Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
feb 28
22:46

Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni) politikáját. Ezúttal sem veszem a bátorságot, hogy belemenjek az egyelőre teljességében még nem is ismert csomag gazdasági elemzésébe, a kaptafánál maradva így most is csak arra a kérdésre keresem a választ, hogy mi lehet a program politikai következménye.

Az elmúlt napok eseményei alapján világos, hogy a kormány maga is súlyosnak érzi a politikai kockázatokat; ha nem így lenne, nem tett volna annyi kísérletet a Fidesz arra, hogy legalább részben valahogy más irányba terelje a közvélemény figyelmét.  A kabinet még azt az ismert technikát is beveti, hogy a csomagot elsőként nem a kormányfő, hanem két minisztere ismerteti, ezek azonban összességében lényegtelen – bár nem teljesen alkalmatlan – politikai technikák. Bárki is a bejelentő, bármilyen csomagolásban is nyújtják át a pakkot, a döntések politikai árát végső soron Orbán Viktornak és a Fidesznek kell megfizetnie, s hogy mekkora lesz ez az ár, az elsősorban nem a kommunikációs keretezés és elterelés sikerétől függ, hanem két – ma még kérdéses – elemtől. Attól, hogy (1) a közvélemény mennyire érzi majd a bőrén a „reformokat”, (2) továbbá, hogy a kiadások csökkentése mennyire vet fel hitelességi kérdéseket azzal a politikai párttal szemben, amely ellenzékben minden hasonló lépést csípőből elutasított.

Bár akadtak olyan fideszes politikusok, akik olykor ellenzékben sem féltek a megszorítás szó használatától, mint például az egyik holnapi bejelentő, Navracsics Tibor („Úgy gondolom, hogy szükség van megszorításokra az állami működés területén… ” – bővebben itt), a párt elnöke, Orbán Viktor az elmúlt években számtalan megnyilatkozásában tette világossá, hogy elutasítja a további nehézségeket, kellemetlen változásokat hozó politikai döntéseket. Hozzáteszem, hogy ebben nem áll egyedül a magyar miniszterelnökök sorában: az internetes keresők a „nincs szükség megszorításokra” kifejezés kapcsán tömegesen hozzák Gyurcsány Ferenc mondatait, vagy akár Medgyessy Péter 2002 augusztusi – a mából visszatekintve rettentően tanulságos – interjúját. A választók azonban a szocialistákat már alaposan megbüntették a könnyű álmok ígérete és a fájdalmas valóság közötti ordító különbség miatt, így ma a kérdés az, hogy elkerülheti-e ezt a sorsot a politikai kommunikációban általában lényegesen ügyesebbnek látszó Fidesz.

Nekem úgy tűnik, a megszorítás-retorika olyan mélyen bevésődött a választók fejébe, hogy kommunikációs eszközökkel, valóságmagyarázó technikákkal ez a csata a kormányoldal számára nem nyerhető meg. A Fidesznek sem arra nincs esélye, hogy elfeledtesse a szavazókkal korábbi álláspontját, sem arra, hogy sikeresen eltagadja, másnak láttassa a mostani döntéseket. Ezek a próbálkozások bizonyos körökben lehetnek ugyan hatásosak, de a nagy szavazói táborok viselkedését nem az fogja meghatározni, hogy a szóvivő a köztévé műsoraiban mit mond a kormány politikájáról. Éppen ezért gondolom azt, hogy – ahogy az ehhez képest kevésbé közvetlenül érezhető és megítélhető ügyekben, mint például az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán is - most is jobban járna a kabinet, ha az elterelő, átfestő, eltagadó kommunikáció erőltetése helyett inkább arra koncentrálna, hogy világos, egyértelmű mondatokkal elmagyarázza a választóknak a nehéz döntések indokait és a tőlük várható gazdasági hasznokat.

Tisztában vagyok azzal, hogy az uralkodó kommunikációs paradigma (bár ez veszítené el egyszer az érvényességét…) szerint az ismétlésre és egyszerűsítésre építő üzeneteknek nem szabad meghaladniuk egy tizenkét éves gyermek értelmi szintjét. Ennek ellenére lehetnek olyan ügyek, amelyek esetében ez a technika óhatatlanul csődöt mond: különösen kormányon és különösen az emberek hétköznapi életére közvetlenül hatással lévő ügyekben. Ha valóban ilyen – hosszú távon tényleg nehezen elkerülhető - bejelentésekre készül a kormány, a bűvös szavaknál én jobban bíznék az értelem erejében.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr1002699854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz - Cipővadászok 2011.03.01. 10:08:30

Tegnapi cipővadászatunkon Parlamentben jártunk. Arra lettünk figyelmesek, hogy a miniszterelnök úr furcsán feszengeni kezd, pedig nem is Mesterházy Attila beszélt.   Érthető módon kíváncsiak lettünk, vajon mi történik a pad alatt... -&nb...

Trackback: Parasztvakítás helyett 2011.03.01. 09:43:19

Én csak azt kérem, hogy ne tessenek azt kommunikálni, hogy a tömegközlekedési támogatások megvágásával tulajdonképpen nemzeti sétaprogram indul az egészséges életmód jegyében!Állítólag ma végre felszáll a füst, és állítólag ma végre az ügyetlen bűvészt...

Trackback: A szavak ereje 2011.03.01. 08:33:01

A megszorítás-retorika olyan mélyen bevésődött a választók fejébe, hogy ez a csata a kormányoldal számára nem nyerhető meg.

Trackback: Pániktünet a kriminál-hisztéria? 2011.03.01. 08:18:13

Vajon törvényszerű, hogy ahová pártunk és kormányunk beteszi a lábát, ott azonnal galád gazdasági bűntettekre derül fény? Mi a terv, mi a cél?Most éppen a Fradi háza táján pattant ki botrány: napokkal azután, hogy a Fidesz országos pártigazgatóját, Kub...

Trackback: Orbán Viktor nem Winston Churchill 2011.03.01. 08:10:15

Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről. (Fotó: fidesz.hu) A legutóbbi ígéretek szeri...

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 01:14:05

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó eredményekkel büszkélkedő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2011.03.01. 22:38:33

@porfelhő: Ha nem áll fel a padra, akkor nem veszi észre senki, s akár el is taposhatták volna! Helyesen cselekedett a Cigány Plankton!

porfelhő 2011.03.01. 22:38:44

@ökörpöröly:
Önnek is szép estét.
őrjöngenek. nagyon jó.
:))))

ssi 2011.03.01. 22:39:54

@aszekelyek:
én úgy tudom, hogy pl. az alábbi kifogásokat képviselik, hogy
- kevés volt az 1 hónap egy ilyen jelentős és szokatlan döntéshez
- bármely más esetben sem a maradók szoktak nyilatkozni
- ha valaki tag maradt és dolgozik, mint eddig, akkor számítsák ezt az időszakot is a szolgálati idejéhez, ill. ha levonnak a béréből 24% hozzájárulásnak átnevezett járulékot az állami kasszába, akkor ezután kapjon ő is nyugdíjat

úgy tudom, hogy azzal nem foglalkoznak ebben a körben, hogy a Fidesz
- a választási programjában nem volt benne
- kampány idején a manyupos rendszert 30 évre működőképesnek tartották
- nyáron még kimondottan elutasították ezt a felvetést, ősszel már átmenetinek hirdették

ökörpöröly 2011.03.01. 22:41:53

A forint még tovább esett. Nagy népnemzeti humbug, azt hiszem, megint többet fizetek pár millió sorstársammal a hiteltörlesztésre (CHF-hez képest -0,94). Köszönjük meg a Matolcsy-performance-t!

porfelhő 2011.03.01. 22:42:13

oppá lemaradt"
Pápán a miniszterelnök úr felállt egy padra". nagyon jó.

