Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 18
02:45

Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem vagy másnak), akár nem. Az esztergomi polgármester azonban lassan eljut oda, hogy az országos politikában is megkerülhetetlen tényező lesz. Sőt, sajátos kontrasztként tulajdonképpen már ma is az.

(Fotó: Index)

De mi is teszi Tétényi Évát különlegessé? Alapvetően semmi olyan, amivel egy nyugati demokráciában sikeresen szereplő politikus ne rendelkezne. Van tehetsége az emberek megszólítására, képes természetesen viselkedni, tisztában van az elvárásokkal és nyitott a figyelemfelkeltő, látványos politikai akciók iránt. Ha Magyarországon lenne tisztelete és presztízse a politikának és a politikusságnak, ezek a jellemzők csak sine qua non (pontosabban sine quibus non) feltételekként jelenhetnének meg.

Tétényi Éva versenyelőnye a mai magyar politikában igazán akkor mutatkozik meg, amikor feltesszük a kérdést: kik azok a politikusok, akik hiteles, saját táborukon túlmutató vezetői lehetnének egy, a mostani kormánnyal szembeni összefogásnak? Ne feledjük, a polgármester tavaly a jelenlegi három ellenzéki párt közös (legalább hallgatólagos) támogatásával nyert Esztergomban, így ez a felvetés esetében eleve nem légből kapott. Sőt, Tétényi Éva azóta is aktív szereplője az országos ellenzéki politizálásnak: egy hete Vona Gábor méltatta napirend előtti felszólalásában, most vasárnap pedig az LMP tüntetésén bizonyult a legnépszerűbb szónoknak. Persze, senki sem gondolhatja komolyan, hogy bárki ebben az országban élére állhat egy, a Fidesztől egyszerre balra (LMP, MSZP) és jobbra (Jobbik) álló ellenzéki koalíciónak, ilyen széles együttműködés a pártok között kizárható. Az azonban egyáltalán nem lényegtelen, hogy kik azok a politikusok, akik valamilyen formáció élén eséllyel pályázhatnak arra, hogy a lehető legtöbb kormányellenes szavazatot összegyűjtsék.

Gondoljuk csak át a most rendre felmerülő neveket! Csupa hitelvesztett, támadható, saját táborába zárt vagy éppen súlytalan politikus. A jelenlegi politikai garnitúrában szinte nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akinek esélye lenne arra, hogy bármelyik másik ellenzéki párt és annak szavazótábora elfogadja vezetőként. S itt jöhet a képbe Tétényi Éva…

Mindezzel nem azt akarom állítani, hogy az esztergomi polgármesternek esélye lenne bármilyen közös formáció vezetésére vagy megszervezésére. Egyelőre helyi politikus, akinek alig volt még lehetősége a tapasztalatszerzésre. Nem tudunk semmit szándékairól, mint ahogy ma az sem világos, hogy a magát gyakran jobboldalinak nevező politikus egyáltalán melyik párthoz érzi magát a legközelebb („nehezen tudnék elképzelni olyan politikai szerepvállalást, ami valamilyen párt kötelékében történne” – fogalmazott egyszer, máskor pedig azt mondta: „ha egyszer, később adódik netalántán majd egy konkrét feladat, mérlegelem”). Jelenléte azonban már önmagában üzenet: ha a jelenlegi ellenzék egy feltehetően egyfordulóssá tett parlamenti választáson le akarja győzni a Fideszt, csak olyan vezetőkben érdemes gondolkoznia, akik az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudnak megszólítani, és személyükben többé-kevésbé egyesíteni tudják a kormányellenes erőket.

Érdemes kimondani: különböző mértékben, különböző okok miatt, de ma sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem Bokros, sem Mesterházy, sem Schiffer, sem Vona (és a sor még hosszan folytatható) nem látszik erre alkalmasnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr272835248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elfogadták az új alkotmányt 2011.04.19. 10:36:46

    "Az új alaptörvény lezárta a rendszerváltást is" - mondta a Parlament házelnöke Kövér László.     nem, te kommunista Fiú. a rendszerváltást akkor zárjuk le, ha a kommunista gy...

Trackback: Alkotmányoznak, mert úgy van 2011.04.18. 16:44:33

"A hétvégi tüntetések bebizonyították, hogy az MSZP és az LMP összenőtt, mint két kicsi legó – idézte Fluor Tomi generációs slágerét Rétvári Bence igazságügyi államtitkár." Az alkotmányozási vita közvetítése, IndexTisztelt Államtit...

Trackback: Nem kel az új alkotmány 2011.04.18. 15:25:01

It (ne) írd alá, Pali.A kép az április 15-i, Alkotmány utcai tüntetésen készült. 

Trackback: ELEMI EREJŰ TILTAKOZÁS A FIDESZ ELLEN 2011.04.18. 13:12:45

Most hétvégén odapörkölt a FIDESZ-nek a magát demokratikus ellenzéknek nevező Magyar Demokratikus Charta és az LMP.(A szombati rendvédelmi dolgozók tüntetését direkt nem veszem ide, mert az nem pártrendezvény volt) Szóval kivonultak, volt performa...

Trackback: Védelem a behajtókkal szemben 2011.04.18. 10:59:07

"Na most mia fasz van, Józsi?" (Fotó: AP/Reuter/Krauter/MTI/FBI/CIA/TEK)A Behajtók Károsultjainak Országos Egyesülete jogszabály-módosító javaslatot nyújtott be a kormányhoz, amelyben a behajtók elleni egyedi védelmi megoldásra tett indítvány...

Trackback: Konvergencia program: a reformok útján 2011.04.18. 10:13:57

A Matolcsy György által ismertetett konvergencia programban a jobboldali kormányzat egyrészt az átlagos keresetű állampolgárokat érintő juttatások fájdalmas megvágásá…

Trackback: She? 2011.04.18. 09:39:02

Szinte nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akit bármelyik másik ellenzéki párt elfogadna vezetőként. S itt jöhet a képbe Tétényi Éva…

Trackback: AN-olvasók: nem lesz hosszú életű az új alkotmány 2011.04.18. 08:26:58

A többség csak három évet ad az új alaptörvénynek....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gauche caviar 2011.04.18. 03:02:56

(pontosan miben is beszél másról Tétényi Éva, mint mondjuk az lmp? kb abban különböznek, hogy az lmp egy párt, TÉ pedig egy kellemes ábránd, akivel jól el lehet játszani a fejben. pl Bajnai is egy ilyesmi.
Csak aztán akkor jönnek a gondok amikor nem egy egyszeri alkalomról szóló onemanshow-t kell leadni. akkor jön majd a fujjolás, a múltban vájkálás, a súlytalanozás, a nem-használják-ki-a-lehetőségeiket és hasonló 'elemzői' megállapítások. /mert ugye, TÉ miben is volt eredményesebb a fidesszel szemben, mint a parlamentben héderelő ellenzékiek, akik ugye azért súlytalanok mert nem tudnak mit kezdeni a fidesz kétharmadával?/
Aztán itt persze megint kérném Török úrtól, hogy ugyan soroljon már példákat ilyen szintű kétharmaddal szembeni sikeres cselekvésekre a nyugati demokráciák történetéből, de ugye Török úr ilyesmivel nem foglalkozik.
Mert hát ugye, Tétényi Éva ma biztos érdekesebb volt, mint azok akik pl bemutatják mit lehet kezdeni a fidesz kétharmadával szemben: a jobbikos gárdabulik a nincstelen romatelepeken.)

mirrmurrkandúr 2011.04.18. 03:47:38

nem értem a poszt címét.

vegabluuz 2011.04.18. 04:00:57

Jó a poszt, itt volt az ideje foglalkozni vele. Kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni a túlerő ellen.

A poszt végén lévő felsorolás tiszta sor, Bajnai viszont kakukktojásnak tűnik benne. Mi a baj vele?

papoppe 2011.04.18. 04:33:59

@vegabluuz: szerintem az utóbbi 20 év legjobb miniszterelnöke volt, de a jobb oldalon csak libajnai. Meg szóbaállt gyurcsánnyal, bizonyára ördögtől való :P

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.18. 06:17:06

Tétényi Éva ha nem is lesz az ellenzék vezetője, de kicsiben példázhatja, hogyan emelkedhet ki manapság egy ilyen vezető. A fidesz az arrogáns, visszatetsző viselkedésével ellenszenvet szít maga ellen, aminek a hullámain egy rátermett ember ismertségre tehet szert, és támogatókat állíthat maga mögé.

Lehet, hogy országosan is hasonló fog lejátszódni. A fidesz bőségesen szolgáltatja hozzá az alapanyagot, csak a megfelelő embernek kell felbukkannia hozzá.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.18. 06:40:16

Talán ide passzoló friss hír:

Nem a Fidesz-KDNP jelöltje győzött Győrben
index.hu/belfold/2011/04/18/nem_a_fidesz-kdnp_jeloltje_gyozott_gyorben/

Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár 2011.04.18. 06:45:22

Kedves Török Gábor!

Néhány gondolat a posztról:

1. Nem a Fidesz vagy a politikai pártok szavazóit kell az esetleges jelöltnek megszólítania elsősorban, hanem a párt nélküli választani nem tudókat. Ezek már most sokkal többen vannak, mint a Fideszre szavazók és minden jel arra mutat, hogy a jövőben még sokkal többen lesznek.

2. Bajnait szerintem nem lehet leírni. Most politikailag nem aktív, jól kormányzott, ami miatt különösen ki fog emelkedni 2014-re a Fidesz ámokfutása után. Az esetleges Gyurcsánnyal való kapcsolata, kötödése addigra - amortizálódott hiteltelen Fidesszel szemben - nem lesz jelentős, negatív hátránya. Gyurcsányozással a Fidesz 2014-ben legfeljebb Gyurcsánnyal szemben lesz hatásos. (Megjegyzem még GYF is megverné a Fideszt, ha 2006-ban időben visszavonult volna, és 2013-ban ismét színre lép).

jjulie 2011.04.18. 06:53:47

@mirrmurrkandúr:

miért nem alszol kiscsikó, hányra jársz aktát tologatni?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.18. 06:54:47

Tétényi sikere is a Fidesz hibája.

Érthetetlen miért ragaszkodnak a közutálatnak örvendő volt Fideszes polgármesterhez. Ki kellene rúgni, de legalábbis egy időre ki kellene vonni a forgalomból.

Ha beállna a Fideszes közgyűlés a polgármester mögé, természetesen kizárólag a város érdekében, akkor máris nem tudná Tétényi ezt az ellenzéki vezér szerepet játszani.

Így azonban még nagy(obb) karrier is állhat előtte.

Miniszterelnök jelöltként valóban vele szemben lenne, lehetne a legkevesebb fegyvere a Fidesznek.

Kezd olyan szintre érni az esztergomi helyzet, hogy abból a Fidesz lassan már csak rosszul jöhet ki.

Simán le kellett volna nyelni a vereséget a polgármester választáson és együtt működni az újjal.

---

Az igaz, hogy a magyar nyelvben nincsen nőnem, de nem is hiányzik belőle.

Akinek mégis, ő használja nyugodtan a +nő/+né formákat!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 06:56:03

"A francia lap szerint az új alkotmány "szomorú fordulat a posztkommunista Magyarország történetében: ... a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Orbán Viktor konzervatív miniszterelnök nem egyszerűen Magyarországra változtatja a Magyar Köztársaság nevét, hanem éppen akkor szakít a jogállam alapelveivel, amikor az Európai Unió soros elnöki tisztét tölti be"."

hirszerzo.hu/belfold/20110418_liberation_magyar_alkotmany

nyünyüge 2011.04.18. 07:05:08

@Akitlosz:
itt off, a tegnapi kérdésedre - márminthogy csak a bírók nyugdíjazásának módját kifogásolom.
Félig-meddig. Azt írtam, hogy lehet ez egy legitím cél, de semmiképpen sem dönthet róla a kormány és a kormánypárti frakció egyeztetés nélkül és méginkább furcsa alkotmányszövegbe tenni.

Amúgy meg a dolog lényegéhez: a társadalmi javak kollektivizálása is tekinthető legitím célnak, mégsem tartjuk - gondolom Te sem - normálisnak, ahogyan ez zajlott annakidején a negyvenes évek végén.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.18. 07:05:48

@gauche caviar:

Annyiban más szerintem, hogy talán a Tétényi vs. Fidesz párharcban tétényi tűnik a jó kis lánynak és a helyi Fidesz a gonosz vasorrú banyának.

Azaz rokonszenvesebb Tétényi.

Míg ezzel szemben az országos nagypolitikában van egy irtó hangos kisebbség, amelyik harcol a Fidesz kormány ellen, mert más párt sikerében érdekeltek, de a többség számára ők a rossz fiúk, és éppen az ő visszatértüktől védi meg a Fidesz kormány az országot, amivel a többség egyetért.

Tétényinek valóban van esélye, hogy felnőjön az országos nagypolitikához, de mint ahogy az ellenzék sikere mindig ez igen jelentős mértékben a Fidesz eredményein, hibáin illetve ezek hiányán fog múlni.

Az ellenzéki oldalon egészen biztosan lesz nem kicsi kereslet, tehetséges, sikeres, népszerű, még nem lejáratódott, nem elhasznált politikusokra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.18. 07:07:17

@mirrmurrkandúr:

Mert külföldiül van.

Lehet ez a Török Gábor írás most nem a bennszülötteknek szól, hanem a disszidenseknek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.18. 07:09:31

@vegabluuz:

Az a Bajnai, amelyik felvett és elköltött egy halom hitelt "válságkezelésre", de semmit nem fizetett vissza belőle így azt majd most kell?

Bajnainak is szerepe van az ország eladósításában.

cambridge.on 2011.04.18. 07:13:49

Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek!
Ez szólhat mindkét oldalnak.
Intő jel lehet a Fidesznek, a nagy offenzíva közben, amikor szinte mindent elfoglaltak, egy bevehetetlennek tűnő várat veszítettek. Eljött a pillanat, amikor a nagy szavak tettek nélkül semmit sem értek.

Az ellenzéki pártoknak ez pürroszi győzelem.
Úgy győztek, hogy nem nyertek semmit.
Teljesen új taktikával lehet nyerni a választásokon. A pártoknak és híveiknek szemléletváltáson kell átesniük. Bevallom csekély esélyt látok erre, pedig már egy éve sulykolom ennek fontosságát.
Közös jelölteket kell állítani a Fidesszel szemben.
Úgy tűnik az LMP-nek még fontosabb a Fidesz hatalmon tartása, mint a legyőzése.
A következő zuglói időközi választásra kereken elzárkóztak a közös jelölt indításától.
Van még valakinek kétsége miért tudták összeszedni a lopoktató cédulákat?

Gábor!
Gondolod She össze tudná fogni országosan is az ellenzéket?
Tétényi lenne a nagy Ő akire olyan sokan várnak?
Álmaink asszonya?
Eltekintve attól, hogy nő, inkább érzem helyi politikusnak mint országot irányítani tudó államfőnek.
Az önkormányzatban sikerrel megvívott harc (munka helyett)
szimbólummá emelheti?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 07:16:01

Én nem vagyok egy nagy külpolitikus,

de nekem úgy tűnik, hogy eldurvult politikai helyzetből
már más országok is - női politikus irányában mozdultak el.

Merkel, meg a szlovákok mostani női vezetője is mintha menedék lett volna egy szembenállásos időszak után.

A választók egy mammától várták, hogy majd lehűti a kedélyeket.

nyünyüge 2011.04.18. 07:17:10

@török gábor:

Vajon miért hagyja a fidesz, hogy így legyen?

A választások előtt én azt gondoltam, hogy Tétényi Éva segítségével maga a Fidesz buktatja meg "szépen" Medgyes Tamást. Hogy csöndesen és a nép szava segítségével szabaduljon meg tőle.
De láthatólag nem erről van szó, valami igen komoly gazdasági? érdekek állhatnak a jelenlegi patthelyzet fenntartása mögött, mert politikailag ez óriási veszteség helyben is és országosan is - és komoly ütőkártya az ellenzék számára.

cambridge.on 2011.04.18. 07:17:40

@Akitlosz:
Én legalább annyit kinéztem belőle, hogy érti a szó jelentését.

táltos 2011.04.18. 07:17:41

Tétényi szereplése az LMP-s tüntetésen arra világít rá a leginkább, hogy az LMP is ráébredt, hogy arctalan pártként (merthogy hiába is vették le az álarcokat, attól még pártként arctalanok) nem tudnak labdába rúgni sem 2014-ben sem később.
Gondolom keresik, hogy ki lehetne a párt arca esteleg vezetője, kormányfőjelöltje.

lüke 2011.04.18. 07:17:56

hogy a hölgy -fején összecsavart mütöslepedövel- tényezö vagy együttható lesz-e,
s az utolsó sorban felsorolt politikusoknál alkalmasabb-e
eldönti az idö ,engedjük meg neki
( a hölgynek szerencséje - mint OV-nak- van ,hülyék az ellenfelei)
a she-ben már megelöztek:),NJ nagyon jó tényezö
www.youtube.com/watch?v=1Kl6u6rIbPo
akkor az eredeti
-mert nem a country- EC -énekesé az elsö!
s a" nemzeti" verzio,nem nélkül
www.youtube.com/watch?v=Q3mbxNcHHV0

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.18. 07:18:30

@nyünyüge:

Ezzel egyetértek.

A módszerek vitatása már sokkal gyengébb kritika, mint a cél vitatása.

Van egy olyan mondás, hogy a cél szentesíti az eszközt, ami persze nem mindig igaz, de azt jól mutatja, hogy melyik a fontosabb.

Amennyiben egy kormányintézkedés kapcsán az ellenzék a módszert támadja, akkor az az intézkedés egész jónak tűnik.

Például amikor az a gondjuk, hogy miért képviselő terjeszt be törvényjavaslatot, miért nem a kormány.
Ez nem érdemi kritika, csak a módszert vitatják.

jjulie 2011.04.18. 07:22:45

@Akitlosz:

derék, hajnali háromkor még, reggel hétkor meg már itt vagy és bölcs

de megint nem válaszoltál az összes kommentre, kettő kimaradt, munkanélküli vagy, vagy itt dolgozol, vagy biztonsági őrként tilos aludnod és hozzáférsz egy géphez?

sa52 2011.04.18. 07:27:47

Off
Tűzoltók fognak razziázni a Parlamentben
Munkavédelmi ellenőrzést tart a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete.

Munkavédelmi ellenőrzést tart a Parlament épületében hétfő délelőtt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996-os törvényre hivatkozva szervezik a vizsgálatot, amely elsősorban az Országházban működő tűzoltóság dolgozóinak szolgálati és munkakörülményeire terjed ki. A vonatkozó jogszabály szerint a szakszervezet jogosult a szolgálati és munkakörülményekre vonatkozó szabályok megtartását hivatali munkaidőben, illetve indokolt esetben szolgálatteljesítési időben ellenőrizni, valamint tájékoztatást kérhet ezek azok végrehajtásáról. Az ellenőrzés a szolgálati feladatok ellátását nem veszélyeztetheti, illetve nem akadályozhatja - derül ki a jogszabályból.

atv.hu/cikk/20110418_tuzoltok_fognak_razziazni_a_parlamentben

lüke 2011.04.18. 07:30:37

@Lollle:
borzalmas vereség,
nem tudom magam önmegvalósítani:)
végre más is zenél, NJ ok

jjulie 2011.04.18. 07:33:27

@lüke:

dehogynem

tudna valaki téged befolyásolni? keményebb vagy az akitlosznál is, bedig ő még a leninnél is határozottabb

lüke 2011.04.18. 07:33:34

@sa52:
helyes!igazi szakmai feladat lenne:
átalakítani a léghütést,a balatoni vermelt jéggel, klima berendezéssé

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 07:34:53

@nyünyüge:
A székenállós alagsori beszédben is valami kassza őrzéséről beszéltek, amit nem adnak ki a kezükből.

Esztergom imádja a fideszeseket, úgyhogy nyugodjon bele, hogy Viktor esztergomi helytartója a góré akkor is, ha páros lábbal ugrál a fejükön.

Szerintem, ha Tétényi lemondana,
akkor most megint Meggyest megválasztanák az esztergomiak, mert
egy év még egy majomnak is elég,
hogy megtanulja a helyes kockába húzni az ixet.

Ezért nem mond le Tétényi.

lüke 2011.04.18. 07:36:30

@jjulie:
látom batrátnöd:) nagy hatással van rád, ami a nyelvcsapást illeti
befolyás? folyik a víz, a legkisebb ellenállás irányába...........

nyünyüge 2011.04.18. 07:40:09

@Akitlosz:
nem, egyáltalán nem lényegtelen a módszer.
Még egy kifogástalan célú törvény esetében sem mindegy, hogy az végigmegy-e a szakmailag és társadalmilag szükséges egyeztetéseken. A szakmai egyeztetésre azért van szükség, hogy a törvény végülis fölösleges és káros mellékhatások nélkül elérje célját, a társadalmira meg azért, hogy legyen esély arra, hogy azt az érintettek elfogadják - statáriális eszközökkel való fenyegetés nélkül.

László56 2011.04.18. 08:01:10

Szép jó reggelt Mindenkinek

She`s good. Very good. She is a strong personality... mondaná az amcsi. Tétényi Éváról van szó. Nem véletlenül próbálnak ráakaszkodni a pártok, reménykedve abban hogy talán rajta keresztül szavahihetőbbek lesznek. Kiválóan képviseli Esztergom érdekeit és nem hagyja kihasználni magát a ráakaszkodó pártoktól sem. Csak addig vállalja és viseli el a ráakaszkodó pártok nyomását amíg Esztergom érdekeit érvényesítheti közöttük. Egy - naturtalent -, mondaná viszont a német. Esztergom szerencsésnek mondhatja magát, hogy van egy Tétényi Évája.

A FIDESZ itt elpasszolt egy lehetőséget. Lecserélni Medgyes Tamást, Tétényi Évára. Ezáltal Medgyes még a FIDESZ Waterloojává is válhat. Ha a FIDESZ mint párt, csak fele olyan jól működne mint a kormány, akkor már rég felfigyelt volna erre a különleges személyiségre és az evvel járó előnyökre és veszélyekre is.

Hogy miért is emlegetem Medgyest is ? Mert a neve elválaszthatatlan Tétényi Éváétól. Amíg az egyik az antidemokratizmus megtestesítője, addig a másik a demokrácia szavahihető képviselője. Mint, ördög és angyal. Az egyik antidemokratizmusa kiemeli és még jobban fényezi a másik demokratikus tevékenységét.

Tétényi Éva a demokratizmus eszközeit úgy, olyan természetességgel használja, mintha már a bölcsőben is politikával foglalkozott volna. Kétségen kívül, természetes talentummal rendelkezik. Amellett még szavahihető is. Igaza van az elemzőnknek ! Micsoda ritkaság hazánk politikai egén. És ezt passzolja el a FIDESZ. Érdemes lenne utána gondolni. A politikában a szavahihetőség többet számít, mint a pénzt hozó ördög. Az egyik megfizethetetlen, amíg a másik a pénzen kívül még szerencsétlenséget is hoz. Rajta FIDESZ, talán még nem késő. Tegyél Esztergomért valamit és talán elkerülöd Waterloot.

jjulie 2011.04.18. 08:04:25

@lüke:

most látom, majd kiment a fejemből, a lászló atya és az ő önmegvalósítása

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 08:17:07

"Elbukott a Fidesz Győrben

26,76 százalékos részvétel mellett Bárány István a voksok 60,16 százalékát, míg fő ellenfele, Pergel Elza, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 36,83 százalékát kapta. A választás érdekessége, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjét Borkai Zsolt fideszes polgármester lakókörzetében győzték le."

hirszerzo.hu/belfold/20110418_vesztett_a_fidesz_gyorben

He?

(Hódít a Tétényi-jelenség! :-) )

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.04.18. 08:20:15

Ha sok idióta amerikai krimit néztem volna, akkor most az jutna eszembe, hogy az illetőt vagy korrumpálni fogják, vagy megölik.

Gyurma Pappa 2011.04.18. 08:25:37

@simonmondja.: halvány lila fogalmad sincs az esztergomi helyzetről, ha így gondolod. Meggyes Tamás Esztergomban minden bizonnyal egy takarítói állást sem kapna meg, ha szavazáson múlna.

Tétényi Éva azért nem mondd le, mert semmi oka nincs lemondani. Az ő érdeke, hogy a közgyűlést hívják vissza, mert akkor a Fideszes képviselők nem kerülnének vissza.

ssi 2011.04.18. 08:28:05

magyar nép lelke ... erős király? / a nép egyszerű gyermeke?

LMP, mint politikai párt ígért vmi újat, de pl. Schiffer politikussága is kevés
O.V., Gy.F. után Bajnai stílusa és szakmaisága sokaknak újra vonzó

viszont Tétényi múltja szeplőtelen ... jelene: ő az egyszerűen törvénytisztelő

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 08:32:53

@Gyurma Pappa:
Szerintem elég sokat elmond az esztergomi helyzetről,

hogy már sokadik ciklus óta fideszes a választottjuk.

Meggyes kettőt is lehúzott és ezekután is tiszta fideszes képviselőtestületet választott ez a város.

Ezek után nyugodtan mondhatom, hogy fideszfan ez a város és a majom tanulékonyabb.

Az ennyire bugyuta emberek a erőszakból viszont értenek.

Úgyhogy fidesz-Tétényi választás esetén az erőszakosnak behajolnak - szerintem.

tibapó 2011.04.18. 08:33:57

Kedves TG!
Nem Tétényi Éva, hanem a tétényi évák fogják rendbe tenni ezt az országot. Már előre látom, ahogy parlamentarista nekimegy a hipotézisednek TG, ahogy Tétényi Évából országos pártpolitikust, avagy egy 21-dik századi jan'darc-ot akarsz kreálni. Ezek közül egyikre sincs szüksége, sem őneki magának, sem Esztergomnak, sem az országnak (az összes többi "esztergomnak", településnek). Kell viszont ezer és ezer hasonlóan korrekt, felkészült, tenni akaró és tevő helyi vezető, és újra felragyog Mária országa! Ámen.

MACISAJT 2011.04.18. 08:35:37

"De mi is teszi Tétényi Évát különlegessé? Alapvetően semmi olyan, amivel egy nyugati demokráciában sikeresen szereplő politikus ne rendelkezne. Van tehetsége az emberek megszólítására, képes természetesen viselkedni, tisztában van az elvárásokkal és nyitott a figyelemfelkeltő, látványos politikai akciók iránt."

Tényleg?:)
Tétényi Évát azt teszi "különlegessé", hogy nem egyéb mint egy operettnáci-utódbolsi médiahekk.(ebben az esetben természetesen elmaradnak a lendvai ildikós "demokratikus" sápítozások , a Jobbikkal való együttmüködésről az önkormányzatokban.)

Képes Tétényi "természetesen viselkedni"?:)
Valóban?
Nézzük mit hozott ez a "természetes viselkedés" , megválasztása óta Esztergomnak: csődeljárást, állandó közröhejes balhékat, ahol néhány száz elmeroggyant anyázza kivetitőn(!) a közgyüléseket( azokat is megszüntették), állandó ballib médiakampány,vádaskodások, "polgári engedetleneség"(!) a polgármester részéről.
Ennyi.
Erre volt jó Tétényi? Bizony.Csakis erre.

Most akkor gondoljunk bele, ha ez a jelenség országosan elszaporodna...

ssi 2011.04.18. 08:40:45

@Akitlosz: "Bajnainak is szerepe van az ország eladósításában. "

O.V.-nek is sok van a rovásán, mégis kap mindig új esélyt, ill. érdemeinek és hibáinak mérlegelését is sokak bizakodása kíséri

van számos ismerősöm, akik gyakran szapulják a politikusokat és még gyakrabban adót csalnak, silány munkát végeznek, honfitársaikat is becsapják stb. ... az önkritikát, valamint a tisztességet és rendet minden szinten alapból és egyértelműen meg kellene követelni, és sokat, nagyon sokat kellene beszélni róla és tenni érte

Giedi 2011.04.18. 08:45:11

Én is úgy érzem (mint fentebb valaki), hogy a Fidesznek nagyon kevés szavazója van. A sikerüket annak köszönhetik, hogy az emberek nagy többsége nem valaki mellett, hanem valaki ellen szavazott. Ez egy nagyon mobil tábor. Ha meg tudna jelenni egy elfogadható, hiteles, karizmatikus egyén, nagy tömegeket tudna a zászlaja alá gyűjteni.
A legtöbben most nem tudnánk kire szavazni, ha mostanában lenne egy választás.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 08:45:16

"FT: a Fidesz úgy is megbuktathat egy új kormányt, ha veszít

A lap szerint a majdani új kormányok stabilitását gyengítheti az is, hogy az új alkotmány a költségvetés megvétózásának jogával ruházza fel a költségvetési tanácsot, az elnök pedig feloszlathatja a parlamentet, ha a költségvetést nem sikerül elfogadni. "Mindkét intézményt Fidesz-hűnek tekintik" - írja a Financial Times. Szabados Krisztián, a Political Capital kutatóintézet vezetője a lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a Fidesznek akkor is módjában áll majd megbuktatni az új kormányt, ha elveszíti a következő választásokat."

hirszerzo.hu/belfold/20110418_financial_times_alkotmanyrol

"A Financial Times szerint a befektetők valószínűleg üdvözlik majd az úgynevezett adósságfék-kiegészítést, amely arra kényszeríti a kormányt, hogy a hazai össztermék 50 százaléka alá mérsékelje az államadósság-rátát a jelenlegi 80 százalékról. Elemzők azonban arra is figyelmeztetnek, hogy a jövőbeni kormányok keze meg lesz kötve, mivel olyan kulcsfontosságú területeken, mint például az adótörvények, kétharmados többség kell majd a visszavonáshoz - áll a Financial Times írásában."

Álljunk csak meg! Ennek a résznek nem az a lényege, hogy 50% alá kell vinni az adósságrátát, hanem az, hogy az 50% ELÉRÉSÉIG AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG KI VAN IKTATVA! naivitás azt hinni, hogy a FIDESZ az 50% elérésére fog törekedni.

Illetve az, hogy a FIDESZ-HŰ KT "SZUBJEKTÍVEN" DÖNTHET bármilyen "ellenséges kormány" esetében, hogy az 50%-OS PASSZUSRA HIVATKOZVA SZABOLTÁLJA A TEVÉKENYSÉGÉT!

Látszik, hogy a nagy külföldi ellenérzés ellenére még mindig nem értik a dolgok pontos célját. Akkor mi lenne, ha még pontosan értenék is!

MACISAJT 2011.04.18. 08:47:50

@simonmondja.: ("Szerintem elég sokat elmond az esztergomi helyzetről,hogy már sokadik ciklus óta fideszes a választottjuk.")

Éppen emiatt nem szól arról soha a hír, ha a nagyon független polginő ennyire nem bírja a szitut, akkor miért nem ő mond le polgármesternői funkciójáról?

Miért csakis a testületet szeretné feloszlatni?
Ja és mi van, ha történesen feloszlatja az Országgyülés a testületet(nem fogja), majd kiírják a választásokat és ezt követően újra 9-12 fideszes kerül be a testületbe?
Akkor megint "gyalogolni" fog ? :)

Mondhatnak ezek bármit..
Ahogyan már egy éve mondanak, mióta kilóg a nagy szőrös esztergomi lóláb(is)...
operettnáci+utódbolsevik+kohnbendit/szdszklón = tri brátánki.
Jelszó, az alkoholistáktól kölcsönvéve: mindegy, csak ártson!( a Fidesznek).
Ugyanis az mszp-lmp-jobbik összefogás, beleértve tüntetéseket , már többéves dicső múltra tekint vissza Esztergomban...

Igaz, eddig nem volt arra példa hogy már lmp-jobbik pártelnöki szinten is exponálják magukat, a közös ügyért.

nu pagagyí 2011.04.18. 08:50:04

@Akitlosz: A hitel utolsó részletét nem vették fel, a felvett hitel jó részét nem költötték el. Az el nem költött pénz az MNB devizatartalékait duzzasztja. Bajnai egyébként, ha már elfelejtetted volna, egy világgazdasági válság magyarországi hatásait menedzselte, szerintem sikeresen. Az ő kormánya alatt csökkentették például érdemi mértékben a vállalkozások terheit: TB járulék 5%-os csökkentése, tételes EHO eltörlése. Ők keveset pofáztak, inkább cselekedtek.

sisszi 2011.04.18. 08:51:31

ha megnézem Tétényi Éva önéletrajzát, elámulok. hihetetlen jó. óriási előnye van a közutálatnak örvendő "megélhetési" politikusokkal szemben. meg különben is: éljenek a nők főleg a női építészek :P

nesze nektek két harmad... 2011.04.18. 08:52:43

Ezzel a cikkel T. G: megint a Fidesz propagandát nyomja,..megnyugtatva Fidesz droidokat.. pedig nem így van ahogy irogotja:))))
Bajnai , vagy Gyurcsány összefoghat egy olyan hatalmas tábort az egyre elégedetlenekből, hogy Pekingig zavarják az Orbán bandát... ( ha túlélik)

sofalwy 2011.04.18. 08:53:39

Tétényi Éva jelensége a magyar politikában figyelemre méltó, de még érdekesebb téma lenne az, hogy vajon miért védi ennyire az uralkodó párt vezetése a népszerűtlen és sok kétes hír főszereplőjeként megismert volt esztergomi polgármesterét Tétényi ellenében? Miért nem lépi meg azt a hatalmas népszerűséget hozó döntést, hogy "na Meggyest hátravonom, félreteszem és eljátszom, hogy meghajlok a népakarat előtt"? A többsége így (is) megmaradna az önkormányzatban. Mi az a mágnes, ami miatt OV mégis kitart a lassan köz-utált volt polgármester mellett??? Miért érte meg neki az, hogy őt indította a választáson annak ellenére, hogy már korábban is közutálat kísérte személyét? Ezt igazolta a választás eredménye.
Szóval a fő kérdés: Mi Meggyes Tamás aduja, ami miatt árkon-bokron fontos ember, még a nyilvánvaló politikai veszteségek ellenére is?

Balt 2011.04.18. 08:53:57

Nekem nem szimpi a nő, de ez csak személyes benyomás. Ez a kép - ill. szerkó - meg enyhén szólva ciki, de jól passzol a stúdióban lábgombászati bemutatót tartó Jávor Benedekhez... :)

Tell Vilmos 2011.04.18. 08:54:46

Abcúg Smittpali, Tétényi for president!

Vahakomb 2011.04.18. 08:56:11

@vinczej: "A francia lap szerint az új alkotmány "szomorú fordulat a posztkommunista Magyarország történetében" ... szakít a jogállam alapelveivel... "

vinczej-nek (vagy a francia lapnak válaszolván): nem akkor szakít M.o. a jogállam alapelveivel, amikor a demokratikusan megválasztott kormánya a demokratikus parlament keretein belül új törvényeket alkot, hanem akkor, amikor előre megfontolt szándékkal leszedeti a rendőrökről az azonosító jelvényeket, és a tömegbe küldi őket, hogy verjenek össze mindenkit, akit csak érnek (korra és nemre való tekintet nélkül). De ez utóbbi dolog egyáltalán nem fáj Európa libsi felének... Hiszen nem őket verték.

Balt 2011.04.18. 08:56:45

@vegabluuz: "Bajnai viszont kakukktojásnak tűnik benne. Mi a baj vele?"

Csak az, hogy aligha számíthat az MSZP-n túlmenő támogatásra, na meg tevékeny részese volt az ún. elkúrásnak.

xorfrion 2011.04.18. 08:57:54

Számomra a cikkből az a lényeges, hogy az elején van egy "she", a végén meg egy csomó alkalmatlan férfi.

Ha nagyon messziről akarok közelíteni a témára, akkor azt mondanám, hogy a férfiak már mindent elfoglaltak, mindent meghódítottak, felosztottak, feldaraboltak, kizsigereltek, kibeleztek. Sikeresen meghódítottuk a Földet. Most pihenni kéne az erősebbik nemnek és átadni a terepet a nőknek, akik az elfoglalt hazát képesek élhetően berendezni, működtetni, fészket rakni, meleg vacsorát adni - mindenkinek. Én azt gondolom, hogy a III. évezred a nők évezrede.

Közelebbről nézve: teljesen biztos vagyok benne, hogy a magyar politikában is új dimenziók mentén fognak újrarendeződni az erővonalak. Ebben nagy szerepe lehet a valódi női minőségnek is. Tétényi Évát nem ismerem, nem tudom, hogy férfiutánzó nő e, vagy a valódi nőiség képviselője. A cikk alapján úgy tűnik van köze a tényleges női minőséghez.

samer 2011.04.18. 08:58:07

@vegabluuz: Talán csak az hogy számos ember miatta ment tönkre, meg az hogy miatta fizethetünk az IMFnek egy csomót vissza Januártól majd...

Balt 2011.04.18. 09:00:15

@papoppe: Mi az, hogy "szóba állt"?! Egyenesen ő volt a kiszemelt. Maga Gyurcsány nyilatkozta később, hogy ha elsőre ő mondja ki a nevét, akkor egyértelműen hozzá köthető, ezért volt a Nagy Casting - bár nem hiszek a dolog előre megírt voltában, maguktól is ilyen balfácánok. (Bár, ha jobban belegondolok: az őszödi beszéd kiszivárogtatása után már nem kell csodálkozni semmin, az ilyen ösztönös Örkény-i bohózatokban mindig jók voltak az elvtársak...) :))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 09:00:24

@MACISAJT:
Úgy is van.
Fideszes város ne ugráljon.

