Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
feb 24
00:43

"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és a „vezet” minden jel szerint csak egyszerre képes kifejezni a valóságot. Miután a következő napokban jön majd a többi februári adat is (a Mediáné már itt is van), feltehetően állandó „értelmezési” vitákat generálva, érdemes egy kicsit foglalkozni ezzel a problémával.

Mint a fenti ábra (kizárólag a Tárki adataival) és a bejegyzés alatti táblázat (négy intézet adataival) mutatja, a kormányalakításhoz vagy akár tavaly őszhöz képest a teljes népességen belül tényleg érzékelhető mértékben csökkent a Fidesz támogatottsága, miközben a többi párttal összehasonlítva a kormánypárt még mindig fényévekkel vezet. A KDNP mérhetetlen, a három ellenzéki párt pedig legfeljebb annak örülhet, hogy az elmúlt hónapokban meg tudta őrizni támogatottságát. Van ebben valami meglepő, valami szokatlan?

„Tovább csökkent az MSZP támogatottsága” – adta hírül a Gallup adatait ismertetve 2003 elején a Magyar Nemzet, ekkor az MSZP 37, a Fidesz pedig 32 százalékon állt. „A kormányfő, Medgyessy Péter munkájával elégedettek aránya a kormányalakítás óta most a legalacsonyabb” – fűzte hozzá a lap, jelezve, hogy a lakosság 51 százaléka elégedett a kormányfővel.

„Csökken az MSZP támogatottsága” – ezt a címet ismételten csak a Magyar Nemzetben találjuk, a 2003 májusában végzett újabb Gallup-felmérés beszámolója felett. A cikkből kiderül, hogy az MSZP ekkor 33, míg a Fidesz 27 százalékon állt. „A teljes népesség kereken fele ítéli meg úgy, hogy a kormányfő inkább jól látja el a feladatát. Ez (a márciusi érték kivételével) alacsonyabb a miniszterelnök korábbi hónapokban mért megítéléseinél” – jelezte a lap.

„Erősen csökken az MSZP támogatottsága” – ez a címet már augusztus elején adta a lap a Gallup újabb felmérésének, amelyből kiderül, hogy az ellenzéki párt átvette a vezetést: a Fideszre a megkérdezettek 29, az MSZP-re pedig 28 százaléka adta volna a voksát. Ugyanekkor „44 százalék mondta, hogy a kormányfő inkább jól, és csak 41 százalék, hogy inkább rosszul látja el feladatát” – olvashatjuk a cikk végén.

Mindezek kiragadott példák, amelyek elsősorban nem a Gallupról és a Magyar Nemzetről szólnak (a „csökkent a Fidesz támogatottsága” 81500, míg a „csökkent az MSZP támogatottsága” 21700 találatot eredményez a keresőben – az adatokban a „nem csökkent” kezdetű mondatok is benne vannak...). Sokkal fontosabbnak tartom azt, ami ezekből is szépen kiolvasható – ha máshonnan nem tudnánk:

1. Természetes és gyakori jelenség, hogy a kormány támogatottsága a mézeshetek elmúlásával csökkenésnek indul – nem volt még olyan kormánypárt, amely el tudta volna kerülni ezt a sorsot.  A Fidesz – ha kizárólag a legnagyobb pártot nézzük - ma körülbelül ott tart, ahol a kezdetben szintén rendkívül népszerű szocialista kormány 2003 elején tartott.

2. Az első év környékén egyre erősebben érezhető csökkenő támogatottság nem jelenti azt, hogy ez a tendencia a ciklus során már ne lehetne megfordítható: az 1999-ben jelentősen visszaeső Fidesz 2001-ben már újra vezetett, míg a példánkban szereplő 2003-as szocialista amortizáció ellenére az MSZP 2006-ban a választást is újra megnyerte.

3. Olyanra eddig még nem volt példa, hogy a kormányoldal világos vesztesége mellett ne lett volna tapasztalható valamelyik ellenzéki párt hasonlóan egyértelmű megerősödése. 1991 végére a Fidesz, 1995 végére az FKGP vette át a vezetést a felmérésekben (később azonban egyikük sem nyert), míg 1998 óta, a kialakuló kvázi kétpárti rendszerben a következő nyáron (vagy sokkal előbb, mint 2006-ban) már mindig az aktuális ellenzéki MSZP vagy Fidesz vezetett.

4. Egyértelműen látszik, hogy a mostani helyzet újdonsága nem a Fidesz csökkenő mértékű előnye, sokkal inkább az, hogy az ellenzéki pártok egyike sem volt képes arra, hogy érzékelhető mértékben növelje támogatottságát. Mindez jól mutatja, hogy a 2010-ben átalakult magyar pártrendszer legfontosabb sajátossága nem a Fidesz példátlan ereje (ez inkább csak következmény), hanem a másik oldal térvesztése és átrendeződése.

