Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 10
01:53

Felborul a pálya: egyetlen politikai centrumból irányított kétharmados többség a parlamentben, a kormányfő akaratából hivatalba kerülő lojális vezetők az intézmények élén, októbertől minden bizonnyal szinte egypártivá váló helyi hatalom. Mi következik ebből, a rendszerváltás utáni magyar politikában példátlannak nevezhető aszimmetrikus helyzetből? Egyrészt korábban nem látott hatékony ügymenet lehetősége, másrészt a hosszú távú berendezkedés esélye, harmadrészt azonban a konfliktusok házon belülre kerülésének valószínűsége.

(Fotó: Facebook)

Max Weber óta tudjuk, hogy a hatalom az ellenállás legyőzésében ragadható meg; a politikában a döntéshozatalhoz, a cselekvéshez szükséges akaratok ugyanis mindig erősebb vagy gyengébb ellenakaratokkal találkoznak. Az egység, az egy irányba mozdulás (vagy legalább annak látszata) állandó küzdelemben jön létre, s egy politikai tábor kohézióját jelentősen segítheti, ha erős az ellenfél, ha folyamatosan harcolni kell a közösnek gondolt célokért. Az ostromlott erődök ezért is mindig összetartóbbak, hiszen egy ilyen helyzetben a legkisebb kritika is árulásnak, az ellenség segítésének tűnhet. Sokan kérdezik például, hogy miként lehetett az MSZP parlamenti frakciója olyan intakt a 2006 utáni időszakban, amikor a szocialista politikusénál kevés népszerűtlenebb foglalkozás volt az országban – a magyarázatban bizonnyal jelentős súlya lehet annak a nyomásnak, ami az ellenzék részéről a kormánypártra nehezedett, s ami bizonyos mértékben egymáshoz is tapasztotta az egyébként bizalmi viszonnyal nem vádolható MSZP-s képviselőket.

A helyzet most teljesen más, szinte tökéletesen az ellentéte a korábbinak. Ellenzéki nyomásról alig beszélhetünk, a hatalmi lehetőségek majdnem korlátlanok, s bár a mézesheteknek lassan vége, a választói elfordulásnak egyelőre semmi jele. Ágh Attilán kívül – aki a Klubrádióban tegnap előrehozott választást vizionált – talán nincs is olyan ember ebben az országban, aki ne venné biztosra, hogy a kormány kitölti ciklusát, sőt, egyesek már-már évtizedes országlásban bíznak, vagy éppen attól tartanak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen helyzetben, amikor a külső ellensúlyok gyengék, a konfliktusok szép lassan beköltöznek a hatalom falain belülre. Bár az analógiákkal érdemes óvatosan bánni, hiszen a különbségek jelentősek, akár a két világháború közötti „egységes” kormányzó pártra, akár a kommunista diktatúra állampártjára gondolunk, mindenhol ugyanazt látjuk: a politikai ellenakaratok egyszínű politikai irányítás esetén sem tűnnek el, de hangjuk és erejük elsősorban belül lehet.

Amíg a Fideszt egy viszonylag szűk és összetartó vezetői csapat irányította, s ráadásul az MSZP-vel való kiélezett és folyamatos harcban tette ezt, a párt legendás volt a zártságáról és az egységéről. Akik kicsit közelebb voltak a tűzhöz, már akkor is tudták, hogy hamis a balliberális sajtó által adott sematikus kép a „bólogatójánosokról”, de a nyilvánosság ezekből a belső nézetkülönbségekből valóban keveset érzékelt. Az elmúlt években komoly változások történtek: a párt egy heterogén, óriásira duzzadt, kevésbé átlátható, érdekcsoportok által szabdalt konglomerátum lett, amelyben a korábbi szoros, bizalmi viszonynak már csak a maradványai találhatók meg. A Fidesz ebből a szempontból egyre inkább hasonlóvá vált a szocialista párthoz, miközben azonban 2010-ben többé-kevésbé elvesztette egyik legfontosabb kohéziós erejét: az MSZP-t.

A választási győzelem eufóriája, az első hónapok lendülete érthetően felszín alá szorított minden létező ellentétet, de várható, hogy a nehezebb döntések, az óhatatlanul csökkenő támogatottság esetleg katalizátora lehet annak, hogy a nyilvánosság számára is láthatóvá váljon egy-két törésvonal. A felborult pálya ráadásul magával hozta, hogy a Fidesznek minden korábbinál erősebben kalkulálnia kell a „sok eszkimó, kevés fóka” helyzettel. Ha októberben valóban narancssárgába borul az ország, a kormánypárti frakcióban több mint száz polgármester ülhet, akik döntően az ilyenkor sikeres recept alapján, a kormányzati háttérrel kampányolva nyernek településükön, de kivételezett helyzetről – lévén szinte minden nagyobb település kormánypárti vezetés alá kerül - aligha álmodhatnak.

S itt lép be a képbe a politikai aszimmetria másik következménye: bár Orbán Viktor Kötcsén állítólag potenciális dezertőrökről beszélt, nem titkoltan szinte előre megbélyegezve a lázadozni akarókat, be kell látnunk, hogy egy ilyen viselkedésnek a politikai költségei ma lényegesen alacsonyabbak, mint 2010 előtt lettek volna. Az óriási kormánytöbbség mellett még félszáz dezertőr sem vezetne parlamenti döntésképtelenséghez, miközben korábban a kormányzó MSZP-nek egy ember elvesztése is komoly fejtörést okozott. Azok tehát, akik ilyen-olyan okok miatt megszegik az egységet, akár beszéddel, akár szavazattal, döntésük meghozatalakor elméletileg könnyebb szívvel tehetnék - s akár pártjuk is jobban tolerálhatná önállóságukat. Nem véletlen azonban, hogy a miniszterelnök már most figyelmeztette párttársait: ha esetleg – többek között az ellenfelek látható gyengesége miatt is – elindulna egy ilyen belső erjedési folyamat, nincs semmi garancia arra, hogy mire felocsúdna a meglepetésből a Fidesz, már nem állnának felvértezett hadak a kapuk előtt.

x x x

Ezen a honlapon nagyon tanulságos térképek találhatók az önkormányzati választást megelőző jelöltállításról.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr102284927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Barátok közt? 2010.09.10. 12:44:01

Amikor a külső ellensúlyok gyengék, a konfliktusok szép lassan beköltöznek a hatalom falain belülre.

Trackback: Olcsó 2010.09.10. 11:48:30

A Nemzet Szociopatáinak Nagyjai végre hallatják hangjukat. Akadnak, akik „kettős kordonnal” védenék a bűnöző romáktól a rendes, dolgos magyar népet (vajon a bűnöző sváboktól, kunoktól és avaroktól miért nem?), meg esetleg némi szögesdróttal...

Trackback: Polgármester-jelölt MILF - ciki vagy nem ciki? 2010.09.10. 10:40:09

Mellbedobással győz? - teszi fel a kérdést a Blikk annak kapcsán, hogy az egyik badacsonytomaji polgármester-jelöltről félmeztelen fotókat találtak a neten (természetesen hölgyről van szó, egy fürdőgatyás férfi politikus a kutyát nem érdekelne). Lehetn...

Trackback: A Tervezésről 2010.09.10. 08:40:57

Az ősz a tervezés időszaka a gazdaságban. A nagyobb cégek, állami vállalatok, és az állam maga is ilyenkor készíti el jövő évi bevételeinek és kiadásainak tervét. A tervről sokaknak a szocialista tervgazdaság és a terv többszörösét teljesítő sztah...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

break 2010.09.10. 02:01:49

Az atkosban azt mondtak, hogy lepj be a Partba, ha jot akarsz az orszagnak es belulrol bomlaszd azt. Ugy latszik a Fidesz eraban meg ennek a taktikanak sem lesz eselye.

abandi 2010.09.10. 02:26:20

Hát igen...
Az a frány választási-számítási játék a számokkal ...és, hipp-hopp itt is van a világlegnagyobbdemokratikus kétharmaggya...
Lássuk, -mondják- mire mennek a zemberek nagy többségével....
Ha elbalázzák, akkor majd a pintérsanyi és tsa-i biztos megfékezik, ha mégsem...
Okés.
Hajrá cionisták....bocs:cinikusok!

Ordnassac 2010.09.10. 02:31:43

A helyzetet a Fidesz amúgy fokozza is 2014-re a kisebb létszámú OGY okán. A Fidesz-frakcióban 225-en ülnek (Dankó Béla várható győzelmével ez 226 lesz), az új OGY létszáma nagy valószínűséggel 198+13 lesz (de a kisebbségi mandátumokon kívül max. 200). Tehát józan számítás szerint is több mint 100 fő ki fog esni az OGY-ból. Így nagy a teperés a Fidesznél, hogy egyéni jelöltként indulhasson, illetve befutó listás helyet szerezzen. Abban az esetben, ha többen érzik, hogy kiesnek a pixisből, megvan az esély, hogy kiszakadjanak páran egy új pártot alakítva. Persze ennek százalékos arányát nem tudom megmondani.

A hétfőn 37 főssé váló KDNP-frakcióról pedig eddig nem is volt szó.

Crowz 2010.09.10. 02:36:36

vajon mit akar ebből kohzni Oráb?
" Nem véletlen azonban, hogy a miniszterelnök már most figyelmeztette párttársait: ha esetleg – többek között az ellenfelek látható gyengesége miatt is – elindulna egy ilyen belső erjedési folyamat, nincs semmi garancia arra, hogy mire felocsúdna a meglepetésből a Fidesz, már nem állnának felvértezett hadak a kapuk előtt." ennyire félniük kéne?

Crowz 2010.09.10. 02:37:59

"Abban az esetben, ha többen érzik, hogy kiesnek a pixisből, megvan az esély, hogy kiszakadjanak páran egy új pártot alakítva. Persze ennek százalékos arányát nem tudom megmondani."
he-he ez kizárt!
Én meg tudom mondani neked az arányt: 0 %

abandi 2010.09.10. 02:38:34

@Ordnassac:
Már rég a bögyömben van az okoskodása!
Noha nem számol a kisemberrel!
Ne feledje:
Alapvetően egy kis szaros víz és némi fehérjehalmaz maga is!
Ennek ellenére...

Ordnassac 2010.09.10. 02:43:48

@Crowz: gondolod, hogy inkább vígan és dalolva kizuhannak az OGY-ból? Mondjuk a polgármesteri székek kiosztása lehet csökkentő hatással. Kizárva nincs. :-)

@abandi: "Alapvetően egy kis szaros víz és némi fehérjehalmaz maga is!" <--- ki nem az? Amúgy meg sosem állítottam, hogy nálam a bölcsek köve. :-) Tévedni én is tudok, hajjaj! Ki nem? Azonban attól még leírom, hogy mit gondolok (ami nem szentírás, nem tagadhatatlan igazság, csak egy vélemény, mint itt minden komment). Meggyőzhetőnek meggyőzhető vagyok sok dologról. Kérdés, hogy a "kisember" itt milyen relációban jelenik meg. Komolyan érdekel.

abandi 2010.09.10. 02:47:11

Gábor!
Nagyon meghökkentem , amikor -a választások előtt- az ATV-ben (bánó,stb...)Te voltál az, aki az általános fasiszta/nácizást helyre tedted!
Szeretném, ha a demokráciarettegőket is tájékoztatnád....

abandi 2010.09.10. 02:51:24

@Ordnassac:
Csak a kisemberre reflektálnék:
Ön (ha meg nem sértem), és én.
Mert bizony, nem csak a melós és a paraszt a kisember!
Magának csak statisztika a népesség.

abandi 2010.09.10. 02:55:57

@Ordnassac:
Valamiért azt érzem, hogy maga érdekelt vmilyen szinten a szófosáson alapuló mismásoláson...
Már megbocsásson!

Ordnassac 2010.09.10. 02:55:57

@abandi: persze, hogy kisember vagyok, hol vagyok én a politikai/gazdasági/tudományos elittől... Csak egy mezei egyetemi hallgató vagyok Zuglóból. Legalábbis tudtommal. Miért sértenél/sértene ezzel meg? (Elnézést kérek, ha továbbra is tegeződő stílusban maradok, ez nem tiszteletlenség, csak ilyen környezetben ez az általános megszólítás.)

Miért is volna nekem statisztika a népesség? Komolyan érdekelne. Vevő vagyok minden építő jellegű kritikára.

abandi 2010.09.10. 03:03:45

Nézze!
(Az önözést kérem, ne vegye zokon!)
Igen szapora véleményalkotó tanítvány maga!
Gondolom bejárta Tolnát-Baranyát, Borsodot-Békést...Ön egy kezdő liberális felfogású fiatal.
Hátrébb a tejfogaival!!!

abandi 2010.09.10. 03:18:18

Természetesen a politológiát sem tarto semmire.
Egyszerűsítve: politikai fogpasztareklámnak tartom.
Ha a bloggazda tartja a súlyát, és a mosolya is rendben van, akkor...
Még megúszhatja a kis stiklit is....
De hát muszáj megúszni, "mer' enni kell adni a családnak" és ez olyan megalázó védekezesés...Dikk!

abandi 2010.09.10. 03:27:43

Na még egy apróság:
A politikai elemzőket ott falnák fel az "ismeretlennemszavazók",ahol vannak.
Ez a "szakma", olyan mint a jogszociológus, meg a pszichológus...
Haszontalan szarkeverők.
Érti, ugye?!

Treuga Mei 2010.09.10. 03:32:49

Ha jól értem, itt és ezúttal - bizonyára kivételesen - hatalomtechnikai, hatalommegragadási és -megtartási mechanizmusokkal foglalkozik a politológus. (Az is lehet, hogy a politológia tudománya alapvetően ezt vizsgálja, ebben meglehetősen tudatlan vagyok. A jeles firenzei reneszánsz humanista ebben az esetben bizonyára büszke lehetne nobilis művére...)
A jelenlegi társadalmi struktúra - a kommunikációs tértől a nyelvi zártságon át a geopolitikai helyzetig - aligha összevethető a XX. század sajátos, egy hatalomközpontú helyi rezsimjeinek idejével. A közösség hálózatossága, az önszerveződés lehető formáinak gazdag volta alapján megkockáztathatjuk, csak rövid ideig behatárolható a politikai közösség. Ugyanis szétrobban. (Már enélkül is robbanófélben van, bár ez a kulturálisan dezintegrált jelenség - megkockáztatom - kevéssé is nevezhető modern vagy akár posztmodern értelemben vett társadalomnak.)
Az persze szintén kétségtelen, hogy - amint arra a tisztelt Topicgazda is utalt, meg egyik-másik kommentelő is - ebben a forrásokban szűkös térben a lokálisan jellemző és bevett hatalommegtartó és -megosztó módszer, az elbirtokolt (privatizált) tőkék célzott újraelosztása révén kialakított félfeudális függőségi rendszer (pl. polgármesteri pozíciók, állami megrendelések, presztizsfunkciók átengedése, esetleg állami-közösségi funkciók adományozása) komoly akadályokba ütközik. Igaz, kb. két ciklusra - meglehetős társadalomromboló mellékhatásokkal - imígy megtartható a formális hatalom (ld. Berluscolini), de egyrészt ez a hatalmi struktúra formalizálódásával, másrészt Bethlen-effektussal jár. (Bethlen a kor Bokrosa és Gyurcsánya volt egyszerre a közvélemény szemében a harmincas évek elejétől.)
Azt hiszem, a "centrális erőtér" hosszútávú fönntarthatósága a jelenben hiú ábránd. Igaz, ez csak a szerencsén múlik.
Szóval igaza van a tisztelt Topicgazdának, a megélhetési rettegők diktatúrát kiáltozása tréfás.
De ez nem a jelenlegi hatalom önkorlátozásán múlik.
(NB.: Számos kiváló afrikai és karibi állam is demokratikus formailag. Azonban amint _az adott kultúrában_ szükséges garanciák hiányoznak a demokratikus rend tartalommal megtöltéséhez, és evvel vissza is él a hatalom, bátran beszélhetünk diktatúráról, nem csupán autoriter államról. Bársonynesz-ingatónk ettől távol van, mert az EU gyomrában ülünk és mert a társadalmi szerkezet, valamint a kommunikációs szisztéma nem teszi ezt lehetővé.)
De dezertőrök mindig vannak, csak nem mindig lényegesek. Néha hosszabb távon sem. (Ld. a VII. kerület pártokhoz köthető "civil" szervezetei, a SzEM és a FÜGE.) Mert csak az a kérdés, Csányi, Demján, Pintér, Kupper, Fellegi, Simicska és ezek tettestársai megmaradnak-e a "centrális erőtér" mögött. Mert főként ez tartja össze. Már nem is nagyon titkolják.

Ordnassac 2010.09.10. 03:39:39

@abandi: az önözést már tölgyestől sem vettem zokon, itt miért kéne? Kinek milyen a stílusa, nincs ezzel baj.

Édesapám 71. életévében van és zempléni, édesanyám 67. életévében van, így pl. merem állítani, hogy van fogalmam a nyugdíjasok helyzetéről (ez persze nem jelenti azt, hogy tótumfaktum lennék ebben a kérdésben, de nem teljesen ismeretlen számomra a terep). Hisz látom élő egyenesben minden áldott nap a családomban. Halkan jelzem, édesanyám mondta nekem, hogy ha valaki csak a korára hivatkozik egy érvelésnél, akkor az kifogyott az érvekből. Pedig ő csak egyszerű számvitelesként dolgozott.

Amúgy halkan jelzem: szoktam utazgatni az országban, mert érdekel ez az ország, ugyanis ez a hazám. Függetlenül attól, hogy kisgyerekkoromat Németországban éltem le. Szeretek itt lenni. Amúgy igen, urbánus jellegű vagyok (imádom Budapestet, pedig alig várom, hogy Demszky Gábor végre lelépjen a porondról), de mélységesen tisztelem a falusi embereket (a rokonság egy része Sátoraljaújhelyhez közeli falvakban lakik, az egyiknek már régóta MIÉP-es a polgármestere, egyébként édesapám ott született).

Anyai nagyapám pedig 41 évesen tanulta ki a vasesztergályos szakmát, nagyanyám pedig egyszerű háziasszony volt. Jártam római katolikus és evangélikus iskolába, illetve óvodába és református hittanra. Legjobb barátaim között pedig van zsidó és görög katolikus is.

Ezek után nyugodt szívvel vállalom azt, hogy liberálisnak tartsanak, ugyanis valóban vallom azokat az elveket, hogy az emberi élet szent, az emberi méltóság létező és védendő, az embert ne az alapján ítéljék meg mondjuk hátrányosan, hogy mi a bőrszíne, mi a neme, mi a vallása, kivel bújik ágyba stb. és hasonló elvek. Emellett nem értek egyet pl. azzal, hogy egy párt megtűr maga mellett olyan oszlopos marhákat, mint Zagyva Gyula, Toroczkai László vagy Novák Előd. (Néhány vallott elvükről nem is szólva. Pedig vannak ott viszonylag normális emberek is.) Amennyiben ezért engem elítél/sz, joga/od van hozzá, nem fogok sírógörcsöt kapni. :-)

Ordnassac 2010.09.10. 03:44:04

@Treuga Mei: ööö... lehet egy apró kérdésem? Végzettséged alapján te politológus, szociológus, filozófus vagy egy erős jogelméleti beütéssel rendelkező jogász vagy? Csak azért, mert annyi szakkifejezést használsz, hogy mezei olvasó nem biztos, hogy sokat fog érteni belőle és nem azért, mert hülye. :-)

abandi 2010.09.10. 03:45:38

@Treuga Mei:
Miért kellett ilyen hosszú bevezetőt kiragadni azért az egyszem utólsó mondatrészért?!
"szép" munka volt ....

abandi 2010.09.10. 03:51:27

@Ordnassac:
Hát...
Nem ők fogják visszakérni a tanolópénzt...
De legalább dicsekedhetnek a fiukkal/lányukkal még jó sokáig!
Hogy a városba került...

abandi 2010.09.10. 03:52:02

@Ordnassac:
Hát...
Nem ők fogják visszakérni a tanolópénzt...
De legalább dicsekedhetnek a fiukkal/lányukkal még jó sokáig!
Hogy a városba került...

abandi 2010.09.10. 03:53:07

@Ordnassac:
Hát...
Nem ők fogják visszakérni a tanolópénzt...
De legalább dicsekedhetnek a fiukkal/lányukkal még jó sokáig!
Hogy a városba került...

abandi 2010.09.10. 03:55:37

@Ordnassac:
Hát...
Nem ők fogják visszakérni a tanolópénzt...
De legalább dicsekedhetnek a fiukkal/lányukkal még jó sokáig!
Hogy a városba került...

abandi 2010.09.10. 03:55:54

@Ordnassac:
Hát...
Nem ők fogják visszakérni a tanolópénzt...
De legalább dicsekedhetnek a fiukkal/lányukkal még jó sokáig!
Hogy a városba került...

tbb 2010.09.10. 04:07:56

Igen. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a 2/3 és az ellenzék szétziláltsága miatt a politikai döntéseket meghatározó fő konfliktusok házon belülre kerülnek. És? Mi következik ebből?

tbb 2010.09.10. 04:09:04

Igen. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a 2/3 és az ellenzék szétziláltsága miatt a politikai döntéseket meghatározó fő konfliktusok házon belülre kerülnek. És? Mi következik ebből?

abandi 2010.09.10. 04:25:05

természetesen a bloggazda sincs tisztában az ország gazdasági, szocpol-létfenntartási helyzetével....
A fidesz-kndp-likud, tudjamegoldja!
Amikor a nettó eus befizetési arányunk jóval több, mint a látványmarhaságkra visszaosztott bakfitty....
Török Gábor!
Erről miért nem írsz?!

Tamás, nem más 2010.09.10. 04:34:40

Tamásbátya

Gratulálok az előttem szólóknak! Sikerült megragadni a cikk trágyát...

Nem lehet könnyű célkitűzés Török Gábornak: legalább kétnaponta előrukkolni konkrét és érdekes témával - így inkább a 2 nap dominál.

Egyébként a Fidesz forradalmában hívőknek (azt nem tudom elhinni, hogy a párt prominenseinek is) nagy megdöbbenés lesz, hogy a dolgok menetét más erők irányítják. (Apuu, kezdőődik, kezdődik!)

Mit számít itt, hogy lesz-e néhány dezertőr...

ssi 2010.09.10. 05:40:47

... jó sűrűre sikeredett a poszt... remélem, kommentelőtársaim segítenek a megértésében is :-)

jelen lett:
"barátok" ? - inkább cimborák, akiket az "egységben az erő" ereje és gazdasági környezetünk megélhetési politikussága tart össze

a mostani kormány múltjában akár ott lehetnek történelmünk régebbi korai, de hogy ez így alakulhatott, ahhoz a szocikon kívül O.V. is kellett, a választók körében kedvelt ideológiai vezető
- talán alaposan tanulmányozta a korábbi rendszerek pszichológiáját is
- nem igazán látszik, hogy valamely szakterületnek elkötelezettje volna

a jövő szólhat-e stabilitásról, vagy sokféle kihívással kell szembenézniük:
- a trónfosztás veszélye szűk körben jelentkezhet
- a valós többség, az irányítottak általános hangulata komoly jelzés lesz
- igazi kihívás már külföld, ebben a közegben kell "a" szintet megütni
- ellenzék alakulása egyelőre nyomon követhető, kezelhetőségük a jövő
* LMP önmagában még fennmaradásukhoz is kevés lehet
* Jobbik nyílt titoknak tűnik, s a "kisember" védőjeként harcra kész
* MSZP gyenge felszín, de van-e mögötte: kivár, építkezik, taktikázik?

Szimba 2010.09.10. 08:08:53

Már hajnalban folyik a személyeskedés? De virgoncak vagytok!

Szimba 2010.09.10. 08:17:58

Ami a barátok közt címet illeti erős kételyeket kelt. Egy vezető minél magasabbra jut a hierarchiában, annál magányosabb. Itt már nincsenek barátok, csak alattvalók, hízelgők, látszat bajtársak, nyilt talpnyalók.
Ezt mindenki tudja, aki tanult pszichológiát vagy töltött be valamilyen vezető pozíciót.

Ami a Fidesz mára már heterogén csapatát illeti nyilván lehetnek belső ellentétek, nézetkülönbségek, érdekeltérések. Azt viszont OV szerintem jól a fejükbe veri, hogy a szakadás csak a pozíciók, az előnyök elvesztését hozhatja magával, míg az összetartás, a párthűség azért mindig nyújthat csurranó-cseppenő kis előjogokat, javakat.

OV az a típus, aki hamar észreveszi már a korai jelzéseket is, és időben cselekszik. Nem habozik egy Fidesz kör feloszlatásakor, nem fog habozni egy erősebb lázadó politikusa háttérbe szorításakor sem.

4 év múlva nem hinném, hogy bármiféle pártszakadásnak tanui lehetünk.

is 2010.09.10. 08:20:26

@tbb: fel kell menni a padlásra, és elővenni az 1980 körüli idők újságjait, megnézni, hogy hogyan is volt ez az MSZMP-vel. meg megint elő kell venni az akkori reflexeket: újságokban sorok között olvasás, felunderground ellenzékiség. lehet, hogy még szamizdat újság is lesz megint, hiszen az új sajtótörvény csak be fog tiltani egyet-kettőt (nem engedélyez, bíróság elé citál stb).

majd most a sok huszo- harminconnéves hülyegyerek megtanulhatja, hogy milyen is volt az MSZMP a nyolcvanas években. se nem komcsi, se nem tartható. élő történelemóra. mindennyiunk bőrére.

kM 2010.09.10. 08:21:32

Szimpatikus ez a ballib vágyvezérelt gondolkodás "a mi lenne, ha végre kicsit csökkenne a választói bizalom és Orbán Viktort hátrahagynák a szövetségesei", de mindenkit ki kell hogy ábrándítsak, a Fidesz nem MSZP, itt nem fognak a képviselők a Hírszerző újságírójához szaladgálni csak azért, hogy elmondhassák, a Lázár János furcsán nézett a képviselőtársaira.

Keményen összekovácsolódott a csapat (titkosszolgálatok pártcélra történő fölhasználása, lehallgatások, kompromittálási kísérletek, gazdasági zsarolások és nem utolsósorban az ország lerablása miatt), ezt senki sem fogja elfelejteni egyhamar, így minden "jaj de jó lenne ha és esetleg" típusú fölvetés tök messze áll a valóságtól.

is 2010.09.10. 08:22:00

@Szimba: "4 év múlva nem hinném, hogy bármiféle pártszakadásnak tanui lehetünk. "

teljesen egyetértek. a FIDESZnek is csak a generációs kihalás marad. a legutolsó szavazóréteget már nem tudták megfogni.

lüke 2010.09.10. 08:22:30

@Szimba:
egész éjjel
pedig jjulie alszik
@is: ajaj mi lesz itt
s mennyi az érzelmi futurológus
nemcsak koránt fognak égetni?

