk is akad hozzá ...

panelburzsuj 2010.06.27. 21:50:19

@török gábor:

"Hosszú távon minden piaci küzdelem egy kétlovas versennyé válik."

(A marketing 8. vastörvénye.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.27. 21:51:56

@bóra77: a választásos demokrácia működésképtelen rendszer. A fociban is. (?)

panelburzsuj 2010.06.27. 21:51:59

@panelburzsuj:

(Ha a szocik becsődöltek, akkor egy független ...)

[nick] (törölt) 2010.06.27. 21:53:11

@panelburzsuj:
oszkó például aktív maradt. szóval árnyék pénzügyminiszterük van. szerintem andor lászló a "titkos" kormányfő jelöltjük. nagyjából itt tartanak.

Ordnassac 2010.06.27. 21:55:51

@[nick]: kérdés, hogy Oszkó akar-e még közösködni az MSZP-vel, az utóbbi időben többször emlegette, hogy nem tagja a pártnak.

Andor az MSZP jelenlegi ideológiai elhelyezettségéhez képest túl balos. A Fletó-szárny nem biztos, hogy támogatná.

jjulie 2010.06.27. 22:00:35

@Ordnassac:

mivel a bora77 nem vállalja, marad az oszkó

valami civil csapatnak kéne jelölnie

panelburzsuj 2010.06.27. 22:01:28

@[nick]:

Oszkó mióta szocialista?

Nem párttag, a Reformszövetség adóügyeiben sertepertélt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 22:06:34

Ez csakis azon múlik, mennyire fordul a Fidesz ellen októberre a hangulat. Ez gyakorlatilag megjósolhatatlan, egyelőre tart a lendület, de ilyenkor még Ferinek is tartott a lendülete.

Én azt tippelem, hogy októberre már jelentős lesz az elégedetlenség a Fidesszel szemben és főleg Budapesten Fidesz-ellenes szavazatot ad le a többség.

jjulie 2010.06.27. 22:10:18

@Doomhammer:

igen, és itt elviccelődtünk a bórával, de szerintem egy soha nem látott, okos, jóvágásu, kb 45 éves demszky imitátor simán befutna

panelburzsuj 2010.06.27. 22:11:12

@bóra77:

Úgy kell a sok nagyszájú pasasnak. Te hoztad az önmagán mesze túlmutató elemzést ... :)

[nick] (törölt) 2010.06.27. 22:11:15

@panelburzsuj:
meg az utolsó mszp kormány pénzügyminisztere volt. ;-)

Ordnassac 2010.06.27. 22:12:53

@[nick]: azonban még inkább hangsúlyozta azt, hogy válságkezelő szakértőként van ott, mint mások a kormányban és azt, hogy nem tagja az MSZP-nek és amúgy semmi köze hozzá.

Ordnassac 2010.06.27. 22:15:19

Amúgy kíváncsi leszek, hogy az LMP mit fog reagálni arra, amit HCs most ajánlott...

panelburzsuj 2010.06.27. 22:16:11

@jjulie:

Akkor a fiatalos, laza stílus mögötti profizmus megmaradt gerincnek, a nemet meg nem tudjuk eldönteni.

Egy traszvesztita esetleg?

Ha az érv a szavazatmaximálás mellett, hogy Tarlós a szoft belbudai nyilasoktól a kültelki prolikig mindenkit meg tud szólítani ...

[nick] (törölt) 2010.06.27. 22:16:19

@Ordnassac:
a szocik szakértő kormányt akarnak szerintem. másképp nincs esélyük nyerni.

panelburzsuj 2010.06.27. 22:18:35

@[nick]:

MSZP által kétségbeesetten összekapart kormány. Pártonkívüli kormányfővel, keményen időre leszerződve.

[nick] (törölt) 2010.06.27. 22:18:59

@jjulie:
demszky imitátor. ezen még mindig mosolygok.

panelburzsuj 2010.06.27. 22:20:16

@Ordnassac:

Egyelőre csuklanak a röhögéstől, majd ha abba tudják hagyni, talán mondanak valamit az ajánlatra ...

Ordnassac 2010.06.27. 22:21:27

@[nick]: a szocik nem gondolkodnak most kormányon, hanem túl akarnak élni (és itt most nem elszámoltatásra gondolok), tisztújítás lesz, ha a Fidesz nem szúrja el, akkor bejöhet egy önkó zakó is, ilyenkor nem egy esetleges kormányon gondolkodik az ember...

jjulie 2010.06.27. 22:21:40

@panelburzsuj:

ez a tarlós az orbán gonosz bosszúja akarna lenni, de még saját maga sem hisz benne igazán

egy transzi megverhetné, ez meg az én bosszúm lenne

Nyers Fa 2010.06.27. 22:22:26

Nyílvánvaló, hogy miért nem Rogánt jelöli a Fidesz.

Egy példa: Ha az lenne a kérdés, hogy a BKV új buszokat vegyen, vagy inkább kilopják a pénzt a párt számára, Rogán valószínüleg a buszok mellett döntene, ilyen ember meg nem kell a fidesznek.
Ez ennyire egyszerű!

Ordnassac 2010.06.27. 22:24:18

@panelburzsuj: valami hasonlót gondolok én is, főleg Kuncze és Vágó esetében, bár Bárándy?

Azt viszont továbbra sem értem, hogy Ráday Mihály miért nem merült fel, ő már túl komoly jelölt lenne?

Ordnassac 2010.06.27. 22:26:00

@Ordnassac: igaz, Ráday sem a legfiatalabb már...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 22:26:33

@jjulie:
Ez teljesen azon múlik, mi lesz a környezet októberben. A Fidesz láthatóan igyekszik elhúzni a fájdalmas döntések kezdetét és azon reménykedik, hogy a táborának elszivárgása ellenére októberben még mindig győzni tud. Ez vagy sikerül nekik, vagy nem, nem igazán rajtuk múlik. Ebben a pillanatban azt hiszem, nem fog nekik sikerülni.

Hova mennének az elégedetlenek? Nem látom be, miért ne a szocikhoz.

jjulie 2010.06.27. 22:26:54

@Ordnassac:

megnéznék egy vágó tarlós tévévitát

bóra77 2010.06.27. 22:29:00

@jjulie: persze, mint lehet ön is milliomos-t?

bóra77 2010.06.27. 22:29:53

@Nyers Fa: hát, szerintem Rogánnal kapcsolatban megelőlegzem, hogy tévedsz....

jjulie 2010.06.27. 22:31:03

@Doomhammer:

egy tök színtelen jelölt is befuthatna, igazad lehet abban, hogy a fidesz ellenszavazatnak kell csak kirakni egy urnát meg egy magas jóképű belvárosi pasit

Ordnassac 2010.06.27. 22:31:17

@jjulie: meglenne a maga diszkrét bája, az biztos.

jjulie 2010.06.27. 22:32:55

@bóra77:

ahogy állva hagyná a nehézkes tarlóst és háromszor körbefutná amig az egy mély levegőt vesz

panelburzsuj 2010.06.27. 22:33:35

@Ordnassac:

SZDSZ 2.0 Még ha az ókorból is, rögtön Tarlós mellől ...

