Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:18

Néhányan kárörvendve várják, mások rettegnek tőle, megint mások unottan legyintenek, mondván, ez bizony elkerülhetetlen. Hogy miről van szó? Arról, hogy vajon mikor érkezik meg Orbán Viktor (és politikája) Balatonőszödre. Azt mindenki sejti, hogy miként a második Gyurcsány-kormánynál, a második Orbán-kabinetnél is kulcskérdés lehet a hitelesség; annak megtartása vagy elvesztése. S miközben valóban akadnak hasonlóságok, nekem úgy tűnik, hogy a különbségek ordítóak, s minden bizonnyal meg is akadályozzák majd az Őszöd-szindróma eredeti formában való visszatérését.

(Fotó: Facebook)

Bármi is történik az önkormányzati választás után, 2010-ben három tényező segíthet a Fidesznek abban, hogy ne ismétlődjön meg a 2006-os drámai hitelvesztés: az előzmény, a várakozás és a megközelítés.

1. Négy évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc saját magától vette át a kormányt, esélye sem volt csontvázakról értekezni, visszafelé mutogatni, legfeljebb az ellenzék kerékkötő magatartására hivatkozhatott; ennek meggyőző ereje azonban nem említhető egy lapon a mostani „nyolc szörnyű év” érvkészlettel. Természetesen ez utóbbi sem tart örökké, de még bőven benne vagyunk a „nyolc évig mentünk befelé az erdőbe” mondóka szavatossági idejében.

2. Négy évvel ezelőtt mindenki megtanulhatta, hogy a választási kampányban tett ígéretek az esetek jelentős részében teljesíthetetlenek – pontosabban teljesítésük, miként ez nyolc évvel korábban történt, olykor nagyobb károkat okoz, mintha a feledés jótékony homályába merültek volna. Bár a választói tanulás a korábbinál is erősebb bizalmatlansághoz vezetett, egyben alkalmas volt arra, hogy mérsékelje a várakozásokat. A Fidesz a választási kampányban ráadásul óvatosan bánt a konkrét ígéretekkel, cselekvési tervét tudatosan homályban hagyta, aminek egyrészt ugyan az az önveszélyes következménye lett, hogy minden támogatója saját vágyait láthatta bele a jövendő kormányprogramba, másrészt azonban – és talán ez a fontosabb - erősen csökkentette a számonkérhetőség lehetőségét.

3. Négy évvel ezelőtt a parlamenti választásokat követően Gyurcsány Ferenc meg sem próbálta magyarázni a bizonyítványát, közvetlenül a második forduló után maga kezdett el nehéz helyzetről és megszorításokról beszélni. Bár sokak szerint a szocialista kormányfő elsősorban a kommunikációban jeleskedett, a második Gyurcsány-kormány első hónapjait éppen a kommunikációs szempontok teljes ignorálása jellemezte. A miniszterelnök – még jóval az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt – maga szorította a fejéhez a fegyvert, ez Orbán Viktortól és kormányától józan számítás szerint nem várható. „A beszéd képes marad, bármi történjék, ha cigánybűnözők potyognak az égből, akkor is” – írja Gazda Albert, s ebből a szempontból szerintem tökéletesen igaza van. A kormány csak a cselekvési szabadsága miatt vár az önkormányzati választásra, de nem amiatt, hogy elővehesse végre az új szótárat. Márpedig ha nincs be- vagy elismerés, a hazai nyilvánosság működése még egyértelmű esetekben is csak A és B álláspontok versenyéig jut el, amelyben gyakran hit kérdése marad, hogy ki melyik “véleménnyel” azonosul.

Három elemről beszéltem, amelyek miatt azt gondolom, hogy 2010-ben nem ismétlődhet meg a 2006-os hitelesség- és népszerűségvesztés. Van azonban egy negyedik, amely az előző négy évben meghatározó jelentőséggel bírt, s amely minden bizonnyal 2014-ben is sorsdöntő lehet: a teljesítmény, illetve annak percepciója, választói megítélése. Bármennyire is szeretnék a politikai ellenfelek, és bármennyire is napi folyamatos értékelési lázban ég a média egy része, a választók a kormány teljesítményéről a véleményüket nem száz nap után alakítják ki. Lehet (sőt, talán valószínű is), hogy Orbán Viktor népszerűsége egyszer lejtmenetbe kerül, hitelessége erodálódik, ám ha csak maga nem tesz ezért, erre biztosan nem egyhamar kerül majd sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr62280337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A közoktatásrul 2010.09.09. 15:36:41

Készül az új oktatási törvény és a nemzeti alaptanterv. A következő hónapokban eldől, hogy gyermekeink – köztük az enyém is – milyen iskolákban, milyen tanároktól, mit fognak tanulni. Eldől, hogy a következő generáció megkapja-e azokat az a...

