Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 13
22:41

A mai parlamenti ülés sem volt tanulságoktól mentes. A napirend előtti miniszterelnöki felszólalásról a DeDi elemzése szinte minden fontosat elmondott, ezért most elsősorban nem is erre koncentrálok. A frakcióvezetői válaszokat és a miniszterelnöki reakciót hallgatva számomra az volt a legmeglepőbb, hogy egyértelműen a Jobbik látszott a legjobban kitalált és leghatékonyabban politizáló ellenzéki erőnek.

(Fotó: Index)

A radikális párt problémáiról Miért puha a Jobbik? címmel korábban már írtam, illetve egy másik bejegyzésben részben vitattam azt az elemzői állítást, amely szerint a „nyílt kenyértörés” szinte elkerülhetetlennek látszik a megosztott szervezetben. Ezzel együtt a Jobbik ma kétségtelenül rosszabb helyzetben van, mint amit a parlamenti választások környékén gondoltunk, ennek alapvető magyarázata azonban inkább a Fidesz „oszd meg és uralkodj” politikájában, valamint a mézeshetek kormánypárti dominanciájában rejlik. A másik két parlamenti párttal összehasonlítva azonban a Jobbik teljesítménye tűnik a legprofesszionálisabbnak, legalább három ok miatt.

1. Vezető. Miközben sem Schiffer András, sem Mesterházy Attila nem látszik olyan politikusnak, akinek esélye lenne arra, hogy a közvélemény egy adott pillanatban komolyan el tudja képzelni Orbán Viktor kihívójának (azaz nincsenek egy súlycsoportban a kormányfővel), Vona Gábor fel- és megszólalásai – bár láthatóan neki is meg kell küzdenie az új helyzettel – érezhetően jelentősebb súllyal bírnak. Schiffer és Mesterházy derekasan küzdenek, de előbbi okos háttérembernek alkalmasabb lenne, utóbbi pedig – feltehetően részben párton belüli kényes helyzete miatt – egyelőre mintha nem tudna stratégiában, hosszú távra tervezve gondolkodni. Hozzájuk képest Vona összeszedettebb, tudatosabb és hatóképesebb politikusnak látszik, ha nem engedi elhasználni magát, 2014-re komoly versenyelőnye lehet pártjának.

2. Szervezet. A Jobbik az önkormányzati választás előtti jelöltállításnál bizonyította, hogy viszonylag új – és nagyon új parlamenti - pártként országos lefedettségű, hatékonyan működő szervezetet tudhat maga mögött. Az, hogy az MSZP-hez mérhető – és az ajánlószelvények gyűjtése során a legtöbb helyen elvérző LMP-vel szinte összemérhetetlen – mennyiségű jelöltet sikerült állítania, jelentős fegyvertény. Minden egyes önkormányzati pozíció, amelyet október 3-án megszerez majd a párt, tovább erősítheti beágyazottságát, szervezeti erejét. A Jobbiknak esélye van arra, hogy kitörjön az új pártokra jellemző médiapárti jellegből, és megteremtse a tartós szereplővé váláshoz szükséges (de nem elégséges) hátteret.

3. Stratégia. Alapvetően mindhárom ellenzéki párt stratégiai gondokkal küzd, érezhetően nehezen tudják eldönteni, hogy magukat minek mutatva próbáljanak meg a kormányhoz viszonyulni. Az MSZP egyelőre nem tesz mást, mint mindent mínusz eggyel szoroz meg, de önmagáról alig tud és mond valamit; az LMP-t időnként eluralja a szocialista fóbia, miközben arról beszél, hogy a Fidesz váltópártja kíván lenni; míg a Jobbik a szélsőségességhez való viszonyában látszik ambivalensnek. Ennek ellenére talán a Jobbik 2014-es – a következő négy évre vonatkozó - tervei tűnnek a leginkább kitaláltnak; az MSZP-nél ilyenről egyelőre nem beszélhetünk, az LMP-é – ha valóban új baloldali pártként a Fideszt akarják megverni – jelenleg irreálisnak látszik. A Jobbiknak sem lesz persze egyszerű megőrizni vagy akár növelni a táborát, de mintha a párt megkülönböztető jegyei (nemzeti, radikális, új) erősebbek és hitelesebbek lennének.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy 2014-ben lengyel mintára jobboldali kétpártrendszerrel kellene számolnunk, ahol a Fidesz első számú riválisa a Jobbik lehet. Ennek valószínűsége nem nulla, de kétségtelenül elképzelhetőbb, hogy a baloldalon előbb-utóbb valamilyen formában megteremtődik a 2006-ban még erre a térfélre szavazó közel három millió ember sikeres megszólításának esélye. Ahhoz, hogy a Jobbik megkerülhetetlen tényező legyen, még sokat kell tennie, tisztázni kapcsolatát a szélsőségekkel (ne feledjük, hogy egy olyan pártról beszélünk, amely az önkormányzati választáson megyei listavezetőként indítja Toroczkai Lászlót), megfogalmazni viszonyát a Fidesszel, és kormányképességet felmutatni úgy, hogy közben a 2010-ben sikert hozó jellemzői se tűnjenek el teljesen.

Ne szaladjunk tehát nagyon előre, most csak azt tartottam fontosnak, hogy rögzítsük: az ellenzéki pártok közötti sajátos versenyfutásban a Jobbik messze nem áll olyan rosszul, mint ahogy ezt sokan látni vagy láttatni szeretnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr952294192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Gábor elemez, 1938: Hitler jó lépése 2010.12.12. 14:52:54

  Az NSDAP vezetője rendkívül jól alakítja a politikai agendát Németországban. A párt választási sikere összehangolt kommunikációs stratégia eredménye: Az NSDAP szélsőséges pártból hamar a választók nagy részéhez szóló középpárttá alakult. ...

Trackback: Ki a jobb? 2010.09.14. 09:15:01

Az ellenzéki pártok nehezen tudják eldönteni, hogy magukat minek mutatva próbáljanak meg a kormányhoz viszonyulni.

Trackback: A Jobbik szabadulni próbál a legújabb szexbotránytól 2010.09.14. 06:27:02

A szittya erkölcspártnak, a megtisztulást ígérő Jobbiknak már a tavaszi választás előtt meggyűlt a baja tagjai "lazaságával". Előbb Király "melegeket nyalok és füvezek" András ügye került elő, majd Szávay István mutatta be, hogy a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2010.09.13. 22:55:19

Amíg nem jöttek elő a cigánytáborokkal, már én is majdnem elhittem, hogy mérsékli őket a parlamenti jelenlét. De hát a vér nem válik vízzé.

Ordnassac 2010.09.13. 22:59:10

Hmmm... szerintem még nagyon korai a Jobbikról ilyen formában beszélni. Az biztos, hogy van valami erős kohéziós erő a pártban (jobbikos ismerőseimen is látom), ami egy bizonyos előnyt ad neki a ziláltnak tűnő LMP-vel és a saját magával elfoglalt MSZP-vel szemben, de nem kerülhet meg a Jobbik egy-két kérdést:

1. Amennyiben sikerül polgármestereket állítania, kérdéses lesz, hogy miként szerepelnek. Szerintem rájuk nagyobb figyelem fog hárulni, mind a Jobbik-kritikus, mind a saját(!) sajtóból.

2. Viszonya a Gárdával és "szövetséges" egyletekkel (HVIM, Betyárhadsereg, Nemzeti Egyletek, Gonda László-féle csoport). Azért Zagyva Gyula és Toroczkai László nem a legjobb ajánlólevél.

3. A belső ellentétek még mindig megvannak, egy rosszabb helyzetben ez zűrös lehet (lásd pl. Toroczkai megjegyzését a "szakpolitikusokkal" kapcsolatban).

4. Vona láthatóan lavírozik. Érzi, hogy nem minden megy rendjén, de össze akarja tartani ezt a heterogén konglomerátumot (EU-szkeptikusok, nagytőke-ellenesek, radjobber nacionalisták, Budaházy-imádók, újpogányok, vaskeresztények, szalonantiszemiták, cigányellenesek stb.). Ez szerintem a végtelenségig nem tartható. Kérdés, hogy Vona mennyire lesz erős.

Ting Fu doktor 2010.09.13. 23:07:00

Ma Mesterházy megszégyenülése a miniszterelnöki viszontválasznál látványos volt.

Szénné égett ma.

Nagyon tetszett! Tökéletesen látható, hogy a két politikus nincs egy csoportban.

Ting Fu doktor 2010.09.13. 23:08:30

Mármint egy súlycsoportban.

Mesterházy tényleg C kategóriás Orbán mellett. De még Gyurcsány mellett is.

ZöldMarci 2010.09.13. 23:10:44

Én a Jobbiknál problémásabbnak látom a maguk szélsőségeseihez való viszonyt.

Zagyva Gyula újságíró-fenyegetésénél is előbb közölték, hogy ő jóindulatból beszélt velük (pl.: seggbe b..szhatnálak titeket).

Majd Vona az övéi között azon viccelődött, hogy lehet, hogy az volt a baj, hogy ezt az (anális) fenyegetését nem váltotta be.

Az ilyen típusú, rendszeres kettősbeszédből könnyen a hiteltelenség marad meg.

A konkrét ügy:
piroslapok.blog.hu/2010/08/13/vona_gabor_analis_szexre_biztatta_zagyvat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 23:11:03

A Jobbiknak jól áll és hitelesnek tűnik az elitellenesség.
Kár, hogy nem azt nyomják.
Bankárkormányozással már mások is befutottak.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2010.09.13. 23:13:10

Nekem volt ma egy tanulságos beszélgetésem a dohányzóban Zagyva Gyulával. Sajnos a Jobbik közelről továbbra is bunkó, és szélsőségesen megveti az emberi méltósághoz való jogot. Vannak akik szakmaibb vonalat hozzák, pl. Völner, de ők vannak ...kisebbségben.
A következetesség ott kérdőjeleződik meg, hogy számon kérik az Újpest Fradin megkéselt gyerek miatt a közbiztonság romlását, mikor mindkét tábor Jobbik aktivistákból áll. Realistának sem nevezném Vona argentin példára utaló adósság elengedő javaslatát.

Ting Fu doktor 2010.09.13. 23:15:52

@Gaiaman: Ezt képmutatásnak hívják. Szerintem..

Ordnassac 2010.09.13. 23:18:40

@Gaiaman: mármint Volner János a jobbikos. Völner Pál fideszes képviselő és államtitkár. Nem egészen mindegy.

Ting Fu doktor 2010.09.13. 23:20:48

@Ordnassac: Jah! Utóbbi egész szimpatikus.

Hóember 2010.09.13. 23:21:38

Szerintem orbán sittes poénja eddig simán viszi az év parlamenti beszólása díjat. Úgy tűnik, maradt még spiritusz bőven az öregben... ;)

ZöldMarci 2010.09.13. 23:22:24

@Gaiaman: Kedves Gaiaman / Tisztelt képviselő úr!

A facebook-os hozzászólásomra nem válaszolt, miután a demokratikus nyitottságot hirdette. Szeretném ismét kérni, hogy a Lehet Más a Politika hivatalos facebook-oldaláról kicenzúrázott első és egyetlen kérdés-hozzászólásom kerüljön vissza.

Tudja erről van szó:
piroslapok.blog.hu/2010/09/01/zsidozni_szabad_kerdezni_nem

Tisztelettel és köszönettel:

ZM.

Ting Fu doktor 2010.09.13. 23:23:03

@Hóember: És ez esetben senki nem mondhatja, hogy gegcsapat súta.

Ez most frankóra kútfőből ment.

Amúgy Gábornak és a DeDinek is nagy igazsága van akkor, amikor azt írja, hogy Orbán unalmas szónok, de amikor fejből kell válaszolnia, akkor nagyon remekel. Nagyon elemében van.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.09.13. 23:45:09

"Az, hogy az MSZP-hez mérhető – és az ajánlószelvények gyűjtése során a legtöbb helyen elvérző LMP-vel szinte összemérhetetlen – mennyiségű jelöltet sikerült állítania, jelentős fegyvertény. "
Gábor, egy kis pontosítás, nem összemérhető, hanem megelőző:

""A Jobbik 218, az MSZP 193, az LMP pedig 26 polgármester-jelöltet állít országosan. A Fidesz és az MSZP küzdelmébe Pécsett beleszólhat LMP-s és jobbikos jelölt, Miskolcon, Győrött, Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán szintén indul a Jobbik. Szegeden csak két jelölt maradt: egy fideszes és egy szocialista.

Országosan a Fidesz 5252, a Jobbik 3594, az MSZP 2979, az LMP 853 települési önkormányzati jelöltet indít. A Jobbiknak mind a 19 megyében és a fővárosban sikerült listát állítani, a Fidesznek és az MSZP-nek 19 helyen, az LMP-nek mindössze négy megyében.""

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.09.13. 23:46:52

"A frakcióvezetői válaszokat és a miniszterelnöki reakciót hallgatva számomra az volt a legmeglepőbb, hogy egyértelműen a Jobbik látszott a legjobban kitalált és leghatékonyabban politizáló ellenzéki erőnek."

Naná. Viktor profi, sokat segített nekik, amíg a fejére nem nőttek.

török gábor 2010.09.13. 23:52:05

@Metal Warrior: ezt másként gondolom, bár a lényegen nem változtat. politikailag nem az összes induló az igazán érdekes, hanem a nagyobb városok - bpesti kerületek adatai, márpedig ott az MSZP valamivel jobban teljesített.

Ting Fu doktor 2010.09.14. 00:07:54

@török gábor:

Kedves Gábor!

Engem érdekelne a véleményed. Szerinted ma égett Mesterházy vagy sem?

Köszönöm!

török gábor 2010.09.14. 00:11:01

@Ting Fu doktor: a politikusok nem szoktak égni...

szbi 2010.09.14. 00:15:40

Eddig minden párt csiszolódott, faragódott, áramvonalasodott a születése utáni években. A Zagyva-típusú fazonoknak nem nem jósolok nagy jövőt a Jobbikban. Valójában nem az egy-két ezer erős hangú vitte be a pártot a parlamentbe, s nem őmiattuk jött össze a jelentős önkormányzati választási jelenlét (az eredményt majd meglátjuk). A Z-típus egy idő után vinni fogja a voksokat, ez pedig a párt erős embereinek nagyon nem fog tetszeni. Van rá egy üveg juhfarkom, hogy Z. egy év múlva nem lesz a frakció tagja.

De azért azt nem állítom, hogy Vona lesz a pártcsillag, bár benne van a lehetőség.

Trockij, a Strasser-fivérek, Guevarra, folytatni lehet a sort: mi lett velük? Vona történész.

A Jobbik-típusú pártoknak legföljebb két menete van, és kész. Vagy lényegileg mások lesznek, vagy eltűnnek a semmibe.

Ting Fu doktor 2010.09.14. 00:16:00

@török gábor: Jó! Akkor másként mondom.

Ma csak én láttam úgy, hogy Mesterházy a mai szereplésével leírta magát azon politikusok közül, akik felnőhetnek Orbán mellé?

A mai teljesítménye szerintem kritikán aluli volt. Gyurcsányról meg van a magam véleménye, de mégiscsak valaki. Kategóriákkal jobb.

Szóval nem volt ez ma nagyon negatív az egész MSZP-nek?

DEMOK · http://demokrata.budapestoldal.hu/ 2010.09.14. 00:23:59

Egyetértek, az alábbi megszorításokkal:

Mindhárom pártnak az a baja - bár a Jobbik baja nem nagyon érdekel, de az elemzés pontossága kedvéért róla is beszélni kell, bár nem szívesen - hogy azonos terepen kénytelen versenyezni a Fidesz-szel - mint azzal az erővel szemben, amelyiknek sikerült a magyar társdalalom fő jellemzői mentén szinte a teljes társadalmat maga alá söpörni - majdnem képtelenség politikai terepet és ennélfogva jelentős önmeghatározottságot találnia. Mindhárom párt - az MSZP. az LMP, a Jobbik - szociális terepen szeretne mozogni, ebből kettőnek a természetéhez tartozik, amennyiben az egyik szociáldemokrataként szeretné magát meghatározni, a másik meg nemzetiszocialista, és akkor ez - sajnos - nem szóvicc. Csakhogy a Fidesz a társadalomnak ezt a szeletét elsajátította a populista szociális demagógiával, amellyel a magyarság Kádár vonzalmára rá tudott telepedni és ezzel sikerült kiaknáznia a magyarság antiliberalizmusát, azaz az antikapitalizmusát is. A Fidesz politikája, frazeológiája nagyon sokszor, szinte mindig, egybecseng nemhogy a kádári, de egyenesen a rákosi időszak frazeológiájával. Amikor a bankárokról beszélnek vagy a multinacionális tőkéről, a pénzoligarchiáról, magam előtt látom a klasszikus rákosista képet a cilinderes, nagyhasú, egyik kezében füstölgő szivart, a másik kezében pénzeszsákot tartó kapitalista jellegzetese figuráját. Ilyen terepen megjeleníteni egy korszerű szociáldemokrata politikát szinte lehetetlen. (pláne, hogy az maga is válságban van egész Európában!) Tehát ez az MSZP baja. De ez a Jobbiké is kiegészülve azzal, hogy a Fidesz a nemzeti, a nacionalista retorikát is lenyúlta, bár abban a Jobbik állja a sarat, ami azért szomorú, mert ezek szerint a magyar társadalom egy jelentős része nagyon is fogékony a nacionalista, soviniszta retorika és idegengyűlölet iránt. Az LMP szintén szocialista terepen szeretné egyrészt az MSZP-t megverni, másrészt a Fidesszel versenyre kelni. Reménytelen ügy, nem is tudom, hogy ezt hogyan képzelik.
Ugyanakkor a magyar társadalom a fenti tulajdonságok alapján illiberális is, ami szintén nagyon megnehezíti egy korszerű nyugat-európai jellegű és nívójú politika kialakítását.
Nos - nagyon röviden és vázlatosan - ez a három ellenzéki párt baja. Egy nagyon kádárista, rákosista, horthysta társdalomban kellene boldogulni egy kádársita, rákosista, horthysta párt mellett.
Lássuk be. A Fidesz ma tényleg kifejezi a magyar társadalom értékvilágát és politikai beállítódásait, attitüdjeit. Ebben nem tud vele versenyezni már senki. Változás akkor állhatna be, ha ez a társadalom valamennyire is modernizálódna, amire ilyen túlsúlyos politikai erő mellet, mint a Fidesz - amely ennek a társadalomnak a konzerválásában és nem modernizálásában érdekelt - szerintem majdnem lehetetlen.

freehckr 2010.09.14. 00:30:25

@Ordnassac:
Nem, nem, ez csak a vágyaitok kivetítése, értsd meg. ;) Gábor is megemlítette már egyszer (237.), hogy vannak bizonyos ellentétek a Jobbikban de ilyeneket könnyűszerrel minden parlamenti párt esetében össze lehet szedni. Ez inkább a fideszes- és ultraliberális elfogult cselédsajtó karácsonyi kívánságlistája, szeretik (khm... ez most a munkájuk) a Jobbik problémáit aránytalanul felnagyítani míg sajátjaikat degradálni vagy elhallgatni, ők sulykolják folyamatosan hogy „gigantikus ellentétek feszülnek a Jobbikban” holott a megnehezített feltételekkel is könnyűszerrel vették a mostani cédulagyűjtő akadályokat, ez pedig arra utal hogy a háttérben nagyon komoly, összetartó csapatmunka folyik, nem kevés támogatóval. Mindent összevetve, illetve az ilyen parlamenti vitanapokat is feltéve a serpenyőkbe, a Jobbik sikeresen „beilleszkedett” a parlamenti munkába, felkészültebbnek és rátermettebbnek tűnik mint akár a 12 éves kormányzói múlttal is rendelkező MSZP, és ismerve már a hozzáállásukat azt hiszem kijelenthetjük hogy rengeteg partonjuk van még az elkövetkezendő hónapokra, amelyekkel kedvük szerint tematizálhatják majd a közéleti vitákat. Bár a Jobbikra szavaztam tavasszal, de nekem kellemes csalódást okoztak eddig. :)

@Gaiaman:
„Sajnos a Jobbik közelről továbbra is bunkó, és szélsőségesen megveti az emberi méltósághoz való jogot”

Na most hogy ki a bunkó az szerintem szubjektív, az LMP-hez hasonló ultraliberális gittegyletek kétkezi munkára alkalmatlan bölcsészei vagy büfészakos szociológusai szerint általában mindenki az aki nem ért velük egyet (ez is hajaz bennük a „halott” SZDSZ-re). :) Viszont például a „parlamenti öltözködés” szempontjából leginkább az LMP képviselői azok akik néha nem tudják hol is vannak tulajdonképpen. Az „emberi méltósághoz való jog” pedig egy másik óriási pulcsija az ultraliberális gittegyleteknek, jó laza szövésű fonálból, mindenre rá is tudják húzni, méret nem számít. :) Viszont ennek következtében hajlamosak is a ló túlsó oldalára esni, bár ezt akkor sem vennék észre ha pöcsétes papírt kapnának róla a hivatalbúl. :) Például a Jobbik közrendvédelmi táboros javaslatának hatására az LMP a köztörvényes bűnelkövetők mellett állt ki (bármily hihetetlenül is hangzik), a törvényeket magasról lesz*ró bűnözők valamiféle jogaira hivatkozva, ezzel egy meglehetősen vicces és kiút nélküli zsákutcába navigálva magukat. Gondolom azért plakátozni nem fognak a „védjük meg az erőszakos bűnelkövetőket a Jobbiktól” szlogenekkel, bár a következő lépés nagyjából ez lenne ha minden így halad tovább. :)

Szóval „bunkózni” csak óvatosan srácok, ez olyan dolog mint a macska és a ventilátor esete... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 00:33:26

@Ting Fu doktor: ne fáradj, nekem se nyílt meg azzal kapcsolatban, hogy Debreczeni Jocó fa**kalap-é... :)

Ordnassac 2010.09.14. 00:41:05

@freehckr: azért Pősze Lajostól viharos gyorsasággal megvonták a frakcióvezető-helyettesi posztot, amikor a Gárdát merte kritizálni. Ez nem feltétlenül egy egységes pártra utaló jel.