Még isteni szerencse, hogy erős volt a pad és hogy le nem szakadt, ill. össze nem tört.
Jól néztünk volna ki, az egész kampány nem ért volna annyit.

:))))))

ökörpöröly 2011.03.01. 22:44:28

@porfelhő: Örülök, hogy tetszenek Önnek a vérmes helyi állatok! Meghívom Önt egy szafarira, hátha lövünk egy élemedett korú bolsevikot!

porfelhő 2011.03.01. 22:44:53

@ökörpöröly:
Most irtam, jó hogy le nem szakadt a pad.
jaj. bocs. a plafon szokott leszakadni! a mennyezet.

:))))))

6.Lenin 2011.03.01. 22:45:22

@ökörpöröly:

plo megvédjük a manyupokat. A kis füzetecskében annyi volt, megvédjük a nyugdíjpénztárakat.
3 drb volt, 2 drb-ot megvédtek, mert ezt mondták.

Igen, a Fidesznél baj van a kommunikációval. Azt hiszik, mindenki idősebb 12 évesnél, aki olvassa őket. Pedig, ha tudnák, még fiatalabbak is,szellemileg.

Adócsökkentés, korrigálva, okafogyott.

Elvonás nem = megszorítás. Nagyon erőltetett párhuzam.

Miatoszértlenneezigaz, nekem nem tisztem megvédeni a Fideszt., ezt nem értem.
Én azt mondtam/írtam a Fidesz is megérdemli a türelmi időt, hiszen valóban nem látjuk a terveket, igaz, ma nem is nagyon lehet előre tervezgetni hiszen pillanatonként változik a nemzetközi helyzet. Sajnos igen nagy mértékben függünk a világ pillanatnyi állapotától. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Jelenleg a magyar kormány rendelkezik olyan felhatalmazással, amit a nyugat sem hagyhat figyelmen kívül. Ezt mindenképpen ki kellene használnia az országnak a jó pozíciók megteremtéséhez.

Amiről Te beszélsz, az rajtunk múlik, a civileken. Valóban össze kellene fogni, de nem pártérdekekből, azt majd 2014-ben. Most a túlélésnek kellene lenni az elsődleges célnak.
Azt elfogadom, utálod Orbánt és a pereputtyát, ez a te magánügyed, de ne keverd már az országéval, vaze.

Szervezkedj, tiltakozz, amennyiben úgy ítéled rossz irányba mennek a dolgok. Vitassuk meg, civilek, felnőtt állampolgárokhoz illően. Győzzük meg egymást és döntsük el, mi a fontosabb jelenleg.
Tartsuk már egymást tiszteletben, véleményeinkkel együtt.

Nem vitatom, tévedhetek, ahogy te is, győzzük meg egymást valós érvekkel, akár humorizálva is közben.
Igaz,írtad, neked ez időtöltés, unalomból. Az is igaz, én is írtam ezt, néha igaz is.
Akkor, most hogyan tovább? Köcsögkém.

porfelhő 2011.03.01. 22:47:50

@ökörpöröly:
Nagyon kedves, igazán. Köszönöm a meghívást, de nem fogadom el.
Elnézést, azt nem irtam, hogy tetszenek.
:)

bariga 2011.03.01. 22:49:58

@porfelhő: nehéz csata volt honfitársaim, de szerencsére elvesztettük, mondta a miniszterelnök, majd leszállt a padról.

ökörpöröly 2011.03.01. 22:54:10

@porfelhő: Ó, hát én is csak arra gondoltam, hogy vízipisztollyal lövünk rájuk! Állatvédő vagyok!

porfelhő 2011.03.01. 22:56:19

@bariga:
Na ez jó. Még szerencse, biztosan nincs tériszonya a kormányfőnek, hogy padon állva tudta mondani a beszédet.
Igaz, az új magyar szellem vigyázott rá. gondolom:)
:))))

porfelhő 2011.03.01. 22:59:18

@ökörpöröly:
Ilyen hideg, téli időben? "isten ments".! vízipisztoly.
:)

ökörpöröly 2011.03.01. 23:02:21

@6.Lenin: Én azokat utálom, akik a régió leghátsó részére rugdosták az országot. Induljon az rózsaszín kosztümben (SZDSZ), vörös nyakkendővel (MSZP), kínai, jézusos pólóban (KDNP), rózsaszín kosztümben, kínai, jézusos pólóban, harminc méter III. osztályú piros-zöld-sávos zászlóval, Benedek Elek arcképével ellátott pólóban (FIDESZ, korszakok szerint váltogatva).
Az egész elitünk egy nagy kalap szar, nem mellesleg ez az egész nemzet bebizonyította, hogy képtelen az államiságra.

Gondolom hülye, 12 éves agyúnak tartod a nemzetközi piac és politikai szereplőit is.:) Ez már legyen az egyéni problémád!:P Akinek Cigány Szaddam az etalon, az mindenre képes!:P A többi hülyeségedre, szerecsenmosdatásodra nem kívánok reflektálni, mert szinten aluli!:)

porfelhő 2011.03.01. 23:02:56

@ökörpöröly:
Aha. Ha nem tud Ön jól célbalőni, akkor nem is kellene Önnek élesfegyver, mert vélelenül rosszul szólnék, és engem lőne le.
Feltéve, ha elfogadnám a meghivást.
:))))))

ökörpöröly 2011.03.01. 23:03:26

@porfelhő: A bolsevik állatok szívós jószágok! Meg se kottyan nekik! Igénytelen, szívós népség, akár a patkányok, nem egyszerű kárt okozni bennük!

ökörpöröly 2011.03.01. 23:04:27

@porfelhő: Önnel szemben más fegyvert használnék, már amennyiben biztosítaná a hüvelyt!:P

porfelhő 2011.03.01. 23:08:47

@ökörpöröly:
Hm. Nem szapad ilyeneket irni, hogy jószágok, patkányok.

"más fegyvert"? Hűha. erre nem is gondoltam.!
:)))))

ökörpöröly 2011.03.01. 23:11:29

@porfelhő: Nem hívhatom őket se embernek, se humanoidnak. Ha az emberszabású majmok kategóriájába sorolom be őket, az elfogadható az Ön részére?

ökörpöröly 2011.03.01. 23:14:16

@porfelhő: Cicanadrágos fidesznyik és társai nem járnak járnak errefelé? :) Velük is szerettem "cseverészni".:) Úgy látszik, a fidesznyik bértollnokoknál is költségmegtakarítást írtak elő. Már csak két kiöregedett, olcsó bolsevikot fizetnek!:P

porfelhő 2011.03.01. 23:18:56

Navracsics a Matolcsy-csomagról: lesznek szövetségeseink

Nem megszorító csomag - hangsúlyozta a Széll Kálmán Terv kapcsán Navracsics Tibor az m1 Este című műsorában.

Az első pont a miniszterek éves szabadságának 40 napról 20 napra csökkentése, ami ugyan jelképes, de ezzel kell indítani, saját magunk életviszonyait kell - legalábbis jelzésszerűen - átalakítani, amikor nagyobb változtatásba kezdünk - mondta Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes az m1 Este című műsorában.

