Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
okt 01
11:19

Vasárnap este lezárul a hosszú kampányidőszak, a 2008-as népszavazás, a 2009-es európai parlamenti választás, valamint a 2010-es parlamenti és önkormányzati voksolás után minden valószínűség szerint az utóbbi évtizedben nem tapasztalt, három és fél éves szavazásmentes időszak következik. S bár a népszerűségi adatok ilyenkor sem lényegtelenek és hatástalanok, ha nem kerül sor valamilyen ok miatt előrehozott választásra vagy népszavazásra, legközelebb 2014-ben lesz újra valódi tétje a választói akaratnak; akkor három voksolás jön majd hónapokon belül: parlamenti, európai parlamenti és önkormányzati.  Vajon mi változik meg, mennyiben lesz más a politika október harmadika után?

(Fotó: Népszabadság)

Sokan arra számítanak, hogy a választási helyzet eredményezte nyomás, kényszer elmúltával alapvetően átrendeződik a magyar politika tematikája, és változik meg az egyes pártok retorikája.  Kétségtelen, hogy minden politikai erő számára bizonyos értelemben új időszámítás kezdődik, a Fidesz bátrabban, kockázatmentesebben kezdhet hozzá politikája megvalósításához, az ellenzéki pártok pedig az eddigi kapkodás helyett messzebbre tekintve magukkal, belső gondjaikkal és stratégiájukkal is foglalkozhatnak végre. Szemben azonban azokkal, akik szerint ez az új helyzet radikális változást hoz, ráadásul az eddigieknél sokkal kellemesebb politikai klímát teremt, én egyrészt a folytonosságot gondolom erősebbnek, másrészt nem hiszem, hogy a konfliktusok helyét most majd valami nyugalomba oltott közszerelem veszi át.

Sőt. Azzal, hogy lekerül a pártokról az azonnali eredménykényszer, egyben könnyebben megvívhatóvá válnak azok a konfliktusok is, amelyeket eddig az állandó kampányolás egységre kényszerítő ereje elnyomott. A következő időszak így alapvetően a pártokon belüli hatalmi konfliktusok időszaka lehet, természetesen messze nem azonos mértékben, és nem is azonos láthatósági színvonalon. Ha az talán túlzás is, hogy a választási kampány az előző választás másnapján kezdődik, a politikai küzdelem valóban egy pillanatra sem áll meg, legfeljebb a formái, az eszközei és a szereplői változnak. Most az építkezés időszaka jön, amelyhez azonban a korlátozott erőforrások miatt a politikában is hozzátartozik a rombolás, méghozzá egészen változatos megoldásokkal.

A legkomolyabb feszültségekre és a nyilvánosság számára legjobban átlátható helyzetre egyértelműen a szocialistáknál számítok, ahol a Gyurcsány-kérdés kard ki kard szituációt is eredményezhet. A volt kormányfő láthatóan nem akarja megvárni, amíg az új vezetés berendezkedik, talpra áll, hiszen számára minden nap, amit Mesterházy Attila az elnöki székben tölt, távolodást jelent politikai céljaitól. Ha az MSZP katasztrofális, akár a tavaszinál is nagyobb vereséget szenved az önkormányzati választáson, Gyurcsány azonnali kihívást is intézhet, ezzel most már nem kockáztatva egyetlen szocialista pozíciót sem. A küzdelem Mesterházynak sem jöhet rosszul, már ha sikerrel vívja meg, hiszen ebben az esetben a volt kormányfőnek nem sok választása marad, ha politizálni szeretne: útja egy új politikai alakulat létrehozását valószínűsítené, s ezzel alapvetően változnának meg az MSZP politizálásának feltételei. Nekem úgy tűnik, hogy a már tavasszal várt szocialista palotaforradalom nem marad el, s akár már idén meglepő eseményeket hozhat, míg a többieknél a belső vitákban inkább a lassú mérgek hatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr462336670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010. évi Önkormányzati Képviselő Választás - részvételi adatok éseredmények 2010.10.03. 13:08:55

Kedves Napközisek!Az utolsókat rúgjuk. Igyekezzünk az összes maradék szocit eltávolítani a közzel kapcsolatos minden döntés mellől. A részvételi arány - mondhatni szokás szerint - elmarad az előzőektől. Íme a 2010.10.03. 11:00-ás adatok, majd...

