Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:54

“A szocialisták nyilván nem kalkulálnak azzal, hogy maholnap újra 40 százalék felett lesznek. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy áprilisi támogatottságukat megtartották, a szocialista párt nem omlott össze. A helyzet nagyon más, de az MSZP-nek 1990 után egyszer már sikerült kinőnie a köré vont karantént.” – írja Lakner Zoltán a szombati Népszabadságban. A magyar politika jövőjéről gondolkodva kétségtelenül az egyik lehetséges forgatókönyv az MSZP megerősödése, a kvázi-kétpárti szerkezet (azaz a Fidesz-MSZP váltógazdálkodás) visszarendeződése. De nem biztos, hogy a legvalószínűbb.

(Fotó: mszp.hu)

A jövőről gondolkodni egyszerre hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert szabadon szárnyalhat a fantázia, de hálátlan is, mert alig akadnak biztos pontok. A politikában ráadásul kevés dolog van a csillagokban megírva, jelentős szerepet játszanak az egyéni döntések, az előre nehezen belátható útelágazások. Mégis akad néhány olyan fundamentum, amely meghatározó erővel bírhat a szocialista párt politikájában: egyesek segítik a padlóról való felállást, mások hátráltatják azt.

Az MSZP megerősödése mellett szól először is a párt túlélési rutinja. Története során nem először van nagyon nehéz helyzetben a szocialista párt, vezető politikusainak így volt már alkalmuk megtanulni, hogy a türelem, a kivárás gyakran szavazókat terem. Talán ezért sem lett egyelőre palotaforradalom a néma undorból, lehet, hogy éppen ez a tapasztalat erősítette a kohéziót egy olyan időszakban, amikor elméletileg a hosszú szegfűk éjszakája is eljöhetett volna. További érv lehet a választói rutin: a szavazók az elmúlt évtizedben megszokhatták a „ha nem Fidesz, akkor MSZP” (és fordítva) logikát. A „kétnagypártiság” korábban mindkét felet segítette, hiszen a rivális antitéziseként komolyabb munka nélkül is számíthattak a tiltakozó voksokra. S végül ezzel összefüggésben meg kell említeni az alternatíva hiányát is: a parlament másik két ellenzéki pártja – más-más okból - egyelőre nem látszik alkalmasnak arra, hogy a politikai inga visszalendülésekor tömegesen vonzza magához a kormányváltást akarókat.

Az MSZP megerősödése ellen szóló érvek sem gyengék, sőt. A párt legnagyobb tehertétele az a döbbenetes hitelvesztés, ami 2010-ben középpárti pozícióba lökte vissza a szocialistákat. A párt a választói magján kívül szinte vállalhatatlan politikai alakulat, az anti-Fidesz megfontolásokon túl más szavazói kötődés kialakítása a bizonytalanok, a csalódottak körében velük kapcsolatban jelenleg nehezen elképzelhető. Az MSZP mai politikai elitje ráadásul nem látszik alkalmasnak arra, hogy ezen a helyzeten érdemben változtasson, a parlamenti munkájukat figyelve időnként az volt az érzésem, hogy szinte magukra zárták a karantén ajtaját. A párt új vezetője egyszerűen nincs egy súlycsoportban a miniszterelnökkel, s bár az alkalmas kihívó megtalálása nem lehetetlen feladat, s nem is biztos, hogy ezzel kapkodniuk kell, a párt „újrakitalálását” azonban már mostanában el kellene kezdeni – ennek nyomai sem látszanak.  Nem segíti továbbá az MSZP-t a pártrendszer átalakulása sem: az a szokatlan új helyzet, amelyben nem egyértelmű a szocialisták váltópárti helyzete, ahol küzdeniük kell az LMP-vel és a Jobbikkal az első számú ellenzéki erő (nem mandátumarányról beszélek) pozíciójáért.

A kiinduló helyzetet figyelve összességében úgy tűnik, az MSZP a „majd úgyis visszatalálnak a szavazók” reményére alapozva nem lehet újra abban a helyzetben, hogy esélye legyen a kormányra kerülésre. S ha a még vállalható, visszafogott elemzői prognózist egy pillanatra felváltanám a döntően igazolhatatlan megérzésekre alapozott nagyotmondással, akkor a befejezés így hangzana: az eddig megismert pártrendszernek vége; az MSZP mai formájában ugyan lehet még ellenfele a Fidesznek, de a Fideszt legyőzni már csak egy új, egy másik politikai alakulat tudja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr572222846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csőcselék az LMP-ben 2010.08.17. 07:22:37

Daniel Cohn-Bendit rendőrökre kőt dobáló, autógyújtogató, molotov-koktélozó, és egy csöppet pedofil. azért az 5 éves lány...   német politikus, az 1968-as De Gaulle elleni franciaországi diáklázadások egyik vezetője. Jelenleg képviselő és az Euró...

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.08.16. 03:00:53

Az őszi választáson támogassátok a KKKE Bp.-i és Szegedi jelöltjeit:TUDNIVALÓK: kutyopressz.blog.hu/2010/08/13/kopogtatocedula       MI pedig szeptembertől Máris Ujra KezdjüK:Indul az IDE (Illegális Demokraták Eg...

Trackback: Váltópárti pozíció eladó! 2010.08.15. 16:37:54

...avagy mi ez a trágya ellenzék a hatalmas fenék centrális erőterében? De most komolyan: milyen szar lehet már ellenzéki beállítottságúnak lenni, és végig nézni a kormánnyal "farkasszemet" néző pártok szánalmas

Trackback: Ki lop kitől? 2010.08.15. 14:28:39

Az MSZP eldönthetné lassan, hogy az LMP most barát, vagy ellenség, mert ez a "hol közös jelölteket állítanánk velük, hol FIDESZ leányvállalatnak nevezzük őket, mikor mi épp az érdekünk" taktika már tavasszal se jött be. A közös jelölt n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2010.08.15. 11:02:04

mszp megerosodni remelem nem fog. inkabb szetesik atomjaira, mert ez a part mindig is errol szolt, osszefogtak a vagyonosabb erdekcsoportok, de soha nem volt egy eros kohezios egyen koztuk aki valoban egy "leader" lett volna. alapjaiban szerintem ebben is kulonbozik fidesztol. nah meg a (veres)multja...

fiatalborivo 2010.08.15. 11:05:27

Határozott ámde nem feltétlen elegáns kinyilatkoztatás hogy OV és Mesterházy Attila egyszerűen nem egy súlycsoport. Ezzel kapcsolatosan tuti megkérdezik majd a következő televíziós beszélgetésben.

Ordnassac 2010.08.15. 11:07:18

A karanténnal kapcsolatban egy rövid első reakció:

Most nincs SZDSZ, amely kihozná belőle, mint anno 1990 és 1994 között. Az LMP a saját halálos ítéletét írta alá, ha ezt tenné. A Jobbiknál meg elég egyértelmű a helyzet az MSZP-hez való (v)iszonyt tekintve.

Ami még problémás, hogy amíg az MSZP-nél olyan politikusok láthatóak a frontvonalon, mint Szekeres Imre, Kovács László vagy Gyurcsány Ferenc, addig nehéz lesz az újrakezdés. Szerintem.

török gábor 2010.08.15. 11:11:00

@fiatalborivo: nehéz ügy az elegancia ilyen esetekben. OV-val nagyon kevés politikus van jelenleg egy súlycsoporban, ez nem szerelem kérdése, ez - szerintem - tény. persze, változhat a helyzet, emlékezzünk csak, hogy 94 után OV is mennyit küzdött (végül sikerrel), hogy Hornnal egy súlycsoportban legyenek.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.08.15. 11:13:00

@ladislaus: "mert ez a part mindig is errol szolt, osszefogtak a vagyonosabb erdekcsoportok"

Szerintem a vagyonosabb érdekcsoportok -vagy OV terminológiájával élve: oligarchák- többsége már kihátrált az MSZP mögül, így erre nem játszhatnak.

fiatalborivo 2010.08.15. 11:14:29

@Ordnassac: Gyurcsány szerintem az újjáépítés alapembere lehet. A történelem távlatából másként ítélhetik meg tetteit és kinyilatkoztatásait és jelenleg ha egyetértünk azzal hogy Mesterházy tényleg nem egy súlycsoport akkor Gyurcsányon kívül kit tudunk mondani aki egy súlycsoport OVral szemben és esélyes kihívója lehet 8 év múlva. 4 év múlva szerintem még korai lenne az MSZPt váltópártként emlegetni.

2010.08.15. 11:15:01

@Ordnassac: Na látod, erről beszéltem az szoci ellenzékiségéről az előbb, csak nem tudtam ilyen szépen elmondani, mint a poszt!:)

Teljesen egyetértek a poszttal, köszönöm!:) És a címe is nagyon tetszik, szép mondat. És a szocikra vonatkoztatva a válaszom rá: NEM.

Videofon 2010.08.15. 11:15:03

@fiatalborivo: Ha egyszer nincsenek egy súlycsoportban, mi mást írhatna?
A szoci pártelnök csak törtetésben, hatalomvágyban veheti fel Orbánnal a versenyt. Politikai felkészültsége, vezetői alkalmassága, lényegmegragadó képessége, karizmája nulla.

Videofon 2010.08.15. 11:17:03

@Ordnassac:
Nagyobb probléma, hogy nincsenek a szocipártban Gyurcsányéknál jobbak. Akkor pedig kik legyenek a frontvonalban?

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.08.15. 11:18:21

@Videofon: Mesterházyt figyeltem a kampány során, és a retorika illetve a gesztusok alapján egy lebutított változatú Gyurcsány Ferenc 2.0 jött le nekem belőle. Leöntve a nemzetieskedő mázzal.

Ordnassac 2010.08.15. 11:19:31

@fiatalborivo: ez Bokrosnál sem ment. Hiába múlt el 14-15 év a Bokros-csomag óta. az MDF-et 5% fölé is csak nehezen tudta tornázni a tavalyi EP-választáson, tavasszal meg 2,5%-ot. Ahhoz valami Őszöd-szintűnek kell történnie a Fidesznél, hogy GyF-ből újra miniszterelnök-esélyes legyen.

Ordnassac 2010.08.15. 11:20:42

@Ordnassac: persze a tévedés jogát fenntartom.

*jav.: "2,5%-os ért el"

Ordnassac 2010.08.15. 11:21:47

@Videofon: ez az MSZP (egyik) legnagyobb baja.

2010.08.15. 11:27:04

@Videofon: még törtetni se tud okosan, hihetően. A szakáll levágása a választók behízelgésnek és nem a törtetésnek a jele. Nem volt képes vállalni úgy magát, ahogy ő gondolkozik magáról. Ráadásul így meg úgy néz ki, mint egy jól lakott kismalac, ui, ui, töftöftöf! Szóval kiábrándítóan változott meg az öregasszonyok kedvéért...:( Azaz semmi se szimpi benne, arról nem is beszélve, hogy teljesen láthatatlan.

Ja, nem, van 1 hasonlóság OV-vel, ez is méretre töpörtyű.

2010.08.15. 11:29:05

@Ordnassac: hát igen...meg még ezernyi, de fejétől büdösödik...

lüke 2010.08.15. 11:32:07

nagyon találó ez a karantén,bár inkább a mostani helyzetre jellemzö, mint a régebbiekre
s nekem nem is a szakma- elkülönítés és izolálás-, hanem Rejtö(Vesztegzár a Grand Hotelben) jutott eszembe:)

Warrent (törölt) 2010.08.15. 11:32:26

NAGYON fontos tényező amit nem lehet elégszer emliteni, mégha idegesitő is, az hogy

AZ MSZP társadalombázisa/szavazótáborának jelentős része főleg az idős generációkból kerül ki, akik már életükben másra nem fognak szavazni.

Új választék, politikát utálok, kiábrándultak pedig NEM fognak szavazni az MSZP-re. Szóval 2014-re MSZP 10% körül lesz, ez szinte biztos! De szerintem a jobbik se lesz 14%-nál több, az LMP és az új szereplők a nagy kérdés, hogy ők tudnak e dobbantani, ha igen, na azt majd akkor meglátjuk emberek...

lüke 2010.08.15. 11:38:43

@Ordnassac:
remélhetöleg szétválnak, az önkormányzati vál. után
a tagság száma, és alapszervek tekintetében a legerösebbek,ha nem is állnak most a választók mögöttük,
nem lehet leírni öket
s a panta rhei az törvényszerü,sokat változtak a 20 év alatt, s még fognak is

lüke 2010.08.15. 11:39:58

@Letícia:
most ott vannak egy kicsit, majd elöjönnek
(márciusban újrakezdjük, volt már ilyen)

ladislaus 2010.08.15. 11:43:36

@Gali Máté: hat igen, errol szolt ez a part. meg mindig ott vannak csak max nem a parlamentben. de egy kongresszusi arckepcsarnokot megnezve ezek a figurak ott pislognak meg. es egyvalami tartja ossze oket. a penz, hatalom, amit esetlegesen ujra megprobalnanak elerni.

2010.08.15. 11:44:13

@lüke: de ahhoz koncepció, erő és cél kell...

Jut eszembe, hogy ez milyen érdekes és ki hitte volna:

nol.hu/belfold/20100813-hagyo_miklos_a_kezeben_tartja_a_budapesti_mszp-seket

Ennyi szakadár árulót, szegény Miki, ezekért ül a sitten? Úgy sajnálom őt ezért...(:D)

Zsoo 2010.08.15. 11:50:45

Csurka István: Címzett rendőrgyilkosságok?
2010. augusztus 15. vasárnap, 07:24
E-mail Nyomtatás

Még három hónap sem telt el a rendszerváltoztató szándékú kormány felállása óta, és már két fiatal rendőrt öltek meg. A kormány majdnem minden tagját és mindegyik kinevezését szóbeli ökölharc, átkozódás, becsületsértésig menő pocskondiázás fogadta az idegenszívű sajtó részéről. A legsűrűbb elutasítást Pintér Sándor belügyminiszter kapta,már jóval a kinevezése előtt. A bukott oldal félt és ma is fél Pintér Sándortól. Mivel a kinevezését megakadályozni nem tudta és az Orbán Viktor által nyilvánosan a kezébe adott teljhatalmat elvitatni nem tudta, a végső eszközhöz nyúlni nem volt „rest se kába.” Az egymást követő két rendőrgyilkosság alakilag, a lefolyásukat tekintve különbözik, de mint üzenet, mint fenyegetés teljesen azonos. Címzettjük Pintér Sándor. A két bűntény lefolyását, körülményeit, indítékait elemezni nincs módunk. Csak csepegtetett, kiszínezett és egyszerűsített információk állnak rendelkezésünkre, sajtóbeli találgatások és bizonytalan bizonyosságok. Még azt sem tudjuk, hogyha ködösít valaki, hát ki ködösít? A sajtó, a bűnüldözés, vagy egy ismeretlen háttérhatalom, amely mozgatni képes az elkövetőket és elnémítja, vagy részlegesen és ideiglenesen sóderszórásra készteti akár a hivatalos közegeket is. A történet, az elkövetés módja, indítéka, különösen az alsóörsi esetben állandóan bővül, színeződik, a tárgyak változnak, a kapcsolat gyilkos és áldozat között ellenszenves pokol-bugyrokba süllyed, majdnem olyan félelmetességgel, mint annak idején a móri tömeggyilkosság, vagy az Aranykéz utcai mészárlás alkalmával. A nagyközönség sok bizonytalan és ellentmondásos információt kap, bűnügyi regényeket olvas a lapokban és lát a tévékben és maga is továbbkölti ezeket, amíg bele nem fárad. Ekkor aztán az ügyet lezárják. Mindkét előző robbantás és kaszálás a kormányváltás idejére esett. A felderítés pedig megfeneklett. Az Aranykéz utcában bűnözők közti leszámolás történt és a célpont bűnöző elpusztult, az elkövetők azonban nem kerültek kézre. Csupán a feltételezett egyik résztvevő, Jozef Rohacs ül most is magyarországi börtönben, de állítólag mindent tagad. A móri mészárlásban hosszadalmas eljárás után a bíróság alaptalan ítéletet hozott, lejáratva az egész magyar igazságszolgáltatást, bűnt bűnnel tetézve, majd a véletlenül kézre került valódi tettesek közül az egyik, a főbűnös a börtönben felakasztotta magát.

A hamis nyomon, erőszakosan tettest kinevező rendőrség, ügyészség, bíróság, vagyis a régi kommunista koncepciós eljárásban résztvevő teljes bűnüldöző vádló és bírói sor és az eljárást fedező és elrendelő politikai hatalom ellen semmilyen eljárás nem indult, a bíró kapott egy kis ejnye-bejnyét. (Rajk László 1956. október 6-i újratemetésén Apró Antal, az egyik elkövető mondott beszédet.) Kaiser Ede móri tömeggyilkosságért való elítélése nem egy egyszerű bírósági tévedés volt, mert az igazságszolgáltatás mindhárom részlege benne volt, a rendőrség szállította a hamis tényeket, a vádhatóság hosszú, vizsgálatok közben elfogadta a bizonytalan bizonyítékokat, nem vette figyelembe a kétségtelen alibit, vádat emelt bűnözők ellen pusztán azért, mert bűnözők, és a bíróság mindezt elfogadta és teljes életfogytiglani büntetést szabott ki a valós ügyben ártatlan emberekre. S azok, akik ma felháborodnak, percenként feljajdulnak a jogállam vélt megsértése miatt, meg se pisszentek. Egy állam tudomásul vett és kiszolgált egy tipikus koncepciós pert, mert egy ismeretlen állam fölötti államnak ez volt az érdeke. A magyar állam meghajolt egy ismeretlen felsőbb hatalom előtt és a sajtója igyekezett napirendre térni a dolog fölött. Majd ugyanígy a valódi tettes börtönbeli halála fölött is, ami pedig nyilvánvalóvá tette, hogy megbízó van a bűntett mögött, hiszen mi másról tudott volna beszámolni a tettes, miután ujjlenyomatait megtalálták a gyilkos fegyvereken, mint megbízóiról.

A bűn koordinátái most is szinte azonosak. Ott áll jelvényeivel, rendfokozatával a más beosztású, de most éppen járőrszolgálatot teljesítő ember, a Pintér Sándor tervét teljesítő nyomozó védtelenül az alsóörsi éjszakában és lemészárolják. S még ugyanezen holdvilágos éjszakán, a véres tett helyszínétől néhány kilométerre megtalálják az elkövetőt – holtan. Önkezével vetett véget az életének a kocsija mellett, amely tele volt különféle fegyverekkel. A gyilkos svájci magyar, de neki csak keresztneve van: Bálint. Mert a nyomozás érdeke azt kívánja, hogy csak az áldozatról tudjunk mindent, még azt is, ami csak feltételezés, a gyilkosról semmit, mert még feltámad, és alibit igazol.

Másik eset, másféle körülmények, módosított forgatókönyv, csak az üzenet azonos. Valahonnan valakik azt üzenik az önállósodni kívánó, a saját lábára állást célul kitűző magyar hatalomnak és belügyminiszterének és természetesen kormányfőjének, hogy elég, ezt nem tűrjük. Félelmet gerjesztünk az országban, mint a cigánylakta faluszélek sorozatgyilkosságaival, amelynek szálai Izraelbe vezettek, és megmutatjuk az ország népének, hogy mennyire tehetetlenek vagytok. Egy rendőrt eltapostatunk egy „rückvercelő” bűnözővel, aki kábítószeres, hiszen amikor leteperték, őrjöngve vizet kért a nőjétől, egy másikat pedig szitává lövetünk a forgalmas főúton, nem mérlegelve, hogy hány további életet oltanak ki a sorozatlövő fegyverek.

A megfélemlítés ősi bolsevik, zsidó eszköz. Trockij jegyezte fel a naplójában, már Mexicóban, 1935-ben: „A cári család kivégzésére nemcsak azért volt szükség, hogy megrettentsük és elborzasszuk az ellenséget, reménytelenséget keltsünk benne, hanem azért is, hogy felrázzuk sorainkat, megmutassuk, hogy nincs visszaút, hogy vagy a teljes győzelem, vagy a teljes pusztulás vár ránk.”

Mindebből több tény világlik elő, félreérthetetlenül. Ez az ország alá van aknázva, ez az első. Arra a kérdésre, hogy miért, hogyan volt lehetséges, hogy 2006. október 23-án izraeli kommandósok magyar rendőr- egyenruhában meneteltek, magyar rendőrök kötelékében és egyre megy, hogy irányítottak vagy megfigyeltek, vagy harcoltak is, vagy sem. Mi kérdeztünk, válasz nem érkezett, igaz, tagadás sem. A dolog el van felejtve. Gergényi, az akkori vasprefektus esetleg el lesz kapva, vagy Szilvásy, a titokminiszter, de az ország aláaknázottságáról hallgatunk. Az alsóörsi eset azonban újra felszínre hozza a kérdést. Most Svájcba vezetnek a szálak, ha ugyan oda, és ha egyáltalán szálaknak lehet ezeket nevezni. De bebizonyítódik, hogy ennek az aláaknázó hatalomnak, amely lehet nem csupán izraeli is, széles sajtókapcsolatai vannak, etetni tudja a sajtót, hallgatásra tudja bírni, meg tudja kötni a felderítés kezét, sőt az államot meghőkölésre tudja kényszeríteni. Az elmúlt rendszer titkosszolgálatainak kutatásáról, besúgóiról, jelentéstevőinek működéséről adott esetlen leleplezéséről állami intézetek, levéltárak gondoskodnak, de a mai ügynökök, az idegen állam szolgálatában álló egyének, szervezetek, és a fedett tevékenységek felderítéséről, aknamunkájuk kivédéséről semmit nem tudunk, nem hallunk. Létezik ilyen? Az eredményekből, a cigánygyilkosságok sorozatából, a rendőrgyilkosságokból arra juthatunk, hogy ez a szerv, ha van is, gyenge. Nem a munkájuk mikéntjéről való tájékoztatás hiányzik, az természetesen csak a szakma szabályainak megfelelően történhet, hanem éppen az eseteket vizsgálva és a játszi könnyedséget tapasztalva, amellyel a magyar szervekkel kibabrálnak, következtethetünk a gyengeségére. Nem tudjuk hányan és miért, milyen eszközöket birtokolva, netán fegyvert is tartva élnek, dolgoznak az országban és kiknek és mely államok, nemzetközi szervezetek javára tevékenykednek.

Félreértés ne essék, nem kiszivárogtatásokra és államtitkot képező adatokra vagyunk kíváncsiak, hanem a tényekkel, leleplezésekkel, netán kiutasításokkal végződő esetekre, arra a bizonyosságra, hogy védenek bennünket még a „baráti tűztől” is. De nem védenek, mert a liberalizmus ezt nem engedi meg, valamint a baráti tűz sem. Üzleti élet, állami élet, sajtó, idegen televíziók, internetes portálok, és még a hadsereg és a rendőrség is nyitva áll az idegen ügynökök előtt, hiszen ha egyszer már az ellenőrizetlen ferihegyi folyosón, bármilyen titkos eszközzel a kezükben, a zsebükben, akár off-shore cég tulajdonosaként bebocsáttattak és elhelyezkedtek választókörzetükben, vagy akárhol, meg sem lehet kérdezni tőlük telekvásárlásaik célját. Saját hírforrásaik vannak. Saját védelmük van, de legjobban az antiszemitizmus vádja védi őket. Ugyanakkor Hende Csaba minden tiszteletre méltó erőfeszítése ellenére, nincs még – és nem is lehet ily rövid idő alatt – ütőképes magyar hadsereg. A magyar szellemű hadsereg még csak elképzelés, feltöltése, kiképzése, komoly fegyverekkel való ellátása a jövő óriási feladata. Az SZDSZ-es, izraeli célok szerinti lélektelen, pici, magyar játékhadsereg és a külföldre kihelyezett erők hazai bevethetetlensége a megbukott rendszer terméke. Az ideológia, amely szerint nem kell magyar hadsereg, mert az ország a NATO tagja és a NATO megvéd bennünket, komolytalannak bizonyult. Az EU sem védett meg bennünket például az Európa távoli széle felől bátorított szlovák agressziók ellen, amelyek erős magyar hadsereg esetében meg sem történhettek volna. A feladat tehát sziszifuszi. Az erős hadsereg létrehozásával egy időben kell leépíteni, lefegyverezni a magánhadseregeket, a civilnek mondott, valójában idegen tulajdonú magánrendőrségeket és őrző-védőket, és létrehozni akár a rendőrség keretében, akár a honvédség kötelékében egy erősen szűrt hivatalos gárdát, egy testőrséget, összeépítve a ma is működő védelmi szervezetekkel, kommandókkal. Az erős szűrés, a magyar megbízhatóság, a hazafias, keresztény öntudat és a magas képzettség, rátermettség, erő létfontosságú követelmény. Ez a feladat alig tűr halasztást. Mert éppen a gyors egymásutánban bekövetkezett két rendőrgyilkosság mutatta meg, hogy mekkora veszélyben van az új kétharmados rendszerváltó kormányhatalom. A magyar létezés. Ezekből a gyilkosságokba fogalmazott üzenetekből sokkal inkább kiviláglik, mint a sajtóban éppen a múlt számban elemzett jogállami acsarkodásból, a liberális szószólók mindenre köpködéséből, hogy mekkora veszélyben van a magyar állam, a készülő magyar állam. Az ellenség nem adta fel. Pártjainak veresége nem fáj neki, hiszen végeredményben kitartottak voltak és már megindult az új pártok szervezése, az LMP szerephez juttatása, de ez is mellékes. Új módszerek következnek részükről is. Megőrizni, beépülni, fenyegetni. Egyes nagy üzleteik elvesztése fáj, de nem végzetes. A nemzetközi nagytőke türelmes. Pénzen ülni jó dolog. Sok pénzen ülni még jobb. Sukoró helyett lesz más, érkeznek új ügynökök a leharcoltak helyébe, Magyarország megszállása csúszhat, de nincs feladva. Magyar hadsereg tehát kell és magyar gárda vagy kommandó, belső erő, amelynek van magyar gerince és fegyvere: kell. A liberális elmélet, hogy ez nem demokratikus, veszély a szabadságra nézve, megdőlt. Ezzel nem sérül a jogállam, mert ez becsületes magyar embert nem fenyeget. Ez idegent sem fenyeget, ha nem követel magának külön jogokat és nem él vissza a vendégjoggal. A másság kérdése is felülvizsgálandó. Másnak lenni lehet, melegnek lenni, transzvesztitáskodni szabad, de az iskolákban nem szabad, és semmilyen titkos hálózattal előny a másságból, semmilyen másságból, az etnikai másságból sem kovácsolható. Magyarnak lenni pedig feladat és vállalás – és ebből nem engedhetünk. Ha megvalósul a földművelési államtitkár és a miniszter által is beharangozott telepítési terv, amely fiatal magyar családokat, emberpárokat gyermekek fejében juttat földhöz, amely programnak első meghirdetője évekkel korábban a MIÉP volt, akkor azokat a magyar birtokokat meg kell védeni. A magyar iskolát is meg kell védeni és a szárnyvasutat is meg kell védeni. Reméljük, hogy az óriási női ülőgumók védnöksége alá helyezett és betiltva még lesben álló Magyar Gárda példája, kezdeti sikerei és mai hervadása intő figyelmeztetés a mai magyar állam célba vett vezetőinek, hogy az egész ügy sikere, a rendszerváltás, az új alkotmány sikere és az egész kétharmados nagyszerű magyar forradalom sikere is az erőn múlik. Most polgári erő, választási erő már van, a dolgozó nők nemzetpolitikai jelentőségű nyugdíjkérdése napirendre került, az IMF-tárgyalásoknak világraszóló jelentősége van, de mindezt még alá kell támasztania – akármit jerikózik is a megdőlt liberális társulat – valódi erőnek. A magyar népnek végre biztonságban kell éreznie magát – saját becsületes fiainak védelme alatt. Nemcsak az a kérdés, hogy ki ölte meg Gamauf törzszászlóst, hanem az is, hogy kik ölették meg. Várjuk az eredményt, legalább annyira, mint Gyurcsány-Demszky összevont főtárgyalását.
.

ssi 2010.08.15. 11:51:42

nem írom le az MSZP-t, sőt nem is kívánom, mert kedvelem a különleges politikai csemegéket, s nagy élmény lenne a számomra megtapasztalni "az innen szép a feljebb jutás" folyamatát

másokra is gondolva, sokan akarnak erős(ebb) baloldalt, akik érzelmei jobb-ellenesek, az LMP-vel meg még nem tudnak mit kezdeni

melyik az erősebb összehasonlítási aspektus: a saját múlt, vagy a többiek?
- MSZP erősödik, ha mindenben megújul - pl. Gy.F.-folytatás nélkül
- Jobbik: túl vegyesek: botrányok+radikalizmus+kormány mellé állásuk
- LMP - fogalmam sincs mi lesz velük
- kormány:
* MSZP-lejáratás lesz, de kiderülnek majd fideszes balhék is - pl. Sukoró
* ideológiai-forradalmuk előbb-utóbb túl sok lesz: NENY stb.
* a csodára váró szavazók csalódnak, s keresik az új legkisebb rosszat

fiatalborivo 2010.08.15. 11:54:24

@Warrent: Teljesen igazad van abban hogy sok idős szavazott az MSZPre de a másik oldalon legalább ugyanennyi ember, szintén idős írtózott az MSZPtől és ezért Fideszre szavazott a rendszerváltást követően ezek az emberek ugyanúgy fogynak el mint a hithű szocialisták. Egyébként a generációváltás, azoknak az eltűnése akik az MSZP elődpártjának tevékenysége alapján mondanak ítéletet pro vagy kontra, ennek a generációnak a kihalása és azoknak a megjelenése és a választói bázisban való súlynövekedése akik a rendszerváltás utáni Magyarországot ismerik csak rendkívűl érdekes számomra mert ezen fiatal választóknak az egyik vagy másik pártba való integrálása, illetve a pártok fiatal változatának(fiatal baloldal, fidelitas) erősítése lehet a következő választások sikerének vagy bukásának kulcsa. A legutóbbi választáson is láthattuk hogy egyetemisták mozgósításával milyen változások érhetők el egyes kerületekben. Amennyiben sikerül elérni valamely pártnak hogy fiatalok tömegei ne elforduljanak a politikától hanem próbálják megérteni azt, ne a radikalizmusra hanem a józan hosszútávú gondolkodásra sikerül rávenni őket akkor annak a pártnak hosszú távon garantált az életben maradása. Szerintem...

S2000 2010.08.15. 11:56:11

A szocialistáknak van rutinjuk és rengeteg idejük. Egyéni stratégiaként én az MSZP helyében most várnék egy-két évet csendben. Ez alatt az idő alatt ki fog alakulni a közvéleményben az, hogy mi az, ami nagyon nem tetszik a jelenlegi kormánypárt teljesítményével kapcsolatban (lesz, van ilyen). Ezeket a közhangulati jeleket kell az MSZP-nek meglovagolni. Nem magának generálni az ellenerőt, hanem a kialakuló ellenerőket felerősíteni.

Mindeközben a megújulási törekvést komolyan kell venni, és olyan arcokat az előtérbe helyezni, akik ezt a megújulást hiteléssé teszik. Ezen sok múlik. Itt nagy dilemma az, hogy szükségszerűen ezek az új arcok nem lesznek egy súlycsoportban OV-vel vagy GyF-el, legalábbis az elején. MA-val kapcsolatban nekem az első perctől kezdve az volt az érzésem, hogy azért ültették a párt élére, hogy ezt a nagyon hálátlan szerepet ebben a nagyon nehéz időszakban eljátsza, és majd a megfelelő időpontban (mondjuk 2012-ben) átadja a helyét egy olyan arcnak, akivel neki tudnak indulni a 2014-es választásoknak.

Szimba 2010.08.15. 11:56:20

És az erotikus tőke hol marad?

Sherpa_1 2010.08.15. 12:00:02

Azért van néhány érdekes kérdés ami felmerűl, már ha nem az elvakült ködön kersztűl vizsgáljuk az eseményeket. A szocik bukását a protest szavazatok okozták...bárki csak nem ők. A "baloldali" érzelmű embereknek nem volt értelmes alternatívája. Van benne persze valami csodavárás is. A FIDESZ sokat kockáztat, itt az IMF re gondolok. Ebből még lehet bődületes bukás is. Az emberek 400 forintert elmentek szavazni...ha majd elszállnak az árak a hitelek bedőlnek, ha nem lesz milló mukahely. Elmúlik a győzelmi mámor és jön a kijózanodás és a macskajajj. Konjuktúra lovagok mindig is csatlakoztak a győzteshez, ez alól a FIDESZ sem lesz kivétel.

Szimba 2010.08.15. 12:00:30

@S2000:

Az MSZP akkor rúghatna mégegyszer labdába, ha megszüntetné magát, majd alakulna egy szociáldemokrata párt, de nem az MSZP mostani vezető rétegéből, hanem olyanokból, akik jelenleg inkább függetlenek. Gyurcsányt, Bajnait, és az SZDSZ vezetőségét eleve nem vennék fel a pártba, és végre kialakítanának egy normális programot.

Kezdhetnének az LMP mögött, de több esélyük lenne, mint így.

A Fidesznek nagy bakikat kell elkövetnie, ha ismjét az MSZP-re szavaznak a tömegek.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.08.15. 12:00:52

@manyike: "* MSZP-lejáratás lesz, de kiderülnek majd fideszes balhék is - pl. Sukoró"

Azért Sukoró szerintem egyelőre közel sem "balhé". Tárgyalt valamiről Lauder & Orbán Martonyi házában, de senki nem tud semmi többet. Az is lehet, hogy OV figyelmeztette Lauder-t, hogy vége az ingatlanpanamázásnak, de az is, hogy Fideszes korrupcióval állunk szemben. Az utóbbi egyelőre csak a Népszava fikciója.

Ordnassac 2010.08.15. 12:00:56

@S2000: vajon 2012-re elfelejti a választók egy része, hogy mi ment itt az elmúlt 8 évben?

2010.08.15. 12:01:34

@S2000: szerintem a pénzügyi botrányok fel fogják őrölni a pártot. És nem lesz pénzük se a szervezéshez, szervezésre. Több idő és hit kell nekik, mint Orbánnak kellett. Ha fidesz sok-sok hibát csinál, akkor még át is csábíthatóak a szavazók, de a módszerükben nem lesznek olyan bátrak és gátlástalanok megszólítani őket, mint a fidesz tette. Nem hinném, hogy Lendvai Ildi néni menne a Kossuth térre kordont bontani, vagy skandálni, hogy Orbán takarodj!

2010.08.15. 12:04:15

@Szimba: levágatta a latin szerető a szakállát, így a borbélynál maradt az erotikus tőke...:)

Ordnassac 2010.08.15. 12:04:27

@Letícia: hmmm... a szocik másképp voltak gátlástalanok. Emlékszel még a 23 millió románra és a köteles beszéd elferdítésére?