5. Mindaddig tehát, amíg a mostani helyzet két fundamentuma (egységes kormányoldal versus széttagolt, kormányképességét tekintve kihívásokkal küzdő ellenzék) közül legalább az egyik nem változik meg, a kormányváltás esélye egyetlen felmérésből sem lesz kiolvasható.

x x x

A pártok támogatottságának alakulása négy kutatóintézet felméréseiben (a teljes népességen belül):

Fidesz Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 50 42 45 45
2010.06. 50 41 46 na
2010.07. 49 37 39 46
2010.08. 47 35 na 46
2010.09. 46 38 39 47
2010.10. 44 39 44 47
2010.11. 44 37 49 45
2010.12. 44 33 43 43
2011.01. 45 34 38 na
2011.02. 38 31 37  

MSZP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 11 11 10 13
2010.06. 10 12 10 na
2010.07. 12 12 13 12
2010.08. 11 12 na 13
2010.09. 13 11 10 12
2010.10. 13 11 11 11
2010.11. 14 10 10 12
2010.12. 13 11 11 12
2011.01. 12 11 10 na
2011.02. 12 12 11  

Jobbik Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 9 9 9 8
2010.06. 8 7 7 na
2010.07. 9 9 7 8
2010.08. 9 8 na 7
2010.09. 7 6 5 8
2010.10. 8 6 7 9
2010.11. 7 4 6 8
2010.12. 7 6 6 7
2011.01. 7 6 6 na
2011.02. 9 7 7  

LMP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 4 5 5 6
2010.06. 3 4 4 na
2010.07. 4 3 4 6
2010.08. 5 3 na 6
2010.09. 4 3 4 5
2010.10. 4 2 4 4
2010.11. 4 2 4 4
2010.12. 3 3 4 4
2011.01. 3 4 4 na
2011.02. 3 4 5  

 

(NB: Nem választási időszakban a teljes népességre vonatkozó mutatónak van igazán értelme, a táborok részvételi hajlandósága alapján változó "biztos szavazós" adatsor - elemzői szempontból - most kevésbé lényeges. Ilyenkor sokkal informatívabb, hogy az egyes pártok az összes választó hány százalékának potenciális szavazatára támaszkodhatnak, hiszen kampányidőszakon kívül a feltételezett viselkedésnél - elmenne-e szavazni - sokkal nagyobb jelentőségű a pártok közötti választás. A biztos szavazókra vonatkozó adatok majd akkor lesznek izgalmasak, ha a szavazók valódi választási szituációba kerülnek, olyankor a kampány hatását is lemérhetjük ezen a mutatón.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr832686558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fundamentalisták 2011.02.25. 23:02:30

p { margin-bottom: 0.21cm; }Bengáziban is győzött a forradalom. Egyiptom, Tunézia után vannak még forrongó államok. Bölcs elemzők állítják, hogy „a kelet” letette voksát „a nyugati értékek” mellett. Lehet. A blog szerzője kevésb...

Trackback: Fülei-Szántó András népszavazási kezdeményezés 2011.02.24. 19:22:49

Az index és egyetlen híradó ingerküszöbét sem érte ez a hír, hogy egy magányos harcosnak tűnő aktivista megelégelte a bankszövetség néha meglehetősen hihetetlennek tűnő magyarázatait a kialakult helyzetre és népszavazást kezdeményezett a következő kérd...

Trackback: Népirtások Székelyföldön, Délvidéken 2011.02.24. 13:34:39

    2. rész:      (Nem értünk egyet a videó feltöltőjének ezen mondatával: "Mi mások holokausztjáról emlékezünk", (Horthy zsidó gimnáziumában hazafiságra nevelték a zsidókat, nézzétek meg Teller Edét) a többi mon...

Trackback: Népi konzultáció – eszköz vagy szemfényvesztés? 2011.02.24. 11:55:22

Szerző:  Ténytár Az ellenzék népszavazást és/vagy az Országgyűlés négyötöde általi elfogadást és/vagy a kö

Trackback: Megélt Európánk 2011.02.24. 11:42:38

Van egy jelenség, amelyet a valódi Európa polgára aligha ismer. Nem tudja, milyen a havi fizetést csakis a lakhatásra és az alapvető élelmiszerekre költeni. Nem ismeri az érzést, hogy a közszolgáltatások csekkjeinek és a gyerek menzájának befizetése, v...

Trackback: Messzire vezet 2011.02.24. 10:16:01

Az újdonság nem a Fidesz csökkenő előnye, sokkal inkább az, hogy az ellenzéki pártok egyike sem volt képes növelni támogatottságát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2011.02.28. 20:48:07

@porfelhő: Hát asszem szedhetne 3oo ftot gyógyszerfelírásért, meg tandíjat a felsőoktatásban, brutál nagyot, és hasomló reformokat is csinálhatna... Abból ugyan nem lenne 8oo milliárd de milyen boldog is lenne a mi ferink és a sameszai...Elvehetné az közalkamazottaktól, amijük csak van egyáltalán,.. sok szépet és jót tudna lelesni az előző kormányokról. Nem gondolod?:D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 20:52:57

@aszekelyek: Nincs szükség ilyen csúnya megszorításokra, ne túlozzunk!
Ott van az a kisebb összeg, melyről a volt magán-nyugdíjpénztár tagok mondtak le, önként, dalolva...az pont elég lesz a focira egy darabig...szebb estvét kívánva!
"A felsőoktatás – főleg a felvettek számának megrostálásával, lásd a „balneológia”-jellegű szakok megszüntetését – 12-38-38 milliárddal javítja a mérleget. A reáltudományos és műszaki diplomások nemzetközi méretekben is csekély aránya azonban növekedni fog." gratula a szakértői kormánynak!

6.Lenin 2011.02.28. 20:54:04

@jjulie:

Igazad van, téged már nem foglak. Lassan a blogot sem érdemes, hála neked, egyre primitívebb hangnem lesz az eluralkodó.
Sokan elmentek, akikért érdemes volt olvasni ezt a blogot.
Egyre több, a hozzád hasonló érvrendszerrel operáló, az ordenáré hangnem.
1x vicces, de 100x, már nagyon unalmas.

porfelhő 2011.02.28. 20:54:37

Pofon, vagy panama-feltárás?
Orbánnak döntenie kell.