Trackback: Mi lesz másnap? 2010.10.01. 14:14:02

Nekem úgy tűnik, hogy a már tavasszal várt szocialista palotaforradalom nem marad el, s akár már idén meglepő eseményeket hozhat.

Trackback: A vég kezdete 2010.10.01. 12:59:57

Gyurcsány Ferenc megelégelhette, hogy az utóbbi hónapokban csak néhány százalékkal csökkent az MSZP népszerűsége, sőt bizonyos méréseknél még néha stagnálást, horribile dictu: emelkedést is ki lehetett mutatni. Ferenc beindította hát a gőzhengert. Nem ...

Trackback: Megszabadulni Gyurcsánytól: megoldhatatlan dilemma 2010.10.01. 12:55:13

A volt miniszterelnök megkerülhetetlen tényező a párttagság körében, azon kívül viszont teljesen elfogadhatatlan. Az MSZP törököt fogott Gyurcsánnyal. (Fotó: szegedma.hu) Ajánlott írásunk: Kibaszott jó röpirat a modern baloldalról Mintha mi sem t...

Trackback: Napi gondolat 2. 2010.10.01. 12:48:37

Mekkora arc már ez a feri, nem? Egyik nap szegfűt ránt a demokrácia és a '89-ben összetákolt Alkotmány védelmében, másik nap meg fityiszt mutat egy alkotmányos intézménynek, és kb

Trackback: Ripacs akcióban 2010.10.01. 12:24:52

 Kapok fényképeket otthonról, amely azt a hamis illúziót keltheti az imperialista társadalmakban, hogy Magyarország fejlődő és jómódú ország. Az országba érkező turisták egy hamis látszatot kapnak az országról, hogy itt minden rendben van, az orsz...

Trackback: A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában 2010.10.01. 11:46:30

A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában augusztus-szeptemberben, a hírversenyt viszont Tarlós István nyerte. Az LMP jelentősen az előzetes elvárások alatt teljesített. A Brandmonitor az elmúlt két hónap (2010.07.31-2010.09.30...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.10.02. 19:20:27

@lüke:

akkor nem csak a történelemhamisítás kifejezést használod össze-vissza?

földnélküliektől származol?

jjulie 2010.10.02. 19:24:22

@lüke:

lehet, hogy a létező szocializmus nettó nyerte típusú fidesznyik témában is csak a dallamát ismered a történetnek, ezért került elő ezzel kapcsolatban ma délelőtt az irigység kifejezés?

tbb 2010.10.02. 19:46:50

@DNZ:

Figyu! Aki nem a fideszre szavazott, az ne pattogjon.

porfelhő 2010.10.02. 19:51:36

@Szimba:
Én meg még a javitásodra is válaszoltam, nem baj!
Örülök, hogy a kommentek alapján, valahol mégis csak találkozott az álláspontunk a gyerekneveléssel kapcsolatban.
Én azon szerencsések között vagyok, akiknek nem voltak "problémás" gyerekei. Iszonyatos energiámat emésztett fel nekem is, de megérte, megéri.
Még annyi, a pénzzel, a vagyonnal, sok mindent jól lehet csinálni, de egy életre el is lehet rontani.

jjulie 2010.10.02. 20:01:03

@tbb:

figyu, megleptél

te most pattogsz?

porfelhő 2010.10.02. 20:01:07

Török Gábor!
Most láttam, hogy tizezer fölött van a facebookon a kedvelők száma. Pedig a Szimba a burdából nem hozott senkit!!
Gratulálok!

tbb 2010.10.02. 20:15:03

@DNZ:

Na és mi van rajta?

jjulie 2010.10.02. 20:21:39

@tbb:

sokszor fogok hmmm

tényleg, van amit sokszor fogok, időnként másal is megfogatom

jjulie 2010.10.02. 20:22:53

@jjulie:

még mindig nincs helyesgépeléstellenőrzőm, fenébe is

tbb 2010.10.02. 20:29:15

@Átverés!:

"Bölcsebben is lehetne ezt csinálni."

