Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 01
19:05

A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az LMP-vel kapcsolatos várakozások az elmúlt hónapokban sokat változtak, módosultak, mostanra azonban talán már eltelt annyi idő, hogy az akklimatizációs nehézségek észrevételezésén túli általánosabb megállapításokat is megfogalmazhassunk.

(Fotó: Origo)

A két új parlamenti erő néhány látványos hasonlóság - mint például a szavazótáborukban erősen felülreprezentált fiatal választóréteg – ellenére jelentősen különböző helyzetben van. Stratégiai szempontból vizsgálva a két pártot, feltűnő, hogy miközben az LMP döntési tere és befutható pályája is lényegesen nagyobbnak látszik, a Jobbik egyelőre egyértelműen többet tudott kihozni a rendelkezésére álló lehetőségekből. Míg az elmúlt szűk egy évben az LMP inkább veszített pozíciójából, a Jobbik – hangsúlyozom: stratégiai értelemben rosszabb kiinduló pozícióból – egyelőre jobb, saját szempontjából hatékonyabb döntéseket hozott, és jelenleg kedvezőbb kilátásokkal rendelkezik.

A Jobbikkal kapcsolatban tavaly tavasszal nagyon komoly várakozások fogalmazódtak meg. Akadt olyan elemző, aki azt prognosztizálta, hogy a második Orbán-kormány első évei – a szocialisták szétesése miatt - egyértelműen a Fidesz-Jobbik háborúról szólnak majd. A kormány meglepő politikai gyakorlata ezt a forgatókönyvet hamar zárójelbe tette, a régi vitákat felélesztő, törésvonalakat megerősítő kormányzás eleve lehetetlenné tette, hogy a Jobbik váljon a kormány első számú kihívójává. A radikális pártot mindez láthatóan meg is zavarta: táboruk érezhetően csökkent, s időnként azon kapták magukat, hogy a másik két ellenzéki párttal vállvetve küzdenek a sajtószabadságért.

Ebben a helyzetben a Jobbik – jobb híján - ahhoz folyamodott, ami egyszer már sikeressé tette: lemondott a váltópártisághoz kétségtelenül szükséges kormányképesség demonstrálásáról (vagy legalább egy időre felfüggesztette ezeket a törekvéseket), és visszatért a választások előtti stratégiájához. A cigánykérdés és a szociális demagógia ismételt előtérbe helyezése – bármennyire furcsa is ezt mondani – a párt reálpolitikai döntése volt: ezek nélkül a Jobbik a pártrendszerben elveszítené megkülönböztető jegyét, és jelenleg nem lenne esélye arra, hogy középpárti státuszát megtartsa; miközben tudnia kell, hogy ezek radikális képviseletével feltehetően nem válhat kormányképes váltópárttá.

A Jobbik döntése egyben a bal-jobb értelmezési keret megerősítését is jelenti, azt mutatja, hogy minden ezzel ellentétes esély, lehetőség ellenére a magyar politika mára inkább visszatérni látszik a korábbi szerkezetbe és logikába. Mindez kifejezetten jó hír lehetne az LMP-nek, amely párt tavaly megkapta, megszerezte azt a lehetőséget, hogy a széteső baloldali-liberális térfélen belül - akár az MSZP-t is maga mögé utasítva - 2014-re az egyik legerősebb szereplő legyen. Az LMP láthatóan sokáig hezitált, hogy részt vegyen-e egyáltalán ebben a versenyben, vagy inkább érje be a nagyok dolgával nem törődő, kis zöld párt kevésbé ambíciózus, de talán biztonságosabb céljaival.

Amikorra azonban - jelentős részben a Fidesz „térkínáló” politikája által ösztönözve – végül elszánta magát az első számú opponensi szerep megszerzésére, azt kellett tapasztalnia, hogy lehetőségei sokkal korlátozottabbak, mint amilyennek korábban tűntek. Az MSZP csak nem akar szétesni, a baloldal hagyományos szavazói számára az LMP túl puha és amatőr, a civilek számára viszont túlságosan merev és pártszerű, és ezért inkább önállóan keresik az utat a közéleti szerepválallásban.Tavaly ilyenkor kevesen gondolták, hogy mára egy internetes közösségi csoport az utcán komolyabb erőt tud felmutatni, mint az akkor látványosan felfutó LMP-s mozgalom. Ha ezek a tendenciák érvényesülnek, ha az LMP nem lesz képes hatékony szervezetként működni és becsatornázni a kormánnyal elégedetlen civilek többségét, ha az MSZP túléli története legnagyobb válságát, s ha ráadásul akár újabb szereplő, újabb szereplők jelennek meg a baloldali-liberális térfélen, az ígéretesen induló és váltópártiságra sem esélytelen fiatal párt parlamenti jelenléte is veszélybe kerülhet a következő választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr692791844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utcára menni 2011.04.03. 01:43:47

p { margin-bottom: 0.21cm; }Új alkotmány – pardon! Alaptörvény –, új jogok, komoly kötelezettségek. A szociális jogok léha sóhajként, óhaj gyanánt kerülnek majd kodifikálásra, mostantól semmi nem biztosítja majd betarthatóságukat. Az első ...

Trackback: Előrehozott választás – és ezt így hogy? 2011.04.02. 11:18:56

Az MSZP parlamenti képviselői nem tesznek esküt az új alkotmányra – jelentette ki Mesterházy Attila, aki ezzel valójában a parlament feloszlatását és új választások kiírását vetíti előre. A szocialisták elnöke a Népszava szombati számában megjele...

Trackback: Mégis lesz előrehozott választás? 2011.04.02. 10:41:58

Az MSZP parlamenti képviselői nem tesznek esküt az új alkotmányra – jelentette ki Mesterházy Attila, aki ezzel valójában a parlament feloszlatását és új választások kiírását vetíti előre. A szocialisták elnöke a Népszava szombati számában megjele...

Trackback: A Gonosz Arca 2011.04.02. 05:39:05

 "Azt mondják egy kép többet mond ezer szónál. Az emberi arc még árulkodóbb, különösen a szemek.Politikusok, és egyéb közéleti szereplők, ha láttál valaha egyet közvetlen közelről, viasz merev arcukon  ragyognak a hamis, memorizált kifej...

Trackback: Pártóvoda felnőtt nélkül 2011.04.02. 03:56:13

A kétpólusú pártpolitikai térben az utóbbi öt évben megjelent egy harmadik pólus: a köztársaság. Sólyom László ezt képviselte.Ez nyilván kényelmetlen ügy: nem lehet kizárólag a barátok és üzletfelek ...

Trackback: Igazság, beszéd 2011.04.02. 03:34:30

p { margin-bottom: 0.21cm;No nem, a Miniszterelnök Úr mai országértékelője még nem az. De megindult az ahhoz vezető úton. Egyfajta hangulat-előkészítés volt. A megszorításokra. A reform szó helyett az „átalakítás”, a „változ...

Trackback: Jelentéktelen alkotmányozás 2011.04.02. 03:30:37

p { margin-bottom: 0.21cIgaz és mélységesen demokrata állítás: a választók nem tudnának okosan dönteni egy hatvan oldalas szövegről. A Miniszterelnök Úr valószínűleg nem téved. Megkockáztatom, abban sem tévedne, ha azt állítaná, az emberek nem tudnak d...

Trackback: Nem tetszett Mellár a legfelsőbb kormányköröknek 2011.04.01. 23:47:39

Kiállt "Baszomalássan" Sólyom László mellett, kukizta az adócsökkentést és a tapírarcú nyugdíjlépéseket is a gumipöcsû tavaly alakult Századvég Gazdaságkutató "Csiklókandúr" Intézet kutatási igazgatója, Mellár "Puncivitéz&qu...

Trackback: A Jobbik mint a demokratikus jogállam őrzője 2011.04.01. 23:28:15

"Ma már csak a hülyéket érdekli a demokrácia" (cvikli) Többnyire nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy egy ellenzéki párt milyen tartalmú módosító indítványokat nyújt be egy törvényjavaslathoz, mert azokból úgysem lesz sem...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2011.04.01. 20:41:30

A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig tettei miatt kell felelnie a volt belügyminiszternek.   volt egy parázs vita a parlamentben is. L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, ...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2011.04.01. 20:37:50

A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig tettei miatt kell felelnie a volt belügyminiszternek.   volt egy parázs vita a parlamentben is. L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.04.01. 19:13:25

Most hirtelen csak a Nézőpont eredményeire találtam rá, de azok nem teljesen ezt igazolják
mandiner.hu/cikk/20110323_nezopont_csokkent_orban_nepszerusege
Eszerint érdemben csak az LMP-nek nőtt az elmult fél évben a népszerűsége

freehckr 2011.04.01. 19:19:40

@MolnarErik:
Nézőpont... a Fidesz „házi kutatója” tolja csak az LMP-t.

2011.04.01. 19:20:57

Egyetértek a posztban foglaltakkal! Azt gondolom, hogy annak ellenére, hogy a Jobbik stagnálni látszik, a szegénység átszőtte vidékeken meglepően sok támogatója van és pont a rasszista és romaellenességük miatt. Ez az akciójuk, akcióképességük sok embert szólít meg.

Az LMPben meg...Schiffer kiteszi a lelkét, de sehol egy karizmatikus ember mellette. Jelzem, nekem ő sem az.

(PS: De jó újra a fedélzeten, annyi melóm volt, hogy nem értem ide)

És lesz blogtali, és találtam egy nagyon jó kis helyet szóval nem sokára írom!:)

parlamentarista 2011.04.01. 19:23:38

a választások óta érdemben egyik parlamenti pártnak sem nőtt a népszerűsége. a fideszé csökkent, a többié gyakorlatilag változatlan maradt.

spreadsheets0.google.com/oimg?key=0AhE0nri-LcSSdDE1R1JFekc3YjVKb2VLN0pwa1hqeXc&oid=11&zx=x440w0lrptxh

herculepoirot 2011.04.01. 19:25:20

Gábor, mit gondol azzal kapcsolatban, hogy MSZP mögül egyszerűen "kihal" a támogatói bázis? Nem is elsősorban szavazatokra, hanem egy bizonyos generáció jellemző ideológiai háttérre gondolok. Ez reális felvetés?

herculepoirot 2011.04.01. 19:28:49

@dvsc10: helyesebben:

Gábor, mit gondol azzal kapcsolatban, hogy MSZP mögül egyszerűen "kihal" a támogatói bázis? Nem is elsősorban szavazatokra, hanem egy bizonyos generációra jellemző ideológiai háttérre gondolok. Ez reális felvetés?

Sir Galahad 2011.04.01. 19:30:09

Én is egyetértek. Kiegészítésként talán annyit tennék hozzá, hogy a MIÉP bejutása a Parlamentbe inkább törvényszerű volt, mint "fehér holló"-jellegű eset. A MIÉP gyakorlatilag az MDF amúgy erős radikális szárnya volt, az MDF pedig a bukása, szétesése előtt komoly parlamenti jelenléttel rendelkező párt volt. A liberális szárny a Szabó Iván-féle MDNP (emlékszik még rá valaki?) formációjával próbált érvényesülni - nekik nem sikerült (igaz, hosszabb távon a MIÉP-nek sem).

karnak 2011.04.01. 19:36:50

@Letícia: illetve sztem nem elég agresszív a kommunikációjuk, nagyobb térnyeréshez a túl kifinomult stílus nem lesz elég.

parlamentarista 2011.04.01. 19:37:10

szóval itt a lényegi változás szerintem annyi, hogy a fidesznek van egy mérhető belső ellenzéke.

spreadsheets0.google.com/oimg?key=0AhE0nri-LcSSdDE1R1JFekc3YjVKb2VLN0pwa1hqeXc&oid=12&zx=w3pszjs5qt9a

az lmp esélye a kormányzásra az, hogy ezzel fog össze.

spreadsheets0.google.com/oimg?key=0AhE0nri-LcSSdDE1R1JFekc3YjVKb2VLN0pwa1hqeXc&oid=13&zx=ieneny9zxgw

szerintem ezek az ábrák azt mutatják, hogy ennek nincs itt az ideje, de a közeljövőben az lmp-nek érdemes a fidesz belső ellenzékével felvenni a kapcsolatot. eltávolodva a szociktól.

Molenaaar 2011.04.01. 19:38:35

Úgy látszik ez egy ilyen egyetértős nap. Én is egyetértek. Gyurcsány szerepe még érdekes. Adott az ATV-n egy interjút, ami nagyon ijesztő volt. Nyelvi fordulatok és beszédstílus miatt, de azért jelzi, hogy még az arénában van.

Érdekes, hogy egyik ellenzéki párt sem próbálkozott a felelős alternatíva kidolgozásával..

is 2011.04.01. 19:41:19

Jobbik: bizony.
LMP: bizony. a tarsadalompolitikajuk (amelyik legalabb annyira etatista, mint a FIDESZe) meg csak-csak tomegbazist talalhatna. de abbol ott a piacon a FIDESZ, a Jobbik es az MSZP nem-Gyurcsanyi oldala, szoval nagy a tulekedes. se szervezet, se media nincs ennek advokaciojahoz. a gazdasagpolitikaja pedig sajnos azon tul, hogy tomegek szamara eladhatatlan, meg szakmai, szakertelmisegi szinten sem hiteles. remek jogvedok, a 2007-es Orban-idezet maradando alkotas. es aztan?

parlamentarista 2011.04.01. 19:42:37

@Molenaaar:
egyik ellenzéki párt sem képes erre. gyurcsány egy réteget nyerhetne meg. ezek a fiatal, családalapítás előtt álló szakmunkások, akiknek most a bére csökkent, vagy nem nőtt. gyurcsánynak csak erről kellene pofáznia, hogy ez így disznóság. legyen inkább vagyonadó, de a fiatal szakmunkások, nem akik pofáznak, mint ő, hanem akik dolgoznak, güriznek, azoknak a bérével mi van. szerintem az ő karakteréhez leginkább ez a szerep illik.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.04.01. 19:43:13

Na megnéztem a Tárkit is
www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110323.html
Ott a biztos pártválasztókat mutató ábra szerint az LMP 5-ről 7%-ra, tehát 40%-kal, míg a Jobbik 9-ről 12%-ra, tehát 33,33%-kal nőtt az utóbbi 3 hónapban. (az ábrára kattintva kiírja az adatokat).
Érdekes viszont, h a szöveg szerint a Jobbik 14%-ra nőtt, az LMP pedig már eddig is 8% volt a biztos pártválasztók közt.

2011.04.01. 19:46:26

@karnak: igen, ez igaz. Mondjuk én nem szeretem az agresszív stílus, ugyanakkor el kell ismerni, hogy egy jó kommunikáció sokat javít.

Mutatok egy másik ellenpéldát is. Április 9-én nagy EU-s, munkavállalókért és jogaikért kiálló tüntetés szervezése kezdődött. És ki tud róla??? SENKI.

www.szef.hu/hirek/eurodemo_bp_etucfelhivas

www.mszosz.hu/

is 2011.04.01. 19:46:31

@Molenaaar: "egyik ellenzéki párt sem próbálkozott a felelős alternatíva kidolgozásával.. "

a 2008-as hulyenepszavaz utan? szerinted mit tanitanak minden politikai iskolaban azutan? hogy felelos ellenzek legyel, mert akkor szavaznak rad? szerinted? a magyar megmutatta, hogy birka, es csak az indulatai mozgatjak. 85% ember vesztette el minden jozan itelokepesseget, es volt majd harom evig annak a foglya. meg a maradekbol is meg lehetne nyerni a valasztast ma.

MartyMcFly 2011.04.01. 19:47:29

LMP-vel kapcsolatban szerintem rosszul látod az öndefiníciójukat, ebből következően a párt parlamenti szereplését és lépéseit is.

Nincs értelme betámadni a többi párt által odadobott, vagy elveszített választói réteget nem hiteles, az LMP programjába nem integrálható üzenetekkel,mert semmit sem ér a látszattámogatás, ha hatalmi pozícióban nem fognak az LMP mögött állani. A választóknak kell megtalálni az LMP programjában, parlamenti felszólalásaikban az őket foglalkoztató kérdésekre a válaszokat. Valószínűleg nem olyan út vezet a hatalomba,hogy a rájuk szavazók 99%-ka keménymagos LMP szavazó, aki tisztában van a párt elfogadott programjával, stb... De úgy sincs értelme hatalomra jutni, hogy ezaz arány csak mondjuk 20%...

Továbbra is úgy látom, hogy az LMP az egyedüli párt, ami nem annak alapján szólal meg,hogy ezzel meg ezzel hány %-ot szerzünk, hanem a kérdést nézi és képességeik, tudásuk szerint keresik a megoldásokat, mondják el véleményüket.

Fidesz demonstrálta, hogy lehet protestpártként ( és minden anyátlan választói réteg betámadásával) választást nyerni, mindennek a tagadásával, semminek az állításával. Megszavaztak minden osztogatást (az önkormányzatokat meg saját maguk adósították el nyakig) és elleneztek minden korrekciót, megszorítást. Kb az elmúlt 1 év,talán még egy 0,5-1 évig tart a támogatottság lendülete, ennyi idejük volt, van arra hogy alapjaiban alakítsanak át rendszereket úgy,hogy még visszajöjjenek 2014-re. De semmi oylat nem tettek ami jó pályára állítaná az országot...

Egy probléma van,hogy a jobb oldali populista maszlagot olyan szintig kiürítik, hogy jobb oldali populista maszlagból már csak a nagyon szélsőségesek maradnak 2014-re, az meg a Jobbik asztala...
Nem akartam elhinni azt sem,hogy az MSZP 2014-ben még parlamenti párt lesz,erre nő a támogatottságuk. Hihetetlen. Mégis mi szüksége van az LMP-nek olyan szavazókra akik a 8 év MSZP után átmegy a Fideszhez,majd 1 év után vissza az MSZP-hez:D

Egy szóval én továbbra is úgy látom,hogy bár régi politika pályáján fociznak, de inkább új pályát építenek,semhogy a régin győzzenek...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.01. 19:48:13

@is: SZakmai szinten se eladható az LMP gazdaságpolitikája???? Te erről szakmában dolgozokat megkérdeztél? mondjuk KT volt szakértőit, vagy a vezető nem neolib közgazdászokat? persze ha csak Bokros a király, és minden más hülyeség akkor igazad van. persze nincs igazad.

Az pedig, hogy az LMP társadalompolitikája etatista lenne faszság, az LMP társaslompolitikájának az egyik alapeleme, pont az emberek bevonása a környezetük alakitásába, ha megnézed mit találtak ki devizahiteleséknél, közmunkában stb nem írnál ilyen hülyeséget.

is 2011.04.01. 19:48:42

@MolnarErik: hm. a poszt 1 evrol irt. mit kezdjunk 3 honappal? mennyi volt az LMP tavaly? majdnem 8%? most meg a teljes nepessegben 5%? mi nem vilagos ;)?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.01. 19:52:58

@Letícia: @is: Jah csak azt felejted el, hogy a választások elött egy héttel 4-5 % volt az ami most 8-9. És még a szonda népszabis kutatása is akkor 3%-ra mérte az LMP-t most 5-re.

2011.04.01. 19:53:05

Nagyon szellemes egyébként a cím!:) (Április bolondjai?:D)

parlamentarista 2011.04.01. 19:57:01

@weisz manfréd huba:
oké, de az egész lmp koncepcióból hiányzik egy kulcs elem. ez pedig a régió intézménye. szóval ha az nincs, akkor semmiféle értelmes zöld politika nincs. mert akkor az állam van csak, ami egy nemzetiséget fog össze, és nem egy tájegységet. és városok vannak, amik meg ugye az iparra épülnek, tehát legjobb esetben is kékek, és nem zöldek. persze az lmp felvállalhatna egy ilyen egyszermélyes kékeszöld olajfa szerepet, de akkor is meg kellene hirdetni hozzá az ehhez szükséges közjogi reformokat. egy duális önkormányzati rendszert. régiókkal, és városokkal. első a vidékies (rural) = zöld, a másik a városias (urban) = kék. erre az lmp nem jött rá. gondolom még nem szerepelt semmiféle unesco jelentésben.

parlamentarista 2011.04.01. 19:57:01

@weisz manfréd huba:
oké, de az egész lmp koncepcióból hiányzik egy kulcs elem. ez pedig a régió intézménye. szóval ha az nincs, akkor semmiféle értelmes zöld politika nincs. mert akkor az állam van csak, ami egy nemzetiséget fog össze, és nem egy tájegységet. és városok vannak, amik meg ugye az iparra épülnek, tehát legjobb esetben is kékek, és nem zöldek. persze az lmp felvállalhatna egy ilyen egyszermélyes kékeszöld olajfa szerepet, de akkor is meg kellene hirdetni hozzá az ehhez szükséges közjogi reformokat. egy duális önkormányzati rendszert. régiókkal, és városokkal. első a vidékies (rural) = zöld, a másik a városias (urban) = kék. erre az lmp nem jött rá. gondolom még nem szerepelt semmiféle unesco jelentésben.

parlamentarista 2011.04.01. 19:57:54

@weisz manfréd huba:
szóval ezek nélkül az lmp politikája egy afrika politika. törzsi keretek között megtanítják a népet cirokseprűt kötni.

sárkányfő 2011.04.01. 19:57:56

Azt árulja már el nekem valaki, hogy ebben a pocsék országban miért nem képes egyik párt sem érdemi pártépítésre?

Ez valami hihetetlen milyen balfasz mind.

Azt hogy a Fidesz hogy elkúrta a 8 évét, az már világos. Szerintem most is arra játszanak, hogy kikommunikálják a 4 évet meg magyarkodnak, nyócéveznek, oszt jónapot. Pedig már vagy 2 éve ráadásul egészen biztos lehettek benne hogy nyernek, tehát a saját eminens érdekük is lett volna hogy addig dolgozzanak ki terveket, vagy legalább egyet, amíg van szabad idejük, mert kormányzás közben kicsit nehezebb. De nem, szartak bele.

Most ugyanezt látom a mostani ellenzéki pártoknál. Mintha fel sem merülne, hogy szakmai melót végezzenk. Bámulnak ki a fejükből mint a szamarak. Pedig abból is sokat lehetne építkezni, ha folyamatosan alternatív tervezetekkel bombáznák a kormányt. Nem a parlamentben, mert szóhoz se engedik őket jutni, hanem ki kell találni valamit, egészségügy, önkormányzatok, infrastuktúra, bármi, alaposan kidolgozni, aztán kampányolni vele, betörni a médiába. Az egész párt imázsa javulna az ilyenektől, jobban elhinnék hogy képesek kormányozni. Jó ötletekre alapuló jól kidolgozott tervekre gyönörű médiakampányokat lehet építeni. És akkor már kénytelen lenne foglalkozni vele a fidesz is, bár nem is ez a fő cél, hanem hogy olyan pártok kellenének, amelyek folyamatosan fenntartanak komoly, potens szakmai műhelyeket, és ha netán egyik párt hatalomra kerül, akkor csak válogatnia kellene a párton belül is egymással versenyző tervekkel minden szakterületen. A pártnak is jobb volna, az országnak is.

Ehelyett örök bénázás van.

Miért nincs ebben az országban árnyékkormánya soha egyik ellenzéki pártnak sem? Ez is több médiaszerepléssel járna, több politikust lehetne felépíteni, a közbeszéden keresztül a szakmaiság felé tolná a kormányzást az egész. Aztán ha bírja a szakmai vitákat meg a médiát, nyomást, akkor talán tényleges miniszter is lehet egyik másikból, bár nyilván nem automatikusan.

Ja, hogy dolgozni kéne...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.01. 19:58:22

@parlamentarista: Most alakították át a választmányi rendszert régiós szintüre :D Egy hónapja :D

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.01. 20:02:00

@sárkányfő: lehetmas.hu
Ott az alternatív költségvetés, alternatív alkotmánytervezet alternatív megoldási javaslatok a lakáshitelesk helyzetére, alternatív izék stb

parlamentarista 2011.04.01. 20:03:25

@weisz manfréd huba:
nem a választmányi rendszert kell átalakítani, hanem választási rendszert, a közjogot.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.04.01. 20:05:46

@parlamentarista: Jó, de erre egyenlőre az LMP önmaga nem képes, de magában már elindított egy ilyen folyamatot

sárkányfő 2011.04.01. 20:05:48

@is:

bármilyen tragikus is, hogy a fidesz totális, végletekig hajszolt gátlástalan populizmusba és hülyítésbe hajszolta a híveit, és az ország nagyobbik felét, lehet hogy lesz fordulat. a sors egyenlíthet. a féléves türelmi idő után láthatóan szép zuhanásnak indult a fidesz népszerűsége, pedig most még komoly ellenzék sincs, szóval ez csak a fideszről szól. most hogy a fidesz van hatalmon és találkozik a hülyeség, a populizmus a valósággal, hogy kimondva, kimondatlanul el kell számolni azzal amit évekig mondtak-sugalltak, most koppanás van. és lehet, bármilyen drága kitérő is volt, az ország tanulni fog az esetből. a síkhülye néphülyítés visszaüt. talán el kellett menni a falig, és nagyon jó erősen beleverni az ország fejét, hogy észrevegye, ez zsákutca.

persze nem biztos. de az esély megvan rá. meglátjuk. mondjuk ez a nép már sokszor verte bele fejét a falva, és nem tűnik túl tanulékonynak...

parlamentarista 2011.04.01. 20:07:14

@weisz manfréd huba:
amúgy meg eleve bénázás, hogy nincs önálló balaton régió. török gábor hogy örülne neki. balaton régió. hmm, de fincsi. ezt gondolja.

parlamentarista 2011.04.01. 20:09:33

@weisz manfréd huba:
nyilván értelmes régió koncepció kell. és utána népi kezdeményezés. egy budapest és egy balaton régió kialakítására kifejezetten kulturális és turisztikai céllal. szerintem ezekben a térségekben élők ezt nagy számban támogatnák.

sárkányfő 2011.04.01. 20:09:43

@weisz manfréd huba:
ugyanazt tudom mondani, amit már a választások előtt: tök mindegy milyen szép a menyasszony, ha nem látom. nem fogok felmenni a honlapjukra. más se fog. senki sem fog. azt a hajukra kenhetik.
ha az lmp nem képes megérteni, hogy a médián át kell verni az üzeneteit, akkor megérdemelten bukik el. hihetetlen, hogy a legfiatalosabb, városi hightech pártnak kell ezt magyarázni. kőkemény harc van minden centi médiafelületért. talán venni kéne a fáradtságot erre is. ha egy hatékony médiakampányra nem képes, hogy akar kormányozni? a kifogások meg nem érdekelnek csak az eredmények.

2011.04.01. 20:13:22

@sárkányfő: Nagyon könnyű ilyen általánosításokat tenni, csak éppen nem igaz belőle semmi. Egyrészt az LMP például nagyon sok ügyben megszólalt, dolgozik, pontosan azt csinálja, amit mondasz, alternatív tervezetekkel bombázza a kormányt. Más kérdés, hogy a médián átütni ezekkel nagyon nehéz, amikor eleve a tömegmédia 70%-a a kormány kezében van, a maradék meg az MSZP kezében.

Olyan meg nem nagyon létezik, mert egyszerűen nincs idő és kapacitás rá, hogy egy ötletet alaposan kidolgozni és betörni vele a médiába. Nincsenek zseniális ötletetek, sziszifuszi aprómunka van helyette, az meg nem olyan látványos. Nagyon sokan csodát várnak, de az nem lesz. Tetszettek volna nem fülkeforradalmat csinálni.

Anti Anyag (törölt) 2011.04.01. 20:13:43

Az LMP-nek sem a pedofil C. Bendit sem tett túl jót, sem az, hogy Gyöngyöspatán próbálták elhitetni, hogy rossz az, ha megakadályozzák, hogy az ott már elpofátlanodott cigány bűnözők kitéphessék világos nappal a nők kezéből a táskát.

sárkányfő 2011.04.01. 20:17:49

@iii: lásd a hubának írt válaszom... az is az impotencia jele, ha nem képesek olyan módon kommunikálni, hogy a média ráharapjon...

parlamentarista 2011.04.01. 20:21:07

@iii:
okés, mondj egy ilyen tervet. ami átjöhetett volna a médián. csak a gonosz fidesz, és a szocik ezt megakadályozták. most itt a lehetőség, hogy mondj egy ilyen dolgot. egyet mondj.

2011.04.01. 20:21:52

@sárkányfő: Csakhogy ez a média nem a nyugati értelemben vett média, ezek nem harapnak rá. Az egyiptomi forradalom se a tömegmédián keresztül zajlott le.

Egyébként ismétlem, nem hiszem, hogy kutyába kellene lemenni. Nem kell csodát várni, türelmes, állhatatos, megbízható munkára van szükség.

eon · http://magyarinfo.blog.hu 2011.04.01. 20:23:43

@Anti Anyag: Ez egy gusztustalan régi hecckampány, ami külföldön már rég lefutott, kifutott, mint Kövér László köteles beszéde. Elég szánalmas, hogy a jobboldali média ezzel házalt.

2011.04.01. 20:24:44

@parlamentarista: Nem nehéz, ott van az LMP honlapján, már a választási kampányban is szerepelt, zöld fordulat vagy alternatív költségvetés néven.

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2010/10/Fenntarthat%C3%B3s%C3%A1g-%C3%A9s-szolitarit%C3%A1s-egy-%C3%B6kopolitikai-k%C3%B6lts%C3%A9gvet%C3%A9si-alternat%C3%ADva.pdf

mrs. white 2011.04.01. 20:28:22

@Anti Anyag: Nálam az Lmp ezzel vágta el magát. Igaz Pesten talán még ellehet sütni ezt a témát de a roma lakosság által reprezentált területen ez a jogvédősdi nem jön be. Talán ha néhány lmp képviselő pár hónapo eltöltene ott másképp vélekedne.
Ez nem azt jelenti, hogy a masirozás a megoldás, de azt sem, hogy ennek a tagadása és a roma lakosság védése üdvözítő lenne.
Ez annyira tipkusan szdsz-es húzás volt ami kellemetlen emlékeket ébreszt az emberben. Pontosan azt a korlátot állítja fel ezzel mint a Jobbik ellenkező előjellel.

parlamentarista 2011.04.01. 20:28:57

@iii:
szerintem ez így egy afrika program. most komolyan. mintha az unesco jelentést másoltak volna le egy az egyben.

2011.04.01. 20:30:48

@weisz manfréd huba: én nem írtam, pláne nem vitattam a x %-on állásukat. Az tény, nem lett sokkal több, ill. többet vártak ők maguk is.

2011.04.01. 20:30:56

@Anti Anyag: A Gárda miért nem a pesti körúton trappol, hogy az elpofátlanodott magyar bűnözők ne raboljanak ki bankokat? Nem a cigány bűnözőkkel van probléma, hanem a bűnözőkkel, jelzők nélkül. Ezt visszaszorítani pedig a rendőrség dolga.

Bendit kábé úgy pedofil, mint az a magyar rajztanár, akit most mentettek fel hasonló vád alól, azzal a különbséggel, hogy őt be sem perelték soha.

Kora Délutáni Kornél 2011.04.01. 20:35:36

Valahogy ebben a bejegyzésben szokatlanul erős Schmitt Pál hatása:

"válvetve" = vállvetve
"demomstrálásáról" = demonstrálásáról

KDK

2011.04.01. 20:36:30

@parlamentarista: És ezzel el is van intézve, ugye? És még te vársz médiaáttörést?

Semmi köze ennek Unesco-hoz meg Afrikához. Viszont a médiában ezzel nem lehet operálni, mert 1% érti meg. Még azt is nehezen, hogy mi értelme megvédeni az Alkotmánybíróságot. Olcsóbb lesz tőle a kenyér? 13. meg 14. havi nyugdíj, 10%-os adó, az kell a népnek.

parlamentarista 2011.04.01. 20:38:29

@iii:
csak azt kellene megérteni, hogy a putris, meg a gettós cigányokat nem integrálni kell, hanem asszimilálni. tehát náluk nem a roma, hanem a magyar identitást kell megerősíteni, különben esélyük nem lesz beilleszkedni. nekik sem, és a gyerekeiknek sem.

mrs. white 2011.04.01. 20:40:21

@iii: Teljesen igaz lenne amit mondanál csak van egy aprócsak bökkenő. Gyöngyös környékén rengeteg falu van. Van olyan ahol adminisztratív módon megakadályozva nincs roma lakosság, vagy max egy két dolgos roma család. Van ahol ennek éppen ellenkezője. Talán nem okozok meglepetést azzal ha azt mondom, hogy a roma lakosság által preferált falvakban lényegesen zaklatottabb életet lehet élni a bűnözés miatt. Ezekben a falvakban elég nehéz elmagyarázni, hogy csak bűnözők vannak és nem cigánybűnözők mivel a kettő lehet, hogy 90%-os átfedésben van. Ha te leköltöznél sokkal könnyebben megérthetnéd a problémát.Amúgy elméleti síkon igazad van.

elendem 2011.04.01. 20:41:13

Nem értem a posztot. Szerintem az LMP az egyetlen párt, amely már tavaly tavasszal letette a programját az asztalra, és azóta is tartja magát hozzá. A kormány politikai tetteiben csak azok a sikeresek, amelyek szerepelnek az LMP programjában. A többi kapkodó ámokfutás. Meg lehet nézni a honlapon a programot.

Anti Anyag (törölt) 2011.04.01. 20:44:33

@mrs. white: Elhiheted, hogy ezt itt Pesten sem lehet elsütni, max. liberális körökben, de azokból szerencsére már itt sincs túl sok.

2011.04.01. 20:46:59

@parlamentarista: Ugyanezt mondod a szlovákiai és erdélyi magyaroknak is?

Az asszimiláció nem humánus megoldás és pláne nem lehet kierőszakolni. Ráadásul az asszimiliáció sem képzelhető el integráció nélkül.

A cigányok túlnyomó többsége eleve asszimilálódni akar, hiszen nem is tartják magukat cigánynak. Putriból meg gettóból egyébként is kurva nehéz asszimilálódni, de még csak úgy simán élni is.

Zárásként: az LMP javaslatának ehhez meg az égvilágon semmi köze nincs. Az elsősorban arról szól, hogy a képzetlen embereknek munkalehetőséget kell teremteni.

Laikus Érdeklődő 2011.04.01. 20:50:36

Számomra LMP azzal, hogy a pozitív változásokat figyelmen kívül hagyva beállt az en bloc köpködők sorába ugyanakkora csalódás mint a fülkeforradalom.

parlamentarista 2011.04.01. 20:51:22

@iii:
nekem így tűnik. de csak a köszöntőig jutottam el. hogy schiffer andrás köszönt engem. én is üdvözlom őt. és ezzel ennyi.

úgy gondolom, hogy fölösleges az lmp-vel foglalkozni. annyi szerepük lehet, hogy ha ügyesek, akkor a fidesz belső ellenzékét megkörnyékezve megosztják a jelenlegi magyar jobboldalt. navracsics és schiffer akár még egy cikluson át együtt is kormányozhatnak, és utána az szdsz sorsára jutnak. mivel az lmp eleve nem környezetvédőkből áll, hanem egy trendi dolgot lovagolnak meg. ugyanúgy, ahogyan az szdsz is. a 90-es években trendi volt liberálisnak lenni. és akkor néhány történelmileg súlyosan terhelt budapesti család gyerekei csináltak egy pártot, ami egy ideig sikeresen liberálisnak hazudta magát. az lmp meg most valamennyire elhiteti, hogy ők zöldek. schiffer szerintem egy tehenet nem látott még életében csak a milka csokin.

Molenaaar 2011.04.01. 20:51:50

@sárkányfő:
A pártépítés. Érdekes lenne egy elemzés a pártok belső szerkezetéről, hogy milyen forrásból frissül a párttagozat. Milyen érdemek alapján lehet előrejutni. Egyáltalán kik azok a tagok akiket sose látunk..

2011.04.01. 20:53:00

@iii: állítólag pont de, azaz a interneten szerzett infók bolydították meg az egyiptomi inerneteseket és ennek volt hatása. Beszélgettem valakivel, aki elmondta a mély nyomorban, amiben a tömegek 80%a él, onnan látta, tudta a középosztály, hogy mi van az ő nyomorúságos világukon kívül. Szóval csalafinta dolog ez a net. (Jelzem, nekem csak jót hozott...emberekben, élményben, világnézetben...:)))

parlamentarista 2011.04.01. 21:00:37

@iii:
ha a kisebbség életszínvonala lényegesen alacsonyabb, mint a többségé. akkor nem integrálni kell, hanem asszimilálni. a szlovák-magyar relációban nem ez a helyzet.

a putris cigány gyereknek azt kell mondani: "hékás, itt egy darab kenyér. elfelezem veled, mert te is magyar vagy". tehát nem a cigány, hanem a magyar identitást kell bennük erősíteni azért, mert átlagbéla romaként nem fogja elfogadni őket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.01. 21:03:11

"A kormány meglepő politikai gyakorlata"

A kormánynak nincs meglepő politikai gyakorlata.
A kormány politikai gyakorlatán meglepődő politológus viszont akad, éppen itt.

---

"Az LMP láthatóan sokáig hezitált, hogy részt vegyen-e egyáltalán ebben a versenyben, vagy inkább érje be a nagyok dolgával nem törődő, kis zöld párt kevésbé ambíciózus, de talán biztonságosabb céljaival."

Ez mitől biztonságosabb?
Ha a Fidesz veszít 4%-nyi szavazótábort az nekik nem oszt, nem szoroz jelenleg.
Az MSZP meg a Jobbik megérzi, de elviseli.
Az LMP viszont bezárhatja a kaput ilyen esetben.

Az LMP azért szerzett ekkora népszerűséget mert senki sem tudta, hogy milyen párt is (lesz) az. Amolyan biankó, kapnak egy esélyt szavazatokat kaptak.
Most négy év alatt viszont kiderül, hogy milyen párt is az LMP.
Ez mindenképpen megváltoztatja a szavazótáborukat. Kérdés merre. Nem a biztonságos kis zöld párt dolog miatt ülnek a parlamentben, hanem a régiek miatti elégedetlenség és az újra vágyás miatt. Ha nem képesek megfelelni a más pártokban csalódottak várakozásainak akkor ...
oda a biztonságnak.

"ha az LMP nem lesz képes hatékony szervezetként működni és becsatornázni a kormánnyal elégedetlen civilek többségét, ha az MSZP túléli története legnagyobb válságát, s ha ráadásul akár újabb szereplő, újabb szereplők jelennek meg a baloldali-liberális térfélen, az ígéretesen induló és váltópártiságra sem esélytelen fiatal párt parlamenti jelenléte is veszélybe kerülhet a következő választáson."

Bizony bizony. "Biztonsági" politizálással többet veszíthet az LMP, mint amennyit nyerhet.

aszekelyek 2011.04.01. 21:06:01

@is: Akárel is mondhatták volna semmibe vett népnek, miért is lenne nekik az jó, ami nem az:) Mert határozottan úgy látták. "hülyenépszavaz," demokraták szájából az nagyon szép ám... Ilyen egy szélsőség tud csak kiöklendezni, amely a jobbiknál sokkal szélsőségesebb. A baromi okosok nem uralkodhatnak rajtuk, pusztán azért, mert ők magukról kijelentik, ők a szürkeállomány egyedüli birtokosai. Megjegyezném, akkor nem hülyézték őket, amikor 2006-ban hülyére vették őket, azért, hogy megnyerjék a választást. Akkor jó a hülyenépszavazata?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.01. 21:08:21

nem értem, hogyan lehet figyelmen kívül hagyni, mily sokan távolodnak a politikától...

2011.04.01. 21:10:24

@nexialista: itt azokról van szó, akik nem távolodnak, azért!:)

Anti Anyag (törölt) 2011.04.01. 21:12:04

@iii: Tudnék pár helyet ahol itt trappolhatna. Ha itt laksz, te is, nem kellene álszenteskedned.

