Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:15

„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai hibáinak és korrekcióra képtelen politikai gyakorlatának köszönhetően – meglepően hamar zsákutcába került, amit – meggyőződésem – most már többé-kevésbé, eltérő módon és különböző magyarázatokkal, maga is lát és elismer. De hogyan tovább?

(Fotó: hvg.hu)

Bár a politikai valóság nem könnyen illeszthető bele néhány egyszerű kategóriába, a kormány kapcsán ebben a ciklusban alapvetően három kimenetet tudok elképzelni: (1) a felismerésből fakadó tudatos korrekciót, (2) a kétharmados többséget veszélybe sodró belső háborút és (3) a nyomvonalról elmozdulni nem akaró, nem tudó, a problémákra dacos kitartással válaszoló politikát.

(1) A korrekciót nem látványos, bejelentett változásnak képzelem, hanem apró, de tudatos lépések sorozatának, amelyek szinte észrevétlenül próbálják meg csökkenteni a konfliktusok számát és növelni a Fidesz elfogadottságát. A felismerés feltehetően már megérett: a kormány (különösen) november óta folytatott gyakorlata veszélybe sodorta a hosszú távú berendezkedés alapját jelentő „centrális erőtér” koncepcióját, és tálcán kínálta, megadta a lehetőséget az ellenzéknek arra, hogy egy számára sokkal kedvezőbb – és sokkal ismerősebb - politikai felállásból támadjon. Ha a Fidesz a most tapasztalt politikát folytatja, elszalasztja annak lehetőségét, hogy – kihasználva az ellenzék példátlan bénultságát – az egyedüli kormányképes erőként törzsbázisán kívüli szavazói rétegeket is tartósan magához kössön. A korrekció alapvetően tehát a tavaly tavasszal sokak által feltételezett, várt politikai irány közelítését jelentené: pragmatikusabb, kiszámíthatóbb politikát, a konszenzusok keresését, a felesleges erőfitogtatások minimalizálását, (legalább) az együttműködés látszatát, az oszd meg és uralkodj elvének okos alkalmazását.

(2) Elképzelhető azonban, hogy azok, akik leginkább látják és érzik a Fideszen belül a jelenlegi politika zsákutcás jellegét, úgy ítélik meg, hogy a korrekció lehetősége a mostani felállásban csak elméletileg létezik, valójában azonban illúzió, naivitás ezzel számolni. Ebben az esetben – ha nem akarják megvárni a közös bukást - nem nagyon marad más mozgásterük, mint a fellépés, a harc. A belső küzdelemnek számos formája elképzelhető, a Fidesz politikai gyakorlatát ismerve azonban már a legkisebb ellenállás, mozgolódás is felségárulásnak számít, s mint ilyen, minden bizonnyal nulla összegű (vagy-vagy) játszmához vezet. Éppen ezért óriási a kockázata az első egyértelmű lépésnek: az ugyanis akár a kétharmados többséget is megszüntetheti a parlamentben, s ezáltal radikálisan új helyzetet teremthet. Arról nem is beszélve, hogy a kierőszakolt belső változásban reménykedők induló helyzete meglehetősen reménytelen: Orbán Viktorral szemben a pártelnök által uralt Fideszen belül az elmúlt húsz évben senki sem tudott sikeres lenni – ami nem jelenti azt, hogy soha nem is lehet, de az esélyek ma még meglehetősen csekélyek erre.

(3) Könnyen lehet tehát, hogy hiába a felismerés, sem szándék, sem erő nem lesz a politikai nyomvonal megváltoztatására. A politika átalakítása amúgy sem olyan egyszerű, ahogy ez a tervezőasztal mellől látszik: a stratégia gyakran nem csupán felismerésből, megfontolásból, bölcsességből születik, hanem a szereplők habitusához, világlátásához is igazodik. Ebben az esetben minden marad a régiben, azzal a különbséggel, hogy a nagyon kedvező kiinduló versenypozíció fokozatosan romolhat, a társadalmi támogatottság csökkenhet, az ellenzék magára találhat, esetleg át is alakulhat. Nagy kérdés, hogy az „ugyanezt jobban” típusú politika hívei erre miképp reagálnak: a korrekció igénye, a belső fellépés lehetősége folyamatosan a levegőben lóghat, miközben a szocialistáknál már tapasztalt bukási spirál itt egyfajta sajátos kitartó, olykor heroikus, néha gátlástalan tehetetlenséghez vezethet. A változatlanság persze nem jelent biztos bukást: a méregpoharat ebben az esetben is csak akkor kell kiinni, ha az ellenzéki oldalon – kihasználva a Fidesz politikája által kínált lehetőséget – 2014-re megteremtődnek a kormányváltás feltételei.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr682567015

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Heuréka! Adó kedvezmény= lex Orbán! 2011.01.07. 14:24:09

Kövezzetek meg, nevessetek ki, de most esett le kinek is kedvezmény, a családi adóelőleg kedvezmény!Költségvetési intézmény középvezetőjeként több tíz ember ügyeit intézem, így hát elért a -Magyar Állam Kincstár jóvoltából- szűk határidős adójóváírásos...

Trackback: Vége van a jogállamnak? 2011.01.07. 13:46:04

Szerző:  Ténytár Mostanában elég sokat hallhatunk, olvashatunk arról, hogy a friss törvényi változások nyomán már a jogálla

Trackback: A hatalom gyűrűje 2011.01.07. 13:33:23

Olvasom az egyre-másra megjelenő külföldi kritikákat, és egy számomra klasszikus történet meghatározó gondolata jutott eszembe. Tolkien örökbecsű regényfolyamában a főhős nagyszerűen fogalmaz a hatalom természetéről. Mindannyiszor mikor él a hatalom a...

Trackback: Ravatal előttetek 2011.01.07. 13:33:02

 "...Ravatal előttetek, ravatal. Mi voltunk a földnek bolondja,Elhasznált, szegény magyarok,És most jöjjetek, győztesek:Üdvözlet a győzőnek." (Ady Endre: Üdvözlet a győzőnek) Miután tegnap leírtam, mennyire gyámoltalan módon próbál a kor...

