Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:37

Bármennyire furcsa ezt mondani egy 1990 után eddig nem látott, elsöprő győzelem esetén, de az önkormányzati választáson valójában papírforma eredmény született. Nagy vonalakban az történt, ami várható volt: a Fidesz a 2006-os komoly sikeréhez képest is jelentősen előrelépett, nem túlzás azt állítani, hogy szinte az egész ország (leszámítva a döntően függetlenek által irányított kistelepüléseket) narancssárgára váltott.

(Fotó: Népszabadság)

A korábbi választásokhoz képest közepesnek számító, a két utóbbinál valamelyest azonban alacsonyabb részvétel mellett megtartott szavazáson az országos politikai hullám szinte mindent magával sodort. S bár a parlamenti választáshoz képest lényegesen erősebben érződött a személyek szerepe, különösen ott, ahol a hivatalban lévő polgármester is ringbe szállt, összességében a Fidesznek nem volt ellenfele ezen a napon.  A 23 budapesti kerület közül 4 (XIII., XIX., XX., XXIII.), a 23 megyei jogú város körül csak 1 (Szeged), a 122 tízezernél nagyobb település esetén néhány (többek között Kazincbarcika, Sajószentpéter, Budaörs, Gödöllő, Ajka, Dorog, Szentes, Makó) tudta megtartani nemfideszes városvezetőjét. Ellenkező előjellel, de szintén a polgármester megítélése miatt veszítette el posztját Esztergom első embere, méghozzá meglepően komoly különbséggel, s ráadásul úgy, hogy a város egyéni választókerületeiben mindenhol a Fidesz győzött. A képviselőtestületek összetételének amúgy az ellenzéki polgármesterek esetén különös jelentősége lehet, ha jól számoltam, Budapesten például csak a XIII. kerületben jött létre egyértelmű szocialista többség (itt minden egyéni kerületben az MSZP nyert!), a másik három helyen és Szegeden (itt 14 Fidesz, 12 MSZP, 1 LMP, 1 Jobbik + polgármester) nehéz társbérletre kell a régi-új városvezetőknek berendezkedniük. Ők egyébként pártjukon belül feltehetően jelentősen megerősödnek - különösen igaz ez az országos ambíciókkal is bíró Botka Lászlóra, akinek a személyében Mesterházy pártelnök egy újabb, Gyurcsánynál feltehetően jobb esélyekkel rendelkező potenciális riválist üdvözölhet.

2006-hoz képest tehát a Fidesz a választás minden elemében előrelépett, sőt, még idén áprilishoz képest is valamivel növelni tudta szavazatarányát. Ezúttal nem akadt olyan megye (a megyei jogú városokban élők nem szavazhattak a megyei közgyűlési listákra), ahol ötven százalék alatt szerepeltek volna, és a fővárosban is javítottak tavaszhoz képest; akkori eredményük feltehetően nem lett volna elég a fővárosi abszolút többség megszerzésére. A 2006-os vereség után az MSZP tovább gyengült az önkormányzatokban, de az idei parlamenti választással összehasonlítva nem zuhant tovább, inkább talán valamelyest erősödött.  A szocialisták számára különösen fontos lehet, hogy a második hely – várakozásommal szemben – egyértelműen eldőlt: az MSZP három megye (Hajdú, Szabolcs, Borsod) kivételével mindenhol megelőzte a Jobbikot, a fővárosban pedig háromszor több szavazatot szerzett. A Jobbik bizonyos értelemben elégedett lehet, hiszen először jelenhet meg tényezőkényt az önkormányzatokban, ráadásul az ország minden megyéjében; tavaszi eredményéhez viszonyítva azonban összességében inkább visszaesett. Az LMP-ről már a jelöltállításnál kiderült, hogy számára ezen a választáson nem sok babér teremhet, mindössze négy megyében állítottak listát, ebből is csak kettőben lépték át az 5 százalékos küszöböt (Baranya 5,18, Bács 5,41, Hajdú 4,06, Borsod 3,53). Budapesten ugyan nem szerepeltek rosszul (parlamenti: 12,81, önkormányzati: 11,16), de jelenleg az 1998-2006-os SZDSZ-nél is fővárosibb párt képét mutatják.

A választás legfontosabb következménye, hogy ezzel a Fidesz tulajdonképpen szinte teljes politikai hatalmat kapott, a parlamenti kétharmad után a helyi politika kilenctizedénél is több került a kezükbe. Mindez óriási lehetőség, de egyben hatalmas feladat is. Innentől kezdve tényleg nincs kire és mire mutogatni, a pártnak közel három éve van arra, hogy bebizonyítsa, érdemes volt ilyen mértékben rájuk bízni az országot. Hatalmi értelemben soha nem látott magasságokba emelkedett Orbán Viktor és pártja, ahonnan, lássuk be, felfelé már nem vezetnek utak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr842342823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eltűnő pártok... 2010.10.05. 08:05:39

Hála Viktoréknak, úgy tűnik, az SZDSZ megszűnt, az MSZP is szétesőben. Hurrá! A sok mutyizós, korrupt, rabló eltűnik a közéletből! (? aha... merigen... eltűnik... napersze... fidesz-ben, jobbikban egy darab sincs belőlük, mi? És persze mélymagyarjaink ...

Trackback: Utánlövés 2010.10.04. 11:40:29

Még egy utolsó vicces plakát a kampányból, amit sajnos csak ma reggel vettem észre: Ami meg a valódi főpolgármester-jelölteket illeti, nem igazán úgy alakult a végeredmény, ahogy vártam. Persze nem az első helyezett okozott meglepetést. Tarlós győzel...

Trackback: A választás gyorsértékelése 2010.10.04. 11:38:01

A Fidesznek közel három éve van arra, hogy bebizonyítsa, érdemes volt ilyen mértékben rájuk bízni az országot.

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.10.04. 10:44:49

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott ...

Trackback: A Jobbik választási vereségének okairól 2010.10.04. 10:03:56

 Nem akartam én a választási hadjáratban ezzel előjönni, mert még azt mondták volna, hogy mindenbe belekötök, meg hogy nekem semmi sem jó és egyáltalán, miért ilyen aprósággal foglalkozom, mikor fontosabb dolgok is vannak.   Szóval, sikerü...

Trackback: Ki lesz a váltópárt? 2010.10.04. 06:31:08

Giró-Szász András az MTV választási műsorában kijelentette, hogy a mostani választási eredmény alapján nem állapítható meg, hogy ki lesz 2014-ben váltópárt.Érdemes megnézni a következő táblázatot:   MSZP Jobbik LMP Polgármester 4...

Trackback: A Fidesz valamit nagyon tud 2010.10.04. 00:55:15

Ez a párt a magyar politikát nyilvánvalóan nagyon érti, és valamit nagyon jól is csinál. Közben az MSZP felszámolta magát, az LMP és a Jobbik meg egyszerűen csak kipukkadt. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) A Fidesznek sikerült, ami a rendszerváltozás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 00:49:04

Minden szavaddal egyetértek. Jó volt a műsor!
Gratulálok!

Sanz 2010.10.04. 00:50:02

Azért azt nem ártott volna kiemelni, hogy az MSZP nagyot mentett ezzel az önkormányzatival, mert akik már temetni kezdték hetekkel ezelőtt most tényleg meglepődhettek, mivel a támogatottság megőrzése ebben a helyzetben nem tűnt egyértelműnek, mégis sikerült. Szóval én mind a stúdióbeli, mind az itteni értékelésből hiányoltam az MSZP térnyerésének (vagy "térmegtartásának") említését. (Részben ez a megállapítás legyen az elfogultság számlájára írva, mivel XIII. kerületi vagyok).

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 00:53:04

A 248-ban írtam:
"Remélem Botka László nyerni fog, és 4 év múlva ő lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.
(Mint az mszp egyetlen jelentős polgármestere, még a mostaninál is több médiafigyelmet fog kapni.)"

Te is megerősítetted ezt, ha jól értem:
"Ők egyébként pártjukon belül feltehetően jelentősen megerősödnek - különösen igaz ez az országos ambíciókkal is bíró Botka Lászlóra, akinek a személyében Mesterházy pártelnök egy újabb, Gyurcsánynál feltehetően jobb esélyekkel rendelkező potenciális riválist üdvözölhet."

ubul2000 2010.10.04. 00:55:14

A fidesz a várakotásoknak megfelelően nyert, azonban - elsősorban Bp-en, de Szegeden, Ajkán, Eszergomban, stb súlyos presztizsvereséget szenvedett. Ez természetesen nem befolyásolja a jeletős fölényét - de figyelmeztető jel. Bár szerintem jelentősége volt annak is, hogy a fidesz szavazók elkényelmesedhedtek a várható nagy győzelem miatt, különösen Bp-en. Számszerüleg talán úgy tűnik, hogy a jobbik szavazatokat veszített, de közben poziciókat szerzett szinte minden megyei közgyűlésben, Dunántúlon is, ahol ez a tavaszi választás alapján nem volt várható.
Az lmp szerintem marginalizálódott, Bp-en is poziciókat veszített, Baranyáról nem is beszélve

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 00:57:17

"A választás legfontosabb következménye, hogy ezzel a Fidesz tulajdonképpen szinte teljes politikai hatalmat kapott"
57 perce ELKEZDŐDÖTT!

hunor76 2010.10.04. 01:03:22

Az LMP-nek, mint "kezdő" pártnak nyilván komoly akadályt jelentettek a kormánytöbbség által – demokratikusnak nem mondható módon – átírt jelölési szabályok.

Azért a felsorolásodat kiegészíteném azzal, hogy pl. a megyei jogú városoknak felében ott lesz az LMP a közgyűlésben, tehát ez azért valamelyest árnyalja a "csupán fővárosi párt" képet.

török gábor 2010.10.04. 01:06:30

@hunor76: az SZDSZ is ott volt, de ennél jobb eredményekkel. az összehasonlítás erre vonatkozott, ráadásul nem írtam azt, hogy "csupán fővárosi" :)

-d(-_-)b- 2010.10.04. 01:35:59

"A Fidesz ... elsősorban Bp-en, de Szegeden, Ajkán, Eszergomban, stb súlyos presztizsvereséget szenvedett"

A közgyűlésekben csak hébe-hóba találni mszp-s képviselőt (nálunk, egy megyei jogú városban pl. egy sincs), szóval a vörös polgármesterek mozgástere eléggé korlátozott.

"demokratikusnak nem mondható módon – átírt jelölési szabályok."

Azért a Jobbik, mint "kezdő" párt elég jól vette ezt az "antidemokratikus" akadályt...

Vénveterán 2010.10.04. 01:40:35

Elnézést, az ismétlésért(előző topic), de talán helye van itt a hozzászólásnak.
Egy kis számtan az ellenzéki pártokról:
Lmp:
polgármester: 1
bp. kerületi képv.: 23
megy. jog. városi képv.: 13
megyei + bp.-i közgyűlési képv.: 2+3
Összes többi képviselői hely: 10

Jobbik
pm.: 3
bp. ker. képv.: 22
megy. j. v. képv.: 34
megy.+bp-i közgy. képv.: 58+3
összes többi: 222

Mszp:
pm.: 49
bp. ker. képv.: 84
megy. j. v. képv.: 84
megy.+bp-i közgy. képv.: 79+10
összes többi: 233

(Fidesznek 3654 képviselője +pm.-e van, ennek összeszámolását nem vállalom:D )

bolek 2010.10.04. 01:41:31

Banánt a majmoknak! Akarom mondani, narancsot... :))
a poszt jó, mint mindig.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.04. 01:53:00

"ahonnan, lássuk be, felfelé már nem vezetnek utak"

Inkább az a kérdés, az MSZP-nek van-e még lejjebb.

palkotamas 2010.10.04. 01:55:14

@-d(-_-)b-: A jobbik már négy éve is létezett...

combo 2010.10.04. 02:04:29

Azzal, hogy Botkát nem váltották le Szegeden, felcsillant valami halvány remény, hogy azért a teljesítmény is számít Magyarországon, nemcsak a billog...

Amúgy a kampány Szegeden ritka gusztustalan volt - feltehetően - a Fidesz részéről. (Hamis Botka-plakátokkal teleragasztgatták a várost, előnytelen Botka-fotóval, a www.hazudtam.hu oldalt reklámozva. Emellett házhoz küldött BOTKA nevet viselő lejárató prospektus is volt, fotómontázsokkal. Utóbbit én nem kaptam, csak mesélték többen.)

combo 2010.10.04. 02:09:58

@combo: Ja, és a helyi Jobbik többször elmondta a héten, hogy a polgármesterjelöltje nem lép vissza, még pénteken dél körül is. Aztán péntek délután mégis visszalépett az utolsó pillanatban, a fideszes jelölt támogatására buzdítva. Most vagy megzsarolták vagy lefizették, mert nem hiszem, hogy önként és dalolva csinált segget a szájából.

Diocles 2010.10.04. 02:13:10

"A 2006-os vereség után az MSZP tovább gyengült az önkormányzatokban, de az idei parlamenti választással összehasonlítva nem zuhant tovább, inkább talán valamelyest erősödött."

ez látszólag, ill. a gyakorlatban is így, tehát az MSZP választóbázisa stabilizálódott, ugyanakkor figyelembe kell venni szerintem, h még ezt a MOSTANI eredményt is úgy tudta elérni, h jelentékenyen támaszkodott a már MEGLÉVŐ önkormányzati bázisaira, amelyek most elvesztek, ki tudja mennyi időre, de négy évre bizonyosan.

egy példával illusztrálom, tehát az mondjuk, h Miskolcon Káli Sándor tenyeréből evett a helyi média, Káli kiépített egy meglévő klientúrát, tudta biztosítani, hozni a pénzt a helyi kampányra, nos, ez egy olyan pluszt jelentett az ORSZÁGOS MSZP-nek is, amely most már nem lesz meg.
és ez csak Miskolc.
(még Szegedre is igaz ez némileg, hiszen Botka kisebbségből lesz kénytelen kormányozni, ha egyáltalán tud... itt még az is érdekes kérdés, h a helyben is többségben lévő fidesz mennyire lesz érdekelt Orbán potenciális riválisának sikeres városvezetésében.)

tehát a jelentős helyi erőforrások (helyi média ellenőrzés, helyi pénzforrások, helyi klientúraépítés lehetősége, stb.) elvesztése önmagában garantálja (és remélhetőleg ez nem csupán az én vágyálmom) az MSZP további gyengülését.

tbb 2010.10.04. 02:22:39

@ubul2000:

A fidesz számára a felsoroltak közül szerintem csak Esztergom volt presztizsveszteség. A többi belefért. De hogy az esztergomi buktát miért ambicionálták, azt végig nem értettem. Valaki elmondhatná, hogy mi volt Meggyes szekszepilje, amiért nem ejtették időben.

tbb 2010.10.04. 02:34:42

@atpijkamo:

Egyértelműen van. Az lmp-ben és a jobbikban annyi van, amennyit elértek. A szocik azonban képesek feltámadni. Amit elfojtani nem lehet, csak domesztikálni. Csakhogy pont erre az egyre nem alkalmas az OV által diktált egész pályás letámadás.

stratez 2010.10.04. 02:39:06

Komikus Botka győzelmének a feltupírozása, ami a szocik részéről érthető, de az úgynevezett "szakértők" részéről nem. Nem Botka teljesítményéről szól ugyanis ez a győzelem, hanem a szegedi Fideszéről. Kritikán alul teljesítettek az elmúlt 10-12 évben, ezt "jutalmazták" a szegediek. Ennyi.

S2000 2010.10.04. 05:10:41

Az utolsó bekezdés a lényeg. Mától megkezdheti a kormány a tényleges munkát.

S2000 2010.10.04. 05:14:02

@stratez: Mint ahogy a Fidesz parlamenti kétharmada se a Fidesz teljesítményéről szól, hanem az MSZP kritikán aluli teljesítményéről a balatonöszödi beszéd óta... Orbán tupírozásai (forradalom, szabadságharc, stb.) még ennél is komikusabbak... :)

Iustizmord 2010.10.04. 05:35:59

bocs de itt is mantrázom:

1. a szocik megint akkorát szoptak hogy a f@szt daruval kell a szájukba emelni.
2. esztergomnak örülök
3. spaller endre (xiii.ker) ismét bohócot csinált magából, úgya van vele mint a vadász a medvebarlangnál: lehet h szopni jár oda?
4. a jobbik hozta a stabil 7-8%-ot nationwide
5. az lmp is. utóbbit nem értem.

Iustizmord 2010.10.04. 05:39:57

@S2000: ugyan hagyd, tudod aki forradalmat csinál a szavazófülkében...

@stratez: bezony, a fidesz 2/3-a a parl-ben a KORSZAKOS, KITŰNŐ, és KONSTRUKTÍV ellenzéki munka eredménye. nem ám a szocik hülyeségéé...

gpetersz 2010.10.04. 06:04:34

Úgy látszik a magyarnak egypárt rendszer kell. Ezt most megcsinálta az ország, majd lehet puffogni.

Mert ha nem jó a BKV, koszos az utca, magas az adó, megint letépték a láncot a nyakból, akkor csak egy valaki tehet majd róla... és ez a szép az egészben. ;)

midnight coder 2010.10.04. 06:30:17

Igazából már nagyon ideje lenne, hogy az MSZP végre odakerüljön ahová való: a történelem szemétdombjára, Sztálin, Rákosi, Hitler szomszédságába. De szívósak, mint a csótány. Ezzel együtt tényleg csak pár helyen maradtak állva, ott ahol a polgármester / képviselő személye (vagy az ottani fideszesé) olyan volt hogy ezt kikényszerítette.

Szvsz a baloldal jövőjét - bármennyire is bénák - LMP-nek hívják. Az MSZP nem baloldal, de nem is jobb. Ezért is kell eltűnnie: egyszerűen nincs helye a közéletben egy olyan társulatnak akit csak és kizárólag a karrier és a vagyonszerzés hajt, miközben váltig hangoztatják a baloldali elköteleződésüket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 06:48:52

- " Budapest 65 év után ismét a nemzet fővárosa. "

( Orbán és Tarlós )

1944 - 45
Budapest német megszállása,
bombázása,
ostroma,
orosz megszállása

Budapest 80 százalékának elpusztulása
volt a nemzet kitüntető figyelmének utolsó dátuma.

A Nemzet egy puskalövés nélkül adott át minket a németeknek.

A lakosok akkor a nemzet fővárosából vagy
elmenekültek, vagy
elhurcolták őket, vagy
pincékben laktak, vagy
meghaltak...

Köszönjük fiúk,
hogy 65 év után megint a nemzet fővárosa lehetünk.

ez a 65 év olyan eseménytelen volt.

mréveiller 2010.10.04. 06:54:41

az LMP leszerepelt, az MSZP meglepően erős Pesten és Szegeden, a Fidesz tarolt, a Jobbik meg fontos helyeket szerzett a megyei közgyűlésekben. röviden ennyi

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 06:58:59

A híradásokból látom, hogy egész ország narancsba váltott.
DE felénk valahogy nem igazán volt olyan nagy a fideszes siker:
Gödöllő, Pécel, Ecser, Gyömrő, Üllő, Maglód, Csömör, Kerepes ... - egyik helyen se fideszes adja a polg.mestert -.
A mi településünkön 11 képviselői helyből kettőt szereztek meg a fideszesek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 07:00:30

Ja, igen.
És Tarlós mérnöki precizitást igért.

Mérnöki precizitással beletrafált Budapest és a nemzet viszonyában
a szarrábombázás és legyilkolás legtutibb időpontjába.

65 éve a nemzet céljaiért pont Budapestet vetette oda koncnak.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 07:12:02

Pest megye azon részén ahol élek a függetlenek, a helyi civil szerveződések szerepeltek elég szépen - szerintem -. (Ez alapján azt gondolom, hogy ez a környék nem egy fideszes bázis)

Darkcomet 2010.10.04. 07:23:05

Sajnos Veresegyhazon is bejott a papirforma, egyszeruen szanalmas mar a varosra nezve, hogy nem tudjak/akarjak vegre lehuzni a klotyon Pasztor Belat.

nyünyüge 2010.10.04. 07:25:32

Jó reggelt.

A választási cirkusz, mámor, csalódás, ..., stb. után dologidő van, menni kell dolgozni. Pedig meggyőző abszolút többségben vagyunk mi, nagyon álmosak.

És milyen kritikus, gyanakvó arccal nézi szegény Tarlóst István Orbán Viktor ezen a képen :)!

ikiss68 2010.10.04. 07:25:58

Gábor irásában az utolsó két mondat a legfontosabb! A másik: azért az, hogy egy demokráciában 10 emberböl 4 szavazata alapján állapitjuk meg az eredményt az is mond valamit. Söt nem kicsit:)

jjulie 2010.10.04. 07:28:38

összefoglalom:

1. az mszp nem semmisült meg
2. az lmp pesten él
3. a jobbik konvergál a helyére
4. a fidesz a csúcson

vagyis:

az mszpről lemehet a para, az hogy majdnem 30 % kapott egy csabi gyerek, kész csoda

az fideszt nyertesnek óhajtotta tavasszal is és most is a régóta meglevő, fix a szavazásra jogosultak egyharmada, és most pesten a szavazásra jogosultak nagyobbik fele hagyta nyerni azzal hogy nem szavazott senkire

azonban a nyeres mint elvárt és mint eltűrt feladat is completed, most az elvárás átvált, mind a nyerésre szavazók, mind az eltűrők részéről valami érzékelhető tevékenységre

a kommunikáción túl

az a "budapest ismét a nemzet fővárosa" jó duma volt, az első öngól

szkepi 2010.10.04. 07:29:09

eddgi nem voltam az a tüntetős, felvonulós fajta, de most szivesen felvonulnék azért, hogy az összes, de nem néhány az összes szocialista tolvaj, tehetségtelen, buta, ötelttelen, jellegtelen, karizmamentes társaság tünjön el és ha lemond ne magát szavazza vissza!
takarodjanak azok a bal oldalról, akik miatt az ország 50 %- nem jár szavazni, aki miatt az emberek úgy gondolkodnak a fülkében, hogy "ezekre nem, mert ezek nem baloldaliak és nem érdemelnek mást csak sóbányát". akik egy luzer horvátcsacsit és egy macskajancsi merterházyt képesek tovább előre tolni.
szégyen!!!legalább a jobbikot le tudták nyomni, de minek....

szkepi 2010.10.04. 07:30:54

"az a "budapest ismét a nemzet fővárosa" jó duma volt, az első öngól" miért öngól? ezek tudnak beszélni és kommunikálni. amikor kussolni kell kussolnak. tanultak a mikola példábol. szocik loptak, nem tanultak.

S2000 2010.10.04. 07:31:23

@Iustizmord: Én csak abban reménykedem, hogy kormányunk a következő három és fél évben sokat fog dolgozni és keveset fog beszélni. Nagyon fárasztónak tartom Orbán görcsös próbálkozásait, hogy minden egyes megszólalásával a saját magáról szóló történelemkönyv fejezetei írogassa. Egy történelmi tette volt, a beszéd, amit elmondott a Hősök terén. A következő történelmi tette az lehet, ha az óriási felhatalmazást arra használja, hogy végre rendben tegye azokat a nagy rendszereket (egészségügy, oktatás, állami bürökrácia, MÁV, stb.), amihez az eddigi 20 év alatt egyetlen kormánynak (beleértve a korábbi Orbán kormányt is) sem volt meg a bátorsága.

gabute 2010.10.04. 07:33:08

Mivel az LMP 2009.-ben alakult, a Jobbik pedig már 2003-ban, így én az LMP mostani eredményeit a Jobbik 2006-os (ráadásul eléggé radikális politikai helyzetben született) eredményeihez hasonlítanám. Sajnos nincsenek adataim, de tippem szerint az LMP sokkal jobb eredményt ért el most, mint a Jobbik 2006-ban. Az LMP most tudja elkezdeni igazán kiépíteni magát. Meglátjuk, képesek lesznek-e rá.

Ami meglep az az, hogy a Jobbik nagyon feljött az LMP-re Budapesten.

jjulie 2010.10.04. 07:35:24

szerencsére a semjént mindig kiállítják díszként az orbán mögé, ez biztosíték arra, hogy úgy 2-3 millió emberben stabil maradjon a fidesz okozta hányinger

S2000 2010.10.04. 07:35:25

@ikiss68: ez csak a kisebbik baj. A nagyobbi baj az, hogy az átlagválasztónak (értsd 10-ből 9-nek) fogalma sincs mire szavaz. Ahogy Churchill mondta: A legjobb érv a demokráciával szemben egy ötperces beszélgetés az átlagszavazóval. :)

porfelhő 2010.10.04. 07:36:05

Megtudtuk mi van másnap. A kormány 2/3-os hatalma tovább erősödött. Innen "felfelé már nem vezetnek utak" , lehet jól kormányozni, vagy vezethet az ut kicsit lefelé. "Lesznek nagyon nehéz pillanatok" , ugy gondolom megszoritások is lesznek. BP. a nemzet fővárosa mától.

gabute 2010.10.04. 07:37:27

@stratez: ez így van. teljesen egyetértek. Ahol a Fidesz kikapott, ott jellemzően országos szinten ismert és elismert MSZP-s jelölt van (pl. Tóth József vagy Botka), míg a Fidesz egy szinte helyi szinten is ismeretlen valakit állított az utolsó pillanatban. Szinte nem is foglalkozott a településsel. Pl. Budapesten Tarlóst 2006-ban elkezdték felépíteni, 2010-re "felépült". Szegeden ez elmaradt.

Ami meglepő az az, hogy a XI. kerületben is hasonló volt az előjáték, mégis viszonylag simán verte az országosan ismert és elismert Molnárt az utolsó pillanatban kitalált, gyakorlatilag ismeretlen Hoffman...

porfelhő 2010.10.04. 07:40:13

@jjulie:
Jajj! Te meg már korán reggel rosszul vagy! Nézz már ki az ablakon ott nem süt másként a nap? Igaz itt a"mezőn" szürke köd van.

jjulie 2010.10.04. 07:40:57

@szkepi:

a csabi egy bohócgyerek, és hajszál híján 30%-t kapott, ellenszélben

van okod örjöngeni

jjulie 2010.10.04. 07:41:56

@porfelhő:

fátyolos, de nem vagyok rosszul

petyy 2010.10.04. 07:42:52

Hú de gyorsan elkezdődött a cirkusz. Kíváncsiságból ránéztem a klubrádió honlapjára (ezért elnézést kérek), és ez a vezető hír: "Szili Katalin szerint az MSZP összeomlott és ezzel vége is van a pártnak. A volt házelnök úgy fogalmazott, hogy ez a magyarság nemzeti érzéseit és szociális érdekeit mellőző neoliberális politika számlájára írható." klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=116542

Lehet hátradőlni, és kaján mosollyal figyelni, hogy tépik szét egymást az MSZP prominens piranhái :) Ha a FIDESZnek szerencséje van, hosszú, szaftos műsor lesz. Kapnak még egy kis időt eldönteni, mit kezdjenek az országgal.

belekotty 2010.10.04. 07:43:37

Hello, hello! Hol marad a kérdés?

porfelhő 2010.10.04. 07:44:17

@jjulie:
Akkor szép napot Neked! Ne is legyél rosszul!!

belekotty 2010.10.04. 07:44:36

@stratez: Nohát, nohát... 1etértünk.

szkepi 2010.10.04. 07:44:39

@jjulie: na mert az összevissza ötelttelen, arctalan mszp kapmpány csak a pénzszórásra volt jó

S2000 2010.10.04. 07:46:17

@petyy: A Fidesz már így is fél évet elpazarolt, több idejük egy nap sincs a szájtépésre.

Kalmár 2010.10.04. 07:46:51

@S2000:
Jó reggelt!
Valahogy ez nem zavart 8 évig.
Akkoriban átlátott a nép Orbán populizmusán?
Most meg, kis buták lettek?
Ne igazítsd a valóságot a vágyaidhoz.
Egyszerűbb ez annál.
Ha úgy érzik jól élnek újra választanak. Ha nem, viszlát!
Lsd. 2006-ban, bár abba csődbe mentünk.
Szerintem.

jjulie 2010.10.04. 07:46:51

@S2000:

az orbánnak csak a széllel szemben van gyakorlata, a nagy hátszél lehet a veszte, ami repíti az ismeretlenbe

belekotty 2010.10.04. 07:47:10

@petyy: Hehe... a politikai múmiák ketrecharcát én is élvezettel fogom végignézni. :-))
Holott ballib szavazók vok.
Ezek eltűnése az egyetlen lehetősége hogy valaha egy rendes baloldali párt kialakuljon.

neof 2010.10.04. 07:49:55

@-d(-_-)b-: "Azért a Jobbik, mint "kezdő" párt elég jól vette ezt az "antidemokratikus" akadályt... "

Az, hogy a Jobbiknak viszonylag könnyedén sikerült, még nem jelenti azt, hogy ne tarthatnánk aggályosnak, vagy egyesek szerint antidemokratikusnak a jelöltállítás megnehezítését.

pana_fz18 2010.10.04. 07:51:44

"a parlamenti kétharmad után a helyi politika kilenctizedénél is több került a /fidesz/ kezükbe..."

Ha nem számoljuk a függetleneket.:) Függetlenek kb. 10x annyi képviselői helyet szereztek mint a fidesz.

jjulie 2010.10.04. 07:51:57

@szkepi:

az hogy most a felszín narancssárga, megtévesztő lehet, lásd, még egy csabibóhoc is kapott 30%-t

azért mert az orbán azt mondta hogy aki nem ment el az is a fideszt támogatja, neked lehet hogy elég meggyőző

S2000 2010.10.04. 07:51:59

@Kalmár: Milyen volt a Bikavér?

neof 2010.10.04. 07:55:01

Gábor, ez a te napod volt, én is szeretnék gratulálni az M1 műsorhoz is.
Giro-Száz is ügyesnek tűnt, de én nagyon érzem a jobboldali elkötelezettséget.

Az elköv. 3,5 év már nem lesz ennyire izgalmas?

Üdv: egy volt diákod, akinek először 5-öst adtál, beírtad az indexbe, aztán kihúztad egy 4-esre, grr :)

jjulie 2010.10.04. 07:56:13

@belekotty:

a fidesz valódi ellenfele, lehet hogy nem balról jön, hanem jobbközépről, a fidesz most eléggé balra van ehhez

cellimega 2010.10.04. 07:56:18

Sokak számára unalmas volt a tegnapi választás; nekem nem.

1. Celldömölkön tavasszal a fidesz 2-3x többet kapott, mint az mszp. Most listán fele-fele (47-44%, ha jól adtam össze).
Egyéniben mindenhol (8/8) egy civil szervezet nyert, ami mögött az mszp áll (burkoltan).

2. Soha nem gondoltam volna, hogy a jobboldal nyerni tud Bp-en. Nem Tarlósra gondolok, mert ő régen szdsz-es volt, hanem arra, hogy a közgyűlésben is többségük lesz.

neof 2010.10.04. 07:57:53

@pana_fz18: "Függetlenek kb. 10x annyi képviselői helyet szereztek mint a fidesz."

Ez a 10x szerintem azért túlzás, másrészt többnyire a kisebb településeken vannak sokan, ahol talán fontosabb a helyi politika, mint az országosan is meghatározó ügyek. A független jelöltek pedig korántsem mind pártlogót-fel-nem-vállaló MSZP-sek..

Hóember 2010.10.04. 07:58:49

@Diocles: Egyetértünk, valóban nagy volt a várakozás, ezért én úgy gondolom kissé túlmisztifikálták tegnap a médiában az MSZP győzelmeit. Ha valahol nem a fidesz nyert, rögtön címlap lett, érthetően, hiszen kuriózum.

Igazából az ellenzéknek sokkal-sokkal nagyobb érvágás a pesti abszolút fidesz többség, mint amekkora esemény botka vagy meggyes... Ha azt elbukják, az lett volna a meglepetés, és valljuk be, elég necces volt az az 1 mandátum.

Kalmár 2010.10.04. 08:01:12

@S2000: Maradt még. Fő a mértékletesség. Pompás tétel.
Egyszer egy kellemes étteremben összejöhetne a
"TG blog-komment" este. Ott megosztanám az ellenoldallal is szívesen. Végre egyetértenénk valamiben.
Hátha nem folytanánk meg egymást tömegesen:)))

neof 2010.10.04. 08:02:37

LMP-nek a listaállításon kívül még egy óriási problémája, hogy országszerte hiányoznak a pártot felvállaló helyi vezetők. Legalább egy kisvárosi polgármesteri poszt nagyon kellett volna nekik. A Jobbik legalább Tiszavasvárival büszkélkedhet. SZDSZ-nek 2006-ig megyei jogú városokban polgármestereik voltak (pl. Veszprém), még akkor is, ha többnyire szocialista támogatással maradhattak a helyükön.

S2000 2010.10.04. 08:03:02

@Kalmár: Jó ötlet, én meg hozok néhány jó szivart.

Kalmár 2010.10.04. 08:08:04

@jjulie: Azért a Fidesz ebben mindig ügyes volt, nem engedett jobboldalon megerősödni senkit.
Emlékezz az eddigi jobbos pártokra. Kisgazdák, Mdf, Kdnp.
Vagy beolvasztották őket, vagy kifogták a szelet a vitorlából. Ezt profin tették mindig.
Ugyanez az MSZP a baloldalon.
Pláne most, hogy fut a szekér ez nem ktuális szerintem.
A baloldal látványos bukása után ha a jobboldal is hasonlóan járna, akkor félő, hogy inkább radikalizálódna a politika, mintsem egy mérsékelt jobbközép párt bukkanna föl.
Szerintem emiatt nagyona nagy a Fidesz felelőssége.

S2000 2010.10.04. 08:10:05

@Kalmár: Ellenoldal??? Kit tekintesz ellenoldalnak?

Nekem úgy tűnik, hogy itt (egy-két kivételtől eltekintve) a kommentek nem pártpreferenciák, oldalak mentén, hanem önálló, kritikus, pártszimpátiától mentes gondolkozás eredményeként hangzanak el.

Nem akarok mások nevében beszélni, ezért magamat hozom példának: én a saját politikai beállítottságomat gazdasági oldalon liberálisnak tekintem, értékek oldalon konzervatívnak. Tehát az én problémám az, hogy ilyen párt ma nincs Magyarországon. Ergo jó szívvel egyik mai pártra sem tudnék szavazni, ezért nem is teszem. Az felháborít, amikor egy politikus (pl. Orbán tegnap este) kiáll, és elmondja, hogy az én távolmaradásom is a kormány támogatását jelenti.

pali923 2010.10.04. 08:12:35

@Kalmár: Azért valami oka csak volt annak is, hogy elzavarták Viktort 2002-ben, pedig akkor még nem lefelé vezetett az ország útja. Nem elég "jól" élni, nem szabad mellette hülyeségeket csinálni. Remélem, hogy mindent nem fog megengedni ez a nép a mostani kormánynak sem. A hülye szövegeiktől (forradalom etc.) most is sok embernek feláll a szőr a hátán. Az eddigi teljesítménytől meg csak az lehet elájulva, aki elfogult vagy párttag maga is. Én már abban sem hiszek, hogy végre most majd megmutatják. Ők már tudják vajon, mit akarnak csinálni? Mert mi nem.
Az jó lenne, ha kialakulna a fidesz mellett valamilyen normális váltópárt. Lehetne az az mszp is, de nem ez az mszp. Nekik is az a bajuk, azt gondolják, még van jövőjük ezekkel az emberekkel is, pedig ez nem igaz.

masni55 2010.10.04. 08:13:30

@Vénveterán: a függetlenekről nincs kimutatásod?

S2000 2010.10.04. 08:15:42

@Kalmár: Pártszimpátiák mentén vitatkozni kb. annyira értelmes dolog, mintha összeeresztenél egy zsidót, egy keresztényt és egy muszlimot, hogy győzzék meg egymást az igaz vallásról. :)

midnight coder 2010.10.04. 08:16:04

@simonmondja.: Ja. Aztán a német nácik után megszálltak minket az orosz nácik, és a magyarországi csatlósaik. És az ő kezükben volt a főváros egészen mostanáig.

tbb 2010.10.04. 08:20:36

@stratez:

Mint ahogy a 99%-os nyeréshez sem lett volna elég a fidesz kiváló ellenzéki teljesítménye. Kellett hozzá a ballib elmúlt 8 évi ámokfutása is.

jjulie 2010.10.04. 08:20:38

@neof:

ha ez így van, mármint hogy a függetlenek úgy függetlenek ahogy írod, akkor mégsem fed olyan jól a narancs még mindig

és innen nem felfe lé vezet az út

S2000 2010.10.04. 08:21:43

Forint bedöntés után MOL bedöntés: www.mno.hu/portal/740250

Jókora veszteséget okozott pénteken a nemzetgazdasági miniszter a Mol-részvényeket tulajdonló kisbefektetőknek azzal, hogy félreérthetően és szerencsétlenül fogalmazott a nemzeti olajtársaság 35milliárd forintos költségvetési befizetésével kapcsolatban. A papír értéke Matolcsy György brüsszeli nyilatkozata után 650 forintot, közel három százalékot zuhant a pesti börzén, mert a piac egyöntetűen úgy értelmezte a tárcavezető szavait, hogy a kormány új adót vet ki a hazai energetikai cégekre. A miniszter a tőzsdei esés után és azóta sem tisztázta kijelentéseit, azt helyette a Molnak kellett megtennie – írja a hétfői Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat az ügyről.

Ha már a Magyar Nemzet is Matolcsy kirúgásáról ír, akkor gondolom Orbán már döntött ebben a kérdésben. Ez azért gáz... pont egy ilyen poszton személyi váltás 6 hónap után... amikor mindenki tudja, hogy a gazdaság az első számú prioritás (vagyis annak kellene lennie):

Kalmár 2010.10.04. 08:22:18

@S2000: Attól, hogy sokak alól elkopott a párt, még vannak különböző irányultságú emberek.
A libeálisoknak most nincs igazi képviselője. Az LMP egyenlőre felismerhetetlen. Tuti, hogy van igény Pesten ilyesmire, mert még ezzel a semmi kampánnyal is bejutottak. A baloldal is nehezen tud azonosulni egy rakás milliárdos gazdasági bűnözővel. Ezt is meg tudom érteni. Ha lesz kádrecsere, lesz erős baloldal is.
Most a Fidesz kihasználva ezt, összegyűjt mindenkit és olyan vegyes szavazóbázis tartott egyben ami elképesztő.
Nem is hiszem, hogy fenttartható évekig.

neof 2010.10.04. 08:24:03

@S2000: "Nem akarok mások nevében beszélni, ezért magamat hozom példának: én a saját politikai beállítottságomat gazdasági oldalon liberálisnak tekintem, értékek oldalon konzervatívnak. Tehát az én problémám az, hogy ilyen párt ma nincs Magyarországon."

Pontosan ez az én véleményem is. Ilyen emberek vannak, és nem is kis számban. A nyugat-európai országokban pedig ilyen pártok is. Egyszerűen nem értem, hogyhogy nincs olyan politikai formáció, aki ezt a már-már másfél évtizede fennálló rést nem tudja kihasználni.

Lehet egy életen keresztül csak proteszt-szavazni?

