Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:51

Ma Siófokon jártam, a Media Hungary konferencián, ahol a média, a politika és a gazdaság sajátos kapcsolatát megvitató beszélgetésben vettem részt. Az ilyen rendezvények egyik tanulságos jellemzője, hogy az igazán érdekes beszélgetések a folyosón hangzanak el, a pódiumon általában a résztvevők nem szeretik, ha olyasmiről van szó, amiről nyilvánosan nem nagyon illik/lehet beszélni.

(Fotó: Sonline)

Ki nem mondható nevek, el nem mesélhető történetek – egy ilyen téma kapcsán hatványozottan igaz a kettős - színpadi és folyosói - etikett. Ma délelőtt újra megtapasztalhattam ezt, amikor a pódiumon ülve a magyar médiarendszer megismerésének, értelmezésének egyik komoly akadályáról szerettem volna szólni. A politikai és tematizációs hatást tekintve jelentős médiumok egy része kapcsán ugyanis gyakran felmerül, hogy a valódi döntéshozók, tulajdonosok kiléte ismeretlen, vagy legalábbis nem megerősített, nem bevallott. Nem mindig és mindenhol tudjuk, hogy kit tisztelhetünk bennük, mögöttük, s ezért a világ minden részén természetesen létező „tulajdonosi érdek” vizsgálata olykor nehézségekbe ütközik.

Nem arról van tehát szó, hogy ne tartanám normálisnak az egyes orgánumok kapcsán az ilyen-olyan döntéshozói beavatkozást, hiszen a tulajdonosnak mindig van és lehet sajátos, speciális szempontja. Egyszerűen csak azt tartom rossznak, hogy gyakran nem látni a valódi irányítót, így aztán a viszonyai, kötődései és az érdekei kapcsán is csak találgathatunk. A jelenség persze nem csupán a médiában tapasztalható, itt azonban sokkal veszélyesebb, mint egy másik - a közvéleményre hatást nem gyakorló - piaci szereplő esetében.

Eddig jutottam a gondolatban, de hamar kiderült, hogy egy nyilvános beszélgetésben már ez a bátortalan felvetés is közegidegen, egyik vitapartnerem a problémát sem értette, a többiek pedig alapvetően szótlanok maradtak. Visszavonultam, s most sem teszek mást vagy többet, mint ma délelőtt: idézek egy kis részletet kedvenc könyvemből, Balzac Elveszett illúziókjából, ahol divatos párizsi újságírók és szerkesztők egy diplomatával beszélgetnek éppen a sajtó hatalmáról:

- Sohasem tudok félelem nélkül együtt vacsorázni francia újságírókkal - mondta nyugodt, méltóságos kedélyességgel a német diplomata, Blondet-ra pillantva, akit látott már Montcornet grófnénál. - Van Blüchernek egy mondata, amit önök vannak hivatva megvalósítani.

- Mi az? - kérdezte Nathan.

- Amikor Blücher 1814-ben Saackennel a Montmartre magaslataira érkezett - bocsássanak meg, uraim, hogy eszükbe juttatom ezt az önökre nézve végzetes napot -, a brutális Saacken azt mondta: most fölégetjük Párizst! - Eszébe se jusson. Franciaországot csak ez fogja megölni! - felelte Blücher rámutatva erre a nagy rákos fekélyre, amely lángolóan és füstösen terült el a lábuk előtt, a Szajna völgyében. Áldom Istenemet, hogy az én hazámban nincsenek újságok - folytatta a miniszter egy kis szünet után. - Még most sem tértem magamhoz abból az ijedtségből, amit ez a papírsapkás emberke okozott nekem, akinek tízesztendős korára annyi esze van, mint egy vén diplomatának. Úgy is érzem ma este, hogy oroszlánokkal és párducokkal vacsorázom, akik a tiszteletemre békésen nyalogatják a körmüket.

- Annyi bizonyos - mondta Blondet -, hogy ha akarjuk, elmondhatjuk és bebizonyíthatjuk egész Európának, hogy excellenciád ma este egy kígyót hányt ki, hogy majdnem megölte a kígyó mérgével Tullia kisasszonyt, legcsinosabb táncosnőnket, s mindezekkel kapcsolatban bölcselkedhetünk Éva anyánkról, a bibliáról, az eredendő és maradandó bűnről. De legyen nyugodt, hiszen a vendégünk.

- Mulatságos história volna - mondta Finot.

- Tudományos értekezéseket nyomtatnánk ki az összes kígyókról, amiket az emberi szívben és testben találtak, s úgy térnénk át a diplomáciai testületre - mondta Lousteau.

- Mutogatnánk egy kígyót ebben a cseresznyepálinkás üvegben - mondta Vernou.

- A végén ön maga is elhinné - szólt Vignon a diplomatához.

- Uraim, ne ébresszék föl alvó karmaikat - kiáltott fel Rhétoré herceg.

- Az újság befolyása és hatalma még csak most hajnallik - mondta Finot -, az újságírás gyermekkorát éli, de még nagyra fog nőni. Tíz év múlva minden meghódol a publicisztikának. A gondolat mindent megvilágít, mindent...

- Megrothaszt - mondta Blondet, félbeszakítva Finot-t.

- Jó megjegyzés - szólt Claude Vignon.

- Királyokat ültet trónra - mondta Lousteau.

- És monarchiákat pusztít el - tette hozzá a diplomata.

- Ha sajtó nem volna - mondta Blondet -, nem kellene föltalálni; de hát megvan és mi belőle élünk.

- Bele is halnak majd - mondta a diplomata. - Hát nem látják, hogy a tömegek uralma, feltéve, hogy önök felvilágosítják, megnehezíti majd az egyéni nagyságot; hogy amikor elvetik az okoskodás magvait az alacsony néposztályok keblében, lázadást aratnak és önök lesznek annak első áldozatai? Mit törnek össze Párizsban, amikor az utca fellázad?

- Az utcai lámpákat - mondta Nathan -, de mi sokkal szerényebbek vagyunk, semhogy félnünk kellene, minket legföljebb megrepesztenek.

- Az önök népe olyan szellemes, hogy semmiféle kormányzatot nem enged kifejlődni - mondta a miniszter. - Ha nem így volna, önök a tollukkal újra kezdenék Európa meghódítását, amit a kardjuk nem volt képes a birtokukban megtartani.

- Az újság: betegség - mondta Claude Vignon. - Ezt a betegséget hasznosítani lehetne, de a kormány le akarja győzni. Ebből harc támad. Ki fog elbukni? Ez a kérdés.

- A kormány - mondta Blondet -, ezt kiáltozom torkom szakadtáig. Franciaországban a szellem mindennél erősebb, s az újságokban a szellemes emberek szellemén kívül megvan még Tartuffe szenteskedése is.

- Blondet, Blondet - mondta Finot -, túlságosan messzire ragadtatod magadat: itt előfizetők is vannak.

- Te tulajdonosa vagy egy ilyen méregraktárnak, hát van mitől félned - én fütyülök a boltjaitokra, ha belőlük élek is!

- Blondet-nak igaza van - mondta Claude Vignon. - Az újság, ahelyett hogy szent hivatás volna, a pártok eszközévé lett; eszközből üzletté; és mint minden üzlet, becstelen és rosszhiszemű. Ahogy Blondet mondja, minden újság - bolt, ahol olyan színű szavakat árulnak a közönségnek, amilyeneket akar. Ha a púposoknak volna újságjuk, az reggel, este a púposok szépségét, jóságát, szükséges voltát bizonyítgatná. Az újság már nem arra való, hogy fölvilágosítsa a közvéleményt, hanem hogy hízelegjen neki. Ilyenformán bizonyos idő múlva minden újság hitvány, szenteskedő, nyomorult, hazug, gyilkos lesz; eszméket, rendszereket, embereket öl, s éppen ezért virágzik majd. Meglesz az a kellemes oldala, ami minden erkölcsi testületnek: elkövetheti a rosszat, és senki sem felelős érte. Én Vignon, te Lousteau, te Blondet, te Finot, mi mind csupa Aristidesek, Plátók, Catók, plutarchosi hősök leszünk; ártatlanok leszünk valamennyien, moshatjuk a kezünket, akármilyen aljasság történik is. Napóleon megmagyarázta ezt a morális, vagy ha úgy tetszik immorális jelenséget egy fenséges mondással, amelyre a Konvent tanulmányozása közben jött rá: a kollektív bűnökért senki sem felelős. Az újság a legkegyetlenebb viselkedést is megengedheti magának, és senki sem hiszi, hogy az őt személyesen is bemocskolja.

x x x

A félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy a képen - többek között Giró-Szász Andrással - éppen arról beszélgetünk, hogy Barca vagy Real...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr852875517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem erről volt szó! - Az Orbán-csomag számokban 2011.05.04. 15:17:42

Az Orbán-csomag minden elődjét felülmúlva 2000 milliárdnyi megszorítást erőszakol ránk.További információ: http://nemerrolvoltszo.hu/index.html

Trackback: Retro-Liget | ÉLJEN A SZABAD...! 2011.05.04. 15:05:04

RETRO-LIGETavagy mit írtak, hogyan írtak a Liget szerzői öt, tíz vagy éppen huszonhárom évvel ezelőtt: jellegzetes, az akkori és a mai időkről is szóló részletek. Liget 1998/11  |  Nagy Boldizsár - ÉLJEN A SZABAD...!  (r...

Trackback: Washington megmondja a tutit 2011.05.04. 11:00:57

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette kiMartonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában. "A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére ...

Trackback: A hatalom, és az ő kultúrája 2011.05.04. 09:57:10

Csaknem két órán keresztül kínozták a múlt heti frakcióülésen a Fidesz parlamenti képviselői Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt. Egyes honatyák szerint "vérciki volt" a meghallgatás, mások simán kínosnak nevezték az inkvizíciót. A kor...

Trackback: Martonyi megmondja a tutit! 2011.05.04. 09:45:58

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette ki Martonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában."A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére szólt. És ...

Trackback: Amerikából figyelik Orbánt 2011.05.04. 08:59:47

Washingtonban aggodalommal nézik, ami Budapesten történik....

Trackback: Amerikából figyelik Orbánt 2011.05.04. 08:59:47

Washingtonban aggodalommal nézik, ami Budapesten történik....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John C. Arvay 2011.05.03. 21:11:05

etikett: udvariassági szabályok összessége a társadalmi érintkezésben (forrás: www.idegen-szavak.hu/keres/etikett)

mindössze az a bajom ezzel, hogy udvariassági szabályokat alkalmazunk olyan kérdésekben, melyek jóval túlmutatnak azon, hogy pusztán udvariasságból ne beszéljünk róluk.

"Ki nem mondható nevek, el nem mesélhető történetek"... és ezek a nevek és történetek arról szólnak, hogy a politika és a gazdaság hogyan, milyen módszerekkel vesz rá minket - egyszerű, hétköznapi embereket - arra, hogy saját hatalmi, gazdasági érdekeiket kiszolgáljuk.

mindeközben mi, a marionett-bábok azt gondoljuk, bármire is befolyásunk van. közben pedig azt sem vesszük észre, hogy a fejünkből, végtagjainkból cérnaszálak lógnak ki, és azok a ki nem mondott nevek arra ránganak, amerre a kedvük tartja.

Mondd Gábor, mennyire nehéz gyomorral elviselni, hogy a szakmádat/hivatásodat, melyet szívből szeretsz, mások megbecstelenítik?

bóra77 2011.05.03. 21:20:14

pedig már majdnem félreértettem Giró-Szászt (már a fotótémát illetően). még szerencse, hogy a kép után egyből a csillag alatti részt olvastam el:)

a-kis-herceg 2011.05.03. 21:20:31

a téma jónak tűnik. a vesszőparipám: média+gazdaság+politika = fides...

lehet, később elolvasom:)

@sire-lancelot: "mások megbecstelenítik" -- mire gondolsz?

John C. Arvay 2011.05.03. 21:25:54

ja és még valami: a nyílt, transzparens befolyásolást lobbizásnak nevezik. ami ezen kívül van, az korrupció. nem lenne szükség a médiában is valami hasonló megkülönböztetésre? legyen minden tisztán átlátható és ezt hívjuk valamilyen néven. minden mást pedig tegyünk üldözendővé.

Vélemény?

John C. Arvay 2011.05.03. 21:27:48

@a-kis-herceg: amikor mondjuk politikai elemzésnek állítanak be nyíltszíni seggnyalást.

pl ezt itt: www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/uj-vilagrend-uj-politika-325.html

bóra77 2011.05.03. 21:29:21

no elolvastam, tetszett! nagyon nincs is mit hozzáfűzni, hacsak annyit nem, hogy vannak itt még kiaknázatlan/nyilvánosságra nem hozott tartalékok bőven.

bóra77 2011.05.03. 21:34:38

@bóra77: fotó: én nem olvasom le sem a Barcát, sem a Reált, ellenben a gólt, öngólt, gólnélküli döntetlent/Mourinho-t sikerült.:)

ulrike (törölt) 2011.05.03. 21:36:56

Török Úr! Valami nagyon elkeseríthette. Csak nem a Barca vagy a Reál?

a-kis-herceg 2011.05.03. 21:36:58

@sire-lancelot: hm... de aki ezekből tájékozódik az vessen magára...

ha púpos lennék, akkor a púpos magazinból csak adatokat és "púpos divat technikákat" lesnék el. ezeken a konkrét tájékoztatásokon túl. a "nempúposok" lapjait figyelném és a többit, mert azokban a púposokról (átlagot véve) pontos független képet kapok...

a kedvenc idézetemmel. (uralkodni csak buta emberek felett lehet, polgár felett nem) aki szemétdombot direkt csinál amin "uralkodhat" az mondjuk hazaáruló, de ez más tészta

"Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány okos ember ne tudná becsapni." (Rejtő Jenő)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.05.03. 21:54:41

"A félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy a képen - többek között Giró-Szász Andrással - éppen arról beszélgetünk, hogy Barca vagy Real..."

Paks FC

ulrike (törölt) 2011.05.03. 21:55:27

Bepillantottam a konferencia weboldalára.

Konferenciák esetében mindig azt kérdeztem munkatársaimtól, akkor is elmennél, ha nem Siófokon (Londonban, Párizsban, stb.), hanem két utcával odébb; nem munkaidőben, hanem hétvégén zajlana; és saját zsebből kellene a részvételi díjat befizetned?

Kíváncsi lennék TG válaszára a már mögöttes ülés helyzetéből.

jjulie 2011.05.03. 21:55:59

ez most a cigányozás felhigítására született

parlamentarista 2011.05.03. 22:01:23

ha valahol, akkor a médiában pontosan lehet tudni, hogy ki kivel van.

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:03:30

@parlamentarista: Azt igen. Azt viszont nem, hogy kis is van pontosan a médiában. Ez volt a poén, amennyire én értettem.

xsasha 2011.05.03. 22:04:10

@a-kis-herceg:
Ezen a kijelentésen elég jót szórakoztam. Addig nem beszélhetünk rendszerváltásról, amíg a kádári hatalmi összefonódásokat nem sikerül leépíteni. A Fidesz a semmiből építette fel a saját rendszerét. Talán 94 környékén kellett volna gondolkozni, hogy talán hagyni kellene kibontakozni az új magyar demokráciát, és nem lendületből visszarepülni a nyeregbe.

aszekelyek 2011.05.03. 22:04:12

@sire-lancelot: Annak fényében különösrn frivol egy dolog ez, hogy megtudtuk a külhoniaktól az EU -ban, hogy a sajtó -állítólag- ellenőrzi a politikát! A médiatörvényünk támadása indokaként. Nem szakadt rájuk a plafon.... ott sem.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.03. 22:04:50

Itt olvasható beszámoló az említett beszélgetésről, ami a médiatulajdonosok összefonódásáról szólt:

www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=19923

SzucsCsaba 2011.05.03. 22:05:55

Kedves Gábor,

Értem is, meg nem is, amit mond.

"Egyszerűen csak azt tartom rossznak, hogy gyakran nem látni a valódi irányítót, így aztán a viszonyai, kötődései és az érdekei kapcsán is csak találgathatunk."

Vegyünk 2 példát a mai magyar országos médiából: ATV és HírTV.

Ezen médiák kötődései, érdekei ki előtt nem világosak? Aki egy picit is konyít a politikához, annak ezeket tudnia kell. Természetesen lehet, hogy nem tudunk minden részletről az adott média hátterével, irányításával kapcsolatban.
De ugyanez elmondható országos újságokról is.
A köztelevízió meg mindig az aktuális kormány szócsöve leginkább, legalábbis politikailag.

Szóval igazából mi is a probléma a mai magyar médiával?

Köszönettel.

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:07:19

@jjulie: Nem hiszed el! Akitlosz és aszekelyek az előző poszton Tölgyest ritkítja. Kiteszed a lábad, s mindjárt mik történnek!

aszekelyek 2011.05.03. 22:11:22

@ulrike: Nem ritkítjuk. VAnnak vitáink teljesen kultúrált modorban. Arra még kell gyúrni az én drága zsülimnek kicsinyég:)

xsasha 2011.05.03. 22:11:32

@a-kis-herceg:
Ahhoz polgárokra lenne szükség. A kádárizmus eltüntette a polgárokat, és a rendszerváltás után ugyanők nem hagyták kialakulni a polgárságot, buta fogyasztói társadalmat építettek éppen a házi ballib média nélkülözhetetlen segítségével.

John C. Arvay 2011.05.03. 22:12:17

@a-kis-herceg:

nem tudom Neked mennyi kapcsolatod van "átlagemberrel", vagy "átlagmagyarral". én úgy látom, hogy a nagy többség (nézd csak meg egy-egy műsor nézettségét) a szája ízének kedves médiumból tájékozódik és fel sem merül az igénye a más nézet megvizsgálására.

fixa ideám, hogy az "emberek" (úgy általában - bár utálom az általánosítást) nem gondolkodnak, csak átvesznek gondolatokat, ideákat, hitet, formulákat az őket befolyásoló környezettől, onnan, ahonnan/amiben szocializálódtak, és nincsenek önálló gondolataik. paneleket idéznek föl, és nyilván (mert a saját hülyeségeinket nehéz revideálnunk) ragaszkodnak hozzá.

tehát amit mondasz az igaz lehet egy nagyon szűk rétegre, de a többiek nem tudják, hogy milyen érdekek mentén "vannak befolyásolva".

a Rejtő idézetedet engedelmeddel picit átalakítanám: "Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány gátlástalan ember ne tudná becsapni."

éppen ezért startégiai kérdés a közszolgálati média befolyásolása.

aszekelyek 2011.05.03. 22:15:50

Kedves Gábor! HA jól emlékszem az mszp törvényt is hozott arra a megismerhetetlenségre, a tulajdonosi kilétekről ilyes cégek esetén:) Megsokallták, hogy az oknyomozók mindennek utánajártak. Részemről szintén úgy tudom, átláthatatlanná van az a pálya téve.Az idézet nagyon jó. Napóleon különösen. Tényleg azt hiszik személyesen egyikük sem mocskolódik be...Valamint nincs felelőse a kollektív bűnöknek. A prédikátornak lehet igaza. Minden hiábavalóság.

nyünyüge 2011.05.03. 22:18:59

@aszekelyek:
Gondolom a jobbak 4/3-os többsége meg az új médiatörvény már gondoskodott a pálya átláthatóságáról...
Vagy tévednék?

jjulie 2011.05.03. 22:22:49

@ulrike:

szép lehetett, bár az akitlosz szövegeit semmi pénzért sem fárasztanám magam, mégha a tölgyest ekézné is

parlamentarista 2011.05.03. 22:27:42

@ulrike:
ma magyarországon állampárti katolikus, ezekkel szemben álló protest médiumok vannak. és nincs közszolgálatiság. nem az a gond, hogy nem lehet tudni, ki kivel van, hanem még egyszer az, hogy nincs közszolgálatiság. abba most nem megyek bele, hogy szerintem miért nincs, és hogy lehetne. csak jelzem, hogy török gábor felvetése álnaiv, és önző, mint általában. török nem tudja, hogy hova álljon. és ezt úgy adja elő, hogy az a gond, hogy nem tudni ki hol áll.

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:28:38

@jjulie: Szigorúan elvi vita volt, "mások szerint pedig Ön a társadalom szemetje" kijelentésekkel.

jjulie 2011.05.03. 22:32:26

@ulrike:

akkor mégiscsak lemaradtam egykét értékes momentumról

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:33:47

@jjulie: Akitlosz és Tölgyes nagyon is tanulságos. Olvasd csak, másként nem fogod érteni a környezeted. Reagálnod nem kell.

parlamentarista 2011.05.03. 22:34:33

@xsasha:
hitler és az nsdap is saját erőből építette a rendszerét. nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi végből építi.

inreallife 2011.05.03. 22:35:20

"alapvetően szótlanok maradtok"

TG! aszem ezt újra kéne fogalmazni...

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:35:56

@jjulie: Lásd előző hsz.-em. Derék seklerünk ezt titulálta kulturált eszmecserének. Istenem, a kultúrák is különbözőek.

xsasha 2011.05.03. 22:39:59

@sire-lancelot:
Ez a polgárosodás kérdésköre. Ha az ember a megélhetéséért küzd, akkor nem gondolkodik, hanem a legkisebb ellenállás elvét követi, és a könnyen emészthető gondolatokat fogyasztja. A középréteg felépítése nélkül sose lesz itt valódi demokrácia.

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:40:10

@parlamentarista: Abban 1értek, hogy nincs hiteles közszolgálati média. De hozzá kell tennem, hiteles közszolgálati médiához illő közönség sincs nagyon.

aszekelyek 2011.05.03. 22:41:36

@nyünyüge: bizony. Nem tudok róla, hogy érvényét vesztette volna az a törvény már. Média esetében pedig majdnem mindegy is, hiszen a kedves Európa Tanács azt kérte, hogy a külhonban bejegyzettek ne is lehessenek büntethetőek. Akkor meg minek nyomozni kilétüket?

xsasha 2011.05.03. 22:42:09

@parlamentarista:
A Kádár-rendszer leváltása céljából.

aszekelyek 2011.05.03. 22:43:23

@ulrike: Nana, kiragadott ez. Tessék az egészet idézni. Ha nehéz is...

ulrike (törölt) 2011.05.03. 22:48:48

@aszekelyek: Látom , ébren vagy, s éber vagy.

inreallife 2011.05.03. 22:51:33

amúgy ez a púpos hasonlat szerintem is nagyon ül. az emberek nem akarnak gondolkodni. simán elég neki az a médium, ami a saját gondolataikhoz leginkább passzol. és akkor ragaszkodnak ahhoz, csak ahhoz az egyhez. én végigolvasom a noltól a kurucig az összes médiumot, amennyire időm engedi, mások még a gondolatától is ódzkodnak......

másik (első) téma. ezek a folyosói témák lennének az igazán érdekesek, de valamiért ki nem mondható..... ahogy az amcsi ufódossziék is ignorálva vannak. miért vannak tiltott témák? holnaptól mindenki az eget lesné, ha bemondanák a frankót? eddig nem sikerült értelmes indokra lelnem, valaki segítsen már ki pls.

megszűnt 2011.05.03. 22:52:04

"Amink van – ajándék. A véletlen engem juttatott előnyökhöz, téged pedig hátrányos helyzetbe hozott. Ha nem az érdemek okán, ugyan miért lenne felháborító ez a helyzet, és miért kellene nekem ezen változtatnom?"

Talán pont azért, hogy meglegyen az egyensúly. Vannak emberek, akiknek több jut és akkor ők adjanak a másiknak. Ez lehet a tudás, de bármi más. Fontosnak gondolom.

Az újságírás feladata az útmutatás volna, ami eloszlatná a tudatlanság fátylát és béke lenne az emberek lelkében. Ami most folyik az hergel és nem nyugtat. Ebben részt vállalni nem kötelező és talán ma már annyira nem is divatos, bár vidéki városokban még mindig téma, hogy na mit írt a mai lap, tehát valahol megvan a rangja az újságnak, még ha nem is annyira a politika miatt.

Húsvétkor apám így lelkendezett:- Tudod, anyád soha életében nem olvasott el egyetlenegy könyvet sem, de ezt, ami a közösség életéről szól, ebben a 189. oldalon tart! Nézem, valami nagyon bulvár és akkor ajánlották nekem is, mert már a harmadik kiadás és veszik a népek, mint a cukrot, jut belőle a templomnak, meg jótékonykodnak..

Vissza kéne állítani a szó hitelét, hogy amit leírnak a lapban, az igaz és nincs sokféle igazság, csak sokszínű valóság.

Balzac Elhagyott asszonya és A vörös vendégfogadó van meg, de akkor Az elveszett illúziókat is elolvasom.

Még reagálok a társaságra. Ebben a hónapban sokat leszek mérnökök között. Ez nekem így van leosztva, de akkor mindig találok azért valakit, a formalitások után, akivel irodalomról lehet beszélgetni! Aztán szívesen vagyok együtt külföldön élő magyarokkal és építek kapcsolatokat, kérdezek rá életekre.

Nem föltétlenül az izgat, ami látható, hanem ami úgy benne van az egészben, azt kihozzam, ha már elmentem valahová.

Amink van – ajándék. Ajándék ma ez a könyv, írás, és jó lett a kép is. Vidám.:)
Nyugodalmas éjszakát kívánok mindenkinek!

lüke 2011.05.03. 22:58:06

merci bien
a zsurnalizmus nevében..........

John C. Arvay 2011.05.03. 23:04:38

@xsasha:

gyanítom, hogy ez a polgárosodás egy végtelen folyamat. vagy végtelen folyamattá teszik. nézz körül "fejlettebb" demokráciákban: mindenütt ugyanúgy irányítják őket is, és ehhez semmi mást nem kell tenni, mint folyamatos szűkösség-érzetet kelteni.

Minden csak viszonyítás kérdése: mi a megélhetés? nálunk a munkahely, a napi betevő, máshol az hogy legyen második/harmadik autó/lakás/nyaralás, még másholabb a második/harmadik cég/yacht/sziget stb. a lényeg, hogy mindig elvonja valami a figyelmedet a léteden, értelmeden, világon, politikán, környezeten stb. való gondolkodásról és erre semmi nem jobb, mint a fogyasztói társadalom által kialakított kényszeres halmozás reflexszé tétele (régebben ez volt a kenyér és cirkusz).

ezért nem érünk soha a végére a polgárosodásnak, és ezért nem lesz soha valódi demokrácia. mert nem a közjó érdekében cselekednek a véleményvezérek (média, poltikus stb), hanem elterelik a figyelmedet, funkcionális "butaságizmusban" tartanak, hogy ne legyenek saját gondolataid és utána kényük-kedvüknek megfelelően befolyásolnak. Néhány kivételtől eltekintve aztán a korrumpált többség oda húzza az X-et, ahonnan a nagyobb kedvezményt reméli.

(mi is a választási kampány? a legerősebb érdekérvényesítő erővel rendelkező célcsoport(ok) kedvezményekkel való hitegetése. ha politikai/gazdasági előnyért cserébe ellenértéket ajánlanak föl, korrupciónak hívják. ha ez intézményesített szinten megy, akkor meg országgyűlési választásoknak. nem vicces?)

parlamentarista 2011.05.03. 23:07:55

@xsasha:
aha. ehhez képest a belügyminiszter, a külügyminiszter, és a pénzügyminiszter volt mszmp tagok. a miniszterelnök, és az országgyűlés elnöke egykori kisz káder. a hazafias népfont utolsó vezetői pozsgay, stumpf, és mikola elvtársak fidesz prominensek.

szóval ez a baloldal - jobboldal a politikai bizottság környékéről jövő opportunisták és a hazafias népfront oldaláról érkező voluntaristák harca. egy bolsevik és egy nemzeti bolsevik formáció.

török gábor úgy képzeli, hogy ez a demokrácia.

jjulie 2011.05.03. 23:09:52

@xsasha:

a középréteg vagy felépíti magát, vagy nincs

kevered a klientúrával, és a mamelukokkal

xsasha 2011.05.03. 23:15:45

@sire-lancelot:
Igen, hasonlóan látom.
Ugyanakkor Magyarországon még a szabadságharc sem úgy zajlott, mint máshol. A nemzet iránti elkötelezettség esélyt adhat a fogyasztói spirálból való kiszakadásban.

John C. Arvay 2011.05.03. 23:20:30

@xsasha:

akkor Te még hiszel a csodákban :)

én csak reménykedem, hogy egyszer valaki tényleg a közjó érdekében cselekszik.

de nem hiszek benne.

xsasha 2011.05.03. 23:27:11

@parlamentarista:
Ez egy érdekes felvetés. De azt hiszem, ehhez kevés "hazafias népfrontos bolsevik" van a jobboldalon.

xsasha 2011.05.03. 23:29:42

@jjulie:
A középréteg nem építi fel magát. Az ellenérdekeltek némileg képzettebbek és szervezettebbek, és elég sok eszközük van.

xsasha 2011.05.03. 23:31:25

@sire-lancelot:
A történelem ismétli önmagát. És van mit megismételjen...

ssi 2011.05.03. 23:40:59

kíváncsi vagyok a kommentekre, magam, gyelőre csak néhány gondolatfoszlányig jutotam:

nagyon gazdag, akinek újságja, tévécsatornája van?

akarnak-e ma a nagyon gazdagok közismertek lenni?

adott győzteshez húzás még több üzlet/kapcsolat/pénz reménye?

a szabadon hagyott piaci terület, pl. a vesztesé, amiben lehet jó biznisz, bevállalható

stabil a médiapiac felosztása? stabil a médiák elkötelezettsége, ill. annak mértéke?

Gy.F. mesélte, hogy a vesztes ME-ök sorsa, hogy egyre kevesebben és ritkábban hívják fel

mintha T.G.-vel is elemeztük volna, hogy O.V. ellenzékben is aktívan tartotta a kapcsolatot a régiekkel (akik most pl. funkciót kaptak a kormányban) - ez személyiség kérdése, vagy a korszak: kommunisták kirekesztése, megtagadása, vagy megtérése/átállása

pl. az egyszerű hétköznapokban pl. egy munkahelyen a kollégák minden gond nélkül jól együtt dolgoznak, pedig az egyik pl. elment tüntetni a romákért, egy másik pedig pl. a Védegylet tagjaként sétálgatott ... s van, aki egyikben se, s másban se vesz részt

a-kis-herceg 2011.05.03. 23:45:54

@sire-lancelot: erre van igény... erre van kereslet. a zemberek zombik és tudatlanok AKARNAK lenni (szabad döntés). ezt szolgálja ki a média-gazdaság-politikai hatalom... csak kiszolgálja a hatalom... (na persze meg rá is segít, mert ez így "kényelmes")

rohamosan pusztul az ország. különösen szellemileg.

a többség sötét középkort feudalizmussal szeretne...

sisszi 2011.05.03. 23:54:43

Kedves Gábor. a blogodon a lelkes olvasók mit kapnak??? a "színpadi" vagy a "folyosói - etikett" szerinti tartalmat?? :)):PP

xsasha 2011.05.04. 00:16:32

@a-kis-herceg:
Ez most komoly? :-)

"miközben az V. kerületi polgármesteri hivatal meglehetősen tartózkodó volt az ügyben,"
A hirszerzo-től mondjuk nem meglepő a történet.

index.hu/belfold/kopsold0711/?rnd=690
index.hu/belfold/budapest/kop0507/

Gondolom ezeket akartad belinkelni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:25:57

@xsasha: a gheczizmus ökumenikus. Vagy mégse?
S egyszercsak Rogánnak feltűnt a Ferrari.
Életszerű.

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:26:16

@xsasha: az aranyhalba az utolsó pillanatig jártam. a végén már nagyon "bohém és úri" (változatos) közönség volt...

@Hepci: egyértelmű volt a bukta. jogilag nagyon rendezetlen (országos jogszabályoknak is ellentmond)... óvatosabban lehet csak. nem lehet mindent azonnal tarolni

a leglényegesebb jogsértést nem is vetették fel a "civilek".

az önkormányzat saját érintettség (tulajdonos!) esetén nem adhat "magának" engedélyt (nem lehet egyszerre hatóság és űgyfél)

mellesleg kétélű a fid eszes renccer...

1. azzal hogy vkinekavkije intézi az ügyeket, szakmailag elszállnak
2. a hivatalnokok rettegése ellenkező hatást válthat ki... "jogkövetők próbálnak lenni"

itt az első csapda csapott...
a másodikhoz kellene bizonyos szakmai-jogi "intelligencia"

sisszi 2011.05.04. 00:27:43

@Hepci: valószínű

bírom ahogy Török Gábor a saját szakmai vívódásaról ír. olvashattunk már a punditokról, a politikai elemzésről, médiáról. kicsit nekem olyan ez a vívódás, mint a kritikus művészet, akik szekptikusok és a művészetük lényegévé teszik a művészet intézményények kritikáját (és mégis abból élnek!), pl egy múzeumban állítod ki, hogy mekkora rakász szar ez a múzeumi intézményrendszer.
de ami a lényeg: éljenek a szkeptikusok, mert ők viszik előre a világot

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:27:50

@Hepci: +Csipak elleni harcot már a "háza ügye" alapján is lehetett sejteni...

egypárt... a fidesz komcsi öli a fidesz komcsit... az osztályharc fokozódik

xsasha 2011.05.04. 00:33:07

@Hepci:
Kétségem nincs, hogy Rogán jó kapcsolatokat ápol a beruházóval.
Kétségtelen, hogy a hirszerzo.hu tendenciózus és manipulatív, érdekportál.
Szemben sok más valóban gusztustalan esettől, nem tudok róla, hogy ez a beruházás kárt okozott volna az államnak, az önkormányzatnak.

xsasha 2011.05.04. 00:36:01

@a-kis-herceg:
:-)
Óriási ez a technika, amivel lezárod ezt a Leisztinger-féle bulit. Pedig tuti el tudnád mondani, hogy annak milyen csapdái voltak.

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:36:54

@xsasha: vajon miről beszélsz???? azt hiszem nem kell ragoznom hogy
-tartalmilag milyen tiltakozás volt szakmai és civil...
-ugyanakkor jogilag (számtalan ponton) építési törvényt és szabályokat sért...
csipakot már odadobták a kutyáknak... "szerencsétlen" erre tette fel az életét. mindent összevásárolgatott, plusz hiteleket vett fel...

kakukk

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:39:49

@xsasha: nem érdekel. az a múlt. loptak-csaltak-hazudtak. pontosan tisztában vagyok az ügymenettel. még közvetlen háttér infoim is vannak (pont mint a ceppelin ügyben)

nem értem a csipak ügyet miért fényezed, és a lesztingert minek hozod... azon dolgozzon a független ügyészség mert az már befejezett bűncselekmény. erre a csipak témára pedig mégcsak maffia szinten "rákészültek"...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:42:38

@a-kis-herceg: ezek a férgek betiltották a horgászatot a Kopaszi gáton. Halat fogni ugyan nem nagyon lehet ott, viszont közel van és ahhoz képest aránylag illúziót keltő környezetben.

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:44:19

@Hepci: te is a zavarosban akarsz halászni?

mellesleg ha jaktod van, akkor lassan már kiköthecc ott...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:44:58

@sisszi: hümmm, a Gábor se hülye teljesen, azért jobban szeret Volvo kormánykereket markolni, mint Trabantot. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:46:22

@a-kis-herceg: nem kő' jakt, kajakozni szeretek. Bár manapság már intenzív gasztronómiai érdeklődésem okán nehezen férek bele, marad a kenu.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:49:06

@xsasha: az oké, hogy nem tudsz róla, de valamiből csak lett a Ferrari. Nem az államéból meg az önkormányzatéból?
Ez a Csipak tuti, hogy nagyon szorgalmas. Napi 30 órát dolgozik, ez már a ránézésre látható.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 00:52:11

@a-kis-herceg: most kezdik megduntyogtatni a kicsiny termetű és fényes tekin-tetű Molnár Gyulát (kerületünk büszkesége, az újbudai napólejon).
Vajon énekelni fog? Nem hiszem.

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:52:28

@Hepci: a ferrarit ne is említsd. azt már "megkövette". aszonta: "hiba volt". a fides így hívja a saját bűncselekményeit...

persze papíron rendben volt minden. volt róla számla... stb. aki meg pártokhoz köti a témát az ne feledje, hogy mszp-szdsz-fides együtt szerződött a parkolásokra+együtt nem vonták sajűt magukat felelősségre... ("felosztotta" a "piacot")

a-kis-herceg 2011.05.04. 00:56:34

@Hepci: :))) nem énekelnek ezek... "háttér vádalku" van. sőt már a letartóztatás előtt megkötötték... és nem saját zsebből kárpótolja a fidess, hanem a te adódból-közpénzből...

komoly elmarasztalás nem várható. 1 súlyos ejnye-bejnye lesz. ha nem évül el véletlenül.

tudod keller is ott volt üvegzsebű. hogy szétcsapott a fides között... hihihi

most hirtelen egy elmarasztalás sem jut eszembe. de én feledékeny vok

ssi 2011.05.04. 01:12:18

@a-kis-herceg:

"zeppelin"-t LMP-Schiffernek küld, bár lehet, hogy már feljelentette Esztergom előtt?

amúgy érdekes lenne pl. ha a kormány újabb kiküldésre szánt kérdőívét vmelyik jelentkező szakszervezet/párt/bárki számára is el lehetne küldeni - akár kitöltve, akár üresen - aki áldoz rá egy másik borítékot és bélyeget - érdekes lenne a párhuzamos feldolgozás követése

a-kis-herceg 2011.05.04. 01:18:51

@manyike: nem ér egy fillért sem a téma. 100% biztosan csalnak... el sem tudom képzelni, hogy nem.

a levelezésnek 3 célja van

1. elterelni másról a figyelmet (kommunikáció I.)
+hivatkozgatni rá mint konzultáció (kommunikáció II.)