Trackback: Merre van az előre? 2011.01.07. 13:21:01

Ha a Fidesz így folytatja, elszalasztja annak lehetőségét, hogy törzsbázisán kívüli szavazói rétegeket is tartósan magához kössön.

Trackback: Fordulat: szegény Orbán Viktor esete a zsákutcával 2011.01.07. 13:09:09

 Meglepő fordulatról adott hírt a Reuters tegnap este: A kormány elfogadja, ha az európai unió szükségesnek tartja, a médiatörvény megváltoztatását.- http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-404766 A hír még nem durrant a neten, és nem cáfolták ...

Trackback: Hivatalosan is átvette Magyarország az EU-elnökséget 2011.01.07. 12:33:02

Az Országház kupolacsarnokában csütörtökön kora este rendezett ceremónián hivatalosan is átvette az Európai Unió soros elnökségét Magyarország. Yves Leterme belga kormányfő beszédében kijelentette: bizakodva adja át a stafétát. Orbán Viktor pedig arról be…

Trackback: Orbán-cikk a Financial Times-ban 2011.01.07. 12:25:03

A gazdaságpolitikát nevezte Orbán Viktor a magyar EU-elnökség legfontosabb pontjának a Financial Times brit gazdasági lapba írt véleménycikkében. Orbán szerint ettől még a magyar médiatörvényt érő bírálatok sem tudják eltéríteni; se Magyarország, se más e…

Trackback: Azért nem ugyanaz... 2011.01.07. 11:59:33

Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerint a médiatörvény "ízig-vérig európai jogszabály", legfontosabb pontjai mind megtalálhatók más európai uniós tagállamok médiatörvényeiben. Ennek az építménynek minden egyes kövét a C...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubul2000 2011.01.10. 02:18:17

@Ordnassac: NGT-vel nem, az már túl volt az én időszakomon

Ordnassac 2011.01.10. 02:32:53

@ubul2000: ja persze, 98-ban nem volt közös jelölt.

Szauter halálhíréről: www.pilisvorosvar.hu/vorosvariujsag/2008/szeptember/11.htm

ubul2000 2011.01.10. 03:43:07

@Ordnassac: Köszönöm a cikket. Kb 2000 óta nem vagyok szentivánon :)))

ssi 2011.01.10. 07:46:56

meglepi-1. - kormány törvény, alkotmánymódosítási, intézkedési lendülete

meglepi-2. - "Februárig hallgat az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakról"
www.hirado.hu/Hirek/2011/01/10/04/Lassan_orolnek_az_Alkotmanybirosag_malmai.aspx

meglepi-3. - az élet összhangtalanságai, pedig a tét nagy

@Ordnassac: "|" :-))) élni és élni hagyni - érteni is jó
@Szimba: nem eltévedt, jól megtalált :-)) amúgy a férfiakkal megértőbb

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.10. 07:58:18

"
Iveta Radicová szlovák miniszterelnök a szlovák rádióban figyelmeztetett arra, hogy az államok megtakarításra irányuló intézkedései végső soron az életszínvonalra vannak hatással, egyben csökkentik a politikai stabilitást. „Minden politikusnak érdekében áll inkább ismét eladósítani az országot, hogy hatalmon maradjon, tehát ez a kormányok felelőssége is. Ha az egyes államok nem állják ki ezt a próbát, akkor helyénvaló a kérdés az eurózóna indokoltságáról” – jelentette ki a politikus.
"
MTI

Ez az első eset, hogy politikustól hallom őszintén az igazat, hogy miért is adósodnak el az országok, és miért lett gyenge pénz az €.

Ez a "képviseleti demokráciának" nevezett rendszer a legfeljebb 4 évre előre tervezésével úgy tűnik jellegéből fakadóan alkalmatlan a felelősségteljes állami gazdálkodásra.

Stabil jellemzői a folyamatos államadósság növelés, az állandó költségvetési hiány, és a folyamatos pénzrontás.

Ilyen alapokra nem lehet erős pénzt bevezetni, sem fenntartani.

1 uncia arany értéke:

<1717: 1,05£
1717: 3,17£
1816: 3,33£
1833: 4,31"
Iveta Radicová szlovák miniszterelnök a szlovák rádióban figyelmeztetett arra, hogy az államok megtakarításra irányuló intézkedései végső soron az életszínvonalra vannak hatással, egyben csökkentik a politikai stabilitást. „Minden politikusnak érdekében áll inkább ismét eladósítani az országot, hogy hatalmon maradjon, tehát ez a kormányok felelőssége is. Ha az egyes államok nem állják ki ezt a próbát, akkor helyénvaló a kérdés az eurózóna indokoltságáról” – jelentette ki a politikus.
"
MTI

Ez az első eset, hogy politikustól hallom őszintén az igazat, hogy miért is adósodnak el az országok, és miért lett gyenge pénz az €.

Ez a "képviseleti demokráciának" nevezett rendszer a legfeljebb 4 évre előre tervezésével úgy tűnik jellegéből fakadóan alkalmatlan a felelősségteljes állami gazdálkodásra.

Stabil jellemzői a folyamatos államadósság növelés, az állandó költségvetési hiány, és a folyamatos pénzrontás.

Ilyen alapokra nem lehet erős pénzt bevezetni, sem fenntartani.

1 uncia arany értéke:

<1717: 1,05£
1717: 3,17£
1816: 3,33£
1833: 4,31£ = 20,65$
1880: 4,26£ =20,66$
1900: 4,11£ = 20,68$ = 98,5 Osztrák-Magyar korona
1940: 8,4£ = 33,85$
1946: 8,61£ = 34,71$ = 433,875 HUF
1967: 14,56£ = 34,95$

1971-ben megszűnt a pénz értékének az aranyhoz rögzítése.

1972: 21,95£ = 58,16$
1985: 308,02£ = 317,26$
1989: 224,38£ = 381,44$
1990: 222,18£ = 383,51$
1992: 218,9£ = 343,82$
2000: 184,06£ = 279,11$
2005: 244£ = 444,74$ = 327,86€
2007: 328,61£ = 695,39$ = 527,11€
2009: 720,26£ = 972,35$
2011: 883,67£ = 1372,9$ = 1064,34€ = 294 939,26 HUF

Persze ha meg is akarjuk venni az aranyat akkor 319 000 forintért adják jelenleg unciáját Magyarországon.