Bármit lehet most jelölni Budapesten, csak szadeszost nem. Látod itt is, hogy a buzgó sulykolásnak hála Gönz papából is mi ragadt meg? A papasága meg a szadeszsége.

Ezért halva született dolog Kunczét emlegetni, aki minden mackósággal együtt mégiscsak a Gyurcsány mellett kormányon töltött évek első embere.

Ordnassac 2010.06.27. 22:33:59

@jjulie: miközben akkora hülyeségeket mondana, hogy leszakad a plafon (mármint Vágó).

beyo 2010.06.27. 22:34:23

Az ajánlatról.
Az LMP már pár hete tulajdonképpen előre válaszolt. Az MSZP, ha kedve tartja, támogathatja az ő jelöltjüket, de ők semmiképp sem támogatnák az MSZP-ét.
Az LMP-nek két dolgot kell tennie, egy megbízható, ismert és látványos jelöltet kell találniuk. Nem szabad leállniuk kokettálni az MSZP-vel, de meg kell győznük azok szavazóit, hogy menjenek el szavazni az ő jelöltjükre, mindezt úgy, hogy saját szavazóik bizalmát is megtartják. Ez egy izgalmas meccs, itt lehetne iránymutató, hogy hány mszp szavazó szavazott a választásokon lmps jelöltje, ahol a szoci visszalépett...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 22:36:03

@jjulie:
"meg egy magas jóképű belvárosi pasit "

Lehetőleg ismeretlent. Botrányoktól menteset. Tiszta kezek, mifene. Nem túl karaktereset, ne legyen támadható felülete. Programjában ne legyenek olyan vad ötletek, mint az ingyenes BKV. Abba bele lehet kapaszkodni.

Lehetne "független", ahogy Tarlós próbálkozott 2006-ban.

Ordnassac 2010.06.27. 22:36:15

@panelburzsuj: Ráday az 2006-ig szociként volt a városképvédelmi bizottság alelnöke, szóval már nem SZDSZ. Amúgy stimmel.

Azonban Kuncze emlegetése után. Vágónál ugyanez, nagy fletonista. Bárándy meg miniszter volt, igaz, Medgyessy alatt.

Most csak azt tudom gondolni, hogy HCs ezzel akarja megőrizni a pozícióját (kicsit belerúgva az LMP-be), miszerint "én felajánlottam, de az a csúnya LMP nem ment bele, mert nem demokraták".

jjulie 2010.06.27. 22:37:31

@Ordnassac:

ennyi a véleményed a vágóról?

ugyan arról a vágóról beszélünk?

nyünyüge 2010.06.27. 22:37:46

@Ordnassac: Ráday nem a kora miatt alkalmatlan. Komoly érdemei vannak a városvédelemben, műemlékmegőrzésben, de a főpolgármesterség nem erről szól.
A város nem szép öreg házak összessége, hanem egy hely, ahol emberek élnek, dolgoznak, szeretnek, gyereket nevelnek, szórakoznak.
Amihez nem díszletek kellenek, hanem élettel teli, a hagyományokat tisztelő, ugyanakkor élhető, korszerű környezet. Ráadásul sokaknak, nemcsak azoknak, akik az Andrássy úton vagy más védett helyszínen laknak.

Ráday csököttsége - na finomabban szólva a változáshoz való viszonya - a Szépművészeti Múzeum bővítésével kapcsolatban fellépéséből elég egyértelműen kiderült.

Ordnassac 2010.06.27. 22:37:57

@beyo: hát, az LMP-nél Jávor Benedek tűnik a befutónak...

jjulie 2010.06.27. 22:41:46

@Doomhammer:

egy olyat, akin kifogástalanul áll az öltöny, jó diplomája van, és minden nő lássa benne sikeres felnőtt fiát

Ordnassac 2010.06.27. 22:41:49

@jjulie: olvastam a Fábry-Vágó kettős interjút és mit mondjak, nem biztos, hogy jó politikus lenne... (Fábry sem, de ő legalább nem gondolkodik rajta.)

@nyünyüge: Ráday tizenkét évig a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, szóval van azért jártassága. Ami a Szépművészetit illeti, hál'Istennek nem lesz túlmodernizálva. Szerintem egy ilyen turisztikailag fontos teret nem kéne radikálisan átalakítani. Van annyi hely Pesten, ami átalakításra szorul, a Hősök tere nem az.

Ordnassac 2010.06.27. 22:46:22

@bóra77:

OFF

meghalt Békés Imre :-(

ON

jjulie 2010.06.27. 22:46:30

@Ordnassac:

namost elmondom neked hogy a hősök tere az egy patyomkin falu

nem gondolták véglegesnek az épületeket, és vastag vályog falakat bőven találsz ott a csinos külső mögött

panelburzsuj 2010.06.27. 22:46:50

@Ordnassac:

Ez a packázás országosan még elmenne - bár elég hitvány utánzata a Fidesz-dölyfnek - de Budapesten hamar és nagyot durranhat visszafelé.

Budapest - mint főváros - az egyetlen hely, ami nincs a mindenkori kormány kénye-kedvére kiszolgáltatva. Nem egy súlycsoport persze, de nem is porszem, mint bármely más helyi vagy társadalmi önkormányzat.

Csak Budapestre koncentrálva akár még most is érdemes lenne alapítani valami "and the rest"- egyletet, kifejezetten a Tarlós-Fidesszel szembeállítandó főpolgi és jelöltlistája mögé.

jjulie 2010.06.27. 22:49:55

@panelburzsuj:
szerintem lesz is ilyen, vagy már van

nyünyüge 2010.06.27. 22:50:54

@Ordnassac: Karácsony Tamás megfúrt terve nem modernizálta volna túl a Szépművészetit (csak volt benne egy vagány megoldás a lejáróra). Magát a Hősök terét meg végképp nem bántotta. Most sok cirkusz után sikerült egy unalmasabb megoldást találni.
A Nemzeti Múzeum hasonló bővítésénél úgyszintén győzött a középszer.

Na mindegy, ez messzire vezet és már amúgy is késő van nekem.

Ráday a Szépművészetitől függetlenül sem főpolgármesternek való. Ott nem egyetlen szakma, téma végletekig elkötelezettjének kell ülnie.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 22:54:34

@jjulie:
Rendben. A másik fontos feltétel, hogy ne legyen ellenfele azon az oldalon, ami a Fidesz ellen szavazókat gyűjti. A Jobbik értelemszerűen nem számít, ők nem is erősek Budapesten. Viszont egy külön utakon járó LMP-s jelölt betehet neki.

Legyen pártok felett álló, akire szavazhatnak a szocik és az LMP hívei is.

panelburzsuj 2010.06.27. 22:56:26

@jjulie:

(Én is csodálkoznék, ha a bankokkal kezdődő hosszú sor csak mélán vakarózna mostanában.)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.27. 23:00:43

Botrányok és oszlatás - belharcok dúlnak a Fideszben!!

Botrányos közgyűlések és belharcok Nagykanizsán, belső ellentétektől munkaképtelen újbudai szervezet - az önkormányzati választásokra készülő Fidesz területi szervezetei korántsem nyugodtak. Januárban kizárt képviselőjüket csütörtökön brutálisan összeverték.