Kalmár 2010.10.04. 08:26:45

@pali923: Nekem akkoriban úgy tűnt, hogy Megyó azzal nyert amit a vitában is hangoztatott.
Ilyen gazdasági eredmények mellett MÉG TÖBB PÉNZT kell adni az embereknek. A nyugdíjasoknak 19 rugót azonnal,
50%-os közalkalmazotti fizetésemelés stb-stb.
Tudták kik járnak szavazni főleg és pénzt ígértek nekik.
Sajnos ide vezetett. Szerintem.
Én sem tartom lángésznek az átlag szavazót, de ez nem idén derült ki.

S2000 2010.10.04. 08:27:58

@S2000: A legszebb az egészben, hogy a nyilatkozatra esett a MOL 650 forintot. Nem sokkal később tisztázták, hogy Matolcsy hülyeséget beszélt, amire visszakorrigált a MOL árfolyam... Gondoljatok bele milyen szépen lehet ezen keresni, ha mondjuk Te vagy Matolcsy privát bankára... :)

Ez valahogy jobban zavar engem, mint pl. Simor offshore bankszámlái... Ha Simor offshore lovag, akkor Matolcs mi? Tőzsdecápa? :)

tbb 2010.10.04. 08:28:46

@gpetersz:

Te nem tartod pártnak a szocikat, a jobbikot és az lmp-t?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.04. 08:28:50

Nagyon kevesen szavaztak a fideszre, de így is elegen. Majd felégeti önmagát.
Orbánnak a sok bukás után ölébe hullott a siker.

Emberek várjátok az orbáni hazug ígéreteket, most jön a feketeleves!

Ti akartátok!

S2000 2010.10.04. 08:30:06

@neof: Én gondolkozok egy ilyen párt alapításán...

Más, ezt láttátok?

Igencsak kreatív kampánycsend sértésről érkezett hír
Este hétig szólt az őszödi beszéd Terézváros 23. választókörzetében - értesült az ATV.hu. Az egyik urnába ugyanis bedobtak egy magnót, amely folyamatosan játssza Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. Mivel a törvény tiltja, hogy az urnát este 7-ig kinyissák, egy vastag anyaggal takarták le a dobozt, hogy tompítsák a felvétel hangját. Az eset kapcsán feljelentést tettek.

:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 08:30:12

@midnight coder:
Azért ne feledkezzünk meg a Nemzet fejének felemeléséről, 1956-ról se.
Hogy folytassuk a Nemzet-Budapest történetet...
Akkor szintén folyt a vér és dübörögtek a tankok.

A nemzet fővárosának lenni nem valami főnyeremény.

tbb 2010.10.04. 08:31:19

@simonmondja.:

A nemzet fővárosából nem a főváros hiányzott 65 évig, hanem a nemzet.

lackó 2010.10.04. 08:31:45

@pali923: olyan nagy zavarás azért akkor sem volt, Semjén, Mikula és a felépített köteles-beszéd nélkül sokkal esélyesebb lett volna a dolog.

Szeged érdekes kérdés, aki megnézi a szavazókörök eredményeit, az láthatja, hogy Botka és az MSZP alapvetően a panelekben erős és ez így volt tavasszal is, köszönhetően a panelprogramnak. Van itt egy érdekes körzet, ahol pl. a köz- és elismert Fideszes jelölt elbukott az eddigi jelölttel szemben, aki viszont valóban híres volt arról, hogy semmit nem csinált -viszont volt panelprogram. Az, hogy Botka jókor volt jó helyen, egyértelmű, uniós csatlakozás, autópálya-építés, rengeteg dolgot csak elveszteni lehetett volna. És persze volt '98-'02 között egy hírhedt Fideszes városvezetés, akik hosszú időre elvágták a pártot helyi szinten. Ráadásul egy olyan jelöltet állítottak, aki tök ismeretlen volt, a 45% így is csoda, nem tudtak 4 év alatt felépíteni egy épkézláb jelöltet. (Én titkon arra is gondolok, hogy talán nem is véletlen, hogy Orbán potenciális ellenfelének nem állítottak erősebb jelöltet, így 4 évig pm-ként KELL dolgoznia, országos ambíciói így letörve). Nagy MSZP-s győzelemként sem igazán értékelhető a választás, mivel a városi közgyűlésben több a Fideszes, mint az MSZP-s, a párt helyi erős emberei (alpolgármesterek) +2 jelölt tudott győzni egyéniben. A helyiek két utat látnak: a helyi Fidesz vagy azon fog dolgozni, hogy megbuktassa Botkát bármi áron, felsőbb utasításra (is), vagy rá lesznek kényszerítve a produktív munkára -a Giró-Szász által említett kirakatváros címből akár még profitálhat is Szeged.

Én személy szerint Meggyes bukását nem látom presztízsveszteségnek, borítékolható volt és független jelölt győzte le.

Kalmár 2010.10.04. 08:32:49

@S2000: Talán a politika pragmatikusabb dolog, mint a vallás.
Bár elismerem vannak hasonló elemek.
Nekem van pár balos barátom, akikkel jókat szoktunk vitázni.
A gazdaságpolitikáról jókat csatázunk, a saját korlátolt ismeretanyagunkra támaszkodva. Ha túllépünk a szimpátián és előkerül, hogy mi hasznos az országnak, akkor van értelmes vita felület.
Legalábbis remélm, mert ha nem akkor Fradi-UTE lesz örökké, hogy egy újabb hasonlatot dobjak be:)

Kassian 2010.10.04. 08:36:59

Nálunk kultúráltabb helyeken egy miniszterelnök nem nyilatkozik olyat, hogy az ország "visszakapta" a fővárosát...egy ilyen nyilatkozat nálam kb. a hazaárulással egyenlő. A viktor meg elmehet oda, ahol meleg és sötét van.

masni55 2010.10.04. 08:37:17

@masni55: Mármint itten az összesítések, statisztikák, mandátumok!!!!

S2000 2010.10.04. 08:40:24

@Kalmár: A választók oldaláról sajnos egyáltalán nem pragmatikus vagy racionális dolog a politika meg a szavazás, hanem mosópor reklám jellegű... Sokan névértéken elfogadják a halandzsát, amit a politikusoktól hallanak. Az agyukat kikapcsolják, önállóan, kritikusan nem gondolkoznak el szinte semmiről, mielőtt elmennek szavazni.

driopios 2010.10.04. 08:40:26

Október 4-e van. Elkezdődött már a kormányzás, tessék mondani?

masni55 2010.10.04. 08:40:40

@masni55: Vagyis jól értelmezem, az összes mandátum 67,17%-át függetlenek viszik? Bukott az összes párt?????

pali923 2010.10.04. 08:41:36

@Kalmár: sajnos ígérni mindannyian nagyon jól tudnak...
A fideszre mindig is jellemző volt, hogy kiélezte az ellentéteket a többi párttal, elsősorban persze az mszp-vel (hazaárulók stb.). Ez sok szavazatot hozott nekik mindig, de abban is biztos vagyok, hogy sokakat taszít is. Engem már régóta érdekelne (még nem olvastam ilyen felmérést), mennyire számít egy választáskor ez. Engem pl. nagyon zavar, hogy úgy érzem magam sokszor, mint az 50-es években lehetett, hogy minden nap valamilyen politikai harcot kell vívni valami ellen, militarizálják a politikát a mindennapi szövegeikben is. Ez a fidesz módszere, és szerintem bűne is, függetlenül attól, hogy az országot egyébként hogyan irányítják. Vagy engem az is zavar, hogy pont az ellenkezőjét csinálják, mint amit hirdetnek. Pl. sajnos közelről érint az, ahogy a nemzeti állítólagos együttműködés rendszerében a törvényeket elfogadják, minden egyeztetési lehetőséget kizárva.
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de amíg ezt látom egy párttól, nem fogok rájuk szavazni (magánügy, de mostanában senkire nem szavazok), de talán másokat is zavarnak ezek, talán szerepet játszott 2002-ben is, nem tudom.

krikri 2010.10.04. 08:42:13

A tájékozatlanoknak:
"Kővágó József 1913-ban született. ........... 1944. október 15. után bekapcsolódott a katonai ellenállási mozgalomba. Tagja volt Nagy Jenő vezérkari ezredes csoportjának, Kiss János altábornagy segédtisztjeként rész vett a Magyar Nemzeti Felkelés Felszabadító Bizottsága munkájában. 1944. november 22-én letartóztatták, a rögtönítélő hadbíróság december 8-án ügyét áttette a katonai bírósághoz. Szabadlábra került, és ismét a frontra küldték, ahonnan 1945 márciusában megszökött. 1944 novemberében belépett a kisgazdapártba, 1945 májusában a párt felkérésére Budapest alpolgármestere lett, majd a választások után a főváros polgármestere és országgyűlési képviselő. Jelentős szerepet játszott Budapest újjáépítésének és az élet normalizálódásának megszervezésében. 1947-ben politikai okok miatt lemondott tisztségéről és visszavonult a közélettől. 1950-ben koholt vádak alapján letartóztatták, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 1956 szeptemberében szabadult. A forradalom idején részt vett az FKgP újjászervezésében, 1956. november 3-án a párt főtitkárává választották. 1956. november 1-jén ismét a főváros polgármestere lett. A forradalom leverése után, 1956. november 30-án külföldre menekült, az Egyesült Államokban telepedett le........"

Kalmár 2010.10.04. 08:43:44

@Kassian: Azt hiszem ezt nem egészen értetted.
Azt mondta, hogy a NEMZET kapta vissza.
Ez mást jelent egy ilyen szétszakított országban.
Sajnos az előző kormány, az állampolgársági szavazáskor arra buzdított, hogy ne adjunk a határon túli magyaroknak állampolgárságot, mert elözönlenek minket és 20 millió román munkaválaló áll a határon.
Emlékezetes Fletó elismerte, hogy ezt ő találta ki, mint kampány elemet. Olyan sebet ejtettek ezzel, hogy évekik leköpik majd a szocikat, ha kiteszik a lábukat innen.
A miniszterelnök 10 millió magyar elnökeként jelezte magát akkor.
Ezekután sokunknak elégtétel, hogy a határontúliak sem lesznek letagadott vidéki rokonok.
A megszűnő határok miatt különösen fontos, hogy őket a nemzet testhez kössük, erkölcsileg, érzelmileg és állampolgársággal fizikailag is.
Ez nem csak szív kérdés. Gazdaságilag is erősebbek lehetünk egy szélesebb erőtérrel.

eszkep 2010.10.04. 08:43:53

@Sanz: "Szóval én mind a stúdióbeli, mind az itteni értékelésből hiányoltam az MSZP térnyerésének (vagy "térmegtartásának") említését."

Te ittál??
Remélem az MSZP 2014-ben is ennyi "teret nyer"!

eszkep 2010.10.04. 08:44:42

@palkotamas: Akkor nem önállóan indultak, hanem szövetségben a MIÉP-pel.

tbb 2010.10.04. 08:44:49

@szkepi:

Hogy miért öngól? Mert zsüli mondta. De azért kell hozzá, hogy a többi zsüli is rámozduljon. Jól el lesznek vele egy darabig.

eszkep 2010.10.04. 08:46:47

@simonmondja.: A II Világháborúhoz van valami köze a városvezetésnek?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 08:48:07

@Kalmár:
Ja.
1944-ben is azért kapták meg egy puskalövés nélkül a németek Budapestet, mert a Nemzet nagyon akarta Erdélyt.

S2000 2010.10.04. 08:48:07

@Kassian: Ez nálam is kiverte a biztosítékot. Agyrém. Ezt követően tegnap jókat poénkodtunk a banán-, pontosabban narancsköztársaság kikiáltásán, Esztergom és Szeged polgárai számára narancsmagyarigazolvány kiállításán, stb....

Szerintem Orbánt pszichésen nagyon megviselte a 2006-os választási vereség meg a nyolv év ellenzék, legalábbis néhány nyilatkozata nagyon túl meg a pszichésen normális kategórián (forradalom, szabadságharc, főváros...).

eszkep 2010.10.04. 08:48:50

@jjulie: Jó hányást! De amíg nem az MSZP van kormányon, addig legalább a "maradék" 7-8 millió embernek nem kell hánynia.

Kassian 2010.10.04. 08:53:18

@Kalmár: Nem tudom, hogy mi a különbség - orbán szerint - a nemzet és az ország közt?? Számomra és még sok millió más ember számára Budapest EDDIG is Magyarország fővárosa volt (és nem a fideszé.). Tehát bánjunk nagyon csínján a szavakkal.
Nekem a határontúliak eddig sem voltak "letagadott" rokonok. Lehet, hogy te tagadtad őket, én viszont nem...

"A megszűnő határok miatt különösen fontos, hogy őket a nemzet testhez kössük, erkölcsileg, érzelmileg és állampolgársággal fizikailag is." Nekem nem fontos és szerintem a XXI. században sem te, sem a miniszterelnököd senkit ne "kötögessen" semmihez és senkihez. Majd az ember köti magát, ahhoz, amihez akarja

Én speciel egyébiránt magyarnak tartom magam, de SEMMIKÉPPEN nem kívánok orbánviktor "nemzetének" része lenni. Én OV nélkül is nagyon jól együtt tudok működni az ország bármely lakójával.

László56 2010.10.04. 08:54:00

Szép jó reggelt Mindenkinek

Gratuláció a FIDESZ -nek. Nem kevésbé a Jobbiknak és az LMP -nek is, hiszen a kudarcuk csak a várakozásaikhoz képest kudarc. Az ország építéséhez viszont mérföldkő. Az út szabad a demokratikus átalakuláshoz. De az antidemokratikus és korrupt MSZP viszont él, ha nem is virul. Ez még sok gondot fog okozni az országnak. Szeged elvesztése kitörte volna a nyakukat. Így azonban lassú halálra vannak ítélve. Ez viszont nem szolgálja az ország érdekét, mert továbbra is mérgezi a politikai atmoszférát és megakadályozza a szociáldemokrácia kialakulását.

A polgár választott, evvel kell élnünk, hiszen ez ellen nincs fellebbezés. A nemzeti egység megszülethet ugyan, de a fejlődése, főleg a rothadó MSZP miatt, nem lesz zavartalan.

Lehet örülni, lehet siránkozni, de az országépítő munkát nem lehet kikerülni. De abban biztos vagyok hogy a demokratikus pártok nem is akarják kikerülni. Az elemzőnket viszont féltem, mert az általa favorizált hatalomtechnikai bal – jobb oldal megszűnt. Evvel az egyetlen téma, amiben jeleskedik, elvesztette a jelentőségét. Most kezdődik a szakpolitika és evvel az országépítés ideje. Szakpolitikusokra és olyan elemzőkre van szüksége az országnak melyek általános képzettsége nagy területet tud lefedni. Sok és sokrétű munka vár az országra. Nagyon sok és nagyon kellemetlen munka. Amiben minden egyes polgárnak és társadalmi, gazdasági egységnek ki kell vennie a részét. Ez most megszorítást jelent ? Nem. Ez a jövőnkért való sok sok munkát jelenti. Annak ellenére hogy sok MSZP -s tagnak már maga a munka, - önmagában is , megszorítást jelent. Kezdjünk hozzá mert az idő sürget.

Kassian 2010.10.04. 08:54:05

@eszkep: majd fognak ők is. csak idő kérdése.

Kassian 2010.10.04. 08:55:36

@László56: Mi az, aktiválta magát a fidesz agitprop osztálya?

kosbor6 2010.10.04. 08:56:12

Kedves Török Gábor!
A szavazás végeredményével kapcsolatban néhány meglátásom ill. kérdésem van.
A Fidesz szereplése nagyjából a várt, velük nem foglalkoznék.
Ami igen furcsa számomra:
Az Mszp két-háromszoros százalékban nyert a legtöbb helyen a Jobbikhoz képest. Vajon milyen okai vannak?

Az Mszp szavazóbázisa nem fegyelmezettebb a Jobbikénál, és a baloldal a Fidesz elleni revansa, mint érv sem állhatja meg kizárólagosan a helyét.
A Jobbik szereplése érthetetlenül alacsony, hiszen az áprilisi tizenhét százalék nagy erőt kellett hogy adjon a szavazóknak, hogy érdemes rájuk voksolni.
A parlamentben a Jobbik volt messze a legaktívabb, tehát ez is kétségessé teszi, hogy a jobbikos szavazók csalódtak volna a pártjukban.
Ellenben az Mszp szavazói csak újabb mszp-s visszaélésekről hallhattak, ami nem erősíthette meg a bizalmukat azóta.
Tehát indokolatlannak látom a MSZP ilyen arányú előretörését.
Megtisztel a válaszával.

Kalmár 2010.10.04. 08:58:03

@S2000: Ők a bizonytalanok.
Fontos bázis, mindig ők döntenek végül is.
Van ennek a demokráciának baja is. Például ez.
Az ilyen dolgok miatt, merül föl időnként, hogy adózáshoz, IQ-hoz stb kössék a szavazati jogot.
Sosem lesz tökéletes.
Én évek óta ülök szavazat számláló bizottságban, méghozzá kisvárosban.
Igazi tanulmány.
Pár éve egy idős néni kilépve a fülkéből megjegyezte a szomszédasszonynak, hogy ő a keresztény demokratákra szavazott. (akkor nem indult ilyen formáció listán)
Miután felvilágosítottuk, hogy ilyen nincs, elolvasta pontosabban, hogy Keresztény Roma Párt.
Így lett 1 szavazatuk.
A romák is emlékezetesek voltak párszor. Megjöttek egy kisbusszal, nagyhanggal és kérdezgették, hogy hogy lehet a Gyurcsányra szavazni?? Nincs a lapon!!
Sokaknak fogalmuk sincs, hogy ki kicsoda és mit jelent a lapon a név, vagy a lista.
Nyilván ez a jobbos szavazók közt is előfordul de én szándékosan mindig erős balos szavazókörbe ülök.

lackó 2010.10.04. 09:00:12

@kosbor6: önkormányzati szinten a Jobbik ugyanolyan kezdő, mint az LMP. Ezen a szinten márpedig az ismertség nagyon fontos tényező (pont a sokat tárgyalt Botka-B. Nagy kapcsán látható ez).

Kalmár 2010.10.04. 09:03:29

@Kassian: Hűha. Teljesen értelmetlen dolgokat írsz.
Bocsáss meg de nem válaszolok. Oldalakat töltene meg, olyan sok marhaságot írtál pár sorba.
Jobbulást.

tbb 2010.10.04. 09:06:08

@pali923:

Ki fog alakulni, nyugodj meg. De ahhoz kell pár év okos fidesz politika. Anélkül horváth csabikkal kell beérned.

tbb 2010.10.04. 09:12:14

@neof:

"Egyszerűen nem értem, hogyhogy nincs olyan politikai formáció, aki ezt a már-már másfél évtizede fennálló rést nem tudja kihasználni."

Pedig egyszerű az oka. Az hogy nem érted. És amíg nem érted, így is marad.

pefe 2010.10.04. 09:14:22

Mi az hogy nincsen feljebb. A korona még mindíg az üvegdobozban, a szentéavatást meg még el sem kezdték. Sehol egy köztéri szobor, és a nagy freskót sem fizették még ki. A jövő csak most kezdődik.

M11an 2010.10.04. 09:15:32

@László56: Az Isten mentsen még kérlek az ilyen hülyéktől :) A legrosszabb ebben, hogy el is hiszi amit mond. Ha még egy ficsúr írna ilyeneket, akkor azt mondom rendben van, de hogy egy 50 feletti...

Szégyen ez az ország. :)

M11an 2010.10.04. 09:16:08

@László56: Az Isten mentsen még kérlek az ilyen hülyéktől :) A legrosszabb ebben, hogy el is hiszi amit mond. Ha még egy ficsúr írna ilyeneket, akkor azt mondom rendben van, de hogy egy 50 feletti...

Szégyen ez az ország. :)

kosbor6 2010.10.04. 09:16:22

@lackó: Én azt hiszem, az emberek inkább pártra szavaznak, mint konkrét képviselőre, nyilván vannak kivételek.
Legyünk őszinték legtöbb helyen egyik képviselőt sem ismerik, pláne ha új jelölt.
Az lmp-nél ismeretlenebb meg nem nagyon kell, ehhez képest mégis tartani tudták a fővárosi előnyüket a Jobbikhoz képest.
Az lmp pedig passzívabb volt eddigi munkáját illetve, ill. súlytalanabb kérdésekben foglalt állást mint a Jobbik, tehát nem indokolt hogy ennyire tartani tudják magukat.

tcom 2010.10.04. 09:17:48

A Fideszesek emberkék abba a hibába esnek, mint az MSZP-sek 2006-ban. Gyurcsány egyértelműen a határtalan ígérgetésnek hazudozásnak köszönhette a sikerét. Orbán is hasonlót ad elő. Az ígérgetésre mindig fogékony magyar nép óriási várakozással tekint a Fideszre.
1.A segélyesek vették az adást a Gyes 3. évének visszaállításáról,

2. a rendpártiaknak tetszett, hogy megregulázzák az iskolakerülő cigány családokat, hogy 3000 új rendőr lesz

3.EÜ-ben elhiszik, hogy nagyarányú béremelés lesz számukra,

4. az oktatásban elhiszik, hogy nem lesz tandíj,

5. nyugdíjasok elhiszik, hogy könnyítenek a nyugdíjba vonulás szabályain,

6. A kis települések elhiszik, hogy könnyebb lesz az életük, hiszen pl. átvállalják az iskolák működtetését.

6.cégek elhiszik, hogy csökkenni fognak a terheik stb..

De aki kicsit számol az tudja, hogy ennyire nem lesz pénz, sőt valószínű, hogy csak egy-két dologra jut majd. Ha elkezdik bevezetni a teljesíthetetlen ígéreteket, mint a baloldali kormányok, a vége csőd, megszorítás lesz.
Minden azon múlik mennyire tudják a megszorításokat élénkítésnek, "nemzetjobbítókonzultációsspakninak" előadni. Az is kérdés meddig tudják a szélsőjobb száját betömni, az ígéreteik elhappolásával, meddig tart ki a jobbik ígéret cunamija?

etikuskritikus 2010.10.04. 09:18:00

Gábornak volt tegnap este egy mondata, - nem pontosan idézem - "lényegében megerősödött a Fidesz és az MSZP is."
Véleményem szerint várható volt, hogy a Fidesz számtalan kezdeti, szimbolikus intézkedésével megvalósítja a Jobbik programjának egy kis részét és ezzel megnyeri szimpatizánsait, viszont azok a budapesti kemény maghoz tartozó SZDSZ-esek, akik tavasszal az LMP-ben látták a folytatást, most inkább otthon maradtak vagy az MSZP-re szavaztak, mert az LMP még kiforratlan, bár sok szempontból liberális, de nem tőkepárti, vagyis inkább a rendszerváltáskori SZDSZ-re elékeztet, nem arra a rablópártra, amivé váltak 1994 után. Tarlóstól sokat várok!

neof 2010.10.04. 09:18:27

@eszkep: Szerintem is az MSZP eredmény értékelése során fontosabb a tavaszi választásokhoz viszonyított relatíve jó eredmény, mint az általános Fidesz dömping hatására való veszteség realizációja az önkormányzati szinten. Ez utóbbi már beépült a várakozásokba, az, hogy az mszp stabilan megtartja a második helyet, az nem volt egyértelmű.

radala 2010.10.04. 09:21:23

Szerintem Botka szegedi győzelmének semmi köze a teljesítményhez, illetve annyiban van, hogy ez még mindig Bartha hihetetlen rossz teljesítményének az eredménye. No meg Rákos Tiboré meg az egész 2002 előtti Fideszé. Nem sok olyan család van, ahol mindenki ronda, de a Botka család éppen ilyen, még a gyerekek is szörnyen csúnyák:-)
Botka a legnagyobb pöcs a világon, szimplán iszonyat mázlija van.
Mondjuk tök mindegy ez a Szeged téma, nincs ebben semmi megmagyarázni való nagy számok törvénye alapján egyszer nyerhet ilyen ember is.
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/01/botka.jpg
Igazából nem is az emberek rondák itt, hanem a szoba a giccsek az esküvői fénykép...
Szörnyű ilyen emberektől akármi kitelik:-)

Ami, viszont nagyon bosszantó, az az, hogy a Fidesz milyen gusztustalanul csúnya öngólt rúgott magának, illetve sajnos nem is magának, hanem a demokráciának. Azt (pláne Hcs 30 % után) nagyon megértem, hogy a Fidesz minden pozíciót magának akar. Valóban van Mo-n illetve legalább Bp-n 30 % olyan ember, aki teljesen ostoba és önveszélyes. Mert Botkára sok rosszat lehet mondani, de HCs-hez képest még mindig maga az isten.
lehet, hogy az LMP is rosszul csinál valamit, elvégre hiába volt a szavazólapon a kutya sem szavazott rá. Mindenesetre szerintem az MSZP nagyon megköszönheti a Fidesznek, hogy bebetonozta a 2. helyét.
Valószínűleg az LMP nem jól teszi, hogy nem elég kemény a Fidesszel, talán sokkal keményebben kellene antidemokratikusoznia. Persze nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet ezt úgy megcsinálni, hogy közben ne kerüljön egy platformra az MSZP-vel.
Most ismét a Fidesz oldalán a labda, be kell tiltani az MSZP-t, különben soha nem lesz normális alternatívája a Fidesznek.
Teljesen elképesztö, hogy HCS meg Botka féle emberek lehetnek majd 2014-ben a kihívók.
Valaki mesélje már el nekem, mi volt 94-ben.
Kedves Török Gábor vagy valaki.
Mi történt az MDF-fel vagy pláne a Fidesszel 94 őszén.
Mondjuk nem nézek utána, de ha belegondolok tuti, hogy nagyon sokáig nem tűnt a Fidesz a jövendőbeli váltópártnak, szóval talán nem kell beszarnom, nem olyan tuti azért, hogy föltámad az MSZP.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.04. 09:21:39

Félé év múlva sírni fogtok, kipukkannak a hazugságlufik!

Amíg Orbán képben van, nincs béke a hazában!

Kalmár 2010.10.04. 09:23:26

@simonmondja.: Ne forgatsd ki a szavaimat.
A területi igényekről egy hangot sem szóltam.
Senki nem vet ilyesmit fel. Jó lenne, ha nem kevernél bele, ide nem tartozó dolgokat.
Ha akarod meg fogod érteni mi a különbség.
Ráadásul a román politika is lehetővé teszi az általam leírtakat.
Végre.
Emiatt tisztelet nekik is.
Nem unalmas már, hogy ha valaki az elszakított nemzet tagjait segítené, azt te egy analógiával a nácizmushoz hasonlítod?

Kivlov 2010.10.04. 09:25:17

reméljük a jobbik megmutatja tiszavasváriban, hogy nem csak a szája nagy, hanem tökön is meri rúgni az ingyenélőket...

Kalmár 2010.10.04. 09:25:29

@Esztergom a nemzeti összefogás városa, törpe!:
Na megjöt Nestrot:)))
Mi lett a hamis közvéleménykutatási adatokkal?
Affene, ezek a Gallupnál befészkelték magukat az urnába is:))))

ben2 2010.10.04. 09:26:19

A mostani eredmény 2006 óta az MSZP sorban ötödik brutális veresége, amiből szemmel láthatólag ugyanúgy nem tanulnak, mint az előzőekből. Számmisztika, kis győzelmek tupírozása, duma.
Aki azt hiszi, hogy az MSZP megtartotta váltópárt helyét, az súlyosan téved.
94-ben a jobboldal hasonlóan katasztrofális veresége után az MDF maradt a legerősebb jobboldali párt, de mivel képtelenek voltak szembe nézni a hiányosságaikkal és felülemelkedni a belső megosztottságukon, mivel nem értették meg a vereségük valódi okait, négy évvel később már a 94-ben még hét százalékos Fidesznek kellett berángatnia őket az Országgyűlésbe.
Aki azt hiszi, hogy az MSZP megállt a leejtőn, az meg fog lepődni. A szervezet szétesőben, a jelenlegi vezetésnek pedig kétfrontos harcra kell berendezkednie: egyik oldalról Gyurcsány, a másik oldalról Botka szorongatja őket. Ezért aztán nem lesz esélyük a kellően őszintén feltárni a sikertelenségük valódi okait, mert minden önkritikus hangra felzúdul majd a felelősök fejét követelők kórusa. Így aztán marad az erőltetett magyarázkodás és a problémák kenegetése. Kérdés, hogy a következő három és fél évben mire mennek ezzel?

Kassian 2010.10.04. 09:27:54

@Kalmár: Abszolút nem írok marhaságokat. Az a baj, hogy te halálosan komolyan gondolod azokat a teljesen röhejes sorokat, amiket leírtál fentebb...vedd le egy picit a szemellenzőt, meg a járomot, amit a nyakadba raktak és mindjárt másképpen látod majd a dolgokat.

Balt 2010.10.04. 09:28:40

@Sanz: Melyik MSZP? A Szili-féle, a gyurcsányista, a maradék Mesterházy+mamutok "koalíció" vagy a Botka szervezte új...? Mert kb. ez a perspektíva. A jelen 20% alatti eredményt látva pedig jó esélye van 4 db <5%-os MSZP-utódnak... Hál'Istennek! :)

Kivlov 2010.10.04. 09:30:35

@Balt:
úgy legyen! vagy 4 db 4,5%-os (kiegészítve egy 4%-os elempével) még jobb lenne. :)))

kodó tamás 2010.10.04. 09:31:31

@Kalmár: 15 millió magyar főpolgármestere lesz...

tbb 2010.10.04. 09:32:40

@pali923:

"talán szerepet játszott 2002-ben is"

Egyértelműen ez játszott szerepet 2002-ben. És könnyen lehet, hogy 2014-ben is ez fog dönteni. Legalábbis ma ez tűnik a legnagyobb veszélynek. Nekem.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 09:34:04

@kosbor6: Nem mindenhol szavaztak pártra. Van ahol személyekre szavaztak ... főleg a kisebb településeken.
Pártszimpátia alapján inkább a nagyobb városokban szavaztak. Kisebb településeken pedig már esetleg a személyekre, a személyes teljesítményt is díjazták - vagy büntették - a szavazók. A nagyobb városokban - majdnem mindenhol - tarolt a Fidesz. DE a kisebbekben jó pár helyen sz.rrá verték a fideszes jelöltet, s független, vagy helyi szerveződés jelöltje győzedelmeskedett.

radala 2010.10.04. 09:35:32

@radala: 94 őszére, ha jól értem már összefogott az MDF-Fidesz-KDNP sőt olykor az FKGP is. Szóval nehéz kisilabizálni, hogy mi is lett volna.
Igazából valószínűleg 94-ben sokkal egyszerűbb volt az ellenzék helyzete, mert nem volt köztük egyetlen vállalhatatlan párt sem, szemben a mostanival, ahol legalább 1, de az is lehet, hogy két vállalhatatlan párt van. A Jobbikról nem tudom eldönteni, hogy valóban vállalhatatlan-e, ha Mo-n lennék szerintem nem undorodnék tőlük, de itt van nekem a mindennapi Starche szlogen, úgyhogy én sugárban hányok a radikáljobberektöl.
Az tuti, hogy visszatekintve 94-re azt kell gondolni, hogy OV kétségkívül egy zseni.
Nyilván iszonyatosan mázlista a Fidesz azzal, hogy megkapta GyF-et. De ilyen egypártrendszert kiépíteni tulajdonképpen szalonképesen ez nem tudom sikerült-e valaha valakinek a történelemben.
Iszonyatosan szerencse, hogy én nem utálom a Fideszt (még), mert azért ép ésszel ennek az eredménynek nem lehet örülni, még az én szocigyülöletem sem elég ahhoz, hogy örülhessek egy ilyen teljesen egyszínű országnak.

Sajnos ez a geci Fidesz szerintem azt a stratégiát fogja követni, hogy szépen nevelgeti 20-25 % között tartva az mszp-t, mert azért épeszű ember Hitlerben is több pozitívumot tud fölfedezni, mint ezekben a szocikban (Lendvai, Szili, Botka, Szekeres a hideg kiráz csak a nevük legépelésétől is).

Nyilván ez zseniális stratégia, de iszonyatosan unfair. Lehet, hogy be is lépek az LMP-be:-)

kodó tamás 2010.10.04. 09:35:49

mehet a kormányzás.
1. matolcsy üres minisztérium. ergo kirugni azonnal.
2. közvetett rendkívüli adókat azonnal bevezetni. jol megadóztatni az energia, közmű, távközlési, pénzintézetek, stb oligarchákat...
3. a kerületeket lehet összevonni (XIII+XII+II+III= észak-rákospatak kerület)

lüke 2010.10.04. 09:37:04

Most lehet - majdnem úgy mint 2000-s am. elnökválasztásnál- számolni: hogy lesz a 2/3-ból 4/5-öd
Gógok ,magógok csürhetik csavarhatják,sehogy se fog stimmelni! Pláne, hogy csak cca. 4 millió pó`gár ment el választani.
Sok új arc van- meg nagy!-, de a pala`men`kiejtése maradt
a régi.
S az ember azt hinné nincs lejjebb:a narancs proli új remek szókapcsolata sehogy se megy a filembe.Narancs ,gyarmatáru, mindig a kiváltságosoké volt, prolinak nem jutott belöle. (megj. a jó narancs ma is 4juro /kg)
Az a banán volt az olcdsó ,de a szociálizmusban tilalmi listán volt, nehogy banán köztársaság legyünk.

ssi 2010.10.04. 09:37:29

egyértelműbb lenne: ha sokan ráírták volna a lapra: "egyik sem",
de sokan egyéb okok miatt nem mentek: beteg, dolga volt stb.,
O.V. mondta: aki elment, felhatalmazást adott, aki nem, engedélyt,
a nem rájuk szavazókat meggyőzni kell s nem visszaélni velük

választók ösztönösen is a közös alap értékekre vevők: ha tőlük rendet, pontosságot, hajtást, tisztességet stb., stb. várnak, ők is ezt a politikusoktól

ha az ellenzék nem lesz hangos, erőszakos lázadó - a választók sem?
ha a felszínen jelképes intézkedésdömping és szépmázas szavak lesznek, a választó sem akar majd a mélységekbe látni (belesimulás/kitörések)?

kormány:
- papírforma - aki mást mondott, őszintén hitt is benne?
- az új Alkotmány előtt szertem nem lesznek szerkezeti reformok
- 2 kritikus pont: gazdaság és hatásai, ill. a büntethető vétkek kiderülése

szocik:
- kicsit +/- más eredmény is magyarázható volna
- Gy.F.-től önkritikát követelnek, de először magukba kellene nézniük

Jobbik: kispárt: amivel kitűnhetne, abból nem kér a többségi voksoló

LMP: se tartalomban, se stílusban nem ütős: gyermeki, naiv

váltópárt: lehet, hogy ezután szervezik csak
hitelesség, elszántság + kormányhibákkal szembeni új, markáns üzenet

lackó 2010.10.04. 09:37:40

@ben2: egyre inkább erősödik bennem a gyanú, hogy Szegeden szándékos volt egy gyenge jelölt állítása, hogy Botkának kihúzzák a méregfogát és a várossal legyen elfoglalva.

tbb 2010.10.04. 09:38:06

@Kassian:

"Én OV nélkül is nagyon jól együtt tudok működni az ország bármely lakójával. "

Mint az elmúlt 8 évben? Meg is van eredménye a te együttmüködésednek.

kosbor6 2010.10.04. 09:38:43

@ben2: Ha az áprilisi arányokat megnézed, a fidesz-mszp, és az mszp-jobbik viszonyában,bizony a vörös gólem feltámadóban!

Kalmár 2010.10.04. 09:39:06

@Kassian:
Na akkor próbáljuk meg de csak az egyiket! A többihez nincs kedvem. Tanítson téged a pedellus.

"szerintem a XXI. században sem te, sem a miniszterelnököd senkit ne "kötögessen" semmihez és senkihez. Majd az ember köti magát, ahhoz, amihez akarja"

Ez azért butaság, mert pont a szocik NEM ENGEDTÉK, hogy aki akarja az kösse magát a nemzethez.
A Fidesz pedig nem kötötte erőszakkal az embereket, hanem lehetőséget biztosított, hogy éppen a te szavaiddal élve : aki akar kösse magát.

Nem tudom világos e?

MSZP: Ellene szavazunk, HA AKARNAK SEM lehetnek állampolgárok!

Fidesz Megszavazzuk, HA AKARNAK, lehetnek állampolgárok.

Én birka, milyen türelmes vagyok, látod:))

gauche caviar 2010.10.04. 09:40:00

20 év kellett a magyar embernek, hogy belássa: nem tud mit kezdeni a választás felelősségével, visszatér inkább a kádári egypártrendszerhez, ahol a bölcs vezetők megmondják neki és leveszik válláról a gondolkodás terheit. A demokrácia helyett jobban bízik az urambátyámba, a langyos mutyiban, az akolmelegben.
Most akkor majd lehet várni megint 3 évet, hogy kiderüljön mit tud az a kormány amelyik egy büdös szót, de annyit sem ejtett arról, hogy mi a bánatot szeretne. Őszintén, mi ez ha nem csodavárás? Nehéz lenne racionálisan megindokolni, hogy pontosan mit is mutatott fel a fidesz ezért a bazi nagy lelkesedésért cserébe?
Aztán csak remélni tudom, hogy tavasszal nem lesz 300 a svájci frank, és nem lángolnak ismét majd Budapest utcái (ami eddig is Magyarország fővárosa volt, köszönjük, jól megvoltunk itt Orbán nemzetieskedő sallangja nélkül is) mert a népek eszmélnek, hogy megint át lettek dobva a palánkon. Persze, csak maguknak köszönhetik.

Azt mondjuk meg kifejezetten jellemzőnek tartom, hogy senki egy szóval meg nem kérdezi, hogy pontosan miből is lettek fizetve ezek a kis kampányköltések.

Balt 2010.10.04. 09:40:26

@gpetersz: "Mert ha nem jó a BKV, koszos az utca, magas az adó, megint letépték a láncot a nyakból, akkor csak egy valaki tehet majd róla... és ez a szép az egészben. ;)"

Nem. Egy személet tehet róla. Ezt kell megváltoztatni. A beletörődést. Lám, máris változik! :))

Evehid 2010.10.04. 09:40:56

Üdv!

Ne csak a polgikat nézzétek. A megyei közgyűlések összetétele érdekes lesz. Márpedig ott elég sok a zsé... ;)

Más: nálunk - P. megye, város, majd' 4 milliárdos költségvetéssel(!) - a Fidesznek 1 hely, az MSZP sehol, 1 a Jobbiknak. A többi helyi civil szervezeteké, és ez NEM kistelepülés. Tehát van, ahol a képviselőjelöltek személye most is sokat számított.