Természetesen nem az arany értéke változott, hanem a pénzé.

Lesz még rosszabb is.

melus79 2011.01.10. 08:01:30

Jó reggelt!

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110107-hogyan-lehet-kihasznalni-a-csaladi-adokedvezmenyt-minimalber-magas-kereset.html

"A Magyar Nemzeti Bank számításai szerint a családok 41,8 százaléka rosszabbul jár, 20 százalékuknál nem változik a helyzet, 38,2 százaléknak pedig jobb helyzetet teremt az új adórendszer. A gyermektelen családok helyzetére ki nem térő Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint viszont az egygyermekes szülők 58 százalékának, a kétgyermekesek 68 százalékának és a háromgyermekesek 98 százalékának nem kell szja-t fizetnie az új szabályok miatt." - jellemző,az igazság ismét odaát van...Baromi kíváncsi vagyok,hogy mennyi lesz az annyi februárban.

Ami meg különösen undorító:

www.hir24.hu/belfold/197047/az-ab-nem-segithet-donteni-a-magannyugdijrol---.html

Na,lehet dönteni felelősen.Minden segítséget megkap az ember tényleg.Meg amúgy is...És aki átlép az államiba,mert nem mert maradni,közben az AB elkaszálja a törvényt,akkor mi van?Komolyan nem értem.

A csúnya beszédhez
Nem értem,hogy miért kell vulgáris szavakat használni,de tényleg.Vannak mindkét oldalról használói.Néha egyet is értek a hozzászólóval,de teljesen elerodálja a lényeget,hitelteleníti a mondandót.Meggondolandó az alkalmazása...A KE óta tudjuk,hogy a Kazinczy magasság nem elvárt :( - szégyenteljes - de azért lehetne mellőzni.Csak egy gondolat volt így kora reggel!:)

jjulie 2011.01.10. 08:10:03

@Akitlosz:

úristen, mozog a föld, állítsuk meg könyörgön, nem tudom követni

egy lúzer fohásza

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.10. 08:30:39

Amennyiért 1294-ben 1£-ot kellett fizetni azért ma 525£-ot kell.

Viszont annyi munkával, amennyivel 1294-ben 1£-ot lehetett keresni, annyival ma 11 800£-ot lehet.

Tehát kb. 22 és félszeresére nőtt az életszínvonal Angliában azaz sokkal jobban élnek, mint alig több, mint 700 éve. :-)

Kár, hogy Magyarország esetében nem lehet ilyeneket számolgatni, annyi pénzcsere, meg annyi infláció volt, van. :-(

porfelhő 2011.01.10. 08:37:41

@jjulie:
Ma van a Barcelona nagy napja.

inforadio.hu/hir/sport/hir-405283

FIFA-elnök meghívására ott lesz Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.

porfelhő 2011.01.10. 08:45:58

@jjulie:

Látod, látod, érted mindent, ugye? már ezt is tudom.!:):)
Eszembe jutott, hogy tavaly már egyszer megtanítottál rá, hogy kell cikket linkelni.:)

aszekelyek 2011.01.10. 09:10:52

@Akitlosz: Bájos ez a 23 % arab. ......Nem palesztínok véletlenül?

ssi 2011.01.10. 09:29:41

@melus79: jó gondolat - bármely napszakban :-))

a bizonytalanság/rugalmatlanság jó irány esetén is ártalmas - az ismeretlenségben /nem egyértelműségben még inkább - számos veszteséggel

a kommenteket nem mindig, de a belinkelt anyagokat szinte mindig elolvasom - hasznosak, de erősíti bennem: tömör, lényegi tényszerűség igényét és létét a tömegekhez közelebb kellene vinni

pl. csak ennyit, s minél rövidebben
- mikor mennyi volt a benzin ára
- mitől függ az ár
- ebből mennyi az állam haszna
- konkrét hatásai más termék/szolgáltatás árára
- adott kormány/ellenzék mit ígért/mondott/tett

- kormány: vannak nagyon jó ötleteik/lépéseik - de! van más is
- jelenlegi/múltbéli ellenzék/politikusok: síelést luxusnak tekintő Török Zsolt populizmusa, alig észrevehető LMP, meg Jobbik mellett ki fog túllépni a félrevezetett érzelmek meglovagolásának szándékán: média/gazdasági szakemberek, a civil szférából valaki(k)?

porfelhő 2011.01.10. 09:30:42

Köszönik szépen, nem kérnek Orbán ötletéből.
Kettős állampolgársági törvény.

hetivalasz.hu/itthon/vegvidekek-ii-34547

"A csekély számú burgenlandi magyarságból még akkor is kevesen kérvényeznék a magyar állampolgárságot, ha ezt az osztrák törvények lehetővé tennék. Csakhogy Ausztriában 1985 óta csak a köztársasági elnök engedélyével lehetséges a kettős állampolgárság. Az osztrák állampolgárság elvesztését pedig a burgenlandi magyarok közül bizonyára senki nem fogja megkockáztatni."

aszekelyek 2011.01.10. 09:37:51

@Rubintos Virágom:Egészen eltérő véleménye is van az alkotmánybíróknak, szerencsére. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne , ha mind vaskalapos lenne:) Az is érdekes volt, hogy a 89-es nem szankcionálta, hogy olyan sokáig nem volt kellő számú alkotmánybíró a testületben.

lüke 2011.01.10. 09:45:39

@porfelhő:
igen?
hmm
aki az osztrák törvények szerint más állampolgárságot vesz fel, azonnal elveszti az osztrákot

ezért nem kérik!