Trackback: Kinek cikibb? 2010.09.08. 16:04:28

 Szikszón az MSZP együtt, indul a Jobbikal, vagy forditva? 20 évet a 20 évért?

Trackback: Őszöd felé félútig 2010.09.08. 15:57:28

avagy hogyan hazudnak már maguk a szavak is Az MSZP-nek volt két súlyos tapasztalata, mit jelent visszalépni az ígéretekből. Az elsőt történetet Horn vezényelte le ’95 elején, miután jó fél évig próbálkozott, hátha kaphat az ország hitelt....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.09.09. 18:26:19

@mizrolist: Nem hinném, hogy válaszadó automata volnék:) Ha a gazdaság egy matematikai feladvány lenne, akkor egyszerű volna dolgunk.. de hát nem az.. ezért aztán még azt sem tudjuk, hogy mi volt.. azt még kevésbé, hogy mi van.. azt meg végképp nem tudjuk, hogy mi lesz..Ezért aztán Ön csak számolgasson.. de lepődjön meg ha meglepetés éri.

Ordnassac 2010.09.09. 18:46:52

@török gábor:

OFF

hvg.hu/velemeny/20100909_vona_jobbik_toresvonal

Vona hitelesebbnek tart téged a Nézőpontnál. :-D

ON

S2000 2010.09.09. 19:10:12

Visszatérve a cikkre, azon belül is a hitelességre, elgondolkoztam, hogy kiket tekinthetnék hiteles magyar politikusnak (miniszteri szintű, és csinált is valamit). Számomra két ilyen ember van (de még folytatom a gondolkozást):

Bokros Lajos
Oszkó Péter

Számotokra kik lennének az ilyen magyar politikusok?

Az USA-ban pl. Colin Powell volt egykor az az ember, akiben leginkább megbíztak az emberek, egészen addig, ameddig el nem mondatták vele azt a beszédet az ENSZ BT előtt a második iraki háború kapcsán.

Balt 2010.09.09. 19:13:36

@tbb: Végül is igazad lehet mindkettejükben, de maradjon köztünk: addig jó, míg nem tudja az "ellenség".. :))

S2000 2010.09.09. 19:19:04

Na, Kósát kiállították a porondra, hogy ha már bedöntötte a forintot, mondjon valami pozitívat is a devizahiteleseknek... :)

"Így segítenének a devizahiteleseken?"
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=138313

Ordnassac 2010.09.09. 19:21:51

@S2000: a kérdés az, hogy attól függ miben: Bokros Lajos szociálpolitikában nem túl hiteles, gazdpolnál már igen. Bár konzekvensnek mindenképp mondható.

cambridge.on 2010.09.09. 19:24:06

Török Gábor szerint nem kell a Fidesznek új szótárt használnia a választás után.
Mekkora tévedés!
TG ezzel a bloggal bebizonyította,hogy nem tartozik az általa egyes csoportnak nevezett elemzők közé. Több információ birtokában van mint a kettes csoport tagjai,de azzal együtt hibás következtetést von le az általa ismert tényekből.
Az új szótárt a Fidesz már ki is nyitotta,és használni kezdte.
Az első szó:3%-os hiány.

Lehet eddig is a szótárukban volt ,de hangosan nem mondták ki.
Akkor szét teszem a kezem és azt mondom:bocs!
Azért kíváncsian várom a többi eddig el nem hangzott,kifejezést is .

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/09/fontos_a_magyar_koltsegvetesi_fordulat_ha_igaz/

Csak ezután lesz az a szótár kinyitva!
Feleim, a nagyarányú adócsökkentés nem található abban a szótárban.
Lehet kevesebb mint 350 milliárd a faragás,de adócsökkentés nem fér bele.

Használtam egy kifejezést MB-tal kapcsolatban és Simonmondja lefidesznyikezett.
Ekkora sértés még nem ért, mióta ide írogatok.

@tölgyes: Van új a nap alatt!
Ezzel a véleménnyel teljes mértékben egyetértek.

S2000 2010.09.09. 19:29:27

@Ordnassac: Hát leginkább abban a szerepben/területen, amit elsődlegesen betöltött/amiért felelt. Bokros Lajosnak nem volt területe a szociálpolitika, mert pénzügyminiszter volt.

Viszont megfeledkeztem személyes kedvencemről, Kupa Mihályról, őt is hitelesnek tartom.

Balt 2010.09.09. 19:32:24

@radala: "Amúgy a sokat szidott népszavazás a valóságban iszonyat zseniális húzás volt stratégiailag. Ha sikerül egy embert egyszer egy kicsit egy indifferens témában magad mellé állítani akkor kb 10x könnyebb lesz a legközelebb.
Csak azért nem mondhatjuk, hogy nettó zsenialitásról volt szó, mert azt, hogy a szocik az OVB-vel karöltve ennyire mindig a legrosszabbat lépik az szerintem nem volt előre kalkulálható."