Emellett megnézve egy Balczó Zoltánt, aki egy kulturált EU-szkeptikus és egy Zagyva Gyulát vagy Novák Elődöt, akik mozgalmárok és szakpolitikával nem sokat tudnak mit kezdeni, felfeslenek nagy különbségek. Ne feledd, a MIÉP-ről is az terjedt, hogy mennyire egységes. Aztán mégis szétesett...

bigapples 2010.09.14. 00:42:47

+:
A Jobbik frakciója szervezetten működik, jobb teljesítményt nyújtanak, mint várni lehetett és Vona karizmatikusabb debattőr, mint Schiffer vagy Mesterházy. Aláírom, akár még a 4 évre eltervezett parlamenti stratégiájuk is jobb, mint a baloldalé.

- :
A pártnak van egy szilárd támogatói magja, ami olyan MIÉP fénykorának megfelelő méretű lehet, de a közbiztonsági helyzet és a kilátástalanság érzete miatt hozzájuk csapódott, lazább kötődésű szavazóréteget csak egyre extrémebb "cigányozó" üzenetekkel tudják mozgósítani. Ha már 2010 őszén cigány gyűjtőtáborokról kell beszélniük, hogy felrázzák a szavazóikat, mit kell majd mondaniuk 2014-ben, hogy az hatékony mozgósító üzenet legyen?

Ilyen retorikával hogyan lehetnének 4 év múlva megkerülhetetlenek? Hiszen ezzel stílussal magukat zárják újra és újra az érinthetetlenek politikai kasztjába, akikkel semmilyen magát Európában komolyan vevő magyar párt nem léphet koalícióra.

Sikeresen szerintem nem lehet sokáig egyszerre "higgadt" radikális pártként szerepelni a parlamentben, s közben az utca népe számára kemény szélsőjobboldali forradalmárként szónokolni. Mindig az utóbbi lesz a hangosabb, ha ezt a kettősséget próbálják folytatni az következő 4 évben. Szerintem ez komoly stratégiai hiba lenne.

Gábor utolsó mondatára: ez igaz amit írsz, de szerintem az is igaz, hogy a párt szavazóinak várakozásaihoz képest a Jobbik messze nem áll olyan jól, mint azt látni és láttatni szeretnék. Várjuk meg, hogyan ölt ez testet az önkormányzati választások után.

freehckr 2010.09.14. 00:50:57

@Ordnassac:
„azért Pősze Lajostól viharos gyorsasággal megvonták a frakcióvezető-helyettesi posztot, amikor a Gárdát merte kritizálni”

Mondjuk úgy hogy „kiszólt a pártból”, ami politikai szervezetek esetében az álmoskönyv szerint sem túl szerencsés előjel. :) De ugyan ilyen alapon vágta ki a Fidesz Mádit is, pedig a fickóval alapjában véve addig a pillanatig semmi gond nem volt a párton belül amíg „kiélezett helyzetben” meg nem osztotta nézeteit az ingatlanadóval kapcsolatban a nagyközönséggel. :) Szóval igen, van ilyen...

A többi, megint megjegyzem, a vágyaid kivetítése. A Jobbik ha eltűnik akkor nem az ilyen jelenségek miatt fog eltűnni, hanem például amikor nyilatkozik egy politikusuk és az legfeljebb csak a saját honlapjukon jelenik meg, a „mainstream” sajtó arra se veszi majd a fáradtságot hogy kiforgatva a mondanivalót leközölje. :) Na most ennek pont az ellenkezője történik...

Ordnassac 2010.09.14. 00:54:03

@freehckr: a MIÉP szétesése mióta a vágyaim kivetítése?

Kövér László is kiszólt a pártból, oszt most ő az OGY-elnök. Szóval nem ez az egyetlen járható út. Emellett Mádi nem töltött be fontos szerepet a Fideszben a híres nyilatkozat megtételekor. Pősze a Jobbik Somogy megyei listavezetője és kancelláriaminiszter-jelöltje volt... Azért ez nem ugyanaz.

freehckr 2010.09.14. 01:03:08

@Ordnassac:
„Zagyva Gyulát vagy Novák Elődöt, akik mozgalmárok és szakpolitikával nem sokat tudnak mit kezdeni”

Minden pártban vannak Zagyva-félék akik a párt „celebjeinek” számítanak, egyébként semmi egyéb hasznuk nincs (ti csak annyit tudtok Zagyváról amit a parlamentben láttok, és amit a cselédsajtók beadnak nektek, de javaslom egyszer menjetek gyűlésre, lakossági fórumra ahol Zagyva szónokol, esetleg videókat találtok az interneten, Zagyva elég sokat hoz a pártnak a jelenlegi formájában:). Novák Elődöt meg igazságtalanul alul értékelitek, azért az sokatmondó hogy egy L. Simon-féle másik „pártcelebet” simán kibeszél viták alkalmával. :) Nem állítom hogy Novák egy agysebész, de ha így folytatja lesz jövője a politikában.

Viszont ez megint egy olyan vita hogy akkor sem kedvelnétek Novákot vagy Zagyvát ha beoltanának titeket velük, de ez mind csak azért van mert ti az egész Jobbik-jelenséget megvetitek, és nem tudtok elfogulatlanul nyilatkozni róluk. Ez mindig így van ezen a szinten, van egy pártod amelyiket most kedvelsz, rajtuk kívül az összes politikai szervezetet és tagjaikat negatívan fogod megítélni... tegyenek bármit, de tényleg. :)

bigapples 2010.09.14. 01:03:31

Ez a 3 millió 2006-os baloldali szavazó emlegetése eléggé félre visz. 2014-ben kb. egymillióan már nem szavazhatnak a 2006-ban szavazójoggal rendelkezők közül. A helyükre lépő fiatalok között pedig borzasztóan gyenge a baloldal, különösen ha az LMP-t nem számoljuk egy az egyben ide. Ráadásul a 2006-os balosok közül pár százezren idén a Jobbikra szavaztak, különösen látványos volt ez a folyamat ÉK-Magyarországon.

freehckr 2010.09.14. 01:05:09

@Ordnassac:
„Kövér László is kiszólt a pártból, oszt most ő az OGY-elnök.”

Mint ahogy már például Novák is, és most alelnök. :) Lásd fentebb: valamiért megveted a Jobbikot, a véleményedben több az érzelem mint az értelem, így nem fogsz tudni objektív véleményt mondani róluk.

cambridge.on 2010.09.14. 01:05:35

Ki a jobb? Magyarok!
Mesterházyt meg lehet érteni.
Volt egy kabát amibe valakinek bele kellett bújnia.Mivel senki sem akarta,vállalkozott.
Amikor viselni kezdte, kiderült legalább 2számmal nagyobb, de majd belenő,biztatták.
Ilyen zakóban kell helytállnia a jól öltözött társaságban.
Szinte kinézik mint a szegény rokont.
Nem segít,hogy a zakó korábbi gazdája jelezte, a zakóhoz megfelelő embert kell találni.
Szinte panaszkodva említette, de hiszen a zakó nem gazdátlan, rajta van. Mindenki láthatja.
Mindenki látja, de azt is hogy nem áll jól neki.
A Fidesz a Jobbikkal törököt fogott.
Nem számított ilyen erős szereplésre a választáson a Jobbik részéről.
Most az önkormányzati választáson könnyen a Jobbik lehet a második számú befutó.
Ha nyernek egy-két polgármesteri pozíciót, azt preferenciaként
Használhatják 4 év múlva.
Valószínűleg nehezen megkerülhető tényező lesz, de nem lehetnek esélyesek a kormányzásra.
Azért az ellenállás velük szemben sokkal nagyobb, mint akármelyik másik párttal szemben.20% fölé mehetnek, de azzal nem lehet választást nyerni.
Akkor lehet esélyük ha a Fidesz nagyon elrontja.
Vagy egy újabb súlyosabb válság éri hazánkat.

bigapples 2010.09.14. 01:09:09

@freehckr: Mi a helyzet a vármegyések vs. Jobbikosok közti konfliktusokkal, amiről többször lehetett hallani?

Mi a helyzet egyes szervezetekkel, ahol a szolidabb hangvételű, tanultabb emberek háttérbe szorulnak és maradnak a forradalmárok?

www.origo.hu/itthon/20100818-belso-haboruk-a-jobbikban-a-valasztasok-elott.html

Ordnassac 2010.09.14. 01:13:50

@freehckr: viszont Novák olyanba is beleszól, amihez abszolút semmilyen fogalma nincs, csak nagy a pofája. Pl. alkotmányossági kérdések. A legszebb az volt, amikor az alkotmányjogot oktató Salamon Lászlót akarta kioktatni egy jogtudományi kérdésben. Meglehetősen kínos volt, Gaudi-Nagynak kellett kvázi kimentenie.

(Jómagam ismerem annak a vitának a szakmai hátterét, szóval tudom, hogy Novák hülyeséget mondott.)

Amennyiben érdekel, hogy a Jobbik-frakcióban ki az, akire odafigyelek, mert képes valami tartalmit mondani (még ha nem is értek egyet velük), az t. k. Balczó Zoltán, Nyikos László, Varga Géza. Náluk látszik valami koncepció. Még Gaudi-Nagy Tamás is belefér ebbe, bár vele aztán tényleg szinte semmiben nem értek egyet. Zagyváról süt a butaság (egyébként vannak más frakciókban ilyenek).

freehckr 2010.09.14. 01:17:02

@bigapples:
Igen, ez is ismerős a harcos Jobbik-ellenes partizánok részéről, ha a Jobbikban rendezik a sorokat és feloszlatnak pár oda nem illő személy miatt egyes alapszervezeteket akkor rögtön az a sajtóhír hogy a Jobbiknak annyi, szakad, tönkrement, kész, vége. Mert egyes ultraliberális körök ezt kérték karácsonyra. :) Viszont mi van akkor ha a Fidesz oszlat föl alapszervezetet? Semmi. Meg kellett történnie, mert biztosan jó okuk volt rá, satöbbi... ők bezzeg csak rendezik a sorokat. :)

Ha jól tudom a Jobbik ebben az évben három alapszervezetét oszlatta föl. Ezzel szemben a Fidesz: Gyöngyös, Csorna, Újbuda, Miskolc (ez jó nagy szervezet volt), Füzesabony, Nagyatád, Siklós, Lőrinc. Hm... Na most mondd meg nekem, de őszintén: szakad a Fidesz? :D

bigapples 2010.09.14. 01:21:12

@freehckr: Ok, ez önmagában nem gond, nem jelez szakadást. Én arra kérdeztem rá, hogy ez nem utal-e arra, hogy a tagságon belül a "forradalmárok" erősödnek a "radikálisok" kárára. Ezért is utaltam arra, hogy sok helyen vitákról hallani, mert a "vármegyések" nyomulnak.

freehckr 2010.09.14. 01:34:56

@bigapples:
A vármegyéseknek csak a sajtójuk rossz, ugyan az a helyzet velük mint a Jobbikkal, az eddig egyeduralkodó politikai pártok és „háttereik” nem nagyon szeretnének ilyen politikai szervezetet a közéletben mint a Jobbik és csatolt részeik, ezért a cselédsajtóikat mondhatni „rájuk uszították”. A HVIM egyébként nem egy szkinhedekből álló, cigány szűzlányok máját reggeliző vérszomjas horda, bár az említett sajtótermékek szeretik őket eképpen beállítani. A vármegyések az elmúlt években sokkal többet tettek a magyar-magyar kapcsolatokért a határon túliak érdekében mint a kormányzó párt, vagy akár az akkor még legnagyobb ellenzéki párt. Gyűjtést szerveznek ha valahol probléma van, adakoznak, táborokat-, kulturális rendezvényeket szerveznek, tonnányi magyar nyelvű szépirodalmat szállítanak határon túli magyar iskolákba, könyvtárakba, mindezt „zsebből”, elhivatottságból. Alapjában véve barátságos és jókedvű társaság. :)

Tehát az hogy a HVIM túl közel áll a Jobbikhoz az semmi olyasmit nem jelent hogy valamiféle éles kontúr lenne a Jobbikban állítólagos szélsőségesek és nem szélsőségesek között, és ez problémát jelentene a pártban. Amit esetleg Toroczkai rossz sajtója miatt veszíthet a Jobbik, azt a HVIM bőven pótolja a párt számára aktivistákkal, rendezvényekkel, lakossági fórumokkal, szórólapozásokkal, stb.

Nem harap a HVIM, nyugi... :)

mantis 2010.09.14. 04:04:00

@freehckr: "Például a Jobbik közrendvédelmi táboros javaslatának hatására az LMP a köztörvényes bűnelkövetők mellett állt ki (bármily hihetetlenül is hangzik), a törvényeket magasról lesz*ró bűnözők valamiféle jogaira hivatkozva, ezzel egy meglehetősen vicces és kiút nélküli zsákutcába navigálva magukat. "

Előrebocsátom hogy az ominózus lmp-s kijelentést nem hallottam. Az viszont elgondolkodtat, hogy miért csak ilyen feketén vagy fehéren vagy képes lát(tat)ni a világot. Ha jól értem, a te felfogásod szerint valaki nem lehet egyszerre bűnöző is és ugyanakkor olyan ember akinek jogai vannak, és akinek a jogai védelmet érdemelnek. Belegondoltál viszont abba, hogy milyen lenne az élet, ha ezt a felfogást a modern társadalmak még mindig magukévá tennék? Vagy csak akkor ébrednél rá, ha családodból, baráti körödből valakit kisebb súlyú bcs-ért jogosan (pl. a 15 éves fiadat rajtakapják hogy jointot szív), vagy akár nagyobb súlyúért jogtalanul vádolnák (pl. egyszerű, banális tévedésből) és semmilyen eszköz nem lenne a kezében hogy visszataláljon a "helyes" útra, ill. hogy tisztázza magát, stb. ?

Írod egyesekről, hogy megvetik az olyan pártokat, mint a Jobbik. Nos, ez azért van, mert aki azt hiszi, hogy komplex társadalmi problémákra óvodás szintű válaszokat lehet adni (vö. zárjuk táborokba a cigányokat), ill. akik szerint az emberi méltóság olyasmi, ami az emberek csupán meghatározott csoportjait illeti meg ("igaz" magyarokat, arabokat? még kiket? pontosan kiket nem?), akkor annak nincs keresnivalója egy olyan ország parlamentjében, amelyik elkötelezte magát bizonyos alapvető értékek és az emberi jogok mellett. És ehhez nem kell ultraliberálisnak lenni, elég hozzá csupán a legalapvetőbb erkölcsi/keresztény (kinek melyik szimpibb) alapvetéseket elfogadni, mint pl. hogy ne tégy olyat mással, amit te magad sem szeretnél mástól elszenvedni, stb.

Önmagában kétségbeejtőnek tartom, hogy ma Magyarországon az emberek ilyen nagy százaléka nem a "ne árts", ill. "szeress" parancsát, hanem a "gyűlölj" ill. "bosszuld meg" parancsát vallja magáénak. Azokat viszont, akik ezeket az alantas érzelmeket politikai célokra használják, kifejezetten megvetem.

El

mantis 2010.09.14. 04:06:22

@freehckr: "Például a Jobbik közrendvédelmi táboros javaslatának hatására az LMP a köztörvényes bűnelkövetők mellett állt ki (bármily hihetetlenül is hangzik), a törvényeket magasról lesz*ró bűnözők valamiféle jogaira hivatkozva, ezzel egy meglehetősen vicces és kiút nélküli zsákutcába navigálva magukat. "

Előrebocsátom hogy az ominózus lmp-s kijelentést nem hallottam. Az viszont elgondolkodtat, hogy miért csak ilyen feketén vagy fehéren vagy képes lát(tat)ni a világot. Ha jól értem, a te felfogásod szerint valaki nem lehet egyszerre bűnöző is és ugyanakkor olyan ember akinek jogai vannak, és akinek a jogai védelmet érdemelnek. Belegondoltál viszont abba, hogy milyen lenne az élet, ha ezt a felfogást a modern társadalmak még mindig magukévá tennék? Vagy csak akkor ébrednél rá, ha családodból, baráti körödből valakit kisebb súlyú bcs-ért jogosan (pl. a 15 éves fiadat rajtakapják hogy jointot szív), vagy akár nagyobb súlyúért jogtalanul vádolnák (pl. egyszerű, banális tévedésből) és semmilyen eszköz nem lenne a kezében hogy visszataláljon a "helyes" útra, ill. hogy tisztázza magát, stb. ?