Pedofil az, aki bevallja magáról. Ha mellette még el is ítélik, az már tökmindegy.

2011.04.01. 21:12:39

@weisz manfréd huba: "az LMP társaslompolitikájának az egyik alapeleme, pont az emberek bevonása a környezetük alakitásába,"

Gyöngyöspatán ízelítőt kaphattunk ebből a társadalompolitikából, amikor lomposék óbégatva rohantak oda megakadályozni, hogy a helyi lakosok önálló döntés alapján alakítsák a környezetüket biztonságosabbá.

teevee 2011.04.01. 21:13:15

@aszekelyek: Azt ki is mondta, hogy a zemberek nem tudnak egy 60 oldalas dokumentumról okosan dönteni?

aszekelyek 2011.04.01. 21:13:56

@eon: Az az úr miért is üti bele az orrát Magyarország belügyeibe ? Most ő Bástya elvtárs, vagy mi a nyavalya? Miért kéne hasra esni tőle?

bigapples 2011.04.01. 21:18:34

off:

A szokott játék, megvan a Gyurcsány kormány titkos alkotmánytervezete, ha ez igaz, a szocik megint a lehető legképmutatóbban viselkednek a Fidesz alkotmánytervének bírálatával:

"A szöveg rövid preambulumában például megtalálható a Szent Koronára történő hivatkozás. Az is szerepel benne, hogy a legfőbb ügyész nem interpellálható, továbbá az, hogy az alkotmányt a parlament fogadja el, nem pedig népszavazás erősíti meg. Az ilyen módon megszületett alaptörvényt viszont teljesen bebetonozták volna: a szocialista alkotmányt csak úgy lehetett volna megváltoztatni – vagy helyette újat elfogadni –, ha azt a képviselők négyötöde két alkalommal is, legalább fél év eltéréssel megszavazza. A Gyurcsány–Petrétei-tervezet is tartalmaz közpénzügyi fejezetet; igaz, nem az adósság csökkentését írja elő, hanem az adósság növelésének lehetséges mértékét. " - MNO

Húsleves 2011.04.01. 21:21:06

@Anti Anyag:
Sosem volt sok liberális sehol, csak jó pozícióban vannak, jó kapcsolatokkal. Éppen ezért fontos eleme a politikájuknak a megosztás. Uszítják a cigányokat a magyarok ellen.

megszűnt 2011.04.01. 21:21:29

"Ebben a helyzetben a Jobbik – jobb híján - ahhoz folyamodott, ami egyszer már sikeressé tette"

Azt hozzátenném, hogy saját választói körében. Egy ilyen cigányellenes stratégia nem fér bele a klasszikus jobboldali ember világképébe, sem nem európai, vagyis ha ez a tendencia folytatódik, akkor marad a Jobbik mag, ami bőven tíz százalék alatt van, ugyanis a Fidesz szavazói már nem akarnak majd "megosztani". Így gondolom.

Akik tisztában voltak a kétharmad veszélyeivel, ők sem szavaznának, még kényszerűségből sem a Jobbikra. Legyen akkor a Fidesz, aki a cigányságot felkarolja. Ezt a törekvését látom és helyesnek hozzáállás.

"Az LMP láthatóan sokáig hezitált, hogy részt vegyen-e egyáltalán ebben a versenyben,"

Az LMP egy arc nélküli párt. Úgy tudom őket körülírni, mint Az ember, aki ott sem volt című filmben a főszereplőt. Részese valaminek, amiben nincs benne. Ezzel, ma, Magyarországon, de sehol másutt a világon, sem lehet(ne) a továbbiakban operálni.

"s ha ráadásul akár újabb szereplő, újabb szereplők jelennek meg a baloldali-liberális térfélen,"

Egy jobb-liberális pártban látok jövőt. A baloldal leszerepelt. Valakik, akik tisztességes hangon megszólítják azt a negyvenvalahány százalékot, egy ügy mentén akár, egy új életstílussal, fiatalos lendülettel, erővel, energiával.. és kihívói lehetnek a már elfáradt Fidesznek.

eon · http://magyarinfo.blog.hu 2011.04.01. 21:22:21

@aszekelyek: Az európai politikai közösség tagja vagyunk. Miért ne jöhetnének európai politikusok ide? Néha jó az, ha kívülről rátekint valaki egy közösségre.

aszekelyek 2011.04.01. 21:22:40

@teevee: Vásárhelyi Mária , ma reggel láttam atv-n ismétlését a tegnapi agresszolga műsornak. Szépen elmondta azt is, hogy 30 %-a alakosságnak funkcionális analfabéta, 60 százalékának meg nehéz két sornál többet elolvasni. Nézd csak meg, elérhető a honlapjukon. A z esztétikáról is értekezett. Érdekes, nekem elég volt egyszer elolvasni, hogy értsem. Tehát ha azt nézzük, az a tizen% , akik visszaküldték, a maradék, az értelmesebbje a magyar népnek. :) A kérdőívet szakmailag rossznak értékelte. Csak összezavarta és fárasztotta szerinte a szegény választókat:DDD Cáfold meg, nyugodtan a kedves Máriát. Mondd, hogy mindenki elolvassa és meg is érti, mire mond nemet vagy igent abban a 60 oldalban, aki arról népszavazna.Ahol nincs lehetősége részeket elfogadni és más részeket nem elfogadni.

Kalmár 2011.04.01. 21:23:22

Szerintem egyértelműen hibáztak amikr távol maradtak az alkotmányozástól.
A teljesen hiteltelen szocik mellé húzódtak nehezen védhető indokokkal.
Most lenne lehtőségük megmutatni kik is ők. Erre lelépnek.
Látszik, hogy kezdők a politika terén.
Ha nekiállnak alkotmányozni, de legalább keményen érvelni és kérni a szövegbe dolgokat akkor egyenes lenne az útjuk a váltópárti pozícióba.
A szocik egyedül maradtak volna a partvonalon kívül.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.01. 21:23:51

@Letícia: értem én, csak pillanatnyilag az a legnagyobb tömeg, aki egy pártra sem szavazna

Húsleves 2011.04.01. 21:25:53

@eon:
"Miért ne jöhetnének európai politikusok ide?"
Hát például azért, mert amikor a külföldön élő magyarok szavazati jogáról van szó, akkor ti ágáltok legjobban ellene. Pedig azoknak azért mégiscsak több közük van hozzánk.

parlamentarista 2011.04.01. 21:27:30

@nexialista:
17,5% a teljes népességen belül. a kutatásokat átlagolva ennyivel csökkent a pártok összes támogatottsága 2010. májusa óta.

Húsleves 2011.04.01. 21:29:50

@Kalmár:
Nem az a helyes értelmezés, hogy az LMP a szocik mellé húzódott, hanem az, hogy a választások idején pontosan tudták, hogy ha kimutatják, hogy valójában hova tartoznak, akkor egy szál esélyük sincs. Ahogyan az elődjük, az SZDSZ is tagadta, hogy közük lenne a szocikhoz, egészen addig, amíg koalícióra nem léptek velük.

aszekelyek 2011.04.01. 21:32:03

@eon: Rátekint???? Mi ez az eufémizmus? nem rátekint, hanem össze-vissza vádaskodik.Mondj még egy országot, melyre így "rátekintett" bármely másik országból jött politikus. Nagyon érdekelne, hol csinálja még valaki ezt ? Schultz ehhez képest úriemberként nyilatkozott az mszp-nél.

teevee 2011.04.01. 21:36:39

@aszekelyek: Most igazából Te mit is állítasz? Az választók hülyék vagy nem?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.01. 21:39:39

@parlamentarista: új helyzet állna elő, ha meghaladná az ötven százalékot, nem?

aszekelyek 2011.04.01. 21:40:05

@Húsleves: MA eszembe jutott, hogy a FIDESZ a rendszerváltáskor elmismásolt történelmi igazságtételt tette az alkotmányba, amit az szdsz úgy veszített el a kanyarban, mintha soha nem is hallottak/beszéltek volna róla. Igaz, nem is írták alá a kerekasztal megállapodást. Az lmp sokban hasonlít rájuk. Abban is, hogy a választás előtt nem mutattak olyan karaktert, amilyet utána.

aszekelyek 2011.04.01. 21:43:03

@bigapples: A magyar Hírlap csak megszerezte a dokumentumot:) Amit dugdostak 2006-tól. Persze, hogy képmutatók. Mindig így viselkedtek.

porfelhő 2011.04.01. 21:43:08

Izgalmas a magyar politika, de nagyon, a rendszerváltás óta folyamatosan. :) Parlamenti politizálás, ahogyan demokráciában lenni szokott talán már nem is nagyon létezik, száthuzó, mint összetartó lenne.
Igen! a választások után "még millió lehetőség látszott", a "pályák szabadok voltak" , kérdés a politikai erők hogyan használják-, vagy egyáltalán hogyan tudják kihasználni belakni azt. Kétharmados kományerő mellett, hm. mit mondjak nehéz, de még mennyire, hogy az. Sok lehetőségük, szavuk az ellenzéki pártoknak nagyon kevés van.

Mint minden pártnak, a Jobbiknak is meg van a tartós szavazótábora, és azután is meg lesz. Nem gondolom, hogy bővülne a táboruk, de sok szavazót nem is fognak vesziteni.
A Jobbik váltópárt nem lesz.
Nincs abban semmi meglepő, hogy a párt visszatért a régi politizálási arculatához.
Ahogyan a cigánykérdést kezelik, úgy gondolom elfogadhatatlan. A párt legalább annyit árt vele magának, mint használ.
Ilyen formában nem lehet megoldani, de még kezelni sem, ezt a kérdést, csak további gyűlöletet szít, ellentétet eredményez.

A borsodi cigánytábor /gettó/, és a kijárási tilalom ötlete több mint hajmeresztő.:) Na és a gárda jelenléte, biráskodása a kis falukban, szintén elfogadhatatlan.
A cigányok között is vannak nagyon rendesek és vannak bőnözők senki nem vitatja el. A megélhetési bőnözés is a kormány- és a rendőrség feldata kell hogy legyen, - épp úgy mint a szociális problémájuk megoldása.
Sajnálatos egyébként, hogy ez a kérdés kormányokon átivelő, megoldatlan probléma, és az is ahogyan a társadalom egy csoportja ezt kezeli.

Ja. igen! aktivan részt vesz a Jobbik a parlamenti politizálásban. "A Széll-K. tervet az első tavaszi szellő elfújja majd" de van másik megoldás, a párt elkészitette a IV.Béla programot, amely alternativát nyújt a kormány politikája helyett Magyarország problémáinak megoldására". :)
Igen.

Húsleves 2011.04.01. 21:44:41

@aszekelyek:
Azért jól látszott már akkor is, hogy ők is csak úgy "zöldek", mint a pedofil keresztapa.

bigapples 2011.04.01. 21:45:10

"miközben tudnia kell, hogy ezek radikális képviseletével feltehetően nem válhat kormányképes váltópárttá."

Sőt, a Jobbik ezzel a nemhogy váltópárttá nem válhat, de még csak azt a szerepet sem játszhatja el, amit pl. a dán szélsőjobb, amely a jobboldali kormányt kívülről támogatva képes a számára fontos dolgokban (pl a bevándorlók kérdése) eredményeket elérni és ezzel stabilizálni/növelni a támogatottságát.

Az LMP nem szánta el magát az "első számú opponensi szerep megszerzésére". Sokkal inkább csak arra szánta el magát, hogy hatalomra akar kerülni. Ezzel önmagában nincsen semmi baj, csak a választott módszerükkel.

Nem a 94-98-as Fidesz módjára hagyják szétesni a térfelén lévő kivénhedt utódpártot, nem kezdik el gőzerővel szervezni az LMP-t, a párt mögötti szakember réteget, támogatókat. Ehelyett a már az SZDSZ-től ismert önsorsrontó terv: a hatalomra kerüléshez szövetséget kötni a szocikkal és összehangolni a fellépést a kormány ellen. Ezzel stabilizálják a szocikat, segítik őket kihozni a karanténból, miközben bebetonozzák magukat az MSZP segéderő szerepébe.

És komolyan, egy párt, ahol Scheiring Gábor a gazdasági szakértő. Lol, hozzá képest Veres Jani vagy Matolcsy közgazdasági Nobel-díj esélyes.

2011.04.01. 21:45:54

@nexialista: ez a baj, hogy egy ütődött kisebbség uralkodik a többség felett...:(

Earendil 2011.04.01. 21:49:56

@Kalmár: abszolút nem azt csinálták, mint a szocik. A szocik annyit mondtak, ez egy bohózat, mi lelépünk. Az LMP azt mondta, benne vagyunk, ha nem két hét alatt tákoljuk össze a szöveget, és az alkotmánybíróság visszakapja a jogkörét. Ez olyan teljesíthetetlen?

porfelhő 2011.04.01. 21:51:30

Nagyon jó a cim. "Jobb híján" . Nem lesz, legalább is a következő választásokig biztosan nem - egy újabb politikai erő, amely ellenfele lenne a Fidesznek, vagy akár a meglévő ellenzéki pártoknak, igy hát, jobb hiján marad ez a politikai "felállás".
:))

Earendil 2011.04.01. 21:52:56

@Anti Anyag: az állítólagos "áldozatai" együtt írtak levelet, hogy soha semmi sem történt, szándék szintjén sem, és nagyrabecsülik DCB-t. Hagyjuk már ezt a pedo témát, aki korábban vádolta ezzel, mind bocsánatot kért tőle, mert alaptalan rágalom. Az m1 hiradó meg hányinger, az Európai Zöld Párt budapesti konferenciájáról annyit tudtak elmondani, hogy DCB pedofil. Hát itt tartunk.

porfelhő 2011.04.01. 21:54:35

oppá" lemaradt, elfelejtettem!

A Jobbik "Hiszekegyet táblája" ötlete, az osztálytermek falán.

:)

aszekelyek 2011.04.01. 21:54:44

@teevee: A választónak lehet hülyének is lenni. Nem tiltja az alkotmány. Kollektív kijelentést nem engednék meg magamnak és nem nézem jó szemmel sem. A választók pedig arról szavaznak , elégedettek-e a kormány addigi munkájával vagy sem. Azt el tudják dönteni maguk, joguk is van hozzá. Egy 60 oldalas, jogi nyelven írt alaptörvényről pedig kollektíven az összes választásra jogosult nem képes egy eldöntendő kérdéssel dönteni. Nincs vele tisztában , nem is lehet, ha kevésbé iskolázott, hogy mitől jó vagy nem jó neki az , egészben.Konkrét kérdéseket meg tud válaszolni. Ha akar is. Természetesen arra sem köteles. Szabad országban élünk. A nép választott képviselőin keresztül gyakorolja a hatalmat. HA arról tartanak népszavazást, legyen-e halálbüntetés, arra tudnak egy igen, nem választ adni. Egy ilyen terjedelmű és fajsúlyú alaptörvényre nem. Még a Vásárhelyi Mária által említett 20 % értelmesebb, képzettebb sem.HA kicsit is korrekt. Kivétel az alkotmányjogászok.

Kalmár 2011.04.01. 21:55:52

@Letícia: A dörzsölt tolvjokat kiebrudalták a szavazók.
Most ez van, neked ütődött, nekünk karakán, demokrata.
Tudod Fletót leültették, hogy ne ugasson bele EU gazdasági kérdésekbe, amíg a saját országát csődbe viszi.
Viktor ötleteit szépen sorba átveszik. Nem hagyja, hogy egy pedofil ovóbácsi megmondja mit tegyünk.
Nekem tetszik, a befektetőknek tetszik.
Rövidesen felminősítenek minket. Lesztek bajban a huhogással. Nem baj biztos megoldjátok majd.
Bármikor elővehetitek a végső érvet, a cigánynáci kombinációt, pedig lassan egy évtizede nem működik már.
Persze nem kétlem, hogy nem egyformán látjuk.

zékit 2011.04.01. 21:56:33

Miért van ekkora utálat a magyarokban a liberalizmus és a baloldal iránt? Vajon mi ez a zsigeri gyűlölet? Miért szégyen liberálisnak lenni? Persze, ez a magyar álszent habitus megelőlegezi a jobboldaliságot és a konzervativizmust...de kérem, 2011-ben fogadjunk már el végre más értékrendet is! Én, ha megtehetném, alapítanék egy igazi ballib pártot. Olyat, ami mindenki által emészthető, fiatalos, intelligens, lendületes, világra nyitott, extrovertált pártot. Valaki nem akar támogatni? :)

2011.04.01. 21:56:33

@aszekelyek: a magyar hírlapot hagyjuk. A valamikori mszmp-s besúgó garnitúra írja és szerkeszti. Ha kérdeznek, akkor se higgyél nekik!!!

aszekelyek 2011.04.01. 21:57:10

@Húsleves: Valóban. A lóláb és a gyanúper összenéztek többször is:) Jó éjt! Nekem 5 percig nem tudták eladni magukat.

Earendil 2011.04.01. 21:57:32

@Laikus Érdeklődő: az ellenzékiek közül az LMP csak a Jobbikot nem tudja igenszavazatokkal túlszárnyalni, az MSZP-hez képest sokszorosan többször támogatják a kormány indítványait.

Dub hadnagy 2011.04.01. 21:58:54

@parlamentarista: az, hogy az lmp eleve nem környezetvédőkből áll, nem nagyon igaz, olvasgasd esetleg a képviselőik meg a jelöltjeik életrajzát, azt meg nem is értem, hogy a teheneknek mi közük van a környezetvédelemhez, mert ha egy pesti, aki még soha nem látott tehenet, tud környezetet szennyezni (és abban gondolom egyetértünk, hogy tud), akkor miért nem tudna védeni is.

porfelhő 2011.04.01. 21:59:53

Jaj! már. bocsánat!:)))

A @hoplita, most irhatná a tutit, de még mennyire, hogy irhatná!
Védhetné a Jobbikot, és a gárdát!

:))))))))))

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 22:00:40

@Húsleves:
Azért azt én is elég felháborító dolognak érzem, hogy mindenféle külföldi politikus látogat ide, most tök mindegy hogy lmp-hez vagy máshoz, mer egy csomószor lezárják az utakat is miattuk, és szerintem a költségeket sem ők fizetik, mert ilyenkor vannak mindenféle kísérő autók, meg motorosok is, akik addig járőrözhetnének ehelyett mondjuk Gyöngyöspatán és akkor a bűnüzés is sokkal kisebb lenne.
Különben szerintem a határokat is le kellene zárni, meg a külföldi csatornákat is zavarhatnánk, csak jön be a sok hülyeség, és ha már itt tartunk, zavarhatnánk a magyar csatornákat is, ha olyanok, mert azért sok olyan van közöttük valljuk meg őszintén. Persze a határoknál azért hagyni kéne átjárást a külhoni magyarokat semmi képpen sem szabadna kizárnunk, ők átjöhetnének nyugodtan, ha másért nem is, négy évente szavazni 1-et.

aszekelyek 2011.04.01. 22:01:04

@Letícia: Letikém, ez ismert volt, hogy a szociknak is volt 2006-ban alkotmánytervük csak bírósággal kimondatták, hogy nem kötelesek bemutatni. Most viszont már elővehető. Elő is vették. :) A szememnek hiszek Letikém. A szocikról ez meg hihető. Mi az, hogy! Nagyon is! Jó éjt!

Earendil 2011.04.01. 22:02:58

@parlamentarista: a határ a két kifejezés között vékony, és nem feltétlenül a népzenéjüket kell elhagyniuk, hogy a társadalom hasznos tagjává váljanak. Abban viszont igazad van, hogy semmire sem megyünk, ha nem szakítjuk ki a mélyszegénységben élő gyerekeket a környezetükből, úgy csak újratermeljük, ami addig ott volt. Sőt. Ehhez viszont rengeteg pénz kell.

bigapples 2011.04.01. 22:03:34

@iii: pl.az alkotmányvita szabadjáték lett volna az LMP-nek, szétcincálni a Fidesz alkotmánykoncepcióját, az alkotmányos jogok egyetlen védelmezőjeként mutatkozni és a bemutatni az LMP értékrendszerét a Szentkoronát/vármegyét/kúriát preferáló jobboldallal szemben. Garantált lett volna a médiaszereplés a sajtóban, miközben a szocik a senkit nem érdeklő gyűléseikkel 1,5 hónapra kiesnek a médiából.

Az etnikai asszimiláció nem humánus megoldás, de a legalábbis részleges szocio-kulturális "asszimiláció", azaz együttélés alapvető normáinak átvétele igazán elvárható dolog.

Húsleves 2011.04.01. 22:04:13

@Earendil:
www.bombahir.hu/europa/mesterhazy-cohn-bendit-pedofil-de-igaza-van
"- Az, hogy a pedofil Daniel Cohn-Bendit szónokol a médiatörvény ellen az EP-ben, nem gyengíti a bírálók érvelését – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón."

reservatio mentalis 2011.04.01. 22:04:13

@MartyMcFly: "az LMP az egyedüli párt, ami nem annak alapján szólal meg, hogy ezzel meg ezzel hány %-ot szerzünk, hanem a kérdést nézi..." Én is ezzel értek egyet, de pont ez a gyengesége is, és nem az, amit TG ír: hogy a civileknek túlságosan merev. Aki ennél lazább, az már szétesik, ill. nem is párt...

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 22:04:32

@aszekelyek: Én is láttam. Arról szólt, hogy még egy kérdőívet sem képesek megfelelő szakmai színvonalon elkészíteni.

2011.04.01. 22:07:44

@Húsleves: "Miért ne jöhetnének európai politikusok ide?"
Hát például azért, mert amikor a külföldön élő magyarok szavazati jogáról van szó, akkor ti ágáltok legjobban ellene. Pedig azoknak azért mégiscsak több közük van

Ja. MEG azért, mert az politikai értelemben vett csődeljárás lenne.
Van ilyen, de eddig katonai megszállás előzte meg.

Earendil 2011.04.01. 22:08:09

@aszekelyek: a nép ahhoz is túl hülye, hogy a pártok programját megfelelő szakmai felkészültséggel értékelve pártot válasszon, azonnal tiltsuk be a választásokat. A Nagy Moammar Kadhafi Zöld Könyvének van igaza, a parlamentáris demokrácia csak szemfényvesztés.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.01. 22:10:06

@Letícia: képzeld, mi lesz, ha a pártmentesek elérik a kétharmadot;
egy másik kétharmad parancsolna nekik

2011.04.01. 22:10:27

@Kalmár: tiszteletben tartom a véleményedet és az örömködésedet. De ezzel a pedofilozással hagyjál fel...ne erőltesd, mert kellemetlen lesz, ha kiderül egy fideszes főmuftiról, hogy pl. az ....

Húsleves 2011.04.01. 22:10:39

@Kököjszi és Bobojsza:
Köszönöm hogy megosztottad velem a gondolataidat, sokat megtudtam arról, hogyan szemléled a világot.

Earendil 2011.04.01. 22:10:58

@Húsleves: ha neked Mesterházy Attila az igazság végső ónkelyhe, akkor semmiképp sem szeretnélek bizonyosságodban megingatni

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 22:11:18

@bigapples: Nem értem, az LMP mely lépései alapján vizionálhatja bárki, hogy az Mszp-vel készülnek összebútorozni?
Én ennek az ellenkezőjét láttam, ogy-választásokon, önk. választásokon, és azóta sem jellemző, hogy számos közös akcióban vennének részt.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:12:42

@sárkányfő: minek rágóztok az elempén? az a fides B terve...

parlamentarista 2011.04.01. 22:14:25

@Dub hadnagy:
pont ez alapján jutottam erre. schiffer leírta, hogy 21. századi ökopolitikus. aztán jött a következő, az ökoteológus. a harmadik egy egy kislány volt, talán a köztársasági elnök jelöltjük leírta, hogy ő úgy lett környezetvédő, hogy gyerekkorában a szüleitől kapott egy ékszerteknőst. aztán a következő hölgy leírta, hogy ő mennyire óvja a természetet, mert botanikus kertbe jár. ez egy vicc.

a természetvédelem nem azt jelenti, hogy nem dobod el a szemetet, hanem azt jelenti, hogy kimész megmetszeni a fát. a zöld politika egy vidékies (rural) gondolat. agrárpárt valójában. már torgyán is nevetséges volt ebben a szerepben, schiffer is.

és persze van ennek egy városias (urban) változata is, hogy bringával jársz dolgozni, meg szervezed a városi félmaratont, meg ilyenek. ez nem "zöld", hanem sokkal inkább "kék" párt.

de ez politikájában két egymástól elütő párt. nem üt el nagyon, de mégis különböző alternatívát kínálnak. na most szerintem az lmp igazából egyik se. szóval én azt hiszem akkor szerettem ki belőlük, amikor sárga műanyag labdákat hajigáltak a téren. hogy miért azt őkt tudták csak. szóval lehet, hogy az lmp egy komoly párt, komoly szakértőkkel, de kívülről úgy tűnik, hogy inkább a dedó.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:14:39

@iii: pontosan... a média az fides irányítás alatt van. ami vészes az csend...

2011.04.01. 22:15:12

@aszekelyek: a magyarhírlap az egy szennylap. Semmit se hinnék nekik, de hát te tudod.

@nexialista: jó lenne, ha kiderülne, mert "azért a víz az úr"

2011.04.01. 22:15:39

@Earendil: a határ a két kifejezés között vékony, és nem feltétlenül a népzenéjüket kell elhagyniuk, hogy a társadalom hasznos tagjává váljanak. Abban viszont igazad van, hogy semmire sem megyünk, ha nem szakítjuk ki a mélyszegénységben élő gyerekeket a környezetükből, úgy csak újratermeljük, ami addig ott volt. Sőt. Ehhez viszont rengeteg pénz kell.

A gondom az ezzel az érveléssel, hogy már Kádár alatt is próbáltuk "felzárkóztatni, asszimilálni, munkához juttatni őket.
Eredmény: szétesett a korábbi vajda vezette társadalmuk, irányító nélkül felerősödött a bűnözés.
Amíg a segélyt követeli, mit asszimilálunk rajta?
Amíg azt tanulja, hogy a gyerekcsinálással több pénzhez jut, mint a tanulással, mit asszimilálunk rajta?
Amíg a börtönviselt az igazi férfi, mit asszimilálunk rajta?

Egy kérdésem lenne: miért van megrettenve egy falu kisebbségi közössége, mikor közülük kerülnek ki az erőszaktevők?

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:15:46

@iii: a rendőrség már feladta. most jöhet az önvédelem, fegyvertartás stb

teevee 2011.04.01. 22:16:16

@aszekelyek: Ugyan.

(A választók nem arról szavaznak, elégedettek-e a kormány addigi munkájával, hanem pártra és képviselőre szavaznak, akikre a képviseletüket kívánják bízni a következő négy évben. De ez mindegy.)

Itt most egy olyan alaptörvényről van szó, amit az állampolgárok legszélesebb körének kellene tisztelnie, hiszen az együttélésünk alapjait, a jogainkat és a kötelességeinket fekteti le.
Függetlenül minden jogi bikkfanyelvtől, ha ez nem olyan dokumentum, amit mindenkinek el lehet magyarázni, akkor nyugodtan dobhatják a kukába.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:16:35

@Kora Délutáni Kornél: :)))))))) ... Török for president!!!

Húsleves 2011.04.01. 22:18:44

@Earendil:
Nem kell a púder, azért kerestem direkt baloldalihoz köthető linket, mert a jobboldali hivatkozást kapásból elfogultnak nyilvánítottad volna. Tudom hogy savanyú a szőlő, de nyugodjál csak bele, DCB egy pedofil állat. Ő maga írta meg, hogyan "játszott" a gyerekekkel.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:20:05

@elendem: és lehet más? LMP? ők tisztességesek ugye? nem a hatalom a cél...

azok a fiuk is szakmájukból tisztességesen megélő, csak hobbi politikusok...

porfelhő 2011.04.01. 22:20:56

"Fehér hollós" :) /ez nagyon tetszik/ bekerülést a parlamentbe az LMP-re tudom érteni. Még talán Ők magun is meglepődtek a választások után, hogy ilyen eredményt értek el. Köszönhetik" ezt többek között az Mszp. "elkúrt " :) kormányzásának is. Úgy gondolom, hogy a szavazójuk többségét az Mszp-től eltávolodott emberek "alkották".

Lehet, hogy lemaradtam, de én még most olvastam a napokban, "Az LMP. ökopolitika, konzervativ, liberális és az újbaloldali hagyományban müködő demokratikus párt."

Nem fér kétség hozzá, hogy jelenleg rosszabb a poziciójuk, a politikai "palettán" mint a Jobbik-nak. De szerintem kezdenek szerveződni és "felébredni" épp úgy mint a szocialisták.:)

Senki nem gondolhatta egyébként komolyan, hogy az MSZP. teljesen szétesik, nem tud újra szerveződni, és újra erős párt lenni. és azt sem, hogy az Lmp. átveheti a szerepüket.
Bármilyen furcsán hangzik, de én még azt is el tudnám képzelni, hogy koaliciót kössön az Mszp. és azt Lmp. No de ez csak egy feltételezés.:)))
Igen.
:)

6.Lenin 2011.04.01. 22:21:02

3 évvel a választások előtt, az ellenzéki pártoknál nyálképzést vált ki, hogy csökkenést mutat a politika iránt érdeklődők száma, nevezzük néven.

Politikai impotencia.

Tökéletesen mutatja, hogy a látszólagos elfordulásból, nem mutatható ki semmiféle ellenzéki térnyerés.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:21:37

@Molenaaar: :) lényeges kérdés. és a pártok+politikusok pénzügyei...

hát nem egy kettős könyvelős rendszer... vicc

2011.04.01. 22:21:47

@Kököjszi és Bobojsza: Különben szerintem a határokat is le kellene zárni, meg a külföldi csatornákat is zavarhatnánk, csak jön be a sok hülyeség, és ha már itt tartunk, zavarhatnánk a magyar csatornákat is, ha olyanok, mert azért sok olyan van közöttük valljuk meg őszintén.

Volt már ilyen. Nem jött be.
Bár igazad van, Kádár tovább volt hatalmon, mint azóta bármelyik.
Hallgassunk Szabadeurópát!
Arccal a vasfüggöny felé!

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:24:01

@nexialista: kihagyja figyelmen kívül?

az ország legnépszerűbb politikusa most süllyed 50% alá...

az összes állami és köz intézmény (jogszabályok, hivatalok, politikusok) válságban vannak. elfogadottságuk, bizalom:

0

bigapples 2011.04.01. 22:24:40

@Kököjszi és Bobojsza: A médiatörvény óta ez megváltozott, TG jól látja, hogy elszánták magukat, hogy beugorjanak a mélyvízbe.

Szerintem nagyon árulkodó az LMP viselkedése az alkotmány kapcsán. Még a szóhasználat is azonos. Különben azzal semmi gond nem lenne az LMP szempontjából, ha vezető szerepet megszerezve bútoroznának össze a szétesett szocikkal, mint a Fidesz a kispárttá enyésző MDF-fel. A gond, hogy a szoci forgatókönyvet követik, de abban csak mellékszereplők lesznek, ez sehova sem vezet.

2011.04.01. 22:25:08

@6.Lenin: ha teli van már a fidesszel is a puttonyuk a szavazóknak, nekem az igen is mond valamit...:)))

porfelhő 2011.04.01. 22:25:18

Na már megin! lehagytam:)

Gyurcsány Ferenc még most is meghatározó egyénisége az Mszp-nek. igazi demokrata.!

Igen.

:))))))))

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:25:39

@imperial: agy van. az elempé az egy bulsit. LMP= lopjunk miis pénzt

flippant 2011.04.01. 22:27:52

Igen, a Jobbik a cigánykérdéssel egy adu ászt tart a kezében. Hiszen nem lett rend 2 hét alatt és egyik parlamenti párt sem meri felvállalni a cigánykérdést aminek a 24-ik órájában vagyunk és amit csak drasztikus intézkedésekkel (vagy ahogyan a Jobbik mondaná: radikálisan) lehetne megoldani.

2011.04.01. 22:28:02

@Dub hadnagy: Arról nem beszélve, hogy az LMP nem szimplán környezetvédő párt, ezt csak azok mondják, akiknek fogalmuk nincs az ökológiáról, a fenntarthatóságról, azt hiszik, ha nem dobják el a szemetet az erdőben, már minden rendben van.

Húsleves 2011.04.01. 22:28:51

@bigapples:
Ha az LMP a szocik mellett hatalomhoz jut, nem lesznek mellékszereplők, ahogyan az SZDSZ sem volt az.

2011.04.01. 22:30:06

@parlamentarista: Na pontosan ez a dedó az, ami átjön a médián.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.01. 22:30:53

Ez a "Gyurcsány is alkotmányozni akart" eset a tipikus kabátlopási ügy. Aki a mostani tákolmányozással kapcsolatban a kettő között párhuzamosságot lát, az vagy hazudik, vagy hülye.

Az MSZP-SZDSZ-nek volt 56%-a(?), tehát önállóan alkotmányt nem módosíthatott volna. Az igaz, hogy az úniós közigazgatási harmonizáció (régiók) miatt szükséges lett volna az alkotmánymódosításra.

Természetesen, mivel egyedül nem alkotmányozhatott a koalíció, ezért feltételezésem szerint jobboldali politikusoktól (pl: Boross) koncepciókat kértek be, ami - ismerve Boross nézeteit - valószínűleg tartalmazta a Szent Korona tant, az ügyész nem interpellálhatatlanságát, stb....

Ez is csak azt bizonyítja, hogy a koalíció konszenzusos alapon, a jobboldal teljes bevonásával képzelte el az alkotmánymódosítást. Más kérdés, hogy valszeg' már akkor is avitt szellemiségűnek tartották a jobboldali javaslatokat, és "nem akarták a nyilvánosságra hozatallal kiröhögtetni" a jobboldali koncepciógyártókat.

Tehát az hiszem, ez inkább öngól a jobboldalnak. Ha az egész igaz!

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:31:22

@zékit: én liberális konzervatív keresztény populista romantikus racionális pragmatikus kedves vagyok... pl.

apropo kalmár és húsleves és a többi fides birka hol volt eddig? és miért egyszerre jöttek elő? van valami esemény?

Laikus Érdeklődő 2011.04.01. 22:31:40

@Earendil: Éppen az a baj, hogy az MSZP-hez képest méred. Ezzel csak azt igazolod amit írtam.

6.Lenin 2011.04.01. 22:33:00

@Letícia:

Szerintem nincs semmi gond, csak a szokásos.

Az ellenzék van igazán bajban, de ki nem tojik rá?
Nem linkelek a viszont válaszokból, mert úgysem nézed meg.
Viszont világos a különbség a pártok közt.

Húsleves 2011.04.01. 22:36:02

@a-kis-herceg:
Birka a jó édes tapló anyád.

bigapples 2011.04.01. 22:36:45

@Húsleves: persze, tudnak zsarolni, mint az SZDSZ tette, de azért alapvetően a nagy párt akarata érvényesül és a kis párt előbb-utóbb felmorzsolódik.

a-kis-herceg 2011.04.01. 22:37:12

@iii: pontosan ugyanolyan alapok, mint az eszdéesznek volt a liberalizmusa. addig mindent szabad amig azt akarjátok amit én... az elempé is... az a jó és fenntartható amit én annak mondok...

Húsleves 2011.04.01. 22:37:54

@bigapples:
Létszámát tekintve kis párt, de nagy hátszele van.

porfelhő 2011.04.01. 22:42:42

Nahát! Hogy mik vannak?!

Nekem ez nagyon újszerű. A Gyurcsány soha sem akart alkotmányozni. !
Jobb híján.... ez egy fantasztikus megállapitás!
:)

parlamentarista 2011.04.01. 22:43:21

@nexialista:
de. és egy nagy kérdőjel számomra, hogy mi lesz ebből. lövésem sincs arról, hogy mi az a téma a politikából kiábrándult többséget képes lenne összeterelni.

ha nekem egy dolgot kellene mondani, akkor az lenne, hogy csináljunk mondjuk 5 régiót. persze ez is kérdés: budapest, balaton, dunántúl, alföld, észak-magyarország: magyar felföld? a közoktatást, a kultúrát kössük ezekhez. illetve a turizmust, és az agráriumot. és ezekhez biztosítsunk forrást. az egészségügy kötődjön az államhoz. a piacfelügyelet a városhoz. a rendőrség a megyéhez.

és akkor ezt mindenféle infografikai izékkel képregény formában, meg youtube videokkal el kell adni a népnek. ha ezt az lmp megcsinálja, akkor tapsolni fogok nekik.

porfelhő 2011.04.01. 22:48:11

Én meg azt is hallottam a piacon.:)))), hogy a Jobbik a Fidesz kistestvére.
Nem is értem!? Tudja esetleg valaki, hogy ez igaz, vagy nem.?

:))))))))

2011.04.01. 22:48:46

@porfelhő: na ezt is hagyjuk. Inkább a maszop egy pontba, fletóba,koncentrálódik. OV=fleto. Mesterházy Jacko meg max. annyit ér, mint kalapon a pántlika. Van, de a kalap funkcióján nem változtat.

Earendil 2011.04.01. 22:50:28

@a-kis-herceg: sajnos igazad van, még az Országos Választmányban is mindenkinek kell, hogy legyen állása a pártpozíció mellett, aki nem OGY képviselő. De gondolom nem így gondoltad :-)

Earendil 2011.04.01. 22:51:26

@Húsleves: és ő maga írta meg, hogy ezt azért írta le, hogy néhány nyárspolgár jól megpukkadjon, és egy szó sem igaz belőle.

Earendil 2011.04.01. 22:52:43

@Laikus Érdeklődő: nincs máshoz a pártok véges száma miatt :-) olyan 30%-ban az igen gombot nyomkorásszák.

Earendil 2011.04.01. 22:54:49

@Húsleves: az m1 is a politikai hírek idejének 1-2%-át az LMP-re fordítja, felháborító médiahátszél

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 22:55:53

@bigapples: Abból, hogy az alkotmánytervezet vitájától mindketten távol maradtak, messzemenő következtetést kár volna levonni. Két ellenzéki pártról van szó, akik azonos helyzetben hasonlóképp reagáltak, de már a magatartásukat alátámasztandó érveik sem azonosak. Sehol nem hallottam azonban, hogy az LMP és az Mszp közösen demonstrálna, sőt.
Bár az sem volna eredendő bűn, ha az ellenzéki pártok olykor-olykor együtt lépnének fel, amennyiben egymás számára vállalhatóak. Nem hiszem, hoyg a mai mszp az volna az lmp számára, és arra sem látok sok esélyt, hogy Vona és Schiffer együtt menetelne egy demonstráció élén. Persze Mesterházy sem tudom elképzelni Vonával, csak a teljesség kedvéért jegyzem meg.

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 23:00:14

@Húsleves: Kire gondolsz azzal, hogy létszámát tekintve kis párt, de nagy hátszele van? A KDNP-re?

Húsleves 2011.04.01. 23:00:35

@Earendil:
Igen, a szocialisták utólagos magyarázatait már jól ismerjük. Ahogyan Szanyi úr megmagyarázta, hogy semmi probléma nem volt azzal, hogy ellenőrizetlen telefonhívás alapján terjesztett álhíreket, hiszen "bár ez átverés volt, ilyenek a mai magyar állapotok", ahogy Gyurcsány a zárt körben elhangzott "hazudtunk reggel, éjjel meg este" mondatára utólag azt mondta, hogy az országra vonatkozott, stb.

ssi 2011.04.01. 23:02:22

mi, a választók nem tudnánk elfogadni, hogy adott ügyekben a mostani ellenzéki pártok együtt bírálják a kormányt, ill. együtt dolgozzanak ki javaslatot? ideológiájuk miatt nem képesek erre, vagy a választói büntetéstől tartanak?