Hehe, ez nagyon jó.

fillérbaszó vadász 2010.09.09. 19:39:48

@ó jaj: Ja r rohadék Horváth Csaba aarra játszik, hogy mindent bekamuzik, az "úgysem nyerünk alapon".

tölgyes 2010.09.09. 19:45:46

@S2000:
Sajnos Kósa nincs olyan nagy ember, hogy a forintot be tudja dönteni..Már a múltkor leírtam Önnek, de úgy látszik nem érti: Az arany ára gyors emelkedésbe kezdett napokkal azelőtt, hogy Kósa megnyikkant volna.. De nem csak emelkedni kezdett, hanem minden idők legmagasabb árát érte el: unciánként 1260 dollárt.. Rövidebb mint egy hét alatt több mint 400 dollárral (forintban számolva 80.000 forinttal) emelkedett az ára.)
Ez általában akkor következik be, amikor a pénz bizonytalanná válik se a vezető devizákat, se a tözsdét nem tartja biztonságosnak.. Ebben a helyzetben Svájc elengedte a frank árfolyamát..amelyik mint menekülő deviza az arannyal együtt kezdett el mozogni..
Érdekes módon a mostani frank erősödés is együtt mozog az arannyal.. a napokban az arany unciánkénti ára ismét 1259 dollár fölé emelkedett.

Az ön kedvenceihez súlyos gazdasági ügyek kapcsolódtak.. nem mondom, hogy okozói voltak.. de fő szerepük volt benne...:)Bokros ügyesen 20% fölé vitte az inflációt..:).. de kétségtelenül olcsón eladták a magyar erőműveket ..méghozzá ugy hogy 5-6 évre garantált profitot adtak hozzá.. csak hogy tudja miért magas az áram ára:(

tbb 2010.09.09. 20:00:32

@Szimba:

Hát ha adózni kell utána, akkor a 60%-t máris lenyelte a költségvetés. Onnan pedig nem szokott visszakerülni. Vagy legalábbis nem az orvosokhoz meg az ápolókhoz.

S2000 2010.09.09. 20:06:56

@tölgyes: Nem azt kérdeztem, hogy az általam hitelesnek tartott politikusokat Te miért nem tartod annak, hanem azt, hogy mely politikusokat tartasz hitelesnek.

lüke 2010.09.09. 20:27:25

@S2000:
föleg mikor Angolában adta a tanácsot
Castroéknak:)

lüke 2010.09.09. 20:28:18

@Balt:
az pedig itt alszik:) vagy nem?

lüke 2010.09.09. 20:30:47

@simonmondja.:
olyan vagy mint OV ö is szeret nyerni:)
mi az a teleszar ebben a cikkben ,
valami tv müsor?

Balt 2010.09.09. 20:52:17

@radala: "egyszeri nagyarányú adócsökkentés idén. ;-)
Mondjuk nálam ettől nem lesznek hiteltelenebbek, de el tudom képzelni, hogy valakik ezt hazugságnak látják, mondjuk azért mert az:-)"

Azt azért a választók 68,2%-a tudja, hogy ez az EU-n meg a IMF-en bukott meg az idén/jövőre... :) vagy :((
Bár szerintem még nincs lefutva (nem olvastam az interjút): a 8 új csatlakozó + a svédek felvetette magánnyugdíj-pénztárak elszámolásának kérdése még talán nyitva van.

Balt 2010.09.09. 20:54:23

@Átverés!: "A döntésben szerepet játszott, hogy az EU megmondta, hogy minden segitséget megad, csak ezek a célok teljesüljenek."

Talán érdemes lehet a sorok között olvasni. (Én pl. a mnyp-k kérdését látom bele szívesebben, nem ajándék vízágyúkat...)

lüke 2010.09.09. 20:54:54

@tölgyes:
de ez a tavalyi hó,
s mi magyarok imádunk nosztalgiázni

Balt 2010.09.09. 20:58:32

@Szimba: :)) Az nem úgy van, hogy?:
- Jó napot, a tánctanárhoz van szerencsém?
- Lóf...t, én az illemtanár vónék... :)

6.Lenin 2010.09.09. 20:59:11

@lüke:

Ha nem lett volna 2002-2004 között Mo ME-e, talán még el is ájultam volna, hú, mekkora penge. Látszik némi fejlődés.

Ordnassac 2010.09.09. 20:59:26

@lüke: teljes mértékben egyetértek.

Egy kis off neked: www.youtube.com/watch?v=h7XPfmjgJFM

Balt 2010.09.09. 21:01:37

@Szimba: Mára meg már teljesen elnőiesedett a szakma... Ami önmagában talán nem baj, még egy nem-koedukált (csupa kamaszfiú) osztályban sem, csak óvatosan kell érdeklődést :) (tekintélyt) kivívni.