Nekem is ez a véleményem. De a fidesz gyors sikert akar, ami csak így megy. De mit ér, ha nem lesz tartós?

tbb 2010.10.02. 20:33:22

@jjulie:

Már meséltél erről. Hogy egy fél orgazmus lenne Leninnel.

cambridge.on 2010.10.02. 20:40:34

@tbb: Ezt nem értem!
Orbán csak a fideszesek kormányfője?
Eddig azt hittem Magyarországé.
Miért nem költöztök egy oldalra az országban és kikiáltanátok az Orbán királyságot!
Úgy sajnállak,együtt kell élned a nem fidesznyikekkel!

tbb 2010.10.02. 20:43:36

@porfelhő:

" De ez a hétköznapok megélésében nem meghatározó."

Nem bizony. Ezért aztán ne csodálkozz, ha fényes nappal kirabolnak. Hogy is írtad? Ez van, és kész.

tbb 2010.10.02. 20:57:14

@cambridge.on:

Én benne lennék. Ha megépítenéd szögesdrótot a határon. Ahogy szoktátok.

porfelhő 2010.10.02. 20:58:24

@tbb:
Mit is írtam? A vallásról irtam? Igen visszakerestem. Most nem igazán értem mit kérdezel. Nem csodálkozom semmin. "Tisztelem a vallást, de nem vagyok az". Hol van az megirva, hogy én vallásos legyek? Vagy talán kötelező?
Ha jó kapizsgálom amit kérdezel, meg ha olvastad a többi kommentemet: Az én szüleim mélyen vallásosak voltak. A hétköznapokban annyit jelentett, hogy hülyére dolgozták magukat, és a legdurvább betegségben haltak meg. Akkor miről beszélsz nekem. Azt is irtam, hogy nem itélem el, bibliám is van, az alapokhoz - már mint a valláshoz - sik hülye nem vagyok.

jjulie 2010.10.02. 21:06:06

@porfelhő:

ne törödj vele, csak úgy össze-vissza firkál ma

pár napja még egy sima jobber volt, de most fideszország elöestéjén elszaladt vele a lova

valami lehet a levegőben, a lüke is lüke volt ma

tbb 2010.10.02. 21:10:03

@Szimba:

"A pénz a világon a legnagyobb csábítás, a legnagyobb erő, ami kegyetlenségre, bűnre és sok minden másra rávesz sokakat."

Van ennél súlyosabb is. Ha veszély fenyegeti a kibulizott pénzforrásokat.

porfelhő 2010.10.02. 21:10:55

@tbb:
Még hogy megtoldjam. a közelmultban lopták el az esernyőmet mig elpakoltam bevásárláskor, és egy pillanatra letettem.
Másik. nyitva felejtettem a kaput, egy pillanat alatt ott volt egy nő a teraszon, a kutyám mentett meg, hogy nem jött be. nem tudta megmondani miért jött volna! lehet hogy éppen vallásosnak vallotta magát, mert tudod ilyen is van.!! nem mindenki tisztességes aki vall-nak mondja magát. !!! ilyenek a hétköznapok.!!! és kész. oszt jónapot!!

jjulie 2010.10.02. 21:15:21

@tbb:

mi az hogy pénz tibitebitangó?

ubul2000 2010.10.02. 21:17:09

Szerencsére a szoclibek ma higgadtak :))) (Lassan kijózanodnak)

tbb 2010.10.02. 21:18:35

@porfelhő:

Miért kerested vissza, hogy mit írtál? Hiszen előzékenyen beidéztem az egy szem mondatot, amire reagálni akartam. Hogy szerintem is úgy van, ahogy mondod. Hogy manapság a vallás "a hétköznapok megélésében nem meghatározó." Ennek persze minden konzekvenciájával együtt.

jjulie 2010.10.02. 21:18:48

@ubul2000:

jaj ubul, hogy megy a bolt?

jjulie 2010.10.02. 21:23:47

@tbb:

nemá tibi, vallás..

aproportosz, mennyi a pénz forráspontja?

porfelhő 2010.10.02. 21:24:38

@tbb:
Értem. "minden konzekvenciájával együtt". pont. vita lezárva.

porfelhő 2010.10.02. 21:26:45

@tbb:
Legalább irtam neked eleget, úgyis rossz napom van!! és kész

jjulie 2010.10.02. 21:27:43

@ubul2000:

igen, így szarvasbőgéskor

tbb 2010.10.02. 21:28:30

@jjulie: tibitebitangó?

