Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:12

Ilyen még nem volt a blogon, de talán nem is lehet ennél tökéletesebb nap egy könyvajánlóra. Új világrend – új politika címmel most jelent meg a Századvég Alapítvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről, amellyel egy valóban nagy múltú és tiszteletre méltó kutatási eredményeket felvonultató intézet – nem előzmények nélkül - most már egyértelműen a politikai elemzés új terepére lépett. De van más is: egy frissen alapított intézet – korábban a Demos Alapítvány kutatójaként dolgozó – vezetője mai cikkében lényegében ugyanebbe az irányba tájékozódik. Az eltérő politikai vonzalmak ne tévesszenek meg: az Orbán- és Gyurcsány-propaganda pontosan ugyanaz a műfaj.

Az egyik legkedvesebb politikai témájú könyvem a Dan Nimmo és James E. Combs által írt „The Political Pundits”. Az angol pundit szó előzménye a szanszkrit nyelvben tanult, tudós embert jelentett, ma azonban a kifejezést az amerikai nyilvánosságban már azokra az író és beszélő fejekre alkalmazzák, akiket mi a „szakértő”, az „elemző”, a „hozzáértő”, az „írástudó” szavakkal szoktunk leírni. Az amerikai politika punditjait a könyv a demokráciára veszélyes, annak lényegét eltorzítani és egyfajta „punditokráciát” létrehozni képes szereplőknek láttatja.  A szerzők fő célja éppen ezért ezen sajátos „ötödik rend” demisztifikálása, módszereik, stratégiáik megismertetése, megértése - azaz végső soron leleplezése.

A könyvhöz bevezetőt író Robert E. Denton a következőképpen fogalmaz:

„Tartozom végül egy vallomással. Pundit vagyok, ha csak egy nagyon kicsi is. Az én gügyögésem időről-időre a Washington Postban és más regionális lapokban olvasható, továbbá politikai elemzőként jelenek meg helyi tévékben: kommentárokban, interjúkban és választási műsorokban. Gyakran frusztráló tapasztalatok ezek. Tizenöt másodpercben vagy még kevesebben kell megmondanom, hogy mi is történt.  Időnként az a gyanúm, hogy a szerepem nem más, mint az, hogy az újságírók előzőleg már úgyis kitalált sztorijukhoz legyek egy felhasználható sound bite. Az persze jó érzés, amikor az emberek kommentálják a véleményemet, még akkor is, ha az nem tetszik nekik, vagy nem értenek vele egyet. Korábban azt gondoltam, hogy hozzájárulok a közéleti vitákhoz, hogy a politikai eseményeket, nyilatkozatokat vagy cselekedeteket segítek elhelyezni, értelmezni, de miután elolvastam ezt a könyvet, finoman szólva is aggódni kezdtem.”

A punditokat a könyv  leginkább azért tartja veszélyesnek, mert a tekintély, a tudás, a szakértelem, az „intézet” adta legitimitást felhasználva valójában saját világlátásukat, a helyesről, a jó politikáról gondolt véleményüket erőltetik rá a közvéleményre, állítják mérceként a politikai szereplők elé.  Fontos észrevenni: nem kizárólag a pártosság, a nyílt pártpropaganda az, ami a punditokrácia felé vezet – ha talán etikusabbnak és esztétikusabbnak is látszik, lényegileg nem különbözik ettől az sem, amikor a megmondóember kizárólag saját kottájából játszik. Sőt: bizonyos értelemben a pártelemzés valójában csökkenti is a punditság jelentőségét, hiszen eldobhatóvá, kicserélhetővé teszi a politikai erők apologétáit, s inkább a pártokráciát, semmint a megmondóemberek hatalmát erősíti.

Mindezzel két dolgot biztosan nem akarok állítani.

Egyrészt nem szeretném azt a hamis látszatot kelteni, mintha magam kívül állnék ezek a világon, mintha létezne antipundit pundit. Nagyon is tisztában vagyok punditságommal, s ezért is törekszem arra, hogy elemzői megnyilvánulásaimnál – amennyire lehetséges – elválasszam a leírást (mi történt?) és a magyarázatot (miért történt?) a megmondástól és az igazságosztástól (jó-e, hogy ez történt?). Előbbi talán egy szakma, ahol a politikai tudásnak lehet némi előjoga, utóbbi azonban már a politika, a közélet világa, ahol minden hangnak, minden véleménynek pontosan ugyanannyi joga van a nyilvánossághoz, s ahol - ha csak a "kiválasztottak" beszélhetnek a helyesről és a helytelenről - valóban fenyeget a véleményvezérek diktatúrája.

Másrészt azt sem akarom állítani, hogy a politikai elkötelezettség demonstrálása, a politikai propaganda ne lenne legitim és hasznos megnyilatkozási forma. Szívesen hallgatom ezen közéleti szereplők vitáit, élvezettel figyelem az érveiket, s még azt sem zárom ki, hogy lesz olyan időszak az életemben, amikor fontosnak fogom tartani, hogy (az elemzői szerepből való kilépést jelezve) nyilvánosan kiálljak bizonyos értékek és ezeket képviselő politikai szereplők mellett – ahogy ezt az „értékmentességgel” és "függetlenséggel" szemben fellépők elemzőként és szakértőként most is teszik, láthatóan egyre nagyobb hangerővel. (Érdemes felfigyelni a különbségre: amikor színészek, zenészek és egyéb sztárok hitet tesznek egy adott politikai erő mellett, a punditság veszélye nem fenyeget, hiszen a közönség a véleményüket biztosan nem tartja "szakmainak", "objektívnek" vagy "igazoltnak".)

Tulajdonképpen csak két apró kérést szeretnék a könyvajánló örve alatt megfogalmazni: egyet magunkhoz, egyet pedig a közönséghez. Egyrészt, hogy legyen világos, tegyük világossá, ki milyen mezben lép pályára, milyen játékot akar játszani, mert ellenkező esetben valóban nem teszünk mást, mint szimplán és ócskán manipulálunk. A pálya szabad, sőt, a pályák szabadok: tere, helye van itt mindenkinek, bármi is legyen a célja, a szerepe és a szerepfelfogása. Másrészt, hogy a közönség, az elemzések, a kutatások, a vélemények iránt érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb. Vigyázzon, kételkedjen és – miután meghallgatott másokat - leginkább merjen önállóan gondolkozni, mert a politika túl fontos dolog ahhoz, hogy róla alkotott véleményünket kölcsönözzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr302678623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Punditok a politikában 2011.02.22. 11:04:01

Tisztában vagyok punditságommal, s ezért is törekszem arra, hogy elválasszam a leírást és a magyarázatot a megmondástól.

Trackback: Bölcsődés korba lépett az LMP?! 2011.02.22. 09:50:31

Atyafiak, sztoikus mosollyal az arcomon dőlök hátra és várom a fejleményeket. Ám fejlemények nincsenek, van helyettük idiotizmus, dekadens, álfelszegett menetelés előre, és most infantilizmus. Idióta, hiszen hosszú távon lehetetlen helyzetet teremtett...

Trackback: Bethlen pártja megalakul 2011.02.22. 09:19:55

  Sivár és ocsmány minden ami látszik és azontúl is szomorú az egész ország képe. Pozsonyt annektálták a csehek és a lakosság elkeseredett tiltakozó népgyűléséből vérfürdőt csináltak. Egy kicsi fiú felmászott egy lámpára és ki akarta tűzni a magya...

Trackback: Kiss rokonság 2011.02.22. 02:40:14

A Fidesz egymillió munkahelyet ígért, de a terveket még most se látjuk a mikéntről. A február 15-ig ígért reformok késnek és nem ígérnek többet egyszerű nadrágszíj-szorításnál. Eközben a rokonságnak jut munkahely.Borókai Gáborné, Pálffy Istvánné, Petyk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.02.22. 01:20:13

én is most fejeztem a munkát. látom Gábor te is dolgoztál. egyelőre nem mondok véleményt... (majd reggel megnézem, elszúrtam-e;)

"Az ostoba elsőnek mond véleményt." (Marcus Tullius Cicero)

a-kis-herceg 2011.02.22. 01:32:12

"...érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb. Vigyázzon, kételkedjen és – miután meghallgatott másokat - leginkább merjen önállóan gondolkozni, mert a politika túl fontos dolog ahhoz, hogy róla alkotott véleményünket kölcsönözzük."

Itt minden szó a helyén van... Mindig a végére teszed a "csattanót".

Köszönet. Ennek van hiánya. A gondolkodásnak. Erre alszok egyet.

Taki77 2011.02.22. 01:58:56

Ez igen! Úgy vártam már egy ilyen igazságra!!!Talán fura a párhuzam de Török Gábor nekem egy kicsit olyan,mint Messi...
Teszi a dolgát szerényen,nem reklamál,nem arrogáns,ha ártani akarnak neki megy tovább és aztán gólt lő.Hajrá Esztergom!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.22. 02:19:12

Az "Új világrend" szókapcsolat nagyon rosszul hangzik.

Eddig csak a jogászok munkáját kellett "értelmezni", mert hiába fogalmazzák elvileg magyar nyelven a jogszabályokat, mégis ahány jogász, annyiféleképpen "értelmezi" azokat.

De az újdonság, hogy egy miniszterelnök szónoklatát is ennyire "értelmezni", magyarázni kelljen. Illetve nem kell, csak hát a Századvég is egy propagandaintézet.

Kétlem, hogy megérnék a század végét.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.02.22. 02:27:02

Már alapjáraton is átkozottul nehéz (lehet... jómagam sem teszem) objektívnek lenni és elemezni. A tény, hogy ez napjainkban az árral szemben való úszást jelenti, nonszensz és szomorú. :(

zsirfeka 2011.02.22. 04:15:02

A punditra létezik egy kiváló magyar szó: csicska.

Gondolom ment a telefon a Századvéghez, hogy
- Halló, ........ vagyok a Miniszterelnökségtől. Uraim, gondban vagyunk, senki nem érti, hogy mit mondott a főnök a múlt héten a parlamentben.
- Mi sem értettük teljesen, de annyira nem volt rossz.
- De nem értik, pont ez a baj, itt értenie kell az embereknek a dolgokat, mert komoly előkészületek vannak mindenhol, hogy mi lesz.
- Jó, semmi gond, megoldható, írunk egy elemzést, ami majd segít eligazodni.
- Uraim, köszönöm, majd küldjék a végleges verziót jóváhagyásra emailben, a számlát pedig a szokásos helyre, az árban már megegyeztünk, ha jól tudom.
- Rendben, holnap küldjük.

Később a Századvégnél:
- Hát, nézegettem a szöveget, nekem így hirtelen nem sok minden ugrik be, szerinted mit csináljunk?
- Nem tudom, sok minden nem jutott eszembe. Nem tudom. Te olvastad az indexen, hogy Líbiában meg Bahreinben is mekkora káosz van?
- Ja, láttam, nem semmi, lövik az embereket rendesen, remélem sikerül nekik valami újat összehozni.
- Ez aaaz, meg vaaan, új rendszerek, új világ, ezzel szerintem ülni fog a beszéd, erre mehet minden, alkotmány, intézkedések, ellenzék, adósság. Csináljuk úgy, hogy az legyen a lényeg, hogy annyira új helyzet van, meg új világ, hogy ezt a beszédet a Viktoron kívül más nem is értheti, mert még csak ő látja az új rendszereket és a világrendet, mert egy igazi próféta, amit persze nem írunk le, de ki fog jönni belőle.
- Rendben, ez tetszeni fog a xxx úrnak is. Este sör?
- Persze, alap.

nyünyüge 2011.02.22. 07:03:55

Felettébb aktuális írás.
Igen, résen kell lenni, hogy ne manipulálják az embert. És tiszta fejjel gondolkodni.
Csak az a baj ezzel, hogy iszonytatóan sok idő kell ahhoz, hogy sokoldalúan tájékozódjék az ember, és még akkor is csak a dolgok felszínét kapargatja.
A tiszta fejjel is gond van sokszor. Túlságosan beletrappol az életünkbe a politika már hosszú ideje, nehéz kívülállóként szemlélni.

jjulie 2011.02.22. 07:28:09

@nyünyüge:

a fej rég nem érdekli a manipulátorokat, a zsigerek sokkal inkább

okostojgli (törölt) 2011.02.22. 07:30:52

Aztán jön majd egy elemző, aki az elemzőt elemzőről ír elemzést.
Aztán őt is elemzik, majd az elemzőt elemző elemzőt is elemzik.

ÉS így tovább.

sashimi 2011.02.22. 07:32:19

TG: "Tulajdonképpen csak két apró kérést szeretnék a könyvajánló örve alatt megfogalmazni: egyet magunkhoz, egyet pedig a közönséghez. Egyrészt, hogy legyen világos, tegyük világossá, ki milyen mezben lép pályára, milyen játékot akar játszani, mert ellenkező esetben valóban nem teszünk mást, mint szimplán és ócskán manipulálunk."

Bagoly mondja verébnek.....

lüke 2011.02.22. 07:33:11

@zsirfeka:
a csicska fordítás kb olyan találó mint a zsirfeka
Pundit of the Supreme Court in Colonial India
ott megkérdezheted
s a kérdezésnek sok feltétele van, egy gyarmati rendszerben

lüke 2011.02.22. 07:36:12

@jjulie:
nem boncolnak azok
zsiger
A belső szervek valamelyike
áll . obi-ugor eredetü, de majd a nyelvészek megmondják, te csak boncolgass

jjulie 2011.02.22. 07:36:42

@sashimi:

nemnem, a kolomp mondja birkának

jjulie 2011.02.22. 07:47:32

ha ez a pundit most átmenne a köztudatba, nem is lenne rossz eredmény

kb. 20 évvel a rendszertani leírását követően

A nép fia 2011.02.22. 07:50:22

Az utolsó két mondat tetszik a legjobban. Ezt ki kéne plakátolni.

Hóember 2011.02.22. 07:55:16

Gábor, a szakmáddal egyáltalán nem vagy egyedül, a média szerintem minden területnek kitermeli a saját punditjait. Amikor egy kicsit is komplexebb kérdésről 3 mondatban kell nyilatkozni a híradóban mint "szakértő", és ez befolyásolja 2-3 millió néző véleményét, ott a legnagyobb jóhiszeműséggel és körültekintéssel is "punditizálódhatnak" a dolgok. És ha hozzátesszük, hogy szinte mindig kőkemény lobbiérdekek nyomása alatt formálódnak a közéleti témák, nem kell csodálkoznunk azon, ha esetleg nem is valódi hozzáértők, hanem professzionális punditok lesznek a téma "szakértői". Természetesen jóelőre kimunkált - általában bántóan demagóg, de könnye emészthető - "tudományos" magyarázatokkal, mely az aktuális célt igyekszik érvekkel stabilan aládúcolni.

Például az egészségipari, egészségpolitikai témák tálalása a magyar médiában tipikus pundit-parádé.

jjulie 2011.02.22. 07:55:41

@A nép fia:

kis módosítással

figyelmesnek azért kell lenni, hogy a politikát a csírájában is felismerjük, és óvatosan de biztosan kikerüljük mint a kutyaszart a járdán

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.02.22. 08:13:10

Az amerikai politikai élet sokkal komplexebb mint a magyar. Senkit sem érdekel Magyarországon hogyan lesz képviselő valaki Bácsbokodról, nyilván egyszer lemosta Orbán kocsijának szélvédőjét. Egy louisianai vagy arkansasi szenátorság mögött azonban komoly szakemberek állnak. Paul Begala vagy James Carville igazi vérprofik, nagy pályán játszottak. Magyarországon politikai grundok vannak, maximum.

jjulie 2011.02.22. 08:27:17

@jotunder:

dehát minden relatív, eljutni az orbán kocsimosóságáig kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés egy bácsbokodinak

Haruna 2011.02.22. 08:31:43

Nagyszerű elemzés egy nagyszerű szakértőtől.
Csak azt nem értem, miért kell a pundit szót használni. Mi a baj a szakértővel vagy/és az elemzővel? Vagy esetleg az elemző-szakértővel?

A punditnak az angolban nem egyértelműen negatív a konnotációja, itt meg már csicskásokról beszélnek. A pundit kétértelműsége sokkal inkább rokon a szakértőben/elemzőben rejlő többértelműséggel, amit lehet pozitívan, ironikusan, negatívan stb használni.

ssi 2011.02.22. 08:41:12

belül, engem izgat ... egy ideje

1. milyen morális hatása lesz annak, ha a kormány tudatosan
* nem akar "természetes" lenni, csak manipulált (médiatv-kritikák bagatellizálása, 1-kulcsos családi adózás igazi céljának és a kormánybaki eltusolása)
* másokat is manipulálni akar (szemfényvesztés: egyértelmű, konkrét cél volt a tehetősebb társadalmi csoportok alanyi jogon, állami pénzből még tehetősebbé tétele; csak az ő havi bérnövekedésük több - pedig gazdasági növekedés, forrás sincs mögötte - mint azoknak a teljes havi bére, akikért most "harcolnak", mert azok is tisztességes dolgozók, vagy potenciális választók)
* a morált is manipulálja (minden állami munkahely bizalmi állássá lett, a dolgozók megfigyelhetőek, felülírnak eddigi alapnormákat: semmiségi tv, az egyoldalú, vagy erősen célzott elszámoltatás stb.)

2. Érdekes az élet ... hol vannak árkok és mikor nincsenek és miért? ... nem tudom a választ ... csak szeretnék tisztább helyzeteket :-))
"közigazgatási miniszter hangsúlyozta: azért van szükség az indoklás nélküli felmondás lehetőségének megteremtésére, mert.."
www.haon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/navracsics-igazsagos-a-kozalkalmazotti-vegkielegitesek-megadoztatasa/cn/haon-news-charlotteInform-20100701-1055397755
"egész napos rendezvényt szervezünk, többek között Navracsics Tiborral – aki már elvállalta a fellépést"
torokgaborelemez.blog.hu/2011/02/13/326_savelhuzasra_varva

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 08:43:23

Ezt a Századvég tanulmányt most mennyiért írták ?

Ez most filozófusbűnözés, vagy grátisz megszámítják ?

hoplita 2011.02.22. 08:51:26

@zsirfeka:
Hát úgy naggyábúl így zajlott le....
Amikor a századvég megmagyarázza Ovit, az ugyanaz, mint amikor grécigeci magyarázza elkúrót.

Whitedog 2011.02.22. 08:51:43

A téma kapcsán azért hiányolom a szerzőtől az önkritikát. Sose felejtem, amikor a MDF lehallgatási ügyben milyen kedélyesen coming out-oltak Somogyi Zoltánnal az Esté-ben.

A "politológusi" szerep erkölcsi mélységeit mutatták meg nagyon világosan. Szánjon rá már egy poszot arra is, hogy összefoglalja, hogy az elmúlt évtizedben ön milyen mezekben játszott mettől meddig.

Ha ez már megtörtént valamelyik korábbi írásban, akkor egy linket kérek rá.

hoplita 2011.02.22. 08:53:55

@jjulie:
Ahhoz képest előszeretettel tapicskolsz benne....mondhatni mániákusan.

hoplita 2011.02.22. 08:55:12

@simonmondja.:
Ugyan, hová gondolsz....!
Egy fülkeforradalmár sosem lopna...

reservatio mentalis 2011.02.22. 09:02:57

"Ha még mindig érvényesek lennének a régi paradigmák, akkor mi is egyet értenénk azokkal, akik csalódottak voltak és a konkrétumokat hiányolták a beszédéből. De ha nem is mondott semmi konkrétumot a miniszterelnök – a régi paradigma szerint, ez azt jelentené, mintha semmit sem mondott volna?
Természetesen az Orbán-beszédnek volt üzenete, de a kritikusok nagy része ezt nem értette, mert nem érthette. Azért nem érthették, mert foglyai az időközben érvénytelenné vált paradigmának, a miniszterelnök pedig egy új politikai nyelven beszélt egy új politika alapjairól."

Én meg ezt nem értem.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.02.22. 09:03:15

Mi az a sound bite? Nem lehetne valamit tisztességesen magyarra fordítani?

hoplita 2011.02.22. 09:04:37

Off és pardon, de muszáj belinkelnem.

Hoppá...hogy mik derülnek ki...!!
A belem fordul ki ezektől a szemetektől, rohadt képmutató, komcsicsecsen felnőtt szaralakok bandája....

A Fidesz éles lőszerrel lövetett volna a tüntetőkre 2006-ban

kuruc.info/r/7/74812/

a-kis-herceg 2011.02.22. 09:05:51

@Akitlosz: sőt már így is túlhaladta pár évvel.

állami csecsen lóg... mexűnik a hatalom és mexűnik a csecs.

@simonmondja.: na igen. erre céloztam.

a-kis-herceg 2011.02.22. 09:09:51

@jjulie: szerintem inkább lépjél bele... nyugodtan.

@hoplita: nyugi. ami késik nem múlik... nyugi.

a-kis-herceg 2011.02.22. 09:12:46

@simonmondja.: politológus bűnözés. de most Gáborunk szépen kivágta magát

@hoplita: ja. kétharmaddal a zisten neki adta... azaz királynak lenni tudni kell...

is 2011.02.22. 09:18:28

hűha. akkor lapozzuk vissza a Bokros Lajos vs. Hajdú Péter Tv-szereplésről közölt posztot. mi is az első mondat? "nem hiszek a szememnek". ennél ítéletalkotóbb felütést nehéz elképzelni. én elfogadom, hogy TG nagyon vigyáz, de úgy látszik, hogy legfeljebb pártvonalon sikerül, karaktergyilkolászáskor nem annyira.

Bencsik Gábor · http://www.magyarmercurius.hu 2011.02.22. 09:19:35

A politológus többnyire nem abban különbözik a többi embertől, hogy világosabban látja a dolgokat, hanem abban, hogy okosabban, iskolázottabban tud érvelni saját meggyőződései mellett. Azt mondják, a történész az az ember, aki megjósolja a múltat. A politológus a jelent jósolja meg, nagyjából ugyanolyan biztonsággal. Ezzel nincs is baj - csak ne ragaszkodjék korábbi meggyőződéseihez pusztán azért, mert azelőtt azok mellett érvelt, hanem merjen változni, hagyja meggyőzni magát. Ugyanis a világ is változik, benne a politikusok és a politikai helyzetek is változnak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 09:21:42

Amikor megláttam a címet, aszittem, egyes szám első személyben van, TG nyilván valami új szexuális perverziót népszerűsít.