A politikus a ma bejelentett Széll Kálmán Terv kapcsán úgy fogalmazott, a vázolt 26 pontot illetően a kulcsdátumok: július 1. és a következő év január 1. lehet majd"

Hm. ha valóban ezt mondta, illetve ennyit, akkor Ő is csak beszélt....minden konkrétum nélkül.
:)

6.Lenin 2011.03.01. 23:23:04

@ökörpöröly:

Bocs! Ilyen mélyre már nem megy.
Nagyon benéztelek, ezt elismerem.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:24:24

@porfelhő: Volt szerencsém megtekinteni az előadást. Jókívánság-gyűjtemény volt, szinte minden konkrétum nélkül. A piac le is reagálta ezt -ja, az konkrétum volt, hogy a bankadót nem felezik le 2012-ben ígéretük ellenére:)-.

porfelhő 2011.03.01. 23:25:44

@ökörpöröly:
Majmok? Hát nem is tudom. én nem szoktam ezeket a szavakat használni, csak nagyon-nagyon ritkán.:)

"cicanadrágos"? ugyan már, mikor volt az divat. hm. egy jóérzésü "valaki" legyen az fidesznyik, vagy más, fel sem vette. Nem tudom merre járnak!
Ja. az is lehet, hogy itt járkálnak, csak nem vállalják fel, hogy fidesznyikek. minden lehetséges itt. is.
:))))

porfelhő 2011.03.01. 23:28:31

@ökörpöröly:
Konkrétum nélküli bejelentés. Fidesz módra. mint mindig.
Nem láttam, de olvastam.
:)

ökörpöröly 2011.03.01. 23:28:38

@6.Lenin: Pihengess, öreg sztahanovista és kivénhedt agitpropos, elég volt ez neked mára. Ima, fogmosás, kaki, pisi, kézmosás, aztán ugorj a sezlonyodra! Álmodj szépet a királyodról, hűséges vezéreiről, a boldogságodról, na meg a Szalai Annamáriáról!:) Hátha megjön a várva várt aranylövésed!:P

ökörpöröly 2011.03.01. 23:30:10

@porfelhő: Mi volt az a macska nevű fidesz csinovnyik, mirrmurr, vagy valami ilyesmi?
Én se használok amúgy csúnya szavakat, csak nagy ritkán, de utána meggyónom!

porfelhő 2011.03.01. 23:33:31

Kicsoda Széll Kálmán, aki Matolcsy és Orbán helyett elviszi a balhét?

A magyar történelemben ritkán akad olyan politikus, akiről azért nehéz életrajzot írni, mert nem hajtott végre semmilyen szélsőséges tettet, nem csinált óriási hibát, nem vitte csődbe az országot, nem sodorta kilátástalan háborúba, nem akarta kiirtani, kitelepíteni vagy kifosztani a lakosság általa kiválasztott és megbélyegzett részét.

Ehelyett csendesen és szívósan építkezett, megpróbálta rendbe tenni az ország dolgait.

E politikusokról azért is nehéz írni, mert általában korukban félreszorítva, vagy csak időnként, átmeneti szerepet vállalva tűntek fel a hordószónokok, populisták, lázítók és ígérgetők hadában"

hvg.hu/Tudomany/20110301_szell_kalman_eletrajz

hm. jó.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:34:34

@porfelhő: A "legviccesebb" az az egészben, hogy azt hiszik, a nemzetközi gazdasági és politikai elit is olyan hülye, ostoba, hiszékeny, műveletlen, tudatlan, mint a szellemi fogyatékos híveik. Ezzel aztán folyamatosan felsülnek, aminek persze mi isszuk meg a levét.
Matolcsy úgy dicsérte a semmirevaló hülyeséget, mintha valami zsidó ószeres lenne.:P Halálra röhögtem magam rajta.:) Na meg a piac is.

6.Lenin 2011.03.01. 23:35:22

@ökörpöröly:

Ne tévesszen meg a fehér köpeny, nem én vagyok az ápolód.
Légy boldog, mára kiélted magad.

Jó éjt!
Még neked is!

ökörpöröly 2011.03.01. 23:36:07

@porfelhő: Szegény Kálmi, így meggyalázni a nevét!

porfelhő 2011.03.01. 23:37:09

@ökörpöröly:
Nem jegyzek mindenkit, csak aki megérdemli.
Ezért nem tudom.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:37:31

@6.Lenin: Jó éjt! Pihengess! Nem haragszok én rád, te is csak egy megtévesztett, jóakaratú kisember vagy.:)

porfelhő 2011.03.01. 23:42:56

@ökörpöröly:
Na igen! Mi isszuk a levét, már most is.
Ez az orbáni harcmodor nem igazán jön be itt " Európa közepén."
Nagyon úgy néz ki.

:)

inreallife 2011.03.01. 23:43:02

@6.Lenin: bár szerintem életfelfogásilag messze állunk egymástól, de azt elismerem, hogy van jó része a programnak.

- szociális transzfer plafn, vagy korkedvezményes nyugdíj nyissz

viszont elfogadhatatlan a manyup pénz máv hiteltörlesztésre konvertálása.

szép a szöveg az összefogásra, meg a zárjunk össze meg ilyenek, csak szerintem van egy óriási probléma. az elmúlt 20 évben magyarországon nem volt olyan politikus, aki mögé fel lehetett volna sorakozni. zorbán sem az.

ráadásul dilettánsok adnak tanácsot neki, tehát az egész branccsal probléma, a túloldalon szintén. nagyon nagyon hiányzik egy gazdasági alapon szerveződő párt, azok az utolsó reményeim, szíved mélyén neked is....

ökörpöröly 2011.03.01. 23:52:48

@porfelhő: Cigány Kadhafi kissé elmebeteg, gondolom megbomlott elméje amikor ultraliberális antiklerikálisból átváltott centristává-konzervatívvá-populistává.
Mintha semmi realitásérzéke nem lenne. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért hívják őt sikeres politikusnak.
Persze annyiban sikeres, hogy kijátssza az embereit egymás ellen, ügyesen adja el magát az IQ-szegény választópolgároknak, ügyesen tartja a hatalmát.
Azonban egy politikus/államférfi nagyságát nem ez határozza meg, hanem amit az országgal művel. Ebben viszont tehetségtelen. Az első ciklusban se csinált semmit, de ezzel legalább nem okozott kárt -nem voltak szükséges strukturális reformok, nem volt átfogó adóváltoztatás, nem növelte az ország tőkevonzó képességet stb., de nem is volt nagy fedezet nélküli osztogatás csak az utolsó időszakban szaladt el a ló a támogatott lakáshitelekkel, Széchenyi Tervvel-.
Szóval egy szürke, közepes képességű figura, akit hataloméhsége és kíméletlensége a FIDESZ élén tart.

porfelhő 2011.03.02. 00:17:52

@ökörpöröly:
Na. Igen. Nem az a jó vezető, aki nyerni tud, hanem, aki meg id tudja tartani. Nem kimondottan az a példanélküli, hogy többségi kormányzás van - igaz ilyen még nem volt Mo-on - ha nem az, hogyan él ezzel a lehetőséggel, kormánytöbbséggel. Az Orbán most hatalmat érez, úgy gondolja mindent megtehet önhatalmulag.
Az első ciklusban "jó állapotban" vette át a kormányzást. Az más kérdés hogyan "adta le". azt délelőtt irtam.
" Ha valaki korlátlan hatalmat akar az nem akar jogállamban élni. Ha valakinek sikerül szert tenni a korlátlan hatalomra a jogállamnak vége". azt mondják.
Nagy beszédek előadásához mindig értett, kérdés, hogy a mostani kormányzás, a megszoritások mit hoznak a "fidesz konyhájára". Úgy gondolom további választókat veszitenek el.
Mert már ennyire nem lehetnek csodaváró hangulatban a fülkeforradalmárok sem, hogy nem veszik észre a szefényvesztést, a parasztvakitást.
A hatalom nagyon fontos az Orbán Viktornak, de azért én nem gondolom, hogy a jogállamnak vége.

