Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:19

Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a korábbiak.

(Fotó: fedor.blog)

Nem tagadom, bizonyos várakozások bennem is éltek, ám ezek alapvetően az elmúlt években megmerevedni látszó pártrendszer változására és nem a korábban tapasztalt kormányzati működésre vonatkoztak. Nem hittem abban, és ezen a blogon ennek többször hangot is adtam, hogy a Fidesz hatalomra kerülésével véget ért volna a történelem, megállt volna az inga mozgása, mint ahogy azokkal sem értettem egyet, akik a nem tetsző döntések kapcsán azonnal adminisztratív korlátozásról, a politikai verseny – és végső soron a demokrácia - felszámolásáról értekeztek.

Mára egyre világosabb, hogy ez a kormányzati ciklus legfeljebb mennyiségi értelemben tér el a korábbiaktól. A sokat emlegetett kétharmad valóban új helyzetet teremtett: sokkal több kihagyhatatlannak gondolt lehetőséget és egyben sürgetőnek érzett kötelességet adott a kormánypártok kezébe. Ugyanakkor arra természetesen nem lehetett alkalmas, hogy megvédje a kabinetet azoktól a veszélyektől, amelyekkel a korábbi kormányoknak is szembe kellett nézniük. A hamarosan első születésnapját ünneplő második Orbán-kormányt sem kerülhették el a politikai öngólok, a ki nem kényszerített hibák, az összehangolatlan és össze-vissza beszédek, mint ahogy minden retorikai kísérlet ellenére sem léphetett ki a gazdasági és társadalmi kényszerek, azaz végső soron a valóság köréből. Sőt: minél inkább megpróbálta, annál kényelmetlenebb lett a szembenézés, és annál kellemetlenebb a választói felismerés és csalódás.

Tiltakozások, tüntetések, követelések, csalódások, erős szavak. Ugyanott vagyunk, ahol korábban mindig: ideig-óráig lehet még próbálkozni a visszamutogatással és a látványpolitizálással, de minden nappal egyre világosabb lesz, hogy visszavonhatatlanul bekövetkezett a kormányzás varázstalanítása. Mindez persze nem azt jelenti, hogy végérvényesen eldőlt volna az Orbán-kormány sorsa, de azt igen, hogy jövője, kilátása egyre kevésbé a 2010-es elsöprő győzelmét eredményező tényezőkhöz kötött, azoktól függ, hanem sokkal inkább attól, hogy képes lesz-e érezhető pozitív változásokat elérni a választók számára lényeges kérdésekben és területeken.

A rendvédelmi dolgozók pénteki megmozdulásán – amúgy dicséretesen bátor módon – megjelenő Pintér Sándor az őt szidalmazó tömeghez szólva szinte szimbolikusan megnyitotta ezt az új szakaszt: „Nem mondtam semmit! Mit hazudhatnék? Logikailag kizárt."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr202886983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adott keretek, véges megoldások 2011.05.11. 16:17:49

A politika "varázstalanításáról" írt a minap Török Gábor politológus, és az ő óvatosságát ismerve sejthető, hogy ezt a felismerést mások hamarosan keményebb szavakkal fogják reprodukálni.Kezdem én: Még ellenzékben a Fidesz nemcsak a mi üdvöss...

Trackback: Ami a Tiéd, azt is visszavesszük! 2011.05.10. 00:21:06

A 98%-os adó megint egy rusnya öngól a hatalmon lévőknek. De ez kevéssé lenne gond, ha számos munkás élet jutalmát nem érintené. Ám a böcsületes köztisztviselőket is megsarcolja.Jó példa a mostani kormányzópártokat nemrég még rajongó orvos házaspár ese...

Trackback: Logikailag kizárt 2011.05.08. 17:06:39

Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében l…

Trackback: Ülésnapon tilos a munkavédelmi ellenőrzés? 2011.05.08. 16:39:47

Állítás:  <p>&nbsp;Az &uuml;l&eacute;snapra hivatkoz&aacute;ssal nem engedtek be 28 tűzolt&oacute;t a Parlamentbe - <a target="_blank" href="http://index.hu/belfold/2…

Trackback: Hideg, hideg, még hidegebb... 2011.05.08. 16:14:27

Egyelőre nagyon keresi magát a baloldal, valahol a saját romjai alatt, de Szanyi Tibor szavait olvasva nagyon rossz helyen. Hogy úgy mondjam: hideg, hideg, még hidegebb...Pedig azt gondolom, hogy a Fidesz kormányzásának eredményeként formálódik végre v...

Trackback: Nem erről volt szó! - Az Orbán-csomag számokban 2011.05.08. 15:10:25

Az Orbán-csomag minden elődjét felülmúlva 2000 milliárdnyi megszorítást erőszakol ránk.További információ: http://nemerrolvoltszo.hu/index.html

Trackback: Egy nyugdíjas felajánlása, feltételekkel 2011.05.08. 14:24:10

Hetvenhét éves nyugdíjas édesanyám ma reggel, a Budapest–Leányfalu Volánbusz viszonylat szolgáltatásait az állam kegyelméből egyelőre térítésmentesen élvező utasként, valahol Budakalász magasságában, a következő ötlettel hívott föl. Mobiltelefono...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xsasha 2011.05.10. 17:18:58

@radala:
Én ebben nem értek egyet.
Gondolj csak bele, mekkora információmennyiséget dolgoz fel ma egy ember, és milyen sebességgel kell értékelni, kezelni előállítani az információt.
"A lónak mindig az a lába erősödik, amelyikre támaszkodik." :-)

Néha úgy tűnik, hogy a lónak az egyik lába éppen hátrafelé halad, de valójában csak éppen a másik lába lendül előre. A világ halad, csak nem golyóként, hanem amőbaként. Szerintem.

panelburzsuj 2011.05.10. 17:23:05

@xsasha:

És erre Hoffman Rózsa koncepciócunamija a gyógyszer?