@melus79:
fura hogy egy bank vizsgálja,amelyik úgyis lehúzza az embereket, most sajnálkozik
hmmm

ssi 2011.01.10. 09:47:01

@ökörpöröly:
igazad van, van miért izgulni:
pl.
"Alapjaiban boríthatja az Alkotmánybíróság a költségvetést"
atv.hu/belfold/20110109_nyugdij_mediatorveny_felmondasok_januarban_donthet_az_ab_video
AB "e heti ülésén legfeljebb a soron kívüli tárgyalásról dönt"
atv.hu/belfold/20110110_februarig_hallgat_az_alkotmanybirosag_a_magannyugdijpenztarakrol

megértem, meg is akarod értetni - az sem baj, sőt, hogy elsősorban a jelent és a jövőt - tedd ezt, de másként jobb lenne, köszönjük :-))

Mindenkinek további szép napot!

aszekelyek 2011.01.10. 09:58:18

@ökörpöröly: senkiiii????? Talán először ő tartotta túl alavcsonyan a forintot, utána meg megugrasztotta? Gondold ezt végig. Akkor fleto kormány volt, majd bajnai és ők semmit nem tettek azért, hogy ezen felül még a bankok anyámkínja, meg se nevezett jogcímeken még jobban kifosszák az adósokat. Szanyi kapitányra hajazol. Az jött ki legújabb aranyköpésnek, a hazug gázár tiráda végén a száján, hogy ezt a pofátlanságot megszokhattunk. Nagyon röhögtem. :D Tőle, tőlük tényleg volt módunk megszokni. Azt is, hogy lopja a FIDESz kifejezéseket és azt is, hogy mm van képe ilyeneket mondani, miután már dec közepén nyilvános volt, hogy az 13oo köbméter alatt fogyasztók 1o% -os kedvezménnyel kapják a gázt. Épp akkor telefonált batárnőm férjének itteni nyugdíjas édesapja, hogy jöttek hozzá szerződés előkészítére, amikor kint voltam náluk Németországban nemrég.Lehet, hogy demens rajongói nem emlékeznek rá, hogy " nem lesz gázáremelés" és aztán jött 14 vagy több, a 8 évük alatt de én emlékszem. elején pampogott valamit, hogy igen, van ugyan világpiaci áremelkedés de a FIDESZ tehet arról is..., kb ez volt a folytatás. Nem is kell reagálnia szerintem szanyi szivacs mantrára nagyon a kormánynak. A rászorulóknál már járnak a szerződéseket kötni. :DDDD NEvetgéltünk kínunkban tegnap este telefonban barátnőmmel, hogy a jobboldali kormány teszi meg azt, amiről a baloldalon csak beszéltek, beszéltek de meg nem tették. A távfűtéseseket megvették szavazni. A többieket meg magasról.......negligálták. Ők nem a szavazóbázisuk....

aszekelyek 2011.01.10. 09:59:58

@porfelhő: HAgyjad, epeömlése van neki is:DDD

aszekelyek 2011.01.10. 10:10:50

@ökörpöröly: HA teljesen fogyelmen kívül hagysz mindent , kivéve a szemellenződet, akkor láthatod így is. Ez választás érzelmi alapon. Bezzeg ha csinált volna fincsi megszorításokat és a vérnarancsokról lehántotta volna kétharmad bőrt még, akkor olyan remek minősítéást is kapott volna, mint bajnaika.Ez teljesen egyértelmű. HA te szeretnéd megszorítani a kétharmadot, mondjuk a nyakánál, nem a kezüket szorítanád meg köszönetképpen, az is érthető. Vélhető, hogy neked ez a helyzet nem váltotta be várakozásaidat, esetleg még a vagyonodat is nem úgy érinti , ahogy te elképzelted, elvártad, követelnéd. Mégis szólnék, hogy kisebbség vagy. A legtöbbünknek nem érdeke, hogy beálljunk az orstor alá . Abból már volt épp elég, a kassza hiánya meg csak nőt, nőtt. Nem lehet ott kezdeni a történelmet ahol te akarod. Mindennek van oka és okozat is. Demokratának gondolom magam, így megengedem, legyen neked ez a személyes érdekből fakadó meglátásod. Ez persze nem jelenti, hogy másoknak is így kéne látniok és azt sem, hogy neked lenne igazad. Demokrácia lecke 1. Ma már nem lesz több. Délután idősgondozok.

a-kis-herceg 2011.01.10. 10:10:53

@Diocles: igazából nem tudlak hova tenni. korábban nem tűnt fel hogy olvasható jó hsz eid vannak. korábban elkönyveltelek mint vérnarancs. akkor tévedtem? vagy felületes voltam? na mindegy bocs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:14:21

@lüke: s kivetette a mellnagyobbítót, mert rájött, hogy nem természetes

lüke 2011.01.10. 10:16:51

@Hepci:
most természetesen megnagyobbodik

porfelhő 2011.01.10. 10:18:14

@lüke:
Nem is értem, hogy Te mit akarsz ezzel mondani? vagy kellene érteni.

a-kis-herceg 2011.01.10. 10:19:01

@török gábor: Gábor! ne légy naiv. minden szakma sorra kerül. lassan már csak a pékek és a benzinkutasok politikamentes állások... ilyen végzetes szakmaiatlanság még sosem virágzott. nem akarlak elkeseríteni de a pénztárnokrendszer logikus következménye... röviden: nem szakmai, hanem "politikai" döntések vannak. (lásd biszku a bíróságok szétverése... -bírói felelőtlenség mint az origoja az ügynek...)

lüke 2011.01.10. 10:21:41

@porfelhő:
én semmit,
a válasz volt a kérdésedre

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:24:06

@lüke: nem meglappadik? :)
Ott marad egy űr a helyén. Mint mikor egy jóllakott pontyból kiveszem a belső részeket...
Vagy tantrikus légzéssel felpumpálja?