Ordnassac 2010.08.15. 12:05:27

@Szimba: ha így követelőzöl, lehet, hogy sehol. :-P

lüke 2010.08.15. 12:07:57

@Gali Máté:
fikció az egész ország:)
ahova nyúlnak ,ott nem a csontváz, hanem a balhé
hömpölyög kifele

jjulie 2010.08.15. 12:08:49

@Gali Máté:

elmúltál már 25 éves?

lüke 2010.08.15. 12:10:03

@Ordnassac:
ez könnyen lehet- sajnos-
méghozzá akkor , ha a gazdaság nem áll talpra

2010.08.15. 12:10:38

@Ordnassac: a 23 millió román Kovács Laci bácsi örökifjú bonviván és Jolly joker agyában pattantant ki, Kövér Lacinak meg ezért a beszédjéért sokat köszönhetett a fidesz annao...:) Ennél csak Mikola tett többet a 20 éves hatalomátvétel és a szingli hordák emlegetésével...:) És lám-lám, van, amikor "Ami egyszer volt, újra nem jön el", hogy DE, eljön...:D

jjulie 2010.08.15. 12:11:45

@lüke:

ha nincs talpa, hogy állna rá?

Ordnassac 2010.08.15. 12:12:00

@lüke: csak kérdés, hogy ez visszaédesgeti-e a szavazókat az MSZP-hez vagy esetleg utat nyit egy új párt kialakulásának.

lüke 2010.08.15. 12:13:00

@jjulie:
szerintem gerince
de lehet ,hogy genetikus fejlödési rendellenessége

2010.08.15. 12:15:12

@lüke: dehogy írtam el, Mesterházy Attila úgy nézett ki, mint egy latin trubadúr!:) Hacsaknem a maszop szerelő brigádjaként aposztrofálod őket, mert akkor valóban szerelő...:)

szőketisza 2010.08.15. 12:16:05

@Ordnassac: „Most nincs SZDSZ, amely kihozná belőle, mint anno 1990 és 1994 között“
Ezt most hogy érted? Mi köze volt az SZDSZ-nek az MSZP 1994-es abszolut győzelméhez? A szocik nélkülük is alakíthattak volna kormányt.

Szimba 2010.08.15. 12:16:28

@Sherpa_1:

Úgy látom, hogy az MSZP-SZDSZ 8 éve annyira kiábrándította az embereket, hogy 4 év múlva ugyan nőhet a rájuk szavazók száma, de még többen fognak inkább a Kétfarkú Kutya Pártra szavazni, mint rájuk.

(Lamperth Mónika már akármilyen plasztikai műtétet végeztet, nem lesz belőle sem fiatal csibe, sem új pártkatona.)

tbb 2010.08.15. 12:16:31

Egyértelmű, hogy az mszp meg fog erősödni. Mert a potenciális szavazó bázisa változatlanul hatalmas. Amire könnyedén lehet építeni. Nem feltétlenül mszp néven. Hanem mondjuk mint UBF (új baloldali front). Nagy valószínűséggel szövetségre lépve az LMP-vel. Hirdetve, hogy ők is más politikát akarnak. Amit kellő súlykolással el is lehet hitetni. Hatalomra jutásuk után a középosztály erősségétől függ, hogy rákényszerülnek-e az igéretük betartására, vagy visszatérnek-e a régi praxishoz.

lüke 2010.08.15. 12:16:57

@Ordnassac:
ezt a Haider szavazóknál is lehetett látni :beigérte a szülési segélyt és a szül. szabadságot
ezzel elhúzta a mézesmadzagot!
ezek a szavazók akik az utolsó percben egy kis elönyért
, másra szavaznak elég sokan vannak
egy rossz gazd .helyzetben ilyen jöhet
s a Fidesz nincs olyan jó helyzetben az igéretei betartásával,

Mind1 2010.08.15. 12:17:45

Egyetértek azokkal, akik szerint az MSZP rövid távon nem tud olyan erőt összeszedni mint korábban. Szerintem is elöregedtek a támogatói de azért nem lehet leírni.Feltéve, hogy tényleg baloldali "tömegpárttá" tud váni.

Ne felejtsük el, hogy a történelemben folyamatosan vannak jobbra-balra ingadozások, amik csak részben függenek az ellenzék ügyességétől, gyakran a hatalmon lévők tettei, kommunikációja segíti a változást (pl. nálunk 2002-ben, amikor a fidesz nagyképűségében bukott, vagy most, amikor a szocik saját magukat hozták lehetetlen helyzetbe) vagy a világpolitika áramlatai. Az 1968-as diáklázadásos időszakra utaló párhuzam nyilván túlzás, de "van benne valami". Az akkori status quo nagyon hasonlított a fidesz által vizionálthoz, mégis megbukott. A fiatalok általában "ellenzékiek" - vagyis idővel a baloldalon is lesz kellő fiatal, csak ki kell várni. Ehhez nem ártana egy karizmatikus vezető, és lássuk be Mesterházy nem az. Gyurcsány egyébként az volt, nála csak a koncepcióval voltak gondok - ja és a megvalósítással is.

Úgy vélem, hogy a fidesz jelenlegi nyomulása megbosszulja magát. Biztos vagyok abban, hogy a párton belül hatalmas feszültségek vannak, amiket nem tudnak a végtelenségig elrejteni. Nagyon sok pénz felett rendelkeznek, az pedig elősegíti a feszültség kialakulását, főleg, ha valaki úgy érzi nem kapja meg az "elvárt" juttatást (hatalom, pénz)

Az összes hatalmi ág bekebelezése csak azt segíti elő, hogy a jogszerű ellenlépések helyett utcai, erőszakos vagy új tipusú ellenállás bontakazik majd ki - hiszen nincs független AB, KE és média. Ez biztosan visszaüt, csak az eszközöket kell megtalálni

Az új pártoknak nem lesz elég négy év, hogy "ellenpólusként", önálló váltópártként jelentkezzenek be. Ahhoz, hogy hatékonyan lépjenek fel, bizonyos kérdésekben egyeztetniük kellene, de erre ma még nem sok esély van. Ha pedig túl sokáig egymással is versenyeznek - akkor a fidesz még egy ciklusra megszilárdíthatja a hatalmát - ahonnan véleményem szerint ugyanakkorát fog zuhanni, mint most az MSZP - ugyanis pont azokat a hibákat követik el

lüke 2010.08.15. 12:17:50

@Letícia:
de:)
párt összeszerelö

2010.08.15. 12:18:09

@Szimba: én is egy új baloldali pártnak látnám az esélyét. És a lejáratott neveket elfelejtve, tényleg belendülnének. Ami itt gond lenne: a pénz, a pénz és a pénz.

2010.08.15. 12:19:46

@lüke: :) nem inkább szétszerelő? (Menti, ami menthető...:)

Szimba 2010.08.15. 12:21:02

@Letícia:

A háttérből úgyis pénzelné őket valamelyik nagytőkés (pl. Kóka, vagy valamelyik bankár, esetleg külföld).

Csak ki ne derüljön!

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.08.15. 12:22:07

@fiatalborivo:

"A történelem távlatából másként ítélhetik meg tetteit"

igen, az idő vasfoga kivillantja a fehérjét, vagyishogy Gyurcsány intelligens szociopata, és még ezzel együtt is csak az mszp-ben tudott karriert építeni.

ssi 2010.08.15. 12:22:29

@Zsoo:
elolvastam, nem győzött meg
én is a tényekre vagyok kihegyezve
az igazsághoz viszont mindig minden felet meg kell hallgatni
a helyes ítélkezés nagyon nehéz, hétköznapi érzelmeken kell felülemelkedni

@Szimba: Szimbácska! tegnap még kevés volt a politika, ma meg minden más gyönyört becsempésznél ide!! :-)))

@Letícia: ez érdekes kérdés: a pénztőke mindig a hatalom közelébe megy-e
- új kis pártok talán, de az életben számtalan olyan teljes megújulás van, amihez nem kell minden korábbit szétrobbantani, ez is lehet az MSZP-nél

@Ordnassac: választók felejtik a 8 évet, de a néhány fő személyt nem, ha a jelen is sok gonddal fog járni, s a várt (erkölcsi) változások nem lesznek

@Gali Máté: igazad van, én inkább a kettős beszéd, csúsztatás, hallgatás veszélyére gondoltam - önként kellett volna bevallaniuk

Ordnassac 2010.08.15. 12:22:39

@szőketisza: az Antall-kormány idején az MSZP karanténból való kijutásához a két értelmiségi holdudvar közeledésének nagy szerepe volt. Az SZDSZ-re 94-ben meg azért volt szüksége az MSZP-nek, hogy elfogadható legyen a kormány külföldön is, de nem is a kormányalakításra gondoltam a mondandómmal, hanem az előtte lévő időszakra.

tbb 2010.08.15. 12:22:49

@S2000: Bingó! Ez fog történni.

lüke 2010.08.15. 12:22:56

@Mind1:
ez K- Európa!, ahol veszitett a bal o., söt
lejáratta magát, nem is egyszer
Ny-Eu-ban a bal o pártok jól müködnek-s nagyok is-
söt politikai erök
úgy hogy b.o. tömegpártról szó se lehet
( ezért már kikaptam 1x Orditól)

Szimba 2010.08.15. 12:22:58

@Mind1:

Az MSZP nem baloldali párt.

A Fidesz sem egészen, de több baloldali törekvése van jelenleg.

Zsoo 2010.08.15. 12:23:16

"A FIDESZ sokat kockáztat, itt az IMF re gondolok."

Ez nem hazárdjáték, az IMF láncai halálosak a nemzetre,
fogytán a levegő!

lüke 2010.08.15. 12:23:47

@Ordnassac:
ez az!
ez kellene a Fidesznek is

Ordnassac 2010.08.15. 12:27:35

@lüke: mikor? Erre nem emlékszem.

2010.08.15. 12:27:43

@Szimba: ki fog derülni....és miért pénzelné egy üzletember őket, ha nem lenne haszna belőle???

@manyike: lsd. Szimbának írtakat ill. vagy pénzmosás történhetne...szóval ezt csak most jutott az eszembe, sosem hallottam még ilyent!:D

szőketisza 2010.08.15. 12:28:47

@Gali Máté: "Szerintem a vagyonosabb érdekcsoportok -vagy OV terminológiájával élve: oligarchák- többsége már kihátrált az MSZP mögül"
Így van. FIDESZ-közeli "oligarchák" pld. Csányi, Széles, Demján. A száz leggazdagabb magyar között az élen!

Szimba 2010.08.15. 12:31:30

@lüke:

Bizony!
A skandináv országok azért is jeleskednek a születési számok viszonylagosan magas voltával, mert kiszámítható és évtizedeken keresztül azonos a családpolitika. Vannak gyermekintézmények, 4 és 6 órás munkaidő a nőknek, magas adójóváírás a gyermekek után, és szociális gondozás, az anyák védelme munkahelyen és jogban, mindenhol.

Nálunk és még sok országban teljesen kiszámíthatatlan a következő választásokra, hogy mit csinálnak a gyermekintézményekkel (megszüntetik, eladják, nem támogatják stb.) és a nőknek a munkalehetőségük a gyes után sem biztosított.

Ordnassac 2010.08.15. 12:32:07

@tbb: ezt max. úgy tudom elképzelni, ha személycsere is történik az MSZP háza táján és eltűnnek a régi arcok és Gyurcsány.

Kérdés, hogy az LMP egy ilyen szövetségbe belemenne-e. A párt maga nagyon színes és így egyáltalán nem biztos.

Szimba 2010.08.15. 12:32:37

@Letícia:

Már hogyne lenne haszna, amikor győzelemre segíti a pártját, nyilván ő kapja a legszaftosabb állami megbízásokat.

2010.08.15. 12:34:09

@Szimba: hát, képlékeny ez, ahhoz, hogy beletegyenek pénzt, fel kellene mutatni valamilyen részeredményt...:)

szőketisza 2010.08.15. 12:34:34

@Zsoo: Hogy került ide ez a tömény csurkista baromság?

Szimba 2010.08.15. 12:35:46

@Ordnassac:

Ha egy választás után csak így lehetne kormányt alakítani, akkor elképzelhető lenne a koalíció. De akkor valódi szocdemnek kellene lennie az MSZP helyén.

És egyetlen régi káder sem lehetne párttag, nemhogy vezető.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 12:38:24

Na így lesznek a Goldenglób díjak.

Egy nem aktuális, érdektelen, semmitmondó szóhalom Török Gábor neve alatt és az Index címoldalán dekkol.
Csócsálni a jövőt, hogy hát lehet, hogy megpusztul a maszop majd egyszer, vagy mégsem, vagy mégis...

Indriq 2010.08.15. 12:38:55

Egyrészt szerencsére mindig lesznek baloldali beállítottságú emberek. Másrészt várhatóan és remélhetően maga a fidesz fogja ellökni az embereket az MSZP irányába. Kétség kívül idő kell hozzá, de 2-3 múlva már megkezdődik a balra lökdösődés, igaz, a 2014es választást jó eséllyel a fidesz nyeri a "ne akarjátok vissza az MSZP" dumával, de ilyen Jobbik-féle pártnak új szavazói nem nagyon lesznek, az LMP pedig ha igaz, ha nem, mindigis szdsz utódpárt lesz. Ha jól akarja csinálni az MSZP, 2013-2014ben azt kell hangsúlyoznia, hogy a 2/3-od el kell venni a fidesztől, hogy megfelelő kontrolja legyen az újraválasztott fidesznek, így komoly szavazatokat hozhat neki a konyhára. Ami megalapozhatja a 2018as választási győzelmet. Persze ehhez a fidesznek folytatnia kell ezt a gusztustalan politikáját..
(igen, komcsi vagyok, felesleges leírni :))

sárkányfő 2010.08.15. 12:38:58

Orbánnak nem a szocik az ellenfelei, hanem saját maga. Medgyessy se volt vele egy súlycsoportban (finoman szólva), mégis "legyőzte".
Ha akkor egy üres tejfölös-dobozt indít az MSZP, az is "legyőzi" Orbánt. Az MSZP akkor csak egy felület volt azoknak, akiknek mindegy volt ki jön, csak tűnjön már el végre a fenébe Orbán.

Már csak azért is nehéz 4 évre előre látni, mert 2002-ben ki hallott egy szemüveges magas emberről, bizonyos "Gyurcsány"-ról? Még én sem, pedig én már akkor is figyeltem erősen.
Komoly ember tud időzíteni, most nem érdemes előállni, talán majd 2 év múlva.

Persze a legjobb lenne ha valami komolyan vehető új alakultat nőne fel 2014-re (az LMP-nek van erre egy halovány esélye, de hát...), mert ebből a rémálomszerű Mszp-Fidesz, "cseberből-vederbe" váltógazdaságból nagyon ki kéne törni...

Szimba 2010.08.15. 12:39:01

@Letícia:

Igen, ez csak egy elképzelés, de az MSZP régi káderei nem képesek ezt felfogni. Visszavonulni sem, és változni sem tudnak. (Pl. Lendvai Ildikó már eléggé golyóérett, de az istennek sem veszi észre. Eltévesztettem az előbb, ő plasztikáztatott!)

szőketisza 2010.08.15. 12:39:06

@Gali Máté: Minden fikció addig, amig be nem bizonyítják. Ahogy a jobboldali sajtó "vádjai" is fikciók!

Szimba 2010.08.15. 12:42:15

@Indriq:

Az LMP nem az SZDSZ utódpártja!

Az MSZP pedig nem baloldali.

De egy baloldali párt nagy ellenfél lehetne a Fidesznek, főként ha elkapja őket ugyanaz a hülyeség, meg megalomán nemzetieskedés, ami 94 előtt.

Ordnassac 2010.08.15. 12:43:45

@Indriq: ehhez kell egy hiteles személy. Ki az most az MSZP háza táján? Gyurcsány szerintem nem az (főleg, hogy a saját pártjának jelentős része is utálja). Bajnai?

2010.08.15. 12:44:41

@Szimba: látod, mennyi pénzt költ arra, hogy új legyen! Te és én meg leszóljuk...de nem szép ez tőlünk!:)

@simonmondja.: ez nem volt túl elegáns és hozzád méltó beszólásod, szájmon!:P

2010.08.15. 12:46:01

@Ordnassac: Bajnai nekem pl. hiteles...:)

Szimba 2010.08.15. 12:46:03

@ó jaj:

Medgyessy nem volt hülye, sőt! Csak nem tudott beszélni.

tbb 2010.08.15. 12:46:20

@Ordnassac:

ad 1) Úgy lesz ahogy kivánod. Lesznek személycserék, és az lesz kommunikálva, hogy a régi arcok eltűntek.

ad 2) Azt mondod, hogy az LMP szines. Én meg azt, hogy mindegyik az. De aztán mindegyik rájön, hogy ha váltópárt akar lenni, akkor NMP-van.

S2000 2010.08.15. 12:47:16

@Ordnassac: Erre akkor lesz jó esély, ha az MSZP végre elkezd előre nézni, és felkínál egy perspektívát a jövőre nézve. Amíg nincs ilyen "új téma + hiteles, új arcok", addig nincs másról beszélni, csak a múltról, amit meg hát inkább felejtetniük kellene.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 12:49:38

@Letícia: Nem hajhászom a népszerűséget.
De amelyik blogról annyi szépet összehordanak, mint itt, az nem ártana, ha legalább a béke segge fölött tartaná a lécet.

ssi 2010.08.15. 12:50:09

@simonmondja.: "nem aktuális, érdektelen, semmitmondó szóhalom Török Gábor neve alatt"

a többség, amint olvashatod, nem T.G.-vel, hanem a poszttal foglalkozik,
s minden látszat az, hogy érdekli is - a téma is, és a másik véleménye is,
sőt, az előbbi posztnál OFF-ultunk már, s pont ebben a témában írogattunk,
jelzem, "csak" a többség :-)

Szimba 2010.08.15. 12:51:27

@Letícia:

Pedig lehet, hogy ő már olvasott erről az erotikus tőkéről, mint politikai erőről!:))
Majd, ha Tom Cruise indul az MSZP színeiben (hosszú szegfűvel:))), akkor esetleg megemelkedik a női szavazók szimpátiája!:))

jjulie 2010.08.15. 12:53:22

@simonmondja.:

igazad van, beszéljünk inkább a nőkről

láttad milyen tömeg pinapalánta volt a szigeten?

tbb 2010.08.15. 12:53:24

@Szimba:

"Az MSZP pedig nem baloldali."

No problem. Ha szükséges, oda pozicionálják. Nem nagy ügy.

2010.08.15. 12:53:52

@simonmondja.: békének is van segge, ezt jó tudni!:) Te figyi, engem pont érdekel, hogy: Hova tovább mszp? Pl. béke segge vagy Nepál?

2010.08.15. 12:55:33

@Szimba: Tom állítólag Xenu által megszerelt homo, mint Travolta, gondoltam, csak szólok, mielőtt belecsapna a húrokba...:)

Ordnassac 2010.08.15. 12:55:44

@Letícia: hmmm... sajnos nem tudom átérezni ezt az értelmiségi körökben népszerű Bajnai-tiszteletet. Nyakig benne volt hol gazdasági, hol önkormányzati miniszterként a Gyurcsány-érában. Az, hogy egy év alatt valamit rendbe hozott, enyhít a dolgon, de attól nálam még nem lesz se óriási mód hiteles, hős meg pláne nem...

Ordnassac 2010.08.15. 12:57:00

@tbb: meglátjuk, megvannak a kételyeim e projekt sikerében.

S2000 2010.08.15. 12:58:38

@Szimba: Ez is egy lehetőség (névváltás, tartalmi váltás, teljes személycsere), de az meg már nem az MSZP. Arra kicsi esélyt látok, hogy az MSZP valaha is feloszlassa magát, és a maga helyére (vagy máshova) egy új formációt helyezzen el a politikai színtéren. Ráadásul bármennyire is megtépázta a saját hírnevét az MSZP, az MSZP - hasonlóan egy piaci brand-hez, márkához - képez bizonyos eszmei értéket, amit szerintem nem lenne célszerű kidobni, és a nulláról kezdeni felépíteni egy új image-t, nevet, stb.

Hatékonyabb lenne valóban új tartalommal megtölteni a jelenlegi MSZP-t, nagyon élesen szakítani minden olyan múltbeli tényezővel, ami negatívan hatott a párt image-re.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 12:58:42

@Letícia: Akkor a Goldenglóbot hiába írtam, már észre se vetted.

ssi 2010.08.15. 13:01:10

@jjulie: :-)) csak óvatosan merlek már olvasni, s előre elpirulok :-))

2010.08.15. 13:01:17

@Ordnassac: kimondta, hogy hőst kel belőle faragni? OVnak van fenntartva Jézus, Superman, Robin Hood stb. szerepe...Annyira hiteles is. Még jó, hogy vannak körülötte emberek, akik navigálják az országot...na nem Pityi Palkóra gondolok, aki meg megtáltosodott és mindenhol ott van.

Ordnassac 2010.08.15. 13:01:24

@simonmondja.: gondolod, hogy a blognak meglesz az Akademiavard is? ;-)

2010.08.15. 13:02:48

@simonmondja.: nem, nem s nem véletlen, mert az a véleményem arról és annak kiosztásáról, ahogy írtad!;)

Ordnassac 2010.08.15. 13:02:58

@S2000: "Hatékonyabb lenne valóban új tartalommal megtölteni a jelenlegi MSZP-t, nagyon élesen szakítani minden olyan múltbeli tényezővel, ami negatívan hatott a párt image-re."

Némi túlzással állítható, hogy ezzel próbálkozott Retkes Attila is. :-P

jjulie 2010.08.15. 13:03:58

@Ordnassac:

de van erotikus töke, és az hat a tíciára

ssi 2010.08.15. 13:05:21

@Ordnassac: B.G.
jelenlegi teljes kínálathoz viszonyítva egyetértek @Letícia:-vel + erősen szakmailag nézve is :-)

Szimba 2010.08.15. 13:05:27

@Letícia:
Affene! Nem tudtam.

Indítsuk akkor szocdem színekben (mi nincs még? kék? kék áfonya vagy padlizsán!:)) Török Gábort!
Családos, vidéki is, meg nem is, szakálla sincs, és szerintem seperc alatt ír egy jó programot!

tbb 2010.08.15. 13:05:30

@Ordnassac:

Nincs projekt. Hanem ahogy alakulgatnak a dolgok. Amiből kijön majd valami, amiről mindketten jogosan mondhatjuk, hogy jól prognosztizáltunk :))))).

S2000 2010.08.15. 13:05:38

@Letícia: Szerintem nagy hiba lenne bármelyik ellenzéki párttól, ha a Fidesszel szemben Fidesz stílusú kampányt folytatnának - a saját játékában bárkit is nehéz legyőzni. Én úgy érzékelem, hogy pont a stílus (a tartalom mellett) lehet egy olyan pont, amin az ellenzéki pártok meg tudják fogni a Fideszt, vagy legalábbis fogást tudnak rajta találni. Úgy érzékelem, hogy még a Fidesz táboron belül is akadnak olyanok, akik számára a választások utáni retorika, stílus ("forradalom", NER kifüggesztés, stb.) már kicsit túllép azon, amit várnak a pártjuktól.

Várúr 2010.08.15. 13:07:13

Az mszp-nek akkor lenne némi esélye, ha tekerne egy balcsavart. Ha megszűnne a szétpofázás és az örökös kibeszélés. Ha egyértelműen elhatárolódnának régi vezetőiktől, az iszonyú ideológiai örökségtől és közönséges bűnözőiktől. Ha mszp helyett valami más névvel nyomulnának: Ha... ha... haha. Csakhogy az mszp-t a parlamentben még négy évig csupa viseltes arc jeleníti meg. Márpedig ők jutnak médiához, ők nyilatkoznak, továbbra is ők hiteltelenkednek. Van egy magyar mondás: vén cigány új muzsikát nem tanul. Úgyhogy véleményem szerint a balmenetűek nem kerülhetik el egy új párt alapítását és szívós építgetését. Míg a fidesznek csupán katonás szervezettségét kell fenntartania és elkerülni néhány ordító kommunikációs hibát. Jó esetben kezükre játszhat a bővülő gazdaság is. Még a széttagolt parlamenti ellenzékkel sem kell túl sokat bajlódniuk.

Szimba 2010.08.15. 13:08:39

@jjulie:

Disznó!:))
Tessék elolvasni a Méltányosság cikkét!:)) Vagy egy hosszú szegfűvel talállak leszúrni! (Tisztogatás címén.)

2010.08.15. 13:08:40

@jjulie: nem, nem, nem az hat rám...

@Szimba: padlizsán legyen, mert az úgyis most a trendi szín!:) És jó, én benne vagyok, TG-t a párt élére!:) (Csak emiatt ki ne tiltson minket!: És direkt nem írtam, melyik párt élére!:D

Ordnassac 2010.08.15. 13:10:24

@jjulie: :-) Az erotikus tőke Demszkynél is bejött... (hogy Letíciánál bejött-e, azt nem tudom.)

@manyike: persze, Bajnai Fletóhoz képest fényévekkel jobb volt. Szakmai szempontból is így gondolod, ha miniszteri időszakát vesszük mintának?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 13:10:31

@manyike: Szerintem (és ez kisebbségi véleményem) a többséget jobban érdekli, hogy mit tud a Fidesz, mint az, hogy ki lesz a következő próbálkozó.
Engem például érdekel, hogy mi lesz az önkormányzatin, de leginkább azért, mert egy viktoriánus Budapest, vagy egy utolsó végvár között elég nagy a különbség.
Meg hát Tarlós eddig gúnyolódáson kívül nem sokat alakított, úgyhogy a zsákbamacska találkozása a zsákosemberrel.
Ezt mind szivesen olvasnám, de helyette itt ez a felhőjóslás.

Szimba 2010.08.15. 13:11:14

@jjulie:

Ez egy politológiai fogalom! Remélem, hogy TG nem felejti ki az új tankönyvéből!

2010.08.15. 13:11:43

@S2000: Igazat írsz. De ez kevés lesz a józanság hatalmának a kivívásához. Miután akik rászavaztak, nekik sem is tetszik, de nem tesznek semmit se ellene. és hova forduljanak? Lendvaihoz meg Puchhoz, Kovács Lacihoz? Szembe azért nem köpnék magukat...

Ordnassac 2010.08.15. 13:15:17

@Szimba: szeretnél a jelöltje lenni, mi? :-P

jjulie 2010.08.15. 13:15:34

@Letícia:

te sem lehetsz fából.......

LETÍCIA - latin eredetű; jelentése: öröm, vidámság, szépség, kellem, báj

ilyen vagy?

ego.globo.com/Entretenimento/Paparazzo/0,,AA1535886-7195,00.html

2010.08.15. 13:16:36

@jjulie: ez a sok levetkőzött "politikus" - khmkhm- engem hol érdekel?:P Gondolhatnátok már a női szavazókra is! Ráadásul állítólag a nők sokkal inkább érzelem-, és nem ész vezéreltek...

@Várúr: pihenő, szanatóriumi 4 év van soron. Ha nem csinálnak semmit, akkor is a nyugdíjig valahogy kihúzza a többsége...

2010.08.15. 13:20:04

@Ordnassac: na ne viccelj! Jobbik zagyvagyuláival, ahol kivételesen van benne Balczó? LMP liberálisnak mondott zavaros nézeteivel, a néhai Szakasits unokájával az élen? Én se mennék ide a helyükben.

jjulie 2010.08.15. 13:20:22

@Szimba:

elolvastam és én már a fiaimnak kis gyerek koruk óta azt tanítom, hogy ne ellenkezzenek a lányokkal, úgyis azok az erősebbek meg az okosabbak meg a hosszabb életűek, ők mint fiuk, elég ha szépek lesznek

2010.08.15. 13:21:30

@jjulie: nem, valóban, nem vagyok fából...

Csalódást fogok okozni, nem, nem olyan vagyok!:P Én én vagyok!

tbb 2010.08.15. 13:22:54

@jjulie:

"van bizony erotikus tőke"

Ráadásul modernül szilikonból.

S2000 2010.08.15. 13:23:22

@Ordnassac: Igen, csak Retkes Attila akkor ült be a volán mögé, amikor nem két kerék lógott ki a szakadék fölé, hanem már mind a négy.

Ezzel kapcsolatban is azt gondolom, hogy ha Retkest egy évvel korábban ültetik be, és felbontják a koalíciót, és előrehozott választásokat idéznek ezáltal elő, jobban szerepelt volna az SZDSZ (persze nem biztos, hogy bent maradt volna a parlamentben). Az MSZP-SZDSZ görcsös ragaszkodása a hatalomhoz (érthető zsebre menő megfontolások okán) rövidtávon adott nekik egy kis időt, de közép- és hosszútávon az SZDSZ teljesen kivégezte, az MSZP-t pedig majdnem. Ja, a Fideszt pedig 2/3-hoz juttatta. Ahhoz képest, hogy mennyi tapasztalt politikus ült ebben a két pártban, ezt nem látni előre hihetetlen mértékű ítélőképesség hiányára utal - ha most egy pillanatra félretesszük az ezt természetesen és nyilvánvalóan felülíró zsebre menő megfontolásokat.

Szimba 2010.08.15. 13:23:39

@Ordnassac:

Demszkynél??? Már hogy ő volt vonzó, karakteres, férfias (?!) vagy a választói?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 13:23:49

@Várúr:
Én meg épp nézem Putyinnak a vergődését és nem kizárt, hogy pont mint a szintén nagyon népszerű Bush, Putyin is egy katasztrófába fog belebukni.
Mert marhára szervezettek lehetnek ezek a nemzeti közepek, de annyira azért nem szervezettek, hogy a propagandán kívül más kérdést is sikerrel megoldjanak.

Készpénz Jancsi 2010.08.15. 13:26:12

A cím Quimby?
(Alakja izgató, modern a külseje,
jó lenne sejteni, mit rejt a belseje.
Hiába faggatom, ő csak annyit felel:
Ami egyszer volt, újra nem jön el. )

A "karanténból" való kikerülés módszere '90 évek elején a D.charta volt (értsd: fasiszta-veszéllyel riogatás). Mandineren volt egy videó 1-2 napja egy szánalmas próbálkozásról a Gödörnél, de érzésem szerint ennél most valami jelentősen frappánsabbat kell az mszp-nek kitalálni, bár ez nehéz lesz egy megcsappant intellektuális háttérrel, és az ellenfél sem egy nyeretlen kétéves már.

Szimba 2010.08.15. 13:30:54

@jjulie:
Megnéztem (nekem nem jönnek be:), de azért csak az álmodozás szintjén kérdezem, hogy valamelyik hölgy vörös szekfűvel a két cickója között milyen hatást váltana ki egy MSZP-s választási óriásplakáton.
Szerintem sok fiatal férfiszavazót lehetne megnyerni vele!:))

2010.08.15. 13:31:25

@Ordnassac: nem rossz vágású demszkáj, de a szemében ott van az elmebaj...szóval nem!:P

@jjulie: Tessék pl. ilyen sármos pasikat politikusnak:
www.queensofvintage.com/wp-content/uploads/2009/01/cary-grant-edited.jpg
www.topnews.in/files/images/Rufus-Sewell3.jpg

:P

Szimba 2010.08.15. 13:32:22

@jjulie:

Hol itt a nemek egyenlősége?:))

2010.08.15. 13:34:50

@Szimba: hol, hol?? Jó regggggelt! SEHOL! Nehogy már ez neked újdonság!:D S ez lesz vagy még 1000000000000000000000 évig (hál' Istennek!:D)

jjulie 2010.08.15. 13:39:17

@Szimba:

nincs egyenlőség, én is a hátrányban lévőkhöz tartozom, mint a fiaim

2010.08.15. 13:39:47

@jjulie: aha, te trendi vagy, s ezzel+szekfűvel akarod a férfi szavazókat megszerezni?:DDD

Na, megyek is főzni...

Szimba 2010.08.15. 13:41:42

@jjulie:

A nőnemű szavazóknak egy ilyesmi karakter jöhetne akár padlizsánnal is!:))

www.picturesdepot.com/celebrities/138/george+clooney+with+a+puppy.html

Ordnassac 2010.08.15. 13:41:54

@Készpénz Jancsi: arról nem is szólva, hogy nincs az a párt, amely most kihozná az MSZP-t. Sem a Jobbik (micsoda meglepetés), sem az LMP nem akar jelen állás szerint e szerepet átvenni.

Ordnassac 2010.08.15. 13:42:50

@Szimba: előbbi. "Milyen szép ember!" "Szép a mosolya!" <--- ez utóbbit azóta sem bírom felfogni...

jjulie 2010.08.15. 13:45:14

@Szimba:

hol találtad meg a fotómat!!!???

Ordnassac 2010.08.15. 13:45:26

@Szimba: @jjulie: röviden és tömören:

Legyen a VIVA Szexi vagy nem? c. műsora előválogató a szóba jöhető plakátarcoknak és jelölteknek? :-P

Szimba 2010.08.15. 13:45:42

@Letícia:

Nem újdonság, csak gondoltam, hogy Zsülien' a fiait nagy macsónak nevelte.

Másrészt képzeld el, hogy mekkora örjöngés, meg csápolás lenne, ha valamelyik filmsztár vagy zenész banda gitárosa (énekese) megérkezne aa Kossuth térre, mint miniszterelnök jelölt.
Ha csak nem védené ezer biztonsági őr, egyik nap sem jutna be az épületbe ruhában.:)

Ordnassac 2010.08.15. 13:46:14

@jjulie: jééé, te egy mopsz vagy? :-O [:-P]

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 13:46:48

@Letícia: Tomkrúz és Demszkáj, meg az erotikus tőke (esetleg töke). Hümmm.

Bajnai nem úgy tűnik, hogy meg akarná menteni az MSZP-t. Egyrészt nyakig benne volt a rossz kormányzásban, másrészt talán vezekelt egy évig a korábbi disznóságaiért, de neki nem a (köz)szolgálat az erőssége, más műfajban utazik.

Szimba 2010.08.15. 13:46:50

@jjulie:

Ááááááá....! (beborul a billentyűzetbe)

Ordnassac 2010.08.15. 13:47:32

@Szimba: óh, nálunk helyben (Zugló) ez megvolt négy éve, amikor az MSZP egyik helyi önk. képviselőjelöltje egy bizonyos Mészáros Szabolcs (VV Szabi) volt.

Idén meg Janicsák István próbálkozik egy civilszervezettel. :-D

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.08.15. 13:47:39

egyszer elfogynak az öregek, és nem lesz támogatójuk

Szimba 2010.08.15. 13:47:58

@Ordnassac:

Juj!:))

A mopszra is juuuj!:)))

Ordnassac 2010.08.15. 13:49:29

@Hepci:

OFF

A Bábelt azóta meglátogattad?

ON

Szimba 2010.08.15. 13:50:51

@Ordnassac:

Öreg vagyok, de nem hülye!!!

Értem!:)

Viszont, ha így haladunk, jövőre TG nem kapja meg a Golden Blogot.

Szimba 2010.08.15. 13:51:43

@Ordnassac:

Nálunk is egy jóllakott napközis indul idén a Fidesz színeiben.

6.Lenin 2010.08.15. 13:52:42

"...Fideszt legyőzni már csak egy új, egy másik politikai alakulat tudja majd."

Ez a lényeg.
Jelenleg ilyen alakulat nincs.

az MSZP 90-ig 1 kívülről vezérelt párt volt, végrehajtották a parancsokat.Nincs aki a parancsokat adja, azóta is keresik a helyüket.

2004-bern volt 1 halvány kísérlet a párt és vagyonának a megszerzésére, de gyenge volt a végrehajtásra kiszemelt mókus.

Jelenleg nincs vezér, nincs mondanivaló.
Majd lesz mondanivaló, párt is, de azt nem MSZP-nek fogják hívni és a tagsága is más lesz.A vezetése is.
Ez még messze van.