Kedves László56: van, amiben úgy vélem, igaza van, és van, amiben nem értek egyet Önnel. Az egyik a bal-jobb tagozódás eltűnése. Megvan az még a fejekben, nem fog varázsütésre elmúlni. Az ember egy "szokásfüggő", irracionális állatfaj.
A másik, hogy szerintem Gábornak egyáltalán nem ez az erőtér, vagy politikai felosztás az erőssége. Hanem egyebek mellett az elemző attitűd és a pontos adatokkal történő alátámasztása a mondandónak. Ez egy celebmédiában különösen feltűnő. Agyamputált, mosóporreklámokkal tömött nézőknek is közérthetően megmutatni egy bonyolult rendszert, az nem könnyű munka. Elhiszem, h. Őn is sokkal inkább építő, bizakodó országot szeretne, mint a jelenlegi, de ehhez talán az is hozzátartozna, h. mindnyájan elismernénk, ha valaki jól végzi a munkáját, nem?

lüke 2010.10.04. 09:41:22

@alikám: Botka mázlija -nagynött demagóg, igy jobban hisznek neki)nem akkora,a
fideszes közgyülés mellett szélmalom harcot vívhat

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 09:43:11

@lackó: - 2010.10.04. 09:37:40 - : Nem hinném. Mármint azt, hogy szándékosan hagyták Botkát nyerni. Nem kell összeesküvési elméleteket gyártani!

belekotty 2010.10.04. 09:43:18

@jjulie: A valódi baloldaliság és az a balpopulizmus eléggé messze áll egymástól. Bár valóban egy hiteles jobboldali konzervatív párt veszélyt jelenthetne a Fideszre. De az nincs és nem is lesz. Marad a jobboldali populizmus.

lüke 2010.10.04. 09:43:26

@kosbor6:
a vörös gólm el se ment, 1946 óta stabilan megvan a hálózata
( nincs új a nap alatt: TG és GiroSZA is megmondta)

radala 2010.10.04. 09:43:49

@etikuskritikus: Pontosan. Az a baj (az a jó) az LMP-vel, hogy nem támadja erősebben a Fideszt, mint az mszp-t. Ami teljesen érthető, mert nem lehet egy lapon említeni a két pártot. De van 30 % ember vagy legalább 20, aki az alapján szavaz, hogy utálja OV-t. Ezeknek most már semmi sem fontosabb, mint az, hogy legyen ellensúly, sajnos nem képesek fölfogni, hogy 20 dkg ellensúly egy 20 tonnás párttal szemben nem jó semmire, nem értik meg, hogy az mszp nem lehet ellensúly, mert rosszabb, mint bármi ebben az országban. Az egyetlen ellensúly az LMP lehetne, de még ez a kurva ff helyesírás-javító sem ismeri;-)
Mindenesetre valahogy azt a trükköt kellene véghezvinni, hogy az LMP legyen a legkeményebb Fideszutáló, de ennek ellenére ne közeledjen az mszp-hez. Ezt a trükköt valószínűleg lehetetlen megcsinálni. Be kell tiltani az mszp-t, nincs más megoldás:-)

Balt 2010.10.04. 09:44:27

@simonmondja.: Tényleg nem szerencsés ez a "65 év", de ez a "szarrá bombázás" gyenge hallucináció, viszont erős csúsztatás...

Balt 2010.10.04. 09:46:21

@Darkcomet: Úgy látszik, néhol meg kell várni, míg kihalnak a 75 éves tanácselnök/polgármesterek...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.10.04. 09:46:38

Innen Orbánnak csak akkor nem vezet út felfelé, ha valamilyen (érthetetlen...) okból ragaszkodna a demokratikus rendszer fenntartásához...
Ellenkező esetben (papírforma) még jöhet koronázás, netán (halála után) szentté avatás.

lackó 2010.10.04. 09:46:44

@EdinaEdina: nem kell, de lehet, nem? Szabad ország vagyunk, vagy mi :D.

Amúgy ha kapok épkézláb magyarázatot arra, hogy miért egy tökismeretlen, vezetői tapasztalat nélküli embert indítottak a szegedi pm címért, máris visszavonom :).

világoszöld 2010.10.04. 09:47:28

20 év alatt felnőtt egy nemzedék, amely soha-de soha nem tapasztalta meg az egypártrendszer gyönyöreit. A demokrácia, a szólásszabadság olyan természetes számára, mint maga a levegő. Nos , itt az idő, hogy ők is átéljék, hogy mit jelent az, hogy aki " nem velünk gondolkodik, annak kuss legyen". Lehet, hogy pont erre volt most szükség, mert az ember nem értékeli azt , ami számára természetes. DE ha olyan rendelkezések születnek, amelyek majd őket is hátrányosan érintik, rájönnek , hogy nem lesz hova fordulni, megszüntettük a hatalmi önkény korlátait.

kisa 2010.10.04. 09:48:28

Én csak azt nem értem, hogy miért mondta fidesz Budapestre is, meg Miskolcra is, hogy végre ÚJRA kormánypárti polgármestere van a városnak.
Eddig milyen volt az elmúlt 8 (BP esetén 7) évben???????

Balt 2010.10.04. 09:48:30

@ikiss68: "A másik: azért az, hogy egy demokráciában 10 emberböl 4 szavazata alapján állapitjuk meg az eredményt az is mond valamit. Söt nem kicsit:)"

Kb azt, hogy aki nem megy választani, az a választók javára lemond a saját döntési jogáról. Pont ezt hívják demokráciának...

Kalmár 2010.10.04. 09:48:39

A választások egyik fontos kérdésére nemkaptunk egyértelmű választ szerintem.
Sokan az vártuk, hogy 2 verzóból bejön valamelyik:

1. Totális vereség, esetleg egy 3. hely esetén, Fletó előlép és letolja a mostani szárnybontogatókat.
2. Komoly előretörés, erős pozíciók esetén Fletó eltűnik a színről és kialakul egy vitathatatlan, új MSZP vezetés.

Most úgy érzem a kettő közt kaptunk eredményt.
Nyilván vereség, de itt ott magyarázható.
Így félő, hogy marad a helyezkedés, feszültség és várat a nyílt harc magára.
A baloldal meg? ........

tbb 2010.10.04. 09:48:57

@kosbor6:

Furcsállod a szocik szerinted meglepően jó eredményét? Én meg úgy vagyok, hogy olvasgatva ezt a blogot, furcsállom hogy csak ilyen szar eredményre futotta nekik.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 09:49:02

@masni55: Ez tényleg így van. Valóban szépen teljesítettek a független, ill. helyi szerveződésekhez köthető jelöltek. S esetenként nem csak a kicsi településeken. Meg lehet nézni pl. Pest megyét: index.hu/belfold/2010/okvalasztas/eredmenyek/pest

lüke 2010.10.04. 09:49:35

@S200:
szegény Wermer Andris, most már nemcsak jjulie emlegeti

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 09:50:27

@Balt:
Csak üsd be a keresőbe "1944-45 Budapest" ...

mutatok egy lelkes amatőr filmet, ha nem tudsz magad tájékozódni :

klikkelj rá ->
www.youtube.com/watch?v=P3T9lPzTS8M&feature=related

radala 2010.10.04. 09:50:53

@lüke: Nyilván tud valamit Botka, de én 94 óta utálom, mint a szart. Már akkor hihetetlenül fölháborított, hogy egy pöcs kis egyetemista, akinek semmi köze Szegedhez (egyetemre jött) képviseli a várost. Utána 2002-ben lenyomott egy 9 gyerekes független rómaijogprofesszort úgy hogy közben anyu meg Szolnokon lett polgármester. Ennél gusztustalanabb dolgok nem nagyon történnek a világban:-)
Amúgy, szerintem a közgyűlési többség hiánya BL személyes karrierjének direkt jó. Minden, ami sikerül majd, az miatta lesz, minden, ami nem az a köcsög "politikusok miatt". Botka szerintem már innen megy nyugdíjba, hacsak végre be nem tiltják az egész mszp-t:-)

lüke 2010.10.04. 09:50:54

sok nem változott- az indolencia és nihilizmus maradt-: a két nagy !
Fidesz/ MSZP ua., az LMP Kecskeméten erősödött, különben bp-i párt- ezért lebaltáztak már sokszor-
s szerintem a Jobbik BP-n erösebb lett áprilishoz képest, s vidéken is egy cseppet erősödött

mi a tippelés vége, nem tudjátok?
s hoplita - negyedszerre kérdezem- hogyan végzett

Kalmár 2010.10.04. 09:54:14

@kisa: Budapestre hallottam ezt.
Nekem azt jelentette, hogy hiába volt koalíciós polgármester eddig, folyamatos volt a harc.
Demszky mondta egyszer, hogy a legrosszabb Orbáni időktől is kevesebb idén a pénz.....
Na ez nem úgy tűnik, hogy a kormány és a kormánypárti főpolgármester összehangolva a lépéseket egyirányba húznak.
Most azt ígérik, hogy ez megváltozik.
Meglátjuk, nem egyszerű.
Nem lepődnék, meg, ha az erős önfejű Tarkós összeakadna a szintén erős makacs Orbánnal.
Reméljük nem így lesz.

lackó 2010.10.04. 09:54:32

@radala: 2002-ben Elemér az akkori városvezetés áldásos tevékenységének köszönheti a vereségét...bár nem vagyok benne biztos, hogy alkotmánybíróvá történő választásával olyan rosszul járt volna (továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ha most egy ilyen kaliberű jelöltet állít a Fidesz, akkor más eredmény születhetett volna).

tbb 2010.10.04. 09:54:53

@kosbor6:

"Az lmp pedig passzívabb volt eddigi munkáját illetve,"

Hát ez az. Ha labdába akarnak rúgni akkor nincs más politika.

kisa 2010.10.04. 09:55:55

@EdinaEdina: Így van, én szúrópróba szerűen elkezdtem nézegetni az OVB honlapján az eredményeket: az "A" betűs településeken Abától Alattyányig a 10 településből 8-ban független lett a polgimester, 1 fideszes és egy mszp-s, hozzátéve, hogy a legtöbb helyen nem is indult pártjelölt.
És örülök, hogy legalább a kistelepülésekbe nem szivárogtak le a pártok.

radala 2010.10.04. 09:58:14

@Kalmár: Igazából ez az eredmény senkinek sem jó csak a Fidesznek. tartok tőle, hogy ez így lett kiszámolva, még az is lehet, hogy Botkát direkt hagyták nyerni, hogy kicsit bonyolítsák a képet;-) Nincs jobb a Fisznek, mint egy meghalni képtelen, föltámadni meg pláne az párt a baloldalon.
Sátáni ez a Fidesz sajnos, nem véletlen, hogy 98-02 között is gyakorlatilag mindent meg tudtak csinálni anélkül, hogy valaha is alkotmányt sértettek volna.
OV sajnos egy zseni, csak bízhatunk benne, hogy jót akar:-)
Mondjuk ránézve a térképre nehéz elhinni, hogy ez a jó irány...
Én rájuk szavaztam volna, ha veszem a fáradtságot, de tényleg kicsit ijesztő ez az erő. Mert addig OK, hogy 98-ban nem volt elég káderük, de ennyi káder meg a világon nincs amennyi ehhez az erőhöz kellene...

tcom 2010.10.04. 09:58:44

Szerintem a választások tanulsága:

1. Lehet halogatni a költségvetést, nem kiszivárogtatni a rejtett megszorításokat, hiszen bevált.
2. Az MSZP maguktól vártan és a Fidesz által várttól is sokkal jobban szerepelt. Ez mindkettőben azt erősíti, hogy az MSZP a fő ellenfél és mindent jól csinál. Ez nagyon káros az ország számára. Folytatódik a ki tud nagyobbat ígérni, hazudni verseny. Illetve "hogyan bénítsunk meg egy kormányt" (all rights reserved Fidesz) nevű játék.

kisa 2010.10.04. 09:59:19

@Kalmár: tarlós deklaráltan alárendelt szerepet fog játszani: orbán megmondta neki, hogy ne vacakoljon, ami szerintem annyit jelent, hogy azt fogja csinálni, amit viktor mond. Naivság azt hinni, hogy tarlós önfejű és makacs lesz polgármesterként.

2010.10.04. 09:59:44

Ha a fidesz elkúrja, akkor 2014-ben jöhet a kétfarkú kutya párt izlandi mintára :)

kosbor6 2010.10.04. 10:00:47

@radala: Bizony van veszélye, hogy négy év nem sok, de felhozzák az MSZP-t, úgy mint ahogy 94-ben feljött pár százalékról a Fidesz. Bár a hasonlat rossz mert a fidesz akkor még sokkal kisebb kiépült bázissal rendelkezett.
Érdekes, hogy senkinek nem tűnik fel a narancsködben a régi-új vörös veszély?

radala 2010.10.04. 10:01:00

@lackó: Mondom én kinézem OV/Navracsicsból, hogy ezek direkt kibaszásból hagyták Botkát nyerni. Semmi nem jobb nekik, mint egy végtelen mszp agónia.
Ahogy kicsinálták az LMP-t úgy megerősítették Botkát is. :-)

kosbor6 2010.10.04. 10:03:32

@kisa: Egyet értek. Tarlós többszörösen jelezte, hogy nem lesz bosszú, mindenki megússza, sőt a legbeszédesebb, hogy Demszkit akarja tanácsadónak. Marad a liberális éra a fővárosban?

Balt 2010.10.04. 10:03:34

@pana_fz18: "Ha nem számoljuk a függetleneket.:) Függetlenek kb. 10x annyi képviselői helyet szereztek mint a fidesz."

Ja, csak olyan ez, mint a libakolbász a háború után. (Van benne egy kevés ló is. Mennyi? Kb. felesben: 1 liba, 1 ló...) Tehát nem mindegy, hogy harminc fős település, vagy 200 ezres kerület polgármestere...

lackó 2010.10.04. 10:05:14

@tcom: miért szerepelt sokkal jobban az MSZP? Van egy érdekes táblázat, vedd ki a függetleneket és rájöhetsz, hogy a Fidesz gyakorlatilag 46, az MSZP pedig 8,5%-ot kapott. Ez miért olyan jó szereplés?

@radala: üdv az összeesküvés-elméletem táborában :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 10:05:30

@simonmondja.:

Nem is annyira amatőr .
(- legfeljebb van pár elütés a feliratokban.)

Nagyon szép film.
Ha valaki tudni akarja, milyen volt a

" 65 évvel ezelőtti - nemzet fővárosa "

, amiről Orbán és Tarlós beszélt,
akkor nézze meg szépen ezt a filmet :

www.youtube.com/watch?v=P3T9lPzTS8M&feature=related

.

radala 2010.10.04. 10:07:15

@kosbor6: 2010-es mszp=94-es mdf
2010 es LMP = 94-es Fidesz.
Pont erre utazik a Fidesz, hogy azt képzelik, hogy az mszp-t nem lehet föltámasztani. Arra vigyáznak csak, hogy nehogy kihűljön.
Hiába lenne az egyetlen demokráciával összeegyeztethető lépés a Fidesz részéről, ha betiltaná az mszp-t, nem fogja.
Igazából számomra ez a legaggasztóbb dolog a Fideszben, talán még azt is megérdemelnék, hogy föltámadjon az mszp. Nem hiszem, hogy egy demokratikus párt mégoly akceptálható érdekei is megengedhetövé tennék, az mszp megsegítését.

Karipapa01 2010.10.04. 10:07:43

Elképzelem, Orbánt a FIDESZ felsővezetésének tanácskozásán:
"Barátaim! Minden kitűzött célt elértünk. Mindent megnyertünk, amit lehetett. Meg is ünnepeltük és a serleget elhelyeztük a vitrinben. De mostantól mi a picsát csináljunk? Van valakinek valami ötlete?"

Kalmár 2010.10.04. 10:10:42

@kisa: Nem tudom mi a jobb, két erős kiskakas vagy egy alárendelt főpolg.?
Nyilván a kettő közt van az igazság, mint mindig.

kosbor6 2010.10.04. 10:11:54

@tbb: Figyelj, az MSZP eddigi tevékenysége alapján már a palettán sem volna szabad megjelennie ennyi évi '"bizonyítás" alapján...persze ez nem Abszurdisztánra vonatkozik, itt még az is elképzelhető, hogy négy év se kell és megpuccsolják a fideszt, ha így haladnak. Mégis csak szégyen hogy egyáltalán ilyen Verók féle előzetesből szabadultak indulhassanak a listán, és még mandátumot is szerezzenek!

radala 2010.10.04. 10:12:44

@lackó: Ja szerintem nem ez a célja a Fidesznek. Leszarják ezek Botkát, az tuti, hogy nem félnek tőle (nincs is miért, szerintem nincs semmiféle tehetsége)
Az egyetlen ok az lehet, hogy még egy kicsit agonizáltassák az mszp-t, meg hogy az LMP-t kicsinyítsék egy kicsit.
Szerintem OV nagyon jól tudja, hogy rá nem az mszp jelent veszélyt.
Botka egy senki, itt volt a Fidesznek esélye megveretni magát, talán még kapóra is jött nekik, hogy egy ostoba faszt erősítenek.

ibafaipap 2010.10.04. 10:12:51

Ez a győzelem várható volt, az igazán érdekes kérdés az, hogy mi következik ebből illetve ezek után.

Evehid 2010.10.04. 10:14:18

@simonmondja.: Kazak GYEREKEK és magyar GYEREKEK lőtték egymást, meg a félig még mindig rommá lőtt várost. :( Nem azért, mert főnyeremény, hanem mert akkor nem volt más útjuk. És azt tudod-e, h. volt szovjet tank, amelyik az ávósokat lőtte egy idő után?
És hány teherautó hordta a kaját meg a híreket vidékről?
Egyáltalán, akik nem éltünk akkor, mennyit tud(hat)unk? Milyen jogon ítélnénk?
Nem sok jobber, és nem sok baller hiszi, hogy a forradalom egy gusztusos dolog. De ettől még máig ható, megkerülhetetlen része a közös múltnak.

Neo07 2010.10.04. 10:17:18

@tcom:Több tényezőt kihagysz:
-korrupció visszavágása (megszűnik a talcskázás)
-a magyar érdekek védelme a külföldhöz való dörgölőzéshez képest is milliárdokat spórol meg
-az adócsökkentés sok oszágban bizonyított: összeségében fellendíti a gazdaságot - ezáltal növeli, ill. szintben maradnak a bevételek
-addig fogunk nyújtózkodni, ameddig a takaró ér: véget érnek a felelőtlen gigahitel-felvételek
-és még hosszan lehetne sorolni.
Innen látni, hiába kampányolnak, egyesek(sokan, sajnos) csak nem értik meg a lényeget...

@gauche caviar:
Nincs más választás, az mszp már "bizonyított", a másik kettő új, kezdő párt. Őket még nem lehet bedobni a mélyvízbe.
Egypártrendszertől meg nem kell félni, ugyanis, ha a fidesz nem végzi jól a dolgát, ők is bukni fognak. Ha jól végzik a dolgukat, akkor az kommunista utódpárt szétesésével keletkezett űrben a fidesz fog több pártra bomlani.

Szeged: állítólag mindent eladtak ott, amit csak lehetett, ennek ellenére óriási adósságban úszik a város... Ebbe még belebukhat Botka...

kosbor6 2010.10.04. 10:17:22

@radala: Engem totál nem érdekel egyik sem, csak az hogyha visszatér a vörös szörny, az az országnak lesz rossz.
Ráadásul még el sem ment.
Ez a választási eredmény iszonyúan bajlós a jövőre nézve.
Már ami az országot illeti.

lackó 2010.10.04. 10:18:11

@radala: :D. Te tényleg nem szereted Botkát. Ja, én sem :). Évek óta mondom, hogy egy arrogáns, pökhendi f@sz, aki világéletében jókor volt jó helyen, most meg cumi lesz vastagon, ilyen közgyűléssel dolgozni.

lüke 2010.10.04. 10:18:36

@kisa:
ahogy TG már megírta- többször-, nincs független
erre pl. a franzstadti Gegesi, a pátyi dr Bognár, ki BM alkalmazott volt 70-s évektöl 90-ig

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 10:19:23

@kisa: - 2010.10.04. 09:55:55 - : Egy kb. 13000 fős városban élek. Itt a függetlenek taroltak, pedig indult a Fidesz, az MSZP, s a Jobbik is.

kodó tamás 2010.10.04. 10:20:50

LEFOKOZNI felcsutot! AL-csútra

ja és az ofsore ott adózó oligarha -aki miatt most az ország leggazdagabb települése- hagyja ott őket

Egy magára valamit is adó rendes ciprusi cég egy rendes (nemzeti)magyar faluba költözik.

a japán esztergom-suzuki várost foglaljuk vissza. legyen megint a nemzet része, tagozzuk be a nemzet testébe!!!! a japánokat kiverni!

lackó 2010.10.04. 10:21:16

@kosbor6: most te tulajdonképp mitől félsz?

kisa 2010.10.04. 10:22:26

@lüke: Akkor a függetlenek mind szocik, a logikád alapján?
Lehet, hogy TG szerint nincs független, szerintem viszont a párezer fős településeken meg van.

tbb 2010.10.04. 10:24:04

@radala:

"nem olyan tuti azért, hogy föltámad az MSZP. "

De, tuti. Lenin óta csak a hatalom megszerzésére vannak kondicionálva. Máshoz nem is értenek, de ahhoz nagyon.

kosbor6 2010.10.04. 10:24:27

@EdinaEdina: Gondolod, hogy a függetlenek tényleg függetlenek?
:-) Nyilván valamely párt erős ajánlásával indultak el, csak se hús se hal színtelenre maszkírozták magukat, éppen azért, hogy megtévesszék a t. választópolgárt.

Balt 2010.10.04. 10:25:36

@S2000: "a kommentek nem pártpreferenciák, oldalak mentén, hanem önálló, kritikus, pártszimpátiától mentes gondolkozás eredményeként hangzanak el. (...)

Az felháborít, amikor egy politikus (pl. Orbán tegnap este) kiáll, és elmondja, hogy az én távolmaradásom is a kormány támogatását jelenti."

Ez mi, ha nem nyílt párt(un)szimpátia? Ami persze tolerálható, csak akkor ne próbáljunk "baromi független", "pártok felett lebegő" micsodának látszani.

Orbán véleménye egy dolog, az azonban (számomra) örömteli, hogy (a sarkos véleményed ellenére) sem volt tömeges protestszavazat, sőt!...

radala 2010.10.04. 10:25:53

@Karipapa01: Szerintem ötletük az van dögivel, a kérdés inkább a lehetőségek száma. Ekkorát nyerni kicsit öngólnak tűnik, mert innen már nincs fölfelé út, másrészt mostantól mindenről a Fidesz tehet. Meglátjuk, egy biztos, most már azt csinálnak, amit akarnak, nem lesz kire mutogatni, mondjuk vissza még jó ideig teljes joggal lehet, de ezért 2012-re illene, jobban érezni magunkat Mo-n, mint most.
Vannak, akik a kínai kommunistákat meg pinochet-et istenítik, hogy ilyen körülmények között lehet fejlődni. No, most a körülmények adottak. Igazából annak ellenére, hogy természetesen semmi csoda nincs ebben a választásban, de mégis elkepesztő, hogy ezt el lehet érni egy demokráciában.
Tulajdonképpen bármilyen nevetséges a fülke forradalom, könnyen lehet, hogy ez a jó szó arra, ami történt.
Forradalmak után szokott minden egyszínű lenni. Orbán hihetetlen nagy zseni, tényleg csak az a kérdés, hogy jó-e ez bárkinek.

Mediacapa 2010.10.04. 10:26:41

Sokan temetik az MSZP-t, pedig szerintem ők ennek a választásnak a másik nyertese (más nagyságrendben, de nyeretesek). Ők ugyanis a legerősebb ellenzéki párt, ami az utóbbi hónapokban nem volt egyértelmű. Mondjuk eredményüket nem a kampányüzeneteknek és nem teljesítményüknek, hanem a sok (átláthatatlanul ömlő) kampánypénznek és az országos pártszervezetnek köszönhetik. Nyilván ezzel a gárdával nem tudnak nyerni 2014-ben, de ez az a pont, ahonnan még van visszaút.

Sajnálom az LMP-t, amelynek úgy látom a kampányfinanszírozás lett a veszte – ahogyan a Jobbiknak is, utóbbi után nem ejtek könnyeket. Ha valaki járta Budapest utcáit, hallgatta, látta, olvasta a kampányüzeneteket a médiában, elment egy-két gyűlésre, pontosan látta, mi a különbség a Fidesz, MSZP alkotta "A" liga és az LMP-Jobbik "B" liga között. Sajnos pénzben két-három nulla és hosszú távon csak ez számít. Mert ugyan jobbra húzok, de elsősorban demokrata vagyok...

Balt 2010.10.04. 10:28:16

@pali923: "Azért valami oka csak volt annak is, hogy elzavarták Viktort 2002-ben"

Azt azért jegyezzük meg, hogy az "elzavarás" a 2. és 3. helyezett koalíciójával realizálódott, úgy is csak paraszthajszállal.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 10:28:19

@kosbor6: Hááát igen! :) Sose lehet tudni, hogy egy-egy független mégis kitől/mitől függ! :)

tbb 2010.10.04. 10:28:27

@Kalmár:

Unalmasnak unalmas, de müködik. Ha már más nem.

lüke 2010.10.04. 10:28:46

a sógorokon kivül, nem taáláltam NY-tól Pozsonyig a mai sajtóban semmit,rólunk
diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/599347/index.do?_vl_backlink=/home/politik/index.do

Én is akarok kommentelni 2010.10.04. 10:29:44

No érdekes lesz Tiszavasváriban lakni. Jobbikos polgármester + képviselő testület. Kéne egy számláló a jelenlegi és 2 év múlva mennyi cigány (polkorrekteknek: roma) lesz a környéken :o

török gábor 2010.10.04. 10:30:54

Hoppá, Szili Katalin kilépett...

kosbor6 2010.10.04. 10:31:01

@lackó:
A Fideszben kábé 1-2 év múlva csalódott tömegek ott állnak majd, hogy na ez se volt jobb mint a maszop.
A Fidesz láthatóan nem aggódik amiatt, hogy folytatódhat a négyévenkénti maszop-fideszes vetésforgó.
Mint ahogy folytatódik az emberek szívatása minden szinten.
Tehát visszatért az egypártrendszer demokratikus köntösben.
Ezen te nyilván nem aggódsz, ezek szerint.
Próbálj ne pártok mentén gondolkodni.

lüke 2010.10.04. 10:31:54

@kisa:
két példa volt az egyik szoci a másik szdsz, de kereshetek fideszest is,de nem baj

én már nem tudni magyar,se nem írni, se nem olvasni,
s én lenni független,s nem demagóg

Neo07 2010.10.04. 10:31:58

@kisa: naivság, amit írsz. Már most az uniós elnökségre való félkészülés következik (az év végéig az összes uniós tagállamba el kell látogatnia az egyeztetések miatt), és a következő év első fele uniós vezetőként nagyon le fogja kötni Orbánt. Úgyhogy ő fog legkevésbé foglalkozni a fővárossal.

==T== 2010.10.04. 10:32:18

Gödöllőn viszont tátott szájjal rohant a fidesz a ***

==T== 2010.10.04. 10:33:19

@Én is akarok kommentelni: Tiszavasvári Szögi Lajos városa.

tcom 2010.10.04. 10:33:26

@lackó:

A Fidesz azt várta, hogy az MSZP egy kerületet sem, vagy csak egyet szerez meg és egyetlen nagy várost sem. Nem számítottak arra sem, hogy a párt 30%-ot szerez Budapesten.
Az MSZP is hasonló eredménytől félt. Felmutathatják, hogy szilárdan ők a 2. párt és ebből építkezhetnek, elhitethetik a szavazóikkal és az elpártolt szavazóikkal is, hogy lehet rájuk szavazni.
Ez annak fényében fontos, hogy várhatóan sokszor hibáznak Orbánék, jöhet egy kis világválság, a 8 éve várakozó Fidesz slepp sem arról híres, hogy nem kéri meg az ínséges idők árát = korrupció. Orbán és társai (Szijjártó-félék) hatalmi mámorban egyre többet engednek meg maguknak, ami hibákhoz vezethet.

radala 2010.10.04. 10:34:21

@kosbor6: @tbb:
Igen, érdekes kérdés, hogy bölcs dolog-e egy ilyen szörnyeteget etetgetni.
Szerintem is roppant aggasztó, nem is csak azért, mert föltámad, de azért biztosan, mert ez ERKÖLCSTELEN.
Amúgy nem hiszem el, hogy föl tud támadni az mszp, de azt elhiszem, hogy ugyanazok az erők kerülő úton hatalomra jutnak.
Meglátjuk. Megnézve 94-et csak annyit láthatunk, hogy semmit nem tudunk. Az mondjuk nagy különbség, hogy akkor 3-4 elfogadható párt versengett a váltópártságért, most meg ez nincs így, akkor ugyanezt a trükköt (az mdf-fel) ha akarta volna sem tudta volna megcsinálni HGY. Mert 98-ra én bármelyik ellenzéki pártra szavaztam volna, ha kisebb örömmel is az egyikre, mint a másikra. De most ez nincs így.

Balt 2010.10.04. 10:35:45

@tbb: "A nemzet fővárosából nem a főváros hiányzott 65 évig, hanem a nemzet."

:))) Ez nagyon frappáns riposzt volt, jegyeztem! :)

Karipapa01 2010.10.04. 10:36:59

@Neo07:
" -korrupció visszavágása (megszűnik a talcskázás)"
-elrekviráluk a talicskát, mert most nekünk kell!
"-a magyar érdekek védelme a külföldhöz való dörgölőzéshez képest is milliárdokat spórol meg"
-egyik oldalon! A másikon pedig ugyanennyit (ha nem többet) kifizetünk emiatt.
"-az adócsökkentés sok oszágban bizonyított: összeségében fellendíti a gazdaságot - ezáltal növeli, ill. szintben maradnak a bevételek"
-nem biztos, hogy ez a virtuális adócsökkentésre is vonatkozik.
"-addig fogunk nyújtózkodni, ameddig a takaró ér: véget érnek a felelőtlen gigahitel-felvételek"
-nem a hitelfelvétellel van probléma, hanem azzal, hogy mire fordítódik.
"-és még hosszan lehetne sorolni."
-egyetértek!

masni55 2010.10.04. 10:37:03

@kisa: Ez mindig így volt, tessék végignézni 1998-ig az eredményeket. 2010 számokban: 16.914 mandátumból 15.150 független, 1.764 a pártoké és egyéb szervezeteké. Ebből 3199 polgármesteri mandátum, 2.473 független, 726 pártoké és egyebek. MINDIG ez volt az arány, ezért létezik még az ország.:)
Egyszerűen röhej ezt pártgyőzelmekben nézni. :) Ha pedig mindig így volt, akkor mindig pártok bújtak meg a függetlenek mögött, vagy a hétköznapi életben lesz..juk a pártokat? :)

radala 2010.10.04. 10:37:10

@török gábor: Mondjuk ettől még ö volt az, aki azt mondta, hogy "majd megkeseredik a makói hagyma a szánkban, ha fekete kezű fekete bőrű emberek szedik"

Már csak azt kéne tudni, hogy Szili lesz-e az, akin keresztül föltámad a szörnyeteg:-)

Szimba 2010.10.04. 10:37:23

A politikai véleményét mindenki megírta. Én egyetértek TG-vel.

Hadd jegyezzem meg, hogy a tévében megjelenő politológusok és a legtöbb politikus is szürke öltönyt viselt!:-))))
A szürke választáshoz öltöztek????:-))))))
Tg. nyakkendője nagyon tetszett a vékony csíkjaival.

Ennyit erről a témáról. Kezdődhetne már a cselekvés ideje.

Átverés! 2010.10.04. 10:38:59

Én úgy látom, hogy az emberek egyre jobban gondolkodtak a megyénkben és szerintem született pár meglepetés.Inkább a kis városokban, községekben.Több helyen tisztségében maradt, Fideszen kivüli polgármester.Még arra is volt példa, hogy Fidesz-es orsz.gy.képviselő is alulmaradt két helyen is. Olyan is van, hogy Fideszes lett a polgármester de a testület szinte pártoktól független a város bizalmát élvező tagok lettek.

Nem kell még annyira siratni a demokráciát, lesz még itt olyan választás ahol a hozzáértés, becsület lesz a meghatározó.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.04. 10:40:13

@==T==: - 2010.10.04. 10:32:18 -: Igen, Gödöllőn s a környező településeken - pl. Pécel, Csömör, Kerepes, Maglód - kapott pofont jócskán a Fidesz.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 10:40:20

"ahonnan, lássuk be, felfelé már nem vezetnek utak."

lefelé viszont ölég tágas a tér.

kosbor6 2010.10.04. 10:40:43

@radala: Az a leginkább aggasztó, hogy nincs kitörési pont ebből a mocsárban egyhelyben járásból!
És belátható időn belül nem is lesz.
Óriási bajok lesznek. Pártoktól függetlenül, ill. a pártok "áldásos" tevékenységének következtében.
Marad mi volt.

érdeklődő 2010.10.04. 10:41:55

Buta és lehetetlen dolog érdekel, de ha valahogy átkonvertálnánk ezt a választást tavaszra, -már ami az eredményeket illeti, akkor milyen eredmény jönne ki?

Azért érdekelne, mert engem meglep a szocialisták szereplése, lehet, hogy mégis igaz a rejtőzködő szocialisták mítosza?

Balt 2010.10.04. 10:43:02

@lackó: "(Én titkon arra is gondolok, hogy talán nem is véletlen, hogy Orbán potenciális ellenfelének nem állítottak erősebb jelöltet, így 4 évig pm-ként KELL dolgoznia, országos ambíciói így letörve)"

Igen, ez is egy szempont, eddig nem gondoltam rá. De Török Gábortól függetlenül inkább úgy sejtem, hogy Botka szerepe a párton belül (vagy kívül...) felerősödik; könnyen lehet, hogy számolni kell vele 4 év múlva országos szinten is.

lüke 2010.10.04. 10:43:17

@radala:
én már tegnap borítékoltékoltam
Szilit nem engedik a fazékhoz, erre ott van Lendvai
hogy Fletóval szövetkezik -e
vagy a kommunista kiáltvány kisértetét idézed?

S2000 2010.10.04. 10:43:55

@Balt: Én a pártszimpátia alatt azt értettem, amit utána következő bekezdésben kifejtettem:

Nem akarok mások nevében beszélni, ezért magamat hozom példának: én a saját politikai beállítottságomat gazdasági oldalon liberálisnak tekintem, értékek oldalon konzervatívnak. Tehát az én problémám az, hogy ilyen párt ma nincs Magyarországon. Ergo jó szívvel egyik mai pártra sem tudnék szavazni, ezért nem is teszem. Az felháborít, amikor egy politikus (pl. Orbán tegnap este) kiáll, és elmondja, hogy az én távolmaradásom is a kormány támogatását jelenti.

Pártszimpátia = minden, amit a pártom csinál, tetszik. Nem azért mert minden amit tesz jó, hanem azért mert a pártom teszi.

Vannak dolgok, amivel egyetértek a Fidesz politikájában (pl. családi adózás), de van sok minden (főleg a stílus), amivel nem. Ugyanez igaz a többi párt esetében is.

kosbor6 2010.10.04. 10:44:11

@radala: Szili szerintem is veszélyes, mert ha a maszop nem tud feljebb kerülni, még van négy évük, hogy felépítsenek egy legújabb új balos formációt Szilire építve. Ő az aranyfedezetük.
Nincsenek illúzióim a személyét illetően, aki komcsi volt, az is marad, nem tudja levedleni a bőrével a hovatartozását.

Szimba 2010.10.04. 10:44:43

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=116552

Szili után a többiek is új pártot hoznak létre?:-))
GyF párt, Meg Mesterházy pártja...
A 30%-ot hány részre akarják elosztani?

tbb 2010.10.04. 10:45:30

@masni55:

Ezt írja NOL? Basszus, Ezek megkergültek. Így csak a hülyéknek lehet bemagyarázni, hogy oda a demokrácia. Bár az is igaz hogy az többség.

nfgy 2010.10.04. 10:46:21

Mivel a mai világban minden a pénzről szól,ebben az értelemben az MSZP tegnap halálos sebet kapott.Megszűnt tegnap az utolsó forrás is a kommerek számára.Több ezer szoci emberke ma megy be utoljára a munkahelyére.
Látnok volt Gyurcsány amikor Öszödön megmondta,hogy ha bukunk mehettek vissza autófényezőnek.
Azt viszont nagyon benézte amikor 2006-ban újra nyerni tudott,és szerinte azzal végetért a rendszerváltás.
Az csak tegnap este ért véget,amikor lenullázódott az utódpárt.

z666 2010.10.04. 10:47:03

Szeged érdekes lehet:
14 narancs, 14 vörös, itt sokat számíthat az 1 db Jobbikos...

S2000 2010.10.04. 10:47:11

@török gábor: Ez várható volt. Szerintem saját pártot fog alapítani. Én is ezt tenném a helyében.

lüke 2010.10.04. 10:47:40

@érdeklödö:
nincs mitosz, azt eljátszották ld. kék cédula
a 47-tól- kék cédula- felépitett rendszerük lebonthatatlan, s ha nagyobb ország lennénk-ld Oroszo, Kína s még Ukrajna is-
akkor paralel építenénk a kapitilizmust, jó kis központi hatalommal- mert ott nem számít-
s magyar lenne Ciudad Real tulaja:)

lüke 2010.10.04. 10:50:09

@tbb
kék flepni:)
mit irna a népbaszadság:
oda Kádár János s az igazság -ezt?
vagy éljen GYF havi 80 ezerböl

kodó tamás 2010.10.04. 10:50:45

@Szimba: elvileg 6 részre lehet... 6x5%
de szerintem csak 15%-kal számolhat, mert fogy a kommancs...

Balt 2010.10.04. 10:52:09

@krikri: "Kővágó József (...) A forradalom idején részt vett az FKgP újjászervezésében, 1956. november 3-án a párt főtitkárává választották. 1956. november 1-jén ismét a főváros polgármestere lett. A forradalom leverése után, 1956. november 30-án külföldre menekült"

Mit akarsz ezzel? Hogy lám, volt jobboldali városvezetés Bp.-en az elmúlt 65 -évben...? :)) Hát ezek szerint szegény Kővágó tényleg kimaradt a számításból, ellenben a szerepe talán még akkora sincs, mint Kivágónének...

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 10:53:07

@radala: 94-es Fidesztől fényévekre van az LMP.
Hogy a helyén kezeljük a dolgokat:

Jobbik mintavárosa: Tiszavasvári (12.833 fő)
LMP mintafaluja: Ivád (373 fő)

Az LMP tavasszal elérte csúcsát, szánalmas volt mikor Karácsony azt bizonygatta, hogy a kitűzött célok 90%-át elérték...
Az volt a céljuk, hogy 6-7 helyet megszerezve Budapesten, a Fidesznek ne legyen egyedül többsége. 3 képviselőjük lesz, mint a "vidéki" jobbiknak.

lüke 2010.10.04. 10:53:27

@S200
Szili kompromisszumra hajló politikus, ezért: van esélye

Balt 2010.10.04. 10:53:39

@Kalmár: Tökéletesen egyetértek.

Balt 2010.10.04. 10:57:51

@Kassian: "Nem tudom, hogy mi a különbség - orbán szerint - a nemzet és az ország közt??"

Pont ez a baj. A különbség az, amik Kalmár emleget, mintegy ötmillió magyar. (De ha csak 3,5 millió, az is messze több, mint ahányan az MSZP-re szavaztak bármikor az elmúlt 20 évben...)

