Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:30

„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette, hogy a bankok után a telekommunikációs cégeket, az energiaszektort és a kereskedelmi láncokat is három évre szóló extraadóval tervezi terhelni a kormány, miközben pedig novembertől jövő év végégig leállítják a magánnyugdíjpénztárakba való utalásokat. A megszorítások összértéke a korábbiakkal összehasonlítva is jelentős – csak éppen nem látszanak  megszorításoknak.

(Fotó: Népszabadság)

Politikai elemzőként nem szeretnék közgazdasági okoskodásokba belemenni, ezért kizárólag a gazdasági döntések politikai hatásaival foglalkozom. Kezdjük onnan, hogy rögzítjük: a kormány több szempontból is nagyon nehéz helyzetben van. Az egyik oldalon cselekvésre (azaz megszorításra) ösztönzi a költségvetés helyzete, illetve az unió felé vállalt és a magyar közvélemény előtt is kőbe vésett hiányszám. A másik oldalon viszont cselekvési terét korlátozzák azok a súlyos mondatok, amelyekkel korábban elutasított mindenféle megszorítást, és ellenzett minden olyan politikai lépést, amely „az emberektől vesz el” (ráadásul közben jelentős adócsökkentést helyezett kilátásba). A Fidesznek tudnia kell, ha a választók számára nyilvánvalóvá válik, hogy maga is rálépett a megszorítások útjára, hitelessége súlyosan sérülhet.

Ebben a csapdahelyzetben Orbán Viktor olyan politikai megoldást választott, amely első ránézésre mindkét célnak megfelel: jelentős bevételhez juttatja a költségvetést, ugyanakkor a megszorítások közvetlenül nem az embereket érintik. Már az első órákban is látszik, hogy az ellenzék nehezen tud fogást találni a csomagon, a lépések megszorító jellegének megértetéséhez ugyanis nem elegendő pár egyszerű mondat, a hosszabb magyarázatokat viszont nem tűri meg az emberek millióit elérő bulvárhíradók világa. Talán a magánnyugdíjpénztári befizetések befagyasztása kapcsán van igazán esélyük arra, hogy láthatóvá tegyék az emberek közvetlen veszteségét, de messze nem olyan pofonegyszerű módon, mint például a tizenharmadik havi nyugdíj elvételekor.

A Fidesz, egyre világosabb, komolyan gondolta az eddigitől eltérő gazdaságpolitikát, legalábbis a költségvetés bevételi oldalán. Vizitdíj és társai helyett az embereket legfeljebb áttételesen érintő adókat és egyéb megoldásokat választott, s ezzel valóban radikális változásokat hajtott végre. Politikai értelemben kifejezetten ügyesen mentek szembe a magyar politika korábban megkérdőjelezhetetlennek tartott toposzaival, s ha sikeresek lesznek, hosszú időre parkolópályára állíthatják a hazai közélet azon megmondóembereit,  szakértőit, akik évtizedek óta magabiztosan szajkózzák a „nincs más megoldás”, „nem lehet másképp” kezdetű mondataikat.

A siker azonban egyáltalán nem garantált, mert bár az ellenzék lehetőségei a szociális demagógiára a korábbiaknál lényegesen korlátozottabbak, ezen kívül is várhatnak veszélyes aknák a javaslatokra. Kiszámíthatatlan, hogy miképpen hatnak a döntések a gazdaságra, de a csomagot vagy annak egy részét megfúrhatja az Alkotmánybíróság, megtámadhatja az Európai Unió, vagy – én ezt tartom a legveszélyesebbnek – a válságadókkal (és az azt bevezető politikával) szemben az ellenérdekeltek részvételével vagy támogatásával megszerveződhetnek olyan hazai vagy nemzetközi csoportok, amelyek komolyan megnehezíthetik a második Orbán-kormány dolgát.

Még a végén tényleg igaza lesz a kormányfőnek: a  "forradalom" után akár "szabadságharc" is jöhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr352369767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán teszi mássá a politikát 2. 2010.10.15. 10:40:03

A minapi, második gazdasági akciótervről szóló Orbán bejelentések után újra beindult a spekuláció és a fanyalgás a médiában és a blogokban, és persze támadásba lendült az MSZP mindkét szárnya is Gyurcsánnyal és Mesterházyval az élen. Egyesek már ...

Trackback: Fizetnek-e adót a multik? 2010.10.14. 12:57:21

"Bezzeg a multik, százmilliárdokat kivisznek az országból, és nem fizetnek adót!" - de sokszor lehet ehhez hasonlókat olvasni! De vajon igaz-e ez az állítás? Vizsgáljuk meg a kérdéskört pár általam kissé önkényesen kiválasztott, külföldi tula...

Trackback: Milyen megszorítás? 2010.10.14. 12:46:02

A Fidesz politikai értelemben kifejezetten ügyesen ment szembe a korábban megkérdőjelezhetetlennek tartott toposzokkal.

Trackback: Jönnek a válságadók 2010.10.14. 12:30:42

 A kormány egyszerre az alábbi céloknak szeretne megfelelni:   - nem engedik az államadósság növekedését   - lehetővé fogják tenni, hogy az ország finansz...

Trackback: Ez nem forradalom, ez csak maszatolás 2010.10.14. 11:46:19

A második Orbán-csomag részeként beharangozott „válságadók” és a magánnyugdíjpénztári befizetések államosítása olyan olcsó, demagóg megoldások, melyeknek csak Török Gábor örül, bár bevallottan csak politológusi aspektusból, mert ugye a közg...

Trackback: Plusz egy, mínusz nyolc... 2010.10.14. 11:35:00

Khmmm... Miniszterelnök úr, ha szabad egy szóra! Tessék kérem rászólni a Szijjártó Péterre, hogy most már ne beszéljen hülyeségeket. Ne hivatkozzon arra, hogy ebben a helyzetben nem engedhető meg, hogy az állam havonta 30 milliárd forintot költsön a ma...

Trackback: Tolvajok 0005 2010.10.14. 11:08:47

lopstop :D           ll  

Trackback: Egyik zsebből a másikba 2010.10.14. 10:41:14

A "bankadó" sikerén nekibuzdulva nemzetiegyüttműködő kormányunk újabb adónak nevezett sarcokat vet ki a legsikeresebb szektorokban működő legnagyobb vállalatokra. Ez igazából nem is adó, hanem valamiféle pénzbüntetés, amit a kormány egyszerűe...

Trackback: Fizessen most valaki más 2010.10.14. 09:09:32

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Mostanában hanyagollak. Az történik, hogy valaki megszerezte az azonosítómat és megpróbálja az oldalamat politikailag korrektnek tűnő bejegyzésekkel lejáratni. Bizonyára magad is csodálkoztál ez...

Trackback: Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről 2010.10.14. 08:31:18

A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiv...

Trackback: Milyen hatással van a magas adóterhelés a vállalkozásokra? 2010.10.13. 23:11:45

 Milyen hatása van az adóterhelésnek a gazdaságra? Az adóterhelés hatásait tanulmányok sokasága kutatja. Kétségtelen, hogy a magasabb jövedelem-elvonásnak is lehetnek pozitív hatásai. Egyes esetekben igazságosabb állapotokat teremthet (a kiugróan ...

Trackback: A gyermekekkel fizettetik meg a nyugdíjat? 2010.10.13. 22:34:50

Orbán bejelentette, hogy 420 milliárdot elvesz a nyugdíj-megtakarításokból. Abból a megtakarításból, ami a későbbi nyugdíjakat fedezné. Orbánék ebből a pénzből teszik ingyenessé a milliárdosok öröklését és csökkentik a havi 280 ezernél többet kere...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2010.10.15. 11:30:00

@ó jaj: NE mondd, voltak nokiás dobozok is, meg fenyegetőzések is? túlvagyonosodás? dehogy perelek. Helyzetbe hozták a hazai vállalkozást. Ezt ígérték a választáskor. JA, hogy nem tetszik. Az világos.Mellesleg lelakott ingatlant kaptak vissza. Morál?

sárkányfő 2010.10.15. 11:30:27

@aszekelyek: nem a magyar költségvetés köt szerződést a nagy CBA-val, meg Match-csal, hanem helyi szinte kötnek szerződést a helyi önkormányzatok a helyi bolttal.