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:21:18

@inreallife: pontosan látod. már recseg ropog a rendszer. dőlnek az önkorik...

ez viszont érdekes: "én is a navracsics pokorni duóban bízok..."

fellépnek valamlylen közös standup komedyben? vagy milyen műsorszám?

a bálnatenyésztő és a főispán meséje?

vagy visszamennek önként egy ált iskola alsótagozatába tanítónak? hm szerintem nem alkalmasak... nem íratnám be a gyereket...

végülis legkevesebb kárt ott teszik ahol vannak... enyni pénzt megérnek ott távol...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:26:43

@valaki79: nyárra nem lesz 2/3, de az az önkormányzatok miatt...

az lmp ténylegy nem szdsz.

hanem fides2... de te erről nem tehecc, te majd később fox csalódni...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:28:22

@jjulie: ezt a hsz ed elolvastam,

de az elején még nem tudtam hogy a 6. leninnel indulót nem szabad...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:33:00

@porfelhő: ja:) és ezek a rajzok jok lesznek 2015-ben is...

majd micike átírja az évszámokat... sereghajtóból széllovas... és a többi.

ssi 2011.03.02. 00:33:13

"Vona Gábor: a választások előtt Orbán Viktor két pofont ígért a gárdistáknak, ezt azonban a magyar társadalom kapta, először az egykulcsos adóval, most pedig egy olyan intézkedéssorozattal, amellyel a kormányfő azt üzeni a magyar embereknek: nem tudok segíteni rajtatok"
www.168ora.hu/buxa/jobbik-orban-ket-pofont-osztott-ki-a-magyar-tarsadalomnak-71105.html

s ha igaz, hogy az 1-kulcsos családi adózással a többség nem járt igazán jól, s a megélhetés is egyre nehezebb s nemcsak a dolgozóknak, hanem több társadalmi csoportoknak is .... változtat-e a kormány majd vmelyik koncepcióján, vagy tovább erősödik az elmúlt 8 év elszámoltatási terve?

Róna Péter: „Továbbra is egyértelmű, hogy Orbán egy kedvezményekkel megerősített új középosztályra akarja bízni a gazdaság felpörgetését."
atv.hu/belfold/20110301_lakatos_gazsibol_nem_lesz_miniszter_csokkenek_a_jovedelmek

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:36:11

@ati27: azokkal négyszemközt kávéztak a majomszínház után.

milyen komolyabb anyag? azoknak elég volt egy kacsintás... matolcsitól

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:42:46

@inreallife: "viszont elfogadhatatlan a manyup pénz máv hiteltörlesztésre konvertálása."

szerintem mindegy. az is része az állami eladósodottságnak. a hiánynak. ergó még mindig jobb mintha stadionra költenék (értsd ellopnák)

jjulie 2011.03.02. 07:49:31

kb 6-8 éve olvastam egy könyvet az 1940-es angliai légi csatákról, amiben az amerikai szerző többek között azzal indokolta azt, hogy az angolok akik az induláskor felkészületlenebbek voltak egy ilyen próbatételre, mégis sikeresen oldották meg a leckét, hogy a hitler nem sokat értett meg az több száz éves andol demokráciából és annak működési mechanizmusából

ezt olyannyira nem értettem, hogy azóta is sokszor eszembe jut, szinte ez az egy gondolat maradt meg az egész könyvből mára, emésztetlenül (néhány konkrét sztori mellett)

most viszont, hogy már több mint egy éve taposom a tötökgáborakadémia elektronikus jeleit, érteni vélem a légi csatanyerés és a demokrácia összefüggését, különösen az orbán kétharmados győzelmét és 9 hónapos regnálását figyelve a törökakadémia segítségével

az a légicsata alatti demokráciaműködés valami olyasmiről szólt, hogy nem kellett egy vezér akinek a feladata lett volna az összes részegység megszervezése, felügyelete, értelemmel, feladatkörrel való ellátása, hanem a részegységek megszerveződtek és egy begyakorolt módon önálló, aktív életetet kezdtek élni, megtalálva és megoldva a megoldandót, és ugyan akkor betagozódtak a nagy egészbe, ami a tökéletes ellentéte volt a hitleri gépezetnek szervezeti és működési mechanizmusának (amely komoly légiharci tapasztalatokkal is rendelkezett a spanyol polgárháborúból)

nem igaz, hogy az orbán 12 évesnek kezeli a népét, nagyon nem igaz

az orbán szellemi fogyatékosnak kezeli a népét, az pedig elfogadja, sőt büszke a degradálójára, ezt teszi most a széll kálmán nevének elővételével a népe számára

orbánbirkák figyelem: kéretik abbahagyni az

- az elmúlt nyolc év

- az elmúlt húsz év

-az elmúlt 60 év kezdetű mondatok fogalmazását, és tessék elkezdeni tanulmányozni részletesen a II. józseftől kezdődően, hogy mi a szar is történt itt, javaslom mellé tanulmányozni, hogy mi a szar is a feudalizmus, a kereszténységgel együtt, és a zsidó hagyomány, vallás, merthogy anélkül értelmetlen az egész

és így lenne az orbánbirkájából ember végül

inreallife 2011.03.02. 08:08:00

@porfelhő: most olvasom egy ismerősöm posztját egy közösségi oldalon, amiben azt írja kb 10 sorban, hogy hagyj békén az orbánozással, és kommunista mszpvel. na pont ilyen egy kiábrándult szavazó, várta a csodát, de már leesett neki, hogy valami nem stimmel, erre apátiába süllyed...

porfelhő 2011.03.02. 08:17:43

@inreallife:
Na igen . Van ilyen. Nyitott szem- és fül kellett volna a választások előtt, csodavárás nélküli hangulatban. Talán most másként viselné az ismerősöd a történéseket....

jjulie 2011.03.02. 08:23:12

és bravúrosan lett ez a széll kalmi név kiválasztva

olyan távoli személy ameddíg az orbánországi választópolgár szeme nem lát el, kb annyit fog tudni róla egy idő után, hogy a kurva komcsik moszkva térre keresztelték át a róla elnevezett teret, ami interferálni fog a heveny kertmagyarországi, kultúrfölényes, rendpárti, antikommunista, nemzetikeresztény horthynosztalgiával

bravó orbán viktor

érdekes lenne megtudni, hogy is vélekedett egy korabeli wodiáner, egy ullmann, vagy egy chorin esetleg haggenmacher erről a széllről

porfelhő 2011.03.02. 08:32:02

"Jogosan küldenek el engem az anyámba" nincs még egészségügyi reform sem"

Szócska M.

Aki egy kicsit is tájékozódott előre, valószínűleg nem lepődött meg. A Széll Kálmán- terv, amit kedden ismertetett Matolcsy György, két oldalban foglalkozik az egészségüggyel. Ez pedig gyakorlatilag olyan semmitmondó, mintha azt egy laikus írta volna.

Nincs újdonság.

Az egészségügyi államtitkár délután újdonságot ugyan nem mondott újságíróknak, amikor úgy fogalmazott: a fővárosi kórházak állami "gondozásba" adásához meg kell tenni a szükséges előkészületeket.
Szócska Miklós utalt arra, hogy egy hónappal ezelőtt Tarlós István főpolgármesterrel közösen jelentették be: mind a tárca, mind pedig a főváros a budapesti fenntartású fekvőbeteg intézmények állami gondozásba vételében érdekelt.