S2000 2010.10.04. 10:58:15

@Szimba: Na, ez jó. A magam részéről örülnék, ha 2014-re lenne 4-5 olyan új párt, ami mindkét oldalon kínálna alternatívát az MSZP-Fidesz őskövületek mellé. Az LMP és a Jobbik megjelenését is jó dolognak tartom függetlenül az adott párt konkrét politikai hitvallásától.

Balt 2010.10.04. 10:59:22

@Kassian: "Én speciel egyébiránt magyarnak tartom magam, de SEMMIKÉPPEN nem kívánok orbánviktor "nemzetének" része lenni."

Ezt hívják úgy, hogy önkirekesztés. Hát ne tessen reklamálni...

lüke 2010.10.04. 10:59:35

@szimba:
na most jön az eltörött a hegedüm,
elmuzsikálják az Mszp vagyont

S2000 2010.10.04. 10:59:46

Elemzések:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139319&is=1

A kormánypárt a vasárnapi önkormányzati választásokon is bebiztosította fölényét, így a következő években egyáltalán nem nehezedik rá választói nyomás sőt, a népszerűségi kérdéseket is a háttérbe szoríthatja - vélekednek az elemzők a tegnapi választási eredmények után. A közgazdászok rendkívül nagy jelentőséget tulajdonítanak a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos bejelentéseknek.

kosbor6 2010.10.04. 11:00:14

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:
Csakhogy nem ilyen egyszerű a helyzet, mert az a három LMP-s mandátum lehet, hogy az mszp-hez adódik majd a konkrét szavazások során..sőt az is lehet, hogy -lássanak csudát, -a Fideszhez.
Egy biztos, hogy SOHA nem a Jobbikhoz...
Nem hinném, hogy elérte csúcsát az lmp, de ha így lenne, akkor majd lesz majd egy új pártocska, akikkel felépítik az szdsz2-t.
Egyébként a befolyásuk erősebb mint a mandátumaik száma, különösen a fővárosban.

tcom 2010.10.04. 11:00:59

@Neo07:

"-korrupció visszavágása (megszűnik a talcskázás)
-a magyar érdekek védelme a külföldhöz való dörgölőzéshez képest is milliárdokat spórol meg
-az adócsökkentés sok oszágban bizonyított: összeségében fellendíti a gazdaságot - ezáltal növeli, ill. szintben maradnak a bevételek
-addig fogunk nyújtózkodni, ameddig a takaró ér: véget érnek a felelőtlen gigahitel-felvételek
-és még hosszan lehetne sorolni.
Innen látni, hiába kampányolnak, egyesek(sokan, sajnos) csak nem értik meg a lényeget..."

Igazad van.

-Csak a 3 éves kisfiam hiszi, hogy a korrupció megszűnik és nem talicskázzák ki a pénzeket. De a kisfiam is csak akkor ha Apa mondja neki! =:-) Elég kínos lesz 3 év múlva arra válaszolni, hogy "Orbán Viktor, hol a pénz, ha nem tolták ki!?" Amit Gyurcsányék kitoltak az aprópénz. Igazából nem befolyásolja az államháztartást.

- A magyar érdekek védelme a külföldhöz. Ez csak szimbolikus, hogy TE jól érezzed magad. Magyarország erősen a külföldtől függ. Munkahelyet CSAK a külföldi tőke tud létrehozni. Csak a külföldi tőke viszi előre a gazdaságot. Csak külföldről vehetünk szénhidrogéneket, technológiát, a nyersanyagok többségét. Ha kell 100ezer négyzetméternyi MAGYAR területet adnak a Mercedes használatába, tulajdonába. Ezernyi magyar fog majd ugrálni külföldi munkáltató kénye kedvének az ország szívében. =;-)

- Az adócsökkentés nagyon is jó lenne. De nem látni minek a kárára fog megtörténni? Első osztály: kivonás, hozzáadás.

-Véget érnek a felelőtlen gigahitelek? Az M6- os autópálya úgy kellett az ország harmadának, mint egy falat kenyér. Viszont úgy hallom lesz focistadion 5 milliárdért Debrecenben. Nyilván szükség van rá szerinted is, a 1500 debreceni huligánnak, akik kilátogat majd. Másrészt van a gigahiteleknél fontosabb teher is. A szociális kiadások, amit csökkenteni kellene, de erről nincs hír, mert minusz 1 millió szavazó. Azért az még sem tartható, hogy a válság ellenére szociális kiadásokra és főleg nyugdíjakra többet költünk arányaiban, mint 2008-ban. Ez sokáig nem mehet. De erről nem szóltak Orbánék.

Hogy sokan nem értik a lényeget? Az eddigi közszférát érintő megszorítások csak milliárdokban mérhető. Eddig spórolás terén ígéretben és tettekben is csak szimbolikus döntések születtek. igaz azok nagyon fontosak, mint a képviselők számának csökkentése. Az igazi 100 milliárdokat érintő "reformok" még nem jelentek meg. Nyilván a választások utánra tették.
Az is biztató, hogy 1998-2001-ig Orbán erősen fogta a költségvetést. Egész ciklusa alatt nem nőtt 1 Ft-al sem a családi pótlék, nem vezették be a 13. nyugdíjat. És ő is találta mondani, hogy más a kampány és más a kormányzás.

Reménykedem, de eddig nem sok biztatót láttam, ami arról szól, hogy majd a gyermekeimnek jó lesz felnőtt korukra, ha dolgozni szeretnének, ellenben kapnak több Gyest, könnyebben nyugdíjba mehet majd az anyjuk, illetve majd az állam által létrehozott 1 millió munkahelyből majd a a gyerekeimnek is jut. Csupa inaktivitásra, sültgalamra várásra, Kim Ir Orbán Viktor-Sen majd megmondja mit kell tennünk, várakozásra késztető sugallatok ígéretek, tettek. Hol ott az öngondoskodás, a munkára való késztetés?

Balt 2010.10.04. 11:01:57

@László56: "De az antidemokratikus és korrupt MSZP viszont él, ha nem is virul. Ez még sok gondot fog okozni az országnak. Szeged elvesztése kitörte volna a nyakukat. Így azonban lassú halálra vannak ítélve. Ez viszont nem szolgálja az ország érdekét, mert továbbra is mérgezi a politikai atmoszférát és megakadályozza a szociáldemokrácia kialakulását."

Szerintem ez így jó, ahogy van. Egy végzetes vereség szerintem Gyurcsány azonnali hatalomátvételét indukálta volna, így legalább van ideje a dolognak kiforrnia magát. (Sajnos az idei szőlőtermés pocsék, alacsony a cukorfok, lehet, hogy csak borecet lesz belőle, de sebaj... :)))

mréveiller 2010.10.04. 11:03:43

szakad az mszp Szili dobbant, szerintem Gyurcsány is elő fog mászni

lüke 2010.10.04. 11:03:55

ilyen már volt/van
Magyar Keresztény Szociális Unió
söt a romáknak is van

S2000 2010.10.04. 11:05:14

@lüke: Ami számomra még ennél is fontosabb kritérium: Szilit tartom az egyik leghitelesebb MSZP-s politikusnak. Szerintem ezzel ő is tisztában van, és nagyon jól teszi, hogy a saját hitelességi tőkéjét nem az MSZP újraélesztésére pazarolja. Ő volt ugyancsak az egyetlen aki rendszeresen kiszólogatott az MSZP soraiból. Sok sikert kívánok neki és a pártjának.

Botka helyében is meggondolnám, a hogyan továbbot.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.10.04. 11:05:42

Gödöllő viszont megmutatta, hogy pártlogó így, pártlogó úgy - nem mindig csak ez számít! Gémesi 72 százalékkal győzött, az ostoba, aljas fideszdelegált ellen

tbb 2010.10.04. 11:08:33

@Kalmár:

Könnyen összeakadhatnak, valóban. A lehengerlő és a kompromisszumos. Bár az is igaz, hogy elég intelligensek ahhoz, hogy ez kárára menjen a kormányzásuknak.

Ordnassac 2010.10.04. 11:09:09

Sziasztok!

Remélem azért jól eltrécseltetek itt nélkülem is. :-) Egy akadékoskodó szszb-tag miatt negyed 12-re lettünk csak készen, utána meg olyan fáradt voltam, hogy nem tudtam ide írni.

Akit esetleg érdekel, tudok egy összefoglalót adni, hogy Zugló egyik szavazókörében hogyan futott le a szavazatszámlálás. :-)

kodó tamás 2010.10.04. 11:09:17

@S2000: öreg kommancs nem vén kommancs, még megnyalja a szót...

kodó tamás 2010.10.04. 11:09:59

@Ordnassac: hi. hiányoztál. nagyon alacsony volt a szinvonal :)

Rivud 2010.10.04. 11:10:33

Engem is Szeged foglalkoztat. Vajon az MSZP győzelme csak aktuális politikai játszmák eredménye (gyenge Fidesz jelölt, rossz emlékű régi Fidesz pm), vagy vannak ennek a győzelemnek mélyebb társadalmi-történelmi okai is (ahogyan pl. Angyalföldön is)? Érdekes lehet ebből a szempontból a Péccsel való összehasonlítás is - az is régen MSZP bástya volt, most már nem az.

radala 2010.10.04. 11:10:53

@lüke: Nem tbb meg kosbor6 említette, hogy föl fog támadni az mszp. Erre mondtam én, hogy azt nem hiszem, hogy ezzel a névvel föltámadhatna. De szerintem Szili nem alkalmas a föltámadásra. Érdekes lesz. GyF-fel tuti nem fog össze. Sok mindent kinézek a szocikból a "népből" meg még annál is többet, de GyF csak egy beteg ember, soha nem lesz már semmi, ha fogadni kéne én inkább Torgyán/Szabadi páros föltámadásában hinnék:-)

kodó tamás 2010.10.04. 11:12:17

le- is út fel- is csút.

lakva ismerni meg....

radala 2010.10.04. 11:14:02

@Rivud: Nem Szeged szerintem nem Moszkva. Szegeden mindig a "hatalom" nyert. Gyanús, nagyon gyanús, hogy erről is OV tehet:-)
Az sem igaz, hogy Szegeden bármi komoly fejlődés lenne. Botkára szerintem nincs értelmes magyarázat.

kodó tamás 2010.10.04. 11:15:44

hajrá esztergom! a nemzet királyi városa

lüke 2010.10.04. 11:17:25

@ ordi:
hi,
irjad:)
nagy volt a logorrhoe,
majdnem diarrhoe

Karipapa01 2010.10.04. 11:18:37

@tcom: Látom, kirészletezted az előzőleg általam leírt egymondatos gondolatokat. Nekem sajnos már nincs hozzá türelmem. Mindenesetre örvendetes, hogy legalább már ketten vagyunk, akik ugyanúgy látják a helyzetet. Lehet, hogy még többen lennénk, csak a többiek feleslegesnek tartják az értelmetlen győzködést. Mindenesetre a kormány által ajánlott jelszavaink már vannak, ez nagy előrelépés! Csak így tovább!

tbb 2010.10.04. 11:19:03

@kosbor6:

Egyetértek. Kb 8 év kemény munka, hogy Abszurdisztán társadalmilag normalizálódjon. Most már csak az kérdés, hogy ez a 8 év hány évig fog tartani.

Dudva Joe 2010.10.04. 11:19:03

Kedves Gábor!

Politológusként mi a véleményed arról, hogy most kellene/lehetne-tehát most lenne e itt az idő egy új baloldal felépítésére? ( teljesen mindegy kinek az égisze alatt ) Vagy még várni kell míg letisztulnak az MSZP belügyei.

S2000 2010.10.04. 11:19:21

@kodó tamás: Kommancs??? Ha ma Szili kommancs, akkor ma Orbán liberális, radikális és alternatív csak azért mert 1988-tól az első szabad választásokig annak tartotta magát és pártját?

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.10.04. 11:20:23

Botka "Patrick Swayze" László valószínűleg hamar leváltja Mesterházyt

Balt 2010.10.04. 11:24:10

@radala: "Mindenesetre szerintem az MSZP nagyon megköszönheti a Fidesznek, hogy bebetonozta a 2. helyét. (...)
Most ismét a Fidesz oldalán a labda, be kell tiltani az MSZP-t, különben soha nem lesz normális alternatívája a Fidesznek."

Most, hogy mondod, nem lehetetlen, hogy mindez nem véletlen... Gyurcsány mégiscsak lottó 5-ös volt, csak elég hosszan kellett megjátszani. :) A kombináció pedig - a lottóval ellentétben - tuti nyerő hosszú távon, tehát egy ilyen MSZP-vel kényelmes dolga lehet a Fidesznek év(tized)eken keresztül...

gmower (törölt) 2010.10.04. 11:24:19

Kedves Gábor!

Ismét érdemes volt a közszolgálati adó választási műsorát választani, köszönet érte Önöknek! A műsorvezető viszont azt hiszem ezúttal egy hangyánit politikaliag inkorrekt volt, amikor úgy köszönt el az egyik interjúalanytól, hogy (elnézést, ha nem pontos): "Köszönjük, hogy interjút adott nekünk, így vesztesként". Ennél nagyobb bajom sose legyen a műsorral :)

Nagyon szívesen olvasnék Öntől egy elemzést Budapest agglomerációjának eredményeiről, ugyanis itt általában 10 000 főt meghaladó lakosságú városokról van szó, mégis szembetűnő a függetlenek, és helyi civil szervezetek sikeressége. Mi lehet ennek az oka? Egy kiváló példa Gyömrő, ahol ugyan az országgyűlési választásokon a Fidesz 50%-ot meghaladó eredményt ért el, most még csak meg sem tudta közelíteni azt:

Gyenes Levente Zoltán GYÖMRŐ 2000 KÖR 4 306 73,81%
Spaits Miklós FIDESZ-KDNP 770 13,20%
Gáspár Krisztián GYÖMRŐI TÁRSASKÖR 373 6,39%
Sas Zoltán JOBBIK 216 3,70%
Kanyó József Sándor MSZP 169 2,90%

Itt pedig az LMP-n kívül minden parlamenti párt indított polgármester-jelöltet, Különösen érdekes, hogy a Jobbik-os jelöltre többen szavaztak, mint az Mszp-sre, holott ez a város nagyon messze esik kelet-Magyarországtól, mind földrajzilag, mind a helyi problémák jellegét illelően.

Evehid 2010.10.04. 11:24:20

@kosbor6: szerintem most meg fogsz lepődni: az LMP és a Jobbik elképzeléseiben vannak közös pontok, különösen a környezetvédelem és az energiapol. területén. Halál mindegy, h. mit ír pl. a Barikád az Egy LMP-s naplója c. idétlenségben, a bázisuk életkorát, indulási nehézségeit, szociális preferenciáit, netezési szokásait (de talán csak ezeket) tekintve valamelyest átfed, legalább az egyetemi városokban.
A többi pol. marketing szvsz.

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 11:24:25

@kosbor6: "az a három LMP-s mandátum lehet, hogy az mszp-hez adódik majd a konkrét szavazások során..sőt az is lehet, hogy -lássanak csudát, -a Fideszhez."
Mivel a Fidesznek egyedül is többsége lesz, szerintem tesznek majd rá, hogy az LMP hova szavaz. Hol itt a befolyás?

scorpioscorpio 2010.10.04. 11:26:00

Kíváncsi vagyok h Fletó mikor "lép fel" újra?:-)

Balt 2010.10.04. 11:26:30

@Esztergom a nemzeti összefogás városa, törpe!: "Félé év múlva sírni fogtok, kipukkannak a hazugságlufik!"

Egy ott lóg a szerszámodon... Remélem, nem volt a T. partnernek ovulációja, mert baj lesz!
(Pardon az offért!)

sofalwy 2010.10.04. 11:27:44

Keveset foglalkoznak a Fidesz számára legszomorúbb települési eredménnyel, ami Gödöllőn született. Gémesi György polgármestert a közéletben a narancsos párthoz közeli politikusként tartottuk számon. Igencsak meglepetést jelentett, amikor egy tök ismeretlen, láthatóan nagy "ego"-val megáldott ügyvédnőt kezdett a sajtó "bevezetni" az utóbbi hetekben, mint fideszes kihívóját. A kampány a szélsőségekig is elment, ha hinni lehet a regnáló polgármester családi életét is kikezdő szórólapozásról szóló híradásnak. Mindezt a kívülről szemlélődő érdeklődők aligha értették.

A vasárnap született eredmény aztán letaglózó lett: Gémesi 72%-ával szemben az ügyvédnő még 20-at sem ért el (ne is beszéljünk a szoci jelölt 7,6%-áról!). Nem túlzás állítani, hogy egy keményen jobboldali város közéletéről van szó! És ezt még jobban megerősíti a testület összetétele: a 14-es létszámban csak a listának köszönhetően lett 2 fideszes, egy jobbikos és szoci. Az összes egyéni helyet a Gémesi által gründolt civil szervezet vitte el!!! A bukta igazán ebben van! Egy jobboldali városban mindez - hangsúlyozom - a jobboldali kormánypárttal szemben.

Miért volt erre szüksége a Fidesznek? Mielőtt elindították a pártot végül eláztató ügyvédnőt, miért nem mértek rá arra, hogy Gémesi megingatható-e? Ennyire az egyszínűség lett volna a cél? Jó lenne meghallani a párt belső visszhangját erre a kérdésre.

S2000 2010.10.04. 11:27:47

@Tengereczki Pál: Ha pedig nem, akkor Botka helyében én indítanék egy új formációt.

lorantka_a_gall 2010.10.04. 11:28:40

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:

Hogy a helyén kezeljük a dolgokat:

Jobbik polgármesterjelöltek: 214; Nyert: 3 (1,4%)
LMP polgármesterjelöltek: 26; Nyert: 1 (3,8%)

Megjegyzem: a Jobbik sehol sem tudott nyerni, ahol indult ellene fideszes jelölt, ellentétben az LMP-vel.

Mindazonáltal tény, hogy rosszabbul szerepeltünk, mint amire számítottunk. Sajnos nem sikerült eléggé mozgósítanunk a szimpatizánsaink körében.

Balt 2010.10.04. 11:28:56

@ben2: Egyetértek. Úgy legyen! :)

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.10.04. 11:31:03

Hogy ne vezetne felfele út!!! Királyá koronáztatja magát a gonosz cigánytörpe!! Remélem jól meg néztététek a szavazó lapot Magyarok mert töbet nem láttok ilyet!!

tbb 2010.10.04. 11:31:07

@==T==:

Esztergom mellett ez a másik. Ezt se értem miért kellett a fidesznek ambicionálni.

Balt 2010.10.04. 11:32:39

@kodó tamás: "15 millió magyar főpolgármestere lesz..."

Már csak azért is, mert mikor Budapest világvárossá vált (a kiegyezés utáni aranykorban, attól függetlenül, hogy a rákosista "Nagy-Budapest" jóval későbbi), a történelmi Magyarország (fennköltebben: a nemzet) fővárosa volt.

masni55 2010.10.04. 11:32:44

@sofalwy: zöbb környéki településen is ez történt, pártok csak éostáról jutottak be, az egyéniek függetlenek.

kosbor6 2010.10.04. 11:33:30

@tbb: Az a nagyobb gond, hogy ez a normalizálódás akkor is több lenne mint kb. 8 év, ha jó irányba indultak volna el a dolgok.
De nem. Erre egyre több a hangsúlyos jel.
Így, ahogy írtam: nincs kitörési pont.
Pláne, hgy most majd bekevernek az újdonatúj és mégújabb balos formációk, amik egy csomó szavazót beterelnek uszályukba, aztán majd az egészet bedobják a szoci nagykalapba, mint eddig. Tehát ha nem is maszop néven , de több fejet növeszt a gólem.

Ordnassac 2010.10.04. 11:33:58

@lorantka_a_gall: amennyiben csak mozgósítási problémaként látod a dolgot, akkor nem is fogjátok sokra vinni. Több van emögött.

ubul2000 2010.10.04. 11:34:05

@török gábor: Kezdődik...
És nyilván nem egyedül megy

qwertzu 2010.10.04. 11:34:10

@Dudva Joe: Le vagy maradva:

index.hu/belfold/2010/10/04/szili_katalin_kilepett_az_mszp-frakciobol/

Elkezdődött. Pedig azt hittem, hogy lesz egy hónap nyugi, de nem. Szily agresszívan (nem negatív jelző) robbantott. Kérdés mi lesz a befutó stratégia.

tbb 2010.10.04. 11:35:26

@radala:

"Amúgy nem hiszem el, hogy föl tud támadni az mszp, de azt elhiszem, hogy ugyanazok az erők kerülő úton hatalomra jutnak. "
Secko jedno.

radala 2010.10.04. 11:35:54

@Balt: Mondjuk azért ehhez kellene egy elfogadható kormányzás is, ha a 98-02-es színvonalat megüti a Fidesz, akkor szerintem az mszp éltetésével kicsik elnyomásával Orbán örökre ME maradhat, még a 2/3 sem gondolom, hogy elérhetetlen.
Mindenesetre gondoljunk bele 94-be. Szerintem (sajna nem emlékszem kicsit sem) mindenki leírta akkor a Fideszt. Nem kell az LMP-t sem temetni.
Igazából valószínűleg tévedés az mszp megerősödéséről beszélni, mert simán csak kevesen mentek el.
Nem tudom kit mi motiválhat egy ilyen választáskor, de meg tudom érteni azt az LMP szimpatizánst, aki leszarta ezt az egészet. Kétféle ember volt motiválva tegnap, aki szerette a Fideszt meg, aki utálta. Aki utálja, annak valóban legkézenfekvőbb az mszp.
Csak én is hajlamos vagyok beleesni abba a hibába, hogy következtetéseket vonjak le olyanból, amiből nem is lehet.

Szimba 2010.10.04. 11:36:40

@sofalwy:

Azt hiszem, több helyen már nem volt igazán alkalmas jelöltje a Fidesznek, így kénytelen volt harmadvonalbeli embereket is indítani. A kampány lejárató gusztustalanságai azonban sok helyen éppen ellenkező eredményt értek el.

Ez történt a XX. kerületben, Budapesten is. A Fidesz által indított pufók és főként ismeretlen fiatalember egyszerűen nem rúghatott labdába, mert Szabados ÁKos, az MSZP jelöltje egyrészt polgármesterként indult, másrészt idősebb, tapasztaltabb volt. A túlzó és átlátszóan az indulatokra játszó Jobbikos és fideszes szórólapok inkább elvették a szavazók kedvét.

Így aztán az MSZP győzött, pedig a választások első ciklusában még a Fideszre adott szavazatok voltak többségben.

Azért, ha nagyon alkalmatlan vagy annak látszik a jelölt, akkor bizony nincs bizalom, akármelyik párthoz tartozik.

Roy 2010.10.04. 11:38:10

Innem már csak lefelé van út.
Majd amikor a sok Fideszes polgármester ott fog orbánéktól kéregetni pénzt, miből fognak adni. A legtöbb önkormányzat fülig el van adósodva.
Akkor lesz csak palotaforradalom.

Balt 2010.10.04. 11:38:38

@radala: :))) Ez jó, nagyon tárgyilagos - vagy legalábbis pragmatikus - vélemény. :) Egyetértek. Talán annyiban nem, hogy Szilivel valamelyest kiszabadulhatna egy MSZP(-ről levált valami) a karanténból, bár váltópárt vele sem lesz belátható időn belül, az fix. Botkát a nippjeitől függetlenül :) veszélyesnek tartom, rá a kora miatt hosszabb távon is lehet veszélyes MSZP-(utódo)t építeni.

Szimba 2010.10.04. 11:39:06

@Ordnassac:

Mi volt nálatok? Mit láttál?
Mesélj!

gmower (törölt) 2010.10.04. 11:39:15

@lorantka_a_gall: "Hogy a helyén kezeljük a dolgokat:

Jobbik polgármesterjelöltek: 214; Nyert: 3 (1,4%)
LMP polgármesterjelöltek: 26; Nyert: 1 (3,8%)"

Ne, csak ezt ne, kérem ne tanuljuk el a nagyoktól (Szanyival az élen), a "simán tudjuk addig gyűrni az adatokat, hogy abból olyan statisztikát csináljunk, ami látszólag azt mutatja, hogy igazából mi nyertünk" technikát...

tbb 2010.10.04. 11:39:18

@Szimba:

Az már elkezdődött áprilisban. Csodálom, hogy te se látod.

radala 2010.10.04. 11:40:28

@tbb: Nem egészen, mert lehet, hogy az LMP lesz a gazdaszervezet...
Most még nagyon nem úgy néz ki, de azért lehet.
Nem vagyok egy Bogár Lezli fan, de még az is lehet, hogy a Fidesz csak azért ez, ami, mert véletlen nem tudták bevásárolni magukat bele a kommancsok, azaz OV=demokrácia:-)
Nyilván 90-94 között sokan szerettek volna a Fideszen keresztül hatalomra jutni, de úgy tűnik nem engedték meg nekik.

Ordnassac 2010.10.04. 11:40:41

@S2000: azért ez alapos kidolgozást igényelne...

Botka azért országosan (Szili Katalinnal ellentétben) annyira nem ismert. Miben különbözne az a párt ideológiailag az MSZP-től? Milyen médiamegjelenést tudna biztosítani? Független képviselőként nehezen tudná magát pozicionálni. Lenne-e annyi protesztszavazója, mint a Jobbiknak és az LMP-nek volt tavasszal vagy annyi pénze, hogy tudjon megfelelő kampányt véghez vinni? Lennének-e más emblematikus figurái egy ilyen formációnak? A sor folytatható.

Szóval egy új formáció alakítása Magyarországon nem feltétlenül egy sikerrel kecsegtető megoldás.

sofalwy 2010.10.04. 11:41:32

@masni55: Az szinte törvényszerű, hogy a kisebb falvakban párt színeiben nem okos dolog indulni. Ebben talán Török Gábor adhatna elemzést, hogy miért válik el a városi választási szokásrend a falusitól. Miért arathatnak a pártok a városokban és miért minősít le akár a kormánypárthoz való tartozás is a kisebb településen?
Gödöllő nyilván a városi sémát kell, hogy kövesse, éppen ezért érdekes, hogy egy kívülállónak teljesen ismeretlen helyi szervezet vigyen mindent olyan intenzitással, ahogy azt országosan a Fidesz tette. Vagyis itt a párt bukott a helyi közfelfogással szemben. Ezt talán egy szakember láthatta volna előre.

tbb 2010.10.04. 11:42:12

@Átverés!:

"Nem kell még annyira siratni a demokráciát, lesz még itt olyan választás ahol a hozzáértés, becsület lesz a meghatározó. "

Már hogyne kéne. Ennél nagyobb csapás nem is érhetné a ballibsik demokráciáját

Ordnassac 2010.10.04. 11:42:54

@radala: az akkori Fidesz-frakció jelentős része 1998 és 2002 között viselt azért kormánypozíciót... (sőt, néhány még most is teszi)

Igazából a zuglói LMP több emberét ismerve kb. a szimpatizánsok és a helyi tagság fele otthagyná az LMP-t, ha "gazdaszervezetté" alakulna. Emberek nélkül nehéz pártot csinálni.

Balt 2010.10.04. 11:43:09

@kosbor6: "Ha az áprilisi arányokat megnézed, a fidesz-mszp, és az mszp-jobbik viszonyában,bizony a vörös gólem feltámadóban!"

Nem hinném. Innen - ebben a formában - nincs felállás... Lám, Szili máris fogja a makk 7-est. :)

Szimba 2010.10.04. 11:43:34

@lorantka_a_gall:

Az a helyzet, hogy az LMP is azokat a kampánymódszereket használta, mint annak idején az SZDSZ. Ez Budapesten még hatásos, de vidéken nem.

Fotó a Kossuth téren???? Happening? Ez színesítheti egyik-másik megmozdulást, de nem helyettesítheti a megjegyezhető célokat, állásfoglalásokat, a meggyőző beszédet.

Miben más az LMP? Csak a zöld párt vonalban? Ezt nem igazán lehetett hallani a kampányban.
Erőteljesebb és jobb kommunikációra van szükség.

kosbor6 2010.10.04. 11:43:39

@Evehid: Az lmp-nek annyi a köze a Jobbikhoz, mint ördögnek a tömjénfüsthöz, úgy tűnik, nem figyeltél eléggé a pártok programjaira...és világnézeti hozzáállására. Viszont a fidesz már most kacérkodik, barátkozik az lmp-vel, hiába van ennyi fölénye. Ebből még lehet egy olyan is, hogy a Fidesz megtámogatja a csetlő-botló lmp-t, mint az mdf-fel tette volt.
Meg is fogják kapni érte a méltó ...büntetésüket. Mint eddig.

Balt 2010.10.04. 11:43:46

@Balt: (Mert ez betli, lássuk be.)

kosbor6 2010.10.04. 11:46:20

@Balt: A vörös gólem nem egyfejű, és nem csak egy (lejáratott) néven él tovább .
Így értettem a feltámadását, nem feltétlenül MSZP név alatt.

ssi 2010.10.04. 11:46:48

@qwertzu: szocik
Szili milyen eredményre számított? - reálisan számíthatott-e másra?

betyárbecsület, sajátjai hátba támadása, megfontoltság, bűnbak keresés, egymásra mutogatás, egzisztencia, elhivatottság, eszmei hűség, szégyen érzet, megbánás, ha újra kezdhetném ..., bizonyítási vágy, mosom kezeimet stb., stb.

sokan és sokféleképpen hibáztak, s leragadtak, mindig újulni kell, ilyen a világ

S2000 2010.10.04. 11:47:26

@Ordnassac: Igen, sok munka lenne vele, de van rá három és fél éve. Ha az MSZP-ben nem tud/akar feljebb jutni, ezt az opciót is megfontolhatja. Mikor, ha nem most?

Azt gondolom, hogy egy ilyen narancsba borulás után jön majd a megcsömörlés, és lesz étvágya a szavazóknak új altervatívákra 2014-ben. Nekem már most van.

Kalmár 2010.10.04. 11:47:44

@török gábor: Elkezdődött.
Még Fletót várom, mit lép.
kb 3 felé szakad az mszp, de hamar megerősödhet valamelyik ág.
Nyilván Szily az esélyes erre.

Szimba 2010.10.04. 11:48:03

@sofalwy:
Kistelepülésen mindenki ismeri, találkozik a polgármesterrrel, vagy legalább látja a konkrét, gyakorlatban megvalósult céljait (út, épület, fejlesztés az oktatásban, egészségügyben stb.).
Nagyvárosokban viszont nehezebben érzékelhető a fejlődés vagy a kerület bizonyos területeinek, gazdálkodásának hatása. Az emberek nem helyben dolgoznak, hanem igen messzire, más kerületekbe járnak dolgozni, szórakozni.

Vidéken sokkal inkább együtt él a közösség. (És itt a közösségen van a hangsúly)

Balt 2010.10.04. 11:48:06

@gauche caviar: "20 év kellett a magyar embernek, hogy belássa: nem tud mit kezdeni a választás felelősségével, visszatér inkább a kádári egypártrendszerhez"

:) Isten hozott '94-ben, a 3,60-as kenyér és a pufajkás miniszterelnök országában! Mert akkorra talán igaz volt a fenti megállapítás, bár ott is csak (ún.) megszorításokkal... :))

sofalwy 2010.10.04. 11:48:14

@Szimba: Ha pártstratéga lennék, és mondjuk a Fidesz alkalmazna, óvakodnék attól, hogy bevezetetlen és ismeretlen jelöltet indítsak egy egyébként is jobboldalinak ismert, alapvetően pozitív közmegítélésű jelölttel szemben. Aki egyébként is hajlandó jó viszonyban lenni "velem" és már régen polgármester. Értelmes kompromisszum lehetett volna Gémesi támogatása. És talán nem kellene most asztal alá dugni az ottani eredményt.

tbb 2010.10.04. 11:48:23

@S2000:

"(főleg a stílus)"

Na és te kire bíznád az ellensúlyt. Amikor olyan kiváló független egyéniségekből is pillanatok alatt pártkatona lett mint Göncz, Hankiss, Esterházy, Nádas stb.

Karipapa01 2010.10.04. 11:49:56

@tbb: Te még mindig ballibsizel? Úristen, de jó neked, nem halad feletted az idő!

sárkányfő 2010.10.04. 11:50:07

Gratulálok a Fidesznek a hatalmas győzelemhez.

Szimba 2010.10.04. 11:50:23

@S2000:

Ez nem étvágy kérdése, ha az étlapon csupa ellenszenves étel van.:-))
A mákos tészta, grízes tészta, lekváros tészta között nem szívesen válogatok.

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 11:50:59

@lorantka_a_gall: Vicces volt látni, ahogy a média felkapta Ivádot, hogy LMP-s polgármestere lett! :D
Mivel még azt sem tudtam, melyik megyében van, ezért megnéztem a neten. Egy pici falu. Gratulálok hozzá!
Április után még el lehetett hinni az LMP-ről, hogy 2014-re megelőzi az MSZP-t. Ma már ennek nem látszik az esélye sem.

radala 2010.10.04. 11:51:00

@gmower: Ja ez nagyon igaz.
Tegnap este láttam, hogy az általam nagyon szimpatikusnak gondolt JB azt mondja, hogy ők megkerülhetetlenek lettek.
Hát esküszöm nem lehet más a politika. Ekkora faszságot. Ma nincs senki, akit kerülgetnie kellene a Fidesznek, mint itt közösen rájöttünk Botkát is csak viccből hagyták a helyén.:-)
Ezerszer kérdeztem már, de soha nem válaszol rá senki.
Kedves Török Gábor, mi van, ha egy politikus bocsánatot kér? Miért nem kérnek soha bocsánatot a politikusok?
Szerintem civilben nagyon hasznos, ha az ember elismeri, hogy hibázott, nem hiszem, hogy ezt bárki is gyengeségnek látná. (Nem mondom, hogy JB kérjen bármiért bocsánatot), de miért nem mondja, azt, hogy szervezetlenek vagyunk MÉG, és nem rólunk szólt MÉG ez a választás, örülünk, hogy élünk.

sofalwy 2010.10.04. 11:51:39

@Szimba: Amit írsz, az nagyon szimpatikus, de azt is jelenti, hogy akkor városban esélytelen a közösségépítés? Ahol a pártok próbálják pótolni a közvetlen ismertséget, az nem igazán működik? Hmmm. Lehet.

Kalmár 2010.10.04. 11:53:34

@S2000: Máris megszületett az első Szoc. Úniós blogger:))
Szily nagyon taktikusan megvárta, míg minden, az utolsó tégla is szétesik.
Innen könnyebb építkezni.
Ügyes.
Bár én elkötelezett Fideszes vagyok, örökké nem egészséges a 2/3.
Most szükség van rá, sőt az önkormányzati tejhatalom is szükséges.
Ne feledjük az ókorban is diktátort választottak háború idejére.
Szerintem ezt az ösztönt látjuk visszaköszönni most demokratikus verzióban.
Lesz még szükség tisztességes baloldalra.

S2000 2010.10.04. 11:53:45

@Ordnassac: De akár csatlakozhatna az új Szili formációhoz. Azért gondolom, hogy Botkának is gondolkoznia kell előre, mert ő egyértelműen az MSZP kolonc ellenére (tehát maga és a helyi viszonyok miatt) nyert. Két eshetőség van 2014-ig: az MSZP vagy feltámad, vagy nem. Ha nem, akkor Botkának nem lenne célszerű 2014-ben MSZP színekben indulni.

Balt 2010.10.04. 11:54:20

@radala: "nem képesek fölfogni, hogy 20 dkg ellensúly egy 20 tonnás párttal szemben nem jó semmire, nem értik meg, hogy az mszp nem lehet ellensúly, mert rosszabb, mint bármi ebben az országban. Az egyetlen ellensúly az LMP lehetne, de még ez a kurva ff helyesírás-javító sem ismeri;-)"

Ezen az "ellensúly(talanság)on" én is jót röhögtem Házmestery beszéde alatt. :)

Az LMP-t szerintem nagyon ügyesen domesztikálja a Fidesz (még Tarlós is koalíciós partnert látott bennük, a sanszos 50%-nál kisebb Fideszes "fő-városháza" esetére), és ez jól is van így. Marad a kényelmes helyzet: MSZP a 2. erő, ill. osszák be egymás közt. :) Jó, ez elkényelmesít, belátom. :)

Neo07 2010.10.04. 11:54:33

@tcom: Röviden válaszolok:
-korrupció: fejlett országokban nem dívik a korrupció, legalábbis ekkora mértékben nem mint nálunk. Ha valahol kiderül ilyesmi, lemondanak, előrehozott választásokat tartanak, stb. Nálunk semmi ilyen következmény nem történt, vagyis ebből következően rendszerszinten, állampárti szinten működött.
- Minden országban a helyi kis- és középvállalkozások a gazdaság fő motorjai. Hiába a multik a legtőkeerősebbek, arányaiban még mindig a középosztály vállalkozásai adják a legtöbb munkahelyet. (Egy autó-összeszerelő üzem, hiába multi, egy áruházlánc hiába "multi", csak párezer embernek ad közvetlenül munkát. A beszállítóik már jóval több embert dolgoztatnak, és ezek már lehetnek magyarok is. Egy városban sokkal több ember megélhetése függ a vállalkozásoktól, mint a multiktól. A japánok, britek, németek képesek voltak ilyen világcégeket felépíteni, mi mért ne lennénk képesek rá? (eltekintve a mostani nyomorunktól). A külföldi tőke is "csak" bankhitel alapján terjeszkedik, nekünk is adott a lehetőség.
Bocs, de a Te felfogásod a "merjünk kicsik lenni", amely alapján tényleg csak a külföldi vállalatok csinálhatnak bármit is... A technológiai, tudományos elmaradásunk nőne, kiszolgáltatottságunk meg csak nőne... Tiszta gyarmati felfogás, sors.

-bebizonyítod, hogy nem látsz túl a kivonáson és az összeadáson túl. Az adócsökkentéssel több pénz marad a vállalkozók zsebében, így ebből jobban tudnak nőni, terjeszkedni, ergo, nagyobb forgalomnak nagyobb az adóalapja. Hitelből lehet terjeszkedni, zsebben maradó pénzből nem? Ilyen összefüggések is vannak az alapműveleteken túl, és ezek még csak alapesetek...

-Hitelből nem szabad olyasmire költeni, amiből nem folyik be annyi pénz, ami (a pénz híján) az elmaradt növekedés hasznát nem pótolja. Egyszerűbben, csak termelésre, termelésbővítésre szabad költeni, szimpla fogyasztásra nem.

Egyébként kinek jó az autópálya? Gazdasági értelemben a vállalkozóknak, az odatelepülő multiknak. Ők vették fel erre a hitelt? Nem, az állam. Vagyis megint mi, a nép fizeti a multik hasznát. Azokét, akik eddig nem nagyon vettek részt a közös teherviselésben, adókedvezmények útján mindig kihúzták magukat. Ha lejárt az idő, csomagoltak és elhúztak máshová, mi meg fizethetjük az autópálya drága kamatait tovább...
Így könnyű...