Ha meg mindenki ugrál, akkor itt van 1,5 milla amerikás magyar, aki majd jól leszavaz mindenkit ...

nol.hu/belfold/valasztojogot__kepviseletet_akarnak_az_amerikai_magyarok

is 2011.04.18. 09:01:00

@MACISAJT: az igazat mondd, ne csak a valódit. a csődeljárás Medgyes hitelfelvétele miatt kellett. nyilván évekig vette fel a hitelt, hogy majd Orbán zsebből kifizeti, ha nyernek. lehet, hogy neked közröhejes a balhé, másnak sajnos az élete. külön köszönjük az elemroggyant jelzőt, láthatóan tisztelettel és odafigyeléssel vagy a tőled eltérő nézetű emberek iránt.

az igazság, hogy Medgyes vitte csődbe Esztergomot, és miatta nem lehet a várost vezetni. ilyen patthelyzetben bizony mindenkit vissza kell küldeni a startvonalra, a polgit IS, meg a képviselőket IS. bármelyiket védeni sunyiság.

is 2011.04.18. 09:03:30

@samer: fogd rá a nyuszira, és semmiképpen ne vegyél figyelmbe számtalan tényt. így aztán máris olyan állításokat tehetsz, amilyenekt csak akarsz. pl. a fenti hülyeségeket.

Balt 2011.04.18. 09:03:46

@Akitlosz: Egyetértek. A teendő a Fidesz részéről: Tétényit kell támogatni, és ezzel a kérdés egyszer és mindenkorra megoldva. :)

samer 2011.04.18. 09:04:07

A tüntetések margójára, most lehetett...

homo apolitikus 2011.04.18. 09:04:08

Milyen szintű korlátok szükségesek dicsőíteni Tétényit, aki elfogadta az MSZP támogatását a választáson? 6 év Gyurcsány-rezsim után? Azért ehhez gyomor kell és igen nagy hataloméhség. Így az esztergomiak cseberből vederbe jutottak, elzavarták a zavaros Fideszest, helyette kaptak egy hagymázas liberálist.

sofalwy 2011.04.18. 09:04:17

@xorfrion: Nincs nagyobb hülyeség, mint azt állítani, hogy mondjuk egy vezetői posztra nő, vagy férfi alkalmasabb. Aki ért hozzá, aki képes azt átlátni és van koncepciója a feladatról - lehet főnök, képviselő ugyanúgy, legyen az nő, férfi.
Ahol elválnak a nemek szerepei, azok a biológiailag determinált feladatok - ezen belül is a család irányítása, a gyerekek gondozása. Ez biológiailag adott feladat, amit nem lehet cserélni.

is 2011.04.18. 09:06:50

@poszt: "Érdemes kimondani: különböző mértékben, különböző okok miatt, de ma sem "

És együtt? II. ellenzéki kerekasztal? Bajnai, Schiffer, Mesterházy, Botka, Kaltenbach, Sólyom, Baka, Balázs Péter stb. stb.?

sofalwy 2011.04.18. 09:07:33

@homo apolitikus: Lehet, hogy az esztergomiaknak Medgyes valami hasonlót jelentett, mint az országnak Gyurcsány???

ssi 2011.04.18. 09:10:04

T.É.
- egy újabb stílus a politikai palettán
- városvezetői céljai viszont hagyományosak: adósságkezelés, városműködtetés stb.
- szűk/tág-hazaszeretete illeszkedik a mai elvárásokhoz
- amiért a figyelem erőteljesebben ráirányul:
* a neme, hogy nő
* viszonylag visszafogott, egyszerű viselkedésű
* újszerű eszközei (pl. gyaloglás)

@homo apolitikus: a mostani teljes politikusi gárdában találsz közös, azonos negatívumokat, vagy attól, hogy jobb, vagy bal, nálad a vélemény már el is dőlt (az egyik csak jó, a másik csak rossz - ennyi)?

2011.04.18. 09:10:34

@jjulie:

A megoldás egyszerűbb.
Valószínűleg Akitlosz név alatt többen kommentelnek.

is 2011.04.18. 09:10:42

@homo apolitikus: semmilyen korlátok nem szükségesek. az MSZP nem pária, nem érinthetetlen, és nem az ördög. aki annak festi fel, az hazudik. nekem sem tetszik, és én sem szavazok rá, de nem az ördög, és nem szennyez be semmit, ami nélküle rendben van. megnézem MSZP nélkül, és ha rendben van, akkor tökmindegy, hogy az MSZP támogatja, vagy nem. az a korlátolt, aki attól teszi függővé a véleményét, hogy mit mond az MSZP. én leszarom az MSZP véleményét, nekem van sajátom. ha más, mint az MSZP-é, akkor is tartom, és ha ugyanaz, akkor is. neked van saját véleményed?

a-kis-herceg 2011.04.18. 09:11:11

@simonmondja.: tessék rögtön itt van macisajt...

xorfrion 2011.04.18. 09:13:20

@sofalwy: Egyrészt nem ezt mondtam, másrészt nagyon is különbözőképpen viselkednek adott helyzetben a férfiak és a nők. És ebben a gondolkodás csak egy tényező. A férfiak szinte CSAK gondolkodnak. A nőknél jobb eséllyel megjelenik az empátia, az érzések figyelembevétele.
Természetesen a férfiak jó része is rendelkezik ezekkel a képességekkel - a mai világban már eléggé keverednek a nemi szerepek - de a jelenlegi kontraszelekcióban - alig van nő vezető státuszban - szerintem kifejezett kárunk származik a női megközelítés hiányából.
Nézd meg például a hozzászólásodat! Egy nő - ha tényleg az - nem tesz ilyen ex katedra kijelentést, nem árkolja magát vagy vélt ellenségét körbe. De egy toleráns férfi sem.

Balt 2011.04.18. 09:13:43

@László56: "A FIDESZ itt elpasszolt egy lehetőséget. Lecserélni Medgyes Tamást, Tétényi Évára."

Jogos. De hátha még nem késő... :)

a-kis-herceg 2011.04.18. 09:14:27

@homo apolitikus: a 3 ellenzéki párt csak annyit tett hogy visszahuzódott nem indított jelöltet... semmi más nem történt...

liberális? részben bizonyára. de megjegyzem, hogy SHE tényleg keresztény, istenhívő és vallásos - szemben az aljas, képmutató kdnp és fides szel...

Diocles 2011.04.18. 09:15:27

1. ez csak és kizárólag közvetlen köztársasági elnökválasztás esetén működhetne, ahol Tétényi kiválóan betölthetné a legkisebb közös többszörös szerepét.

országgyűlési választáson már az ellenzéki pártok helyi és országos politikai elitjeinek kellene magát feláldozni (visszavonulnának-e az MSZP erős emberei egy széles ellenzéki szövetség kedvéért? aligha.) a közös indulás és a hitelesség érdekében.

2. ám még ebben az esetben is (tegyük fel, h az MSZP, az LMP és a Jobbik Tétényi két szép szeméért támogatni fogja Tétényi új mozgalmát, és semmit sem kérnek cserébe), h egy győztes mozgalom meddig tudna kormányozni, hiszen semmi más nem tartja össze, csak az Orbán-ellenesség.
A Medgyessy-kormány hozzá képest a kormányképesség netovábbra lenne, hiszen ott legalább a közös akol megvolt.

(Csak egy példa, Tétényi egyaránt igyekszik jópofizni az LMP-nél és a Jobbiknál, holott az ő álláspontjuk a ma talán legsúlyosabb kérdésben, a romakérdésben, tűz és víz.)

+1. Tétényi Meggyeshez képest mindenképpen szimpatikus, meg persze a domináns média is azon van, h Fidesz-ellenes hősnőt faragjon belőle, ám azzal, h ezt a nimbuszát az ellenzéki pártok kampányainak segítésére fordítja, így maga bizonyítja be, h itt bizony nem helyi politikáról, még kevésbé Esztergomról, hanem bizony kőkemény országos politikáról van szó, és Esztergom afféle kísérleti laboratórium. Azzal, h országos konfliktussá "szélesíti" a helyi balhét, maga akadályozza meg, h a helyi Fidesz kegyvesztett legyen az országos vezetésnél.

Pedig én tényleg elhittem neki, h csak Esztergomról van szó.

kaanm 2011.04.18. 09:16:17

Bajnai semmivel sem különb, mint Gyurcsány vagy Veress János, úgyanúgy részese volt az ország kifosztásának, mint párttársai és barátai. A Hajdú-Bét ügy pontosan rávilágít erre: a dúsgazdag Wallis nem fizette ki a libatenyésztőket, majd hazudoztak össze-vissza az üggyel kapcsolatban. (A Wallis többségi tulajdonosa volt a Hajdú-Bét-nek, amit előbb szétloptak, majd hagytak tönkre menni.)
Ne gyártsunk Bajnaiból mítoszt, mert nem szolgált rá. 2009-ben, amikor már mindent "összedőlt" csinálta, amit muszáj volt. Csendesebb, visszafogottabb, intelligensebb. mint mondjuk Gyurcsány, de az elmúlt 15 évben pont ugyanolyan becstelen volt, mint a többi leszerepelt haverja.

ayatollah 2011.04.18. 09:16:45

Lassan már bárki le fogja győzni a fideszt, annyira gyűlölni fogják. Lehet nekem kéne vezetnem az ellenzéket...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 09:17:22

@sofalwy:
Hagyjuk a biológiai determinációt, mert
azért nem adnak kenyeret a boltban.

Balt 2011.04.18. 09:20:26

@MACISAJT: "ebben az esetben természetesen elmaradnak a lendvai ildikós "demokratikus" sápítozások a Jobbikkal való együttmüködésről az önkormányzatokban."

Hmm, milyen igaz! Azért ez érdekes kérdés, ha az egyenletből kivesszük a Fideszt, és netán megoszlik a szavazat "jobb" és "bal"oldal között, nem lennék biztos az egyik oldal erőfölényében. Tehát meg lehet próbálni akár éket is verni közéjük.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.18. 09:21:31

@Balt:
És ahol vesztésre állnak, majd független háta mögött indulnak.

Budapesten, asszem nem is mertek még soha pártemberrel indulni.

sofalwy 2011.04.18. 09:28:16

@xorfrion: Mindenképpen értelmetlennek tartom egy ilyen feladat szempontjából a nemek szerinti differenciálást. Szerintem éppen ez jelenti a toleráns hozzáállást.

a-kis-herceg 2011.04.18. 09:29:47

@simonmondja.: vagy elempé néven... (=fides2) a farkas báránybőrben...

tibapó 2011.04.18. 09:29:51

@sisszi: :)
Most ezzel arra akarsz utalni, hogy a CM-es Seres Mári is építész? :)

3dom'f'speech 2011.04.18. 09:30:02

érdekes, hogy Tétényi Éva Jobbikkal való együttműködésében semmi kivetnivalót nem talál a magát előszeretettel demokratikusnak nevező oldal
ráadásul Tétényi mélyen benne volt a "kormányzati negyed" néven elhíresült mutyiban is, tehát feddhetetlennek sem nevezhető
az meg, hogy most botránypolitizálással próbálja meg elfedni szakmai alkalmatlanságát a városvezetésre, egyenesen szánalmas

szakállasbácsi 2011.04.18. 09:30:13

A próféta szóljon belőled Gábor!
Tétényiből a Fidesz a legjobbat hozta ki. Kemény és értelmes.
Kérdés, mit szól hozzá a tőke (Simicska?) Mert anélkül nincs semmi. Valamiért a pénzemberek még nem látszanak bízni benne, mert egyébként a huncut képviselő népek nem emberkednének a nyilvánvaló elbaltázások után.

bóra77 2011.04.18. 09:33:43

Tétényi Éva szimpatikus, és végre egy nő, akire oda lehet figyelni. (egyelőre = niche marketing)
De nem ő lesz az Ő (she). Egyébként meg tényleg jót tenne egy női vezető az országnak.

Balt 2011.04.18. 09:34:00

@a-kis-herceg: "SHE tényleg keresztény, istenhívő és vallásos"

Ezt Tóta W. is tudja...? :)) Akkor nyilván van olyan következetes, hogy egy protest-ellenszavazatot máris jelent. :))

Bozdurgán 2011.04.18. 09:34:12

Tétényi Éva, azzal , hogy felállt a bohóczöldek színpadára elvesztette az elégedetlen, párt nélküli szavazók potenciális szavazatát. Nem lett volna szabad neki fölállni az ex SZDSZ stigmáját viselő komolyan nem vehető Szakasits Árpád unokája mellé.
Mert ezzel berakta magát abba a körbe ahová jó ízlésű ember nem akar tartozni.
Ráadásul azzal, hogy odaáll egy ilyen színpadra azokat az embereket is szembe köpi akik helyi szinten támogatták, mert elhitték, hogy tényleg független pártokon felül áll.

a-kis-herceg 2011.04.18. 09:34:40

@tibapó: az ég és föld... az megélhetési politikus a férje (ál)arca, Steckler Ottó-é

2011.04.18. 09:34:48

Szolgálati közlemény:

2011. április 19-án (kedd) 19.00 órától TG blogjának következő találkozóját tartjuk. Akit érdekel a dolog, legyen szíves a nickemre kattintva üzenetet küldeni, s e elküldöm a részleteket.

xsasha 2011.04.18. 09:34:52

Fontos kérdés a személyek kérdése, persze. Hiszen a karaktergyilkosságoktól függetlenül is kevés a politikusi kvalitásokkal rendelkező ember a Parlamenten belül és kívül is.
Nem látszanak egyéniségek, de vajon miért nem?
Nem biztos, hogy jó irányból közelítjük meg a problémát, ha a személyek kérdése felől nézzük.

Én úgy gondolom, hogy a fő probléma nem a Ki? kérdése, hanem a Mivel?. Nem hiszem, hogy ne lenne elég kiváló szónok vagy jó képességű szervező.

Én a problémát abban látom, hogy nincs civil szféra, és nincsenek olyan emberek, akik politikai szándéktól függetlenül meg tudnák határozni és tematizálni tudnák hazánk problémáit.

Márpedig lenne civil szféra. De a civil szféra nem kap médiafelületet. Ha a civil szféra teszi a dolgát, és lényeges társadalmi kérdésekkel foglalkozik, és nem megy meztelenül a Szabadság-hídra, akkor nem foglalkozik vele a média.
Persze lehet azon lamentálni, hogy ezért a média felelős vagy a társadalom, de lássuk be - ahhoz, hogy Orbán egy hosszú hajú, hadaró szabadságszónokból átmenjen egy technikai hatalomgyakorlóba, annak folyamata és okai voltak.
Ameddig arról szól a politikai elemzők és a média kommunikációja, hogy ki tudja legyőzni egyik vagy másik pártot vagy személyt... addig véleményem szerint nem haladunk semerre.

Balt 2011.04.18. 09:36:28

@Diocles: Igen, ezek figyelmet érdemlő meglátások...

a-kis-herceg 2011.04.18. 09:37:50

@3dom'f'speech: :))))

igen így is elő lehet adni...

konkrétan légyszives. megkenték? pénzt fogadott el? vagy hivatalban kedvezett valakinek? stb? és a jobbikkal? gárdázik? vagy mit tucc mesélj!

ha már igy benyögted.... várjuk a részleteket...

különben azt kell hinnem hogy te is jobbikkal kokettálsz mert leírtad a nevüket a hsz edben...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.18. 09:38:46

@Bozdurgán: Ezt nehezen hihették, lévén hogy Tétényi Éva az LMP, a Jobbik és az MSZP közös jelöltje volt.

Bozdurgán 2011.04.18. 09:41:06

@gusthy1:

Tehát az általad is felsorolt pártok érdekein felül állt.A városért. Ez volt a kommunikáció, és ez volt a hangvétel is. FÜGGETLEN akik mindenki támogat.
gondolkodjál már egy kicsit.

MACISAJT 2011.04.18. 09:42:07

@Balt: (" Azért ez érdekes kérdés, ha az egyenletből kivesszük a Fideszt, és netán megoszlik a szavazat "jobb" és "bal"oldal között, nem lennék biztos az egyik oldal erőfölényében. Tehát meg lehet próbálni akár éket is verni közéjük. ")

Érdekes ez a politikai, "hogyan nyomjuk a másikat a víz alá"(dögöljön meg a szomszédé is) klasszikus gondolkodása...

Miközben az emberek legnagyobb része se nem "jobboldali", se nem" baloldali".
Pusztán azt szeretnék, ha az(ok) akiket megválasztanak, jobb sorsra vinnék a közösségüket...

És akkor újra visszatérnék erre Tétényi nevü médiahekkre
( powered by operettnáci+utódbolsevik+kohnbendit/szdszklón = tri brátánki.)

Az esztergomiak megválasztották őt polgármesternek.
Jobb lett ettől azóta Esztergomnak?
Megoldódott bármely korábbi probléma?
Teljesültek azok az állampolgári elvárások, melyek miatt őt megszavazták?

Válasz: nem , nem oldódott meg semmi, sőt a helyzet egyre csak súlyosbodott.
Nem, az állampolgári elvárások nem teljesültek(sőt).
Egyetlen kivétel: azon örömködhetnek a médiahekk üzemeltetői hogy "Meggyes megbukott".

Kicsiben ugyanaz mint 2002-ben az egész országban.
23 millió románozással, kötelezéssel, nem sorolom, elérték hogy " Orbán megbukott", "győzött a demokrácia".
Orömködtek, vígadtak, hawai.

Aztán meg nemhogy jobbá tették, hanem újabb évtizedekre tönkrevágták az országot.

Így utólag: MEGÉRTE?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 09:43:13

@Vahakomb: Kb. ilyen "higgadt" érvek támogatják a tákolmány szükségességét is.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.18. 09:43:57

@Bozdurgán: Szerintem ez nem így van. Nem függetlenül indult, hanem három párt támogatásával, tehát az ő közös érdekeiket képviseli. Ezek közül a legfontosabb a Meggyesi-rémálom felszámolása Egomban. És valóban, ezen dolgozik.

2011.04.18. 09:45:52

Én hiszek a női vezetőkben, semmivel nem rosszabbak, mint a pasik.

Tétényi Éva nekem azért "vérszegény", mint jelenség, mert azt, hogy elérte, hogy ő a polgármester, okés, de hogy nem látta azt át, ha a többi fideszes benne marad a helyén a képviselő-testületben, neki esélye sem lesz? Egy személyes harcot folytat a városáért, és a választói hiába állta/állnak mellette, ha nem magyarázta el nekik ő vagy valaki, hogy ha a fidesz lesz túlsúlyban a képviselő-testületben, akkor akár ne is szavazzanak rá. Én hiányolom a lobbizást maga mellett már a választás előtt, de az is igaz, hogy lehet, nem voltak hiteles lobbitársai. Szóval maga nemében páratlan az igaz, de így? Don Quijote...Illetve Donna Quijote.

Mondjuk nekem se tetszik, hogy az LMP szárnya alá szegődött, ez hiba volt.

@szakállasbácsi: persze hogy nincs mellette pénzemberek tömege, mert a pénzemberek elköteleződtek Meggyesnek. Mit gondolsz, miért érinthetetlen az a fidesz polgártárs? Nem azért, mert verekszik...

ssi 2011.04.18. 09:46:18

mivel a választók kb. fele bizonytalan szavazó manapság, T.É. jelenség lehet: nem túl hangos, de határozott, törvények betartása fontosabb, mint a pártosság ... lehet, hogy mindegyik párt rendezvényére el kellene mennie és Esztergomért, a hazáért és a törvényességért szólnia

Bozdurgán 2011.04.18. 09:47:33

@gusthy1:

Szerintem amikor egy civilt több párt támogat(főleg 3 ilyen különböző párt )akkor az nyilván nem azt jelenti, hogy Éva egy baloldali zöldliberális náci , hanem azt hogy egy pártérdekek fölött álló céllal megválasztott valaki, akinek nem fér bele, hogy bármelyik párt színpadán álljon.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 09:51:35

@nesze nektek két harmad...: "Bajnai , vagy Gyurcsány összefoghat egy olyan hatalmas tábort az egyre elégedetlenekből, hogy Pekingig zavarják az Orbán bandát... ( ha túlélik)"

Abban biztos vagyok, hogy ez még jó ideig így nem működne. Ezért mondom azt, hogy ezeknek a vezetőknek nem az a feladatuk most (az elkövetkezendő 6-7 évben), hogy az ellenzék vezetője akarjanak lenni, hanem az, hogy saját táborukat arra buzdítsák, hogy elfogadják az együttműködő, de megalkuvásra nem kényszerített ellenzéki csoportok összefogását.

2011.04.18. 09:52:52

@bóra77: Ebben a macsó magyar társadalomban erre még várni kell. Az, hogy önjelöltek voltak (Dávid I.) és vannak (Szli K.), az egy dolog. Nem is tudom, milyen típusú nő lenne it alkalmas. Kellene neki tőke, hogy elfogadják.

Én hiszek a népmesei figurákban, lsd. itt Tétényi Éva, de percek alatt ellehetetlenítik, ahogy az országos politikába beleártja magát. Ha lenne mögötte elég tőke és lenne egy magja, aki lekenyerezi a pénz és bankvilágot, akkor talán. Csak akkor ugyan olyan férges lenne, mint a többi. És hiteltelen.

Nehéz ez.

ssi 2011.04.18. 09:53:41

Gy.F., D.C., LMP, szocik, szakmák, szakszervezetek, civilek szóban, tüntetésekkel bírálnak, követelnek; O.V. nem szól, csak halad a tervei mentén, a Jobbik pedig veszélyesen tartja fenn a figyelmet néhány veszélyes problémán és még veszélyesebb "átmeneti" megoldásokkal

-> az érzékelhető feszültség érzékelhetően nő -> nem lesz nyomtalan az egyszerű emberek egyszerű hétköznapjaiban se -> nőni fog a vágy: történjen már vmi, legyen már vége, legyen már nyugalom, legyen már kiszámítható rend és biztonság, meg fejlődés, alakuljon át a politikai pártok közti csatározás és a politika és a társadalmi csoportok közti párbeszéd, konzultáció

cambridge.on 2011.04.18. 09:55:23

Nem Esztergom, de fideszes város(melyik nem az?).

Időközi választás eredménye.

index.hu/belfold/2011/04/18/nem_a_fidesz-kdnp_jeloltje_gyozott_gyorben/

Tidal Wave 2011.04.18. 09:55:30

Ja, az egészben az a vicces, hogy a szocik, akik 2006 és 2010 között azt számolgatták, hogy a Fidesz hány önkormányzatban működik együtt a Jobbikkal, "kokettál a szélsőjobbal, amely egy modern nyugatos jobboldali párttól elfogadhatatlan és ez gyalázatos", most szépen beállnak egy közös táborba velük, csak hogy a Fideszt le lehessen győzni.

Szép is lenne egy kétharmados többségű MSZP-LMP-Jobbik koalíció. Akkor csinálhatnának egy új alkotmányt, amiben lenne pufajka is, meg turul is (mint az Index 2006-os választási rovata a Pufajkás turul). És ha mindezt befestenék zöldre, akkor kész a hárompárti koalíció jelképe.

Az új alkotmány elfogadásakor pedig beszédet mondana a Parlamentben Martin Schulz, Daniel Cohn-Bendit, valamint Jean-Marie Le Pen...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.04.18. 09:58:12

@Bozdurgán: Ezzel akár elvben egyet is tudok érteni, csupán arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy TÉ nem pártfüggetlen, hanem konkrétan 3 párt támogatásával jutott be. (És nem támogatta pl. az MDF, és értelemszerűen a Fidesz se, tehát nem tekinthető függetlennek.)

jog-ász 2011.04.18. 09:58:20

miért kell egyáltalán ellenzéki pártok összefogásáról beszélni???az elképzelhetetlen, hogy a várakozó, több mint 40%nyi bizonytalan szavazó valami uj formációra vár???

2011.04.18. 10:00:06

@cambridge.on: no, okos húzása volt a szociknak!:) És csak szólok, pl. XIII. ker nem fideszes. majdnem 100% szoci...:)

@Letícia: itt...bocsi, kicsik a gépeléskor a betűk, asszem vennem kell egy szemüveget...:(

sisszi 2011.04.18. 10:00:39

@tibapó: haha :))) á nem. csak szimplán magamra gondoltam. semmi komplikált továbbgondolás az önérdeken túl:). de azért szerintem is ég és föld ahogy a-Kis-herceg is mondja a kettő. tényleg mi van Siklósi Máriával?:)

sárkányfő 2011.04.18. 10:02:46

@Diocles: még a neten is ritkán látni annyira elfogult embert mint te, aki csak és kizárólag a fidesz szempontjai mentén bír gondolkodni, és emiatt nem ért meg egy csomó dolgot, pl. az ország szempontjait sem. bocs, de tényleg ezt gondolom, talán tiszta pillanataidban néha te is sejtesz valamit ebből.

ez a mondat pl... "Azzal, h országos konfliktussá "szélesíti" a helyi balhét, maga akadályozza meg, h a helyi Fidesz kegyvesztett legyen az országos vezetésnél."

Ahah. Mert nem hosszú hónapok óta van folyamatos botrány esztergomban, nem eddig minden oké volt, és tegnap óta a tétényi miatt nem váltja a fidesz meggyest...
és nem, nem a fidesz szélesíti országossá a botrányt azzal, hogy hagyja tombolni azt a pszichopatát, aki nem hogy obstruál mindent, de mintha ellensége lenne saját városának. á dehogy. és persze: ha országossá válik egy ügy, akkor a fidesz ragaszkodik a rossz álláspontjához, leszarva hogy még jobban ráég az egész, és leszarva egy egy egész város lehetetlenül el miatta...

na jó nem folytatom, kész logikai káosz csak ez az egy mondatod.

tibapó 2011.04.18. 10:04:57

Milyen SIKLÓSI? Ő nem siklósi, hanem immár verebélyi: Mátraverebély polgármestere, ennyire futotta. Nyíregyházáról ingázik, amint 1. szóló Gyöngyösről akar Püspökladányba & BP. Kossuth térre ingázni. :)

amazon1146 2011.04.18. 10:09:55

Addig amig úgy lehet választási csalásokat elkövetni mint Esztergomban 1998 óta in már 8 alkalommal, hogy a területi és az országos választási irodák "mossuk kezeinket" reagálnak a nyilvánvaló csalásra a Fidesz biztossan nem tüntethető el a helyi hatalomból. Mint Tétényi Éva megbizotja, vettem volna részt az őszi választások tisztaságának ellenőrző folyamatában, de nem lehetet mert a Meggyes Tamás befolyása alatt müködő, választási iroda vezető a választási bizottság elöke és tagjai, valamint polgármesteri hivatal által delegált szavazatszámláló bizotsági tagok, nem, hogy nem engedték meg, de még csak nem is értesitettek arról, hogy mikor és hány órakkor helyezik majd a szavazó helyiségeket hatósági zárpecsét alá! Természetesen így arról sem, hogy mikor és milyen protokol szerint nyitják majd ki azokat. Értesítést csak arról kaptam, mint mindenki más, hogy reggel 6-kor nyit a szavazó helyiség, bár 3/4 6-kor már nyitva volt. És bár e mellett sok más szabálytalanságot is észleltem jegyzőkönyvet nem akartak felvenni, arra hivatkozva, hogy azzal feltartom őket. Reggel 6 órakkor sem a választási bizotság sem a választási iroda vezetője a kijelölt helyükön nem voltak találhatóak. Rendőrségi bejelentést tettem ahol hülyét csináltak belőlem, mig a felvet jegyzökönyröl csak okmánybélyeg ellenében lettek volna hajlandóak másolatot adni, de azt csak másnap, hétfőn. Másnap ugyan hajlandó lett volna a választásí bizotság megtárgyalni az ügyet, ahol úgy akartak meghalgatni, mint egy western filben szokták a rendörségi kihalgatáson. Amúgy meg a 14/2008. (II.26.) AB határozat szerint valamennyi önkormányzati képviselő már 1994-óta jogellenessen fejti tevékenységét, a polgármesterek meg elveszitették tisztségüket, mert az orszéggyülés még mig mindig nem foglalta törvénybe a képviselők és a polgármesterek eskű szövegét. Az az ex-lex állapot uralkodik ezen a területen is az ország. Vagy ahogyan az Alkotmány Bíróság fogalmaz avangard állapot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 10:10:54

@a-kis-herceg: mi köze van T. Évának a kormányzati negyedhez (ha már azt is megemlítette az arc)?
Magam sajna szilárdan "hiszek" benne, hogy jelentős politikus tisztességes ember nem lehet, csak ha közben ezt a tuljadonságát már levetkőzte.

Diocles 2011.04.18. 10:13:25

@sárkányfő:

a helyzet az, h én mindig érvekkel jövök, nem minősíthetésekkel, mint az ideírók 99%-a.

azzal a mondattal semmi baj, magam is mondtam, h számomra nem szimpatikus Meggyes, én már rég kiraktam volna (ennyit az elfogultságról...), ám ha a "független" polgármester elkezd LMP-s kampányrendezvényeken haknizni, akkor ne csodálkozzon, ha sokan azt fogják mondani, h ez nem városvédelem, hanem kőkemény pártpolitika.

tibapó 2011.04.18. 10:13:50

@sisszi: Ja, közben kapcsoltam, hogy a Nemzeti színházas Siklós Máriára asszociáltál.

ssi 2011.04.18. 10:14:57

a nők :-) bizony helyük és jelentős szerepük van/lehet - még a politikában is - mert van/lehet hozzá eszük, stílusuk, bátorságuk és vmi diszkrét bájuk :-)

ma (is) sajátos politikai helyzet van:
- kormány nem hagyományos országirányítás nevű harcba kezdett, melyért egyre több támadást kap
- férfiak keményebb harcolnak egymással, részben harcias szócsatákat vívnak, részben hagyományos eszközökkel

amúgy az életben annyi fontos (és szép) dolog van a politikán kívül :-) és a politizálás is élvezhetőbb, sőt eredményesebb lenne, ha másként űznék

nu pagagyí 2011.04.18. 10:15:11

Győrben majdnem kétharmados aránnyal verték a Fideszes jelöltet. Úgy látszik a Fidesz támogatása kezd hátrány lenni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 10:18:52

@amazon1146: a következő megbízásig a helyesírásod még fejleszthető... :)

aszekelyek 2011.04.18. 10:19:55

@Gyurma Pappa: nyilván ez az egyetlen célja. Az meg egyáltalán nem érdekli, hogy addig semmivel nem foglalkozik. Amitől működni tudna az a város A polgármester meg ellátná a feladatát... akkor esetleg adnék valami gitelt a hölgynek. Az elszlömösödöttek rendezvényén részvétele csak távolít attól szintén.VAn még olyan polgármester az országban, aki így gondolja megoldani települése anyagi nehézségeit? Nem tudok róla... A hölgynek sztem feladata van ás nem majd korrumpálják......Sokáig is fog élni.....Ilyesmit egyedül nem szokás csinálni. Érdekes a kendője.

sárkányfő 2011.04.18. 10:20:42

@Diocles: valóban érvelsz, nem is mondtam az ellenkezőjét. azt mondtam, hogy abszurdak és elképesztően elfogultak az érveid. A fidesz szempontjaihoz keresel folyamatosan érveket, fidesz-igazolás minden szavad. ami meg nem fér bele ebbe a világba, azt ignorálod.

szó szerint ezt írtad: "Azzal, h országos konfliktussá "szélesíti" a helyi balhét, maga akadályozza meg, h a helyi Fidesz kegyvesztett legyen az országos vezetésnél."

ezzel te tétényit tetted felelőssé a fidesz viselkedéséért. ez érdekes logika amúgy. akkor mondjuk az "elmúlt nyóóóóc év" orbán hibája lett volna?

c72 2011.04.18. 10:22:52

@xorfrion: +1, pontosan erre gondoltam én is :)
Meg hogy milyen nehéz lehet egy ennyire férfiközpontú pártnak, mint a Fidesz, tudomásul venni, hogy van egy nő, aki többet ér, mint ők együttvéve...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 10:23:20

@Hepci: Teljesen igaz! Épp ez a legnagyobb veszélye annak, hogy az ellenzék az állandó "tisztességesség-kényszere" miatt nem tud kiállítani közös jelöltet a "tisztességesség-kényszerben nem szenvedő" FIDESZ-szel szemben.

Még eltelik egy kis idő, amíg a társadalom "be tudja lőni", hogy milyen szintű "elpolitikusodást" képes tolerálni. Tudomásul kell venni, hogy érdekérvényesítés politika nélkül nem lehetséges, politika pedig gazdasági támogatók nélkül.

Tehát nem "politikai szerzetesekre", hanem "játékszabályokat betartó politikusokra" van szükség. Tétényi sem tud megélni politikai támogatás nélkül. Nem az a baj, ha az LMP-vel együttműködik, hanem az, ha másokkal nem.

a-kis-herceg 2011.04.18. 10:27:02

@Hepci: akkor pár tényt elmondanék + személyes adalékokat...

-tényleg Verókkal is volt átfedésben főépítész a VI kerben...
-szerintem a kormányzati negyed rendezési tervhez már nem volt köze, mert már nem volt ott... de még ha bármilyen egyeztetésen is előzetesen szerepelt, nem hiszem hogy szakmai dolgokon kívül bármilyen "ügyhöz" közel engedték volna...
-az Autoker Szinyei Merse utcai házánál voltak szakmai - politikai feszültségek... akkor távolították el.

-Esztergomban mindössze annyi történt, hogy amikor She elindult jelöltként akkor a 3 ellenzéki nem indított saját jelöltet... ezzel szemben a v. körzetekben igen
-a kopogtató és más pénzbe kerülő választási kampány elemeket tisztességes támogató kisemberek (POLGÁROK) hordták össze...
-most is ennek köszönheti a működését (önkoritól semmi), lásd zarándoklat mellények, pogácsa, autó (nem állami, önk, hanem MAGÁN támogatók)

és ez egy lényeges pont. szöges ellentétben a másik She.
-ehhez képest Seres Mária sosem csinált mást mint politikát. építészként nem dolgozott (érdemben), nem is érdekli.
-a férje -Stekler Ottó- "építette fel". a népszavazási aláírás az kampány volt és adatgyűjtés. egy tudatos választási menet része.
-előzetesen horribilis (pártokhoz képest kicsi, pár tízmillás) hitelt vett fel és ebből nyomult
-ezt sürgető volt a "peches" 0,91%-os eredmény (1% után állami tám) miatt rendezni. így aprópénzre váltotta profi tevékenységét
- vélhetően a mátraverebélyi kasszával ezért elégedett meg...

ez előbbi maximális tisztességéről és az utóbbi maximális tisztességtelenségéről személyes tudásom van...

sárkányfő 2011.04.18. 10:29:21

mi tagadás én egyébként közönyös vagyok tétnyi ügyében. szimpatikus hölgy, végre egy igazi FÉRFI, aki szembe mer menni a fideszes totális támadással, gátlástalansággal, egy nő, aki férfiakat lealázó módon áll ki a fideszese erőszakkal szemben.

ez nagyszerű, és sokkal erősebb a hölgy, mint vártam volna, de igazából nem hinném hogy valaha országos szerepre készülne tétényi, és engem a helyi ügyek annyira nem izgatnak.

a mai nap országos híre azonban szerintem mégiscsak az alkotmány elfogadása. ahogy a HSZ írja
"az új, egyetlen ellenzéki párt által sem támogatott alaptörvény elfogadásával Orbán Viktor lemond arról, hogy valamennyi magyar állampolgár miniszterelnöke legyen."

a-kis-herceg 2011.04.18. 10:29:34

@Hepci: @vinczej: pont erre bizonyíték TÉ, hogy lehet tisztességesen és tényleg alulról építkezve...

a pénzt figyeljétek... kik adják és mennyit... ahol sok a lé, ott sok a farkas...

TÉ körül nincs mit lopni, sőt áldozatot kell hozni a közös célért... ez az igazi

Diocles 2011.04.18. 10:33:46

@sárkányfő:

nem tettem felelőssé Tétényit Meggyes viselkedéséért, csak rámutattam, h ő sem az a "szűziesen tiszta" szereplő, aminek bemutatják. tény, h belevetette magát az országos pártpolitikába. ez volna Esztergom érdeke? tényleg?

az sem igaz, h én úgymond mindig a Fideszt védem, ha olvastál volna rendszeresen, akkor láthatnád, h a Fideszt is "leírtam", nem hiszek már abban ugyanis, h a Fidesz kormányzása megállítja majd Magyarország gyorsuló lecsúszását.

Magyarország hamarosan egy súlyos demográfiai válsággal és bűnözési hullámmal sújtott térség lesz, ahonnan a fiatalok menekülni fognak.

Az egy más kérdés, h az inaktívakra épülő MSZP és a "jogvédő" LMP koalíciója még kevésbé lenne/lesz képes a problémák megoldására.

Peter252 2011.04.18. 10:35:05

Már csak azért sincs semmi esélye, mert szombaton még jobban kitűnt:Gyurcsány maga akar lenni a leg-leg egy és első vezetője egy szerinte egységes , nagy ellenzéki összefogásnak, borítékolható, hogy mindenkit az ő szárnya alá akar terelni, és őt fogadják el vezetőnek.
Mivel Gyurcsány Egója és ambíciója hatalmas, sőt ehhez elég pénzügyi-gazdasági ereje és médiahátországa megvan, ez így is lesz.
Nem lesz itt se Bajnai, se Tétényi, se más a vezetője az ún. "ellenzéki összefogásnak."
Hasonlatként: Gyurcsány hasonlít a kissé nagydarab dagi napközishez, aki nemigen enged mást az uzsonnai süteményestálhoz:))

Szimba 2011.04.18. 10:35:18

Egy női politikus, aki tud élni a női mivoltával, ugyanakkor bebizonyítja, hogy képes egy várost, egy szervezetet jól irányítani, jól látja a lehetőségeket, és az elvégzendő feladatokat, meg tud szólítani tömegeket, az számíthat a szavazók bizalmára.

