Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:01

Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem, hogy nem érhetnek ebben a tárgykörben meglepetések. Egy friss tanulmánynak most mégis sikerült meglepnie.

(Fotó: Századvég)

A Századvég című lap legújabb, tematikus számában ismert politológusok véleménye olvasható a szakma néhány izgalmas kérdéséről. Tulajdonképpen az összes írást érdemes fellapozni, nekem szinte mindegyik tanulságos volt. Most azonban csak egyről, G. Fodor Gábor Politologosz című írásáról szeretnék beszélni (a 187. oldalon kezdődik), annak is igazán csak egy aspektusáról. A szerző a „tudományellenes szemlélet” képviselőjeként szellemesen és meggyőzően írja le a hazai politikatudomány két domináns gondolkodásmódját, a „marxista politikai tudományok rendszerét” és az „európai politikatudomány eszméjét”. Nem célom részletesen ismertetni az írást (jó lenne, ha minél többen inkább eredetiben olvasnák), amely legalább annyira provokatív, mint amennyire elgondolkoztató, ajánlom mindenkinek, aki szeretne – akár vitatható, elutasítható – színvonalas érveket kapni a politikatudomány természetéről, céljairól folytatott örökzöld vitához.

G. Fodor Gábor meglepő módon sok hasonlóságot talál a két szemlélet között, ezek közül az egyik számomra különösen érdekes éppen a politikai elemző, a politikai elemzés határozott elutasítása. Még izgalmasabb azonban, amit a szerző a 137. lábjegyzetben magáról a műfajról ír. Idézem: „Magam úgy látom, hogy a politikai elemző nem a tudomány, hanem a politika szereplője, azaz nem az előbbi, hanem az utóbbi logikája alapján beszédcselekszik, s ehhez egyáltalán nem kell pártosnak lennie. A magát független pozícióba feltoló elemző is politikus, nem az igazság, hanem a befolyás érdekli.”

Hm... Amikor elolvastam, az első gondolatom persze a határozott ellenkezés volt. Nagyon más dolgokat írtunk Körösényi Andrással és Tóth Csabával ebben a cikkünkben az elemzőkről, többek között azt állítván, hogy „nem a politika megváltoztatása, hanem a politika megismerése és megértése miatt űzik mesterségüket”. Azt gondoltuk, hogy a nem pártok által irányított, hivatásszerűen nem politikai célokat szolgáló elemzőket valahogy meg kellene tudnunk különböztetnünk azoktól a tanácsadóktól és publicistáktól, akiket más megfontolások mozgatnak. Ma is őszintén hiszek abban, hogy az elemző szakmai tisztessége nem engedi meg a politikában és a politikai újságírásban gyakori hamisítást, elferdítést, szabad valóságmagyarázatot, a tények tisztelete és a politikai logika ismerete ugyanis akkor is rákényszeríti az elemzőre a valóságos dolgok leírását, ha érzelmei, értékválasztásai mást diktálnának. Engem most is elsősorban az igazság érdekel - azzal a megkötéssel, hogy elemzőként nem a helyest, a jót, hanem az okokat és a magyarázatokat kutatom -, s ebből akkor sem tudok, akarok, fogok engedni, ha az amúgy nem  mindig találkozik a személyes preferenciáimmal.

Ennek ellenére be kell látnom, hogy G. Fodor Gábor mondataiban van igazság. Nem csak azért, mert semleges ember nem létezik, s ha így értjük – és nem a (valakiktől) függőség, a (valakik által) irányítottság ellentéteként -, a függetlenség sem más, mint hamis látszat. Két ok miatt tartom igazán elgondolkodtatónak Gábor állítását: a korlátok és a következmények miatt. Egyrészt azért, mert bármennyire autonóm is az elemző,  a politikáról való beszéd az aktuálpolitikai környezetben soha nem lehet vegytiszta. A témaválasztás, a szóhasználat, a kifejtés logikája akkor is lenyomata egy értékrendnek, ha az elemzőt tényleg csak a valóság – és nem annak elferdítése - érdekli. Másrészt pedig azért, mert a legőszintébb igazságkereső – azaz nem manipuláló – szándék is eltorzul, módosul a politikai térbe kerülve, a leírt, kimondott szavak önálló életre kelnek, politikai jelentést kapnak.

Nem, nem akarok egyenlőségjelet tenni a tudatosan politizáló és az inkább megértésre törekvő elemzők közé, nekem most is nagyon fontos az a különbség, ami a szándékokban tetten érhető. Továbbra is lényegesnek tartom az átláthatóságot, ami segítheti a befogadót abban, hogy a megbízások és egyéb kapcsolatok ismeretében jobban értse, tisztábban lássa magát az elemzőt – őszintén szólva éppen ezért nem értem sem egyes kollégáimat, hogy miért rejtegetik a szakmában amúgy nyilvánvaló kötődéseiket, sem a médiát, hogy miért engedik ezek homályban hagyását. Egyszerűen csak elismerem, hogy a Politologosz szerzője erősen elgondolkoztatott, akkor is, ha mondataival a politikai elemzés – mint önálló cselekvés – létét kérdőjelezte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr722624073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ali Csorbadzsi 2011.01.29. 22:18:14

Nagyon érdekes volt ebben a témában az a beszélgetés ami az m2-n valamelyik este volt Török Gáborral. Ebből kiderült, hogy senki sem vállalja azt, hogy megnevezze a "kötődéseit".

Robinzon Kurzor 2011.01.29. 22:26:57

G. Fodorral szemben inkább hajlok a T. Szerző álláspontját osztani.

Ezzel együtt nem megkerülhető kérdésnek látom, hogy hol a határ a wishful thinking és tények egy adott halmazából ok-okozati alapon levonható következtetések között.

Mert nem is kell tényeket ferdíteni, nem is kell (akár nem is szándékosan) a szabad valóságmagyarázás eszközével élni, egyszerűen az "oké, és akkor mi következik mindebből" kérdésre adott válasz is lehet erősen eltérő, még ha magukat a tényeket egyformán látjuk/látják is.

A másik: a "független" elemző esetleg kénytelen-kelletlen úgy alakítja álláspontját egy adott kérdésben, hogy az még véletlenül se legyen egyforma egy (akár bármelyik) pártéval.

Holott lehet, hogy az adott kérdésben a pártszimpátiától, privát politikai preferenciáitól tényleg függetlenül egy véleményen lenne tetszőleges P párttal, de hogy ennek látszatát elkerülje, inkább csavargatja még egy kicsit.

John C. Arvay 2011.01.29. 22:34:22

Látod Gábor, ezt kedvelem Benned (és szerintem ezzel nem vagyok egyedül), hogy míg mások zsigerből tiltakoznak olyan dolgok ellen, ami számukra - az értékrendjük, világlátásuk, bevett, megszokott paneljeik számára - ellentétes, netán még némi támadás is van benne, Te nem vagy rest és elgondolkodsz, és észreveszed, hogy abban is lehet valami, amit a másik - mégha nem is túl kedvezőt - mond. Köszönöm, hogy "mindíg, minden körülmények között" lehet Rád és a tisztánlátásodra számítani!

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.01.29. 22:48:34

Egy ember a műveltsége, a tapasztalatai, a világnézete alapján elemez. Tehát nem független.

2011.01.29. 22:55:22

Már csak azért is lehet nehéz egy mégoly tiszta elemzéssel függetlennek lenni/látszani, mert ha teszem azt egy ismert baloldali figura megemlíti, hogy "Török Gábor is megmondta", s eköré természetesen jobboldalt támadó érvelést épít, attól kezdve e figura utálói és az utálókkal... szimpatizáló médiumok Török Gábort is komonistabérencnek könyvelik, egy golyónak a komonista revolverben a Zemberek ellen. Sőt, esetleg a figurától nem is áll távol TG-t golyónak használni akarni... de ez nem TG-t minősíti.

És oldalcserével fordítva, természetesen. Ezért nevetek jót, amikor egy inkább jobboldalnak kellemetlen posztra komonistáznak, egy inkább baloldalnak kellemetlenre meg fideszbérenceznek (illetve a "másik" oldal ügyeivel relativizálnak) egyes kommentelők. Itt és máshol is, pl. a Vastagbőrön.

Gábris szomszéd 2011.01.29. 22:56:31

Kedves Gábor!

Nem teljesen idevág, de érdemes lenne elemezned Vona szombati beszédét is. :)

barikad.hu/vona_g%C3%A1bor_f%C3%A9ln%C3%BCnk_pedig_semmit%C5%91l_sem_szabad_mert_az_igazs%C3%A1g_szabadd%C3%A1_tesz-20110129

"Persze nem zárnám ki annak a lehetőségét sem, hogy az MSZP hibájából tanulva a Fidesz elébe akar majd menni saját bukásának, és az alkotmány okán 2012-ben egy előrehozott választásba menekül."

Mintha erről pont pár napja értekeztél volna röviden. :) Érdekes egybeesés.

komment1 2011.01.29. 22:58:55

Kedves Török Gábor!

Én legalábbis örömmel olvastam ezt a filoszos énjét felvillantó írást (látom, nem dőlnek a kommentek:)).

Csak úgy eszembe jutott erről az egészről egy párhuzam. Egy szöveg valamilyen hatással van az olvasóira, hallgatóira. Vajon az arról a szövegről szóló tudományos diskurzus, a szöveg tudományos elemzése van-e hatással a szöveg későbbi "életére", vagyis arra, hogy a nagyközönség hogyan értelmezi azt a szöveget (jó példa erre, mondjuk, a Biblia)? Hát persze, hogy marha nagy hatással van. És lehet, hogy ez nagyon durván hangzik, de szerintem az alapvető szakmai etikán túl (tehát, hogy az ember igyekezzen tisztességesen dolgozni egy témán) nagy felelőssége van az egyes tudományok művelőinek abban, hogy tevékenységük milyen hatással lesz a "nagyközönségre" úgymond. Nem akarok az atombombával jönni, mert ezt már Dürrenmatt lelőtte, de eléggé adódik a dolog. Viszont szerintem tény, hogy nem csak a fizikusoknak van ilyen értelemben felelősségük.

Én nagyon tisztelem Önben azt is, hogy fel vélem fedezni a munkájában ezt a fajta felelősségérzetet.

Keltafan 2011.01.29. 23:01:28

@Gábriel angyal:
Mintha erről pont pár napja értekeztél volna röviden. :) Érdekes egybeesés.

Vagy épp Vona Gábor is olvassa ezt a blogot. :D

Gábris szomszéd 2011.01.29. 23:07:32

@Keltafan:
Nem tartom elképzelhetetlennek.:)
Mondjuk azt sajnálnám, hogy Gábor neki sem adna tanácsot. Legalábbis Morvaival kapcsolatban ezt nyilatkozta Veiszer Alindának. :)

komment1 2011.01.29. 23:09:21

@komment1:

Csak egy apró pontosítás, nehogy félreérthető legyek: természetesen nem arra gondolok a legkevésbé sem, hogy akármilyen jó ügy érdekében az elemző, kutató eltorzítsa, meghamisítsa a tudományos eredményeket. Nem, szerintem a valódi tudomány önmagáért beszél, önmagát igazolja, de szerintem mégis eszméletlenül tudatában kell lennie annak minden tudósnak, elemzőnek, hogy milyen hatással vannak a kutatásai, és mindig ezt is szem előtt kell tartania - nem mindegy, hogy az ember mit hogyan csinál. Ez szerintem jó nehéz dolog, de nagyon fontos minden elemző, kutató számára.

reservatio mentalis 2011.01.29. 23:11:18

@Robinzon Kurzor: Szerintem az fontos, hogy minden szakmának legyen etikai normája és vállalható értékrend alapján legyen képes működni. Ha ebben nincs ellentmondás, akkor már a szakmai protokoll - pl. ebben az esetben - eleve kizárja a tények ferdítését, a (hold)udvari bértollnokságot stb. Csakhogy (jog)szabályok, elvek, normák ellenére is van korrupció pl., amit elvben mindenki ellenez, mégis sokan jól megélnek belőle.

bariga 2011.01.29. 23:31:00

@komment1: talán azért nem dőlnek a kommentek, mert a kutyát sem érdekli most errefelé, hogy eredetiben tanulmányozza a Századvég kiváló írásait

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.29. 23:36:27

@bariga: ..vagy netán mindenki aztatat tanulmányozgassa így szombat íjjel, diszkó híjján?:-P

komment1 2011.01.29. 23:39:53

@bariga: Igen, erre próbáltam célozni. Ezt a szintet nem mindenki ugorja meg szívesen. Persze, nem is feltétlenül kell, ha valakinek nincs ideje vagy kedve rá.

komment1 2011.01.29. 23:42:27

@namitirok: Azér mégis akad most is néhány őrült :-P

bariga 2011.01.29. 23:48:53

@komment1: részemről ez kritika volt a SzázadV.É.G (már a logó is elég csúnya) teljesen együttműködő írásairól.
Mert tudod, persze, hogy nincs független ember, de hogy valaki sohasem talál hibát az intézkedésekben, és mindig mindent meg tud magyarázni, még a nyilvánvaló baromságokat is, ott miről beszélünk? Arra a véleményere kár egy fillért is költeni.

mirrmurrkandúr 2011.01.29. 23:50:42

Szerintem ez Gábor egyik legjobb posztja eddig. Grat hozzá! Ezért holnap elballagok a könyvtárba, és elolvasom az írást :-)

porfelhő 2011.01.29. 23:51:29

@Crowz:
én meg veled értek egyet" jöttél kommentelni. ?:))))

mirrmurrkandúr 2011.01.29. 23:52:43

@bariga: Azért a századvég ennél komolyabb szerintem...

komment1 2011.01.29. 23:54:12

@bariga:

Hát ez persze igaz. De attól még nem véletlen, hogy TG is vette a fáradságot, elolvasta, és még komolyan is vette a cikket. Nekem az a tapasztalatom bármilyen tanulmánnyal kapcsolatban, hogy lehet bármilyen nagy hülyeség a konklúzió, ha az illető azért rendesen dolgozott vele, akkor mindig találni benne megfontolandó dolgokat. Én nem becsülném le még a Századvégeseket sem azért, mert elég gyakran hülyék a végkövetkeztetéseik.

fidesz friend 2011.01.29. 23:55:16

kedves Török Gábor,
ez az írás közelebb viszi olvasóit elemzői attitűdjéhez. én azt gondolom, hogy az "igazság" mindenkit érdekel. ezért is hozza sokszor zavarba az embereket, ha egy időben azonos tárgyban (mondjuk politika) több igagzsággalszembesülnek azaz konfliktust tapasztalnak.. Ön szerint ez elemzők:
„nem a politika megváltoztatása, hanem a politika megismerése és megértése miatt űzik mesterségüket”
csakhogy van (kellene leyen) kölcsönhatás is. vajon ezt várja-e a közönség, vagy netán orientációt az egy időben létező igazságok felismeréséhez, súlyozásához, potenciáljának érzékeléséhez, hogy azután tudjon változtatni a politikán (mert valakinek ezt a munkát is el kell végeznie). Magyarországon időtlen-idők óta "helyzet van' - ami mindenkit állásfoglalások (és adott esetben cselekvések) sorozatára késztet, s a társadalom válaszaiba a politológusi vélekedés is beépül. úgyhogy a felelősség nem kerülhető meg, és van olyan helyzet, amikor a határozott állásfoglalás sem. a dolgok ugyanis legvégül (at the end of the day) mindig jónak vagy rossznak (na jó: helyeselhetőnek és helytelenítendőnek) bizonyulnak. de ekkor már késő ráütni a politológusi pecsétet.

bariga 2011.01.29. 23:57:08

@mirrmurrkandúr: lehet, én valóban nem ismerem átfogóan a tevékenységüket, csak TV-kben előadott véleményüket. Arról pedig elég lesújtó a véleményen

bariga 2011.01.30. 00:07:51

@komment1: jó, de azt hiszem, hogy azért az elemzők, ha függetlenek, ha nem, "politika formáló tényezők"
Ha elég komplikáltan fejezik ki magukat, a kissé bárgyú szavazók isszák szavaikat. Aki mindig egyfelé üzen, az nem
elemző, hanem plakát.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 00:07:55

@bariga: Giró-Szászra gondolsz?
Szerintem ő az egyik legjobb politikai elemző Magyarországon, annak ellenére, hogy a politikai vonzalmai teljesen világosak.

S akkor most jön az, ami még nem volt: egyet értek G. Fodorral.
Mutasson nekem valaki egy olyan elemzőt, akinek a preferenciái nem egyértelműek. Talán egyedül TG... és ő talán épp ezért nem ért egyet vele ... :-)

ssi 2011.01.30. 00:12:50

örülök a nevezett írás "népszerűsítésének", de főleg tovább gondolási lehetőségének :-)))

@Strici: "2011.01.29. 22:48:34
Egy ember a műveltsége, a tapasztalatai, a világnézete alapján elemez. Tehát nem független." :-))

+ személyisége + környezete + az élet bármely területén!!!!

pl. vannak, akik asztalborogatós stílusúak, de köztük is van, aki előtte sose próbálná a másikat/helyzetet megérteni, de van, aki akár le is mond a borogatásról, mert mégis figyelt a másikra/okokra/következményekre/stb., sőt, a másik (rész)igazságát is képes bármikor elismerni, mert pont ettől kiegyensúlyozott, s nem ettől lenne frusztrált

Ventura Blvd 2011.01.30. 00:16:58

Kedves Gábor,

szerénységemnek te éppen eléggé független, okos és tisztességes elemzőnek tűnsz ahhoz, hogy blogod életem kellemes része legyen, hogy időről időre ide pillantsak, hátha írsz valamit, amin követőid társaságában eltöprenghetek.
Szeretem a kétségeidet is. Amíg keresed a helyed, szabódva magyarázkodsz, addig van esély, hogy változz, és bővülő élettapasztalatoddal, fejlődő tudományoddal, esetleg a mi segítségünkkel egyre termékenyebb szempontokra és módszerekre találj. Mégis, arra kérlek, ne foglalkozz a továbbiakban jó ideig önmagad hitelességével. Eleget és akkora nyilvánosság előtt dolgozol, hogy nagyon nem tudsz az erdőbe tévedni. A világban sokkal fontosabb dolgok zajlanak annál, minthogy…

Ám, ha mégis érdekel, ki lehetsz, hol állsz, és mit tudsz, kérlek, játssz el a következőkkel. 1938-at írunk, annyi idős vagy, mint most, hasonló színvonalú iskolákba jártál, tudod azt, amit abban a korban tudni lehetett egy magadfajta értelmes srácnak a világról. Mit mondanál Magyarország következő öt-tíz évéről? Képzeld el az utolsó édes békeévet, amikor még él mindenki, akit majd ki- és elhajtanak, lebombáznak, megerőszakolnak, kitelepítenek és átnevelnek. Mennyi elemeznivaló, ugye? A magyar politika minden irányzata, színe, virága, gizgaza. Mindenki szerepet kap majd, mindenkinek lesz nagy pillanata. Imrédy Béla, Teleki Pál, Bárdossy László, Kállay Miklós, Sztójay Döme, Lakatos Géza, Szálasi Ferenc, Dálnoki Miklós Béla, Tildy Zoltán, Nagy Ferenc, Dinnyés Lajos, Dobi István – mennyi elemeznivaló! És bele gondoltál már, hogy mi tehettél volna akkor (és most), hogy Magyarország minden koponyájának munkája ne a Bukáshoz vezessen?

Tudod, láttad volna, ahogy az egymást nem ismerő, egymástól nagy messzeségben élő magyar társadalmi osztályok a többiek teljes közönyétől kísérve kivonatoznak az életből… Először a buta parasztfiúk katonaruhában, nekik még integettek. (Majd fagyos közöny várja a megmaradtakat, ha hazajönnek, és a hallgatás.) Aztán a zsidók. (Aki túléli, annak családja, háza-lakása, üzlete és kultúrája üszkös emlék, kisajátított rom.) Kis munka, a „Málenykíj Robot”, hatszázezer ember. (És nem sokan élték túl, azok is tarthatták a szájukat még negyven évig. Nem kevesen a lágerből kerültek a Gulágra.) Aztán az arisztokraták. (És mi azt hisszük, csak a kastélyok és kúriák pusztultak el utánuk. Aki Nyugatra tudott szökni, azért sem kár, ma sem integetnénk utánuk.) Majd a polgárok vonatoztak a Hortobágyra és vagy negyven táborba, Recskre. (Ha visszajöttek, a B-lista és a társbérlet várta őket, és jó, ha valami savanykás kis munka is.) Aztán mentek a szocdemek is, az a nyakas munkás arisztokrata, aki nem akarta a munkásegységet a kommunistákkal. És már ez utóbbiak is csomagoltak…

Mit gondolsz, Gábor, ha ma, akár egy egész osztály, réteg, nemzetiség, népcsoport, kulturális és/vagy vallási kisebbség bevagonírozna, kik állnánk a sínekre, hogy feltartsák a vonatot? Azt mondod, hogy ez a legutolsó forgatókönyv, túl az elemezhetetlenség határán, a megismételhetetlen apokalipszis? És, ha már zajlik? Ha mindig is zajlott? Ha mindig is volt különbség abban, hogy egy borsodi szülészeten mekkora a különbség a „magyar” és a „cigány” gyerekek halandósága között? Ha egy tehetségkutató zenei vetélkedőn első körben ejtik a ki a brácsával kiálló folk / new wave-bandát, mert „bár képzettek és tehetségesek, de…”. Annyi mindenki és minden nem kell ennek az országnak. Lehet, hogy mi sem.

[Apokalipszis? Mennyire vagyunk az Nagy, Zöld, Szent Iszlám Atombombától a felkelt népek kezében?]

Én csak ezt hiányolom a soraidból, és azt a sár és vérszagú alapvetést, hogy a dolgok nem egy elvont politikai térben történnek, hanem Hegyeshalom és Záhony között. Hiányolom, hogy megkeresd, ez vagy az az alak / csoport / párt, kinek vagy minek a képviselője, embere? És az az ügy, amiért harcol (vagy csak nyomul), hogy illik bele az egész mozgásába? És a mi magyar hisztériánk, mikor kezd átcsapni a szomszédok kerítésén?

Arról (most még) nem beszélek, milyen jó volna, ha egyszer kilépve a napi pártcsaták virtuális világából bejárnád és megírnád a Hernád + a Bodrogköz világát, vagy, maradván az elméleteknél, összevetnéd a hazai politikai törpék eszméit azokéival, akik a föld sikeresebb vezetői.

De, a függetlenségedért, tisztességedért, a tudásodért és a szorgalmadért így is nagyon kedvellek. Jó munkát!

Ordnassac 2011.01.30. 00:20:47

@Strici: ezzel gyakorlatilag azt mondtad, hogy független ember nincs, jól értem?

2011.01.30. 00:21:26

Hú, ez izgalmas!:) Nagyon jó ez a G.Fodor Gábor! Teljesen egyetértek vele:

"A magát független pozícióba feltoló elemző is politikus, nem az igazság, hanem a befolyás érdekli."

Persze, mert a többséget ez alapján fizetik. Mint a közvélemény kutatókat. Azért áll most a fidesz jól, mert egyelőre az ellenzéknek nincs pénze megvenni a más véleményt...

@Strici: végre, hogy tégedet is lehet látni!:)

komment1 2011.01.30. 00:22:34

@mirrmurrkandúr:

Szerintem ez a dolog, mármint a függetlenség hiánya megint nem politológia specifikum, hanem közép-európai, ill. magyar sajátosság minden tudomány területén. Általában legalább két oldal van (esetleg egy pár iskola), és ha egyikbe sem óhajtasz betagozódni, akkor bizony nehéz életed van, sőt majdnem lehetetlen. Persze, érthető, hogy igen kevesen akarnak bármilyen tudományban Magyarországon forradalmárkodni - valamiből élni is kell.

2011.01.30. 00:22:41

@Ordnassac: mert? Te hiszel benne, hogy igen?

komment1 2011.01.30. 00:27:01

@bariga:

Igen, ez megint igaz. De TG a fentiekben ráadásul nem is óhajtott maradéktalanul azonosulni egyik elemzéssel sem, csupán érdekesnek, megfontolandónak tartott néhány gondolatot. Mér ne?

Ordnassac 2011.01.30. 00:27:20

@Letícia: ez attól függ, hogy mit értünk független alatt. Párttól függetlent, befolyástól függetlent, saját elképzeléseitől/értékrendjétől függetleníteni tudót?

ssi 2011.01.30. 00:29:37

bármely szakma űzője óhatatlanul beleviszi a személyiségét, s vele sajátos értékrendjét

ha olyan a szakma, hogy már a munka tartalmi teljesítése is eleve kötetlenebb, nagyobb szabadságot ad, még nagyobbak az ezt választók közti különbségek

ahhoz, hogy ma vki a politikai elemzésnek a politikai állásfoglaláson kívül, de a politika általános sajátosságain szakmailag mélyen benne
megoldást választja és következetesen ezt képviselje, sajátos személyiség sajátos értékrendje kell, mint pl. T.G.

komment1 2011.01.30. 00:31:03

@Ordnassac:

Értékrendjétől tud bárki független lenni? Szerintem nem. Tinta nélkül nem lehet írni, világnézet nélkül ítéletet alkotni. Gondolom én.

bariga 2011.01.30. 00:33:22

@komment1: Ok, igazad van, el is indult a polémia.
Szép álmokat mindenkinek!

Ordnassac 2011.01.30. 00:37:02

@komment1: azt egy szóval sem mondtam, hogy tud. Ebben egyet is értünk. A függetlenítés ebből a szempontból szerintem egy picit speciálisabb, még ha hajlok arra, hogy itt is hasonló álláspontot képviseljek.

komment1 2011.01.30. 00:37:04

@bariga: Na ja. Nekem is illene eltennem magamat holnapra.
Jó éjt!

2011.01.30. 00:55:33

@Ordnassac: nincs olyan, hogy független. TG sem az, csak igyekszik kívülről nézni a dolgokat...

2011.01.30. 00:56:38

@komment1: ez azért túlzás, mert erről nincs szó azért.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.01.30. 01:02:08

Én személy szerint azt gondolom, hogy lehet futballmeccset úgy is objektívan kommentálni (vagy, igen, utólag elemezni, akár a stúdióban a klasszikus mágnestáblán, vagy máshogy), hogy az egyik csapatnak jobban szorítok, mint a másiknak... persze, ott ez nem egzisztenciális kérdés, még annak sem, aki ebből él :)

Darvon 2011.01.30. 01:07:23

Kedves Gábor!

Először is meg kell hogy mondjam, nem olvastam el az említett cikket, szégyellem is magam, de behozom amint tudom.
De a lényeg a következő: komolyan meglepődöm, hogy amit most leírtál, csak most írod le. Helyesen írod, hogy "a függetlenség sem más, mint hamis látszat", de ez szerintem nem újdonság. Csak hogy én azt hittem, hogy ezt rég tudod, és csak abból az okból nem tetted szóvá, mert itt a kommentekben sokan, sokszor (jogtalanul) valamelyik párt támogatójának tartanak. (Persze örülök, hogy vagy olyan őszinte hogy nyíltan megvitatod a témát.) Ráadásul azért is csodálkozom, mert – azok alapján amit eddig olvastam – valóban nem tartalak valamilyen politikai erő manipulátorának, mégis feltűnt, többször is, hogy nem vagy "abszolut független".
Leginkább a témaválasztásod, egyes megfogalmazásaid alapján gondolom így: a Fidesz győzelme óta szerintem (nem számoltam meg, tévedhetek) többet foglalkozol a kormánnyal. Ezt szerintem minden esetben objektíven tetted, mégis egy jele annak, hogy nem vagy (és nem is lehetsz, mint ahogy más sem) teljesen objektív. Még ha meg is számolnám, hogy milyen időszakban mennyi bejegyzés szól a kormányról, és mennyi valami másról, és kiderülne hogy nincs változás, még ha egy változást azzal is lehet magyarázni, hogy kampányidőszakban indult a blog, még mindig ott a tény, hogy sokat írsz a pártpolitikáról. Persze ebben sincs semmi rossz, valoszínűleg ez a téma érdekel, de ez is csak mutatja hogy nem vagy független. Ritkán említesz meg más tudósokat, akik esetleg nem pártpolitikával foglalkoznak. Fogalmazásban meg ott tűnt fel, hogy sokszor írsz "gyenge ellenzékről", de nagyon keveset foglalkozol az ellenzékkel. Nem vitatom hogy tényleg gyenge, de az itthoni politikai szereplőkről nem kötelező pont olyan arányban írni, mint ahogy azok az országgyűlésben képviselve vannak. És ha esetleg bizonyos témákat a blogod olvasottsága érdekében választasz, vagy inkább nem választasz (amit nem tudhatok), akkor a függetlenség még távolabb kerül :)
Nem kritizálni akarlak, csak tényleg komolyan meglepődtem. Amúgy meg azt teheti az elemző ilyenkor, hogy a) vagy nyíltan kimondja véleményét és értékrendjét, ami sajnos az itthoni politikai kultúra miatt hátrányos lehet, ezért inkább b) saját magának összegyűjti véleményét és értékrendjét, kiteszi az íróasztalára, és tudatosan odapillant, ha ír egy elemzést.
Továbbra is kellemes blogolást! :)

Gyalogfenyő (törölt) 2011.01.30. 01:26:20

@manyike: A harmadik bekezdésedben nagyon jól megfogtad a - számomra - lényeget. Azért járok ide olvasni, mert ezt érzem, amit megfogalmaztál. Amikor a sok igazság között nem látom, hogy kinek van igazán igaza, akkor ez a blog jó támpontot ad. Ráadásul jónéhány éve kedvelem a blog íróját, és ezidő alatt mindig is ez a finom, mértékadó és mértéktartó stílus volt rá jellemző.

TFL · http://civilzone.eu 2011.01.30. 02:24:36

Ez így télleg korrekt. És hihető. Kétségek mindenkiben vannak, ez bizonyos, abban is aki teljesen elkötelezett, legfeljebb ő nem mondja ki. Török Gábor kimondja.
Tekintsünk el attól a ténytől, hogy maga a kétségek ébredésének ténye és leginkább ennek nyilvánossá tétele is egyfajta állásfoglalás: én nem vagyok "olyan", én tényleg nem vagyok elkötelezett, én még azon is elgondolkodom, amit a kritikusaim mondanak. Azaz én igenis független vagyok - szóval ez az egész végső soron hozzájárul az elemző "fényesítéséhez" is, mint ahogy a jobb sávban megjelenített "török-kontrák" is értelmezhetők a szimpátia növelésére használható eszköznek végül is. Ez sem baj, ha egy elemző a saját hitelességét építi (mégha nem feltétlenül "egyértelmű" eszközökkel is) az természetes: ő ebből él, hitelesnek kell tűnnie.
De mondom, tekintsünk el ettől, ez lehet rosszindulatú feltételezés is.
Ha viszont a kétségek valódiak, akkor - bár paradoxon - ennek egy eredménye lehet: az egyértelmű állásfoglalás, a gondolatébresztést legalábbis ennek kell követnie. Állásfoglalás G. Fodor állításával szemben, és ha G. Fodornak igaza van, akkor pedig "hitvalló" állásfoglalás: én igenis azt akarom, hogy a véleményem befolyásolja a politikát, vagy pedig vállalom, hogy a politika (egyfajta politika) befolyásolja a véleményemet.
Ezzel mi van?

borzzz 2011.01.30. 05:02:58

Rendkívül érdekes a függetlenség vagy "függetlenség" kérdése, és a politikai elemző helyett állhatna újságíró/sajtóorgánum is.
Utóbbi esetben mindenki a BBC-vel jön, és valóban jó lenne a BBC ethoszát kitűzni a magyar közszolgálati tévé és rádió elé is, viszont a többi adó és a nyomtatott sajtó esetében már más a helyzet: közismert az irányultságuk, amit nyíltan vállalnak, és a közönség ezen az alapon választ köztük. Az viszont nem mindegy, milyen minőségen képviselik a vállalt irányt.
Nincs ez másképp a politikai elemzőkkel sem. Az ismertebbek közül szinte mindenkiről tudható, hogy merre húz, hová szavaz, de ez engem nem zavar: azt hallgatom, olvasom, annak a szavára adok, aki hiteles és felkészült, még ha más oldalon állunk is. (pl. itt van TGM: nem kell kommunistának, zöldnek, de még baloldalinak sem lenni ahhoz, hogy érdekes legyen, amit mond, még ha nem értünk is egyet minden állításával)

Leroy Brown 2011.01.30. 05:37:21

"nem az igazság, hanem a befolyás érdekli" - ez az ítélet (nem olvastam az eredeti Fodor-cikket) nekem problémás. Kinek a befolyása? Ha az elemzőt nem saját befolyása érdekli, hanem a politikai szereplőké, akiket megérteni próbál, akkor ez természetesen az igazság keresésének része. Akkor ez az "igazság vs. befolyás" dichotómia szerintem ismeretelméleti tévedés.

Persze alapvető, hogy a nyelv, amin az elemző ír, része és alakítója a politikai kontextusnak, akár ezt is lehet elemezni. De attól még a szakmai és emberi tisztességnek vannak nagyon egyszerű szabályai, amelyek révén tisztázni lehet, hogy pl. ki kivel milyen szerződéses vagy egyéb kapcsolatban van stb. Ha az elemző tisztességes (ez nem egyenlő semmilyen absztakt "pártatlan" vagy "független" státusznak), és mások szívesen olvassák és elgondolkodnak azon, amit ír, akkor szerintem minden rendben van.

NeDuddGi 2011.01.30. 06:06:12

@sire-lancelot: Már egy ideje kikívánkozik belőlem, hogy valami hasonló észrevételt tegyek. Jellemző a "Vélemények" rovatba beidézett írások személyeskedő stílusa. Míg a jelen blog szerzője kínosan ügyel a kristálytiszta, higgadt, logikus fogalmazásra, addig az elvileg komoly szerzők "tollából" általános iskolai szintű, indulatoktól túlfűtött, személyeskedő támadások olvashatóak. Sajnos ma Magyarországon szinte érthetetlen, hogy valaki nem hitből, hanem "józan megfontolásból" ír le cikkeket, és nem csak képes, hanem hajlandó is önmagával, a gyengeségeivel szembenézi. A "Vélemények"-ben megfogalmazott kritikák még akkor is súlyukat vesztik, ha amúgy megalapozott az észrevétel...

Kedves TG. Szerintem innentől kezdve nem érdemes többet magyarázni a "hideg elemzői gondolkodást", mert ha valaki ezek után sem érti, akkor annak úgy is mindegy.

A bejegyzéshez: nah, akkor most lesz mit olvasni...

S.Clegane 2011.01.30. 07:05:40

Az a baj, hogy legtöbbször a nyilvánvaló befolyásolási szándékkal író elemzők elbújnak különböző álszakmai érvek mögé.

Nemrég egy Török Gábor post kapcsán szóvá tettem az akkor már nyilvánvaló manipulációs szándékot.

a post az alábbi volt
torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/20/301_lejton_a_fidesz

Felvetettem, hogy Török Gábor miért nem közli a biztos szavazó pártválasztók körében mért adatokat is, hisz ezek elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy az olvasók képesek legyenek összehasonlítani a Fidesz 53%-os választási eredményeivel.