Ne családi pótlékokra várj, ne segélyeket osztogassunk, hanem teremtsünk munkát magunknak! Parlagon hevernek a földek, gyárakból, vállalkozásokból is kevés van... És adjuk meg a munka értéket, lehessen bérekből lakásra gyűjteni!

sofalwy 2010.10.04. 11:54:54

@Szimba: Szimpatikus amit írsz a közöségépítésről, ez egyben azt is jelenti, hogy a pártok hiába próbálják a nagyobb településeken helyettesíteni a közvetlen kapcsolati rendszert, az már nem működik olyan jól. Hát ez egybevág a tapasztalattal - sajnos.

szamarhegy 2010.10.04. 11:55:35

Botka az egyedüli szimpatikus arc az MSZP-ben, de egyedül nem megy, ha meg az a sok rossz arc közé kerül kerül, akkor lehúzzák magukhoz, meg egyébként is mi lenne az a politikai üzenet, amire sikeresen építhet?

radala 2010.10.04. 11:56:39

@Ordnassac: Ez igaz, de azért az emberek hosszan becsaphatók, nyilván az LMP szervezeti erősödése (ami muszáj) egyre jobban mutatni fogja, hogy Nem Lehet Más a Politika. (Ennek én kicsit sem örülök), amúgy ma KG azt mondta, hogy 10-15 %-os kormányzóképes párt szeretnének lenni 2014-re...
Szóval ö sem számol az MSZP eltűnésével. Szerinte már most javítottak Mo-n és nem kell a legnagyobbnak lenned ahhoz, hogy pozitív hatásod legyen. Ez igaz is lehet.
Amúgy szerintem az átlag ember (mondjuk Szili Katalin:-) ) is azt hiszi, hogy az szdsz-nek nagyobb hatása volt Mo-ra, mint a szociknak konkrétan. GyF is jobban illene az szdsz-be, mint az mszp-be.

ubul2000 2010.10.04. 11:57:28

@lorantka_a_gall: Tiszavasváriban Rozgonyi a Fidesz támogatásával indult

Balt 2010.10.04. 11:59:13

@Kalmár: "1. Totális vereség, esetleg egy 3. hely esetén, Fletó előlép és letolja a mostani szárnybontogatókat.
2. Komoly előretörés, erős pozíciók esetén Fletó eltűnik a színről és kialakul egy vitathatatlan, új MSZP vezetés.

Most úgy érzem a kettő közt kaptunk eredményt.
Nyilván vereség, de itt ott magyarázható.
Így félő, hogy marad a helyezkedés, feszültség és várat a nyílt harc magára."

Szerintem így a legjobb. Kívánni sem lehetett volna jobbat. :)) Botkát mondjuk szívesen elcserélném Káli Sándorra, de hát így legalább a 2-nél többfelé szakadás is benne van a pakliban... talán ez is így a legjobb. :))

Szimba 2010.10.04. 11:59:27

@sofalwy:

Nem esélytelen, de sokkal hosszabb idő és sokkal több energia kell hozzá. A nagyvárosokban is szükség lenne közösségekre, csak éppen a politikai szimpátiákból kialakuló közösségek akkor tudnak tartósan együttműködni, ha van feladatuk, ami összeköti őket.

Ez szintén a párt felsővezetésétől is függ. Ad-e valamiféle feladatot, hagyja-e az alulról jövő kezdeményezéseket kialakulni.

kisa 2010.10.04. 11:59:49

@török gábor: Bocsánat, "lüke" vonatkozó hozzászólására reagáltam. Én sem emlékszem hasonló kijelentésre részedről, de biztos nem lehetek benne, mivel - bevallom - nem olvastam az összes posztodat. De örülök, ha te is úgy gondolod, hogy vannak (még) függetlenek. :-)

"lüke 2010.10.04. 10:18:36 @kisa:
ahogy TG már megírta- többször-, nincs független
erre pl. a franzstadti Gegesi, a pátyi dr Bognár, ki BM alkalmazott volt 70-s évektöl 90-ig"

sofalwy 2010.10.04. 12:01:03

@Neo07: A korrupció elterjedését nagyban segíti, ha nem működik a piac. Aki piacképes, az tudja, hogy biztosabb a megélhetés, ha a kezem munkájának eredményét el tudom adni és kellően jövedelmező.
De mit tegyen az, aki nem képes ilyenre, viszont szeretne jól élni? Kapcsolatokat épít. Ennek jó tere a politika. A politika hátszelével el lehet adni akár a semmit is úgy, mint csúcstechnológiát. Csak jogilag jól kell becsomagolni. Ügyvéd, jogász mindig lesz erre kapható.
Nem tévedek, ha nálunk előfordult már ilyen.

szamarhegy 2010.10.04. 12:01:27

@Kalmár: Meg civilekre, kispártokra, alacsony bejutási köszöbre, a kopogtató eltörlésére. Meg arra is, hogy ne ezrek, tízezrek váltsák egymást klf. állami, önkormányzati hivatalokban. Unokatestvérem, 15 évet 2 diplomát, évenkénti elismeréseket, heti 6x10 óra munkanapot ölt bele az egyik állami hivatalba, anyagi és erkölcsi megbecsülés érdekében, majd most odaraktak egy tapasztalatlan Fidesz-est, visszafokozták eggyel és közölték vele, hogy azért a munkáját csak végezze tovább, ahogy eddig....

radala 2010.10.04. 12:01:40

@Balt: Szerinted elfogadható taktikai húzás az mszp akár közvetett támogatása is?
Taktikainak persze elfogadható, de ERKÖLCSILEG?
Nem azt mondom, hogy nem zseniális a Fidesz, csak azt, hogy elmennek ezzel a picsába. Tiltsák be az mszp-t és utána felőlem azt csinálnak, amit akarnak, de egy rothadó hullát nem eltemetni nem kedves az isteneknek, vö. Antigoné:-) Rossz vége lesz nagyon, mert föl ugyan nem fog támadni, de betegségeket terjeszt, már egy rohadó darab (Szili) el is tűnt belőle, ki tudja mekkora fertőzést okoz és hol.

tbb 2010.10.04. 12:03:54

@kodó tamás:

Most ott fogsz szaktanácsolni?

Külföldi 2010.10.04. 12:04:24

Török úr tegnap kiválóan teljesített! : )

Szimba 2010.10.04. 12:04:58

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:

Nem ismered Ivádot? Pedig az a világ közepe!:-))

ivadygabor.blog.hu/

Ivádi Gábor egyéniség. Iszonyatosan akaratos, kreatív és ezer ötlete van a kis falu életének színesítésére, az életszínvonal emelésére stb.

Még mesekönyve is van, és nem is akárki illusztrálta.

Ivád polgármesterével még én is leveleztem, pedig aztán ha valaki távol van a politikától (mármint a gyakorlatban), akkor az én vagyok.

Egyszóval csak ne becsüld le Ivádot!:-)

S2000 2010.10.04. 12:05:00

@tbb: Ellensúly... érdekes kérdés. Én úgy látom, hogy az ellensúlynak a kormányzó formáción belül kellene meglenni egy egészséges helyzetben. A köztársasági elnöki ellensúlyi szerep nem elég erős (ha legalább közvetlenül választanánk meg, és erős vétó joga lenne...).

Mivel a Fidesznek nincs koalíciós partnere, ellensúlya sincs a kormányzói szerepben. Ideálisan három pártnak kellene alkotnia a kormányzó többséget, ez önmagában garantálna egy belső kontrollt, egyensúlyt. Persze ehhez az kell, hogy a magyar politikai pártok éretten, felelőségteljesen végezzék a dolgukat, amit én ma még nem látok teljesülni. A magyar demokratikus rendszer és a szereplői még mindig gyerekcipőben járnak, sajnos. Remélem, hogy 2014-re lesz néhány új, friss szellemiségű párt és a választási eredmények nyomán egy egészséges koaliciós kormány fog hatalomra kerülni.

Balt 2010.10.04. 12:06:28

@radala: Hoppá! Szili kilépett az MSZP-ből!

radala 2010.10.04. 12:06:33

@radala: Bakker, hát itt tényleg nem is indult a Fidesz, ezt azért jó lenne elmondani, ha szóba kerül.
valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

Ordnassac 2010.10.04. 12:08:18

@Szimba: @kosbor6: @lüke: hosszú lesz, elnézést.

Szóval negyed hatra meg kellett jelenni a szavazóhelyiség épületénél (mivel közel lakom hozzá, ez nem volt gond), hogy fogadni tudjuk a választási iratokat (szavazólapok, borítékok, tollak, kötegelők stb). Hatra szépen el is készültünk (a fülkéket addigra már felépítették). Első szavazó fél 7-kor meg is jött, urnák üresek voltak, ellenőrző lapok be. A választás igen unalmasan zajlott, összesen valamivel 35% felett volt a részvételi arány nálunk. Amikor dél körül azt láttuk, hogy tizenvalahány százaléknál tartunk, akkor tudtuk, kevés szavazó lesz.

Először a pecsételőnél voltam, 10 óráig, majd végeztem okmányellenőrzést és "striguláztam" is (ez a napközbeni jelentések miatt kell). Kaját szüleim hoztak. A bizottság amúgy nagyon rendben volt, nem volt problémázás, bár tudtuk, hogy ki jött önkormányzattól és ki pártoktól, de vígan eltrécseltünk az üresjáratokban.

Különösebb probléma nem volt napközben, senkit nem kellett visszautasítani, az iratai mindenkinek rendben voltak. A 7 órás zárás után beborítás, összekeverés, majd a borítékok tartalmát szedtük ki. Ezt követően kiválogattuk típus szerint a szavazólapokat (főpm, helyi pm, közgyűlés, egyéni képviselő), illetve kiszedtük a megtalált érvénytelen szavazatokat. Ezután jelöltek és pártok szerint lettek szétválogatva és többször újraszámoltuk őket. Az egyik pártdelegált nagyon akadékoskodó volt (megkapta ukázba, ő meg végrehajtotta azt), hiába számolta át három bizottsági tag is ugyanolyan eredménnyel, ő azért átszámolta megint. Így csak negyed 12-re lettünk készen.

Meglehetősen fáradt voltam a nap végére...

Neo07 2010.10.04. 12:08:24

@Kalmár: egyetértek! Ugyebár egységben az erő! A rendszerváltás folyamata most fejeződik be igazán... Kádár népének húsz évig tartott, a környező országokban sokkal hamarabb lezajlott az átmenet. Ha normalizálódik a helyzet, a Fidesz-KDNP pártszövetség is több pártra fog fejlődni.

ubul2000 2010.10.04. 12:09:16

@radala: tegnap a tv-ben többször említették

Balt 2010.10.04. 12:09:20

@kosbor6: "Tarlós többszörösen jelezte, hogy nem lesz bosszú, mindenki megússza, sőt a legbeszédesebb, hogy Demszkit akarja tanácsadónak."

Ezt mondjuk még nem hallottam, de Atkárit emlegette, és őszintén örülök neki! (Atkári idején rendben voltak a főváros pénzügyei!)

tbb 2010.10.04. 12:10:08

@Dudva Joe:

Gábor nem abban utazik, hogy kitűzze a célt, hanem hogy elemezze, hogy mennyire adekvát a hozzá választott út. Olyan nehéz ezt appercipiálni?

S2000 2010.10.04. 12:11:26

@Szimba: Hm, ezeke a kajákat én nagyo szeretem... :) De totálisan egyetértek veled a jelenlegi pártkínálattal kapcsolatban... ezért írtam, hogy remélem 2014-re még 4-5 új formáció megjelenik a palettán, parlementbe pedig bekerül összesen 4-5 párt. Ezt egészségesnek tartanám.

ubul2000 2010.10.04. 12:11:44

@Szimba: ráadásul ott rengeteg embert hívnak Ivádynak. Ezt egykori katonatársamtól tudom, aki szintén Ivády Gábor volt és Cegléden együtt szolgáltunk

Szimba 2010.10.04. 12:12:15

@Ordnassac:

Adj, adj! Folyamatosan hiányoltunk!!!

radala 2010.10.04. 12:13:38

@ubul2000: Ja akkor ok, TV-t nem nézek, csak Vonától hallottam, hogy az lesz a Jobbik mintaváros:-)
Ivádon volt ellenfél?

tbb 2010.10.04. 12:14:57

@sofalwy:

Engem is érdekelne. Meg az is, hogy miért tartottak ki Meggyes mellett.

Karipapa01 2010.10.04. 12:15:09

@Neo07: "Egyébként kinek jó az autópálya? Gazdasági értelemben a vállalkozóknak, az odatelepülő multiknak."
Hopp! Csúsztattál! Szerinted egy kifejezetten magyar ipari vagy kereskedelmi vállalkozó indítana egy céget a semmi közepén, ahol nincs infrastruktúra? Mutass egyet!
"(Egy autó-összeszerelő üzem, hiába multi, egy áruházlánc hiába "multi", csak párezer embernek ad közvetlenül munkát. A beszállítóik már jóval több embert dolgoztatnak, és ezek már lehetnek magyarok is."
És akkor kinek szállítsanak be és hova? Gondolod, hogy egy Üzbegisztánba települt multi magyar beszállítókkal szerződik? Sajnos ilyen magas technológiai színvinalat még nem értünk el.

Szimba 2010.10.04. 12:15:22

@Ordnassac:

Fotó???
Már akartunk küldeni paparazzikat!:-))

Nálunk nem volt boríték!!!!!

Balt 2010.10.04. 12:16:23

@Neo07: "Egypártrendszertől meg nem kell félni, ugyanis, ha a fidesz nem végzi jól a dolgát, ők is bukni fognak. Ha jól végzik a dolgukat, akkor az kommunista utódpárt szétesésével keletkezett űrben a fidesz fog több pártra bomlani."

Igen, ez is egy lehetséges perspektíva. Ne feledjük, most is (legalább) két párt: Fidesz és KDNP. (Utóbbit pedig nem véletlenül tartották életben...)

S2000 2010.10.04. 12:16:54

@Kalmár: Igen, SzK jól játszotta eddig a lapjait, és úgy gondolom, hogy nagyon sok szavazót fog elvinni az MSZP-től, de akár a Fidesztől és az LMP-től is.

Szimba 2010.10.04. 12:18:49

@S2000:

Attól tartok, hogy 2014-re még nem lesz elég erős ellenzék.
(spenót, paradicsomos káposzta,krumplifőzelék?:-)))

@ubul2000:

Igen voltak is genetikai vizsgálatok. Nem igazán érthető, hogy teljesen egészségesek a gyerekek, pedig szinte mindenki mindenkivel rokonságban áll.
A tévében nagyon sokszor szerepelt Ivád és a polgármester is.

CSENDES 2010.10.04. 12:18:50

@S2000: Minthogy a Szociális Unió elnökének hívták meg a hírek szerint

Evehid 2010.10.04. 12:19:57

@kosbor6: szerintem az önkori most (is) mutatta azt, h. a világnézeti hozzáállás a helyhatóságin az ogy-választásokhoz képest a "zemberek" fejében, különösen a kisebb településeken, ahogy Szimba leírta, meglehetősen marginális.

Konkrétan személyesen is régóta ismerek pár LMP-st, meg a helyi és az országos Jobbikból is jónéhány embert. :-P
A mai magyar (európai, glob...) problémákat nagyjából mindkét párt felveti. Olyanokat is, amelyeket sajnos nem lehet kis országok pártpol. szintjén megoldani. A két nagy viszont terel. Számomra itt van a lényeges törésvonal a jelenlegi palettában.

Az újak rendszerszemlélete és eszköztára alapjaiban tér el a mammut(ok)tól. Bár az MSZP épp most vesz érzelmes búcsút a mammutságtól... izé, mammonságtól.

afenébehogymindennévfoglalt 2010.10.04. 12:21:14

Hetekig hordtam a szórólapokat, ragasztottam a plakátokat. Utóbbiakat újra és újra. Ugyanis a fideszesek nap mint nap átragasztották! Nem a maszoposokét, kizárólag a jobbikos plakátokat ragasztották felül, hogy nekik 2 db plakát is kint legyen.
A fene essen beléjük!

Dudva Joe 2010.10.04. 12:22:24

@tbb: nem is azt mondtam hogy a célt tűzze ki, hanem hogy elemezze pro és kontra politológusi szemszögből. lehetőségek, előnyök hátrányok, időzítés stb.

S2000 2010.10.04. 12:22:52

@Ordnassac: "Az egyik pártdelegált nagyon akadékoskodó volt..." Melyik párt delegáltja volt?

@Szimba: Ettől én is tartok, de ezzel együt reménykedem. Spenót is okés... :)

tbb 2010.10.04. 12:23:52

@kosbor6:

A társadalom normalizálódásán én azt értem, hogy akárhány fejű gólemet is fejlesztenek a szocik, nem lesz rá elég vevő. Mi kell ehhez? Jogállam, és a tenni akarók helyzetbe hozása. Ennyit elérni nem olyan nagy ördöngősség. A többi aztán megy magától.

Ordnassac 2010.10.04. 12:24:52

@radala: pontosan hol? Mert a központi lapot linkelted...

radala 2010.10.04. 12:25:37

@sofalwy: Szerintem csak emberkísérlet volt.
Kipróbálták a brand erejét. Nem túl erős. Nem hiszem, hogy más logikus érv szólhatott emellett a faszság mellett.
Esztergom meg fordítva érdekes.
Remélem megkérik Meggyest, hogy romoljon meg az egészsége és ezek után adja vissza a mandátumát az OgY-ben is.

Balt 2010.10.04. 12:29:34

@radala: "Igen, érdekes kérdés, hogy bölcs dolog-e egy ilyen szörnyeteget etetgetni.
Szerintem is roppant aggasztó, nem is csak azért, mert föltámad, de azért biztosan, mert ez ERKÖLCSTELEN."

Azért nem hinném, hogy ez szó szerint így volna: számos riport foglalkozott a szegedi megaprojektekkel, tehát direkt módon nem lehet kimutatni Botka Fideszes "támogatását"...

tbb 2010.10.04. 12:30:12

@radala:

Alikám, önmagadnak mondsz ellent.

Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.10.04. 12:31:23

@Sanz: Igen, elfogult vagy. Érthető, hogy Gábor nem hangsúlyozta ki, hogy "az MSZP megtartotta pozícióit", vagy hogy (nem-jut-az-eszembe-a-neve) politológus a Duna tévén azt mondta Mesterházy nyilatkozatára, hogy abból a kincstári optimizmus beszél. Amikor a fő bástyák ledőlnek (Budapest egy az egyben, Miskolc, Nyíregyháza, stb.), akkor vajmi keveset jelent, hogy porfészkekben, néhány mumifikálódott területen megőrizte az MSZP a vezetését. Ha megnéznéd, egyedüli zárványként Angyalföld lesz az, ahol MSZP-s polgármester és képviselőtestület lesz, a XIX., XX., XXIII. kerületben is Fideszes többségű képviselőtestület lesz, tehát a polgármesternek kb. egy mókusketrecnyi mozgásterülete lesz.

radala 2010.10.04. 12:31:35

@Ordnassac: Bocs:-) Tiszavasvári (a Jobbik fővárosa).
Hihetetlen, hogy Gödöllővel megpróbálkozott a Fidesz, de tiszavasvárival meg nem.
Igazából pont azt érzem, mint 98-02-közt, hogy szeretem én a Fideszt, de még annál is jobban utálom őket....

Ordnassac 2010.10.04. 12:32:02

@S2000: teljesen mindegy, ugyanannak a pártnak más delegáltja nem volt ennyire vonalas. Hamarabb is lettek készen...

Ordnassac 2010.10.04. 12:33:51

@radala: tudtommal ott a Fidesz az addigi független polgármestert támogatta.

radala 2010.10.04. 12:33:53

@tbb: Szoktam, de miért is?
Én kedvelem az LMP-t szurkolok is nekik, de ettől még lehet, hogy rajtuk keresztül támad föl az mszp, ahogy Fodor segítségével a Fideszen keresztül is megtörténhetett volna.

tbb 2010.10.04. 12:37:12

@Karipapa01:

De múlik sajnos. Ami örök azok a ballibsi mantrák.

radala 2010.10.04. 12:37:13

@Ordnassac: Mondjuk furcsa lenne, ha a Jobbikot támogatta volna. Mindenesetre az, hogy nem "nyíltan" támogatott valakit a Fidesz sokat levesz az egyébként is nagyon mérsékelt Jobbik sikerből.

Ordnassac 2010.10.04. 12:37:46

Tényleg, Szili Katalin akkor Molnár Oszkár mellett fog ülni?

(Elnézést.)

Neo07 2010.10.04. 12:37:58

@Karipapa01: Most gazdasági szempontok alapján igyekszem a lényeget megérteni: Végső soron a multi azért települ ide, mert keresni akar, profitálni. Ehhez olyan balek kell, ahol hitelből építenek autópályát, azaz, az állam, vagyis mindnyájan fizetünk sokkal többet a kelleténél, miközben az idetelepülő cégnek lenne ez létszükséglet... Vagyis, az autópálya költségei nem biztos, hogy arányban állnak a plusz munkahelyek jelentette bevétellel - mínusz a környezetkárosítás miatti értékcsökkenéssel... Ezt kell jól kisakkozni, jól kiszámítani...
Érvelésedet nem értem, mert most nem a semmi közepéről van szó, hanem a városokról. Szeged, Kecskemét, stb. (Ha az ipari parkokra gondolsz, az egyrészt nem tartozik ide, másrészt rossz megoldás - a rozsdaövezeteket kell felújítani.)

"Kinek szállítsanak be":
Na, igen, rájuk _is_ vagyunk szorulva, nem állítja senki sem az ellenkezőjét, de nem szabad kizárólag csak rájuk építkezni.

sofalwy 2010.10.04. 12:38:10

@radala: Ez annyiban nem vehető kísérletnek, hogy élesben ment és a reklámhatása meg keményen hasíthat a párt imázsa ellen. Ennél óvatosabbnak kellene lenni, ha profik kísérleteznek.

Hasonlóképpen érthetetlen Meggyes indítása is. Mutatja a hibás gondolkodást az, hogy a testület a Fideszé lett, de nem kértek a rossz hírű emberből. Miben reménykedtek?

tbb 2010.10.04. 12:39:41

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:

Ráadásul ott sem az LMP győzött, hanem az LMP-hez csapódott polgármester.

S2000 2010.10.04. 12:39:48

@Szimba: A nagy kedvenceim a szegedi halászlé (szegedi vagyok...), és túrógombóc extra tejföllel. :)

tbb 2010.10.04. 12:41:03

@radala:

Azért kérlek, mert nem te vagy a célközönség.

Szimba 2010.10.04. 12:42:01

Én attól tartok, hogy ha romlik az életszínvonal, meg nagy lesz a munkanélküliség, akkor a következő választásokon egyre több szülő fogja a gyerekét a szavazóurnába ejtegetni:-((((

Tetszett Bő községben a választás!:-)) Jó lenne, ha a következő választásokon több helyen küzdene egymás ellen pl. 2 fideszespolgármesterjelölt, még inkább 2 egészen új párt jelöltje!:-)

Balt 2010.10.04. 12:44:08

@tcom: "Az M6- os autópálya úgy kellett az ország harmadának, mint egy falat kenyér."

De méginkább Weklernek és a ppp-s vállalkozásoknak...
Kár ezen rugózni, már Megyó megmondta a megpuccsolása másnapján: több autópálya = több lopás.

pannonfunk 2010.10.04. 12:44:31

@sofalwy: 2006-ban az volt a fidesz ifjúsági tagozatának a stratégiája (legalábbis Budapesten), hogy alakítsunk ki közösségeket, mert ahol közösségek vannak, ott előbb-utóbb fidesz szavazók lesznek az emberek. Hogy ez menyire volt utópia, és hogy mennyiben valósult meg az elmúlt 4 évben, azt nem tudom. Mindenesetre amennyire látom, komoly munka folyt helyi szinten, és az elért eredmények talán részben ennek is köszönhetőek.

Viszont nem értem, hogy miért indítottak fideszes jelöltet nagyon sok helyen a fidesszel eddig jól együttműködő független polgármesterek ellen. Gödöllő csak egy példa erre, de több kis faluban is tudok erre példát, és lehet, hogy még rengeteg van, amiről nem tudok. Ez utóbbi zavaros, és kicsit aggasztó is.

radala 2010.10.04. 12:44:56

@Balt: A szörnyeteg az azért nem Botka. Botka csak egy pöcs a szörnyeteg az az mszp-gyf-lendvai+kl ilyesmik...

Nem arról beszéltünk, hogy a Fidesznek kutya kötelessége lett volna Botkát legyőzni, ez indifferens a valóságban. Az a kérdés, hogy a választási rendszert az mszp-re szabni helyes volt-e?
Mert ez a választási rendszer nem a Fideszre lett szabva, mert neki minden mindegy lett volna, nincs olyan rendszer, amivel kevésbé nyert volna. Ez az egész arra volt a legjobb, hogy az MSZP lerázza az üldözőit.
De igazából ez nem igaz, simán nem voltak motiválva a Jobbik LMP szavazók, mert azért én sem nagyon mennék el szavazni, hogy 10 helyett 11 % -os legyen a kis lieblingem. Nyilván az Orbán gyűlölők ma még csak az mszp-t látják alternatívának.
Szóval, bár a Fidesz szerintem gusztustalanul kiszámolta, hogy mi lesz és direkt csinálta ezt az egészet, azért, hogy kicsit késleltesse a kihívó érkezését. De ez akkor is csak a látszat, a kihívó magától is megszületik, ha valóban lesz esélye. Azaz, ha a Fidesz szarul kormányoz, akkor hiába pátyolgatja a bűzös mszp-t, az emberek meg fogják találni azt, aki elzavarja a Fideszt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 12:44:58

@lorantka_a_gall: "Mindazonáltal tény, hogy rosszabbul szerepeltünk, mint amire számítottunk."

Megpróbálom magyarra fordítani, Lórántka: nagyot szhoptunk.

Szimba 2010.10.04. 12:45:22

@tbb:

Arra bíztatsz, hogy hozzak létre egy szocdem pártot?

@S2000:

Imádom mindkettőt!!! (Szegedet is, én ott tanultam.)

Ordnassac 2010.10.04. 12:45:38

Akit érdekel:

spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdEJSb25GZ3RGZFcyeHZ6em1EamFCbkE&authkey=CLrgnsQC&hl=hu

Kéken alászedve azok az OGY-képviselők, akik polgármesterek lettek vagy maradtak.

Balt 2010.10.04. 12:47:32

@tcom: "Az eddigi közszférát érintő megszorítások csak milliárdokban mérhető. És ő [Orbán] is találta mondani, hogy más a kampány és más a kormányzás."

A közszférát érintő megszorítások Bajnaiék búcsúajándéka, nemde?

Orbán sosem mondott ilyet, aki IDÉZTE (Horn Gyulától amúgy), az Urbán László, aki talán emiatt nem lett pénzügyminiszter.

Balt 2010.10.04. 12:49:46

@Ordnassac: Melyik zuglói körzetben? :)

radala 2010.10.04. 12:49:50

@sofalwy: Szemben Botkával itt én simán tehetetlenségre gondolok (nem összeesküvésre). Nem olyan egyszerű levenni a tábláról egy Fideszes polgármestert magának a Fidesznek.
Gödöllő talán arra lehet jó, hogy megmutassák a sok köcsög Fideszesnek, hogy no látjátok egy kutyát azért nem elég mindenhol elindítani:-)
Ez egy valódi misztikum. Fidesz egy nagy szar a valóságban. A sok pöcs összetehetné a kezét, hogy akkora mázlijuk van, hogy valahogy belekerültek Orbán társasjátékába:-)

is 2010.10.04. 12:50:36

azt hittem, hogy itt kicsit melyebbre nezunk :( nem a szazalekok az erdekesek, hanem a leadott szavazatok. tobb ember szavazott oda, es azert lett tobb a szazalek, vagy nem szavazott tobb, csak az otthonmaradok miatt lett aranyaiban nagyobb? egyaltalan nem mindegy. ugyanez Tarlosnal. tobbet kapott, mint 2006-ban? tobbet kapott, mint Demszky 2006-ban? ez egy egyszeru darabszam, midnjart el is ugrom, es megnezem.

Szimba 2010.10.04. 12:50:52

@Ordnassac:

Jaj, Magyar Gábor, mintha a Rákóczi szabadságharc idejéből lépett volna elő. Istenem, miért szeretik a férfiak a szerepjátékokat (bár a latexnél ez mégis jobb egy fokkal)?

is 2010.10.04. 12:53:20

@Balt: nemde. Orban szuntette be juliustol a jutalmakat minden szinten. termeszetesen fogj mindent a nyuszira, kezdve a hulyenepszavazastol a vilagvalsagig mindent. egyszeru ez ugy, mint a faek.

Ordnassac 2010.10.04. 12:53:34

@Balt: 10-es vk, szavazókört nem mondom. ;-)

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 12:54:37

@Ordnassac: Én 2002-ben tavasszal-ősszel, 2006-ban tavasszal voltam szszbt. Hosszú napok voltak, ráadásul pártdelegáltként még ingyen is csináltam. Pogány Juditnak viszont ellenőriztem a személyijét. :)

Szimba 2010.10.04. 12:54:50

@radala:

A Fidesz valóban túlnyerte magát, abban az értelemben, hogy nem mindenhol tudott megfelelő embert indítani a posztokért.
Ebből a szempontból még ezután vár rájuk a nagy feladat, fel tudnak nőni a feladathoz a polgármesterek, vagy helyi szinten csődöt mondanak, és a következő választásokon már sokkal színesebb lehet a választási térkép.

Bár szerintem még egy ciklust visz a Fidesz, legfeljebb nem 2/3-al.

Ordnassac 2010.10.04. 12:54:56

@radala: Bartha László, a volt fideszes pm Szegeden olyan legendásan szhar volt, hogy évekre hazavágta a Fideszt. Emellett a helyi szervezet belső zűrökön is átesett.

Ordnassac 2010.10.04. 12:55:36

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: választott tag voltam, szóval legalább valami kisül a végére nekem. :-)

tbb 2010.10.04. 12:56:02

@S2000:

2014-ben még nem. Ugyanis nem a pártoknak kell megváltozniuk, hanem nekünk. Mert a pártok a szavazóikhoz igazodnak. A mi változásunkhoz meg 4 év kevés. Minimum 8 kell hozzá. De az is csak akkor, ha a körülmények folyamatosan a jó irányba kondicionálnak minket.

Ordnassac 2010.10.04. 12:56:24

@Szimba: az érdekes az lesz, amikor a fideszes polgármesterek benyújtják a számlát...

is 2010.10.04. 12:58:22

Tarlos 28 ezerrel kevesebbet kapot, mint sajat maga 2006-ban (pedig akkor volt meg MDF-es Katona Kalman is! az még 46 ezer szavazat!), es tobb mint 40 ezerrel kevesebbet, mint Demszky 2006-ban. ez vilagraszolo gyozelem lenne? ez az oszd meg es uralkodj, meg a kozonybe fullasztas, meg az LMP asszisztalasa Kaltenbach Jenovel a kopogtatokert cserebe.

Balt 2010.10.04. 12:59:24

@sofalwy: Ez tényleg rejtély. Nem tudom, Gémesit miért írták le, hiszen 2006 után végleg szakított a Dávid-vonallal. (Lehet, hogy későn tette...?) Mindegy, Gémesivel szemben elindulni neccesnek látszott távolról is, Rosziknak is beletört a (más háttérből mozgatott) bicskája. Egy erőfelmérésre jó volt, de hogy lehet eztán Gémesivel együttműködni...?

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 12:59:41

@radala: Tiszavasváriban 8 evk-ból 5-öt nyert a Jobbik, és mindegyikben volt Fideszes ellenfele.

is 2010.10.04. 13:01:40

@Szimba: "Bár szerintem még egy ciklust visz a Fidesz, legfeljebb nem 2/3-al. "

foleg, ha az LMP mindig szivesen asszisztal majd az oszd meg es uralkodjhoz, hiszen a FIDESZ valasztasi torveny javaslata ugyanilyen egyfordulos, relativ szavazataranyos lesz. tehat a FIDESZ 35% szavazattal tud legkozelebb ketharmadot szerezni, nem 53%-kal.

Bruno 2010.10.04. 13:01:54

Hogyne vezetne felfele út. Még nem a FIDESZ nevez ki mindenkit Magyarországon. Még nem (mindig) a FIDESZ mondja meg, hogy milyen könyv/újság jelenhet meg és milyen nem.

Szóval még nem teljes a dioktatúra. De majd az lesz. Hála a sokeszű magyaroknak,

masni55 2010.10.04. 13:03:00

@sofalwy: Nem tudtam, hogy csak 726 város van az országban :) És ebben már benne van Bp.23 kerülete is :) Én meg arra gondolok, hogy senki nem szavazna pártokra az országos választáson sem, ha életközelből ismerné az egyéni jelöltet. Csak erre még picit várni kell. :) Nem sokat, mert a net világa... Fura, hogy az sem tűnik fel senkinek, hogy mindig csak azokról a településekről hallunk, olvasunk, ahol pártok veszekszenek a koncon.:) Kb. 50 település volt műsoron most is...Lehet, hogy túlzok, de annyira irritál, hogy hülyének akarnak nézni. :)

radala 2010.10.04. 13:03:03

@Ordnassac: Persze ez világos, magam is említettem, hogy úgy értékelni Botka sikerét, mint emberi teljesítmény elismerését tévedés, mert ez még Bartha emberi teljesítményének az eredménye. Az a kérdés, hogy miért "hagyták" hogy ez legyen Sezgeden, nem szándékosan futtatják-e föl a szemmel láthatóan mindenféle kepésségektől mentes Botkát.
Mondjuk Halas is érdekes. Nem elég egy kutyát elindítani ez a Lukács (csak a képét láttam), de valami hihetetlen ellenszenves feje van, nem csoda, hogy nem nyert, az viszont csoda, hogy hogyan tudta elérni, hogy jelölt legyen.
@Szimba: Igazából Meggyes, Lukács, Gémesi elleni föllépés meg az ilyenek azt bizonyítják számomra, hogy van azorbán meg a sok faszfej a Fideszben. Nem vagyok optimista kicsit sem.

S2000 2010.10.04. 13:03:10

@Szimba: Ja, én is nagyon szeretem Szegedet... de hát én elfogult vagyok. :)

@tbb: Igen, nekünk is meg kell változni, még pedig abban a tekintetben, hogy kezdeményezőnek kell lenni az új formációk tekintetében. Azaz nekünk kell az új pártokat létrehozni, nem pedig várni, hogy más megcsinálja, mi meg majd csak elmegyünk szavazni.

@Ordnassac: Már sorakoznak a fókák... :)

Balt 2010.10.04. 13:03:35

@kosbor6: "Pláne, hgy most majd bekevernek az újdonatúj és mégújabb balos formációk, amik egy csomó szavazót beterelnek uszályukba, aztán majd az egészet bedobják a szoci nagykalapba, mint eddig. Tehát ha nem is maszop néven , de több fejet növeszt a gólem."

Igen, ez benne van a pakliban (ha nem is tudatos egyelőre az MSZP-utódok részéről), de kár ezen előre aggódni: a választójogi törvényt még bőven lehet módosítani az elkövetkező 3 évben... :))

sofalwy 2010.10.04. 13:05:26

@pannonfunk: @radala: A Fidesz is egy gyűjtőpárt lett az indulása óta. A kezdeti markáns nézeteiket össze kellett hangolni pl az akkori énjükkel teljesen ellentétes öreges mdf-es küllemmel, Lezsákokal és hasonló monstrumokkal. Ez már eleve megnehezíti azt, hogy közösségépítővé váljanak.
Bizonyos helyeken a beindult üzletek, értsd "projektek" indokolhatták a kikezdhető jelöltek indítását - talán Esztergom is lehet ilyen, bár nincsenek erről információim. Nekem az furcsa, hogy a helyi közéletben és az országosban is negatívan megjelenő volt polgármesterükhöz ragaszkodtak. A politika és az azzal párosuló pr munka kegyetlen. Akárcsak egy igaztalan hírbehozás is tönkretehet egy jó imázst és tisztességes teljesítményt. Ennek kísérletét láthattuk Gödöllőn is a hírek szerint, de ott visszafordult a dolog. Talán éppen azért, mert a város eléggé kicsi ahhoz, hogy az emberek napi tapasztalatai mást mutattak és talán a közvetlen élményeket még nem képes felülírni a sajtó. Na de hát ezt ne mi egyszerű olvasók próbáljuk kitalálni. Erre busásan fizetett párt pr-esek vannak. Miért nem végezték megfelelően dolgukat. Sajnálom, hogy Wermer már nincs, érdekes lenne a mostani - Fidesz utáni - véleménye.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.10.04. 13:06:15

de vezethet út, ha rendbe rakja az országot.
tessék, lehet törölni, ha nem tetszik ez a kommentár sem

radala 2010.10.04. 13:07:15

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: bakker Tiszavasvári épp 10 000 városocska. Azért kár ezt az eredményt tupírozgatni. A Jobbik akkorát éget, mint a szar. Arról nem is beszélve, hogy szemben az LMP-vel, aki mondhatja (persze hazudik), hogy neki azért nem jött össze, mert a gaz Fidesz kibaszott velük. A Jobbikon érdemben nem tudott rontani a Fidesz.
Félreértés ne essék, inkább szavaznék a Jobbikra, mint az mszp-re, nekem mindegy ki és hogyan veszi át az mszp helyét. De nincs mit örülni Tiszavasvárin.

tbb 2010.10.04. 13:08:39

@Hófehérke hét kicsi törpéje:

Én például határozttan örülök, hogy Mesterházy meg van elégedve az eredményükkel. Én is meg vagyok vele elégedve.

ubul2000 2010.10.04. 13:08:40

@Balt: Gémesi a bögyében van a fidesznek. Akkor sem támogatta, amikor még fidesz/mdf szövetségben indultak. Gémesi csak mdf-es jelölt volt

Szimba 2010.10.04. 13:09:12

@Ordnassac:

Azért Botkának sem fenékig tejföl. Nem lesz többségben a testületben.

@radala:

Optimizmusra nincs is ok.

@S2000:

Bizonyos fokig én is:-)) De már nagyon régen voltam lenn.

Szimba 2010.10.04. 13:11:13

@Balt:

Egy hétfejű MSZP?:-))))
Újabb népmese?

S2000 2010.10.04. 13:11:41

Külföldi sajtóvisszhang:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139347

Érdekes a magyar-lett szavazói hozzáállás közötti különbség:

"Az amerikai napilap írása szerint a balti országban a választók azokat a politikusokat támogatták, akik a kormányzati kiadások csökkentésére tettek ígéretet, miközben Magyarországon a megszorításokat elutasító és adócsökkentést tervező erők győzedelmeskedtek."

Ezért mondom azt sokadszorra, hogy mi egy gyerekcipőben járó demokrácia és választói társadalom vagyunk, akinek a populizmus jobban bejön, mint az ész érvek.

tbb 2010.10.04. 13:11:52

@radala:

Mi történhetett volna meg Fodor segítségével? Az mszp fidesz általi feltámasztása? Egyre meglepőbb megállapításokkal rukkolsz ki.

Balt 2010.10.04. 13:13:05

@radala: Kb. egyetértek, de szerintem mára az orbánfóbia meghaladott (közgyógyítható), hiába is szeretne az MSZP ezzel a fegyverrel élni. Ezért az LMP-nek nem szabad felülnie erre a vonatra, akármire is akarják vinni a jövőben. Őszintén szólva inkább - ha valamennyire teljesül a kormányzás általad (is) elvárt színvonala - egyféle szövetségest látnék bennük szívesen, ha apadozik a tábor... (Az elmúlt 8 év ugye az MSZP-SZDSZ szövetségen alapult, egyedül nem lettek volna képesek kormányt alakítani sem!)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:14:17

@Balt: aki a Lezsákék kinyírása után még kiállt a kalapos rémnő és az ő Heréje mellett, azt már nem fogadták el/be a Fityeszben emlékeim szerint.