Nem vagyok benne biztos, hogy Tétényi Éva lesz az, aki betör a következő választások alkalmával az országgyűlésbe, de hasonló karakterű emberek megtehetik.

aszekelyek 2011.04.18. 10:37:28

@nu pagagyí: sekély e kély... Átjelentkeztek sokan vagy a nem szavazókat teccettek mozgósítani? :) Lejárt szavatosságó száraztészta? Borsókonzerv? Néztem a kontrasztban szenya Szanyit. Elképesztő, miket hadovált össze. Annyi szociális megszorítás, IMF ajánlás után, amit elvettek a nép szájától, képe van ezt a FIDESZ-en számonkérni. Éhesek az emberek. Feltalálta. Ám ő és pártja a világon semmit nem tett értülk. A legeslegnyomorultabbaknak nem ők bittek vetőmag és egyéb túlélési csomagot. Az önellátásuk Amit a FIDESZ_KDNP már tavaly eltörölt. hoz még adminisztratív akadályt is csináltak. Közadakozást így soha fel nem hasznáktak a baloldalon de eltűnt 120 milliárddból 11o , nyom nélkül, amit a hátrányos helyzetűeknek kellett volna kapniok. Nem a vezetőiknek, akik eltüntették, elmulatták, ki tudja , hová került....Felkapálni a kertet, ültetni, termelni, saját termésből élni, kisállatot tartani, az nekik nem volt alternatíva. Most meg óbégatnak a semmi teljesítményük után és Szanyi éhséglázadással rémisztget. Szanyinak is üzenem, most a legszegényebbeknek más dolguk van, kénytelen lesz a pártaktivistáival lázadást mímelni. Ugyanis vetni kell, locsolni, állatot etetni és tisztítani a nyúlketrecet, meg a lábasjószágra kell vigyázni...Lába ne keljen....A kerítésen túl. Vannak akik masíroznak és vannak akik tesznek a szegények élelmiszerhez jutásáért effektív dolgokat. Nem a politikai céljaik és hazugságaik fegyveréül használják mindössze őket. Akik tesznek és a baloldali munkát is elvégzik, -Hegedűs Zsuzsa akciója egyébként maximálisan baloldali -helyettük, amíg a baloldal kizárólag a kormány ellen hergel és kelti a hangulatot. Aki ismeri a Szentírást, tudja, hogy meg kell tanítani horgászni és nem egyszer adni egy halat, amitől másnap még éhesebb lesz a szegény ember.

ssi 2011.04.18. 10:40:10

sajátos helyzetét kihasználva T.É. szinte egyedül vmi kevésbé harsogó, de mégis nagyot szóló új tartalmat, figyelmet és igényt vitt a mai politizálásba a vmi újat ígérő LMP helyett is -> politikai megosztottság prioritása helyett törvénykövetés elsődlegessége mellett képviselt egyedi megoldások, elvek ... váratlansága még nem enged tisztán látni: van realitása, vagy csak vágyakat látunk benne ... s a jövő: kikezdhető, támadható, bírja-e, mit tud még stb:?

O.V. kettős fronton harcol békében, számára a (kommunista) "múlt" nyomai a fő ellenség (saját hibák nem, pl. Esztergom):
- itthon minden területet hatalmilag meg kell szállni, hogy mindent elképzelésük szerint tartalmilag is megváltoztathassanak
- ebben a harci állapotban a személyét ért külföldi kritikákat a haza elleni támadásként kezeli (a belföldi bírálatokat meg egyszerűen lesöpri)

Gy.F. -et O.V. felélesztette
- alkatilag könnyen ráhangolódott a sajátos magyar "harcias" légkörre
- kormányhibák miatt is felvette a kesztyűt, s frontot nyitott a már másokkal csatázó O.V. ellen
- kormány elleni támadások mellett viszont méltó hangsúlyt kap az ország, az emberek, Európa és a világ "megvédése"

Jobbik: járnak-járnak, de járható-e?

xorfrion 2011.04.18. 10:40:15

@sofalwy: Megpróbálom pontosítani magamat.
Nem a nemek szerinti, hanem a gondolkodás, működés, érzés szerinti különbségekre gondolok.
Hagyományosan azt mondjuk hogy női és férfi minőség, de ezek elég vegyesen arányban fordulnak elő az egyes férfiak és nők között. Tiszta férfias férfi és nőies nő nincs. A kétféle minőség megkülönböztetésének, leírásának pedig elég nagy irodalma van, nem az én találmányom.
Én a fenti értelemben vett női minőséget - hordozza, képviselje azt akár férfi, akár nő - tartanám fontosnak, hogy megjelenjen, működjön, ne csak a családok szintjén, hanem az ország szintjén is.
Ehhez képest mondom azt, hogy a jelenlegi politikai mezőny, az ország vezetése túl férfias.
És természetesen azt is gondolom, hogy a férfiak inkább férfiasak, a nők meg inkább nőiesek.
Ezért szeretném, ha szám szerint is több nő lenne a magyar politika élvonalában. Ekkor ugyanis nagyobb esély lenne az általános női elv teret nyerésére.
Így érthetőbb?

sárkányfő 2011.04.18. 10:41:15

@Diocles: az igaz, hogy láttalak már a fideszt is kritizálni, bár az inkább az aggodalom és féltő óvás volt, no mindegy.

de most konkrétan ezt írtad: "maga akadályozza meg".

nos, ez tipikus pártos abszurditás, emlékszem gyurcsány is azt mondta, hogy a fidesz kényszerítette bele medgyessyt az osztogatásba. nonszensz... a fidesz épp úgy felelős a saját tetteiért, mint mindenki más.

de feladom, van jobb dolgom is, már bánom hogy hozzád szóltam...

2011.04.18. 10:43:25

Ez a post épp csak a lényeget kerüli meg: mi folyik Esztergomban (Gyöngyösön), és miért "hagyja" a Fidesz? Botránygóc, mint Lázár János, csak rosszabb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 10:46:15

@a-kis-herceg: tegnap néztem egy KOlga interjút az esztergomi fideszes bizottság(?)vezetővel (asszem, felvétel volt). Ránézésre nehéz volt eldönteni, hogy gazember-e (gondolom, hazudott permanensen, de kulturált stílben), az Olga meg túlzottan egyoldalú volt (és nem elég okos, szemlátomást nem tud kezdeni semmit, ha valaki sima modorban reagál a parasztbarokk rohamaira).
A lényeg az, nehezen látom át, hogy bármi pozitív kifejlete lehetne az ügynek Esztergom számára. A fidesznyikek nem fognak lemondani, az Éva meg nem fog ülésezni.

rockjano 2011.04.18. 10:56:23

Én azért Bajnait nem írnám le teljesen...

mréveiller 2011.04.18. 10:58:48

a baloldal abban reménykedhet egyedül hogy 4 év után "megszépülnek" az emlékek Bajnait mint szakértőt indítva az lmpvel leváltják a kormányt. ez ellen szól az sok mszpés büntető ügy ami folyamatosan zajlani fog, plusz Gyurcsány nagy mozgolódása.

hoplita 2011.04.18. 11:00:24

@MACISAJT:
Húzzál anyádba mutyisajt....meg vissza a gondolára, ne itt operettnácizz, te takonyfejű anyaszomorító buzi.:(((

l.x. 2011.04.18. 11:04:24

@MACISAJT: "Tétényi Évát azt teszi "különlegessé", hogy nem egyéb mint egy operettnáci-utódbolsi médiahekk
...
Nézzük mit hozott ez a "természetes viselkedés" , megválasztása óta Esztergomnak: csődeljárást, állandó közröhejes balhékat, ahol néhány száz elmeroggyant anyázza kivetitőn(!) a közgyüléseket( azokat is megszüntették), állandó ballib médiakampány,vádaskodások, "polgári engedetleneség"(!) a polgármester részéről."

Vagy fordítva áll alattad a ló, vagy ha nem, akkor az egész Fidesz "nem egyéb mint egy operettnáci-utódbolsi médiahekk" a számonkérésével, bevasalásbiztosával együtt.

hoplita 2011.04.18. 11:06:37

@aszekelyek:
Na mi van...?
Annyit meneteltélt tegnap, hogy elhagytad a zagyad...?
Semmi bezzegagyurcsány...?

:))))

2011.04.18. 11:07:17

@Hepci: Budapest főépítésze volt...:)

pug406st 2011.04.18. 11:14:57

@Letícia: VI ker főépítésze volt de akkor még gondolatban sem volt a projekt

reeve 2011.04.18. 11:15:03

"A jelenlegi politikai garnitúrában szinte nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akinek esélye lenne arra, hogy bármelyik másik ellenzéki párt és annak szavazótábora elfogadja vezetőként.S itt jöhet a képbe Tétényi Éva…"
És miért kellene egy már meglévő párt éllére állnia? Nem is lenne baj, ha egy teljesen új/friss/hiteles arc állna egy teljesen új/friss/hiteles párt élén. Különben nem változna semmi.

megszűnt 2011.04.18. 11:16:35

@Szimba:
"Egy női politikus, aki tud élni a női mivoltával,..meg tud szólítani tömegeket, az számíthat a szavazók bizalmára."

Az egész hozzászólásodat idemásolhatnám, gyakran vagyok így Veled. Csak kipipálnám, hogy egyetértek.:) Azt gondolom, érdemes lenne megfogalmazni először, hogy milyen a nő. Mi a nő? Petri szerint némi szőr, bőr, nyálkahártya..:) jó, hagyjuk a viccet!

Szerintem a nők elsősorban családanyák. Ebben a pozíciójukban kell ott lennie a 100%-nak és minden más utána jöhet. Nekem nem hiteles, ha egy fiatal nő egyszerre minden: családanya, feleség, és képviselő. Én őt egyszerűen karrieristának tartom. Hiszek a hagyományos férfi-nő felállásban, bár ezt még nem sikerült megvalósítanom, mert, egyetlen kivétellel, mindig én voltam a domináns fél.

Török Gábor korábbi írásában foglalkozott a bírák korának kérdésével. Szerintem a biológiai életkor nem számít!

Csak az számít, ki, mennyire tud fiatal, életerős maradni belül (a külső sem elhanyagolható, természetesen). Megőrzi-e az optimizmusát, túl tud-e lendülni dolgokon.

2011.04.18. 11:19:35

@pug406st: ja, értem. Most ások akkor a guglin, hogy ki volt az a szőke, törékeny nő, aki nem bírta Budapest főépítészként, és nagyon hamar lemondott? Azt hittem T.É. volt az...

megszűnt 2011.04.18. 11:21:33

@knausz:
jav. Szerintem a biológiai életkor számít!

A valós életkor egy szám. A biológiai életkor határozza meg, ki, mennyi idős! Elnézést.

bóra77 2011.04.18. 11:26:11

"Szerintem a nők elsősorban családanyák."
nagyon nem értek egyet, illetve nagyon nem tudok ezzel azonosulni.

nyünyüge 2011.04.18. 11:27:06

@Letícia:

Keveritek Beleznay Évával, ő volt rövid ideig budapesti főépítész.

Tétényi Éva Győrben vagy Győr-Sopron megyében volt főépítész meg a VI.kerületben. És nem is filigrán :).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 11:28:42

@hoplita: ti valahonnan ismeritek/kedvelitek egymást... :)

pug406st 2011.04.18. 11:31:01

@Hepci: hoplita megbízhatóan hozza a formáját :D

pug406st 2011.04.18. 11:32:02

@Letícia: és még csak nem is rövid ideig :D

Szimba 2011.04.18. 11:32:22

@knausz:

Az emberek, így a férfiak és nők életük során sokféle szerepet játszanak el. A munkatársat, a dolgozót, a főnököt és a beosztottat, a gyalogost és az autóst, a szerelmest és a házastársat, anyát, apát stb.

Sok szerep megfér egymás mellett.
A kérdés az, hogy ki mennyit bír el. Vannak nagyon erős, domináns, és a közélet iránt is érdeklődő emberek: férfiak és nők egyaránt.

És vannak kevésbé energikus, és kifelé forduló emberek : nők, férfiak egyaránt.

A végletek között, gyesen levő apa, és karriert építő szingli között nagyon sok átmenet van.

Arról nem beszélve, hogy egy nő nem mindig családanya. Előtte pl. kislány, diák, fiatal felnőtt, pályakezdő, aztán idősebben már akár egyedül élő nő, dolgozó, nagymama, társadalmi, szociális kérdések iránt érdeklődő aktivista, vagy egyszerűen csak a nyugdíját élvező nő.

Nem lehet mindenkit egy kívánalomnak alávetni. Vannak, akik pl. apácának mennek, vagy életük végéig másokat ápolnak, nevelnek stb.

Az élet színesebb, mint ahogyan látni szeretnéd.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 11:33:16

@knausz: újkori férfi-nő felállás: a nő domináns, a férfinak meg nem áll fel. :)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 11:33:17

"A jövőben a bírákhoz hasonlóan az ügyészek szolgálati jogviszonya is az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhat fenn - ezt javasolja Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az alaptörvény-javaslathoz hétfőn benyújtott, zárószavazás előtti módosító indítványában. Az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén támogatta a javaslatot, amely rendelkezik arról is, hogy a Kúria elnöke és a legfőbb ügyész mentesül az alól, hogy szolgálati jogviszonya az öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor az alaptörvény erejénél fogva megszűnjön."

hirszerzo.hu/belfold/20110418_alkotmanyozas_ugyeszseg_nyugdijkorhatar

Milyen érdekes, hogy ez csak a "hatalmas bíróbotrány", és az ügyészségre utalgatás után "jutott Lázár eszébe".

Ez nem az "egyenlő bánásmódot", hanem a FIDESZ "megszeppenését". Már várom a jobbos "Na látjátok...!" kommentáradatot. Főleg úgy álságos a dolog, hogy a "kiiktatottak" helyére továbbra is fideszesek kerülnek a kinevezési rendszer miatt. (És Polt marad, míg Baka nem)

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:34:40

@nyünyüge: igen. a VI kerben volt. de akkor még nem volt korm negyed...

utána Győr megye (akkor még nem vármegye) főépje volt...

de folyamatosan nagyon régóta esztergomi helyi egyesületekben stb szakmai tanácsokat adott...

Szimba 2011.04.18. 11:34:44

@Hepci:

Összenő, ami összetartozik!:-))))

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:36:42

@Peter252: az hogy fletó mit akar ahhoz nekem sincsenek kétségeim...

de értelmes ember ahol fletó van, ott nem mutatkozik...
egy bukott senki mint a zorbán...

Szimba 2011.04.18. 11:38:28

Székelyeknek üzenem, hogy az ezüst eső fantázianevű páfrány már 4 cm, és bordó. Az egérfülű vagy egérformájú árnyliliom 1 cm, ámde hozott még egy levélkét. Egér még sehol.
Szerelemvirág néhány krumplicsíra jellegű fület dugott ki a földből. A többiek közül némelyik nagyon jól elvan a föld alatt.

És most megyek is tápszerrel nyakon önteni a renitens, lusta növényeket.

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:39:08

@l.x.: ne etesd a trollt...

de neked azért szívesen segítek tudj érvelni, hogy hozott jót...
-a város megtudta mi a nagybüdös hejzet... az adóssággal és mire ment el a lé...
+meglátták milyen szépen voltak irodái, a szerény meggyes elvtársnak...
+milyen elegánsan tud veszíteni a fides ha épp másnak van kétharmada...

sok tanulság...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 11:39:39

"Új alkotmány: elferdített tájékoztatás külföldön

Több ponton is csúsztató, lényeges kérdéseket elhallgató tájékoztatót küldött ki az új alkotmányról a Külügyminisztérium a külföldön szolgálatot teljesítő magyar diplomatáknak. A Népszava birtokába került levél nem tartalmazza az alkotmányszöveget, sőt fel is hívja a figyelmet - csak angolul és csak lábjegyzetben -, hogy az eddig általuk közölt fordítások nem a végleges szövegen alapultak."

hirszerzo.hu/belfold/20110418_uj_alkotmany_kulfoldi_tajekoztatas

megszűnt 2011.04.18. 11:40:33

@Szimba:
"Arról nem beszélve, hogy egy nő nem mindig családanya. "

Ez a legfontosabb minősége. Szerintem. Attól más még másképpen gondolhatja és gondolják is nyilván sokan, sokféleképpen.

Amikor pedig még nem családanya, akkor ez az, amire gondolnia kell. Szerintem. Nem arra, hogy befolyásos bankár leszek egy cégnél. Nem arra, hogy mivel és mennyire körözöm le a férfiakat.

A nő erőssége az anyaság. Szerintem. És aztán mindenféle más.

hoplita 2011.04.18. 11:41:52

@Hepci:
Egy fúlköcsög a gondoláról....ha lecsapolnád az agyából a narancslevet, csak a húgykő maradna...meg a mész.

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:42:46

@Hepci: az esztergomiak egyöntetű (=2/3) szándéka, hogy a tetű menjen...

a jelen helyzetben előálló csőd egyértelműen a meggyesé... (lásd elqrt 8év)

a kilábalás csak TISZTA LAPPAL... országosan is csak ez megy...

a költségvetések stb csak úgy helyre állíthatók, ha a lopásnak véget vecc...

TÉ nyilvánosság+átláthatóság fegyverével küzd... ergó megkérdőjelezhetetlen...

megszűnt 2011.04.18. 11:43:32

@Hepci:
"újkori férfi-nő felállás: a nő domináns, a férfinak meg nem áll fel. :) "

Benne van a pakliban. Érdemes elgondolkodni rajta és erősíteni a férfiakat. Én inkább állok egy férfi mögé, mint állok eléje. Ez a hagyományos szerep. Ezt láttam. Ezt őrzöm. Ebben hiszek.:)

pug406st 2011.04.18. 11:43:56

@knausz: szerintem pedig a család összetartása.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 11:44:16

@vinczej: ahelyett, hogy örülnél, nem definiálták az alkotmányban: a legfőbb ügyész neve négy betű, az első P, a hátsó három OLT. Neked semmi se jó...

xsasha 2011.04.18. 11:45:35

@jog-ász:
:-)
40%-nyi bizonytalan szavazó?
Tudnál mondani három olyan kérdést, amiben ez a 40%-nyi eddig nem szavazó egyetért?
Esetleg tudnál olyan kérdést mondani, ami miatt ez a 40% szavazó egyáltalán elmenne szavazni?

Nem abban van a probléma, hogy a tematizálás nem a valós kérdések körül forog? Nem az a probléma, hogy az emberek többsége sültgalambot vár?

Gerbó 2011.04.18. 11:45:40

"Érdemes kimondani: különböző mértékben, különböző okok miatt, de ma sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem Bokros, sem Mesterházy, sem Schiffer, sem Vona (és a sor még hosszan folytatható) nem látszik erre alkalmasnak."

TG végre egyszer határozottan kimondja, amit gondol! Eddigi megszólalásai alapján már-már azt hittem, erre nem is képes.
Aprócska szépséghiba, hogy a jelenlegi ellenzék ekézésében tudott ilyen határozott lenni, miközben a kormányzó erők kritikája óvatos ejnye-bejnye szinten marad. Ez ám a bátorság!
Gyanítom, TG elemzői munkássága legkínosabb évei elé néz!

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:46:07

@knausz: az anyaság, de még sok más is következik ebből

általában:
kiegyensúlyozott
takarékos, előrelátó
több dolgot tud kezelni egyszerre...
erkölcsileg, érzelmileg tud stabil lenni

de.
nem tud rendszerben (léptékben) gondolkodni

és van amikor épp ellenkezőleg műxik...
kiszámíthatatlan (hisztis)
a több dologra felületesen figyel...

stb.

tehát egy nő is és egy férfi is elvileg jó vagy rossz vezető semmit nem jelent...

talán jelen háborús politkát nők tudják visszazökkenteni... erre ffi nem képes...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 11:46:44

@hoplita: 100% kötsög?
A nemzetnek mindenkire szüksége van, a hülyékre is. :)

megszűnt 2011.04.18. 11:47:39

@pug406st:
"szerintem pedig a család összetartása."

Egyetértek. Nem mondtunk mást.:)

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:49:12

@Gerbó: innen már csak egy lépés hogy kimondja:

lézerjani, zorbán apánk, sintérpanya, matolcsi, rogán, szíjártó stb
NEM ALKALMAS KÉPVISELŐNEK...

v. jókormányzósember 2011.04.18. 11:49:24

Godd Morning- Orbanistan! Ismét a Keravill Duraccell-eket felsorakoztató osztályáról jön - az elem(e)zés!

Huh... (A "She"- re még kitérek később- addig- valami kis csemege- a "lényege" az elem(e)zésnek. (Gábor! Arra nem gondolt még, hogy csempé(s)z-nie- jobb lenne? Talán még számunkra is!

Szóval- nézzük:

"Ma sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem Bokros, sem Mesterházy, sem Schiffer, sem Vona nem látszik erre alkalmasnak."

Na, ja- Gy. F. tegnap meg is mutatta, mennyire nem alkalmas- egy pont az elem(e)zőnknek- minuszban.

Bajnai AMERIKÁBA(!) megy EGYETEMRE(!) oktatni. Na, hát nyilván, ő sem alkalmas- különösen azért, mert ezek szertint fordítók (ferdítők?) nélkül jobban bírja az angolt- mint mostani villalakók- a Kossuth térről.

Ki a következő?
Bokros? No- róla nyilatkozzék az mdf 70/30 vezérasszonya- ha már megkedvelték. (Közgazdásznak, megjegyzem, azért ezerszer jobb, mint matolcsi.... )

Mesterházi... No- hát, azon túl, hogy halkan, józanul meg tudja mondnai, mi is a teendő, s mi a gond a se nem fiatal, se nem demokraták viselt dolgaival- no, hát tényleg nem ért semmit, persze... (Újabb pont- minuszban- már -3-nál tartunk, igaz?)

Schifferről az lmp-t tessék kérdezni. (Ez a formáció - benne a Sólyom lászlót bölcsejében dédelgető Védegylettel, meg a Trinanon-törvényt elfogadókkal (4/5- az lmp-vel lett meg, a soron kívüli kihírdetéskor.) - most(!) ebben a pillanatban(!) nem rossz lehetőség. Bár kissé... Szelesek... Hiszen a "Nem erről volt szó!" plakátkájuk kb. annyira illik egy felnőtt emberhez, mint a pilótakekszel virítani: tasz.hu/files/tasz/imce/egyuttmukodes_8.jpg . Szóval, nem ártana nekik még néhány év- érés... (S, egyébként "tuti" szakértőik vannak. Aki többet mászkált környékükön, ismeri ezeket a feketét fehérnek mondóakat.) Legyen ez 0 pont.

A szélsőséges párt (Németországan az ilyet nem ilyen "kedveskedően" szólongatják! ) nem. Na, egy pont pluszban!

-2! Ez azért nem olyan rosz kezdés!

Javaslom a Keravillnak- léptessék elő a Duracell- osztály seniorelem(e)zéjének a nevezettet!

VJK

UI: S- a végére she (talán majd egysze She Guevara).

Szóval:

Egy úgyszintén tg-kedvelt férfi fohásza:

- "Úgy szeretnék végre valamit helyesen, magyarosan mondani!

-"sh...mit, pál?"

sashimi 2011.04.18. 11:51:03

TG: "ha a jelenlegi ellenzék egy feltehetően egyfordulóssá tett parlamenti választáson le akarja győzni a Fideszt"

A fideszt annyira lehet valasztasokon legyozni, amennyire
a komcsikat annak idejen meg lehetett verni a nevezetes kékcédulás eseményen.

hoplita 2011.04.18. 11:51:27

@Hepci:
Tévedhetetlennek hiszi magát a majma..:))

ha valakinek van kedve, türelme visszakeresni a prognózisait, amit a főtudálékosok megfellebbezhetetlen gőgjével kinyilatkozott anno, az jót szórakozhat.
Őt ugyanúgy nem zavarja a saját baromsága, mint a fajtáját..:))
Nem jött be...?
Na eés?
Mongya tovább, rendületlenül.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 11:51:55

@Hepci: Nem kellett definiálni, ugyanis a FIDESZ "okosan a körülményekhez igazítja" törvényeit. Poltot nem kellett belevenni, mert így is garantált (?) a 9 éve a kora miatt.

Vagy egyszerűen ennyi idő kellett annak kikalkulálására, hogy az "eredeti hatalmi törekvések" nincsenek veszélyeztetve ezzel a lépéssel!

megszűnt 2011.04.18. 11:54:04

@a-kis-herceg:
"talán jelen háborús politkát nők tudják visszazökkenteni... erre ffi nem képes... "

Egy férfi mindenre képes, ha megfelelő nő áll mögötte! Szülni nem képes. Ha mindent elveszünk tőle, megmarad neki a vasaló meg a söprű.

Nem azt mondom, hogy ne legyenek nők a politikában, de ráérnek vele. Mert az otthon stabilitását nekik kell biztosítani és a család kicsiben maga a társadalom.

komment1 2011.04.18. 11:54:45

Kedves Török Gábor!

Mondanom sem kell (mivel én voltam az egyik, aki TÉ-ről többször írtam itt, ráadásul esztergomi vagyok) maximálisan egyetértek a poszttal.
Elég nyilvánvaló volt a tegnapi tüntetésnél, hogy Tétényi Éva most már egyértelműen kilépett a nagypolitika színpadára és olyan gondolatokat fogalmaz meg, olyan az egész fellépése, viselkedése, személyisége, amely/ek egyrészt alkalmassá teszik a nagypolitikai szerepre, másrészt olyan típusú összefogást szorgalmaz, amire nagyon nagy szükség lenne ebben a tökéletesen megosztott, egymás torkának eső két oldal által dominált politikai térben.
Tegnap írtam a Konzervatóriumra:
"Nekem speciel nagyon tetszett Kis János és Tétényi Éva megközelítése. Mindketten, és persze mások is, azt mondják, hogy a jövőre vonatkozóan is a járható út az ilyen fontos kérdésekben a valódi párbeszéd, minden fontos társadalmi szereplő és politikai oldal bevonása a legfontosabb döntésekbe, ami nem jelenti azt, hogy a vezető ne döntene. Dönt, ha kell ő maga, akár egyedül, hiszen azért vezető, de transzparenciára és párbeszédre törekszik - ez óriási különbség! Nem anarchiáról van szó. Sőt! Nem csupán a döntésképtelenség, hanem az autoriter vezetés is anarchiába taszít. Csak szét kell nézni a szétvert Esztergomban vagy tegnap az elárasztott, füstbombákba fúló Andrássy úton. Gyurcsány is totál autoriter módon kormányzó ember, és Orbán is annak bizonyult.
A jövőben, ahogy Kis János és Tétényi Éva is mondja, a legcélravezetőbb olyan kormányzás lenne, amely nem óhajtja az ún. másik oldalt "kinyírni", mert most már évek óta mindkét oldal részéről ez folyik. Akár egy széles koalíciós kormány lehetne a megoldás, mert a mostani helyzetben, ahogy Török Gábor, Tölgyessy Péter és mások is mondják, egyre inkább szinte polgárháborús helyzet felé sodródik az ország."

dr kíváncsivagyok 2011.04.18. 11:56:31

Gratulálok , kedves Gábor ! Hosszú idő óta a legjobb írás.... ( Bár,....Bajnaival kapcsolatban megjegyezném, hogy még a vezér is elismerte ,a munkásságát...(ha nem is itthon) ezért nem zárnám ki a későbbi szereplését a kormányváló ellenzéken belül )

Fell Bandi 2011.04.18. 11:56:58

Egyszer biztos sunáznám a nénit...

a-kis-herceg 2011.04.18. 11:57:11

@sashimi: sajnos...

bár a mostani egy kicsit más... az egyforduló után gyorsabban jön a csalódás... azaz a választók többségének akarata ellenére ott ragaszkodó maradó fides elleni felháborodás nem fog ilyen hosszan húzódni... Esztergomra fognak emlékezni az emberek

komment1 2011.04.18. 12:01:44

És még hozzátenném, hogy én legalábbis nagyon örültem, mikor megláttam a posztot.
Volt itt már szó a politikai elemző felelősségéről, esetleges politikaformálásáról. Én úgy gondolom, hogy Ön nagyon felelősen gondolkodik ilyen szempontból, nem a saját meggyőződését sulykolja, de ha kell, megszólal.
Szerintem Sólyom László is pontosan így viselkedett és viselkedik, csak ő persze mint a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnök és most mint volt elnök.

a-kis-herceg 2011.04.18. 12:02:32

@komment1: @kíváncsivagyok: igen. köszönjük TG nek végre valós ügy...

inreallife 2011.04.18. 12:05:51

@Akitlosz: bazz, olvassál utána. az a trükk, hogyha képviselőként nyújtja be, akkor nem kell hatástanulmányt virítani, mert 1-2 csóringer ilyet nem tud készíteni. ha kormányként nyújtják be, akkor viszont igen. mit gondolsz, vajon miért támadják a módszert? pont az a lényeg, hogy hatástanulmány nélkül ökörködnek az adórendszerrel meg az össze stiklit egyszemélyi felelősre tolják majd. pedig a kormány a szar, az összes értelemben. olvass.

török gábor 2011.04.18. 12:08:20

@kíváncsivagyok:

bocsánat, de a pontosság kedvéért - több hozzászólás miatt is - kénytelen vagyok jelezni: nem azt írtam, hogy Bajnai (és a még felsoroltak)
1. nem alkalmasak
2. nem lehetnek valaha vezetők
3. nincs esélyük a kormányfőségre stb.

ezekkel nem foglalkoztam, hanem csak annyit állítottam:
Bajnai (és a még felsoroltak) ma nem alkalmasak arra, hogy
az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudjanak megszólítani, és személyükben többé-kevésbé egyesíteni tudják a kormányellenes erőket.

dr. Trebitsch 2011.04.18. 12:10:33

Szerintem semmi esélye sincs. Mind a két nagy pártnak üriási tapasztalata van ártatlan emberek bemocskolásában, meghurcolásában. Elég a szart valakire rákenni, nem számít, ha ártatlan, mert ebben az országban akkora rosszindulat, hogy a tisztázás már senkit nem érdekel, az ok nélkül vádaskodókat pedig még soha nem vonták felelősségre hamis vád miatt. (Keller, Budai nyugodtan vádaskodhat(ott), a TV-ben jelentenek be bűncselekményeket, aztán a bírósági tisztázást már elkussolják). Ha TÉ veszélyes lesz, majd kitálalnak valamit, amit mindenki elhisz, a hivatalos vádat meg ejtik majd, de ez már senki nem érdekel. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy itt tart az ország, a hozzáértő vezetőket, akik az intrikákhoz nem annyira értenek, már rég kigolyózták a hatalomból.

pug406st 2011.04.18. 12:11:52

@knausz: pontosan ezen szerepüket tudnák kamatoztatni a politikai életben is.

homo apolitikus 2011.04.18. 12:13:34

@sofalwy: Medgyessy mikor lövetett a tömegbe?

De ez mellékes is, nem menti Tétényi összeborulását az MSZP-vel. Az teljesen hiteltelenné teszi, nem független, akármit mond magáról. Ez így hazugság. Ráadásul egy MSZP-JOBBIK-LMP közös támogatású polgármester, ami így együtt még kínosabb.

nu pagagyí 2011.04.18. 12:18:02

@aszekelyek: Elég zavaros amit írtál, ezért fekete dobozként kezelem. A lényeg bármi volt előtte, most ahhoz képest is megszorítanak. Ez már a Te kormányod önálló, szuverén tevékenysége, hazugsággal körítve.

Tétényi Évához: sok ilyen önértékű ember kéne a politikába. Akkor nem félnék egy kormányváltástól.

bariga 2011.04.18. 12:18:20

nem gondolom, hogy belátható időn belül a hölgy fel tudna nőni a feladathoz, mert jelenlegi kormány, törvények, alkotmány stb. szinte áthatolhatatlan falat képeznek. Sajnos Esztergomban is veszíteni fog, ha nem áll mellé majd az egész város.
Valóban nagyon kellene egy olyan, mint ő, vagy akár ő, de az összes említett, leszerpelt úrnek be kellene állnia mögéje, főleg azért, mert a politika nagyon sok pénzbe kerül.

a-kis-herceg 2011.04.18. 12:18:50

@homo apolitikus: :) mosd össze. hol van támogatás??? az hogy nem indított jelöltet az nem támogatás... az egy döntés. egy taktikai lépés...

a támogatás szép magyar szó, fizikai, pénzbeli, lelki stb segítséget adni...

mellesleg nem tudom mit gondolsz a jobbikról és az mszp ről... akiket képviselnek azok valós tisztességes magyar állampolgárok... nagyon sok ilyen embert ismerek mindhárom ellenzéki párt szavazói közül... amit az mszp emberei elloptak, azért ők felelnek... ugyanúgy ahogyan a fides re is igaz ez... ha ementén szeretnél különbséget tenni, akkor elárulom: nincsen...

a-kis-herceg 2011.04.18. 12:21:45

@nu pagagyí: @bariga: ez a lényeg... de, de. mellé áll a város...

ÁLDOZATOT vállal. sokat kockáztat. szívességet tesz a városnak. a képviselőség normális esete áll fenn... nem kiváltságokért ácsingózik, hanem ÁLDOZATOT VÁLLAL...

és ezt a helyiek is tudják...
addig csinálja még érzi hogy sokan támogatják.
ez ad erőt neki

sashimi 2011.04.18. 12:24:11

@török gábor: "Bajnai (és a még felsoroltak) ma nem alkalmasak arra, hogy az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudjanak megszólítani, és személyükben többé-kevésbé egyesíteni tudják a kormányellenes erőket."

Állitásodban a trükk az "és" kapcsolat használata a feltételek között. Olyan személy ugyanis nem is létezhet, aki
"többé-kevésbé egyesíteni tudja a kormányellenes erőket", hisz ehhez a Jobbik és az LMP táborát kellene átfognia.

Ugyanakkor az első feltételed Bajnai szvsz kielégiti: alkalmas arra, hogy az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudjon megszólítani. Pontosabban Bajnai tábora nem mai párthatárok mentén hűzódna.

pug406st 2011.04.18. 12:28:57

@sashimi: csakhogy Bajnait minden összeköti az Mszp-vel innentől kezdve nem túl esélyes a szerepre.

dr kíváncsivagyok 2011.04.18. 12:29:04

@török gábor: Kedves Gábor ! Ha megfelelő figyelemmel követtem Bajnai megnyilvánulásait, akkor az következik a meglehetősen visszafogott ( nem ment neki Orbánnak , mint minden ellenzéki !! ) fellépéséből , hogy aspirál a következő években esetleg megalakuló szoc-lib ellenzék vezetésére ,....és még azok ( a mostanság jobbra tolódott kiábrándultak !) is el fogják fogadni , akiket manapság a közvéleménykutatók "ingadozóknak" hívnak ! Megjegyzem , mindenkinek elege van a lövészárkokból , ilyen " mérsékelt" politikusnak , még ha szocialista is , esélye van az akár jobboldali baállítottságú , de csalódott és végre nyugalmat akaró polgárok körében....

dr kíváncsivagyok 2011.04.18. 12:31:21

@török gábor:"Bajnai (és a még felsoroltak) ma nem alkalmasak arra, hogy
az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudjanak megszólítani, és személyükben többé-kevésbé egyesíteni tudják a kormányellenes erőket."
És még annyit : Ma is alkalmasnak tartom Bajnait,...de túl közel volt a nagy bukás . Ilyen Fidesz mellett nem sok idő kell az Emberek átértékelődésére.....

hoplita 2011.04.18. 12:31:31

@aszekelyek:
Én valamennyire ismerem a Szentírást...de biz Isten nem emlékszem horgászpraktikákra...
Majd átfutom megint, hátha a folyóvízi keszegezésről mond valamit.:))

Droid, agyamputált liba..:)))

dr kíváncsivagyok 2011.04.18. 12:33:22

@pug406st: Nono........talán nincs tele a Fidesz volt komcsikkal ? Ezt mivel magyarázod ? Van jó komcsi,...meg rossz komcsi ? Bajnai ráadásul erősen mérsékelt és eddig csak jót tett az Országnak....

Nem vagyok fideszes 2011.04.18. 12:35:01

@MACISAJT:

Azért az nem semmi, hogy még Meggyes seggét is képes vagy azonnal bevédeni az utolsó csepp nyáladig.

sa52 2011.04.18. 12:40:24

Off
„A 2/3-os többségben van egy becsületes politikus is, aki nem feledte el mit mondott ellenzékben, és lokálpatrióta polgármesterként nem akarta megalázni szeretett városának megbecsült tűzoltóit, ezért részükre engedélyezte a tűzoltó társadalomhoz és Székesfehérvár városához való kötödést is szimbolizáló tűzoltó védőruhák viselését a szakszervezeti demonstráción.

Igen büszkék voltak ezek a kollégák, nem kellett önkéntesektől kölcsön ruházatban megjelenni és viselhették városuk nevét tűzoltósisakjukon.