Pundit = (kb.) faszkalap
?

panelburzsuj 2011.02.22. 09:22:00

@Strici:

hangfalat

de nehogy összekeveredjen a technikai eszköz tárgyesetével, talán egyértelműbb lenne a hanghari

ami alany és tárgyesetben is tiszta szanszkrit

és jól megy a pundithoz

(ha az a d nem elütés ... )

metaszóda 2011.02.22. 09:24:50

A propaganda dialektiája uaz, az energia pszichés töltete tök más alapokból jön, tök más területeket mozgósít.

Szimba 2011.02.22. 09:25:03

Úgy látom, TG még mindig az önmeghatározással, a szerepvállalással gyötrődik.

Az elemző szerepe valóban nem könnyű, mert mindenkinek van véleménye, legfeljebb nem tudja olyan szépen és szakszerűen, meg hosszan megfogalmazni. Viszont vitatkozni és az elemzőt a sárbataposni mindenki tudja, legfeljebb valamennyire korlátozza magát ebben. (Ezt nevezik civilizáltságnak.)

Az elemző, a pundit szerintem legyen jól felkészült, és legyen tisztában történelmi, valamint mai kül-, és belpolitikai vonulatokkal, irányokkal, a politikai zsargon különbözőként használt jelentéstartalmával stb.

A feladata az értelmezés, a magyarázat, és egyáltalán nem baj, ha nem jósol, nem jelez jól előre. Nem ez a feladata.

A "most" tudománya a politikaelemzés. (Amihez persze, ugyanúgy mint a focihoz, mindenki ért, vagy érteni vél.)

a-kis-herceg 2011.02.22. 09:26:56

@Hepci: :))))

nekem meg először... a pundit próbája az evés...

@panelburzsuj: :))) de a d elütés... mintha írnám: fadkalap

Szimba 2011.02.22. 09:32:23

Böcskei Balázs elemzi az elemzőt. És kiigazítja!:-))

Azért ez - bár semmi kivetnivaló nincs a belső szakmai vitában - olyan, mint amikor az oroszlán által meghagyott maradékon összeverekszenek a keselyűk.

Nem ők ejtették el a zsákmányt, de rendkívül nagy hangon tudják a csontvázon nekik maradt cafatokat értékelni.

nu pagagyí 2011.02.22. 09:34:06

A felnövekvő generációt kéne olyanra nevelni, hogy ne szopjon be mindent, különbséget tudjon tenni a tény és a duma közt.
A demokrácia működését valódi iskolai önkormányzatokon keresztül, a döntéssel járó felelősséget, a másik tiszteletét, az alkotmány-ismeretet már régen oktatni kellene legalább a középiskolákban.
Így nem lenne gond az, hogy világnézetének megfelelő markáns véleményt fogalmaz meg valaki. Jelenlegi állapotunkban viszont tarol a populizmus és ez se rövid, se hosszú távon nem lesz jó az országnak.

Szimba 2011.02.22. 09:35:31

@lüke:

én pundítok
te pundítasz
ő pundít

a-kis-herceg 2011.02.22. 09:38:24

@nu pagagyí: máshol van olyan. írja is TG : polgárok... itt nincs. ez mucsa.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 09:44:40

@a-kis-herceg:

A pundit próbája, hogy megeszik ... a disznók.

megeszik reggelire ...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.22. 09:50:01

Istenem , hol élünk? Ennél nagyobb szarháziságnál mi jöhet még?

Állítsuk meg ezt a csűrhét!!!!

Titkosszolgálati eszközökkel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről. Ha nem járulnak hozzá, hogy megfigyeljék őket, akkor automatikusan elvesztik az állásukat, értesült az RTL híradója. Az ügyben az ombudsmani hivatal is vizsgálódik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy akár titkosszolgálati módszerekkel is adatokat gyűjtsenek róluk. Ha nem járulnak hozzá, elveszítik a munkájukat, hangzott el [1] az RTL hétfő esti híradójában.

Vanek B. Eduard 2011.02.22. 09:50:46

@nu pagagyí: "...tarol a populizmus és ez se rövid, se hosszú távon nem lesz jó az országnak." Egyetértek.
Ha 'való világra', és maunikára van igény, akkor - politikai téren - csicskákra és trollokra is sokkal inkább, mint "punditokra" (hülye egy szó, de szívesen megszoknám). Ugyanis a fent emlegetett "punditokrácia" nálunk csak vágyálom: hogy értelmes szakértő érdemi befolyást tudjon gyakorolni a tömegekre.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 09:50:55

Pundit hazai megfelelői :

- véleménydiktatúra
- megmondóemberek
- agitátorok
- propagandisták

- időjósok, próféták, hittérítők, világutazók, polcelebek
és válogatott cigánylegények

Vanek B. Eduard 2011.02.22. 09:55:11

@simonmondja.: aki pundit közé keveredik, felfalják a .. trollok.

Szimba 2011.02.22. 09:57:06

Szép nap ez a halálra...:-)

Szimba 2011.02.22. 10:02:09

@Esztergom hős város, ellenáll a tetveknek! Hajrá!:

Tudod mit? Én teljesen nyiltan vizsgálnám őket. Ugyanis a leginkább lefizethető réteget ezek a köztisztviselők teszik ki.
Más kérdés, hogy a képviselőket, politikusokat is állandóan ellenőrizném kétféle szervezettel is.

Szimba 2011.02.22. 10:03:52

TG mazochista. állandóan kiprovokálja, hogy szétszedjék.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 10:06:15

@Szimba:
Ezt hítta régen a Fidesz - megfigyelési ügynek.

Ezzel akkor még választást tudott nyerni.

Most meg a beleegyezésünkkel akar megfigyelni...

Közszolgák - jelentkezzetek Villalakónak, mert úgyis be lesztek kamerázva.

Vanek B. Eduard 2011.02.22. 10:07:57

@Bencsik Gábor: "csak ne ragaszkodjék korábbi meggyőződéseihez pusztán azért, mert azelőtt azok mellett érvelt..."
Nem én forgok - mondja a szélkakas - hanem a szél változik.
Azért az sem árt, ha - pár éves távon belül - egy szájból egyféle álláspont szól. Tele a padlás pörgő szélkakasokkal...

Persze joga van mindenkinek változni, pl. kőkemény liberálisból vallásos-konzervatívak lenni - egyszer évtizedenként. A többi: szélkakaskodás.

Szimba 2011.02.22. 10:12:00

@simonmondja.:

Belső ügyosztály?
Bekamerázva is lehet pénzt átvenni whiskis, nokiás egyéb dobozokban:-))

Ramaty 2011.02.22. 10:12:02

Hát a leírás alapján, szerintem sokkal, de sokkal tisztességesebb és értelmesebb dolog punditnak lenni, mint értő ún. poltiológusnak. A magyar TV-politológusok, a hideg szakértés álcája alatt mondják a nagy semmit, olyanok mint egy Monty Python jelenet.

Egyébként, már miért lenne veszélyes, hogy vki a véleményét "rá akarja erőltetni" a többiekre??? Az egész politika erről szól, nemde?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 10:12:57

@Vanek B. Eduard:

Van, aki fincsi a fazékban.
Azért annak a trollnak se elég a parizervég ...vagy századvég
...vagy mi.

Szimba 2011.02.22. 10:13:48

@Ramaty:

Eltévesztették az elnevezést. Nem pundit, hanem pucsít.

bóra77 2011.02.22. 10:15:28

Gábor! nagyon jó poszt! nagyon tetszik!

(feléig sem jutottam, amikor felmerült bennem, hogy vajon punditnak tartod-e magad, de hálistennek megválaszoltad a kérdést:)

jabba74 2011.02.22. 10:17:45

@Akitlosz:
Az őszödi beszédet is "értelmezték".

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 10:18:09

@Szimba:

Egészséges erotika - ipari kamera a női öltözőbe...

www.youtube.com/watch?v=-kuoqwTOo30&feature=related

..már az átkosban...

török gábor 2011.02.22. 10:19:49

@Ramaty: csak abban az esetben veszélyes, ha a vélemény "szakmai álláspontnak", "tudományos igazságnak", "elemzői megállapításnak" van beállítva. ha lehet tudni róla, hogy egy egyszerű szubjektív vélemény, akkor nincs semmi gond, egyetértek.

CSENDES 2011.02.22. 10:28:00

@török gábor: A "nem előzmények nélkül" nem működik. Csak nekem nem?

CSENDES 2011.02.22. 10:28:39

@CSENDES: Bocs, már hogy a linkre értettem.

panelburzsuj 2011.02.22. 10:34:15

@Vanek B. Eduard:

"a fent emlegetett "punditokrácia" nálunk csak vágyálom: hogy értelmes szakértő érdemi befolyást tudjon gyakorolni a tömegekre"

Az értelemmel nincs gond.

A példabeli Giró-Szász kifejezetten éleselméjű pacáknak tűnik.

A Ceglédtől Somogyig terjedő Zoltánok intellektusa sem gyengébb a magyar értelmiségiben "megszokottnál". Sőt.

Még TG sem annyira ostoba, mint amilyenre festi magát. :)

(Pengeszű szocialista orientációjú közokost hirtelen nehéz felidéznem ...)

Szóval az értelemmel, mint adottsággal semmi gond. Inkább ellenkezőleg: az a nagyon is figyelemreméltó, hogy mi mindenre hajlandóak bérbeadni az elméjüket.

Ramaty 2011.02.22. 10:38:26

@török gábor:
Ez nekem meg nem életszerű. Sztem nem "véletlenül" lesz vkiből pundit, hanem azért, mert úgy tud megfogalmazni vmit, amivel sokan egyet tudnak érteni, csak nem tudják úgy megfogalmazni.
Sztem ha egy pundit folyamatosan a fentiek szerint akarja beállítani a véleményét, akkor előbb-utóbb lelepleződik, megcáfolják és megszűnik tekintélynek, véleményformálónak, punditnak lenni.
De ha már itt tartunk: ha pl. az országos tiszti főorvos azt mondja, márpedig a szakmai álláspont és a tudomány szerint ezésez a védőoltás megvéd a H1N1-től és nem veszélyes, majd egypár politikus sokat sejtetően azt mondja, ő nem oltatja be magát, és emiatt egy csomó ember sem - ez a jelenség akkor mi?
Sztem a mai világban annyi információ zúdul egy átlag emberre, hogy azok tényszerűsége, valóságtartalma ellenőrizhetetlen számára, és ezért már nem nagyon hat rá, hogy a forrás mit állít magáról, más mechanizmus szerint gondol vmit igaznak vagy sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 10:40:09

@CSENDES: elbaszgerálták a linket a punditok...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 10:41:31

@panelburzsuj: Te is adnád, durnyogonc, csak nincs, aki jól megfizesse. :)

hoplita 2011.02.22. 10:44:31

@panelburzsuj:
Megint ott vagyunk a kályhánál..
Az értelmisegg árulása.....a gerinctelenségre sajnos nem gyártanak gyógyszert.

elendem 2011.02.22. 10:46:33

@Haruna: Javaslom az illetékes elvtárs mintájára az "illetékes szakértő" kifejezést a pundit helyett. (Nekem ezt még olvasva is nehéz kiejtenem :-)

Evehid 2011.02.22. 10:46:37

Köszönjük a bejegyzést, jó lett.
Nekem már az pozitívum, hogy egy nagymúltú kultúrából átvett fogalmat megismerhetünk. És ránk, magyarokra hihetetlenül jellemző sajnos, hogy saját nyelvünkben azonnal és csak is a pejoratív rokon értelmű szavakat keressük rá, véletlenül se az értékeset. Talán le kéne szoknunk erről? ;)
Kár értünk...
A lényeg szerintem is az utolsó bekezdésben található, csak a fentiek miatt sokszor van olyan érzésem, itthon "okos" és "gondolkodó" csak az lehet, aki kifiguráz, gúnyol vagy cinikus. Vagyis eleve rosszindulatúan kételkedik, és a hangsúly nem a kételkedésen van. Pedig az egészséges gyanakvásnak, vagy kételynek nem szükségszerű eleme a többiek, az eltérően vélekedők vagy eltérő "tudományos álláspontot" megfogalmazók totális letiprása. Ez nálunk miért nem működik kulturáltabban, és egy kicsit derűsebben?

Szimba 2011.02.22. 10:46:47

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

hoplita 2011.02.22. 10:47:31

@Hepci:
Franc se tuggya......nem minden és mindenki eladó.
Főleg, ha hiányzik a belülről kínzó-ösztökélő ambíció.

Szimba 2011.02.22. 10:48:14

@Szimba:

Lemaradt:

pundit közmondás

panelburzsuj 2011.02.22. 10:52:20

@Hepci:

Gondolod, hogy "van annyi pénz", amiért még nyuszifejet is tudnék növeszteni a feladat tökéletesebb ellátása érdekében? :)

panelburzsuj 2011.02.22. 10:53:23

@hoplita:

A végén TGM-mel fogsz egy követ fújni?

Vanek B. Eduard 2011.02.22. 10:55:20

@panelburzsuj: "Szóval az értelemmel, mint adottsággal semmi gond."
Talán félreérthető voltam: nem a "punditok" értelmi képességeit hiányoltam, hanem azt a visszhangot, eredményt, amit (gyakran okos) megszólalásaikkal elérnek.
Tehát TG bármilyen okosságot is ír, egy választás eredményén tized százalékokat (se) változtat; sem bármely kormányzat működését nem befolyásolja észrevehetően. Gyakorlatilag annyira nem, mint mi, az itt trollkodó és/vagy okoskodó "tömeg".
(Más szavakkal: a kutya ugat, a karaván halad.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 10:56:26

@panelburzsuj: sose tudhatod. Én pl. egyszer zakót öltöttem egy nő kedvéért...

dzsaszper 2011.02.22. 10:56:54

@török gábor: amennyire néhány korábbi posztodat értem, te megpróbáltál antipundit punditnak lenni, aztán kiderült, hogy ilyen nincs...

Ezért cserébe igyekszel kevéssé pundit lenni, és ilyenkor azzal kezdeni, hogy pundit minőségben nyilatkozol :)

Jól értem?

Amúgy ez a hírlapokban kultúrált helyeken jó rég kialakult tény - vélemény kettéválasztás kiterjesztése, amitől kis hazánk távolságát évtizedekben vagy emberöltőkben lehet mérni szerintem...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 11:03:19

@Vanek B. Eduard:

A kutya ugat, a karaván halad - hát ez lenne a pundit cél - végülis.

A századvégesek is erre valók.

A tanulmányuk ennyi volt :

- Orbán útjai kifürkészhetetlenek, de a Gondviselés küldte nékünk, hogy átvezessen minket a háborgó vörös tengeren... -

ha valaki lusta volt elolvasni...

bigapples 2011.02.22. 11:06:42

A belinkelt Századvég elemzés megint egy patetikus hasbeszélés. Ha ezzel a közgondolkodást akarják formálni, akkor kíváncsi lennék milyen célcsoportot akartak elérni. Mindenesetre a Századvégről legalább lehet tudni, hogy Fidesz közeli elemző cég.

Böcskei nehezebb eset. Az rendben van, ha egy elemző beáll egy párt vagy egy politikus mögé. Az azonban nagyon visszás, hogy Böcskei a független elemző mezébe bújva ugatja le a Gyurcsány évértékelője kapcsán fanyalgó elemzőket. Ráadásul olyan az öblös hazugsággal támasztja alá Gyurcsányt támogató mondanivalóját, mint hogy a volt kormányfő lemondása óta 1,5 millió szavazót vesztet a szocialista párt. Az ilyen emberek nem szoktak gerincsérvet kapni...

ulrike (törölt) 2011.02.22. 11:13:36

Asszem ül. "Hol kevés a tény, ott sok a szakértő." - Donald R Gannon

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 11:24:03

@bigapples: nehéz helyzetben van ez a Böcskei. Gyenge az ütemérzéke, ezért most extra nagyokat kell verbalizálni-gargalizálni. A jelen szűkös anyagi lehetőségei közepette nem tuti, hogy Ferencz hajlandó finanszírozni egy újabb nyaloncot az eddigi két seggbenmegbújt dalonc (DJózsi és GZsóti) mellett.
Vö. Szondi két apródja vs. Gyurcsótány két aprója.

Szimba 2011.02.22. 11:24:49

@Hepci

Édes jó istenem! Nem haltál bele?
(legalább egy kicsit?)

ulrike (törölt) 2011.02.22. 11:27:01

@Hepci: Azé' Szondi két apródja enné' jobbat érdemel.

Szimba 2011.02.22. 11:29:27

@ulrike:

Börtönt, meg vesszőt (a vers szerint).

hoplita 2011.02.22. 11:32:56

Ez senem rossz....

kuruc.info/r/2/74778/

Az az igazgató, akire a fülkeforradalmár négyharmad aszongya hogy az.

ulrike (törölt) 2011.02.22. 11:33:15

@Szimba: Vagy másik gazdát. Lehet választani.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 11:36:41

@Szimba: lebegtem a föld felett. Elmúlt, a zakókat (2 db) meg kihíztam.

ulrike (törölt) 2011.02.22. 11:37:04

@hoplita: Ahogy Lényin tegnap mondta: motíváció kell, hogy megérje.

panelburzsuj 2011.02.22. 11:38:57

@Vanek B. Eduard:

Akkor tupírozzuk! ... :)

Én azt gondolom, hogy a vélemények alakulása pont azért vált ennyire kiszámíthatatlanná, mert az "igazodási pont" szerepet betölteni hivatott punditok folyton izegmozognak, méghozzá igen gyakran a nyilvánosság elől elrejtett motivációk mentén.

Így aztán a saját szűkebb szakterületén kívül mindenki roppant egyszerű hüvelykujjszabályokat kénytelen alkalmazni, ha mások közlésének hitelességét igyekszik megsaccolni. Mivelhogy az adott szak felkentjei oda tűzik a jelzőkarót, ahol némi baksist remélnek ezért a mutatványért.

(Hogy ne csak politológusok árválkodjanak a pellengéren: klímaváltozás, élelmiszerbiztonság vagy bármi más, hasonlóan bonyolult, ám mindenkit érintő kérdésekben sem sokkal szebb a helyzet. Talán annyi a különbség, hogy valamivel több a függetlennek tekinthető kutatói-elemzői állás, így egy biológus kevésbé van kitéve a "riszálási kényszernek", mint a polipunditok.)

ulrike (törölt) 2011.02.22. 11:49:27

@panelburzsuj: Ameddig nem járnak úgy (biológus), mint a filozófusok.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 12:01:02

Ha útbanvan valakinek, bárkiről előkerülhet egy terhelő felvétel...

www.youtube.com/watch?v=mXlY7AdRt_k&feature=related

panelburzsuj 2011.02.22. 12:07:49

@ulrike:

Na ja. Kolontárt kutatni sem színtisztán csak tudományos kihívás.

De ha (megint) tényleg mindent ennyire át fog szőni a "pártosság igénye", ám most nem vasfüggöny van, hanem schengeni határ meg internet, akkor vajon a demokrácia fejlődésének mely pontján válik majd tömegmozgalommá a "külországi lelkiismereti tanulmányút" - a lehető leghosszabb időre?

porfelhő 2011.02.22. 12:32:54

A Századvég Alapitvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről az Orbán V. által elmondottakat tartalmazza, illetve amit a Fidesz hallani akar, fűszerezve a gazdasági világválsággal kapcsolatban korábban megjelent irásokból "kimetszett" - szakértők által leirt- véleményekkel, elemzésekkel, okfejtésekkel.
Értékelőnek egyáltalán nem nevezném.
Fidesz bérencek, szekértolók.

porfelhő 2011.02.22. 12:51:43

"Akik bombasztikus bejelentéseket, konkrét gazdaságpolitikai programot vártak, azok nem értik a változás súlyát és jelentőségét, az orbáni új politika lényegét".
Fantasztikus !
Nem tudom Ők ott a Századvég-nél értik-e a "független" politikai elemzésnek, mint tudománynak a lényegét.
Ebből a közleményből, elemzésből nekem az jön le, nagyon nem értik.
Vagy a "fideszes" elfogultságuk maitt tűnik úgy?
:)

porfelhő 2011.02.22. 12:56:48

Elnézés! Na már megint! "miatt tűnik úgy'
:))))

Pasztorella 2011.02.22. 13:01:52

@porfelhő:
Te meg már a TG. elemzéseitől vagy elfogult, és megint irni sem tudsz!
Egyébként teljesen igaz amit irtál.
Na.ja. "új világrend-új politika". Ez a "közlemény" meg a politikai elemzésnek egy újabb "fajtája"?!
:))))))))))

sisszi 2011.02.22. 13:05:01

@porfelhő:
" foglyai az időközben érvénytelenné vált paradigmának"
hahahahaha

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 13:06:00

@porfelhő: részben maguk alakítják OV kommunikáciáját, mint a fülkeforradalom-NER tanulmányokból sejthető volt. így nem nehéz elemezni, akár a beszéddel szinkronban is megjelenhetne.
A túloldali nyaloncok meg nyilván ugyanezt csinálják. Kizárt, hogy Gyurcsány képes lenne magától legalább szűken vett értelemben helyesen írni/fogalmazni feltűnő hibák nélkül.

porfelhő 2011.02.22. 13:07:59

@Pasztorella:
Úgy bizony! Mindig irom! Török Gábor, egy kiváló, független politikai elemző, aki érti, tudja, hogy ez tudomány!
Ez bebizonyosodott most is. Mások csak "haladnak", mennek mögötte.
:)))))))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.22. 13:12:28

@porfelhő: vagyis a többi csak megy, a nyuszifejű meg halad... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 13:14:08

Egy kis politikai bulvárszemét ?

nol.hu/belfold/garazdasag_miatt_penzbuntetesre_iteltek_egy_kecskemeti_kepviselot

2009. december
- a gyurcsányi nemzethalál végórái,
az egészségügyi reform szedi áldozatait,
a kórházak romokban ...

de csitt.
az egyik kórházi osztályon rendezvény hallik.

épp arra jár fideszes alpolgármester Úr a barátjával,

de ó kárhozat
kidobják őket, rövid földharc után a kik ?

a biztonságiőrök.