A Match-ot nem ismerem, de a CBA boltjainak többség úgy tudom frencsájz.

De mindegy is, az I. került polgármestere arra esküdött fel, hogy az I. került lakóinak érdekeit képviselje, nem pedig egy magáncégét. Szerintem ez épp úgy lopás a közösből, mint a hunvald vagy cusi féle ügyek.

radala 2010.10.15. 11:30:56

@cambridge.on: Észrevenném, ha ez lenne a helyzet, de ha azt olvasom, hogy a fidesznyik CBA KISZORÍTOTTA a Matchot
ez-az ÜRÜGYÉN. lecsökkentették a bérleti díjat ÜRÜGYÉN és ezt a bögregyűjtő o jaj írja. Akkor nem gondolkozom el a kérdésen. És nem azt nézem, hogy mit lop el kitől a CBA, hanem azt, hogy egy magyar van egy multi helyén.
Arról nem is beszélve, hogy én nem egy szellemi fogyatékos baler vagyok, aki mindent beszop. mi a fene az a 100 milla? éves bérleti díj?
Szerintem teljesen jogosan szegény matchozok. Ez a beírás szánalmas volt.

aszekelyek 2010.10.15. 11:31:43

@ó jaj: még az mnb is 6-7%-ot mondott, bizony...

aszekelyek 2010.10.15. 11:33:51

@ó jaj: Alakók szóltak be a hvg-be, hogy nem tetszik? .) Aköltségvetésbe minden vállalkozás köteles fizetni. Nem tudsz megvezetni.A match miért is volt jobb klakóknak, kasszának?

cambridge.on 2010.10.15. 11:34:23

A CBA bolthálózatban nem emelik az árakat a szerdán meghirdetett válságadó miatt; reményeik szerint a személyi jövedelemadó csökkentésével a vásárlóknál maradó többlet olyan forgalmat generál, ami fedezi a különadó költségét - közölte Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője.

Válságadó: a legnagyobb lánc megússza?

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=461762&place=vezeto_cim

Miért emelné az árait,ha a CBA-t nem érinti a különadó.
Így könnyű egyetérteni, ha másoknak kell fizetni.
Mit lehet erre mondani:ügyes vagy pofátlan?

radala 2010.10.15. 11:37:53

@ó jaj: Nem örültem meg, természetesen van igazság azokban, amikben egyetértettem veled.
Nyilvánvaló igazságok ezek bizonyos mértékben. De nem vagyok hajlandó olyanokkal egyetérteni semmiben, akik szerint egyszer nincs hiány, de ha mégis betömik, akkor meg az a baj.
Olyanokkal akik azzal basszák el az idejüket, hogy mindenféle ostoba teljesen irreleváns álkorrupciós ugyekröl beszélnek.
lehet felőlem korrupciós is, nem érdekel.
Azt akarom csak mondani, hogy nem fogom, ilyen fullkékszemüvegesek hülyeségeit megerősíteni.
Nem arról van szó, hogy én nem lennék képes belátni egy döntés árnyoldalait, de nagyon hiányolom, hogy míg én erre képes vagyok, addig mondjuk tőled soha egyetlen pillanatra nem hallottam, hogy valaha bármi is nem lenne úgy szar, ahogy van. Ez így nem biznisz.

sárkányfő 2010.10.15. 11:39:32

Mielőtt it széthazudná valaki amit beírtam, a HVG cikke szerint az időbeli sorrend ez volt:

1. Kiírtak egy pályázatot az üzlethelységre.
2. Két cég pályázott rá, az üzlethelység állapotának ismeretében.
3. Mindkét cég felkínált érte X Ft-ot, annyit, amiről nyilván úgy gondolták, megéri nekik.
4. A CBA picit többet kínált, elnyerte.
5. Pár hónap CBA-üzemeltetés alatt úgy "leromlott az ingatlan állapota" hogy az I. kerületi polgármester elfelezte a bérleti díjat :)

A Lázár testvérek a Fidesz támogatói.

Ezek tények. Hogy hogy mossátok ki, azt rátok bízom, nem féltelek titeket, de legalább a tényeket ne kavarjuk itt össze.

radala 2010.10.15. 11:45:46

@ó jaj: Nincs ezen mit széthazudni ezt írtad:
Helyzet:

A Fideszes többségű és vezetésű I. kerültben a CBA kiszorított a Match üzletet.

Módszer:
A kerület "elégedetlenek a vásárlók" ÜRÜGGYEL nem hosszabbította meg a lejáró bérleti szerződést. Az új pályázaton - MICSODA MEGLEPETÉS - a CBA épp egy PICIT ráígért a Match ajánlatára. NYILVÁN FOGALMA SEM volt mennyit ígért a Match a titkos pályázati anyagban.
Pár hónappal később Nagy Gábor Tamás polgármester javaslatára felére csökkentik a bérleti díjat. (ÜRÜGY: az üzlet vártnál drágább felújítására).

A CBA nyeresége: 100.000.000 forint.

Ezek a TÉNYEK.

Az eset megítélést, hogy mi lehet a háttérben rátok bízom.

Én már megítéltem: illegális pártfinanszírozás, oligarchikus pártműködés, ilyenek. Nagy Gábor Tamásnak meg Hagyó mellett kéne csücsülnie a dutyiban. A média persze hallgat, az ügyészség pláne hallgat, naná.

Ja, a CBA tulajai nyíltan vállalja fideszes szimpátiájukat, ott vannak a rendezvényeken, stb, de ez amúgy is közismert.

Nagybetűsítések tőlem. Meg egy sortörés a tények után, hogy legyen ideje röhögni azoknak, akik nem teljesen ostobák:-)

radala 2010.10.15. 11:48:25

@ó jaj: Az, nem biznisz, hogy én elnézem a folyamatos fidesznyikezést valakitől, aki sokkal sötétebb kékszemüveget visel, mint amilyen narancssárgát egyáltalán gyártanak.

sárkányfő 2010.10.15. 11:58:43

@radala: tudod, én egy üggyel kapcsolatos véleményemet nem abból vezetem le, hogy éppen melyik blogon járok, vagy éppen kinek válaszolok.

az pedig már ezer éves közhely, hogy fidesznyik szemüvegen keresztül mindenki kék vagy vörös, és ha véletlenül mégse az, akkor meg rá kell fogni.
ha őszintén azt hiszed, hogy nekem van szemüvegem, az a baj, ha képtelen vagy nem magadból kiindulni, az a baj, ha azt hiszed színes szemüveg mögül helyesen látsz és megítélhetsz bármilyen színt, az a baj. ha minderről tudod hogy baromság, de mégis mondod, mert már más nincs a tarsolyodban, esetleg el akarod terelni a figyelmet személyeskedéssel a narancsos szívednek kellemetlen infókról, akkor meg az a baj.

