Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:43

Még két napig gyűjthetik a pártok az októberi önkormányzati választáson a szavazólapra kerüléshez szükséges ajánlásokat. Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők számára is látható nehézségekkel járnak. Miközben a Fidesz mellett az MSZP és a Jobbik viszonylag jól áll, az LMP helyzete jelen pillanatban meglehetősen reménytelennek látszik.

A választási honlap ma esti adatai alapján készített táblázat egyértelműen mutatja a négy parlamenti párt közötti jelentős különbségeket. A Fidesznek egyedül közel annyi jelöltje van már, mint a másik három pártnak együttesen. A kormányzó párt elsősorban azzal tarol a mennyiségi mutatókban, hogy elemi erővel jelenik meg ott is, ahol korábban a pártok nem vagy csak alig tudtak: a tízezer fő alatti településeken. A közel háromezer egyéni listás jelölt (ami már most meghaladja a 2002-es és 2006-os mértéket) azt jelenti, hogy a Fidesz tudatosan törekszik a kisebb települések meghódítására is. A pártnak amúgy már minden fontosabb helyen sikerült a jelöltállítás: Budapest 23 kerületben és szinte az összes nagyvárosban – viszont három megyei közgyűlési listáját még nem nyújtotta be.

Az MSZP a jelöltállítási küzdelemben meglepően jól tartja magát, bár a 2002-es 7065 és a 2006-os 6769 indulóhoz képest komoly visszaesésben van. Különösen a tízezer fő alatti településeken látható a változás, 2002-ben 2044, 2006-ban pedig 1722 „kislistás” indulója volt, most 323-nál tartanak. Ellenben Budapesten és a nagyobb városokban magabiztosan léptek túl az első szelekciós ponton, s még a választás azon elemében is hibátlanok (megyei közgyűlési listák), ahol valószínűleg a legnagyobb pofon vár rájuk – ne felejtsük, hogy a megyei jogú városok lakói (ahol a kutatások és a feltételezések alapján az átlagnál erősebb a párt) nem szavazhatnak a megyei közgyűlési listákra.

A Jobbik tartja a lépést az MSZP-vel, bár a két párt eltérő jellege már ezekből az adatokból is kiolvasható. A radikális pártnak egyelőre nincs még főpolgármester-jelöltje, mindössze öt budapesti kerületben mutatta be polgármester-jelöltjük az ajánlószelvényeket, számos megyei listájuk hiányzik, viszont a szocialistáknál lényegesen jobban állnak a kisebb településeken. Különösen Borsodban és Szabolcsban erősek, utóbbi helyen már 133 egyéni listás jelöltjük van.

Az LMP adatai egyelőre katasztrofálisak, parlamenti párttól teljesen szokatlanok. Ha az utolsó két napban nem következik be valamilyen radikális fordulat, ez a választás részben a fiatal párt kudarcáról szólhat majd. A pártnak még sem a megyei jogú városokban, sem a budapesti kerületekben nincs polgármester-jelöltje, mindössze 23 darab egyéni listás indulót mutathat fel, ráadásul csak egy megyei közgyűlési listát adott le (Borsod). Emlékeztetőül: 2006-ban az amúgy észrevehetetlen Jobbik összesen 518 jelölttel és öt közgyűlési listával rendelkezett, míg az inkább sikertelen, de azért látható MDF-nek 3156 jelöltje és tizenkilenc közgyűlési listája volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252265710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cédula-cunami az LMP-nél, lejárató kampány az MSZP-nél 2010.09.02. 21:37:17

"Kérjük tisztelt utasainkat készítsék elő ajánlószelvényeiket..." Utánajártunk a mai LMP-s gyűjtésnek. Tényfeltáró anyag következik. Egy negyvenes csávó vajszínű öltönyben számolta a stand mögött az arasznyi nagyságú kupacot. 10-15 percig áll...

Trackback: Fej-fej mellett az LMP meg a Civil Mozgalom 2010.09.02. 15:48:58

Valamikor érzek késztetést, hogy a Török Gábor elemez episztoláira reflektáljak. Valószínűleg ez nem normális.:) Ez a paranormális késztetés most két dolog miatt tört elő belőlem elemi erővel: egyfelől pont tegnap néztem meg én is az eddigi jelölte...

Trackback: Rendőrkézen a kőbányai cédulaárus 2010.09.02. 11:12:34

Kedd délután az Lehet Más a Politika képviselőjelöltjének segítségével a rendőrség őrizetbe vett egy férfit Kőbányán, aki ajánlócédulát akart eladni. Kedd délután fél hatkor a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki ajánlócédulát akart eladni Tóth Bal...

Trackback: Adófizetéssel arányos szavazati jogot! (százhatvankilenc) 2010.09.02. 10:45:12

Mintha a kibicek mondanák meg, hogyan licitáljanak a póker világbajnokságon a versenyzők. Ugye, hogy aki beteszi a pénzt, csak az emelheti a tétet? Tehát szavazni is az szavazhasson, aki adót fizet!1. KategorizálásKategória: HivatalosAlkategória: Ajánl...

Trackback: Hogy állnak az ajánlószelvényekkel? 2010.09.02. 08:54:01

Az LMP adatai egyelőre katasztrofálisak, parlamenti párttól teljesen szokatlanok.

Trackback: Hogy állnak az ajánlószelvényekkel? 2010.09.02. 08:12:20

Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők számára is látható nehézségekkel járnak. Miközben a Fidesz mellett az MSZP és a Jobbik viszonylag jól áll, a…

Trackback: Gárda Baba 2010.09.02. 06:48:20

    Vegyen ön is Gárda Babát!   ajánlott bejegyzés: Novák előd a pokémon!   egy normális háztartásból nem hiányozhat A Gárda Baba®    rendeljemegmost!          hamarosan kapható a Táncoló...