Hát milyen őrzött bulizás megyen ott Kecskeméten a kórházi osztályok rejtekén ?

És hogyhogy nem veszik be abba az alpolgármestert ?

A nemzetit...

porfelhő 2011.02.22. 13:18:48

@Hepci:
Na.igen. Nem tévesztett meg sem az Orbán- sem a Gyurcsány propaganda, korábban- és most sem.
Sosem "hittem mindkettőnek" sőt! Mindig volt önálló véleményem a politikáról, a várhatóról, és sokat nem tévedtem, az események és az idő igazolta. csak úgy mint "érdeklődő polgár".
:)

porfelhő 2011.02.22. 13:24:41

@Hepci:
Ez jó. A TG. halad az általa kijelölt úton, és nagyon jól!
Mások, meg más úton és nem biztos, hogy jó az irány...
:)))

porfelhő 2011.02.22. 13:40:46

@porfelhő:
Igen! Van aki megy "előre múltba", és ott keresi a fényt az alagút végén! Mert még nem látja, hogy az valahol a jövőben van. Igaz, az a "fránya" kudarc és az esély is ott van, de a választási lehetőség is. !...
bezony, van ilyen.
:)

IntelCorei5 2011.02.22. 13:51:01

TG hozza formáját. Nem elemez, csak ír - nyilván ebből tartja fenn magát.

Bár szerintem rosszul csinálja, mert u.ebből Giró -Szász sokkal többet kihoz (mármint jövedelemben), igaz szerinte a volt KT-nak csak 17 "tanulmánya" volt /szándékosan hazudott h megnézte a honlapon és ott mást nem talált/ majd 100 000-ben limitálta azok számát akik rosszul jártak az egykulcsos adóval /a szándékosság itt is megvan, na és ez a szám sem kevés/. a Napi valamiért 1 milkáról tud...

Amúgy ez a marhaság (pundit) viszont terjedni fog mint az influenza. A hazudós szakértő pont olyan mint a reklámban a bajnok aki csakis x joghurttal él - van az a pénz mint tudjuk, kár reá követ vetni -jól akar élni a lelkem. A baj azzal van aki elhiszi...

innen jön a költői kérdés: szabad -e korlátozni bármely tudást azért mert vannak akik azt nem képesek értelmezni?
Megvédhetjük e önmaguktól az egyéneket azok akarata ellenére ? Ki szabad e használni a biológiai adottságokat úgy h akiken azt alkalmazzák nincsenek ennek tudatában?
A jelen társadalma erről szól.

hoplita 2011.02.22. 13:54:11

@simonmondja.:
Na most őszintén....
Ez legyen a legnagyobb disznósága a fideszes faszinak.
Ha a cimborádat a földön gyomrozza egy tahó biztonsági őr, te mit csinálsz..?
Én spec valszeg lerúgom a fejét...

nyünyüge 2011.02.22. 14:00:41

@simonmondja.:

"Legfőbb érték a gyermek" - azaz látogatás a Papa munkahelyén:

nol.hu/belfold/_rozaek_a_parlamentben_

Rózáék a parlementben: http://www.facebook.com/home.php#!/album.php?aid=336845&id=298090296092

---
És ha erre azt mondom, hogy "gáz, igen nagy gáz", akkor a legtöbben nem értik, hogy mi bajom van :((.

lüke 2011.02.22. 14:05:45

@nyünyüge: résen:)
de 40-50 körül már talán? eligazodik az ember, még ha gyarmatosított is volt s nem a Yale-re-sajna- járt

lüke 2011.02.22. 14:10:07

@Szimba:
s a sajátját se látja:)
ez lemaradt

lüke 2011.02.22. 14:12:13

@Szimba:
majd egy hindu elragozza,
csak két kérdés lesz
- muzlim vagy budhista?
- s szereti-e az angolokat

hoplita 2011.02.22. 14:19:52

@nyünyüge:
Úgy látom az orbán csemete osztályából hiányoznak a kátrányos helyzetűek.
Egy kalampár-fajzatot sem tudok kiszúrni a képről...
Így érthető a cigánybabusgatás...

lüke 2011.02.22. 14:23:49

en.wikipedia.org/wiki/Pandit
en.wikipedia.org/wiki/Pundit
retrospektive az elsö magyar pundit:
Szepesi György volt

porfelhő 2011.02.22. 14:24:01

A mai magyar társadalom többségével az a baj, a probléma, "nem vigyáz, nem kételkedik, nem hallgat másokra" a politikában.
Nem vállalja fel önmagát, nincs önálló véleménye, hisz a mindenkori propagandának, ki-, melyik politikus igér többet, jobbat.
Magyarul, röviden: Megy a kolomp után!:)

:)))))))

porfelhő 2011.02.22. 14:28:01

@porfelhő:
Még isteni szerencse, hogy a T. Kommentelő nem lebeg most is a föld felett, földet ért.
:))))))))

oppá" nekem meg mennem kell.
:)

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:32:41

@Szimba: a hobitok meg a puditok világában Középföldén...

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:33:32

@simonmondja.: az is szigorúan biztonsági + tűzvédelmi szempontból volt...

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:37:26

@Evehid: kommentben nem tudok vastapsolni. ha megoldod azt teszem majd

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 14:38:58

@hoplita: Ugyan.
a kérdés máshol van.

- közkórházban biztonsági őrös zártkörű buli - ammegmi ?
- alpolgármester birkózik a gorillával - hoppá
- az alpolgármester itt a garázda személy, aki betéved - nocsak

Veszed, hogy nem egy kocsmában vagyunk éppen ?
Az egész nagyon fura.

hoplita 2011.02.22. 14:40:28

Kedves Gábor....

Az indokolatlan élet.

Kicsit szalonképesebben, mint én...

www.magyarhirlap.hu/velemeny/az_indokolatlan_elet.html

Úgy látszik nem csak nekem csavarta az orrom orbán bullshitje..

hoplita 2011.02.22. 14:41:57

@simonmondja.:
Attól függ min akarunk minden áron fennakadni...:)

De ténleg elég fura história..

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:44:58

@panelburzsuj:

ez a magyar mátrix. a valósághoz semmi köze kicsit savanyú, kicsit sárga de a miénk.

bele is lehet írni, hogyan működjön a virtuális államunk... itt mindenki jól fog élni

lüke 2011.02.22. 14:45:35

@Hepci: a túloldal a másik tükörképe,
mint a nárcisztikus a tó felett
Pundit szundíts:)

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:48:29

@simonmondja.: "a megyei kórház egyik osztályának zártkörű rendezvényén"

a helyes szórend: a megyei kórház zártosztályának egyik rendezvényén.

2011.02.22. 14:51:37

Ki az, aki ezt a tömény propagandát komolyan tudja venni? Kinek írták? Ki a célközönség? Ha már ideológiai támaszt kívánnak nyújtani egy kormánynak, nem lehetne okosabban, kevésbé csöpögősen, kevésbé feltűnően tenni?

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:51:47

@nyünyüge: ez nagyon beteges... de legalább így nagyobb ember (nek láccik)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 14:52:15

@nyünyüge:
Lehet, hogy az egész osztály papáinak munkahelye.
Csak a többiek dolgoznak.
Róza papája meg úgyis ráér.

lüke 2011.02.22. 14:54:02

@simonmondja.:
linkeld már be
s kire vigyáznak a biztonsági örök:
a dirire vagy az ápoltakra?

a-kis-herceg 2011.02.22. 14:55:40

@nyünyüge: ez nekem hosszú ezt összefoglalnád két szóban nekem?

lüke 2011.02.22. 14:58:33

@nyünyüge:
ennyi idösen kb hetente 2x meglátogattam a papám munkahelyét, hogy páternoszterezhessek
(2 minisztériumban volt 45 elött épült páternoszter)

hoplita 2011.02.22. 15:06:13

@lüke:
Nekem eddig még csak a PKKB-on volt szerencsém ehhez a szerkezethez.
De ott mán többször is...:))))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.22. 15:13:54

"Teljesülhet az ellenzék egyik, az alkotmányozásban való részvétehez támasztott feltétele: Gulyás Gergely, az alkotmányelőkészítő eseti bizottság alelnöke szerint az Alkotmánybíróság visszakaphatja az ősszel elvett jogköreit."

index.hu/belfold/2011/02/22/visszakaphatja_elvett_jogkoreit_az_alkotmanybirosag/

Tényleg falba verem a fejem!

Első verzió: Ezután a FIDESZ mindig "csak éppen annyi időre" iktatja ki az AB-t, amíg az alkotmányellenes tevékenységet végrehajthatja, majd - nem visszamenőleges hatállyal - a jogkört visszaadja. Ha ezt rendszeressé teszik, akkor "gyönyörűen működni fog a demokrácia".

Második verzió: Mindent megígérnek, szépen "ellenzékkel közösen" alkotmányoznak, majd az utolsó pillanatban egyéni indítvánnyal visszacsempészik a "konszenzus előtti" állapotot.

Ha ezek után valaki hisz Orbánnak, az vagy süket és vak és vakhitű, vagy maga Orbán.

Szimba 2011.02.22. 15:23:04

@lüke:

Az oktatásiban van. Melyikben volt még? A gazdaságiban?
A Nemzeti Bankban is volt és a Népszabi régi székházában.

No, akkor hány éves a kapitány?:-)

Szimba 2011.02.22. 15:25:30

A mMiniszterelnöki Hivatalban is van, meg az MTV épületében a Szabadság téren.

Nekem kimondottan kellemetlen élményeim voltak páternoszter ügyben.

Szimba 2011.02.22. 15:27:11

Hopp, ezek közül nem mindegyik 45 előtti.

Átverés! 2011.02.22. 15:27:34

Egy kis antipundit punditkén érdemes elolvasni a 168 óra onleinében megjelent interjút Zdeborszkyval. /Kósa nyafog beszéljen a főnökével./

ulrike (törölt) 2011.02.22. 15:34:34

@panelburzsuj: Bocs a késői reakcióért, én inkább gondolnám, mint Tarr Béla, de visszavonás nélkül: menjenek ők.

Egyébként pont schengen meg internet meg a bárgyú agit.-prop.-juk miatt, stb. punditolom úgy, hogy szétbuknak, de nagyon. Képzeld csak el, egy Matolcsy féle a jobbkezük, ki az amúgy majd, hogy veszteséges egyszemélyes Növekedéskutató Kft.-jében spekulálta ki ezt az egészt New Dealt. A Fidesz olyan képződmény, amely ellenzékből nem merülhet politikai feledésbe. Nekik nagy durranásos nyilvánosságra van szükségük, hogy mindenki lássa s megértse, a posztkádári éra utolsó rekvizituma is kimúlt.

A szakmák becsülete: szinte mindenütt akadt valaki, ki készen állt azt a forradalomba bevezetni. Ez nem a politika szégyene, szakmai igény is akadt rá, elég.

Szimba 2011.02.22. 15:41:06

Ki látta a Torinói lovat? Milyen?

Költői a kérdés, hiszen Tarr Béla csak tömény depressziós filmet készít, gyönyörű képekkel.

nyünyüge 2011.02.22. 16:04:42

@lüke:
és apukád, mint minisztériumi főakármi félredobta a kaszát, kapát (oppárdon a pennát és a könyökvédőt :) és bemutatta az egész épület neked és osztálytársaidnak, a vonatkozó képanyag pedig megjelent a faliujságon meg a minisztérium stencilezett lapjában :)?

A NIM-ben dolgoztam egy ideig a hetvenes évek végén, ott is volt páternoszter.

bóra77 2011.02.22. 16:06:27

@panelburzsuj: de semmiképpen ne felejts el hozzá mosolygós-huncut barna szemeket is "mellékelni":) anélkül nem fog menni!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.22. 16:11:44

@lüke: linkelek, de

polgármester betéved zártkörű bulira - a téma...

www.youtube.com/watch?v=1T5JVhpnvrg

lüke 2011.02.22. 16:17:54

@nyünyüge: :)))ott is?
meg az FM-ben és BM-ben- oda nem lehetett csak úgy bemenni-
söt, azt hiszem a PM-ben is van
mi sokszor voltunk szülöi mh-i látogatáson,pl.
Csepel Müvek- Sik Sándor testvérénél-,söt a gyerekeimnél is volt ilyen program, hogy valamelyik szülö megmutatta a munkahelyét
a lányomék osztálytársa Bécsben
www.manner.com/
a Manner tul. volt, ott is voltunk
(könyökvédöt elöször itt láttam Ausztriában , az eü.minisztériumban)

lüke 2011.02.22. 16:20:04

@Szimba:
FM, BM söt talán a PM-ben
én imátam, ben is maradtam mindig ,mikor megfordult:)

bariga 2011.02.22. 16:27:07

Na most én a beszédet nem igen halottam, amit a pundit miniszterelnök mondott, de most elolvastama pundit Századvég irományt, ami megpróbálta értelmezni a ME beszédét, aminek ezek szerint semmi értelme nem volt. Na most eme magyarázat olyan rosszul sikerült, hogy azt meg pláne nem értem. Tehát levonom a következtetést, az egyik tök feleslegesen beszélt, a másik meg tök feleslegesen írt.
Meg kell várnunk a tényeket, amik majd maguktól beszélnek, talán.

lüke 2011.02.22. 16:31:20

akkor gyüjtsük össze a bp-i( vidéken van? nem tudom)
páternosztereket
www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek__616914
BKV
MÀV KH
Jahn F. KH
Markó
OTP
MOL
FM-VidékF.
BM
PM
NIM
MNB
Nepszab- az shoping mol lesz
Okt. Min
@nyünyüge: ám 88 éves a laptopját veri meg autót vezet
s kaszál meg kapál a szölöjében:)

ulrike (törölt) 2011.02.22. 16:57:07

@lüke: Tudtam én, hogy kell valami jónak is lennie ott.

cambridge.on 2011.02.22. 17:42:01

Én nem punditok a politikában.
De van saját véleményem, és az oldalt sem rejtem véka alá.
Most éppen az elszámolási biztostól várom a bejelentést az esztergomi törvénysértések ügyében tett feljelentésről.
Nyilvános az ÁSZ jelentése.

index.hu/belfold/2011/02/22/torvenysertoen_adosodott_el_esztergom/

Kérdés: Minek nevezzük azt, ha egy testület(AB) jogköre egyetlen ember(Orbán) döntésétől függ?

ulrike (törölt) 2011.02.22. 17:45:50

@bariga: Gyöngyöt szórnak a disznóknak, de a disznók nem értik, mert nem is érthetik. Ez a végintézet magyaráz a disznóknak, mert nem tudja, a disznók csak a szagoknak hisznek.

a-kis-herceg 2011.02.22. 17:52:06

@cambridge.on: én is délután inkább szunditok, mint punditok.

@ulrike: tiszta munka. mindent megtehet + mindenért ő a felelős.

nagyon magasan van, nagyon nagyot lehet zuhanni... keskeny az ösvény

de hogy jobban el tudjátok képzelni... ("a rettegés ösvénye" + hang is)

www.youtube.com/watch?v=ZmDhRvvs5Xw

nyünyüge 2011.02.22. 17:53:54

@a-kis-herceg:
összefoglalóra nem vállalkozom, mert nem szakmám a könyvvizsgálat meg a számbavevés, így én sem tudok gyorsan eligazodni egy ilyen dokumentumon.
Ami szemet szúr, az töménytelen mennyiségű, megfelelő előre rögzített felhasználási cél nélküli kötvénykibocsájtás; igen gyenge tervezés; kötelező közbeszerzés eljárás elmulasztása,....

ulrike (törölt) 2011.02.22. 18:03:41

@a-kis-herceg: Az a baj, hogy nem tiszta a munka. Ezzel ellentétben a vidis ösvény szédítően gyönyörű. Kösz.

ulrike (törölt) 2011.02.22. 18:30:30

Akit érdekel, egy nyílt Stratfor összefoglaló (am. angol)
<a href="http://www.stratfor.com/weekly/20110221-revolution-and-muslim-world">Revolution and the Muslim World</a> is republished with permission of STRATFOR.

nyünyüge 2011.02.22. 18:44:25

Off

Olvasom, hogy a rondamulti UPC kiveszi az analóg csomagjából az ECHO-t, így csak drágább csomagban lesz elérhető.

A vezérigazgatója szerint az ECHO az ország egyetlen pártatlan politikai, gazdasági csatornája. (Nosza, jelentsük fel a királyit, mert az ezek szerint pártos :).
A cikkhez hozzászólók szerint a királyi teli van komcsikkal és fideszesekkel (gondolom Élő Gáborra és Obersovszkyra gondoltak :).

www.magyarhirlap.hu/hatter/a_upc_magyarorszag_echo_tvt_sujto_dontese.html

a-kis-herceg 2011.02.22. 18:53:52

off

hihihi. a Gergőt azért cseszték ki mert blogolt... féltek megcsinálják a kínaiak hamarabb ezt a nagyonnagy gyerektv dobást... pl MTV2.0 néven... döbbenet. annyira abszurd, hogy elképzelhetőnek tartom...

index.hu/kultur/media/2011/02/22/blogja_miatt_kellett_lemondania_suveges_gergonek/

ssi 2011.02.22. 19:03:44

Az MSZP csatalakozott a Jobbikhoz Sebestyén ellen
index.hu/belfold/2011/02/22/az_mszp_csatalakozott_a_jobbikhoz_sebestyen_ellen/

Szájer blogja interjúvolta Torgyánt www.fn.hu//belfold/20110222/szajer_blogja_interjuvolta_torgyant/

Elbocsátják, aki nem járul hozzá a megbízhatósági vizsgálathoz
inforadio.hu/hir/belfold/hir-415121

Népesedési vitanapot kezdeményez a Jobbik
jobbik.hu/rovatok/parlamenti_h%C3%ADrek/n%C3%A9pesed%C3%A9si_vitanapot_kezdem%C3%A9nyez_a_jobbik

A melegek miatt fúrta meg a Fidesz a KDNP alkotmánykoncepcióját?
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=123717

nyünyüge 2011.02.22. 19:03:51

Vissza a poszthoz.
"Új világrend – új politika" címmel írta a Századvég az Orbán beszédről szóló értékelését.

Az új világrendhez új politikát hirdet az Orbán kormány, miközben 9 hónapos kormányzás után nem tudja nyilvánosságra hozni a gazdasági elképzeléseit.

"Nagyon bonyolult kérdések ezek, az ilyesmit jól meg kell gondolni"

- valami ilyesmit mondott ma a sokadik halasztás indokaként kormányszóvívő. Örvendetes fejlemény, hogy a feladat bonyolultságát már sikerült felmérni, de ennél azért több kellene még a jelenlegi"rend" fenntartásához is, nemhogy egy új politika és gazdasági rend kialakításához.

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:18:18

@bariga: Jobb lenne, sokkal, mint a gyöngy. De az a baj, hogy kevés van belőle, a gyöngy viszont csak úgy terem a forradalmár fejében. Kis homokot bele, várj egy kicsit, oszt kapard ki. Ennyi. A gomba macerásab volna, gondolom.

a-kis-herceg 2011.02.22. 19:22:51

off .. .. .. gazdaság

"2011. év január havi hiánya 122,8 milliárd forint"

2010, 2009, 2008 stb plusz 30 körül volt
azaz 150-155 milliárd "hirtelen" mínusz van... hol a lé?

kellene egy kassza védelmi bizottság

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=index_kapcsolodo&nID=474666

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:23:36

@nyünyüge: Szerintem csak több idő kell, mert ilyen gyorsan nem lehet a vonakodó pár száz országot meggyőzni az új rend szükségességéről. A sok hülyéje! Nem hallottak még a forradalomről?

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:24:53

@a-kis-herceg: Védelemre van az mind fordítva. Nem olvastad?

ssi 2011.02.22. 19:25:06

Gulyás: a kormány enged az ellenzéknek
www.hirado.hu/Hirek/2011/02/22/13/Gulyas_a_kormany_enged_az_ellenzeknek.aspx

Alkotmányozás: nem hátrál meg az LMP
www.hirado.hu/Hirek/2011/02/22/16/Alkotmanyozas_nem_hatral_meg_az_LMP.aspx

@nyünyüge: önmaguknak nehezített helyzetben, kevés idő alatt, jól hangzó, de tartalmilag vegyes - mint a 29 pont?
Adminisztáció-csökkentő lépéseket tervez az NGM
www.hirado.hu/Hirek/2011/02/22/18/Adminisztacio_csokkento_lepeseket_tervez_az_NGM.aspx

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:34:50

@manyike: Már el is kezdték az admin. csökkentését, a kormány központilag állapítja meg az alkalmazottak fizetését a vállakozói szférában is. Ezzel már nem kell bajlódniuk.

6.Lenin 2011.02.22. 19:37:01

Hmm!

Még 200 hsz sincs és a művelt ballib már csetel.

Vagy unalmas, vagy nem értik.
Kezdek kíváncsi lenni.

nyünyüge 2011.02.22. 19:41:29

Tegnap is jelentettem a közszolgálati hiradó témáiról:

1. Aquaworld baleset büntetőeljárás
2. Csecsemőgyilkosság miatti letartóztatás
3. ZMNE volt rektora- bírósági eljárás
4. Antibiotikummal szennyezett méz

Méghogy a kertévék hiradói vannak tele bulvárhírekkel?

5.Nocsak, Apa kezdődik! az esztergomi volt vezetés több ponton törvényt sértett a számvevőszéki jelentés szerint!
6. MSZOSZ az adójóváirási szabályok módosítását kért - Nagy Anna: nem terveznek változást, így is 430 milliárd marad a családoknál - mint ahogy jelezték (?!?!), eltart pár évig amig beáll az új rend
7. nagycsaládos gázkedvezmény
..
8. Libiai zavargások

Méghogy a kertévék hiradói vannak tele bulvárhírekkel?

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:41:50

Hmm!

Még 200 hsz sincs és a művelt 6.Lenin már csetel.

Vagy unalmas, vagy nem érti.
Kezdek kíváncsi lenni.

a-kis-herceg 2011.02.22. 19:42:15

@ulrike: minden magán építőipari céget is összevonnak egy holdingba... olcsóbb lesz a papírmunka. és ezt minden szakmában megcsinálják...

ulrike (törölt) 2011.02.22. 19:44:47

@a-kis-herceg: Igen, meg a szakszervezeteket is feloszlatják, mindenkinek Arogán védi majd az érdekeit. Feljelentés alapján.