Balt 2010.09.09. 21:02:37

@Balt: Na persze én a (korabeli) kamaszfiú oldalról ismerem a helyzetet, bár nálunk volt mutatóba 1-2 lány a technikumban. :))

nyünyüge 2010.09.09. 21:03:15

Láttam pár képet az egyik hiradóban, amint Kósa és Szíjjártó röhincsélve, ingujjban indultak devizahitel ügyben megtartani sajtótájékoztatójukat.

Tény hogy elfogult vagyok velük szemben, de amit ez a jelenet üzent (metakommunikációjában), az elszomorító.

lüke 2010.09.09. 21:06:18

@Ordnassac:
ne bosszants:)
már láttam, és egyik nagy kedvencem, felivelö hatalmas pol. karrierjével, és remek tehetségével:)
igazi üstökös
mint a drogos kedvencem,
www.youtube.com/watch?v=07oufBC_JjQ

lüke 2010.09.09. 21:08:01

@6.Lenin:
nem publikus a véleményem

Ordnassac 2010.09.09. 21:14:26

@lüke: Dinnyés és politikai karrier vagy most Hell Istvánra gondolsz?

mizrolist 2010.09.09. 21:14:35

@tölgyes: Kósa a Fidesz alelnöke, és emiatt fontos embernek tartják; még ha esetleg nem is az. Magyarán nem beszélhet össze-vissza.

Balt 2010.09.09. 21:16:08

@simonmondja.: "De. Valami Nestro nevű amatőr provokatőrt." (Kipenderítették.)

Mikor? Ki? Közfelkiáltással? Érdekelne a sztori. :)

lüke 2010.09.09. 21:23:14

@Ordnassac: what the fuck Hell,
na ezt meg kellett néznem
Dinnyére:)
hogy jöttél Hellhez, ha nem is ismerem?

Ordnassac 2010.09.09. 21:24:49

@lüke: honnan tudjam, hogy kit ismersz és kit nem? ;-)

Hell Istváné a vers, Dinnyésé a zene.

Ordnassac 2010.09.09. 21:28:14

Blogmotor: edzs, ketó, harrom: múkodj! :-P

6.Lenin 2010.09.09. 21:28:48

@lüke:

-Papa, ki az a Megyo?
-Hol a tomaszos vonatod?
-Mondjuk én leszek a kalauz, Te meg a masiniszta. Oksa?
-Rendben, ellenőrizd a jegyeket.
-Megy a gőzös, megy a gőzős Kanizsára...
-Ez tényleg sokkal jobb.

lüke 2010.09.09. 21:31:31

@Ordnassac:
még egy csapás,
azt hittem Dinnyés irta
botrány
az én küldött dalom szövege Marianne Faithfullé(részben, kül Jagger- Richards)
küldtem egy drótot

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.09. 21:33:19

@Balt: Hát a napokban Török Gábor letiltott egy nicket.
Vagyis kitiltott. Nem volt sztori, ha jól emlékszem, csak zsupp.

lüke 2010.09.09. 21:37:04

@6.Lenin:
a világ egyik legszebb koncertterméböl
az egyik legszebb koncertröl:)
www.youtube.com/watch?v=aXE-9ZAiBgw

Ordnassac 2010.09.09. 21:39:55

@simonmondja.: ez akkor lehetett, amikor nem voltam itthon. Nestrot10-et kivágta? Nocsak! Mondjuk ez a skizofrén hol szoci, hol jobbikos troll már az agyamra ment...

lüke 2010.09.09. 21:48:10

@Ordnassac:
3-n v. 4-n
délelött, ha jól emlékszem
megint elkurjantotta magát

Ordnassac 2010.09.09. 21:52:49

@lüke: közben utánanéztem. Látom volt is vita körülötte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.09. 21:57:55

@Diocles: na, ez aztán tényleg fapados alapítvány. Szellemileg. :)

Ordnassac 2010.09.09. 21:59:08

@lüke: valahogy tudom nélkülözni nestrot10-et. :-D

lüke 2010.09.09. 22:01:04

@Ordnassac:
mindenki
idáig fajulnak a dolgok, az a baj

Balt 2010.09.09. 22:04:23

@Diocles: "Juhhééééj! Micsoda csemege!
Bauer, Debreczeni, Gyurcsány... nyamm"

:) Remélem Angyalföldön lesz, hátha azt a "tanácselnökséget" is elbukják!... :))

Balt 2010.09.09. 22:06:23

@bigapples: "Van Ösöd, meg Őszöd, de Öszöd speciel nincsen."