Trackback: Még két nap... 2010.09.01. 23:57:31

A FIDESZ demokrácia-romboló húzása az ajánlószelvény-gyűjtés körül érdekes fejleményeket látszik hozni, és lehet, hogy talán még öngólnak is bizonyul. Az lassan már közhely, hogy az új szabályozás, mely szerint négyszer annyi cédulát kell összeszedni ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:07:25

@Diocles: te jóságos atyaég! Van fogalmad az önkormányzati választásról?

1, magyarázd már el kérlek, hogyan lehet kampányidőszakban gyűjtés helyett (könnyen, merthogy a nagy lehetőség ezt jelenti) országos szervezetet építeni. Üldögélünk az irodában és várjuk a jelentkezőket?

2, A közgyűlés összetétele a főv.közgyűlés listás szavazásától függ, az pedig attól, hogy a kerületek felében áll-e a kompenzációs lista, az pedig az egyéni jelöltek felének meglététől függ, ennek a követelményeit régesrég (egy hete kb) teljesítettük.
A főpolgármester-jelölteknek ehhez semmi köze.

2010.09.03. 15:08:49

@radala: nem tudom, nem vagyok Ordi!(((

Diocles 2010.09.03. 15:14:37

@lorantka_a_gall:
látod, te magad is belátod, h Jávor indítása értelmetlen presztízsberuházás volt, amely máshonnan, pl. vidéki városokból vont el erőforrásokat, figyelmet, stb.

Videofon 2010.09.03. 15:15:42

@lorantka_a_gall:
Te jóságos atyaég! Ilyen felfuvalkodott stílust, mint amit előadsz, legutóbb a szadeszosoktól láttam. Lehet más a liberális arrogancia?

radala 2010.09.03. 15:21:15

@lorantka_a_gall: Ezt gondoltam én is köszönöm a "nem szándékolt" választ.
JB nagyon jó, hogy van. Jól értem, hogy van egy lista ahol a fővárosi kgy-re szavazol? Pont, mint a listás szavazás az OGyV-n?
Az mondjuk jó kérdés amúgy, hogy az LMP-nek nem az lenne-e a jó, ha a Fidesz meglenne és nem kellene "kompromittálódnia" mert az nagyon az mszp malmára hajtaná a vizet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:22:01

@lorantka_a_gall:
Ha kihajtjátok a Tarlósból a négyesmetró megépítését, akkor tettetek valamit a város levegőjéért.
Ha nem, akkor kár volt zöldpártot alapítani.

radala 2010.09.03. 15:26:00

@Diocles: Igazából nem egyértelmű számomra, hogy mondjuk többet ér egy-két képviselő Szegeden Debrecenben, Pécsett, mint Bp-n 1-2-vel több.
Az embereknek kell, hogy legyen FPMJ, mert különben komolytalan a lista.
Van logika, abban amit írsz, de nem az egyedül logikus lehetőség.
Szerintem vidéken azért maradnak kis szervezetek, akikkel lehet majd 14-ben szövetkezni, szóval szerintem logikus az erőket Bp-re koncentrálni.
De meglátjuk, hogy mit hoz okt 3. akkor derül ki, hogy jó volt-e ez a taktika. Szerintem le kell, hogy nyomja Bp-n az LMP az mszp-t, ha nem az nagy kudarc a demokráciának:-)

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:27:39

@Diocles: odaballag százhúszezer ember, aki tavasszal ránk szavazott, és ott látja a lapon Tarlóst, Ingyencsabit, meg esetleg a Staudtot. _Értük_ kellett küzdenünk a végsőkig. És győzni. Presztízsveszteség lett volna nem összeszedni a cetliket, és győzelem h összejött. A nehezítések ellenére is. Tavasszal bő duplaennyi idő alatt jött össze huszonkevésezer KC-nk. Most 30. Szerinted nem építkeztünk? Hónapokig kint voltunk az utcán, vártuk, kerestük a segítőket. Jöttek is, persze nem annyian, amennyivel simán meglett volna most a KC.
Fogalmad sincs, hogyan működik a választási rendszer, nem tudod, hogy mi zajlik az LMPben/körül, és magyarázol. Gyere segítőnek, szívesen várunk.

@Videofon: én pl NEM vagyok liberális. A stílusom sem felfuvalkodott, mindössze napok óta alig alszom, és akkor jön Dió, és beszól, hogy "hú de hülyék vagytok, hogy főpolgi KC-t gyűjtötök építkezés helyett" :D Szerinted a főpolgi KC-k mellé nem jön egyéni jelölti és polgármesteri pl? Szerinted gyűjtés közben nem találkozunk olyanokkal, akiknek szimpatikusak vagyunk és esetleg pár perc/óra beszélgetés után nekiáll segíteni is? Mi az építkezés, ha nem ez?

Diocles 2010.09.03. 15:29:09

@radala:
az LMP az önkormányzati választással formálisan is BELVÁROSI párttá válik, SOKKAL INKÁBB, mint az SZDSZ valaha is volt, hiszen az SZDSZ vidéken is számos szervezete, polgármestere, képviselője volt, még a véghajrá idején is.

érdemes megnézni a térképen, vidéken még a rajtkockához sem állnak fel.

Diocles 2010.09.03. 15:32:01

@lorantka_a_gall:

még egy kérdésre válaszolj, lécci:

tehát az most a célotok, h a Fidesznek nem lesz többsége a közgyűlésben. Kivel fogja akkor Tarlós megszavaztatni a város évi büdzséjét, áremeléseit, anyámkínját?
Melyiket választjátok?

- új választás, a közgyűlés feloszlatása működésképtelenség miatt

- beálltok Tarlós mellé, ami gyakorlatilag a párt halálos ítélete.