László56 2010.09.10. 08:22:32

Szép jó reggelt Mindenkinek

Barátok közt ? kérdezi az elemzőnk. Mondván hogy kérdezéssel még senki nem követett el hibát. De, gondolván hogy ma is verek egy szöget a FIDESZ koporsójába. Az az érzésem hogy sok sok szöget kell még neki vernie, mert bizony a FIDESZ nem igyekszik elhalálozni. Éppen az ellenkezője történik. A fénykorát éli. És még messze nem érkezett el a tetőponthoz. Néppárt lett belőle, annak minden tulajdonságával, előnyével és hátrányával.

A néppárt legfontosabb jellemzője hogy széles társadalmi rétegeket egyesít magában. Ezáltal csak természetes hogy a belső feszültségek növekednek. Elemzőnk, a tudományosság leple alatt igyekszik kihasználni és nagyobbítani ezeket a feszültségeket ami nem a külső egyensúlyok hiánya miatt jött létre mint ahogy gondolja és írja, hanem a néppárt, -minden néppárt-, természetes tulajdonsága.

Amit az elemzőnk nem vesz figyelembe hogy a külső egyensúlyok ugyanúgy megvannak mint azelőtt, csak megváltoztak. Nem az MSZP az ellensúly, hanem a Jobbik. A Jobbik már, -vagy inkább talán ma még-, az egyedüli politikai erő amelyiknek lehetősége van egy két pofonnak helyretéríteni a FIDESZ -t ha letérne a becsület útjáról. Az MSZP már felszámolta magát és teljesen jelentéktelen lett. A kommunista gondolkodás végleg megbukott. Nemcsak a világban, hanem végre az országunkban is. Új ország, új társadalom építkezik. Ahol a munkának becsülete van és a vagyonnak tisztelet lesz, mert nem lopásból fog származni hanem megdolgoztak érte.

Én megértem hogy ez fura világ lesz az elemzőnk számára. De minél hamarabb hozzászokik annál gyorsabban tud beilleszkedni. Hiszen neki is a családját kell eltartania. Becsületes módon mint akárki másnak.

Szimba 2010.09.10. 08:27:33

@lüke:

És Panelt sem látom már régen. Pedig közel az őszi szarvasbőgés ideje!:-))

Szimba 2010.09.10. 08:36:20

Van egy-két vallási könyv, lehet égetni a Bibliát is, meg Sztálin összest is.

De az ilyesmik általában rossz jelnek számítanak.
A Római Klub előrejelzései sokkal vadabbak, mint amit Nostradamus volt képes lejegyezni.:-((

lüke 2010.09.10. 08:45:45

@László56:
azMSZP nem ellensuly, ez a váltópárt,
még mindig meglévö szervezeteivel, hiába kúrta el Fletó

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 08:46:01

Volt egy legenda, hogy

a Fideszben fiatal, szuper közgazdászcsapatok ontják a megoldásokat,
és főleg - a megoldást -, és nem kell mást tenni, mint előrehozott választást tartani, és előrukkolnak megoldanak mindent - ha addig a szocik el nem lopják.

Na, ez a legenda már a múlté.

Egy hasonló legenda, hogy
a Fideszben mindenféle érdekképviseletre alkalmas emberek vetik össze a létező érdekeket, hogy a parlament helyett sötét dolgozószobákban valósuljon meg az érdekegyeztetési csata.

Na, ez is egy álom csak.

Ez szerintem egy semmihez sem értők gyülekezete, akik húsz éve csak szerepelnek és haverkodnak.

Az erős központi drill is azért volt náluk, mert a gondtalanság és a felelőtlenség a legfőbb tulajdonságuk.

lüke 2010.09.10. 08:50:04

@manyike:
a külföld kihívás?
hát nem emlékszel 89-re?
ugyan !nem is érdekli, most is csak a pénzéert reszket, hogy viszafizetjük-e

Diocles 2010.09.10. 08:56:16

LOL és wishful thinking

Hogy miért?
Mert a Fideszből nem éri meg kivállni, még a leginkább háttérbe szorított, kegyvesztett emberek is olyan zsíros posztokat birtokolnak, amelyeket magánemberként esélyük nem volna.
Pokorni lehetne-e kerületi polgármester más pártok színeiben?
Nincs olyan jelentős figura a Fideszben, akinek megérné bármit is kockáztatnia.

Az MSZP-nél sokkal esélyesebb a szakadás (bár az óvatosság itt is felülírhat mindent), egyszerűen azért, mert ott jóval kevesebb a fóka, és baromi sok az eszkimó, tehát ha pl. Mesterházyék tartósan szilenciumra ítélik a Gyurcsány-vonalat, akkor nem tudom, h mi más megoldás volna ott, mint a pártszakadás.

lüke 2010.09.10. 08:58:39

@simonmondja.:
hmm
kialakult egy hivatásos- föállásu- politikus csoport, amit te haveri gyülekezetnek hívsz, naná mert a kül. pártok egymás ellen uszítanak,a felszínen, a háttérben mi folyik?
s ami nem alakult ki:
a szakember gárda, hogyan is, ha az iparban ca 30% dolgozik, - 5%mg- s a többi szolgáltató
s a tud. életre mennyit költenek?

lüke 2010.09.10. 08:59:40

@Diocles:
nem éri meg:)
de lehetnek olyan körülmények, hogy el kell menni

Robinzon Kurzor 2010.09.10. 09:01:32

"a rendszerváltás utáni magyar politikában példátlannak nevezhető aszimmetrikus helyzet"

Na igen, a "rendszerváltás utáni" -- ha hátralépünk egy-két lépést, hogy ne csak a fát, hanem az erdőt is lássuk, akkor azt látjuk, hogy ez a magyar politikában maga a szimmetria.

lüke 2010.09.10. 09:01:40

@Diocles:
s Fletó nem fogja olyan könnyen feladni
nemcsak a pénz, a hatalom szaga is megcsapta
alakul az új párt, van rá pénze
s lesz szavazója is

lüke 2010.09.10. 09:03:07

@Robinzon Kurzor:
hmm
kb 2,5 millió embert lehet az ideológiákkal megmozgatni,
a többi néma csend

emő27 2010.09.10. 09:05:29

@abandi: Nem tudom, lehet én értettem félre, de ez nem a személyeskedésről szóló blog. Ez itt arról szól, hogy véleményeket osszunk meg egymással a politikáról, napi törénésekről. Amit Ön írt,( mert látom nem szereti a tegeződést de nincs ezzel semmi baj) Ordnassac-kal kapcsolatosan az szerintem nem a megfelelő szintű hozzászólás, egy blogon, ami ugye arra lett létrehozva, hogy a politika a pillanatnyi helyzetéről beszélgessük.
Persze jogában áll, de szerintem nem kell egy egész reggelt ennek szentelni, elegendő egy kommentben elmondani és kész, szerintem senki nem kíváncsi arra, hogy mi a véleménye Ordnassac személyéről.
Ha arról írna, hogy Ordnassac véleménye miért nem tetszik, miben nem ért egyet az tökéletesen beleillene a környezetbe, de ennek nem látom értelmét.
Én is ezzel az egy reakcióval be is fejezem az erre vonatkozó fejtegetésemet, de úgy gondoltam, hogy tisztázni kellett, hogy ez nem az a fórum, ahol az egymás sértegetése megállja a helyét.

Gondolom most majd én is megkapom a saját osztásomat, de nem hiszem, hogy reagálni fogok rá, tehát ne haragudjon meg rám, ha nem válaszolok.
Amennyiben a témához fog hozzászólni és elmondja a véleményét, meglátását és úgy gondolom, hogy én is hozzá tudok tenni a témájához, majd reagálok rá, vagy kérdezek. Ez ugyanis itt a cél.

Üdvözlettel:
emő27

elwood 2010.09.10. 09:15:27

a Fidesz nem néppárt csak annak tűnik. one man show. minden és mindenki egy embertől függ.

emő27 2010.09.10. 09:17:11

Két féle megközelítás leehtséges szerintem.

1.A OGY létszámának csökkentése valóba nagy motivációt jelenthet minden fidesz képviselőnek. Hiszen a mostani 4 évükben végzett munkája is befolyásolhatja majd, hogy kinek lesz helye az új o.gy-ben.
2.De az is lehet, hogy a közigazgatási és választási törvényben végrehajtott változtatások már ezt a terepet készítették elő és már rég megvannak azok az emberek, akiket 2014-ben indítani kívánnak. Csak ez a dezerőr szöveg jól hangzott, ott és akkor, ezzel is jobb munkára ösztönözve a kollégákat.

Viktus 2010.09.10. 09:17:49

@simonmondja.:

Tudod mi a probléma az összes többinél is ugyanez a helyzet a felhozatalból. Az MSZP bebizonyította az elmúlt 8 évben szakértelmét ... A Jobbik , és az LMP pedig egy hónap alatt becsődöltetné az országot.
Na ebben leledzik a Fidesz valódi ereje. Nem fog ott senki a központi irányzattal hangosan szembefordulni, mert nem tud hova ernyőzni ... így meg legalább, ha nem is lesz képviselő cserében kap polgármesteri széket, megyei közgyűlésben helyet fix pénz megvan.
Változás a Fidesz tájékán max. abban az esetben képzelhető el, ha a háttérben ücsörgö Széles, Csányi meg még ki tudja ki milliárdosoknak érdekében áll létrehozni egy új párt alternatívát, mert akár 50 fideszes is ernyőzhetne csak nincsen neki merre egy új pátrszervezet kiépítése-bereklámozása pedig nem egyszerű. Főleg, hogy nincsenek meg azok a feltételek amiket a szoci kormányzás teremtett.

emő27 2010.09.10. 09:18:08

@elwood: És egy "bolond százat ( 2,7 milliót) csinál" :)

veny 2010.09.10. 09:26:11

Az első próba az, hogy a KDNP-vel mi lesz.

Láthatóan feszegetik a korlátokat, már nem mindig és mindenben elégszenek meg a Fidesz Keresztény Tagozata besorolással, egy-két dologbn egészen úgy csinálnak most, mintha tényleg egy külön párt lennének.

Szerintem középtávon sok mindent meghatároz a Fidesz belviszonyaiban, hogy ez a limitált önállósodási törekvés elismerést nyer, lenyomják izomból, vagy elhúzódó végvári harcok formáját ölti végül.

Ad absurdum még az is megeshet, hogy az "áruló" KDNP-ből csinálnak új összefogó ellenséget maguknak, miért ne?

Szimba 2010.09.10. 09:29:26

@Viktus:

Bizony, a pénzemberek mozgatják a politikát. A politikus egy marionettbáb, bármit hisz is magáról.

És mára szépen kialakult a pénzoligarchia(arisztokrácia, mi a mostani elnevezés?), amelyik az érdekeit a politikán keresztül érvényesíti.

Csányi nyilatkozatai azért figyelemreméltóak, mert ugyan beállt a Fidesz mögé, de azért annyira mégsem:-))), hogy évekig fizessen nekik bankadót.

Nem igazán látok be a kulisszák mögé (lásd Platon barlanghasonlatát), csak sejtem, mi történhet. Nem is kívánom a politikusokkal való személyes kontaktust, egyrészt iszonyatosan kiábrándító, másrészt a bennfentesség is látszat információkhoz/dezinformációkhoz jutatja az embert.

Olyan, mint fenn ülni a fán az ágak között, és tisztán látni az egyes faleveleket, mégsem tudni, milyen is egészében az egész.

Tell Vilmos 2010.09.10. 09:34:10

Az elmúlt évtizedekben láttuk, hogy Orbán igazán ellenzékben érzi jól magát. Kifejezetten konfliktuskereső, azokban "lubickoló", és azokat megnyerő típus. A Fidesz kommunikációja pedig mindig nagyon jó volt. A hatalom gyakorlása viszont sokkal nehezebb feladat. Ha valaki azt hiszi, hogy a kétharmad megnyerése után sokáig biztos bázisa lesz, az téved! Az önkormányzati választások megnyerése után tulképpen a teljes ország, mindenestül narancsos lesz. De ettől még jottányit sem lesz könnyebb O.V.-nak. Irtózatos felelősség ekkora hátszéllel politizálni. A belső csatát hát megnyerte, ezután jönnek a megszorítások. Az EU-val és az IMF-el szembemenni lehetetlen ezt ő is tudja. Hatalmas az államadósság, ezt nekünk kell kifizetni. A kérdés csak az, hogy újabb külföldi kölcsönökből teszik e, vagy megszorításokból teremtik elő a pénzt. Mindkettő rossz, nem sok választási lehetőség van...

Üdv:

Tell.

Devil 2010.09.10. 09:40:27

Szerintem a Fidesz frakcioja nem olyan egyseges mint amilyennek latszik. A folyamatos agymosas es kezi vezerles ellenere vannak kepviselok akik (titokban) gondolkodnak, es neha elgondolkodnak azon hogy Orban sok ballepese, ugyetlenkedese, kinos magyarazkodasa mikor boritja ki a bilit a szavazoknal, meddig veszik be a "bezzeg az elmult 8 evben" meg "ez mind az MSZP muve" szoveget es mikor kezdenek el kenyelmetlen kerdeseket feltenni? Mert egyre tobb ilyen kerdes lesz es hiaba a media elfoglalasa vagy megzsarolasa, a kritikus hangokat nem fogjak tudni elhallgattatni es az eroszakossag, demokracia- es nyilvanossag-ellenesseguk a sajat fejukre fog visszaszallni...
Elobbutobb a Fideszbol kivalni politikailag nyereseges lesz, nagyobbat lehet kaszalni azzal ha valaki kiall hogy "a kiraly meztelen"mintha beall a tapsolo tomegbe, es lesz aki ezt a lehetoseget ki fogja hasznalni.

Diocles 2010.09.10. 09:40:44

@lüke:

szerintem pártalapítás-ügyben egy kérdés van, h Fletó alapít-e saját pártot.

(egy lemorzsolódó Fidesz-politikusnak semmi esélye megkapaszkodni, lásd Dávid Ibolya sorsát, aki egy 10000 taggal, kiépített infrastruktúrával a háta mögött sem tudott tartósan megmaradni. Ki az a hülye, aki Dávid sorsára vágyna?)

De Fletó Bauerrel, Debreczenivel, és egyéb balliberális ikonokkal maga mellett szerintem játszi könnyedséggel sikerre tudna vinni egy pártot, de még itt is tamáskodó volnék, h vállalják-e a kockázatot. Kielégíti-e Fletó ambícióit egy jó esetben 10%-os párt vezetése, vagy inkább hagyja a fenébe az egész politikát, és elül a hátsó sorokban a Parlamentben?

sztd 2010.09.10. 09:41:15

Szerintem a Fidesznek lesz még egy kohéziós ereje, ha az MSZP-től végleg megszabadul, ezt pedig politikai gravitációnak hívnám. Amíg az ellenzék megosztott, övé marad a hatalom, és amíg az övé a hatalom, addig a közéleti szereplők jelentős részben hozzá fognak csatlakozni. Leszakadni pedig félnek, mert a párton kívül nem nagyon lesz (köz)élet.
Semmi akadálya nem lesz, hogy 1-1 értelmes ellenzékit felkérjen fontos pozícióba, így folyamarosan lefölözi a politikai ellenfeleinek a szürkeállományát, ezzel csökkentve a kompetenciáját. (Én ebből a szempontból nézem Bihari Mihály és Warvasovszky Tihamér megválasztását.)

Az egésznek azonban mégis az a feltétele, hogy a párt bizonyítson, vagyis konkrét eredményeket tudjon felmutatni. Szerintem, ha lesz új alkotmány, jól működő államaparátus és erősen lecsökkent államadósság (2013-ig valahogy több, mint 8000 milliárdot kell visszafizetni), az már szerintem eredménynek mondható. Azt persze nem tudom, hogy elég lesz-e 2014-re. Ha viszont 2014-ben nem nyer a Fidesz, akkor az elmélkedésem csak meg nem valósuló alternatíva marad.

elwood 2010.09.10. 09:41:37

@veny: "Az első próba az, hogy a KDNP-vel mi lesz."

Semmi. KDNP nem létezik, soha nem mért támogatottságú virtuális párt.
Egyrészt papság egy remek marketing eszköz, kellően befolyásolható emberek kellő befolyásolására. Másrészt egy adminisztratív trükk, két frakció, két frakcióvezető, két titkárság, két fax, kétszeres megszólalási lehetőség a vitában.

Ha ugrálni kezd bármelyik, repül, és odaültetnek egy másikat. Ők se tudják hogy éppen melyik pártnak a tagjai.

lüke 2010.09.10. 09:46:36

@sztd:
akkor az amúgy is gyenge értelmiség- ha még van ilyen-
mehet lefele,elfele

lüke 2010.09.10. 09:50:14

@Diocles:
To be, or not to be: that is the question
F-. hiú, ravasz és nem is buta
Kuncze kimaradt:)
imádottjaival: pl Molnár -erdötulajdonos
(mit csinál egy fülész az erdöben, hallgatja a csendet?)

Pasztorella 2010.09.10. 09:51:54

Lesznek-e párton belül lázongók, dezertőrök, mit számít az OV-nek. Semmit. Az ilyen-olyan jó- és jobb pozíciókba kinevezett pártkatonák támogatni fogják elképzelései megvalósításában. Megvalósult az álma 2/3 birtokában kormányfő lehet. "a helyzet most teljesen más, tökéletes ellentéte a korábbinak", valóban, úgy is modhatjuk nincs ellensúly, OV. elmondja a nagy beszédet, a szijjártó pedig tolmácsolja a népnek. Ők meg értik, nem értik, majd a jövőben biztosan kiderül az is.

Ja. Előbb azt gondoltam mikor megláttam a címet, hogy SZA. új elnökasszony megengedte, hogy ide a blogra felkerüljön a "batárok közt", vagy nem barátok közt? Nem,!! Megbízható pártkatonák közt, vagy" független" barátok közt.

Szimba 2010.09.10. 10:06:14

@Diocles:

Ezzel nem értek egyet. Én úgy látom, hogy GYF már nem juthat vissza a párt élére, és új pártot sem tud létrehozni, ha mégis, nem lesz, aki rá szavazzon.

Szimba 2010.09.10. 10:08:07

@sztd:

Erre a visszafizetett államadósságra vagyok nagyon kíváncsi!!!!

Pasztorella 2010.09.10. 10:14:12

@László56:
Jó magának T. László. úszik a fidesz adta boldogságban. Irjon délután is, de csak reggel. Olyan jó olvasni.

Viktus 2010.09.10. 10:14:18

Orbán Viktor pediglen nagyon profi , vagyon szerencsés, vagy iszonyat jó tanácsadói vannak.
Szépen átvezényelte anno a Fideszt a jobboldalra első kormányzása alatt leszerelte Torgyán doktort secpec, majd egy kis hiba becsúszott 2002-ben, de azóta is villog , mint egy stratéga.
A 2006-os választásokon csatát hagyta bukni ilyen Mikola, Deustch bevetéssel, majd egy Dávid Ibis bűnbak felhasználásával. Miközben tisztában voltak ők is az ország helyzetével, de nem vállalhatták fel a népszerűtlen kormányzást, mert ott volt a baloldal, és egy ember Gyurcsány Ferenc aki képes volt ezen a baloldalon egységet generálni.
Így szépen Ferit hagyták teljesen kinullázódni Gyurcsány meg magával rántotta az egész baloldalt , amely azóta sem találja önmagát, és ilyen Jackoházik nem is lesznek Orbán komoly kihívói.
Más lehetséges bukó felületek Viktoréknak gyakorlatilag korlátozottak. Az LMP bázisát az ökozöldségek eleve behatárolják nem lesz képes nagyvolumenű fejlődésre.
A Jobbikot meg éppen most csinálja ki az IMF-es szabadságharcos történettel, amelyet kb. még a választásokig folytat, és aztán kiegyezhet velük nyugodtan. A Jobbik meg hiába is fog pampogni csak annyit kell Orbánéknak prezentálni, hogy a Jobbik 300-as euro-t meg 230-as chf-et akar ...
A Jobbik vidéki kis szervezetei most lelkesen gyártják a röplapokat, hogy a Fidesz miatt ennyi meg ennyi a CHF-Euro csak az nem esik le nekik, hogy a Jobbik ennek a gazdasági szabadságharcosdinak a legnagyobb híve ...

radala 2010.09.10. 10:14:37

Igazából ezt a beírást nem egészen értem, illetve az okát nem látom. A helyzet az ez, de ezekről a dolgokról aztán végképp nem tudunk semmit, még annyit sem, mint a Fidesz hatalmi ambícióiról/arroganciájáról vagy, mint a költségvetésről.
A dezertőröket nem nagyon értem, egyrészt nem teljesen látom a törésvonalat, ami kialakulhat másrészt azt sem ahogy kialakulhat. Ha egypártrendszer lesz, márpedig nagyon úgy néz ki, hogy az lesz, akkor nem értem, hogy ki tudhatna dezertálni, ha csak nem taktikai okai lennének ennek, OV beleegyezésével.
Igazából azért nagyon érteni vélem azokat, akiket ez az egész helyzet aggaszt. Az nagyon rossz, ha valóban nincs alternatíva. Be kell látnom a saját esetemben, hogy azért az, hogy én szeretnék bízni abban, hogy OV egy demokrata az meglehetősen gyengécske érv. Mindenki megkergülhet és OV kétség kívül mutatja ennek a jegyeit, hogy mást ne mondjak a lassan castroi mélységű és hosszúságú beszédei erre utalhatnak.
Kedves tg!
Nagyon szívesen olvasnék egy bejegyzést a politikusok kiégéséröl/meghibbanásáról. Milyen hosszú egy politikus szavatossági ideje? Milyen káros/hasznos hatásai vannak a kudarcainak/sikereinek.
Mondjuk Churchill jobb lett 51-re?
Engem csöppet sem aggaszt OV személyiségfejlődése a "csuhások térdre-töl Hoffmann Rózsáig, de azért érdekelne, hogy mi mindent lehet gondolni erről.

pannonfunk 2010.09.10. 10:19:30

@is: Nem lesz generációs kihalás a Fideszben, a Fidesz ennyivel is élelmesebb az MSzP-nél. Teljesen értelmes fiatal gárda van a háttérben. Aztán ott a Navracsics, aki bármikor átveheti a stafétabotot az Orbántól. És lesz mellette egy ütős, fiatal(os) csapat, a lehetőség benne van, hogy értelmesebb, mint a mostani szóvivő... :P

ssi 2010.09.10. 10:26:02

megtörik-e az első 100 nap lendülete?
jól vizsgáztak-e a választok a teszten: NER, NENy, forradalom stb. ?

az ország narancsba borulása óriási várakozást is jelez - általában, de gondoljunk-e arra is, hogy sokkal jelentősebb a slepp is (mint Gy.F.-nél)?

innen lehetne nagyot zuhanni? - hiszen nem egyformák a kötődések
sok minden kikezdheti a felálló rendszert - én még nem tippelnék
veny 2010.09.08. 18:35:48
A 2006-os elsöprő erejű botrányhoz ugyanis kellett egyfajta választói hit és bizalom úgy általában a politika felé, ami akkor és ott jó időre elveszett. Ha nincs bizalom, csalódás sincs, ilyen nagyon egyszerű.

@lüke:
O.V. nem csak a magyar! történelemben akar valaki lenni - erre gondoltam

pannonfunk 2010.09.10. 10:26:06

@Tell Vilmos: Fordítsad meg a mondataid sorrendjét:

"Az EU-val és az IMF-el szembemenni lehetetlen ezt ő is tudja."

" A kérdés csak az, hogy újabb külföldi kölcsönökből teszik e, vagy megszorításokból teremtik elő a pénzt. Mindkettő rossz, nem sok választási lehetőség van..."

"A Fidesz kommunikációja pedig mindig nagyon jó volt."

És akkor ezek után, még mindig úgy gondolod, hogy:

"Ha valaki azt hiszi, hogy a kétharmad megnyerése után sokáig biztos bázisa lesz, az téved! " ?

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.09.10. 10:28:24

Szerintem vagy fűzője van, vagy kihízta a zakót!

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.09.10. 10:29:20

Sajnos nem találtam meg az inkriminált interjút, de ha jól rémlik, Medgyessy Péter mondta azt a bukása után, hogy a bajok akkor kezdődtek, amikor a körülötte lévők már nem mondtak neki semmire nemet.
Én magam is megtapasztaltam, hogy a kabinettagok sokszor csak szócsövei a főnök elképzeléseinek, és nem értik, hogy azzal, ha adott esetben nemet mondanak egy miniszter vagy miniszterelnök kérésére, azzal sok esetben a főnökük seggét védik - már bocsánat. És hogy sok tekintetben éppen ez lenne a dolguk. Merthogy szerintem egy kabinettag jó esetben nem arra van, hogy a főnöke seggét nyalja, hanem hogy a főnöke seggét védje. Már bocsánat a profán megfogalmazásért.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 10:32:06

@Szimba: "Már hajnalban folyik a személyeskedés? De virgoncak vagytok!"

Ismered a mondást: Ki korán kel, az vagy pék vagy hülye.

szőketisza 2010.09.10. 10:34:24

@abandi: "Haszontalan szarkeverők"
Büszke lehet, hogy ÖN is közéjük tartozik!

elwood 2010.09.10. 10:39:17

@Viktus: "Orbán Viktor pediglen nagyon profi , vagyon szerencsés, vagy iszonyat jó tanácsadói vannak."

Orbán hihetetlenül jó taktikus, de nem túl jó stratéga.

Minden csatát megnyer, de háborúkat gyakran veszít.

1998-2002 között óriási lehetősége volt, és nem élt vele. Ugyanaz a hatalomra nyomulás volt mint most, látványos szónoklatokkal semmittevéssel, semmi stratégia, csak reaktívan lereagálni az eseményeket.

Most is ez látszik. Havonta változik a gazdaságpolitika, anélkül meg semmi nincs.

shwarcz bácsi 2010.09.10. 10:45:27

@simonmondja.: volt egy legenda.a fidesz... de már ez is a múlté régóta....

Viktus 2010.09.10. 10:48:11

@elwood:

Nem tudom szerintem éppen a háborút nyerte meg végül most tavasszal, és pl. a szociknak a 2006-os választás bizonyult priuszi győzelemnek mára pedig gyakorlatilag megsemmisültek, és nem is látszik semmi olyasmi amivel a maradék kihalófélben lévő nyugdíjastáboron kívül megtudnák szólítani a választókat.
Orbán meg könnyen lavírozhat hiszen jelenleg egyszerűen nem maradt a porondon egy olyan alternatív politikai erő sem, amely megrengetné a helyzetét. Hiába kopik el a tábor egy része mivel valódi alternatíva nem látszik a stabil kormánytöbbséghez való erő megmarad hosszútávon is.

