Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 10
01:53

Felborul a pálya: egyetlen politikai centrumból irányított kétharmados többség a parlamentben, a kormányfő akaratából hivatalba kerülő lojális vezetők az intézmények élén, októbertől minden bizonnyal szinte egypártivá váló helyi hatalom. Mi következik ebből, a rendszerváltás utáni magyar politikában példátlannak nevezhető aszimmetrikus helyzetből? Egyrészt korábban nem látott hatékony ügymenet lehetősége, másrészt a hosszú távú berendezkedés esélye, harmadrészt azonban a konfliktusok házon belülre kerülésének valószínűsége.

(Fotó: Facebook)

Max Weber óta tudjuk, hogy a hatalom az ellenállás legyőzésében ragadható meg; a politikában a döntéshozatalhoz, a cselekvéshez szükséges akaratok ugyanis mindig erősebb vagy gyengébb ellenakaratokkal találkoznak. Az egység, az egy irányba mozdulás (vagy legalább annak látszata) állandó küzdelemben jön létre, s egy politikai tábor kohézióját jelentősen segítheti, ha erős az ellenfél, ha folyamatosan harcolni kell a közösnek gondolt célokért. Az ostromlott erődök ezért is mindig összetartóbbak, hiszen egy ilyen helyzetben a legkisebb kritika is árulásnak, az ellenség segítésének tűnhet. Sokan kérdezik például, hogy miként lehetett az MSZP parlamenti frakciója olyan intakt a 2006 utáni időszakban, amikor a szocialista politikusénál kevés népszerűtlenebb foglalkozás volt az országban – a magyarázatban bizonnyal jelentős súlya lehet annak a nyomásnak, ami az ellenzék részéről a kormánypártra nehezedett, s ami bizonyos mértékben egymáshoz is tapasztotta az egyébként bizalmi viszonnyal nem vádolható MSZP-s képviselőket.

A helyzet most teljesen más, szinte tökéletesen az ellentéte a korábbinak. Ellenzéki nyomásról alig beszélhetünk, a hatalmi lehetőségek majdnem korlátlanok, s bár a mézesheteknek lassan vége, a választói elfordulásnak egyelőre semmi jele. Ágh Attilán kívül – aki a Klubrádióban tegnap előrehozott választást vizionált – talán nincs is olyan ember ebben az országban, aki ne venné biztosra, hogy a kormány kitölti ciklusát, sőt, egyesek már-már évtizedes országlásban bíznak, vagy éppen attól tartanak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen helyzetben, amikor a külső ellensúlyok gyengék, a konfliktusok szép lassan beköltöznek a hatalom falain belülre. Bár az analógiákkal érdemes óvatosan bánni, hiszen a különbségek jelentősek, akár a két világháború közötti „egységes” kormányzó pártra, akár a kommunista diktatúra állampártjára gondolunk, mindenhol ugyanazt látjuk: a politikai ellenakaratok egyszínű politikai irányítás esetén sem tűnnek el, de hangjuk és erejük elsősorban belül lehet.

Amíg a Fideszt egy viszonylag szűk és összetartó vezetői csapat irányította, s ráadásul az MSZP-vel való kiélezett és folyamatos harcban tette ezt, a párt legendás volt a zártságáról és az egységéről. Akik kicsit közelebb voltak a tűzhöz, már akkor is tudták, hogy hamis a balliberális sajtó által adott sematikus kép a „bólogatójánosokról”, de a nyilvánosság ezekből a belső nézetkülönbségekből valóban keveset érzékelt. Az elmúlt években komoly változások történtek: a párt egy heterogén, óriásira duzzadt, kevésbé átlátható, érdekcsoportok által szabdalt konglomerátum lett, amelyben a korábbi szoros, bizalmi viszonynak már csak a maradványai találhatók meg. A Fidesz ebből a szempontból egyre inkább hasonlóvá vált a szocialista párthoz, miközben azonban 2010-ben többé-kevésbé elvesztette egyik legfontosabb kohéziós erejét: az MSZP-t.

A választási győzelem eufóriája, az első hónapok lendülete érthetően felszín alá szorított minden létező ellentétet, de várható, hogy a nehezebb döntések, az óhatatlanul csökkenő támogatottság esetleg katalizátora lehet annak, hogy a nyilvánosság számára is láthatóvá váljon egy-két törésvonal. A felborult pálya ráadásul magával hozta, hogy a Fidesznek minden korábbinál erősebben kalkulálnia kell a „sok eszkimó, kevés fóka” helyzettel. Ha októberben valóban narancssárgába borul az ország, a kormánypárti frakcióban több mint száz polgármester ülhet, akik döntően az ilyenkor sikeres recept alapján, a kormányzati háttérrel kampányolva nyernek településükön, de kivételezett helyzetről – lévén szinte minden nagyobb település kormánypárti vezetés alá kerül - aligha álmodhatnak.