6.Lenin 2011.02.22. 19:56:37

Azta!

Nagyon érdekes, főleg az utolsó bekezdés. Erről hablatyoltam valamelyik este, kire is értem, hogy szuverén polgára, 1 szuverén országnak.

+ erről is:

"Egyrészt, hogy legyen világos, tegyük világossá, ki milyen mezben lép pályára, milyen játékot akar játszani, mert ellenkező esetben valóban nem teszünk mást, mint szimplán és ócskán manipulálunk. "

Igen ám, de ez felelősséggel jár, vállalni kell(ene) holnap és holnap után is. Csak akkor az igazi. Csak akkor lesz érték(e).

Ez a legszebb az egészben:

"Vigyázzon, kételkedjen és – miután meghallgatott másokat - leginkább merjen önállóan gondolkozni, mert a politika túl fontos dolog ahhoz, hogy róla alkotott véleményünket kölcsönözzük."

a-kis-herceg 2011.02.22. 19:59:15

@6.Lenin: iljics! késtél száz évet!

parlamentarista 2011.02.22. 20:00:07

@török
nézd, amerikában van két párt, a konzervatív repulikánusok, és a liberális demokraták, és akkor egy átlag amerikai ehhez hozzászokott, és nagyjából lehet tudni, hogy ki melyik oldalon áll. nagyjából még ilyen a brit. de a kontinentális pártrendszer ennél plurálisabb. tehát itt mari néni nem tudja, hogy ki kivel van. pláne azért, hogy a magyar értelmiség szeret függetlennek látszani.

tehát erre szerintem itt inkább az lenne a megoldás, ha a vezető tanácsadókat felkennék államtitkárnak. havas henrik még államtitkár volt horn gyulánál, és pontosan lehet tudni, hogy mettől meddig dolgozott az mszp kormánynak, de a fidesznél meg fel sem merült, hogy őt megteszik valami tanácsadónak. és akkor ebből világos, hogy havas henrik hol áll. szerintem ez az, ami működik.

a pártintézetek pártmunkásai "független" értelmiségiek lesznek itt mindaddig, amíg ez nem így működik. és te elmondhatod, hogy "független" értelmiség márpedig nincsen. de csak azért, mert te nem ismersz egy igazi (reál) értelmiségit se.

ez inkább úgy működne, hogy tanácsadót megteszik valamilyen államtitkárnak,

Ventura Blvd 2011.02.22. 20:04:56

Kedves Gábor, arra kérlek, ne aggódjunk egymásért, hanem folytassuk a dolgunkat, és vigyük sikerre közös Citoyen-projektünket.

Én nem szorongok miattad, mert aligha valószínű, hogy a pocsék magyar politikai felhozatalból bármi is ostoba rajongóvá tehet téged. Attól se félek, hogy lefizetve valakinek a hasbeszélőjévé válsz, mert a pénzesebbje mostanság olyan durva, hogy leforrázná tehetséged.

Amíg látom a virgonc mosolyodat, tudom, hogy nincs baj veled. Gíró-Szász lesajnáló vigyora ma ,már csak szép emlék, ami van, az a dadogó fájdalom, és nagyon-nagyon sajnálom érte.

Ha nagyobb befolyást szeretnél az eseményekre, akkor meggyőző szakértelmet kell mutatnod. Sokkal határozottabban lehetne megmondanod, hogy mi várható egy politikai tervről-tettről, közelebb visz-e a szándékhoz, vagy hatástalan lesz, esetleg éppen a célokat rombolja. Milyen lehetőségeket nyit és melyeket zár? Sok-sok időt spórolhatnák meg a segítségeddel, több utat és megoldást ajánlhatnál, ha tiszta volna előtted a közös cél: szeretnénk egy unalmas, bajor-osztrák-szlovén jellegű Magyaroszágot, némi bumfordi cseh életörömmel, és szittya szertelenséggel.

Ahhoz, hogy valamikor utca lehess egy majdani lakóparkban, türelmesen fel kell nyitnod sok ember szemét. Nem felrázni kell az embereket, nincs szükség hangoskodásra, nem kell szervezkedni, pártokat futtatni – szakértőnek kell lenni. Olyannak, aki a legérthetőbben elmondja, mi / miért hogyan / mikor / mennyiből / hányszor és kik hasznára történhet meg? És megy-e ezáltal előre az egész, aminek a neve Magyarország?

A többit meg bízd ránk. Vagy úgy vetted észre, hogy gyámoltalanok vagyunk?

6.Lenin 2011.02.22. 20:13:26

@a-kis-herceg:

Én?

Nem olvasod a hozzászólásékat? Mi a toszért jársz ide?

Amikor belépek ide, általában elolvasom az utolsó 100 hsz-t.
Szerintem nagyon kevés a saját gondolat, ezért a sok "linkelés".

Tényleg van itt normális vita? Jó, nagyon kevés.
Összevakart hamis állításokat, csúsztatásokat vagdosunk egymás képébe.
Már megint pont neked írok ilyesmiket.
Manapság a másik minden áron való lealázása folyik.
Szerintem pontosan azért, mert a kettős mércénkkel szégyelljük vállalni a meggyőződésünket, pedig szinte sugárzik az írásokból a hovatartozás.
Csak már nagyon beidegződött, a másik hülye, úgysem látja.
Pedig, de.

a-kis-herceg 2011.02.22. 20:26:08

I. demokrácia - II. diktatúra - III. forradalom

szokásos fázisai - frázisai

I. dől a lé... - II. dől a lét... - III. lő a nép...

parlamentarista 2011.02.22. 20:26:14

@lüke:
a debreceni orvosi egyetem elméleti tömbjében tutira volt páternoszter, de régen jártam arrafelé, és egyébként a kémia épületben meg volt liftes néni is, aki ült a felvonóban egy széken, és ha kellett megnyomta a gombot. szerintem a páternoszter még ma is meg van, de a liftes néni állása (ülése) biztos megszűnt.

parlamentarista 2011.02.22. 20:30:56

@parlamentarista:
mármint a kémia épületben nem páternoszter volt persze, hanem normál lift.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 20:39:13

@6.Lenin: Nesze, itt egy lealázó csúsztatás:
index.hu/belfold/2011/02/22/azt_vagtak_navracsicshoz_hogy_kiegyezett_a_melegekkel/
Navracsics, KDNp, meleg, kakukktojás...

Mellik lehet itt a kakukktojás?:-P

6.Lenin 2011.02.22. 20:40:01

@a-kis-herceg:

Ezek szerint ...

demokrácia = dől a lé ?

Ha nekem, az állítás igaz. Amennyiben neked, az diktatúra.

Vagyis, jöhet a forradalom, hogy visszaállítsuk a demokráciát, a lé ismét nekem dőljön.

Sajnos a másik oldalon is pontosan így gondolkodnak.

Ez a mai helyzet. Ezért nincs kiút.

Szerintem ideje lenne már megegyezni, a demokrácia mást jelent, aztán leírni, nehogy valamelyik elfelejtse.

Aztán a másik két fázist nyugodtan el lehetne felejteni. Talán.

6.Lenin 2011.02.22. 20:45:07

@namitirok:

Ezek olyan tarrbélásak:

Nem azt, nem is úgy, nem is akkor, nem is voltam ott. Különben is. Máskor se.

Nem érdekelnek ilyesmik

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 20:50:58

@6.Lenin: Kedves Hatodik!
Miután ilyen kedvesen lettem helyretéve, linkelek, egy kissé konkrétabbat:
vastagbor.blog.hu/2011/02/22/fenyomhatod_a_munkahelyedet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Tessen a bácsinak küldenyi emilt a hulyesegmonitoring@indamail.hu címre, jó?:-)

porfelhő 2011.02.22. 20:51:35

Orbánék beleolvasnának az emailekbe.

Megfigyelteti a köztisztviselők egy jelentős részét a kormány, hogy ezzel vegye elejét a korrupciónak."

A titkosszolgálati módszerekkel történő megfigyelésnek két fajtája létezik.
A közalkalmazottak egy körét a bírói engedélyhez nem kötött módszerekkel figyelhetik meg.

E körben a hatóság megtudhatja, hogy a megfigyelt személy kivel és mikor beszélt vagy levelezett telefonon és interneten, de magának a beszélgetésnek vagy levelezésnek a tartalmát már nem ismerheti meg, az csak bírói engedéllyel lenne lehetséges."

www.stop.hu/articles/article.php?id=829222

Annak ellenére, hogy ez a megfigyelési módszer nem a legdurvább, az eszköztárban szerepel az úgynevezett csapdaállítás is, vagyis amikor egy beépített ember úgy tesz, mintha meg akarná vesztegetni a köztisztviselőt, így ugrasztva ki a nyulat a bokorból, már ha"

hm.

bariga 2011.02.22. 21:06:14

megfigyelés-köztisztviselö, névtelen feljelentés- bérkommandó,
virágzik a korrupció, rokonok tervezik a stadiont, kapnak zsíros állásokat. Miért olyan ismerős mindez. Hol a tisztakezű, becsületes, megvédős, nem hazudós, csodatevő?

a-kis-herceg 2011.02.22. 21:06:56

ez a dávid vitéz nagyon humoros és tevékeny ember... az autósokk döggöljenek meg. de a bkv jobb lesz mert van "tipji". pl beszámozza a héveket. rögtön 5-tel kezdi. dávidom! kicsit szerényebben! nehogy vki keresse az első négyet....

"...beszámozzuk a HÉV-vonalakat a könnyebb azonosíthatóság érdekében. A szentendrei a H5-ös, a ráckevei a H6-os, a csepeli a H7-es, a gödöllői a H8-as, míg a csömöri a H9-es számot kapja."

index.hu/belfold/budapest/2011/02/22/old_a_kozutat_vagy_kialts_dugot/

álomszép 2011.02.22. 21:07:45

@porfelhő:
Drágám! Neked meg tegnap irta a @tölgyes úr, hogy akinek nem tetszik a megfigyelés, az "termeljen krumplit", Te is, ott nem figyelnek meg senkit.
Csak el van tévedve a kedves kommentelő, mindenkit megfigyelhetnek, bárhol - ezek szerint - mindenkit, ez az új magyar szellem.
:)

nyünyüge 2011.02.22. 21:15:25

@a-kis-herceg:
Nem értesz Te semmit!

M1, M2, M3, M4, H5, H6, ... össze akarják kötni a metróvonalakat a hévekkel.

És szerény, mert M5 -ről is beszélhetne, ha jól rémlik az kötné össze a szentendrei hévet a csepelivel, sréhen át a Duna alatt.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 21:17:57

@a-kis-herceg: Na, most írtam a magyarázatot, erre ez a nyünyüge gyerök nem megelőzött?:-D

6.Lenin 2011.02.22. 21:20:00

@namitirok:

Nos, azt hiszem pontosan erről szól ez a poszt. Nagyon óvatosan kell kezelni az ellenérdekelt oldalakat, előfordulhat, hogy valamelyik fél, félreért bizonyos dolgokat.

Lássuk a gyakorlatban

ott van a 3. pont az ajánlásban 5-6 %o-os béremelés, elfelejtették. Rendben.

Az életben volt, hogy hasonlóképpen voltak egymással (üzletfelem) szemben bizonyos ajánlások, ha te így, akkor én is úgy.

A koma elfelejtette, mert nem volt leírva, mert mindent nem lehet. A konkurensével sikerült az egymás iránti ajánlásokat betartani. Az első koma tönkrement, aszongya utána, megbántam , mondom néki, most már ki a toszt érdekel ez?

Szóval lehet ám az állami támogatásokat másnak is adni, válság van, meg el is lehet menni. Nagyon oda kell figyelni ebben az helyzetben.
Persze próbálkozni lehet, meg bánni is. az üzlet nem játék, illik komolyan venni, az ajánlásokat is.

Szóval én nem ugrom mindjárt mindenre, még ha szép zöld is.
Bocs.

ssi 2011.02.22. 21:22:57

@ulrike: "Ezzel már nem kell bajlódniuk. " -> csak, amit okoznának ezzel ... azzal sokat

parlamentarista 2011.02.22. 21:25:28

@Ventura Blvd:
éppen ezt nem engedi ez az iskola, hogy felnyissa a szemed. török csak azt szeretné, hogy legyen kiírva, hogy ki melyik pártintézethez tartozik. kitől kapja megbízást. és nem érti, hogy ezt miért nem írják ki legalább a tévék, vagy a lapok. miért nincs ott minden elemzés után, hogy készült a fidesz, vagy az mszp megbízásából. törökkel ellentétben abszolút nem gondolom, hogy az országos politika piac lenne, szerintem az közszolgálat. és ezért ha egy mód van rá, akkor nem kötelező, hanem majdnem tilos kiírni a márkajelzést, mert nem a piac logikája alapján működik.

a-kis-herceg 2011.02.22. 21:26:11

@nyünyüge: de értem... szerinted a BKV nak hány "ingatlanja" lehet? csak mert pont annyi évig fog "működni"....

érdekes ÚJ rendszer

index.hu/belfold/2011/02/22/tarlos_19_milliardot_kaphat_a_bkv_marciusban/

ssi 2011.02.22. 21:27:36

tőlünk nem messze van egy bódésor,

s egyiknek megint új tulaja, profilja ... már megszoktuk az állandó változásokat, bár nem örülünk neki, mire megbarátkozunk valamelyik új lehetőséggel, már zár is be ... de működik 2 üzlet, melyek évek óta stabilan megvannak...

igen, az egyik kocsma ... a másik a zálogház

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 21:34:12

@6.Lenin:
"Másrészt, hogy a közönség, az elemzések, a kutatások, a vélemények iránt érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb."

Éberség, Nertársak, éberség mindenekfelett!

Én meg kétkedem, mert vagyok...

ssi 2011.02.22. 21:40:06

@6.Lenin:
mire gondoltál?

én pl. akkor linkelek, mikor nem a saját környezetemből, hanem a médiából említek meg egy témát, s igyekszem tematikusan, vagyis több helyről is

de ettől lehet önálló véleményem pl. egy hírről, vagy T.G. posztjáról, vagy egy hsz-ról ...
sőt, bármelyik oldalt szoktam dicsérni és bírálni is

viszont még mindig a gazdaság érdekel a legjobban

6.Lenin 2011.02.22. 21:46:42

@namitirok:

Én meg azért vagyok éber, mert kétkedem. Nálam nem zárja ki az egyik a másikat.

Véletlenül nem azért mondja, mert át akar verni?
Azta, de, pont azért mondja, milyen jó, hogy látok is, nem csak nézek.

www.youtube.com/watch?v=UfyhoPPyZX8

aszekelyek 2011.02.22. 21:59:07

@nyünyüge: Van az előfizetőnek joga nem előfizetni pont a UPC-nél. Ezt indoklásként komolyan gondolta? Bár az értékét kifejezi az ár a minőségnek, jó esetben. Ócsójé eszerint lehet a vackot kapni. :) Ezt eddig én is így tudtam. Azért nem lehetett MAgyarországon a Duna tévét csak úgy fogni az első években, mert a földi sugárzás a tv2-é volt. Azt nézze a szegény ember, őt kell elhülyíteni, mert belőle sok van. A punditok meg meg is tették a hatásukat derekasan a sok év alatt. Na de hogy az ECHO-t ezért áttenni? Mintha indirekt azt mondaná, hogy a Hírtv meg egy vacak, az marad az ócsóban... Azt megjegyezném, hogy ennek olyan olvasata is van, hogy valójában az az indok, ne olyan sokan nézzék azt.A kispénzűek főleg ne.

6.Lenin 2011.02.22. 22:02:36

@manyike:

Mindig érdeklődéssel olvasom a kérdéseidet.

Gyerekek, ugye jól látom? Erősítsetek meg ebben, mert azt nem hiszem, hogy tévednék, olyan jó helyekről linkelek, ők is tökre azt gondoljál, amit én is.

Így tudnám összefoglalni a kérdéseid lényegét, de ebben nem látok semmi rosszat. Én meg néha provokálok.

nyünyüge 2011.02.22. 22:03:59

@6.Lenin:
Nemcsak a bérajánlásról nem volt szó, hanem az adójóváírás kivezetéséről sem.
Pontosabban arról harsogott minden, hogy a 16% mennyire alacsony és mennyire szuper egyszerű. Hogy az erre való áttérésnek milyen "kellemetlenséggel" járhat az alacsony jövedelműeknek, az nagy dundi titok maradt februárig (ez régi jelzős szerkezetem a punditokról jött elő a feledésből).

Valószínűleg Matolcsy elhitette Orbánnal, az meg mindenki mással, hogy gyorsan beindul a gazdaság a válság után a fülkeforradalom hatására.

nyünyüge 2011.02.22. 22:07:52

@aszekelyek:
Sokkal érdekesebb, hogy hogy az írás szerint Echo az egyedüli pártatlan hírforrás az országban. Miközben az m1, az mr1 meg az mti tele van volt Echo-sal meg Lánchíd rádióssal :).

aszekelyek 2011.02.22. 22:08:37

@parlamentarista: Hozzátenném, hogy ezt nem is akarják magukra venni sokan, akik mellesleg művelői a pundit szakmának. Egész pontosan nem adom a nevem ahhoz, amit csinálok pénzért..... Az amerikai mlm cégügynök intézete is teszik nekem :)....Meg a többi. Persze akinek annyi esze legalább van, hogy tudja, melyik csatorna futtatja azt a punditot neki, abból következik, hogy ki is fizeti. Ritka eset m hogy többen vannak meghívva egy stúdióba egy időben polemizálva egy témán. Tessék, lássék a dolog.

a-kis-herceg 2011.02.22. 22:10:29

@nyünyüge: ez a 16% (21%) os egykulcsos adó amit jó fides döntésnek gondolok... hosszútávon... mellesleg nincs köze a gazdaság növekedéséhez. lehet, nem is ez lett volna az első...

6.Lenin 2011.02.22. 22:12:34

@namitirok:

Hú! Ezt köszi!

Igen, nagyon jó kérdés ez, még ma is.
Mikor fiatal voltam, mást éreztünk ki belőle, nagyon mást, mint aki a képeket hozzá tette, most.

Lehet a kérdésen morfondírozni, főleg a baloldalon.

porfelhő 2011.02.22. 22:26:07

A mai magyar társadalomban, aki lát a szemével, hall a fülével nincs szüksége ilyen közleményre, elemzésre, amit a Századvég most "produkált". Akinek van "esze" érdekli az ország helyzete, tisztában van vele, és érti az "orbáni új politika lényegét".
Aha. ki milyen mezben lép pályára, Ők valószinü narancssárgában. :)
Én is szivesen hallgatom, olvasom a politikai elemzéseket, ha azok valamiféle tudományos, valós megközelitésből iródnak, ill. hangzanak el, és nem pedig egyik, vagy másik politikai erő irányába tolódnak el, mérhetetlen elfogultságot sugallva.
Nem kellene ezt a "tudomány" alapján nyugvó "szakmát" ennyire eltorzítani.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 22:26:49

@6.Lenin: Más idők, más punditok...hogy ez millen kis hüle szó, nem? Olyan, olyan vulgáris, vagymi...vagy csak én.
www.youtube.com/watch?v=f58VyYMV238&feature=related

6.Lenin 2011.02.22. 22:26:59

@nyünyüge:

"A punditokat a könyv leginkább azért tartja veszélyesnek, mert a tekintély, a tudás, a szakértelem, az „intézet” adta legitimitást felhasználva valójában saját világlátásukat, a helyesről, a jó politikáról gondolt véleményüket erőltetik rá a közvéleményre, állítják mérceként a politikai szereplők elé. "

Minden oldalon azt gondolják, ez, csak a másikra vonatkozik. Tévednek.

Ilyen alapon kár lenne vitázni. Nyilván volt a háttérben megállapodás, hiszen nem vitatták. Csak azt állítják kapitalizmusban nem kell betartani, valóban, de ennek következményei is lehetnek, ha másik kezében erősebb lapok vannak. Erről már írtam ma.

a-kis-herceg 2011.02.22. 22:30:13

@namitirok: csak optimistán...

én optimista-pesszimista vagyok. remélem hogy nem fog bekövetkezni a sötét jövő amit látok...

de tényleg, menj tovább...

www.youtube.com/watch?v=KaXEsvk2MR8&feature=related

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 22:37:40

@a-kis-herceg: Erre csak népiesen tudok reagálni:
www.youtube.com/watch?v=t7Auv1zsY5w&feature=related

unplugged (nézzétek csak a sok xart...:-)

Szünetben reklám

porfelhő 2011.02.22. 22:39:29

A héten most már tényleg bejelenti a reformokat a kormány

A kormányszóvivő szerint a héten megtörténik a bejelentés.

Első körben a kabinet tárgyalja meg az intézkedéseket, a tisztviselők asztalára már szerdán kerülhet a nemzetgazdasági minisztérium által jegyzett intézkedés csomag, amelyet másnap, azaz csütörtökön hozhatnak nyilvánosságra"

kitekinto.hu/europa/2011/02/22/a_heten_most_mar_tenyleg_bejelenti_a_reformokat_a_kormhttp://kitekinto.hu/europa/2011/02/22/a_heten_most_mar_tenyleg_bejelenti_a_reformokat_a_korm

Amennyiben igaz az értesülés, úgy egy hosszú történet végére kerülhet pont a héten.
A gazdasági szereplők régóta várják a magyar költségvetés szerkezeti átalakításának tervét, amelytől fenntartható adósságpálya és hiánystratégia kialakítását remélik."

Na.ja. "akik bonbasztikus bejelentéseket, konkrét gazdaságpolitikai programot várnak nem értik a változás súlyát, jelentőségét".

Én meg ezt az elemzést nem értem. Lehet, hogy a "fülkeforradalmárok" értik, de talán már azok sem.
Vagy azt gondolják, hogy mindenki hülllye?!
:)

ssi 2011.02.22. 22:44:32

@6.Lenin:

"olyan jó helyekről linkelek, ők is tökre azt gondoljál, amit én is."
egyébként ez a linkelős lehetőség az általad említett célzatossággal előtted is nyitva áll

engem megint csak egyszerűen kíváncsivá tesz az alábbi link, hogy mi lesz majd ennek a folytatása
Navracsics: "őt még nem győzték meg azok az érvek, amelyek amellett szólnak, hogy jó dolog, ha a gyermekek után is jár szavazati jog."
hvg.hu/itthon/20110222_alkotmanyozas_navracsics

6.Lenin 2011.02.22. 22:44:52

@namitirok:

Ezt is másként látjuk...