Dr. Cica75 2010.09.10. 10:55:09

Szerintem csak annyi a kérdés, hogy kettővel nyugatabbra meg lehet-e velünk etetni azt, amit Putyin 10 éve nyom Oroszországban. Én remélem, hogy nem, de majd kiderül.

cambridge.on 2010.09.10. 10:57:19

Az Orbán kormány még a mézesheteket tölti.Ilyenkor még fel sem merülhet(elvileg),hogy valamelyik fél félrelép.
S. Dobzse Pál pedig egyengeti az utat,hogy szép hosszú házasság legyen.
A mézeshetek az önkormányzati választásig tartanak.
Utána neki kell állni dolgozni.
Eleve egy új helyzet lesz: a kormány és az önkormányzatok nagyrésze egy vezetés alatt fog állni.
(régi szép idők, amikor még úgy hívták az ilyet:Hazafias Népfront)
A Fidesz Ordnassac helyes meglátása szerint menekíti a képviselői egy részét polgármrsteri posztokba.
És itt jön a képbe Török Gábor által egy mondattal elintézett Kéri féle jóslat, amit jómagam már hónapokkal ezelőtt említettem.
Az előre hozott választás, a többi pártot felkészületlenül érné, a Fidesz pedig tudatosan erre játszik.
Szándékukban áll eltolni 2évvel a két választást -országgyűlési, és önkormányzati- egymástól.
A Fidesz számára nem lesz 2012 után hasonló lehetőség.
Óhatatlanul korrodálódni fog a bázisa.
Csak találgatni lehet, de szerintem ezért volt minden képviselőjelölt személyes eligaztáson Orbánnál a választások előtt.

Barátok közt?
Forradalmárok közt kevés barátság alakul ki.Régebbi barátságok is áldozatul eshetnek a forradalmárok nézetkülönbségének.
Az eltérő érdekek repedésekhez vezethetnek még egy olyan kézi vezérlésű pártban is mint a Fidesz.
Lemorzsolódás elképzelhető, de nem látok olyan Fideszes vezetőt aki aternatív lehetőséget tudna felmutatni Orbánnal szemben.
Nem volt ilyen a két elvesztett választás után sem. A győzelem után pedig még kevesebb az esély, még ha valaki gondolkodna is ezen.

A kormány alakításnál, mindenki arra gondolt a Vezér hátrább húzódik és Navrasics kerül előtérbe.
Ehhez képest még a vízcsapból is Orbán folyik, megy mindenhova, beszédeket tart,mint akit felhúztak.
Hova lett Navrasics?

elwood 2010.09.10. 11:03:58

@Viktus: "éppen a háborút nyerte meg"
nem 20 éves verseny volt, ahol most eredményt hirdetnek és bedeszkázzák az eget. négyévente van választás, most annyit kapott mint négyéve a szocik.

ha nem él vele, (és pont erre nem mutatnak jelek) akkor el fogják küldeni. ha nem MSZP akkor más. most mindenkiben élénken él a 8 év mély korrupciója, de a tocsik ügy után négyévvel mégis azt választották az emberek a pökhendi nyomulás helyett. sztem a semmittevő nagyotmondás jelentős protestszavazó bázist tud kitermelni.

(az 94-ben MDF kormány utolsó pár hónapjában teljesen idegen emberek köszönés után már azt emlegették hogy még néhány hónap és ezek mennek. szerintem nem azért mert valamelyik ellenzéki erő annyira jónak tűnt.)

rockjano_ 2010.09.10. 11:05:33

@Viktus: Hmmmm mindenki nagyon temeti az MSZP-t és nem kérdés hogy óriásiak a gondok, de talán azért ez még egy kicsit korai.

Én úgy érzem hogy 1-2 éven belül az ellenzék 3 pártja közül még mindig az mszp-nek van a legnagyobb sansza a növekedésre, szerintem még korai temetni őket.

Tell Vilmos 2010.09.10. 11:07:56

O.V.-nak valóban jó csapata van, de más a kommunikáció és más a valóság. Az olyan szlogenekkel, mint a: "forradalmat csináltunk a szavazófülkékben!" és a "gazdasági szabadságharc" csak ideiglenesen tudják elvonni a figyelmet az igazi témáktól. A gazdaságpolitikának stabilnak kell lennie, és nem változhat hetente. Mindenki az EUR és CHF árfolyamot nézi kigúvadt szemekkel... Az orbáni gazdaságpolitikának nincs stratégiája, "csak ezt éljük túl!" szaga van az egésznek.
Gyerekesnek tűnik az odapiszkálni egy kicsit az IMF.-nek aztán október után megállapodni vele - effektus. Szerintem rossz taktika! Mert, hogy lesz újabb IMF megállapodás az biztos!

Üdv:

Tell.

radala 2010.09.10. 11:08:23

index.hu/belfold/2010/09/10/dedi_szeptember10/

Ez nagyon jó.
Valóban én például (aki egy relatíve érdeklődő ember vagyok) sem vettem észre, hogy milyen mértékben baszik ki a Fidesz az ellenzékkel az önkormányzatokban. Nyilván mivel még sehol nem éltem egyhuzamban 10 évnél többet így nekem az önkormányzatok soha nem voltak fontosak, pedig belátható, hogy a valóságban azok.
"A reformot egy időben vitték át a kisebb parlamenttel, ahol azt kommunikálták, hogy a mostani listás-egyéni arányok nem változnak. Így alig kaphatott teret az ezzel kapcsolatos ellenzéki hiszti. A többi párt talán ki sem számolta rendesen a törvény gyors áterőltetésekor, hogy például egy ötvenezres településen négy listás helyen kell osztozniuk, mégpedig úgy, hogy ebből kettőt szinte biztosan elvisz a Fidesz. Tiltakoztak ugyan a parlamenti vitában, de komoly ellenkampányra nem futotta erejükből."

Igazából ez már már sátáni. Nagy szerencsém, hogy én kedvelem a Fideszt, mert ha nem így lenne még jobban aggódnék:-)

Átverés! 2010.09.10. 11:09:05

Amikor egy elemző BE felvetette, hogy OV valaminek, vagy valakiknek a fogságában van, hangos volt az ellenzés. Mostanában egyre több helyen lehet olvasni, hallani arról a bizonyos tőkés csoportról akik meghatározzák OV lépéseinek írányát. Ez a írány viszont nem párhuzamos azzal amit az EU rajzolt fel részünkre.

A tőkés csoporton kivül kell lenni még lenni a multba révedő ideológiai tanácsadók csoportjának is akik sugallják, esetleg megfogalmazzák ezeket a hegyi beszédeket.

Mivel a két írány nem párhuzamos egymással, azért fordulhat elő, hogy az OV beszédek, és Matolcsy vagy a gazdasági szakemberek megnyilvánulásai nincsenek szintézisben.

cambridge.on 2010.09.10. 11:11:31

@Gali Máté: Ne feledd, hogy a vasutasokon kívül, a tömegközlekedésben dolgozók is korán kelnek.
Nem is beszélve az öregek(bocs, idősebbek)-ről akik 3 óra alvás után éberek.
Aki sokat alszik az keveset él. Ez pedig régi bölcsesség.
En bloc lehülyézni mindenkit, nem értelmes emberre vall.

Viktus 2010.09.10. 11:18:49

@elwood:

Pár apró különbséget nem vélsz felfedezni? :P

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 11:22:02

@cambridge.on: "A kormány alakításnál, mindenki arra gondolt a Vezér hátrább húzódik és Navrasics kerül előtérbe. Ehhez képest még a vízcsapból is Orbán folyik, megy mindenhova, beszédeket tart,mint akit felhúztak."

Tegnap a londoni elemzők örömmel fogadták Matolcsynak a hiánycél tartásáról szóló nyilatkozatát. A szakemberek azonban hangsúlyozták: az információt „lehetőleg Orbán Viktor miniszterelnök részéről elhangzó” nyilatkozatokkal kellene megerősíteni.
Nos, már csak az ilyenek miatt is muszáj, hogy még a csapból is Orbán folyjon.

AkarkiJ 2010.09.10. 11:30:43

@László56:

rég írtam a blogba, de a kommented megihletett, szóval:

muhahahaha :)

Hasznos Kata 2010.09.10. 11:32:17

A bevezetőben elmondottakhoz: a) szerintem nem MSZP, hanem SZDSZ politikusnak volt különösen nehéz lenni b) ott nem maradt egyben az ostromlott erőd.

Viktus 2010.09.10. 11:34:06

@elwood:

Pár apró különbséget nem vélsz felfedezni? :P

@rockjano_:

Miben látod ezt a sanszot? komolyan érdekelne. Beszélnek a pártjuk megreformálásáról, de nem tudják hova reformálni, mert nincsenek fiatalok a másodvonalban max. élősködők voltak lásd. Zuschlag stb.

radala 2010.09.10. 11:34:31

@cambridge.on:Érdekes a Kéri-féle gondolat, de 12-ben lesz feltehetőleg a mélyponton a Fidesz, legalábbis ez a szokás.
Lássuk be Kérit nem az eszéért szeretjük:-)
Ha 12-ben a Fidesz még erős, akkor 14-ben nem hogy nyer, de egyenesen megint 2/3-dal nyer.
Navracsicsot én is hiányolom, de talán ö az aki dolgozik. Szerintem ez nem olyan nagy baj nekünk:-)

Treuga Mei 2010.09.10. 11:34:56

@Ordnassac:
Igen, valamint kőfaragó és balettáncos is.
Vagy csak nem spórolom meg a nélkülözhetetlen szempontváltásokat.
@abandi:
Félek, eltérít a megszokott bipoláris-regresszív dichotóm automatizmus, reflexszerű értelmezési pozíció. A "bevezető" ugyanis legalább annyira hangsúlyos volt, mint az "az egyszem utólsó mondatrész". Mindenesetre "elismerésed" számomra hízelgő.

Hasznos Kata 2010.09.10. 11:34:57

mármint nem tartottak össze, és kibeszétek. a megállapítást esetlegesnek látom

radala 2010.09.10. 11:37:36

@Gali Máté: Ezt a mondást nem ismertem, de állítólag Kosztolányit egyszer tanúként beidézték a bíróságra 8-ra és meg volt döbbenve, hogy az utcán mennyi ember siet ilyenkor - nyilván mind tanúnak a bíróságra - gondolta.

Szimba 2010.09.10. 11:39:58

@Gali Máté:

Ez jó hír!!! Mindig szégyelltem, hogy sokáig alszom (bár mostanában a borzalmas macska korán felébreszt), és minimum 9 órára van szükségem, hogy kialudjam magam.

De ha azt mondják, hogy ez egészséges, akkor mindjárt más!
Nem lusta vagyok, hanem egészségesen élek!:-))

Briandrew 2010.09.10. 11:41:22

A Fidesz a mai formájában egy magára valamit is adó és az eszét is használó állampolgárnak minimum aggályos, rosszabb esetben ugyanúgy vállalhatatlan, mint az MSZP vagy bármelyik másik szereplő a magyar politikában...ez van...
Hatalmasat csalódtam bennük már most az elején. Mi lesz később?

AkarkiJ 2010.09.10. 11:43:26

@cambridge.on:

hát, ha ilyen szar marad az árfolyam és a törlesztő részletek, akkor nem biztos, hogy egy előrehozottat simán nyerne a fidesz...

Viktus 2010.09.10. 11:43:43

@Briandrew:

Hiába ki tud helyette az állampolgár választani?
Bukott-széthulló MSZP? ökobaromságon túl nem látó LMP? katyvasz nem akar semmihez igazából érteni Jobbik?

elwood 2010.09.10. 11:43:59

@Viktus: "Pár apró különbséget nem vélsz felfedezni? :P "

Mármint a 94-es és 2014-es helyzet közt ?

Pasztorella 2010.09.10. 11:45:29

@Gali Máté:
Elolvastam,jó kis cikk. Látom nem sok jóra számíthatok. Életemben nagyon keveset aludtam naponta. Ja, meg akkor hülye is vagyok.

Briandrew 2010.09.10. 11:47:14

@Viktus:

Persze, senkit...éppen ez a baj. Hogy nincs egy normális, mérsékelt erő új arcokkal. Helyettük itt vannak ugyanazok a figurák már 20 éve. Szépen kimossák az emberek agyát és bekajálnak mindent...

nem nemsiker_s 2010.09.10. 11:47:45

@Diocles: "De Fletó Bauerrel, Debreczenivel, és egyéb balliberális ikonokkal maga mellett szerintem játszi könnyedséggel sikerre tudna vinni egy pártot, de még itt is tamáskodó volnék, h vállalják-e a kockázatot. Kielégíti-e Fletó ambícióit egy jó esetben 10%-os párt vezetése, vagy inkább hagyja a fenébe az egész politikát, és elül a hátsó sorokban a Parlamentben?"

Fletónak sztem leáldozott. A Szocik mélyrepülése szorosan köthető a személyéhez.
Ha sikerülne is pártot alapítania, és ha el is érné a parlamenti küszöböt, meghatározó párt soha nem lehetne.
Fletónak nem maradna más szavazóbázisa, mint néhány csontagyú nyugdíjas, és hervadó félben lévő szappanopera zabáló vénkisasszony.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.10. 11:48:45

A rossz motorgumi miatti rendőrhalál miatt, PINTÉR SÁNDOR belügyminiszternek látszó, "milliárdos jó oligarcha", azonnal mondjon le!!

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 11:51:32

@Briandrew: Ennek ellenére pont tegnap láttam a Kósát, aki azt mondta, hogy a fővárosban Tarlós egyedül több kopogtatócédulát gyűjtött, mint a Staudt/Jávor/Horváth trió, országos szinten pedig kétszer annyi kopogtatót adtak le a Fideszre, mint a többi pártra összesen.

Viktus 2010.09.10. 11:53:39

@elwood:

Az is na meg az elmúlt húsz év politikai helyzete , és a mai politikai helyzet közt ill. a elkövetkező politikai lehetőségekben ...

is 2010.09.10. 11:54:31

@lüke: hiaba is irnank le sokadszor az elmult honapok torteneseit, teged semmi sem fog megingatni. szerinted a munkas-paraszt-nemzeti-egysegkormany jo, a mocsok horthystakat le kellett gyozni, egyebkent is ez a nep allama, akinek gondja van, az nyilvan a nep, a nemzeti egyseg ellensege. aki itt a tenyekkel szembemeno, erzelmi vilagnezeten van, az nem en vagyok...

Viktus 2010.09.10. 11:54:50

@Gali Máté:

Ja Tarlóséktól még a súlytalan LMP-nek is jutott, hogy elszipkázzon pár szavazatot a szociktól :P

Briandrew 2010.09.10. 11:57:40

@Gali Máté:

Azért ekkora a Fidesz tábora, mert az MSZP az elmúlt 8 évben csúnyán leszerepelt és véletlenül sem azért, mert olyan jók lennének...ezt azért ne felejtsük el!
Illetve amit írtam már korábban, hogy szépen kitalálnak itt mindenféle maszlagot, mint Nemzeti Együttműködés és hasonlók, holott egy dologról szól az egész, Orbán mondja meg a Fideszben és az országban, hogy ki mikor finghat...ez sajnos látszik a kinevezésekben, a jelölésekben, a retorikán, mindenen. Annó nagy Fideszes voltam, csak aztán leesett a tantusz és már nem kajálom be, amit kifőztek nekem!
De sietve hozzáteszem, hogy a többi párt főztje sem ízlik! :)

kodó tamás 2010.09.10. 11:58:39

Miről szól a blog? Hogy a fideszes nyírja a fideszest? és? a komcsi is nyírta a komcsit... mégis sikerült 40évet lehúzniuk... (rólunk).

gonosztojás (törölt) 2010.09.10. 12:01:10

Hm..
A Fideszt is utoléri előbb-utóbb a túlburjánzó, de diktatorikus szervezetek végzete..
Átláthatatlan, kezelhetetlen és egyre önállóbb belső alakulatokkal birkózó zavaros massza lesz.
Nem ment ez sem Rákosinak sem Kádárnak, kedves Joszif Viszarionovics Orbanov generalisszimusz....
Nem tanulsz semmiből?

fillérbaszó vadász 2010.09.10. 12:01:56

@Viktus: Volták ám még pártok az parlamenti választáson. Ott volt az 1% felett járó állami támogatásra vágyó, parlamenti képviselőjelöltet hirdetésben kereső, bukott senki nem kellő politikusokat felvonultató "Civil" Mozgalom, vagy ott volt az MDF aminek a legfőbb célja Herényi és Dávid mentelmi jogának megtartása. Hát igen. Ilyen felhozatal mellett a Fidesz nem kicsit dobogós. Szavazz, felelőssen gondolkodó állampolgár.

cambridge.on 2010.09.10. 12:03:14

@Gali Máté: Off
Valaki a horkolás miatt elveszítette az állását.
A felesége unszolására elment az orvoshoz, mert annyira hangosan horkolt ,hogy a felesége nem tudott aludni.
Az orvos megállapította, hogy alvás zavarral küszködik.
Keveset alszik, de a nap bármely időpontjában hajlamos az alvásra.
Mivel kamionvezető volt elvették a jogosítványát, ezzel elveszítve a munkáját is. Megtörtént az eset Kanadában.

Tudom,hogy egészségtelen a kevés alvás, de az nem olyan,hogy ha akarok akkor többet alszom.

nem nemsiker_s 2010.09.10. 12:03:32

@Briandrew:
"De sietve hozzáteszem, hogy a többi párt főztje sem ízlik! :)"

Dehogynem ízlik a főztjük koma.
A szövegedből erős Szoclib retorika sugárzik. (Zorbándiktatúra duma)

Briandrew 2010.09.10. 12:05:51

@nemsiker_s:

Meglepődnél mennyire nem, de a te bajod, ha ellenvélemény megfogalmazása után máris szoclib vagyok...tényleg vicces! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 12:11:53

@Briandrew: mindig bírom az önjelölt joshibharatokat, akik igyekeznek begyömöszölni valami skatulyába a vitapartnereket. :)
Pedig ez nem mindig egyszerű feladat, gyakorlott léleklátóknak se.

Pasztorella 2010.09.10. 12:12:34

A nenzeti egység kormány elég jól főz, vagy főzne. Afféle gulyásdemokráciát, bocs. levest, aki nincs velük, az ellenük van felkiáltással és aki nem tetszik nekik mehet a levesbe. És ezt a levest a szijjártó kínálgatja, a nép meg szépen megeszi, legalább is eddig , jó sokan. Pedig nem biztos, hogy akiknek nem kell a leves, az más pártok főztjét eszi, lehet egészen mást gondolt a demokráciáról, és egyelőre nem éhes.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 12:12:55

@cambridge.on: "Tudom,hogy egészségtelen a kevés alvás, de az nem olyan,hogy ha akarok akkor többet alszom."

Igen, ezzel én is tisztában vagyok.

lüke 2010.09.10. 12:13:23

@cambridge.on:
ez teljesen rendben van...........
az orvosi állasfoglalás szerint veszélyezteti a közlekedést,
ha ezt egy magyar orvos megcsinálja, akkor
- etikai vétség: titoktartás megsértés
-beteg ellenes
etc, a kanadai pedig:
a kötelességét teljesítette

Briandrew 2010.09.10. 12:14:31

@Hepci:

:)) Vicces de egyben szomorú...Fel sem merül benne, hogy csak azért, mert nem ért egyet a mostani vezetéssel, akkor márs szoclib meg szadeszes, meg zsidóbérenc...holott a valóságban olyan messze áll ezektől, mint az északi sar a délitől...

lüke 2010.09.10. 12:15:08

@kodó tamás:
ajaj, de még hogy
Berija, Rajk per
az összes koncepciós per, meg is haltak

Ordnassac 2010.09.10. 12:16:15

@Treuga Mei: kár, hogy a kérdést nem beszólásnak szántam, de mindegy...

Ordnassac 2010.09.10. 12:17:24

@radala: annyit elnézett a DEDI, hogy a listás mandátumok a 10e lakos feletti településeknél kompenzációsak, azaz ha a Fidesz minden egyéni választókerületben nyer, túl sok "töredékszavazat"-jellegű voks nem fog átmenni a listára.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 12:17:45

@Briandrew: "Illetve amit írtam már korábban, hogy szépen kitalálnak itt mindenféle maszlagot, mint Nemzeti Együttműködés és hasonlók, holott egy dologról szól az egész, Orbán mondja meg a Fideszben és az országban, hogy ki mikor finghat...ez sajnos látszik a kinevezésekben, a jelölésekben, a retorikán, mindenen."

A személycserék szerintem minden kormányváltás velejárói. A szocialisták 2003-ban menesztették Mellár Tamást a KSH éléről, szintén még ebben az évben repült Kaderják Péter a Magyar Energia Hivatal elnöki székéből, 2004-ben pedig Szász Károly menesztették a PSZÁF éléről. 1994-ben pedig Bod Péter Ákosnak kellett távoznia Horn Gyula nyomására az MNB éléről.

nem nemsiker_s 2010.09.10. 12:18:11

@gonosztojás:
"Hm..
A Fideszt is utoléri előbb-utóbb a túlburjánzó, de diktatorikus szervezetek végzete..
Átláthatatlan, kezelhetetlen és egyre önállóbb belső alakulatokkal birkózó zavaros massza lesz.
Nem ment ez sem Rákosinak sem Kádárnak, kedves Joszif Viszarionovics Orbanov generalisszimusz....
Nem tanulsz semmiből?"

Ez elég gyenge komment volt koma.

Először is diktatúrát csak a félelmen keresztül lehet érvényesíteni, diktatórikus jogrend érvényesítése mellett.
(Megáll egy fekete Csajka, vagy Volga az ablak alatt, aztán már viszik is a delikvenst.)
Magyarország, azonban, egy polgári demokratikus értékrendre épült népszövetség , az Európai Unió tagja, annak értékrendjét átvette, jogharmonizáció mellett.
Kommented nem csúsztatás tehát, hanem a tényekkel köszönő viszonyban sem lévő marhaság.
Szerencsére a szavazóképes lakosság nagy része (ahogy az a népszerűségi adatokból kiderül) az ilyen dumát magasról leszarja, úgyhogy ez a vergődés ilyetén módon még nevetségessé is teszi ezeket a kommenteket, és az ilyen értelmű posztokat.

nem nemsiker_s 2010.09.10. 12:21:02

Lopjunk Mi is Pénzt (LMP) :)))

lüke 2010.09.10. 12:21:08

@is:
ezt nem értem , amit irsz,
nem hiszem hogy az én fejemben ilyen fogalmak léteznének
ez mind elmúlt már,van ahol sokkal régebben-ahol élek-
s ilyen nomenklatutra nem is létezik legalább 60 éve

Briandrew 2010.09.10. 12:21:40

@Gali Máté:

Ez így van...csak a módszer nem mindegy szerintem. Nem látok különbséget a szoci vagy a fideszes tisztogatások között.

Ordnassac 2010.09.10. 12:21:45

Emellett szeretnék mindenkitől elnézést kérni a hajnali afférért, de kifejezetten szórakoztató volt számomra, mivel így még nem személyeskedtek velem ezen a blogon (máshol már igen). :-)

lüke 2010.09.10. 12:28:35

a dedi retorikából kis csokrot gyüjtöttem, ami
teljesen Rákosista, hogy ezt nem lehet felejteni
?
hatalmas csapást mérjen
történelem legnagyobbjának
járások feltámasztása
gyűjtés idén augusztusra korlátozódott, vagyis sok választó volt szabadságon, és a fiatalok
a történelmi léptékű
a választások közeledtével még több büntetőügy

index.hu/belfold/2010/09/10/dedi_szeptember10/

tbb 2010.09.10. 12:32:04

@is:

Szerintem nem a 80-as évek filingje várható. Hanem a 20-as éveké. A Bethleni konszolidációé.

Egy döglődő egypártrendszer vergődését hogy lehet összetéveszteni egy szétzilált ország erős kezű gatyába rázásával? He?

cambridge.on 2010.09.10. 12:32:26

@kodó tamás: 40 évet lehúztak rólad. Mennyi maradt rajtad?

Pasztorella 2010.09.10. 12:37:21

Bocs.folytatva. Van itt a blogon is elég éhes száj, aki csipegeti, folyamatosan, elmebetegnek, egyebeknek nevezi azokat, akik más véleményen vannak mint a szijjártótanitványok. Majd az őszi választások után mikor visszajön az IMF. jönnek a változások, a valóság, lehet hogy már ők is mást szeretnének falatozni. Az az IMF, akit kellően "felpaprikázott a pálinkafőzés, meg a bankadó" , úgy összesen a huszonkilenc pontos akcióterv, összecsomagoltak és szépen távoztak, még zavarni sem kellett őket. Brüsszelben meg a Matolcsy már úgy is aláirta a meghatározott új irányelveket, most már nem is lesz gond semmi. Egy hajszál eltérést nem enged az EU egy tagállamnak sem, de lehet Mo. ez alól is kivétel, itt 2/3-ad van.osztjónapot!

lüke 2010.09.10. 12:38:15

@tbb:
hogy?
sematizmus
itt egy séma van, mindenki erre emlékszik, mint a Balatoni fövonal:
egy nyomtáv van 100 éve

lüke 2010.09.10. 12:40:10

@Pasztorella:
az EU csak addig szól, amig meg nem kapja a pénzét, a többi érdektelen,
2/3 van, négy évre

AnnaKarenina 2010.09.10. 12:41:25

@nemsiker_s: Ennek megfelelően finomodtak a módszerek is. Nem kell ahhoz már senkit elvinni, hogy megértse az "új időknek új dalait". Elég annyi, hogy tudják az emberek, hogy a kormánnyal kell egyetérteni (sorvezető: NENyi), ha a közigazgatásban akar maradni, ha pályázatot akar elnyerni, stb. (Ld. Sukoró, ahol OV-nak állítólagosan az volt a legnagyobb kifogása, hogy jobboldali cégeket nem vontak be.)
Igen szomorú ez, főleg az önkormányzati választásnál, ahol azt várná az ember, hogy ott, ahol jól ismerik egymást az emberek, pártállástól függetlenül a legrátermettebbet választják. Nem is nagyon értem, hogy ez miért cél, max. elvi jelentősége lehet annak, hogy a túlnyomó többség Fideszes önkormányzat legyen, a gyakorlatban valóban a "sok az eszkimó és kevés a fóka" helyzet fog előállni, így nem sokat lehet majd profitálni az erősebbhez való húzásból. Ráadásul ezek a feudalisztikus maradványok (az erős központtól való függés) nem segíti a helyi kreativitást, amire olyan nagy szükség lenne.

tbb 2010.09.10. 12:41:41

@lüke:

Nem érted? Ne légy már ennyire butus!

gonosztojás (törölt) 2010.09.10. 12:42:05

@nemsiker_s:
Aha...
szóval hülyeség.a diktatórikus berendezkedés és a félelemkelté..
Csak egyetlen mai cikk címével válszolok:
"Csapdákkal tesztelnék a megbízhatóságot az .." -melyek folyamán megengedett lenne a törvénysértő, büntetőjogi kategóriáju eljárások alkalmazása is a célszemélyekkel szemben. És ez csak egy a sokból.
Na bazzeg, itt a a te néppárti demokráciád. Jön az a fekete autó, lehet érted is..
A diktatorikus rendszer ismérve az örökös rettegés a néptől, a folyamatos megbízhatatlanság nyomasztó lidérce.
Sztálint, Rákosit,Kádárt hájjal kenegetik az ödögök odalent...