S itt lép be a képbe a politikai aszimmetria másik következménye: bár Orbán Viktor Kötcsén állítólag potenciális dezertőrökről beszélt, nem titkoltan szinte előre megbélyegezve a lázadozni akarókat, be kell látnunk, hogy egy ilyen viselkedésnek a politikai költségei ma lényegesen alacsonyabbak, mint 2010 előtt lettek volna. Az óriási kormánytöbbség mellett még félszáz dezertőr sem vezetne parlamenti döntésképtelenséghez, miközben korábban a kormányzó MSZP-nek egy ember elvesztése is komoly fejtörést okozott. Azok tehát, akik ilyen-olyan okok miatt megszegik az egységet, akár beszéddel, akár szavazattal, döntésük meghozatalakor elméletileg könnyebb szívvel tehetnék - s akár pártjuk is jobban tolerálhatná önállóságukat. Nem véletlen azonban, hogy a miniszterelnök már most figyelmeztette párttársait: ha esetleg – többek között az ellenfelek látható gyengesége miatt is – elindulna egy ilyen belső erjedési folyamat, nincs semmi garancia arra, hogy mire felocsúdna a meglepetésből a Fidesz, már nem állnának felvértezett hadak a kapuk előtt.

x x x

Ezen a honlapon nagyon tanulságos térképek találhatók az önkormányzati választást megelőző jelöltállításról.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr492284927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Barátok közt? 2010.09.10. 12:44:01

Amikor a külső ellensúlyok gyengék, a konfliktusok szép lassan beköltöznek a hatalom falain belülre.

Trackback: Olcsó 2010.09.10. 11:48:30

A Nemzet Szociopatáinak Nagyjai végre hallatják hangjukat. Akadnak, akik „kettős kordonnal” védenék a bűnöző romáktól a rendes, dolgos magyar népet (vajon a bűnöző sváboktól, kunoktól és avaroktól miért nem?), meg esetleg némi szögesdróttal...

Trackback: Polgármester-jelölt MILF - ciki vagy nem ciki? 2010.09.10. 10:40:09

Mellbedobással győz? - teszi fel a kérdést a Blikk annak kapcsán, hogy az egyik badacsonytomaji polgármester-jelöltről félmeztelen fotókat találtak a neten (természetesen hölgyről van szó, egy fürdőgatyás férfi politikus a kutyát nem érdekelne). Lehetn...

Trackback: A Tervezésről 2010.09.10. 08:40:57

Az ősz a tervezés időszaka a gazdaságban. A nagyobb cégek, állami vállalatok, és az állam maga is ilyenkor készíti el jövő évi bevételeinek és kiadásainak tervét. A tervről sokaknak a szocialista tervgazdaság és a terv többszörösét teljesítő sztah...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.09.11. 09:20:36

@simonmondja.: ezt te nyxerted meg :))))) nagyon jo... villalakok.
@lüke: ja. ne hidd. csak az lenne hogy kétszer annyi db MÁS faszával vernék a csalánt

lüke 2010.09.11. 09:20:59

@simonmondja.:
jó a gén állomány, most ebben vagyunk nobel-díjasok,
nem kell invesztálni, s jön a lé,
10 évig biztos bevétel, s akkor leváltják öket, hozzák a fiatalabbak
absz. tiszta:) vállakozás

Szimba 2010.09.11. 09:22:40

@lüke:

TG nem meri a szoptató anyát ide feltenni, mert akkor jövőre csak a pornó kategóriában indulhat a Goldenblogon. A fiúk szövegére már nem is merek gondolni!:-)))

kodó tamás 2010.09.11. 09:23:33

@jjulie: megoldás a világot is el kell foglalni egy huszáros rohammal. vagy ha ez nem siekrülne véletlenül, akkor az INFO BEÁRAMLÁST MEG KELL GÁTOLNI. pl lehetne egy fal osz t jonapot vagy jonagyot

cambridge.on 2010.09.11. 09:27:59

@kodó tamás: Pálinkafőzés otthon, ha engedélyezett, nem menő.Aki akart eddig is főzött, csak az üstből a főzés után visszamaradt anyaggal kellett óvatosan bánni, mert qrva büdös.
Egy náthás finánc is kiszagolja 10km-ről, széllel szemben.
Olajfinomító, vagy kohó az igen.Az menő.
Munkahelyet teremtünk.
Házi atomerőműhöz még nem vagyunk elég fejlettek, azzal várni kell 2030-ig.

lüke 2010.09.11. 09:28:53

@Szimba: ezt írtam
lüke 2010.09.10 21:53:10
ez is csak MO -n keveredhet össze
jól válaszolt:
"ebből bármiféle szexuális botrányt akarna kavarni, az szerintem kicsit aberrált "

egy civilizált országban
elö nem fordulna
lüke 2010.09.11 08:27:00
@Rei:
röhögj:)
és nézd meg Svédo-t vagy Németo.
-az érv rossz :Angie a menopauzában van-
netán ott élsz? azért tudod ilyen jól?
a sajtónak akkora pert zúdíthat a delikvens a nyakába, hogy nem gyözik fizetni!

lüke 2010.09.11. 09:29:58

@cambridge.on:
majd hoznak Iránból vagy Putyintól, jutott Londonba is

lüke 2010.09.11. 09:31:17

@kodó tamás:
máséval, másét verni
mi ebben a ráció?