Én nem kezdenék újra semmit, talán másként csinálnék egyes dolgokat, de ebben nem vagyok biztos. Ami eddig volt, így volt érdekes, talán nekem még szép is.

Nekem inkább ez az, amit gondolok...

www.youtube.com/watch?v=kFRuLFR91e4&feature=related
Nem bántam meg semmit.

Jó éjt!
Mindenkinek

porfelhő 2011.02.22. 22:47:13

@namitirok:
Tessék? Mi a problémád a kommentemmel?
Még ugyan "elegáns" és kulturált megfogalmazás! Igaz nem is akartam, hogy ne az legyen, mert nincs miért.
Nem tetszik?
:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 22:57:26

@porfelhő: Szerintem utóbbi!
Nincs semmi baj Veled, most kiváltképp nincs, csak unatkozom, nem kicsinyt!
Jó'jcak!

Most még keresek valami cizelláltat ide...:-D

porfelhő 2011.02.22. 23:05:03

@namitirok:
Unatkozol? Akkor írjál még kommentet és gyorsan eltelnek a percek, az órák!
:))

a-kis-herceg 2011.02.22. 23:06:04

a lényeg. döglenek meg az önkormányzatok... pár hónap és vége ennek a kínlódásnak

www.hir24.hu/belfold/220314/onkormanyzatok-kilatastalan-helyzetben.html

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 23:11:32

@porfelhő:
Csak linkelgetek, nincsen nekem önál(tat)ló gondolám:
index.hu/belfold/2011/02/22/navracsics_nem_adna_szavazati_jogot_a_gyerekek_utan/

Erről pl. az jutott, hogy a Mi Navracsicsuncs szerént:
"egy alaptörvény ugyanis szerinte sokkal bonyolultabb kérdés annál, mint hogy egy igennel vagy egy nemmel meg lehessen válaszolni - ellentétben például a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal vagy a tandíjjal." - meg az országgyűlés összetételével, ahol egy 2010-es heveny ballépés évtizedekre is meghatározhatja országunk sorát...mint kapjuk a képünkbe napmintnap...

6.Lenin 2011.02.22. 23:11:40

@manyike:

Én nem akarok senkinek semmit bebizonyítani, más érdekel.

Semmi bajom veled, Te kérdeztél, válaszoltam.
Máskor is elolvasom a kérdéseidet, talán a linkeket is.

ssi 2011.02.22. 23:19:33

@6.Lenin: oké :-) szép álmokat !!

porfelhő 2011.02.22. 23:24:05

@namitirok:
Mi történt, hogy a Navracsics igy nyilatkozott?
Úgy látom, már tényleg álmos vagy, mert amit irtál azt a Lázár J. mondta az alaptörvénnyel kapcsolatban.

A "nemzet csótányának" dalát nekem küldted?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.22. 23:30:38

"Ha elnémul a város, oly magam vagyok
és egyedül sokszor rámtör; a depresszió,
Ó, nem, ó én nem tudom, hogy ki vagyok
Minek születtem választ nem kapok."

Az önálló gondolkodás és a "linkelés" szerintem nem zárja ki egymást, miután a link elhelyezése, kommentálása és az esetleges idézgetés a linkelt cikkből is bizonyos szemléleletet sejtet, sőt, mutat is általában...

nami levele Iljicsnek II.22.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.22. 23:46:44

@hoplita:

Aztán hol ez a jegyzőkönyv?

Forrás?

Ha a cikk korrekt lenne meg tudná mutatni a hivatkozott jegyzőkönyvet.

Így azért elég karcsú.

porfelhő 2011.02.23. 00:04:57

@namitirok:
Kiábrándult? miből, az egész világból, az életből?

jupiter 2011.02.23. 00:17:24

Tisztelt Török Gábor!

Illúzió azt gondolnia, hogy az olvasó, hallgató, néző nem "tagozza" be a "pundit"-okat. Persze ennek vagy örül valaki, vagy nem.
Marketing örök törvénye érvényesül ezen szakmában is. Annak van piaca, amit keresnek az emberek. (Kereslet-kínálat.)

A pályákról és mezekről szólva csak annyit, hogy minimum öt éve a felek csak hazai pályán játszanak és csak saját térfélen. Természetesen ennek megfelelő bírót (pundit) is választanak maguknak. Ahol játszani kellene (elsősorban parlament), ott a kivonulósdi a divat, vagy az egy állítás egy tagadás szájkarate. Játék, azaz érdemi vita, csiszolódás, netalán konszenzus, na az nincs.

Egyébként függetlenség látszata komoly fegyvertény az eladhatóbbság érdekében a pundit-oknak, de nem minden. Az emberek többsége úgyis azt hallja meg igazán, amit hallani is akar. (Ez szerintem a politikusokra is igaz.)
Az internetes újságírás (bloggolás) a sajtó egy teljesen új iránya, ami a szakértői intézeteket részben háttérbe szorítja. A hagyományos médiumok csak az adott témába beleillői pundit-ot választanak (írta is), így kénytelenek valamerre "dőlni" a fennmaradhatóságuk miatt. A médiában piacvesztésük előre látható volt, szerepváltásuk érthető, a fizetőképes megrendelők érdekei világosak.
;-)

a-kis-herceg 2011.02.23. 00:28:58

az örök dilemma. a kormánypárti médiumok nem érdekelnek senkit, de jól fizetnek. az ellenzékiekre nagy igény van, de nehezen élnek meg.

most ezt a dilemmát a blog és az Internet feloldja... az olvasók maguknak szerkesztik a híreket... és még a közélet (témák körül) is részben itt zajlik.

a punditok világa leáldozóban...

porfelhő 2011.02.23. 00:38:48

@namitirok:
Nem válaszolsz? Nem baj, csak annyit: ne legyél "kiábrándult", nem éri meg. új nap, mindig újat igér. azt mondják.
:)

porfelhő 2011.02.23. 00:41:33

@porfelhő:
Hm. biztos nem sir többet mint én, mégsem vallom magam "kiábrándultnak". mert az nagyon nem jó.

nemzetijóccakát!

trabant 2011.02.23. 02:04:24

@bigapples:
"öblös hazugsággal támasztja alá Gyurcsányt támogató mondanivalóját, mint hogy a volt kormányfő lemondása óta 1,5 millió szavazót vesztett a szocialista párt."

Bizonyára van bizonyíték erre is, az ellenkezőjére is. Lássuk!

trabant 2011.02.23. 02:32:25

@a-kis-herceg:
ez a dávid vitéz nagyon humoros és tevékeny ember... pl beszámozza a héveket. rögtön 5-tel kezdi. dávidom! kicsit szerényebben! nehogy vki keresse az első négyet."

Ez a számozás azt jelenti, hogy Budapesten a világ végezetéig négy metróvonal lesz. Bécsnek pl. már régóta hat metróvonala van.
Vagy felébrednek Bpesten is, vagy az Alkotmányba foglalják, hogy a metróvonalak száma csak négy lehet. Slussz-passz, nincs tovább, négy a vége.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 04:46:11

@trabant:

Az ötös metróvonal az nem az északi és a déli HÉV végállomások közötti metróvonalnak van tervezve?

Már 9 éve is ezzel kampányoltak választás idején.

Olyan térképek voltak kifüggesztve a metrókocsikban mintha már öt metróvonal lett volna.

nyünyüge 2011.02.23. 07:23:17

Bajnai Gordon diszkrét fellépése a Corvinus Egyetemen

hvg.hu/velemeny/20110222_bajnai_corvinus

jjulie 2011.02.23. 07:36:00

punditok ide, punditok oda, az élet és a kombínó halad

néhány hete először boltoltam egy alakkal, bár már majdnem három éve ismerem - össze is barátkoztunk időközben - ez volt az első üzlet, ami kemény menet volt, majdnem el is sodorta az amúgy barátságot

93-ban volt utoljára állása, aztán néhány évre nyugat felé eltávozott, almosogatóból felküzdötte magát egészen főmosogatóvá, és két év múlva hazajött, és három éve amikor először találkoztunk nagyjából 100 milliós vagyonkát igazgatott, ami az elmúlt válságos időkben olyan évi 10 millióval gyarapodott, ingatlanokba visszaforgatott részét tekintve

persze sem deviza, sem forinthitele sincs

állambácsi és a punditok meg azt csinálnak tőle amit akarnak, ő csak stabil könyvelőjére és az ügyvédjére hallgat, kifőzdében ebédel 700 forintos menüket, és nem jön a belvárosba kocsival, mert nincs rokikártyája, és az apeh-hoz hasonlóan a parkolóórákat sem szereti etetni

jjulie 2011.02.23. 07:56:39

ja, 100 alkalmazottból 85 bukik az új jövedelemadó szabályokkal?

istenem, birkák, ez indexes rémhír igaz?

lüke 2011.02.23. 08:13:43

@jjulie: ^
öregapám nem tud aludni?

hoplita 2011.02.23. 08:14:47

@Akitlosz:
Parancsolj....!
Nézd meg a náczitévét....még ezt a nyitrai nevű geciládát is megkérdezik benne..
Simicskó kungfubajnok még a szigorúan titkos minősítés mellett is kardoskodott...

kuruc.info/r/34/74860/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.23. 08:17:04

"Az LMP helyzete sajátos, és ezt a párt vezető politikusai is elismerik. A Fidesz által erőltetett alkotmányozás ugyanis a választás óta először politikai téttel bíró valódi alkupozíciót teremtett az ökopárt számára,..."

index.hu/belfold/2011/02/22/az_lmp-n_mulhat_az_alkotmanyozas_sikeressege/

Ez nagyon igaz! Most kell jól döntenie az LMP-nek, és akkor elindulhat felfelé. Természetesen nem a részvétel elutasításának csökönyös hangoztatása az üdvözítő, de Szili Katalin-féle "morzsákért", vagy a jelenlegi hitelességű "FIDESZ-garanciák" mellett politikai öngyilkosság lenne visszatérniük az alkotmányozásba.

jjulie 2011.02.23. 08:25:24

@lüke:

nem bizony, utálnám ha egy reggelen valamelyik legényem vagy leányom előbb érne be a pénzcsináldámba, mint én

Szimba 2011.02.23. 08:28:06

@jjulie:

Katit betiltották. Milyen designe drogot használsz?

lüke 2011.02.23. 08:28:06

@vinczej:
színház, az egész világ

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:39:43

@vinczej: a Szövetségi elempé??? zöld párt??? hihihi. úgy zöldek mint a marslakók.

olyan színűek amilyet a fides kommunikátorok épp akarnak. seperc alatt átfestik.

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:40:56

külföldön dolgozó magyar orvosok reszkessetek! megy értetek a kormány. röpülj páva...

inforadio.hu/hir/belfold/hir-415093

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:42:30

BÓLINTS VIKI !!! hát... dézsavű jutott hatalomra. beáll védekezni 4 null után...

nol.hu/belfold/20110223-visszakapja_hataskoret_az_ab__ha_orban_viktor_is_rabolint

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:43:59

@vinczej: szerintem ez óriási jó fides stratégia. és van aki megkajálja.

főleg az akolban. az birkák...

üzletel az AB vel... ad nekik AB t... amit 5 perce szüntetett meg...

Szimba 2011.02.23. 08:44:29

@a-kis-herceg:

Ez inkább megkönnyíti a döntést, és még többen mennek ki külföldre dolgozni.

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:46:35

a BÉRKOMMANDÓ először kezdheti akár az állami szektorban is...

apropó és a kommandósok fizuja? mennyit csökkent? azt ki ellenőrzi?

lehet az ellenség keze közéjük is betette a lábát...

nol.hu/gazdasag/20110223-rossz_nyomon_jar_a_berkommando

mondja vki, hogy nem a legVICCesebb országban él... minden nap egy ajándék...

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:49:21

@Szimba: :) ne légy szkeptikus... már hogy mennének? és a hazafiság?

aszondod ha szvazhat kint is akkor inkább megy? de hát mi lesz így?

a betegek nem mehetnek mind külfődre? az orvosok után... bár. miért ne.

csak spórolni kell rá sokat. pl ott van rögtön az eü járulékok... nem fizeted, akkor gyorsan nagy összegek összejönnek... adózzon a halál, meg a matolcsi.

lüke 2011.02.23. 08:49:38

inforadio.hu/hir/belfold/hir-415093
ilyen hülyeséget csak a magyar médiában lehet elhitetni:
miért vesztené el a licenszét az, aki egy jobb, korszerübb rendszerben dolgozik
arról nem is beszélve, hogy a stabil ,megfizetett
és kiszámítható mindennapokat , miért cserélné fel valaki?
az orvos hiány nem fog megszünni ezzel: vannak klinikák, ahol alig vannak 50 alattiak

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 08:49:50

@a-kis-herceg:

Jattos csávó ez a Viktor.

Ad az Alkotmánybíróságnak jogokat.

Aztán, ha elkészült a csoportkép a többi párttal a Fideszalkotmányhoz,

akkor majd visszaveszi a jogokat.

- -Viktor adta, Viktor elvette -

( a csoportkép olajban, koronával, kis puttókkal - Torgyán helyett Schifferrel , Mesterházival és Vonával ....)

a-kis-herceg 2011.02.23. 08:57:54

@simonmondja.: ez a viktor rábólint ez qva jó szöveg.

lézerjani beíveli középre, viki pedig bólint és a hálóban az alkotmány. ill. labda.

micsuda csapat (játék)! aranycsapat. aranykormány. aranyvonat...

smittpali a kapuban. tóni és peti a széleken. a középkörben néhány kdnp középpályás imátkozik...

hát nem kispálya. jóformában vannak. 8éve edzenek. most nincs ellenfél.

hoplita 2011.02.23. 09:03:44

@hoplita:
Ha esetleg nincs hozzá türelmed, vagy snassz a náczitévé, akkor itt van kivonatolva...

"........A kormány feloldotta a 2006-os eseményekkel kapcsolatos jegyzőkönyvek titkosítását. A dokumentumokból megtudhattuk például azt is, hogy az akkori fideszes országgyűlési képviselő Nyitray András kötelezővé tette volna a rendőrök éleslőszerrel töltött fegyverhasználatát.

„Elhangzott itt több soron - es itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretnem megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon . Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban levő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét es testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyek el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is,hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van”- mondta 2006 szeptember 19-én, a tévé ostrom másnapján Nyitray András fideszes politikus az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának és a nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

Lapunk megkereste Nyitray Andrást, hogy megkérdezzük tőle, továbbra is fenntartja azt a kijelentését, hogy a tömegbe kellett volna lövetni, főleg annak tudatában, hogy a rendőrök szolgálati fegyvere éles lőszerrel van töltve. A politikus magyarázkodni próbált, elmondta: ő nem arra gondolt, hogy célzott lövést kellett volna leadni, hanem arra, hogy a rendőröknek a levegőbe kellett volna lőniük, hogy feloszlassák a tömeget. Hozzátette: vétkes bűnnek tartja az akkori rendőri vezetők azon lépését, hogy abban az életveszélyes helyzetben otthagyták a "halálfélelemmel küzdő, fiatalokból álló" osztagot.

Nyitray András szerint ennek "nem érdemes akkora feneket keríteni." Végül elmondta: nem emlékezhet minden szóra ami az ülésen elhangzott.

barikad.hu

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 09:08:43

@hoplita:

Nem csak odaküldték a provokátorokat, hanem lövettek volna a tömegre a fideszesek.

Akkor tutira nyomhatták volna a gyilkosozást, hogy hatalomra kerüljenek.

Két irányból uszítottak.
Egyrészt a tüntetőket, másrészt a rendőrséget.

És ezek a gátlástalan alakok vannak most kormányon.

hoplita 2011.02.23. 09:09:38

Hogy ne legyen nagyon offf...

Ezeknek mit tudnak mondani a punditok...?

barikad.hu/hihetetlen_egymilli%C3%B3s_hitelt_vett_fel_hogy_levegy%C3%A9k_ront%C3%A1st-20110222

:DDDDDDDDDDDDD

hoplita 2011.02.23. 09:15:28

@simonmondja.:
Figyu....én ott voltam....részt vettem az ostromban...ezt már lassan elmondhatom, mingyán elévül...:)))
Hallottam a lövéseket, és én meg tudom a vaklőszerrel való bohóckodást különböztetni a PA éles csattanásától....
Engem meg lehet kímélni az összeesküvés elméletektől...:)))
Nekem az jött le az egészből, hogy azok az események úgy érték a parlamenti okostojásokat - oldaltól függetlenül - mint derült égből a villámcsapás..

hoplita 2011.02.23. 09:18:13

@simonmondja.:

Ráadásul ha az ott eszkalálódott volna, akkor megy a levesbe a fityisz is.
Mert ott nem a fityiszdroidok nyúltak a kő után.....és nem ők kerítettek volna fegyvert, adott esetben.
Ezt még nem túl pallérozott elmével is lehetett érzékelni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 09:20:34

@hoplita:
Figyu.
Aki ott volt az csak egy paraszt volt egy játszmában.
Ezt csak gondolom, de élőben néztem a HirTV egész közvetítését a
Wittner Mária féle tüntetéstől a győztes székházfoglalásig egész éjjel.
Mert a HirTV oda ásta be magát, ahova az - eseményeket - szervezték.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 09:24:03

@hoplita: Két társaság ment volna a levesbe.

A radikálisok, akiket lelőttek volna, vagy lecsuknak,
és a kormánypártiak, akiket föllógatnak.

Mert egy tömegbelövetés után ezt lehet csinálni egy új hatalommal a kézben...

hoplita 2011.02.23. 09:26:32

@simonmondja.:
Hát persze...
Az összes okostojás ezt mondja...aki max a tévéből látott, amit látott, és azóta mindent jobban is tud.
Hány embert ismersz az ostromlók közül?
Hánnyal beszéltél személyesen, ha már ott sem voltál?
Na...???
A tévé vezetése és az odaküldött idióta rendőrök provokálták ki az egészet....és butaságból, akaratlanul.
Tudod mi kell a robbanáshoz...?
Robbanásra képes és iníciáló anyag....meg egy szikra.:)
Ott volt minden.

nyünyüge 2011.02.23. 09:27:06

@a-kis-herceg:
Megmondta az évértékelőn is, hogy így kell politizálni, kormányozni.

Odavágunk, zsarolunk, alkalmi törvényeket hozunk, ..., bármit megcsinálunk ami fizikailag lehetséges. Elvekről szó nem volt, csak célokról. Meg arról, hogy van rá felhatalmazás.

hoplita 2011.02.23. 09:31:02

@simonmondja.:
Ebben tévedsz....
Az egész politikai elit ment volna a levesbe.....
Lehet, hogy pár személy jól jött volna ki belőle, de párt egy sem.

Ugye te nem nagyon jártál ki a Kossuth térre...?
Abból disszertációt lehetett volna írni, hogy hogyan változott ott a közhangulat óráról órára, napról napra.
Megsúgom, október elseje, a nagy önkormányzati győzelem után, amikor Orbán nem ment ki....hát finoman szólva nem a fidesz irányába.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.23. 09:31:03

@simonmondja.: még dolgozni köll az elméleten, kicsihuszár!
Azt köllene valahogy bekombinálni, hogy a Fidesz elintézte az országos főkapitány külföldi utazását (meghívatta az Interpollal, mer' azt is P. Söndör igazgatja, tiszta sor). Aztán elérték, hogy a helyszínen olyan főrendőr legyen, aki be van rezelve (ez is ment nekik, nem vitás). Aztán megkérték Gyurcsótányt a Fideszék, hogy beszéljen a kirendelt parancsnokkal párszor (a Klárán keresztül, nyilván, mer' az sutyiban leszopja a Viktátort, de az is lehet, Matolcsy rá bandzsít).
Ezt valahogy rencerbe kell foglalni, hírszerzősen...

Szimba 2011.02.23. 09:31:10

Nagyon kíváncsi lennék TG véleményére a következő témában:

Dobos Arnold vizsgálja a világ politikai agytrösztjeit és szerepüket a politikában.

www.meltanyossag.hu/files/meltany/imce/doc/at-ttcsp-110201.pdf

"...nemcsak a nagypolitikai pragmatizmus vezérli a kormányokat és a politika más szereplőit, hanem egyéb, idealisztikusnak mondható célok is, amilyen például a politikáról való magasabb szintű párbeszéd igénye, a demokratikus kultúra, a jogállam és az általában vett közös értékek erősítése. Intő példa lehet ez számunkra is, és egyben motivációs tényező azok számára, akik egy újfajta
párbeszédet óhajtanak meghonosítani, és valamivel többet szeretnének korunk mindennaposnak számító politikai acsarkodásainál és hitvitáinál. "

hoplita 2011.02.23. 09:45:11

@simonmondja.:
"......Mert a HirTV oda ásta be magát, ahova az - eseményeket - szervezték. ....."

Egyébként azért a hírtévé mert egyrészt akkor még "megtűrték" a náczik...és valljuk be, korrektebb is volt, egész addig, amíg meg nem kapta a parancsot a fidesztől.
Az echónak akkor még nem volt közvetítőkocsija...
A többinek életveszély lett volna ott lenni....:)
Ilyen eccerű ez....

hoplita 2011.02.23. 09:46:46

@Hepci:
Ne aggyál tippet vazzeg...:)
Mert rencerbe foglalják, azon ne múljon.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.23. 09:51:58

@hoplita: beáshatta volna magát GréczyZsóti is, biztos szeretettel fogadják (pl. egy levágott vízágyúcsonkot dugnak fel a sheggébe, ő meg nyüszögve elélvez). :)

ssi 2011.02.23. 09:52:02

@simonmondja.: @vinczej:
a hír így teljes ... és a gondolkodásuk is - LMP is láthatja
- O.V.-től függ, hogy az AB visszakapja-e korábbi jogosultságait,
- de jelentősen szűkítik a beadásra jogosultak körét - ez az apró betűs
mit mond T.G.? "érdeklődő polgár legyen éber, sokkal éberebb. Vigyázzon, kételkedjen és .." - sok tapasztalat birtokában ez is automatikussá lesz

@a-kis-herceg: :-)
- bérkomandósok havi bérnövekménye jóval nagyobb, mint azok havi teljes fizetése, akikért "harcolnak"
- pl. az ellenzék még nem akar váltópártnak mutatkozni, hogy a kormány hibái, gyengeségei önmagukban derüljenek ki mindenki számára, akkor egyértelműbben lezárható?