AnnaKarenina 2010.09.10. 12:51:26

@Pasztorella: László56 csak egyszer szól. Uff.

@László56: "Amit az elemzőnk nem vesz figyelembe hogy a külső egyensúlyok ugyanúgy megvannak mint azelőtt, csak megváltoztak. Nem az MSZP az ellensúly, hanem a Jobbik. A Jobbik már, -vagy inkább talán ma még-, az egyedüli politikai erő amelyiknek lehetősége van egy két pofonnak helyretéríteni a FIDESZ -t ha letérne a becsület útjáról."
A szept.11-én arab-magyar barát Jobbik? Ha a Kétfarkúak szellemességét nem is közelíti, de a viccességét annál inkább.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 12:52:23

@nemsiker_s:

Úgy látszik, Te nem láttad reggel Morvai Krisztina
- európaparlamenti képviselőt -...

A börtönökben kínzottakért és politikai foglyokért is szólni kell ebben a rendőrállamban, ahol vérbírók itélkezhetnek és szemkilövő rendőrterror tombol.

Hol is van a népszövetség meg az EU?

Devil 2010.09.10. 12:55:20

Az is lehet hogy Orban szandekosan srofolta fel a svajci frank arat, hogy most patetikusan benyujthasson egy "adosmento" csomagot amivel nepszeruseget nyerhet.
A csomag termeszetesen kamu, polgari jogba utkozik.
Az is tendencia hogy bunbakot keres es mindent a nyakaba varr; az osellenseg MSZP mellett most a bankok is befigyeltek - lehet hogy a Fidesz gazdasagi erdekkorenek erdeke a magyar bankrendszer szetverese? Vagy elnezik Ovikanak hogy egy kicsit rosszalkodik?

tbb 2010.09.10. 12:55:48

@AnnaKarenina:

"(Ld. Sukoró, ahol OV-nak állítólagosan az volt a legnagyobb kifogása, hogy jobboldali cégeket nem vontak be.)"

Nem hinném hogy ez lett volna a legnagyobb problémája, de ha mégis, az is abszolut jogos lenne. Már miért kéne eltűrni, hogy csak a szociké a vajas kenyér.

Az egyöntetű fidesz fölény pedig a legnagyobb garancia a feudalisztikus maradványok ellen. Hiszen ha az egyik havernak kedveznek, azzal a másik haverral kibacnak. Tehát muszáj lesz egyértelmű és átlátható pénzosztási feltételrendszert kialakítani.

Pasztorella 2010.09.10. 12:56:34

@lüke:
Ha jól dolgoznak lehet akárhány évre felőlem 2/3-ad, de ha rosszul még akkor is. Biztosan igazad van, nem vitatkozom. Ez csak egy szürke vélemény, mert amíg a Török G. nem szól, addig itt szépen lehet írogatni ingyen.

Etalon 2010.09.10. 12:57:00

Amennyire én emlékszem az itthoni pártszakadásokra (Kisgazdák, MDF) azok nem a pártok sikereinek és népszerűségének csúcsán következtek be. A Fidesznek is nagyot kell(ene) vesztenie a népszerűségéből, hogy egyáltalán elkezdjenek arról beszélni, hogy "amerre most megyünk az nem jó irány", és innen meg még mindig fényévekre van a törésvonalak, vagy pártszakadás kérdése.

Az persze más kérdés, hogy a következő pár évben vissza kell fizetni az eddig (nyilván erősen hangsúlyozni fogják, hogy "az előző kormány által") felvett IMF hitelt és ezt vagy spórolásból (a megszorítás szót nem fogjuk hallani) vagy újabb, -piaci vagy IMF-, hitelekből fogjuk megtenni. Igen mi fogjuk, 10 millió magyar állampolgár, mert a kormány a mi pénzünkkel gazdálkodik :-)
Utóbbi a magyar gazdaság külföldi megítélését erősen rontaná, de egy 2014-es Fidesz győzelemig jól el lehet vele lenni. Vagy nem, mert mondjuk 250-300 Ft-os frankárfolyam felett lehet hogy még az ősfideszes devizahitelesek is a homlokukat kezdik ráncolni.

kodó tamás 2010.09.10. 12:57:20

@AnnaKarenina: akkor se kellett elvinni mindenkit. ellehetetlenítették ugyanúgy mint most és elment magától.

az ilyen rendszerek a kreatív, tisztességes alkotó munkát kivetik magukból. ugye, mert nem szakmai alapú a piramis...

Dr. Cica75 2010.09.10. 12:57:32

@tbb: "Az egyöntetű fidesz fölény pedig a legnagyobb garancia a feudalisztikus maradványok ellen" Maga nóóóóórmális?

Ordnassac 2010.09.10. 12:58:37

@Devil: "A csomag termeszetesen kamu, polgari jogba utkozik."

Ezt kifejtenéd nekem?

tbb 2010.09.10. 12:58:42

@lüke:

"Itt egy séma van"

Ezeknek. Megszokhattad volna. :)))).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 13:00:04

@Ordnassac: azt mondta neked, hogy tudálékos, tejfelesszájú seggfej vagy. :)

fillérbaszó vadász 2010.09.10. 13:01:07

@AnnaKarenina:
Miért olyan érdekes a magyar-arab barátság szept 11-ére?
Csak nem azt mondod hogy minden arab terrorista? Érdekes meglátás. Cigánybűnözés nincs, de minden arab terrorista. :)

Kis rasszista.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 13:01:19

@lüke: vicces csapat ez a DEDI. Sőt, inkább vicc (DEDÓ?),

Pasztorella 2010.09.10. 13:01:30

Mindenki maga érzi mi a lényeg pártszinpátiától függetlenül, van akinek a lé- a tét, vagy olyan is van , akinek meg a lét- a tét. A léte a tét, hogy egyáltalán élni tudjon.
Most megyek egy kis falatozásra, diétásan. /igaz ez nem is lényeg/.

tbb 2010.09.10. 13:01:58

@Cica75:

Ki normális itt? Bökj rá egyre!

Ordnassac 2010.09.10. 13:02:43

@Etalon: amit a kisgazdák és az MDF kapcsán mondasz, az stimmel, de 2013-ra jelentősen csökkenhet a Fidesz támogatottsága (persze ez nem biztos, hogy bekövetkezik) és ha csak OGY-szinten nézzük a dolgot, akkor látható, hogy több mint 100 fideszes képviselő így is kiesik az OGY-ból (max. 200 fős OGY), a KDNP-t pedig még szóba sem hoztam.

Nem muszáj ebből kialakulnia bárminek is, de a lehetőséget nem lehet kizárni.

Szimba 2010.09.10. 13:02:56

@Ordnassac:

Nem vagy eszednél!:-)))) Csak szórakozz! Különösen az ilyen szerencsétlen zokniagyúakkal.

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:03:18

@kodó tamás: Igen, de akkor ebből mi lesz? Semmi, vagyis napi túlélés a többség számára.

Ordnassac 2010.09.10. 13:03:57

@Hepci: tudom, dekódolni én is tudtam a mondandóját, ettől függetlenül jól szórakoztam rajta. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 13:06:51

@Pasztorella: ha az EU egy hajszálnyi eltérést se engedne egy tagállamnak se, hamar felbomlana, ezt Brüsszelben tudják a legjobban. Egyébként meg a bizonyos lobbi által mozgatott bankos érdekszövetséget és annak EU-ra gyakorolt hatását azért nem érdemes teljesen azonosítani az EU-val, mint ez viszonylag jól látható bizonyos eseményekből...
Egy jegybank függetlensége se lehet sokkal nagyobb, mint egy országé, hiába jelennek meg sorban az ilyen tartalmat sugalló cikkek. Az EU-ban ugyanis nem bankok, hanem államok egyesültek. Ez nyilván sokakat zavar, ők meg sok pénzzel rendelkeznek, így sok újságírót meg tudnak venni kilóra...

Szimba 2010.09.10. 13:07:24

@Myta:

Adj címet, hová küldhetem az aurám!

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:07:49

@tbb: A központi hatalomtól való függés feudális maradvány. Nem kell ide átláthatóság (megjegyzem, nem is lesz), a "haveroknak" mindig lehet mondani, most neked kicsit rosszabb, majd jobb is lesz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 13:08:08

@Ordnassac: Azért a vérképedet és a cipőméretedet még megadhattad volna, hátha úgy meggyőzőbb vagy...

sztd 2010.09.10. 13:11:05

@Szimba: Ki fog derülni, hogy mit, és hogyan tudnak kifizetni az államadósságból. Türelem! Évek kérdése. ;)

Ordnassac 2010.09.10. 13:11:58

@simonmondja.: :-)

Voltam már a Bombagyáron kikiáltva népellenségnek (WP-adminság okán), szóval ez még az enyhébb kategória volt.

Szimba 2010.09.10. 13:12:25

@simonmondja.:

Ne bíztasd, mert megadja!:-((
Még nem verte meg senki, nem törtek be hozzájuk, és nem pökték le rosszarcú némberek.

Ordnassac 2010.09.10. 13:13:41

@Szimba: dehogynem törtek be hozzánk. Sőt, több kocsit loptak már el tőlünk. Kéretik nem előítélet alapján dönteni. Köszönöm! :-P

Szimba 2010.09.10. 13:13:47

@Ordnassac:

Nem tudsz Te semmit! Kérdezd meg Simont, hogy milyen a NOL fórum!:-))
(Ami valójában nem létezik, de azért működik rendesen.)

Pasztorella 2010.09.10. 13:15:13

@AnnaKarenina:
Tiszteletben tartom a véleményed, attól függetlenül, hogy nem vagyok Jobbik párti, illetve már lassan semmilyen. Az MSZP. valóban most nem ellensúly, de úgy gondolom egy olyan baloldali politikai erő, amely nem fog végleg meggyengülni.
Annyit azért megkérdezek, úgy gondolod, hogy a Fidesz most becsületes, helyes úton van? A becsületes utat úgy értem, hogy szerinted ők tartani fogják az ígéreteiket, amit várnak az emberek? azok az emberek akiket az OV. "polgári középosztály, alacsonyabb státusú szövetségesüknek" nevez?

Szimba 2010.09.10. 13:15:13

@Ordnassac:
Aha. Most is van kocsitok? Milyen márkájú? Új, vagy régi? Hol tartjátok a garázskulcsot?
Csak úgy kíváncsiságból kérdezem.:-P

Ordnassac 2010.09.10. 13:15:16

@Szimba: próbálkoztam ott is (más néven), de elég korán leléptem onnan, mint az összes addigi fórumról, mert semmi értelmét nem láttam...

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:16:34

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):
Máshol is írtam már. 2001 óta szeptember 11. a terrorizmus napja., amikor is az történt hogy muszlim terroristák azzal üzentek az USA vezetőinek, hogy 2-3 ezer hétköznapi ártatlan embert (akik csak bementek dolgozni, vagy felültek egy repülőre), megöltek.
Egyébként: "Novák /Előd/ szerint ők is tisztában vannak azzal, hogy mit jelent szeptember 11., de belátta, hogy a rendezvénnyel némileg ellensúlyozni lehet az arabokat emiatt sújtó negatív vélekedéseket."
Hát pont így lehet.

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:18:04

@Pasztorella: Bocs, én László56-tól idéztem ezt a Jobbikos dolgot. :)

Szimba 2010.09.10. 13:20:35

@Hepci:

Hajnalban még kómában vagyok. Ezért nem ébredek könnyen, és moccanni sem tudok. Macs. pedig ugrál rajtam, mint a trambulinon. Amikor pedig már mozdulok, eltűnik, és ártatlan képpel néz jó messziről.
Én meg visszahanyatlok (mint Drégeli rom, bár nem a felhőbe).

Pasztorella 2010.09.10. 13:25:18

@Hepci:
Á, ezt eddig nem tudtam, hogy kilóra veszik az újságírókat, illetve egyes újságírókat. A pénzvilág nem a szakterületem, most nem is akarok elemezgetni, mert úgy gondolom, hogy az IMF, EU "ügy" ettől sokkal bonyolultabb olyan egyének számára, aki nem szakmabeli. Nos én nem vagyok az, én csak az vagyok aki egy élhetőbb országot szeretne.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 13:29:17

@Szimba: eccer úgy tettem, mintha szokásosan béketűrő lennék, de bekészítettem egy összecsavart újságot. Jött a kis rohadék hajnalban, ordibált és verte az ajtót. No, akkor kimentem, mint máskor, de simogatás helyett jól kupán vertem az újsággal. Úgy elcsodálkozott, hogy még a szeme is fennakadt. Aztán berohant a kanapé alá, de utána másztam, és még párszor pofán vertem. Vicsorgott, fújt és morgott félelmében. Jóval később, délelőtt odabújt mellém a kanapén. Azóta nyugalom van éjjel...

Pasztorella 2010.09.10. 13:30:15

@AnnaKarenina:
Semmi baj. Irtam, neked, ennyi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 13:30:43

@Pasztorella: pont úgy veszik, mint a búzát: lábon. :)

szeretném_érteni 2010.09.10. 13:33:34

@nemsiker_s: Ha mindenki arra szavaz is, hogy a Föld gömbölyű, attól még nem lesz az. Vagy kissé érdesebben fogalmazva, kollektív hülyeség is létezik. Nem túl vidám perspektíva.
Egyébként, tényleg szeretném érteni, minek is a parlament, ha egyszer 1 ember eldönti a vitás kérdéseket. A gombnyomogatás nem tűnik túl kvalifikált tevékenységnek, viszont ahhoz képest egész jól fizetik. Ha már takarékosságról van szó, ezzel is lehetne pár milliárdot spórolni.
A rendszer váltás előtt minden posztot hithű pártkatonák töltöttek be. Most hogy is van ez ?
Egyébként, ha tudnál egyetlen szabadságharcot említeni a történelemből, amit a magyarok megnyertek. Talán nem ártana ezen sem elgondolkodni.
:)

Pasztorella 2010.09.10. 13:33:45

@Hepci:
Mire jó ez a blog! Most már ezt is tudom.

radala 2010.09.10. 13:36:50

@Ordnassac: No, legalább ennyi.:-)

fillérbaszó vadász 2010.09.10. 13:39:41

@AnnaKarenina: Van igazság abban amit mondasz (illetve írsz), de itt nem ez a lényeg. Az hogy egye pitiáner ügyről van szó, amit az ilyen indexhez közelálló blogok megint megpróbálnak démonizálni. Ennyi.

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:39:51

@Pasztorella: Semmi baj? Vicces. Na, mindegy.

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:43:34

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Tényleg. Csak ezt a pitiánerséget a Jobbik követi el, mindenki más csak kommentálja.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.09.10. 13:43:47

@AnnaKarenina: Sok Jobbikos ismerősöm van, aki nem szereti az arabokat (mindenféle Youtube videókat linkelgetnek nekem a veszélyes illegális arab bevándorlásról Európába, valamint az arabok "rémtetteiről"), de amikor Izrael kerül szóba, akkor hirtelen a palesztinok fogadott prókátorai lesznek. Nyilván azért mert az arabok mellett a zsidókat is utálják, csak őket még jobban.
Erre mondta egy barátom, hogy ezért az összes bőszen "palesztinozót" ki kellene akkor telepíteni a Közel-Keletre, ott biztosan nagyon jól éreznék magukat az arab barátaikkal.

CSENDES 2010.09.10. 13:48:11

@Ordnassac: Szerintem azért értette félre, mert azzal kezdte, hogy nem ért a politika tudományához (azaz nem politológus), így félreérthette, mikor megkérdezted politológus-e? Talán történelem szakos a kifejezései alapján, de ez is csak találgatás.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 13:49:57

@AnnaKarenina: Csak ismételni akarják a MIép 9.11.-es nagysikerű szereplését, mert megint Orbán-kormány van és miért ne csináljunk mindent ugyanúgy...

AnnaKarenina 2010.09.10. 13:52:56

@Gali Máté: Volt ez már így. Arafat Magyarország nagy barátja volt.
A palesztinok helyzetét már rég rendezni kellett volna, de nem hiszem, hogy a Jobbik ebben tevőleg tudna, akarna bármit is. Mások máshol is írták, hogy az ellenségem ellensége a barátom elv működik. Egyébként szerintem még van egy motiváció ezekben az arab-jobbik, türkmén-jobbik barátságokban, a pénz.

tölgyes 2010.09.10. 13:57:01

Kedves Török Gábor!

Én azt gondolom, hogy ez most már így lesz. Az emberek - tudatosan, vagy spontán - egy pártszövetséget hatalmaznak fel az ország irányítására.

Most tehát az a kérdés, hogy a fidesz vezetése látja-e azt a veszélyt, amiről Ön is ír. Úgy látszik látja... Ráadásul az "ostromlott" vár helyzete is létrejött.. a várat kívülről ostromolják.. és ebben is van igazság.

kodó tamás 2010.09.10. 14:01:53

@AnnaKarenina: Viktor "apánknak" a Husztiról meg jusson eszébe, hogy Puskás PONT ÍGY JÁRT...
itthon is... egyszerűen összecsomagolt, mert nem volt más...
athénban meg edzőként meg sokmáshol tábornokok akartak belepofázni, azokat meg elküldte a picsába... ott megtehette, hogy szakmai alapon...

Mikrobi 2010.09.10. 14:06:04

Fidesz-vezetéshez közel álló embereket kérdezgettem nem sokkal a választás után, hogy miért ez az iszonyatos törvénygyártás, ha nagyvonalúbbak nem is, legalább megfontoltabbak lehettek volna, mert így egy csomó hiba is kerül a törvényekbe. A válasz az volt, hogy Orbán Viktor fél attól, hogy az MSZP megvesz néhány képviselőt, tehát a 2/3-ot igénylő törvényeket mihamarabb át kell verni. Korántsem biztos, hogy egy év múlva is meglesz az alkotmányozó többség! De a kormányzás nincs veszélyben, sőt, akár hosszú távra is berendezkedhet a párt a hatalomban - ha nem MDF-esedik al (1990-93)

Etalon 2010.09.10. 14:06:29

@Ordnassac: az valóban igaz, hogy sok Fideszes képviselő ki fog esni a parlamentből (hogy mennyi, azt most ne találgassuk, elég az is, hogy összesen is kevesebb képviselő lesz mint ahány Fideszes ül most ott). Viszont ha van esze a vezetésnek, akkor az utolsó pillanatig halogatni fogják a jelöltjeik megnevezését, esetleg egyéb állami céges vezető pozíciókat is lebegtetve. Így mindenki igyekszik majd benne lenni a keretben, szóval szép fegyelmezett 4 évnek nézünk elébe a Fidesz képviselői részéről (de lehet hogy tévedek).

A népszerűségvesztéssel kapcsolatban igazad van, de ne feledjük azt sem, hogy 2014-ben már elég lesz nekik a sima többség is, addigra a 2/3-os törvényeket már letudják, csúnya dolgoknak kéne ahhoz történnie, hogy a következő parlament változtatni tudjon azokon. Tegye fel a kezét, aki el tud képzelni mondjuk egy Jobbik-LMP-MSZP (direkt ABC sorrendben írtam :-P ) összefogást.
Nem kizárt hogy valamelyik párt felszívja magát addigra és megveri a Fideszt, de 50%-ra (jelenleg) nem esélyes senki a Fideszen kívül, szóval max. az történhet hogy az MSZP-LMP kettős túlnő a Fidesz-Jobbik pároson. MDF, SZDSZ visszatérésére én nem számítok (na nem mintha értenék a jósláshoz), max. valami új párt kerül elő az ismeretlenségből egy nagyon karizmatikus vezéralakkal az élén (nem a Fletóra gondolok)

A KDNP-t én simán Fidesznek tekintem, annyi van velük, hogy néha-néha külön is megszólalnak, ezzel kicsit szélesítve azt a palettát, amit a Fidesz kínál a választóinak. Olyat nem nagyon láttam még, hogy a nagyfőnök beprotezsálja a rokongyereket a céghez, aki aztán nagy hangon elkezdi kritizálni a cég üzletpolitikáját :)

fillérbaszó vadász 2010.09.10. 14:16:55

@AnnaKarenina: Az ügy hírértéke pitiáner. Bár már meg lehetett szokni hogy minden jobbikos műbalhét felnagyítanak (bolhából elefántot). Amúgy ha a média a többi páőrttal is úgy bánna mint a jobbikkal, állítom hogy az MSZP nem érné el az 5%-ot.

AnnaKarenina 2010.09.10. 14:18:13

@kodó tamás: Husztiról pont az jutott eszembe tegnap, hogy "apa kezdődik, kezdődik" fociban is. De hát tudod, a fociban is úgy van, mint minden másban, csak AKARNI kell, mint azt tavasszal megtudtuk, aztán mindjárt mi leszünk az Európa- és világbajnokok.
Mindenesetre érdekes párhuzam ez az ötvenes évek focijával, vagy sportteljesítményeivel általában, ezzel is meg lehet mutatni a világnak, a magyar kebel dagadhat. Csak közben fordult egy nagyot a világ. Amíg az ötvenes években a sportkarrier a kitörést jelentette a szegénységből és névtelenségből, addig ma ez vérprofi üzlet.

fillérbaszó vadász 2010.09.10. 14:20:04

Amúgy a Fideszes képviselők több mint fele jóval 50 év felettei, tehát a fidesz ügyesen gondolt arra, hogy ha 2014-től 100 képviselővel kevesebb lesz akkor sok képviselőjük elmehet nyugdíjba. Ki van ez találva.

kodó tamás 2010.09.10. 14:25:01

@AnnaKarenina: a huszti=puskás párhuzam csak annyiban áll fenn, hogy tehetséges emberek akik itthon nem tudnak érvényesülni, mert "rendszerhiba" van
A KÜLÖNBSÉG ÓRIÁSI:
akkor volt mit tönkretenni
most pedig nem fognak tudni alkotni...
(ezt korábbi hsz-emben már ragoztam)

Mikrobi 2010.09.10. 14:31:20

Érdekes, hogy pár éve még az MSZP volt a szétszakíthatatlan párt, a jobboldal meg állt az MDF és az FKGP utódpártjaiból, KDNP lényegében nem volt, most meg egy irtózatosan erős jobboldali párt van, az SZDSZ megszűnt, az MSZP repedezik, megjelent az LMP és még ki tudja, hány párt fog megjelenni a baloldalon. Egyébként én az LMP-t nem tartom rajongó divatzöldpártnak, pontosabban most még az, de már most iszonyatosan építkezik. Ha a Fidesz bukik, könnyen lehet, hogy a helyére lép, akár az MSZP megszűnése mellett is.

parttalan 2010.09.10. 14:37:23

Tartson akármeddig Orbán egyeduralma, a végén lógni fog. Vagy csak jelképesen, de ha valódi forradalom fog véget vetni diktatrúrájának, akkor talán a valóságban is.

Etalon 2010.09.10. 14:37:45

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): alapvetően sok mindennel nem értek egyet amiket írtál, de ez az 50 év feletti képviselők és a nyugdíj kérdés valóban érdekes (mondjuk én nem néztem a képviselők életkorát).
Vajon valóban ennyire tudatosan választották ki őket, vagy ez inkább csak azért van, mert az emberek általában csak 50 év felett jutnak el odáig hogy felmerüljön a nevük képviselőként?

parttalan 2010.09.10. 14:41:13

@Mikrobi:

Ne álmodjál, Mikrobi. Az LMP-lufi ki fog pukkanni. Könnyen lehet (persze nem biztos), hogy 4 év múlva úgy fognak kihullani a Parlamentből, mint a MIÉP 2002-ben. Az MSZP pedig erős párt marad. Szánalmasak a párt megszűnését valószínűsítő vélekedések, nem is beszélve az ezzel kapcsolatos óhajokról és sóhajokról. Legelőbb 2014-ben újra kormányozhat.

kodó tamás 2010.09.10. 14:41:49

@parttalan: mér biszku lógott? pufajkás horn lógott?
jogilag rendben van minden, azaz
az idők végtelenségéig meglopnak és kihasználnak téged...

kodó tamás 2010.09.10. 14:43:05

@Mikrobi: ja csak a káderek nem szünnek meg, csak pártok rendeződnek...
a káder meg csak színt vált...

Mikrobi 2010.09.10. 14:45:02

@parttalan: ne álmodjál, parttalan! A Fidesz lehet, hogy korrumpálja magát, a hatalom erre jó esélyt ad (mint Churchill mondja), de az MSZP úgy lejáratta magát, hogy 2014-re se szedi össze magát. Akkor pedig kell egy új erő. Az LMP ma az, ami a Fidesz volt '90-ben. Akkor komolytalan, sőt, '94-ben bukott, de aztán megrázta magát és '98 óta megkerülhetetlen tényező, sőt vezető (és most egyetlen) kormánypárt. Bejöhet még az LMP. Én nem vagyok LMP-s, sőt, momentán az érdekeimmel ellentétesnek tartom, hogy megerősödjön, de ha a Fidesz az MSZP tolvaj, korrupt útjára lép, szívfájdalom nélkül kiállok mögüle. Ez ezúton üzenem nekik is.

parttalan 2010.09.10. 14:46:38

Álmodjál csak, álmodjál. Majd felébreszt valaki.

kodó tamás 2010.09.10. 14:47:14

@Mikrobi: lesz mszpsek pártja, csak pl civil szocialisták, vagy valami divatos menő néven fogják ámítani...

parttalan 2010.09.10. 14:49:14

@Mikrobi: "...de ha a Fidesz az MSZP tolvaj, korrupt útjára lép, szívfájdalom nélkül kiállok mögüle. "

Még vak is vagy, Mikrobi? A Fidesznél korruptabb, hazug tolvaj banda egész Európában nincs.

kodó tamás 2010.09.10. 14:50:03

@Mikrobi: hihihi ez kemény volt... a fidesz most összeszarta magát... menj el okt 3-án is szavazni. csak hogy a promot értsd pontosan:
CSAK A FIDESZ, az azt jelenti, hogy senki másnak nincs esélye, ha meg lenne akkor azok is ők... itt ellened megy az egész kedves naív "szavazó" (gép), csak menj törvényesítsed a hatalmukat

kodó tamás 2010.09.10. 14:51:49

@Mikrobi: bizonyára elkerülte a figyelmed hogy az ország önkormányzatainak megyei 100%-a, városok 2/3-a fideszes 4 éve is...
LOPNAK, CSALNAK, HAZUDNAK, pártpénztárnokok, talicska stb...
csak kevésbé rossz a sajtójuk...

hunyuan 2010.09.10. 14:52:06

az orbán egy cigány ember, buta és félművelt, amivel nem is lenne baj ha rendes ember lenne, egy rendes de buta és félművelt cigány ember, de ez még az se, ez egy hazudós és ráadásul a legrosszabbik fajtából a kommunistából
hazudós-kommunista buta-félművelt cigány
mégis mit vártok ettől?

kodó tamás 2010.09.10. 14:56:16

@hunyuan: ne személyeskedj.

az összes politikusra igaz, hogy az erkölcsöt és a tisztességet levetik... alap feltétel a válogatásnál, plusz egy folyamat. A tisztességes emberektől eltérő szabályok szerint játszanak, azaz másik játékot... Te vagy a zsákban futó... akadályozod magad az erkölccsel, tisztességgel, lelkiismerettel stb...