A kiemeléseket köszönöm, a naivitásod világrekorder.

altero 2010.10.15. 12:09:46

Sajnálom, hogy Török Gábor is beállt az igazodók táborába. Nem azért mondom, mert az utóbbi néhány bejegyzés a kormányt erősíti, hanem azért, mert ezek már az igazodás hangjai: nyilvánvaló, ha az érintett cégek ráterhelik a Zemberekre az adóterheiket, az a fogyasztókon fog lecsapódni. Ezt sem kommunikálni, sem megérteni nem olyan nehéz, mint ahogy Török Gábor véli. A magánnyugdíjpénztáraknál hasonló a helyzet, szintén nem kell különösen csavaros ész belátni a lépés kockázatait (ld. Véleményvezér blog.)
Eddig látható volt Török Gábor függetlensége, de a jelek szerint ő is megérezte (vagy megéreztették vele) az idők szavát. A fiúk nem viccelnek.

radala 2010.10.15. 12:14:40

@ó jaj: nem neked nincs szükséged egy véleményhez gondolkoznod.
Tuti hogy nincs olyan politikai téma, amiben én el tudnám téveszteni, hogy neked miről mi a véleményed. Ez persze nem azért van mert szemüveget viselsz:-)
Szerintem, ha nekem valaki beidézte volna azt a CBA-s bejegyzést, amit te írtál és most én beidéztem neked.
Akkor én azt mondtam volna.
"Bocs valóban fasz vagyok, kicsit elradadott a hév. Talán nem kellett volna ürügyént írnom, meg valóban jobban tettem volna, ha megmondom, hogy mi a havi bérleti díj és nem számolom ki előre a következő 5 évre.OK azt nem tudhatjuk, hogy a Match tényleg szar volt-e, azt sem tudjuk, hogy mit újított föl a CBA, de azért ne legyünk már naivak, azt azért el kell ismerned, hogy ez az egész nagyon-nagy valószínűséggel lopás. Bocs. "

Szóval én ezt a stratégiát szoktam követni.
Mindenki eldöntheti kinek színesebb a szemüvege, illetve szerintem ezt nem tudja senki eldönteni, de talán azt igen, hogy ki képes esetleg arra, hogy a látott eredménybe bekalkulálja a színszűrőt. (Segítek, én sokat mikroszkópozom:-)

radala 2010.10.15. 12:22:40

@altero: "de a jelek szerint ő is megérezte (vagy megéreztették vele) az idők szavát. A fiúk nem viccelnek. "
No szerintem erre jó eséllyel válaszolni fog TG.:-)

Lefordítsam neked pár egyszerű mondatba mit mond TG?
Nem mondja, hogy nem érzik meg a népek a "megszorítást". Nem azt mondja, hogy az a fasza út.
Azt mondja, hogy nagyon sikamlós ez a Fidesz. Nagyon nehéz lesz a kormányra haragudni, ha fölmegy a kenyér ára, de a most is drágább kisboltban (mondjuk CBA) meg kevésbé vagy nem megy föl.
Illetve nagyon nehéz lesz a haragot artikulálni.
Ki megy el egy magánnyugdíjpénztár melletti népszavazásra? Nem mintha nem lenne sokkal értelmesebb, mint a 300 Ft, de nem jó reklámanyag....
Ennyit mondott szerintem.
Még tett is egy gesztust a kékszemüvegesek felé, hogy ironikus címet adott, csak az a baj, hogy a kék szemüveg az nem csak torzít, mint a narancssárga, de valamiért a kevésbé értelmesek gyakrabban választják, ezért ezt az iróniát alig valakinek sikerült közülük valakinek is fölfogni:-)

sárkányfő 2010.10.15. 12:24:23

@radala: itt egy lopás, ami persze csak "nagyon-nagy valószínűséggel lopás", pláne annak fényében hogy a Lázár testvérek a fidesz támogatói, anyagilag is.
erre a reakciód, hogy én elfogult vagyok, stb. ilyen alapon hagyót és hunvaldot sem ítélhetjük el, ők tagadják, ítélet még nincs, akkor milyen alapon? én, a gonosz, mégis elítélem őket. (bár a sok narancsos állandóan emlékezet az ártatlanság vélelmére, meg hogy mittudomén.)

tudod, mit radala? elegem van. igazad van. csak hagyjál már.

agentT 2010.10.15. 12:27:14

@radala: Jaj maradj már.

Nem hiszem el, hogy most és éppen most produkálsz valami ébredési tünetet.
Ebben a blogban nagyon korrekt elemzések jelennek meg, de a kommentzóna többségében egyszerűen röhögnivaló.
Én régebben nagyon lelkesen írtam ide, de rájöttem, hogy tökfölösleges.

Itt olyan emberek élik ki magukat (maximális tisztelet a kivételeknek) akik kész tényként kezelik, hogy a miniszterelnököt titokban Ausztriában gyógykezelik pszichésen.
Olyan emberek, akik (bár még semmit nem lehetett tudni róla) előre elmondták minden idők létező legrosszabbjának a fideszes gazdaságpolitikát és különösen az adóváltozásokat.
Olyan emberek, akik már ott tartanak az agybajban, hogy megkérdőjelezik a gyermekvállalás fideszes támogatásának a jogosságát, merthogy szegény buziknak nem lehet gyerekük.
Olyan emberek, akik mindenhol, mindenben, minden tetves kis apróságban fideszes panamát látnak, de vérben forgó szemekkel hördülnek föl ha azt hallják, hogy a bolsik tönkrevágták az országot.
Olyan emberek, akik minden erejükkel követelik a megszorítást, nyilván mert ez valami libidónövelő vagy hasonló lehet nekik.
Olyan emberek, akiknek el lehetne hinni a hülyeségeit, akkor Magyarország jelenleg sötétebb diktatúra lenne, mint Észak-Korea, ahol kommunizmus épül és nácikirályság egyszerre.
Olyan emberek, akik máris tudják, hogy az új alkotmány eleve a sátán bibiliája lesz.
Olyan emberek, akik éjszaka járó, sötét autókat látnak, bizonyára a gyógyszerelvonás miatt.
Olyan emberek, akik még a védőgátban is Orbán Viktor ördögi praktikáit lelik fel, és szívük szerint kitüntetést adnának a MAL vezérigazgatójának.
Szóval ki merem jelenteni, hogy olyan emberek, akik lelkileg súlyosan torzultak, betegek, és teljesen felesleges szót fecsérelni rájuk. Az, hogy én most megteszem, az is ostobaság, és csak a kedvedért csinálom. Semmi esély velük semmiféle érdemi kommunkációra, mint általában a fixáltakkal.
De egyébként ők a bölcsesség és tudás letéteményesei, míg én például egy idióta, gondolkodni képtelen, megvezetett, csordaszellemű ökör vagyok. (Copyright Zsüli, akit némely beteglelkűek képesek szimpatikusak találni.)

És még sorolhatnám, ha lenne kedvem.

Szóval minden tiszteletem az értelmesebbjéé, a kivételeké, de itt többségében egy olyan banda verődött össze, amellyel kapcsolatban a legbölcsebb döntés, ha hagyja őket az ember közösen szellemi-maszturbálni a sátáni diktatúrára, ez legyen a legnagyobb örömük a földön.

radala 2010.10.15. 12:32:48

@ó jaj: Nem azt mondom, hogy szerintem itt lopás történt, hanem azt mondtam, hogy én adott esetben elnézést kértem volna az ÜRÜGY a PICIT, a NYILAN NEM TUDTA meg az ilyen csúsztatásokért.
Szerintem van egy történet, amiről semmit nem tudunk, csak annyit, hogy a HVG írt valami bizonytalan faszságot, amit te még jobban kiszíneztél, hogy nehogy valaki ne értse meg a TÉNYEKET.
Szerintem, ha ennyit képes lennél belátni, az komoly előre lépés lenne a személyiség fejlődésedben:-)

radala 2010.10.15. 12:38:59

@agentT: Én nagy örömmel olvastam, szóval érdemes volt beírni.
Igazából szerintem attól ébredek én most, hogy azt még könnyen elnézem, ha a NER-t, NENYI-t bántják, mert az szerintem is nevetséges. De hogy valakinek az legyen a baj, hogy nem direkt veszik el a zemberektöl a pénzt, hanem megnézik, hogy hátha nem az utolsó cseppig tudják visszavenni a multik. No az már nehezen tolerálható.
Szóval tökéletesen egyetértek veled. Azt nem hiszem viszont, hogy van ember, akinek jjulie szimpatikus:-)

sárkányfő 2010.10.15. 12:57:51

@radala:
Két dolog van radala. Sőt, három. Vagy még több, de már nem is érdekel.

Ha valaki itt elnézést kérés várt el a másiktól, akkor előbb nézzen szét a saját portája előtt, nincs-e ott speregetni való? Na, ha majd ez meglesz, akkor lesz jogod bárkivel szemben számon kérned.