lüke 2010.09.11. 09:34:13

@Szimba:
igen,
a mi kórházunk
egy szoptatásért, WHO kitüntetett
www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:37:35

@simonmondja.:
Nem tegnap.
Itt hirdette meg a Való Világ Kormányát

index.hu/belfold/2010/09/07/orban_az_elso_szaz_nap_utan/
5.40-nél, vagy 5.50-nél.
Frankón.

kodó tamás 2010.09.11. 09:37:36

A BLOG TÉMA kulminálódik. A látszat háború zajlik. (Csányi pl mindkét oldalon súlyos szereplő, ezért véres hborúra nem számítok "önmaga" elleni harcában) hetivalasz.hu/uzlet/igy-vedene-a-devizasokat-a-fidesz-31781

lüke 2010.09.11. 09:38:18

@cambridge.on:
menö menö
ld. Dunaferr
az ukrán tulajt már lelötték mielött odakerült volna:)
most nem is tudom kié?elvesztettem az informátorom!
áll. fr- sp- portugál konszern kacsingatott, mert az acél piac is fel van osztva az EU-ban
még hogy nincs kartellezés!
az élelmiszer s jjulie által emlegetett mosószer:
Unilever+Henkel, ennnyi,mást be se engednek

kodó tamás 2010.09.11. 09:38:44

@simonmondja.: de tegnap számolt fel az utóPIA-kkal (még szerencse, hogy aperitif mehet...)

cambridge.on 2010.09.11. 09:40:38

@lüke: Ezzel megfogtál!Boron kívül tényleg nem találtam magyar terméket.Időnként kapható Tv paprika, féláron mint a kaliforniai.
Láttam olyan káposztát az itt termesztett árának kétszereséért,otthon a piacon szemétbe dobták volna.
Gondoltam is, hogy direkt le akarják járatni a magyar termékeket.
Az messzire vezetne, ha a magyar termékek hiányának okát kezdenénk boncolgatni.
Akik felvásárolták a magyar ipart,finoman szólva nem a magyarországi gyártásban voltak érdekeltek.
A magyar termékek piaca kellett.

lüke 2010.09.11. 09:41:39

@kodó tamás:
kodókám
csányié minden s mindenki
- rajtam kivül-

kodó tamás 2010.09.11. 09:43:55

@lüke: mér te felette vagy? viktor az igazi neved?

lüke 2010.09.11. 09:45:37

@cambridge.on:
na ja.)
Bécsben gondolod van?
a LIDl és az ALDI ban van TV paprika, ezt a paprikát csak mi és a Balkán termeszti
- és talán Sasketchewanban egy két ott ragadt magyar-
s a" jugók" nincsenek az EU-ban
Kanadában jugo farmerek is termesztik!
szerintem az ottani ALDI-ban árulhatják, valamilyen... store.
Vancouverben láttam

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 09:47:14

Úgyis esik az eső.
Lehessen SMS-ben szavazni a villalakókra :

A gárdista pornólány
A szinpadon vetkőző polgármester
A szoptatós képviselőnő

Milyen szar ügy, hogy még mindig nem kiszavazó választásunk van.

lüke 2010.09.11. 09:47:55

@kodó tamás:
mi felett?
az istenhegy vagy az orbán hegy felett?
a Lajta hegy felett:)

lüke 2010.09.11. 09:48:59

@cambridge.on:
a bort is azért, mert a szesz bolt külön van:)

kodó tamás 2010.09.11. 09:53:39

sztem a nemzetközi "ÖSSZEHASONLÍTHATATLANSÁG" fontos téma. ezért volt a szoclizmusban is olyan fejlett a tervgazdaság... (lásd Hofi) a végén már senki nem tudott semmit, annyira hamisítottak adatokat minden szinten. a Ksh elnoke lett borókainé? vagy vmi ilyesmi kaliber...

lüke 2010.09.11. 09:54:30

@simonmondja.:
ez olyan mint a home birth
butasága
home birth in developed countries
en.wikipedia.org/wiki/Home_birth
home birth in developed countries
ezt a két topikot olvasgasd,már ami az egyetemleges kultúrát illeti

cambridge.on 2010.09.11. 10:02:03

@lüke: De én sajátot akarok! Hátul a sufniban.
Nem dunaferrt, nem LKM-et(Lenin Kohászati Művek), Most Diósgyőri vasgyár.Valamikor 30 ezer ember dolgozott benne.
www.indavideo.hu/video/Lenin_Kohaszati_Muvek_1983

Kaphatok munkahelyteremtő támogatást.
Mi lesz a termékkel nem érdekes, legfeljebb beadom a fémkereskedésbe.

Szimba 2010.09.11. 10:02:58

@lüke:
Mo. nem civilizált, és nem is természetes. A szexualitás területén nagyon konzervatív vagy gátlásos, szégyenlős ill. szavakban rendkívül durva, nagyotmondó, sokszor pornográf.