Mikrobi 2010.09.10. 15:00:23

@parttalan: megértem, hogy frusztrált vagy Zuschlag, Hagyó, Wieszt, Mesterházy őrizetbe vétele miatt és a millió más büntető eljárás miatt MSZP-s politikusok ellen:-) Nagy bánatodra el fogja érni a törvény keze Gyurcsányt és Bajnait is. Addig is gondolkozz egy kicsit, hogy hogy sikerült néhány hónappal a 2006-os országgyűlési választások után ilyen elsöprő győzelmet aratni az önkormányzatoknál és miért nem hangos még a ballibes média sem a korrupciós ügyektől.

@kodó tamás: "pártpénztárnokok, talicska stb..." Itt nyilván Puch Lászlóra meg Hagyó Miklósra gondoltál...

lüke 2010.09.10. 15:01:03

@kodó tamás:
el lehet menni....................
ezt nem hallottad

kodó tamás 2010.09.10. 15:04:40

@Mikrobi: fideszről beszéltem. akarsz neveket hallani?

kodó tamás 2010.09.10. 15:06:10

@lüke: "el lehet menni.................... ezt nem hallottad"
ezt most nem tudom hova tenni... segítenél? hogy megérthessem?

lüke 2010.09.10. 15:07:21

@AnnaKarenina:
ez megy több, mint 60 éve
s mindaddig ,amig a kölcsön visszafizetése van

Mikrobi 2010.09.10. 15:11:17

@kodó tamás: ha tudtál volna, már mondtál volna. Ne erőlködj, pillanatnyilag jobb, ha hallgatsz, ha nagyon-nagyon mélyen hallgatsz...

lüke 2010.09.10. 15:13:50

mielött itt puskási magasságokba kerültök:)
egy kis friss index
index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/10/magannyugdij/

lüke 2010.09.10. 15:18:10

ha más szemüvegen keresztül néznénk, egész jókat is lehetne mondani rólunk.
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138326&is=1

kodó tamás 2010.09.10. 15:23:21

@Mikrobi: te viccelsz? ismered a debreceni helyzetet pl?
-vagy érted miért privatizálnak és RE privatizálnak pécsett közmű cégeket?
-vagy ismered érdet? ahol az osztályvezetők egy H.Zoltán nevű (szellemileg és mozgásilag is korlátozott) "szakértőhöz" (aki a megyén is ilyen szerepet töltött... járulnak parancsért, kikkel megy a szerződés és nem T.Mészáros dönt... a "talicska" cég neve neten is van, azt láthatod nyilvános adatokból. H....and.
-Tudod a megye önkormányzat mit csinál? SEMMIT. Azonkívül hogy néhány intézmény költségvetése átfolyik rajta?
-Esztergomban a sajtó szabadság tudod mit jelent? hm...
nem ragozom.
Igazad van, aki fideszes az mind mind tisztességes... kétség sem fér hozzá. Erre bizonyíték: látjuk, csak mszp-szdsz es bűnösöket visznek lábbillincsben...

kodó tamás 2010.09.10. 15:27:26

@Mikrobi: aki ilyen naív, és csőlátó, annak mi fog kelleni akár 4 év mulva (vagy korábban) hogy ne a "kedvencére" szavazzon? hogy nyilatkozza don Vittore hogy loptak éjjel loptak nappal? csak neki hiszel? vagy ...

tölgyes 2010.09.10. 15:30:49

@AnnaKarenina: Huszti gyenge focista.. de ha nem lenne gyenge, akkor is a csapathoz nem elég jól rúgni a labdát.. olyannak kell lennie, aki beilleszthető a csapatba...Persze én Egervárit se tartom egy Bukovi- Baróti- Ilovszky szintű edzőnek..

lüke 2010.09.10. 15:33:17

@kodó tamás:
kiváncsian várjuk, mindet! egyenként és részletesen
rajta

lüke 2010.09.10. 15:35:04

2007 és 2010 között az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának nemzetközi kapcsolatokért felelős tisztviselője
most
index.hu/belfold/2010/08/05/kineveztek_az_unios_ugyi_helyettes_allamtitkart/

isteni a hivatal neve!

Mikrobi 2010.09.10. 15:38:00

@kodó tamás:
Debreceni stiklikről nem tudok, viszont hallottam a repülőtérről, a sportkomplexumról és úgy tudom, Kósa az ország legnépszerűbb polgármestere.
én úgy tudom, Pécsen a szocialisták privatizálták a vízművet, amit aztán vissza kellett venni a franciáktól, annyira szar volt a szolgáltatás, ellenben éppolyan drága, mint Budapesten a Demszkynek köszönhetően.
Érdről csak az üvegzsebű Keller disznóságairól hallottam.
Az esztergomi helyzetet ismerem és egyet is értek veled, de azért azt se felejtsük el, hogy ott meg felépült a Mária Valéria-híd és a fürdő a Prímás-szigeten. Könözsy viszont (jobboldali létére) korrupt gazember volt, akinél még az asszonyverő Meggyes is jobb (a városnak).

tbb 2010.09.10. 15:41:01

@AnnaKarenina:

Hogy nem kell majd átláthatóság? Hát nem te mondtad, hogy minden fontos poszton fideszes van? Hogy azok nem fogják árgus szemmel figyelni egymást? Hogy nem fognak hőbörögni, akik úgy érzik, hogy a központ részrehajló? Hogy ha ez bekövetkezne, majd szó nélkül tűrik? És ha nem érnek el eredményt, nem fognak azonnal mellékutakra térni? Amitől aztán azonnal észrevehetően romlik a központi akarat eredményessége? És ez a központot hidegen hagyja majd?

Én erősen kétlem. Szerintem te a szoci hatalomgyakorlási modellt vetíted a fideszre. Tévesen.

A történelmi analógiákat nem ártana értőbben értelmezni.

Mikrobi 2010.09.10. 15:41:11

@kodó tamás:
BTW,
"Igazad van, aki fideszes az mind mind tisztességes... kétség sem fér hozzá. Erre bizonyíték: látjuk, csak mszp-szdsz es bűnösöket visznek lábbillincsben... "
Azért az, hogy vastagon az MSZP-kormány alatt sittre vágnak pár országosan ismert baloldali politikust, jelent valamit. Zuschlag és Hagyó mellett el is felejtettem megemlíteni Hunvaldot és Verókot. Nem bízom az igazságszolgáltatás függetlenségében, de hogy a fideszesverő rendőrség csak MSZP-s politikusokat visz el bilincsben, az valóban sok mindenre bizonyíték.
Szerintem ne fáradj tovább, kár a gőzért:-)

Samuzia 2010.09.10. 15:47:24

@Mikrobi: Az szdsz körök pénzéből. Nevetséges.

tbb 2010.09.10. 15:48:20

@Ordnassac:

A bombagyáron az egy elfogadott stilus. Ott az a természetes. Itt viszont nem. De akárhogy is, imponálóan tetted taccsra. Én biztos még mindig itt vagdalkoznék őkelmével.

Samuzia 2010.09.10. 15:49:20

@parttalan: Szánalmas az hogy van aki még hisz az mszpnek...

AnnaKarenina 2010.09.10. 16:01:21

@tbb: Az átláthatóság kellene, de nem lesz (ld. állami vállalatok gazdálkodása pl.). És hőbörgés sem lesz, ezt már a Fidesz eddigi gyakorlatából is tudjuk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 16:06:34

@Mikrobi:
" úgy tudom, Pécsen a szocialisták privatizálták a vízművet, amit aztán vissza kellett venni a franciáktól,"

Ugyanaz a fideszes polgármester privatizálta, aki később visszavette.

"Érdről csak az üvegzsebű Keller disznóságairól hallottam"

Érden sosem volt semmi az üvegzsebű Keller.

A Kósa népszerűségét összevetve a Demszki vízdíjával és a Meggyes hídjával,
bizonyára meggyőző,
de mi lenne,
ha Demszki két épített és több felújított hídját vetnéd össze a Kósa vízdíjával és a Meggyes népszerűségével ?

tbb 2010.09.10. 16:14:54

@kodó tamás:

"itt ellened megy az egész kedves naív "szavazó" (gép), csak menj törvényesítsed a hatalmukat"

Ez inkább 2002-re és 2006-ra lenne találó. De akárhogy is, jelzi, hogy csak szövegelsz a tényekre fittyet hányva.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 16:18:07

@Szimba:
Nem fórumozok a Nol-on.
Néha hozzászólok egy kommentlapon.
Szuper újság egyébként, mert minden hírt lehet kommentelni, nem úgy, mint ezt a szánalomindexet.

AnnaKarenina 2010.09.10. 16:22:35

@Samuzia: Szerintem az meg nem úgy van, mint a mesében, hogy az egyik csak gonosz, a másik meg csak tökéletesen jó.

lüke 2010.09.10. 16:33:21

@simonmondja.:

egyetlen újat se építettek BP-n
a híd felújítás meg folyamatos feladat( lenne)
ha a Megyerire gondolsz az is BP kivül van
a Lágymányosi meg a déli összekötöre épült, a pillérek álltak
hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1gym%C3%A1nyosi_h%C3%ADd

lüke 2010.09.10. 16:45:59

@lüke:
csak el kellene biciklizni a bp-i hidak alatt s utána Bécsben
a Donauinselen a hidak alatt
s akár Fischer Annie is lehetnél:)

Devil 2010.09.10. 16:46:01

@Ordnassac: A banki kolcsonszerzodes a bank es az ugyfel kozotti polgari jogi szerzodes. Utolag a felek beleegyezese nelkul nem modosithato, meg torvenyileg sem (nem is ertem miert kell torvenyileg tiltani az utolagos modositast... ha az ugyfel az elejen beleegyezett az az o baja, ha nem akkor nem lehet modositani). Ez a jogbiztonsag alapelve, ha ezt megszegik, akkor vege a jogallamnak, utolag barmi atirhato es a PTK csak wcpapirnak lesz jo.
A Fidesz azt is tudja hogy ha ezt bevezetnek, a bankok tobbet nem adnak jelzaloghitelt, a gazdasag likviditasi es hitelezesi valsagba kerul, bankok becsodolnek, lakossagi megtakaritasok usznak el tomebesen, es kesz, bezarhatjuk a kaput - vagy vehetunk fel ujabb hitelt, csillagaszati kamatokkal.
Ezert nem gondoljak az egeszet komolyan (ahogy a 29 pont nagy resze is kamu) es nem is akarjak bezevetni; azt akarjak hogy ugy LATSSZON mintha csinalnanak valamit a devizahitelesekert mikozben ok maguk a teljesen celtalan gazdasagpolitikajukkal taszitjak oket egyre melyebbre (persze errol hallgatnak).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 16:49:07

@simonmondja.: Mikrobi pár kilométerrel mellé lőtt, a derék Keller Törökbálinton tevékenykedik. Elég beütni a nevét meg a botrány szót a Gugliba...

Devil 2010.09.10. 16:49:36

Most komolyan elszallt a kommentem?
Szoval a devizahiteleseket tamogato csomag azert kamu mert polgari jogi szerzodest nem lehet utolag modositani (jogbiztonsag elve) es ha bevezetnek, akkor a bankok nem hiteleznenek, kulfoldi bankok kivonulnanak, likviditasi es hitelvalsag lepne fel, tehat total csod lenne.
Ezert a Fidesz ezt nem gondolja komolyan, csak kardcsorgetnek hogy a cselekves latszatat keltsek, mert meg akarjak nyerni a valasztok bizalmat - persze a legjobbat a devizahitelesekkel akkor tennek ha lemondananak a kormanyzasrol.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 16:49:49

@lüke:
Ó, tényleg. A Mária Valéria híd viszont nem a meglévő pillérekre épült, ugye?
És félig az sem Esztergomban van, hanem odaát Párkányban Ficóföldén.
Szőrözzük, szőrözgessük...
Na de itt a lehetőség.
Tarlós már beszélt is az igéreteiről ma a Fideszbulin.
Talán a nagy kutyaszargyüjtéssel betemetheti az újabb Fidesz-gödröket.

Devil 2010.09.10. 16:50:18

Ja csak 1-2 pecet varni kell.

lüke 2010.09.10. 16:52:50

@Devil:
illen már volt!
90 után,mindenki sietett is befizetni a tartalékaiból
-csak minden elfelejtödik-
hasonló volt a svájci frankos kölcsönhöz
az OTP 2-3x-sra emelte a törlesztést, sorban álltak befizetni, majd jött a bank privatizáció s a volt PM-s Avü-s Csányi zsebre tette
a lakosság jogtalanul megállapított és befizetett kamatait
hmm

Diocles 2010.09.10. 16:54:13

LOL

nol.hu/belfold/gyurcsanyt_kiraktak__de_talalt_uj_helyet

Bár a cikk azt sugalmazza, h a Fidesz akarta letiltatni, azért könnyen belátható, h inkább Mesterházynak fűződött volna érdeke ehhez.

De Gyurcsány végülis beszélni fog holnap - a Fidesz és a jobboldali sajtó legnagyobb örömére :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 16:56:34

@Devil: remek ötlet, de akkor ki kormányozna? Az MSZP még regenerálódásra szorul, a Dúró Dóra csak alakilag jöhet számításba (Dávid ibolya helyett), a Schifferék támogatottsága - és képessége - meg úgy tűnik, alig mérhető?
Hungarobálint nyilván szívesen felmerülne a feledés homályából, de akkor már inkább a kétfarkúak...

lüke 2010.09.10. 16:59:40

@lüke:
hidakból, Párkányból jól állok:)
P-ban egyetlen emléktábla van , azt is a családom emelte

kodó tamás 2010.09.10. 17:00:07

@lüke: ? mire gondolsz? az érdi pl elég konkrét... nem értem mit akarsz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 17:00:15

@Hepci: Végülis tökmindegy.
Csak Érden épp fideszesek dagonyáznak.
Nehogy valaki hirtelen felháborodásában őket vágja pofon...

kodó tamás 2010.09.10. 17:01:39

@tbb: ha nem tűnt volna fel: "populista" vagyok egyértelműen elit ellenes. az összes párt kuka... nem működő rendszer...
névleg jogállam (papíron). gyakorlatilag pedig nincs demokrácia.

lüke 2010.09.10. 17:01:43

@Diocles:
m.kettö nagyon szép hely, túl szép
de végül is Fletó szórakoztató , ha csak beszél

kodó tamás 2010.09.10. 17:03:58

@Devil: az alkotmányt is ők írják, tehát MINDENT LEHET

kodó tamás 2010.09.10. 17:08:46

@Mikrobi: a privatizáció és re privatizáció kérdés köre egyszerű, nem alkaosság érdekében megy, egyszerűen csak jól "kezelhető" tranzakciókat jelent... sok közpénz forog

kodó tamás 2010.09.10. 17:09:53

@Mikrobi: az esztergomi álomsziget az szerinted siker sztori?

kodó tamás 2010.09.10. 17:12:13

FIDESZ SIKER V. kerben:
index.hu/belfold/budapest/2010/09/10/kiralyutcasodik_a_belvaros_uj_foutcaja/
ugyanaz a korrupt, rossz párt struktúra emészti őket is...

lüke 2010.09.10. 17:27:49

akkor az aszfaltban volt a beton, ma a fejekbe szállt

kodó tamás 2010.09.10. 17:29:57

@lüke: nem lehetne magyarul? miért van aszfaltban beton??? vagy direkt rugalmas a burkolat?

lüke 2010.09.10. 17:31:27

@kodó tamás:
mondom:)
nem betonoznak alá? hmm

Samuzia 2010.09.10. 17:32:19

@AnnaKarenina: Ezek( mszp) elődei és az utódok már 60 éve szívják az ország vérét, és még eszükbe se jutott, hogy a népnek is jusson valami...

cambridge.on 2010.09.10. 17:36:13

@Mikrobi: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=345033

Olvasd el, de előtte vedd le a szemüveged.A narancs színűre gondoltam.
Nem oldalfüggő a jogtalan előnyszerzés! Saját magad is rájöhetnél,ha nem gondolkodnának helyetted.

tbb 2010.09.10. 17:36:19

@kodó tamás:

Felettébb megtisztelő, hogy a fideszellenességedet elitellenességnek nevezed.

A popoulizmus meg szép dolog ugyan, de csak ideig óráig működik. Pusztán erre utaltam a kommented kommentjében.

kodó tamás 2010.09.10. 17:37:41

@lüke: hm akkor gondolom te is aszt mondod, hogy nemcsak azzal kerül a beruházás 3X annyiba, hogy 3x annyiba kerül, hanem még van egy 3szoros szorzó a minőséget illetően is? igen ez köztudomású, manapság a KÖZpénzek kb 90%-át ellopják, de van ahol többet is akár 100% nál is, mert sok beruházásnál az alvállalkozóknak sem fizetnek... hm

Samuzia 2010.09.10. 17:38:02

@simonmondja.: Pécsen szocik privatizálták a vizet. A Fidesz azután vette vissza, hogy időközben Fideszes polgármester lett, Bp. pedig élhetetlen, talán ha nem a BKV vezetőknél landolt volna a pénz, meg a többi, liberáis és balos kádernél, akkor nem itt tartana...

Várúr 2010.09.10. 17:40:35

@Diocles:
Még valami. A Népszabó online sivalkodik, hogy bezzeg Orbán egy közintézményben, a Szt. Imre gimnáziumban beszélhetett. Nos, a Szt. Imre n e m közintézmény, hanem egy nagymúltú ciszter szerzetesrendi iskola, ők építették anno, ők működtetik ma (fiam is oda jár). Hogy Furcsányt nem engedik be a Kossuth klubba? Mi csodálkoznivaló van azon, hogy egy Kossuthról elvezett, vállaltan tudományos-kulturális-közéleti klubba nem engednek be olyasvalakit, aki a háromból két feltételt minimálisan sem teljesít, s aki ma is a közélet egyik legalávalóbb pusztítója? Kisebb csoda az is, hogy Furcsány egyáltalán szabadlábon mozog.

kodó tamás 2010.09.10. 17:41:47

@tbb: tök aranyos vagy:) ilyen egyszerűen látni a világot... vagy jobboldalt utálja valaki, vagy balt? hm... nem érted ugye? mindkettő oldal pártjait utálom... érted? egyébként csak a te szemedben van különbség köztük. együtt üzletelnek ELLENED. de szerintem ezt az ország szavazóinak 40% tudja is... akik egyik pártra sem szavaztak....

Terniak 2010.09.10. 17:42:09

"Egyrészt korábban nem látott hatékony ügymenet lehetősége,"

Ennek a tartalmi része igazán érdekes, a hatékonyság ugyanis fontos, de önmagában nem érték.

Az önkormányzati törvény pl. létrehozott egy rendkívül nagy szabadsággal rendelkező autonóm önkormányzati szférát (lásd a 3200 kiskirályság gyakran idézett tételét), ami egyben kevesebb hatékonysággal jár.

Ezzel szemben pl. a tanácstörvény a maga hierarchizált koncepciójával baromi hatékony volt, de nélkülözött minden jogállami értéket.

Vagy nyilván így sokkal könnyebb lesz minden törvényt átvinni, de tartalmilag kiforratlanabb joganyag keletkezik (lásd pl. a háromcsapás alkalmazását, vagy pl. a 98%-os büntetőadó méltánytalan esetei most kezdenek felszínre bukkani a gyakorlatban).

Szokták mondani, hogy a jogállam pénzbe kerül. És gyakran a hatékonyság rovására is megy. Értékválasztás kérdése, hogy ki mit szeret.

Egyébként nagyon tetszik az elemzés, színvonalas lett.

AMi a legérdekesebb a számomra, az valóban az ellenségkép halványulása. Valószínűleg senki nem figyel már az MSZP-re mondanivalójára, mindegy, hogy voltak-e csontvázak vagy sem, hogy ki mennyi pogit tömött magába közpénzen az elmúlt években, ráadásul átolvasva a Varga-bizottság jelentését, hát meglehetősen harmatosra sikeredett. Lényegében a korabeli sajtóból össze tudtam volna ollózni ezeket a dolgokat.

Szóval kérdés, hogy ki vagy mi lesz az ellenségkép, mely társadalmi csoport, vagy réteg (pl. bankárok), mert pártból és ellenzékből hiány van egyelőre....

Egyébként azért már most is tudni kezdődő belső ellentétekről. Navracsics és Varga, Navracsics és Pintér közötti hatalmi villongásokról pl. a tárcakompetenciák elosztása során. Nem véletlen, hogy a tárca SZMSZ-ek csak nemrégen jöttek ki, törvényellenesen egyébként. De ugyanez volt a mammuthivatalok kialakítása során is valószínűleg. Az ellentmondásos kormányzati hírek mindig a belső feszültségek jelei.

nyünyüge 2010.09.10. 17:42:32

Ne vitatkozzatok már annyit, dolog van!

"Minden követ és gerendát ott és akkor kell egyszerre megemelni, hogy talpra állítsuk a hazánkat.

Ezt az országot az irigység, a cinizmus, a tunyaság döntötte le a lábáról, most ezért nem szabad egymást magára hagynunk "

(Orbán Viktor, 2010. szeptember 9., forrás MNO).

kodó tamás 2010.09.10. 17:43:53

@Várúr: iskolában nem lehet politizálni... van rá törvény

Várúr 2010.09.10. 17:46:50

@Devil:
Csodáááás.. bankok utólag röhögve módosíthatnak, hitelfelvevők nem. Egyébként a fidesz nem a szerződéskötés polgári kereteit, hanem azok egyoldalú utólagos módosítását tiltaná, ami az elemi erkölcs és a józan ész követelménye.

Várúr 2010.09.10. 17:48:58

@kodó tamás:
Állami iskolában nem lehet politizálni koma. Arra van törvény. Egyházi iskolák, egyetemek jogilag is autonómok. Előbb tájékozódj, utána fecsegj.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 17:49:42

@simonmondja.:
Gyengébbek kedvéért:
A pécsi közgyűlés döntött a vízmű privatizációjáról
Dunántúli Napló, 1995. április 7.

Az új vízdíjak a lakossági fogyasztóknál az állami támogatás mértékében a következők: a víz- és csatornadíj együtt 110 forint/ köbméter, a csatornadíj 40 forint/ köbméter, az ivóvíz 70 forint/ köbméter. A vízdíjemelés egyébként vállalkozásbarát: a nem lakossági fogyasztók 12-14, a lakosság esetében 16-18 százalékos.

A díjemeléstől független, hogy újra terítékre került a vízmű privatizációja francia tőkebevonással a Lyonnaise des Eaux S.A. részéről. Sőt, ezt el is határozták nagy többséggel. Az előterjesztést dr. Páva Zsolt polgármester épp úgy elfogadásra ajánlotta, mint az MSZP frakció többsége nevében szóló Soó László.

lüke 2010.09.10. 17:50:47

@Várúr:
az SZDSZ alakuló ülése is ott volt, 89?
akkor nem dumált senki

Pasztorella 2010.09.10. 17:51:19

@AnnaKarenina:
Mi a viccres. Az a vicces, hogy ha nekem irsz, akkor ne várd hogy én értelmezzem, elemezgessem az ő elvakult kommentjét. Irjál értelmesen, és ne idézgesd @Lászlót. Egyszer is elég belőle itt a blogon.

Terniak 2010.09.10. 17:51:34

@Várúr: de, a polgár jogi kereteit módosítaná, ha erre gondoltál "polgári" alatt.

EZ egyébként egy érdekes kérdés, mert az egyoldalú szerződésmódosítás gyakorlata nem ismeretlen nyugaton, igaz elsősorban más jellegű szerződések esetén.

Hogy kell-e és lehet-e tiltani, az jó kérdés, őszintén szólva semmilyen elemzést soha nem olvastam arról, hogy hatékony-e vagy sem ez az intézmény.

CSak azt akarom mondani, hogy a józan ész nem feltétlenül zárja ki az egyoldalú módosítást, ennek igazából a garanciái kérdésesek.

bigapples 2010.09.10. 17:55:42

@kodó tamás: 10 cm vastag térkövet rakattak le, azt nehéz lenne vékonynak nevezni. Mellesleg van 3 év garancia azoknak a szakaszoknak a kijav2tására, ahol a kivitelező nem csinálta meg rendesen. Elég elnagyolt az index cikk, 0 erőfeszítéssel kideríthette volna a cikk írója, milyen díszkőburkolatot raktak itt le, és milyet a Király utcában.

Különben itt valószínűleg tervezési, és nem korrupciós problémáról beszélhetünk, ha tovább romlik a burkolat minősége. Rendszeres buszforgalom esetén talán másfajta alakú térkövet kellett volna lerakni, amivel persze rondábban nézne ki a Főutca. Városkép vs. strapabíróság, lehet, hogy nem a legoptimálisabb választottak.

tbb 2010.09.10. 17:57:31

@kodó tamás:

" együtt üzletelnek ELLENED. de szerintem ezt az ország szavazóinak 40% tudja is... akik egyik pártra sem szavaztak...."

Ja. Az ország 60%-a meg arra eszmélt rá végre, hogy az ország számára az a kifizetődöbb ha a szocik helyett a fidesz szabja meg a mutyik módját.

Az meg hogy mindkét oldalt utálod, nem vezet sehova. Hacsak nem csinálsz egy harmadik oldalt. Szabad a pálya, mire vársz?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.10. 17:58:41

Micsoda véletlen. :)

Régen nekem is volt egy Barátok közt című bejegyzésem, és nálam is Orbán Viktorral a képen. :)

apostol.blog.hu/2009/03/29/baratok_kozt_24

cambridge.on 2010.09.10. 17:59:50

@Diocles: Gyurcsány politikai értelemben döglött oroszlán.
Még próbál felemelkedni, de abból a helyzetből rövid időn belül nincs visszatérés.
Gondolom egy lefoglalt rendezvényt a KK nem hirtelen meggondolásból mondott le.
2 lehetőség van.1: Felülről szóltak nekik.
2: nem szóltak ,de úgy gondolták jobb ha nem engedik Gyurcsányt a Klubban beszélni.
Mindkét lehetőség szomorú a szólásszabadságra nézve.
Csak azt mutatja a hatalmon levők még mindig tartanak tőle.

kodó tamás 2010.09.10. 18:00:37

@tbb: nem akarok tamás kodó lenni, de a 60% 52,3%-a, azaz az ország negyede, a szavazók harmada

lüke 2010.09.10. 18:01:24

@Zolika1979:
mikor nagy szellemek találkoznak...............
söt a magyar tv-nek is
www.youtube.com/watch?v=HquTzSsHH2A

kodó tamás 2010.09.10. 18:02:18

@tbb: azt hogy mit vallok azt irtam kedves. POPULISTA, nacinalista, patriotista vagyok. kb a direkt, közvetlen demokráciát tudom elfogadni. de ebbe ne merüljünk el...