Ordnassac 2010.08.15. 13:53:13

@Szimba: ja ne, csak azért írtam, mert nem tudtam, hogy láttad-e azt a kommentemet.

Azt megkérdezhetem, hogy hol indul a napközis? ;-)

2010.08.15. 13:54:28

@Ordnassac: bárgyúnak nagyon szép bárgyú mosoly, ne mondjad már!:DD És amikor dacosan, artikulálva és üvöltve mondja a szövegét március 15-én is állva a tojás- és paradicsomzáporban: na akkor az az igazi, azt nagyon szeretem!:D

@Hepci: nekem egyik se jönne be, mint írtam...:)

@Szimba: aha, hát az lenne, mint Zorbánvityával. Hagyományt teremtett a mi Vityánk. Jut eszembe, Semjén mikor írja elő az iskolákban, hogy így kell kezdeni a frissen a tanítási napot:

" Mi Vityánk, aki a mennyekben..:D"

Schmitt meg zongorára hangszereli az új Alkotmány szövegébe...:DD

jjulie 2010.08.15. 13:54:48

@Szimba:

ja a kisebbik jó lett, már alsós korában is hódított, a napközis tanitó nénije vett egy labdát neki hogy tudjon a szünetekben focizni, negyedikben meg a lány padtársa úgy bele volt zúgva hogy egy darabig süttetett az anyukájával sütit a kölykemnek, pedig még a matekdogáját is eltakarta a lány elöl, hogy az ne tudja lemásolni.....

ő ért a nőkhöz

most jut eszem be, hogy így végiggondoltam: politikusnak kéne adnom?

Ordnassac 2010.08.15. 13:55:48

@Szimba: Hol indul a napközis? ;-)

jjulie 2010.08.15. 13:57:34

@6.Lenin:

hogy a fenébe ne lenne, csak még piciny

a fideszhályogodtól nem látod

2010.08.15. 13:58:38

@jjulie: szegény, azért többet érdemelne tőled meg az élettől...Ám, mondjuk, kell az utód SP meg Kovács Laci után, mert Tomika lassan elkopik Brüsszelben...:D

Szimba 2010.08.15. 13:59:41

@jjulie:
Küldj egész alakos fotót nekem, meg Ordinak. Előzsűrizzük!:)

jjulie 2010.08.15. 14:00:07

@6.Lenin:

ja, neked van vezéred, annak meg beszédei, de mikor lesz mondanivalója?

Ordnassac 2010.08.15. 14:00:21

OFF

Ez itt a reklám és a segítségkérés helye. Összeállítottam egy táblázatot a fővárosban és a megyei jogú városokban induló polgármester-jelöltekről (ez egybe vagy kötőjellel?), azonban még hiányos. Akik a hiányzó helyeken lévő jelölt nevét tudják, kérlek jelezzétek nekem! Köszi előre is!

Link: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdGhQUjZRemR1M2ZuM3FCX1MyVHBSSXc&authkey=CIHm0fcM&hl=hu&pli=1#gid=0

ON

6.Lenin 2010.08.15. 14:01:05

@jjulie:

Fújd fel, legfeljebb szétpukkan teljesen.

Vagy talán a Jobbikra gondoltál?
Amennyiben a Fidesz bukik, utána 1 radikális párt következik, a többi még távoli.

Szimba 2010.08.15. 14:02:55

@Letícia:

Ilyen magas mércével nem lesz nekünk soha erotikus tőkével rendelkező jelöltünk!:(((

Ukrajna pl. rajongott Tyimosenkóért. És valóban szép szőke nő volt.

2010.08.15. 14:04:15

@jjulie: :D:D:D:D

@Ordnassac: hú, ez szép, ez tetszett: Schmuck, mint "egyéb" halmaz...Virslibe jó lesz maradéknak!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:05:20

@Ordnassac: OFF
Nem voltam még a Babelben. Mostanában két helyen voltam, ahol eddig nem, és jók: La Mareda (Győr) és Szúnyogszigeti Halászcsárda (Pákozd).
OFF

Ordnassac 2010.08.15. 14:06:16

@Szimba: Timosenko, nem Tyimosenko. A hölgy ukrán, nem orosz. ;-)

6.Lenin 2010.08.15. 14:06:27

@jjulie:

Meg van 1 helyzet, ami megoldásra vár.
Nincs, aki változtatni tudna rajta.

Az álmaidra, nyivákolásaidra meg tojok.

2010.08.15. 14:06:29

@6.Lenin: ja, kajálják a nőket a felsoroltak. Persze, haza és család szentsége nagyon fontos mindegyiknek, maradéktalanul betartják, hogy a család az első. A többi meg csak úgy adódik, nem tehetnek róla, na.

Szimba 2010.08.15. 14:06:55

@jjulie:

"Az én vezérem bensőmből vezérel...", de nem akarok hencegni J. A.-val.

Egy miniszter legyen okos, legyen keresztülvihető programja, tudjon hatni a választóira, és tudjon együttműködni a munkatársaival, sőt az ellenfeleit is hallgassa meg. Esetleg még legyen korrekt, becsületes (keveset lopjon!), tudjon kulturáltan beszélni, tárgyalni.

Egyébként meg lehet akár ronda is.

jjulie 2010.08.15. 14:07:10

@Szimba:

pár hónapja valamiért nagyon mérges voltam rá, és még balféknek is neveztem, már nem tudom mi volt a táma

nem szólt semmit, eloldalgott, viszont kb fél óra múlva behívott a szobájába, hogy mutatni akar valamit

a monitorjára mutatott, ahol volt egy fotó, a kölykem mosolygott rajta, miközben két lány egyszerre jobbról és balról nyomott az arcára egy egy puszit

rámutatott és mosolyogva megkérdezte: hogy lehetne már ő balfék mikor ilyen barátnői vannak?

2010.08.15. 14:08:14

@Szimba: és tele volt/van lével...Na, még a gazdag Schmitt Marit kellene hadra fogni!:)

Szimba 2010.08.15. 14:08:53

@Ordnassac:

Tényleg, a Tyimosenkó valami katona, marsall volt.:((

Ordnassac 2010.08.15. 14:09:04

@Letícia: Schmidt Mária és Schmitt Pál. Nem mindegy!

2010.08.15. 14:09:23

@jjulie: hát, gratula ehhez a gyerekhez...jó le szerelt Téged is, valóban, sokra viszi majd...:)

6.Lenin 2010.08.15. 14:09:52

@Letícia:

Szerencsére van lehetőség a jelenlegi helyzet megváltoztatására.

Meg kell győzni néhány millió embert, hogy ez nem jó, ami most van, lesz.

Egyszerű.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:10:07

Lakner Zoltán és Török Gábor, valamikor nézegettem őket a tévében, a kifinomult entellektüel DJózsika műsorában.
Aztán Lakner bemutatta Gyurcsány könyvét, ha jól emlékszem, TG viszont továbbra is ilyen se hús, se hal maradt, szerencsére.

Szimba 2010.08.15. 14:10:51

@jjulie:

Ez nagyon aranyos! És milyen igaza van!

Ordnassac 2010.08.15. 14:11:03

@Letícia: vagy csak ügyesen photoshoppolt. :-D

jjulie 2010.08.15. 14:11:11

@6.Lenin:

úgy van, ballagj vissza a négycsöcsübe, biztos nem sok textil van rajtuk ilyen melegben....

2010.08.15. 14:11:37

@Ordnassac: ja, valóban, nagyon nem, köszi!:) (Mit tesz egy -t és +d...komplett elmét és észt jelent...:D)

Szimba 2010.08.15. 14:12:33

@Ordnassac:

Uramisten, a telefonkönyvet betűzték neked esti mesének?

Várúr 2010.08.15. 14:13:52

@simonmondja.:
Simon bajtárs. Mindenről "az" jut eszedbe, mint Mórickának. Bush, Putyin, stb., de a Rolling Stones-t csak kihagytad. Az mszp-ről volt szó, és az ő setét jövőjükről. Mesterházy nevű ficsúrról. Az mszp aggjairól és csekély mozgásterükről. Abszolút hiteltelenségükről. Vágod?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:14:25

@Szimba: a Timosenko kissé erőszakosnak tűnik, de lehet, hogy vannak előnyös tulajdonságai. Bár ő se egy pinapalánta már, ahogy itt fentebb valaki (talán Zsüli) mondta.

jet set 2010.08.15. 14:15:02

Remélem, hogy az mszp sohasem támad már fel.

2010.08.15. 14:15:15

@6.Lenin: egyszerűbb, mint gondolnád. Aki most meggyőzte azt sok milliót, az is fogja meggyőzni arról is, hogy the End...

Egyébként mindig azon ámultam, hogy a háború után mennyi partizán került elő, s '56 után meg mennyi forradalmár...Itt most több milliárd forradalom OV szavazó lesz majd a történelem könyvekben?:D

Várúr 2010.08.15. 14:15:17

@Várúr:
Mellesleg Bush-t kétszer választották elnökké, Putyin Oroszország messze legnépszerűbb politikusa. Inkább gyurcsányoztál volna egy kicsit.

török gábor 2010.08.15. 14:16:26

@Ordnassac: ez nagyon hasznos, pont ugyanezen kezdtem volna el dolgozni :)

jjulie 2010.08.15. 14:16:34

@Várúr:

na ne mond, hogy hiteltelenek, arról szól minden, hogy mennyi hitelük volt, van, lesz

csak az orbáncnak van baja a hitellel

Ordnassac 2010.08.15. 14:17:11

@Szimba: szerencsére nem, bár a betűkkel hamar összebarátkoztam még kint a németeknél olyan kétéves koromban (éljen Babar, az elefántkirály! :-) ).

Ordnassac 2010.08.15. 14:17:45

@török gábor: na tessék, milyen ingyenmunkaerőd van. :-D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:18:07

@Várúr: fideszbirkák kontra gyurcsánypudlik, ez a harc lesz a végső.

2010.08.15. 14:18:12

@Ordnassac: vagy az is lehet!:D

(Leszerelt, ezt meg nem vetted észre?)

@Szimba: nem, de igaza van, akkor igaza van, el kell ismerni!:)

@Hepci: P...palánta????? Na, ezt se hallottam még!

jjulie 2010.08.15. 14:18:19

@Várúr:

és aztat te meg honnan tudod?

mármint a putyin népszerűséget, onnan ahonnan a brezsnyevét is hallottad?

Ordnassac 2010.08.15. 14:19:04

@török gábor: jut eszembe, ha tudod valamelyik üres helyet, akkor szólj! :-)

török gábor 2010.08.15. 14:19:37

@Ordnassac: ha átküldöm egy táblázatban a korábbi választási eredményeket, hozzá tudod tenni ehhez?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:19:47

@török gábor: egyszer elmagyarázta a főnököm, amikor új munkaerőként íziben neki akartam ugrani egy probléma megoldásának, hogy kár kapkodni, a legtöbb probléma max. három napon belül magától megoldódik.

2010.08.15. 14:20:23

@jjulie: neki ugyan nincs baja a hitellel, mert elzabrált az ingyen mindent, amit csak lehetett...:S

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:20:42

@Letícia: ott volt feljebb valahol, ezt nem az ujjamból - khmmm - szoptam.

Ordnassac 2010.08.15. 14:21:24

@Letícia: dehogynem, de normál helyesírásra annyira nem vagyok háklis [néhány eklatáns példától eltekintve: muszály, innák (-nék helyett), hiányzó szóköz írásjelek után stb.], mivel néhány szabály nálam is neuralgikus pont. Azonban neveknél más a helyzet. :-)

6.Lenin 2010.08.15. 14:22:19

@jjulie:

Igazad van, ott sokkal racionálisabban is gondolkodnak.

Nem kedveled a jelenlegi alkulatot, rendben.Ezt elfogadom.

Képtelen vagy/vagytok más megoldást kínálni, az Te/Ti bajotok.
Nem tudjátok megoldani.

Ezen én mi a toszért nyivákoljak?

Én a saját gondjaim megoldottam eddig magam, pedig az elmúlt 60 évben (+ még néhány) volt itt minden.Nem izgatott túlságosan a vezér személye.

2010.08.15. 14:22:33

@manyike: :D

@Hepci: elhiszem, lebuktam, mert nem néztem meg jól...

2010.08.15. 14:23:22

@Ordnassac: jóvanna, jóvanna! (:DDD)

jjulie 2010.08.15. 14:26:20

@Ordnassac:

ja, a helyesírás, meg meg főleg a neveké

de aztán dolgoztam pár évet együtt ortodox zsidókkal, és átértékeltem ezt a reflexet

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:26:32

@6.Lenin: azangyalát, te még élőben találkozhattál Tolbuhin marsallal...

6.Lenin 2010.08.15. 14:27:57

@Letícia:

Ezeket én soha nem vitattam.
Én arról írtam, jelenleg mi a helyzet.Nem arról, mit szeretnék én, vagy mit nem.

jjulie 2010.08.15. 14:29:29

@6.Lenin:

60+ nem volt elég, hogy megfigyeld, hogy milyen undorító dolog egy politikusnak tapsikolni?

márpedig te tapsikolsz, nem kicsit

jjulie 2010.08.15. 14:32:07

@Ordnassac:

na jó, nem merem megkérdezni a kölykeimet sem, meg a fiatalokat sem az irodában, hogy mi a :D és a :P jelentése

a lol-t elárulta a google, ezeket nem, légyszi légyszi......

jjulie 2010.08.15. 14:33:54

@6.Lenin:

uram isten, te tudod mi a helyzet?

a törökgábor meg fölöslegesen töri a fejét?

Ordnassac 2010.08.15. 14:34:08

@jjulie: :-D <--- nevetés. Általában poénnak szánt megjegyzésnél alkalmazzák, illetve akkor, ha nagyon nevetsz egy megjegyzésen.

:-P <--- nyelvkiöltés. Általában évődő, gonoszkodó smiley, beszólásnak szánt szövegek végén. Ritkán sértő szndékú.

lloyd_george 2010.08.15. 14:40:24

@jjulie: Putyin népszerűsége a válság óta szerintem kérdéses... az én egyetlen "forrásom" négy éves és önmagában az is kérdéses.:-)

Ugyanis akkor Szentpéterváron voltam egy hónapon keresztül. Összességében én olyan emberrel ott nem találkoztam, aki szeretné Putyint, csak olyannal, aki "ismer sok olyat, akik viszont igen". De tényleg, csak ilyenekkel futottam össze.

Pl. az ottani orosz barátaimmal (akik egyetemisták) az akkor kitört 2006-os magyar tüntetésekről beszélgettünk és valahogy szóba került Putyin. Azt mondták, hogy bár ők nem szeretik, a családban se senki, de rengeteg embert ismernek, akik igen.:D

A fiataloknak szinte mindegy, ők nem emlékezhetnek a Jelcin alatti súlyos problémákra.

De ez off, én az LMP-nek drukkolok, persze egyelőre nagyon-nagyon vérszegények.

lloyd_george 2010.08.15. 14:41:51

@simonmondja.: hát azért Putyinék messze jobban szuperáltak a problémák megoldásában, mint Jelcin. Minden viszonyítás kérdése.:)

2010.08.15. 14:43:09

@jjulie: :S => keserű fintor.

6.Lenin 2010.08.15. 14:43:19

@Hepci:

Akkor neked is.
Adott volt 2010-ben minden pártnak meggyőzni az embereket a maguk igazáról.

1 pártnak sikerült 2/3-al nyerni.
Természetesen a választók sötétek voltak jelenleg és bedőltek a sátáni Orbánnak.Rendben, vagyis vannak, akik szerint ez nincs rendben.

Ez 1 adott helyzet.

Az is adott lehetőség, meg kell győzni a választók többségét ennek az ellenkezőjéről.

A probléma ez, nem az, én kit imádok.

A többi párt eddig nem találta meg a megoldást.
Ez is világos, vagy nem?

A megoldást keressétek/kínáljátok.Az lenne a megoldás, nem a jajveszékelés.Az nem megoldás, szerintem.

jjulie 2010.08.15. 14:46:21

@lloyd_george:

82-ben voltam egy hónapot szentpéterváron (akkor átmenetileg hivatalisan nem igy hívták)

egy sereg normális emberrel ismerkedtünk meg, kiderült, hogy nem volt teljesen hiába való a 12 év orosz tanítás

szóval ugyan olyan "normális emberek" voltak többségében mint mi

jjulie 2010.08.15. 14:47:32

@Letícia:

ilyet még nem kaptam (vagy nem vettem észre)

6.Lenin 2010.08.15. 14:47:33

@jjulie:

Ennél már tényleg értelmesebb a 4Csöcsű társasága, megyek is.

Pá!
Jó nyivákolást!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 14:51:39

@lloyd_george:
De ki emlékszik már a Jelcinre?

Viszont az elég nevetséges, ha egy világhatalom még egy helyi válságot sem képes kezelni.
Erős központi hatalom?
Miben erős?
Propagandában?
A katasztrófaelhárítás csődje elég élénken látszik.

jjulie 2010.08.15. 14:52:28

@6.Lenin:

nem kétharmaddal nyert, hanem egyharmaddal

már megint elfelejtetted?

ejnye bejnye

kétharmadnyi mandátumot kapott, a választásra jogosultak egyharmadának szavaztáért cserébe

csapbaszarni vagy szarbacsapni?

2010.08.15. 14:52:48

@jjulie: :)

És ilyet: :x ?

:DD (Megoldás: a Casanova fiad tuti kapott! Meg is mutatta a fotón!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:52:51

@6.Lenin: semmi gondom a helyzettel, se veled. Nem látom túlzott sanszát, hogy a jelenlegi pártválasztékból bárki bármit is kielégítően megoldana, mert mérhetetlen alacsony minőségűnek látom a teljes pol. spektrum emberi anyagát, de ez a maszek problémám.
Ennél jobban érdekel, ki/mi négycsöcsű?

Ordnassac 2010.08.15. 14:54:03

@Letícia: látom, smileykiképzést tartunk szegény jjulie-nek. :-D

Ordnassac 2010.08.15. 14:54:52

@simonmondja.: viszont milyen jól nézett ki, hogy Putyin maga is oltotta a tüzet (ha már szó volt a propagandáról)!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:55:49

@jjulie: felesleges ezeken az arányokon lovagolni. Az emberek gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást adtak a Fidesznek, az ellenoldali (és azóta se szűnő, sőt, fokozódó) diktatúrát vizionáló károgások ellenére. Diktatúra meg egyelőre nem lett, hiába véled így te, Jjulie, sőt, még a farokcentrikus Bolgárgyuribácsi és a pompás Gréczyzsolt is.

jjulie 2010.08.15. 14:56:31

@Letícia:

biztos, egész nap zizeg a billentyűzete

de remélem túl nagy meglepetést még mostanában nem fog bejelenteni a kis casanova

6.Lenin 2010.08.15. 14:57:52

@jjulie:

Úristen!!!

Még mindig itt tartasz?

2010.08.15. 14:59:04

@Ordnassac: há' persze, ne maradjon a sötétségben!:D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 14:59:04

A szmájliknak nem őszinte a mosolya.
Nem veszem figyelembe, bocs.

jjulie 2010.08.15. 14:59:19

@Ordnassac:

már hónapok óta próbálom megfejteni őket....intuitive nem ment, hát megkérdeztem anonime

(most már értem majd amit látok)

jjulie 2010.08.15. 15:00:36

@6.Lenin:

te írtad bután megint, és a nekem is van gyógypedagógiai vénám, nem csak a szíjjártónak

2010.08.15. 15:00:42

@Hepci: a tehén..mármint az négycsöcsű, ergo 6. Lenin elment a tejivóba!:D

2010.08.15. 15:02:45

@simonmondja.: na, ezt azért nem kellett volna...nagyon cvíder vagy ma!

6.Lenin 2010.08.15. 15:03:19

@Hepci:

Így gondoltam én is.

A 4Csocsű 1 kedves, hangulatos hely,2 kedves hölgy felszolgálóval (2x2=4 cs.)
Rendkívül színes közönséggel, ahol különösebb anyázás nélkül lehet megvitatni kérdéseket.
Nagyok az ablakok, világos minden, mindenkinél.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 15:04:26

@Ordnassac:
Hogy a világ egyik legerősebb hadseregével rendelkező nagyhatalom nem képes eloltani egy erdőtüzet, az csalódás
de hogy Putyin kiskanállal hordja rá a vizet, az még szánalmas is.

2010.08.15. 15:05:32

@6.Lenin:

"Egy hazugság, ha elég sokszor mondogatják, igazzá válik. //Lenin"

Na, Te már el is hitted...hááááááááááát, szépen vagyunk!:(

Ordnassac 2010.08.15. 15:05:57

@simonmondja.: kérdés, hogy az oroszok is így gondolják-e.

jjulie 2010.08.15. 15:06:06

@Hepci:

én diktatúraféltő volnék?

azzal, hogy pusztán egy eszes, de kispöcsü parasztgyereknek tartom az orbánt, akinek ezenfelül istenadta parasztvakító tehetsége is van az udvaribolondítás mellé?

gondold végig, vagy olvasd el mégegyszer a 3000 valahány bejegyzésem

Ordnassac 2010.08.15. 15:06:36

@6.Lenin: "Nagyok az ablakok, világos minden, mindenkinél."

Barna vagy búza nincs is? :-O

6.Lenin 2010.08.15. 15:07:56

@jjulie:

Hepci · gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 14:55:49

Jól jegyezd ezt meg, amit írt.

2010.08.15. 15:08:34

@simonmondja.: értem...ez mindent megmagyaráz!:)

További szépeket!

Szimba 2010.08.15. 15:10:09

@Hepci:

Nem is maradhatott volna meg a többi politikus között, ha nem erőszakos.

2010.08.15. 15:10:34

@simonmondja.: értem... ez mindent megmagyaráz!

További szépeket nektek!

Szimba 2010.08.15. 15:11:38

@Ordnassac:

Tudtam, hogy zseni vagy!

Szimba 2010.08.15. 15:14:03

@Ordnassac:

Nevezzünk inkább gyakornoknak. Az jobban hangzik!:)

Kivlov 2010.08.15. 15:15:07

Kedves Gábor!

A poszt címét idézőjelben kellett volna írni, mert ez egy Quimby dalszöveg!!!
Adjon az Isten...

Ordnassac 2010.08.15. 15:16:42

@Szimba: zseni? Én? Hol vagyok én attól... A kvantumfizikához és a gráfelmélethez pl. tök hülye vagyok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 15:17:26

@Szimba: nem kedvelem a mérhetetlenül célorientált nőket, bármilyen szépek is. :)

jjulie 2010.08.15. 15:17:49

@6.Lenin:

hát, nem igazodok el rajta, nem találom a bejegyzést

meguntam kikeresni hogy működik

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 15:19:22

@Kivlov: nem biztos, hogy TG Quimby-rajongó. Bár megkérdezhetjük tőle.
???

Átverés! 2010.08.15. 15:20:51

Még, hogy ez nem jó téma?Alig várják a kommentelők, hogy leírhassák a véleményüket. Ugy gondolom egyre többen fognak elgondolkodni azon, hogy a jövőre vonatkozóan mi is lenne a jó megoldás.

A Fidesznek még van egy kis kegyelmi ídeje, nem lehet sok mindent számon kérni.Attól függ minden hogy, hogyan fog alakulni az ország helyzete.

Szerintem az MSZP-nek fel kell támadni, ha nem is ezen a néven, de az elnevezés mellékes.

Én abban bízok, hogy a sok kiszoritott szakember - sok fiatalt láttunk azért megszólalni szakpolitikusként - csak nem fogják elnézni, hogy visszafelé menjen az ország szekere gazdaságilag és ideológilag is.

Bajnai nagyon is hiteles ember szinte üdítő színfolt volt amikor szakértelemmel, szerénységgel tárgyalt a legfontosabb külfüldi potentátokkal is. Hol vagyunk már ettől.

Minden a jövőtől - de nem a közel jövőtől - függ.És hátha megmozdul majd az a szürkeállomány amire oly büszkék szoktunk lenni.

@manyike kedves a felsorolt virágokról nem kell semmi különöset gondolni, egyszerűen az udvaromon ezek voltak a legszebb állapotban és ezekből kötöttem egy csokrot.Ez a mániám, hobbim, hogy a, szép tarka csokrokat készítek és még néha le is festem őket.

Kivlov 2010.08.15. 15:21:52

@Hepci:
az rendben van, azért hívtam fel rá a figyelmét.
Gábor! Lásd: Quimby Andoridő... :)))

jjulie 2010.08.15. 15:21:52

@Hepci:

pedig ideálisak, csak tisztességesn jót kell dugni velük, a többit megoldják, és még beszélgetni is lehet velük

kivánhatsz ennél többet?

a mosogatógépet, meg a mosószárítót meg már rég feltatálták, a főzés meg a vasalás amúgy is férfimunka

Szimba 2010.08.15. 15:25:20

@Ordnassac:

Nem mondod?!:-O
A Poincaré-sejtést sem Te oldottad meg elsőnek?

HAT 2010.08.15. 15:25:34

@Kivlov: @Hepci:
Egy korábbi bejegyzés címe:
Most múlik pontosan torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/04/186_most_mulik_pontosan
Azaz Gábor "quimbysta".

Ordnassac 2010.08.15. 15:25:42

/me keresi a 18-as karikát. :-D

Szimba 2010.08.15. 15:26:50

@Hepci:

Pedig minden nő célorientált. (Csak a cél más-más, és diplomatikusan nem beszélnek róla férfitársaságban.)

Ordnassac 2010.08.15. 15:27:41

@Szimba: hol vagyok én Grigorij Perelmantól...

Bár ezt a díjfóbiáját nem egészen értem tőle. Lehet, hogy én vagyok túl hiú.

Kivlov 2010.08.15. 15:27:53

@Hepci:
bocs, nem tudok már írni.
megyek a Szigetre, most van az alapozás... :)

ki kicsoda 2010.08.15. 15:28:23

Gabi!

... nem is hiszed, milyen közel a trendváltás!

2010.10.23.

ladislaus 2010.08.15. 15:28:37

@6.Lenin: valami ilyesmire utaltam elso kommentemben. (a legelso a kommentek kozul :) )

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 15:28:52

@jjulie: nem kedvelem, hogyha egy nő alig végzett egy farokkal, esetleg közben, máris egy másik farok tulajdonosán jár az esze, praktikus megfontolásból. Persze, ha elvonatkoztatunk az egyéb aspektusoktól, és egy pali egyéb részeit csupán a farok tartószerkezetének tekintjük, akkor igazad lehet.

jjulie 2010.08.15. 15:30:24

@Ordnassac:

a politika felnőtt műsor

(csak téged engedtek oda túl korán)

Ordnassac 2010.08.15. 15:30:37

@Kivlov: el ne ázz, nem ígérnek túl jó időt!

jjulie 2010.08.15. 15:32:16

@Hepci:

pedig mindig is így volt, szép ez így

milyen nyámnyila nőkkel volt neked eddig dolgod?

Szimba 2010.08.15. 15:33:48

@jjulie:

No, ezért tartalmazzák a felmérések azt a kitételt, hogy Kelet-Európa, és benne Magyarország patriarchális szinten rekedt meg, és hogy a nők még ma is másodrendő állampolgárnak számítanak, ha nem huszadrangúnak.

A Magyar Bálint fémjelezte mondat az óvodai alapprogramban éppen azt célozta volna, hogy legalább intézményesen ne sajátítsanak el a gyerekek olyan szerepeket, amelyek nem illenek a személyiségükhöz.

Egy fiú is lehet szelíd, és egy nő is lehet energikus erőszakos, csak a megfelelő helyet kell megtalálnia a munkában, a partnerkapcsolatokban, a társadalomban.

A Fidesz vidéki beidegződései szerint minden nőnek otthon, a gyerekek mellett a helye. A többi meg qrva. (Persze a használatukhoz joguk van a férfiaknak, azokon belül is főként a fideszeseknek.)

Fideszbirka 2010.08.15. 15:34:41

Nekem nincs kétségem afelől, hogy fel fog támadni az MSZP.

Annak idején húsz éve, mikor még naiv fiatalember voltam, elhittem a sok marhaságot amiket mondtak, hogy hú a nép azt akarta, hogy bukjon a rendszer.
Akarta a lófaszt. A nép azt akarta, hogy az a kádárista, nejloninges, langyos kőbányais hullaszag maradjon meg, csak ne legyen tovább életszínvonalcsökkenés.
Így aztán mikor a zsidók kitalálták hogy miként őrizhetik meg a hatalmat és bevezették hogy nesze paraszt, innentől szavazhatsz több jelöltre, a népnek nem is kellett belőle több mint négy év, hogy visszaszavazza a hatalomba vodka Hornt, mert hátha majd ő lesz az új janibácsi....
Aztán furcsa mód valahogy választást nyert a Fidesz, de rá négy évre D_209-ről hitték el, hogy majd ő lesz az új janibácsi.....

Alig hiszem, hogy ne támadna fel az MSZP, akár saját néven, akár megújulva szilikatika seggében, vagy majd smukkandi mobilizálja aradszkilaci fanjait....

Ebben az országban 3.000.000 funkcionális analfabéta él. Biztos feltámad az emeszpé.

(De persze azok a birkák akik valami mást akarnak. Mhm.)

Szimba 2010.08.15. 15:38:28

@Ordnassac:

Perelman zseni, és kissé antiszociális.
Nagyon szimpatikus nekem, olyan igazi Dosztojevszkij-figura.

Tudod micsoda gőg és beképzeltség kell ahhoz, hogy egy Nobel-díjat visszautasíts? Mit nem adnék érte, ha megtehetném!?:-)

lüke 2010.08.15. 15:39:16

@Ordnassac:
régen -a posztkomm .-ban nincs balo. azt mondtam, ilyen egyszerüen...........
azért van, de kevés

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.15. 15:40:41

@Szimba: tudsz valami készülő törvényjavaslatról, miszerint a - nagyjából/közelítőleg nőnek tekinthető - nőket csak fideszfan hímek dughatják majd meg? Ajvé.

lüke 2010.08.15. 15:41:29

@Ordnassac:
nem ,a külföldnek egy mediátor:)

Szimba 2010.08.15. 15:41:40

Azt hiszem, nem kellett volna a Méltányosság cikkét megemlítenem. Kissé elszabadultak a hormonok, meg az erotikai tőkék, vagy mondjam azt, hogy "amelyik kutya ugat, az nem harap"?:-)

Ordnassac 2010.08.15. 15:43:09

@Szimba: a Nobel-díjat neheze utasíthatná vissza. Matematikus a lelkem. ;-) Amúgy már volt visszautasítás a Nobel-díjnál, méghozzá önként: Jean-Paul Sartre és Le Duc Tho. Persze ismertek a kényszerből történt visszautasítások is: Leonyid Paszternak, illetve a 40-es években a német tudósoknak kötelező volt elutasítani a díjat (az oklevelet a vh. után átvették, de a pénzt már nem kapták meg).

ssi 2010.08.15. 15:44:22

@S2000: @Várúr: jó gondolatok :-)

@jjulie: :-)) Szimbácskának néha sikerül még egyes szavak körbeírása

@Készpénz Jancsi: a kaszinótojás parti nálam az erőviszonyok és a kormányreakciók tanulsága: kormány elrendeli a saját elképzeléseit és szó nélkül hagyja mások ellenvéleményeit - egyértelmű, hogy kiknek kell új módszerekkel újra és újra próbálkoznia

@Ordnassac: társadalmi munka = csokornyakkendő-díj jár érte |>o<|
- itteni szereplésedért kiérdemelted már a marcipán tortát
- B.G. - jókor jött és jól: egy összerendezettebb stílus és gondolkodás

@Szimba: :-))) humor köll, verseny a kétfarkúakkal, cél a jövő évi díj is,
a plakátok politikailag befolyásolják a férfiakat, vagy erotikus tőkeként?

@simonmondja.: 1. volt egy érdekes cikk, mint apropó 2. az események elválaszthatatlanok 3. örülök, hogy másként is tudod jelezni 4. sokat fogunk még az általad megjelölt témákról is eszmecserézni, hidd el, s valóban azok is nagyon érdekesek :-)))

@Letícia: az idő nagy úr, türelemmel várjunk, én még hiszek a jó kis politikai fordulatokban, csemegékben :-) Te, Leti! nők a racionálisan érzelmesek

jjulie 2010.08.15. 15:44:27

@Szimba:

olvastam kb több mint tíz éve egy mohás lívia könyvet, a táncos, a politikus, a nő, ez a címe

szerinte a kereszténység tett be a nőknek, a mária szereposztással, és sorbavette, hogy a görögök hány féle nőtípust ismertek és fogadtak el

mindkét nagymamám nagyon stramm nő volt, az egyiket hála isten 16 éves koromig ismerthettem, a másik a szemem láttára halt meg békében 3 éves koromban, viszont rám maradt az egész fiatalkori élete, fotók, bizonyítványok, és a levelezése, stb kb 10 kiló irat

a nőkhöz való viszonyáért is nagyon lenézem a fideszkultúrát

Szimba 2010.08.15. 15:44:29

@Hepci:

Nem kell tudni, ez már eldöntött kérdés. Nem láttad az Echo tévé hirdetését a zsinóros blézeres magyar női hölgyek divatjáról?

Ezentúl nem a kokárdáról, hanem a zsinóros mentéről lehet majd felismerni a fideszes hölgyeket. A többi nő meg köteles lesz csadort hordani.

Ordnassac 2010.08.15. 15:45:05

@Ordnassac: mármint Borisz Leonyidovics Paszternak.

Ordnassac 2010.08.15. 15:47:02

@manyike: TG kapott nyakkendődíjat, ezek szerint már megvan a nekem tetsző verziója is a díjnak? :-D

Szimba 2010.08.15. 15:47:20

@Ordnassac:

Akkor mit utasított vissza? A Wolf-díjat? Vagy mi van még matematikusoknak?

Arra erősen emlékszem, hogy igen nagy összegről volt szó.

Ordnassac 2010.08.15. 15:48:50

@Szimba: Fields-érem, illetve a Clay Intézet Millenium Díját.

lüke 2010.08.15. 15:49:29

@Ordnassac:
legalább te ne ird le! mint rossz példa se

Ordnassac 2010.08.15. 15:50:20

@lüke: ez látod lehet, hogy jól jönne. :-)

Ordnassac 2010.08.15. 15:51:50

@lüke: csak demonstrációs célokat szolgált! ;-)

Szimba 2010.08.15. 15:52:09

@Ordnassac:
Köszönöm, megnézem ezeket a guglin.

jjulie 2010.08.15. 15:53:16

@Fideszbirka:

na ja, az ezeréves magarságtörténet csúcsa a kádárhatvanashetvenes évek

soha annyi embernek nem lehetett saját háza, lakása és soha addíg nem ehetett annyi paprikáscsirkétnokedlival mint akkor

és ennek mára befellegzett

Martian (törölt) 2010.08.15. 15:53:48

Az MSZP-nek el kellene döntenie, hogy tényleg képviselnek-e bármiféle baloldali értéket, vagy egyszerűen a komprádorburzsoázia pártja, amelyik néha odavet pár igéret-gumicsontot a nyugdíjas korosztálynak (ha egyáltalán beszélhetünk még jobb- és baloldalról).

török gábor 2010.08.15. 15:58:22

@Kivlov: ebben az esetben a 213, 195 és 186-os posztnál is kellene idézőjel... bár attól még, hogy egy mondatrész szerepel egy dalban, nem biztos, hogy csak idézőjelben lehet leírni. de elnézést kérek minden érintettől, ha tévedek.