Aztán majd ha egy tökéletes mesevilágban élünk, elhiszem hogy tiszta ügy volt a pályáztatás. A te saját naivitásod, vagy csak egyoldalú naivitásod vagy még inkább elképesztő elfogultságod meg ne rajtam kérd számon. Ez már vallásos elfogultság. És tisztázzuk már azt is, hogy attól hogy te rendszeresen elismered elfogultságodat, amit persze le se lehetne tagadni, szóval attól az még nem tűnik el, nem leszel hitelesebb, nem lesz igazabb a véleményed. Csak azért írom, mert néha szinte tüntetőleg jössz az elfogultságoddal.
Ugyan mi másról szólt volna pl. ez egész önkori választás, mint hogy ki rakja zsebre 4 évig a 20%-ot? Tökéletesen pártfüggetlenül. Ez így volt eddig is, így lesz ezután is. Ki képes ezt tagadni? Hülye az illető, vagy másokat néz hülyének?

Aztán meg milyen gyenge, lényegtelen dolgokba kapszkodsz tíz körömmel? Tényleg képes vagy ezeken rúgózni? Ezeken háborodsz fel, nem a lopáson? Arányos ez? Normális ez? És ezek hol befolyásolják a lényeget, ami tény, hogy elfelezték a bérleti díjat? És mégis beelekötsz... Mégis keresed hol lehetne másról beszélni..

És szögezzük le, magára az ügy lényegére egy szavad sem volt eddig, velem viszont sok bajod van.
Vazz, a fidesz lop, és én magyarázkodom már megint, ügyes vagy radala :)

sárkányfő 2010.10.15. 13:04:14

@radala: jó példa a végtelenül következetlen, ás annál magabiztosabb és meggyőződéses véleményeidre ez:

"De hogy valakinek az legyen a baj, hogy nem direkt veszik el a zemberektöl a pénzt, hanem megnézik, hogy hátha nem az utolsó cseppig tudják visszavenni a multik. No az már nehezen tolerálható."

Állandó jelleggel ítélkezel fölöttem, állandóan szememre veted hogy amit én írok be arról előre tudható hogy fideszkritika. Ezt már egyszer cáfoltam, amit akkor el is ismertél, de másnapra elfejtetted, és azóta is hangoztatod, én meg leszartam, mert nem reagálok mindenre, és téged úgyse lehet kibillenteni a vakhitedből.

Na most kivételesen veszem a fáradtságot és cáfollak. Én ugyanis leírtam,, itt is, hogy ezzel nem az a bajom, hogy a jövedelemadót átalakítják részben fogyasztási adóvá, mert ez kifejezetten jó ötlet, és én magam is régóta, évek óta szorgalmazom. Ezzel az a baj, hogy a kormány pózol az adócsökkentő kormány pózában, holott ez csak adó átstrukturálás.

Abba most nem megyek bele, mert kicsit mellékes, hogy ha egy szektor extraprofitot szed be, akkor vajon mi a jobb, az embereket jobban szolgáló magatartás: ha beszáll a kormány is a haszonba, vagy ha ráerőlteti a szektorra szabályozással, hogy tisztességes profitot érjen el, azaz több pénzt hagyjon a zembereknél....

radala 2010.10.15. 13:11:41

@ó jaj: Csak az ügy lényegével volt bajom. Azt kérdeztem, hogy mi az, hogy Ürügyén?
Leírom neked az én verziómat, ami pont ugyanolyan reális, mnt a tied, de legalábbis pont ugyanolyan bizonyított, söt jobban, mert ez a része gondolom le van papírozva.
1. A MAtch szerzödesét lakossági panaszok miatt nem hosszabították meg automatikusan (ha meghosszabbították volna az gondolom pont ekkora baj lenne)
2. A nyilvános pályázaton a CBA aláígért a Matchnak
3. Pár hónap múlva felújítási feladatok címén megfelezte az önkormányzat a bérleti díjat.
4. Lázár a CBA tulajdonosa kiemelten jó kapcsolatokat ápol a Fidesszel
5. A kerület Fideszes vezetésű.

A tények ezek.
Mindenki azt lát bele, amit akar. Itt lehet szó lopásról, lehet szó arról, hogy a CBA könnyebben szót ért az önkormányzattal és egy valós felújítást tud elszámoltatni, bármi lehet.
És talán hajlandó is lennék elgondolkozni azon, hogy ez könnyen nevezhető gyanúsnak, ha valaki nem akarná a számba rágni a "tényeket".

lüke 2010.10.15. 13:13:02

@cambridge.on:
nekem mondod!
nekem készelétben áll a tyrolian air, ha átlépem a határt

sárkányfő 2010.10.15. 13:20:38

@radala:
1. Nagy Gábor Tamás _állítása_szerint_ voltak panaszok.
(De ebben az a poén, hogy semmi jelentősége, egy lejáró szerződére tőlem nyugodtan kiírhatnak új pályázatot, full korrekt, nem kell hozzá süket duma. És ennek nincs köze a lopáshoz. Tipikus kössünk bele mindenbe hozzáállás ezen rugózni)
2. A CBA nem alá, hanem ráígért a Match ajánlatára.
3. (Itt valamiért jót írtál, nem is érem)
4. Nem csupán jó kapcsolatok vannak, hanem nyílt politikai elköteleződés, támogatás, anyagi is.

És még te oktatsz engem tényszerű beszédből? :)

És szerinted ebbe bárki azt lát bele amit akar? :)

De mindez félrebeszélés, mert a fenti kommentem 4 érdemi bekezdéséből jó ha egyet érintett a válaszod. A többivel nem akarsz szembenézni? Amúgy nem baj, ne is tedd, full reménytelen ez az egész párbeszéd így is...

radala 2010.10.15. 13:20:53

@ó jaj: Igazából azért garantáltan elnézést kell kérnem, hogy valójában összefolyik bennem a fórum és egy emberen töltöm ki az összes balostól elszenvedett kritikát. Ez tuti komoly hülyeség részemről.
Nem mellesleg nem mondtam agentT-nek, hogy te mondtad ezt, azt mondtam, hogy ez már sok a jóból. Nem is te bosszantottál föl, hanem már tegnap is föl voltam bosszantva, szóval, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor az igaz, hogy én szelekció nélkül mondok rosszakat a balosokra, de te meg olyat is magadra veszel, amit nem mondtam rád.

Szerintem a kormánynak kutya kötelessége jó színben föltüntetnie magát és az intézkedéseit. Nincs a Földön olyan hely, ahol nem így csinálnák. Ez maximális távolságra van a hazugságtól.
Szerintem egy áfaemeléssel egyező hatású szektoradó is sokkal jobb, mint egy fűnyírós áfa emelés, de ez mindegy. A lényeg, hogy én képes vagyok látni a fideszben a rosszat te meg csak a rosszat vagy képes. Szerintem ebből az következik, hogy én többet látok, mint te.:-)

lüke 2010.10.15. 13:22:32

@Szimba:
meg a marhák is , innen jön a híres gulyás leves.)

kodó tamás 2010.10.15. 13:26:10

@ó jaj: az I. kerület tökéletesen zárt világ, csak a polgármester csápjain keresztül lehet bejutni...
MINDEN ingatlanfejlesztés és -eladás 100%-osan "kontrollált".
Ott kívülálló nem rúg labdába, ez tuti.
Hasonlóan fognak "beállni" a többi kerületek is.

jó 7végét

sárkányfő 2010.10.15. 13:30:08

@radala: most írom le, most írok konkrét példát rá, hogy van jó is a dologban, hogy részben fogyasztási adóvá változtatják az szja-t, erre ugyanazt hozod ki a válaszod végére megint, hogy én csak a rosszat látom meg?? no komment.

a többire sem válaszolok, semmi értelme.

radala 2010.10.15. 13:33:40

@ó jaj: Nem ráígért, hanem többet ígért.
A ráígért azt jelentené, hogy match mond valamit és CBA azt mondhja mé egy FT. De nem ez történt gondolom, hanem az, hogy Match A CBA B és B>A.