2010.09.10. 18:03:07

Érdekes poszt volt, és milyen szép a diktatúra törésvonalairól olvasni, és hogy a orangemasszában is lehet 1-1 embernek gondolata, gondolatai és ezért majd egymást marják. (ez szomorú)...Megyek, olvasok is több Max Webbert!:)

kodó tamás 2010.09.10. 18:04:42

@bigapples: a burkolat vastagság közömbös. két probléma kör van. 1. alapozás, 2. vízelvezetés. ezek egyike sem javítható utólag, csak az eredeti beruházás többszörös költségén ÚJRAÉPÍTÉSSEL. de szerintem ez köztudomású, hogy minőségi elvárások, objektív műszaki ellenőrzés nincs...

tbb 2010.09.10. 18:08:03

@simonmondja.:

És? A lényeg, hogy okosan privatizálta, mert a szerződésbe beépített klauzulák alapján visszacsinálható volt, miután kiderült, hogy a Suez nem tartja be a vállalt feltételeket.

elfelejtette 2010.09.10. 18:08:51

@Letícia: Olvasson Max Webbert, figyelje a toresvonalakat. Nemsokara annyira fog erteni a politikahoz, hogy minden folyamatot meg tud majd josolni, mint peldaul "is" es "simonmondja" a polbloggolas ket fenegyereke. Ahol naracsszinu csikot lat, na ott az egy toresvonal, gyorsan vizet kell bele onteni, hogy hadd taguljon tovabb, es akkor a Fidesznek annyi! De miket is beszelek, hiszen mar meg is bukott, ezt irtak nagy szocialista gondolkodok.

lüke 2010.09.10. 18:10:02

@kodó tamás:
mondom hogy a beton a fejekben van, nem az alapban
www.youtube.com/watch?v=XfuBREMXxts

kodó tamás 2010.09.10. 18:10:29

Na jo. akkor összefoglalom a blog eredményét. A fidesznek nincs párt ami ellenségkép lehetne és így a saját tábor összetartása miatt új ellenségeket keres:
-amit eddig kommunikációban legalábbis támad: BANKOK,
-ami "bejöhet nekik", az iszlám terroristák, hisz a NATO gyenge (tyúk-/)láncszeme vagyunk
-amitől meg félek, hogy a hazai 2,5 millió cigány lesz a "bűnbak"

Pasztorella 2010.09.10. 18:11:13

@lüke:
Szerényebben. Nem kötöttem bele senki kommentjébe. Ő nevezi az irásomat viccesnek. Nem kértem, hogy nekem irjon. Mit kezdjek én L. kommentjével.

lüke 2010.09.10. 18:12:55

@Hepci:
azt akartam írni:)
de ezzel TG-t nem akartam degradálni
-úrnak születni kell-
hisz csak vendégek vagyunk itt

Terniak 2010.09.10. 18:14:39

@kodó tamás: Magyarországon nincs 2,5 millió roma származású személy.

lüke 2010.09.10. 18:15:41

@Pasztorella:
ok, uazt amit Zka79-l
Illés: Eljöttél

elfelejtette 2010.09.10. 18:15:46

@kodó tamás: En meg attol felek, hogy a tankokkal megindulnak Szlovakia fele. Ki tudja, hogy ez az Alcsuti torpe mire kepes a hatalomert. Hat en tudom: Mindenre, sot, meg annal is tobbre!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 18:16:20

@Samuzia: ne mondj ilyeneket Simonnak, neki még mindig Demszkáj az államférfi etalonja. Kicsit korrupt, kicsit veri az asszonyt (mikor melyiket), a letartóztatások kezdete óta komplett disszociatív amnéziája van, kicsit fáj a dereka a tuaregben az anyósülésen, de a miénk. :)

kodó tamás 2010.09.10. 18:16:21

@Teremszolga: hm, mi alapján mondod? nem tom melyik percben, de esélyes az adatom. az 5 év alatti gyerekek 75%-a roma. csak még nem merik neked megmondani.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 18:17:18

@tbb:
Na, ilyet máskor ne csináj !
Majdnem belefulladtam a kólámba...

Na, ennyit a mókáról és most megyek megnézem, mi szépet talicskázik Tarlós a kampánnyitóján kutyaszaron kívül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 18:18:04

@lüke: írhatod azt is, hogy a szellem meg a szellentés találkozik. Gyakori eset, sőt, gyakran a szellentés fintorog. :)

lüke 2010.09.10. 18:18:35

@Teremszolga:
mit ugrasz be
agent provokateur:)
az a 8M, a magyar állampolgárból, aki a fideszre szavazott

Terniak 2010.09.10. 18:19:42

@kodó tamás: azt hiszem egyébként ez valahol már leírt társadalmi jelenség, most Carl Schmitt ugrik be valamiért.

A lényege, hogy az uralkodó és magát különbnek tartó társadalmi csoportnak sosem érdeke felszámolni teljesen az elmaradottabb társadalmi rétegek elmaradottságát, mert ezzel saját kiemelkedő és privilegizált helyzetét vonná kétségbe.

kodó tamás 2010.09.10. 18:20:12

@elfelejtette: hihihiihi
ha egyedül elindul elől, meg utána az őszinte "hivei", hihihi
meg a jól működő hadseregünk hahahahah:)
ez nagyon jo vicc volt....
már a hídon veszi elő a fehér zsepijét...
vagy a pintér magánhadseregekre gondolsz?
ez volt az év kommentje... gratulálok.
hihihihi
vagy ha éjjel (vagy ebédidőben) indul akkor mehet fegyverek nélkül. mert a fegyverraktáros csak 8-16h között dolgozik. zavarni meg nem lehet mert
-emberi jogok
-egyébként se tudja a nemzetbiztonság kinyomozni a vonalas nyilvános számát:)

elfelejtette 2010.09.10. 18:20:24

@Hepci: simonmondja nem csak, hogy mindent tud, de a jovot is latja, mindenkinel jobban. Illetve, ez nem biztos, de hogy az Orbannal jobban ert a gazdasaghoz, az hot ziher!

lüke 2010.09.10. 18:20:27

@Hepci:
a Révai kis unokát talán csak nem verte,olyan fiatalka volt, hozzá:)

Terniak 2010.09.10. 18:21:24

@kodó tamás: @lüke: ja, nem esett le, hogy ez az akart lenni.

Nincs hivatalos kimutatás egyébként, de szerintem jelenleg kb. 800 000-re teszik a cigányság létszámát.

elfelejtette 2010.09.10. 18:21:38

@kodó tamás: Maga csak ne nevessen! Lehet, hogy maga nem tud a tankokrol, de csak azert, mert maganak meg nem arultak el, hogy hova rejtettek oket.

kodó tamás 2010.09.10. 18:21:50

@simonmondja.: ja vicces volt. de ne igyál kólát. tudod: opium, sav, mer egyébként is az oligarhák.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 18:22:39

@Hepci: Vagy azért se, mert én itt élek az élhetetlen Budapesten és esetleg megijedek a kihalt utcák között.

tölgyes 2010.09.10. 18:23:24

@elfelejtette: No persze.. gyereket eszik, szüzek vérét issza hozzá.. és unalmában gránátokat dobál be a liberálisok ablakán..:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 18:24:22

@kodó tamás: Hát nem mindegy már...
Úgyis élhetetlen a város, legalább utoljára jól lekóláztam magam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.10. 18:24:31

@elfelejtette: szerintem a felcsúti törperém fehér lovon fog bevonulni Bratyiszlavába. Úgy gondolja, ez olyan szép dolog, mint egy artdekó váza. Semmi esztétikai érzéke nincs a kis dúcsekorcsnak, meg ráadásul vonzódik az avíttas-kacagányos történelmi előképekhez.
Btw, a bőgatyát és a hortobágyi pusztaf(íl)ing(o/e)t a következő értékes hozzászólásomban fogom összekapcsolni gizda lényével.

kodó tamás 2010.09.10. 18:25:38

@Teremszolga: ez eléggé optimista verzio, kérdezd meg egy matematikus barátod. az alapadatok ismertek. termékenységi ráta, várható élettartam, és átlag anyasági kor... nem volt vicc a 2 milla, de hogy 2050 re MAgyaro. fele cigány másik fele nyugdíjas, arra elég sok "hivatalos" ELEMZÉS is van

lüke 2010.09.10. 18:25:49

@Teremszolga:
én a nyóckerben dógoztam
20 éve, akkor 700 e. mondtak
kb per sacc, ilyen ez a staisztika

elfelejtette 2010.09.10. 18:26:00

@tölgyes: "és unalmában gránátokat dobál be a liberálisok ablakán..:)"

Tisztazzunk valamit: Nalunk csak egy szubkultura jaratos gazdasagi ugyekben, es azok a liberalisok. Ok ezt annyira vagjak, hogy tanulniuk sem kell, eleg hozza elolvasni masfel Bauer flekket, hozza egyharmad HVG cimoldalt naponta. Nyilvanvalo, hogy Orban irigykedik rajuk, mert o hulye az ilyenhez.

lüke 2010.09.10. 18:27:16

@tölgyes:
mi ez itt ?
fehéregyházi férfi kórus

kodó tamás 2010.09.10. 18:28:09

@elfelejtette: milyen tankok? a deák téri? vagy orosz ittmaradtak? hm kezdek izgulni... vagy a rendőrségi vízágyuk? plusz a 25 évesekből álló tűzoltó rohamkocsik?

elfelejtette 2010.09.10. 18:28:48

@lüke: Felfedjuk a naracsos toresvonalakat. Legyenek szivesek ne akadalyozzak a valosag feltarasat!

kodó tamás 2010.09.10. 18:32:04

@simonmondja.: nem akarlak nagyon se elkeseríteni se semmi. bár a margithidról még jódarabig nem tudod dunába vetni magad. csak hogy felvillanyozzam a napod: az 5 (azaz ötös) metróra már elköltöttek 500 millió forintot... mellesleg jegyzem meg, hogy a használt hannoveri villamosok (amik 4-5 éve 100 millába kerültek) most anyagáron darabja 10 milláért jön (16 darab), na persze nem mondom hogy a klíma és ülőhely szűkös kombinékra ne érte volna meg az 1 milliárd. de ha arra gondolok, hogy klímás, ülőhelyes hannoveriből 100 darab=1 kombinó, hm az elgondolkoztató...

kodó tamás 2010.09.10. 18:32:51

@tbb: ellenségképnél tartottunk...

elfelejtette 2010.09.10. 18:33:24

@kodó tamás: Latom, nem erti. Ezek azok a tankok, amiket majd a 2,5 millio cigany ellen fognak bevetni. Eloszor Szlovakia, aztan hirtelen rukverc, es padlogaz.

szőketisza 2010.09.10. 18:34:46

@Várúr: Nem Gyurcsányt akartál írni? Mert így csak egy seggnyló hiteltelen hozzászólónak kell hogy tekintselek.

kodó tamás 2010.09.10. 18:36:48

na javaslom a fiataloknak, fogadják meg Puskás és Huszti ajánlását: "Alig vártam, hogy kikerüljek külföldre és azt tanácsolom minden magyar focistának: amint lehetősége van, igazoljon ki, mert ég és föld a különbség a hazai és a külföldi labdarúgás között."

2010.09.10. 18:37:12

@elfelejtette: :DD Jaj nem ezért akarok Max Webbert olvasni!:) Munkahelyre is kiválóan alkalmazhatóak ezek a szabályok, erre gondoltam!:)

@kodó tamás: Orbán a cigányokat sosem fogja bántani...;)

elfelejtette 2010.09.10. 18:38:48

@tbb: A magyar ertelmisegnek egyszeruen muszaj utalnia minden partot, (kiveve a Ketfarkuakat, mert ok viccesek) aztan meg muszaj leszavaznia a kisebbik rosszra, ami johogy nem az Orban! Ez az ertelmiseg Ars Poeticaja nalunk.

Ne is probalja elmagyarazni nekem, hogy ez hulyeseg, mar dolgozunk azon, hogy Svajcbol es Japanbol importaljunk felelos politikus-szakertoket.

kodó tamás 2010.09.10. 18:40:38

A mostani rendszerről (akinek ez nem tetszik és tehetséges az tud érvényesülni külföldön, de sajna csak fiatalon, így nekem már késő):
"...ami most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges. Simán kikapunk Svédországban, de dicsérjük az első félidőt, miközben momentumunk sincs - a házigazdáknak pedig ziccerei egymás után. A meccset közvetítő riporter dicshimnuszokat zeng a produkcióról, egekbe emel játékosokat, a stúdióban ülő szakkommentátorok pedig fényezik az edzőt és fejlődésről beszélnek. Szerencsével, kínkeservesen megverjük Moldovát és elégedetten értékelünk. ...Erwin Koemant végig bírálták, most, hogy magyar edzőnk van, most aztán határtalan a türelem" (Huszti)

szőketisza 2010.09.10. 18:40:53

@Várúr: „Egyházi iskolák, egyetemek jogilag is autonómok.“
És pénzügyileg is? (Jogilag egyébként az állami egyetemek is autonómok)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 18:44:30

@kodó tamás: Képzelt használt villamosra nem költenék annyit én se, mint képzelt olimpiára és képzelt világkiállításra.

tbb 2010.09.10. 18:45:55

@simonmondja.: Pedig a fele se tréfa.

lüke 2010.09.10. 18:45:55

@lüke:
ebben -nagyon jó kis tanulmány
egész EUrópa benne van
www.gfbv.it/3dossier/sinti-rom/de/rom-de.html

tölgyes 2010.09.10. 18:46:28

@elfelejtette: Persze, hogy irigy Orbán Bauerre.. meg Gyurcsányra, méginkább Demszkyre.. emiatt is indul el tankokkal a szlovákok ellen..
Ráadásul Orbánnak szarva van, patája, KÉT FARKA!!.. ebből is látszik hogy egy ördög, ráadásul cigány is meg még zsidó...
Ezért aztán "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.."

elfelejtette 2010.09.10. 18:48:37

@Letícia: Azert Max Webber, esetlen Machiavelli nem szokott megartani. Bar inkabb megsem. Olvasson Hirszerzot, hogy kepben legyen!

nyünyüge 2010.09.10. 18:51:08

@tölgyes:
"Fulladjon meg Orbán Viktor, lehetőleg máma még"

google, Nagyjából 90 találat (0,06 másodperc)

Levédette?

lüke 2010.09.10. 18:51:39

@kodó tamás:
hmmm
ugye Loddárnak nem volt edzöi képesitése, mikor a Maccabiba ment akkor csinálta meg ,egy gyorstalpalón
www.focus.de/sport/fussball/bundesliga1/lothar-matthaeus_aid_264640.html
Koemann havi 30 ezer ejurót kapott

ilyen ez a cost benefit

kodó tamás 2010.09.10. 18:53:24

@nyünyüge: 2 800 000 találat (de kb t ír, így valószínűleg pontosan 2 706 292)

tbb 2010.09.10. 18:53:54

@kodó tamás:

Keversz valakivel. Mi nem ellenségképeztünk.

tbb 2010.09.10. 18:57:13

@elfelejtette:

Kodó értelmiségi? Ne sértegesd!

nyünyüge 2010.09.10. 19:00:15

@kodó tamás: én betű szerint, idézőjelek közé téve kerestem.

Nem mindenki fulladását kívánjuk - tölgyes kollega - szerint, kizárólag Orbán Viktorét :)

kodó tamás 2010.09.10. 19:06:19

@nyünyüge: tudom... "elfelejtettem" mondani hogy nem tettem idézőt

elfelejtette 2010.09.10. 19:07:40

@tbb: Ide csak ertelmisegiek jarnak. ;)

kodó tamás 2010.09.10. 19:10:46

@tbb: ok kedves tbb. melyik pártot szeressem? mi a trendi? elnézést ha a kétpólusu vagy csak pártrendszerbe belepiszkítottam.

tölgyes 2010.09.10. 19:12:04

@nyünyüge: Nem védettem le.. Csakhogy van egy ilyen mozgalom, amelyiknek ügy látszik 'elfelejtette' is tagja lett.

elfelejtette 2010.09.10. 19:21:36

@tölgyes: Mi az hogy! Orban fulladjon meg egy kanal vizben. Most olvasom az MSZP kozlemenyeben, hogy Kosa (valojban persze Orban) tonkretette masfel millio devizahiteles eletet! Nekem nincs devizahitelem, de siman odakepzeltem egyet magam melle.

SzucsCsaba 2010.09.10. 19:31:48

Kedves Gábor,

A Fidesz soha nem volt ilyen erős, és (látszólag) soha nem volt ilyen egységes párt. Ezért a mostani blogbejegyzés időzítése, aktualitása számomra inkább kérdőjel. Főleg egy ilyen mozgalmas politikai hét elmúltával. De talán azért indította útjára ezt a bejegyzést, hogy még időben - a startvonalon állva - felhívja a figyelmünket a lehetséges forgatókönyvekre, politikai kimenetelekre, eshetőségekre.

Természetesen abban egyetértek Önnel, hogy egy néppárt nagyon heterogén és részérdekek tömkelegét rejti, rejtheti magában.

De amikor majd ezek a felszínre is törnek látható módon, nagy és érdekes kérdés, hogy ezt a párt felsővezetése hogyan fogja megoldani, feloldani.

A mézesheteknek pedig tényleg vége, dehát 8 évnyi ellenzéki elkényelmesedés után "itt az idő" az igazi, komoly munkára.

Üdvözlettel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.10. 19:32:38

@Hepci:
Ha szarozzák a városomat, akkor az nagyon szarulesik.
Kár, hogy nem élvezem, amikor a szülővárosomat köpködik a gyüttmentek...

tölgyes 2010.09.10. 19:41:54

@elfelejtette: Aki az MSZP közleményeit olvassa az ilyen butaságokat.. ha nem olvasná az MSZP butaságait Ön se beszélne butaságokat.

A devizahiteleket az MSZP tette tönkre, amikor belehajszolta az embereket.. meg amikor elkúrt 18.000 milliárdot az adóinkon felül..:)

kodó tamás 2010.09.10. 19:46:05

@tölgyes: a támogatott hiteleket a fidesz vezette be, de szerintem tök mindegy. minden támogatás előbb utóbb visszacsap...

elfelejtette 2010.09.10. 19:48:13

@tölgyes: Az MSZP kozlemenyek csakis a teljes igazsagot tartalmazzak. Beloluk meg lehet erteni a gazdasag es a politika rejtett osszefuggeseit is.

Meg mekkora blodsegeket kell irjak, hogy leessen maganak is a tantusz?

elfelejtette 2010.09.10. 19:52:05

@kodó tamás: Acsi, az oke, hogy minden rossz a Fidesztol van, ha pedig megsem, akkor is a Fidesz a kiindulopontja, de azt azert a javukra kell irni, hogy amikor ezt az egeszet bevezettek, ilyen, hogy devizahitel gyakorlatilag nem letezett.

elfelejtette 2010.09.10. 19:54:24

@elfelejtette: Bar az is lehet, hogy elore tudtak, mi fog tortenni 2002 utan, es akkor megis csak ok a hibasak ebben is. Felelmetes, hogy az Orban ezt mind elore latta! Csak az antikrisztus rendelkezik ilyen kepessegekkel!

Samuzia 2010.09.10. 19:58:12

@simonmondja.: Azóta volt egy mszp-s polgármesteri időszak is, valószínűleg azóta módosítottak a szerződésen, gondolom a franciák javára...

kodó tamás 2010.09.10. 19:58:13

@elfelejtette: ja, csak európa legmagasabb bankikamata volt 8de szerentem még mist is csúcs...)

tbb 2010.09.10. 19:58:18

@elfelejtette:

Veszem észre. Az értelmesek meg messzire elkerülik.

kodó tamás 2010.09.10. 20:00:46

@elfelejtette: "Orban ezt mind elore latta". nekem az ellenkezője a véleményem. semmit nem lát csak egy cél lebeg előtte a GAZDASÁGI POLITIKAI HATALOM... egyéni és párt érdekek. a hozzáértést is megkérdőjelezem. és mielőtt jön vki. a teljes magyar politikai elit kontraszelektív kiválasztása, felelőtlen rendszere stb.... stb

elfelejtette 2010.09.10. 20:08:20

@kodó tamás: Acsi. Azert nem volt devizahitel, mert nalunk magas volt a jegybanki alapkamat? Es ezt igy hogy? Pont az indukalja a devizaban torteno eladosodast.

tbb 2010.09.10. 20:16:22

@kodó tamás:

Ki beszél itt szeretről? Egyébként nem piszkitottál bele semmibe. Csak vágyaidat téveszted össze a realitásokkal. Tipikus populista szindróma.

tbb 2010.09.10. 20:20:43

@elfelejtette:

Azt a blődséget itt nagyon sokan készpénznek veszik.

török gábor 2010.09.10. 20:32:22

Érdekes ez a mai mondat Orbán Viktortól:

"Lassan az a benyomása alakul ki az embereknek - helyesen -, hogy az országban lassan már csak egy párt van". Mégis, zárszavában óva intette a fideszes jelölteket az elbizakodottságtól. "Kemény három hét vár még ránk"

index.hu/belfold/2010/okvalasztas/helyesen_erzik_ugy_az_emberek_mintha_csak_egy_part_lenne/

lüke 2010.09.10. 20:33:44

@nyünyüge:
ilyenre kattintgatni haszontalanság:), nem szép, a fulladásos halál meg, az egyetlen egy ,amit megél az ember
-igaz ,én mások életéért dolgozom, még ma is-

lüke 2010.09.10. 20:35:03

@elfelejtette:
hát vegyél fel még, lehet?

elfelejtette 2010.09.10. 20:35:54

@török gábor: Szerintem elmondta az ilyenkor kotelezot. Tavasszal is ezzel a "nincs lefutott meccs" szoveggel probaltak mozgositani.

elfelejtette 2010.09.10. 20:41:57

@lüke: :) bar igaz, ilyenkor kell felvenni, nem akkor, mikor 150Ft a frank.

2010.09.10. 20:45:52

@elfelejtette: Machiavelli sem rossz, köszi...:)

kodó tamás 2010.09.10. 20:47:19

@török gábor: ebben igaza is van a miniszter-, és futballelnök úrnak. egy párt van.
de szerintem az egypárt is sok.
az emberek 8 év alatt mindent elfelejtettek, plusz a szép új választási rendszer is... bár a legkormányképesebb a fidesz, de az is a zérót közelíti. Nem véletlen hogy mindenben utolsó magyarország.

kodó tamás 2010.09.10. 20:49:47

@elfelejtette: nem tudsz felvenni jelzálog alapút... mást meg nem adnak.
egyébként a svájci valuta is be fog dőlni. nincs gazdaságuk. digitális pénznyomda. nagyon függnek a nemzetközi szabályoktól. eu és usa nagyon nagy nyomást fog, hogy többlet adóbevételt találjon... már rész sikerek vannak is...

kodó tamás 2010.09.10. 20:53:51

@tbb: ja ja. hiszek a tisztesség és az igazság végső győzelmében. a populizmus=elit ellenesség már csak ezzel jár. hiszem hogy a többség előbb-utóbb tudatos demokrácia polgár lesz... csak azt a pár (100) évet én lehet hogy nem, de talán unokáim megérik...

2010.09.10. 20:55:24

@török gábor: ezt akarta, nem? Küldjük el neki Max Webber ezen tanulmányát, hogy OV (Őfensége), felhívjuk a t. figyelmét arra, hogy ha nem hagyja életben az ellenzékét, akkor az ellenségeit a saját soraiból neveli ki...:)

Mi szóltunk előre!!!

lüke 2010.09.10. 20:55:54

@kodó tamás:
hogyne tudna:)
kimegy Bécsbe s az elsö bankban kap,
még jobb, ha Mattersburgba megy
-amit kis Isztambulnak hivnak- ottt minden sarkon van egy bank

elfelejtette 2010.09.10. 20:56:48

@kodó tamás: A svajci valuta szerintem nem fog bedolni, ott van mogotte az egesz penzvilag. A svajci frank nem azert kozponti eleme a penzpiacnak, mert Svajc olyan hihetetlenul nagy hatalom, hanem mert a banki vilag a svajci fizetoeszkozon keresztul tudja megkerulni a nemzetallamok jegybankjainak monetaris restrikcioit.

lüke 2010.09.10. 20:58:07

@Letícia:
tudja ö azt, az - gyenge-ellenségei tették naggyá

lüke 2010.09.10. 20:58:54

@elfelejtette:
az arab sejkek se hagyják

elfelejtette 2010.09.10. 21:00:24

@Letícia: Egyebkent onmagaban az, hogy van ellenfel, meg nem garancia semmire. Az MSZP-nek a 8 ev alatt vegig ott volt az ellenfel, meghozza nem gyengen, megsem tudtak a vegtelensegig rajuk haritani mindent.

cambridge.on 2010.09.10. 21:02:03

@török gábor: Az önkormányzati választás után, a vizsgálva az önkormányzatok párt szerinti összetételét, elmondhatja újra.
Elcsodálkozva, mennyire csak a Fideszt szeretik a zemberek!
Bájos!
Remélem az alkotmányba azért nem teszik be az örökös Fidesz kormányzást!

gp 2010.09.10. 21:02:16

@török gábor:
Tisztelt Gábor,
Az idézett rész pontosan így szólt:
„lassan az a benyomás alakul ki, hogy hazánkban már csak egyetlen országos párt, egyetlen néppárt van, amelyre rá lehet bízni, és képes vállalni az ország sorsáért viselendő felelősséget”.

Az index által idézett és kiragadt rész, valamint az elhangzott között van "némi" különbség. Az indexes "töredék" idézet enyhén szólva is egy 20 éve lezárt kor szellemét sugallja (vagy tőlünk keletebbre lévő államok mai mindennapi politikai kommunikációját), de a teljes mondat érzésem szerint egy ténymegállapításhoz sokkal közelebb áll.

kodó tamás 2010.09.10. 21:04:10

@lüke: nem is vagy te olyan lüke, igaz, ezt elfelejtettem

lüke 2010.09.10. 21:08:01

@kodó tamás:
vitrtuálisan nem számít:)

lüke 2010.09.10. 21:08:56

@cambridge.on:
2/3-al még azt is betehetik

2010.09.10. 21:10:34

@lüke: háááááááááát, meg az elvtelen hatalomvágya, az.

@elfelejtette: szegény MSZP. Szóval a hatalomhoz ész is kell...

lüke 2010.09.10. 21:13:38

@kodó tamás:
jó a hely ismeretem
sok focista van Matterburgban
derstandard.at/1277337458397/Fuenf-Spiele-Sperre-fuer-Naumoski-nach-Testspiel
na meg az Esterházy vár ,
ugye? Fraknó:)

lüke 2010.09.10. 21:17:33

@Letícia:
elvvel még nem láttam ilyet:
Macchiaveli fenn van:
mek.oszk.hu/00800/00867/
Richelieu meg a Louis 13. gügyögtek egymásnak-írja Márai-
Bajor Lajos..............
soroljam

ssi 2010.09.10. 21:25:36

látszólag különböző témák (pénzek), de talán csak látszólag:
- kormány bejelentette: idei hiány 3.8%, jövő évi 3% alatt
- ha a magánnyugdíj-pénztár nem tartozna a költségvetésbe, már az idei hiány is csak 2.2% lenne
- nem megszorítás, csak állami takarékosság lesz, hogy milliárdokat vonnak ki a gazdaságból

tbb 2010.09.10. 21:41:46

@kodó tamás:

Helyes. Meg is lesz. 100 évet sem kell rá várni. Hacsak le nem térünk megint a hozzájuk vezető ösvényről.

lüke 2010.09.10. 21:46:55

nincs új blog?