Mi volt Török Gábor válasza?

"Választások között a teljes népesség körében mért adatok fontosabbak"

Hol lehet tetten érni a manipulációs szándékot? Ott hogy ez nem válasz a kérdésre. Ugyanis attól, hogy valaki szakmai megítélésében fontosabbnak tart egy adatott mint egy másikat (megjegyzem mások meg fontosabbnak tartják a biztos pártválasztós adatot), még nem jelenti azt, hogy el kellene titkolnia a másik adatsort.

Török Gábor pedig pontosan ezt tette, adatokat titkolt el, amelyek kevéssé támasztották alá azt amiről éppen írni akart, a Fidesz népszerűségének csökkenéséről...

Hiszen ha az olvasók megkapják a lehetőséget, hogy az adatokat összevessék a választási adatokkal, AZONNAL látták volna, hogy a Fidesz népszerűsége nemhogy csökkent volna, hanem nagyon jelentős mértékben nőtt a választásokhoz képest.

Csökkenésről majd akkor beszélhetünk, ha a biztos szavazó pártválasztók körében 53% alá csökken a Fidesz népszerűsége.

Én itt értem tetten legjobban azt a "politikusi viselkedést" azt a "befolyásoló szándékot", amiről Török Gábor fentebb ír.

lüke 2011.01.30. 07:42:09

Szép, igazság nincs, de semlegesség igen.
Ezt a zűrzavaros elképzelést sokaknak be lehet adni,
de a semleges büszkeségnek nem.
egy kis wiki ebből, nem a teljeséggel:
en.wikipedia.org/wiki/Neutrality_(philosophy)
en.wikipedia.org/wiki/Neutrality_(international_relations)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.30. 07:58:26

Török Gábornak:
1. "... elemző is politikus, nem az igazság, hanem a befolyás érdekli." - Mindenki magából indul ki... (GFG is:)
2. "nagyon fontos az a különbség, ami a szándékokban tetten érhető." - lásd még a "pokolba vezető" utat kikövező (jó:)szándékokat...
3. "eltorzul, módosul a politikai térbe kerülve, (...) önálló életre kelnek, politikai jelentést kapnak." - akárcsak az EGYFORMA szavazatok, amelyek mögött MÁS (szánd-, ind-)okok állnak, mégis EGYBE moshatják a leadóikat...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 08:33:25

@poszt.
Nekem a Századvég egy orbánista agitprop csapat.

Orbán mond valami bődületest, aztán

a századvégesek dolga, hogy világot kanyarítsanak köré,

a politológusok dolga, hogy elhintsék az olvasni már képtelen értelmiségben és polgárságban...

Szijjártó dolga, hogy az is értse, aki három szavas intellektus.

És kész.
Máris húzzuk lelkesen a Vitya szekerét...

Dr Kangörény 2011.01.30. 08:47:24

@S.Clegane: " a Fidesz népszerűsége nemhogy csökkent volna, hanem nagyon jelentős mértékben nőtt a választásokhoz képest"

Neked a vágyaid fontosabbak a tényeknél, neked nem kell ezt a blogot olvasni, mert néha bántja az imádott pártodat az a csúnya bácsi.

öregbuksi 2011.01.30. 08:55:06

@simonmondja.:
Igaz amit ír, de ez akkor is igy volt amikor Lengyel L. vagy Ágh A. és a többiek, bődületes baromságokkal etették az éppen nem olvasó "értelmiséget". Hosszú időn keresztűl az volt a perverz időtöltésem, hogy megjegyeztem az elemzők és politológusok vélemégyét, amit mint jóslatot adtak elő. Szerencsére sosem lett igazuk, bár ez őket cseppet sem zavarta. Ez az említett brancs olyan mélységekbe vitte le elemző-politológusi szakmát, hogy onnan visszaút nem létezik.
Szinte az is megtiszteltetés nekik, hogy itt és más fórumokon szót vesztegetünk rájuk. És még egy észrevétel, tapasztalatom, hogy a fiatalokat ( akik tanárok, gazdászok stb, akik tanult és képzett emberek), kicsit sem érdekli ez a hitelét vesztett társaság véleménye, sem jobbról sem balról.

kpityu2 2011.01.30. 08:59:26

- Az író ezzel azt akarta mondani...
- Tanár úr! Akkor miért nem azt mondta?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.30. 08:59:52

@öregbuksi: "Ágh A."
- egyszer egy rendezvény büféjében a szomszéd asztalnál azzal "etette" az asztaltársait, hogy szerinte biztos, hogy PÉCS lesz a kulturális főváros, nem pedig Bp. - persze "lehülyézték" érte;)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.30. 09:03:24

@kpityu2: (avagy)
- Mit is akart mondani Petőfi azzal, hogy: "Nyári napnak alkonyúlatánál megállék a kanyargó Tiszánál."?
- Hát csak pont azt! ;)

Baldrick68 2011.01.30. 09:08:00

@Gábriel angyal:
Azért aVona mester tök jól tud zsidózni, látom ez visszatérő téma nekem mondjuk kb. mindegy mert se zsidó se MSZP-s nem vagyok:

"És micsoda aljasság, amikor magyar állampolgársággal rendelkező, de valójában 'sorstalan' újságírók, értelmiségiek Brüsszelbe futnak nyivákolni!?"

"csak most nem vörös szegfűvel a szájukban, hanem egy 'jaffa' narancsot szürcsölgetve végzik pusztításukat."

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 09:12:17

@öregbuksi:
Engem se érdekelnének, ha nem az ország alatt vágnák a fát.

Jó példán tudom illusztrálni.
Orbán, valami pillanatnyi hülye ötletnek engedve a 2006-os kampányát arra építette, hogy

- rosszabbul élünk, mint 4 éve -

Teleaggatták a várost az elkámpicsorodott fidesznyik nénis plakátjaikkal.

Nem jött ugyan be elsőre, de a
projektet megideologizálták az értelmiségnek is és rátettek még egy lapáttal...

- éllovasból sereghajtó -

Ezt már ideológiai alapoktól építették föl - tudományosan...

www.google.hu/#hl=hu&source=hp&biw=698&bih=489&q=Sz%C3%A1zadv%C3%A9g+-+%C3%A9llovasb%C3%B3l+sereghajt%C3%B3&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=49f0cb6077be0b47

Sólyomtól Hankiss Elemérig ezzel turnéztak aztán évekig.

Ebből lett a

- rombadöntötték az országot -

kampány, ami szintén nagyon tudományosan alapozott...

És most itt állunk 10 millió depis magyarral,
kivándorló fiatalsággal,
szánalmasan.

Pedig csak Viktornak volt egy ötlete, hogy hogyan kéne választást nyerni.

Ezt évekkel ezelőtt megírtam, de nem kötelező elolvasni :

öregbuksi 2011.01.30. 09:16:34

@1.szolo 2014;):
Mit bizonyít Ön ezzel? Szerintem semmi mást, csak Ágh A. pillanatnyi jólértesültségét. Nem erről volt szó. Ettől ő és elvbarátai még minden aljasságot elkövettek a szavazók befolyásolása érdekében.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 09:17:31

@simonmondja.: A blogom legelső posztja volt az éllovasból sereghajtó, de nem linkelek, mert most épp barkácsolják a szerelők és elérhetetlen.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 09:23:26

"„Magam úgy látom, hogy a politikai elemző nem a tudomány, hanem a politika szereplője, azaz nem az előbbi, hanem az utóbbi logikája alapján beszédcselekszik, s ehhez egyáltalán nem kell pártosnak lennie. A magát független pozícióba feltoló elemző is politikus, nem az igazság, hanem a befolyás érdekli.”"

Egyértelmű. Magától értetődő.

Aki tudománnyal akar foglalkozni az fizikus, kémikus, csillagász stb. lesz.

Az emberek által önmaguk szórakoztatására kitalált dolgok, jog, irodalom, közgazdaság, politológia kizárólag az emberei civilizáción belül jelentenek valamit az embereknek, s inkább csupán vélemények, nem tények.

Egy másik galaxisban ahol nem élnek emberek semmi hasznuk, de még a Földön sem érdeklik a hangyákat, nekik is van társadalmuk, de az ő politológusaik tudománya is csak a bolyon belül ér valamit.

Az idő, a gravitáció, a fény és a többi viszont mindenhol a világban ugyanazon törvények alapján működnek az emberiségtől teljesen függetlenül.

Persze ha úgy vesszük az is tudomány, ha valaki kívülről megtanulja a telefonkönyvet, vagy egy percen belül 30-at tud tüsszenteni.

Én nem úgy veszem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 09:26:33

Bemásolom :
2009. január 2.
Éllovasból sereghajtó

Jelszómagyarázat

Tokfalvi mester kérdésére, hogy tudnillik mit is értsünk Sólyom elnök sóhajos beszéde néhány részletén, ide írom, ami elképzelésem van a dologról.

Orbán, mint " polgári " politikus lépett kormányra anno. A következő választási hajrában, mint a " kommunista " " nemzetrontó " és " hazaáruló " oldal elleni utolsó lehetőség tündökölt.

Orbán nem államférfi, és nem is zseni, hanem reálpolitikus, csak pechjére nem elég jó.

Szóval, mint reálpolitikus azt látta, hogy " polgári " szavazói " sokan vannak, de nem elegen ".
Ezt úgy lehet érteni, hogy mint a mérsékelt közép pártja, nem győzhet választáson.

Ekkor úgy döntött, megcélozza a széleket, hátha nyerhet az elégedetleneken.
Ez volt a " rosszabbul élünk, mint négy éve " kampány.
Sajnos ez a jelszó csak az Orbán-Torgyán kormánnyal elégedett tömegeket szólította meg, ezért ismét alulmaradt.

Ekkor csatolta a célcsoporthoz végleg a jobb- és balszél minden elégedetlenjét.
Az új jelszó, tehát az
- éllovasból sereghajtó -.

Hogy kell ezt érteni?

- Egyrészt aki akarja, úgy érti, hogy Orbán idején volt éllovas Magyarország - tehát az eddigi szavazókat tüzeljük vele.

- Másrészt viszont a baloldal szavazóbázisa értheti úgy is, hogy Kádár idején volt éllovas Magyarország - ezzel a "Kádár alatt jobb volt" szélsőbalt találjuk sziven.

-Harmadrészt érthetjük úgy is, hogy a rendszerváltáskor voltunk éllovasok - ez persze MDF-es és szadeszes szavazókra van méretezve.

Egyszóval, az - éllovasból sereghajtó - szókapcsolat ismételgetése Orbán szélekre koncentráló politikájának támogatása.
Aki ezt használja, az egy lebutított és elvadult tömeg által támogatott hatalmat akar a jövőben.

Nevezzük ezt bárminek is.

öregbuksi 2011.01.30. 09:33:59

@simonmondja.:
Erős túlzásokat ír! Nem depis a 10mill. magyar, csak kedveszegett, köszönhetően a ballib és az impotens Fidesznek.
A hülye kampánynak (2006) meglett az eredménye. Most egy privát: régóta olvasom a véleményeit és feltünt a kezeletlen gyülőlete az egyik párt iránt. Mondhatunk nagy igazságokat, ha az indulatból jön, akkor tudható, hogy nem ér annyit mint egy rossz ócska csúsztatás. Szép napot!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 09:36:09

@bariga:

Kinek mire áll rá a szeme.

Aki nagyon akar a kákán is láthat csomót, illetve létezik az a piamennyiség amennyi elfogyasztása után valahogy szépnek tűnnek a nem szép nők is.

Hogy lehetne egy politológus a politikától független, hiszen abból él, az a munkájának tárgya?

Csak amennyire a partjelző független a labdarúgástól.

BGriffin 2011.01.30. 09:44:30

Kedves Gábor!

Azért azt szerintem fontos leszögezni, hogy G. Fodor Gábor által az „európai politikatudomány” képviselőinek nevezett politológusok nem utasítják el sem a politikai elemzést, sem a politikai elemző személyét (az általam olvasott, a kiadványban megjelent egy írásban sem találkoztam ilyen megállapítással). Amit viszont határozottan elutasítanak, az politikai elemzés (vagy legalábbis az, amit Magyarországon így hívnak) összemosása a politikatudománnyal. A belinkelt,kiváló Körösényi-Tóth-Török írás bevallott célja is pont az, hogy rendszerezze és elkülönítse az egyes tevékenységi köröket/szerepeket.

Sajnos nem csak a média, de a politikai elemzők rovására is írható, hogy valakiből úgy válik a közvélemény számára politológussá, hogy sokat beszél a politikáról tévéműsorokban, és emiatt egy idő után a műsor szerkesztői is azt gondolják, hogy az illető politikatudós. Ez körülbelül olyan, mintha a tv képernyőjén rendszeresen felbukkanó jogi szakértőről az a látszat alakulna ki, hogy elismert, komoly tudományos eredményekkel rendelkező jogtudós. (A mai magyar oktatás és a tudomány helyzetéről is sokat mond az a tény, hogy egy magyar átlagember nem érzékeli a különbséget egy Msc diplomával rendelkező személy és egy habilitált egyetemi professzor között, míg egy amerikai húszéves számára teljesen evidens, hogy a két teljesítmény között milyen mennyiségi és minőségbeli különbség van.)

Nagyon kevés politikai műsor és elemző teszi világossá, hogy amit a nézők a képernyőn látnak az nem politikatudomány, vagy legalábbis csak nagyon távoli kapcsolatban van vele (persze lehet, hogy ezt kifejteni sem idő sem lehetőség nincs egy ilyen elemzői műsorban – bár ha emlékeim nem csalnak ezt egyszer Ön megtette az egyik Lapozóban). Sőt, leginkább pont azzal a szándékkal mossák össze a két szerepkört, hogy az adott műsornak emeljék a presztízsét, mintha a megszólaló elemzők, újságírók érvei nem lennének önmagukban elég erősek ahhoz, hogy megálljanak a saját lábukon.

Még egy fontos dolog: nem tisztem megvédeni az újságírók becsületét, de természetesen a politikai újságíró szakmai tisztessége sem engedi meg a tények meghamisítását. Az, hogy ez sokszor megtörténik a műfaj szempontjából ugyanolyan anomália, mint amikor a politikai elemző egy az egyben egy párt álláspontját fejti ki.

Üdvözlettel:
Zala Miklós

nyünyüge 2011.01.30. 09:52:07

@simonmondja.:
Ráadásként kaptuk az összes intézmény, hatóság módszeres lejáratását, a kriminalizálás, mint politikai eszköz gátlástalan alkalmazása által.
Meg az emberek egymás ellen való hergelését, a "haza nem lehet ellenzékben" jelszavak segítségével.

(Persze ez egy cseppet sem jelenti az mszp és az szdsz "ártatlanságát" a dolgok ilyetén szomorú alakulásában - mielőtt valaki virtuálisan leharapná a fejemet).

teevee 2011.01.30. 09:52:18

"...Az objektivitás eszménye téves, mert az emberi tudás - sőt az emberi élet - célja nem a pontosság, még csak nem is a bizonyosság, hanem a megértés...

... a »tények« - talán kiváltképp a történész szemszögéből - három korlátba ütköznek. Egy: számunkra minden »tény« csakis azáltal nyer értelmet, hogy nyomban társítjuk és összevetjük más tényekkel. Kettő: számunkra minden tény jelentése a megfogalmazástól, a kifejezésre használt szavaktól függ. Három: számunkra ezeket a szavakat a céljuk minősíti...

...Igen, minden ember a maga módján látja a világot. Ez elkerülhetetlen - de nem determinált. Nem csak azt választjuk meg, hogy mit és hogyan gondolunk, hanem még azt is, hogy mit és hogyan látunk. A szubjektivizmus szerint én csak így, a magam módján gondolkodhatom és láthatok, ő meg csak úgy, a maga módján. Ez nem igaz, mert a gondolkodás és a látás teremtő tett, amely belülről jön, nem pedig kívülről. Emiatt vagyunk felelősek nem csak azért, amit és ahogyan teszünk vagy mondunk, hanem azért is, amit és ahogyan gondolunk ás látunk...

... A tudás se nem »objektív«, se nem »szubjektív«, hanem mindig személyes. Nem egyéni: személyes ... Minden ember egyedi: de nem egymagában létezik. Nemcsak függ másoktól, (...), hanem létezése elválaszthatatlan a más emberekhez fűződő viszonyától.

Mindenkinek négyféle viszonya van: Istenhez, önmagához, a többi emberhez, és a többi élőlényhez viszonyul valamiképpen. Az utóbbi kettőt láthatjuk és megítélhetjük; az előbbi kettőt csak sejthetjük. De összefüggenek: van, amit azáltal tudunk másokról, hogy tudjuk magunkról...

...Tudásunk nemcsak személyes, hanem részt vevő tudás. Tudó és tudott között nincs - nem lehet - választóvonal. És még innen is van tovább. Nem elég felismernünk az antiszeptikus, »objektív« kettéválasztás képtelenségét. Ami ennél is fontosabb - vagy fontosabb kellene hogy legyen - az a tudó részvétele a tudottban. A történelemmel kapcsolatos olvasás, kutatás, írás, gondolkodás esetében ezt aligha kell bizonygatni. A történésznek általában javára válik, ha távolságot tart saját érzelmeitől és emlékeitől. De ez a távolságtartás más, mint az »elválasztás«; itt arról a (szándékosan gyakorolt) képességről van szó, hogy olyan álláspontot foglaljon el, ahonnan magasabb vagy szélesebb perspektíva nyílik előtte: és ha ilyen álláspontot választ, az nem okvetlenül jelenti azt, hogy személyes érdekeltsége vagy részvétele csökken - sőt, talán éppen ellenkezőleg...

[John Lukacs: Isten velem]

walker57 2011.01.30. 09:54:00

Most kaptam egy megerősítést T.G-től, amit úgy hívnak: objektivitás.
Ha már nem lehetek mindentől és mindenkitől független, akkor a hitelesség mértéke az objektivitás.

Csak így tovább!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 09:54:15

@ulrike:

Ha annyira értenél hozzá, mint amennyire képzeled, akkor nem írtad volna ezt a hozzászólást.

A hatalom mértékéről lehet vitatkozni, de az ténykérdés, hogy a legnagyobb presztízsű európai uralkodó, az egyetlen európai császárként a német római császár volt. Ezt tudhatnád, ha megkaptad a kettest történelemből.

Az európai uralkodók rangsorrendje II. Gyula pápa szerint:
1. római pápa
2. német-római császár
3. római király
4. francia király
5. spanyol király
6. aragóniai király
7. portugál király
8. angol király
9. szicíliai király
10. skót király
11. magyar király
12. navarrai király
13. ciprusi király
14. cseh király
15. lengyel király

A vérszerződést szintén ismerhetnéd, ha eléggé érdekelne a magyar történelem.

De segítek, eleget olvastam már.

Vérszerződés:

1.§
Ameddig életünk tart, sőt utódaink életének fogytáig mindig Álmos vezér ivadéka lesz a vezérünk.

2.§
Ami jószágot közösen szerzünk,mindenkinek része legyen abban.

3.§
Azok a fejedelmi személyek, akik szabad akaratukból Álmost vezérnek választották, soha a vezér tanácsából ki ne maradjanak.

4.§
Ha valaki az utódok közül a vezér személyéhez hűtelen lenne, és viszályt keltene a vezér és rokonai között, annak úgy hulljon a vére, ahogy a miénk hullott, amikor Álmossal vérszerződést kötöttünk.

5.§
Hogyha valaki az utódok közül a vérszerződést megszegné, azt örök átok sújtsa.

A hivatkozott szabály az 1. §

A sárgával kiemelés kívánalmának nem tudok megfelelni, legyen aminek örülhetsz!

Azért remélem segítettem csökkenteni a fehér foltokat a történelmi ismereteid terén! :-)

"1. Má megint jó nagy zőccségeket írkász. Nem te vagy a Szíjjártó álruhában?
2. Nem vagy hiteles történelmi forrás, vérszerződés 'kivonatod' ezért nem elfogadható. Tudnál valami hitelesebb forrást is megjelölni?"

Ja hogy te most hallottál először tőlem a vérszerződésről? :-D

S te mersz leszólni másokat, mikor eddigi hozzászólásaidból csak és kizárólag a fogalmatlanságodat árultad el?

Nekem nem szórakozás hozzád hasonló beállítottságú embereket korrepetálni, mikor csak minősítgetsz tudás híján érveid viszont nincsenek.

Te az a szint vagy, mint az a kommentáló társunk, aki osztja itt az észt politikából, de fogalma sincs róla, hogy ki az a Szakasits Árpád.

Csak önmagad jellemezted azzal, hogy nem ismered a vérszerződést sem, a német-római császár jelentőségéről nem is szólva.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 10:02:03

@nyünyüge: Hát, ja.

(...)
És tegyünk be minden kommentbe egy gyurcsányozós részt, hogy egyenként is kiegyensúlyozottak lehessünk,
különben a Viktorról szóló rész - egyszerű nemzetgyalázás.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 10:08:47

@nyünyüge:
A törvényekről és intézményekről úgy lehet a legjobban bemutatni, hogy nem kellenek,

ha a jogalkalmazók
- bírók, ügyészek, rendőrök, szakszervezetek, intézmények-
mind hülyén dolgoznak (pártosan).

Ekkor elvethetjük az egészet és csinálhatunk egy törzsi társadalmat vezérekkel.

Végülis ez lehetett a cél.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 10:23:16

@S.Clegane:

"Az a baj, hogy legtöbbször a nyilvánvaló befolyásolási szándékkal író elemzők elbújnak különböző álszakmai érvek mögé.

Nemrég egy Török Gábor post kapcsán szóvá tettem az akkor már nyilvánvaló manipulációs szándékot.

a post az alábbi volt
torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/20/301_lejton_a_fidesz

Felvetettem, hogy Török Gábor miért nem közli a biztos szavazó pártválasztók körében mért adatokat is, hisz ezek elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy az olvasók képesek legyenek összehasonlítani a Fidesz 53%-os választási eredményeivel.

Mi volt Török Gábor válasza?

"Választások között a teljes népesség körében mért adatok fontosabbak"

Hol lehet tetten érni a manipulációs szándékot? Ott hogy ez nem válasz a kérdésre. Ugyanis attól, hogy valaki szakmai megítélésében fontosabbnak tart egy adatott mint egy másikat (megjegyzem mások meg fontosabbnak tartják a biztos pártválasztós adatot), még nem jelenti azt, hogy el kellene titkolnia a másik adatsort.

Török Gábor pedig pontosan ezt tette, adatokat titkolt el, amelyek kevéssé támasztották alá azt amiről éppen írni akart, a Fidesz népszerűségének csökkenéséről...

Hiszen ha az olvasók megkapják a lehetőséget, hogy az adatokat összevessék a választási adatokkal, AZONNAL látták volna, hogy a Fidesz népszerűsége nemhogy csökkent volna, hanem nagyon jelentős mértékben nőtt a választásokhoz képest.

Csökkenésről majd akkor beszélhetünk, ha a biztos szavazó pártválasztók körében 53% alá csökken a Fidesz népszerűsége.

Én itt értem tetten legjobban azt a "politikusi viselkedést" azt a "befolyásoló szándékot", amiről Török Gábor fentebb ír. "

Teljes mértékben igazad van, Török Gábornak pedig nincs, Veled értek egyet, és én is kifogásoltam, ugyanazt, amit te.

A teljes népesség soha nem megy el szavazni, így soha nem ők döntenek, hanem csupán a szavazók. Tehát a választók mondjuk 60%-a dönt a képviselői helyek 100%-áról. Dönthetne 100% is, ha akarna, de úgy dönt, hogy NEM AKAR.

Az 52,75%-os választási tényadat támogatottsághoz képest a közvélemény kutatók által jelenleg mért 65%-ot támogatottság csökkenésnek előadni valóban nevetségesen komolytalan.

A Fidesz támogatottsága a kormányzás következtében nem csökkent, hanem jelentősen nőtt.

Valóban elfogult lehet, aki máshogy akarja érteni a számokat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 10:25:52

Miközben az MSZP, a Jobbik, az LMP és az MDF támogatottsága is csökkent a választás óta is.

De kedvenc elemzőnk szerint nem ők vannak lejtőn, hanem a Fidesz.
Érdekes.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.30. 10:28:32

@kpityu2:

- Mire gondolt a költő, amikor írta a verset?
- Írok egy verset.

görbén felfele néző 2011.01.30. 10:44:30

@mirrmurrkandúr: nemhogy "ő az egyik legjobb politikai elemző Magyarországon", hanem egyáltalán NEM politikai elemző, hanem Fidesz propagandista - mindíg is az volt.
Szerintem (személyes találkozás alapján).

porfelhő 2011.01.30. 10:54:43

@Akitlosz:
"Éedekes". Te folyamatosan "egy álmaidban létező Fideszről" irogatsz.
Hm. igaz álmok-vágyak népe a magyar. Te egy örök álmodozó vagy? Igaz, azt mondják az álmok valóra válnak. Biztosan erre vársz.
Igy igaz, "lejtőn a Fidesz"! Támogatottságuk a "fülkeforradalmárok" körében is csökkent, legutóbbi felmérések alapján 38 %,
Bocsánat! már irtam, vegyél "különórát" a Török G-tól, mint politikai elemzőtől. !

hüjeliba 2011.01.30. 10:59:23

Ez Gábor, egy sima fizikai tétel, Mérő László többször leírta pontatlanul idézve :

A vizsgálatot végző személy hatással van vizsgálata tárgyára.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 11:11:11

@görbén felfele néző: minden politikai elemző valakinek a propagandistája, erről szólt a kommentem, de ettől még lehet jó a szakmájában, és Gíró-Szász szerintem az...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 11:17:34

@simonmondja.: "És tegyünk be minden kommentbe egy gyurcsányozós részt, hogy egyenként is kiegyensúlyozottak lehessünk,
különben a Viktorról szóló rész - egyszerű nemzetgyalázás."

Nem nemzetgyalázás, csak valóban néha Gyurcsányról és pártjáról is ejthetnél néhány szót...
... de persze érthető, miért nem teszed, hiszen annak idején te is aktívan hozzáárultál a szavazatoddal, hogy az szellemi rokkant rászabadult az országra... köszi utólag is...

Ezt mi sem jelzi fényesebben, mint hogy mindig a Fidesszel vagy elfoglalva, tök mindegy mi a téma és tök mindegy ki van kormányon.

Gratulálok.

álomszép 2011.01.30. 11:23:03

Hm. A politikai elemző politika szereplője". Gondolom Fodor G. véleménye, Török Gábort, mint kiváló politikai elemzőt, "nem renditi" meg.
Az irigység Török G. amit Ön iránt ez az irás sugall. Mert egy sikeres "ember", nem utolsó sorban elismert. úgy gondolom, és azt hiszem jól.:)

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 11:25:27

@jjulie: gyanítom politológus vagy jogász, netán mindkettő, kedves Julcsa.

bastian 2011.01.30. 11:29:25

Sokszor hallottam másoktól, hogy "Mi vagy Te Igazságos Mátyás? Az igazság csak a lúzereket érdekli!"

Rájöttem valóban, hogy ebben a "nyugati civilizációban" az igazságkeresők valóban lúzerek. Kit érdekel, hogy miért is "terrorista" az iszlámhívő? Miért is fasiszta, náci aki a hazáját, népét félti? Miért is léhűtő, aki nem akar minden nap rabszolgát játszani valaki más érdekében, más pénzét gyarapítani? és így tovább, mert ezek mind az "igazságot" feszegető dolgok.

Ezért lettünk mi, a "nemzetiek" lúzerek a saját hazánkban...

porfelhő 2011.01.30. 11:30:13

A Fodor G. és az Szdsz. "magát független pozicióba feltoló" párt lett, azért tüntek el, ha nem is végleg. :) Ők hogyan voltak a politika szereplői, az utóbbi időben! tudjuk. Igaz, a HÁ. szelleme még most is ott "kisért a Fideszben", azt mondják.:))
Ők lennének a politika valódi szereplő, nem pedig a politikai elemzők.

jjulie 2011.01.30. 11:32:26

@mirrmurrkandúr:

a te verselemző végzettségeddel milyen fajta munkáért kapsz pénzt a fidesztől?

porfelhő 2011.01.30. 11:32:50

@Crowz:
Te még mindig itt vagy? és nem irtál egy kommentet sem?
"én meg veled értek egyet":)))

porfelhő 2011.01.30. 11:36:23

@mirrmurrkandúr:
Bocsánat! Ő nem Julcsa! Ő az én "egyszem kedveltem".:) igen.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 11:36:45

@jjulie: bocsáss meg, de a bunkóságot nem állhatom, egyébként meg szerintem ez nem tartozik rád...

zékit 2011.01.30. 11:41:15

Kedves Gábor! Kérem, ne sértsen meg azzal, hogy azon filózik, vajon igaza van-e G. Fodornak. Mert nincs. Ha az lenne, saját magát degradálná le vele. És például még engem is, aki tíz éve becsülettel kitartok az Ön értékrendje, az objektivitása és a tudása mellett.
Amit Ön csinál, az véletlenül sem politizálás, hanem igenis a politikai elemzés magasfokú művelése. És az, hogy az Ön elemzése kihathat-e a politikai aktorokra...lehet, hogy elgondolkodnak rajta, de döntéshozatali szinten nem hiszem, hogy befolyásoló tényező.
Elemezzen tovább nyugodtan, én hiszek az Ön befolyás nélküli igazában! :)

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 11:46:33

@porfelhő: Esedezem bocsánatodért Jul... akarom mondani, Egyszem Kedvelted miatt ... ;-)

aszekelyek 2011.01.30. 11:47:36

Ráadásul, kedves Gábor, minden leírt szavadat itt jól olvashatóan a különböző kommentelők saját szájuk íze szerint értelmezik, homlokegyenest mást belegondolva. Ez a jelenség vegytiszta politikai szokás nálunk. :) Nem is új keletű.:D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 11:48:21

@mirrmurrkandúr:
Minek ejtenék szót Gyurcsányról ?
Kedvedért- tessék ...
Befuccsolt, béke poraira.

A szavazatomhoz nincs közöd.
Nyolcmillióból - egy.
Ennyi a felelősségem bármiben.
Nem több.

Hogy én mivel vagyok elfoglalva, az szintén ne legyen a gondod.

Kormánytisztviselő vagy.

Remélem, nem én vagyok a fideszkormány legnagyobb legyőzendő problémája.

is 2011.01.30. 11:49:13

@Akitlosz: az ember elsírja magát ilyen logikus okfejtés láttán. aztán bevillan neki Kovács László mondata 2002-ből: "nem közvéleménykutatást kel nyerni", valamint, hogy igaza is volt. szóval kívánok neked további mélymagyar hitet (mert hát láthatóan a statisztika értelmezése nem megy) ezekben a közvéleménykutatási adatokban, kívánom, hogy az ellenzéki szavazó sose mondja el a közvéleménykutatónak a pártszimpátiáját, tehát te mindig hidd azt, hogy a FIDESZ népszerű, és koppanj akkorát, mint egy ház 2014-ben, csakúgy, mint 2002-ben!

porfelhő 2011.01.30. 11:51:03

@mirrmurrkandúr:
Jól van! nem szeretném ha megbántanád Őt! mert velem gyűlik meg a bajod! :))) komolyan. miatta lettem "blogger".

is 2011.01.30. 11:53:00

@mirrmurrkandúr: sajnos nem az MSZP-nek van 23 éve egy, azaz egyetlen, teljhatalmú vezetője. nehéz dolog ez a tény, sehogysem lehet alóla kibújni, hogy egy olyan vezető szekerét tolja valaki, aki már elbukott 4 választást, és csak 2-t nyert, és csal, ahol csak tud, hogy a következőt ne veszítse el (kopogtatók, körzethatárok, most külhoni magyarok). egy vesztes, csaló pártról beszélünk. nem lehet, hogy ha ennyire bánt, akkor inkább neked kellene lépni?

is 2011.01.30. 11:58:44

@poszt: dialektika. már három évszázada feltalálták, azóta mindenkinek igaza van, csak az a kérdés, hogy kinek az igazsága a legpontosabb és legfontosabb _egy_adott_szituációban_. egyszerre van igaza a FIDESZnek és az MSZPnek, és az LMPnek, és a Jobbiknak, és még Thürmernek és TGMnek is.

a legpontosabb és legfontosabb pedig nem kvalitatív és nem objektív kérdés. tökéletes szélmalomharc akár csak meg is próbálkozni azzal, hogy bár én valaminek a méretét tartom fontosnak, tanulmányt írjak az illető dolog színének fontosságáról, miközben azt magam nem is tartom se pontosnak, se a helyzet szempontjából fontosnak. a független elemző meg azt álltja, hogy ő ilyeneket csinál. mulatságos és elszomorító, hogy három évszázaddal a dialektika feltalálása után még van, aki ezzel kísérletezik.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 12:07:28

@is: Liberális módon csúsztatsz. Nem szép.
Nem, az MSZP-nek nem egy, hanem sok kis teljhatalmú vezetője van, és mindegyiknek több sara van, mint Orbánnak.
Az, hogy elbukott négy választást, ez is túlzás, ezzel az erővel az ötszázalékos SzDSz hányat bukott el, és mégis háromszor kormányon volt...
Hogy jelenleg ki a vesztes arról nézz körül a parlamenti patkóban, hogy ki a csaló arról meg talán ne egy ballib disznó akarjon kioktatni...

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.30. 12:07:56

T. Gábor már mióta írom le, hogy a szóban benne van..."POLI-TOLÓ"---gus Valamelyik politikai párt szekerét, politikáját tolja, megmagyarázza.. védi..finoman, vagy agresszíven, attól függ, hogy milyen hangos az ellenfél. A FŐ Propaganda "kilóüg" a lóláb a SZÁZADVÉG PROPGANDA FIDESZ INTÉZMÉNY.
Feladata is hogy minél több " párthívőt szerezzenek"..akik a pénzüket " befektetik" a "PÁRTBA" EBBŐL és a GÍRÓ SZÁZ is---( ezért kapja a " jutalékot")...megygőző " Tanulmányok"-at írnak..koldulnak..ez pontosan tudom. Szóval? Most meglepődtél??????????