Szimba 2010.08.15. 15:58:46

@Ordnassac:
Ó, hát mind a két díjat megkapta (csak nem vette át).

82-ben pedig győzött a budapesti matematikai diákolimpián.

index.hu/tudomany/2010/03/19/kulonc_orosz_zseninek_iteltek_az_egymillio_dollaros_matematikai_dijat/

Nagyon szimpatikus ember.

lüke 2010.08.15. 15:59:09

@jjulie:
ma nagyon sziporkázol:)

Martian (törölt) 2010.08.15. 16:05:22

@jjulie: na ja, hitelből népjólétet csinálni...

jjulie 2010.08.15. 16:05:33

@lüke:

erre repült egy szemrevaló múzsa, és leparkolt egy kis időre

Szimba 2010.08.15. 16:06:53

@lüke:

Reggel már valami koronáról is vizionált. Szerintem már dicsfény is van a feje felett!:-)

Szimba 2010.08.15. 16:08:32

@jjulie:

és a hétvégi telkek?

Szimba 2010.08.15. 16:09:45

@jjulie:

Vörös szegfűvel a keblei közt?

jjulie 2010.08.15. 16:12:10

@Szimba:

ha azt is beleveszem, nem jött volna ki a daktilus

Treuga Mei 2010.08.15. 16:14:24

Tisztelt Topicgazda!

Ismét kiváló kérdésfölvetsé tanúi lehetünk. Mégis hadd legyek bátor egy mellékmondatára visszakérdezni.
"...a parlament másik két ellenzéki pártja – más-más okból - egyelőre nem látszik alkalmasnak arra, hogy a politikai inga visszalendülésekor tömegesen vonzza magához a kormányváltást akarókat." Azaz - ha jól értem - alapvetően váltópárti súlyokban gondolkodik. Ha nem is egyetlen, de vezető ellenzéki és vezető kormánypárti erőcentrumot vár. Ami hosszabb távon ismét az elmult évek - szerintem regresszív - dichotómiáját eredményezheti.
Ön tehát úgy véli, hogy a szegmentált érdekek és értékek mentén történő pártpreferenciák ismételt kialakulása - az 1990-eshez hasonló szerkezet - nem elképzelhető. Szükségszerűen hosszú távon is fönnmarad a mediterranoid (és ebben az értelemben a francia rendszer is mediterrán!) bipoláris - illetve ideiglenesen unipoláris - erő- és hatalomrendszer.
Bevallom, ennek a szükségesnek vélt gyűjtőpárti nyomásnak vélem köszönhetőnek azt a demokráciadeficitet is, amit az elmúlt tíz évben tapasztalhatunk, és azt a kulturális-törzsi elkötelezettséget is, ami folyamatosan mérgezi a közösségi tereket. (Jó példa erre a korrupciók fölötti szemhunyás, mondván, ha nem mi csinálnánk, megtennék ők...)
Azt hiszem, egy tagolt pártrendszer, amely értékek, konkrét ügyek, de akár ideológiák mentlén szerveződő pártokra épül, egyrészt jóval inkább kifejezője lehet a választói akaratnak, másrészt jóval nagyobb teret engedne a különböző kormányzati formák kialakulásának. A párterők centralizációja, a pártok mamuttá növekedése ugyanakkor épp ezeket akadályozza. Igaz, a kormányzást stabilabbá teszi, de aligha kell a közeljövőben aggódnunk egy formálisan is autoriter rendszer létrejöttétől (tartalmilag meg egyre több elem autoritetré tette lángoktól öleltünket az elmúlt húsz év alatt).
Ha jól érzékele, a két új parlamenti erő megjelenése épp valami olyasmit mutat, hogy a dichotóm (vagy - jelenleg - unipoláris) rendszer átbillenőben van. Bármennyire is kétharmadot jegyez a jelenlegi kormány, a kihívás elsősorban az értékartikuláció finomodásában, így a semmiből jött pártok megkapaszkodási lehetőségében nyilvánul meg. Ezt ugyan tünetileg kezelheti a jelenlegi - kisebb közösségi kezdeményezéseket eltaposni igyekvő - választási rendszer, ám a társadalmi óhaj megjelent. Hosszabb távon tehát lehet, hogy jobb volna egy holland, széles palettán alapuló pártrendszerre számítanunk annak ellenére, hogy a választási rendszer evvel szemben halad.
Érdekes lesz megfigyelni, nyer-e annyit a Fidesz a helyhatósági választásokon az új rendszerrel, mint amennyit remél. Ez ugyanis sokban segíthet a válaszhoz: váltópártban érdemes-e gondolkodnunk.

Merlin

Ui.: Az eddig hatalmon lévő erők egyike sem volt képes önmérsékletre, ha a saját érdekeinek rövid távú kielégítéséről volt szó. Megkockáztatom: a jelenlegiek sem. (Talán nem túlzott kockázat ez.) Márpedig ha 2014-ben a közvélemény-kutatások az újabb csöndes megszorítások után, az esetleg (ne adja Ég!) IMF-nek kiszolgáltatott költségvetéssel, a (megvan a veszélye!) rosszul sikerült - határon túli magyarokkal játszott - geopolitikai játszmák után, egy maguk ellen hergelt médiamunkás-réteggel (mármint amelyik nem az ő lakájuk) a cybertérben érzik a vesztüket, minden teketória nélkül ismét megváltoztatják a választási törvényt. Esetleg egy olyan szisztémára váltják le, ami akkor ott nekik jó, de véletlenül a választói akarat cizellált kifejeződésére is alkalmas, azaz a ritka alkalmak egyike, hogy a hatlmasok és az ország hosszabb távú érdeke egybeesik...

jjulie 2010.08.15. 16:15:58

@Szimba:

nem tudom, férfi vagyok, egyszerre csak egyre tudok koncentrálni, vagy max kettőre, ha páros kiszerelésben kaphatóak

ssi 2010.08.15. 16:16:41

@Ordnassac: = zsenipalánta (nem polihisztor, de nem értéktelenebb),
és kérnénk egy táblázatot a 20 év össz kormánytag vagyoni helyzetéről is, csak a tények kedvéért

@Fideszbirka: "húsz éve, mikor még naiv fiatalember voltam, elhittem a sok marhaságot amiket mondtak, hogy hú a nép azt akarta, hogy bukjon a rendszer" - s most 41 évesen ugyanezt hallod ...

@Átverés!: virágok és üzenetek - mit jelképeznek, érdekes olvasmányok,
T.G. csokrát le kellene préselni, vagy szárítani, s a festményeddel együtt el is küldheted neki - biztosan lefotózná és megnézhetnénk mi is :-))

jjulie 2010.08.15. 16:24:22

@Treuga Mei:

nem tök mindegy egy gazdasági önállóságát és perspektíváját elvesztett politikai alakulatnak, hogy milyen pártrendszere van?

na most őszintén

vita azon lehet, hogy volt e valami ami elveszett, vagy csak az egy legenda

persze ez is mindegy

lüke 2010.08.15. 16:32:15

@jjulie:
ö az isteni békét várja,
csak elírta:)

jjulie 2010.08.15. 16:38:31

@Martian:

milyen hitelből-ről is írsz a hatvanashetvenes gulyáskommunizmussopaprikáscsirkésnokedlisvilággal kapcsolatban?

Zsoo 2010.08.15. 16:41:16

"kétharmadnyi mandátumot kapott, a választásra jogosultak egyharmadának szavaztáért cserébe"

Na de Julika!
Ne írjunk butaságokat!

vakvarju 2010.08.15. 16:42:00

@Hepci: Azt azért tudnod kell, hogy Orbán kezébe egy gazdasági érdekcsoport adta ezt a hatalmat és ők is fogják elvenni tőle, ha valami nem tetszik nekik. Legyünk őszinték, Orbán az ő szócsövük. Szerintem. Nagyon szeretnék tévedni.

ssi 2010.08.15. 16:43:32

sok feladatuk van az ellenzéki pártoknak: csata a kormánnyal (aki szinte semmibe veszi ezeket), meg a többi párttal (ugranak is egymásra) és a saját arcuk megformálására, elfogadtatására mennyi energia és idő jut, ill. a választók tesztelésére

Jobbik támogatja a Tőkés László által szorgalmazott székelyföldi területi autonómiát
www.hirado.hu/Hirek/2010/08/15/16/Szekelyfold_hiszteriaban_a_roman_politika_Tokes_es_Szegedi.aspx

Vona Gáborral, a Jobbik elnökével tartott fórumot a Magyar Szigeten. Roberto Fiore Toroczkai László meghívására érkezett
atv.hu/kulfold/20100815_o_vonaek_kedvenc_terroristaja_roberto_fiore_portreja

legfőbb ügyészhez fordult a Lehet Más a Politika
hvg.hu/itthon/20100815_magyar_sziget_lmp

Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a Sziget fesztiválon rendezett kerekasztal-beszélgetésen
www.hirado.hu/Hirek/2010/08/14/18/Az_MSZP_az_LMP_es_a_Jobbik_beszelgetett.aspx

jjulie 2010.08.15. 16:45:28

@Zsoo:

melyik szó butaság az idézett mondatomban?

szövegértésből alapszintű vagy emeltszintű érettségid van?

vagy még egyik sem?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.15. 16:48:08

"amikor elméletileg a hosszú szegfűk éjszakája is eljöhetett volna"

Török úr, egyre jobban ír!

A végkövetkeztést egyelőre korainak érzem, de aktuálissá válhat az önk. vál. után.

jjulie 2010.08.15. 16:50:40

@vakvarju:

hát igen, az orbán valaha egy ígéretes kiscsikó volt, akit dédelgettek a gazdái

mára viszont felnőtt, és befogták az eke elé, ütni fogják a hátát meg a hasaalaját az ostoral ha nem húz rendesen

Zsoo 2010.08.15. 16:52:39

@manyike: Örülök, hogy elolvastad, ha meg nem is érthetted.
Ha 15 éve olvasnád a Magyar Fórumot lehet értenéd!

Ez az érzelmekre hivatkozás olyan buta lendvais szöveg, értelme nincs...És milyen oldalakra gondolsz, hogy meg kell hallgatni, az igazságért?

Sajnos nagyon kevesen látnak tisztán..

Lehet elemezgetni a dolgokat, de általában értelmetlen dolgokat boncolgattok, a lényeget nem látjátok, el is takarják lényegtelen okoskodással..

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 16:52:56

@Treuga Mei: Nincsenek elvi alapon szervezett pártjaink, az tény.

Nekünk siitáink és szunitáink vannak.
Valami régi sérelemhez való viszonyra épített vallási fanatikusok.
Nem akarnak mást, mint a másik szektát kiteríteni és a győzelmi toraikat ülni.
Az elvek, vagy konkrét célok is, mind csak muníciók a küzdelemben.

lüke 2010.08.15. 16:55:12

@vakvarju:
ez már majdnem olyan nagy mese, mint az amerikai elnökválasztás

jjulie 2010.08.15. 16:55:27

@Zsoo:

amúgy mi ez a többesszám?

jjulie 2010.08.15. 17:01:16

@Zsoo:

te is igaz forrásból táplálkozol?

korábban kiderült, hogy a lenin tudja mi a helyzet

akkor te a lenint olvasod, más egyéb nem lehet

Zsoo 2010.08.15. 17:04:45

Helyesen: "hogy meg kell hallgatni az igazságért?"

stratez 2010.08.15. 17:18:11

A jövőbe senki nem lát, de erre a szocialista pártra így ebben a formában semmi szükség. Az egész rendszerváltás szégyene, hogy nem jött létre egy hiteles baloldali párt, helyette itt maradt ez a posztkommunista köztörvényesekből álló gyülekezet.

Zsoo 2010.08.15. 17:19:07

@jjulie: Egyet ne feledj, igazság csak egy van!
Nem valami elvont fogalomról van szó, létező kategória.
Igaz, a mai világban, ebben a zűrzavarban nem egyszerű megtalálni, a manipulálást tökéletesre fejlesztették...
A világot a háttérből irányítják, részben a titkosszolgálatok segítségével.

jjulie 2010.08.15. 17:19:21

@Ordnassac:

át kellene iratni a domaint:

ordiéstsaelemez.blog.hu-ra

remekelek64 2010.08.15. 17:20:51

Először is szolgálati közlemény: a Józan Ész az egész ország területére érvényes narancs-riasztást adott ki!!!

Másodszor: Bödöcsöt idézve; az MSZP olyan zenekar, amely a víz alatt is játszik, ellentétben a Titanic zenészeivel. Más szavakkal: csak idő kérdése, hogy mikor fulladnak meg, természetesen a szó politikai értelmében. Ők lassan a dicstelen múlt részeivé válnak, nem úgy az LMP, akik 2014-ben arra ítéltetnek, hogy felszabadítsák az országot a narancsuralomtól:)

ssi 2010.08.15. 17:21:04

@Ordnassac: táblázatot 2 masnis :-) |>o<| |>o<| köszönjük

@Zsoo:
elolvastam Csurkát, meg is értettem, sok évem volt erre,
de nem értek vele egyet, és így Veled se,
de sok év alatt ezt a sokféle gondolkodást is meg kellett szokni,
meg azt is, hogy nincs olyan párt, politikai erő, akit kritika nélkül elfogadnék

2010-ben 8 Mfő választóból 2.7Mfő szavazott a Fidesz-KDNP-re
2006-ban az MSZP+SZDSZ-re néhány ezerrel kevesebben

hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

Ordnassac 2010.08.15. 17:21:31

@jjulie: no, a kiegészítéseket TG-től kaptam, azt applikáltam be a táblázatba. Szóval az érdem az övé.

lüke 2010.08.15. 17:23:51

@simonmondja.: sitten és sunny boyok
igy jobb..........

s ki volt a Mohamed ,aki meghót?

lüke 2010.08.15. 17:25:54

@Zsoo:
s egy i a különbség
i/gazság

rockjano_ 2010.08.15. 17:27:15

Az MSZP választóközönsége nagyon heterogén.

Egyszerre vannak meg benne a kádári örökség utáni vágyódás választói és a főleg városi liberális értelmiség.

Ezek nagyon nehezen összehozható dolgok. Talán nem egy pártnak hanem egy pártszövetségnek kellene leváltania a fideszt valamikor, persze kell egy domináns (de nem túl domináns) párt is és kell egy karakteres személy az élére.

Egyik sem egyszerű.

A liberális réteg most vagy LMP-re szavazott vagy nem ment el (esetleg mdf). Az LMP-ben szerintem sanszos hogy a liberálisok valamikor csalódnak, az LMP nem fogja hozni az eddigi választási eredményét és ki fog derülni hogy nem is igazán liberális.

A kádári örökség kisembere meg szépen vissza fog szivárogni a legdemagógbaloldalibb párthoz, és ez nem a jobbik lesz hanem az mszp lesz szerintem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.15. 17:28:02

@Zsoo: Igen, olyan , mint a Mátrix.
De ha nem gondolsz bele, akkor nem olyan szar.
A film tanulsága legalábbis ez volt.

Zsoo 2010.08.15. 17:28:45

@manyike: Idézgeted a Jobbikot, meg Vona meg Torockay vagy hogy írják, ezek senkik, Annácskák, érted?!
Fogalmad sincs mi az a jobbik, mi célból kik hozták létre, stb..
Keressék csak az arcukat..
Az MSZP atomjaira hullik, politikai bűnszervezet..
A Jobbikot a választásra hozták létre, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a 2/3-ot, szét fog esni, a parlamenti munka felőrli őket..(Dúró Dóra, atya ég!!)
A másik MSZP-fiókpárt az LMP, mellel hosszútávú tervei vannak a hátérhatalomnak, a megszüntetett szdsz helyébe léptették.
A zsidó honfoglalást nem adták fel, egy kicsit csúszik..

jjulie 2010.08.15. 17:30:35

@lüke:

ez pazar, ebben megvan az elemi erotikus tőkeerő

na ezt nem látom az orbánbulában

szőketisza 2010.08.15. 17:32:59

@Zsoo:

„Egyet ne feledj, igazság csak egy van!“
Persze, mindenkinek a saját egyetlen igazsága!

„A világot a háttérből irányítják, részben a titkosszolgálatok segítségével.“
Már ne haragudj, de ez egy rögeszme és nagy baromság.

jjulie 2010.08.15. 17:35:10

@Ordnassac:

jó főnök a gábor

arról ismerhető fel a jó főnök, hogy kiváló emberek dolgoznak neki

Zsoo 2010.08.15. 17:36:06

@manyike: Azért mégsem lehet összehasonlítani 2006-ot 2010-el!
Ilyen súlyos helyzetben, amikor a pártokat összemosták, a bűnszervezet pártjait az ellenzék pártjaival, ez az eredmény mégiscsak nagy szó! Akik a Fideszre szavaztak, nem nosztalgiából, nem megszokásból szavaztak, hanem józan meggondolásból. Persze ez lehet kicsit naivnak tűnik..

szőketisza 2010.08.15. 17:36:08

@Zsoo: "A másik MSZP-fiókpárt az LMP, mellel hosszútávú tervei vannak a hátérhatalomnak, a megszüntetett szdsz helyébe léptették.
A zsidó honfoglalást nem adták fel, egy kicsit csúszik.."

Netán tudsz még nagyobb marhaságokat is írni?

jjulie 2010.08.15. 17:36:23

@szőketisza:

nemá

egy jobbikfannak rögeszméi lennének?

nemá

lüke 2010.08.15. 17:37:22

@lüke:
frissétésül
hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAv%C3%A1r_Kund
linkeljétek be Vörösmarty-tól is, nem találom:)

lüke 2010.08.15. 17:39:24

off két arany, két ezüst
az Eb-n

Ordnassac 2010.08.15. 17:41:08

@lüke: jaja!

Hip-hip-hurrá! :-)

Zsoo 2010.08.15. 17:41:36

Magyarnak lenni pedig feladat és vállalás – és ebből nem engedhetünk.

Ordnassac 2010.08.15. 17:41:50

@jjulie: :-D

Ez ma nagyon megy neked!

lüke 2010.08.15. 17:41:52

@lüke:
hu.wikisource.org/wiki/A_buv%C3%A1r_Kund
(megvan, csak meg kellett néznem Cseh Lacit meg a V. gyereket)

Zsoo 2010.08.15. 17:42:42

@szőketisza: Olvasd csak a Blikket, meg a Cozmót, ne is törődj semmivel! Lakóparkban laksz Szöszi?

jjulie 2010.08.15. 17:48:21

@Zsoo:

kezd érdekes lenni

keep going

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.15. 17:49:07

@Ordnassac: "hogy nincs az a párt, amely (most) kihozná az MSZP-t."

Tegyük fel, hogy 2014-ben a Fidesz(+utánfutója:) 49%-nyi mandátumra esik vissza... Továbbá a mostani 3 ellenzéki párt 15-15% helyet ér el.

Ebből az alapanyagból Te milyen kormányt jósolnál? (-én egy Fidesz+Jobbikot:)

Persze a "kérdés" leginkább az, hogy az LMP felválthatná-e ebben a képletben a Jobbikot (mármint ugye az LMP és a Fidesz külön szándékai szerint) vagy sem?

porfelhő 2010.08.15. 17:51:16

Ugy gondolom nem kell leirni a szocialistákat a politikai palettáról. Az önkormányzati választások után biztosan kiderül, hogy merre tovább, együtt marad a párt, vagy szétválnak útjaik. Sok hibát követtek el, meg kell újulniuk az biztos. Bármennyire is tetszik, nem tetszik baloldal mindig volt és lesz is." Egyesek segítik a padlóról való felállást, mások hátráltatják azt." A megújulást hátráltató emberek ott a pártban pedig nyolc évig biztosan jól érezték magukat, legalább is biztonságban, nekik is volt részük abban, hogy idejutott a párt.

lüke 2010.08.15. 17:53:20

@1.szolo - 2014;): ja,ja
erröl az angol futurológusok jutnak eszembe:
mikor megjelent a lovas kocsi Londonban, azt mondták:
5 éven belül elborítja a lószar Londont

Ordnassac 2010.08.15. 17:54:21

@1.szolo - 2014;): ez nagyon a jövő zenéje.

Ki tudja, hogy a Jobbiknál még milyen belső problémák fognak előkerülni és ezáltal mennyire lesz káoszcsapat vagy vállalhatatlan. Persze ez fordítva is meglehet: mennyire tud konszolidálódni a Jobbik?

Az LMP-nél meg senki sem tudja, hogy 2014-ben parlamenti párt marad-e vagy sem. Nem beszélve arról, hogy még színre léphet új párt.

Ez azért láthatóan a ködszurkálás kategóriája.

Zsoo 2010.08.15. 17:55:23

Valaki monnya mán meg, hogy mit kerestek az izraeli katonák 2006 október 23-án Budapesten az ünnepi tömegben?
Mit keres itt a moszad?
Mit támogat a Soros?

jjulie 2010.08.15. 18:01:33

@Zsoo:

és te mit keresel itt?

én egy fillért sem

Zsoo 2010.08.15. 18:05:45

@jjulie: Egy kis Judás pénzt sem?
Sajnos mennem kell:(
Még találkozunk..

jjulie 2010.08.15. 18:05:55

@lüke:

a lovaskocsi nem öregebb mint london?

talán london jelent meg a lovaskocsi alatt?

nem emlékszem pontosan

jjulie 2010.08.15. 18:07:24

@Zsoo:

kár, pedig milyen jól elcseverésztünk

lüke 2010.08.15. 18:10:09

@jjulie:
mindegy is:)
ez egy jó mondás,de ne szekszualizáld:)
2014-ben mi lesz , mikor 3 hónap se telt el ebböl a ciklusból, ami teljesen más formákat mutat, mint eddig- finom vagyok s nöies:)- ki tudja?
mi van a lizing dijjal, köll?
nem válaszoltál:)

lüke 2010.08.15. 18:18:10

@jjulie:
pontosítva lóvasút:)

jjulie 2010.08.15. 18:19:57

@lüke:

lemaradtam a kérdésről

amúgy térítésmentes, mert az "öregasszony"-t tőled loptam ha jól emlékszem, a másik felét meg a panelburzsujtól

csak összeszereltem

közben megnéztem a praud maryt még vagy 5 verzióban

csak az eredeti kredence-st ismertem, de ez jobb, kvittek vagyunk

jjulie 2010.08.15. 18:24:50

@lüke:

úgy sem pontos, konflisról szólt, és pesten és száz évről

de tényleg jó

porfelhő 2010.08.15. 18:29:11

@jjulie:
Látom itt vagy "fénysugár". Hol van @panel?

jjulie 2010.08.15. 18:32:18

@porfelhő:

szerintem elrabolhatták a családja nőtagjai

könnyű volt, döntő létszámfölényben vannak

jjulie 2010.08.15. 18:33:55

@porfelhő:

a világosítást nem én biztosítom, hanem a törökgábor

én csak rosszalkodom

lüke 2010.08.15. 18:39:46

@jjulie:
Miki Jägert TTurner tanitgatta táncolni- mert Jagger szerint a zene és tánc csak feketék birtokában volt- de sose tudta megtanulni: kiabál és ugrál
vannak örök számok:),sok , sok feldolgozásban
egyedül a Beatlesek nem csinálták, ök majdnem soha nem ismételték önmagukat, meg Mozart!
-igen , pesti verzió is van:)

porfelhő 2010.08.15. 18:40:14

@jjulie:
Erre nem is gondoltam, azt hittem nyaral valahol. Aha! megtaláltam a megoldást, elrabolták nyaralni, vagy éppen most sétál a hegyekben a nyakában az unokájával. Ugy emlékszem, nem olyan régen ezt irta egy kommentben.

jjulie 2010.08.15. 18:46:11

@porfelhő:

olyanja még talán nincs neki

a lenin írt ilyetén foglalatosságról

jjulie 2010.08.15. 18:49:39

@lüke:

csupa tina verziót néztem meg

ért a dologhoz, négy alig felruházott hosszúcombú táncoló nőnél erotikusabb az öt ugyanilyen

lüke 2010.08.15. 18:55:17

@jjulie:
Miki Jädger nagy szak és pénzember, ért hozzá
ez cca 65-ben volt, amit olvastam, ezen csiszolom az angolom- a rock történeten-
(mert a szakszöveg az pofon egyszerü 6 ige
decrease. increase etc, és latin kifejezések)

Warrent (törölt) 2010.08.15. 18:57:13

@1.szolo - 2014;):

Hello! Végre valaki hasonlót vázol fel mint amit én nemrégen egy másik elemzésnél irtam!

Szerintem is az lesz, hogy a Fidesz le fog csúszni az 50%-ról 4 év múlva és amit én kalkulálok az, hogy az MSZP, Jobbik és LMP viszonlyag kiegyenlitetten és egy új kis párt fog megjelenni. Ez lehet a Civil Mozgalom, de lehet egy újfajta baloldali párt, vagy kalózpárt vagy hasonló, de én mindenesetre 5 párttal számolok.

A dilemma pedig az lesz, hogy a Fidesz kivel fog koaliciót kötni és ez bizony ha nem az új kis párt akkor a Jobbik lesz, és ez azt fogja eredményezni, hogy :
1) A Fidesz tábor csökkenésbe kezd mert sok szavazójuk nem szimpatizál a Jobbikkal.
2) A Jobbik kispárttá alakul át mert sok szavazójának nem tetszik majd ez a koalició.

És ebből jön, hogy 2018-ban, LMP+ 1 vagy 2 másik párt fogja kiütni a Fidesz jelöltjét aki már nem biztos, hogy Orbán lesz. Ez a valaki pedig egy nagyon népszerű női politikus lesz, és igy lesz először női miniszterelnöke Magyarországnak.

Ez az én Vizióm!

porfelhő 2010.08.15. 18:59:03

@lüke:
Ha jól értelmezem, nem a hegyekben, hanem otthol.

lüke 2010.08.15. 19:00:38

@jjulie:
meg én ,talán:)
most jön a harmadik..............

jjulie 2010.08.15. 19:01:05

@lüke:

én a atp honlapon fejlődtem fel, meg a mátrix 1-en

tegnap torontóban elkapta a nadalt az andy murray

porfelhő 2010.08.15. 19:04:31

@lüke: @jjulie:
Ezt a témát feladom, nem találgatok.

lüke 2010.08.15. 19:07:01

@jjulie:
az jó:)
idegesítö két pasi, Djokovic-csal együtt

jjulie 2010.08.15. 19:08:35

@lüke:

sokszoros nagyi leszel?

az szép, nem vagy meg ehhez egy picit fiatal?

lüke 2010.08.15. 19:15:28

@jjulie:
lelkiekben:)
6,2...
a lányaim öregek:)

Ordnassac 2010.08.15. 19:16:34

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-372546

(Mindent visz a Fidesz ősszel?)

Ez lehet hatással az MSZP-re.

jjulie 2010.08.15. 19:17:33

@lüke:

nincs is jobb mint egy sramm nagymama

jjulie 2010.08.15. 19:18:21

@Ordnassac:

már megint politizálsz?

Ordnassac 2010.08.15. 19:21:01

@jjulie: na tessék, egyszer nem offolok, erre máris beszólnak. :-D

lüke 2010.08.15. 19:24:12

@Ordnassac:
ezt olvastam reggel
remélem Molnár nem nyer...........
de szerintem csak a kék cédulával visz mindent:)
elmentem , sziasztok, zsüli majdnem zsüti:)
egy 100x feldolgozott
www.youtube.com/watch?v=inc3d2LudEA

jjulie 2010.08.15. 19:24:31

@Ordnassac:

amióta tudom, hogy én jelenlétem ellenére is ez a legjobb hírblog, valahogy felszabadultabb lettem

politizálj nyugodtan

Ordnassac 2010.08.15. 19:24:41

Akkor legyen egy érdekes zenei együttműködés, nyomás alatt:

www.youtube.com/watch?v=xtrEN-YKLBM

:-)

porfelhő 2010.08.15. 19:27:22

@Ordnassac:
Mindent visz a Fidesz ősszel? Az egyáltalán nem biztos. A fővárosi közgyülésben ha nem lesz meg a többségük, kivel tudnának együttmüködni? Ez még érdekes téma. Szerintem.

jjulie 2010.08.15. 19:33:25

@porfelhő:

nagyon remélem, hogy nem lesz többségük, és mindenkivel együtt kell működniük

Ordnassac 2010.08.15. 19:36:20

@porfelhő: a táblázatomat nézve Ferencvároson, Újbudán, Angyalföldön kívül a polgármesteri székeket szinte biztos megszerzi a fővárosban. Ferencváros és Újbuda is esélyes, hogy meglegyen. Angyalföld nem túl valószínű.

A megyei jogú városoknál pedig Szeged lesz érdekes. Miskolcon és kicsit még Dunaújvárosban, valamint Nyíregyházán látok még esélyt az MSZP-nek. Amúgy polgármesteri székekben szerintem a Fidesz tarol.

6.Lenin 2010.08.15. 19:38:47

@ladislaus:

Bocs, de már nem olvasok el minden hsz-t.Eleinte igen, lassan már le tudnám írni, hogy az első néhány hsz után fog következni.
Detto, mint a szappan operákban.

Azért örülök, hogy más is hasonlóan látja. akkor nagyot nem tévedtem.

jjulie 2010.08.15. 19:43:46

@Ordnassac:

van egy érdekes adatbázis az ötödik kerület honlapján

vker.intermap.hu/map/show/otker

az összes épület fel van dolgozva, építéstörténetileg is, tervező, kivitelező, építtető, ( persze vannak hiányosak is )

hogy egy vidéki magyarkodó párt milyen alapon is akar itt mihez is kezdeni a városházán?

Ordnassac 2010.08.15. 19:43:48

@Ordnassac: Pesterzsébet és Soroksár sötét ló. Szabados Ákos (MSZP) 1998 óta polgármester és 2009-ben lemondott országgyűlési mandátumáról, de a kerülethez tartozó választókerületeket tavasszal a Fidesz nyerte. Soroksáron meg a kerület kiválása óta Geiger Ferenc a polgármester, ott a Fidesz nem nagyon tudott labdába rúgni, de tavasszal ott is jól szerepelt.

Ordnassac 2010.08.15. 19:46:03

@jjulie: ennek a kerületnek is attól a párttól van polgármestere. ;-)

2010.08.15. 19:49:58

@manyike: valóban!:)

@Ordnassac: és akit érdekel, világhíres matematikusunk:

hu.wikipedia.org/wiki/Szemer%C3%A9di_Endre

Csuda jófej ember!;)

porfelhő 2010.08.15. 19:50:52

@jjulie:
Igy igaz. Az lenne jó ha minden pártnak ott lenne a képviselője.

Ordnassac 2010.08.15. 19:52:50

@Letícia: ismerős a cikk, tudom is, hogy az életrajzi részt ki írta. *fütyüljobbrabalra*

jjulie 2010.08.15. 19:53:20

@Ordnassac:

na jó ha nem akarod, nem érted a kérdést

Ordnassac 2010.08.15. 19:57:56

@jjulie: de értem, csak jelezni akartam, hogy létezik egész városias szárnya is a Fidesznek, csak hát épp nem az a fő erő a pártban.

porfelhő 2010.08.15. 19:59:39

@Ordnassac:
Valószinü jól látod az eredményeket. Mi van a kisvárosokkal, településekkel? Nem biztos, hogy a lakosság nem ragaszkodik a polgármesteréhez és pártszinpátia alapján döntenek, meghatározó esetleg nagy mértékben, hogy mit tett az adott településért. Milyen eredményeket tudnak elérni a független jelöltek ezeken a helyeken.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 20:05:06

Gábor, nem tudom olvasod-e a Mandinert...? Mindenesetre ha nem, nem csodálkoznék. Az ott hozzászóló elmebetegek egy része nem tudom, hogy csak korukból adódólag, vagy csak szimplán hülyék, de a világot bal és jobboldalra tudják osztani. Ami nekik nem tetszik (szerintem meg nem értik) az minden rohadt balos, többek között Te is. De mint mondtam egy része elmebeteg, vagy hivatásos párt-kommentelő. Mindenesetre a legjobban mocskolódó és alapvető dolgokat nem értő réteg szerintem olyan 20-22 év körüli, akiknek az általuk szidott '89 előtti rendszerről max.annyi véleménye lehetne, hogy selejtes volt anno a gumióvszer és hát így jöttek ők a világra. De az írásaid lényegét és hogy miről szólnak, nem tudják felfogni, az szinte 100%. Mindenesetre én örülök az elemzéseidnek, mert igen is megvilágítanak néha olyan dolgokat, amikkel nem biztos, hogy mindig egyetértek, de jó elgondolkozni és elolvasni mások véleményét, még ha hozzá nem is szólok éppen.

2010.08.15. 20:05:06

@Ordnassac: :D:D:D Na, ezért nagyon nagy dicséret jár annak, aki írta! Tündéri ember!;)

Ordnassac 2010.08.15. 20:07:26

@porfelhő: a 10e lakos alatti települések nem szoktak a pártok látóterében lenni, mivel itt ahogy mondod, a jelölt személye lényegesen nagyobb befolyásoló erő, emellett politikailag kevesebb hasznot hoz.

2010.08.15. 20:10:10

@Boli: köszönjük a kedves hozzászólásod, és üdvözletünk kedves Édesanyádnak is, aki szintén nem kotont használt, vagy ha igen, rosszul, de az emberiségnek nagy adományt adott ezzel...:P

2010.08.15. 20:15:18

@Letícia: mármint Szemerédi Endre...de az is persze, aki írt róla, csak azt annyira nem tudok róla dolgokat, mint akiről írt!:)

török gábor 2010.08.15. 20:17:48

@Boli: szoktam olvasni, nagyon szórakoztatóak a kommentek. meg persze tanulságosak is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 20:18:29

@Letícia: :x Csók neked is, a macskákra vigyázni! A cociknak az elkövetkezendő 4-5 évben szerintem semmi esélyük sem lesz. A parlamentben jelenleg is szégyen ami van. Nem lesz ezeknek soha az életbe tényleges és kivitelezhető gazdasági stratégiája. Csak politikai stratégia, melynek pusztán a hatalom megszerzése és megtartása a célja (illetve az ebből kipréselhető gazdasági előnyök és pénzek lenyúlása). A baloldalról is mi féle csodavárás van? Alkalmatlan, tehetségtelen, korrupt és kommunikációra képtelen emberek - ez a baloldal, már jó pár éve. Alkalmatlan, közepesen tehetséges, korrupt és profi kommunikációra képes emberek - ez a jobboldal. Egy "normális" országban a politikai oldalak mindegyike fel tudna mutatni karakteres és profi, szakértelemmel és stílussal rendelkező, legalább a korrupció látszatát elkerülő (kisebb-nagyobb sikerrel) politikusokat! Na ez az, ami itt nem müxik...

porfelhő 2010.08.15. 20:23:34

@Ordnassac:
A megyékben több fronton támad a Fidesz-KDNP. van ahol együtt inditanak-, van ahol külön jelöltet. A többi pártról még nem tudok konkrétumot vidéki viszonylatban. Már hogy ne lennének a pártok látóterében. Azt hogy politikailag kevesebb hasznot hoz, nem értem.

2010.08.15. 20:24:22

@Boli: mondjuk ugyanezt írtuk le, szóval nem tudom, hogy és miért volt a kemény kritikád az itt kommentelőkről?:) Macskára vigyázok, köszi, nem adom el senkinek sem!:)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 20:28:25

@Letícia: "az itt kommentelőkről?:)"??? Nem, az egy másik hely mocskolódó kommentelőiről volt :) Valamit félreértettél...