"Egy, csak egy párt van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;
Szörnyü IMF kölcsön reng araszos vállán,
Pedig még legénytoll sem pehelyzik állán.
Széles országútra messze, messze bámul,
Mintha más mezõkre vágyna e határrul;
Azt hinné az ember: élõ tilalomfa,
Ütve ,általútnál’ egy csekély hatalomba"
bocs AJ

cambridge.on 2010.09.10. 21:49:43

@manyike: A megszorítás szocialista fogalom. Ilyet a Fidesz nem használ.
Helyette önként vállalt fogyókúrába kezdenek.
350 milliárd az előírt fogyás, találgassunk, honnan fogják elvenni?
Majd meglátod gazdaság élénkítésnek lesz beállítva a karcsúsítás!!
Igaz, a karcsúbb ember gyorsabban tud futni...

cambridge.on 2010.09.10. 21:54:04

@lüke: very good!, bocs, neked sher gut!
Szerintem megbocsátja.

lüke 2010.09.10. 21:56:23

@cambridge.on:
nice to hear it:)
sher az egy énekesnö,de franciásan írja:)

S2000 2010.09.10. 21:58:30

Azt gondolom, hogy a Fidesz számára ugyanolyan nagy kihívás lesz kezelni az önkormányzati választások utáni helyzetet, mint a kétharmados parlamenti többséget. (Legjobb példa a B terv hiányára: a 29 pontos B terv "programot" kényszerűségből, egy hétvége alatt kellett nekik összedobni, mert Orbán szentül meg volt győződve, hogy sikerül majd neki elérni Brüsszelben a költségvetési lazítást.) A választások óta nagyon kevés olyan érdemi döntés született, ami nem kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálja. A Fidesznek az volt a terve, hogy a költségvetés fellazításával látványos költekezésbe kezd, és gyanítom, hogy Orbán sokfelé ígérte ezeket a plusz pénzeket.

Az önkormányzatok esetében meg pont úgy van, ahogy Gábor írja: most mindenhol Fideszes polgármester fogja tartani a markát a plusz pénzekért, elvenni meg sehonnan nem lehet, mert ott is Fideszes polgármester ül majd.

Az, hogy Orbán már most támad ("miniszterelnök már most figyelmeztette párttársait") - a legjobb védekezés a támadás - egyértelmű jele és üzenete annak, hogy amivel eddig ámította párttársait és a hozzájuk köthető gazdasági érdekcsoportokat, azt nem fogja tudni betartani.

S2000 2010.09.10. 22:12:34

OFF, de óriási... Fidel Castro bevallotta: a kubai modell nem működik!

Érdekes, hogy eddig tartott ez a felismerés. Nyilván nem akart túl "korán" megalapozatlan véleményt mondani. :)

www.inforadio.hu/hir/kulfold/hir-378376

2010.09.10. 22:19:13

@S2000: ez engem is tényleg ledöbbentett!:) Itt a feltámadás?:))

S2000 2010.09.10. 22:23:24

@török gábor: A kétharmados parlamenti többség és az önkormányzatok besöprése után már tényleg csak egy párton lehet majd számon kérni mindent, és ez érthetően nyomasztja Orbánt.

Ha legalább lenne egy koalíciós partnerük, akire lehetne mutogatni... Erre írtam azt korábban, hogy kétélű fegyver az ekkora hatalom. Teljes hatalom, de egyben teljes felelősség is.

ssi 2010.09.10. 22:23:53

@cambridge.on:
anno a mesterségesen nagyobb inflációval lett nagyobb állami bevétel és mozgástér

sajátos megoldás lehet majd most is, a beszédekből próbálgatok találgatni

a hiányszámoknak "papíron" meg kell lenni,
a "zsebek" közti pénzátpakolást megfelelő szavakkal jól el lehet adni

még nem tudom, hogy szörnyülködni, vagy ámulni fogok

S2000 2010.09.10. 22:30:22

@manyike: Orbánnak is az volt a terve, hogy pénzt nyomat az MNB-vel. Ezért akart Simortól megszabadulni.

shwarcz bácsi 2010.09.10. 22:44:16

bizony barátok közt.
index.hu/belfold/2010/09/10/scmitt_pal_jelentett_a_papanak/
van benne gyakorlata,jelentett eleget,bár nem a pápának.

index.hu/kulfold/2010/09/10/500_panaszt_kapott_a_belga_egyhazi_pedofiliat_vizsgalo_bizottsag/

vegyük bele ezt is az alkotmányba.

www.fn.hu/index.php?id=1&cid=262160

a nagy mozdulat.thx futballokos.

ssi 2010.09.10. 23:01:59

@S2000: :-) ... s mi lesz a B terv?

shwarcz bácsi 2010.09.10. 23:14:36

@manyike: azt még nem tudjuk,de ezen a hétvégén összedobják,most úgyis sz@r az idő....

S2000 2010.09.10. 23:22:30

@manyike: Matolcsy tegnapi és mai nyilatkozataiból teljesen egyértelmű, hogy a Bajnai-Oszkó költségvetési hiánypályát folytatják nagy plusz pénzek nélkül (se hiánynövelés, de pénznyomtatás nem lehet). A bankadót sem tekintem plusz pénznek, mert a legtöbb elemző szerint ez jövőre is csak a hiánycél tartására lesz elég. Ennek az egésznek a kommunikációja a legnehezebb most a Fidesz számára... elhitetni, hogy noha ugyanazt folytatják, amit Oszkóék megkezdtek, 1. nem azt folytatják és még csontvázak sincsenek, 2. ténylegesen a Fidesz kezdte meg a rendrakást (Matolcsy nyilatkozatok fő üzenete).

Tehát nagy pénzekkel nem tudnak játszani. Kis pénzekkel (EU pénzek) igen, máshogy, másra osztják le, de az nem akkora durranás.

Szóval ahogy azt sejtettük, nincs B meg C alternatíva. Két évig kemény költségvetési szigor, közben reméljük, hogy beindul a német gazdaság.

Végezetül hogy ténylegesen mivel kellene tölteni a következő négy évet: az összes olyan strukturális reformot megcsinálni, amit az elmúlt 20 évben mind a baloldal, mind a jobboldal nem tett meg. Ehhez minden felhatalmazásuk meg van, de sok népszerűtlen döntést szükséges. Kíváncsi vagyok, hogy a Fidesznek meg van-e a bátorsága bevállalni ezeket a lépéseket, mert az borítékolható, hogy ha bevállalják, akkor 2014-ben buknak. A politika alapvető morális dilemmája ez... :)

6.Lenin 2010.09.10. 23:29:33

"..tudjuk, hogy a hatalom az ellenállás legyőzésében ragadható meg;"

Még Istennek is szüksége volt 1 Gonoszra, hogy a Jó mindig győz, bekajáltassék az hívők által vala.

A ballib média szerint jelenleg csökken a népszerűsége. Bukni fog, de jelenleg a váltótárs még nem látszik vala.

A Gonosz (OV) kreált magának még Gonoszabb(ak)at, hogy hatalmas jósága szintén nyerjen bizonyosságot hívei, sőt mindenki körében vala.

Népszerűsége sajna az Istennek se csökkené vala. Talán a Jók sóhaja/óhaja még nem hallatszik az égig, kívánva a Gonosz bukását vala.

Kinek népszerűsége győzé vala?

tbb 2010.09.10. 23:59:16

@S2000:

Nyomasztja? Miből gondolod? Miből gondolod, hogy már most az elején azon spekulál, hogy kire lehet majd mutogatni? El vagy te tévedve rendesen.

tbb 2010.09.11. 00:02:49

@manyike:

Az elején szörnyülködni. És ha tárgyilagos tudsz lenni, akkor 4 év múlva ámuldozni.

tbb 2010.09.11. 00:04:53

@S2000:

Az Orbánnak is? Hát még kinek?

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.09.11. 00:13:12

Baromi izgi, hogy mi lesz a Fidesszel, de van már 30 000 új munkahely? Nehogy veszélyben legyen már a 10 éves terv :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 01:26:12

@simonmondja.: a szülővárosodat a szabad madarak szarták össze, héjapotty mindenhol, a fák helyén meg plázák. Ez nem esik rosszul?

Treuga Mei 2010.09.11. 02:33:56

@Ordnassac:
Nem is feltételeztem. Válaszom éle azok felé irányult, akik az értelmezési tartomány önkényes szűkítését, egyszerűsítését választják a holisztikus megközelítés helyett. Nem gondoltam, hogy épp Te veszed magadra.
A szakzsargon nem képzettségemnek betudható, csupán igen véletlenszerű - ám valóban jobbára szociológiai, történeti, filozófiai, munkajogi, újabban a kritikai kultúrakutatással foglalkozó - olvasmányaimból rakódik a leírt szövegre: ahol érvényesnek és pontosnak ígérkezik, gátlás nélkül használom akár egy mondaton belül több diszciplina szakkifejezéseit is - amennyiben azok nem ütik egymást.
Ami kérdésedet illeti, képzetlen vagyok, a gimnáziumi érettségi óta csupán egy valutapénztárosi szaktanfolyamot végeztem. Jelenleg munkanélküli lumpenproliként tengődöm.
Szóval: nem minden Neked írott válaszban fölfedezhető gúny szól Neked... (-.

cambridge.on 2010.09.11. 04:08:07

@lüke:Dehogy akartam francia énekesnőt említeni,habár lehet jól hangzana megzenésítve!
Mentségemre szolgáljon,hogy 16 éve nem gyakorlom ezt a nyelvet. Tudom nem mentség, aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
Sher sehr gut.
@bonebear: Fideszes vagy? Nem? Akkor várj a sorodra!
Ebben az évben csak a megbízható embereknek áll rendelkezésére új munkahely.
Sok munkahelyet teremtettek(elfoglaltak)Orbán embereinek.
A Köztársasági Elnök pozíciójától kezdve a média igazgatóig bezárólag.Sajnos MNB elnökségét nem tudják neked felajánlani,mert Simor elvtelenül kapaszkodik a székébe!
Az erre az évre előirányzott igazi aratás,akarom mondani, munkahely teremtés az önkormányzati választáson lesz !
Kövér megmondta, hogy pénzosztásnál figyelembe fogják venni ki a mi kutyánk kölyke.
A többi 970 ezer majd akkor lesz teremtve, ha majd mindenki a narancsot fogja szeretni.
Én nem szeretem,mert ég a gyomrom tőle.

kodó tamás 2010.09.11. 07:09:25

@S2000: hihihi
"A kétharmados parlamenti többség és az önkormányzatok besöprése után már tényleg csak egy párton lehet majd számon kérni mindent"
hogyan kérd számon? felkelsz: pintér lever. szavazás: az meg eddig sem volt, de most már végképp ők mondják meg ki indul választáson...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 07:23:32

@Hepci:
Hopp
Elkéstél fidesznyik.
Tegnap óta már Budapest a Nemzet Fővárosa...
Tempó,tempó fidesznyikek.
Mindig ezt mondom.
Nem szabad lekésni a fázisváltást.

lüke 2010.09.11. 07:34:04

@S2000:
öreg szenilis ember............

lüke 2010.09.11. 07:34:58

@cambridge.on:
a poént mindig le kell ütni:)
pláne a teniszben

lüke 2010.09.11. 07:40:39

@S2000:
szerinted mi lehetne?
-a multiknak kivetni több adót> elmennek> több munka nélküli
-a sok EU támogatás jó > AFA 25 % ,egyböl a zsebükbe vándorol , a semmiért
- ebben a recesszióban, mit tudnak innoválni,milyen magyar
terméket lehet eladni
-és a mg-ban mit tudnának tenni ,erös sp-fr lobbi mellett
bár, itt van szerintem lehetöség,de ahhoz megfelelö fejek is kellenek
nincs játéktér..........

lüke 2010.09.11. 07:43:22

@Hepci: mi, a héja potty?
mindig rosszul esik...............

lüke 2010.09.11. 07:46:04

@cambridge.on:
reggelire elmentettem ezt a borzalmat
mail.google.com/mail/?shva=1#sent/12afd4007c7bb513

nem akartam este, nem tudtatok volna aludni
pénz fenntartó öregasszonyok!

lüke 2010.09.11. 07:49:33

@lüke:
ez jól sikerült,
kedves TG légyszi töröljétek ki
az elözöt

ssi 2010.09.11. 07:59:05

@S2000: :-) "... a kommunikációja a legnehezebb most a Fidesz számára" - nem ez megy nekik a legkönnyebben? - de nem csak önmaguk miatt, hanem, a hallgatóság is megkönnyíti a helyzetüket? @shwarcz: írta: "... még nem tudjuk,de ezen a hétvégén összedobják,most úgyis sz@r az idő.... " - igazatok van, sokan várjuk a nagy változásokat, az i g a z i r a c i o n a l i z á l á s o k a t, - senki nincs, aki úgy tenné meg ezt, hogy mindenkinek tetsszen, de biztos létezik olyan, amely idővel azért elfogadható és működtethető. De jó-e, hogy úgy kezeljük ezt a ma már alap életszükségletet, mint egy nagy mumust, amitől félni kell, titkolni, előre győzködni, vagy épp fenyegetőzni? Ha a 2/3 kormány az elejétől partnerként viszonyult volna a társadalomhoz és az ellenzékhez, a bevezetés és működtetés kiváltott volna egy nagy összefogást? Csak ez hiányzik a koncepcióból, vagy a tartalom is? - van-e egyáltalán nagy program, vagy csak a lendületes kis lépések továbbra is? s valóban sajátos a választói emlékezet, de nekem úgy rémlik, hogy ügyesen(?) is lehet trükközni , s mintha köztünk lennének a szóvirágok és a számmágia ... és megjegyeztem @tbb: -t is, bár talányos és több értelmű ma még: "elején szörnyülködni. És ha tárgyilagos tudsz lenni, akkor 4 év múlva ámuldozni"

@cambridge.on: "többi 970 ezer majd akkor lesz teremtve, ha majd mindenki a narancsot fogja szeretni." sajnos nem. O.V. egyértelműen kimondta: az 1 mill munkahelyet nem az állam fogja megteremteni, hanem az emberek maguk ... aki élni akar, vállalkozzon. Hogy mit? Találja ki. Az ÚSzT esetleg ad egy kis pénzt, de a többi a zemberek felelőssége lesz. Én ma még nem igazán tudom elképzelni, hogy ez jól tud működni ... az a néhány ezer támogató, akit biztos állásba tettek, sajna ők sem lendítik föl a gazdaságot

@lüke: hogy Te milyen tapintatos vagy? :-)))) Mi egyébként igen fiatalos (sőt, van, aki valóban fiatal is) bármit fenntartó öregasszonyok vagyunk (némi élettapasztalat birtokában elég taktikusak is - Veletek, férfiakkal szemben, de szívesen tesszük)

ssi 2010.09.11. 08:01:07

@lüke: javitás, kimaradt: ... és csibész is vagy :-)

lüke 2010.09.11. 08:08:40

@manyike:
nem értem a duktuszt? (ductus)
-ez lenne: a borzalom, de rosszul kopiztam
www.youtube.com/watch?v=J9_AF80Ecow
-most akkor ki a férfi?
- a tapintat meg szerintem csak álszentség:)

lüke 2010.09.11. 08:09:52

@manyike:
mondom, hogy elrontottam , túl gyors vagyok

lüke 2010.09.11. 08:15:59

@manyike:
igen. s a net okos, a lükéket védi:)

lüke 2010.09.11. 08:17:31

@manyike:
egy fiatalabb átoperált, aki már a karrierje elött operáltatott, azért, hogy legyen neki- már karrierje-:
www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY

kodó tamás 2010.09.11. 08:34:45

megjegyzem, amit bevezetett a fidesz 2006 őszén az önk választásokon, hogy VÁLASZTÁS=BÜNTETÉS az elég veszélyes játék, pillanatnyi előnyt jelent(ett), közép távon nekik is visszaüt, hosszú távon pedig mindenképp társadalom ROMBOLÁS

kodó tamás 2010.09.11. 08:45:48

A fidesznek programja sose volt (annak ellenére hogy 2006 óta készen "ÁLLNAK" a kormányzásra). viccesen mondta is fidesz kft ügyvezetője, hogy a kormányprogram=válásztási program (teszem hozzá, igaza van, mert=0). egyelőre a kormányzásban is még csak ott tartanak, hogy az üres új minisztériumokban az államtitkár és h. (politikai) szinteket feltöltötték, még "szakemberek" nincsenek. ezen sok múlik. mondhatnám ezen múlik minden. másképp mondom. ez szükséges de nem elégséges feltétele a sikeres kormányzásnak. szerintem a szakemberségre van 10% esély, ez összesítve a poltikai szándékok irányával összességében 1%-os siker lehetőséget látok a kormányzásban. és ez még mindig több, mint a szoci-libsi volt...

cambridge.on 2010.09.11. 08:47:33

@lüke: Finoman, elegánsan csináltad, nem csaptad a szemem közzé.

lüke 2010.09.11. 08:53:59

@cambridge.on: kösz:)
képzeld Tina, Cher vagy Oprah a kedvenced és dehonnesztálom:)
mert arról, hogy megöregedtek az egy term. folyamat része , de hogy nem tudják elfogadni az, az ö pechjük:)
voila:
www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY

kodó tamás 2010.09.11. 08:54:29

megmondta matolcsy, hogy 2030-ra az eu elsői leszünk (eljön a kínaán). másnap Or bán már mondta is: az utópiákat felszámoljuk, jön a valóvilág (2.).

Szimba 2010.09.11. 08:55:30

Ejnye, a Facebookon már egészen más cikk van!!!

kodó tamás 2010.09.11. 08:55:59

@lüke: szavaztak volna a kétfarkúakra... pedig még az egészség programjukat el se mondták. vszínű az öregedés megállítása volt...

cambridge.on 2010.09.11. 09:00:50

@manyike: Erről a kulturális forradalom utáni Kína jut eszembe.
Elhatározták, hogy az ipari fejlődéshez szükséges vasat a háztartásokban állítsák elő.
Magyarországon a kohók nem voltak gazdaságosak,nagyipari méretekben.
Mennyi támogatást adnak, hogy én otthon a kertben vaskohót építsek?
A kínai háztáji vas nem volt megfelelő minőségű, még biliacélnak sem volt jó.
Mi magyarok azért minőségileg jobbat tudunk, még ha a mennyiséggel nem is versenyezhetünk.

kodó tamás 2010.09.11. 09:11:43

@cambridge.on: most háziból nem az van.... pálinka a párttitkár parancsa. de ne szlovéniából hozd a főzőt, hanem az ÚJ hazai gyárából szerezd be.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:12:26

@kodó tamás:
Bijonbijon.

A Valóvilág Kormánya

Asszem nyertél a pályázaton, amit a maszoposok írtak ki a csúfolódási hiányosságaik pótlására.
Viktorunk tegnap tényleg meghirdette a Valóvilág Kormányát.
Gyünnek a villalakók.
Kezdődik a kiszavazósó.

lüke 2010.09.11. 09:13:00

@cambridge.on:
tudtunk, s nem tudunk,ez a régi dicsöség
miért nincs magyar termék az utolsó 20évben sehol?
vagy láttál ott ?
a téli szalámi- Csányi tulajdona-, s egyes luxus termékek:
herendi, áll. Varga ékszer:
www.vargadesign.hu/web/hu/
kivételével,még a borokat se tudjuk eladni
más made in hung. -t láttál-e?
hacsak nem Fenyö Mikit

lüke 2010.09.11. 09:14:52

@kodó tamás: de csak vsz.
anti -aging doktor van elég, annyi mint spindoktor,
s még nem történt semmi:)

lüke 2010.09.11. 09:15:33

@Szimba:
TG cikk?
már tegnap kérdeztem, mikor átírtam a Toldit:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:15:42

@lüke: Állítólag a magyar pornó és kurvakivitel nagyarányú.

cambridge.on 2010.09.11. 09:17:12

@lüke: Eltaláltad,a lányomnak az ő neve alapján adtam becenevet.
Krisztina, de nekem csak Tina.
Na jó, elismerem 30 évvel ezelőtt történt.Akkoriban másként nézett ki.
Egyszer minenki megöregszik.

lüke 2010.09.11. 09:18:00

@kodó tamás:
egyszerü
mindenkinek két farkat!
sok minden meg van oldva:
szaporodás, elfoglaltság, utánpótlás,
szóval népgazdaságilag tökéletes

lüke 2010.09.11. 09:18:39

@cambridge.on:
Miki Jagernek is példaképe, ö tanitotta táncolni

jjulie 2010.09.11. 09:19:28

persze, messze nem igaz, hogy az orbánpártnak nem volt terve, dehogynem, volt terv bőven, és az utóbbi években az egyik előtt magától megnyílt az út

és mostan helyreállíthatják a dzsentry évszádos álmát: elfoglalni az összes hivatalt, országosat, helyieket, mindet, és aztán mehet panaszkodni mindenki ahova akar.......

és aki meg akar moccanni, az folyamodhat engedélyért, és tehet ajánlatot, mennyit ér meg neki a moccanás

szép terv, jó terv, meg is valósul, és működni is fog egy darabig

már csak azok a fránya index ne lennének: államháztartás, tözsde, valutaárfolyamok, ja és a népszerűségek és társaik.....

mi sem változott itten a félperiférián, csak kicsit több lett a kromozott felület, meg egyre több a jó műanyag......

kodó tamás 2010.09.11. 09:20:36

@simonmondja.: ezt te nyxerted meg :))))) nagyon jo... villalakok.
@lüke: ja. ne hidd. csak az lenne hogy kétszer annyi db MÁS faszával vernék a csalánt

lüke 2010.09.11. 09:20:59

@simonmondja.:
jó a gén állomány, most ebben vagyunk nobel-díjasok,
nem kell invesztálni, s jön a lé,
10 évig biztos bevétel, s akkor leváltják öket, hozzák a fiatalabbak
absz. tiszta:) vállakozás

Szimba 2010.09.11. 09:22:40

@lüke:

TG nem meri a szoptató anyát ide feltenni, mert akkor jövőre csak a pornó kategóriában indulhat a Goldenblogon. A fiúk szövegére már nem is merek gondolni!:-)))

kodó tamás 2010.09.11. 09:23:33

@jjulie: megoldás a világot is el kell foglalni egy huszáros rohammal. vagy ha ez nem siekrülne véletlenül, akkor az INFO BEÁRAMLÁST MEG KELL GÁTOLNI. pl lehetne egy fal osz t jonapot vagy jonagyot

cambridge.on 2010.09.11. 09:27:59

@kodó tamás: Pálinkafőzés otthon, ha engedélyezett, nem menő.Aki akart eddig is főzött, csak az üstből a főzés után visszamaradt anyaggal kellett óvatosan bánni, mert qrva büdös.
Egy náthás finánc is kiszagolja 10km-ről, széllel szemben.
Olajfinomító, vagy kohó az igen.Az menő.
Munkahelyet teremtünk.
Házi atomerőműhöz még nem vagyunk elég fejlettek, azzal várni kell 2030-ig.

lüke 2010.09.11. 09:28:53

@Szimba: ezt írtam
lüke 2010.09.10 21:53:10
ez is csak MO -n keveredhet össze
jól válaszolt:
"ebből bármiféle szexuális botrányt akarna kavarni, az szerintem kicsit aberrált "

egy civilizált országban
elö nem fordulna
lüke 2010.09.11 08:27:00
@Rei:
röhögj:)
és nézd meg Svédo-t vagy Németo.
-az érv rossz :Angie a menopauzában van-
netán ott élsz? azért tudod ilyen jól?
a sajtónak akkora pert zúdíthat a delikvens a nyakába, hogy nem gyözik fizetni!

lüke 2010.09.11. 09:29:58

@cambridge.on:
majd hoznak Iránból vagy Putyintól, jutott Londonba is

lüke 2010.09.11. 09:31:17

@kodó tamás:
máséval, másét verni
mi ebben a ráció?

lüke 2010.09.11. 09:34:13

@Szimba:
igen,
a mi kórházunk
egy szoptatásért, WHO kitüntetett
www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:37:35

@simonmondja.:
Nem tegnap.
Itt hirdette meg a Való Világ Kormányát

index.hu/belfold/2010/09/07/orban_az_elso_szaz_nap_utan/
5.40-nél, vagy 5.50-nél.
Frankón.

kodó tamás 2010.09.11. 09:37:36

A BLOG TÉMA kulminálódik. A látszat háború zajlik. (Csányi pl mindkét oldalon súlyos szereplő, ezért véres hborúra nem számítok "önmaga" elleni harcában) hetivalasz.hu/uzlet/igy-vedene-a-devizasokat-a-fidesz-31781

lüke 2010.09.11. 09:38:18

@cambridge.on:
menö menö
ld. Dunaferr
az ukrán tulajt már lelötték mielött odakerült volna:)
most nem is tudom kié?elvesztettem az informátorom!
áll. fr- sp- portugál konszern kacsingatott, mert az acél piac is fel van osztva az EU-ban
még hogy nincs kartellezés!
az élelmiszer s jjulie által emlegetett mosószer:
Unilever+Henkel, ennnyi,mást be se engednek

kodó tamás 2010.09.11. 09:38:44

@simonmondja.: de tegnap számolt fel az utóPIA-kkal (még szerencse, hogy aperitif mehet...)

cambridge.on 2010.09.11. 09:40:38

@lüke: Ezzel megfogtál!Boron kívül tényleg nem találtam magyar terméket.Időnként kapható Tv paprika, féláron mint a kaliforniai.
Láttam olyan káposztát az itt termesztett árának kétszereséért,otthon a piacon szemétbe dobták volna.
Gondoltam is, hogy direkt le akarják járatni a magyar termékeket.
Az messzire vezetne, ha a magyar termékek hiányának okát kezdenénk boncolgatni.
Akik felvásárolták a magyar ipart,finoman szólva nem a magyarországi gyártásban voltak érdekeltek.
A magyar termékek piaca kellett.

lüke 2010.09.11. 09:41:39

@kodó tamás:
kodókám
csányié minden s mindenki
- rajtam kivül-

kodó tamás 2010.09.11. 09:43:55

@lüke: mér te felette vagy? viktor az igazi neved?

lüke 2010.09.11. 09:45:37

@cambridge.on:
na ja.)
Bécsben gondolod van?
a LIDl és az ALDI ban van TV paprika, ezt a paprikát csak mi és a Balkán termeszti
- és talán Sasketchewanban egy két ott ragadt magyar-
s a" jugók" nincsenek az EU-ban
Kanadában jugo farmerek is termesztik!
szerintem az ottani ALDI-ban árulhatják, valamilyen... store.
Vancouverben láttam

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:47:14

Úgyis esik az eső.
Lehessen SMS-ben szavazni a villalakókra :

A gárdista pornólány
A szinpadon vetkőző polgármester
A szoptatós képviselőnő

Milyen szar ügy, hogy még mindig nem kiszavazó választásunk van.

lüke 2010.09.11. 09:47:55

@kodó tamás:
mi felett?
az istenhegy vagy az orbán hegy felett?
a Lajta hegy felett:)

lüke 2010.09.11. 09:48:59

@cambridge.on:
a bort is azért, mert a szesz bolt külön van:)

kodó tamás 2010.09.11. 09:53:39

sztem a nemzetközi "ÖSSZEHASONLÍTHATATLANSÁG" fontos téma. ezért volt a szoclizmusban is olyan fejlett a tervgazdaság... (lásd Hofi) a végén már senki nem tudott semmit, annyira hamisítottak adatokat minden szinten. a Ksh elnoke lett borókainé? vagy vmi ilyesmi kaliber...

lüke 2010.09.11. 09:54:30

@simonmondja.:
ez olyan mint a home birth
butasága
home birth in developed countries
en.wikipedia.org/wiki/Home_birth
home birth in developed countries
ezt a két topikot olvasgasd,már ami az egyetemleges kultúrát illeti

cambridge.on 2010.09.11. 10:02:03

@lüke: De én sajátot akarok! Hátul a sufniban.
Nem dunaferrt, nem LKM-et(Lenin Kohászati Művek), Most Diósgyőri vasgyár.Valamikor 30 ezer ember dolgozott benne.
www.indavideo.hu/video/Lenin_Kohaszati_Muvek_1983

Kaphatok munkahelyteremtő támogatást.
Mi lesz a termékkel nem érdekes, legfeljebb beadom a fémkereskedésbe.