2. a saját tábor életben tartása mozgatása

3. a listák frissítése...

teljesen kizártnak tartom, hogy a legkisebb jóindulat vagy jószándék is fenn állhatna...

szóval nem is olyan bugyuta a "konzultáció"

a-kis-herceg 2011.05.04. 01:28:21

erről sem tudjuk meg az igazságot, a részleteket SOHA...

ami biztos, hogy párt(ok) megbízása alapján állami szervezők voltak... hepiend.

index.hu/belfold/2011/05/04/hazugsagok_haloja_fonja_korul_a_ciganygyilkossagokat/

ssi 2011.05.04. 01:30:03

@a-kis-herceg:

bár már többen felvetetették, hogy az általad leírt szempontok mellett + hogy a lebonyolító cégek is jól járnak + vmi meglepi, ma még ismeretlen ok/szándék/terv is lehet esetleg

drukkolok az "ismeretlen vkinek", aki nem a már megismert módszerekkel próbálja a versenyt felvenni a kormány kommunikációjával/stílusával, hanem vmi újat, meghökkentőt próbálgat - olyan izgi lenne :-) ha harc, hát legyen harc

pl. a névtelenül visszaküldött lapokat hogyan tudják beazonosítani?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 01:30:47

@a-kis-herceg: nana, ott azért adódhat valami. Előtte békés koalícijában loptak, de a törpencs étvágya megnőtt, alighanem.
Egyedül akarta lekopasztani a gátat s nem csak az övéinek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 01:35:22

@a-kis-herceg: fehér Opel Astrával mentek éjjel cigányt irtani. Amikor kiszálltak, nyilván feltették a fejlámpákat és felvettek egy-egy láthatósági mellényt...
Csak nehogy utóbb testületileg főbe lőjék magukat egy légvédelmi ágyúval.

a-kis-herceg 2011.05.04. 01:40:30

@Hepci: erről mindig a másik megoldatlan bűnügy juteszembe valahogy... azt elvarrták szépen. mivel "minden ismert szereplő" halott így nincs eljárás...

az alsóőrsi rendőr sorozás... a magányos őrült verzióval ért véget aki géppisztoly sorozattal agyonlőtte magát és öngyilkolás közben többször tárat cserélt. majd a végén a csomagtartóba tette magát...

azt gondolom nyilvánvaló, hogy titkosszolgálati téma van...
a magánügyet nem titkolnák ennyire...

Treuga Mei 2011.05.04. 02:03:31

Mélyen tisztelt Török Gábor, Ön nem csak Giró-Szász Andrással, hanem itt is csupán arról beszél, hogy Barca vagy Real... izé... Gyurbány, vagy Orcsány...

ssi 2011.05.04. 02:06:01

"A pénz beszél címmel, tizenhatodik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb média-szakmai konferenciáját. A siófoki kétnapos Media Hungary 2011 első napjának előadásai közül .. válogattunk ..

Még maguk az újságírók sem érezték ennyire rosszul magukat, mint most - jellemezte a magyar sajtó mai állapotát .. Tölgyessy Péter ..

A média nem független, mert a vállalkozások többsége a létéért küzd a kis piacon, és kénytelen a politika és a gazdaság befolyásos szereplőinek kedvezni - hangzott el a Média Hungary első napjának kerekasztal-beszélgetésén.

Török Gábor politikai elemző szerint a média valódi tulajdonosi viszonyai átláthatatlanok, sokszor maguk a politikusok sem tudják, kik a médiumok "valódi gazdái"

nol.hu/belfold/media_hungaria__a_penz_beszel

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 03:25:53

Egy bizonyos cégméret felett ez már minden területen így van.

Elég kevés nagy cégről lehet tudni, hogy ki)k) a tulajdonosaI(i), kik a valódi döntéshozók.

Egy kis cégnél tudja az alkalmazott, hogy kinek dolgozik, egy multinál már senkinek sincs fogalma róla.

A tulajdonosok a részvényesek. A részvényesek pedig több másik cég, oda-vissza kereszttulajdonlással, megfoghatatlan jogi személyek.

Egy oknyomozó újságíró több havi munkával sem tudja felderíteni egy cég tulajdonosai szerkezetét. Konkrétan név szerint.

Jogi személyek ugyanis nem jönnek szembe senkivel az utcán és nem jogi személyek hozzák a döntéseket, hanem hús vér emberek.

A kisrészvényesek szintén egy megfoghatatlan massza, akiknek tulajdonok ugyan van, de valós beleszólásuk nincs.

Attól még, hogy részvényt lobogtat nem fogják beengedni sem a cégkapun.

Az igazán nagy hatalmú döntéshozóknak nem érdekük a reflektorfény, a munkát az alkalmazottak végzik, s általában alkalmazott a cégvezető menedzser is.

Szóval attól még, hogy a média elvileg nyitottabb műfaj a cégek döntéshozatali mechanizmusai általában ugyanolyanok.

Meg a reakcióik is, ha valakik meg akarják bolygatni, vagy ki akarják teregetni az ügyeiket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 03:29:27

@parlamentarista:

Akkor soroljad az RTL KLUB, TV2, Viasat stb. tulajdonosainak a nevét, lakcímét!

Nem másik cégeket, embereket!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 03:52:18

@aszekelyek:

"A munkaadó viszont egy ember létfenntartásához éppen csak elég pénzért alkalmazza a n neki megfelelő munkaerőt, tehát nincs mód arra, hogy gyereket és család eltartást vállaljon fel. A rendkívül alacsony munkabér és magas árak az okai annak, hogy család, klasszikus értelemben utópia. Az ötvenes évek óta , kommunistapárt ideológiai szerint is, hat hetes csecsemőt hagyjon nagára az anya és építse a z országot valaki más zsebére. NAgyon egyformák a nagytőke és a kommunisták ebben is. Mondhatni kis fasiszták ebben a szövetségben."

Senki nem azért alapít céget, hogy jótékonysági intézmény legyen, hanem meg akar élni a munkájából és a befektetéséből. Ráadásul ha nem nézi a cég érdekeit, szociális alapon működik, akkor a versenytársak előnybe kerülnek és csődbe megy.

Ha pedig az állam kényszeríti ki, hogy szociális szempontokat s figyelembe vegyen, akkor pedig az egész ország marad le a nemzetközi versenyben, és egyre szegényebb lesz, a befektetők kapitalistább országban fognak befektetni.

Szóval a kommunizmus, szocializmus, szociális piacgazdaság még mindig nem versenyképes a kapitalizmussal és nem is lesz az.

A sikeres cégtulajdonosok nem embergyűlőlő gonosz burzsujok, hanem egyszerűen értenek a sikeres, hatékony cégvezetéshez, ellentétben a rettentő szociális elvtársakkal.

Valakiknek elő is kell állítaniuk azokat a javakat, amiket aztán az állam szétosztogathat.

Valahogy mindig többen akarnak osztogatásból részesülni, mint előállítani a javakat és adózni.

Mivel a kapitalizmus hatékonyabb termelési mód, ezért több értéket állít elő, így az ÁTLAGOS életszínvonal is magasabb lesz. Persze a társadalmi különbségek is.

Ezzel ellentétben a vegyük el azoktól akik dolgoznak és adjuk oda azoknak akik nem típusú rendszerekben sokkal kisebbek a társadalmi különbségek, de az átlagos életszínvonal is.

A tehetségesebb, képzettebb, mozgékonyabb emberek inkább máshol próbálnak szerencsét, olyan országokban, ahol ugyanannyi munkával jóval könnyebben boldogulnak.

Viszont bevándorolnak olyanok, akiket vonz a szociális háló, amivel még mindig jobban járnak, mintha otthon dolgoznának, már ha lenne mit.

Így az ország versenyképessége tovább romlik.

Európának sajnos esély sincs az Egyesült Államokkal, Japánnal szemben, de Kínával szemben sem.
Ennek a fene nagy szociális jólétnek az évtizedei meg vannak számlálva, ha nem változik az európai gazdaságpolitika.

egyszerűen több pénzt kellene hagyni a gazdaságban a vállalkozóknál és a munkavállalóknál kisebb adók formájában és nem korrupt pályáztatás, állami újraelosztás módján.

Pár évtized aztán majd rájönnek, nem fognak a kínaiak, indiaiak örökké az európaiak, amerikaiak jólétéért dolgozni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 04:35:14

@aszekelyek:

"Mégis sokan vannak, a kis jövedelműek, akik ágálnak az esélyeik egyenlőtlenségéért. Amit ön áldásosnak tart, konzerválja az átjárhatatlanságot a két réteg között. Mondhatni kontraszelekció. Egy kis jövedelmű szülőpár gyereke nem indul ugyanazokkal a lehetőségekkel. Nagyon nem. Pont, mint 89 előtt."

Nem tartok áldásosnak, csak tudomásul veszem a világ realitásait, benne az emberi természettel.

Akik szerint "nem igazság", hogy egyik gyerek gazdag, a másik meg szegény családba születik és ezt meg akarják változtatni utópisták. A "szocialista embertípus" még nem született meg és nem is fog.
Nem emberi hatáskör eldönteni, hogy ki hova szülessen.

Na persze persze, de legalább csökkentsük a társadalmi különbségeket nem? Vegyük el a "gazdagoktól" - értsd átlagbéres vagy az alatti munkavállalóktól és adjuk oda a "szociálisan rászorulóknak"!

Ezzel az a gond, hogy a motivációt csökkenti a társadalomban, hogy saját erőből boldoguljanak.

Akik valóban gazdagok egész biztosan nem fognak a szükségesnél többet adózni, elég lehetőségük van teljesen legálisan ott adózni, ahol az kedvezőbb.

A gazdag svéd Spanyolországban adózik, vagy Cipruson, Monacoban, de nem otthon.

A csóró munkavállalókat persze mindig meg lehet fogni az adóval, ezért is nem viszi Magyarországon semmire sem az átlagos fizetésű dolgozó sem.

Miközben ha a szociális ellátórendszerből, a sok gyerekből, családi pótlékból stb.-ből is meg lehet élni, ráadásul nem sokkal rosszabbul, mint a minimálbérből, sőt, akkor az megint nem igazán ösztönöz az értékteremtő munkára és adózásra.

"Egy kis jövedelmű szülőpár gyereke nem indul ugyanazokkal a lehetőségekkel."

S erről ki tehet?
Nem maga a szülőpár? A gyereket nem a gólya hozza. Minden szülőpár maga dönt. Több jövedelmet elérni sem tilos senkinek sem.

Nem a "társadalom bűne", ha valakinek hét gyereke van, mikor saját magát sem tudja eltartani.

Ha még ráadásul ezért jól megadóztatják a gyermektelen fiatalokat, hogy esélyük se legyen nekik sem a felelős családalapításra, az aztán pont olyan társadalmi folyamatokhoz vezet, amilyenek ma Magyarországon vannak.

A magyarok nem szaporodnak, még átlag feletti jövedelem esetén is alig, míg az adófizetőkből élőkből egyre több lesz.

"NAgyon érdekes lesz majd, mennyien válaszolják azt Orbánnak, hogy segély helyett közmunka lehetőség, illetve munka."

A közmunka még nem húzza ki az országot a bajból, mert azt is az adófizetők pénzéből fizetik, de esetleg kiválthat olyan munkákat, amelyeket az önkormányzatok piaci alapon működő cégektől rendelnének meg. Bár inkább csak olyan munkákat végeztetnének el a közmunkásokkal, amilyeneket másként nem csináltatnának meg.

Ez is jó, és hasznos, de igazából a piaci alapon működő reálgazdaságba kellene több munkalehetőség és erre az államnak kevés befolyása van, az is közvetve, és az is pénzbe kerülne neki, holott több pénzt szeretne most beszedni és többet kiadni.

Nehéz ügy.
Akkor lenne Magyarországon több munka ha kisebbek lennének az adók, épülnének az autópályák, vonzó lenne a gazdasági környezet. De akkor meg miből finanszíroznák a hatalmasra hízott állami szféra fenntartását?

Nem nagyon van gyors megoldás, ellenben 4 évente választásokat tartanak, szóval sok idő ideje nincs egyik kormánynak sem valamit alkotni.

"Nagyon sokan lesznek. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jobbikot támogatnák....."

A Jobbik is bal oldali gazdaságpolitikát szeretne, ebben állnak a legközelebb az LMP-hez és az MSZP-hez. Csak a prioritásaik és a módszereik mások, de ugyanúgy a nagy újraelosztó államban gondolkodnak.

@munkasterror:

Csak jól láthatóan bólogatok.
Nincs ellenvetés, teljes egyetértés.

@tölgyes:

A különbség ott van, hogy Ön szerint a gyerek darabra megy, gyerek gyerek, mindegy hol születik a gyerek csak szülessen minél több, hiszen mind potenciális zseni, potenciális Nobel díjas.

Meg mind potenciális kábítószeres, alkoholista, börtönlakó, munkanélküli, hajléktalan, állami gondozott, akik ugyan nem a társadalom fenntartását segítik elő, hanem teher lesznek a társadalomnak.

Ezért a darab darab alapon történő szaporodás erőltetése nem jó ötlet társadalmilag.

Okosabb olyan népesedéspolitikát folytatni, ami növeli annak az esélyét, hogy a felnövekvő új generáció is jó adófizető lesz, akik majd el tudják tartani a gyerekeiket és megtanítják nekik, hogy hogyan boldoguljanak az életben.

Okosabb a magát eltartani képes réteget szaporítani és nem a nyomort.

De nem kötelező egyetérteni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 04:48:19

@inreallife:

Ha végigolvasod az összes médiumot, összeadod az olvasottakat, aztán osztod az elolvasottak darabszámával, akkor sem kapod meg a valós képet, csak a média által láttatni kívánt kép átlagát.

A gondolkodás bizony meg nem spórolható.

De az, ha valaki nem politikamániás, nem a politika a kedvenc érdeklődési területe még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem gondolkodik. Inkább csak azt, hogy talán más, számára fontosabb dolgokon gondolkodik.

S lehet ő teszi jobban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 04:59:39

Ha rendez(het)nénk egy nagy isteni igazságosztást és felszámolnánk az igazságtalanságot olyan módon, hogy minden pénzt, vagyont értéket begyűjtenénk, majd teljesen egyenletesen és egyformán szétosztanánk az emberek között, hogy mindenkinek ugyanannyi jusson, hogy ugyanolyan - anyagi - esélyekkel indulhasson újra, akkor is nagyon hamar polarizálódna a társadalom. Egyesek elköltenék hamar az így kapott vagyont, míg mások befektetnék és megsokszoroznák.

Ráadásul igen nagy átfedéssel újra ugyanazok az emberek lennének szegények és gazdagok, mint most.

Szóval kár az embereknek istent játszani akarni, mert sohasem lehetnek igazán jók benne.

lüke 2011.05.04. 07:23:41

Blüchel
de.wikipedia.org/wiki/Gebhard_Leberecht_von_Bl%C3%BCcher
Goethe szerint:

'In Harren und Krieg,
In Sturz und Sieg
Bewußt und groß,
So riß er uns vom Feinde los"

jöhetne, népek csatáját vivnák, OV még örülne is:)
bár ekkora hadserege csak a tudatlanságnak van

jjulie 2011.05.04. 07:24:44

@xsasha:

na, középosztályszakértőként olvasgass egy kicsit, jóskapista

"Az önmagát ?a nemzet gerincének? tekintő keresztény-úri középosztály tagjai a kezdetektől görcsösen ragaszkodtak korábbi kiváltságaikhoz. A kibontakozó kapitalista viszonyok számukra nem jelentettek mást, mint az ellenséget, amely megfosztotta őket birtokaiktól, előjogaiktól, életformájuktól. Így aztán egyrészt alkalmatlanok voltak arra, hogy a polgárosodás élére álljanak. Másrészt ellenségként tekintettek azokra, akiket nem öröklött jogaik, hanem - az iparosodás és a kereskedelem felvirágzása során - azok a készségek emeltek a középosztályba, amelyeket az új viszonyok megkívántak. Az állami bürokrácia derékhadát adó, dzsentriszármazású középosztály tagjai nagy súlyt helyeztek arra, hogy élesen megkülönböztessék magukat a jobb egzisztenciális helyzetbe kerülő, ám általuk parvenünek tekintett polgári középosztály tagjaitól. S minthogy teljesítményük, vagyonuk, társadalmi pozíciójuk alapján nem formálhattak igényt korábbi kiváltságaik megőrzésére, számukra csak az maradt, hogy származásuk alapján különböztessék meg magukat az általuk mélyen megvetett polgári középosztálytól, és ?nemzeti?, ?keresztény?, ?úri? mivoltuk alapján jelentsék be igényüket elveszett pozícióik visszaszerzésére. Ugyanakkor a társadalmi befolyás és feudális előjogok elkerülhetetlen elveszítése, az egzisztencia abszolút és relatív romlása általános gőgöt és sértettséget szült e hagyományos középosztály tagjaiban.

A kétféle identitású középosztály megosztottságát és belső ellentéteit tovább mélyítette a trianoni trauma: az elcsatolt területekről több százezer, önmagát a középosztályhoz tartozónak valló, ám megélhetési forrást nélkülöző magyar települt vissza. Jelentős részük ?keresztény-úri-magyar? mivoltára hivatkozva kívánt egzisztenciához jutni, illetve másokat kiszorítani pozícióiból. A Horthy-korszak pedig - amelynek legfontosabb társadalmi bázisát épp ez, az identitását a származásából merítő középosztály jelentette - legitimációjáért cserébe készen állt arra, hogy e középosztály kívánságát teljesítve hozzálásson a történelem kerekének visszaforgatásához. Törvények és rendelkezések sorával elérte, hogy az állami hivatalok betöltésekor a szakértelem és a teljesítmény helyett a feudális előjogok váljanak meghatározóvá. Olyannyira, hogy még az oktatási rendszert is az előjogok konzerválásának szándékához igazította. A numerus clausus pedig már a húszas évektől törvényesítette a polgári középosztály gerincét adó zsidóság kiszorítását az állami pozíciókból és a szellemi életből."

házi feladat: olvasni, fordítani, holnap dolgozatírás

www.168ora.hu/cikk.php?id=7123

lüke 2011.05.04. 07:25:45

@manyike:
a kézi vezérlésü Szöcs digiztalizálja a sajtót( a sajtot)

lüke 2011.05.04. 07:31:51

@jjulie:
mér` most érettségizel?
megj.MO-n identitása nagyon kevés családnak van
- nem volt soha téma a genealógia-
en.wikipedia.org/wiki/Genealogy
egy gyors közvélemény kutatatás segítene!
(rajtad kívül meg nem is foglalkozik vele , jóformán senki, még a történészeknél is csak csemegézésnek számít)

jjulie 2011.05.04. 07:31:55

@jjulie:

folyt., neked:@xsasha:

"Ez a réteg érezte leginkább úgy: a rendszerváltással eljött az ő ideje, és ?benyújthatja a számlát?. Ezt pedig a kommunista diktatúra idején elnyomott, de hallgatólagosan mindvégig elevenen élő ?nemzeti?, ?keresztény?, ?úri? származásból eredeztethető felsőbbségére alapozták, illetve arra a meggyőződésre: ők képviselik a kommunizmus idején megszakadt történelmi folytonosságot.

Ezen a zűrzavaros és avítt ideológiai alapon, valamint az ebből fakadó, valós és vélt sérelmekre alapozott, engesztelhetetlen antikommunizmus talaján szerveződött újjá a hazai jobboldal a rendszerváltás idején. Ehhez csatlakozik a felnövekvő generációkból rekrutálódó - ugyancsak bizonytalan egzisztenciális helyzetű s önmaga előtt perspektívát nem látó - új jobboldal is. Miközben a másik oldalon - az elmúlt évszázadban lejátszódó folyamatokhoz hasonlóan - teljesen elkülönülten kialakult egy új, alapvetően ideológiamentes, pragmatikus középosztály. Első számú rekrutációs bázisát a Kádár-rendszer idején az alsóbb rétegekből a középosztályba emelkedettek egy része, valamint a rendszerváltást követően kialakuló, a modernizáció motorjává váló, a versenyt és a teljesítményelvet elfogadó, ezekhez alkalmazkodó vállalkozói réteg tagjai képezik.

E két párhuzamosan létező középosztály között ma is elevenen lüktető feszültségek alapja és ereje kísértetiesen idézi az évszázaddal korábbi viszonyokat. Napjainkban ez éppúgy a progresszió fékezőjévé, a modernizáció akadályává válhat, ahogyan ez rendre megtörtént az elmúlt másfél évszázadban. A két középosztály közt feszülő ellentéteket minden eddiginél láthatóbbá és élesebbé teszi a társadalom modernizációját jelentő reformfolyamat, amelynek sikere vagy sikertelensége a középosztályok között dúló háború végére is pontot tehet. Mert eldőlhet: közülük melyik erősödik, melyik gyengül meg végérvényesen. Ezért és ennyiben nem csalatkozunk, amikor úgy érezzük: a szélsőségesen megosztott társadalomban, a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik. S ez a küzdelem nemcsak a középosztályok, hanem a társadalomfejlődés irányát is hosszú távra meghatározhatja."

lüke 2011.05.04. 07:34:07

@Akitlosz: húha
Világosítsd föl gyermeked
A haramiák emberek
A boszorkák, kofák, kasok
Csahos kutyák, nem farkasok
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek
De mind, mind pénzre vált reményt
Ki szenet árul, ki szerelmet
Ki pedig ilyen költeményt

És vigasztald meg, ha vigasz
A gyermeknek, hogy így igaz
Talán dünnyögj egy új mesét
Fasiszta kommunizmusét
Mert rend kell a világba
És a rend arra való
Hogy ne legyen a gyerek hiába
És ne legyen szabad, ami jó

S ha fölnéz rád a gyerek
Mosolyog rád, vagy pityereg
Ne dőlj be neki, el ne hidd
Hogy elkábítják elveid
Nézz a furfangos csecsemőre
Bömböl, hogy szánassa magát
De míg mosolyog az emlőre
Növeszti körmét és fogát

lüke 2011.05.04. 07:37:24

@jjulie:
ez meg már majdnem foci:
Barca vagy Real

jjulie 2011.05.04. 07:38:56

@lüke:

igenis öreganyám, hogy vannak a németül rosszul beszélő parasztjaid, ott, jugoszláviában?

hoplita 2011.05.04. 07:51:51

@jjulie:
Mán megint a szívedcsücske kampósorrúidat fényezed, te gagyizsidó.
Kibaszott veled jahve, gójnak teremtett....ezt a csapást már ki sem hevered, igaz gagyizsidó?

jjulie 2011.05.04. 07:52:27

@lüke:

helyes válasz: a real majdnem foci, a barca pedig a foci

a számlát küldöm, téged nem tanítalak ingyen öreganyám

jjulie 2011.05.04. 07:58:51

@hoplita:

nocsak mucsa hangja idáig ér, bántanak a szelek cigány? menj lógni, ne itt lógj, te kádárkedvence

a-kis-herceg 2011.05.04. 08:04:47

@jjulie: akkor ez a bajunk. de röviden akkor is: 1011 éves feudalizmus....

a-kis-herceg 2011.05.04. 08:28:32

dübörög egy gazdasági ág... javaslom matolcsinak...

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=422553

egyszerűen nem értem minek kell 20 éve a közbeszerzést játszani...

www.napi.hu/magyar_vallalatok/erik_a_botrany_a_mentoauto-tenderen.481906.html

xsasha 2011.05.04. 08:48:12

@a-kis-herceg:
Azért annyira nem nehéz különbséget tenni aközött, amikor valaki eljárásjogi és egyéb szabályozási könnyebbségeket kilincsel ki magának, vagy meglopja az államot.

És persze ettől még a hirszerzo.hu változatlanul egy manipulatív, érdekcsoporthoz köthető bulvárportál, amelyik elcsalja, hogy a vélemény ugyan szabad, de a hír szent.

hoplita 2011.05.04. 08:51:47

@jjulie:
Megkereszteljelek késsel, köcsög...?
Hátha úgy bevesznek, gagyizsidó...

hoplita 2011.05.04. 08:56:21

Barca...Real....?

Megnéztem én is....az rendjén van, mert megszoktam.
De megnézte a legkisebb csemetém is, a trónörökös....reggel nem volt ecceű kipiszkálni az ágyból...nem 7 éveseknek találták ki az esti meccseket.:)
Nagy realdrukker....azzal vigasztalódott, hogy szerinte Marcelo gólja szebb volt.:))

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:05:58

@xsasha: nem értelek. semmi konkrétummal nem fárasztod magad...

ha érdekel

"eljárásjogi ... könnyebbségeket kilincsel ki magának"
= hivatali visszaélés. jogsértő, törvénytelen eljárás

"és egyéb szabályozási könnyebbségeket kilincsel ki magának"
= pl "előjoga lesz" 5,0 szintterület helyett 11,0-re "finomítani" és a közterületeket egyoldalúan (értsd "ingyen") alul-felül-építeni... = aránytalan, köz számára előnytelen szerződés = pont mint a sukorói vád

amit már elmondtam. hogy az első BŰNCSELEKMÉNY megvalósult, míg a nagyobbik (második) pedig "csak" előkészületi fázisba jutott...

mit nem értesz? csak mert ezek tények. egyszerűen nem értem minek ragozni. nem értem mit akarsz mondani. nincs iránya a kommentjeidnek...

xsasha 2011.05.04. 09:10:37

@a-kis-herceg:
Nem fényezem a Csipak ügyet, de nagyon zavar az a technika, amit a hirszerzo.hu képvisel.
" meglehetősen tartózkodó volt az ügyben," - Ez a vád?
" a civilek és az LMP szerint " - ez vélemény, és nem hír. Nem lenne baj külön választani a kettőt.
" „oligarcha” " - ezt még ők is idézőjelbe tették. Vajon miért?
"Rogán félrevezetett?" - Kifejezetten gyűlölöm a kérdőjelek mögé bújtatott rágalmazásokat.

"„ez a beruházás egyértelműen tönkretette volna a belváros XIX. században kialakult térszerkezetét." - ez a legsúlyosabb vád az ügyben, ne felejtsük el - és akkor nézzük meg mondjuk a Kálvin-teret... - de bármi mást, amit a Demszky féle ... városépítészet ... alkotott.

És akkor még meg sem kérdeztem, hogy hol is jön a képbe a média a történetben...

kvadrillio 2011.05.04. 09:14:24

yeahhh......a Kádár rendszer összefonódása KISMISKA volt a jelen összefonódásaihoz. /Móricz,Mikszáth/
Az újságírás, az oknyomozás feledhető foglalatosság. Anno még létezett, ma már betagozódtak, besimultak, összefonódtak, egy részük luxusszínvonalon él, gyerekeik külhoni egyetemeken, más részük kapaszkodik, hogy utolérje előbbieket. Mindezek érdekében hallgatni arany, besimulni kifizetődő.
Dagonyázás, tapiskolás a langyos szennyvízben.
Médiatulajdonlás izraeli kézben.Szereplők, főszereplők, állandó jelenlevők szintén. Mindenki láthatja, tapasztalhatja.

Miről is beszélhetnénk unásig ?
Ez jellemzi ma Magyarországot.

Jah ! Viszont van internet /sz összes kártékony és nem kártékony vonalával.../ ahol ezt most itt leírhattam !

Nagy öröm ez ???!

...

volt szerencsém.....

bandiko 2011.05.04. 09:14:48

Érdekes, amit írtál. Eszembe jut, hogy régebben beszéltem Szdsz párttag ismerősömmel Demszkyről, és ő mesélt Mesterházyról, mint a háttéremberről. Igenám, de a médiában egy szó sem esett róla addig (pedig esküszöm, sokat olvasok, nézek, hallgatok). Akkor bukkant fel, amikor meggyengült a pozíciója. Ekkor gondoltam arra, hogy az igazán lényeges folymatokról hallgat a média, csak egészen véletlenül borul ki néha a bili, vagy akkor, amikor már nem számít. (Pl. a tokaji borcsaták: ha nincs egy válás, egy szemtelenül fösvény férj, semmi nem derül ki). Vagy a párfinanszírozás: a reklámügynökségre szatyorban vitték a pénzt, meséli a barátom, aki ott dolgozott. De az én kapcsolataim, tájékozottságom töredéke egy újságírónak, mégsem olvasom sehol ezt a tényfeltáró riportot. És ez az ami összefüggésben van a média tulajdonosi szerkezetével.

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:18:14

@xsasha: továbbra sincs iránya a kommentednek...

mazsolázd a tényeket, ne idézőjelekkel foglalkozz...

az elempé-védegylet az ilyenekkel szórakozott mindig is...

tartalmi vád (szakmai) hogy a várost tönkretette volna. erre nincs jogszabály, de van szakmai KONSZENZUS (leszámítva a "fizetett véleményeket", azaz az érintetteket)

a hatósági eljárás jogsértő volt (lásd védegylet-mostelempé-kontra VI ker nagymező utca+jegyző...)

a közösségi testületi döntés egyéni (csipak)érdeket ehlyezett a közösségi elé...

szóval három vonal van...

szakmai+jogi+politikai...

xsasha 2011.05.04. 09:19:26

@Hepci:
Mivel ez a beruházás nehezen hozhatott még profitot, ezért garantáltan nem ebből volt. Tévednék?

ormotlan 2011.05.04. 09:21:46

A gazdasági társaságok mélyen, nagyon mélyen antidemokratikusak.

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:21:54

@kvadrillio: sajnos erről van szó... minden egy maffia szervezet kezében...
de elég unalmas ezt szépen összefoglalva hajtogatni... sz@rérzés, sz@rtudat:

1011 éves feudalizmus

@bandiko: ez két lényeges probléma
1. média... benne van. csak akkor szivárogtat, amikor ÉRDEKE VKINEK
2. pártpénztárnokok, hatalom VALÓS gyakorlói, a miniszterelnök-polgármester arcok álcája mögött...

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:23:57

@xsasha: nagyon tájékozatlan vagy. az a parkolócég költsége volt ("ferráriszámla")... mert fontos volt sok költséget csinálni, hisz a nyereség pici részét kell visszaadni az önkorinak... ő még azt a picit is sajnálta...

klasszikus, mint a monaliza-ÁFA

sárkányfő 2011.05.04. 09:24:56

jó kis idézet, te tegyük hozzá, ma már lassan új világ formálódik a netnek hála. leáldozóban az információs monopólium, a sajtó kizárólagos információs hatalma.

persze ideális világ sose lesz, akik manipulálni akarnak, alkalmazkodnak a körülményekhez. régen a monopólium miatt elég volt visszatartani infókat meg elhazudni, manapság meg fárasztó munkával kell sulykolni a hazugságokat örökkön-örökké (lásd itt is egy-két törzskommentelőt), vagy éppen agresszivitással, hisztériával, mindig-mindenről-ugyanaz-jut-eszembe mentalitással eltéríteni, tönkretenni a nyilvánosságban azokat a normális, igaz párbeszédeket.

sárkányfő 2011.05.04. 09:27:24

@sire-lancelot: ez nem seggnyalás. a századvég a fidesz egyik kirakatintézménye, amit állami pénzek kiszervezésére, és pártkatonák jutalmazására hoztak létre. teszik a dolgukat. fizetésükért dolgozó jómunkásemberekről beszélünk.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.04. 09:29:23

jól értem, hogy ebből a posztból nem tudtunk meg semmit? :-)

ha valakinek nem világos a kötődés, nézzen meg egy híradót, rögtön világossá válik.

például a magam fajta azt gondolta, hogy a MAgyar Televízió az államé. aztán meg kiderült, hogy a Fideszé.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 09:34:36

@xsasha: ha fideszhívőként beavatkozol egy vitába, érdemes tájékozódni. Csipak pajtás Rogán pajtás közterületén üzletelt huzamosan parkolásilag. Az eredmény oligarchaság, céges Ferrari és nyugat-európai parkolási díjak.
Van még valami, amit nem értesz? [én sose voltam Fidesz-gyűlölő, zsigerileg végképp nem]
A Hírszerző (beszélő név: szerzik a híreket) egy nagy rakás manipulatív szándékú szar, ebben egyet tudunk érteni.

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:37:14

@idelle: tévecc... pont azt szemléltette, azt tudtuk meg, hogy így nem tudunk meg semmit

a ködösítést és a sajtó önző kommunikációját, működését mutatja be a poszt

a címe maga a poszt: "Tudatlanság fátyla", fátylat dob az ügyekre...

bár a nóvum szerintem hogy TG lelkiismeret felébredt tett egy kósza kísérletet. egy "mi lenne ha" kezdetű mondattal, de azonnal "lekezelték" és visszavonult...

marad a fátyolposzt

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:39:48

@Hepci: szószerint
az emberek kemény szorgos munkájával rakta össze a ferrárit.
mondhatni 20 forintonként spórolta össze...

feri lári fári... ebből van a fer r ári

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:40:29

@Hepci: csak provokál, ugye? mert enynire hüje ember nincs is... csak kitalált...

xsasha 2011.05.04. 09:42:51

@jjulie:
Kedves jjulie!
Én értem a zsidó szempontot, csak nem értek egyet vele, és főleg nem tartom szerencsésnek, hogy egyesek ebbe az irányba akarják kihegyezni a történetet.
Elég kára volt az emberiségnek abból, hogy a keresztény-zsidó szembenállás társadalmi feszültségeket generált. A mai viszonyokra kivetíteni ezeket már csak ellenségkeresés.
Orbán olyannyira a keresztény-úri réteg vezető alakja, hogy az egyik gyerekét Rachelnek hívják, és éppen elegen cigányozzák és zsidózzák őt, hogy ez érzékeltesse ennek a zsidó szempontnak az alaptalanságát.
Az a réteg, akire Orbán a középosztályt építeni akarja, az a tanulni, fejlődni, alkotni és szabadabban megélni akaró, nemzeti értelmiségi réteg, akiknek csak egyik lába keresztény és csak egy kis részének van úri származása.
Ha a zsidóság magának akarja kisajátítani a polgári címet, az baj, az nem fog működni. Ha a zsidóság nem akar magára a magyar nemzet tagjaként tekinteni, az baj, az nem fog működni. De ha ezek nem állnak fent, akkor a nemzeti, értékorientált értelmiség kategóriába belefér zsidó és nemzsidó is. Aki még a 21 században is a zsidó nem zsidó megosztósdit játssza, az el fog bukni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 09:43:46

@idelle: a Magyar Televízió mindig az aktuális kormányé, ez egy ilyen ország. Öröklik, mint a nagymama ékszerét.

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:44:44

@xsasha: "A mai viszonyokra kivetíteni ezeket már csak ellenségkeresés."

nem öregem! ezt hívják KULTÚRÁNAK (vagy annak hiánya, de az is az)

ssi 2011.05.04. 09:49:14

az igazságnak és az igazságszolgáltatásnak, az országnak drukkolva :-)

s hogy a tényfeltáró, korrekt hírszolgáltatás is legyen jó üzlet és így kínálat :-)

356. Mert minden csend halál - reggel akaratlanul kihallgatott beszélgetés:
1. kormány népszerűsége csökken, belső feszültségeik fékezésére/leplezésére jó a Gy.F.-ügy
2. Gy.F. izgágasága nemcsak segít a kormánynak a problémáik némi elterelésében, de új problémákat is okoz majd szókimondásával a kormánynak

"Utasította a kormány a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt? "
hvg.hu/itthon/20110504_gyurcsany_orban_sukoro_audi

"Schiffer András azt viszont furcsának nevezte, hogy miközben a 2009-es feljelentésük egy jogkérdés, amit néhány hónap alatt "meg lehetett volna fejteni", akkor miért most gyanúsították meg a volt miniszterelnököt."
hvg.hu/itthon/20110504_schiffer_andras_janos_sukoro

"hiába adta tovább a házelnök Gyurcsány Ferenc ügyészségi kikérőjét a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének, az iratot egyelőre nem olvashatja el senki."
hvg.hu/itthon/20110504_titkoljak_gyurcsany_kikerojet

xsasha 2011.05.04. 09:53:15

@a-kis-herceg:
Ne ragadtasd el magad, csak nyugi, lehet ezt higgadtan is.