Az esti gyűlésen szinte ugyanezeket mondta.

Az bérek tárgyalása egyébként igen mulatságosra sikeredett, az államtitkár ugyanis gyakorlatilag a teremben ülőktől várt megoldási javaslatokat a problémára.

Az államtitkár egyébként nem hagyott kétséget affelől, hogy tisztában van a helyzet súlyosságával, még akkor is, ha igazán megnyugtató és konkrét válaszokat egyetlen kérdésre sem adott, vagy nem adhatott.

“Teljesen jogosan küldenek el engem az anyámba”- mondta.

hirszerzo.hu/belfold/20110301_egeszsegugy_szocska_miklos_semmelweis_ter#rss

Hm. a szavak ereje.
:)

porfelhő 2011.03.02. 08:36:42

Hm. Szócska Miklósnak is vinnie kell a "balhét".
Ez jó.
:)

porfelhő 2011.03.02. 08:43:30

Az Orbán Viktor a "katonáit" küldi előre a "frontvonalra", ő meg hátul" harcol, vívja a csatákat. no. és persze irányít.
Ja. Pápán padon állva kampányol.
jó.
:)

ssi 2011.03.02. 09:02:25

marad a front : 332. A szavak ereje és a tartalom harca

én két területet tudok kb. majd követni (mert pl. alkotmány-analfabéta vagyok ... még)

1. gazdasági tervek teljesülése: pl. hiány, adósság, növekedés, reálbér, munkahely, munkanélküliség stb. - jelenleg túl optimistának vélem a célokat -> hazai és nemzetközi bizalom múlhat rajta

2. társadalmi csoportosulások mozgása: a gazdasági kettészakadás felülírja-e és újra szervezi-e a mostani politikai megosztottságot - hazai realitások: potyautasok a rendszerben (pl. korkedvezményes állások), de döntés az érintettek nélkül; vagy az 1-kulcsos SZJA, meg a keresetfüggő gyerektámogatás is különutas átszerveződéseket generálhat

aszekelyek 2011.03.02. 09:09:48

@nyünyüge: Szegény BAtthyányi és Deák, ! Ők is el voltak látva balhéval... eszerint a felfogás szerint. Széchenyi meg szerintem nem tiltakozna, hogy gyógyturizmust építettek a kedves nevével . A nyugatos határszélen is és még számos helyen. Még egy Lánchíd és Tudományos akadémia úgy kell nekünk, mint a vas és acél országa szovjet agyrém és a falvakból kikergetni a földműveseket, hogy ne legyen egy termelőnek se áruja a magyar piacra. Mer a vidék egy lobbynak a piacát nem adta oda 1oo%-ban.... Az milyen terv legyen. Az lesz a Mihályi terv. Az is úgy kellett ennek az országnak, mint a hátbaverés...Bár az inkább hátbaszúrás, ha jól meggondolom, ... olyan sunyi és alattomos is.

aszekelyek 2011.03.02. 09:13:41

@manyike: MIntha a külhoni bizalom a szkepticizmusra lenne vevő, úgy jön ki a kedves írásodból.....) minél rosszabb annál jobban örülnek. Evidens, hisz az ő érdekük nem az, hogy nekünk nagyon jól menjen. Mondjuk egyszer próbáljuk ki a nekik megfelelés kényszerét a második helyre tenni és nézzük meg mit tudunk összehozni mi együtt. Ki kéne próbálni.

cambridge.on 2011.03.02. 09:20:45

Budai: "nem vizsgálhatok minden fűszálat"
Nem vizsgálhat mindent "az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál" - hárította el az elszámoltatási kormánybiztos kérdésünket, hogy kiterjeszti-e az ellenőrzést az LMP két parlamenti képviselőjének nyílt levele nyomán az Esztergomban, az önkormányzat előző, fideszes vezetése idején történt gyanús ügyekre is.

De jó most narancs színű fűszálnak lenni!

aszekelyek 2011.03.02. 09:21:59

@manyike: Azt ma reggel hallottam egy fletot hallgatva sunyító mszp-s guru elvtárstólSzó szerint, hogy bűnösd módon elvették az emberektől a pénzüket. No kb ennyire vannak megint közel az ő igazságbeszédeik a valósághoz. Egyébként ez az állítás igaz de szerintem arra az akcióra és kormányra, amely eltérítette a z emberek befizetéseit az állami nyugdíjkasszábl és az adóikból tömögette a lyukakat. Kitette a befizetéseiket mindenféle hatalmas veszteség lehetőségének is. MA sincs ez másként. A harmadik pilér kizárólag a külhoni alapkezelői érdekek mentén volt bevezetve, lehullott morzsák a kormány klientúrának. Abból az akcióból alig néhányuknak lett tényleges haszna. Ez a kármentési akció a legjobb megoldás. HA beszedik a járulékot azoktól is akiknek nincs fizetési hajlandóságuk, és nem mindenféle egyéb csapokon át folyik el a pénz a nyugdíjra befizetett, akkor valóban fenntartható lesz a rendszer. Húsz év várakozás nem teremtett morált az adók és járulékok ügyében, sőt. legális adókerülési trükköket teremtett. Ennek a végére kell a pontot kitenni. A többi az melléduma és érdekképviselete a kormányt támadóknak.

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:26:56

@jjulie: ***

ha majd aszékelyek is el kezd gondolkodni... akkor lesz kishazánkban demokrácia

addig marad az óvodai színvonal, amíg nekik ez elég:

"Sereghajtóból -> Éllovas"

ha velem egy beosztottam, vagy megrendelőm így beszélne ezen a szinten akkor két perc mosolygás után gyorsan "más elfoglaltságom támadna" és soha többet nem találkoznék vele... +egy rossz szót nem szólnék, nem haragudnék rá. az ilyet MÉLYSÉGESEN SAJNÁLNI lehet csak és MESSZIRE KERÜLNI.

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:29:02

@manyike: tegnap este gondolkodtam.

az éves hiány alacsonyan tartása az helyes cél...

de az elqrt 40 év adósságaival pont a válság mélypontján harcolni...

MEGBOCSÁTHATATLAN BUTASÁG...

aszekelyek 2011.03.02. 09:33:22

@manyike: Ezek a dolgok nem finanszírozhatóak. fenntartanák azt a teljesen igazságtalan rendszert, ami eddig volt. Mindenki számára egy törvény van. Nincsenek bónuszok és engedmények. Tudatában voltak annak, amikor döntöttek, hogy a kassza nem bírja el, ha ők kiveszik a pénzüket. Felnőtt emberek egy kockázatközösségben el tudják dönteni, hogy akarnak-e hozzá tartozni és a finanszírozásban is kivenni a részüket vagy nem. Akik be voltak fűzve vagy nemis akartak de kellett, ők nem tudhatták, tizenév alatt sem kidolgozott majdani kifizetésük majd mit is fog érni. Őket tartották súlyos inkorrekt információhiányban és érdekképviseleti hiányban azok, akiknek nyolc év is kevés volt, hogy valamit is kezdjenek a másra átruházott jogokon és vagyonon kívül. Ezt csak a közt. elnök tudta megakadályozni. Másként bottal üthetnénk a nyomát a pénznek is, a jogainknak is. Az IMF azt javasolta . helyesen Magyarországnak, hogy nem mondjon le semmilyen bevételéről. Ezt így is lehet értelmezni. Ugyanis jogilag ez a magyar állampolgárok tulajdona , nyugdíj célú megtakarítás. Most már megint. Tehát követték az IMF ajánlását. Természetesen nem kell lemondania az államnak semmiféle okból a bevételeiről. Akkor sem, ha éppen nem vagyunk így nyakig eladósítva. Ez esetben ugyanis nem áll elő a nyakig eladósodás. Tizmilliárdok az APEH tartozó listán és a haja szála nem görbül az elkövetőknek???? Jogállamban????? Na ne....HA nem mondunk le állandóan javainkról, pld. privatizálás magyar módra és PPP-k fleto módra, akkor nem is fogunk elszegényedni ennyire. Ezt beleíratnám az alkotmányba. A mindenkori államháztartási hiány limit mellé. Féket és ellensúlyt téve ezzel is a túlkapásokra hajlamos kormányzatokra.

aszekelyek 2011.03.02. 09:39:02

@a-kis-herceg: Megoldásod is van, vagy csak minősítesz?