aszekelyek 2011.01.10. 10:24:31

@ökörpöröly: Bár slota fico -éktól nem voltam elragadtatva, hogy finom legyek, ők nem nyomorították úgy meg a saját országuk népét, mint a kedves magyar ballib pár év alatt. Azért nagyonb ott a vásárlóerő. Annyival szerintem nem, mint mondod. Úgy tudom, hogy olyan devizában eladósodást sem játszottak meg a jegybankelnökökkel és a minielnökkel, mint nálunk. Mekkora részét is kell GDP-nek nem kamatra, adósság tőke törlesztésre kifizetnünk? Véletlenül pont Orbán kormányzására időzítve? Ugye, ugye.... VAnnak még tényezők , amik a vásárlőerőt masszívan befolyásolják. VAlóban, egyelőre még nem annyira tudták leszorítani, mint remélték, mert az EU megtagadta a beszámolását a manyup befizetéseknek, így kénytelenek a B tervet végrehajtani. Erre visszatérünk majd 3 hónap múlva. Akkor mi is lesz a helyzet , az lesz igazán érdekes. Egyáltalán nem örültem volna, ha nem tudjuk tartani a hiánycélt vagy nem tudtunk volna EU-nak idejében fizetni. Adósok vagyunk de mással nem tartozunk. Szőnyeg alatt közlekedéssel a legkevésbé. Azért sem Orbánra vicsorítok, mert az összes tőkés, kölcsönadó és akinek ehhez eszköze hatalma van, mind gáncsolja Orbánt. Mind csak több és több pénzt követel. Rám nem hatnak a számaid másként, mint úgy, hogy akik teszik Magyarország minősítésével ezt, Orbán vesztére törekednek. Magyarország igába kényszerítése a CÉLJUK. Mivel ez nem sikerült úgy, ahogy tervezték, most ez a bosszújuk. Jellemem nem engedi , hogy még én is őt üssem.

aszekelyek 2011.01.10. 10:30:24

@ökörpöröly: Azt, hogy nem akaródzik adót fizetni és eldugdosság a cégtul ismerőseid a szükségben lévő államkassza elől a pénzeiket, végképp nem vagyok hajlandó Orbán számlájára írni. Nem csak én nem vagyok, hanem a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, a gyerekesek, a minimálbéresek és a közmunkások sem hajlandóak. A kassza üres volta a dugdosó ismerőseid bűne is. Nyilván tudsz róla, van olyan demokrácia, ahol ez a magatartás nulla toleranciát élvez. Alapvető mentalitásbeli torzulást érzékelek ismerőseid körében. lehetett 2o évig szórakozni a az adófizető magyarokkal és röhögni a képükbe. Egyszer ennek is véget kell vetni. HA nem tetszik, el lehet menni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:30:46

@aszekelyek: senki nem várja Tőled, hogy Orbánt bántsd... :)

aszekelyek 2011.01.10. 10:33:52

@Akitlosz: Mondta nekem gettót megjárt apósom, hogy aranyért minden volt a gettóban. HA nem ő mondja, el se hittem volna senki emberfiának. Nekem se tetszik, amit az arannyal csinálnak egy ideje. Barátnőm, Németországból azt mondja, elég pesszimisták, úgy vélik, jön egy nagyobb válság hamarosan. Gondolom az Euró bedöntésére spejzolják az aranyat. Vagy hasonló spekulációs sandaság van készülőben.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:36:55

@aszekelyek: nana. Ha nem lenne - legalább - a feketegazdaság működőképes, már rég itt lenne az államcsőd.
Mert milyen hősi tett is tartani 3-4% hiányt? Ha ezt tenné minden magyar család 20 éven át, mi is lenne...

aszekelyek 2011.01.10. 10:37:18

@porfelhő: A kedves ökörpöröly blogtársnak.... A stílusa alapján:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:40:00

A rosszak mindig elnyerik méltó büntetésüket. Bordás őrnagy pl. VV-t vezet. Nézni is büntetés, vezetni is embert próbáló lehet. Bár kell rehabilitációra - s kokainra...

www.origo.hu/teve/20110110-joban-rosszban-a-heten-eltunik-damu-roland.html?

lüke 2011.01.10. 10:40:45

@Hepci:
magyarázat e mailben,
drága a felvilágosítás:)

aszekelyek 2011.01.10. 10:40:45

@Hepci: Tényleg? Akkor jó.....

porfelhő 2011.01.10. 10:42:17

@lüke:
Igen? nem is kérdeztem Tőled semmit.

aszekelyek 2011.01.10. 10:44:06

@boribori: Meg még azon, az előzőeket is a másik fele termette ugyanannak a népnek.

lüke 2011.01.10. 10:46:18

@aszekelyek:
ezért kanyarodtak vissza hozzá,
mármint az aranyhoz
( mert mióta nincs arany fedezet, azóta játsszák ezt a virtuális csiki csukit a pénzzel, az eredménye :a nagy államadósságok)

porfelhő 2011.01.10. 10:47:09

@aszekelyek:
Hm. ökörpöröly stílusa? ilyen és kész.
Ő tudja, hogy fogalmaz, miket írogat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 10:49:55

@lüke: köszönöm! Gondolom, feszítette őt. A vágy a természetesség iránt...

aszekelyek 2011.01.10. 10:53:11

@Hepci: Mingyá elolvasom csak eszembe jutott, ma reggel, atv-n a kedves Rangos Katalin azt kifogásolta- miután lejátszott, hogy megszűnt a sajtószabadság, még Havas is ezt mondta és Szerető Szabolcs kérése, hogy bízonyítani kéne akkor, nem teljesült,- hogy vele:), velük előre nem egyeztették a készülő törvényt. HA valakinek van egy csepp infoja arról, mekkora a jogalapja és erkölcsi is ennek a követelménynek, azután, ahogyan elbántak ők a jobboldallal médiaügyben- "miénk a vár, tiétek a lekvár", a kiegyensúlyozottság hirdetése közben , igen nevetnékje támad ettől. MEg attól a nagyképű beszólásától, hogy persze ő kirázza a kisujjából, bármi is az....Talán akkor kirázok egyet neki én is. Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten. Gondolom nagyobb teret igényeltek volna és több időt a kormánypártok gyalázására.

aszekelyek 2011.01.10. 10:56:01

@vinczej: Jogászkodás , mint szokás arrafelé.@porfelhő: Persze. Emgem a nénikémre emlékeztet, aki ha felhúzta magát epét hányt és irgalmatlanul átkozódott.... Egyébként soha nem beszélt úgy:)

aszekelyek 2011.01.10. 10:58:56

@porfelhő: MEg a választás eredményét:)

lüke 2011.01.10. 11:02:30

@aszekelyek:
de jó,hogy ide nem jön el ez a sok szenny,
lefogja az kis hegy ,a Lajta
hu.wikipedia.org/wiki/Lajta-hegys%C3%A9g

errefele csak Dieter Bohlen beszél így, magyar is lehetne

a-kis-herceg 2011.01.10. 11:03:10

ezek a kurucos virtusok... kuruc kormány kuruc ellenállás...