Én egyetértek a feljelentéssel, és felelőtlennek tartom Rogánt, hogy azt gondolta, ezt ilyen módszerrel át lehet vinni.
De az államot továbbra sem károsították meg, és továbbra sincs köze a témának a médiához, amiről a poszt szólt, és amiért én felvetettem a témát. Mert ugye szerinted a folyosókon ilyenekről beszélnek...

A Leisztingeres sztori azért volt érdekes, mert ott egyes médiumok arról írtak, hogy milyen remek, hogy hasznosítás alá kerül a terület, és milyen nagyszerű dolgok lesznek ott. Ott már érdemes vizsgálni a politika-média-gazdaság szövődését.

a-kis-herceg 2011.05.04. 09:58:42

@xsasha: "tudatlanság fátyla"

ugye azt megérted ha lassan mondom:
-jogsértő a határozat és a hatósági eljárás (TÉNY)
-ezt politikus befolyással érte el (VSZÍNŰ)
-a csipak egyéni előnyei volt a cél... (TÉNY)

ha mind a 3 tényként igaz és ezek összefüggéseit is bizonyítja FÜGGETLEN ügyészség (hívjuk "F"ügyészségnek röviden), akkor BŰNCSELEKMÉNY volt...

sárkányfő 2011.05.04. 09:59:53

@Hepci:
ennek kapcsán érdemes megfigyelni, hogy a jobbosok éveken át "napkeltéztek" tiszta erőből. most csöndben vannak. nagy csöndben.

tanulság?

nem az elfogultság fájt nekik, nem kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya dúlta fel érzékeny lelküket, hanem csupán annyi, hogy nem feléjük volt elfogult a napkelte.

milyen képmutatóak, nahát, nahát.

most az echo és hír tv és nemzet, stb. emberei özönlötték el az egész tévét, nem csak a reggeli idősávot, sokszorta durvábban pártos a tévé mint volt valaha, az egyik leg keményvonalasabb fideszes pártkatona, bizony Philip az egész tévé óvóbácsija, és az ellenzék ritkábban kerül képernyőre mint a fehér bálnák.

azért legyen béke szabadság és egyetértés :)

xsasha 2011.05.04. 10:01:45

@a-kis-herceg:
Tehát az a vád vele szemben, hogy a profitot elköltötte, hogy ne kelljen sokat adóznia? :-)))))))) Tudsz mondani egy olyan céget, amelyik nem ezt teszi? Ok, ez a kérdés túlzás, de ha sarkosan is, mégis elég jól érzékelteti a vád viccességét. Ok, hülye volt a Csipak, hogy luxusautót vett és nem ingatlant vagy bármi mást. Bár mondjuk egy Ferrari áráért túl nagy ingatlant nem tudott volna venni.

Persze ha nem az egyszerű emberek elvakultságára és oldaliságára menne a játék, és képes lennél te is egy lépést hátrébb állni, akkor észrevennéd, hogy tömegével vannak ilyen cégek, az egész SZDSZ ebből élt, ez volt az MSZP-SZDSZ megállapodás gazdasági része, amiért a "liberálisok" feladták korábbi politikájukat, és 94-ben legitimálták a kádáriak visszaugrását.

Link Elek 2011.05.04. 10:03:49

nagyon undorito a magyar politika, meg a magayr politikusok.
meg mindig a kommunista titkolozas dominal. vegul is Orban is abban a korszakban szocializalodott

a balkan hozzank kepest Hyde park

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:04:52

@xsasha: elég érdekes, ha úgy véled, az államot/önkormányzatot nem károsították meg, miközben Csipak úr pár év alatt annyira megszedte magát, hogy szolgálatilag Ferrari, plusz épített (természetesen szabálytalanul) egy Fenyő-villára hajazó valamit a hegy tetején.
Természetesen Budai Gyula nem fogja vizsgálni a dolgot (hacsak ki nem akarják őtet csipakolni, majd kiderül), de egy következő Keller majd megtölti vele a címlapokat.

Leisztinger: minden nagyon szép, minden nagyon jó. Volt. Az előzőeknek. A park meg egy csoda, naná, azok az üres Patyomkin-bódék pedig legfőképp.

A pártkassza-töltögetés útjai kifürkészhetetlenek.

aszekelyek 2011.05.04. 10:05:54

@jjulie: A középréteget leépíteni viszont nagyon , nagyon egyszerű. HA avalkik azt akarják. Azt már megtapasztaltuk.

a-kis-herceg 2011.05.04. 10:06:33

@xsasha: na hagyjuk abba. CSAK SZAVAZZ A FIDES re...

megj: nem (csak) adóelkerülés volt a cél a ferrárival, hanem KÖZPÉNZ SIKKASZTÁS

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 10:07:31

@Hepci: Csak nem mindegy, hogy hostess, vagy útszéli...:-)

jjulie 2011.05.04. 10:08:11

@xsasha:

eddig elégtelen

előbb olvasd végig a cikket, próbáld értelmezni, éjszaka dolgozni fog rajta a te tudatalattid, megemészti, és holnap jöhet a dolgozatírás

ha nem akarsz jó tanuló lenni, miattam maradhatsz tovább háromezerszavas aktív szókincsű, és fideszidiótaduma célközönség

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:08:31

@xsasha: vett ingatlant is, nem kicsit, Szása... :)

index.hu/belfold/2011/01/18/csipak_peter_garazst_epitett_a_termeszetvedelmi_teruletre/

Tényleg ennyire tájékozatlan vagy? Mást nem is feltételeznék, ó, nem...

preston 2011.05.04. 10:09:19

@bandiko: biztos mindent jól tudsz. speciel a tokaji borcsatában mellényultál. a férj, eltekintve undor munkájától, normális, a feleség a scientológia segitségével megszerezte a férj családi vagyonát, főleg festményeit, amit -érthetetlen módon- nem deklarált, amikor Erdélyből ide költözött.
persze ez nem változtat azon, ahogy az egy pillanatra karrierje végét érző vezir kimászott a slamasztikából.
én itt látom a media bűnét. egy tisztességes újságiró társadalom már régen végére járt volna az összes fideszes vagy szoci ősbünnek. persze az igyekezet tokajnál megvolt, de nem mindig elég.

xsasha 2011.05.04. 10:10:12

@Hepci:
Engem azért zavar ez a látványpolitizálás. Ha nem ferrari lenne, hanem helyette vettek volna 10 skodát, akkor más lenne a helye? Mitől oligarcha Csipak? Lehet, hogy én ismerem az oligarcha kifejezés fogalmát, de akkor megköszönném, ha megvilágítanád nekem.
Parkolási díjak? Tényleg ennyivel magasabbak az V. kerben a parkolási díjak, mint bárhol máshol Budapesten?
Persze naiv polgárként csípné a szemem a dolog, de aki nem most jött le a falvédőről, azért az látja, hogy ez látványpékség, a mazsola kapargatása a kuglófban, mert annak elüt a színe.

aszekelyek 2011.05.04. 10:12:05

@Hepci: Deme azért mondott erről valamit:)Podolák elvtárs pedig ugyanazt a dumát nyomja, amit Almássyról dávidibolyáék. Zavarodott, meg bla,bla,.. ő nem is hallott ilyenről....Elismerte, hogy ő papírozta le a dolgot... persze halottról jót vagy semmit...Jut eszembe a móri bankrablás....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:12:14

@vinczej: tudom, van egy ilyen urbanlegend... :)
A balnak stílusa van. Pl. Mészáros (balf*sz).
A jobb meg útszéli. Pl. Bayer, (nem)jobbf*sz.
A valóság sajnos bonyolultabb.

a-kis-herceg 2011.05.04. 10:13:47

@Link Elek: a Balkán az hozzánk képest egy civil szerveződés. a feudalizmusunk előtti TÖRZS "szerződésekhez"-szerveződésekhez-szövetségekhez hasonlatos.

sokkal demokratikusabb...

mellesleg a feudalizmus az egy nagyon precíz, profi rendszer... az emberek kifosztásának kegyetlen és pontos módja...

ON: (poszthoz)
általában a középkori sötétségben burjánzik szépen (lásd győzike-lagzilajcsi-vv)

xsasha 2011.05.04. 10:14:37

@a-kis-herceg:
Ha számodra az ellenségkeresés a KULTÚRA, azt csak sajnálni tudom.

a-kis-herceg 2011.05.04. 10:17:21

@xsasha: b+, ez tényleg vérfides szint amit nyomsz

tíz skodával hogyan járjon egy ember és mire kőcse a maradék 80 millát?

ez a feudális oligarcha (=gazdasági+politikai+média hatalom) jellemzője, kiskirály, feudális és szereti az előjogokat és kiváltságokat...

szerinted érdekes volt neki hogy a védett erdőbe (más, azaz köz tulajdonára) építsen?

a frászt. csak a vérében van a tisztességtelenség....

higgsbozont 2011.05.04. 10:19:20

Kedves Gábor,

köszi a remek idézetet! nagyon találó, és teljesen helyénvaló.
Eszembe jutott róla Hamvas Béla Regényelméleti fragmentum című esszéje. Messziről kapcsolódik ide, mégis szorosan.

2011.05.04. 10:19:27

Hú de szép kis poszt! De tetszik de tetszik!:)

(S mikor került kiírásra a felhő mellé, "...akár tetszik, akár nem..."? Ez is tetszik!:D)

hirszerzo.hu/belfold/20110503_media_hungary_tolgyessy#utm_source=20110503_eltunt_gyerekek_rendorseg&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hirszerzo.hu

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:21:41

@a-kis-herceg: egy bizonyos szint felett a védett területre történő hatalmas, szabálytalan építkezés egyszerűen követelmény. Így lehet bekerülni a klubba.
A magyar gheczik (oligarchák?) klubja ökumenikus közösség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:24:06

@Letícia: a Gábor egyre tökösebb... akár tetszik, akár nem... ha nem, kiszáll a Volvóból és lebézbólozza a ripőköket... :)

szakértőbb 2011.05.04. 10:24:18

Kedves Gabor!

Erdekes a beidezett resz, de nekem az jut eszembe, hogy ez nem csak "komolyabb" orszagokra/helyekre vonatkozik...?
Én úgy látom, Magyarországon számos ember bármit megtehet (nemhogy etikátlan dolgokat, de törvényteleneket is), legfeljebb majd azt mondja, ha a sajtóban megjelenik róla valami, hogy "politikai támadásnak van kitéve...":-((
Gondolom a példák feleslegesek lennének most.

xsasha 2011.05.04. 10:25:12

@a-kis-herceg:
Tudod mi a különbség a jogsértés és a bűncselekmény között?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.04. 10:29:18

@a-kis-herceg: no, és a postának sem árt egy kis plusz bevétel.

a-kis-herceg 2011.05.04. 10:29:25

@xsasha: leírtam épp ezt, de szórakozol. vége! szép napot

aszekelyek 2011.05.04. 10:31:06

@a-kis-herceg: Törvényes de nem etikus módra:D Nem volt neki mentelmi joga , ezért nem építhetett belőle áfa-csalós uszodát, mint a nagy klasszikus , kitől idéztem Csipakra is pontosan illő meggazdagodási módot. Akinek ez a száján kijött, a parlamentben!, meggazdagodásának mikéntjéről, szintén sajnálhatta az államkasszától azt az áfát. Az a sajnálatos, hogy lenyeli a sajtó, mely állítólagosan ellenőrzi a politikát, hogy egy miniszterelnök elismeri, meggazdagodás erkölcstelen,- nem etikus- volt és nem az összes lap címoldalán van ez és nem követelik a népek a lemondását. Akik alig élnek meg a z erkölcsösen, munkával nehezen megkeresett pénzükkel.A kilakoltatás állandó veszélyével a fejük felett. Már tömegekre gondoltam. Mert kiszólás is volt neki erről. Nekem ez nem tömeg. Annyi pénze erkölcsösen nagyon, nagyon kevés embernek lehetne, amennyi van ebben a kategóriában az uraknak. Bármilyen oldalon is. HA a törvényeket nem ők hoznák. Ez itt a lényeges. Maguknak olyan legalitást teremtettek, amilyet csak akartak. Például azzala törvénnyel is, hogy nem lehet kutatni, hol, ki a tulaj. Amiről a poszt szól. Keveset írtok arról. Véletlen lenne? :DDD
No és ha úgy teszem fel a kérdést, hogy a nagy és etikátlan vagyonok, magántulajdonok védelme garantált de a kisemberek magántulajdonának önvédelme is tilos a hatályos törvények szerint? Az viszi el, aki akarja és meri? Itt van ez a paradoxon. A megélhetési bűnözés megteremtése és a nagy vagyonok tulajdonlásának titkosítás ugyanahhoz a politikai érdekkörhöz kötődik. Előttük ESZÉBE nem jutott 2002-ig ilyesmiket törvénykezni a kormánynak, kormányoknak.

Szimba 2011.05.04. 10:33:42

Az újság, a sajtó hatalmáról, mögöttes hatalmi viszonyairól gyakran még maguk a résztvevők, az újságírók sem rendelkeznek egyértelmű ismeretekkel.

Amikor mégis tudomásukra jut néhány információ, még a legaljasabb, legkorruptabb egyének is elborzadnak.

Mér régen nem a felvilágosítás, az igazság megközelítése, és ezáltal a polgárok szabadságának bővítése a cél a médiában.

Van persze néhány réteglap, meg gyereklap, amelyik nem kényszerül nagy mértékben arra, hogy a tulajdonosi kör igényeihez igazodjon. Kis kiadók, kis példányszámú könyvei, sajtója küzd a fennmaradásért, és szűk körben, értelmiségi rétegeknek próbál írni.

Ott tartunk, ahol a Nyugat fénykorában, volt 2500-3000 előfizetője. Hány lakosa volt ekkor Magyarországnak, annak a bizonyos nagynak?

2011.05.04. 10:34:35

@Hepci: így van, belevaló gyerek ez a TíZsé...:))) (Már bocs...:D)

xsasha 2011.05.04. 10:36:03

@Hepci:
Nézd, vagy a komplett parkolási cégesdi az állam meglopása, vagy ez sem. Én ezt nevezem látványpolitizálásnak - a média elővette Csipakot, mert a Ferrari látványos, mert az ügy köré felhajtást lehetett generálni. A népnek meg van min hörögnie, kapott egy csontot, és most Csipak jól meg lesz büntetve, és az égvilágon semmi nem változik, minden megy a maga kerékvágásában tovább.
Rogán meg egyébként nagyon elkapatta magát, nekem nagyon nem tetszik, amit és ahogy csinál. De a média, a gazdaság és a politika összefonódása nem itt kezdődik.

a-kis-herceg 2011.05.04. 10:36:27

@aszekelyek: a BŰNCSELEKMÉNYT amig nem derítik fel és nem érik utól, addig hívod "etikátlan" ügynek, ugye?

egyébként szépen kijönnénk mi ketten. a vakhited felével azonosulni tudok

+teccik ahogyan előkapsz eseményeket, ügyeket, elismerésem. felkészült vagy:)

balfék 2011.05.04. 10:38:54

@aszekelyek: A hatszázezer forintért megvett önkormányzati ingatlan 64 millió forintos eladásához mit szólsz? Ráadásul egy csókosnak, aki közben éppen 64 milliós állami támogatást kapott?
Van-e világnak olyan része, ahol a vagyont a gyermekgondozási díjból szerezték meg?

lüke 2011.05.04. 10:39:41

@jjulie:
gondolod töled tanultam:)
amiröl nem beszélek itt ,
az neked /tek nincs csak, már írtam........

László56 2011.05.04. 10:40:08

Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek

A tudatlanság fátyla....., írja az elemzőnk és összefüggésbe hozza a médiánkkal és annak a tulajdonosaival. Csodálkozom, hogy csodálkozik. Ugyanakkor Balzackal példálózik. Pedig a példa nem rossz. Hiszen Balzacot is a francia revolúció befolyásolta, annak ellenére hogy közvetlenül utána született. De a családja révén a befolyásolás megmaradt. És a hasonlóság a mi mai helyzetünkkel ?

Igen található hasonlóság, mert a francia revolúcióhoz utáni évekhez hasonlóan, a mai magyar társadalom is gyökeres átépítésben van. Ezentúl azonban nem a fegyverek, – még ha a kommunistáink úgy szeretnék is, a polgárháborút –, hanem az érvek a harceszközök, mégpedig a médián keresztül. Éppen a francia revolúció miatt alakult ki a média negyedik hatalommá egy demokratikus államban. Egyik legfontosabb szerepe a politikai kontroll és a tények valamint a politikai mozgatórugók feltárása. A mi médiánk ezt a szerepét azonban azért nem tudja hasznosítani, mert a nagyobb részét külföldi kézbe adtuk. Tehát a külföldi tulajdonosaikon keresztül nem magyar érdekeket képviselnek. Jobban mondva, csak nagyon kis részben képviselnek magyar érdekeket.

A kapitalista tulajdonosai révén a „magyar” média sokat fejlődött. Nem úgy azonban az olvasói, kik a kommunista uralom elmaradott primitívségében kellett hogy felnevelkedjenek. Itt találkozott a kommunistáink pénzéhsége a kapitalista média pénzéhségével is. Elsőrangú kombináció volt az ország kirablásához. Nem véletlenül kellett egy új médiatörvény. És nem véletlenül szítják a kommunistáink a nemzetközi ellenségeskedést a médiatörvényünkkel kapcsolatosan. Az országrablásuk egyik támaszát veszítik el az új médiatörvénnyel.

A médiánkat külföldi kézbe adni, az majd annyit jelent, mintha az igazságszolgáltatásunkat adnánk külföldnek és csodálkoznánk hogy idegen bírók bíráskodnak felettünk. A média egy iparág lett, amely tulajdonosainak a megismerését sok európai országban törvényerejű rendeletek szabályozzák. Mi még nem tartunk ott, de a második Orbán kormány jó irányban halad ennek a problémának a megoldásával is.

Szimba 2011.05.04. 10:40:27

Török Gábornak pedig ajánlok egy idézetet James Madisontól, az Egyesült Államok negyedik elnökétől:

"Ha az emberek angyalok volnának, nem kellene kormányozni őket. S ha az embereket angyalok kormányoznák, a kormányzatot sem belülről, sem kívülről nem kellene ellenőrizni. Az olyan kormányzati rendszer kialakításában, amelyben emberek igazgatnak más embereket, a nagy nehézség a következő: először képessé kell tenni a kormányzatot arra, hogy irányítsa és ellenőrizze a kormányzottakat: másodszor rá kell kényszeríteni, hogy ellenőrizze saját magát."
(A. Hamilton-J. Madison-J. Jay: A föderalista. Bp., 1998, Európa K. 381. old.)

xsasha 2011.05.04. 10:41:06

@Szimba:
"Mér régen nem a felvilágosítás, az igazság megközelítése, és ezáltal a polgárok szabadságának bővítése a cél a médiában."

Ez a lényeg! Ez a legfőbb akadálya a demokrácia kialakulásának.

nyünyüge 2011.05.04. 10:42:24

@aszekelyek:
Persze 2002-ben kezdődött minden rossz, amikor a Fidesz elvesztette a választásokat. Előtte és 2010 áprilisa óta minden rendben van.
---
A sokat emlegetett törvénnyel kapcsolatban: egyszer az életben tedd meg azt a szívességet masszív gyurcsányozás helyett konkrétumot is írsz. Paragrafus számmal, hivatkozással.

hoplita 2011.05.04. 10:46:19

@ormotlan:
Na igen...a maffia sem túl demokratikus szervezet.
Bár az utóbbi erkölcsileg magasabb szintet képvisel.

aszekelyek 2011.05.04. 10:47:16

@a-kis-herceg: Nem hiszek a szememnek! Pedig megvan az új szemcsim is:D p.s. : szakmai követelmény.:) Sajnos elég ritka a médiában , hogy meg is követeljék. Nem én neveztem így, idéztem:) Azt az Áfa csalást fel is derítették, csak utóoérni nem tudták. Polt még a végén a mandátumának azért ezt közzétette. Mentelni jog. Most is ezzel szemfényveszt a mi ferink. Mondott ma legkisebb Bárándy valami figyelemre méltót. Más bűncselekménnyel kapcsolatban. A cirkusz a masírozókkal.---- Ami említésre méltó és megosztanám veled, az a Schiffer féle feljelentés tartalmát illeti. Bárándy szerint nagyon nem biztos, hogy a megfelelő indokkal és módon vádolták meg azokat, akiket . Nekem ez a sejtésem a Schiffer féle feljelentéssel kapcsolatban. Azért is vélelmezem, hogy ez le lehet zsírozva.

lüke 2011.05.04. 10:48:41

@jjulie:
a tudatlanságot nem szeretném überelni:
de nem is osztrák az, akinek nincsenek behm ösei
/Böhm- Bohemia,
mert a csehek nem tudják az öt kiejteni/

preston 2011.05.04. 10:50:29

@manyike: most , amikor evidensen kiderült, hogy Orgyán igazmondás deficitje sokkal nagyobb, mint amiről Gyurcsány
- a párttársak makarenkói ostorozása céljából - költői túlzásokkal beszámolt elhiresült és csak megfelelően megszerkesztett formában ismeretes beszédében, abba lehetne hagyni Gyurcsány
fideszes jelzőkkel ellátását, hacsak nem vagy egy kifejezett fidezs fan.
Miért lenne Gy F izgága? Gondolom, hogy ügyvédekkel egyeztetett taktikájával sürgeti, hogy Orgyán sukorói vádblöffje kifakadjon. Ki fog derülni, hogy sokkal távolabb volt sukorótól, mint Orgyán az Auditól. és a kis diktátor a gyors siker érdekében minden formális akadályt átvágott.
Ezzel esetleg a zöldek farkára lépett - majd a jó Schiffer feljelenti - de az ország érdekében támogatott egy nagyberuházást.
Ezt a jogot a vezir magának vindikálja. Más nem léphet hasonlóan hasonló ügyben mert kiderül róla, hogy korrupt.

xsasha 2011.05.04. 10:51:47

@jjulie:
Lehet, hogy te ehhez a stílushoz szoktál, de kérlek, velem szemben hanyagold. Lehet, hogy a gyerekednél bejön, de akkor korlátozd is rá.
Ha nem tudsz vitázni azzal, amit írtam, akkor írd azt, nem szégyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:53:38

@xsasha: Te tagadod, hogy létezik - aránylag - becsületes vállalkozás, vagyis mindenki csipak és leisztinger?

Úgy tűnik, itt abba a klubba igyekszel, akikkel nem érdemes beszélgetni (pl. Aszekelyek vagy Zsüli, hogy mindkét oldalról említsek egyet), mert ha mutatok nekik egy ikeás komódot, szemrebbenés nélkül közlik, az XIV. Lajos arany étkezőasztala.

aszekelyek 2011.05.04. 10:54:58

@nyünyüge: Megtettem már egyszer az életben. :) A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban, hadd emlékeztesselek. MAjd megkérem Ordit, hogy tegye be neked. Ha már magad nem jársz utána. Ezek a törvények tényszerűen akkor keletkeztek. Az egész ország tisztában van vele. Senki nem cáfolta a baloldali kedves komment társak közül. Nincs mivel ugyanis. A tények makacs dolgok. Van neked még egy tényem. A szocik szerint nagyon gyors első törvénykezési rohammunkában, választás után, eltörölte a FIDESZ a kis értékű lopás 20 ezer forintos büntetlenségi korlátját. Minden lopás bűncselekmény újra. Az, hogy hogyan lehet tetten érni és védekezni, még nincs rendben. Az biztos, hogy nem úgy, ahogy egyes önjelölt rendfenntartók elképzelik.Börtönben azért igen sok elkövető van mégis.

lüke 2011.05.04. 10:57:24

@xsasha: no problem:)
zsüli egy személyben:
blogszemélyzetis, birka kijelölö,
s írja a szem osztály különleges jelentéseit,
beleszöve az Ausgleich és a Chorin család történetét

@Hepci:
ez nagyon egyszerü:) mindenki útszéli ma már
s aki nem, az már kitünik, fátyolosan
söt a szemem az lesz, ha olyat ír

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 10:57:43

@Letícia: elképzelem, amint kiszáll a Volvóból és csípőre tett kézzel odaáll az ellenérdekelt politológus elé:
"Akarsz valamit, kis szarcsimbók? Menten kettéhugyozlak."

aszekelyek 2011.05.04. 10:58:51

@Hepci: Jobb példát kérek. FAszonrász az egyik testvérem. nekem pedig antik bútoraim vannak. Neobarokk. Képzeld el, hogy 79-ben nekem művészettörténetet tanítottak rendesen ám! a gimnáziumban. Meg ugye a családi környezet... JA és hangszereim is nagyon jó, régi darabok. :) Ikeába a lányom jár. Egy chippendalet is felismerek, és a roma barokkot is:DDD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 11:01:08

@aszekelyek: tegnap (ma?) hasonlót mondott Rubovszky úr is... és azt, hogy nem mondhat többet...

aszekelyek 2011.05.04. 11:05:07

@balfék: Ugyanaz a véleményem róla, mint a HM-es szolgálati lakásokról. A korrupciós listán előkelő helyet szereztünk. VAnnak mindenfelé olyanok, kik ezt elkövetik. Pld. Balettintézet épülete... terézvárosi vádlottak épp folyó pere. A bűn, az nem jobb vagy baloldali és a korrupció sem. Nincs olyan része a világnak. :D a vagyont tehetséggel , szorgalommal kellene megszerezni. Sajnos sem soros györgy, sem rotschildék nem úgy szerezték. Meg még sokan, a világ leggazdagabbjai közül. Bill Gates nincs kettő és már ő is elkurvulni látszik. Pedig nagyon adakozó, hogy javítsa a PR-ját. Jellemzően nem a korszakalkotó felfedezéseket tevők gazdagodnak meg azokból, amit felfedeznek. Lásd televízió.

2011.05.04. 11:05:38

@Hepci: ilyet el nem tudnék róla képzelni...:) Max. a szemével leszúrja, kedvesen mosolyogva és megsemmisítően...akár tetszik, akár nem!:)

2011.05.04. 11:09:43

@Hepci: mert: Mi a bajod abból, hogy úgy nőttek fel, hogy nekik az IKEA komód az XIV. Lajos arany étkezőasztala?

:D

Szimba 2011.05.04. 11:15:31

@Letícia:

Írtam levelet neked, de már megoldódott a dolog!:-)

aszekelyek 2011.05.04. 11:16:41

@Akitlosz: Egy fajta kapitalizmus van mondja uram? Az egy standard? Mennyemmááá, míg szépen van jóember. A verseny nem szabad. A startnál már ránk volt kényszerítve egy hatalmas versenyhátrány és nem véletlen tilos kartellezni. Elvben. Minden elvben van. Csak az a kérdés, kiknek van gyomra hozzá, hogy még jobban kirabolja a többieket, m alkalmazottak és ügyfelek, hogy a versenyben az élen legyen. Ez lenne a kívánatos és egyedül üdvözítő cél? Ez esetben majd hétmilliárd ember eleve rabszolgája a annak a pár százezernek, akik versenyeznek valójában. A közjó valami kerülendő dolog? érdekellenes a versenyzőknél? Csak annak a nagyon kis számú pszichopatának vannak jogos érdekei és igényei, akik birtokolják a javak 90% át és rendelkeznek mindenki felett? Aztán miért kéne ezt elfogadnia a majd hétmilliárd alávetettnek? Nem látok rá okot.

preston 2011.05.04. 11:18:05

@aszekelyek: az volt a konkrét kérés, hogy fogalmazd még vádjaidat érthető formában.
Nem tetszik , hogy Gyurcsány uszodájának áfáját lenyelte a cég?
Valamikor Nagy Britanniában -ott ezért van elég gazdag ember, aki neked szemet szúrna- a biróság kimondta, hogy a törvénytisztelő polgárnak nem kötelessége a kincstárat gyarapitani. ha a törvény lehetőséget ad adót megtakaritani bármilyen törvényes módon, ez nem kifogásolható.
Lehet ám áfát is megtakaritani törvényesen.
Azt látom, hogy szerinted 2002-ig minden tökéletes volt, majd nyolc évig raboltak és most a vezir helyre állitja a tökélyt.
Sokan nem osztjuk véleményedet és állitjuk, hogy nem kevesebb fideszes követett el törvénytelenséget, mint mszp-s.
Legfeljebb kevesebbet hallani róluk. Vagy nem akarjátok tudomásul venni, mint Esztergom ügyében.
Én például sok mindenre emlékezem. A fideszes fiúk - talán mert nem voltak akkor még két egyháznak is a hivői? - annak idején úgy öltöztek fel, hogy nem fizették ki a Boss öltönyök számláit. majd jött a székház pénz. stb, stb

Doberdo 2011.05.04. 11:18:21

Van egy rossz hírem. Török Gábor most csak fecseg és a politikai mélységek hallgatnak..... Lehet, hogy valami nagykutya bukni fog, csak ezt nem lehetett megírni!

xsasha 2011.05.04. 11:19:54

@Hepci:
Ilyet meg hol mondtam? Miért adsz olyat a számba, amit nem mondtam?
Nagyon is egyértelmű volt, amit mondtam - Csipak nem szerezte különbül a pénzét, mint bármelyik másik parkolótársaság vezetője, csak butább náluk, és Ferrarit vett irodaház vagy mélygarázs helyett. A Ferrari meg jól hangzik és jól mutat az újságokban. Csipak egy gumicsont, és a média ma olyan állapotban van, hogy nem a valóságot igyekszik feltárni, hanem a tömegnek gumicsontokat dobál.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 11:21:58

(A gyerekeiket akaratuk ellenére áhitatra, misére járásra kötelezik jövő ősztől?)

"Már csak a püspöktől remélik iskolájuk világnézetileg semlegesnek maradását azok a zsombói szülők, akiknek nem tetszik,hogy az önkormányzat finanszírozási és morális okokra hivatkozva átadná a fenntartást a katolikus egyháznak. A Szeged környéki faluban, ahol nincs másik iskola, megszavaztatták a szülőket, és az ellenzők kevéssel, de kisebbségben maradtak. A falu két táborra szakadt. Sokan úgy érzik: nem tehetnek semmit az ellen, hogy gyerekeiket akaratuk ellenére áhitatra, misére járásra kötelezzék jövő ősztől."

index.hu/belfold/2011/05/04/az_iskola_egyhazi_fenntartasba_adasa_ellen_tiltakoznak_a_szulok_zsombon/

Megkezdődött?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 11:22:52

@preston: kissé zavaros vagy, csak annyi derült ki, lájkolod Gyurcsótányt s biztos vagy benne, ezen jelentős államférfi nem sáros és nem izgága. :)
Ami nem volt világos (többek közt), hogy ki lépett rá a Schiffer - zöld? - farkára és milyen érzés volt (mindkettőjüknek)?

Chazz Reinhold 2011.05.04. 11:24:19

Gábor, a legfontosabb - most akkor Real, vagy Barca?!

és nehogy azt írd, hogy

"- Nem értek a focihoz." ;)

a-kis-herceg 2011.05.04. 11:24:59

@vinczej: na végre... reformátusz vagy katolikuss?

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.05.04. 11:26:06

Hú bassza meg, egy pár Balzacot is el kéne olvasni megint.

2011.05.04. 11:26:59

@Szimba: nem jó a levrendszerem, nem akarja elküldeni a leveleket...örülök, ha okés lett!:)

a-kis-herceg 2011.05.04. 11:28:12

@mistinguett: hm... ha a korábbiak alapján idejutottál... akkor ne erőltesd...

2011.05.04. 11:29:40

@lüke: há' nem? Kapa a szájbú...az az igazi...:D

lüke 2011.05.04. 11:29:47

@Hepci:
Kisz meg nagy gazember van

xsasha 2011.05.04. 11:29:50

@a-kis-herceg:
Na ez meg hogy jön ide? Arra szavazok, akire akarok. Neked itt ilyen stratégiai céljaid vannak, hogy befolyásold mások szavazatát? Gondolatokat ütköztetünk, elégedj meg ezzel.

A Ferrari sikkasztás? Ok, mesélj, figyelek. Mitől sikkasztás?

aszekelyek 2011.05.04. 11:32:04

@preston: Monddkedves. Kinek kötelessége gyarapítani az államkasszát?precedensjoggal kardozol MAgyarországon???? Nagyon vicces. Az királynőt is adófizetésre kötelezték. :) csont nélkül..:D nem, nem fogadom el, hogy bárki is megteheti büntetlenül, Akár melyik párthoz tartozik. VAay párton kívüli. HA valki törvényhozó hatalomban van, annál inkább nem és még szigorúbban büntetendő. Ez esetben a svéd modell a mérvadó a számomra. Tekintve, hogy a közjót, a szociális ellátást adókból fizeti az állam, meg az összehalmozott adósságot is, kutya kötelessége mindenkinek megfizetnie az adót. A törvény előtti egyenlőség megvalósulhatna végre. Azért vannak milliárdos adótartozások is, mert lehetett nem fizetni. Ez mindannyiunk számára erősen hátrányos és sérti a természetes jogérzéket. Az nem olyan könnyen változtatható, mint a mi ferinkék maguknak kreált törvényei. Meg a másokéi kijátszása. jobban állt az ország morálisan és gazdaságilag, messze jobban 2002-ig. HA tetszik, ha nem.

aszekelyek 2011.05.04. 11:33:59

@Hepci: Nagy nyilvánosság előtt nem is....

aszekelyek 2011.05.04. 11:38:45

@butus: tényleg nem- VAlamiből ki kell fizetni azt a bitang nagy bérleti díjat, amiért kibérelték a Városmajorban azt a régi MATÁV székházat. Abból nem, amit a Postapalotáért kaptak...Az is olyan jól át lett szervezve bí bajnai., hogy rámegy a gatyánk...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 11:39:04

@xsasha: másfél órája még úgy tűnt, arról se tudsz, milyen ingatlant vett és miből gazdagodott meg. Időközben processzáltad az infókat s már magadénak érzed őket?
Azért ne csináljunk már úgy, mintha egy Csipak és viselt dolgai az átlagemberek közül ne rínának ki (vagy itt van már a Kánaán, s a Zengő tetején nem radar lesz, hanem Matyi Dezső kastélya).
Miközben "oligarcháink" legjellemzőbb közös tulajdonsága - az állam obligát megkárosítása mellett - az, hogy nem szeretek kifizetni a partnereiket.

lüke 2011.05.04. 11:44:58

az isteni kép:
a Csepel Müvek SZOT üdülöböl feljavitott szállodájában van, az Erkel utca elején:)
Blüchel tábornok vadászkastélya jutott eszembe, ahova egy WHO kongresszusra internáltak, 10 hónappal a berlini fal leomlása elött, s nem volt:
- csak kurblis telefon
- egy darab másológép se
és a lepusztult szakszervezeti üdülöben egy -két közös fürdöszoba
ilyet a who-sok ritkán láttak:)

Szimba 2011.05.04. 11:45:01

@Letícia:

Már 2 hónapja próbálta aláiratni a nyugdíjazási kérelmét a hölgy, de senki rá sem bagózott. 1 hónapja pedig már mindenkivel beszélt, aki élt és mozgott, hogy adják oda, írják alá a papírjait, hogy vihesse a Nyufighoz.

Végül már nem ment dolgozni, és azután nagy nehezen...
Néha nem értem az embereket.

preston 2011.05.04. 11:45:42

@aszekelyek: mint már irtam, megfoghatatlan dolgokat irsz, majd mindenből következik , hogy ,,feri magának kreált törvényeket,,
ez önmagában is kapitális marhaság, de ma ilyent irni ma, amikor a fidesz a tákolmányt is névre szóló cikkelyekkel tüzdelte tele, nem beszélve az egyéb törvényekről, - mindez erős vakságra utal.
szivesen vitatkozom, ha tudom, hogy miről. nem vagyok hittéritő.

aszekelyek 2011.05.04. 11:47:21

@preston: mekkora beruházást? Láttad-e a terveket? mert még senki nem is állt elő velük. Majd lesz tervek és bla, bla volt. Koncessziós jog van , volt és ennyi. Fejér megyében. Ott lehet a sok kajnét lefosztani. Arra egy terméketlen , autópáyamelletti ólmos föld is pont megfelel, hogy a beruházók, kik nagy profittal dolgoznak és itt is 8 % adót akartak kieszközölni, az ostobákat, kik kútba dobálják a pénzüket, vagy a csatornába, értsd szerencsejáték, kellően meg tudják kopasztani..Egy , kettő néha nyer. Azért arra vigyáznak, hogy jó legyen a légypapír....