Meg hogy négy "dunamenti" főiskola fölé ültetünk egy überrektort?

Meg hogy a Kaposvári Egyetem csináljon magával, amit tud?

xsasha 2011.05.10. 18:25:03

@radala:
Hát ez az. Részegen is azon agyaltak, mit kellene tenni. Hol van ez most? Hol van az a fiatalság, amelyik részege azon gondolkozik, hogy kellene átalakítani az EU-s pályázati rendszert?
Én nagyon közelről nézek vissza a diákságra, nem a múltba révedek. Benne voltam abban a folyamatban, amikor megváltoztak a dolgok, a bőrömön éreztem a változást, és nagyon nem esett jól. Én anno még azért lettem hökös, mert változtatni akartam dolgokon, mert meg akartam szervezni dolgokat, mert jobbá akartam tenni, mert éreztem magamban a képességet, hogy hozzá tudok tenni a dolgokhoz. Aztán látnom kellett, hogy elfogytak azok, akik bármit is akarnak. "Minek legyek hökös? Mitől érdekem az nekem?" Aztán a következő fázis - "Persze, leszek hökös, mik a kedvezmények? Miért nem kell fizetni?"

Az ifjúság ráadásul olyan panelekben gondolkodik... a média primitivizáló hatása nagyon ütős. Néha a józan paraszti ész hiányzik a legjobban. Hiányoznak az alapok - talán az, hogy nem a magyar népmeséken nőttek fel. A közmondások már csak egy kötelező olvasmány legfeljebb.

Lehet, hogy kicsit sarkos, amit leírtam, de jó közelítése a folyamatoknak szerintem.

xsasha 2011.05.10. 18:28:54

@panelburzsuj:
Nem hiszem, hogy az ilyen technikai kérdések lennének a központiak. Tökmind1, hány überrektor lesz, ezek leginkább anyagi, szervezeti kérdések. A kutya nem itt van elásva. Én egy politikust vágnék 4 darabra, és tűzném ki az ország négy sarkában elrettentésül az egész 20 év folyamából. Nem Bokrost, nem Gyurcsányt meg nem is Lendvai Ildikót. Csak Magyar Bálintot. De őt őszintén.

cambridge.on 2011.05.10. 18:39:24

@xsasha:
Nem állatorvosi ló, de a másik oldala: kuruc szerint erősen fertőzött( sicc!) város belvárosában sétált hazafelé. egy terepen rejtőző ruházatúnak mondott személy. Megjegyzem a politika nem szerepel mindennapos tevékenységéiben. A Pindőrség észlelve, hogy egyedül sétál a belvárosban, a kívánalom szerint járt el.
Ezt megcsíptük, Oszi! Ezt meg, Dezső! párbeszéd után, egészségügyi sétára invitálták a hazafelé igyekvőt.
A séta végállomása a megyei pindőrség volt, ahol, pár órán át
alaposan kikérdezték: kiféle, miféle, kefél-e?
Azután hazasétálhatott.
Pintér szerint csökkent a bűnözés.
A gyakorlatban, az ország tele van Robin Hood követőivel, akik a Shervoodi erdőkben, mindenféle módszerrel fogják be a családi asztalra kerülő vadat,(csirkére nem jut a segélyből)
Az elfogott szarvasból, vaddisznóból jut a szomszédoknak is.
A nyáron összerakott köbméternyi tüzelőből tavaszra egy lapátnyi hamu sem maradt azon a portán ahol csak a kitermelés és a tárolóba történő behordás volt a múlt nyáron.
Feljelenteni? Minek? A tettes ismeretlen lenne. Olyan messze laknak, egy kerítés is elválaszt tőlük.
Esti mese? Ahhoz még korán van! Színtiszta magyar valóság.
Ez az igazi VV, nem az RTL Klubban mutatott.
Ki kapja a beígért két pofont?
Pintér ígérete szerint két hét után rend lesz, mutatott már bizonyítékot a lakásáról?

A Fidesznek azt sem hiszem el, amit kérdez!(fóbia).
Ezen nem segített a külföld felé mutatott kisfiú vagyok, a hazaiaknak szánt, én vagyok a domináns hím(!) kettős öntudat sem.
Ez a csapat az 1998-as kérdésekre akar válaszolni 2011-ben.
Nem csodálom, ha nem találják a megfelelő választ.
Türelem, még csak egy év telt el a hatalomra jutás óta, most még csak a Szabad Föld kalendáriumát tanulmányozzák.

porfelhő 2011.05.10. 18:54:45

"Pokorni Zoltán szerint a jövőben az államnak kellene fizetnie a pedagógusokat, míg a közoktatási intézményeket továbbra is az önkormányzatok tartanák fenn;

A fideszes politikus szerint mindez lehetővé tenné a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Pokorni Zoltán úgy vélekedett: a nemzetközi felmérések szerint az oktatás minőségét leginkább az befolyásolja, ha jól kereső, felkészült pedagógusok tanítják a gyerekeket.