Gyurcsány Ferenc szerint semmilyen szerkezeti reform nem várható, Orbán csak elmismásolja a kormányzást.
Szerinte a kormányfő ellenséget keres, hogy ezt palástolja. Erre jó az elszámoltatás.
A kormányfő szerint viszont elszámoltatásra az államadósság elleni küzdelem miatt van szükség"

www.168ora.hu/itthon/pofon-vagy-panama-feltaras-71044.html

Bajnai Gordonnak van egy találó és okos mondata: „a politikusokat vagy a választók, vagy a piacok térítik észhez” – írja Gyurcsány Ferenc a blogjában.
Legfrissebb bejegyzésében Orbán Viktor facebookos üzenetére reagált, amely az elszámoltatással foglalkozik.

nyünyüge 2011.02.28. 20:55:26

@aszekelyek:
az 500 Ft-os dobozdíj viszont kimondottan méltányos nyilván.

aszekelyek 2011.02.28. 20:58:37

@jjulie: Az nem igaz, hogy erről senki nem beszél, Csak az a vonat elment, a kilencvemes. Egy mdf-szdsz paktummal... No igen, akkor is ki kellett követelni belőlük az államháztartási hiány mértékét. Hörögtek is a zelftársak miatta.Tudod, a agy rendszerváltók, a békés átmenetiek. A nagyon mellverő 89-esek. Melyik is kérdezte meg anno pontosan, hogy akkor mennyi is az az adósság? Azok közül, akik ma átmenet a megkapitalistásodott és a baloldali elkötelezett szegénypártiak. A mi ferinkék csak elsütötték ugyanazt mégegyszer...., meg a törvénytelen lőszereiket , a népfelkelés 50. évfordulóján és ugyanúgy csőcselékeztek, mint 50 év előtt. A jobb felét ugyan annak a népnek.....Akikre már megint ők lövettek.

aszekelyek 2011.02.28. 21:02:10

@Evehid: Ez bizony így van. MA ugyan mondta egy TASZ elnök, hogy őket is Soros szponzorálja...:)

porfelhő 2011.02.28. 21:04:13

@aszekelyek:
Ne Gyurcsányozz már állandóan! az Orbán V. kormányoz. ! Nem gondolod, nem veszed észre? Ő rá figyelj!
:)

jjulie 2011.02.28. 21:07:43

@aszekelyek:

nem volt vonat kilencvenben ami elment volna, te istenátka birkakirálynő

a nagyon mellverő 89-es pedig az orbán nevű másodosztályú focista istened

aennek az népségnek a története nem 89-ben kezdődött te eszement orbánbolondja, és nem is 47-ben mint ahogy a lenin birkakomád gondolja

porfelhő 2011.02.28. 21:12:45

Szivárog az Orbán-csomag: államositják az iskolákat, megnyirbálják a kedvezményeket.

A Fidesz-frakciónak ezekben a percekben mondják el az Orbán-csomag részleteit.

hirszerzo.hu/profit/20110228_szivarog_az_orban_csomag#rss

Hosszú órákra rendezkedett be a Fidesz-frakciója, még pizzákat is hozzatak a képviselőknek, mivel az este 7 órakor kezdődő ülésen ismertetik előttük az Orbán-csomag részleteit.

hm. már az éhségtől nem lesznek rosszul, az biztos.
:)

aszekelyek 2011.02.28. 21:12:48

@namitirok: Nagy hiány van a jól képzett reálosokban. .9 Kommunikációs és majdnem bölcsész szakosokkal meg Dunát lehet rekeszteni. Lehet lovagolni a balneológián de inkább komoly dolgokról kéne tárgyalnunk.Rettenetesen sok a még sosem dolgozott diplomás végzett fiatal. HA esetleg nem jutott volna el hozzád ez az info. A 23. éves lánykám már végzett osztáytársai közül egynek sincs állása de leginkább évente máshová mennek tanulni. Egy technikusival meg lehet kapni állást. Az pontszámban se hátrány, ha munka mellett járna Kandóra pld. a gyerök. Az biztos, hogy nagyon meg kéne nézni a velük született képességeiket és arrafelé terelgetni őket.Erre még kísérlet sincs a felvételiknél.

panelburzsuj 2011.02.28. 21:12:51

@a-kis-herceg:

"és mi van parlamentarista-uvernalistával, szájmond dal, ordival és ventúrával. és ökörpöröly?"

Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?

(Ui: Milyen kár, hogy Gyurgyák nem blogol ... Hogy megokosodtatok tőle! Legalább pár órára nem az idióta csihipuhi rulez ... :)

a-kis-herceg 2011.02.28. 21:16:29

@panelburzsuj: :)))

mi a helyzet? neked túl barátságos már a hangnem? tudunk durvulni is...

holnap jön a csomag... pik-pak

aszekelyek 2011.02.28. 21:17:06

@Hepci: Szerintem a mi ferinktől kapta el..., ő is azt mondta néhány éve , hogy nem engedhet, mert nem akar éhséglázadást...:) Tudod, az el lehet menni alkalmával. Az szerintem senki sem akar. CSak az anarchiából hasznot remélők.

a-kis-herceg 2011.02.28. 21:17:55

@panelburzsuj: :)))

mi a helyzet? neked túl barátságos már a hangnem? tudunk durvulni is...

holnap jön a csomag... pik-pak

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 21:18:40

@aszekelyek: Istenkém, ha a fiatalok csak bölcsésznek tudnak elmenni, nem mindegy, milyen szak után lesznek munka nélkül?
Álságos ez, kedve jogászaim, főképpen tőletek! De nem is ez lenne a baj, inkább az, hogy lassan egy éve "uralkodtok" és még halvány segédfogalmatok sincsen arról, mit is akartok tenni, vagy legalább hogyan! Ad-hoc kormányzás, kérem ez van...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:18:50

@inreallife: mekkora sukárság lesz, ha már csak pár ezren autóznak a belvárosban. Csupa Bömbi X6, Ódi Q7, S8, Merdzsó S500 és kevés Lexi LS-400.
És akkor kell lecsapni rájuk, azonnali vagyonelkobzás és fejenként tényleges életfogytiglan családostul (családbarát kormányzat).

panelburzsuj 2011.02.28. 21:19:12

@a-kis-herceg:

A durválás uncsi.