Na mi a Nagy Stratégia?

radala 2010.09.03. 15:32:08

@simonmondja.: Az mi, hogy kihajtották? Kikényszerítették, vagy eltávolították belőle a gondolatot. Tudtommal a 4-es mertó egy soha meg nem térülő ergo nem zöld beruházás.
index.hu/belfold/budapest/11m4rfz/

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:36:08

@radala: négy szavazatod van. (BP-n)
1 a főpolgármesterre (relatív többség nyer)
1 a fővárosi közgyűlésre (listás szavazás alapján 34 képviselő)
1 a kerületi polgármesterre (relatív többség nyer)
1 az önkormi képviselőre (relatív többség nyeri az egyénit, a többi megy kompenzációs listára)

Van benne vmi, hogy működőképesség szempontjából jó lenne a Fidesz-többség (ha ők nyernek), de az is jó lenne, ha erős frakciónk lenne bent. :)

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:37:10

@Diocles: előző kommentemben megválaszoltam a kérdésed. Mi nem a Fidesz-többségért dolgozunk. Azért melózzanak ők.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:38:43

@Diocles: az LMP az országgyűlési választáson akkor is bejutott volna a Parlamentbe, ha egy fia szavazatot sem kap Budapestről. (5%+ lett volna akkor is)
Ennyit a belvárosiságról.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:39:31

@radala:
Ja, hát ez a fidesznyik csapásirány.
Tudom.
Ezért nem őszinte Tarlós mosolya.
Egyébként meg a felszini közlekedést tehermentesíti a felszin alatti, ami tehát nem szennyezi a levegőt a zsúfolt városban.

De annyira nem bízom a zöldekben, mert a Védegylet még a vizierőművet is lebontatta, ami se nem füstöl, se nem szemetel és megújuló energia.

Úgyhogy csak szóltam...

radala 2010.09.03. 15:40:41

@Diocles: Ez talán kétségtelen, de mit tudnának csinálni, ha nincs szervezet és nem akarnak utódpárt lenni. A Fidesz sem hiszem, hogy jobban csinálta annó, csak 98-ra megszerezte az MDF aktivistáit. Emlékszem 98-ban mennyivel forgalmasabb hely volt az MDF székház Szegeden, mint a Fidesz. Akkor még lehetett jóérzéssel közösködni az MDF-fel, de most kire támaszkodjon ez a szegény kis párt. Ugye te sem szeretnéd, ha a Gergényifan szdszesek gyűjtenének nekik KC-t.
Nyilván nagyon messze vannak a sikerestöl, de legalább életben maradnak ez sokkal több, mint a semmi.
Nem tudom mi van Szegeden mondjuk, de kurva mindegy, hogy ott van-e LMP a lényeg, hogy bukjon ha lehet Botka, erre az LMP-nek nem lenne hatás, maximum árthatna az ügynek. De mondom, hogy majd meglátjuk.

Diocles 2010.09.03. 15:41:10

@lorantka_a_gall:

Dehogynem, ez a ti döntésetek lesz, rossz és rossz között.
Na melyik rosszat választjátok? Vagy Jávor úgy beszél a levegőbe, h fogalma nincs, h mi a második lépés?

- új választás, a közgyűlés feloszlatása működésképtelenség miatt

- beálltok Tarlós mellé, ami gyakorlatilag a párt halálos ítélete.

Na mi a Nagy Stratégia?

radala 2010.09.03. 15:43:34

@simonmondja.: Ezt én a józan ész csapásirányának gondoltam, de mint fidesznyik nyilván tévedhetek. Szemben veled, aki ugye nem. :-)
A 4-es metro mellett egyetlen érv szólhat, ha szólhat, sok pénzt elbasztunk már rá. (persze ez csak a fidesznyik csapásirány)

vastagbor.blog.hu/2008/01/16/index_veke_dbr_szamhaboru_kinek_van_igaz

És még egy kis adalék a 4-es metró barátainak :
Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos főmunkatársának elemzése szerint elemzése szerint a metró 400 milliárdos árából a következő beruházások lettek volna megvalósíthatóak:

"• 4 db új budapesti Duna-híd (a hozzákapcsolódó úthálózattal) = 150 Mrd
• 5 km alagút (a hegyvidék és a pesti Belváros összekapcsolása) = 50 Mrd
• a budai alsó rakpart négysávosítása (É–D-i irányú tranzitforgalom biztosítása,
budai kerületek tehermenetesítése) =20 Mrd
• a fővárosi autóbuszpark kétharmadának cseréje (kb. 1000 jármű) = 50 Mrd
• villamosjárműpark és -pályák korszerűsítése
(az UV-k kivonása a forgalomból) = 50 Mrd
• a rossz minőségű utak felújítása (500 millió/km-rel és 100 km-rel számolva) = 50 Mrd
• a Moszkva tér átépítése = 20 Mrd
A rendelkezésre álló összeget még el sem költöttük, mégis látványos forgalomcsökkenést tapasztalnánk a városban. Ha ehhez hozzáadjuk az M0-ás befejezését, amivel a tranzit-teherforgalmat kizárjuk Budapestről, ugyan kicsit meghaladjuk a keretet, de az esetenkénti útfelújításokon kívül nem találkoznánk dugókkal, a közlekedési zaj kikerülne a gyérebben lakott külső városrészekbe, sőt még a tömegközlekedés helyzetén is javítottunk."

Diocles 2010.09.03. 15:44:41

@Diocles:

remélem Török úr is ír majd erről, mert szerintem ez a választás legizgibb kérdése, ami miatt komoly lehetőség egy új választás kiírása is a fővárosban.

Tehát ha ennek a hülye Jávornak (aki láthatóan két lépést nem gondolkodik előre) bejön a célkitűzése, h ne legyen Fidesz-többség, akkor az LMP-nek ez a két lehetősége lesz.

Azaz kábé annyi, h pisztollyal lövik magukat főbe, vagy késsel vágják fel az ereiket...

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:45:53

@Diocles: a Nagy Stratégia ugyanaz, mint a Parlamentben. Ha egy szavazásra beterjesztett kérdés egyezik az LMP álláspontjával, akkor megszavazzuk, ha nem, nem. Egyeztetni lehet, de mással is. Miért gondolod, hogy fel kellene oszlatni a közgyűlést, ha nincs meg a Fidesz-többség? A Tarlós sokat gyakorolta a többség nélküli városvezetést. Ha valaki, akkor ő alkalmas erre.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:46:43

@radala:
Vagy kijöhetett volna a 4-es metró 400 milliárdjából

- egy fél Gripenflotta.