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:46:14

@porfelhő: nagyon komoly a helyzet.

TELJES ÉRTELMISÉGI kör (holdudvar is) kívülről -csodálkozva figyeli a vergődést

@cambridge.on: az elszámoltatás volt az egyetlen komoly kormányprogram... (nem először). ha a narancsbirkák megelégszenek ezzel a látvány eljárás szinttel (pár komcsi rabláncos szállítgatása), akkor azt tudom mondani:

"Az állam szegénységét, illetve gazdagságát, erejét, illetve gyengeségét, rendezettségét, szétziláltságát az emberek fizikai, szellemi és erkölcsi kvalitásai határozzák meg." (Jen Fu)

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:48:11

@aszekelyek: ?????? nem érdekes... gyurcsány elqrta.

tekintsük a mocsárt (amiben nyakig vagyunk) előnyeit: meleg kellemes lé mondhatni: iszappakolás...

mire gondolsz? kormányprogramom van, de gondolom nem azt kérdezted...

aszekelyek 2011.03.02. 09:48:19

@ökörpöröly: Figyelj csak te nagyon okos bolsevik agitátor! amit a szocik és szadisták struktúrális reformnak neveztek, azt lopták a parlament irattárából. A FIDESZ készítette még kormányon azt a tervezetet , de ők elvetették , mert sok része nem volt a hatástanulmányok alapján bevezethető szerintük. Szajkózták a szocik a FIDESZ-től lopott cuccot. Természetesen a FDESZ nem változtatott a saját tervezete korábbi megítélésén. A szoci -szadista kormány még rontott is azon a az elvetett tervezeten. Azt tették hozzá ők. A vizitdíj automata és safe ötletet is még. A felsőoktatásról is konkrét álláspontjuk volt. Aki eléri a magas követelmény szintet az tanulhasson. Egy diploma állami költségen. A második nem, és aki gyenge muzsika az csak sok pénzért ronthassa a levegőt. A felhígított felsőoktatás mára teljesen értelmetlenül finanszírozott. Meg persze sokkal kevesebb rá az elkölthető pénz is. Várom megtisztelő trágárságaidat. Amikor nincs érved, tehát mindig, azt tudod ontani , mást nem.Talán a jelen mensevikeknek nem kellett volna így lerombolni az országot. Nem lenne szükség ezekre a lépésekre. Aki azt hiszi ezt lehet vég nélkül, amit ők műveltek, vezessen naplót, ne országot.

porfelhő 2011.03.02. 10:02:28

@a-kis-herceg:
Aki a "holdudvartól" távol van, az is látja, tudja, mennyire komoly a helyzet. Helyzet van az biztos.

sárkányfő 2011.03.02. 10:02:44

2006, Augusztus - Szijjártó Péter:

"a program ezért rossz az embereknek, mert öt fő területen komoly megszorításokat tartalmaz: így a közszférában 10 százalékos elbocsátást, az egészségügyben az oktatásban és az ártámogatások területén pedig komoly szigorító intézkedések következnek, míg a nyugdíjrendszer átalakításával, például a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésével a kormány gyakorlatilag "hadat üzent a nyugdíjasoknak""

www.mno.hu/portal/371431

porfelhő 2011.03.02. 10:06:13

@a-kis-herceg:

"meleg, kellemes lé, iszappakolás".
Ez jó.
:)))))

aszekelyek 2011.03.02. 10:06:53

@6.Lenin: Bizony a nemzetközi helyzet fokozódik. Meg az osztályharc.Pelikán, maga meg az hisz el, amit a vaksi szemével lát, a süket fülével hall ? ... Ezek az elvtársak már akkor is tudták a tutit. NAná, hogy nekik 9 hónap elég lenne a nyugdíjak megfelezésére, az egy családban egy jövedelempótló visszaállítására , a nyugdíjbefizetések külföldi kézbe visszaadására... az újabb IMF hitel felvételére, A 2o ezres szabálysértési limit visszaállítására és a statárium kihirdetésére. A 89-es alkotmány csak két egymást követő parlament általi megváltoztatására. Hadd ne soroljam... Minden a népszavazás érvényessége utáni időben azonnal szedhető külön egészségügyi kiadásra. Vizitdíj, kórházi napidíj, És magán egészségügybe kiherdálására a befizetéseinknek. Pld hospinvestkére.. vagy egy klónjára. Ugye milyen szuper lenne? A mi ferink meg is ígérte a minap,hogy ő nagyon eltökélt és eztet támogassa. Mivel az ő köreinek ez áll érdekében. Ő meg mindig is csak őket képviselte érdek szinten.

aszekelyek 2011.03.02. 10:08:19

@a-kis-herceg: Te írasd be oda a gyereket, ahol azt se fogja tudni, fiú-e vagy lány.

aszekelyek 2011.03.02. 10:10:00

@ökörpöröly: HAllottál róla, hogy aki megéri ebben az országban a 6o-at annak vannak a legjobb életkilátásai férfiként? A fiatalabbak hullanak , mint a legyek...

aszekelyek 2011.03.02. 10:12:13

@porfelhő: érdekes. Se vörös szőnyeg, se verekedő nyugdíjasok? Egy sajtómunkást sem támadtak meg?

aszekelyek 2011.03.02. 10:14:49

@jjulie: Mondd, akik végighazudta ugyanazoknak az embereknek másfél két évet, ők minek nézték azokat az embereket? Teljesen hülyének kérlek. Mindenki tudta, hogy amit mondunk az nem igaz, mondá a z igazságbeszélő. Az a gaz Orbán meg csak hajtogatta az ellenkezőjét... folyvást. No ebben nincs olyan amit letiltottál.

ssi 2011.03.02. 10:16:24

@aszekelyek:
- ahogy gondolod :-), te tudod, én biztosan tudom magamról, hogy egyszerű elemzési szempontokat sorolok fel higgadtan, türelmesen, melyek mentén fogok haladni kellő óvatossággal már az elejétől
- nagyon szeretem a legális szabadságot, mikor törvényes keretek közt tanulmányozhatom bármelyik politikai oldalú média, vagy embertársam véleményét; lehámozom róluk a stílust, s csak kizárólag a témára vonatkozóan szabadon eldönthetem, hogy melyikből mit tudok logikailag végig gondolni, elfogadni
- lubickolok a politikai függetlenségemben is és nagyon jó érzés, hogy minden gond nélkül ki tudom mondani, hogy az előző és a mostani kormánynak is vannak jó intézkedéseik is, de nagyon rosszak is - s ez a kiindulás alapból meghatározó
- tiszteletben tartom a véleményedet az adott témákban, szívesen leírom a sajátomat is, érdeklődéssel olvasom másokét is, nyitott vagyok, itt a blogon is bárki szabadon kérhet, írhat, míg a többiek szabadon dönthetnek, hogy miről mit gondoljanak - ez itt nem egy pártfrakció, itt az elsődleges cél nem a másik meggyőzése, vagy egy közös, azonos nézet elfogadása, hanem pont az eltérő vélemények megismerése, esetleg megértése

egy kis játék: valami ilyesmit akartál írni?

aszekelyek 2011.03.02. 09:21:59 @manyike:
ma hallottam: bűnös módon elvették az emberektől a pénzüket.

