Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:16

A választási rendszerekről szóló óráimat évekkel ezelőtt, a valóságshow műfajának hazai megjelenése idején rendre az akkor futó két sorozat, a Big Brother és a Való Világ eltérő kiválasztási stratégiájának elemzésével kezdtem. A két különböző eljárásban sikeres versenyzők szépen demonstrálták, hogy mennyire nem semleges technika a szabályrendszer, milyen jelentős hatással van a viselkedésre, a taktikára és magára a végeredményre is a választás módja. Az első szériák óta – miután látványosan unatkozó embereket máshol is láthatok - nem néztem ilyen műsort, az elmúlt hetekben azonban rátaláltam egy meglepően érdekes formátumra.

Az Éden hotelről van szó, amelybe először egy blog egészen zseniális írásai miatt néztem bele, de aztán szinte függő lettem. A műsor – bármennyire furcsa – olyan tanulságokat hozott, amelyekről talán egy politikai blogban sem szentségtörés beszámolni. Természetesen fogalmam sincs – bár nagyon szeretném tudni - , hogy egy ilyen sorozat mennyire megrendezett, de bárhogy is van, ez a formátum kiválóan alkalmas a homo politicus döbbenetesen különböző viselkedésmintáinak tanulmányozására.  Láthatjuk, hogy miként szövetkeznek, gyűlölködnek, manipulálnak és taktikáznak a szereplők, ki több, ki kevesebb sikerrel és tehetséggel. Megtapasztalhatjuk – hiszen a játékosok egy részének kiválasztása erre alkalmat ad -, hogy a dominanciáért, hatalomért folytatott küzdelemben mennyire veszélyes az emberi butaság, s hogy a tudatlanságnál van egy még ártalmasabb: a rosszul tudás.

Hosszan sorolhatnám még a sorozat értékeit, de inkább már csak egy - a magyar politikában is ismerős - elemét emelem ki a játéknak. A hosszú küzdelemben egyesek következetesek tudnak maradni, ragaszkodnak korábbi mélyen átélt mondataikhoz, vagy legalább képesek önreflexív módon viszonyulni saját régebbi álláspontjukhoz. Mások azonban ide-oda csaponganak, mondanak mindent és mindennek az ellenkezőjét, s ezért aztán gyakran elveszítik a többiek bizalmát. Nem is beszélve a nézőkéről: a műsor készítői ugyanis minden fontosabb mérföldkőnél bevágják a szereplők korábbi állításait – milyen szép és hasznos lenne ugyanez olykor a politikai hírekben is.

Egy szónak is száz a vége (sic!): politikai szakértőknek legalább egy évad kötelező „olvasmány”. S bár állítólag nem szerencsés, ha az elemző kimondja, én azért most kimondom: hajrá, Kristóf!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr792915019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szentek jogállásáról 2011.05.19. 07:21:33

Tulajdonképpen van abban valami logika, hogy ha Isten az Alkotmányban szerepel, ráadásul ilyen kitüntetett helyen, akkor a szenteknek törvényben a helyük. Én a kormánypártok helyében nem apróznám el: csinálnék egy törvényt a szentek jogállásáról.Amióta...

Trackback: Kétharmados karantén 2011.05.19. 02:12:39

p { margin-bottom: 0.21cm; A cím értelmetlennek tűnhet. Adott egy párt(szövetség), amely a Parlamentben kétharmaddal rendelkezik. Óriási fölhatalmazást kapott, akár új alkotmányt is konstruálhat (meg is teszi), akár az egész közjogi rendszert átszabhat...

Trackback: Tandíj: A ''fiatalok ellen indított büntetőhadjárat''? 2011.05.18. 23:46:49

"Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked" - Orbán Viktor 2008. február 28-i beszéde szerint ez a tandíj üzenete.    Vizsgálat:  <p>Pe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszűnt 2011.05.18. 21:24:01

"A hosszú küzdelemben egyesek következetesek tudnak maradni, ragaszkodnak korábbi mélyen átélt mondataikhoz, vagy legalább képesek önreflexív módon viszonyulni saját régebbi álláspontjukhoz."

Ilyen Lengyel László politológus. Éppen most beszél az ATV-n.

John C. Arvay 2011.05.18. 21:24:30

csak nem :)))) ? Te is "fiam" Brutus :) ?

baromi érdekes figurák vannak benne, igazi válogatás az "átlag" emberből.

lehet fikázni, lehet lenézni azokat akik benne vannak, vagy akik nézik, de azzal sem árt szembenézni: mi, emberek, nagy átlagban ilyenek vagyunk. se nem jobbak, se nem rosszabbak.

és ezért tudnak olyan szépen megetetni a politikusok is minket: néha elég egy kis kenyér (fődíj), meg egy kis cirkusz (közeg, kiválasztás, stb).

jetcool 2011.05.18. 21:30:23

kész. sírok. made my day :)

nyünyüge 2011.05.18. 21:36:49

@török gábor:
Valóságshow-n tanuló politológus! na kíváncsi vagyok, hány bejegyzéssel fog szaporodni a Vélemény rovatod ezek után :)!

Flankerr 2011.05.18. 21:41:05

Kedves Gábor!

Ha ez tetszik, keress rá a blogon a Rock Of Love hogyvoltokra.. megéri..:)

BBD8dpqvdp 2011.05.18. 21:49:29

Kedves jó Gábor!

"Száz szónak is egy a vége!" (Bár - ha jól meggondolom - egy szónak is lehet száz vége. Legfeljebb kissé furcsán néz majd ki.)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.18. 21:50:31

Ó te gyilkos peronoszpóra mit tettél a szőlőmmel!

török gábor 2011.05.18. 21:52:40

@BBD8dpqvdp: ezt viccnek szántam, utalva a valóságshow egyik jellemzőjére... :)

megszűnt 2011.05.18. 21:54:17

Kedves Gábor!

Most akkor a sorozatokról beszéljünk, ne arról, hogy milyen mélyen van Orbán megítélése? 38 pont. Ilyen alacsony még nem volt. A köztársasági elnöké 37.

És akkor 4 millió ember képviselet nélkül ballag az utcán. Ilyen vagyok én is. (Holnap reggel 9,10- kor megismétlik az ATV-n az adást, aki lemaradt.)

Giró-Szász András politológus nagyon gyenge volt! Szavazzuk ki? Lesz ilyen lehetőség itt?

bariga 2011.05.18. 22:01:54

OK? de ki az a Kristóf? Bocsánat, de éppen ma kaptam egy viccet, ami kissé illik ide. Néha objektív okokból is változik a zember.
"A 78 éves Gyuri bácsi már alig tud járni. Szomszédja, hogy feldobja az öreg hangulatát, azt mondja neki:
- Jöjjön, Gyuri bácsi, elmegyünk kurvázni.
- Jaj fiam, nem megy az már nekem.
- Dehogynem! Kiállunk a sarokra, és aki arra jön, mind lekurvázzuk.

megszűnt 2011.05.18. 22:12:45

@török gábor:
"Láthatjuk, hogy miként szövetkeznek, gyűlölködnek, manipulálnak és taktikáznak a szereplők, ki több, ki kevesebb sikerrel és tehetséggel."

Megrendezett dolog minden. Semmi spontán. A politika is ilyen. A Fidesz nem most találta ki ám, mik lesznek azok az intézkedések, melyeket meg fog hozni! Előre eltervezte. Benne volt a forgatókönyvben.

"ez a formátum kiválóan alkalmas a homo politicus döbbenetesen különböző viselkedésmintáinak tanulmányozására."

Igen! A valóságshow mintáján, ha megyünk tovább, pl. tegyük föl elmondja előre a Fidesz, milyen dolgokat lép meg, akkor nem volna most kétharmadja. Ki szavazza őket be?

jjulie 2011.05.18. 22:15:11

@Akitlosz:

na te is egy olyan díszpéldány vagy akinek jót tenne néhány hónap valóvillás részvétel, és leszoknál erről a szemétgyártásról amit itt művelsz

jjulie 2011.05.18. 22:16:34

a fél országnak jót tenne egy ilyen cuccban való részvétel

megszűnt 2011.05.18. 22:37:24

sic!-re, ha kattintunk, kijön a vicc!:) Valami vidám dolog ez ma, viszont volt az Esmeralda mexikói sorozat, arról jobban tudnék beszélni, az is szemléletes, mert a jó+a rossz csap össze és akkor a végén a jó győz.

De nem mindig. Ha megnézzük ebből a legkedvesebb dalomat, akkor látjuk, hogy nem. Én ezzel búcsúzom ma és köszönet Török Gábornak, hogy ilyen jó témát hozott, ha nem is szokványosat, de nálam mindenképpem mosolyt.:)

www.youtube.com/watch?v=b0o50x2_e_U&feature=related

bóra77 2011.05.18. 22:50:16

hogy mi? nem má'!;)

LAKSZ 2011.05.18. 22:56:14

Tisztelt Török Gábor!

Ha csak a pártpolitikához hasonlítja az "Éden"-t, ill. pártpolitikusokhoz a szereplőket, akkor az találó. A civil közélet helyzete talán még nem ennyire lesújtó.

Ignéczi Tibor

dunabeat. 2011.05.18. 23:09:05

Gábor, ma Kristóf azért túlzásba esett Szandra provokálása során, nem?

Bár egyébként én is neki drukkolok. :)

Zsoo 2011.05.18. 23:15:56

Kedves Knausz!

Nézzed csak a cionista tévét.
Téged is képviselnek hidd el, az egész stáb!

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.05.18. 23:16:17

Tanár Úr, jó látni, hogy néha elcsábul ilyen bulvár dolgok felé is.

Táskás Tóni 2011.05.18. 23:23:02

Kristóf sunyi szemét lett a játék végére, már nem szimpatikus. Sajnos ott tartok, hogy már nem szeretek senkit,de azért HAJRÁ ROBI
@török gábor: Egyszer hallottam azt is élő adásban, hogy: hajrá MSZP aztán mi lett belőle! /M1 választási közvetítés2006./

calebmarlow 2011.05.18. 23:25:54

hát tanár úr, ha ez bejön, nézzen bele a survivor néhány jobb évadába. kiválasztás ott ugyan nincs, de néha tényleg kurva érdekes.

porfelhő 2011.05.18. 23:26:31

Nagyon jó a poszt témája mint mindig.:)
Keresem a politikai szálat, elolvastam már legalább tízszer.

:)

ssi 2011.05.18. 23:32:00

friss hírek a történet folytatásával kapcsolatban

www.origo.hu/teve/20110518-pofon-utan-igen-csunya-veget-ert-szandra-jateka-az-eden.html

tanulságos ...

@Zsoo: Gíró-Szászt se lehet az ATV-n nézni? Az ATV nem politikai műsoraival is gondod van?

porfelhő 2011.05.18. 23:33:55

oppá":) elfelejtettem, már megint.:)

Azt olvastam tegnap egy másik blogon, hogy állitólag én szétvertem itt a Török Gábor blogjának "közösségét", ezért megpróbálok a "történetben" keresgélni, van e valaki, akihez hasonlítani tudnám magam.
Már ha ilyen személyiségnek látszom, aki egész közösségeket tesz tönkre.
Igaz a kedves kommentelő elég későn jött rá, eltelt már több mint egy év.
A többségi kormány tevékenységét már fél év után elég sok kritika érte.
:)

porfelhő 2011.05.18. 23:35:28

Ezért elolvasom még legalább tízszer!

:)

Dig, Lazarus! 2011.05.18. 23:37:40

"a műsor készítői ugyanis minden fontosabb mérföldkőnél bevágják a szereplők korábbi állításait – milyen szép és hasznos lenne ugyanez olykor a politikai hírekben is." Hangzatos mondat, de nem inkább vitaműsorokban, interjúkban, sajtótájékoztatókon lehetne ezt tenni? Orbánt sikerült már valaha ilyen módon szembesíteni korábbi állításával? Vagy ami még fontosabb (és aktuálisabb): sikerülhet még valaha is?
Körülbelül annyit kockáztat ő, mint egy politológus :-%

Ordnassac 2011.05.18. 23:39:54

@manyike: Zsoo még azon kevés megmaradt emberek egyike, akik visszasírják a MIÉP-et.

Ordnassac 2011.05.18. 23:41:55

TG, most gonosz leszek, de nem lepődnék meg, ha nem csak Kristóf miatt nézed az Éden Hotelt. :-P

Ui.: egyszer kukkantottam bele és rájöttem, hogy a Balaton-parton is elég ilyen csajt lehet látni, így továbbkapcsoltam...

porfelhő 2011.05.18. 23:42:04

gyakran elveszítik a többiek bizalmát. Nem is beszélve a nézőkéről:"

Na. Igen! Már írtam sokszor.:)

"A politika egy piac, egy színház, s a nézők minden választáskor, értékelik tetszett e az előadás".

:)

porfelhő 2011.05.18. 23:49:24

@jjulie:

www.sport24.hu/kulfoldi-foci/265931/beujit-a-barca.html

Te inkább ezt nézd, ne a "valóvillát". ha kérhetlek.

:)))))

porfelhő 2011.05.18. 23:51:35

@jjulie:

Lemaradt. :)

Bocsánat!

Netuddki. 2011.05.18. 23:59:03

Nos csak annyit fűznék hozzá a valóságsós analógiához, hogy ne felejtsük el a célokat sem. Ki miért kepesztet az ilyen műsorokban. Aztán ez hogyan formálja (át) a személyiségét.
Aztán nézzük meg a politikában is ki miért. Aztán szépen rájövünk itt nem a választók a fontosak. Sőt szerintem a magyar politikában még a látszatát is elkerülik. Két választás között meg főleg.

Amúgy nem nézek valóságsókat. De tényleg nem...

Netuddki. 2011.05.19. 00:01:55

@porfelhő: "A politika egy piac, egy színház, s a nézők minden választáskor, értékelik tetszett e az előadás".

Ezt próbálják elhitetni a politikusok. A lényeg ne szóljál bele. Pedig itt mindenki szereplő és mindenki mindent fizet nemcsak a jegyárat...

porfelhő 2011.05.19. 00:07:31

" Láthatjuk, hogy miként szövetkeznek,"

Bajnai Gordon újságírók jelenlétében egy budai szállodában mutatta be kedden este Haza és Haladás nevű alapítványát"

hvg.hu/itthon/20110518_bajnai_gordon_alapitvany

Vagy talán rosszul értelmezem. ? rosszul? gondolom.?

:)

porfelhő 2011.05.19. 00:14:33

@kovi1970:

Na. Igen! főleg most , nagyon nem lehet szólni.
Fizet..... de még mennyire hogy mindenki, fizet!
Van aki túl nagy árat fizet, és nemcsak a politikában.....
Egyébként: amit idéztem, azt Kövér L. mondta,- anno.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.19. 00:14:33

@Ordnassac: nem az az ilyen műsorok közönségvonzásának esszenciája, hogy végül/néha dugnak vagy nem dugnak?

porfelhő 2011.05.19. 00:17:29

Na. jó.

Jóccakát!

:)

cambridge.on 2011.05.19. 01:17:39

Miről maradok le!
Nem nézem ezeket a műsorokat, nem érthetem a politikát?
Hol vannak ezek a mesterséges intrikák, összefonódások a való élethez?
Hol vannak ezek a tragédiák ahhoz, ami egy külföldre merészkedő magyart ér, nem mástól, hanem honfitársaitól?
Intrika, cselszövés, zsarolás és fenyegetés mindennapos dolog, a megtévesztés, hamis ígéret hozzátartozik egyesek létéhez.
Miért nézném a mesterséges világot, ha az igazi sokkal szemléltetőbb, sokkal érdekesebb.
A politikusok csak ipari tanulók a többséghez képest.
Más nemzetnél nem ennyire érezhető ez a megosztottság.
Cseppben a tenger.

parlamentarista 2011.05.19. 01:25:23

az ilyen műsorokat az nyeri meg, aki pontosan tudja honnan indul és hová akar eljutni. ebben a közegben mit akar elérni. aki egy ilyen műsorba "csak úgy" bekerül és sodródik az árral azt hamar kiszavazzák. az állampárti politika pont fordítva működik.

ismerek néhány állampárti politikust - nem sokat, de néhányat mégis csak - és nekem úgy tűnik: a sikeres politikusok egyáltalán nem céltudatosak. minden történés a helyzetből adódik, és sohasem az emberből. a sikeres politikusok mindig rendkívül visszafogottak. nem adják ki a személyiségüket. álarc mögött élik az életüket. sikeresen nem azt értem, hogy államtitkár lesz valaki, hanem azt, hogy politikusként nem bukik meg. ez a celeb játék pont a fordítottja ennek. ezekben a műsorokban az lesz sikeres, aki folyamatosan saját magát adja.

a politikával is úgy lehet, hogy, aki nem érti tanítja. aki ahhoz sem ért abból lesz a politológus.

sisszi 2011.05.19. 02:03:41

az édenbe legalább a fele nő. csakis a kanos show lenne valóságos.

a-kis-herceg 2011.05.19. 07:08:26

@knausz: ha ilyen alacsony akkor TG döntése korrekt...

a politika-politikusok szót sem érdemelnek... addig ÉDEN t elemzünk

aki majd 50% fölé tornássza (pl lopás nélküli szürke munkával) azzal majd foglalkozunk...

amig 2/3-os (a zemberek kétharmada utasítja el) kormány van addig az éden tv ben megy...

a-kis-herceg 2011.05.19. 07:14:19

ez a valóbb világ.