Ezzel együtt le kell számolni azzal a mítosszal, hogy a kisebb csoportlétszámok eleve javítják az oktatás színvonalát. Vagyis, inkább legyen kevesebb pedagógus, de magasabb jövedelemmel - magyarázta:

Pokorni Zoltán, az első Orbán-kormány oktatási minisztere arról is szólt, hogy nem tartja szerencsésnek a tankötelezettség korhatárának 15 évre történő leszállítását.

Kérdésre válaszolva közölte: nem látott olyan koncepciót, amely felére csökkentené az egyetemek számát és csupán négy főiskola önálló működése maradhatna meg.

Az erről szóló hírekről ő is csak a sajtóból értesült - mondta a fideszes politikus."

hm. Nahát ez nekem nagyon tetszik, hogy a "sajtóból" értesült.
Igen. " az összehangolatlan és össze-vissza beszédek,"
Úgy tűnik ahányan nyilatkoznak annyi "variációt adnak elő".

porfelhő 2011.05.10. 18:57:28

Ezt meg már megint elfelejtettem. :)

hirszerzo.hu/belfold/20110510_oktatas_pokorni_zoltan#rss

Hm. Még jó hogy vannak újságírók, mert akkor talán nem is értesült volna?!........

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 19:12:39

@radala: aszittem, a puncijában tartja. Amikor leparkol, eccerűen fellövi onnan a műszerfal tetejére.

porfelhő 2011.05.10. 19:23:46

Nahát!

:)))))))))))))))))))))

nyünyüge 2011.05.10. 19:29:42

@porfelhő:
meg arról sem tudnánk újságírók nélkül, hogy a baloldali újságírók halálos balesetet okoznak:

Ez a cím kerül a hírportálokra:

"Halálos balesetet okozott a baloldali politikus"

És ez maga a hír:
hetivalasz.hu/itthon/nem-megfelelo-sebesseggel-vezetett-37693

ssi 2011.05.10. 19:33:34

"Orbán Viktor arra, hogy a parlamentben hétfőn elfogadott új különadó-szabályozás kiállja-e majd az alkotmányosság próbáját, a kormányfő úgy válaszolt: "meglátjuk, minden puding próbája az evés".
hvg.hu/gazdasag/20110509_orban_viktor_kulonado

"többen is tévesen értékelték az Alkotmánybíróság május 6-i határozatát, pedig annak indokolásában világos támpontokat adott a törvényhozónak, hogy a végkielégítések 98 százalékos visszamenőleges hatályú különadója hogyan felelhet meg az Alkotmány rendelkezéseinek "
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/10/13/Alkotmanybirosag_visszamenoleg_is_kivetheto_a_kulonado.aspx

"98%-os visszamenőleges adóról nagyon gyorsan kiderült, hogy sokkal több ártatlant károsít meg, mint amennyi valószínűsíthető bűnöst büntet meg"
velemenyvezer.blog.hu/2011/05/10/fidesz_vs_ab#more2892225

"Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Szakszervezete a 98 százalékos különadó hétfőn elfogadott új szabályai miatt"
www.fn.hu/belfold/20110510/ismet_ab_hez_fordulnak/

porfelhő 2011.05.10. 19:34:07

"A Fidesznek magával kell megtárgyalnia, amit magában talált ki."
Mondatok az alkotmányról"

Ez az alaptörvény ma Európa legmodernebb alaptörvénye."

A húsvéti alkotmány a jövő alkotmánya, amely szakít a múlttal."

www.168ora.hu/itthon/alkotmany-solyom-laszlo-orban-rendszervaltas-75169.html

Belterjes világnézeti rokonházasság nászának gyümölcse. "

Ahhoz, hogy ez az alkotmány működjön, örökös Fidesz-kormányzásra volna szükség."

Orbán alkotmánya a pártállami köztársaság torzszülöttjét teremti meg."
:)

Csak néhány gondolatot emeltem ki.
hm. jó.
Ja! másoltam! nem elfelejteni.:)

xsasha 2011.05.10. 19:35:10

@cambridge.on:
Anyukám háza elől ellopták a kaput!!! Egy hete. Szóval tudom, miről beszélsz. Borzasztó a tehetetlenség érzése. Van instant megoldásod?

ssi 2011.05.10. 19:36:49

"Alkotmánybíróság után az Emberi Jogok Európai Bíróságán is megtámadta a magán-nyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályt a Magyar Helsinki Bizottság"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=424974&referer_id=friss

"először mutatkozott meg a maga teljességében az az út, amelyen következetesen végighaladva meg fog bukni a Fidesz"
ertseykatalin.blog.hu/2011/05/06/eloszor_ut_aztan_kerdez

megszűnt 2011.05.10. 19:39:49

@porfelhő:
"Ja! másoltam! nem elfelejteni.:)"

Állj le! Itt is mondom, Kuminnál is mondtam. 100-szor nem akarom elmondani, nem vagyok papagáj.

Blogtársak!