Köszönjük Dr. Cser-Palkovics András polgármester Úr, Ön egy tisztességes magyar ember, a tűzoltó társadalom nem felejti el amit tett.”

www.langlovagok.hu/erdekvedelem/72_ideges-foigazgato-tisztesseges-polgarmester

pug406st 2011.04.18. 12:48:45

@kíváncsivagyok: félreértettél. Én csak azt mondom, hogy Bajnai ezt a terhet cipelve nem hiszem, hogy független me-ként össze tudná fogni a választókat. Komcsizni meg lassan el kellene felejteni. Legyen minden párt számára teher ahol még igazi "kommunisták" vannak.

ssi 2011.04.18. 12:57:30

T.É. se lehet biztos a győzelmében, de a városért kockáztatna és sürgeti az új választásokat ... a kormány azért nem megy bele, mert ciki lenne mást indítani Meggyes helyett, de ciki vállalniuk is?

www.168ora.hu/itthon/egy-bator-asszony-73751.html

Szívféreg 2011.04.18. 13:03:22

Meglátjuk. Az ilyen "mindenre jó" emberek semmire se jók. Hogy akarná mondjuk a Jobbik és az LMP táborát összehozni...? Csak jó lehet belőle. Fidesz-ről mszp-ről nem beszélek, halottakról, kommunistákról jót, vagy semmit.

komment1 2011.04.18. 13:09:14

@kíváncsivagyok: Az eredetileg jobboldali szavazók, akik most kiábrándultak a Fideszből, soha nem fognak Bajnaira szavazni, vagy legfeljebb nagyon kevesen. Annyira nyilvánvaló volt, hogy Bajnai, minden erénye mellett, voltaképpen Gyurcsány strómanja - ez jött le róla, ha nem is így volt (szerintem egyébként igen). Én sem szavaznék soha Bajnaira, holott OV-ből totál elegem van, de Gyurcsányból is vastagon, Bajnai pedig leválaszthatatlan róla, egyszerűen Gyurcsányhoz kötödött eredetileg is, a lehető legjobb barátok, ugye, és Gyurcsány minisztere volt, szerintem ő is mozgatta a későbbiekben is. GyF gondolta, hogy egy kis Bajnai mögé vonulás után visszatérhet. Nem így történt, szerencsére.
Egyébként Esztergomban is, ahol az elsöprő többség Tétényi Évát támogatja, állandóan attól rettegtünk, és igyekeztünk mindent megtenni, hogy Meggyes ne tudjon maga helyett egy strómant sikeresen eladni. Az ilyesmi elég ismert a politikában is. Sikerült is Meggyes egyik strómanjelöltjét semlegesíteni, és ma már az esztergomiak gyanakvóak, nem ugranak be az ilyesminek.

hoplita 2011.04.18. 13:10:02

@Lófasz Hadnagy:
Ez olyan...sőt, még olyanabb.
Kolosszális faszfej...:)))

Nem vagyok fideszes 2011.04.18. 13:13:54

@hoplita:

Tudom, ismerem már sok éve az Index fórumokról is. Tipikusan az az elvakult fajta, akinek még az is szép és jó az akólbéli cimbijeitől, ha a szájára ülnek és belefinganak.

megszűnt 2011.04.18. 13:14:18

@pug406st:
"pontosan ezen szerepüket tudnák kamatoztatni a politikai életben is."

Így van. De akkor, ha egy nő törekedik pl. én arra, hogy jó anya legyek, abból kihozzam a 100%-ot és törekszem afelé, hogy jó háziasszony legyek és ebből is kihozom a saját 100%-omat és törekszem arra, hogy jó nő legyek, itt is itt a 100%.

Aztán van még egy koordinációs feladatom, és akkor ez úgy elég. De mellette tanulom az angolt és hát írnék. Nagy vágyam, hogy írhassak végre.:) de első a család!

Gnózis 2011.04.18. 13:15:58

Gábor!
Az elemzésből hiányolom annak a vélt oknak az esetleges kibontását, amely a Fidesz hallgatása révén Meggyes számára még mindig lehetővé teszi ezt az ámokfutást.
Mi lehet az a hátsó indok, amely miatt mindenáron meg kell védeni ezt a rohadékot? Annyi jólinformált újságíró van és a mai napig még pletykaszinten sem került napvilágra, kit/kiket mivel zsarolhat az esztergomi fidesz. Mert, hogy kizárólag ez állhat a háttérben, az szinte biztos.

komment1 2011.04.18. 13:21:04

@manyike:
A kormány azért nem megy bele, mert kell nekik Meggyes szavazata a parlamentben. A fickónak önmagában ez zsarolási potenciálja, hiszen még a sarkalatos törvényekhez is kell a 2/3. És a 2/3 alig van meg, és Meggyes már ősszel is eljátszotta egyszer, hogy "elromlott a szavazógépe" - nagyon kínos ügy volt. De jól jelezte a lényeget: ha kihátráltok mögülem, akkor tudok én így is. Ő egyébként nagyon tud úgy is. Azóta volt olyan eset is, hogy egy bizonyos ügyben nemmel szavazott, amikor a fideszesek igennel - khm. Ilyen sem túl gyakran fordul ugye elő. Egyébként a Fidesz is legszívesebben már szabadulna politikailag Meggyestől, mert kolonc, de ilyen okok miatt mégsem teszik.
Nekem elegem van az egész bandából.

Toporodottordog 2011.04.18. 13:23:25

Teljesen mindegy, hogy a politika kit állít ki a kirakatba, mögötte még mindig ugyan azok az emberek állnak akik eddig is szétcseszték az országunkat. Volt már előtérben pufajkás komcsi Horn, ügynök komcsi Boros, bányás kisz Orbán, hazug csaló tolvaj komcsi Gyurcsány, libás sukoró korrupt Bajnai, senkiházi Mesterházy stb...

Nagyon örülünk, hogy van nekünk "független" Tétényi Évánk, de minek? Kirakni a kirakatba és eladni vele a mai korrupt romlott politikát? Így emészthetőbb?

Hozzon létre egy saját pártot, szüntesse meg a belterjes politikát, a korrupciót, a politikai hazugságokat és akkor lesz legitimitása a szememben. Amúgy meg miattam kilőheti magát a holdra a többi politikussal együtt.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.04.18. 13:24:44

@hoplita: Na, holnap reggel te lehetsz MNO címlapon, hogy kolosszális faszfejnek neveztél valakit.

komment1 2011.04.18. 13:30:11

@Gnózis: Kedves Gnózis!
Manyikének leírtam, hogy miről van szó. Aztán persze az egyebeket ne is említsük, amik még a háttérben lehetnek. Múltkor Meggyes azon a testületi ülésen, ahol TÉ bejelentette, hogy nem hív össze többet, szóval Meggyes arról mesélt nagy nyilvánosság előtt, hogy mik folynak a vezető állami berkekben. Erről a szövegéről a Mancs is írt (nem tudom linkelni). Viszont itt olvashatod az eredeti szövegét és felvétel is van róla, ahogy beszél: www.szeretgom.hu/content/67372-meggyes-magyarorszag-vezetoirol
Eléggé egyértelműen olyan felhanggal mondja a dolgokat, hogy tudok én még ennél többet is mondani, ha akarok.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 13:32:45

@Hepci: "Sólyom eddigi lesúlyosabb kritikája - jön a Lex Polt

A bírók (és a legújabb módosítók szerint az ügyészek - kivéve Polt Péter legfőbb ügyészt) 70 éves korhatárát leszállítják 62 évre"

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/solyom-eddigi-lesulyosabb-kritikaja-jon-a-lex-polt-346427

Definiálták!

komment1 2011.04.18. 13:37:15

@komment1:
Mellesleg jegyezném meg, hogy amit Meggyes korábban az egyházról pampogott annak viszont az a háttere, hogy a helyi egyházi vezetők, akik azonosak az egész ország egyházi vezetésével kiálltak a civil mozgalom mellett, az esztergomi püspök pl. (igaz hallgatóként) de elment TÉ egyik kampányalkalmára -abszolút egyértelmű volt az üzenet. Erre Meggyes persze mindjárt úgy vélte, hogy az őt támadó maffia "már az egyházba is beférkőzött". Elképesztő egy pali.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.18. 13:39:47

@knausz: a nők elsősorban emberek, náluk is minden más csak azután jöhet...
az élet egyetlen szakaszának feladatával való azonosulás még a hivatkozott szakaszban is hamis...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 13:49:26

@komment1: Gyurcsótány árnyéka - és a saját múltja - jelentős tereh Bajnainak.
Bár érzésem szerint kicsit úgy járt vele a pápai táncos, mint Grósz Károly anno Németh Miklóssal. Szeretett volna egy jót kesztyűbábozni, de a báb továbbfejlődött s finoman leszakadt - neki meg maradt a zsebhoki.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.18. 13:52:21

ha már minden párt leszerepelt, nyilván a pártalapú kormányzással van baj, nem is értem, miért csak pártokban gondolkodunk...

hoplita 2011.04.18. 13:53:32

@fovarosi.blog.hu:
Hehe....ott én nem leszek címlapon, afelől ne aggódj.:))))))

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.18. 13:55:18

Tétényi Éva egy múló tünemény, egy hullámtaréj, ami majd szépen elsimul, amint alábbhagy a szél. És nem vagyok benne biztos, hogy újra fel tud bukkanni, mert nincs hozzá elég pénze.

Vona Gábor szóbeli támogatása, az LMP vendégszónok címe fabatkát sem ér pénzbeli támogatás nélkül.

A szelet pedig mindig az fújja, akinél a pénz van, korai lenne leírni Gyurcsányt, vagy az egyéb, pénzeszsák hátszéllel futó szoci strómanokat.

lüke 2011.04.18. 13:56:43

@Szimba:
pedig jobb lenne ,ha a pártokat locsolnád
hátha az égig nönének:)

megszűnt 2011.04.18. 13:58:46

@nexialista:
"a nők elsősorban emberek"

Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb...

(József Attila)

Ezzel egyet tudok érteni. A továbbiakkal nem. Ha valaki nem mer beleolvadni, eggyéválni a "szerepével", akkor csak fél ember. A parasztember merte hozni a 100%-ot. És ez bizony egész embert igényel. Nem tökéletes embert, csak egészet.

Balt 2011.04.18. 13:59:15

@3dom'f'speech: "ráadásul Tétényi mélyen benne volt a "kormányzati negyed" néven elhíresült mutyiban is, tehát feddhetetlennek sem nevezhető"

Nocsak, ez izgi!

Vahakomb 2011.04.18. 14:00:07

@Gnózis: "... Az elemzésből hiányolom annak a vélt oknak az esetleges kibontását, amely a Fidesz hallgatása révén Meggyes számára még mindig lehetővé teszi ezt az ámokfutást. ..."

Na, erre én is kíváncsi vagyok!

De lehet, hogy azért nem derül fény erre, mert "senkinek" sem érdeke!? (A "senki" alatt a két "nagypártot" értem.) A FIDESZ-nek azért, mert ez valami kínos belügyük lehet. A balosoknak meg azért nem, mert akkor vége az egész ügynek: lelövik a poént. A cél inkább az, hogy csak szép lassan húzódjon az ügy, de közben el ne szakadjon...

Na, és az esztergomi emberek érdeke? - kérdezhetnénk. Úgy látszik ők a két "nagypárt" között nem érnek annyit, hogy melléjük álljanak.

lüke 2011.04.18. 14:00:28

@simonmondja.:
:)
a lényeglátás keveseknek adatik meg

ftk 2011.04.18. 14:01:59

@knausz: Hát kééépzeld el, hogy emellett még muszáj lehet egyszer pénzkereső munkát is folytatni... Nekem az a benyomásom, hogy most éppen kisgyermekkel vagy otthon, bár lehet, hogy tévedek. Hasonló "elsősorban jó anyának lenni" érzésre emlékszem magamtól ebből az időszakból. Hát, nálam változott. Mindent, mindent nem lehet jól csinálni, tökéletesen. De hadd döntsem már el én, hogy én mit akarok elsősorban jól csinálni. A magam részéről a munkát (szakmámat) és a családot, nem ebben a sorrendben, hanem egymás mellett. A jó háziasszonyság részemről nem játszik, a jónőség meg, hajaj, azzal már nem is próbálkozom :) Te pedig döntsd el magadnak, hogy te hogyan akarod csinálni, mi a fontos, mi a sorrend. De kérlek, ne írd elő se férfinak, se nőnek, hogy neki személy szerint és általában mi a dolga. Mert mindig lesz, akire nem fog passzolni a sablon (sőt, rémes módon eljöhet az idő, amikor saját terád sem fog stimmelni a saját sablonod...).

komment1 2011.04.18. 14:04:56

@Hepci: Igen, ez szerintem is részben igaz, de azért mérget nem vennék rá, hogy annyira leszakadt az a báb.
És ami a lényeg, hogy, ahogy TG írja, egyszerűen a Bajnai brand nem eladható igazán széles körben emiatt a bélyeg miatt. Én pedig őszintén szólva nem sírok ezen, mert Bajnai számomra max a legkisebb rossz kategóriában volt eddig is, ízetlen, sótlan, stb. velejéig szoci milliárdos. Ennél sokkal jobbat is el tudok képzelni. Pl. Tétényi Éva a maga szakterületén nem azzal szerzett érdemeket, hogy embereket öngyilkosságba hajszolva fosztott ki, és így jutott busás haszonhoz, hanem önerőből lett elismert nemzetközi szakember, az ACE (Európai Építész Szövetség) vezetőségi tagja egyetlen nőként a 11-ből (ő képviselte ott a közelmúltig Magyarországot) és hasonlók. Amellett, hogy konzervatív a családi háttere, TÉ-nél a szociális érzékenység nem szólam, hanem tény, ő maga "zöld" politikus, és így valóban nyitott tud lenni mindkét vagy mindhárom oldal felé.

Balt 2011.04.18. 14:07:12

@MACISAJT: Ne tőlem kérdezd, én sosem szavaztam a "románozókra". Csak felvetettem egy kérdést, ami esetleg magyarázatot adhat a "távlatos" politikai gondolkodásra: ha leválasztjuk Tétényiről valamelyik részt, korántsem biztos, hogy esélyes nyerni bárhol is. Bár szerintem akkor már jobb (az optikája), ha mögé állnak... :)

megszűnt 2011.04.18. 14:08:45

@kriszi:
"De hadd döntsem már el én, hogy én mit akarok elsősorban jól csinálni."

Hát döntsd el! És csináld jól.:) Nincs sablon. Van egy minta. Nekem a mamámé. Egyszerű parasztasszony volt. Én ezt vittem tovább. Nyilván nem egyformán működünk, de ettől még mindketten gondolhatjuk jól vagy legalábbis igyekszünk.:)

lüke 2011.04.18. 14:10:06

@komment1:
- Esztergon helyzete a szociálizmusban
- Esztergom mai helyzete
- Esztergom ,mint potenciális város kormányzati hivataloknak
- na meg László atya/ Erdös bíboros/Esztergomi székhelyü
hu.wikipedia.org/wiki/Esztergom-Budapesti_F%C5%91egyh%C3%A1zmegye

kértik elemenként átgondolni

Cpt. Flint 2011.04.18. 14:11:36

@Balt: ...lenne, ha igaz lenne.

Balt 2011.04.18. 14:11:54

@Letícia: "Illetve Donna Quijote."

:)) Vagy: Donna Quota - hogy a képviselői ivararányt citáljuk:
www.gazdasagiradio.hu/cikk/46989

Cpt. Flint 2011.04.18. 14:12:50

@knausz: pedig nem nézel ki egyszerű parasztasszonynak...

bóra77 2011.04.18. 14:13:19

ez olyan jó:)
"Ezért állítom határozottan, hogy amíg egy kétharmados többséggel rendelkező kormánytöbbség tiszteli az alkotmányt (ha változtat is rajta), nem lépi át az intézményi normák által kijelölt határokat és nem megy szembe a demokrácia lényegét jelentő részvétel és versengés elveivel, lehet ugyan nem szeretni, de antidemokratikusnak nem érdemes nevezni (legfeljebb politikai számításból)."

komment1 2011.04.18. 14:14:38

@lüke: Esztergomi vagyok és katolikus, amellett speciel ezt a helyzetet elég jól ismerem. Mi a konkrét kérdés?

Balt 2011.04.18. 14:15:06

@Letícia: "Nem is tudom, milyen típusú nő lenne it alkalmas. Kellene neki tőke, hogy elfogadják.
Ha lenne mögötte elég tőke és lenne magja..."

Jó, jó, értjük a szimbolizmust! :))

Balt 2011.04.18. 14:18:11

@Tidal Wave: "mint az Index 2006-os választási rovata a Pufajkás turul). És ha mindezt befestenék zöldre, akkor kész a hárompárti koalíció jelképe."

Csőrében egy marharépával... izé, margarétával. :))

bóra77 2011.04.18. 14:18:16

@knausz: nekem a "mindenáron és 100%-al" családanyaságról leginkább az önfelmentés, a valami mögé bújás, és a saját magam miatt érzett felelősség hárítása jut az eszembe.
persze lehet, hogy valaki így találja meg, ebben a "szerepben" az önkiteljesedést, viszont az ilyen emberekre, mint űrlényekre tekintek leginkább, annyira ritkaságszámba megy. egyébként meg becsülendő. de kinek a pap, kinek a papné.

ftk 2011.04.18. 14:19:28

Knausz, olvastam tovább. Ha szabad, ajánlanám olvasásra pl. Doris Lessinget. Ez az előre elrendelt szerep egy adott társadalmi csoport minden tagjának mindig is elég büdös dolog volt, nem? A nő ne tanuljon, semmi dolga ezzel. A nem nemesi származású ember ne szavazzon, mi dolga lenne politikával? A nőről nem is beszélve. Hogy jön ahhoz egy rabszolga, hogy véleménye legyen? Hogy jön ahhoz egy fekete, hogy értelmiségivé váljon?
Nem ezt mondtad, de hogy az anyaság a nőnek a legeslegfontosabb dolga, az ugyanez a logika.
Amúgy értem a biológiai érvet: a nő tud szülni, világos, hogy nem teszi meg helyette senki. A meddő nő akkor ássa el magát? De ez a logika nem állja meg a helyét az egyes ember életében. Van olyan nő szép számmal, aki ugyan biológiailag szülőképes, de ilyen-olyan lelki-szellemi okok miatt tökéletesen alkalmatlan anyának. Azért az jobb, ha ő nem nevel gyereket, ugye? És a legjobb, ha erre maga jön rá, még mielőtt szülne, és nem vág tönkre egy-két-ki tudja hány gyereket. Ha a nőnek minden differenciálás nélkül az a legfőbb dolga, hogy jó anya legyen, fel sem merül, hogy az ilyen beállítódású nő egyáltalán elgondolkozzon rajta. Szüli szépen, teszi szépen tönkre sorban. Mert ez a dolga. Érted, hogy mire próbálok utalni?

cambridge.on 2011.04.18. 14:21:16

@xsasha:
Megéri önnek és feleségének 10-20-30 ezer FT-ot fizetni fejenként, szavazás helyett?

Abból a 40%-ból mennyien választanák a tudatos fizetést?

megszűnt 2011.04.18. 14:22:37

@Cpt. Flint:
"pedig nem nézel ki egyszerű parasztasszonynak... "

Milyennek látsz?

"Gondolod, hogy szívig-láttál
S hitted-e, hogy híven láthatsz?"

(Ady Endre)

kerecsen2010 2011.04.18. 14:27:09

@knausz: Remélem, hogy a másik oldalon meg úgy látod, hogy akkor a férfi kell legyen a családfenntartó. Sajna, az én ismeretségi körömben ez legalább annyira nem működik, mint a nőkkel kapcsolatos elvárásaid. És persze ez a két dolog össze is függ. Egyelőre a takarítónőtől a diplomás értelmiségiig mindegyik legalább annyira - és gyakran még inkább - családfenntartó, mint a párja. Hogy legyen így első sorban családanya?

ftk 2011.04.18. 14:27:11

Knausz, most már érteni véllek :) Első-második felütésre úgy hangzott, mintha te tudnád a tutit arra, hogy minden nőnek, kivétel nélkül hogyan kellene élnie. Azon nyűglődtem, hogy ennek a nonszensz voltára rámutassak. Az teljesen oké részemről, hogy te elsősorban (most mindenesetre) az anyai szerepedbe és a hagyományos női szereplehetőségekbe szeretnél beleolvadni. Lehet, hogy neked tényleg ez az igazi, amiben kiteljesedhetsz. Nekem biztosan nem. Bizonyos részei nagyon fontosak, mások igen horzsolnak, megint mások őrjítően éhesen hagynak. Nem tökéletesen rám szabott ruha, ha érted, mire gondolok. Konfekcióholmi, nem méretes :) Ha neked az, hajrá :) Ami engem illet, én egy másik cuccban érzem magamat "igazinak". Ez van, nem vagyunk egyformák.

lüke 2011.04.18. 14:27:21

@Letícia:
persze, hogy nem!
lehetne leváltani egész Skandináviát, Merkelt,( majd jön még M. LePen:) is- a két egykori legszebb nöi támogatóval BB-vel és Francoise Hardy-val)
s a fr. miniszternöket és az EU nöi politikusait
méghogy nem tudnak rendszerben gondolkodni, nekem a fejem egy komplett gyógyszerkönyv, ugyan már!

a Fidesz egy nöket lenézö, férfi macsó dalárda

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.18. 14:29:06

"Orbán két százalékkal marad le Mátyás király mögött

A Századvég szerint a megkérdezettek közel 55 százaléka szintén spontán, úgynevezett nem irányított, nyitott kérdésre ("Az Ön számára melyik az a tárgy, építmény, amely a legerősebben szimbolizálja Magyarországot?") a Szent Koronát azonosította a Magyarországot leginkább kifejező szimbólumként. Második helyen a nemzeti lobogó áll, a megkérdezettek 17,1 százaléka szerint. Megjelenik még a magyar címer (8,3 százalék), a Parlament épülete (5,4 százalék), de szerepel például a Rubik kocka (2,4 százalék) is a válaszok között. "

hirszerzo.hu/belfold/20110418_szazadveg_orban_matyas_kiraly

Már gyomorforgató a Századvég igyekezete, hogy a tákolmányhoz kapcsolódóan Orbánt kossuth reinkarnációjának próbálja eladni. Nagyon rosszat tett nekik Stumpf távozása.

ssi 2011.04.18. 14:30:05

@komment1: ha O.V. közben járásával - Meggyes "hatalma" miatt - most nem lesz választás, hogyan tovább?

"Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni! ..."
www.youtube.com/watch?v=HVCPdsZUgkw
www.youtube.com/watch?v=KBWucoNi7uI&NR=1

Mikrobi 2011.04.18. 14:31:09

Érdekes felvetés. Miközben úgy látszik, hogy Esztergom számára szabadságharcot vív Meggyes és a helyi Fidesz ellen, egész jól felépíti saját politikai karrierjét is. Ez persze nem az ördögtől való, ha Esztergomnak is a javára válik, de felveti a kérdést, hogy mi az igazi célja.

megszűnt 2011.04.18. 14:32:19

@kriszi:
"Ami engem illet, én egy másik cuccban érzem magamat "igazinak". "

Most értettél meg! És köszönöm.:) Attól, hogy mások vagyunk, még mindketten lehetünk jó emberek.

Hanem. Képviselő akarnál-e lenni? Mert itt egy igen jó női képviselő kerestetik!

Cpt. Flint 2011.04.18. 14:35:07

@knausz: számodra úgyis mindegy, hogy én milyennek látlak (amint azt az idézettel is a tudomásomra hoztad), úgyhogy nem erőlködök.
de azért megkérdezem, hogy tényleg totál ugyanabban az élet- és társadalmi helyzetben levőnek érzed-e magadat (vagy olyanba szeretnél-e kerülni), mint amiben a példaképedül választott "egyszerű parasztasszony" volt?

lüke 2011.04.18. 14:37:12

@komment1:
hogy mi a konkrét kérdés
E.ban nem épitkeztek 89-ig, egy akarattal elhanyagolt város volt.( kik laktak a püspöki palotában? , MV hídat miért nem állították helyre)
S bp-i a közlekedéstöl is el volt zárva.
Lassan nyiltak utak: Kenyérmezö föisk. 66?, majd a tanítöképzö, Babist muzeum , Dévényi Iván gyüjteménye szépen sorban....
Suzuki gyár, tanítö képzö >föiskola
etc folytasd

komment1 2011.04.18. 14:37:15

@lüke: Szóval, mivel egyelőre nem kaptam választ, de most már mennem kell, ezért amit érteni vélek a leírásból arra válaszolok.
Erdő Péter számára nagyon fontos Esztergom, számos konkrét fejlesztést sikerül megvalósítani a várdombon és környékén (pl. Sötétkapu étterem és vinotéka, az új Szent Adalbert konferenciaközpont), csupa olyasmi, ami vonzza a turistákat és jót tesz a városnak, mert a szocializmus alatt és azóta is szinte semmilyen értelmes fejlesztés nem volt Esztergomban.
Nos, Meggyes pl. azzal tüntette ki magát, hogy a várdombi építkezéseket majdnem sikerült megakadályoznia, mert építési tilalmat rendelt el a várdombra. Nyilvánvalóan ő akart lenni az úr a háznál ott is, amihez semmi köze sem volt, és keresztbe akart tenni a lehető legpozitívabb fejlesztéseknek. Állítólag EP még soha nem állt fel és hagyott ott tárgyalópartnert, Meggyes ezt elérte. Mindezek után, és ha szétnéz az ember a városban, a városközpont úgy néz ki, mintha lebombázták volna, Meggyes mindent szétveretett és úgy hagyta (Angelina Jolie háborús filmjét itt vették fel minimális díszlettel!), szóval ilyen állapotok után nem csoda, hogy az az egyházi vezetés, amely Esztergom fejlődését szeretné elérni, hát nem éppen rajong egy ilyen emberért, és szeretné, ha normalizálódnának a viszonyok a városban. Természetesen az egyház nyíltan nem politizálhat, ezt nem is teszi, de azért világosan érzékelhetőek a jelek és trendek.

A kormányzat láthatóan tesz Esztergomra. Pont.

Ha ugyanarra a Lászlóra gondolunk - hát ő elkerült innen, és aligha véletlenül.
Az esztergomi püspök (Erdő Péter segédpüspöke, jobbkeze) Székely János, aki remek ember. Ő jelent meg azon a bizonyos Tétényi Éva kampányrendezvényen hallgatóként.

megszűnt 2011.04.18. 14:41:08

@Cpt. Flint:
"tényleg totál ugyanabban az élet- és társadalmi helyzetben levőnek érzed-e magadat (vagy olyanba szeretnél-e kerülni), mint amiben a példaképedül választott "egyszerű parasztasszony" volt?"

Olyanban élek. Persze hiányzik a kertes ház, de hozok fel vágott növényt.:) Nagyon-nagyon egyszerűen élek. Ezért jut másoknak is abból, amit megkeresünk..

Balt 2011.04.18. 14:42:53

@Peter252: Az biztos, hogy akt Gyurcsány "megérint" azon örökre rajta a bélyeg. Márpedig - amint látszik - az MSZP-n belül máris nyeregben van, az MSZP nélkül meg esélytelen bárki a jelenlegi konstellációban.

Balt 2011.04.18. 14:43:53

@Balt: Na az MSZP-vel meg pláne... :)

2011.04.18. 14:45:50

@Balt: jáááááááááj, Te! Eh, tipikus férfiagy! Tehetek én arról, hogy szép a magyar nyelv...Isten bizony, eszembe se jutott...de ezentúl nagyon odafigyelek.

:)

lüke 2011.04.18. 14:52:04

biztos felvásárolta a telkeket, ahogy akiknek megsúgják , megteszik
ld. Nagy Tamás agrárszöv.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.18. 14:52:39

Mi teszi Tetényit különlegessé?

Jó kérdés... de hasonló lehet a kórképe, mint Adolf Hitleré...

Belterjesség? Vérfertőzés? Borderline?

xsasha 2011.04.18. 14:53:20

@sashimi:
Az a helyzet, hogy egy politológus nem veheti azt a lazaságot, hogy ilyen hasraütésszerű dolgokat állítson.
Szerény véleményem szerint Bajnai eddig semmilyen politikusi képességeket nem mutatott meg, és eredményeket nem ért el. Egy pártok közötti informális kompromisszumot testesített meg, aminek az arca lett, de ennél nagyobb teljesítményt nem produkált.

xsasha 2011.04.18. 14:54:07

@Trebitsch:
Sajnos egyet kell értsek, de van egy lényeges kitételem.
A politikum hibája ez vagy a médiáé?
Nem annak a médiának a hibája a politikum elkorcsosulása, aminek a szabadságáért most sokan tüntetnek?

komment1 2011.04.18. 14:55:38

@Con Storm: Hát, aki hülyeségeket leír, az magáról állít ki diagnózist.

aszekelyek 2011.04.18. 14:57:35

Kedves Gábor! Sok szidalmat kaptam amióta a jobbik feltűnt a színen, amiatt a teóriám miatt, hogy mesterségesen létrehozott, hosszú távú alternatíva érdekében, nem pedig egy alulról szerveződött párt. A MIÉP -ből hirtelen eltűntetk -már a szavazáskor- érdekes pálfordulása. eleve ellenzékként léptek fel, nem pedig kívülről támogatóként.Ezt tartják is. A szétszaladt nyájat a baloldalon meg kellett kínálni gyorsan valamivel, mielőtt még stabil FIDESZ -szavazó lenne. Véleményem szerint az lmp és a jobbik is ilyen érdekek mentén létrehozott pártok. A hölgy alkalmas, ahogy írod hol ezt, hol azt a jobb és baloldali arcot mutatni, ahogyan ez megvan a magát jobboldalinak aposztrofáló, markáns szélsőbaloldali dolgokkal tűzdelt politikával munkálkodó jobbik esetében is. LMP súlya annyi, mint az szdsz-é végnapjaiban és karaktere is nulla.

lüke 2011.04.18. 14:59:13

@komment1:
merci a folytatást
Egom el volt nyomva és 89 után fejlödésnek indult, az egyháznak benne van a keze
ezek sz. Meggyes mindenkinek keresztbe tesz, lehet, hogy beteg

lüke 2011.04.18. 15:02:30

@Con Storm:
hmm
az inceszt, a belterjes
és border line/mondjuk hypertonia
meröben mások
nem erös egy kicsit igy együtt,vászfürejnzürzavar

lüke 2011.04.18. 15:04:02

@bóra77:
MO-n, de nem ejrópában

xsasha 2011.04.18. 15:06:35

@kriszi:
Van egy probléma egyébként, nem élesen a hozzászólásodhoz, csak a gondolatkörhöz hozzászólva.
A férfiak nem tudnak szülni.

aszekelyek 2011.04.18. 15:07:40

@hoplita: Szia! Rég láttalak! Lesz még más is tartalékold a szidalmakat, meg a dinamikáját! Halas sztori :) több is van. Kánai menyegző, pl.... :) Csak keresgélj szorgalmasan, rá fogsz lelni arra is, amit írtam. Ismétlés a tudás atyja. Az idézet nem volt pontos, lényegét tekintve azonban benne van. A megszaporítást például próbáld Uri Geller móccerrel!:) Múkodj! Vagy érdeklődj a tisztelendő úrnál. Szépen köszönsz, Dicsértessék a Jézus Krisztus , majd kalapod, sapkád kezedben gyűrögetve megkérdezed, van-e ilyesmiről szó benne.

komment1 2011.04.18. 15:10:59

@lüke: Nem is csak lehet.

Egyébként most készülnek minket totál víz alá nyomni kormányzatilag, alkotmányba ültetve készül a lex Tétényi:
nol.hu/belfold/igy_modosulhat_az_utolso_percekben_az_uj_alkotmany
- a 167-os cikkely (vagy mi) gyakorlatilag Esztergomra, ill. TÉ-re készül.

Ez már mindennek a teteje és alja.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.18. 15:13:24

@knausz: aki elsősorban ember, annak minden szerep szűk...

Balt 2011.04.18. 15:13:28

@knausz: "Nekem nem hiteles, ha egy fiatal nő egyszerre minden: családanya, feleség, és képviselő."

Van benne valami. Vagy család, vagy karrier, mindkettőben aligha lehet 100%-os...

Balt 2011.04.18. 15:14:56

@nyünyüge: "És nem is filigrán :)."

:)) Blaszfémia! :)

lüke 2011.04.18. 15:15:00

na tessék, sok hühó mühó
"Kúria-elnök korhatár nélkül
A 170-es zárószavazás el őtti módosító javaslat — az alkotmánybírákéhoz hasonlóan — mentesíti a Kúria elnökét szolgálati jogviszonyának az öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor az alaptörvény erejénél fogva bekövetkez ő megszűnése alól. A Kúria elnökét az Országgyűlés választja, így közjogi pozíciója is indokolja az eltérést"

Cpt. Flint 2011.04.18. 15:16:17

@knausz: próbálok akkor egyértelműbben fogalmazni, hogy megérts: ez már nem ugyanaz a világ. vegyük csak azt, hogy itt netezel.

lüke 2011.04.18. 15:17:56

@manyike:

Esztergom az egyházé teljesen, visszakapták, igy KNDP-s felségvíz, ezért nem szól bele
már rég beleszólt volna

Balt 2011.04.18. 15:19:03

@Hepci: Fúú, láttam a Vetítőben azt a két riportfilmet. (Az indiai-magyar, meg a ghanai-magyar.) A másodikra abszolút áll - azazhogy nem áll... :) - a dolog, és még csak nem is a "külcsín" miatt. :)

Oenophile 2011.04.18. 15:19:27

Az a szerencséje a néninek, hogy nem valamelyik ex-szovjet országban él. Ott már megöngyilkolták volna.

aszekelyek 2011.04.18. 15:20:42

@lüke: Érdekes, hogy A FIDESZ-nek a leginkább de mégsem ők ordítanak rá véres szájjal...:) hanem akik rágyújtották még a házát is...., plusz további nyalánkságok.....is voltak sorozatban ellene elkövetve. Az kérem MAgyarországon nem ok semmire, ha valaki eladósítja a rábízottakat nyakig, valamint nem telejesen tökéletes az állapota pszichésen:) Az ég világon semmi nem következik ebből:) Blogolghat a kapcsolaton, demonstrálhat, szidhatja ahogy a száján kifér Orbánt,-mert nálunk diktatúra van és nincs sajtószabaccság, elvtársak- ezt ma mondta Szanyi reggeli ismétlésben, Kósa Lajosnak, nagy nyilvánosság előtt és első mondatával sértegette már az öt meghívó csatornát, HÍrtv-t, és annak nézőit is indirektben. Te is úgy tudod, hogy ez a diktatúra egyik fő ismérve, hogy tahókám bemegy a jobboldalui sajtóhoz és ordenárén viselkedhet? CSak finoman szólnak neki, hogy talán, ha mégse a sarki krimó modorában teccene képviselő úr....Ennyi történik, maximum. Meg az, hogy meggyőzött róla, hogy amit gondolok felőle, teljesen helytálló. Ablakba nem tenné ki. Asszem azt mondta , hogy gyűlölet tévé ,-a hírtvre. GYúlölt tévé helyett, biztosan. Ők elég sokat próbáltak nekik ártani , komolyan. Már az mszp . Ronda , nagyon ronda móccereikkel...., amik kicsit sem demokratikusak , tenném hozzá.Az ügyészség , a katonai, nem tudom vizsgálja-e azt....de kéne....

lüke 2011.04.18. 15:21:03

@Balt:
ahogy a férfiak:)
@xsasha:
hmm a nök meg 80 évesen gyereket csinálni nem tudnak
igazságtalan az élet

ssi 2011.04.18. 15:23:11

mi a gond az új Alkotmánnyal?

pl. ezek, 11 pontban
tasz.hu/szolasszabadsag/mi-baj-az-uj-alkotmannyal

pl.
jelentős tartalmi elemmel módosítás még az utolsó pillanatban is (ügyészek nyugdíjazása, de ...)

stb.

idő 2011. április 18., hétfő | 15:13
Zárószavazás: elfogadták az új Alkotmányt
Sor került a parlamenti zárószavazásra: 262 igen, 44 nem,1 ellenszavazattal megszavazták az új Alkotmányt a parlamentben. A hírt taps fogadta.

lüke 2011.04.18. 15:23:44

@Oenophile:
most hogy mondod, milyen szük az emberi agy

ssi 2011.04.18. 15:25:32

Magyarországra jött az ENSZ főtitkára

"ENSZ főtitkára azt mondta, tudja, hogy vannak nemzetközi aggodalmak az új alaptörvény miatt, ezért üdvözölné, ha a magyar kormány tanácsot és ajánlásokat kérne hazai szervezetektől, illetve az Európa Tanácstól és az Egyesült Nemzetek Szervezetétől."

hvg.hu/itthon/20110418_alkotmany_ban_ki_mun#rss

aszekelyek 2011.04.18. 15:25:49

@kíváncsivagyok: Nevetséges, amit írsz. Az úniós pénzek elherdálása jót tett az országnaaaak???? Csak egy a sok közül ez, ami nem...

nyárspolgár 2011.04.18. 15:27:50

Mi teszi Tétényi Évát különlegessé? Mindössze Esztergom. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 15:27:51

@lüke: Meggyes egy kis napolejon, nem? Gondolom, törpe.
Képzeld, elébb be akartam írni, hogy 1 f*szkalap, de a blogmotor nem engedte. :)

komment1 2011.04.18. 15:27:58

@Balt: Tétényi Éva közel ötven éves és felnőtt fia van, aki per pillanat Svédországban fizikusként van kutatói ösztöndíjjal.

Egyébként korábban a családja, egy gyermek mellett tudott nemzetközi szintű építész karriert csinálni, és a legkevésbé sem karrierista típus. Sosem indult volna Esztergomban polgármesternek, ha az lenne, mert ez itt a kínok kínja, ő pedig a legkevésbé sem szorul rá karrier szempontjából, hogy ezt csinálja. Éppen hogy Brüsszelt, nemzetközi karriert hagyott ott azért, hogy Esztergomban induljon a választáson - senki nem vállalta be ugyanis azt, ami itt megy, senki nem akart és mert Meggyes ellen indulni még a nyáron.