Szerintem pedig
- ez a kármentési akció a legjobb megoldás.
- azok az akciók és kormányok vették el az emberek pénzét, amelyek eltérítették az emberek befizetéseit az állami nyugdíjkasszából nagy lyukakat, veszteségeket okozva.
- a második pillér főleg külföldi pénzintézeteket hozott helyzetbe, s a politikai elitnek szabálytalanul anyagi előnyöket biztosított.
- azért kell a manyupban maradóktól is beszedni a 24% hozzáárulást - még akkor is, ha ők ezért cserébe semmit se kapnak -, mert ... ezt a részt még megfejteni se tudtam: "nincs fizetési hajlandóságuk, és nem mindenféle egyéb csapokon át folyik el a pénz a nyugdíjra befizetett, akkor valóban fenntartható lesz a rendszer."

"Húsz év várakozás nem teremtett morált az adók és járulékok ügyében, sőt. legális adókerülési trükköket teremtett. Ennek a végére kell a pontot kitenni." - ez így van, de e rossz gyakorlat fellelhető bármely oldalon, s a büszkeségünk, vagy párt elhívatottságunk nem csorbul attól, ha ezt elismerjük, legfeljebb az igazságérzetünk erősödik

"A többi az mellék duma és érdekképviselete a kormányt támadóknak."
- hibátlan, tökéletes nincs, pl. mert változnak a helyzetek, érdekek, értékek is; általában a kritika nem automatikusan bántás, egyébként önkritika nélkül nincs fejlődés se, a közszereplőknek meg alapból tűrniük kell, a politikusok meg tisztában vannak a politikai stílussal, ha ők meg akarnak sértődni, tegyék ők meg, a választóknak nem kell helyettük
- ha a Fidesznek bármikor joga van keményen bírálni, gúnyos megjegyzéseket tenni bárkire, milyen jogon tiltanák ezt meg másoknak?

aszekelyek 2011.03.02. 10:19:20

@a-kis-herceg: Pedig arra lennék nagyon kíváncsi. Mit tennél ahelyett, amit jelen kormány és hogyan. Az miért lenne jobb? Főleg kiknek? Mondjuk A prioritásokat megnevezhetnéd. Nm Per "aszegények "szinten.

aszekelyek 2011.03.02. 10:20:28

@nyünyüge: A teljes lista amiről ez is jött, kiknél is van?

porfelhő 2011.03.02. 10:48:45

@aszekelyek:
Miért? kellett volna vörös szőnyeg?

Harmony12 2011.03.02. 10:53:22

Na most komolyan, valaki mondja már meg, hogy a Szócska László
szigoruantitkos.hu/szt-tisztek/szocska-laszlo-315.html
és a Szócska Miklós
kozigazgatas.magyarorszag.hu/portretar/szocskamiklos.html
képeik alapján nem rokonyok????

nyünyüge 2011.03.02. 10:59:13

@aszekelyek:
Fogalmam sincs. Csak nem a teferidnél ?

A nemzetközi helyzet tényleg fokozódik - jelenléted intenzitása ezt pontosan jelzi.

porfelhő 2011.03.02. 11:00:46

A kormánynak még nincs forgatókönyve

Csaba László közgazdász, aki szerint a koncepció legfontosabb üzenete, hogy a kormány a nemzetközi piacok által várt irányban, azaz a kiadások csökkentésével próbálja fenntartani az egyensúlyt.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik."

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-416851

Minden területen rendkívül kockázatos bármiféle változtatás - mondta a közgazdász, aki ugyancsak hiányolja, hogy a program mellé nem készült A és B terv, nem lehet tudni, mi történik, ha fellendül a világgazdaság, vagy ha Portugália bedől. Ez azért is fontos lenne, mert az ír és a görög válságnak még nincs vége."

hm. Az Orbán V. korábbi nyilatkozatában fogalmazott, nem "bütykölni" fogják a gazdaságot, ráállítják egy fejlődő pályára az országot.
hm. ami ebben az országban történik most az maga a "gazdasági csoda".:(

nyünyüge 2011.03.02. 11:03:07

off

Gázos. De nem kicsit, nagyon! Nem a pénz mennyisége miatt, hanem az összeférhetetlenség okán, szerintem.

'Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna TV-s vezérigazgató felesége, Máthé Zsuzsa. Fellegi Tamás miniszterrel szerződtek.

A munkát azonban minden bizonnyal Ókovács felesége, Máthé Zsuzsa végzi majd el, hiszen a cégadatok szerint január másodikával ő a családi betéti társaság beltagja, míg Ókovács e naptól fogva kültagja a cégnek. A megbízási díj nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, így a megbízást nem kellett közbeszerzésnek megelőznie. '

www.stop.hu/articles/article.php?id=833727

Harmony12 2011.03.02. 11:13:23

@nyünyüge: Csak és kizárólag így működik minden most. Sógor, rokon. A dolgok nem változnak, csak most más a család feje... ;-)

bigapples 2011.03.02. 11:35:00

@nyünyüge: Mi ebben az összeférhetetlen?

..."Az egyetem (bölcsészkar, jog) elvégzése óta a médiában dolgoztam, előbb Harrach Péter szociális és családügyi miniszter sajtósaként, majd első gyermekünk születéséig a Heti Válasz kiadójában.

Felkérésre 2010. júniusától szöveg-előkészítést végeztem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára, amely tevékenységet férjem Duna Televízió élére történt kinevezésekor (2010. november 18.) épp a félremagyarázások lehetősége miatt hagytam abba. Öt hónap alatt - a vázlatokat és verziókat nem számolva - 71 beszédtervet készítettem, ezek a minisztérium birtokában vannak. .... dr. Máthé Zsuzsa"

porfelhő 2011.03.02. 11:45:23

Londoni vélemények a magyar csomagról

"Nagy kerek lyukba, kicsi kockát illesztget a magyar kormány"
. Miközben a kormány a vártnál nagyobb mértékű megtakarítást eredményező tervezetet jelentett be, a megvalósítást övező bizonytalanság aggodalmas.

Ez a lépés meglepetés volt, de összhangban van az IMF korábbi javaslatával, és ezzel 120 milliárd forintot takarít meg a költségvetés számára.

A piac pedig árgus szemekkel fogja figyelni az intézkedések megvalósulását és az elért egyenlegjavulást. "

www.portfolio.hu/gazdasag/londoni_velemenyek_erkeztek_a_magyar_csomagrol.146116.html

Elemzői vélemények szerint ettől a csomagtól a forint erősödése nem várható, az idei hiánycél is kétséges.
Nem godolom, hogy ezek a vélemények a "felminősitést" tartalmazzák.
:))

armanda* 2011.03.02. 11:53:02

@porfelhő:
Látod? Nem hiába ígérte az Orbán V. a könnyeket.:)

Már megint ránk figyel a világ. A kormány ezt újra "nemzetközi össztűznek" fogja érteni?