Pedig de: "öszöd, nem öszöd, nöm kapsz mást". :) Na meg "ősöd" is van. :) Pardon!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.09. 22:08:55

@S2000: ez a "hiteles" - "politikus" szókapcsolat manapság itthon a politikai élvonalban oximoron. Aki hiteles volt, már meghalt vagy kilépett a politikából.
Szerintem az általad példaként hozottak se hitelesek, legfeljebb a kevésbé hiteltelenek-elhasználtak (Oszkó), vagy a korábban jobb formát is futottak (Bokros, Kupa) közé tartoznak.

Balt 2010.09.09. 22:09:53

@Diocles: "szóval, oké, elmondhatja, h ő is részt vett a kampányban Bauerrel és Debreczenivel... De aztán mi lesz?
Mi ennek a kifutása?"

Szerintem épp az a lényege, hogy borsot törjön Mesterházy orra alá. Remélem, rámegy a még állni látszó 2 fellegváruk is: BP XIII. meg Szeged. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.09. 22:14:22

@simonmondja.: miért nem tiltakoztál a nyuszifejű házigazda diktatórikus lépése ellen? Akkor már ketten lettünk volna, és hozhattál volna még pár hírszerzőt...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.09. 22:15:37

@Ordnassac: persze, kitiltotta, de azonnal megjelent valami más néven és nekiállt ontani a hülyeséget...

bariga 2010.09.09. 22:17:15

@tölgyes: ezt az aranyköpést minden nap próbálja itt eladni Ön. Lehet, hogy van rá vevő, de attól még kamu. Mint ahogy még mindig van vevő a kamukormány kamuígéreteire, kamutévéjére, kamuadócsökkentésére. A szegény Kósa tényleg nem nagy ember, de veszett hülyesegéket beszélt, és még mindig nem tud csöndben maradni, mint egy nagy kormánypárt alelnöke. Ezért gondolta a piac, hogy ért valamihez és érti amit mond. De ő csak egy a többi öt zagyváló közöl. Valahogy beosztják, hogy minden napra jusson valaki, aki beszabadságharcol bennünket a gödörbe.

Balt 2010.09.09. 22:19:07

@Ordnassac: Én nem harapok a rendőrösen fogalmazott "személytelenített műveltetőre" - mi a "kerül"-re a szabatos nyelvtani terminológia? :) -, ellenben egy piszlicsáré vesszőcske fel tud izgatni: a stb. előtt. :) (De csak amióta logikailag tudom, hogy oda nem "jár". :)) Pardon!

tölgyes 2010.09.09. 22:21:40

@mizrolist: Mégse képes befolyásolni azt, hogy a világ valutái aranyba és svájci frankba meneküljenek..Ez a menekülés hamarabb kezdődött mintsem Kósa megnyikkant. Megismétlem: egyetlen hét alatt 400 dollárral (80.000 ft)) nőtt az arany unciánkénti ára... elérte az 1260 dollár/uncia árat..ami minden idők legmagasabb aranyárfolyama volt..

Én elhiszem hogy Ön beszopta a "nagy tekintélyű" magyar közgazdák egyikének-másikának dumáját.. de azt elhiheti nekem, hogy Kósa ilyet nem tud elérni.. már csak azért sem, mert az emelkedés hamarabb kezdődött mintsem ő megszólalt.

A nagy baj az, hogy a mi elemzőinknek, és újságíróinknak döntő többsége ezen az alacsony szinten van... Mert az, hogy Ön ezt elhiszi még nem olyan nagy baj.

Ordnassac 2010.09.09. 22:28:05

@Hepci: túl más volt a stílusa a kettőnek, hogy ugyanaz legyen. Szerintem inkább szólt valami havernak, ha már mindenképp valami szervezett akcióról van szó.

tölgyes 2010.09.09. 22:29:56

@lüke:

Kedves lüke! 1 uncia=21,103477 gramm arany. Az általam megadott ár a színarany (24 karát) ára.
Az arany árfolyamának változását könnyű nyomon követni..5 percenként frissítve közlik az adatokat..

Balt 2010.09.09. 22:30:55

@ó jaj: "(megjegyzem ígértek idénre pótköltségvetést is, stb, abból se lesz semmi). Pont."

Mivel az EU-hiányszámszigor miatt pont a kormányalakításkor bejelentették a (29 ponttal) többek között a bankadót, így a pótköltségvetés okafogyottá vált.

"A jövőre, vagy ki tudja mikorra bevezetett 16%-os kulcs egy gyenge karikatúrája az eredeti ígértnek. Ha meg is valósulna jövőre, akkor is csak nevetni lehetne rajta, mivel 1%-kot csökkent. Miért nem 0,5% mindjárt? (Ha ezt a baloldal csinálta volna, vajon mi lenne?)"