2011.05.04. 11:50:22

@Szimba: én sem, de ez van.

aszekelyek 2011.05.04. 11:53:13

@preston: Csak az alkotmánnyal van tehát gondod. Minden, amit törvénykezett ferink és társult szervei,. az rendben volt. Nincs miről beszélni veled. Írtam, hogy két dolog volt, ami komoly probléma volt szerintem . Az egyik a tulajdonosok elrejtése törvénnyel és az, hogy a megélhetési bűnözést bevezették. 20 ezerig csak szabálysértésnek titulálták. Morálisan ingoványosan. Az elbagatellizált túlkapásaikat, a hazudozással választás nyerést most nem részletezem. Kérem az alkotmány ilyen súlyosan közérdeket és nyilvánosságot és átláthatóságot sértő passzusait ide írni. Meg azt, hogy milyen bűncselekményt nem nevez annak, ami? politikait is kell szankcionálni. A választás volt az egyik szancionálási lehetőség. Mást is szükséges volt tenni. Az alkotmányban.

KG2000 2011.05.04. 11:53:15

Drága Török Gábor, a posztjába beleolvastam, de nem olvastam el és nem is fogom elolvasni, kicsit magas nekem ez sok zseniális dolog. Mint egyszerű mucsai műszaki értelmiségi, nem érek fel a világmegváltó, és mindig becsületes humán politológusokhoz. NA nem baj, én most megyek dolgozni. A fő, hogy rohadjon meg a Zorbán meg a Fletó, most inkább a Zorbán, de holnap esetleg azért a Fletó is, de mégsem, és különben is.

aszekelyek 2011.05.04. 11:55:42

@preston: A szakszervezetekkel kapcsolatban pld a munka törvénykönyvét is kissé megnyirbálták. A motim szakszervezeti rendje elég cifra. Tessék, akkor lehet konkrétan beszélni erről is. A vasúti hivatal megszüntetéséről is. A villanyáram áráról, amit magának eszközölt. Etikusak-e? A jó erkölcs követelmény-e Orbánnál és másnál?

aszekelyek 2011.05.04. 11:59:24

@butus: olyat nem intézett bajnai sem. Az viszont lényeges, hogy az összes gatyánk, vagy marad is valami:) ezen dolgoznak most.

xsasha 2011.05.04. 11:59:39

@Hepci:
A helyzet az, hogy nem tudlak követni.
Ki mondta, hogy Csipak dolgai nem rínak ki az átlag emberek közül? És hogy jön ide, hogy ki szeretik-e fizetni a partnereiket?

Tényleg ennyire bonyolult, amit mondok?
Csipak egy a parkolócégesek közül. Most rákerült a reflektor, ezért lerántják róla a keresztvizet. Ettől még a probléma fennáll, ha Csipak bele is bukik a történetbe. Csak majd másképp fogják hívni a személyt, aki a parkolási pénzeket lenyúlja. Erről beszéltem - a média látványpékségéről. A népnek cirkusz kell, a nép cirkuszt kap, a valóság másodlagos.

Másrészt meg arról beszéltem, hogy az SZDSZ ezért az "üzletért" adta el a rendszerváltást, Demszky polgármestersége másról nem igazán szólt, mint ennek az üzletnek a menedzseléséről.

parlamentarista 2011.05.04. 12:03:36

@Akitlosz:
lehet tudni, hogy ezekben a médiavállalkozásokban kik a többségi tulajdonosok. címet nem tudok mondani, de a neveket lehet tudni. nem ez a probléma.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:09:35

@xsasha: no, összegezzünk, Csipak nem az emberek közül egy, hanem a parkolócégesek közül. :)
Van még köztük más fideszes szálú, ez (is) ökumenikus biznisz.
A média dobja a gumicsontot (Ferrari), mert cirkusz kell, míg a kenyér drágul és adalékos. A valóság másodlagos.
Mi a valóság? Úgy tűnik, a valóság = gumicsont.
Nem elég becstelennek lenni, annak is kell látszani.
Ha jól látom, szerinted ez kábé rendben van és nem lehetséges, hogy egy állammal szerződő partner ne károsítsa meg - súlyosan - az államot. Ilyen a helyi terroir, itt a Kárpát-medencében, Fidesz előtt s alatt, egyaránt.

aszekelyek 2011.05.04. 12:12:08

Most el. Unokám már jár és beszél. Vele leszek délután. Fiatalító fitness tréning. :) Este megnézem, mit hoztatok fel a mi ferinkék védelmére és Orbán ellen.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.04. 12:15:09

@aszekelyek: kiváncsian várom az eredményt. Csak nehogy mesztelen seggűek legyünk.

xsasha 2011.05.04. 12:15:44

@vinczej:
Mióta kötelezik misére járásra az egyházi iskolák a tanulókat?

preston 2011.05.04. 12:16:14

@aszekelyek: mi a bajod a motim szakszervezeti rendjével???
ezt szivesen megtudnám és megvitatnám.
ki és mit nyirbált meg? mi a gond a vasúti hivatallal? nincs elég hivatal? a villanyáram ára? ezek lennének a főbűnök?
a fidesz tákolmányban van vasúti hivatal? nincs. munka törvénykönyve sem lesz. a szakszervezetek sem lesznek, ha továbbra is ilyen puhapőcsők.

magyarországon nincs kimondott precedensjog, de itt is csak a törvényeket kell betartani. ha valamit el lehet számolni, akkor az nem törvénytelen.
tudod hány gyereket lehetne etetni abból a pénzből, amit alkotmányos kérdőiv néven kidobott a fidesz? vagy az újabb kérdőivek árából???

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.04. 12:16:55

@aszekelyek: minden esetre iryóígyellek, mert Te még reménykedsz. Én már több, mint tíz éve lemondtam a reményről is.

preston 2011.05.04. 12:18:08

lüke:
itt vagy? micsoda levelet küldtél nekem, nem értem, hogy most meg akartál sérteni vagymi?

nesze nektek két harmad... 2011.05.04. 12:21:11

Látszik kivel beszélsz...:D....Giró Szász a legnagyobb Fidesz Propaganda ( Századvég " tanulója" s Orbán popó takarítója:):)..... rajta keresztűl lehet nyalni , mi? a Fidesznek. ( Spanyol imádó a Gíró , dícsérd csak a Spanyol focit, egyesület nem is érdekes, abból baj nem lehet....)), , és a Fidesz szekér polit (o)toló---boldog lesz:)
Ej Ejk T.G. Ismerünk már:D

xsasha 2011.05.04. 12:21:31

@Hepci:
Közeledünk, úgy látom, az eleje már alakul.
Megkérdezném, hogy vannak-e gazdasági ismereteid? Szóval a parkolócégek, vagy Csipak parkolócége mivel károsította meg súlyosan az államot?

xsasha 2011.05.04. 12:27:28

@preston:
Bocs, megütötte a szemem az utolsó két mondat.
Nem tudom, miről vitáztok, és nem is akarok hozzászólni, de az baromira irritál, hogy elővetted a "hány lélegeztetőgépet lehetne venni belőle" című érvelést, ami nagyon, nagyon szánalmas. El kellene már felejteni ezeket a kádári gyöngyszemeket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:30:08

@xsasha: ezt tudod, vagy kérded (mint állami alkalmazott)?
Szerintem az állam feladata lenne kideríteni (pl. Budai Gyula, ha már). A bűnjeleket látni, pl. fent a hegyen (mit ér, ha lopsz, de nem mutatod meg az eredményt?).
Gyaníthatólag több pénz tűnt el, mint amiről az újlipóciai filozófikus maffia valaha is álmodott... :)

a-kis-herceg 2011.05.04. 12:31:43

@xsasha: az szíj-ártó gyönygszem. aranybogaram!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:31:58

@preston: Lüke annyira rejtélyes, hogy sokan azt se értik, éppen megsérteni akar vagy barátságos... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:33:44

@a-kis-herceg: ez még abból a - korai, emberi - korszakából van, amikor tökig vízben állva tájékoztatta a sajtót az öszödi üdülő előtt, nem?

xsasha 2011.05.04. 12:37:33

@Hepci:
Kérdem.
Tehát ha valaki az állammal üzletel, és az az üzlet elég nyereséges ahhoz, hogy legyen rajta párszáz millió nyeresége, akkor az már lopás és bűn? Honnan, milyen pénz tűnt el?

a-kis-herceg 2011.05.04. 12:39:06

@Hepci: ez a mirmuri egysejtű pióca nem idegesít? szerintem szórakozik;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:45:36

@xsasha: ezekre a NAV tudna választ adni, többek között - ha volna szándék reá. Hogyan fúvódott fel a Csipak-lufi vagy éppen a Kóka-lufi, Ferrariig, piros helikopterig és törvénytelen építkezésekig?
El kellene döntened, hogy beavatott/jól informált vagy naivan érdeklődő vagy! A kettő sűrű váltogatása az erőteljesen egyoldalú elfogultsággal párosulva mulatságos helyzetekbe sodor(gat/hat)...

xsasha 2011.05.04. 12:46:57

@a-kis-herceg:
Ok, már ismerlek annyira, hogy ne lepődjek meg ezen. De ez a szöveg Lendvai Ildikó találmánya, és Szíjártó erre utalva használta. Te ennyire elvakult Fidesz-gyűlölő vagy? Csak kérdem, engem különösebben nem zavar, csak hogy belőjem, mennyivel kell osztani a szöveged.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 12:47:03

@a-kis-herceg: á...
Azon morfondírozom, a lélegeztetőgép nem szocialista találmány (még OV-I. idejéből) mégis?

preston 2011.05.04. 12:51:19

@xsasha: általában igazad van. egy elkészült tákolmánnyal kapcsolatban buta kérdések szétküldése ritka egyértelmü pénzpocsékolás.
Buta pártpropaganda állami pénzen.
Ha körülnézel, azt látod, hogy ezeknek az összegeknek sok bezárás előtt álló iskola örülne.
Most pont az ilyen megjegyzéseknek van az ideje.

xsasha 2011.05.04. 12:54:17

@Hepci:
Van, amiről van információm, van, amiről nincs.
Te elég határozott kijelentéseket tettél, ezért gondoltam, hogy valami konkrétat is tudsz mondani, vagy valamire alapozva állítasz ilyeneket. De egyenlőre azt látom, hogy csak a média gumicsontjait emlegeted, és különösebben nem gondolkoztál azon, hogy gazdaságilag mit is jelentenek azok a dolgok, amikről beszélsz.
Ezt utálom a médiában és a magyarliberális "mindenkinek lehet véleménye" hülyítésben, hogy nem a valósággal és nem hozzáértő emberek foglalkoznak, hanem alkalmatlan és érdekemberek gyártják a konzumhíreket, a társadalom meg pörög eszetlenül az irreleváns vagy másképp releváns dolgokon.

preston 2011.05.04. 13:03:09

@xsasha: több minden sért engem. Az agressziv parkolási dijpolitika anyagi hozadéka egy cégen megy keresztül, ahol a magáncégeknél bevett és törvényes módon leköltségezik a nagy bevételt. a vállalati kocsi elfogadott dolog, a ferrári nem feltétlenül, mert szükségtelenül nagy összeget von el az adózás alól és az önkormányyzattól. a parkoló cégekeket az önkormányzatok is létrehozhatják, fenntarthatják, nincs szükség a korrupciószagú szerződésekre.
ezen túl sért a dijpolitika agressziv volta . végtére is az én utcám volna a dijfizetés alapja.
pld hegyvidéki kis utcában lakom, ami zsákutca az egyik irányból. mindenki egy kicsit a járdán parkol, mert különben a kukáskocsi leveri a tükröt. amikor akar, a közterület kijön és végigkaszálja az utcát, pedig nincs hol parkolni és ha nem állunk fel egy kicsit a járdára, akkor ejszaka vagy nappal összetörik a kocsikat....de ez talán nem is parkolóccég -sirám.

xsasha 2011.05.04. 13:04:59

@preston:
Az üzleti életben egy rendszerbevezetésnél ezt a felhasználók bevonásának nevezik. Ha érted, hogy annak mi a célja és hogyan működik, akkor különösebben nem fogod megkérdőjelezni ennek az értelmét.

A bezárás előtt álló iskolák semmire nem mennek egy egyszeri összeggel.
Ugyanez a képtelenség volt az Orbán-kormány 2002-es kiadásainak a Medgyessy-féle jóléti intézkedésekkel való összehasonlítása...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 13:06:40

A (5 évre!) visszamenőleges adóztatás úgy lenullázta a "tervezhető jogszabályi környezet" elvét, a Tákolmány úgy hazavágta az "aktuális felhatalmazás mindenkori érvényesülésének" elvét, hogy ma már csakis a jogszabályokat érvényesítő erőszakszervezetek általi fenyegetettség tesznek "jogkövetővé", nem a "szükséges rossz elfogadása".

Hozzáadva, hogy még a "jogkövetés" sem jelenti azt, hogy holnap ez a jogkövetés nem lesz-e visszamenőlegesen bűncselekménynek értelmezve. És még csak "valódi kormányváltás" sem kell a visszamenőleges átértelmezéshez, hiszen például a visszamenőleges 98%-os SZJA-val pont az előző Orbán kormány által alkotott jogszabályok váltak az új Orbán kormány alatt "jogtalanokká".

Hiba-e, ha ezen anomáliák alapján eleve elutasító vagyok Orbánnal szemben?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 13:08:22

@xsasha: a konkrét fasziról semmi konkrét ismeretem nincs. Más dolgokról/más nagyvállalkozókról van, de ezeket - remélem, nem haragszol meg túlzottan - itt és most nem kötöm az orrodra.
A gazdasági oldala viszont olyan, hogy ahhoz minden 8 általánost végzett ember hozzá tud szagolni (ne aggódj, többet végeztem). Olyan mértéket öltött a korrupció, hogy az már akadályozza az állam működését (nem a jó működését, hanem egyáltalán). A befektetett pénzeknek számos esetben nagyobb része tűnik el, mint hasznosul, szemben a kultúrállamokban divatos 5-10%-os rátával. Ez már csak ökumenikus módon (több párt mutyija) volt működtethető...
Azt ugye mindenki látja, mennyi a parkolási díj a belvárosban és mennyi a pótdíj?
No most, hogy is kell kiszámolni az összeget, amit be akarnak szedni - például a belvárosban - a köz nevében? Ugye tudjuk kb., mennyi parkolóhely van és milyen az átlagos foglaltság? Aztán tudjuk, mennyit akarunk belőle eldugni (nem keveset)? Aztán tudjuk, a belvárosban az elvileg fizetős státuszú kuncsaftok által töltött órák fele virtuális rokkantakra esik?
A végeredmény minden itt autózó magyart érint. Így lesz a reggel 6-18-ig terjedő 200 Ft helyett 20h-ig tartó 400 Ft.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 13:11:07

"Az alkotmányról írhatnak a történelemérettségin"

index.hu/belfold/2011/05/04/szerdan_tortenelembol_erettsegiznek/

Ki készítette ennek a témának a "javító sablonját"?

Szimba 2011.05.04. 13:21:11

@Hepci:

Jaj, ne már! Lüke művelt, és ezért nem értitek, mikor mit, és kitől idéz, vagy hivatkozik valakire.

Egyszer én is megpróbáltam átvenni a stílusát, szerencsétlenségemre pont Tölgyessel szemben:-((
Elküldött... jó messzire, mert sajnos vagy inkább szerencsére ő is meglehetősen olvasott, meg vájt fülű (szemű?:-P)

ssi 2011.05.04. 13:22:58

@preston:
- jelenleg a tanácstalanok táborát gyarapítom
- amúgy bárkiben - még a politikusokban is - minden gond nélkül meg tudom látni akár a jót, akár a rosszat - s nagyon jó érzés
- szívesen megismerem mások gondolatait, még a tiedet is, s inkább megérteni próbálom, mint cikizni
- én tiszteletben tartom a te véleményedet, s véletlenül se próbálom meg a sajátomat rád erőltetni
- tehát:
* szertem Gy.F. alkatilag nyughatatlan (izgága) típus
* minden politikus taktikázik (részben biztosan lehet hazugságnak is hívni)
* ügyekről sok mindent lehet feltételezni, de amíg nincs bizonyosság, addig azok csak feltételezések
* szívesen látnék sok mindent másként, de ha nem az a valóság, hát nem úgy látom - minek hazudnék magamnak?

@lüke:
- lehet, hogy te nem ismersz sok olyan rendezett családot, ahol nagyon nagy feladat megoldani az ovis-, sulis szünetekben a gyerekfelügyeletet - nincs senki akire bízhatnák, vagy nincs annyi pénz, amennyibe több tábor, ill. gyermekvigyázó kerülne?
- ismerősöm, akire konkrétan gondoltam egy fiatal elvált anyuka, aki elég szigorú munkahelyi körülmények között dolgozik egy kft-ben (3 nyelvvizsgáját hasznosítva) nem csúcs fizuért, fia 8 éves, másodikos, szülei pár éve meghaltak, volt férje és annak szülei pedig távoli külföldi országban élnek .. imádja a gyerekét, s bizony gyakran nem könnyű .. ennyi
- szabadságcsökkentés fokozatos, vagy hirtelen lesz? - pl. ez foglalkoztat most sokakat .. csak ennyi

preston 2011.05.04. 13:24:25

@xsasha: a politikában ezt parasztvakitásnak vagy porhintésnek nevezik és mivel látom a célját , fölöslegesnek tartom.
azaz egy elhibázott intézkedéssorozat -alkotmányozás - propagandisztikus elfogadtatásáról van szó. Ez éppúgy hamis és nemtelen, mint a fidesz nyolcéves ellenzékisége.
Mivel nekik a legitimitás nagyon fontos (volt) megkérdezem, adtak e erre a szavazók felhatalmazást ( a szavazásra jogosultak 33%-ról beszélünk)
de nem nyitnék új topicot.

parlamentarista 2011.05.04. 13:25:46

@xsasha:
most miért ne mondhatná ezt valaki. szociális demagógia vs. nemzeti populizmus. most majd orbán megkérdi százcsillióért a zemberektől, hogy akarják-e a jólétet. lesz a szociális konzultáció. a szocik nyilván azt mondják majd, hogy kérdőívek helyett miért nem osztottál ki egy a gyerekeknek magyar tejet bakker.

hoplita 2011.05.04. 13:25:50

@preston:
".....Nem tetszik , hogy Gyurcsány uszodájának áfáját lenyelte a cég?
Valamikor Nagy Britanniában -ott ezért van elég gazdag ember, aki neked szemet szúrna- a biróság kimondta, hogy a törvénytisztelő polgárnak nem kötelessége a kincstárat gyarapitani. ha a törvény lehetőséget ad adót megtakaritani bármilyen törvényes módon, ez nem kifogásolható.
Lehet ám áfát is megtakaritani törvényesen. ..."

Na, idefigyelj makkmarci komcsigyerek.:)
Az nem votl törvényes buli, nagyon nem.
A magánépítkezés nem áfa visszaigénylős buli...akkor sem volt, most sem az.
Régi, jó trükk, amit minden cégtulajdonos magánépítő megcsinál, de attól még áfacsalás.
Itt ugyanis az az eccerű trükk van a dologban, hogy a cégem veszi az anyagot, számlára aztán beépítem a saját házamba és a cégem visszakéri az áfát.
Na, ezt így nagyon nem szabad...:)
Mindenki így csinálja, aki megteheti...csak nem mindenkiből lesz később miniszterelnök, akinek belenéznek a seggébe is.

Elárulok egy nagy titkot, csak itt, csak neked....de csitt.
Én is csináltam hasonlót.:)
hehe...többször is....

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 13:27:58

"A médiatörvény üzenete Tölgyessy szerint: Megnyerték a háborút
...
Mindezzel a kormánytöbbségnek hármas célja lehetett: megüzenni, hogy megnyerték a médiaháborút, "jó lesz tartani tőlük", teljessé és tartóssá tenni az ellenőrzést a közszolgálati intézmények fölött, illetve állásokat, műsorlehetőségeket, befolyást adni azoknak, akik "velük harcoltak", támogatták a Fidesz politikáját."

nol.hu/belfold/media_hungaria__a_penz_beszel

ON Poszt. :-)

Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh 2011.05.04. 13:29:43

@ulrike: Azok a (kötelező) konferenciák, amelyeken én részt veszek, hétvégén vannak és 18-45.000 Ft-os, saját zsebből fizetendő részvételi díjuk van. Talán politológusnak kellett volna mennem...

preston 2011.05.04. 13:30:55

LÜKE:

most elmegyek, nem hivatalos taggyülés céljából
ELVÁROM, hogy közöld, miszerint nem teljesen érthető
leveledel célod volt e , hogy megsértsél, vagy csak vicceltél.
mert ettől függ...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 13:35:46

@Szimba: neménnemértemhanemaprestonsezértottvoltavégénaszmájliis

preston 2011.05.04. 13:39:54

@hoplita: először is én maximum pártonkivüli bolsevik lehettem.
másodszor, mint sokan itt, nem rendelkezem a részletekkel, ha
szabálytalan volt, akkor meg kell büntetni, ha elévült, akkor nem lehet. ha viszont lehet, akkor lehet. nagyon messze megy, ha te
a saját nézeted alapján cimkézed meg a tetteket. maradjunk abban, hogy te nem tetted volna, ha ME szerettél volna lenni.
És hogy igazságosak legyünk, felejtsük el, hogy Orbánék fedezetlen csekkel vásároltak hivatalos költségként BOSS öltönyöket annak idején.
Aztán már csak a hivatal alatti dolgokat nézzük... de nem akarok külön topikot nyitni, ez itt off...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 13:46:21

"Tovább költi a pénzt az ügyvédekre Orbán minisztere

Nem elég, hogy az idei évben meghatszorozódtak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogi tanácsadással kapcsolatos költségei, most egy újabb rekordméretű szerződést kötöttek a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodájával.

Az ügyvédeket még egy Bajnai Gordon kormánya idején elfogadott törvény alapján közbeszereztetni kellett, ezt szüntette meg a Papcsák Ferenc akkori elszámoltatási kormánybiztos által beterjesztett módosító indítvány, ami kivette a közbeszerzések hatálya alól a jogi szolgáltatásokat. Így most nincs szükség közbeszerzésre, akár milliárdos megbízásokat is lehet adni ügyvédeknek. Papcsák egyébként az első Orbán-kormány idején maga is adott jogi tanácsokat, méghozzá az akkori Informatikai Kormánybiztosságnak, s összesen 240 millió forintot számlázhatott ki munkájáért."

stop.hu/articles/article.php?id=868988

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 13:49:44

@hoplita: a tégla nem beszél (a speciális altípust leszámítva). Ezeket a legnehezebb megfogni, még ha netán lenne is rá akarat.
Láttam céget, ahol tucatnyi bundát vettek munkaruhaként a főnök qrvájának. Szegény felügyelőbizottság... fülvakarás... majd megoldódott...
A zeredeti tőkefelhalmozás tsúf dolog.

ssi 2011.05.04. 13:50:34

2010. január - még válság
- tízéves lejáratú
- 2 milliárd dolláros kötvénycsomag
- 99,86 százalékos áron
- 6,25 százalékos hozammal

2011
- ÁKK devizakötvény kibocsátási terve 4 milliárd euró (5,4 milliárd dollár)
- Ezzel lejáró adósságát és az IMF és az Európai Unió 2008-as hitelcsomagjából esedékes 2 milliárd eurót fizetheti vissza
- (amíg az esedékes törlesztéseket nem rendezik, a kötvénykibocsátásból adódó piaci többletkölcsön miatt összességében nagyobb az ország hitelállománya)

- március: összesen 3,75 milliárd dollár értékben
* tízéves lejáratú 3 milliárd dolláros kötvény kibocsátási ára 99,062 százalék, évi kamata 6,375 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,10 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 6,504 százalék
* harmincéves, 750 millió dolláros kötvény kibocsátási ára 98,084 százalék, évi kamata 7,625 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,30 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 7,791 százalék

április: rábocsátás összege 500 millió dollár, kibocsátási ár 104,417 százalékos lehetett, míg az első csomag 98,084 százalékon ment el. Így a rábocsátás 270 bázispontos hozamfelára 60 bázisponttal alacsonyabb

május ? Magyarország újabb minimum félmilliárd euró, de valószínűbb, hogy egymilliárd euró államkötvényt akar értékesíteni

hvg.hu/gazdasag/20110504_akk_eurokotveny_kibocsatas

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 13:51:11

@vinczej: hozz már egyszer valami kormánypárti hírt is... Xhasha örülne... meg az egyensúly, tudod... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 13:53:58

@manyike: az új gazdasági mechanizmus (permanens gazdasági forradalom s szabadságharc) a bandzsa látnok vezérletével költségigényes...

hoplita 2011.05.04. 13:57:26

@Hepci:
Ha nercbunda még lehet is munkaruha.....illetve a kúrvinyák az illető eftásnő, akkor még nem is nagyon kopik, le kell venni sűrűn.:)
És láttál mán flexkorongot, meg dűbelt, ami kacsát is tud sütni....mer' az van ráírva, hogy aszongya indesit...?
Nekem olyan is van...de a tőkefelhalmozásom attól még túlzottan nem sikerült.:)
Ellenben a tököm már teli van....

hoplita 2011.05.04. 14:00:04

@Hepci:
".....Ezeket a legnehezebb megfogni, még ha netán lenne is rá akarat...."

Hát, őszintén....nem nehéz, hanem lehetetlen.
Én is azért mesélek.....mert hülye nem vagyok, terhelőt tenni magamra, akár még itt is.:)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 14:03:53

@Hepci: Kérésed parancs!

"Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldala eddig nem tapasztalt aktivitást produkált, így felkerült a SocialTimes.hu által hetente publikált az ország legaktívabb Facebook oldalainak toplistájára."

www.vg.hu/vallalatok/infokommunikacio/ime-a-legolvasottabb-hazai-facebook-oldalak-orban-a-topon-347790

És ebben én még benne sem vagyok! :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 14:08:28

@hoplita: sok mindent láttam. A legaranyosabb az volt, amikor egy ÁFA-vizsgálaton (vissza köllett volna utalniuk másfél milla importáfát, de az a geczi Drazsé éppen szabotázsra utasította a hivatalt a kőccségvetési vészhelyzet miatt, szóban) azon próbált fennakadni a kijelölt ellenőr, hogy miért vettem az adott hónapban 1 db elektromos sövényvágót.
Nem tűnt fel neki, hogy kertészeti vágóeszközökkel kereskedő cégem van. :)

xsasha 2011.05.04. 14:13:36

@preston:
A te szemszögedből teljesen igazad van.

parlamentarista 2011.05.04. 14:14:50

@xsasha:
bakker, te botcsinálta informatikusból lettél valami minisztériumi főokos egy talpnyalója. az analízis ágazati szakértőkkel folyik. ha most te úgy képzeled, hogy az alkotmányázásnál mari néni a domain expert, akkor hülye vagy. és ez az ország brutálisan megszívja, mert a hülyék után még hülyébbek kerültek pozícióba.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 14:16:49

@Sebesen suhanó nyílvessző: Ssssh: Vannak ilyenek is, tudom. Persze ez még nem értékmérő, de az ember meggondolja másodjára, befizessen-e valamire, ha nincs szakmai értéke.

Pillants be a kérdéses konferencia weblapjába. Nézd végig a fényképeket, számold meg, mennyi a gondosan és mesterkélten pózoló, olvass bele egy-két CV-be, nézz meg pár videót. Nem is t'om miért nem tudtam elhessegetni a gondolatot, egy szakmainak vélt csoport flottatüntetése saját maga elbájolására.

Ha 1értesz, azt is küld el válaszul, hogy milyen az a hang, amikor a sebesen suhanó nyílvessző az egyik füleden be, a másikon meg ki.

xsasha 2011.05.04. 14:20:01

@parlamentarista:
Én értem, hogy számodra van értelme annak, amit most ide írtál, de ha azt akarod, hogy én is értelmezni tudjam, akkor próbáld kicsit egzaktálni.
Megjegyzem, igen, az alkotmányozásnál Mari néni az egyik domain expert. Ha nem érted, miért... akkor gondolkozz még egy kicsit rajta.
És nem vagyok pozícióban, csupán együtt gondolkodok itt pár emberrel, mert úgy gondolom, hogy tágíthatja a látókörömet.

ssi 2011.05.04. 14:20:08

"Pintér immár 15 éve nyugdíjas (most 63 éves) .. nevén lévő ingatlanok felsorolásához 15 db A4-es papírra volt szüksége .. minisztersége miatt kénytelen volt eladni a cégeit, így kénytelen volt beírnia a vagyonnyilatkozatába, hogy milyen bevétel várható: 2011-ben 500 millió, 2013-ig pedig kb. 1 milliárd forint .. minden hónapban megkapja a nyugdíjat is"
vastagbor.blog.hu/2011/05/04/pinter_mar_csak_tudja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

@Hepci:
- lehetne a kormányszlogen pl. "a tudás hatalom" ...
- más lett: a költségvetésben (is) soha nem látott összegek ...
- ápr.21. "Haladéktalanul meg kell vizsgálni, hogy Kína és Magyarország pénzügyi intézményei milyen módon tudnak együttműködni magyar kötvények kibocsátásában - mondta Fellegi" - azóta nincs új infó
www.portfolio.hu/gazdasag/fellegi_kinaban_is_bocsathatna_ki_kotvenyeket_magyarorszag.148423.html

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 14:21:41

Szervusztok fidesznikek .

Nem is mondtátok, hogy felhatalmaztátok a Viktort, hogy zárja be az egyetemeket.

A 29 egyetemből csak 12 marad ...?

hirszerzo.hu/belfold/20110504_tobb_egyetemet_halalra_itel_hoffmann

Szólhattatok volna, hogy ezt kívánta a magyar nemzet, mert kicsit meglepi majd a gyerekeket,
ha zárva találják szeptemberben az iskolát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 14:29:04

@simonmondja.: világos, hogy sok az egyetem. A diplomások állandóan itt firkálnak munkaidőben. :)
Egyébként egy hozzáértő barátom is azt mondja, sok az egyetem. Igaz, ő éppen fidesznyiknek nevezhető (s tanszéket vezet).

inreallife 2011.05.04. 14:29:23

@Akitlosz: hidd el, pontosan le lehet szűrni belőle, mire megy ki a játék. az olvasottságot semmi nem pótolja...

lüke 2011.05.04. 14:31:41

@preston: @Hepci:
hülye nem vagyok, csak lüke
itt sértegetés az uzus, én nem praktizálom
az egyet nem értés és a nem tudás az más kategória, na meg a belátás hiánya
@manyike:
havi 10 ügylettel két gyerekkel , egyetlen nap gyes nélkül, ma 3 unokával nem értem a nyafogást
a szüleim is dolgoztak, mégis megoldották:
arany életem volt,gyerekként nagyszülök nélkül, s gyerekekkel nagyszülökkel

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 14:37:53

@simonmondja.: itt simán alkotmányozó kisebbségben vannak...
A ballibbant polgártársak grafománabbak.

lüke 2011.05.04. 14:41:39

@Szimba: :)
hepci nem írt semmi rosszat, ezt már a múltkor is írta , kicsit másként fogalmazva,érthetöbben
tölgyes tegnap nekem seggbe rúgást igért, nem igy!
az ülögomókra célozva:) meg is kaptam:)
de a sértegetés távol áll tölem,még azt se írtam senkinek ,hogy lüke vagy,legfeljebb prepotens, mint a magyar macsó férfi társadalom

lüke 2011.05.04. 14:42:24

@simonmondja.:
mindenki hozott magával egyet

s a diplomagyár rengeteg

panelburzsuj 2011.05.04. 14:43:24

@Hepci:

Biztos művelt embera barátod, és már rég megtanulta magyar csapatépítést:

ÁDÁM
Sokan tengődtök-é még e vidéken?

AZ ESZKIMÓ
Sokan bizon, többen, mint ujjamon
Számíthatok. - Szomszédimat, igaz,
Agyonverém már mind, de hasztalan,
Mindég kerülnek újak; s oly kevés
A fókafaj. - Ha isten vagy, tegyed,
Könyörgök, hogy kevesb ember legyen,
S több fóka. -

lüke 2011.05.04. 14:43:38

@Hepci:
majd ha privatier-k lesznek megtudják ,hol a vállakozás istene

lüke 2011.05.04. 14:46:08

@ulrike:
jani olvas is ?nemcsak száguld/ik?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 14:48:12

@lüke:
Ja, hogy diplomagyár.
Akkor okés. Minden el van sikálva.

Az egyetemisták és az érettségizők biztos megértik majd, hogy jobb nekik, ha szeptembertől beállnak a sorba a munkanélküliek közé.

Szimba 2011.05.04. 14:52:25

@Hepci:

OK
Nem is neked szántam a beírást, amolyan "fiamnak mondom, menyem is értsen belőle" típusú megjegyzés volt.

@lüke:

Csak ne védd Hepcit!:-)) Ő is egy Deákné vászna!:-)

lüke 2011.05.04. 14:52:26

@Hepci:
dehogy, jobban ráérnek
vagy elbocsátás elött állnak, vagy már elbocsátották, vagy el lesznek bocsátva( ha sokat írnak ide, figyelik)

hoplita 2011.05.04. 14:52:52

@Hepci:
Ja, kérlek...
A magyar állami hivatalnok a legundormányosabb állatfajta a világon...rosszindulatúbb, ostobább figurákat importálni se tudnál.
Nem éltem a török korban, de kizárt, hogy egy akkori defterdárt ne vernének kenterbe, úgy háromszor.

ssi 2011.05.04. 14:53:26

"Rubovszky Györgynek, a parlament mentelmi bizottsága KDNP-s elnökének "vannak kételyei" azzal az ügyészségi anyaggal kapcsolatban .. Ha a testület egyetért vele, kiegészítést fog kérni az ügyészségtől .. Hiába adta tovább a házelnök Gyurcsány Ferenc ügyészségi kikérőjét a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének, az iratba nem tekinthet bele egyelőre senki .. érintett képviselők is csak az irodájában nézhetik majd meg, másolatot nem kapnak. Gyurcsány azt kéri: mielőbb hozzák nyilvánosságra .. korábban nem volt pontos szabályozása az iratkezelésnek, egy időben még az érintett sem tekinthetett bele a vonatkozó iratokba, ezen épp a szocialisták idején változtattak"
kdnp.hu/roviden/kiegeszitest-ker-a-mentelmi-bizottsag-sajtoszemle

"Faramuci a helyzet, hiszen Gyurcsány Ferencet gyanúsítottként akarják kihallgatni, tehát alapos indoknak kell fennállnia. A hivatali visszaélés fogalma azonban gumiszabály-szerű. A Sukoró-ügy többéves folyamat, nem lehet tudni, hogy "a hatalommal való visszaélés" állításával mire gondolhat az ügyészség"
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=126827

"Tizenkét felsőoktatási intézmény maradna a mostani 29 helyett"
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=126830

"mindkét fél elégedett a bíróság döntésével"
www.origo.hu/itthon/20110504-a-birosag-megsemmisitette-a-zeppelinprojekt-epitesi-engedelyet.html

@lüke:
- jól érzékelem, hogy a kommentjeidben a magyar viszonyokról - akár múlt, akár jelen - minimális részedről az elismerés, a pozitívum, az elégedettség?
- nekem viszont nem nyafogás, hanem egyszerű, emberi, természetes, ha felvetik, hogy csökken a hivatalos szabadság, akkor vannak családok, akik spontán őszinteséggel sóhajtanak egyet, hogy akkor az ovi-, suliszüneteket nehezebb lesz megoldaniuk, csak ennyi ... és sokan el is hiszik nekik :-)

lüke 2011.05.04. 14:56:20

@Szimba: tudom,értem a szót, csak nem hallom
(ez a Zolnay Fotográfia c. filmböl volt)
mennyi a minusz?

Szimba 2011.05.04. 14:59:52

@lüke:

6 kg, mert közben gyümölcsös túrótortát ettem:-(
Viszont finom volt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 15:03:07

@manyike: az ügyészség ezt gondolja: hivatali visszaélés = Gyurcsótány le akarta pacsizni a bizniszt a kampósorrú befektetővel.

Szerintem ennyit megértenek az emberek simán, még akár Szijjártó nélkül is. :)

lüke 2011.05.04. 15:04:15

@manyike:
szerintem pont az ellenkezöjét írtam
de a a Lajtán túl ,soha egyetlen nötöl nem hallottam , hogy útban lenne a gyermeke, s nem tudja megoldani elhelyezését, tudja, hogy ezzel jár: iskola,óvoda> nyári szünet
s ez nemcsak magyar viszonyokra igaz, hanem Svédo-tól Hiszpániáig így van az egyetemleges, nem ragadható ki
nem lehet ,hogy mást( is) tapasztaltam?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 15:06:25

@Szimba: van ilyen fogyi, hogy az ember gyümölcsös túrótortát eszik? Ez jobb, mint a káposztakúra (abban egy barátom egyszer úgy legyengült, hogy alig tudott eltántorogni a teniszpálya egyik végéből a másikba).

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.04. 15:06:37

@simonmondja.: Túl sok "renitens" közgazdasági előadás hangzott el ott? :-)

Szimba 2011.05.04. 15:12:31

@Hepci:

Ez a kilengés volt!:-)) Sonkát is ettem, bár a macska nagyon nehezményezte.

Lükét kérdezd, isteni hatásos fogyókúra receptje van. Mondjuk 950-1000 cal a napi adag, az is inkább saláta, gyümölcs.