Egyébként én nőként azt mondom, nehogy már mi magunk legyünk hímsoviniszták. Egy férfi nem karrierista, ugye, ha politikus és húsz gyereke van, persze a családjával nem is kell ugye törődnie, mert az asszony csináljon mindent. De egy nő, ha bármiben kiemelkedő, akkor már karrierista. Hát nem. Vannak törtető típusú emberek mindkét nemben, vannak cicababák, akik tudják kinél és hol kell bejönni, de egyáltalán nem ilyen a legtöbb nő. Keményen dolgoznak a megélhetésért, és sokszor előfordul, hogy többet teljesítenek a férfiaknál. Sőt, ahhoz, hogy egy nő ugyanazt elérje, általában sokkal többet kell letennie az asztalra, mint egy férfinek, különösen Magyarországon. Nehogy már saját magunkat nyomjuk le a víz alá.

nu pagagyí 2011.04.18. 15:28:04

@lüke: A kúria elnökök más anyagból vannak, tovább bírják.

2011.04.18. 15:28:28

@xsasha: hát szerintem de. Nyugalom volt és békesség. És mentes volt az ország a közhely és egyéb gyűjteményektől. Elég ha Schmitt Pálra gondolunk. Akinek ez az ember kellett és ehhez ragaszkodott, arról az a véleményem, hogy számalom. És mélységes szégyen. OV a saját jogász kollegáival szembe megy, holott csak ugatja a jogot. Is. Bajnai ezt nem merte megtenni. Konszenzus kereső alkat és nem egy konfliktus generáló, megalomán bohóc.

Bajnait nem véletlenül hívják a Columbiára tanítani.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 15:29:36

@manyike: hurrá!
Mivel OV szerint ez volt a legfontosabb teendő, már túl vagyunk a nehezén s a GDP és az erkölcs mostantól ótómatikusan felszárnyal.

cambridge.on 2011.04.18. 15:29:58

@Letícia: Milyen szép a magyar nyelv!
Egy másik tipikus példa, az Index címlapról:

"Pisztolyt találtak egy izraeli tisztnél
a Budapest Liszt Ferencen"

Vajon hova volt eldugva Liszt Ferencen a pisztoly?

A cikkben Ferihegyen szerepel, helyesen.

index.hu/belfold/2011/04/18/pisztolyt_talaltak_ferihegyen_egy_izraeli_tisztnel/

aszekelyek 2011.04.18. 15:30:10

@kíváncsivagyok: + év múlva, amikor Orbán már a legnehezebb éveket megküzdötte és ő vesztett rajta nem a szocik ! szavazókat, akkor majd jön a sima/alattomos modorával és beleül a jóba , neked meg nyugalmad lesz... DE NEM Ő CSINÁLJA AZT AKKOR SEM MEG!

lüke 2011.04.18. 15:32:43

@Hepci:
:))
ne b@@@`
pedig ez sokkal csúnyább
torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/18/351_she/fullcommentlist/1#c13251303
meg írtam neked egy választ, de te lemaradtál róla, most nem találom
ez nem csúnya?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.18. 15:33:04

a borderline az a határeseti személyiségzavar...

lüke 2011.04.18. 15:33:56

@nu pagagyí:
majd meglátjuk, lehet ,hogy kivégzik:)

2011.04.18. 15:34:03

@komment1: hm, ez tényleg egy karakán asszony. ezeket nem tudtam róla. Hajrá!:)

aszekelyek 2011.04.18. 15:36:30

@Letícia: Bizony nem. Azért, hogy ezzel is jobb legyen itthon a PR---ja az ilyesmi előtt hasra esőknél....vannak még ott magyarok.....56-ban nem értek rá éppen de most meghívták bajnait....

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.18. 15:36:42

@manyike:

Menyike! Az ENSZ jólenne ha kussolna addig, amíg a magyar nemzetiségiek a határon túl, csak másodrendű állampolgárok, meg nem gyakorolhatják az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatából a Nemzeti Önrendelkezés alapjogát!

Az ENSZ-nek súlyos.. nagyon súlyos adóssága van a magyar nemzetnek.. és amíg nem fizetnek, ne járjon a szájuk..

Balt 2011.04.18. 15:38:55

@a-kis-herceg: "hol van támogatás??? az hogy nem indított jelöltet az nem támogatás... az egy döntés. egy taktikai lépés...
a támogatás szép magyar szó, fizikai, pénzbeli, lelki stb segítséget adni..."

Ha eddig nem volt nyilvánvaló, akkor tegnap óta már az...

lüke 2011.04.18. 15:39:22

@Hepci: az konyak, nem bon bon
úgy,mint border meg a frontier:)

a-kis-herceg 2011.04.18. 15:39:38

@Gnózis: :))))) ilyenekkel TG nem bajlódik. majd én válaszolok neked

a pénz és az info (körbe zsarolják egymást). nem láttál még maffia filmet?

nem is kell ezzel foglalkozni... ez egyértelmű... a kasszaőrzők Szövetsége...

Balt 2011.04.18. 15:40:43

@sashimi: "Pontosabban Bajnai tábora nem mai párthatárok mentén hűzódna."

Annál még szűkebben, az MSZP is csak félszívvel állna mellé...

lüke 2011.04.18. 15:40:52

@Con Storm:
a legjobbnak a legjobbat:)

2011.04.18. 15:41:17

@aszekelyek: nem véletlenül nem jöttek ide 56'ban. Sem. Különös érzékünk van a neküknkmohácskell életérzés eléréséhez. Ezt most a hivatalos propaganda szerint kb. 2/3an vágyták. Hát most megkapták. És minden értelmes ember menekül. Míg lehet.

Balt 2011.04.18. 15:41:51

@sashimi: Bár a Juventust szépen elénekelte velük... :)

xsasha 2011.04.18. 15:44:25

@Letícia:
Az utolsó mondatban egyetértünk.
A többiben nekem más a véleményem.
Szerintem nem az az első szempont, hogy milyen szépen áll valakin az öltöny.
A nyugalmat és békességet nem Bajnai teremtette, valószínűleg nem is lenne ilyenre képes egy egyszerűbb helyzetben sem.

Arról meg nehéz nem megemlékezni, hogy nem Bajnain múlott, hogy nem Szili Katalin lett az államfő...

2011.04.18. 15:45:08

@Con Storm: :) Amikor a bolha köhög...Mert mi megmutatjuk az ENSZnek szöveg is jön? Remegő lábakkal olvassa az ENSZ főtitkára ezt a sorokat.

Kész Észak-Korea feeling...

Balt 2011.04.18. 15:48:01

@kíváncsivagyok: Talán nem mindegy, hogy valaki KB, PB tag volt, vagy mezei párttag. (A magam részéről a beosztott úttörőig terjed a "mozgalmi múltam", előre beismerem...)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.18. 15:48:39

Ne izguljátok össze magatokat... ez az alapokmány... mindenben meg fog felelni az egyetemes emberi jogok nyilatkozatában foglaltaknak...

Hiszen minden téren többet garantál...

Balt 2011.04.18. 15:49:54

@sa52: :) Ez jó, nem is annyira off!

a-kis-herceg 2011.04.18. 15:49:55

@nexialista: nem csak pártokban gondolkodunk... TG PÁRTpolitikai elemző...

de én nem. és sokan mások is ÚJ rendet jövendölnek... és ezért jó nálunk a nagyon rossz (fides) mert itt van legnagyobb esély erre...

aszekelyek 2011.04.18. 15:50:12

@Szimba: Még a dáliáim is alszanak és a gumós begóniáim is. Örülök, hogy azért valamit mégis mutatnak már:) Nekem is megérkezett a csomag. Van benne olyan, nekem is, amit kétszer kellett megnézni, hogy lássam :) kellemes szemlélést és locsolás! - eső nem lesz három napig állítólag...:( A többiek is előjönnek, nyugalom. Csak a korai tulipánok és nárciszok nyílnak most és a nefelejcsek. Még a többiek készülődnek. Némelyik , mint a Luca széke:) Négy -öt centisek , már nekem is sokan kibújtak az őszi rendelésből... Sok növényt lehet ősszel is tavasszal is ültetni. A pipacs hogy van? - Mostanra csak a magnóliák és a rhododendronok virágoztak el....

dr. Trebitsch 2011.04.18. 15:50:32

@xsasha: Nem lehet ez a média hibája, hiszen azt nem lehet megtiltani, hogy mértékadó politikusok sajtónyilatkozatában szenzációt keressenek... a médiának ez a dolga. Ha Lófasz Jancsi vádol valakit, hiába próbálja felfújni a média, nem nagyon hisz ennek senki. De államtitkárok, kormánybiztosok sajtónyilatkozatára odafigyelnek, baj hogy ilyen pozicióból következmények nélkül lehet besározni embereket. Szóval itt nem médiában van a hiba. A médiát egyébként felelősségre lehet vonni, ha hazudik, de ha kormányhivatalnok hazudik sajtónyilatkozatban, akkor azért nem lehet a médiát felelőssé tenni.

a-kis-herceg 2011.04.18. 15:51:48

@tundrazuzmo: pont ezt nem vetted észre, hogy az igazi képviselet ez lenne... ami TÉ esetében ideálisan megvalósul. EMBEREK emelik fel, nem a pénz...

lényegesre mutacc rá, csak tévesen következtecc, hisz ez lesz a JÖVŐ...

xsasha 2011.04.18. 15:51:53

@Letícia:
Észak-Korea feeling?
Azért ez elég érdekes megközelítés. Szerintem egyenlőre még nem értük el Izrael szintjét, szóval nem gondolom, hogy rögtön ÉK-hoz kellene hasonlítani.

aszekelyek 2011.04.18. 15:52:48

@kerecsen2010: szakadjon meg . Érdekli az őket?

2011.04.18. 15:53:35

@xsasha: Szli Katalint nem lehetett leállítani. Illetve le lett, állítva, de ezt fedje a jótékony homály, miért. Személyes véleményem, hogy csak a karrier vágy nem elég. És ennek örülök is! Ezért valóban szép példa Tétényi Éva, aki a napi melója és a saját szakmai karrierje mellett tudott szerepet vállalni a politikában. Szili eljátszotta az aduit, és nem készült fel arra, hogy csak az akaratával nem megy semmire. Ideig-óráig ráhagyták, de a lufija kipukkadt...És (remélem) sosem fog már politikai tényező lenni.

a-kis-herceg 2011.04.18. 15:54:26

@Balt: :))))) ez a kenegetés, sejtetés... ügyi vagy... mint apártod

már amennyiben előtte ő volt a kerület főépítésze... de akkor már rég nem:)))

viszont hamár... NEKI KÖSZÖNHETŐ a VILÁGÖRÖKSÉG az Andrássy útra...

szakmailag csinálta és a politikusokon átnyomta... (a felméréseket pályázatokat nem akadályozták)

nu pagagyí 2011.04.18. 15:56:52

@aszekelyek: Orbán már eddig is annyi kárt csinált, hogy az utódja nem fog a "készben" ücsörögni.

Először is a gazdagoknak és a kijelölt oligarcháknak mindenféle teljesítmény és érdem nélkül kinyomott pénzt kell visszaszerezni, hogy folytathassák az ország infrastruktúrájának fejlesztését, ami a jelenlegi tempó és ráfordítások mellett addigra romhalmaz lesz. El kell számoltatni az előző kormányzatot és állami cégeket a tender nélküli közbeszerzésekről, munkavégzés nélküli megbízási szerződésekről stb. Remélem méretes vagyonadót vezetnek be a kiemelkedő vagyonokra és alkalmazzák a Fidesz ragyogó eszközét, a visszamenőlegesen megállapított 98%-os adómértéket.

Orvosolni kell a magánpénztárban maradtakkal szembeni jogsértéseket, például visszaadni azt a pénzt amit két évre elirányítottak, de szándék sem látszik a visszafizetésre és akkor még az elvesztett hozamról szó se essék. Rendezni kell a szolgálati idejüket és megszüntetni az őket diszkrimináló TB nyugdíj szabályokat.

El kell számoltatni a száz évre kinevezett embereket addigi tevékenységükről, gondolok itt arra, mennyiben felel(t) meg a köztévé, mti a pártatlanság és kiegyensúlyozottság követelményének.

Ha nem lehet alkotmányozni, akkor el kell jelentékteleníteni a Fidesz pártkatonák által irányított alkotmányos intézményeket. Ennek eszköze mondjuk a gazdasági kivéreztetés.

2011.04.18. 15:57:01

@xsasha: Izrael politikai és katonai nagyhatalom. És pénzügyben is erős. Szóval nem keverem össze mi kis hazánkkal. És nem is ragozom...

a-kis-herceg 2011.04.18. 15:58:18

@Cpt. Flint: a tények nem érdeklik... vigyázz statáriálisan téged is lefejeztet...

csak nehogy őt is megítéljék hasonló "körültekintéssel"... ez a fides és köre...

xsasha 2011.04.18. 15:58:26

@Trebitsch:
Márpedig igen. Mert ha a média kétszer akkora hírt szentelne annak, ha kiderülne, hogy csak sározás volt, akkor kétszer is meggondolná a politikus kire dob bármit is.
Én úgy láttam az évek során, hogy ez a módszertan a média mechanikája alapján alakult ki.

aszekelyek 2011.04.18. 16:00:48

@Szimba: NYugalom, elég sok növényem, pl vadszólóm, rügyei bordók, vörösesek, aztán ahogy levéllé fejlődnek, szép zöldre változnak:) A VAn olyan filodendron is , aminek a hajtása bordó és zöld levél nyílik belőle... A rhododendronomnak a bimbói fakadáskor sötét pink színüek és amikor kibomlik a virág belőle, akkor halvány rózsaszín lesz pink pettyekkel a felső szirom közepén de csak egy szirmán a 4 -ből. Lenyűgözően szép!! Abból nagykorában ezüst eső páfrány lesz, csak még kamasz. :) Három meleg napot mondanak, megint nagyot fognak nőni. Csak locsold szorgalmasan. reggel, mert az esti locsolás odavonzza a csigákat és megzabálják neked:)

dr. Trebitsch 2011.04.18. 16:05:55

@xsasha: hát, látom Te a médiára bíznád az igazságszolgáltatást. Ez olyan álszent dolog, a média nem erre van. Ha a közhatalom nem képes rendet tartani, ne várja el ezt mástól. De ameddig a vezető politikusok hazudosáinak, hamis vádaskodásainak megbűntetését a médiától fogod elvárni (nemcsak Te, sokan így vannak), addig bizony ilyen szar lesz ebben az országban.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.18. 16:06:04

Láttátok már beszédet tartani ezt a Tetűnyit?

Hogy kezdi a mondókáját?! Actung, Actung!? vagy Zdrasztvújtye tavaris?!

aszekelyek 2011.04.18. 16:08:17

@nu pagagyí: Szerintem is vissza kell szerezni a nyolc év alatt érdemtelenül kinyomott pénzt. Sorold el, milyen károkat csinált Orbán. Számszerűen. Ez így szanyi féle frázis puffogtatás. Szép szoci programot írtál. Miből fedezik ezt? Újabb IMF kölcsönből. Megváltoztatják az alkotmányt megint és gyerünk adósságcsinálás....A szegények majd finanszírozzák azt is... persze. kik azok a gazdagok? Az mszp-sek is megtartják , a szja csökkentéssel megspórolt pénzeiket. Nincs részükről csak duma, nem pedig felajánlás a szegényeknek, vagy ételosztás, vagy bármi, amire kicsit is jó szemmel lehetne nézni. Az egyházak sokkal jobban törödnek és mindig törődtek a szegényekkel, mint a szocik. A szadistapártról , állítólag baloldaliakról nem is szólva. CSak a duma és a sarcolásuk ment nyolv éven át. Négy és fél milliárdjából a szegényeknek, az áram túlszámlázás miattiról beszélek, abból osztottak egyszeri segélyt. A szegények éből. Az nem teljesítmény. Az lopás volt a javából.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:10:32

@Letícia: a fides az a kasszaőrök Szövetsége... és azok vad macsó lovagok...

lovaginák meg nem férnek be aképbe... emezen nincs mit tenni... max Amazon...

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:12:40

@Con Storm: gratulálok fidesznyikk. a fizetésedet felveheted...

xsasha 2011.04.18. 16:12:57

@Letícia:
Akkor miért kevered össze Észak-Koreával kis hazánkat? Lehetnél konzekvensebb, azt hiszem.

aszekelyek 2011.04.18. 16:16:07

@komment1: az alkotmányt mindig úgy módosították a huszon év alatt, akik tették, hogy mentek az események után és tanulságaikból kovácsolták az alaptörvényt.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:16:27

@Mikrobi: választásokig a szavazókat egyben kell tartani... a többi kényszer... a fides hajtja a malmára a vizet... az hogy országos márkát csinálnak belőle ez fides melléktermék... még az lenne előnyösebb számára ha erősen támadnák és megpróbálnák erőszakosan kicsinálni... akkor még jobban erősödne...

nyilván ők kivéreztetésre játszanak... szerintem Esztergom polgárait nem fogják tudni... nyilván az a céljuk hogy lemond és eloldalog... én azt hiszem ez nem fog bejönni. She elég derűs természetességgel viseli a terhet...

xsasha 2011.04.18. 16:16:43

@Trebitsch:
Egyáltalán nem erről beszéltem. A politikusnak a média a szája. Ha az a száj csak arra vevő, hogy köpködjön, akkor a politikus mást nem tud tenni. A politikus nem tud egyenként megkeresni minden embert, a média a közvetítő. Ez nem igazságszolgáltatás, az a politikai kommunikációs csatorna tulajdonsága.

aszekelyek 2011.04.18. 16:17:32

@xsasha: Előre közölte, egy évre vállalja, oszt jónapot....

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:19:37

@Oenophile: hm... érdekes felvetés... simán belefér itthon is (UD ügy...)

bár itthon inkább drogot szoktak nála találni...

dr. Trebitsch 2011.04.18. 16:25:15

Ja én abból indultam ki, hogy a politikus jó esetben nem egy szar báb, hanem véleménye van, és nem azt mondja, amit a média kíván tőle. De ha szerinted a politikusnak média szereplőnek kell lennie, olyan alaknak, mint a való világ "hőseinek," ha ez az idea, akkor igazad van. Én kicsit talán idealista vagyok, nekem a politikus egy önálló véleményű ember, mint Churchill, Thatcher vagy akár Merkel, és nem a médiában való népszerűségének mindent alávető bohóc.

komment1 2011.04.18. 16:29:20

@aszekelyek: Milyen tanulság ez esetben? Mert ez egyáltalán nem általános tanulság, hanem simán minket akarnak kinyírni, Esztergomot teszik totál taccsra. Tényleg nagyon elég, amit művelnek. Az ilyen részletek az alkotmányban (!) egyszerűen tisztességtelenek, ahogy Sólyom László is mondja. Sőt, szerintem botrányosak.
És meglesz a következményük. Orbán legalább akkorát fog bukni, mint Gyurcsány, "mert megérdemli".

sötéthülye.tahóbarom 2011.04.18. 16:30:17

@poszt: "csak olyan vezetőkben érdemes gondolkoznia, akik az egyes pártoknál nagyobb potenciális tábort tudnak megszólítani"

na ezért gusztustalan a magyar választási rendszer: gyakorlatilag kötelezi a pártokat / koalíciókat arra, hogy egyszerre próbáljanak megszólítani mindenkit meg az ellenoldalát is, aminek egyenesági következménye az a faltól falig populizmus, amitől kabaré az egész magyar politika.

xsasha 2011.04.18. 16:31:06

@Letícia:
Az én hozzászólásom nem Sziliről szólt, hanem Bajnairól.

Szili volt az egyik legmértéktartóbb politikus az MSZP-ben, és ha összevetjük mondjuk Lendvai Ildikóval és Lamperth Mónikával, nagyon nagy űr keletkezett a helyén a szocialista pártban.

2011.04.18. 16:34:54

@xsasha: mert? Mi bajod Észak-Koreával?

aszekelyek 2011.04.18. 16:39:34

@Letícia: Te hová menekültél értelmes emberként? :) Tétényi Brüsszelből jön? Miről beszélünk akkor?? Csupa elhivatottságbóóól? már kezd a sztori a feri és klára szerelme , romantikus PR regényre hajazni:) Tőle is kértek egyszer valamit az elvtársak... Í Mindig külsős ember kell az mszp-nek is, miniszterelnöknek. Kiszervezték Esztergomot is....Így megy ez, tudjuk.:) Zavaros az az amerikás nekünkmohácskell-es írásod de nagyon. Valahogy nem csíptük a rákosi diktatúrát. Ehhez nem kell különös érzék. tegnap adták a Janikát az M"-n. Abban azt lehet látni, miket hazudik az amerikai sajtó a magyarországi helyzetről:) Érdekes így visszanézni... :) akkor is voltak kint jóakaróink....

nu pagagyí 2011.04.18. 16:42:15

@aszekelyek: Miről beszélsz jóember? A rezsiköltségek magasabbak mint voltak (üzemanyag, gáz, víz, távfűtés). A radikális adócsökkentés csak a gazdagoknak jött be, forrása az az összeg amit a szegények elbuktak. Az igazi megszorítások meg most jönnek, a szociális pénzek megkurtításával.
Az mnyp-ből ellopott pénz sincs már meg, pedig még be sem folyt. Előre elköltötték, a költségvetési hiány fogja bezabálni.
Egyébként mi is épült az országban egy év alatt? Semmi.
Az adósság továbbra is rendületlenül nő, az ország páriaként vegetál Európában, a kínaiak meg leszarnak minket.
Bandzsi közgazdász zsenink már a kétharmados parlament gazdasági bizottságát is kerüli, kifogyott az ötlete a folyamatos sikertelenség magyarázatára.

Viszont legalább Te jól érzed magad, és ennek szívből tudok örülni.

gazoló 2011.04.18. 16:42:15

Szakértői kormány élén,szivesen fogadnák a dilettáns,gyűlölködő mostaniak,helyett...Oszkó,Bajnai,Gráf,Gergényi,Surányi társaságában... "Tétényi for president" ,Glatz Ferencet köztársasági elnöknek...Normális Magyarországot!!!A gyűlölet,a fasizmus meg húzzon el innen a sűllyesztőbe!!!

2011.04.18. 16:43:29

Azért a leborulós dicsőítés mellett halkan megjegyezném, hogy tudomásom szerint Esztergom vagyonrendezési eljárás alatt áll. Azaz a pénzügyeit (nem tudom melyik vezetés hibáinak okán) nem a város irányítja, hanem egy erre bíróság által kijelölt, erre szakosodott cég. (Hogy ez az eljárás még tart-e, nem tudom, ez pár hónapja volt beszédtéma, de ilyesmi csak csődbe ment önkormányzatoknál történik, sőt eddig csak kis településekről hallottam ilyesmit, ekkora városnál még nem.)

aszekelyek 2011.04.18. 16:43:45

@komment1: A politika nem leányregény. Ki aza "minket" A kedves polgármester tett róla, senki, semmit ne tudjon tenni. Ha akarna sem. Olyan jól kieszeltétek, erre meg rögtön lépnek.... HAllatlan, tényleg! :) FIDESZ nélküli hatalom kéne Esztergomban t. éknek. Értem. Demokráciában. világos.

Balt 2011.04.18. 16:44:11

@komment1: "De egy nő, ha bármiben kiemelkedő, akkor már karrierista. Hát nem."

Asszem nem ezt írtam. Egyszerű biológiai és társadalmi törvényszerűség ma Mo.-n (sajnos vagy sem, más kérdés), hogy egy anya, pláne több gyerekkel sok-sok évre "mentesül" a karrierépítgetés alól. De talán jobb is (mindenkinek), ha ezekben az években a családanya szerepre koncentrál. Lehet, hogy ez valamiféle megcsontosodott "konzervatív" vélemény, pedig volt (konzervatív) női főnököm, nem is egy... :) (Mondjuk mind felnőtt gyerekek után...)

xsasha 2011.04.18. 16:45:30

@Letícia:
Hogy nekem mi a bajom Észak-Koreával, az irreleváns.
Én annyit írtam, hogy nem viszonyítási alap Magyarországhoz. Pont annyira nem, mint Izrael. Vagy pont annyira igen.

2011.04.18. 16:45:48

@xsasha: érdekes dolgot írsz. Érdekes megközelítés, már megérte idejárnom. Én nem kedveltem Lampertet. Szilit se, mert tudom mit ártott és hol. Igazából az mszp nálam leírta magát erősen. Bajnai volt az, akire odafigyeltem egyedül.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:48:54

@kerecsen2010: talán "He" nem ennyire primitív... vagy igen?

xsasha 2011.04.18. 16:50:29

@Letícia:
(Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy Szili mit ártott és hol, de ez csak zárójeles.)

Szóval ha Bajnaira odafigyeltél, akkor elmondhatnád nekem, hogy mi volt a politikája, milyen eredményeket ért el, milyen problémákat oldott meg, stb.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:51:22

@Dogla: és szerinted melyik vezetés? nem hallottad szíjártót? "elqrt8év"

aszekelyek 2011.04.18. 16:53:07

@nu pagagyí: Ilye nem írtam. Lassan mondom, jó?A válságra hivatkoztatok,Orbánra, a patásra, csak ti nem voltatok hibásak , amikor őrülten emelkedett a gáz, víz, minden, benzin, élelmiszer és áfája. . Mindenkinek fájni fog, mondta bajnai. Előtte is fájt és alatta is, nagyon. Semmi nem azért van, mert a FIDESZ valamit rosszul csinált. A manyup vagyon már előbb lett volna elbúcsúztatva Magyarok zsebétől, ha a szocik kisebbségi és két ellenzéki genya pártja győz, nem Sólyom úr és az AB: Kármentés folyik. Nem épül kormányzati negyed tíz milliárdért, ami nincs. Völgyhíd sem , ahol nincs völgy. Homokdűnébe se alagút és többszörösébe kerülő autópálya sem, ami még vacak is. Három nehéz év volt rákényszerítve az országra, by gyurcsány kormánya és IMF_EU . Azt éled most át. HA az lecseng, akkor tessék kérdezősködni. Mindenhol ez van, egész Európában és még sokkal rosszabb is. Arról beszélek ember. Kétezer háromszáz milliárdot kell kiadni az országból, arról beszélek, Ezek miatt. Kérdezd meg, mit épít belőle az IMF és EU. Náluk van a zsénk. Meg persze a gazdag ferinkék és holdudvaruk zsebeiben. Ott kotorásszanak a szegény, hülyére vettek.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:54:00

@xsasha: "nagyon nagy űr keletkezett a helyén a szocialista pártban"

aha 2x 120 kilónyi űr... én is sajnálom őket... és Lendvai Ildi? az is nő? vagy nem?

2011.04.18. 16:54:59

@a-kis-herceg: Pár hónapja hallottam az eljárásról, és egy ilyen eljárás elég hosszadalmas, ezért bőven lehet, hogy az előző városvezetés qrta el... Az asszem fineszes volt. De nem tudom biztosan.

a-kis-herceg 2011.04.18. 16:56:46

@Dogla: :)))))) viccelsz ugye? semmilyen pénzügyben nem tudott dönteni TÉ, hiszen a fides testület akadályozza/ta... nyilván meggyes a hibás...

xsasha 2011.04.18. 16:57:07

@a-kis-herceg:
Te reflexből vagy megszokásból szólsz hozzá mindenhez?

a-kis-herceg 2011.04.18. 17:00:25

@xsasha: bocs igaz. már tegnap kifigyeltem hogy téged mellőzni érdemes...

2011.04.18. 17:01:09

@xsasha: Pl. nem arab terroristázott, nem lárifárizott, öregecske nejét nem akarta lecserélni stb. Csendben volt és hitele volt külföldön, tette a dolgát és nem ugrasztotta egymásnak az ellenzéket és senkit se. És amit mondott, azt betartotta, még ha kellemetlen volt. Jó, nem mondott nagyokat, mint a felcsúti bonsai vezér, ami a magyarok érzelmes lelkének nem túl jó votl, mert szikáran a tényekről beszélt. Most a szemükbe van fújva várva várt narancshomok, ki se látnak mögüle, feláldozhatják szittya vérüket a semmilyen lózungokért inkább, mert dolgozni és magukért tenni az büdös. Majd jön a Király és varázsütésre megold mindent.

Eszembe jut Mária Terézia, amikor felajánlották neki a magyar nemesek a vérüket és életüket. De ja, zabot is? Na nem, azt nem adunk.

Nincs új a nap alatt, ezerszer is elmondom, ha kell és azt is, hogy kb. 5 ezer éve is egy volt és valszeg így is lesz. Csak túl kell éni és persze, nem mindegy hogyan.

xsasha 2011.04.18. 17:02:03

@a-kis-herceg:
Akkor ezt meg is beszéltük. Köszi.

2011.04.18. 17:03:34

@xsasha: Szili mit ártott? Csak egy és nem is kell több, bohózatba illő volt a köztársasági elnök választás miatta, mert a fejébe vette, hogy királynő lesz.

komment1 2011.04.18. 17:04:46

@aszekelyek:
Minket, Esztergomot, ti. mi, a szavazópolgárok elsöprő többsége aláírtuk, hogy oszlatást és új választásokat akarunk, mert a jelenlegi meggyesista testület tönkreteszi a várost. Igen mi, a többség ezt akarjuk, dokumentáltan, aláírtan, és minden törvényes lehetősége meglenne a kormánynak és a parlamentnek erre, csak tesznek a demokráciára. Ők tesznek a demokráciára!

Bizonyára egy fidesznyik gondolkodású valaki számára az a demokrácia, amit a Fidesz akar. Hát egy nagy túróst! Aki ilyeneket mond, ír, az ne nevezze magát demokratának.

xsasha 2011.04.18. 17:05:44

@Letícia:
Ne haragudj, de nem mondtál semmit arról, hogy mit tett, mik az eredményei, milyen problémákat tűzött megoldandónak. Kérlek, maradjunk a témánál.

papageno 2011.04.18. 17:06:42

"Persze, senki sem gondolhatja komolyan, hogy bárki ebben az országban élére állhat egy, a Fidesztől egyszerre balra (LMP, MSZP) és jobbra (Jobbik) álló ellenzéki koalíciónak, ilyen széles együttműködés a pártok között kizárható."
Az elmúlt 21 év után szerintem ez sem biztos. Nézzük a példákat:
A legharcosabb antikommunisták négy év után koalícióra léptek az utódokkal. Négy évvel később a Fidesz koalíciót alkotott a néhány évvel korábban hazugnak nevezett, akkori kormánypárttal és a hülyének nézett kisgazdákkal.
Ha pénzről és hatalomról van szó, semmi sem kizárt!

vegabluuz 2011.04.18. 17:11:01

Nekem úgy tűnik, hogy az ilyen karakán, józan gondolkodású emberek, mint Bajnai vagy Tétényi menthetik meg majd a magyar politikát, miután az teljesen összeomlott.

AvgDvl 2011.04.18. 17:11:27

Hm,

T.É. az első politikus, akinek a megnyilvánulásairól nem a "lámpavas - gumiszoba - lángszóró" mesterhármas jut eszembe.

Ha indulna valamilyen - jelenlegi pártoktól független - szerveződésben, biztosan rá szavaznék.

xsasha 2011.04.18. 17:11:39

@Letícia:
Szili vette fejébe? Ez egy nagyon komolytalan állítás. Még az MSZP-ről sem tudom feltételezni azt, hogy azért jelöljön valakit elnöknek, mert az a fejébe veszi. És ha ránézek az MSZP erővonalaira, akkor igazándiból nem is értem, honnan jött ez az ötlet, hogy Szili vette a fejébe.

komment1 2011.04.18. 17:14:10

@Balt: Nem is elsősorban neked szántam azt a részt, hanem annak a hölgynek, akivel eszmét cseréltél ez ügyben.
Számomra tényleg megdöbbentő, hogy éppen egy nő írjon ilyesmit, de hát tény, a magyar szocializáció az, hogy a nőnek ki kell szolgálnia urát, parancsolóját és az egész családot - emellett tényleg nem lehet a legkisebb karriert sem csinálni.
Nyugaton és azért Magyarországon is vannak ugyanakkor olyan családok, ahol, ha nem is kismillió gyerek mellett, de egy-kettő mellett a nő is tud valamihez kezdeni, mert a család ebben támogatja, pl. férjura is hajlandó kivenni a részét a házimunkából és gyereknevelésből. Ha ezt megosztják, mindjárt másként állnak a dolgok. És miért is ne, ha egyszer a nő amúgy is mondjuk ugyanúgy nyolc órát dolgozik, mint a férje, miért kellene neki csinálnia minden mást is. Az a néhány év, ami a GYES/GYED miatt kimarad, egyáltalán nem a világ, főleg ha valaki korán letudja a gyerekvállalás ezen részét. (Egyébként az ismeretségi körömben még olyan apukák is vannak, akik voltak GYES-en, GYED-en egy-két évig, ezt is megosztották. Svédországban és másutt is ez bevett dolog.)

László56 2011.04.18. 17:20:21

@László56:

Nagyon szép estét kívánok Mindenkinek

Magyarország már nem a régi. Köszönjük a második Orbán kormánynak és a FIDESZ-KDNP -nek. Köszönjük hogy az új alaptörvénnyel utat nyitott a nyugati értelembe vett demokráciák felé. Ez ad lehetőséget a civilszervezetek kezdeményezéseinek, hogy új Tétényi Évák születhessenek és a demokrácia útján járhassanak.

Sokan nem látják ezt még. Nagyon sokan. Még a FIDESZ -től sem. Pedig a FIDESZ-KDNP egy sebész precizitásával kivágta az országból a kommunista daganatot. Kemény munka volt. De megnyitotta az utat a demokratikus fejlődéshez. Nehéz és rögös utat nyitott meg. Aminek még ugyan csak a legelején tartunk, de a demokrácia felé visz.

A metaszták azonban még megmaradtak. Azt a sarkalatos törvényekben kell kivágni. Az országért felelősek tudják ezt is nagyon jól. A Jobbik sajnálatos módon nem vette észre, hogy mire megy ki a az ország átalakítása és azért nem szavazta meg az alkotmányt. Az LMP meg azért nem szavazta meg mert sejtette, hogy vége a hibásan értelmezett liberalizmusuk terjesztésének. Homlokegyenes különböző okok a pártjainknál, amik egymást semlegesítik.

Így sem rossz, de jobb lett volna másképpen. Közösen rájönni hogy mi is az ami 60 éven keresztül az ország fejlődését gátolja. A hétköznapi életben azonban nem fog sokat változni. Marad a mindennapi küzdelem a megélhetésért. Ez is a kommunisták öröksége ? Nem ez nem az. Ez az élet maga. Vállalni kell a felelősséget saját magunkért, a cselekedeteink következményeiért. Szokatlan még. Az állam biztosítja a körülményeidet, de dolgozni magadnak kell a jobb létedért. Így van ez a nyugati demokráciákban és így lesz ez nálunk is.
De legalább lesz értelme a munkádnak.

Köszönet a második Orbán kormánynak és köszönet a FIDESZ-KDNP -nek.

a-kis-herceg 2011.04.18. 17:22:32

@László56: :)))))) nagyon jó vagy lackó! nagyon jooo. szórakoztató.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.18. 17:26:05

@a-kis-herceg: "pont ezt nem vetted észre, hogy az igazi képviselet ez lenne... ami TÉ esetében ideálisan megvalósul. EMBEREK emelik fel, nem a pénz...

lényegesre mutacc rá, csak tévesen következtecc, hisz ez lesz a JÖVŐ..."

Kíváncsi lennék, hogy melyik külföldi demokratikus ország jelenéből következik az általad vizionált (fikcionált) JÖVŐ?

Ugyanis ma minden demokratikus országban a pénz és a hozzá kapcsolódó lobbi irányít - még a demokrácia őshazájában (USA) is. Ott különösen.

A pénzvezérelt valóság cinikusan nyújtja ki nyelvét az utópisztikus államelméletekre, Platóntól kezdve az itteni idealista bloggerek agyszüleményeiig.

xsasha 2011.04.18. 17:27:05

@László56:
" A hétköznapi életben azonban nem fog sokat változni. Marad a mindennapi küzdelem a megélhetésért. Ez is a kommunisták öröksége ? Nem ez nem az. Ez az élet maga. Vállalni kell a felelősséget saját magunkért, a cselekedeteink következményeiért. Szokatlan még. Az állam biztosítja a körülményeidet, de dolgozni magadnak kell a jobb létedért. Így van ez a nyugati demokráciákban és így lesz ez nálunk is.
De legalább lesz értelme a munkádnak."

Ez tényleg jó.

2011.04.18. 17:29:12

@xsasha: nekem az, ahogy tette, már megnyerő volt. És amiket tett az is, mert a szakadék széléről visszatáncoltunk. Sziliről többet nem mondanék. Hiszed vagy sem, a Te dolgod. Én meg tudom amit tudok.

mréveiller 2011.04.18. 17:30:18

index.hu/belfold/2011/04/18/reszorszaggyultek_a_szocialistak/

szinte látom lelki szemeim előtt ahogy Kovács Laci végigtelefonálja a Der Spiegeltől a Liberationig az összes magyarországi tudósítót: "holnap írjatok már valami szépet."

a-kis-herceg 2011.04.18. 17:31:31

@tundrazuzmo: idealista vagyok. ugyanakkor populista (=elit ellenes)

Svájc

nem kell hozzá sok. "csak" aktív tisztességes POLGÁROK (legalább többség)

pont erre ad reményt Esztergom...

annyira rossz a fides az országra... hogy robbanás után (államcsőd) vmi fog következni. reményeim szerint a pártrendszernek vége lesz. (erre ad további reményt az állam-pártok-politikusok bizalmi indexe...)

a-kis-herceg 2011.04.18. 17:32:41

az új alkotmány elfogadott változatába beleszavazták, hogy a bírák 62 éves korhatára természetesen a kúrja elnökére (fidesznyik) nem vonatkozik... :)))

MACISAJT 2011.04.18. 17:34:51

@vegabluuz: ("Nekem úgy tűnik, hogy az ilyen karakán, józan gondolkodású emberek, mint Bajnai vagy Tétényi menthetik meg majd a magyar politikát")

Valóban, nagy szükség lenne ilyen "megmentőkre..:)
Nézzük az elsőt.