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 13:15:38

@radala: Félreértés elkerülése végett írom, hogy soha nem szavaztam a Jobbikra. Nem célom az eredményük fényezése.
De tény, hogy Tiszavasvárin (13ezer lakos) minden szempontból legyőzték a Fideszt.
Korábban csak azért vetettem fel, hogy az Index azzal jön, hogy az LMP vitte Ivádot. (400 lakos) Who cares?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 13:17:15

@is:
Mivel a Jobbik visszalépett a kormánypárt javára Szegeden,
ezért a Jobbik már nem ellenzéki párt.

Számold úgy, hogy minden jobbikos szavazat a Fideszé.

tbb 2010.10.04. 13:17:16

@Szimba:

Például. Akár innen a blogról is kezdhetnéd.

radala 2010.10.04. 13:17:16

@tbb: :-)

Azért lehetne kicsit igazságosabban osztozni az utolsó 3 helyezésen:-) 15-15-15 nekem jobban tetszene.

@ubul2000: Szerintem ez így nem egészen igaz, nem úgy volt, hogy Gémesi maga akart csak MDF lenni.
Már csak azért, mert a közgyülésben mindenki más illetve sokan Fidesz is meg GLK...
Érdekes.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:18:19

@radala: Fodor segítségével nem támad fel semmi, legfeljebb a lustaság...

tbb 2010.10.04. 13:21:32

@is:

Na és mi következik ebből?

radala 2010.10.04. 13:24:31

@tbb: 94 elött lehetett volna még a Fidesz is a gazdaszervezet, de kiderült, hogy az emberek nem viszolyognak a szocialista szótól. Csak ezt mondtam.

@Balt:Okos vagy. Valóban kár 10-ben beszálni egy bunyóba, ha az majd csak 14-ben kezdödik.

Az LMP jó lenne szövetségesnek, ezért szeretném inkább ellenségnek.
@Hepci: Te nagyon elfogult vagy a fidesszel szemben:-)
Akkor ha ez szempont lenne náluk, akkor mi a faszt keres Boross az alkotmányozók között? Gémesi egy rendes faszi, talán ez az, ami nem tetszett a Fidesznek:-)
@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:
Pláne, hogy Ivád már az övé is volt. Tény, hogy Ivádhoz képest Tiszavasvári nagy fogas, de azért mintavárosnak egy kicsit kicsike.

ubul2000 2010.10.04. 13:24:51

@radala: Nem úgy volt. Gémesit kifejezetten nem támogatta Fidesz

radala 2010.10.04. 13:26:25

@Hepci: A múltról beszéltem Fodor szegény valóban rossz lóra tett.

Szimba 2010.10.04. 13:29:42

@Balt:

Az LMP azonnal készen lenne, ha bármilyen szövetségbe belemenne.
Ők csak a protest szavzatokat tudták most begyűjteni.

A Jobbik a radikális irányával a legszegényebb megyéket, falvakat érte el. Ők azért közelebb vannak a Fideszhez.

Az MSZP egyelőre felmérhetetlen: meg is semmisülhet, meg még jobban megerősödhet, mint a jelenlegi helyzet.

Szimba 2010.10.04. 13:32:38

@radala:

Ha a Jobbik valóban rendet tud tenni Tiszavasváriban, és mindezt nem a cigányok kitelepítésével vagy gettóba zárásával teszi, akkor hatalmasat nőhet a szavazók szemében.
Kicsisége a községnek csak előny számukra, nagyobb várossal most még nem is bírnának.

Ha a Fidesz nagyon be nem tesz nekik, akkor sokat profitálhatnak Tiszavasváriból.

2010.10.04. 13:32:47

@Balt: Az orbánfóbia nyílván meghaladott. Számomra a jövő nagy kérdése, hogy a balodal (MSZP) visszatalál-e a gyökereihez. Nem szabad elfelejteni, hogy marx-i értelemben "proletárok azok, akik vagyonnal nem rendelkeznek és munkaerejüket eladva annak ellenértékeként kapott jövedelemből élnek". Nos, ez úgy többé-kevésbé az ország többségét teszi ki ma M.O.-on.
Ha a balodal felvállalja, hogy nem mást mint a proletariátust (íjj, de keményen hangzó kitétel) akarja képviselni, akkor szerintem simán felállnak, mivel a jobboldal (még az olyan populáris jobboldal sem mint a Fidesz) ezt nem tudja markánsan képviselni.
Persze, hogy ez működhessen az is kell, hogy az emberek ráébredjenek, rá merjenek ébredni saját proletár, kiszolgáltatott helyzetükre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:35:58

@radala: na, ezt meg miből szűrted le, hogy megvetem az Ibolykát?
Nem kellene összetéveszteni egy hajlott korú díszpinty felhasználását a befogadással. Lezsákékat valamilyen értelemben befogadták. Boross bokréta a kalpagon, mint Pozsgay vagy Szűrös. Vagy esetleg a politikai bölcsesség megtestesítője azoknak, akik fogékonyak az ilyen érzetekre.

Ordnassac 2010.10.04. 13:36:01

@is: ehhez minek az LMP asszisztálása?

tbb 2010.10.04. 13:36:05

@radala:

"Tiszavasvári nagy fogas, de azért mintavárosnak egy kicsit kicsike. "

Aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. Minden hosszú út egy lépéssel kezdődik. Szóval ne becsüld le Tiszavasvárit. Az lesz modell. Ami ha működik, sok szavazatot hozhat a jobbiknak 2014-ben. Hosszú távban kell gondolkodni.

Balt 2010.10.04. 13:36:36

@Karipapa01: "Te még mindig ballibsizel? Úristen, de jó neked, nem halad feletted az idő!"

Igazad van. Ezek sosem voltak sem baloldaliak, sem liberálisok. :)

tbb 2010.10.04. 13:38:16

@Szimba:

Valami hasonlót írtam az előbb, de eltűnt. Talán felbukkan.

Ordnassac 2010.10.04. 13:40:31

@Szimba: Tarlósnak sem volt soha többsége. Kiderül, hogy Botka hogy tudja megoldani a dolgot.

-Xer- 2010.10.04. 13:42:16

Tetszett a tegnapi műsor, jó elemzéseket hallhattunk jó politikusoktol, de egy valamivel még szeretném giegészíteni a mondandójukat a 2 új párt gyengébb szereplésével kapcsolatba.

AZ egyik lenne, hogy meglátásom szerint az önkormányzati választásokra a fiatalok kevésbé voltak mobilizálhatóak és mint tudjuk a Jobbik és LMP támogatottsága ezen rétegben a legmagasabb.

A másik az, hogy a Jobbik kb. 2% al maradt csak el a tavaszi támogatottáságól (ennek egyik oka a már említett felvetésem) valamint az, hogy jelöltjeik helyin szinten gyakorlatilag ismeretlen politikusok vagy olyanok akiket 1 maximum 2 éve kezdhettek megismerni a választók. Ez is nagyban közre játszhatott a mostani gyengébb szereplésükben.

-Xer- 2010.10.04. 13:43:05

politikusoktol* politologusoktól :)

radala 2010.10.04. 13:43:11

@Hepci: nem, hanem, hogy szerinted a Fidesz ilyen gerinces, hogy egy sérelmet megtorol. De igazából csak vicceltem, meg arra utaltam, hogy kár logikát keresni.
@tbb:persze-persze. A kis lépés is lépés.
Nincs semmi fogalmam Tiszavasváriról, de nagyon bízom benne, hogy soha nem lesz Mo olyan, hogy egy egyszerű scale up elég legyen a problémái megoldásához.

Szimba 2010.10.04. 13:46:45

@tbb:

Felbukkant!:-))
Nagy lelkek, ha találkoznak.

@Ordnassac:

Az kiderül.:-)

A XX. kerületben is kicsiben hasonló volt a helyzet. A Fidesz polgármestere Perlaki volt. Őt a saját elvtársai is azzal a kis képrejtvénnyel jellemezték, hogy:

Mi a butaság mértékegysége?
1/laki

Ezután a megszokott MSZP-s joviális Szabados Ákos még mindig jobbnak tűnt.

S2000 2010.10.04. 13:47:30

Tölgyessy elemzése:
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-383745

"A Fidesz az önkormányzati választásokon olyan arányban győzött, ami a nyugati világ versenyző többpártrendszerében egészen kivételes. Az MSZP katasztrofális tavaszi eredményhez képest most valamelyest javított, a Jobbik és az LMP viszont érezhetően gyengült április óta."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:50:20

@radala: akkor azt miből szűrted le, hogy szerintem a Fidesz gerinces?
Fogalmam sincs, mi a bajuk Gémesivel (vagy éppen bárki mással), de egy nagy párt esetében a gerincesség aligha értelmezhető dolog. Lehetnek politikai hasznok, sértődések, hiúság, zsákmányból való nempublikus kitúrás, netán Lezsákék szava...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:51:39

@Ordnassac: az ősi főníciai módszerek sose okoznak csalódást...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:52:26

@Szimba: először úgy olvastam: nagy telkek, ha találkoznak :)

radala 2010.10.04. 13:53:20

@Hepci: Vicceltem no. Egyszerűen azt feltételezni a Fideszröl, hogy a mai döntésének bármi kapcsolata van valami múltbeli okkal túl pozitív nekem, Boross Péter után. De tényleg nem fontos, csak úgy mondtam.

lorantka_a_gall 2010.10.04. 13:55:50

@Hepci: mindössze nem akartunk hinni ennek:
index.hu/belfold/budapest/2010/10/01/a_fovarosi_valasztok_harmada_megy_csak_el_szavazni/

Pedig érdemes lett volna, mert akkor másra számítunk.

Ez olyan, mint a Jobbik-kétharmad. (most ősszel elérték a tavaszi eredmények kétharmadát, csak sokan másként értették)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 13:56:48

@radala: semmi gond. Nem vagyok egy Ó jaj, hogy szemantikai (félre)elemzések és jafinált csúsztatások sorozatán keresztül megpróbáljalak megsemmisíteni. :)

Neo07 2010.10.04. 13:57:42

@S2000: Istenem...
A napilapokat, még az amerikai napilapokat is emberek írják... Nem köztünk élnek, nem ismerik alaposan az itteni viszonyokat, tévedhetnek ők is. Egy firkász nem egyenlő a szakértővel...
Ez az a jelenség, amikor magunknak nem akarunk hinni, nem akarunk gondolkozni, hanem mások szavain csüngünk... Lehet, hogy igaza van, lehet, hogy nincs, de akkor sem szabad erre egyből következtetéseket levonni!

Fogalmi zavarok vannak itt (és nemcsak itt) még mindig sok ember fejében. Gazdaságot nem lehet, nem szabad megszorítani, a gazdaságot növelni kell!
"Megszorítani" - hú de utálom ezt a szót -, ez azt jelenti, hogy fékezünk, még tovább lökjük a gazdaságot a lejtőn! Egyébként ezt mindenkinek magának kellene megtennie: vissza kellene fogni ez esztelen költekezést és hitelfelvételezést, és spórolni, megtakarítani kell. A plazmatévék nem olyan sürgősek.
Ami kell: kiadáscsökkentés: épp írta fentebb, hogy a fölösleges, bérezésen kívüli jutalmakat leállítják. Erre pont a "megszorítások" hívei fanyalognak...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 14:00:12

@lorantka_a_gall: valami addicionális baj azért még lehet, mert a párom pl. nem ment szavazni rátok. Ő valaha szadeszos volt, aztán az SZDSZ végső és sorozatos öntököndöfései után veletek szimpatizált, tavasszal a gyakorlatban is. Most meg nem, de majd megkérdem, mi az oka, mert az én tartózkodásomhoz most csatlakozott először.
Kicsit később beszámolok, ha kíváncsi vagy (még alszik). :)

fuszujka 2010.10.04. 14:04:45

"Hatalmi értelemben soha nem látott magasságokba emelkedett Orbán Viktor és pártja"

És mi van mondjuk Mátyás királlyal vagy Julius Caesarral vagy Sztálinnal vagy Hitlerrel?

Ordnassac 2010.10.04. 14:11:11

OFF

Szili Katalin nem Molnár Oszkár mellett ül, hanem az LMP-frakció másik végén, a Fidesz mellett.

ON

lüke 2010.10.04. 14:11:47

nagyon szorgalmasan vagytok:)
kösz
@ ordi ötödször: hoplita hogy végzett, nem tudtam bemenni a val.hu-ra

@szimba: s nem a GYF beszédét fogják betenni az urnába, hanem vajas kenyeret:)
@S200: te is fiam szöged, jaa
persze !ott fenn északon majdnem Skandinávia van, itt lenn meg Balkán

cellimega 2010.10.04. 14:16:25

@simonmondja.: én ezt teljesen másként látom.
Azért csak 1944-ben szállták meg a németek Mo-ot, mert szövetségesek voltunk.
Jugoszlávia esete és Teleki különös halála azt mutatja, hogy semlegességre nem volt lehetőségünk. Vagy melléjük állunk, vagy bejönnek és náci diktatúrát csinálnak. Horthyék külpolitikájának eredménye, hogy ezt a diktatúrát csak 1944 márciusában kaptuk a nyakunkba, s nem évekkel korábban.

Mikor az Overlord hadművelet odáig jutott, hogy a német vereség belátható időn belülinek tűnhetett, Horthy fellépett a deportálások (júl.), majd a diktatúra ellen (1944. aug.), és Hitler kénytelen volt ezt eltűrni geopolitikai helyzetének gyors romlása miatt.

lüke 2010.10.04. 14:17:32

@fuszujka:
mondom hogy az ellenségei teszik naggyá:)

Balt 2010.10.04. 14:21:18

@Neo07: Tökéletes válasz, nekem nem volt türelmem hozzá egészében. :)

lüke 2010.10.04. 14:21:25

@cellimega:
ezt lehet sulykolni is, nem fogják elhinni
1945- 1990 közt mást tömködtek- zoknit- a fejekbe,
s pártos tudomány volt a törtélenelem is,
söt a genetika is- Liszenko-
szerencsére a tumor, rubor, dolor ,calor nem:),
vsz. nem tudtak latinul:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 14:22:50

@cellimega: hát, ez az. Kár a Horthyt meg a Quislinget összemosni...
Persze, ez sokaknak kedvenc sportja (mekkora balhé volt az újratemetésből is). Ők már régen is szerezték a híreket, a vélemény meg mindig szabad volt, ha az övék.

kamarti 2010.10.04. 14:29:28

sajnos nincs időm most végigolvasni az összes hozzászólást, lehet, hogy már volt róla szó, de megjegyezném, hogy tegnap az jutott eszembe, hogy Török Gábor utoljára szakértett a királyin, hiszen szemérmetlenül tudatta a valasztas.hu-t nem böngészőkkel, hogy Felcsút is elveszett... ennél kevesebbért is dobtak mostanában embereket ide-oda az intézményben.

Ami meg a többit illeti: abból a bizonyos egy bástyából írok, ahol már tegnap hajnal óta megy a vita a szavazók/kommentelők között, hogy a helyi fidesz (illetve OV) milyen taktikát fog követni Szegeddel, illetve Botkával szemben. Van, aki azt mondja, Botka Orbán potenciális kihívója innentől, tehát arra fogja utasítani az ittenieket, hogy mindent kövessenek el annak érdekében, hogy mielőbb megbuktassák, új választásokat kelljen kiírni, tehát még azelőtt bukjon helyben, mielőtt túlnőné magát a pártjában. Mások azt mondják, a közgyűlés összetétele ideális egy kompromisszumos, konstruktív városvezetéshez (14 fidesz, 12 mszp, 1-1 jobbik és lmp), mert egyik oldal sem tud "elszemtelenedni". Mások szerint a fidesz akkor erősödhetne meg Szegeden, ha konstruktív lenne, segítené a várost és sűrűn kommunikálná, hogy a város előrejutásában mekkora szerepe van, és találna végre egy megfelelő embert, akit 4 év alatt felépíthet polgármesterjelöltnek.
Nyilvánvaló, hogy a negyvenvalahány nem fideszes vezetésű települést nem fogják ledózerolni és beszórni sóval a helyét - de azért érdekelne, Gábornak mi a véleménye: mi lesz OV stratégiája ezekkel a településekkel kapcsolatban, egyáltalán mennyi ideje-energiája lesz ezzel foglalkozni? (mert azért szó nélkül nem megy el a dolog mellett, erre mutatott a teljes vezérkar Szegedre látogatása a választások előtt, és hát nyilván ide is szólt a "Pest mostantól újra a nemzet fővárosa" - egyébként eléggé el nem ítélhetően megosztó - kijelentés)

kamarti 2010.10.04. 14:31:46

sajnos nincs időm most végigolvasni az összes hozzászólást, lehet, hogy már volt róla szó, de megjegyezném, hogy tegnap az jutott eszembe, hogy Török Gábor utoljára szakértett a királyin, hiszen szemérmetlenül tudatta a valasztas.hu-t nem böngészőkkel, hogy Felcsút is elveszett... ennél kevesebbért is dobtak mostanában embereket ide-oda az intézményben.

Ami meg a többit illeti: abból a bizonyos egy bástyából írok, ahol már tegnap hajnal óta megy a vita a szavazók/kommentelők között, hogy a helyi fidesz (illetve OV) milyen taktikát fog követni Szegeddel, illetve Botkával szemben. Van, aki azt mondja, Botka Orbán potenciális kihívója innentől, tehát arra fogja utasítani az ittenieket, hogy mindent kövessenek el annak érdekében, hogy mielőbb megbuktassák, új választásokat kelljen kiírni, tehát még azelőtt bukjon helyben, mielőtt túlnőné magát a pártjában. Mások azt mondják, a közgyűlés összetétele ideális egy kompromisszumos, konstruktív városvezetéshez (14 fidesz, 12 mszp, 1-1 jobbik és lmp), mert egyik oldal sem tud "elszemtelenedni". Mások szerint a fidesz akkor erősödhetne meg Szegeden, ha konstruktív lenne, segítené a várost és sűrűn kommunikálná, hogy a város előrejutásában mekkora szerepe van, és találna végre egy megfelelő embert, akit 4 év alatt felépíthet polgármesterjelöltnek.
Nyilvánvaló, hogy a negyvenvalahány nem fideszes vezetésű települést nem fogják ledózerolni és beszórni sóval a helyét - de azért érdekelne, Gábornak mi a véleménye: mi lesz OV stratégiája ezekkel a településekkel kapcsolatban, egyáltalán mennyi ideje-energiája lesz ezzel foglalkozni? (mert azért szó nélkül nem megy el a dolog mellett, erre mutatott a teljes vezérkar Szegedre látogatása a választások előtt, és hát nyilván ide is szólt a "Pest mostantól újra a nemzet fővárosa" - egyébként eléggé el nem ítélhetően megosztó - kijelentés)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 14:32:41

@cellimega: Nem tudom, mi ellen lépett fel '44 augusztusában Horthy.
Akkor minket már rég bombáztak.

Hát lehet, hogy semlegességre nem volt esély, de Hitlerrel a szövetséget az elcsatolt erdélyi területek visszacsatolásáért kötöttük.

Erdély volt az alku egyik serpenyőjében.
Budapest átadása egy puskalövés nélkül - pedig a másikban.

A Nemzet Budapestet adta a németeknek Erdélyért cserébe.

Ahogy Tarlós mondta, 65 évvel ezelőtt voltunk a nemzet fővárosa.
Mert a Nemzet elcserélt minket.

A 65 évvel ezelőtti szarrábombázásunk és legyilkolásunk szép összefoglalóját, szeretném, ha mindenki megnézné :

www.youtube.com/watch?v=P3T9lPzTS8M&feature=related

kamarti 2010.10.04. 14:33:49

de miért van az, hogy vagy egyszer sem, vagy kétszer is? Nyilván én vagyoka béna, elnézést!

Ordnassac 2010.10.04. 14:35:01

@lüke: ugye Túrkevén indult?

Ugyanis nem látom a polgármester-jelöltek között. Visszalépett volna?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.04. 14:39:28

Felcsúton már kiutálták és bukott a fidesz!

Mától kolbászból a kerítés, de csak a fideszes helyeken!

Amíg orbán képben van ne lesz béke!

Balt 2010.10.04. 14:43:28

@radala: "Szerintem csak emberkísérlet volt. Kipróbálták a brand erejét."

:) Ez egy lehetséges magyarázat, valóban. Reméljük, éles helyzetben nem fognak kísérletezni... :))

Balt 2010.10.04. 14:47:20

@radala: "Igazából pont azt érzem, mint 98-02-közt, hogy szeretem én a Fideszt, de még annál is jobban utálom őket...."

Ez nagyjából át is jön. :)) Én meg pont fordítva vagyok vele... :) 20 vagy 16, 12 éve kire szavaztál az ogy.-in?

radala 2010.10.04. 14:48:44

@kamarti: Itt már az is fölmerült, hogy Botkát direkt hagyták nyerni. A valóságban szerintem (bár én is nagy támogatója vagyok a gondolatnak a szépsége miatt) simán mázlija volt Botkának, hogy olyan városba vitte a fölvételi pontja anno, ahol a Fidesz hihetetlenül legyalulta magát 02-ig és ahol most sem volt kihívója. Szerintem semmi stratégiája nincs OV-nak Botkával kapcsolatban, ha öt kérdeznénk azt mondaná, hogy akkor kell átmenni a hídon, ha odaértünk. Botkát lehet, hogy teljesen félreismerem (vagy inkább képzelem), de szerintem nincs ok tartani tőle. Nem hiszem, hogy vele föltámadhatna az mszp. Azt sem hiszem, hogy az mszp még valaha kihívhat valakit. Nagyon messze van még 2014, 94-ben szerintem az mdf is megkapaszkodni látszott egy időre (így volt ez? Ki emlékszik? Az tuti, hogy az MDF kezdetben komolyabb pártnak tűnt, mint az fkgp vagy a fidesz). Nincs lehetőség szerintem a megkapaszkodásra.

radala 2010.10.04. 14:51:39

@Balt:90 MDF, 94 Fidesz lista/MDF egyéni, 98 Fidesz, 02 Fidesz, 06 Fidesz...

radala 2010.10.04. 14:52:43

@Balt: De fognak. OV ritka kíváncsi ember:-)

Balt 2010.10.04. 14:55:44

@radala: "Szóval, bár a Fidesz szerintem gusztustalanul kiszámolta, hogy mi lesz és direkt csinálta ezt az egészet, azért, hogy kicsit késleltesse a kihívó érkezését."

Van abban ráció, amit mondasz - és én nagyon szeretném, ha ilyen bölcs előrelátás vezetné őket -, de lám, az MSZP kiszámíthatatlan: Szili is csak úgy kilép egyik napról a másikra... :) Pedig volt már erről poszt, szűk egy éve. Gábor, jó lesz előszedni! :))

Ordnassac 2010.10.04. 14:56:39

@Ordnassac: vagy az lehet, hogy össze sem jött neki a szükséges számú cetli.

radala 2010.10.04. 14:57:08

@Balt: Igazából Cseh Tamásnak van igaza, szerintem én is Orbánista vagyok, bár öt is utálom:-)
Mondjuk az tény, hogy ha OV nem papírból beszél, hanem bárkivel vitázik, akkor engem mindig mindenről meg tud győzni, de amikor papírból fölolvassa, hogy Bp újra a Nemzet fővárosa, akkor azért nagyon meg tudom érteni azokat, akik becsomagolt bőrönddel alszanak. Hogy lehet már ilyen gusztustalanságot mondani.

lüke 2010.10.04. 14:57:30

@ordi, ez möglich:)
a fidesz azt is felemelte:)

Ordnassac 2010.10.04. 14:59:13

@radala: utálod Cseh Tamást???

-10 pont...

kamarti 2010.10.04. 14:59:25

@radala: hát, ami azt illeti, a direkt hagyták nyernit kizárnám - elnézve-elhallgatva a bevetett eszközöket (és a rahedli B. Nagyba fektetett pénzt). Ráadásul a pletykák szerint nem is egyszerűen a két jelölt, vagy a két párt, hanem két (itt most meg nem nevezendő) vállalkozás összecsapása (és befektetése) volt a versenyfutás, ami szintén nem elképzelhetetlen.
A fölvételi pontokat meg azért nem keverném ide, mert ehhez a "mázlihoz" azért nagyon kellett egy Bartha polgármester 98-2002 között, aki igen mély nyomokat hagyott a szegediekben.
És hát talán már a végletekig negatív kampányból is elege lehet az embereknek - minimum nem volt szerencsés egy a város lakói előtt 70%-ban ismeretlen, politikai múlttal nem rendelkező valakit azzal harcba indítani, hogy mennyire nem jó Szegeden élni... Szóval voltak itt mellényúlások rendesen a kihívók részéről.
az mszp föltámadásával kapcsolatban nem mernék jósolni, fogalmam sincs, hogy merre halad a dolog, igaza van-e az lmp-nek, hogy a hagyományos bal és jobb leosztás már nem trendi, vagy vákuum van baloldalon (az mdf, az fkgp akkor került veszélybe, amikor a fidesz jobbra sorolt és darált)

Balt 2010.10.04. 15:00:09

@Ordnassac: Jó a táblázat, csak sötétkéken a még sötétebb kék elég rosszul olvasható... :) Mit jelent a bold? (Már azon túl, hogy "1/2 Kövér"... :))

lüke 2010.10.04. 15:01:23

@balt:
nem biztos hogy az mszp kiszáíthatatlan,
lehet, hogy Szili
de kidölt fát nem kell fürészelni s a süllyedö hajóról meg.........
a hattért nem tudjuk, sok sértödött

radala 2010.10.04. 15:01:37

@Balt: Ebben semmi váratlan nincs, korrekt tőle, hogy eddig várt.
Szerintem az tuti, hogy a Fidesz tudta, hogy ez az egész, amit csinál csak az mszp-nek jó, szerintem az is tuti, hogy örülnek annak, hogy az LMP lehorgadt. Szerintem nagyon is előrelátóak, de mint 2002 óta tudjuk meg 2006-óta pláne. Sokkal okosabbnak hiszik magukat még annál is, mint amilyenek valójában. Szóval szerintem az a veszély megvan, hogy bár a taktika jó, de nem fogják időben észrevenni, ha mégis föltámad az mszp és megint "több pénzt az embereknek" akar.

lüke 2010.10.04. 15:02:34

@ordi : a - 10,
az hány százalék?

radala 2010.10.04. 15:02:40

@Ordnassac: OV-t utálom, csak CST szeretem szerintem senki mást....

Ordnassac 2010.10.04. 15:03:29

@Hepci: most újraolvasva a mondatot, valóban igazad van.

kodó tamás 2010.10.04. 15:04:01

@radala: az mszp halott. vagy jot vagy semmit.
kár a szot vesztegetni egyébként is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 15:04:23

@lüke: a Titanicon is csak ment a mulatozás a végsőkig, aztán jött Leonardo di Caprio.

cellimega 2010.10.04. 15:07:10

@simonmondja.: '44. aug-ban leváltotta a németek emberét, Sztójayt (a deportálások idején ő volt a miniszterelnök), és egy magyar érdekeket szem előtt tartó katonatisztet nevezett ki min.elnöknek. Ezt a román kiugrás miatt kellett, hogy eltűrje Hitler.

Abban tévedsz, hogy Bp-et egy puskalövés nélkül adta át a németeknek. Az egész országot így foglalták el a németek.

Különben egy oldalon állunk ebben a kérdésben: Teleki politikáját kellett volna folytatni, akár a németekkel való konfrontáció árán is szerintem.
Horthy a végsőkig próbálta enyhíteni/elkerülni a háború okozta károkat; a vége mégis az lett, hogy mi szívtunk a legnagyobbat a lengyeleken kívül Közép-Európában. 440.000 magyar került náci, 800.000 ruszki lágerbe meg a rengeteg szovjetek ellen elesett katona és munkaszolgálatos, plusz Szálasi hordáinak garázdálkodása.
Bár ez utóbbi saját meglátásom szerint súlyosabb lett volna, akár végzetes is a fővárosi zsidóságra nézve, ha nincs Horthy időhúzó taktikája, és több idejük marad a nyilasoknak.

radala 2010.10.04. 15:10:11

@kamarti: Arra mondom, hogy direkt vesztettek, hogy egy noname jelölttel indultak. A sok pénz meg semmit nem jelent, mert ugye az a gyanús, aki nem gyanús:-)
Szerintem a jobb-bal az valóban nem trendi, de a vákuum ennek ellenére igaz. Nem lehet több váltópárt csak egy, szerintem az MSZP nem tud fél millánál több szavazót visszaszerezni (szerintem egyet sem, aki egyszer elment az nem megy vissza). Szóval, ha minden a legjobban megy akkor sem tud 30 % fölé kerülni ha ez így van, akkor meg az LMP nem tud 10% fölé kerülni. Ez lenne a Fidesz vágya szerintem.
Az LMP viszont bátran nőhet 2-2,5 milláig ha akarja. No meg, ha az mszp-t engedné a Fidesz békében meghalni és nem hozzá igazítanák a választásokat:-)

tbb 2010.10.04. 15:10:25

@S2000:

Igen, ez is egy megoldás. Meg az is, hogy belépsz a neked legszimpatikusabb pártba és megpróbálod alakítani. De én valójában nem az ilyen aktív beavatkozásokra gondoltam. Hanem arra, hogy mint választók nem elégszünk meg azzal, hogy az ellenoldalt fikázzuk, a sajátunkat meg mosdatjuk, hanem emellett vagy helyett a politikai társadalmi értékeink mellett pártszimpátiánktól függetlenül letesszük a garast. És ehhez partnereket keresünk.

Nos egyelőre ettől a mentalitástól olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. Minimum 8 év kell hogy kialakuljon. Lépésről lépésre. Vagy marad minden a régiben. És akkor tényleg nincs más lehetőség, mint gründolni egy saját pártot, vagy elviselni a kinálatot.

Balt 2010.10.04. 15:16:54

@Hepci: Pedig Gémesi láthatóan próbált dörgölőzni... Na, eztán is próbálkozhat. :)

Balt 2010.10.04. 15:21:34

@radala: "Az LMP jó lenne szövetségesnek, ezért szeretném inkább ellenségnek."

Ma már annyi csavart dobtál be, hogy ezt itt hirtelen nem tudom értelmezni: el vagyok "anyátlanodva". :)

odamondó 2010.10.04. 15:22:20

98-02 gazdasági fellendülés volt az egész világban köztük itthon is. Megduplázták a minimálbért egész jól éltek emberek, ennek ellenére elzavarták őket. (pedig még mszp-re, fkgp-re is lehetett mutogatni hogy deőknemúgyám).

Na nézzük a mai helyzetet. Mindent megnyert a FIDESZ. Egyik város se mondhatja, hogy dejidenemjönatámogatttás mert MSZPS a polgi! Bizony, Fideszéknek most bizonyítani kell mindenhol, hogy eljön biza a jó lét, ha meg nem akkor itt 4 év múlva nem bukás lesz hanem teljes megsemmisülés. És ha netán picit jobb is lesz, '02ből okulva bizony a magyar nagyon gyorsan képes felejteni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 15:23:06

@cellimega:
Az ország többi megszállt része nem téma.

Orbán és Tarlós szerint Budapest ismét a nemzet fővárosa.

Az ország többi megszállt részének nem mondták, hogy ismét magyarok lehetnek.

És hát, 102 napos ostromot és bombázást is csak Budapest kapott.

Hogy mit remélt, Horthy, az nem érdekel.
Ez a város ezt kapta.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.10.04. 15:23:31

A választások másnapja: Kristálypark.

holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella

Holnap Kapitány -- Mesék egy elképzelt Magyarországról

Balt 2010.10.04. 15:24:27

@radala: "Akkor ha ez szempont lenne náluk, akkor mi a faszt keres Boross az alkotmányozók között?"

Erre mondjuk én is kíváncsi lennék... De néha elnéző vagyok ("ami nem öl meg, az megerősít"-alapon): így vagyok mára Pozsgayval, Szűrössel, Csintalannal, Dörnerrel stb. :)

ati27 2010.10.04. 15:26:08

Uraim, és hölgyeim!

Elgondolkodtam. Főképp az MSZP-ről. Kb úgy indokolták meg, mintha a sakkjátszmában a vesztes nem azt hangsúlyozná, hogy kikapott, hanem 2. lett. :) De Botkának sincs könnyű dolga. ugye az eredménye feljogosítaná, hogy kezdjen valamit az MSZP-vel. Ugye Szanyinak is kinyílt a csipája, hogy hozta a kerületét. Ferencünk is aktivizálódott, mert érzi, hogy nem sokáig tud labdába rúgni. Apropó, Gyurcsány szöget ütött a fejembe! A mai nap egy megjegyzésén töröm a fejem, valahogy így szólt: "ha nem tetszik visszavonulok, és írok egy nagyon jó könyvet a baloldalról" Belémnyilalt a felismerés: ez teljesen mást jelent! Szerintem burkolt zsarolás a "fejesek" felé! El tudom képzelni, hogy rengeteg kompromittáló adattal rendelkezik, és ezzel tartja sakkban a pártot. Ezért van/volt eddig az a híres MSZP-s egység! Nem tudom mással magyarázni, hogy még mindig MSZP-s tűzközelben tudott maradni. És igen, nagyon valószínű, hogy most szakad a cérna (Szily esete) Másrészt ha mindez nem igaz, akkor is komoly kihívások előtt vannak: Mesterházy<->GyF, mostmár Botka (nem vagyok tisztában vele, hogy melyik platform embere, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy sikere miatt újat hoz létre) Szanyit sem tudom hová rakni (ő jól kihasználja a helyzeti előnyét, hogy egyéniben jutott be) És abban sem vagyok biztos, hogy az "öregek" Szekeres-Lendvai-Kovács nem rugja seggbe Mesterházy-t.. Feltűnt, hogy nagyon erőtlen volt az a taps a sajtótájékoztatón, és a banda fele nem is tapsolt Atisnak..

Balt 2010.10.04. 15:27:12

@Szimba: "Ha a Fidesz nagyon be nem tesz nekik, akkor sokat profitálhatnak Tiszavasváriból."

Nem tudom, de ott van a szomszédban a tiszalöki börtön (Szorgalmatoson, nomen est omen), szerintem a fél város ott dolgozik...

S2000 2010.10.04. 15:29:26

@Neo07: Össze vagy zavarodva... a megszorítások nem a gazdaságra vonatkoznak, hanem az állami kiadásokra. A gazdaságot senki nem akarja megszorítani. A gazdaságban növekedést akarunk. Ennek két módja van: az állam elveszi a magánszférától és elkölti, vagy az állam ott hagyja a magánszférában, és a magánszféra költi el. Én a utóbbit preferálom, aka az állami kiadások (tehát elvonások) csökkentését. A lettek erre szavaztak, mi meg állam bácsi költekezésére.

masni55 2010.10.04. 15:30:25

Megnéztem 303 város polgármestermegoszlását (a testületit nem :)), 150 fidesz (az összes koalicióval), 112 független, 18 mszp, 20 egyéb szervezet, 1 jobbik, 1 érvénytelen. Csak azért mert azt hangoztatják egyesek, hogy csak kistelepülés független.Bp-et nem vettem bele. Igaz, hogy olyat nem találtam, amit igazán kerestem, a 168 tízezer feletti lakosú település. Ezt a csoportosítást lusta voltam kigyűjteni.

Ordnassac 2010.10.04. 15:32:39

Hogy Gaudi-Nagy Tamásnak miért kell ilyen lepedőnyi hosszúságú címet adnia minden interpellációjának, azonnali kérdésének és kérdésének...

Balt 2010.10.04. 15:34:02

@dome64: "Ha a balodal felvállalja, hogy nem mást mint a proletariátust (íjj, de keményen hangzó kitétel) akarja képviselni, akkor szerintem simán felállnak, mivel a jobboldal (még az olyan populáris jobboldal sem mint a Fidesz) ezt nem tudja markánsan képviselni.
Persze, hogy ez működhessen az is kell, hogy az emberek ráébredjenek, rá merjenek ébredni saját proletár, kiszolgáltatott helyzetükre."

Az a helyzet, hogy ezt sosem fogják az eftársak felvállalni, mert a középosztály az ellenségük, nekik "éhes proletár" (harcos munkásosztály) - és nagytőkés - kell, már csak ideológiai alapon is. Gyurcsány ezt többé kevésbé meg is hirdette, de láthatóan ez volt a "csapásirány" akár akaratlanul is...

S2000 2010.10.04. 15:34:11

@kamarti: Ahhoz nem sok energia meg idő kell, hogy a nem Fideszes településekre kevesebb pénzt osszanak... :)

Balt 2010.10.04. 15:37:22

@Hepci: :) Pontosan így érzem én is. Boross tkp. fricska lehet a néhai Nap-kelte nézőinek... :))

S2000 2010.10.04. 15:37:46

@lüke: "ott fenn északon majdnem Skandinávia van, itt lenn meg Balkán"

Sajnos így van... a Balkán nem valahol máshol van, hanem itt, nálunk...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 15:39:21

@ati27: mit tapsoltak volna, nagyon gyenge volt a szövege. Nyilván arra gondoltak közben, hogy az eredmény túlélni elég, megélni viszont kevés.
Egyébként Orbánnak se tapsoltak a szokott hévvel, miközben elővezette az obligát patetikus bornírtságait.

radala 2010.10.04. 15:39:29

@Szimba: Cseh Tamást.
@Balt:Ebben nincs semmi csavar. Az LMP szerintem közelebb áll az "eszményképemhez", mint a mai Fidesz (ez amúgy szerintem a méretekből következik elsősorban)
fölmerülhetne szövetségesként is. De még sokkal jobb lenne, ha Fidesz LMP váltógazdaság lenne, az már majdnem olyan lenne, mint egy normális ország, ahol nem kell attól félned, hogy ha rosszul választasz, akkor 8-10 évet mész visszafele, hanem mondjuk az lenne a választás, hogy merre és milyen sebességgel menj előre.

radala 2010.10.04. 15:42:48

@Balt: Szerintem vannak dolgok, amikkel nem volna szabad elnézőnek lenni. Boross, Pozsgay ilyenek. Ezek nem megölnek vagy megerősítenek, az ilyenek lassan ölő mérgek.
Hogy kommunistázhatnék én jóízűen, ha Viktor Bratyizik ilyenekkel. Márpedig a jóízű kommunistázás szerintem alkotmányos joga mindenkinek.
Jut eszembe be is kéne venni az alkotmányba a o focihoz való jog mellé. Nem tudom miért nem én vagyok abban a bizottságban.

Balt 2010.10.04. 15:47:00

@kamarti: "és hát nyilván ide is szólt a "Pest mostantól újra a nemzet fővárosa" - egyébként eléggé el nem ítélhetően megosztó - kijelentés"

Legalábbis annak, aki oszolni akar...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.04. 15:48:01

ami különösen fáj a Nagy Vezérnek: sem Felcsúton, sem Alcsúton nem kértek az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP-ből. Állítólag a Viktátor őrjöngve kérte ki magának a számára felháborító eredményt a párt kampánystábjától. Mindenesetre nagyon tanulságos, hogy ahol igazán ismerik, tudják, kicsoda is Orbán Viktor, ott elutasították őt és a pártját.