LMP - ők túl kevesek (még/eleve), vagy a többi túl sok? - nem tudom, de kampány időszakban többen elnézőbbek lennének velük

Jobbik - kisember, szegénység, cigányság .. témákkal bejutott, s tartja is bázisát, mert aktuális fő kérdések jelenleg is, s a megoldás még nyomokban sincs .... hatalomra kerülve a Fideszhez hasonlóan anyagi hasznot igyekeznének ők is szerezni

MSZP - váratlan előrehozott választás esetén lehet, hogy váratlanul előállnának pl. programmal, személyekkel, amire most csak a háttérben készülnek, de csak 2014-re, hogy a mostani kormány teljesítménye egyértelműbb legyen

Tétény Éva - Seres Máriánál hatásosabb is lehet -beszédes lesz, mikor 04.08. éjszakáján felgyalogolva Pestre mennyien csatlakoznak hozzájuk, mennyi biztatást, elismerést fognak kapni? erősítheti a legyen más a politika igényt, vonalat

egy millióan a ... civilek ... pl. biztatják-e egymást, hogy menjenek el mások tüntetéseire is? de kiére?

344. Fészek a hajban - T.G. utal "Kumin kolléga" írására: nagyon-nagyon meglepett: K.F. szerint rossz ügyről rosszul döntött a Fidesz: maradt az Alkotmány tervezetben a vármegye, de ezért a hibás 1. Jobbik, mert hatott rájuk 2. LMP, MSZP, mert nem voltak ott, talán ők jobban tudtak volna hatni ... a Fidesz nem felnőtt emberek, akik vállalják esetleg maguk a felelősségüket?

és még egyszer L.J. "akinek nincs semmije az annyit is ér ... aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. .." sajnos csak anyagiakban gondolkodik, mint a kormány is jellemzően: pl. "csak" érettségivel egy milliomos vállalkozó több, mint a nemzetközi hírű 50-es professzor nettó 250eFt-os jövedelemmel ...pl. sok szankciót Ft-osítottak, vagy a a korábbi összegek megemelték ... stb.

@Letícia: guglba beírva rengeteg infó az ápr.9-i tüntetésről, pl. utazásban is segítenek

parlamentarista 2011.04.01. 23:03:58

@iii:
az lmp-nek el kellene döntenie, hogy városias, vagy vidékies párt szeretne lenni. vagy ha nem akar dönteni, akkor kellene egy zöld, és egy kék lmp. logóban is.

szerintem érdemes különválasztani ezt a két dolgot. rural - urban. az egyik a környezetismeret óra, amit tartson az ökoteológus, meg a zoopedagógus. a másik meg mindenféle városi civil mozgalmat próbál integrálni.

Húsleves 2011.04.01. 23:04:13

@Kököjszi és Bobojsza:
Többé-kevésbé azokra is igaz. De én az LMP-re gondoltam, ahogy nagyon helyesen kitaláltad.

Húsleves 2011.04.01. 23:05:30

@Earendil:
Nem tudom az m1 mennyi energiát fordít az LMP-re, a nyugati pedofil barátaik feltűnően sokat.

jjulie 2011.04.01. 23:06:12

@dvsc10:

én is gábor vagyok, és ma este 3 órán keresztül hallgattam két 26 éves beszélgetését

mindkettem az általad kihalófélbenlévőnek gondolt csoportba tartoznak

porfelhő 2011.04.01. 23:06:25

Alkotmányozás magyar módra, alkotmányozási komédia zajlik.

"A vereségből talpraállt az Mszp."
"Garanciákt kellett volna adni a két ellenzéki pártnak, ahhoz hogy valóban fefolyásolni tudják az alkotmányozási folyamatot. A fideszes képviselők meg sem tárgyalták azt a garanciatörvényt, amit a szocialisták beadtak. Látható módon diszletnek kellene az Mszp. és az Lmp. a parlamentbe.

Egy olyan politikai rendszerváltást akarnak belefoglalni ebbe az alkotmányba, mellyel sem gazdaságilag, sem társadalmilag-, sem demokrácia - felfogás szintjén nem értenek egyet".

"Jól tette az Lmp. jól döntöttek, hogy kimaradtak az alkotmányozási folyamatból.
A jogállami biztonságban, a szociális igazságosságban, és a közösségek önrendelkezése mellett tesznek hitet.
"Az alkotmányozási folyamatban a fidesz korlátok nélküli demokráciában hisz. a tervezet szerint mostandól Mo-on a többségi hatalomnak nincs korlátja".

A Jobbik "részt vesz az alkotmányozásban, de nem ért vele egyet." hm. nem tudom ez azóta változott e, nem követtem mindent pontosan. és figyelmesen :))

"A Fidesz szerint: Ellenzék hiányában ők fogják a szoalista és az ökopárti szavazók érdekeit képviselni az alkotmányozásban".

Teljes a káosz?!
Igen
:)

Kököjszi és Bobojsza 2011.04.01. 23:07:09

@a-kis-herceg: Ugyan már, hol láttál ilyen kizárolagosságot az LMP-nél? Valamelyik másik politikai párttal kevered őket sztem. Persze nyilván vannak elképzeléseik, melyeket igyekeznek megvalósítani, jelenlegi erőviszonyokra való tekintettel több-kevesebb sikerrel. Nyilván egy politikai párt a saját álláspontját igyekszik megjeleníteni, ez azonban még nem tévesztendő össze azzal, hogy szemellenzősen gyalogolnának előre az általuk helyesnek vélt úton.

a-kis-herceg 2011.04.01. 23:07:20

@jjulie: hogy tartják magukat? majd jön jégkorszak, kihalnak mint a dínók.

különvélemény 2011.04.01. 23:09:04

@manyike: "hatalomra kerülve a Fideszhez hasonlóan anyagi hasznot igyekeznének ők is szerezni"

Ezt kellett volna kihagynod.
Egy párt bevételeket akar szerezni? Igen.
Egy párttag jól akar járni? Igen
Egy ország végeredményül jól jár ezzel? Az majd kiderül.
De párt és párt között, párttag és párttag között eddigi tapasztalatok alapján milliárdos a különbség.
És az a milliárd összességében nem egy számjegyű.

6.Lenin 2011.04.01. 23:09:30

@Letícia:

"hát jah..."

Ez az igazi probléma, még nekem, fidesz birkának is.

Nincs kihez viszonyítani.
Amennyiben elfogadjuk, tömegek fordulnak el a kormányzó pártoktól, de ebből semmit nem tud profitálni az ellenzék, ez katasztrófa.
Mi kellene, hogy kényszerítse a kormányt?
Önmérséklet?
Mihez/kikhez képest mérsékelje magát?

a-kis-herceg 2011.04.01. 23:10:34

@Kököjszi és Bobojsza: hm. most melyikőtök gépel? na mindegy.

kedves Bobojsza!

az elempé is csak egy párt. pénz+kis média és kész. a fides kézben tartja őket ha nem tűnt volna fel... pontosabban vannak biztosítékok...

mellesleg egyes embereket ismerek. azok mind megakadályozós "megélhetési" civilek.

én alkotó ember vagyok. a rombolást nem nézem jó szemmel.

porfelhő 2011.04.01. 23:11:26

Jaj. már elfáradtam, úgy látszik nem tudok irni. ?!
"szocialista és az ökopárti"

rosszul irtam.
tudom.
:)))

2011.04.01. 23:12:45

@6.Lenin: nagyon jók a kérdéseid! Teljesen egyetértek velük.

ubul2000 2011.04.01. 23:13:43

@porfelhő:
"A Jobbik váltópárt nem lesz. "

Erre azért ne vegyél mérget.

"Ahogyan a cigánykérdést kezelik, úgy gondolom elfogadhatatlan. "

A libsik szemében biztosan, de a számuk - ellentétben a hangjukkal - lassan elenyészővé válik. Akik ki vannak téve a folyamatos veszélynek, azok szemében nem.

ubul2000 2011.04.01. 23:16:50

@porfelhő:
"Na és a gárda jelenléte, biráskodása a kis falukban, szintén elfogadhatatlan."

Két dolgot is összehordasz hírtelen, egy mondatban.
1. Miért elfogadhatatlan a jelenléte? A libsi maszlagon kívül van észérved is?

2. "bíráskodása"
Mondanál egy példát, vagy csak a szád jár?

Elcseszett nick 2011.04.01. 23:21:20

Van egy igen komoly gyakorlati oka ennek. A jobbik veszi a fáradságot, és különböző hivatalos/félhivatalos/illegális szervezetein keresztül közvetlenül és gyakorlatban kommunikál az emberekkel (kiből mit kiváltva ezzel), ami sokat számít, mert az emberek nem kicsit fáradtak már bele a politikai szájkaratéba.
Az LMP sajnos nem csinál ilyen téren semmit, mintha a rájuk szavazók csak addig jók, míg szavaznak, vagy nincs energiájuk/kapacitásuk, mintha az "az életükért küzdenének". Mindegyik rossz üzenet a választók felé. Kár.

ubul2000 2011.04.01. 23:22:56

@porfelhő: Ideje volna, ha egy kis erkölcsöt istanulnának a diákok

Mikrobi 2011.04.01. 23:23:42

Magyarországnak nem kell a gender-ideológia meg az alap nélküli liberalizmus. A radikális nemzeti érzés és az ellenségkeresés annál inkább. De meg kell mondanom, ez utóbbi ezerszer jobb, mint az előbbi!

parlamentarista 2011.04.01. 23:24:03

@ubul2000:
nézd, ez az általad libsi maszlagnak nevezett dolog a humanizmus, ami az európai történelmen végigvonul. abban igazad van, hogy van egy határozottabb, militánsabb vonalvezetés is, de annak is követnie az alkotmányos rendet.

porfelhő 2011.04.01. 23:25:33

@ubul2000:
Nem, nem, Nem veszek rá mérget, másra sem!
Látom nem érted, te sem a cigánykérdést, nem érted a problémák gyökerét sem.

Tévedsz. mindenki ki van téve veszélynek, minden szinten vannak bűnözök, akarom irni, a nem cigányok között is vannak, de még mennyire hogy vannak!!!
Kormányzati szintü megoldás kellen elsősorban, munkahely, és nagy szigor. Az a probléma, hogy kirekesztettek, a fiatalabbak közülük azt sem tudják mi a munka, milyen dolgozni, ott ahol kötöttségek, követelmények vannak. és még sorolhatnám.

Kikérem magamnak a libsizést.!!!!! ha lehet tessék mellőzni.!!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.01. 23:27:09

@jjulie: van egy kedves ifjú - túlmozgásos - Maszop-aktivista törzsvásárlóm. 2006-ban plakátolt és diadalittasan mondta, szétkúrták a gheczi Fideszt. Két hete jött valamiért és megemlítette, kitelepíti a pici cégét Szlovákiába, nem hajlandó adót fizetni "ezeknek".
Kis ország, egynemű megoldások.

6.Lenin 2011.04.01. 23:27:20

@Elcseszett nick:

Miért kár?

Amennyiben jönne helyettük olyan, akiknek van valódi válasza, az jó lenne.
Miért a rosszért aggódunk?

ssi 2011.04.01. 23:27:47

@különvélemény:
egy pillanatra beleképzeltem magam az amúgy soha át nem élt pillanatba: lehetőségek, kísértés, támogatások, szabályozások ...

azok számára, akik a hatalom csúcsán vannak ... ma sok minden megadatik, s ők is gyarló emberek

az elmúlt évek gyakorlatához képest nagyot kellene változnia a világnak, hogy ezentúl másként legyen és másként is feltételezzük - szerintem - pl. arányosabban

sokan szeretnék, ha másmilyen lenne a politika, a politikusok - de mire gondolhatnak? átláthatóbb pártfinanszírozás, egyértelműbb képviselői fizetés, hivatalokba ne csak pártkatonákat stb., stb,?

porfelhő 2011.04.01. 23:31:35

@ubul2000:
Mi?van?! Milyen diákokról beszélsz., milyen erkölcsről te szerencsétlen. !!!
Nekem ez a véleményem! ki a q-va élet kért meg rá, hogy olvasgasd a kommentjeimet. ha igy tudsz reagálni!!!
Áruld már el?!!

6.Lenin 2011.04.01. 23:35:49

@manyike:

"sokan szeretnék, ha másmilyen lenne a politika, a politikusok - de mire gondolhatnak? átláthatóbb pártfinanszírozás, egyértelműbb képviselői fizetés, hivatalokba ne csak pártkatonákat stb., stb,?"

Majd, ha az embert az értelem irányítja, de ez még mindig csak utópia.
Már csak az ösztönöket kellene az emberből "kioperálni".

Húsleves 2011.04.01. 23:37:42

@parlamentarista:
Nem, fordított a helyzet. Az általad humanizmusnak nevezett libsi maszlagból azért van elege nagyon sok embernek, mert semmi köze az egyenlőséghez, emberséghez. Amikor emberek szenvednek bűnözőktől és a bűnözők történetesen cigányok, akkor a liberálisok mindent elkövetnek, hogy senki se tehessen ez ellen semmit. Ha a rendőrség tenni szeretné a dolgát, akkor a liberálisok teleordítozzák a világot, hogy csak azért mennek oda a rendőrök, mert a magyar politika cigányellenes. Ha az emberek meg szeretnék védeni magukat - nem a cigányokat bántani, hanem csak megvédeni magukat - akkor a liberálisok ilyen táblákkal vonulnak az utcára: "a félelemkeltés is erőszak".
Az a helyzet, hogy tetszik, nem tetszik, az emberek már kiismerték a libsi maszlagokat, amit te pontatlanul humanizmusnak nevezel.

ubul2000 2011.04.01. 23:38:12

@Earendil: "A Nagy Moammar Kadhafi Zöld Könyvének van igaza, a parlamentáris demokrácia csak szemfényvesztés."
Ebben feltétlenül igaza van

ssi 2011.04.01. 23:41:58

@6.Lenin:
néha olvasni, hogy más országokban másként (is) van, vagy épp más problémákkal találkoznak - sajna kevés a nemzetközi infóm, így csak a leírt meditálás marad :-)

ubul2000 2011.04.01. 23:44:04

@porfelhő: A gyurcsány-féle demokrációból nem kérünk!!!!

samer 2011.04.01. 23:44:59

LMP és Daniel Cohn-Benedict, végre lehullt a lepel, a zöldbe öltöztettet szdsz-ről,. Jut eszembe Kovács Pistike is találkozott Daniel bácsival...

samer 2011.04.01. 23:46:16

@porfelhő: Gyurcsány a demokrata. Mu-ha-ha. áprilisi tréfa...

6.Lenin 2011.04.01. 23:47:56

@manyike:

Nézőpont kérdése. Nekünk, innen, nekik, onnan, minden másnak látszik.

Hiába is töröm,

Jobb híján

nem jut eszembe jobb, megyek hunyni, minden kötelesség nélkül.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Elcseszett nick 2011.04.01. 23:48:58

@6.Lenin: Mert eddig ők voltak az egyedüli nem egybites (igen/nem, bal/jobb, biciklis/autós, dohányos/nem dohányos, sapkás/sapka nélküli) párt. Jó az irányvonaluk, csak kevés a cselekvés. Pont ma gondolkodtam azon, mit kéne csinálniuk, hogy növeljék a szavazótáborukat. Néhány tucat fillérekből megvalósítható ötlet jutott eszembe. Egyik sem igényelne horribilis erőforrásokat, csak munkát. Nekik meg vagy nincs erőforrásuk (itt most nem csak anyagira gondolok) erre, vagy nem jut eszükbe. Ez meg sajnos nagyon amatőrnek mutatja őket.

porfelhő 2011.04.01. 23:52:02

Át kell gondolni a büntető törvénykönyvet – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a hírTV Péntek8 című műsorában

Orbán Viktor kijelentette, hogy az ország teljes lakosságának kell olyan alkotmányt készíteni, ami mindenkinek tetszik.

Az új alaptörvény védelmet jelent a hatalommal visszaélő politikával szemben"

Magyarországon a konzultációk révén nem csupán négyévente mondhatják el a véleményüket a polgárok.

A konzultációt ért kritikák kapcsán kijelentette, hogy nemzeti konzultációt eddig csak a Fidesz csinált. Hozzátette:
„Aki nem szokott kapálni, annak a szájából rosszul hangzik, hogyan kell kapálni.”

www.mno.hu/portal/775275

hm. jó.

6.Lenin 2011.04.01. 23:52:14

@Elcseszett nick:

"...csak munkát. "

Tulajdonképpen min is csodálkozol?

parlamentarista 2011.04.01. 23:55:14

@Húsleves:
az elvi javaslatom erre az, hogy legyenek az unió felügyelete alatt működő megyei sheriffek. hasonlóan, mint a jenkiknél csak uniós zászló alatt járőrözzenek. alapvetően ugyanazok a törvények, és szabályok vonatkozzanak a rendőrségre magyarországon, mint németeknél, franciáknál, spanyoloknál, olaszoknál, vagy épp a briteknél. uniós rendőrségi törvény kellene. kapjon a magyar rendőr uniós kiképzést. uniós felszerelést. az európai unió zászlaja alatt felvonuló megyei sheriffek legyenek az alkotmányos rend őrei. és akkor a militánsok is örülhetnek, meg a humanisták is.

porfelhő 2011.04.01. 23:55:44

@ubul2000:
Ki kérdezte, hogy miből kérsz.?! milyen demokráciából?

parlamentarista 2011.04.01. 23:57:10

européer humanisták. így érthetőbb.

porfelhő 2011.04.01. 23:57:23

@samer:
Miért?! Nem az? nem demokrata?

Amidazophen 2011.04.01. 23:59:27

A Fidesz mellett három kicsi pártocska (Semjén törzszülött képződményét ne is tekintsük pártnak, a társadalom kicsiny ám erőszakos és nagyhangú, tömegbázis nélküli de roppantul jól helyezkedő, eszmeileg végtelenül korcs csoportjának valamiféle képviseletei ők: jóllakott bolha a kutya meleg és puha nyakán), szóval ez a három kicsi pártocska anyázza egymást és nagynéha - bizonyos véletlen egyetértésben - a kormányt. Mármost a politika abból áll, hogy a vezér a reggeli kávé mellett kitalál valami bődületest (a NYENYI kifüggesztése, köztársasági elnök ajánlása a bolgár tengerpartról - igazi sikertörténet: a nép felemelkedése), a kétharmad viharosan tapsol és megszavazza. A többiek? Nincs akkora vezéri baromság, hogy értelmesen vissza tudjanak pofázni. Időnként fátyolos hangján mond valamit egy bátortalan és férfiatlan Schiffer, vagy egy Szekeres, aki megmagyarázza, hogy miért nem jó a paradicsomlevesbe citromot tenni.

Itt tartunk. Az embereknek elege lett a politikából, s az értelmiség jelentős része is hátat forditott annak. Mi meg csak irjuk itt a magunkét - amig lehet -, ahelyett hogy rábirnánk néhány koponyát, hogy csináljanak már valami értelmes összefogást ezért az országért.

Hogy 2-3 év múlva ne Türkmenisztánban találjuk magunkat.

Húsleves 2011.04.02. 00:00:02

@parlamentarista:
Az én elvi javaslatom meg az, hogy az általad humanistáknak nevezett szarkavarók hagyják a rendőrséget, hogy tegye a dolgát, és tartson rendet. Akkor nem lesznek önjelölt militaristák. Az uniós barátaidnak otthon kellett volna megmutatni a humanitásukat, például úgy, hogy nem paterolják ki a cigányokat. Más farkával verni a csalánt nem humánus dolog.

porfelhő 2011.04.02. 00:01:11

@ubul2000:
Ti itt a poszton egy többségi közösség vagytok.
Annyit mondhatok, hogy a nemzeti együttmüködés jegyében egymással szórakozzatok, ne velem, ha kérhetlek.!!!

:(((

Húsleves 2011.04.02. 00:02:15

@samer:
Aki olvasott róluk, annak már a választásokkor is nyilvánvaló volt, hogy mire szolgál a "zöld"-ség az LMP politikai céljaiban:
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100324-az-lmp-2010es-valasztasi-programja.html
"Az intézkedések ellenére már most készülnének a klímaváltozás hatásaira, például elkezdenék felkészíteni az embereket arra, hogy befogadóan álljanak a klímaváltozás miatt lakhatatlanná vált országokból nálunk menedéket keresőkhöz, mert integrációjuk a magyar gazdaság érdeke is."
Ezenkívül például az is szerepelt a választási programjukban, hogy engedjük el más országok tartozásait:
lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010_1.pdf
"Hazánknak folytatnia kell a bilaterális adósságok átstrukturálását, indokolt esetben azok elengedését a rászoruló országoknál."
Gondolom ezekből jól látszik, hogy mik a prioritásaik.

Earendil 2011.04.02. 00:02:23

@Húsleves: ezért kellene, hogy a rendőrök végre cigányok legyenek. Cigány rendőr tartson rendet, ráadásul a rendőrség jó lehetőség a kevésbé képzetteknek, és mindenhol szükség van a rendőrök munkájára. A helyiek szervezzenek polgárőrséget. A felalá masírozó gárdisták nem a rendet szolgálják, mert nem tudnak elég ideig felalá masírozni, és egyébként is semmi közük a helyiekhez. Se Észak-Írországban se Gyöngyöspatán.

Earendil 2011.04.02. 00:03:43

@samer: mi köze is DCB-nek az SzDSz-hez? megmondom, semmi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 00:05:51

@parlamentarista: itt egy friss hozzászólás a Stop.hu-ról, nem tudom, igaz-e. Részemről nem nehéz elképzelni, hogy az (vö. sheriffek).

"2011 Magyarország! ide jutottunk???
Itt tartunk!
A miniszterelnökünk pedig szavazati jogot akar adni a gyerekek után. Ugye sejtitek kik fognak többségben szavazni a jövőben.
Ez ma lehetséges? Hihetetlen...
Elhallgatott jelen: több száz cigány támadta meg a rendőrkapitányságot
Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai
Rendőrkapitányságot.
Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított
egy cigánygyereket.
Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni,
azért, hogy Darázs József
rendőrt, aki előállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három
rendőr tartózkodott. A
háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év
rendőre is volt, és
a bűnügyi vezető Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni
kollégáikat.Az
őrjöngő cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt
rendőrök a készenléti
rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért.
Jelenleg a Pestvidéki
Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek, mert
sehol nem jelent meg
híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki
mint mondtam csupán
300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét .Az esemény megtörtént, arról
közvetlenül a
megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem,
aki 20 évig kollégám
volt.
Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni. Kérem tegye lehetővé,
hogy az esemény
nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be
akar törni egy
kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!

Tisztelettel:
Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls."

ubul2000 2011.04.02. 00:08:26

@porfelhő:

Mea culpa a libsizésért, bolsit akatamírni, bocs :))))

"Tévedsz. mindenki ki van téve veszélynek, minden szinten vannak bűnözök, akarom irni, a nem cigányok között is vannak, de még mennyire hogy vannak!!!"

Ez igaz, de az emberek leszarják a bankrablót, saját kis szaros életük és vagyonkájuk veszélyeztetése a nagyobb probléma. Láttál te már cigány bankrablót? És terménytolvajt? Na ugye.

"a fiatalabbak közülük azt sem tudják mi a munka, milyen dolgozni"

Persze, mert otthon nem ezt látták. Egyszerűbb a magyar kiskertjéből ellopni a terményt, mint az ugyanakkora saját kertben megtermelni azt. Különösen, ha nincs semmi következménye.

Húsleves 2011.04.02. 00:10:13

@Earendil:
Igen, ebben, amit legutóbb írtál, nagyjából egyezik a véleményünk. Azért a "legkevésbé képzett" nyilván nem jelenthet képzetlent, mert a rendőröknek is tanulni kell, hanem olyan értelmes, magáért és másokért tenni akaró és tenni képes cigányt, akinek tetszene a rendőri pálya.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 00:11:13

@ubul2000: egyes önkormányzatok már a porta rendben tartásához kötik a segélyezést. Szegíny tezsvíreink, meg köll művelni kertjeiteket.

ubul2000 2011.04.02. 00:12:26

@porfelhő: Tájékoztatásul közlöm, hogy nem vagy tagja a ner-nek

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.02. 00:15:13

"két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt."

"A két új parlamenti erő"

Az egyik állítás igaz, a másik hamis...
Bár az relatív, hogy hány évig "új" egy politikai erő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 00:18:17

@Earendil: nyilván véletlen, hogy Haraszti ült DCB mellett. Persze, tudom, neki sincs köze az SZDSZ-hez, ő független médiatudós. :)

ubul2000 2011.04.02. 00:20:27

@Hepci: szár ügy, de valahol el kell kezdeni a nevelést

porfelhő 2011.04.02. 00:21:20

@ubul2000:
Látom, súlyos szövegértési problémáid vannak.
Reménytelen eset vagy.
"bolsit " akartál irni.
Minden rendben van nálad!? Úgy gondolom nagyon nics rendben semmi!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 00:24:20

@ubul2000: nem is arra gondolt, hanem szerinte itt a blogon mindenki ellene van, ökumenikusan.

porfelhő 2011.04.02. 00:24:50

@ubul2000:
Én is tájékoztatásul közlöm, ne szórakozz velem!
Itt a poszton a "nagy közösségeteknek" tagja vagy, velük szórakozzál. Ha kérhetlek, ismét!!!!

ubul2000 2011.04.02. 00:30:51

@Hepci: porfelhőt imádom, jókat lehet vele vitatkozni - korrekt érvei vannak, és én is igyekszem korrektül érvelni

ubul2000 2011.04.02. 00:37:19

A cigánykérdés megoldásáról már értekeztem korábban István királyunknak és utódainak több mint 300 évbe telt, hogy kiírtság a magyarság régi hagyományai szerint élőket. De még így is előfordult, hogy az 1300 években épült, István kirány nevét viselő templom, tele van (na jó van vagy 5-6 ha jól számoltam) bizánci keresztet viselő téglákkal. Pedig akkoriban a tűzzel-vassal írtást nem korlátozták holmi "emberi jogok". Ha ez akkor, akkori körülmének között több,mint 300 évg tartott - vajon mennyi ideig tart a cigányok domesztikációja a mai "emberi jogokkal" ékesített módszerrel? 10000 év?

porfelhő 2011.04.02. 00:53:38

Jesszusom. Most veszem észre, hogy már szombat van.

Teljesen felidegesitettél. Sikerült, ismét.
Igen

Jóccccakát!

ubul2000 2011.04.02. 00:56:20

@porfelhő: Ha nekm címezted, akkor békés, nyugodalmas, szép álmokkal fűszerezett jó éjsakát kívánok!

ubul2000 2011.04.02. 01:01:12

@Hepci: Előtte kicsinosítom magam :))))

Holnap (ma) is kemény nap les, alvás ideje jött el, jó éjt!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 01:51:36

@lüke: Jézusom! Ha ezt a sok orbitális baromságot egyenesben olvasnám Gyurcsótánytól, valószínűleg nem érném el a közeli klotyót, itt ültömben üstöllést beszarnék a röhögéstől...

Jofiu 2011.04.02. 04:43:12

Szegeny tulzoan jobb.
Ennel tobb nem terem nekik mint ami most van.
Ha megis, az elmulik nagyon gyorsan.
Es meg ok akartak megmondani mi es merre. Nos, a sajatjaiknak megmondhatjak, de ha nem alkalmazkodnak, akkor a tobbseghez kozuk sincs.
Marpedig ha alkalmazkodnak, akkor mar megkulonbozhetetlenek az osszes tobbitol.
Szegenyek.

Akkor van eselyuk, ha a retegigenyeket szolgaljak.
Amire szukseg van.
De hogy dominansak legyenek... az olyan mint Vona-t dominanak elkepzelni a mellenyeben.

cambridge.on 2011.04.02. 08:06:51

Találtam egy korábbi beszélgetést Vona és Schiffer között.
Vonát nehezebb felismerni mellény nélkül, bár a mozdulatai elárulják.
videa.hu/videok/vicces/baba-beszed-gyerek-gyermek-aPfMEOSzYPaQ5eWv

Mondani valójuk értelme nem változott sokat. Úgy beszélgetnek ahogy a politikusok szoktak, egymást tökéletesen megértik, de másnak nehéz felfogni a beszéd értelmét.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.02. 08:27:12

@Anti Anyag:
Az szép liberális felfogás, hogy az ember az, aminek vallja magát.
Ellenben és valójában az is számít, hogy mások minek tartják.
Ha e kettő ugyanaz, akkor nincs semmi gond.
Ha különbözik, akkor valamelyik fél téved, és nem mindig a környezet.

László56 2011.04.02. 08:28:24

Jó reggelt és nagyon szép hétvégét Mindenkinek

Jobb híján, írja az elemzőnk. Mi meg úgy látjuk hogy a Jobbik az ország legszavahihetőbb pártja. És nem csak jobb híján. Konzekvens, szókimondó és gerinces. A kommunistáink amőba szerű gerinctelensége után, kimondottan jót tett az országnak egy ilyen párt létrejötte. Sokat köszönhet nekik az ország. Lényegesen többet, mint amennyit a polgárok mutatnak az irányukba. Sokan még nem értik a Jobbik nagyon fontos szerepét és hagyják magukat befolyásolni a kommunistáink rágalomhadjáratától. Ezért is kellene a Jobbiknak a céljukat pontosabban megfogalmazni. Ami elsősorban az MSZP porba tiprását kell hogy jelentse.

Evvel nem csak a második legnagyobb parlamenti erők lennének, hanem utat nyithatnának a szociáldemokráciának is. Épp azt nem akarjuk, mondhatná egy pár Jobbik-os, kik nem értették meg az idők szavát. Pedig a szociáldemokráciától nem kell félniük, hiszen a szocdem is a kommunisták nagy ellenségei közé tartozik. Közösen szoríthatnák ki a korrupt kommunistáinkat az ország közigazgatásából. Mert amíg az MSZP kommunistái parlamenti erők lehetnek, addig a szociáldemokrácia előtt zárva lesz az ország kapuja. Ezt kell megérteni minden pártnak az országban és nem csak a Jobbik-nak. Ehhez a kissé komplikált feladathoz a Jobbik-nak azonban még fel kell nőnie. Fiatal a párt, ideje ugyan nincs és mégis időt kellene szakítania a politikai ellenfél pontosabb megfogalmazására.

Ahogy az elemzőnk a Jobbik-on keresztül jut el az LMP-hez, mint szintén új és fiatal párthoz, úgy én is ezt az utat járom be, csak éppen más vonatkoztatással. Ha figyelembe vesszük az LMP legutóbbi tisztújítását, akkor látjuk igazán hogy az LMP-t az ál-liberálisaink teljesen kirabolták. Olyannyira átvették az irányítást hogy az LMP-nek már csak a neve maradt meg. A céljaikat viszont már az ál-liberálisok határozzák meg. Sajnálatos, mert a zöldek nagyon hiányoznak a magyar politikából. Így aztán az LMP jövőjét az mutatja majd meg hogy az LMP pártagok észreveszik e hogy kirabolták őket. Ha észreveszik akkor az LMP megszűnik létezni és megalakul egy tényleges zöld párt. Ha nem akkor tovább fog vegetálni a párt a kiesés és az MSZP támogatása között, mint az SZDSZ második és gyengébb felvonása. Úgy hogy a politika továbbra izgalmas marad az országunkban.

aszekelyek 2011.04.02. 08:45:44

@Hepci: Ez pedig nem fér össze a humanizmussal. Ahogy parlamentarista írja:) Humanoid pedig mindig önellátó volt, csak aztán nem, hogy lettek neki liberális ? vezetői. Földesurai, fáraói, királyai, császárai , arisztokráciája,... szóval überalles kasztjai. Akik csak élvezni akarták mások munkájának gyümölcsét. A barlangban nem volt mese. Vagy éhen döglött, vagy tett magáért és a közösségéért. Civilizációnk pedig azt a kasztot mindig ledobta a hátáról, akárhogy is nevezte magát.

Pistie 2011.04.02. 08:53:51

Szerintem a Jobbik azzal veszíti el annak a lehetőségét, hogy valaha is meghatározó párttá váljon, hogy a baloldali szavazókat akarja átcsábítani. Retorikájuk arra épül, hogy a "mocskos kummunisták", stb. Ez nem jó cél, mert az MSZP a legutóbbi választáson is fel tudott mutatni közel 1 millió szavazót, miközben nem volt sikeres előtte a kormányzásuk. Ezen emberek baloldali világnézetűek, és már csak elvből sem fognak átszavazni jobbra. De ugyanígy a Fidesznek is van egy kb 800e-1 milliós stabil szavazótábora, akik akármilyen pocsék kormányzás után sem fognak átszavazni balra.
(Most tfh. a jobboldal a fidesz és a baloldal az mszp. Mindenki tudja hogy ez nem így van a gyakorlatban, de hivatalosan igen.)
Azt akarom mondani mindezzel, hogy a Jobbik csak akkor érhetne fel egy kormánypárt szintjére, ha a Fidesz szavazótáborából szemezgetni. Annál is inkább, mert innen a legnagyobb a kilépők száma: a Fidesz a választások óta már 1/3 szavazótáborát elveszítette, ez nagyjából 1 millió ember.. Ehhez pedig szakítani kéne a pincsikutya felfogással, hogy ők is ezt akarják ám, csak a Fidesz csinálja meg, hanem porba alázni a Fideszt azzal, hogy nem tartják be az ígéreteiket (2 héten belül rend lesz, magánnyugdíjak megvédik, eddig jó volt az AB most már nem jó, nyelvvédő de helyesen írni nem tudó KE, minden pozícióba saját ember, ...)

aszekelyek 2011.04.02. 08:54:09

@lüke: feri még tetszhalott se bírt sokáig lenni..Jól írja a proszektúrán a szerző. Fikciókkal hadakozik. Imádói pedig úgy nyalják be ezeket a teljesen légbőlkapott bornírtságokaat, mint maci a mézet és tényként kezelik. Azt nem veszik persze észre, nekik soha eszükbe se jutna kitalálni olyanokat , ahhoz feri kell. A feri eccer már segített az mszp-nek. Most is azt teszi. Ahogy énekelték az állítólag civil rendezvényen sajtószabadságért? a csuklyások, akik nem sokban különböztek a kukaborogató , autófelgyújtóktól külsőre, hogy segíteni kell, gyere vissza feri, segíteni kell... A feri meg majd szépen benyújtja a számlát. Nélküle még ilyeneket se tudnak kieszelni. Mert nincs mivel. A köteles beszéd szerzője ugye, most is dolgozik nekik. Feri sem változott.Az mszp többi tagja se lett okosabb. A cél is maradt az, hogy le kell verni a jobboldalt.

aszekelyek 2011.04.02. 09:00:50

@lüke: még egy ok, hogy bezárták az OPNI-t. Átolvasva amit írtam, feltűnt, szép kis diagnózis jön ki a feri rajongóinak állapotáról. Ha valaki irreális félelmeit tényként kezeli, az bizony egy betegség tünete. Ne parázzatok édes baloldali feri rajongók! Árt a lelki egészségeteknek! Igen nagy számú paranoid hajlamú magyar nem szedi a gyógyszerét, látom.Mind ott lesznek csápolni a ferinek 16-án az örökmécsesnél. Morális hulla is ez a feri, nem csak politikai. Mondjuk a szegény beteg embereket mindig felhasználták, pl királygyilkossághoz, ilyesmikhez....

lüke 2011.04.02. 09:02:22

@Hepci: @aszekelyek:
dolgozzon!
elég pénze van,a seggnyalókat ,beszédírókat, dicsöitöket lehet lehet fizetni
zürzavar, de most a kis Mesterházy is beállt mögé a pedofiliával

lüke 2011.04.02. 09:03:24

Jobb híján a Fidesz kormányoz, nem harmadolok most .De cca 30%-al nyernek Írországban ,Belgiumban, Angliában s Németországban is, igaz, ott van kompromisszum készség. S öt százalékos kis párt nem tette tönkre a fővárost, ahol az emberek ötöde él.
A magyar politika egésze szimbólumokkal operál : lehet más a politika? Dehogy lehet! Korrupt Bécstől Párizson át New Yorkig ,de a fővárost azért kikupálták! Nem autópálya folytatás a fő bevásárló utca, s a centrum üzletei a lakosságot kiszolgálják.
Főképp a pesti liberálisok reménykednek az LMP-ben! Sőt külföldi segítséggel próbálkoznak- határon innen s túl- de nem segít egy két EP-s cirkusz se, ott ez mindennapos..
A másik oldal a jobbik- mi ez, ha nem szimbólum- teljesen a vidék pártja. Sok sok helyi bajt próbálnak orvosolni , néha erőszakkal, az erőszakra. Polgári és büntetőben jártas fiatal ügyvédjeikkel, akik nem torgyáni retorikával próbálkoznak, nagyon világos duktusszal támadnak.
Schiffer ingatlanos ügyvéd, maradnia kellett volna az adás-vétel közti százalék számításnál s megelégednie ezzel a nyereséggel.
Mesterházy Bendit pedofiliájával, beállt Gyurcsány mellé ,a zűrzavaros gondolatokhoz, ami néhány hívőt megtalál még, nem szólva az 1947 óta kiépített láncolatról.
A régi baloldali jelszavak és legföképp az elmaradt tettek jellemzik a magyar baloldalt : szegénység politika, antifasizmus, demokrácia. Ezek a jelszavak ma a sok hordó szónoklás után nem is kisajátíthatóak.

lüke 2011.04.02. 09:06:45

@aszekelyek:
humanizmus!
az Mátyás volt nem a Matyi, Matyiék barriert építettek

porfelhő 2011.04.02. 09:07:17

@László56:
Látom, jobb híján, már megint megirta. Igazán szép teljesitmény.
Egyébként teljesen "jól" van, Kedves László? Nagyon "elemében "van már megint!
Igen.
:)

jjulie 2011.04.02. 09:11:33

@lüke:

mi a szösz

egész mondatok, alannyal, állítmánnyal stb., nem véletlenül nyomkodott enterek, végigírt sorok

ja, jut eszembe evidence based, "Julius Meinl III ceded control of his group to his son in 1987. The retail division of the group, except the high-profile flagship store in downtown Vienna, was sold to Rewe by Julius Meinl V in 1998/1999."

igen igen, nem a németek vásároltak be cégügyileg ausztriában az eucsatlakozásukat követően, nem nem bizony

Dub hadnagy 2011.04.02. 09:19:11

@parlamentarista: érdekes kritériumok egy zöldpártra, kíváncsi vagyok, ez alapján melyik Nyugat-Európai pártot tartanád zöldnek. Szerintem a nagypolitikában annak a legfőbb kritériuma, hogy egy párt zöld-e, az, hogy hogy sarkalatos kérdésekben az ipari és a környezeti szempontok közül az utóbbi mellett álljon ki, és ennek azért a párt és az általam ismert előéletű képviselői is eleget tesznek/tettek. A sárga labdás sztori biztos zavar6ja egyesek kényes ízlését, én is örülnék annak, hogy ha egy számomra vállalható párt pusztán elvszerű politizálással meg bátor kiállással, pénz, médiaszereplés és utcai megmozdulások nélkül meghatározó szerephez jut6na az ország vezetésében, csak az elmúlt 21 év ezt nem igazolja vissza.

jjulie 2011.04.02. 09:20:02

@László56:

megnéznélek egyszer miközben írod ezeket a faszságokat, kibírod e röhögés nélkül

aszekelyek 2011.04.02. 09:20:52

@lüke: Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet de aferi nyomulásáról egy árva hangot sem hallottam sem az lmp-től, sem a jobbiktól. Ez engem zavar. Legalább annyit kéne, hogy miniszterelnök úr, most más politika van..., tudja, az öné megbukott. Persze az, hogy más, bármit jelenthet. Akár rosszabbat is. Csak Deutch twitter írását csócsálják. Vastagbőrön, atv-ben..MAguktól is mondhatnának ezt-azt. Pár keresetlen szót arról, amit összehord saját kiválóságáról a mi ferink.

lüke 2011.04.02. 09:22:09

@jjulie:
ezt nem mondtam,
szófacsaró
hanem a SPARról volt szó
de örülök hogy képezed magad Gyula ügyben:),
most megyek hozzájuk

a Käfer a wiesbadeni kaszinóban- am. föhadiszállás volt- Salle de flacon nevü teremben isteni éttermet üzemeltet
s ez a másik ott
www.nassauer-hof.de/

ha arra jártok................

lüke 2011.04.02. 09:23:41

@aszekelyek:
nem baj az,
Horn Gábor müanyag pohárból sört ivó kamerába bámuló
is megmondta, neki csak bocsánotot kellett kérnie

lüke 2011.04.02. 09:26:58

@aszekelyek:
nem csak morális, szerintem politikai, de
feltámad
en.wikipedia.org/wiki/Dolores_Ib%C3%A1rruri
mint Dolores Ibarruri tegnap olvastam egy ilyen blogot, be is tettem

porfelhő 2011.04.02. 09:27:50

Össztűz alatt a kormány: kezdődik a tüntetések hónapja

Legalább hat demonstráció lesz áprilisban Budapesten.
Míg a fegyveres és rendvédelmi dolgozók a szerzett jogaik csorbítása miatt tüntetnek, addig az ellenzéki pártok és civilek a Fidesz alkotmány ellen vonulnak az utcára.
Több olyan nap lesz, amikor egyszerre két demonstrációt is tartanak a fővárosban."

hirszerzo.hu/belfold/20110401_aprilis_demonstracio#rss

Na már! nem csak nemzetközi össztűz zúdúl a kormányra, már belföldről is. Nem csoda, ha állandó harcban kell lenniük. Jobb híján , "sűrű" hónapnak néz elé az ország.

jjulie 2011.04.02. 09:28:00

@lüke:

nem csak a chorin megy fejből, hanem még a kilencvenes évek is

és képzem magam öreganyám, hogy ne csak azt tudjam ismételgessem amit kislánykoromban hallottam

hoplita 2011.04.02. 09:28:16

@eon:
Tényleg....?