Funktasztikus - Fanyarország km: Sub Bass Monster

www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=50069

http://www.youtube.com/watch?v=R76ld-nhWm4&feature=player_embedded#!

aszekelyek 2011.01.10. 11:06:48

@lüke: VAn egy ötgyerekes barátnőnk, aki akkor, mikor állapotos volt és sokáig szoptatott egy kebelbajnoknő volt. Amikor nem, akkor elöl deszka, hátul léc., mint Victoria.Ki kéne próbálnia, milyen, amikor úgy néz ki, mint egy egészséges fiatal nő:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 11:10:10

@aszekelyek: van egy ismerősöm, aki sokat szoptat, de nem látszik az alakján. XY

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 11:11:59

@aszekelyek: Te illllyen kérlelhetetlen médiaharcos vagy, mint a Seszták Katika...
Jobb ma két kondor, mint egy rangos...

lüke 2011.01.10. 11:12:39

@Hepci: @aszekelyek:
ne überoljátok egymást
V se nem fiatal, se nem egészséges már

aszekelyek 2011.01.10. 11:14:30

@Hepci: Ki se fehérítsük akkor? Nana :) a cégtul-ok meg csak dugdossa a le nem adózott pénzét tovább: Oszkósítottan? Abból is államcsőd lesz, nem találod?

lüke 2011.01.10. 11:15:00

pá elmentem Ariadnét továabb göngyölíteni
www.youtube.com/watch?v=WuG35Tbrtbw

aszekelyek 2011.01.10. 11:16:03

@Hepci: Örülök, hogy egészséges humorú férfiú vagy:)

melus79 2011.01.10. 11:18:56

www.origo.hu/itthon/20110109-kulfodi-tudositok-a-magyar-kormanyrol-es-a-mediatorvenyrol.html

Több,mint érdekes...Gusztustalan,olyat feltételezni,ami nem bizonyított.Miszerint az MSZP lobbizott vagy összeesküvés van a médiatörvény kapcsán.Igaz a mondás,mindenki magából indul ki...Szerintük mindenki hülye,csak ők nem.És a klasszikus, ugye, ki is megy szembe a forgalommal?
A szellemi színvonalukat nem kell másokkal összehasonlítani,mert esetleg alul maradnak.Érdekes,ez az MSZP-s változat,eszerint nagyobb a hatalmuk külföldön,mint belföldön?!Kicsi józan ész,jobb kommunikáció,kevesebb gőg sokat segítene.Na,nem csak a kormányon.Hanem úgy az országon általában.

aszekelyek 2011.01.10. 11:22:53

@porfelhő: VAlóban gusztustalan. Elsőként ők állították, meg a ballib sajtó, hogy megszűnt a sajtószabadság nálunk. Ez pedig bizonyított tény. Rajtuk kívül és a samesz lapokon kívül más ugyanazon ország beli lapok sem fogalmaztak így. Ezek tények.

aszekelyek 2011.01.10. 11:27:39

@Akitlosz: Őket hányszor is fosztották ki a XX. században csak? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.10. 11:29:42

@aszekelyek: én azt gondolom, a magyar állam jelenlegi működési jellemzői alapján annál nagyobb az államcsőd veszélye, minél nagyobb a központosítás/újraelosztás (vö. fehérítés, az is ide tartozik). Ezt jó lenne józanul belátni a(z általatok választott) vezetőinknek.

aszekelyek 2011.01.10. 11:33:30

@Ordnassac: '1o év nem egy generáció, csak szólok. Az úr valószínüleg éppen a szoci érában vagy még előtte, jutott karrierje csúcsára. Két három generáció van itt, ott, államigazgatásban, ifjú ez, meg az de van unoka is pozícióban.KIS ország ez. Inkább az a baj, amit mondott a hölgyemény. Az nagyon szaglik.

a-kis-herceg 2011.01.10. 11:37:54

@boribori:

igy van és ökörpörölynek én is írnám: ov nem azért ilyen, mert cigány, hanem mert egy bűnszervezet foglya. színfüggetlen probléma.

ilyenkor szokás mondani: ismertem rendes cigányokat is... de én nem mondom.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.10. 11:38:12

"Az Európai Unió soros elnökségének betöltése közben kíván új alkotmányt elfogadtatni a Fidesz - írta hétfőn megjelent cikkében a La Libre Belgique című belga napilap.

Merész tervről van szó - vélte az EU-párti, a középtől némileg jobbra állónak tekintett brüsszeli lap -, "tudván, hogy egy ilyen reform - egy politikailag jelentősen megosztott országban, mint Magyarország - könnyen tüzet gyújthat Budapesten, és visszahatásképpen beszennyezheti az ország uniós félévét"."

hirszerzo.hu/belfold/20110110_alkotmany_fidesz

a-kis-herceg 2011.01.10. 11:44:32

@ubul2000: Te is voltál ember korábban? csupa meglepi ez a blog klub...

a-kis-herceg 2011.01.10. 11:48:02

@Hepci: igen a gazdaság 2/3-a fekete... a szokásos 50% nőtt fel... ugye a 2/3-os divat... de ezért létezhet még az ország. ezér nem is értem mit izgultok holmi törvényeken... itt ezen már nem mulik semmi...

a-kis-herceg 2011.01.10. 11:50:36

@Hepci: anyniban nem értek egyet, hogy a központosítási szándék a gazdaságra nincs hatással. az állami szarokat központosítják csak. semmi jelentőssége. az államiszféra egy kicsit többe kerül... a magángazdaságnál jelentősebb dolog a bizalomvesztés... ennek az országnak ez a veszte. ov csak gyorsítócsomaggal lépett elő...

Szimba 2011.01.10. 11:50:38

Tegnap kicsit nehezen esett le, hogy Akitlosz Jobbikos.