"Leköpték Gyurcsány Ferencet Egerben... egy nő többször is leköpte a szocialista politikust."
aztán GYF: "a polgárok egyre keserűbb szájízzel szemlélik a Fidesz tevékenységét, de szerinte még csak most jön majd a "feketeleves" "

ő márcsak tudja milyen a polgárok SZÁJÍZE... (na nem csókolóznak vele...)

index.hu/belfold/2011/05/18/lekoptek_gyurcsany_ferencet_egerben/

a-kis-herceg 2011.05.19. 07:16:37

+ a kiegyensúlyozottság polgári erény

"Fidesz-KDNP-s helyi képviselő gyermekét Nyíregyháza-Sóstóhegyen, miután kiderült, hogy a városrész általános iskoláját a fenntartó önkormányzat be akarja zárni....
...az utcán inzultálták, leköpdösték valakik a gyermekét. Hozzátette, hogy a történtek ellenére a szívére fog hallgatni az iskolabezárásról május 31-én döntő önkormányzati közgyűlésen és "nem fog igen gombot nyomni"."

leköpték, megfutamodik. a szivére hallgat...

index.hu/belfold/2011/05/18/lekopdostek_egy_nyiregyhazi_kepviselo_gyermeket/

a-kis-herceg 2011.05.19. 07:22:55

ez a valós való világ...

mezőgazdasági (csaló) nagyhatalom vagyunk

www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_kart_okoznak_magyarorszagnak_az_uj_csalasi_technikak.483619.html

mennek a tízmillák a 2/3-os kormány fotózására... hány lélegeztetőgép?

www.fn.hu/belfold/20110519/vagyonokbol_orokitik_meg_kormanytagok/

SP: a zalkotmany majd szarba szökken... lesznek kispártok? igény lenne...

www.fn.hu/belfold/20110518/oszre_eldolhet_kivegzi_e/

végre a fides nek megjött a zesze... 8 milláért a frakció audit vett...

www.stop.hu/articles/article.php?id=876779

a-kis-herceg 2011.05.19. 07:27:51

kicsit még rakták volna a garasokat... akkor R( at is vehettek volna...

totalcar.hu/magazin/hirek/2011/05/18/az_audi_r8_kicsi_enje/

hazug fidesznyik (törölt) 2011.05.19. 07:50:40

@a-kis-herceg: "leköpték, megfutamodik. a szivére hallgat..."

A szívére nem hallgathat, a Párt nem engedi meg, hogy egy szavazógép másképpen szavazzon, mint ahogy a legfelsőbb vezér elrendeli...
Különben a magyar nép tökéletesen megérdemli azt, amire szavazott és remélem, hogy sokat fogok még szórakozni a kormány minden új ötletén.
Jól megbüntette a nép a szocikat, nyilvánvalóan azt hitték, hogy gazemberek és csalók csak közöttük vannak.
Hajrá Viktor, csak így tovább!

lüke 2011.05.19. 07:59:34

hmm
egy pszichológus-"pszichológus olyan személy, aki egyetemen, – nappali, esti, levelező vagy kiegészítő formában, – pszichológia szakon diplomát szerzett" ez is hmmm, hogy hol szerezte-
eltalált az édenbe- mert a magán élete zűrzavaros- és megírt egy fantázia dús íróval pár szituációt
a való világban történhetőt, ami nem az élet, mert ott rögtön dönteni kell

s volt honnan másolni-egy picit hozzáadva
Hemingway novella
www.imdb.com/title/tt1031243/
www.edenproject.com/
G.E.C.K
The Garden of Eden Creation Kit (G.E.C.K.) was a device created by Future-Tec, a division of Vault-Tec Industries, which was meant to revitalize areas of a post-nuclear wasteland. The concept of the device as well as its design was completed by Doctor Stanislaus Braun, a brilliant, if egotistical, Vault-Tec researcher.

de a kompromisszum hiányban szenvedő magyar politikára ráfér egy kis magatartás tudomány:)
en.wikipedia.org/wiki/Behavior

röviden borát kellene plagizálnom: na ne má'

hazug fidesznyik (törölt) 2011.05.19. 08:00:54

Ja, elfelejtettem szólni Orbán Viktor kedves vezetőnek, hogy régebben létezett kommunista szombat. Ma, amikor a magyar nép egységben és nagy odaadással a nemzet érdekeit nézve, az államadósság csökkentésén fáradozik, egyes dolgozók simán elpocsékolják a hétvégéket. Pedig be lehetne vezetni a polgári szombatot, amikor a magyarok a nemzeti együttműködés jegyében ingyen dolgozhatnának, segítvén ezzel Lázár János elvtársnak az államadósság elleni harcban.
Legyen elég a hétvégei semmittevésnek: dolgozzunk a Hazáért!

lüke 2011.05.19. 08:01:27

@sisszi:
a biosz tanárnő- a sulink előtte fiú iskola volt-
mindig azt mondta:
vegyes osztály, fele hülye

lüke 2011.05.19. 08:06:06

@cambridge.on:
hát sajnálhatjuk:) az életre nevel
ahogy az amerikai orvos sorozatok:)
bár az ásító inast is magyar festette meg- nem véletlen-
s a politikusok se mások ,mint az átlag populáció, mert onnan választódnak ki

porfelhő 2011.05.19. 08:07:38

@a-kis-herceg:

"leköpték, megfutamodik. a szivére hallgat..."

Röviden csak ennyi: Micsoda hülye, vadparaszt lehetett.
És ez egy nagyon gyenge jelző.
Az ilyenek veszik azt a bizonyos százkilencvenkilenc forintos bort!
Ész semmi, a munkához való hozzáállás nulla.
Úgy gondolom ez a réteg az akiknek a társadalom egyébként sem tudja semmi hasznát venni. Teljesen mindegy ki kormányoz.

turósmácsik 2011.05.19. 08:09:47

Nagyon tanulságos a szereplők működése, de az igazi társadalmi leképződés a kommentekben jelenik meg. Mármint a műsort kísérő közösségi oldalon, a hogyvolt-ban és kicsit kulturáltabb, elemzőbb formában az index topikon.

Engem meglep a tömény gyűlölködés, mocskolódás, és intolerancia. Bár nem kéne csodálkozni, a mai magyar politikai eseményekre is pont ezek az emberi érzelmek aktivizálódnak. Ebben a miliőben nemcsak a média, hanem a politika is jól tud kavargatni, érdekeket, pénzt termelni.

megszűnt 2011.05.19. 08:13:41

Én a Való Világ 1 szériáját néztem. Ebből levonja az ember a tanulságokat és tudja, hogy tovább kell lépni.

Amikor adásra készítettem a férjemet, az utolsó mondatig begyakoroltuk a szöveget! Aztán egy budai stúdióba mentünk, ahol a rendező instrukciókat adott volna még a férjemnek, de mondtam, hogy az már be van gyakorolva és nem mondja másképpen. Az ember 100%-ra utazik, nem lebőgésre!

"Természetesen fogalmam sincs – bár nagyon szeretném tudni - , hogy egy ilyen sorozat mennyire megrendezett,"

100%-ban! Nem lehet a véletlenekre menni. Gíró-Szász tegnapi szereplése (ma reggel 9,10 ATV! ism.) lehangoló volt. Bizonyára megkapta a témákat előre. Ebből illett volna készülni.

Gíró-Szász Andrásnak üzenem: Ha olvasná Török Gábor blogját, akkor tájákozott lenne, mert pont azok a témák merültek fel és akkor legalább innen lehetett volna, ha saját kútfőből nem ment.

Lengyel László nagyon képben volt! Ő következetes önmagához. A lábat is, mielőtt amputáljuk illik érzésteleníteni, túl azon, hogy a beteget felkészítjük. Mondandóját erre alapozta. Most és a Bokros-csomag elfogadásakor is. Nem tágított. Így ért össze a Corvinus hallgatója a tűzoltóval.

Ők a történet mellékszereplői voltak és eladták nekem az egész sztorit (5- ször néztem meg!):
www.youtube.com/watch?v=Rxe9xQsQU5U&NR=1

porfelhő 2011.05.19. 08:15:36

A tíz évre szóló munkahely-teremtési program 1,8 százalékát teljesítette kormányzása első évének végére a Fidesz-kabinet"

Azaz már csak 982 ezer állás (plusz, ami elveszett a közszférában) hiányzik az ígéret teljesítéséhez. "

Egyelőre az a terv sem látszik megvalósulni, hogy munkaalapúvá állítsák át a gazdaságot"

nol.hu/belfold/20110519-sokaknak_alom_a_munka

hm. a jövő elkezdődött.
" ide-oda csaponganak, mondanak mindent"

ssi 2011.05.19. 08:19:35

édenben naponta szervezkednek, acsarkodnak, keresztbe tesznek, a másik titkos terveit fürkészik .. a valóság nem ennyire éden .. a sakk, póker, painball stb. taktikázó játékok/sportok meg tök jók

medián - májusi felmérés
Fidesz 34%
MSZP 17%
Jobbik 10%
LMP 5%

lüke 2011.05.19. 08:21:52

@knausz:
annyira , hogy Antallnak felajánlotta, hogy szivesen lenne szóvivője, akkor félretették egy kicsit
erről szól Tépelődés? c. novelláskötete, "pótszerként bankárokkal vacsorázott ,mikor az emberek éheztek"
(komoly)

lüke 2011.05.19. 08:24:38

@manyike:
azt játszhatod a nintendo wii-n is, még meg is izzadhatsz:)

porfelhő 2011.05.19. 08:27:27

Oszkó Péter szerint jó irányba haladunk "

A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája jó irányba alakul, ugyanis végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel"

www.hirado.hu/Hirek/2011/05/19/03/Oszko_Peter_szerint_jo_iranyba_haladunk_.aspx

"mondanak mindent és mindennek az ellenkezőjét, s ezért aztán gyakran elveszítik a többiek bizalmát."

Haladunk! Itt a példa, az általam belinkelt két nyilatkozat is mutatja, mennyire , megy még mindig a parasztvakitás.
Majd az idő eldönti mennyire jó ez a haladási irány! Ha már a politikusok, a többségi kormány, nem tudnak, vagy nem akarnak "egységet" képviselve nyilatkozni.
:)

lüke 2011.05.19. 08:29:25

@manyike:
ilyen sok?
Hahn Bandi kozmetikázza az adatokat

lüke 2011.05.19. 08:31:00

a bankárok meg előbb utóbb beállnak a tőke mellé:)
előbb Surányi ,most Oszkó
öz köll

lüke 2011.05.19. 08:36:40

új magyar módi:
köpdősődés

Leköpdösték egy nyíregyházi képviselő gyermekét

index.hu/belfold/2011/05/18/lekopdostek_egy_nyiregyhazi_kepviselo_gyermeket/

Leköpték Gyurcsány Ferencet Egerben
index.hu/belfold/2011/05/18/lekoptek_gyurcsany_ferencet_egerben/

Gábris szomszéd 2011.05.19. 08:37:16

Az ilyen jellegű "műsorokról" kb. hasonló véleménnyel vagyok én is :)

www.magyarhirlap.hu/velemeny/valotlanvilagtalan.html

"Ma már egész fegyverarzenál szolgál arra, hogy az embereket a hüllők mentális szintjére süllyesszék. Ez azért fontos, mert a hüllőt csak három elemi ösztön vezeti, az evés, a párzás és annak a territóriumnak a bármi áron való birtoklása, ahol az evést és párzást lehetővé tévő „objektumok” vannak. A hüllőszintre visszalökött ember létét ezután már csak a három „p”, vagyis a pénz (létfenntartás), a p.na (fajfenntartás) és a politika (terri­tóriu­mért folytatott harc) fogja kitölteni. Ami azért „jó”, mert így kizárólag az ehhez kapcsolódó „javak” megszerezhetősége érdekli majd, és ilyen irányú szükségleteinek kielégítésére azonnal készen áll a globális „szép új világ” egész fogyasztói paradicsoma.

Ám ehhez megannyi gyakorlásra van szükség. Ezt a leghatékonyabban az a fegyverfajta látja el, amely egy olyan permanens műsorfolyam, ahol hónapokon keresztül, napi 24 órában kapja meg a nézőpária a kábítást fenntartó adagját. Erre a célra fejlesztették ki tehát professzionális gonoszsággal a ValóVilág nevű konstrukciót. E konstrukció azért tökéletes, mert a rabszolga főszereplők élő testét használják tömegpusztító fegyverként. Az a feladatuk, hogy miközben a „konstruktőrök” emberi létük utolsó morzsáit is felzabáltatják e véglényekkel, a lehető legsikeresebben hitessék el a képernyő másik oldalán ülő, hozzájuk hasonlóan kiszolgáltatott többi véglénnyel, hogy az élet egyetlen célja csakis az elemi ösztönök minél perverzebb és önpusztítóbb kiélése lehet. És minden, ami ezen kívül esik, az csak a balekok, született „lúzerek” gyávasága és hazug, képmutató erkölcsprédikációja. Vagyis hogy az emberi világ nem csak most áll ebből, de mindig is ebből állt, és ez a jövőben is így lesz.

Minél hamarabb ismered tehát fel, hogy ezen kívül semmi nincs (csak a semmi van!), annál sikeresebb lehetsz itt, e földi világban. „Valósítsd meg önmagad!” Az elemi ösztönökből előtörő szükségleteidet ott és akkor, ahol és amikor előtör, azonnal elégítsd ki! Vegyük észre, hogy ez a folyamat valójában a szobatisztaság elérése előtti szintre viszi vissza az eredményesen lezüllesztett véglényeket. És noha ez mérhetetlen profittömeget jelentene a létmód urainak, de egyúttal a világ önfelszámolásának utolsó fázisa is lenne. Ha ugyanis szép lassan a repülésirányítóktól a sebészorvosig minden emberi lényt sikerül erre az evolúciós szintre süllyeszteni, akkor ezzel nemcsak a ValóVilág, hanem a való(ságos) világ minden problémája is örökre megoldódik. Csak, tartok tőle, nem egészen úgy, ahogyan azt az emberiség eddig remélte."

a-kis-herceg 2011.05.19. 08:42:54

lehet túl kulturált ehhez a poszthoz... de magyarokról szól ez is...
ázsiai eredet és "kalandok" bizonyítéka a körtemplom..
sok építészettörténész kutatta. pl Grúziában is...

www.nyest.hu/renhirek/hol-volt-hol-nem-volt-ahol-meg-a-madar-sem-jar

politikai blog lévén hozzáteszem:
magyar = "sajátosan" európaivá kultúrálódott ázsiai
magyarul: akkor menő feudalizmusra váltottuk a törzsi, szövetségi demokráciát...
ahhoz hogy Európába léphessünk "vissza" kellett társadalmilag lépni...
csak ők tovább (vissza)léptek, vö demokrácia,
mi meg maradtunk, vö feudalizmus

megszűnt 2011.05.19. 08:44:49

@török gábor:
Kedves Török Gábor!

Régen láttam már a tévében. Főleg az M1-en, a választási műsorok kapcsán szoktam nézni, egyébként ritkán tévézek, de most szívesen vettem volna az ATV-ben, ha elmondja a véleményét.

Ugyanezek a témák, külön készülni sem kellett volna rá, de azoknak a politológusoknak, akik ott ültek, őnekik igen!

Próbáltam nézni, ki jeleskedik az Önök képviseletében, de annyi intézet van ma már erre szakosodva, hogy véleményt mondjon, kutassa a közvéleményt. Valaki volt?

Egy Gábor nevezetű, hát ő nagyon mellé ment. Még az MSZP értékelésében szuper (drukkoltam!), belső viszályok és akkor ez mire letisztult, de a párt nem képes felépíteni önmagát, hanem amikor a Jobbikra hozta ki, na akkor mondtam én, ez a politológus egy dilettáns (Gíró-Szász vagy ő menjen?- kérdeztem magamban), ki kell szavazni!

a-kis-herceg 2011.05.19. 08:45:07

@Gábriel angyal: nyugat európában nem ennyire népszerűek... polgárosultabbak kivetik...

turósmácsik 2011.05.19. 08:55:38

@turósmácsik:
Továbbgondolva nem is csodálkozom, nálunk is erősen jelen van a poujadizmus magyarosítva.
Ez a jelenség a médiatudósoknál biztosan hordoz saját fogalmi meghatározást, amit használnak is.
Gábor, talán Ön tudja is mi az.

turósmácsik 2011.05.19. 08:57:36

@turósmácsik:
Továbbgondolva nem is csodálkozom, nálunk is erősen jelen van a poujadizmus magyarosítva.
Ez a jelenség a médiatudósoknál biztosan hordoz saját fogalmi meghatározást, amit használnak is.
Gábor, talán Ön tudja is mi az.

Gyáli úr 2011.05.19. 09:02:27

Hát azért azt nem gondoltam volna, hogy Török Gábor is lemegy erre a szintre. :(

cambridge.on 2011.05.19. 09:05:51

Mindig jó ha személyes példamutatással jár elől egy kiválasztott.
Negatív kampány is kampány?

Eltiltották hivatásától Orbán fogorvosát Angliában

"Bátorfi Béla az egyik alapítója a fogászati turizmus szervezésével foglalkozó programirodának. Ez a szervezet működhet közre a kormányzattól kapott 1 milliárd forint közpénz elosztásában, hogy a hazai fogorvosok munkáját külföldön a pénzből népszerűsítsék."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=428498

a-kis-herceg 2011.05.19. 09:06:14

aszta... a magyar fogászat mint HÚZÓÁGAZAT...
a számlát kiálícsuk, kifizetik osztjónapot!
ne vacakoljon má a beteg. nagygyából jó, nem? punktum.

a KIRÁLY fogorvosa sem tökéletes... "boszorkányüldözés folyik ellenünk"

pedig ők bizonyára a legjobbak. én elhiszem. biztos tisztességes jó szakmabeliek...
nem csak a kihúzás+lehúzás... a konkurencia támadása... ;)

index.hu/belfold/2011/05/19/fogaszat/

aszekelyek 2011.05.19. 09:06:47

@knausz: Tündérmese a tanulatlan tömegek kábítására, magyarul. Ezek jellemzője, hogy elhiszik, amit a tévében látnak, hallanak. Azt is, hogy ez az Éden nevű xar nincs előre megírva. Minden meg spontán élőben. petye.... Pont , mint a mexikói sorozatokban.

a-kis-herceg 2011.05.19. 09:06:58

@cambridge.on: nagy elmék ha tanálkoznak... ;)

megszűnt 2011.05.19. 09:07:11

@Gyáli úr:
Kedves Uram!