Alacsony a szexuális kultúra és a problémákról nem mernek beszélni. (A férfiak nagy szájhősök, de ez általában jellemző rájuk más országban is.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:08:54

@Szimba: Ehhez tanulmányoznod kellett más nemzetek szexuális kultúráját is.
Végigment rajtad a népszövetség?
(Döglött aknák)

kodó tamás 2010.09.11. 10:19:30

@simonmondja.: még van a "segéderős" piálós jobbik srác stb de itthon OK kiszavazol mindenkit és kimarad? a pintér? (adó, rendőr, titkos). mert rá senki nem mer cserépszavazni...

kodó tamás 2010.09.11. 10:21:59

@cambridge.on: fegyvernek mindig lesz piaca, amig ők a piros gombot keresik (meg raktárost a kulcs miatt), addig odamész és a hideg vassal levágod a hétfejüket, kétfarkukat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:23:54

@kodó tamás: Én eddig is kiszavazóztam.
Maradt - Csak a Fidesz -.
Itt virul nekünk VV Viktor.

kodó tamás 2010.09.11. 10:24:30

@simonmondja.: azon belül a sintér pándort is kimered?

kodó tamás 2010.09.11. 10:26:43

@simonmondja.: tényleg fidesz szavazó vagy? csak a mer a környezetemben 3 elvakult van. azok állandóan: "legyünk türelemmel, a nyolc évhez pár hónap semmi. mindig mondom legyünk, de 4 éve vannak az önkormányzatunkban. az más... a helyiek persze hogy lopnak" :) te neked is ilyen "elfogulatlan" a véleményed?

nyünyüge 2010.09.11. 10:28:46

A földesúr egy faluba látogat, és szóba elegyedik a parasztokkal:

- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - tréfálkozik a földesúr.
- Jól vagyunk, jól vagyunk - tréfálkoznak a parasztok.

cambridge.on 2010.09.11. 10:30:49

@lüke:Torontóban és környékén rengeteg a magyar származású.
Delhiben magyar búcsút is tartanak.Torontóban és Hamiltonban magyar templom található.Guelph-ben magyar bolt volt."magyar" kolbászféleséget lehetett kapni, piros aranyat,tésztaféleséget, stb. De megszünt, bezárták.Drága volt, kevés vevő.
Ahogy a Kossuth úton üzemelő Magyar Ház is bezárt.
Az első generáció kiöregedett, a második még úgy ahogy műveli a nyelvet, a harmadik generáció pedig csak a nagyszülőkkel beszél magyarul.Nincs igény magyar termékekre.
Egy gyorshajtás utáni büntetést követően otthon vettem észre, hogy aki megbüntetett magyar származású volt.
Kovács vezeték név nem lehet más, csak magyar.
@simonmondja.: A striptease bar tetején az ott "dolgozók"nemzeti zászlói lengenek.Hírdetve mely vidékról származnak a lányok.
És igen,volt magyar zászló is.

kodó tamás 2010.09.11. 10:32:35

@cambridge.on: ne keseredj el a kinti magyarok eltűnésén. nemsoká megy az új hullám. és fiatal diplomás jól képzett szakemberek.

kodó tamás 2010.09.11. 10:33:45

@cambridge.on: ja és a magyarok büntetése mindenhol utolér... akármilyen gyorsan menekülsz. a hivatalok keze hosszu.

cambridge.on 2010.09.11. 10:39:52

@kodó tamás: "az más... a helyiek persze hogy lopnak"
A mai humor falatom megvolt.
Kanadai rendőr büntetett meg, a ticketten aláírta a nevét:
Jhon Kovács. Így,á-val.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.11. 10:44:47

@cambridge.on: A Te neved biztos nem annyira spécimagyar.
Például lehet valaki Dávid Kornél és máris beolvadt.

S2000 2010.09.11. 10:48:01

@tbb: Olvass figyelmesebben: manyike azt írta, hogy "anno a mesterségesen nagyobb inflációval lett nagyobb állami bevétel és mozgástér", és én erre válaszoltam.

Szimba 2010.09.11. 10:59:44

@simonmondja.:
Hallottam mástól (aki szintén hallotta valakitől).:-P

S2000 2010.09.11. 11:01:42

@manyike: Na igen, beszédeket tartani, ahol semmi újat, semmi konkrétat nem mond Orbán, az is kommunikáció, és a nép egy része (kétharmada...:)) ezzel be is éri.

Az is csak felesleges szájtépés, amit a kormány a választások óta előadott a költségvetési hiánnyal kapcsolatban. Az EU és a piaci nyomás miatt ugyanis, hosszú hónapok "lebegtetése" után kinyilvánította a kormány, hogy jövőre 3% alatti államháztartási hiánycélt vállal, azaz ugyanazon a költségvetési pályán halad tovább, amelyet már eleve megígért a Bajnai-kormány Brüsszelnek. Tehát néhány hónapig mondogatták, hogy minden más lesz, a végén meg belátták, hogy nem, és minden marad az eredeti pályán.

Ugyanakkor továbbra sem látjuk a pontos költségvetési lépéseket, amelyek majd lehetővé teszik a 3% alatti hiánycél elérhetőségét. Beszélni nem ugyanaz, mint mondani valamit.

kodó tamás 2010.09.11. 11:13:32

@cambridge.on: értettem... oda is beépülnek. Emléxel a Puskás dokfilmtre? Báden-bádenben elkártyázta a pénzét, meg az egyik "titkos" rendőr is, akinek a napidjíat elfogyott. Öcsinek meg volt pénze otthon is. Ő tartotta el a "figyelőjét". Az meg szégyenkezve írt a BM-nek hogy bocsika ez így nem tisztességes, hogy a megfigyelt maga fizesse a megfigyelés költségeit... szerintem még a 3/3 is tisztességesebb volt akkor...