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."

Ez ám a "megmentés".
Elköltötték az IMF hitelt(is), tönkrevágták a gazdaságot és elvettek amit csak lehetett.

És akkor nézzük a másik áhitott "megmentöt".A Tétényi nevü médiahekket.Mit is oldott meg Esztergomban, fél év alatt?
Azt hogy csődbe vitte hivatalosan is a várost?

Tényleg ilyen "megmentőkre" volna szükség Magyarországon?
Adjanak bárkinek 13 milliárd dollárt egy évre, abból bárki tud "'megmenteni".
Aztán..utána a vízözön.

xsasha 2011.04.18. 17:44:32

@Letícia:
Kedves Letícia. "Hiszed vagy sem, a Te dolgod. Én meg tudom amit tudok." Ezzel az érveléssel nem sokat tudok kezdeni. Általában a szélsőségesek szoktak ilyen érveket hozni, és tőlük sem kielégítő. De ennyit Sziliről.

Ami Bajnait illeti, ha jól értem, nem tudsz semmit felsorolni, amit tett és amiért politikusnak lehetne nevezni. A közhelyekkel nem megyünk semmire. Az országnak egy rakás problémája van, és még addig se jutottunk, hogy a gondolkodó emberek, a civil szféra, a média felsorolja ezeket.

Akik viszont felvetették a problémákat, az a Jobbik, akik átgondolatlan, szélsőséges válaszokat adnának a problémákra. Illetve a Fidesz, aki meg egyáltalán nem tudta kezelni a médiatörvényre épített támadást és a túlnyerést sem. És olyan emberekkel terhelt, akik leginkább csak akadályai a sikeres kormányzásnak.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.18. 17:50:01

@a-kis-herceg: "Svájc"

Csokonai. Csalfa, vak remény.

Amit szabad Európa pénzmosodájának, azt nem szabad az ütközőzónának használt tranzitországnak.

a-kis-herceg 2011.04.18. 17:54:06

@tundrazuzmo: mondtam, hogy idealizmus és remények táplálnak...

és ezt a fides radikalizmusa nagyon táplálja és bizakodóvá tesz...
sokkal gyorsabbak mint amit reméltem. a bukásban biztos voltam.

lüke 2011.04.18. 18:00:08

@tundrazuzmo:
felébredünk
s bilibe lóg a kezünk:)
mert ehhez nem kell sok
a többihez 500 év

lüke 2011.04.18. 18:01:51

@mréveiller:
a hely stílszerü volt, uckpa

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.18. 18:01:58

@a-kis-herceg: azt mondod, TG pártpolitikai elemző, én meg azt hittem, csak simán politikai

a-kis-herceg 2011.04.18. 18:05:09

@nexialista: nem tűnt fel? pl amikor lézerjani büfögött:

-vajon milyen hatással lesz a kormánypártok népszerűségére...
-ezt követő kormány kommunikáció szerencsés-e...
-az ellenzéki pártok hogyan tudnak ebből népszerűségük érdekében kijönni...

lüke 2011.04.18. 18:06:13

@László56:
metaszták

ez mit jelent?
metasztázis halottam már hematogént , limfogént meg lokálisan terjedöt
en.wikipedia.org/wiki/Metastasis

lüke 2011.04.18. 18:09:25

"A legnagyobb költségre egy olyan Roosevelt téri lakosnak kell számítania, aki a ferihegyi reptéren dolgozik és ideiglenes lakcíme a Moszkva tér volt. Az MSZP tiltakozásul az ország átnevezése miatt elképzelhető, hogy kivonul Magyarországról és Kun Bélához és Rejtő E. Tiborhoz hasonlóan bécsi emigrációban folytatatja tevékenységét."

hircsarda.blog.hu/2011/04/18/mennyibe_kerul_a_magyar_koztarsasag_atnevezese

Vanek úr61 2011.04.18. 18:13:57

"Egyelőre helyi politikus, akinek alig volt még lehetősége a tapasztalatszerzésre."

Ez csak részben igaz. Bár a "medence" valóban kicsi, de a víz mély, és folyamatos tempózással mindvégig a felszínen tudott maradni. Annak ellenére, hogy - bár a lelátóról sokan biztatják - a partról és a medencéből is folyamatosan próbálják víz alá húzni. Időközben pedig az úszáskészségben jelentősen előre lépett.

panelburzsuj 2011.04.18. 18:25:41

@lüke:

A metaszták a több területet átfogva is tehetségesen szárnyaló fantaszták.

nyünyüge 2011.04.18. 18:30:55

@lüke:
Nem mindegy? Gusztustalan hangzása van, ez a lényeg.
Írhatott volna fekélyt is, de az nem illett a fennkölt stílushoz.

Tényleg nagy nap lehet a mai, soron kívül jött a példabeszéd.

lüke 2011.04.18. 18:31:51

@panelburzsuj:
fantastic, a taste of honey:)

lüke 2011.04.18. 18:34:13

@nyünyüge:
degusztiöz ? scheiss egal

a-kis-herceg 2011.04.18. 18:40:01

@panelburzsuj: "kivágta az országból a kommunista daganatot... A metaszták azonban még megmaradtak. Azt a sarkalatos törvényekben kell kivágni."

baloldali daganatokat kivágták?
a metasztatikus nem előrehaladott jelentésű?
azaz a kezdődőt már kivágták... az előrehaladottat nem

vagyis már csak a fides ben maradtak meg az előrehaladott (értsd) öreg komcsik... akiket majd még kivágnak... azért engedték oda, hogy egyszerűbben egyszerre tudják kivágni őket...

inkább úgy kellene csoportosítani, hogy jóindulatú vs. rosszindulatú daganatok... (nyilván előbbi komcsik vannak a fides ben)

a-kis-herceg 2011.04.18. 18:48:02

pl -Metasztatikus emlőrák sikeres palliatív fulvesztrantterápiája...
vagy -A metasztatikus colorectalis daganatok kezelésében legtöbbször az 5-fluorouracil ..
vagy -A primer illetve metasztatikus sejtek összehasonlítása alapján feltételezik, hogy a MR-ok fontos szereppel rendelkezhetnek a metasztázisképzésben.

szerintem ez irányba akart mozdulni... laci56... egyértelmű a helyzet

xsasha 2011.04.18. 18:52:48

@nexialista:
Hagyd rá, buzgómócsing. Unatkozik.
Az ilyen emberek nem bírják elviselni, ha valaki másképp gondolkozik, mert úgy gondolják, hogy ők a másképp.

Szimba 2011.04.18. 19:07:36

@aszekelyek:

Megnyugodtam.
A pipacs végül egy hatalmas cserépbe került. Ugyanis már elkezdték enni a csigák.
Most úgy néz ki, hogy teleültettem a kicsi kertem. A kutyákat pedig terrorizálom.

Ami megmarad, az majd nagyra nő:-))

Jó, hogy mondod, hogy reggel locsoljak! Kösz!

Szimba 2011.04.18. 19:13:04

@Szimba:
Másrészt időközben elfelejtettem, melyik növénynek mi a neve. A korbácsliliomot nem tudom, hová ültettem.
Az áfonya virágzik, pedig még nagyon kicsi.
A trombitavirág mégis kihajtott, pedig azt hittem, hogy megöltem.
És van néhány növény, ami mint az őrült terjeszkedik. Utálok növényt irtani, állandóan átültetem, amelyik elnyom valami mást.

Dzsungelem lesz! Már látom is a madáretetőn a papagályokat, tukánokat, pelikánokat vagy legalább egy flamingót!:-)

hoplita 2011.04.18. 19:26:17

@aszekelyek:

".....Vagy érdeklődj a tisztelendő úrnál. Szépen köszönsz, Dicsértessék a Jézus Krisztus , majd kalapod, sapkád kezedben gyűrögetve megkérdezed, van-e ilyesmiről szó benne. ..."

Asszem említettem már párszor, hogy kun vagyok, ergo kálvinista...

De nem baj, tőled ez is szép eredmény.:))))

hoplita 2011.04.18. 19:31:57

@aszekelyek:
Hát, bazmeg.....!

Elkezdelek olvasni, de két mondat után átmegyek Pósalaky úrba....oszt ugorgyunk.:)))

@Szimba:
Vigyázz, oda ne szokjanak a karvajok...vagy azok a hüje sójmok..:)))

Bocsi, ziccer vót, nem tudtam kihagyni.:DDD

6.Lenin 2011.04.18. 19:43:12

@MACISAJT:

"Ez ám a "megmentés".
Elköltötték az IMF hitelt(is), tönkrevágták a gazdaságot és elvettek amit csak lehetett.

És akkor nézzük a másik áhitott "megmentöt".A Tétényi nevü médiahekket.Mit is oldott meg Esztergomban, fél év alatt?
Azt hogy csődbe vitte hivatalosan is a várost?

Tényleg ilyen "megmentőkre" volna szükség Magyarországon?
Adjanak bárkinek 13 milliárd dollárt egy évre, abból bárki tud "'megmenteni".
Aztán..utána a vízözön. "

Igen, elég volt az ilyen megmentőkből.

Semmit nem tettek (pozitív) az országért, csak a válságot mélyítik (Esztergomban is ).

Talán, majd ha valamit le is tesznek az asztalra, nem csak elvesznek róla, majd akkor.

nyünyüge 2011.04.18. 19:51:38

@6.Lenin:

Azt a bizonyos Tétényit az esztergomi választók jelentős többsége megválasztotta és még most is támogatja.

Úgyhogy bizonyára nem olyan egyszerű és egyértelmű a képlet, mint ahogyan megpróbálod beállítani.

megszűnt 2011.04.18. 20:10:24

Kedves Török Gábor!

Mögöttem egy hosszú és tudatos karrierépítési folyamat áll és azt mondom, hogy női politikusnak esélye sincs bekerülni komolyan a politikába.

Az emberek még mindig a hagyományos családmodell mellett teszik le a voksukat. Ez egyértelműen kiderült a délelőtt folyamán. Markáns megnyilakozást nem láttam az életfilozófiám ellen.

Új vagy viszonylag új, kevésbé ismert embert szintén veszélyes indítani. Vidékről nagyon nehéz (megkockáztatom: lehetetlen) bekerülni a budapesti miliőbe. De amikor megnézzük a mostani politikus asszonyokat, láthatjuk, hogy nincsenek reflektorfényben és ha mégis voltak, úgy kicsúsztak onnan.

Szili Katalin bármit kihozhatott volna a pozíciójából, de állandó bizonytalankodásaival elodázta odáig, hogy semmi sem lett belőle. Lendvai Ildikó mindig valamelyik aktuális férfiembert patronálta hátulról. A fiatal Vadai Ágnes sem tudott semmivel előrukkolni.

Egyedül Dávid Ibolyának sikerült és évekig. Közvélemény kutatások alapján is a legnépszerűbb politikus volt!

Mindenképpen férfiben gondolkodnék. Kell egy komoly háttércsapat, felépíteni az imázsát és médiafigyelem.

A férfi legyen elegáns, pozitív kisugárzású. Amit mond markáns, de ne arrogáns. Széles rétegeket szólítson meg. Azokat az embereket, akiknek jelenleg nincs képviselete. Akiket az új alkotmány kizárt és akik úgy érzik, hogy a Fidesz-KDNP nekik nem pártjuk.

Még a nőkkel kapcsolatban. Annyi kritériumnak kell megfelelniük, hogy kevesebb energiával, sokkal hamarabb sikerül egy férfit előállítani. Akár a semmiből.

Köszönöm, hogy elolvasott, bár ha nem She, hanem He, akkor is keressük tovább!:)

6.Lenin 2011.04.18. 20:11:59

@nyünyüge:

Milyen érdekes, amit írsz. Ez csak az ő esetében igaz?

Komolyra fordítva, az előzményeket illetően lehet igaza, nem vagyok képben. Viszont a megoldásért nem sokat tett, az előző testület (kormány! kritizálásán kívül). Itt fordul ellentétesen a tettek mezeje.

A) az előző vezetés kritikája, de megoldások keresése, végrehajtása. Ez nem jó.
B) az előző vezetés kritikája, de nincs más megoldási javaslat
Ez jó.

Nos?

nyünyüge 2011.04.18. 20:18:38

@6.Lenin:
Nem jó az analógia. Tétényi Évának hiába van többsége és támogatottsága, hiába vannak megoldási javaslatai, a testület együttműködése nélkül tehetetlen, az önkormányzati törvény és a helyi működési szabályzat előírásai következtében.

nyünyüge 2011.04.18. 20:30:11

Éles hangú közleményben utasította vissza Sólyom László volt köztársasági elnök a Lázár János által megfogalmazott vádakat, melyek szerint megdöbbentő, hogy Sólyom nem hazánkban, hanem külföldön ismertette először álláspontját az alkotmányról.

www.fn.hu/belfold/20110418/solyom_megdobbento_lazar_nyilatkozata/

6.Lenin 2011.04.18. 20:37:32

@nyünyüge:

Természetesen kicsit sántít, mint minden példa, de szerintem nagyon is jellemző a mai magyar politikai felfogásbeli különbségekre, vagyis

ha én csinálom jó
ha mások, az nem jó

Csak ezt kívülről kell nézni.

Minden a hatalomról szól, a különbség, mire akarjuk használni.

Az egyikről már tudjuk, hová vezetett, a másiknak csak az első lépéseit látjuk.

Természetesen a bukottak mindig világosan látják a másik biztosan bekövetkező bukását, és azt is tudják, most már csak ők képesek a helyes megoldást végrehajtani. Senki más.

Ez így megy néhány ezer éve.

aszekelyek 2011.04.18. 20:37:48

@Dogla: ne mondd!,,, és ez a Frank Slnatra slágerből kilépett " She, maybe the " baba , amekkora tehetség, nem hozta helyre 10 hónap alatt fél kézzel, csukott szemmel? Hihetetlen! :)))) Akkor meg mire veri a nyálát?

Neocortex 2011.04.18. 20:38:22

Bajnaiban talan ki tudna egyezni az LMP es az MSZP, esetleg megprobalhatna az SZDSZ-be eletet lehelni. Eleg sok liberalis szavazat heverhet parlagon.

aszekelyek 2011.04.18. 20:42:09

@komment1: tiszteletem ellenére nem mindenben értek egyet Sólyom elnök úrral. Ebben sem. A trükkök százait igenis az alkotmánynak kell kivédenie. A vagyonrendezés a lényeg, nem pedig az, amit e néni a médiában zarándokolva produkciójában mond. BAgy pénzről van szó, nagy vagyonról. Nem babra megy a játék.

megszűnt 2011.04.18. 20:42:16

@Neocortex:
Bajnai Gordon. Aki egyszer elmegy Magyarországról, őt nem könnyű visszacsábítani. Németh Miklós is úgy elment, hogy hol s merre jár..

2011.04.18. 20:44:23

BLOGTALI!

BLOGTALI!

Szolgálati közlemény:

2011. április 19-án (kedd) 19.00 órától TG blogjának következő találkozóját tartjuk. Akit érdekel a dolog, legyen szíves a nickemre kattintva üzenetet küldeni, s e elküldöm a részleteket.

BLOGTALI!

BLOGTALI!

aszekelyek 2011.04.18. 20:45:55

@nyünyüge: Úgy vagyok informálva ő a fő akadálya a testület műkődésének. Berekesztette és azóta akadályoztatásra hivatkozik és nem hajlandó a munkát hagyni elvégezni. Fontos szónoklata colt Pesten és gyalog kellett jönnie.... ezért választották meg?

nyünyüge 2011.04.18. 20:49:25

@aszekelyek:
iszonyat közönséges tudsz lenni...

----
Tétényi vagy két hete jelentett akadályoztatást, az önkormányzati választás pedig októberben, azaz több, mint fél éve volt. Azóta nincs együttműködés.

aszekelyek 2011.04.18. 20:49:43

@knausz: egyszer leszállt
egy gépről, kissé nagyon részegen, hogy itt mondja el, nem vállalja 2002-ben, még megyó előtt az mszp elnökjelöltséget.. .

Ventura Blvd 2011.04.18. 20:49:53

KONSZENZUS

Megy a tévé a nappaliban, Mesterházy épp azt mondja:

- Ezt az ideiglenes alkotmányt az első alkalommal meg fogjuk változtatni a legszélesebb konszenzussal.
- Ja - mondom én -, olyan széles lesz, hogy még a Fidesz is belefér.
Erre már megszólal az én örök hallgatag párom is - Szerencsétlen ország.

aszekelyek 2011.04.18. 20:59:39

@nyünyüge: Jaj de közönséges is vagyok, tényleg... :) ez meg röhejes. Mehyik volt egyébként a közönséges? Hadd tudjam , fejlődjek kissé. Azóta miért nem jelentett akadályoztatást? Csak két hete?

Kedves Gábor , légy szíves erősíts meg, hogy "she " maybe , a sláger nyomán sikerült ilyen címre:) Köszönöm. Lehet, hogy ezt találja közönségesnek? Nálatok van együttműködés a képviselő testületben?

aszekelyek 2011.04.18. 21:04:12

@komment1: @Ventura Blvd: :) ferink meg fenyegetőzik , megtorlást helyez kilátásba. ..."nem lesz bocsánat az Orbánt kiszolgálóknak. " Bizony, szerencsétlen ország. Ezeket kell szenvednie folyvást. Ezeket az alakokat.

panelburzsuj 2011.04.18. 21:05:22

@nyünyüge:

Önkéntes etalon.

(Igazából nehezem tudom elhinni, hogy valaki spontán legyen ennyire kontraproduktív, úgyhogy megfogalmazódott bennem egy konteó, amely szerint itt valósággal hemzsegnek a Stirlitzek ... )

aszekelyek 2011.04.18. 21:06:17

@komment1: Ez szokásjog , vagy erre volt felépítve a drága, aki ilyen áldozatos és elvállalta? Sztem az utóbbi. Koncepcionálisan. Ne erőlködj a sértegetésemmel, mert már immunis vagyok rá, annyit kaptam.

megszűnt 2011.04.18. 21:13:41

@aszekelyek: @Ventura Blvd:

Ez az idézet most a Tiétek. És fel a fejjel! Magamnak is gyakran bevált, csak ez az egy idézet.

"Ha néha elcsüggedek, arra gondolok, hogy a történelem hosszú során végül mindig az igazság és a szeretet győzött. Léteztek ugyan zsarnokok és gyilkosok, akiknek hatalma jóideig megdönthetetlennek látszott, de végezetül mindig elbuktak. Ezt ne felejtsük! Mindig."

(Mahatma Gandhi)

2011.04.18. 21:13:56

@Ventura Blvd: Az. Ez egy gyász nap. Semmi kedvem ünnepelni...max. a szédert.

2011.04.18. 21:19:12

@Letícia: ja, a szédert se én ünneplem, hanem egy-két (legjobb) barátom. Szóval gáz ez a nap. Időzített bomba.

6.Lenin 2011.04.18. 21:20:14

@Neocortex:

az MSZP, SZDSZ bárkiben kiegyezne, aki visszajuttatná őket a hatalomba, vagy legalább a közelébe.
Az LMP-vel ellenérdekeltek, vagy inkább a két kicsi biztosan, de sehogy sem lenne nagy táboruk. Ők már csak álmodozhatnak
Itt csak új formációknak lehet komoly esélyük a hatalom megszerzéséhez.
Ahhoz pedig egyelőre csak 1 halvány igény van meg.
Szerintem.

ubul2000 2011.04.18. 21:22:22

@Letícia: Mi a túró az a széder? szederpálinka?

2011.04.18. 21:23:23

@Letícia: bár, hogy eszembe jut...direkt csinálta mára OV?Óh, de rövidlátó vagyok...:))) Keresd a nőt...Lévai Anikó forever?:)

6.Lenin 2011.04.18. 21:24:29

@knausz:

Jó az idézet, 2010-ben is bevált.

2011.04.18. 21:25:31

@ubul2000: semmi, semmi...ja, igen inni kell...egs! Holnap jössz ugye? :)

aszekelyek 2011.04.18. 21:27:49

@hoplita@nyünyüge: Csak az nincs megjelölve, mi a közönséges benne. Lehet, hogy megártott nekem éhgyomorra Szanyi ? Kevesebb szocit kéne hallgatnom . Még rám ragad a közönségességük.

aszekelyek 2011.04.18. 21:31:53

@ubul2000: ünnep az izraelita vallásban. Pásuka ünnep. Rutzális étkek, Bárány, hagyma, tojás ... macesztorta:)

2011.04.18. 21:34:49

@knausz: ezt most miért? Én imádom egyébként őket...:)

De ha már ők, ie lehet ide jobban illik: www.youtube.com/watch?v=MeP220xx7Bs&feature=related (Közlöm a címet, engem így neveltek a (szakítós blogon), hogy illik tudni mire kattint a jóember : The Sex Pistols - God Save The Queen)

Mai nap egyébként ennek jegyében telt:
www.youtube.com/watch?v=70A8lQhWRnI
(Tim Burton: Karácsonyi Jack - Marilyn Manson-This Is Halloween Music Video. És mielőtt ijedeznél, IMÁDOM a grotreszk világukat. Nagyon is. Hülye angolmán vagyok...)

aszekelyek 2011.04.18. 21:35:34

@ubul2000: Pardon. Pászka ünnep. Sztem Pészach :) Széder ősszel van.

ubul2000 2011.04.18. 21:36:18

@Letícia: Remélem odaérek, most még Balcsin vagyok.

/Találtam egy új ünnepet a széder helyett: héder - a Mo való kivonulás ünnepe :)))) És inni kell!/

aszekelyek 2011.04.18. 21:37:55

@ubul2000: Bár ebben nem vagyok biztos. Kivonultok? Hová?

aszekelyek 2011.04.18. 21:39:14

@hoplita: Kunok kalaposan mennek a templomba? Vagy nem köszönnek?

megszűnt 2011.04.18. 21:42:32

@Letícia:
Azért küldtem, hogy legyél vidámabb! Tudd: alulról a legkönnyebb építkezni. Magasról csak bukni lehet.

A győri választás megmutatta most, hogy erőből nem lehet politizálni. Ez elég egyértelmű.

Egy ideig Para-Kovácson nevelkedtem, ismerem Marilyn Manson-t.:) Amit csak írt, azt elolvastam és meghallgattam.. brrrrr.. az Imrének van egy ízlése!:), de rossz felé szavazott, azt olvastam, Amerikából írta. Csalódtam benne is.

ubul2000 2011.04.18. 21:44:56

@aszekelyek: Én? Én nem vonulok sehová. Én itthon vagyok.

ubul2000 2011.04.18. 21:46:01

@aszekelyek: Hogy jön egy személyhez a többes szám? (Magyar nyelvtan!! alapfok)

ubul2000 2011.04.18. 21:47:09

@aszekelyek: Ma kötözködős kedvedben vagy????

ubul2000 2011.04.18. 21:49:13

@aszekelyek: "Rutzális étkek" Rutzális? Ezt még a google-ban sem találtam meg, mi ezí,

aszekelyek 2011.04.18. 21:52:03

@Szimba: Áfonyán akkor lesz termés:) Irtani nem kell. Tőoszás, hagymák felszedése, máshová ültetése... Nekem rendszeresen hoznak ajándékba Íriszt, kánát, gumókat . Ahol nagyon elszaporodik. Aminek tudod a nevét, arról szívesen megmondom, h melyik módon lehet a túlterjeszkedését kiküszöbölni. Angyaltrombita nagyon strapabíró. Amikor előjön, úgyis megismered, melyik a korbácsliliom:) Nagyon jellegzetes a levele is.

2011.04.18. 21:54:53

@knausz: hát sajnállak...én alaposan megválogatom, kiért rajongok...;)

Küldök egy kis búfelejtőt: (U2 - One)
www.youtube.com/watch?v=ftjEcrrf7r0

aszekelyek 2011.04.18. 21:55:01

@ubul2000: elütés ez kérlek. Azért írtam, hogy pardon. Még nincs meg az új szemüvegem. :) Tréfás kedvemben vagyok:) Nem veszed a lapot.

ubul2000 2011.04.18. 21:59:06

@aszekelyek: Tényleg nem veszem, én osztom :))))

(akkor ez rituális akart lenni?)

aszekelyek 2011.04.18. 22:00:22

@ubul2000: rituális akart lenni és étkek. Van szép Széder tál, erre az ünnepre.Azon az étkek helye kijelölve. A miénken a külső körön van még további események ábrázolása is. Pl. az elsőszülöttről. Huszonöt éves darab, évi egy használat. Nem kopik el soká. Mégis Széder van tavasszal. A tálnak is Széder a neve.

komment1 2011.04.18. 22:02:46

@aszekelyek: Ki sértegeti, kedves székelyek? Az, hogy a mondandója egyszerűen nem demokrata szöveg, egyszerű ténymegállapítás. Tudja, itt mi már évek óta szenvedünk egy zsarnoki fazontól, és a nem demokrata fideszes vagy bármilyen szövegekről ez az általános vélemény.

Egyébként félreértések elkerülése végett mondom: az, hogy Orbán bukni fog, éppúgy mint Gyurcsány, az csupán annyit jelent, hogy Orbán bukni fog éppúgy mint Gyurcsány. Tehát nem a levadászást és hasonlókat jelenti. Tétényi Éva és sokan mások azt vallják, hogy az oldalak egymást kinyírásán túl kellene lépni. Hanem éppen esetleg pl. egy nagykoalíció esélyét vetették fel a jövőben. Esztergomban a döntő többség össze tudott fogni egy cél érdekében, minden párt, mert rengeteg fideszes is Tétényi Évára szavazott. Aztán persze nem kell az összeborulás, de a normális párbeszéd, a normális közélet igen. A legtöbb embernek elege van az autokráciából, ha bal, ha jobb oldali.

aszekelyek 2011.04.18. 22:03:07

@ubul2000: A kivonulás Egyiptomből.... az nem egyszemélye volt... Gondoltam, Letit is viszed a blogtaliról egyenesen. Azt írja, értelmes emberek lelépnek innen:)

ubul2000 2011.04.18. 22:04:36

@aszekelyek: Gondolod, hogy Letinek szüksége van egy ilyen vénemberre???

2011.04.18. 22:08:45

@aszekelyek: lehet, nem vagyok értelmes...:D Holnap ugye leszel????? Intőt kapsz, ha nem! Már most szólok!:)

@ubul2000: én korra (sem) diszkriminálok!:D

aszekelyek 2011.04.18. 22:08:50

@komment1: Az, hogy nem demokrata a szövegem, talán nem dehonesztálás? Miért pont ön dönti ezt el? Az pedig megfellebbezhetetlen? Na neee, jó? Demokraták ilyet nem tesznek. Csak szólok. Csak önök szenvednek évek óta egy fazontól ? Értem. Az se megkérdőjelezhetetlen éppen. Elég sokan sértegetnek, a legkülönfélébb módokon. Vajh nem autokrata -e a mód, ahogy "she " most éppen működik? HA nem, miért is nem?

megszűnt 2011.04.18. 22:09:25

@Letícia:
A régi Magyar Hírlapnál ismertem meg. Ő is benne volt, aki kihozott a polgári körök őrületéből. Aztán tudtam tovább lépni.

És mindenkitől tanultam valamit, itt a neten, de aztán tovább léptem, ők meg maradtak a saját életükben. Én mindig tovább lépek.. és csak figyelem magam, egy ideig nézek fölfelé, aztán megint tovább.

"Csillagok gyúlnak és lehullnak,
de te megálltál szememben."

(József Attila)
- ilyen még nem volt.

De ha te tudnád, amit én, ki babája vagyok én.:) Te is sírnál, nem csak én, keservesebben, mint én.. Jó éjt!:)
www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA

aszekelyek 2011.04.18. 22:13:34

@ubul2000: Azt sose lehet előre tudni:)

2011.04.18. 22:15:10

@Hepci: holnap ugye látom mélytenger tisztelettel körbe rajongottunk?:)

www.youtube.com/watch?v=EKmYlnQv_dg&feature=related
AC/DC - Thunderstruck

@knausz: hm. nekem ez mindig gyanús. Mikori születésű vagy év/hó/nap/óra/perc? Privbe elküldöd?:)

2011.04.18. 22:17:00

@knausz: és meg sem merem kérdezni, hogy az PK örületből hogyan és mivel hozott ki...:D Volt-e e rája hatás?:D:D

aszekelyek 2011.04.18. 22:17:44

@Letícia: Biztosan nem leszek. Társasházi közgyűlés van 18 órától. Pedig akartam Szimbának vinni Kutya riasztó szagú növényt a sajátomból. :(

komment1 2011.04.18. 22:18:22

@knausz:
Kedves Knausz!
Azt hiszem mellesleg elég markáns volt a fenti véleményem, de hát ízlések és pofonok.
Ha már ez utóbbiról van szó, az tényleg érdekes, hogy egy személyben kijelenti, nem lenne jó a női vezető, Ön szerint férfi kellene, tehát (logikus módon) férfi legyen. Who knows? Amire kereslet és kínálat van. Valahogy Mesterházy vagy Lázár pl. nekem nem az az ember, de más se a láthatáron, pont úgy, mint TG írja. Hát meglátjuk, de mindenesetre ebben sokan fognak dönteni. Mellesleg egyáltalán nem az a lényeg, hogy ez az illető férfi-e avagy nő, hanem hogy mennyire tudja az embereket, a különböző pártok, oldalak képviselőit megszólítani.
Amúgy az elegáns, jó kiállású pasi leírást én nőként nem egyértelműen a politikai vezetővel kapcsolom össze. Hanem azzal, hogy az ilyesmi vonzó lehet egy hölgynek. De momentán számomra nem ez az elsődleges szempont, ha olyasvalakinek a kvalitásait mérlegelem, aki a városomat vagy az országomat fogja esetleg vezetni. A két terület (vonzó, ill. igazán jó vezető) hát nem igazán ugyanaz, az én megítélésemben nem fedi le egymást.

ubul2000 2011.04.18. 22:20:32

Úgy látom, itt most majd mindenki nagyon (h)éber, én viszont sokat dolgoztam ma és álmos vagyok. Szép álmokat mindenkinek a holnapi viszontlátásig.

megszűnt 2011.04.18. 22:22:53

@Letícia:
Megmondom. Julia Roberts-nél 1 évvel fiatalabb és 1 nappal idősebb vagyok. Ugyanaz a hónap. Ő a legnagyobb She.:)

Holnap tanulnom kell, ha itt lennék, küldjetek el! Szép álmokat mindenkinek!:)

2011.04.18. 22:23:49

@aszekelyek: ne gyere már a kifogásaiddal! Ott
leszünk, mint múltkor is éjfélig, szóval nem kell a duma...

2011.04.18. 22:25:38

@knausz: oks, megtudtam, mit akartam! Holnap jöhetnél lazítani...no????

2011.04.18. 22:27:04

@knausz: hogy fogadok lassan erre....:))) Jóccak!:)

komment1 2011.04.18. 22:27:19

@aszekelyek:
Azért nem demokrata a szövege, mert arról beszélt, hogy a Fideszt akarjuk eltávolítani, ami ugye milyen elítélendő dolog. Csak egyetlen párt érdekeiről beszél, és ilyen szempontból tök mindegy, hogy melyikéről. Az, hogy nagyon is láthatóan mit akar szinte az egész város, az meg nem számít, mind le vagyunk sajnálva - hát ez nem demokrata látásmód, ezt teljesen nyugodtan és határozottan állítom. Ön meg nyilván nem így gondolja, de minden jogom megvan rá, hogy ez legyen a véleményem, ha egyszer így ír. Mindenki viseli annak következményeit, hogy mit ír le, adott esetben egy lesújtó véleményt a szövegéről.

ubul2000 2011.04.18. 22:29:06

@knausz: Jesszum pepi. Én akkor vonultam be Felvidékre :))))

aszekelyek 2011.04.18. 22:30:13

@Letícia:attól tartok, nem szabadulok előbb. Nagy harcok vannak ilyenkor nálunk:) Mint Esztergomban:) Ezt a közös képviselő adta meg időpontnak, nem én:) Megismételt, ha nem vagyunk elegen hatkor, fél hétkor kezdődik és 11 szokott a végén lenni. Éves beszámoló, jövő évi költségvetés elfogadása....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:32:34

@aszekelyek: tavaly pl. úgy vetettem véget a parttalan vitának, hogy közöltem a közös képviselővel, lerúgom a fejét. Erre bemenekült a lakásába. :)

ubul2000 2011.04.18. 22:33:09

@Hepci: egy nagy (s) halommal neked is :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:36:08

@ubul2000: bodorkábúl? :)
Azokat igazság szerint sajnálom, meg a veresszárnyút is. Dévért sütögetnék, s jó lenne 1-2 pontyot fogni, halászlének.

2011.04.18. 22:36:44

@aszekelyek: na tudod, nem hiszem el,hogy pont most leszel ott 11-ig!! Ha holnap meglátlak itt este, kapod a fekete pontot!

@Hepci: helyes, én is egy helyes kis bodorka vagyok, szóval holnap talizunk, ennek előre örülök!:D

aszekelyek 2011.04.18. 22:37:53

@komment1: Teljesen mindegy, melyik pártot akarják eltávolítani., az nem demokratikus. A számuk, ha kettőt akarnak, az sem az. Egy teljesen demokratikus választáson egy eredmény született és mindenkinek azzal kell főznie. Mióta 89 et írtunk és első szabad választás volt, ez így van. Az ellenzék mindenütt jelen van a képviselő testületekben . Nem csak Önöknél. A vagyonfelosztásról írtam Sztem az a fő és érdeke T. Éva támogatói körének. Nem babra megy. Mint írtam. Nem támogatom a módszerét a hölgynek. Ez a demokratikus , szabad véleményem.

aszekelyek 2011.04.18. 22:40:13

@Letícia: Remélem nem ... addig a szót de az a gyakorlat. Sok pénzről is van szó ott:) Jó éjt!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:40:18

@Letícia: nem domolykó vagy? Az olyan rejtélyes, nehezen kapja be a műcsalit.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:41:06

@aszekelyek: hát ja, elég sok pénz eltűnt (ott)...

2011.04.18. 22:43:35

@aszekelyek: itt is...ej...Te nem akarsz eljönni, jól tudom, csak mindig a kifogás...:)Jóccak!

@Hepci: hát jah, lehet, nem értek a horgászathoz, egy biztos, a mű-t nem szeretem, bezzeg az igazit...:!:D

2011.04.18. 22:45:21

@Letícia: @Hepci: csalira gondoltam, hogy mielőtt bárki megjegyzést tesz...bár már Balt alszik. De neki van csavaros esze. Szóval, amikor horgászom, csak igazi csalit használok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:50:55

@ubul2000: a cserebogarat komálják. Igazából alkatilag tartózkodom attól, hogy laposkúszásban a susnyásból hosszú bot végén cserebogarat lógassak be kis patakokba. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.18. 22:51:39

@Letícia: vigyázz, be ne ess egy pirannyás patakba! :)

2011.04.18. 22:52:51

Hát búcsúzom. A mai nap a "Tákolmány" napja.

2 gyászzenét is teszek, mert bár mindegyiket (főleg: Mozart Requiemjét éjjel nappal hallgatni tudnám), de mára ezek valók:

www.youtube.com/watch?v=ACY03VwWmnA&feature=player_embedded#at=619
When I am laid in earth (Dido's Lament) - Sarah Connolly (Last Night of the Proms 2009)

www.youtube.com/watch?v=Zi8vJ_lMxQI
Mozart - Requiem

2011.04.18. 22:55:41

@Hepci: dél-amerikai patakokban nem nagyon járok!:P

Jóccakát mindenkinek!

komment1 2011.04.18. 22:57:00

@aszekelyek:
Hogyne, demokratikus meg szabad, csak mondjuk nem igaz.

A város szavazóinak, mint írtam, döntő többsége aláírta a petíciót, amely oszlatást és új választásokat akar. És erre, most írom le másodszor avagy harmadszor, van jogi lehetősége a kormánynak és a parlamentnek. Mi több, a rendszerváltás óta két esetben történt is ilyen működésképtelenség esetén. Ugyanis mi látjuk (meg akinek szeme van a látásra), hogy a mostani fideszes többség a testületben mindennek keresztbe tesz, inkább szabályszerűen pusztulni hagyja a várost, csak hogy megbosszulja, nem Meggyesre szavaztunk, és megtörjön minket. Az általuk elfogadott költségvetéssel az intézmények csak szeptemberig tartanak ki, nincs a nyilvános helyekről a szemét elhordva, megszűnik a buszközlekedés júniusban, a közvilágítás már egyszer le volt kapcsolva, meg akarják szüntetni az enyhén szellemi fogyatékos gyerekek iskoláját, a zeneiskolát, a könyvtárt már földig rombolták, a belváros olyan mintha lebombázták volna - sorolhatnám még, mert még van egyéb is. Ezt mi látjuk, mi szenvedjük, és mivel nyilvánosak a testületi ülések is, tudjuk, hogy mindezt a fideszes képviselőknek köszönhetjük, ezért írtuk alá, az esztergomi választók döntő többsége a petíciót. Elég volt.