Na igen! Fölülről lenézni a népre az a megszokott. De elvegyülni vele, mint Mátyás király tette, az ma már nem módi.

És ebből vannak a gondok, olykor csupán ebből, hogy az egyszerű embernek képviselete sincs, 4 millió ember bandukol ma képviselet nélkül (köztük én is!).

panelburzsuj 2011.05.19. 09:09:56

@a-kis-herceg:

Polgárosultabb polititológusok sem tévesztik össze a Homo politicust a Homo oeconomicussal.

Persze lehet, hogy én vagyok tévedésben, amikor a politikai versenyben elnyerhető díjként nem a Gábriel arkangyal által ideidézett ppp-t tételezem, hanem a verseny szabályainak alakítására szerzett jogosultságot.

Gyáli úr 2011.05.19. 09:10:26

@knausz: Akkor gyorsan ránts le mindenkit az Éden Hotel szintjére, attól minden megoldódik!

porfelhő 2011.05.19. 09:12:23

Az utóbbi hónapokban sok vihart megélt Hoffmann Rózsa legutóbbi, április 30-án jegyzett felsőoktatási koncepciójával belecsapott a lecsóba

" Hoffmann ugyanis kétszer megbukott az új felsőoktatási törvény előkészítő anyagával, legutóbb április 13-án igen látványosan.
Akkor Orbán Viktor két órán át bírálta a terveit, és két hetet adott az új koncepció kidolgozására. Valaki még arról is gondoskodott, hogy Hoffmann vesszőfutásának részleteiről másnap reggel értesüljön a sajtó."

hetivalasz.hu/itthon/karok-es-rendek-37913

hm. Az össze-vissza beszélés,- és mindenki mond mindent jó példája.
hm. Na. és úgy látszik, itt az OV. "belecsapott a lecsóba".:))
Tudja valaki, hány koncepciót nyújt még a Hoffmann, meddig tart a vesszőfutás?
:)

bóra77 2011.05.19. 09:13:34

oké, én is vallok. a VV1-et én is néztem, mert nagyon érdekelt, hogy ilyen helyzetben hogyan viselkednek az emberek. az akkori műsor még spontánnak tűnt, már amennyire. (nyilván azért generáltak olyan szitukat, ami erősített a konfliktusokat)
Manapság szerintem az számít, hogy minél ledérebb legyen a versenyző, és lehetőleg a testi kontaktusok minél merészebb kialakításában is vállaljon nagy szerepet.
(magam részéről már attól sikítok, ha a hírcsatornákon meglátok egy Alekosz feliratot - egyszer átkapcsoltam kíváncsiságból az RTL-re, hogy ki a bánat ez az Alekosz, és miért sztárolják annyira, és a mennyiségi sajtójából még azt a következtetést is levontam, hogy tuti megnyeri, és no lám! szóval átkapcsoltam, és hát pont Alekosz "ment", és őt hallgatva azt gondoltam, hogy te jó ég.... Pláne hogy külön műsora van, így még egy darabig olvasgathatom Alekoszt a szalagcímeken --> ez is bőven sok.)
Szóval nem tudom, hogy Gábor hogyan keveredhetett az Édenre (ill. hogyan maradt ott), mivel annak a velvetes sajtója - szalagcímeken - szintén csak a testiségre koncentrál, de legalább arra erősen. Lehet, hogy Ordninak van igaza?:)

a-kis-herceg 2011.05.19. 09:14:16

@panelburzsuj: ppp = politika(us) + pénz + párt...

szoval ezekbe is lóf@sz... közös a másik 3p vel...

persze már bulvár témát keres TG: már kétharmadosok mindent "megoldottak"
csenden huzza meg magát mindenki otthon a tv előtt, csak Primitíven...

megszűnt 2011.05.19. 09:15:12

@aszekelyek: @Gyáli úr:

ATV-t aki most bekapcsolja, látja, hogy ezek a tanult emberek, politológusok, a néptől oly messze vannak, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől.

Igen. Az Éden Hotel nézőit is meg kell fogni. Ma a legtöbben vannak Magyarországon.

aszekelyek 2011.05.19. 09:16:34

Kedves Gábor! Legalább tudjuk, hová tűntél el egy ideje:) Nem nagyon kényeztettél minket:) Big brothert még néztem eleinte. Akkori előadó tanáromnak meg is mondtam, ki nyeri, már az elején. Akiválasztás, a játékosok karaktere szakemberekkel történik, ami eleve adja a majdani konfliktusokat és az eksönt. Showbizniszt még nem láttam enélkül:) Részemről csak pillanatokat láttam ebből, mert idegesített:) mást néztem.A VV-t már az elsőnél ugyanezzel tüntettem ki:) Mindig a személyiségpszichológusok választanak szereplőket és nem véletlenszerűen. Ahogyan a politikai pártok is igyekeznek ezen. Lendvai néni , amikor elkezdett a képernyőn szerepelni, elsőre nem is volt annyira taszító, amilyen nem sokkal később lett. NAgyon szépeket mondott. Aztán csináltak, amit csináltak és kiszavazták őket....:) Analógia van ebben.persze. CSak azt nem csípem ezekben a valóságshowkban, hogy mire tanítják, a nézőiket.Mindegyik. Kiket sztárolnak benne. Akitlosz egy eklatáns példa a legutóbbi VV-ből. Akkor is, ha igazat adok Hegedűs ZSuszának, aki azt mondja, nálunk kétszer annyi fiatalnak nincs semmiféle kitörési lehetősége, hát elmennek ilyen showkba. próba cseresznye alapon. BB évinek jobb is lett volna otthon maradni. Mindenki híres lehet 5 percig és van aki azt sem bírja el.....

ssi 2011.05.19. 09:17:43

@lüke: "bankárok meg előbb utóbb beállnak a tőke mellé:)"

szertem
kormány-
- rúd: sokak szerint jó a távlati irány - végre
- stílus: kormányt minősíti (le) a jogbiztonság felrúgása és tömegeket csalóként közutálatba bedobni - "bátor"(?) a többségi, leggyengébbnek vélt láncszemekkel - bumeráng-effektus lehet
- kommunikáció: 1-lényeg = kormány bölcs, sikeres - mellékesek a mellékes valós jelenségek

Gyáli úr 2011.05.19. 09:17:47

@knausz: Nagyon szomorú, hogy idáig jutottunk, és igényes, elismert szellemi tevékenységnek tartjuk az Éden Hotel nézését és elemzését, illetve az ezzel foglalkozó elemzések (haha) olvasását. Már csak azért is érdemes inkább "felülről lenézni a népre", hogy az ember tisztában legyen azzal, mennyivel magasabb rendű dolgokkal is lehet foglalkozni.

aszekelyek 2011.05.19. 09:25:43

@knausz: Néztem este a TÉT-et, ha arról van szó. Azért nem voltam itt. Ritka piszokság volt, ahogy Giró Szász-ba többször is belefojtotta a szót bánó. ÉS élvezte. Tanult emberek. Ahaa, Az atombombát is ők csinálták és dobták le horosímára és NAgasakira.... lengyel rutinos csúsztató és hamisan érvelő. Régebben még odafigyeltem rá de egy ideje leírta nálam magát. Két kevésbé ismert, valóban kultúrált és mérsékelt úr is volt a műsorban. akikkel lehett is beszélgetni értelmesen. Ha hagyta Bánó, meg is tette Gíró Szász. Nagyon idegesítő bánó modora, kaján heherészése. Sokat levon a műsor színvonalából. Komoly emberek közé ne ültessünk udvari bolondot kérem szépen... ! Stumpfozott és hasonlók. Színvonal alatti volt nagyon-. Főleg azért tűnt fel, mert a többiek annyival kultúráltabbak. Egyszer lengyel is elfeledkezett magáról és fülig érő vigyorral élvezte, ami rosszat csak éppen kitudott magából ereszteni Orbánról. Láthatóan nagyon meg volt magával elégedve és pont bánóra vigyorgott, hogy na? Milyen voltam? Hoztam a szerepet rendesen, ugye? Az kevés, kedves knausz, hogy valaki tanult ember. Tisztességesnek is kéne lenni.

megszűnt 2011.05.19. 09:27:23

@aszekelyek:
Az elején még a kérdést sem érti, Gíró-Szász.

Tessenek csak hallgatni! Zavarban van.

aszekelyek 2011.05.19. 09:29:12

@porfelhő: Emlékeztetnélek, hogy az irány egy, a részletekben van eltérés és a képviselői vélemény szabadságát nagyon erősen védi a jelenleg érvényes alkotmány is. A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Persze annak, akinek leghalványabb fogalma sincs semmiről, okozhat zavart ez. Csak az nem a kormány hibája, ha valaki alapvető dolgokat sem ért meg.

bóra77 2011.05.19. 09:31:53

azért jobban belegondolva nagy bátorság kellett TG részéről ahhoz, hogy kihozza ezt a posztot. Egyrészt nyilván nem naiv (?:)), hogy ne tudja, hogy emiatt kap hideget-meleget, másrészt eltér ezzel attól a mainstream értelmiségi trendtől, miszerint "nekem nincsen tévém"/"sosem nézek tévét". Ez utóbbinál szimpatikusabb ez az outcoming. Gábor kifejezetten bevállalós.

ssi 2011.05.19. 09:35:54

igaz-e? alapszabály/taktika/stratégia? házi nyúlra nem lövünk .. éljen a betyárbecsület .. az édenben is

"Punch .. Orbán nem kritizálta saját pártját, Gyurcsányról ezt nem mondhatjuk el"
www.168ora.hu/itthon/puch-ujabb-attakja-75788.html

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.19. 09:36:02

@jjulie:

Az vërës ürdüng az kénküves pukul sëtét bugyraibul gyüvék süli képiben.

aszekelyek 2011.05.19. 09:36:20

@knausz: államvizsgám előtt az egyik szaktanárnőm figyelmeztetett, hogy egyik vizsgáztató tanárom szereti az okosabb női hallgatóknak úgy feltenni a kérdést, hogy már azt se értse a delikvens. Nála ezt a hímsovinizmusa indokolta. Meg is csinálta a kis manőverjét mindjárt az elején de a két hölgy, az egyik a vizsgaelnök, persze átsegített a zavaromon. A vizsgahelyzetre rátenni két lapáttal, az már övön aluli... A végén meg gratuláció helyett odajött és azt mondta, -" Megmondtam, hogy nem nőknek való szakma." Nem jelent semmit, ha Gíró zavarba is jön. Az olyan emberi dolog. Csak egy végletesen cinikus és elvetemült alak nem hozható zavarba. Végig arra játszott bánó, hogy kínosabbnál kínosabb helyzetekbe hozza és öncélúan Gíró Szászt. Elég ocsmány volt. Szokás volt a napkeltében amikor ő ott nyomult.

panelburzsuj 2011.05.19. 09:36:48

@a-kis-herceg:

Az hagyján, hogy bulvár témát keres csalinak - de bulvárul is dolgozza fel.

ikiss68 2011.05.19. 09:37:08

Gábor, bárcsak a többi irásod végén is ugyanilyen egyértelmüséggel odairnád: hogy "Hajrá ... politikai párt:)" Egyszerübb lenne, nem?:)

aszekelyek 2011.05.19. 09:38:07

@manyike: te is nézted a Tét-et.:) De, a valóság az pontosan ilyen. Sőt.

török gábor 2011.05.19. 09:40:39

@ikiss68: ha meg tudnék nevezni egyet, talán még oda is írnám :)

török gábor 2011.05.19. 09:42:26

@bóra77: ez az értelmezés már sokkal jobban tetszik :) valóban sejtettem, hogy egyeseknél kiveri a biztosítékot, pedig - hogy ismét egy tipikus értelmetlen fordulattal éljek - nem attól lesz valami mély, hogy magas :)

a-kis-herceg 2011.05.19. 09:43:57

@török gábor: akkor csak anynit : Hajrá magyarok! khm...

egyébként szerintem a bizalmi válságra a bulvárosodás lesz a válaszuk a politikusoknak, lásd Rogán-celeb, zorbán-frizbiben stb...

ilyen értelemben programadó a poszt, vagy előremutató...

megszűnt 2011.05.19. 09:45:01

@aszekelyek:
Gíró-Száz elismerte, amiket itt @török gábor: már megfogalmazott:

- Kormányzati kommunikáció komoly hártányban van

- A társadalom felkészítése hiányzott

a-kis-herceg 2011.05.19. 09:45:17

@panelburzsuj: populista... mint az ország 2/3-a... egy vezér/és kiváltságok nélküli önszabályzó egyenlő polgárok alkotta társadalmat álmodik titokban

bóra77 2011.05.19. 09:45:34

@török gábor: ez a mély-magas tetszik:)
erről ez kedvenc idézet jutott eszembe: "nem azért széles a folyó, mert hosszú a híd"

cambridge.on 2011.05.19. 09:47:07

@a-kis-herceg:
Az egyik tud pénzt adni, a másik meg hajlandó elfogadni.
Miként kerül a képbe az EL-ME?

Lehet ez is a szocik által irányított lejárató kampány része?
Kézenfekvőbb elgondolás, mint minden szakmában ebben is léteznek kontárok.
Nem ezeket kellene helyzetbe hozni, többet árt, mint használ az egy milliárd ellenére.

török gábor 2011.05.19. 09:48:37

@bóra77:

hogy pontosak legyünk: "A Párizsi Udvar zárva, mert a Párizsi Udvar szép, Azért széles a folyó, mert nagyon széles a híd"

megszűnt 2011.05.19. 09:49:11

@török gábor: @bóra77:

Az, hogy maguk itt Való Világ helyzetben oda-vissza kommunikálnak, már emeli a nézettséget!:)

bóra77 2011.05.19. 09:50:51

@török gábor: én is elrontottam:) azért széles ...a nem nem kell elé:)
bonyolult dolgok ezek:)

Gábris szomszéd 2011.05.19. 09:55:38

@török gábor: Majd ha lesz nemszavazók pártja, aki elveti a demokratúrát. :) Mostanában úgyis erősödik a táboruk. Lassan az egyik pártra sem szavazóknak lesz kétharmaduk. :)

Amit mondjuk teljességgel meg is értek.

ssi 2011.05.19. 09:59:31

na, hová bújt az a huncut "normális" ebben a szócsűrős- csavaros kommunikációban?

Lázár:
- "mégsem normális dolog, hogy valaki 150 ezer forint nyugdíjat kapjon a mai világban negyven-egynéhány évesen, és ezért ne kelljen semmit se csinálnia, miközben egészséges, tettre kész és munkájával hozzájárulhat az ország boldogulásához"
www.nol.hu/belfold/20110517-csak_a_rendvedelmiekre_es_a_tuzoltokra_vonatkozik
- hogy neki (is) járt, az teljesen normális: tetemes költségtérítés, lézeres audi, max. gyerekkedvezmény, jelentős béremelés .. alanyi jogon, állami pénzből, költségvetési hiányt okozva .., mert ő (is) már valaki (státuszban és anyagilag is), s mert önmaguknak megszavazták, de a múlt szabályait idő(vissza)utazásban akarják megváltoztatni

- az normális, hogy úgy tesznek, hogy rájuk nem vonatkozna a jogbiztonság, a visszamenőleges jogalkotás tilalma?
- ha korrekten a jövőt építenék ilyen elánnal - meggyőző is lehetne
- " Rétvári Bence: Ha megkérdeznénk a Helsinki Bizottságot, hogy munkaképes egészséges emberek nyugdíjat kapjanak-e vagy állami munkát, akkor azt mondanák, hogy munkát kapjanak”
www.premium.hu/cikk/hircentrum/retvari_elore_szolnunk_kellett_volna_42963

fókuszban a rendvédelmisek, háttérben ugrásra kész a teljes érintett kör ... majd az utolsó előtti pillanatban megjelenik a törvényben?
"ha nem vagy még 62 éves, de már nyugdíjat kapsz, akkor kikúrnak a nyugdíjrendszerből, és ha valóban rokkant vagy, akkor szociális ellátást kapsz"
vastagbor.blog.hu/2011/05/16/forro_lesz_a_nyar

további szép napot mindenkinek!

ssi 2011.05.19. 10:03:21

@aszekelyek: TÉT - érdeme: politikailag vegyes csapat "beszélget"

panelburzsuj 2011.05.19. 10:04:41

@a-kis-herceg:

Ennél egyszerűbb okot gyanítok: sose gondolta végig a hatalom és jutalom fogalmak értelmét.

(A madineren tegnap-tegnapelőtt ment egy nagy agyalás a generációkról, középpontban a "mire jó a diploma?" kérdéssel. Sok-sok meglepően őszinte "önvallomás" közül megakadt a szemem azon a félmondaton, amelyben a hozzászóló azt fájlalta, hogy egyetlen olyan egyetemi oktatója sem akadt, aki a tanagyag ledarálásn túl valamiféle emberi, szemléleti többletet, valamiféle "bölcsességet" tudott volna neki átadni ... )

aszekelyek 2011.05.19. 10:04:51

@knausz: Akik hülyítik, azok is fölülről néznek a népre! egyáltalán semmiféle elvegyülés. Befolyásolás és manipuláció. Annyira nem megy jól az atv-nek? Nem mondod! Pedig kértek támogatást is a nézőiktől. A nézettség pedig csak pénzügyileg releváns, ne feledd, hogy szakmám!:) az a műsor színvonaláttekintve semmiféle jót nem jelent.... A bóvli a legjobban eladható dolog . A szex, az intrika és a mexikói sorozatok színvonala. Tudod miért van M2 kultúrális csatorna? Mert a rétegkultúra, a magasabb, nem tömegkultúra. A nézettség a hirdetőknél egy nyerő dolog. A tömegcikket árusítók részére ott is . A fradi meccsekre is sokan mennek , nagy a nézettsége a tévében is:)

aszekelyek 2011.05.19. 10:08:49

@manyike: Lassan már úgy lesz, mint a napkeltében. Látom, intenzíven megy a kiszekálása Gírónak. Lengyel marad, ne félj.