Milyen kár, hogy ilyen kevés Gripent vett Viktor, ugye?

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:48:07

@radala: bingó. Az egyetlen dolog, ami a Demszky-vonal megépítése mellett szól, az az, hogy böhömsokba került, és akkor legalább a kármentés legyen meg, h kapunk is érte valamit, még ha nem is ér annyit, amennyibe került.

radala 2010.09.03. 15:48:13

@lorantka_a_gall: Értem, szóval a 34 hely totál arányos. Akkor jó eséllyel nem lesz meg a Fidesz többség, nem értem ezt miért nem alakították át.
Igazából szerintem az igazi cél az lehet az LMP számára (ha nem számítjuk BP meg az ország érdekeit:-) ), hogy a lehető legközelebb legyenek az mszp-hez, vagy pláne előzzék meg. Ugyanakkor az jó lenne, ha nem kényszerülnének együtt kormányzásra a Fidesszel, mert az csak BP-nek meg az országnak jó, no meg az mszp-nek. Soha nem hittem volna, hogy létezik olyan opció a Földön, ami egyszerre jó az országnak meg az mszpnek:-))))

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 15:50:40

Most akkor előzetes számítások alapján Tarlós, Horváth, Jávor és Staudt indul a főpolgármesterségért?
Többi jelölt elvérzet? Ungár, Schmuck, Kétfarkú Kutya, MDF ...?

Diocles 2010.09.03. 15:51:08

@lorantka_a_gall:

Az még Óbudán volt, ez szinte kisvárosi politika, Tarlós mindent lemutyizhatott a haverokkal.

A Főv. Közgyűlés viszont ORSZÁGOS politika, a jelentőssége és nyilvánossága a P-tel vetélkedik.

A kérdés úgy fog felmerülni, h az LMP megszavazza-e mondjuk a jövő évi fővárosi költségvetést, amely nyilván tele lesz ezernyi megszorítással, spórolással, áremeléssel... vagy pedig működésképtelenség miatt fel kell oszlatni a közgyűlést, és új választás...

Hát nem irígyellek Titetek, mert Tarlós ezt még kimagyarázza, pl. rátok veri az egész balhét, de ha ilyen helyzetbe hozzátok Bp-t, akkor Ti ki lesztek végezve - már politikailag persze. :)

radala 2010.09.03. 15:51:11

@simonmondja.: Ja persze, mindig elfelejtem, hogy egy fidesznyik vagyok. Amúgy gondolom egy félévi nyugdíj is kijön belőle:-)
Egy negyed F16 flottára is lehet, hogy elég lett volna:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 15:51:17

@simonmondja.: annak a vízierőműnek a valamikori államközi szerződésére még KB-tagok is azt mondták, hogy hazaárulás.
Szóval nem az volt vele a baj, hogy nem füstöl. Síkon csak idióták szoktak ekkora tározóval csúcsrajáratós erőművet építeni, miközben a határfolyót átterelik a szomszéd államba.

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 15:52:41

MDF. Érdekes hogy százezreket költhettek "Hangoljuk jobbra" reklámjaikra, és nem is lesz egy kurva polgármester jelöltjük BP-en. Országos szinten is csak 4? Akkor megérte kidobni azt a sok pénzt reklámra.

radala 2010.09.03. 15:54:02

@Hepci: hülye fidenyik vagy:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:54:03

@lorantka_a_gall:

Lófaszt bingó.
Ezekre a marhaságokra sose adott volna támogatást az EU.
Pedig a metró sok-sok EU pénzből épül.

Egyébként meg - volt a Fidesznek négy éve, hogy építsen négy Duna-hidat, meg alagutat és buszparkot Budapestre.

Hát istenem, nem költ ilyesmire.

Úgyhogy bingózzál csak fideszéknek, sok sikert.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:56:38

@Diocles: miért pont ránk? Megegyezhet a Jobbikkal és a szocikkal is.

sárkányfő 2010.09.03. 15:57:31

@Diocles: csak a szemem káprázik, vagy tényleg azt vagy képes számonkérni egy lmp-stől (vagy jobbikostól, mszp-stől, mindegy), de már vagy nyolcadjára, hogy miért nem a fidesz többségre hajt? :)

és azt is jól látom, hogy szerinted az lmp kb 5-6 képviselőjén fog múlni bp működése? :D

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:00:17

@ó jaj: ne csodálkozz, azt sem tudja, miről és hogyan szavazunk.

Diocles 2010.09.03. 16:01:15

@lorantka_a_gall:

a szocik és a Jobbik nem fognak Tarlóssal egyezkedni (a Jobbikkal a nemzetközi és egyéb visszhang miatt is necces lenne), tehát mindenki Tőletek fogja várni, h MEGSZAVAZZÁTOK újra és újra Tarlós költségvetéseit... vagy ha nem, akkor ki kell írni az új választást, amit mindenki a Ti nyakatokba fog varrni...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:01:29

@Hepci: Hú, ha KB-tagok mondják, akkor az már nagy dolog.

Meg is győztél.
Az égetőmű zöldebb.