Most csak 17%-kal adózunk? Nekem nem így rémlik... A Bajnai-féle 5m Ft-ra kitolt felső kulcs is csak egy ugyanilyen ígéret, azaz olyan, mint -/+5% áfa, sőt, mivel tudván tudta, hogy nem ők fognak kormányozni addigra, simán blöffnek nevezném.

tölgyes 2010.09.09. 22:36:40

@bariga: Nézze a tények makacs dolgok. Ha én leírom Önnek, hogy x. napon az arány unciánkénti ára 1260 dollár volt.. az nem évül el. Azt én nem eladom, hanem az információt közlöm Önnel, amit Ön is megnézhet..Ráadásul még tanulhat is belőle.
Éppen ezért megismétlem: az arany árának változását nem Kósa kijelentése, hanem más gazdasági folyamatok befolyásolták... Most éppen erősödik a forint a frankhoz képest.. és mit tesz Isten.. az arany ára is csökken..:)Azt nem mondhatjuk, hogy erre a változásra nincsen hatással a magyar gazdaság állapota..Hatással van, de ez a hatás nagyon kicsi... Csak ennyit kéne megértenie.

Vagyis az árfolyam és a fidesz emlegetése ahogy azt a magyar politikusok és médiasztárok teszik csacsiság. Fájdalom: csacsiság

mizrolist 2010.09.09. 22:47:04

@tölgyes: az aranyat talán nem, éppen csak a magyar kormánypárt - és áttételesen a magyar kormány - hitelességét képes befolyásolni. legalábbis akkor még képes volt, de ma már nem; mert nincs hová.

bariga 2010.09.09. 22:48:25

@tölgyes: nekem nem fáj, de tényleg , okos enged szamár szenved, a Kósa meg a többi bolondos pedig közgazdasági Nobel díjat fognak kapni

bariga 2010.09.09. 22:54:13

@bariga: bár a svédek még egy kicsit keverik a magyar miniszterelnököket, de sebaj

Balt 2010.09.09. 22:56:25

@bigapples: "Persze most már lassan az őszre gondolok. Nem csak teraszt kellene építeni..."

Ohh, hát tényleg! Beszédes sorok! (Azért Varga vagy az NBH feltúrhatná a teraszt, hátha akad csontváz alatta... :))

tölgyes 2010.09.09. 23:01:01

@bariga: Erről nincsen szó... de arról sincsen szó, hogy az ő kijelentésük rendítette volna meg a világ alapvető valutáit.. ami aztán a forint viszonylatában is megjelent...Ráadásul Kósa lényegében valós problémáról beszélt.

bariga 2010.09.09. 23:09:18

@tölgyes: szerintem akkor éppen nem volt csőd, de most jó úton haladnak, remélem nem azért, hogy Kósának mégis igaza legyen

tölgyes 2010.09.09. 23:09:36

@mizrolist:
Magyarország hitelességét elsősorban az befolyásolta, hogy az elmúlt 8 évben Gyurcsány-Bajnai az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárdot..és ahogy Gyurcsány mondta: hazudtunk reggel délben és éjszaka...:( Emiatt .Évek óta deficiteljárás folyik ellenünk.. Tehát ez az ami a hitelünket elrontotta... Kósa pedig nem tett mást, mint ezt a tényt kijelentette..
Ez egy nehéz ügy.. mert ha a valós helyzetet a kormány bemutatja, akkor azzal ront az ország helyzetén.. ha elhallgatja, akkor pedig a választókat becsapja.. és saját politikai hitelét rontja.Erre fázott rá Antall 1990-ben.

Ezért én elmondom Önnek: az ország rosszabb állapotban van mint azt az MSZP, vagy a fidesz mondja.. de a valós helyzet kimondásától még a fidesznek is tartózkodnia kell.. mert lám Kósa kijelentése is milyen indulatokat kavart.. Ugyan nem az rontotta a forint helyzetét.. de nem is használt neki.

tölgyes 2010.09.09. 23:15:21

@bariga: Én a választások előtt is leírtam: a magyar költségvetésből hiányzik 1-1200 milliárd. Most is az a véleményem, hogy a hiány kb. ennyi..vagy 1000-1200 milliárd.. Ezt én leírhatom, mert Ön legfeljebb lehülyéz.. de ezt ha Kósa mondja ki, akkor ő lesz a válság oka és nem az, aki a költségvetést és az elmúlt 8 évet elkúrta.
Ebben van kettőnk felfogása között a különbség.