2010.08.15. 20:31:11

@Boli: bocsi, valóban...de minek itt fikázod a Mandiner kommentelőit? Ezt nem értem...mert ha minket, az oké, annak itt a helye.

Ordnassac 2010.08.15. 20:33:27

@porfelhő: egy 8000 fős kisváros miért hordozna nagyobb politikai hasznot egy 100e fős nagyvárosnál? Max. akkor, ha ogy. képviselő a jelölt.

Az, hogy vannak helyi emberek, akik a helyi szervezet színeiben indulnak adott településen, az nem jelenti azt, hogy különösebb figyelmet fordítanának rá. Országos politikai szempontból a megyei közgyűlések, a Főv. Közgy. és a nagyvárosok az érdekesek.

Ordnassac 2010.08.15. 20:34:58

@porfelhő: az kevés helyen van nagyobb városokban, ahol a Fidesz és a KDNP külön indul, erre a központban nagyon ügyelnek. Az, hogy egy egyéni listás rendszerű településen hogy indulnak, nem okoz általában nagy fejtörést a pártok felső vezetésének.

6.Lenin 2010.08.15. 20:35:55

@Letícia:

"Nem, az egy másik hely mocskolódó kommentelőiről volt :) "

"..mert ha minket, az oké,"

JJujj!

2010.08.15. 20:38:56

@6.Lenin: figyi, arra itt tudunk válaszolni és megadni, ami jár. De aki meg nincs itt, az hogy reagáljon rá? Hm? Lényin, nem azt írtam, hogy szidhatnak Tégedet is akár...:)

jjulie 2010.08.15. 20:41:58

@Ordnassac:

úgy értetted, hogy a rogán a világvárosi figura a fideszben?

porfelhő 2010.08.15. 20:43:34

@Ordnassac:
Köszönöm. Én az ogy. választásokkal és őszi ök választásokkal együtt gondoltam a politikai figyelmet. Abban még mindig nem vagyok biztos, hogy nem számit melyik párt jelöltje nyeri el a polg.m. széket.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 20:43:39

@Ordnassac: A helyi, kisvárosi szinteken (legalábbis felénk) a képviselők előző választásakor azt mondták, hogy ha tupírozott uszkárokat öltöztettek volna narancsszínű ruhába, akkor azt is megválasztották volna. Ennek persze meg is lett az eredménye és egy csomó, nem odavaló okostojásból lett helyi képviselő, akik persze bemutatták a totális cselekvésképtelenségüket. De a cocik jelenleg tartó impotenciájából következően, a következő választás sem lesz különb. A Fidesznek is kellemetlenek lettek mára, úgyhogy most függetlenek lesznek felénk.

porfelhő 2010.08.15. 20:45:56

Szerintem a @Boli Török G-nak irt kommentjével semmi probléma nincs. Igen is vannak nagyon durva hangnemü kommentek. Sokkal finomabban is meg lehetne irni, akkor is mindenki értené kinek szól.

Ordnassac 2010.08.15. 20:53:51

@jjulie: Tarlóshoz képest mindenképp.

@porfelhő: nem azt mondtam, hogy nem számít, de messze nem annyira fontos _országosan_, hogy ki lesz a BAZ megyei Ricse polgármestere, mit az, hogy sikerül-e Újbudán megverni Molnár Gyulát.

@Boli: ez településfüggő. Édesapám szülőfalujában jobbikos (korábban MIÉP-es és KDNP-s) a polgármester (ha minden igaz, ősszel nem indul), míg a közeli Ricsén szoci.

2010.08.15. 20:58:50

@porfelhő: hát jó, de milyen nevelői célzata van a mandineren lakók számára? Semmi.

Na nem kekeckedek, megyek a dolgomra, szép álmokat!:)

Diocles 2010.08.15. 20:59:17

A Fidesz felelőssége, h ne jöjjön vissza az MSZP, remélem nem akarnak olyan töketlen dilettánsként bevonulni a történelembe, mint az MDF...

A Fidesznek most az a nagy szerencséje van, h szabadon alakítja a szabályokat, h pl. csak egyet mondjak, pl. a választójogot.
Pl.:

- határon túli magyarok választójoga

- 16 éven felüliek választójoga, ez Ausztriától kezdve egyre több helyütt divatos

- a gyermekek utáni választójog, amellyel a szülők élhetnének (ebben talán úttörők lennénk, de szintén megfontolandó, főleg a tragikus demográfia adatok miatt is, h azért tényleg ne minden választást a nyugdíjasok döntsenek el...)

Ez a minimum, amit meg kéne lépnie a Fidesznek.

porfelhő 2010.08.15. 21:00:58

@Ordnassac:
Teljesen igazad van, azt elfelejtettem hozzá irni, hogy én inkább vidékben gondolkodom, mert nem a fővárosban élek.

Diocles 2010.08.15. 21:02:35

@Ordnassac:

hát, az tényleg röhej lenne, ha egy jobbos budai kerületben tudna nyerni Molnár Gyula egy halom korrupciógyanús üggyel a nyakában...

mondjuk a többsége az aligha lenne meg, még az LMP-vel sem, tehát egy év múlva alighanem úgy választás lenne.

porfelhő 2010.08.15. 21:06:05

@Letícia:
Nem neked szántam Leticia. Pontosan azért irtam, hogy azokon a blogokon ahol ilyen stilusban irnak lehetnének finomabb hangvételek is. Bocsi ha magadra értetted.

Ordnassac 2010.08.15. 21:06:06

@porfelhő: Pesten kívül is mondható város, amely országosan fontosabb: érdekesebb pl. Szeged vagy Esztergom, mint Ökörítófülpös vagy Rakamaz.

2010.08.15. 21:07:01

@porfelhő: semmi baj, nem vettem magamra!:)

Na pápá!:)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.15. 21:09:22

@Diocles: a 16 éveseknek a választójoga egy vicc... Ausztriában is komoly viták voltak utána belőle. Ne már, hogy egy 16 éves legyen olyan életrevaló, hogy ilyen kérdésben dönthessen Még abban sem dönthet hivatalosan, hogy otthona alszik, vagy máshol. A szülő dönt helyette, az viseli a felelősséget is helyette. Tehát ha választhatna, akkor azt milyen felelősségre, vagy jogalapra helyezzük??? Tanuljanak. Aztán 2 év múlva (vagy ahogy kijön) választhatnak. A határon túliak milyen alapon szavaznának itt? Ide lehet jönni nekik is, letelepedni, adót fizetni és akkor szavazni. Ez lenne a normális... Szerintem. A gyermekek utáni választójog??? Ugyan már. Ilyen alapon be lehetne vezetni a jövedelem alapú választójogot is. Aki minimálbéren van, nem szvazhat, aki meg 600e keres, az 4 szavazatot is leadhatna... A nyugdíjas talán ugyan olyan jogokkal kell, hogy rendelkezzen. Jogfosztás is beleférne??

Ordnassac 2010.08.15. 21:09:22

@Diocles: hát, Újbuda azért ennyire nem full jobbos, 2002-ben és 2006-ban is nyert ott MGy, főleg, hogy még mindig nem lehet tudni, kit indít a Fidesz...

jjulie 2010.08.15. 21:09:28

@Diocles:

kifelejtetted a médiát

vagy abba már beletörödtél hogy az nem lesz egy vidéki magyarkodó jobboldali férfipárt hitbizománya?

Diocles 2010.08.15. 21:10:04

@Ordnassac:

erről a többség-dologról jut eszembe, azért - tegyük fel - ha nyer is Botka, meg Tóth József, a többségük sehol nem lesz meg a szociknak, tehát ki lesznek szolgáltatva vagy a Fidesznek, vagy az LMP-nek.
(de a legtöbb helyen még az LMP-vel sem mennek sokra, mert ők is csak jelképesen lesznek jelen.)
márpedig a többség elég rendesen tudja revolverezni a polgit, ha akarja.

Diocles 2010.08.15. 21:11:38

@Ordnassac: lehet már tudni, valami Hoffmann nevű fickót.
vagy lehet, h nem Hoffmann, de valami sváb-német nevű, az tuti.

jjulie 2010.08.15. 21:12:45

@Diocles:

a fideszhályogod jól van, rendesen befedte a látómeződet?

jjulie 2010.08.15. 21:14:09

@Diocles:

biztos nagy ász lehet

porfelhő 2010.08.15. 21:18:05

@Ordnassac:
Értem. Lehet, hogy nem pontosan fogalmaztam. Ugy értettem, hogy a fővárosi kerületeket nem látom annyira át hogy érdemben kommentet tudjak irni, mert nem élek ott. Azt is tudom, hogy a megyei közgyülési székekért megy a harc.

Ordnassac 2010.08.15. 21:20:25

@Diocles:

- határon túli magyarok választójoga
Ez már Horvátországban és Romániában is elég gyengén muzsikál... Másrészt, miért szavazhasson valaki olyan, akinek az adott állam területéhez köze nincs, még állampolgársági szinten se? Kik lennének jogosultak a szavazásra? Elég sok lehetőség lenne a visszaélésre. Másrészt biztos, hogy a Fidesz politikájának az legyen a célja, hogy a Jobbik politikájának elemeit átvegye?

- 16 év alattiak választójoga
Szerintem ritka nagy tévedése volt az osztrákoknak. Másrészt jogi szempontból nézve elég ambivalens dolog. Korlátozottan cselekvőképes, de azért szavazhat?

- Gyermekek utáni választójog
Hmmm... azt eddig még senki nem tudta megmagyarázni nekem, hogy milyen indokok alapján kellene ez. Egy x behúzása egy szavazólapon _egyéni döntés_, tehát adott személy belső megfontolások alapján hozott döntése. Egy ilyen típusú egyéni döntés miért élvezzen nagyobb súlyt, mint egy másik személy egyéni döntése? A demográfiai problémát egy ilyen szerintem nem oldaná meg. Szerinted kit befolyásolna a gyermekvállalásban azt, hogy többet ér a szavazata? Még engem sem, pedig "political geek" vagyok. A szociális vetület viszont annál inkább.

Ordnassac 2010.08.15. 21:22:04

@Diocles: köszi szépen, ezt a sajtó nemigen terjesztette...

jjulie 2010.08.15. 21:24:33

@Ordnassac:

helyes az, ami jó a fidesznek, mit nem értesz ezen?

meg vitatkozol, megáll az ész

Ordnassac 2010.08.15. 21:24:50

@Diocles: bár az eredeti cikk azt írja, hogy "értesüléseink szerint". Nézem, hogy van-e valami hivatalos.

jjulie 2010.08.15. 21:27:51

@Ordnassac:

mi van akkor, ha nem lesz fideszes egy-két kerület?

összedől a légvár, mert kiszivárog a levegő a résen?

Ordnassac 2010.08.15. 21:33:04

@jjulie: ha csak Szeged és Angyalföld nem lesz az, akkor szerintem nem lesz nagy morgás rajta.

Diocles 2010.08.15. 21:39:10

@Ordnassac:
jó, nyilván csak azok, akik igénylik az állampolgárságot, ez úgy legalább kétszázezer voksot jelentene (ha mondjuk 800 ezren igénylik, ahogy a kormány számol, kábé ennyien mennének el).

Szlovákiában nem nagyon tudnának szavazni, Romániában és Szerbiában igen, akkor még dúlni fog a szerelem Orbán és Basescu között, tehát nem gördítenek akadályt a technikai megvalósítás (pl. helységek bérlése Erdélyben, a Vajdaságban, ez utóbbiban a horvát állam rendszeresen így oldja meg, a vajdasági horvátok így adják le a voksaikat az anyaországi választásokra) elé.

a kérdésen úgy 2012 körül lesz érdemes elgondolkozni, amikor már látni, h mennyi új állampolgárunk lesz.

jjulie 2010.08.15. 21:40:31

@Ordnassac:

ennyire gyengék, ha nem lesznek 100%-osak akkor össze is dőlnek?

itt valamit nem értek

jjulie 2010.08.15. 21:43:48

@Diocles:

akkor is csak alig több mint 3 millió szavazója van a fidesznek, ha a fejed tetejére állsz is

miből gondolod, hogy minden határon túli magyar fideszdrukker lenne?

Diocles 2010.08.15. 21:49:44

@Ordnassac:

nem kell mindent úgy nézni, h maga az adott döntés racionális-é, hanem úgy, h a kisebbik rossz-e.

ha az az elvárás a Fideszben és a Fidesztől, h megakadályozzák, h visszajöjjön az MSZP, akkor pl. így kéne módosítani a választójogi törvényt.
el lehet vitatkozni azon, h mennyire ésszerű, h a 16 és 18 év közöttiek is voksolhassanak (szerintem a java részük mindenképpen értelmesebb, mint a legtöbb 60-70 éven felüli nyuggerünk... apropó, nem véletlenül vált szitokszóvá a "nyugger", mert ugyan nagyon sok korrekt és tisztességes idős ember van, de sajnos nem ők a többség...), de ha az a politikai cél, h behozzál 200 ezer voksolót, úgy, hogy azok garantáltan nem szocik lesznek, akkor erre jó...

és mindenképpen olcsóbb, mintha a kormány kiszórna mondjuk 500 milliárdot hitelből a választások megnyerésére, mint tette azt Gyurcsány.

Ordnassac 2010.08.15. 21:52:37

@Diocles: az érdekes lesz, hiszen 2011 júniusában be is akarják fejezni a dolgot a bizottságban, hogy 2012-re új választójogi törvény legyen. Tudomásom szerint a Fidesz nem is támogatja a határon túliak szavazójogának megadását.

Szerintem is túlzás. Nem mellesleg Magyarországon az aktív választójog országgyűlési választások esetén állampolgárságon kívül magyarországi bejelentett lakhelytől is függ. Szerintem maradjon is így.

lüke 2010.08.15. 22:01:20

szép
Czizmadia , Schneller ex
ezt értem, Cs. Skálás volt, Sch. az apja miatt bünhödik
mit tud ez a Hofmann gyerek

Ordnassac 2010.08.15. 22:02:17

@Diocles: honnan gondolod pl., hogy a 16 és 18 év közöttiek fideszesek? A határon túliaknál sem biztos ez.

Halk kérdés: ezek szerint a választójog megváltoztatása is elengedhetetlenül szükséges a Fidesz a rettenetesen meggyengült és belső feszültségekkel teli MSZP visszatérésének megakadályozására? Ez nem egy szegénységi bizonyítvány?

Ordnassac 2010.08.15. 22:03:24

@lüke: a helyi Fidesz alapítója, emellett 2006-ig helyi képviselője. Ja igen, a helyi szervezet mindegyik szárnya el tudja fogadni...

jjulie 2010.08.15. 22:04:41

@Diocles:

az jó, hogyha így be vagy szarva, hogy visszajön az mszp

kurvára nem bízol te a fülkeforradalomban, ez jó jel, tetszik

lüke 2010.08.15. 22:05:44

legyetek résen............
ùjbudán meg figyelek,
jó éjt
netalán ö?
hoffmanpal.fidesz.hu/index.php?id_cikk=1197
vagy más?

jjulie 2010.08.15. 22:07:57

@Ordnassac:

kb annyi ember rühelli őket, mint amennyi szavazatot kaptak

persze hogy be vannak szarva

lüke 2010.08.15. 22:08:00

Hoffmann Tamás jogász

Ordnassac 2010.08.15. 22:11:23

@lüke: Hoffman Pál Tököl Fidesz-KDNP-s polgármestere és KDNP-s ogy. képviselő.

Ordnassac 2010.08.15. 22:13:36

@lüke: Schnellert nem is indítják helyi képviselőnek...

jaegtoer 2010.08.15. 22:52:56

@török gábor:

Kedves Török Gábor Úr!

Azért az itteni hsz-ek jó része is -egy csokorba kötve- egy külön tanulmány lehetne.

Amúgy megérdemelt a helyezés/díj (szerintem), maradjon is ezen az úton.
Jó egészséget, sok szerencsét és nem kevesebb türelmet kívánok hozzá.

J.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.08.15. 23:10:19

amúgy a címet úgy is meg lehetett volna fogalmazni, kijelentő módban, ha a patkány elbújik az odújában, egyszer ki is jön onnan. egyébként köcsög az orbán is, úgyhogy ennyi.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.08.15. 23:22:48

amúgy a hibáik ellenére is inkább úgy vagyok vele, legyen inkább az MSZP, csak a gonosz törpe húzzon végre a picsába szijjártó seggnyalójával együtt

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 00:36:08

@Ordnassac: Köszönöm a "választ"...

Ahhoz képest Te (még)is elég rendesen szurkáltad a ködöt:
"Ki tudja, hogy a Jobbik(...) mennyire lesz káoszcsapat vagy vállalhatatlan (...) mennyire tud konszolidálódni (...)
Az LMP-nél meg senki sem tudja, hogy 2014-ben parlamenti párt marad-e vagy sem. (...)"

Amire én gondoltam, az pont az "összes" lehetséges változat esélyeinek a rangsorolása, ami épp, hogy nem alaptalan, hanem pont alapos munka lenne.
Pl.: HA a Fidesz akarná az LMP-t (a Jobbik helyett;) akkor még mindig "kétesély", hogy az LMP elfogadja azt, vagy sem...
(nem csak a "halálos ölelés"-nek van kockázata, nanem az "örök ellenzéki"-re sem érdemes szavazni)
De, ahogy gondolod...

Ordnassac 2010.08.16. 00:41:37

@1.szolo - 2014;): tudom, ezért írtam, hogy ami csinálok, az a ködszurkálás. Nem is vitattam, hogy ez az. :-)

Amire ki akartam lyukadni: szerintem ilyen esélylatolgatásnak 2014-re nézve nem látok sok realitást, pont a sok bizonytalan pont miatt (amire a válaszom jó példa is volt). Idén őszre már többet.

Utóbbinál tekintve, feltételezve, hogy nem lesz meg a közgyűlési többség:

1. Fidesz - LMP
2. Fidesz - Jobbik
3. Fidesz - MSZP

Százalékarányt már nem mernék mondani.

Ordnassac 2010.08.16. 00:44:00

@Ordnassac: hmmm... Szanyi most komolyan visszaléptetné nálunk a szoci és a szilis jelöltet Janicsák István javára? Igaz, a ZÉK környékén egy-két volt helyi SZDSZ-grand gyermeke ott van (aztán fene tudja, hogy mennyire Szadi-utód).

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 02:12:22

@Warrent: "amit én nemrégen egy másik elemzésnél írtam ..."

Arról sajna lemaradtam... (de pótolom:)

"... egy új kis párt fog megjelenni. Ez lehet a Civil Mozgalom (...) és igy lesz először női miniszterelnöke Magyarországnak."

Nos, minden tiszteletem a Civileknek és a Mozgalmároknak - feltéve, hogy nem Stekler Ottóné (S.M.) vezeti őket harcra...
(-csak a jéghegy csücske: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/2165.page :(

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 03:26:54

Támogassuk mi is a Kétfarkú Kutyákat Budapesten és Szegeden!
-add tovább az ottani ismerőseidnek is!:)

A részletekért (ajánlás módja!) KATT: ide-oda !

(-mert azon át linkelve láthatom a küldéseim statisztikáját is;))

radala 2010.08.16. 09:16:53

Pontosan így van, ahogy TG mondja. Az MSZP-nek tuti annyi, Laknernek elment az esze.
Egyrészt érdekes, hogy nem apadt tovább az MSZP népszerűsége, másrészt viszont nem különösebben meglepő, aki tavasszal képes volt még rájuk szavazni, az teljesen reménytelen, a fogyás mostanra csak a természetes népességfogyás ütemét fogja követni. Mondjuk 4 év alatt az is 400 ezer választó, azaz kb. 200 ezer szoci szavazó.

radala 2010.08.16. 09:18:07

Pontosan így van, ahogy TG mondja. Az MSZP-nek tuti annyi, Laknernek elment az esze.
Egyrészt érdekes, hogy nem apadt tovább az MSZP népszerűsége, másrészt viszont nem különösebben meglepő, aki tavasszal képes volt még rájuk szavazni, az teljesen reménytelen, a fogyás mostanra csak a természetes népességfogyás ütemét fogja követni. Mondjuk 4 év alatt az is 400 ezer választó, azaz kb. 200 ezer szoci szavazó.

török gábor 2010.08.16. 10:08:10

ezt csak most vettem észre a "harmatos pontokról":

www.es.hu/?view=doc;26552

László56 2010.08.16. 10:10:56

Szép jó napot Mindenkinek

Nem is kérdés hogy a veszély nagy a kommunistáink hatalomra való visszatérésének. A valószínűsége azonban a napjainkban csekélyebb mint az ember gondolná. Ugyan majd minden ilyen irányú elemzésre rá lehetne mondani hogy csak kívánság vezérelt. Ki hogy kívánja, annak megfelelően ír. Hiszen a jövőbe egyikünk sem lát. És mégis, a kívánságot is alá lehet támasztani különböző intézkedések megmagyarázásával és politikai konstellációk lehetőségeivel.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/02/80_mikor_robban_az_mszp/fullcommentlist/1#c8914538

Az MSZP sorsát azonban nem az MSZP fogja meghatározni, hanem a konkurenspártok. Ugyanakkor ez jelenti a halálát is. Egy párt amelyik már a saját sorsát nem tudja meghatározni automatikusan halálra van ítélve. Ebben a formában már nem fog megjelenni a hazánk politikai térképén. Egyre több MSZP politikus is szégyenli azt, amit már rég szégyellni kellett volna. Az országrablókhoz, az állami korrupció szülőatyjaihoz tartozni ma már nem divat. Minden nappal amivel az ellenzékben vannak, csak távolodni fognak a választópolgároktól. A megválasztott képviselőik, légüres térben politizálnak. Jót nem képesek az országgal tenni, rosszat azonban rengeteget. Ugyanezt láthattuk az SZDSZ utolsó parlamenti szakaszában. A vége, halál.

A közelgő választások sem az MSZP -ről szólnak hanem a konkurensekről. A JOBBIK -nak, létfenntartás kérdése lesz hogy az MSZP -t maga alá gyűrje. Az LMP – nek viszont az a létfenntartás kérdése hogy még véletlenül se tudják az MSZP közelébe helyezni. Az MSZP mint egy leprás áll ott, akivel egy jó érzésű polgár sem szeretné ha összehoznák. Ezért is keres Szanyi olyan lehetőséget ahol az MSZP-t elbujtatja egy más párt, vagy mozgalom mögé. Egyenlőre a kommunista vezetőség engedélye nélkül.

nol.hu/lap/mo/20100816-szanyi_sorcserekre_keszul

Azt azonban Szanyi is tudja hogy a legközelebbi bűnbakot az MSZP -ben Szanyi Tibornak fogják hívni. Az egyetlen menekvése egy jó választási eredmény. Így aztán a maximumig motiválva van. Csak nem a magyar nép, hanem a saját érdekében. Ha viszont az MSZP halott, akkor viszont honnan jönnek az előrejelzések hogy az MSZP megtartotta a szavazóbázisát ?

Ezek az előrejelzések az MSZP vezetősége optimizmusának a jegyében születtek. Hinni kell benne, mondja a pártvezetőség és akkor beteljesedik. A balgák és primitívek reménye.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.16. 10:15:35

@radala: Laknernek nem elment az esze, hanem megjött. :)
Pár éve. Azóta nehéz őtet is komolyan venni.

Diocles 2010.08.16. 10:41:59

Szanyi mostani szereplése azért vicces, mert ő maga tudja a legjobban, h a Hagyó-klán teljesen ellenőrzi a budapesti MSZP-t, neki saját magának is számtalan konfliktusa volt, van velük, sőt, számos interjújában gyakorlatilag bűnözőknek állította be őket (elő kéne csak szedni ezeket az interjúkat és szembesíteni vele, de hát a jobbos sajtó megint alszik...)

Szóval értem én, h politika, meg kampány, meg Szanyinak agyba-főbe kell dícsérnie a sajátjait (akiket, pl. a budapesti pártvezetést még pár hete is lemaffiaszocizott), de azért túl gyors ez a váltás, h akiket pár hete legengszeterezünk, azok ma már becsületes balosok, csak azért, mert kinevezték kampányfőnöknek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.16. 10:44:44

@Diocles: azt mégse mondhatja: "én a szervezetlen bűnözés kampányfőnöke vok".

radala 2010.08.16. 10:44:46

@török gábor: Szerintem ne olvass ÉS-t. Illetve talán büszke lehetsz a blogod fontosságára. De talán nem kellene azzal fölbosszantanod magadat, hogy olyanok féltik a demokráciát és fikázzák azt, aki arra próbálja fölhívni a figyelmet, hogy ÖNMAGÁBAN egyik Fideszes ügy sem veszélyezteti a demót, akik lelkesedtek a viperázásért és a szemkilövetésért.
Hihetetlen mélyen van a baloldali véleményformáló elit (nyilván a jobboldali is), hogy a fenébe nem lehet valakinek annyi esze, hogy belássa, hogy lehet a dolgokat önmagukban is vizsgálni. Lehet, hogy nem beszélek magyarul vagy tg-ül, de szerintem az van a "harmatos pontokban", hogy ezekből a dolgokból semmi következtetés nem vonható le.
Nem mellesleg szerintem Hitler kezdeti lépéseit is meg lehetett egy ideig magyarázni és, ha valaki meg akarta vagy meg tudta magyarázni az elején az nem jelenti sem azt, hogy náci lett volna sem azt, hogy naiv, csak azt, hogy szeretett volna bízni. Szerintem egy igazi demokrata olykor eshet pofára, mert nem vesz észre egy diktatúrát az elején, ettől még ö marad a demokrata és nem az, aki pusztán azért, mert valaki nem az ö zseb´t tömi már diktatúrát kiállt.
Amúgy ezeknek az Halmai, Bauer stb-nek a kurva anyját, mert én pont miattuk nem fogom észrevenni a diktatúra kialakulását, mert ha véletlenül egyszer valamire tényleg ráhibáznának az lenne számomra a legbiztosabb érv, arra, hogy a diktatúra építők jót akarnak.
Hihetetlen felelőtlenség állandóan nyivákolni, mert nem maradnak szavaink majd arra, ha tényleg jön valami rossz.

Diocles 2010.08.16. 10:50:18

@radala:

amíg az MSZP-nek van Népszabadsága, hvg-je, TV2-je, megyei lapjai (jó, tudom, h sokszor formálisan nem ő a tulaj, de ezek szerkesztőségek kritikus helyzetekben lelkesebbek, mint sok MSZP-alapszervezet), addig nincs végük.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.16. 10:51:07

@radala: rossz az, ami érdek nélkül is rossznak tűnik. Pl. a Bauer. :)

radala 2010.08.16. 11:00:19

@Diocles: Lehet, hogy túlértékelem az embereket, de szerintem van a hitelvesztésnek egy olyan foka, ahonnan már nincs az a naivitás, ami visszahozhat.
Nem mellesleg kb ezerszer leírtam, hogy a rendszerváltás utáni magyar párttörténetben még senki nem szerzett vissza szavazót. 90-et origónak tekintve a Fidesz is és az mszp is folyamatosan nőtt, bárki, aki kipukkant (mdf, szdsz, fkgp, miép) az el is tűnt örökre.
Természetesen nem állítom, hogy nem kellene a népszabadságtól a hvg-n keresztül a TV2-ig, mindent sóval beszórni a demokrácia védelmében, de azért talán van valami kívánatos egyensúly.
Szerintem addig, amíg Bauer, Halmai, Debreczeni, Majtényi nyomja a baloldalon, addig igazi veszély nem fenyegeti a demokráciát, mert az ö hitelességük igen hasonlatos az mszp népszerűségéhez.
Ami a valóságban veszély lehet a valódi demokráciára nézve, az az, hogy ezek a vén hiteltelen faszok elveszik a médiát a valódi potenciális váltópárttól az LMP-töl.
A baj az, az, hogy, amíg ezek az emberek vannak a kormány ellen, addig én kénytelen leszek még egy Orbáni diktatúrát is örömmel venni, mert ezeknél minden jobb.
Szóval ezek az emberek valóban ártanak az országnak, mert ők emelik fel a Fideszt az égbe és akadályoznak meg minden valódi ellenfelet abban, hogy jobb lehessen a Fidesznél.

radala 2010.08.16. 11:07:08

@Hepci: Igazából én nem utáltam olyan nagyon soha Bauert, mert nagyjából konzekvens és szeretem a konzekvens embereket, de azért most már kicsit kezd egy kicsit sok lenni, amiket ír. Erkölcstelen ennyit rettegni. Esküszöm Hitler is tuti így erősödhetett meg, nem igaz, hogy nem lehet súlyozni és kivárni, míg valami tényleg történik, ha valakik megállás nélkül üvöltöznek, az pont olyan, mintha folyamatosan kussban maradnának.
Bauernek szerintem a tisztítótűzben az lesz a büntetése, hogy folyamatosan kiáltó fiút kell majd néznie videón:-)

Diocles 2010.08.16. 11:19:48

@radala:

ami itt van, az szerintem háború.
mint a középkorban, ahol ha megnyersz egy csatát, addig az nem ér szinte semmit, ameddig el nem foglalod az erődítményeket.
hiába nyerted meg a csatát, ha az erődítmények (ellenséges média, ellenséges szakszervezetek, stb.) szépen lassan apróra felmorzsolnak.
Az MSZP ezért tudott visszajönni nagyon hamar 94-re, mert az "erődítmények" az ő kezén voltak.

namost, a Fidesz megint megnyert egy csatát, kérdés, h az erődítmények bevételében mennyire lesz sikeres.

radala 2010.08.16. 11:36:34

@Diocles: Bizonyos szinten igazad van, de (lehet, hogy csak vágyvezérelt a gondolkodásom) van az, hogy bizonyos helyekről már nem lehet támadást vezetni. A TV2 meg a megyei lapok azok sajna nem ide tartoznak, azok gondolom nagyjából megőrizték a hitelességüket.
Jut eszembe kéne nekem egy szociálpszichológus mindenképp, mert végtelen sok kérdésem van. Nem úgy van-e, hogy én tévedek ebben, mert tök mindegy ki mondja a lényeg az, hogy hányszor mondja. Nyilván épeszű ember tesz Debreczeni, Halmai, Bauer és effélék véleményére, de egy idő után az ember elfelejti, hogy ki mondta és csak az marad, hogy mit mondott. Szóval lehet, hogy elég sokat nyivákolva meg lehet rettenteni az embereket. Nem tudom mi a helyzet.
De az bizonyos, hogy az általam elvárt kíméletesség a Fideszből hiányzik, és az is valószínűnek látszik, hogy ez helyes.
Egy biztos, ha Bauer/Halmai/Debreczeni nyüszít, akkor az iránnyal nem lehet nagy baj.

radala 2010.08.16. 11:38:18

@radala: A kiáltó fiú=Farkast kiáltó fiú
természetesen

Ordnassac 2010.08.16. 11:40:45

@Diocles: a HVG nem rajong különösen a szocikért, a TV2 meg kezd jobbra fordulni. A választás előtt OV érdekes módon ott adta az utolsó interjút, pont a kampánycsend előtt. Legutóbb meg hagyományőrző íjászprogramról láttam műsort rajta. Pár éve ez még elképzelhetetlen lett volna.

Ordnassac 2010.08.16. 11:48:00

@radala: Halmait ebből a szempontból sajnálom. Tudományos munkássága nagyon is használható, de ha elkezd politizálni...

Majtényi meg utálja a szocikat. :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.16. 11:56:02

@radala: Unalmasok vagytok ti fidesznyikek.
Farkast kiáltó, meg rettegő.
A legújabb Szijjártó droidprogram.

radala 2010.08.16. 12:00:02

@Ordnassac: Kösz a linket:-)
Majtényi nem tudom kit utál kit nem, de egy korpás fejű, zsíros hajú hisztigép. Simán csak hiú, mint a fene, utál az mindenkit, aki nem hiszi el, hogy ö a Föld leghitelesebb embere.
Halmai szakmai munkásságáról fogalmam sincs, már-mar azt is mondhatnám, hogy nem is érdekel, mert szerintem én Halmait mondjuk tizenpáréve egy kommunista fasznak gondolom. Nyilván kezdetben szdszes fasznak gondoltam, csak ugye azóta ezek szinonimákká váltak.
Igazából jó dolog volt ez a tavaszi forradalom, mert mostanra tökéletesen tiszták lettek a múlt szerepei.:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.16. 12:02:09

@Ordnassac: lehet, előbb-utóbb Pilis-szívcsakra-kutatás is lesz náluk. Valahogy le kéne nyomniuk végre a retekklubot, és most erre vágyik a néplélek.

radala 2010.08.16. 12:16:01

@simonmondja.: Esküszöm nem hallottam még Szíjjártótól ezt. Nyilván benne van a levegőben.
A lányeg nem is az, hogy most konkretan jön-e a farkas, mert az lehet, hogy jön, a baj az, hogy azoktól akiknek már Antall is fasiszta volt azoktól nem számíthatunk segítségre az eligazodásban. Ez a baj. Ha Schiffer azt mondja, hogy az új önkormányzati választás unfair, akkor elgondolkozik az ember rajta, ha valami megrögzött balos mond hasonlót, akkor még az ember elégedetten is csettint, hogy megrettentette őket valaki.
Az a még nagyobb baj, hogy majd nekem kell elnézést kérnem, ha tökéletesen véletlenül nekik lesz igazuk és persze lehet igazuk, mert vak tyúk is talál szemet.

Szimba 2010.08.16. 12:26:33

@török gábor:

Nevetséges lenne, ha vígasztalni akarnám, vagy magyarázni próbálnám, hogy miért nincs igaza a Kovács Zoltán fémjelezte És cikkeinek (nem vagyok egy politikaelemző:).

Egyértelműen egyoldalúak, csupán a fideszre koncentrálnak, miközben ez a valóban bírálható jogalkotási és kádercserés roham valaminek a következménye: az MSZP-SZDSZ korrupcióra, hazugságokra épülő semmittevésére.

Addig alaptalan számonkérni a Fideszen bármit, amíg 8 év alatt tisztességes dolog nem történt, csupán az államadósság növekedett.

Ennyit a baloldali cikkírók kétségbeeséséről, és demokráciaféltéséről.

Sokkal nehezebb kérdés az, hogy az egyes oldalakhoz kapcsolható politikaelemzőket lehet bírálni vagy dícsérni, ám azt, aki megpróbál felülemelkedni és pártfüggetlenül vizsgálni politikai folyamatokat, azt nagyon nehéz elviselni. Tehát vele szemben jöhet a gúny, írónia, stb.

Ezért mondtam, hogy a nehéz utat választja az a politológus, aki egy szinte mindenkit érzelmileg is érintő kérdésben kívülállóként, vagy inkább semlegesként próbál megvilágítani egyes eseményeket.

- nem hiszik el, hogy semleges,
- bosszantja a többieket, hogy nehéz rajta fogást találni, mivel tudományos alapokon akar elemezni
- felületesnek, "harmatosnak", azaz gyengének nevezik, mert sokkal nehezebb, és erőt igénylő utat választott

Ennyit a dícséretről.

A bírálat az, hogy egy blog is lehet kicsit nehezebb műfaj, és egy-egy esemény kapcsán felsorakoztathat pro és kontra érveket, összehasonlíthat már megtörtént magyarországi eseményekkel, ill. jelenben zajló külföldi politikai tendenciákkal egyes történéseket.
Pl. az alkotmány újraalkotása milyen veszélyeket rejt, miért van rá mégis szükség, a jelenlegi alkotmányt készítők alkalmassága, a későbbi változtatások lehetősége stb.