Az egész országot meg tudta hülyíteni Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP a folyamatos hazugságaival, ahol általánosan, vagy csak a Fidesz-KDNP kampánystábja, kommunikációs szakemberei és a hozzá hű médiumok által lerajzolt kép alapján ismerték a Nagy Vezért. Azonban ott, ahol már elég régóta tudják, kicsoda Orbán Viktor, ott elutasították a Viktátor vezette pártot és jelöltjét.

Esztergom a nemzeti összefogás városa!

Balt 2010.10.04. 15:50:05

@simonmondja.: "A 65 évvel ezelőtti szarrábombázásunk és legyilkolásunk szép összefoglalóját, szeretném, ha mindenki megnézné :"

75 éve meg ez volt:
www.termalfurdo.net/index.php?p=cikk&id=334

Na most: vagy félrehallottad (Simon, hogy mondja...?), vagy eltévesztette az évszámot, nem tud mérnöki igénnyel kivonni stb. Tök mindegy, már megint a döglött (körúti) lovon rugóztok. :))

tölgyes 2010.10.04. 15:50:25

@radala: Én nem gondolom, hogy az ember jóérzésének az lenne a feltétele, hogy bárkit, bármikor lekommunistázhatunk.. akinek ennyi öröm elég, annak nagyon sivár lehet a szexuális élete:::)))

Én híve lettem volna annak, hogy mindenki, aki az előző rendszer politikai apparátusainak független fizetett alkalmazottja volt, azt zárjuk ki a politikusi szerepvállalásból 15 évre...:)Ha már nem így alakult akkor meg kell nézni ki mit tett a rendszerváltás bekövetkezéséért. Én azt gondolom, hogy azok közül, akik 89-re betöltötték a 40.életévüket Pozsgay volt az egyik, aki a legtöbbet tette. Ráadásul ahogy ezt tette az is példaszerű volt.

Balt 2010.10.04. 15:51:36

@Esztergom a nemzeti összefogás városa, törpe!: "Mától kolbászból a kerítés, de csak a fideszes helyeken!"

Még mindig jobb, mint parizerből nokiás doboz zsalukővel...

tölgyes 2010.10.04. 15:55:43

@S2000: Nem gondolom, hogy a demokratikus érettségnek az lenne a fokmérője, hogy ki támogatja jobban a megszorítások politikáját.

Én egy ilyen politikát csak akkor tudnék támogatni - mondhatnám ez a demokrácia fokmérője -, ha az elkúrósoktól elvennénk a vagyonukat és rács mögé tennénk őket: már csak azért is, nehogy azt higgye bárki, hogy bármit megtehet következmények nélkül.

kamarti 2010.10.04. 15:59:57

@Balt: akar a fene uszulni, csak unom már a nemzetezést meg a magyarakodást, meg az aki nem jött el, az is velünk vanozást, meg annak a pár százezer vagy nem tudom mennyi embernek a letojását, ijesztgetését, kizárását, aki nem velük van (értsd: nem rájuk szavazott) - mindezt a nemzeti együttműködés jegyében, meg a (húdemindenannyirarosszsőtmégrosszabb mantrát. Röhej.

radala: hát ha megérte azért olyan eszközöket bevetni, amikkel éltek, hogy valakit 30%-os ismertségről a választás napjáig 60%-ra felhozzanak, és ebbe ennyi pénzt ölni - hát ők tudják. (de mondom, a tájékozottak szerint itt konkrétan egy cégről van szó, amelyik a nagy visszatérésre készült - erre a noname jelölt is nyilván tájékoztatva volt, hisz célzott is rá időnként)

S2000 - na igen, oké, bár ezzel is van némi adminisztráció. Viszont könnyed támadási felület, ha ez az eljárás.

radala 2010.10.04. 16:00:06

@tölgyes: No ebben egyetértünk. Szerintem is fontosabb alapjog kéne legyen a jó focihoz való jog. Pozsgay-t én is kedvelem valamennyire, de sokkal egyszerűbb és talán tisztább lenne az, hogy a kommunisták kommunisták alapból Nagy Imréstől Pozsgayig és utána jöhetnek bocsánatot kérve és vagy kapnak vagy nem. Olyan jó lenne, ha legalább lennének valami egyértelmű keretek.
Természetesen nem gondolom, hogy a világ fekete-fehér, mert nagyon nem az, de legalább a szabályok lehetnének éles kontúrúak.

radala 2010.10.04. 16:01:28

@kamarti: Én minden rosszat elhiszek a Fideszről sajnos. Kár.

tcom 2010.10.04. 16:01:48

@Neo07:

Sajnos magában az adó csökkentés nem ér sokat. Attól a pék nem vesz fel embert, mert kevesebb az adója, mivel nincs szükség több kenyérre. Annál hamarabb keletkezik a költségvetés hiánya. De mégis az adócsökkentés a cégek és az adózók tekintetében is szükséges. Drukkolunk neki.

Lehet, hogy nemzetáruló vagyok, de egy multi külföldi cégnél dolgozom, ami a kilencvenes évek közepén néhány 100 milliárd Ft-ot befektetve építette ki a telefonhálózatot hazánkban. Volt ahol a dugdosós központot cserélt le automatára. Akkor az államnak épp nem volt 400 milliárd Ft-ja erre. Azóta is milliárdokkal fejleszti az IP infrastruktúrát. Ugyanez igaz az EON-ra is. Az államnak jelenleg néhány ezer milliárdos hiánya van, tehát szükség van a külföldi munkahelyet fenntartó, fejlesztő vállaltokra. A külföldi multik kb. 200000 embert foglalkoztatnak. Zavarjuk ki őket? Ráadásul kényszerből már kiforrott, költséghatékony módszereket, kipróbált eszközöket alkalmaznak, takarékosan működtetve magukat. A takarékosság azért fontos, mert a többlet költségeket csak a vásárlókon tudják behajtani. Próbálkozott az Albacomp saját PC piacradobással, de még az összeszerelést sem tudták hatékonyan kigazdálkodni az ázsiaikkal szemben.
Bizonyára te olyan tudatos vásárló vagy, aki hajlandó 20%-al többet fizetni egy itthon összeszerelt PC--re, de sajnos elég kevesen vannak ilyenek.
A kiskereskedelemre ráuszított bevásárló bevásárló központok miatt nem zártak be a szatócs boltok, a családi boltocskák tömegesen. Kimutatható, hogy a kereskedelemben többen dolgoznak, mint a kilencvenes évek elején, pedig válság, megszorítás egymás után következett. Már pedig a többlet foglalkoztatás a legfontosabb, felül ír bármilyen hazafias érzelmet.

Attól, hogy még nem dolgoztál multi cégnél, nem kell utálni őket. Ők általában megkövetelik a fegyelmet, sokkal inkább figyelnek az ügyfelekre, még ha ennek az ellenkezőjére sok példa van. De elég látványos, ahogy elmész egy város rendelőintézetébe, kórházába, majd betévedsz valamelyik mobil szolgáltatóhoz. A magyar kórházakban leszarják a fejedet, a mobil üzletben meg kinyalják...

Balt 2010.10.04. 16:06:33

@radala: Na, akkor én is elmondom: 90-94 1. fordulóig egyéniben: SZDSZ, pártlistán Fidesz. A 94-es 2. fordulótól ugye nincs egyéni SZDSZ-es tehát ez a dilemma feloldódott... :))

Balt 2010.10.04. 16:08:11

@radala: "94-ben szerintem az mdf is megkapaszkodni látszott egy időre (így volt ez? Ki emlékszik? Az tuti, hogy az MDF kezdetben komolyabb pártnak tűnt, mint az fkgp vagy a fidesz)."

Nem, szerintem már korábban oszladozni kezdtek (MDNP), de 98-ban (is) csak a Fidesz hátán jutottak be...

Balt 2010.10.04. 16:09:26

@Balt: MDF -> MDNP, MIÉP, G.-né Maczó, KGB Izabella, Debreczeni stb.

Balt 2010.10.04. 16:10:21

@radala: "OV ritka kíváncsi ember:-)"

Mindig tudtam, hogy rokon lelkek vagyunk... :))

Második Szóló 2010.10.04. 16:10:44

Akad-e valaki, aki végiggondolja, hogy Magyarország milyen mély érték- és bizalmi válságban van napjainkban, és akad-e társadalmi szervezet, vagy személy, aki felemeli szavát és programot ad a kilábalásra ebből a dagonyából. A média szereplői készségesen asszisztálnak a pártok valóságértelmezéséhez és nem vizsgálja senki a vasárnap közösen, a politikusok és a választók által összehozott eredményt a programok és az eredmény relációjában.

Véleményem szerint a vasárnapi részvétel erősen eltúlzott volt ahhoz képest, hogy az indulók mekkora energiát fektettek abba, hogy reális, végrehajtható projekteket tűzzenek zászlajukra, amelyek konkrét és mérhető eredményei, illetve határidejei megjelölésre kerültek volna, illetve megvalósítási és hatástanulmányt mellékeltek volna hozzá.
Hallhattunk Téligetről és Dunagútról az egyik, illetve rendről a másik oldalon Budapesten, vagy új stadionról Debrecenben, illetve akadtak, akik még erre sem vették a fáradtságot, és megelégedett egy közhelygyűjteménnyel, vagy kívánságlistával program gyanánt.

Ezt a teljesítményt kb. ahhoz tudom hasonlítani, mintha bemennék egy elegáns étterembe és az étlapon ennyi szerepelne: "Majd összeütünk valamit..." Valószínűleg mindannyian sarkon fordulnánk, ha tudjuk, hogy van alternatíva. Magyarországon sajnos nincs. Magyarország megelégedett a halgass a szívedre, avagy az igen, igen kampány tartalmi mondanivalójával és megelégszik azzal, ha végül odavetnek elé néhány tartalmilag silány és később kiforgatható szlogent.

Kár. A politikai programok iránti igénytelenségünk és a szlogen-szintű politizálás elfogadása végül megfojtja Magyarország jövőjét. Jöhetne valaki, aki azt modja, hogy a választási rendszernek ismernie kellene az "egyiket sem" rubrikát. Profitálhatnánk belőle.

sárkányfő 2010.10.04. 16:12:00

Teszt, fideszeseknek:

1. Igen, egyetértek OV-vel, mely szerint: "Magyarország ma visszaszerezte a fővárosát". Amíg nem fideszes vezetésű volt a főváros, addig nem volt Magyarország része.
2. Nem, nem értek egyet OV-vel, ez durva és elfogadhatatlan kirekesztés, és megosztása a nemzetnek. Nem lehet semmilyen pártszimpátia és szavazás alapján kirekeszteni sem embert sem várost/régiót, továbbá minden magyar pártszimpátiától függetlenül: magyar.

Megfejtési kulcs:
1.-es választ adó: elhülyült droid.
2.-es választ adó: normális jobbos.

Balt 2010.10.04. 16:15:14

@radala: "Igazából Cseh Tamásnak van igaza, szerintem én is Orbánista vagyok, bár öt is utálom:-)"

Ezt megint nem tusom dekódolni, pedig Cseh Tamást kedvelem. :)

"Mondjuk az tény, hogy ha OV nem papírból beszél, hanem bárkivel vitázik, akkor engem mindig mindenről meg tud győzni, de amikor papírból fölolvassa, hogy Bp újra a Nemzet fővárosa, akkor azért nagyon meg tudom érteni azokat, akik becsomagolt bőrönddel alszanak. Hogy lehet már ilyen gusztustalanságot mondani."

Az elejével egyetértek, Orbán nagyon jó debattőr - ha hagyják, mert a 2006-os tévévitában szándékosan vsz. nem volt ilyen -, ezek a szónoklatok is néha túllőnek a célon, de szerintem belefér. Aki most húzkodja elő a bőröndjét (jól teszi egyébként), azt vsz. maga a "nemzet" szó sérti...

Balt 2010.10.04. 16:16:26

@Ordnassac: De ő nem úgy utálja, csak "szeretetből". Néha az embernek a saját családja is terhes tud lenni... :)

Balt 2010.10.04. 16:26:20

@ati27: "A mai nap egy megjegyzésén töröm a fejem, valahogy így szólt: "ha nem tetszik visszavonulok, és írok egy nagyon jó könyvet a baloldalról" Belémnyilalt a felismerés: ez teljesen mást jelent! Szerintem burkolt zsarolás a "fejesek" felé!"

Nem is csak ez, maga a beszéd semmi más, mint egy zsarolás. Kb. mikor a baseball-ütős örző-védők egymás ellen vallanak...

tölgyes 2010.10.04. 16:26:41

@radala: Pozsgay és Nagy Imre esetében nincs szükség a bocsánatkérésre. Nagy Imre az életét adta.. ha Önnek ez se elég, akkor előbb adja Ön is:::))
Pozsgay pedig többet tett a rendszerváltásért, több személyes kockázatot vállalt, mint a 89-es ellenzék többsége... Ráadásul Pozsgay nem tölt be semmilyen tisztséget.. nem tagja pártnak.. csak egy felkészült, nagy tudású tapasztalt és elkötelezett demokrata.. Bár lenne hozzá hasonlóval még vagy egy tucat.

Balt 2010.10.04. 16:27:03

@Balt: Ti. a kaszinó kirablása után, tettenérést követően.

Átverés! 2010.10.04. 16:27:21

A mi megyénkben 198 község és nagyközség megválasztott polgármestere között 54 FIDESZ-KDNP,kb.10 MSZP és egyéb összefogás, l34 pedig független.

Ez a nagy számu független jelölt inkább baloldalú érzelmű, mert ki olyan bolond ha Fideszhez húz és azt eltitkolja.
Most inkább a másik oldalt nem ildomos nevén nevezni.

Balt 2010.10.04. 16:31:31

@radala: OK, kb. egyetértünk. De ráér az LMP 8-11 év múlva felnőni, addig legyen csak inspiráló aspiráns. :)

Videofon 2010.10.04. 16:40:16

@tölgyes:
A Caolás vadprivatizátor Nagy Imre az életét adta? :D
Ön hülyébb, mint gondoltam.

Balt 2010.10.04. 16:43:41

@radala: "Boross, Pozsgay ilyenek. Ezek nem megölnek vagy megerősítenek, az ilyenek lassan ölő mérgek."

Pozsgayt én sem kedveltem - már csak a négyigenes sértettsége miatt sem -, de a 2004-es megszólalása okán rehabilitáltam. :) Nem kedvelem, csak megtűröm. :)

"Hogy kommunistázhatnék én jóízűen, ha Viktor Bratyizik ilyenekkel. Márpedig a jóízű kommunistázás szerintem alkotmányos joga mindenkinek."

:))) Ez tetszik! De kommunistázni tkp. elég gondolatban, vagy ahogy a papagájos viccben: Rendőr, tudod...?! :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 16:45:06

@Videofon: a fabulonági meg orális élvezetekben részesítette a bebalzsamozott csapajevet.

Balt 2010.10.04. 16:46:19

@Esztergom a nemzeti összefogás városa, törpe!:

Esztergom a nemzeti összefosás városa! Azé' az legalábbis aranyos, hogy MSZP+Jobbik(+LMP), de nagy mázlitok van, hogy így se lesz közgyűlési többség a Fidesz >50%-ával szemben... :)

Balt 2010.10.04. 16:50:10

@kamarti: "akar a fene uszulni,"

Nem uszulni, oszolni... :)

Balt 2010.10.04. 16:51:31

@kamarti: De hát a Szeviép becsődölt, nem? AKkor mi van még...? :)

Balt 2010.10.04. 16:53:17

@tcom: "Attól a pék nem vesz fel embert, mert kevesebb az adója, mivel nincs szükség több kenyérre."

A pék (meg a bécsi cukrász) nem feltétlenül, de pl. a vendéglátóipar talán...

Balt 2010.10.04. 16:56:57

@tcom: "A kiskereskedelemre ráuszított bevásárló központok miatt nem zártak be a szatócs boltok, a családi boltocskák tömegesen."

Nem vagyok (helyből) hipermarkec-ellenes, de elég végigsétálni a Rákóczi úton az ellenpéldák tömegét látni.

Balt 2010.10.04. 17:00:46

@ó jaj: 3. Mo. <> nemzet. (Mert többek szerint ez utóbbi hangzott el.)

Balt 2010.10.04. 17:04:48

@Hepci: ??? Melyik vót a'? ("Csak nem Lenin et.?" Ez is egy vicc poénja, de most nem ugrik be hirtelen. :))

Balt 2010.10.04. 17:09:12

@Hepci: Ez jó, szeretem. :)

Balt 2010.10.04. 17:10:04

Hopp, Szili: "Nem lehet egyszerre képviselni a jegybankelnök 8 milliós fizetését és a kisembert". :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 17:20:49

@Balt: na, ha ezt most észrevette, már érdemes volt kilépnie. Egy nagy lépés neki a megvilágosodás útján, egy kis lépés nekünk magyaroknak.

radala 2010.10.04. 17:23:24

@Balt: Cseta mondta egy HV interjúban, hogy ö nem Fidesz fan, hanem Orbánista.
"- Miért maradt akkor a tribünön?

- Azért, mert nem fideszes vagyok.

- Hanem?

- Hanem orbánista.

- Fordítva szokott lenni: jó, jó, a Fidesz még csak rendben lenne, de ez az Orbán!

- Nálam nem ez a helyzet. Ismerem őket rég. Még nyoma sem volt a Fidesznek, amikor a Bib@ó jaj: ó Szakkollégiumban énekeltem egy este. Utána boroztunk, aztán jött egy szakállas fiú, hogy énekeljünk még Cseh Tamást. Mondtam, azt már énekeltem ma eleget, inkább katonadalokba kezdjünk. Egy másik, a nagy bajuszú, jó kis pápai pálinkát hozott. Előtte az ország térképe fölött arról beszélgettek, hogy milyen régiókat kellene kialakítani. Lenyűgözött, hogy vannak ilyen népek, akik gondolkodnak, a jövőn töprengenek."

MDNP tuti 95 után volt.

@tölgyes: Egyet tudok érteni ezzel, bár messze árnyaltabb ennél a kép

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 17:24:19

@tcom: a pék majd akkor vesz fel embert, ha újra divatba jön a kenyér (segítek: liszt, víz, só, kovász). Ezt ugyebár az általad barátolt multik vonták ki a forgalomból, mer' a cuculizmusban még megvolt. Osztán elveszett Budaörsnél.

radala 2010.10.04. 17:24:52

@ó jaj: Természetesen OV köcsög, hogy ezt mondta, nem volt szép tőle kicsit sem.
De elnézem neki:-)

No, akkor én mi vagyok. Nem olyan egyszerű ez a kérdés, mint látszik elsőre.

radala 2010.10.04. 17:40:38

@radala: 1996. március 4-én vagy 5-én alakult meg az MDNP.

Balt 2010.10.04. 17:47:05

@radala: Ez az interjú megvan neked (netán a neten) egészben? Érdekelne.

Balt 2010.10.04. 17:47:46

@Balt: Valamint a Demjén-féle is 2006 áprilisából. :) De azt se találtam a neten. :/

Balt 2010.10.04. 17:50:23

@radala: OK, akkor MDNP kihúzva. Azt már a '94-es bukta (ill. az elnökválasztás) katalizálta. De '98-ra hatott, az tuti. :)

tbb 2010.10.04. 17:51:01

@odamondó:

Igen, észrevehetően jobb lesz, de ez nem garancia, hogy a fidesz megint bejöjjön. És akkor lehet örülni, hogy jöhetnek megint a szocik hogy széthordják nokiás dobozokban. Igen-igen.

kamarti 2010.10.04. 17:51:55

@Balt: hát az, amelyik B. Nagyba fektetett...persze nyilvánvaló, hogy sokakat a majd tiéd lesz ez meg azzal fizettek ki (média), de nyilvánvalóan nem mindenkit. na most mondjuk azt a céget épp itt megnevezni nem lenne ildomos
annak viszont örülök, hogy - már legalábbis addig, amíg fel nem ajánlják koncnak a jobboldalnak - nem lesz Koltaynak színháza és szabadtérije Szegeden

Balt 2010.10.04. 17:53:22

@kamarti: Ja, értem... Kész vagyok teljesen. :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.04. 18:11:32

@török gábor: mindig jó, ha ilyenkor megjelenik a színen néhány szociografikus érzékenységű noller újságíró...

laji 2010.10.04. 18:17:15

Botka többsége a szegedi önkormányzatban attól függ, hogy az 1 fő jobbikos merre szavaz; ha a fidesz mellé áll, akkor jobboldali többség van, és ennyi... Nemtom, ha összezárnak, akkor a mi a mozgástere egy polgármesternek, főleg úgy, hogy a kormány valszeg nem fogja dönteni a pénzt Szegedre...

laji 2010.10.04. 18:20:33

Kíváncsi vagyok, hogy Szili Katalin kilépése mit jelent majd az MSZP-nél. A szakadás tulajdonképpen elkezdődött, és bár Szili-nek nem volt nagy bázisa a vezetőségben (talán, mert az IQ-ja nem ér az égig...), de az egyszerű választók szemében lehet, hogy követendő példakép...

tölgyes 2010.10.04. 18:21:17

@Videofon: Úgy látszik radala értette, hogy miről, kiről van szó..:) hogy Ön már megint nem értette, azon nem csodálkozok.

laji 2010.10.04. 18:22:22

gyurcsányinak mondjuk nem jött jókor, hogy a többi ellenzéki párt kárára enyhén erősödött a maszop, mert így elég nehéz azt mondani, hogy ennél nincs lejjebb, mert a parlamenti választásokon volt...

tölgyes 2010.10.04. 18:25:03

@laji: Szerintem inkább összenyomja őket...tehát kiválása nem okoz semmit. Ha már a mostani kilépés mellett döntött (hitelesebb lett volna ha ezt 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban stb teszi.), akkor a harcát a pártban végig kellett volna vívnia...Meg kellett volna mondania, hogy mit miért tesz.. így-két egy napos hír lesz... aztán felejtik. Pártot nem fog tudni szervezni.

Balt 2010.10.04. 18:25:42

@laji: Ez így lehet. Ettől függetlenül - Szili távoztával is - megerősödhet az a kényszerképzete, hogy "itt az idő"... Bárhogy lesz is, az erjedés beindult. Még egy kis élesztőt szórjunk bele! :)

laji 2010.10.04. 18:28:05

Bár azt a gyurcsányi féle visszatérést nem tudom hogyan képzelik a politológusok, és hogy ő maga tényleg komolyan gondolkodik-e ilyesmin, illetve, hogy ekkora bukta után van-e visszatérésre példa a demokrácia világtörténelmében...?? Orbán Viktor esete azért más volt, ős éppen csak veszített egy viszonylag korrekt, de még tapasztalatlan kormányzás után, erős baloldali média-ellenszélben, de Gyurcsány neve fogalommá vált...

kamarti 2010.10.04. 18:28:18

@laji: mért, hova fogja dönteni? hiszen annyira üres a kassza, nem? gondolom, nem jut mind az ezernemtomhány településre 10 milliárd stadionra...
az egyszem jobbikosnak - aki egyébként épp az, aki visszalépett a polgármester jelöltségtől Miskolcért cserébe - eléggé oda kell figyelnie, mit tesz, mert alaposan megosztotta a jobbik helyi rajongótáborát ezzel a (le)lépésével, és kissé vicces is volt a felhívása, hogy tegyünk a politikai mutyi ellen (egy politikai mutyival)....
és ezek szerint az lmp-s képviselőt balra számolod?

laji 2010.10.04. 18:31:22

@Balt: Valahogy én sem érzem benne az erőt, hogy a már megalapított pártot jelentős életre keltse, és azt az érdekcsoportot sem látom, aki majd ebben támogatná.

laji 2010.10.04. 18:35:30

@kamarti: az lmp-st balra, hová máshová?? Persze belőle kinézem, hogy oda szavaz, ahonnan jön a pénz, és azt prédikálja, hogy egy adott témát támogatnak, nem pártot...

Pénz nem sok van, valószínűleg, ezért is kell majd beosztani, mire, hová menjen... Valamiért azt gondolom, ha alá akarnak vágni egy városnak, akkor azt meg tudják tenni...

lüke 2010.10.04. 18:35:37

@laji:
jó lenne itt IQ szerint felsorolni az mszp-t
növekvö sorrendben

laji 2010.10.04. 18:48:00

@lüke: "jó lenne itt IQ szerint felsorolni az mszp-t
növekvö sorrendben"

Én inkább felülről javasolnám, így hamar elérnénk az átlaghoz, és a rangsort lezárhatnák egy "Egyéb (átlagon aluliak)" kategóriával... :)

kodó tamás 2010.10.04. 18:49:44

@laji: kész is? ennyi volt a felsorolás?

ssi 2010.10.04. 19:16:09

Szili különcsége, kivagyisága már több, mint Fletóé - túl sok, klimaxozik?

aki nem ment szavazni? de jó lenne még arányokat is tudni?
- beteg volt?
- más dolga volt?
- más helyen volt?
- mert nincs "egyik sem" lehetőség?
- mert előre lehetett tudni az eredményt?
- mert soha nem ment szavazni?
- mert egy ideje nem jár voksolni?
- ...
- ...

Balt 2010.10.04. 19:19:01

- mert megerősítést adott az eddigi kormányzásra.
- mert elutasította az eddigi kormányzást.
- mert áp. jogait nem gyakorolhatja.
stb. :)

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 19:27:02

"korszerűen megépített, monitor rendszerrel ellátott üzembiztos tárolók szolgálnak a vörösiszap tárolására" Magyar Alumínium Zrt.
Most ez egy támadás volt akkor? Ki ellen? Ki követte el?

porfelhő 2010.10.04. 19:29:58

@manyike:
Szia!
Sziliről ez kérdésed olyan aranyos itt a politikai poszton, hogy megnevettettél. Bocs.

Balt 2010.10.04. 19:31:35

"Most ez egy támadás volt akkor? Ki ellen? Ki követte el?"

Az.
Fegyenc ellen, elvégre övé a Magyar Aluminium Zrt. :)
Medárd. (Ez még nem jelenti azt, hogy nincs személyi felelőse.)

ssi 2010.10.04. 19:40:45

@porfelhő: ismerős az érzés? :-))))) mint a kamaszlányos hiszti, de előtte/utána lehet akár felnőtti megfontoltság is (férfiaknál is van, tudományosan bizonyított)

Balt 2010.10.04. 19:40:59

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]:

"Az alumíniumos gigavállalat – amelyről korábban megírtuk, hogy néhány nagy társasághoz hasonlóan a piaci árnál olcsóbban [2] kapja az áramot – szerepel Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos feketelistáján is. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy Tolnay és a MAL korábban több alumíniumipari társaságban volt Gyurcsány Ferenc üzlettársa, így például a Bakonyi Bauxitbánya Kft.-ben, a Bauxit Bányavagyonkezelő Kft.-ben és az Első Magyar Timföldipari Kft.-ben."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/04/papcsak_is_vizsgalja_a_timfoldgyar_tulajdonosait/

porfelhő 2010.10.04. 19:46:34

@manyike:
Aha, tudományosan bizonyitott. Én egészen jól érzem magam, sirni szoktam, semmi több.

porfelhő 2010.10.04. 19:52:37

@manyike:
Gyurcsány F. ugy gondolom nem rátarti, nem tudja elviselni a bukását, nem fog háttérben maradni, most hallgat és vár. Még mindig meghatározó személyiség a pártban. Most a választások után lehet, új pártot alapit, de biztosan nem csak röpiratokat fog irogatni. Lépni fog.

Balt 2010.10.04. 19:56:11

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: Most látom, (már?) nem ő a tulaj, csak hirtelen ezt dobta a kereső, de mindegy is, mert ő semmiért se hibás. Mindig akad helyette egy meteorológus, katasztrófavédelmis, közrendőr, taxis Gyuszi stb.

Balt 2010.10.04. 19:58:52

@porfelhő: Hmm, végül is a gründolt társasággal (Göncz, Bauer, Debreczeni, Molnár stb.) megteheti, még nagyon borítani sem kell az MSZP-frakciót. De a szavazótábort minimum megfelezi - remélem. :))

ssi 2010.10.04. 19:59:39

@porfelhő:
Gy.F. főleg a múltjára gondoltam

Szilinek volt elegendő ideje, hogy egy elegánsabb megoldást találjon ki a sajátjaival szemben

de ezt sem értem:
"nyolcmilliós bankelnöki fizetés ... mellett kiállni" - mondta Szili
mandiner.hu/cikk/20101004_szeteses_kell_az_ujjaepiteshez

én úgy tudom, hogy nem az összeg a gond, hanem hogy a módosítás előtt, a kölcsönösen aláírt szerződés értelmében nem egyeztetett a kormány a Nemz. bankszervezettel

hogy a választásokat még az elemzők is másként értékelik, ez oké,
de hogy ezt a bankos szakmai témát a politikusok is ennyire másként,
lehet, hogy a csodálkozásról kellene már leszoknom

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.04. 20:05:54

@Balt: Nekem egyszerűen nem veszi be a fejem, hogy pont ma "tört át" a gát. Ha tényleg üzembiztos volt, akkor milyen magyarázat az, hogy "mert esett az eső"?

Balt 2010.10.04. 20:12:54

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: Volt elég eső arra mostanában (is). Elég szomorú tragédia, de azt mondjuk nem hinném, hogy Ajkát akarta volna bárki "megbosszulni". Akkor már választások előtt lett volna értelme kicsit "eláztatni" Schwarzot... Bár szerintem még nem lefutott a meccs, valamiért ennél a velejéig rokonszenves úriembernél is járt a célpont...

Balt 2010.10.04. 20:14:02

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: Kb. az, mint a tiszai ciánnál. Kis magyar pocsolyáink sem jobbak egy szemmel sem...

Balt 2010.10.04. 20:16:14

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: Én meg azt nem értem, ha ez ilyen veszélyes vegyszer (lúg), akkor hogy lehet ezt ilyen körülmények között tárolni, amikor ma talán már egy cm drótot se csinálnak alumíniumból...?

Balt 2010.10.04. 20:17:10

@Balt: Ilyen szerintem még Kamcsatkán sincs!

kamarti 2010.10.04. 20:18:10

@laji: ami azt illeti, én is kinézem belőlük, sőt, nem is lehet könnyű 4-8 évnyi destruktivitás után az aktivitás. - csakhogy ez engem sem örömmel nem tölt el, sem nem nőtt ettől OV a szememben, sem nekik nem kéne rá büszkének lenniük megítélésem szerint.

ami meg a szegedi közgyűlés egyetlen lmp-s tagját illeti: gondolom úgy formálsz róla véleményt, hogy személyesen ismered, ugye?

Balt 2010.10.04. 20:19:23

@Balt: Most derül ki, még radioaktív is. Na, gratulálok! A vadludak meg a partján telelnek... Ááá, katasztrófa!

porfelhő 2010.10.04. 20:21:42

@Balt:
Majd meglátjuk. Tudjuk mit kurt el GYF. azt is, hogy a pártja nem állt ki mögötte tervei megvalósitásában. Sok összetevője volt annak ami történt. Nem volt erős kezü pártvezér. De vannak ambiciói, van tehetsége és még akár mi is történhet.

Balt 2010.10.04. 20:24:46

Meg lennék lepve (sőt, botránkozva), ha még egyszer esélye lenne tervezgetni...

laji 2010.10.04. 20:26:24

@kamarti: "ami meg a szegedi közgyűlés egyetlen lmp-s tagját illeti: gondolom úgy formálsz róla véleményt, hogy személyesen ismered, ugye?"
Én nem a szegedi lmp-tagra gondoltam, hanem úgy egyben a pártra...

Ami meg a Lamperth-doktrínát illeti, az a minimum, hogy most 4-8 évig anyagilag ki kell fingatni a rablóbandát, aztán egál állásnál, amikor mindenki átélte, hogy ez mennyire tud nem jó lenni, akkor kell leülni normális normákat kialakítani...

porfelhő 2010.10.04. 20:31:06

@manyike:
Most nem vagyok egészen biztos benne, de nem arról volt szó, hogy a bankelnöki fizetés, a szerződés lejárta után módositható? és egyeztetni kell a Nemzetk.Bankszövetséggel.
Úgy nyilatkozik Szili, mint ha ő nem lett volna ott a pártban, abban a nyolc évben. Ő már egyébként a tavaszi választások előtt részben függetlenitette magát a párttól, persze a parlamenti székét megtartva. Nagy ur a politika, legalább annyira mint a sok pénz. Legyél kiváncsi, tanulunk egymástól.

Balt 2010.10.04. 20:35:28

@laji: Most rendesen eldugulnak az uccsó csapok is, az fix. Szegény Puccs Laci, főhet a feje... :)

jjulie 2010.10.04. 20:39:53

@tölgyes:

nem az elkúrósok kiiktatása a demokrácia hanem az ha az elkúrások meg vannak akadályozva, még amikor kicsik

ez persze nem megy, ha birka módra tekint fel a szavazó a választottjaira

ebben az értelemben a fideszbirka nagyon távol áll a demokráciától

sárkányfő 2010.10.04. 20:43:33

@radala: őszintén? én teszek rá hogy te mi vagy, meg te úgyis bemagyarázod magadnak ami neked tetszik.

a lényeg elég egyértelmű. ha szocik rekesztenék ki a nemzetből valamelyik fideszes várost vagy szavazóit, az összes szar fidesztroll habzó szájjal üvöltene, és ebben speciel igazuk is lenne. orbán meg nyugodtan kirekeszthet, megoszthat, kisajátíthat. leszarják, sőt valszeg még örül is neki a sok kis dorid. hát pont ez az a hitvány álszent kétszínű mentalitás, amiért becsületes ember mélyen megveti őket.

ubul2000 2010.10.04. 20:46:21

Az mszp feldarabolódása ellen szól a pártvagyon. Azt nehéz lenne felosztani. Ezért inkább kiszorítósdira tippelnék. Szili az első áldozat, aki megpróbál politikai tőkét kovácsolni a gyors kilépéssel, mielőtt teljesen a perifériára szorítanák. De honnan lesz pénz az új párthoz?

porfelhő 2010.10.04. 20:48:03

@jjulie:
Ha az elkurások le vannak papirozva akkor meg semmi gond nincs.

tbb 2010.10.04. 20:56:48

@jjulie:

"nem az elkúrósok kiiktatása a demokrácia hanem az ha az elkúrások meg vannak akadályozva, még amikor kicsik"

Hm. Akkor miért MOST aggódsz a demokráciáért?

jjulie 2010.10.04. 20:59:01

@ubul2000:

tényleg nem vagy boltos

ha van igéretes projekt, infinitív zsé áll mögé, mindíg is így volt, persze egy jobber ezt honnan tudná, könnyebb utálnia azt akinek van fantáziája

jjulie 2010.10.04. 21:01:48

@tbb:

mit akadályozott meg az elmúlt nyolc évben a most irányító birkasereg?

porfelhő 2010.10.04. 21:04:38

Az mszp. már a tavaszi választások előtt megosztott volt. Voltak Gyurcsányisták és voltak mások. Nevezhetjük kiszoritósdinak is. Szili K. volt az aki kiszoritotta magát, mikor függetlenként kampányolt - igaz azt mondta nem megy szembe a pártjával-.
Az új párthoz majd kéregetnek pénzt mint az lmp. Az áldozat egyébként GYF. volt, mikor nem álltak ki egységesen mögötte, és nem támogatták őt....

jjulie 2010.10.04. 21:05:29

@tbb:

lenne rá okom tibi, amúgy szerinted is a nagy szart hagyni kifejlődni a demokrácia?

ubul2000 2010.10.04. 21:07:48

@jjulie: akkor én téged szeretlek :))))

laji 2010.10.04. 21:08:05

@tbb: Teljesen igazad van, a kecskeszakállú ballib birkák csak most mekegnek, pedig sajnos bármi rosszat csinál a fidesz, nehéz ráfogni, hogy újítottak, és ezt már nem láttuk valahol, más pártnál... Na ezért forog a gyomra sok embernek...

Balt 2010.10.04. 21:08:06

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: Nna, most mondják, Fegyenc volt élettársa a (rész?)tulaj. Azt nem tudtuk, hogy ilyenje is volt nekije, de nyilván az öregecskedő kategóriából... :))

Balt 2010.10.04. 21:09:05

@jjulie: "nem az elkúrósok kiiktatása a demokrácia hanem az ha az elkúrások meg vannak akadályozva, még amikor kicsik

ez persze nem megy, ha birka módra tekint fel a szavazó a választottjaira"

Ugye pont 4 éve is erre gondoltál...?

laji 2010.10.04. 21:10:37

@porfelhő: "Az áldozat egyébként GYF. volt"

Aranyos vagy... :))))))))
Fújj még egyet a porba, instead....

Balt 2010.10.04. 21:11:25

@ó jaj: "a lényeg elég egyértelmű. ha szocik rekesztenék ki a nemzetből valamelyik fideszes várost vagy szavazóit"

Lásd: Lampert-beszéd pont 4 éve!

Balt 2010.10.04. 21:16:04

@laji: :))) Nem tudom volt-e valamelyik filmben, vagy csak egyéb vicces jelenet: az biztos kellemetlen, ha egy gyúródeszkányi kokót eltüsszent az ember... :)) (Már aki él ilyesmivel. :))

tbb 2010.10.04. 21:16:26

@jjulie:

Hát az elkurásokat nem. Mivel mint helyesen megállapítottad, azt csak demokráciában lehet.

porfelhő 2010.10.04. 21:16:59

@laji:
Szerintem igen. Mit gondolsz a fidesz miért tud egységes maradni. Mert az Orbán mögött egyemberként állt minditg a pártja. Ha voltak esetleg ellentétek nem szivárogtatták ki. Igaz OV. erős kező pártvezér volt mindig, ilyen Szili féle megnyilvánulásokat nem is engedett volna meg. No ez ami nem volt meg az mszp-ben, és GYF-ben, nem volt erős kezü pártvezér. A többit meg már fentebb leirtam.

laji 2010.10.04. 21:21:32

@porfelhő: OK, meggyőztél... Van valami szociális számlája szegénynek, vagy majd vigyek be neki a fegyházba valamit (mondjuk vörös iszapot; a por azé' rizikós, tudod...)

jjulie 2010.10.04. 21:22:23

@Balt:

igen, minden választásokor erre gondolok, nem is mentem el még egyre sem

és a választások között is

te beálltál a birkák közé látom, bégetsz rendesen

ati27 2010.10.04. 21:23:46

@ubul2000:

Igen a pártvagyon.. Itt bajba lesznek. Ugye, msot nagyon leszerepeltek, és rengeteg funkcionárius utcára kerül. A kiépitett infrastruktúrát is nehéz lesz fentartani, mert ugye egy cirka 50%-os de ami fontosabb kormányzó párthoz van méretezve. Másrészt sok lesz a "sértődött" ember a leépítések miatt. Kérdés már csak az, mennyit tudtak tartalékolni. De még ez is mellékes, mert 3,5 fél évig nem fog kitartani.