Olyat minden blogbokorba találni.

aszekelyek 2011.02.28. 21:20:09

@bariga: Esélyünk pontosan annyi volt, mint a többi elmaradott vasfüggönyön inneni országnak.Nálunk csak nem volt kitakarítva. A kupleráj vezetői tovább vitték a boltot. Csak a cégért cserélték le. Maradtak a prostik is.

aszekelyek 2011.02.28. 21:21:48

@namitirok: Nekem mindegy, hogy mi nem lesz valaki de nem finanszíroznám, ha lehet.

porfelhő 2011.02.28. 21:24:12

Navracsics: nagyon nehéz idők jönnek. arra kérte a képviselőket semmiképp ne politizáljanak a kormánnyal szemben.

A cikkben felsorolt megszoritásokból, egyet "ragadtam" ki. akarom irni reformból.:)

Orbán V.
A nyugdíjrendszerről szólva azt mondta, "egy nyugdíjkorhatár van". ez azt jelenti a jelenlévő fideszes forrásaink szerint, hogy leszámolnak a korkedvezményes nyugdíjakkal, a hivatalos nyugdíjkorhatár előtt senki sem mehet nyugdíjba.
Ez alól a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezménye az egyetlen kivétel.

A legnagyobb felháborodás a rendőröknél, tűzoltóknál lehet, a kormányfő is nagy ellenállásra számít.

hm. hol lesz most a hatalmas siker. ?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 21:25:37

@aszekelyek: Én meg a labdarúgást nem finanszíroznám, kicsit sem...mondjuk azon legalább röhögni lehet néha, bár általában inkább uncsi. Itthon mármint. Máshol meg nem veszteséges...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:26:22

@nyünyüge: ne tégy úgy, Nyünyüge, mintha azok demokraták lettek volna (ezekhez képest). Emlékszel még a kamerastukkoló, makaóbandugó Jánosra? Vagy a Szívásy ügyeire, amikor a la-borzbácsival kábítószert igyekeztek rakatni az unszi riporter arcok kocsijába?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 21:28:06

@porfelhő: Ja, 75 év, vagy 80? Lesz ez még annyi is, sőt, lesz itt még visszakozás, mint a nyugdíjas közlekedési ingyenesség átgondolásával...

aszekelyek 2011.02.28. 21:29:20

@nyünyüge: A sok placebó, meg kukába dobott nagyon terheli a környezetet:) a vény nélkül kaphatók. Az szódával elmehet, ha a bevételét környzetvédelmi célokra fordítják. Le kéne szoktatni a népeket a cukorevésről, hogy ne legyen népbetegség a kóros elhízás, meg a cukorbaj. Mi már évek óta nem cukrozunk... én 22 éve. VAnnak édesító növények, amik nem károsak. Sok féle helyettesítő is van. A méz gondolom aranyáron megy majd.A lekvárok is. A magyar termelőket hozzá kéne segíteni, hogy ezt is, meg a GMO-val dúsított takarmányt az állatoknak váltsák ki szépen a magyar tisztával. Ehhez megvan mindenünk. Csal ész és akarat kell. Feloldották a GMO tilalmat a remek EU bürokraták. Lassan tényleg csak azt lehet megenni, amit magam termelek, saját magról. Mérget vegyen sok pénzért, aki engedélyezte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:30:26

@porfelhő: én a Nyitott Műhelyben tartanám és a sajtótól belépti díjat szednék. :)
A bejövő összegből lehetne támogatni a helyi dzsessz és népzenés programokat.

panelburzsuj 2011.02.28. 21:31:22

@Hepci:

Örülök, hogy azér még fölismertél ... :)

a-kis-herceg 2011.02.28. 21:33:14

@panelburzsuj: most komcsi. merre jártál? te is kamcsi val hordod a cukkert?

aszekelyek 2011.02.28. 21:35:04

@namitirok: Máshol nem történhet meg, hogy a várszegi megtartja a merchandise jogokat. Anélkül semmit a világon nem adnak el. Ott azért van pénz jó játékosra, pályára, meg mindenre. Mert nem ilyen sunyi , mutyik mennek, mint a fradi körül nálunk. A sport, a labdarúgás is, csak ezeknek a kezén lehet ilyen. Elgondolkodtató, ugye?

nyünyüge 2011.02.28. 21:37:21

@Hepci:
bocs, de ez egy elég hülye válasz.

jjulie 2011.02.28. 21:38:11

@aszekelyek:

nem tünt még fel, hogy te vagy itt az utólsó fideszidióta mohikán?

mikor mész a többi után?

porfelhő 2011.02.28. 21:38:26

@namitirok:
Ne viccelj már 8o év?:)
Visszakozás? Előre lépés kellene már minden szinten. de csak az össze-vissza nyilatkozások mennek a kormány részéről. na.ja. reform, megszoritás.