S2000 2010.09.11. 11:13:40

@lüke: Nagyon sok lehetőség van, csak használni kellene az agyunkat.

1. Az állami intézmények, minisztériumok, hivatalok drasztikus átszervezése, létszámcsökkentés. Itt a fő cél a hatékonyabb és olcsóbb állam megteremtése.
2. Az egészségügy részleges privatizációja koncessziós alapon, open book könyvelés mellett, erős állami felügyelettel.
3. Mezőgazdaságban koncessziós termelési szerződések kötése olyan országokkal, amelyek jelentős agrár importtal rendelkeznek (pl. Öböl országok).

Egyébként fő célként azt kellene kitűzni, hogy mondjuk 4 éven belül, tehát a jelenlegi kormányciklus végére, közel nulla legyen a költségvetési hiány. Önmagában ez a tény csökkentené a forint kamatot, erősítené a forintot (ergo megoldaná mind a forint, mind a devizahitelesek problémáját), és ez növelné az ország pénzügyi önállóságát is (nem pedig az, hogy elzavarjuk azt az IMF-t, aki nélkül 2008-ban csődbe ment volna az ország).

Szimba 2010.09.11. 11:13:51

@lüke:

Idősödő dominák. Nekik sem lehet könnyű!:-))

kodó tamás 2010.09.11. 11:18:16

@S2000: a főcélok meg vannak csak tolodnak... évtizedeket. vb döntő, eb, eu elsők, egykulcsos adó, drasztikus adócsökkentés, közbiztonság, 1millio munkahely. Ergo, mivel a körülmények rosszak, válaszd meg őket még pár évtizedre... nekem mindegy leszarom. a tevékyenségem minimalizálom, épp megélhetési szinten (azaz az adózást is), elgondolkodok a teljes remeteségen (motto: "állam nélkül sem esik le az álam").

kodó tamás 2010.09.11. 11:19:49

@S2000: némely országokban régóta alkotmáényban van, hogy nem lehet deficites a költségvetés. de kérdem én hogan is lehetne? én nem dönthetek az unokáim bevételenek elköltéséről előre.... na ezt vizsgálja a JÖVÖ nemzedékek ombuckalakója

kodó tamás 2010.09.11. 11:24:46

@Szimba: erre van giniszrekód is. Ki tud megdönteni legtöbb dominát úgy, hogy előtte fel is állítja mindannyiszor...

S2000 2010.09.11. 11:25:12

@kodó tamás: Abban maximálisan egyetértek, hogy aki boldogulni akar, az ne várjon arra, hogy a kormány ehhez érdemben hozzájárul, függetlenül attól, hogy éppen melyik párt van hatalmon. Ugyanakkor Magyarországon az emberek többsége - a kommunista diktatúra mentális csomagaként - ténylegesen abban bízik, hogy rajtuk majd az állam fog segíteni. A Fidesz retorikájában is erős elem ez a motívum, amit csak azzal tudok magyarázni, hogy a Fidesz vezetés is az átkosban szocializálódott, ezért nem tudnak elvonatkoztatni ettől a koncepciótól.

ssi 2010.09.11. 11:33:05

@lüke: én még "őriztelek", de a linkeddel elvetted :-( ha jól látom
"tapintat meg szerintem csak álszentség:)" - remélem nem
" túl gyors vagyok " - abba ne hagyd :-)

@kodó tamás: :-))) jól indul ez a napom is!!! igaz nekem volt/van programom (futni akartam menni), de ebben a sz@r időben másikat írok

@cambridge.on: s az IMF-hitel helyett lehet majd kínai is :-), külföldi OTP bumeráng lesz (a bevállalt belföldi bankadó után/mellett)

@S2000:
- ha a magán nyugpénztár kikerül a költségvetésből, papíron(!!) jelentősen csökken a hiány - még nem tudom hogyan, de sajátos kommunikációt (pl. saját érdemként feltüntetés) + ügyes(?) és homályos pénzmágiát sejtek (de bevallom, imádom az összeesküvés elméleteket)
- viszont egy nagy esélyt látok most elúszni = a felelős fogyasztó megteremtésének lehetőségét. Ha egy reklám hatására valaki hülyeséget tesz, a reklám a hibás? A munkahelyteremtést azoknak próbálnám meg valahogy biztosítani elsősorban, akik arra hivatkoznak, hogy emiatt nem tudnak törleszteni. Összességében hosszú távon nem szerencsés annak a szemléletnek az erősítése, hogy minden gondunkért más a hibás (pl. a bankok, de főleg Simor és az előző kormány). Ha valaki ennyire nem tudja önmagát vállalni, ott vagy az önámítás van jelen (lakosság), vagy a tudatos elterelés (kormány)

kodó tamás 2010.09.11. 11:34:53

@S2000: sőt ha okos vagy azt is tudnod kell, hogy milyen csapás ha segít a kormány, vagy az eju. mindkettő átok. amit megitélnek illetve annak a negyedét amit kapsz azt később nyögheted, mert PIACOT (vendéget, vevőket, megrendelőket stb) nem adnak hozzá, utána nyögheted a "rezsit". BEDŐLSZ. nézd meg siófokot. jól fekszik a pályázatokon. most a 3dik kulturális beruházást tervezik. aztán majd az eju eltörli az iparos adót, a zorbán meg a kurtaxát, meg a teleopülés hozzájárulásit osztjónapot....