Szerdán feloszlatták a Fidesz újbudai csoportját, csütörtökön a nagykanizsai közgyűlésen fordult át veszekedésbe a vita, Szalai Ottó volt fideszes képviselőt pedig brutálisan összeverték - többfelé külső és belső ellentétektől sújtva készül a Fidesz az őszi önkormányzati választásokra. Pécsett kizárnak egy fideszes képviselőt.

Házon belül is megy a diktatúra, akinek van önálló gondolata az így jár.

A seggnyalók meg sikeresek / Schmitt, Szijj ártó, Répássy, Tiffán Zsolt../

panelburzsuj 2010.06.27. 23:02:54

@Forradalmi hangulat a fideszen belül !!:

Nnna, körbeértél a kijelölt munkaterületen?

jjulie 2010.06.27. 23:11:39

@Doomhammer:

"A Jobbik értelemszerűen nem számít"

bóra77 után te vagy a második aki pillanatok alatt lenyűgöztél

panelburzsuj 2010.06.27. 23:14:33

@Doomhammer:

Ha az LMP tényleg egy Jávor-kaliberű figurát akar önállóan indítani, akkor ennek hivatalos eldőltétől már nem lesz kérdés, hogy az LMP húz-e valamerre.

Kivétel, ha minden mai parlamenti párt indít önálló jelöltet, plusz egy-két alkalmi társulás. Akkor nyilván mindenki a saját közgyűlési székeiért kapar, és le van ejtve Tarlós - hadd vigye.

jjulie 2010.06.27. 23:16:20

@Doomhammer:

az lmp még nem tudni micsoda, a karácsony fiu körökkel értelmesebb és kellemesebb figura mint a fidesz szőröstül bőröstül,
na ha egy huszassal idősebbnek nézne ki, és venne egy kontaktlencsét, valamint megtanítanák kihúznia magát, ő lehetne egy demszky 2

Ordnassac 2010.06.27. 23:18:59

@panelburzsuj: csak kérdés, hogy az illetékes résztvevők akarnak-e, illetve, ha akarnak, mennyire tudják megoldani arcvesztés nélkül.

panelburzsuj 2010.06.27. 23:20:33

@jjulie:

Meg néhány ööö... logopédiai leckét is eöööö..... venne.

Ordnassac 2010.06.27. 23:22:35

@nyünyüge: ebben lehet, hogy konzervatív vagyok, de a Hősök tere és környéke szerintem pont olyan terület, amihez nem kellene hozzányúlni, hanem meghagyni monarchiás mivoltában, Budapest történelmének része és szerintem (de ez nagyon szubjektív) a város egyik gyöngyszeme. (Kivételt jelent az akadálymentesítés, ennyiben persze haladni kell a korral.)

Amit viszont végre meg kellene csinálni, az a Dizájn Központ, aminek elkészülte már évek óta húzódik, pedig szerintem (megint szubjektív dolog) szükség lenne rá.

Amit Rádayval kapcsolatban mondasz, kezdek hajlani afelé, hogy igazad van.

jjulie 2010.06.27. 23:34:56

@Ordnassac:

a rádayt ne bántsátok

kb 15 éve ültem egy megbeszélésen a batyányi téren az angelikában, és egy idő után észrevettem, hogy a szomszéd asztalnál fűzött egy kb 30 éves csinos nőt, aki úgy nézett rá, hogy majd megevett a sárga irigység

ő talán lehetett volna jó főpolgi ha odafigyel

Gábor mester 2010.06.27. 23:35:11

Kedves libsibolsi bérkommentelők!
Nézzetek már magatokba/ra: hogy tudna Pásten egy országosan 17+7, kerekítve se 25 %-ot elért katyvasz nyerni a gőzhengerrel szemben?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.06.27. 23:35:32

@jjulie:
"az lmp még nem tudni micsoda"

Ezt kétféleképpen lehet értelmezni.
- Az LMP nem tudni, hajlandó-e közös jelölt mögé állni
- Nem tudni, mi a programjuk

Az utóbbi nem számít. A szépségversenyben nem előnyös, ha nagyon karakteresek. Jobb, ha olyan általános jó érzés van körülöttük.

Az első kérdésre az a válasz, hogy az LMP hajlandó lesz közös jelölt mögé állni, ha ettől nem kapcsolódik össze a neve az MSZP-vel.

jjulie 2010.06.27. 23:36:19

@panelburzsuj:

teljeskörű arculattervezést nem vállalok

jjulie 2010.06.27. 23:40:18

@Gábor mester:

a te gőzhengered budapesten idén tavasszal sem érte el az 50%-ot te kedves baromarcúfideszparaszt marslakókám

jjulie 2010.06.27. 23:45:14

ha nem futna be a viktor lova, és nem lenne jobbos többség sem, akkor megnyerheti mind az összes 3199 többi önkormányzatot is, fujhatja

Ordnassac 2010.06.27. 23:49:20

@Gábor mester: bár nem vagyok "libsibolsi" (soha nem is szavaztam sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re), de Pesten a két párt 25% + 13%-os eredményt ért el, ami testvérek között is 38%. Igaz, hogy a Fidesz 46,5%-ot ért el, de mi biztosítja azt, hogy ez az előny októberig meg is marad? (Ahogy hasonlóan kérdés, hogy mi biztosítja, hogy ezt az előnyt be tudják-e hozni?)

panelburzsuj 2010.06.27. 23:51:24

@jjulie:

Nem is kell. Azér van a net, hogy itt elkooperálgassunk.

Most wiki-módszernek hívják, régebben Lótervező Bizottság volt a neve.

panelburzsuj 2010.06.27. 23:57:15

@Ordnassac:

Azér ez fülkében lezajlott forradalmi nász erősen szerelemházzaság volt, és egyelőre a mézesheteket éljük.

Ordnassac 2010.06.28. 00:00:21

@panelburzsuj: épp ezért a második (zárójeles) kérdésem. ;-)

clownfish 2010.06.28. 00:10:37

@jjulie: ettől a hozzászólástól én is lepetéztem, hatalmas :D
@simonmondja.: gundel takácsot megmagyaráznád, hogy kerül a képbe?

Ordnassac 2010.06.28. 00:12:35

OFF

www.youtube.com/watch?v=lKj-KBTFHro

Ez némi áthallással elmenne LMP-himnusznak. ;-)

ON

panelburzsuj 2010.06.28. 00:23:25

@Ordnassac:

A képzavaromon belül maradva: az első kérdésedre az a válasz, hogy a bódultságnak kell-e súlyos, később óhatatlanul kiütköző hibákat elfednie? Tehát nem eztán keletkező, hanem már eleve meglevő, csak a kábulat elmúltával előtűnő hibákról beszélek.

A második kérdésre ugyanitt rejlik a válasz: a hátrányt behozni nem lehet, legfeljebb még erősebb vonzalommal eltépni az eddigit. Amihez mindenképp kifogástalan csábító szükségeltetik, de az eredmény mégse rajta fog döntően múlni.

Ami nagyon valószerűtlen: a visszasompolygás a régi, megunt, megutált ágyba.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 06:40:51

@clownfish: Olyanokra gondoltam, akiket nem zárna ki egyik párt sem és már ismert személyiségek.
Mivel ez egy metropolisz, legalábbis Közép-Európai mértékkel, ezért nem zárnám ki a vállalkozó, szinész, vagy más médiaszemélyiség tipust sem.
Namost, ezek közül pont Gundel-Takács jutott eszembe, mint akiből kinézem, hogy jó lenne.
A legnépszerűbb férfi most Kovács Áron, de ő talán nem elég idős és dörzsölt.