porfelhő 2011.02.28. 21:42:03

@Hepci:
Ez jó. Fel kellett volna ajánlanod Nekik a mühelyedet. Látod, még jótékonykodnál is.
Bekerülhetnél Te is a sajtóba.
:)

aszekelyek 2011.02.28. 21:42:19

@porfelhő: Az egy megoldás és bátor is, ha a kamu rokkant, nem fizetőket kihajítják a markukat tartók táborából. Csodás gyógyulások lesznek itt sorozatban! Barátnőm mondja, németeknél mindenkit fél évente felülvizsgálnak és keményen ugrik a státusz. Nincs örőkkévalóság csak két amputált láb esetén, talán.

nyünyüge 2011.02.28. 21:45:19

@aszekelyek:
Tudod te egyáltalán, mi az a dobozdíj????
Nem úgy tűnik.

aszekelyek 2011.02.28. 21:47:42

@namitirok: Az a stadionépítés munkahelyet teremt. Beruházás. Nem kanálisba dobált közpénz. Vetted , mi a differencia? A Fradinak meg nem adták oda a fél milliárdos Áfá-t amit az angol követel, mert nem fizetett ki többszáz számlát és nyilván már tartozik is. VAlamint nem költött a pályára flújításra 1.2 milliárdot, ahogy kellett volna. Végighallgattam, mit vizsgál most Kubatov. Elég hátborzongató, ami eddig is nyilvános. Valami tőkeinjekció volt de az meg valahol elpárolgott. Biztos törvényesen csak nem etikusan....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:50:46

@panelburzsuj: Téged mindig. :)
Beszélgethetünk persze normálisan, de ez jut először eszembe.
Üdv.: nyalonc

nyünyüge 2011.02.28. 21:51:34

@aszekelyek:
Ha csak egyik lábát amputálták, ne szimuláljon már. Mehet gereblyézni az árokpartot, nem?

6.Lenin 2011.02.28. 21:52:58

@aszekelyek:

Vannak jó módszerek.

A sorozáson azt mondja a kopasz (bevonuló kiskatona), az orvos kérdésére.
-Sajnos doktor úr, rosszul látok, azokat a betűket sem tudom elolvasni, csak foltokat látok.
-Rendben harcos, akkor legyen szíves a jogosítványát leadni.
-1 pillanat, nem tudom mi történt, olvassam, kristálytisztán látok mindent.
Néha ennyi is elég a gyógyuláshoz.

Mo a csodálatos gyógyulások országa lehetne, ha megvizsgálnák a rokkant nyugdíjasokat. Fix tarifa volt, minden levajazva, semmi rizikó.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:53:03

@porfelhő: a saját műhelyem? Ott talán öten férnek el.
A Nyitottban azért elfér 50 ember és jó teák vannak.

aszekelyek 2011.02.28. 21:53:17

@porfelhő: Az a közvéleményben lesz. A többség nem mehet sehova, nem hogy évtizedekkel előbb nyugdíjba. A nénik melőzhatnak gyerekszülés család mellett három műszakban 4o évet, akkor a kedves állítólag baromi erős és bátor férfiak is hasonlóképpen. Ez nagyon szúrta is a szemeket már ezelőtt is. @nyünyüge: Az, amit többek között a mi ferink tagadott, mint szándékát az Orbánnal folytatott tévévitában. A vizitdíj mellett. Ami miatt hazugnak nevezte és aztán természetesen megcsinálta.A gyógyszerész kamara elnöke is hogy lecsendesült újabban! Te érted azt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:55:46

@nyünyüge: ha hülye, hát hülye, van ilyen. Te meg nem válaszoltál tegnap a borkorrupciós kérdésemre, pedig nem érdemes magadban tartanod, ha van konkrét infód, publikálni fogom.

aszekelyek 2011.02.28. 21:56:08

@porfelhő: Azt is mondta Orbán, hogy az EUban már rég bevezetett modellek alapján lesznek a változások. No ez ott pont így van. Mondhatni EU konform lesz. Igen, elrendelték a felülvizsgálatot már 2oo8-ban Az é infoim szerint nem sok hozadéka volt. Lehet, hogy most majd komolyan veszik.

nyünyüge 2011.02.28. 21:56:59

@aszekelyek:
Az előbb még placebókról meg mindenféle "mérgekről" hablatyoltál dobozdíj kapcsán. Most meg gyurcsányozol.
Tehát? Mi az a dobozdíj?

porfelhő 2011.02.28. 21:57:32

@aszekelyek:
Milyen csodás gyógyulásról írsz! aki kamu rokkant, annak nem kell gyógyulni. "két amputált láb esetén" ne túlozz már.
Már csak azért se, mert az én húgom Németországban él. tapasztaltuk, tudjuk az eü. ellátást, komolyan. sajnos. ha egy ilyen szerencsétlen helyzetben minősiteni kell a német "kiváló".
Ő nagyon beteg volt, ezekkel a dolgokkal nem kell viccelni.
Ja . az egészségügyi- német és a magyar ellátás- ég- meg a föld.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 21:58:40

@aszekelyek: szerintem az angolt felesleges bántanod. Akart csinálni egy fasza kis panamát, de bedőlt vele. Már bukott azon a nyamvadt csapaton vagy 3 milliárdot, csak megszabadulni is nehéz tőle.
Majd a Kubatov. Persze, hahaha...

nyünyüge 2011.02.28. 21:59:59

@Hepci:
Kár volt említenem, mert nem tudok publikálható konkrétumot.

a-kis-herceg 2011.02.28. 22:01:05

@jjulie: VI. lenin meg átállt. egész normális mondatai vannak. kicsit megzökkent...

aszékelyek jo lenne ha maradna...
Akitlosz is már olyan normális volt a végén, nagyon hiányzik...
aszékelyek pedig a zsinórmérték... amikor ő aszondja tévedett, akkor az utolsó Muhi kán is megtért a bálványimádásból. szóval ő a katéter, vagy hogy is... lakmusz? vagy ja indikátor...