Jól van na. Küldj egy fotót magadról. Aztán meglátjuk.

ubul2000 2010.10.02. 21:30:44

@jjulie: néhány trófeával gazdagabban

jjulie 2010.10.02. 21:32:10

@tbb:

ilyen erőset ittál tibi

előre ittál fideszország születésére?

tbb 2010.10.02. 21:32:48

@jjulie:

2006. Addig csak elfolyt, de onnantól átment légneművé.

jjulie 2010.10.02. 21:35:16

@tbb:

mi a pénz?

tudsz erről valamit?

porfelhő 2010.10.02. 21:35:42

Az ital csak fogy! Mi lesz "másnap"?! mindenki irja a tutit!!

tbb 2010.10.02. 21:39:00

@jjulie:

Ja. Erőset. Egy julcsi-kambridzs koktélt. Nem rossz, csak hányni kell tőle.

jjulie 2010.10.02. 21:40:01

@ubul2000:

valamit csak kifőztél

vagy nem megy a bolt?

ubul2000 2010.10.02. 21:40:42

@jjulie: mire gondolsz pontosam?

jjulie 2010.10.02. 21:43:30

@tbb:

nana, mi a pénz?

nem árulod el mi fideszmagyarul a pénz?

amúgy olvastad a cselédsorbol a rákosi-kádár tandemmel kikapaszkodott fidesznyik történetét, te is ilyesmi gyökerű vagy?

tbb 2010.10.02. 21:45:07

@jjulie:

Tudok. Ezentúl a szociknak is dolgozni kell érte.

jjulie 2010.10.02. 21:45:24

@ubul2000:

bebuktad a boltot vagy nem buktad be a boltot?

csupa ilyen bebukott jobbikossal áldott meg eddíg az ég, mondd már hogy a tiéd gurul

tbb 2010.10.02. 21:47:08

@jjulie:

Olvastam. Nagy ökörség.

jjulie 2010.10.02. 21:50:20

@tbb:

tibi a te szüleid, nagyszüleid is a kádár alatt laktak jól először?

de mesélj már: mi a pénz?

ubul2000 2010.10.02. 21:51:00

@jjulie: nem szoktam bebukni semmit, de ha konkretizálnád mire gondolsz, előrébb juthatnánk

jjulie 2010.10.02. 21:52:34

@tbb:

mi az, hogy dolgozni tibi?

jjulie 2010.10.02. 21:54:21

@ubul2000:

hogy megy a bolt?

itt tartottunk 10 perce is

ubul2000 2010.10.02. 21:55:52

@jjulie: milyen boltra gondolsz?

jjulie 2010.10.02. 22:00:05

@ubul2000:

nem a tavaszi ubul vagy aki kereskedik?

tbb 2010.10.02. 22:01:46

@jjulie:

Kivágta szölőt? Hogy megússza a kuláksorsot? És ezek után a szabotőrit hogy úszta meg? Jobb, ha nem mondod el.

ubul2000 2010.10.02. 22:05:48

@jjulie: de az vagyok, de nincsenek boltjaim. Mindössze egy strandbüfében dolgoztam nyáron, de már október van. A szezon, az időjárás - de gondolom ezt te is tapasztaltad - szar volt. Hogy ki beszél itt globális felmelegedésről? Juniusban még időnként fűteni kellett..

tbb 2010.10.02. 22:06:32

@jjulie:

Neked például, hogy tibitebitangozól. Ősi mesterség.

jjulie 2010.10.02. 22:08:03

@tbb:

tibi, mit tudnál kezdeni egy élő nyúllal, meg egy késsel ha társulna hozzátok az éhség?

meg tudnád ölni, nyúzni, sütni, enni?

vagy ennyire talpraesett?

mondjuk internet nélkül

porfelhő 2010.10.02. 22:09:57

@jjulie:
Nekem is van valami problémám, biztosan, most láttam meg hogy irtál. Nem is érdekel tulzottan. Fidesznyikek. Éppen arra gondoltam, hogy jöhetnél segiteni, kivédeni a támadást.

porfelhő 2010.10.02. 22:15:26

@jjulie:
Az jó lesz. Köszönöm. Azt irtam a héten, hogy légyszives menj el szavazni. El fogsz menni?