Linkelt bejegyzés kommentjeit kérlek, olvassátok el, és tegyétek meg azt a szívességet, hogy nem feleltek ennek az embernek. Köszönöm!

kuminszerint.blog.hu/2011/05/07/szamurajkard_soretes_puska_revolver#comments

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 19:47:49

@knausz: kinek ne feleljünk?
Ha jól látom, a Porfelhő ikrek elárasztották Kumin blogját. :)

nyünyüge 2011.05.10. 19:48:37

Várhatóan öt sarkalatos törvény kidolgozásáért lesz felelős a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) - írja a Portfolio.hu az MTI-re hivatkozva

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megvan_milyen_sarkalatos_torvenyeket_tervez_a_kormany.482664.html

A KDNP. Klassz.

porfelhő 2011.05.10. 19:50:33

@knausz:
Hm. Te is állj le! Egyébként teljesen jól vagy. ??!!
Semmi közöd hozzá, hogy irok e ide vagy sem!!! Érted!!!
Majd ha a Török Gábor kiirja, hogy menjek akkor elmegyek!!!

Nézd már meg a kedves blogtársadat ott fölötted hány cikket linkel be!!!!!

Lassan irom, ! semmi közöd hozzá, hogy hol, ill. melyik blogon vagyok!!!!!
Mit képzelsz Te magadról. hm. ?

lüke 2011.05.10. 19:55:11

@Hepci:
golyónak golyó, ami a térbeli kiterjedését illeti- bár most sokat faragtak rajta-
de nem gejsa

ssi 2011.05.10. 19:55:48

"Kölcsönfelvételi dömping indulhat el az önkormányzatok körében. A települések ugyanis még azelőtt igyekeznek külső forrásokat "begyűjteni", mielőtt a kormány megtiltja számukra az önálló hitelszerzést."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=424866

s vmi jó is: "pénzügyi oktatóprogram indul"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=425241&referer_id=friss

"kormány .. inkább csak az adójóváírás összegéhez nyúlnának .. a szegényebbeket terheli."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110510-szja-megakadhat-a-szuperbrutto-kivezetese.html

"közmunka nagyhatalom legyünk... - mondta Szíjjártó"
vastagbor.blog.hu/2011/05/10/minden_kepzeletet_felulmuloan_nagy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

ssi 2011.05.10. 19:56:55

na, ezek még izgi új helyzetek lesznek:

"Medgyessy Péter válaszában kiemelte: mint magyar állampolgár, kikéri magának, hogy "gazdasági-pénzügyi szükségállapot lenne az országban",
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/10/medgyessy_gyurcsanyra_kente_az_allamadossagot/

"ha nem áll módjában teljesíteni kérését, akkor nevezze meg pontosan a dokumentumok átadásának akadályait. "
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/10/15/Gyurcsany_nyilvanossagot_akar.aspx

porfelhő 2011.05.10. 19:59:11

@Hepci:

Irjál oda Te is! Mindjárt "vegyesebb" lesz a kép!!!!

hm?

megszűnt 2011.05.10. 19:59:36

Azért én azt korábban írtam, hogy szeptembertől már nem kell a kislányomat külön hittanra járatni. Megelőlegeztem.

Látjuk a tendenciát, látjuk, milyen irányba mennek a folyamatok. Magam azt mondom, ez szintén erőszak lesz sokaknak.

index.hu/belfold/2011/05/10/keresztlevelet_kernek_egyre_tobb_altalanos_iskolaban/

aszekelyek 2011.05.10. 20:00:58

@radala: Abban az országban, aho az összes azonosító egyszerre esett le a készenlétisekről? Mer hazament a raktáros 4 -kor? Simán eladja ezt a dumát....

porfelhő 2011.05.10. 20:02:22

@knausz:
Ne izgulj! Eddig sem feleltek!
Csak utálkoztak, annak meg örülsz ! vagy nem!

Tedd meg azt a szívességet, hogy fejezd be!!!

Nagyon megköszönném!!!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 20:05:11

@lüke: Liptai nem gejsa? Hümmm.
Várom már a hírt, hogy leszopott egy nílusi krokodilt.
Inflálódnak a hírek, egyre nagyobb tettek kellenek...

panelburzsuj 2011.05.10. 20:05:49

@manyike:

Te egy ilyen magánmandinert szerkesztesz?

Amúgy igen hasznos, csak kezd elveszni a fókusz.

Már nem is tudom, hogy az Ertsey-blogot te linkelted-e be, úgyhogy külön is fell kell hívnom rá a figyelmet! ... :)

ertseykatalin.blog.hu/2011/05/06/eloszor_ut_aztan_kerdez

panelburzsuj 2011.05.10. 20:10:32

@Hepci:

Konteó következik:

A porfelhő-klánnal te kesztyűcsápolsz a hepcipuncivicceknek ...

(A la: "Bill a király!" ...)

megszűnt 2011.05.10. 20:12:29

Nekünk egységesen kell fellépnünk, hogy identitásunkat megőrizzük. Nincs az a luxusunk, hogy holnap, akár holnap külfödre megyünk, mint tették ezt azok a liberálisok, akik úgy érezték hirtelen, szűk az ország és fénytelen.