Ma volt a volt pénzügyi államtitkár az ATV-ben. Mondja neki az Olga: a fidesz azt mondja, hogy a bevételi oldal túltervezett összességében 120 milliárddal.. Erre mondja az államtitkár: ez igaz, de ez nem csontváz.. mert ezt a fidesz tudta..Azt hittem eldobom a kalapácsnyelet..:(No itt tartunk édes úr..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.09. 23:44:53

@bariga: közvetlen csődközelben kb. háromszor álltunk az elmúlt 25 évben. Nem fogod kitalálni, kik voltak akkor éppen kormányon és kik voltak az érintett pénzügyminiszterek...
Ez van, az elkúrásnak és a túlköltekezésnek jelentős szocialista hagyományai vannak. Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni, a magát - kizárólagosan - szakértőnek nevező csapat többszörösen bizonyította totális alkalmatlanságát. Azt még a macskám is tudja, csak azt lehet megreggelizni, ami van. No, idáig kellene eljutni a (párt)közgazdász uraknak, Medgyessytől Veres Jánosig.
Külön pikantériája a kis magyar idiotizmusnak, hogy Orbán reaktivált liblingje, Matolcsy, pont ebbe az irányba szeretett volna tovább menetelni. Pedig állítólag ő is közgazdász vagy mi a fene...
Tényleg, jelent valamit az, hogy közgazdász? Az egy olyan idióta, aki igyekszik beállni valamely párt szolgálatába, és abban a minutumban elfelejti a matematikai alapműveleteket?

bariga 2010.09.10. 00:05:47

@Hepci: eben az irományban nincs közgazdaságilag elemezhető megállapítás, vagy vitára alkalmas mondat.
Így hát csak annyi, hogy másképp látjuk a világot.

bariga 2010.09.10. 00:10:29

@tölgyes: itt nincs vitánk, hogy a helyzet nem rózsás és az is tény ki kormányozott korábban. Nekem a mostani megoldások és cselekedetek nem tetszenek és eddig nem is vezettk sokra, ezt azért be kell látni. De lehet, hogy megtáltosodnak. bizzunk, meg száraz puskapor

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 00:19:03

@bariga: hehe, szándék/értelmezés kérdése minden. Nem is szeretnék úgy elemezni közgazdaságilag, mint pl. a Draskovits...

bariga 2010.09.10. 00:40:20

@Hepci: inkább aludjunk most már, OK? Jó éjt!

Ordnassac 2010.09.10. 00:41:01

@Hepci: Draskovics, cs-vel, nem ts-sel. ;-)

Vajon egy draskovicstiborelemez blognak mekkora lenne az olvasottsága?

lüke 2010.09.10. 08:30:29

@Hepci:
MKKTE
Marx szoborral az aulában
a matek erös volt, s a matek prof
volt az egyetlen pártonkivüli, az átkosban

lüke 2010.09.10. 08:31:08

@lüke:
bár a matek nem számtan

radala 2010.09.10. 09:32:51

@simonmondja.: Ami igaz az igaz, be kellett látnom, hogy mondtak olyan dolgokat, amik nem voltak egy az egyben igazak, de nyilván te is tudod, mert Oszkóék már el is mondták akkor is, hogy nem voltak ezek hazugságok csak kreatív számolás. Ez teljesen elítélendő természetesen, de sajnos része a magyar politikai rendszernek. Nem tudom épp az LMP kreatívszámolt-e már valaha, de az mszp, jobbik, fidesz ezt szokta csinálni. Maradjunk annyiban, hogy az, hogy ebben hazudtak az jó nekünk, mindenki hallhatta, hogy mi a turpisság az 1300 milliárdban, aki ezt elhitte, hogy így ahogy mondják igaz, az magát csapta be.
Nem mellesleg a "tökéletes a költségvetés, tartjuk a hiánycélt, nem osztogatunk" Oszkói állításai pontosan ilyen hazugok voltak. Természetesen ez nem mentesít senkit ez nem lehet vita tárgya, de mivel nem egy ideális világban élünk el kell/lehet fogadni, hogy ez van.
A sajnálom Orbánt drámaian gyenge cikk szerintem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 09:44:50

@Hepci: Az ő dolga, hogy kit moderál ki.
A hirszerzőn pedig már jóideje lenyomták a trollok a bennszülötteket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 09:50:52

@radala: Nekem ne magyarázz. Nem én ostromoltam spontán a tévészékházat a hazugságon felháborodva.
Ja, hogy az is hazugság volt, hogy felháborodtak...
A jobboldali közvélemény annyit hazudik, hogy már a hazugságai vitáznak egymással.

ssi 2010.09.10. 10:03:48

@török gábor:

immáron 36 órája próbálom értelmezni a nekem szánt (és mosolytalan = :-)) reakciót, üzenetet,
de feladtam,
sőt jelezni merem

a lelkemnek már az is jó, hogy itt lehetek :-)
de az agyam érteni szeretné,
ha van rá lehetőség

előre is köszönöm

22:35 @manyike: hát igen, néhányan sajnos még mindig nem értik, hogy az esélyek nem mindig azonosak a vágyakkal...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 10:17:23

@Ordnassac: Gréczyt is olvassák Homo sapiensek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 10:21:28

@simonmondja.: küzdjetek, Simon, milyen hírszerző az ilyen, itt hadonász, közben a saját fészekben vigad a troll...