Amit itt leírsz abban semmi botrány nincs. Még akkor sem lenne, ha valaki idejönne az alagút környékéről es azt mondaná, hogy ö nem látott fölújítást, mert ha nem látná sem jelentené, hogy nem volt valami. De eddig semmi panasz nem volt.
Annyit tudunk, hogy Fideszes önkori fideszbarát (Nem mellesleg MAGYAR tulajdonú) céget juttat helyzetbe.
Nem nagyon hiszem, hogy van valóban magyar tulajdonú cég (a kommunisták nem magyarok:-) ), ami ne lenne Fidesz-barát.
Az emberek 80 % nem kékszemüveges, azért ezt jó ha figyelembe veszed.

radala 2010.10.15. 13:34:39

@ó jaj: OK ezt elbasztam:-)

De persze akkor is igazam van:-)

radala 2010.10.15. 13:44:21

@nyünyüge: Ja bocs, most már világos minden. Azt hiszem a HVG rosszabb, mint az ÉS. Azért támogatja a Fidesz a magyar vállalkozókat, mert a magyarok legalább 80% ezzel egyetért. Ha föltételezzük, hogy létezhet néhány szocialista szavazó, aki nem tökéletesen hülye (igazából ezt én nem feltételezem), akkor még a 80%-nál is többen értenek ezzel egyet.

hvg.hu/hvgfriss/2010.41/201041_partfogas

Ennyit o jaj a hülyeségeidről, meg pláne a HVG korrekt, alapos újságírásáról.

nyünyüge 2010.10.15. 13:47:40

@kodó tamás:
Ettől még simán tisztán a főváros és Demszky sarának tekinti mindenki a Várbazár állapotát. Meg a Szent György téri Honvédelmi Főparancsnokság állapotát is.
Gondolom ez utóbbi most majd új lendületet kap, Hende Csaba majd felavathatja eredeti pompájában pár év múlva (a hülye építészek meg ne járassák a képzeletüket, csak úgy lehet szép, ahogy volt.)

nyünyüge 2010.10.15. 13:53:24

@radala: Az eredeti cikket is érdemes azért elolvasn (nemcsak a választ!), csak ahhoz be kell jelentkezni.

Szimba 2010.10.15. 13:56:09

@radala:

Engem a jobb oldalon levő grafikon jobban érdekel. Magyarország lejáró hitelei a címe. Évente egyre több milliárd van ott jellve!!!!!?

Szimba 2010.10.15. 13:57:51

Ami afotót illeti, milyen esemény oltz? Merthogy Csoóri S. ott somolyog OV mellett.

radala 2010.10.15. 13:58:31

@nyünyüge: Nem igazán érdekel, már ismerem a részleteket o jaj-tól. Sajnálom is a Matchot nagyon:-)
Meg a HVG-t is, hogy esetleg beszarik az erőlködéstől:-)
Nem mondom, hogy itt nincs lopás, de ez egy európai normákba beférő, mindenhol jelenlevő sajátjaidnak kedvezés, ami már csak így van.
Nem ez alapján mérem a kormányok teljesítményét. De nincs olyan paraméter, amiben egy tetszőlegesen kiválasztott OV kormány ne lenne jobb bármelyik elődjénél. Azt hiszem a korrupcióra ez hatványozottan igaz.

sárkányfő 2010.10.15. 13:58:56

@nyünyüge: köszi a linkeket. Aranyos, hogy a lényeget még csak nem is cáfolják :) De persze illogikus is lenne, hogy csak az üzlet átvétele után jönnek rá, hogy milyen drága is a felújítás :)

radala 2010.10.15. 14:00:27

@Szimba: Széll Kálmán alapítvány "Merre tovább Mo?" konferencia.
Gondolom.

radala 2010.10.15. 14:05:32

@ó jaj: Ez Mo legeslegnagyobb problémája.
Mi a lényeg? Az, hogy fölújítottak-e vagy sem. Ha fölújítottak onnan semmi furcsa nincs az ügyben.
És a lényeg, hogy jó kezekben van az üzlet, nem egy tolvaj külföldiében és nem egy kommunistáéban. Ez messze 100 millánál többet érö dolog.
1 kérdést baszottul kerülsz, hogy jön ki a 100 milla?
Vald be 10 évre van szerzödés és ez idö alatt jön ki.
Ugye elmész a picsába, ha így van....

sárkányfő 2010.10.15. 14:13:10

@radala: ha itt valaki kerüli a kérdéseket, az te vagy. olvasd csak vissza a párbeszédünket, fogsz találni bőven.

de persze neked van egy meggyőződésed, és a ha a valóság ezt nem igazolja vissza, akkor a valóság téved. A HVG-t vedd meg, olvasd el, 90. oldal bal első bekezdés. Nem derül ki belőle, hogy évente vagy teljes futamidőre (2, ill. 5 év) számolták ki. Na nem mintha lenne jelentősége...

Azt az álláspontod, hogy ha fideszes lop, az oké, nem kommentálom.
Azt se, hogy állandóan a Matchcsal jössz, holott többször leírtam, hogy nem az a lényeg, hanem az I kerület.

De tudod mit? mégis kommentálom: unom a félrebeszélésed, a szavaim kiforgatását, meg a többit.

lüke 2010.10.15. 14:17:58

nem tudom miért háborogtok, minden pártnak vannak
nagyvállakozó támogatói
ennek ez, annak az...
ez a világ- politika- gazdaság legtermészetesebb dolga
megj, John Kerry -austro-hungarian- volt elnöjk jelölt egyenesen felesége Heinz ketchupjába esett
en.wikipedia.org/wiki/John_Kerry

lüke 2010.10.15. 14:19:13

@nyünyüge:
ha Demszkynek csak ennyi sara lenne!

kapusok 2010.10.15. 14:20:15

magánnyugdij pénztári befizetésekről:
Lehet azon elvitatkozni - lehet, hogy kellene is - hogy az a rendszer jó vagy nem. De a meghirdetett intézkedésnek nem ez a lényege, hanem a következő:
Törvény kötelezett arra, mint állampolgárt , hogy döntsek: saját felelősségemre , saját kockázatomra akarom-e , hogy az állam csak minimális nyugdijat fizet majd, én pedig kapok, amit kapok. És döntött mindenki igy vagy úgy. És ekkor jön egy kormány , aki a fejem fölött eldöntötte, hogy én rosszul döntöttem, a pénztárak nem jól működnek, ezért a megkérdezésem nélkül elveszi azt, ami eddig a törvény szerint kizárólag az enyém volt.
Lehet, hogy ezzel jól járok, de hogy ez semmivel sem különbözik a szövetkezetesitésektől és az államositásoktól , mint módszer . Ott is csak arról volt szó, hogy szerintük a szövetkezet hatékonyabb, mint a kisparcellás művelés. És akkor legalább ha csak papiron, de meg lehetett tagadni a belépést. Itt semmi apelláta nincs.
A másik: a magánnyugdijpénzttári tv. kimondja, hogy mekkora összeget kell államkötvényekbe fektetni. Ergo ezen pénzek egy része mégis az államhoz kerül, csak nem kell hozamot fizetnie , mint az államkötvényekért.

sárkányfő 2010.10.15. 14:20:54

@radala: azért az nem semmi, hogy ekkora hangon véded a magyar érdeket miközben az osztrák gdp-t tolod...