Muhahahaa....

Nem kell nagyon jól tudni számolni, ha majd a Patán leadott elempés szavazatokat kell összeadni, ecsém...:))))
Mert még az orkokét se kapjátok meg....azt elcsaklizza a fityisz, meg a maszop felesbe.:DDD

Természetesen ez nem csak Patára vonatkozik..

aszekelyek 2011.04.02. 09:28:28

@lüke: :) igen. de csitt, MAgyarország partjait akkor három tenger mosta:) valami reneszánsz volt a divat akkor és persze olyan gáz volt, mert feudalizmus is volt közbeeeen,... zöld? Az volt bőven. üvegház meg maximum a kertészetekben fejtette ki a hatását de sztem akkoriban nem volt még olyan. Azt olvastam Az üvegfalú beltéri Ward szekrény későbbi angol találmány....Csak szántottak, vetettek és abból éltek:)

aszekelyek 2011.04.02. 09:30:24

@lüke: Ő úgy tudja, hogy dolgozik:) akkor is úgy tudta, amikor szét..rta Magyarország jövöjét sok évre előre.Kisszarházystul, bajnaistul....

hoplita 2011.04.02. 09:30:25

@iii:
Re se leszel mán hülyébb...úgy látom.

Az arányok, fijam, az arányok.
Hogy erről mindig megfeledkeztek azzal a kurvasok eszetekkel.:))

lüke 2011.04.02. 09:31:37

@lüke:
www.youtube.com/watch?v=xs5eNpWzX1w
ime a bal o i müvészkéi:
Vig Misi meg Tarr Bélus

jjulie 2011.04.02. 09:32:24

@hoplita:

mivan, a nap melegen süt, a fandli meg pihen

nincs munka mucsafalva alsón, ilyen gyorsan hazajöttél a reggeli kocsmázásból?

cigányozhatnál egy kicsit jobb híján kukakirály

hoplita 2011.04.02. 09:33:43

@parlamentarista:

".....csak azt kellene megérteni, hogy a putris, meg a gettós cigányokat nem integrálni kell, hanem asszimilálni...."

Már mondtam többször is...BAROMSÁG...!!!!!!

Illetve, rajta komám..!
Add a lányod putris orkhoz, a fiad meg válasszon a Durándáról.
Mutass példát, bazmeg, kevereggyetek, sokasoggyatok.

aszekelyek 2011.04.02. 09:33:55

@lüke: Nem kért.Azóta is ágál és ágál, hogy neki a csúnya Viktor elvette a játékát és el is rontottaaaaa, brühühű, óvónénihihihi, állítsa a sarokbahahahaha és tilcsák is ki.....hihihihi...meraZÖRDÖGGELCIMBORÁL... EZ EGY KIUDROTTPAPTÓL, AKI MEGMILLIÁRDOSODOTT KÜLÖNÖSEN PIKÁNS...MMennyi lehet neki még a szamárbőrből szerinted? Egy feltámadásra való? Nem nagyon sáfárkodott vele jól....

lüke 2011.04.02. 09:34:26

@aszekelyek:
milyen hülyék ezek az angolok,franciául beszélnek:)))))
ward-robe

aszekelyek 2011.04.02. 09:36:48

@hoplita: hagyjad , macchiavellista, bármit elad neked, rád dumál, ha neki abból haszna származik:) Ő persze nem kér belőle, köszöni....

jjulie 2011.04.02. 09:37:00

@hoplita:

na, rátaláltál a témára, rajta, valami szaftosat, baszkikám ne légy kislány

hoplita 2011.04.02. 09:38:50

@iii:

"......A cigányok túlnyomó többsége eleve asszimilálódni akar, hiszen nem is tartják magukat cigánynak. Putriból meg gettóból egyébként is kurva nehéz asszimilálódni, de még csak úgy simán élni is...."

Rád kattintottam.
Budapest.
Mindent megmagyaráz....a tefajtád ott tenyészik.:)))))))

lüke 2011.04.02. 09:39:17

@aszekelyek:
a pénze dolgozik

mig ön durmol dolgozik a darmol:)

www.darmol.de/darmol_spot.html
lányom osztálytársa volt a darmol tulaj,
Vienna-Geneva -New York tengelyen röpködtek hétvégén, a Feri miért nem csinálja?

jjulie 2011.04.02. 09:42:02

@aszekelyek:

kezd a bejegyzéseidet a következővel, leírom neked, aztán elég kopiznod:

"úgy tessék olvasni a bejegyzéseimet, hogy engem a kádár kapart ki a szarból, csak nem bírom elviselni ezt a tudatot, ezért szidom ész nélkül naphosszat a gyurcsányt a szocikat, a ballibeket, a siffert és utálom a multam, máshoz nem értek, és nem is érdekel"

aszekelyek 2011.04.02. 09:42:18

@lüke: vicces, nagyon:) rengeteg ilyen van :) Közben meg szenvedélyesen becsmérlik egymást. :) ha épp nem fekszenek össze:) Kellemes hétvégét, most el, dógom van, sürgős.

aszekelyek 2011.04.02. 09:44:13

@jjulie: Már hiányoztál, aszittem már nem szerecc:) elutazom, addig olvasgast a szerzeményedet , mert nem szórakoztatlak egy ideig:) no és vedd be rendesen a gyógyszered is öcsike!

jjulie 2011.04.02. 09:46:29

@aszekelyek:

szeretlek, imádlak, csak ki nem állhatlak

aszekelyek 2011.04.02. 09:48:05

@lüke: Felhívnám a szocializáció különbségeire az említett leány és a mi ferinkék között:D Ez így PC? :) Kötcse neked nem is jó? Milyen magyar vagy te? Ők nemzetiek szocialisták, nyugatosak de nem annyira. Itt van neki feladata, itt köll zavarnia Orbánt de nagyon és mindenben.MAjd nyaralhat, ha megbízói engedik.

lüke 2011.04.02. 09:48:13

@aszekelyek:
:))))))

"talpra ugrom, hi a haza,
a költségvetési hiánya
meg lesz töltve ma"

hoplita 2011.04.02. 09:49:02

@Akitlosz:
Fogalmazzunk egyenesen.

Simán kizúghat a parlamentből.
Ha oddsokat kéne megadnom bukiként, akkor most, innen többet fizetnék a bennmaradásra.
Ha Pesten erősek tudnak maradni relatíve, akkor átbuknak a küszöbön......ha ott gyengülnek, akkor szevasz, volt egy jó kis négy éves kalandocska, zsíros állások, sok tévészereplés, ingyen észosztás.:))

lüke 2011.04.02. 09:49:41

@aszekelyek:
nem zavarja, inkább utánozza:)
az LMP zavarja, még importálja is legalább tiz ezer euróért Cohn Benditet

hoplita 2011.04.02. 09:49:57

@jjulie:
Bazd ki anyádból a hajszálrugót.

behin 2011.04.02. 09:52:10

Az LMP zöld párt, tehát a modernizációs igényekhez képest mindenképpen protest. Ezek a korlátok áttörhetetlenek, sosem szavaznék rájuk, csak "jobb híján". Az meg kevés nekik is, nekem is.

jjulie 2011.04.02. 09:54:19

@hoplita:

na, mars vissza a kocsmába, ez nagyon gyenge, gyenge vagy te cigányszakértőnek

hoplita 2011.04.02. 09:55:52

@knausz:

"....Azt hozzátenném, hogy saját választói körében. Egy ilyen cigányellenes stratégia nem fér bele a klasszikus jobboldali ember világképébe, sem nem európai, vagyis ha ez a tendencia folytatódik, akkor marad a Jobbik mag, ami bőven tíz százalék alatt van, ugyanis a Fidesz szavazói már nem akarnak majd "megosztani". Így gondolom...."

Aha.
Beszélj a vidéki fidesz szavazókkal, akiknek rendet ígértek orbánék....két hét alatt.
Most meg már a fegyverliberalizáció van a terítéken.....
Hogy változik a világ...:)))
Ezek a faszságok a gazdasági helybenjárásra csak mint hab a tortán, úgy fognak kinézni.:)

jjulie 2011.04.02. 09:57:07

@behin:

a modernizációs igények, meg a zöldiség ellenségek

sokoldalúan képzett gyermek lehetsz

jjulie 2011.04.02. 10:00:07

@hoplita:

milyen gazdasági helybenjárásról beszélsz

ami van az a folytatólagos lassú de biztos csúszás lefelé, persze lehet helybenjárásnak is nevezhető

hoplita 2011.04.02. 10:09:14

@porfelhő:
Nem a tutit írom, csak az igazat.
A tutit meghagyom nektek, kis elefáncsonttornyos albérlőknek.:)))

porfelhő 2011.04.02. 10:10:40

hm. Látom itt is sűrű lesz a hétvége. !
Jobb, ha megyek, azt mondják, akinek nincs helye itt, az menjen.
hm. további jó kommentelést.! mindenkinek.

lüke 2011.04.02. 10:11:46

@hoplita:
a fegyverliberalizáció
nem veszélytelen, majd Pintus még meggondolhatja,
akár ellenük is fordulhat, nagyon könnyen
ez nem
I shot the sheriff a Crossroadon
www.youtube.com/watch?v=APWhx97QvxE

www.preferred-seats.com/Festival-Tickets/crossroads-guitar-festival-2011.html
akit érdekel:)

hoplita 2011.04.02. 10:11:49

@Letícia:
Ugyan mán....
Van köztük annyi akasztani való, szélhámos, tolvaj gazember......pedofil ne lenne....?:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 10:13:39

@lüke: ennyi pénzbe kerül a haknizó a pedofaszkalap?

igényes 2011.04.02. 10:15:22

A Magánnyugdíjpénztárakról miért is hallgatnak mostanában. Az Alkotmánybíróság ezt a régi feladatát sem oldotta meg, pedig Sólyom időben elküldte.

www.solyomlaszlo.hu/admin/data/file/6728_20100104abinditvany_magannyugdij_honlapra__cimerrel.pdf

porfelhő 2011.04.02. 10:16:31

@hoplita:
Igazad van. Egyébként teljesen mindegy mit írsz. Nem számit már.

hoplita 2011.04.02. 10:16:52

@flippant:
Ha a cigányproblémának a költségvonzatát is a közbeszéd részéve tesszük, akkor még több, ma még mérsékeltnek számító embernek is nyílni fog a bicska a zsebében.
De szépen, fontolva kell haladni......a közgondolkodás átformálása lassan megy.
Van időnk....csak sajnos az ország nem bővelkedik benne.
Valóban a 24. órában vagyunk.

aszekelyek 2011.04.02. 10:19:36

@lüke: hajaz ferire nárcizmusban Cohn Bendit.Naná. Krisztus koporsóját se őrizték ingyen:) Cohn-Pelikán Bendit ő szerintem.. Egyszer majd kérünk magától valamit. ADDIG CSAK FOGADJA EL AZT A PÁR EZER EURÓT, EP KÉPVISELŐSÉGET....

hoplita 2011.04.02. 10:21:44

@porfelhő:
Persze hogy mindegy...én tudom, nincsenek nekem illúzióim.
A kutya ugat, a karaván halad, tudom én ezt.:)))

@lüke:
Először is fogalmat kéne tisztázni.
Ne nevezzük fegyverliberalizációnak azt, hogy enyhítünk egy kicsit Európa egyik legszigorúbb, legmerevebb és legbürokratikusabb fegyvertörvényén.
Számomra az osztrák, vagy a tót fegyvertörvény a minta.
Ha már egyszer szomszédok is...
De ez még nem jenki stílusú liberalizáció.....nagyon nem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 10:24:50

@hoplita: először a jogilag indokolható esetekben történő önbíráskodást (igazolható tartozások behajtása) kellene engedélyezni...

aszekelyek 2011.04.02. 10:26:14

@Kököjszi és Bobojsza: ezt úgy hívják empírikus tapasztalat. Tanulópénzt megfizette Magyarország már zöld és liberális képében pompázókkal kapcsolatban.Nagyon drága lecke volt. First class education.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.04.02. 10:35:47

MÁR ALAKUL A: Elzavarni a Fideszt és Bandáját Párt.

Török G. már megint nyal...ismerős dolog...de nem kell MSZP nek LMP nek lenni hanem egy egyszerű Demokráciárt Pártot alakítani azzal jelszóval: SOHA TÖBBET FIDESZ és a TÖRPE,

...amúgyis véres leszámolás lesz itt,...!!!!!!! már sok helyen megy a szerveződés---hihi

arton88 2011.04.02. 10:36:27

Az MSZP eltűnésér szerintem nem sok esély van jelenleg, mivel elég nagy számban vannak ma is fanatikus híve+ nincs alternatív demokrata/szocialista párt. Ezenkívül már 90'-ben is elég rosszul szerepeltek, aztán a 94'-es választásokat simán hozták.

A Jobbik egyedüli erejét a szélsőséges eszmék adják, ezért felesleges közép irányba elindulnia, ha valaki a közép konzervatívokat akarja megnyerni arra mindenképpen egy új pártra lenne szüksége.

Az LMP még a választások előtt az SZDSZ-el szemben egy normálisabb "liberalizmust" ajánlott, ezt is hirdették. Ennek ellenére ma kezd egyre jobban a régi pártra hasonlítani, és a zászlójára tűzi a pozitív diszkriminációt ami az USA-ban működik mivel elég nagy politikai erő (fekete és latinó szavazók) áll mögötte, addig Magyarországon ezzel sok mindent nem lehet elérni.

hoplita 2011.04.02. 10:36:49

@samer:
Igen.De az mán nem vót nyilvános....szerintem azzal fizették ki a vörös denit.:)))

2011.04.02. 10:40:27

„Míg az elmúlt szűk egy évben az LMP inkább veszített pozíciójából, a Jobbik – hangsúlyozom: stratégiai értelemben rosszabb kiinduló pozícióból – egyelőre jobb”

Persze hogy veszített pozíciójából, hiszen az LMP kezdettől fogva töltelékpárt volt, aminek sem ideológiái, sem elvei nem voltak. Még magáról a párt nevéről, is egy nagy üres semmi ugrik be. Biankópárt, ami meglovagolta a kormánypártokkal szembeni ellenérzéseket, és lincshangulatot 2010-ben. Teljesítményről nem lehet beszélni, ott vannak a parlamentben, bizonyos dolgokkal egyetértenek, bizonyos dolgokkal nem, kényelmes, nem hajtós négy évre rendezkedtek be, és nagyjából ennyi, amit dióhéjban el lehet mondani, sok vizet nem zavartak eddig. A jobbik ezzel szemben, masszív, nézetei mellett végsőkig kitartó, tökéletesen tiszta képet mutat a választók felé, nem egy meglepetés párt. És folyamatosan tesz az asztalra, durva ellenszélben is. Ilyen irányítás kellene az országnak, biztosan kintebb lennénk a szarból.

hoplita 2011.04.02. 10:42:33

@Hepci:
Már régi ügy, de megtörtént.
Képzeld el ezt, mondjuk valamelyik közép-nyugati jenki kisvárosban.
De akár Dallasban is....vagy a nagy almában.
Hirtelen kevés lenne a hullazsák.:)

2011.04.02. 10:45:49

@arton88: "A Jobbik egyedüli erejét a szélsőséges eszmék adják"

Negatív csengése van a "szélsőséges eszme" kifejezésnek. Egyezünk ki szerintem abban, hogy rendet szeretnének tenni az országban, viszon limonádé + lagymatag pisi látszattevékenységgel, és vég nélküli dumálással (fidesz) ezt a helyzetet már nem lehet kezelni, és ez az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbb is lesz.

hoplita 2011.04.02. 10:47:49

@aszekelyek:
Ha velem el akar érni valamit, akkor kösse fel a gatyát...de még az is karcsú lesz.:)

jjulie 2011.04.02. 10:50:18

@Jankove:

a rend a következő: a lúzerek szopnak, az eszesek meg szopatnak

úgye hoplita, te ís képzed a vákumot?

arton88 2011.04.02. 10:50:32

@Jankove: Nem sértésnek szántam. Abban egyetértek, hogy amit a jelenlegi 4 párt csinál azzal nem megyünk semmire.

Szimba 2011.04.02. 10:53:03

TG elemzésére:

- a Jobbik nem csupán jól választott stratégiát, hanem a Fidesz meghagyta nekik azt a területet, ami a vidék, de Budapest elhallgatott problémája: a cigányság elmaradt integrációja, felemelése, szocializálása, oktatása stb.

- Az LMP valóban színtelenné vált. Sem zöld pártként, sem politikai erőként nem tudott felmutatni semmi jelentőset.

- A civil mozgalmak egyelőre frissek, és még bármi kinőhet belőle, de félő, hogy bejutva a parlamentbe, ők is elsorvadnak, elveszítik erejüket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 10:56:25

@jjulie: ahol ti szoptatok, én szoptatok
Így képzeled? Álmodik a duplaspirál?

jjulie 2011.04.02. 11:02:54

@Hepci:

álmodnak a duplaspirálról, majd egy pofon, és szopnak tovább nyugton

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:05:50

@jjulie: meglehet, boldogok s dugnak sűrűn, mint a mezei egerek.
A porfolióelemzők meg a folytonos stressztől pótkocsis kamionnal vásárolják a Viagrát.

Szimba 2011.04.02. 11:06:04

@aszekelyek:

Növényekről már nem akarok itt írni. Küldtem neked levelet!

Szimba 2011.04.02. 11:07:01

Hé! Eltévesztettem a blogot? Ez itt egy pornó oldal?

hoplita 2011.04.02. 11:09:03

@Jankove:
Azért használják előszeretettel, mert negatív a csengése...halkan tegyük hozzá, egyelőre.
A 90-es években a radikális szónak is ilyesféle negatív csengése volt, nem jelentett széles bázison hívószót.
De a szavak kiüresednek, kikopnak, jelentésárnyalatuk, akár jelentés tartalmuk is megváltozik, átalakul.
Nézd meg, ahogyan náciznak, fasisztáznak, nyilasoznak a "mérsékeltdemokrata" faszfejek....:)
Kilúgozzák a szavakat...ma már egyre többen ha azt hallják fasiszta, akkor tudják, hogy egy becsületes magyar emberrel van dóguk.:))))

hoplita 2011.04.02. 11:10:52

@jjulie:
Remélem eljössz a blogtalira.....szeretnélek személyesen megismerni, szerintem szót fogunk érteni.:)

hoplita 2011.04.02. 11:12:05

@Szimba:
Nem.
Csak álmodik a nyomor..:)

arton88 2011.04.02. 11:12:54

@hoplita: "ma már egyre többen ha azt hallják fasiszta, akkor tudják, hogy egy becsületes magyar emberrel van dóguk."

30'-40'-es években is ezt jelentette, örülök, hogy megint abba az irányba tartunk, mert az anno nagyon bejött.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:16:09

@hoplita: Zsüli nem jár blogtalira. Az arcemberek többnyire arctalanok. :)

jjulie 2011.04.02. 11:18:03

@hoplita:

hát persze

addigra megkapod a cigányszakértési tiszteletdíjad, hogy megtankolhass vagy mucsaalsón lesz a blogtali?

Szimba 2011.04.02. 11:18:31

@hoplita:

Lehet csak tanácsadás kismamáknak?!:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:23:05

@jjulie: tiszta zsebpetőiván vagy, Zsülike. Ő és elvbarátai szoktak volt ennyit mucsázni. Osztán mi lett velük... rotty...

hoplita 2011.04.02. 11:28:10

@Hepci:
:)))

Jó dolog ez a netes eszmecsere, de a személyes beszélgetést nem pótolhatja.
Egy fintor, egy szemvillanás többet árul el egy emberről, mint 200 háesz.
Legalábbis nekem, én mán öreg vagyok és vót időm kiismerni a zembereket...egy kicsit, legalábbis.:)

jjulie 2011.04.02. 11:36:19

@hoplita:

kivel cserész eszmét jóskapista, ki adná az övét a tiédért?

jjulie 2011.04.02. 11:39:09

@hoplita:

ja, meg öreg is vagy mint az orbánapád, valóságos kukaborogatóveterán

sisszi 2011.04.02. 11:43:35

szerintem is a Jobbik nyer az egészből. mindenki képzelje el, hogy 2014-ben visszasírja Orbán Viktort vagy Horn Gyulát....na az lesz majd az igazi NER.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:44:34

@jjulie: most szervezi Letícia a következő találkozót, biztos hív majd, ott találkozhatsz Hoplitával. Kimentek az étterem elé és csináltok egy kukaborogató versenyt. Én fogok bíráskodni, s nektek az jó lesz.
Jó lesz?

jjulie 2011.04.02. 11:46:25

@Hepci:

az is jó, de legyen utána szkander is

hoplita 2011.04.02. 11:48:01

@Hepci:
Majd gyakorolok...mert becsszó, én még életemben nem borítottam fel egy kukát sem.
Droidot már segítettem táppénzhez, de a kukák tőlem olyan biztonságban vannak, mint Ábrahám kebelén...:))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.02. 11:48:11

@Jankove:
Van benne valami.
A lehetmás tényleg egy biankóra szedte össze a választóit.
Plusz egy élénk komcsizással.
Mondjuk, a Fidesz is biankóra.
Szintén komcsizással.
A Jobbik is biankóra.
Komcsizással, cigányozással.
A maszop kábé kapitulált.

Hogy ebből mi a tanulság ?
Abszolúte semmi.
Ennyi van bennük és kész.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:50:30

@sisszi: bármi megeshet. Én már Horn Gyuláról is nehezen képzeltem, hogy visszasírom, de jött Gyurcsótány s rájöttem, hogy Horn Gyula igazmondó magyar hazafi és elit entellektüel volt. Szerencsére a helyesírást akkor még nem volt divat firtatni, nem is tudom, miért... de tán nem írta volna két essel, hogy NA ÉS. A könyve se úgy van, hogy Cölöp pök...

jjulie 2011.04.02. 11:51:28

@hoplita:

hogy csináltad, belecsaptad a maltert a szemébe?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:52:11

@jjulie: tőlem sakkozhattok is (gyalogos üti futót, ha utoléri). :)

hoplita 2011.04.02. 11:53:23

@jjulie:
Szkander...?
Hehe...kocsma előtt nem szkanderezni szoktak, hanem felpakolsz, oszt hadd szóljon.....amíg le nem fekszik valaki.
Hol élsz te, makkmarci..?:)))))

jjulie 2011.04.02. 11:54:41

@Hepci:

legyen metszőolló is kéznél, van tele van vadhajtásokkal, megmetszem vacsi után

hoplita 2011.04.02. 11:55:27

@jjulie:
Majd elmondom ha elévül.:)
De mondtam, négyszemközt akár ezt is.:))

hoplita 2011.04.02. 11:58:37

@jjulie:
Ha én megmeccelek a kis Ka-Bar-ommal azt megemlegeted, hóttod napjáig.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 11:59:40

Apokalipszó lesz: Mesterházy Attis aszonta, a Maszop nem esküszik fel a leendő alkotmányra.

index.hu/kulfold/2011/04/02/az_mszp_nem_eskuszik_a_fidesz_alkotmanyara/

Vajh enkezükkel zárják ki magukat a nemzettestből vagy születhet még gyümölcsödddző kompomájszum?

hoplita 2011.04.02. 12:00:27

@Hepci:
Ugye milyen érdekes szó ez a relatív.....?:))

Laikus Érdeklődő 2011.04.02. 12:00:36

@László56: Szerintem a Jobbikból soha nem lesz szociáldemokrata párt. Ők nemzeti szocialisták - amit hiba lenne összemosni a náci párttal. Lehet ezt jól is csinálni.
Egy igazi balközép, kicsit liberális, kicsit zöld szocdem párt viszont hiányzik a magyar közéletből. Nem valószínű, hogy rájuk szavaznék, de örülnék ha lenne ilyen.
Két ilyen párt mellett talán a Fidesz is elmozdul(hat)na végre a jobbközép irányába mert ha minden így marad elképzelhető, hogy legközelebb a Kétfarkú Kutyák lesznek a "fehér hollók".

jjulie 2011.04.02. 12:06:42

@hoplita:

most hogy így először hallod.....

kérdezd meg a kocsmában, hátha ismeri valaki

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 12:12:00

@jjulie: már nagyon várjuk a szkandert. Írásbeliségben alulmúlod Hoplitát, Tölgyes ellen se volt soha sanszod, várd a Mirrrmurrt, talán vele...

hoplita 2011.04.02. 12:12:14

@Laikus Érdeklődő:

Én magam nem szívesen mondom ki nyilvánosan - szűk körben azért beszélünk róla - de valóban.....szoros értelemben a Jobbik egy nemzeti szocialista jelleggel bíró párt.
Sajnos erre a szóösszetételre rárakódott-rakott mocskot nem egyszerű letakarítani...amíg folyik ez az agymosás szinte lehetetlen is kihozni a szavak karanténjából.:(

Messze a legbaloldalibb párt a Jobbik a jelenlegi parlamenti "kínálatot" végignézve.

jjulie 2011.04.02. 12:17:02

@Hepci:

nem lehetsz bíró

fél seggel már az ubul mellet ülsz, elfogult vagy a partvonalonkívüliekkel

jjulie 2011.04.02. 12:19:03

@hoplita:

használ helyette inkább a makulátlan nemzeti bolsevikot, az a helyes

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 12:23:52

@jjulie: a technikai lebonyolításra szorítkoznék mindössze. Ne verjétek egymást tökön pajszerrel, ilyesmi.
Ubul is ott lesz, lángost majszol majd közben.

parlamentarista 2011.04.02. 12:29:09

@hoplita:
az asszimiláció pusztán csak azt jelenti, hogy putris cigányban is a magyar identitást erősítjük azért, hogy hasonuljon. a többségre akarjon hasonlítani, és ne a kisebbségre.

az iskolában a putris cigány gyereknek azt kellene mondani, hogy attól még, hogy sötétebb a bőre ő is magyar. az asszimilációhoz persze ugyanazt az ételt kellene neki adni, kapásból kellene hozzá iskolai egyenruha. közös létesítmények. tanterem, tornaterem, könyvtár.

de elvben a konyhán, a mosodában, a varrodában dolgozhatnának a cigányok, ha nem is a cigányasszony, hanem mondjuk a felnőtté vált cigánylány. elvben az iskolai tanműhelyben készülhetnének a táblák, a székek, a padok, a felnőtté vált cigányfiút erre kiképezik. és akkor a fiatal felnőtt cigányok dolgozhatnak, a gyerekek meg tanulhatnak. mindeközben magyar identitást kapnak. ez az asszimiláció.

ehhez persze nem falusi, tanyasi iskola kell, hanem járási. illetve kerületi iskola. ahová már annyi gyerek jár, hogy ezt az oktatási létesítményt ténylegesen fenn lehet tartani. de ez nem integráció, hanem asszimiláció. mert a járási és a kerületi iskolában mindenki magyar lesz. illetve majdnem mindenki.

mert persze a jó módban élő cigány családok, akik kitalálták maguknak ezt a bazseválós identitást, ami a roma, azt büszkén hirdethetik. mert az meg ugye senkit nem bánt. és akkor egyes magyarnak mondott cigány gyerekben mégis a romaság lesz a meghatározó, nem fog asszimilálódni, hanem a romaságát megőrizve integrálódik. és haladhat a bódi gusztis, bangó margitos, mága zoltános, vagy szakcsi lakatos bélás vonalon. a többiek meg asszimilálódnak.

---

ha a bűnözés felől közelítünk, akkor meg egyre inkább azt látom, hogy a megoldás az unióban keresendő. a megyei (uniós) közigazgatási hivatal mellé szervezett megyei (uniós) igazgatásrendészet. megyei alapon kellene megszervezni az uniót. legalább magyarországon. 22 ep képviselői hely van. 19 megyei, és 3 fővárosi küldött. és szevasz. ennyit. és akkor ott ülnek a megyei képviselők. és verhetik az asztalt, hogy mi van borsod county-ban. és akkor lesz olyan brit district, francia départment, vagy spanyol provincia, amelyik azt mondja, hogy náluk is ugyenaz van. és tegyen valamit az unió. de ebben az a trükk, hogy a military a jogvédőkkel egy közös (uniós) platfromra kerül. onnantól kezdve nem balliberális van, és jobbkonzervatív. hanem szociokulturális megoldásokat kereső baloldlali (lásd a járási iskola megoldást), és nemzeti liberális jobboldali (lásd az igazgatásrendészeti megoldást).

és ezt történeti szempontból is rendben legyen, a történelmi királyságra azt kell mondani, hogy az egy dinasztikus perszonálunió volt, tehát errefelé az unió igazgatási alapja évszázadok óta a megye. tehát a megyei alapon szervezett unió a hagyományokhoz való visszatérés lenne. ami errefelé újdonság lenne, hogy az egyéni képviselői körzetekből (vidéki járásokból, fővárosi kerületekből) régiókat szerveződjenek.

és ez esetben az állam látja el a szociális feladatokat, a régió a kulturálist (ideértve az agrárkultúrát), a város a gazdaságot (ipart), az unió felel a biztonságért (ideértve a jogbiztonságot). tehát egész egyszerűen minden közjogi formációhoz következetesen kellene feladatot rendelni, és forrást találni. na most én vona gáborban, meg pörzse sanyiban sem látom ezt az intellektust, meg novák elődbe sem. egyik magyar pártban sem, mióta az eszemet tudom. ezért vagyok eredendően européer: unionista.

ssi 2011.04.02. 12:35:49

Gyurcsány kordonát kordonnak hívták és kordonnak is nézett ki - olyan rideg, ellenszenves volt :-( és olyan egyértelmű

O.V. kordonját kiállításnak hívják és fotókból fog állni - olyan széplelkű, művészi :-) és olyan titokzatos

kordon-1. bontását kordonbontásnak hívták és jogszerűnek és szakszerűen, megfelelő eszközökkel végezték - élén a kordon-2. atyjával

kordon-2. új kihívás: az ötletek most születnek a kommenteket olvasva az alábbiban ... valóban érdekes hónap lesz április

varanus.blog.hu/2011/04/01/orban_az_elgyurcsanyosodas_utjan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

2011.04.02. 12:45:47

@hoplita: én tudom, hogy van...ezért írtam, hogy csak óvatosan...:))

parlamentarista 2011.04.02. 12:46:54

@hoplita
és még annyit, hogy ha erre a válaszod az, hogy ez a napi problémákra nem megoldás. csakhogy ebben az országban többek között a liberálisoknak köszönhetően 21 éve lehet polgárőröset játszani, meg csőszöset. pártoktól függetlenül. éppen azért váltottunk rendszert, hogy ne legyen munkásőrség, ne legyen félkatonai párthadsereg. a parlamenti pártok az intézményes megoldásokat keressék.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 12:51:25

@Letícia: s ki az? te mindig csak sejtetsz, Leti, ez nem szép dolog.
Legalább pár buzit nevezz meg itt a parlamentből, ökumenikusan...

2011.04.02. 12:56:27

@Hepci: :)))) Nem akarok a dutyiba kerülni...:))) De amikor Semjén a szakállas megrontó bácsikról rettegtetett, na akkor nagyon röhögtem, hogy nézzél már körül a fideszben is Zsóóóóóóóti...:))))

Lesz blogtali, gyere el és elmondom!:)

ssi 2011.04.02. 12:56:56

egy gyenge pillanatom egy gyenge pillanatnyi ötletemet egy röpke pillanatban bepötyögöm, csak úgy kidolgozatlanul, s oszt megyek is tovább ...

legközelebbi választási kampányban szavazni lehetne:
- jelöltek-1. csoport: pártsemleges szakértői kormányjelöltek közül 1-re
- jelöltek-2. csoport: politikai pártok közül 1-re - s mindegyik annyit ér, ahány db szavazatot kapott

választások utáni munka:
irányítás: megválasztott szakértői kormány
részvétel: szakmai bizottságokban és mindegyik összetétele:
- pártok szavazati arányuk szerint
- szakma, érdekképviselet, civilek küldöttei
- finanszírozás, működés: átláthatóság, egyértelműség
- cél: fokozatosan egy erős polgári és szolidáris társadalom, lehetőségek sokasága a szorgalmasaknak, felzárkóztatás minden áron (tudásban, életszínvonalban), korrekt, liberális szabályozás, de nagyon kemény büntetések

ami most van, nem véletlen, ahogyan lehet, ill. ahogy nem lehet tovább lépni, az sem véletlen

további kellemes hétvégét és hetet mindenkinek!

parlamentarista 2011.04.02. 12:59:59

@Laikus Érdeklődő:
miért lenne hiba összemosni. egy bugyuta történelemképed van. azt hiszed, hogy az nsdap tagjai mind alávaló gazemberek voltak, mert a náci számodra a háborús bűnös szinonimája. mert ez van az általános iskolás törikönyvben. csakhogy a német náci pártban is nyilván volt mindenféle ember. a közös bennük pusztán csak az volt, hogy mindannyian hittek egy birodalmi nemzetállamban. ha így értelmezzük a nácit, akkor a fidesz is egy náci párt, a jobbik pedig szalonnáci.

hoplita 2011.04.02. 13:02:46

@parlamentarista:

".......az asszimiláció pusztán csak azt jelenti, hogy putris cigányban is a magyar identitást erősítjük azért, hogy hasonuljon. a többségre akarjon hasonlítani, és ne a kisebbségre.

az iskolában a putris cigány gyereknek azt kellene mondani, hogy attól még, hogy sötétebb a bőre ő is magyar...."

Már itt lyukra futottál...nem csoda, minden liberális így jár, mert önkényesen akar, ad hoc jelleggel definiálni és értelmezni.

A putris cigány nem magyar, bármennyire is szeretnéd ezt állítani.
Sem etnikailag, sem kulturálisan, sem pedig sehogy.
Én sem lehetek fehér hottentotta, mégha valami elmebajból kifolyólag az is akarok lenni.
Komolytalan....
Ne keverd az integrációt az asszimilációval.
Időben is egymást követő folyamat lenne, ha lenne....önkényesen a te kedvedért nem cserélődik fel.:)
De nincs...és nagyon úgy látom nem is lesz.

hoplita 2011.04.02. 13:04:34

@Letícia:
Nem mondasz újat...miért ne lenne....?
Miért AZ ne lenne....ha mindenfajta gazember van köztük....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 13:06:11

@Letícia: s honnan tudod, hogy X bácsi a kis Pistike fütyülőjét szokta babrálni, a saját hernyókáját meg lufizás céljából a szácskájába illeszti?
Ezeket nem emlegetik kiterjedten, mint pl. azt, hogy Fodor Gabriella...

cambridge.on 2011.04.02. 13:09:01

Szeretem ezt a blogot.
Itt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere.
Volt már itt matek oktatás, idegennyelv lecke, időnként megjelennek gasztronómia elemek, a növény kultúráról nem is beszélve.
Most végre sport esemény is szervezés alatt áll.
A bíró személye nem megfelelő, a kijelölésnél borítékolható, hogy csalni fog.

2011.04.02. 13:16:33

@hoplita: jó, igazad van. De lopni se okés, de szerintem főbűn a gyerekkel gonoszkodni. És az állatokkal, szóval akik védtelenek, kiszolgáltatottak. Na az az ember minden gonoszságra képes. Aljas. És természetesen remekül zsarolható is.

Volt egy film, az X-polgártárs. A rosztovi rémről szólt. (És nem Horn Gyusziról, aki ott végzett!) (Érdekessége, Magyarországon forgatták a zömét, tanítványaim is voltak benne statiszták.)

Nos ott nagyon jól látszott, hogy a potentát zsarolt és zsarolták is s másságával. Szomorú, de nagyon jó film.

hoplita 2011.04.02. 13:17:21

@parlamentarista:
Egyébként van asszimiláció....kétféle is.

Az egyik, ami nem túl kívánatos, az az alsó, aljanép magyar és a alacsony társadalmi státuszú - már a cigány társadalmon belüli - cigányok keveredése.
Megmondom őszintén, nem kívánatos, mindkét csoport legrosszabb tulajdonságait ötvözik..-..egy sajátos keverék-vakarék miliőben.
A másik, amikor cigány középosztálybeli a magyarral -de már jellemzően nem középosztálybelivel - házasodik.
Két-három generáció és magyarrá válnak.....ez egyáltalán nincs ellenemre, már ha családon kívül történik.:))
Sok ilyet ismerek, a fiam egyik legjobb barátja is ilyen "félvér"...egyházi suliba jár, nem tanul rosszul, imád focizni, jóképű, aranyos kölök...szal olyan kiskrapek, amilyennek lenni kell.
Ők nem fognak problémát okozni.
Sajnos ez egy elenyésző kisebbség.....talán ha (-10%-ot tesznek ki..
A maradék az állat-kategória.
Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik, meg elfogadhatatlan, de ez van, ez lesz. Tessék szoktatni magukat.:)

2011.04.02. 13:17:24

Kabaré a Kossuthon!:)

parlamentarista 2011.04.02. 13:18:21

@hoplita:
az asszimiláció azt jelenti, hogy azt mondjuk, de magyar. és ha ezt elfogadja, akkor onnantól kezdve magyar ő is. és persze ha kap élelt, ruhát, stb. akkor na ná, hogy elfogadja. és onnantól kezdve magyar akar lenni, a többséghez akar hasonlítani. ez az asszimiláció. ez ugyanis egy szocializációs kérdés, és nem faji (etnikai) kérdés. most az persze igaz, hogy a felnőtt cigányokkal már nehezebb mint kezdeni. de a gyerekekkel elvben lehet mit kezdeni, mert ez szocializáció alapvetően. te sem úgy lettél magyar, hogy annak születtél. magyarnak nem születik senki. cigánynak sem. ha téged születésedkor belöktek volna a busmanok közé, akkor busman lennél. csak a magyarok közé kerültél, ezért vagy magyar.

persze ezt a sztori a szülőotthonnal kezdeni. ahol az anya szülés után a gyerekkel 1 éves koráig maradhat. ha nem akar, akkor ne menjen a putriba. de itt megint nem arra van szükség, hogy a cigánylány (az anya) maradhasson, és a cigányfiú (az apa) dolgozzon az otthonnak, hanem bárki, aki magyar állampolgár. az összes magyar. szóval ez egy szocializációs probléma, és egyébként ennek semmi köze a liberalizmushoz.

hoplita 2011.04.02. 13:24:53

@Letícia:
Ismerem a filmet....még anno, a nagy tékába járós időszakomban láttam, még a 90-es években.