Néhány fontos politikatudományi fogalmat egy kis szótárban össze kellene gyűjteni, hiszen a kommentelők nem feltétlenül jártasak a politológia szakzsargonjában (sőt, úgy tűnik, az újságírók sem), és talán a Linkek címszó alá betenni (Politológiai lexikon). Ahhoz hasonlóan, ahogyan A magyar politikai rendszer c. kötetben a Kulcsfogalmak címszó alatt minden fejezet végén ott vannak a lényeges kifejezések.

Persze tudom, hogy megvannak a határozott elképzelései, így nyugodtan elháríthatja a javaslataim.

Ordnassac 2010.08.16. 12:40:59

@Szimba: csak én tegezem "pofátlanul" (Netikett!) TG-t? :-)

Amúgy a politológiai/politikatudományi fogalomtárnak én is örülnék, hasznos lenne.

radala 2010.08.16. 12:52:45

@Ordnassac: Te a köztudomásúan zsenge korod okán akár magázhatnád is, bár a nyílt színi dicséret után talán megengedheted ezt magadnak:-)

Szimba 2010.08.16. 12:57:17

@Ordnassac:

Őőőő, nem merem tegezni.
(Felváltva vagyok tekintélytisztelő és tekintélyromboló.)

Szimba 2010.08.16. 12:58:10

@radala:

TG is zsenge korú (a kommentelők többségéhez képest:).

sárkányfő 2010.08.16. 12:58:46

@Ordnassac: haha, fidesznyik szemmel aki nem velünk van az mind ellenség és mind egyforma :) a hvg-t összemosni a népszabival kb olyan mint Sólymot összemosni Schmittel... de mindegy, nyomni kell nekik ezerrel :)

Amúgy meg a károgók (Bauer) tényleg sokszor antipatikusak, meg erős túlzásokba esnek (bár ki olvassa őket?), de a helyzet az, ami fölött nagylelkűen elsiklanak itt páran (ami persze nem meglepő*), hogy részlegesen igazuk lett a károgóknak, ugyanis a jegybank kivételével gyakorlatilag az ország összes fontosabb, elvileg független posztján Orbán dróton rángatott emberi ülnek, k.elnök, ász, média, minden, még a környezetvédelmi parkok vezetőit is lecserélték, és még ki tudja ki mindenkit, számba se lehet venni, naponta jönnek a hírek. Ez demokratikus kerek között megvalósuló egyszemélyi uralom, aminek egyébként jobbosok nyíltan örülnek is, és magasról tojnak rá, hogy miért lettek kitalálva a demokráciában a kontrollnak szánt intézmények...

* a fideszes következetességről egy friss hír:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/16/a_fidesz_most_mar_tamogatja_a_deli_aramlatot/

Szimba 2010.08.16. 13:00:47

@Szimba:

... valamint következetlen.

Szimba 2010.08.16. 13:04:12

@ó jaj:

Igazad van, úgy látszik még most éri el a másik végpontját a sokszor emlegetett "inga". Talán valamikor kisebb lesz a kilengése.

A kritikáknak van létjogosultsága, csak az MSZP-s elemzők rettenetesen lejáratták magukat a pártjukkal egyetemben.

radala 2010.08.16. 13:08:00

@Szimba: Sajnos nem zsenegekorú. Múlt héten volt szó valami kapcsán a rádióban egy 30 éves nőről és a harminc éves szinonimájaként használta a bemondó a középkorú szót. :-)

De Ordnassac még gyerek:-)

Ordnassac 2010.08.16. 13:08:08

@radala: @Szimba: bátyám fél évvel idősebb TG-nél, nővérem még ennél is idősebb, így 40-45 évnél fiatalabb embereket nagyon nehezemre esik magázni. Kivétel, ha nagyon hivatalos a viszony (pl. tanáraim az egyetemen).

Másrészt a netes-netikettes világban tegeződöm akár 70 év fölöttiekkel is (ez meg is történt már), persze a való életben személyes ismeretség nélkül maradok a magázódásnál. Tölgyest is tegezem, de elfogadom, hogy magáz. Nincs is különösebb bajom ezzel. Kinek stílusa és vérmérséklete szerint. :-)

Ordnassac 2010.08.16. 13:10:23

@ó jaj: a Déli Áramlatos híren én is néztem egy kicsit.

Szimba 2010.08.16. 13:11:57

@radala:

Minden relatív.

Amikor először köszöntek a diákjaim hangos csókolommal, akkor voltam 23 éves, és a gyerekek 15-18 évesek.

Szimba 2010.08.16. 13:12:34

@Ordnassac:

Félek, lesz itt még kaszinó Sukorón is.:(

radala 2010.08.16. 13:18:43

@ó jaj: Mekkora hatása volt Kovács Árpádnak a világra? SL-nek?
Mit tudunk a leváltottakról? Azon kívül, hogy leváltották őket? SL-t nem leváltották amúgy, KÁ-t sem. Simorról annyit tudunk, hogy szakértök garmadája szerint teszi a dolgát rosszul (hogy mást ne mondjak az összes korábbi jegybankelnök szerint), ezenkívül adócsaló és egy arrogáns fasz.

Természetesen igazad is lehetne a tisztogatások elítélésében, ha nem törvénytelenül kinevezett utolsó szarokat takarítanának el, akik olyan módon kerültek pozícióba, hogy ehhez például előbb az elődjüket kellett bézbólütövel helybenhagyni.
Azért nem szabad elfelejteni, hogy MINDEN 2006 után komoly állami pozicióba került ember egy féreg. Nincs különbség Gyurcsány, Bajnai és Hitler, Kádár között. De ezt már párszor elmondtam, csak gondolom ismétlés a tudás anyja, no meg hátha valóban úgy van, hogy nem az számít, hogy mit mondunk, hanem az, hogy hányszor:-) Csak próbálom a Bauer/Halmai/Kovács féle stratégiát követni.

radala 2010.08.16. 13:20:53

@Ordnassac: Én csak vicceltem, nagyon furcsa nekem is a netes magázódás, meg is szoktam döbbenni, amikor kiderül, hogy sokgyerekes nagymamákat szoktam tegezni akaratlanul, de szerintem ez rendjén van így.

Szimba 2010.08.16. 13:27:08

@Ordnassac:

Bábolnán lehet!:))

Nekem csak a Velencei tó madárrezervátuma a szívügyem.

(Bábolnán meg legalább tudnának lovagolni a vendégek.)

porfelhő 2010.08.16. 13:31:17

Török G. blogjában öt harmatos pontban vitatta, Halmai "Búcsú a jogállamtól cikkét". Úgy gondolom TG. pontosan azért írja ezeket a harmatos cikkeket, hogy az embereknek, kommentelőknek legyen kiinduló pont, tudjanak reagálni, tudják elmondani véleményüket, mit gondolnak a mai Mo-ról, politikáról, magában a demokráciáról. TG. írna egy ilyen terjedelmű, tartalmas cikket nem sok értelme lenne a kommenteknek.

Szimba 2010.08.16. 13:31:35

@radala:

Legközelebb úgy letegezem TG-t, hogy csak porzik!:)

Szimba 2010.08.16. 13:32:38

@porfelhő:

Jól megdícsérted!:)))))

radala 2010.08.16. 13:32:54

@radala: Ja még csak annyit én senkinek a kinevezését nem támogatom biankó, de mindenkinek az eltávolításával tökéletesen egyetértek. Ha valaki azt mondja, hogy nem megfelelő embereket nevez ki a Fidesz, azon bármikor készségesen elgondolkozom, azon, hogy kirúgnak valakiket azon nem nagyon van csodálkoznivaló.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 13:39:51

@Szimba: (igen, köszi:)
Tehát helyesen:
Támogassuk mi is a Kétfarkú Kutyákat Budapesten és Szegeden!
-add tovább az ottani ismerőseidnek is!:)

A részletekért (ajánlás módja!) KATT:
ide-oda.hu !

(-mert azon át linkelve láthatom a küldéseim statisztikáját is;))

Ordnassac 2010.08.16. 13:43:02

@radala: Nagy Zoltán (GVH-elnök) pl. 1998-ban került a hivatal élére, majd 2004-ben erősítették meg. Helyette jön egy a versenyjogban járatlan, PSZÁF által már bennfentes kereskedelem miatt megbüntetett személy (Juhász Miklós). Tehát még csak arra sem figyelnek, hogy legalább tiszta ember legyen a vezető. Domokosról is kiderült, hogy kreatívan kezelte a parlamenti támogatásokat. Ez sem a legjobb kiindulás ÁSZ-elnöknek. 12 éves mandátummal. (Halkan jelzem, Domokos fent van Facebookon, egyetlen csoport tagja ott: Fidesz.)

Az meg azért erős legitimitási kérdést vet fel, hogy a legfőbb médiahatóság vezetőjét 9 évre, tehát több mint két parlamenti ciklusra a miniszterelnök jelöli ki. Emlékszel még az OV által feszegetett legalitás/legitimitás kérdésre? Ezek szerint ez már nem is érdekes?

Stumpf István (akármennyire is szeretem mint tanárt) egyszerűen törvényileg nem felel meg alkotmánybírónak. (Attól még lehet, hogy jó alkotmánybíró lesz, de azért felmerülnek kérdések.) A törvényi rend csak akkor érdekes, ha éppen kedvünk tartja?

A közigazgatással kapcsolatban meg ajánlom a következőt: velemenyvezer.blog.hu/2010/07/05/kozszolgak_nem_kormanyszolgak

lüke 2010.08.16. 13:44:01

"elvben mindkét tábor érvei beleférhetnek abba az intellektuális együttműködésbe, amely nem csak értelmezni, de maga is alakítani kívánja a szinte kizárólag a hatalmi praktikákról szóló mai narratívát, és ezzel talán az események kibontakozását is. E megengedő álláspontot e cikk szerzői mindaddig fenn is kívánják tartani, amíg az ilyen attitűd nem válik az antidemokratikus kormányzással szembeni kritikák gátjává vagy azok ellehetetlenítőjévé. "

hát ez maga a gyönyör
bravo
továbbra is fenntartom az ESnek adresszált levelem:
a lap hangneme a Rákosi rendszer paródiája

sárkányfő 2010.08.16. 13:44:28

@radala: bocs, de őszinte leszek: pont ez a tipikus félrebeszélés, amit most bemutatsz az egyik fő ok, amiért az 10000%-os, full kritikátlan, rajongó mentalitású fideszesek annyira, de annyira antipatikusak.

Számít a lényeg felől, hogy mekkora hatással volt a világra (sic!) Kovács Árpádnak? Ugye hogy nem, csak duma. Számít az, hogy az Orbán-kormány pénzügyeit, esetleges stiklijeit, pénzügyi csúsztatásait, stb., ne Orbán egyik tuti embere ellenőrizze? Naná hogy számít. Hogy az alkotmányos kontrollt ne a saját bábja vigye? Meg a többi?

Akkor meg a mi a túrónak védeni a védhetetlent? Amit már úgy se lehet? neked nem kínos a szerecsenmosdatás? vagy saját magad is képes vagy ezzel a félrebeszéléssel meggyőzni?

És ez is tipikus - sajnálom - fidesztroll húzás, hogy tényként állítod be ami nem tény.
Ad egy: Simor eleve nem is azért támadják mert akármi, hanem mert nem fideszes. Az offshore-t szóba se hozd, fideszesként, vagy akkor hozd szóba Gál Andrást államtitkár és fő-fő politikai HR-es urat is.
Ad 2: szó sincs arról, hogy a világ szerint rosszul tenné a dolgát, valahol a jegybank oldalán fenn van egy magyarra fordított külföldi cikk, mely szerint már nem tudom melyik elismert nemzetközi szervezet pl. a világ élvonalába soroltá. Apropó, Járai vagy Bod Péter roppant hiteles kritizálók, mindkettő full fideszes, Járai sokat tett azért, hogy az általa magasan tartott jegybank alapkamat miatt nehezebb legyen a szocikanak (és az országnak is, de az neki mindegy) és részben ezért is lett oly népszerű a frankhitel, stb., továbbá mindketten - rendelésre - aláírták a 29 közgazdász levelét, ami szintén egy nagy lebőgés, stb, stb...

Szóval ilyenekre hivatkozni... komolyan, ha egy új fiú tenné, nem érdeklen, de te mindezt nagyon jól tudod, mégis leírod. Mit mondjak erre?

És ez még csak az első bekezdésre adott válasz volt! A második bekezdésben bemutatott tébolyult őrjöngésed ugyanis nem méltó a válaszra sem. Ellenben sürgős orvosi ellátásra nemhogy méltó, de egyenesen szükségszerű...

sárkányfő 2010.08.16. 13:46:46

@Ordnassac: ó, ezeket, meg a többit, amit még lehetne sorolni, fel sem hoztam. tök fölösleges úgyis, kimagyaráz ő mindent. nagyon súlyos eset.

lüke 2010.08.16. 13:47:30

@ordi:
s Szaxon fog Woody Allen/Billy Clinton helyett szaxizni:)
elképesztö, lehet még fokozni

porfelhő 2010.08.16. 13:49:59

@Szimba:
Kit dicsértem meg. A szerzőre gondolsz. Nem dicsértem senkit ez egy vélemény volt. TG-t meg nem kell dicsérni a "blog dij" magáért beszél.

Ordnassac 2010.08.16. 13:52:48

@ó jaj: Bod Péter Ákost nem mondanám full fideszesnek. Amúgy Surányi is kritizálta már többször Simort.

Azt azért meg kell hagyni, hogy önfelgerjesztésben egy szinten vagy radalával...

sárkányfő 2010.08.16. 14:00:14

@Ordnassac: igazad van, már meg is bántam. szóba se kellett volna állni vele. de hát emberből vagyok, a hitlerezésnél nagyobb baromságot még kitalálni is nehéz lenne, ezeken felháborodok.
A Surányi-kritikában teljesen igazad van, még akkor is ha, jó ideje Orbán felé húz Surányi. De Surányi azon egészen ritka emberek egyike, akiknek elhiszem (egyelőre...), hogy nem pártszimpátia, hanem őszinte szakmai vélemény alapján mond álláspontot. Hogy igaza van-e? radala és társai nyilván teljesen biztosak benne, és közgazdász-diploma nélkül nem merek vállalkozni a megítélésére. Azért Surányi is érdekes fiú, ha végighallgattad az öszödi beszédet, van benne egy nagyon érdekes félmondat, mely szerint megkérték Surányit is, hogy nézze már át a dolgokat, és segítsen mit lehetne tenni, erre kiderült hogy elnézett valami 200 milliárdot. Persze ez is csak egy félinfó.
De a lényeg, hogy azok számára, akik mindent a komcsi-gyűlöletükből vezetnek le, azokkal úgyse lehet igazi szakmai vitát folytatni, tudjuk jól hogy miről szól az egész.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.16. 14:01:58

@Ordnassac:
Bod Péter Ákos?
Elmondhatja magáról, hogy Orbán Viktor saját maga helyett javasolta miniszterelnöknek 2006-ban.
Azért az nem semmi.
Kábé olyan csicska lehet, mint Schmitt.

Surányinak meg a szocik felajánlották a válságkezelő miniszterelnökséget, ami nem kis feladat egy közgazdásznak.
Oszkónak és Bajnainak nem keveset emelt az ázsióján.

Namost, vagy túl gagyi volt hozzá a kis tudása, vagy túl rövid volt hozzá a póráza.

sárkányfő 2010.08.16. 14:02:18

@Ordnassac: Bod Péter a Fidesz kormányfő-jelöltje is volt 4 éve... Igaz csak néhány órán át, amikor már kapkodtak, de akkor is... Amúgy láthatóan nem mélyen integrált a fideszbe, de azért fideszes.

radala 2010.08.16. 14:06:58

@Ordnassac: Mint mondottam volt a kinevezések hibás voltán készséggel elgondolkozom. A médiahatóság kinevezésével nincs momentán gondom, mert nem hiszem, hogy a mostani rendszer alulmúlható lenne. Meglátjuk. Szalai Annamária (szigorúan a külseje alapján:-) megfelelő választásnak tűnik.
GVH elnököt küldték vagy "természetes módon" megürült a helye?
Lehet Domonkos rossz választás, de nem tudhatjuk, hogy az-e. Simorról is csak onnan tudtam, hogy rossz választás, hogy fölmerült a neve a rendőrterror szülőatyjaiban. Domonkosról is csak annyit lehet tudni, hogy a Fideszgyülölök szerint öt választotta ki a vezér...
Meglátjuk. Nekem Kovács Árpád is csak nagyon sokára derült ki, hogy egy jó arc.
@ó jaj: Az, hogy fideszes is csal adót nem mentesíti Simort, már csak azért sem mert Simor nem egy államtitkárocska. Arról nem is beszélve, hogy az teljesen irreleváns, hogy a Fideszesek is köcsögök.
De már mondtam, hogy a kinevezés oldal az teljesen vitatható, nekem sem tetszene egy normális országban, ha politikus vezetné az ÁSZ-t. De Mo nem egy normális ország.
Diocles írta, hogy ez egy háború. Én nem szeretem az ilyen erős kifejezéseket, de tény, hogy el kell vágni az mszp minden kapcsolatát az állammal. Szerintem az, hogy senki ne maradhasson a helyén, aki GyF-fel bratyizott ez erkölcsi kötelesség.
Azért lássuk be nem sok olyan ember van Mo-n, aki magyarként a tömegbe lövetett volna.
Járai és Bod semmivel sem jobban Fidesz, mint amennyire Surányi volt szdsz, amikor aláírta a demokratikus chartát hivatali ideje alatt Simor semmivel sem kevésbé mszp, mint a fentiek Fidesz. De nagyon nagyot hazudnék, ha azt mondanám, hogy szakmai a problémám Simorral, lévén nem értek én semmihez. Egyszerűen támogatója a Gyurcsány-Bajnai diktatúrának/rendőrállamnak.

radala 2010.08.16. 14:13:08

@Ordnassac: Köszi, a védelmet:-)
Igazából szerintem én ezért járok ide, hogy fölhergeljen o jajj:-)
Semmi bajom nekem senkivel, vagy ha kell utálok én minden Fideszest is. Az bosszant föl gyakran, hogy míg én tisztában vagyok azzal, hogy ez az egész semmi másról nem szól, mint az érzelmekről meg a prekoncepciók megerősítéséről, addig sokan azt hiszik, hogy nekik valóban igazuk van.
Én legalább tudom, hogy nincs igazam, csak nem zavar:-)

bagarja 2010.08.16. 14:18:49

Ma már attól is félek, hogy kimondjam, hogy félek elmondani, amit a fideszről tudok. Az mszp-t nyogodtan nevezhettem hazaárulónak, semmit sem kockáztattam. Igaz, hogy akkor diktatúra volt, most meg demokrácia van... Keserű a szám a ki sem mondott gondolatoktól. A fideszről meg csak annyit, hogy, ha valaki kimondja, hogy a szar büdös, még nem biztos, hogy abban is igaza van, hogy a Föld lapos... :-//

radala 2010.08.16. 14:22:43

@ó jaj: "radala és társai nyilván teljesen biztosak benne"

"De nagyon nagyot hazudnék, ha azt mondanám, hogy szakmai a problémám Simorral, lévén nem értek én semmihez. "

Egyrészt nincsenek társaim, másrészt kínosan szoktam rá ügyelni, hogy a létező legtöbbször leírjam, hogy ehhez sem értek meg ahhoz sem értek, szóval én aztán közgazdasági kérdésekben ritkán nyilatkozom.
Az egyetlen, amit szoktam mondani és azt hiszem ezt helyesen is látom, hogy a takarékoskodás egy faszság. De ebben ki is merül a pénzhez gazdasághoz való viszonyom.
Amit a Hitlerezéssel érzékeltetni próbálok az az, hogy az egész politikáról való vita nem értelmi alapon történik. sem nálad sem simonmondjánál sem nálam sem senkinél. Pláne nem egy bizonyos kor fölött. Ordnassac könnyű helyzetben van nem kellett 90-töl hallgatnia a sok balos hülye okosságát a TV-ben.
Az ember úgy lesz igazán antikommancs, mikor rájön, hogy még öt is át tudták cseszni. Legerősebb okom az antikommunizmusra az, hogy emlékszem a gimnáziumban egyszer védtem Kádárt. 91-92 körül elhittem, hogy valóban Csurka jelent veszélyt az országra...

radala 2010.08.16. 14:31:48

@bagarja: De azért sohasem nevezted őket hazaárulónak, mert nem gondoltad őket annak.
Mond mit tudsz a Fideszről, érdekel.
Amúgy teljesen helyes a meglátás, miszerint a Fidesznek abban nincs igaza, hogy a Föld lapos (azaz Schmitt, Domonkos, Szalai megválasztása/kinevezése) bátran és bőven megkérdőjelezhető.
De abban is igazad van, hogy azt viszont jól látja a Fidesz, hogy a szar büdös, azaz mindenki eltakarítandó mindenhonnan, ahova az állam keze elér.
És még valami. A fideszre ugyan alig több mint a szavazók fele szavazott, ezért a kinevezések mögött nincs is meg a valóságban a 2/3. De azt, hogy a szar büdös azt az emberek 79 % mondta. Szóval sokadszorra mondom, hogy minden kirúgás tökéletesen jogos, sőt kötelező (az emberek ezért szavaztak a Fideszre, Jobbikra, LMP-re)

Ordnassac 2010.08.16. 14:37:44

@radala: nem egészen védelemnek szántam a dolgot, mert azért te is fel tudod hergelni ám magad teljesen feleslegesen dolgokon.

Amúgy Domokos, nem Domonkos. Ami Domokosnál a legnagyobb baj, az a hitelesség problémája. Amennyiben az ÁSZ nem állapít meg semmilyen problémát pl. a Fidesz vagy a KDNP gazdálkodásában, azt letudják, mint "naná, szerecsenmosdatás". Pedig lehet, hogy akkor tényleg nem volt semmi. Amennyiben meg az ellenzéki pártoknál talál visszásságot, akkor egyből "politikai támadás" lesz a reakció, pedig lehet, hogy akkor tényleg van zűr. Ez egyáltalán nem segíti elő a közélet tisztaságát, amire viszont nagyon nagy szükség lenne...

radala 2010.08.16. 14:39:12

@radala: ráadásul 80,7 az a 79%

Ordnassac 2010.08.16. 14:40:46

@ó jaj: Bod Péter Ákos (volt egy másik Bod Péter nevű közgazdász, nem kell keverni őket). Amúgy BPÁ-t pont azért vetették fel, mert MDF-es volt (és nem full fideszes) és így akartak udvarolni az MDF-nek. Mellesleg óvatos kritikával ő is illette már a 2. OV-kormányt.

Amúgy Hont András is volt a Fidesz VII. kerületi polgármester-jelöltje 2002-ben, azért mégsem állítanám róla, hogy full fideszes. ;-)

Ordnassac 2010.08.16. 14:41:55

@simonmondja.: ja, azért jelölte őt, mert MDF-es volt és így akart Ibolyának udvarolni, sikertelenül.

Schmittől azért BPÁ messze van...

sárkányfő 2010.08.16. 14:47:27

@radala: már nem akartam neked válaszolni, teljesen reménytelen, de ha már részben vállalkoztál némi érvelésre is, akkor gyors cáfolat:

"De nagyon nagyot hazudnék, ha azt mondanám, hogy szakmai a problémám Simorral, lévén nem értek én semmihez. "

"Simorról annyit tudunk, hogy szakértök garmadája szerint teszi a dolgát rosszul (hogy mást ne mondjak az összes korábbi jegybankelnök szerint)"

Másik: nehogy már kijelent hogy én nem értelmi alapon politizálok, csak azért mert magadból indulsz ki, és paranoiádban csak ellenséget látsz mindenfelé. Nálam a politizálás kifejezetten értelmi alapon működik, épp ezért van az hogy mindig, ismétlem: mindig érvelek. És éppen az értelmi alapon ítélem meg úgy, hogy az mszp és fidesz között szakmai vagy morális alapon a legbelső lényeget illetően nincs különbség. Mindkettőről végtelenül negatív véleményem van az alapján, amit az elmúlt 16 évben mutattak, és az alapján, mennyi politikai, gazdasági és főleg társadalmi kárt okoztak a hazámnak. Még a kommunizmushoz való viszonyukban sincs különbség, csak a szavakban anitkommunista a fidesz, ez mostanság különösen jól látszik.

Hogy feldobjam a hangulatot bejelentem, hogy hamarosan blogot is tervezek nyitni, melyben eme tételem - az eddigi részleges, sokszor itt is leírt alkalmi érveim után - posztok sorozatában fogom kifejteni rendszerezve is.

Hogy nálad a politizálás nem értelmi alapon működik, hogy háborúzni akarsz nem érvelni, azt eddig is tudtuk, és attól hogy ezt te magad is elismered, attól még nem lehet jobb színben megítélni a hozzászólásaidat.

A többire nem reagálok, úgyse lenne semmi értelme.

radala 2010.08.16. 14:53:11

@Ordnassac: A szmájli pont azt jelenti, hogy értem én, hogy nem védelem volt, de járulékosan az lett.
Domokos (köszönöm) esetében teljesen jogos az észrevétel. tg "mi vezette a Fideszt" irományában ír erről, nem kritikusan (szerintem), hanem leírólag. Ez a Fidesz stratégiája, hogy mindent lenyúl. Szerintem sem ideális ez a stratégia, de lehet optimálisnak nevezni.
Igazából nem tudunk semmit, az a baj.
Ha a cél az mszp lenyomása, akkor ez az ideális stratégia, ha vannak annyira előrelátóak, hogy már az LMP-vel versenyeznek, akkor ez nem ideális, mert a normális embereket ez riasztja.
Attól a teljesen elméleti lehetőségtől, hogy mi a jó az országnak most tekintsünk el:-) Nem hiszem, hogy az LMP-n kívül van párt, akit ez tényleg foglalkoztat a napi döntésekben, őket is csak pillanatnyilag érdekli.
Azért is kellene egy szociálpszichológus nekem, hogy megmondja kik szavaznak. Itt a fórumon mindenki a felső 100 000-ben van tájékozottságban. Gondolj bele, hogy már Persányi sem érte el soha az 50 %-os ismertséget sem, hányan tudnak KÁ-ról, pláne hányan fognak Domokosról. Az Ász respektje még egy ideig megmarad és, ha nem csinál semmi egetverö baromságot, akkor nem is csökken majd le...
De ettöl még én nem mondom, hogy ez jó, én azt mondom csak, hogy nem kell a demot félteni, féltsék a hitelességet és akkor az jogos.
Hogy a pöcsbe van valakinek pofája kritizálni Orbánt a forradalomért, ha ö meg hitelesség helyett a demokrácia szót használja. Mind a kettő pont ugyanolyan ostoba túlzás.
De a forradalmon legalább lehet röhögni, az teljesen veszélytelen, mert csak nevetséges, a demotemetés viszont nagyon nagy hiba, mert pont miattuk nem fogjuk tudni kimondani, ha valóban már nem csak a hitelesség, de a demó lesz veszélyben.

Ordnassac 2010.08.16. 14:55:24

eu.mti.hu/Pages/News.aspx?id=495095

(Nem kommentál az EU állampolgársági ügyeket)

sárkányfő 2010.08.16. 14:55:40

@Ordnassac: Ez mind igaz, de hát láttunk már pár embert, főleg mdf-est, akik szépen átsoroltak a fideszhez. hende pl. most miniszter.

lehet jönni a példákkal, mindennel, és én is elismerem korábban, hogy nem mélyen integrált a fideszbe, de sajnos egyszerűen nem tudom komolyan venni a szakmai észrevételeit, főleg ha azok egy fideszes körben hangzanak el. ha valaki szakértőként akarja magát exponálni, akkor még a látszatára is ügyeljen, hogy nem politikus. Bod Péter 4 éve elfogadta a fidesz felkérését a kormányfői posztra.
Ja, és ezt talán nem hallottad fiatal korodból kifolyólag: Amikor Bod péter jegybank elnök lett, tök őszintén elismerte, hogy nem ért a közgazdasághoz, de, idézem: "majd beletanulok".

Összességében nem tudom komolyan venni a palit, sem szakmailag sem politikailag, és nem is csak azért mert teng-leng a fidesz körül.

radala 2010.08.16. 15:02:23

@ó jaj: Azt nem vonom kétségbe, hogy te azt hiszed, hogy te értelmi alapon viszonyulsz a politikához. Maradjunk annyiban, hogy nekem ahhoz, hogy tudjam miröl/kiröl mi a véleményed a politikában a modellembe nem kell értelmi faktort tennem Occam borotvája azt mondatja velem, hogy ezt érzelmi megközelítésnek modellezzem.
Természetesen magamból indulok ki, meg abból, hogy SOHA nem találkoztam senkivel, akit ne lehetett volna állati könnyen betenni egyik vagy másik dobozba. Akiket nem lehet, azok nem írnak a fórumokra:-)
Az, hogy valaki érvel az egy szellemi tevékenység kétségtelen. Szerintem én is használom az agyamat (néha) egy egy beírás (beszólás:-) ) megfogalmazásához. De ez baromi messze van az értelmi politizálástól.
Az hogy te (én) előre tudod, hogy a Fidesz összes személyi döntése katasztrofális, a gazdasági elképzelései dilettánsok majd ehhez érveket keresel és találsz ez nagyon messze van az értelmi politizálástól. Nem azt mondom, hogy buta vagy, hogy rosszak az érveid, csak azt, hogy a végeredmény sokkal előbb megvan, mint az oda vezető gondolatmenet.

Ordnassac 2010.08.16. 15:03:51

@ó jaj: ez rendben is van, csak már hasonlították Schmitthez is, ami azért tényleg túlzás...

Komolyan kérdezem: akik szóba kerültek az MSZP miniszterelnök-castingján, azok sem vehetők komolyan?

Ordnassac 2010.08.16. 15:04:57

@radala: no, akkor én melyik dobozhoz tartozom? :-) (Betettek már elég sokba mind itt, mind a WP-n.)

radala 2010.08.16. 15:10:30

@Ordnassac: Nem mondom meg:-) De mintha említettem volna, hogy könnyű neked "objektívnek" lenned, mert nem kellett 90-töl hallgatnod (naivan, fölkészületlenül) a független szakértőket. Ez nagy törés ám az ember életében:-). Neked már nagyon frankó, mert van internet nincs már senki független. Képzeld el, hogy nekem azt mondták, hogy Ágh Attila Petsching Mária Zita függetlenek és így nőttem föl:-)
Amúgy ahogy te kinézel, te úgy szavaztál, ahogy én gondolkoztam rajta, Egyéni Fidesz lista LMP.
Szerintem normális emberek ebben a dobozban vannak:-)

radala 2010.08.16. 15:11:29

@radala: Ja, tg-vel vagy egy dobozban szerintem:-)
Talán ezért dicsér agyba főbe:-)

Ordnassac 2010.08.16. 15:18:49

@radala: kend hány éves, ha megkérdezhetem? :-)

sárkányfő 2010.08.16. 15:28:30

@radala: tényleg bicskanyitogató a hozzáállásod, még az is felmerül az emberben, hogy szándékos provokálás a célod. Az hogy Simorról írtál le tényként beállítva dolgokat, amik nem voltak tények, még hagyján, de most meg rólam is? Mit gondolsz, hogy hagyom? Vagy mégis hogy?

"Az hogy te (én) előre tudod, hogy a Fidesz összes személyi döntése katasztrofális, a gazdasági elképzelései dilettánsok majd ehhez érveket keresel és találsz ez nagyon messze van az értelmi politizálástól."

na akkor: pontos hol, mikor írtam én (linkkel, dátummal, idézettel kérem), hogy én előre tudom blabla...?
hagyjuk a fölösleges köröket, ilyet én így, ebben az értelemben és kontextusban soha sehol nem írtam le, és ezt te is nagyon jól tudod. hacsak a háborús pszichózisodban nem olvastad el szavak szintjén is amit írtam korábban.

arról írtam korábban, hogy talán azért nincs komolyan vehető gazdasági programja a fidesznek a választásokkor, mert valóban nincs semmilyen terve, nem pedig "taktikázásból" titkolja. azóta kiderült, hogy ebben teljesen igazam volt, és ami még rosszabb, még most sincs nekik. (zárójelben: akik akkor nagy gúnnyal és megelégedéssel hirdették hogy milyen jó ötlet titkolni a programot a lopós mszp elől, azok persze most fel se fogják, hogy ők is át lettek vágva. de ez csak mellékszál.) de ezt az akkori állításom sem lehet úgy beállítani, ahogy te most tetted.

a másik:
"SOHA nem találkoztam senkivel, akit ne lehetett volna állati könnyen betenni egyik vagy másik dobozba."

köszönöm ezt az őszinte kulcsmondatot, ezzel nagyjából helyben is vagyunk. ismered a viccet, hogy nem csak egy ember megy szembe az autópályán, hanem mindenki?

sárkányfő 2010.08.16. 15:32:23

@Ordnassac: Az tényleg túlzás, de hát úgy általában is nagyon megalázó bárkit is Schmitthez hasonlítani ;)

a másik: a castingon vagy egy tucat ember szóba került, már nem is emlékszem mindre. volt köztük komoly ember, volt köztük fekete ló, meg full komolytalan is. miért kérded? neveket mondjak? amúgy utólag mázli hogy bajnai futott be.

sárkányfő 2010.08.16. 15:34:19

@Ordnassac: nem megy bele. a szocik akarják magukat rányomni az lmp-re meg a szavazóikra főleg. ez már a kampány része.

Ordnassac 2010.08.16. 15:40:02

@ó jaj: jaja. Azonban már kap is kritikákat Kaltenbach beemelése miatt az LMP a blogoszférától, lásd Index-címlap.

nyünyüge 2010.08.16. 15:55:56

@Ordnassac: ez fene nagy önbizalom a legijesztöbb Szalai Annamáriában, Én egy diploma megszerzése alatt rájöttem, hogy minél többet tanulok a szakmából, annál több ismeretlen területet látok. Ö meg egy ilyen szerteágazó, társadalmi hatásban, szakmai spektrumban és megmozgatott tökében is ijesztöen nagy térületélére mer állni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.16. 15:57:20

@Ordnassac: Én olvasom, hogy fiatal vagy, de ha csak három hónapja nyílt volna ki a szemed, akkor is tudhatnál annyit, hogy Orbán kinevezései bizalmi alapon történnek.
Aki nincs a zsebében, annak nem jut sámli se.
Hát hogy tudod elképzelni, hogy egy nem teljesen szófogadó ember kapott volna tőle miniszterelnöki ajánlatot?
Egyébként meg az emdéefesek problémája már 98-tól az volt, hogy egyenként és tömegesen is átszerződtek a fideszbe, ami miatt sosem lehetett tudni, hogy épp egy emdéefessel, vagy egy bújtatott fidesznyikkel esett meg, ami megesett.

Ordnassac 2010.08.16. 16:06:20

@simonmondja.: 2006-ban ez OV-n ennyire nem látszott, az utóbbi négy évben sikerült ebből a szempontból lesüllyednie...

nyünyüge 2010.08.16. 16:09:33

hasonló a helyzet az új, fuvaroskamara elnökből lett VÁTI vezetővel.
Mijaza W.P. ?