radala 2010.10.15. 14:21:00

@ó jaj: Csak ennek van jelentössége semmi másnak, ha a CBA felújít 50 milláért és ezét 5 év alatt elengednek neki 100 millát az nagyon is elfogadható biznisz, mivel 50 milla 5 év múlva 80 milla, akkor már csak 20 millát kapott 5 év alatt, ami nem nagyon fölháborító, pláne, hogy nem kapott, hanem ennyivel kevesebbet fizetett. Magyarul akkor a Match (aki nem tudjuk mennyit ajánlott, de kevesebbet + tudottan panasz volt rá azt kell összehasonlítani azzal, hogy a CBA fizetett 50+20*5 millát ahelyett, hogy megvárja, míg összeomlik a ház és fizet 40*5 millát....
Elmentek szerintem mind a picsába, ha olyan újságokat olvastok, ahol van egy szám mindenféle egyéb dimenzió nélkül.
Remélem lecsap a médiakommandó majd az ilyen lapokra, mint a HVG és bezúzza őket. :-)

radala 2010.10.15. 14:22:03

@ó jaj: Osztrák állam fizet engem:-)

radala 2010.10.15. 14:26:20

@ó jaj: Mondjuk tény, hogy a GyF kormány alatt igyekeztem egy fillért sem Mo-n költeni, de most már többet költök ott, mint egy átlag határmenti osztrák.
Mondjuk nem jutna eszembe Mo-n tankolni akkor sem, ha olcsóbb lenne, mert erkölcstelennek érezném az osztrák állammal szemben, de cigit sem hozok senkinek hiába kérték már többször...
Most, hogy nem GyF van lehet, hogy hoznék már cigit valakinek, de már senki sem kér, mert tudná, hogy nem hozok:-) Szóval nem megy egyszerűen a segítség.

lüke 2010.10.15. 14:30:13

@radala:
ezt hét millát rendesen elvette tölünk:)

ssi 2010.10.15. 14:30:34

@nyünyüge: @radala: @ó jaj:
naponta van valahol morgó, elégedetlen vásárló - igaza van-? attól is függ, mennyi türelem, megértés van éppen benne

sokan nem hiszik, hogy a múlt hibái (pl. korrupció) nem fog ismétlődni egy másik kormány alatt - több "totál tiszta" év kellene ahhoz, hogy ezt mindenki elhiggye

@aszekelyek:
2011-es költségvetés, 2010- és 2011-es hiányszámok-fontos

hitelesekkel szemben a bankok már egyoldalúan nem módosíthatnak szerződést, - a magnnyugptárak esetében mi történne?????

megszoktuk a szocializmusban az atyáskodó állambácsit, 20 év alatt nem szoktuk meg, hogy más irányba mennénk, sőt, Kádár még a fiatalok közt is népszerű volt a válság, munka nélküliség miatt, de ezek rosszízű szavak, másként, de vissza kell varázsolni a régi miliőt, van rá igény????

@porfelhő: @Szimba:
ha valaki napi 8-10 órával 100eFt alatt keres, mondhatjuk neki, hogy ugyan rendes ember vagy, de valamit nagyon rosszul csináltál az életedben????

kapusok 2010.10.15. 14:31:14

Az extra adókról:
Elismerem, hogy lehet, hogy már paranoiás vagyok,de ...
Az plusz nyereségadóval egyidejüleg azt igérte a kormány, hogy a 19 % helyetti 10 %-os társasági adó egységes lesz, nem lesz max 500 millió nyereséghez kötve. Ergo 9 % adóbefizetéstől esik el a költségvetés. Utána aztán néhány szektornál visszahozza amit előbb elengedett: akkor miért lesz itt több adóbevétel?
Az az érzésem, hogy ezek csak látszat dolgok, mutassa a kisembernek, hogy hogy megvágja a gazdagot, igy pl jövőre már mondhatja, hogy átlagember most tőled is elveszek, mert a nagyok már fizettek többet. Pedig nem is fognak többet fizetni.
De ha ezt rosszul számolom,akkor p is van még gondom:
A jelenlegi társasági adóbevallásban 43 +1 egyéb jogcimen lehet az adóalapot csökkenteni. Ezek a multik nemzetközi cégek, millió legális lehetőségük van arra, hogy ezen jogcimekkel éljenek. Ráadásul az, hogy itt mekkora a nyeresége egy kereskedőnek,attől függ, mennyiért veszi az árut. Az árut pedig veheti a külföldi anyacégétől, aki lám -lám miért nem, árat emel. Mindjárt csökken a nyereség - és tág határok között legálisan.
Szóval én nem attól tartok, hogy átterhelik ránk, hanem , hogy nem fogják befizetni. De ha én ezeket látom - pedig csak mikrovállalkozások adózásával foglalkozom ( és ezekkel a lehetőségekkel ők is szoktak élni) akkor ezt a kormánynak is tudnia kellene.

lüke 2010.10.15. 14:31:15

@ó jaj:
na és,
s mikor MO-n költi az nem baj

lüke 2010.10.15. 14:32:35

@manyike:
minden kezdö orvos, netto 80 ezret
ezért ilyen a várható életkor, nem?

lüke 2010.10.15. 14:34:35

@radala:
nem beszélve a rosszabb minöségü benzinröl és dizelröl,ami
15-20% többe kerül

radala 2010.10.15. 14:36:15

@ó jaj: Mit sajnálsz?
Mond meg, hogy jön ki a 100 milla, vagy mond meg milyen hosszú a bérleti szerződés? És kiszámolom magam. Mondd meg mit mond a CBA mennyit költött fölújításra?
vagy ha nem mondod meg, akkor ismerd el, hogy egy ócska kis fideszgyülölö fasz vagy, aki nem tud semmiről semmit csak hülyeségekkel nyomja tele a fórumokat a piros bögréért.

lüke 2010.10.15. 14:36:34

@kapusok:
azért veszik, kérik , (róják rájuk)tölük
mert a kis ember éppen nem fizeti, fizetné, vagy tudná befizetni

kapusok 2010.10.15. 14:40:35

Korrupció visszaszorítása ? Tényleg más bolygón éltek?
Mit gondoltok, miért lehet az adóalapból leirni a sportra adott támogatást az uj törvények szerint ? Ugyanis a Fidesz nem annyira őrült, hogy szemtől szembe kérje a pénzt és vegye át. Nem. Az egyik ügyfelemnek éppen most kellett 10 milliót befizetnie a Szijártóhoz közeli - kosárlabda egyesületbe , azért hogy tárgyalja a városi közgyűlés azt, aminek tárgyalását 2 év alatt legálisan, törvényesen nem tudta megtagadni. Tehát annyi a különbség ,hogy a sportegyesületeknél kellene keresni a korrupciós pénzeket. Az pedig köztudomású, hogy még az APEH is ritkán vizsgál egyesületeket...

kapusok 2010.10.15. 14:42:15

@lüke: csakhogy azt akartam kinyögni, hogy a megszorításuk csak látszat dolog, könnyűszerrel ki tudnak bujni alóla...

radala 2010.10.15. 15:16:52

@lüke: Nem mernék rosszabb minöségüzni, mert valóban soha nem próbálom, meg nagyon utálnám azt, aki ilyet mond külföldön élőként. De lehet, hogy igaz még ettől.

cambridge.on 2010.10.15. 15:47:01

VÉLETLEN?
A kispesti polgármesteri hivatalból kerültek elő az
önkormányzati választás estéjén eltűnt szavazólapok - ismerte el a Magyar Nemzetnek a kerület jegyzője, Istvánfi Sándor, aki felajánlotta lemondását a polgármesternek.
Az érintett választókerületben Kránitz Krisztián (MSZP) nyert 732 szavazattal, a második a fideszes Dódity Gabriella lett, aki 728 szavazatot kapott. A kis különbség és a szavazás idején, valamint a szavazatszámláláskor észlelt szabálytalanságok miatt a Fidesz jogorvoslatot kért, a bíróság pedig eredetileg újraszámlálást rendelt el.
A polgármesteri hivatalból a bíróságra bekért lepecsételt négy szavazóköri urna egyikéből éppen az egyéni képviselőjelöltekre leadott szavazólap hiányzott, így az újraszámlálás helyett a bíróság a választás megismétlése mellett döntött.
Istvánfi Sándor szerint "bűn nem történt, csak nagy hiba". A választás estéjén kavarodás volt, mindenütt urnák hevertek a hivatalban, és "összecserélődött a szavazólapokkal teli doboz egy másikkal" - magyarázkodott a jegyző.
(Híradó nyomán)

Ilyenkor rossz az, aki rosszra gondol.

radala 2010.10.15. 15:57:15

@cambridge.on: Mi más lenne? Mire kéne gondolnom, ha rossz lennék? A jegyző korrekt, én erre gondoltam. Totál el tudom képzelni, hogy ilyen előfordul.
Ja, hogy egy Fideszes kivette? Ezt is el tudom természetesen képzelni, de ha így van akkor gondolod csak 4 szavazattal fog veszteni most?
Amúgy mekkora jelentősége van KP-n ennek az egy mandátumnak?