Balt 2011.05.19. 10:08:55

Remélem prütykölés van benne, mert különben csak a Strauss-Kahn-féle jelenséget figyelheti meg az átlag hírfogyasztó (világ)polgár... :))

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:11:43

ÉLJEN A BAJNAI kormány,
Pártatlanok!!!!!!, álljatok mellé..!!!!!!

.........az már 53 százalék és az 2/3 :DDD hehe

..és vissza lehet állítani minden szart amit a Fidesz nemzeti Szar Banda csinált!!!!!!

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:12:30

53 százaléknak ( a bizonytalanoknak) új párt a Bajnai Párt lesz!!!!!!!

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:13:15

Ne küld vissza a konzultációs levelet, mert kódolt és úgysem nézik meg! Rohadt Hazug Fidesz Banda.

ssi 2011.05.19. 10:13:50

@aszekelyek:
"Lassan már úgy lesz, mint a napkeltében. Látom, intenzíven megy a kiszekálása Gírónak. Lengyel marad, ne félj. "

nem ez a műsor célja ... hanem egy adott téma körbejárása .. pedig te is nézed, csak a szemüveged más, nagyon más

Balt 2011.05.19. 10:14:44

@knausz: Ajvé, a gyűjtés Isaura rabszolgaságból kiváltásáért már nem is esemény?! :) Pedig az még a "boldog Kádár-i békeidőkben" volt... :)) (És persze jól mutatja a sorazat- és valóságsófüggő néző hasonlóan kiművelt mivoltát... :)))

megszűnt 2011.05.19. 10:14:51

@török gábor: @bóra77:

A Párizsi udvar zárva
Mert a Párizsi udvar szép
Azért széles a folyó
Mert nagyon hosszú a híd

www.youtube.com/watch?v=EzV0dx7jCMY

Gábris szomszéd 2011.05.19. 10:15:11

@nesze nektek két harmad...: Miről beszélsz. Akkor már inkább a Hungaristák. :)

panelburzsuj 2011.05.19. 10:17:24

@aszekelyek:

Kísérletezek a szövegértéssel:

"A bóvli a legjobban eladható dolog."

Felfeded a kétharmad legféltettebb titkait?

Balt 2011.05.19. 10:22:24

Attól tartok én vagyok a radikális "lámpavasas-választó" (pedig nem is).

Mindenkinek, aki ilyen műsorhoz a nevét adja, látatlanban megszavaznék ugyanennyi időt a kőfejtőben... :))

bóra77 2011.05.19. 10:26:51

@knausz: büntetésből meghallgatom:)

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:27:41

@Gábriel angyal: vagy Fradisták...( ha már csürhe kell):)

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:29:25

Hungaristák nem értenek semmihez csak a randalirozáshoz, magyarkosáshos, határon túli seggnyaláshoz, tanulatlan bunkók.
( velem már a Székelygulyást is megutáltatták )

Balt 2011.05.19. 10:31:50

@Hepci: De hát lám a hétvége eseményeit, micsoda világpolitikai és világgazdasági jelentősége van a fekete lyukaknak... :)

parlamentarista 2011.05.19. 10:31:52

@panelburzsuj:
a bóvli a legkevésbé eladható dolog. ingyen adásról van szó.

szóval a 0 és 1 cent között mentálisan nagyon nagy különbség van. forgatják győzike show-t. ami egy scripted reality. tehát valamilyen többé kevésbé, de mégis csak előre megírt forgatóköny szerint zajlik ugyanúgy, mint az összes valóság show. forgatnak és mondjuk a kutya szoba közepére kakál. ezt rögzíti a kamera. majd jön a szerkesztő. kérdés, hogy mit csinál ezzel a jelenettel.

ha a 0 centet kell a műsorért direktben fizetni. na ná, hogy benne hagyja. a nézők majd jól felháborodnak, de ez emeli a nézettséget. a botrány.

na most mi a helyzet, ha ezt a műsort meg kellene vásárolni. akár csak 1 centet is kellene fizetni. az emberek lemondanák az előfizetést. nem fognak fizetni azért, hogy megnézzék: a kutya a szoba közepére szart. tehát a nézettség nem megugrana, hanem megzuhanna.

0 és 1.

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:32:05

@aszekelyek: Gíró a legnagyobb (semmit nem végzett, csak Századvég Fidesz seggnyaló iskolát),....szánalmas ahogy védi a Fidesz Banditák hülyeségeit a Bánó műsorában...de midíg hülyét csinálnak belőle a Bauer, Gerő, vagy Lengyel László...hehhe...
( mint a SzijÁrtóból a Kálmán Olga)

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:33:33

Fidesz propaganda csak hogy Egerben leköpték a Gyurcsányt NEM IGAZ OTT VOLTAM, CSAK AZ ORBÁNT ÉS A FIDESZT sziták:))))

török gábor 2011.05.19. 10:34:35

@nesze nektek két harmad...: András az ELTE történelem szakán végzett, és oda járt doktori képzésre is, amit aztán nem fejezett be. hátrább az agarakkal...

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:36:28

Orbán maszek üzletet akart csinálni a fogorvosával.hehehe...rábaszott:)

a-kis-herceg 2011.05.19. 10:38:36

@nesze nektek két harmad...: el kell hogy keserícselek. bajnai-fletó stb mind bűnöző... virtuálisan nap mint nap leköpöm őket... tökmindegy hogy konkrétan ez igaze

Balt 2011.05.19. 10:39:24

@a-kis-herceg: inforadio.hu/hir/belfold/hir-434640

"Mégsem köpték le Gyurcsány Ferencet?" (pedig igény az volna rá) :)

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:42:58

@török gábor: Miskolcra járt (fizetősre) és nem fejezte be:)
Századvég iskolát kezdett még akkor " nagyon zöld párti volt), apja történelem tanár volt, az biztos, de Ő nem...doktoritól messze volt és van...... az agarakkel tehát valóban hátrább.. de neki...

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:43:58

@a-kis-herceg: egészseégedre:))) persze minden Orbán seggnyalás után köpnöd kell...megértelek:)

panelburzsuj 2011.05.19. 10:46:49

@parlamentarista:

Time is money.

Az időd erőforrás, méghozzá igencsak korlátos erőforrás.

A szavazatod ugyancsak erőforrás, és az is erősen korlátos.

Viszont egyikért se fizetsz közvetlenül, átláthatóan és előre, hanem utólag és átteleken keresztül fizetsz meg a könnyelműségedért. Többnyire pénzben is.

parlamentarista 2011.05.19. 10:47:28

@török gábor:
de miért maszkírozza magát kínai büfésnek?
ő ezt a karaktert keresi:
www.youtube.com/watch?v=z-ZgvfUna7s

cambridge.on 2011.05.19. 10:49:46

Minden mindennel összefügg.
Egy millió új munkahelyet ígértek.
Pósa úrr visszaállítaná a katonaságot.
A hétszázezer rokkantból visszaküldenének 120ezret a munka világába.
Fegyveres és fegyver nélküli szolgálatot tervez a HM.

Mi lesz a neve a seregnek?
A had-hoz fegyver is kell, ahhoz meg pénz.
Anélkül csak bocskorosok gyülekezete.
Az első fegyver nélküli szolgálatra kötelezettek, akik nem jók rokkantnak sem.
Munkaszolgálat táborokban, ahol jóvátételi munkát végezhetnének az eddigi tevékenységükért.

A katonaság férfivá érleli a fiút.
Ügyesedik. Megtanul ügyeskedni.
Növeli a közösségi szellemet, az újoncokkal egyénként nem lehet kitolni.
Hacsak nincs krumplivirág a zubbonyon.
A katonaság alatt növekszik az állóképesség, eleinte néhányan már egy feles, egy sör gyakorlattól is kifekszenek.
Kifundálja hogyan csatlakozhat ahhoz a csoporthoz, akik az ellátmányból nagyobb részt kapnak.
Végig gondolva: a katonaság az életre nevel.
Mivel emancipáció van a nőknek is szolgálniuk kell.

Nincs is szükség annyi új munkahelyre, így is csökkenthető a munkanélküliek létszáma.
Mindez megvalósítható pár százalékos adónöveléssel.
A bolondnak (is) megéri.

Balt 2011.05.19. 10:50:28

@a-kis-herceg: "aszta... a magyar fogászat mint HÚZÓÁGAZAT..."

:)))
Aztán majd jön megint egy Megyó-féle, hogy rengeteg alacsony nyugdíjast lát szerény fogszámmal... - vagy hogy is mondta... :))

nesze nektek két harmad... 2011.05.19. 10:50:48

hál' Istennek a Fidesz seggnyalók, már 1/3 on sincsenek...szét lesznek morzsolva:)

panelburzsuj 2011.05.19. 10:51:49

@parlamentarista:

Egyébként meg minden műsor legyártásáért és adásáért fizet valaki. Jellemzően a hirdetők. És a ha kutyabeszarás már nem annyiar menő, akkor nem is vesznek annyit belőle.

Gábris szomszéd 2011.05.19. 10:52:16

@nesze nektek két harmad...: Már megbocsáss de, ahogy elnézem "hozzászólásaid színvonalát" neked, nemhogy a Hungaristákról de sok minden másról sincs lila gőzöd. :)

Kb. az alábbi kategóriába tartozol. :)

www.youtube.com/watch?v=VaBvjZURCAg

a-kis-herceg 2011.05.19. 10:53:35

@nesze nektek két harmad...: :))) a zorbán nekem ugyanaz a kategória...

tartok tőle, magadból indulsz ki. hisz te keresed a "meleg bújóhelyeket"

@Balt: minden nyugdíjas kapjon hidat! legyen ingyé a fogorvos is...

harc foggal körömmel... a zosztályharc egyre fokozódik...

Balt 2011.05.19. 10:56:23

@bóra77: "oké, én is vallok. a VV1-et én is néztem, mert nagyon érdekelt, hogy ilyen helyzetben hogyan viselkednek az emberek."

Mit tesz Isten, a nyerő Szabolcska nem MSZP jelöltként indult az aktuális ökn.-i választáson? (A VV1-gyel szemben itt sikertelenül, pedig 2002-ben nagyon nekik állt a zászló Zuglóban - csak hogy hirtelen elvarrjuk a topik párhuzamait.) Na, azóta - nem mintha azt néztem volna - helyén kezelem az ilyen kiválasztós szennyműsorokat.

Balt 2011.05.19. 10:58:28

@a-kis-herceg: De legalábbis: "minden nyugdíjasról nevezzünk el egy hidat!" :) Végül is ez se rossz: ezüsthíd, aranyhíd, "Reszket a tó a hold vizén" a nosztalgia kedvéért.

cambridge.on 2011.05.19. 11:01:00

@manyike:
Sokszor elcsodálkozom, a narancs színű szemüveg hogyan tudja ennyire rózsaszínben mutatni a dolgokat?
Lehet, elsősorban nem a szemre hat?

Gábris szomszéd 2011.05.19. 11:08:25

Kíváncsi lennék, hogy az alábbi két idézet, hogy tetszik az itt beszélgetőknek?? :)

„A nacionalizmus nélkül a szocializmus bolsevizmussá, a szocializmus nélkül a nacionalizmus sovinizmussá fajul. A kettő közötti összhangot a krisztusi erkölcs biztosítja.”

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."

Nekem speciel mind a kettő meglehetősen szimpatikus.

panelburzsuj 2011.05.19. 11:17:12

@Gábriel angyal:

Akkor örölhetsz, hiszen nem kevés jel mutat arra, hogy olyasmi nagy, boldog, ellenállóképes verébnemzet alakul itt, mint pl. Bangladesh.

-Thingol- · http://iTouch.hu 2011.05.19. 11:29:52

ha ez tetszik, nézzél survivort (én kezdésnek a 16. évadot ajánlanám), minden reality ősatyját, félelmetes, mekkora stratégia van benne, hatalmas blindsideokkal... csak ajánlani tudom.

Balt 2011.05.19. 11:51:45

Csak mert többször szóba került a ZP:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-434662
Budapest vezetése nem támogatja a Zöld Pardon bezárását

Balt 2011.05.19. 11:55:25

Ez ám a való világ (vagy éden hotel):
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/botrany_luxusprostik_a_biztosito-orias_pesti_partijan.483655.html
Botrány! Luxusprostik a biztosító-óriás pesti partiján (Gellért, 2007)

panelburzsuj 2011.05.19. 12:17:33

"Az ügy fejleményeiről a városházánál is érdeklődtünk, ahol megtudtuk: készül az ismeretlen tettes ellen a feljelentés, aztán a rendőrség próbál a rongáló nyomára bukkanni."

Szagolunk és védünk!

panelburzsuj 2011.05.19. 12:24:58

@Balt:

Szegény kerületi Safranek megvágja magát a boroválkozásnál?

www.youtube.com/watch?v=ooodXF4Pci0

Balt 2011.05.19. 12:38:14

@panelburzsuj: Na igen, ez is realitysó, bekamerázott helyszín. :)

parlamentarista 2011.05.19. 12:52:14

@panelburzsuj:
oké, meg szokták azt gondolni, hogy a pártok támogatottsága olyan, mint a tőzsdei árfolyam. csak mégse olyan.

így néz ki a dow jones történeti időtávban:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^DJI+Basic+Chart&t=my
logaritmikus skála mellett lineáris trendje van.

az állampártok támogatottságának nincsen semmiféle trendje. azokban csak tendenciák vannak, nincsenek trendek. a pártpolitika véletlen bolyongás. történelmi időtávban is.
en.wikipedia.org/wiki/File:Random_Walk_example.svg

a pártok támogatottságnak van egy plafonja, ami azt a görbét mindig visszaveti. ez úgy működik, mint a nagy számok törvénye. ha túl sok fejet dobtunk, akkor előbb utóbb jönnek az írások is. a tőzsde is véletlen, de nem ilyenformán.

szerintem a várost lehet úgy irányítani, mint egy vállalatot. a városokban végbemehet egy ilyen kapitalizáció. a gazdasági jólét alapja nem az állam, hanem a város. a város működhet a piac logikája szerint feltéve, hogy az állam átvállalja a szociális feladatokat. elvben ezért szerveződnek a szociálliberális koalíciók. csakhogy a tapasztalat az, hogy ezeknek áldozatául esik a kultúra. az ilyen koalíciókat megbuktatja konzervatív reakció. ezért lenne szükség egy kultúraszervező elemre. ami a régió.

mindegyiknek van matematikája. az államnak is van, a régiónak, és a városnak is. van matematikája, de piaci működés csak a városokat jellemzi.

szóval a város egy kimenetvezérelt valami. a kibocsátás érdekli. az output. a piac is éppen ilyen. gyártasz egy autót, vagy egy telefont. a lényeg a kimenet. a készáru, ami legördül a gyártósorról.

a klasszikus kultúra (és a régió) bemenetvezérelt. van egy mese. mondjuk a romeo & juliet. az a bemenet. a színészeknek eljátszani. azt a mesét. nem kell semmi különöset vele csinálni. el kell játszani úgy, ahogyan van. nem szabad rajta változtatni. a klasszikus kultúrát a bemenet vezérli. pontosan ugyanazt kell eljátszani, amit a globe színházban.

persze ha egy forgatókönyvből iparszerűen filmet gyártanak, akkor nagyon is érdekes a kimenet. azáltal válik piacivá. mert a kimenet válik érdekessé. lehet, hogy valami nagyon ócska forgatókönyv, de ha a kimenet mindenkit elvarázsol, akkor az kasszasiker.

a vőfélyt az esküvőn nem érdekel a kimenet. úgyis leissza magát mindenki. de nem az a rossz, hanem az a jó. viszont az, hogy az esküvő elején a vőlegény és a menyasszony gyönyörű legyen az végtelen fontos. a bemenet. aztán a végén lehet, hogy összeborul sátor. az nem érdekes.

ha tervezel egy autót: az ennek pont az ellenkezője logikája van. az, hogy az elején szétesik érdektelen. a végén legyen jó. a (népies) kultúra bemenet-, a (városias) gazdaság kimenetvezérelt. ezért kellene régió és város. egy duális önkormányzati rendszer.

a többségi társadalmat, és az állampárti politikát az átmenetek vezérlik. a többség társadalmat nem a bemenet, nem is a kimenet, hanem az átmenetek érdeklik. minden, ami átmeneti. tehát hiába mondja egy elemző egy állampárti politikusnak, hogy ne nézze a közvélemény-kutatásokat. a pártpolitikusokat csak az érdekli.

na most ezekben a reality műsorokban vagy az nyer, aki egy percig sem felejti el, hogy honnan jön. vagy pontosan tudja, hogy mit akar. hová akar eljutni.

a politikusoknak nincsenek víziói. orbán viktornak sincs. elmegy pekingbe. hazajön, és azt mondja, hogy legyünk eurázsaiak. de ha meghívnák washingtonba, és onnan jönne haza, akkor épp az ellenkezőjét mondaná: legyünk transzatlantiak. semmiféle víziója nincsen. de gyurcsány ferencnek sem.

tehát az elemzők elmondják, hogy ezek a reformok nincsenek kimunkálva. persze, hogy nincsenek. a politikusok sose fogják kimunkálni. nem piaci szereplők. a legtöbb politikus az induló állapotot sem ismeri. a bemenetet sem. persze, hogy nem. az állampárti politika nem kultúra.

el kell olvasni egy törvényt ahhoz, hogy egy politikus hozzá tudjon szólni. nem kell pláne el kell olvasni, hogy megszavazza. nem kell. akkor meg mégis mit akarunk.

szóval attól még, hogy valaminek van matematikája nem feltétlen van piaca. ezt akartam mondani. matematikája rossz dolgoknak is van. valós piaca csak annak, ami tényleg jó.

ssi 2011.05.19. 13:21:34

ez ciki .. de miért csak a blogján cáfol?

"végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel, jelentette ki Oszkó"
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/19/oszko_peter_a_kormanyt_dicseri/
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/19/03/Oszko_Peter_szerint_jo_iranyba_haladunk_.aspx

"Oszkó .. nem emlékszem, hogy az elmúlt napokban dicséretként értékelhető kijelentéseket tettem volna"
oszkopeter.blog.vg.hu/

@cambridge.on: Szemüveg -> f(t)énytörése van inkább :-)

@bóra77:
nekem ez a poszt olyan, mint egy orvosi igazolás - be is mutattam a családomnak
mivel megszállottan fürkészem az emberi viselkedéseket bármikor, bárhol

panelburzsuj 2011.05.19. 13:52:21

@parlamentarista:

(Idő híján) csak a politika határaihoz:

A véletlen bolyongás azóta áll nagyjából, mióta választók aránya az össznépességből nagyjából állandó, és a választóképesség simán, öregedés útján elnyerhető. Továbbá: minden induló párt mindenre megoldást kínál.

(Lehetne éppen Budapesten pápua rovarcsemegéket, vagy algapépeket felvonultató nagykert nyitni, de attól még a magyar büfékben nem követelnék azonnal tömegek ezt a megoldást. Majd ha kiszárad a Hajdúság. Szóval a kultúra a stabilizáló elem (önazonosság), a gazdaság az újító (alkalmazkodás), és a politikának kellene a kettő között lavírozva valamiféle optimumot kitapogatnia. Vak és süket politikusokkal persze ez egy kicsit körülménysen megy ... )

nyünyüge 2011.05.19. 13:56:38

@Ordnassac:
Lehet, hogy az ZP kontra országzászló konfliktust is gumicsontnak kaptuk?
Vagy gyárilag vannak ennyire egy hullámhosszon a kerületek és a főváros urai?

blacklord 2011.05.19. 14:02:06

TG, köszönöm e posztot! :-) Az asszony is fennhangon röhög rajtam, hogy ezt követem, de szerintem sixx hogyvoltjai önmagukban megérik a pénzüket, a minap meg már egy teljes részt is megnéztem... Szerintem ez tényleg egy értelmesebb formátum a másik kettőnél (azok szerintem nézhetetlenek), és a szereplők is tesznek olyan dolgokat, amikkel azonosulni lehet. Szóval köszönöm, hogy nálam hitelesebb egyéniségként is legitimáltad a show-követésemet! :-D

Ordnassac 2011.05.19. 14:02:55

@nyünyüge: nem tudom, de közismert az, hogy Tarlósék és a kerületvezetők között nagy a harc. Ezért nincs még végleges döntés arról, hogy mi legyen Budapesttel az új Ötv-ben.

panelburzsuj 2011.05.19. 14:06:29

@nyünyüge:

Álcázott nemzeti konzultáció.

Amikor tényleg nem tudják, melyik ujjukat harapják, akkor - mint talán ulrike - megjegyezte, kiküldenek egy H-mintájú harcfelderítőt.. (H, mint Hoffmann. Több altípusa is van.) Aztán a sörétek kiszedegetése közben eldöntik, hogy akkor érdemes-e, és merre lépni.

mréveiller 2011.05.19. 14:14:25

nol.hu/gazdasag/oszko_peter_dicseri_orbanekat

innentől kezdve kuss az mszpnek ők is ezt csinálnák ...

inreallife 2011.05.19. 14:16:06

@manyike: nem ezt mérték.

Fidesz 34%
MSZP 13%
Jobbik 10%
LMP 5%
egyéb 2%

biztos szavazók:
Fidesz 55%
MSZP 22%
Jobbik 17%
LMP 5%
egyéb 1%

panelburzsuj 2011.05.19. 14:25:13

@manyike: @mréveiller:

Az interjúban Oszkó által elmondottakat nem Oszkó, hanem az interjút kérő Magyar Nemzet szerkesztősége minősítette dicséretnek. A többi hirharang meg már ezt kongja tovább.

Nem kell ezt a magyar sajtót ütni, magától is hülye.

inreallife 2011.05.19. 14:33:26

@knausz: mátyás sose vegyült el a nép közé, hiszel még a mesékben?

inreallife 2011.05.19. 14:37:09

@aszekelyek: akitlosz, háháháháháhá :)
alekosz az, te mindenhez értő...

nyünyüge 2011.05.19. 14:38:26

@blacklord:
Az is lehet, hogy csak egy szociológiai teszt alanyai vagyunk - az átpolitizáltság mértéke és a különböző pártszimpátiájú emberek között kialakult kommunikációs sémák vizsgálata folyik.

Legközelebb talán egy játszótéri homokozó konfliktusairól fog szólni a poszt. Aztán vizsgálható, van-e bármilyen összefüggés a poszt témája és aközött, hogy hány hozzászólás után térünk rá a napi események régi sérelmek alapján történő kitárgyalására vagy a f@szkalapozásra :).

ssi 2011.05.19. 14:42:28

@inreallife: köszi :-) MSZP-t elírtam, egyebet kihagytam - szemüvegcsere!

@panelburzsuj: :-)) ennyire? a szembesítés olyan beszédes

ssi 2011.05.19. 14:46:13

@mréveiller: ciki

"Oszkó .. nem emlékszem, hogy az elmúlt napokban dicséretként értékelhető kijelentéseket tettem volna"
oszkopeter.blog.vg.hu/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.19. 15:41:34

Pártok támogatottsága a szavazók között 2011. május Medián:

1. Fidesz 55%
2. Mszp 22%
3. Jobbik 17%
4. Lmp 5%
5. egyéb 1%

aszekelyek 2011.05.19. 16:08:14

@knausz: Igen. Az irány meg jó:) senki sem tökéletes:) Kevesebb a hangsúly valóban a kommunikáción, mint az talán szükséges lenne. Momentán Orbán éppen soros elnökséggel is el van foglalva, ha nézed a híreket:) Ami késik nem múlik. :) Az is elhangzott, hogy a lengyelek csont nélkül vették:) Pedig nem arról híresek, hogy szolgalelkűek lennének. A stolidaritás, az össztársadalmi ott sokkal fejlettebb. Az is elhangzott, a közvélemény erős nyomása miatt nem is merészeltek ilyen cirkuszt csinálni a rendvédelmisek szakszervezeti sem. Sok helyütt téma ez még másutt is. Ahol szorít a cipő, gyak. mindenütt. A társadalmi szolidaritás és a morális deficit nálunk viszont erősen divergálnak. leginkább idióta heherészés és gúnyolódás megy egyes politikai oldalakon, ha a nemzeti együttműködés szóba kerül. Mintha nem azon múlna egy ország, nép sorsa. Gíró nem kritikátlan , most sem máskor sem. HA figyeltél. CSak nem olyan vehemensen Orbángyűlölő, mint mások. Hibát hibára halmozók ne nagyon gúnyolódjanak, mert nincs rá erkölcsi alapjuk. Meg azoknak sem, akik őket mosdatják. Kommunikációs hiányosságtól még egy ország sem adósodott el végletesen.

aszekelyek 2011.05.19. 16:18:56

@knausz: Arról is volt szó a TÉT-ben, hogy már jó régen közölte a kormány, fel is hördültek , akik, már a manyup etapban! , hogy elválasztja egymástól a rendes öregségi nyugdíjat és külön kezeli a többitől. TAlán szótagolva, vagy lassan kellett volna , szájbarágósan, hogy odaát is értsék.... Nem az égből esett le ez. Az előző sok kormány inkább csak kommunikációra fektetett hangsúlyt. Pont úgy is végezték. A rendrakás mindig érdeksérelmekkel jár. A rendetlenség is érdekek mentén jött létre ugyanis. nincs nagy társadalmi támogatottsága egyébként a rendvédelmis cirkusznak. MA olvastam a tv2-n az sms csíkon a z üziket. Akik lehúztak sok évet és urambocsá, bele is rokkantak idegileg, fizikailag , borsodi iskolában a tanárverésbe és a nem szabad fegyelmezni, mert az rasszizmusba, meg abba, hogy nem jár be a gyerek de adjon neki bizonyítványt mert megfenyegetik...A rendvédelem meg ugye nem jeleskedett akkoriban...nem lévén megfelelő kormányzati akarat arra. Eléggé lerontották a rendvédelmisek hírét. Ők maguk is.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:24:55

@manyike: Orbánnak nincs pártja, amit kritizálnia kellene. Orbán a párt (egyszemélyi döntnöke) maga. Rajta kívül nincs vélemény, így nincs is mit kritizálnia.

Azt hiszem, Puch az, aki megtestesíti az MSZP-ben a "pénzügyi bábmozgató" szerepét.

panelburzsuj 2011.05.19. 16:25:47

@Ordnassac:

Azóta, mióta az uszításból és a szenzációból él.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:29:50

@mréveiller:

"Oszkó Péter nem is dicsérte Orbánékat"

nol.hu/gazdasag/oszko_peter_dicseri_orbanekat

"Oszkó közölte: ő aztán nem dicsért, ez csak a Magyar Nemzet értékelése."

aszekelyek 2011.05.19. 16:34:43

@Balt: a Jókai utcában igen, arról van felvétel....Már elég régen... azóta nem nagyon nőtt a népszerűsége. Egriek nem sokan zárták a szívükbe. Elképzelhető, hogy ott is megtörtént. Mi az , hogy! Nagyon is!

aszekelyek 2011.05.19. 16:35:45

@manyike: Ne haragudj, ezt hallás után egy vak is észrevenné.

a-kis-herceg 2011.05.19. 16:37:04

mekkora blama... szerintem atomot Győrre... sport? semmi kultúra?
a nemzet LEGnagyobb és LEGnemzettibb szín észe... egy pofont kapott...

index.hu/kultur/2011/05/19/leszavaztak_eperjes_karoly_szinhazigazgatoi_palyazatat/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:37:04

Kérdésem: Hol lehet "reciklálásra" felajánlani a Szociális Konzultáció kérdőíveinek papírtartalmát?

(Úgy hallottam, 200 "reciklált" kérdőív egy tál ételt ér. Én szeretném, ha ebből a bar...gból valami visszatérülne az országnak.)

parlamentarista 2011.05.19. 16:38:35

@aszekelyek:
ilyen ez a popszakma. mit kell ezen csodálkozni.

Balt 2011.05.19. 16:39:08

@manyike:
"Igaz, ami igaz, valóban váratlan eseménynek tekinthető, hogy interjút kért tőlem és készített velem a Magyar Nemzet, az interjú szövege pedig ténylegesen híven tükrözi vissza, amit mondtam. A cím és a felvezetőszöveg értelemszerűen már az újság saját összefoglalója és értelmezése, s úgy tűnik, a többi hírportál pedig leginkább abból és nem az általam közvetlenül elmondottakból dolgozott."

Egyébként meg itt az első publi a bajnaista blogról: :)
Hazaéshaladás blog: "Együtt élni az új alkotmánnyal
Az új alaptörvénnyel együtt lehet élni, ha korrekciókkal megteremthetőek a kormányzás feltételei."
hazaeshaladas.blog.hu/2011/05/18/egyuttelni_az_uj_alkotmannyal

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:39:56

@Balt: ""Mégsem köpték le Gyurcsány Ferencet?" (pedig igény az volna rá) :)"

Kulturált ember (ha már, akkor) választékosan és változatosan köpköd. A változatosságra nekem lenne ötletem. Egyet balra, egyet jobbra. :-)

Balt 2011.05.19. 16:40:14

@Ordnassac: Volt. :)

(Előzőhöz: még magam sem olvastam a HH-posztot.)

bariga 2011.05.19. 16:40:34

@aszekelyek: Tudod, itt most éppen arról van szó, hogy a nemzeti együttműködés nem működik és hogy a Fidesz váltogatja a véleményét és a stratégiáját. Mert amúgy nagyon is meg kellene hozni egy csomó sporoló intézkedést és reformot, amiről itt most beszélnek. Csak eddig pont ellenkezőjét mondták, vagyis hazudtak, ezért nyertek ilyen fölényesen.
A lényeg pedig ahogy TG írta, : van egy még ártalmasabb: a rosszul tudás.

aszekelyek 2011.05.19. 16:41:01

@nesze nektek két harmad...: Sztem jelentkezned kéne egy reality showba. Pont ez ott a stílus...Remek célközönség mintát adtál. Köszönjük. Pont ennek a szintnek szólnak ezek.Erre sem adnak ám doktorit. De ne bánkódj. Gyurcsánynak sincs, meg sztem bánónak sem. Olgáról nem is szólva. Nem feltétlenül kell az.Lehet lenni six pack Joenak. Nélkülük nem menne ez a show...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:43:27

"Orbán fogászát eltiltották Angliában

Budapest—London – Így akarnak betegeket szerezni a magyar fogászoknak?! Egy évre eltiltották hivatásától Angliában Bátorfi Béla fogorvost. Bátorfi sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök családjának is „házi" fogorvosa. Ő az egyik alapítója a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző programirodának is."

www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-fogaszat-eltiltottak-angliaban-2052667/

Orbán környékén túl sok a kecske!

a-kis-herceg 2011.05.19. 16:43:47

"Molnár Oszkár a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amely most az mondta ki: nem sértette meg az egyenlő bánásmód követelményét"

nem is értem miért ne mondhatta volna a gumikalapácsot...

www.hir24.hu/belfold/266433/igazat-adott-molnar-oszkarnak-a-birosag.html

Balt 2011.05.19. 16:46:24

@inreallife: Vagy az alkesz Szanyi kapitány. :))
Alekosszal tervez a show után az MSZP?
www.stop.hu/articles/article.php?id=876812

Mondjuk Mészáros VV1-babi Szabi után már nem csodálkozom az MSZP valóságsó-vonzalmain...

Balt 2011.05.19. 16:47:28

@nyünyüge: Akkor ez elég hamar ki- ill. befulladt... :))

a-kis-herceg 2011.05.19. 16:47:35

@vinczej: küklerekkel vette magát körül... de ez csak boszorkányüldözés

viszont jobb felül a poszt mellett:
"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

szerintem nagyon is sokat mond ez a mondat... október 3. volt a csúcs
aztán 5.-e a jogállam vége... nagyon fontos dátumok. TG jól látja

aszekelyek 2011.05.19. 16:48:06

@nesze nektek két harmad...: @bariga: Kéne ezt tételesen bizonyítani, amit állítasz. Azt mondta, kis támogatottság, kis változás, nagy támogatottság, nagy változás. CSak nem gondolta valaki, a támogatóik nagyon nagy része biztosan nem, hogy majd nem nyúl hozzá semmihez, amihez kell? Amihez már régen kellett volna? Abban egyetértek, hogy nem működik a dolog. Akik valamilyen pimf érdeksérelmet is megéltek, az első perctől rémes túlzásokba esve ordítanak marhaságokat és helyenkét konkrét hazugságokat, pld. diktatúra van és nincs szólás szabadság.... Úgy nem lehet egy ilyen szemétdombon rendet rakni, hogy senki ne mondjon le kiváltságairól.Tűrtelk a nyugdíjasok, a közalkalmazottak, mindenki. Tűrjön az is akire most kerül a sor. tudod, mondta bajnai, mindenkinek fájni fog. Minek mondták pont az ellenkezőjét? De pontosan ám! ide legyél kedves írni, hadd tudjam én is. Bevezették a vizitdíjat vagy a tandíjat ?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:48:44

@vinczej: "Rajta kívül nincs vélemény, így nincs is mit kritizálnia."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=428278

"Egy másik interjú most jelent meg a Mozgó Világban Szőcs Géza államtitkárral: egy része azzal kapcsolatos, hogy a Kossuth- és Széchenyi-díjakat átnevezik, amit Szőcs pártol; kormánydöntés még nincs. A riporter kérdésére, hogy vajon ez ügyben Orbán dönt-e, ez a válasz: "Úgy fogalmaznék, az ő véleménye megkerülhetetlen"."

Nem én mondtam! :-)

Balt 2011.05.19. 16:51:16

@aszekelyek: Igen, ez jó volt, volt olyan sms is, hogy amikor mint nő, munkába állt az illető, akkor 55 év volt a nők ny.korhatára, most meg 62 és emelkedik. Most verje szét a parlamentet?:)

aszekelyek 2011.05.19. 16:51:40

@manyike: Tényleg elkezdett foglalkozni vele és látjuk, hogy eddig miért is nem mert vele foglalkozni a politika, hanem inkább szaladtak az IMF-EU-hoz....NAgy bátran.

Balt 2011.05.19. 16:53:09

@manyike: Akkor újfent:
"... az interjú szövege pedig ténylegesen híven tükrözi vissza, amit mondtam." (Oszkó P.)

aszekelyek 2011.05.19. 16:53:17

@török gábor: Ez KFT? Bornai rémlik fel...

aszekelyek 2011.05.19. 16:54:38

@Balt: Drága naiv ember! Az egekbe emelték már azóta az ingerküszöböt! :)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 16:55:57

@Balt: Akkor újfent:

Az idézett szöveg korrekt, a hozzá fűzött "Oszkónak tulajdonított" szerkesztői értelmezés manipuláció.