cambridge.on 2010.09.11. 11:37:01

@simonmondja.: Az egyik keresztnevem Attila, lefordíthatatlan, csak magyarokat neveznek így.
Szóval a rendőr pontosan tudta, mielőtt megállított, hogy magyar vagyok.
Amikor utolért jött utánam egy darabig, amíg a számítógépen le nem kérdezte az adataimat. Pontosabban a rendszám alapján a kocsi adatait,tulaj,biztosítás, van-e ki nem fizetett büntetés?

kodó tamás 2010.09.11. 11:40:25

@manyike: na az időt ne báncsd!!!! az igazi hungarikum. a víz a világon a legdrágább. ha már nem tudjuk felhasználni (mezőgazdaság stb) akkor elkéne adni.... halottál arról, hogy a 1. májusi eső aranyat ér? (be kellene váltani) 2. tudsz arról hogy pl irakban annyi eső esik mint itt egy év alatt? 3. és hogy izrael és töröko. 1:1-ben cseréli tankhajókon az oljat és az ivóvizet?.... ennyit a te kis pitiáner pillanatnyi érdekeidről, mint futás. és akkor még a melegvizrőkl nem is beszéltem, azt is mi találtuk fel...

Szimba 2010.09.11. 11:43:07

@kodó tamás:

Neee! Micsoda világban élek?!

ssi 2010.09.11. 11:43:33

itt elállt az eső, elrohanok rohanni egyet

@S2000:
- tudom, hogy piszok nehéz, én a mostani kormánytól se csodát várok, s aggódó gondolataimat nem a narancsszín váltja ki

- Róna Péter mondta, hogy ki kellene jelölni néhány húzó ágazatot és azokra építeni a gazdasági felpörgést - talán ez lenne a megoldás, nem tudom
- amiben makacsul hiszek, hogy a lakosságot pl. különböző média fórumokon fel kellene makacsul készíteni pl. hogy mi az, hogy vállalkozás, kezdés, működés, tevékenység kiválasztás stb. - valami, ami bárkinek könnyen elérhető, az (élethosszig) tanulás szimpatikus s közben sok minden mást is el lehetne sajátítani (pl. reklámok szűrése, az utána nézés igénye stb.)

Szimba 2010.09.11. 11:45:37

@cambridge.on:

Utánadnyúlt a rendszer!:-)))
Rádállították Kovács 2. Jánost, hogy szolgáltasson igazságot!:-))

Szimba 2010.09.11. 11:47:16

@kodó tamás:

Irakban mennyi idő alatt?

Szimba 2010.09.11. 11:48:19

@manyike:

Posta nyitva van ilyenkor?

S2000 2010.09.11. 11:50:18

@kodó tamás: "én nem dönthetek az unokáim bevételenek elköltéséről előre" én is így látom.

@manyike: Így van. Pl., az egész "devizahitelesek megmentése" dolog veszélyes játék, mert azt is üzeni, hogy a hitelfelvevőnek nincs miért aggódnia, mert a Fidesz megígérte, hogy megmenti. Érdekes, amikor egy magát jobboldalinak mondó párt kommunikál ennyire baloldali üzeneteket.

kodó tamás 2010.09.11. 11:52:05

@Szimba: bocsi rosszul irtam:) egy év alatt mint itt egy eső darabra:) az adatok egyébként ott évi 50-60 mm (ez itt májusban többször egyszerre leesett, volt 80mm-es "záporunk" is)

kodó tamás 2010.09.11. 11:55:18

szerintem Gábor a gyereket tisztába tette, kivinni nem tudja (aranyeső). most tarthat talán a 350dik magvas kommentnél...

ssi 2010.09.11. 11:57:28

@kodó tamás: oké :-)
igazad van, piti magándolgaimmal soha többet nem hozakodom elő, beccs szó!

Kovács Ági (volt úszónk is) is tiszta ivóvíz témában nagykövetünk, s úgy tudom, telefonon is lehet anyagilag támogatni az erre rászorultakat

a telefonszámot sajnos most nem találtam, de igyekszem utána nézni
www.rtlklub.hu/cikk/330045

@Szimba: nagy posták + bevásárló központiak igen

@S2000:
- a mai élet kihívásai nem jobb/bal kérdése. Ha racionálisak, reálisak, megfontoltak stb. vagyunk, leszünk - a jövőnk is több biztatást tartogat
- a modern baloldal ne legyen populista, demagóg, félrevezető stb. !!!!
- a szocializmusnak 20 éve vége, a szocialisták neve ma egészen mást jelent

Ordnassac 2010.09.11. 11:57:55

@kodó tamás: ajánlom, hogy nézz fel a Varánusz blogra, ott érdekes zuglói téma van. ;-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:01:09

@Szimba: lásd manyike válaszát.

kodó tamás 2010.09.11. 12:01:20

@Ordnassac: szervusz. épp a "bástyán" küzdök az orkokkal... egyet levágok és 7 nő helyette...