De az én koromban már lassú az anyagcsere. Nálad még minden lehet, az is, hogy nyalka fiatalemberré változol.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 15:12:43

@vinczej:
Lehet, hogy átveszi valamelyik egyház.
Hitéleti közgazdaság...
Mondjuk, átkereszteli Szent Borbála Oskolája névre,
s akkor mehet tovább...

Azt mondtam már, hogy az egyházi fenntartásuak maradnak ?

Ők kapják tovább az apanázsukat, ami minden évben egyre csak több és több.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 15:14:59

@Szimba: meggondolom. Pl. ehetnék macskát, salátával s gyümölccsel.

parlamentarista 2011.05.04. 15:21:18

@xsasha:
nézd, nem olyan bonyolult ezt értelmezni. alkotmány előkészítésébe nem szokták előzetesen bevonni a népet. az alkotmányt népszavazással utólag szokás szentesíteni, különben teljes körű konszenzusra kell törekedni. ezt gondolom.

de mondok egy konkrét példát, hogy jobban értsd. szerintem az is problémás, hogy az alkotmányban kötelmeket írnak elő. lehet, hogy nagyon sok ember úgy képzeli, hogy az alkotmányban szerepeljenek az állampolgári kötelességek, csakhogy a civilizált jogrend nem így tagozódik. az alapvető kódexek tartalmazzák az alapvető jogokat, és a mindig a törvények írják elő az állampolgárok kötelmeket. valamint a rendeletek szólnak a felelősségről.

tehát mondjuk a közoktatásról szóló törvényben a tanároknak nem kell külön jogokat adni. mert egy tanárnak pontosan annyi joga van, mint bárki másnak. ha valakit megtámadnak, akkor alkotmányos joga van az önvédelemre. és mindegy, hogy tanár-diák reláció, vagy földbirtokos-földnélküli. törvényben soha sem kell biztosítani többletjogokat. a törvényben a kötelmek felől kell közelíteni. tehát ha mondjuk látsz valakit olyan állapotban, hogy a saját hányásában fetreng, akkor nem vagy köteles cselekedni. de mondjuk egy tanár-diák relációban meg mégis csak köteles vagy. vagy mondjuk a rendőr is nyilván köteles erre. és hogy konkrétan kinek mit kell cselekedni azt rendeletben pontosítani. a rendelet ez szabályozza a felelősségvállalást.

egyébként nem olyan nagyon bonyolult logikai úton belátni, hogy jogrend másként nem lehet stabil csak akkor, ha ezek ilyenformán elválnak. különben különféle szintű jogszabályok egymásnak zűrzavarosan mondanának ellent. nem lehet az alkotmányba beleírni, hogy köteles vagy megvédeni a hazát. a honvédelmi törvényben kell ezt rögzíteni. és egy rendeletben kell leírni, hogy mégis milyen módon kell ennek eleget tenni.

na most úgy tűnik, hogy errefelé a jogalkotók sem értik, hogy az alapvető közjogi kódexek a jogokról, a törvények az állampolgári kötelességekről, a rendeletek pedig felelősségvállalásról szólnak. láthatóan a miniszterelnök sem érti, úgy képzeli, hogy eddig az alkotmányba azért nem írtak kötelességekről, mert mit tudom én, elfelejtették a jogászok. a miniszterelnök főtanácsadói sem értik, meg senki sem a fideszben. illetve nyilván sokan azért tisztában vannak ezzel, csak nem szólnak, mert azonnal kirúgnák őket.

ha ezt a nagyon egyszerű dolgot maguk a jogászok sem látják magyarországon, az alkotmányozó "szaktekintélyek" láthatóan semmiféle jogfilozófiai ismeretekkel nem rendelkeznek, akkor vajon mari néninek miért kellene tudni ezt egy kérdőíven eldönteni.

az alkotmány-előkészítés rendszerint nyílt politikai viták sokaságából áll össze, vagy nagyon alapos háttérmunkából. tehát vagy az van, hogy a pártok egymással vitáznak, és aztán végül valamilyen egyezségre jutnak. azt is el tudom fogadni, hogy valaki a elegánsan a mellényzsebből előránt egy alkotmányt. ami hogy úgy mondja, "ready to use". ebben az esetben viszont népszavazást kell kiírni.

értem ezt a kétharmados dolgot perzse, nem is azzal van a bajom, hogy a fidesz alkotmányoz, de abban biztos vagyok, hogy alkotmányelőkészítésbe a köznépet bevonni őrültség. az utólagos szentesítés viszont majdnem kötelesség.

parlamentarista 2011.05.04. 15:21:19

@xsasha:
nézd, nem olyan bonyolult ezt értelmezni. alkotmány előkészítésébe nem szokták előzetesen bevonni a népet. az alkotmányt népszavazással utólag szokás szentesíteni, különben teljes körű konszenzusra kell törekedni. ezt gondolom.

de mondok egy konkrét példát, hogy jobban értsd. szerintem az is problémás, hogy az alkotmányban kötelmeket írnak elő. lehet, hogy nagyon sok ember úgy képzeli, hogy az alkotmányban szerepeljenek az állampolgári kötelességek, csakhogy a civilizált jogrend nem így tagozódik. az alapvető kódexek tartalmazzák az alapvető jogokat, és a mindig a törvények írják elő az állampolgárok kötelmeket. valamint a rendeletek szólnak a felelősségről.

tehát mondjuk a közoktatásról szóló törvényben a tanároknak nem kell külön jogokat adni. mert egy tanárnak pontosan annyi joga van, mint bárki másnak. ha valakit megtámadnak, akkor alkotmányos joga van az önvédelemre. és mindegy, hogy tanár-diák reláció, vagy földbirtokos-földnélküli. törvényben soha sem kell biztosítani többletjogokat. a törvényben a kötelmek felől kell közelíteni. tehát ha mondjuk látsz valakit olyan állapotban, hogy a saját hányásában fetreng, akkor nem vagy köteles cselekedni. de mondjuk egy tanár-diák relációban meg mégis csak köteles vagy. vagy mondjuk a rendőr is nyilván köteles erre. és hogy konkrétan kinek mit kell cselekedni azt rendeletben pontosítani. a rendelet ez szabályozza a felelősségvállalást.

egyébként nem olyan nagyon bonyolult logikai úton belátni, hogy jogrend másként nem lehet stabil csak akkor, ha ezek ilyenformán elválnak. különben különféle szintű jogszabályok egymásnak zűrzavarosan mondanának ellent. nem lehet az alkotmányba beleírni, hogy köteles vagy megvédeni a hazát. a honvédelmi törvényben kell ezt rögzíteni. és egy rendeletben kell leírni, hogy mégis milyen módon kell ennek eleget tenni.

na most úgy tűnik, hogy errefelé a jogalkotók sem értik, hogy az alapvető közjogi kódexek a jogokról, a törvények az állampolgári kötelességekről, a rendeletek pedig felelősségvállalásról szólnak. láthatóan a miniszterelnök sem érti, úgy képzeli, hogy eddig az alkotmányba azért nem írtak kötelességekről, mert mit tudom én, elfelejtették a jogászok. a miniszterelnök főtanácsadói sem értik, meg senki sem a fideszben. illetve nyilván sokan azért tisztában vannak ezzel, csak nem szólnak, mert azonnal kirúgnák őket.

ha ezt a nagyon egyszerű dolgot maguk a jogászok sem látják magyarországon, az alkotmányozó "szaktekintélyek" láthatóan semmiféle jogfilozófiai ismeretekkel nem rendelkeznek, akkor vajon mari néninek miért kellene tudni ezt egy kérdőíven eldönteni.

az alkotmány-előkészítés rendszerint nyílt politikai viták sokaságából áll össze, vagy nagyon alapos háttérmunkából. tehát vagy az van, hogy a pártok egymással vitáznak, és aztán végül valamilyen egyezségre jutnak. azt is el tudom fogadni, hogy valaki a elegánsan a mellényzsebből előránt egy alkotmányt. ami hogy úgy mondja, "ready to use". ebben az esetben viszont népszavazást kell kiírni.

értem ezt a kétharmados dolgot perzse, nem is azzal van a bajom, hogy a fidesz alkotmányoz, de abban biztos vagyok, hogy alkotmányelőkészítésbe a köznépet bevonni őrültség. az utólagos szentesítés viszont majdnem kötelesség.

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:25:20

@xsasha: nem gyűlölök senkit... ember- állatcsoportot stb. sem

POPULISTA vok...

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:29:23

@preston: elmesélem az én esetem...

egyszer nyáron "lelükéztem", írt egy dörgedelmes emailt, hogy az ő származása és pedigréje alapján kikéri magának...

erre én elnézést kértem (pontosabban ennek ellenére is)

így barátságos hepienddel zárult az ügy:
és azóta csak simán nem beszélünk 1mással...

Bambano 2011.05.04. 15:34:46

Most már jó lenne tudni, hogy a képen a barcára vagy a realra fogadtál-e:) itt elválik az igazi elemző a pelyvától:PP

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 15:34:56

@a-kis-herceg: Lüke élőben kevésbé vérfagyasztó. :)
Nekem pl. az őszi blogtalálkozón narancsos Lindt Swiss Thins csokilapocskákat adott ajándékba.

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:35:03

@Hepci: olyan nem létezik... nincs is értelme... a
"mindennagyonjó, mindennagyonszép"
az inkább rákosista emlék... szval nincs létjogosultsága a kormánypárti médiumnak...

ulrike (törölt) 2011.05.04. 15:35:23

Azoknak, kiknek van ideje meg türelme olvasni.
Bevezetés a szíjjártás elvi alapjaiba: ‘Brainwashing under freedom’ (N. Chomsky) tanfolyam, ajánlott irodalma.
www.chomsky.info/onchomsky/199607--.htm
www.chomsky.info/articles/199710--.htm
www.chomsky.info/onchomsky/2002----02.pdf

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:36:12

@Hepci: engem olyan olcsón nem tud megvenni... ;)

nem vérfagyasztó. inkább kiszámíthatatlan... pont mint én, csak én utána "megbánom"

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:37:50

@simonmondja.: mi a gond? pont a kétharmadát zárják be... ez ok. számszakilag

ulrike (törölt) 2011.05.04. 15:39:06

@lüke: Kezébe nyomták, olvassa fel. Nehogy félreértsd, ez nem önkritika volt részükről, csupán annak konstatálása, hogy javítani kell a külföldre irányuló agit-prop. munka színvonalát.

lüke 2011.05.04. 15:40:58

kodó mellébeszél,handabanda

1,nem érti amit irok,
akkor felesleges kommunikálni
win-win, mindenki nyer
azonkivül : röplapokat nyomjak, nem vagyok Demszky,állastalan taxisoför hanem dr, a jobbikból
3x helyesbítettem

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:42:09

@Hepci: hm... csak a bolónyai rencer pont erről szólt... az átlagos végzettséget nagyrészt emelni...

+kitolni a munka kezdetének idejét, azaz munkanélküli segély helyett oktatás...

csak azt nem számolták, hogy mindig nincs fellendülés, azaz nem lehet finanszírozni

volt választás: TANDÍJ vagy a szoc jellegű oktatás mexűntetése...

a nép ezt akarta... nem tandíj ergó mexűnik a zoktatás...

lüke 2011.05.04. 15:42:32

@ulrike:
mivel a kritikát nehezen viselik :)
ön nincs

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:45:29

@preston: jaa apropó emléxem... a második "dobásom" nem élte túl...

nagyon durva volt. szinte egyenértékű egy népirtással...

azt írtam decemberben, hogy a média tv. önmagában nem lesz elég, határzár is kell... +netblokk stb. lükének írtam, majd hozhatja az újságokat szamizdatokat csempészheti Bécsből át a határon, hogy a határonbelülszakadt szerencsétlenek is hozzájussanak hírekhez...

hm nagyon durva eszmefuttatás volt...

lüke 2011.05.04. 15:48:00

az lehet hogy a handabanda kiszámithatatklan ,de a medicinában
csak ez az egy segít , a konzekvencia
(ahogy a gyerek nevelésben is)

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:48:40

@simonmondja.: ja és a fidesmódi az lesz majd, hogy a végén a 12őt is összevonják egybe, egy HÓLDINGBA... központosított kasszakezelés... tudod ez tesz jót a polgárosodásnak... előbb felmegy a pénz pestre majd vissza a megyére onnan le... stb...

jóba kell lenni érte + hogy tudd kinek köszönheted...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 15:49:44

@a-kis-herceg: s mi lenne, ha egyszer egy jó kormány csupa jó dolgot cselekedne?

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:49:50

@simonmondja.: ja majd elfeledem. kizáról a mi érdekünkben vonyák össze 1be... szíjÁRTÓ majd megmondja, az uyg ócsóbb adminiszt ráció

lüke 2011.05.04. 15:50:39

@simonmondja.:
azért a SOTE és aTf összevonása gáz volt:
Freund Tamás meg Töröcsik András egyforma diplomát kapott:)

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:50:51

@Hepci: unatkoznék egész nap

unalmas élet mint Svájcban... szürkeség és kiszámíthatóság. rühellem...

szeretem a kalandokat, kihívásokat...

ulrike (törölt) 2011.05.04. 15:51:19

@Hepci: Mindenkire érvényes, gondolom, a metakommunikáció hiánya megnehezíti az eszmecserét. Mennyire világosabban fogod fel Matolcsy miniszter urunk mondandóinak substantiáját például, mikoron az sajátos testbeszédével is támogatva vagyon.
Mindennek ellenére vannak olyan egyedek is, kiknél a metakommunikáció hiányának negatív hatása nem teljes mértékben igazolható.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 15:53:11

@lüke: De van, csak valahogy mindig +++-ra sikeredik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 15:56:35

@a-kis-herceg:
A cikkben az 5 maradék egyetem egy lehetséges végső fázis.

Azért figyeljünk arra is, hogy a főiskolák sem maradnak meg...

Viszont a Közgáz helyett ...lesz egy Bogárizmus-Matolcsizmus Egyetem, amit majd eztán indítanak.

panelburzsuj 2011.05.04. 15:57:45

@lüke:

Mennyivel okosabb lett volna a kertészetit összevonni a TF-fel, meg az államigazgatási főiskolával.

Hegyi Egyetem = hegyetem

megszűnt 2011.05.04. 15:57:45

"a kollektív bűnökért senki sem felelős."

Egy beszélgetésből idézek, mely erre a mondatra válasz, nem tőlem hangzik el, akivel beszélgettem, ő mondja ki.

- Én: Szerintem az ember alapvetően jónak születik. Később érik mindenféle hatások, melyek torzítják a személyiségét, de én azt mondom, még akkor is hajlamosabb a jóra, mert ez a legideálisabb állapot ugyanis, amely létezik számára.

A gonoszság mindig megbosszulja magát. Magyarázható valamilyen torzult ideológiával, mert gonosznak lenni nem természetes állapot.

Egyébként mostanság már nemigen vannak gyártott ideológiák, egyszerűen tudjuk, hogy mindennek, ami rossz irányba visz el, a mozgatórugója a hatalom és a pénz.

A hatalom nevében gyilkolnak, ölnek, halmozzák a felesleges javakat, pedig a pénz nem vezet el a hatalomhoz, legfeljebb ideiglenesen birtokolható vele.

- Ő: "Az ember jónak születik". Jellegzetes egyházi álbölcsesség-panel, akár falvédőre hímezheted. Valójában annak van jelentősége, hogy az egyén cselekvőképes korában mennyire jó, vagy sem, és milyen hatások érték, érik.

Én személy szerint felelős vagyok a holokausztért, mert rosszra kényszeríthető, gyáva, megalkuvó vagyok, miközben jónak képzelem magam. Ha akkor és ott éltem volna, száz mentséget találok magamnak mint "jó" ember, miért nézem tétlenül az eseményeket.

Ma módomban áll fellépni a Gonoszt erősítő folyamatok ellen. Vannak most ilyenek? Kötelességem erre figyelni. Ha vannak és ha időben fellépek ezek ellenében, jobb ember lehetek egy fokkal.

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:57:55

@simonmondja.: apropó... ezt nem lehetne a Nagy Nemzettyi Konzultáció Nyomtatványára rátenni?

ki melyik 2/3 egyetemet dobná ki...

vagy ha már késő, mert kipostázták. akkor lehetne szavazni sms ben pont mint vv alekoszra (a 400ft hívásdíj meg menne államadósság ellenes harcra, azaz vennének belőle tankot vagy hummert)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 15:57:56

@lüke: Freund Tamás is a futballtudományok doktora ?

Tényleg.
Ott van még a fiataloknak a Felcsúti Fociakadémia...

a-kis-herceg 2011.05.04. 15:59:21

@panelburzsuj: és az állatorvosit a műszakival... lombik-lombik= lombika. DÉZSAVŰ

a-kis-herceg 2011.05.04. 16:00:18

@simonmondja.: :) doktorálni is fognak meglásd... Phd... aszta.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 16:00:38

@lüke: A vörös-fehér polgárháború után csökkentik a Vörös Hadsereget, közlik Csapajevel, hogy a párt úgy döntött, orvossá kell lennie, két hét múlva vizsga.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 16:02:30

@a-kis-herceg: Megvannak már a kérdések ?
Mert nem vagyok nagyon képben, hogy épp mit csinál most a kétharmad.
Ez az egyetembezárás például nekem új.

Persze a fidesznyikek már erre szavaztak a fülkeforradalommal.
Sőt.
------------------------------------------------------------

Már 2008-ban is arra szavaztak, hogy legyen ingyenes a felsőoktatás,
de úgy, hogy bezárjuk az egyetemeket.

--------------------------------------------------------

kaqkkfioka 2011.05.04. 16:03:06

"... A félreértések elkerülése érdekében jelzem, hogy a képen - többek között Giró-Szász Andrással - éppen arról beszélgetünk, hogy Barca vagy Real... "
Késő!

kaqkkfioka 2011.05.04. 16:04:30

@ulrike:
Utána meg jön Timúr és csapata.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 16:05:23

@a-kis-herceg: A katonait meg az államigazgatásival. Önkormányzati hivatal a jövőben:
- Állj, ki vagy?
- Ügyfél.
- Sajnálom, tűz!

panelburzsuj 2011.05.04. 16:06:27

@a-kis-herceg:

Sok szempont van. Kulcskérdés pl. a megfelelő ivararány. E tekintezben példaértékű a soproni erdész- és óvodapadagógus-képzés összekoedukálása.

kaqkkfioka 2011.05.04. 16:07:53

Hogy harmonizáljak a címmel:
Az Alaptörvényt elfogadták már?

ulrike (törölt) 2011.05.04. 16:11:31

@kaqkkfioka: És akkor mi lesz a Budai és csapatával?

Szimba 2011.05.04. 16:12:43

@Hepci:

Ha szereted az olasz, meg a kínai konyhát, miért ne? Édes-savagyú mártással. Csak jól oszd be, hogy kb. 3 hónapig kitartson a macskahusi, mert túlságosan kalóriadús.
Főként, ha a sajátodat eszed. Sonkával dióval táplált macska nem való fogyokúrára!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.04. 16:13:03

@panelburzsuj: mer' előtte telerejszolták az erdészlakot? :)

lüke 2011.05.04. 16:13:58

@ulrike:
Molnár is felcsert végzett, s a mi fiúnk:) majd egy honi egyetemen nosztrifikál
így lesz azután valaki :két diplomás, öt nyelvvizsgás, fátylas:)
mindig csodálkozom is ,aki halmozza
(hogy miért nem a pénzt?)

Szimba 2011.05.04. 16:13:59

@Hepci:

Azt azért kaptad, hogy amíg eszegeted a csokit, addig sem tudod kimondani, hogy "f@szkalap".

Szimba 2011.05.04. 16:16:47

@panelburzsuj:

Legalább lesz sok erdei óvoda!:-)

megszűnt 2011.05.04. 16:23:17

"a valódi döntéshozók, tulajdonosok kiléte ismeretlen, vagy legalábbis nem megerősített, nem bevallott. Nem mindig és mindenhol tudjuk, hogy kit tisztelhetünk bennük, mögöttük,"

Ma a lapok úgy készülnek, hogy ugyanazt veszem itthon, mint külföldön, szinte majdnem ugyanazt. Felmérik ugyanis, milyen üzleti szempontok alapján érdemes a híreket, témákat adagolni pl. a magyarnak vagy a németnek. Mire érzékenyek, mire fogékonyak, általában (!). Egyszerű közvéleménykutatás alapján kideríthető.

Tehát van százezer-féle lap, és nagyon olcsón eladható a világ minden táján, mert van az úgy, hogy még az újságíró sem ismert, hiszen fordítás az egész.

Sajnos így történik meg, hogy senki sem felelős a tartalomért, mert ugyan hol a cikk mögött az újságíró? És az ő egyénisége, személyisége, számít-e valamit?

Ez valami olyasmi, mint a márkás ruhák: itt is, ott is ugyanaz kapható egy márkanév alatt, de mivel az újságírás tekintetében szellemi termékről van szó, úgy gondolom nem az a folyamat, mely jó irányba vinne el bennünket.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 16:25:13

@lüke: Nem ér rá a sok tanulásban, ezért azt másokkal gyűjteti (Veres, Matolcsy, stb.).

Szimba 2011.05.04. 16:27:34

@ulrike:

:-))

Dehogy! Látszik, hogy még nincs óvodás gyereked.

parlamentarista 2011.05.04. 16:30:54

@a-kis-herceg:
én már azt sem nagyon értem, hogy tudományegyetemen miért van bölcsészkar azon kívül, hogy "úgy szoktuk". miért nem lehet egy felsőoktatási intézménynek határozott profilja mondjuk úgy, hogy egyértelműen hozzárendelnek egy diszciplínát, vagy a tudományok valamelyik alkalmazási területét.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 16:34:40

@Szimba: Látszik, hogy nem találkoztál még igazi erdésszel.

a-kis-herceg 2011.05.04. 16:36:45

@Hepci: a rogán-csipak elődjeiről ennyit... (tudod: 1011 éves feudalizmus)

"1930 – Az átalakítást –az épület szabályozási sorból való kilógása miatt- a főváros nem engedélyezte, ám az F.K.T. másodfokon a tulajdonos államtitkár kezére járt. "

(FKT= Fővárosi Közmunkák Tanácsa)

panelburzsuj 2011.05.04. 16:38:02

@parlamentarista:

Ez kézenfekvő: ehhez még Budapest is kicsi.

A vidéki felsőoktatást meg tényleg úgy igyekeztek szervezni, hogy egy kis humán, egy kis reál, egy kis egyéb.

Peda- és ugrómókust hány helyen képeznek?

panelburzsuj 2011.05.04. 16:41:03

@panelburzsuj:

Vagy: téjépítész Budapesten, földmérőt Dunaújvárosban, vízügyest Baján.

Ezek nem rokonabb főzelékentitások, mint a jegyző a konzervtechnológussal? :)

nyünyüge 2011.05.04. 16:43:00

@simonmondja.:
A Bogár és Matolcsy féle csodabogarak elemzésére már van Rovartani tanszék az ELTE-n meg a Corvinuson is.

megszűnt 2011.05.04. 16:43:12

"Egyszerűen csak azt tartom rossznak, hogy gyakran nem látni a valódi irányítót, így aztán a viszonyai, kötődései és az érdekei kapcsán is csak találgathatunk."

Legtöbb esetben nem. Valójában ki van az adva, hogy merre kell elindulni, különösen egy politikai lap esetében. Nem mondhatom azt pl. Széles Gábor lapjánál, hogy márpedig én a Szombathy-féle, liberális irányvonalat óhajtom követni, mert akkor kirúgnak.

Aki pénzt fektet a lapba, ő az, aki meghatározza az irányvonalat és ettől nincs eltérés, mert nem lehet eltérni.

Szigorúan az üzleti szempontok érvényesülnek és ezért vagyok félig-tájékozott, ha csupán egy lapot olvasok. Vagy már egyet sem, mert próbálom magam megérteni és értelmezni a folyamatokat.

"A jelenség persze nem csupán a médiában tapasztalható, itt azonban sokkal veszélyesebb, mint egy másik - a közvéleményre hatást nem gyakorló - piaci szereplő esetében."

Egyetértek. Muszáj lavírozni. Az újságíró személytelensége pedig egyérteműen látszik, hiszen ma nincsenek igazi nagyok pl. Ady Endre. Nincsenek tehetségek. Nincs hol kibontakozniuk.

Másfelől. A magyar ember tájékozatlan. Ez kinek jó, kinek nem. A politikában nem árt, ha valaki tájékozatlan(!), így könnyebben vezethető. Ez a mindenkori elitnek nagyon megfelelő. Adjunk csak bulvárt!

Másfelől az emberi gondolkodást silányítja el oly mértékben, amire "tudod, hogy nincs bocsánat" – József Attila szavaival. Az igazi gondolkodók még ma is fel kell hogy lépjenek a gondolkodás mellett. A még közöttünk maradóknak ez kötelessége. Nemes ügye, miként Popper Péter tette. Úgy.:)

2011.05.04. 16:49:41

@Hepci: olyan hüüüüüüüüüüüülllllye vagy!:D:D:D:D:D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 16:50:45

@a-kis-herceg: Nézd el nekem. Alekosz mindenekfölött.

Amúgy kösz, nem is számítottam rá, hogy a kérdésekkel a válaszokat is megkapom.
Így sokkal könnyebb.

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2011.05.04. 16:52:11

én csak egy sort értek ebből a számból:
"god knows who controls the radios"
www.youtube.com/watch?v=5Xim1TG2YF8

amúgy Bielderbergéknek nem sokat számíthatunk, ez annyiban jó hír, hogy akár csinálhatnánk valami egészen jót is

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 16:53:48

@nyünyüge: A régi Corvinuson, ahol később, gondolom szálloda lesz.
Vagy nem. Biztos valami szép fociakadémia.

2011.05.04. 16:59:27

@simonmondja.: Szent Mezey György akadémia...végül is méltó büntetés a közgazdászoknak, ők vitték csődbe az országot...

Maszatod 2011.05.04. 17:02:46

Sziasztok mindenki!

smalltrends.com

Csak annak, aki tényleg ennyire ráér.
Többinek tilos:)*

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 17:04:11

@Letícia: Matolcsy is ott végzett.
Aztán..
A rendszerváltáskor pont privatizációs kormányakármi elnök volt.
... és most eltemeti a maradékot.

dunaparti 2011.05.04. 17:13:11

Húúúú, ez a Fidesz szörnyű! Összesen egy egyetemet akar már csinálni az országban??? Mi a fasz lesz már itt??? Annak meg Orbán lesz a dékánja???

igényes 2011.05.04. 17:14:00

@simonmondja.:
@parlamentarista:

Érdemes megnézni a videót! És megnézni mennyibe kerül csak az Orbán gyerek koleszos tanulása sporttal, lovaglással, tenisszel egybekötve az ingyenes Akadémián.

www.pixter.hu/video?id=26935

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:15:45

@ulrike:
Átállnak a partizánokhoz?:)

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:17:23

@simonmondja.:
Igen.
Kiss II. támadóék Phd.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:20:37

@dunaparti:
Országos lesz. A Nemzeti Együtt Működés Egyeteme (NEME akko mellik? minnegy). Lefedik az egész országot. Kiemelt tantárgy a retorika. Fals szakirányban.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:21:35

Constitutional reform
All change
Britain is on the verge of constitutional upheaval
www.economist.com/node/18617926?story_id=18617926

2011.05.04. 17:22:50

@simonmondja.: hát előtte kellett volna akkor becsukni...:)

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:24:30

@kaqkkfioka: Ez nagyon kockázatos lenne, mert a partizánvadászok 98%-os, 5 évre visszamenőleges adót vetnének ki rájuk egy gyors alkotmánymódosítással.

Parajpuding 2011.05.04. 17:25:29

Kivételesen és véletlenül mégegy dolog, amiben egyetértek ezzel a türhő bandával. Sajnos a mai egyetemek fossák ki magukból a diplomás léhűtőket. Akik mindösszesen annyit tanultak meg - esetenként átbukdácsolva a képzésen -, hogy kérkedjenek a diplomájukkal, de fényévekre vannak a szakemberségtől (meg lesznek is). Itt az idő, hogy végre (megint) megfelelő színvonalú oktatást nyújtsanak komoly elvárások mellett. Mert ma az elvárás a megfelelő tandíj befizetése és slussz. Tele van az ország munkanélküli jogászokkal, közgazdákkal, nomeg semmihez nem értő himihumi-, valagnövesztőszakos nagyarcú majommal.

xsasha 2011.05.04. 17:26:18

@parlamentarista:
Hallom, amit mondasz, de én ezzel így nem tudok egyetérteni. Korunk egyik nagy problémájának tartom, hogy minden csak a jogokról szól. Korábban ez rendben is volt így, mert a kereszténység alapú társadalmi erkölcsi, etikai szabályok működtek. Ma jött a magyarliberalizmus nevezetű találmány, és leépített minden társadalomalkotó elvet. Az emberekkel tudatosítani kell, hogy a jogok és kötelességek együtt járnak.

Az országnak volt alkotmánya. De ha egy embert megkérdeztél, hogy ez az alkotmány ez miről szólt, milyen kérdéseket tárgyalt, senkinek fogalma sem volt róla. A média liberális baromságai helyettesítették az alapjogokról és kötelességekről való gondolkodást, én úgy gondolom. És nagyon egyetértek azzal, hogy a társadalmat fel kell építeni, magától nincs társadalom, és ehhez hozzátartozik a bevonása a kormányzási kérdésekbe közvetlen megkérdezéssel. Kell, hogy érezzék a felelősségét a kérdéseknek az emberek. Egyenlőre a politikai örökség miatt ez még nem fedi le a társadalmat, de ha nyugdíjba mennek baloldalról a kádári politikacsinálók, talán a politizálás is megváltozik.

Parajpuding 2011.05.04. 17:26:46

Hoppá, ezt egy másik cikkbe szántam. Kéretik törölni:)

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:27:10

@Letícia: A Matolcsyt? Jól gondolod, akkor még nem volt mentelmi joga.

igényes 2011.05.04. 17:30:10

A bitangok felszólítanak, hogy ne ide, DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY, hanem az Audikra, Pápa látogatásokra, stadionokra adjam az 1%-om.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:30:29

@ulrike:
Na jó. De az antipartizánvadászok sebtiben lekockaköveznék az Andrássy utat és ezután Molotov-koktél bázisú fáklyás felvonulást szerveznének a fakebukkon.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 17:32:02

Fidesznyikek figyelem !

A Corvinus ellen érveléshez tessék használni a - balos fellegvár -
kifejezést.
A miniszterelnökötök saját kívánsága.

Politikai tisztogatás az egyetem bezárása.

panelburzsuj 2011.05.04. 17:32:13

@Parajpuding:

Nemá.

Alig hét helyen képeznek sportkommunikátort.

(És őket is állandó vegzálás éri. Az egyszemet, akit ismerek, a haverjai folyton sportimitárornak szólítják. Pedig azok is felsődiákok, és lám, még beszélni se tudnak ... )

panelburzsuj 2011.05.04. 17:33:13

@panelburzsuj:

sportimitátornak

(én meg írni nem tudok ... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.04. 17:36:05

@Letícia:
Átnevezték Marxról Corvinusra, de az se segített rajta.
Balos fellegvár.

Remélem a Moszkva teret elég lesz átnevezni és nem kell majd a végén fölrobbantani, mert balra hord.

igényes 2011.05.04. 17:36:27

@kaqkkfioka: Nem kérdés! Nem adok Audira pénzt!

panelburzsuj 2011.05.04. 17:36:29

@xsasha:

Te nem aszékelyfideszkörzetimegbízott unokaöccse vagy véletlen?

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:37:02

@kaqkkfioka: A Művészeti Egyetemen: Nézze kérem, a bohóc szakra nem tudjuk betenni, mert nem elég a pontszáma, a politikus képzőn viszont kiröhögnék, hogy ilyen sok ponttal iratkozott be.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:37:42

@panelburzsuj:
Nem tök mindegy? Ha nem jó az egyiknek jó lesz a másiknak.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:40:31

@ulrike:
De egy emeltszintű államtitkári OKJ-s képzésre be tudnám tenni.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:43:16

@panelburzsuj: Helyettes for Battlefield Preparation.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 17:46:25

@kaqkkfioka: Summa cum laudés diploma jár vele?

xsasha 2011.05.04. 17:50:20

@a-kis-herceg:
Populista. Az más. Tehát zsidó vagy, aki utálja a keresztény-úri kompániát, mint zsüli, és erre találtál magadnak egy fogalmat, amit ma már kicsit másképp értelmeznek. Nem egyszerűbb ezt így leírni, mint hogy találgassak, mit is akartál ezzel a szóval kifejezni?

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:52:29

@ulrike:
Igen. És grátisz nyelvvizsga bizonyítvány.

nyünyüge 2011.05.04. 17:55:56

@simonmondja.:
Csodabogarak tanulmányozására már van Rovartani tanszék az ELTÉ-n és a megszűnésre javasolt Corvinus-on is.

kaqkkfioka 2011.05.04. 17:56:29

@kaqkkfioka:
Valamint egy hosszú wellness hétvége az Orange Ways szervezésében.

lüke 2011.05.04. 17:58:26

@panelburzsuj: :)
a lapszus mindig a legjobb

kaqkkfioka 2011.05.04. 18:04:18

@ulrike:
És amiről még nem beszéltünk. Egy lézerblokkolós luxusautó (típus a trendnek megfelelően), Hmvh felajánlásával, vmint. a NENYI díszkeretben. Kiemelkedő eredmény elérése esetén állásajánlat a V. Kossuth tér 1-3 szám alatt. Tiszteletdíj+kstg.térítés az Ön igényei szerint.

kaqkkfioka 2011.05.04. 18:04:52

És még folytathatnám .....

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:06:42

Germany Finally Opens Labor Market to Eastern Workers
www.spiegel.de/international/europe/0,1518,759325,00.html
Nagy nemzeti vitáink közben változik a világ körülöttünk. Németek és osztrákok valszeg rájöttek, jobb egy közép-európai beáramlás, mint a nem közép és nem(egészen) európai. Ha véletlen ott is ragadnak, a második generáció teljesen integrált, mi meg majd foglalkozunk más fajta bevándorlókkal.
Istenem, mennyi olyan koponya és ügyes kéz mehet el innen, mert nem hisz a kancsalul hevenyészett fülkeforradalmi gazdasági stratégiákban!

panelburzsuj 2011.05.04. 18:07:57

Bukdosik a zujjom

Mint szamár a jégen

(beszállok a knauszudi-kérők sorába ... )

nyünyüge 2011.05.04. 18:08:58

@xsasha:
Nehogy már. Az állam ezerféle szabállyal, törvénnyel rendezi az egyén életét, ezek segítségével mindenféle normatartásra kötelezi, kötelezheti.
Az egyén és a mindenféle civil (értsd nem állami) közösségeket, intézmények jogait ill. ezek működési kereteit kell elsősorban rögzíteni az alkotmányban, hiszen az államnak egyébként megvan a lehetősége mindenféle szervezete segítségével a szabályok betartatására, az egyénnek, a közösségeknek viszont nincs a kezükben semmiféle eszköz.
Az egyénre, ilyen közösségre vonatkozóan a korlátokat leginkább azért kell megfogalmazni, hogy ezek jogainak meglegyenek a határai. Például hogy milyen jogok rovásárára lehet vagy nem lehet ezeket érvényesíteni.

lüke 2011.05.04. 18:12:43

@ulrike:
nem rájöttek, hanem Sarrazin a Deutsche Bankból megírta nekik
a megmondót meg kizárták a bankból, meg a pártból
elhajló

kaqkkfioka 2011.05.04. 18:14:42

@ulrike:
Eddig is elér a kezük?

lüke 2011.05.04. 18:19:41

index.hu/kultur/2011/05/04/rethelyi_lebuzizta_thomas_mannt/

hmm
homoszexuálisnak mondta, az újságíró szerint lebuzizta, egyesek szerint inceszt volt
tiszta jerváni rádió

panelburzsuj 2011.05.04. 18:23:27

@lüke:

Mit dajcsok ...