Laikus Érdeklődő 2011.04.02. 13:25:02

@parlamentarista: Nem értetted meg amit írtam vagy kardozni akarsz?
En garde !

hoplita 2011.04.02. 13:29:01

@parlamentarista:
"....cigánynak sem. ha téged születésedkor belöktek volna a busmanok közé, akkor busman lennél. csak a magyarok közé kerültél, ezért vagy magyar...."

Lófaszt...:)))
A nejem volt osztálytársa Nyugat-Afrikába ment férjhez.
A félvér gyerekeket "fehérezik"....ami kábé az itteni cigányozás kategóriája..:)))

2011.04.02. 13:32:52

Smitpalli bácsinak szertettel küldöm a Sándor Palotába!:)

www.szerkeszt.hu/teszt.php

2011.04.02. 13:46:19

@hoplita: nekem nagy erőt adott Jobbágyi prof. szemétkedése előtti vizsgáimhoz...

parlamentarista 2011.04.02. 13:50:00

@hoplita:
a férjhez menés nem ugyanaz a kategória, mintha beesel a busmanok közé. akkor is lehet, hogy fehéreznének, ez egy dolog, de nem lenne más lehetőséged mint busmannak lenni. mert máshová nem tudsz kötődni. és ha nem lennél busman, akkor elpusztulnál. annak a gyereknek nyilván van egy fehér anyukája, van lehetősége európainak maradnia, persze lehet, hogy ezzel együtt a gyerek nyugat-afrikai lesz, vagy valamilyen kevert identitása lesz, de ez szocializáció kérdése. ha minden népnek lenne egy genetikai markerje, akkor az emberek nem keverednének össze. mint ahogyan az állatfajok se nagyon keverednek. de azt látjuk, hogy bizony a széleken keverednek rendesen. és a nemzeti identitás megváltozik. létezik asszimiláció. és létezik persze olyan is, hogy valaki a nemzetiségi identitását megőrizve integrálódik. de általában a gazdagok tudnak így integrálódni. a szegények esélye az asszimilálódás.

hoplita 2011.04.02. 13:55:52

@Letícia:
Lényegesen jobb, mintha ihletet adott volna.:)

parlamentarista 2011.04.02. 14:05:19

@Laikus Érdeklődő:
a nácizmus és a nemzeti szocializmus szinonimák. a birodalmi nemzetállamba vetett naiv hitet jelenti. az én szótáramban legalábbis. aztán, hogy te a nácit a háborús bűnösnek tartod, a nemzeti szocialistát meg nem tudom minek, az a te dolgod. ha terminológia keveredés van, akkor próbálom elmondani, hogy mit értek egyes fogalmakon. axióma (kiindulási feltétel), definíció, tétel, bizonyítás. probléma. megoldás. példák. aztán, hogy te a nemzeti szocialistán mást akarsz érteni, mint a nácin ehhez persze jogod van. de akkor mond meg, hogy mi a nemzeti szocializmus. mi a lényege.

panelburzsuj 2011.04.02. 14:10:17

@Hepci:

Járj utána, hogy az Alkotmány főszövegezője valóban ki volt-e tiltva évekig Ausztriából. (A főszövegező azonos azzal a honszülővel (hogy ne legyen szexista kirekesztés ...) akinek legnagyobb választási diadala az agg exkomcsi főalkotmányszagértő legyőzése volt Sopron városában ... )

2011.04.02. 14:13:25

@hoplita: :D A tanítványaimat látva és belegondolva...jó,s ajnos volt olyan színészkisgyerek, akit az anyja szabályosan "eladott"...és nem nevezem meg azokat a t. művészeket, akik tejeltek is neki, s ő a szegénységből kivezető utat így látta meg...:( S nem tehettem semmit se, na az nagyon rossz volt...:(((

2011.04.02. 14:35:21

@panelburzsuj: húúúúúúúúúú. Ez nagyon forró!:D

cambridge.on 2011.04.02. 14:43:48

@Letícia:

Ez nem titok. Ezt a kurucok már régen csiripelik.
kuruc.info/r/2/75557/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 14:44:43

@panelburzsuj: nagyon bonyolult vagy, Panel.
A fentiekkel azt akartad mondani, Szájer nem csak buzi, hanem pedofül is? Btw, semmi gondom a buzikkal, amíg meg nem tetszem nekik. A pedofília más tészta, al dente...

panelburzsuj 2011.04.02. 14:45:02

@Letícia:

Nem annyira. Még abból az időből származó információ, akkoriban Sopronban felelős gazdasági és politikai posztot betöltő szereplőtől.

panelburzsuj 2011.04.02. 14:47:57

@Hepci:

Nem tudom, hogy milyen, de mint Letinek mondám, egy konkrét eset (híre) elég nagy port vert fel ott és akkor.

Igen, kettős cselekményről szólt a hír.

hoplita 2011.04.02. 14:48:32

@cambridge.on:
Szájer, ahogy úgymond csiripelik a verebek, emiatt "kellett" Brüsszelbe száműződni..:)
Tehertételt jelentett volna az belpolitikai szerepvállalása a fideszre nézve..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 14:51:21

@hoplita: lehet, azok is így kerültek Brüsszelbe, akikről még nem tudjuk?

2011.04.02. 14:54:24

@cambridge.on: hát én nem írtam semmit. Nem is akarok.

Beszéljünk másról: ez a gyerek szavazati jog nagyon érdekes felvetése a fidesznek...

(:D:D:D)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 14:57:10

@Letícia: Te nem is cinke vagy, hanem csélcsap füzike

hoplita 2011.04.02. 14:59:06

@Hepci:
Aszongyák, hogy az egy politikai elfekvő.

2011.04.02. 15:10:26

@Hepci: Én-e?:)))) Mert? :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.02. 15:15:20

@Letícia: mindig csattogsz olyan homályos félinfókat, osztán várod, hogy a többiek kikukorékolják helyetted a lényeget...

2011.04.02. 15:19:36

@hoplita: jaj, mi is Brüsszel jelképe?:)) Még hogy elfekvő...

hoplita 2011.04.02. 15:23:13

@Letícia:
Hűha, ténleg..:)
Csak nehogy azt molesztálva kapják el szájert...mer' akkor kanyar-kampó.:)))))

2011.04.02. 15:24:02

@Hepci: én? Én semmit se mondtam. Különben is, fogalmam sincs Kalmár kire gondolt, amikor elkezdte ezt a ballibsi pedofilozást. Én csak óva intettem az őt az esetleges narancsos pedos csalódástól.

Mint tanárnak van egy kedvenc viccem, hogy mi a különbség a pedagógus és a pedofil között? A válasz: a pedofil szereti a gyerekeket..:D

2011.04.02. 15:56:14

@hoplita: ez tényleg érdekes lesz, hogy ha nem esküdnek fel az új alkotmányra...

Ááááhhh, na megyek is inkább kertészkedni. Jobb lesz az mindenkinek, főleg nekem...

cambridge.on 2011.04.02. 16:10:03

@Letícia:
Rendben, beszéljünk az lmp-ről.
Kis betű, mert kisfiúkról van szó. Szeretnének nemecseknek látszani, akinek a nevét nagybetűre javították, de azt ki kell érdemelni.
Az az érzésem, megint sikerült átesniük a ló másik oldalára.
Az ő esetükben, ez a hosszú cicit eredményezi.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=411154

Megválaszolandó kérdés, fenn áll az eredeti indok: Tényleg megöltek ott egy idős nőt?
Innentől eldöntendő: kit kell megvédeni?
Az lmp szerint ki szorul védelemre vidéken?
Eleve lemond a vidéki szavazókról?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.02. 16:24:52

2006-os szocialista alkotmánytervezet:

honunk.blog.hu/2011/04/02/2006_os_szocialista_alkotmanytervezet

Úgy látszik a bolsevikokat csak akkor zavarja a Szent Korona, ha nem ők hivatkozhatnak rá.

Az egyetlen baja a vörösöknek a mostani alkotmánytervezettel csupán az, hogy nem ők csinálják.

panelburzsuj 2011.04.02. 16:25:42

@cambridge.on:

"Innentől eldöntendő: kit kell megvédeni?"

Szerintem leginkább rászorultak - a rendőrök ...

cambridge.on 2011.04.02. 16:26:37

@Letícia: Elmúlt Április elseje, a bolondok napja, de beszélhetünk róla.
Szerinted mindenki úgy szavaz, mit a szülei?
Mit fog mondani az anya a fiának, ha rákérdez: te kire szavaztál, az én nevemben?
Nem elég megosztani az országot? A családtagok kerülnek majd szembe egymással.
Az Anikóra kitalált törvény nem biztos, hogy működik minden családban.

parlamentarista 2011.04.02. 16:33:41

@Dub hadnagy:
mi az, hogy ipari, vagy környezeti szempontok? nem azonos kategóriába eső dolgokat kapcsolsz össze.

nekem ez a bajom az összes ökológussal, hogy ezeket képtelenek meghatározni. van a klasszikus kisárutermelésnek nevezett dolog, egyszerűbben szólva az: agrárium. amennyire én azt tudom, amennyit abból ismerek az azt jelenti, hogy az ember alacsony technológiai szinten levő eszközökkel (egyszerű gépekkel) alakítja át a környezetét. de ez is rombolja a környezetet. például az ék. durván belehasít a földbe. megsebzi. de ha nem sebzed meg, akkor nincs eke. akkor nem tudsz vetni. ennél durvább, amikor egy ékszerű dologgal leölik az állatot a vágóhídon. de akkor is le kell ölni. nem tudom, hogy felméred-e ezeket ésszel. és amikor ezt egy ékkel teszik meg, az is ölés, és rombolás. tehát van, amikor az ember ezekkel az egyszerű gépekkel, emelővel, lejtővel, csigával, csavarral, kötéllel, rúddal, kerékkel termel, a helyzeti energiára, és kényszermozgásra építve. de ez is rombolja a környezetet. ha csak ilyenformán termelnénk, akkor régen ki kellett volna vágni az összes fát. az összeset. és az utak tele lennének lószarral, az árkok lótetemekkel, és lenne egy csomó járvány.

tehát nem az ipari, és a környezeti szempontokat kell összevetni, hanem az ipari, és az agrármegoldásokat. az ipari megoldás a kék - feltéve, hogy az emberre nem káros -, az agrár meg a zöld - feltéve, hogy az emberre nem káros. de a zöld is lehet káros, akkor is, ha természetes. a természet tele van emberre veszélyes dolgokkal. lásd lmp.

jjulie 2011.04.02. 16:35:27

@Akitlosz:

mit jelent a bolsevik abban a szarságban amit írtál, és miért nem ott baszod a rezet azon a blogon amit belinkeltél?

nyünyüge 2011.04.02. 16:37:31

@cambridge.on:
Bizarr egy ötlet ez a gyerek utáni szavazati jog.

Arra nem gondolnak a fiúk, hogy nem csak rájuk lehet így kétszeresen szavazni, hanem ellenük is?
Hogy ha csak a gyerekesek felének nem tetszik majd nagyon valamilyen húzás, akkor azzal kétszerannyit nyernek az ellenzéki pártok?

parlamentarista 2011.04.02. 16:38:30

@Akitlosz:
azért írták be köztársaság mellé a koronát, hogy mindenki örüljön bazdmeg. te is, meg sok idióta, aki semmit nem ért a történelemből. egyszer olvass valamit eredetiben.

nyünyüge 2011.04.02. 16:40:17

@parlamentarista:
nem beszélve a kisüzemi növényvédelemről, élelmiszerfeldolgozásról. Hogy ott mi minden van elkövetve szerfelhasználásban, maradék- és göngyölegkezelésben, ...

parlamentarista 2011.04.02. 16:56:36

@nyünyüge:
nekem nem lenne bajom ezekkel, ha azt mondanák, hogy elsősorban az embert kell megvédeni saját magától. és akkor ezek az emberek felkészült fizikusok, vegyészek, biológusok volnának. de az lmp egy csomó hülyebölcsész, akiknek természettudományos ismeretük zéró. schiffer andrás világképe nagyjából az, hogy ahogyan vannak emberi jogok úgy a zuzmóknak is vannak jogaik. és az ember feladata az, hogy megvédje a moszatokat.

bigapples 2011.04.02. 17:13:21

@jjulie: Gondolom azt, hogy Hiller félre nem érthetően a bolsevikok eszmei örökösének nevezte az MSZP-t, miszerint egyszer már kimosdatták Magyarországot a vármegyés, főispános, nemesi világból

nyünyüge 2011.04.02. 17:17:19

@parlamentarista:
Tágabb kontextusban nézve még bizarrabb a helyzet.
Európa öregszik, országai a népességfogyás ellen küzdenek.
Közben egész földrészek népesednek túl és százmilliószámra éheznek.
Közben Európa zöldjei fair-trade-ről, fenntartható fejlődésről, zöld energiáról álmodnak.

nyünyüge 2011.04.02. 17:19:49

"Botrány, hogy nem egyenlő a választójog, hogy a gyermekek "jogfosztottak" Szájer József szerint."

nol.hu/belfold/szajer__botrany__hogy_nem_jar_voks_a_gyerek_utan

Botrány, hogy az istenadta népnek más a véleménye.
Majd teszünk róla.

bigapples 2011.04.02. 17:23:00

@parlamentarista: de akkor a Szentkorona miatt nem kellene telehisztizni az országot és az EU-t. Mellesleg elég érdekesen jön ki, hogy történelmi hagyományként csak két dolgot említ, a Szentkoronát és a köztársaság eszméjét.

A legszebb viszont, hogy már az első pontban Magyarországként beszél a Gyurcsány tervezet az országról:

"(1) Magyarország köztársaság"
, pedig az ország hivatalos neve Magyar Köztársaság, épp emiatt is hisztiznek.

Nem vagyok jogvégzett ember, de az alábbi rendelkezés nem jelentene automatikus állampolgárságot minden határon túlinak, aki egykor magyar állampolgár gyermekeként született?

"Az állampolgárság
5. §
(1) Születésével válik magyar állampolgárrá a magyar állampolgár
gyermeke."

jjulie 2011.04.02. 17:23:48

@bigapples:

nem olvasok hillert

azt mondta, hogy a mostani mszp bolsevik?

nyünyüge 2011.04.02. 17:25:41

@jjulie:
nem olvasol Hillert de szívesen kritizálod bármikor :)?

Szimba 2011.04.02. 17:25:57

@jjulie:

Nem, azt mondta, hogy a Fidesz a feudalizmus felé megy.

nyünyüge 2011.04.02. 17:27:13

@Szimba:
A-kis-hercegtől plagizálja :).

Szimba 2011.04.02. 17:27:37

Kertészeten túlvagyok, most fog következni a kőművesek átkozása....

Molenaaar 2011.04.02. 17:29:52

Bocsánat, hogy pont ezt a blogot szemeltem ki, de szimbolikus ügyek-politikai érdek ellentét itt csúcsosodott ki.

Még egy gondolat bennem maradt ezügyben. Most néztem meg Lázár János legutóbbi szereplését Kálmán Olgánál. Nagyon tanulságos volt.

Volt egy hosszú megjegyzése, hogy amikor Ő a vármegyét, az ispánt meg a kúriát hallotta, akkor arra gondolt, hogy ezeknek nincs keresnivalójuk a XXI. században. A történelemkönyv lapjaira valók, de nem az alkotmányba.

Ekkor döbbentem meg igazán, hogy milyen erős is ez az érzet. (Én mindig eltekintek attól, hogy bárki MSZP bérenc lenne és csak azért képvisel valamit mert fizetik. Ezt megelőlegezem mindenkinek.) Saját maga kritika nélkül így gondolja. Nem azért mert ténylegesen jogegyenlőséget okoz, ami ellen fel kell lépni, hanem pusztán a "név" miatt.
Nem ismeri a brit példát (vagy túl jól ismeri és a 2009-es House of Lords reform analógiájában gondolkozik.) Nem tudja, hogy Szlovákiában is ispánságnak nevezik az intézményt nem hivatalosan. Semmi árnyalás, egy nagyon erős ellenszenv és megvetés.

És nincsenek okok, nincsenek miértek. Nincs egyenes beszéd. Csak a kép a kövér vármegyei főispánról, ahogy grófokkal kártyázza el a vármegyei költségvetést miközben a nép kenyeret követel. És a sugallat, ezt a világot akarja a Fidesz szépen visszacsempészni. Mert ők ilyenek.

Úgyhogy igen. Bocsánatot kérek Kumin Ferenctől és Török Gábortól, mert igazuk volt. Ez nem éri meg. Így nem, most nem.

Ez a kérdés nem "időszerű".

Szimba 2011.04.02. 17:30:27

@nyünyüge:

Egymástól idéztek? Hová jutottunk!

Szimba 2011.04.02. 17:35:30

@Molenaaar:

Legalább ismét időszerű lesz a Fölszállott a páva kezdetű dal!:-))

www.youtube.com/watch?v=Y4_A3zWzNJ8

Legfeljebb a rendőrök megkérdezik, hogy van-e engedélyed énekelni, mint a mellékelt filmen!:-)))

jjulie 2011.04.02. 17:35:41

@nyünyüge:

akár, persze, bár nem nagyon emlékszem, hogy bármi módon is kiváltott a már belőlem bármilyen mondókát is valaha

bigapples 2011.04.02. 17:36:52

@Szimba: és hogy egyszer már kimosdatták ebből a szellemi elődeik Magyarországot. Ez a kimosdatás elég brutális módon ment végbe az 50-es években.

jjulie 2011.04.02. 17:45:53

@bigapples:

a feudalizmusból mindenhol brutalis volt a kimosdatás bigi

a mi vármegyés, nemesi cuccunk, kicsit tovább élt a kelleténél sajna, és úgy tűnik, nem halk ki még mostanra sem teljesen, az a gond hogy van rá kormányszintű igény most is

jjulie 2011.04.02. 17:53:24

@jjulie:

folyt.: sőt még esély is

cambridge.on 2011.04.02. 17:55:33

@bigapples:
A párizsi forradalom idején sem volt előny a nemesi származás.

jjulie 2011.04.02. 17:56:11

@jjulie:

folyt. II. : és a kimosdatás eredményeként létrejövő kádárrendszer biztonsága utáni vágy szavazta kétharmados hatalomba az orbánt

ulrike (törölt) 2011.04.02. 17:58:16

'Szerintem a Jobbikból soha nem lesz szociáldemokrata párt.'

Próbáltam végigfutni a mai termésen. Egyik blogtársunk fent idézett vélekedésénél megbicsaklottam. Tisztelettel kérem TG-t, tegye e mondatot a kiemelt vélemények közé. Rögtön dojcstomié után.

Vona Gábor innentől kezdve megnyugodhat.

jjulie 2011.04.02. 17:59:13

@cambridge.on:

már rájött hogy nem a polgári körében van, és elsomfordált

amúgy meg csak azt akarta mondoni, hogy hajrá orbán, fujj ballibek, csak túlbonyolította

László56 2011.04.02. 17:59:33

@Laikus Érdeklődő: @László56:

zép estét kívánok Mindenkinek

Tökéletesen egyetértek veled @Laikus Érdeklődő. Lehet hogy rosszul fogalmaztam ? Mert nálam az hogy valaki utat nyit a szociáldemokráciának az még nem azt jelenti, hogy önmaga lesz szociáldemokrata. A jobbik nemzetiszocialista szerepét nagyon jól fogalmaztad meg. Én is így látom. És ez szerintem jól is van így.

A Fidesz elmozdulását a - szerinted jobbközép irányba -, tévedésnek tartanám. Igazad lenne azonban egy normális kommunista mentes társadalomban. Így azonban figyelembe kell venni a kommunista sunyiságot, a kommunista pofátlanság határtalanságát, a mindenen keresztülgázoló, gyilkos és társadalomromboló elemeket. Ezeket a minden szabályoktól elrugaszkodó embereket nem lehet csak a demokrácia eszközeivel szabályozni. Nem érdekli őket a szabályok és nem érdekli őket a demokrata viselkedés sem. Hatvan év bizonyítja mindezt. De ha nem így akkor hogy ?

A FIDESZ találta meg a kulcsot. Az ország törvényeit, az alaptörvénnyel együtt kell úgy megváltoztatni hogy a kommunista viselkedés büntethető legyen. Mindezt anélkül hogy továbbra is kommunistázni kelljen. Addig viszont kötelező, mert ezeket csak radikálisan lehet kézbe fogni. Mást nem is értenének az országunk kirablói. Épp ezért a FIDESZ–nek inkább arra kell vigyáznia hogy az elvégzett munka után, megtalálja a visszautat a demokratikus normalitás körülményeihez.

Szimba 2011.04.02. 18:05:54

@bigapples:

Az kétségtelen. De ha már egyszer túljutottunk azon a korszakon, nem lehetne, hogy nem is térünk vissza?

Elvégre akkor már autentikusabb lenne Koppányig visszamenni, és a sámánokat betelepíteni a templomainkba.

Az orvoslást is meg lehetne oldani pillanatok alatt:

Pl. a szelestei ráolvasással

"Erdőn jár vala lebeke tárgy,
Béka vala ekéje,
Kígyó vala ostora.
Szánt vala kevet,
Vet vala kevecset."

Aki ettől sem gyógyul meg, tegyen pókhálót a sebére.

porfelhő 2011.04.02. 18:06:18

"Hemzsegnek" a rendőrök Hejőszalontán, ahol az esti órákban fáklyás felvonulás kezdődik "Demonstráció a cigányterror ellen címmel".

támadók roma származásúak. A fáklyás felvonulás jobbikos országgyűlési képviselők részvételével zajlik majd, a demonstrációra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen." A helyszínen lesznek ugyanakkor az Amnesty International emberei is.
A jogvédő szervezet állítja: ha szükségesnek tartják, élőláncot alkotva védik meg a romákat.

Időközben kiderült, három LMP-s képviselő is a településre utazik, ezzel szolidaritásukat szeretnék kifejezni a helyi romákkal."

Jobb híján, úgy látszik visszatért az utcai politizáláshoz /is/ a Jobbik. Nem csitulnak a kedélyek roma ügyben, pedig a gyűlölet, csak gyűlöletet "szül". úgy gondolom.

2011.04.02. 18:07:05

@cambridge.on: Az LMP a belvárosi irodájában képzeteket fest és elképzel egy ideális helyzetet. Oszt levonul vidékre és terjeszti az igét. Nevetséges.

Sajnos én nem hiszek nekik. Se. És ez a legszomorúbb!:(

jjulie 2011.04.02. 18:07:11

@László56:

azok a kommunisták, akiknek a kormányát bankárkormánynak csúfolta az orbán , és oligarchák és offshorelovagok álltak mügöttük?

ne bonyolitsd: hajrá orbán, a többi meg kommunista,

ennyi áll jól egy igazhitű fidesznyiknek, a többivel kinevetteted magad

nyünyüge 2011.04.02. 18:08:31

@László56:
Magyarul a fidesz most nem a "demokratikus normalitás" körülményeinek megteremtésén dolgozik.

Erről beszélünk hónapok óta, csak nekünk nem sikerült ilyen szép finoman megfogalmazni. Köszönjük.

Egyébként meg olyan állat nincsen: mármint hogy egy hatalom korlátozni kezdi magát. A hatalmat ugyanis nem lehet megunni. Amikor sikerült majd "kirablóktól" megszabadulni, akkor keres majd más ellenséget. Vagy megváltoztatja a "kirabló" definícióját.

Szimba 2011.04.02. 18:09:12

Angliát sem a szappanoperáiban - királyi házasságok, válások - kellene követnünk.

Nem áll már ez nekünk jól.

A Habsburg gyerekek is elzárkóztak attól, hogy visszajöjjenek. Akkor mi a fenét akarunk? A deresre húzás gyakorlatát vissza?

Azt meg lehet oldani, van jó kis mogyorófavesszőm. (most vágtam)

jjulie 2011.04.02. 18:10:40

@Szimba:

ne piszkáld, szánjabánja már amit írt, dehát a hiller neve láttán ráborult a naracsköd

2011.04.02. 18:11:21

@cambridge.on: Anikó van annyira józan, hogy ezt baromságot kihagyná. Lévai, szóval szerintem neki van a legnagyobb realitásérzéke az egész bagázsban. Csak kap-e teret? Szerintem nem. Sajnos.

nyünyüge 2011.04.02. 18:13:05

@Letícia:
Kap teret - a Magyar Konyha c. lap élén. Meg a jótékonysági szervezetekben. Másutt nemigen.

Szimba 2011.04.02. 18:13:32

@jjulie:

Jó, jó!

Hillertől nekem is köd borul az agyamra. Igaz, nem az MSZP-s volta, hanem az oKt. min.-ként elkövetett, és el nem követett dolgai miatt.

Szimba 2011.04.02. 18:15:10

@nyünyüge:

Csak szerk biz. tag. Az semmi.

jjulie 2011.04.02. 18:15:25

@Szimba:

nem, azt akarja az orbán, hogy kikezdhetetlen legyen, ne merészelje senki sem őt, sem a kapitányait sorompóba hívni soha senki, és lehetősége se legyen erre

ő a törvény, az erkölcs, a divat, valamint csak ö szedi az adót, és ő költi el, és ez örökös, mert ő zavarta el az oroszokat 89-ben, most meg a kommunistákat

ulrike (törölt) 2011.04.02. 18:16:50

@Szimba: Koppányig vissza csak nagyon óvatosan. Bajk (vagy Vajk) nevű unokaöcs felnégyeltette ugyanis,

Orvos szavunk régi, eredetileg varázslót jelentett, ha jól emlékszem. Ennek feledtetésére aztán elkezdtek latinul mormogni.

bigapples 2011.04.02. 18:19:10

@Szimba: persze, hogy nem kell visszahozni letűnt történelmi korokat és rendszereket. Nem akarja a Fidesz se visszahozni bármilyen szinten is a feudalizmust, csak játszik a nemzeti érzelmekkel a vármegye szó használatával.

Mindenesetre felröhögtem azon az érvelésen, hogy ha nem lehet vármegye, mert középkori feudális elnevezés, akkor ne legyen ott a vár a városban se, és az alkotmányban közigazgatási egységekként a megyék és a osok szerepeljenek.

2011.04.02. 18:20:07

@cambridge.on: én pl. sosem akartam szingli lenni és boldogan házasodnék. De csak olyanokba ütközöm, hogy túl okos és túl jó vagyok és nem túl szerencsés tőlem, hogy önállóan is el tudom tartani magam és nem is akárhogy. Na most mi legyek? Eladó és álljak be a sorba, hogy eltartson egy pasi? És akkor hasznos leszek a társadalomnak? Szüleim, nagyszüleim, testvérem példás családi életet él. Csak én vagyok a család fekete báránya, hogy nem bírom az indokolatlan kötőféket. Most én ettől nem leszek magyar? Asszem arrébb kellene tolnom a biciklit...

2011.04.02. 18:21:54

@nyünyüge: nem hiszem, hogy csak ere lenne képes. Klasszikus, hogy miért nem hajtanám igába a fejem.

jjulie 2011.04.02. 18:24:39

@Letícia:

arra nem kell egy pasi, hogy eltartsd?

én hagynám, jól főzök és mosogatok (amíg dolgoznál, a szomszédasszonyoknál is ellátnám a férfimunkát)

porfelhő 2011.04.02. 18:25:56

@László56:
Hm.hm. Én mindig elolvasom a kommentjeit, mert mosolyt csal az arcomra vele. De ez már azért egy kicsit sok, amit Ön most itt irogat. Nem akarom a világért sem megsérteni.
Előre szólok.:)

A Fidesz megtalálta a kulcsot": Mihez találta meg?! a hatalmi politizáláshoz, hogy már a demokrácia határait surolja. Magát bebetonozó politikájával és még sorolhatnám tovább - amiről már több ezer komment iródott.-
A egyoldalu hatalmi parlamenti " demokratikus" polotázálásról, és az alkotmányozásról már nem is szólva.

A kommunistázással meg Ön már átesett a ló tuloldalára.

:)

jjulie 2011.04.02. 18:28:40

@bigapples:

a magyar érzelmekre való rájátszás okozott már kurvanagy bajt, hallottál róla esetleg?

az csak így nettó pozitív eredményt hozó dolognak feltüntetni ismerethiányt sejtet

ulrike (törölt) 2011.04.02. 18:31:36

@jjulie: Azért nehogy bárki is azt higgye, hogy a 'vármegye' szó eliminásával véget ér magyariak szeretett feudalizmusa. Van rá igény, még azok közt is, kikben a vármegye szó ambivalens érzelmeket kelt.

parlamentarista 2011.04.02. 18:32:56

@nyünyüge:
de mi az, hogy zöld energia? nekem ezekkel van bajom.

meg kellene mondani. azt kellene mondani, hogy van helyzeti energia, és mozgási energia. ezeket alakítsuk egymásba. nekem ezzel nincs bajom. csak az emberiség arra jutott, hogy ezekkel a fejlődés nem lesz fenntartható. ezért az ember kitalálta például az elektromágneses hullámokat. de jelzem, hogy a növények már régen kitaláltak valami hasonlót. például a fény is ilyen elektromágneses sugárzás. szóval amikor az ember azt mondta, hogy el kezdi használni ezeket, akkor bizonyos értelemben utánozta a növényeket. az ember a fúziós atomreaktorral utánozni akarja a napot. az értelmes ember mást se akar. csak utánozni a természetet. és éppen ezáltal válik a fejlődés fenntarthatóvá. különben nem lenne fenntartható.

én a matematikához értek valamennyire. nagyon keveset. talán a számítástudományból értek valamit. nem sokat. nálam sokkal okosabb emberek vannak százával, ezrével ebben az országban, a világban meg különösen. az én gondolkodásom komolyabb természettudósoknak a bokájáig nem ér fel. a bokájáig se.

tehát nem azt állítom, hogy én kurva okos vagyok, hanem azt, hogy ezek az emberek egész egyszerűen hülyék. ezek az emberek a természetről természettudományos ismeretek nélkül beszélnek. természettudományból az általános iskolás szintet sem ütik meg. hogyan akarják ők megvédeni a természetet, ha ehhez az alapvető ismeretei sincsenek meg.

én azt értem, hogy ha hajigálják a sárga műanyag labdákat a téren, és közben azt mondják, hogy védjük meg a környezetet, akkor ezzel lehet szavazatot szerezni, mert a hülyeséggel tengert lehet rekeszteni. oké. de a kérdésem az, hogy ez szolgálja, vagy egyáltalán szolgálhatja-e a közjót. és az én válaszom erre egyértelműen nemleges.

ha az lmp vezetésében egy csomó fiatal természettudós lenne, akik azt mondanák, hogy emberek klassz dolog az modernitás, de ők mégis a klasszikus fizikára építenének egy csomó mindent. és egyébként az utcán egyszerű gépekkel demonstrálnák a népnek, hogy milyen egyszerű dolog a kisárutermelés. mennyi mindent el lehet non-profit módon készíteni akár házilag, vagy háziasan szóval ha az lmp vezetésében egy csomó természettudományos tudással felvértezett ezermester lenne, akkor azt mondanám: na végre már van egy csapat, amelyik tudja, hogy mit kell csinálni. ezek az emberek tényleg máshogy közelítik meg az utcai politizálást. és akkor melléjük gyűlhetnének a mutatványosok, és komédiások. cirkuszt kell csinálni a népnek. és akkor az úgy rendben lenne. az lmp ennek a paródiája.

2011.04.02. 18:36:44

@jjulie: na, én eltartani senkit se fogok. Max. ha megszorul, és letett nekem valamit már az asztalra.

2011.04.02. 18:41:01

@jjulie: férfimunkát???? Azaz a szexre?:) Erre lenne eszed max.? T i p i k u s pasiagy....

jjulie 2011.04.02. 18:46:05

@Letícia:

meg olvasgatnék amíg dolgozol, mosnék rád, meg takarítanék is

parlamentarista 2011.04.02. 18:48:53

@Molenaaar:
az főispán navracsics koncepciójában a megyei párttitkár. és úgy képzeli, ha át van nevezve, akkor lényegileg más lesz.

a kormány lényegében a szovjet típusú tanácsrendszert találta fel. ahol járási, megyei, és városi párttitkárok vannak, és a különféle ügytípusok véletlenszerűen osztják szét ezek között.

a lényeg, hogy a teljes igazgatás pártirányítás alatt álljon, "ejtőernyősök" vezessék a közhivatalokat. a megbízható elvtársak hozzák meg a politikai döntéseket, és politikai irányítás alatt dolgoznak a szakemberek. aki ellentmond a politikai döntéshozónak azt kirúgják. ahogy nézem a fidesz a saját emberei közül is az értelemesebbeket rugdossa ki. szóval a káoszhoz a lokális instabilitás adott. a globális keveredés meg ugye adottság.

porfelhő 2011.04.02. 18:49:43

" Szabadságharcra" buzdítja az embereket Szájer József
"Szabadságharcra" akarja buzdítani az embereket Szájer József, a családi választójogért.

A Fidesz EP képviselője ezt szombaton, egy budapesti konferencián mondta, hol a gyermekek után járó szavazati jogról tartott előadást."

A kormánypárti politikus szerint rövidtávon bele kell nyugodni, hogy az új alkotmányról tartott nemzeti konzultációban a választók többsége nemet mondott arra, hogy a szülők szavazhassanak gyermekeik után is.

Középtávon azonban úgy véli, küzdeni kell azért, hogy a társadalom 20 százalékát képviselő "jogfosztott" kiskorúak választójogot kapjanak.

Szájer József szerint "botrány, hogy nem egyenlő a választójog" és a társadalom egy jelentős része meg van fosztva ettől a jogától.
Pedig sok 18 év alatti is adót fizet, házasodik és büntethető is, hiszen egyre lejjebb viszik a büntethetőség korhatárát.

A fideszes képviselő szerint egy "demográfiai bombán ülünk" és ha a családi választójog nem is oldja meg közvetlenül ezt a problémát, 20 évvel előrehozhatja a megoldást.
Véleménye szerint a gyerekek után járó szavazati joggal kapcsolatos technikai ellenérvekre van válasz.
A szintén ellenérvként megfogalmazott cigányproblémát pedig erkölcstelennek és elhibázottnak tartja."

hm. A Fidesz az elmúl húsz évre való állandó utalás után, már az elkövetekző húsz évet tartja napi renden. Alkotmányozásban kérdezzük meg a népet és aztán nem tetszik, hogy a nép válaszolt? botrányos?
A cigányproblémát, a cigányság helyzetének megoldását nem kellene egybemosni a szavazati joggal, - igaz ennek tudjuk mia miértje - . úgy gondolom.

porfelhő 2011.04.02. 18:55:17

oppá lemaradt"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=411205

hm. "elmúlt húsz évet" akartam irni.
Igen.

:)

2011.04.02. 19:06:47

@jjulie: :) Ari vagy...:) De kösz, járom az utam...ha még keserves is.

álomszép 2011.04.02. 19:17:31

@porfelhő: :)
Drágám! Én meg "úgy gondolom" hogy neked tényleg elment az eszed. Azt meg látom, hogy most valóban elég hibásan irsz.
Meddig akarsz még itt kommentelgetni. ?!

Áruld már el! nem volt még elég a közel egy év?!

:))))))))))

álomszép 2011.04.02. 19:23:07

Jaj! De buta vagy!?!

Igen.

:)))))))))))))))

porfelhő 2011.04.02. 19:43:36

@álomszép: :)
Az eszem? Tudod, hogy mindig érdekelt a politika. Többek között azért is :) vagyok itt.

Türelmes vagyok, akarok lenni, még várok!

Igen.
:)

lüke 2011.04.02. 19:47:09

@Hepci:
még többe is:
repülö, hotel, elöadás,
azt elrepül
@jjulie:
ne irigykedj: amit Jancsi megtanult, János nem felejti,
nem tudhatod hogy nincs-e benned az alzheimer gén,megnézetted már?

jjulie 2011.04.02. 19:52:51

kikap a reál otthon a gijontól? van isten

porfelhő 2011.04.02. 20:03:55

Hejőszalonta: menekülnek a helyiek, megtámadták az atv.hu tudósítóját
Jogvédők tanácsára a hejőszalontaiak közül sokan inkább elhagyták otthonaikat szombat délután, nem sokkal a Jobbik által szervezett fáklyás felvonulás kezdete előtt."
A Hejőszalonta felé tartó munkatársunk éppen egy tudósítást adott le telefonon, amikor egy autója mellé érkező motoros betörte autója vezetőoldali ablakát."

atv.hu/cikk/20110402_hejoszalonta_menekulnek_a_helyiek_megtamadtak_az_atv_hu_tudositojat

A háta közepére sem kívánja Hejőszalonta a szombat esti demonstrációt.
A polgármester szerint az ott élők legalább 95 százaléka nem ért egyet a tüntetéssel. Anderkó József szerint egyébként a településen rend és fegyelem van. Mind mondta, szimpatizánsokkal ő alig találkozott."

"nem lehet megengedni azt, hogy bizonyos csoportok rasszista retorikával félelmet keltsenek és masírozzanak kulturális rendezvény címén, amellyel félelmet keltenek a helyi lakosságban".

Jobb híján....... elképesztő! ami történik.

jjulie 2011.04.02. 20:06:36

@lüke:

a tegnap estét egy 26 éves lánnyal töltöttem, legközelebb megnézettetem vele azt a génemet is

cambridge.on 2011.04.02. 20:25:25

@Szimba:
Nem hiszek a testi fenyítés nevelő erejében.
A makarenkói pofon beismerése a nevelő bukásának.
A Gárda esetében sem működött az orbáni két pofon.
Társaságban büszkén hirdettem, sosem ütöttem meg a gyerekeimet. Büntettem, de nem vertem.
A már felnőtt lányom megcáfolt, egyszer kapott egy pofont tőlem.
Nem emlékezett miért kapta, de a tényre, magára a megalázó cselekedetre igen. Az én emlékezetemből teljesen eltűnt, utólag szégyelltem magam az önuralmam elvesztése miatt.
A kézlevágást nem ellenzem, de a kerékbetörést igen.
Na jó, legyen ujjlevágás, ahhoz elég egy metszőolló.
Fellendülne @Hepci: üzlete.

Végül is érdekes, a nagy össznemzeti kereszténység dekralálása után, egy tárgyat ruháznak föl szent tulajdonsággal.
Ilyenért a középkorban máglyahalál járt.

jjulie 2011.04.02. 20:38:59

a madrid elbukta a bajnokságot

"Saturday's match against Sporting is more decisive than next week's against Tottenham because the latter is the best of two. If we don't win the first we still have a chance in the second. But it isn't as important as the Copa final because that is only one match that you will either win or lose a competition in."