Bajnai Gordon. Elment. Már az sem tudna érdekelni, ha visszajönne. Németh Miklós esete. Az ember nem hagyja cserben a hazáját, amikor annak szüksége van rá.

www.youtube.com/watch?v=fyH68IS2M7A&feature=related

lüke 2011.05.10. 20:13:14

@Hepci:
nem, ég és föld
egy gejsa: filigrán, szerény, állhatatos, szolgál és csendes
LC pont az ellentettje

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 20:15:46

@panelburzsuj: Konteó2: az is lehet, TG a Porfelhő-klán, sőt, a Kis Herceg is, nem?

lüke 2011.05.10. 20:16:26

@panelburzsuj:
lüke:)
bár a nevem butusból magyarosítottam:)

megszűnt 2011.05.10. 20:17:51

@Hepci:
Török Gábor csinálja, gondolod?:):)

ssi 2011.05.10. 20:20:03

@panelburzsuj: tematikusan néhány aktuális témában néhány összetartozó hír - csak néhány link, s csak napi 1-szer, legfeljebb kétszer - belefér a T.G.-blog arculatába és a kommenetelők tűrési képességébe? nyitott, alkalmazkodó vagyok, nem sértődékeny :-)) de igazából adni szeretnék vmi stílusosat

@knausz:
- Bajnai kb. 2 hónapot fog tanítani az USÁ-ban - infók szerint
- egyébként mit kellene most itthon tennie?
- O.V.-éknek van még tervük, mi meg látni szeretnénk, hogy mik is, hogy érdemben véleményezhessük

"tegyétek meg azt a szívességet, hogy nem feleltek ennek az embernek. Köszönöm!"

az én véleményem:
bocsi, de a bloggolásban pont a szabadság, a szabad, önálló döntés az egyik legjobb :-)))

én szívesen megismeren a te véleményedet, akár felháborodásod okait is, de szerintem mindkét irányban van egy határ, korlát, természetesen mások megbántása nélkül:
- a te megnyilvánulásaid felénk - te döntöd el, szabadon
- a mi viszonyunk egy harmadik személy felé - mi határozzuk meg, szabadon

További szép estét, hív a vasalás :-))) - s én nem "tudok" (szabad) ellenállnom

lüke 2011.05.10. 20:22:17

@manyike:
a blogolásban?
szerintem az egész életben...........

panelburzsuj 2011.05.10. 20:25:56

@Hepci:

Na de az indíték, a motiváció!!

TG túlterheléses támadást indított a Kumin ellen?

Meg maga ellen is?

(A Herceg gyanús, ő már sok bőrt hordott ... :)

megszűnt 2011.05.10. 20:29:05

@manyike:
"- a mi viszonyunk egy harmadik személy felé - mi határozzuk meg, szabadon"

Az ember mindig dönt. Magam mindig tudtam dönteni. A saját szabadidőm. Nem pocsékolom trollokra.

Tóta W. Árpád megtanított harcolni ellenük. Kumin Ferencnek csak a hozzászólás kell. Végül Török Gábor véleményét nem ismerem.

Ha ez a mentalitás uralkodik el ezen a blogon, akkor én többet nem kapcsolok ide. Az angol tanárom legnagyobb örömére.:)

panelburzsuj 2011.05.10. 20:35:03

@knausz:

A kommentelők kétharmada trollikos, csak még nem tud róla ...

porfelhő 2011.05.10. 20:43:45

Egyébként korábban úgy voltam tájékoztatva, hogy NEKEM a Török Gábortól nem kell engedélyt kérnem!
És én ehhez tartom magam, amig NEKI nem leszek "útban!"

hm?

:))))))))

porfelhő 2011.05.10. 20:52:15

@panelburzsuj:
Te meg mit irogatsz!? Te írtad, hogy ne menjek másik blogra!

"Hidd el jó helyen vagy itt"!
Most mi a problémád! Megtudhatom?
:)

Egyébként azért nem megyek még, mert van itt valaki, aki előszeretettel figyel, és "dolgozik " velem egész nap!
Nem akarom, hogy sírjon!
De ígérem nem fogok túl sokáig maradni, terveztem, hogy feladom.
Mert a sok utálkozást már egyébként is unom!
Ne képzelje senki hogy egy ilyen kommentelő miatt, !! azért mert az utálat, a gyűlölet nagyon szokatlan nekem.

:)

cambridge.on 2011.05.10. 20:52:57

@knausz:
Megkérdezhetem, miért tanácsol el az angol tanárod ettől a társaságtól?
Rontjuk az angol kiejtésed?
Milyet használsz? Angol, mangol, amerikai, kanadai, netán ausztrál a megfelelő válasz?

lüke 2011.05.10. 20:54:37

@panelburzsuj:
nekem csak tollam van:)
kezemben, fejemen meg a hátamon:)
(ott piloerekció)

megszűnt 2011.05.10. 20:56:36

@cambridge.on:
"Megkérdezhetem, miért tanácsol el az angol tanárod ettől a társaságtól?"