Ordnassac 2010.08.16. 16:12:16

@nyünyüge: Wikipédia, rövidítve. :-)

bagarja 2010.08.16. 16:23:12

@radala: Bocs, de nem mondom. Nem tudnám bizonyítani. Aki tudná, sem tudná, mert a bizonyítékok időbeni megsemmisítésében a fidesz verhetetlen, az ügynökapparátusa százszor hatékonyabb, mint az mszp-é, és aki konkrétan tud valamit, annak eléggé egyértelműen értésére adják, hogy milyen veszélyekkel jár, ha valaha is "visszaél" az információival.
Tényleg nem mondtam én, személy szerint, hogy hazaárulók, de mondták elegen felelős politikusoktól az utolsó prosztóig. Ma oda tartunk, hogy hasonló megnyilvánulásért felségsértés miatti felelősségre vonástól kell(het) tartanunk.
Az mszp-ről: halottról jót vagy semmit. Semmit. Biztos voltak a stábokban kivételek, ahogy a mostaniak között is elképzelhető, deösszességében csak a tehetetlenséget láttam. Már, ami a kormányzást illeti. Az egyéni haszonszerzés nálunk amúgy nemzeti sport, és talán ebben érvényesül leginkább a "klubok" versengése. Az elmúlt nyolc év két alakjáról van némileg árnyaltabb véleményem. Medgyessyt naívnak láttam, Bajnait pedig az egyetlen lehetőségnek, hogy talpon maradjon az ország a választásig. 2002-ben a fidesz eltaktikázta magát, Medgyessy pedig egy öngyilkos ígérethalmazzal éppen hogy győzött. Amikor néhány hét (hónap) múlva Orbánt felmosták, és rendezték a soraikat, akkor indult a fidesz igen átgondolt stratégiája, amely pontosan a mostani választásra volt kihegyezve. Mert azt látni kell, hogy nem az ország épüléséről, építéséről van szó, hanem a hatalmi elit létéről és gazdagodásáról, miközben a népnek gumicsontokat dobálnak, és vigyorogva nézik, hogy hogyan marják egymást. Na, szóval 6-7 évig folyt a kifigyelés, kompromittáló adatok, bizonyítékok gyűjtögetése azzal a látszatellenkezéssel, hogy a szocik azért érezzék, hogy ők vannak hatalmon, és nem lehet őket megfogni. Nőtt is a beképzeltségük rendesen, és bárhogy "igyekezett", az ellenzék nem tudott igazán fogást találni rajtuk. Csak majdnem. 2006-ban necces is volt a dolog, majdnem sikerült legyőzni őket, de akkor még korai lett volna, csak néhány százalék lett volna a különbség. Ott lehetett volna a parlamentben egy érdemben is bosszúra képes ellenzék. Akkorát kellett mondani, hogy nyilvánvaló legyen a túlzás, és veszítsen a fidesz annyit a hiteléből, hogy tényleges erőt képviselve lehessen továbbra is ellenzékben. Sikerült. Lehetett folytatni, immár a korábbinál hangosabban a támadást, de megint csak olyan mértékben, hogy az mszp a parlamentben felül tudjon maradni, de a közhangulat egyre határozottabban ellene forduljon. Jól számítottak, az mszp képtelen volt a hitelét megtartani, sőt, a hatalomban levő gyenge jellemű vezetők egyre többet akartak, talán utolsó lehetőségként, a saját zsebükbe tömni. A fidesz követelése az idő előtti választásokra csak álca volt, tudták, hogy minden nappal tovább csökken az mszp támogatottsága, nekik pedig a biztos 2/3 alatti eredmény egyáltalán nem volt kívánatos. Ehhez kellett még az utolsó évben megindított leleplezések sorozata. Ha ez már a győzelem után kezdődik, sokkal kisebb lett volna az éle, és a hiánya még a 2/3-ot is kockáztatta volna.
Zseniális politikai stratégia volt, kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Ismerjük a forradalom elméletét a jó öreg MLEE-ista tanulmányainkból: az első lépés a hatalom megszerzése, aztán következik a hatalom megtartása. Most ennek az előkészítése folyik. Mert ugye, forradalomról beszélünk...
Orbán egy felmagasztalt vezető, kb. mint Kádár volt. Gesztusaiban is. De ugyanúgy téved, amikor azt hiszi, hogy ő vezet. Hozzákötözték a kezét a kormányhoz, s amikor a háttérből megmozdítják azt, kívülről olyan, mintha maga Orbán tenné. Persze, ebben nincs semmi kényszer, elhitetik vele, hogy ő irányít, és ő el is hiszi. Néha sajnálom.

Most eléggé kibeszéltem magamat, átmegyek hallgatóba. :-))

Ordnassac 2010.08.16. 16:25:00

@Letícia: hogyne. Épp gondolkodtam rajta, hogy külön pontként felvegyem-e a táblázatomba.

2010.08.16. 16:49:05

@Ordnassac: egyszerre gondoltunk reá!:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.16. 17:34:05

Nem írtam én be az előbb vmit? Hová
lett? Moderálás van már itt is?

Ordnassac 2010.08.16. 17:37:56

@malacz69 rettegéselemző: meglepne.

Szerintem a viharnak sikerült közbeszólnia. Egy ideig nem tudtam kommentet írni ide.

Ordnassac 2010.08.16. 18:17:20

index.hu/belfold/2010/08/16/lajkolnak_ha_lajkolnank/

Látszik, hogy Szanyi a kampányfőnök. Ő a nagy webkettes a szociknál.

Mellesleg nincs levédetve az a Facebookos ikon?

Ordnassac 2010.08.16. 18:30:30

index.hu/belfold/2010/08/16/lajkolnak_ha_lajkolnank/

Látszik, hogy Szanyi a kampányfőnök, ő a nagy webkettes az MSZP-ben.

(Tényleg, nincs levédetve a "lájkjel"?)

lüke 2010.08.16. 18:35:48

ezt elfelejtettékmég kritizálni ,de majd jön,jön ,jön
Sztálin preferálta- mert mindenki magából indul ki, még a grúz !diktátorok is-
az autonómiát
ezt is lehetne OV -ra fogni, a szerbiai magyarok támogatásáról
(csak feladom a labdát, nem magas)

s ime az etnikai helyzet:
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Bevoelkerungsgruppen-Jugoslawien.png&filetimestamp=20070418133207

s ami történt:
hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9lszl%C3%A1v_h%C3%A1bor%C3%BA
mert irtátok hogy vihar van:), Aladár meg hogy háború
sokan mondják, hogy hasonlít MO a 91-s Jugoszláviára

lüke 2010.08.16. 18:45:30

s nem tudom miért tiltakoztok Szalay AM miatt
"A fideszes médiapolitikus a rendszerváltás után még szexújságot főszerkesztett. "
www.168ora.hu/itthon/a-fideszes-ortt-vezer-szalai-annamaria-erotikus-lapot-vezetett-59719.html

Ordnassac 2010.08.16. 18:47:27

Na, megvan a hivatalos bűvös szám a főpolgármester-jelöltséghez:

28 150 darab ajánlószelvény. (Korábban elnéztem a dolgot, ott ugyanis a teljes budapesti lakosságról volt szó, nem a választópolgárokéból. Elég csúnya hiba tőlem. Mindenesetre a budapesti választópolgárok száma a választói névjegyzék szerint: 1 407 470 fő.)

A hivatalos hirdetmény a Fővárosi Önkormányzat honlapján letölthető.

lüke 2010.08.16. 18:55:26

www.168ora.hu/itthon/a-fideszes-ortt-vezer-szalai-annamaria-erotikus-lapot-vezetett-59719.html
nem tudom miért tiltakoztok Szalay AM ellen, nem úgy lesz, nem kell félni ,s
"a fideszes médiapolitikus a rendszerváltás után még szexújságot főszerkesztett"

lüke 2010.08.16. 18:58:06

www.168ora.hu/itthon/a-fideszes-ortt-vezer-szalai-annamaria-erotikus-lapot-vezetett-59719.html
nem tudom miért tiltakoztok Szalay AM ellen, nem úgy lesz, nem kell félni ,s
"a fideszes médiapolitikus a rendszerváltás után még szexújságot főszerkesztett"

lüke 2010.08.16. 19:09:14

3 a magyar igazság, blogdoktor, nem doktor:)

porfelhő 2010.08.16. 19:09:57

@Ordnassac:
Azt irja a blogdoktor nézzünk ki az ablakon, mig elháritják a hibát. Jobb ha nem nézek ki, itt órák óta dörög-villámlik. A kommentem meg eltűnt.

lüke 2010.08.16. 19:12:18

Az MTI elnöke helyre tette az új médiahatósági elnököt ,
azt hittem csak a 168 óra

index.hu/belfold/2010/08/16/az_mti_elnoke_helyre_tette_az_uj_mediahatosagi_elnokot/

Ordnassac 2010.08.16. 19:24:07

@porfelhő: nálunk olyan négy óra körül volt egy nagy zuháré, azóta csak lóg az eső lába.

sárkányfő 2010.08.16. 19:33:03

@lüke:
:D
itt pár beszkennelt lap a Szalai Annamari féle anatómiai szaklapból, érdemes kattintani, punci is van benne ;)

pilu.blog.hu/2010/02/06/ime_az_ortt_hivatalos_lapja

de ne vessen rá senki követ! orbán pl. szalainál nagyobb bűnt kell cipeljen a hátán (kapaszkodjatok meg): liberális volt!
;)

gondolom most mindjárt elárasztják a blogot a nekikeseredetten gyurcsányozók, ilyenkor mindig az szokott lenni, hogy debezzegagyurcsánypedofiltömeggyilkos....

porfelhő 2010.08.16. 19:40:44

@Ordnassac:
Itt az egész régióban vihart mutat az időtérkép, du. 4 óta egyfolytában villámlik, az eső alig esik.

sárkányfő 2010.08.16. 19:42:06

függetlenül attól, hogy tényleg elképesztően álszent, a pofátlanság magasiskolája amit művel a fidesz ebben a kérdésben (is), öröm látni: a pártok folytatják 20 éves hagyományukat, és a legrosszabb tulajdonságokat, a legidültebb idiotizmusokat, minden szart szépen eltanulnak egymástól.
eddig főleg a jobboldal monopóliuma volt ez a síkhülye hazaárulózás, de látom lassan a szocik is rákapnak a jóra :)

www.hirszerzo.hu/cikk.hazaarulo_a_fidesz.162727.html

megérjük még hogy a szocik idegenszívűnek titulálja orbánékat :) istenem, milyen debil pártjaink vannak...

Ordnassac 2010.08.16. 19:50:09

@Ordnassac: vajon Schmuck Andornak és Ungár Klárának összejön a 28 150 érvényes cédula?

Ordnassac 2010.08.16. 19:50:55

@Ordnassac: ja igen, Victora Zsoltnak is?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.16. 20:05:38

@Ordnassac: Itt VEZET! :)))
Galba-Deák Ádám (Zöld Baloldal):
2,95 p. (9142 sz.)
Horváth Csaba (MSZP):
2,42 p. (9342 sz.)
Jávor Benedek (LMP):
4,69 p. (9359 sz.)
Makai István (RPT):
2,33 p. (9127 sz.)
Schmuck Andor (MSZDP):
1,93 p. (9240 sz.)
Staudt Gábor (Jobbik):
2,99 p. (9354 sz.)
Tarlós István (Fidesz-KDNP):
5,14 p. (9610 sz.)
Ungár Klára (SZEMA):
3,52 p. (9267 sz.)
Victora Zsolt (MKKP):
6,05 p. (10017 sz.)

Ordnassac 2010.08.16. 20:08:45

@1.szolo - 2014;): Index-szavazás, marha reprezentatív. :-)

Ted Striker 2010.08.16. 20:23:25

Kósa ismét zöldeket(vörösöket?) beszél, szerencsére már államcsőd nélkül :-)

Kósa Lajos egy kérdésre válaszolva hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: a három hónap alatt 120 milliárd forinttal kevesebbet költött a Fidesz-kormány, mint a szocialisták három hónap alatt. A szocialisták bármikor ki tudnak választani egy olyan szegmenst, amiben bármit ki tudnak mutatni - közölte. A statisztika azért volt már Lenin elvtárs szerint is az osztályharc eszköze, mert a statisztikát lehet erre használni - fogalmazott Kósa Lajos.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.16. 20:24:19

@ó jaj: A Pilu blog hozzászólói közt találsz kábé száz fidesznyiket, aki szerint az erotikus újság szerkesztése semmiképp nem hiba, ha valaki később kereszténykonzervatív erkölcsöcsi megújulás főcenzora lesz.

Mondjuk, engem inkább az adjunktusság képesztett el.
Hát ebben az országban egy kisiskolai tanítói diplomával és két év gyakorlattal adjunktus lehet az ember lánya?

Ordnassac 2010.08.16. 20:27:01

staudtgabor.jobbik.hu/

Nézzétek a képet: biztos, hogy a legjobb ötlet Staudtból egy jóképű sunnyboyt faragni? A fiatal nőket célozzák meg?

lüke 2010.08.16. 20:28:00

@ó jaj:

mélyröl jött,ennyi

Ordnassac 2010.08.16. 20:29:36

@Ted Striker: vajon Vukovich Gabriella mit szólt ehhez? :-P

Ted Striker 2010.08.16. 20:29:51

@lüke: Az nem SP, aki egyensúly meg motor akart lenni: azaz egy KTM?

Ted Striker 2010.08.16. 20:33:50

@Ordnassac: ha már híres statisztikagyalázó idézetet akart citálni, akkor talán szerencsésebb volna Lenin helyett mondjuk Churchillt emlegetni (Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam)...

tbb 2010.08.16. 20:37:25

@Ordnassac:

Kinek a szempontjából? A Jobbikéból? Az ővékéből minden bizonnyal.

Diocles 2010.08.16. 20:38:25

jéé, még ez a szerencsétlen MDF is újra előjött
mandiner.hu/cikk/20100816_mdf_hangoljuk_jobbra#comment173481

nem jött be nekik a balfordulat, most újra "jobboldaliként" nyomulnak.
De kinek a pénzéből?

Diocles 2010.08.16. 20:39:46

@Ordnassac:

láttam Staudtnak egy interjúját, eddig én is üresfejű plébojnak hittem, de meglepően értelmes.
pláne, ha Zagyva képviselőtársával vetjük össze... ég és föld...

lüke 2010.08.16. 20:41:58

@simionmondja:
nem egy oxfordi Murdoch
de.wikipedia.org/wiki/Iris_Murdoch
bár alzheimert még kaphat

tbb 2010.08.16. 20:43:40

@ó jaj:

Ez nem az a blog. Itt nestro tesz 1-2 bágyadt kört, aztán felszívódik.

lüke 2010.08.16. 20:43:54

@ordi
na meggyöztél:)
most már leadom a voksom:)
Lázárnál sokkal csinosabb

Ordnassac 2010.08.16. 20:45:13

@Diocles: Staudtot ismerem, mint volt HÖK-elnökünket... Ritka egy magától eltelt figura.

Nem hülye, az biztos. Igaz, Zagyvánál meg nem nehéz okosabbnak lenni... :-D

@tbb: nem tudom, hogy ez a "jóképű pasi vagyok" stílus mennyire lesz hatásos és mennyire teszi kedveltebbé. A komolyságról nem is szólva. Mellesleg Staudt is megszabadult a szakállától (akárcsak Mesterházy), valamint úgy tűnik, hogy arra apellálnak, ami egy bizonyos Demszky Gábort is segített? "Milyen snájdig!" ;-)

Ordnassac 2010.08.16. 20:51:21

@lüke: csinosság alapján szavazol? Ejha! :-P

lüke 2010.08.16. 20:53:25

@ted Striker
´ö ül!
a tied is ül,de
a gyors száguldás-rázkódás- agyi mikrotraumát okoz:),
mint a boxolás

lüke 2010.08.16. 20:54:00

@ordi,
fiatal nöként:)

sárkányfő 2010.08.16. 21:15:35

@simonmondja.: ebben az országban minden lehet. ennél még sokkal cifrábbak is.

@tbb: de, ez pontosan az a blog. mint a többinél is, szabadon lófrálnak mindenfelé. sajnos. soroljam a neveket? vagy ne provokáljuk elő őket? elég ha csak kicsit visszaolvasol, pont nekem magyarázta egyikük pár órája, hogy gyurcsány és bajnai meg hitler között semmi különbség nincs.

porfelhő 2010.08.16. 21:18:59

@Ted Striker:
A Kósa féle beszólás találós kérdésnek is jó lenne. SP. nyilatkozta nem lesz gátja a kormány munkájának inkább a motorja.

sárkányfő 2010.08.16. 21:19:28

ezek igazak? van itt miskolci?

"Az LMP ismeretei szerint a Fidesz vezette Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat kilencmilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt, holott erre törvényileg nem lett volna módja"

+

"Zambó Péter hibáztatta az MSZP vezette miskolci önkormányzatot is. A nyolc évig tartó szocialista "sumákolás" következtében a város adósságállománya 24 milliárd forintra duzzadt, de egyes számítások szerint ez akár 40 milliárd forint is lehet "

Amúgy örülök, újabb muníció régi kedvenc tételemhez: "két hülye egy pár".

www.hirszerzo.hu/cikk.a_fidesznek_es_a_szociknak_is_beszolt_az_lmp.162730.html

fillérbaszó vadász 2010.08.16. 21:22:03

@1.szolo - 2014;):

Kit érdekel a kétfarkú kutyaszar?
Aki ezeknek a fogyatékosoknak adja a kopogtatóját meg a szavazatát az nem normális.

Ordnassac 2010.08.16. 21:24:39

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): vagy fityiszt akar mutatni a politikai elitnek. Lásd Reykjavík.

sárkányfő 2010.08.16. 21:27:57

@ó jaj:
Igen, jól emlékeztem, meg is találtam a cikket. Kedvenc Domokosunk ugyanezt játszotta el két megyével arrébb:

"2007 decemberében két részletben 9,4 milliárd forint értékű részvényt bocsátott ki a békési megyeháza (hasonló, bár eltérő nagyságú akciót közel harminc fideszes önkormányzat indított akkoriban). A közgyűlési szocialista ellenzék kérdéseire sem tudott a megyei vezetés konkrétumokat mondani arra, mire kell ez a temérdek pénz; annyit közölt, hogy a majdani beruházások önerejére. A sikerdíjas kötvénykibocsátások mindegyike a budapesti Priv-Invest Kft.-hez köthető (lásd: Kinek fial?, Magyar Narancs, 2009. február 5.), ami miatt az Állami Számvevőszék tavaly decemberben ismertetett ellenőrzési jelentésében elmarasztalta Békéscsaba önkormányzatát, mert az ügylettel megsértették az államháztartási, az önkormányzati és a számviteli törvényt. "

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21638

Ez valami fideszes licenc lehet :) a megyei közgyűlésekre nem figyel az országos média, oszt dobálóznak lazán a milliárdokkal :)

Látod @simonmondja, épp az előbb írtam, hogy sokkal cifrább dolgok is vannak ebben az országban. hát tessék.

sárkányfő 2010.08.16. 21:30:33

@ó jaj:
Igen, jól emlékeztem, meg is találtam a cikket. Kedvenc Domokosunk ugyanezt játszotta el két megyével arrébb:

"2007 decemberében két részletben 9,4 milliárd forint értékű részvényt bocsátott ki a békési megyeháza (hasonló, bár eltérő nagyságú akciót közel harminc fideszes önkormányzat indított akkoriban). A közgyűlési szocialista ellenzék kérdéseire sem tudott a megyei vezetés konkrétumokat mondani arra, mire kell ez a temérdek pénz; annyit közölt, hogy a majdani beruházások önerejére. A sikerdíjas kötvénykibocsátások mindegyike a budapesti Priv-Invest Kft.-hez köthető (lásd: Kinek fial?, Magyar Narancs, 2009. február 5.), ami miatt az Állami Számvevőszék tavaly decemberben ismertetett ellenőrzési jelentésében elmarasztalta Békéscsaba önkormányzatát, mert az ügylettel megsértették az államháztartási, az önkormányzati és a számviteli törvényt. "

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21638

Ez valami fideszes licenc lehet :) a megyei közgyűlésekre nem figyel az országos média, oszt dobálóznak lazán a milliárdokkal :)

Látod @simonmondja, épp az előbb írtam, hogy sokkal cifrább dolgok is vannak ebben az országban. hát tessék.

Ordnassac 2010.08.16. 21:53:47

@ó jaj: egy apró kérdés: megkérdezhetem, hogy honnan írsz? :-)

ssi 2010.08.16. 22:30:01

Sandra Bullock egyik nap nem Goldenblog-díjat kapott, másnap meg Harmatos Citrom-díjat?

LMP lassan olyan lesz, mint mi: mindent kritizál, amit még nem is csinált
www.hirszerzo.hu/cikk.a_fidesznek_es_a_szociknak_is_beszolt_az_lmp.162730.html

gondola.hu/hirek/139068-Navracsics__az_uj_kormany_strategiai_kerdeskent_kezeli_az_ifjusagpolitikat.html
www.168ora.hu/itthon/a-fideszes-ortt-vezer-szalai-annamaria-erotikus-lapot-vezetett-59719.html
melyik párt választási plakátján köszön mindez vissza a sármos fiúk mellett?

...és hogy a posztra is visszatérjünk: nem ismertem Szanyit, de meglep, hogy ennyivel lazább, mint főnöke. Kíváncsian várom, milyen párthangulat és -teljesítmény sül majd ki belőle

Ordnassac 2010.08.16. 22:37:28

@ó jaj: hátha tudsz segíteni a táblázatom kitöltésében. :-)

Ordnassac 2010.08.16. 22:42:32

@manyike: azonban Szanyi eléggé belső ellenzék az MSZP-n belül. Meg is lepett, hogy ő lett a kampányfőnök.

sárkányfő 2010.08.16. 22:46:46

@Ordnassac: azt hittem a vihar miatt :) itt is szarakodott a net, de én kitartó voltam! :)

szívesen segítenék, de az az igazság, hogy cseppet sem érdekel a helyi politika, nem is figyelem, csak akkor jegyzek megy önkoris nevet, ha valamiért országos hírnévre tesz szert.

Themisz 2010.08.16. 22:51:11

A népszabi végighazudta a Kaltenbach ügyet. Miért nem vagyok meglepve?
"A szocialista párttól valóban kaptam felhívást, de erre nemet mondtam. A történetnek ezzel vége."

"Korábban az MSZP még abban is partner volt, hogy Önt egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozzon rá", majd az MSZP „észrevegye”. Az LMP mégis Jávor Benedeket jelölte főpolgármesternek. Mi az oka, hogy egyik párt sem Önt választotta?

Ezek a történetek számomra ismeretlenek és nem is akarom kommentálni. Ez teljesen mértékben téves információ. A leírtakat elsősorban a Népszabadság egyik újságírója találta ki. Ha valaki elolvassa ezeket a cikkeket, akkor láthatja, hogy tele van "állítólag", "egyesek szerint", "információink szerint" jelzőkkel. Aki értelmezi a szavak tartalmi jelentőségét, az tudja, hogy ez mit jelent. A valótlan állítás indítékát az újságírótól kellene megkérdezni, aki ezt kiötlötte. Én nem voltam az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez sohasem került szóba.
"
www.hirextra.hu/2010/08/16/kaltenbach-nem-pendlizik-a-partok-kozott/

Ordnassac 2010.08.16. 22:51:46

@ó jaj: mivel írtál, így tudtam, hogy élsz, ergo nem kellett rákérdezni merre vagy. :-)

sárkányfő 2010.08.16. 22:59:40

@Ordnassac: kizárásos logikát vélelmeztem, mivel sok törzstag ma nem írt, azt hittem arra vagy kíváncsi hogy akik mégis írnak azok hol vannak, hol nem volt túl nagy vihar.

no jó éjt, ma is jól szórakoztunk, voltak itt milliárdok, puncik, hitler, asszem nekem ennyi elég is mára, bőven :)

porfelhő 2010.08.16. 23:16:00

@Ordnassac:
Milyen adatot írsz a táblázatodba? Megyei jogu városokban induló polg.jelölteket?

ssi 2010.08.16. 23:17:50

@Ordnassac:
többen írták már: nincs veszteni valójuk, átmeneti időszakban vannak
- ha rosszabbul teljesít az MSZP, benne volt a pakliban, vagy Sz:T. az ok
- Sz.T. egyéni győzelmét és ambícióit ismerik el a kampányfőnökséggel
- mindenféle tapasztalatra szükségük van a megújuláshoz

erre sem számítottam, de a meglepiknek biztosan nincs vége
Schmuck Andor mögé a szocialisták is felsorakoznak?
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=336230

Jobbik is "érdekes" és a kormány leépítő árnyékkezei: programban elébük mennek, amúgy meg láthatatlanul bomlasztanak?

kormánystílus is sajátos: bizonyos támadásokon simán továbblép, nem reagál, csak csinálja a saját ügyeit (MSZP-nek is hasznos lenne néha ez)

Ordnassac 2010.08.16. 23:23:53

@manyike: nocsak, Szili és Seres Mária ennyire megkedvelték egymást? Tudomásom szerint nem az egyetlen együttműködés ez. (Szili pl. támogatja Seres Mária népszavazási kezdeményezését a polgármesterség és az országgyűlési képviselőség összeférhetetlenségével kapcsolatban.)

Az érdekes lenne, ha az MSZP visszalépne Schmuck javára.

ssi 2010.08.16. 23:24:12

@porfelhő: Ordnassac 2010.08.15. 14:00:21
OFF

Ez itt a reklám és a segítségkérés helye. Összeállítottam egy táblázatot a fővárosban és a megyei jogú városokban induló polgármester-jelöltekről (ez egybe vagy kötőjellel?), azonban még hiányos. Akik a hiányzó helyeken lévő jelölt nevét tudják, kérlek jelezzétek nekem! Köszi előre is!

Link: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdGhQUjZRemR1M2ZuM3FCX1MyVHBSSXc&authkey=CIHm0fcM&hl=hu&pli=1#gid=0

ON

Themisz 2010.08.16. 23:26:28

V. kerben Szilágyi Péter indul az LMP-ből

Ordnassac 2010.08.16. 23:27:52

@Themisz: az OGY-képviselő Szilágyi? Nagy Schiffer-kedvenc tudtommal. A Jobbik kit indít? Gerendás? Köszi! :-)

Themisz 2010.08.16. 23:30:01

Jobbikot nem tudom, nem lakom ott, csak egyszer hallottam nyilatkozni. Amúgy őszintén, ki NEM Schiffer kedvenc az LMP-ben? :-D

Themisz 2010.08.16. 23:31:06

Igen, az OGY-képviselő az

Themisz 2010.08.16. 23:34:09

Amúgy ezt MOST érdemes megnézni. Hát nem úgy volt, hogy az MSZP kampányol a lájkolással?
www.facebook.com/lehetmas

Ordnassac 2010.08.16. 23:35:06

@Themisz: tipp, ha konkrét személynek válaszolsz, ajánlom a válasz erre gombot adott komment jobb alsó sarkában, így elhelyez egy linket, amire kattintva lehet majd látni, hogy kinek reagáltál.

Amennyiben ezt már tudtad, úgy elnézést! :-)

Themisz 2010.08.16. 23:38:58

@Ordnassac: :Természetesen tudom, de mindig 3 dolgot csinálok egyszerre, így mindig elfelejtem. Azért kösz ;)

kepfeltoltes.hu/view/100816/schifferlajk_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ordnassac 2010.08.16. 23:39:11

@Themisz: nem látok semmi különöset.

Ordnassac 2010.08.16. 23:42:13

@Themisz: úgy tűnik, ez csak a csoport tagjainak látszik.

Themisz 2010.08.16. 23:43:26

@Ordnassac: Én nem vagyok csoporttag, szerintem csoporton kívülieknek random módon mutatja a hozzászólásokat a facebook

porfelhő 2010.08.16. 23:44:45

@Ordnassac:
Amiben tudtam volna Neked segiteni azt már beirtad. Köszi a táblázatot.

Ordnassac 2010.08.16. 23:48:54

@porfelhő: azt megkérdezhetem esetleg, hogy melyik városról van szó? :-)

porfelhő 2010.08.16. 23:49:56

@manyike:
Köszönöm. Valóban már egyszer belinkelte Ordi a táblázatot és láttam is. Ez itt a reklám helye segitsünk egymásnak. Tájékozottabbak leszünk.

porfelhő 2010.08.17. 00:00:21

@Ordnassac:
Még pontosan nem tudom. Tájékozódom és megirom.

tbb 2010.08.17. 01:15:51

@ó jaj:

Persze. Felbukkannak itt is. Beszólnak egy szaftosat. De mivel elpukkan a semmibe, elkotródnak.

Ordnassac 2010.08.17. 01:24:32

@tbb: drótgalambod érkezett.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 05:58:25

@ó jaj:
Na, hát erre csak azt mondhatom, hogy csókoltatom a sok lelkes fülkeforradalmárt az Indextől a Sólyomig.

Mert annyira győzködtek mindenkit, hogy a Fidesznek van számos képzett, fiatal, nyelveket beszélő, tisztakezű csapata, akik már rég kidolgozták a gazdasági csodát, csak egy előrehozott választás kéne, hogy végre megcsinálják.....

Amit itt az örökös Állami Számvevőszéki elnökről írtak,
az mind a miénk lehet.

És mit csinál ilyenkor azokkal a milliárdokkal ?
Ellenőrzi azt valaki?
Ja, hogy ő maga fogja magát ellenőrizni pár évtizedig....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 07:12:14

Domokos ÁSz-elnök után még egy felívelő karrier.

Egyszeri hallgatag diák a debreceni kemencesutból felruccan Tapolcára, hogy háromszor kimondja a "hazaáruló" szót a miniszterelnökre.

Ezzel elnyeri a Fidesz kezét és a fele királyságot.
Boldogan él, amíg meg nem hal.
Olyan, mint egy népmese:

nol.hu/lap/mo/20100817-hazaarulozastol_a_kommunikacios_osztaly_vezeteseig

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 07:15:48

Lehet, hogy a visszahúzódó, hallgatag, csendes, évekig egyszer sem szóló egyéniség szükséges a pozíciók elnyeréséhez a Fideszben?
Mintha ez lenne a közös alap, amire építenek.
A hallgatás.

teevee 2010.08.17. 07:32:17

@Diocles: "apropó, nem véletlenül vált szitokszóvá a "nyugger", mert ugyan nagyon sok korrekt és tisztességes idős ember van, de sajnos nem ők a többség...)"

Eldobom az agyam! Ilyet itt le lehet írni, anélkül, hogy bárkinek is szúrná a szemét? :S

Igen, megérne egy elemzést, hogy miért vált a nyugger szitokszóvá. Mert az csak az egyik opció, hogy azért mert az idős emberek TÖBBSÉGE nem korrekt és tisztességes. (Anyádat, mondanám erre!)

bagarja 2010.08.17. 07:49:38

@teevee: Légy nyugodt, többen is felkapták a fejüket. Én is. De erre lehet nyomdafestéket tűrő szavakkal reagálni? Nem írom le, amit gondolok, legfeljebb annyit, hogy ez az alak nem ember. Ennyi...

jjulie 2010.08.17. 08:02:46

@bagarja:

de ember, speciális példány

Videofon 2010.08.17. 08:33:56

@Diocles:
Ptimitív, elvakult és vérlázító hozzászólásod után, bocsánatkérésedig:
IGNORE ON.
(Ezt ajánlom minden jóérzésű blogtársnak is.)

lüke 2010.08.17. 08:40:11

@dio:
két hét múlva erösíthetem a nyuggerek táborát:)
hajrá
@siminmondja:
fele királyság ottán:) nyista
egész se ,mert reformátusoknak még nem adtak

lüke 2010.08.17. 08:46:55

@jjulie: ha magasra nö, magasabb rendü species:)

radala 2010.08.17. 09:07:28

@Ordnassac: négy hónappal vagyok fiatalabb, mint tg pontosabban 4 hónap és 13 nap.:-)
@ó jaj: Drága o jajj, természetesen te soha nem írtad le, még hogy a Fidesz összes személyi döntése rossz, gazdasági kérdésekhez lövése sincs, aki Fideszes az buta, tudatlan, mucsai...
Te azzal áltatod magadat, hogy nem ez a default beállítás nálad. Majd szólok, ha egyszer véletlenül lesz valami, amit elismersz, hogy jó. Teljesen kár ezen vitatkozni, mert engem úgysem győz meg soha senki arról, hogy van ember, aki használja az eszét politikai kérdésekben.
Az más, hogy tg mondjuk képes viszonylag elfogulatlanul írni, de ez azért van, mert ö nem a jobb-balra ugrik, hanem másra. Amúgy nem lepődnék meg, ha négyszemközt ki lehetne hozni a sodrából, mondjuk azzal, ha valaki az MDF-re szavaz. Engem pl a személyes sértések kicsit sem hoznak ki a sodromból tg meg azt nem bírja, ha beszólnak neki. Az emberek különböznek. Egy közös van bennük, az, hogy a politika (ha fórumoznak), akkor vallás náluk. Ez alól gyakorlatilag nincs kivétel, még azt is mondhatnám, hogy minél okosabb valaki, annál kevésbé használja az eszét a politikában. Illetve nem arra használja, hogy megértse, hanem, hogy bebizonyítsa a prekoncepcióit.
Ha mutatsz egy olyan hozzászólást, amiben dicserőleg szóltál te vagy simonmondja OV-ról vagy bármiröl, ami fidesz, vagy elismerted életedben egyszer is, hogy Bajnai nem egy isten, akkor megkövetlek.

@bagarja:Azt hittem az összeesküvés-elmélet kizárólag szélsőjobber dolog. :-) Örülök, hogy az ilyesmi is egyre szabályosabban oszlik el a világban.
Mondjuk nekem teszik, amit írsz szeretek, minden összeesküvés elméletet. Minél kevesebb a bizonyíték annál tutibb, hogy igaz az a jó bennük. Egy dologban tuti egyetértek veled az embereket mindenki leszarja, szó sincs a haza megmentéséről sehol sem. Abban nem vagyok biztos, hogy ez valóban probléma is. Ha valaki meg akarja tartani a hatalmat, akkor jól kell kormányoznia. Talán nem is baj, ha valaki tisztában van azzal, hogy a jó kormányzás csak egy eszköz a hatalom megtartásához:-)

2010.08.17. 09:11:27

@simonmondja.: hát ha jó barátokkal veszi körbe magát, még professzor is lehet belőle! Tudod, Jézus barátai könnyebben üdvözülnek! ;)

2010.08.17. 09:12:08

@malacz69 rettegéselemző: ne légy paranoid!, blogmotor szórakázik:)

2010.08.17. 09:14:01

@Ted Striker: elbűvölte a forradalom!:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 09:32:24

@radala: Nyugodtan címezd nekem, ha valami nem tetszik.

Viktort nem dicsértem?
Lehet.
De nem emlékszem, hogy Viktor dicsért volna engem.
Ha így tesz, nyilván viszonzom, mint szokás.
Addig nem tartom kötelességemnek, vagy illendőnek.

Bajnai meg hogy jön ide?
Nem emlékszem, hogy bárkit is dicsértem volna - miért tenném?

jjulie 2010.08.17. 09:35:01

@radala:

úgy tűnik, hogyazt akarod elfogadtatni, hogy csak ésszel lehet helytelen döntéseket hozni

csak úgy érzésre is lehet?