"It will only get harder if we lose points at home. La Liga will be lost if we lose tomorrow. If we lose on Tuesday we can still win the following week. I cannot rest or bench players like Ozil, Di Maria or Carvalho. I cannot make any more changes."

lüke 2011.04.02. 20:49:47

@jjulie: lupus in fabula,, konfabulálsz

cambridge.on 2011.04.02. 20:53:24

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=410873

Akik azt hitték a rendőrök helyretétele után, a bírók kimaradnak a rendcsinálásból, csattanós választ kapnak.

jjulie 2011.04.02. 20:54:43

@lüke:

csak barcelona drukker vagyok, és szedettvedett madrid ellendrukker

cambridge.on 2011.04.02. 20:59:33

@jjulie:
Eddig azt hittem pár szavon kívül nem ismerem a spanyol nyelvet.
Nagyon hasonlít az angolra a bemásolt szöveg.

jjulie 2011.04.02. 21:02:42

@cambridge.on:

a real madrid honlapjáról loptam

ez is onnan van

"0-1: LAS BAJAS LASTRAN A UN REAL MADRID QUE NO MERECIÓ PERDER "

lüke 2011.04.02. 21:21:26

@cambridge.on:
merci
a fönevek a latinban közösek az angollal
erröl van a Roberto Rosselinis anekdota:
nem tudott angolul és levágta a - tionra végzödö szavakat,igy kommunikált

lüke 2011.04.02. 21:22:38

@cambridge.on:
merci
a fönevek a latinban közösek az angollal
erröl van a Roberto Rosselinis anekdota:
nem tudott angolul és levágta a - tionra végzödö szavakat,igy kommunikált

jjulie 2011.04.02. 21:45:15

még negyed óra

Barça 11 to face Villarreal: Valdés, Alves, Piqué, Busquets, Adriano, Mascherano, Keita, Thiago, Afellay, Iniesta and Villa

jjulie 2011.04.02. 22:02:42

"Egész oldalas hirdetésben jelentették meg egy hódmezővásárhelyi újságban egy önkormányzati képviselő, a helyi rádió tulajdonosa és egyik műsorvezetője lakcímét és telefonszámait. A hirdetés szerint ők hozták nyilvánosságra Lázár János polgármester, parlamenti frakcióvezető elhíresült, a helyi Fidesz szerint manipulált szegénybeszédét. A meggyanúsítottak visszautasítják a manipuláció vádját és a módszert.

Egész oldalas, fényképes hirdetésben jelentette meg a 27 ezres példányszámban terjesztett hódmezővásárhelyi Szuperpresz hirdetési újságban a Fidesz helyi szervezete annak a három férfinak a nevét és telefonszámát, akik szerintük nyilvánosságra hozták Lázár János elhíresült szegénybeszédét. A szöveg szerint az elmúlt napokban sokan érdeklődtek, kik készítették a "hamisított felvételt", és "miért akarták a hamisítással lejáratni a város polgármesterét"."

porfelhő 2011.04.02. 22:17:05

egyébként aki Hódmezővásárhelyen érdeklődik a politika iránt tudhatja: nem kellett semmit se kiszivárogtatni, Lázár János beszédét a közgyűlésben a helyi média közvetítette."

:)

Pasztorella 2011.04.02. 22:33:48

@porfelhő: :)
Látom! Egy egész nap kellett mire felfogtad. mit "üzen" a mosoly!?
Van ilyen. üzent neked a "tanárod".
Gondolom. Igen.
:)

porfelhő 2011.04.02. 22:45:42

Feszült hangulatban zajlott a Jobbik hejőszalontai demonstrációja

A bűnelkövetők etnikai hovatartozásáról készítendő statisztikát követeltek a Jobbik képviselői szombat este a Hejőszalontán rendezett tüntetésen.

A "cigányok által elkövetett bűnök, a hozzájuk köthető terror" ellen meghirdetett tüntetést a rendőrség nagy erőkkel biztosította, a helyi romák házait pedig LMP-s politikusok és civilek vették körbe.
A községben feszült volt a hangulat, de rendbontás nem történt."

porfelhő 2011.04.02. 23:05:53

Megyesi Gusztáv: Ruha teszi, avagy megvetni a nincsteleneket

Apró hír tudatja a Tolna megyei hírportálon, hogy iskolakerülő gyerekeket füleltek le Váralján, akik már napok óta nem mentek iskolába.

Magyarországon át van már lúgozva annyira az emberek agya, hogy reflexszerűen cigány gyerekekre gondoljanak, akiknek eszük ágában sincs iskolába járni, a szüleik végképp nem forszírozzák a tanulást

De nem. Ebben az alig ezer lelket számláló Mecsek aljai faluban a gyerekek azért nem mentek iskolába, mert a jelentés szerint szégyellték szegényes öltözéküket, a kicsivel jobban öltözött osztálytársak rendre kicsúfolták divatjamúlt ruhájukat, ezért inkább otthon maradtak; mint tudjuk, szegény embert a szegény bírja legjobban megalázni.

Sokan mondják, hogy Magyarországon cigánygyűlölet van, én ilyet le nem írnék, mert sokkal rosszabb a helyzet:

Magyarország a szegénységet rühelli nagyon, mélységesen megveti a nincsteleneket, s igen meg tud sértődni, ha a szemébe mondják, szar ország az, ahol csak egyetlen gyermek is éhezik.

Nincs hát semmi meglepő abban, hogy az új alkotmányban nem lesz benne, hogy mindenki jogosult a megélhetéshez szükséges ellátásra, miként nem moralizálnék Lázár képviselő „akinek nincs semmije, az annyit is ér” alapvetésén sem, csak megjegyezném, hogy kipróbáltam a tételt megélhetési politikusokra is, akikre állítólag eredetileg vonatkoztatta; ha lehet, a mondanivaló még súlyosabb."

nol.hu/lap/allaspont/20110402-ruha_teszi

hm. jobb híján.... esetleg aki nem tud alaudni, egy kis olvasmány, vagy éppen korán kel...

2011.04.02. 23:07:23

@cambridge.on: néha kell egy jó irányzott azért...Szavakkal egyébként mélyebben lehet ütni, mint kézzel...És tartósabban lehet bénítani is az elmét, a lelket vele. Szóval, inkább üssenek!:)))

Szép álmokat!

porfelhő 2011.04.02. 23:19:29

Aha. lehet bénitani, gyűlölet és rosszindulat.
milyen igaz! "némelyekben" azokból tulajdonságokból van elég!
Vannak elég sokan, akik arra "szakosodtak".!!

:(

porfelhő 2011.04.02. 23:21:51

Ja! le ne maradjon.

Jóccakát!

:(

jjulie 2011.04.02. 23:27:44

0:1 végre Piqué beverte

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.02. 23:46:44

Onnan (is) lehet tudni, ha jó irányban haladnak a dolgok, hogy a vörösök rováznak tőle.

Elég szórakoztató, ahogy már munkatáborokat vizionálnak a piros laposok a tavalyi "elemi erejű felháborodás" után.

Hiába csomagoltak már össze a bőröndjeikbe, és toporognak az ajtóban csak nem jön értük a narancsos autó. :-)

jjulie 2011.04.02. 23:49:10

@Akitlosz:

kik a vörösök faszkalap?

masni55 2011.04.02. 23:53:53

@cambridge.on: Benne van a szövegben, hogy az "új alkotmány elfogadása után". Egyértelmű mire megy ki a játék! :D

porfelhő 2011.04.02. 23:57:19

Milyen szórakoztató! Azért örül itt a poszton, mert Ő már biztosan összecsomagolt. Ja. közben vizionálja milyen jól mennek a dolgok.

:)))))

panelburzsuj 2011.04.03. 00:07:17

@jjulie:

Jaja, szépen, módszeresen előveszik a Nagy Proletár Kulturális Forradalom teljes eszköztárát.

Keleti szél fülkét áraszt.

porfelhő 2011.04.03. 00:27:14

@jjulie:
Látom, nagyon útban vagyok neked. De nem probléma.
Csak arra kérlek add vissza a "szabadságom". tudod ugye, miről beszélek. Egyébként csak azért vagyok most még itt, mert nem tudtam kikapcsolni a gépem. nem tudod miért nem?

inreallife 2011.04.03. 00:35:32

megegyezik a véleményem gáborral. a jobbik pont azt csinálja, amit a saját választóik akartak. igazából kicsit megilletődtek, de mostmár majdnem ugyanazaon a tűzön égnek, mint a választás előtt, és szépen osztogatják a szellemi táplálékukat a cigányozás és zsidózás közben.

az lmp szintén beijedt az elején, azóta meg szerintem elég fals hülyeségek jutnak eszükbe. mszp-től szinte lehetetlen megkülönböztetni őket, (fidesz mindig egy akolba tereli őket), talán a zöld ág lenne, ami felhúzhatná őket 10%-ra, de az atom miatt hülyezöld greenpeacesekké váltak, a vörösiszapos balhénál nagyon nem voltak képben, nincs semmi, amire a választóik büszkék lehetnének.

és ez fogja a sorsukat is meghatározni. a cigánykérdés rengeteg voksot fog még hozni a jobbiknak, gárdistás, önkényeskedés, polgárháborús úszítás miatt. lmp viszont egyáltalán nem tudja tematizálni a közvéleményt...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 02:10:19

@porfelhő: Aztán ha benne lenne az alkotmányban, hogy jogod van a megélhetésre, az mire lenne jó? A szoci kontraszelekcióra. Fizetnék az életed hitelből, nagy tehetség kell hozzá, aztán utánunk a vízözön.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 02:13:20

@Szimba: Hiller egy lusta, semmirekellő fasz.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 02:20:16

@inreallife: Hát lehet hogy az is bejátszik hogy a nyitott szemmel élő, számolni is tudó emberek eljutottak már arra a következtetésre, hogy Magyarország sorskérdése ebben a században a cigánykérdés lesz. Sok ész nem kell ehhez, nem kell sem rasszistának, sem nácinak, nyilasnak titulálni senkit. Az LMPnek maradnak az álproblémák, mint a melegek jogai, drogliberalizáció, zöldségek. Magyarország még oda nem jutott el, hogy ne a szomszéd telekre borítsa a szemetet, szavazatot itt nem lehet ezzel szerezni. Egyébként megette a fene, ha KónBendit az európai zöldek feje, akkor az is mindenről szól, kivéve a környezetvédelmet.

lüke 2011.04.03. 07:38:06

bon jour
mr1:
a maszopnak is van alkotmánya
törökzsóti és szijártó vitatkozhatnak

csak nincs miröl,van,
jéee van !spanyolviasz nincs
kunszt az angolos lenne: ott nincs
@cambridge.on:
perfekt anomália:
különlegesnek látszani,s közben vulgárisnak maradni

lüke 2011.04.03. 07:43:22

@Akitlosz:
munkatábort
kétféleképpen csináltak eddig:
- hasra ütésre- was für ein zürzavar lett belöle
- s német alapossággal- ez nem lesz még egyszer

lüke 2011.04.03. 07:47:23

jó volt a müszorszórász:
szirász, moszoj, Hiller Pifti

jjulie 2011.04.03. 07:48:36

@Bathory:

hát így megy ez már egy ideje, van amikor a habsburgok miatt nem megy a magyar szekér, aztán amikor azok elengednék, akkor hogyhogynem a zsidók veszik észre hogy szabad a pálya, és kerekednek felül, aztán mire a zsidók felétől megszabadul a derék magyar, itt a vörös hadsereg, dehát huszonéve amikor azok is elszeleltek, nem vitték magukkal a cigányokat, és ebből nemzethalál kerekedik.....

dehát a magyart úrnak teremtette a teremtő, mikor veszi már ezt észre a sok mihaszna román, cigány, tót, arab, kínai, zsidó meg miegymás, akik feszt nyüzsögnek, hogy nem mit képzelnek ezek?

lüke 2011.04.03. 07:51:47

"Emelkedik a nap már a hegyek fölé...
Kelj föl párnáidról, özvegy Pókainé!
Tárogató harsan, tenger nép az útcán
Szent-páli csatából jõ Báthori István.

Fölkel és kitekint, semmit nem hall, nem lát,
Csak csörgõ láncok közt két szerelmes fiát,
És csak annyit mondhat, több ereje nincsen:
«Báthori, Báthori, verjen meg az Isten!» "

jjulie 2011.04.03. 07:54:47

@lüke:

nyert a foci, akarom mondani a barca, láttad?

jjulie 2011.04.03. 07:57:00

@lüke:

munkatábor az egész világ, azt ki is csinálta, a zürzavar?

jjulie 2011.04.03. 08:00:01

@jjulie:

és van új cselkirály, neve is van: thiago

Szimba 2011.04.03. 08:37:53

@Letícia:

Ez manapság mindenhol (Európában, Amerikában egyaránt) ismerős.
A nők többen végeznek egyetemet, a munkában aktívak, sikeresek, persze egy bizonyos szintig. Amíg a férfi társadalom engedi eljutni őket. Ezzel együtt az igényeik is magasabbak, és nem tudnak megelégedni egy műveletlen, kisebbségi érzéseit a feleségén levezető férfivel.
Gyakran csak a gyerek utáni vágy miatt kötnek házasságot, majd válnak el ismét.
Egyáltalán nem könnyű helyzet, de erőltetni államilag semmit sem lehet.

Szimba 2011.04.03. 08:41:19

@Hepci:

Nem, nyüzsög, mint a sajtkukac, beszélőkéje is van, és még kedves, udvarias is.
F@sznak ugyan kicsi, de nem ez a baj vele.

Sajnos nem értett sem a művelődés irányításához, sem az oktatáshoz.
Jó elvtárs, csak nem a helyére került.

jjulie 2011.04.03. 08:45:22

@Szimba:

nana, kihagytad azt, hogy engem mint gyenge férfit a letícia nem akar eltartani, pedig nem csak farkam van, hanem főzök, mosogatok, és jó apa is vagyok

Szimba 2011.04.03. 08:47:28

@jjulie:

És még disznózsigereket marcangoló túrákra is elvinnéd!
Tényleg, hogy ez nem jutott az eszembe!

jjulie 2011.04.03. 08:51:10

@Szimba:

és te eltartanál? jó vagyok a kertben is

Szimba 2011.04.03. 08:51:25

@jjulie:

Azt már régebben megállapították az orvosok, hogy a férfi a gyengébbik nem. Sokkal több súlyos öröklődő betegségben szenvednek (autizmus stb.), és menet közben, bár több kisfiú születik a veszélyt kereső életmódjuk miatt többen halnak meg, éri baleset őket, válnak nyomorékká.

Ráadásul szükségük van az erős önbizalomra (különösen férfiasságukat illetően), ezért lelkileg is sérülékenyebbek.

Egyszóval egy férfit ápolni, gondozni kell testileg, lelkileg már kicsi korától. Veszélyeztetettebbek, mint a lányok.

Szimba 2011.04.03. 08:53:09

@jjulie:

Kőművest, csatornatisztítót, ablakost keresek jelen pillanatban. De nem férjnek.
Noná, hogy eltartom őket, még a családjukat is:-(((

Annyi pénzt visznek el tőlem, hogy annyim már nincs is.:-(

jjulie 2011.04.03. 08:53:59

@Szimba:

lelkileg nem sérülékenyebbek

lekileg sérülékenyek, a nőknek meg nincs olyanjuk

Szimba 2011.04.03. 08:54:42

@jjulie:

Hűha, milyen nőkkel találkoztál te?

jjulie 2011.04.03. 08:58:22

@Szimba:

ha lenne lelkük, nem síkítanának amikor az eltartásomról van szó

Szimba 2011.04.03. 09:02:33

@jjulie:

:-)))))))))))))))))))
Én már eltartottam egyet, elég volt. Most inkább a macskám tartom el.

Szimba 2011.04.03. 09:03:41

@jjulie:

Aztán dorombolni tudsz-e? Vagy szép, hűséges szemekkel nézni, mint a kutyám?

jjulie 2011.04.03. 09:07:12

@Szimba:

neked sincs lelked, tudtam, visszaélnél a gyengeségemmel

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:18:36

@Elcseszett nick: a jobbik és az elempé között van egy óriási különbség. a jobbiknak van szervezete, míg az elempé pár 10 (max100) budapesti értelmiségi nyűglődése...

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:26:50

viki bá: gyermekek után járó szavazati jog megállíthatta volna a népességfogyást...

mindenki magából indul ki...

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:28:55

@Mikrobi: ez nem kettő olyan pont, ami közül KELL választani...

nem is szemben álló "felfogások". ezeket csak direkt önző célok miatt állítja "vki" párba...

a normális utakat ne ezeken az ösvényeken keresd

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:33:00

@samer: "Gyurcsány a demokrata. Mu-ha-ha. áprilisi tréfa... "

egyetértek... de ha úgy fordítom a mondatot: "demokratább mint viki bá..."

akkor már igaz a mondat... egyébként én utód pártot sose támogatnék...

de a pártok szervezetét kell megnézni, abból lehet következtetni mindenre.

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:35:04

@Elcseszett nick: "ők voltak az egyedüli nem egybites"

a többiek is okosak. csak erre nincsen igény. az emberek szeretik ha orruknál fogva vezetik őket... +kihasználják +szétlopják +visszaélnek stb ennek van kultúrája

porfelhő 2011.04.03. 09:37:53

@Pasztorella: :)

"mosoly"? á"dehogy. "hová gondolsz"?

:)))))))))))

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:38:18

@Amidazophen: "2-3 év múlva ne Türkmenisztánban találjuk magunkat"

egyrészt ha így fojtatod, téged internálnak

másrészt szerinted most hol élünk? nem a Meggebedeusok földjén?

ad3 kikérem magamnak a türkmén Köztársaság nevében az összehasonlítást

porfelhő 2011.04.03. 09:41:20

@Bathory:
hm. Szövegértelmezés, ha kérhetlek.
Nem a szocik alkotmányoznak! Te még most sem fogtad fel?
"Magyarországon át van már lúgozva annyira az emberek agya, "
A te anyad is. Ezért nem érted?

:))))))))))

lüke 2011.04.03. 09:42:11

@Szimba:
zsüli birka türelmü lett?

lüke 2011.04.03. 09:43:29

nahát
«Báthori, Báthori, verjen meg az Isten!» "

porfelhő 2011.04.03. 09:49:28

Alkotmányozási véghajrá"

A képviselők hétfőn reggeltől - a megszokott interpellációs blokk előtt - szólhatnak utoljára a készülő alaptörvény tervezetéhez, amennyiben ahhoz a későbbiekben nem érkeznek további módosító indítványok."

www.hir24.hu/belfold/241656/alkotmanyozasi-veghajra.htmlA

A honatyák emellett hétfőn is kifejthetik véleményüket például a gyermekek után járó szavazati jog és a vármegye elnevezés elvetéséről, továbbá arról is, hogy az igennel szavazó képviselők neve mégse szerepeljen az alaptörvény végén."

hm. vármegye több mint röhej, gyermek után járó szavazati jog, aminek "elvetése" miatt "fáj a szive a kormányfőnek". hm.
A többi meg ki tudja a jövőben lényeges lesz e vagy sem. hm. majd az idő eldönti. Akarom irni, nevek az alaptörvény végén.
Igen.
:)

lüke 2011.04.03. 09:50:30

@Szimba:
s az elsö életévben is több kisfiú hal meg

porfelhő 2011.04.03. 09:53:20

Jaj! csak remélni tudom, hogy az "alkotmányozási véghajrá"
napjára visszaér a Jobbik a tüntetésről.

:))))))))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 09:54:33

@Szimba: nem a saját kútfőmből írtam, ott dolgozott a közelében egy ismerős, s látta, Hillej Pifti nem szeret dolgozni.
Eftásnak ettől pejsze még lehet jó, sőt, polihisztoj.

a-kis-herceg 2011.04.03. 09:55:03

@Hepci: simán elképzelhető. az ilyen dolgok titkosak. tehát nem tudjuk... idővel

Szimba 2011.04.03. 09:56:36

@lüke:

Tényleg. Sajnos a férfi fogyóeszköz.

A női házimunka, gyermeknevelés stb. meg megfizethetetlen.

lüke 2011.04.03. 10:00:41

@Szimba:
bizony ld játszótér:
a festett hajú bulgárnö megkérdezte tölem:
-maga is lenni bébiszitter?
- nem, én föorvos vagyok,
s mint bébiszitter megfizethetetlen:
én vagyok a gyerek nagymamája, ingyen vigyázok rá s még szeretem is:)

a-kis-herceg 2011.04.03. 10:06:22

egyre mélyebbre süjjed (ala KE) lézer, pont mint a n agyonvédett papcsák...

lézerjani ujsághirdetésben tudatta a polgárokkal, a 3 nevet (+lakcím+telefon) hogy kik hamisították meg a "gebedjenek meg a szegények" videót

Havranek (az egyik érintett) elmondta, hogy rengeteg telefon hívást kap azóta (mind támogató és biztató)

2011.04.03. 10:09:50

@Hepci: egyetértek.

@Szimba: ezzel azért nem teljesen értek egyet. Azért, mert valaki nem túl kvalifikált, attól még nagyon rendes ember. És a tapasztalatom azt mutatja, ha valakinek van arról papírja, hogy ő okos, a gerince puhul és a lelke elhomályosul. Sokan bújnak be a diploma mögé s mint a köpeny mögé, és csinálják a disznóságaikat. Legjobb példa rá...na kik?:D

2011.04.03. 10:13:33

@Hepci: döbbenetes egy színész, jól mondták, egyet kell értsek veled.

@Szimba: :DDD

Hiller Pifti messziről jófej, de közelről...

álomszép 2011.04.03. 10:14:55

Hűha! Nahát! "főorvos! ez meg egyszerüen nevetséges?!
Van illllyen!
Igen.

.)))))))))

a-kis-herceg 2011.04.03. 10:15:08

@jjulie: igen ez nekem is feltűnt... világvége van? vagy mi a szösz?

Szimba 2011.04.03. 10:16:14

@lüke:

:-))) Te a nörsz vagy!:-)

álomszép 2011.04.03. 10:17:38

@porfelhő: :)

Na. ja! Hétfőn folytatódik az "alkotmányozási komédia".!

Hm. Egyébként nagyon jó a "műsor" észre vetted?!?

:)))))))

Szimba 2011.04.03. 10:18:38

@Letícia:

Ez is igaz, de azért pl. egy esztergályos és egy jogász házassága csak akkor sikerülhet, ha a jogász a férfi.

Az erkölcsi tartás más kérdés. Azzal kevesen rendelkeznek.
Hiller Pipi folyékonyan tud mindenről semmit sem mondani. De kedvesen mosolyog hozzá.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 10:19:57

@Letícia: mindig szoktam magyarázni az túlzottan válogatós nőknek, hogy nem az a megoldás, hogy folyton keresgélnek, hanem az igényeket kell lejjebb engedni. :)
Ha egy pasi tud írni-olvasni, késsel-villával enni, fürdik legalább havonta egyszer s vágyik a szeretet... - khmmm - kiszolgálásra, annyi indulásnak elég...

álomszép 2011.04.03. 10:20:51

@porfelhő: :)

Én is nagyon remélem, hogy a Jobbik már hétfőn ott lesz a parlementben......
Igen.
:)

Szimba 2011.04.03. 10:21:07

@Hepci:

Én is láttam. Ki szeret dolgozni a politikusok közül??????
Édes jó istenem, még tán meg is oldódnának a gondjai az országnak, ha valamelyik a saját üzletei helyett azzal törődne egy kicsit, amire vállalkozott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 10:21:45

@Szimba: a nő meg szorgosan esztergálja a farkát...

porfelhő 2011.04.03. 10:23:44

@álomszép: :)

Akartad irni, hogy a "parlamentben". Ugye?

Jaj! de buta vagy.

Igen.
:))))))))))))))))

lüke 2011.04.03. 10:34:02

@Szimba:
rendes embernek szakmája van, nem politikus

2011.04.03. 10:34:43

@Szimba: ezen szerintem hülyeség agyalni...a szerelem kémia és nem papírhoz kötött...:)))

@Hepci: havonta egyszer fürdik...na jóvan, szevasz, beszélgessünk másról, jelzem egy egy politikai blog, bár hozzátartozik, ha szingliket diszkriminálják az alkotmányban, arrébb tolom a biciklit.

porfelhő 2011.04.03. 10:35:02

Jesszusom! Jut eszembe "tul a kocsmán"! Ja! "a szellem, meg a dallas".:)
Igen.!

hm. úgy látszik már megint "útban" vagyok valakinek?!"sajnáljuk hiba történt, intervel server error" -
Értem.

:))))))))))))

Viszlát. ennyi elég is délelőttre.
:)

2011.04.03. 10:38:31

@lüke: :))))) Talált, süllyedt.

lüke 2011.04.03. 10:38:37

@Szimba:
azt nem értette volna, nem tudott németül,
de nagyon fess nö volt legalább 1,80

lüke 2011.04.03. 10:39:38

@Letícia:
doktorkám ,nem is neked írtam:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 10:40:12

@Letícia: na jó, ha sűrűnek találod, legyen kéthavonta... :)
Mivel diszkriminálják a szingliket az alkotmányban?

2011.04.03. 10:41:04

Na, meghallgattam a misét a rádióban, levontam a tanulságokat, és teszem a dolgomat tovább

Zsüli, mikor is jönnél vasalni?:)))

2011.04.03. 10:45:08

@lüke: sejtettem...:) Csak igazat adtam.

@Hepci: azt írtam, "ha"....szóval nem mondtam, hogy igen. Mikola etás már jó messzi van.

lüke 2011.04.03. 10:53:13

@Letícia:
ez azért fura a politikájukban, az ejtöernyözés
Mikola- akinek a felesége ny-német - mit keres az OECD-ben
( a 16. kerületben van Párizsban , Párizs legelökelöbb ,legszebb negyede )
egy orvos, ahol közgazdászok ülnek
M. egy jó fejü ember, akinek néha elmegy az agya, jó belgyógyász, öccse meg patikus

a-kis-herceg 2011.04.03. 10:58:16

@Hepci: miért? brüsszelbe csak buzik mehetnek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 10:59:42

@Letícia: Mikola beszélt szinglihordákról, ugye? Biztos anyu mellett erotikus álmai voltak...

jjulie 2011.04.03. 11:01:14

@Letícia:

vasalni? ok, hívhatjuk így is, bármikor, a vasalóm mindig nálam van

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 11:02:53

@a-kis-herceg: akkor BEP (Buzik Európai Parlamentje) lesz.
Ezen belül lehet egy frakció a pedofüleké...

bariga 2011.04.03. 11:03:32

@lüke: sziasztok Doktorkáim!! Nagyon aktívak vagytok ma, így hajnalok hajnalán.

jjulie 2011.04.03. 11:06:46

@bariga:

nemis, még egy hottentotta linket sem küldött ma

a-kis-herceg 2011.04.03. 11:07:03

@Szimba: Pécsett ez különösen aktuális lehet...

bariga 2011.04.03. 11:09:49

@jjulie: kár, pedig azokból én mindig tanulni szoktam, már lassan tandíjat fog kérni :-)

jjulie 2011.04.03. 11:20:55

@bariga:

hát igen, tanárnak megfizethetetlen

a-kis-herceg 2011.04.03. 11:21:23

@porfelhő: minek olvasod a laci56ot? egy után már unalmas...

Szimba 2011.04.03. 11:23:41

@Letícia:

Álljunk csak meg! Zsüli tud szépen vasalni? Ágyneműt is? Nálam már oda van készítve a vasalódeszkához az egész kupac.

Jöhet.

Kőműves Kelemeneim elmentek. 100 e Ft-ot lealkudtam - gondolom abból az összegből, ami már így is veszett magas.

De azért elégedett vagyok.
Most már csak asztalos, kéménybélelő, cirkó szerelő, kertész kellene, meg egy zsák pénz.

Valaki ajánljon nekem itthon végezhető sokat fizető munkát!!!!!
(De nem disznózni, mert öreg vagyok!)

Szimba 2011.04.03. 11:26:27

@lüke:

Akkor én is mehetek bébysintérnek. Elég magas vagyok:-)

jjulie 2011.04.03. 11:27:57

@Szimba:

turbó cirkót vegyél és akkor nem kell bélelni

adjak árajánlatot?

lüke 2011.04.03. 11:48:25

@bariga:
nagyon, süt a nap, s dolgoznom kell,
még 75 napot:)

jjulie 2011.04.03. 11:51:59

"A második félidő első hat percében négy gólt lőtt és egyet előkészített az Arénában csak szegedi cigánynak, hazaárulónak vagy buzinagylacinak nevezett barcelonai átlövő. A bemutatásnál is természetesen megkapta a búzást. Nagy elmondta a sajtótájékoztatón, hallott pár dolgot a pályán, de nem figyelt rájuk, neki a meccsel kellett foglalkoznia. Egyébként gratulált a Veszprémnek is, ami "az első meccshez képest jobban felkészült". Nagy négy gólt lőtt összesen, mindegyiket a második félidő első szakaszában, így döntő szerepe volt abban, hogy megroggyant a Veszprém."

lüke 2011.04.03. 11:57:06

@jjulie:
a kéményseprö nem adja meg az engedélyt
( Ausztriában nem is kell bélelni pl. ez magyar lehúzás)
Vaillant-nál romlott a minöség,a Junkers ma jobb

lüke 2011.04.03. 11:57:58

@lüke:
na meg 2 kémény kell hozzá

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 12:06:50

@jjulie: ha tényleg buzi, nem állítottak valótlanságot...

jjulie 2011.04.03. 12:28:01

@lüke:

nem akarok beszélni az Özillel, nem szimpi a csapatban kergeti az álmokat

jjulie 2011.04.03. 12:31:28

@Hepci:

amikor buzik vesznek metszőollót, buzi metszőollóárusnál teszik?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 12:40:45

@jjulie: nem, nyugodtan vehetnek heteroszexuális metszőollóárusnál is. Ha buzi az árus is, nyilván nagykereskedelmi áron kapják meg. Vagy be.
Leszbikusoknak pedig a leszbikus ollóárusok bónusz punciszőrvágó ollót adnak ajándékba.

jjulie 2011.04.03. 12:50:25

@Hepci:

vehenek, de álítólag amerikában az ingatlanirodák direkt felvesznek buzi értékesítőket, meg leszbiket a hatékonyság miatt

persze, beszélhetek én az értékesítés hatékonyságáról a falnak is.....

jjulie 2011.04.03. 12:57:47

@Szimba:

ok, de csak porszívóval párban adom, a lüke is így vette tőlem

Szimba 2011.04.03. 12:57:52

@jjulie:

Meg kellett volna figyelnem az eladót, mielőtt megveszem a metszőollót, meg az ágvágót?

A parókaárus az homoszexuális, de legalább kedves, udvarias. A kemo utáni kopasz hölgyekkel is úgy beszél, hogy elalélnak tőle. Többet ér a fiú, mint a kemo a Kékgolyóban:-(

jjulie 2011.04.03. 13:02:01

""Nincs szüksége a börtönre. Egyetlen dologra nincs szüksége, a jogosítványára, mert rosszul él ezekkel a dologgal, kicsit nagymellényű. De a minősítés nem miránk tartozik, hiába akar a társadalom ítélkezni. A börtön nem jó, az mindig taszít és nyomorba dönt. Feltétlenül közmunkára kellene ítélni, olyan helyen kellene dolgoznia, ahol egy kis alázatot tanúsít az emberekkel szemben. A börtön az nem megfelelő. A szegények, elesettek mellett kellene dolgoznia, hogy egy kicsit szokja azt az életvitelt, csak úgy árnyaltan. A börtön az mindig rossz" – mondta Döme."

Szimba 2011.04.03. 13:03:52

@jjulie:

:-))))))))))
Árukapcsolás? Megveszem, de akkor kérek feldolgozva kolbásznak 1/2 disznót is!

Te kellettél volna nekem marketingesnek!

De már késő!

Szimba 2011.04.03. 13:04:53

@jjulie:

Ezt mire írtad? Stohl Bucira?

Szimba 2011.04.03. 13:05:39

@Hepci:

Ez fordítva is megfelelne?

jjulie 2011.04.03. 13:06:09

@Szimba:

ne mond hogy el kell magyaráznom

trendo+ 2011.04.03. 13:07:37

Orbán az, aki előkészíti a talajt a valódi radikális önkényuralomra, egyfajta újabb, modernizált horthysta diktatúrára. A közbeszéd szisztematikus tematizálása, a szimbólikus témák, történelmi toposzok folyamatos napirenden tartása a kultúrnacionalizmus, a magyar szupremácia jegyében, a kőkemény hatalomkoncentrálás, a véleményszabadság kitartó erodálása az öncenzúrára neveléssel, az oktatásban az egyház szerepének hathatós megtámogatása stb. mind ebbe az irányba hat. Kevés valódi ellenállásra lehet számítani, hiszen a nép többé-kevésbé mindig is jobboldali eszmerendszerben nőtt fel, még az ún. kommunista diktatúrában is, amelyik ugyanolyan feudalisztikus volt, mint elődjei.

Ha a gazdaság meglódul, akkor a néppárti konglomerátumon belül fog egyfajta "újfasiszta" fiatal elit kinevelődni, amelyik radikálisabb lesz a Jobbiknál is és erős kihívója lesz az orbáni vezetésnek.
Ha marad a stagnálás, akkor a Fidesz talpasai fognak radikalizálódni és a Jobbikhoz közelíteni, oda átállni. Még az is előfordulhat, hogy a kétfelé hasadó Fidesz egy része magába integrálja még a maszop roncsait is (!), hogy a Jobbik utódpártjával eredményesen vegye fel a harcot.

Az LMP képtelen kitalálni magát. És mire sikerül majd, késő lesz.

jjulie 2011.04.03. 13:08:45

@Szimba:

hottentottául nem tanulok a lükétől, csak feladványokat készíteni

Szimba 2011.04.03. 13:16:47

@jjulie:

Most akkor Dávid Ibolyát idézném:

"Nem értek a focihoz."

Szimba 2011.04.03. 13:19:49

Megyek vissza a kertbe, gyönyörűen kinyílt az aranyeső bokor, meg a japán birs is. Az almafa még sehol, meg a gránátrózsa. A trombitavirág szárát félbefűrészeltem, kíváncsi vagyok belehal-e:-(

jjulie 2011.04.03. 13:21:29

@Szimba:

így mulat egy kísérleti kertész

ehhez képest a disznóölés csak babazsúr

lüke 2011.04.03. 13:23:03

@trendo+:
Schiffer idézze meg családi elödeit asztal táncoltatással, hátha segít!

Szimba 2011.04.03. 13:27:45

@jjulie:

De felfutott 5 méter magasra, és már nem volt ereje virágozni.

Téged is szívesen megmetszelek. (Igaz nem lesz kóser, de nem lesz több panaszod a prosztatádra.)

jjulie 2011.04.03. 13:34:21

@lüke:

mit hallottál erről a felettetek és alattatok lakóktól kislányom?

panelburzsuj 2011.04.03. 13:35:46

@Szimba:

Aranyvessző.

(Nem a julisé, hanem a kertbeni.)

lüke 2011.04.03. 13:39:12

@jjulie:
hogy nem lehet csak úgy metszegetni- beschneiden ist bescheiden/ ezt a Kohn bácsi mondta a másodikon-
úrnak születni kell

jjulie 2011.04.03. 13:40:59

@lüke:

hogy van az hottentottául hogy: miértnem rúgtatok gólt tegnap este hülyegyerek, így a bajnokságra keresztet vethettek, és nem félsz, hogy eladnak?

jjulie 2011.04.03. 13:44:56

@lüke:

aladárok is voltak a családban, akarom mondani a házban?

lüke 2011.04.03. 13:48:18

@jjulie:
ha értenéd a hottentottát,nem kérdeznél

jjulie 2011.04.03. 13:51:35

@lüke:

csak az úrnak születni kell-t értem

a hottentottát meg elhagyta már a kohn bácsi unokája is, ha a körülmetélést nem is

Szimba 2011.04.03. 14:21:32

@panelburzsuj:

Tudom, csak megszoktam, hogy így nevezik. Ilyen helytelenül. A szomszéd nem is értené, ha aranyvesszőnek nevezném.
Az aranyeső fürtös virágú, igaz?

Szimba 2011.04.03. 14:24:19

@panelburzsuj:

Most nézem a képeket. Igen, aranyvesszőm van. De milyen gyönyörű az aranyeső is.
Kertészetben nem is láttam.

panelburzsuj 2011.04.03. 14:57:03

@Szimba:

Az aranyvessző (aranyfa) távol-keleti, az aranyeső dél-európai eredetű. (Persze az előbbi nem fa, hanem tipikus cserje (bokor), amit még erőszakkal se nagyon lehet egytörzsűre nevelni. Az aranyeső pár méteres fácskává nő.)

Utóbbit nemcsak kertbe, hanem erdősávokba, védőfásításokba is ültetik, Magyarországon is. Úgyhogy tulajdonképpen gyakran bele lehet botlani. Kertészetben is szokták árulni, vagy a közöséges aranyesőt (gyorsan nő és strapatűrő), vagy a hibrid 'Vossii' fajtát. (Nagyobb a virágzata, de valamivel háklisabb az alapfajnál.)

Szimba 2011.04.03. 15:50:35

@panelburzsuj:

Az én aranyvesszőm nem háklis. A vacak porban is úgy nő, hogy alig tudom kordában tartani. Az egyik lemetszett ágát leszúrtam egy virág mellé. Virág elpusztult, az aranyvessző pedig most tavasszal virágzik.
Majd átültetem valami jobb helyre.

porfelhő 2011.04.03. 15:58:35

@a-kis-herceg:

Mi a baj azzal, hogy olvaslak téged, a kommentedet? Unalmas? hm. úgy is fogalmazhatok.
Egyébként, elárulom nem szoktam mindig, mindent olvasni. csak sokszor.
Most te is olvasd azt az egy mondatomat és elemezd, ha kérhetlek.
Tehát mi a baj?
:)

porfelhő 2011.04.03. 16:16:10

A Széll Kálmán terv sem elég: új programon dolgozik a tárca

Várhatóan nem elég a Széll Kálmán terv, konvergencia programon dolgozik a nemzetgazdasági tárca.
Részleteket egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy április közepén hozzák nyilvánosságra, és azokat a konkrét intézkedéseket tartalmazza, amelyek a gazdasági növekedés valamint a költségvetési egyensúly megteremtését szolgálják"

atv.hu/cikk/20110402_a_szell_kalman_terv_sem_eleg_uj_programon_dolgozik_a_tarca_video

„Az államadósság ellen kell küzdelmet folytatnunk” - többször hangsúlyozta ezt Matolcsy György, "

hm. a matolcsy csodaváró gazdaságpolitikai terve.

panelburzsuj 2011.04.03. 16:18:46

@Szimba:

Nem is szabad neki háklisnak lenni, ha az előbbi-utóbbit jól írtam ...

porfelhő 2011.04.03. 16:22:59

oppá":) jobb híján... lemaradt.

A minisztérium honlapján azt írják, a konvergencia-program részletesen beszámol azokról a lépésekről, amelyeket a kormány az egyes kritikus területeken, így az önkormányzati rendszerben, a nyugdíj- és szociális ellátások, valamint a közpénzügyek és közösségi közlekedés terén kíván tenni idén."

hm. további leépitések, megvonások, avagy megszoritás.
Még mindig nincs vége.?!
Igen.

jjulie 2011.04.03. 16:24:37

"posztrepublikánus alaptörvény"

"A társadalmi igazságosság, a garantált megélhetés, lakás, egészség, ingyeniskola, olcsó üdülés, sport, tömegközlekedés, olcsó kultúra, a munkások beleszólási joga még a magánvállalatok igazgatásába is (Mitbestimmungsrecht): ez volt a „trente glorieuses”, a dicsőséges harminc esztendő (1945–1975) közvetve vagy közvetlenül alkotmányosan is biztosított „ipari demokráciája”, „fogyasztói” kultúrája Nyugat-Európában, amellyel rettenetes konformizmus és öncenzúra járt együtt.

A szovjet rendszerű államok (különösen 1956, az SZKP XX. kongresszusa és a magyarországi forradalom után) maguk is a „jóléti állam” keleti változatának megteremtésére törekedtek, itt-ott időleges sikerekkel. Ennek a korszaknak a lezárulását konvencionálisan Mrs. Thatcher választási győzelmével (1979) szokás jelezni.

A neokonzervatív fordulat immár szintén harmincesztendős – most már látjuk, ebbe illeszkedtek a „keleti tömb” némely államainak ún. piaci reformjai, amelyek nem vezettek föltűnően nagyobb gazdasági fejlődéshez és az életszínvonal gyorsabb növekedéséhez, mint a tervgazdasági módszerekhez ragaszkodó vetélytársaiknál –, és eredménye igencsak hasonló a „jóléti államéhoz”: eladósodás, finanszírozhatatlanság."

www.gondolkodjunkegyutt.hu/spip.php?article801

porfelhő 2011.04.03. 16:33:58

"Eredetileg úgy számolt a kormány, hogy a magánnyugdíjakban felhalmozott vagyonból 529 milliárd folyik be az államkasszába.
A hiánycélt már ezzel elértük volna. De maradt még kétezer milliárd a nyugdíjvagyonból, ezzel a rendszerváltás óta nem látott plusz 4 százalékos többlet lenne a költségvetésben.