radala 2010.09.10. 10:42:27

@simonmondja.: Folyton nyersz. No nem a TV székházzal, de ezzel a "A jobboldali közvélemény annyit hazudik, hogy már a hazugságai vitáznak egymással. "

Persze könnyű neked. Nekem is gyakrabban volt igazam ellenzékiként. :-)

Mondjuk azért messze nem ugyanaz azt hazudni, hogy 1300 mrd a hiány, miközben ennél kisebb, mint azt, hogy kisebb, közben meg ennyi. Nem ugyanaz ellenzékből hazudni, mint kormányon. Szóval tök igazad van, de szerintem az egyik oldalon "bűn" van (mondjuk bíró megvétele) a másik oldalon meg kamu 11-esek, amiket beszopott a bíró.
De szerintem én olyat az életemben nem mondtam, hogy a Fidesz jó. Olyat szoktam mondani, hogy reménykedem, meg kicsit jobb, mint a többi opció. Ráadásul azt is mindig elmondom, hogy az LMP-ben még jobban reménykedem.
Mi a nagyobb hazugság azt hazudni, hogy nincs pénz és nem osztogatni pénzt, vagy megmondani, hogy nincs pénz, de mégis osztogatni.
Amúgy egyébként én is sok aggasztó dolgot gondolok a Fideszről, hogy mást ne mondjak ez az állandó devizahiteles mentés mindenféle legszebb gyurcsányi hagyományokat idéző ötleteléssel ez elég borzasztó. Mert rám pl nincs ez hatással, de azért az az ember, aki mondjuk borzalmasan túlnyujtózkodik a takaróján, mert valaki ezt ajánlja neki, az azért feltehetőleg nincs azon a szellemi szinten, hogy megértse, hogy Rogánék azért nem csinálhatnak meg mindent.
Ezert is nagyon más az 1300 mrd hazugság (ami, mint mondtam maximum inkább csúsztatás), mint az, amikor már kormányon szereznek szavazatokat nem, vagy nehezen, vagy nagy károkat okozva megvalósítható javaslatokkal.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 10:45:33

@Hepci: Hol hadonászok én?

Tőlem nyugodtan trollkodhat akárki.
Én még senkit nem zavartam ki sehonnan.

tlac 2010.09.10. 10:54:02

"nem ezt mondták Feri.."

radala 2010.09.10. 11:26:02

@manyike: Mit nem értesz ezen, azt mondja tg, hogy igazad van, ö valóban nem mondta, hogy OV hiteles...
Nem te vagy az, aki nem érti az esély és a vágy közti különbséget, hanem @burlamaqui: .
Legalábbis szerintem.
Persze az is lehet, hogy én nem értem azt, hogy te mit nem értesz, de szerintem tg irományában nincs irányodba kritika.
Ez abból következik, hogy te védted tg-t ö meg tud olvasni ergo nem fog valakit támadni:-)

tölgyes 2010.09.10. 13:30:14

@tölgyes: Egy uncia nem 21, hanem 31,... gramm Mellé ütöttem.

tölgyes 2010.09.10. 13:35:33

@lüke: Amint jeleztem, mellé ütöttem.. a hivatalos arany uncia 31, és sok további szám gramm.. tehát kicsivel több mint 31 gramm Az USA ebben számolja..Svájc is ebben számolja..Az MNB is ebben számolja.. a sok 9-es azt jelzi, hogy lényegében színarany.

tölgyes 2010.09.10. 13:45:27

@bariga: Nézze folyt egy tapogatózás.. Például kísérlet arra, hogy azt a hiányt fogadtassák el, amelyik a valóságos volt és nem azt, amit az MSZP a költségvetésbe belehazudott. A konfliktusok is abból fakadnak, hogy az IMF tudta a költségvetés elfogadásakor is, hogy a számokkal baj van de nem szólt.. Majd a kormányváltás után elkezdte követelni, hogy a valós számok szerint teljesítsünk. Pl. Az IMF nem tiltakozott amiatt, hogy az áll. vállalatok veszteségeit nem építették be a költségvetésbe.. majd a tárgyalások során elkezdték követelni, hogy a végelszámoláskor legyen benn..de hasonló a helyzet a költségvetés bevételi és kiadási oldalában mutatkozó bizonytalanságokkal.. Ráadásul azt akarják, hogy a megszorítások azokat érintsék, akik legkevésbé tehetnek a bajokról..

ssi 2010.09.10. 22:15:59

@radala: köszi :-) mivel több kommentet is írtam, hogy a válasz melyikhez kapcsolódhat, már itt elakadtam

S2000 2010.09.10. 23:05:45

@Hepci: Egyetértek, de pont ezért érdekelne, hogy mások számára kik a relatíve hiteles politikusok. :)

lüke 2010.09.11. 07:30:59

@tölgyes:
ok ,csak akkor lenne érdekes, ha tonna szám számolnád:)
süti beállítások módosítása