@nyünyüge: bocsi, Te hogy tudod? két ismerős családban csak egyetemista gyerekek vannak (1, ill. 2) - egyik sem jogosult családi kedvezményre, mert családi pótlék már nem jár nekik? köszi

@namitirok: csatlakozom porfelhőhöz :-) sajnálnám, ha rossz lenne most neked, kívánom, hogy gyorsan legyen jobb, vagy legalább remény :-))))

@6.Lenin:
"Lássuk a gyakorlatban ..ott van a 3. pont az ajánlásban 5-6 %o-os béremelés, elfelejtették. Rendben... Nyilván volt a háttérben megállapodás, hiszen nem vitatták. Csak azt állítják kapitalizmusban nem kell betartani, valóban, de ennek következményei is lehetnek, ha másik kezében erősebb lapok vannak"

én úgy tudom, hogy a
- magánszféra felé csak ajánlást lehet megfogalmazni
- mikor vállalkozó voltál Te is a saját lehetőségeid szerint emeltél a min.bér fölé, s nem igazodtál az állami szektorhoz
- 1-kulcsos családi adózás bevezetésére hiányos háttérszámítások és hatástanulmányok nélkül került sor, ezért a sok gond
- 5-6%-os béremelés nem fog béremelést okozni, csak kompenzálná a nettó bérveszteséget
- nettó bérkompenzálásra a valós bérek alapján nemcsak a magán vállalkozásoknál lenne szükség, hanem az állami és önkormányzati cégeknél is
- új adórendszer jelentős költségvetési hiányt okoz, a most felmerült béremelések pedig ezt tovább növelik
- nagyon várják az új adórendszer általi gyors gazdasági növekedést, de bér- és társadalmi feszültséggel nem számolnak

én aggódom, de bár ne lenne igazam!!! nem a szándék, hanem az irány, sorrend, ütemezés lehet majd a gond:
- marad a kormánylendület a sok kis változás, meg reménykedés, lelkesítő szép szavak és az elszámoltatás és az ügyek: médiatv, alkotmányozás, új adórendszer, munkahelyek, növekedés, hiány
- ha tévedek, nyíltan vállalni fogom

nyünyüge 2011.02.23. 09:52:59

@hoplita:
Csak úgy általánosságban: a tisztánlátáshoz nem feltétlen szükséges közel- vagy benne lenni az eseményekben. Sőt.
Ha magam is eszköz vagyok, voltam, akkor kimondottan hátrány.
Mert iszonyat nehéz beismerni az embergyereknek, hogy palira vették. Ráadásul nem egyszer, egy adott eseményben, hanem "folytatólagosan, előre megfontolt" szándékkal, évekig.
Lásd még: kognitív disszonancia.

panelburzsuj 2011.02.23. 10:01:27

@Szimba:

a dolgok nem mehetnek úgy tovább, ahogy eddig voltak

hoplita 2011.02.23. 10:02:18

@Hepci:
:DDDDDDDDDDD
Ha felismerik...
A vehemensebbje azér' mással vót elfoglalva.

@nyünyüge:
Nem mondom, hogy feltétlen szükséges.
De az események megértéséhez, személyes aspektusból való megközelítéséhez fogódzót ad.
A tévé előtt ülve, utólag egymást kábítva és okoskodva.....hát szóval ugyanaz a kategória, mint egyes flúgos összeesküvés elméletek a másik oldalról.
Nem azt mondom ezzel, hogy nem lehet teóriákat gyártani......de azért beszélj autentikus személyekkel is, mielőtt komolyan állást foglalsz.
Egyébként meg nagyon destrukvtíak ezek a "megmondom a tutit, mer' csak így lehetett".....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 10:11:33

@hoplita: Lehetett máshogy is.

Ez csak az egyik lehetőség, hogy a fidesz szarrá lövetett volna titeket, hogy egyszerre számoljon le a radikálisokkal és a ballibekkel.
Te hoztad hozzá az utolsó téglát ezzel, hogy a fideszes akkor élesfegyvert vetett volna be.
Én nem is tudtam.
Azt meg remélem nem gondolod, hogy ha akkor győz a spontán forradalom, akkor Satu Ferdinándéké lett volna a kormányzás.
Egyértelmű volt, hogy Orbán a váltás.

Szimba 2011.02.23. 10:17:29

@panelburzsuj:

A gond az, hogy ez gyakran jelenti azt, hogy rosszabbul mennek.

hoplita 2011.02.23. 10:18:39

@simonmondja.:
Nem gondolom....
Ezért mondtam, hogy személyek jöhettek volna ki belőle jól, pártok nem.
Ovi akkor még jól kijöhetett volna, 2 hét múlva már nem.
Egyébként meg, ha AK van a nyakadban nem nehéz tárgyalni..:))
Jó szórakozás a "mi lett volna ha"...csak éppen roppant történelmietlen

CSENDES 2011.02.23. 10:32:08

@manyike: @nyünyüge: bocsi, Te hogy tudod? két ismerős családban csak egyetemista gyerekek vannak (1, ill. 2) - egyik sem jogosult családi kedvezményre, mert családi pótlék már nem jár nekik? köszi

Tudom, nem nekem szántad a kérdést. Nos a válasz az, hogy nem jár nekik semmi sem. Tudom, mert nekem is van kettő. Csak annak jár családi kedvezmény, aki családi pótlékra jogosult. A jogosultság megszűnik a gyermek nagykorúvá válásával, illetve a középiskola befejeztével, továbbá kihúzható az OKJ-s képzés időtartamára. Következésképpen a felsőoktatási intézményre nem vonatkozik sem a családi pótlék intézménye, sem a családi kedvezmény. Nos ezért sem igaz az az állítás, hogy csak a gyermektlenek járnak rosszabbul.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 10:34:45

@hoplita:
Orbán hatalmáért harcoltatok,
mindenki tudta, hogy ő következik.
Most végre uralkodik.
Mindenki boldog.
Senki nem háborodik fel spontán semmin.
Itt vagyunk a Paradicsomban.
Nincs tovább.

Szimba 2011.02.23. 10:35:52

@CSENDES:

Hja, proletár gyereke ne tanuljon egyetemen.
A felső középosztály meg majd megfizeti azt a pár évet.

hoplita 2011.02.23. 10:42:57

@simonmondja.:
A valami ellen még nem automatikusan valamiért...
Nem ilyen fekete-fehér....legalábbis számomra nem.
Ráadásul a fidesz már másnap kimutatta a foga fehérét a nyilatkozataival.....úgyhogy ennél kicsit árnyaltabb a dolog.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 10:44:19

@Szimba: Sokmindent tanulunk a fidesztől.

Hogy polgárok vagyunk.
Meg hogy mi az a nemzet.
Most meg éppen tanuljuk az osztályöntudatot.

Aki rosszul jár, az proletár,
aki jól, az középosztály.

hoplita 2011.02.23. 10:46:16

@hoplita:
Ja...és ennek egy nagyon árulkodó mondata ovitól az, hogy "nem tud azokkal azonosulni, akik vesszen gyurcsányt kiáltanak, mert majd kiáltanak vesszen orbánt is."

Egy az akol, egy kölyke...:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.23. 10:46:30

@hoplita: Most nincs spontán háborgás...
Úgyhogy ez volt a radikálisok célja.
Orbánország.

ssi 2011.02.23. 10:47:02

@CSENDES: köszi :-))))))))))) itt bárki írhat bárkinek, amúgy is közügy, s van pl. 3 egyetemista gyereket nevelő is, de semmire nem jogosult

"ezért sem igaz az az állítás, hogy csak a gyermektelenek járnak rosszabbul. " sajna, ez a lényeg

www.168ora.hu/bluzone/csaladi-adokedvezmeny-70272.html

panelburzsuj 2011.02.23. 10:48:48

@Szimba:

Plusz az, hogy a posztban példaként felhozott "valóban nagy múltú és tiszteletre méltó kutatási eredményeket felvonultató" pundittank ezt bírta előbányászni abból az új mércéből és iránytűből, amellyel a megújulási világversenyben fogunk navigálni.

Ami azért nem kis szellemi teljesítmény.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.23. 10:49:43

@simonmondja.: non-stop lop-stop helyett non-stop orál a kereveten kedvtelten heveredve?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.23. 10:51:56

@panelburzsuj: pundittankba is kell gázolaj, durnyogonc. A legnagyobb elme axonjai is röcögnek kenés nélkül.

cambridge.on 2011.02.23. 10:54:42

@lüke: Ezek szerint nem szaladsz haza dolgozni félpénzért?
Lehet mások is hasonlóan gondolkodnak, én meg attól tartottam , olvasva a hírt, nem lesz elég kórházi hely a hazatérőknek.

Szimba 2011.02.23. 11:01:13

@panelburzsuj:

Remélem, hogy az igazi "agytrösztök" nem vízfejek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.23. 11:15:52

@Szimba: szerintem kár reménykedni. Ezt a sok faszságot, amit a mindenkori vezetők pontosan koreografálva előadnak, "okos" emberek találják ki hűvös szobákban, nem kevés pénzért.

panelburzsuj 2011.02.23. 11:39:06

@simonmondja.:

Tuttam én, hogy valahonnan ismerős ez a sereghajtó:

"- Azt mondd meg, mi ennek a hadnak a legnagyobb ereje?
A szemébe nézett erősen.
- A janicsárság, a tüzérség, a sokaság. Nagyságos Ali pasa tanult vezér. Egyik kezében dús jutalom. Másikban szöges ostor. Mert aki nem megy előre, mikor ő parancsolja, hátul a jaszaulok szöges ostorral verik őket."

Nagyságos Ali pasa vezériskolát nyitott.

ssi 2011.02.23. 12:22:56

@Szimba: @CSENDES:

"felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulók családját pedig egyáltalán nem segíti."
jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/23_%C3%A9ves_korig_adn%C3%A1_a_jobbik_az_iskol%C3%A1ztat%C3%A1si_t%C3%A1mogat%C3%A1st

csak kb. infó:
pl. van 2010/2011 tanévben intézményenként részben eltérő,
s a minbérre bejelentette/ténylegesen ekörül kereső szülő itt "előnyben" van, s van egy réteg, amelyik egyikbe se tartozik (több, mint a minbér, de kevesebb ahhoz, hogy a Fidesz-kormány adózása jól érintse)

államilag finanszírozott nappali tagozatos hallgatók számára pl. elvileg lehet:
- rendszeres szociális támogatás
- kiemelkedő sport és kulturális ösztöndíj
- rendkívüli szociális támogatás
- könyvtámogatás
- utazási támogatás
- lakhatási támogatás
stb.

költségtérítéses nappali tagozatos hallgatók számára:
- költségtérítés mérséklés"

aszekelyek 2011.02.23. 12:25:49

@simonmondja.: Kihagytad a szent asszonyt...

Doberdo 2011.02.23. 12:39:37

Mit kívánt hangsúlyozni a fenti cikkel a T. G. Talán azt, hogy ő is
"Pundit". Lehet, hogy csak az értékválasztását kívánta megindokolni, azzal, hogy a legjobb szakemberek a "Századvég"-
nél vannak és ő is ennek hisz legjobban. Szerintem legjobb lenne,
ha belépne a "Századvég"-hez és akkor nem rejtjelfogalmazást használna arra, hogy mi és kik a szimpik neki.

a-kis-herceg 2011.02.23. 12:40:57

@Hepci: :))))

meg azt, hogy 16h órára szerveztek mindent. mert akkor a fegyver raktáros már otthon tv zett...

meg hogy a vízágyúk és a felszerelés kőkorszaki... direkt ebben utaztak.

+a töketlen agyatlan rendőri vezetőket (minden tisztet) ők direkt hüjére nevezték ki...

a-kis-herceg 2011.02.23. 12:55:32

@manyike: ennyire nem tudsz figyelni. "nekik" ez a szakmájuk... minden apróbetűst nem tucc elolvasni. ezt hívják bizalomnak. NA EZÉRT KELL MOST ELOLVASNI MINDENT, mert bizalom nincs. pontosabban biztos lehecc benne hogy átbasznak...

a-kis-herceg 2011.02.23. 12:57:32

@simonmondja.: igen igen. ez a pozitív.... már nyuszifej is nyomatja a POLGÁROSODÁSt... sokat tanul a mucsai paraszt... 10 hó gyorstalpaló...

a-kis-herceg 2011.02.23. 13:06:19

@simonmondja.: lmgtfy.com/?q=%C3%A9llovasb%C3%B3l+sereghajt%C3%B3

használd ezt:) itt tanultuk. sajnos felejtesz.

de a "DEKVENC" szó alkotásod az teccik...

lüke 2011.02.23. 13:33:03

@cambridge.on:
fél pénzért nyigdijba megyek
s BP közepén, a lukban, eddig is pusziért orvosoltam:)

lüke 2011.02.23. 13:34:26

most megyek punditani, izé szunditani

lüke 2011.02.23. 13:41:52

@Szimba:
hmm
ez majdnem így van mindenütt, ezzel a feltétellel:
- felhevetnek állam kölcsönt
pl Skandináviában
-ösztöndijakat kaphatnak
Amerikában s másutt is
egy jó egyetem Amerikában 2-3000 dollár /fö/hó
(s BP-n is járnak magyarok is az idegennyelvü fizetösre, SOTE 5000 juro /félév)

lüke 2011.02.23. 13:45:07

@lüke:
s az egyetemen tanulókat sehol nem támogatják családi pótlékkal, s mindenütt tudják hogy sokba kerül
Amerikában , ha jó egyetemre mész, jó állást is kapsz, ami már a 2. évben megtérül

lüke 2011.02.23. 13:57:12

Fekete Sándor MDF, Ratkó Anna MDP
még feltámad a jobbik népesedési vitanapján
csak Ratkó Anna képzelte, hogy gyereket az államnak csinálnak, most azután baj is van nyugdijjal, mert a pénzt elcsinálták:)

hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_S%C3%A1ndor_(%C3%ADr%C3%B3)
hu.wikipedia.org/wiki/Ratk%C3%B3_Anna

ssi 2011.02.23. 13:59:33

@a-kis-herceg:
jogászi fifika? jogilag még éppen lehet kategória? mindig várod a csavar felbukkanását? csupa tanulság :-)

hoplita 2011.02.23. 14:17:55

@lüke:
Eljön az idő, amikor szobrot kap....lekopasztva az ideológiától.
Kétszeresen is sajnos.:(

a-kis-herceg 2011.02.23. 14:59:04

remélem Líbiában csinálnak kis videófelvételt (pl telefonnal) arról, hogyan vágják majd fel apró darabokra Kadhafit... aki a népe érdekében az utolsó pillanat után is kitart, akár a népe ellen is...

aztán majd ezt orbánfi a barátaival szépen meg tudja nézni...

"Hogyha gaz vezetői vannak, szörnyű ám a nagy tömeg." (Oresztész)

a-kis-herceg 2011.02.23. 15:04:45

a színes fémgyűjtő vándorhordák azt se nézik jó szemmel, ha más dolgozik...

index.hu/bulvar/2011/02/23/nincs_munka_mert_elloptak_a_szerszamokat/

a-kis-herceg 2011.02.23. 15:34:33

a zagyva mellékletben láccik: a tv székházba szorult viszkis juhász+ navracsics + egy politológus... (akkor még nem punditnak említve)

aztán a politológusostól 80évre titkosították...

Szimba 2011.02.23. 16:03:05

@lüke:

Egy utóbbi felmérés szerint nálunk is kétszeresét, háromszorosát keresik a diplomások. Tehát megéri tanulni.

Más kérdés, hogy a szülők mennyire tudják támogatni a gyereket. Már az én főiskolás, egyetemi éveim alatt is akadtak gyerekek, akik megszakították egy-egy évre a tanulmányaikat, mert addig összehozták a kollégium árát, meg a további költségeket.

Aki viszont jól tanult, egészen normális ösztöndíjat kapott.

Amerikában úgy tudom, a munka mellett végzett tanulmányoknak is nagy hagyománya van. Igaz, nem könnyű munka mellett tanulni, de egy ápolónő elég sok gyakorlati tapasztalatot szerezhet így. vagy egy ügyvéd is, ha valami ügyvédi irodában vállal munkát.

Szimba 2011.02.23. 16:04:26

@a-kis-herceg:

TG-t titkosították?:-))))))
Ne viccelj!

Szimba 2011.02.23. 16:09:12

@a-kis-herceg:

Ez semmi, volt egy Madárdaloskert című oldala a madárvédők egyesületének, és mit ad isten feltörték a hackerek.
Ezért nem kaptam meg a cinkeodut, amit másodszorra rendeltem (Hepci hatására).

Most reklamáltam, mire elnézéseket kértek. gondolom főleg, mert az adataim már az egész világon ismertek bankszámlaszámostól, meg mindenestől.

El is költöm gyorsan, amim csak van!:-)))

Kíváncsi vagyok mikor hackelik meg TG blogját:-)

a-kis-herceg 2011.02.23. 16:24:25

@Szimba: 2006-ban titkosították 80évre, hogy ő bent ült ott... akkor...

akkor még dr. Lagzi Lajcsi volt a Nemzetbiztonság főnöke. már nem ő, az új pedig feloldotta TG titkosítását... így tudjuk, hogy személyükben veszélyben kuksoltak ott a szobában...

szerintem döbbenetes, hogy önvédelemre hivatkozva lövetett volna a tömegbe a FIDES képviselő...

persze igaz... Líbiában is a terepjárón üldögélők ha nem lőnék a tömeget, akkor az oda megy és meglincseli ezeket a terepjárós kommandósokat... de hogy önvédelemnek mondani ezt... hisz ha nem lennének ott nem is lennének veszélyben... szép terepjárójukon el is húzhatnák a csíkot... az önvédelem...

"a 16% egykulcsos adó miatt senki nem járhat rosszabbul" - épp ezt mondja a rádióban pálfi-fides bérkommandós.

lüke 2011.02.23. 16:43:14

@Szimba:
minden évfolyamtársam éjszakás növérként dolgozott

Szimba 2011.02.23. 16:50:20

@a-kis-herceg:

Állítólag nem áll fenn a szökés veszélye.
A BKV-tól évi 15 milliót kért? Ennek a Hagyónak földesúri allürjei voltak, vagy védelmi pénzeket szedett?

parlamentarista 2011.02.23. 16:58:14

@Szimba:
a gond, hogy a jó tanulókat 18 éves korban kezdik el szakképezni, vagy akkor sem. a bölcsészkaron gyakorlatilag a közoktatás keretei között kapnak az emberek diplomát.

ha kamaszkor elejétől 13 éves kortól mindenki szakmát tanulna, és persze lenne átjárás az intézmények között, akkor 21 éves korára a többség képes volna munkát vállalni úgy, hogy ne kelljen a további tanulmányok miatt eladósodnia. mivel addigra már egy 8 éves szakképzési perióduson átesett. és 34 éves korára biztosan lenne annyi megtakarítása, hogy vállalhatna gyereket. mert a kamaszkora végén elkezdett dolgozni.

tehát itt egész egyszerűen a közoktatást kellene helyre tenni, és kimondani, hogy az alapvető közismereti tárgyakat a serdülőkor előtt kell a gyereknek elsajátítani, és onnantól kezdve célirányosan kell képezni.

ha valaki pszichológiával szeretne foglalkozni, akkor miért ne foglalkozzon azzal. és nem látom be, hogy egy 13 éves miért ne találkozhatna pszichiátriai betegekkel. most persze nyilván nem hannibal lecter elé kell leülteni a kiskamaszt, hogy oldd meg. de miért ne lehente próba elé állítani a gyerekeket. ha valaki történész szeretne lenni, akkor miért ne ülhetne be a kamaszkor kezdetétől a levéltárba, és ha rájön, hogy mégis inkább jogász szeretne lenni, miért ne szerezhetne gyakorlati tapasztalatot a bíróságon. és akkor 21 éves korára már elég ismerete lesz ahhoz, hogy dolgozzon. hiszen 8 éven át egy szakkollégiumban erre képezték. és ugyanebbe a rendszerbe lehet illeszteni az ácsot, a péket, a szabót, a cipészt, 21 éves korára saját műhelyet is csinálhat, hiszen 8 éven át erre képezték.

a közismereti tárgyakat meg nem kell több, mint évtizeden át tanítani. itt van a rendszer elhibázva.

a-kis-herceg 2011.02.23. 17:02:54

@Szimba: a feudalizmusban a földesurak gyakoriak. rapcsák utódja pl szerencsére nagyon szerény. a GULYÁSÁGYÚ régen volt. a VÍZÁGYÚ meg coclib. a legujabb a LÉZERAGYÚ...

lüke 2011.02.23. 17:04:58

@Szimba:
lehetett, arra nevelte a hátország öket

lüke 2011.02.23. 17:07:05

@parlamentarista:
hát igen ,
1945 elött egy 32 éves állami közszolgálatban dolgozó már nyugdijba mehetett!
/18+ 4 év egyetem(akkor mind annyi volt)+ 10 év munka/

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:06:34

úgy tűnik a tirpák tempó az zuglóban polgárosultabb falba ütközik?

meglátjuk mi győz. a polgárosultak vagy a feudalizmus rendszere...

egyelőre góg és magóg uno-káin-ak áll a zászló, már az új nemzeti, címeres...

www.stop.hu/articles/article.php?id=829899

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:12:23

faszkalap II., ő is büszke arra hogy tönkretette a városát... mint lézerjani... legalább nem kérnek tőlük kölcsön. mehet máshol is rendezni városokat...

www.origo.hu/itthon/20110223-esztergom-meggyes-tamas-utodjat-tetenyi-eva-hibaztatja-a-csodhelyzetert.html

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:14:47

hát. akinek rendőr a férje... ezek szerint működhetne a rendőrség...

hvg.hu/itthon/20110223_villamos_lopas_brfk

nyünyüge 2011.02.23. 18:17:15

@a-kis-herceg:
Nyomoznak a Csipak-villa ügyében

Hivatali visszaélés gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya, miután Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése miatt.