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:02:08

@aszekelyek: Hol lehet jelentkezni stadion építéssel egybekötött méznyalásra?

aszekelyek 2011.02.28. 22:04:34

@nyünyüge: Szociális foglalkoztatókban is nagy lopások mentek. Tolószékes mber, ha ép az elméje, sok helyen foglalkoztatható. VAn ezen is mit javítani. Az a sokmilliós jövedelmű cégvezetés nem kell föléjük. Ugyanis a lét ők húzták le. Azok a nem szimpi sajtósok mutaták befele eztet is., Adtak rá okot, hogy el akarják meszelni őket, nem mondom, azok, akiknek ez a zsebükből kiesett.

porfelhő 2011.02.28. 22:06:07

@Hepci:
Ne haragudj. Én biztos nagyün hülye vagyok, de mi az a Nyitott? én nem tudom.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 22:06:31

@ulrike: www.fidesz.hu
bár túljelentkezés van, ha nem tudsz felsővezetésű rokonyt fel(k)mutatni, kevés az esélyed!
Elvégre pályáztatás, az pályáztatás, nem?

aszekelyek 2011.02.28. 22:06:36

@ulrike: Szerintem Debrecenben. A NAgyerdőben egész biztosan vannak mézelő növények is. Keresd a medve nyomait . Aztán nyalhacc . FAgyit, mézet, ami teccik. Vörös hátsót,.. fakultatív.

aszekelyek 2011.02.28. 22:08:38

@jjulie: Nem, nem tűnt fel .Ebben a birkanyájban, a fekete bárányok között nem kívánatos egy másként gondolkodó? Ejnye te kis kirekesztő!

aszekelyek 2011.02.28. 22:11:07

@6.Lenin: Ez köztudott dolog. Egy nem kifejezetten legális adóelkerülési forma.

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:12:11

@aszekelyek: Én azt szeretem, ha valami EU konform. Főleg akkor, ha az adott terület nem is esik EU szabályozás alá, hanem kizárólag nemzeti felelősség. Szóbal ez a nagy EU meg NATO konformitás itthon többnyire csak egy nagy adag ócska púder (inkább talkum) a sok honi baromságon.

aszekelyek 2011.02.28. 22:12:58

@porfelhő: Arany kis blogcsendőröm. Még mindig nem te vagy itt a cenzor. Arról írok, amiről akarok.Még mindig. A felszólításaid irrelevánsak. Épp ecsetelem, már milyen régen úgy tettek, mintha tennének valamit ál- rokkant ügyben.

porfelhő 2011.02.28. 22:14:08

@aszekelyek:
"Kedves, állitólag baromi erős és bátor férfiak". na ez igaz. :)
Valóban 2008-ban nem sok eredménye volt a felülvizsgálatnak, épp ideje, hogy rendet tegyenek ezen a téren. nagyon remélem, hogy sikerül. mert több mint felháboritó ami eddig tapasztalható volt.

aszekelyek 2011.02.28. 22:14:52

@6.Lenin: @ulrike: Mint például a médiatörvény körüli cirkusz, ugye? Csak irányelvek vannak de azért követelőznek... egyesek.

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:15:24

@aszekelyek: Hát má' mindent Debrecen kap? Biztos azé' mert kálomista! Mit szólnak a katolikusok?

nyünyüge 2011.02.28. 22:16:25

@aszekelyek:
Persze. Csak meg kell szervezni a munkahely és az otthon közti szállítását, a munkahely akadálymentesítését, pár ilyen filléres apróságot. Ami vidéken meg kisebb cégeknél egyenlő a lehetetlennel nagyobb méretekben.

nyünyüge 2011.02.28. 22:17:39

@nyünyüge:
pl.
Március 1-jén az állami támogatás megvonása miatt megszűnik a látássérültek rehabilitációját végző országos hálózat. Évi hatezer látássérült marad majd ellátás nélkül: ők hiába szeretnének dolgozni, a munkavégzéshez szükséges felkészítést már nem kaphatják meg.
www.fn.hu/belfold/20110228/matolcsy_lesujt_vakokra/

porfelhő 2011.02.28. 22:18:56

@aszekelyek:
"Blogcsendőröm". Arról irsz amiről akarsz, ez természetes, csak ne nekem cimezd, és már rendben is lesz minden. Kértelek, hogy irj, na ugye nem. akkor mi a problémád velem. ?

aszekelyek 2011.02.28. 22:19:05

@jjulie: Figyu, lehet, hogy meccset néztél vagy melleket akkor, amikor a mi ferink magát deklarálta 89-esnek és megvédőjének a 89-es értékeknek, alkotmánynak és minden földi jóknak:) A zorbán a sámlin ült a kerekasztal tárgyalásokon. Nem úgy, mint tölgyessy, a kósáné néni. JAj, nagyon szántam , amikor a mi ferink zárt körú előadására igyekezve egy régi szoci , baloldali ember lemilliárdosozta, a többivel együtt és még a fejére olvasott egy régi sérelmét is priivátim kettejük között. Annyi esze nem volt, a néninek, hogy ne menjen utána , hanem húzzon be a Corinthiába. Nem mondanám, hogy tudta kezelni a helyzetet. Akkor sem, ma sem.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 22:19:33

@aszekelyek: Teljesen igazad van, az ajánlások nem kötelezvények.
Vagy nem a bértárgyalások/ajánlás/aRogán kontextusról kéred ki?:-P

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:21:28

@aszekelyek: A média trv. rossz példa volt, már módosították is. Te is tudod.

aszekelyek 2011.02.28. 22:23:24

@ulrike: Elég régen elvannak a vastag nyakúakkal mán... Szabó Magdát is kaptunk tőlük. Meg ők családos emberek, ha tisztelendők is. Tehát sok rendes kis magyar focistát is kaptunk tőlük. Meg mindenféle más mesterségben is ölég jók. Az egyetemük se utolsó. V A loki meg király:) Pulykakakasért is oda kell menni...:) A katolikusok nem ezt nehezményezik, hanem a megfeszítést..., ha jól emlékszem.