Persze ez csak ötlet, mert a legfontosabb, hogy valaki akarja-e csinálni.
Oszkót úgy láttam elfogadnák páran, de Bajnait is meg lehetne kérdezni.

Narancshámozó 2010.06.28. 06:59:33

....tetszik a játékotok, de szerintem jelenleg Tarlóssal szemben főpolgármester jelöltet állítani "csupán csak" erkölcsi kötelesség az ellenzéki pártok részéről. A fővárosi önkormányzati választások kimeneteléről való találgatás meddő vita volt egészen addig, amíg nem alakult ki a jelenlegi közhangulat, és a közvélemény-kutatások nyomán is kiderült, hogy az emberek valójában kit/kiket szeretnének boldoggá tenni választásukkal (lásd SP megítélése). Az örömszerzési szándék lehet most már az a fontos motivációs tényező a választópolgárok részéről, ami tömegekben elviszi majd őket megint a szavazóurnákhoz. Akik újra szeretnének mosolyt látni a (jelenlegi) miniszterelnök arcán, azok feltétlenül Tarlósra szavaznak majd, akik pedig nem, azok ellene. Ezt a fajta érzelmi viszonyulást jól meg lehet támogatni racionális érvekkel (is). Mint például: Tarlósnak van már gyakorlata a polgármesteri "szakmában"; nem fél küzdeni; tulajdonképpen megérdemli; a Fidesz embere stb… Így tehát minden adott lehet a sikeres szerepléshez, feltéve, ha nincs valamilyen piszkos/titkos infó valamelyik páncélszekrény mélyén, amit ha idejében megszellőztetnek.....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 07:03:23

@Fehér Agyar: Szerintem, ha van valami infó egy kis boritékban, akkor az Orbán zsebében lehet, mert különben nem bízna meg pártonkívüliekben ennyire, hogy a legnagyobb várost nekikadja.

Narancshámozó 2010.06.28. 07:17:47

@simonmondja.: sokatpróbált ismeretség ez Orbán és Tarlós részéről, bár a hűségeskü szövegét nem ismerem

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.28. 07:31:19

nyerni fog, de jobb lenne Budapest vezetőjének egy olyan vérprofi ember, aki sok-sok multi céget állított talpra.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 07:41:27

@www.Bisex.hu:
Már, ha elhisszük Tarlós mantráját a becsődölt Budapestről.

Ha tényleg be lenne csődölve, akkor én sem Tarlósra bíznám.

jjulie 2010.06.28. 07:48:14

a fidesszel meg a tarlóssal az a baj, hogy ők itt tájidegen fajták, csak akkor élnénekmeg tartósan, ha átalakítanák a klimát meg a talajt

ez a város abból lett, hogy valakik elképzélték merészen, hogy kell egy oriási szinpad meg kellékek az attrakcióhoz, és letrehozták

a tarlósfideszféle népek ezt utálják, kicsi a pöcsük ehhez, és meg szeretnák nyírbálni az attrakciót, meg az ö kicsi pöcsökhöz visszanyesni a szinpadot, röviden ebben rejlik a tájidegenségük, meg abban, hogy utálják kurvákat mert félnek tőlük, összeakad a lábuk egy rafinált szép nőtöl szerencsétlen vidékiférfiparasztpártiaknak,

nem is engednek sem a pártvezetés, sem a kormány közelébe sem egy csinos nőt sem, nehogy összezavarodjanak a látványtól a szerencsétlenek

még a szóvivőik is férfiak, istenem.....

Szimba 2010.06.28. 08:42:02

Látom, már mindenki elmondta a véleményét.:(

- Tarlós szerintem sem jó választás.

- Viszont Horváth Csaba sem az, aki nyerhetne Budapesten.

- Rogán vagy Pokorni az a két arc, amelyiket sokan ismernek, és elfogadnak (inkább elfogadnak) a szavazók. Az alkalmasságukról most nem szóltam. Ráadásul az később derülhetne ki róluk.

- Jelen helyzetben az MSZP, Jobbik, LMP jelöltjei szóba sem jöhetnek. Ősszel még tartani fog a Fidesz szimpatizánsok számbeli fölénye.

Szimba 2010.06.28. 08:51:09

@jjulie:

:)))))
Nagyon szüfrazsett a szöveged!

Más kérdés, hogy van benne igazság, ha szimbolikusan is.

Az a feltevés, hogy a női szavazók csupán szimpátia, külső, és érzelmi kötődés alapján választanak meglehetősen megalapozatlan. A férfi szavazók mégis mi alapján választanak??? A tömegek nem ismerik a politikusokat, nem figyelik a második sorban levőket, az új arcokat ugyanúgy nem tudják besorolni egyik párthoz sem, ha nincs a plakátjukon vagy a piros, vagy a narancs háttér.

Nem az értelmiség igen szűk rétegéből kell kiindulni. Sőt, még azokból sem mindenki érdeklődik behatóan a politika iránt.

Választ egy pártot, és annak a számára teljesen ismeretlen emberére is szívesen szavaz, ha nem szimpatikus, akkor is.

Ráadásul az elmező ész ugyanannyi tévedést tudhat magáénak, mint a gyakorlatban csiszolódott ösztönös szimpátia/antipátia. A nők érzelmi intelligenciája, IQ magasabb a férfiakénál, nyilvánvaló, hogy ezért használják ezt is. A férfiak meg okoskodnak, elemezgetnek, és ugyanoda jutnak, ahol a part szakad.

Szimba 2010.06.28. 09:02:45

@Ordnassac:

Teeeeeeeeee!!!!!!

A Sebő együttes fiatalkorom egyik ikonja volt (Cseh Tamás-Bereményi után).

Másrészt az LMP nálam még mindig "védettnek" számít, mint ahogyan a sólyom is:))

Egyelőre nem feltételezem, hogy Sólyom L. elkötelezné magát az LMP-nek.

Szimba 2010.06.28. 09:04:49

Nem jó reggeli krónikásnak lenni, még sehol senki, itt mindenki éjjeli bagoly:((

Viszont átfutottam a hozzászólásokat, és rendkívül fontos információhoz jutottam: TG kisfia 9 hónapos!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.28. 09:07:58

@Szimba: Az a jó ebben az Orbán korban, hogy nem kell annyit agyalni.
Viktor küld pár sürgönyt arról az ismeretlen helyről, ahol épp a futballvilágbajnokság alatt tartózkodik és máris eldől minden nyitott kérdés.
És hogy a nőknek ki tetszik? Hát akit kijelölnek nekik.