bariga 2010.10.15. 16:04:59

@kapusok: hú, ez nagy ötlet, de onnan hogyan veszik ki?

bariga 2010.10.15. 16:14:07

@radala: ez nagyon militánsan hangzik, a kommandó csapjon le a bűnözőkre, de mit is jelent a médiakommandó? Hová jut ez az szerencsétlen ország ezzel mérhetetlen gyűlölettel és agresszióval???? Lassan kezdem szégyelni, hogy magyar vagyok. Már látom is a kedves válaszokat.
Amúgy meg a Fidesz közeli CBA , egyedüliként, majd kap egy kis extra Széchenyi terv támogatást, érdemes lesz figyelni, már ha nyilvánosságra hozza a valamilyen osztásért felelős kommandó az adatokat, ezt kétlem ugyan, de mégis demokrácia van akkor kellene. Miután nyilatkoztak, hogy tulajdonképpen boldogok az extra adótól, tuti már papírjuk van a kompenzációról. Mert különben azt kellene gondolnom, hogy bolondok!

cambridge.on 2010.10.15. 16:19:18

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-386602
A kormánybiztos mégsem engedte az ajkai timföldgyár indítását

@radala: Elfogadom,hogy rumli volt a választás estéjén.
Akkor is az volt amikor a bizonyítékot bekérte a bíróság?
Tudod, ÉN nem hiszek az ilyen véletlenekben.

@lüke:A tiroli mentalitást is hozhatnád magaddal.
Esetleg sikerülne fertőzővé tenni, még kezelni sem kellene a "normálistó eltérően" viselkedő embereket.

radala 2010.10.15. 16:30:53

@bariga: Ott a szmájli a végén, ne aggódj senki nem akarja bezúzni a HVG-t csak a fölháborodásomat próbáltam illusztrálni. Mert o jaj, nagyon szar történetet hozott, amiben egy darab tény nem volt.
Ez nem jelenti azt, hogy a CBA-t nem sponzorálja a Fidesz és viszont, mert ugye tudjuk, hogy az a gyanús, aki nem gyanús. De a bizonyítottságtól baromi messze van.
Ami miatt meg végképp ledobta az agyam a szíjat, hogy o jaj nem hajlandó megmondani, hogy hogy a francba jön ki a 100 milla ez hogy aránylik a beruházás összegéhez.
Mert azt azért be kell látni, hogy ha nálam az albérlők kifestenek, akkor az a minimum, hogy azt levonhatják az albérleti díjból...

@cambridge.on: OK de mire kellene gondolnom?
Gondolhatok arra, hogy egy szoci önkormányzat még ezt sem képes megcsinálni, gondolhatok arra, hogy a szocik még arra is képtelenek, hogy ne lopjon tölük a Fidesz. Gondolhatok arra, hogy a Fideszes nö nem bír veszteni, és inkább lenyúlta a szavazatokat.
Gondolhatok arra, hogy szegényt megfenyegette Kubatov, hogy haza ne menjen a cédulák nélkül.
Sokat segítene, ha tudnám számít-e ez az egy mandátum, mert, ha nem számít, akkor a Kubatov verziót kilőném mondjuk. :-)
Nekem a leglogikusabb a kupi verzió, de ha nagy a tét, akkor persze én is gyanakvóbb lennék.

cambridge.on 2010.10.15. 17:01:19

@radala: visszatérve a CBA-ra.Konkrétum?
Az nincs!
Van szombathelyi eset, ahol elhangzik mennyiért kell vállalni,hogy nyerő legyen.
Van egy a kerületben már működő bolt.Adva van egy fideszes vezetésű kerület,
A lejárt bérleti szerződés után van egy Fideszhez közeli cég,aki többet ígért az üzleti lehetőségért.
Csodák csodájára, meg is nyerte!Majd a polgármester a felére csökkentette a bérleti díjat!
Gondolod a CBA kevesebbet fizet??
Egy fenét!
Kettőt találgathatsz, hova került a különbözet,

Nem tudom éltedben vettél-e részt valamilyen szavazat szedő bizottságban?
Csak a józan eszedre hallgatva,előfordulhat,hogy éppen a legfontosabb urna lesz összecserélve egy másikkal?
Itt nem a Murphy törvénye lépett működésbe,itt inkább megállja a helyét az összeesküvés elmélete.
Eltűnt a bizonyíték!Majd előkerült,amikor már nem volt jelentősége.

cambridge.on 2010.10.15. 17:14:20

Az első rög a simának hitt úton.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=357218
EU-bizottság: távközlési különadó csak ágazati célokra vethető ki

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.10.15. 17:15:32

Nekem meg a narancskomcsikról ez jut az eszembe: "A békekölcsön az 1950-es években Magyarországon bevezetett sajátos megtakarítási forma (VOLT!!!). Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a "békéért folyó küzdelemben". A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik valamilyen tárgynyereményben részesültek. A lakosság körében nagyon népszerűtlen volt a békekölcsön, mert a lejegyzett összegekhez képest csak kis értékű nyereményeket kaptak. A békekölcsön, bár egy megtakarítási forma volt, a kötelező jellege miatt egyfajta bújtatott adóként működött, célja az ún. szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre valamint a nehézipar és a haderő erőltetett fejlesztésére." Szóval Rákosi elvtárs örülhet, jó tanítványa van!

lüke 2010.10.15. 18:27:29

most megy az mr1-n, az otthonszülés

cambridge.on 2010.10.15. 18:29:12

@Boli: Így jár, ha valaki nem néz utána mit akar írni.
A szüleimnek még volt békekölcsönük,emlékszem nem csekély tárgynyeremény volt a nyerési lehetőség.
A nyeremények sorsolása félévenként történik. Minden második kötvény nyereménnyel kerül kisorsolásra. A főnyeremény a 20 sorsolás mindegyikén 100 000 forint. Ezenkívül mind a 20 sorsolás alkalmával jelentékeny számú 50 000, 25 000, 10 000 és 5000 forintos nyereményt fognak kisorsolni.

Egy átlagfizetés kb 500-1000Ft közé eshetett.
Ehhez képest még a a 1000Ft sem csekély.Megjegyzem a 200Ft-os kötvényekkel sosem nyertek semit.

nyünyüge 2010.10.15. 18:38:44

@cambridge.on:
Hát nem tudom, az össz mennyiséghez mennyi volt a tárgynyeremény.
Én arra emlékszem, hogy a névértekben? kisorsoltaknál gyerekként megkaptuk a száz forint alatti töredékét, ha végignyaltuk az egy teljes oldalnyi nyereménylistát .

lüke 2010.10.15. 18:40:28

@cambridge.on:
ugy ugy
anyám kertészmérnökként 800 FT-t kapott
küldök egy privit erröl

nyünyüge 2010.10.15. 18:44:42

Mit szóltok?