Van egy hanganyagom. Amióta ide járok, nincs lelkierőm hallgatni. Az a gondja velem. Sokat blogolok, viszont beindult az íráskészségem megint. Ma fél óra alatt megírtam a húgom beadandóját és már ugrottam is ide.:)

porfelhő 2011.05.10. 20:59:57

Egyébként, ha van még valami probléma most irjátok ide, ha kérhetem!

aszekelyek 2011.05.10. 21:00:14

@Vanek B. Eduard: Ez a varázstalanítás? :)))) '. Ferink varázsa elszállt de nagyon. ". Ő magát hiteltelenítette el, nem kellett hozzá senki segítsége. HA a FIDESZ meg se nyikkan, akkor is egyik szavát ütötte agyon a másikkal és olyanokat is mondott, ami kiverte sok baloldali gondolkodásúnál a biztosítékot. A nincsen ingyen ebéd ... és társai.Valamit hablatyolt tóbiás, mszp- olgánál erről, hogy ők is persze követtek el hibát és pont a szolidaritás és a munka viszonylatot hozta fel. Nyilván nem akarta néven nevezni a megélhetési bűnözést és a segélyre alapozott, munkamentes életpálya modellt.

lüke 2011.05.10. 21:01:36

@Hepci: :)
ahelyett, hogy a kontóját növelné ( egy gejsával)

ulrike (törölt) 2011.05.10. 21:05:10

@cambridge.on: Hunglish a neve az általunk beszélt verziónak.

panelburzsuj 2011.05.10. 21:10:23

@Hepci:

Semmi.

Sose is volt értelme.

aszekelyek 2011.05.10. 21:14:22

@Hepci: hepcikém, a gésák nagyon műveltek. Már csak ezért sem lehetne az....Az a hangszer nem az a hangszer, amin egyedült tud valamit produkálni, amin a gésák játszanak. Nem ártana olvsagatni a témáról. Remek filmeket is látni néha, nem kereskedelmi adón de 25 óra 63 perckor kezdik . Nehogy valaki lássa. Nem , nincs videotár mindenütt, nálunk sem lehet előfizetni, pedig fővárosiak vagyunk... de a szolgáltató nem szeret erre fejleszteni. Nem az adó miatt. Sose voltak itt hajlandóak...Nem, nem kartelleznek csak a tányéros tévét is el köll adni valakiknek....

aszekelyek 2011.05.10. 21:26:29

@xsasha: Azt most is rongálják ezerrel, akiknek az az érdekük. :) röhejes ferenc például azt hiszi, hogy nem gondolják azt sokan, hogy na végre, amikor azt hazudja, őt Orbán akarja lecsukatni. Bár ez közel sincs a tényekhez de alkalmas arra, hogy ő ne a mártír szerepében jelenjen meg, hanem valaki olyanéban, akit már régen el kellett volna szépen tenni hűsölni. mszp fan nem vagyok de a mi ferinknél még ők is jobbak az országnak baloldal gyanánt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 21:27:40

@aszekelyek: senki se állította, hogy gésa, így lukra futottál.
Remélhetőleg szerelmes lesz hamarost, így megint akad valaki kielégíteni a vuittontáska igényét. Bár iszonyú verseny van s a legújabb nemzedék biztos nem lesz oly erkölcsös, mint ezek a lepurcant harcosok. :)

aszekelyek 2011.05.10. 21:30:48

@Hepci: Bizony senki és én is megerősítettem, hogy logikailag kizárt:)

aszekelyek 2011.05.10. 21:34:07

@Hepci: Mibe lesz szerelmes?egy pénztárcába, amelyikből fizetik a vuittontáskáit? :) Nem kéne más szóval jelölni az ő vonzalmát? A szerelem egy felemelő dolog. Hogy jön ő ahhoz? MA reggel piszok rosszul nézett ki. Túlfogyózta magát, vagy piál és nem eszik? Nemtom de valami nem oké. ps.esetleg valami ütősebb...

aszekelyek 2011.05.10. 21:43:09

@ulrike: Azzal nem engedték be verest egy jobb helyre..., mint az mszp frakció.... Megemlítem , hogy fiatalabbak, pld. a lányom úgy beszél angolul, hogy azt kérdezték tőle a felvételin, Nagy- Britannia melyik részén született és nem hitték el , hogy kelet európai. Sok dolog függvénye, ki, milyen jól és könnyen sajátít el nyelveket. Egyénenként változó. Nincs olyan, hogy a "magyarok kollektíven " rosszul beszélik az angolt.

ulrike (törölt) 2011.05.10. 21:55:31

@aszekelyek: Hunglish egy kifejezés. A lányod okos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.10. 21:59:36

@aszekelyek: utoljára a Darócziba volt hevesen szerelmes.
Mi lenne, ha kipróbálná Szijjártót?

megszűnt 2011.05.10. 22:04:45

@ulrike: @aszekelyek:
Az enyém németből vizsgázik, pénteken és szombaton. Felsőfokon tudja. Ővele már lehet menni Németországba. Tanulni, élni.., meglátjuk. Azért én ebben most egyre nehezebben döntök.

porfelhő 2011.05.10. 22:17:07

Navracsics: Bátor a magyar, nem parírozik a kormánynak

Vannak klasszikus alapelvek, amelyek alapján a bíróságnak függetlennek kell lennie a napi politikai behatástól.

Nyitott vagyok minden megoldásra a bírósági igazgatás kérdésében, mert ma az Országgyűlésben nincsen olyan komolyan vehető politikai erő, amely az igazságszolgáltatásnak ezt a fajta függetlenségét megkérdőjelezné - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Navracsics Tibor. "

inforadio.hu/hir/belfold/hir-432897

Navracsics Tibor nem látja annak a veszélyét, hogy a bíróság bármilyen okból elkezdenének parírozni a mindenkori kormánnyal.