Írod egyesekről, hogy megvetik az olyan pártokat, mint a Jobbik. Nos, ez azért van, mert aki azt hiszi, hogy komplex társadalmi problémákra óvodás szintű válaszokat lehet adni (vö. zárjuk táborokba a cigányokat), ill. akik szerint az emberi méltóság olyasmi, ami az emberek csupán meghatározott csoportjait illeti meg ("igaz" magyarokat, arabokat? még kiket? pontosan kiket nem?), akkor annak nincs keresnivalója egy olyan ország parlamentjében, amelyik elkötelezte magát bizonyos alapvető értékek és az emberi jogok mellett. És ehhez nem kell ultraliberálisnak lenni, elég hozzá csupán a legalapvetőbb erkölcsi/keresztény (kinek melyik szimpibb) alapvetéseket elfogadni, mint pl. hogy ne tégy olyat mással, amit te magad sem szeretnél mástól elszenvedni, stb.

Önmagában kétségbeejtőnek tartom, hogy ma Magyarországon az emberek ilyen nagy százaléka nem a "ne árts", ill. "szeress" parancsát, hanem a "gyűlölj" ill. "bosszuld meg" parancsát vallja magáénak. Azokat viszont, akik ezeket az alantas érzelmeket politikai célokra használják, kifejezetten megvetem.

El

ssi 2010.09.14. 06:10:01

ki volt abban a bizonyos helyzetben jobb? - az egyik legmegosztóbb párt

miért is?
- a többi párthoz viszonyítva mutattak kedvezőbb képet
- erős, rendezett párt alapkövetelményeit teljesített (T.G. 3 pontja)
- O.V.=ME velük szembeni partneribb stílusa (O.V. taktikája még mindig?)

egyedi, vagy általános eset, ill. tanulság?
- Jobbik: szervezetileg jobbak, de programjuk vitatható
- LMP, MSZP: struktúra, program, vezetés - nem erős, választóknak sem

poszt: pártműködés s -elfogadás lényege - választók, pártok, figyelem!!!

hogyan tovább?
- kormány: tudja kezelni a Jobbikot, s örülhet az ellenzék "állapotának"
- Jobbik: határozott önmagát próbálja beilleszteni a környezetbe
MSZP: M.Á. nem élre való, ez is a párt hibája, Gy.F. se, de ez az ő hibája
LMP: még határozott önmaga sem látszik

nyünyüge 2010.09.14. 07:05:31

off

Polt Pétert kilenc évre?

Polt Péternek ismét esélye lehet a legfőbb ügyészi posztra, ha megszűnik Kovács Tamás megbízatása – tájékoztatták a Népszabadságot fideszes politikusok.

on

Italo Balbo 2010.09.14. 07:45:54

Gyönyörűek ezek az elemzések, de én egyszer arról is szívesen olvasnék egy elemzést, hogy a parlamenti közvetítéseket a potenciális szavazók hány százaléka nézi.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 08:09:08

@török gábor:
Ezt a politológia nagykönyére kéne fölvésni arany betűkkel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 08:12:19

@nyünyüge:
Csak azt tudnám, miért ez a bűvös kilenc év?
Miért nem kilencven?

Lesz valami kilenc év múlva?
Felnő a sasfiók és császári dinasztiát alapítanak?

kodó tamás 2010.09.14. 08:20:37

@simonmondja.: de nyomják az elitellenességet (=populizmus). most is megy nagyon. pont tegnap is. a képviselő-polgármester összeférhetetlenség... tök nyilvánvaló dolog. ezt mindenki érti, hogy probléma...

@Hóember: "maradt még spiritusz bőven az öregben"
jobb lenne fordítva...

@bigapples: a jobbik szavazó bázisa ennél cizelláltabb. az ország 90%-a populista (=elitellenes) politikára nyitott. lásd politika bizalmi indexe. ezt a jobbik pedzegeti. aki nem fidesz csőlátó, azaz tudja, hogy a fidesz is "csak-egy-párt", azaz valós kormányzásra képtelen, hozzá nemértő, tisztességtelen emberek gyülekezete a pénz, az önzőség nyomása alatt. Szerintem a jobbik a radikális hangot visszafogta. A CIGÁNYBŰNÖZÉS kérdéssel is látszik két dolog. 1. hogy a jobbik okosabb és lépésről lépésre halad. 2. hogy Orbánnak, ha valaki kérdezhet egyáltalán tőle (lásd érdekegyeztető tanács), akkor a tabuk, a kényes kérdések "cikik". nem is válaszolt - érdemben. ebben a körben Vona nagy előnyben van, mert nem kell hazudnia... és így nemcsak őszintébb, hanem jobban annak is látszik.

Hogy őszinte legyek 2009 decemberben jutott először eszembe, hogy jobbik szavazó leszek. Tegnap másodszor. Alternatíva hiányában ez még párszor fel fog merülni... sőt ha még őszintébb akarok lenni, mivel bezáródnak az (ál)demokratikus váltási lehetőségek, ezért az igazi forradalom is onnan várható. Sőt teszem hozzá szakember gárdájuk is van. Ez nem különbség. Sőt Nekik sem jön át a "tudás" a programokba... de kormányképesek legalább annyira mint a fidesz...

kodó tamás 2010.09.14. 08:29:28

@Ordnassac: a cizellált kérdések nem érdekelnek senkit...
@mantis: DE ILYEN FEKETE-FEHÉR MINDEN. legalábbis a szavazók 90%-át még a színtartalom egyáltalán sem érdekli. Az számít kimondja. A szavazó ettől tud kategórikus véleményt. És ezt pont azért teheti meg mert nincsenek abszolut igazságok, azaz könnyen védhető szinte a végtelenségig bármelyik álláspont.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 08:32:08

@kodó tamás:
A polgármesteri összeférhetetlenség nem populizmus.
Az például egy nagyon fontos téma.
Jó lenne, ha felkarolnák.

Az etnobizniszt is mondták.
Arra is van mit keresni.

Téma van dögivel, csak le kéne szakadni a Fideszmama-csecsről. Az a nehéz.

2010.09.14. 08:32:50

1. Vezető: a cikkből hiányzik, bár nyilván az egész egy szubjektív vélemény: minek alapján állítja Gábor, hogy "Vona összeszedettebb, tudatosabb és hatóképesebb politikusnak látszik", mint mondjuk Schiffer? A "hatóképesebb" jelzőt nem nagyon értem, a másik kettőt viszont erősen megkérdőjelezem.

2. Szervezet: igen, a Jobbik toronymagasan verte az LMP-t szervezettségben, de ha összehasonlítjuk az LMP másfél éves és a Jobbik másfél éves teljesítményét (mely közismerten a MIÉP (és a Fidesz) hátán kapaszkodott fel a politikába), akkor már jól láthatóan az LMP kerül ki győztesen ebből az összehasonlításból. Majd 4 év múlva tegyük meg újra ezt az összehasonlítást, most még korai. Az is szép siker, hogy az LMP főpolgármesterjelöltet és 26 polgármesterjelöltet volt képes indítani a jelentősen megnehezített körülmények között (ld. még Fidesz-bérenc :->).

3. Stratégia: Török Gábor ismételten azt az opciót sugallja, hogy az LMP-nek baloldali váltópártnak kellene lennie. Nem kell. Lehet, de nem kell. Az LMP nem baloldali, bár a Fidesztől kétségtelenül balra van, hanem zöld párt. Az én elképzelésem szerint mind a mostani bal-, mind a jobboldaltól képes szavazókat elhódítani. Nem kell, hogy hatalmas néppárt váljon belőle, elég, hogy ha megkerülhetetlen erővé válik, amelynek minden oldal felé vannak vegyértékei.

Az, hogy az LMP váltópárttá válik, két dolog esetén lehetséges: vagy annyira felhígul a tábora, hogy nagyon különböző nézetű embereket képes befogadni, vagy a magyar szavazópolgár lesz képes nagy tömegben módosítani gondolkozását az ökopolitika irányába. Az egyik verziót nem tartanám szerencsésnek, a másikat viszont rövidtávon nem tartom valószínűnek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 08:38:33

@Hóember: Torgyáni magasságot mondanék,

ha nem lenne korlátlan hatalma a lesittelésre.

kodó tamás 2010.09.14. 08:39:46

A LEGLÉNYEGESEBB: a fidesz a (ál)demokratakus választások további "finomításával" elérte, hogy a JOBBIK ROHAMOSAN fog erősödni. Az emeszpé és elempé nem számít... zéró vagy az alatt. A jobbiknak nagyon nagy hátszelet ad, hogy nem lesz SOHA új párt. A jobbik szervezete és támogatottsága (társadalmi beágyazottsága) még a fideszével is vetekszik, ugyanis nem "köpönyegforgatók" alkotják. Október 3-án a jobbik messze a második lesz. Onanntól ott fog lihegni az elvtársak tarkójában... Az az utáni időszak arról fog szólni hogyan győzi le a fiatal (harmadik fiu) az öreg dörzsölt vén rókát. OVi saját fiatalkori énje győzi le... A Jobbik nem véletlenül "támogatja" a fidesz törvényeket. Ennek gyakorlati jelentőssége ugysincs jogalakotásilag. DE SZINTE NEM IS ELLENZÉK!!!! A stafétát simán tudja elvenni. és mellesleg jó nagyokat harap ki a fidesz szavazó táborából...

kodó tamás 2010.09.14. 08:42:32

@simonmondja.: ja ja ezek a témák... 2050-re az ország felel cigány a többi nyugdíjas.
de populizmus a képviselő-polgármester téma, az elit kiváltságai elleni fellépés. ezt nyomja a jobbik most is... Neked lehetne 2-3 FŐÁLLÁSÚ fizetésed? tudsz dolgozni 24h órából 24-et? hm a 8óra alvás (pihenés) 8óra szórakozás kellene a képviselőnek is. én csak az egészségüket féltem. nem sajnálom az elvégzett 3szori FŐmunkáért a 3szoros fizetést...

2010.09.14. 08:47:46

@kodó tamás: Tévedsz. Az a párt, amelyik a cigányok táborba zárásával és hasonlókkal akar operálni, csak ideiglenes sikereket érhet el, soha nem lesz belőle komoly párt. A normális emberek (már amennyi van a Jobbikban) egy idő után rájönnek arra, hogy rossz helyre ültek.

Az, hogy az Mszp és az LMP nulla alatt lenne majd, az meg szimplán propaganda részedről, az angol úgy mondja: wishful thinking.

nyünyüge 2010.09.14. 08:54:24

@simonmondja.:
Tetszik ez a sasfiókos kép, de szerintem inkább a "két ciklusnál hosszabban, aztán majd meglátjuk" magyarázat lehet közelebb az igazsághoz :).

Szimba 2010.09.14. 08:56:26

A Jobbik 4 év múlva attól függően fog jól v. rosszul szerepelni, hogy a jelenlegi kormány tesz-e lépéseket a cigánykérdés megoldására, és hogy a gazdasági életben milyen változtatásokat lép meg. (adók, egészségügy, oktatás, piac stb. is).

A Jobbik azért tud szavazatokat nyerni, mert a falusi (de a városi) középrétegek, akik közelében laknak és szenvednek a cigányság bizonyos bűnöző vagy egyszerűen kis lopásokból élő részétől, azok mindig rájuk fognak szavazni.

Még szóba jöhetnek az elkeseredett hitelesek is, és a régi kisgazda vagy MIÉP szavazók megmaradt, élő része is.

Amilyen ellenszenv övezi azt a párszáz (max. százezer) cigányt, akik Franciaországban és Olaszországban élnek, az csak megerősítheti a Jobbik radikális politikáját. Megfeledkezve arról, hogy a bevándorlókat ki lehet utasítani, de nálunk már elég régen itt élnek a cigányok, és nincs lehetőség a kiutasításukra.

Semmiféle radikális, gyors megoldás nincs. A börtön a fiatalkorúak esetében nem segít, sőt ront a helyzeten. Kell a büntetés, de kell a támogatás is, kell az oktatás, a nevelés, hogy legyen aki ki tud lépni a szegénység, és a bűnözés köréből.

Nagyon sok intézkedés kellene, és nem az az egyetlen út, amit a Fidesz csinál. Önmagában az, hogy a fiatalkorúakat azonnal letartóztatják, semmit sem old meg. A több börtön csak kiadás, és a "börtöniskola" hatékony, de valódi bűnözőket nevel.

kodó tamás 2010.09.14. 08:59:58

@iii: már nem ez a kommunikáció, a gárda is háttérben van... egyébként az integráció kérdéses. A demokrácia szülőhazája amerika is rezervátumokat csinált. de eze az egész nem érdekes. a lényeg hogy mi szimpi győzike-lagzilajcsi népének. na persze legegyszerűbb az lenne ha ők indulnának...

kodó tamás 2010.09.14. 09:01:38

@Szimba: ezek a hosszútávú programok blabla. értelmiségi nyűglődés. a józan paraszti ész szerinti egyszerű megoldásokat szereti a nép.

Szimba 2010.09.14. 09:02:02

@iii:

Sajnos, tévedsz! Nagyon sokan örülnének a cigányok táborba zárásának.

Annyira különbözik az életmódjuk, annyira nem normakövetők, hogy még a betörésből élő bűnözők is utálják őket.

Aki nem ismeri a szokásaikat, nincsenek a közelében, azok meg félnek tőlük, mert gyakran járnak nagy csoportban, családi vagy egyéb ismerősök társaságában, és a hangos, modortalan viselkedésük megijeszt sokakat. (Lehet csupán ők is védekeznek, nagyobbnak akarják mutatni magukat, de a hírek a csoportos verekedésekről mégis rémisztőek lehetnek.)

kodó tamás 2010.09.14. 09:07:11

@iii: hát. majd meglátjuk. az önkormányzati választás a jobboldal számára sokkal nagyobb helyzeti előnnyel indul mint az országos (hisz ők vannak már nagyrészt). Sőt a jobbik a függetlenek rovására is tud terjeszkedni. csak az a kérdés, hogy a fidesz a cigányrégiókban, hány cigány szavazatot tud megvenni (mint pl szendrőlád élő példa volt ogy-n...). A jobbik mindenhol ott lesz. az lmp pici kis ökölibsi párt tud csak lenni. Az emeszpére meg nem divat szavazni. mellesleg ők se használják a szegfű logót. inkább hátrány. ha maga a megváltó indulna szegfűs logóval az is megbukna.
A jobbik "tiszta, új hang", nincs más. demokratikusan csak a jobbik. meg nemdemokratikusan is megkerülhetetlen. és radikális hangot csak ogy választási kampány média megjelenéshez kellett nekik. már MÁS HANGNEM VAN. számtalan dícséretet kapott tőle a zorbán kormány.

Szimba 2010.09.14. 09:09:18

@kodó tamás:

Az nyilvánvaló, hogy gyors megoldást szertne mindenki. Csak éppen nincs gyors megoldás. Vagy erősen el kell térni az európai normáktól, és várni, mit lépnek erre a többi országok, az únió, az ENSZ , stb. Amerika mondjuk azonnal sikítana, ha megalakulna egy hivatalos gárda, mint Olaszországban, vagy egyszerűen nevezzők őket kommandósoknak, bárminek, akik elsősorban a cigányság bűnöző rétegét, vagy a csoportos garázdaságot akarná megfékezni.

A munkanélküli, tanulatlan rétegek számának növekedését sem lehet ma demokratikus, emberi jogokat nem sértő módon megoldani. Pedig a Jobbik erre is tenne kísérletet.

Miközben egyszerűen a segélyezési, támogatási rendszert kellene megváltoztatni. Azt jutalmazni, ha nem szül sok gyereket, ha járatja óvodába, iskolába, ha szakmát ad a kezébe.

Rövid és hosszútávú megoldások kombinációjával lehet eredményt elérni, de soha egyiket sem vitték még végig. Sőt, el sem kezdték.

kodó tamás 2010.09.14. 09:09:48

@Szimba: igy van. de mivel tudjuk hogy a fidesz semmi érdemit nem tesz. sőt még beszélni se fog róla (tabu). tehát a jobbik JÓL FOG SZEREPELNI. de nem kell 4 év... szerintem felelsleges várni addig. bár pont a jobbik az egyetlen aki (ál)demokratikus le tudja győzni a fidesz gömböcöt.

kodó tamás 2010.09.14. 09:12:08

@Szimba: erer példa a szlovák közép települések (paneles falu). ahol pár méter izraeli tipusú kerítés épült. anyni is elég hogy nem megy 100 métert gyalog a cigány. eddig könnyen odaszart a nagyház tövébe, hogy mást ne mondjak. mindenki jól járt. a fehérek tisztán élhetnek és a cigány jog se sérült. joga van a kapun bemenni... meg még fallabdázhatnak is

Szimba 2010.09.14. 09:13:00

@kodó tamás:

Noná, kiirtani őket, mind egy szálig.
Vagy a humánusabb megoldás, a táborokba zárás, ahonnan ki sem jöhetnek.

Ezek elég egyszerő megoldások.
De akkor már a nyugdíjasokat is le lehet görgetni a Gellérthegyről, meg a sérült gyerekeket, meg a rokkantakat. Elvégre ők is csak nyűgöt jelentenek az országon.

Szimba 2010.09.14. 09:15:12

@kodó tamás:

És ki tartja el őket? És ha annyira sokan lesznek (a gyerekeik révén), hogy egyszercsak kitörnek a telepeikről, és autókat gyújtanak fel, embereket ölnek?

Esetleg már vissza sem zárhatók a gettóikba?

kodó tamás 2010.09.14. 09:16:09

@Szimba: hihihihi a jogállamok. ja ja. de ki akar kerítést huzni. pénzbe kerül... ez csak kommunikáció. ha az eu t érdekelné hogy valóban demokrácia van e akkor már rég szóltak volna. leszarják nagy ívben. elég papíron... sőt ez a normális a hagyományos (börtönös, korbácsos) "nagy demokráciákban". ebből csak a természetes demokráciák kivételek, a skandináv és a benelux (jóléti).

lüke 2010.09.14. 09:18:46

szerencsére mindenki tudja mit kell csinál, csak a komány nem!?
szerinteme is:) ! a jobbik addig él(jól),
amig a cigányság ebben a helyzetben van
félek- söt rettegek-, hogy ,mint az
eü-höz, ehhez se fog senki hozzá nyúlni
@ kodó:
nemcsak Szlovákiában, Schwarzenberg herceg cseh köztársaságában is csehül megy

kodó tamás 2010.09.14. 09:19:04

@Szimba: kijöhetnek. csak lusták menni 100 métert. DE EZ CSAK KOMMUNIKÁCIÓ. mivel az emberek 90%-a ezt mondaná, ezért ez a többség akarata. vagyis a jobbik rááll a témára. a franc akar a cigányokra költeni egy fillért is. nem lehet ugyse őket integrálni. a kultúra sokszinűség most is érvényesül. nekik ez a kultura ahogy élnek... a találkozási pontokkal van gond. AUTONÓMIÁT KELL ADNI NEKIK. de ez az én véleményem. ne keverjük a jobbik kommunikációval és megerősödéssel...

kodó tamás 2010.09.14. 09:20:17

@Szimba: hülyeség egy fillért is költeni. a romák intelligens része is rég külföldre távozott...

lüke 2010.09.14. 09:20:43

@iii: szerencsére ez is olyan pontos, mint Vargha János SZDSZ tagsága

Szimba 2010.09.14. 09:20:47

Kodó, itt vagy Te az élő bizonyíték arra, hogy "van igény" a rasszizmusra!:-)) Nem is annyira vicces persze a helyzet.