Aerion 2010.06.28. 09:08:38

Nem az a lényeges, hogy győz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje a fővárosban, vagy veszít, hanem az, ha veszít, és a vele szemben indított akármilyen (koalíciós) jelölt nyer, úgy a főváros ugyanúgy irányíthatatlan marad, mint eddig volt. Ugyanúgy nem fog történni semmi olyan dolog, ami a főváros ügyeit valami értelmes felé mozdítaná, aminek az oka az, hogy a Fidesz, ami lássuk be, ha veszít is igen valószínű, hogy a közgyűlésben megszerzi a többséget nem fog együttműködni ezzel a főpolgármesterrel. A fővárosnak nem az kell, hogy meghosszabbítódjon valami teljességgel értelmetlen politikai háborús katyvasz, hanem az, hogy végre béke legyen, döntések szülessenek és elmozdulhasson a város egy olyan irányba, amit támogat az ország vezetése is. Ez a fővárosiak érdeke. 20 év demszkyzmus után, 20 év lényegében változatlan szocialista uralom után változás kell, változásra van szükség, és semmi esetre sem a háborús logika folytatására. Ha a fővárosiak úgy döntenek, hogy de, igen, nekünk valami Demszky klón kell, mert mi szembe akarunk menni az egész országgal, mert nekünk az jó, akkor azt fogják kapni. Gyorsan ki fog derülni, hogy a többség számára nem jó, igen súlyosan előnytelen döntés született, mondhatni buta döntés, ez pedig még az eddigieknél is jobban megutáltatja majd azokat azokkal, akik nem a Demszky klónra adták a szavazatukat,és megint elé fog veszni a számukra 4, vagy 5 év.

Tudomásul kell venni a kialakult politikai helyzetet, akármennyire is fájdalmas ez egyeseknek. Nem lehet a Fideszt legyőzni, ahhoz túlságosan el van rontva itt már minden. A Fideszt egy valami képes amortizálni, önmaga, pontosabban, akik alkotják, csak így lehet megszabadulni tőlük. Nincs más út. Ja, hogy éppen ez a baj, mert valójában az a gond, hogy az ellenfelek azért nem akarják a Fideszt, mert akkor kiderülne, hogy ők jobban csinálják, mint az elődjeik, az egész más.

Aerion 2010.06.28. 09:20:51

Rövidebben, hogy az egyszerűbb gondolkodásúak a könnyen megértsék, a Fidesz legyőzéséhez nem arra van szükség, hogy Tarlós veszítsen, még arra sem, hogy ne szerezzen többséget a fővárosi közgyűlésben. A Fidesz legyőzéséhez arra van szükség, hogy bebizonyítsák a kormányzásra való alkalmatlanságukat, és ezt nem tudják máshogy megtenni, mint úgy, ha kormányoznak.

ssi 2010.06.28. 09:30:56

MSZP fáziskésésben van, nem elébe megy az ügyeknek, hanem utána kullog, ezért is tűnik "hisztis pártnak" (V.G.-től idézve). Valahogy nem megy nekik a "felépítés". H.Cs-t időben kezelésbe vehették volna, minden adva volt hozzá, s akkor nem önállósítja magát, s mond hülyeséget. Most a legnagyobb ballépésük, hogy nem érzékelik, hogy önmaguknak is azzal tennék a legjobbat, ha általában békén hagynák az LMP-t, s a saját belső ügyeikkel foglalkoznának inkább

LMP-jelöltnek el tudnám képzelni Oszkót

Tarlós, aki kicsit Schmitt. Szakmailag, emberileg eladható (+ lesznek mellette segítők) és a kormány hű, lojális embere. Programja belesimul a kormányéba: rend, tisztaság, elszámoltatás, felülvizsgálatok, személycserék, ellenzéki kerületi polgármesterek kezelése stb.. Budapest milyen jellegű kihívás O.V.nek? Vízfejűség csökkentése, vidék nagyobb arányú támogatása, kormányszimpátia erősítése a következő választásokig? Mi hozható ki Budapestből? - merjünk nagyokat, különlegeseket álmodni, vagy általános célok (pl. összehangoltabb közlekedés) és néhány szimbolikus beruházás? Nekem még nem tiszta a kép

T.G. posztok számomra elsősorban ügyesen és elfogadott stílusban felvetett alternatívák, melyeken el lehet indulni, sokat lehet rágódni, s sokféle következtetésig eljutni. Olvasom, hogy többen vágynak T.G. dicséretére, vagy visszajelzésére, gyakoribb jelenlétére (egyszer én is úgy szeretnék Tőle kapni, legalább egy fél szemet ".")

Szimba 2010.06.28. 09:33:08

Azért az is abnormális, amit Horváth Csaba ajánlgat az LMP-nek. Bárándy, Vágó István (!), Kuncze (!!!!!?) legyen az ellenzék közös jelöltje?

Elsírom magam: Vágó István ? Miért nem mindjárt Stohl Buci?
Kuncze meg mint liberális nagyapó már eléggé amortizálta magát.

Akkor már inkább hívjuk át Amerikából Rudy Giuliánit, aki megszelidítette New Yorkot. Ő szélső-centrista, és igazán jó eredményeket ért el a bűnözés visszaszorításában.

Ráadásul fontosnak tartotta a szemetelés megszüntetését!!!!!!:) Ez kell nekem!!!!!!!

Szimba 2010.06.28. 09:34:27

@simonmondja.:

1. Nem tetszik, akit kijelöltek.
2. Nem vagyok nő.:((

Szimba 2010.06.28. 09:38:12

@manyike:

A tanító bácsitól egy pirospont?:)))

Szimba 2010.06.28. 09:41:17

@manyike:

No, Oszkó Péter szerintem is egészen remek jelölt lehetne. Sajnos nincs esély a megválasztására.:(

ssi 2010.06.28. 10:01:04

@Szimba: "A tanító bácsitól egy pirospont?:))) " - igen, ez a kategória
de kommentelő társaimra igazán nem lehet panaszom, figyelnek, reagálnak, néha kényeztetnek, néha kiosztanak (gyakran teljesen jogosan)

Szimba 2010.06.28. 10:22:10

@manyike:

Túlságosan szerény vagy. Több magabiztosságot érdemelnél.

ssi 2010.06.28. 10:24:29

MSZP
- döntsék el: mely társadalmi csoportot, mely értékeket s mely stílust akarják képviselni, egyedül, önállóan, következetesen - a skála nem túl széles
- nem a mi, feltételezett kedvünkbe kell járniuk (pl. díjmentes közlekedés, Vágó jelölése, LMP-nek ajánlgatás stb.), magukat is félre vezetve ezzel
- ha látjuk az új stabil irányt, el fogja dönteni a választó, hogy mellé, mögé áll-e

mind a 3 ellenzéki párt a "felépíteni önmagát" állapotában van - s mind más

Szép napot mindenkinek!

ssi 2010.06.28. 10:26:02

@Szimba: "Túlságosan szerény vagy. Több magabiztosságot érdemelnél. "
mire gondolsz?

ssi 2010.06.28. 10:30:37

@Szimba: majd esteéjjel leszek. Amúgy csak egy a többiek által feldobott ping-pong labda volt, így sikerült leütnöm "."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 10:42:05

@manyike: HCs-t "felépíteni" elég sziszifuszi munka lenne, legalább 5 övés projekt. Tudod, híg fosból várat... és sehol egy kőműveskelemen...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 10:45:35

Kuncze, Vágó: mamám borogass, szegény szocik megzakkantak, pedig még igazán meleg sincs.
Vagy ezek Horváth Csabi privát tippjei? :)

Szimba 2010.06.28. 10:45:54

@manyike:

Jók a kérdéseid, jók a megállapításaid, még akkor is, ha túlságosan optimistának tűnnek is néha.