6.Lenin 2011.02.28. 22:24:06

@aszekelyek:

Különben kezd a dolog érdekes lenni, fogynak a rettegésre okot adó "ügyek", a magán bilikben turkálások is lassan kifújnak.

Kíváncsi vagyok, mik jönnek még. Ötletük biztosan van, talán.

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:24:17

@namitirok: Rokonyt nem tudok mutatni, de majd azt mondom, hogy forradalmár vagyok, és már lőttem 3 korrupt nyetnyetkét. Ez nem elég?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 22:24:33

@porfelhő: Nyitott Műhely: www.nyitottmuhely.hu
Az egyik legjobb pinduri klubféle, kissé elbaszott Drupal honlappal

aszekelyek 2011.02.28. 22:24:49

@hoplita: Ez gyönyörű. A jobbik gyöngye belinkeli gyurcsányt meg a kapcsolat.hu-t. Te lettél az azsit. prop?

aszekelyek 2011.02.28. 22:26:42

@porfelhő: Az iróniához nincs sok érzéked. Mindenkinek nem lehet. A féléves felülvizsgálat ott nincs? melyik tartomány?

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:27:34

@aszekelyek: Nem erre gondoltam, hanem hogy az ő városaik (Esztergom a bíborossal, hogy mást nem is említsek most itten) mé' nem kap egy stadiont vagy valamit.

aszekelyek 2011.02.28. 22:29:20

@nyünyüge: Amit letagadott és pont. Az a külön felszámított betegsarc.Részemről nem vagyok gyógyszerfüggő. Lehetőleg semmi szintetikus vackot nem veszek magamhoz. Belőlem meg nem élne, a dobozdíj bezsebelője. Sem.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 22:30:07

@aszekelyek: A katolikusok abból élnek, de erről ne nyissunk vitát, ha lehet!

porfelhő 2011.02.28. 22:30:30

@Hepci:
Értem. és köszönöm.
:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 22:31:38

@ulrike: Osztán tudod-é a NENYI-t, hátulról, újmagyarul elmondani? Mert, ha nem, akkor az unokahúgom kapja az állást!
Mert csak, kétharmad, kuss!

aszekelyek 2011.02.28. 22:31:50

@nyünyüge: Mennyi a méltányos szerinted?:)@ulrike: Kértek a BÍboros úrék stadiont és nem kaptak? Jézusmáriaszentjózsef! Hogy lehet ez, :))) nekeverjé cimbora. MAjd holnap folytatjuk, most megnézem az édes kis pofát a GYilkos számokban.

aszekelyek 2011.02.28. 22:32:46

@6.Lenin: A makói gázmezők. Az elég érdekes.

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:34:25

@namitirok: Az unokahúgod tudja azt a izét hátulról újmagyarul?

aszekelyek 2011.02.28. 22:36:19

@porfelhő: Neked van velem. nem vetted észre?

aszekelyek 2011.02.28. 22:39:21

@ulrike: Hoplitát? Ezé nem fog szeretni. Az azsit prop kérlekazért nem volt olyan kurta. Mint az elvtársnő szoknyája is., meg a Népfront.Tudom én, hogy volt olyan erősebb kutya, amelyik rühellte el is kergette a territóriumából......ma is vicsorít rá.Hogy ne tudnám! Ronda, marakodós egy falka volt az 88-ban...

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:41:50

@aszekelyek: Már a tiétek Pozsgai, a nagy nemzeti együttműködő. Ő aztán tudja, hogyan kell azt csinálni, helyesebben: hogyan kellett.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.28. 22:43:33

@ulrike: Nem, de őt izélheti valaki a nagyok közül, hátulról!
Elég ennyi bizonyíték a hozzáértéséről?
S.P. szerént úgyis:
"A lányok teste: biológiai vagyon" hát kiaknázzák, a fenye a bélükbe!

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:47:30

@aszekelyek: De a Hoplitának emiatt nem lesz baja velem, nem emiatt lesz, hanem azért mert nem tudok lövőldözni, és reményem sincs, hogy 10 sört meg tudjak inni egyszerre. Nem tudom pörköltet mennyit tud megenni, de gondolom, minimum egy vájlinggal vagy kettővel. Viszi őt a nagy löttyös indulat. Ezért kedvelem hsz.-eit, és hiányolom Ökörpörölyt is.

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:49:27

@namitirok: Már értem. A vizsgákon meghúzzák, de átengedik.

ssi 2011.02.28. 22:51:59

@a-kis-herceg: Gyurgyákhoz @jjulie: reggeli elmélkedésedhez ...
-korrekt? ehhez körön kívülinek kell lenni? s a továbblépéshez?
- s az így nagyobb közös kör együtt megtehetné-e: múlt lezárása a tanulságok megfogalmazásával s a jövőre koncentrálva?