Diocles 2010.09.03. 16:03:52

@ó jaj:

miért, ki máson?
az MSZP-től és a Jobbiktól senki sem várja ezt el, az LMP számít afféle "konstruktív" pártnak.

ha nem lesz költségvetés (merthogy a szocik és a Jobbik nem fogja megszavazni, arra mindenki ráteheti a nyakát), akkor az LMPre lesz ráhúzva a vizes lepedő, főleg, h Jávor már most a kampányban deklarálta, h a városvezetés többségének megvétózása a cél..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 16:09:12

@simonmondja.: ha van olyan hulladék anyag, amit legcélszerűbb elégetni, természetesen zöldebb, mint kétbalatonnyi területen megoldhatatlan környezetvédelmi problémákat generálni. Bár tudom, te mindenhez roppantul értesz, nyilván ehhez is.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:11:24

@Diocles: a közvélemény-kutatási adatok szerint ennek a "veszélye" (mármint h nem lesz meg a többség) nem nagy.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:12:37

@Hepci: Ó, hát ez a megoldás...
Veszünk sok Tesco cuccot, aztán a csomagolást elégetjük a szemétégetőben és kész is az ország áramellátása.
Hát értem én, ha időt szánsz rám.

sárkányfő 2010.09.03. 16:14:46

@Diocles:
:D

te valami álomvilágban élsz... már látom ahogy bedől a tarlós vezette bp, és a tömegek elkezdik az lmp-t kárhoztatni.... :D

és miért is kéne egy a fidesz elképzeléseit nem osztó pártnak olyan programot és embert támogatni, amelyik szerinte nem jó?? te képes vagy felfogni a demokrácia lényegét?

te hány éves vagy? hallottál már kisebbségi kormányzásról? a világ sok helyén van, már nálunk is volt, többször is, és bizony működik. ja, hogy akkor nem lehet úthenggerrel szétlapítani az ellenzéket? ja hogy akkor nem lehet őskomcsikat fidesz-sárgára festve kinevezni mindenhová? ja, hogy akkor esetleg valóban _együttműködni_ kell, ahogy a nenyi is írja? hogy akkor kompromisszumot kell kereseni? ja, hogy tárgyalni kell? ja, hogy nem egyszemélyi vezetés van? ja, hogy dolgozni kell? istenem, a szívem vérzik...

Diocles 2010.09.03. 16:16:14

@lorantka_a_gall:

de szerinted az LMP melyiket választaná?
a golyó általi halált, vagy az erek felvágását? :)

nekem mindenesetre teccene, ha teljesülne Jávorka álma (tehát nem lenne Fidesz-többség), megtanulnátok egyszer és mindenkorra, h milyen a kőkemény politika :) Pintér Sanyi bácsi emberei és a jobbos médiás karaktergyilkolász mesterek :)

Drukkolok nektek :)

radala 2010.09.03. 16:16:37

@Diocles: Ez igaznak tűnik. Az egyetlen alternatíva, hogy a Fidesz jól irányítja Bp-t és akkor az LMP kénytelen megszavazni a jó döntéseket:-)
Tuti jobb lenne az LMP-nek, ha sok képviselőjük lenne, de a Fidesznek meglenne az 50 %.
Őszintén szólva én azt kell, hogy lássam, hogy az új választási rendszer arra lett kihegyezve, hogy megvalósulhasson a "centrális erőtér". Magyarán, hogy vagy a Fidesznek legyen nagyon jó, vagy az mszpnek még mindig legyen egy kicsit jobb, mint másoknak. Nagy csalódás ez nekem, mert bár taktikailag zseniálisnak látszik, stratégiailag egy baromság. Mert a köcsög Fidesz el fogja érni, hogy föltámassza az mszp-t...

radala 2010.09.03. 16:19:12

@lorantka_a_gall: Nem értem a 34 az arányos, a Fidesz 40 %-on áll Bp-n. Az esély, hogy nem lesz meg a többség csaknem 1 ez alapján.
Vagy nem sima listás a BP közgyűlés sem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 16:19:48

@simonmondja.: nekem úgy tűnik, a te kedvenceid (már szétlibbentek, ajvé) regnálása alatt szaporodtak elképesztő mértékben a hipermarketek és plázák ebben a szép, nagy városban és a szélein. De javíts ki ha tévednék, mert vágyom a tanulásra, szomjazom a hírek szerzőinek szavait.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:19:51

@radala: remélem, nem. De kiderül okt 3-án....

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:21:00

@radala: a Fidesz már tavasszal is 45%-on állt Peste, azóta nem gynegült, hanem erősödött. A legutóbbi felmérés szerint Pesten Fidesz 55%, Tarlós 58%

radala 2010.09.03. 16:22:56

@simonmondja.: Mi van akkor, ha van sok tescos zacskónk? Nem kell azt igazából venni. Nem is tudtam, hogy te ott Délbudán a szomszéd nénitől veszed a tejet kancsóban.
De mindegy ez, te annyival jobban értesz nálam mindenhez, hogy be kell lássam nem lehet igazam.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:24:26

@Hepci: Nekem Te vagy a kedvencem.
Fővárosban háztájit javasolok és vidéken annyi áramot, amennyit a szemétégetőből kapnak.
Remélem ez már ötös?

radala 2010.09.03. 16:28:00

@lorantka_a_gall: Akkor meg miről beszélgetünk?:-)
Ha ez így van akkor tökéletesen irreleváns, hogy mekkora lesz az LMP frakció, szóval hajrá LMP. Jávor Benö annak ellenére, hogy szimpatikus fiú tényleg tud néha faszságokat mondani, de én azzal szoktam magamat vigasztalni, hogy csak megmondták neki, hogy ezt mondja:-)
Szerintem az LMP akkor taktikázik jól, ha január 1-töl esik neki teljes erővel a Fidesznek, addig inkább marad legalább semleges.
Nem vagyok egy lélekbúvár, de szerintem, akik rettegnek a Fidesztől, azok már most is inkább az mszp-ben látják az alternatívát, szóval szerintem az LMP-nek inkább csak a nem szeretem a Fideszt-eseknél van esélye. Persze vágyvezérelt a gondolkodásom.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:29:58

@radala: Hát, van a Csendes Óceánon egy kontinensnyi szemétsziget.
Esetleg ha azt kitermelnénk.
Lehetne az olajmezőnk.

radala 2010.09.03. 16:30:37

@lüke: Igen ezt szoktam látni nálunk is a szeméttelepen. Persze lehet ezt szép zöld dolognak is látni.