POLITOLÓGUS AZ CSAK EGY PARAZITA SEGGNYALÓ ÁLLÁS.
...olyan mint a porszívó árus....Leo--- .DDDDDD

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 12:10:37

@porfelhő: Sosem bántanám, és egyébként is: a szerelem a legszebb dolog a Világon! ;-)

aszekelyek 2011.01.30. 12:13:47

@fidesz friend: Ahogyan Fricz úr tette, most éppen a Péntek 8-ban? :) Az kissé markánsabb állásfoglalás , kétségtelenül, politológustól. Ilyesmire gondolt?

aszekelyek 2011.01.30. 12:18:39

@Gábriel angyal: azt helyeslem, hogy neki nem adna. A hölgy a barikádban a választás előtt anarchiára buzdított, meg se várják a választást, hanem ......

aszekelyek 2011.01.30. 12:23:17

@komment1: Osztom a véleményét. Vannak még számosan ebben az országban, akiknek elég gyakran vannak hülye következtetésik. Ritkábban jók. Némelyik súrolja is a demagógia határát.

jjulie 2011.01.30. 12:30:42

@mirrmurrkandúr:

a liberalizmus szele szégyenítette meg a nemes őseidet, és tette őket vicsorgóvá, akik sem gazdálkodni, sem kereskedni sem voltak képesek, csak a hivatali, politikai hatalom tartotta életben őket

ezt a vicsorgást életben tartva örökítették át beléd, jogosan utálod a liberalizmust, és álltál be a szabadpiacon nulla közeli munkaerőpiaci értékeddel fidesz fizette léhűtőnek

milyen betanitott munkáért ad neked pénzt a fidesz?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 12:37:56

@jjulie: olyan kár, hogy nem találkozunk személyesen, Julika... kíváncsi lenné, hogy élőben is ekkora lenne-e a szád... :-)

jjulie 2011.01.30. 12:39:35

@mirrmurrkandúr:

milyen betanított munkáért veszel fel pénzt a fidesztől?

aszekelyek 2011.01.30. 12:44:10

@is: Az első szóból kiderül, mennyire vágynál egy teljhatalmú mszp-s vezetőre. 23 évre prolongálva. Az valami brutális következményekkel járt volna Magyarország számára. A miferink csak 5 évig volt teljhatalmú , a mi gyulánk se sokkal kevesebbet. Ez az eredménye. Kongó kassza és rettenetes államadósság és hatalmas mély szegénység és még egymillió annak a határán. A kölcsöneik miatt. Belegondolni is rémületes, mit műveltek volna, ha 23 éve teljhatalmú valakijük lenne. Gondolom már bejelentették volna, hogy nem vagyunk fizetőképesek és az EU érvényesítse a javainkon a teljhatalmat, amit ők a kölcsönért aláírtak nekik..... Ez egy létező szerződés, szocik aláírásával, plusz jegybankelnök. Csak a viselt dolgai a szociknak. Ps. A szóhasználatodról annyit, hogy abból is kilóg, teljhatalomra vágynál. Ami alkotmányellenes. Senki nem törekedhet, sem nem birtokolhatja. Így jártatok a sok felsorolt gaztettel, hogy rátok csak annyian szavaztak, meg a többire, hogy a FIDESZ -KDNP pártszövetség kétharmadot tudott szerezni. Senkinek haja szála nem görbült, aki nem bűnöző. Ti pedig itt diktatúráztok és teljhatalmaztok. Annyi hatalmat kapott, hogy meg tudja fordítani a szekeret, a szakadék szélén. óriási erőfeszítéssel.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 12:46:57

@jjulie: még akárhányszor megkérdezheted, akkor sem válaszolok rá, ne erőlködj.

De nem haragszom, ti zsidók mindig is gyűlöltetek minket, pedig ha nem mentünk meg belőletek egy párat nagyapám pasaréti villájában, most nem járathatnád a pofád a semmirekellő magyar nemességről...

Inkább hálálkodnod kéne... de hát talán épp ezért lettél manegér. Elfelejtetted már kinek köszönheted az életed?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 12:51:42

@aszekelyek: Így van, de is-nek hiába. Agy mosott ballibek mintapéldánya.

lüke 2011.01.30. 13:01:39

magas röptű és mélyen szántó a mai diskurzus

mogyimogyi 2011.01.30. 13:03:59

Érdekes a probléma egy részére írnék csak....alább:
Nem az elemzés önmagában gerjeszt vitát, hiszen nem lenne ilyen hatása ha nem adnák közre a nyilvánosságok felé. A politikai diskurzus részévé válik, így a megformált vélemény, következtetés, adatok összessége egy szubjektív szűrő után a nélkül is a befolyás eszköze lesz, hogy az elemző mint alany erre törekedne. Attól lesz különösen delikát ez ügy, hogy az elemző nem direkt politikus, így véleménye egy pártpolitikusénál hitelesebben hat. Tisztelet azoknak akik független módon kívánnak megjelenni, de az embereknek irányokra van szükésge a mai információktól terhes világban. Nem véletlen, hogy az ügyek megítélésében első sorban őket kérdezik pl.: vitaműsorokban. Így nehéz helyzet a mai aktuálpolitikai helyzetben ezt a megítélést elnyerni.....

jjulie 2011.01.30. 13:06:39

@mirrmurrkandúr:

egyszer egy nő egy wesselényi utcai könyvesboltban azt mondta, hogy ha megmondom hol voltak a szüleim 44-ben, megmondja zsidó vagyok e

hát, az apámat bevonultatták a nyilasok újra, miután korábban már a 18 hónap frontszolgálata miatt egyszer már leszerelték, az anyám bátyját meg a műegyetemről vonultatták katonának be a nyilasok katonának

erre azt mondta, hogy nem vagyok zsidó

hogy is lett pasaréti villája egy felvidéki földnélküli nemesi vagonlakó menekültnek a horthy idején, akinek az unokájáért a szabadpiacon csak filléreket adnak, és emiatt jobbnak látja ha követi a felmenők példáját és beáll egy magyarkodó párt fizetett léhűtőjének?

szégyenled megnevezni a fideszbetanítottmunkát, de nem annyira, hogy jobb híján elfogadj érte pénzt?

jjulie 2011.01.30. 13:10:31

@lüke:

ez itt politika, nem fölművelés

Diocles 2011.01.30. 13:15:07

@Akitlosz:

Igen, ez jó példa az - akár akaratlan - politikai befolyásolásra, azon én is kibuktam, és nem azért, mert netán "félteném" a Fideszt, hanem mert szerintem csak az egymással való összevetéssel lehet érdemben vizsgálni a pártok, bármely párt erősségét.

Hülye példa, de a Török Gábor-féle logika alapján (ti. hogy a Fideszt csak a korábbi támogatottságához viszonyítja, és nem az ellenfeleihez) akár ki lehetne hozni, h a német hadsereg 1945-ben sokkal erősebb volt, mint 1940-ben, hiszen tényszerűen sokkal több repülője, tankja, stb-je volt... csak ugye az erőviszonyok, az ellenfelekkel való összevetés...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 13:20:00

@jjulie: Ennek ellenére te zsidó nagyiparosok leszármazottjának vallottad magad még két hete... és hát -véleményem szerint- a zsidó stimmel, a nagyiparos nem :-)

Szövegértési problémáid vannak Julcsi, nem mondtam soha, hogy föld nélküliek lettek volna, azt mondtam, hogy középbirtokosok voltak, meg azt is, hogy attól, hogy nem ők túrták a földet, még nem azt jelenti, hogy nem dolgoztak. Na, mindegy.

Semmivel sincsen rosszabb szakmám mint neked, és szerintem nem is keresek kevesebbet, bármennyire is fáj ez neked.
S mivel az egész beteg játékod arra megy ki, hogy engem provokálj és elveszítsem a türelmem a faragatlanságod és a neveletlenséged miatt, ezentúl nem társalgok veled. Én sem kérdezem hol dolgozol,és hogy meddig tartott, míg megtanítottak aktát tologatni. Te se tedd! Szervusz.

lüke 2011.01.30. 13:22:43

@jjulie:
a szint ,a föd
ennél még Torgyán is jobb, mert tud áriázni

jjulie 2011.01.30. 13:23:59

@Diocles:

nagyon gyenge egy zsar lehet ez a fidesznek hívott istenverés, ha "akár akaratlan" befolyásolás lehetőségének felismerése kibuktat egy olyan elkötelezettet mind te

kapaszkodj ijedtedben a akitloszba, az ő hite majd megment

jjulie 2011.01.30. 13:30:14

@mirrmurrkandúr:

nem volt annyi földjük, hogy megéljenek belőle, vagy nem volt annyi eszük hogy megéljenek belőle, mindegy, ezért vállaltak inkább hivatalt

hogy is lett a vagonlakó felvidéki menekült hivatalnoknak, pasaréti villája, 44-re?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 13:35:02

:-) ezzel akarsz befogni?? tényleg, lehet, hogy jobb az én végzettségem... Szia ;-)

jjulie 2011.01.30. 13:35:49

@lüke:

mesélj valamit hottentottániáról, vagy az 56-os földrengési élményeidről, mennyi voltál, 3 éves, talán 4?

jjulie 2011.01.30. 14:03:41

@mirrmurrkandúr:

betanított fideszaktatologató, jó végzettség, hasznos

ssi 2011.01.30. 14:24:53

T.G.-blog = a tudatos ember tudatos szakmai elemző munkája

közvetlen céljai:
* magánemberi pártszimpátiájával senkit nem akar befolyásolni -> politikai függetlenség
* szakemberi ismeretei alapján általános elemzési szempontokat akar adni -> bizonyos értékektől való függés

közvetett célja:
* talán, hogy "minden politikai szereplőt azonos mércével próbáljunk megítélni"
* talán, hogy az emberek saját véleményüket, következtetéseiket önállóan hozzák meg még mások meghallgatása után is

T.G. és blogjának hatása: láthatóan kisebb zavart okoz, ha
* valaki pusztán az elemzésért elemez, az általános tanulságokért,
* ha nem annyira egyértelmű, hogy mi a rossz / a jó, mert más az oka, szereplője, milyensége, következménye stb., s mindez érték-e?
* akinek van magánvéleménye, szakmai minőségében figyelmen kívül tudja-e ezt hagyni?
* az élet más területén képesek vagyunk-e nem részrehajlóak lenni, s szükség van-e rá?

xsasha 2011.01.30. 14:33:55

Gábor!
Talán ez az, ami leginkább megkülönböztet téged sok más politikáról beszélőtől.

De ami még érdekesebb, hogy ha ez így világos gondolatmenet, akkor könnyen érthető az előző 20 év hatalmi harca, és azok a rendszerváltás előtti időkről átöröklött technikák, amik ellen majdnem elbukott a rendszerváltás.

A módszer egyik legstílusosabb képviselői a Népszabadság és a Világgazdaság c. lapok. Ezeken lehetett megtanulni leginkább a sorok között írás kifinomult módszereit. A probiotikumok analógiáján pre-mémeknek lehet hívni azokat az elemeket, amiket a sorok közzé el kell helyezni. Ez a módszer volt az alapja a legvidámabb barakk kialakulásának és fenntartásának.

Hazánk politikai cselekményeinek ez egy megkerülhetetlen tényezője.
Ha független vagy, akkor is befolyásolsz - befolyásolhatsz úgy is, hogy közben megtartod a függetlenség látszatát. És ez sokkal hatásosabb, mert az olvasó saját gondolatainak gondolja azokat a mémeket, amik a pre-mémek alapján kialakulnak benne.

Balt 2011.01.30. 15:17:35

Off, csak de talán a médiatörvény árnyékában :), meg a Süveges-Török választási műsorok kapcsán belefér ez a remek interjú is:
www.origo.hu/teve/20110128-suveges-gergo-valoban-faramuci-az-m2-helyzete.html

Balt 2011.01.30. 15:19:21

@Balt: (Persze a cím bulvárosan hatásvadász és szokás szerint köszönőviszonyban sincs a tartalommal.)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.30. 15:25:28

Ahh mily filozofikus. Ehhez, Gábor, olvass EP-t, Ottlikot, akárkit: a politológus elbeszél, az elbeszélésnek pedig sajnos leküzdhetetlen nehézségei vannak: semmit nem lehet objektíven elbeszélni, ez közhely. De ha nem lehet objektív az elbeszélés, akkor mi befolyásolja? Ehhez meg esetleg Stanley Fish-t ajánlom, aki szerint minden interpretációt (az elbeszélés interpretációját egyrészt, de nyilván ugyanúgy az elbeszélő valóság-értelmezését is) a közösség befolyásolja, mert a közösség (Fish úgy hívja, hogy interpretative community) legitimálja az értelmezést, ő fogja eldönteni, hogy az elfogadható-e vagy sem. (Nem ugyanúgy értjük ugyanazt a sztorit Kambodzsában és Magyarországon.) Vagyis az elbeszélő nem nagyon válogathat: vagy megfelel a "közhangulatnak", vagy nem olvassák, ez tök olyan, mint a piac. Márpedig a te olvasóid azt várják, hogy megmondd, miért kell vagy nem kell ide vagy oda szavazni. Ergo ezt írod. Különben mehetsz a fenébe. :)

Doberdo 2011.01.30. 15:44:04

Az elemzéseknek nem szükségszerűen kell igazaknak lenniük.A baj csak az, ha a tényeket ferdítjük, vagy nem jelentőségük
szerint értékeljük azokat. Ebben az esetben a következtetésünk
is mindenképpen tévút, vagy tudatos megtévesztés lesz. Ha ezt
egy politológusnak sikerül elkerülnie, akkor már nem élt hiába.
Sajnos látjuk azonban, hogy a kétségtelenül nagyon okos
Tölgyessy Urat milyen elegáns módon tették hidegre.

komment1 2011.01.30. 15:45:54

@mistinguett: Ahhoz képest, hogy nem ezt írja, ő legolvasottabb és legismertebb politológus.

Geo_ 2011.01.30. 15:46:03

Gábor, ez minden egyes szakmában lejátszódik. Pl. műszaki területeken is vannak az alapkutatást végzők, azután az alkalmazott kutatók, s végül a vállalati kutatók,akiknek az a dolga, hogy megmagyarázzák a vállalat érdekeit...
A válság idején pedig egy szóval kritizálták a közgazdászokat, pedig ez sem egy egységes szakma, s ugyanígy lehet a "politológiával" is.
Miért lenne ez másként a politológiában? Az persze nagy baj, ha valaki titkoli próbálja, hogy egy "vállalathoz" tartozik.

Pl. kedvenc tanárodról szoktam mondani: Navracsics úr gyakorlati tapasztalatokat szerez akadémiai nagydoktorijához, melynek témája: az aktív politizálás személyiséget torzító hatásai...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.30. 15:50:31

@Doberdo: - igen érdekes volt a befejező témája:
"Magyarország először kerül abba a helyzetbe, hogy Európa nevében szólhat, ami egészen más magatartást kíván, mint amit Orbán Viktor idehaza képvisel, a látványpolitizálás, az ellenvéleményen lévők lármás terelgetése könnyen visszaüthet. A külpolitikában is új gondolkodásra lenne szükség, a magyar érdekek eredményes képviselete aligha lehetséges a világrendszer ellenére." (dec.13.)
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/tolgyessy-az-unios-elnokseg-az-orszag-vizsgaja.html

a-kis-herceg 2011.01.30. 16:03:50

off - - zugló változtatási tilalom

torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/28/318_olajfa_az_inkubatorban/fullcommentlist/1#c12384786

@Ordnassac: küldtem priviben kis kiegészítést, bár szerintem összeraktad...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 16:30:09

elég szerény ennek a posztnak a látogatottsága... ideje lenne visszatérni a ballib által is érteni vélt posztokhoz... valami zaftos Orbánozás és más jön is ökörpöröly meg orbánhitler, hogy megváltsa a világot... :-(

panelburzsuj 2011.01.30. 16:37:48

@mirrmurrkandúr:

Miből gondolod, hogy egy centivel is kellemesebb elfoglaltság ökörpöröly otrombaságai helyett a te "kommentjeidet" kerülgetni?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.30. 16:41:54

Utóljára a tisztánlátás végett:

kb. 2,5 millió ember szavazott a Fideszre!!! EGYHARMAD!!!
kb 5,7 millió nem szavazott a Fideszre KÉTHARMAD!!!!

A rossz törvény miatt a papír kétharmad valós, de a polgárok kétharmada nem adott bizalmat a Fidesznek.
Aljas szarháziság mindig a kétharmad mögé bújni és arra hivatkozni, mert a valódi többség nem ott van.

Az erőltetett nemzeti egység vagy mi a szar pedig nincs, csak orbán meséiben.

Ennyi kárt és szégyent a szocik nem okoztak évtizedek alatt.

Ezeknek mennie kell, nincs messze Egyiptom, Albánia, Tunézia törpe!

jjulie 2011.01.30. 16:43:59

@mirrmurrkandúr:

addíg is mesélj valamit a birtokvesztésről, meg a villaszerzésről, mint sokadikgenerációs mihaszna

azt a selmeci esetet is részletezhetnéd, nem találok róla semmit a neten

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 16:45:11

@panelburzsuj: amennyiben nem érzékelsz stiláris -és egyéb- különbséget ökörpöröly meg az én hozzászólásaim között, akkor négy opció merül fel:

1, nem olvasod ökörpöröly hozzászólásait
2, nem olvasod az én hozzászólásaimat
3, egyikünk hozzászólásait sem olvasod
4, híján vagy mindenfajta stiláris illetve erkölcsi érzéknek

kérdés: de most komolyan, elmondhatnád, mivel értem el nálad, hogy ehhez a neandervölgyihez hasonlítasz?

török gábor 2011.01.30. 16:45:36

@mirrmurrkandúr: hát igen, ma reggel óta eddig kb 10 ezer egyedi olvasó látogatott csak ide :)

a-kis-herceg 2011.01.30. 16:50:50

@Ventura Blvd: túl sokat vársz Gábortól. ennek semmi értelme. ha ilyen széles horizontja lenne, akkor már rég ő lenne a demokratikus kormányfő... mondjuk attól hogy szűkebben (azaz távcsövön) néz, attól esélye sincs... mert nem tudja hova irányítsa...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 16:54:04

@jjulie: Utoljára: A villaszerzésről: 1918 és 1944 akárhogy is számolom 26 év telik el, ennyi elég egy villához egy nemesi családnak, főleg, ha egy megfelelő, hazáját szerető vezetése van az országnak, mint, amilyenek Horthyék voltak.
A selmeci esetet pedig már elmeséltem, olvasd vissza, egyébként nem ez volt az egyetlen, úgyhogy a tragédiát nem akarom egyedinek feltüntetni, sokan szenvedtek Kun Béláék ámokfutása miatt.

De megnyugodhatsz, jöttek Rákosiék és mindent elvettek megint, úgyhogy most kuncoghatsz magadban, a mocskos burzsoázia megkapta a méltó büntetését... bunkó.

te meg elmesélhetnéd, hova lett a nagyiparos zsidó vagyon? Csak nem megvan még...?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.30. 17:01:07

@mirrmurrkandúr: "ha egy megfelelő, hazáját szerető vezetése van az országnak, mint, amilyenek Horthyék voltak."
A Don-kanyarban melyik is védette a Hont:
- Kohn vagy Roth?

panelburzsuj 2011.01.30. 17:03:53

@mirrmurrkandúr:

Most nincs szuflám elmondani, de valamikor későestére talán sort tudok rá keríteni.

panelburzsuj 2011.01.30. 17:07:11

@panelburzsuj:

(Egyelőre az ökörgázlóval (másik TG) birkózom ... :)

jjulie 2011.01.30. 17:26:13

@mirrmurrkandúr:

hát igen, a horthy családnak sem volt annyi földje, hogy a gyerekek mindegyike megéljen belőle, el is küldték a kis miklóskát sopronba gimibe, hogy megtanuljon németül, és aztán majd boldoguljon valahogy, föld nélkül.....

a pár évvel fiatalabb öccsére ugyan ez a sors várt, akinek az országos cimborája lett ott sopronban a prónay palika, aki a nyári szünetekben a horthy családnál vendégeskedet, a mikikével is így ismerkedett össze

ezek kedvelték a felmenőidet, és fordítva?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:26:41

@török gábor: Ha visszaolvasod, amit írtam, láthatod, hogy a kissé pikírtnek szánt megjegyzésem nem neked szólt. :-)

a-kis-herceg 2011.01.30. 17:27:17

off - - - - ESZTERGOM

milyen értelmesen lehet milliókat költeni. városi közpénzt magán és párt célokra. város=fides=meggyes...

és milyen jól eltalált felmérés... hogy mindenki a nagyvezírt szereti...

meggyesahibas.blog.hu/2011/01/27/koz_penz_velemeny_kutatas

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:30:07

@jjulie: igen, jjulie, ezek, remélem most már elégedett vagy.

de hol van a nagyiparos zsidó ősök vagyona? Áruld már el!

a-kis-herceg 2011.01.30. 17:31:07

off - - - ESZTERGOM

ez pedig TÉ ars poeticája... a politikusok nélküli politikáról kb... (a blogjáról elérhetően, de elég rosszul kezelhető link)

www.scribd.com/doc/47815883/pmv-2011-01-30

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:31:28

@a-kis-herceg: csak nem te is esztergomi vagy????

komment1 2011.01.30. 17:32:50

@mistinguett:

Arra, hogy valahol hiba van az érvelésben - ti. TG messze nem írja meg, hogyan kire miért kell vagy nem kell szavazni, aztán még is ő a legolvasottabb és legismertebb politológus.

komment1 2011.01.30. 17:34:12

@komment1:

Bocs: nem 'hogyan', hanem 'hogy'.

tbb 2011.01.30. 17:34:52

Kit érdekel az igazság?

Na kit? Kiderült már?

komment1 2011.01.30. 17:37:02

@mirrmurrkandúr: Az már sok lenne a jóból :-P

a-kis-herceg 2011.01.30. 17:38:28

@mirrmurrkandúr: nem, vagyis más kötődésem van. de mellesleg az előbb zuglói off om is volt:)

ugyanakkor szerintem minta. az ország előtt minta. a "jövő elkezdődött". augusztus óta ezt nyomatom ;)

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:38:33

@panelburzsuj: Jó lenne, ha megejtenéd, mert kíváncsivá tettél rettentő mód... mert még a képviselőházbéli MSZP-s garnitúra sem hasonlít engem ilyen egyedekhez, mint ökör, pedig -hogy finoman fejezzem ki magam- nem egészen felhőtlen a viszonyunk...

komment1 2011.01.30. 17:40:48

@török gábor:

Tényleg, a címmel Pilátusra utalt? Esetleg Bulgakovra? :)

tbb 2011.01.30. 17:42:11

@Geo_: :)))))

Off: Te az index fórum geoja vagy?

lüke 2011.01.30. 17:42:27

@tbb:
nem látod?
akik a billentyűket igaza/án verik

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:42:44

én pár már régóta arra élek, csak azért... és az esztergomi eset pedig szerintem annyira specifikus, hogy nem tekinthető semmilyen mintának, hanem inkább valamiféle kuriózumnak - már nagyon régen ezt mondom.
tehát, ha én egy nem fideszes jelöltre szavazok, az kuriózum, hidd el! :-)

jjulie 2011.01.30. 17:42:57

@mirrmurrkandúr:

ezt a "nagyiparos zsidó ősök" témát te találtad ki, egy idő után rádhagytam, hogy boldog légy és játszál vele, te a mihasznák mihaszna kisunokája

szoval politikai szolgálatokért lett a villa?

ha jogosnak tartod politikai alapon pénzhez előnyhöz jutni, politikai célokból másokat ellehetetleníteni, ne szólj egy szót sem a kún béláékra, és a rákosiékra, és remélem előbb utóbb az lesz a sorsod, amit másnak szánsz

jó hogy ítt vagy és demonstrálod milyen is egy ócska, élhetetlen, haszontalan fidesznyik gondolkodása, ami persze nem titok

6.Lenin 2011.01.30. 17:43:56

@tbb:

Engem érdekelne, csak még nem döntöttem, melyik...
Az enyémet ismerem, a másoké +... Közöm?
Na, csak ezt kell még átgondolnom...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:44:22

@komment1: mármint mi lenne sok a jóból?

tbb 2011.01.30. 17:46:26

@Akitlosz:

" politológia kizárólag az emberei civilizáción belül jelentenek valamit az embereknek, s inkább csupán vélemények, nem tények."

Ha fizikus, kémikus vagy csillagász lennél, akkor tudnád, hogy ott is csak vélemények. Amik ettől függetlenül itt is, ott is, lehetnek tények is.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:48:20

@jjulie: ne veszítsd el a fejed, Julcsa, árt a szépségednek :-)

... a zsidó ősöket pedig nem én találtam ki, hanem te mondtad. Utaltál rá, én meg megkérdeztem, és te igent mondtál. Ne hazudj, tudom, hogy ballibként ez nehéz, de próbáld meg, édesem!

s ne légy ideges, vedd be szépen a kis pirulákat, és dartsozz az ilyen haszontalan fidesznyikek önelégült arcára, mint az enyém! ;-)

komment1 2011.01.30. 17:49:33

@mirrmurrkandúr:

Hát, azt azért nem lehet ignorálni, hogy a "nagy" Fidesz milyen szinten hagyja az állítólag csak elszabadult hajóágyút lövöldözni. Erre már szerintem semmi mentség nincs, pedig én is alapvetően jobboldali vagyok.

Amúgy az előző olajfás posztban éppen arról értekezett TG, hogy szép lassacskán kialakulhat egy gyakorlatilag Fidesz ellenes közös platform (de nem Fecóval az élen - apage :-P). A civilek a médiatörvény kapcsán elég hasonlóan viselkednek, mint Egomban - de persze, ez még csak kezdemény. Ezért lehet Esztergom a minta sokak szerint.

komment1 2011.01.30. 17:52:14

@mirrmurrkandúr:

Hát még egy egomi Kis herceg személyében. Ti. én is az vagyok, és, bár Ön vlsz. nem olvasta azokat a kommentjeimet (ünnepek alatt), jó sokat nyomattam a témát. Biztos volt, aki már unta.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:53:42

@komment1: csak tudnám miért mindig jobboldali kormányok idején akar mindenki ellen-egységfrontot... a balos kormányok tán nem adtak erre okot, vagy velük amúgy genetikusan elnézőbb mindenki. mert, hogy a dolog 8az állandó ellenállósdi) notorikus, az biztos. Most komolyan kérdem, én érzem ezt hibásan, vagy tényleg zéró a türelem, ha netán nem az MSZP van kormányon?

jjulie 2011.01.30. 17:54:32

@mirrmurrkandúr:

most demonstrálod azt amire a panelburzsuj célzott

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:57:46

@komment1: Meggyes nem volt sikertelenebb, mint bármelyik elődje, sőt! de ez őt nem mentesíti semmi alól.
Az, hogy egyébként egy fékevesztett vadember, ténykérdés, nem is szavaztam rá ősszel, de azért Meggyesből levezetni a kormányzati teljesítményt, nem kicsit merész vállalkozás, ezt remélem belátod...

komment1 2011.01.30. 17:59:02

@mirrmurrkandúr:

Hát nálam anno annyira zéró volt a türelem Gyurcsány idején, hogy októberben már kint volt az utcán, bár nem randalíroztam.
Nem azt látom, hogy most jobb lenne a helyzet. Mindegy, most senki sem akar kormányt dönteni, mert nem is tudna. De a gyakorlati egypártrendszert nagyon rühellem (most ugyanis mintha nem is lenne ellenzék). Semmi jóra nem vezet.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 17:59:49

@jjulie: nem hiszem, hogy egy ilyen okos fiú, mint te rászorulna arra, hogy mással takarózzon. :-) Panelpurzsuj egyébként nem mondott semmit, azt mondta, majd este megírja...

Még valami? :-)

aszekelyek 2011.01.30. 18:00:52

@nyünyüge: Az előtt már ment az intézmények lejáratása, ha megjegyezhetem. Az ügyészségé nagyon is. Mi az, hogy! A hergelés a 23 millió románnal. Nem ráadásként kaptuk most. A rendvédelem sajnos nagyon sokat tett önmaga lejáratásáért. A bíróságok a gyorsítottban detto.Nem csak mondtak egy mondatot. Tevőlegesen járatták le magukat. Fej leharapás elmarad.Ezek puszta tények. Ráadásnak kaptuk ezeket is, a szocialista , szadista koalíció kétes győzelmeihez.Miniszterek, mondjuk gazdasági, botrányos lemondatása, a z autópályák miatt. Hadd ne sorolja, mit meg nem tettek az intézmények a maguk lejáratására. A 2oo6 öszén a választók óriási többsége által ellenzéki kézbe adott önkormányzatok lejáratását csak megemlítem még. Az jóval több volt, mint kétharmad. emlékeztetnék. Odavágott rendesen. Be is gurultak tóle 12-ára már a kormányerők. Alig tudták megkaparintani az olajfával a főváros irányítását.Gondold csak át, azt az önkormányzati választást. A szavazók, 9o %-ban ellenzékben voltak. Többet sosem állt fel onnan egyik kormánypárt sem.Minden hiába volt.Könnygáz, tonfa, VIPERA , alaptalanul meghurcolt állampolgárok. Nem féltek többé ellenük szavazni. Márpedig azt tudjuk, ha a hatalom elveszti statikus biztonságát....) id. Macchiavelli :p

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:01:30

off --- - -- -- ESZTERGOM

még hogy a Szövetség nem dolgozik? nagyon is. szépen felépíti TÉ múltját. nem sokára a kormányzati negyed pénzt is ő tette el...

"...Trétényi csőd Éva is, joga az van a jogkövető magatartáshoz, csak képessége nincs!!!"

"Tétényi törvénysértő Éva!!! Na most a visszaélések mindegyike ingatlanhoz köthető, és csak egy ingatlan miatt 120 millió kár érte a VI. kerületet. Szerintem egy főépítésznek látnia kell, ha ingatlanokkal variál a főnöke. Vagy esetleg ő is benne volt??? "

"...érvényes közbeszereztett pályázat, amelyet a Védvár Zrt-vel kéne megkötni, de Tétényi törvénysértő Éva úgy döntött nem írja azt alá, inkább kiirat egy új pályázatot. Na most a kedvencének Vicukának és a családjának is van egy hasonló tevékenységet folytató cége."

"...kellett nekik egy arc, egy női arc, aki viszonylag ismeretlen a város lakói számára, meg tudja vezetni az embereket, de közben véghez viszi az ő csodálatos tervüket, aminek eredményeképpen "lerabolhatják" Esztergomot."

Már csak egy kérdés maradt: az esztergomiak mikor jönnek rá erre?

"...több millió forintot vett ki az esztergomi családok kasszájából múlt hét csütörtökön. Majd ezt követően kreál egy műbotrányt elődje, Meggyes Tamás ellen..."

"Tétényi Éva miért van ennyire saját városa ellen??? Mit vétettek az esztergomiak???"

"...virtuális polgármestertől, szegényke már elbújik az internet mögé, két hónap elég volt, hogy személyesen csak a híveivel (azzal a 70-100 fővel, akik minden héten k. anyáznak feltételezem Tétényi Éva megbízásából a Széchenyi téren) merjen találkozni, valódi emberekkel nem."

"nyugalmat a térnek vs. "hülye vagy, hülye vagy”
nyugalmat a térnek vs. "takarodjatok a városból”
nyugalmat a térnek vs. "k. anyád, te pajszeros g..i” "

tacs.blog.hu/

tbb 2011.01.30. 18:01:51

@simonmondja.:

De ki vagy akadva. Pedig mirrmurr kismiska hozzád képest.

komment1 2011.01.30. 18:02:12

@mirrmurrkandúr:

Nem a kormányzati teljesítményre gondoltam, hanem a mentalitásra - ami mondjuk előbb-utóbb a teljesítményen is meglátszik.

aszekelyek 2011.01.30. 18:02:33

@manyike: Érdekei, könyörgöm! Ki ne hagyjuk már...!

jjulie 2011.01.30. 18:02:44

@mirrmurrkandúr:

te egy mihaszna megélhetési fidesznyik vagy, ő meg egy faszkalap megélhetési fidesznyik

egyik kutya, a másik eb

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:02:55

@komment1: mikor volt ellenzék, akkor sem volt jobb -szerintem...

jjulie 2011.01.30. 18:04:28

@mirrmurrkandúr:

igazad van, nem mondott semmit, hanem írt

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:05:16

@jjulie: az első én vagyok szerinted, ezt tudjuk. de ki a "faszkalap megélhetési fidesznyik"?

aszekelyek 2011.01.30. 18:05:39

@álomszép: A politikai elemző az olyan, mint a pénzügyi elemzők csak nem a money részével foglalkozik a politikának.Ők például a minap megmondták, nem hárult el a veszély, mert nem teccik a pénzvilágnak, amit a kormány a belügyeiben jogosan tesz. Védi a magyar emberek érdekeit. Velük szemben.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:06:56

@komment1: kétharmaddal szerintem nem várható olyan viselkedés, mint mondjuk 50%-kal...

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:07:20

@simonmondja.: @jjulie: ezt a jópofa Szövetségi ügynököt remélem elsőként küldik el a "holdudvarból"... vagy ez mindig talpraesik? visszajön az ablakon? a macskát állítólag alig lehet elpusztítani...

komment1 2011.01.30. 18:07:40

@mirrmurrkandúr:

Úgy érti, mikor a Fidesz volt az ellenzék?

tbb 2011.01.30. 18:07:53

@mirrmurrkandúr:

"Most komolyan kérdem, én érzem ezt hibásan, vagy tényleg zéró a türelem, ha netán nem az MSZP van kormányon?"

Hát amennyiben a kommentekből és a fősodratú médiából tájékozódsz, akkor nem érzed hibásan. Ennyit a kommentekről és a fősodratú médiáról.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:08:44

@tbb: be is durcázott, nem is ír, csak megsértődött, hogy valaki nevén nevezte végre őt... rettenetes.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:10:19

@komment1: igen, a Fidesz is csapnivaló ellenzék volt... kormányon hagyományosan sokkal jobb :-))

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:11:35

off

pártvezetők a disznólegelőn. hogy is van az állatfarmban? a disznók az egyenlőbbek? most sincs több szakmaiság... sőt...

index.hu/video/2011/01/29/kulcs/

komment1 2011.01.30. 18:11:57

@mirrmurrkandúr:

Aha. A kétharmaddal automatikusan jár a gátlástalanság?

Éppen erről beszélt Babarczy Eszter is - ő azt mondta, nem baj a kétharmad, hiszen stabil lesz a kormányzat, amit kell, megtehet. Most azt mondja, hogy ekkora gátlástalanságra nem számított.

Hajszálra ugyanez a véleményem. Tavaly tavasszal még örültem, hogy kétharmaddal sikerült eltakarítani a szocikat. És OV és kormánya '98-2002-es teljesítménye alapján nem gondoltam volna, hogy veszélyes ez a pali.

jjulie 2011.01.30. 18:12:10

@mirrmurrkandúr:

remélsz tőlük pasaréti villát, mint az ősök a horthytól?

komment1 2011.01.30. 18:13:11

@mirrmurrkandúr:

Hát most tényleg k...a jó.

aszekelyek 2011.01.30. 18:13:52

@jjulie: Vagy a gettóban, vagy a táborokban, vagy a Dunában ... az lett volna a jó válasz. Esetleg bújtatták jobb emberek valahol... NYilasok alatt már nem járhatott zsiidó a műegyetemre. KAmu ez....