Tarlós letette az esküt, és azon nyomban tízszeresére nőtt a BKV hiánya :P :!:

Az a benyomásom, hogy ha az előző kormány, városvezetés trükkök százait vetette be bizonyos hiányok elfedésére, akkor a fideszék meg trükkök ezreit vetik be a hiány felnagyításához.

lüke 2010.10.15. 18:51:05

@nyünyüge:
erre csak Karinthyt tudom idézni
"innen nézed homorú
onnan nézed domború"
lehet ,hogy többlet van............

aszekelyek 2010.10.15. 20:31:10

@radala: Most érek rá újra ezzel bajmolódni. Sajnálni a mtcs- csocskát. Tagadják persze veszettül itt a kék és pirosszemüvegesek, hogy lenne protekcionizmus az EU-ban. Csak éppen van.Tőlük függetlenül, akik tagadják. Ez simán elmegy abban a z elsőkörös szokásrendben. Ahogy ők a munkahelyeiket és költségvetési bevételeiket védik és a piacukat. Ja, hogy eddig szó nem esett ebben az országban még elméletben sem a piacvédelemről? Meg arról, hogy a hazai vállalkozás legyen inkább ne a sor végén és rossz feltételekkel kelljen rongybiciklin a versenykerékpárok után loholnia... Hát bizony ilyesmi eddig télleg nem vót....) Multik hátsójának nyalogatása volt. Egy üzletből ekkora cirkuszt csinálni! Maradt elég. Harpagon mentalitás ;) Moliére üdvöüzli mészárosékat és ó jajj-t is...

aszekelyek 2010.10.15. 20:35:47

@lüke: @cambridge.on: A végén játszottunk vele, mert totál értéktelen lett...A hatvanas években.Még a névértéket sem kapta meg, aki kemény pénzért azelőtt 1o évvel jegyezte. Nem ám kárpótlási jegy volt....) Az is egy jó sztori....

aszekelyek 2010.10.15. 20:44:02

@radala: Azért vonítottak annyira, a nédiatörvény miatt... Mert eddig is volt, csak lexarták. büntetlenül hazudhattak. @nyünyüge: felnagyításához? nem hinném én azt:) Akik azokat a disznóságokat elkövették , a bkv 8oo milliárd adósságát is összekalapálták szerintem, poénra. Nem újdonság ez. Tudtuk, hogy nincs pénz, pedig folyvást díjatemeltek és semmit nem fejlesztettek. Húsz év alatt simán összehozták az elvtársak. De máig nem tudhattuk. Nyilván most olvasták ki a páncél teljes tartalmát. Tudod, ahová taróst csak nagy cirkusz árán engedték be egyáltalán:) ahol nincs egy nagy büdös rakás, ott nem is titkolóznak.... egy dakota közmondás szerint;)

nyünyüge 2010.10.15. 20:50:28

@aszekelyek:
800 milliárd lett egy nap alatt a 80-ból.
A számítás módja alapján a szolidan élő szomszéd Mari néninek meg van 500 ezer Ft hiánya. Mert már 10 éves a mosógépe (akármikor tönkremehet), a hűtőgépe ugyancsak, az egész lakást ki kellene festetni, stb.

És mégis csak akkor mondanánk, hogy ennyi hiánya van, ha minderre kölcsönt vett volna fel a bankból vagy tőlem, nem?

aszekelyek 2010.10.15. 20:50:28

@ó jaj: Azt csak szeretnéd elhinteni, hogy ez olyasmi lene, mint a csaló és korrupt említettek ügyei. ne Kár a fáradságért. A lakók kapnak tejet, kenyeret, meg amire még van pénzük, ugyanott. Akkor nem vertétek a tüzet, amikor a lehel csarnok építése miatt hiába tiltakozott a dunaparti lakótelep népe, megvonta a kitelepülési engedélyt mindenkitől tóth jóska. Az öregek gyalogolhattak két kilométert egy kiló krumpliért. Se virágos, se lacikonyha, se presszó,. Mindenkit bezavartak a lehelre, vagy a mamájába. Ott sérült az ott lakók ellátása és jogai. Na hol van a HVG cikke? Nem kellet a pénze a vállakozóknak, pedig szépen megszámították a helyeket. Takarodni kellett. Sóvaal- sóderrel van bevetve kérlek a helye is a közeli ellátóhelyeknek. Volt ennek sajtója? Nem. mert magyar vállalkozók és magyar lakók érdekei sérültek. Igen, szanyi kapitányék kerületében. akarsz még ilyen csemegét? mert tudok még....

aszekelyek 2010.10.15. 20:53:42

@cambridge.on: Szóltam, hogy már kimentek előre fúrni a terveket, az illetékes bástya elvtársék....Azokat a rögöket bizony innen viszik a kormány útjába. Ugye abban van a gyurcsány volt üzlettársa, aki az EBRD-ből ment az európai bizottságba, -nem jut eszembe a neve.Akinek a helyére veres ácsingózott de oda modor kéne....meg még más tulajdonságok, aminek ő híján vagyon.

aszekelyek 2010.10.15. 20:57:10

@altero: nincs mód viccelődni. ekkora prés alatt. amiben az EU és IMF tartja az országunkat. Sabazni jöttél törököt, nem dícsérni..... Túl fogja élni. Mi is. Lehet tovább duzzogni a véleményvezérben.

aszekelyek 2010.10.15. 21:05:14

@ó jaj: No és effig ki lopott? kiknek a pályáztatásai tisztaságára tudsz hivatkozni? CSak a víztisztító miatt egy milliádot kell nekünk kiköhögni, mert szabálytalanul pályáztattak- magyarul loptak-, legyen a ti nyelveteken, oké. A mezőgazdasági minisztérium, vidékfejleszése iramában, hamis , egy évvel korábbi adatot adott az EU-nak. Az is egymilliárd büntetés. Na hol van a sarki boltocskád ehhez? Azok törvénysértések. Ez meg nyafogás. mondvacsinált ügy. Be is mehetnek az ügyészségre. Majd megtudják, amit az mdf elnöknő, hogy nincs bűncselekmény, hiába is állítja be úgy. A CD ügy, emlékszel? Mondanám, ócska bolsevik trükk.Az életszerűtlen, hogy hvg a kerületi lakókért aggódik, vagy a kerület vagyoni helyzetéért. mindketten tudjuk, ez a kormánypárt lejáratása. A hvg ezen kívül magasról tesz bármely kerület lakóira , érdekeikre.Mészáros szerintem egy pózer , semmi más.

aszekelyek 2010.10.15. 21:09:58

@ó jaj: Amihez van joguk az nem lehet lopás. Csak szólok. A lopás az bűncselekményt valósít meg. Mondjuk a hunvald nem bérlőt cserélt az andrássyn... és a lé nagyságrendje se az volt, amit az eltűnt tulakok zsebébe rámolt a miénkből.

aszekelyek 2010.10.15. 21:18:27

@ó jaj: cusi féleee? nem tudnak elszámolni a felvett milliókkal? Ez új! mesélj! pontosan kik ebben a match-os ügyben?@nyünyüge: Lehet tudni, hogy a külső és belső tartalmaz-e hitelt? Amilyen rosszul gazdálkodtak, lehet, hogy nagyon sok van. A további működést meg mi másból fedeznék, mint hitelből ? nem lehet 2o ezret kérni a bérletért...Tovább fosztogatni és zsarolni a költségvetést milliárdokért. Szerintem a nagyságrend stimmel. Ez nem a mari néni. Tél van, kiteszi a kamrába a cuccot, ott elég hideg van. Nem kell másik hűtő. A bkv-nak viszont mennie kell, télen is. Az lesz a virtuóz mutatvány! Minden más intézménynek is persze, A kórházak finanszírozásának is, hogy a legdurvábbat mondjam. Sok más mellett. Minuszból. A főváros szerintem ugyanolyan katasztrofálisan eladósított és kifosztott állapotban került most nem szdsz-mszp kézre, mint az ország.

cambridge.on 2010.10.15. 21:26:35

@aszekelyek: Ne hinném,hogy egy EU-s szabályozás magyarországi eredettel bírna.

kodó tamás 2010.10.15. 22:43:46

@nyünyüge: azok nem kerületi tulajdonok, fenségterületek

indapas.hu 2010.10.15. 22:52:09

Én meg azt mondom Urak! Újabb szlogen lesz ha ez így bevezetésre kerül!
Eddig volt egy kormányunk, akinek TOLVAJ POLITIKUSAI voltak, most meg van egy TOLVAJ KORMÁNYUNK!
Ennyi!
Üdv a latrinában!

Lámpavas 2010.10.16. 21:29:20

"A magánnyugdíjpénztárak 1999 és 2008. közötti, vagyonnal súlyozott éves nettó pénztári átlaghozama +5,7 százalék volt."

"Átlagos éves december/december infláció az elmúlt 10 évben: 6,45 % (az átlaghozamokkal azonos módon, az 1999-2008. évekre számítva)."

-0,75% reál hozamot produkáltak 10 év alatt.

Köszönjük!
süti beállítások módosítása