www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

lüke 2010.09.03. 16:32:22

@radala:
alattam járt 2-vel a gimiben, az anyja meg az anyámmal

radala 2010.09.03. 16:36:14

@simonmondja.: Természetesen nem értek ehhez, de mintha azt hallottam volna egyszer, hogy egész bécsi távhő szemétégetésből van.
Nem mellesleg ugye nem gondolod, hogy Bős Nagymaros kiváltotta volna Paksot. Mondom nem értek hozzá, de szerintem nincs nagyságrendi különbség (vagy csak 1 nagyságrend) a meglevő szemetünk okos elégetése közt és a BNM-böl nekünk jutó energia közt. Arról nem is beszélve, hogy a szeméttel kell valamit kezdeni a Duna meg mintha jó lenne úgy ahogy van, illetve, ha kell vele valamit csinálni az hirtelen nem az erőműépítés. De persze lehet, hogy csak azért látom így, mert a fidesznyik voltom nem teszi lehetővé, hogy távolabbra tekintsek.

lüke 2010.09.03. 16:37:34

@radala:
én is zöldnek látom,éretlenség
vagy afrikai zöld,
mint Stefan Ruzowitzky ... Let's Make MONEY
filmjében

radala 2010.09.03. 16:39:19

@lüke: Én pl szeretem a gyenge forintot:-)

Szomorú énbennem csak most tudatosodott, hogy milyen "nagy ember" is volt. Szomorú.

Schmitt kezd végtelenül hasonlítani Borossra. Nem hittem, hogy alul tudja múlni a várakozásaimat.

lüke 2010.09.03. 16:41:02

@radala:
nem az egés,z csak Alterlaa-ban a lakótelepen, ahol teljes recycling van
én igy tudom

radala 2010.09.03. 16:41:56

@lüke: :-)
Mondjuk ez épp nem a mi szégyenünk. Nem szeretek ilyenkor magyar lenni a szeméttelepen, de tény, hogy ha nem ott laknék én is átguberálnám a szemetet mert szuper potenciális biciklik vannak. Múltkor haza is vittem egy polifoamot és nagyon jó volt a strandon:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:43:02

@radala:
Tudod, ez a bazinagy folyam itt folyik alattam, és hogy erre az őserőre volt egy erőmű, amit odaadtunk a szlovákoknak és még büntetést is fizettünk, azt nagyonnagy baromságnak tartottam mindig.
Hogy Budapesten lehet szemétégetni, az nem egy titok.
De hogy senki nem tudná a házát és a közvilágítást a saját szemetéből árammal ellátni - azt gondolom.

De tegyél egy próbát.
Kapcsolódj le a hálózatról és kezd el égetni a szemeted.

radala 2010.09.03. 16:43:45

@lüke: De ez azt jelenti, hogy az alterlaa-i lakótelep saját fütése a saját szemetéből van? Mert ha így van az nagyban árnyalja simonmondja szakértelmét a szemétben rejlő energiával kapcsolatban.

radala 2010.09.03. 16:48:06

@simonmondja.: Abban talán egyetértünk, hogy ha már megépült BNM akkor kár, hogy nem mi csináltuk. Olyan ez, mint a 4-es metró. De szerintem mi azt szerettük volna, hogy hagyják az egész Dunát békében. Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az általam termelt szemét elég lenne fűtésre, mert még a reklámújságok is épp csak a begyújtást könnyítik meg. De az hihetően hangzott számomra, hogy egy nagyváros szemete elég lehet a nagyváros távhőjére, ami ugye csupán töredéke az összes fűtésnek.

radala 2010.09.03. 16:55:27

Sokadszorra gratulálok az LMP-nek és egyben nagy kő esett le a szívemről, mégsem akkora geci ez a Fidesz. Szerintem jót tett ez a nagy harc az LMP-nek.

lüke 2010.09.03. 16:56:59

@radala:
igen,a lányom volt ott, s ő mesélte, de nem esküszöm rá, hogy 100% -ban mindent fedez a szemét

radala 2010.09.03. 17:01:11

Egyetlen dolog aminek nagyon örülök. Minden fórum attól hangos, hogy a Fidesz tolja az LMP-t, ez nyilvánvalóan nem igaz (sajnos). Mindenesetre ez azt mutatja számomra, hogy a pirosbögregyüjrtök is látják, hogy lassan nem lesz, aki kiossza nekik a bögréjüket.
Kevesebb MSZP= több demokrácia:-)

lüke 2010.09.03. 17:01:39

@radala:
tegnap kinn voltam a Budafokon a piacon, a tákolmányok az 1974-s canakkalei /TR piacra emlékeztetett-ma nem olyan vsz.-
a volt Szivárvány áruház,ömlesztett kinai bolt, s a másik
brit használtruha, szóval Közép -Ázsia

radala 2010.09.03. 17:02:21

@lüke: Igen azt nehéz lenne elhinni, meg azt sem tudom, hogy örülni kellene-e neki:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:03:26

@radala:
Ha a te szemeted nem elég a saját fűtésedre, akkor nyilván egy lakótelepi 50 négyzetmétert kifűtenél vele....?

Miért gondolod, hogy a városi lakásokban annyi szemét terem, amennyivel ki lehet őket fűteni?
Nyolcemeletes házaknak van két kukájuk naponta.
Kábé.
Ha azt begyújtod, mennyi meleget adhat mondjuk emeletenként négy lakásnak?
Szóval két kukával kifűtesz-e 32 lakást naponta?

Lóóógiga.

lüke 2010.09.03. 17:05:39

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/03/matolcsy_2030-ra_lehagyjuk_az_eu-t/
hmm csak le ne hagyjuk, mint az orosz vicc Amerika megelőzéséről

radala 2010.09.03. 17:06:58

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5KS_cauxXyoJ:www.bpp.neplap.net/node/745+b%C3%A9cs+t%C3%A1vh%C3%B6+szem%C3%A9t%C3%A9get%C3%A9s&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

"Míg Budapesten a fogyasztó számára 1 gigajoule hő ára nettó 3443 forintra jön ki, addig Bécsben ez 1900 forint - a különbség főként az erőművi termelői árakból származik. Az is igaz, hogy Bécsben az olcsó hő legnagyobb forrása részben a hulladék- és szemétégetés, ami más technológia, szemben a magyarországi gázüzemű kapcsolt energiatermeléssel."