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:15:55

@jjulie:

az összes kerületi és fővárosi önkormányzati képviselők jó része II.kerben lakik...

de szerintem a cica CSAK egy bürokrata senki. szerintem nem politikai döntéshozó...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:16:40

@tbb: már megint uncsi leszek, és magamat ismételgetem: nem az a baj, ha valaki ballib. Istenem, hát hülyék is kellenek, nélkülük a világ olyan lenne, mint Kóka Elender nélkül.
Az a baj, és attól fordul fel a gyomrom, hogy úgy állítják be magukat, mint függetlenek!
Pedig, amikor a maszop szántotta az országot nyolc ekével, akkor is a Fidesszel voltak elfoglalva, ha a Fidesz van kormányon akkor is. De ők függetlenek. Ebből csak azt a következtetést tudom levonni, hogy az MSZP tökéletes, legközelebb lehet, hogy rászavazok én is... és gátlástalanul színlelnek, és aki nem áll be a kórusba ordítozni, az már szemét, rohadt, diktatúra-szekértoló. Ennyit a ballibről...

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:18:23

@a-kis-herceg: Igazad van az egyik minisztériumban dolgozom, az egyik államtitkárságon. Tényleg egy senki vagyok.

jjulie 2011.01.30. 18:18:25

@aszekelyek:

mire lett volna ez jó válasz, banyesz, és mi a kamu?

tudod mibe ütötted az fidesznyik ormányod?

komment1 2011.01.30. 18:19:24

@a-kis-herceg:

Jaj, Kis herceg, miért kell mindig másokat leszólni?

Ki szeretne mondjuk Lázár János lenni? Még Audival se.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:19:48

@jjulie: nem, csak annyit remélek, hogy újra megnyitjuk az OPNI-t, mert veszélyes, hogy évek óta szabadon kószálsz. :-)

tbb 2011.01.30. 18:20:08

@6.Lenin:

Te vagy itt az egyetlen. Nem rossz arány. Máshol ennyi sincs.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:23:06

@jjulie: hú, vigyázz, valaki nem értett veled egyet, most aztán vége a világnak... szegény aszékelyek... nem tudod, kivel vitázik.

de türtőzetsd magad még egy kicsit, igyekszünk az OPNI-val ígérem, nemsokára hazamehetsz. :-)

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:23:25

@mirrmurrkandúr:

pont erre tippeltem volna. és mindenképp humán. de nem külügy mert az túl szakmai (profik vannak nagyrészt, komoly végzettséggel nyelvtudással).

azaz Erőforrás vagyis a nemzet erőforrása...

ELFEKVŐ... de legfőképp: mindenki valakinek-a-valakije. bár ilyen nagy macskanyelvvel lehet az sem kell... eléggé feltűnő adottság.

jjulie 2011.01.30. 18:23:38

@mirrmurrkandúr:

egy szabadpiacon szart sem érő senki

csak pontosan és szépen az önvallomásokkal

tbb 2011.01.30. 18:24:34

@lüke:

Azokat nem érdekli. Azok tudják. Ab ovo.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:25:38

@komment1: nem értem mi a problémád, légyszi, mondd el tételesen, és én válaszolok!

komment1 2011.01.30. 18:27:21

Na, pá mindenkinek. Látom, jól elvannak egymás szapulásával.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:27:32

@a-kis-herceg: rábasztál, mert külügy. és beszélek négy nyelven az anyanyelvemen kívül.

Na, most ilyenkor mi van?

aszekelyek 2011.01.30. 18:27:59

@jjulie: Hogy ne tudnám. Voltak a történelemkönyveinkben olyanok, hogy zsidó törvények. Numerus clausus. ezekről hallottál? Már rég érvényben voltak, a felvidékiek meg régen elgázosítva, mire a rohadék nyilasok einstandolták a hatalmat. Képzeld el, ezt holocaust áldozatok is így mesélték el nekem személyesen. HA volt neki keresztlevele, akkor esetleg de necces... Két jobb forrásom is van nálad. Se színházban nem játszhattak, sem nem lehett üzletük, sem felsőoktatás nem lehetett számukra nyitva. A fasiszta németek megkövetelték, hogy ezt mér előttük vezesse be a parlament.Anno. Mid van ez ellen ?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:29:39

@jjulie: na, azért azt megnézném, te mennyit érsz a szabad munkaérő piacon... :-D

a-kis-herceg 2011.01.30. 18:30:35

@mirrmurrkandúr: "rábasztál"

ezt kérem a 4 másik nyelven is... ez annyira komoly intelligenciára vall...

de fenntartom a jogot a minisztériumokról kialakult előítéletem korrigálására. ez most a külügy tekintetében jelentősen változott...

komment1 2011.01.30. 18:30:41

@mirrmurrkandúr:

Bocs, most nem. Talán majd egyszer. Van némi dolgom.

Minden jót!

nyünyüge 2011.01.30. 18:31:07

@komment1:
"... a kétharmaddal automatikusan együtt jár a gátlástalanság?"

Igen. Mert megérdemlik.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:32:51

@a-kis-herceg: Most te jössz, mutass már fel valamit, lécci.

Ha már ekkora a szád, és ekkora frusztrált bunkó vagy... én nem bántottalak, nem tudom, mire fel az a stílus...

De innentől, legyen, én is emígyen társalgok veled... seggfej.

jjulie 2011.01.30. 18:33:44

@aszekelyek:

tudod mihez szóltál hozzá, banyesz, vagy csak úgy irkálsz ?

aszekelyek 2011.01.30. 18:34:34

@mirrmurrkandúr: Trágár miniszterelnök munkát keres:D

tbb 2011.01.30. 18:35:47

@komment1:

" a mentalitás - ami mondjuk előbb-utóbb a teljesítményen is meglátszik."

Nagy igazságot mondtál ki. Ez a fő veszélyforrás.

6.Lenin 2011.01.30. 18:37:31

@tbb:

Születésem után nemsokkal, miután jól körülnéztem, feltettem 3 kérdést magamnak:

Mi a toszért mindez?
Jó vége lesz ennek?
Ha netán 1x nyer a Fidesz 2/3-al, vajon meddig húzza az arrogáns stílusával (ha az lesz nekije)?

Na, hát azóta érdekel(ne) az igazság (vagy mi a tosz).

aszekelyek 2011.01.30. 18:38:50

@jjulie: VAn egy szokásom. Elolvasom az előzményeket is. Tudom, miről volt szó. A wesselényi utcai boltos asszony jól mondta neked. Azt is tudom, voltak, akik megmenekültek. Hogy kerülték el mindazt , a sok dolgot, azt ha elmagyaráznád.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:38:57

@mirrmurrkandúr: te hsz.-od sem vall egy centivel sem nagyobb intelligenciára, és egyébként sem én kezdtem,hanem te. nem értem, miért vagy ekkora tuskó azzal, akinek soha egy rossz szava nem volt hozzád. Utána meg csodálkozol, ha elszakad a cérna... tényleg paréj vagy. Ennyi.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:40:31

@a-kis-herceg:te hsz.-od sem vall egy centivel sem nagyobb intelligenciára, és egyébként sem én kezdtem,hanem te. nem értem, miért vagy ekkora tuskó azzal, akinek soha egy rossz szava nem volt hozzád. Utána meg csodálkozol, ha elszakad a cérna... tényleg paréj vagy. Ennyi.

jjulie 2011.01.30. 18:40:46

@mirrmurrkandúr:

te kis ballib szagértő ingyenélő, ezért fizetést, meg diplomát adnak manapság?

kicsit régebben meg pasaréti villát, persze

tbb 2011.01.30. 18:41:26

@6.Lenin:

A kérdéseidre világos választ fogsz kapni. Nem fogsz neki örülni.

jjulie 2011.01.30. 18:44:59

@mirrmurrkandúr:

frusztrált az, akinél gyorsan szakad a cérna, öcskös, hány generácionyi frusztráltság kulminálódik benned öcsi?

le kellene szálni a földre, és körülnézni, hogy élnek azok akiket nem a politikai hűségért fizetnek

melus79 2011.01.30. 18:52:53

Hű,megy a személyeskedés megint!:)

A poszthoz.Szerintem,ha valakit "meggyanúsítanak",hogy hány és hány párt szekértolója,az jól végzi a munkáját.Hányingerem van attól,akik Gábor hozzáértését fikázzák,max. egy másik politológus teheti.Én sem dumálok bele a kvantumfizikába és szoftverfejlesztésbe,mert nem értek hozzá.Sokszor elmondta,hogy semleges nem lehet senki,csak objektív.És szerintem jó úton jár.Százszor ő mint akikre hivatkozik a posztjában.Értem a vívódását,és az önigazolás keresését,mivel én szociális szférában dolgozom,mindennek elismerik a végzettségem,csak diplomának nem,az övé még mindig jobb társadalmi presztizst élvez.Sokak szerint büfé-gyurma szakra jártam!:)

Szóval továbbra is írjon így,és jusson eszébe a kritikusok esetében,hogy nem az számít mit mondanak,hanem,hogy ki mondja!:)
További jó eszmecserét,engem vár az esti műszak,de nem akartam szó nélkül hagyni!:)

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 18:54:25

@jjulie: fizettek téged már eleget a politikai hűségedért, bármennyit is kamuzol itt össze-vissza, a koszos pártodnak te ordas nagy seggnyalója voltál... csak míg én meggyőződésből támogattam hosszú évekig a magaméit, akik nem lődöztek ártatlan emberekre úgy te a baksisért csináltad a rohadékoknak ugyanezt... megnézném a kartotékodat hány embert kötél be annak idején, csak hogy egy kicsit előrébb juss.

Úgyhogy ne moralizálj itt, mert gyomorforgató a képmutatásod...

Egyébként meg nyugodj meg, mi nem vagyunk állatok, nem lesz semmi bántódásod, szabadon ordítozhatod világgá a hülyeségeidet, maximum nevetséges vagy, de ha nem zavar, az csak a te bajod... Julika.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 18:58:30

Néz valaki hiradót errefelé ?

Az RTL-en most mondták, hogy 180 fős csarterjárat ment magyarokkal Egyiptomba.

Elfelejtettek szólni az embereknek, hogy ott most forradalom van.
Fontosabb, hogy ne essen szó
Orbán blamázsáról Mubarakkal,
vagy,
hogy csak hazai baromságok legyenek a hírekben.

Ez a központi hírgyár valahogy baromira nem vált be.
Sem a fideszes hírpolitikusok a kertévéknél.

Inkább úgy néz ki, hogy nem csak a külügy,

de a médiafelügyelet is befuccsolt.

Minden ország kimenekíti az állampolgárait - a mieink meg nem is tudnak a forradalomról és
kiutaznak.

Ez már felelőtlenség.

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:02:07

@simonmondja.: a külügyet nem szidjuk ;)

sajnos ez anyagi érdeke az utaztatóknak... mert ha lemondják bukta van. szerintem még "túlélőtúra" felárat is szednek, ahogy a magyar "szerveket" és "vállalkozókat" ismerem... gondolom előírják a felszerelések között a golyóálló mellényt... stb

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:03:03

@simonmondja.: hm. a többi ország kimenekíti az állampolgárait...

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:09:03

@simonmondja.: nem fért bele a 20%-os rosszhír kvótába. választaniuk kellett: vagy hazai "földrezgés" vagy egy rakás országban dúló forradalom...

nyünyüge 2011.01.30. 19:10:12

@nyünyüge: sőt, most már általában egész Egyiptom.

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:11:25

@simonmondja.: viccország, vicc minisztériumai... totál alkalmatlanok... gyakorlatilag a válságot is most vették észre a minisztériumok +két éves késéssel...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 19:12:13

@nyünyüge:
Reméltem, hogy picit szóltak, de ha most ezzel a 180 emberrel történik valami...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 19:14:39

@a-kis-herceg:
Ja, tényleg Szudán is kezdi. Nem is csak ezt kellett volna minden hiradóban ezerrel nyomni ...

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:15:42

@simonmondja.: semmi nem fog. a forradalmi tapasztalatok jól jöhetnek később. mindkét oldalon... bár mostanság csak fidesznyikek utaznak...

nyünyüge 2011.01.30. 19:31:42

mtv1: dvsc focisták bundagyanuja - ez még belefért a 20%-ba :).

ssi 2011.01.30. 19:33:49

@aszekelyek:

ki milyen érdekből teszi, amit tesz? - kb. ezt kérdezed tőlem

az emberek valamely közügyért tesznek meg akármit, vagy a valamely saját ügyükért

ha valaki valamilyen érdekből tesz meg valamit, mindig van vesztes is, mindig van erkölcstelen tartalma is?

én kb. az a típus vagyok, aki egy elvetemült gyilkos esetében is kíváncsi vagyok az illető gyerekkorára, családi-, élet- és egyéb körülményeire is - mielőtt minden szempontból ítélkeznék

nagyon sok elvarázsolt kutatóval találkoztam már - akik bár ismerték a munkahelyi pl. áskálódásokat is - munkájuk kapcsán magába a kutatásba voltak "szerelmesek", s az az érdekük, hogy minél több általános elméleti összefüggésre jöjjenek rá a konkrét bizonyítékok, példák mellett

talán / mintha:
- a pártszimpátiáját is bevalló politológusok - eddigi tapasztalataim alapján - pártoltjuk bizonyítványát magyarázzák
- a pártfüggetlen elemző azokat a szempontokat próbálja felfedezni és közzé tenni, melyek nyomán bárki bármikor magyarázható, vagy megkérdőjelezhető

ha én T.G. lennék, az én érdekeim az alábbiak lennének:
- örömszerzés, kihívás, önmegvalósítás önmagamnak, személyiségemnek
- gondolatmankó másoknak - talán bárki használni tudja konkrét esetekben, s talán máskor is, s talán nemcsak a politikában

a-kis-herceg 2011.01.30. 19:36:30

@nyünyüge: ahh. az kacsa. csak nem képzeled, hogy ilyen előfordulhat a mintavárosban? szerintem a gyanúsítottak a többi meccsel csaltak, de itt szerencséjük volt, hogy eltalálták a végeredményt... egyébként is csak szoclib bűnözők vannak, ezek is azok, csak be akarják szennyezni a patyolat tiszta nemzeti oldalt. ugyebár "bunda lopásba" keverni...

6.Lenin 2011.01.30. 19:36:32

Kit érdekel az igazság?

Miért, megtudható?
Rendelkezik valaki az összes információval?

Az "igazság"-ot mondja/írja, aki csak az információk töredékét birtokolja? Jelent valamit, ha az átlagnál több?
A háttér informátor, valódi, vagy csak vélt/vágyott információt közöl?

Részinformációkból megismerhető-é az "igazság"?

A drukker meg úgyis azt fogad el "igazság"-ként, amit elvár és attól, akit kedvel.
A többi jól hangzik.
Szerintem.

jjulie 2011.01.30. 19:38:00

@mirrmurrkandúr:

öcskös, neked van az örörpörölységed ellen kifogásod?

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 19:43:10

@jjulie: ülj le, Julcsa, egyes! ;-)

6.Lenin 2011.01.30. 19:46:24

@tbb:

Akkor talán nem is érdekelnek annyira a válaszok.
Lehetne írásban is kérni?
Nehogy valami marhaságot csináljak addig.

6.Lenin 2011.01.30. 19:55:57

@nyünyüge:

Hát engem is érdekelne, hogyan lehetett 2001-óta 1,25 milliárdos tartozást összehozni?
Pont, mikor dübörgött a Pannon Puma. Érdekes lehet a válasz.

2011.01.30. 20:19:45

Látom, a földrengés sokakat megviselt. Itt a blogon jól látszik az agresszív kommentekből...Erre mondják, ide se jövök többet...:(

nyünyüge 2011.01.30. 20:35:22

@6.Lenin:
vagy mennyire volt megalapozott a vonatkozó Széchenyi pályázat üzleti terve...

6.Lenin 2011.01.30. 20:42:58

@nyünyüge:

Lehetséges, de ilyen sokáig húzni/halmozni?
Nyilván megérne 1 misét, kutakodni a háttérben.

Volt már hasonló eset. Hagyni tönkre menni, aztán olcsón megvenni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 20:45:43

@simonmondja.:
Máshol nem a vezér seggecskéjét védi a külügy, hanem az állampolgárokét...
hirszerzo.hu/kulfold/20110130_menekules_egyiptom

6.Lenin 2011.01.30. 20:57:20

@simonmondja.:

Ha nem utazhatnak magyarok Egyiptomba, honnan fogják tudni, a diktátor elzavarásának a szakszerű fogásait?

Szerintem az MSZP indított járatokat, tanulmányi kirándulás megjelöléssel.
Ezektől minden kitelik. Netán kellett 1 múmia a kádár csontok mellé. Így álcázzák, simlis 1 társaság.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.30. 21:05:00

@6.Lenin:
Ugyan mit tanulhatnának ?

Harminc év türelem, rózsát terem....?

Ezek az egyiptomiak nem sietnek el semmit.

2011.01.30. 21:17:36

@simonmondja.: lesz még olyan is, nyugi...

@6.Lenin: ez meg már uncsi. MSZPnek szerintem annyi pénze se sincs, hogy papírt vegyen a titkárnőjük...szóval döglött oroszlánba már nem kéne rúgni. Ez az egész hülye attitűd, hogy a határon kívül az mszp irányít. Hülyeség! És mit csinál akkor kinn a mi elhárításunk? Mit csinálnak a külügyben, hogy ezt hagyják??

lüke 2011.01.30. 21:21:36

@simonmondja.:
evakuálás,mindenki igy csinálja
legutóbb a szomszédban ,
"nem is olyan rég, ha jól emlékszel még" Belgrád
www.youtube.com/watch?v=DBkGcf8dG_U

ez meg zsülinek a nivó fokozásáért:
www.youtube.com/watch?v=pkqUjzaXyfs

lüke 2011.01.30. 21:25:22

off
pedig klassz volt a kézi VB- még nekünk is-,nagy volt a verseny a műkorin is, s az Australian Openen is
jó éjt,
Münchausen fiával
www.youtube.com/watch?v=aVbLNPwi_r0

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.30. 21:25:33

@komment1: De hát épp arról szól ez a poszt, hogy TG dilemmázik, hogy nem-e mégis, vagy nem? Erre mondom én aztat, hogy filozófice de, igenis azt mondja, hogy kire kell szavazni, csak sokkal szofisztikáltabban, mint egyesek. De valójában mit tesz a politikai elemző? Érveket gyárt. Szavakba önti a történéseket. Ezeket a szavakba öntött cuccokat használjuk mi, sőt részben maguk a politikusok is, a politikai vitákban. Miért járunk ide? Azért, hogy tudjunk majd érvelni a kocsmaasztalnál. Azt várjuk TG-től, hogy szavasítsa a mi gondolatainkat. Hogy meg tudjuk győzni magunkat vagy xy-t, hogy oda kell szavazni, ahova egyébként akarunk. Minden politikai elbeszélés propaganda, mert minden propaganda, ami egy ideológia égisze alatt értelmez eseményeket (pl. nagy francia forr. bolsi értelmezése, hogy a legkézenfekvőbbel jöjjek elő). De nem csak a nagy ideológiák vannak, kommunizmus, kapitalizmus, akármi, hanem van a közhangulat is, a közvélekedés, az ilyen-olyan oldaliság, az, amin most, ebben a pillanatban se te, se én nem érezzük, hogy propagandaízű, de a gyerekeink már érezni fogják, apa, ezt ugye nem gondoltad komolyan, ilyeneket fognak majd kérdezni. Ők TG írásaiban is simán kiszúrják majd, hogy hol hasalt be valamilyen szimpatikus közvélekedésnek, hol ferdített valamilyen épp most népszerű gondolat kedvéért.

Egyébként nekem van tippem. Szerintem épp erre a "mi csak megérteni akarjuk, mi az okokat keressük, nem egyebet"-dologra fog a gyerekem rámutatni: apa, ezt ugye nem gondoltátok komolyan, ennyire naivak ugye nem voltatok?

jjulie 2011.01.30. 21:28:29

@lüke:

a mélyszántás rád hagyom, csak gyomírtást vállalok

meg disznóölést, kiscicus meg had fusson

jjulie 2011.01.30. 21:29:51

@lüke:

meg a real madrid kiesett a versenyből

panelburzsuj 2011.01.30. 21:58:53

@mirrmurrkandúr:

"Ne hazudj, tudom, hogy ballibként ez nehéz, de próbáld meg, édesem!"

Nem akarnám túl hosszúra nyújtani: ökör pajtással úgy kerültetek nálam egy pikszisbe, hogy mindketten csakis rombolással foglalkoztok - itt a blogon legalábbis. Minimális információtartalom - magasra felcsavart hangnem. Nem valamiért, hanem valami ellen. Eszetek ágába sincs érdemi gondolatokat közölni: nem beszélgetni, hanem beszólogatni vagytok itt.

Hogy mindezt milyen ürüggyel és milyen szóhasználattal, az az én szempontomból már mellékes. Úgy vélem, hogy mint afféle kocsmahőbörgés, egyikőtök dumája sem érdemel hosszasabb elemzést.

Minél rosszabb - annál jobb.

mirrmurrkandúr 2011.01.30. 22:18:23

@panelburzsuj: Erre csak azt tudom neked mondani, hogy olvasd vissza régebbi hozzászólásaimat... s ha abban sem találsz "érdemi gondolatokat", akkor ám legyen igazad, nincs köztünk különbség.

Ja, és amit kiemeltél, az jjulienak volt egy válasz arra, amiket ő irkál nekem, és nem nagyon hiszem, ha téged ilyesmikkel provokálnának -mint ő engem- akkor te ennél finomabb hangnemben replikáznál.
Úgy elég nehéz bármilyen értelmes gondolatfolyamot megejteni, ha már az első hozzászólásom után jön a siserehad, hogy én hol dolgozom és mit csinálok, és egyébként semmihez nem értek, a családom zsidók vérén gazdagodott, és amúgy is dögöljek meg. Te ezekre hogyan reagálnál, mondd? S én még így sem állok neki abban a stílusban felállni az asztalra és válogatatlanul leköpni mindenkit, aki körülöttem van, mint egyesek, ugyebár... Te valamiért mégis engem találsz meg, nem a másik X embert...

Ha nem is hajlandóak normális hangnemben vitatkozni (vagy ne adj'Isten beszélgetni - ahogy mondtad), akkor mégis mit kellene tennem? Nézd már egyszer végig miket írnak ide egyesek, és ha ezek után is én vagyok a legnagyobb problémád, akkor ígérem, külön a te kedvedért nem jövök ide többet.

Köszi.

komment1 2011.01.30. 22:34:58

@mistinguett:

OK. Így jobban értem és sok mindennel egyetértek, amit ír. Igazából fentebb némileg hasonlókat írtam én is, kicsit más szemszögből (még a vita legelején, tegnap éjjel).

Viszont egy fontos különbséget vélek felfedezni az Ön meg az én álláspontom között konkrétan TG munkája vonatkozásában. Marhára nem emelném piedesztálra meg ő is ember, aki hibázhat, de! én úgy látom, hogy valóban törekszik arra, amit ír, vagyis hogy ne kifejezetten ferdítsen, torzítson, valóban az igazság érdekli. Én vagyok annyira posztposztmodern, hogy azt gondoljam, tényleg létezik olyasmi, mint igazság a tudományban is. Marhára nem csípem azt az angolszász hozzáállást, hogy a bölcsészetben, társadalomtudományokban is studyzgatunk - szerintem ezeket a tudományokat igenis lehet Wissenschaft-ként művelni. Úgy gondolom, léteznek rendszerek és igazságok, amiket fel lehet fedezni. Én úgy látom, hogy TG erre törekszik. Viszont nem kell ahhoz politológusnak lenni, hogy az ember arra lásson példát, mennyire torzító az, amikor valaki nem egyszerűen rendelkezik egy világnézettel, de közben maximálisan az igazságot kutatja, hanem a saját ideológiája nyomán, propagandisztikusan elemez például egy szöveget - őszinte legyek: szerintem minden tudományban jószerivel az ilyen kutatókból van a több. És a legtöbb elemzőt, kutatót állatira befolyásolja, hogy milyen iskolához tartozik, pedig ez nagyon beszűkíti és torzítja a dolgokat, visszafogja az új irányokba mozdulást, a paradigmaváltást. Szóval ez az egész megint nem csak a politológusok problémája.
Azt hiszem, ami a legtöbb embert általában vonzza TG elemzéseiben, az éppen az őszinte igazságkeresésre törekvése a szakmai munkájában - ezt úgy hívják, hogy szakmai hitelesség.

Ventura Blvd 2011.01.30. 22:36:29

@a-kis-herceg: @török gábor:

AZ UNALMAS KÉRDÉS - ÉS AX TÁRSADADALOM?

>>>Arról, hogy lehet-e társadalomkép nélkül politológiát művelni?<<<

Lehet, hogy nagyon-nagyon igazságtalan vagyok, és olyan dolgot hiányolok, amiben Gábor kiváló - a helyzet az, hogy napi max. fél órát ülhetek mostanában gép előtt, annyira el vagyok havazva.

De mégis, amiket ebben a blogban olvasok, azok egy kellemes modorú, számomra elfogulatlan, szellemes, friss és szabadságszerető politológus írásai. Húszat is élvezettel olvasok belőlük, mire valami gyenge, és megfoghatatlan hiányérzetem támad. Sokat kell gondolkozni ahhoz, hogy rájöjjek, mit keresek. És ha rászánom magam, akkor rájövök, hogy hát Józsi bácsi és Mari néni hiányzik. Meg a Fradi+Dózsa B-Közép, amely együttesen rendőrt ver a Tévészékháznál. Egy taxis maffiózó. Az olcsó szinti cuccra felcsavarodott hülye gyerek. A facebookos közösségszervező. Ápolónők és vasutasok. Ti meg én, azaz mi. Mondjam azt, hogy a társadalom?

Szóval, attól hogy Orbán kapitány ordibál, Navra meg pirul a kormánykerék mögött, Lázár meg leszól Felleginek a gépházba... - "Azért a víz az úr!" Vagy nem? Lehetséges az, hogy 2-3.000 hivatásos politikus tértől és időtől független módon játszik valamit, mint kocsmasarokban elhagyatottan berregő játékgép, mi meg négy évenként beiXeljük a legjópofábbat? Hogy ezek tényleg nem képviselnek senkit, illetve nekünk sincs egy képviselőnk közöttük? Csak a morc kis köpcös valami titokzatos okért szimpibb, mint a sunyi hórihorgas?

Nálunk nincsenek kis közösségek, csoportok, érdekközösségek és szakmai szövetségek? Olyat már nem is merek kérdezni, hogy társadalmi rétegek, és - bocsánat az ősöreg fogalomért - osztályok? (Dolgoztam, amikor megszűntek a társadalmi osztályok? Ti meg nem szóltok!?) Jó, nincsenek ilyenek. És semmi sincs helyettük?

Valahogy soha nem olvasok arról, hogy ezek miként működnek, mint választási erők. A "nyugger" az egy osztály? És a "panelproli", az is? A nyugger panelprolinál nincs szocibb, az már kommer? A jobbnak nincsenek ilyen csoportjai? (Van nálunk jobb és bal oldal?) Vagy ezek a dolgok csak a Lajtán túl kezdődnek? Nálunk csak egyének szavaznak a legkisebb gonoszra?

Annyira kíváncsi lennék, hogyan értekeli Tölgyes úr, Ubul, Lenin, Optimista Laci(56) és Ökörpöröly a maga parlamenti képviseletét? És Vinczej, JJulie? Kicsi Porfelhő? Ha már csak egyének vannak - társadalom meg semmi - akkor kérdezzünk meg mindenkit.

Ha engem kérdeznétek..., hát engem nem képvisel senki. Talán csak Kodó Tamás. Ordi. Sokszor TG. Végül is nem kevés. Nem is panaszkodom.

a-kis-herceg 2011.01.30. 22:42:57

@panelburzsuj: miau... "kandúr iskola". macskából van kedves is...

www.youtube.com/watch?v=i-zVikni77k

@Ventura Blvd: milyen jó hogy pont most néztem be. jó hosszú, na el is kezdem olvasni:)

komment1 2011.01.30. 22:45:39

@Ventura Blvd:

Érdekes, amit ír, mert én meg a civil dumát nyomom egyre, hogy szerintem lassan-lassan kezd erősödni az igény ilyesmire (l. médiatörvény elleni mozgalom).

tbb 2011.01.30. 22:55:13

@6.Lenin:

Írásnak ott a kommentem. De sajna nem óv meg semmitől.

panelburzsuj 2011.01.30. 23:00:39

@mirrmurrkandúr:

Eddig csak azt kérdezted, hogy miben látlak hasonlónak ökörhöz.

Az még nem került terítékre, hogy milyen terjedelmes a tisztelt macskazenekar ...

Elférni meg elfértek, összes nyervákolóművészek. Nem azt mondtam, hogy sicc ki, hanem hogy nemigen van kedvem siccbe, ha túl sűrű az ájer. (És ha finnyásnak is tartatok - bizonyára nem vagyok ezzel tökegyedül. Mert az egész dödögés ugye onnan kelteződött, hogy mérsékelt a tolongás. Te a témára fogtad (ballik hülyékbe kár az ilyen posztokért ... ) - én meg az öncélú ócsárlós miliőre.)

jjulie blogtevékenységét meg valóban sok és sokféle jelzővel lehet - méltán - illetni, de kizárólag önmaga képességeit kalibrálja be az, aki ostobaságot akar rásütni.

a-kis-herceg 2011.01.30. 23:02:15

@Ventura Blvd: nem függ össze írásoddal közvetlen. de most ehhez van hangulatom...

"Mindenkitől azt kell követelni, amit az illető megtehet. A tekintély legelső alapja az értelem - mondta a király. - Ha népednek azt parancsolod, vesse magát a tengerbe: föllázad, forradalmat csinál. Azért van jogom engedelmességet követelni, mert ésszerűek a parancsaim."

"- Hm... hm... - mondta a király. - Azt hiszem, van itt valahol a bolygómon egy vén patkány. Éjszaka hallom a motozását. Hát ítélkezzél e fölött a vén patkány fölött. Időről időre halálra ítéled; élete így a te igazságszolgáltatásodtól függ majd. Aztán minden egyes alkalommal megkegyelmezel neki, takarékosságból, mivel csak egy van belőle. "

melus79 2011.01.30. 23:08:03

@panelburzsuj: Egyetértek!
@a-kis-herceg: Nehezen koppant,de rájöttem "ki" vagy!:)

porfelhő 2011.01.30. 23:14:21

Jaj! olyan sok feladatom volt ma, hogy nem volt időm irni, de még olvasni is csak most van. Mit mondjak? "fantasztikus" kommentek íródtak.!:)

ökörpöröly 2011.01.30. 23:16:30

@Ventura Blvd: Hát, baszod, engem se képvisel senki a Parlamentben. Ezt leírtam egy-két "józanabb" hangvételű kommentemben, biztos ezeket pont nem olvastad!:)
Csak azokat az írásaimat -bevallom, többségük ilyen-, amivel egy kibaszott nagy, nagyító tükröt tartok egyes emberek elé, hogy jobban láthassák a baromságaikat!:)
Ez a tükör csak azt a célt szolgálja, hogy lássák a világot!:) Mert az emberek nem szeretnek látni, hanem jobbára csak hinni, vélni, sejteni.
Ez kicsit olyan, mint amikor a mikroszkóp alá tett tündibündi lepke szőrös lábától visszahőköl a gyerek.:)
A játékom lényege mindössze ennyi.:) Se őrült, se elvakult, se fanatikus, se bigott nem vagyok.:) Tudom, nem ez tűnik ki!:)
A fórumozás sokszor színészi játékba burkolt "szellemi párbaj". Szerintem semmi baj nincs a sarkításokkal, egyes elemek kiemelésével, a megszokott politikai demagógia túljátszásával.
Bár kétségtelen, a magyarság tuskó többségére nincs hatással.:) De egy próbát megér. Ráadásul közben az ember egészen jól elvigyorog, ha néha kínjában is!:)
Én örülök, hogy TG eddig nem dobott ki - vagy ritka türelmes, vagy egyáltalán nem akarja szűrni a beírásokat, vagy rájött a "játék" lényegére-.:)

ökörpöröly 2011.01.30. 23:20:26

@porfelhő: Üdvözletem Hölgyem! Tonizálta lefekvés előtt a bájos pofikáját?:)

porfelhő 2011.01.30. 23:24:54

@ökörpöröly:
Üdvözlöm én is Önt!:) Még éppen nem, de nem felejtem el! Honnan tudja, hogy bájos? Ja. egyébként nem tévedett!:)))

a-kis-herceg 2011.01.30. 23:28:18

@Ventura Blvd: kapsz egy kis ajándékot. ha "posztokat" akarsz olvasni, bár archív. egy éve találtam, amikor elkezdtem a közügyeket követni. 2006-2007-os írások nagyrészt. de aktuális.

nibiru.hu/politika/newsystem/ujrendszer.htm

@ökörpöröly: neked is ajándék, ha már ilyen szépen is tudsz a hölgyekkel... ismerted? nibiru.hu

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.30. 23:31:10

@komment1: Nekem is szimpi, ahogy TG keresgéli a megértést, meg úgy látszik, hogy még néhány tízezer embernek rajtam kívül. Ez ma nekünk nem több egy szimpatikus hozzáállásnál. Csakhogy TG akkor is érveket és magyarázatokat gyárt. Nem utolsó sorban nyelvezetet, stílust teremt. Ha ezek az érvek és magyarázatok meggyőzőnek bizonyulnak, ha ez a stílus és nyelvezet bejön egy szélesebb közönségnek, akkor előbb-utóbb meg fog jelenni az a politikai szereplő, aki használja őket (amúgy: Sólyom már használta is, vagy nem?). Lehet, hogy akkor már TG máshol lesz, lehet, hogy egyéb okok miatt nem szereti majd azt a bizonyos politikát, de ez a hozzáállás, amit ő, meg persze még sokan mások képviselnek, előbb-utóbb beköszön "élesben" is. Az ideológia nem úgy születik, hogy egy ember leül és kitalálja, hanem úgy, hogy egy korszellem, korízlés, egy korra jellemző közgondolkodás kitermeli. Akkor, amikor termelődik, franc se tudja megmondani, pontosan miből lesz itt ideológia, de valamiből mindig lesz, amíg emberek egymással az élet dolgairól beszélgetnek. És az ideológiát valamilyen politika használni fogja. Függetlenül attól, hogy mit gondoltak azok, akik legyártották.
De ez mind elmélet, amivel csak azért hozakodtam elő, mert mókásnak találtam, hogy TG így elfilozófusodott az utóbbi időben. És hát joggal, mert régóta tudjuk, hogy az elbeszélés a maga ura, nem pedig a szerzője hű szolgája.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.30. 23:34:11

@ökörpöröly: biztos képviselnek a parlamentben, baszod. Van ott egy csomó faszkalap...

porfelhő 2011.01.30. 23:40:27

"Kit érdekel az igazság?" Mit mondjak engem felettébb érdekelne, minden szinten, de az mondják az nincs.:)
Török Gábort sikerült a friss tanulmánynak meglepnie. Nem is értem?! miért lepődik meg. A mai Magyarország ilyen, az irigység "magasfokon" fellelhető szinte mindenhol.
Török Gábor! Önt birálták már nagyon sokszor az elmult időben nevezték jobb- bal oladlinak, Fidesz szekértolónak, talán még Jobbik pártinak nem. Most legújabban "magát független pozicióba feltoló elemző". Hm. Úgy gondolom a "politikai elemző" szakma, tudomány. Birálják Önt, mert mindenkori irásaiban, elemzésében önmérsékletet tanusit, valóban elemez, bármilyen politikai irányzatról legyen szó. De úgy gondolom minden politológus igy cselekszik, aki nem elfogult egyik politikai párttal szemben sem, és nem akarja véleményével "saját magát tulharsogni".
Kedves Török Gábor!
Az ilyen, és hasonló "tanulmányok", hitében kell, hogy megerősitsék Önt, ezekre az "irásokra" le kell nézni, és menni tovább azon az uton amit Ön úgy gondolom egyedül, minden hátszél nélkül "taposott ki."
Ön egy kiváló szakember, nagyon jó politikai elemző.:)

porfelhő 2011.01.30. 23:49:18

"oppá" lemaradt:)
Biztos minden politológusnak, politikai elemzőnek, igy a Török G-nak is van véleménye "civilként" a politikáról. De egy jó elemző azt félreteszi munkája kapcsán, és valóban függetlenül, elfogulatlanul minden politikai irányzattól alkotja véleményét.
Hm. politika szereplője. El sem tudnám képzelni a Török Gábort politikusnak. Azt meg főleg nem, hogy a parlament padsorából bekiabálgatna, mint ahogy azt egyes politikusok teszik.
/Pl"önök hazudtak, loptak, reggel, délben, este"/:)))))))

ökörpöröly 2011.01.30. 23:49:39

@Hepci: Faszkalap van, főleg a felcsúti kancigány!:) De én puncipárti vagyok!:) Azonban úgy látom, te találtál már magadnak megfelelő faszt, amit gondolatban rendszeresen beleillesztesz a szaros seggedbe, miközben annyira hiszel, hogy már a gondolattól is elélvezel!:P

ökörpöröly 2011.01.30. 23:50:26

@porfelhő: Igazán szép kortesbeszéd, a végén még kapsz tőle egy dedikált nyalókát!:P

komment1 2011.01.30. 23:51:17

@mistinguett:

Igen, feljebb, a legelején (nem tudom, olvasta-e végül is), pont arról írtam én is, hogy szerintem is bármiféle elemzés kihat (vagy legalábbis kihathat) az adott bármiféle anyag további "életére". Tehát, jelen esetben, a politikai elemzés a politikára.