Viszont a férfiak politizálási (egyáltalán vitastílusa) más természetű. Nem tanulni akarnak, nem konszenzusra jutni (még ha ezt mondják is), hanem győzni.

Mindig, mindenkor fölényt mutatni. Ez a természetes (biológiai, ösztön, öröklés szempontjából), ha nem lennének valamilyen szinten agresszivak, akkor nem funkcionálnának jól férfiként.

Egy nő lazán megengedheti magának, hogy ne győzzön egy vitában, erőpróbában (ezáltal másként jut győzelemhez:)

nyünyüge 2010.06.28. 11:20:30

Orbán Viktor fogadta Balogh Andrást, az MSZP KE jelöltjét.

"Szijjártó Péter jó hangulatú, a kölcsönös tisztelet jegyében lezajlott találkozóként jellemezte az eszmecserét. A kormányfő szóvivője újságíróknak elmondta: a miniszterelnök tájékoztatta Balogh Andrást arról, hogy a kormány tevékenységének fő célja most a Gyurcsány-korszakkal való szakítás, a Gyurcsány-korszak maradványainak felszámolása.

Annál is inkább, mert a baloldali emberek többsége számára is elfogadhatatlan volt a Gyurcsány-korszak, hiszen az, és annak maradványai akadályozzák a nemzeti együttműködés rendszerének felépítését, amely folyamat most zajlik egy kétharmados választói felhatalmazásra alapítva - mondta a szóvivő.
"
Valószínűleg kész van ebből már a Demszky-Hagyós változat is, amelyet majd Tarlós szóvívőjétől fogunk hallani novemberben:

".... új fővárosi vezetés fő célja a Demszky-Hagyó korszak felszámolása a fővárosban, hiszen annak maradványai akadályozzák a NER felépítését, mely folyamat most zajlik a fővárosban egy kétharmados választói felhatalmazásra alapítva.."

Jesszusom de rossz duma ez Szíjjártótól és a jelek szerint mégis működik :-((((!

@Török Gábor: A rossz dumát is igazolja a siker ?

Nhalasz 2010.06.28. 11:42:43

Remélem, hogy sikerül nyernie! Már elegem van ebből a kommunista-liberális városvezetésből! Gyerünk Tarlós István!

László56 2010.06.28. 11:59:14

Egy szép napot és jó ebédet kívánok Mindenkinek

Nyerhet e Tarlós István ? Jó kérdés mert mindjárt meglehet adni a választ rá. Nem nyerhet mert nem szeretném. Mert nem kék a szeme. Nem vörös a haja. Az orrluka is csámpásan áll. Nem ugyanakkor borotválkozik amikor az elemző vagy én és így tovább. Az elemző érvei sem jobbak a választási számadatok manipulációjával. Szeretné a FIDESZ szájába adni hogy miért rossz ez a FIDESZ -nek. Én nem tudom hogy komolyan gondolja e hogy a FIDESZ majd rá fog hallgatni.

Magyarul. Nem kell a Tarlós, mert nem szeretem. Találjunk már ki valamit ellene. Hogy ez tényleg érv lehet egy választási csatában ? Nem hiszem az elemzőről hogy ezt komolyan gondolná. Hiszen akkor már HCs érvelése sokkal élethűbb képet mutat az LMP -vel szemben. Gyertek velem én sem megyek sehová. Ha kell átadom a helyem mindazoknak akiket utáltok. Jól beszélt, mert tudja hogy olyanoknak adná át a helyét akik senkinek sem kellenek.

Azért az LMP -t nem volna szabad ennyire primitívnek nézni. Hogy feladja a bizonytalanért a biztos jövőjét ? Lefeküdjön egy politikai örömlánnyal ? Az álmodozás bizony nem éppen politikai realitásra utal. De az is igaz hogy nem tilos. További szép álmokat.

hiperlipid 2010.06.28. 12:07:47

Tarlós nyerni fog, mert alkalmas és az ismertsége is növekedett 2006-hoz képest. Integratív típus ellenfelekkel is együtt tud dolgozni.

LMP: karakteres jelölt nélkül aligha lesz képes összeszedni a kopogtatócédulákat a jelöltjei számára. Talán egy nő lehet alkalmas kihívó, önmagában a szakmai és társadalmi elfogadottság kevés lehet Tarlós ellen.

bigapples 2010.06.28. 12:16:26

a realitás:

www.hirszerzo.hu/cikk.az_lmp_sajat_fopolgarmester-jelolttel_rukkol_elo.156492.html

A Horváth Csabának írt válaszlevelében az LMP frakcióvezetője megismétli, hogy legutóbbi kongresszusokon egyhangúlag döntöttek arról, hogy egyetlen parlamenti párttal sem kívánnak együttműködni a fővárosi önkormányzati választáson. Saját főpolgármester-jelöltjüket várhatóan egy hét múlva nevezik meg, ez pedig azt jelenti, hogy a voksoláson a szocialista párttal egymás ellenfelei lesznek.....

az elmúlt ciklusban Budapest "sajnos nem a szabadság és a szolidaritás városa volt". Szerinte Horváth Csabát korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó.

sárkányfő 2010.06.28. 12:19:57

Sziasztok,

Pali megszavazta a kormánytisztviselőkről szóló törvényt?

Csak ezért kérdem:
"Schmitt Pál "maximálisan egyetért" azzal, hogy Sólyom László köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek a kormánytisztviselőkről szóló törvényt."

www.hirszerzo.hu/cikk.schmitt_maximalisan_egyetert_solyommal.156491.html

hiperlipid 2010.06.28. 12:28:28

@ó jaj: nem azt mondta, hogy Ő is visszaküldte volna, csak azt, hogy egyetért azzal, hogy Sólyom visszaküldte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 12:56:47

@ó jaj: maximálisan egyetérteni ezzel a szoci frakció vendégeként pont annyi fáradságáda került, mint a Fidesznek maximálisan szimpatikusnak találni a szocik közt. elnök jelöltjét...

török gábor 2010.06.28. 13:01:48

@manyike: vegyük úgy, hogy megtettem :)

hiperlipid 2010.06.28. 13:22:21

"Schmitt bakizott egy nagyot, amikor Szűcs Erika korábbi miniszter arról kérdezte: aláírná-e a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt, amely lehetővé teszi az indoklás nélküli elbocsátást. Schmitt azt mondta: egyetértek azzal, hogy a köztársasági elnök visszaküldte a törvényt, és reméli, sikerül jó megoldást találni. A házelnök elfelejtkezett arról, hogy a jogszabályt a múlt héten ismét elfogadta a parlament. A helyzet Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető mentette meg azzal, hogy közölte: ez ügyben az MSZP úgyis az Alkotmánybírósághoz fordul."

www.origo.hu/itthon/20100628-schmitt-pal-allamfojelolt-latogatasa-az-mszp-nel.html

Alkalmas?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 13:36:04

@hiperlipid: persze, hogy az. A jelenlegi hatáskörre legalábbis simán.
Nem kell, hogy ejnstejn legyen. Eszik késsel-villával, nem pisil az asztal alá, mutat valahogy. Jelleme képlékeny. Optimális jelölt.

hiperlipid 2010.06.28. 13:48:57

@Hepci: Szerintem, egy köztársasági elnöknek nem kell annyira erőlködnie, hogy a szavai jól mutassanak a hírekben, hogy közben felülírja a tényeket. Inkorrekt magatartás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.28. 13:58:47

@hiperlipid: én azt gyanítom, simán elfelejtette. :)
Ettől függetlenül, igyekszik mindenkinek/mindenhol olyanokat mondani, ami pozitív befogadásra számíthat.
Na ja, aki nem kerüli a konfliktust, úgy is járhat, mint Patton...
Azért rámutatnék, hogy az eddigi legnépszerűbb köztársasági elnökünk (sőt, A köztársasági elnök, forever) és Schmitt között a fő különbség egyedül az, hogy az utóbbi jobban mutat. Tud valamit a Fidesz...