(szvsz Meggyes okolhatja Matolcsyt. Ha jobban mennének az orszgás dolgok, megúszhatta volna. Most muszáj már beáldozni. )

a-kis-herceg 2011.02.23. 18:21:36

@nyünyüge: láttam. épp kirúgták a II.ker főépítészt. bár nem függ össze...

szerinted a kilövési engedély meg van a meggyes haverunkra? az első sebet belemarta az ÁSZ? ez a KIRÁLY parancsa volt? hm vszínű, de akkor nagy háború lesz... nagyon nyakas gyerek. ha nem tudja sanyibá jobb belátásra bírni, akkor még szivároghatnak ügyek...

nyünyüge 2011.02.23. 18:46:05

@a-kis-herceg:
Nem tudok semmit, csak feltételezés. Kívülről nézve már régen el kellett volna ereszteni, akkor is ha sokmindent borít, mert óriási politikai károkat okozott a fidesznek.
Persze az is lehet, hogy ennyi idő kellett a megvédendők körülbástyázásához.

hoplita 2011.02.23. 19:04:38

Miről sutymorogtok ti itt...?

Majd mingyán gyön az aszekelyek fedőnevű galyavasziljevna és elmagyarázza, hogy...de a gyurcsány, meg a libsik komcsik azok többet, meg ne baszogassátok lézerjanit, mert szeretné a lába közé kapni....meg aki nem nyal be csontig és nem éjjenzi telitorokból a fideszt, az csak a nemzetrontó libsi-bolsi-náci és (mint én például) anarchista lehet...
Szal tessék ehhez igazodni.:)

nyünyüge 2011.02.23. 19:11:28

"A kormányfő és a Fidesz elnöksége dönt arról, hogy az Alkotmánybíróság visszakaphatja-e a határköreit." - hallom az ATV hiradójában

Az Országgyűlés, mint törvényhozó szerv már említésre sem érdemes tényező. Mert így akarta a "2/3".

a-kis-herceg 2011.02.23. 19:15:08

@nyünyüge: igen ez Zuglóban is feltűnő változás. amikor pm időt kér testületin, akkor nem a fides-kdnp egyeztet, hanem a két mszps sel beszélget ő... a sajátjait úgyis tudja mit akarnak (azt amit ő), az elempés meg egy renitens. a jobbikkal meg nincs dolga (még)

jjulie 2011.02.23. 19:25:33

@Szimba:

mit nem értettél a reggeli dumámból?

nyünyüge 2011.02.23. 19:39:40

A Fidesz-KDNP továbbra is sokkal népszerűbb minden más politikai pártnál, ugyanakkor támogatottsága november óta folyamatosan olvad és ez a csökkenő tendencia februárban is folytatódik - derül ki a TÁRKI februári pártpreferencia-kutatásából.
FN.hu, MTI

www.fn.hu/belfold/20110223/kopik_fidesz_elonye/

6.Lenin 2011.02.23. 19:49:43

Lehullott a fideszes álarc!

2006 őszén a Fidesz az Auróráról lövette volna a tömeget!
Szakértők szerint akár több, mint 4,5 halott is lehetett volna meg rengeteg sérült.
Most van, néhány agyilag.

Nagy szerencse, hogy az Auróra a Blahánál defektet kapott, de a kiérkező közlekedésiek azt is megállapították, lejárt forgalmival közlekedtek a fideszes terroristák. A kapitány megbukott az úszás oktatáson is.
Ennyi aljasságot régen láttak 1 helyen.

Ezek képesek lettek volna talán még atomot is.
Borzalmas.

hoplita 2011.02.23. 20:11:47

@6.Lenin:
Nagyon a humorodnál vagy.....

Szerintem ez korántsem vicces.
Hanem valami más....és ha te ezt nem érzékeled, akkor komoly bibi van veled.

ulrike (törölt) 2011.02.23. 20:17:27

Kivonat a Századvég média listájából. A Kömény néha kiegyensúlyozza Girej Kánt. Csak azt nem tudom mivel.

2011-02-16 20:40 Giró-Szász András • ATV • A tét
2011-02-15 06:30 Kumin Ferenc • m1 • ma reggel
2011-02-14 21:00 Giró-Szász András • m1 • Az este
2011-02-14 08:30 Kumin Ferenc • m1 • ma reggel
2011-02-08 06:30 Giró-Szász András • m1 • Ma reggel
2011-02-07 21:00 Giró-Szász András • m1 • Az este
2011-02-07 20:00 Giró-Szász András • Hír TV • Rájátszás 2011-02-07 19:00 Giró-Szász András • InfoRádió • Aréna 2011-02-07 11:00 Giró-Szász András • m1 • Parlamenti Napló 2011-02-02 20:40 Kumin Ferenc • ATV • A tét

Ma nem aszekelyek, hanem Iljics van szolgálatban, de már ő is csalódott Pártjában és Kormányában, mert valami olyasmiről írt, hogy lehullott a fideszes álarc, meg az Aurórával akar lövöldöztetni. Hoplita, a revolvered ez ellen nem elég, ma este ne menj a Szmolníj környékére.

6.Lenin 2011.02.23. 20:25:40

@hoplita:

Írhattam volna azt is, röhejes már ez a kiforgatósdi.

Szerintem kiképzett manusok figyelnek minden szóra, betűre, válságstábok agyalnak ,miképpen lehetne totál másként értelmezni szavakat, mondatokat.

Mondjuk, ha nincsenek értelmes alternatívák, nem is marad más lehetőség.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 20:31:26

@simonmondja.:

Jobb híján.

Amíg a vörös brigád az alternatíva addig elég sok mindent megtehet a mostani hatalom, igen nehezen tudnának rosszabbak lenni a kommunistaszocialistáknál.

Ezért aztán nekik is érdekük, hogy a veres háttér előtt megmondó társaság maradjon a fő vetélytársuk.

porfelhő 2011.02.23. 20:37:06

Méreginjekció az országnak.
Orbánék kis dózisokban adagolják a reformhíreket

A Policy Agenda szerint kérdéses, hogy a több etapban történő bejelentések a piacok számára mennyire lesznek hitelesek, és elfogadhatóak.
A mostani kormányzat elődeitől eltérően kerüli a megszorítások kifejezést, és úgy próbálja megalapozni az átalakításokat, hogy, ha lesznek is „apróbb változások” azok az emberek életének további javítása érdekében lesznek."

www.168ora.hu/itthon/orbanek-adagoljak-a-reformhireket-70720.html

a második Gyurcsány-kormány, majd a Bajnai-kabinet és végül az Orbán-kormány előtt is az a kihívás áll(t), ha nem képesek hosszútávon fenntarthatóvá tenni az ország költségvetését, és finanszírozható mérték alatt tartani a költségvetési hiányt, akkor rövid távon ellehetetlenülhet a kormány. "

hm. A Fidesz politikájában nincs megszoritás, a Szijjártó már tavaly bejelentette, nem lesznek megszoritások, mert az csak a szocik szótárában ismert.
hm. ki gondolhatja, hogy lesz, ez a gazdaságpolitikai reform, az új magyar szellem jegyében. !

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 20:39:34

@parlamentarista:

Nagyon jó meglátás.

A gimnázium teljesen felesleges oktatási intézmény.

A szakközépiskola teljes mértékben kiválthatná.

Ott is megtanulják ami az érettségihez kell, de amellett még szakmájuk is lesz, úgyhogy 18 éves koruk után mehetnek főiskolára és/vagy dolgozni is. Természetesen bármilyen főiskolára, egyetemre mehetnek, nem csak a középiskolában tanult szakmájukba vágóakba.

Ellentétben a gimnazistákkal, akik nem sok hasznosat tanulnak, amivel pénzt tudnának keresni, de azt aztán jó alaposan.

álomszép 2011.02.23. 21:06:12

@porfelhő:
Drágám!:) Az Orbán kabinet más taktikát követ! Na.ja. "új világrend-új politika!

"Láthatólag a frakcióban sincsen előkészítve kommunikációs szempontból sem olyan nagy rendszerek, mint az oktatás, az egészségügy, vagy a szociális ellátórendszer reformja.

A kormányfő által kihirdetett intézkedések nagyságának ismeretében, láthatóan még több tartalmi elem hiányzik."

aha. a társadalmi szervezetekkel az egyeztetések elmulasztása, no meg " a kommunikáció látványos hiánya".

nyünyüge 2011.02.23. 21:08:02

"Az alkotmányozás helyzetét tekintette át szerdai tárgyalásán a köztársasági elnök és a miniszterelnök a Sándor-palotában. A kormányfő ezután beszámolt az államfőnek Magyarország uniós elnökségének eddigi tapasztalatairól, tájékoztatta őt a márciusban esedékes EU-csúcs napirendjén szereplő kérdésekről, valamint az ország alkotmányos átszervezésének tervéről - derül ki Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerda délután kiadott szűkszavú közleményéből.
"
Csto eta "alkotmányos átszervezés" ?

átszervezés=racionalizáció=leépítés a régi terminológia szerint.

Akkor az ország alkotmányos leépítése következik?

6.Lenin 2011.02.23. 21:08:58

Mo, 2011 tavasza.

Megkérdezzük, hogyan is él az eccerű, a 10 hónapja tartó önkényuralom alatt.

- Itt vagyunk Alsóbőtyökfalván a Buggyant Géza u 32/b- ben, özv. Porbafingó Kázmér néninél, Bözsikénél a kellemesnek nem mondható nyárikonyhában.
-Miként teccik élni Bözsike néni?
-Rosszabbul, gyermekem rosszabbul.
-Miként teccik ezt gondolni?
- Olga mondta a tv-ben, neki meg hiszek.
-Mit teccik valójában érezni?
-A derekam, meg a bal lábamon a bütyök...
-Nem arra gondoltam, a megszorítás...
-Néha átjön a Józsi, megszorongat, oszt 2 napig virgoncabb vagyok olyankor, de csak 2 napig
-Hallottam ellopta kormány a megtakarított pénzét, igaz?
-Ezt is mondta az Olga, igen így igaz.
-Mennyi volt?
-Én úgy gondoltam, majd húsvét után kezdek 1 kicsit spórolni, de ez mán nem jön össze.
-Azért bízzon a jövőben Bözsike néni, lesz más a politika, talán.

Amint látták, a hazugsággal hatalomra jutott Fidesz kormány alatt mennyire kilátástalanul élnek a magukra hagyott népek.
Talán reményt adhat, hogy állítólag BG már vett magának 1 tréning ruhát, de ha nem jönne össze, szebb jövőt.
Következik a VV, ma dugni fognak egyenesben.

jjulie 2011.02.23. 21:17:26

@Akitlosz:

azért a főfő-főfaszkalp oszkárdíj várományosa is te vagy, több mérföldnyi előnyödvan, teljességgel lehetetlen, hogy bárki befogjon

a-kis-herceg 2011.02.23. 21:20:07

@Akitlosz: @jjulie: ez a baromság nekem is feltűnt. ezek után csodálkoznék ha nem szakközépet végzett volna... de ezt eddig is lefogadtam volna simán.

aszekelyek 2011.02.23. 21:20:31

@hoplita: Elgondolkodttó mindenesetre az a fajta sajtószabadság, ahol "életveszély" valamely , pld. közszolgálati médiumnak vagy kereskedelminek odamenni ahol éppen békésen-Kossuth tér- demonstrálók tartózkodnak, spontán módon. Ami ugye nem ütközik semmiféle törvénybe. Éppen , hogy alapjog. Akik odamentek ezzel tisztában is voltak. Legalább arról kellene lennie felvételnek, hogy is kerültek át ők a Szabadság térre. KI és hogyan tett róla. Meg persze hordozható, akkus kamerák is vannak:) közvetítőkocsi nem feltétlenül volt szükséges egy anyag felvételéhez. Akkr már a mobiltechnika is megvolt a képes közvetítéshez, arra alkalmas telelfonokkal is. Az, hogy egyetlen médium sem dugta oda az orrát és egyetlen árva szót sem mondott a köztévé sem arról, hogy mi is van Békésen a Kossuth téren, nem tűnik számomra spontánnak. Meg sajtószabadságnak sem. Ahogy meg akarták hurcolni a Hírtv-seket az élő közvetítésért, az meg végképp nem. Ja eltörték véletlenül a karját az operatőrnek... azt is élőben láttam. Meg hallottam is, a riporter hozzászólását is. Nyilván azok, akik még tavaly Május elsején is zaklatták és fenyegették a sajtómunkásokat. Meg elsünöztették a két fiatalembert. Mert kimondta, amit gondolt. De biztos most építenek itt diktatúrát. Hogyne...Cohn Bendit hol a jó francban tajtékzott ezek miatt? CSak mert szakmámba vág, még megjegyzem, másnak is volt éppen technikája akkor a közvetítéshez.. Nem csak a hírtv-nek.

armanda* 2011.02.23. 21:21:13

@álomszép:
Igen, tudjuk! A kormány megyőzte a világot, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpraállitására, a rövid távu célok közül is egyedül a költségvetési hiánycélt képes teljesiteni, az is csak rendekivüli- és fenntartható megoldást nem jelentő eszközökkel tudja - időlegesen - megtenni.
aha. elemzők szerint: 2012 után ha fentarthatatlan lesz a költségvetés, az eredeti problémákkal találja magát szembe."

A fülkeforradalmárok meg várják a csodát!
:)

jjulie 2011.02.23. 21:22:59

@a-kis-herceg:

nem hiszem, hogy eljutott olyan magasra

parlamentarista 2011.02.23. 21:26:04

@Akitlosz:
szerintem szakkollégium kellene, ami a szakközépiskola, a gimnáziumi fakultás, és a főiskola egyesítése. ahol a szaktantárgyak mellett lehet emelt szinten közismereti tárgyakat tanulni. azt az iskolatípust szerintem 13-21 év közé a kamaszkorra kell időzíteni.

tehát a probléma szerintem az, hogy a közepes tanulókat ugyan megfelelő időpontban kezdik el képezni, de nem képzik elég sokáig, tehát én kitolnám a technikusi képzést egész 21 éves korig, a szakközépiskolához tulajdonképpen hozzákapcsolnám a főiskolát. a jó tanulókkal pedig az a probléma, hogy őket egy második közoktatási ciklusba kényszerítik teljesen fölöslegesen ahelyett, hogy célirányosan képeznék. persze a szakkollégiumok között az átjárást meg kell teremteni, mivel a pályaválasztás nem egyetlen pont, hanem egy hosszú folyamat. 16 szemesztert hagynék arra, hogy minden kamasz megtalálja miben jó. ez azonban arra is elég, hogy valamilyen szakmát szerezzen a fiatal.

szerintem a jelenlegi érettségi rendszert 18 évről tolni kellene visszafelé, mondjuk évenként egy szemeszterrel, azaz fél évvel. így erre a rendszerre 10 év alatt lehetne áttérni.

ez idő alatt a nívósabb középiskolákat, és szakközépiskolákat, valamint a kevésbé nívós főiskolákat szakkollégiumokká kellene átalakítani. ezen kívül a vidéki konferencia központokat szintén oktatási intézménnyé lehetne átalakítani, mert ezek jórészt kihasználatlanok, tanszünetben persze lehetne ezekben konferenciázni.

a béreket piaci alapon kell megállapítani. a kollégiumokat pedig a városoknak kell fenntartani a helyi adóból. a fejlesztésekhez pedig uniós forrásokat kell használni. tehát a szakképzést teljes egészében el kell választani az államtól, és a piac-város-unió relációban kell tartani.

de a közoktatást is meg kellene erősíteni persze. elsősorban a 8-13 éves kor közötti szakaszt. ami nagyjából a felső tagozat. szerinten minden generációt a kamaszkor kezdetéig együtt kell tartani. és teljesen fölösleges a jó tanulókat 10, és 12 éves korban kiemelni. eszméletlen hülyeségnek tartom a 6, és a 8 osztályos gimnáziumokat. a korai szelekció ugyanis kontra szelektált elitet eredményez. és amelyik osztályból kiveszik a jobban teljesítőket ott a felső tagozat olyanná válik, mint a régi szakmunkásképzők, majdnem lehetetlen volt közismereti tárgyakat oktatni. a pisa felmérések eredményei elég jól mutatják, hogy a közoktatást a történelmi egyházak verték szét a 6, és 8 osztályos gimnáziumokkal. magyarország az oecd országok között a középmezőny elejéről a végére került.

Pasztorella 2011.02.23. 21:26:08

@porfelhő:
Nincs ebben semmi különös! Megmondta az Orbán V. "Új irányba elindul az ország"!
Az biztos, lehet otthol főzni pálinkát! Milyen jó, nem ?!! mert ezt már józanul nem lehet kibirni.!

:)))))

aszekelyek 2011.02.23. 21:27:38

@porfelhő: Alapjában az embereknek a megszorítás kifejezéssel nincs sok bajuk. Az nem mindegy, mit is rejt aktuálisan ez. A multik megszorításának és a bankokénak és a telecom cégekének nem volt rossz visszhangja azért. Csak a propaganda rémisztgetett, hogy majd ez meg az lesz.... Azt a nagyon nagy többség elvárta a jelen kormánytól, egyszer már ne csak a lakosságról húzzanak le még egy bőrt. A munkaadók össze vissza dumájáról is megoszlanak a vélemények, a bértárgyalás körül. MA láttam Pataki urat mellébeszélni. Szóval a szakszervezet is megemelte a ....? Relativizálta nagyon a bértárgyalások eddigi működését, a szokásrendszert és nagyon tagadta, hogy a gyengeségük megmutatkozik ebben a helyzetben is....Valaki ezt nyilatkozta u.i.:) Ők, szerinte nagyon jól végzik a dolgukat....:D

a-kis-herceg 2011.02.23. 21:28:44

@jjulie: parlamentarista és Akitlosz az ugyanaz az ember ugye?

jjulie 2011.02.23. 21:31:16

@lüke:

az akitlosz magyarul disznót jelent?

álomszép 2011.02.23. 21:32:03

@Pasztorella:

Ez egy "lassan ölő méreg"!

:)))

aszekelyek 2011.02.23. 21:34:45

@Pasztorella: Azt lehetett egyébként egészen addig, amíg a szoci kormány meg nem tiltotta, és nek kötelezte arra a gyümölcs gazdáját, hogy vigye bizonyos érdekeltégeikhez kifőzetni. Sok pénzért. Azelőtt nem volt szó sem ilyesmiről. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy az volt a jó irány, ami felé kitértek a szocik.

porfelhő 2011.02.23. 21:40:18

@álomszép:
Na.igen! ezt a Török G. már rég megirta! szerintem Tőle "loptad el".:))))
Ezt is: "reform, vagy halál"! kisérlet járja be".
Drágám! a pálinka is lassan ölő méreg, ha sokat iszol belőle!
:)))))

lüke 2011.02.23. 21:42:51

@aszekelyek:
drót galamb szálldogált

Szimba 2011.02.23. 21:45:04

@jjulie:

Most este van.
Arra sem emlékszem, mi történt 1 órával előbb.
Ma elmentem vásárolni, hazavonszoltam a zsákmányt, ajánlott levél jött, elrohantam a postára. Telefon, futár, újabb telefon, közben ebéd. Stb., stb.

Mostam , áztattam, kutyát etettem, gyermekem lenyúlta a poharaim, mert jöttek a barátai/női.

Kénytelen voltam a Simon(mondja) egri vörösbort üvegből nyakalni.

Jóccaka!:-))
Szép álmokat, bajuszos angyalokat!

porfelhő 2011.02.23. 21:47:18

@aszekelyek:
Na. igen! Te igy látod, én meg másként. Nem vitatkozom veled, mert neked mindig igazad van.
Egyszerü a válaszom, és azt hiszem jó.
:)

aszekelyek 2011.02.23. 21:47:47

@Szimba: Nálunk minden gyerek dolgozott a tanulémányai alatt. A kicsike most is. TEljes állásban keresnek nagyon sokan minimálbért. Afelett nem sokkal is nagyon sokan. Itt képtelen megkeresni egy gyerek , a tandíját és még élni is, meg tanulni is. A magyarországi bérek olyan alacsonyak, hogy ezt a másutt megoldható szisztémát összehasonlíthatatlanul nehezebb alkalmazni. HA akar is dolgozni a gyerek,Munkát kapni ma csodaszámba megy. Ahol fizetnek is. Ingyen vagy semmiért lehet, ha nagyon szépen kéred. Ez volt a fő oka, hogy elutasították a tandíj bevezetését szdsz módra a választók a népszavazáson. További két évben sem javított ezen az a kormány semmit.Aki után most megörökölte az ország ezt a szomorú helyzetet. A munkaadók nálunk arra specializálódtak zömmel, hogy e legkevesebb emberrel és bérrel a legnagyobb hasznot elérni. A bértárgyalások pár %-a még az inflációt sem fedezte soha, főleg nem a nem kikerülhető, energia, élelmiszer, közlekedés kategóriákban. Pont semmit nem jelent, amit a jegybank az inflációról állított. Az a papír türelmes volt , amire azt írták. A népek már sokkal kevésbé. Közben meg nézhették, hogy lopnak, akik a kasszakulcsot magukénak mondták. Volt egy ilyen kiszólása a mi ferinknek. "A kassza kulcsa nálam van....." Látom , mostanában meg morognak a jelen kormányra, hogy őrzik a kasszát. :D

aszekelyek 2011.02.23. 21:51:04

@lüke: Tellett rá a "rohadt " Vitéz Nagybányai idején:D Akkor az a feudalizmus mégis csak jobb volt:D????

lüke 2011.02.23. 21:53:12

@aszekelyek: Nem vitatkozom , mert mindig igazad van:D
le/veleD

jjulie 2011.02.23. 21:54:17

@aszekelyek:

ne élj vissza a jogaiddal

aszekelyek 2011.02.23. 21:57:54

@Hepci: :DDD @jjulie: Pontosan mit nevezel visszaélésnek, zsülike?

jjulie 2011.02.23. 21:58:19

@lüke:

nem, akitloszdisznót ölök, és való világot nézek

nyünyüge 2011.02.23. 21:58:44

@aszekelyek:
Az ország többsége (továbbiakban kétharmada") a kormányra szavazott.
Az önkormányzatok túlnyomó többsége kormánypárti.
Nincs ok feltételezni, hogy a munkaadók között is (akiknek a zöme ugye a magyar kkv ! ) kb. "kétharmad" kormánypárti.