Szimba 2010.09.11. 12:07:07

@Ordnassac:

Látom, de nálunk megint rákezdett az eső. Én meg lusta vagyok.:-((
Vsak várj!:-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:09:53

@Szimba: ha ma mentél volna el, akkor is max. csak a jövő héten valamikor érkezik meg (még akkor is, ha sürgősségivel adod fel). ;-)

Ordnassac 2010.09.11. 12:12:04

@kodó tamás: kicsit kilátástalan vállalkozásnak tűnik, de ha neked tetszik... ;-)

Terniak 2010.09.11. 12:17:40

"Ha októberben valóban narancssárgába borul az ország, a kormánypárti frakcióban több mint száz polgármester ülhet,"

Ehhez talán még egy megjegyzés. EGyszerűen nonszensznek tartom, hogy egy képviselő polgármesterként is megfelelően el tud járni. Megfelelő alatt azt értem, hogy lelkiismeretesen és alaposan elolvas minden javaslatot, ami szavazás miatt elé kerül, de legalább tisztában van a javaslatok tartalmával.

ELvből nem szavazok olyanra, aki álláshalmozó.

kodó tamás 2010.09.11. 12:18:55

@Ordnassac: azért csaptam egyet a CSÁK -okra is (tudod, kiskirályok...)

kodó tamás 2010.09.11. 12:23:20

@Ordnassac: jooo jo ötlet csinálok Don Ki hótt-e niket is... szélmalmozni...

tbb 2010.09.11. 12:32:05

@kodó tamás:

"VÁLASZTÁS=BÜNTETÉS az elég veszélyes játék....."

Ezt hogy kell érteni?

kodó tamás 2010.09.11. 12:40:57

@tbb: :) valami klassz-iku-stól idézel? hm ez a 250 dik komment kb? jórég volt. na figy. a NEGATÍV KAMPÁNY, amikor aszondja, hogy "most lehet a korrupció stb mszp lopásokat iksszel büntetni". de olyan iksz nincs ugyebár hogy NEM mszp, vagy nem szdsz, az iksz nem áthuzás. ott vagy benn a kis forradalmi fülkében oszt gondóKODÓl... hm akkor kire, na jo marad a fityisz. igen ám, de ehhez nem kell valós teljesítmény. itt nem a tusztességesre szavaznak... hanem a kilop kevesebbet (vagy csendben, vagy jobb sajtóval stb) agymosás megy.... ez nem választás. A "kisebbik rossz", az igazolja a MINDENKI ROSSZ tényét, főleg hogy mostmár tökéletesen kizárták a "józanészt" a választási versenyből....

tbb 2010.09.11. 12:50:53

@kodó tamás:

A kisebbik rossz választása és a józan ész kizárja egymást? Aha. Így már értem az elmúlt 8 évet.

kodó tamás 2010.09.11. 12:52:22

@tbb: bocsi helyesbítek... elmult 60 évet

tbb 2010.09.11. 13:21:59

@kodó tamás:

Az elmúlt 60 évben a kisebbik rosszat választottuk. Kivéve az elmúlt 8 évet. Gondolom, mert megjött az eszünk.

bigapples 2010.09.11. 13:37:05

Na meghallgattam GYF-t ebéd után, bejelentkezett a szocik vezetésére, rendszerváltozást akar a szociknál, akiknek a 89-es demokraták vezéreként a neoliberális gazdaságpolitikát kell képviselni és a szabadságjogokért kell harcolni. Az alkotmány ellen népszavazással akar fellépni, ezzel kezdené visszaépíteni a hatalmi bázisukat.

Mellesleg nyugati demokráciában hívő polgár= Spiró, Kertész, Konrád Nádas világával, akik nem ilyenek, azok a szabadságkorlátozók, csak hogy folytatódjon a megszokott kirekesztősdi. Gyurcsány a saját énképe szerint büszke 89-es rendszerváltó szemben a "11-esekkel" akik a Fideszesek.

cambridge.on 2010.09.11. 13:49:15

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=345670&referer_id=friss
Azért az nem kis égés ,hogy ilyesmi egyáltalán felmerülhet.
Arról nem is beszélve, ha csak Spanyolország és Belgium kapná meg az elnökséget,Magyarország nem.

kodó tamás 2010.09.11. 13:57:15

@tbb: igaz 20év, mert előtte 40-évet más volt az összehasonlíthatatlanság alapja... de akkor is az igazi teljesítmény hiánya ellenére... mentek a választások és ugyanúgy igazi választék nélkül.
na akkor öösszefoglalom. 1950-1990 és 210-2030 között nem volt igazi váálasztás, csak egy uralkodó párt jelöltjeit választhattad, azaz egy rossz volt és nem volt se rosszabb se jobb.
1990-2010 között pedig sok rossz közül volt választásod...
na igy már világos? 40-40 év ugyanugy rossz, csak pici különbség van.