és persze ki tudja mi is a helyes döntés ismérve?

ssi 2010.08.17. 09:40:26

- ország gazdasági mutatói háttérszámítások nélkül kísérletezésnek tűnik
- kampányban: 1 millió új munkahely 10 év alatt; kormányon: ezt nem az állam fogja megvalósítani, hanem az emberek maguk !!
gyors változtatások és sok kiskapu a rendszerben,
ellenzék egyik legnagyobb politikai tőkéje lehet a kiskapuk felkutatása és nyilvánossá tétele,
29 pont, majd a többi jó kommunikáció, de nem teljesen valós - nem tud, vagy nem akarják, hogy az legyen
(pl. a 2MFt-os jövedelmi és végkielégítési plafon is csak egyeseknél lesz meg, pont a jogszabályi "hiányosságok" miatt)

@lüke: aug-ban még nem veszed magadra Dio jelzőit (üzenet elért?

@Ordnassac:
- Önk.Vál. kampány listái meddig szentírások, meddig és hogyan módosíthatóak? nyíltan nem foghat össze az ellenzék, de taktikázhatnak
- KKKE képviselőként komoly ember lesz, vagy fricskázna tovább?
- olyan szívesen felül emelkednék a kivételeken (díjmentes, ingyenes stb.) pl. a fogjunk össze a szemetelők, rongálók, pazarlók stb. ellen szemléletért

radala 2010.08.17. 09:49:41

@simonmondja.: Címezhetném neked, de o jajj-jal beszélgettem a kérdésről. Másrészről, nem hiszem, hogy te nem tudod magadról, hogy az érzelmeidet támasztod csak alá az értelmed fölhasználásával. Véletlen volt, hogy megemlítettelek, hirtelen nem tudom, hogy dicsérted-e valaha Bajnait, de őszintén meg lennék lepődve, ha nem, már-már azt jelentené, hogy kell egy új dobozt rendszeresítenem:-)
Amúgy, ha valaki szerint Bajnaira szükség volt az nálam már dicséret. Aki szerint Bajnai jobb, mint Kádár az már isteníti:-)
@jjulie: Nem a döntésekről beszélek. Dönteni az ember igyekszik ésszel, azt akartam mondani (már egy jó ideje), hogy politikáról beszélgetni nem egy igen racionális alapokon nyugvó valami. Szerintem az emberek fociról is érzelemmentesebben tudnak csevegni.
Amúgy ez nem olyan jó dolog, mert pont ez teszi könnyűvé a köcsög politikusok életét. Baromi egyszerű modellezni minket embereket, mert mindenki nagyon erősen kötődik az oldalakhoz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 10:05:41

@radala:
Ne fáradj. Tojok én Bajnaira.
Szerintem elboldogul nélkülem is. És hát ő sem dicsért engem, ugye.
Viktort viszont demokratának nevezte, úgyhogy maradjanak ők csak egymásközt - dicsérgessenek, gágogjanak, ahogy képességeiktől telik.
Én utoljára a gimiben csápoltam a Skorpióra, de az már régen volt.

Egyébként meg ott az aktivitás funkció a nickekben.

jjulie 2010.08.17. 10:15:28

@radala:

nem hinném hogy mindenki kötödik de nagyon

talán azt akartad irni, hogy aki nagyon kötödik az leginkább nem a józan eszével teszi ezt?

amúgy aki a józan eszével kötödik az a legveszélyesebb, mert az számító geciként jól felfogott érdekből jogtalan előnyszerzés miatt teszi, mert pusztán a tehetségéből nem tud elérni, és a politikának nevezett geciség segítségével próbálja meg

te ész nélkül írsz ide fideszhimmnuszokat, vagy hideg, józan geci számításból?

radala 2010.08.17. 10:23:03

@jjulie: Igazából messzire visz egy egy gondolat túlzott kivesézése. Egyrészt nem írok Fidesz himnuszokat, inkább szoci gyalázásokat (legalábbis én ezt képzelem magamról). Egy biztos momentán nincs rám hatással a magyar valóság szóval akár "független" is lehetnék.
Tényleg nem kritikaként mondom, de a te összes beírásod mind az OV egy geci a priori axiómából indul. Nincs ezzel semmi baj, csak akkor van, ha az ember nem ismeri a korlátait.
Ha ismered sem segít, én pl nagyon jól tudom, hogy milyen elfogult vagyok és mégis elfogult vagyok. De bosszantó, mikor valaki azt képzeli magáról, hogy jobb a deákné vásznánál közben meg csak másképp rossz.

jjulie 2010.08.17. 10:46:17

@radala:

például odáig, hogy minden iskolai végzettséged ellenére egy parasztvakító orbán megvakított egyszerű parasztja vagy

sárkányfő 2010.08.17. 10:56:58

@radala:
Nem mintha lenne a legcsekélyebb értelme egy olyan emberrel társalogni,

- aki bármikor, pöccentésre, képes habzó szájjal férgezni meg hitlerezeni mert a gyűlölet rég kiégette az agyát,
- aki saját maga ismeri el, hogy az érvelés csak látszat, hisz valójában háborúzni jár ide,
- aki maga ismeri be hogy számára a politika = vallás,
- aki kerek perec leírja, hogy nem használja az eszét a politikában,
- és végezetül aki mindezek után még azt is nyíltan vállalja, hogy önmagából kiindulva minden fórumozót ilyennek tart,

szóval mindezek dacára, bár értelmes választ, általad is elismerten, nem várhatok, még egy utolsó reagálást kapsz tőlem, bár nem szívesen foglalkozom ingyen sérültekkel.

1. Azt állítottad eggyel korábban, hogy én előre megmondtam, hogy a fidesz mindent rosszul fog csinálni. A hülye magas labdádat leütöttem, visszakérdeztem, hogy na lássuk hol írtam én ilyet? A válaszod természetesen nem az, ami egy korrekt embertől ilyenkor abszolút minimálisan elvárható lenne, hogy igazad van, bocs, sehol nem írtál ilyet, kissé eltúloztam. Ugyan, te, ilyet? haha. Ellenben az a válaszod, hogy a magas lóról felülsz egy még magasabbra, és osztod az észt (a tömény hülyeséget), és leereszkedően közlöd velem, hogy te majd szólsz, ha úgy ítéled meg hogy valamiről jót írtam. És ezek mellé ősi szokásodhoz híven félrebeszélsz, de ez már csak az apró.

2. Mint te is jól tudod, általában az a feltűnő, ami rossz, az emberek azt teszik szóvá, ami nem stimmel, ami zavaró, vagy netán egyenesen felháborító. Ezért teljesen érthető, ha a kritika van nagy túlsúlyban, merthogy a kormány jó munkáját alapból elvárná mindeni, annak kéne a normálisnak lenni. Ez nem csak a politikában van így, hanem sok más területen.
Mindezzel együtt én pl. sose álltam be a diktatúrázók táborába, szerintem nincs, és nem is lesz diktatúra, az sokkal durvább lenne annál ami most van, viszont azt állítottam, és állítom most is, hogy a Orbán gyengíti a demokrácia minőségét, de hát ez eléggé látható is. de ez persze messze nem diktatúra. Nem fogok keresgéli egy ilyen hülyének mint, te keresgéld ki magadnak a hozzászólásaim, ha akarod.
Aztán, bár nagyon kevés dicsérendő dolog van a fidesz körül, pl. a kormány összeállításakor talán én voltam az egyetlen nem fideszes, aki a sok kritika mellett üdvözölte Navracsis Tibor kormányba emelését, mert értelmes, oda való embernek tartom, persze ő is közösséget vállal Orbánnal, a fidesszel, stb., de ezt hagyjuk, a realitásokat figyelembe véve jó választás volt. Ezt a hozzászólásomat sem fogom keresgélni egy olyan rosszindulatú idióta miatt, mint te, keresgéld ki te magad ha annyira akarod, valamikor a két forduló között írtam. Stb., nem fogok neked többet magyarázkodni, így is bőven túlzásba viszem.

3. Bajnairól természetesen soha nem írtam le hogy isten, kár ilyen nyegle szar beszólásokkal próbálkozni, ellenben azt leírtam, tette a dolgát jól, ami hazai viszonylatban kivételes, és leírtam azt is, hogy orbán viktor azt állította, hogy világbajnok teljesítményt nyújtott, ami igaz is, a számok mutatják, mert nemzetközi összehasonlításban nem volt olyan ország, amelyik másfél év alatt 5%-kal csökkentette volna a hiányt. Orbán azt is mondta, hogy az ország pénzügyi helyzete stabil és kiszámítható, ami szintén igaz a számok alapján. szóval ha Bajnai-komplexusod van - sok más egyéb defekted mellett -, akkor a dicsérő szavakat elsőként Orbántól kérd számon, meg a számokon és a matematikán, ha őket legyűröd, én már magamtól félre fogok állni, ígérem.

3. Ha simonmondjával van bajod, fordulj hozzá, nem vagyok sem a szóvivője, sem a gyámja, felnőtt emberek vagytok, biztos meg tudjátok oldani egymás közt, bár remélem simonmondjának lesz annyi esze, saját érdekében, hogy nem áll le egy futóbolonddal.

Végezetül megkérlek, hogy ne is az én személyem miatt, meg én amúgy is fütyülök rá mit írsz, hanem a magyar helyesírás iránti tiszteletből fogd már föl végre, amit a nevemre tekintve hosszú hónapok óta sem vagy képes felfogni, hogy a "jaj" szót nem 3 j-vel kell írni, ahogy te teszed rendszeresen.

radala 2010.08.17. 11:06:20

@jjulie: Ezt épp nem hinném, hogy így lenne, de persze magamat különösen elfogultan szemlélem. Nem mellesleg az iskolai végzettségnek épp nem sok köze van semmihez. Sokszor mondtam már, például, amikor föl szokott merülni a cenzus, hogy az értelmes emberek (szerintem) elvakultabbak tudnak lenni, mint a kevésbé értelmesek. Amúgy szerintem nem különbözünk különösebben, nem hiszem, hogy az én éleslátásomat jobban elhomályosítaná Orbán iránti szimpátiám és a szocik iránti gyűlöletem, mint mondjuk a tiedet Orbán iránti olthatatlan ellenszenved.
Abban viszont egyértelműen el kell ismernem a felelősségemet, hogy úgy tűnik nem sikerül soha megfogalmaznom helyesen a gondolataimat. Bár kb. 50-szer leírtam még sem jutott el senkihez, hogy nem gondolom, hogy a Fidesz jól csinálja, amit csinál (mondjuk kinevezések ügyében). Csupán azt gondolom, hogy azért szavaztak az emberek rájuk és a Jobbikra is LMP-re is, hogy takarítsák el az államigazgatásból az elmúlt 8, de különösen 4 év alatt odakerülteket. Hogy utána mit csinálnak az egy másik kérdés.
Szerettem volna, ha SL marad, de szerintem elfogadható, hogy nem maradt. Lehetne Domokosnál jobb, lehetett volna mondjuk újra KÁ, de azért 10 percet adhatunk ennek a Domokos gyereknek is. Nem mellesleg pedig ez az egész kinevezésesdi szerintem nagyjából irreleváns. Az egész a hatalom megtartásáról szól, aminek szerencsére része kell legyen előbb-utóbb a jó kormányzás is. Ha nem lesz része akkor úgyis mindegy, hogy kit hova ültettek. Az, hogy az egész világot teleteszik a barátaikkal csak megkönnyíti a hatalom megtartását, de tényleges jó kormányzás nélkül pont az ellenkező hatást fogja elérni.
Szerintem 2010 nagy-nagy tanulsága, hogy a demokrácia egy borzasztóan igazságos rendszer, no nem a jutalmazás, hanem a büntetés terén. Nem hiszem, hogy az elmúlt 100 évben volt a GyF kormánynál kevésbé demokratikus elkötelezettségű kormányunk, mégsem tudtak ártani a demónak. OV sem tud ártani neki, maximum magasabbról zuhan hatalmasat, ha elkúrja.

radala 2010.08.17. 11:21:32

@ó jaj: Szerintem elbeszélünk egymás mellett, ami nyilván az én pontatlan fogalmazásomból következik, szerintem az a baj, hogy gyakran használom a te-t általános alanyként, ami nyilván értelem zavaró szokásom. Nem gondolom, nem akartam azt írni, hogy te valaha is azt írtad volna, hogy minden, ami Fidesz az eleve rossz. Azt akartam mondani, hogy az én fejemben az a kép él rólad, hogy ez az alapállásod és még nem okoztál nekem csalódást, szóval momentán nem tervezem a modell finomítását. A majd szólok nem leereszkedés akart lenni, hanem hogy majd, ha meglepődöm egyszer (azaz, ha látom, hogy szűk a skatulya, akkor szólok).
Komolyan nem vagyok épp most ideges, úgyhogy nem arról van szó, hogy épp háborúzni akarnék. Próbáld meg úgy olvasni a hozzászólásaimat, mintha én egy jó-szándékú faszi lennék. Amúgy az vagyok. :-)
2. OK ez teljesen korrekt. Azt, hogy OV gyengíti a demokráciát még azt sem hiszem, de mondjuk egy nem erösítiben kiegyezhetünk.:-)
Navracsicsocs pozitív hozzáállást elhiszem. Ha teljesen hülyének néznélek, akkor nem beszélnék veled. Nem gondolom, hogy sötét lennél, csak azt akartam mondani, hogy mint senkinek neked sem tökéletes az éleslátásod.
A jajj miatt elnézést kérek.
Szerintem amúgy a kiindulópontok közti különbséget nem számítva nem esik olyan távol a világról alkotott véleményünk.
Bajnai nem tette a dolgát, mert a dolga az lett volna, hogy elhúzzon a picsába, hogy bedobják a törölközőt, innen kezdve minden más mellékes, világbajnok ide-világbajnok oda. De nem tudom mennyit csökkentett a hiányon a Bajnai kormány, ha a regnálása alatt sikerült 120 %-ra teljesíteni az éves hiányt. De mindegy is ez.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 11:22:56

Alig keltem fel, máris milyen baráti eszmecserét látok itt... :)

radala 2010.08.17. 11:31:59

@radala: Különben még annyi, hogy bár ez nem jön soha ki, de én nem személyeskédéből háborúzok, nem emlékszem, hogy jjulie-n kívül bárki el tudta volna nálam érni, hogy személyeskedve támadjam meg. De szerintem már elnézést kértem tőle ez ügyben. Mindenesetre az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban hajlamos vagyok az önhergelésre nagyon az az, amikor relativizálni próbálja valaki a bűnöket. Arról nem lehet engem meggyőzni soha, hogy Gergényi 2006-ban jobban viselkedett, mint Eichmann 1944-ben, hogy GyF nagyobb demokrata, mint Rákosi. Rákosinak voltak orosz tankjai, GyF-nek csak vízágyúi, ennyi a különbség. Eichmann megtehette, hogy a "végső megoldást" válassza egy probléma kezelésére Gergényi meg nem, de a szándék meglett volna. Orbánról nem tudunk ez ügyben semmit, én demokratának képzelem, de ez nyilván csak előítélet lehet mert nem volt semmi, ahol kiderülhetett volna, hogy milyen is "vészhelyzetben".

Ordnassac 2010.08.17. 11:33:39

@manyike: listák: amíg le nem adják a megfelelő választási bizottságnak őket.

KKKE ki lenne? Kétfarkúak? Mivel csak három polgármester-jelöltet indítanak, így önk. képviselőjük nem lesz.

@radala: karácsonyi gyerek vagy?

Ordnassac 2010.08.17. 11:36:16

www.stop.hu/articles/article.php?id=723197

(Elmaradnak az idei augusztus 20-i kitüntetések)

Hogy aztán ez igaz-e, nem tudom.

radala 2010.08.17. 11:40:29

@Ordnassac: Gondolom igaz. Nem olyan nagyon okos döntés. Kaphattam volna mondjuk én egy Széchenyi díjat oszt akkor legalább nem maradnának el a kitüntetések.

Ordnassac 2010.08.17. 11:46:32

@radala: azt március 15-én adják át. Aug. 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend különböző fokozatait adják át.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 11:50:16

@jjulie: egy számítás nem szokott gheci lenni, legfeljebb a gazdája.

radala 2010.08.17. 11:52:48

@Ordnassac: Akkor meg mindegy, akkor nem olyan rossz döntés, ha nem számítjuk azt az apróságot, hogy én úgy tudom tetszőleges emberről eldönteni, hogy egy köcsög-e, hogy mikor kap kitüntetést. Ez mondjuk egy valódi tragédia ebben az országban és ez a döntés végképp megmutatja, hogy a balosok csak balosokat a jobbosok csak jobbosokat tüntetnek ki. Ez szörnyű gáz.

Szimba 2010.08.17. 12:19:03

@Hepci:

Ha nem vagyok itt, azonnal elszabadulnak az indulatok!:))

Szimba 2010.08.17. 12:22:10

Most jöttem rá, hogy TG igazi honlapja nem itt van.:((((
Ott vannak azok az elemzések, amiket szívesen olvasnék, csakhogy fizetni kell értük.

Ügyes!:))
Én meg szomorú.

Ráadásul gyakornokot keresnek, sajnos a pályázatot nem rám írták ki!:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:24:42

@Szimba: a - gyakran szépkorú - hölgyekre nem csak a blogfenntartás érdekében van szükség, hanem azért is, mert ők nem feltétlen használják csípőből a seggfej, barom, idióta, stb. minősítéseket, ellentétben ellenkező nemű többünkkel.

Ordnassac 2010.08.17. 12:28:49

No, közben meg is jött az első "robocall" (robottelefon) Tarlós Istvántól. :-D

radala 2010.08.17. 12:33:57

@Ordnassac: Mit mondott? ez a robocall pl valami elkepesztő, hogy hat. ép ésszel nem fogható föl, hogy hogy hallgathatja valaki meg. (a kíváncsiság az persze érthető)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:36:14

@Szimba: Fényképes önéletrajz kell.
Azt nem írják, hogy egészalakos legyen, vagy fürdőruhás, esetleg toples...
De az is lehet, hogy politológusnak csak a szokásos reklámpasi ábrázat alkalmas.
Vagy amikor bemennek a kerekasztalbeszélgetésre, akkor kapják az öltönyt és ezért egyméretre kalibrálják a jelentkezőket.

Szimba 2010.08.17. 12:37:01

@Hepci:

Tudok én is nagyon gonosz lenni, de a szép, ízes káromkodásokat meghagyom a vérmesebb uraknak.
Nem is intem le őket, mert ez is az anyanyelv része (réják a hivatalos elnevezése), engem csak az zavar, ha érvek (vagy negligálás) helyett az embert minősítik. A politikai véleményét lehet bírálni, de a személyt - akit nem ismerinek - nem, az nagyon bunkó dolog.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:38:07

@Ordnassac:
Gondolom, benne volt a - nyolcéves ámokfutás - kifejezés.

Szimba 2010.08.17. 12:40:50

@simonmondja.:

No, neked sem kell gonoszságért a szomszédba menned!:))))

Az is lehet, hogy csak fiatal, nőnemű egyetemistákat várnak. 3 hónap a gyakornoki szerződés. Addig majd fürdőruhás egyenróhában vagy nyuszisban kell lenniük.
Hmmm! :))))

Ordnassac 2010.08.17. 12:43:09

@simonmondja.: valami olyasmit mondott, hogy véget kell vetni a felelőtlen gazdálkodásnak, illetve azt, hogy Budapestnek végre valóban polgármestere legyen.

Szimba 2010.08.17. 12:43:56

Jaj, neeem akarom! Tavasszal is megállás nélkül jöttek a telefonok. Féltem, hogy egyszer valamelyik ismerősömet is elküldöm első felindulásomban a... pekingi kacsás tavak irányába.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:45:03

@Szimba: TG - nyuszis - fogára való jelöltek nyuszis ruhában...

Ordnassac 2010.08.17. 12:45:07

Ja igen, közben megjött az MSZP és az LMP szóróanyaga is. Jobbiktól eddig semmi.

Valamint a cédulák is megérkeztek.

Szimba 2010.08.17. 12:46:33

@Szimba:

Kisnyugdíjasoknak nincs kedvezmény?:)

Ordnassac 2010.08.17. 12:47:13

@Szimba: te ugye most a Vision Politics honlapjáról beszélsz? TG-nek ugyanis van saját honlapja.

(Istenem, azt hiszem már nem fogom tudni levetkőzni a TG-seggnyaló billogot...)

Szimba 2010.08.17. 12:48:34

@Hepci:

Arra a Playboy nyuszis egyenruhára gondoltam. Persze lehet, hogy én nagyon konzervatív vagyok:(((

Ordnassac 2010.08.17. 12:48:34

@radala: lásd, amit simonmondjának írtam 12:43-kor.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 12:52:12

@Ordnassac: Hát, ha végre valóban, akkor az nyilván Tarlós.
Rászavazok, ha elmegyek.

Mondtam már, hogy humoristát is elképzelnék, vagy bohócot?
A viccpárt mostanában nagyon kúl választás.

Szimba 2010.08.17. 12:52:33

@Ordnassac:

Igen. A Vision Politics honlapjára gondoltam, de az is TG-é, nem?
www.torokgabor.com/index.php?page=folap&cat=1

Ez a honlapja?

(Ne izgasd magad!:))) Most én is éppen káderezem TG-t)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 12:54:50

@Szimba: szerintem qrva jól nézne ki, ha beállítana valamelyik tévébe elemzni két ilyen - khmmm - asszisztenssel...

Ordnassac 2010.08.17. 12:55:34

@Szimba: igen, az a honlapja.

A VP (nem WP!) igazgatója TG. (Óh, ti rövidítések!)

Ordnassac 2010.08.17. 12:56:14

@simonmondja.: indul is itt Pesten az MKKP. :-) Szerintem nagyon várják a céduládat. ;-)

Ordnassac 2010.08.17. 12:57:15

@Hepci: nomen est omen? Török (G.) pasaként hozná a háremét is? :-P

Ordnassac 2010.08.17. 13:07:10

@simonmondja.: hááát, Schmuck már inkább.

radala 2010.08.17. 13:07:35

mandiner.hu/cikk/20100817_kovacs_arpad_az_imf_rossz_tanacsado

Nem értem minek kell Domokos, mikor KÁ is teljesen jó arc.

Szimba 2010.08.17. 13:11:34

@radala:

Istenem, hogy kellene nekem egy hidegburkoló!:)) Mit gondolsz, ha felhívom, hogy mennyiért vállal a családdal (Klára meg a gyerek) terasz készítést, mennyit fog kérni?

És házhoz szállíthatna 10 db palacsintát is.
-------------
(A karácsonyfa alá tettek?:))) A szülész biztosan örült neked!:)

Szimba 2010.08.17. 13:13:45

@Hepci:

Nőne a nézettség!:-D

radala 2010.08.17. 13:13:50

@Szimba: Ja nyilván nem véletlenül születtem 24 reggel, szerintem a szülész, valóban örült nekem, gondolom mindent meg is tett, hogy így legyen és ne a két ünnep közt, alatt.

Szimba 2010.08.17. 13:14:52

@Ordnassac:

Rosszul írtam valahol?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 13:17:11

@Ordnassac: Schmukkot még nem láttam vendégszerepelni.

Ordnassac 2010.08.17. 13:17:23

@Szimba: nem, csak félreértések elkerülése végett írtam. :-)

Szimba 2010.08.17. 13:21:17

@radala:

Aha. Igaz, velem is közölte az orvos, hogy ha a kijelölt határidőre nincs semmi, akkor menjek be pénteken reggel. Nem akart hét végén szülést levezetni.

De megjárta, mert péntekre megérkezett egy hidegfront, és annyi baba született, hogy a folyosón hordágyon és széken is vártak a kismamák.

A szülészek azt sem tudták, hová helyezzék el a rengeteg anyukát, meg babát.

Nekem pl. szerencsém volt, mert még jutott hely! Igaz, hogy az éjjelt a szülőszobán kellett töltenem, míg a kórtermekből kiszórták az embereket.
Aztán már arra sem volt kapacitás, hogy hordágyat hozzanak, így felkaptam a táskám, és felmentem a kórterembe lifttel.
Kutya nem vette észre.
Akkoriban éppen nem volt beteghordó, és szerintem takarítónő sem a kórházban:(((

nyünyüge 2010.08.17. 13:21:41

@radala:
"2. OK ez teljesen korrekt. Azt, hogy OV gyengíti a demokráciát még azt sem hiszem, de mondjuk egy nem erösítiben kiegyezhetünk.:-)"

Gondolod egy kegyes smiley-tól okés egy ilyen állítás (akármiről)? Mit csinál, ha nem gyengíti de nem is erősíti? Stagnáltatja, egyensúlyozza?
Szerintem leginkább magasról le...ja, mert momentán erre a fogalomra nincsen szüksége.

Szimba 2010.08.17. 13:22:55

@Ordnassac:

Jézusom! Még senki sem követte el a helyesírási hibát, de már előre korrigálsz?

Micsoda munkatárs lehettél volna!:)

Ordnassac 2010.08.17. 13:25:09

@Szimba: nem mindegy, hogy Vision Politics vagy Wikipédia! :-D

Nem elütés javítása, hanem figyelmeztetés, hogy nem utóbbira gondolok. ;-)

radala 2010.08.17. 13:25:11

@radala: ezt valóban érdemes elolvasni.
KÁ azért nem egy kis fideszes pöcs gondolom senkinél.
Mondjuk tény, hogy egy udvarias ember, szóval az, hogy nem szid valakit az nem meglepő.

Szimba 2010.08.17. 13:25:48

@Ordnassac:

Mit pasa, maga a szultán!:)

Szimba 2010.08.17. 13:27:14

@Ordnassac:

Késő! Már hiába magyarázol!:)

nyünyüge 2010.08.17. 13:28:09

Találós kérdés: melyik párt jelöltje vajon ő (saját bemutatkozásának első mondatai alapján):

"Budapesten születtem, 1967-ben, az első GYES-es generáció tagjaként. Nekünk elsőben is osztályoztak, körmöst kaptunk, ha nem volt szép a lecke, hátratett kézzel kellett ülni és a tornaóráról sem lehetett felmentést kapni. Egészséges lelkületű emberek lettünk.
Szakközépiskolában érettségiztem,..., nővér lettem. 20 éve táncolok,..."

Szimba 2010.08.17. 13:28:52

Balra (jobbra, centrum felé?!) el. Megyek vásárolni.

radala 2010.08.17. 13:34:39

@nyünyüge: Igazad lehet le sem szarja. Mondjuk szerintem a demokrácia, (ha van) az tud vigyázni magára. Azt jelenti, hogy nem erősíti, hogy nem tesz meg olyan gesztusokat, amik növelhetnék a bizalmat.
Pl nem marad SL, nem osztanak érdemérmeket, mert nincsenek készen, fideszes lesz az Ász elnöke, pedig más is lehetne.
Ezek csöppet sem ártanak a demokráciának, de nem javítják a közállapotokat.
Lehetne jobban csinálni kétségtelen.
Ha én lennék Orbán Dunába lövetném az egész Apró családot unokákig, lesittelném Bajnait/Kókát gyerekestöl, betiltanám a tv2-t, népszabit, népszavát, ést. De SL maradna az elnök, KÁ az ÁSZ, nem Stumpf lenne az alkotmánybíró.
Szerintem az én megoldásom sokkal humánusabb és demokratikusabb és főleg effektívebb. De nem én vagyok hatalmon, ezért ilyen félmegoldásokkal védik a demokráciát a valódi veszélyektől.:-)

Azért vegyük már észre, hogy van más szempont is az esztétikumon túl a kormányzásban. Ha az exkommancsok visszajöhetnek, akkor itt tuti nem gumilövedékkel fognak legközelebb az emberekre vadászni.

Szimba 2010.08.17. 13:35:19

@nyünyüge:

Valamelyik cigány párté lehet, nem? Bódis Krisztina?

Ordnassac 2010.08.17. 13:36:52

@nyünyüge: stílus alapján jobbikos.

nyünyüge 2010.08.17. 13:38:50

@Szimba: (fürgén bevásároltál:)

Szimba 2010.08.17. 13:47:45

@nyünyüge:

Tessely Zoltán, Fidesz?

Nem mentem el, mert nagyon kíváncsi lettem az illetőre, akit kérdeztél.

Szimba 2010.08.17. 13:54:23

@Szimba:

Hoppá, nővér nem lehetett egy férfi.:((

Ordnassac 2010.08.17. 13:57:50

@mindenki: mandiner.blog.hu/2010/08/17/jobbikos_lett_a_kultiplex_vezetoje <--- ejha!

@Szimba: több eleme pedig stimmel: 1967, Budapest, tánc, szakközép, de a nővér valahogy nem illik bele.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.17. 14:06:53

@Ordnassac: Hát, nem semmi.
Mondjuk addig értem, hogy - " ...elfogyott a regimentje...mindnyájunknak el kell menni...",
Na de, ha átteszem kotonba a történetet, akkor mi fogyott el Schmukk Andornak?

nyünyüge 2010.08.17. 14:13:17

@Szimba:
ne jó, nehogy éhen maradjon a család: Ordnassac tippje a helyes, Árendás Mónika, Bp. I. kerületi Jobbik jelölt

A bemutatkozás további részéből kiderül, 1998-2002 között önkormányzati képviselő volt, de aztán komoly konfliktusokba került a helyi Fidesszel.

Ordnassac 2010.08.17. 14:13:18

@simonmondja.: eredetileg Zitának hívták? :-P

nyünyüge 2010.08.17. 14:22:05

Na ezért is fontos odafigyelni a nevek helyes leírására:)

"Halottnak hazudta magát egy férfi az Egyesült Államokban, hogy ne ítélje el a bíróság engedély nélküli autóvezetésért.

Ügye tárgyalására hamisított halotti anyakönyvi kivonatot küldött el, igazolva, hogy pár nappal korábban elhunyt. A bíró ennek alapján lezárta az ügyet. Egy nyomozó azonban gyanút fogott, és kiderítette, hogy a 42 éves halott nagyon is eleven.

A halotti anyakönyvi kivonat egyébként tele volt helyesírási hibával, se a születési helyet, se a halál okát, se a temető nevét nem sikerült hibátlanul hamisítania a massachusettsi férfinak."
(stop)

Ordnassac 2010.08.17. 14:28:22

@nyünyüge: na ugye, na ugye! :-D

A találós kérdéssel mi a helyzet: Tessely, ahogy Szimba vagy jobbikos, ahogy én tippelem?

nyünyüge 2010.08.17. 14:54:13

@Ordnassac: nyünyüge, 14:13
Bosszantóan sokszor van igazad, meglesz még ennek a böjtje:)

Ordnassac 2010.08.17. 15:02:45

@nyünyüge: jaaa, nem vettem észre. Az "egészséges lelkületű emberek lettünk" mondat elég árulkodó.

Amúgy nem tudod, hogy az MSZP kit indít az I. kerületben?

Ordnassac 2010.08.17. 15:04:53

@Ordnassac: mármint polgármester-jelöltnek.

tbb 2010.08.17. 15:32:27

@teevee:

Csak megjegyzem: Az ilyen általános minősítéseknél az a szabály, hogy akinek nem inge, nem veszi magára. Aki meg tiltakozik, az magára vette. Ő tudja miért.

tbb 2010.08.17. 15:51:07

OFF:

Gábor! Mit szólsz ahhoz, hogy Ara Kovács és Eörsi Mátyás is egyetért veled? Őket láthatólag nagyon frusztrálja....

www.es.hu/?view=doc;26552

nyünyüge 2010.08.17. 16:32:41

@Ordnassac: Arra én is kíváncsi vagyok. Ha abbahagyom a gyengélkedést, utánanézek jött-e valami szórólap tőlük.
De valszeg még vakargatják a fejüket.

lüke 2010.08.17. 21:00:21

@Ordnassac:
igen ,délben hallottam a rádióban
átteszik okt. 23-ra
hmmm

jjulie 2010.08.17. 21:00:26

@radala:

azt mondod, hogy a bűnök egyformák és nem lehetnek különböző mérétkűek, és a meg nem valósult, vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel?

ennyi ésszel és realitásérzékkel tényleg csak fideszparaszt lehetett belőled, büszke lehet rád a szíjjártó meg a gazdája

jjulie 2010.08.17. 21:05:40

@Hepci:

a szövegértési problémáddal fordulj szakértőhöz

ha pedig arra vágysz, hogy mindenképpen igazad legyen, ne kockáztass ennyit, inkább írd meg hogy kétszer kettő az négy

Róbert__ 2010.08.18. 01:51:23

@jjulie: te meg egy lángos. csodás vitaindítót írtál.

tbb 2010.08.18. 04:24:46

@jjulie:

Akárhányszor is olvasom radala szövegét, sehogy sem tudom beleolvasni, hogy azt állítaná, hogy a bűnök egyformák. Hanem azt, hogy Gergényit ugyanúgy szar embernek tartja mint Eichmannt. Mégha kisebb is a bűne. Mert ez nem rajta, hanem az eltérő szituáción múlott.

Amit, ha ismernéd Milgram áramütéses kísérletét, talán te sem tartanál kizártnak. Na jó, lehet hogy a Gergényinél igen, de a Pintérnél már nem.

radala 2010.08.18. 10:33:16

@tbb: nagyon örülök, hogy ezek szerint nem az a baj, hogy nem tudom megfogalmazni a gondolataimat. Szó szerint ezt ezt akartam mondani. Nem ugyanaz a középkorban szűzlányok vérében fürdeni, mint ma. Egy háborúban lábra lőni ólomgolyóval humánus cselekedet egy demokráciában gumilövedékkel szemet kilőni pont ugyanaz, mint gázkamrát üzemeltetni egy háborúban.
Pont nem azt akarom mondani, hogy a bűnök egyformák, hanem, hogy függenek az adott helyzettől.
No meg azt, hogy vannak szar emberek meg olyanok, akikről még nem tudjuk, hogy szar emberek, meg olyanok is, akikről tudjuk, hogy nem azok.

radala 2010.08.18. 10:40:32

@jjulie: Nem mondom, hogy a vélt szándék egyenlő a megvalósult tettel. Azt mondom, hogy 44-ben gázkamrába küldeni valakit, mert ez a parancs, az nem különbözik erkölcsileg attól, hogy 2006-ban szemeket lősz ki, pedig ilyen dolgod épp nincs is. Sőt még azt is mondom, hogy elképzelhető olyan 44-es nyilas, aki humánusabban bánt a zsidókkal, mint némely rendőr a tüntetőkkel.
"A tanítónéni mesél a gyerekeknek:
-Egyszer Lenin elvtárs ült a dolgozószobájában és a nyitott ablakon berepült a labda. Lenin elvtárs fölállt elmosolyodott és visszadobta a labdát a gyerekeknek.
-Látjátok gyerekek, ilyen jó elvtárs volt Leni elvtárs, pedig közéjük is lövethetett volna"

Erről beszélek.

tbb 2010.08.18. 14:44:30

@radala:

Nem egészen arról van, hogy szar emberek lennének. Egyáltalán nem azok. Hanem rendes nyárspolgárok. Példamutatóan jó hivatalnokok. Akik skrupulusok nélkül megteszik, amit a hatalom elvár tőlük. Amire a hatalom azt mondja, hogy meg kell tenni, mert az a helyes. Emiatt szörnyűségesebb, mintha simán szar emberek lennének.
süti beállítások módosítása