Ebből következik, hogy a kormánypárti munkaadók közül is sokan arra "specializálódtak", hogy ne fizessenek becsületes bért.

Talán érdemes volna ezen elgondolkodni lassan, ha marad egy kis idő a visszamutogatás után.

(btw. az inflációs adatokat egyébként nem a jegybank szokta megállapítani, hanem a KSH).

lüke 2011.02.23. 21:59:23

@jjulie:
itt is az van, the last

jjulie 2011.02.23. 22:00:03

@aszekelyek:

azzal a jogoddal élsz vissza, hogy nő vagy és hülyeségeket beszélhetsz

nyünyüge 2011.02.23. 22:01:23

@nyünyüge:
javítás:
Feltételezhető, hogy a munkaadók között is (akiknek a zöme ugye a magyar kkv ! ) kb. "kétharmad" kormánypárti.

jjulie 2011.02.23. 22:01:37

@lüke:

az anikó ma is nagyon gyönyörű

lüke 2011.02.23. 22:01:46

szép álmokat, álomszép dialógust és diszkussziót
www.youtube.com/watch?v=BzZHmHqEE7k

aszekelyek 2011.02.23. 22:02:35

@lüke: Nem cuki?:D Utál is érte elég sok , aki megtapasztalta:)

Pasztorella 2011.02.23. 22:02:40

@aszekelyek:
Na. ja. neked nem volt jó az irány, ami felé kitértek a szocik."
Most jó neked az irány, milyen jó. Az újszerü gazdaságpolitika, az új magar szellem. Igaz a Századvég "firkászai" is megmondták neked. jó, hogy érted, az "orbáni új politika lényegét."
Főzhetsz otthol pálinkát, nagy előny, csak vigyázz fel ne robbanjon a lakásod/házad.
osztjóccakát!
:))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 22:04:29

A Tárki szerint

1. Fidesz 61%
2. Mszp 18%
3. Jobbik 12%
4. LMP 8%
5. MDF 1%

Szokás szerint úgy van előadva, hogy
"tovább csökken a Fidesz támogatottsága" :-)

Csak emlékeztetőül, 52%-kal nyerték a választást.
Az összes többi párt együtt sem lenne képes legyőzni.

Egyelőre. Jelen állás szerint.

lüke 2011.02.23. 22:06:20

@aszekelyek:
van akit az utálat éltet,very high lifeforce
or farce

aszekelyek 2011.02.23. 22:08:02

@jjulie: az én hímsovim hozza magát ma is.... ps. Ismered a statisztikát, ugye? A legtöbb tényleg az IQ debilitás határát súrolja de van egy kevés, amelyik meg elviselhetetlenül okosabb a mócsingosoknál...:) Reprezentálva itt is:D Amit a mócsingosok semmiképp nem is bírnak elviselni. Kellemes további VV bámulást, megyek aludni. Azok a csajok engem nem annyira érdekelnek.

jjulie 2011.02.23. 22:09:36

@Akitlosz:

főfaszkalapként hallottál már a százalékszámítás nevű varázslatról?

szazaléklábakat összehasonlítasz a vetítési alapok megjelölése nélkül?

minek is csinálsz ilyet, te gimmnáziumtagadó istenverése

aszekelyek 2011.02.23. 22:11:54

@ulrike: Ez is ránk van száradva. Mint a dögöljön meg a szomszéd tehene is, meg a ne legyen neki se. Igazad van, az pszichikus energia:D

aszekelyek 2011.02.23. 22:18:56

@ulrike: Az előzőt lükének szántam de nem baj ha látod, itt vagyok. Nem értem rátok eddig. Mi a probléma ezzel a Századvégessel? A többi intézmény listájával összehasonlítva talán juthatnánk valami eredményre. Még kik jelentek meg és mikor és hol. .... Sokallod talán a Századvég lehetőségeit? Minden csatornán elég sok más intézmény más illetői is megjelennek. Számoljuk össze. Kiegyensúlyozott vagy nem? :) Tudod, a médiatörvény, a régi is előírta, csak éppen a valóság volt egészen más. Tavalyig.

jjulie 2011.02.23. 22:21:27

@aszekelyek:

visszaeső visszaélés? mit képzelsz

lüke 2011.02.23. 22:22:16

@aszekelyek:
nem baj:) eddig csak mehemed volt, most megszaporodott a szomszéd tehene is billentyü veréssel
vezér ürü ökörpöröly billentyü verölegény meg hiányzik

a leveled olvasd el!

aszekelyek 2011.02.23. 22:29:21

@nyünyüge: Nana, van olyan a jegybank hatáskörében is! Ők mondanak egy számot. A KSH is mond egyet. A népek meg tudják , mennyit romlott a bérük vásárlóértéke. Egyik számhoz sem hasonló szokott lenni. Nincs hiteles adat arról, hogy milyen pártállású munkaadók vannak ott, ahol nem emeltek bért. Ahol rosszul jártak. Tehát abból a demagóg logikusnak álcázott dologból ez nem levezethető, hogy a választók így, meg az önkorik úgy. Azt tudom, hogy mi adunk munkát is és béremelést is. Magunkról tudok nyilatkozni. Más vállalja a saját dolgát maga. Az, hogy egy árva mukkot nem szóltak , hogy izé, ledves kormány, mi majd nem akkor, nem annyit és nem is tudunk, hanem várták, hogy a bomba robbanjon és lehessen vele teleordítani a sajtójukat, nem arra utaló magatartás minden esetre,hogy kormánypártiak volnának , akik ebből dupla hasznot húznak. Ha abból indulok ki, hogy az állami vagyon jelentős részét, ma is működő termelő cégeket kik kaptak meg a privát izéléskor és ez nem kevés, akkor megint nem a kormánypárté a túlsúly.

parlamentarista 2011.02.23. 22:30:17

@jjulie:
a gimnáziumban a fakultásnak, vagy mondjuk így a tagozatnak van értelme. kamaszkor közepén közismereti tárgyakat általános iskolás szinten újratanítani egetverő ostobaság.

porfelhő 2011.02.23. 22:34:36

Alkotmányozás: A Fidesz udvarol az ellenzéknek.

A Fidesz visszaállitaná az AB. jogkörét, a magánnyugdijpénztárak és a 98 % adó "ügyében".
"Ez egy gazdasági szükséghelyzet volt". mondta Gyulyás.

atv.hu/cikk/20110223_alkotmanyozas_a_fidesz_udvarol_az_ellenzeknek_videoAz

Lmp. nem tér vissza:
„Az új alaptörvény rendelkezzen az Ab rehabilitálásáról, illetve az alkotmány további változtatásának négyötödhöz kötéséről, akkor van miről beszélnünk” – mondta Schiffer András frakcióvezető.

az MSZP két kezdeményezését az alkotmányügyi bizottság leszavazta, így továbbra is 2/3-os és nem 4/5-ös többség kell az új alkotmány elveinek elfogadásához, és marad a kérdőíves módszer a nép elképzeléseinek tesztelésére."

hm. jó a 'műsor, a buli"! akarom irni fantasztikus!
:)

aszekelyek 2011.02.23. 22:34:42

@Pasztorella: Magyarul úgy mondjuk, hogy "otthon." Házi pálinka. Anyám meséli, háború alatt azzal gyógyítottak mindent. Nem lévén korszerű fájdalomcsillapító és ilyen erős gyógyszer lobby. Vonaton, menekülés közben meg még patikus sem. A vonat tetején, pardon. Amikor kiszavazták őket az otthonukból. Migrénre jobb a szatmári szilva, fél deci, mint bármi. Természetesen házi pálinka. Gyomorgörcsre is. Nagylány bajokra is. Minthogy ellazítja a simaizmokat.

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:34:44

@parlamentarista: zsoltikA vagy, ugye? és nem jártál/jártatok gimibe, ugye?

aszekelyek 2011.02.23. 22:37:34

@porfelhő: Ez érdekes. Schiffer ahhoz ragaszkodik, amit az mszp-szdsz tett utólag bele rövid időre bele az alkotmányba. Lehet más... csak nem az.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 22:38:13

@török gábor:

@jjulie:
"@Akitlosz:

azért a főfő-főfaszkalp oszkárdíj várományosa is te vagy"

"akitloszdisznót ölök, és való világot nézek"

az akitlosz magyarul disznót jelent?"

"@Akitlosz:

főfaszkalapként"

Kedves Török Gábor

Az Ön véleménye szerint mennyiben segíti az Ön blogjának népszerűségét a jjulie nicknevű hozzászóló?

Tud mutatni ettől az illetőtől a témákhoz kapcsolódó érdemi hozzászólásokat?

Inkább csak egy ingerhiányos trollnak tűnik, azzal az egyetlen céllal, hogy a többi hozzászólót provokálja, sértegesse.

Úgy érzi előnyére válik az Ön blogjának az a jjulie által képviselt stílus, "értékrend"?

Ha nem, miért nem intézkedik?

Ha igen, azon meglepődnék.

Üdvözlettel:
Akitlosz

parlamentarista 2011.02.23. 22:38:23

@a-kis-herceg:
matematika tagozatos gimnáziumba jártam, és alig vártam, hogy megjöjjön a kömal.

lüke 2011.02.23. 22:43:18

@parlamentarista:
a kömalt idebiggyesztem
mert sokan rosszalkodtak legföképp matekból
www.komal.hu/info/bemutatkozas.h.shtml

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:45:33

@parlamentarista: természetesen én is. az ország második gimijében...

és OKTV. hm.

a-kis-herceg 2011.02.23. 22:47:22

@Akitlosz: végre egy igazi lakossági bejelentés. élőben úgysem láttam ilyet...

aszekelyek 2011.02.23. 22:47:26

@jjulie: Óriási képzelőerőm van mondhatni:) jóccakát!@lüke: Nekem nagyon nem hiányzik azért...:D Igen elolvasom. Majd holnap válaszolok. Most legurul a fejem, olyan álmos vagyok:) jó éccakát neked is ! El ne mondd senkinek, hogy hallottál olyanról.... mer meggyanusítanak kuruzslással... :) A pszichikus energia olyan se íze, se bűze..., nem is látni... " Há olyan állat pedig nincs!. " Nem baj, hogy a rádióhullámot se látja, meg a röntgent sem, meg az ultraviolát sem... Kicsire nem adnak... de Uri Gellert azt bámulják de nagyon. " Múkodj " ps.Kineziológus barátom is van:)

parlamentarista 2011.02.23. 22:48:36

@lüke:
akkoriban nem volt színes. kék-fehér borítója volt, belül fekete fehér. de kár ezen polemizálni.

porfelhő 2011.02.23. 22:50:43

Nahát! Ezek a " Fiúk"?! Mondom én, hogy jó a buli! A Török Gábornak kell igazságot tenni!
hm. mint az "ovodában". nagyon jó.:)
:))))))))

lüke 2011.02.23. 22:52:03

@aszekelyek:
dehogy:)
csupa zseni :UV, PUVA,X-ray,rádió frekvencia- azzal még sziv ritmuszavart is kezelnek, azzal vágják át a Kent,Paladino stb nyalábokat-

porfelhő 2011.02.23. 22:53:15

oppá" lemaradt.
Én legalább csak nyafogni szoktam, de most még azt is elfelejtettem, annyira lekötötte a figyelmemet a Századvég "irománya"!
:)))))))))

lüke 2011.02.23. 22:56:22

@parlamentarista:
nem polemizáltam, hanem
nem sokan forgatták, ha nem matek tagozatos osztály volt,
sima osztályokban csak egy -egy matek zseni volt,a többi nem is konyított hozzá

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.23. 23:03:46

@parlamentarista:

"szerintem szakkollégium kellene, ami a szakközépiskola, a gimnáziumi fakultás, és a főiskola egyesítése. ahol a szaktantárgyak mellett lehet emelt szinten közismereti tárgyakat tanulni. azt az iskolatípust szerintem 13-21 év közé a kamaszkorra kell időzíteni."

8 éves középiskola 21 éves korig? Nem sok az? Vagy ez a szakkollégium adna érettségit is, meg diplomát is?

13 éves korban már eldönteni ...
Persze ez csak a szokásos, hogy mindennek van előnye és hátránya is.

"szerintem a jelenlegi érettségi rendszert 18 évről tolni kellene visszafelé, mondjuk évenként egy szemeszterrel, azaz fél évvel. így erre a rendszerre 10 év alatt lehetne áttérni."

13 éves korban lenne az érettségi?
Húha! Hát nem irigyelnélek, ha Te lennél az Oktatási miniszter. Ezt a reformot megvalósítani igazán szép kihívás.

Az oktatásnál csak az egészségügyet nehezebb reformálni.

"a béreket piaci alapon kell megállapítani."

Mik a piaci bérek a KÖZoktatásban? Az nem piac, hanem közoktatás. A tanárok annyi fizetést kapnak, amennyi a reálgazdaságból befolyt adókból a közkiadások fedezéseként jut rájuk.

A felsőfokú oktatásban van némi piaci rész és hatás, de a középszintű oktatás az még állami feladat.
Szóval hogy érted ezeket a piaci béreket?

A piacon ha egy magániskola nem talál megfelelő tanerőt az alacsony kínált bér miatt, akkor egyszerűen kínál többet.
De egy állami, önkormányzati iskola ezt nem teheti meg, állami, önkormányzati pénzből gazdálkodik.

"és teljesen fölösleges a jó tanulókat 10, és 12 éves korban kiemelni."

Korábban legfeljebb a rossz tanulók voltak kiemelve. A tanítás menetének a leggyengébbekhez kell igazodnia.
Ha a jó tanulók nem haladhatnak jobban csak ugyanúgy, ahogy a leglassabbak, akkor az nem biztos, hogy hasznos. Egyrészt nekik sem az, másrészt úgy általában a társadalomnak sem az.

"a korai szelekció ugyanis kontra szelektált elitet eredményez. és amelyik osztályból kiveszik a jobban teljesítőket ott a felső tagozat olyanná válik, mint a régi szakmunkásképzők, majdnem lehetetlen volt közismereti tárgyakat oktatni."

S ez azért van, mert a jobb tanulók gimnáziumba mentek és nem szakmunkásképzőbe?

S az lenne erre szerinted a megoldás, hogy akkor a jobb tanulók is inkább szakmunkásképzőbe menjenek?

Ha ugyanolyan oktatást kényszerítesz rá a jobb és a rosszabb képességűekre is, attól még a rosszabbak nem lesznek semmivel sem okosabbak, nem fog megnőni az IQ-juk, legfeljebb a kisebbrendűségi érzésük erősödik.
Míg a jobb képességűek meg majd csak nézelődnek kifelé az ablakon az alatt az órák alatt, míg a tanárok megpróbálják a gyengébbekkel is megértetni azt, amit ők már elsőre is rég felfogtak.

"a közoktatást a történelmi egyházak verték szét a 6, és 8 osztályos gimnáziumokkal."

Ehhez nem tudok hozzászólni. Nem tudom, hogy ez a 6-8 osztályos megoldás jobb-e, rosszabb-e, mint a 4 osztályos vagy tök mindegy, és nem ezen múlik.

parlamentarista 2011.02.23. 23:05:40

@lüke:
mert igazából el van rontva a matematika oktatás. arra van kihegyezve, hogy kiemelje a jó absztrakciós képességű gyerekeket, a többiekkel pedig megutáltassák ezt a tudományterületet.

parlamentarista 2011.02.23. 23:55:48

@Akitlosz:
igen, 13 éves korban lenne az érettségi. ha én lennék a király, akkor ott befejeződne a közoktatás. és 13 éves kortól szakképzés folyna. ez a két dolog nagyon különbözik. a közoktatás: tömegképzés. mindenki ugyanazt a matekot tanulja, ugyanazt a törit, ugyanazt a bioszt, és így tovább. az oktatás eszi nem eszi nem kap mást alapon történik. ez egy konzerv időszak. az alapvető műveltség megszerzésének időszaka 8-13 éves kor között. és ezek után mindenki érettségizik.

majd bekerül valamilyen szakkollégiumba. persze ott is tanul közismereti tárgyakat, de nem úgy, mint az általános iskolában, hanem specializáltan. ha valaki politológus szeretne lenni, akkor nyilván inkább politikatörténetet tanul, a matematikus vagy a fizikus inkább tudománytörténetet, az építész nyilván művészettörténetet, a régész földtörténetet.

persze ide már nem egy merev rendszert kell elképzelni. nem gimnázium, hanem kollégium. ahol a tárgyak jelentős részét választani lehet. egy high school lenne. egy collage.

és ezeket persze átjárhatóvá kell tenni, lehet ezeket campus-okba szervezni. és nyilván lehetne akár kollégiumot is váltani, ha valaki rájön, hogy ő mégse történész akar lenni, hanem inkább jogász, vagy mégis inkább közgazdász, akkor átjelentkezik, és viszi az indexét. mint ahogyan a felsőoktatásban van. csak nem 18 éves kortól, hanem 13 éves kortól.

de a közgazdász együtt tanul a könyvelővel, az építészmérnök a kőművessel, tehát a kollégiumokat ágazatspecifikusan kell a piacnak megszervezni, és nem kell intézményesen elkülöníteni a jó tanulókat a rosszaktól. most egy építészmérnök úgy jön ki a főiskoláról, hogy nem látott vakolókanalat. hogyan akar építeni felhőkarcolót. nem látom be, hogy miért lenne rossz, ha a gépészmérnök az autószerelővel egy intézményben tanul legfeljebb nem ugyanazokat a tárgyakat. és akkor majd az egyik megtervezi az autót, a másik meg a tervek alapján elkészíti a műhelyben a prototípust. de kezdjenek el autót építeni a tizenévesek, persze szaktanári segédlettel, vagy felügyelettel.

ha valaki 13 éves korában eldönti, hogy ő építész szeretne lenni, akkor miért ne tanuljon célirányosan építészetet, miért kell őt még általános iskolás tananyaggal a gimnáziumban újra pertraktálni. tanuljon együtt a kőművessel, csak utóbbi nyilván nem fogja fel az elméleti tárgyakat felvenni, akkor nem veszi fel. ez a része már egy lazább kollégiumi rendszer. nem gimnáziumi, ahol előírják, hogy most jön a matek óra aztán meg az ének óra, mint a dedóban. az a kamaszkor előtti időszak.

szóval én valamikor az általános iskola végére tennék egy igen nagy mérföldkövet, nem fog ez itt megvalósulni, ázsiában már most ezt csinálják, meg az európai iskolarendszer régen is ilyen volt, hogy a világhírű építész az fiatalkorában együtt volt a segéddel, csak mindenkiből nem lett eiffel. de nem is kell, hogy mindenki az legyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.24. 00:39:28

@Akitlosz: nincs a Zsülivel semmi baj. Jártak már itt nagyobb faszkalapok is...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.24. 00:48:06

@aszekelyek: lehet, Giró-Szász még Lézer jánosnál is jobban bejön neked? Hümmm...

lüke 2011.02.24. 08:13:05

@parlamentarista:
ha csak ez lenne az egyetlen baj!

hoplita 2011.02.24. 10:04:58

@6.Lenin:
Ez neked kiforgatósdi...?

Valóban megnézted, utána néztél, meggyőződtél......?
Vagy csak kedvenc csapatod drukkereként mondasz valamit...?

Tudod, a nicked fajtája érvelt azzal, hogy a tények makacs dolgok....nehéz velük vitatkozni.
A N1...gyengébbek és leninek kedvéért náczitévé meg fel is hívta ezt a te korosztályodbeli, "fiatal fülkeforradalmárt".....csak 67 éves a kis lánglelkű kriptaszökevény fijataldemokrata nagyonpógár.:)))
Ha az nem szánalmas, akkor csakis az lehet az, aki védelmezi.
Ilyen gyermeteg aurórás módon.

Egyébként itt már veled szemben nemcsak politikai, hanem generációs ellentétek is munkálnak.....egyfajta péniszirigység az, ahogyan a korosztályod jó része - amely valamelyik oldal keménymagja - viszonyul az új nemzedékekhez..

Evvan, szokj hozzá vlagyimír.:)

hoplita 2011.02.24. 10:31:01

@aszekelyek:
Két eset lehetséges....

Te vagy annyira ostoba liba vagy, hogy semmit nem fogtál fel az elmúlt 14 évből.....a te kedvedért, azóta van retekklub és telavívkettő - vagy egyszerűen a tények nem zavarnak.

Te kibaszott nagy fülkeforradalmár, aki 88-ban a gyerekével a karjában állt sorban az első mekdonáld nyitásnál, miért nem toltad ki a képed akkor...?
Most nem kellene olvasnom a baromságaidat...mert talán szűrődött volna a sötét fejedbe némi világosság, hogy merre, mitől és meddig.
Még anno azon a kibaszott fórumon elmondtam már amit én tudok, láttam, tapasztaltam.....kiegészítve olyanok beszámolóival, akiket én egyrészt szavahihetőnek, másrészt autentikus megszólalónak is tartok.

A többi baromságodra nem is reagálok...hol volt még akkor a G3, a mobiltechnika és egyebek...?
Elég röhejes ilyenekről hallanom olyantól, aki tagolatlanul, egymillió elütési hibával küldi az észt ide..:)

Egyébként rég rájöttem már én, hogy nem hülye fityiszdroid vagy te, hanem egy megfelelési kényszeres, amolyan félfülkeforradalmár......aki itt kiéli magát, a hétköznapokban meg nincs olyan segg, amit ki ne nyalna.
Lett légyen az maszop, szadesz - ugye zsidó a gyermekeid apja, ha jól emlékszem - vagy most a nagy fityisz.
És most mennyél és panaszold el martonosi faszomfüttynek, hogy anarchista és rasszista vagyok....rosszabb, mint valaha.

6.Lenin 2011.02.24. 20:20:35

@hoplita:

Megbeszélhetjük a problémát, ha tudsz váltani emberibb stílusra.
Sok érdekes dolog van fent a neten, pl,

www.youtube.com/watch?v=JAxfYBx9qA8

Hallgasd meg a többit is, érdekes.

Az ilyen érveléshez nem fogok hozzászokni, ha nem haragszol meg érte. Ennek nem látom értelmét.

Az Aurórást meg a ki herceg hsz- e ihlette, nem a tiéd.
süti beállítások módosítása