Én marha, meg próbálok vele beszélgetni!:-(

Viszont rávilágított egy fontos dologra, ami nem csak magyar tünet. A rossznak tartott társadalmi viszonyok, az unalmas élet miatt az emberek tömegei vágynak valamiféle szebb, érzelmesebb, drámaibb, hősiesebb életre.
Ezért alakulnak meg bizonyos klubok, csoportok, akik még a hőseik kosztümeit is hordják az összejöveteleiken. Pl. Tar trek rajongók, Pókember rajongók, vámpírok:-)).

Aztán vannak, akik nem az elképzelt jövőbe, hanem a szintén erősen átszínezett múltba vágynak vissza.

Erre is van sok lehetőség. Pl. a sámán dobkörök, a harci játékok felelevenítése, a kosztümök felvétele valamiféle hagyományőrző rendezvény keretében.

A bajom ezekkel az, hogy ugyan közösségteremtők, ám nem történelemhűek, nincs hagyományuk, amit feleleveníthetnének, hiszen töredékek maradtak fenn, nemhogy dalok, zene vagy a ruházat.

Én nagyon örülök azoknak a feltárt ékszer, kard vagy egyéb maradványoknak is, amik utalnak a magyarok ősi életmódjára, hitvilágára stb.

Amit mostanában próbálnak felújítani az egy zagyva, hamis álromantikus szerepjáték.

Sámándob és ének mai hangszerelésben, mai szöveggel, olyan íjász felvonulás, ahol egy jóval későbbi kor zászlai lobognak, ahol a nők és kislányok is viselhetnek íjat, az hamis és teljesen nevetséges szentimentalizmus.

Ez nem a magyarság jellemzője, sem régen, sem most.

Szimba 2011.01.10. 11:52:42

@Szimba:

Legalább Móra Láthatatlan ember c. könyvét elolvasnák! pedig az is mese, képzelet.

aszekelyek 2011.01.10. 11:54:13

@porfelhő: Ez természetes, hisz nem ők voltak másodosztályú állampolgárok korábbi hazájukban. A román, a szerb, az ukrán szórványban az érdekes, hogy innen is ki ne legyenek ebrudalva....

porfelhő 2011.01.10. 11:54:34

Nem csitulnak a kedélyek. Nem csak a médiatörvény, a multikra kivetett válságadó ügyében sem.
Tizenhárom nagyvállalat közös levélben állitja, hogy a magyar kormány tudtuk nélküli intézkedését olyan próbálkozásnak tekintik, mely kiválasztott ágazatok és külföldi vállalkozók hátán felkapaszkodva akarja megteremteni a költsévetés egyensúlyát.

Budapesten Barosso bejelentette, hogy mihelyt a rendelkezésükre áll a hivatalos szöveg, az EU hatósága megvizsgálja a törvényt.

Egyidejűleg bejelentette azt is, hogy a vállalkozások válságadójáról szóló vitatott törvényt is megvizsgálják. Erre vonatkozóan nemzetközi vállalatoktól máris több panasz érkezett.

www.168ora.hu/globusz/a-die-presse-ujabb-tudositasa-budapestrol-67916.html

Tessék itt van.

aszekelyek 2011.01.10. 11:58:39

@lüke: Meresztgettem is a szeme, amikor megláttam egy este a csicsás zenei műsorban zsűriként.....Mondta barátnőm, hogy nem nagyon szofisztikált stílusban nyomja....Minap volt itt nálunk a másik fele a Modern TAlkingnak:) komolyan.Koncertezett. VAgy mi? Legutóbb, régen azért, lebőgött, mert playback volt..... még azzal a szőke égimeszelővel jött....

Szimba 2011.01.10. 12:06:57

@porfelhő:

Ez nagyon erős fenyegetés. OV. jobb lenne, ha a szakembereivel alaposan felkészülne.

aszekelyek 2011.01.10. 12:07:33

@lüke: Ez biztos. Aanyai nagyanyám kb ilyen idős lehetett a negyedik gyerekénél, a hatból aki pont a mamám volt, 1924-ben.Csak sokkal stresszmentesebb és egészségesebb életet élt. Tőle aztán nincs mit irigyelni.

aszekelyek 2011.01.10. 12:11:23

@melus79: @porfelhő: Már erről bla -bláztak az atv-n régen. Azt is vizsgálja meg Barosso és csapata, hogy azok a vállalatok kinek a hátán másztak fel oda, ahonnan most jajgatnak.Irgumburgum.

aszekelyek 2011.01.10. 12:15:30

@Hepci: Cseppet zavaros ez lelekem , galambocskám.Az, hogy az adómorát javítani kell, csak nem vitatod? A költségvetés csak abból tud fizetni ugyanis. További hitelek nélkül, ami ökörség lenne. A központosítás csak akkor nem okés, ha olyan pénznyelőkbe megy a sok milliárd ahol nyoma veszett eredmény nélkül, ahogy eddig. Ha nagyon szigorúan ellenőrzik és nem szórják, akkor nem feltétlenül rossz. Sok báb közt elvész a manyup vagyon:)- ezt nem bírtam megállni, bocs

aszekelyek 2011.01.10. 12:18:13

@porfelhő: A telecom szektor a bankszektornál reklamáljon. Ők mondták, hogy akkor tessék őket is megadóztatni. :) Értem én, hogy örökre akarnák azt az a adómentességet és az állami dotációt.... csak nem szeretem, mint Virág elvtárs a tréfát.

porfelhő 2011.01.10. 12:20:16

@Szimba:
Úgy bizony, a németek egyébként mint tudjuk, már korábban tudatták, nem fogják annyiban hagyni a különadó ügyét, és a többi multi sem. Azt is tudjuk az OV. nem ismer "határokat" és megüzente "nagyon sajnálja, nem fog változtatni."
Mi meg sajnálhatjuk, hogy inkább egyre lejjebb süllyedünk, a különutas magyar gadaságpolitikával.

aszekelyek 2011.01.10. 12:21:14

@a-kis-herceg: Nem bírtok erről leszakadni:) Szaloncigányozás...

porfelhő 2011.01.10. 12:21:58

@aszekelyek:
A Telekom, az egyik legnagyobb adófizető.