6.Lenin 2010.10.02. 22:15:49

2010. okt. 4. 12:00

-Jó napot kívánok. Mivel szolgálhatunk?
-Jó napom van az ziher! Ebédelni szeretnék.
-Levest hozhatok?
-Most?! Minden komcsi, meg libsi, mától ment a levesbe, Isten ments, levest 1 darabig.
-1 igazi cigánypecsenyét ?
-Minek néz? Nem vagyok én kérem rasszista!
-????
-Kolbászt! Mától minden abból lesz!
-Mennyit tetszik parancsolni?
-Hát, hozzon vagy 2 m-t, olyan orbánost!
-Igenis, ahogy parancsolja az úr!

jjulie 2010.10.02. 22:19:24

@porfelhő:

nem, ahhoz a kétharmadhoz tartozom amelyik nem megy el szavazni budapesten

semmi értelme, lehet a tarlós nem oszt nem szoroz

ubul2000 2010.10.02. 22:19:48

@6.Lenin: mi a különbség a (1) cigányútra ment és a mai divatos kifejezés szerint (2) romaútra ment között?

Hát az egyik - félre nyelt, a másik - lopni indult

tbb 2010.10.02. 22:21:13

@nyünyüge:

Így van, mindenért fizetni kell. Momentán a gyurcsány banda bűneiért fizetünk. Így talán megértőbben viseled el.

cambridge.on 2010.10.02. 22:21:32

Demokratikus Keresztény Királyság Párt
Valaki tudna nekem segíteni, mit képviselnek ennek a pártnak a tagjai?

porfelhő 2010.10.02. 22:22:14

@jjulie:
Lehet, hogy igazad van. Végül az is eszembe jutott, hogy nem mégy el, mert Téged sokkal nagyobb sérelem ért, mint azt gondoltam. Nem csodálkozom, hogy nem, csak kiváncsi voltam.

jjulie 2010.10.02. 22:24:07

@porfelhő:

milyen sérelemre gondolsz?

porfelhő 2010.10.02. 22:28:03

@jjulie:
Ide irtad korábban.... nem irom le. Vag nem?

6.Lenin 2010.10.02. 22:28:07

@ubul2000:

-Jó napot! Mivel szolgálhatunk?
-1 nagy adag cigánypecsenyét kérnék.
-Rendben, de akkor nem lesz zene.

porfelhő 2010.10.02. 22:29:23

@porfelhő:
No már irni sem tudok. De ha nem jut eszedbe, majd egyszer megsúgom.

jjulie 2010.10.02. 22:35:00

@porfelhő:

ja, hát nem nagyon kedvelem a politikusokat, nem kedvelem ha hülyének néznek, ők pedig a hülyéket szeretik, így én nem vagyok fontos nekik, hát ők sem nekem

cambridge.on 2010.10.02. 22:37:21

@tbb: Egy julcsi-kambridzs koktél.
Minek fogyasztod,ha előre tudod nem vagy elég ember hozzá?
Csak idd tovább Orbán és Szijjártó szavait,olyan gyenge és mámorító.
Csak ébredés után okoz fejfájást.

porfelhő 2010.10.02. 22:38:07

@jjulie:
Igen, pontosan erre gondoltam.

tbb 2010.10.02. 22:53:32

@cambridge.on:

Ez olyan újmagyaros, hogy lenyomják az ember torkán, majd megkérdik, hogy miért fogyasztja ha hányni kell tőle.

jjulie 2010.10.02. 22:58:25

@tbb:

mi van az élőnyúl, kés, éhség, talpraesttség ügyben tibi

vagy csak egy sima szájkarate jobber vagy aki a rákosinak meg a kádárnak köszönheti a jósorsát, akinek amúgy meg nem ér földig a lába?

tbb 2010.10.02. 23:00:33

@jjulie:

Nyúzná a fene. Hanem ahogy te szoktad. Eladnám a nyulat, a késsel nyomatékosítva az alkut.

jjulie 2010.10.02. 23:07:48

@tbb:

még pár válasszal adós vagy, miféle jobber vagy, a rákosi emelte ki a felmenőidet a cselédsorból?