Az a baj, hogy ehhez a mondathoz nekem kevés az intelligenciám.
"A legnagyobb forrása a részben..."-böl nekem nem világos semmi.

szbi 2010.09.03. 17:14:50

@radala:

Bevezetés: nem vagyok a négyes metró barátja - annak idején fővárosi képviselői működésemmel is bizonyítottam ezt.

Tárgyalás:

És még egy kis adalék a 4-es metró barátainak :
Vörös Attila egyetemi docens,
- "metró 400 milliárdos árából"
jelentősen több lesz

- a következő beruházások lettek volna megvalósíthatóak:
valamint ha a bankba teszi HCS giccsfő, akkor a kamatokból tényleg jó ideig utazhattak volna ingyen a polgárok
• 4 db új budapesti Duna-híd (a hozzákapcsolódó úthálózattal) = 150 Mrd
-- -- Az Erzsébet hidat le kell zárni a robbanómotoros közlekedés előtt, majd át kell szerkeszteni a kötött pályás közlekedést; s azokat a hidakat - egyet? hatot?? - kell felépíteni, amelyek ehhez szükségesek.
• 5 km alagút (a hegyvidék és a pesti Belváros összekapcsolása) = 50 Mrd
-- lásd fentebb; valójában a Nyugati és a Déli (Kelenföldi) pályaudvart kell a föld alatt, vasúti úrszelvénnyel összekötni.
• a budai alsó rakpart négysávosítása (É–D-i irányú tranzitforgalom biztosítása, budai kerületek tehermenetesítése) =20 Mrd
-- 4. metró, értelmetlen és gonosz ötlet. A rakpartokról ki kell tiltani a robbanómotoros közlekedést; a párhuzamos kötöttpályást mindkét irányban meg kell hosszabítani
• a fővárosi autóbuszpark kétharmadának cseréje (kb. 1000 jármű) = 50 Mrd
-- igen, de az autóbusz park abszolút számát csökkenteni kell, a csuklósokat néhány peremkerületi gyorsjáratot leszámítva, ki kell vonni, a villamosokat pedig visszaállítani -- pl. Rákóczi út
• villamosjárműpark és -pályák korszerűsítése
(az UV-k kivonása a forgalomból) = 50 Mrd
--- igen, de 150 milliárdot belefektetve + a körvasút kiépítése
• a rossz minőségű utak felújítása (500 millió/km-rel és 100 km-rel számolva) = 50 Mrd
-- a főutvonalak áteresztőképességét szűkíteni kell, a belvárosi mélygarázsokat bezárni, PR parkolólat az agglomerációs fejállomásokon! (pl. Vác)
• a Moszkva tér átépítése = 20 Mrd
-- már 15 éve is 30 milliárd fölött volt a becsára; a Moszkva teret városi térré kell tenni -- akár kétszintesen is -- minden végállomást megszüntetve
"az M0-ás befejezését, amivel a tranzit-teherforgalmat kizárjuk Budapestről
-- minden út közlekedést vonz; útkapacitás-növeléssel nem lehet közlekedési gondokat megoldani -- elemi iskola I. osztály tananyaga; az M0 vonala kész, Budán nem szabad "bezárni", sőt! A a robbanómotoros közlekedési csatornát radikálisan szűkíteni kell Észak-Budán, a HÉV legyen metró -- Berlin pl. barátom, Berlin!; a metró nem = földalatti! -

-- "sőt még a TÖMEGKÖZLEKEDÉS helyzetén is javítottunk."
-- EZ az elsődleges és nem MÉG

Mérnöktől nem azt kell kérdezni, mit csináljunk, hanem azt, hogyan
Az általam fölvetett javaslatokra mind nagyon szakszerő, ésszerű és pontos megoldásokat tudnának mondani. Vörös nyilván rendes ember, de semmit sem ért a várospolitikából. Nem is a dolga - akkor meg mit szól bele? Demszky rosszakat kérdezett, rossz válaszokat kapott. Most ugyanaz legyen?
ÉS: hol a bicikliút, a víziközlekedés - hány perc lenne a Dunán Káposztásmegyer - Belváros - Csepel? És mennyiért? És hol vannak a gyalogosok? És miért kell a fővárosnak finanszírozni a belterületi bevásárló központok iszonyatos szállítási igényét?

ÉS mennyi parkot/sétálóutcát/kulturális teret lehetett volna építeni a 4. metró költségének 5 százalékából? Valamint egy jó nagy börtönt a sikkasztó/lenyúló/"ingatlanfejlesztő egyedeknek.

radala 2010.09.03. 17:18:29

@simonmondja.: Nem vagyok teljesen buta, nagyon is igazad lehet, de mondjuk 365 nap szemetelsz és csak 180 nap fűtesz. meg nem is mondtam, hogy a szemét elég mindenkinek, hanem, hogy a távhőre.
Lényeg kb az, hogy olyat senki nem mond, hogy csak szeméttel fütsünk, olyat nem tudom mond-e valaki, hogy csak a dunából nyert energiával, de szerintem az pont ugyanakkora hülyeség lenne.

Utánanéztem én kérek elnézést nem egy törpe elvileg az a BNM.
No mindegy akkor sem kell:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:20:50

@szbi:
Volt 800 felesleges milliárdunk Gripenekre.
Abból mindezt kétszer meg lehetett volna csinálni - szamárfüllel.
Ja, és négy év alatt.
Fideszünknek volt négy éve.
Miért Gripent vettek?

szbi 2010.09.03. 17:22:02

@simonmondja.: a visegrádi ( = nagymarosi; de a kommunisták imádnak hazudni) által termelt áram mondjuk Nagykőrös városának lett volna elég. A bősi ránk jutó rész, mondjuk két Nagykőrösnek.

Az erőműveket és a gátakat mielőbb le kell bontani.