kodó tamás 2010.09.11. 13:59:28

@tbb: uhh bocsi a torokgaborelemez.blog.hu/2030/12/20 kommentjét raktam be... bocs, KORÁN adtam ki... (bocs ezt pont szeptember 11-én nem mondhatom) helyesbítek KORÁBBAN

bigapples 2010.09.11. 14:03:42

@cambridge.on: Ez egyike a legcsúnyább csúsztatásoknak. Ki mondta? Melyik országból, melyik pártból? Mi van ha egy Fico párti szocialista Eu-s képviselő volt, vagy egy euroszkeptikus brit képviselő, vagy a bankadó miatt kiakadt osztrák, vagy egy a kelet-európaiak képességeiben kételkedő francia szoci képviselő?

Ne láss bele túl sokat Göncz szavaiba. Ez csak itthoni hangulatkeltés egy Fidesz-ellenes szeánszon, semmi több.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:05:09

@bigapples: ez a hórihorog szellemkárosult összetévesztette a privatizációt (= lopás) a rendszerváltással.
Bár a kettő összefüggött és neki az első volt a lényeg, ez kétségtelen. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:10:24

@cambridge.on: hűha, állítólag Göncz Kingának (legendás szakértelmű és öltözködésű egykori miniszterünk) mondta valaki, aki állítólag külföldi, és egyből lehozták a tuti hírt a legendásan objektív Népszagában. Vagy esetleg GK valahol külföldön összefutott Vásárhelyi Máriával és külföldinek nézte?
Ajvé, mi lesz most velünk...

kodó tamás 2010.09.11. 14:18:44

@kodó tamás: ha már becsúszott a 2030/12/20/12613. as elemzés kommentje. annak a híree az volt (nektek lesz), hogy: Orbán Viktor a tegnapi nemzetközi rangadón a vip páholyban szívinkfartust kapott, amikor a fia kapufát lőtt a nemzeti válogatott mezében. Ezzel nemcsak a meccset vesztettük el Grönland ellen hanem a "hatodik" földrész csoportból sem jutottunk tovább, mert a továbbjutást így az izraeli csapat(ok) harcolták ki (több lőtt izével).

lüke 2010.09.11. 14:18:52

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=345670&referer_id=friss
ez nagyon gáz,
nemzetközi szinten nem szokás az elözö rezsimröl
ilyeneket mondani,
tényleg kétfarkú, ami nyóc fele húz
pl Angie mondott -e ilyet a SPD-röl

kodó tamás 2010.09.11. 14:22:10

@kodó tamás: ja és a címe pont ugyenez volt ezért linkeltem tévesen... "Barátok közt, 20dik évad 49-dik rész"

lüke 2010.09.11. 14:25:27

@cambridge.on:
látszik hogy pszichiáter volt,
post festum kiüti magát
megsértette a szabályokat, még informálisan is

/ismerem a vancouveri magyarok helyzetét, fura!
48- 56- késöbbiek hatalmas ellentéte, széthúzás a magyar házban stb/

lüke 2010.09.11. 14:31:51

@bigapples:
ezért per jár, ebben a posztban
nem lehet pszichiátriai esetnek minösíteni

bigapples 2010.09.11. 14:38:30

@lüke: Hepci beszélt szellemkárosultakról, én csak csúsztatónak neveztem az ex-külügyért :)

lüke 2010.09.11. 14:41:10

@bigapples:" a gróf tán épp agarász"

lüke 2010.09.11. 14:42:18

@bigapples:
ez súlyos, igy beszélni nemzetközi szinten,
mondhatnám hazaárulás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:52:15

@bigapples: gondozásba vehetné az exfőnökét. Mostanában ugyanis nem tudja elegendő feladattal megterhelni a fékezhetetlen agyvelejét, a teraszának csinosítása nem köti le kellően kreatív energiáit. Most se akarta senki se, hogy bugyborékoljon a Kossuth klubban, elfele fojtották volna a Nagy Demokrata hangját, de ő nem hagyta annyiban. Akivel Debreczeni, ki ellene...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.11. 14:54:34

@lüke: és akkor Kovács László megfenyegette a brüsszelieket, hogy beözönlik hozzájuk 23 millió román munkanemvállaló.
Üstöllést összeszarták magukat és vettek neki egy új alsógatyát. :)

lüke 2010.09.11. 15:00:15

új blog van
lehet szapulni tovább ,
meghalt Mátyás király oda az igazság!
ma a kettös beszéd
a sláger, ami egyetlen nyugati nyelvben se létezik
jól bele lehet magyarázni mindent pl:
egyet fordulok százat gondolok,
elmentem a Grabenra, majd jövök:)

2010.09.11. 15:36:26

@Ordnassac: ez durva...ennyire függnek a KKban a központi költségvetéstől???

tölgyes 2010.09.11. 20:28:02

@kodó tamás: Csak a forint alapú hitelek támogatását vezette be a fidesz..a devizahitelek szorgalmazását az MSZP vezette be.
süti beállítások módosítása