A politikusok, az értelmiség valóban nem tud átlépni a humanizmusán (vagy álhumanizmusán), ami szerintem nem baj. Az a baj, hogy nem mérik fel a mélyben izzó gyűlöletet, a sok ellenséges indulatot, a helyi problémákat. Nem akarják látni a szociológusok rémisztő felméréseit, pedig diagnózis nélkül nem lehet elkezdeni a gyógyítást.

Nyilván sokan szavaznának az operációra, és kevesen a homeopátiára:-)), de legalább kezdenének már valamit!!!!

kodó tamás 2010.09.14. 09:21:55

@Szimba: egyébként a jobbikkal szemben ezek előítéletek. szoclib bélyegek. a fiatalok (és én öreg) mást látunk bennük. fiatal tehetséges politikusok (persze ez itthon tisztességtelen, törtető, jol kommunikálót jelent)

László56 2010.09.14. 09:22:48

Szép jó napot Mindenkinek

Nem olyan régen írtam a következő mondatot: „ Nem az MSZP az ellensúly, hanem a Jobbik. A Jobbik már, -vagy inkább talán ma még-, az egyedüli politikai erő amelyiknek lehetősége van egy két pofonnak helyretéríteni a FIDESZ -t ha letérne a becsület útjáról. Az MSZP már felszámolta magát és teljesen jelentéktelen lett. „

torokgaborelemez.blog.hu/2010/09/10/243_baratok_kozt/fullcommentlist/1#c10970256

Örvendetes hogy elemzőnk is lassan belátja hogy a Jobbik a jobb. Hogy kinél ? Az MSZP -nél egészen biztos.

Mindettől függetlenül nem tudok a gondolattól szabadulni hogy ez nem az elemző meggyőződése. Sokkal inkább a gyerekes gondolkodásának a következménye. Az elemzőnk alibi gyakorlata: írok már egy kicsit a másikak előnyéről is és evvel bebizonyítom hogy mégsem az MSZP a kedvencem. Mint a gyerekek, kik azt gondolják hogy milyen rafinált voltam, a felnőt nem lát rajtam keresztül. Pedig csak mosolyogni való.

Akárhogy is gondolta az elemzőnk. Az írása ráhibádzott. A három súlypontot helyesen határozta meg. Vezető – Szervezet – Stratégia. A végső következtetése viszont nem elég világos. Inkább reménységnek hangzik, hogy nem a Jobbik lesz a váltópárt helyzetben. De még ha igaza is lenne: ha a Jobbik nem, akkor viszont senki sem.

kodó tamás 2010.09.14. 09:24:33

@Ordnassac: belső ellentét van sok helyen, de ezt a fideszhez hasonló határozottsággal "rendezik" (lásd kaposvár)

Szimba 2010.09.14. 09:25:45

@lüke:

OV már a parlamentben kijelentette, hogy nincs cigánybűnözés, nem lehet valahová születés alapján elítélni embereket.

(Ez igaz, de a Jobbik képviselői nagyon csóválták a fejüket.)

OV meg nyilván a külföld kedvéért tette a kijelentéseit, más kérdés, hogy mit fognak csinálni. Pl. átalakítják-e a segélyek rendszerét, mint ahogy ígérték.

kodó tamás 2010.09.14. 09:26:15

@kodó tamás: fidesz kdnp nél meg várpalota, edelény, érd stb

a KDNP kiválhat (csalódás stb)... a JOBBIK-KDNP szerintem 1-2 éven belül összejöhet.

kodó tamás 2010.09.14. 09:29:02

@Szimba: erre mondom hogy a jobbiknak könnyebb, nem kell kétféleképp hazudnia. sőt igazat is mondhat, abbol meg csak egy van... és ezzel előz

Szimba 2010.09.14. 09:31:09

@kodó tamás:

Nem ítélem el a Jobbikot. Azért nem, mert a szocik, a liberálisok bűne, hogy létrejöhetett és működhetett (jól lehetett velük riogatni) hosszú évekig pl a Magyar Gárda stb.

Mindez, és a Jobbik sem maradt volna meg, és nem tesz szert ekkora népszerűségre, ha rasszistázás helyett, meg a díszcigányok helyett valódi megoldásokat keresnek, munkát teremtenek nekik. Még akkor is, ha esetleg ezek a munkahelyek nem túlságosan kifizetődők.

Később már a gyerekeik szakmát, és valódi munkát találhatnának, és nem abban nőnének fel, hogy lopásból, csavargásból, mindenféle törvénytelen dologból is meg lehet élni más kárára.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 09:31:42

@László56: László, ezért fontosak a reggeli meglátásaid, mert akárhogy ortályoskodik a Török Gábor, te aztán mindig leleplezed, és gyorsan leveszed a sapkát a (nyuszi)fejéről, valamint felleled a vajat (valami olcsó márkatermék, mondjuk Aro) a füle mögött... :)

radala 2010.09.14. 09:33:02

Most sem olvasok, de tegnap hallgattam az Ütközőt és én is azt gondoltam, hogy Vona a legjobb (persze OV-tól iszonyat messzeségben van (még)).
Borzasztóan gyűlölöm, amikor az LMP-böl az arcot hiányolják, de Schiffer hangja nem elég erős és szép ahhoz, hogy elhiggyem amit mond. Baromi rosszul állnak ehhez a hanghoz az erős kifejezések, mint a cselédtörvény, holott a gondolat nagyon jó lenne. (Tartok tőle, hogy nem nagyon van ember, akinek a szó és a gondolat is tetszik, és érinti is. Szóval nem tűnik ez az irány (sajnos) elég potensnek.
Mesterházy gyenge nagyon és főleg nyilván senki nem hisz el neki semmit, de persze senki nem kényszerítette, hogy gyerekkorában az mszp-re tegyen.
Amúgy viszont szerintem hiába jó a Jobbik, arra, ahol vannak nincs hely OV túl jól nyomja ahhoz, hogy arról az oldalról meg lehessen kerülni.
Volna egy nagyon fontos kérdésem.
Mi számít a politikában a szavak vagy a tettek?
Mert szerintem balról sem lehet OV-ot SA-nak megkerülni, mert (vegyük az optimális esetet a Fidesz nem osztogat, nem túl szociális, nagyon családbarát, nagyon vállalkozóbarát). akkor is baromi balos dumákat tudnak nyomni és a leszakadókat annyira átcseszték a balosok, hogy az életük már nem lehet szignifikánsan rosszabb.
Nos, szerintem ezeket Ov a hazugságaival meg tudja tartani, de legalább otthon tudja öket tartani.
Nem látom pillanatnyilag azt a helyet, ahonnan OV megkerülhető. Illetve egyet látok az az, amit GyF is lát, hogy az OV utálat irányából. De ide meg senki hiteles nem igyekszik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 09:35:59

@Szimba: ha már kineveztek egy "cigányügyi" kormánybiztost, tán csinálni is akarnak valamit. Nyilván csak az lehet a megoldás, hogy családonként maximum 2 db gyerek világra hozása legyen a - cigányoknál - a gazdasági optimum, csak azt nem tudom, ezt hogyan lehet majd törvényben megfogalmazni, miszerint a fehér embereknél akár 4-5 gyerek is kívánatos, apacsból meg bőven elég egy is...

kodó tamás 2010.09.14. 09:36:03

@Szimba: erre mondom hogy a VÁLASZTÁS=BÜNTETÉS, negatív szavazás hamar visszacsap. Az első nagy plakáttámogatást amivel az szdsz bukás indult és amivel a jobbik nagyot lendült 2009 eu plakát volt, amikor a kopasz jobbikosokat mutogatott az szdsz és odaírtta, van-e kétszázer liberális. most hogy utálják a TOLVAJ libsiket, most ELLENSZAVAZ mindenki... ezt tanulták a szavazóik, kirekesztés, tagadás, pocskondiázás, lejáratás...

kodó tamás 2010.09.14. 09:39:25

@radala: először a kormányképesség és más viszonyítások miatt vona nem támadja OVi-t. sőt támogatja. és közben megalapozza a későbbi különbséget: a TABUkat amikről a jobbik EGYENESEN BESZÉL...

kodó tamás 2010.09.14. 09:41:37

@Hepci: megnyugtathatlak. nem akarnak csinálni semmit. expo biztos is volt... stb. integrálni akarnak. A CIGÁNYOKAT VÁLASZTÁSNÁL... kész. ennyi. mottó a a hatalomért bármit megigérünk (nem ismerős a kétfarkutól?)

Ordnassac 2010.09.14. 09:44:31

Bocsánat, ritka nagy off következik, de ezt muszáj:

balramagyar.nolblog.hu/archives/2010/09/12/Most_neeeee/

:-D

on

Szimba 2010.09.14. 09:47:34

@Hepci:

Pl. az is megoldás lehetne, hogy bizonyos iskolázattsági, anyagi szint alatt, tartós munkanélküliség esetén a második gyerek után már nem kapnának az emberek sem családi pótlékot, sem semmiféle segélyt. A második csecsemő azonnal állami gondozásba vehető lenne.

Ez radikális, de nem csak egy rétegre vonatkozna, beleférnének az alkoholista és egyéb halmozottan hátrányos helyzetű családok is.

Nem mintha ennek genetikailag sok előnye lenne. De az biztos, hogy erős visszatartó erő lenne, hogy a gyerekek szülésével csikarjanak ki segélyt, támogatást.

kodó tamás 2010.09.14. 09:47:59

egyébként majd a Szavazás=büntetés most is visszaüthet okt 3-án a fidesznek. Most dől el kinek hisznek a cigányrégióban élők. Választás: 1. megszűnt a bűnözés két hét alatt vagy 2. még mindig van cigánybűnözés. az utóbbi esetben a büntetés az fidesz X helyett jobbix

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 09:49:07

@kodó tamás: Balog Zoltán fajsúlyos ember a Fideszben, legelébb pedig Orbán Viktornál, következésképp nem - teljesen - osztom a véleményed. Szavazatokat akarnak "természetesen", de talán valamit csinálni is.

kodó tamás 2010.09.14. 09:49:39

@Szimba: hagyjuk már. ezt senki nem akarja megoldani. nem lenne téma... tökéletes a mostani helyzet. ha valaki akarná már rég tul lennénk rajta. ez is nagyrészt szakmai kérdés. hagyjuk má. ez senkit nem érdekel.

László56 2010.09.14. 09:50:45

@Hepci: Na még jó hogy itt voltam egy pár kedves szóra kedves Hepci, mert a repülő nem vár. Vaj az vaj. Kinek Magyarországon kívül Európa is a hazája az nagyon jól tudja: nem a termék ára határozza meg a termék minőségét. További jó szórakozást a neten. :)

kodó tamás 2010.09.14. 09:50:52

@Hepci: garantáltan nem. ez nem akadályozza őket. szemben a bürokráciával... na azt lehet hogy kezelni akarják. persze nem fogják tudni, mert a nagy bürokrácia akadályozza...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 09:52:04

@Szimba: na, ez se ennyire egyszerű, szvsz. Mit cinál majd az állam a sok állami gondozottal? Nem hiszem, hogy a 13 éves lányok már segélyért szülnének tömegesen, inkább csak nem védekeznek. Mert az is pénz...

kodó tamás 2010.09.14. 09:54:06

a lényeg okt.3. után lesz, amikor lesznek zembereket is érintő kormányintézkedések és valósak! a jobbik onnan rugaszkodhat még nagyobbat

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 09:54:53

@László56: és ezzel a végszóval László elrepült. Európába.

Atti1979 2010.09.14. 09:56:02

Négy éve Orbánt már-már leírták teljesen, most meg arról beszélünk, hogy ki is érhetne föl mellé?! Nagyot fordult a világ és könnyen elképzelhető, hogy négy év múlva ismét "temetik". Lehet, a kérdést majd nem úgy kell feltenni, hogy ki lehet a Fidesz legnagyobb ellenfele!

radala 2010.09.14. 09:56:11

@kodó tamás: Szerintem ezekről a tabukról már sokan beszéltek, ez 5-15 %-ra elegendő, ha jobboldali a kormány, akkor meg 3-6-ra.
Ha OV elzavarja az IMF-et (azt tudja hazudni, hogy ö zavarta el őket) és erre már mást sem hall a nép, hogy ettől erősödött meg a CHF az €-hoz képest is, akkor nem hiszem, hogy sok ember marad, aki még a hitelek visszafizetését is meg merné tagadni. Szerintem a cigánybünözés dolog is olyan, ahol bár elementáris igény volna a hardcore rasszizmusra azért az emberek többsége szereti OV vagy az MSZP körmönfont rasszizmusát.
De úgyis ki fog derülni. Szerintem OV igazából szerencsés, mert a szűk gazdasági mozgástérhez iszonyat verbális mozgástér társul. Már ezt a 100 napot, ahol szinte nem is történt semmi is órákon át dátumokkal tudja sorolni, hogy mi mindent csináltak miért. Szerintem ezt beszopják az emberek.

sashimi 2010.09.14. 09:56:25

TG: "egyértelműen a Jobbik látszott a legjobban kitalált és leghatékonyabban politizáló ellenzéki erőnek."

Épp ez az oka annak, hogy a fidesz népszerüsége annak dacára nem igazán ingott meg, hogy kapkodnak (29 pont) és szemmel láthatóan fogalmuk sincsen, hogy hogyan is lehetne válságot kezelni.

De a választók kitartanak, mert egyszerüen nem látnak alternatívát. Persze az igazán rémítő az lenne, ha a jobbik beszavazását a hatalomba a többség megoldásnak kezdené gondolni...

radala 2010.09.14. 09:56:54

@Ordnassac: Vicces ez a Szanyi.
Igaza is van.

Szimba 2010.09.14. 10:00:46

@Hepci:

Eladja őket Czeizel prof. külföldi gyereket örökbe fogadó családoknak.

Videofon 2010.09.14. 10:01:00

@Szimba:
Ezt hívják úgy, hogy liberális rasszizmus?

Szimba 2010.09.14. 10:05:57

@radala:

Senki sem hallgatja OV beszédeit, ill. nem annyian, mint hiszitek.
Azok az emberek, akik el sem mennek szavazni kimondottan sokat szenvednek a minden faluban, városban meglevő kisebb-nagyobb összeférhetetlen familiáktól, sokszor már többségtől. Nem feltétlenül a választások fognak dönteni, elég egy szikra is. Szerbiában sem népszavazás, választás vagy valami hivatalos intézményen múlott a népirtás.

Ordnassac 2010.09.14. 10:10:04

@radala: @Szimba: őszintén? Egyszer leülnék sörözni Szanyival. Érdekes lenne csak úgy eltrécselni vele. Van valami hihetetlenül egyedi ebben a fazonban.

Ja igen, valamint rákérdeznék, hogy Tóth Csaba mit keres az MSZP zuglói kompenzációs listájának élén...

Szimba 2010.09.14. 10:12:10

@Videofon:

Nem, ezt hívják úgy, hogy a nemkívánatos etnikum számbeli visszaszorítása. Még mindig kevésbé látványos, mint Kína népesedéspolitikája vagy N. Sarkozy kitoloncolása.

Mindezeket az intézkedéseket lehet vonzóan is előadni: pl. az kap segélyt, jutalmat, aki nem szül, védekezik. Aki taníttatja a gyerekét, aki dolgozik, ha van rá lehetősége, vagyis teremtenek számára munkahelyet.

(A segélyre szánt állami pénzek így is elmennének, de az eredményük nem az lenne, hogy mesterségesen növeljük azok létszámát, akik csak terhet jelentenek az országnak.)

kodó tamás 2010.09.14. 10:16:06

@Ordnassac: gondolom együtt nyomták az "átkosban" és a szadeszben is. elvtársi munka kapcsolat.

Szimba 2010.09.14. 10:19:05

@Ordnassac:

Igaz, csakhogy egy politikusnak nem igazán tesz jót, ha egyedi.

Minden szabványból kilógó dolgot rosszul fogad az emberek (választók) többsége.

A politikus legyen komoly, fenkölt, családos, öltönyös, nyakkendős, beszéljen kultúráltan.

Gyurcsányt sem díjazták a káromkodásáért, pedig a beszéd értelme szerint nem mondott sokkal rosszabbat, mint Ady, amikor a Nekünk Mohács kell c. versében a magyarokról írta:"Veréshez szokott fajta, Cigány-népek langy szivű sihederje"

Ami nagyon illik egy humoristának, az nem illik egy politikusnak (különösen a konzervatív Magyarországon).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:21:07

@radala: még viccesebbek a hozzászólások. Az egyik span pl. panaszolja, hogy írt valami Trianon/Aschwitz kontextusú antiszemitizmus-elemzést, megküldte a Kapitánynak, az meg rá se baszik, semmi visszajelzés. Ez aztán jobban fáj a jóembernek, mint a széljobb süvölvények viselkedése. A másik balarc meg azt írja, nem szabad ilyen vulgáris szavakat (basztatás) használni a kapitánynak, mert olyat csak a fideszesek tesznek, akik a disznóól mellől jöttek a politikába.

Szimba 2010.09.14. 10:21:38

@Ordnassac:

Eszem megáll, minden nyugdíjas politikai pályán múlatja az időt mostanában?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:24:07

@Szimba: remek gondolat, de már céloztam rá: ezt hogy írod körül egy törvényben úgy, hogy "derék" balliberálisaink ne ordítozzák tele a világ médiáját azzal, hogy immár intézményesített állami rasszizmus van a Kárpát-medencében?

Szimba 2010.09.14. 10:25:22

Na, jó, bevallom, hogy még meglehetősen kidolgozatlan a cigányprogramom.:-((
De legalább nem indulok vele a választásokon!!!!!!:-)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.14. 10:25:42

Nem is tudom hol kezdjem. :)

Én az LMP-t és az MSZP elnökét írom le jelenleg.

MSZP?

Szerintem már túl van a mélyponton.
Én az irányt is látni vélem.
SzociálLIBERÁLIS párttá fog átalakulni.
Jelenleg a liberalizmustól elment az emberek kedve. Október 3-ig a liberalizmusnak a látszatát is kerülik. De utána!

Egy liberális vs. konzervatív felosztást fog megkísérelni az MSZP!
A liberális oldalon lesznek ők, a konzervatív oldalon pedig a Fidesz és a Jobbik.
(Itt nem feltétlenül gazdasági liberalizmusra gondolok.)
Hanem pl. kötelező kereszténység vs. vallásszabadság.

A probléma? Igen, a vezető politikus...
Nagyon nem látni a megfelelő embert.
Ami számukra vigasz: Bajnai Gordonhoz elvileg bármikor nyúlhatnak.

A Jobbik?

A választás után úgy véltem, akkor vannak a csúcson.
Ám látva, hogy azóta sem gyengültek - igaz nem is erősödtek - most már úgy vélem, ők is erősödni fognak.

A Fidesz?

A jelenlegi népszerűségük nyilván tarthatatlan.
De van miből gyengülniük...
És mindent elfoglaltak. Ismerve a gátlástalanságukat, használni is fogják a kezükbe került eszközöket.

Szerintem:

Az LMP el fog tűnni, az MSZP és a Jobbik meg fog erősödni.

3 párti berendezkedés lesz.
És 2014-ben a legnagyobb sajnálatomra, még a Fidesz fog győzni. (De ez már bizonytalanabb jóslat.)