Balt 2011.05.19. 16:58:15

@vinczej: Csak a sajtószerte szokásos hatásvadász cím...

aszekelyek 2011.05.19. 17:03:00

@manyike: VAstagbőr nem tud olvasni, vagy rosszul hall? %78 évesnél nem idősebbekről van szó. Azok közül is a nem nagyon roggyantak. Okos sorozatnéző blogtársaknak ajánlom figyelmébe. Amerikai filmekben mindig van egy tacskó, aki kissé fékezhetetlen és egy nagy öreg, aki mingyá nyugdíjas és ő maga a higgadtság. No és nem 4o éves korban megy ám nyugdíjba! Nézik, nézik, a jó emberek és nem látják, hogy megy ez? Mit értettek meg a die hard sorozatból egyesek? Nem tudni. MA beszégettem róla barátnőmmel és eszembe jutott, hogy hány éves is lehet a nagyon beteg gergényi, aki emiatt nem jelent meg a katonai bíróságon, ugye, pedig ártatlan! Vipera meg nem volt... de utána hirtelen munkába állt és nem is rossz kondíciókkal..Na erről beszégethetnénk egy kicsit. Nem a kisrendőrről, akit nem fizettek ki a szocik. Sőt. Így akarták volna a nyugdíjkasszával kifizettetni. Vagyis velünk. Persze tudták, mennyire terheli ez meg azt a hiányos kasszát. Elmúlt-e már gergényi 57? ki tudja?

aszekelyek 2011.05.19. 17:05:01

@parlamentarista: Ne digitalizáld ezt. No és akkor is bóvli a legjobban eladható, ha a fejecskédre állsz.

aszekelyek 2011.05.19. 17:13:04

@panelburzsuj: Kereskedelmi médiáról van szó. Ejnye bogárkám, figyelhetnél jobban.:) A 2/3 az egészen más történet. Elszámoltatás és rendcsinálás és hasonlók, nagyon erős alulról jövő igények voltak. Nem valami portéka, amit el akartak nyomni a tömegnek válogatás nélkül. Mondjuk a piknikusoknak, ha szakmázunk egy kicsit. Korpulens alkat, állandóan valamit töm magába, mindegy , csak ártson:) és olcsó legyen és sok. Se elkészíteni ne kelljen, se mosogatni utána, se takarítani... , tehát gyorsétterem. Amerika ebben előrébb tart. Iszonyat elhízottak , nagyon sokan. A tipikus bóvlivevő. Viszonylag ritka madár a jobboldalon:)

xsasha 2011.05.19. 17:13:57

Kedves Gábor!

Nyilván a kíváncsi ember sok mindent megnéz, mert érdekli az emberek gondolkodásmódja, viselkedése reakciója.
Meg kellene szerezni az édenhotelesek szerződését, és akkor máris lenne értelme nézni, mert akkor talán hitelesebb képet kap arról az ember, hogy amit lát, az minek az okozata.
Valszeg sokakat sokkolt ez a hír, mert valljuk be, ezekben a műsorokban szereplő emberek tényleg nem az intellektuális megfontolásaikról híresek. Ráadásul a szerkesztők által szájukba adott gondolatok még sokkal primitívebbek. Őveges Józsi bácsi okításai után eljutunk oda, hogy a fogyasztói tömb kialakítása a legmélyebb primitívséget kívánja.
Persze az világos, hogy ezekbe cselekményekbe, ha csak időben el nem fordítja a fejét, az ember bele tudja helyezni a gondolatait, hiszen nem véletlenül az alkalmazott pszichológia remektermékei ezek a műsorok.
De szerintem ennek a posztnak inkább az adott apropót, hogy a kiemelt mondanivalója, ami felett mindenki átsiklott, az a hitelesség kérdése és annak megjelenése a műsorban. Mert ez szervesen kapcsolódik az előző poszthoz.
Ennek kapcsán pedig az a meglátásom, hogy bár még egy részét sem láttam a műsornak, és nem tudom, ki ő, de úgy gondolom, hogy Kristóf ki fog esni. :-)

aszekelyek 2011.05.19. 17:16:10

@mréveiller: Pardon, sokkal rosszabat is.

aszekelyek 2011.05.19. 17:19:06

@Ordnassac: MA reggel azt mondta, ő nemtartozik a kérdést izgatottan tárgyalók közé:) Elmondta az elképzelését és azt is, mit nem támogat és miért nem. Fél óra alatt azt a 2 évet nem lehet korrigálni. Óvatos duhaj.

aszekelyek 2011.05.19. 17:21:12

@Balt: láttam azt is... és cicus nevű nem is arról híres, hogy FIDESZ párti:) Aki írta. Ettől még lehet neki esze. Amivel felfogja, az nem megoldás semmire.

aszekelyek 2011.05.19. 17:22:41

@nesze nektek két harmad...: A szociknál biztosan. Ahová a mi ferink ment....:) Etelkáék mit mondtak?

a-kis-herceg 2011.05.19. 17:24:45

nagyon izgi. 150 éve a monarchiában is ugyanúgy loptak a politikusok...

index.hu/belfold/2011/05/19/igy_lopunk_mi/

aszekelyek 2011.05.19. 17:24:48

@parlamentarista: Azt a csatornát pénzért lehet nézni. Direktben fizetnek érte. :) Meg a hirdetők is.

parlamentarista 2011.05.19. 17:26:22

@panelburzsuj:
elég egyszerűen lehet ezt közelíteni. a kultúrában a múlt a fontos. a gazdaságban a jövő. a társadalomban pedig a jelen. az állam működése leginkább a társadalom működésével rokon. szóval az állampárti politika a jelenre koncentrál. egy emlékezet nélküli csatornát előfeltételez, és nincs jövőképe.

a konzervek szoktak háborogni azon, hogy az állampárti politikában nem számít a múlt. a liberálisok meg azon, hogy nem számít a jövő. ahhoz, hogy számítsanak egy duális önkormányzati rendszer kell. régió és város. ami a konzervatív és a liberális ideológiára van kihegyezve. és itt a probléma, hogy a rendszerváltó értelmiség nem látta azt, hogy észak, és nyugat-európában tradicionálisan tartományoknak súlya van. és ha már nem is csináltak régiókat, de legalább egy kétkamarás parlament kellett volna.

hanem a libek kitalálták maguknak a várost, a konzervek meg úgy képzelték, hogy övék meg lesz a falu. nem a vidék, mert akkor régió lett volna, hanem a feudális formáció: a falu kellett nekik. a liberálisokat se izgatta a jövő. a piac majd megoldja alapon működtek. nem értették meg, hogy a város a piac. a gazdasági problémákra a városoknak kell megoldást találni ha közélet felől közelítünk.

nekem úgy tűnik, hogy államhatalomban munkás-, vagy parasztpártok válogatják egymást. ennek alternatívája a munkás-paraszt szövetség vagyis a nagykoalíció.

aszekelyek 2011.05.19. 17:27:07

@inreallife: Ezt elírtam.Akitlosztól sűrű elnézést is kérek. Mint említettem, nem néztem a VV-t . Alekosz is taszított. Köszönöm a javítást. A bocsánat kéréshez is értek:)

aszekelyek 2011.05.19. 17:30:30

@mréveiller: Valaki azt írta, hogy a magyar nmzet nyilvánította ezt dícséretnek:) Sztem tényközlés volt. MAximum elismerése annak, hogy nem a szakadék felé robogunk ezerrel. VAn honnan visszavonulni és tárgyalni a rendvédelemmel, ebből a pozícióból:) Úgy, hogy érdemben változzon is valami. Egy keveset oktattak nekem erről is. Alku nevezetűről. Hogy kell kezdeni...:)

aszekelyek 2011.05.19. 17:35:54

@vinczej: Egy panaszos az minden orvosnál van.... NYilván érdeksérelem a dolog. Nem olvastam arról, hogy szakmai vélemény szerint megfelelő-e a munkája. Mert van ám olyan hisztérika, aki nem száll le a dokiról aztán....biztosan nagyon örültek az angol fogászok is a konkurenciának... Úgy olvastam, hogy nem hallgatta eleget a nyafogását. Nem úgy, hogy szakmailag kifigásolható volt a munkája.

a-kis-herceg 2011.05.19. 17:37:31

@nesze nektek két harmad...: "53 százaléknak ( a bizonytalanoknak) új párt a Bajnai Párt lesz!"

annyira nem vagyunk bizonytalanok... abban biztosak vagyunk hogy a komcsi, rabló, vadkapitalista, csaló libásra sem szavazunk...

bizonytalan = csak abban biztos hogy mostani pártokra semmiképp nem szavaz, a többi dolog bizonytalan (hogy akkor mi van?/lesz?)

a-kis-herceg 2011.05.19. 17:39:46

"Amikor Andrássy Gyula miniszterelnök megtudta, hogy Budapesten hamarosan új sugárút épül, gyorsan vett néhány telket ott, amerre szerinte mennie kellett a főváros új ütőerének. Később minden befolyását latba vetve azt is elintézte, hogy a nyomvonalat tényleg erre jelöljék ki, pedig nem ez lett volna Budapest számára az ideális megoldás."

és a maffia család utódjai róla nevezték el... a lopás szimbóluma...

aszekelyek 2011.05.19. 17:42:16

@Balt: Lehet fújolni, hogy Oszkó nem mondott valami rondát a kormányról:D Az már dícséret számba megy manapság ! Elismerni valamit, ami jó????? pld. az irány. Skandalum! Nem mondhat mást. Ő sem tenne másként. Nem is tettek. Ők mindenkinek fájni fog projektn utaztak. Most egy kissé még nehezebb, mert már tőkét is kell törleszteni . Az jó, hogy nem mond badarságokat. Komoly ember nem tesz olyat.

aszekelyek 2011.05.19. 17:48:50

@Balt: Néztem szanyi kapitányt tegnap olgánál. érdekes volt, ahogy elszólta magát. persze a FIDESZ-t gyanúsította meg azzal, hogy majd jól fel lehet használni azokat a visszaküldötteket egy kampányban de értelmes embernek ebben a pillanatban azért beudrik, hogy ki mint él úgy ítél és ez lehet az oka annak, hogy ők akarnák megkapni azokat a vonalkódos papírokat , milyen céllal, azt nem tudtukk meg, persze. Valami ködös hadova volt csak helyette. Az, ha hozzájuk kerül a vonalkód adatsora, persze nem is jogosulatlan adatkezelés, csak ha a FIDESZ-hez jut. Mindig mondom, hogy agyhalottaknak adja ezeket elő. Akik eddig nem képesek ellátni. Ebből lesz a szanyi lista, nyilván. Tehát vbálasztáshoz akarják majd felhasználni. begyűjteni a kormány leveleit az adatokkal, későbbi feldolgozásra. Majd ők, szívesen feldolgozzák..mondta ... Azt elhiszem. A sok balga és tudatlan, majd viszi nekik....

aszekelyek 2011.05.19. 17:50:58

@parlamentarista: Bánó a popszakma ikonja....:DDD nem csodálkozom. Útálkoztam:)

aszekelyek 2011.05.19. 17:56:10

@a-kis-herceg: nem értettünk hozzá, az finomabb:) A többihez sem, mikor mfü és gazd min volt... Mielőtt beültette fleto a székébe. Annyira tényleg nem bizonytalanok azok:) Ő is leszerepelt, mint az üzlettársa. Akárhány klónnal is indulnak....Szigetváry ma reggel meg aszonta, hogy nem is....nem is bajnai pártja...!? Ő elmegy tanítani évekre amerikába:) majd visszajön, amikor kell és ő lesz a jelölt.. ezt én mondom.

panelburzsuj 2011.05.19. 18:02:33

@parlamentarista:

No de milyen városgazdaságot vársz ott, ahol kétszáz év "fejlődés" eredményeképpen megint Debrecen a második legnagyobb város? :))

(A harmadik legnagyobb Selmec meg ugye ... )

Egyébként a városállam-gazdaság még lengyel és orosz földön is formálódgatik elég régóta. Magyarországon viszont olyannyira picinyek és súlytalanok voltak a városok, hogy a mai (Csonka-) Magyarország sokkal inkább Budapest és vidéke, mint valódi centrumokat kifejlesztett régiók patchworkje.

A magyar megyerendszer nem gazdasági egységek hálója, hanem a központi hatalom közigazgatási-hatalmi szervezete volt. És ezen a nemesi vármegyévé alakulás se sokat változtatott. A szabad királyi városok viszont nem jutottak el odáig, hogy a "politikai" megyéket maguk alá gyűrjék. (Vagy maguk köré édesgessék - ahogy szimpibb.)

A magyar városok zömét nem "szerves (gazdasági) fejlődés" hozta létre, hanem hatalmi megfontolások: afféle bürokratikus erődszigetek voltak a paraszttengerben. És erre a szerepükre a bolsevik kor még ráerősített.

panelburzsuj 2011.05.19. 18:09:06

@panelburzsuj:

(Egy - engem elgondolkodtató - adat: Ukrajnában 30(!) Budapest és Debrecen népessége közé eső város van.)

parlamentarista 2011.05.19. 18:11:21

@aszekelyek:
a csatornát igen, de az egyes műsorfolyamokat direktben nem adják el.

a jelenlegi modell egy direkt marketing - indirekt eladás kombó. tehát a reklám egyrészt a szádba rágja, hogy vegyed meg. illetve mindent műsort megkapsz átalányban. az emberek kényszerből nézik alekoszt. mert a szomszéd is biztos azt nézi. és másnap miről fognak beszélgetni.

az alternatív modell ennek a fordítottja. indirekt marketing - direkt eladás kombó. szóval az meg olyan, hogy inkább ágazati reklámok vannak. mint a régi szocialista reklámok. azok azt akarták üzenni mondjuk, hogy jó dolog tejet inni. ágazati reklám. na most nyilván a a végén ennek a diszkréten ki kell írni. mondjuk azt: milli. tehát nem azt mondják, hogy menjél be a boltba aztán vegyed meg azonnal az akciós millit. vagy a legújabbat, ami most még krémesebb, még finomabb. hanem azt, hogy gondolkozzál. milyen jó dolog a tej. és ha majd megkívánod, akkor jusson eszedbe: milli. az a tej. tehát direkt szerethető reklámfilmeket csinálnak. amihez aztán direkt előfizetés társul.

ez is egy működőképes modell lenne. és ez a klasszikus modell. az amerikaiak mást se akarnak. visszaállítani a médiában a kapitalizmust. hugyért szarért pénzt kérni. a probléma az, hogy senki sem tudja, hogy az európaiakat hogy lehetne rávenni arra, hogy a műsorokért direktben fizessenek. a lapokért, vagy akár a cikkekért. és most úgy tűnik, hogy sehogy se lehet. aki ezzel a kontinensen próbálkozik az elbukik. a politikai megosztottság nem teszi lehetővé az összefogást.

szóval nekem úgy tűnik, hogy van egy transzatlanti (kapitalista), és egy eurázsiai (kommunista) modell. ugye ami most van a weben van média fronton az tulajdonképpen a kommunizmus. minden ingyen van a széles néptömegeknek. lehet ebből is üzletet csinálni. kultúrát nem nagyon lehet. nem nagyon hiszek a facebook kultúrában. mert a facebook egy csomó gagyi (gadget). amit nem lehet eladni. azt ingyen adják.

mondjuk itt egy 1 dolláros termék. oké 99 centes.
www.youtube.com/watch?v=tSX6isV22QM

ez nem gagyi. végeláthatatlan darabot eladtak belőle. a körtemuzsikából.

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2011.05.19. 18:13:26

Ezek után remélem meghallgattatik a kérésem, és a Fradiról is lesz már bejegyzés, ami talán azzal zárul majd, hogy Hajrá Fradi! De komolyan. :)

bariga 2011.05.19. 18:43:22

@aszekelyek: íte pontosan ugyanúgy toudod, mint mindemki más, csak rövid az emlékezeted. Megvédjük a nyugdíjakat, az kórházakat, az iskolákat, szuper lesz a BKV, mert nem leszaki lopjon, nem kell tandíj, vizitdíj, csökkenjen az ÁFA a jövedékiadó. Teis kaméleon vagy, de ha így vagy boldog, nekem mindegy. Engem amúgy sem zavar a sok hazugság, mert én nagyon jól jártam az "arányos" egykulcsossal. Éljen soká Orbán Viktor!!

bariga 2011.05.19. 18:47:33

index.hu/belfold/2011/05/19/felmentettek_a_holokauszt_emlekkozpont_igazgatojat/

És még akár nyerhet is!! Na ez a szemét megjegyzés.Erre szoktam mondani, hogy aki így viselkedik, az ingerszegény környezetben nőtt fel, mint a legtöbben a mostani hatalom környékén.

bariga 2011.05.19. 18:52:58

www.origo.hu/itthon/20110519-fidesz-kinai-kommunista-part-partkapcsolatrol-is-targyalt-orban-a-kinaiakkal.html

erről a fontos hírről, miért csakmost hallunk? Felelősségre kell vonni a közhíradókat!!

aszekelyek 2011.05.19. 19:22:20

@parlamentarista: Némely dologgal egyetértek de m nem a politikai megosztottság miatt mnem lehet fizetőssé tenni .Vegyük z HBO-t. Simán fizetős. Vagy a szexcsatornák.. Ennek a light verziója ez a kicsit dugunk nekik, hadd legyen a csatornának nézettsége, ami a bevételt meghatározza az elosztásnál. Lehet, hogy nem tudod, de konyítok az eladásösztönzéshez meg a direkt marketinghez:) Egy fenét nézik azért, mert a szomszéddal nem fognak tudni miről beszélni. Kukkolni akarnak. Ezen a kontinensen. Egyáltalán nem is beszélnek a szomszéddal már és azt is egyre kevesebbet. Sok éve. A kocsmában meg ugye csak ez a téma, meg a foci, meg a politika. Kis szünet de jövök.

panelburzsuj 2011.05.19. 19:29:49

@aszekelyek:

"Kis szünet de jövök."