Mint fogalmazott, normál esetben nem elvárható, hogy egy bíró egy megváltozott jogi szabályozás vagy intézményrendszer miatt "megtörik", és elkezd a kormánynak ítélkezni.

"A magyar emberek bátrak - legyen szó esztergályosról, újságíróról vagy bíróról -, csak úgy nem paríroznak a kormánynak" - fogalmazott"

hm. jó. bátrak, de még mennyire!
itt is vannak nagyon bátor "kommentelők."
bezony! aha. "újságiró". hm.

:)

porfelhő 2011.05.10. 22:20:02

Jaj! Bocsánat! Ne olvassátok!

Az "olvasóknak" hoztam, irtam. !

:)

megszűnt 2011.05.10. 22:27:19

Minden férfi, aki volt, végül hagyott nekem egy könyvet, egy történetet, ami az övé eredetileg, a legjobb tizesben. Hát így maradt rám A lepkegyűjtő. Mélynek induló, igazinak tűnő kaland után.

John Fowles hősét a lepkegyűjtés inspirálta arra, hogy nőket is lehetne hasonlóképpen – kábítással. Kinézett egy csodaszépet, akit elkábított, majd autójába tuszkolt és elhagyatott hazába cipelt. Úri körülmények között tartotta, mert hitte, a körülmények nagyban befolyásolják az ember értékét és életét.

Tévedett, de amikor néha erre gondolt, mármint a tévedés lehetőségére, mindig közbeszólt a józansága, ami őrültséggé fokozódott, hogy tudniillik elgondolni valamit és megvalósítani két különböző fogalom.

Próbálom megfogni a történetet, de nem megy, pedig különben silány, ám jól felépített munka, ma mégsem megy. Fáradt vagyok.

porfelhő 2011.05.10. 22:33:24

Gyurcsány hozzájuthat az ügyészségi iratokhoz, de nem viheti el azokat

A volt kormányfő bármikor, korlátlan ideig használhatja a parlament mentelmi bizottsága elnökének dolgozószobáját arra, hogy a mentelmi joga felfüggesztésével összefüggő ügyészségi iratokat áttanulmányozhassa, a dokumentumokat azonban nem kaphatja meg - közölte Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnöke.

A volt miniszterelnök Rubovszkynak írt levelében az ügyészségi iratok másolatát kérte, az elnök azonban egy másik szocialista képviselő ügyében történt korábbi visszaélés miatt nem ad ki másolatot, de bármikor biztosít időt Gyurcsánynak, hogy az iratokból felkészülhessen."

helyzet van. ott is, itt is.
van ilyen.

porfelhő 2011.05.10. 22:37:20

@panelburzsuj:

Jaj! még most vettem észre, hogy irt két szót a tisztelt kommentelő! de minek!?
A válaszom.

Értem.

porfelhő 2011.05.10. 22:41:17

még ennyit.

Jóccakát!

xsasha 2011.05.10. 22:56:51

Hű. Wolf Kati most énekelt hunglishül, és nagyon jó volt.
A kádárizmus visszavetette a nyelvi kérdést is, de cserébe oroszul még szarabbul beszél a magyar. A fiataloknak az angol nyelv ma már easy-peasy. Szal hajrá Wolf Kati! Mutasd meg, mit tud a magyar! Mutasd meg a fikázóknak. :-)

xsasha 2011.05.10. 23:11:18

@xsasha:
"És a hetedik továbbjutó....Hunglish"!
Valamire csak jó volt.

panelburzsuj 2011.05.10. 23:12:37

@xsasha:

Felragyog az ég is, felkiáltok én is:
Hipp-hopp, jön Wolf!

ulrike (törölt) 2011.05.10. 23:22:32

@knausz: Békén kell hagyni azt a gyereket, el tud az menni egyedül is. Elég neki egy plasztik, az anyja távollétét elviseli. Azért megy el, hogy ez utóbbit begyakorolja. Nem kell zavarni.

xsasha 2011.05.10. 23:24:41

@panelburzsuj:
Apropó, esti mesében is világbajnokok vagyunk szerintem.
4 nyelven néztem esti meséket, de a Magyar népmesékhez, Mátyás király meséihez, Vukhoz hasonlót sem láttam. Egy-két japán anime talán. Vélemény?

ulrike (törölt) 2011.05.10. 23:28:49

@Hepci: Gondolod, hogy Szijjártó merészelné megpróbálni belelógatni valahogy? Ebben az esetben ki kéne jönnie a Balatonból, és letolni a nadrágját. A médiahatóság még eltiltaná.

ulrike (törölt) 2011.05.10. 23:30:44

@xsasha: Az a baj, hogy nem csak az estiben.

panelburzsuj 2011.05.10. 23:34:25

@xsasha:

A Vuk összenyálazását nem kéne egy skatulyába tenni a Magyar népmesékkel.

Ha így folytatod, egész megmakovecesedek ...

porfelhő 2011.05.10. 23:36:52

oppá!pardon! ezt nem hagyhatom ki!