És TG esetében ez olyannyira igaz szerintem, hogy én is majdnem felhoztam már odafent Sólyom Lászlót (csak nem akartam még hosszabb és fárasztóbb lenni :)). Számomra az egyik legszimpibb TG hozzáállásában éppen az, hogy neki SL jött be igazán, vele tudott politikai tanácsadóként együttműködni. Már ez önmagában sokat mond, mert éppen azt hangsúlyozta TG, hogy ilyen típusú konkrét tanácsadói szerep csak olyan politikussal valósítható meg, akinek a céljaival, világlátásával az elemző azonosulni tud. Hát nekem is az összes eddigi politikus közül Sólyom László volt gyakorlatilag az egyetlen, akinek a megnyilvánulásaival, értékrendjével valóban azonosulni tudtam. És Sólyom László mellesleg szerintem voltaképpen "nagy civil" - Védegylet jelölés, saját korábbi elköteleződései és egész világlátása alapján. Úgy gondolom, nagyon modern, előremutató személyiség, hiába nem éppen fiatal.

ökörpöröly 2011.01.30. 23:51:35

@porfelhő: Megelőlegeztem a bizalmat!:)

ökörpöröly 2011.01.30. 23:55:36

@komment1: Azért Sólyom László is utódpárti fazon. Az előmenetelét sokkal inkább köszönheti az MSZMP KB-tag, főkommunista apósának, mint szellemi képességeinek.
Tipikus konformista, akik úgy forog, ahogy a széljárás.
Mögötte is sok mocsok van, mind a "rendszerváltó" elitnél általában.
Azonban kétségtelen tény, hogy Snitt Palkónál jobb volt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.30. 23:56:09

@jjulie: mindig a "szabadpiac" jelszavával maszturbálsz. (?)
Azért szar lehetne mellette feküdni. Miután rád ugrik a Lehel téri piac...

porfelhő 2011.01.30. 23:56:14

@ökörpöröly:
Látom elemedben vagy ma esete is.! finomabban fogalmazzál, ha kérhetlek. Ja. a világért sem akarlak megbántani! de már megint miket irsz?:)))))

ökörpöröly 2011.01.30. 23:58:55

@porfelhő: Veled kifejezetten finom vagyok, már szinte negédes!:)

porfelhő 2011.01.30. 23:59:39

@ökörpöröly:
Egyébként! ha jól emlékszem, azt irta ide a blogra a Török Gábor egyszer, hogy "ide mindenki azt ir amit akar"! én ilyeneket szoktam irogatni, amiket olvasol, most és máskor !:))))))

ökörpöröly 2011.01.31. 00:02:01

@porfelhő: Én meg kinek kinek érdeme szerint válaszolok!:) Megvettem a zaciban Mátyás király álruháját!:)

ökörpöröly 2011.01.31. 00:03:49

@Hepci: Mi van, ma szorulásod van?:) Semmi baj, higgy erősen, aztán rendbe jössz!:P De szólhatsz a legközelebbi papnak is, nagy valószínűséggel szívesen segít neked!:)

porfelhő 2011.01.31. 00:10:12

@Ventura Blvd:
Összességében tetszik amit irtál. Hm. a válaszom egyszerü, és rövid. Mit mondjak? "Egyedül haladok, valahol a politika útvesztőjében, az út közepén". Na. jo. legyen: Engem is a Török Gábor képvisel!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 00:10:49

@porfelhő: lecserélheted vele Zsülit. Végülis ökör nagyobb faszkalap. :)

porfelhő 2011.01.31. 00:13:21

@ökörpöröly:
Jaj! ne írjál már ilyeneket! Engem a @Hepci nem szokott megbántani!:)

porfelhő 2011.01.31. 00:17:27

@Hepci:
Nem, nem cserélem le, Ő az "Egyszem Kedveltem"! eszemben sincs, ha "csak" Ő le nem cserél engem. Senkiért le nem cserélném!

komment1 2011.01.31. 00:17:47

@ökörpöröly:

Ellenben, gondolom, maga a tökély, a feddhetetlen jellem az nem más, mint Ön, kedves Ökörpöröly.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 00:34:35

@ökörpöröly: fordulj bizalommal orvosodhoz és gyógyszerészedhez! Nem én tehetek róla, hogy egy "Dávid Ibolya átússza a Balatont" videóra élveztél utoljára, még az első Orbán kormány idején...

tbb 2011.01.31. 00:34:46

@ökörpöröly:

"Tudom, nem ez tűnik ki!:)"

Végre valami, amit jól látsz. És hogy mondjak még valamit, az sem meglepő, hogy az asztalra szarás nálad szellemi teljesítmény.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 00:36:29

@porfelhő: elég virtuálisnak tűnik a kapcsolatotok... és a Zsüli nagyon stíröli a harcsákat...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 00:38:25

@tbb: azt írta, szellemi párbaj, de összekeverte a szellentésdús vérbajjal. :)

tbb 2011.01.31. 00:42:28

@Hepci:

Dehogy keveri. Nála ugyanaz.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 00:51:13

@tbb:@Hepci: mi történik itt? az Orbán-ellenes front helyett pöröly-ellenes front alakulgat? :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 00:55:45

@mirrmurrkandúr: nem kedvelem ezt a hangnemet, Te is túl szoktál lőni a célon.
Az ökörrel amúgy szívesen megismerkedem, miután lekurvázta a mamámat. Kiderülhet, az íkúja nagyobb vagy a bicepsze.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 01:07:07

@Hepci: én nem lövök túl... csak megvédem magam...

p.s. : a bicepszében ne reménykedj, nem lehet több 160 centinél az egész ember... az iq-ja meg hát...

tbb 2011.01.31. 01:33:16

@mirrmurrkandúr:

Asszondod, engedjük át a terepet a pörölyféléknek? Nem volt elég az elmúlt 8 év?

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 02:08:39

@tbb: nem hiszem, hogy a faszkalapság pártállás kérdése lenne...
Esetleg küldetéses az emberünk; valakit zavar, hogy itt viszonylag normális hangon virtuálbeszélgetnek emberek.

tbb 2011.01.31. 03:06:30

@Hapcedli:

A szokvány faszkalapság valóban nem pártállásfüggő. De most tárgyilagosan, a pörölyféle sem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 03:22:06

@tbb: nem érdemes szemantikai apparátussal elemezni ilyen szövegeket... a faszkalap meghatározás elégségesen adekvát... s ökumenikus...

porfelhő 2011.01.31. 06:25:28

@Hepci:
Hm. Mit mondjak, lassan be kell látnom, hogy igazad van. Teljesen hülyének néz, annyit sem ír nekem, hogy "jónapot". !Azt hiszem át kell engednem Őt a harcsáknak, meg a macskaféléknek. Ja. meg a lükéjének. sajnálom nagyon.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 07:10:21

@tbb: @Hepci: nyolc év... kétezer éve is voltak ilyenek... vad a fiú.

jjulie 2011.01.31. 07:43:15

@mirrmurrkandúr:

megvédeni magad?

azt sem tudod ki vagy, mit is védenél, hacsak nem azt az erőszakos sértődött gőgöt, miszerint az felmenőidnek és neked jussod a közpénzből való eltartottság a politikai támogatásért cserébe?

mégegyszer: hogy lett egy vörösök által kivégzett városi főhivatalnok családfő felvidékről a trianoni területre menekülő vagonlakó leszármazottainak pasaréti villája 44-re, hogy zsidókat bujtassanak benne? mesélj csak, miféle világnézeti örökséggel lesz 27 évesen fideszminisztériumi tisztviselő 2010-ben, egy munkaerőpiaci értéket alig alig képviselő, gazdasági vállalkozásba nem bonyolódó mihaszna?

mesélj, ha van képed, miféle társadalomképed van?

de el ne hagyd ezt a blogot, amíg nem teríted a lapokat, te egy ritka értékes madár vagy itt a kibicek között

lüke 2011.01.31. 07:51:05

@Hapcedli:
beszélgettek, két t:)
itt mostanában a hiátuszos triangulumok alakulnak:)

László56 2011.01.31. 08:05:03

Szép jó reggelt Mindenkinek

Kit érdekel az igazság, kérdezi az elemzőnk. Tulajdonképpen mindenkit. Csak éppen az igazságnak legalább olyan sok oldala van, mint a hazugságnak. Lehetne róla hetekig filozofálni. Én inkább megpróbálom egy másik, új oldaláról nézni a politológus tudományát. Kétségen kívül egy nagyon fiatal tudományág. Olyan fiatal hogy még csak nem is védett szakma. Európában mindenki hívhatja magát politológusnak, ha nem is diplomás politológusnak. Elemzői, vagy tanácsadói tudomány meg nem is létezik. Foglalkozásként elmegy, tudománynak nem. Ezáltal, mindenki hívhatja magát politikai elemzőnek és tanácsadónak is. Csak hogy tisztába legyünk ezeknek a tudományágaknak a védettségével, jobban mondva védetlenségével.

Ezekből a tényekből kiindulva láthatjuk azt is hogy ennél a fiatal, még meg nem honosodott tudománynál, mindenki azt csinál a foglalkozásából amit csak tud. Csak rajtad múlik, hogy mennyi szabadságot engedsz meg magadnak ahhoz, hogy a véleményedet közzé tedd és elismertesd. De csinálhat az ember amit akar, akkor is csak egyszemélyes vélemény marad. Ebben alaposan különbözik a politikustól, hiszen azt a választók tömegei és pártja legalizálja, ezért többesszámban fejtheti ki a véleményét. Pontosan ezért rendelkezik sokkal, de sokkal nagyobb, súllyal mint a politológus. Ezért is értelmetlen a politológust a politikussal hasonlítgatni.

Ugyanolyan értelmetlen ezek függetlenségéről is beszélni. Ki a politikával foglalkozik, már nem lehet független. Igaz hogy más sem, de a politikával foglalkozónak kimondottan káros magát függetlennek nevezni. Hiszen evvel a saját kvalifikációját rontja, mert a politikával foglalkozók nagyon jól tudják, hogy olyasmit állít, ami lehetetlen. És ki akarja magát úgy lejáratni a szakmájába, hogy ne is álljanak vele szóba. Minden publikáció kihatással van az olvasói gondolatára, ezért befolyásolja az olvasóit. Ezt is akarja, hiszen azért publikál. A már említett személyes vélemény miatt, ez azonban még messze távolról nem politika.
Az elemzőnktől említett G. Fodor Gábor írása, próbálja ennek a fiatal tudományágnak az értelmét és jogosultságát megkeresni. Igaza van, ha keresi, hiszen itt még nagyon sok felderítetlen ok és okozat van, amivel érdemes foglalkozni. Nagy nyugati egyetemek ugyanezt teszik, sok egyetemnél meg még be sem vezették ennek a tudományágnak a tanítását.

Tehát igazságról vagy akár hazugságról beszélni ebben a tudományágban nagyon korai lenne. Ez inkább arról mérhető, hogy ki is a szavahihetőbb, ezáltal kinek hiszek jobban. Ebből a szempontból, megint csak közeledik a politológus a politikushoz. Hiszen a szavahihetőség mind a kettőnél centrális szerepet játszik a karrierjében.

a-kis-herceg 2011.01.31. 08:09:47

@Hapcedli: ez az ál-álneved? az már szinte igazi.

ssi 2011.01.31. 08:31:32

- sok országról én magam csak annyit tudok, hogy kevesebb az adósság, s magasabb az életszínvonal
-hazánkban azt tapasztalom, hogy szeretnénk vmi jobbat, de nem igazán kiforrott
- lehet, hogy a fejlettebb országokról kellene sok konkrétumot tudni ahhoz, hogy a saját álmaink is egyértelműbbek legyenek?
- pl. bármilyen adóalapból is fel lehetne ajánlani pl. 1%-ot az állami adósságtörlesztésre?

@Hepci: tőled olyan hiteles lenne 1-1 halas nicknév és hozzá illő avatar, sűrűn váltakozva meg népiskola :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 08:32:57

Az igazság az, hogy

Fiúk-lányok, 65 éves kor alatt - mentek katonának.

www.hm.gov.hu/rovat//news/14647/az-mh-onkentes-tartalekos-rendszere-

" Ha az önkéntes védelmi tartalékos katona a szerződésében vállalt alapfeladatától eltérő feladatra kerül igénybevétele, juttatásait az önkéntes műveleti tartalékosokra vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, vagy az ezt meg nem haladó, szerződésében meghatározott egyéni illetményre jogosult, ha a szerződésében a teljes önkéntesség tényét nem rögzítette. "

Izgalmas lesz, amikor a teljes önkéntességet nem rögzítő 64 éveseket bevetik az ejtőernyős hadosztályban...
.

a-kis-herceg 2011.01.31. 09:42:36

@simonmondja.: ez nem hadsereg. ez vicc gárda. a korai nyugdíj után 35 évesen persze hogy unatkozik a katonásdis "nyugger", kell vmi játék neki. ezt nem vetik be sehova. ez a fides-őrség (tudod mint régen a munkásőrség)...

munkásőrség = védi a munkást
polgárőrség = védi a polgárt
rendőrség = védi a rendet
határőrség = védi a határt
kormányőrség = védi a kormányt
biztonsági őrség = védi a biztonságot
objektum védelem = őrzi az objektumot
nyugdíj védelmi biztos = őrzi a nyugdíjat
katasztrófavédelem = védi a katasztrófát
egészségvédelem = őrzi az egészséget
hal-, vad, mező-, kerületőrség = védi a halat, vadat, mezőt, kerületet
tűzőrség = őrzi a tüzet
hon véd ség = őrzi a hont...

őrző-védő nemzet

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 09:50:48

@a-kis-herceg: Herceg.

Én látom ebben az "önkéntességet nem rögzítő" önkéntesben a jövőt.

Ha nem ragadsz le a mostani képzeteidnél, akkor 65 éves korig nőket-férfiakat bármire, bármikor besorozhatnak ezzel kis laza megfogalmazással.

A karácsonykor kelt törvényt még meg se néztem.

a-kis-herceg 2011.01.31. 10:32:47

@simonmondja.: lényeg, hogy vigyázunk egymásra és mindenünkre... ez az igazi felelős társadalom...

de amit te írsz azt is érteni vélem. nagy veszélyt nem
látok.

modellezzük. a fiúk szeretik a férfias bulikat. lesz sok önkéntes. nem mellesleg a havi fix utalt cigipénzről. komálni és szeretni fogják. brahi. majdnem olyan mint a svájci... csak a puskát nem vihetik haza.

nézzük a különbségeket. fentről a cél: az egypárt rendszert védelmező fidesőrség...

a motiváció alulról. ott van védeni való, ahol demokrácia és haza is van... külső ellenség ellen még lenne motiváció. de ez egy nagyon híg, de pontos lenyomata lenne a társadalomnak. pont olyan arányban, azaz 1/3 kormány hű, 1/3 ellenzéki és 1/3 közömbös... ja és a többi 10% független értelmiség (de ez csak vicc).

szóval a puska fordítva is elsülhet. annál inkább, mert így jutottunk fegyverhez 56-ban. és még egy ötvenhat az már 112, azaz 2012.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 10:47:48

@a-kis-herceg:
Azt nem mondhatom, hogy én is értelek...
De minden fideszterv azzal kezdődik, hogy a fiúk szeretik a...
...aztán az lesz a vége, hogy
baszki, ezt megszívtuk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 11:02:05

@a-kis-herceg: már meséltem, van egy blog, ahonnan kitiltottak, később meggondolták magukat, de már nem tudták regenerálni állítólag a Hapci nevet. :)
Kapkodás sose szül jó vért s logisztikai nehézségeket okozhat...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 11:09:12

@jjulie: vagy a bíbicek között.
Mennyi infó. Továbbítod is valahová?

tbb 2011.01.31. 11:22:47

@Hepci:

Egyetértek. Engem sem szemantikai szempontok befolyásoltak. Hanem pragmatikusak.

tbb 2011.01.31. 11:27:14

@lüke:

ajánlatte az 3 t. Egyébként mit jelent?

tbb 2011.01.31. 11:32:47

@Hepci:

Továbbítja. Naná!

panelburzsuj 2011.01.31. 12:08:57

@Hepci:

Szakmázz inkább, ot is lehet altestkedni:

www.es.hu/2011-01-26_apatza-fingotska

(Mint látszik: a gasztronómia sem "védtt tudomány" lászlóatyai értelemben ... :)

lüke 2011.01.31. 12:49:41

@tbb:olasz szóvicc:)
café latte- lájtos tejes kávé

a-kis-herceg 2011.01.31. 12:54:30

hm... ok ok demokrácia. csak nehogy a Muzulmán Testvériséget válasszátok meg... akkor inkább maradjon a diktatúra. az legalább stabil és megvehető...

"A Jerusalem Post tudósítója szerint az izraeliek többsége aggódva figyeli az egyiptomi történéseket. "Bár tiszteletben tartjuk, hogy az egyiptomiak ugyanolyan demokratikus jogokra vágynak, mint amilyeneket mi is élvezünk, tartunk attól, hogy a Muzulmán Testvériség kerülhet hatalomra. Láttuk már, hogy mi történt Iránban" - nyilatkozta a BBC-nek"

index.hu/kulfold/2011/01/28/soha_nem_latott_tuntetesek_egyiptomban/

Szimba 2011.01.31. 13:16:09

A fiúkra rátört a havizaj.:-(

Vagy a téma nem érdekli őket?

bigapples 2011.01.31. 13:33:25

@a-kis-herceg: Az egyiptomi események kapcsán én inkább a magyar turistákon hümmögök.

Kiadja a külügyminisztérium a figyelmeztetést, hogy 4 egyiptomi városba nem javasolja az utazást. Lehet tudni a hírekből, hogy nincs közbiztonság, hogy lövöldöznek és a fosztogatások mindennaposak. A reptéren összegyűlő turisták megtudják, hogy az előző luxori csoport egy hajón rekedt, mert az idegenvezetők elszöktek. Ennek ellenére 60-an kiutaznak. A riporteri kérdésre, hogy akkor miért mennek a válasz: "mi azé' reménykedünk"

Lehet, hogy mégis Szijjártónak és Török Zsoltnak van igaza, a politika lényege, hogy a 7-800 ezres "egyiptomi turistákból" álló réteget kell megszólítani a "milliárdos bankárkormány" vagy a mostani "népnyúzó kormány 3x bedöntötte a forintot" típusú üzenetekkel. Török Gábor meg filózhat az igazság kereséséről, ami lássuk be, így eléggé szereptévesztésnek tűnik, mert a tudomány feladata nem az igazságkeresés.

tbb 2011.01.31. 13:58:59

@Szimba:

Én sem értem a tartózkodást. Mert bár a poszt kétségtelenül filozofikusabb a szokásosnál, de ettől még ugyanúgy lehetne anyázni, mint a többiben. E tekintetben a témaválasztás indifferens szok lenni.

tbb 2011.01.31. 14:05:30

@bigapples:

Én azért azt javaslom, hogy mégiscsak abból kéne kiindulni, hogy a tudomány feladata az igazságkeresés. Itt is az folyik. Mi vagyunk a tárgylemezen.

a-kis-herceg 2011.01.31. 14:19:23

@bigapples: 180 fővel ment ki tegnap csártergép... a magyar az forradalmi nemzet. szereti a kihívásokat.

@Szimba: én fiu vagyok. én a saját véleményem tudom mondani. én már nagyon unom. tök 1értelmű, hogy mi lesz a vége a Szövetségi kormánynak... csak az idő és a hogyan a kérdés... én jobboldali keresztény ember vagyok.
és konzervatív. ugyanakkor a 3 szabadságfok (vélemény+választás+verseny) elhivatottja.

már nagyon unom ugyanazokat a köröket futni a forró kása körül. le van izélve. foglalkozzon magával az ember. nem térül meg önzetlennek leni....

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 14:20:55

@jjulie: Kedves Jjulie!

Egyrészt rettentő mód tévedésben élsz, nekem nem kötelességem "kiteríteni a lapjaimat", az, hogy ennyi információt voltam oly szíves megosztani veled, tekintsd amolyan "emberi gesztusnak", miszerint, ha kérdeznek, válaszolok.
S ha valamilyen módon sérelem ér, azt a feldolgozási szakaszt megelőzően igyekszem a sértő fél irányába megmagyarázni, miért ne tegye, jelesül miért érint érzékenyen.
Az, hogy te nem tudsz viselkedni és permanensen sértegetsz engem és a családom, a te -talán még szavak szintjén sem létező- gyerekszobádról állít ki bizonyítványt, méghozzá olyat, amit minden valószínűség szerint nem lobogtatnál büszkén bele a nagyvilágba.
A problémám az, hogy a faragatlanságot, meg a mérhetetlen arroganciád nem jó másra, mint, hogy egy idióta kanos középkorú idióta látszatát keltsd, aki a maga felfoghatatlan nyomorát mások alázásában éli ki.
Egy ideig, amíg csak birkáztál, röhögtem rajtad, hisz' nyilvánvaló hová tartozol, nem kezdek el veled, mélyre menő vitákba bocsátkozni, egyrészt mert a szellemi kvalitásaid ezt nem teszik lehetővé, (i.d.: kíváncsi lennék mikor olvastál el utoljára egy könyvet) másrészt pedig mert úgysem tudjuk egymást meggyőzni, azon egyszerű oknál fogva, mert mást tartunk kívánatosnak, mást gondolunk a Világról, ergo mást akarunk.
De egy ideje, mikor észrevetted, hogy ez már nem éri el az ingerküszöbömet, elkezdtél személyeskedni, amit viszont zokon veszek, még akkor is, ha tudom, sosem mernél a szemem elé kerülni, hiszen nyilvánvalóan egyenként tördesném ki a fogaidat, az első "vagonlakózásnál".
A világhálón te is a iszonyat kemény vagy, azonban én valahogy nem esek hanyatt a "bátorságodtól".
Lehordod a szakmámat, mert szerinted nincs munkaérő piaci értéke. Felhívnám szíves figyelmedet, hogy az én szakmám évezredek óta létezik, a tied néhány évtizede. Hogy a tiéd ma mégis "piacképesebb", ez nem az én szegénységi bizonyítványom, hanem egy jó nagy szaros plecsni a globalizációt mantrázók arca közepibe, és ékes bizonyítéka, hogy a XXI. századi fejlett, nyugati társadalom micsoda egy nyomorult szemétdomb.

Hozzátenném még gyorsan, hogy minden alkalommal te provokálsz engem, én egyszer nem szóltam hozzád, te jössz oda kötözködni, és érzem rajtad, hogy mikor végre valami zaftos otrombaságot sikerült a képembe vágnod, nagy hirtelenjében orgazmus-közeli állapotba kerülsz.
Szerintem neked szeretethiányod van, viszont mielőtt még elkezdenél mutogatni, hogy miért is van ez, gyorsan legyen előtted a tükör: erről csak te tehetsz. Egyetlen egyszer sem próbáltál meg normális ember módjára szóba állni velem, mindig csak a cinikus durva és ordenáré szemétségeket kaptam, amire nem tudom, hogy várhatod, hogy másképp reagáljak, mint hogy elküldelek oda, ahová egyébként való vagy... bár... te lehet, hogy már nem is akarod, hogy emberi hangon szóljanak hozzád...

Mivel kérdeztél, válaszolok, így neveltek:

Az, hogy egy pasaréti villában élt a családom, nem nagy talány. A Tanácsköztársaság bukása után a családomnak jobban ment, jogászok, orvosok, és művészek voltak leginkább, akiket azokban az időkben jól fizettek.
Persze, a rohadt Rákosiék alatt mindent elvettek és lehetett mindent elölről kezdeni, mert nehogy már a tehetségeddel érvényesülni tudj, kilakoltatások, a nagyapám, aki hét nyelven beszélt, és jogász volt, segédmunkásként dolgozott, mert egyszerűen rendszeridegennek nyilvánították.
Apámat kirúgták a Ferences Gimnáziumból, mert politizált... és sorolhatnám. Megszenvedte a családom az előző rendszert, és igen, nem nagyon kedvelem azokat, akik annak a rendszernek a haszonélvezői voltak, mert általában semmirekellő buta senkiháziakról van szó, akik eladták a lelküket.
Az, hogy miért a Fidesz, egyértelmű. Engem érdekel a politika és szívesen is veszek részt benne, de más pártot nem találtam magamnak, nekem ők a legszimpatikusabbak.
A szimpátiákhoz szerintem egy demokráciában nem kell -szerintem- indoklás.

Remélem, kielégítettem a kíváncsiságodat, és most már békén hagysz.

Köszi.

panelburzsuj 2011.01.31. 14:25:53

@Szimba:

A téma jó és érdekes.

A fogadtatása siralom.

Tanulságos, de nem túl szívderítő azt látni, ahogy apránként itt is elnyel (vagy kiszorít) minden mást a nagy magyar böfögőverseny.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 14:32:19

@mirrmurrkandúr: mielőtt még ebbe is belekötnél, tisztában vagyok vele, jjulie, hogy a "szerintem" és az "idióta" szavakat kétszer használtam egy mondaton belül. siettem.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.31. 14:45:49

"Betelt a pohár az MTA elnökénél is
Pálinkás szerint veszélyes lehet a mesterségesen gerjesztett sárdobálás."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=389521

a-kis-herceg 2011.01.31. 14:58:06

2011. január 24. A MUBARAK-kal folytatott megbeszélésről ORBÁN Viktor úgy fogalmazott:

"a jövőről tárgyaltunk, az elnök optimista".

(...)

Orbán Viktor úgy látja, "Egyiptom kulcsszerepet játszik ennek a térségnek a stabilitásában."

(forrás: www.kormany.hu)

panelburzsuj 2011.01.31. 15:26:27

@mirrmurrkandúr:

"a XXI. századi fejlett, nyugati társadalom micsoda egy nyomorult szemétdomb"

Tekinthetjük ezt a kijelentést olyan "háttérvéleménynek", amelyben a magyar közakaratot kifejező pártnak a magyar külügybe delegált, magát megnevezni nem kívánó alkalmazottja minősíti az európai unió elnöksége előtt álló feladatok heroikussságát?

Vagy magad se igazán tudod, miket hordasz össze mérgedben?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.31. 15:46:22

"Egyetlen nap maradt a pénztárválasztásra
Annak érdemes, aki bízik a törvények változásában."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/31/egyetlen_nap_maradt_a_penztarvalasztasra/

A kormányos manyupos zsarolása és fenyegetése nagyon durván vissza fog ütni a kormányra, amikor elolvad alóla a többség.

Amúgy Zuschlag büntetésének enyhítése is mutatja, hogy a kormány érzi az égbekiáltó részrehajlás és erőszaktevések várható hosszútávú negatív hatásait.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 16:17:13

@vinczej:

Ezzel azt sugallod, hogy a bíróságok nem függetlenek és a kormány alakítja a véleményüket.

Jó hát én nem mondom, hogy tévedsz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 16:25:33

@tbb:

Kevered a már megismert, felfedezett dolgokat a még nem ismertekkel, felfedezésre váróakkal.

A tényekre alapuló tudás és a teória az két külön dolog.

Természetesen az emberi "tudományokban" is vannak tények.

Csak ezekben az a "tudósok" csupán kitalálják a dolgokat, míg a valódi tudományokban felfedezik.

Egész más.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 16:38:15

@panelburzsuj: Tekinthetjük ezt egy magánember véleményének, hovatovább meggyőződésének, azon apróságból kifolyólag, hogy kinyitja a szemét, és elfordítja a fejét, majd vissza. Körbenéz. Körbenéz, és értelmez, az a alapján, amit lát.
Mert akinek van szeme, és látni akar, az előbb-utóbb látni fog.

Ennek nincs köze az uniós elnöksége kezdetén lévő magyar kormánynak, és a külügynek sem úgy en bloc. Ez az én véleményem. Pont.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 16:41:27

@porfelhő:

A tények makacs dolgok. Nem álmokat veszek alapul a véleményalkotástól, hanem számokat adatokat. Melyek teljesen függetlenek attól, hogy én miről álmodozom.

A 2010. áprilisi választásokon elért listás eredmények:
TÉNYadat:

1. FiDeSz 52,73%
2. MSZP 19,3%
3. Jobbik 16,67%
4. LMP 7,48%
5. MDF 2,67%

Ehhez képest a Tárki csupán közvélemény-kutató 2011. januári vélekedése:

1. FiDeSz 65%
2. MSZP 17%
3. Jobbik 11%
4. LMP 6%
5. MDF 1%

Változás a támogatottságban:
1. FiDeSz +12,27%
2. LMP -1,48%
3. MDF -1,67%
4. MSZP -2,3%
5. Jobbik -5,67%

Tehát amennyiben adunk a közvélemény-kutatók eredményeire, akkor azokból az következik, hogy a kormánypárt a kormányzás ideje alatt jelentősen növelte a népszerűségét az összes ellenzéki párt rovására, amelyek kivétel nélkül mind veszítettek támogatottságukból.

Számokról, adatokról van szó Szépasszony, nem álmodozásról.

Ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat akkor még jobban szerepelne a kormánypárt és még rosszabbul az ellenzék, amiből kifolyólag téves az az értékelés, hogy a Fidesz támogatottsága csökkent.

De nyugodtan írhatod érveidet, adataidat, ha vannak és nem csak te álmodozol helyettem is.

török gábor 2011.01.31. 16:50:35

@Akitlosz: bocsánat, hogy beleszólok, de azért ez módszertanilag nagyon meredek eljárás. a közv-kutatások adatait érdemes a választás idején mért kutatási eredményekkel összehasonlítani. (akkor a kutatók erősen felülmérték a Fideszt)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 16:54:43

@is:

1. A választási tényadatoknak hiszek, nem a közvélemény-kutatóknak, manipulálóknak.

2. Nem vagyon közvetlenül érintett a választási eredményekben, (csak amennyire minden Magyarországon élő magyar állampolgár köztük feltételezem te is) fogadásokat sem kötök az eredményekre, így semmiféleképpen nem tudok "koppanni" bármiféle eredmények is születnek.

3. Viszont zavar ha a valósnak elfogadott adatokból szándékosan hamis következtetéseket, folyamatokat akarnak sugallni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 16:57:53

@török gábor:

Akkor lehet könnyen, hogy most is felülmérik.

Ön van itthon, én csak egy megtűrt vendég vagyok a sok közül, szóval a házigazdának nem kell bocsánatot kérnie, ha meg mer szólalni az otthonában.

panelburzsuj 2011.01.31. 17:01:30

@mirrmurrkandúr:

Van egy pont, amin túl már nagyon nehéz nem átmenni gyalázkodásba. Mégis megkísérlem:

Legyél szíves, és olvasd el még egyszer, amire válaszoltál. Aztán gondold végig, hogy - igaz, tömören - mire utaltam vajon? Hogy "egy alkalmazott" véleményét kiterjesztem az egész minisztériumára, sőt a kormányra - vagy fordítva: meghökkenésemet fejezem ki, hogy hogyan alkalmazhat az uniós elnökség ellátásában kulcsszerepet játszó külügy olyan fazont, akinek megsemmisítő magánvéleménye van arról a társadalmi berendezkedésről, amely a politikai szövetség magvát alkotja?

Szóval jó lenne félretenni időnként a hányaveti kioktatósdit, és komoly választ adni arra, hogy valójában milyen utat is kínála magyar kormányzópárt a magyarságnak?

Vagy szokjunk hozzá, hogy húsz év kihagyással megint a kifejlett tudathasadás rendszere épül?

bigapples 2011.01.31. 17:04:48

@Akitlosz: választás előtt: Szonda 62%, Tárki 56-60%, Medián 58%

Ha csak ennyivel mérnek most is felül, akkor ez nem nagy gond a Fidesz számára.

panelburzsuj 2011.01.31. 17:08:18

@török gábor:

(Megtoldva azzal a szokott nyűggel, hogy a teljes választójogú népességben, vagy a preferenciájukat kifejezni hajlandók (szűkebb) körében mérjük-e a támogatottság irányának alakulásását.)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 17:13:45

A közvélemény-kutatók rendre "tévedni" szoktak a nagy pártok javára, a kis pártok kárára.

Mivel a "statisztikai hibahatár" 3%pont, ezért - legalábbis ebből a szempontból - hasznos lenne, ha a parlamentbe jutási küszöb is 3% lenne és nem 5, mivel így a kisebb pártok szavazatokat veszíthetnek azzal, ha a közvélemény-kutatók azt jövendölik, hogy nem fognak bejutni, így a lehetséges szavazóik közül lehetnek olyanok, akik csak azért nem szavaznak kedvenc pártjukra, mert tartanak tőle, hogy az úgysem fog bejutni a parlamentbe és így elveszik a szavazatuk.

Jelen helyzetben inkább kérdés, hogy a közvélemény-kutatások mennyire mérik és mennyire befolyásolják inkább a választást.