cambridge.on 2010.10.02. 23:09:10

@tbb: Senki nem erőltet rád semmit.
Emlékezz,a múltkor is önszántadból olvastad a Népszavát háromszor,a kedvemért!
De, legalább jól szórakoztam.

tbb 2010.10.02. 23:15:16

@jjulie:

Julcsikám, már nem olyan időket élünk, hogy a jobberek lába himbálódzon a föld fölött. Gyurcsi is csak gumilövedékezni mert.

tbb 2010.10.02. 23:20:21

@cambridge.on:

Így volt. Bár nem a te kedvedért, hanem az igazság kedvéért. A jobberek már csak ilyenek.

jjulie 2010.10.02. 23:26:10

@tbb:

szóval igen

nagy tétben mertem volna fogadni rá

jjulie 2010.10.02. 23:29:09

@tbb:

az igazság kedvéért tibi, mit kaptak a felmenőid a kádártól, lophattak kedvükre a munkahelyükön?

vagy ennél is többet?

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.02. 23:33:32

Hajrá Jobbik,az egyetlen korrekt és szókimondó párt!

tbb 2010.10.02. 23:34:22

@jjulie:

Hogy az adósod lennék? Összetévesztesz porfelhővel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.02. 23:35:01

OFF
Ma este a süllők nem mozogtak, a Dunán.
Harcsa sincs továbbra se, se bajszos, se veronka.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.02. 23:39:44

Kedves kommunista faszcimbák,vár benneteket a börtön.
Kellemes végbélficergést!

jjulie 2010.10.02. 23:45:05

@tbb:

szóval, mit kaptál a létező szocializmustól tibi?

vagy nem mesélték el a szülők, nagyszülők, szégyelték?

ugyanmá, köztünk marad

tbb 2010.10.02. 23:45:58

@jjulie:

Szóval nem mertél, csak mertél volna. A javadra írom. A szájkarate ballerek nem veszélyesek csak röhejesek.

jjulie 2010.10.02. 23:49:45

@tbb:

látsz itt ballert?

jjulie 2010.10.02. 23:52:11

@tbb:

persze, már elfelejtettem, hogy a szijjártó azt tanította, hogy aki nem szereti a gazdáját az a baller

tőle tanultad? madarat tolláról, jobbert tanáráról

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.02. 23:54:05

Teljes vagyonelkobzás,a rokonoktól is.Valamint életfogytig tartó fegyházbüntetés a tolvaj és hazaáruló politikusoknak.
Hajrá Jobbik!!

tbb 2010.10.02. 23:56:22

@jjulie:

Próbáltam nem dicsekedni vele, hogy mit kaptam a létező szocializmustól, de látom, hogy nagyon furdalja az oldalad. Hát elárulom. Tartást. Hogy nem szabad behódolni a komcsiknak. És az utódaiknak sem. Hiába rángatják a mézesmadzagot.

tbb 2010.10.03. 00:01:01

@jjulie:

Nem aki nem szereti. Hanem aki fél tőle. Egyébként joggal.

tbb 2010.10.03. 01:11:53

@julcsika

Meddig várjunk még az elementáris sziporkádra, hogy szijjártó? Én is hiányolom már, nem vitás, de mindez semmi a rajongóid csalódottságához képest, akik hiába várják hogy megint egy jóízűt kacarászhassanak. Ne hagyd őket cserben, nem szép dolog.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.03. 01:17:00

Aszontaja sasjózsi,hogy szavazzaka verebélyre.
Hogy ilyenakép,meg olyanakép.
Inkább a JOBBIK-ra szavazok.
Hogy a dédunokám nyugodtan éljen,cigánybűnözők sanyargatása nélkül.
Legyen végre szabadság,a sok erdőlakó féreg pedig pusztuljon.

tölgyes 2010.10.04. 16:12:51

@Szimba: Két napin nem volt netem.. összeomlott a rendszer..Igen igaza van.Volt olyan generáció, amelyiknek nagyon nehéz volt az élete.

tölgyes 2010.10.04. 16:15:21

@jjulie: Nekem az a kellemetlen, hogy Ön megmaradt cselédnek.. mentalitásban, gondolkodásban
süti beállítások módosítása