SiKom 2010.06.28. 15:08:55

@jjulie:
"ez a város abból lett, hogy valakik elképzélték merészen, hogy kell egy oriási szinpad meg kellékek az attrakcióhoz, és letrehozták "

Jajj, jajj, hagyjuk már!
10-20% vadliberális csinálja itt a fesztivált (és a fórumokon is nekik a legnagyobb a hangjuk).

Szerencsére a demokrácia úgy működik, hogy a 10-20% szavazó csak 10-20% körüli képviseletet kap, és ennyit is érdemel.

Budapest 80-90%-a nem kér a vadliberálisokból, fogjátok már fel!

Ordnassac 2010.06.28. 15:09:36

@Szimba: viccnek szántam, na! :-)

A Sebő együttest én is szeretem. Cseh Tamás egyenesen a kedvencem volt.

Ordnassac 2010.06.28. 15:16:30

@hiperlipid: @ó jaj: az első megszavazásnál nem volt jelen, a másodiknál az igen gombot nyomta meg.

Ordnassac 2010.06.28. 15:17:50

@bigapples: ez várható volt.

Most kérdés, hogy kit jelöl az LMP? Jávor Benedeket vagy mégis keresnek olyat, aki tud hozni MSZP-s szavazatokat, akik nem tudnak mit kezdeni HCs-vel (már ha van ilyen).

Szimba 2010.06.28. 16:26:37

@Ordnassac:

Én is tudnék hetente "cölöpöket" küldeni Orbánnak. De nem akarok ezredessé válni.:(((

(Értettem a humort, Sólyommal kapcsolatban. Csak egy ilyen undok, kekeckedő típus vagyok, na!)

Szimba 2010.06.28. 16:31:54

@Ordnassac:

Jaj, csak ne az Ivády Gábort jelölje!!!! Bár amilyen ötletei vannak, licitáltatná az amerikai milliomosokat a Lánchídra, és a befolyt pénzből építtetne helyette 10-et.:)))

Ordnassac 2010.06.28. 16:38:29

@Szimba: Ivády már most is polgármester: Ivádon. Marad is ott.

Ordnassac 2010.06.28. 17:04:01

Na, kb. negyven perc múlva kiderül, hogy hány szavazattal lesz Domokos az ÁSZ elnöke és Warvasovszky az ÁSZ alelnöke...

sárkányfő 2010.06.28. 17:43:58

@Ordnassac: Köszi az infót!

Miért nem csodálkozom? :)

raprigo 2010.06.28. 17:47:01

Reflektálva a cikk témájára az mindenesetre elég elgondolkodtató, hogy Tarlós István mindössze 5%-al több embert tudott megszólítani budapesti szinten az egyéni/pártlistás szavaztok tekintetében.

Ellenben a Gábor által korábban is citált XVII. kerületi polgármester, Riz Levente 14%-al teljesítette fölül az egyéni voksok tekintetében a XVII. kerületi Fidesz-KDNP pártlistát.

Egyéni Listás Egyéni/listás
Tarlós István 349 000 332 000 105%
Riz Levente 27 457 24 045 114%

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a maga 56,84%-os eredményével a legjobb budapesti eredményt produkálta, megelőzve a tradícionálisan jobboldali közép-budai körzeteket.

ssi 2010.06.28. 17:50:55

@török gábor: "vegyük úgy, hogy megtettem :)"
még többet is, nagyon szépen köszönöm Duplaszeműt, örökre beérem vele

Üröm az örömben: sajna azt írtam, szeretnék kapni, de arra gondoltam, szeretném kiérdemelni. Erőszakos kiprovokálás látszata nyomja most lelkemet :-(

tölgyes 2010.06.28. 18:01:59

Én azt gondolom, hogy más ma a helyzet, mint 2006-ban. Akkor Tarlóstól még vitt el szavazatot Katona.. és még nem égette a gyertyát csonkig se az SZDSZ, se az MSZP:.. Mára ez bekövetkezett.

Ordnassac 2010.06.28. 18:02:32

Nocsak, Domokosra 266-an szavaztak, hárommal többen, mint ahány Fidesz-KDNP-s képviselő van. Azonban Warvára "csak" 258-an szavaztak. Eggyel kevesebb és nem választják meg.

Domokosra érkezett nem szavazatok száma 88, 15 szavazat érvénytelen. Warvára 95 nem szavazat és 16 érvénytelen szavazat érkezett.

ssi 2010.06.28. 18:04:05

@Szimba:
a többség, akik itt leveleznek (nemcsak beírnak) elég nyitottak mások véleményére, vagy szerencsésebb megfogalmazásaira - nemtől függetlenül

családomban férfi többség van. egyértelmű, hogy nadrág-kalap szimbólumokat én birtokolom. nincs győzelmi mámor egyik táborban sem, pedig a genetikai kódolások működnek rendesen. az évek során elértük, hogy a helyükre kerültek a dolgok :-)

amúgy köszi biztató és dicsérő szavaidat. optimizmusom és türelmem velem született nagy kincseim, mint nyitottságom is. Egyéb paramétereim már nem ennyire pozitívak, így itt lelkesen szívom magamba mások tudását, meglátásait, stílusát

Ordnassac 2010.06.28. 18:04:11

@Ordnassac: összesen 370-en vették fel a szavazólapot, de mindkét jelöltnél csak 369 szavazat volt az urnában.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.28. 18:04:56

OFF

Warvasovszkyra nemmel szavazott az MSZP…

ssi 2010.06.28. 18:07:32

@Ordnassac: köszi, hogy tájékoztatsz minket. Warva esetében mi lesz most?

Ordnassac 2010.06.28. 18:09:32

Hihi, Jakab bakizott egyet: A Kósa Lajos-Rácz Róbert-Vitányi István-féle alkotmánymódosításnál az előterjesztőknél azt mondta, hogy Kósa Lajos, Rácz Róbert és Vitányi Iván (Fidesz). :-D

Ordnassac 2010.06.28. 18:10:41

@Tomeczek: már nem tagja a pártnak, másrészt nem szavazta meg az idei költségvetést. Szóval...

@manyike: megvan neki a többség, szóval július 5-étől ÁSZ-alelnök lesz és szabad az út Cser-Palkovics András előtt.