Ha pedig mindenáron kétpárti rendszerben gondolkozunk, akkor az egyik az MSZP (vagy jogutódja) lesz.
Ok: A Fidesz sokkal közelebb van a Jobbikhoz mint az MSZP-hez.
A Fidesz és a Jobbik leginkább a másik szavazóit tudja elvenni.
Én pl. mindkettőtől hányok. Sosem szavaznék ezekre. És sok liberális és baloldali gondolja ugyanígy.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:25:48

@Szimba: ezzel a hozzászólással kiváltod Ordnassac nyelvőri reakcióját, meglátod...

Ordnassac 2010.09.14. 10:26:18

@Szimba: Atkári alatt legalább rendben volt nagyrészt a főváros gazdálkodása...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:27:32

@Zolika1979: ha meg már Bajnaihoz se, magukhoz még mindig...

Szimba 2010.09.14. 10:27:35

@Hepci:

A liberálisok mindenképpen teleordítozzák... Tehát akárhogyan lehetne nevezni.

Másrészt tényleg egészen jó az Új Boci Bársony. Ugye, ezt ajánlottad?

radala 2010.09.14. 10:28:20

@Szimba: Ez gondolom igaz, pláne az, hogy a kutya nem hallgatja OV-t. De ezek az emberek elhiszik, hogy három csapás a megoldás, meg a 20000 alatt is elzárás. Én a szikrától nem félek különösebben. Mo nem a pogromok földje (azt remélem)
@Ordnassac:Ja Szanyit én is kedvelem, anno 2002 előtt komolyan fórumozott az indexen, nagyon véresszájú volt (mint mondjuk én), de nem volt nagyon pöcs szerintem. Gondolom Szanyikapitány is szívesen sörözik bárkivel, bármikor:-)
@Hepci: Mindent nem olvasok el, de ezek nagyon jók. Jó ilyeneket olvasni, mert az ember rádöbben, hogy talán ö sem sokkal objektívebb, mint a disznóolazós balerek.

Ordnassac 2010.09.14. 10:28:55

@Hepci: a fennkölt miatt? Egyszerű elgépelés, mit morogjak rajta.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:29:07

@Ordnassac: azért dobták ki, mert elmondta Gabikának, ennyit nem lehet feltűnés nélkül lopikálni...

stratez 2010.09.14. 10:31:09

Elnézve a szocik tegnapi teljesítményét is a parlamentben, Orbán gyakorlatilag felmosta velük a padlót, az LMP akár váltópárt is lehet minden ellenkező híreszteléssel szemben. Az MSZP-ben az alternatíva jelenleg a közutálatnak örvendő Gyurcsány, és az építési törmelékkel a magyar politikatörténetbe nevét mégis beíró Mesterházy...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:32:21

@Szimba: nem, a Tibi Prémiumot, az még jobb. :)
A rasszizmusról való ordibálásnak egy megoldása van, minden liberális jogvédő költözzön be családostul valamelyi település cigánynegyede egyik utcájának közepére. Olaszliszka kiemelten ajánlott például, oda Vásárhelyi Máriát javallom, bár már Dés László nélkül...
És a haza fényre derül (mi meg röhögésre).

Szimba 2010.09.14. 10:36:03

@Hepci:

fennkölt - kimaradt az egyik n

kulturált rövid u

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.14. 10:36:42

@Hepci: "ha meg már Bajnaihoz se, magukhoz még mindig..."

Tőled nem is számítottam többre.

@stratez: "Elnézve a szocik tegnapi teljesítményét is a parlamentben, Orbán gyakorlatilag felmosta velük a padlót,"

OV több mint egy órán át nyomhatta, míg az MSZP elnöke 8 percet kapott.
Korrekt az összehasonlítás...

Ez még akkor is így van, ha az előző kormánynál ez fordítva volt, és ha Mesterházy Attila tényleg nem egy kategória a miniszterelnökkel.

Ordnassac 2010.09.14. 10:37:08

@Hepci: óóó, megvan!

@Szimba: kulturáltan, rövid u-val!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.14. 10:38:54

@stratez: Jut eszembe, tegnap az ellenzék bent maradt a parlamentben.
Van, amelyik nem tette ezt meg régebben.
Ha az a "produkció", akkor kétségkívül igazad van...

kodó tamás 2010.09.14. 10:40:30

@Szimba: ezt a témát érdemben ne itt tárgyaljuk. ez sokkal fontosabb téma minthogy itt két kommentben megoldjuk. ha mást nem annyit mellbevágólag megemlítek, hogy az ország termékenységi rátája 1,3 körüli, a cigányoké 2,5-3,0 (de ami tuti 20 évente megduplázódnak, 1971 300ezer, 1992 600 ezer, most 1,2 millió). nem tűnik fel senkinek hogy itt papolunk a magyarság eltünéséről. és milyen termékeny népcsoport van nálunk. 1. A CIGÁNYOK IS MAGYAROK (anyanyelv) 2. A MAGYAROK TANULHATNAK a legégetőbb kérdésben ők javítják az ország "átlagot", mi túl kulturáltak vagyunk, "nyugatias szingli horda"
Jo tény 2050-re ország fele cigány, többi nyugdíjas (ha nem is mert az nem lesz, de 60év feletti)
A LEGJOBB EXPORT CIKKÜNK: a víz mellett a termékeny természeti nép. nemcsak vízhiány lesz a világban, hanem MUNKAERŐ hiány európában...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:42:00

@Zolika1979: ez egy bjútiful frendsip. :)
Te írod az okosságokat, én meg savazlak.

kodó tamás 2010.09.14. 10:42:05

@Zolika1979: az is lesz de csak okt 3 után, amikor lesznek igazi, igérethez képest más de valós intézkedések. lesz kivonulás, ugysincs tétje. és önk terepre mehet át a politika, ahol lesz jobbik... (bár ezt meglátjuk mert az uj rendszer részben kizárja őket is..., akkor meg marad az ucca)

Szimba 2010.09.14. 10:42:27

@Ordnassac:

El a kezekkel, lábakkal, szemekkel a helyesírásomtól!!!
Nem tudtok rávenni, hogy a hozzászólásom elküldése előtt átnézzem!!!!

Nem, nem soha!:-)

(Nem tudok gépelni, csak 2 ujjal, és a klaviatúráról jórészt lekoptak a betűk. Bár ez nem mentség. De az, hogy kapkodok, az IGEN!:-))

tölgyes 2010.09.14. 10:43:12

@stratez: Ahhoz, hogy az LMP váltópárt lehessen először el kell foglalnia azt a politikai teret, amit az MSZP-SZDSZ uralt.. Vagyis az LMP-nek még előbb ki kell vívni az irányvonalon belül a vezető helyet... én ma erre nem sok esélyt látok, mert a fiúk-lányok nem szeretik az apró, szervező munkát.. és azt nem tudják összehangolni nagy választói csoportok megszólításával.

Szimba 2010.09.14. 10:43:41

@Ordnassac: Későőőő, már javítottam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:45:03

@Szimba: jó a Boci is. :)
(A két márka termékszerkezete-minősége-árképzése elég hasonló, én a nagy nemzeti érzelmektől vezetve a Tibit preferálom, mert az még magyar kézben van)

Szimba 2010.09.14. 10:46:34

@kodó tamás:

munkaerő????? (Jézus, Mária, szent József!)

A többiről tudok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 10:49:16

@Szimba: kifeledte a "potenciális" - árnyaló - jelzőt...

Szimba 2010.09.14. 10:49:26

@Hepci:

Most már nem is ízlik annyira!:-((

Keresek Tibit.

kodó tamás 2010.09.14. 10:52:54

@Zolika1979: a két dimenzios gondolkodás leküzdésére ajánlom a mézga aladár utazását. www.youtube.com/watch?v=5ye4Jy7E9TM&feature=related kb 3:15-től

kodó tamás 2010.09.14. 10:55:46

@Szimba: ja ennyi. a vadakat megszeliditeni... mert erő van. @tölgyes: LMP képtelen nagypárttá nőni. libsi ökosKODÓK. ennek a kettőnek a metszete szinte nulla.
az MSZP viszont nagy dolgokra képes, pl hangos kiáltozással eltűnni a víz alatt.

freehckr 2010.09.14. 10:58:08

@mantis:
„te felfogásod szerint valaki nem lehet egyszerre bűnöző is és ugyanakkor olyan ember akinek jogai vannak”

Nem, az én felfogásom szerint vannak bizonyos alapvető emberi jogok amelyek egyes esetekben (például ha az illető visszaeső erőszakos bűnelkövető, vagy általában bűnözői életmódra rendezkedett be) háttérbe szorulhatnak. Például a közrendvédelmi telepek esetében az LMP és az MSZP is egyből valamiféle alkotmányos alapjogokkal jött, rögtön megfeledkezve arról hogy a Jobbik javaslata kifejezetten „a társadalomra veszélyes” bűnelkövetőkről szólt, akik bár kisebbségben vannak, de a többségi norma- és jogkövető társadalmat terrorizálják. Ebben az esetben a többség alapvető emberi jogai az elsődlegesek, nem pedig a köztörvényes bűnözőké.

Egyébként gondolom az LMP politikusai a való életben egészen biztosan nem bűnpártolók, de ennek az ultraliberális vonalnak amelyet a közéletben képviselnek ez az egyik fő csapásvonala: egy kisebbséget (nem is bármilyet, hanem egy jól meghatározható kisebbséget, lásd: drogosok, cigányok, zsidók, homoszexuálisok, slussz) helyeznek az alapvető társadalmi normák fölé, mint egyfajta „kiválasztottakat”, pusztán csak a politikai haszonszerzés okán, mert ezen csoportok valamiféle jogaival foglalkozni divatos és „trendi ”ebben a körben (a kerekesszékesek, nagyothallók, svábok, balkezesek is egyfajta kisebbségnek számítanak külön-külön, de velük foglalkozni nem hírértékű, illetve ezen kisebbségek nem is cirkuszolnak hogy őket elnyomják, kirekesztik, satöbbi, mint az előzőleg említettek). Ezt csinálta az SZDSZ, ezt csinálja az MSZP és az LMP is.

tölgyes 2010.09.14. 11:01:50

@kodó tamás: Egy bizonyos..Van egy szavazói réteg, amelyiknek szüksége volna arra, hogy hatékonyan képviselje őket. Ma erre két alakulata van a politikai életben. Az LMP és az MSZP. Azzal egyetértek Önnel, hogy ezek nem sok jót mutatnak.

Diocles 2010.09.14. 11:03:08

Az LMP-nek szerintem nem az a baja, h eluralja a "szocifóbia" (ezt nem is értem, a szocik karjaiba kéne vetniük magukat?), hanem az, h egy belvárosi gittegylet.

Melyek az LMP mondandói?

1. A 89-es alkotmány és berendezkedés védelme (kábé erre fűzte fel az előadását Gyurcsány is), amely roppant keveseket érdekel, akit meg igen, azok meg szentül meg vannak győződve róla (pl. a jobbos értelmiség), h azon alapvetően változtatni kell

2. az SZDSZ kisebbségvédő vonala egy az egyben

3. és mindehhez van 600 tagjuk, akik nem engednek maguk közé senkit

4. jaa, és persze lövésük sincs a jövőről, tehát arról, h kivel kéne szövetséget kötni, kik felé kéne nyitni, ezért nem nyitnak se jobbra, se balra.

5. reális elképzeléseik szintén nincsenek, pl. lövésük nincs, h miből kéne visszafizetni az államadósságot

(ennyiben tényleg nem új SZDSZ, és ez az SZDSZ-re nézve pozitívum, hiszen nekik legalább volt, olyan-amilyen, de volt egy koherens gazdaságpolitikájuk (privatizáció, szoc. transzferek lefaragása, stb.), az LMP meg eregeti a lilaködöt, és ez min. 50 IQ felett is mindenkinek feltűnik...

Szóval ennyit erről a gittegyletről, váltópártiságra esélyük nincs.

Az MSZP-nek hiába nincs potens vezetése, viszont van médiája, médiabirodalma (akik bizonyottan bármilyen sz.rt el tudnak adni, lásd Bolgár György műsorát), és szoc. demagógiája, én nem írnám le őket.
Ill. akkor lehet leírni őket, ha a Fidesz felismeri, h még mindig egyedül az MSZP jelentheti a legfőbb veszélyt számára.

A Jobbiknak viszont van potens ideológiája, a bűnbakképzés ősidők óta a legeladhatóbb világnézet, és rengeteg potenciális bűnbak van: első helyen a cigányok, de tudnak építeni a többi csoportra is, "csúnya ballib zsidók és Izrael", csúnya EU, csúnya USA miatt kinn kell lennünk az afgán mészárszéken, a csúnya multik szivatnak, stb. végtelen a téma.

kodó tamás 2010.09.14. 11:04:35

@Szimba: egyébként nagy lehetőség van a babra természeti népek gyűjtögető munkájában: bodza, (szarvas)gomba, stb.
a bányászati hagyományokat is ők folytatják (ózd, farkaslyuk) csak munkavédelmi kötöttségek nélkül.

kodó tamás 2010.09.14. 11:06:17

@tölgyes: aha nincs ezzel gond. az az 5-10% szavazó (azaz szavazójoguak 2-4%-a) az ország 95%-át meg ez nem érdekli. tökmindegy neki mire szavaz liberális multú jobbos fideszre, vagy kommunista multu kiszes mszp-re. NA EZEK FOGNAK JOBBIKRA. nem is a kommentelőkről van szo...

kodó tamás 2010.09.14. 11:07:34

@Diocles: senki nem beszél az országban lmp ről. de lassan már mszp ről sem (meghalltak a szavazók)

kodó tamás 2010.09.14. 11:09:19

@Diocles: egyébként a zafganisztán téma is JOBBIK tér... a fidesz kormányon nem követelheti az alkotmány 2§ betartását, a jobbik igen... ezek a különbségek, a tabuk...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 11:09:23

@kodó tamás: ne strapáld magad, Zolika1979 egy Orbán- és Fidesz-gyűlölő, egyben a balliberális oldal iránt elkötelezett igaz keresztény. :)
Láttál már hungarocellből készült, füttyögő dinoszaurusz-oposszumot?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.14. 11:11:10

@kodó tamás: Én 3 dimenzióban élek, de a rajzfilmeket szeretem. :)

kodó tamás 2010.09.14. 11:11:56

Ja meg a KDNP média is rálép a zemberek tyúkszemére. teljes átalakulás van. a két kapitzalista tv önként abbahagyta a mónika barát sót... ezt nem felejtik a romák, meg a magyarok! lehet forradalom, igaziból nem is fidesz ellen hanem KDNP. vagy szakadnak...

kodó tamás 2010.09.14. 11:13:42

@Zolika1979: én 4 dimenzióban... akkor van mégis hova fejlődnöd..
@Hepci: igen, csak amaszoposok reménykednek a kétpolusú pártrendszer fennmaradásában...

kodó tamás 2010.09.14. 11:18:24

ja a kommunikációja Vonánag direkt utal a fidesz viki 20 évvel ezelőtti multjára. pl a JÖN A CSOMAG... amihez képest bokrosé kis hátizsák vagy mi volt...

lüke 2010.09.14. 11:20:25

@hepci:
:)))))
szájmon ezen dühöng, én meg akkorákat röhögök:)

lüke 2010.09.14. 11:21:20

hepcinél, csak szanyikampánykapitány- ez nem semmi- viccesebb,
bár ö vulgárisan :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 11:23:10

@Ordnassac: Vagy van másik lehetőség...
Atkári egy marhanagy lóláb, ami kilóg.

Hogy ennyire elégedettek fideszék, hogy a legjobban a pénztárnokkal vannak haverságban.
Azért mondják, hogy rendbenvolt, mert a fideszesek embere és fejlesztés helyett a fideszes zsebet tömte.

Azok szoktak rendben lenni, amit a saját ellenőr a saját havernál nem kifogásol.

lüke 2010.09.14. 11:24:12

@kodó:
a bokrosi: hát izsák hol van?
anno lapos kis csomagocska volt

stratez 2010.09.14. 11:24:19

@Zolika1979: Azért a te összehasonlításod sántít, Az ellenzéki pártoknak csak egy felszólalásra kellett reagálni, Orbánnak az összesre. Az előbbi sokkal egyszerűbb feladat, Orbán ennek ellenére sokkal jobban teljesített, mint az ellenzéki vezérszónokok együttvéve. Hozzáteszem, én nem kedvelem Orbánt, de ez már egy másik tészta...

kodó tamás 2010.09.14. 11:26:41

@stratez: igazad van. orbán a csucson van... nagyon örexik, rohamosan fog zuhanni... főleg ha nem lesz magyar-magyar foci vb döntő... szegény pedig mindent megtesz érte

kodó tamás 2010.09.14. 11:28:40

@simonmondja.: ilyenkor a maradók a "bukás" 1-2 utolsó évében már átjátszottak... előtte tisztán üzlet volt az ellenzéknek, de a fidesz évek óta nem ellenzék a pénzosztásban... a fülkeforradalom, csak utólagos lepapírozás volt...

Ted Striker 2010.09.14. 11:31:16

Kisebb zavar támadt az országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, amikor kiderült: a szocialisták jobban egyetértenek Matolcsy György helyzetértékelésével, mint a bizottság fideszes tagjai. A költségvetés zárszámadásából ugyanis kiderül: az előző kormány azt tette, amit tennie kellett, az IMF-hitelre szükségünk volt, és az "Út a munkához" program is egészen sikeres volt.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

Még a végén a piadesztálra emelik Oszkóéket :-)))

nyünyüge 2010.09.14. 11:33:31

@kodó tamás:

Nagyon hiányoznak a hiteles számok a cigányság termékenységi rátájával és a lakosságon belüli jelenlegi és várható számarányával kapcsolatban.
Nem is tudom, hogy amik keringenek, milyen felmérésekre alapulnak - mert ugye nincsen rólunk nyilvántartva, hogy cigányok vagyunk-e egészen, esetleg félig vagy nem.

Az meg végképp nehezen becsülhető, hogy egy vegyes házasság esetén milyen mintát követ a család a termékenység tekintetében.
Az meg végképp hiányzik ezekből a jövedölésekből, hogy a legelesetebb családok esetében nemcsak a termékenység magas, hanem a halálozás is és a várható élettartam becslésem szerint évtizedekkel maradhat el a "magyar" átlagtól.

kodó tamás 2010.09.14. 11:34:32

Tarlós: 2015 előtt biztosan nem lesz 4es metro:)
+a matolcsy 2030-ra eu elsők leszünk.
+NGM államtitk 2013 ban kezdik bevezetni az egykulacsost...

Jobbik: ok azt értjük mi nem lesz, DE ELVTÁRSAK ÉS MI LESZ???