A kormány azonban részben átvállalta a MÁV és a BKV adósságát és kivált egyes PPP-projekteket, vagyis ezt is a magánpénztári vagyonból állják. Így a tervek szerint 2 százalékos GDP többlet várható.

Egyes szakértők szerint hiába optimista a kormány, az idei hiánycél is elúszott. „Itt az alapgondolat az, amire továbbra se figyel fel a kormány, mint ahogy nem figyelt fel rá a Bajnai-kormány, vagy a Gyurcsány kormány sem, hogy a megszorító csomagok csak akkor vezetnek sikerre, ha magukban foglalják a növekedés lehetőségét” – fogalmazott Róna Péter közgazdász.

Róna Péter szerint a Széll Kálmán-terv nem hoz növekedést, ami tovább zsugorítja majd a gazdaságot.
De az a konvergencia-program sem húzza ki Magyarországot az adósságcsapdából, amelyen most dolgozik a szaktárca."

cambridge.on 2011.04.03. 16:51:24

@porfelhő:
Rosszul értelmezted, amit eddig láttál a képernyődön.
Mostanáig csak a reklám és az előzetes ment, a főműsor ezután fog kezdődni.
Dőlj hátra és élvezd, ha tudod!

porfelhő 2011.04.03. 17:02:59

Gyurcsány kapálni küldte Orbánt"

„Most az a cél, hogy bebizonyítsák: 2005-2006-ban titokban mi is alkotmányozni akartunk. Hazudnak. Az elmúlt két napban sok hazugságot hordtak össze fideszes kollégáink, ezeket aztán lelkesülten tupírozta ölebsajtójuk, miközben a demokraták bénultnak látszanak. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba” – fogalmazott a Facebookon Gyurcsány Ferenc.

Mint kifejtette, 2005-2006-ban sem a jogalkotási programban nem szerepelt, sem a kormány nem foglalkozott új alkotmány megalkotásával.
Azt elismerte, hogy szakértők foglalkoztak az akkor hatályos alkotmány átfogó megújításával, és erről ő is tudott. Az alkotmány felülvizsgálata szerinte azért volt indokolt, mert az 1989-es alkotmány elfogadása után tagja lettünk a NATO-nak és az EU-nak, valamint eltelt közel tíz év a '90-es évek közepén kezdeményezett és akkor kudarcba fulladt alkotmányozási kísérlet óta.

Hangsúlyozta: mivel a szakértői elemzésből nem lett kormányzati anyag, ezért azt nem is tárgyalták, és nyilvánosságra sem hozták - bár nem volt titkos.
Az anyagot készítő szakértők szerint egyébként csak négyötödös többséggel lehetett volna elfogadni az új alkotmányt"

porfelhő 2011.04.03. 17:08:49

Jaj! már megint mit csináltam?!:) lehagytam.:)

Szerinte annak érdekében, hogy a Fidesz elfedje „saját disznóságát”, most ellenbalhét kreál. "Gyurcsány is alkotmányozni akart, ráadásul titokban - harsogják. Jaj de kisstílűek vagytok drága barátaim!

Meg fantáziaszegények. Összességben szerencsétlenek. Azt hiszitek, hogy ezzel megússzátok?
Az a baj veletek, hogy magatokról sokat gondoltok, Magyarországról meg csak ócskaságokat vagy még azt se.
Ez így nem lesz elég.

Egyébként meg hadd kívánjak kellemes hétvégét! Tessék sokat ásni vagy kapálni! Az jót tesz a szívnek meg a léleknek” – zárta sorait a volt miniszterelnök."

:)

bigapples 2011.04.03. 17:09:42

valahogy egy botanikai blogba csöppentem :)
szóval:

"Aranyfa
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nem tévesztendő össze a következővel: Aranyvessző.
Nem tévesztendő össze a következővel: Aranyeső.

Az aranyfa (Forsythia), az olajfafélék (Oleaceae) családjába tartozó nemzetség."

lüke 2011.04.03. 17:14:16

@bigapples:
gaz is van
lehet
ás(kálód)ni meg kápálni-meg is mondták

bigapples 2011.04.03. 17:16:58

@porfelhő: az a taktika már 2006-ban sem jött be Gyurcsánynak, hogy amikor kiderül a képmutatás és a hazugság, akkor elkezdjük a feketét elkezdjük fehérre festeni. Elég nevetséges, hogy most már az a fidesz ellen az egyik kifogás, hogy az egyik szakértőjüknek megvolt a Gyurcsány-Petrétei féle alkotmánytervezet és szó szerint vett át belőle. Nesze neked egypárti alkotmány.

De elkezdődött a kármentés a szoci választói célcsoportban:

"Szanyi Tibor: az új alaptörvénnyel leginkább a nyugdíjasok járnak rosszul

Az új alkotmány legnagyobb kárvallottjai a nyugdíjasok, miközben már a kormány korábbi rendelkezései is ellehetetlenítették az időseket - mondta Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja "

ehhez nehéz mit hozzátenni :)

jjulie 2011.04.03. 17:18:37

@bigapples:

valamint aranyember, aranytenger, aranyjános, aranyalma, aranyérem, és a csíkos kecskerágó

még mindig jobb mint amikor politizálsz

porfelhő 2011.04.03. 17:19:21

@cambridge.on:
Mit képzelsz te magadról. te szerencsétlen! Mi az hogy dőljek hátra és nézzem. El ne hidd már hogy annyira érdekel. !
Legfeljebb annyi, hogy elmegyek, aztán műsorozhattok kedvetekre, igaz eddig is azt tettétek!
A kommentetek egy része annyit nem ér, hogy az ember elolvassa.
Te meg dőlj hátra, ezt olvasd el és elemezd, ha egyáltalán tudod értelmezni. ha van hozzá elég eszed!!!

jjulie 2011.04.03. 17:20:15

@bigapples:

jaj, mire megdícsértelek politizálni kezdtél, jaj

jjulie 2011.04.03. 17:31:27

@lüke:

nem találom rajtuk a nyevbeállítás, mint pl ahogy ezen van

www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada10-11/04/02/n110403116673.html

a tieidet maguknak írták a hottentottik, fontos nem lehet

jjulie 2011.04.03. 17:32:36

@jjulie:

meg a törököknek, őket megint elfelejtettem

lüke 2011.04.03. 17:33:15

@jjulie:
a spiegelben van
tottiéknak nincs

porfelhő 2011.04.03. 17:33:26

@bigapples:
És? Mit kezdjek én ezzel a kommentel. Nem jött be a taktika Gyurcsánynak! akkor mi van.
Majd most bejön az Orbán Viktornak, a taktikázás.
Tessék választani melyikőtöknek mi a jó.
Nekem a magyar politikáról meg van a saját véleményem.
Ennyi és nem több.

lüke 2011.04.03. 17:37:07

@jjulie:
miért ,a török házmesterek nem tudnak németül?
simpfelni igen

porfelhő 2011.04.03. 17:37:43

@bigapples:
Te szerencsétlen! Jobb lett volna, ha te is kapálni mennél az irogatás helyett. De legalább is engem kimélj meg tőle a jövőben.!!!!

jjulie 2011.04.03. 17:38:39

@porfelhő:

mindenki taktikázik de előbb utóbb jön a következő kiszavazó show

jjulie 2011.04.03. 17:41:00

@lüke:

ez a presse valami bécsi cucc, abban az országban is csak a törökök beszélnek németül, nekik készül ez?

lüke 2011.04.03. 17:43:53

@jjulie:
mér birkázni fogsz?
egyszer vettünk egy autót egy birka pásztoré volt:)
egy évig birka szaga volt

lüke 2011.04.03. 17:47:19

@jjulie:
ásó, kapa ,nagy harang
Quod licet Iovi, non licet bovi

porfelhő 2011.04.03. 17:48:24

@jjulie:
Persze, jön a politikában, a mindennapokban, itt a poszton is, és neked pedig a "villában" is jön.! nézzed!

jjulie 2011.04.03. 17:48:46

@lüke:

láttad, hogy a barcelona honlapon nincs hottentotti verzió?

lüke 2011.04.03. 17:52:09

@jjulie:
tudom, miért lenne- Sevilla
potencionális ellenfelük a játékos eladás - vételben
www.transfermarkt.de/
ilyen van Iker Romaro népénél?

cambridge.on 2011.04.03. 17:56:05

@porfelhő:
Drágaságom!
Elég szerencsétlen vagyok, hogy veled kell foglalkoznom. Eddig az volt a véleményem veled kapcsolatban, hogy egy mimóza lelkű, emócionális személy, aki véletlenül tévedt a kemény legények területére. Tévedtem.

Szomorúan kell megállapítanom, nem érted azokat a mondatokat sem, amiket bemásolsz ide, khm..
A rájuk kapott válaszokat még kevésbé, khm...
Sokat képzelsz magadról, vagy rólunk egyáltalán, ha azt hiszed az előadás itt következik. Még hivatalos kritikának sem merném nevezni az itt leírtakat.
Nem elég elhagynod a blogot, ha nem akarsz az előadás része lenni, ahhoz több kell, khm...
Az előadást a Fidesztől kapod, és igen, még nincs vége.

Amazonként szeretnél feltűnni, de ahhoz abba kellene hagyni a sírást.
Ha nem bírod már elviselni, hallgass inkább LGT-t

www.youtube.com/watch?v=jfIwbm736yA&feature=related

porfelhő 2011.04.03. 17:59:34

@lüke:
Te meg ne járkálj utánam más blogokra, és ne fenyegess engem a TG. mosolyával, meg holmi szemüveggel. Ha itt vagyok meg az utálattól rosszul vagytok.
Nem volt még elég?

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 18:03:09

Nem tudom meddig hiszik még el a szerkesztők itt, hogy az mszp-t ezekkel a blogokkal vissza lehet rángatni a hatalomba. 2014ben nem valószínü, 2018ban meg már a körmünkre ég a cigánykérdés, amiben szintén teljesen hiteltelenek. Lassú kimúlást jósolok, 'ala szadesz.

lüke 2011.04.03. 18:12:27

@porfelhő:
jesszus
nem vagyok a pszichiátered, se gyóntató atyád, szállj le rólam
lehet ,hogy te járkálsz utánam!
a 6 nickeddel
juditka* armanda*, álomszép, etc felsorolni is sok

lüke 2011.04.03. 18:13:38

@jjulie:
:))))
indián, indián szaladj a fing után

porfelhő 2011.04.03. 18:13:44

@cambridge.on:
Viccelsz? Mert még annak sem jó. Semmi közöd hozzá, meddig vagyok itt.
Az előadást egy ország kapja, nem csak én. Kemény legények! hm. nem semmi!
Sokkal jobban értem mit gondolnád! elárulom neked. hm. Irtam, a ti kommentetek egy része /is / semmit sem ér.
hm.

lüke 2011.04.03. 18:15:33

@jjulie:
Iker Romerot nézd meg a facebookon (hány magyart ismer)egy ideig a Pálinger lánnyal élt

jjulie 2011.04.03. 18:18:25

@lüke:

nem vagyok a fészbukon, láthatatlan vagyok, nem is létezem

lüke 2011.04.03. 18:18:51

@Bathory:
a szerkesztök, amíg pénz kapnak elhiszik
kérdés :a választók, hogy bírják ezt a zürzavaros duktuszt

csattanó maszlag 2011.04.03. 18:20:08

@parlamentarista: "a putris cigány gyereknek azt kell mondani: "hékás, itt egy darab kenyér. elfelezem veled, mert te is magyar vagy". tehát nem a cigány, hanem a magyar identitást kell bennük erősíteni azért, mert átlagbéla romaként nem fogja elfogadni őket."

LÁTSZIK HOGY MÉG ÉLETEDBE NEM LÁTTÁL ÉLŐ CIGÁNYT CSAK A TÉVÉBE HA AZT MONDOD NEKI ITT A KENYÉR FELEZÜK MEG AKKOR VAGY AZT MONDJA HOGY NEKEM AZ EGÉSZ KELL VAGY AZT HOGY SZALÁMI MIÉRT NINCS RAJTA. AZTÁN HA NEM ADOD NEKI AZ EGÉSZET AKKOR ELVESZI ERŐVEL VAGY MEGKÖSZÖNI SZÉPEN ÉS MEGESZI DE HOLNAP MÁR ÚGY FOGLYA KÖVETELNI RAJTAD MINTHA EZ NEKI MENETRENDSZERÜEN JÁRNA ÉS HA NEM ADOL NEKI HÁTATFORDÍTASZ BELÉD VÁGJA A KÉST. MERT A CIGÁNY AZ ILYEN. ODANYÚJTOD AZ UJJOD NÉKI MEG AZ EGÉSZ KAROD KÉNE.

A CIGÁNYKÉRDÉS LEGESLEGENYHÉBB MEGOLDÁSA AZ HA TELJESÉGEL INGORÁJUK ŐKET. DRASZTIKUSAB HA ELKERÍTJÜK ÉS REZERVÁTUMBAN ZÁRJUK ŐKET MINT A RÉZBŐRÜKET DE IGAZSÁG SZERINT SOKAN ANNAK ÖRÜLNÉNEK HA EGYCERŰEN KITOLONCOLNÁK MINDET AZ ORSZÁGBÓL FELIS ÚT LEIS ÚT. AKIK MEG A MÉG RADIKÁLOSAB MEGOLDÁSOK HÍVE AZOK MEG AZT MONDJÁK HOGY MINDET BELE KÉNE LŐNI A DUNÁBA EGYTÖL EGGYIG.

lüke 2011.04.03. 18:20:33

@jjulie:
tudom, a porszivót is mint láthatatlan ember árulod a csecseneknek:)

/ a gyerekekén megnézheted, meglátsz fiatalon:)/

jjulie 2011.04.03. 18:22:08

@Bathory:

"Hitlert fogadták mindenhol a vh. előtt, tisztelt vendég volt a Fehér házban, Moszkvában, Angliában, akárhol. Mindössze a háborús propaganda miatt olyan az imidzse, amilyen. Olyan gazdasági fellendülés nem sok volt a világon, amilyet csinált. Tette amit kell, rendet rakott. A 'demokráciában' ez lehetetlen, mert a média tulajdonosai irányítják a nyájat. És a mai média tulajdonosai nem szívlelik a leleplezőjüket."

ez te vagy jóember?

lüke 2011.04.03. 18:22:17

@jjulie:
ajaj, egyre jönnek a csecsenek, mint csehszlovákok

porfelhő 2011.04.03. 18:22:28

@lüke:
hm. Nincs is rá szükségem.
Ezt nem kellett volna. De mindegy. Mindig is, - már közel egy éve az volt a célod, hogy ellehetetlenits itt a poszton. -
Én biztos, hogy senkivel nem tudnám megtenni.

jjulie 2011.04.03. 18:26:49

@lüke:

már unják ha ilyenre használom őket, az irodában már nagyobb a szavan, ott csináltatom meg amire lusta vagyok

porfelhő 2011.04.03. 18:28:08

Jaj. !Elmegyek már egy kicsit, mert annyira unalmas ez a délután?! Majd később visszajövök?!?! Biztosan lesz aki nagyon örül nekem. !:)
Igen.

:))))))))))))))

jjulie 2011.04.03. 18:28:14

@lüke:

megkerestetlek, mondj valami árulkodót

lüke 2011.04.03. 18:29:18

@porfelhő:
hát igen,
itt történik minden a szemünk elött
manyike szavait idézve

lüke 2011.04.03. 18:30:04

@jjulie:
16 nyelven beszél- a kézilabdások szerint:)

lüke 2011.04.03. 18:31:32

@jjulie:
az enyémek jól viselkednek:
hülye vagy anyi- ezzel elintézik

jjulie 2011.04.03. 18:31:42

@csattanó maszlag:

még mindig nem találod a kisbetükel bumeráng?

lüke 2011.04.03. 18:37:50

@jjulie:
ne röhögtess
ma formában vagy:)

porfelhő 2011.04.03. 18:42:56

@lüke:
Teljesen mindegy kit idézel. Elérted a célod, örülj neki.
Nekem ez biztosan nem okozna örömet! hogy másokba nap-mint nap "belerúgjak"!
Nem probléma. csak egy kicsit fáj.

panelburzsuj 2011.04.03. 18:44:26

@bigapples:

Jól beletapicskoltál:

www.google.hu/search?hl=hu&biw=1007&bih=610&q=Aranyvessz%C5%91+Forsythia&btnG=Keres%C3%A9s&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=

www.google.hu/search?hl=hu&biw=1007&bih=610&q=Aranyvessz%C5%91+Solidago&btnG=Keres%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&oq=

A trükkös az a dologban, hogy a Forsythia, bár "külföldi", 100-120 éve széltében-hosszában elterjedt magyar nyelvterületen, míg a Solidago csak az utóbbi évtizedekben várt közismerrté, leginkább mint terhes adventív és invázív növény.

(Egy "benszülött" faja is van (Solidago virga-aurea), de azt "többek között" hívták aranyvesszőnek is, és a javasokon túl nemigen foglalkozott vele senki.)

Tudod: a Wikipédia nem az utolsó, hanem az első lépés a tudás felé ...

lüke 2011.04.03. 18:49:25

@porfelhő:
te piszkálsz mindenkit ha valaki mást mond, mint amit szeretnél -elégedetlen vagy vele
semmilyen célom nincs veled: se ismerösöm, se barátom, se családtagom nem vagy,milyen célom lehetne ismeretlenül
nekem tök mindegy ki van itt, s a véleményem nem rejtem véka alá, mint te is, a kommentelö

panelburzsuj 2011.04.03. 18:52:59

@lüke:

Hogy mondják hottentottául, hogy "pofonért koldul"?

lüke 2011.04.03. 18:57:59

@panelburzsuj:
hottentotti! foci nyelv
tip. feminin teáter,
azt hiszem rajtam kivül, mindenki játssza ezt

bigapples 2011.04.03. 19:05:55

@panelburzsuj: nincs ennek a Forsythia-nak rendes magyar neve :), először aranyesőnek kezdték nevezni a köznyelvben, de a félreértések elkerülése miatt találni kellett neki másik nevet. Az aranyfa nem valami találó, az aranyvessző pedig megint félreértésekre ad okot, mert keverhető ezzel:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_aranyvessz%C5%91

Én már láttam aranycserjeként is a Forsythia-t, csak hogy teljes legyen a zavar.

panelburzsuj 2011.04.03. 19:14:37

@bigapples:

Van rendes magyar neve:

forzícia ...

:)

csattanó maszlag 2011.04.03. 19:29:29

@jjulie: HOGY JÖN IDE A BUMERÁNG? :O

TE MEG A MONDATKEZDŐ NAGYBETÜKET NEM TALÁLOD ÚGYHOGY KVITTEK VAGYUNK!

2011.04.03. 19:36:35

@Bathory: azaz ezt a blogot a maszop szponzorálja?:) Te mit ittál/ettél/szívtál!toltál?:)

Menj a Lipótra, majd kikezelnek....:))))

lüke 2011.04.03. 19:38:10

@Letícia:
az itt van:)
na megyek Pestre,10 után leszek, szia

2011.04.03. 19:54:25

@lüke: :))) Jó utat, vigyázz magadra!:))

2011.04.03. 19:55:46

@lüke: :))) Jó utat, vigyázz magadra!:))

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:04:55

A hsz.-ek szerint a mai olyan frontátvonulásos napnak tűnik. Nem is tom, merjek-e szólni.

6.Lenin 2011.04.03. 20:07:30

@ulrike:

Jobb híján...

Szerintem, ma tök mindegy.

2011.04.03. 20:17:30

@ulrike: szóljál...szerintem is átvonult valami. Pl. az én életemen egy hurrikán...:(

jjulie 2011.04.03. 20:18:09

@ulrike:

nem volt semmi különös, hacsak az aranyesés nem

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:20:46

@6.Lenin: Úgy értettem, egy csomó egymás elküldését láttam, vitát nem nagyon. Aranyeső meg a cigánykérdés volt tán a legnépszerűbb téma. Egyesek metszeni is meg dugványozni javallták, de nem dőlt még el melyiket mire.

jjulie 2011.04.03. 20:23:07

@Letícia:

mivan, mehetek vasalni?

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:25:26

@Letícia: Te jó szagú! Hogy kerültél össze vele?

P.S. Ne mond meg, ki volt, csak nickjére célozgass, de telitalálattal, s én majd kikövetkeztetem. Ha nem megy, majd rákérdezek. Ahányszor szükséges.

6.Lenin 2011.04.03. 20:27:21

@ulrike:

Én is végigolvastam az utolsó 100-at, aztán ki akartam lépni, mikor írtál.

Jobb híján... megyek zenét hallgatni.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:27:37

@jjulie: Igen, ez ma nagyon ment. Hiába, tavasz van, s úgy vagyunk mint Móricka. Mindenről az aranyeső jut eszünkbe.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:28:51

@6.Lenin: Ahhoz hogy lehet hozzászólni?

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:38:59

@6.Lenin: Ez nem rossz. Meglepődtem, mert a szájharmonikás stílust kissé másnak gondoltam eleddig.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:41:43

@jjulie: Megijeszthetted Letíciát, szólni sem akar. Maj behívja aszekelyeket, mint egyszeri az oroszokat, s neked akkor Fábry.

2011.04.03. 20:42:58

@jjulie: iiggggggggggggen, köszi!:)

@ulrike: hogy hogy kerültem vele össze? Hát, hát...nem itt...:))

6.Lenin 2011.04.03. 20:48:42

@ulrike:

Néhány javaslat a cigánykérdés megoldására:

www.youtube.com/watch?v=vmsYfMtF6mQ&feature=related

Sok-sok hegedűt

jjulie 2011.04.03. 20:49:19

@Letícia:

oké, amíg alszol, minden meg lesz simogatva

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:55:27

@Letícia: Már mint a hurrikán. Említetted, hogy ma átvonult egy az életeden. Bár ma nem volt olyan szép idő, mint tegnap, de azért szelesnek sem volt nevezhető. Merre jártak ma hurrikánok?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.03. 20:56:40

"De mire kiépült a gépezet, elkopott a támogatás. A Fideszt ma már nem választaná meg teljhatalmat biztosító többség – vagyis a kétharmaddal épített kormányzati struktúra gátlástalan használata ellenszenvet vált ki. Ezért a kétségbeesett, klimaxos társkeresés, hogy alkotmányozzon már velük valaki."

w.blog.hu/2011/04/03/var_allott_most_kohalom_4?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

ulrike (törölt) 2011.04.03. 20:59:15

@6.Lenin: Elgondolkoztató, hogy az összes hsz le van tiltva. Szóval, a hegedű sem teljesen jó megoldás. A Hegedűs meg végképp nem, pedig a Jobbik most ezt dobta be.

bóra77 2011.04.03. 21:01:32

2011.04.04. 19:00 - Inforádió, Aréna
Török Gábor politikai elemző, a Vision Politics igazgatója

2011.04.03. 21:07:03

@jjulie: de jó nekem!:DDD

@ulrike: ja a hurrikán neve...hát...inkább nem mondanám. Illetve a nevem, max. az.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:12:12

@Letícia: Csak nem magad vagy a hurrikán? Jó lesz akkor vigyázni?

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:14:43

@bóra77: Hazánk felszabadulásának nem is tudom hányadik évfordulója alkalmából?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 21:16:39

@ulrike: az ezoterikus érdeklődésű nők jelentős kisülésekre képesek...
Ebből aztán sokféle sülés következhet, gyakori pl. a felsülés.

jjulie 2011.04.03. 21:19:32

@Hepci:

csak nem veled találkozott?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 21:23:07

@jjulie: eddig egyszer találkoztunk, nem ma volt.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:30:23

@Hepci: Besülésről is hallottam már.

De honnan lehet azt észrevenni, hogy egy nő ezoterikus. Gondolom, titkolják, mint annyi mást, vagy az is lehet, hogy maguk sem tudják, hanem azt gondolják magukról, hogy csak szimpla kétharmadosak.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:34:52

@Hepci: Nem sok egy kicsit rajtuk a talkumpor?

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:45:23

@Hepci: Ilyen távolságból mi mást tehet az ember? Kifogást keres.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 21:47:44

@ulrike: hát ja, ha már fogást nem tud. Bár a Keirán amúgy is kevés a fogás.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:52:52

@Letícia: Most újfent megerősödtem abbéli hitemben, hogy a relativitás elméletben és a nőkben egy közös vonás van. Egyiket sem könnyű érteni.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 21:55:12

@Hepci: Igen, de a kíváncsiság azért sok mindenre ráviszi a férfiembert. (pl. Amerika felfedezése)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.03. 22:00:04

@ulrike: na, a Keiránál se úgy értettem, hogy a Pókembernek érdemes csak megmászni...

2011.04.03. 22:02:13

@ulrike: :DDD Hát igen. Én pedig nem is vagyok annyira "női". agyú..mindig ezt kapom meg.

vidori 2011.04.03. 22:03:24

Kedves Gábor! Mi a véleménye arról, hogy az MSZP taktikai hibát vétett azzal, hogy részben tagadja az alkotmánytervezetüket? Nem lenne egyszerűbb, ha azt mondanák, hogy majdnem azt akarták, mint a Fidesz, de fontosabbnak tartották a demokráciát, és inkább elvetették az ötletet. Sőt a Fidesz meggyanúsíthatnák azzal, hogy az ő terzetüket ellopta, kicsit átírta (preambulum), hogy nehezebb legyen ráismerni!

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:07:33

@Hepci: Persze, persze. De egy idő után azért rájön az ember, jobb meggondolni mikor mit másszon meg, meg hogyan.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:14:44

@Letícia: Huhh, a női agy! Még csak nem is gondoltam eddig, hogy az agyukat is lehetne dicsérni! Lehet, hogy agyatlan vagyok.

jjulie 2011.04.03. 22:15:10

@vidori:

egy újabb ravasz fidesznyik paraszt

ird azt hogy: hajrá viktor, fujj ballibek, ha ennél jobban bonyolítod, még elbaszod

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:15:49

@6.Lenin: Ezt most jól mondtad. A végén még megjavulsz.

2011.04.03. 22:24:29

@ulrike: :)))) Látod, látod!:)))

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:27:36

@jjulie: Elriasztod a becsületes érdeklődőket. Ellenfelek nélkül unalmas lenne a blog.

vidori 2011.04.03. 22:31:49

@jjulie: Tévedsz. Amikor szavaztam volna rájuk, még nem tehettem, amikor tehettem, már nem tettem. De már nem hiszek benne, hogy ettől lesz jobb is a magyar politikai kúltúra.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:41:37

@vidori: Egyik kutya, másik eb. Bár e politikai párhuzam dehonesztáló négylábú barátainkra.

6.Lenin 2011.04.03. 22:43:32

A nap legnagyobb dobása:

Jjulie és a politikai kutúra, eldobtam magam, majdnem lerántottam a monitorom.

Ma érdemes volt felkelni.
Most meg inkább lefeküdni. Nem hiszem, hogy ennél lesz nagyobb.

Azért, hogy legyen valami értékes is:

www.youtube.com/watch?v=hfWzZoppQXw&feature=grec_index

Jó éjt!
Mindenkinek.

csattanó maszlag 2011.04.03. 22:47:34

@ulrike: "Aranyeső meg a cigánykérdés volt tán a legnépszerűbb téma. Egyesek metszeni is meg dugványozni javallták, de nem dőlt még el melyiket mire."

NEKEM VOLNA EZZEL EGY JAVASLATOM. A CIGÁNYOK FASZÁT KELL LE METSZENI TŐBŐL HOGY NE TUDJÁK A SAJÁT CSALÁDTAGJAIKAT "DUGVÁNYOZNI" ÉS AKKOR TALÁN NEM LENNÉNEK IEN BELTERJES DEGENERÁLTAK MERT EGYÉBBKÉNT ADDIG NEM IGEN LEHET VELÜK MÁST KEZDENI.

VAGY EZ VAGY A TARKÓLÖVÉS A SÍRJUKAT MEG BE LEHET ÜLTETNI ARANYFÁVAL ESŐVEL MEG VESSZŐVEL IS HAGY NŐJÖN. BISZTOS JÓ HUMUSZT LEHETNE BELÖLLÜK CSINÁLNI NEM KÉNE ANNYI GANÉ.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:50:35

@Hepci: Vagy például: ilyen beszédközponthoz még nem volt szerencsém.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:54:11

@csattanó maszlag: Egyik sem reális opció. Sok keserves munkánk lesz ezzel a gonddal, de az erőszak biztos nem vezet semmi jóra.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 22:58:20

@Hepci: Végül is maradi vagyok, csak alap biológiai ismeretekkel, így aztán leragadtam (nem mindig szó szerint) a női test egyéb alkotóelemeinél.

ulrike (törölt) 2011.04.03. 23:19:55

@lüke: Aha, már értem a hurrikánt. Jó éjt.

inreallife 2011.04.04. 00:06:22

@porfelhő: ámítás, hogy a cigányság varázsszóra kiemelkedik a nyomorból. sose fog. a kultúrájuk nem engedi. úgy lehetne magasabb szintre emelni őket, ha kiszakítanánk a családjukból a gyerekeket, de ez ellen jó sokan jó hangosan kiabálnának. más megoldás meg nem lesz. ez a kormányok problémája. túldimenzionálják egyesek a jogokat.

pedig egyszerű lenne a megvalósítás. a kiszakítást nem eszik meg, de ha mondjuk bentlakásos iskolának hívják, azt lenyelik az emberek. a gyerek kap kaját, tankönyvet mindent, a szülők meg hétvégén hazavihetik. így a lógás kizárva, családi környezet a tanulás alatt kizárva, és jól szabott ösztönzőkkel egész sok embert a szülei szintje fölé lehetne emelni.

ez itt kulcs. a szülei szintje fölé. ugyanis semmi más nem alkalmas arra, mint a tanulás. egy putriban meg nem lehet tanulni, azaz mást lehet tanulni. 12 évesen a zsiguli motorháztetején leteperni a mariskát, azt tanulják meg, meg a késdobálást. ahogy a szüleik is ezt tanulták. aki a cigányokat és a "kultúrájukat" "védi", az árt nekik a legtöbbet.

amúgy valszeg ez is kevés, az igazi az lenne, ha 3 éves kórtól kötelező lenne óvodába járatni a gyereket, hogy 3 évet szocializálódjon az iskola előtt. hogy legyen tartása a gyereknek, ne 20 méter hátránnyal induljon. az óvoda feladat, hogy iskolakészre faragja az összes gyereket, senki ne legyen hátrányban, tudod ez mikor lesz? addig növekszenek a következő generációk, és minden egyes évvel sokkal több pénzbe kerülne a megvalósítás. kb 4 metró szindróma...

inreallife 2011.04.04. 00:06:54

@inreallife: természetesen kortól, csak edit itt nincs.

csattanó maszlag 2011.04.04. 00:39:20

@ulrike: "..de az erőszak biztos nem vezet semmi jóra."

NA PERSZE! EZ A GYENGÉK DUMÁJA CSAK ÉPEN A VILÁG MÁR CSAK OJAN HOGY AZ ERŐS MARAD ÉLETBE A GYENGE MEG ELHULLIK. TUDGYÁK EZT A CIGÁNYOK EZÉR GYÚRNAK JÁRNAK BANDÁBA BE FENYITENEK MEG VERNEK MEG FÉLEMLÍTNEK. HOGYA DOMINANCIÁJUKAT HANGSÚJOZZÁK. DE EGYELŐRE ŐK VANNAK KEVESEBBEN EZÉR KEL LÉPTEN NYOMON BIZONYITNI ÖNMAGUK ÉS A VILÁG ELŐT HOGY IGAZÁBÓL ERŐSEK. ERŐSZAKOT MEG CSAK ERŐSZAKKAL LEHET VISZONOZNI. A TÖRTÉNELEMBEN NINCS OJAN ESEMÉNY HOGY VISSZADOBTÁK VOLNA KENYÉREL ÉS A HÓDITÓ MEG BOCSÁT ÉS VISSZAVONUL. IJEN EGYSZERŰEN NINCS FELKÉNE MÁR FOGNI.

A TÖRTÉNELMET MEG A TÖRVÉNYEKET IS A GYŐZTESEK VAGYIS AZ ERŐSEK ÍRJÁK ÉS HA A GYŐZTESEK AZT MONDJÁK HOGY A CIGÁNYOKNAK ELKELLET PUSZTULNIUK AKKOR IGAZUK LENNE. HA HITLER GYŐZÖT VOLNA A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚBA AKKOR MOST AZ LENNE AZ AGYAKBA HOGY A ZSIDÓK KIIRTÁSA HEJES VOLT. KÉSZ ENNYI. AZTÁN LEHET MORALIZÁLNI MIKÖZBE A HÁTADBA ÁLÍTYJÁK A BICSKÁT.

ssi 2011.04.04. 06:36:02

@poszt: aktivizálódó Gy.F. Szanyi hasonló szándékait el/lerendezte

@lüke:
olvasva itt vesszőcskékről, ágacskákról, egyebekről ..

(el)hallgatni (is) arany ...
az utolsó szó joga néha több, ha pont kihagyjuk

az idő idővel sok mindent tisztázna, csak próbálkozni kellene

lüke 2011.04.04. 06:49:20

@manyike:
az elhallgatást még a pszichológusok se ajánlják:)
valóban, nem kell elkezdeni támadni , mert a cél: 0 ,sőt
még egy:)
most már tényleg Shakespeare jön : the rest is silence

jjulie 2011.04.04. 07:13:51

@lüke:

mikor, hogy

nekik viztos van pszihoizéjük, nem is egy, és hallgatnak: arról hogy a bajnoki cím oda lett, 99,9%

www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1330051466474/noticia/Cronica/Real_Madrid_0-1_Sporting_Gijon.htm

jjulie 2011.04.04. 07:36:29

Deutsch Tamás ekézi a Stohlt védő Svábyt

ez jó, egy igazi agrár ország, a művelet már kihalt, az ige virul

bár az ekével végzett, legismertebb műveletet kifejező ige nem az eke szóbl képződött

kiváncsi lennék, hogy az ekézni ige álltal takart mezőgazdasági műveletet ismerők vannak e többen, vagy akik tudják mi a fidesz gazdasági programja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 07:54:14

@inreallife: pedig nem ártana egy Edit is (ha csinos).

lüke 2011.04.04. 08:06:23

@jjulie:
pedig a papa (Sváby Lajos)képeiből telik mindenre,
és semmi közük hozzá

lüke 2011.04.04. 08:09:28

@jjulie:
si si:
a hallgatás a vereség ősi nyelve- keleten, Rushdie

jjulie 2011.04.04. 08:12:56

@lüke:

oké, te mint agrártudományok középébe született úrleány láttál valaha a saját feltehetően szép szemeiddel ekézést?

a-kis-herceg 2011.04.04. 08:15:42

a Terror El hárító kp Audi Q7 eseket vet... ;)

(egy t mert a KE hivatalban is lesznek...)

Szimba 2011.04.04. 08:22:26

Etásak!

Április 4-ről szóljon az ének...:-)

www.youtube.com/watch?v=qru96LjpylM

lüke 2011.04.04. 08:28:37

@Szimba:
:))))
van feljebb hál istennek:A8 után Q7,
mikor lesznek Hummerek?
www.youtube.com/watch?v=ESwtizE0l5U

Szimba 2011.04.04. 08:35:02

@lüke:

A Hummert nem vette meg Kína?

Szimba 2011.04.04. 08:37:28

Rémálmom volt éjjel: kolléganőmmel kávéztam a munkahelyemen, majd megérkezett a főnök, és megkérdezte, hogy készen van-e valami munka...
Készen volt.

De ez akkor is elképesztő, majdnem 1 éve vagyok nyugdíjas.:-(

a-kis-herceg 2011.04.04. 08:45:05

@Szimba: én is azt álmodtam hogy neki esek a sok munkának és csinálom...

de aztán a többiek megcsíptek időben... hogy hüje vagy? ez hivatal....

lüke 2011.04.04. 09:10:16

@Szimba:
de azok leszünk, mosolygó kínaiak

panelburzsuj 2011.04.04. 09:20:09

@jjulie:

Szerinted ekével ekéztek?

a-kis-herceg 2011.04.04. 09:25:34

1000 év vs XXI. század
lovas nemzet = audis nemzet
lovasít = audisít...

mellesleg minek ennyire védeni KE + ME köket? egy demokráciában pótol6ók, főleg a most aktuális paprikajancsik.

a legkisebb sajnálatot nem érezném... ellenben most szégyent érzek miattuk...

cambridge.on 2011.04.04. 09:32:23

- Mély megdöbbenéssel és felháborodással tudatom Önökkel, hogy a Jobbik Hejőszalontán megtartott Demonstráció a cigányterror ellen c. rendezvényén felszólaló egyik helyi asszonyt (a meggyilkolt hejőszalontai néni barátnőjét) a mai napon cigánybűnözők brutális kegyetlenséggel megverték otthonában.

A Jobbik álláspontja szerint ezért a bűncselekményért azok az álszent, neoliberális jogvédők a felelősek akik rendkívül aljas módon a helyi cigányokat nem csak etetni és itatni, hanem a békés magyar lakosok ellen uszítani érkeztek Budapestről Hejőszalontára. Felszólítom az események mögött álló új SZDSZ-t, az LMP-t hogy kérjen bocsánatot a hejőszalontai emberektől a magyarellenes gyűlöletkeltésükért és azonnal hagyjon fel a bűnözők istápolásával. A vidéki magyarság nevében arra kérem az eddig tehetetlen Orbán Viktort, hogy napokon belül oldja meg az ártatlan emberek védelmét az egész országban a cigánybűnöző hordákkal szemben. Amennyiben erre képtelen, úgy a Fidesz hivatalosan is elismeri, hogy alkalmatlan Magyarország kormányzására és a hazánkat fojtogató bűnözés ellen nincs más megoldás mint a Jobbik programja. Szegedi Csanád Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, EP-képviselő A Jobbik az ügyben 2011 04. 06.-án 13.00-kor tart sajtótájékoztatót a párt B.-A.-Z.- megyei irodájában (Miskolc Széchenyi u. 52.)
Kiadó: Szegedi Csanád EP képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

Rend és fegyelem!

ssi 2011.04.04. 09:33:57

@poszt:
Gy.F. tele gondolatokkal - semmi gond - s ha először papírra vetné, s csak úgy magának - s taktikusan időt hagyna az eseményeknek először - közben elemezne, értékelne, esetleg konzultálna párttársaival ... szándék, látszat, célokstb. más ívet vennének

@lüke:
számolnia kellene legalább "6"-ig a legutolsója előtt,
s 2 kérdést körbe-körbe járni, s újra, s újra: miért? és ez biztos?
de ez belső hang, ez! ne legyen néma
amit látunk, sajnáljuk
amit kapunk, nem kérnénk
amit javasolnánk, nem érti, pedig baráti

László56 2011.04.04. 09:36:53

Szép jó reggelt Mindenkinek

Az LMP beszállt a nemzetközi játékba. Az egérke elefánt szeretne lenni. A játék azonban nagyon komoly és a tétje nagy. Magyarország nemzetközi lejáratása közösen az MSZP-vel. Az MSZP már mutatta az utat miképpen lehet egy töredék párt szavainak érvényt szerezni a nemzetközi porondon. Lásd, médiatörvény. Kihasználva a nemzetközi politika tudatlanságát az országunkról, hazugsággal sunyisággal, visszaszerezni az országunk kirablásának további lehetőségét. Nincs túl nehéz dolguk, hiszen országunkról a nemzetközi politika eddig csak annyit tudott hogy létezik. Sokkal többet nem foglalkoztak vele. Kevesen vagyunk, kik felvilágosító munkát végeznek a nemzetközi porondon.