Van nekünk őshonos, tájjellegű antimultikultink:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/szep_szo2011.05.03..html

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:25:43

@lüke: A pártból nem zárták ki, valami ilyesféle hírre emlékszem.
De egy kis adalék a nem média közhangulatból. Három éve hallottam ezt a viccet Berlinben.
Kérdés: Melyik Törökország legnagyobb hegye?
Válasz: Kreuzberg. (egy berlini kerület, tele törökkel, a nevére más ki sem térek)

lüke 2011.05.04. 18:27:18

@panelburzsuj:
-fátyol?
-nem ,reszketek

ezt a kitelepülöt hallottam az osztrák rádióban legalább két éve és vártam a kocsit, nem jött:
feltupírozott Balkán

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:28:16

@kaqkkfioka: A kezük nem, de a pénzük még tovább is.

panelburzsuj 2011.05.04. 18:34:06

@ulrike:

Attól tartok, hogy a nerradalom ugyanúgy csak egy kurzusspecializált variánsa a sokkal kiterjedtebb alapkórságnak, mint az elkúrás.

xsasha 2011.05.04. 18:34:21

@nyünyüge:
Bocs, de én egyetértek veled.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:34:52

@lüke: Nekem is az a rádió ugrott be egyből. Majd aztán József A. következhet az elítéltetésben? Bár róla nem derült ki ilyesmi, de TM-et versben magasztalta, miközben saját népét meg lenégerezte.
Viccen kívül: Réthelyiről nem tételeztem volna fel ezt.

fantáziapanaszlakat 2011.05.04. 18:36:41

namost, ha jobban megnézzük a képet, és értünk legalább annyira a szájról olvasáshoz, mint Frankie Wilde, akkor tisztán látszik, hogy bárca

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:49:01

Megtaláltam.
Victory for Sarrazin
Firebrand Politician Can Remain a Social Democrat
www.spiegel.de/international/germany/0,1518,758709,00.html
Ez online Spiegel, válthatod németre is, gondolom, 1bevág.
A te cikked címe viszont Türkisches Berlin, nem látom a dátumot, s feltételezek némi turkomániát. Lehet, tévedek,de a'szem multikultinak egy időre kaputt.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 18:50:09

@lüke: Bocs, előbbimet neked szántam.

panelburzsuj 2011.05.04. 18:50:50

@ulrike:

Elolvastad a cikket?

A kultuszminiszter így védelmezi a kultúrát a pártbuzgótól.

És ők mindketten mérsékelt habzásúak ...

ulrike (törölt) 2011.05.04. 19:05:14

@panelburzsuj: El. Jobb lett volna, ha csak felsorolja a neveket, és az ellenére indoklásokat elhagyja. Azért ez elképesztő, jön egy valaki, és eldönti azokról, kiknek a nyomába sem érhet, hogy vannak-e erkölcsi értékei. Klebersberg, Hómann ehhez képest visszafogott liberálisnak tűnik.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 19:10:59

@panelburzsuj: Megint oda jutottunk, a legbonyolultabb dolog e hazában megint közelmúltunk megjövendölése lett. Ugye jó' mon'tam, főnök?

jjulie 2011.05.04. 19:29:41

@lüke:

kiköltöztél, és bankánná változtattad?

ulrike (törölt) 2011.05.04. 19:33:35

Maradt még a korábbi szuperhatalmi vetélkedésből valami.

Az oroszok is megöltek egy al-Kaida főnököt

MTI
2011. május 4., szerda 18:25
Csecsenföld egyik erdős, hegyvidéki területén orosz terrorelhárítók megölték Abdullah Kurdot. Őt tartotta az orosz elhárítás az al-Kaida észak-kaukázusi főnökének. Az előző főnökkel egy hónapja végeztek, ő egy Mohannadnak nevezett szaúdi állampolgár volt.
index.hu/kulfold/2011/05/04/az_oroszok_is_megoltek_egy_al-kaida_fonokot/

John C. Arvay 2011.05.04. 19:36:56

@sárkányfő:

csak az a probléma, hogy ezt ők (mármint a századvég) elemzésnek hívja. erre mondtam azt, hogy a szakma/hivatás megbecstelenítése.

és a lényeg, hogy az ÁTLAGEMBER/ÁTLAGMAGYAR nem tudja (a poszt pedig ezt a kérdéskört feszegeti), hogy a századvéget ki pénzeli.

akkor lenne tisztességes, hogy ilyen "elemzések" napvilágot látnak, ha a cikk felső sarkában ott lenne egy "(X)" jel. (fizetett hirdetés)

jjulie 2011.05.04. 19:59:56

@xsasha:

na, megy már az olvasás, fordítás, a középosztályról?

6.Lenin 2011.05.04. 20:06:48

Mi a tosz?

Ma csak a ballib ficánkolt egész nap, eszméjének fertőjében?

jjulie 2011.05.04. 20:27:35

@xsasha:

a keresztény-úri kompánia az utálaton kivül mit is érdemelt ki?

mai diszpéldánya, a mirrmurrkandur itt előadta a hoplita szintjén és stilusában, mi is a keresztény-úri kompánia ma

xsasha 2011.05.04. 20:29:00

@jjulie:
Már válaszoltam neked. Szeretnéd, ha megismételném?

xsasha 2011.05.04. 20:39:49

@jjulie:
Miből gondolod, hogy mirrmurrkandur keresztény, és miből gondolod, hogy úri származású?
Miért gondolod, hogy az általad kiválasztott egy-egy személlyel leírhatod a keresztény-úri kompániát?

Egyébként meg én megértem a ti frusztráltságotokat, hiszen mindannyian bizonyára tudtok olyan rokont mondani, akit elveszítettetek, és nem is várom el, hogy 70 év után már ne legyen ez hivatkozási alap, hiszen a személyes élmények mindig meghatározóak.
Csak úgy találom fairnek, ha tisztába teszitek, hogy zsidóságotok folytán vannak fenntartásaitok, és nem kell ezt mindenféle alaptalan dologgal magyarázni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 20:46:49

@idelle:

"például a magam fajta azt gondolta, hogy a MAgyar Televízió az államé. aztán meg kiderült, hogy a Fideszé."

Az államhatalomé. A hatalom meg most a Fideszé.

Azt mindig a hatalmon lévők döntik el, hogy mi az államérdek.

jjulie 2011.05.04. 20:51:44

@xsasha:

te, mint a háromezerszavasszókincsű orbániai populáció díszpintye középosztályi tudományokból egyenlőre elégtelen vagy, de orbányiki kétbites gondolkodóként még főorbánnyikságig is eljuthatsz, ha nem lazsálod le a hátralévő életedet

jjulie 2011.05.04. 20:58:47

@Akitlosz:

nono, az államérdek független a hatalmonlévők színétől, szagától

pl. amerikának hadatüzenni, vicces volt, és a hatalmon lévők tették, de nem volt az állam érdeke, és a sor, amelyben a hatalmon lévők döntése nem volt az állam érdeke, elég hosszú

a véleményed szart sem ér

xsasha 2011.05.04. 21:00:45

@jjulie:
Ok, leszókardoztál, győztél. Akartál esetleg mást is mondani, vagy csupán ennyi célod volt?

jjulie 2011.05.04. 21:09:06

@xsasha:

mi a fene egyebet lehetne kezdeni veled, aki engem zsidónak gondol, azért, mert ismerem a keresztény-úri bagázs szart sem érő világát?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 21:13:03

@László56:

Igazad van, de azért akad némi kiegészíteni való.

A magán televíziók elsősorban pénzt akarnak keresni. Őket nem valami misztikus cél vezérli, hanem tisztán csak az üzlet.

Pénzt keresni pedig szórakoztató műsorokkal lehet, nem kerekasztal beszélgetésekkel a politikáról.

A kereskedelmi televíziók tehát nem azért adnak TV híradót is, hogy befolyásolják a közvéleményt, hanem csak azért, mert a törvény, meg a koncessziós szerződésük ezt kötelezően előírja nekik. tudnának ők nagyobb nézettségű műsorokat is adni híradók helyett.

A magyar médiahatóság a viasatnak is előírta volna, hogy adjon híradót, de ők inkább Angliába költöztek.

Nem a választópolgárok érdeke, hogy a média a politikáról szóljon, a többségüket más érdekli, más szórakoztatja. A politikusok érdeke, hogy az ő beszédeiket mutogassák a tévék, róluk írjanak az újságok.

Tehát nem a külföldi tulajdonosok jelentenek veszélyt a tájékoztatásra, hanem a magyar pártérdekek, amelyek két dologtól függnek.
Az első, hogy ki van éppen hatalmon, ki tudja a közpénzeket a saját politikai céljainak az elősegítésére költeni. Az állami tévé mindig az éppen regnáló hatalmat támogatja.
A másik pedig, hogy kinek milyen tőkeerős támogatói vannak. Nem csak azért lehet televíziót indítani, hogy pénzt keressenek vele, hanem egy politikai erő szócsöveként is, propaganda okokból. De az ilyenekből általában nem lesz túl népszerű adó.

Szabad-e külföldi kézbe adni a médiát?
Ha nem adnák és mindenhonnan az állami propaganda ömlene, akkor az emberek rátérnének a külföldi adók nézésére.

Akkor vettünk parabolaantennát, amikor meghalt Antall József, s emiatt az addig elérhető magyar tévécsatornák nézhetetlenné váltak.

A népességnek csak egy igen kis része politikamániás.

nyünyüge 2011.05.04. 21:15:09

Milyen jó, hogy most nem bankárkormány "uralkodik":

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója átvette a vezetést Demján Sándortól a száz leggazdagabb magyar listáján, derül ki a Napi Gazdaság kiadványából. [1] Csányi vagyona egy év alatt 35 milliárd forinttal gyarapodott, jelenleg 155 milliárd forintnál tart.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/04/csanyi_sandor_a_leggazdagabb_magyar/

megszűnt 2011.05.04. 21:17:51

@nyünyüge:
"vagyona egy év alatt 35 milliárd forinttal gyarapodott, jelenleg 155 milliárd forintnál tart."

Vajon mire gyűjt? Minek neki annyi pénz?

xsasha 2011.05.04. 21:19:07

@jjulie:
Nem, nem onnan gondollak zsidónak.
Kevesen köszönnek úgy, hogy erev tov...

2011.05.04. 21:27:26

Mi van, behalt a blog?:S Vagy új poszt van?

2011.05.04. 21:29:54

@xsasha: ájvé sporttárs...:)

ulrike (törölt) 2011.05.04. 21:32:45

@nyünyüge: Nem megmondta Szijjártó, hogy minden magyarnak jobb lesz? Itt van.

Persze nem szép dolog, hogy Csányit rányomjuk a Fideszre. Ellentétben az utóbbival Csányi biztosan jó stratéga és ügyes végrehajtó is. Ahogy Kaqkkfioka mondaná, nem most jött a hat húszas államtitkárképző tanfolyamról. Ne feledjük, az OTP is egy nagy állami vállalat volt, mint a MÁV. Mi lett ebből, mi lett abból?

megszűnt 2011.05.04. 21:35:59

@Letícia:
"Mi van, behalt a blog?:S "

Ahhoz képest, hogy milyen komoly téma volt, szép számú hozzászólás ment Török Gábornak.

Azt gondolom, ma mindenki megvette a könyvet, és jobban azt olvassák és mégis, lám, mennyien szóltak!

Magam részéről folytatom de Balzac könyvét. Így elköszönök és további tartalmas, szép estét kívánok mindenkinek!

parlamentarista 2011.05.04. 21:38:26

@panelburzsuj:
én sose értettem a tanárképzést. úgy képzelem, ha valaki mondjuk matematika tanár szeretne lenni, akkor végezze el a matamatikus szakot. úgy legyen tanár. legfeljebb a felsőbb matematikai tárgyakat helyettesítse tudománytörténettel, és pedagógiával, mert neki úgy kényelmes. és akkor legyen tanár. ott van az alkalmazott matematika művelője. mondjuk aki számítógépekhez ért, vagy mondjuk közgazdaságtanhoz. ők is helyettesíthetik az elméleti megalapozást gyakorlati tárgyakkal ha akarják. és akkor lenne az országban egy, vagy legfeljebb néhány intézmény, ahol a matematikát értő, és művelő emberek lennének. és ezt hívnák egyetemnek. és nem azt a bohóckodást, ami most van. tehát minden felsőoktatási intézményhez hozzá kellene rendelni egy akademikus diszciplinát. matekot, fizikát, kémiát, bioszt.

amit te környezettannak hívsz az növény és állattan. biológia mínusz embertan. az orvoslás biológia mínusz növénytan, ha az állatorvosokat is a medikusok köré soroljuk. a természetgyógyász növénytant és embertant kapcsolja össze. persze a szakorvos azt mondja, hogy az állatot ebből ne hagyják ki. mert úgy kerek a biosz. a "zöldek" kihagyják a természetből az embert. mintha az ember nem lenne a természet része. na de akkor ezek a fazonok a tanszékeken tisztázzák, hogy ki az, aki mit akar. mert egy biológia van. és akkor ebből megint lesz egyetem.

persze lehet mondani, hogy és a sok hivatalnokot hol képezzék. attól függ, hogy milyen hivatalnok. ha környezetvédelmi akkor nyilván a biológusokkal. csak legfeljebb ő adminisztratív tárgyakat is fog tanulni, vagy döntően azt. tehát a tudományt diszciplinárisan kell osztályozni. ez most ugye a trivialitás kategóriája.

rózsika néni meg össze akarja vonni a szezont a faszommal. képezzenek filoszosokat. a filoszos egyetemen. képezzenek szociológust. nekem azzal nincs bajom. csak szerintem a szociális ügyosztályon is kellene valami szociológus végzettség. csak az a hivatalnok nem megy ki a terepre, hanem a terep megy be hozzá az irodába. de attól ő még szociológus. legyen egy bölcsész egyetem. de a naiv bölcselet nem tudomány. tehát ahol bármit, és az ellenkezőjét is lehet egyszerre állítani. a filozófia erről szól. tökéletesen ellentmondásos elképzelések vitája. a kérdéseket a filozófusok úgy teszik fel, hogy véletlen se lehessen egyértelműen megválaszolni. rendben van. szerveződjön ennek egy intézmény. de nem gondolom, hogy magyarországon nagyon sok helyen kell filozófiát felsőfokon tanítani. de matematikát sem.

aztán persze kérdés, hogy ezek hogyan rendeződjenek el. nyilván budapest mindegyikből szeretne egyet (világvárosnak gondolja magát). oké, de akkor tartsa fenn azt budapest. a többi régióközpont, vagy pólusváros meg döntse el, hogy ő miben a legjobb. de a legfontosabb, hogy minden reformnak nem a pénzbehajtásról kellene szólnia, mert az úgy nem megy. kipróbálta az összes kormány már. a megszorítás az, hogy elvonnak mindenhonnan. a reform meg az, hogy változatlan finanszírozási végösszeg mellett racionálisan átalakítanak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 21:41:54

@aszekelyek:

Az állam dolga a játékszabályok azaz a törvények megalkotása és betartatása.
S nem az, hogy aktív játékosként maga is rohangásszon a pályán, sem az hogy az állami bíró a haverok javára fújjon tisztességtelenül.

Persze, a kapitalisták sem szentek, de van egy óriási különbség a magáncégek és az állami cégek között, ami miatt mindig sokkal hatékonyabban működtek,működnek és működni fognak, mint az állami cégek.

Mégpedig az, hogy a magáncégek a saját pénzüket fektetik be, azt költik, tehát felelősen bánnak vele, különben csődbe mennek, míg az állami cégek, szervezetek ugyan nem a "közjó" érdekében tevékenykednek, hanem inkább csupán a befolyt közpénzek eltüntetésére létrejött fedőintézmények.

Egy kapitalista, ha autópályát akarna magának megépíttetné piaci áron és nem kétszer annyiért, mint ahogy az állam teszi

Egy magáncég önként soha nem hozna létre fal állásokat, nem alkalmazna "tanácsadókat" csak azért, hogy a saját pénzét ki tudja dobni az ablakon.

Miközben a "közjó" érdekében ténykedő emberek :-) nem a saját pénzüket költik és éppen az az érdekük, hogy a lehető legtöbb közpénz újra magánpénzzé váljon, lehetőleg jogilag beleköthetetlenül, és lehetőleg a döntéshozó szívének kedves emberek, cégek részesedjenek belőle.

Az lehet, hogy a kapitalista is a jó édes anyukáját veszi fel titkárnőjének, mint a polgármester, meg a képviselő, csak a kapitalista a saját pénzéből fizető a rokonokat és ha nem az a fő szempontja, hogy a legjobb munkaerőt alkalmazza az versenyhátrányt okoz, viszont a 2közjó" érdekében ténykedők nem csak magukat, de az alkalmazandó rokonokat is közpénzből fizettetik.

Nem ugyanaz, amikor egy mecénás a saját pénzét osztja, mint amikor egy kúr a tórium közpénzekből dönt.

Kérdés, hogy melyik a tisztességesebb, kevésbé tisztességtelenebb, hatékonyabb?

Na alapvetően ezért gazdagabbak átlagosan a kapitalistább országok a szocialistábbaknál.

Minél több pénz marad azoknál akik megtermelik, a vállalkozóknál és a munkavállalóknál és minél kevesebbet oszt újra drágán a haveroknak is csurrantva az állam annál hatékonyabb a gazdaság, és annál jobb az átlagos életminőség.

2011-ben fura, hogy ez még kérdés és nem egyértelmű.

1917. óta már éppen elég tapasztalat gyűlt össze.

2011.05.04. 21:44:16

@knausz: ó, elnézést, nem tudtam, hogy átment mindenki Balzac olvasásába...:)))

Jóccak!

jjulie 2011.05.04. 21:46:20

@Akitlosz:

megint egy rakás elektronikus szemét

megint van komputer a portásfülkében ahol az éjszakádat töltöd?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 21:50:25

@preston:
"tudod hány gyereket lehetne etetni abból a pénzből, amit alkotmányos kérdőiv néven kidobott a fidesz?"

Sőt mennyi lélegeztetőgépet is lehetett volna belőle venni!
Vagy mennyi műlábat!

ulrike (törölt) 2011.05.04. 21:52:03

@parlamentarista: Be kellene azért látnunk, hogy Rózsika nénikének sem könnyű, s itt most nem arra gondolok, hogy mit akar tenni a szezonnal. Mindenki tudja, ennyi funkcionális analfabétát fele ennyi egyetem és főiskola is bőven ki tud termelni. Minden tiszteletem az intézményeké, de el kéne fogadnunk, hogy nem lehet mindenki lavór meleg vizét adófizetők pénzéből finanszírozni. Minden intézmény büszke a függetlenségére, szépek a ruháik, gyártják a diplomásokat, Phd-ket, stb. A kibocsátottak minőségét illetően már kevésbé harciasak.

2011.05.04. 21:59:03

@ulrike: ennyit Rózsika nénihez (juj, de hiú egy nő, tuti kiborulna, ha látná...:D)

www.pedagogusok.hu/index.php

preston 2011.05.04. 21:59:06

@Akitlosz: látom a régi kérdéseket olvasgatod, már valakinek válaszoltam ezzel kapcsolatban. valóban eléggé dakoda a felvetésem, de éppen a fidesz mondott valmi ilyesmit nyolc éven kerezstül minden fillére amit költöttek és én tényleg őszintén bármit hasznosabbnak tartok, mint ezt a pénzköltést haszontalan szavazatvásárlásra.

2011.05.04. 22:01:15

@xsasha: shalom, instállom!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 22:02:53

@preston:

Nem a szavazásra jogosultak száma számít, hanem a szavazóké.

Csak a szavazók döntenek, nem a szavazásra jogosultak.

Kaptak-e felhatalmazást?

Hát most megkérdezik a lakosságot és kapnak. Semmire sem kötelezi ugyan őket, de erősen valószínű, hogy ha valamit nagyon elutasít a közvélemény, akkor azt nem fogják meglépni, míg amit támogat, azt igen.

Ez egy ügyes politikai húzás, amibe csak úgy tudsz belekötni, hogy de lehetne a gyerekeket is etetni állami pénzből.

Lehet is, arra adják a családi pótlékot.

aszekelyek 2011.05.04. 22:03:50

@Akitlosz: Érdekes ez, mert a régi kapitalista államokban nem adták ki a kezükből az energiaszektort, pld. meg a köz javait. MAgáncégeknek, melyek a maguk haszna szempontjából hatékonyak ugyan de a közjót az magasról lesajnálják. VAn a legális adókerülés. A magáncégek természetesen az állam pénzéből finanszírozott törvényhozóknál járják ki, hogy az legális legyen. Már az Eu is ráébredt,hogy az adóparadicsomok mekkora kárt is tettek mindannyiuk gazdaságaiban. Ez az állam rossz gazda, persze egy bizonyos szituációban még igaz is volt de általánosságban nem. Az szdsz ezzel a dumával fedezte, éppen a többszörös áron épített autópályákat és a PPP konstrukciókat , ami csak nálunk emészti fel a tömérdek állami pénzt. Ezért baj, ha nincs politikai döntések miatt szankcionálhatóság. A magánszféra szereplői kedvükre fosztogatták az államkasszát ezen a nyomvonalon. Ennek is gátat kell vetni.Stratégiai fontosságú dolgokat igenis az állam kontrollja alatt kell tartani. Tapasztalat, hogy visszaélnek vele, ha van rá módjuk.Nem másért kong az államkasszánk, hanem azok miatt a visszaélések miatt. Amik egyes cégeknek igen hatékonynak bizonyultak. Ezek komoly érdekkülönbségek. Az állam éppen nem látta el a feladatát, hanem kijátszotta, ahogy csak tudta.Mindezt megtehették csak ne hazaárulózzák le őket... Mert azt nem illik...

aszekelyek 2011.05.04. 22:10:13

@Akitlosz: Francot se érdekli, mit akar a választó. Sok műlábat neki.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 22:10:32

@manyike:

Hitelből elég nehezen fogják csökkenteni az államadósságot.

Már most harminc évre előre eladósítják az országot.

Lesz dolga a következő évtizedek kormányainak is.

Csak legyen még 2041-ben is aki hajlandó hitelezni a magyar túlfogyasztást!

6.Lenin 2011.05.04. 22:18:26

@preston:

Amennyiben eddig hasznosan költötték volna a pénzt, most nem kellene haszontalanul kiszórni, talán.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 22:18:57

@knausz:

A híreket a hírügynökségek szállítják az újságoknak.

Aztán azok vagy leközlik változtatás nélkül vagy írnak belőle egy cikket, de az tovább tart, több munka.

Mivel a hírforrásokat valóban elég nehéz ellenőrizni, így lehet könnyen álhíreket is elterjeszteni.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 22:27:11

@Letícia: Én értem a szakszervezeteket. Is. De azt is, hogy vissza kell baltázni a túlterjengő intézményrendszert.

Mindazonáltal az egyeztetés hiánya hiba. Nagy hiba. Nem csak az oktatás területén tapasztalható. Ámokfutás ruhájába öltöztet, megannyi szükséges lépést. A Fideszt ez viszi sírba, a megkülönböztetés nélküli körkörös agresszivitása, plusz Semjén típusú thinktankjai.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 22:28:26

@knausz:

Tudod Te mibe kerül manapság egy Hold körüli turistaút két főre?

Kb. 50 milliárdba.

Csak megérdemli már a jó munkásember, hogy egy életben egyszer elmehessen világot látni!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 22:34:52

@parlamentarista:

Olvastam a hozzászólásodat és egyre inkább kezdtem aggódni érted, hogy sehol egy regionalizmus, talán beteg lehetsz, de aztán szerencsére az utolsó bekezdésben végre akadt, így megnyugodtam.

Örülök, hogy jól vagy.

bariga 2011.05.04. 22:37:52

www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20110504-magyar-producerek-velemenye-andy-vajna-filmipart-atalakito-koncepciojarol.html

érdekes, én azt hittem, hogy ez a pasi Amerikából jött, ahol tanult valamit, most meg kiderül, hogy még Etelközben tart

bariga 2011.05.04. 22:41:05

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110504-a-koltsegvetesi-tanacs-megszuntetett-stabjanak-penzebol-vilagitjak-ki-a-parlamentet.html

van aki soha nem érti a lényeget, ha valami ki van világítva, akkor jobban (át)látható, a költségvetés meg jobb, ha sötétben marad, a hülye népnek semmi köze hozzá

6.Lenin 2011.05.04. 22:44:38

Szeretem a csokoládét.
Nem mindegy ki gyártja, ha olyant gyárt, amit szeretek?

A hír, üzlet, jó üzlet és sokan fogyasztják.
Szerencsére a hírfogyasztók igen sokféle hírt szeretnek fogyasztani. Gyártanék nekik.

Mondjuk gyártatnék, kormány párti, ellenzéki, és bulvár híreket.
Tehát vennék legalább háromféle hírgyártó üzemet, + 1 kolbász gyárat, mert azt mindenki fogyaszt.

Minden gyár élére kiválasztanám a legjobbakat, én meg lógatnám a lábam egész nap 1 húsevő halakkal teli akváriumba, csak, hogy én is átéljek némi izgalmakat.

Lehet, hogy mások is rájöttek már erre.

Aki meg nem tudja melyikbe írjon, legyen az ő gondja.

bariga 2011.05.04. 22:46:17

www.origo.hu/itthon/20110504-a-munka-torvenykonyvenek-valtozasai-miatt-sztrajkot-szervezne-a-liga.html

azért az pikáns, hogy ez Éljen Május Elsején téma.
Nem is csak 50, 60 évet megyünk nagy sebességgel visszafelé, hanem mindjárt 200-at. Na arra azért kíváncsi leszek, mit szól ehhez az zemberek embere

parlamentarista 2011.05.04. 22:48:11

@Akitlosz:
csak igazából unom, hogy a kultúrát regionálisan kell megszervezni. de persze azt gondolom, hogy a felsőoktatást régiókhoz kellene kötni.

ez a szokásos, hogy ki kell lépni a nemzetiségi keretek közül már csak azért is, mert ez az évszázados hagyomány. sajnos nincs ezer éves, mert az árpád háziak nem alapítottak egyetemet. csak a caroberto fia, egy bizonyos luis de grand, akit a lengyelek magyar lajosnak hívtak, mert ugye akkor perzsonálunióban állt ez a két nemzetség, és elég sok tenger mosta a makro-régió partjait. na ekkor alapította ez az anjou gyerek az első magyar egyetemet. a felsőoktatásnak semmi köze az államisághoz. az a kép, ami a középkorról a fejedben van az alapvetően hamis.

bariga 2011.05.04. 22:49:46

index.hu/belfold/2011/05/04/feltrancsirozzak_a_kozgazt_es_az_felsooktatas_felet/?rnd=729

NE!! a közgázt Ne engedjük!!. Ezek már tényleg teljesen megbolondultak?? Persze talán kezdem érteni, nem kell ide közgazda, elég néhány forradalmár is és száguldani fog a magyar gazdaság az ugaron

bariga 2011.05.04. 22:52:16

Jaj! már teljesen kétségbe voltam esve, hogy semmi jó hír nincsen máma, pedig íme:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/04/csanyi_sandor_a_leggazdagabb_magyar/

szép teljesítmény a gyarapodás, annak ellenére, hogy az OTP részvény szart sem ér

preston 2011.05.04. 22:57:42

@Akitlosz: hosszú ideig nem hallottunk mást, mint hogy a megválasztott kormány nem legitim, nincs joga ezt és azt tenni.
ennek fényében érdekes időnként ilyesmit is megkérdezni, hogy mire is kért jogositványt az orbány kormány és biztos, hogy nem a köztársaság elbontására .

6.Lenin 2011.05.04. 22:59:09

@bariga:

Ilyen késői órákban lázítasz?
A Nép már alszik.

Rosszul méred fel az esélyeket.
Pihenj inkább Te is.

Én is kiveszem a lábam (maradékát) az akváriumból.

Jó éjt!
Mindenkinek.

preston 2011.05.04. 23:03:12

@6.Lenin: csak vigyázz, hogy ne legyen seb, vagy vér a lábadon, mert akkor hamar véget ér különleges kneipp fürdőd

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 23:03:44

@aszekelyek:

"Érdekes ez, mert a régi kapitalista államokban nem adták ki a kezükből az energiaszektort, pld. meg a köz javait. MAgáncégeknek, melyek a maguk haszna szempontjából hatékonyak ugyan de a közjót az magasról lesajnálják"

Tudtommal francia ÁLLAMI cégnek adták el, ami sem nem hatékony, sem nem a magyar közjóért tevékenykedik.

Viszont Medgyessynek legalább van francia becsületrendje.

"Már az Eu is ráébredt,hogy az adóparadicsomok mekkora kárt is tettek mindannyiuk gazdaságaiban."

Nem tilos az Eu-nak sem versenyképes adókat bevezetnie.

Az Eu önként szabad akaratából teszi versenyképtelenné magát a szociális hülyeségeivel.

Magyarországon kétszer, két és félszer annyiba kerül egy ugyanolyan autó, mint az USÁban és az üzemanyag is bele.

Ami máshol hétköznapi használati tárgy, az Magyarországon luxuscikk, kizárólag a magyar politikusok pénzéhsége miatt.

Azzal a módszerrel, hogy Magyarország úgy szórja a pénzt - hitelből persze - mintha fejlett és gazdag ország lenne soha az életben nem lesz fejlett és gazdag ország.

"A magánszféra szereplői kedvükre fosztogatták az államkasszát ezen a nyomvonalon. Ennek is gátat kell vetni."

Minél kisebb az államkassza, annál kevesebbet lehet belőle ellopni.

Tehát a legolcsóbb, leghatékonyabb módszer gazdaság élénkítésre, életszínvonal emelésre korrupciómentesen az adócsökkentés.

Minél kevesebb pénzről döntenek a politikusok annál kevesebb a járulékos veszteség is.

Bár már most sem elég a bevétel. Magyarországon az állam túl nagyra hízott, további kiadáscsökkentésekre lenne szükség.

Most ez az egyetembezárás ötlet például egész jónak tűnik.

ubul2000 2011.05.04. 23:10:50

@bariga: azért nem kell ennyire sötéten látni a világot. Közgazdák ezután is lesznek, legfeljebb ott képzik őket, ahol kell - a BME-n

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 23:13:21

@parlamentarista:

A felsőoktatásnak semmi köze az államisághoz."

Akkor miért az állam tartja fent közpénzekből?

parlamentarista 2011.05.04. 23:13:28

@ulrike:
nézd, akkor lenne könnyű dolga, ha rózsika néni világképében benne lenne, hogy ki kell lépni a nemzetiségi keretek közül. vagy mondjuk orbán és csányi tudná, hogy a magyar nemzeti bajnokság sose lesz piacképes. nem csak fociban nem, hanem egyetlen labdajátékban sem.

tehát nem nb1 kellene, hanem egy közép-európai regionális bajnokság városi rangadókkal. első körben egy német-cseh-lengyel északi, és egy osztrák-szlovák-magyar-horvát-szlovén déli szövetségi liga. és még ide tartozhatna akár svájc is. szóval két bundesliga. ami aztán egyesülhetne akár. lenne egy mini champions league, és két másodosztály. ez kicsit jobb, mint az nb1 nyugati, és keleti csoport. a nemzetiségi kupa lehetne mondjuk u21-es. és az is érdekes lenne, hogy melyik egyesületben a legjobb az utánpótlás. és akkor a magyar kupában tényleg csak magyarok lennének, és nem hottentották. de a regionális bajnokságban a piac kiszélesedne.

visszatérve a felsőoktatásra. tehát ha itt regionális önkormányzatok lennének, tartományi parlamentek. és azok döntének ezekről úgy, hogy mindenki egyeztet a makro régión belül a szomszédaival függetlenül attól, hogy egy másik nemzetiség van többségben. akkor ez a dolog egyrészt nem lenne pártpolitikai kérdés. másrészt ugye talán még pénz is lenne átalakításra, mert akkor az a területi egység amiben gondolkodunk gazdasági téren elérné az uniós átlagot.

nem volna olyan nagyon rossz olyan hálóban lenni, ahol ott van heidelberg, göttingen, freiburg, vagy karlsruhe. ezek német egyetemi városok, és nagyjából akkorák mint a magyar pólusvárosok. vagy ha nem is szorosan, de legalább lazán együttműködni a zürichi, lausannei, vagy baseli egyetemekkel. mert ugyanabba a kutatási hálóba tartozni. és az intézményeket regionálisan társfinanszírozni. tehát úgy, hogy a szomszéd besegít. na most nem volna olyan nagyon könnyű erre rávenni az osztrákokat, mert az ő egyetemeik sincsenek a topon, de azért van pénzük. és onnantól kezdve meg már a németek se nagyon maradhatnak ki. vagy ugye létrejönn egy déli, és északi "liga". ezért mondtam a sporthasonlatot. ami aztán egyesülhetne egy közép-európai kulturális régióvá.

tehát a megoldást valahol itt kell majd keresni egy komolyabb miniszterelnöknek, és egy komolyabb oktatáspolitikusnak. "fradika" nélkül nincs magyar foci. itt tart most orbán a gügyögésben.

6.Lenin 2011.05.04. 23:15:25

@preston:

Nekem nincs mitől félnem, nem is én félek, ha jól olvastam.

Az én halaim fogatlanok.

Felőlem bárki írhat, bármelyik hírgyáramba, ha olyasmit ír, amit a hírfogyasztók kedvelnek.
Ebben lehet találni közös érdekeket. A többi magán ügy.
Amennyiben érted, amiket előtte írtam.

ubul2000 2011.05.04. 23:16:39

"A legismertebb cigány focista, Pisont István részvételével Boldog Ceferino ünnepén Mátraverebély–Szentkúton megalakult Európa első cigány lovagrendje."

Cigány lovagok népesítik be Európát :))))))

parlamentarista 2011.05.04. 23:19:56

@Akitlosz:
úgy értem, hogy tradicionálisan semmi köze. a középkorban ugyanis csak régió (tartomány) létezett, és unió (birodalom). és amikor az európai egyetemeket a tartományok tartották fennt, vagy maga az unió, akkor ez a földnyelv a kontinensek versenyében úgy volt első, hogy nem volt második. műveltségben olyan szinten kiemelkedett ezen a planétán. amikor a polgárság számára a többnemzetiségű keretek természetesek voltak.

csak sajnos semmiféle magyar nyelvű tankönyv, kódex, krónika, pénz, pecsét nem létezett. illetve voltak persze fordítások, de volt egy közvetítő nyelv, előbb a latin, aztán a német. és közvetítő nép. észak felé a zsidók. és balkán irányába a cigányok. na most akkor ha lett volna g20, akkor a meg lett volna errefelé hívva valaki. mert nem ez a nemzeti hip-hop volt a divat, hanem a multikulti.

parlamentarista 2011.05.04. 23:22:19

@ubul2000:
a fővárosban mindenki cigány. mindenki cigány. mindenki cigány. pííísont pista a legnagyobb cigány. a legnagyobb cigány. a legnagyobb cigány. ezt skandálták neki vidéken.

parlamentarista 2011.05.04. 23:25:28

@aszekelyek:
a kérdés az, hogy olcsóbb lesz mondjuk a távhő, vagy drágább. mert ha drágább lesz, akkor felteszem, hogy a nacionalista szöveg úgy bukik be, mint a liberalizációról szóló mese.

bariga 2011.05.04. 23:27:17

@6.Lenin: Neked is szép álmokat!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 23:28:55

@bariga:

Fizessed aztán működhet!

Pont a közgazdászok adták a politikusok kezébe azokat a zseniális "találmányokat", amelyek miatt mára ennyire elcsesződött a világgazdaság.

Semmiből teremtett hitelpénzből dőzsölés például.

Az állam megengedi magánbakoknak, hogy a semmiből pénzt teremtsenek, amit aztán felvesz az állam is hitelként és kamatokat fizet érte.

NÓRMÁLIS?

Hitelállomány a Földön december 31-én:
104 200 000 000 000 $

Pénzmennyiség a Földön
74 130 000 000 000 $

Lehet próbálkozni visszafizetni a hiteleket.

Majd jól elinflálják, az jól szokott esni úgyis a reálbéreknek is.

preston 2011.05.04. 23:32:28

@6.Lenin: eltévedtem. a húsevő halak mit esznek? ha húst, akkor kell nekik a fog. ha esetleg kolbászt, akkor is. ha mondjuk kutyakaját, pépest, akkor elvannak fog nélkül is. esetleg egyben nyelik le a húst, mint a kigyók?
felizgattál. várom a választ.

bariga 2011.05.04. 23:32:30

@ubul2000: én azt hittem, hogy ott mérnököket képeznek, de végülis lehet, hogy igazad van, műszaki rajzokkal is lehet a gazdaságot műveli.
Nekem inkább az a gyanús, hogy túl szép az épülete, és nem is olyan régen újították fel. Na kié lesz ? Valamelyik mai dobogós esélyes

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 23:34:26

@preston:

Megsúgom, hogy köztársaság van. Az új alkotmányban is.

Ez a politikai rendszer meg nem úgy működik, hogy előzetesen felhatalmazást kellene kérnie a kormánynak bármire is.

A megválasztott kormány 4 évig azt tesz amit akar, ha a választók elégedetlenek ezzel, akkor majd választanak másikat.

Sajnos nem úgy működik, hogy konkrét programokat kell írni és csak azt szabad, de kell is végrehajtani, ami abban szerepel.

Ha jogilag támadható egy kormányténykedés akkor nyilván lesz is, aki megtámadja.