Ordnassac 2010.09.14. 11:36:15

@Ted Striker: most megy a parlamenti vita a zárszámadásról. Most kezdődtek a vezérszónoki felszólalások.

kodó tamás 2010.09.14. 11:38:03

@nyünyüge: mit nem tudsz? a libsi mellébeszél (ujgondol) szerint az a cigány aki annak vallja magát... ezt szívták meg tavaly amikor a NAGY ROMA PROGRAMOT elindították. felállítottak egy uj akadályt (közig.versenyvizsga) és annak átugrásához többszáz cigányt akartak támogatni. persze 150-200 fehér ment csak... kénytelenek voltak azoknak adni az "ösztöndíjat"... visszanyal a fagyi. ugye így pozitívan sem lehet megkülönböztetni semmit... (szerintem nem is kell, de ők még próbálták)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 11:38:22

@lüke: szanyikampányb+kapitány überelhetetlen...
Szájmon meg kissé (?) elfogult, bár színesebben artikulálja magát, mint Zsüli. :)

Ted Striker 2010.09.14. 11:41:23

@Ordnassac: “Attól még nem értünk egyet azzal, ami 2009-ben történt, mert megcsináljuk annak a reális beszámolóját” - hangsúlyozta a bizottság fideszes elnöke

Íme az Orbán-féle valóság-realitás problémakör kivetülése, avagy ahogy azt már idéztem: az útikalauz tévedhetetlen a valóság gyakran pontatlan :-)

kodó tamás 2010.09.14. 11:41:34

www.168ora.hu/buxa/gazaremeles-jon-61549.html

JOBBIK: LESZ GÁZÁREMELÉS?
Orbán: lassan mondom, hogy értsék. NEM LESZ G-Á-Z-Á-R

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.14. 11:42:33

@kodó tamás: " én 4 dimenzióban... akkor van mégis hova fejlődnöd.."

4. dimenzió?
Ez igen.
Szerintem nem csak nekem kell fejlődnöm, hogy felérjek hozzád.

Matek órán beszéltek ugyan n dimenzióról, ám az nagyon elméleti volt...

A politikára visszatérve.

Én írtam azt a kommentemben, hogy 3 pártiság lesz hosszabb távon.

A kétpólusságban meg minden politikai erő reménykedik.
De ez igaz az élet más területére is!
Ha valamit el akarsz adni, akkor van az a termék, és van az összes többi, amit egybe csomagolsz (ugyanolyannak mondasz), és ami MÁS mint a tied.
Erről szól a PR és erről szól a politikai kommunikáció is!

Ha el akarsz adni valamit, akkor meg kell különböztetned a többitől!

Ugyanezt csinálja mind!

Fidesz: "Mi középen vagyunk. Van jobboldali és baloldali szélsőség."

Jobbik: "Mi vagyunk a nemzetiek. Van még a Zsidesz és más nemzetietlen pártok."

MSZP: "Mi demokratikusak vagyunk. A Fidesz és a Jobbik anti-demokratikus. MI baloldaliak vagyunk. Ők jobboldaliak."

Kérdés: Melyik tudja hitelesen eladni a saját verzióját.

Nem szabad elfogultnak lenni, és akkor eredményesebben értékelhetjük a politikai jelenségeket is. :)

nyünyüge 2010.09.14. 11:47:32

@kodó tamás:
Szvsz amúgy nem onnan kell megfogni a dolgot, hogy cigány vagy félig cigány vagy hottentotta esetleg magyar, hanem hogy milyen szocializációs és anyagi helyzetben van.
Ezen belül lehet az már egy szakmai kérdés (szociológusé, tanáré, orvosé), hogy különböző kulturális környezetekben más eszközöket használ).

Ezeket a megalapozatlan számokat (megalapozatlanságuk oka álszentség, hülye törvények, hozzá nem értés stb.) szerintem kiválóan használják manipulatíve pro és kontra.

lüke 2010.09.14. 11:47:44

nyelvtörvény:

www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=24298&Itemid=1

bár szerintem az antibazmegezést is egybe bele lehetne
foglalni!

kodó tamás 2010.09.14. 11:49:19

@Zolika1979: ja ja. ezzel nem értek egyet.
a negyedik dimenzió az idő...
a másik pedig, hogy világos legyek... szerintem nem lesz két egyforma váltópárt...
nem veszed tudomásul a REALITÁST. És ennél több a VALÓSÁG, mert ebben az érzelmek és a lehetőségek is benne vannak.
Azaz más rendszer van. nem két egyforma erős párt lesz. EGYPÁRTRENDSZER. azaz vagy választáson, vagy azon kívül a ZSIDESZt a JOBBKLIKK fogja váltani nemsokára.
ha ez nem teszik csinálj egy győzike-lagzilajcsi pártot, azazl van esélyed (ha indítod mónikát és józsibarátot akkor 3/4 is lesz...)

lüke 2010.09.14. 11:49:58

csak azért , mert a fidesz úgy is benne van
az alkotmányozásban:)

kodó tamás 2010.09.14. 11:51:28

@Zolika1979: a ZSIDESZt a JOBBKLIKK fogja váltani nemsokára. vagy sokára de ez már a negyedik dimenzio ez már a VALÓSÁGNÁL IS TÖBB ez a RIDEG VALÓSÁG

Diocles 2010.09.14. 11:56:13

@Gaiaman:

Képviselő úr!

Vona szerintem is hülyeségeket beszél az adósságszolgálat megtagadásával, DE ahogy a nagy drámaíró is mondá: őrület, de van benne rendszer. Következetes, érhető, némelyeknek hihető.

Önök miből fizetnék vissza az évi 2-3 ezer milliárd forintot?
Hol spórolnának?

(Csak azt ne mondja, h a zöld munkahelyek hoznak majd annyi pluszt, h játszva kifizetjük ezt a pénzt...)

Szóval amíg Önöknek ilyen kérdésekre nincs érdemi válaszuk, addig Önök még Vonánál is demagógabbak, mert neki legalább vannak megoldási javaslatai (ha az a mainstraim közgazdaságtan szerint azok baromságok is), Önöknek meg e területen sincs.

A romaügyek dettó.

Ordnassac 2010.09.14. 11:58:43

@kodó tamás: halk kérdés: kire fogsz akkor októberben szavazni a polgármester-választáson? A Jobbik nem tudta összegyűjteni a 2000 érvényes cetlit Czeglédinek.

kodó tamás 2010.09.14. 12:03:55

@Ordnassac: :)
nem voltam szavazni 20 éve... 1990-ben ogy első-utolsó szavazásom, találd ki kire...
de csak elvi lehetőségként mondtam a jobbikot, gyakorlatilag nem megyek...

kodó tamás 2010.09.14. 12:05:03

@Ordnassac: x-eket az ember nem tesz csak ugy, feleslegesen nulla esély nélkül. inkább lottózok ott több esély van nyerni.

Ordnassac 2010.09.14. 12:07:09

@kodó tamás: na, akkor van valami közös benned és jjulie között. :-P

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 12:08:04

@kodó tamás: ha Józsibharát élőben megdugja Móunikát, négy negyed...

kodó tamás 2010.09.14. 12:11:56

@Ordnassac: nem tippeltél... kire szavaztam egyszer... ogy-n 1990-ben...

kodó tamás 2010.09.14. 12:13:26

@Hepci: ilyen már nem lesz a keresztény királyi médiában

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 12:17:43

@kodó tamás: csinálhatják performanszon is (Kossuth tér), végre tényleg lesz ott kétmillió.

kodó tamás 2010.09.14. 12:34:02

@Ordnassac: SOHA. ezér kicsit megharaxom. sokkal liberálisabb voltam (akkor még). és "matőr", nem dörzsölt fiukra szavaztam. Azóta megjött az eszem nekem is. nacionalista vagyok erősen (kellenének közösségek...), csak közben közelről láttam a "működéseket", ezért populista (elitellenes) lettem

kodó tamás 2010.09.14. 12:35:00

@Ordnassac: ja, persze fidesz, és a matőr..

Ordnassac 2010.09.14. 12:35:02

@kodó tamás: 1990-ben az SZDSZ kicsit még más volt. Ezek szerint akkor Fidesz?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.14. 12:39:37

@kodó tamás: miért, akkor még megvolt az SZDSZ diszkrét bája. Majdnem rájuk szavaztam, de aztán MDF lett belőle.

kodó tamás 2010.09.14. 12:44:49

@Hepci: a fideszes fiukat "élőben" láttam. én is lelkes voltam. sőt még lelkesebb. Az egyetemet is majdnem megreformáltuk, sok részeredményem volt. de csak pusztán szakmai érdekeim, céljaim voltak.
elsős egyemista voltam akkor csak brahiból a kollégiumot megszálló (a kolesz felvételnek nagytétje volt) az egyik ŐS nagy fideszest megpuccsoltam két barátommal (pedig ő ötödéves volt, akkor már több éve...)

kodó tamás 2010.09.14. 13:00:04

sajnálom, de az arab-zsidó kérdésekben is egyet értek Vonával. Ki a rasszista? az nem aki a palesztinokat falazza be? hm...
az anyagi érdekek (politika-gazdaság) is cionista érdekek nagyrészt.
A hagyományos arab barátságunknak is annyi (mérnökök, orvosok stb)
Persze lehet duplacsavar, azaz a jobbik ot is pénzelheti vki...
atv.hu/cikk/20100913_vona_izrael_napjai_meg_vannak_szamlalva

lüke 2010.09.14. 13:00:27

fiúk ne nosztalgiázzatok:)
elmúlt
mi jön? ez a nagy kérdés:)
az OGY-ben katalógus van!

kodó tamás 2010.09.14. 13:12:30

@lüke: azt tudjuk az nem kérdés, a jobbik fog győzni.
a fidesz nem a kurucos-kommunikációt abba hagyja választás után oszt annyi nekik... majd megy Vona vekker órával hogy mondjon le! meg, hogy hazugot nem hallgat, kivonul a parlamentből. OSZTJONAPOT.

kodó tamás 2010.09.14. 13:14:17

@lüke: ujra:
azt tudjuk, hogy mi lesz az nem kérdés, a jobbik fog győzni.
a fidesz a kurucos-kommunikációt abba hagyja választás után oszt annyi nekik... majd megy Vona vekkerórával, hogy mondjon le! meg, hogy hazugot nem hallgat, kivonul a parlamentből. OSZTJONAPOT.
a nem-et már a cenzura irta be...

ssi 2010.09.14. 13:18:33

okt. 3.- pénzügyi függetlenség mellé áll a Jobbik, de mivel győzik meg őket?

a bankadó és "szokásos" bevételek mellett milyen forrásokból :
működik majd az ország (szükséges kiadások)
+ adott év teljes törlesztő részletének visszafizetése
+ a következő évek kamatait is muszáj rendezni

kik kaphatnak még különadót?
mely területeken lát a kormány még pazarlást?
mik lesznek a cél érdekében befagyasztva?
reform (eü, oktatás, közlekedés, közig.) = pénzkivonás és átszervezés?
elszámoltatásnak lesznek jelképes vagyonelkobzásai?
stb. ??????

ellenzék: a követhető kommunikáció és a belső rendezettség összefügg

sárkányfő 2010.09.14. 13:23:56

Fideszeseknek, sok szeretettel:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

"Kisebb zavar támadt az országgyűlés gazdasági bizottságának múlt heti ülésén, amikor kiderült: a szocialisták jobban egyetértenek Matolcsy György helyzetértékelésével, mint a bizottság fideszes tagjai. A költségvetés zárszámadásából ugyanis kiderül: az előző kormány azt tette, amit tennie kellett, az IMF-hitelre szükségünk volt, és az "Út a munkához" program is egészen sikeres volt."

"Elismeri például, hogy az előző kormány jelentős lépéseket tett a gazdasági és a pénzügyi rendszerek stabilizálása érdekében. A korábbi fideszes állásponttal szemben az írás leszögezi: az államháztartás finanszírozása, a forint árfolyamának stabilizálása, illetve a pénzügyi rendszer működése is csak az IMF hiteleivel volt biztosítható."

kodó tamás 2010.09.14. 13:24:49

@manyike: ezek a kérdések hajaznak a 2006-os problémára. Orbánnak dupla hazugság lesz a számláján... két választást nyer meg hazugsággal. EZ előbb utóbb visszacsap. Persze nagy kérdés, hogy hogyan, hisz a jogi (ál-demokratikus) környezet megváltozott.

sárkányfő 2010.09.14. 13:26:26

Ezt is fityeszesenek:

vastagbor.blog.hu/2010/09/13/csak_addig_volt_sok#c11000606

"„Egészen elképesztő, hogy a kormánynak dolgozó emberek havi több százezres plusz pénzt kapnak, miközben a tanároktól orvosoktól elvesznek a durva adóemelésekkel és megszorításokkal” – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
2010. január elején."

"az Orbán-kormány szinte valamennyi minisztériuma megtartotta az előző kormány idején osztott keresetkiegészítő juttatásokat."

kodó tamás 2010.09.14. 13:28:12

@ó jaj: ezen már tul vagyunk. 2órája.
Ted Striker 2010.09.14. 11:31:16

sárkányfő 2010.09.14. 13:30:07

És tényleg, az miért nem hír, hogy csúnyán elbukott a szabadságharc?

Még csak szerződnünk se kellett az IMF-fel, és még így is magunktól megfogadtuk, hogy annyi lesz a költségvetési hiány (3,8%, 3%), amennyit ők akarnak :)

Ja, meg én is ennyit akartam, megjegyzem, mert a kisebb hiány az ország érdeke.

sárkányfő 2010.09.14. 13:32:14

@kodó tamás: köszi, nem olvastam vissza.

Akkor most háromszoros hurrá + hála Bajnainak meg Oszkónak!

:)

radala 2010.09.14. 13:33:51

@ó jaj: Olvastam. Mi következik ebből? Mert szerintem bármilyen cinikus is az index írása semmi nem következik belőle. Szerintem én soha nem mondtam például, hogy Bajnainak/Oszkónak az a bűne, hogy szórja a pénzt (bár részben ez is igaz). Az volt a bűnük, hogy olyat vállaltak el, amit senki más tisztességes ember nem vállalt volna. Nem gondolom, hogy bármilyen elismerést érdemel az, aki 3 évet végigasszisztál GyF mellett, majd ME lesz helyette, amikor erre semmi szükség.
Természetesen nem tudjuk mi lett volna, ha előrehozott választások lesznek, de semmi nem indokolta, hogy ne legyenek. Mindenkinek jobb lett volna, talán az egypártrendszert is el lehetett volna kerülni.
Ne gyere az 1300 milliárdos hiánnyal, mert az is igaz maximum most nem kell még úgy számolni, de attól még megvan az a hiány. OK kicsit füllentett a Fidesz, de Oszkóék elmondhatták, hogy mi abban a számításban a turpisság, aki elhitte az meg most pláne örülhet, hogy mégis kicsit kisebb a baj. Arról nem is beszélve, hogy egy szocialistával szemben a 2006-os választás után minden hazugság megengedhető, sőt október óta a gumilövedék könnygáz és viperahasználat ellen sem lehetne egy szavuk sem. Szerintem összetehetik a kezüket, hogy 20 év alatt már másodszorra bánnak velük nagyságrenddel jobban, mint ahogy megérdemlik:-)

sárkányfő 2010.09.14. 13:35:11

2009. március 12. - Szijjártó Péter.:

"Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és a benzin jövedéki adóját a Fidesz"

Akkor ugye, most hogy ők vannak kormányon, meg is teszik?

radala 2010.09.14. 13:35:47

@ó jaj: Mindenre nem lehetett idejük:-)

radala 2010.09.14. 13:39:24

@ó jaj: Soha egyetlen szabadságharcos sem mondta, hogy az a baj, amit az IMF akar, azt mondták, hogy abba ne pofázzanak bele, hogy hogyan csináljuk meg.
Persze ezt egy Gyurcsány/Bajnai fan nem értheti. Ja persze te azzal is egyetértesz, hogy kultúrember mást nem olvashat, mint Kertészt, aki másba belelapoz az fasiszta.
Igazad van és jók az érveid, klassz, dolog, ha valaki csak érvel és nem érzelmileg politizál, szeretnék olyan szilárd énképpel bírni, mint te:-)

sárkányfő 2010.09.14. 13:41:19

@radala:

A tömegbelövő gyilkosok említését hogy hagyhattad ki?

És ki beszélt itt rólad amúgy? Én biztos nem. Meg hogy neked mi a véleményed? A Fidesz és birkái nyomták ezerrel a katasztrófa-kommunikációt, közgazdasági értelemben is. És bármilyen lelkes is vagy, ezt utólag eltagadni, visszavonni, nem lehet.

A nagy Radala-szabályzat:
1. Nincs olyan a fideszre nézve negatív hír, amit radala ne tudna kimagyarázni.

2. Ha mégis van, akkor az valami tévedés, esetleg pillanatnyi rosszullét következménye.

3. Minden egyéb esetben az 1.-es pont a mérvadó.

És ez a szabályzat nem vicc! Bárcsak az lenne...

kodó tamás 2010.09.14. 13:43:02

@ó jaj: ok ok. hiány ok. de semmibe nem szólhatnak bele. ezen belül minden belügy. a szabadságharcok-forradalmak csak okt 4-ig tartanak, utána szürke-szakértői kormányzás lesz... adó "kiigazítás", pénzügyi rendszerek "átalakítása"...
persze megteszik... minden áfát csökkentenek:) még az áfa áfáját is. csak közben az a sok fránya csontváz.... stb
meg az ellenzék, akik akadályozzák őket stb stb szóval ők szerették volna, csak a külső körülmények kedvezőtlenek. egyébként is tuti meg lesz, csak kitolódik... térben és időben...
@radala: az előrehozott választást a fidesz sem akarta (komolyan). most sem fogja akarni...

sárkányfő 2010.09.14. 13:45:32

@radala:
Na, ezt pont hogy nem igaz..........

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Hír Televízió kérdésére azt mondta: a kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség és a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése mellett."

"nem fogunk megszakadni, hogy 2,8 százalékos hiány legyen jövőre csak azért, hogy ez néhány nagyon távoli hivatalban lévő pénzügyi szakembernek elnyerje a tetszését"

Ami pedig ezt illeti: "Persze ezt egy Gyurcsány/Bajnai fan nem értheti. Ja persze te azzal is egyetértesz, hogy kultúrember mást nem olvashat, mint Kertészt, aki másba belelapoz az fasiszta.
Igazad van és jók az érveid, klassz, dolog, ha valaki csak érvel és nem érzelmileg politizál, szeretnék olyan szilárd énképpel bírni, mint te:-) "
erre a tömény szennyre tömören csak azt tudom mondani, hogy kapd be.