Már megrémültünk, hogy magunkra maradunk a sötétben ...

nyünyüge 2011.05.19. 19:46:43

@aszekelyek:

Öntöd magadból ezeket a szövegeket magadból ész nélkül :)!

"...Úgy nem lehet egy ilyen szemétdombon rendet rakni, hogy senki ne mondjon le kiváltságairól."

A szemétdombon nem szokás rendet rakni, azt el kell takarítani.
Rendrakásra esetleg a disznóólban vagy a kuplerájban van szükség (bár ez utóbbi sokak szerint az egy igen jólszervezett intézmény).
Ráadásul a szemétdombon egyedül a kakasnak vannak kiváltságai.

parlamentarista 2011.05.19. 19:47:04

@panelburzsuj:
ez a duális önkormányzatiság tudom, hogy elég meredek. németeknél van rural és urban district: landkreis, és stadtkreis.

na most szerintem egyszerre kellene mindkettő. de hogy ebből ne legyen óriás bürokrácia. a vidékies körzetből szövetségi tartományokat kellene szervezni ugyanúgy, mint a németeknél, vagy az osztrákoknál. észak, és nyugat európában szinte mindenhol léteznek a tartományi parlamentek. ezeket az egyéni képviseletre kellene alapozni.

szóval a járás a szövetségi tartományba szerveződik, illetve budapesten a járásnak megfelelő közigazgatási egység a 23 kerület. és kell egy budapest régió ugyanúgy, ahogyan van bécsi régió. ami a főváros és az agglomeráció. ez a kulturális formáció.

de van egy másik ami az ipart szervezi. ez a város. tehát az ország városias körzetekre is fel van osztva. amik persze egybe eshet a járásokkal. ha vita van, akkor lehet eltérés. például két hasonló méretű település van egymáshoz közel és nem tudnak megegyezni, hogy hol legyen a városháza. ez esetben egy járás több város. vagy az is el előfordulhat, hogy járásban nincs nagyobb település. ebben az esetben több járás egy város. a főváros is különleges ilyen szempontból.

tehát budapestnek van egy (konzervatív) tartományi parlamentje. ami mondjuk a tavaszi fesztivált szervezi. és egy (liberális) városias önkormányzata, ami a helyhatóság. és ez felügyeli a szigetet. a pesti polgár meg szerintem tudja, hogy amikor a régióba delegál, akkor kicsit konzervatívabb hölgyeket, és urakat kell beültetni. a sziget esetén viszont kicsit lazábban kell venni a dolgot.

a rendészet egy harmadik formáció. az a megye. ami budapesten a nagykerület. tehát buda, pest, és a city lehetne a 3 nagykerület. és 19 megye. ebből jönne ki a 22 ep képviselő. ők lehetnének az ispánok. akik mennének brüsszelbe. és távollétükben a helyettesük lenne az alispán. a vicispán a megyei közigazgatási hivatalt vezetné. illetve lenne 22 megyei sheriff. tehát a szigetet a 3 budapesti sheriff felügyelné rendészeti szempontból. a helyhatóság gazdasági szempontból. és a régió pedig kulturális értelemben. de ez teljesen eltérő karaktert igényel.

szóval tarlós nekilát verni az asztalt, hogy legyen rend. ha ezt a sheriffek mondják azt értjük. nekik ez a dolguk. ha az árusokat kell felügyelni azért az megint másik kérdés. vagy ezt gazdaságilag kell menedzselni. kulturális értelemben megint azért nem ugyanaz. mármint ha ezt a kulturális konzervativizmus felől közelítjük. a régió mondhatja azt, hogy ő nyári fesztiválből nem kér. ezért szervez tavaszit. de ez innentől kezdve egy értelmes párbeszéd lehet. a megyék, a városok, és a régiók között.

tulajdonképpen ilyen volt a középkor. volt még ezen felül az unió. a királyság, vagy a császárság, a birodalom. államiság (etatizmus) nem volt. nem folyt arról közéleti vita, hogy mi lesz a rendőrök nyugdíjával. na most azt látjuk, hogy ez mégis csak fontos kérdés. tehát kell állam is. és annak meg a szociális kérdéseket kell megvitatni.

de ez összesen négy formáció. és szerintem a probléma pusztán csak ez. hogy négy. és nem három. a bölcsészek úgy képzelik, hogy ami háromnál több részből áll az bonyolult. tulajdonképpen ez három rész. és az egész. az unió. csak az unió az egész. nem az állam. ez meg ugye a másik probléma. a bölcsészek a nyelvből próbálnak mindenre következtetni.

mi magyarul beszélünk, tehát egy nagy gazdasági egységet kellene alkotni. miért kellene. vagy kulturális egységet. lehet azt. szerintem nem lehet. a tartományt még úgy ahogy össze lehet tartani. tiszántúlt, vagy a balatont. ha ebbe nem szólnak bele a pártok. az államban viaskodhatnak, csak az volna jó, ha a kultúra, a gazdaság és a rendészet ennek nem esne áldozatául.

nem hiszek abban, hogy az állampártok ezeket a problémákat meg tudják oldani. az mszp sem. a pártok szociális igérgetésekkel kerülnek a hatalomba. osztogatással. vagy a megszorítások elhallgatásával. őszinte beszéddel nem megy. viszont innentől kezdve meg nem a kulturális, vagy a gazdasági ászok fognak kiválogatódni.

szóval ha topologikusan nézzük, akkor az állam egy listás logika. a régió hiearhikus. a város hálózatos. az uniónak meg talán valamilyen rács jelleget kellene felvenni.

szóval 2020-nál előbb ilyen nem lesz. de a jelenlegi közjogi keretek meg szerintem nem lesznek arra jók, hogy kivezessék európát a válságból. szóval az unió is olyan most, mintha egy nagy napközi lenne. az emberek nem érzik magukénak. ha minden megye delegál egy képiselőt, illetve egyet-egyet buda, pest, és a city. akkor azért számon kérhető az unió működése. tehát akkor az már olyan, mintha egy birodalmi közigazgatás lenne. kifejezetten rendvédelmi, illetve alkotmányvédelmi jelleggel.

de ez nem az, hogy a parasztpártok mondják, hogy most már aztán rendet vágunk mi itten. aztán ugyan hogy vágnak rendet. előbb azt mondják a rendőrnek. hja 20 évvel tovább kell dolgoznod, mert így döntött a forradalmi munkás-paraszt kormány. de állítólag ebben a ciklusban a legfontosabb lesz a rendteremtés. a rendet nem az államra kell bízni, hanem megyére és az unióra.

nem ragozom ezt tovább. talán érthető.

lüke 2011.05.19. 19:48:15

@manyike:
jesszus !akkor rossz helyen dolgozol,
gyere a kórházba be:)

parlamentarista 2011.05.19. 19:55:55

@aszekelyek:
kukkolni akarnak, de ki is akarják utána tárgyalni.

európában mindenhol az online lapok azon filóznak, hogy fizető kapukat kellene állítani. ha csak 1 euro lenne az index éves előfizetési díja, akkor az 1M előfizetővel számolva 300M HUF extra bevétel lenne. na most ezt elvben bármelyik nagyobb online napilap el tudná érni. vagy lapcsalád: kiadó.

egy gond van, hogy ha ezt az összes nagy online lapkiadó nem egyszerre vezeti be, akkor nem működik az egész. mert nyilván ha az indexen csak a címoldal lenne ingyen. a cikkekért fizetni kellene. éves szinten akár csak 1 eurót. akkor azt mondaná az olvasók jelentős része, hogy egy lófaszt fogja a cikkeket pénzért olvasni. a neten annyi a hír, mint égen a csillag.

igen ám, de ha minden nagyobb hírportálon csak pénzért lehet a cikkekhez hozzájutni. tehát piac van, akkor az emberek azt mondják. oké évi 1 euró az nem egy ökör ára. viszont akkor mindenki elvárja, hogy helyesírási hibák ne legyenek a cikkben, stb. tehát belép a 0 és az 1 közötti mentális különbség.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.19. 19:59:40

Az a nagy különbség a "valóságshow"-k és a politika között, hogy az előbbi piaci alapon működik. Igény van rá, fizetnek érte az emberek, a hirdetők és így adóbevétel keletkezik és még szórakozni is tudnak min, valamint nem kötelező; míg a politikusok az adófizetők pénzét szedik el, a társadalmon élősködnek, függetlenül a közvélekedéstől, fegyveres rendőrök védik őket és a hatalmukat.

Az "alkotmányellenes szervezkedést" minden hatalom üldözi.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.19. 20:03:55

@parlamentarista:

Hát ez az. Az index ingyenes, de meg is látszik rajta.
Ingyen elmegy, de azonnal alaposan megcsappanna az olvasottsága, ha pénzért adnák, és így a hirdetési bevételek is, amelyek egyértelműen a látogatottságtól függnek. Akkor meg nem éri meg pénzért adni a híreket, ha emiatt a hirdetési bevételek drasztikusan lecsökkennek.

Nagyon könnyen elveszíthetik így az olvasóikat, akik átpártolnának egy jobban működő újsághoz. s mindig lesz jobb. Egymás vetélytársai, azonos piacon működnek.

Ordnassac 2011.05.19. 20:04:48

@Politikazabáló: azért egy Hajrá Hali!-t esélyesebbnek tartok. ;-)

Ordnassac 2011.05.19. 20:16:24

@bariga: "A Szabad Nép jelenti: a Kínai-Magyar Baráti Társaság első, Pekingben rendezett ülésén forró elvtársi üdvözlettel köszöntötték egymást a kínai és a magyar delegáció tagjai, majd a közös díszvacsorán lefektették a két nép megbonthatatlan barátságának alapját."

2011.05.19. 20:17:17

Hú, én a Poirot és a Murdoch felügyelő miatt láttam ezt a sorozat ismertetőjét, és kedvelem Horváth Évát és kíváncsi voltam a ruháira, de bele nem néztem. És nem is fogom megnézni - bármennyire is hiteles az ajánló :D -, mert én emberekkel dolgozom és tudom milyenek...

Gyerekkorom legnagyobb emléke - 12 évesen olvastam. Egy életre meghatározta a nézeteimet arról, hogy milyenek az emberek, ha érdekeik vannak. Márpedig mindig azok vannak...Főleg, ha hatalom közelében vannak.

konyvekhangja.blogspot.com/2010/02/lion-feuchtwanger-csunya-hercegno.html

a-kis-herceg 2011.05.19. 20:17:35

nana ! nem lesz ennek jó vége! akkor mégsem adócsökkentés volt?

"Több tízezer forinttal csökkentek a nettó átlagbérek a közszférában. Az egészségügyben dolgozók 22 ezer, az oktatásban alkalmazottak pedig 16 ezer forinttal vihettek kevesebbet haza. Hiába az ígéret, semmit nem ért a bérkompenzáció."

penzcentrum.hu/cikk/1028306/1/nyomorgo_tanarok_nyomorgo_orvosok_orszaga_lettunk_ime_a_szamok#hs

polgári engedetlenség - Esztergom -TÉ
"Polgármesteri esküjéhez hűen nem hajlandó a képviselő-testület alkotmánysértő tevékenységében közreműködni."

"A polgármester hat órakor" az ülésterembe lépett, közölte, hogy az ülést összehívta a kormányhivatal kérésének megfelelően, de nincs olyan jogszabály, hogy neki kötelezően le kell vezetnie. "

"Az üléslevezető helyére Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője ült, és bejelentette: péntek reggel kilenc óráig szünetet tartanak, és utána várják közös munkára a polgármestert."

www.hir24.hu/belfold/266611/polgari-engedetlenseg-esztergomban.html

okos nő. az arrogáns, urizáló ("döbrögis", disznó nagyúr) fides szel szemben Ő a mesebeli parasztlány...

aszekelyek 2011.05.19. 20:27:23

@parlamentarista: Továbbá az internet felhasználásért nagyon sokat fizetünk, hogy legyen egyáltalán hozzáférésünk. Valamint a fiatalember, aki a facebookot létrehozta, kieszelte, pillanatok alatt rettenetesen meggazdagodott. HA ingyen lenne, ugyan miből lenne olyan gazdag? Látszólag van ez ingyen. Először is vesz az ember egy előfizetést. Valamekkorát. Pénzért. Aztán ami elérhető vele, azt elér vele. Nagyon nagy üzlet ez és még nagyobb lesz. Értem én, hogy a profitot maximalizálni akarnák de van egy határ, amit még megadnak érte a tömegek és van, amit nem, ahogyan egy piaci termék ára alakulni szokott. Ebben a netbiznicben mindenki fizet valakinek:) Valamennyit. Szó sincs szerintem eurázsiai kommunista valamiről, amit írtál. Kevésbé komzumidióták viszont eurázsiában a népek, mint ámerikában. Ingyen semmi nincs ezen a kontinensen sem.

Ordnassac 2011.05.19. 20:31:11

@Letícia: "Minden általánosítás veszélyes, még ez is." (id. Alexandre Dumas)

ssi 2011.05.19. 20:33:10

rengeteg terület van még, ami reformra szorul: pl. közlekedési kedvezmények, meg az olyan kiváltságok, melyek pl. beosztáshoz tartoznak stb. stb. - sok változásra számítok, de egy előre ismertetett koncepcióval lenne talán igazán jó

ez a konzultáció viszont a konzultálni nem akarók/nem a kormánnyal akarók miatt egészen másmilyen lehet, mint az előző, s kérdés, ki lesz büszkébb a maga eredményére: "szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket; a konzultáció után a kormány kész a tárgyalásra - közölte Orbán Viktor. "
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/19/19/Turelmet_ker_Orban__egyelore_nem_lesz_dontes.aspx

@lüke: hobbi fürkészként jó helyen dolgozom, kórházba csak látogatni - ha erre utaltál :-)

@Balt: O.P. - ha lesz még pontosítás, többet tudunk, ha nem, nem

@vinczej: Gy.F.-O.V. összehasonlítása amúgy mindig tanulságos

mindenkinek további szép estét!

2011.05.19. 20:37:13

@Ordnassac: melyik általánosításra gondolsz? Én nem általánosítok, csak jelzem, aki kamaszként átélte azt, hogy mik mozgathatják az embereket, és sokat meditált rajta az megjegyzi, a mozgatórugók az érdekek. Olvastad a könyvet?:)

Jó, persze hiszek, hogy az ember jó, de nincsenek örök barátságok, csak örök érdekek...(ezt az Anyám mondja mindig). Sanyarú gyerekkorom volt, mert az életre készítettek fel...(:D)

a-kis-herceg 2011.05.19. 20:41:03

nagyon taktikáznak.... visszahuzzák az agarakat. és a KAMUnikáció lényege, hogy ez most a szeretett vezérünktől orbánapánktól: nem lesz döntés a konzultáció végéig...

jó sok legyet üt egyszerre... adatok, választól vélt beleszólása... idő...

www.mno.hu/portal/785178

aszekelyek 2011.05.19. 20:41:35

@nyünyüge: Bizony, ez volt a lényege annak, amit írtam. Köszönöm, az értékes hozzászólást:)

@a-kis-herceg: Most már tényleg mennyivel jobb is a városnak! Ez aztán a nagy teljesítmény....most kezdtek elszegényedni? Tényleg? @Letícia: nem hiába csíplek én Letikém:) , minden xarra nem vagy te vevő.... Feuchtwanger, az kicsit más :)) Meg kéne kérdezni, melyik Éden lakó ismeri egyáltalán ezt a szót:DDD

Ordnassac 2011.05.19. 20:42:07

@Letícia: hidd el, átéltem néhány csúnya dolgot már én is, de egy biztos: rég megkattantam volna, ha az emberre csak így tekintek (meg nem lettek volna kiváló ellenpéldák az életemben).