Szimba 2010.09.11. 10:02:58

@lüke:
Mo. nem civilizált, és nem is természetes. A szexualitás területén nagyon konzervatív vagy gátlásos, szégyenlős ill. szavakban rendkívül durva, nagyotmondó, sokszor pornográf.

Alacsony a szexuális kultúra és a problémákról nem mernek beszélni. (A férfiak nagy szájhősök, de ez általában jellemző rájuk más országban is.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:08:54

@Szimba: Ehhez tanulmányoznod kellett más nemzetek szexuális kultúráját is.
Végigment rajtad a népszövetség?
(Döglött aknák)

kodó tamás 2010.09.11. 10:19:30

@simonmondja.: még van a "segéderős" piálós jobbik srác stb de itthon OK kiszavazol mindenkit és kimarad? a pintér? (adó, rendőr, titkos). mert rá senki nem mer cserépszavazni...

kodó tamás 2010.09.11. 10:21:59

@cambridge.on: fegyvernek mindig lesz piaca, amig ők a piros gombot keresik (meg raktárost a kulcs miatt), addig odamész és a hideg vassal levágod a hétfejüket, kétfarkukat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:23:54

@kodó tamás: Én eddig is kiszavazóztam.
Maradt - Csak a Fidesz -.
Itt virul nekünk VV Viktor.

kodó tamás 2010.09.11. 10:24:30

@simonmondja.: azon belül a sintér pándort is kimered?

kodó tamás 2010.09.11. 10:26:43

@simonmondja.: tényleg fidesz szavazó vagy? csak a mer a környezetemben 3 elvakult van. azok állandóan: "legyünk türelemmel, a nyolc évhez pár hónap semmi. mindig mondom legyünk, de 4 éve vannak az önkormányzatunkban. az más... a helyiek persze hogy lopnak" :) te neked is ilyen "elfogulatlan" a véleményed?

nyünyüge 2010.09.11. 10:28:46

A földesúr egy faluba látogat, és szóba elegyedik a parasztokkal:

- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - tréfálkozik a földesúr.
- Jól vagyunk, jól vagyunk - tréfálkoznak a parasztok.

cambridge.on 2010.09.11. 10:30:49

@lüke:Torontóban és környékén rengeteg a magyar származású.
Delhiben magyar búcsút is tartanak.Torontóban és Hamiltonban magyar templom található.Guelph-ben magyar bolt volt."magyar" kolbászféleséget lehetett kapni, piros aranyat,tésztaféleséget, stb. De megszünt, bezárták.Drága volt, kevés vevő.
Ahogy a Kossuth úton üzemelő Magyar Ház is bezárt.
Az első generáció kiöregedett, a második még úgy ahogy műveli a nyelvet, a harmadik generáció pedig csak a nagyszülőkkel beszél magyarul.Nincs igény magyar termékekre.
Egy gyorshajtás utáni büntetést követően otthon vettem észre, hogy aki megbüntetett magyar származású volt.
Kovács vezeték név nem lehet más, csak magyar.
@simonmondja.: A striptease bar tetején az ott "dolgozók"nemzeti zászlói lengenek.Hírdetve mely vidékról származnak a lányok.
És igen,volt magyar zászló is.

kodó tamás 2010.09.11. 10:32:35

@cambridge.on: ne keseredj el a kinti magyarok eltűnésén. nemsoká megy az új hullám. és fiatal diplomás jól képzett szakemberek.

kodó tamás 2010.09.11. 10:33:45

@cambridge.on: ja és a magyarok büntetése mindenhol utolér... akármilyen gyorsan menekülsz. a hivatalok keze hosszu.

cambridge.on 2010.09.11. 10:39:52

@kodó tamás: "az más... a helyiek persze hogy lopnak"
A mai humor falatom megvolt.
Kanadai rendőr büntetett meg, a ticketten aláírta a nevét:
Jhon Kovács. Így,á-val.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:44:47

@cambridge.on: A Te neved biztos nem annyira spécimagyar.
Például lehet valaki Dávid Kornél és máris beolvadt.

S2000 2010.09.11. 10:48:01

@tbb: Olvass figyelmesebben: manyike azt írta, hogy "anno a mesterségesen nagyobb inflációval lett nagyobb állami bevétel és mozgástér", és én erre válaszoltam.

Szimba 2010.09.11. 10:59:44

@simonmondja.:
Hallottam mástól (aki szintén hallotta valakitől).:-P

S2000 2010.09.11. 11:01:42

@manyike: Na igen, beszédeket tartani, ahol semmi újat, semmi konkrétat nem mond Orbán, az is kommunikáció, és a nép egy része (kétharmada...:)) ezzel be is éri.

Az is csak felesleges szájtépés, amit a kormány a választások óta előadott a költségvetési hiánnyal kapcsolatban. Az EU és a piaci nyomás miatt ugyanis, hosszú hónapok "lebegtetése" után kinyilvánította a kormány, hogy jövőre 3% alatti államháztartási hiánycélt vállal, azaz ugyanazon a költségvetési pályán halad tovább, amelyet már eleve megígért a Bajnai-kormány Brüsszelnek. Tehát néhány hónapig mondogatták, hogy minden más lesz, a végén meg belátták, hogy nem, és minden marad az eredeti pályán.

Ugyanakkor továbbra sem látjuk a pontos költségvetési lépéseket, amelyek majd lehetővé teszik a 3% alatti hiánycél elérhetőségét. Beszélni nem ugyanaz, mint mondani valamit.

kodó tamás 2010.09.11. 11:13:32

@cambridge.on: értettem... oda is beépülnek. Emléxel a Puskás dokfilmtre? Báden-bádenben elkártyázta a pénzét, meg az egyik "titkos" rendőr is, akinek a napidjíat elfogyott. Öcsinek meg volt pénze otthon is. Ő tartotta el a "figyelőjét". Az meg szégyenkezve írt a BM-nek hogy bocsika ez így nem tisztességes, hogy a megfigyelt maga fizesse a megfigyelés költségeit... szerintem még a 3/3 is tisztességesebb volt akkor...

S2000 2010.09.11. 11:13:40

@lüke: Nagyon sok lehetőség van, csak használni kellene az agyunkat.

1. Az állami intézmények, minisztériumok, hivatalok drasztikus átszervezése, létszámcsökkentés. Itt a fő cél a hatékonyabb és olcsóbb állam megteremtése.
2. Az egészségügy részleges privatizációja koncessziós alapon, open book könyvelés mellett, erős állami felügyelettel.
3. Mezőgazdaságban koncessziós termelési szerződések kötése olyan országokkal, amelyek jelentős agrár importtal rendelkeznek (pl. Öböl országok).

Egyébként fő célként azt kellene kitűzni, hogy mondjuk 4 éven belül, tehát a jelenlegi kormányciklus végére, közel nulla legyen a költségvetési hiány. Önmagában ez a tény csökkentené a forint kamatot, erősítené a forintot (ergo megoldaná mind a forint, mind a devizahitelesek problémáját), és ez növelné az ország pénzügyi önállóságát is (nem pedig az, hogy elzavarjuk azt az IMF-t, aki nélkül 2008-ban csődbe ment volna az ország).

Szimba 2010.09.11. 11:13:51

@lüke:

Idősödő dominák. Nekik sem lehet könnyű!:-))

kodó tamás 2010.09.11. 11:18:16

@S2000: a főcélok meg vannak csak tolodnak... évtizedeket. vb döntő, eb, eu elsők, egykulcsos adó, drasztikus adócsökkentés, közbiztonság, 1millio munkahely. Ergo, mivel a körülmények rosszak, válaszd meg őket még pár évtizedre... nekem mindegy leszarom. a tevékyenségem minimalizálom, épp megélhetési szinten (azaz az adózást is), elgondolkodok a teljes remeteségen (motto: "állam nélkül sem esik le az álam").

kodó tamás 2010.09.11. 11:19:49

@S2000: némely országokban régóta alkotmáényban van, hogy nem lehet deficites a költségvetés. de kérdem én hogan is lehetne? én nem dönthetek az unokáim bevételenek elköltéséről előre.... na ezt vizsgálja a JÖVÖ nemzedékek ombuckalakója

kodó tamás 2010.09.11. 11:24:46

@Szimba: erre van giniszrekód is. Ki tud megdönteni legtöbb dominát úgy, hogy előtte fel is állítja mindannyiszor...

S2000 2010.09.11. 11:25:12

@kodó tamás: Abban maximálisan egyetértek, hogy aki boldogulni akar, az ne várjon arra, hogy a kormány ehhez érdemben hozzájárul, függetlenül attól, hogy éppen melyik párt van hatalmon. Ugyanakkor Magyarországon az emberek többsége - a kommunista diktatúra mentális csomagaként - ténylegesen abban bízik, hogy rajtuk majd az állam fog segíteni. A Fidesz retorikájában is erős elem ez a motívum, amit csak azzal tudok magyarázni, hogy a Fidesz vezetés is az átkosban szocializálódott, ezért nem tudnak elvonatkoztatni ettől a koncepciótól.

ssi 2010.09.11. 11:33:05

@lüke: én még "őriztelek", de a linkeddel elvetted :-( ha jól látom
"tapintat meg szerintem csak álszentség:)" - remélem nem
" túl gyors vagyok " - abba ne hagyd :-)

@kodó tamás: :-))) jól indul ez a napom is!!! igaz nekem volt/van programom (futni akartam menni), de ebben a sz@r időben másikat írok

@cambridge.on: s az IMF-hitel helyett lehet majd kínai is :-), külföldi OTP bumeráng lesz (a bevállalt belföldi bankadó után/mellett)

@S2000:
- ha a magán nyugpénztár kikerül a költségvetésből, papíron(!!) jelentősen csökken a hiány - még nem tudom hogyan, de sajátos kommunikációt (pl. saját érdemként feltüntetés) + ügyes(?) és homályos pénzmágiát sejtek (de bevallom, imádom az összeesküvés elméleteket)
- viszont egy nagy esélyt látok most elúszni = a felelős fogyasztó megteremtésének lehetőségét. Ha egy reklám hatására valaki hülyeséget tesz, a reklám a hibás? A munkahelyteremtést azoknak próbálnám meg valahogy biztosítani elsősorban, akik arra hivatkoznak, hogy emiatt nem tudnak törleszteni. Összességében hosszú távon nem szerencsés annak a szemléletnek az erősítése, hogy minden gondunkért más a hibás (pl. a bankok, de főleg Simor és az előző kormány). Ha valaki ennyire nem tudja önmagát vállalni, ott vagy az önámítás van jelen (lakosság), vagy a tudatos elterelés (kormány)

kodó tamás 2010.09.11. 11:34:53

@S2000: sőt ha okos vagy azt is tudnod kell, hogy milyen csapás ha segít a kormány, vagy az eju. mindkettő átok. amit megitélnek illetve annak a negyedét amit kapsz azt később nyögheted, mert PIACOT (vendéget, vevőket, megrendelőket stb) nem adnak hozzá, utána nyögheted a "rezsit". BEDŐLSZ. nézd meg siófokot. jól fekszik a pályázatokon. most a 3dik kulturális beruházást tervezik. aztán majd az eju eltörli az iparos adót, a zorbán meg a kurtaxát, meg a teleopülés hozzájárulásit osztjónapot....

cambridge.on 2010.09.11. 11:37:01

@simonmondja.: Az egyik keresztnevem Attila, lefordíthatatlan, csak magyarokat neveznek így.
Szóval a rendőr pontosan tudta, mielőtt megállított, hogy magyar vagyok.
Amikor utolért jött utánam egy darabig, amíg a számítógépen le nem kérdezte az adataimat. Pontosabban a rendszám alapján a kocsi adatait,tulaj,biztosítás, van-e ki nem fizetett büntetés?

kodó tamás 2010.09.11. 11:40:25

@manyike: na az időt ne báncsd!!!! az igazi hungarikum. a víz a világon a legdrágább. ha már nem tudjuk felhasználni (mezőgazdaság stb) akkor elkéne adni.... halottál arról, hogy a 1. májusi eső aranyat ér? (be kellene váltani) 2. tudsz arról hogy pl irakban annyi eső esik mint itt egy év alatt? 3. és hogy izrael és töröko. 1:1-ben cseréli tankhajókon az oljat és az ivóvizet?.... ennyit a te kis pitiáner pillanatnyi érdekeidről, mint futás. és akkor még a melegvizrőkl nem is beszéltem, azt is mi találtuk fel...

Szimba 2010.09.11. 11:43:07

@kodó tamás:

Neee! Micsoda világban élek?!

ssi 2010.09.11. 11:43:33

itt elállt az eső, elrohanok rohanni egyet

@S2000:
- tudom, hogy piszok nehéz, én a mostani kormánytól se csodát várok, s aggódó gondolataimat nem a narancsszín váltja ki

- Róna Péter mondta, hogy ki kellene jelölni néhány húzó ágazatot és azokra építeni a gazdasági felpörgést - talán ez lenne a megoldás, nem tudom
- amiben makacsul hiszek, hogy a lakosságot pl. különböző média fórumokon fel kellene makacsul készíteni pl. hogy mi az, hogy vállalkozás, kezdés, működés, tevékenység kiválasztás stb. - valami, ami bárkinek könnyen elérhető, az (élethosszig) tanulás szimpatikus s közben sok minden mást is el lehetne sajátítani (pl. reklámok szűrése, az utána nézés igénye stb.)

Szimba 2010.09.11. 11:45:37

@cambridge.on:

Utánadnyúlt a rendszer!:-)))
Rádállították Kovács 2. Jánost, hogy szolgáltasson igazságot!:-))

Szimba 2010.09.11. 11:47:16

@kodó tamás:

Irakban mennyi idő alatt?

Szimba 2010.09.11. 11:48:19

@manyike:

Posta nyitva van ilyenkor?

S2000 2010.09.11. 11:50:18

@kodó tamás: "én nem dönthetek az unokáim bevételenek elköltéséről előre" én is így látom.

@manyike: Így van. Pl., az egész "devizahitelesek megmentése" dolog veszélyes játék, mert azt is üzeni, hogy a hitelfelvevőnek nincs miért aggódnia, mert a Fidesz megígérte, hogy megmenti. Érdekes, amikor egy magát jobboldalinak mondó párt kommunikál ennyire baloldali üzeneteket.

kodó tamás 2010.09.11. 11:52:05

@Szimba: bocsi rosszul irtam:) egy év alatt mint itt egy eső darabra:) az adatok egyébként ott évi 50-60 mm (ez itt májusban többször egyszerre leesett, volt 80mm-es "záporunk" is)

kodó tamás 2010.09.11. 11:55:18

szerintem Gábor a gyereket tisztába tette, kivinni nem tudja (aranyeső). most tarthat talán a 350dik magvas kommentnél...

ssi 2010.09.11. 11:57:28

@kodó tamás: oké :-)
igazad van, piti magándolgaimmal soha többet nem hozakodom elő, beccs szó!

Kovács Ági (volt úszónk is) is tiszta ivóvíz témában nagykövetünk, s úgy tudom, telefonon is lehet anyagilag támogatni az erre rászorultakat

a telefonszámot sajnos most nem találtam, de igyekszem utána nézni
www.rtlklub.hu/cikk/330045

@Szimba: nagy posták + bevásárló központiak igen

@S2000:
- a mai élet kihívásai nem jobb/bal kérdése. Ha racionálisak, reálisak, megfontoltak stb. vagyunk, leszünk - a jövőnk is több biztatást tartogat
- a modern baloldal ne legyen populista, demagóg, félrevezető stb. !!!!
- a szocializmusnak 20 éve vége, a szocialisták neve ma egészen mást jelent

Ordnassac 2010.09.11. 11:57:55

@kodó tamás: ajánlom, hogy nézz fel a Varánusz blogra, ott érdekes zuglói téma van. ;-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:01:09

@Szimba: lásd manyike válaszát.

kodó tamás 2010.09.11. 12:01:20

@Ordnassac: szervusz. épp a "bástyán" küzdök az orkokkal... egyet levágok és 7 nő helyette...

Szimba 2010.09.11. 12:07:07

@Ordnassac:

Látom, de nálunk megint rákezdett az eső. Én meg lusta vagyok.:-((
Vsak várj!:-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:09:53

@Szimba: ha ma mentél volna el, akkor is max. csak a jövő héten valamikor érkezik meg (még akkor is, ha sürgősségivel adod fel). ;-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:12:04

@kodó tamás: kicsit kilátástalan vállalkozásnak tűnik, de ha neked tetszik... ;-)

Terniak 2010.09.11. 12:17:40

"Ha októberben valóban narancssárgába borul az ország, a kormánypárti frakcióban több mint száz polgármester ülhet,"

Ehhez talán még egy megjegyzés. EGyszerűen nonszensznek tartom, hogy egy képviselő polgármesterként is megfelelően el tud járni. Megfelelő alatt azt értem, hogy lelkiismeretesen és alaposan elolvas minden javaslatot, ami szavazás miatt elé kerül, de legalább tisztában van a javaslatok tartalmával.

ELvből nem szavazok olyanra, aki álláshalmozó.

kodó tamás 2010.09.11. 12:18:55

@Ordnassac: azért csaptam egyet a CSÁK -okra is (tudod, kiskirályok...)

kodó tamás 2010.09.11. 12:23:20

@Ordnassac: jooo jo ötlet csinálok Don Ki hótt-e niket is... szélmalmozni...

tbb 2010.09.11. 12:32:05

@kodó tamás:

"VÁLASZTÁS=BÜNTETÉS az elég veszélyes játék....."

Ezt hogy kell érteni?

kodó tamás 2010.09.11. 12:40:57

@tbb: :) valami klassz-iku-stól idézel? hm ez a 250 dik komment kb? jórég volt. na figy. a NEGATÍV KAMPÁNY, amikor aszondja, hogy "most lehet a korrupció stb mszp lopásokat iksszel büntetni". de olyan iksz nincs ugyebár hogy NEM mszp, vagy nem szdsz, az iksz nem áthuzás. ott vagy benn a kis forradalmi fülkében oszt gondóKODÓl... hm akkor kire, na jo marad a fityisz. igen ám, de ehhez nem kell valós teljesítmény. itt nem a tusztességesre szavaznak... hanem a kilop kevesebbet (vagy csendben, vagy jobb sajtóval stb) agymosás megy.... ez nem választás. A "kisebbik rossz", az igazolja a MINDENKI ROSSZ tényét, főleg hogy mostmár tökéletesen kizárták a "józanészt" a választási versenyből....

tbb 2010.09.11. 12:50:53

@kodó tamás:

A kisebbik rossz választása és a józan ész kizárja egymást? Aha. Így már értem az elmúlt 8 évet.

kodó tamás 2010.09.11. 12:52:22

@tbb: bocsi helyesbítek... elmult 60 évet

tbb 2010.09.11. 13:21:59

@kodó tamás:

Az elmúlt 60 évben a kisebbik rosszat választottuk. Kivéve az elmúlt 8 évet. Gondolom, mert megjött az eszünk.

bigapples 2010.09.11. 13:37:05

Na meghallgattam GYF-t ebéd után, bejelentkezett a szocik vezetésére, rendszerváltozást akar a szociknál, akiknek a 89-es demokraták vezéreként a neoliberális gazdaságpolitikát kell képviselni és a szabadságjogokért kell harcolni. Az alkotmány ellen népszavazással akar fellépni, ezzel kezdené visszaépíteni a hatalmi bázisukat.

Mellesleg nyugati demokráciában hívő polgár= Spiró, Kertész, Konrád Nádas világával, akik nem ilyenek, azok a szabadságkorlátozók, csak hogy folytatódjon a megszokott kirekesztősdi. Gyurcsány a saját énképe szerint büszke 89-es rendszerváltó szemben a "11-esekkel" akik a Fideszesek.

cambridge.on 2010.09.11. 13:49:15

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=345670&referer_id=friss
Azért az nem kis égés ,hogy ilyesmi egyáltalán felmerülhet.
Arról nem is beszélve, ha csak Spanyolország és Belgium kapná meg az elnökséget,Magyarország nem.

kodó tamás 2010.09.11. 13:57:15

@tbb: igaz 20év, mert előtte 40-évet más volt az összehasonlíthatatlanság alapja... de akkor is az igazi teljesítmény hiánya ellenére... mentek a választások és ugyanúgy igazi választék nélkül.
na akkor öösszefoglalom. 1950-1990 és 210-2030 között nem volt igazi váálasztás, csak egy uralkodó párt jelöltjeit választhattad, azaz egy rossz volt és nem volt se rosszabb se jobb.
1990-2010 között pedig sok rossz közül volt választásod...
na igy már világos? 40-40 év ugyanugy rossz, csak pici különbség van.

kodó tamás 2010.09.11. 13:59:28

@tbb: uhh bocsi a torokgaborelemez.blog.hu/2030/12/20 kommentjét raktam be... bocs, KORÁN adtam ki... (bocs ezt pont szeptember 11-én nem mondhatom) helyesbítek KORÁBBAN

bigapples 2010.09.11. 14:03:42

@cambridge.on: Ez egyike a legcsúnyább csúsztatásoknak. Ki mondta? Melyik országból, melyik pártból? Mi van ha egy Fico párti szocialista Eu-s képviselő volt, vagy egy euroszkeptikus brit képviselő, vagy a bankadó miatt kiakadt osztrák, vagy egy a kelet-európaiak képességeiben kételkedő francia szoci képviselő?

Ne láss bele túl sokat Göncz szavaiba. Ez csak itthoni hangulatkeltés egy Fidesz-ellenes szeánszon, semmi több.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:05:09

@bigapples: ez a hórihorog szellemkárosult összetévesztette a privatizációt (= lopás) a rendszerváltással.
Bár a kettő összefüggött és neki az első volt a lényeg, ez kétségtelen. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:10:24

@cambridge.on: hűha, állítólag Göncz Kingának (legendás szakértelmű és öltözködésű egykori miniszterünk) mondta valaki, aki állítólag külföldi, és egyből lehozták a tuti hírt a legendásan objektív Népszagában. Vagy esetleg GK valahol külföldön összefutott Vásárhelyi Máriával és külföldinek nézte?
Ajvé, mi lesz most velünk...

kodó tamás 2010.09.11. 14:18:44

@kodó tamás: ha már becsúszott a 2030/12/20/12613. as elemzés kommentje. annak a híree az volt (nektek lesz), hogy: Orbán Viktor a tegnapi nemzetközi rangadón a vip páholyban szívinkfartust kapott, amikor a fia kapufát lőtt a nemzeti válogatott mezében. Ezzel nemcsak a meccset vesztettük el Grönland ellen hanem a "hatodik" földrész csoportból sem jutottunk tovább, mert a továbbjutást így az izraeli csapat(ok) harcolták ki (több lőtt izével).

lüke 2010.09.11. 14:18:52

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=345670&referer_id=friss
ez nagyon gáz,
nemzetközi szinten nem szokás az elözö rezsimröl
ilyeneket mondani,
tényleg kétfarkú, ami nyóc fele húz
pl Angie mondott -e ilyet a SPD-röl

kodó tamás 2010.09.11. 14:22:10

@kodó tamás: ja és a címe pont ugyenez volt ezért linkeltem tévesen... "Barátok közt, 20dik évad 49-dik rész"

lüke 2010.09.11. 14:25:27

@cambridge.on:
látszik hogy pszichiáter volt,
post festum kiüti magát
megsértette a szabályokat, még informálisan is

/ismerem a vancouveri magyarok helyzetét, fura!
48- 56- késöbbiek hatalmas ellentéte, széthúzás a magyar házban stb/

lüke 2010.09.11. 14:31:51

@bigapples:
ezért per jár, ebben a posztban
nem lehet pszichiátriai esetnek minösíteni

bigapples 2010.09.11. 14:38:30

@lüke: Hepci beszélt szellemkárosultakról, én csak csúsztatónak neveztem az ex-külügyért :)

lüke 2010.09.11. 14:41:10

@bigapples:" a gróf tán épp agarász"

lüke 2010.09.11. 14:42:18

@bigapples:
ez súlyos, igy beszélni nemzetközi szinten,
mondhatnám hazaárulás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:52:15

@bigapples: gondozásba vehetné az exfőnökét. Mostanában ugyanis nem tudja elegendő feladattal megterhelni a fékezhetetlen agyvelejét, a teraszának csinosítása nem köti le kellően kreatív energiáit. Most se akarta senki se, hogy bugyborékoljon a Kossuth klubban, elfele fojtották volna a Nagy Demokrata hangját, de ő nem hagyta annyiban. Akivel Debreczeni, ki ellene...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:54:34

@lüke: és akkor Kovács László megfenyegette a brüsszelieket, hogy beözönlik hozzájuk 23 millió román munkanemvállaló.
Üstöllést összeszarták magukat és vettek neki egy új alsógatyát. :)

lüke 2010.09.11. 15:00:15

új blog van
lehet szapulni tovább ,
meghalt Mátyás király oda az igazság!
ma a kettös beszéd
a sláger, ami egyetlen nyugati nyelvben se létezik
jól bele lehet magyarázni mindent pl:
egyet fordulok százat gondolok,
elmentem a Grabenra, majd jövök:)

2010.09.11. 15:36:26

@Ordnassac: ez durva...ennyire függnek a KKban a központi költségvetéstől???

tölgyes 2010.09.11. 20:28:02

@kodó tamás: Csak a forint alapú hitelek támogatását vezette be a fidesz..a devizahitelek szorgalmazását az MSZP vezette be.
süti beállítások módosítása