aszekelyek 2011.01.10. 12:27:48

@porfelhő:A multik követelései miatt már éppen eleget fizettünk mi, az adóinkból.Persze a kormányok dugták a zsebükbe. A magyar állampolgárok akkor is sokkal többet fizettek nekik, ha meg is feszülnek, nem csak levelezgetnek.épp az imént láttam Orbánt, amikor azt mondta, csak a common sense, a józan ész fogja őket rábírni hogy valamin változtassanak. Sem presszió , sem fenyegetőzés, sem árulkodás. Állítólag piacgazdaság van. Lesznek szívesek végre hatalmas és teljesen jogtalan versenyelőny nélkül dolgozni.HA nem tetszik, el lehet menni. Nem csak a magyar gyáriparosoknak lehet ilyet mondani. a piacunk az persze kéne. Adómentesen.

aszekelyek 2011.01.10. 12:30:08

@porfelhő: Arányban a hasznával.Mi a problémájuk?

aszekelyek 2011.01.10. 12:32:26

@Szimba: A Sámándob olyan archaikus, hogy az öthónapos unokám elalszik a ritmusára.....) persze én produkálom.... amerikás magyarok lehettek, ők nézik le ennyire az indiánokat dobostul.

aszekelyek 2011.01.10. 12:34:51

@lüke: Mondotta Viktor is a minap, keleti szél támad.....:)

aszekelyek 2011.01.10. 12:40:18

@vinczej: Akármilyen rossz is az Úniós alkotmány, csak nehogy megváltozzon? Very primitív, mondja ilyenkor nagyon kitüntetett barátom. Tudod mennyire van elegük pl. a németeknek, hogy nekik kell tömni a többiekbe a pénzt? Szükséges a változtatás. Most. Épp elég régen halogatják. Addig a spekulánsok elintéztek még pár országot..

LaLinea 2011.01.10. 12:42:15

@Akitlosz: "S bizony addig jó (kevésbé rossz), amíg egy hitelező csak kamatokat, pénzt kér a hitelért, és nem beleszólási jogot is a kamatokon felül a magyar belügyekbe."

A beleszólás nem mindig egyértelműen káros. Felelőtlen/tudatlan hazai politikusokat visszatarthat az irreális
költekezéstől.

Képzeld el, hogy egy olyan országban élsz, ahol általad nem kedvelt politikusok kormányoznak, akik populisták, ígérgetnek, kölcsönből fedezik az életszínvonal irreális emelését; amiért később nagy árat fizet az ország és nem
fejlődik kellőképpen. (Sajnos, bizony létezik ilyen ország is, hidd el nekem.) Ilyenkor jól jöhet egy külső kontroll.

"...vagy megjelenik a hős megmentő IMF..."

Bod-Péter Ákos és Csaba László közgazdászok szerint azért érdemes az IMF-fel jóban lenni, mert náluk olcsóbban
juthatunk hitelhez, mint a 'piacon', ráadásul nagyobb valószínűséggel tudunk tárgyalni velük feltételekről, mint egy
egyéb fajta hitelezővel.

Persze lehet, hogy ezek az emberek Fideszellenes ballibsi ellenségek, tehát nem is LEHET igazuk, de talán mégsem.
Mintha ők inkább Fidesz-szimpatizánsok lennének, ha jól emlékszem.

aszekelyek 2011.01.10. 12:46:07

@porfelhő: Teddy tegnap gondterhelten megemlítette ezt is. Mintha multi tulaj lenne, úgy fájlalta.....) Az az arc, amivel nézte, savanya, a két fiatal produkcióját,... az is elég kriminális volt. Néha már sárga is volt, esküszöm. Hajós és a mellette ülő ifjú színész , aki gitározott, nem fértek a bögyébe. Ezek itten örömködnek, mikor oda a multik haszna....Meg vége a sajtszabaccságnak...

aszekelyek 2011.01.10. 12:50:37

@LaLinea: Jól A FIDESZ pedig megköszönte, hogy amikor a felelőtlenek szétszórták a pénzünket ők segítettek. Ha szükség ne adja kellenek, jelentkezni is fognak náluk. Minden más, ami erről megjelent ballib hisztéria volt. Az IMF tényleg akkor lép be, amikor már minden jól el van qcsyányva.

aszekelyek 2011.01.10. 12:53:56

@LaLinea: Néztem ma Bod Péter Ákost OSzkóval A hírtv-n. VAn amiben kissé nem értett egyet. A nyugdíjkassza rendbehozásánál, -oszkó állította saját pü min, idejéről, én is csuklottam egyet. Nagyon diplomatikusan annyit mondott arról, azzal a logikával lehetett úgy is értelmezni azt. :)

aszekelyek 2011.01.10. 12:55:31

Most el. további jó mulatságot! tudjátok, elkezdődött a Farsang!

Rubintos Virágom 2011.01.10. 15:16:36

@aszekelyek: Bocsánat, de nem egészen értem, hogy mivel kapcsolatos a megjegyzésed. A 89-es jelzés a reformált (és jelenleg hatályos) alkotmányra vonatkozik, vagy az Alkotmánybíróságról szóló törvényre, amelyet szintén 1989. októberében hirdettek ki? No, mindegy. Ha nincs betöltve a 11 alkotmánybírói hely, az az Országgyűlés mulasztása (jópárszor próbálta így sarokba szorítani az AB-t, ha nem tetszett valamelyik döntése, vagy egyszerűen nem tudtak megegyezni a személyekben. Most már nincs ezzel sincs gond, Orbán kezébe vette a jelölés ügyét....)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.10. 23:22:56

@aszekelyek:

Van olyan nép, hogy palesztin?

Arabok azok.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.10. 23:25:56

@aszekelyek:

Vagy csak egyszerűen nincs olyan pénz, amiben érdemes lenne a vagyont tartani. A pénz már rég elvesztette értékőrző funkcióját.

Észak-Koreában is lehet kapni mindent. Külföldieknek euróért.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.10. 23:26:55

@aszekelyek:

Szerencséjükre egyszer sem.

Ezt a szerencsét kívánnám Magyarországnak is.

Persze egy szigetországnak könnyebb.
süti beállítások módosítása