Másrészt:

A fidesz egyértelműen túlnyerte magát. Rengeteg önkori fideszes lesz, és állnak sorba a zsetonért. A probléma az a 10 ezer fő alatti önkoriknál lesz. Ahol nem jellemző a párt alapú önkormányzat. Na most, itt lesznek feszültségek, nem is kicsik!

tbb 2010.10.04. 21:24:48

@jjulie:

Lenne rá okod? Az elmúlt 8 évben 1000 okod lett volna rá.

A mondatod második felének semmi értelme. De még csak meg se fejthető. Ezzel jár a fusztráltság, hogy már leplezni se tudod, hogy IQ nuku.

jjulie 2010.10.04. 21:25:13

@tbb:

ok tibi, mi akadályozta a birkákat meg a vezérszamarat az elmúlt nyolc évben?

tbb 2010.10.04. 21:30:08

@jjulie:

És honnan van az infinitív zsé? Költői kérdés volt.

laji 2010.10.04. 21:30:48

@jjulie: "mi akadályozta a birkákat meg a vezérszamarat az elmúlt nyolc évben?"

A még több ballib birka, akik csak nagyon nehezen jöttek rá...

porfelhő 2010.10.04. 21:31:53

@laji:
Igen tudom. Hallottam már a "porról" vannak akik sokat fogyasztanak belőle. Még annyit szeretnék hozzátenni, még azért is áldozat a GYF. mert ott a BKV. botrány, jó beosztásu emberek jó fizetéssel, és mégis volt pofájuk lopni, ami tulajdonképpen egyik okozója volt a GYF. bukásának. Szoc.számláról még nem tudok. Azt is tudjuk mit kurt el. Bocs. egy kicsit hosszura sikerült az iromány.

jjulie 2010.10.04. 21:32:00

@tbb:

oké tibi, megfejthetetlen, amúgy a "lenne rá okom" is kérdés volt

ha szerinted nem lenne, miért kérdezted?

laji 2010.10.04. 21:32:51

"És honnan van az infinitív zsé? Költői kérdés volt."

jjulie boltos, vizenjáró, stb. tudod...! Így ő csak ezzel a logikával gondolkodik: a választás egy lehetőség a nagy kaszálásra, tuti a ROI (return on investment, szerk...).

Evehid 2010.10.04. 21:34:36

@porfelhő: Nem röpiratokat fog. Hanem "kib.szott jó könyveket a magyar baloldalról" :-P (bocs, Gábor, de klasszikusokat...)

Remélem, a megfilmesítés jogáért azért nem sokan állnak majd sorba. :)

jjulie 2010.10.04. 21:35:02

@laji:

a ballib akadályozta a vezérszamarat az értelmes beszédben?

a ballib irta a szijjártó idióta szövegeit?

a ballib mondta a vezérszamárnak hogy beszéltesse a főembereit a kossuth téri fübehugyozós szeánszon a jobbikosokkal egy dobogón?

stb

tbb 2010.10.04. 21:38:07

@jjulie:

A salyát szövegedet se érted? Hát a demokrácia hiánya.

porfelhő 2010.10.04. 21:38:29

@Evehid:
Még az is megtörténhet, hogy "kibaszott" jó könyvet ir, és az is hogy q-va nagy sikere lesz.

jjulie 2010.10.04. 21:39:37

@laji:

hát mi a szarról szól a választás?

a tavaszi választási eredmény milyen következménnyel járt a mai naig, ha nem a húsosfezék pereménél való személycseréről, nettó pártkönyv vagy hűségnyilatkozat alapon

na mi a szarról szól a választás, ha nem a kaszálásról, a tegnapi mi a szarról szólt?

csak nem arról hogy "budapest ismét a nemzet fővárosa"?

laji 2010.10.04. 21:41:40

@jjulie: Igen, és ballib majmok ezért loptak, a ballib birkák ezért nem látták, hogy lopnak..., hogy a ballib barom átveri őket a palánkon...

laji 2010.10.04. 21:42:44

@jjulie: Mondom, csak így lát a vízenjáró....

Evehid 2010.10.04. 21:43:24

@jjulie: ez tetszett. Szerintem adandó alkalommal magyarázd el Varga Gézának, hogy egy jobbernek nincs fantáziája. Nyilván. A Galgafarmot biztos egy elkötelezett tanácselnök találta ki. Galgahévíz meg nincs is a térképen. ;)

laji 2010.10.04. 21:44:49

@porfelhő: de ha nem, akkor is megveteti a könyvét az egyik, az államtól kilopott cége pénzén 100e példányban, a hiú ballib barom....

QQCS 2010.10.04. 21:45:33

A Gyalog Galopp című film jut eszembe, ahogy a beírások némelyikét olvasom, a fekete lovag (MSZP) még nem ajánlotta fel a döntetlent, győzelmi indulókat harsonáz.

Mi a franc végtagját nem vágták még le? :)))

Az, hogy az MSZP vezetése mit kommunikál a választási eredményekkel kapcsolatban puszta taktikai lépés, az oka pedig saját pozícióik védelme, hiszen ha itt elismernék a kiütéses választási vereséget fel kellene adniuk a pozícióikat, ezt pedig nem teszik meg.
És mit jelent ez?
Ez, kedves olvasók, az MSZP-n belüli politikai leszámolás nyitánya! Az MSZP széthullása kezdetének vagyunk tanúi.

jjulie 2010.10.04. 21:46:36

@tbb:

ezt a szijjártóakadémián tanultad?

mesélj még

jjulie 2010.10.04. 21:49:40

@laji:

csak nem arról hogy "budapest ismét a nemzet fővárosa"?

Evehid 2010.10.04. 21:50:48

@porfelhő: Nem vitatom. Szerintem lenne eladott példányszám rendesen. Valószínűleg sok jobbos is megvenné a könyvét, ha nem vmi arcátlan áron kerülne a polcokra. De azt hiszem, nem azért lenne forgalom, mert politikus, hanem azért, mert a celebvilágba ez beleillene.

laji 2010.10.04. 21:53:12

@jjulie: arról, hogy judapest 4 évig budapest...

tbb 2010.10.04. 21:56:17

@porfelhő:

"Az áldozat egyébként GYF. volt, mikor nem álltak ki egységesen mögötte, és nem támogatták őt...."

Így van, a rohatt komcsik, nem álltak ki érte. Látod ezért nem szabad bízni komcsikban. Neked szerencséd van, még idejében rájöttél. Ajánlom, figyelmeztesd zsülikét is. Mert amilyen mafla, még ő is pórul jár, mint szegény fletó. Csak neki nem Piroska néni az anyósa.

porfelhő 2010.10.04. 21:58:36

@laji:
Még a fidesznyikek is irhatnak könyvet, akár miről is. Honnan tudod mit hoz a jövő.ballib barom mondja neked, hogy te is sokat ittál a "porból", mehetsz a nyájba. pont.oszt.jónapot. vita részemről lezárva.

tölgyes 2010.10.04. 22:01:20

@jjulie: Látom a birkákhoz sem ért..:) A fiatal kos még egészen jámbor és kezes.. de ha ivarérett lesz úgy felökleli, hogy a lába se éri a földet..:)

A baj az, hogy Ön már megint statikusan szemléli a dolgokat..Az emberek képesek jó és rossz irányban is változni... Ön azonban statikusan szemléli őket... azt hiszi, hogy már gyerek korukban a homlokukra van írva..

Megint mondok Önnek egy kézenfekvő példát. Mitiades a marathoni győző kiváló hadvezér és nagy jellemnek mutatkozott.. mégis az athéni hadsereget magáncéljaira használta, emiatt börtönbe került és ott halt meg...Látja még egy ilyen kiváló férfiúval is előfordul..de vannak olyan példák is ahol valaki bűnt követ el.. majd nemes, nagy jellemű férfiúvá válik...de az se megy olyan könnyen és áldozatok nélkül. Lásd mondjuk Szent Gergely pápa történetét..

tbb 2010.10.04. 22:03:33

@jjulie:

Nem. A demokrácia definicióját tőled tanultam. Nagyon frappáns volt. De valahogy jellemző, hogy egyedül te nem érted.

jjulie 2010.10.04. 22:05:17

@laji:

ez orbitális, a kurucon érettségiztél?

2010.10.04. 22:06:19

Na szép estét!:)

Én abszolút burokban élek, éltem...XIII. ker!:) Hajrá!:)

Szóval gondolkoztam tegnap este. Utálom a Patást, de el kell ismernem, hogy csak így, ilyen legázolással tud csinálni bármit is. Szóval egyet kell értsek a maga szempontjából, hogy vagy velem vannak, vagy ellenem. Így se lesz neki könnyű, de ha fogja a gyeplőt, nem függ senkitől, csak mától, tudja hajtani a lovakat....vagy ő ül a bakon egedül, tökmindegy. De csak így lehet jól kormányozni. És talán valamit fel is mutatni.

Nem lettek illúzióim, tévedés! Csak a rációt kezdem érteni...

porfelhő 2010.10.04. 22:07:07

@Evehid:
Legalább lenne bevétele, amiből pártot tudna alapitani.

jjulie 2010.10.04. 22:07:48

@tbb:

tibi, még erölködj egy sort a szövegfélreértelmezésen, és taníthatsz a szíjjártóakadémián

radala 2010.10.04. 22:09:51

@Balt: hetivalasz.hu/itthon/dal-nelkul-22768/
@ó jaj: szerintem sokan kiegyeznének azzal, ha GyF csak ilyeneket mondott volna. KL gyűlölet kis szigetei legalább ilyen durva. Ha választani kell,hogy le antiszemitázzanak, le csürhézzenek vagy azt mondják,hogy a nemzet mit szerzett vissza, akkor az utóbbit választom. De ettől még OV eg köcsög, hogy ezt mondta.
De a könnygáz gumilövedék sokkal brutálabb.
Vagy a mucsa és félelem, vagy a bőgatya és fütyülősbarack....

tbb 2010.10.04. 22:09:59

@jjulie: Nem azt kérdeztem.

jjulie 2010.10.04. 22:14:14

@tölgyes:

én a birkákról beszélek, erre jössz a bárányokkal...

mitt akartál írni a birkademokráciáról?

porfelhő 2010.10.04. 22:17:38

@tbb:
Mi? Mit rohatt komcsizol! A fidesznyikekben lehet bizni?! Mit figyelmeztessem Zsülikét? állitsd már le magad.! Majd figyelmeztet ő téged!

jjulie 2010.10.04. 22:20:04

@radala:

a mucsai maradjon mucsán, ha meg város kell neki helyette, építsen, ne irigykedjen

ne akarjon mucsát csinálni mindenből

jjulie 2010.10.04. 22:22:33

@porfelhő:

a vezérszamara azt tanította neki, hogy aki nem áll be birkának, az a komcsi

ennyire észt feltételez a vezérszamár a szavazójánál

2010.10.04. 22:23:04

Na megint lemaradtam az érdemi ONról...:(((

QQCS 2010.10.04. 22:25:03

Úgy látom, amíg nem 8 millió szavazatot kap a FIDESZ, addig rinyálni fognak az MSZP fanok, hogy nem is igazi a győzelem. Egyébként meg miért nem vonszolta el a seggét a sokmillió FIDESZ-el elégedetlen, hogy jól megmutassák a "patásnak"? :))
Ja, mert nincsenek!

jjulie 2010.10.04. 22:25:55

@Letícia:

csak takarítok, túl sok volt itt birkaszar

porfelhő 2010.10.04. 22:26:08

@jjulie:
Aha! igy van. Nekik mindenki komcsi. Értelmezés zavarban vannak. Sok volt a "por".

Evehid 2010.10.04. 22:27:59

@jjulie: Ugye közben nem felejted el, hogy a várossal nem csak építés, meg kultúra jár, hanem kőkemény, elég irreverzibilis rombolás is?
És ugye azt se, hogy volt valami mucsai. Arany Jánosnak hívták...
Az utóbbi pár évtized Európájában már közel sem biztos, hogy csak a "mucsai" irigykedik. Nem csak neki lehet rá oka.

tbb 2010.10.04. 22:28:29

@Letícia:

Egyre jobban becsüllek.

jjulie 2010.10.04. 22:30:26

@QQCS:

3 millió sincs a fidesz szavazó most, és 5 aki nem szavazott rá

és azt mondta az elemző, hogy a fidesznek már nincs felfelé

ne hidd el a vezérszamaradnak, hogy aki nem ment el, az mind őt akarja

de ha csak annyi eszed van, hogy az orbánnak így kell veled beszélnie, mint ahogy teszi, akkor hidd el

laji 2010.10.04. 22:31:05

@QQCS: a sok ballib barom otthon maradt, mert nem lehetett az "áldozatukra" szavazni (jól ki.aszott vezérükkel az élet)

jjulie 2010.10.04. 22:33:12

@Evehid:

baszod, az arany is itt kötött ki, nem kellett már neki a mucsa, miután lett választási lehetősége

laji 2010.10.04. 22:34:11

jjulie, egy 'minta barom' pl. azé' nem tudott elmenni savazni, mert szegény Fegyenc új pártjára gyűjtött az idő alatt is, tudod, annak, aki sokat lopott, de nem eleget...

laji 2010.10.04. 22:36:22

@jjulie: "csak takarítok, túl sok volt itt birkaszar"
ki nem szarja le, ha egyszer a 8 áltival erre képeztek ki...

jjulie 2010.10.04. 22:36:45

@QQCS:

neked is leírom: aki nem fidesz szavazó az nem biztos hogy komcsi, csak ha te is szijjártóidióta vagy, akkor hiszed ezt

és aki nem ment el az nem mind ballib barom

tbb 2010.10.04. 22:38:04

@jjulie:

Én nem a szijjártó kommunikációban utazom. De ez neked magas.

laji 2010.10.04. 22:39:21

@jjulie: "aki nem ment el az nem mind ballib barom"
ez igaz, ahogy az is, hogy Te egy barom ballib barom vagy...

tölgyes 2010.10.04. 22:39:52

@Letícia: A PATA már maga is egy nagy illúzió!!! Valami olyat tulajdonítanak Orbánnak amivel nem rendelkezik. Nincs patája, nem ördög, még csak nem is ő a Föld legnagyobb organizátora..Orbán ilyen "felmagasztalásának" csak egyetlen indoka lehet. Ha Orbán a nagy ördög, a negatív mágus, akkor MÁRIS KISEBB AZ ELKÚRÓSOK FELELŐSSÉGE.

ÉN PEDIG AZT MONDOM 2006 ÓTA: ORBÁN GYŐZELMÉT AZ mszp HOZTA ÖSSZE ÉS DUZZASZTOTTA ILYEN MÉRETŰVÉ. HA 2006-BAN GYURCSÁNY LEMOND, AKKOR MÉG EGY SZAKÉRTŐI KORMÁNY IS JÓ LETT VOLNA.. MAJD VÁLASZTÁS.. ÉS MA LEHETNE EGY ERŐS mszp!! miért nem lépte ezt meg a pártelit?????????Ezt Orbán nem tudta volna befolyásolni, ebben a döntés kizárólag az MSZP elit kezében volt, de ezt is elkúrták...

Vagy most az OGY választás táján Gyurcsány ilyet szólt: Orbán majd érzi a nyakán hideg leheletünket...:) Erre a sok okos elkezdett hőzöngeni, azonnali eredményt követelni...:( támadni Orbánt mert lecsökkentette Simor fizetését, támadta Orbánt mert bevezette a bankadót, támadta Orbánt a három csapás, az OGY és az Önk. képvis. csökkentése miatt.. No de ezt a választók támogatták.. Az MSZP ahelyett, hogy kitakarította volna a saját istállóját.. a leheléssel foglakozott.. versengtek, hogy ki mondja meg keményebben Orbánnak..:)

Ezt se Orbán csinálta.. ő csak élt a felkínált lehetőségekkel.. és ahhoz ért, hogy az MSZP könnyen kiszámítható viselkedését és érveit a viszályukra fordítsa...

Az MSZP most is ezt csinálja.. nem a saját szennyesét takarítja, hanem kormányzást követel.. A választók meg azt mondták: rendben ehhez a szöveghez elég nektek Szeged és Angyalföld...:)Ott a hívőket csak hergeljétek..vizionáljatok Orbánnak patát szarvat.., de azért Ön tudja: az MSZP rendbetétele is kizárólag az MSZP elittől függ... ha Önök Gyurcsányban hisznek, akkor hozzák elő a Ferit...de az eredményeket aztán ne Orbánnak, hanem neki tulajdonítsák...Ami nem sikerült itt senkinek az elmúlt 20 évben azt a Feri elérte: megroppantotta az MSZP gerincét.. nosza lehet folytatni:ropogtatást..)ha még van ép csont azt össze lehet törni...A Feri eléri még, hogy a XIII kerület és Szeged is Orbánra szavazzon...::::)))

tölgyes 2010.10.04. 22:40:53

@jjulie: A bárány az fiatal birka:) Minden bárányból birka lesz.. ha megéri..:::)))

2010.10.04. 22:41:19

@jjulie: :) Én pl. a birkahús nagyon imádom...:)

@tbb: ó, de nem ezért írtam...!;)

jjulie 2010.10.04. 22:43:07

@laji:

bravó, bravó, zseniális.....

eredeti, vagy loptad?

laji 2010.10.04. 22:43:41

@jjulie: ne idegeskedj... :)))

QQCS 2010.10.04. 22:45:01

@jjulie:
"és aki nem ment el az nem mind ballib barom"

Meglehet, de akkor most minek tépi a száját ezerrel?

porfelhő 2010.10.04. 22:46:46

@jjulie:
Ha reggelig irod akkor sem fogják fel. Csak irják a komcsit, meg a ballib -et. parttalan vita.

jjulie 2010.10.04. 22:48:21

@QQCS:

hány éves vagy?

kötelező szavazás a pl. kádár alatt volt, és csendben maradás is

most mindkettő visszatért a jóvoltodból?

QQCS 2010.10.04. 22:48:42

@tölgyes:

Lényegre törő összefoglalása az eseményeknek. Tetszett!

laji 2010.10.04. 22:50:22

@jjulie: és Kádár idején annyit kellett szavaznod, hogy mára kifáradtál...

tölgyes 2010.10.04. 22:50:28

@Letícia: A bárány mégis finomabb!:)

2010.10.04. 22:51:28

@tölgyes: én pl. nem angyalföldi vagyok...:)) De, ez a kerület olyan egyben van/volt mindig, hogy azt hiszem csak örülni tudok annak, hogy a nagyváros nagypolgári közegében ilyen egységes a közhangulat.

Itt nincs semmi fidesz elleni hangulat, csak szeretik a képviselőiket, akik történetesen szocik. És talán el is gondolkoztak, hogy hüllőkosztolányidénesek, spalleredefoxik nem nagyon tudnak a "békébe" belerobbanni.

Jó, Szalay úrról mindenki tudja, hogy ő kinek volt a kedvese, afféle szépfiú, sokat a szakmájához nem ért,ám szép a mosolya, efféle hercig bonviván, aki XY doktornő nélkül már sehol sem lenne. Na most, ezt kit képzel el "támasznak".

Szóval ez egy nagyfalu, és hál' Istennek gazdag...:D

tbb 2010.10.04. 22:51:41

@porfelhő:

Hogy mit rohatt komcsizok? Hát dicsőítsem azokat a rohattakat, akik cserben hagyták szegény fletót? Ha komolyan gondolod, a kedvedért szívesen megteszem. Végül is ez volt az egyetlen pozitív lépésük 8 év alatt.

tölgyes 2010.10.04. 22:51:46

@QQCS: Köszönöm..majd zsüli azonnal elmondja, hogy az egész egy nagy marhaság...:)

QQCS 2010.10.04. 22:52:08

@jjulie:
1. "hány éves vagy?"

2."kötelező szavazás a pl. kádár alatt volt, és csendben maradás is
most mindkettő visszatért a jóvoltodból?"

1. Közöd?

2. Miről beszélsz?

laji 2010.10.04. 22:52:51

@jjulie: Padig lelkes vagy! Török Zsóti mennyit fizet??? Van még pénz online kampányra, látom...

2010.10.04. 22:53:42

@tölgyes: birka, bárány. mindegy, eszem/főzöm én mindkettőt...Lehel Piacon istenit lehet venni...:)))

porfelhő 2010.10.04. 22:54:12

@jjulie:
Nem éri meg. nem akartalan megsérteni.

QQCS 2010.10.04. 22:54:20

@tölgyes:
Sokfélék vagyunk, ettől (is) szép a világ! :))

laji 2010.10.04. 22:55:17

@jjulie: és megéri itt kampányolni, megfizetik?

jjulie 2010.10.04. 22:56:11

@tölgyes:

nagy mszp szakértők vagytok, bravó

ahhoz én nem értek

viszont imádom, amikor az egyik fideszbirka megírja mit kéne tennie az mszpnek, hogy nagy és erőslegyen, a másik meg rávágja: úgyvan

igazán szép művelet, inteligens

tölgyes 2010.10.04. 22:57:26

@Letícia: Azt hittem, hogy az Ön burka a XIII. kerület... Én egy másik kerületben élek. Négy éve vezeti a fidesz. (sok véletlen miatt)..A fejlődés szembeszökő volt.. ráadásul itt sincs MSZP ellenes hangulat... csak a lakók úgy látják érdemes volt a fideszre szavazni.. ezért most 65% fölött szavazták meg őket újból.

porfelhő 2010.10.04. 22:58:21

@tbb:
Cserbenhagyták! De ki mondta, hogy rohadtak! Nem kértelek semmire. Arra meg főleg nem hogy ballibnek nevezz bennünket, meg rohadt komcsinak. !

laji 2010.10.04. 22:58:47

@jjulie: szerintem állj fel az asztalon nyitva hagyott gép elől, és fogd meg újra a seprűt, nem biztos, hogy a itt kellene erőlködnöd...

2010.10.04. 23:00:19

@tölgyes: jól hitte, így van...XIII. ker. legklasszabb burkában vagyok...Újlipótváros...:)

tölgyes 2010.10.04. 23:00:30

@jjulie: Azért írom le, hogy mit kéne tenniük, mert tudom, hogy azt gondolják, hogy ártani akarok nekik, ezért aztán semmiképp nem teszik azt amit tanácsolok nekik.. Rafinált megoldás igaz???::::)))

tölgyes 2010.10.04. 23:02:08

Kedves Letícia!! @jjulie: megette.. végül úgy is hasznosulhat....)

jjulie 2010.10.04. 23:02:27

@laji:

hát, nem lesz tartós ez a narancsvirágzás, ha olyan észlények hozták létre, mint te, aki engem nem tudsz megkülönböztetni a törökzsóti embereitől

érthető hogy miért kell az orbánnak idiótán beszélnie a nemzetéhez

orbánnemzet

QQCS 2010.10.04. 23:02:27

Még csak nem is O.Viktor csinál ki titeket, nem a tavaszi, meg a mostani K.O. intézi el a piszkos munkát, hanem a saját választóitok fogynak el, mint a gyertya....
Erre is van programotok, vagy nincs?
Majd kovács kujon laca, elqró meg sipánka megújítja a pártot ugye???
Az MSZP-t végleg elküldték a sunyiba a választók! :))) Tegnap!

2010.10.04. 23:02:30

@tölgyes: na ja, ha jól csinálják, nincsenek balhék, megfelelő alázattal és komolysággal végzik a melót, akkor nincs semmi gond, bármilyen színű is. De ha csak hangoskodás van, meg marketing, tartalom nélkül...na akkor ezt mindenki észreveszi...

laji 2010.10.04. 23:03:58

@jjulie: Te vagy Törökzsóti embere vagy, vagy az akartál lenni, csak nem mentél át a felvételin....

Balt 2010.10.04. 23:04:39

@Letícia: Na végre! De fordítva ülsz a patáson, az látszik, persze Angyalföldön angyalkák hozzák a sört is, ló nincs (csak szamár). :)

jjulie 2010.10.04. 23:04:47

@Letícia:

tartalom, jaj, "budapest a nemzet fővárosa megint"

ennek mi a tartalma?

laji 2010.10.04. 23:05:25

@jjulie: az, hogy judapest most 4 évig budapest...

2010.10.04. 23:07:28

@Balt: Angyalföld és Újlipótváros között van különbség, de mindegy...legyen úgy...nos, itt angyalok laknak, máshol meg patások!:D Itten van a mennyország...:)))

@jjulie: tudom én? Nem én mondtam...kérdezd attól, aki mondta..:))))

jjulie 2010.10.04. 23:07:35

@laji:

te narancsvirágszál, ezen röhögnek felétek a kocsmában?

Balt 2010.10.04. 23:07:45

@Balt: Mármint: illusztrálandó a "mucsaizást", amit nehezményezel. (Én is, tősgyökeres pestiként. De akkor pláne, ha történetesen mucsai lennék...)

laji 2010.10.04. 23:10:10

@jjulie: nem; azon sírnak, amit Te itt, törökzsóti unokája, összefröcsögsz

Balt 2010.10.04. 23:10:14

@tbb: Ne udvarolj! Eléggé pirosba borult, ahogy látom. :))

Balt 2010.10.04. 23:11:03

@jjulie: "3 millió sincs a fidesz szavazó most, és 5 aki nem szavazott rá"

A Bokros-csomag által abortált csecsemőket is beleszámoltad?

2010.10.04. 23:13:15

@Balt: én nem ülök a patáson...:)) Sosem tetszettek a törpék....:)))

jjulie 2010.10.04. 23:15:27

@Balt:

matekszakkör szijjártózsugorította agyúaknak:

3+5=8

a bokros csomag házi feladat, holnap kikérdezem

tbb 2010.10.04. 23:16:57

@porfelhő:

Hogy ki mondta hogy rohadt? Én. Mert aki a legnagyobb bajban cserben hagyja a szeretett vezért, az szerintem minimum rohatt. Szerinted nem? Hát akkor mi?

Másfelől meg valami baj van szövegértéseddel, mert egy szóval sem utaltam arra, hogy komcsi lennél. De ezen nem csodálkozom mióta tudom, hogy tanár vagy. Csak sajnálom a jövendő generációt.

tbb 2010.10.04. 23:18:26

@Balt:

Van ott zöld is. Már csak a fehér hiányzik.

2010.10.04. 23:18:31

Na szerintetek holnap mi lesz a posztban? Lassú értékelés? A "vicc" miatt bezár a bazár?:)

tbb 2010.10.04. 23:20:12

@laji:

Nem török zsóti az, hanem Dr. török zsóti.

jjulie 2010.10.04. 23:20:54

@Letícia:

újabb felszínelemzés, mi lenne

2010.10.04. 23:21:09

Holnap (este:() visszajövök a válaszért...addig ti is álmodjatok szépeket!

Balt 2010.10.04. 23:22:21

@Letícia: Sajnálhatod, mert azt mondák: kis ember nagy bottal jár. Lásd: Yoda mester. :))

porfelhő 2010.10.04. 23:22:30

@tbb:
Látom kijavitottál, nem csak a szövegértésemmel van baj, hanem a helyesirásommal is. Tényleg ezt a rohatt-szót kétféle képpen is leirtam ma este. Akkor sem rohatt ha cserben hagyta sem. Sajnálod a jövendő generációt? ne sajnáld!! De miért is sajnálod?

Balt 2010.10.04. 23:23:18

@jjulie: Ez sajnos kevés. Mégiscsak hiányoznak azok a csecsemők...

Balt 2010.10.04. 23:25:05

@tbb: Dr.? A múltkor még érettségije se volt... (De lehet, hogy fáradt vagyok már a polyénokhoz. :))

jjulie 2010.10.04. 23:26:32

@Balt:

felzárkóztató matekszakkor gyengébbeknek, második óra:

választásra jogosultak, millióra kerekítve

jjulie 2010.10.04. 23:27:45

@Balt:

té már tudod, te már megvagy neki

porfelhő 2010.10.04. 23:34:40

@jjulie:
Mindjárt reggel lesz jó éjt Neked!!!

porfelhő 2010.10.04. 23:36:20

Tisztelt kommentelő társak urak! nektek is jó éjt.!

tbb 2010.10.04. 23:36:57

@Balt:

Aha, Akkor ő csak érettségit hamisított? És aki a doktorit az egy másik szoci volt? Lehetséges. Ez a zsüli meg szerinted mit? 8 elemit? Vagy kisegítőt?

tbb 2010.10.04. 23:45:37

@porfelhő:

Neked is. És szép álmokat.

tölgyes 2010.10.04. 23:46:08

@Letícia: Jaj, de rossz ízű ez a törpézés.. Ön szerint a 175 az törpe?

laji 2010.10.04. 23:50:52

index.hu/tech/blog/2010/10/04/ot_orat_autozott_hogy_megoljon_egy_kommentelot/

jjulie, kicsit ideges vagyok, amióta nem jelenik meg új kommented... :))

tbb 2010.10.05. 00:01:40

@laji:

Gondolod öngyilkos lett? Nem bírva elviselni, hogy állandóan hülyét csinál magából?

tölgyes 2010.10.05. 00:12:15

@Letícia: A Feri szép magas ember.. most az egyik üzlettársának cégénél szakadt át a gát.. mintha hipó folyt volna az utcán...Kérdés: mit üzletelt Gyurcsány az alusokkal???.. Ilyen egyszerű kérdést ott azon a remek környéken ahol lakik nyilván könnyedén megválaszolnak..:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.05. 01:03:53

A vörös polip szárazon van, szeletelik karpaccsónak. Már csak Zsüli hiszi, hogy finom krémbrülé lesz belőle...

Szimba 2010.10.05. 07:42:52

Csak annyit mondok így ébredés után morcosan, hogy

a HIDEG LEHELETEMET FOGJÁTOK ÉREZNI A TARKÓTOKON, ha éjszaka alvás, vagy politizálás helyett agresszív kismalacot (birkát) adtok elő.

A kávémhoz EZT olvassam??????

Szimba 2010.10.05. 07:44:05

@tölgyes:

Vörösiszap - ez micsoda? Az MSZP sara???

tölgyes 2010.10.05. 08:38:22

@Szimba: Ez is egyérdekes történet, ráadásul még a vízzel is van némi kapcsolata.

Balt 2010.10.05. 08:49:59

@jjulie: Már megint nem látod a dologban a dialektikát, pedig hogy a szádba rágta Marx bácsi!

Ez az 5 millió lesz kevés (a fogyatkozó 8-ból), mert 40 alatt lámpással kell keresni a maszop-szavazót. Tehát: mégiscsak hiányoznak a Bokros-megölte csecsemők...

Balt 2010.10.05. 08:51:59

@tbb: Nem, az érettségije talán valódim bár lehet, hogy olyan, mint a gyurcsányi diploma: leszóltak a vizsgáztatónak, hogy fontos elvtárs jön vizsgázni...

doktor.dikhed 2010.10.05. 08:52:26

Jó a mellékelt kép. a videó is vicces volt, ahogy Orbán szigorúan figyelte Tarlóst. Az volt az érzése az embernek, hogy Orbán egyik keze Tarlós zakójában van és kesztyűbábként mozgatja, meg beszélteti :)

Balt 2010.10.05. 08:52:43

@Hepci: Ki a túró az a Zsüli? Fási Zsüli? :)

Balt 2010.10.05. 08:54:06

@Szimba: :)) Ez talált, bár a katasztrófa önmaga nem vicces sajnos.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.05. 09:33:01

@Balt:
Egyszer olvastam valahol, hogy a negyven fölöttiek és apáik, a hatvan fölöttiek - maszoposok.

Viszont a harminc fölöttiek és apáik, az ötven fölöttiek - fidesznyikek.

Namost, ha a mostani harmincasok nem petéztek le, akkor az a fidesznyikeknél fog apadást okozni.

A negyven fölöttiek még családos korosztályok voltak, úgyhogy nekik felnőnek a kamasz gyerekeik, csak idő kérdése.

Na, azért nem kell betojni. Csak egy laza megfigyelés.

radala 2010.10.05. 09:33:19

@jjulie: Életem, nézd meg ezt a képet.
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/01/botka.jpg
Utána beszélgessünk el róla, hogy kik a mucsaiak.
Nem hiszem, hogy Pokorni, Navracsics mucsaibb lenne bármelyik találomra kiválasztott szocinál.
Arról már végképp ne beszélgessünk, hogy mondjuk én mucsaibb vagyok-e nálad vagy bármely tetszőlegesen kiválasztott Orbángyülölönél.
Ismételten meg kell jegyeznem, hogy engem sokkal jobban sért, ha leantiszemitáznak, le mucsaiznak, mintha mondjuk valami pöcs, mint Orbán hülyeségeket beszél. Már csak azért is, mert OV nem a "legyőzötteknek" mondta, hogy ök nem a Nemzet részei, hanem a fanjait akarta hergelni, ez szerintem is csúnya dolog, de bőven a megbocsájtható kategóriában van. Főleg, ha kifejtené részletesen akkor kiderülhetne, hogy esetleg nem arra gondolt, hogy a szocik szadeszok nem részei a nemzetnek, hanem arra, hogy az utolsó időkben a város minden esetleges haszna pártkasszákba vándorolt, meg pártemberek vagyonkáit gyarapította. De mindegy ez.
@Balt:Nagyon jó, köszönöm.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.05. 09:57:29

@radala: szerintem részletesen kifejtve is arra gondolt (vagy csak ezt találta megint célszerűnek mondani), hogy akik nem ők, azok nem - jó - részei a nemzetnek.
Ez van, elég gáz duma, de helyi értékén (lelkesítő vuvuzela a hardcore beszédhallgatóknak) kell kezelni. Nem ez a qrva nagy kirekesztés, semmi gyakorlatban megvalósuló tartalom nincs mögötte.

Neo07 2010.10.05. 10:02:37

@ó jaj: a teszt
Unalmas ez a sok kirekesztősdi. Szó sincs ilyesmikről. Egyszerűen arról van szó, hogy az ország politikailag hagyományosan megosztott volt eddig: a főváros baloldali, a vidék jobboldali beállítottságú volt inkább. Ennek most vége, nincs most különbség. Erre célzott Orbán, így teljesen fölösleges, és butaság bármiféle mást belemagyarázni.

Balt 2010.10.05. 10:04:32

@simonmondja.: "Egyszer olvastam valahol, hogy a negyven fölöttiek és apáik, a hatvan fölöttiek - maszoposok.

Viszont a harminc fölöttiek és apáik, az ötven fölöttiek - fidesznyikek."

Ezt máris cáfolom, nálunk az inga erősen kileng (a maszop kárára), pedig az előző korosztályokba tartozunk családilag...

Balt 2010.10.05. 10:06:41

@Balt: Ja, és ez mindig is így volt. :) 40 alatt is. :) De ugye "az idő soha-soha meg nem áll", tehát lassan (legkésőbb) a Stirlitz-generáció kihaltával végleg harangoznak az utódpártnak. :))

Balt 2010.10.05. 10:08:17

@radala: "Utána beszélgessünk el róla, hogy kik a mucsaiak.
Nem hiszem, hogy Pokorni, Navracsics mucsaibb lenne bármelyik találomra kiválasztott szocinál."

:)) :)))

Balt 2010.10.05. 10:19:59

@Hepci: Ez csak szimpla önkirekesztés. Ha valakit sért a "nemzet" fogalom önmaga, tegyen így, rekessze ki magát bátran. De fordítsuk meg: Szeretném sokadszor felhívni a figyelmet H. Kovács teátrális kokárdatűzésére a 2002-es pártelnöki vitában ill. Pokorni válaszára: (kb.) "Elnök úr, ha úgy érzi, ki kell tűzni a kokárdát." (Kovács talán arra gondolt, hogy Pokorni a mellére térdepelve letépi róla...?)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.05. 10:20:40

@Balt: Hóógyne.
Csakhogy a fidesznyikek lesznek mostmár a pártállami csökevény és a felnövekvők majd őket tartják utódpártinak - jobb híján.

Nade volt egy saját megfigyelésem is abból az évből, amikor még a Mandiner elődjén - a Reakción - nyomtam a tutit.

A fiúk mind jobbkonzervnek mondják magukat és Horthy az istenük.
Mindegyiknek van egy - legalább egy - horthysta nagymamája, akiről sokat beszél (vagy nagypapa), és van két Kádár alatt vezető beosztású szüleje, akikről sosem beszél.

Mivel Kádár alatt a karrier attól is függött, hogy a gyerek ne kotyogjon hülyeségeket a családjáról, ezért a gyerek előtt a fejesek hallgattak, mint a csuka.
A nagyik meg közben jól kiokosították az unokákat
Na, így lettek a Vitéz fiatalok.

Ez hogy tetszik?

Karakán (törölt) 2010.10.05. 10:26:49

Successus ad perniciem multos devocat

Neo07 2010.10.05. 10:37:31

@tcom:
a pék példája:
A zsebben maradó pénzből tud fejleszteni, tud korszerűbb eszközöket beszerezni, amivel olcsóbban tudja előállítani a terméket, az vagyis kevésbé fog drágulni - eredmény: többet tud eladni belőle. A profit nő, ezáltal megint több pénz marad a zsebében. Visszaérkeztünk oda, ahonnan elindultunk, beindul egy pozitív visszacsatolás, egy önmagát erősítő folyamat. És egy idő után a sokadik ilyen ciklus után a megnövekedő forgalomból fel fog tudni venni egy embert. A vásárlóknak is több pénzük marad, így több kenyeret tudnak venni, vagyis a piac is növekszik.

Ennek a fordítottja is igaz, növekvő terhekkel, a növekvő adókkal egy kritikus pont után le lehet fullasztani a gazdaságot - mint egy belsőégésű motort. Most mi érzésem szerint a lefulladás előtt vagyunk: növekvő munkanélküliség, növekvő adók ezt eredményezik. Most le kell nyomni a kuplungot (ármeneti nagyobb hiány), és gázt adni (kisebb adók).

multik:

Nem írtam azt, hogy nem kell multi. Arra akartam célozni, hogy önmagában a multi nem csodaszer. Kellenek, szükség van rájuk, de legalább ugyanannyira van szükség a kis- és középvállalkozásokra is. Az aránytévesztés is hiba.

Az egészségügy jelenlegi helyzetének semmi köze nincs a multikhoz. Sokkal inkább a polip fejéhez... Tudatos politikai döntés volt az elit részéről a lezüllesztés. (privatizációs trükk)

De én inkább ezt a gazdasági szálat elvarrnám, nem illik egy politológiai blog témájához, elnézést azoktól, akiket nem érdekel. Azonkívül a választás lefutottsága okán valamennyire akadémikus jellegű is már...

Balt 2010.10.05. 11:30:14

@simonmondja.: Nekem nem volt se horthysta nagyanyám, se (pártállami) vezető apám, tehát a dolog itt kibicsaklik. Viszont örvendetes, ha ez volt a gyakorlat! :)

Jut eszembe: Van távoli rokonom, aki foxi-maxit végzett, a gyerekeit viszont a katolikus iskolákba, meg a Pázmányba járatta. :) Erről ennyit.

2010.10.05. 18:03:52

@Balt: A nagy is azzal jár...és még le se kell néznem rá!:P

@tölgyes: kit érdekel fletó? Alapból nem szeretem a kisembereket...és ki 175 cm? Na ne röhögtess, már Patás a SI rendszert is átírja? Max. ha van 163-165 centi. És igen, az nekem törpe...
süti beállítások módosítása