Nem az számít igazán, hogy egy pártnak 53%-os, vagy 55%-os a támogatottsága, hanem az, hogy 4%-os, vagy 6%-os, ráadásul a 3%pontos hibahatárral ez ugye lehet 1-7%, vagy 3-9% is. Na ez az ami a leginkább számít.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 17:18:10

@panelburzsuj:
És kiegészítve azzal az aprósággal, hogy sem a feltételezett választásokról, sem az akkor érvényes választójogú népességről semmilyen biztos adatunk nincs.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 17:25:32

@Diocles:
"Igen, ez jó példa az - akár akaratlan - politikai befolyásolásra, azon én is kibuktam, és nem azért, mert netán "félteném" a Fideszt, hanem mert szerintem csak az egymással való összevetéssel lehet érdemben vizsgálni a pártok, bármely párt erősségét.

Hülye példa, de a Török Gábor-féle logika alapján (ti. hogy a Fideszt csak a korábbi támogatottságához viszonyítja, és nem az ellenfeleihez) akár ki lehetne hozni, h a német hadsereg 1945-ben sokkal erősebb volt, mint 1940-ben, hiszen tényszerűen sokkal több repülője, tankja, stb-je volt... csak ugye az erőviszonyok, az ellenfelekkel való összevetés..."

Igen, én is így látom.
S nem igazán értem, hogy amikor Török Gábor rendszeresen elemzést ír a frissen mért adatokból, akkor miért hagyja figyelmen kívül a biztos pártválasztó szavazók eredményeit.

Hosszabb, alaposabb lenne az elemzés, ha pár szót ahhoz is fűzne és több olvasója - például mi is - boldogabb lenne.

Ha már pártatlan független elemző, akkor miért csak az egyikféle mérési adatok pártját fogja?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 17:43:03

@1.szolo 2014;):

Abban az időben nem nagyon volt Magyarország számára jó választás, csak a rosszak között lehetett választani, és nem mindenki számára volt előre látható, hogy melyik lesz a kevésbé rossz.

Ma sem az.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.31. 17:49:54

@Akitlosz: Fogalmazzunk úgy, hogy a bíróságuk élnek a jogszabályok biztosította kereteken belüli mérlegelés lehetőségével, amely sokszor egybeesik a kormány ki nem mondott aktuális véleményével. :-)

Mondjuk Polt első Orbán-kormány alatti tevékenységét a sejtéseknél erősebb értékelések kapcsolták a kormány érdekeihez.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 17:53:23

@panelburzsuj: Nehéz nem felkapnom a vizet az áltudományos liberalizmuson, amely nem tud elfogadni semmifajta önmagáétól eltérő véleményt.

Pontosan értettem a kérdésed, és ennek szellemében reagáltam rá. Ha vetted volna a fáradtságot és végigolvastad volna a válaszomat, nem őrjöngenél hülyeségeken, leszámítva világnézetedből adódó frusztráltságodat.

Tehát még egyszer: A magyar kormány álláspontja nem feltétlenül egyezik meg minden pontban az enyémmel, nem gépek vagyunk, hanem emberek, bármilyen hihetetlen is ez számodra.
Nekem ez a véleményem, halkan megjegyezném, hogy az uniós elnökség nem elsősorban az én asztalom, ezer más dolog is van a külügyminisztériumban, bármily különös...

Sok mindenben egyet értek a Fidesszel, az EU-s dolgok jelentős részében éppenséggel nem, sőt magával az EU-val sem, de a Fideszben vagyunk még ezzel egy páran, még akkor is, ha -természetesen- nem ez a fősodor.

Véleményszabadság. Ennyi. A rám bízott munkát pedig elvégzem, mert elvállaltam. Ennyire egyszerű.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 17:57:42

@aszekelyek:
"@jjulie: Hogy ne tudnám. Voltak a történelemkönyveinkben olyanok, hogy zsidó törvények. Numerus clausus. ezekről hallottál?"

Van amit valamiért ki szoktak felejteni a történelemkönyvekből.

1222. évi XXIV. törvény

Izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek

Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

Vajon miért hozhattak ilyen törvényt a középkori Magyarország legfontosabb törvénykezésekor?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 18:05:08

@melus79:

Bárki el tudja dönteni, hogy egy szakács jól érti-e a szakmáját vagy sem, ehhez semmiféle szakács szaktudás nem szükséges.

S ez más szakmáknál is így van, mivel az eredmény szaktudás nélkül is értékelhető, s ebből a szempontból a hogyan készült szakmai része édes mindegy.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 18:10:46

@simonmondja.:

"Az RTL-en most mondták, hogy 180 fős csarterjárat ment magyarokkal Egyiptomba.

Elfelejtettek szólni az embereknek, hogy ott most forradalom van.
Fontosabb, hogy ne essen szó
Orbán blamázsáról Mubarakkal,
vagy,
hogy csak hazai baromságok legyenek a hírekben.

Ez a központi hírgyár valahogy baromira nem vált be.
Sem a fideszes hírpolitikusok a kertévéknél.

Inkább úgy néz ki, hogy nem csak a külügy,

de a médiafelügyelet is befuccsolt.

Minden ország kimenekíti az állampolgárait - a mieink meg nem is tudnak a forradalomról és
kiutaznak.

Ez már felelőtlenség."

Te sem figyelted eléggé a híreket. A külügyminisztérium csak néhány egyiptomi nagy városba nem javasolja az utazást, tehát nem egész Egyiptomba nem.

Ebből kifolyólag, aki nem utazik ki az elbukja a pénzét.

Az üdülőhelyeket rendőrök őrzik.

Vannak akik gond nélkül kidobnak egy halom pénzt az ablakon, és vannak akik nem, az utazni szeretők eleve a kalandvágyóbb típusú emberek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 18:13:30

Illetve:

A Külügyminisztérium egész Egyiptomra kiterjesztette figyelmeztetését

MTI

2011. január 31., hétfő 17:12

Szóval ekkortól nem célszerű utazni és visszakapják a pénzt az emberek.

De ez azelőtt még nem így volt.

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:17:34

@török gábor: "a közv-kutatások adatait érdemes a választás idején mért kutatási eredményekkel összehasonlítani."

ez nagyon ott van... tényszerű és éles észrevétel. ilyenekből kellene egy rendszert összerakni ;)

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:22:22

@mirrmurrkandúr: csak tudod tank alkatrészekből nem lesz hűtőgép... hacsak nem kis alátét vagy, ami jó mindenhova...

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:24:29

@Akitlosz: most komolyan nem tűnt fel, hogy tegnap már nagyon serényen mentette ki külön gépekkel MINDEN (nem vicc) ország az állampolgárait???? szerintem száj-mond erre "utalt"

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:33:20

"Közelítünk a százezer pénztárválasztóhoz. Délután négyig 91 ezren nyilatkoztak a maradásról."

és még mondják, hogy nem optimista a magyar nemzet.

2,9 millió ember optimistán várja a 70 éves nyugdíjkorhatár elérését, tespedt otthoni léhaságában...

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:36:45

ha a viktor rájön, hogy mit termesszen itthon...
hogy mi a legjobb export cikk...

kitekinto.hu/europa/2011/01/31/szervkereskedelem_kormanyszinten&s=hs

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:40:09

iskolára nem lesz pénz, de jól tudják majd kommunikálni (?), mert mediumokra több is.

hirszerzo.hu/belfold/20110128_erszebetvaros_elszamolas_onkormanyzat#rss

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:44:43

ez a demokrácia dilemma.... mi legyen? hm... szerintem két diktátort kellene választéknak felkínálni. akkor a nép is választ és izrael sem izgul... pl mubarakot és másiknak a fiát, vagy feleségét...

hvg.hu/velemeny/20110131_hallo_izrael#rss

porfelhő 2011.01.31. 18:52:14

@Akitlosz:
Igen?! úgy látom már megint nagyot álmodtál a "narancsszinű" ködben. Már megint álmaidban létező Fideszről irtál.
"2010. decemberi felmérés alapján a magyarok háromnegyede vallotta, hogy rosszabbul él mint eddig. Kifejezetten negativan minősitették hazánkat, ill. életminőségüket. Mo. számára 2010. rossz év volt." ekkor 43 %. volt, mostani legutolsó felmérés szerint 38% a kormánypártok támogatottsága."
Mit nem lehet ezen érteni!
Te egyáltalán Magyarországon élsz. ?!

bigapples 2011.01.31. 18:52:29

@a-kis-herceg: Csak épp semmiben nem cáfolja Akitloszt, lásd az akkor mért adatokhoz képest a mostaniakat.

@török gábor: Nem támadásból kérdem, tényleg érdekel, miért csak az összlakosságon belül mért adatok a fontosak két választás között?

Ha megnézem az elmúlt évekre vonatkozó Szonda párttámogatási adatokat az összlakosságra ill. a biztos szavazókra, akkor ugyanazt a tendenciát mutatják, sőt nekem úgy tűnik, hogy a jel-zaj arány a biztos szavazók esetén jobb, mint a teljes lakosságra vonatkozó adatok esetén:

i1084.photobucket.com/albums/j403/bigapples1/bg/szonda2002-2010.jpg

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 18:54:35

@mirrmurrkandúr:
Jó, hogy itt vagy, külügyes.

Hol kolbászolt az elmúlt napokban Orbán Viktor ?

Davosban volt, aki számít.

Csak nem elfelejtettétek ?
Vagy máris megunta az eu-elnökösködést ?

hirszerzo.hu/profit/20110131_davos_orban_schmitt
.

a-kis-herceg 2011.01.31. 18:57:48

@simonmondja.: nem volt vidi meccs? akkor viktort érteném. a smici meg lehet miskolcon a "zöldnyil" villamos projekttel fogott kezet...

panelburzsuj 2011.01.31. 18:58:50

@mirrmurrkandúr:

Szünet.

Megvárom, míg elmúlik a "hülyeségeken őrjöngésem".

(Ha látnád, hogy habzok és vicsorgok ... :))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 19:01:50

@a-kis-herceg: Tünedezik ez a Viktor.

Bár nem zárom ki, hogy Mirrmúrkandúr sáros az ügyben.
itt netezik,
a postát meg senkise vitte föl a portáról.

porfelhő 2011.01.31. 19:03:14

@Akitlosz:
Már javasoltam! Vegyél "különórát" a Török Gábornál politikai elemzésből, lehet, hogy másként látnád a kormánypártok munkáját, politikáját!!!

a-kis-herceg 2011.01.31. 19:08:11

@simonmondja.: rossz ómen ez az egyiptomi sztori, tudod fentebb írtam...

Mubarakkal. még gyárakat is alapköveztünk ott, meg mi leszünk mubarak kelet európai központja...

akivel a viktor kezet fog, az már ne vegyen tartós tejet... ott fű nem terem.

porfelhő 2011.01.31. 19:14:07

@Akitlosz:
Bocsánat!! a "szépasszony"-t eltaláltad, ez igaz, a többi meg csak egy álom, - Neked - amit irogatsz a Fideszről.:))))))))

porfelhő 2011.01.31. 19:31:35

Vészjósló üzenet Orbánnak!

"illuziókra épül a kormány gazdaságpolitikája, véli Kopits György, aki február 8-i hatállyal lemondott a Költségvetési Tanácsban betöltött elnöki tisztségéről."

Míg baloldalon Kopits Györgyöt inkább „jobbos közgazdászként" könyvelték el, addig a jobboldalon „lesztálinozták", és „a megújulás ellendrukkerének" nevezték el, az általa vezetett intézményt pedig „fogatlan oroszlánhoz" hasonlították.

„Elég világos volt a számomra, hogy intenzív politikai kampány indult októberben a tanács és a személyem ellen. A vezető politikusok közül sokan máig nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mi is volt az intézmény feladata" - nyilatkozta lapunknak."

A kormány gazdaságfilozófiáját illetően pedig úgy fogalmazott, hogy „a jelenlegi világgazdasági környezetben illúzió azt remélni, hogy gyorsan kinőjük az adósságot. Rendkívül veszélyes arra építeni, hogy rövid időn belül egy fantasztikus fellendülés fog bekövetkezni."

hetivalasz.hu/itthon/jovore-megint-adossagcsapdaba-kerulhet-az-orszag-35120

a-kis-herceg 2011.01.31. 19:45:15

@porfelhő: "Kit érdekel az igazság?"

porfelhő 2011.01.31. 19:48:10

@a-kis-herceg:
Engem, érdekel, érdekelne.!

barli 2011.01.31. 19:52:12

Ez a mi Gáborunk?

markmyprofessor.com/

:)

Gratula az elsö helyért!

porfelhő 2011.01.31. 19:55:52

Engedékenyebb hangot ütöttek meg Orbánék!

„Elkötelezettek vagyunk”, „nyitottak a változtatásra”, „pontosítunk”, „enyhítünk” és „más módszereket keresünk”. Elkészült a magyar válaszlevél a médiaügyekért felelős biztos aggályaira."

A kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek - írta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszlevelében, amelyben az Európai Bizottságnak a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályaira reagál.

Navracsics azt kéri, ha Neelie Kroes médiaügyekért felelős biztos még szükségesnek ítéli, tegye lehetővé, hogy a kifogásolt rendelkezésekről a kormány szakértői egyeztethessenek az Európai Bizottság tisztviselőivel. Leszögezi továbbá, hogy ha az Európai Bizottság a válaszban szereplő érvek ismeretében továbbra is szükségesnek tartja a médiatörvény módosítását, a kormány kész arra, hogy e módosítások kidolgozását megkezdje, és a jogalkotási folyamatról a bizottságnak folyamatosan beszámoljon"

www.168ora.hu/itthon/a-kormany-valaszat-megirta-mas-modszereket-fog-keresni-69277.html

nyünyüge 2011.01.31. 19:56:38

"A legfrissebb, délután 4 órási adatok szerint már 91 ezren nyilatkoztak a magánnyugdíjpénztárakban maradásról - írja az Index. Az utolsó órákban még lökést kaphat ez a szám. A napi nyilatkozattételi csúcs gyakorlatilag garantált, lassan már csak az a kérdés, hogy meghaladja-e a nyilatkozatok száma a 100 ezres szintet. Nagy tumultus várható a ma este folyamán. Aki este hatig sorszámot kap, azt mindenképpen fogadni fogják az ügyfélszolgálaton. "

10 napja a hetvenezer is merész becslésnek tűnt.

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/kijottek_a_friss_szamok_100_ezerhez_kozelit_a_maradok_szama.144796.html

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.31. 19:56:41

@a-kis-herceg: Akkor Cohn-Bendit megint mázlista.
Pont nem fogott vele kezet.

a-kis-herceg 2011.01.31. 20:08:02

@simonmondja.: hm... most jut eszembe az öccsém apósa is fogott kezet vele 2-3 hete... egy vidi meccsen... hm, de nem megy rosszul az öregnek. remélem a falusiak nem lázadnak fel ellene.

bár már akkor is mondtam neki, vigyázzon mert a viktor sokféle összevissza emberrel fog kezet... nehogy összeszedjen egy vírust.

ssi 2011.01.31. 20:28:03

kitérők és párhuzamok:

Demján S. "Nem a mostani és az előző kormány hibája, hogy a nyugdíjrendszer drága és fenntarthatatlan, az az elmúlt 40-50 év öröksége"
mandiner.hu/cikk/20110131_sokkal_hamarabb_kellettek_volna_a_reformok
"kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak"
www.szekesfehervar.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1756

"Új EU-szankciók Lukasenka ellen"
hvg.hu/vilag/20110131_eu_lukasenka
"tőke működésének keretet adó európai parlamenti demokrácia alapja"
mandiner.hu/cikk/20110131_orban_kormany_maganyosan_europa_peremen

LMP még nem döntött; szocik szája még mindig előbb jár, mint taktikusan kellene, pedig a kormány még mindig a kiradírozásukon dolgozik, a Jobbikkal erősítve
"Alkotmánybíróság hatásköreinek visszaállítása az alkotmányozás során egyszerre kínálna alkalmat a kormánypártoknak az LMP folyamatba történő visszaterelésére és az MSZP elszigetelésére"
nezopontintezet.hu/aktualis/alkotmanyozas-elszigetelheto-mszp/

tbb 2011.01.31. 20:37:20

@Akitlosz:

"Csak ezekben az a "tudósok" csupán kitalálják a dolgokat, míg a valódi tudományokban felfedezik."

Értem amit mondasz. Csakhogy:

A "valódi" tudományokban is ki kell találni, hogy mit fedeztek fel.

A társadalomtudományokban meg fel kell fedezni az összefüggéseket, amiknek az értelmezését aztán kitalálhatják.

Szerinted Mengyelejev kitalálta vagy felfedezte a hiányzó elemeket?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 20:57:38

"Török Zsolt és Korózs Lajos hétfői nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy a szocialisták nem tudnak napirendre térni afölött, hogy a nemzeti ügyek kormánya az MSZP-vel anyagi és politikai összefonódásban lévő milliárdos spekulánsok helyett az emberek oldalára állt. Márpedig az elmúlt nyolc év gyakorlatával ellentétben a kormány a választói felhatalmazásnak és nem spekuláns pénzügyi csoportok akaratának kíván megfelelni - áll Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének hétfői közleményében."
Ennyi, a felhatalmazott kormány győzött, ismét, bebizonyítva, hogy a választók felhatalmazása mellettük és a zsarolás járható út...kormányszinten is!

a-kis-herceg 2011.01.31. 20:59:48

akkor a reflektort fordítsuk a színpadról el. a háttér felé, a zsinór padlást nézzük meg.

Almássy Kornél...

jelenleg mit is csinál?

"2010. augusztus 26.-án a Ferencvárosi Torna Club Jégkorong szakosztályának elnökségi tagjává választották

"Hétfőre végeznek a Fővárosi Közterület-fenntartó ZRt. szakemberei a fővárosi hidak és felüljárók vizsgálatával, eddig sehol nem találtak károsodást és valószínűleg nem is fognak - mondta el Almássy Kornél, az FKF Zrt. közútfenntartási ágazati igazgatója az MTI-nek vasárnap délután."

akkor ezt értjük... a Szövetség és a 2008-as kormányzat is támogatta...

azaz mszp+Szövetség a 2008-ra leszalámizott MDF kegyelem döfésével bízza meg... konkrétan elnök nem lett belőle. de a botránnyal egyebekkel (megosztás stb) sikerült teljesen szétzilálni...

a Szövetség a júdáspénzt havonta utalja, több helyről is...

a-kis-herceg 2011.01.31. 21:04:49

@manyike: Demján: "Nem a mostani és az előző kormány hibája, hogy a nyugdíjrendszer drága és fenntarthatatlan, az az elmúlt 40-50 év öröksége"

ja. csak az a lényeg hogy nem elég 1 egynapos forradalom a NYUGDÍJRENDSZER-VÁLTÁS-hoz, hanem legalább 40ÉV kell... ebből vesztettünk 12-őt.

a felfüggesztéssel nem lett volna gond -szerintem. a megtakarítás, azaz a reform 12/40= 30%-os állásból nullára visszacsinálni, az óriás probléma...

a Szövetség legnagyobb bűne! (persze ezt még felül tudják múlni: pl tömegbe lövetéssel stb). javaslom a következő kormánynak, hogy a politikusi nyugdíjakkal kezdje majd a "spórolást"...

a-kis-herceg 2011.01.31. 21:07:28

ja és várom az észrevételeket

hogy az FKF rt -s és az mdf alelnök ugyanaz e az Almássy Kornél...

a klub lóvés az tuti...

nyünyüge 2011.01.31. 21:14:59

"The reply by the Hungarian government is totally inadequate and fails to address the central charge. The question is not just about technical adjustments to the media law, but about a fundamental modification of the law. The argument put forward by the Hungarian government that the law complies with EU rules concerning registration, plurality and country of origin is clearly wrong."

www.alde.eu/press/press-and-release-news/press-release/article/hungarys-reply-on-media-law-is-totally-inadequate-36980/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:17:49

@porfelhő:

Valamelyikünk el van tévedve az biztos. :-)

A teljes népességbeli támogatottság lényegtelen, mert a választópolgárok igen jelentős része nem szavaz, nem dönt, nem szól bele. Tehát az igaz, hogy nem támogatják a kormányzópártot, de mást sem, tehát az ő apolitikus, passzív beállítottságukkal nem fog nyerni egyik párt sem semmit, függetlenül a kormánypárti, ellenzéki szereptől.

64,2%-os volt a választási részvétel és máskor sem lesz 100%, tehát amíg ilyen választási rendszer van, addig teljesen lényegtelen, hogy a választók 100%-ából 35,8% kire nem megy el szavazni.

S ezeknek a dolgoknak a világon semmi köze ahhoz, hogy melyik párt kormánypárt vagy ellenzék éppen.

Ez csak a te fejedet zavarja be, mivel nem kedveled a jelenlegi kormányzópártot, ezért óhajtod kisebbnek láttatni a támogatottságukat.

Számomra nem a konkrét pártokról az érdekesek, hanem elvi kérdés a támogatottság méréséről. Bár kétlem, hogy ennyire elfogult ember mint te ezt képes lenne megérteni.

porfelhő 2011.01.31. 21:19:45

Eljött az évértékelők hónapja!

Gyurcsán F. február l8-án tart évértékelő beszédet.

A volt miniszterelnök a saját politikai szándékairól is szólni fog a közleménye szerint. A volt miniszterelnök-pártelnök, a MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke értékeli az ország és a kormány állapotát, beszél az ellenzék, ezen belül az MSZP helyzetéről, és saját politikai szándékairól is. A rendezvény helyszínét később hozzák nyilvánosságra.

Orbán Viktor miniszterelnök február 7-én tartja hagyományos évértékelő beszédét ."

aszekelyek 2011.01.31. 21:20:24

@Hepci: @mirrmurrkandúr: Néztem az imént a hőbörgést a facebookon, belinkelte valaki , régi ismerős, hogy a stop.hu szerint egy magánlevél, amit a Professzorok Battyhány köre egyik tagja írta a többieknek, micsoda rémség! Szóltam nekik, hogy sajnos nincs igazuk, mert nem úgy kéne védeni a szólás szabadságát, hogy elvitatjuk egy Professzortól az ő véleménynyilvánítási jogát. Heller Á. köre filoszok ügyéről volt szó. A feljelentést mindjárt rágalomnak is minősítette a stop. hu. Úgy látszik, újabban ők a bíróság is....... Eddig u.i. kedves mindenki, rágalmazás ügyében a bíróság döntött. Emlékezzünk TGM és középső Bárándy úr-akkor miniszter éppen, esetére.Gondolom kevesen emlékeznek . Nyugodtan mondja az érintett is, amit ő akar és az is, aki nem ért vele egyet. Alkotmányos joga. Gábor minap írt a mi sajtónk eszméletlen pártosságáról. Az nem kifejezés.... Hanem az is igaz, sikerült ezt az eszméletlen és felfokozott hangnemű pártosságot kiterjeszteni a Lajtán túli sajtóra is. Egészen véletlenül persze. Még a stopos cikk azt is megemlíti, hogy most a külső tagoktól gyűjtenek aláírást - pld. Kapolyi...:D?? Hellerék mellett. Ezt a baromságot! majd az illetékesek megállapítják, hogy volt-e olyasmi, amiért felelősségre kell vonni valakit. Mit akarnak aláíratni, az érdekelne. Hogy ártatlanok? Miről mondanak ítéletet, még vizsgálat közben? Agresszolga ma azzal szekálta Gulyás Gergelyt, folyton szavába vágva az ostobaságaival, hogy na de az egész mindenki bevette a szocik hergelését? Elmondta neki szépen, nyugodtan, ő még bírja a perszónát, ha nem is jól...., hogy arról van szó, hogy nem tetszik, hogy a mulrticégeknek kellett adót fizetniük és nem a magyarokról húztak le még egy bőrt. Ez pedig érthető is a multik szempontjából Ez a magyarok érdeke, nem az ővék. Olga meg úgy tett , álnaívan, h mint aki nem is hallott arról a levélről, amiben siránkozott a 13 multicég és büntetést követelt ránk. VAjh kinek van akkora hatalma, hogy a sajtót is irányítsa? Igen! Tőkének, nagytőkének, multicégeknek. Nézzük csak a rideg valóságot.! A reklámbevételek tartják el odakünn is a lapokat. No és ki dönt arról, hogy hol hirdessenek vagy ne hirdessenek éppen a multik, a bankok??? Igen,! Ön ismét nyert! A kezükben van a sajtó. Dereng már, hogy miért is írtak olyan nagyon szokatlan hangon rólunk? Tessenek összerakni már azokat a mozaikokat az egyébként már birtokolt tudásukból, felebarátaim! Lássátok szemtükkel, mik vogymuk! Az ő szemükben elsőszámú közellenségük vogymuk.:D Azért a sajtó összehangolt multinacionális hisztériája. Ps. kettő, meg kettő az négy, kedves Olga! Aki persze ezt nagyon jól tudja, csak hinti a baromságot.Nyilván ők is a hirdetőkből élnek. Majd kijegyzetelem, kik a hirdetőik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 21:21:09

@a-kis-herceg: Tomasz, azért ne feledkezz meg Ibolykáról (s Heréjéről), meg az ő júdáspénzéről (mitiscsináltkicsifia?). Jóval korábbi keltezésű, mint az Almássyé...

porfelhő 2011.01.31. 21:21:51

Bocsánat! "Gyurcsány" akartam írni. Úgy látszik ujjat vagy billentyüzetet kell cserélnem.:)))

nyünyüge 2011.01.31. 21:22:17

@aszekelyek: levegőt szoktál néha venni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 21:23:31

@aszekelyek: figyu, ha nem tagol valaki egy ekkora szöveget, azt még Albert gazda boros blogján se bírom elolvasni - pedig sokkal jobban érdekel...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:27:43

@porfelhő:

Addig nem sokat számít mit tesz a kormánypárt - nem tudom Te miért beszélsz többesszámban :-), kevesen gondolják a KDNP-t önálló pártnak - ameddig az MSZP a váltópárt, szinte bármit tehetnek, az MSZP-t sokan semmilyen körülmények között nem kívánják. Vissza meg pláne nem.

Éppen ezért érdeke a FiDeSznek is, hogy az MSZP maradjon az elsőszámú kihívója.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:28:48

@porfelhő:
"Bocsánat!! a "szépasszony"-t eltaláltad, ez igaz,"

Ez volt az egyetlen találgatás benne. A többi nem.

porfelhő 2011.01.31. 21:28:57

@Akitlosz:
Mit irsz már megint?! Tévedsz Te, én egyáltalán nem vagyok eltévedve. Nem narancsszinú ködben élek, nem rózsaszin szemüveggel az biztos. Nem vagyok elfogult egyik oldallal szemben sem, közlöm veled. Én éppugy látom, látnám mindkét oldalon a jót, meg a rosszat is. A válaszásokkal, a pártok támogatottságával jó lenne ha végre békén hagynál. Ha kérhetlek.

aszekelyek 2011.01.31. 21:29:34

@porfelhő: Akkor most ki is az mszp elnöke? Mintha a mi ferink a minap azt mondta volna, hogy nem kíván szerepet vállalni... persze ez régen is egy napig érvényes állításnak bizonyult volna..., mint a többi.Minden megszólalását figyelemmel kísérem. Az ördög nem alszik:)

2011.01.31. 21:36:09

Blogtali 2010.02.02., 19.00. Érdeklődni nálam! Előre is közlöm, aki nem tud viselkedni, maradjon otthon! A társaság nevében is: köszönjük szépen!:)

porfelhő 2011.01.31. 21:37:35

@Akitlosz:
Igen?! A Fidesz retteg az Mszp-től. mindig is rettegett. :))"másfél évtizede tartó két nagy párt párharca"!! honnan tudod mi lesz 2014-ben? Te már azt is tudod?

aszekelyek 2011.01.31. 21:39:14

@manyike: Ez nagyon jó ötlet. Nekem is eszembe jutott már. Itt az ideje az 1%-os adományoknak. Momentán jó ügyre menne.A nemzeti erőforrás minisztériumának kéne megírni, csináljanak egy számlaszámot. :) az Államadósság kezelőnél és utalhassuk oda is. Minden egy forint kell abba a rettenetes adóssághegybe.Lehetne NER alapítvány:)

porfelhő 2011.01.31. 21:40:01

@Akitlosz:
"egyetlen találgatás". Na. ja. a többi meg alaptalan irogatás volt a kommentedben.

aszekelyek 2011.01.31. 21:40:39

@a-kis-herceg: Megalkudtak már a bőrünkre, hát vigyázunk rá, meg a javainkra is.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 21:41:57

@aszekelyek: Most ajánlottuk (sic) fel 12 év bruttó bér 6-7-8%-át, illetve annak reálhozamát!
Más 5let?

aszekelyek 2011.01.31. 21:42:37

@Letícia: Megint lemaradok. Koncertjegyünk van... :D pont 2-án estére.

2011.01.31. 21:43:41

@namitirok: kattints a nevemre és küldj egy e-mailt!:)

porfelhő 2011.01.31. 21:44:53

@aszekelyek:
Kísérd figyelemmel, a Gyurcsány minden megszólalását, ha gondolod. én nem kadályozlak meg benne. majd számolj be a fejleményekről ....:)

2011.01.31. 21:44:56

@aszekelyek: Ez nem szép tőled!!:P Mit néztek meg?

jjulie 2011.01.31. 21:45:12

@aszekelyek:

banyesz, ez a tagolás nélküli ömlengés legalább akkora parasztság, mint a tölgyes nagybetűs magázódása

bár őt még így is el szoktam olvasni, de téged nem tudlak - hálisten

a-kis-herceg 2011.01.31. 21:46:02

@namitirok: pont most írtam egy egypercest erről...

mandiner.blog.hu/2011/01/31/nyugdij_en_visszaleptem/fullcommentlist/1#c12400522

@Letícia: én nagyon kulturált tudok lenni. de nem megyek:) csak ezért írom le, hogy írjad ne má... vagy: jaj de jo lenne...

és én írhassam: sokkal jobban érzem magam ha nem kötődnek arcok a kommentekhez... izgi és cool.

porfelhő 2011.01.31. 21:47:32

@aszekelyek:
Az Orbánt is kísérd figyelemmel! úgy igazságos!:)

2011.01.31. 21:47:56

@a-kis-herceg: tiszteletben tartom a "vakság" igényedet....

a-kis-herceg 2011.01.31. 21:48:10

@aszekelyek:

remélem a Müpá ban mert ott az én adómból nézed... te kb a 10% önrészt fizeted csak. minden jegyre az én adómból 18ezer forint jut... (azaz 90%-át én fizetem). a nemzeti is hasonló....

erre nem kell válaszolni. csak viccnek szántam, hogy ezt elmondtam épp neked épp most...

a-kis-herceg 2011.01.31. 21:49:05

@Letícia: ne má... azért izé... semmi? rá se próbálsz beszélni? ;)

aszekelyek 2011.01.31. 21:49:05

@namitirok: Már aki felajánlotta. Más ötlet, hogy a szabadon rendelkezést a kötelező magánnyugdíj befizetésekről ne keverd össze egy önkéntes felajánlással. Nagyon sokan nem voltak ugyanis kötelezve és adófizetők. Ők nyugodtan felajánlhatják. Meg azok is, akiknek fontos Magyarország fizetőképességének fenntartása. Neked nem az,. akkor ne utald oda. Ennyi. Sokan nem rendelkeznek róla. Most tehetnék, közérdek.Mindannyiunké.

aszekelyek 2011.01.31. 21:50:58

MAanem érek rátok soká. lezavartam.Pá, jó éjt

aszekelyek 2011.01.31. 21:53:49

@Akitlosz: Egész Európában ilyeneket hoztak. Számos országból ki is tiltották őket, pl. Anglia. Azután alapították a bankokat. Akkoriban is pénzkölcsönzésből éltek. Olvasom épp a Fuggerekről szóló könyvet. Voltak cifra dolgok akkoriban. Már olvasgattam a témában ezt-azt.

aszekelyek 2011.01.31. 21:55:45

@jjulie: Látom, ma is csak gorombaságra futja a teljesítményed.

2011.01.31. 21:56:52

@a-kis-herceg: nem. Én szeretem a felnőtt embereket. És tiszteletben tartom az akaratukat.

aszekelyek 2011.01.31. 21:57:22

@a-kis-herceg: Nyertél, MÜPA Ps. Meg az én adómból, meg a férjeméből, meg a két dolgozó felnőtt gyermekünkéből.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:58:16

@tbb:

Én még nem vagyok biztos benne, hogy jól érted, amit mondani akarok.

A természettudományokban a dolgok úgy vannak ahogy, erre az embereknek semmiféle ráhatása nincsen. Az emberiség csak megismerni és alkalmazni akarja a felfedezetteket, a természeti törvényeken, tényeken változtatni nem tud. Csak megismerni és alkalmazni lehet őket, felfedezni, feltalálni, de nem kitalálni, hogy hogyan milyen törvények alapján is működjön az univerzum.

Ezzel szemben a humán tudományok, jog, irodalom, közgazdaság az emberi találmányok, és vélemény kérdése. Embertől függenek, és nem az egész világra érvényesek, hanem csak az emberi közösségekben számítanak.

Bármilyen törvényt lehet hozni. Lehetett 1000 éve is, meg lehet 1000 év múlva is, ha lesz emberiség akkor.

Az ügyvéd meg az ügyész akkor is ellentétesen fogja értelmezni őket, akkor is, ha egy osztályba jártak az egyetemen. Mert ez a dolguk.

Közgazdaságba meg jobb, ha bele sem megyünk. Ócsíccsuk, vagy drágíccsuk-e a forintot? Melyik a tudományosabb? :-)

3%-os folyamatos pénzrontás árstabilitást jelent?
Legfeljebb egy közgazdásznak, vagy olyannak, aki nem ismeri a stabil szó jelentését.

Szóval az lenne a lényeg, hogy az emberek által az emberek számára kitalált dolgok és a minket körülvevő világegyetem megismerése, felfedezése egész más kategória.

Persze a tudomány szót is lehet egész tágan értelmezni, akkor viszont még sok minden egyéb is beletartozik, minden szakma, minden tehetség, minden képesség.

---

Mengyelejev törvényszerűségeket fedezett fel a kémiai elemek között, ezért tudta "megjósolni" a még addig fel nem fedezett elemek egy részét.

Nem ő találta ki, hogy milyenek legyenek azok a még felfedezésre váró elemek, azok tőle és az egész emberiségtől teljesen függetlenül olyanok amilyenek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 21:58:24

@aszekelyek: Aki nem rendelkezik az 1 %-ról, azt úgy veszik, hogy az államadósság-csökkentésre ajánlja fel. Szerintem.
Esetleg a politikusok költségeinek térítésére.
Ez is valószínű, tán 50-50 lehet az esélye. Vagy igen, vagy nem...