Ja, és a mosoly, mert úgy szereted:
:)

sárkányfő 2010.09.14. 13:46:13

@ó jaj:
a linket lehagytam a szabadságharcos matolcsy-dumáról:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=333564

ssi 2010.09.14. 13:49:21

kiegészítés a leendő és megnövelt forrásokhoz:
+ magán nyugdíjpénztárak államosítása?

kik kaphatnak még különadót?
mely területeken lát a kormány még pazarlást?
mik lesznek a cél érdekében befagyasztva?
reform (eü, oktatás, közlekedés, közig.) = pénzkivonás és átszervezés?
elszámoltatásnak lesznek jelképes vagyonelkobzásai?

magán nyugdíjpénztár a hiány kozmetikázásra is alkalmas lehet

Fidesz bátorsága, vakmerősége s elsőbbsége ezekben
- tetszik a Jobbiknak, fokoznák is néha, de a kormány "józanságra" int
- a világ pedig kivár, mert nem tudni, mi sül ki belőle, készen állnak a jutalmazásra/büntetésre is, a változtatásra/merevségre is
- a válságban meggyengültek az országok és a nemzetközi szervezetek is
- hazánk állapotába belefér a kockáztatás, de lehet, hogy Kína hitelezne

sárkányfő 2010.09.14. 13:50:18

@simonmondja.:
Hogy mersz ilyet belinkelni ide?? Ezt mégis hogy gondolod? Na de majd mindjárt szépen helyrerak radala! Aki ilyet linkel be, az csak gyurcsány-fan lehet, meg nyilván fasisztázol ész nélkül, és amiket te linkkel alátámasztott tényeknek hiszel, az valójában érzelmi politizálás, és mindez hitvány, züllött személyiségre vall.

kodó tamás 2010.09.14. 13:54:37

@simonmondja.: családbarát és emberközpontú szervezetek (Szalai Annamária van a kp-ban)

radala 2010.09.14. 14:04:59

@kodó tamás: Ha nem akarta a fidesz, akkor egy okkal több, hogy meg kellett volna csinálni. De mindegy ez, igazából még olyat nem hallottam senkitől, hogy Bajnait a Fidesz kényszerítette volna arra, hogy még 1 évig a szocik hatalmon maradhassanak, az mdfesek/szdszesek fölvehessék a fizetésüket.
@ó jaj:szerintem nem hagytam ki a tömegbelövetőket csak most másképp fogalmaztam meg:-)
Teljesen jogos volt a katasztrófa duma. egyrészt volt/van katasztrófa, másrészt ez egy választási műsor volt, mások a szabályok, mint békeidőben. Arról nem is beszélve, hogy egy szocival szemben minden jogos:-)
@simonmondja.: Ez valóban kibaszott fölháborító. Remélem kirúgják a faszba apát is meg a lányát is. Kurva anyjukat.
Ez messze nem ugyanaz a kategória, mint ó jaj panaszai.

sárkányfő 2010.09.14. 14:06:11

@kodó tamás: nem csak családbarát...

A Fidesz a romlatlan fiatal tehetségeknek ad esélyt, a rutin és tapasztalat sötét zsákutcájában vergődő idősebbek helyett:

"A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán végzett Petykó még nem dolgozott a közigazgatásban, és a költségvetési ügyekben sem szerzett jártasságot."

sárkányfő 2010.09.14. 14:10:58

@radala: nocsak, előbb még azzal jöttél, hogy te nem mondtad soha hogy bajnai szórta a pénzt, most meg kiderül választási időben jogos a hazugság.

úgy 5 másodperc alatt képes vagy átalakítani az érvrendszered épp a pillanatnyi helyzethez megfelelően, mit se törődve a korábbi érveléseddel, no meg a tényekkel sem, és ha szanaszét cáfollak, pl. a matolcsy-linkkel, azt meg elereszted a füled mellett.

ööö, izé... várjunk csak, te véletlenül nem fideszes vagy? :)

radala 2010.09.14. 14:11:27

@simonmondja.: Milyen ember lehet az, aki ennyire tesz mindenre. OK lopjon a lányának, amennyi jól esik, ez gondolom nem okoz neki komolyabb nehézséget. De nem igaz, hogy van ember, aki nem látja be, hogy ez milliószor jobban kommunikálható hiba bármilyen lopásnál.
Hogy utálom én ezeket a Fideszkörüli balfaszokat.

kodó tamás 2010.09.14. 14:11:46

@ó jaj: hát a 2,8% az tényleg nagyon durva lenne.... a 3,0 az már függetlenség...
egyébként a zorbán-ÉK 1hete már elkezdte nyomni hogy akkor euro lesz....
teszem hozzá, hamár ugyis olyan alacsony a hiány. bár ahhoz nem lesz elég... növekedés nélkül nem fog menni
sőt a görög ügy után itélve nem is lenne olyan feltétlen jo

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:18:54

@radala: Hát, Orbán próbált szólni, hogy a nők inkább maradjanak a fakanál mellett - de ezeknek nincs fülük a hallásra.

kodó tamás 2010.09.14. 14:20:16

@simonmondja.: petyko messze a legjobb szakmai jelölt volt... az véletlen hogy rokonok. sőt felháborító amit gondolsz. ha valaki pozicióba kerül az összes rokona vándoroljon ki? nem pálályázhatnak nem csinálhatnak semmit? azt már el se tudod képzelni hogy sima pályázaton nyert? csak nem képzeled hogy szoltak az érdekében. sőt mivel erre előre gondolni lehetett, hogy te rögtön ugrasz. tuti hogy hagyta objektíven megmérettetni...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:21:40

@ó jaj: Én is gondoltam, hogy itt finom emberek kultúrkodnak és a vastagbőrre megyek, de nem akartam már a harmadik háeszben offolni a témájukat.

sárkányfő 2010.09.14. 14:22:18

@kodó tamás:
még valami.

fogadsz velem?

fogadunk, hogy miután több hónapos ellenkezés és szabadságharc után mégis rákényszerült a fidesz, hogy megcsinálja a 3%-ot, és meg is csinálja, szóval ezek után majd verni fogja a tamtamot, hogy igen, megcsináltam? :) meg majd jön a felelős kormány, meg a hiányt visszafogó, adósság-növekedés megállító kormány dumája? :)

lüke 2010.09.14. 14:24:28

és a Deloitte Touche- nál mit tanítanak?
www.deloitte.com/view/en_GX/global/index.htm
Oszkó fémjelzi
meg a Postabank, ahol nem vették észre a hiányt ,PG nagy szerencséjére sokáig:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:25:17

@kodó tamás: Megmérettetés - szégyeld magad.
Egyáltalán nem kell a 90-60-90.
Annak a morális nihilnek már annyi...

kodó tamás 2010.09.14. 14:30:35

@ó jaj: nem fogadok, mert én is azt mondom, amit te... Fidesz: -Na vazzeg ezt akartátok rohadt labanc-imf, hát jól van, akkor kaptok, akkor az ejrót is bevezessük... de erdélyben is.
@simonmondja.: egyébként zorbán tényleg nem szól bele személyi kérdésekbe. (legalábbis a piramisban csak a közvetlen alatta lévőbe...)
ja egyszer az a baja a szoclib médiának hogy nincsennek nők, utána meg... na ezeknek se lehet jót tenni.

sárkányfő 2010.09.14. 14:30:38

@simonmondja.: és ugye azt is tudtad, hogy a "Fidesz kipróbált gazdasági embere" az nem fideszes, hanem "Fideszkörüli balfasz"? :)

Amúgy ezt írja valami gonosz ember egy fórumon erről a Petykóról:

"RAVILL-vezérig.-tönkrement
HUNGEXPO-elnök-vezér-lenyúlták
Dunaferr-IT tag-tönkrement
Bábolna-elnök-tönkremegy
Szeged tv-tulaj-?

Ja, a kezdetek- KISZ titkár (főállásban)

Most nagy fidesznyik, a párt gazdasági hátterének egyik prominens alakja. Csodálom, hogy eddig senki sem dobta föl a nevét, pedig a simicska-gamsperger stb. vonulat jeles alakja.

Rá is igaz a mondás: csak az első milliót ne firtassuk."

Hogy igaz-e, nem tudom, annyit nekem nem ér, hogy utánanyomozzak.

kodó tamás 2010.09.14. 14:32:07

@ó jaj: majd a jobbik csendőrség nyomoz 1-2 év mulva...

radala 2010.09.14. 14:39:42

@ó jaj: Nem ugyanaz beszélni, mint távhötámogatást hosszabítani. De mindegy ez.
Természetesen OV is osztogatott 2-ben, fog 14-ben is, azért nem fogok olyasmiket védeni, amiket nem lehet, adok a renomémra:-)
Matolcsy linkre azért nem reagáltam, mert nem szeretnék egy dolog minden különböző megvilágítására külön reagálni. Nyilván próbálkoznak ezt-azt mondani, talán ezt-azt csinálni is.
Szerintem az országnak az lenne kb a legjobb, ha lehetőleg kicsi lenne a hitel, de az emberek elhinnék, hogy ez gazdasági szabadságharc. Nem gondolom, hogy az egy hazugság, hogy Jézuska hozza a karácsonyfát.
Kb. ilyen a gazdasági szabadságharc is. jobb egy olyan országban élni, ahol az emberek hisznek ebben-abban. De gazdasági kérdések majd eldőlnek a költségvetés tárgyalásakor, vagy jövőre a megvalósulásakor.
Ja bocs a Kertészezésért, de kicsit fölbosszantottam magamat azon, hogy mit kell már ezen a baromságon lovagolni, hogy OV hogyan állt illetve áll a bajnai kormányhoz.
Ha nagyon elfogult lennék (mármint még ennél is elfogultabb), akkor mondhatnám azt, hogy OV-nak kötelessége a lehető legpozitívabb színben föltüntetni az előző kormányt legalább gazdasági meg antirasszista szinten, mert ezek a dolgok kifelé Mo.
@simonmondja.: Nem tudom OV szólt-e de remélem fog, még az is lehet, hogy az egész előre ki van találva, hogy OV elverhesse rajtuk a port és az egész egy koncepciós eljárás csak szegény családdal.
Meglátjuk, mindenesetre azt gondolom kiváló (remélem soha vissza nem térő) alkalom a példastatuálásra.

kodó tamás 2010.09.14. 14:47:35

Vona Gábor, Gyöngyös, 1978. augusztus 20. (32 éves), Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származik, ennek tulajdonítja a föld szeretetét és antikommunista elveit. Édesapja húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen. Másik meghatározó családi élménye apai nagyapja (szintén Vona Gábor) halála volt, aki Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni tordai harcok során. Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette Vona Gábor apját, így születhetett meg Zázrivecz Gábor néven.
Orbán Viktor: Székesfehérvár, 1963. május 31. (47 éves), Székesfehérváron született. Apai nagyapja a második világháború után került Alcsútdobozra, ahol gazdálkodással foglalkozott. Édesapja Orbán Győző mezőgazdasági üzemmérnök, édesanyja Sípos Erzsébet gyógypedagógus és logopédus. Két testvére van, Orbán Győző (1965) és Orbán Áron. Gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte...
PONTOSAN 15 év ELŐNYE VAN VONÁNAK.

kodó tamás 2010.09.14. 14:50:38

@simonmondja.: visszatérve a családbarát kormányra. addig nincs baj, még nem Lévai Anikónak hívják az MTA elnökét. De ez csak rossz vicc és semmi utalás nincs a csau rommániájára.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:52:24

@radala: Majd újraolvasom az - Igazságos Mátyás király - meséit

kodó tamás 2010.09.14. 15:01:31

(gazdasági) rendszerváltáskor 89-ben Vona 11 éves és OVi 26 éves volt... ÓRIÁSI különbség. Bár tudom, a kisdobosok is elvi alapon... a 20 évvel elégedetlenek, azok mind fognak számolgatni...

kodó tamás 2010.09.14. 15:11:30

Ha nem a jobbik lenne a jobb, akkor pár év mulva ugyanez a hír nálunk is lehet:
index.hu/kulfold/2010/09/14/a_volt_ukran_belugyminiszter_gyilkoltatta_meg_az_ujsagirot/

bigapples 2010.09.14. 15:13:06

@kodó tamás: És mennyi előnye van Lázár Jánossal szemben?

kodó tamás 2010.09.14. 15:23:02

@bigapples: :) jo felvetés, jo helyen kapisgálsz... de OVi, pont mint Castro, +kina +putyin, az utolsó pillanatig ragaszkodna a 6alomhoz... persze ettől új arcot lehet tolni. UGy mint Tarlós plakátokon Rogán lazán mosolyog... (szavazzunk Tarlosra... hm). Tarlós helyett már beszélő ember is kellene lassan. De nem baj legalább elviszi a balhét az öreg. De OVi esete az más... az ŐS fideszből senki nincs CSAK KÖVÉR. a fiatalok meg lenyomhatók... Lázár is. Bár nagyon okos pali... személyesen dolgoztam vele 2,5 évet... mondhatnám ördögien okos. De Viktor nem tart a fiataloktól. A saját korosztályától tart, azokat meg lecserélte... esetleg lehet Lázár esetén téved...

vazallus 2010.09.14. 16:10:54

A jobbik szerintem simán fog még előre törni. Még nem volt hatalmon ezért hazudhat amit akar. A Fidesz-ről meg most be fog bizonyosodni, hogy hazudozott összevissza. Nyilván nem fogja a 2/3-ot egyben tartani, lesz egy csomó leszakadó (pl akik az egykulcsos adóra vártak, a devizahitelesek (a megmentőcsomag egy vicc, szerintetetek hány devizahitelesen segít, hogy a 155 forinton felvett CHF hitelét középárfolyamon kell visszafizetnie, amikor 220 ft felett van a frank), a cigányok között élők (lásd: nincs cigánybűnözés), úgy általában azok akik mindig csalódnak akármi van, és még ki tudja mennyien akiket majd feláldoznak a jövő évi 3%-os deficitért) Szóval ezek az emberek szerintetek hova mennek? Az mszp-hez vagy az lmp-hez? Valahogy kötve hiszem.

kodó tamás 2010.09.14. 16:12:40

@bigapples: Lázár János, Hódmezővásárhely
1975. február 19. (35 éves), Rapcsák András 2002. február 3-ai halála után lett a polgári összefogás hódmezővásárhelyi (Csongrád 6. vk.) országgyűlési képviselőjelöltje;
EGYÉBKÉNT Ő már 4 év úttörő múltja volt 1990-ben!!! (és még a kisz tagság sem teljesen kizárt) tehát még Ő is hátrányban van Vonához képest.

radala 2010.09.14. 16:24:49

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/mindenki_megussza_a_torlesztest_ha_erre_is_rabolint_a_fidesz/
"Úgy tudjuk, a civilek még tovább mennének a segítségnyújtásban, nem csak a lakáshiteleseket, hanem mindenkit mentenének, azt is, akinek közüzemi tartozása van, vagy késik például a fogyasztási hitelének törlesztésével...."

No ez lenne a baj, nem az, hogy ezt-azt füllentett a Fidesz életében.

Azért az egy tragédia lesz, ha eddig a nyugdíjasok voltak a szent tehenek, most meg a devizahitelesek. Azért álljon már meg a menet, értem én, hogy a szolidaritás fontos, de minden kibaszott plazmatévés faszt ne mentsünk már meg a saját hülyesgétöl, vagy OK mentsük meg őket, de akkor innen kezdve csak kenyérért meg tejért mehessenek le a boltba többet mást ne vegyenek.

kodó tamás 2010.09.14. 16:31:54

@radala: ez választás után "finomodni" fog. nem véletlen nincs parlament addig... ez kampány, ezzel minek törödsz. csak ird fel. majd választás után sorolja a jobbik is...

radala 2010.09.14. 16:40:18

@kodó tamás: Na ja kár bármivel is törődni napi szinten, ez igaz, de az is igaz, hogy egy dolog hülyeségeket mondani (kreatívkodni) a költségvetés körül, meg egy másik szegény nyomorultakat hülyeségekkel hitegetni.
Nem tudom igaz-e, hogy minden megmentés szóba kerülése után többen kezdenek nem fizetni, de hihetően hangzik és ez nagyon nem frankó.

Arivistus 2010.09.14. 16:48:12

@radala:
Sajnos a "politika" ebből áll. Keress egy jól körülhatárolható csoportot - pl: nyugdíjasok, cigányok, devizahitelesek, stb - és részesítsd őket előnyben a többséggel szemben. Tutira beválik, igaz az ország egy kissé bürokratikussá válik, valamint az ezt finanszírozó adók miatt a gazdaság élőhalott-fokozatba kapcsol. De a célcsoport arra fog szavazni aki a kedvezményeket odaadta nekik.

Mellesleg, ha nagyon meg akarják menteni a devizahiteleseket, akkor miért nem váltatják át forintra a hiteleket?

radala 2010.09.14. 17:10:57

@Arivistus: Persze, de azért nekem csak a "dolgozni/tenni akarók (pláne tudók)" támogatása tünik az egyetlen olyan csoportnak, ahonnan a szavazaton kívül más haszon is származhat.
Nyilván nem gondolom, hogy a Fidesznek elment az esze és valóban minden devizahitelest meg akar segíteni, azt sem hiszem, hogy annyira ostoba lenne, hogy ez a segítség ne legyen keserves tanulópénz annak, akit megsegítenek. Ami szörnyen felelőtlen, hogy ezeket a feltehetőleg meglehetősen hiszékeny és optimizmusra hajló embereket hitegetik ilyen hülyeségekkel.
Természetesen a szó szoros értelmében nem hazugság azt mondani, hogy MEGPRÓBÀLUNK mindenkin segíteni, de sajna félre fogják sokan érteni és azt meg mindenki tudja, hogy vannak akiken nem lehet segíteni, ha nincs mondjuk munkád, de van hiteled, akkor azon nem lehet a hitel oldalról sehogy sem segíteni, hiába mondjuk ki, hogy a banknak is van felelőssége (ami azt hiszem egy tény) ha neked 0 pénzed van, akkor tök mindegy, hogy ki mindenki hibás még rajtad kívül.
No mindegy, azt akartam mondani, hogy szemben azzal, hogy GyF-re Bajnaira szerintem bármi mondható és nem képzelhető el még elvileg sem olyan aljas hazugság velük szemben, ami erkölcstelen lehetne. Addig szegény devizahitelesek hitegetése az nekem mondjuk okozna erkölcsi skrupulusokat. Nem hiszem, hogy Rogánnak nincs egy táblázata, ahol benne van, hogy hány hiteles tartozik mennyivel és mi lenne, ha segítenénk nekik. Azt sem hiszem, hogy annyira ostoba lenne, hogy ne tudná mindennek így a bankoknak is van egy tűrőkepéssége...

kodó tamás 2010.09.14. 17:20:09

@radala: ja ja. igy kopik a politika hitele. az a 6%os maradék bizalmi index is... már nem sok birka van aki hisz nekik... de a szerencsétlenek utolsó reményével igy visszaélni... hát a 6alomért semmi sem drága... már minden tönkre van.. az a pár ember tök mindegy nekik

6.Lenin 2010.09.14. 21:24:30

A Jobbik a jobb.
Látom nehezen emészthető.

Hát igen, volt itt már álmodozás váltópártokról, csak az fránya hétköznapi realitás sehogy nem jön össze.

Hol van már az MDF, a csodálatos Bokros Lali, SZDSZ.
1-re szürkébb az LMP, nemsokára a falevelekkel együtt hullik az MSZP is. Már csak 1 a remény, de az meg 1 vicc. A THP-sek.
A Táncoskedvű Hazudozók Pártja.

Diocles 2010.09.14. 21:50:14

birom Kövért, nem kertel:)
fideszes polgi - van állami pénz
szoci polgi - nincs állami pénz

nol.hu/belfold/kover_utolso_figyelmeztetese_szegednek

a népszabadság meg nekiállt bő cigányozással reklámozni Kálit, remélem szegény miskolciak nem lesznek annyira hülyék, h behozzák, és azzal végleg lehúzzák a várost a WC-n.

Budapest még túlélte a szivatást, de Miskolc?

Ráadásul érdekes lesz az is, h ha szoci is lesz a polgi, többsége az valszeg nem lesz.
Mit fog tenni a Fidesz? Beáll mögéje? Vagy új választás?

Esetleg elképzelhető Jobbik-MSZP koalíció Miskolcon?
Ez lenne a Fidesz álma, az összes nagykövetségre menne az anyag, h az MSZP koalíciót kötött a "csúnya fasisztákkal" :)

sashimi 2010.09.14. 22:27:56

@iii: "Az a párt, amelyik a cigányok táborba zárásával és hasonlókkal akar operálni, csak ideiglenes sikereket érhet el, soha nem lesz belőle komoly párt."