"Többen jöttek ma azzal, hogy miért is nem veszünk részt az LMP-vel Szíjjártó úr legújabb találmányában az elmúlt nyolc év államadósság növelését vizsgáló albizottság munkájában. Az államadósság szerintünk is az egyik legnagyobb probléma az országban, ám ami most folyik az egy politikai színjáték. Valójában a Fideszt is nagy felelősség terheli abban, hogy idáig jutottunk.
A rendszerváltó elit alkalmatlan volt arra, hogy érdemi módon menedzselje a gazdasági átmenetet és így az államadósság kezelését is. Sokkal többet vitáztak anno arról, hogy milyen legyen a címer, mint arról, hogy miként menjen végbe a privatizáció folyamata. Az államadósság nagy ütemű növekedése pedig 2000-ben indult meg az egekbe Fidesz kormányzat alatt.
A 2002 és 2010 közti gazdaságpolitikai bénázás, és az érdemi gazdaságpolitikai stratégia hiánya, ennek következtében az eladósodás valóban az MSZP sara. Ám ha megnézzük az akkor ellenzéki Fidesz javaslatainak végösszegét , és feltesszük, hogy elfogadásra kerültek volna, akkor ma egy sokkal nagyobb adósságállománnyal szembesülnénk.
Amiért most mégis napirendre kerül a téma, az egyértelműen összefüggésbe hozható azzal, hogy holnap bejelentésre kerül Orbán megszorító csomagja. Egyértelműen az elmúlt nyolc év mantrájával akarnak takarózni akkor is, amikor a saját személyi jövedelemadó rendszerük által okozott költségvetési lyukakat akarják betömni. Az adórendszerrel sokaktól vettek el keveset és keveseknek adtak sokat, mindezt pedig a megszorításokkal akarják helyre hozni. Mindeközben csak annyit hallunk a Fidesztől, mint mindig: elmúlt nyolc év, elmúlt nyolc év. Félreértés ne essék, nagyon sok mindenért kárhoztatható az MSZP, de azokért a károkért nem, amit a Fidesz improvizatív gazdaságpolitikája okozott. Mint ahogy azért sem, hogy a rendszerváltás politikája megbukott."
vagogabor.blog.hu/2011/02/28/az_allamadossagert_az_elmult_husz_ev_politikai_elitje_a_felelos_1

nyünyüge 2011.02.28. 22:55:10

Kiváncsian várom a következö poszt cimét. 'Derült égböl tökönrúgás' ?

ulrike (törölt) 2011.02.28. 22:55:46

@namitirok: P.S.Nem t'om már, mi volt annak a filmnek a címe, miben Nicole Kidman egy libát játszott, ki a TV-re tette fel az életét. Ez jut az ilyenekről mindig eszembe. Nem nagyon kedvelem Kidmant, de azzal a szereppel jól eltatlálták.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 23:03:15

@manyike: a végén súlyosan téved az emberünk. Az MSZP volt a mocsár, ami mindenkit újra magához húzott.

ssi 2011.02.28. 23:15:08

@Hepci:
- szerintem is egy folyamat, s annak szakaszai a maga felelőseivel
- ha a Fidesz 2006-ban győz, fele idő alatt a szocik fele annyit vétkeztek volna

NEM HIÁBA VÁRTATOK TÜRELEMMEL :-))) VAN ÚJ POSZT !!

ulrike (törölt) 2011.02.28. 23:16:41

@manyike: Azt hiszem, az adósság felhalmozásából valamennyi politikai erő derekasan kivette részét. Az 'istenadta nép' is. Az előbbiek egymásra fogják, az utóbbiak a bankárokra, zsidókra és egyéb erre alkalmas személyekre, mert ők maguk hogy is tehetnének róla.

Orbán tk. azt mondja, 'emberek, én most egy kicsit nagyon megszorongatlak titeket meg a péztárcátokat, de ne feledjétek, ezt azért teszem, hogy kiegyenesítsem, mit a libsi-komcsi kormányok elgörbítettek (elloptak).'

Mindenki tudja, el kell kezdeni az adósság törlesztést, de nem mindegy, hogyan reagálja ezt le az 'istenadta': TV székházt gyújtogat, vagy szidja a kommunistákat, zsidókat, bankárokat, multikat, de fizet.

Szóval be kell lássuk, kutya nehéz dolog lehet ezt lenyomni a torkunkon, mert szabadságharcban nagyok vagyunk. Pontos, kitartó, értelmes, jól szervezett munkában meg visszafizetésben már kevésbé. Valakinek el kell kezdeni. A hülye szocik nem tudták.

a-kis-herceg 2011.02.28. 23:25:02

@nyünyüge: @manyike: (képet is szívesen mellékelnék)
talán...a fides "átalakítások" poszt címének változatai:

Birkanyírás... ?
Satuban a herék... ?
Ezt adta a nép... (avagy 2/3-os népakarat és sado-mazo)... ?
Repül a báááálna... ?
A rokik ne ugráljanak... ?
Repülőt is akarok!...
Retro tandíj?...

ehhez képest a Bokros csomag egy ... nem is tudom hogy mondta...

hirszerzo.hu/profit/20110228_szivarog_az_orban_csoma

apropó. remélem az tiszta mindenkinek, hogy az államadósság része az önkori (megyékkel)+ lakossági eladósodottság, ami jelentősebb probléma mint a központi. és ki okozta? csak-a-fides...

email 2011.03.01. 22:22:46

Heti jóslás: a következő hónapra +2-3%-ot várok az LMP-nek a teljes lakosságra nézve.
süti beállítások módosítása