Miccccsoda érzelmekkel "fűtött" komment. ! van ilyen.
Jut eszembe egy beszélgetés. : Na igen vannak olyan "nőcikék" kik "listát állithatnak fel," arról a bizonyos múltról .
És hát szomorú, de való hogy "ezek az akárkik" sokszor jobban megbecsültek.
no de hát az élet már csak illlyyen. azért a "nincs" még is csak "jobb"...... mint a "listás élet".
:(

ulrike (törölt) 2011.05.10. 23:37:21

@xsasha: Jó az orosz Nu, Pagagyi, a csehek Rumcájsza meg Vakondja, meg van még egy csomó, ha az ember körülnéz. Mindenki a magáét szereti, mert azon nőtt föl. De ez inkább generáció függő. A mai magyar kölkök már azt sem tudják, ki az a Oriza Triznyák vagy a Téglagyári Megálló, pedig ezek klasszikusok.

porfelhő 2011.05.10. 23:41:54

hm. Egyébként jó, nem rossz. a duma.
na.igen.

.)))))))))))))))

hm?

ulrike (törölt) 2011.05.10. 23:42:34

@porfelhő: Ez persze csak attól függ ám, hogy azok, kik a listán vannak, hogyan tették dolgukat. Ha ügyetlenül, akkor valóban jobb lehet a nincs, mint a lista, bár a listának az az előnye, hogy minél hosszabb, annál nagyobb a szórás.

porfelhő 2011.05.10. 23:47:27

@ulrike:
Bezony! Csak úgy szokták mondani, hogy "gyomor is kell hozzá".
Egyébként ki-ki maga ízlése szerint döntheti el.

porfelhő 2011.05.11. 00:08:54

hm. Na de hát. Mit csináljak.
Te vagy a többség és neked biztos mindig igazad van.

na.de. már csak "pislákolok"
most már tényleg.

Jóccakát!

nemzetileg holnap is müködjetek együtt . ha kérhetem.
Igen. hm?
:)

porfelhő 2011.05.11. 00:10:42

oppá! most nézem az órát.

Ma!

:))

a-kis-herceg 2011.05.11. 07:22:20

@xsasha: szégyellem, hogy BME s vagy/voltál... sajnálom

a-kis-herceg 2011.05.11. 07:24:17

@Hepci: ???? és folyamatosan lehülyézem magam? nem tűnik ésszerűnek

a-kis-herceg 2011.05.11. 07:25:20

@panelburzsuj: egyetlen másik nikken voltam korábban.
aztán imázst váltottam, hogy ne unjatok meg...

panelburzsuj 2011.05.11. 08:39:29

@a-kis-herceg:

Hát ha halomra cáfoljátok itt az elméleteimet, akkor tudod ki fog nektek rejtvényt fejteni ...

Amúgy meg de!

Olyan sok bőröd (skin, kinézet) volt, több má be se fért az indasublótba.

Olvasni meg ki olvas itt? :)

a-kis-herceg 2011.05.11. 08:42:27

@panelburzsuj: a zavatar zivatar? csak arculatválátáskori ruhapróba sor volt...

nagy gonddal választottam és azóta nagyon elégedett is vagyok. nem de?

nem szoktalak cáfolni... csak ritkán. de azonosítani engem TG-vel! eh!

xsasha 2011.05.11. 09:14:13

@panelburzsuj:
Ok, persze, nem kellene, de hasonlítsd össze a Vuk-ot a Tom&Jerry-vel vagy a Nu Págágyi, Zájcsik mesékkel.

Megmakoveczesedni nem kell ( :-) ), de lássuk be, olyan értékeink vannak, amik világbajnokok. Rendelkezünk kritikus sikertényezőkkel, csak ezekre kellene a vezérvonalakat felépíteni - és újra el lehetne kezdeni egy reformkort.
Le kell rázni ezt a sz@rt, ezt a liberáliskodó érdek/haszon világot. Elő kell szedni a Klebesberg Kúnókat, a Hajós Alfrédokat, az Öveges Józsi bácsikat - még mielőtt megfojtottuk őket az oktatásba bevezetett minőségbiztosítással, a mindent átölelő haszonelvűséggel. Na most már kezdhetsz megmakoveczesedni. :-)

xsasha 2011.05.11. 09:16:59

@ulrike: Én oroszul néztem a Nu, Págágyit. Élveztem, voltak benne jó poénok. De kérlek, ne hasonlítsuk nem hogy a Magyar népmesékhez, de a Vukhoz se. Értékközvetítés. Ezt csócsáld.

Blogger Géza 2011.05.11. 21:27:20

@charlie sheen: Ez többszörös félreérts, először is egy párt nem igazán tud munkahelyeket ígérni, legalábbis ekkora számban, mert egy pártnak sincs ennyi alkalmazottja. Egy párt maximum azt tudja ígérni, hogy hatalomra jutása esetén olyan gazdaságpolitikát folytat, amely kedvez új munkahelyek létrejöttének. Szó szerint ez is áll a programban:

"A cél olyan gazdaságpolitika bevezetése, amely elősegíti,
hogy Magyarországon egy évtizeden belül egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre."

Másodszor is látható, hogy itt egy hosszú, távú, tízéves tervről van szó, nem olyan valamiről, ami hatalomra kerülés esetén azonnal teljesülni tudna.

Harmadrészt a 2/3-os parlamenti többségnek nem sok köze van a munkahelyek számához, tehát aki erre gondolt, az meglehetősen tájékozatlan. :)
süti beállítások módosítása