Ordnassac 2011.01.31. 22:00:30

@a-kis-herceg: a változtatási tilalomnál nekem nagyobb meglepetés volt (legalábbis külső szemlélőként az lett volna), hogy a mobil- és internetes költségtérítésen vitatkoztak nálunk egy órán át a képviselők, a távozó jegyző a polgármestert támogatva. :-D

Pletykák szerint egyébként egy ismerős arcot indít az időközin a Fidesz.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 22:04:27

@a-kis-herceg: az alátétes hozzászólásodra nem tudok mást mondani, mint hogy már kétszer leírtam Panelburzsujnak, amit gondolok erről, és nem hiszem, hogy igényelnéd, hogy kiselőadást tartsak neked párton belüli pluralizmusról.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:19:48

@aszekelyek:

De szép is lenne, ha a Lajtán innen az már Magyarország lenne! :-)

---

Azt nem volt nehéz összerakni azoknak, akik hajlandóak voltak gondolkodni is, hogy nem a médiatörvény meg alkotmánybíróság, költségvetési tanács és hasonlók a játszma tétje, hanem a különadók.

A többi azért kell, hogy gyengítse a kormány és erősítse a multik alkupozícióit.

Pénzről van itt is szó, mint mindig, mégpedig sok pénzről.

S bizony, még az újságok is pénzből élnek.

Létezik az az összeg, amennyiért elkezdjenek aggódni a magyar sajtószabadságért.

A hirdetésekre sok pénzt költő multik nyilvánvalóan olyan helyeken fognak hirdetni, ahol megértik a helyzetüket és a problémáikat.

Sőt, a hatalmas cégeknek a kormányálláspontokra is van némi befolyásuk.

Írtam már itt is párszor, hogy a politika érdemi része nem az, ami nyilvános, publikus. Az a színház része.

Itt arra megy a játék, hogy fel lehessen ajánlani, hogy ha a magyar kormány eltörli, mérsékli a különadókat, akkor cserében befejezik a külföldi lejárató kampány szponzorálását.

2011.01.31. 22:22:43

Ma megkaptam az OTP magánnyugdíj-pénztártól, mit kellett volna tennem máig, hogy megmaradhassak a tagjai között.

Még időben. :(

Csányi szája is be van fogva...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 22:23:45

@Akitlosz: Én a Nemzet Kormánya helyében a belföldi, önmagukat lejárató kampány átgondolásával kezdeném!

Ha nem vették volna észre, nyertek, 2/3-dal, de még tavaly!

"De má' mikor, de má' mikor! "
Üvegtigris 2.

porfelhő 2011.01.31. 22:28:56

Hm. Jó a csapat! a módszer sem rossz! vicces!:)))))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:34:37

@porfelhő:

"Nem vagyok elfogult egyik oldallal szemben sem, közlöm veled. Én éppugy látom, látnám mindkét oldalon a jót, meg a rosszat is."

A mindenki magából indul ki törvény alapján nem így tűnik. Te narancs ködözöl folyton.

"A válaszásokkal, a pártok támogatottságával jó lenne ha végre békén hagynál. Ha kérhetlek."

Te szólták hozzám a témában 10 54-kor, nem én hozzád.

Beszólsz minősítgetsz aztán te kéred, hogy én hagyjalak békén téged?

Akkor egyszerűen ne szólj hozzám ha a pártok támogatottságáról írok és magától értetődően békén leszel hagyva!

Az egyoldalú kommunikációt csak pár általam szalonképtelen trollnak tartott személy esetében preferálom.

porfelhő 2011.01.31. 22:39:01

@Akitlosz:
Ok. Nincs semmi probléma! eddig sem irt nekem senki, csak ha "sarazni" kellett! ezután sem kell!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:39:19

@namitirok:

Nem túl sikeres ez önmagukat lejárató kampány valóba.

Ha profik lennének benne, akkor 20%-on lenne már a népszerűségük, nem 65%-on.

Persze meglehet, hogy a közvélemény-kutatók hamisítják az adatokat és valóban elemi erejű a felháborodás a kormány intézkedéseivel szemben, ahogy a vöröslaposok vizionálják, csak valahogy ez az elemi erő eléggé el van szunnyadva.

Te sem hiszel a közvéleményt kutatóknak?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 22:42:36

@Akitlosz: Nem, sohasem hittem és eztán sem fogok! De azért elhiszem, hogy nagy a népszerűsége a kormányzatnak!
Egyelőre a "pártot nem választók" tábora nő, úgy vélem!
Mondjuk választási lehetőséget (alternatívát) sem nagyon látok, igaz, az egyiptomiak sem...még, bár úgy tűnik, előbb-utóbb ott is lesznek jelentkezők a kiüresedett helyekre, amik még nem is üresek!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:48:13

@aszekelyek:

A történelem az élet tanítómestere.

Ha a mai folyamatokat nézem, akkor nem úgy tűnik, hogy az eddigi leckék alaposan meg lennének tanulva.

Lehet a mai világ is több problémát okoz, mint amennyit megold.

Majd ez is kiderülend egyszer.

Ordnassac 2011.01.31. 22:50:33

@porfelhő: bocsi, de ezt most muszáj: kérlek, mondd már el, hogy mivel támadunk! Komolyan érdekel. A megszólalásaid 75%-a legalább erről szól...

porfelhő 2011.01.31. 22:53:03

@Ordnassac:
Tessék? Te számolod, százalékosan. hm. nem is gondoltam!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 22:53:41

@Akitlosz:
(Fegyverek Könyve 2.fejezet 9-21)
- "S a magasba emelé Szent Attila a kézigránátot és mondá: »Ó Uram, add áldásodat a te kézigránátodra, mellyel ellenségeidet ficlikké tépheted nagy kegyelmedben.« És elégedett vala az Úr, és ők lakmározának bárányt és lajhárt és málét, sós ringlit babbal és orángutánt és zsenge gyökereket és gyönge szekereket... és szó..."
- A lényegre testvérem! - intett türelmetlenül Ménár atya.
- "És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, amedig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki - mivel nem kedves nekem - megdöglend.«"
- Ámen!

Megdöglend, mint kiderülend?
Szép, ősi madzsar kifejtedmény!:-D

Ordnassac 2011.01.31. 22:53:50

@porfelhő: dehogy számolom, csak saccoltam egyet. Viszont ez nem válasz a kérdésemre...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:54:19

@namitirok:

Mindig könnyebb odáig eljutni, hogy ami van az nem jó, ( s ezért pusztuljon ) mint kitalálni ( és megvalósítani ) valami jobbat.

Aztán meg elégedetlenek mindig voltak, vannak és lesznek.

Ez általában jó is, mert az elégedetlen emberek viszik előre ( vagy olykor másmerre ) a világot.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 22:57:40

@Ordnassac:
"– Ááá... megint kimondta! – jajdult fel a legfőbb Ni-lovag, de a Kerekasztal kiválóságai már figyelemre se méltatták.
– Csak nem tettél le róla, hogy megtaláld a Szent Kelyhet? – húzta fel a szemöldökét a király.
– „Nyúlként futott a hegyen is túl...” – csapott a húrok közé a lelkes dalnok.
– Hallgass! – szólt rá gazdája. – Nem, nem én, távol álljon tőlem...
– Megint kimondta! – hangzott a háttérből.
– Éppen azt keresem... itt, az erdőben, igen... – magyarázta Robin a királynak.
– Ki ne mondd a szót!
– Itt nincs: az erdőn túl van – világosította fel lovagját Arthur.
– Tessék: megint kimondta!
– Elég, hagyjatok már békén! – vesztette el a türelmét a koronás fő.
– Mondtam: mondtam, hogy ki ne mondd!
– Lódobogást! – intett hátra a szolgáknak Arthur, elrendelve ezzel a távozást.
– Én óvva figyelmeztettelek... – kárált az agancsos a távozók után – Óvva intettelek, Te!"

Ugyehogyugye?

tbb 2011.01.31. 22:59:23

@Akitlosz:

Már hogyne értenélek. Ha nem értenélek, akkor arról vitatkoznánk, amit nem értek. Így viszont arról, hogy olyan szűken kell-e értelmezni a tudomány fogalmát, ahogy te teszed, vagy tágabban. Én a tágabb értelmezés mellett teszem le a garast. A tudományos megismerés megalapozása szempontjából ugyanis az a termékenyebb. Ez is egy szempont ugyanis, nem csak az, hogy az ökonómiát a közgazdászok össze-vissza locsogása alapján minősítjük. Már csak azért is, mert azok nem az ökonomiát minősítik, hanem az ökonomikusokat.

De nem akarlak meggyőzni. Csak elmondtam, hogy én hogy látom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 23:00:13

@Ordnassac: ne tégy fel támadó jellegű kérdéseket...

porfelhő 2011.01.31. 23:00:32

@Ordnassac:
A 100 % sokkal jobb lett volna, ha azt irod! viccesebb.! nem értem, mit is kérdeztél? hogy miért vagyok itt? vagy nem?!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.31. 23:02:38

@tbb: Ajjaj. Az ökonumikusokat vagykiket dodjátok a vályúba, ha lehet!
Komikus velág ez, s komikus benne minden férfi és nő...

Laku noc für every Bodri!

Ordnassac 2011.01.31. 23:03:37

@Hepci: jogos, de egyszerűen nem értem porfelhőt. Szerintem senki sem támadja, ezért lettem volna kíváncsi, hogy mire gondol.

ssi 2011.01.31. 23:03:42

@a-kis-herceg:
őszinte kormány + ésszerű kompromisszumú szocik -> jó lenne, de esélyt se látok rá, főleg, mint felmerülő szituációra
ráadásul az uramat már arról sem tudom meggyőzni, hogy az önkéntes manyup-pénze valóban a saját tulajdona, már azt is "meggyászolta"

@Letícia:
mi is most pénteken kaptuk meg, hogy januárban hosszabbított nyitvatartás volt, de azt hogy mekkora összeg sorsáról kellene most nyilatkozni, azt sajna nem (hozamrész, meg a külön befizetés)

319. Kit érdekel az igazság? tudjátok mennyi lesz a februárban az új számítású fizutok, ill. rokonoké, ismerősöké? kíváncsi vagyok, hogy melyik volt/van nagyobb, a füst, vagy a láng

Ordnassac 2011.01.31. 23:07:34

@porfelhő: akkor tisztázzuk a dolgot:

1. szerintem jó, hogy itt vagy, csak egyszerűen nem értem miért írod azt, hogy állandóan támadnak. Ezt én nem veszem észre.

2. szoktak jó kommentjeid lenni, de sajnos az utóbbi időben arról szólnak, hogy senki sem akarja, hogy itt legyél (ami totálisan nincs így), ezért mondtam a sacc/kb. 75%-ot (lehet, hogy jóval kevesebb, de vannak ilyen kommentjeid).

3. gondolod, hogy majd pont én foglak támadni, akivel egyszer leveleztél is? :-)

4. egyszerűen csak az érdekelt volna, hogy miért érzed azt, hogy jjulie-n kívül mindenki utál itt és a távozásodat akarja, ami mint már mondtam, nincs így.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:07:36

@Ordnassac: na, ne légy már ilyen szigorú vele... és tanuld meg végre: A lányok ilyenek. Hisztiznek. Cserfesen vagy unalmasan, de hisztiznek, mert lányok. Ha nem hisztiznének, és százalékokat számolgatnának, már akár fát vágni is elmehetnének, és akkor már nem is lennének lányok. S akkor kénytelen lenne minden fiú buzi lenni, vagy maradna a remetelét... ;-)

porfelhő 2011.01.31. 23:08:25

@Ordnassac:
Tetszik, nem tetszik, azért vagyok itt, mert még nem mentem el. Mert a Török Gábor nem kért meg rá, hogy menjek.!
Vicces nem? hogy ennyi utálkozás után még itt vagyok!
Ja. én sem értettem, meg nem is értek sok mindent!

Ordnassac 2011.01.31. 23:10:10

@mirrmurrkandúr: ezzel én vitatkoznék azért, de már a szokásosnál is súlyosabb off lenne. ;-)

ssi 2011.01.31. 23:10:49

@porfelhő:
a vírusokkal sikerült elbánnod? jobban vagy, meggyógyultál? Te kaptál oltást?

a férjem kért 2 hete oltást, 1 hétig beteg volt tőle, a karját meg azóta se tudja rendesen mozgatni

@aszekelyek: kár, hogy a vörösiszap-adományok miatt nyomozás indult, így nehezebb az újabb önkéntes felajánlás
www.stop.hu/articles/article.php?id=812374

porfelhő 2011.01.31. 23:18:05

@Ordnassac:
Jesszusom! most jut eszembe. Az önkormányzati választások előtt! Úr! Isten! megkértelek, hogy vigyázz rá nagyon?!! azt azért ugye megteszed!! már "elfelejtettem"! Jó hogy emlékeztettél.

Ordnassac 2011.01.31. 23:20:35

@porfelhő: persze, ez magától értetődő!

@mirrmurrkandúr: te, Kordát linkelni? Mit ittál? :-P

tbb 2011.01.31. 23:23:40

@namitirok:

Miért csak az ökonomusokat?

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:26:18

@Ordnassac: Igen, Péterfy Borit meg a Kispált jobban szeretem, sőt még a Slayert is, de ők valahogy nem akarnak ilyen vicces számokat írni ,-)

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:26:18

@Ordnassac: Igen, Péterfy Borit meg a Kispált jobban szeretem, sőt még a Slayert is, de ők valahogy nem akarnak ilyen vicces számokat írni ,-)

Ordnassac 2011.01.31. 23:27:02

@Hapcedli: már ment is válasz rá, de visszadobta...

Ordnassac 2011.01.31. 23:29:17

@mirrmurrkandúr: a Hajolj bele a hajamba nem elég vicces? ;-P

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:31:12

@Hepci: a legjobb embernek küldted ezt a linket, pénteken kaptam ajándékba egy ilyen bort, és már meg is ittam... egyébként köztudott, hogy a világ legjobb borai Villányban csinálják, például Bock Mesteri ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 23:35:06

@Ordnassac: ezt a másodnevem valószínűleg nem szereti valami beállítanivaló miatt. Nem vettem észre, hogy arról küldtem a normál freemail fiók helyett.

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:35:27

@Ordnassac: nem, az kurva jó természetesen. Ez pedig a kedvencem:

www.youtube.com/watch?v=YAQ3gG51Aa0

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.31. 23:41:34

@Ordnassac: közben rájöttem. Törölték a postát, mert több, mint 3 hónapja nem néztem meg a fiókot. Ilyenkor visszadobja a levelet.

ssi 2011.01.31. 23:44:27

február 7. O.V. hagyományos évértékelő beszéde, melyet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tart 1999 óta. Fideszes körökből úgy tudjuk, hogy a külső helyszínen tartandó értékelést ezúttal szeretnék valamilyen formában nemzetközivé tenni. A kormánypárt vezetői ugyanis állítólag pontosan tudják, hogy nagyon rossz Magyarország megítélése, ezért úgy gondolják, ha sok tekintélyes, Európában elfogadott politikus tiszteli meg a rendezvényt, esetleg fel is szólalnak azon, akkor szalonképesebb színben tűnhet fel a kormány. Várhatóan szó lesz majd az alkotmányról, de vélhetően nem tudja kikerülni a gazdasági kérdéseket sem. Emlékezetes, tavaly októberben a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén, a Millenárison jelentette be a kormányfő az úgynevezett válságadókat, illetve a magán-nyugdíjpénztári befizetések 14 hónapos felfüggesztését.

február 14. O.V. a parlamentben összegzi mindazt, ami a választások óta történt, de várhatóan bejelenti a "régen várt" gazdasági intézkedéseket is, illetve a következő hónapok politikai menetrendjéről ejt majd szót.

február l8. évértékelő beszédet tart Gy.F. is. A volt miniszterelnök a saját politikai szándékairól is szólni fog a közleménye szerint. A volt miniszterelnök-pártelnök, a MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke értékeli az ország és a kormány állapotát, beszél az ellenzék, ezen belül az MSZP helyzetéről, és saját politikai szándékairól is. A rendezvény helyszínét később hozzák nyilvánosságra.

Ordnassac 2011.01.31. 23:48:34

@mirrmurrkandúr: A hajolj bele a hajamba az egyik kedvencem. :-)

Amúgy, ha már Korda: www.youtube.com/watch?v=0oSoMTPzHvo ;-)

mirrmurrkandúr 2011.01.31. 23:54:17

@manyike: sűrű lesz ez a február.. csupa izgalom..:-)

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 00:03:32

@Ordnassac: ez nagyon embertelen. Nincs merül fel benned a kérdés hallgatás közben, hogy ezt hogy bírja elénekelni röhögés nélkül. Halálhörgés, siralom. :-)

Péterfy Bori pedig a legegeslegeslegjobb :-D

itt van néhány, hallgasd: www.youtube.com/watch?v=i_AYxd_HFaY

www.youtube.com/watch?v=yC-_y9RmVK4

www.youtube.com/watch?v=HS8TdNjuqjQ&feature=related

Ordnassac 2011.02.01. 00:05:01

@mirrmurrkandúr: azt ugye tudod, hogy márciustól szünetel majd a PB & The Love Band?

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 00:10:01

@a-kis-herceg: zavar a bégetés? vagy csak animalofób vagy,

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 00:13:19

@Ordnassac: igen, Bori babát vár. :-)

Biztos ő is egy őstehetséges lesz. ;-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 08:00:52

Úgy látszik, senkit nem érdekel az igazság.

Márhogy,

hol kolbászolt Orbán Viktor,
míg a Világgazdasági Fórum Davosban összeült ?

hirszerzo.hu/profit/20110131_davos_orban_schmitt

porfelhő 2011.02.01. 08:52:32

Orbán: Nincs zsidó összeesküvés a ország megszállására.

A kormányfőt nem aggasztják a magyarországi antiszemita tendenciák.

Orbán Viktor egy izraeli lapnak adott interjúban nemmel felelt arra a kérdésre, aggasztják-e a magyarországi antiszemita tendenciák, de úgy vélte, a helyzet tényleg nincs rendben.

"Egy évvel ezelőtt mindenki azt hitte, hogy a szélsőjobb parlamenti befolyást nyer. Azt feltételezték, hogy hajlandóak leszünk a Jobbikkal együttműködni, hogy megszerezzük a többséget. A választások eredményei egyértelművé tették, hogy nem voltak alapjai ezeknek az aggodalmaknak" - mondta a miniszterelnök."

A kormányfő butaságnak nevezte, hogy létezne úgymond "zsidó összeesküvés" Magyarország megszállására"

www.hir24.hu/belfold/208699/orban-nincs-zsido-osszeeskuves-az-orszag-megszallasara.html

ubul2000 2011.02.01. 08:54:57

@simonmondja.: 2009-ben, és 2010-ben is így lázadoztál, hogy nem vettünk részt?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 09:05:02

"Történelmi tollakkal is szeret ékeskedni legmagyarabb kormányfőnk. Például az 1956-os magyar forradalommal, amikor még nem is élt, aztán az 1989-es rendszerváltozással, melynek (saját interpretációjában) egyik generálója volt. A dolog kis szépséghibája, hogy a híres, és igen bátor dolognak tartott "ruszkik, haza" Orbán-beszéd idején az oroszok már régen vonultak kifelé a Németh-kormány tárgyalásainak eredményeképpen, a rendszerváltást megalapozó kerekasztal tárgyalásokban pedig a Fidesznek eléggé marginális szerep jutott."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=389649

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 09:08:13

"Levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz - tudta meg pontosan meg nem nevezett forrásból a Világgazdaság...

Ezekre a lépésekre azért is szükség lenne, mivel a bizottság olyan "költségvetési fejleményekre" lett figyelmes, amelyek lehetséges, hogy "nem egyeznek meg" az uniós ajánlásokkal - közölte a lappal Amadeu Altafaj Tardio, Olli Rehn sajtófőnöke."

hirszerzo.hu/profit/20110201_eu_level_orban_gazdasag

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:13:58

@lüke: Huth vs. Pásztörperc, az intergalaktikus elmék egymásnak feszülése

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:14:57

@ubul2000:
Ez neked lázadozás ?
Tényleg, súlyos.
Majdnem kormányt döntöttem a kérdésemmel.

Nem tudom, hogy 2009-2010-ben voltunk-e képviselve.
Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.

Viszont most Vityánk úgy kolbászolt el,
hogy mellesleg ő a
-mi is ?
soros elnöke az Európai Uniónak...

Nem lesz ebből megint baj ?

Lehet, hogy megint támadni fogják a görény eu-parlamenterek a magyar embereket.
Vagyis üvöltözni fognak a mi Viktorunkkal.

Külügy meg nem mondja, hogy mifasz van...

aszekelyek 2011.02.01. 09:16:05

@manyike: Szerintem az lett volna kár, ha a szoci politikus szóbeszédre való hivatkozása után, erről, hogy beszélik...! nulla bizonyítékkal tudott szolgálni, vagy ténnyel, nem indult volna nyomozás. Akkor gondolnám, hogy van alapja.Megpróbálkozott már az ottani szoci polgármester is követelni a kórházi ellátásért a közeli városé, abból magának. Lehet, hogy más módon is próbálkoztak. Várom a nyomozás eredményét. Az adakozáshoz való kedvemet nem tudja elvenni, hogy vannak ilyen-olyan haszonleső, simlis, urambocsá enyves kezűek a világon mindenütt. Mindig is voltak, lesznek.Meg persze azoknak az állampolgároknak az információit a hatóságnak, akik közelebbit tudnak erről.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:19:48

@simonmondja.: nem kezelik? Öt nap munka, két nap altatás. Bevált konteó, csodálom, hogy kimaradt a Hírszerzőből.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:24:14

@Hepci:
Most meg a Hirszerző a genya, hogy meg merte írni ?
Nem sokáig volt fönn.

Ahhoz képest, hogy Viktorunknak világgazdasági paradigmaváltás víziója van...
...nem ment oda, hogy előadja.

Keleti Szél...mád módon kell élnünk, mint éltünk eddig...erős Európa...
...semmi.

Itt lett volna a nagy alkalom, hogy taníjja a világot gazdálkodni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:26:41

@simonmondja.: túrót fogja a legjobb ötleteket elmondani másoknak. Akkor nem tudnánk turbulens növekedéssel a surranópályán lehajrázni őket, a bandzsa Matolcsy vezérletével. :)

aszekelyek 2011.02.01. 09:26:58

@porfelhő: Sztem kiderül abból, amit ide írogatok, hogy igazságosan , mindkettőjüket figyelemmel kísérem:) sztem ez a véleményalkotáshoz elengedhetetlen.Képzeld el, ma reggel azt hallom, Szomszéd Orsolya meghívott elemző kapcsán V. Tvrtkotól, hogy egy rakás, talán 8 felkért illető nem vállalta, hogy bemenjen hozzájuk, a teljesen felismerhetetlenül beöltöztetett énekesek dalát, A mi ferink visszatéréséről, hogy megest táncoljon már nekik, volt a szövege és hogy gyüjjék má vissza mer segíteni kell- neki!???? ... A hangja azért nekem nem volt idegen az előadónak:) A dal megtalálható a youtube-on természetesen és azon a demonstráción hangzott el, ami civilnek volt beállítva és Gábor is egy jellemző táblás képet tett fel róla a a minap ide.Arról, mit jelenthet a résztvevőknek aszerint ellenzékinek lenni. Mondtam én, hogy a mi ferink táncának köze volt a szexhez:) Arra a kérdésre még Sz. Orsolya sem nagyon válaszolt, mások miért nem vállalták és a saját véleményét sem óhajtotta megosztani. Három lépésről, hideg elemzést kapott a néző. Annyi malíciával, ha komolyan vehető ez a dal és az egész geg,....Szte poénnak és ironikusan adták elő.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 09:29:06

@simonmondja.: Orbán Viktor miniszterelnök is. Dolga volt...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:29:53

@Hepci: Akkor legalább lealázhatta volna szegény Merkelt, aki kabátlopási ügybe keveredett...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 09:37:39

"Egy hétfői háttérbeszélgetésen Rétvári Bence, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a kormány vizsgálja a lehetőséget, amely visszaadná az Alkotmánybíróságnak (Ab) azt a jogát, hogy előzetesen véleményt nyilváníthasson a törvényjavaslatokról még a zárószavazás előtt."

hvg.hu/itthon/20110201_ismet_bovul_ab_jogkor#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_2_1

Az AB előzetes normakontrollt végezhet...bármiről, kivéve a FIDESZ érdekeit biztosító "zsákmány-törvényekről". Tehát joga van már előre is ugatni...de harapni nincs joga se előtte, se utána.

Úgy látom, a FIDESZ kommunikációjában tendenciózusan megjelennek a "kádári konszolidáció" módszerei.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 09:37:45

@simonmondja.: eheh..

Nyilván te sem feltételezed, hogy lustaságból nem ment el, tehát más dolga volt, ami halaszthatatlan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:39:27

@aszekelyek: megint hosszú, de jól raktam össze: a táncos Feri szexelt Sz. Orsival, az elemzővel? Most mi van, G. Zsolt már nem köll neki?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:39:47

@mirrmurrkandúr:
Még jó, hogy
Putyinnak, Sárközinek, Merkelnek és Cameronnak semmi más dolga nincs ilyenkor.
Ha ők is olyan fontos emberek lennének, min Orbán, akkor nem henyélnének Davosban.

aszekelyek 2011.02.01. 09:40:59

@jjulie: Csak neked zanzásítva :.Azért van a támadás a médiatörvény ellen, mert a multicégek és bankok azokban a lapokban hirdetnek, és ezzel ők tartják el és fenn azokat a lapokat, melyek olyan szokatlanul éles hangú kritikákat közöltek- id. Kovács László- erről. A multik- a 13 panaszleveles, tudod- és a bankok elvárása szerint. Tőlük konkrétan anyagilag súlyosan függnek azok a sajtóorgánumok. Tudod, ajánlásai vannak az IMF-nek is, nem feltételei.Vélhetően ajánlották ezek a hirdetőik , hogy ezt tegyék. 2+ 2 az 4:D

ssi 2011.02.01. 09:41:24

@aszekelyek:
mi ketten sosem fogunk tudni érdemben "beszélgetni", mert fordítva működünk: én higgadt, nyugis, zárt típusú vagyok, s különböző ügyekben nem a szereplőik pártállás érdekel, s nem ez alapján ítélkezem, hanem az egyéb részletek azok, amik igazán izgatnak

tudod, ami nem megy, nem kell erőltetni :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 09:41:29

@simonmondja.: Most őszintén: Te szeretnéd, ha állandóan ki kellene kéredzkedned a mosdóba "arcleégést ápolgatni"? :-)

ssi 2011.02.01. 09:44:05

építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv), AB-nek látszati, vagy valóságos bővített jogköre lesz?építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv)

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 09:45:34

@vinczej: Miért, mostmár szőnyeg alatt fog lopakodni ebben a fél évben ?
Igenis rittyentse oda a világnak, hogy nem oda buda !

aszekelyek 2011.02.01. 09:47:57

@namitirok: Látod, hogy lenne módod arra költeni, amit helyének találsz.) nem ám rájuk hagyni.... eddig szted a politikusok költségeire költötték? A kiváló szoci kormányok? Ne mondd!:D Közben meg halmozták az államadósságot? Döbbenet , ha helyes a feltételezésed.

ssi 2011.02.01. 09:49:15

@manyike: talány,hogy hogy lettek a fenti duplázások, bocsi :-)

építkezések: mindenkinek idő kell a konkrét koncepciók mellett, s egyáltalán ki kivel fog összefogni s ki ellen?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv), AB-nek látszati, vagy valóságos bővített jogköre lesz?

- kormány: addig ütni a vasat, amíg ... a népszerűség kitart;
sok a titok, az óriási kockázatot a forradalmi újszerűség, ill. a nyíltan felvállaló erős nemzet, nemzettudat, függetlenségi harc ellensúlyozza, de náluk a 2/3 hatalma; szerencsés-e, ha számukra eleve az a függetlenség és elvszerűség, ha senki másnak nem lehet beleszólása, észrevétele az intézkedéseikbe, csak akit ők engedélyeznek (L. médiatv)

- civilek a neten, tüntetések révén vmely politika mentén, de politikusok nélkül?

- Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?

- Szili Katalin féle útkeresés visz-e bárhová?

- LMP:több támogatottságot ők is akarnak, - a választók meg egyértelmű arculatot?
nem választ továbbra se elnököt, de újítani egyéb területen akar, részt vesz-e az alkotmányozásban - alkuszik-e, vagy más érvek mentén dönt-e?

- szocik: kormánnyal szembeni hiteles és elfogadható alternatívát kellene felmutatniuk, ill. egy egységes megújult pártot? tudnak-e olyan újat mutatni, ami feledteti a múltat? lehet-e olyan helyzet az országban, hogy kevesebbel is beérik a választók?
március 15-én, április 25-én, az új alkotmány elfogadásakor, valamint május elsején is utcára hívják az embereket. Február végén a strukturális reformokról, március közepén a médiáról, áprilisban pedig az alaptörvényről rendeznek konferenciát. Szabadegyetemet, aktivista képzést is indít a párt, sőt, internetes önkénteseket is toboroznak.

- Gy.F. külön utakon? ki ellen és ki mellett? 02.18. évértékelő beszéde lesz

- Jobbik: részben támogatja a kormányt, részben békén hagyják viszonzásul? radikálisabb lépések sürgetése is a kormány demokráciában szokatlan lépéseit készítik elő a szocik elfogadhatatlanságának erősítése mellett?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.01. 09:50:39

@manyike: picit jobb... :)

Szili Katira válaszolok: kuka

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 09:52:30

@simonmondja.: így van. akkor nem henyélnének.

ssi 2011.02.01. 09:52:33

@manyike: még mindig talány, de már nem korrigálok, csak bocsi :-)

aszekelyek 2011.02.01. 10:03:20

@Letícia: Ők biztosan a pozitív szaldósok között vannak. Akik náluk voltak, sztem nagyrészt maradtak. Ha elég nagy összegű volt a már bent lévő pénzük. A posta most kézbesítette? Mikori a feladás dátuma? A borítékon a billog. Az dönti el, kinek is ért ez rá annyira.Ezt még a pénzügyön dolgozásomból hozom magammal. Ott ez perdöntő is lehetett. Meg másutt is.ezt érdemes azért tisztázni.Az előzetesekben benne volt, sok lapban, várhatóan melyek maradnak talpon. Majd 1oo ezer maradó az sok pénztár elvben de persze 4-8-ra tették a végleges számot. Stabilitásos hölgy.

a-kis-herceg 2011.02.01. 10:05:20

@manyike: pedig ha a duplára rádupláztál már 4x volt minden. ha most is tennéd akkor 8x...

"Seres Mária mozgalma civil, vagy politikai pártos volt már?"

szerintem
párt = egy ember vagy szűk csoport érdekeinek, boldogulásának elérése érdekében létrejött Szövetség, mely ennek a célnak érdekében minden eszközt megenged, erkölcsi és etikai akadályokat nem ismerve mindenen átgázolva...

akkor párt... házaspárt... Stekler Ottó + Seres Mária, röviden SS....

de már révbe értek, boldogok. kasszaőrök mátraizébe...

aszekelyek 2011.02.01. 10:10:29

@Hepci: Látod, tudsz te , ha akarsz:D Igazán veretes jereváni rádió hír.....

a-kis-herceg 2011.02.01. 10:17:04

TG! senkit nem érdekel az igazság...

"Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Kft. helyettes vezetője elmondta: kivizsgálták a pécsi tudásközpontban történt műszaki problémákat, a hivatalos szakértői elemzés "spontán törést diagnosztizált" a falról lezuhanó üvegtáblák esetében. A kivitelező cég felelősségét, szerelési hibáját nem lehet megállapítani, más üvegburkolatoknál ugyanis nem találtak hasonló gondokat. Valószínűleg a szállításkor keletkezett repedés, vagy gyártási hiba okozta az üveg szétpattanását. A vizsgálat szerint a karácsony előtti csőtörés sem a kivitelező hibája..."

:) az üveg a hibás, hogy szállításkor vagy anyagában rossz volt... azaz a beruházó szív... az meg kit érdekel. közpénz.

ez olyan mintha azt mondanánk: a kolontári gát saját hibájából, spontán szakadt szét...

volt egy főnököm aki egy frissen átadott óvodai medence problémáira azt írta (ő maga volt a tervező és a kivitelező bízta meg szakérteni...): "rendellenes használat miatt". nem is igazán részletezte tovább, hogy a csempe és aljzatbeton alatti szigetelést a meztelen óvodások a kis körmeikkel hogyan kaparták szét a víz alatt... de hát az önkormányzat lúzer, érdektelen balfaszokkal. (akik most már "jobb"faszok) van tele...

ssi 2011.02.01. 10:17:11

@a-kis-herceg:

észre se vettem, hogy tudok duplázni tudat alatt, mert tudatosan sehogy se sikerül :-)

a civilek csak véleményt nyilvánítanak, vagy politizálnak?

mitől politikus a politikus? ebből él, vagy ebből hasznot húz, vagy ...?

facebookon formálódó társaság kitiltotta az ismert politikusokat a tüntetésükről? akkor ők nem politikusok, vagy még nem, vagy ők az ismeretlen politikusok?

aszekelyek 2011.02.01. 10:17:17

@Akitlosz: Ez magától értetődik. Ps. Érdekesnek találom a mentalitás hasonlóságát. Fizessen más adót..... mi inkább jól akarunk járni. multik, bankok és aközött, amikor a mi ferink leadta a vagyonbevallását a fél panelről.Minden pénzét meg felélte a család.Simor zöldben ugyanaz. A kisembert meg kirakatják a lakásából, ha nem bírja fizetni a rezsit.Vagy a törlesztést. Törvényes de nem etikus.

Szimba 2011.02.01. 10:19:09

@mirrmurrkandúr:

Honnan tudod, hogy Porfelhő lány?
Egyáltalán, hogy nőnemű?

Az üldözési mánia nem függ a nemtől.

porfelhő 2011.02.01. 10:19:18

@aszekelyek:
Hm. Nagyon színvonalas műsor lehetett, olyan amelyre én nem áldoznék öt percet sem. De az a lényeg, hogy Neked tetszett.
Mi a problémád Neked a Gyurcsánnyal?
Hm. civil tüntetés! mondd már meg tudod mitől volt civil? tudod?
Lehet, hogy a választásokon ők voltak a legnagyobb "fülkeforradalmárok" most meg mentek védeni a sajtószabadságot!! Mert esetleg még önmagukat sem merik felvállalni.

aszekelyek 2011.02.01. 10:21:09

@namitirok: Nagyon jó a 3. rész. A végletes szétszakadását a mi társadalmunknak sírva röhögősen adja vissza megint. Még Kamarás Iván is jó benne. A yuppie szerepében.Nézd meg.

porfelhő 2011.02.01. 10:23:05

@Szimba:
Tessék? jól olvastam.

Üldözési mániátok nektek van "a többségnek" itt a poszton!!