Egyébként pedig szó sincs arról, hogy el akarnánk távolítani a Fideszt, ezt megint Ön mondta. Választást akarunk, amire lenne demokratikus jogi út, ha kedves pártunk és kormányunk hajlandó lenne erre. A választás egy demokratikus forma, volt már olyan párt, amely ott kiesett. A Fidesz még most sem esne ki, kompenzációs listán kapna pár helyet. De ha sokáig folyik ez tovább, soha többé fideszes még a kompenzációs listáról sem fog bejutni. És meg fogják érdemelni.

Na, szép jó éjszakát!

Neocortex 2011.04.18. 23:03:23

@6.Lenin: Ha a millara gondolsz nem tudom nem lenne-e erdemesebb becsatornazodniuk az LMP-be egy ujabb part alapitasa helyett, ami egyebkent szamukra nem egy testhez allo feladat, az egy teljesen mas mufaj.

@knausz: Bajnai csak ket honapra megy el.

jarlaxl3 · http://kosza.wordpress.com 2011.04.18. 23:35:13

Tétényi Éva nem rossz, de nem is elég, egyenlőre biztosan nem...

Balt 2011.04.18. 23:36:29

Pardon, ha részben off (RÉ-hez végül is 1/3-ban nem az): :))
index.hu/belfold/2011/04/18/suru_fekete_fusttel_oszlattak_a_sotetseget

Balt 2011.04.18. 23:37:25

RÉ nem az egyiptomi Napisten, csak elírtam: TÉ. :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 05:00:45

@nyünyüge:

Olyan világ nem volt, nincs, és nem is lesz soha, amelyik mindenkinek tetszik. Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni.

Túlzott mértékű egyetértés megkövetelése, vétójog, vég nélküli egyeztetések döntésképtelenséget eredményeznek.

S akkor arról szólnak majd a hírek, hogy minden parlamenti párt egyetértett abban, hogy tovább kell folytatni azt a törekvést, amelyik az egyeztetések megkezdésének az előkészítését koordináló parlamenti ad hoc bizottság megalakítását kezdeményező határozati javaslat megfogalmazásának a mielőbbi elkezdését szorgalmazza.

Sz'al túlzásba sem célszerű vinni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 05:07:12

@László56:

Valószínűleg lehetnek a háttérben olyan nem nyilvános ügyek, dolgok, amelyekről a közvélemény nem tudhat, viszont szerepet játszanak az események ilyen alakulásában.

Ami a hírekből kiderül az mindig csak a jéghegy csúcsa.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 05:13:03

@manyike:
A fejétől büdösödik.
Ott fent nagyobb a felelősség, s ott kellene példát mutatni.
Fentről lefelé, nem lentről felfelé.

Adót sokan csalhatnak, de a közpénzt csak a politikusok tüntethetik el. Mentelmi joguk is csak nekik van.

Szóval azért nem ugyanaz a szint az ismerősöd és az ország, a települések vezetői.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 05:20:15

@MACISAJT:

Ha feloszlatják az esztergomi közgyűlést, akkor nem csak képviselőket, hanem polgármestert is választanak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 05:33:01

@nu pagagyí:

No és arról ki tehet, hogy olyan helyzetben volt egy ország, hogy egy ilyen nyápic világgazdasági válság is azonnal államcsődbe juttatta volna az országot az "IMF "segítsége" nélkül?

Ha egy ország "normális" működése az, hogy hitelből él, akkor törvényszerű, hogy bármi gond, baj, katasztrófa, válság esetén azonnal csődbe mehet.

Az meg tényállás, hogy a válság miatt felvett hiteleket a Bajnai kormánynak nem kellett visszafizetnie, azt majd a mostani kormánynak kell.

1929-1933 között sokkal nagyobb válság volt, mégsem adósodtak el az országot, nem emelkedett az infláció, nem semmiből teremtett pénzhegyek szétszórásával "kezelték".

Még egy 2008-s szintű válság a közeljövőben aztán ...
a 2008-as recept még egyszer nem fog működni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.19. 06:08:22

@inreallife:

Téged felesleges olvasni.
Olyat nem tudsz mondani, azt is csak kulturálatlan stílusban.

Ha nem érted, nem érzed az óriási minőségbeli különbséget a cél kritizálása vagy csupán a módszer kritizálása között, akkor
... írsz ilyen sületlenségeket.

jjulie 2011.04.19. 06:42:58

@Akitlosz:

fellépek, és rögvest beléd botlok majomkenyér

nem találod a saját blogod, azért rontod itt a levegőt?

jjulie 2011.04.19. 06:46:41

@Akitlosz:

mivan, ötre mentél biztonsági örködni, és rögtön be is ültél a géphez?

jjulie 2011.04.19. 07:03:45

"Az új politikai közösség kikristályosodásával párhuzamosan, szemünk előtt hullik darabjaira a jobboldal politikai közössége, csak fél évvel azután, hogy a balliberalizmus sírba tért. A polgári jobboldal énképe, elvei, értékei összezavarodtak, elgyengültek. Igen, pont itt a kőbe vésés előtt, csorba és gyönge a vésőjük."

vannak tévedések itt is ott is

ez ami most uralkodni próbál nem a polgári jobboldal, hanem a vidéki

lüke 2011.04.19. 07:36:02

@nyünyüge:
:)))

@Balt:
ebböl a családanya szerepböl a németeknél nagy konfliktus is lett!
-a keleti nök: a kóterba adták a gyerekeket és jelenléti dijat vettek fel, igy most ezer jurós nyugdijjal csápolnak Mallorcán Gottschalknak
- a nyugatiak : otthon maradtak, erre az idöre nincs nyugdíjuk

jjulie 2011.04.19. 07:54:25

@lüke:

egy pár év kóter a te szocializálódásodnak is jót tett volna

most már csak VVlüke-ként pótolhatnád be

lüke 2011.04.19. 08:23:54

@jjulie:
látszik, hogy a vidék uralkodik,szép lekáderezö stilusával

Balt 2011.04.19. 08:33:26

@Letícia: :) Még nem aludtam, de efelett kétségtelenül átsiklottam. :) :) Meg nem is követtem végig a kommenteket, ahogy mostanában általában. De amúgy köszi! :) Meg az invitációt is, meg persze a szervezést!

Balt 2011.04.19. 08:38:55

@knausz: Hűha, ez a dalba burkolt "vallomás" nagyon titokzatos! Mellesleg nagy kedvencem. :)

Balt 2011.04.19. 08:45:32

@lüke: Becsülöm Tölgyessyt, talán jobban is, mint rászolgált :), de ez nekem valahogy a csalódott "keresztszülő" kesergése a régi alkotmány felett. Egyébként ezen túlmenően most is korrekt. Kívül- vagy inkább felülálló. :)

pug406st 2011.04.19. 09:00:06

@aszekelyek: http://hu.wikipedia.org/wiki/Széder

xsasha 2011.04.19. 09:02:29

@Letícia:
Új emberek nem mehetnek?

pug406st 2011.04.19. 09:06:58

@xsasha: bárki mehet. dobj neki egy emailt

nyünyüge 2011.04.19. 09:08:24

@lüke:
Consummatum est - ez lesz az új poszt címe.

2011.04.19. 09:12:02

@Balt: :) szívesen..máskor is!:)

@xsasha: persze, hogy jöhetnek az újak! Gyere, gyere, ott a helyed, helyetek!:) kb. 17.30-ig írj, hogy vissza tudjak még írni!:)

2011.04.19. 09:17:23

@nyünyüge: :) Ez jó. De én nem hoznám fel ennek a síkjára, ami történt nem méltó ezekhez a szép szavakhoz. Minden estere kíváncsi vagyok, mi lesz a következő poszt címe.

(Estére viszek kinyomtatva egy új alkotmányt...ízekre szedhetjük illetve méltathatjuk, kinek mi tetszik..:)

pug406st 2011.04.19. 09:19:05

@Letícia: szerintem add oda a nemzeti hitvallást aszékelyeknek tuti kirakja az ágya fölé a nenyi meg viktor képe mellé...

radala 2011.04.19. 09:21:42

Fogalmam sincs who is she. De szörnyen néz ki az tuti. Tiszta G. Nagyné Maczó Ágnes...
Pedig, amíg nem láttam szimpatikus volt:-)
Persze lehet, hogy a kép rossz a googli szimpatikusabb képeket dob ki, meg, mint építész eleve szimpatikusabb valaki, mint egy épp szónokló..epiteszforum.hu/node/8966

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:23:35

@Letícia: a korona felkerült az 1011 éves feudalizmusra...

mi a gond? sok a paraszt az országban. azt mondom minden népnek olyan kormánya van amilyet megérdemel...

nekünk még sosem volt normális elitünk... (a normális=nem ennyire tehetségtelen és nem ennyire romlott)

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:30:11

@radala: gratulálok, ha neked ez a szempont. szavazz VV Évára...

bár az utóbbinak nem köszönhető egy világörökség sem.
talán Esztergomért (vagy más közösségért) sem tett annyit...

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:38:32

az igaz hogy a fides-kdnp az 263 tagú és 262 igen szavazat volt??? lehet?

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:39:37

és hogy lesz benne a zalkotmányban a nevűk, ha nem név szerinti szavazás volt?

azért 263 nevet írnak bele? 262igen: és felsorolva 263 név... hm. nagy gondok ezek

panelburzsuj 2011.04.19. 09:46:32

@a-kis-herceg:

Kövér házelnök és levezető elnök nem szavazott.

panelburzsuj 2011.04.19. 09:48:40

@panelburzsuj:

(A jobbik-dezertőr Pősze Lajos viszont igenelt. Úgyhogy kell lennie még egy Lapító Atyának.)

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:50:52

@panelburzsuj: érdekes probléma, akkor egy jobbikos is álama lapító? ciki

panelburzsuj 2011.04.19. 09:54:03

@a-kis-herceg:

Kidobták már jó ideje, mert sokkalta a cigányozást. Most "független".

a-kis-herceg 2011.04.19. 09:58:23

@panelburzsuj: hm... akkor minek ment a jobbikba? a fides küldte?

mégis mit gondolt? hogy a demokrácia lovagjai? a jobbik sose változott...

panelburzsuj 2011.04.19. 10:12:41

@a-kis-herceg:

Ismert "közszereplő" ő már régóta, gondolom, a Jobbikban látta legegyszerűbbnek az előrejutást a parlamenti fizetésig vezető házivetélkedőn.

Állítólag komoly szerepe volt a Jobbik választási programjának kidolgozásában. (Olvashatsz olyan titulust róla, hogy "a Jobbik szakpolitikai igazgatója".)

komment1 2011.04.19. 10:13:56

@a-kis-herceg:

Meggyes? Halál komoly vetem fel. Nem tudom, olvastad-e, amit fentebb írtam a szavazással kapcsolatos zsarolási potenciáljáról. Volt már, hogy "elromlott a szavazógépe", sőt nemet is nyomott már, mikor mind igent nyomtak a fideszesek.

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:14:51

@panelburzsuj: végülis logikus. akinek a radikális fides kevés az megy jobbik. átjárható a határsáv széles...

mellesleg a jobbiknak óriási holdudvara van. főleg vidéken. az elempé tizede sincs

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:17:08

@komment1: :))))) radikalizálódik, mint Molnár Oszi...

bár szerintem neki van valami "nagy tudása" vmi nagyon nagy ügyről...

a megoldás: baleset fogja érni... vagy öngyilkos lesz mint az alsóörsi rendőrgyilkos aki géppisztollyal lesorozta magát... és utána befeküdt a csomagtartóba...

persze az egy magányos őrült volt... ahogyan az igazságot meg is tudtuk végül...

Átverés! 2011.04.19. 10:18:28

Ma reggel a megyei lapunkban olvastam részleteket a Sólyom László Heti Válaszban adott interjújából ami ícsütörtökön fog találó megjelenni.
Sólyom László az idézett interjúban a Nemzeti Szinház épületéhez hasonlította az új alkotmányt, amelynek "semmi köze a modern színházépítéshez, eklektikus, dagályos, amelyet az építészszakma egyhangú tiltakozása ellenére, hatalmi szóval erőltettek át."
Igaz milyen találó és szellemes?

Sólyom László civilként sokkal szimpatikusabb, jobban meg tudja mutatni egyéniségének értéket mutatni.
Lehet, hogy más lett volna a helyzet, ha, sok esetben nem pártkatonaként szerepelt volna.

Tegnap dél útáni alaptörvény kihirdetésekor engem egy kicsit szíven ütött amikor KLa kijelentette, hogy ez az alaptörvény történelmi folyamatottsságot tükröz, és kihagyja a 67 évet ebből a folyamatosságból. A ma élők ebben a korszakban éltek, dolgoztak, tanultak.Majdnem mindenki abban a házbal él ami azóta épült, akkor szereztük a kis anyagi javainat és még mennyi mást.

Hogy hogy nem legitim, egy kicsit másként kellett volna fogalmazni.

komment1 2011.04.19. 10:22:41

@a-kis-herceg:

Én is a tudására céloztam, meg arra, hogy már rendesen üzent a "fentieknek", hogy tudok én beszélni, ha akarok (arról is feltettem a videót, amikor erről beszélt nagy nyilvánosság előtt).
De egyszerűen arról is szó van, hogy a sarkalatos törvényekhez kell a szavazata, nagyon tarthat attól, hogy leveszik róla a kezüket. Rendkívüli módon rühellik a palit még a saját frakciójában is, senki nem akar beszélni sem vele a parlamentben, kerülik, nehogy lefotózzák őket vele - idáig jutott.

eFigyelő 2011.04.19. 10:26:20

Ez a nő nem ért egy posztot, Seres Mária like

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.19. 10:30:12

@a-kis-herceg: minap ezen merengtem a Józsefvárosban. A nem helyi parkolómatricás kocsik többségének mozgássérültkártyája volt. Annyira megörültek nekem a bűnöző külsejű parkolóőrök, hogy még pénzbedobás közben lefotóztak. Oly rég láttak ismeretlen autót rokikártya nélkül...
Hogy indul meg a magyar felemelkedés ennyi mozgássérülttel?

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:33:26

@eFigyelő: itt már szó volt róla... Seres Maca Steckler Ottó arcaként megélhetési politizál... a több tízmillás hitelére kapar éppen Mátraverebélyen...

@Hepci: :))) lesz roki forradalom...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.04.19. 10:36:22

azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában –"

akkor Tétényi beleillik, mert a fidesz nem hajlandó tenni az ügy érdekében.
megmutatja ez is a fidesz igazi arcát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.04.19. 10:37:56

ha nem lenne sznob az oldal, leírnák azt is, hogy mit jelent a sine qua non (pontosabban sine quibus non)

komment1 2011.04.19. 10:38:20

@a-kis-herceg:
Persze, egész halványan rémlett, hogy ő volt a "Civil mozgalmas" hölgy, csak éppen arra céloztam, hogy a többségnek éppen ilyen egész halványan rémlik a hölgy max. Lehet persze bárkit nem kedvelni, TÉ-t is, mindenkinek szíve joga, de egy kardinális különbség mindjárt van közte és Seres Mária között, hogy TÉ ismert. Éppen ez az alapja a posztnak is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.19. 10:38:27

@a-kis-herceg: korábban azt gondoltam, ez a jelenség a 10 milla feletti kategóriában (SUV, városi terepjárók komplexusos bonsai buziknak) dívik (ritkán sétálok Pesten). Most rájöttem, hogy fullrozsdás Opel Corsákban is simán találni kártyát.
Ez már tényleg a nép maga...

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:39:21

ötévente lesz önkori választás? 2015?

2014? a következő OGY választás egyfordulós lesz és nem véletlen...

15-25% os részvétel mellett fog a fides 25-35% os aránnyal nyerni körzetenként

azaz a lakosság 5-8%-os támogató szavazatával 100%-os parlamentet fog csinálni...

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:40:36

@komment1: a leglényegesebb különbség a pénz... de ezt itt már kifejtettem

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:43:17

@Hepci: szerintem szinte százszázalék...

a szomszéd telken van egy építkezés... a furgonból 8-10 25-35 éves munkás kiugrik és a roki kártyát ki... minden szaki autón az van...

az ablakom alatt van az autómata. kivéve egy idős szaki. aki 2 óránként dobálja bele... rendületlenül... látni az arcán hogy SOSEM CSALT MÉG ÉLETÉBEN...

szerintem nem bírja soká... legalább ennyivel olcsóbban tudja más vállalni...

xsasha 2011.04.19. 10:52:03

@a-kis-herceg:
Szerintem meg a Fradi fog nyerni az MTK ellen 6:2-re.

xsasha 2011.04.19. 11:02:47

@Átverés!:
Sokan voltak, akik a nyilasok alatt éltek, meg a németeknél, akik a nácik alatt születtek vagy éltek, vagy építették a házukat. Ugyan, ne ez határozza már meg a rendszer értékítéletét.
Talán meg kellene várni, amíg minden nosztalgiázó meghal, ahhoz, hogy tényleg rendszerváltás legyen?

xsasha 2011.04.19. 11:13:05

@tesz-vesz:
Ugyan már. Tessék megtanulni használni a google-t, ha már nem vagyunk sznobok. Egyébként szükséges feltételt jelent, illetve annak a többesszámát.

Szimba 2011.04.19. 11:17:22

@aszekelyek:

Kutyariasztó????? kelll, kell , kell!
Nálam csak egy pálca van, de az sem riasztja őket. :-)

a-kis-herceg 2011.04.19. 12:41:17

@Hepci: neked írtak egy cikket erről...

index.hu/belfold/budapest/2011/04/19/a_mozgasserultek_negyede_luxusautoval_jar/

mellesleg a német+szlovák rendszám előnyök garmadáját adja. reg adó+parkolás+gyorshajtás stb...

csak az utóbbi időben a parkolásnál nem vacakolnak hanem lakatolnak...

xsasha 2011.04.19. 13:26:30

Gondoltam, hogy szétnézek kicsit, ki mit ír Tétényiről, erre ezt találom:

nol.hu/belfold/hanyan_allhatnak_tetenyi_moge_

lüke 2011.04.19. 13:28:24

roki kártya, bírók fizetése/nyugdíja, Lázár lézerje
hüü de szeretném mind! :)

lüke 2011.04.19. 13:32:15

az alkotmányra tüzve,
míg a nyuszi tojást tojik.................
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t

Balt 2011.04.19. 13:44:42

index.hu/belfold/2011/04/19/orban_az_alkotmany_es_a_demokratikus_dilemmak

"Az LMP-t rétegpártnak látjuk, az MSZP-t zavarodottnak, a civileket harmatosnak [16], Tétényi Évában nekünk még nem sikerült felfedeznünk az új szupersztárt [17], és Bajnai Gordon sem mondta meg [18], vissza akar-e térni."

:))

Balt 2011.04.19. 13:45:38

@Balt: "A Fidesz mindeközben izmos és egységes, repedéseket tán a megrögzött baloldali politológusok sem igen látnak rajta."

pug406st 2011.04.19. 13:53:40

@a-kis-herceg: miért is nem vagyok meglepve....

a-kis-herceg 2011.04.19. 13:58:43

@pug406st: csak nem biztos hogy a város kibír egy évet. mert ugye jan 1 től hatályos + bíróság stb...

kinevezik megygest a kormányhivatal élére és majd így is ő lesz a király Esztergomban...

pug406st 2011.04.19. 14:06:26

@a-kis-herceg: ez pl lehet az első módosítása az alkotmánynak...
azért az vicc, hogy ennyire pofán köpi (bocs a kifejezésért) a saját biztos bázisait a Fidesz. Lásd Esztergom. a kérdés már csak az, hogy az ott élő szavazótábor olyan, mint kedves aszékelyek vagy...

a-kis-herceg 2011.04.19. 14:09:21

@pug406st: ott most épp a törvénytelen rendelet van érvényben...

cinikusan: a törvénytelen rendeletet is be kell tartani....

www.hir24.hu/belfold/250572/tetenyi-vege-a-jogallamnak-esztergomban.html

radala 2011.04.19. 14:10:16

@a-kis-herceg: Csak leírólag megjegyeztem, hogy nem szimpatikus, akkor már inkább Ungár Klára mondjuk. De nem mondtam, hogy ez szempont lenne. nem követem nyomon a tevékenységét, csak annyit gondolok, hogy bár én is sok kivetnivalót találok a Fidesz és/vagy a kormány tevékenységében, de a demokrácia iránti aggodalmat teljesen nevetségesnek tartom. Az a nagy baj a demokráciavédökkel, hogy pont így rettegtek már Antalltól, OV 1-tröl is, de valamilyen okból teljesen demokratikusnak vélték az elmúlt 8 évet. Ez a rész nem vonatkozik TÉ-re, mert nem tudok róla semmit. Sőt Schiffer Andrásra sem, mert ö egy nagyon szimpatikus fiatalember :-) Ennek ellenére visszás és nevetséges az ilyen vehemens aggodalom.
Az a baj, hogy nem tudom, hogyan kellene igazából aggódni, mindenesetre valahogy azért úgy, hogy az ember még véletlenül se kerüljön egy kalap alá mszp-sekkel szdsz-esekkel... Illetve baloldali értelmiségiekkel.

a-kis-herceg 2011.04.19. 14:13:30

@radala: sose rettegtem. most sem fogok. a demokráciát nem kell félteni...

egyrészt sose volt még hazánkban...
másrészt igény sincs rá...

ugyhogy a kizsákmányolást folytassuk. te pedig jó sokat dolgozz, hogy az adó révén legyen átrendezni való jó sok jövedelmed... köszi

lüke 2011.04.19. 14:38:45

@radala: A bal oldal , jobb oldal és a liberalizmus MO speciálisan provincialista, nem hasonlít a másutt kialakulthoz.Se a posztkommunista cseh országihoz ,nem beszélve a lengyelek helyzetéhezl:ott volt egy Walessa, meg rengeteg katolikus. Ezekben az országokban más ideológiák - cseh 68!- is egzisztáltak 89 elött.
MO-n kizárólag bal oldali ideológia létezett 89-ig. Erről- az egy nemtőről- váltak le a különböző oldalak,az elhajlók:)) szerencsétlenségére.Így lettek meg nem értettek, köpönyeg forgatók ,pártot váltók.
A liberális engedékenység sohase működhetett MO-n, mert komoly problémák voltak mindig is mind a gazdaságban ,mind a társadalomban. Ez berendezkedés csak
egy jól szervezett ,gazdag körülmények között működhet.Nem egy elszegényedett, már 89-ben is súlyos tőke hiányos MO-n!

lüke 2011.04.19. 14:54:37

@lüke: na ez az!
remélem sokat dolgozol- nem mások gyarapodásával foglalkozol- ,sokat adózol és abból még visszakapsz,
söt ezt is megkapod az adódból:
ingyen óvódát, jó iskolát- ha van olyan- ingyenest -ilyen nincs-az egyetemig, kiváló eü-t, jó utakat, remek alagutakkal, évi 70 eurós autópálya matricát, rel. jó közbiztonságot , méltányos árú kultúrát és a magántulajdon! védelmét
és banki titoktartást!

radala 2011.04.19. 15:16:56

index.hu/belfold/2011/04/19/orban_az_alkotmany_es_a_demokratikus_dilemmak/

"Munkatársainknak gyakran van olyan érzésük, hogy az ellenzék előre elhatározta, az új alkotmány mélyen antidemokratikus lesz, akármit tartalmazzon is, és most ennek megfelelően igyekszik támadni a több szempontból problematikus, de alapjában véve nem hátborzongató anyagot. Szándékosan megfeledkezve arról, hogy jobboldali kormánytól nem várható ultraliberális szellemiségű alaptörvény.

Tovább megyünk: ha nem a visszakézből történő elutasítás lenne a szándék, a szakszerű és hatékony bírálatnak is nagyobb lehetne a súlya. Hiszen koránt sincs minden rendben [4], vannak további passzusok bőven, amelyekkel szemben felmerülnek jogos kifogások. "

Ez a véleményem, szerintem, akinek más az hülye:-)

radala 2011.04.19. 15:23:43

@radala: Egyre nő a szakadék DeDi és tg közt. Azt hiszem DeDi a legjobb intézet:-)

cambridge.on 2011.04.19. 15:37:31

@radala: De jó neked!
Mások megfogalmazzák a véleményed, neked csak be kell másolni. Rengeteg időt meg lehet spórolni.
Az önállóan gondolkodók hülyék!

bariga 2011.04.19. 15:51:42

Nincs itt semmi baj, egyszerűen csak nem akarunk Európához csatlakozni. Kormányunk, Parlamentünk hoz egy csomó középkorias törvényt, magyarázza elől-hátul mindenkinek, mindenhol, hogy ez aztán frankó. Aki nem hiszi, annak úgy kell.
Vitának helye nincs. Sokaknak itthon pedig kételye sincs. Nem is értem, hogyan gondolhatják, hogy amit most "elvesz" pl. az alkotmány, az őket soha nem fogja hátrányosan érinteni.
Európának nem fogunk hiányozni, de azért nagy kár, pedig olyan helyes kis ország lehetnénk.

a-kis-herceg 2011.04.19. 16:17:32

@bariga: középkorias (szabatosan) = FEUDÁLIS

komment1 2011.04.19. 16:22:14

@xsasha:

Wow! :D

Ma már jó estém lesz. Ha itt helyben, Esztergomban beledöglünk is, de legyen az országnak jobb.
Csak úgy mondom, másoknak is, hogy sajnos egyáltalán nem nagy szavakról van szó, amikor legalábbis Esztergom vonatkozásában a jogállam végéről beszél TÉ. Abszolút törvénytelenül fogadott el a fidesznyik testület egy totál törvénytelen rendeletet, amelynek alapján a Meggyes-féle tartozások miatt 2045-ig (!) igen súlyos adósságokat és elképesztő megszorítást fog nyögni a város, és ez a rendelet érvényben marad mindaddig, amíg az Alkotmánybíróság meg nem semmisíti (!) - azaz akár évekig, vagy örökre, holott totál törvénytelen! Erről is szól ez a link (Kisherceg már hozta fentebb) www.hir24.hu/belfold/250572/tetenyi-vege-a-jogallamnak-esztergomban.html

Szóval tényleg ez az a pont, meg az alkotmányba iktatott lex Esztergom, aminél azt mondja az ember, hogy szabályszerűen ki akarnak nyírni minket. Éppen Esztergomot, a nagy állítólagos körösztény Fidesz-Kdnp. A Szeretgomon viszont már volt róla szó: Esztergom ereje nem a nagyságában van, és a Fidesz, ha minket akar kinyírni, egy nagyon masszív szellemet enged ki a palackból.

xsasha 2011.04.19. 16:25:29

@komment1:
Tehát ha nem lenne a fidesznyik rendelet, akkor nem lenne adósság meg megszorítások? Az a baj, hogy nagy lelkesedésedben szavaid hitelességét ásod alá.

2011.04.19. 16:38:57

@xsasha: most értem vissza a géphez, küldtem! Gyere!:)

komment1 2011.04.19. 16:45:43

@xsasha:

A baromi nagy adósságot Meggyes hozta össze, gyakorlatilag egy személyileg. Ez egy.

Kettő: per pillanat TÉ adósságrendezést indított el, ill. a másik hivatalos lehetőség lenne a vagyonfelosztás. Mindkét esetben buknának nem is keveset a bankok, mindenesetre nem kellene a Meggyes hülyesége miatt 26 milliárdra (!) duzzadt adósságot 100%-ban kifizetni - egyébként abszolút jogosan buknának a bankok, mert semmi háttérre, nulla üzleti tervre stb. helyeztek ki bődületes pénzeket. És most Meggyes az ő érdekeiket képviseli, a lakosság meg le van ejtve. Egy rahedli iskolát fognak bezárni, zum Beispiel, de ez csak egy a sok közül. Többen írták a Szeretgomon, hogy ha mindez megvalósul, akkor a helyi ingatlanok is totál elértéktelenednek, mert semmi útkátyúzás, csomó iskola bezárva, szeméthordás nuku, stb. semmi nem lesz 2045-ig - ezt akarja ez az ember.

Tudom, hogy kívülállónak szinte szürreális elképzelni, hogy mi folyik itt, de nagyon jól mondta TÉ a vasárnapi tüntetésen, hogy Esztergom mondhatni a példa, ez várhat Magyarországra, ezért nagyon nem árt megfigyelni, mi folyik itt nálunk.

a-kis-herceg 2011.04.19. 16:51:08

@komment1: én meg augusztus óta szajkózom... Esztergom a példa...

Diocles 2011.04.19. 16:57:44

@a-kis-herceg:

pfff..., ez tényleg olyan hülye, h ráharapott TG médiahekkjére, semmi tiltakozás, semmi cáfolat.

"Hoppá! Tétényit miniszterelnöknek? Vállalná a jelöltséget? Érzi magában a lehetőséget és az erőt a feladathoz?

Ezt azért nagyképűség lenne kijelenteni. De abban biztos vagyok, hogy kívánatos a női politikusok megjelenése a közpolitikában. Hogy az én személyemben történne ez meg, vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen. Vannak pozitív példák: Angela Merkel, a szlovák miniszterelnök, számos skandináv politikus, folytathatnám a sort. Egy nő másként közelíti a problémákhoz, mint egy férfi. A magyar országos politikában túlsúlyban vannak a férfiak. Arra az empatikus megközelítésre és kompromisszumkeresésre van szükség, amit most épp én képviselek. A pozitív vélemények nem a személyemnek, hanem annak a stílusnak szólnak, amit megjelenítek.

Ha jól értettem, nem zárkózik el attól, hogy kellő támogatás esetén Orbán kihívója legyen 2014-ben.

Ezt most még túlzás lenne kijelenteni. Addig még sok víz lefolyik a Dunán.

„Most még”?

Inkább úgy fogalmazok: abban hiszek, hogy egy női politikus jelenthet alternatívát Magyarországnak."

pedig TG is hangsúlyozza, h voltaképp irreális az egész.

a-kis-herceg 2011.04.19. 16:58:10

TG nek válaszolgat... ideszól

"A blogger Török Gábor szerint ön immár „az országos politikában is megkerülhetetlen tényező”. Minapi írásában az elemző keresi, kik azok, akik „hiteles, saját táborukon túlmutató vezetői lehetnének egy, a mostani kormánnyal szembeni összefogásnak”. Aztán önnél köt ki.

Olvastam. Az a helyzet, hogy nem lepődtem meg.

Hoppá! Tétényit miniszterelnöknek? Vállalná a jelöltséget? Érzi magában a lehetőséget és az erőt a feladathoz?

Ezt azért nagyképűség lenne kijelenteni. De abban biztos vagyok, hogy kívánatos a női politikusok megjelenése a közpolitikában. Hogy az én személyemben történne ez meg, vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen. Vannak pozitív példák: Angela Merkel, a szlovák miniszterelnök, számos skandináv politikus, folytathatnám a sort. Egy nő másként közelíti a problémákhoz, mint egy férfi. A magyar országos politikában túlsúlyban vannak a férfiak. Arra az empatikus megközelítésre és kompromisszumkeresésre van szükség, amit most épp én képviselek. A pozitív vélemények nem a személyemnek, hanem annak a stílusnak szólnak, amit megjelenítek.

Ha jól értettem, nem zárkózik el attól, hogy kellő támogatás esetén Orbán kihívója legyen 2014-ben.

Ezt most még túlzás lenne kijelenteni. Addig még sok víz lefolyik a Dunán.

„Most még”?

Inkább úgy fogalmazok: abban hiszek, hogy egy női politikus jelenthet alternatívát Magyarországnak. "

komment1 2011.04.19. 16:58:25

@komment1:

Ja, és még egy dolog, a pénz pedig gyakorlatilag felszívódott. Ugyanis a legnagyobb jóindulattal összekaparva is max 9 milliárdos vagyont tud felmutatni per pillanat Esztergom. Ezt maguk a fideszesek mondják! Hol a csekély tizenpármilliárd? Vannak, akiknek lennének ötletei, hogy ez meg a debreceni (!) meg a hódmezővásárhelyi (!) rekordadósság mire mehetett.
Ugyanis azt mondom: ha lenne valami látszata a városban annak a vagyongyarapodásnak, hát akkor még jogos is, hogy fizessünk érte sok évig, hiszen még meg is érte nekünk. De aki eljön csak a belvárosba, csak a 11-es úton végig, láthatja, hogy a belváros úgy néz ki, mintha le lenne bombázva, szó szerint (írtam már korábban, hogy itt forgatta Angelina Jolie a háborús filmjét!). Hát akkor hol a pénz? És miért mi fizessünk érte? Nagyon is reális a banki bebukás, vagy más valaki(k) bebukása.

Diocles 2011.04.19. 16:59:01

@Diocles:

mielőtt megint belémkötne valami troll, nem Tétényi személyével van itt bajom, hanem azzal, h a realitásérzék hiányával.

a-kis-herceg 2011.04.19. 16:59:17

@Diocles: nagyon egy húron pendülünk... kár hogy más szólamban...

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:00:07

@Diocles: egyetértek... igen a realitásérzéked hiányzik... igazad van

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:01:56

@komment1: először is meggyest felnégyelni! a piszkos pénzügyek ráérnek

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:05:37

Tiszavasvári a másik "jövő városa", a jobbik megoldás

index.hu/video/2011/04/19/tiszavasvari/

pug406st 2011.04.19. 17:07:29

@komment1: érdekes hozzáállás... szerinted a bank ha bukik kinek a pénzét bukja el????

komment1 2011.04.19. 17:08:03

@a-kis-herceg:

TÉ mögött nagyon komoly nemzetközi karrier is áll. Nem kispályás. A szintjét tekintve semmi gond vele, sőt. Ez egy lehetőség. Mindenesetre tény, hogy, ahogy TG írja, közel-távol senki olyan súlyú nincs, aki Orbán ellenében szóba jöhetne. TÉ pedig eleve valaki, bár nem politikusként kezdte. Viszont egyebek mellett sok éves fővárosi önkormányzati tapasztalata is van.

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:10:00

@pug406st: a többi adós pénzét? ;)

@komment1: "bár nem politikusként kezdte"

ez a nagy előnye... szemben a semmihez nem értő, erkölcstelen zorbánnal stbvel

komment1 2011.04.19. 17:11:46

@pug406st:

A sajátját. Nincsenek állami bankok. Be kellene nyelniük (mint a bebukó adósoknál) és repülnének azok a fejesek, akik ezt okozták. Nyugaton legalábbis ez így megy. Esztergomnak még rendes vagyonkatasztere sem volt Meggyes alatt, és nem forgalomképes ingatlanokra jegyeztek be a bankok jelzálogjogot! Mégis hogy? Ez irtózatos szakmai hiba, sőt több annál. Egyebet is felvet.

komment1 2011.04.19. 17:13:27

@komment1:

Bocs, szóval van mondjuk Nemzeti Bank és hasonlók, de itt természetesen kereskedelmi bankokról van szó.

xsasha 2011.04.19. 17:13:52

@komment1:
Az a baj, hogy amiket írsz azok egy része közhely, a másik meg hozzánemértést tükröz.
Egy város költségei nem vagyongyarapítás, hanem közszolgáltatások ellátása.
Nekem fogalmam sincs, hogy pontosan mi történt Esztergomban és nem is akarok foglalkozni. Meggyest egyébként is egy alkalmatlan alaknak tartom.
De amit te megfogalmazol, az minden csak nem hiteles és értelmes.

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:16:47

@komment1: :) jól megkaptad, most helyre tettek téged is:)

"Nekem fogalmam sincs" de "közhely, a másik meg hozzánemértést"

komment1 2011.04.19. 17:17:19

@a-kis-herceg:

Az a helyzet, hogy Orbán szerintem igenis kaliber. Szegény Gyurcsány, hát neki van tehetsége bizonyos dolgokhoz, de azért nem egy hű de. Orbánnal nem az a baj, hogy buta, nem alkalmas stb., hanem hogy mire fordítja jelenleg a tehetségét. Legalábbis én így látom.

pug406st 2011.04.19. 17:19:01

@komment1: sajátját... amit a betétesek pakolnak be... nem vitatom, hogy a bankok hibásak voltak mert nem körültekintően jártak el a hitelkihelyezésnél és nem hiszem, hogy bármelyik tönkremenne emiatt de az nem a saját pénzük. a veszteségeiket pedig be fogják vasalni és azt az újabb hitelkihelyezéseknél fogják elérni...

komment1 2011.04.19. 17:23:40

@xsasha:

Kedves Xsasha!
Meg voltam róla győződve, hogy a következő érved az lesz, hogy működésre ment el a pénz. Hát az a helyzet, hogy nem. Esztergomnak évi szinten rengeteg milliárd bevétele van, tudod Suzuki meg ilyenek, mind a városnak fizet (egyelőre, de Orbánék majd tesznek erről is). Szóval mindebből hiper bőven lehetett volna fedezni a működési költségeket, nem úgy mint más önkormányzatoknál, ahol ez tényleg gond. Sőt, többet mondok. Mivel rengeteg Esztergom bevétele iparűzési adóból stb. ezért még nagyobb összeg eltűnéséről van szó ugyebár.

Egyébként meg, nézd, én egyszer sem kérdőjeleztem meg azt, hogy értelmes, amit írsz. Ez nem csak nem elegáns érvelés, de alapjában nem helyénvaló érv. Érvelni kell.

Egy élmény volt veled vitatkozni!

komment1 2011.04.19. 17:26:06

@pug406st:

Ezért tényleg nekik kell tartani a hátukat. Azért van a management, hogy legyen agya. Persze, mint mondtam, lehet, hogy nagyon is volt agya, és mást is felvet az eljárásuk.

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:27:15

@komment1: ja ja.

az előzőhöz:

"A politika túl komoly dolog ahhoz, hogy a politikusokra lehetne hagyni." (Charles De Gaulle)

akis csapat összefogott. "szövetség" a kassza megszerzésére és őrzésére...

"Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány okos ember ne tudná becsapni." (Rejtő Jenő)

WLaci 2011.04.19. 17:31:34

@komment1: Kaliber, csak sajnos nem tudja levetkőzni a felkapaszkodott parasztgyerek -- egyébként indokolatlan -- kisebbrendűségi érzését. Zsigeri indulat mindennel szemben, ami nem olyan, mint az ő világa. Konfrontáció kompromisszumok helyett. Tehetséges, de végül csak egy ígéret marad majd, nem tudja meghaladni a korlátait.

komment1 2011.04.19. 17:31:39

@a-kis-herceg:

Jó-hó! Nagyon jó.
Azért néha megszívják. Csak remélni tudom, hogy most is.

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:34:09

@WLaci: @komment1: tisztázzuk She és he nem összehasonlítható.

már 2szer mondtam. a lényeges különbség a PÉNZ... ebből következőleg "he"-nek SZABAD AKARATA SINCS... vö. pártpénztárnokok és oligarchák.

komment1 2011.04.19. 17:36:43

@WLaci:

Hát lehet. Én nem annyira kedvelem azért ezt a parasztgyerekezést. Végtére pl. szegény Gyurcsány honnan jött? Meg a prolizást meg ilyesmit én nem csípem. Szerintem egyik legnagyobb baja Orbánnak, hogy most már velejéig elitista. Bár háza van Felcsúton, de nem emlékszik, honnan jött. Illetve - hát nem is jött ő olyan nagyon alulról, mint Gyurcsány. Hiszen a papának már volt azért bizonyos pozíciója. És nem akárki mehetett ki a rendszerváltás előtt Oxfordba. Agy is kellett hozzá, naná, de pozíció is a papa részéről. Szóval ő azért nem éppen egy tipikus parasztgyerek.

a-kis-herceg 2011.04.19. 17:43:51

egy hsz felveti, hogy akkor nem lesz ünnep aug 20... nincs tűzijáték és vihar

a nyuszi tojja ezentúl az alkotmányt :))))

vagy marad Szent Pista névnapja? de az december...

w.blog.hu/2011/04/19/a_keselyu_meg_el/fullcommentlist/1#c13264905

WLaci 2011.04.19. 18:01:08

@komment1: Félreértesz. Én sem tartom indokoltnak az ilyen kisebbségi érzéseket, sőt, szeretem is azt a réteget és részben én is onnan származom. Csak van, aki ezt szégyelli és nem tudja feldolgozni, szerintem OV ilyen.
Elitistának nem nevezném, az Oxford ügy meg erős túldimenzionálás, pár hónapos tanulmányútról van szó, nem ottani diplomáról.
Szerintem inkább magában hisz, elhitte, hogy ő különleges tehetség, és a víziói majd megváltoztatják a világot. De igaziból csak egy tehetséges hatalomtechnikus, és akikre a szakpolitikákat építi, azok már szakmailag nagyon gyengék (Matolcsy, a KIM dilettáns jogászai), pont azért, mert nem szereti a szakmai eliteket. Csak ki fog derülni, hogy a víziók nem elégségesek, kellenek szakpolitikák is.

2011.04.19. 18:01:15

Na lassan fel kéne kelni a gép elől, s menni kellene öltözködni...:)))

WLaci 2011.04.19. 18:03:21

@a-kis-herceg: Szerintem azért van szabad akarata, max korlátozott. Nem hiszem, hogy teljes egészében az oligarchák pénzügyi érdekei vezérelnék a politikáját. Legyen mondjuk 60% szabad akarat.

pug406st 2011.04.19. 18:03:32

@Letícia: jó szórakozást estére! :)

2011.04.19. 18:08:08

@pug406st: köszi!:)

Sziasztok!:)

ubul2000 2011.04.19. 18:11:09

@Letícia: Sajnos csak most érkeztem haza Balcsiról, vszleg nem tudok menni. Jó szórakozást!

lüke 2011.04.19. 18:11:40

@komment1:
igen, apukája felkiabált a bányából Sorosnak:
-Gyurikám kügyük el Oxfordba!
comme il faut!

@pug406st: csatlakozom

@WLaci:
szakik mindig is kellettek

a-kis-herceg 2011.04.19. 18:33:58

@WLaci: érdekes pont ez a kommentem nem ment át... szval

a zorbánnak max 10% szabadsága és csak lényegtelen kérdésekben...

lásd pl Érd, harkaizoltán pártpénztárnok dönt 90%-ban, pénzügyben csak ő

komment1 2011.04.19. 18:47:19

@WLaci:

Azzal teljesen egyetértek, hogy egyszerűen túldimenzionálja magát, ti. ember nincs, aki mindenhez értene, de ő voltaképpen mindenben dönteni akar, ezért olyan emberekkel veszi magát körbe, akik szerinte könnyen irányíthatóak.
Örömmel láttam, hogy egy ember most végre szakpolitikai alapon mer kritikát megfogalmazni: Pokorni Zoltán. Ő egy tényleg okos pasi (balneológia ide vagy oda:). Ti. amire a felsőoktatásban is készülnek matolcsysta alapon az egy katasztrofi. Hoffmann Rózsa sem buta a közoktatási részhez egyébként, mindketten megmondták, hogy a 15 év, amit maga OV talált ki (!) mint tankötelezettségi határ nonszensz, túl alacsony. Néhány szakmai kritikai jellegű próbálkozása Navracsicsnak is volt, akit szintén bírok, de ő aztán sajnos feladta. Persze ott nagyobb volt a tét, de azért mégis, nagyon kár. Meg persze részben le is nyomták a víz alá.

Azért Orbán szerintem nagy kaliber. Nem Oxford miatt mondom elsősorban, Bajnai például szerintem nem azért kapott meghívót Columbiára előadni, mert olyan fantasztikus zseni, ezek a dolgok nem így mennek. Ha valamiért megvan az érdeklődés, pláne egy ex-kormányfőt, aki tud is angolul, meghívják. Orbánt pedig nem azért nem hívnák, mert ne lenne valódi nagy agy. Ez kiderült abból az amerikai nagyköveti beszámolóból, ami a Wikileaks révén szivárgott ki. Nagyon nagyra tartják - és éppen ezért tartanak is attól, amit tesz vagy tehet.

komment1 2011.04.19. 18:52:28

@lüke:
Az apukája értelmiségi volt és párttitkár abban a rendszerben.

komment1 2011.04.19. 19:07:51

@lüke: Azt tudtam, hogy Soros pénzen volt kint, de azt nem, hogy csak '89-ben, azt hittem, pár évvel korábban. Ti. előtte kizárt, hogy valakit megfelelő kapcsolatok híján kiengedtek volna Oxfordba tanulni. Ebben az esetben viszont lehet, hogy tényleg elsősorban a személyes kapcsolat számított Sorossal.

Az viszont biztos, hogy nem kifejezetten parasztgyerek Orbán, értelmiségi, párttitkár papával. Vidéki értelmiségi család.

lüke 2011.04.19. 19:17:05

@komment1:
ok,
csak azért, mert nyilvános,
85 óta müködik, elírtam
kuratórium döntött és nagyon sokan mehettek már 90 elött

komment1 2011.04.19. 19:26:17

@lüke: Értem. El is gondolkoztam az egyéb vonatkozásain. De az a helyzet, hogy pl. az én profjaim közül is korábban többeket Leningrádba kiengedtek tanulni, de nyugatra azért nem. Konferenciára még csak-csak kimehettek, de hosszabb tanulmányútra nem. Ahhoz már marhára vonalasnak kellett lenni, hogy valaki hónapokat, éveket kint tölthessen úgy, hogy vissza is jön.

panelburzsuj 2011.04.19. 19:44:15

@komment1:

Ne izéljünk már, 89 szeptemberében ment ki Oxfordba, a ruszkihazazavaró beszéde és a kerekasztal-tárgyalások UTÁN.

komment1 2011.04.19. 19:55:03

@panelburzsuj:

Igen, ezt már letárgyaltuk Lükével. L. pár kommenttel feljebb.

lüke 2011.04.19. 19:59:47

@komment1:
attól függ melyik szakmában
a mg- szüleim- lehetett menni Ford, FAO ösztöndijjal már a 60-s években is, legfeljebb a családot nem engedték ki
(persze Liszenkóhoz is!)
az enyémben -eü- abban meg pláne, vonal nélkül is, bár volt aki után kémkedtek és zaklatták

komment1 2011.04.19. 20:07:50

@lüke: Hát én a humán értelmiségről beszélek - őket sokkal keményebben fogták. Anyámék pedagógusként is megélték ezt. Viszont az tény, hogy kb. a 80-as évek közepén már nekik is lehetett olyat csinálni, amit mi is tettünk, hogy kimentünk Ámerikába az '56-os rokonokhoz pár hónapra 1985 nyarán. Szegény anyám nagyon megküzdött a vízumért, de végül összejött. Kanadába viszont nem.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 21:04:24

"Nem közölte a Fidesz-vereséget az MNO és a HírTV"

ketrecharc.blog.hu/2011/04/19/nem_kozolte_a_fidesz_vereseget_az_mno_es_a_hirtv?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

De ezt igen még a választás előtt:

"A párt közleményében kijelenti, hogy akik április 17-én, vasárnap a Révfalu keleti részét, Bácsát, Kisbácsát, és Sárást érintő időközi önkormányzati képviselő-választáson Bárány Istvánt támogatják szavazataikkal, az MSZP által támogatott jelöltre voksolnak. Akiknek fontos, hogy az érintett településrészek a jövőben is fejlődjenek, dr. Pergel Elzára, az önkormányzati többséget adó Fidesz-KDNP jelöltjére adják szavazatukat – zárul a közlemény."

www.mno.hu/portal/777621

Na most akkor mi van?

Tehát esetlegesen csak az innen informálódó jobbos barátaink nem is tudják a FIDESZ-en kívüli világ eseményeit? Innen az a nagy önbizalom? :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 21:33:04

"A magyarországi német befektetők nagy várakozásokkal tekintenek a 2011-es évre, és a gazdaság helyzetét lényegesen jobbnak ítélik meg, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 17. konjunktúra-felméréséből. Az optimizmust azonban a hazai folyamatok helyett főként az általánosan javuló gazdasági helyzetre illetve az exportgazdaság élénkülésére alapozzák, az Orbán-kormány munkáját a többség rossznak értékeli, szemben a Bajnai-kabinetével."

www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=42466

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 21:49:09

"Máris bírálják a magyar alkotmányt

„A médiatörvények kapcsán támadt aggodalmaink a ma elfogadott alkotmánnyal és annak hatályba lépésével felerősödnek, ahelyett, hogy eloszlanának” – jelentette ki a német kormány képviselője, aki arra is emlékeztetett, hogy Európa a „sokszínűség egysége”."

kitekinto.hu/europa/2011/04/19/maris_biraljak_a_magyar_alkotmanyt

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 21:50:21

Úgy látom, pillanatnyilag mindenki blogtalin van. Jó beszélgetést és hangulatot kívánok hozzá! :-)

a-kis-herceg 2011.04.19. 21:52:02

@vinczej: én nem... de nemsoká elvonulok pihenni... olvaslak:) irogass csak

parlamentarista 2011.04.19. 21:58:56

@komment1:
orbán papa értelmiségi volt és [járási] párttitkár. ezen jót mosolyogtam.

aszekelyek 2011.04.19. 21:59:53

@panelburzsuj: Naná, majd a Lomonoszovon tanulta volna a demokráciát... :) Amit akkor még senki nem is ugatott messziről sem. Lévén diktatúra, amiben felnőttünk. Csak emiatt tudták megcsinálni, a paktumot is is az első négy elhibázott évet is.

@vinczej:
fene se érti ezt. A remekül kormányzó szocik és szadistapárt idején meg döglődött a gazdaság.....Valami élénkülést , alig egy % -ot bírtak bajnai évében összehozni. :F Mit is értékelnek annyira jobbnak bajnainál ezek a kedves németek? Szemben Orbán kormányával? Tesséj már kibontani:)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 22:00:04

@a-kis-herceg: Én is megyek. Jó éjszakát mindenkinek! :-)

aszekelyek 2011.04.19. 22:03:00

@Szimba: megdumáljuk priviben , jó? Holnap. Jó éjt!

@vinczej: Oda ne rohanjak....Aggodalma van neki. Jobb, mint egy vakbél perforáció....

parlamentarista 2011.04.19. 22:10:59

ha már itt tartunk: a késő kádár kor abszolút haszonélvezői azok a családok voltak, ahol a papa párttitkár volt, a mama pedagógus. rendszerint ezen családok gyerekei választották a pártkarriert. a rendszerváltás után ebből a körből sokan fordultak, és a hazafias népfront kommunistáiból állampárti katolikusok lettek. a papa kommunista, a gyerek pápista.

parlamentarista 2011.04.19. 22:13:17

@aszekelyek:
ne viccelj már. a "demokráciát" nem az egyetemen tanítják, hanem a családban.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.19. 22:13:52

@aszekelyek: Miért én magyarázzam? Ezt a németek és Európa mondja. :-)

komment1 2011.04.19. 22:35:26

@parlamentarista:

Hát, tudja, piszok sokat szívott az a pedagógus a kommunista rendszerben, aki vallásos volt. Anyámat pl. állandóan azzal fenyegették, hogy "lejár a türelmi idő", mert tudták rólunk, hogy az egész család templomba járó. És nagyon sok retorzió érte emiatt a szüleimet.
Bezzeg mondjuk Hoffmann Rózsa eszméletlen vonalas kommunista volt a rendszerváltás előtt. Aztán hirtelen megtért, és ma a KDNP oszlopos tagja. Valahogy mindig jó és magas pozícióban volt. Mondjuk mindettől függetlenül a szakmáját tudja.

parlamentarista 2011.04.19. 22:57:33

@komment1:
ahol papa pártitkár volt ÉS a mama pedagógus. ezek a családok a késő-kádár kor haszonélvezői voltak. a párt ezen családok gyerekeiből képzelte el az utánpótlást. közbejött a rendszerváltás, és egy csoport kommunistából hirtelen állampárti katolikus lett.

komment1 2011.04.19. 23:06:58

@parlamentarista:

Jobban mondva állampárti körösztény, mert mondjuk korántsem csak katolikus.

lüke 2011.04.20. 06:47:38

@komment1: a hatvanas évekröl beszéltem,
nekem a legtöbb osztálytársam cseregyerekként FRo-ban volt `68-ban, de magáútra már 62-ben is lehetett menni,( akkor volt apám elöször Bécsben, s nem volt párt tagja-itt már megkérdöjelezték- , ahogy én se voltam KISZ tag )
85-ben már mindenki mehetett- 68 elött enyhült a helyzet
@parlamentarista: igen ,az iskolai csapatvezetöt láttam egy misén 90-ben , nálunk a kis kápolnában, meg is kérdeztem:
- mi ez?
- valamiben hinni kell- válaszolta
ilyen egyszerü

komment1 2011.04.20. 07:20:10

@lüke: Nem néhány napos turistaútról beszéltem. Kötve hiszem, hogy bárki csak úgy kiruccanhatott volna az amerikai rokonaihoz három hónapra a hatvanas években. Mint mondtam, anyám még '85-ben is megküzdött a vízumért, de akkor ez már tényleg elintézhető volt, legalábbis részben, mert azt már nem engedték meg, hogy a kanadai testvéréhez is elmenjünk.

lüke 2011.04.20. 07:58:38

@komment1:
minden nyugdíjas rokonom, abban a reményben, hogy ott marad:) 60-tól Amerikában töltött 3hó/ 1 évet, söt volt aki 3 hónap fizetés nélkülin volt!
a vizumot meg nem értem, az nem a magyarok kompetenciája volt
( nekem sem adtak útlevelet, míg fel nem vettek az egyetemre,1970)

komment1 2011.04.20. 08:19:06

@lüke:
Az én nagyim is volt kint, de nem a hatvanas években, persze fizették a kinti a gyerekei.
A vízumról: hát nem rajongtak ám már akkor sem az amerikaiak a keletiekért, végül is már akkor is mindenki disszidálni meg emigrálni akart (minket is majdnem visszatoloncoltak, mert keresztapám elbénázta a találkozót, és majdnem egy napig ott ültünk a Kennedy reptéren - az volt ám a muri :P). De nem csak erről van szó, a külügy is végig megfigyelés stb. alatt volt, nem engedtek csak úgy ugrálni. Gondolom, a nyugdíjasok kevesebb vizet zavartak :) Nővérem pl. semmi szamizdatos és hasonló ügyekben nem volt benne, de még a 80-as évek végén is bevitték a rendőrségre éjszaka (!), és elég keményen kihallgatták, csak mert a Diakóniánál volt meg hát ugye ilyen több értelemben "gázos" volt a családi háttér.

radala 2011.04.20. 08:28:37

@cambridge.on: Szívesen látnék valahol a világban egy önállóan gondolkozót. Ezidáig ilyennel még nem találkoztam:-)
Fene nagy önálló gondolkodás az, ha valaki tök véletlenül pont úgy aggódik, mint GyF:-)
Meg kell állapítanom, hogy nem csak a demokráciaféltés nevetséges, de az is, amikor Bolgár György/GyF/stb nézetei oly szervesen illeszkednek be valaki világképébe, hogy már azt hiszi ezeket ő maga találta ki:-)

xsasha 2011.04.20. 09:07:14

@komment1:
Ne haragudj, de a "rengeteg" az számomra azt jelenti, hogy nem tudod, mennyi, még nagyságrendileg sem.
Szóval az a gondom, hogy Tétényi polgármester, tehát hozzáfér a számokhoz, meg tudná konkrétan mondani, mennyi hiányzik a kasszából, milyen típusú kiadások voltak. Nem értem, hogy miért nem önt tiszta vizet a pohárba.

radala 2011.04.20. 09:23:33

@xsasha: Ugyan már egy diktatúrában senki nem fér semmilyen számhoz, csak OV meg Meggyes...
Nem látod mekkora baj van az országban, mindennek vége az új alkotmánnyal, már a számok sem a régiek. Rengeteg probléma van.

Már csak annyi kérdés maradt, hogy most, hogy vége a Köztársaságnak meg a demokráciának és OV végre nyugodtan "megszoríthat" ( index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/19/ujabb_csomagot_kaptunk_a_kormanytol/ ), ami eddig egyenlő volt a demokráciával és az európaisággal, most mi lesz?
Nem értem, hogy a sok Bokros/Bajnai fan most mihez fog majd kezdeni, roppant mulatságos lesz, hogy a Köztársaság bukása után most majd hirtelen az eddig ingyenélőnek titulált közalkalmazottakat kezdik majd el védeni.
Azt hiszem még nekik sem tiszta a kép, de majd önállóan gondolkodva elmondják szó szerint azt, amit BGy/GyF meg hasonlók...:-)

aszekelyek 2011.04.20. 09:36:45

@parlamentarista: Pedig Orbán olyan tárgyú kurzuson vett részt Oxfordban.:D
@vinczej: Pobtosítsunk. Ezt egy illető mondta, aki még csak nem is Merkel. Egy emberke mondta. Történetesen államminiszter. A helyében jobban aggódnék azon, hogy a finnek nem hajlandóak Portugáliát segíteni. Az komoly dolog. Ez meg csak a szokásos nyöszörgésük.

xsasha 2011.04.20. 09:39:59

@radala:
A baloldal egy nagy része zökkenőmentesen fogja venni azt a kanyart, ami a Fidesz populistázásától a Fidesz megszorító antiszociálisozásig tart.
De azért vannak gondolkodó emberek, akiket a Zalkotmány szidása és a médiatörvény feletti hangulati lelkesedés közben kicsit furán fogják érezni magukat. Ha Matolcsy azt csinálja, mint amit Bajnai, akkor a magukat "független baloldali"-ként definiálók nagyon zavarban lesznek, mivel is kell most vádolni az Orbán kormányt.

komment1 2011.04.20. 09:53:43

@xsasha: Abszolút tiszta vizet öntött a pohárba, tőle tudjuk, mi a helyzet. Ha kíváncsi vagy rá, akkor mondom: azért nem írtam konkrét számot mert tavaly majdnem húsz milliárd volt, idén meg 9 az elkölthető pénz mennyisége - már itt is van bizonyos bibi.
Egyébként meg az elérhető legnagyobb transzparenciára törekszik TÉ, minden testületi ülés nyilvános, amit nem muszáj törvényileg előírtan zártan tárgyalni, közvetítik a főtéren, és megy az Esztergom.live-en élőben. Ami csak fontos és a polgárokat érinti, mindenről tudunk - aligha van sok így dolgozó polgármester Magyarországon.
Ami pedig a feljelentgetést meg egyebet illeti, abban beindult a helyi LMP és a Jobbik is, csakhogy persze konkrét szerződéseket stb. tudnak támadni, feljelenteni, nem megy az csak úgy. Ráadásul ezekben az esetekben évekig húzódnak az ügyek, nekünk pedig most kell, sürgősen megoldás, mert tényleg bele fog dögölni a város ebbe a jelenlegi helyzetbe. Tényleg, nagyon kétségbe vannak már az emberek esve, és teljes joggal - a mostani meggyesisták által elfogadott "reorganizációs" terv alapján a város teljesen lepusztulna egészen 2045-ig. TÉ már ott tart, hogy azt is megpendítette: ha nem sikerül a Magyarországon belüli megoldás (simán mehetne, törvényesen oszlathatna a kormány, parlament, csak nem akarnak), akkor végső esetben Brüsszelhez kell fordulni. Speciel neki ilyen téren nagyon jó kapcsolatai vannak, ott is dolgozott. Persze ez a legvégső, ő is mondta, hogy itthon szeretné megoldani a dolgot, ha csak egy mód van rá - de azért tényleg szégyen, hogy már mindennel muszáj az unióhoz folyamodni, mert OV-ék képtelenek normálisan idehaza megoldani az ügyeket, mindenkit, aki egy kicsit is mást akar, azt úgy érzik, le kell nyomni a víz alá.

Tudod, mi a legnagyobb röhej? Olyan szinten szabadulni akartak eredetileg Meggyestől, hogy egy fideszes parlamenti képviselő felesége még szeptemberben a szemembe mondta, hogy TÉ-t akarják polgármesternek! Ezt add össze! Csak azóta kiderült, hogy TÉ nagy falat (l. éppen ezt a posztot), most már őt sem akarnák. Persze, ők is látják azt, amit TG. Most már mind a kettejüktől, TÉ-től és Meggyestől is meg akarnának szabadulni.

radala 2011.04.20. 10:00:13

@xsasha: Az emberi agy csodákra képes:-) Igazából magam sem gondoltam, hogy a populistázásból a thatcheriztázásba vezető út különösebben rögös lenne számukra.
Mondjuk kíváncsi leszek, hogy rendbe tehető-e az ország. Kötve hiszem, illetve sajna szerintem az lesz az eredménye, hogy jönni fog Medgyessy kettő.

xsasha 2011.04.20. 11:35:29

@komment1:
Azt elhiszem, hogy Meggyestől meg akartak szabadulni. Szerintem nagyon gázos alak. De továbbra sem látom a tényeket, csak dobálózást számokkal. Hol lehet elolvasni, hogy mi a konkrét helyzet?
Te milliárdokról beszélsz, ez nem egy két szerződés. Szóval ezért is nem tiszta a helyzet számomra.

xsasha 2011.04.20. 11:38:44

@radala:
Én annyira nem aggódnék. Orbánnak elég jó forgatókönyve van a következő időszakra, és egy Medgyessy 2-re is. A baloldal nem tud egységes kommunikációt felépíteni, egymásnak ellentmondó érvelések látnak napvilágot, és az LMP nem fogja venni az MSZP rugalmas politikáját.

komment1 2011.04.20. 12:09:32

@xsasha:

Én a teljes költségvetésről beszélek egyrészt, és arról, hogy nyilvánvalóan füstté vált jó pár milliárd - csakhogy ez piszok nagy falat, aki ebbe belemegy, az egy Hunvald, pontosabban Tocsik ügyet indítana, mert könnyen lehet, hogy pártfinanszírozásról van szó és nem kifejezetten egyéni gazdagodásról. Szóval nem csoda, hogy TÉ nem akar ilyen dologba keveredni, mert nem az a lényeg, hogy botrányt kavarjon, ezzel a város számára semmi meg nem oldódna, hanem az oldaná meg az esztergomi helyzetet, ha oszlatás és új választás lenne. Egyébként bármilyen bírósági ügy eleve évekig húzódna, akkor meg már amúgy is új választás lenne, Meggyes meg a parlamenti mandátuma miatt eleve érinthetetlen 2014-ig (Hagyót is csak a "lejárat napján" vitték el), úgyhogy peres úton a város legalábbis semmit nem nyerne, TÉ polgármesterként most a város érdekében teszi a dolgát, nem Meggyes tönkretételéért.

Viszont egyes szerződésekbe nyilvánvalóan könnyen bele lehet kötni, mert világosan látható és kimutatható, hogy gáz van velük - ezek alapján kezdett el az LMP és Jobbik feljelenteni. De mindezt végigvinni évekbe telik, Meggyes egyelőre érinthetetlen, szóval mindez a konkrét politikai helyzetre, annak megoldására sajnos nincs hatással.

Ha érdekelnek adatok, ilyesmi, akkor a Szeretgomon az archívumban és a jelenleg fent lévő anyagokban is sok mindent találsz.

xsasha 2011.04.20. 12:29:58

@komment1:
Na ne! Ha egy Hunvald-ügyről van szó, akkor én tudni akarok róla. Ha TÉ úgy indul, hogy nem akar kirobbantani egy pártfinanszírozási botrányt... akkor nem teljesen értem, hogy mit is akar.
Én úgy gondolom, hogy Hagyó és Hunvald szerves része volt a 2/3-nak. Nem kellett bírósági ítélet ahhoz, hogy a társadalom ítéletet mondjon.
Még egyszer emlékeztetlek, hogy te milliárdokról beszélsz. Ezt egy-két szerződés megtámadásával nem lehet elkenni.
Nekem nincs időm archívumokban kotorászni, Esztergom nekem nem szívügyem. De neked illene némileg több konkrétummal operálni.

komment1 2011.04.20. 13:32:46

@xsasha:

Engem a város érdekel, éppúgy mint Tétényi Évát, de bárki nekiállhat egy ilyen küzdelemnek, ha kedve és energiája van rá.
Per pillanat az érdekel, hogy gyerekem milyen iskolába tud majd járni, hogy fog minden kinézni Esztergomban, és az érdekel, hogy ne tehessék tönkre a várost. Őszintén szólva a legkevésbé nem izgat, hogy Meggyes hova kerül, a lényeg, hogy az esztergomi közéletből elkerüljön minél előbb.

Aki meg tényfeltáró újságíró vagy harcos aktivista, az csinálja a maga dolgát - eddig is bárki ilyen megtehette volna, mindenki hallotta hírét a hatalmas hiánynak.

Mi a város túléléséért küzdünk - stimmt? Ez a feladatunk és nem kicsi, hanem óriási feladat. Mindenki törődjön azzal, ami a dolga.

Na, amúgy meg nekem is most sok dolgom van, úgyhogy elbúcsúztam.
Bye

xsasha 2011.04.20. 16:54:28

@komment1:
Ez mellébeszélés. Ha a várostól elloptak milliárdokat, akkor a város érdeke, hogy ezeket a milliárdokat visszaszerezze.
Számomra nem értelmezhető állítás az, hogy az adósság megszüntetéséért küzdötök, állítjátok, hogy a Fidesz lopta el, de a tényekkel nem akartok foglalkozni, mert titeket a város érdekel.

Te azt állítottad, hogy eltűnt 25 mrd forint, de még több is az extra bevételek miatt. Ha emellett azt állítod, hogy te a város túléléséért küzdesz, meg még azt is állítod, hogy nem érdekes, hogy hol van az a 25 mrd - az már nagyon durva így együtt.

komment1 2011.04.20. 19:14:24

Ember, látom kitartó vagy. :P
Ezért még egyszer, immár valóban utoljára írok ebben a témában. Többször leírtam már fentebb, ezért roppant fárasztó az ismétlése (nem is fogom többet, még a te kedvedért sem), hogy a tény a sok milliárd (huss) valahová eltűnése (nem 26 milliárdé, mert, ezt is írtam, azért valamit csak építgetett Meggyes és ebben már benne van a kamat és egyebek is, a többi hiányra meg csak saccolni lehet), de a nagy difi, sok milliárdos tény. Viszont ha így is van, arra vonatkozó bizonyíték, hogy mi lett mindezzel - hát az meg alig van. Hiába látványos a difi, ha egyszer bizonyítani nem lehet, hogy mi lett a pénz nagy részével. Az egész város tudja, hogy Meggyes nem kizárólag azért csinálta az iroda- és hivatalátadási cirkuszt, mert olyan kiskirály, amilyen, hanem azért is, mert nem volt felkészülve az átadásra. Napokig füstölt a kémény a Városházán éjjel is (nem volt fűtési szezon :), csomóan konkrétan tudják, hogy kazalszám égettek papírokat. Na. Szóval, mint fentebb többször írtam, azt, hogy konkrétan ki és mit csinált a pénz döntő részével, nem bizonyítható, csak sejteni lehet.
Ellenben még így is maradt pár konkrét ügy, amiben el lehet járni, íme: www.fn.hu/belfold/20110419/tetenyi_eva_nem_zarkozik_el/ ezekről tárgyalt Budaival TÉ.
De most írom le huszadszor azt is (a szövegértés hasznos dolog), hogy Meggyes közéletből eltávolítását mindezzel nem érjük el legföljebb a következő választások idejére, mert mentelmi joga van, mint Hagyónak volt, akkor meg már teljesen mindegy, mert akkor már úgyis politikailag repül. Nekünk meg ennél hamarabb kell megoldás, 2014 már a városnak halottnak a csók.

Egyébként nem tűnt fel, hogy a szociknál is a kis halak akadtak fent? Állítólag Hunvald és Hagyó is a szoci belső riválisoknak köszönheti azt, hogy hol van, Zusit is beáldozták, Meggyes meg láthatóan aktívan tesz róla, hogy ne járjon így. De hát mi van Gyurcsánnyal és a többi nagy hallal a Zusi ügyben és másban is? Szóval nehogy már rajtunk kérd számon a világegyetem megváltását. Foggal-körömmel küzdünk, de közben abból főzünk, ami van, csak kőkemény bizonyítékokkal és hatékony eszközökkel tudunk operálni.

És még egyszer, csak hogy fogd: a város érdeke a fentiek miatt nem Meggyes taccsra tétele, hanem a képviselőtestület feloszlatása és totál új választások.

Sajnos, ennél jobban nem tudok elmagyarázni dolgokat, többet tenni érdekedben nem tudok.

Pá.

xsasha 2011.04.20. 20:26:32

@komment1:
"Ember, látom kitartó vagy. :P"
Mondták már páran. ;-)

"Hiába látványos a difi, ha egyszer bizonyítani nem lehet, hogy mi lett a pénz nagy részével."
Látod, az ilyen kuruzslásban nem hiszek. A milliárdos tétel az márpedig nem párolog csak úgy el.

" csomóan konkrétan tudják, hogy kazalszám égettek papírokat."
Csomóan konkrétan tudják, hogy ufók szálltak le a Földre.
Én meg konkrétan tudom, hogy nincs papírtüzelésű kazán az önkormányzatnál.

Azt is gondolom, hogy nem Meggyes közéletből való eltávolítása a cél, hanem a pénzügyek tisztázása. Szóval nevetséges a mentelmi jogra való hivatkozás.
Hunvald, aki magánrepülőt vett magának, vagy Hagyó, aki egész Budapest pénzei felett "őrködött", nem hiszem, hogy kishalnak tekinthető, de igazad van, akkor lenne igazságos a dolog, ha Gyurcsány is megkapná megérdemelt jutalmát egy kényelmes cella formájában. Azért még bízzunk Budaiban.

Nos, éppen a kőkemény bizonyítékokat kértem az imént számon rajtad, de nem túl sokkal szolgáltattál, ezért is kérdeztelek. Azt hiszem, ez inkább a te érdeked, mert én ugyan egy névtelen senki vagyok, de a politika egy pillanat alatt megbünteti, ha ilyen szinten megalapozatlan vagy. Ha Tétényi is ilyen, csak addig marad vetítésben, amíg valaki meg nem mozdítja kisujját bal vagy jobboldalról.

Azt értem, hogy mit mondasz a város érdekével kapcsolatban. Ez Tétényinek egy jó cél. De ilyen lufikkal ez nem fog menni.

komment1 2011.04.20. 22:59:38

@xsasha: Xsasha neked szimplán az a bajod, hogy mindig igazad kell legyen, olyanban is, amiben nincs. A kitartásod is szimplán ennek tudható be, és én erre céloztam. Tudod, a város 2/3-a tud arról, amit írtam, mindenki tudja, hogy eltűnt egy rahedli pénz - akkor mi a fenéről beszélsz? Azt a véleményemet, hogy szerintem elképzelhető, hogy pártfinanszírozásra ment, én fogalmaztam meg és itt - szerinted ez a főügyészség honlapja? Meg az, hogy vannak tippjeim és elképzelhetőnek tartok valamit, az szerinted egyenlő azzal, hogy rohanok feljelenteni valakit? Tudsz szöveget értelmezni? Kétlem. Illetve nem is ezt, csak aki nem akar, az úgysem ért. Én nem vagyok a polgármester és ezt nem az ATV-nek nyilatkoztam vagy Budai Gyulával tárgyaltam meg - tudsz disztingválni emberek és adott helyzetek meg pozíciók között? Megint kétlem, illetve megint nem is ezt, hanem hogy egyáltalán bármit meg akarsz érteni.

Egyébként látszik, hogy nincs nagy helyismereted Esztergomban, ugyanis a polgármesteri hivatal totál régi, lepukkant épület (kivéve Meggyes luxus irodáját), és igen, van olyan kályha, ahol lehet papírt égetni. (Egyébként létezik egy iratmegsemmisítő nevű készség is, biztos hallottál róla, de a túl sok ledarált cucc elég feltűnő.) És üdvözlöm az ufóidat, mert én tényekről beszélek, amit helyi illetőségű lakosok nagy számban bizonyítanak, de aki egy csöppet használja az agyát, az is rájöhet, hogy mit csinálhatott Meggyes és tsa a kulcsra zárt irodákban heteken át.

komment1 2011.04.21. 00:09:47

@xsasha: Még egy fontos dolgot nyomatékosítok, mielőtt tovább kombinálsz, mert látom, hogy ilyen irányba is vitted a dolgot: mindezt nem Tétényi Éva mondja, hanem az én véleményemről van szó. Soha nem is mondta. Transzparenciáról volt szó, átláthatóságról, amelynek révén egy csomó minden kiderült, de a következtetéseket már maguk a választópolgárok vonják le, azaz pl. Kis Miska, Nagy Jóska és én is.

Egyébként pedig szó sincs arról sem, amit sejthetően feltételezel, hogy egy pártot, vagy bármely pártot kipécézne TÉ, amelyet vádol, és amellyel nem hajlandó együttműködni. Éppen hogy úgy gondolja, hogy vannak olyan alapvető dolgok, amelyben minden párttal meg lehet és kell egyezni, ezért adta TÉ Vonának az esztergomi aláírásokat, hogy ő nyújtsa át őket a Parlamentben és ezért vett részt LMP gyűlésen TÉ. És rengeteg Fidesz szimpatizáns támogatja, én magam is szavaztam tavasszal a Fideszre. Az más kérdés, hogy nekem mára végképp elegem lett a Fideszből. De nagyon sokan továbbra is megmaradtak Fidesz szimpatizánsnak és mégis támogatják TÉ-t, és ő soha egyetlen választói csoportra nem mondaná azt, hogy őtőlük teljesen elzárkózik. Lényege a politikájának, hogy a megegyezés lehetőségét keresi. Esztergomban is Meggyesék azok, akik minden megegyezéstől elzárkóznak, nem TÉ. Velük ilyen szempontból sajnos nincs mit tenni.

Vincenzo90 2011.04.21. 03:36:07

Egy maffiózó az egyetlen ellenfele. Fura jelengés önmagában is.

xsasha 2011.04.21. 09:10:12

@komment1:
Sajnos ez jellemzi a magyar politikai kultúrát, és ezért működik a tömegek tetszés szerinti mozgatása.
Nem tudsz különbséget tenni tény, valószínű esemény és városi legenda között, és az állításaidban teljesen összemosod ezeket, ezáltal hiteltelenné válsz. Ajánlom neked Raymond Smullyant, ha még mindig nem érted, miről beszélek.

Egyébként meg szurkolok Tétényinek. Óriási előrelépés lenne, ha az ellenzék élére tudna állni, és kihívója tudna lenni Orbánnak. Talán végre értelmes irányba indulna el a politika.

komment1 2011.04.21. 10:39:16

@xsasha: Éppen arról írtam az utolsó előtti kommentemben, hogy mi a különbség tényszerűen bizonyítható dolog és vélemény között, ill. hogy milyen különbséget jelent, hogy ki és hol mondja, amit mond. Örülök, hogy ezek szerint ebben egyetértünk.
Annak meg különösen örülük, hogy szurkolsz TÉ-nek, és te is szeretnéd, hogy végre értelmes irányba menjenek a dolgok országos szinten is. Tegnap nyilatkozott TÉ az ATV-nek (HírTV-be nem hívják, bár menne :), de múltkor a Heti Válasz azért korrektul interjúvolta), a várost érintő jogi szemszögből rendkívül súlyos helyzetről a végén beszél, az egész interjú viszont az országos állapotokra vonatkozik jó részt, mert a riporter erről kérdezte: atv.hu/cikk/video-20110420_tetenyi_eva
süti beállítások módosítása