Ordnassac 2010.06.28. 18:17:37

Az viszont érdekelne, hogy ki az a legalább három átszavazó Domokosnál. (Fene tudja, hogy a 16 hiányzó ki. Vajon az LMP-frakció? Bár kb. annyi érvénytelen szavazat volt mindkettőnél.)

ssi 2010.06.28. 18:37:39

@Ordnassac:
már több témánál előjött, hogy olyanokat tesz a mostani kormány, amit ellenzékben keményen bírált

már több olyan téma van, melyeknél az ember nem tudja, hogy kinek is higgyen

bariga 2010.06.28. 18:51:52

Hogy Tarlós nyer-e , az attól függ, mennyire ábrándulnak ki addigra a hívek. ugyanis az áprilisi választáson sem személyekről döntöttek a zemberek, bárkit bexeltek, aki melett Fidesz logo volt. Főpolgármesternek én inkább egy modern, nyelveket beszélő, agilis, nemzetközi szinten is tárgyalóképes embert képzelnék el. Nem tudom a Fideszben van-e ilyen, de Tarlós belefáradt és belekeseredett az eddigi harcokba. Ő nem fogná fel, hogy nem a harc visz előre,hanem az értelem és tárgyalóképesség és a megegyezés. Valaki írta itt Oszkót. tényleg kár, hogy ő nem jöhet szóba.

ssi 2010.06.28. 18:56:42

202. Nyerhet-e Tarlós István?

szerintem:
ha mostanában lenne a választás: igen
októberig viszont bő 3 hónap van még

mi változhat:
- kormányszimpátia alakulása
- ellenzéki pártok jelöltjeinek eredményessége
- MSZP egyoldalúan az LMP-jelöltet elfogadná
- lejáratás (újabb ügyek kiderülése)

nyünyüge 2010.06.28. 19:13:00

@manyike:
Nemcsak az mszp-nek kellene elfogadnia egyoldalúan az LMP jelöltjét, hanem az mszp szavazóinak. Meg az mdf, szdsz egykori szavazóinak is, akiknek csak egy része LMP szavazó jó eséllyel.
Ehhez nagyon átütő jelölt és egységes - pontosabban egy irányba mutató - kampány kellene.

bariga 2010.06.28. 19:15:14

Úgy nézem amúgy meg oxigénpalack nélküli csúcstámadásra készü a forint . Hajrá Magyaország, hajrá magyarok, hajrá Matolcsy. Már sose megy a kormány szabadságra?

ssi 2010.06.28. 19:16:22

@nyünyüge:

"hanem az mszp szavazóinak is" jogos, így is gondoltam :-)

MSZP-t figyelve, gyakran az az érzésem, hogy a baloldali szavazók másként tennének a helyükben

Ordnassac 2010.06.28. 19:58:50

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-362932

Domokos kilép a Fideszből. Ez mondjuk a minimum. Ami inkább érdekes: úgy tűnik, hogy az önkormányzatokra terelik a hangsúlyt, ami jó is és rossz is. Jó azért, mert az önkormányzatoknál is van elég zűr (az meg a jövő zenéje lesz, hogy a fideszes önkormányzatokra is rászállnak-e, most még vannak kételyeim, de örülök, ha rám cáfolnak). Ami miatt rossz, az az, hogy az állami pénzügyekre is ügyelni kell. Senki sem biztosítja, hogy 100%-ig rendben fognak ott menni a dolgok.

jjulie 2010.06.28. 20:21:14

@Sir Kommentor:

"Már megint ez a duma hé, kis haver,
Örülj, ha valaki még hátba ver!
Ne filozofálj, hidd el, az a fő,
Hogy sok pénz legyen és elég nő!
Mi ez a kivagyiság, mikor a lényeg az,
Hogy kinek látszol és kinek játszol,
Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,
És elmúlsz lassan, szépen és csendben."

De nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát
A befőtt pedig eltegye a nagymamát!
Én kérdezek, amíg szétesek,
És ha nincs, aki felel, én nem adom fel."

ssi 2010.06.28. 20:32:57

@Ordnassac:
jól emlékszem? pl. AB tagjainak megválasztásával kapcsolatban is aggódtál - s sajnos jogosan

"202. Nyerhet-e Tarlós István?"
s nyer-e az a (fő)polgármester, aki egy ilyen erős kormány mellett ellenzéki?

s nyer-e az a lakosság, amelyik nem azonos mércével fog találkozni?

Ordnassac 2010.06.28. 20:41:35

@manyike: az AB esetében kiderül, hogy Bihari mellett ki(ke)t akarnak jelölni. Mindenesetre az új szabályozás lényegen nem fognak változtatni, hiába küldte vissza Sólyom.

ssi 2010.06.28. 20:49:01

@Ordnassac:
"hiába küldte vissza Sólyom." -ezt is, meg mást is

valahol a hírekben olvastam, hogy anno a Fidesz Szt. Bertalan éjszakájához hasonlította az MSZP-kormány kádercseréjét

valaki mintha azt írta volna, olyan ez, mint a divat: időszakosan visszatérő szokások, módik

mit és hogyan tenne egy LMP-kormány? - lehet más a politika?

holnap késő este térek vissza Hozzátok

nyünyüge 2010.06.28. 21:06:24

Véletlenül kerül elém egy Szilágyi Ákos interjú, márciusból.
Utolsó mondatai:

"...A politikai kilátások annyira lehangolóak, hogy újabban egyre többen álmodnak arról: az országot tartósan szakértői kormány irányítsa.

Nem csodálom.

– Ez akkor volna elképzelhető, ha a politikai interregnum tovább tartana, és a pártokat egy időre leléptetnék a színről. Persze a pártok leléptetését politikai alapon meg lehet csinálni, a magát „pártok fölötti pártként” meghatározó győztes tán meg is fogja tenni. Akkor olyan szakértői kormány lesz itt, hogy a demokráciából kő kövön nem marad. "

Most látjuk, hogyan néz ez ki a gyakorlatban.

jjulie 2010.06.28. 21:18:07

@nyünyüge:

nem nagyon kell ezeket a fiatal demokratákat komolyan venni ezekkel a mutatványaikkal

mindössze kicsit játszanak a drukkereknek, de főleg futnak a pénzük után

nyünyüge 2010.06.28. 21:40:26

@jjulie: ilyen lehetett a hangulat a középkorban egy hosszabb háborúskodás után. A király birtokokat, rangokat osztogat az érdemeket szerzett nemes uraknak, a gaz ellent meg a pórnép lelkes moraja mellett nyilvánosan koncolják fel a főtéren az indulatok levezetése és a háború okozta szenvedések elfeledtetése céljából.

jjulie 2010.06.28. 21:54:06

@nyünyüge:

a csata az adóforintok beszedési jogáért ment, és a pillanatnyi jogosult megpróbálja elérni, hogy csak és kizárólag az ő kapitányai tapsolhassák el

többezer éves recept forradalmi újdonságként eladva

(na meg a szokásos, nem kevéssé fontos mentális bajvivás is zajlott, zajlik)

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.06.28. 22:49:04

Bocs, hogy nem épp a témához szólok hozzá, de feléledt kedvenc gazdasági lapom: szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2010_06_15__uljY
Persze akik nem szeretik az összeesküvés elméleteket, azok ne nézzék meg :D

Quintus Pontius Pilatus 2010.06.29. 05:37:24

A Pityu jön, a Pityu vak, de győzni fog!
süti beállítások módosítása