Szimba 2011.02.01. 10:23:15

@mirrmurrkandúr:

Végre egy igazi borszakértő!
Bár Bock borainál van jobb is Villányban.

aszekelyek 2011.02.01. 10:26:15

@Ordnassac: A para nem okkal van:) @porfelhő: a szervezőktől kell megkérdezni, mitől volt civil. Sztem se volt az. Még akkor kifejtettem.Pont 2 és fél perc volt. Kávé, zsömi, szívgyógyszer időtartam. Jaj, hát ez volt a téma. Kell a mi ferinkről beszélni. Mingyá jön mondani a tutit.... neki jár a média.:D Akár rosszat is, csak beszéljenek róla. Reklám, PR alap.

aszekelyek 2011.02.01. 10:31:18

@Akitlosz: Frissen érett leányom kérdezte, amikor bedurvultak a bankok a nem csak frank árváltozást követelve adósaiktól , "mit művelnek ezek már megint?" -zöldre sápadva. Jó a kérdés., nem találod? Igen, azt is megkérdezte utána... a vélhető következményét.A pszichopaták nem tanulnak a büntetésből. Tudtad?

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:33:11

@Szimba: A Bocknál jobb????? Ki????

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:35:33

@Szimba: Nem tudom konkrétan, hogy lány-e... csak itt mindenki ezt állítja, és úgy is kezelik. Én egyébként nagyon kevesekről tudom, hogy milyen neműek... :-)

Szimba 2011.02.01. 10:36:34

@mirrmurrkandúr:

A Borit én is szeretem!!!!!

aszekelyek 2011.02.01. 10:37:24

@mirrmurrkandúr: Pedig a sok birka lelegeli a parlagfüvet.... még kéne nekünk jó pár, hogy kiirtsuk a nagyon allergén gyomokat....

aszekelyek 2011.02.01. 10:40:00

@namitirok: Áh, ez a gumilövedékkel már megvolt..... lejárt lemez.... Ott is volt valami amit háromszor kellett,... volna....

aszekelyek 2011.02.01. 10:43:29

@tbb: Beleköhög a bolha. Sztem a műanyag van feltalálva.A műmell, a szilikonos száj, hasonlók. A természetidegen dolgok. A társadalom leíró tudományai nem műanyagok. Magukban hordozzák viszont a tévedés és szándékos félremagyarázás veszélyét.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 10:43:34

@aszekelyek: van elég birka, csak nem a parlagfüvet legelik, hanem bégetnek az idegeimen...

aszekelyek 2011.02.01. 10:46:28

@porfelhő: érdekek és próbálkozások vannak, bizonyos dolgaink , értékeink megkaparintására, ahogy eddig is. Nem csak arról a részről.Tisztességes befektetőknek nyitva az ajtó. Amint az már régebben mondta.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 10:46:48

@porfelhő:

Ezt is mondja:

"A zsidók ellen inkább jobboldali elnyomás miatt ők természetszerűen liberálisok és a baloldal felé hajlanak."

Ez oda-vissza működik, ha a zsidók természetszerűleg baloldaliak vagy baloldali liberálisok, akkor értelemszerűen a jobb oldalon fognak kevésbé örülni nekik.

Ez a tyúk meg a tojás szokásos esete. Melyik volt előbb és melyik a reakció?

Tekintve, hogy az 1919-es bolsevik vörös terror kormány háromnegyede zsidó volt - így hirtelen egyetlen egyetlen kormánytagra sem mernék rábökni, hogy na ő magyar volt köztük - ezért eléggé érthető és valamennyire megalapozott a jobboldal fenntartása.

Szóval túl egyértelműen fogalmaz a kormányfő, oda-vissza működnek és formálódnak ezek a dolgok.

Ráadásul más oka is van, hogy a zsidók inkább baloldaliak, egyáltalán nem csak az ellenhatás.

Ez pedig az, hogy a jobb oldal szokta a nemzeti értékeket fontosnak tartani és képviselni, a bal oldalnak ezek nem igazán fontosak. Nyilvánvalóan minden nemzetnek a saját értékei kell, hogy fontosabbak legyenek és nem más nemzetekéi.

Így aztán bár az odahaza élő zsidók között is ugyanúgy széles tábor a jobb oldal, mert nekik is fontosak a saját nemzeti érdekeik, de a szétszórtan élő

Így aztán a világban szétszórtan élő társaik nyilvánvalóan baloldaliak lesznek az idegen közegben, hiszen miért is ők küzdenének egy más nemzet érdekeiért.

Egy zsidónak annyira fontos a turul madár, mint egy magyarnak a tóra körülbelül. Nem igazán.

Tehát túl egyoldalúnak érzem a kormányfői véleményt, de nyilván azt is nézni kell, hogy kiknek mondta.

Egy jó politikus mindig igyekszik figyelembe venni az aktuális hallgatósága ízlését is.

---

"Izrael esetleges EU-tagságára vonatkozóan Orbán azt mondta: "ismervén álláspontjukat az EU vezető államainak, nem hiszem, hogy ez reális lehetőség lenne a közeljövőben, de teoretikusan nem szabad elvetni."

Nem teoretikusan Izrael ázsiai ország. Mit is keresne egy Európainak nevezett unióban? Sokan nem figyeltek oda földrajz órán a politikusok közül, úgy tűnik.

Másrészt gyakorlatilag már ma is rendelkezik Izrael minden olyan kedvezménnyel az EU irányában, amivel az EU-n belüli országok rendelkeznek egymás között.

Azt én persze értem, hogy nekik miért érdekük az EU tagság, de ugyan mi haszna lenne az EU-nak Izraelből?

Állandó konfliktus az arabokkal az nagyon hiányzik tényleg az EU-nak.

Az a szörnyű, hogy ilyen kérdések egyáltalán felmerülhetnek.

Már Ciprust sem szabadott volna felvenni, az light offshore paradicsom sem Európa, hanem Ázsia.

Persze van megoldás, már ha ez az ötlet megoldás.

A Sárközy féle Mediterrán unió, amelynek nem csak Európa, hanem Észak-Afrika és Kelet-Ázsia is a tagja. Lenne.

Bár amíg maga az EU sem egy önálló hatalom, hanem erősen az USÁtól függ például katonailag, addig felesleges tovább terjeszkedni. Csak gyengül az EU az egyre több országgal, egyre nehezebb lesz a hatékony döntéshozatal, bár valójában egységes EU politika nem is létezik.

A külügy a hadügy és a pénzügy az a három minimális terület ahol egységre lenne szükség. S pár belső dolog, például mezőgazdaság, környezetvédelem.

aszekelyek 2011.02.01. 10:48:46

@manyike: Azért megosztom veled, nekem teszik, hogy mostanában a rendőrfőnök , ha médiából értesül egy gyanúról, hivatalból intézkedik. Ahogy azt eddig is előírta a rendőrségi törvény.

Szimba 2011.02.01. 10:50:39

@mirrmurrkandúr:

Nem tudom:-((( Mire 3 nap alatt végigkóstoltuk az összes pincészetet, addigra elfelejtettem a nevét. De sűrű, csodálatos vörösbora volt. És Franciaországba szállít főként, nem lehet kapni itthon a pincéjét, vendéglőjét kivéve, mert azonnal elviszik, megveszik tőle.
Isteni sült malaca volt, és ropogós kovászosuborkája, sváb módra elkészítve.
És úgy egyáltalán!:-)))
Gerének is vannak jó borai.
A kóstolókon képtelen voltam kiköpni!
Isteniek.

aszekelyek 2011.02.01. 10:52:44

@porfelhő: A mi ferinkkel nem csak nekem van problémám. Nem írom ide, mert hosszú a lista.

aszekelyek 2011.02.01. 10:55:42

@Akitlosz: Szerették volna, ha leterroristázza őket, mint a mi ferink az arab futball ürügyén a vendégeket?

Szimba 2011.02.01. 10:57:03

@aszekelyek:

A mi Ferink mentén szakad a párt? Vagy a Szanyi mentén?:-)

porfelhő 2011.02.01. 11:06:28

@aszekelyek:
Azért vannak ilyen műsorok, mert van rá "vevő". Egyébként én "semmibe sem veszem" az efféle műsorokat. és nem is érdekel.
Szervezők, civilek ugyan már...... túl van már tárgyalva.

Szimba 2011.02.01. 11:07:42

@Hepci:

Csak jelzem, hogy csokoládégyártásba kezdtem ma.
Ugyanis annyira feldühödtem egy kis zacskó fahéjascsokoládés mandulán, hogy elhatároztam, inkább készítek enkezűleg egy adagot.
Nem volt ropogós, nem pirították meg, nem szedték le a héját, a csokoládé pedig minősíthetetlen massza volt (rosszabb a Milkánál).

Vettem keserű Lindt csokit, amit felolvasztok. Van szép mandulám, amit tisztítok, pirítok (enyhén), majd beleforgatom...

Ha nem sikerül megeszem kiskanállal.:-(

porfelhő 2011.02.01. 11:08:07

@aszekelyek:
És? miért ne állna nyitva az ajtó?

Szimba 2011.02.01. 11:08:31

@Szimba:
Addig megkóstolok egy Stühmert.

porfelhő 2011.02.01. 11:13:18

@aszekelyek:
Nem kértem, hogy írj listát. Egyébként én mindkét oldalon látom a problémát. nem vagyok elfogult egyik oldallal szemben sem.

panelburzsuj 2011.02.01. 11:16:16

@a-kis-herceg:

"Kit érdekel az igazság?"

Te bolond ...

www.szepi.hu/irodalom/vers/szavaloverseny/b2.html

(Igazán figyelemreméltó lap egyébként: piarista iskola Váci-verssel, gyurcsányista fejlesztési pénzekből ... )

(És "igazságügyileg" érdemes @Hepci: lézengőritter-módszerét is tanulmányozni.)

Szimba 2011.02.01. 11:22:28

@panelburzsuj:

Menten elsírom magam.
Brühű!

A szegedi piaristák mindig nagyon lelkesek és forradalmiak voltak. Vácinak meg ez egy jó verse. Bár nem egészen annak szánhatta:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:23:10

@namitirok:

A táltosok közös gondolattal kérdezték: „Így van ez megírva nem lehetne-e másképp?"

A SZELLEM erre azt felelé:
„Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötő vonás folytatásán, a jövő felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltoztatható - ha nem fordultok el ISTENETEK-től és megszívlelitek az ősök intelmeit"

A táltosok megköszönték Lápkumánja táltos szellemének a jövendölést meg útbaigazítást. Ő távozott, a táltos asszony szelleme pedig visszatért testébe. Inni kért. Sokat ívott, és mély álomba merült azon nyomban. A többiek betakartak és strázsáltak hajnal hasadtáig. Akkor lemostak róla a maszlagot.
A férfi táltosok térdet, fejet hajtottak előtte, asszony táltos-társa pedig fejére tette kezét és rámondta az igaz nő-barátok áldását:

„BOLDOGASSZONY oltalmazzon fehérben, zöldben, feketében!"

Ezek után ki-ki hazaméne és tette a dolgát."

porfelhő 2011.02.01. 11:28:22

@Akitlosz:
Nagyon megy Neked a zsidózás. Nem kellene.
Egyébként érdekes lett volna ha a kormányfő egy izraeli lapnak másként nyilatkozik, bármit gondoljon is. ....
Az OV. nyilatkozatában a Jobbik korábbi megnyilvánulásait, a zsidókkal, az Izraellel mint zsidó állammal kapcsolatos előitéleteit, "súlyos" véleményét, próbálta elsimítani. /többek között/.
Ha úgy tetszik más értelmet adni neki, nyilatkozatával elhatárolódni a Jobbik kijelentéseitől. "nem aggasztják az antiszemita tendenciák".

lüke 2011.02.01. 11:32:25

@Szimba:
ritka:) darab
Váci egyszerűen strukturált személyiség volt, Vácziné meg pláne

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:49:46

@vinczej:

A dolog szépséghibája, hogy az oroszok csak 1991-ben vonultak ki és nem 1989-ben.
Maradjunk a tényeknél!

"
A hetvenes évek március 15-i tüntetéseinek, később a Fradi-meccseknek elmaradhatatlan rigmusa volt, hogy „ruszkik, haza!” A jelszó már 1945 után is népszerű, 1955-ben pedig jogszerű is lett, hiszen bár a második világháborút lezáró 1947-es békeszerződés az Ausztriában állomásozó szovjet csapategységekkel való összeköttetés céljára megengedte, hogy Magyarországon is maradjanak szovjet csapatkontingensek, de az osztrák államszerződést követő ausztriai szovjet kivonulás után ez a jogalap megszűnt.

1957. május 28-án azzal legalizálták, hogy aláírták a Magyarországon „ideiglenesen állomásozó” szovjet csapatok státusáról szóló államközi szerződést, Hruscsov 1958-ban felajánlotta Kádárnak a szovjet csapatkivonást, de a magyar első titkár ezt akkor visszautasította.

Az áttörést az hozta meg, hogy1988 decemberében az ENSZ-közgyűlésen részleges csapatkivonásokat jelentett be Gorbacsov, amit 1989 októberében a Lengyelországból, Csehszlovákiából és Magyarországról történő EGYOLDALÚ csapatkivonással kívánt hangsúlyossá tenni.

1990. március 10-én Moszkvában a két külügyminiszter, Eduard Sevardnadze és Horn Gyula aláírta az ideiglenesen Magyarországon állomásozó szovjet csapatok kivonásáról szóló egyezményt.

A megállapodás értelmében a teljes személyi állományt és a fegyverzetet kivonják 1991. június 30-ig. Az aláírás után két nappal, 1990. március 12-én a hajmáskéri harckocsizó alakulatok hazaindulásával meg is kezdődött a szovjet csapatkivonás, amely több mint egy éven át tartott, és igen komoly szervezési feladatot jelentett, hiszen az úgynevezett Déli Hadseregcsoport százezer katonáját és polgári alkalmazottait, valamint harci eszközeit, járműveit, több százezer tonna anyagot kellett kiutaztatni.
Az utolsó katonavonat mégis a végső határidőnél két héttel korábban, 1991. június 16-án kigördült az országból, az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy, a Déli Hadseregcsoport parancsnoka pedig 1991. június 19-én, néhány perccel délután három óra után ült be civil ruhában a záhonyi határállomáson várakozó fekete Volgába.

A szovjet tisztek szerettek Magyarországon állomásozni: az idekerülésért kellett nekik a legtöbb kenőpénzt fizetni: az NDK-ba már 1500 rubelért is el lehetett jutni, de a magyarországi állomásoztatásért 2000 rubel csúszópénz járt!

A sajtóhírek szerint a kivonulás után még sokfelé – Győrben, Budapesten, a Dunakanyarban – láttak szovjet katonákat, akik civilben bujkáltak, és rengeteg pénzt voltak hajlandók fizetni annak a magyar nőnek, aki feleségül megy hozzájuk, és ezzel legalizálhatja az ittmaradásukat. Magyarul: államközi szerződés ide vagy oda, nekik semmi kedvük nem volt „kivonulni” Magyarországról.
"

Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg és Gorbacsovnak köszönhető, aki kitűnő politikusként sikeresen felszámolta a saját államát, megszüntetve ezzel a saját pozícióját és ezzel a hatalmát is. :-)

lüke 2011.02.01. 11:53:34

@Akitlosz:
azt kihagyod, hogy 10 év után Teherán- Jalta-Potsdam szerint, mint Ausztriában, el kellett volna menniük
(Potsdamban -ami egybe van épülve Berlinnel- a legszebb villasort orosz katonák bérelték ideiglenesen, 45 évre)

lüke 2011.02.01. 12:01:32

@Szimba:
mániásan:)
mint a viccben: az öreg az autópályán ,mikor hallja az utinformot
-szembe megy? egy? hát mind
de ez szembe megy,ne sírj:)
ő sír, fenn.....
www.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM

taktam 2011.02.01. 12:01:58

To 319. Kit érdekel az igazság? 2011. 01. 29. 22:01
Engem érdekelne az igazság, csak nem mindegy számomra kinek az igazsága az a valóság, vagy egyáltalán valóság az e, aminek értelmezzük… TG is érti, hogy a politikai elemzőnek az ok-okozati összefüggéseket kellene feltárni. Ebben is megjelenik valamilyen értékrend. Az elemzés, akár akarjuk, akár nem, tereli az elemzést olvasót abba az irányba, amelyikben az elemző, értékrendje szerint véli/megtalálja az politikai esemény oksági kapcsolatait.
Felmerült bennem: egyáltalán megismerhető e az igazság, sőt az igazság, annak oksági kapcsolatrendszere statikus, vagy térben/időben dinamikus-e (?)…
Mindenki megnyugodhat: az igazságot az ember, amióta ember mindig kereste/keresi, talán a jövőben is keresni fogja…
Bocsánatot kérek eretnekségemért; egyáltalán, mikor volt az utolsó eretnekégetés?
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm olvasóimat.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:04:05

döbbenetes. FÜLKEFORRADALOM gazdasági tanácsadója...

hetivalasz.hu/itthon/balrol-elozni-34843

Szimba 2011.02.01. 12:10:56

@lüke:

:-)))))))))
Mi tagadás.

Szimba 2011.02.01. 12:11:59

@taktam:
Jé, egy buddhista!:-)

Szimba 2011.02.01. 12:14:26

@taktam:
Le ne merd írni a barlanghasonlatot, sem az elefántos tanítást!!!!!

Minden relatív. Az igazságok meg az éppen érvényes paraméterek szerint alakulnak.

nyünyüge 2011.02.01. 12:16:05

@a-kis-herceg:
Épp most akartam belinkelni.

Hát mit tehetünk: mindenki hiteles szakértő (0-tól 120 éves korig), aki az előző kurzust bírálja.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:18:00

@nyünyüge: ez még hitlernek is adott tanácsot + rákosinak... mi a fenéért nem tudja meghuzni magát a 600ezres kisnyugdíjával. és a rohadt könnyű életével rátesz a magyar átlag életkorra egy 40-est... egy kis plusz teher nekünk... JOBB NEM TUDNI ARRÓL hogy ennyi élősködő van.

nyünyüge 2011.02.01. 12:22:22

@a-kis-herceg:
Én nem hiszem, hogy ő kereste a megszólalási lehetőséget.
Valószínűbb, hogy az ő nevével-támogatásával próbálnak Matolcsy megtépázott renoméján javítani.

Heti Válasz szinten ez valószínűleg működik is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:23:52

@aszekelyek:

Veled általában egyetértek. Most is.

Egyetlen téren látok egyetlen apró problémát.

"A kisembert meg kirakatják a lakásából, ha nem bírja fizetni a rezsit.Vagy a törlesztést."

Ebből is csak a törlesztés részében.
Aki úgy vesz lakást, hogy valójában nincs rá pénze és nem engedhetné meg magának, tehát hitelből, akkor mi a túróért lenne addig az az ő lakása, amíg nincs még kifizetve?

Én is szívesen vennék lakást magamnak a te vagy bárki pénzéből, amihez aztán neked közöd nem lehet, hiszen az az én lakásom. :-)

Az egy más téma, hogy az a pénz, amit bankok hitelbe adnak 95%-ban semmiből teremtett fedezet nélküli hitelpénz, de ettől még az a lakás valakié, amit megvett, kifizetett a saját pénzéből.

Azt én persze megértem, hogy sokan szeretnének lakást maguknak, akkor is, ha nem telik rá, de sok jóra nem fog vezetni ha emberek kirakhatatlanok lesznek a ki nem fizetett lakásokból. Ingatlanpiac és vele az építőipar és így a gazdaság is visszaesne.

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:27:20

@nyünyüge: lejáratni akarják matolcsit. ez túl nyilvánvalóan BUTA... SÖTÉT.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:31:57

@aszekelyek:

Az okos ember más kárából tanul.
A buta a saját kárából sem tanul.
Az összes többi ember, a többség meg csak a saját kárán tanul.

Ezt hívják élettapasztalatnak.

Ezért kell az idős embereket megbecsülni, a bölcsesség csak a kor előrehaladtával szerezhető meg, sehogy máshogy.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:39:45

@aszekelyek: :-) Nyilván nem.

A jó politikus mindig úgy igyekszik beszélni, hogy az aktuális hallgatóságának a többsége inkább egyetértsen vele.

lüke 2011.02.01. 12:42:54

@Szimba:
:)
@Akitlosz:
na végre egy jó gondolat,
nem a nyuggerek támadása

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:46:39

én mindig mondtam hogy elől egy komment és a posztok követik... megfordult világ ez...

magyaridiot.blog.hu/2011/01/04/csak_egy_komment_2011_01_04

lüke 2011.02.01. 12:47:10

OT, OT kopácsol, látszik, hogy iskolai végzettség nélkül mire lehetett vinni az átkosban
(nekem a példaképem a 6 elemis kandidátus volt)
ma ezt iskolával is nehezen érik el

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 12:49:03

@porfelhő:

Nem okoztál meglepetést.

A tabu témában nem tűrhető meg szabad véleményalkotás, azt rögtön "zsidózásnak" minősítitek. Jó trükk.

Meggyőző vagy mint mindig.

panelburzsuj 2011.02.01. 12:49:18

@a-kis-herceg:

Nyünyüge olvasatát reálisabbnak látom: Kopátsyt azért húzták elő a naftalinból, hogy megtámogassa a "munka, otthon ... " kezdetű litániát.

Annyit finomítanék: a Fidesz által felkarolt "munkaérték-gazdaságtan" a tervgazdaságot sokkal szőrmentébben piszkálgatja (merthogy alapvetően ő is olyat csinálna), mint annak "elárulását", azaz a gazdasági rendszerváltást (piacosítást & privatizációt).

Szóval a Fidesz számára igazán hasznos idióta azért szidja a komcsikat, hogy a gazdasági főművüket feltűnés nélkül dicsérhesse.

Mondom: skizó rulez.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 13:00:07

Kiléptek a nyugdíjrendszerből 102 ezren.

Ez a NER, mintha fogyatkozna.
Csodálkoznék, ha jövőre nem lenne mind a 102 ezer nagyadózó minimálbéres.
Ismét nagyot győzött Viktorunk.

hirszerzo.hu/profit/20110201_nyugdij_vegleges_szam

lüke 2011.02.01. 13:04:15

s a Borsodchem kínai lett
naná, a vegykonyha nyereséges

lüke 2011.02.01. 13:05:19

@lüke:
s érdekes lesz majd az unjós környezetvédelmi előírás is !.....

a-kis-herceg 2011.02.01. 13:06:06

" Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere 2011. február 1-jén, kedden délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Parlament Café különtermében (1054 Budapest, Vértanúk tere 1.) A polgármester ezen a sajtótájékoztatón olyan dokumentumokat szándékozik bemutatni, amelyek az előző városvezetés elhibázott önkormányzati döntéseit és felelőtlen gazdálkodását tényekkel támasztják alá. "

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 13:07:09

@lüke:

"azt kihagyod, hogy 10 év után Teherán- Jalta-Potsdam szerint, mint Ausztriában, el kellett volna menniük"

Én nem hagytam ki. Csupán te nem olvastad elég alaposan.

Bár a második világháborút lezáró 1947-es békeszerződés az Ausztriában állomásozó szovjet csapategységekkel való összeköttetés céljára megengedte, hogy Magyarországon is maradjanak szovjet csapatkontingensek, de az osztrák államszerződést követő 1955-ös ausztriai szovjet kivonulás után ez a jogalap megszűnt.

Más kérdés, hogy azóta Németországból is kivonultak a szovjet megszálló csapatok egyoldalúan. Az amerikai megszállók maradtak máig is.

Persze hivatalosan már "szövetségesek", de hát hivatalosan a szovjetek is szövetségesek voltak az NDK-ban, illetve Magyarországon is, ráadásul formailag a látszat kedvéért valóban a bennszülött kormányok kérésére állomásoztak otthonuktól távol.

a-kis-herceg 2011.02.01. 13:09:41

Usztics Mátyás 2006 őszén:

"Ugyanakkor tudnunk kell valamit. Lehet szeretni, és lehet nem szeretni a politikai vezéreket. De a tények makacs dolgok. Orbán Viktor személye lehet az, aki újra visszahozza a (Kossuth) térre a nemzetközi sajtó képviselőit! Orbán Viktor személye az, amely újra a nemzetközi politikai élet vezetőt Magyarország irányába fordítja."

...

"aki nem a börtönökben végzi, mindennap megverve, az majd megkapja számlán. Az majd megkapja megemelt adókban, megkapja üzemanyagban, és megkapja minden másban, amit csak egy elállatiasodott fortély tud kitalálni."

mkzk3y 2011.02.01. 13:18:59

Rákay intendáns úr bizonyára érdeklődéssel nézi az egyiptomi tüntetésen résztvevő tömeget.

Figyelj Kálmán! Na ez TÉNYLEG egymillió ember.

porfelhő 2011.02.01. 13:22:48

@Akitlosz:
Bocsánat! nem minősítettelek. Egyébként nekem ne írj többes számban, én egyedül kommentelek, és egyedül alkotok véleményt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 13:40:17

@lüke:

"na végre egy jó gondolat,
nem a nyuggerek támadása "

Mert én szoktam "támadni a nyuggerokat"???

Ilyen szót életemben ki nem ejtettem a számon, sőt le sem írtam, csak másokat idézve mint pl. most Téged.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 14:11:31

@porfelhő:
Izraeli lapnak csakis.
Jaja,
biztos hogy mély nyomokat hagytak Viktor bíztató szavai...

www.youtube.com/watch?v=DPu4P2hFFwE

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 14:43:08

@Akitlosz: "A dolog szépséghibája, hogy az oroszok csak 1991-ben vonultak ki és nem 1989-ben.
Maradjunk a tényeknél!"

kaposvarszaga.blog.sonline.hu/2010/04/27/kaposvar-szaga-601/

Kaposvár s(z)aga 601.

"1989. április 25., kedd
A hírekben egész nap félóránként bemondták, hogy megkezdődött a szovjet csapatkivonás Magyarországról. Este aztán a Híradóban mutattak képeket is Kiskunhalasról, ahogyan felpakolták a harckocsikat."

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 14:54:22

"Az Élőlánc Magyarországért - a Független Hírügynökséghez eljuttatott - közleménye szerint megdöbbenve látta, hogy az Új Széchenyi Terv programfejezeteiben a kormány gazdasági programja "célszerűnek tartja" a "Duna többlépcsős duzzasztásának megkezdését", illetve általában a "nagyobb duzzasztóművek" építését. A civilek szerint ezek a tervek homlokegyenest ellenkeznek a Fidesz-KDNP húsz éve folyamatosan hangoztatott álláspontjával és az elmúlt időszak kormányzati ígéreteivel."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=389946&referer_id=friss

blueskycoffee 2011.02.01. 14:57:55

Szigorúan a 319. topikhoz:
Az a helyzet, hogy bár sarkítva, de: " A tények bárminemű csoportosítása erőszak a tényeken". Itten lészen ama kutyus elásva, a többi pedig szubjektivitás és vérmérséklet kérdése. Ezért nem egyszerű elemezgetni - momentán - politikai szempontból (sem).

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:07:57

elzálogosítva az Alkotmánybíróság épülete...

index.hu/belfold/2011/02/01/esztergom/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.01. 15:12:58

"Selmeczi: óriási siker a nyugdíjvédelmi program
A magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert."

www.hir24.hu/belfold/208953/selmeczi-oriasi-siker-a-nyugdijvedelmi-program.html

Eldobom az agyam!

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:25:40

az egyiptomi utak nem is ingyen mennek MOST, hanem az IBUSZ fizet "zsoldot", azoknak akik a táborukat megvédik...

zsiruj.blog.hu/2011/02/01/a_batrak_ibusz_szal_utaznak

a-kis-herceg 2011.02.01. 15:27:25

Még drágább az élet... áram... gáz... benzin... huh. taxisblokád?

panelburzsuj 2011.02.01. 15:53:23

@Akitlosz:

www.1989.mti.hu/Pages/News.aspx?date=19890117&ni=112678&ty=1

"Bécs, 1989. január 17. kedd (AFP/APA/) - A Szovjetunió áprilisban kezdi meg csapatai részleges kivonását Magyarországról, Csehszlovákiából és az NDK-ból. Ezt Vitalij Sabanov hadseregtábornok szovjet honvédelmi miniszter-helyettes jelentette be hétfőn Moszkvában, az osztrák rádió és televizió (ORF) tudósítójának nyilatkozva. A csapatok kivonását két szakaszban, 1990-ig hajtják végre - mondta."

Ha nem is teljes, de az általad leszögezett "égvilágon semmi"-nél azért több.

Tudod: a hajnal meg a kukorékolás oksági kapcsolata.

lüke 2011.02.01. 16:42:27

@Akitlosz:
1. az eml. egyezmény szerint ki kellett vonulniuk, a magyar történelem tanítás eltussolta
külföldön iskolába járt gyermekeim így tanulták
erre hivtam fel a fihgyelmet
2, nem rád vonatkozott, sokan nyuggereznek

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 17:27:42

@Szimba: Igen, borkóstolókon előfordulnak ilyen csúnya történetek, de pl. ha vizet iszol utána, az egy kicsit könnyebbé teszi a hazajutást.
Villány nekem a legkedvesebb, de a szekszárdi borvidéket is nagyon szeretem, az egrit és a tokajit már kevésbé, bár ez nem jelenti, hogy rosszabbak lennének, csak valahogy nekem annyira nem... :-(
A Gere vörös borai számomra egy kicsit túl testesek, azt csak akkor, ha tényleg nagyon neki keseredem, és már nem számít hazajutok-e. :-)
Mondjuk, ha van közben malac meg koviubi, akkor az valamennyit segít a dolgon. :-D

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 17:33:20

@vinczej:

Ez érdekes.
Szerintem ez csak annyi, hogy a szovjetek csináltak amit akartak a csapataikkal Magyarországon, nem kellett a magyar kormány engedélye, hogy ki-be utazgassanak, és ez is csak ennek tudható be.

Olyan helyzetbe került 1989-re a Szovjetunió és Magyarország is, hogy csökkenteni kellett a katonai kiadásokat is, mivel a korábbi szint egyszerűen nem volt miből tovább fenntartható.

Szóval azért eléggé nézőpont kérdése, hogy ha a szovjetek indítottak egy katonavonatot hazafelé, akkor az már csapatkivonás-e vagy csak rakosgatták a csapataikat ide-oda, ahogy korábban is.

mirrmurrkandúr 2011.02.01. 17:35:48

még jó, hogy itt van ez a Feri, a mi táncoslábú primadonnánk, kire is hivatkoznánk ezekben a nehéz időkben. Kell egy szellemi iránytű a magyar nemzetnek, nem élhetünk így kentaúrtalanul. :-) ... csak mert valaki kísértetiesen hasonló érveket használ, mint a mi nagy és igazmondó Ferencünk:

mandiner.hu/cikk/20110201_viktor_a_rengetegben

nyünyüge 2011.02.01. 17:58:58

@a-kis-herceg:

Farkas Zoltán válasza Matolcsynak: Fedák Sári bűvöletében

hvg.hu/velemeny/20110201_farkas_matolcsy

--
ez meg vörösiszap, meglepő infokkal

hvg.hu/hvgfriss/2011.04/201104_a_kormany_es_az_iszapkatasztrofa_a_mindenha

a-kis-herceg 2011.02.01. 18:01:43

@nyünyüge: nem tudom ezt linkeltem-e korábban...

orulunkvincent.blog.hu/2011/01/26/hutlen_kezeles_1

gátlástalan gátépítés, vagy felelőtlen felelősök... kolontár...

persze mi ezt szájmond dal megírtuk okt 4 utáni napokban is "előre"...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 18:13:23

@panelburzsuj:

Ehhez a magyar politikusoknak nem sok köze volt. Szovjet saját hatáskör, egyezményt csak 1990-ben kötöttek.

Egyoldalú szovjet lépés volt.

panelburzsuj 2011.02.01. 18:40:28

@Akitlosz:

Tettél egy ilyen állítást:

"Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg"

Összeszedtünk pát webhivatkozást, amelyek szerint 1988 végén, 1989 elején bejelentették, majd tavasszal el is kezdték a kivonulást. (Érdemes hozzátenni: 1989 február közepén fejezték be az afganisztáni csapatkivonást, nyilván nem akartak és tudtak egyszerre mozogni mindenhonnan.)

Erre te jössz most azzal, hogy ahhoz a magyaroknak semmi köze sem volt.

Sokszor megfogadtam már, hogy nem bonyolódok olyan figurákkal szóba, akik zsigerileg képtelenek a tárgyszerű beszédre. Úgyhogy egyenesen megkérdezlek: volt, vagy nem volt szovjet csapatkivonás 1989 évben? (Orbán előtt és után is ... )

Továbbá: mit gondoljak magamról, ha a "Szóval 1989-ben az égvilágon semmiféle kivonulás nem zajlott, az 1990. március 12-én kezdődött csak meg" állításodra nem tudod azt mondani, hogy ez sajnos egy kicsit elnagyolt volt, hanem egyenes válasz elkezdesz mismásolni és kavarni?

Én úgy vélem: nagy barom lennék, ha leállnék huzakodni azon, hogy miért is nem fekete, ami fekete, él mért nem fehér, ami fehér.

Te mit gondolsz erről?

diosjenci 2011.02.01. 20:44:37

szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala
jobb lenne, ha TG a médiapolitológiát illető valódi kérdésekre reflektálna, nem egy fideszes csinovnyik ostoba fejtegetéseire.

Szavics 2011.02.04. 00:15:53

@diosjenci: köszi a Berkovits szöveget. Nagyon ütős... A G Fodor Gábor cikk pedig, sajnos, tényleg ostoba fejtegetés. A kettőt együtt nézve, ami elsőre naiv rácsodálkozás, ez a bejegyzés, hirtelen egy óriási vakfoltnak látszik.

igényes 2011.03.23. 20:32:56

Nagyon szeretném, ha 70 milliárdnál többet nem fizetne a kormány az MTV-t felgyújtó forradalmároknak. Balsay úr lépjen ez ügyben! Nehogy svájci farnkban, forintban!

igényes 2011.03.23. 20:35:14

@a-kis-herceg: Szerinted 70 milliárdnál több kártérítést ad Balsay a Gyújtogatóknak, vagy sikerdíjat vez fel és megalkudnak 69 milliárdban?

igényes 2011.03.23. 20:40:58

- 1848. március 23.
Batthyány miniszterelnöki körlevélben elrendelte a jobbágyfelszabadítást, utólagos állami kárpótlással.

Na és mi megy a Magyar Televizióban?

chelsea.hu 2011.03.29. 16:53:31

A hibás modell miatt a KSH visszavonta a reggel kiadott adatokat a munkanélküliség alakulásáról. Ki kellett volna egészíteni, hogy ez csak és kizárólag a fülkeforradalmárok részére kiadott közlemény.
További kiegészítésként pedig utasítani a fülkeforradalmárokat,hogy a jövőben csak a Nézőpont által kiadott kutatási adatokat olvashatják.
Egy javaslat az oldal látogatóihoz: -a jövőben a legsötétebb Fidesz-fanok hozzászólásaira ne reagáljatok. Továbbá, ha bárki egyéb normál hozzászóló véleményét minősítik, arra sem kell reagálni.
Azt gondolom, hogy két ok miatt:
-mert nagy valószínűséggel fizetett provokátorok.
-vagy a hozzászólásaik alapján a legsötétebb réteghez tatoznak.
Mindkét csoportra vonatkozóan az a legegyszerűbb választás, ha egyszerűen átnéztek rajtuk.
süti beállítások módosítása