Ha más nem 4 év múlva kormányváltás után az elszámoltatási kormánybiztos.

ulrike (törölt) 2011.05.04. 23:38:28

@parlamentarista: Európa 1előre nemzetállamokkal van tele, kicsikkel, s közepesekkel, tán az egy Oroszországot kivéve. Több van belőle, mint a hidegháború időszakában volt. Hosszútávon bármennyire is jogos, mit fejtegetsz, Rózsika néninek rövid távon kell tennie valamit, mert pénz nincs, s nem is lesz. Ha nemzeti alapon sem vagyunk képesek kialakítani egy fenntartható intézményrendszert, akkor hogyan lennénk képesek egy multinacionális régióban megcselekedni. Nem kell nekünk a felsőoktatás minden vertikális és horizontális attribútumával rendelkeznünk nemzeti alapon, egyetértek.

Talán meg lehetne nézni, miben vagyunk jók oktatásilag, s azt kell államilag tartani, a többit el kell felejteni. Olcsóbb talán azt a kevés államilag finanszírozandó deákot külhonba, jó minőségű oskolákba küldeni tanulni, mint itthon a teljes horizonton próbálkozva mindent megtartani rektorostól, dékánostól, professzorostól, stb. Nagy lobbi a felsőoktatás, nagyon nagy, nagyon sok pénzzel, és - tisztelet a kivételnek - nem túl nagy teljesítményért, sokszor kínosan alacsony színvonalú produktummal.

bariga 2011.05.04. 23:40:14

@Akitlosz: Én "fizetem", mert rendesen adózok, bár hála Viktornak egyre kevesebbet!! ( Speciel ezt az adótörvényt nem közgazdász csinálta! hahaha).
Amúgy meg fizessen az is aki ott tanul, jobb helyeken már ki van találva a tandíj és az ösztöndíj!
Bocs, de amit utána fejtegetsz az annyira messze áll az én gondolkodásomtól, hogy nem is tudok vele mit kezdeni. Talán csak annyit, hogy tényleg lehetne pl. a só megint a fizetőeszköz..

preston 2011.05.04. 23:49:54

akitlosz: mit nem mondsz. hazudtak? vagy eztigérték csak nem voltam ott?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.04. 23:51:01

@parlamentarista:

Tudom, hogy van egy ilyen multikulti történelemszemléleted, de ettől még amióta történelem van azóta mindig az ott élő népekről nevezték el a területeket, országokat. Még a soknemzetiségűeket is.

A "rasszizmus", a gyűttmentek lenézése pedig még régebbi a történelemnél.
Biológiai okai vannak ugyanis.

Egyik farkas, oroszlán szurikáta akármi család sem szereti, ha egy másik társaság betolakodik a földjére, mert azzal jelentősen csökkennek az életkilátásai, az élettere.

Éppenséggel lehetnénk európaiak is magyar helyett, beszélhetnénk volapükül is magyar helyett, állítgathatnánk nagy Európa szobrokat is Turul madár helyett, csak akkor nem lennénk többet magyarok.

Ez a dédunokáinknak már nem is nagyon hiányozna.

Nem az a nép sikeres amelyik beolvad másikba és eltűnik, hanem amelyik eléri, hogy más népek beleolvadjanak.

Neked mi a fontosabb? A magyarságod vagy a multikultiságod?

bariga 2011.05.04. 23:52:17

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110504-orban-szerint-fradika-nelkul-nincsen-magyar-futball.html

gondolom az a néhény dolog " pénz, pénz és pénz". Nem is kell közgazdának lenni hozzá

bariga 2011.05.04. 23:59:14

@Akitlosz: igazad van, csak egy apró megjegyzés, a konkrét program azért kellene, hogy ne cikk-cakkban, meg hátrafelé haladjunk, hanem tervek szerint egyenesen előre. Hidd el, hogy még a szabságharc is jobban menne, ha lett volna program, meg hát a kormány nem valami titkos társaság, vagy igen?

bariga 2011.05.05. 00:03:03

@bariga: bár ha megpróbálom összerakni a képet, a kormány most már tökéletesen követi az IMF utasításait, csak a populizmus jól fed még

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.05. 00:09:38

@ulrike:

parlamentarista nagyon nyomatja ezt a multikulti régió ideológiát a nemzetállamok helyett, miközben a helyzet valóban az, hogy még sohasem volt annyi ország Európában, mint manapság, és ráadásul jó részük nem is nemzetállam.

Nagy Britannia, Belgium, Svájc, Ausztria, Moldávia, Koszovó, Bosznia-Hercegovina és a sok apró miniállam sem az, Monaco, Vatikán, Andorra, Liechtenstein, San Marino.

Éppen ellentétes a folyamat, nem az egységesülés, hanem aki csak el tudja érni saját országot akar magának.

Még azonos nemzetiségű országok sem fognak össze. Mennyi arab ország van, ők sem bírtak soha összefogni.

Több nemzetiségű multikulti országokat az erő, a hatalmi szó tart csak egyben. Például Wales, Skócia, Észak-Írország azért tartozik Nagy Britanniához, mert az angolok mindet meghódították. Ha ez a felsőbb hatalmi erő megszűnik a multikulti országok felbomlanak. Lásd pl. Csehszlovákia - pedig nincs túl sok különbség köztük - vagy Jugoszlávia, Szovjetunió.

Mennyi esélye van, hogy a folyamat megfordul és különböző népek önként közös országban egyesülnek?

parlamentarista 2011.05.05. 00:10:40

@Akitlosz:
én unionista vagyok eredendően. européer nacionalista. nemzeti liberális demokrata. mindegyiket mondhatod. nekem a magyarság, és az európaiság nem mond ellent. szerintem a forrásokat és a feladatokat az állam, a régió, a város, és az unió között fel kellene osztani. nagyjából így:

állam -> szociális ügyek <- járulékok, jövedéki adó
régió -> kulturális ügyek <- szja, társasági adó
város -> gazdasági ügyek <- áfa, eva
unió -> védelmi ügyek. <- vagyonadó, vámok (különadók)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.05. 00:10:54

@bariga:

"Speciel ezt az adótörvényt nem közgazdász csinálta! hahaha"

Lehet azért sikerült ilyen jól. :-)

parlamentarista 2011.05.05. 00:18:48

@Akitlosz:
csakhogy nem azt mondom, hogy helyett, hanem azt, hogy mellett. és nem azt állítom, hogy ez a jövő, hanem azt, hogy ez az ezeréves múlt. a középkorban uniók léteztek, és régiók. slussz. az uniót errefelé megyei alapon szervezték. tehát az ezeréves hagyomány, hogy bihar és bihor egy megye. vagy szatmár, és satu mare. "nógrád" az egy szlovák "újvár" (novohrad) magyarosítása. ezeréves nagy-magyar novohrad megye. de még a megyei vezetők az ispánok is szláv eredetűek. a zsupánok. most persze én ezzel nem a szláv szupremáciát szeretném igazolni, hanem pusztán csak azt illusztrálni, hogy az ezeréves magyar államiság egy mítosz.a hagyomány, a tradíció errefelé a többnemzetiségű létforma. és az ehhez kötődő latin, és német nyelvű közvetítő kultúra.

tehát ha valaki konzervatívnak gondolja magát, akkor ezt a dolgot figyelembe kellene vennie. a történelem nem 1920-ban kezdődött.

panelburzsuj 2011.05.05. 00:21:29

@Akitlosz:

"még sohasem volt annyi ország Európában, mint manapság"

Két kommentmélyszántás közt egyszer számold össze pihenésül mondjuk a reformáció korában fellelhető európai államokat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.05. 00:27:08

@parlamentarista:

Az európaiakból nem mostanában lesz egy nemzet, a nemzeteket ugyanis három dolog köti össze:

1. A saját kultúrájuk (tehát a multikulti nem köt össze)
2. a nyelvük (na ebből is van rengeteg Európában)
3. a genetikájuk, a közös családi származás (ez a legkevésbé a háromból)

Európában ezekből olyan kevés a közös, hogy igen távol áll attól, hogy nemzet legyen.

Aztán meg egész jól mondod, hogy miknek is kellene uniós közös ügyeknek lenniük.

Nem ördöngősség, az Osztrák-Magyar monarchia már feltalálta
A külügy, a hadügy és az ezeket fedező pénzügy.

Azaz ha bent virul is a multikultis sokszínűség kifelé egységet kellene mutatni.

Nincs közös külpolitika nincs közös hadsereg és a közös pénzügy is csak kezdetlegesen és elég haloványan működget.

Nem mintha az Osztrák-Magyar Monarchia modell bevált volna és repestek volna az örömtől a nemzetiségek, hogy a tagjai lehetnek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.05. 00:48:52

@parlamentarista:

A Trianon utáni állapottal igazolod, hogy a Trianon előtti állapot egy mítosz volt?

Persze multikulti volt Magyarországon csak a sok érkező legtöbbje beolvadt a magyarságba, míg mások soha és a nem asszimilálódók okozzák a problémát. Trianont is, de akár a mostanában slágertéma cigányok sem asszimilálódtak 7000 év alatt és ezután sem fognak.

S nem a hű de jó különbözőek vagyunk életérzés keletkezik a multikultiból, hanem súrlódások, békétlen egymás mellett élés.

Nyilván mindenkinek könnyebb a saját országában államalkotó többségi nemzetiségűként boldogulnia, mint kisebbségiként, más anyanyelvvel.

Mennyi szlovák és mennyi magyar élt a Felvidéken 1910-ben és mennyi száz évvel később?

Pedig "csak" annyi történt, hogy megváltozott a területen az államalkotó nemzet. Meg némi erőszakos kitelepítgetés.

Gondolom nem azt akarod mondani, hogy de jó, hogy Bihar és Bihor megyék különböző országokhoz tartoznak, vagy Szatmár, Moson és a többi, vagy hogy Komárom városa két országhoz tartozik.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.05. 00:50:41

@panelburzsuj:

Helyetted? :-)

Ha fogalmad lenne róla, lenne forrásod, adatod.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.05. 04:31:24

Mit ér az olyan sajtó, ami nem a Kedves Vezér, azaz maga a nemzet ügyét méltatja alázatosan?

Semmit.

Ergo halotti leplet TG-re és az összes gyurcsányistára. El lesztek kapva, összenőtt ellenforradalmár liberálnácionistákok!

Nagyon Egyetértő Recenziók kellenek, minden más házat árulás!

nyünyüge 2011.05.05. 07:28:58

@parlamentarista:

""fradika" nélkül nincs magyar foci. itt tart most orbán a gügyögésben. "

hát ez a megszólalás tényleg minden várakozást alulmúlt :(!

jjulie 2011.05.05. 07:36:03

"Tudatlanság fátyla2

tegnap érettségiztem történelemből, tegnapelőtt matematikából

1689: Az angol parlament kiadja a Jognyilatkozatot, az alkotmányos monarchia alapelveit. Kinyilvánítja a polgári szabadságjogokat: gyülekezési-, vallás-, sajtó-, szólásszabadság, bírósághoz fordulás joga. A királyság megmarad, de a legfontosabb törvényhozó, ellenőrző hatalom a parlamentté.

1684-ben XI. Ince pápa kezdeményezésre jött létre a Szent Liga, a Habsburg Birodalom, Lengyelország és Velence törökellenes szövetsége. Később csatlakozott hozzá Oroszország, s a bajor, a szász és a brandenburgi választófejedelem is küldött zsoldosokat. Az egész Európából összegyűlt katonákkal meginduló ellentámadás négy év alatt Belgrádig szorította vissza a törököket.

A felszabadító seregben nagyszámú magyar harcolt, de a Szent Ligának Magyarország csak formálisan lehetett tagja, ezért az ország felszabadítása után a Habsburg Birodalom Magyarországot meghódított területnek tekintette. Buda visszafoglalása után, az 1687-es pozsonyi országgyűlésen a rendek kénytelenek voltak lemondani a szabad királyválasztás jogáról, az ellenállási jogról, s kimondták a Habsburgok örökös királyságát.

Buda visszafoglalását követően a Habsburg-uralom a lehető legrosszabb oldaláról mutatkozott meg. A törökök sikeres visszaszorítása után megszállták Erdélyt, felszámolták az Erdélyi Fejedelemséget, és a területet különálló tartománykényt csatolták a Habsburg Birodalomhoz. A kezdeti berendezkedés átmeneti volt, és kényszerűségen alapult: folyamatos háborúkban született meg a végső siker. Csaknem egy évszázad kellett, hogy Buda ismét székvárosává legyen az országnak. Akik átvészelték az ostromot, az üszkök, romok helyén fölépítették a házakat, megkezdték a „második háborút” Magyarországért.

A bécsi hatóságok igyekeztek országszerte felszámolni a hajdúszabadságot, így a katonáskodásra kötelezett, hajdúszabadsággal élő jobbágyok visszakényszerültek a robotgazdálkodásba, s ezzel együtt a földesúri fennhatóság keretei közé. A török kiűzéséért folyó háború terheit az új megszállók a jobbágyságra hárították, ez a katonaság elszállásolását (porció), és szállítását (forspont) jelentette. A kialakuló paraszti elégedetlenség indította útjára a Rákóczi-szabadságharcot (1703–1711).

1741. szeptember 11-én, két évvel egy vesztes török háború, és tizenkét éves törvényhozási kényszerszünet után Mária Terézia a Pozsonyban összegyűlt magyar országgyűléshez fordult, hogy segítsenek neki fegyverrel megmenteni a koronáját. Ugyanis Mária Terézia két dolgot nagyon jól látott: egyik, hogy csak a magyar rendek segítségével tudja megvédeni trónját a porosz uralkodótól, a másik pedig hogy a Habsburg Birodalom korszerűsítésre szorul. Ezen okokból a Habsburg Birodalom felbomlása, széthullása egyáltalán nem látszott kizártnak. Mária Terézia, hogy megnyerje magának a magyarok támogatását, 1741-ben összehívta a pozsonyi országgyűlést, ahol kezdetben ellenállást mutattak a magyarok, de ekkor megjelent Pozsonyban Mária Terézia személyesen, karján a kis II. Józseffel gyászruhában, ez a híres pozsonyi jelenet és ekkor mondták azt a magyar nemesek egybehangzóan: „Vitam et sanguinem pro rege nostro!” („Életünket és vérünket a királyért!”) közfelkiáltással kiálltak a király[2] mellett, aki cserében érvénytelenítette III. Károly király néhány magyarellenes intézkedését, illetve törvényben rögzítette a nemesi földbirtokok adómentességét, továbbá engedélyezte a magyar nyelvű vezényletet. Ennek fejében az osztrák örökösödési háborúban 11 magyar huszárezred (mintegy 35 000 katona) harcolt a Habsburg trónért Európa hadszínterein. Az osztrák örökösödési háborút 1748-ban az aacheni békeszerződés zárta le. Szilézia ugyan porosz kézre került, de Mária Terézia megvédte trónját és a Habsburgok nagyhatalmi státusza is megmaradt. 1756- 1763 között kirobbant a hétéves háború, amelyben Ausztria sikertelenül tett kísérletet Szilézia visszavételére.

Kettős vámrendszer
1754-ben bevezette Mária Terézia a kettős vámrendszert, ami erősen visszavetette a magyar ipar fejlődését. E vámrendelet lényege, hogy a birodalmat önellátóvá tegye. A magyarországi agrártermékekre a birodalmon belül alacsony kiviteli vámot szabtak, kivéve azokat a cikkeket, amelyeket az örökös tartományokban is termeltek. Az Ausztriából és Csehországból származó iparcikkekre alacsony behozatali vámot kellett fizetni, míg a magyar kivitelt e téren megnehezítették.

Úrbéri pátens
A hatalmas jobbágyterhek miatt Mária Terézia idején több jobbágyfelkelés (például: 1765–66. között a Dunántúlon) bontakozott ki. Miután a jobbágykérdés rendezését a magyar rendi országgyűlés elutasította, a királynő e kérdést rendeleti úton szabályozta. Ezt a rendeletet 1767-ben adták ki, melynek urbárium vagy úrbéri pátens volt a neve. Ebben részletesen szabályozták a földesuraknak járó szolgálatokat. A kilencedet (kilencedik tized) évi egy aranyforintban, az ingyenmunkát (robotot) heti egy nap igás- vagy két nap kézi munkában szabták meg. Ezen felül bizonyos földesúri kiváltságokat évente egy-két napra átengedtek a jobbágyoknak, és a telekhatárokat rögzítették.

Regulatio Cigarorum
Mária Terézia nevéhez fűződik a Regulatio Cigarorum rendelet. Ekkor kezdődött a cigányok erőszakos integrálása és asszimilálása. 1761. november 13-án rendeletében megtiltotta a cigány nép elnevezésének további használatát, és az új elnevezésüket tette kötelezővé: újlakosok, újmagyarok, újparasztok (németül Neubauer). Mária Terézia 1767. november 27-én kiadott rendeletével megtiltotta a cigányok egymás közti házasságát. Elrendelte az újparasztok félévenkénti összeírását, megtiltotta és büntette a döghúsevést.

(a "Tudás fátyla" hamarosan folytatódik)

jjulie 2011.05.05. 07:48:48

Kodály első dalműve megalkotásakor a nosztalgikus korszellemből indult ki, de egyfajta ellen-népszínművet szeretett volna megvalósítani. Az eredeti népszínművekben ugyanis a magyar népdal alig kapott szerepet; ami miatt népiesnek tartották, az a népies műdal stilisztikai sajátosságainak az alkalmazása volt a zenés részekben. Kodály darabja irodalmi előzményéül sem egy népszínművet választott, hanem visszanyúlt a reformkor népies hagyományaihoz, amely még a népszínművek "mű népieskedése" előtt képviselte a magyar nép hangját. Ugyanezt tette Kacsóh Pongrác a János vitézben is.

Kodály Garay János reformkori költő Az obsitos című elbeszélő költeményéből indult ki. Garay Háry János alakjának megteremtésével halhatatlan népi hőst adott a magyar nemzetnek. Kodály a mintának megfelelően a kora XIX. század szellemében értelmezte át a népszínművet. A zeneszerző saját bevallása szerint a legendát akarta daljátékában ábrázolni, mert az igazabb, mint a történelem. Modern kori perspektívából nézve az a fajta népies hősiesség, amit Az obsitos története sugallt nem igaz, csak önámítás. Viszont a reformkor idealisztikus világa, a romantika kora alkalmas volt egy ilyen fajta tündérvilág ábrázolásához.

jjulie 2011.05.05. 07:51:39

@jjulie:

folyt.

De a partitúra nem készült el időben, így a bemutató csúszott pár hónapot és végül 1926. október 16-án valósult meg.

László56 2011.05.05. 07:55:16

@László56: @Akitlosz:

Szép jó reggelt Mindenkinek

Érdekes választ kaptam az „Akitlosz” blogkollégától. Tulajdonképpen egy kürtöt fújunk, csak más nézőpontból. A probléma a médiánál inkább ott van hogy mennyire kiegyensúlyozott és a használói mennyire nöltek fel a használásához. Itt van az igazi különbség a nyugati és magyar használók között. A média kiegyensúlyozottságára, egy elmaradott állam kormányának jobban kell figyelni, mint a nyugati államok felvilágosult polgárainál. Ugyanevvel van összefüggésben a használata is. A nyugati államok polgárai nagyon jól tudják hogy melyik média mit nyújt nekik és ezáltal nagy részben különbséget tudnak tenni a médiasokaság manipulációjában is. Minálunk ez még nem funkcionál olyan jól, mert a polgáraink évtizedes elbutítása a kommunista rezsimektől azt eredményezte, hogy csak fekete fehérben lássanak. Ez szolgálta és szolgálja még mindig a kommunista érdekeket.

Kétségtelen hogy az internet, más médiával együtt erősen javított a polgáraink információs hiányait kiegészíteni, de még sajnos nem tartunk ott, hogy a polgáraink maguktól észrevegyék a média manipulációit. Amit hamarabb észrevesznek az a pártok manipulációja és nem a médiáé. Arról nem is beszélve hogy polgáraink kezelni is tudnák ezeket. Ezáltal nálunk még fontosabb hogy a tulajdonosok kilétét és érdekeiket ismerjük. Ezek az ismeretek segítenék a polgárokat abban, hogy dönteni tudjanak egy média megítélését illetően. Attól függetlenül, hogy ez csak egy kritérium a médiával kapcsolatosan, a sok közül.

Tehát a médiasokaságra igent lehet, sőt kell mondani, de minálunk még a polgáraink miatt, figyelni kell a kiegyensúlyozottságára és a valóságtartalmának figyelésére. Ezt szolgálja az új médiatörvény.

hoplita 2011.05.05. 08:00:23

Néztem most Morvait az emegyen.....
A hírlapos huth nagyságrendekkel volt aljasabb, mint a hírszerzős kósa.
Nem először és gondolom nem utoljára történt ez.
Igen erőteljesen rávilágít arra a tényre, hogy a fidesz a Jobbikot tartja ellenségnek......szép "új" világ" immáron egy éve.

bóra77 2011.05.05. 08:10:52

@bariga: ha a Közgáz is megy a levesbe, az bizonyára bloggazdit is érzékenyen fogja érinteni:) :(

megszűnt 2011.05.05. 08:37:17

@bóra77:
"ha a Közgáz is megy a levesbe, az bizonyára bloggazdit is érzékenyen fogja érinteni:) :( "

Miért gondolod? Ezernyi lehetőség van. Lehet tanítani a Nyitott Akadémián és lehet valaki újságíró, vagy nyomdász. Bármi.

Ha egy egyetemre nem lesz szükség, az nem a világ vége.

parlamentarista 2011.05.05. 08:47:29

@Akitlosz:
azért olyan nagyon nem olvadt be mindenki. a szlovákok elég rendesen belakták a felföldet, a románok eléggé benépesítették erdélyt. a délvidéken meg mindig is szlávok voltak többségben. szóval trianon előtt valami ilyesmi volt a helyzet.
lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/nepek.gif

azért ez messze nem azonos azzal, amikor a mély-magyarok az egész kárpát-medencét piros-fehér-zöldre befestik. ugye világos, hogy semmiféle nemzetállamiság nem létezett itt trianon előtt sem. aki meg azt mondja, hogy mostanság nemzetállam magyarország az meg "lemond" a határon kívüliekről. ha meg nem, akkor határrevíziót akar. tehát ha abból indulunk ki, hogy egy nemzetiséget körbe kell keríteni, és be kell zárni egy politikai gettóba, akkor abból sehogy sem lesz civilizáció.

lehet azon polemizálni, hogy hányan szlovákosodtak illetve magyarorosodtak el. hány tót nevű van errefelé, és hány magyar nevű szlovákiában. fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor cseh laci most akkor cseh vitéz, vagy micsoda. nyilván elég nagy fiú ahhoz, hogy eldöntse, hogy ő mi akar lenni. nagy laci is elég nagy fiú, és ha ő spanyol akar lenni, akkor legyen az. most persze nyilván az európai illetve a nemzetközi szövetségeknek lépni kell valamit ahhoz, hogy mondjuk az élsportolók ne váltsanak évente nemzetiséget. de a nemzeti válogatottak az én értelmezésemben európai válogatottak, amiből sok van, magyar, osztrák, szlovák, horvát, szlovén, stb. tehát ezek mind nemzeti (azaz európai) válogatottak.

ez is egy koherens világkép. a tied is az, csak te valami államgettót képzelsz el, hogy eddig laknak a magyarok. és akkor magyarország a magyaroké. onnantól meg laknak a szlovákok. és szlovákia a szlovákoké. na most akkor húzd meg a határt. egyrészt. másrészt meg az ezeréves múltat felejtsd el. vágj ketté önkényesen városokat, és megyéket. hirdess határrevíziót, vagy mit tudom én. liberális vagyok, én biztos nem fogom ezt betiltani. mondd el, hogy képzeled ezt az egészet.

cambridge.on 2011.05.05. 08:58:27

@lüke:
Politika alulról: Schnee von gestern.

xsasha 2011.05.05. 09:00:22

@Letícia:
Allah abdullah!
De az is milyen gyengén végzi a melóját, hogy ezek lekapták Bin Ladent. :-)

nyünyüge 2011.05.05. 09:04:56

Olvassunk inkább klasszikusokat:

"...
– A nap nem tesz különbséget.

A többieket – Bruckner Szigfridet, a kiérdemesült cirkuszi oroszlánt, Aromót, a fékezhetetlen agyvelejű nyulat, Dömdödömöt, aki mint köztudott, csak annyit tud mondani, hogy „dömdödöm” meg Szörnyeteg Lajost, a legjobb szívű behemótot – egyáltalán nem zavarta ez a mondat. Már csak azért sem, mert talán meg sem hallották. Motyogjon Ló Szerafin, amit akar. De nem úgy Vacskamati! Ő bizony hegyezni kezdte a fülét. Még mozdulni se volt rest, fölkönyökölt.

– Mit mondtál? – kérdezte élesen.

– Hogy a nap nem tesz különbséget. Egyformán süt mindenkire – magyarázta Ló Szerafin.

Vacskamati felült.

– Éppen ezen járt az eszem – mondta.

– Na, vége a boldog napozásnak – mormogta Bruckner Szigfrid –, ennek jár az esze valamin. Mocorogtak boldogtalanul, itt mindjárt vita kerekedik.

Vacskamati zavartalanul folytatta:

– Nincs igazság a földön – mondta pátosszal –, még a napsütés is igazságtalan!

Most már Ló Szerafin is felkönyökölt.

– Már hogy lenne igazságtalan – méltatlankodott –, amikor egyformán süt rád is meg rám is. Meg mindenkire.

– Éppen hogy nem! – replikázott Vacskamati. Neked például legalább tízszer akkora hasad van, mint nekem. Ami annyit jelent, hogy rád tízszer annyi napsütés jut, mint rám.

– Jézusmária – nyöszörgött Bruckner Szigfrid –, borzasztó! Micsoda őrültségeken tudtok ti vitatkozni!

... "

www.szepi.hu/irodalom/lazar/kerek/kerek11.html

Ma lenne 75 éves Lázár Ervin. Szegényebbek volnánk nélküle.

hoplita 2011.05.05. 09:06:00

@xsasha:
Allah akbar...!
Ins'allah...hogy stílszerűek legyünk.....és iszlam....vagyis megnyugszom Allah akaratában.:)

xsasha 2011.05.05. 09:10:09

@nyünyüge:
Pedig ezzel sok embernek mondott kedveset, márpedig most nagyon szüksége van a bizalomépítésre. Az a szintű karaktergyilkosság, ami most folyik ellene, eléggé leamortizálja a tartalékokat (Gyögyöspata nemzetközi sajtóban beállítása pl. jellegzetes.)

Másrészt sokszor támadták Orbánt, hogy a fociban is diktátor. Először a Debrecen miatt, aztán a Videoton miatt, majd most a Fradi miatt... Azért ez is elég jól rámutat, mennyi az igazságtartalma a diktátorozásnak.

xsasha 2011.05.05. 09:11:20

@knausz:
Az Ellenállás építésére kiváló alkalom ez is.

xsasha 2011.05.05. 09:16:58

@bariga:
Pedig közgazdaként tudnád, hogy még fontosabb egy jó üzleti modell, a "cég" önjáróvá tétele.

2011.05.05. 09:19:03

@bóra77: így van...:(

@knausz: hát de pont a Corvinusra nincs szükség?? Tudod Te miről beszélessz, hogy nem számít? Nézzük már meg hol képeztek a világhírű tudósokat...

Nem hiszem vezet ott a mezőberényi mezőgazdasági főiskola, vagy a gyöngyösi közgáz...

A konkurens kutatóállomásokat, a bázisokat akarják bedönteni. Mint a rómaiak, nem sóval hintik be, csak megsemmisítik. Az ellenzéki "fészkeket", a másképp gondolkodás műhelyeit. Ki van ez találva...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.05. 09:27:47

"Szombathelyen kígyózik tovább a Sukoró-ügy

A Sukoró-ügyben meggyanúsított ügyvéd bélyegzőjét használta a Fidesz - szombathelyi jogi képviselője, akit a vagyonkezelő élére is megválasztottak. A Budai Gyula által üldözött Blumhoz is kapcsolódik a Fidesz-közeli jogász."

stop.hu/articles/article.php?id=869787

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.05. 09:29:13

@Letícia: Tényleg elképesztő, hogy hosszútávú oktatási stratégiát a pillanatnyi politikai bosszú hasson át! :-(

2011.05.05. 09:29:42

@xsasha: Szálem alejkum!:) Hát jah, vagy már Allahnak is terhes volt az ő fia...vagy ez volt Allah akarata, sokat dolgozott ez a Oszama, és most a mennyországban előkészítették neki azt sok szűzlányt, amiért itt dolgozott annyit.

Nagyon jó, és erős idegzetűeknek:

Achmed a halott terrorista - Jeff Dunham show
www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.05. 09:32:10

"Még tíz évig nem tudhatjuk meg, miért vettünk Gripeneket
...
A szaktárca elismerte azt is, hogy az irat minősítésének felülvizsgálatára legutóbb tavaly került sor, amely során a minősítő a 2021-ig szóló határidő fenntartását tartotta indokoltnak - áll a cikkben."

stop.hu/articles/article.php?id=869827

A nyilvánvaló korrupció jogszabályi rejtegetésének tipikus esete.

a-kis-herceg 2011.05.05. 09:47:37

@xsasha: POPULISTA vagyok...

mit akartam kifejezni vele?. ajánlom figyelmedbe a jelentését. a szó értelmét...

bár tudom egy fidesznyiknek minden viszonylagos... azt is tudom másra használjátok.

a-kis-herceg 2011.05.05. 09:50:50

@simonmondja.: nincs mit. a válaszok meg nem kérdések uygebár...

az egyetemekben az a nagy vicc hogy kb 20 nagy projekt volt az elmúlt 4-5 éveben... milliárdos egyetemépületek épültek...

oppá... vagy szándékos volt?????? hm... bezárják mint a bölcsiket

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 09:56:37

@Letícia: gyöngyösi köz-GÁZ. Ott szerzett dipit egy tudós ismerőslyány. Hihi, Zsana.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.05.05. 09:59:57

@a-kis-herceg:
Gyönyörű épületek és dunapartiak. Régiek és vadonatújak.

Fantasztikus lehetőségek.

1 forintért megvehetné valamelyik alcsúti cseléd, mint a 12 állami gazdaságot, aztán eladhatná őket.
Lehetne belőlük kolostor,
vagy wellnes hotel a megfáradt pártállami kádereknek.

A vidéki egyetemekből lehetne börtön,
vagy diliház az ellenzéknek.

És akkor még a pártfőiskolának nem is kerestünk helyet...

ssi 2011.05.05. 10:09:33

@Letícia: @knausz: @bóra77:
- az esetek többségében - főleg egy tanult, ismert, fiatalnál - szerencsére van "hogyan tovább"
- amúgy érzelmileg is lehet kötődni egy munkahelyhez, és nagyon sok mindent sajnálni ott hagyni (kollégákat, légkört stb.)
- szertem bárkit lehet még ismeretlenül is sajnálni, vagy csak együtt érezni vele, vagy csak bele képzelni magunkat a helyébe

mit mesélhetett otthon a lyány?
kozgazcool2011.postr.hu/15-orban-rahel

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 10:14:05

Halál a diplomagyárakra mínusz Corvinus (egész józan cikk, az itt - szokás szerint - uralkodó ballibbant hangulattal ellentétében):

velemenyvezer.blog.hu/2011/05/05/halal_a_diplomagyarakra_igen_a_corvinusra_nem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

panelburzsuj 2011.05.05. 10:50:15

@Hepci:

Te is pontosan tudod, hogy két rektor egymillióért úgyanúgy kétmillió, mint egy rektor kétmillióért.

Te is pontosan tudod, hogy minden felsőktatási intézményben vannak fos karok, szakok, intézetek, tanszékek, oktatók. Az intézetösszevonósdi tendeciaszerűen azt eredményezi, hogy nadrájszíjhúzáskor a főnök a"sajátjai" közül a szart is megtartja, a "lefejezettek" közül a jobbat is szétkergeti.

(Lásd: Orbi főnök és a Corvinus ... )

Te is pontosan tudod, hogy elenyésző kivételtől eltekintve minden intézményben és szakon csökkentek a kibocsátottak "minőségmutatói" abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy húsz év alatt nem terem négyszer annyi okostojáska egy-egy évjáratban.

Te is tudod, hogy az összevonások után is töméntelen mennyiségű "párhuzamos" képzés fog maradni, "átlagosan kisközepes" teljesítménnyel.

Szóval te is tudod, hogy légkalapáccsal csak rommá lehet szervezni.

2011.05.05. 10:52:39

@manyike: ez de jó poén!:) Meg van, a Corvinust Orbán Ráhelnek fogják ezentúl hívni...:))

preston 2011.05.05. 11:00:29

@Akitlosz: kedves barátom, ezt a semmitmondó, de sokat sejtető irományt valamikor elolvastam. Nem nagyon van értelme olvasni, irói már régen elfelejtették. Talán csak beidézek ide egy részt, innen lehetne tudni, hogy mit igért Orbány az alkotmánnyal kapcsolatban a fidesz programjában. Ugye erre választotta meg őt a jogosultak 33%, beleértve a választásra elmentek 53%-át.
Ez adná a jogosultságot a köztársaság leépitésére?Ilyen lenne az új alkotmány?

,,Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál,,

panelburzsuj 2011.05.05. 11:03:34

@Letícia:

Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek fogják hívni, mert a nemzeti konzultáció kimutatta, hogy a Természettudományi Múzeum utcára szórásához még Magyarországon is kevesebb idióta támogatót lehet verbuválni, mint egy "balos fészek" kifüstöléhez.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 11:04:39

@panelburzsuj: Te is tudod, ennyi egyetem Magyarországon sok.
Te is tudod, amikor ma bemegyek órát tartani, sokkal többen alszanak, mint 20 éve.
Te is tudod, ma alighanem jobb órákat tartok, mint 20 éve.
Te is tudod, nem lehet mindenki diplomás, vállalkozó és marketinges.
Te is tudod, valakiknek kétkezileg dolgozni is kell.
Te is tudod, valamit csinálni kell a felsőoktatásban, ez így nem megy tovább.
Kérdés, mit kellene csinálni?
Kérdés, tehet-e olyat a Fidesz, ami Neked szimpatikus?

panelburzsuj 2011.05.05. 11:22:02

@Hepci:

Nem az egyetem sok, hanem az államilag támogatott ingyenes felsőoktatási "férőhely" sok ahhoz a szellemi kapacitáshoz képest, amit az oktatói gárda nyújtani, a hallgatóság befogadni tud.

Ha a Fidesz egyre eltökéltebben kizárólag a nagyhatalmú sündisznócska elvén óhajt mindenbe beletúrni, akkor valóban csekély eséllyel nyeri el a szimpátiámat.

(A kétkezi dolgozást nehezen értelmezem. T is úgy látod, hogy Magyarországon megfelelő jelentkezők híján százezrével tátonganak a (hasznot hajtó) betöltetlen kétkezi munkahelyek?)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.05. 11:23:12

@Hepci: Teljesen igaz, hogy ennyi felsőfokú intézményre nincs szükség.

Ám a Corvinus "bedarálása" mutatja, hogy láthatólag a válogatás elsődleges szempontja nem a szakmai érvek, hanem az egyes intézmények politikai lobbi-ereje lenne.

xsasha 2011.05.05. 11:26:46

@Letícia:
Jeff Dunham zseniális.

Ez a vallási kérdés nagyon nehéz.
A keresztények nem túl keresztények vezetői szinten, és bent vannak a politikában. A zsidók nyomják a liberális vonalat, és azt hangoztatják, hogy a vallásosság nem jó, de ők azért maradnának zsidók. A muszlimok pedig elég távol vannak attól a gondolatvilágtól, ami Európában, Nyugaton elterjedt, és ebből sok-sok feszültség származik. Viszont az jellegzetes, hogy fórum szinten nagyon erős motivációs tényező a zsidóknál a világnézeti elkötelezettség. 10 évnyi vitázás után tavaly jöttem rá, hogy amikor azt érzékelem, hogy teljesen értelmetlen a vita, akkor néha nem is olyan értelmetlen, csak én nem gondoltam mögé, hogy nem értékvita zajlik, hanem érdekvita. Egyesek túl komolyan veszik a keresztény kurzus legyőzését, és emiatt látszatviták alakulnak ki. Az értékvita valójában nem érdekli őket. Attól függően érvelnek egyes értékek mellett vagy ellen, hogy a képzelt ellenség mit képvisel azzal kapcsolatban.
Ehhez jön egy marék szélsőjobbos, és elkezd zsidózni vérben forgó szemmel, és megy az agyatlanság.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 11:31:20

@vinczej: no látod, ez teljesen igaz. A Fidesz ha éppen valami jót akar csinálni, akkor se lesz teljesen jó, mert képtelen az önmegtartóztatásra és méltányosságra. A másik oldal dettó (naná, de még mennyire).
Alighanem meg lehetne másként is oldani, ha egy nekem nem tetsző gyurcsányista fasz(i) a rektor, nem az egyetem megszüntetésével...

panelburzsuj 2011.05.05. 11:33:47

@Hepci:

Ja és a másik: most van legalább tíz földtúró és faluélesztő egyetem/főiskola. Mennyivel nagyobb istencsapása ezeket egybeterelni mondjuk egy alföldi, egy dunántúli karámba, mint mondjuk a Kaposvári Egytemnek (meg zita Károlynak...) megüzenni, hogy a mór megtete, a mór mehet.