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterparte meglehetosen komoly sikereket ert el es komoly part lett belole, pedig a ciganyok taborba zarasanal kisse sulyosabb dolgokkal operalt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 01:27:57

@Ordnassac: nem bánkódnék feltűnően, ha kifújna a baloldali is...
A kimúlt lap sztorijához meg hozzátenném, hogy Csontos János akkor produkált utoljára egyértelműen színvonalas írásokat, amikor még - gyakornok korában - csak dunai horgászkalandjait publikálta...

ssi 2010.09.15. 06:13:21

@Ordnassac: @Hepci:
a környékünkön több újságos bódéra ki van írva: e l a d ó
így gondolom, nem csak a Nagyítást nem veszik

LAKSZ 2010.09.15. 07:29:28

Bár az elemzés címválasztása lehetett volna találóbb, mégis az egyik legjobb elemzésnek tartjuk a parlamenti ellenzéki pártok eddig nyújtott teljesítményének és jelenlegi helyzetének tömör értékelését. Talán csak akkor lenne teljesebb, ha a három szempont mellett, a társadalmi elfogadottság (hitelesség) oldaláról is megkísérli az összehasonlítást.

Ignéczi Tibor
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

U.i.: A kapcsolódó kommentek miatt javasoljuk Török Gábornak az alábbi témakört; „A liberalizmus a magyarországi közéletben: szabadság vagy szabadosság?”

kodó tamás 2010.09.15. 07:40:54

@manyike: az ujságos bódékat sem veszik...
de ezt tudjuk az első amit az emberek 2008-tól megsporolnak az a nyomtatott sajtó, mellesleg furcsa 3 nap mulva olvasni a hireket egy 7végi napilapban. de legjobb hetilap, hvg is 20-30% ot vesztett
@LAKSZ: "egyik legjobb elemzésnek tartjuk". az egész szövetség? megszavazták? ez hány ember véleménye igy? vagy eleve jobbikos? vagy mint a civilszervezetek egyik 1/3-a? elnök-titkár?

lüke 2010.09.15. 08:01:30

@dio
akkor a Spigerl innen vette a jól informáltságát:)
ma két éve Lehman Brothers-ezünk:
most már tudjuk , nemcsak a politikusok,hanem a
bankok is becsapnak
megszünt az eszme hatalma, vajon a pénzzel is így lesz?

S2000 2010.09.15. 08:20:27

Ma este Gábor lesz az Aréna vendége az Inforádióban, este hétkor. Itt lehet kérdést feltenni: www.inforadio.hu/arena/

lüke 2010.09.15. 08:21:52

várom a B listát

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:23:51

Nem ártana ide egy gazdasági szabadságharc.

www.hirszerzo.hu/cikk.matol_fastum_gelt_sem_kap_recept_nelkul.166552.html

Ez ma Magyarországon azt jelenti, hogy minden izületi fájdalomra való kenőcs - kétezer forint hálapénzzel - többe kerül, mint az ára.

kodó tamás 2010.09.15. 08:27:26

@simonmondja.: de nálunk már nincs hála pénz. mikola megszüntette nem? vagy megkérte az orvosokat, nem emléxem pontosan...

László56 2010.09.15. 08:37:05

@LAKSZ:
Szép jó reggelt Mindenkinek

„A kapcsolódó kommentek miatt javasoljuk Török Gábornak az alábbi témakört; „A liberalizmus a magyarországi közéletben: szabadság vagy szabadosság?” „ írja a LAKSZ képviselője.

Ez a kérés úgy tűnik nekem, mintha az ördögöt kérné meg valaki hogy ismertesse a szentírást. Nem mintha az elemzőnket ördögnek tartanám, de országunkban úgy le lett járatva a liberalizmus hogy még a neve hallatára is borsódzik a polgáraink háta. Pedig ha tudnák hogy mi is az, akkor úgy járnánk mint a nyugati országok demokráciában megedzett pártjai.

A német, francia, spanyol, holland pártok, -jobb és baloldalról egyaránt-, hogy csak egyeseket említsek, egymással versenyeznek hogy melyik is nevezheti liberálisnak magát. Nem is olyan régen még a francia kommunisták is liberálisnak szerették volna magukat eladni. És itt nem a francia szocialistákról beszélek, akiknek nem szükséges kommunistákként, szocialistáknak eladni magukat mint a mi országunkban.

Mi sem mutatja jobban hogy a liberalizmus fogalma minálunk mennyire le van járatva, mint az a tény hogy mindenki valami politikai szemléletnek tartja. Pedig a liberalizmusnak semmi köze a politikai szemléletekhez. Az egy életszemlélet egybekötve egy bizonyos életmóddal. Ezért is történhet meg az hogy a nyugati országok nagy pártjai. -mindegy melyik oldalról-, a liberális gondolkodással próbálják eladni magukat.

Országunkban, - megközelítően a következő tíz évben- liberalizmussal még egy bóvli árú sem lesz eladható.

kodó tamás 2010.09.15. 08:41:51

@László56: ja. de ehhez hozzá tenném, kik járatták le... kik használták nem rendeltetésszerűen... fidesz és szdsz.
de itthon mindent lajáratnak. az ok egyszerű. a pártok lényege itthon, hogy az elvek a szavazóké, a gyakorlatban meg az "párt elit" teljesen más játékot jáccik.

a blog után erősen gondolkozok a jobbik aktív támogatásán:)

szebb jövöt!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:46:10

@Ordnassac: Alakul a precedensjog.

Nem tudod véletlenül, hogy van olyan archívum, amiből az itéleteket ki lehet gyüjteni, vagy a pali egyenként kérte ki őket a bíróságoktól ?

lüke 2010.09.15. 08:47:28

Fast-um gel,kedves szájmon
megint csak a rosszindulatú hangulat keltés,
a hozzá nem értök mindenbe való belepofázása
s valószínü- mert az unjóban rp nélkül adják- revideálni fogják

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:52:24

@lüke: zsézsé, kedves Lüke !

zsarátnokra zsindelydobás
vagy
zsindelyre zsarátnok...

kodó tamás 2010.09.15. 08:55:41

@simonmondja.: két napja bírósági iratot irok. ezért tudtam 20percenként benézni ide:)

ssi 2010.09.15. 09:02:07

@S2000: :-) jó a bodéközelítésed
Mikola és a hálapénz - csak szingli akció volt és csak a szülészek ellen

@lüke: :-))

ellenzék akklimatizálódása = néhány hónap a parlamentben

- Jobbik: egyértelmű célokkal - kormány részben kielégítette - próbálkoznak a korlátaikkal: cigány-tábor, -kollégium, -bűnözés, gárda, Hamász, hiteltörlesztés megtagadás stb. - a kormánynak okozhatnak még fejtörést, ha belelendül a Jobbik, mivel van rájuk igény, de Mo-nak jó lenne-e váltópártnak, aki pl. ennyire és nyíltan gyűlöl számos kisebbséget?

- LMP - homályos célokkal - naiv stílussal - protest szavazóit egyelőre megtarthatja

- MSZP - alig célokkal, belső bizonytalanságokkal - se markáns vezető, se markáns program. Kollektív lejáratásuk "tökéletesen" alakul, emberileg megértem, ha padlón vannak. A politikában való maradás viszont nagy és sajátos kihívás: képesek-e rá? - majd kiderül. Ha nem acsarkodva azt szajkózzák, hogy "felszólítjuk a kormányt", "követeljük a kormánytól", hanem higgadtan érvelnek és javasolnak majd.. - számomra talán pl. akkor látszik majd, hogy jönnek ki a gödörből, megújulnak ... , de az élet bármit hozhat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 09:10:30

@S2000: Bod Péter Ákost kérdezik a költségvetésről?
Melyikről?
Én a most készülő költségvetésről kérdezném Matolcsit.
Kiváncsi vagyok, hogy az oktatási és az egyházi fejezet még külön lesz benne, vagy már egybeszámítják...?

Szimba 2010.09.15. 09:30:30

www.magyarhirlap.hu/belfold/papcsak_ujabb_bunlajstromot_tart_napvilagra.html

Papcsák bűnlajstromai nyomán szerintetek hányan kerülnek bíróság elé, hányan kerülnek börtönbe?

Lehet tippelni:

1. senki
2. néhány kis hal kerül bíróság elé, de nem kapnak büntetést
3. néhány kis hal kap némi büntetést, de egy fillért sem foglalnak le senkitől

Videofon 2010.09.15. 09:32:37

@László56:
Tévedni emberi dolog. Át kell címkézni, oszt jónapot.

Szimba 2010.09.15. 09:33:02

Kaptam OV-től egy levelet! Tisztelt Nyugdíjas! - ez vagyok én. A kérdőív nulla, viszont lehet címet adni, ha visszaküldöd:-))

Magyarul épül a szimpatizánsok rendszere (külön a nyugdíjasoké is.)

radala 2010.09.15. 09:42:10

@Diocles: Szerintem semmi durvát nem mondott Kövér, egy szóval nem említette, hogy nincs pénz Botkának (vagy nem tudok olvasni). Azt mondta, hogy Botka polgármestersége nem független attól, hogy kiállt GyF-ék mellett 2006 után. Ez szerintem tény.
Azért emlékezzünk arra, hogy Kovács László a "gyűlölet kis szigeteinek" nevezte a Fideszes önkormányzatokat 2002-ben.
Veres János expresszis verbis kimondta azt, amire Kövér még csak nem is célzott.
"A fideszes jelöltet az azonos értékrend, nyelv, politikai és személyes kapcsolatok kötik az ország sorsát intéző kormányhoz, ez megkönnyíti a gondok közös kezelését - mondta Kövér László"
Mi ebben a kivetnivaló? Ez egy leírása a helyzetnek, persze lehet ettől rettegni (nem te rettegsz nem azt mondom)

ssi 2010.09.15. 09:42:48

aki több éve dolgozik, talán még főnök is volt már - pártállásokat félre téve - kicsit másként láthatja és várhatja az eseményeket:

nincs narancsfóbiám, (köz)gazdasági érdeklődésem van,
nincs előítéletem, csak kíváncsi vagyok (pl. ismétlődnek az események, vagy meglepnek az újdonságaikkal?) és piszok bizakodó ...

@Szimba: sok a lutri ... máshol is

- O.V. személyesen jelöli ki a kiemelt intézmények (és egyebek) vezetőit - ez garancia a majdani jó, jobb működésre? Ki fogja érdemben értékelni őket?
- a még évekig is eltartó elszámoltatás szinte a teljes szoci-kormányt (szdsz-seket kevésbé érintve?!) és oligarchiája kollektív bűnösségét "bizonyítja", pedig teljesen biztos, hogy nem volt mindenki rossz a rossz rendszerben, még ha ezt is akarják sugallni most
- LMP javasolta, hogy a kormány ne csak elszámoltasson, hanem tegye lehetővé önmaga elszámoltatását is a ciklus alatt - ez jogszerűnek tűnik, de ha mégsem lesz meg ez a lehetőség, miért nem? Valami egészen új van most, de hogy jobb is-e, az élet s az évek döntik el - ha aktivitás van és nem fásultság, ha szabadság van és nem lekötelezettségek rendszere
- deviza hiteleseket anyagilag megsegíti a mostani kormány, amit örömmel fogadnak és sokan szabálytalan kiskapukat is fognak keresni. Ez elsősorban miért történik? - az emberek/ország miatt, vagy mert az előző kormány és a bankok hibáját rendezi a mostani kormány? Ki viselkedik/dett felelősen? - általános értékek, vagy egyedi érdekek a motiváció?
- korrupció kiirtása: a múltbéli törvénytelen lehetőségek és kihasználásuk nyilvánossá tétele és büntetése helyes (de politikai tematizáltságának egyéb célja is van). A jelen kontrolljainak kiiktatása egy új típusú korrupció melegágya is lehet

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 10:06:13

@kodó tamás: miért kellene kétezer forint hálapénzt adni egy recept felírásáért?
Ettől függetlenül természetesen marhaság, hogy egy ilyen krémet nem lehet vény nélkül venni. Hasonlóan a legszimplább fejfájás elleni fájdalomcsillapító tablettákhoz, amit meg tán tavaly vezetett be valami ökör.

CSENDES 2010.09.15. 10:59:45

Az összeesküvés elméletet félretéve, kodó-nak és hepcinek megnyugtatásul, a bizonyos gyógyszerek vényre történő felírásának (tehát orvosi felügyeletet is feltételezve) az az indoka, hogy a ketofen taartalmú szerek sok esetben okoztak napallergiát. Míg az algopyrin a vérképet rombolja, ha jól tudom a fehérvérsejt számát növelheti meg.
Más kérdés az, hogy vajon akkor nem lesz -e napallergiás az oillető, ha receptre írják fel, illetve miért nem tüntetik fel e tényt egyszerűen a ketofen tartalmú gyógyszereken, kenőcsökön.

fillérbaszó vadász 2010.09.15. 11:09:30

@Szimba: Én is attól tartok hogy a Fidesz igazságszolgáltatása legfeljebb néhány kishalat fog felelősségre vonni.

Én akkor leszek elégedett, ha a következő milliomos (milliárdos) maffiózókat látoom bilincsben:
- Veres János
- Leisztinger Tamás
- Gyurcsány Ferenc
- Bajnai Gordon
- Draskovics Tibor
- Kapolyi László
- Puch lászló
Plusz aki a Célpontban szerepelt az elmúlt 2 évben :)

A felsorolt személyek ügyeiben lenne részletes vizsgálat, minden téren, akkor biztos elcsúsznának, és akkor börtönbe kerülnének ezek a mocskos bűnözőférgek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 11:14:52

@CSENDES: most meg az a helyzet, hogy bemegyek az orvoshoz és bármikor szó - és hálapénz - nélkül felírja a Demalgont, csak elbaxxuk az időt vele...
A mellékhatások viszont teljesen kiszámíthatatlanok, erre remek példa vagyok. Lettem már hónapokig depressziós aránylag széles körben használt szteroid injekció után, meg elment az ízérzékelésem hónapokra egy körömgomba elleni szertől. A szakorvosok csak néztek hüledezve és hitetlenül, pedig mindkét dologról lehet guglizni információt, ha keresgél az ember.

kodó tamás 2010.09.15. 13:53:24

@Szimba: pont mint az üvegzsebű (/szemű) keller. akkor se senki... lopás lezárva. de ugyis elévül.
@Hepci: minden mellékhatásra van újabb gyógyszer? nekem ilyen problémák nincsenek, nem szedek semmit soha...
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): és a fideszesek, akiket soroltunk tegnap... azok meg szentek? vagy szabadlábon védekeznek?

shwarcz bácsi 2010.09.15. 17:19:30

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): én meg akkor lennék elégedett,ha nyernék a lottón,és léphetnék ebből a cirkuszból.
egyébként pedig,ha rendet akarsz,akkor az elmúlt 20 év,és az idei évet is vegyük bele,összes ,kivétel nélküli mindegyik politikusát nyugdíjaznám,egy életre.és tilos lenne nyugdíj mellett dolgozni.még tanácsot se adhatnának,volt már belőle elég.

Ordnassac 2010.09.15. 17:54:52

@shwarcz: off: na milyen volt a kávé? :-)

lüke 2010.09.15. 18:59:27

@manyike:
pedig ez se nem Karinthys , se nem Molnáros ,se nem Kelléres
intellektuális humor
csak egyszerüen: mai vulgáris
@simonmondja.:
hérfőn este láttam Bécsben a Kabaré c. musicalt
náci egyenruhás feldolgozásban ,Sally szerepét, pedig egy madárijesztő játszotta
elvesztették a mértéket
money ,money

lüke 2010.09.15. 19:00:36

@Szimba:
nem borítékolok...........
sokan lesznek,nemcsak Zuslag

lüke 2010.09.15. 19:12:35

@Hepci:
a szteroid feldob
, amig kapod, utána leeresztesz, ez igy stimmel
sőt az izlelés is!
de valóban időrablás a feliratás,
a nővér odadugja aláirni:)

lüke 2010.09.15. 19:23:54

@CSENDES:
1,az algopyrin
novamidaziphenum
halálos agranulocytozist okoz- fvs szám=0- okoz, és ezért Ny-EU,Amerikában be van vonva
2,ketotifen egy speciális antihisztamin, a sejteket stabilizálja
3, brufen -NSAR- amire gondolsz
en.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

nyünyüge 2010.09.15. 19:27:11

Mit szóltok az mszp depressziós óriásplakátjaihoz?
Szerintem minusz százalékban lehet majd mérni a hatását.

(Próbáltam keresni hozzá képeket az mszp honlapjáról, helyette a "hasznos holmik" között megtaláltam a tavalyi választási programomot. Hát nincs is hasznosabb holmi, mint egy bukott választás választási programja egy párt honlapján, a főlapon:)

mszp.hu/public/download/pdf/haladast_biztonsagot_demokraciat.pdf

cambridge.on 2010.09.15. 19:35:09

@Ordnassac: Elküldtem nekik Churchill és Lady Astor párbeszédét
a kávé ivásról.
Remélem ők jobban kedvelték egymást.

shwarcz bácsi 2010.09.15. 19:43:25

@Ordnassac: még nem jött össze... de ígérem részletesen beszámolok.

nyünyüge 2010.09.15. 19:44:40

@simonmondja.:
Kétezer ft hálapénz egy receptért?

Ez a norma? Kezdem sejteni, miért nem kedvel a háziorvos.
Én kizárólag akkor adok neki hálapénzt, ha valami extrát kérek: pl. angol nyelvű orvosi igazolás aláírása egyetlen legkedvesebb lányom külföldi ösztöndíjához, a szabad orvosválasztás nevében beutaló egy nem "standard" intézménybe, stb.

De hogy egy gyógyszerfelirásért? ???

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.09.15. 20:13:27

@nyünyüge: "Mégis mi lesz ebből?" Nekem nagyon tetszik. Hiába no, Szanyi kapitány tudja mitől döglik a légy! :)

cambridge.on 2010.09.15. 20:18:32

A Jobbik kampányol ezerrel:
kuruc.info/r/2/66107/
aki „nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal – így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel – kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Ha ugyanezt hivatalos eljárásban hivatalos személy követné el, őt akár öt évre is bezárhatnák.
Orbán rettegj!

lüke 2010.09.15. 21:03:32

@cambridge.on:
ez rémes, szerencsére
olvashatatlan és minősíthetetlen
láttál már ilyen angol, fr, vagy német oldalt?

nahol 2010.09.15. 21:39:34

erről az egészről megint ez a video jut az eszembe: www.youtube.com/watch?v=dGsBthS3izo

6.Lenin 2010.09.15. 22:38:13

Ki a jobb?

Szerintem Ő, így 22:30 körül, persze később változhat.

www.youtube.com/watch?v=q-fxs_ZWXH4&feature=related

kodó tamás 2010.09.16. 00:05:42

@Szimba: elévül, ha még se akkor kis büntetés
az előzetesért pedig "kártérítés" jár szinte automatikusan

Ordnassac 2010.09.16. 01:29:03

@nyünyüge: emlékeztetnek a Fidesz 2006-os "rosszabbul élünk, mint négy éve" plakátjaihoz. Kb. hasonló "sikert" értek el.
süti beállítások módosítása