Hm. Újra harcolni kell a kormányfőnek? hm. ezt a csatát - amit a csomag hatása fok okozni - nem biztos, hogy meg fogja nyerni.
Parasztvakítás, megszorítás.
:)))))

inreallife 2011.03.02. 11:58:42

@porfelhő: igen, csak az a baj, hogy ők egy rocksztárra szavaztak, és a rocksztárokban eddig sose csalódtak, mostmeg nem értik a szitut...
ráadásul mivel az összes oldal elfogyott így nincs hova menni, kíváncsi vagyok egyébként, hogy lecuppannak-e az ígérgetős kampányokról, és mindenki elkezd a háza táján szétnézni a boldogulását keresve, vagy továbbra is az államtól várják a sültgalambot....

armanda* 2011.03.02. 12:05:44

Humbug az egész?
Orbánék időnyerésre játszanak

Az Orbán-kormánynak még mindig nincs kidolgozott reformkoncepciója - ez a következtetés vonható le abból, hogy a kedden ismertetett csomag konkrétumok helyett csak szándékokat és irányokat tartalmaz.

Az ördög pedig a részletekben van, azokra pedig még nyárig, sőt az év végéig várnunk kell.
Az máris látszik, hogy kemény szociális konfliktusok várhatók, de ennél nagyobb baj, hogy számos elképzelés a szándékokkal ellenkező hatásokkal járhat"

www.168ora.hu/buxa/reformcsomag-nyugdijrendszer-fogalakoztatottsag-gyogyszerkassza-71134.html

Nahát! a magyar gazdaságpolitikában van már minden. a "kísérlettől, vagy kísértettől, - nem is tudom - a tyúklopástól, az ördögig minden. No és az új magyar szellem. ":)
Könyörgöm! írja már meg valaki ez jelenti a gazdaság talpra állítását, a jó irányt?
:))

cambridge.on 2011.03.02. 12:06:06

Sokadszor olvasva TG posztját, egyre erősödik bennem a gondolat, ezzel az írásával lyukra futott.
Mentségére szolgál ezzel nincs egyedül, az ország politika iránt érdeklődő része, a külföldi befektetők, a gazdasági elemzők, mind fokozott várakozással tekintettek a bejelentésre.
A hosszú várakozás után, végre megtudhatjuk milyen elképzelése van Orbánéknak a gazdaság rendbetételére.
Tekintsünk el attól a ténytől, program híján komolyabb helyeken közelébe nem kerülhettek volna a kormányzásnak.
Nem tekinthető gazdasági programnak, "a szocik mindent elsz..rtak, szétloptak, mi jobban csinálnánk" .
Tavaly késtek a költségvetés elkészítésével Matolcsyék.
Az idén kora tavasszal nagy csinnadrattával, már a tél végén, kora tavasszal bejelentették a következő költségvetés fő irányvonalát.
Ennyi történt, nem több.
Igaza van Matolcsynak két és fél év kemény munkával leelőzhető az Eu összes tagállama.(?)
Korábbi kijelentése alapján ez 2030-ban fog bekövetkezni, tehát ráérünk 2025 környékén reális, előrevivő programot készíteni.
Addig téli álmot erőltet az országra, lelassítva az életfunkciókat.
A hibernáláson, még nem gondolkodtak el?
Addigra talán kitalálnak egy gyógymódot a magyar betegségre.

inreallife 2011.03.02. 12:10:31

@aszekelyek: nemtom hogy állsz a nyugdíjjal, de lassan elgondolkodhatsz, hogy hányan állnak sorban az államnál. pláne ha igaznak bizonyul az állam kivonul a nyugdíjból ami "nemsvédnyugdíjrendszer", pedig az.

megmondom mi lesz a következménye. ahogy növekszik a nyugdíjasok aránya, úgy csökken a nyugdíj. anyámék ratkó korszak, most kezdték meg/kezdik meg a nyugdíjba vonulást, szépen nyílik majd az olló minden év elején az egyik szára a nyugdíjcsökkentés, a másik meg az infláció, mert az meg nő. csak ennyi elég volt nekem, hogy maradjak a manyupnál, nem döntöttem rosszul.

anyáméknak szerencséjük van, felneveltek tisztességesen 2 gyereket, meg fogjuk oldani, hogy 20 év múlva se nélkülözzenek, de kétlem, hogy ez mind a 2,1 milla nyugdíjasra igaz...
ráadásul sose lesz svédmodell, mondta volt valaki...

porfelhő 2011.03.02. 12:11:53

@inreallife:
Kik várják a " sültgalambot"?

porfelhő 2011.03.02. 12:25:53

Kiskanállal adja Orbán a feketelevest

Az Orbán-kormány szakított a korábbi kormányok megszorító csomagokat kommunikáló módszerével, a brutálisan egyértelmű bejelentéssel. Nem tudjuk -csak sejtjük-,"

www.fn.hu/makro/20110302/kiskanallal_adja_orban_feketelevest/

Majd kiderül, kinek, kiknek ízlik a "feketeleves". Kíváncsi lennék, a fülkeforradalmároknak milyen az "ízviláguk" mennyit esznek meg belőle.
:)))))

hoplita 2011.03.02. 12:38:28

Ej, csupa kákán is csomót kereső kekeckedő.....

Pedig csak ennyi kell....

" Széll viszi messze a fellegeket, mögötte lángol az ég......."

:DDD

www.youtube.com/watch?v=4OiBqHHMZHo&feature=related

1.50-től kezdi.....

hoplita 2011.03.02. 12:42:23

@hoplita:

Figyelmeztetés....!

A felvétel ballibsik és fityiszdroidok nyugalmának megzavarására alkalmas kép és hangeffektusokat tartalmaz.

:DD

a-kis-herceg 2011.03.02. 13:45:39

@sárkányfő: :))))

hadat üzentek a nyugdíjasoknak... ha harc legyen harc...

a-kis-herceg 2011.03.02. 13:48:48

@aszekelyek: lexarom a szegényeket. az demagógia bárki bármit ígér nekik

ha az ország szekere jól megy akkor nincsenek szegények...

a lényeg minden olyan INGYEN intézkedést azonnal ami a polgáropsodást segíti (átláthatóság, közvetlen demokratikus döntések, felelősség, jogállami jogszabályok stb)

ezek inygen és azonnal... 1 hónap

PontifexMaximus 2011.03.03. 12:13:27

Reform vagy bukás...

Mivel 1 év már eltelt anélkül, hogy érdemi változások történtek volna, ismét vannak dátumaink persze... szóval ebben a ciklusban nem számitok semmi komoly változásra. Komoly alatt a sok pénzt vivő rendszereket értem, nem az alkotmányozást, vagy a kisebb parlamentet.

Az érdekes kérdés a következő ciklus... A fidesz túlnyerte magát, szerintem nekik egyértelműen lefelé vezet az út. A kérdés az, hogy kik lesznek ennek a lejtmenetnek a nyertesei és hogy a szavazatok hogyan fognak transzformálódni helyekké a 200 fős parlamentben.

Szerintem azt a bravúrt, hogy mindösszesen 2 egyéni képviselő nyer a legnagyobb ellenzéki pártból lehetetlen lesz megismételni.

Mi lesz akkor, ha mondjuk az MSZP kicsit erősödve összeszed 25%-ot, az LMP 15%-t, a jobbik is 15%-t a Fidesz megnyeri a választásokat 45%-kal (egyenlőre nem látok nagyobb fantáziát a jelenlegi ellenzéki pártokban).

Még azon sem lepődnék meg, ha újabb párt jutna be a parlamentbe, valami konzervativ jobbközép párt mint az MDF.

Gábor, mi a véleményed?

Pontifex.
süti beállítások módosítása