(Amíg Pécsen a Szili-Toller vonal uralkodott, még olyannal is etették a derék kaposvári híveket, hogy talán jobb régióközpont lenne, mint Pécs ... És nyomták mellé a milliárdokat.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 11:35:58

@panelburzsuj: számos termesztő barátom panaszkodik, a térségében jelentős munkanélküliség ellenére nem tud helyben ALKALMAS (cigány, nemcigány, egyre megy) kétkezi munkaerőt találni, ezért például erdélyiekkel dolgoztatnak.
Nem tudom, termesztesz-e még, ha igen, gondolom Te is találkozhatsz a problémával.
Amúgy meg igen, a Fidesz a nagyhatalmú (sün)disznócska most éppen. Ilyenkor az opciók: megeszLEK, megveszLEK, szétcseszLEK.

a-kis-herceg 2011.05.05. 11:40:21

@dunaparti: mnm... neeem nem a zorbán! lévai anikó! mta t nem kapta meg...

xsasha 2011.05.05. 11:48:09

@a-kis-herceg:
Értelek én, értelek. Populista vagy...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 11:50:26

Ne csak politizáljatok... 200 ezren követnek a faszbúkon egy segget... TíDzsé is relaxálhat...

velvet.hu/celeb/2011/05/04/ezrek_rajonganak_pippa_middleton_fenekeert/

a-kis-herceg 2011.05.05. 11:50:29

@simonmondja.: a műegyetem maradhat ugye? csak mer a műegyetemisták indították 56-ot, tudod "ruszkikhaza". ezt a melót fejezte be a vik torka egyedül. 1989-ben... és egyébként is a Duna JOBBPART ja.

panelburzsuj 2011.05.05. 11:51:18

@Hepci:

Nem termesztek.

És leginkább pont azért.

Mert ha nem tudok folyamatos és biztos jövedelmet ígérni, akkor alkalmilag csak az alja marad. Termesztő barátaim többsége ezen a problémán hitelekkel és pályázatokkal eléhető műszaki fejlesztéssel igyekezett túllépni. Így születtek a hektárszámra az olyan konténertelepek, ahol a területen, a tulajon és az őreben túl már semmi magyar "input" nem volt. Így vettek sokan inkább két hónapig szükséges kiemelőgépet, és lett a harminc fős falusi foglalkoztatóból ötfős "holding" meg befektetési társaság ...

dunaparti 2011.05.05. 11:51:19

A Lévai Anikó azt mondogassa, hogy mit főzött a férjének meccs után felcsúton!!!

a-kis-herceg 2011.05.05. 11:53:41

@panelburzsuj: elég gyenge kiadásban... aszékelyek klasszissal más, ő értelmes...

a-kis-herceg 2011.05.05. 11:58:31

@6.Lenin: végre egy tökös fidesznyikk

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:01:11

@knausz: arra is kifogják vetni a bankadót... 98% és 5évre vissza... vagy csak államosítjuk? hm... nem tom. de csak hagy gyűjcse... nem kell anyni polgárhoz szaladgálnunk ha el akarjuk venni.

pug406st 2011.05.05. 12:02:32

@Hepci: még egy seggnek is nagyobb a követői tábora, mint egy politikusnak. mindenki vonja le a következtetéseket :D

panelburzsuj 2011.05.05. 12:04:24

@panelburzsuj:

Egyébként meg te is tisztában vagy azzal, hogy a tízmilliós terepjárók ablakán kiugatott "ennyit tudok fizetni"-t egészen másképp hallja a második szomszéd, mint a másik országbeli ...

2011.05.05. 12:04:49

@Hepci: hát elég jó hely lehet ez a Gyöngyös...:)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:04:56

@ulrike: azért van különbség. az otp nek nem kell utaztani ingyen az embereket!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:05:43

@panelburzsuj: tetszettek volna kommunizmust csinálni...

Szimba 2011.05.05. 12:06:42

@Letícia:

Dehogy, a Lauder Javnét fogják OR-nek hívni!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:07:49

@Letícia: képzelj el egy nőt, akit kizárólag a vuittontáskák és guccicipők érdekelnek (megy?).
No most, ő oda iratkozott be diplomáért. :)

pug406st 2011.05.05. 12:08:17

@xsasha: ez a vallási hülyeség valóban egy idióta dolog. amúgy tényleg miért csak keresztény meg krisnás hittérítők léteznek és próbálnak leszólítgatni az utcán?

hoplita 2011.05.05. 12:10:38

@pug406st:
Ha komolyan kérdezed, akkor nyomás a könyvtárba...vagy ess neki a guglinak.
Ha nem, akkor felesleges kérdés volt.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:11:01

@Hepci: pont ezt mondtam tegnap... tökéletesen ugyanaz a szint... diszleszia...

hoplita 2011.05.05. 12:12:08

@hoplita:
A muszlimokat miért hagytad ki?:))

Szimba 2011.05.05. 12:13:09

@knausz:

Nyomdász, az nem nagyon. Minden nyomda csődközelben. Állás nincs.
Újságíróval is Dunát lehet rekeszteni.
TG-t akkor fogadná valamelyik lap, ha elkötelezné magát valamelyik oldalon, valamelyik párthoz. Függetlenként néha közölnék egy-egy elemzését, de szabadúszónak lenni öngyilok.

Szimba 2011.05.05. 12:14:07

@pug406st:

Mert a buddhisták nem térítenek.

panelburzsuj 2011.05.05. 12:17:07

@panelburzsuj:

84 (,) ben német gazdánál voltam ecsregyakorlaton. Húsz hektár almása vot a faszinak, legalább tíz darabba szanaszéjjel. A dédpapi óta az lama volt családi főprofil, volt is szép ház, kellő válogatósor és hűtőház. De: a szülők egy leharcolt Mercivel jártak boltba, a fiúgyerek (a kijelölt örökös) egy Golf roncsot hajtott, a (kisebb) lány törülgetet vasárnaponként egy csecse BMW-t az udvaron, az volt a hozománya ...

Munkába (a szanaszét almáskba) meg gyalog, vagy olyan rozsdaette bicigliken jártak, amiről közveszélyokozás megalapozással Gyöngyöspatán lepofozzák a cigányt a szolgálóvédők.

És a pofa volt a környék mintagazdája, tucatnyi szakmai és helyi civil szervezet elölülője.

2011.05.05. 12:18:01

@xsasha: hát én ismerek nagyon sok keresztény zsidót, akik nagyon konzervatívak és a katolikus egyház oszlopos tagjai! Erre varrj gombot! :)

bóra77 2011.05.05. 12:18:03

@knausz: nem anyagi/állásbeli, hanem eszmei értelemben értettem az érzékenységet. mellesleg nem ott végeztem,és mégis érzékenyen érint(ene) a megszűnése engem is.

pug406st 2011.05.05. 12:20:38

@hoplita: :D könyvtárat jobban szeretem a gugli kényelmesebb. amúgy nincs szükségem rá csak az erőszakos térítőket rühellem. a kereszténységgel és amúgy semelyik vallással semmi bajom nincs, magával az eszmével, de a hozzá kapcsolódó emberekkel és az elborultságukkal van. A legszebb példája tényleg a zsidó/keresztény/iszlám ami ugyanabból a gyökérből ered kb.. Erre jó példa pl. Ráhel sírja ahol együtt imádkozik mind3 vallás asszonyai a gyermekáldásért hiszen mindannyian ősanyának tekintik.

bóra77 2011.05.05. 12:21:28

@Letícia: nem azért akarják becsukni, mert régen Marx K. Közg. E. volt?

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:21:53

@bariga: azonnal meny be a fides pártközpontba keresd a megsemmisítési osztályt. mond hogy én küldtelek, azért mert kimondtad a TANDÍJ szót... főbelőnek...

panelburzsuj 2011.05.05. 12:22:02

@panelburzsuj:

Munkagépük persze minden. Hórukk kézi szezonmunkára pedig német tanoncokat és török asszonyságokat fogadtak, évről évre ugyanabból a suliból és ugyanabból a faluból.

2011.05.05. 12:22:37

@Szimba: na abból nem esznek...LJ ott ész is van...:D Lévai Anikónak nem bocsátanak meg, az tuti.

bóra77 2011.05.05. 12:24:01

@a-kis-herceg: mindig is megvolt a presztízs-csata a Duna jobb és balpartja között. BME vs. Közgáz. Ez csak egy a hagyományokból.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:25:05

@jjulie: "Cigarorum"

elcseszte Marcsa és Terike!!! már a rendelet címében is benne van a cigány...

vagy az csak valami jóféle brazil ital?

pug406st 2011.05.05. 12:25:08

@Letícia: hát volt a kerszténység történetében pár ilyen :D amúgy vicces módon a korai jézus követők tartották a zsidó hagyományokat.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:25:57

@bóra77: de most pont kerül végre a vetélkedés végére... teccetek volna hősihalált halni 56-ban!

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:27:16

@László56: "egy kürtöt fújunk, csak más nézőpontból"

b+. vigyázz. kiszúrja a szemedet!

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:28:12

@bóra77: én BMGE! felhívom figyelmedet a G-pontra... ami már előre vetítette

2011.05.05. 12:28:50

@bóra77: és tehet a Közgáz arról, hogy volt egy Marx neve is???? Nem, féltékenység, és az ország elit egyeteme. Nehéz megemészteni a noname helyeken végzettek miatt. Lesz még itt baj, beindulnak a lobbik, s majd meglátjátok mi lesz!

@Hepci: jó gazdag lehet...miért nem vetted el ezt a kis parishilton by hungary-t?:))) Nem kellene dolgoznod!:)))

hoplita 2011.05.05. 12:29:11

@pug406st:
A muszlimoknak Hágár az ősanyja, nem Ráhel.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:31:28

@simonmondja.: +még a Kopaszi gát is közel van... +a lágymányosi mocsár.

panelburzsuj 2011.05.05. 12:31:42

@Hepci:

Hát pont attól tartok, hogy Orbi túl nagy kedvet csinál hozzá túl sokakban, ha így folytatja ... :)

hoplita 2011.05.05. 12:31:45

@Letícia:

"....jó gazdag lehet...miért nem vetted el ezt a kis parishilton by hungary-t?:))) Nem kellene dolgoznod!:)))...."

Az ilyeneket elég csak felpróbálni....nem arra valók, hogy az ember gyereket csináljon nekik....meg velük éljen.:)

bóra77 2011.05.05. 12:32:17

@Letícia: ezek szerint tehet szegény szerencsétlen.
ha már nevek: most láttam a face-n, hogy van már nevezzük át Tarlós Istvánt klub is. lehet hozzá csatlakozni!:)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:33:01

@panelburzsuj: most akkor lesz BALNEOLÓGIA vagy nem? lesz róla NÉPIkonzultáció?

bóra77 2011.05.05. 12:33:16

@a-kis-herceg: hát ezt most buktad, mert a BME a GTK-tól függetlenül is rövidített megnevezésében maradt BME;)

bóra77 2011.05.05. 12:34:14

@a-kis-herceg: ha a GTK-ra gondolsz, hát, inkább a Közgáz, de azért a BME-n sem rossz az a kar, csak hát nem az a fősodor.

bóra77 2011.05.05. 12:35:22

@Letícia: lehet Gábor már azt a szót formálja a fenti képen - amikor állítólag a Reál-Barcáról beszélgettek - hogy Corvinus. Bár akkor nem mosolyogna, vagy ott még nem tudta.:)

pug406st 2011.05.05. 12:36:37

@hoplita: jogos! elfelejtettem idézőjelbe rakni :) de a lényeg asszem érthető.

2011.05.05. 12:37:46

@pug406st: valahol mindenki tartja...Jézus zsidó volt...ami nagyon ciki, e mégis őt imádják a keresztények. Ennyit a zsidó-keresztény szembeállítás jogosságának gyökereiről. Szegény Jézus, ha tudta volna, bele se kezd...

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:39:09

:)))))

egyetemek - cigányok -városfejlesztés -olcsó fűtés rezsi költség

ezt nézzétek meg:)

ez jobb mint a laci56, pedig egy félórája dőlök a nevetéstől ("egy kürtöt fújunk, csak más nézőpontból")

a videó szövegét is!!! sms jön! Zsófi! mit írt? b+ stb :))) qanyját

indavideo.hu/video/Budapesti_favagok

bóra77 2011.05.05. 12:39:16

valaki hozzáértő mondjam mán meg, hogy akkor most lelőtték Osamat vagy nem? mindenféle hírek látnak már napvilágot, hogy de nem is, vagy nem úgy, és stb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:40:07

@panelburzsuj: az a kicsi lány azóta remélhetőleg széjjelqrta a családi felhalmozást...

panelburzsuj 2011.05.05. 12:40:21

@a-kis-herceg:

Má neked se fussa kreatívabb poénokra?

Itt a szellemi armageddón ... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:41:33

@bóra77: Obamát hm... szerintem le. de a G-betűre is tegyük fel a G pontot.

ssi 2011.05.05. 12:42:49

@bóra77: @Letícia:

miért ne legyen a Corvinus? találgatások már vannak, bár a hivatalos érvekben se mindig árulják el az igazat

vélemény-1.
"Természetesen jól tudjuk, hogy a miniszterelnök már a '90-es évek óta fúj erre az intézményre, és ellenérzéseit egy bizonyos pontig még osztjuk is. Azt is tudjuk, hogy a Corvinus párját ritkító ostoba módon a Gyurcsány-korszak egyik legvállalhatatlanabb figuráját (akinek a neve később lehetséges miniszterelnök-jelöltként is felbukkant) választotta rektornak, és természetesen a kormányfőnek az az állítólagos megjegyzése is igaz, hogy az intézmény egy „balos fellegvár”.
velemenyvezer.blog.hu/2011/05/05/halal_a_diplomagyarakra_igen_a_corvinusra_nem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

vélemény-2., 3., 4. stb. ??????????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:43:16

@a-kis-herceg: mi lesz, ha a Fidesz bevezeti a Nemzeti Kórházlátogatási Eseti Hozzájárulást (NEKÓEH)?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:45:30

@Letícia: az egyik legjobb barátom felesége. Volt.
Nagyobb volt az inputja, mint az output.

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:46:13

@bóra77: szóval rövidneve: BME.
hosszúneve:Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

én a hosszú nevét rövidítettem BMGE nek... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:47:38

@Hepci: az más... akkor nem mondták ki.

viszont Tarlósért agg ódok... kimondta a kimondhatatlant. VAGYONADÓ / ingatlanadó

panelburzsuj 2011.05.05. 12:49:22

@Hepci:

Fókuszálsz erősen, méltánylom az igyekezetet ... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:49:52

@Hepci: és ezt a Kórház Látogatási Alap számlájára kel utalni (KóLA)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:52:22

@panelburzsuj: én már csak ilyen vagyok... gyorsan meglátom a lényeget mindenben... :)

a-kis-herceg 2011.05.05. 12:52:39

@Hepci: Tarlós et. bevezeti a TAHÓ t (Tűzvédelmi Alapellátási Hozzájárulás)

ubul2000 2011.05.05. 12:53:38

@parlamentarista:

nemzetiséget nem tudnak váltani, csak állampolgárságot

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:54:02

@a-kis-herceg: ezen a videón egyszerűen beszartam. :)))
Ki kellett mennem arcot mosni, mert hullott a könnyem a röhögéstől.
Az a drámai pillanat, amikor éppen egyensúlyban volt...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 12:57:42

@a-kis-herceg: kimondta? Jézus. A fogaskerekű teljes nyomvonalán lecsapnak az ügyvédi kommandók...

2011.05.05. 12:59:37

@bóra77: lelőtték, legalábbis arról a térképről, hogy ellenség. Lehet megvették, hogy Obamának legyen jó, ő meg már unta a rohamsisakot és egy eldugott Polinézia legszebb szigetén dőzsöl?? Ha így van, már megérte neki ez a sok balhé...:))

pug406st 2011.05.05. 12:59:58

@hoplita: hm... http://hu.wikipedia.org/wiki/Hágár

köszi, hogy felhívtad a figyelmem elég sok érdekes dolgot írnak :)

panelburzsuj 2011.05.05. 13:00:43

@Hepci:

Akkor még gyorsan kihasználom az alkalmat: a jelenleg favorizált "munkábaszorítási" elképzelésekkel a bosszúéhes cselédek számát legeredményesebben szaporítani.

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:00:54

@Hepci: kicsit drága lett a tüzelő... az árnyékban parkoló kocsi árával megdobva... pedig anynira rákészültek, még egy benzines fűrészt is loptak. a csajok is jok:)

ja Tarlós kimondta... nem értem, hogy fides-Isten-menynkő miért nem csapott le...

hoplita 2011.05.05. 13:01:12

@a-kis-herceg:
A XI. kerületben, a Szabolcska utcában az egyik udvaron két ilyet vágtam ki, egy ember segítséggel, egy óra alatt, vagy 6 éve.
Igaz, el is kértem érte negyven rugót, számla nélkül.:)

Annyi eszük se vót, hogy behajkolják....idióták.:))))

2011.05.05. 13:02:15

@hoplita: pénze van, akkor mit finnyáskodik? Nem értem én ezt a Hepcit, boldog is akar lenni?:D

hoplita 2011.05.05. 13:04:11

@pug406st:
Én nem kimondottan a muszlim vallás iránti érdeklődésből kifolyólag tudom...bár arról is olvasgatok szívesen.
Az arab történelem iránt érdeklődtem pár éve, na jó most is, és az ilyen annak a "hordaléka"....
Főleg a kora középkori rész....Mohamed, Abu Bakr, Omár kora...:)

hoplita 2011.05.05. 13:05:01

@Letícia:
Nem lehet elmenni a zembereken, én mondom, nem lehet.:))))))

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:07:18

@Letícia: elgondolkodtató. SŐT. a bujkálásról sincs imfónk 10 éve. már korábban átoperáltatta magát arcot cserélt és Obama lett Osama... és/vagy fordítva...

hm de lehet Orbán lett és nem terrort csinál, csak lepusztítja az intézményeket amik simán katasztrófákhoz vezetnek... legyilkol lassan 10millió embert

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:11:47

öltözködésre is van tanácsadójuk:))) pedig a gárda ingyen adna nekik...

index.hu/belfold/2011/05/05/milliokat_kolt_tanacsadasi_szerzodesekre_a_kormany/

2011.05.05. 13:14:41

@manyike: ez nagyon igaz. A közgazdászok nem nagyon hagyják magukat. És valljuk be, egy nagyon jó telken van a Közgáz. S ez a Hoffmann Rózsa olyan hülye, konkrétumok nélkül puffogtat...elvégezteti Orbán a piszkos munkát vele, és egy december 31. után sehol se lesz már....Bráv Vitya, a pribékeidet is jól meg tudod válogatni!...

@Hepci: aha, gazdag a haverod...Egyedül él még? Hány éves?:D:D:D

2011.05.05. 13:16:02

@hoplita: hiába na...akár tetszik, akár nem...evvan!:D

2011.05.05. 13:17:46

@a-kis-herceg: Reagan volt, aki felfedezte az orosz ellen ezt a Ladent. Szóval, elgondolkoztató....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:17:59

@Letícia: láttál már nőt, aki a saját pénzéből vásárolja a vuittontáskákat? Ritka eset.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:20:05

@Letícia: egyidős velem, de természetesen nem olyan szép, mint én (a farkasréti bredpitt). :)

2011.05.05. 13:25:08

@Hepci: jól mehet a barátodnak...és végül is vett neki a barátod diplomát...izé elvégezte a kicsike vagy nem?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 13:30:26

@Letícia: azt szerintem nem lehet nem elvégezni... szóval elvégezte...

2011.05.05. 13:30:32

www.stop.hu/articles/article.php?id=869794
Megijedtek a közgázosok a felnégyeléstől

Érdekelne, hogy ott volt a tömegben Orbán Ráhel...csak nem övé volt a narancssárga lufi?

2011.05.05. 13:35:16

@Hepci: az nem Frankenstein? Mármint ha a Farkasrétről való...:D:D:D

ubul2000 2011.05.05. 13:39:36

@Letícia: Jézus ugyan arámi volt, nem zsidó volt, de mindegy

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:43:44

@Letícia: én se értek egyet a felnégyeléssel... minek a sz@rt pakolászni.

mexűntetni oszt jó napot. és a jogi egyetemek? azok minek? temetőbe velük

2011.05.05. 13:44:21

@ubul2000: ....? Keresztény nem lehetett, ez biztos..:D:D:D

2011.05.05. 13:46:26

@a-kis-herceg: most már igen...:D De valóban, tényleg sok a jogi egyetem.

@ubul2000: mondjuk ez a tagadás olyan bájos...:)

panelburzsuj 2011.05.05. 13:49:36

@a-kis-herceg:

Ez az egész a TG miatt van.

Már mindent megpróbáltak, de csak az egyetem feloszlatásával tudják elülteni a Karácsony mellől ... :)

lüke 2011.05.05. 13:49:51

@Letícia: az Frankenfeld te:)
Frankfield csak egyszerüen

a-kis-herceg 2011.05.05. 13:52:37

@panelburzsuj: miért. TG a Marx közgazdaságin van? nem a Corvinuson?

pug406st 2011.05.05. 13:54:23

@ubul2000: erre mondják ahány ház annyi szokás... van aki azt vallja, hogy igazándiból magyar volt (már persze ha van olyan h magyar) :)

2011.05.05. 13:58:24

@lüke: a temetőből kihoznak egy halottat és feltámasztják, szörnyet csinálnak belőle az Frankenstein!

hu.wikipedia.org/wiki/Frankenstein

@Hepci: jóvanna, persze hogy Te vagy a bredpitt, aki Farkasréten laksz...de nem a farkasréti! Capisi?:D

2011.05.05. 13:59:27

@ubul2000: hát igen, pont erre gondoltam, de nem mertem így leírni!:))))

lüke 2011.05.05. 14:06:22

@bóra77:
történeti lepel:
az egy képzö hely volt( Müszaki +közgáz
igy hivták:

Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_M%C5%B1szaki_%C3%A9s_Gazdas%C3%A1gtudom%C3%A1nyi_Egyetem

mérnöki , közgazdasági és agrár diplomát lehetett szerezni pl

azt fokozatosan szétszedték
s az orvoskar pl. a
www.sote.hu/egyetem/tortenet.php
Pázmányon- ELTE elöd volt, két egyeteme volt BP-nek :
Pázmány+ József nádor

lüke 2011.05.05. 14:08:09

@lüke:
most én kihoztam a két eltemett bp-i egyetemet, ezt fogja a fidesz feltámasztani:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 14:09:54

@Letícia: ide nekem az andzselinámat!
(francba, ő is biztos sok vuittontáskát vesz és sminkel sz*pás közben)

panelburzsuj 2011.05.05. 14:14:47

@lüke:

A műegyetem 140 éves fennállásából pont 14 évig volt a József Nádor Összerántott Egyetem része.

Most megint ilyen rántottás idők jőnek.

panelburzsuj 2011.05.05. 14:27:24

@lüke:
Az semmilyenes Károlyé.

Ez meg a Lánczis Korvin Károly. A Török Gáboré.

megszűnt 2011.05.05. 14:45:08

@Letícia: @lüke:
"A hetedik kurzus témája: Magány és társ, Féltékenység és hűség. Az előadások a Corvinus Egyetem Aulájában zajlottak. Minden előadót becsülettel végighallgattam, pedig olyan hideg volt, hogy fagyás. "

Egyszer voltam ott. Ha ez az, ahol Török Gábor tanít. Szép, nagy alula, bármire használható, pulpitus van, mindenféle!

A fiam után, aki most harmadéves (nem ott!), gyakorlatilag már senki sem tudott bejutni egyetemre utána (oda, a volt osztálytársai közül, csak amolyan képzésfélékre), akik kivárták a technikumot, mert nem kapták meg 2 év múlva a többletpontokat. Én résen voltam. Csak ennyin múlott.

lüke 2011.05.05. 14:47:42

@Hepci:
ha választanom kéne egy igazi Vuitton és egy diploma között akkor a Vuitton venném,egy ár

lüke 2011.05.05. 14:55:01

@panelburzsuj:
semmilyen, igen a 600 évben differálnak
Avignon, IV. Luxemburgi Károly 1348 április 8

Királyi Magyar Tudományegyetem 1920
1953-ban Marx Károly nevét kapta
A 2000-es felsőoktatási integráció során egybeolvasztották az Államigazgatási Főiskolával, így a neve Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem
majd 2003-ban Corvinus lett

megszűnt 2011.05.05. 14:55:18

@lüke:
Nem tudom, mennyibe kerül majd az utolsó két év, mert az állítólag úgy sem lesz ingyenes senkinek, de előtakarékoskodtam, tudja fizetni a számlájáról.

A Fidesznél tudni lehetett előre, hogy a szakmákat fogja felkarolni, tehát ez benne volt a pakliban, ugyanis ő indította el, a: Mindenkinek legyen diplomája! Hurrá és Hajrá! Aztán lettek andragógusok és ilyen használhatatlan papírral.

Most kellenek a festők, kőművesek, szakácsok, cukrászok.. , tehát az egyetemre bejutni képtelenség lesz. Lányaimnál már mindenképpen szorgalmazom a 2 közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgapapírt és ECDL-t, meg amit ki lehet még hozni, de ha külföldön kötünk ki, ezek akkor is jók lesznek - végül.

2011.05.05. 14:59:38

@knausz: most azt akarod mondani, hogy nem volt fűtés erre a nagy hodályra? :)) És mert nem vették fel a fiaidat, pusztuljon a szomszéd tehene is???

panelburzsuj 2011.05.05. 15:03:56

@lüke:

De 2000-ben még mindig csak a Finomfőzelék Egyetem névig jutott, a teljes megkorvinuszodáshoz a kertészek kellettek.

megszűnt 2011.05.05. 15:06:03

@Letícia:
"most azt akarod mondani, hogy nem volt fűtés erre a nagy hodályra? :))"

Nem. Ott fagyoskodtunk. Felfűtötte a téma. Jó téma volt, jó előadók.. Jegyzeteltem!

"Az emberek 90%- ban a partnert ölik meg és nem a riválist. Dr. Haraszti szerint az ember egy paranoid állat és minden a gyanakvásból indul ki. Voltaképpen pedig a hazugság tartja össze a világot. 70% csalja meg partnerét így, vagy úgy.

Említett előadó szerint csalásnak minősül:
1. Titok (amit már nem árulok el);
2. Bizalom (már mással osztom meg a titkaimat);
3. Szexualitás. Miért csalunk? Keressük a másikban önmagunkat. Hogyan tudjuk megóvni létező párkapcsolatunkat? Mindig pörgetni kell! Ha gond van, akkor pedig gesztusokkal tudom megnyugtatni a páromat. Ha betegesen féltékeny, azt mondom fél 8 - 8-ig panaszkodhatsz, de nézem az órát.

/Már én is erősen néztem az órát, mert hát. Na mindegy./"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.05. 15:14:06

@Letícia: jujj! Ahogy elnézem, biztos szeret horgászni, csak picit jobban fel kell öltöztetni.

tölgyes 2011.05.05. 15:24:19

@Letícia: No de most azt kapja ki, hogy az arabok is és a zsidók is sémik, aztán mégis milyen szépen írtják egymást:(

2011.05.05. 15:24:23

@knausz: értem...ez egy jó szöveg!:)

2011.05.05. 15:29:14

@Hepci: igen, ez egy horgászatot kedvelő andzselina, és épp horgászó ruhában van!:DDD

@tölgyes: hát feltételezhető rólam, hogy tudom, hogy Ábrahám két fiának nemzetségéről van szó? Ugye igen? Köszönöm!

Így testvérek közötti civódásról beszélünk, kié legyen a juss, az igaz hit, a hatalom és világ. Ennyire eccerű...:)

panelburzsuj 2011.05.05. 15:32:32

@tölgyes:

Nem jeleket vésnek egymásra, úgyhogy rövid i.

2011.05.05. 15:34:20

Most kaptam:

"Budapesti távirat Moszkvába:

-Megváltoztattuk a Moszkva tér nevét STOP
-Széll Kálmán térre STOP
-Tarlós István STOP

Válasz:

-Üdvözöljük a névválasztást STOP
- Kőolaj STOP
-Földgáz STOP"

:D

panelburzsuj 2011.05.05. 15:37:11

@Letícia:

Zöldenergia Fidesz-módra.

2011.05.05. 15:39:52

@panelburzsuj: jah, "Széll" most a módi...:)))

tölgyes 2011.05.05. 15:40:00

@Letícia: Az a legenda..-.hogy milyen közöttük az etnikai viszony nem is érdekel.. az viszont biztos hogy a sémi nyelvcxsaládba tartoznak.. A történeteik legendáik egy jó részét pedig úgy vették át a sumeroktól, akik viszont nem tartoztak a sémik közé. (Az egyiptomiaktól is átvettek ezt azt.)

nyünyüge 2011.05.05. 15:44:40

Sokatmondó kép:
static.nol.hu/media/picture/41/09/60/000600941-6109-400.jpg

Ez a "talpára állított Magyarország"-ról szóló szöveg láthatóan meghökkentette a kancellár asszonyt.

nol.hu/archivum/orban__megvan_a_penz_a_jovo_evre

(és egy újabb aranyköpés: "Nálunk nem teher lesz az adó, hanem a gazdaság motorja!")

2011.05.05. 15:48:07

@tölgyes: igen, így van, nagyon érdekes ez a világ...mindenkinek van múltja, tart valahonnan valahová. Csak a mi Viktorunk ilyen egyedülálló a világban, belőle nincs is több, mi meg a népe ugye, mennünk kell utána...szóval sehol se voltunk, tartunk a semmiben a sehová...:)

tölgyes 2011.05.05. 15:51:09

@Letícia: Így azok írnak akik nincsenek sohol és nem tartanak sehová:)

panelburzsuj 2011.05.05. 16:10:30

@Hepci:

Széll-motor.

De amilyen ocsmány szád van, ezt is finghajtásnak hínád ... :)

2011.05.05. 16:14:04

@tölgyes: én nem tagadom, hogy a szocializmusban születtem...hogy volt olyan. S Vitya is ott született tanult, szerzett diplomát, bár jól tudom, ő mindezt fejben nem élte meg, abszolút független volt mindenkitől, a rendszertől is, apukája is, nem is volt ő párttitkár, csak annak hívták szegényt...

Jah, bevallom, no, azt nem tudom hova tartok, talán Orbániát még megélem.

aszekelyek 2011.05.05. 16:47:20

@knausz: Külföldre TOEFL kell, csak szólok. Megkövetelik. Akkor is ha van technikusija és megfelel az idegennyelvű felvételin.

aszekelyek 2011.05.05. 16:52:52

@pug406st: Az nem vicces, hogy a korai Marx követők tartják a marxista hagyományokat.:)

aszekelyek 2011.05.05. 16:55:47

@tölgyes: Anyukája Jézusnak, csak ő számít! :D bogárkáim, ha esetleg nem lenne meg ez... Mózes cseppet előbb volt, egy négyezer évvel. kb:DDD Eszem a nagy művelcségeteköt:DDD

2011.05.05. 16:59:41

Van új poszt...:)

@aszekelyek: köszi, én is így tudom!;)

aszekelyek 2011.05.05. 17:04:24

@tölgyes: Az semmi de nálunk még a pogány hagyományok is fellelhetők :) Önről természetesen feltételezhető, hogy tudja. Azon vigyorogtam, miközben Aliza Bin Noun örömét hallgattam, amiért is megölték állítólag Bin Ladent. Hogy né, milyen hasonló a nevük:) Tehát a Hágár fia Bin Ladenek mindig is a Sára lánya Bin Noun-ok ellen voltak. Ez nagyon el lett tolva anno. Az emberi jogok meg ott nem nagyon játszottak. Azt ENSZ-t is csókoltatom egyúttal. Amerika nem tudom milyen jogon utalta ki a palesztína földjét . Most komolyan. Nem a megszállt területeket gondolom. A terméketlent.A-tól Zet-ig ismerem Izraelt. Libanoni határtól a z egyiptomiig. Összejárkáltam már párszor.

tölgyes 2011.05.05. 17:13:52

@aszekelyek: Ön egy kicsit eltévedt az időben..:) Akkor (kr.e. 4000-ben) még csak pusztában kóborló vándornép se voltak a zsidók.:)

tölgyes 2011.05.05. 17:19:29

@Letícia: Ön össze tetszik keverni a dolgokat. Akik születtek és nem menekültek, vagy nem üldözték a világba az mind a szocializmusban nőtt, élt, halt meg. Ez nem választás volt, még csak nem is kegy, hanem egyféle kényszer ami llen ez az ország őszintén harcolt ahogy tudott.

Éppen ezért O. és más tanulása nem a szocializmus vívmánya volt. Még csak nem is tartozunk hálával a szocializmusnak.. legfeljebb azknak az embereknek, akik éppen úgy éltek haltak mint mi.

Ilyenkor szoktam ideírni okulásképpen: 1941-ben az egy főre jutó GDP Magyarország és Japán esetében lényegében azononos volt. Hasonlítsa össze a két adatot 1989-ben:(.. De ha ezt túlzásnak tartja, akkor gondoléjon arra:Mo. és Európa között nem csökkent hanem nőtt a távolság a szocializmus 40 éve alatt.

bariga 2011.05.05. 17:54:14

@xsasha: igen egyetértek, de vannak objektív körülmények, lehetőségek, amiket figyelembe kell venni, hogy ne ám önrombolás legyen a kísérletből.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_meglepetes_tobblet_az_allamhaztartasi_merlegben.482184.html

ulrike (törölt) 2011.05.05. 20:16:43

@Akitlosz: Igen, több állam, van, mint valaha is volt. De az integrációs törekvések is erősödnek, ráadásul a kereslet is nő. Senki nem akar árvaként a bufferzónához tartozni.
Ezért látom a rációt némely dologban, mit parlamentarista mond, de az csak hosszútávon valósulhat meg. Okos ország kooperál ugyanis. Gondolom, ezt nem vitatod.
A kis népeket (állammal, állam nélkül) illetően megfontolandó néhány dolog.
- Skótok profitáltak az angol uralomból, maguk erejéből nem járták volna Indiát, nem lennének ennyire jómódúak, stb, stb. Az angolok nem azért hódítottak, mert gonoszok, hanem egy szigeten a domináns felet erre hajtja át sajbiztonsága garantálásának minden mást felülíró parancsa.
- Bármíly furcsa, mi is profitáltunk a Habsburg uralomból. Persze vesztettünk is, de a mérleg mégis csak pozitív. Hasonlítsd össze Mo-t, Bulgáriával (Ottomán), Kelet-Lengyelországgal (Romanovok), vagy az egyfajta bufferzónaként vegetáló félfüggetlen Regátot akárcsak Erdéllyel is. Közben ne feledd, hogy mind gazdaságilag, mind katonailag képtelennek bizonyultunk önállóságunkat megtartani. Lehet, hogy az jó lett volna, de nem lehet tudni, a XVI. század elejére Mo nagyon legyengült. Kis népeknek talán az is ritkán adatik meg, hogy szabadon döntsenek, kinek dominanciáját válasszák.
-Cseh kontra magyar virtus: A csehek a második defenesztráció óta gyakorlatilag nem nyúltak fegyverhez a Habsburgok ellenében, országukat örökös tartományként osztrák módi szerint kormányozták (ez fejletteb és hatékonyabb volt, mint a magyar). Mi viszonylag gyakran hadakoztunk. Mindkét, korábban az osztrákok uralta nép identitását, kultúráját, nyelvét megőrizte, Csehország gazdaságilag fejlettebb (az is volt), mint mi. Azt már nem is mondom, hogy, hasonlítsd össze az elnyomott csehek sorsát a viszonylag független, de az ottománoknak adózó regáti románok sorsával.

xsasha 2011.05.05. 22:15:18

@pug406st:
Mert K-Európában élsz, azért. :-)

xsasha 2011.05.05. 22:22:59

@Letícia:
:-)) Erre miért kell gombot varrni?
Én nem A zsidókról beszélek, hanem arról, hogy vannak egyes zsidók, akik ma is képtelenek ellenségkép nélkül élni, és elég fura velük vitázni.
És vannak olyan zsidógyűlölők, akik hasonlóképpen ellenségképpel kelnek és fekszenek. Velük meg nem is lehet egyáltalán vitázni.
Ennek az a lényege, hogy a vita közben az ember kénytelen mindig arra figyelni, hogy az adott emberrel értékvitát vagy érdekvitát folytat. Ha ez nem tisztázódik, akkor nagyon értelmetlen dolgok jönnek ki belőle. Ez Tóta blogján már fájó szinten működik, de itt is elég gyakran megjelenik.
süti beállítások módosítása