Az energiaválság megoldása az energiahasználat korlátozása - mennyit eszik a számítógéped? Miért nem azt tiltották be a 100as izzó helyett?

radala 2010.09.03. 17:24:48

@szbi: Nio jó most már semmit nem értek én valami 720 MW-ot találtam BNM-ra, persze lehet, hogy az a csúcsra járatás. Az pedig nem kevés, ha Paks 1,6 GW

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:25:46

@szbi: Ja, hogy visszacsináljuk a villamosítást is, mert a kommunisták azt hazudták, hogy az jó.

Vissza a kőkorszakba.
Melyik pártban voltál budapesti képviselő?

szbi 2010.09.03. 17:28:40

@simonmondja.: erőszakellenes vagyok, nem pacifista. A magyaroknak meg kell védeni magukat egy fegyveres világban. És: EU tagok vagyunk - a Griff EU termék. Többek között a belőle termelődő haszon egy része jut vissza hozzánk EU támohatás képében. A valódi kérdés: miért G. és miért nem Eurofighter? A válasz legyen a katonáké.

És: jellegzetes bolsevik tempó másról kezdeni beszédet, ha az érdemi kérdésre nincs válasza. Azért (is) utasítok el minden nemzeti és nemzetközi szocializmust, mert egy jellegzetes embertípust vonz és emel fel. Le velük!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:32:53

@szbi: Az a nyomi Gripen még az izraeli kémrepülőt sem tudta elfogni.
Mitől tudna megvédeni minket?
Az sétál be rajtunk, aki akar.

Az svédek meg nem szegény rokonyok, hogy segélyezzük őket.

A jellegzetes bolsevik tempó és embertipus nekem se tetszik.
Örülök, hogy valamiben egyetértünk.

De díjazom, hogy egyik pártot sem járatod le azzal, hogy most megnevezed.

lüke 2010.09.03. 17:36:38

@szbi:
a közlekedés BP-n 30 évvel elmaradt a város fejlődésétől,
ne is reménykedjetek

lüke 2010.09.03. 17:37:49

@szbi:
retteget is tőlük Artur Kösztler

szbi 2010.09.03. 17:39:27

@simonmondja.: A Szabad Demokraták Szövetségében -- alapító tag voltam --, majd a Zöld Alternatívában.

Most megyünk a kőkorszak felé, csak bunkó nem lesz, mert mindet elégetjük addigra.

És: tessék idézni PONTOSAN Lenint a GOLERO-ról! Amúgy a kommunizmus, mint eszme, érdektelen és unalmas; a bizantinikus nagyoroszság a ba (itt, mifelénk). De nagyon. A szocializmus a józan, szabad ész megcsúfolása és pusztán hatalmi/társadalmi csoportok máza a gumiboton. Lásd: John Lukacs összes műve.

ssi 2010.09.03. 17:40:32

LMP és az Izaura-effektus (T.G. máshol alkalmazott régi megfogalmazása)

Jobbik csendben "bizonyított" - van szervezett háttér

Schmuck egy LMP-s hírveréssel 5.-ként ott lenne

szociknál önbizalom-erősítő a legkorábbi teljesítés

teljesen ismeretlen fideszes polgármesterjelöltek jobb eredményt érhetnek majd el, mint a közismert Tarlós
______________________________________________________

a kommunikáció lett az ellenzék szinte egyetlen hatásos eszköze: a mit és hogyan - szertem sok múlik majd ezen

- Jobbiknak bázisa van,
- LMP esélyt kap a választóktól,
- szocik felé esetleg várakozó a hangulat: náluk különösen fontossá lett a kommunikáció: vannak, akik nem sárosak, voltak eredményeik is, múltbéli hibáik korrekt magyarázata, a jelenlegi kormány tényszerű kritizálása, s helyes önhelyzet-értékelés a jelenlegi pártrendszerben (óvatosan a nyomulással, leszólással)

szbi 2010.09.03. 17:41:29

@simonmondja.: Önre gondoltam, mint embertípusra. A párt nem számít.

szbi 2010.09.03. 17:43:15

@lüke: A város nem fejlődött, hanem leépült.

porfelhő 2010.09.03. 17:43:51

@jjulie:
A blogelvonókúrád addig fog tartani, mig nem lesz egy olyan téma, vagy komment amit nem tudsz szónélkül hagyni. Miért nem érdekel a szavazás? Engem nagyon érdekel lesz-e újabb fülkeforradalom. T-tól nem csodálkozom, hogy kiráz a hideg, én látni sem bírom. Tanulok igen! a mindennapok kihívásaiból is.
Ja, elveszett a jegyzetem.

szbi 2010.09.03. 17:46:14

OFF

most egy órát szünetelek, más dolog van

Nem lógok el a vita elől.

ON

lüke 2010.09.03. 17:48:41

@szbi:
mint Demszky, ő is szenilis lett
nemcsak a város, a szellem, voila:
nol.hu/velemeny/20100903-_olvasoi_levelek_

lüke 2010.09.03. 17:53:45

@lüke:
de reggel már megírtam. a monarchiában épült minden,
"igen nehéz lesz széthordani
a húsz év alatt se sikerült, főleg azt ,amit monarchiában csináltak
a húsz alatt: nemzeti+ Müpa,meg pár üveg palota
mint Münchenben anno a Glaspalast
de.wikipedia.org/wiki/Glaspalast_(M%C3%BCnchen)
47-90közt:
Népstadion- omladozik- + Kongresszusi KP
más nagyberuházás nem volt,mivel a háborús újjáépítés még ma is folyik a bp-i eladott bérházakban

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:55:03

@szbi: Úgy gondolsz rám, ahogy csak akarsz.
Ugrálhatsz is közben pároslábbal.

nyünyüge 2010.09.03. 18:23:54

új poszt a láthatáron.

2010.09.04. 12:37:01

@simonmondja.: miért miért? Mert tőlük kaptak pénzt vissza azért! Olyan abszurd kérdéseid vannak, hogy csak nézek ki a fejemből!:D

@manyike: egyetértek!:)
süti beállítások módosítása