Az LMP megfogta a leprások kezét. Ne csodálkozzon, ha maga is az lesz. Daniel Cohn-Bendit fogadása az országunkban, politikai egyetértést jelent az LMP -től, az országunk nemzetközi megalázására. Az országunk miniszterelnökét a saját országában alázza meg egy európai parlamenti képviselő. Példátlan és megengedhetetlen egy külföldi politikus beleszólása egy másik ország belpolitikájába. A kormány meg nézi tétlenül. Így aztán kormányunk se csodálkozzon, ha a következő támadások még hevesebbek lesznek. Hiszen a magyar kormány tiltakozásának nyoma sincsen. Pedig az alkalom az alkotmányozásunkkal itt van.

De ki is ez a Daniel Cohn-Bendit ? Nekünk régi ismerősünk ugyan, de hogy kicsoda Ő az elolvasható az interneten is minden formában. Angolul, németül, franciául, spanyolul és olaszul hogy csak egy pár általam is ismert nyelvet említsek. Hogy pedofil e vagy sem a politika szempontjából kevésbé érdekes, hiszen a bizonyítható lenne akkor már eltüntették volna a politikai porondról. Én csak reménykedem hogy Schiffer Andrásnak volt annyi esze hogy az LMP gyerekeit nem vitte el az előadására.

Egy azonban biztos. A német és francia politikai állomásai után szívesen rátelepedne az országunkra is. Az LMP és MSZP segítségével. Mintha nem lenne elég szarkeverő nálunk is. Nem hiszem hogy rá lennénk szorulva. Schifferen csodálkozunk nagyon. Hiszen országunk egyik legjobb jogvédőjének tartjuk. Ugyanakkor bizonyítja azt az ismert tényt, hogy nagyon sokszor a legjobb ügyvédekből lesznek a legrosszabb politikusok. Tegyék amíg hívőket találnak. De ha a kormány mindezt tétlenül nézi akkor nagyon hamar nagy bajba kerülhet. Itt lenne az ideje azt a problémát kézbe fogni és megoldani. Amíg nem ég a fejükre a ház. Az ország háza.

a-kis-herceg 2011.04.04. 09:40:42

@László56: elszóltad magad...

"visszaszerezni az országunk kirablásának további lehetőségét"

ergo ezt a "játékot" a fides birtokolja most

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 09:41:39

@László56: ha a jó Fidesz nem csinál médiafaszságokat, ezt a suttyó, hazudós internacion(al)nista faszkalapot senki se hívta volna ide óbégatni...

a-kis-herceg 2011.04.04. 09:47:55

"Erősebbek és függetlenebbek vagyunk, mint az elmúlt húsz évben."

hm. szerintem az egyetlen biztos pontot rugta ki. eddig ez nem volt kérdés, hogy 1990-2004 ig BIZTOSAN FÜGGETLENEK voltunk... ennyi biztos volt ...eddig...

index.hu/belfold/2011/04/04/tovabb_ragozzak_az_alkotmanyt/

hoplita 2011.04.04. 09:51:53

@László56:

Hát, ha valaki tudni szeretné, hogy ki is valójában vörös deni, akkor kaparásszon vissza a 60-70-es évekbe, különös tekintettel az RZ és a RAF környékére.....érdekes dolgokra bukkanhat.
Amellett a pedofília már-már bocsánatos kis kisiklás, mondhatni bagatell...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 09:55:48

"A népre hivatkozás másképp is produkálhat érdekes fejleményeket. A korábban a népre gyakran hivatkozó Szili Katalin most ott tart, hogy Orbán facebook-oldalán beszél. Csak akkor nem szólalt meg, amikor egykori barátját és politikai mentorát, Toller Lászlót új barátainak képviselőtársa, Wittner Mária gyalázta holtában is. Így kerül messzire a politikus a néptől, főleg attól, amelyik egykor rá szavazott. Pécsett, országosan, vagy a 2005-ös elnökválasztás idején."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=411397

Érdekes, hogy Szili már csak a FIDESZ-médiában tud és hajlandó megszólalni. Ő (egymagában) alkotja a "nagy nemzeti egyetértést".

a-kis-herceg 2011.04.04. 09:57:38

@vinczej: király saját ellenzéke... +elempé is de az nem ennyire durva

mellesleg miért pont szili zavar, amikor a teljes fides az komcsi...

@hoplita: na végre egy platformon vagy a fides szel... együtt szidni a libsit

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 10:00:17

@a-kis-herceg: Mert elvileg a "vérellenzéki" padsorokban ül.

a-kis-herceg 2011.04.04. 10:02:56

@vinczej: hát igen JÚDÁS... a többi az felnyalta a fides listára magát.

ez meg coci lista és akkor ált át... patkány tempó... de ezen sem kell csodálkozni

semmi sem szent... csak az alkotmány

hoplita 2011.04.04. 10:04:34

@a-kis-herceg:
?????

Kón, meg a libsizés..?
Á, ez egész más.

Egy párhuzam....ha Budaházy Gyuri, meg Szaszka terrorista, akkor vajon hány évet kellene ennek a görény zsidráknak a sitten rohadnia?
A kérdés nem beugratós....halálkomoly.

lüke 2011.04.04. 10:14:00

@hoplita: tudjuk
személy szerint ő a párizsi zavargások kirobbantója,
nem volt beiratkozva(ill nem engedték),ki volt tiltva a Sorbonne-ról, s De Gaulle követelte menjen el, nem ment,
s küldte a tankokat

lüke 2011.04.04. 10:15:49

@lüke:
s Sartre-val ő ment el Dutschkéhez,hatalmas :) kapcsolatai
voltak, vannak

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 10:23:29

@lüke: mint pl. Haraszti Miklós :)
Kimennek együtt a Tóra...

panelburzsuj 2011.04.04. 10:38:07

@lüke:

Hát ja ...

Sarkozy és Merkel akkoriban a középiskolai felvételivel, Orbán az ábécével, Cameron meg a bilivel küzdött ...

cambridge.on 2011.04.04. 10:42:31

@hoplita:
Mindenki az őt megillető helyen ül.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 10:56:04

"De Varga sajátosan kerüli meg ezt a felelősséget is. „Két éve még az eladósodottságunk életveszélyes mértékű volt, de tavaly nyár óta a piacról finanszírozza lejáró adósságait hazánk. Éppen ezért nem engedheti meg magának a kormány azt a luxust, hogy a piac felé rossz üzeneteket küldjön.” Megejtő szöveg. Csakhogy hazánk nem tavaly nyár, hanem 2009 óta, ugyancsak Bajnaiék jóvoltából finanszírozza magát a piacról. Annál pedig aligha van rosszabb kormányzati üzenet, mint amikor Varga Mihály, miközben folyamatosan valótlan állításokkal traktálja hallgatóságát, a rég várt gazdasági programról mindössze annyit képes mondani, higgyék el, van benne rendszer."

www.168ora.hu/velemeny/minden-csak-latszat-72864.html

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:01:50

@vinczej: Mészáros Tamás = megbizhatoesobjektivforras.hu

cambridge.on 2011.04.04. 11:10:13

Esti mese helyett, felnőtteknek:
2011.04.04. 19:00
Török Gábor politikai elemző, a Vision Politics igazgatója
> kérdezhet

inforadio.hu/arena/

hoplita 2011.04.04. 11:16:10

@lüke:
Az diákcsínynél nem több....ugyan..!!!

Az RZ, a forradalmi sejtek, vagy a RAF...na az már más téma.
A vörös hadsereg frakcióval való kapcsolata kicsit homályos és nem jól dokumentált, de a forradalmi sejtekkel igen szoros kapcsolatot ápolt.

anno fiser jóskának is tettek fel pár kényelmetlen kérdést a szövetségi hatóságok.:)

hoplita 2011.04.04. 11:16:56

@cambridge.on:
Komolyan így gondolod...?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:18:40

@vinczej: szerintem a GréczyZsótitól kíméld meg az ittenieket!
Bayer Zsoltot még a nagyon jobbos polgártársak se szoktak becitálni és Szijjártót tán még Aszékelyek se tekinti autentikus, Homo sapiensek számára fogyasztásra érdemes forrásnak...

a-kis-herceg 2011.04.04. 11:32:29

végre a nemzeti kormány legfontosabb intézkedése...
történelmi egyház lesz a hitgyüli...

alkotmányba nem kéne beírni?

index.hu/belfold/2011/04/04/tortenelmi_egyhaz_lesz_a_hit_gyulekezete/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 11:38:45

@Hepci: Gréczy jogos, mellőzni fogom.

Mészáros nem jogos, de mellőzni fogom.:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:39:59

@a-kis-herceg: ha azt mondanák, ezentúl csak a pár klasszikus egyház lehet egyház, akkor ugye az lenne a baj (diszkrimináció).
Ha az maradna, ami eddig volt, akkor az lenne a baj [káosz és pénzszórás, pl. apanázs a Kisfaszú Négerek Magyarországi Egyházának (KINÉMAE)].
Ha azt csinálnák, hogy megnézik, hány fős a Hitgyüli és fölé lőnék be 10000-rel, akkor az lenne a baj (egyedi szereplőre célzott törvényalkotás).
No, mégis mit kellene tenni szerinted?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 11:46:16

@vinczej: szerintem a Gréczy meg a Mészáros között csak a stílben van számottevő különbség, amúgy mindkettő végtelenül elfogult seggfej (illetve ebből élnek).
Az újságíró valahol ezeken (túlfélen pl. Bayer vs. nemSzerető Szabolcs) túl kezdődik. Illetve kezdődne, mert in vivo megvalósulásra itthon kevés példát találni.

Szimba 2011.04.04. 11:46:58

@Hepci:

Minőségi oktatást, nevelést már az általános iskolában.

bariga 2011.04.04. 11:54:33

Javasolnám, hogy mindeki a neveltetésének, inteligenciájának és világnézetének megfelelő újságírót idézzen. Ugyanis ma még szólásszabadság van. Ha már nem lesz akkor is maradjunk ennél az elvnél. Én például nem félek, hogy lámpavasra lógatnak...

Diocles 2011.04.04. 12:31:28

Üdv!

Hiánypótló poszt.

A Jobbik ügyében teljesen egyetértek TG-vel, nincs is mit hozzátenni, a Jobbik vezetői a számukra felemelkedést hozó cigányellenes és rendpárti tematikában utaznak, ha ezt hanyagolják (és valamiféle városi-budai értelmiségi párttá válnak, mint a MIÉP), akkor irány a süllyesztő.

Az LMP-vel kapcsolatban TG megkerüli a leglényegesebb és legkényesebb kérdést, kivel fogják leváltani, de akárcsak megszorítani a kormányt?

Ebből következik a baloldali körök nagyon is jogos fenntartása az LMP-vel szemben, hiába mondják ugyanis lényegében ugyanazt, mint az MSZP, sőt, ha ezzel csupán azt érik el, h megosztódjanak a kormányellenes/baloldali voksok, akkor az LMP - minden kormányellenes kirohanása dacára - voltaképp a Fidesz esélyeit növeli, nem is kicsit.

Ha pedig bevállalják a szövetséget (amúgy teljesen racionálisan, hiszen csak együttműködve tudják megszorítani a jobboldalt), akkor a történetük még az SZDSZ-nél is csúnyább véget érhet.

Nyilván Karácsonyék minél későbbre igyekeznek majd tolni a (teljes) színvallást, de előbb-utóbb dönteniük kell.

lüke 2011.04.04. 12:59:25

@panelburzsuj:
Sartre Berti:) Russellel egy meghatározó bal.o. pol. kör volt
anno, a többi érdektelen,de
NY- EU-ban nincs felvételi> inscription

a-kis-herceg 2011.04.04. 13:27:55

@Hepci: van demokratikus, IGAZSÁGOS megoldás...

ami az alkotmányból következik most is... állam és egyház szétválasztása

egy fillért sem kap egyik egyház sem az én adómból...

ahova tartozik vki (közösséghez) azt támogatja és eltartja.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 13:47:21

@Hepci: Nem azért nem akarom idézni Gréczyt és Mészárost, mert nem értek általában egyet velük, hanem azért, hogy erre hivatkozva ne lehessen azt mondani, hogy "ja, ha ők, akkor el sem olvasom", ahogy én tenném Bayerrel. Tehát az, hogy nem idézek tőlük, az inkább "technikai", mint elvi jellegű.

De tartom magam "vállalásomhoz". :-)

a-kis-herceg 2011.04.04. 13:50:13

a parlamenti 2/3 a lakosság 27% ával jött össze (2 706 292)

az egyfordulós egyéniben elég lesz (küszöb és kompenzáció nélkül)

10% os részvételnél a választók 20-25-30%-a (függően hány jelölt van)

azaz az ország lakosságának 2% ával szinte 100% os parlament hozható össze...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 13:52:28

@a-kis-herceg: Amíg az egyházak álami feladatot látnak el (kórház,iskola), addig állami pénz is jár, hisze már nem adóztatnak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 13:53:20

@a-kis-herceg: Ahogy Zalaegerszegen a FIDESZ-es jelölt a ténylegesen szavazók 40%-a, a szavazásra jogosultak 6%-a szavazatával nyert.

Ijesztő "szép új világ"!

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:01:39

@vinczej: Remélem a hihetetlen maszopos buktáért minenkit kárpótol a 20 éve változatlan választási matek! Ez 10 hónapja se volt már menő....:O De csak 53%ot szereztek ám....sz-á-n-a-l-m-a-s

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:01:45

@vinczej: ugyanilyen arány volt Dunaújvárosban is 19% harmada kb

nem kell sírni... ezt adta a nép... valóvilla nézés közben (ott úgy is hozzászoktak a szavazás manipuláláshoz)

ha véletlen a 2% sem lesz meg... arra az esetre a biztosíték, hogy a jelölteket is ők szűrik...

nem tudnak veszíteni... semmiképpp

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:04:12

@Bathory: már nem erről beszélünk... az ÚJ ról.. a jövőről... az 52,7% (szavazójoguak HARMADA, lakosság NEGYEDE) az pusztán tényként merült fel...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:14:44

@a-kis-herceg: A jövő az hogy ma 37-40et mértek a fityisznek, az utána következőnek meg 12-t. Vagy a pártválasztóknál 59-19. Hopplá-ollá!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 14:19:51

@Bathory: Messze még a híd. Azon majd át is kell menni. És az út egyre göröngyösebb. Félő, hogy minden lerázódik a szekérről.

a-kis-herceg 2011.04.04. 14:22:04

@Bathory: teljesen másról beszélgettünk...

mi a párt választók és a közömbösök ("egyik sem") közötti arányokról.

a pártot választók között lehet 100% a fides arány akkor sem lesz legitim egy 10% os részvételű választáson... ugyebár?

bigapples 2011.04.04. 14:51:23

@a-kis-herceg: Az EU soros elnöke Magyarország és olyan állapotban van a gépkocsipark, hogy a delegációk szállításához szükséges flottát, kb 200 kocsit bérelni kell. Szerencsére iszonyú kedvező áron sikerült bérelni az Audi magyar forgalmazójától.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/01/21/szinte_ingyen_autozik_a_kormany/

Gondolom nem véletlen, hogy a terrorelhárítás is innen veszi a szükséges kocsikat. Azt viszont látni kell, hogy az állami vezetők és a külföldi delegációk védelmét mindenhol a Q7-eshez hasonló SUV-kkel látják el. Ez nem luxusberuházás.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 14:55:39

@a-kis-herceg: ja hogy ha két választások között a zemberek úgy döntenek hogy bizonytalanok, akkor illegitim a kormány, meg a joogszabályok amit hoz? Gratula, ez nekem is új...:) Ha 75% bizonytalan van, 2014ig az sem számít sokat.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 15:15:47

@Bathory: Ha a jövendő kormányok választásokkal szerzett demokratikus jogait kívánja a jelenlegi kormány jogszabályokkal vagy tákolmányozással kiiktatni, akkor az még akkor is illegitim, ha a "nép többségével" csinálja is azt.

De a FIDESZ már nagyon messze van a nép többségétől.

kaqkkfioka 2011.04.04. 15:41:14

@bigapples:
Most lecserélték Audira a Warszavákat?

bariga 2011.04.04. 16:06:09

@vinczej: volt egy régi mondás, hogy a kormány a javunkat akarja, de nem adjuk. Most már ez is változott, adjuk.

bariga 2011.04.04. 16:06:45

@bariga: nem csak a javunkat, hanem a jogainkat is.

panelburzsuj 2011.04.04. 17:10:05

@Bathory:

"Ha 75% bizonytalan van, 2014ig az sem számít sokat."

Ferenc is pont így gondolta.

ssi 2011.04.04. 17:21:52

török gábor 2011.04.04. 14:37:32
bár az első ábra rossz, de hurrá, újra vannak századvéges adatok: www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/tobb-bizonytalan-valtozatlan-politikai-terkep-329.html
török gábor 2011.04.04. 14:39:08
beírtam a táblázatba: torokgaborelemez.blog.hu/2011/03/23/342_harminc_huszonnegy

"A jelenleg kormányzó Fidesz – bár magasabbról indult, mint bármelyik korábbi párt – tíz hónappal a választás után népszerűtlenebb, mint a Medgyessy Péter alatti MSZP volt...
Ha az Orbán-kormány következetes lenne, az adatok alapján el kéne fogadnia, hogy elvesztette a kétharmados, alkotmányozásra feljogosító támogatását. Az adatok alapján utoljára 2004 decemberében voltak ilyen kevesen a Fideszt választók – fontos körülmény, hogy akkor egy országos népszavazást súlyosan elbukott Orbán Viktor pártja."
republikon.hu/news.php?id=178&filter=Elemz%C3%A9sek

a tartalmak helyett a kormány sajátos kommunikációja lett a meghatározóbb, mely most is áthidalja majd a fenti cikkben - némi túlzással - leírt helyzetet is, mert saját állapotukról, munkájukról, teljesítményükről főleg akkor beszél a kormány, ha pozitívan kommunikálható, s csakis optimistán, elszántan, öndicsérettel, s csak ezt látni/hallani a médiák többségében is

a lelkesítő szavaknak összességében nagyon jó hatása van/lehet, de kell, hogy legyen mellette/mögötte biztos kapaszkodó is, mert különben csak egy lufi, aminek a sorsa belátható ... de idővel minden ki fog derülni, addig is lehet bizakodni :-)

ssi 2011.04.04. 17:43:33

"Jobbik megszüntetné a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. "
inforadio.hu/hir/belfold/hir-424662

"Jobbik: a Fidesz a gazdagok, az MSZP a cigányok pártja"
hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=60643&kat=1

10 hónap alatt az ellenzék lassan beletanul az új helyzetébe, vagy 10 hónap után új helyzet van?

ulrike (törölt) 2011.04.04. 18:14:38

@csattanó maszlag: Biztos vagy benne, hogy tényleg megértetted a történelmet?
Egyben azért egyetértek veled: az erőszakhoz folyamodók és hirdetők ellen ellen erőszakot kell alkalmazni. Állami erőszakot, minél hamarabb, és minél határozottabban. A rendőrség ebben még nem jeleskedik, de bízom felnő majd feladatához, ha lassan is.

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:00:21

@panelburzsuj: azért pontosítanék. eddig 9 ezer szavazót vesztett... marad 1,8 millió az 18%... lakosság

azaz a 82 % "bizonytalan", akik csak egyben biztosak... csak-NE-a-fides

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:06:55

@vinczej: Most a fröcsögésen kívül alkotmányjogilag totál nonszensz amit írtál. A bukott párt sír, mert sosem volt alkotmányozó többsége. Ez ennyire komoly.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:08:42

@panelburzsuj: Ferencnél az emberek kimentek az utcára, és azt mondták hogy húzzon a gecibe. Most hol vannak az emberek? Bakátson kívül ki tüntet?

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:10:08

@Bathory: a parlamentben ül az alkotmányozó többség? a fides fiukat sem érdekli? vagy majd a szavazógép beül a végén? csak téged érdekel.

és most hol vannak? a fijjuk a bányában dolgoznak?

ezt a képet nézd meg

magyarinfo.blog.hu/2011/04/04/a_fideszesek_is_leszarjak_az_alkotmanyozast?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:11:01

@Bathory: nem a ferit minősíti... hanem a kukaborogatókat, akik most kormányoznak...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:16:27

@a-kis-herceg: így van.

Hajrá Feri! Búcsúbuli!

Van olyan balos főarc, aki csont nélkül kihúzta a ciklusát?

nyünyüge 2011.04.04. 19:20:31

@ulrike:
Kinél kezdjük a számolást :)?

ulrike (törölt) 2011.04.04. 19:24:03

@nyünyüge: Tartom magam a régi szabályhoz, a jelenlévők (vagyis e blogközösség minden tagja) mindig kivételek.

a-kis-herceg 2011.04.04. 19:33:04

tessék amit előrevetítettem az a hírekben is megjött... én fujom passzát szelet?

hvg.hu/itthon/20110404_rebulikon_gyorsjelentes_fidesz#rss

6.Lenin 2011.04.04. 20:09:02

Lassan nyugszik a beteg lélek:

elvesztette a támogatottságát- illegitim

hú, de jó lenne, ha legalább ez összejönne...

gyerekek, még mindig bazi nagyot buknátok.

6.Lenin 2011.04.04. 20:25:55

A következő hiányzik még a sorból:

nem a Fidesz nyerte meg a választást 2010-ben, a ballib vesztette el (már ez is 1 elég beteg gondolat)

nem az ellenzék (?) nyerte meg a 202?-as választást, hanem a Fidesz vesztett, hatalmasat bukva.
Természetesen ez akkor nem lesz helyes megfogalmazás.

Óriási ellenzéki győzelemmel végződött a a 202?-as választás.
A Fidesz hatalmas bukását eredményezte, hogy a szavazók többsége ( 0,8%-al) nem támogatta a volt kormánypártot.
Naná.

6.Lenin 2011.04.04. 20:47:20

-Látom, igen vidám vagy.
-Igen, igen, igen!
-Ezért táncolsz 1 kefével?
-1 csodálatosat keféltem, barátocskám.
-Minek ahhoz a kefe?
-Jó, ha tudom, mit is csinálok.
-Van benne igazság.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:03:12

@nyünyüge: Közben azért belém nyilallt, nem is az a lényeg, kinél kezdjük, hanem az, hogy ki után kezdjük megint újra.

De ezzel meg úgy járnánk, mint egyszeri (vagy inkább egyszerű) vásárló a Kikában, mikor minden 10. kuncsaft valamilyen árengedményt kapott. Sokan csalódtak, mikor megtudták, utólag egy véletlen szám generátor fog dönteni. Nem is baj, vigyázzon magára mindig mindenki.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:08:38

Olyan április 4-i fáradtság búsong e tájon. Pedig lehetne felszabadultan blogolni. Úgy látszik igaz, hétfőn még a fű sem nő.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:10:41

@6.Lenin: Ezt a kefés viccet nem értem, Iljics.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:17:21

@jjulie: Lehet, hogy csak azt akarta sejtetni, dojcstomi egy nagy prosztó. 'Szánt a babám a bruxellesi határba', rémlik valami ilyen nóta régmúlt énekórákból.

6.Lenin 2011.04.04. 21:19:40

Ismét rajtunk a világ szeme!

"A Budakörnyéki Bíróság a holnapi napon ítélet is hoz Bakács Tibor ügyében"

Mo-o bíróság előtt 1 másként gondolkodó!

-Hogyan is tetszett ezt gondolni?
-Tisztelt Bíró Úr! Nem gondoltam, hogy észreveszik.

6.Lenin 2011.04.04. 21:22:58

@ulrike:

jjulie 2011.04.04. 20:33:28
@panelburzsuj:

hu.wikipedia.org/wiki/Eke

igen, ekézni ekével is lehet

Kefével + kefélni
Logikus

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:25:21

@6.Lenin: Ne érts félre, de azért az elég perverz, bár lehet, hogy logikus.

jjulie 2011.04.04. 21:27:05

@6.Lenin:

nem ez ez első, amit nem értesz

de nem is az utolsó

jjulie 2011.04.04. 21:28:49

@6.Lenin:

sebaj, a szavaztod pont annyit ért az orbánnak, mintha egy értelmes embertől kapta volna

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.04. 21:29:44

@Bathory: Hamarosan rádöbbennek a zemberek, hogy hagyták magukat totál hülyére venni. Ez az alkotmány örökös gyűlöletet fog hamarosan kelteni, hiszen akit akarnak majd az emberek, az a kormány nem tud kormányozni, mert Orbán nem fogja akarni a maga 1/3-ával. Orbánból pedig még egyszer nem fognak kérni.

Deklarálhatjuk, hogy ezzel a Tákolmánnyal Orbán kívánságának megfelelően sikeresen egy "hatalmas farkat" csinált magából, aki csóválni szeretné a kutyát. Ám ez a farok belátható időn belül egy erősen lekonyuló farok lesz. :-)

6.Lenin 2011.04.04. 21:38:38

@ulrike:

Ebben igazad is lehet.
A liberalizmus különböző irányait követők is eltérően ítélik meg ezt a kérdést.
Talán az ekézés kicsit árnyaltabban jelenik meg a XX. sz-i magyar liberálisok felfogásában, főleg péntek délutánonként, de vannak olyanok is, akik kevésbé értenek vele 1 -et.
A kefélés már sokkal szélesebb körben vitatott kérdés. A jelenleg hazánkban tartózkodó DCB, ma délután zöldes árnyalatú liberálisnak is mondott EP képviselő, 1 időszakában ebben a kérdésben, kissé elhajlott, de ma már mást vall.

Mindegy, ha logikus, akkor mi a tosznak kell bolygatni ezt a kérdést?

bariga 2011.04.04. 21:46:49

Hitetlen Viktor,
Röhejes Pál,
Alpári Tamás,
Bunkós Mária,
Szegényes János,
Mellébeszélős Péter.

ez egy találós kérdés, jó társaságban unalom ellen.

ulrike (törölt) 2011.04.04. 21:55:25

@6.Lenin: Végül is ezen a világon minden logikus a maga módján. Mi az, minek bolygatását nem ellenzed?

porfelhő 2011.04.04. 22:02:02

"A Fidesz elvesztette támgatói harmadát.

A Republikon Intézet gyorselemzése alapján a Fidesz és az Orbán-kormány támogatottsága több mint hat éves mélyponton van. Hasonló mértékű népszerűségvesztést az intézet szerint csak a Gyurcsány-kormány szenvedett el a választást követő tíz hónapban."

"újra vannak századvéges adatok" . Na. igen! Hogyan "kutakodnak" mit- és hogyan mérnek. Jaj. olyan nagyon kiváncsi lennék. rá.
Igen!
:)))))))))))))

6.Lenin 2011.04.04. 22:14:23

@ulrike:

Azért nem minden logikus.
Pl, nem találok abban semmi logikát, miért is ugrálnak a ballibek, meg hasonló kis pártocskák képviselői?

Nem értenek semmihez. Már soxorosan bizonyították.
Miben reménykednek?
Minden percüket leköti a gyűlölet.

Mondjuk ezen el szoktam gondolkodni néhány mp-et, de tojok rá igazából. Ki a toszt érdekel a sivárságuk?
Néha unalomból, meg csak úgy, ha nincs más.

Felőlem mindenki azt ír, amit akar.

panelburzsuj 2011.04.04. 22:15:57

@6.Lenin:

Művelődj:

ellenkultura.info/cohn-bendit.html

("Cohn-Bendit egy szimbólum. Szimbóluma mindannak, ami Európából, a mi Európánkból a saját tükörképére formálva egy agonizáló szörnyszülöttet faragott."

Ennyi esze van magától a jeles publicistának. De hogy kihasználná azt magyaroknak különösen áthallásos "szimbolikus" tényt, hogy a figura 1945. április 4-én született - nos, ahhoz már olvasni is kéne tudni, nemcsak írni.)

Amúgy mit jelent ekélni?

porfelhő 2011.04.04. 22:24:19

Jaj! Nem is értem?!
Biztsan úgy kutatnak és mérnek a "századvégesek" ahogyan a Fidesznek tetszik. ?! Jaj! nem tudok "betelni vele", ez a felmérés nekem is nagyon-nagyon tetszik?!?!
:))))))

6.Lenin 2011.04.04. 22:30:33

@panelburzsuj:

Tudtam, hogy előjössz.

Érdekes, ezt a DCB-t először (talán) most láttam az Orbán ellen.
Már többször is elhatároztam, utána nézek, ki is ez a fószer.
Nem tudtam, annyira nem érdekel ez a típus, képtelen vagyok rá.
Most sem olvastam el a linked. Bocs.

porfelhő 2011.04.04. 22:32:04

Tetszett.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-424743

Mindig irom!
Török G. kiváló politikai elemző.

Bocsánat.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 22:44:12

@6.Lenin: ne legyen kétséged: DCB 1 faszkalap.
Olvastam vele egy interjút a Magyar Nemzetben. Akkorákat hazudott, hogy a nemzetes újságíró is meglepődött, pedig ők is gyakorolnak szorgalmasan.

porfelhő 2011.04.04. 22:44:24

Jaj! Már megint!:) Olyan szomorú vagyok, de a @Lenin "avatar képe" mindig mosolyt csal az arcomra. Bocs. de olyan nevetséges. Tök jó.
igen.
:)))

ulrike (törölt) 2011.04.04. 22:53:45

@6.Lenin: Ne is érdekeljen, igazad van. Sivárság, dölyf, önhittség, mások lenézése jellemzi e bagázst itten. Joggal mondod: 'nem értenek semmihez', joggal teszed: 'tojok rá', erre kötelez a 2/3, a NER, meg a keresztényi szeretet.
Sosem érnek fel sem értelmi sem erkölcsi magasságodba, sosem értik meg nemes logikádat sem. Halandók. Arról nem is beszélve, hogy 'minden percüket leköti a gyűlölet'. Erről fröcskölődő stílusuk is árulkodik.

6.Lenin 2011.04.04. 22:55:31

@porfelhő:

Nagyon örülök, hogy az önmagad ellen vívott kemény harcban, mosolyt tudok csalni az arcodra.
Már megérte ide látogatni.
Nagyon kevés lehetőség adódik manapság, minden érdek nélkül, másoknak örömet okozni.
Igen, ez tényleg tök jó, őszintén.

6.Lenin 2011.04.04. 23:06:38

@ulrike:

A porfelhő sem kedvel engem, ahogy Te sem. Ő legalább mosolyog az avatarom láttán, Te meg le akarsz alázni, ezt hozza ki belőled.
Biztosan megvan rá a magyarázatotok.
Ez érdekel.

panelburzsuj 2011.04.04. 23:07:02

@6.Lenin:

Nem vennem a lelkemre, ha a szellemi integritásod az én linkjeim miatt megsérülne.

Maradjunk hát az ekélésnél.

panelburzsuj 2011.04.04. 23:09:55

@Hepci:

A faszkalap iránt épp DCB esetén vannak kétségeim ...

6.Lenin 2011.04.04. 23:22:28

@panelburzsuj:

Esküszöm, amint lesz 1 kis szabad időm, utánanézek ennek a DCB nevezetű faszkalapnak, vagy nem is az.

ekélés, meg, mint a talicskázás, csak nem olyan izgalmas, vagy összekeverem valamivel?

Elismerem, győztél, pont mumszom volt, mikor ezt magyarázták a suliban. A könyvet meg ellopták, de most nem kívánok rasszista kérdéseket feszegetni. Kényes a téma manapság.

Majd ennek is utánanézek (talán) a DCB nevezetűvel együtt.

Rákérdezhetek? Összefügg a 2 dolog?
Nyertem?

porfelhő 2011.04.04. 23:26:16

@6.Lenin:
hm." önmagad ellen vívott kemény harcban," Ez nem igy van. Ezt
nem kellett volna irnod.
Valóban tetszik. hm. a múltkor mikor lecserélted pár percre, nem volt olyan jó, bántotta a szemem.
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.04. 23:31:50

@panelburzsuj: hihi, elég mélyröptű, ellenben nagyarcú mókusnak (= faszkalap) tűnik. Persze, Te nem olvasol (M)agyar Nemzetet, sőt az is lehet, semmit se mondott abból, ami ott megjelent. Azért végülis - ha erősen magamba nézek - nem erősek a kétségeim. Demokrácijjából adjon leckét máshol és másoknak, pl. pici burundi gyerekeknek - biztos van rá igény. Esetleg mehetnek kettesben is haknizni Harasztival.

6.Lenin 2011.04.04. 23:32:13

Hogy az a .................. , már megint ennyi az idő?

www.youtube.com/watch?v=V4Wd-yQN5u0&feature=related

Jó éjt!
Mindenkinek

Porfelhő!

Jó, ne vedd komolyan, lazíts néha, vagy mindig, vannak az életben szép (jó) dolgok is. Azokat kell keresni.

porfelhő 2011.04.04. 23:32:57

@6.Lenin:
Lemaradt! Tévedsz! de nagyon. Nem hogy önmagammal, de másokkal sem szoktam harcolni. Nem kell nekem, nem is kellett soha sem. Harcolni, mit is jelent? hm.
:)

6.Lenin 2011.04.04. 23:41:14

A lényeg (zene) 2:35-től, bocs.

porfelhő 2011.04.04. 23:53:03

@6.Lenin:
Na. már megint eltelt az idő, de "csak" válaszolok még Neked.
Butaságot irsz. "lazits néha". nem kell nekem. megoldok mindent, és megoldja az élet.
Keresnem sem kell..... megtalál....

:)

panelburzsuj 2011.04.04. 23:53:17

@Hepci:

Én nem bírok ennyire elvonatkoztatni.

A faszkalap az - kalap ...

porfelhő 2011.04.04. 23:55:48

Na jó!

Jóccccakát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.05. 00:03:35

@panelburzsuj: na jó, legyen faszsísapka... :)
Aszittem, az emberi minőségét lájkolod a csávónak, de csak simán zsidózol... :)

porfelhő 2011.04.05. 00:16:32

Jut eszembe mér ezt akartam, csak elfelejtettem, mert "elterelődött" a figyelmem. :)

Szili nem kötött alkut Orbánnal

Azt a legtragikusabb ebben, hogy az ország még az eddiginél is megosztottabbá, kaotikusabbá fog válni az alkotmányozás végére.

www.fn.hu/belfold/20110404/szili_katalin_nem_erdekel_mi/

Az emberek egyre rosszabbul érzik magukat a jelenlegi politikai dichotómiában. Ki kell törnünk belőle, aminek egyetlen eszköze a politikai kultúra javítása.

A nemzet ügyei nem nulla végösszegű játszmák, amiben egyik nap egyik, másik nap a másik fél győzi le a másikat.

Hogy miket mondanak rám, és hogy mi lesz az én sorsom, a legkevésbé sem érdekel. Én másfajta politikai stílusból, egészséges politikai kultúrából szeretnék példát mutatni.

Az a baj, hogy az elmúlt húsz évben mindenki megszokta: vagy egy Gyurcsány vagy egy Orbán mögé kell felsorakozni.

Ez a baj! Vagy az egyik, vagy a másik fiókba helyezik az embert. Amivel én nem foglalkozom. Inkább küzdök a nehéz körülmények között élőkért"

Na. igen. egyfajta politikai kúltura hiánya. mennyire igaz.
Na. még engem szokott a legkevésbé érdekelni miket mondanak rám".:)
Igen.

Ez a cikk olvasmány lenne azoknak akik nem tudnak aludni , vagy éppen korán kelnek fel. bocs.
:)

lüke 2011.04.05. 06:22:30

@panelburzsuj:
szimbólum?
itt nálunk, ha annak használják, most mindenki Verlaine meg Baudlaire lett itt! Rimbaud-t is vegyék már be!
(ezért már megfeddtél ,a maoista vonalért
pedig most fujják a kulturát: CB, Barroso, Jóska Fischer)

de ennél jobb az
ellenkultúra
a facebookon, barmok

lüke 2011.04.05. 06:37:05

@panelburzsuj: @Hepci: @6.Lenin:

DCB már rég járkál erre: fákat ültet meg virágot, az LMP hordja!, szeptemberben is előadott
most kapóra jött ez is: az Orbán- CB összetűzésre,
a labdát le kell ütni

hirszerzo.hu/kulfold/106833_daniel_cohnbendit_el_lehet_tavozni_az_eubol

jjulie 2011.04.05. 07:11:15

@panelburzsuj:

ekélni, az talán a középdunántúli tájszólás szerinti?

jjulie 2011.04.05. 07:14:44

@lüke:

a dany fiu itt a pusztában talán túl tömény, ha nagy mennyiségben adagolnánk hozzá szijjártót, talán fogyaszthatóvá higulna

így most egyedül a hoplita igazoduk ki rajta

jjulie 2011.04.05. 07:24:04

"Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.

A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel bíró EP-képviselő március 7 óta 187 bejegyzést tett a Twitteren, ebből a lap dicséretes módon az angolra lenehezebben átültethetőt vette elő, miszerint: “Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek.Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány” Angol verzióban: "There are pieces of shit. There are vile people. There are malevolent madmen. There are revolting dribbles of semen. There are disgusting rotters. And there is Gyurcsány."

A Google szerint ez volt az első eset az internet történetében, hogy valaki leírta az, hogy "revolting dribbles of semen"."

panelburzsuj 2011.04.05. 08:11:36

@jjulie:

Lenini tájszólás.

(eke-ekézés, kefe-kefélés (és nem kefézés))

panelburzsuj 2011.04.05. 08:16:35

@lüke:

Ez a DCB arra mindenképpen tanulság, hogy hogyan lehet elundorítani embereket hasznos és értelmes ügyektől - pusztán azzal, hogy személyiségünkkel benyálazzuk, mint a csupaszcsiga.

Hazai példát most hirtelen nem mondanék ...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.05. 09:27:58

"Nem kötelező a képviselőknek felesküdni az új alkotmányra

A kormánypárti politikusok sem értenek egyet egy előrehozott, kötelező eskütétellel - írta a Népszabadság."

hirszerzo.hu/belfold/20110405_nem_kotelezo_feleskudni_alkotmany

Egy (első?) lépés vissza.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.05. 09:33:40

"Hoppá! A képviselőkre nem vonatkozik a 98 százalékos különadó?"

hirszerzo.hu/belfold/20110405_kepviseloi_vegkielegites_kulonado

Lex FIDESZ-politicus!

(Ugye, mert hamarosan nagyon sokan kiesnek a létszámcsökkentés miatt a FIDESZ-képviselők közül)

lüke 2011.04.06. 08:36:13

@jjulie:
sajnálom, hogy nem tudsz eligazodni
csak hígítóval

lüke 2011.04.06. 09:56:09

@panelburzsuj:
CBD -nek semmi jelentősége
,de bolhából elefántot csinálni jó!
21 éve élek kinn, utoljára 68-ban hallottam róla,s most 2009 szeptemberében, mikor BP-n járt s nem az újságból,hanem barátoktól,akik elmentek az előadására

Szimba 2011.04.06. 13:37:43

prae.hu/prae/articles.php?aid=3391

Akiket érdekel az idei nemzetközi könyvfesztivál , és a könyvújdonságok, itt megnézheti.
Nyulász Péter Helka c. könyve a Balaton legendáját meséli el (5-6 éves kortól felfelé), szerintem a mesei helyszínek jól beazonosíthatók. És nagyon szórakoztató is.
(Ez volt a reklám helye!:-))

Talán még TG is megtalálható a könyv mellékelt térképén!:-)))

Szimba 2011.04.06. 13:41:41

Mezőgazdasággal vagytok elfoklalva?:-))
Szánt a babám...

Szimba 2011.04.06. 13:42:31

foklalva??? melléütöttem!

foglalva

lüke 2011.04.06. 14:46:27

@Szimba:
csecsen nők mennek a másikon
Eliot és Karinthy macskáival

hírfaló · http://www.hirfalo.hu 2011.09.26. 14:51:54

Mégsem lehet más a politika :)
süti beállítások módosítása