Természetesen az érdek, mint olyan nagyon is erős mozgatórugó, de nem az egyetlen. Épp ez teszi az egészet érdekessé. :-)

aszekelyek 2011.05.19. 20:43:08

@nyünyüge: Kakaskodik is a kakas , a kiváltságaiért. Most épp sztrájkbizottságos móccerrel...

bóra77 2011.05.19. 20:44:52

@Letícia: "mert én emberekkel dolgozom és tudom milyenek..." ez jó:))

szerintem az a rosszabb, ha elvesztik a hatalmat. akkor elmegy a maradék eszük...vagy nem tudom milyük.

alapból sztem nem úgy áll az ember az emberhez, hogy na, biztos érdekember, és majd ezt és azt csinál. alapvetően mindenkinek van esélye, hogy azt gondoljam róla, hogy normális.
éppen múlt héten estem iszonyatosan pofára, mert azt gondoltam valakiről, hogy valamilyen (alapvetően jó), és aztán rá kellett jönnöm, hogy érdekvezérelt. nagyon-nagyon rossz így csalódni. (mert egyébként jó szimatom szokott lenni)

bóra77 2011.05.19. 20:47:15

@Letícia: anyukád bölcs...megjegyzem a mondást.

aszekelyek 2011.05.19. 20:51:48

@bariga: ez nem tételes kedves . A legtöbb öregségit megvédik. A necceseket piszkálják. Teljesen jogosan. Nem is kell semmiféle külön sarc, a tb befizetéseink mellé. Ésszerűen elkölteni, ami van, az akceptálható. Ahhoz is előbb meg kell teremteni a feltételeket. Három évig annyit fizetünk, amiből ezt meg is lehetne csinálni most, csak éppen az IMF-EU-nak. Csak várjál. Az első évben, normális ember nem képzelte el, hogy bármi is varázsütésre azonnal megvalósul. Egyetlen olyat nem írtál, ahol az ellenkezőjét tennék annak, amit mondtak. Nagyon felháborodnának a negyven évet, többet léhúzók, ha nem nyúlnának ahhoz, aki sumákol.

aszekelyek 2011.05.19. 20:54:01

@bariga: Nem írnak valamit arról, hogy veres mibe fektette a pénzünket Kínában és mikor térül az meg és kiknek?

nyünyüge 2011.05.19. 20:55:41

@aszekelyek:
reggel nézd meg az ATV-n az Egyenes beszédben a bejátszást arról a fideszes sajtótájékoztatóról, amit a Gyurcsány kormány - a mostanihoz képest lájtos - szolgálati nyugdíjváltozásai terveivel kapcsolatban tartott 2006 októberében Demeter Ervin és egy másik csóka.
Utána keresd elő, miket írtál annakidején a Gyurcsány kormányról az aktuális fórumokon. Csak úgy tanulságképpen.

bóra77 2011.05.19. 20:55:45

mivel mindenki felszívódott, így jól -akitloszi módra- elbeszélgetek magammal. Nagyon érdekel, hogy mi lesz a Strauss-Kahn-ügy kimenetele. Ha csapdába sétált bele (mint sokan állítják), akkor azért érdekes, ha meg bebizonyosodik, hogy egy vadállat (már a nőkhöz való viszonyában), akkor meg azért. Mert mi szüksége van egy ilyen pozícióban lévő embernek arra, hogy ilyen tetteket elkövessen?
És belegondolni sem merek, hogy még hány pozícióban lévőről derülne ki hasonló (ha igaz). Vagy pozíciótól függetlenül hány férfi vegzál nőket.

aszekelyek 2011.05.19. 21:01:14

@parlamentarista: Akkor azt is be lehetne építeni az előfizetési díjba. Ha már nincs benne:) Tényleg nem egy ökör ára de akkor miért is nem megy? Gondolod, hogy annyit már nem adnának meg érte? Nem hiszem. Inkább nem akarják tovább tömni azt a mohó zsebet.....:)) akik ellenállnak ennek. Ez kb olyan lenne, mint a TB , az EHO mellé még vizitdíjat is fizetni:) Sztem errefelé van az ok. :DDD az se volt egy ökör ára....

aszekelyek 2011.05.19. 21:04:54

@nyünyüge: Feltétlenül megnézem. Annyit, hogy most muszáj meglépni. Mert irtózatos pénz lett értelmetlenül elszórva. Azóta . By gy. f. -és tsai.

a-kis-herceg 2011.05.19. 21:06:17

@aszekelyek: a fides most nem lop ugye? 150 éve minden politikus lop, kivéve a fides t... ugye?

aszekelyek 2011.05.19. 21:14:12

@bóra77: Hallottál már a szerposztó kanapéról? pld. Igen régen ismert fogalom. Szakértő hölgy állította, hogy hosszú ideig, ekkora hatalom, személyiségtorzuláshoz vezet. Abban meg nincs egy mákszemnyi ésszerűség és logika sem. Meg van egy másik nő is, fr. o.- ban, aki szintén zaklatva volt... Nagyon sok ilyen van. Nálunk egyáltalán nem veszik komolyan. Azért nálunk sokkal szabadabban is csinálják.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.19. 21:14:49

@török gábor: azért széles a folyó, mert nagy benne a harcsa.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.19. 21:17:25

"A konzultációval frissül a Kubatov-lista

Amíg nem kaptuk meg a Szociális konzultáció 2011 kérdőívét, azt hihettük: megint csak a szokásos porhintés zajlik, egyszerűen 7-800 millió forint elköltésével és néhány tendenciózus kérdéssel próbálják a legitimáció látszatát megszerezni a végig nem gondolt, és a legelesettebbeket sújtó megszorító intézkedésekhez."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=428274

Az eredményeket erősen befolyásolja, hogy csak azok fogják visszaküldeni a kérdőívet, benne a kormány által elvárt válaszokkal, akik szeretnék, ha felkerülnének a Kubatov-listára, természetesen a "nyalók" csoportjába. Ugyanis ki szeretné, ha a kérdőívre firkantott f..z esetleg a vonalkód alapján "becsorogna a munkahelyi előmeneteli aktába".

a-kis-herceg 2011.05.19. 21:17:25

@aszekelyek: hol élsz? csak hogy a millióból Neked válogassak személyre szólót...

nyünyüge 2011.05.19. 21:17:44

@aszekelyek:
Ja, hát persze. 2006-ban még bőven telt volna ezekre a korkedvezményes kiváltságokra.

(Egyébként Gergényi 65 évesen nyugdíjas, Pintér Sándor meg 63 évesen belügyminiszter + nyugdíjas).

a-kis-herceg 2011.05.19. 21:20:34

@nyünyüge: igen ezzel aszékhelyek paradoxonba futott... kénytelen volt a 2006-os kormány a fides nyomására a nyugdíjrendszert hagyni, mert mint mondja akkor még volt rá fedezet... na persze után emiatt nem volt pénz... hisz ezért kell mexüntetni...

megfogtad.... de Ő ugyse érti...

aszekelyek 2011.05.19. 21:20:36

@Ordnassac: Nagyom szeretném ha megneveznél egy másikat. Nem írtak a szakkönyvbe másikat. Hátha te korszakot alkotsz:) Altruizmus van, az nem ér de az is érdek elven megy....:)))

Ordnassac 2011.05.19. 21:20:36

@bóra77: a szoknya- és nadrágvadászat ahogy eddig elnéztem inkább ember-, mintsem hatalomfüggő, még ha utóbbi sokat tud rontani a dolgon...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.19. 21:24:03

@manyike: ótépés az arc (OP), nem?
Mecsoda dilemma... s még nyilván akad a telken-házon néhány foghíj kacsalábnak és dzskuzzinak...

aszekelyek 2011.05.19. 21:25:34

@nyünyüge: ő is elment korkedvezményesbe? Már gergényi? Vagy aktív volt? Hogy van ez? Sztem aktív volt a vasprefektus. Pintér meg már egyszer bizonyított,:) nem úgy , mint gergényi. % éve akkor 60 volt gergényi és aktív. Ez is érdekes. Pedig szegény, milyen beteg is volt...:D
@Ordnassac: zaklatás és erőszak a vád. A szoknya pecérség nem büntetendő ott sem. :)

Ordnassac 2011.05.19. 21:26:16

@aszekelyek: kérdés, hogy mit értünk érdek alatt. Előbb érdemes azt tisztázni. ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.19. 21:27:31

@Ordnassac: amilyen agresszívak a nőt, egy kicsit nem figyel oda a pénzesebb férfiember, máris egy nő szájából kandikál k a f*sza. :)

Ordnassac 2011.05.19. 21:27:57

@aszekelyek: tudom, hogy mi a vád, de valahonnan alapszik a dolog azért.

Ordnassac 2011.05.19. 21:29:31

@Hepci: agresszivitás tekintetében szerintem egyik nemnek sem kell a másik elől elbújnia. Csak másképp jelenik meg...

Persze az okok és hátterek annyira különbözőek, hogy az valami hihetetlen. Nem véletlen, hogy tudósok foglalkoznak külön az agresszióval.

aszekelyek 2011.05.19. 21:33:11

@nyünyüge: Ezt nem írtam. Senki nem tudta, mire telik, vagy nem.. elég sokáig 2006-ban. Utána pedig, mikor kisült, akkortól meg még többet ártottak a rendőröknek. NA jóccakát!

2011.05.19. 21:36:47

@aszekelyek: szép példája vagyunk a társadalomnak!:))) Jó nagy csattanások után csípjük a másikat, mert olyan, amilyen, még ha szöges ellentétesen gondolkozunk is!:)) Na ezért szeretek - többek között - idejárni...:D

panelburzsuj 2011.05.19. 21:37:40

@aszekelyek:

Na, egy kis reménysugár ...

Föltételezem, hogy hozzászólási lehetőségért még annyira se lennél hajlandó fizetni, mint az olvasásáért. Egy petákot se. Még az kéne, tömni a zsebet, amikor a gangon ingyen is lehet fújni reggel, délben, meg este.

Jól sejtem?

Ordnassac 2011.05.19. 21:42:19

@Letícia: az kétségtelenül igaz, hogy elég színes társaság gyűlt itt össze. Mindezt úgy, hogy messze nem olyan anyázós itt a hangulat, mint más népszerű polblogoknál; és épp ez a jó benne. :-)

panelburzsuj 2011.05.19. 21:42:52

@parlamentarista:

Eddig is kapisgáltam, bár ennyre összeszedetten talán még nem írtad le.

Egy kis topológiai adalék, más szemszögből:

napizeje.blog.hu/2011/04/12/bartus_laszlo_a_jo_a_rossz_es_a_csuf

jjulie 2011.05.19. 21:44:08

@aszekelyek:

maradj még légyszi, légyszi

bóra77 2011.05.19. 21:44:36

@aszekelyek: persze, de jómagam sosem szorultam rá, és jópár nőtársam így van ezzel. ellenben számtalan esetben tettek ajánlatot, néztek rám "úgy" stb.stb..és pozícióban lévő emberek. szted véletlen volt?

2011.05.19. 21:51:59

@Ordnassac: nézd, ha tudod, hogy egy bármilyen kapcsolatban benne lehet a csalódás is, akkor egész másképp állsz a másikhoz. És nem gyanakvóan, hanem azzal, hogy mindent hozz ki jó értelemben belőle, amit lehet. És ha van jó példa előtted, hogy kell ezt kezelni, még jobb. Sőt, szerintem csak keveseknek adatott, hogy maguktól tudják ezeket kezelni.

"Aki adni tud minden körülményben, az gyarapszik a boldogságban (Márk 4;24-25)"...

@bóra77: néha nagyon kellemesen meglepődök...:) Komolyan...És köszi, Jóanyám - nem azért mert az enyém - de tényleg bölcs.

2011.05.19. 21:55:23

@bóra77: a szeme se áll jól...és sokan vannak valóban, akik büntetlenül megtehetik. Megdöbbebtettt az a hír. hogy akár AIDSes is lehet. A hülyéje! Erre nem is gondol?

Lehet a világ legokosabb embere, belefulladhat a pénzébe, de szánalmas, ha önfegyelme nincs és igazából a gatyájába hordja az agyát...

Ordnassac 2011.05.19. 21:56:48

@Letícia: a végén még kiderül, hogy nincs is akkora különbség köztünk, mint eleinte tűnt. :-)

6.Lenin 2011.05.19. 21:59:05

@Letícia:

"szép példája vagyunk a társadalomnak!:)))"

Még jó, hogy...
Mi vagyunk az építőkövei, sokszínűen...

Ezért hamisnak tartom a hasonlatot...
Minket nem válogattak ki előre, sőt azt sem hiszem a történéseket is előre megírják.

Talán ennyire még nem vagyunk hülyék.

Amit az érdekekről írtál, szerintem is stimmel.
Az érdek a lényeg, aztán kitalálunk hozzá értékeket is, hogy másokat és önmagunkat is megnyugtassuk.

bóra77 2011.05.19. 22:04:23

@Letícia: hát igen. hatalom-nő-pénz triumvirátusnak szentelte életét. mindenesetre nem lennék a helyében. hú de magasról esett a mélybe...;)

pug406st 2011.05.19. 22:07:11

@Ordnassac: dehogynem! Te szőrös vagy és "csúnya"... Letícia meg.... XD

(ne vegyetek komolyan... vagy igen ;) :P )

panelburzsuj 2011.05.19. 22:10:26

@6.Lenin:

Ezt az érdek-ügyet xsasha-val megvitathatnád.

Még kiderítené rólad is, hogy te is csak a kádári manipulatív gépezet önjáróvá lett hulladéka vagy ... :)

Ordnassac 2011.05.19. 22:10:55

@pug406st: ez azt hiszem egy olyan különbség, amit gond nélkül el tudok viselni. :-D

6.Lenin 2011.05.19. 22:11:03

@pug406st:

Tévedés!
Ennek a fordítottja is lehet igaz.
Béla szerint.

2011.05.19. 22:13:47

@aszekelyek: sajnos így van...nekem serdülőként (=gyerekként) volt sok bajom ezzel. Első és legveszélyesebb komoly helyzet volt, az a nyári GH táborban történt. Ott zárta be a 2 gyermekes táborvezető családapa az ajtót utánam, s ültetett le süteménnyel teli asztalhoz (nem tudta, hogy utálom, csülköt tett volna oda, vagy pörköltöt, jobb helyzetbe lett volna!:D), hogy beszélgessünk, mert nagy hatást tettem rá (aha, nálam 20-30 évvel idősebb, magasabb, erősebb s addig csak köszöntem neki, és munka miatt hívott oda). És hogy edződik az emberlánya? Elkezdtem vele beszélgetni a gyerekeiről. Majd panaszkodott a feleségéről, és ezt is jól megbeszéltem vele..."Nagyon sajnáltam" és őszintén kívántam, hogy megoldja a problémáját, ami bizonyára nagyon nyomasztja...a felesége - aki (szokásos sztori) elhidegült tőle és nem törődik vele - említésekor lehervadt, és én tanácsokat adtam neki, hogy hódíthatja vissza!

Szerencsém volt 17 évesen, de ha nem lett volna, bele se merek gondolni, mi lett volna!!! Mert a mindenki elment kirándulni, a másik napos a szobájában, a tábor másik végén olvasott...:S Ám annyira "természetesnek" vettem ezt a magatartást, hogy nem is meséltem utána senkinek, nem csináltam belőle ügyet. A pasi utána került, és tartott tőlem nagyon. S legközelebb ha hívtak a "felnőttek", volt egy mackós csaj, mindig hívtam őt is.

Ésszel él az ember.

2011.05.19. 22:19:20

@Ordnassac: nincs...benned is, és bennem is COHN az alap...(szén-oxigén-hidrogén-nitrogén)

:D:D:D

@6.Lenin: de azért nem mindenkinek sikerül az anyázásból átmenni abban, hogy "csíplek"...illetve lehetne, mert a mediáció pont erről szól, csak azok a fránya érdekek ne lennének...:S

@bóra77: nem hiszek abban, hogy csak ebben volt mértéktelen. Egy hedonista állat, és az mindenben az. Szerintem tol is valamit, mert normális pasi nem rohangál pucéron vadidegen helyen félórával a gép indulása előtt...

6.Lenin 2011.05.19. 22:20:46

@panelburzsuj:

Olvastam a harcot.
Abból már régen kinőttem, hogy az érdekeimre, kitalált értékek mentén, hazudva keresek megnyugtatást önmagam részére.
Előfordulhat, hogy kívülről érték menti cselekedetnek is tűnhet, de valójában az is csak saját érdek, valójában.
Nem vagyok olyan hülye, hogy át tudjam verni magam.

Ordnassac 2011.05.19. 22:23:43

@Letícia: oszt mégis mennyire más mégis mindenki. ;-)

Egy gyenge vicc: ezek szerint mindannyiunkban van egy COHN-Bendit? :-P

bóra77 2011.05.19. 22:26:53

@Letícia: :)) elképzeltem:) Amúgy meg simán gondolom, hogy megtette a dolgokat, amivel - most már - vádolják. És nem értem a hímsoviniszta HH-t, hogy miért feltételezi azt, hogy a nő "kitalációja" az egész. (illetve mögötte egy gépezet áll, hogy rászedjék S-K-t) Emlékszem a Zsanett kontra rendőrök ügyben is HH a csajt ekézte, hogy milyen csúnyán befeketítette a szerencsétlen rendőröket. és akkor még nagyon az ügy elejénél jártunk, amikor ezt mondta.
a hatalomtól annyira magabiztosak lesznek a pasik, hogy az udvarlással egyáltalán nem fárasztják magukat, rögtön a lényegre térnek, és akkor még finoman fogalmaztam. vesszenek az ilyen férfiak, én amondó vagyok.

Ordnassac 2011.05.19. 22:36:49

@panelburzsuj: ugye, hogy micsoda COHNspiráció folyik itt? Kíváncsi vagyok, hogy ki lépi át elsőnek a RubiCOHNt. ;-)

ubul2000 2011.05.19. 22:39:02

@bóra77: na ja, és hány nő vekzál férfiakat?

Ez is megérne egy felmérést.

Ordnassac 2011.05.19. 22:39:23

OFF az OFF-ban:

Megvan azért annak a diszkrét bája, hogy az MTI ingyenes tartalmainak eléréséhez előzetes regisztráció szükséges...

ON az OFF-ban

panelburzsuj 2011.05.19. 22:40:20

@bóra77:

Na most vagy tényleg minden hatalmasság szatírkodásban tör ki, vagy kiválóan lehet erre a szteotípiára provokációt építeni.

cambridge.on 2011.05.19. 22:44:24

Egy jó hír:
Az úr elvette az úr visszaadta.
"A General Dental Council - a brit fogászati kamara - csütörtökön lezárta a Bátorfi Béla fogszakorvossal szemben indított eljárását, és azonnali hatállyal visszaadta angliai engedélyét, valamint megszüntette felfüggesztését - közölte a pressinform."

Indoklás:A pressinform PR-ügynökség emlékezet: az angliai General Dental Council (GDC) olyan kifogással kapcsolatban indított vizsgálatot Bátorfi Béla ellen, amely a GDC-s tagsága előtt végzett, tehát visszamenőleges időpontú kezelést érintett.

Idézet a főfogásztól:" a páciensek kezelését rögzítő adatlap típusáról egyeztetünk, illetve arról a tényről, hogy egy tagnak vajon egy szervezethez való csatlakozása előtti tevékenysége idején is meg kellett volna-e felelnie a szervezet előírásainak."

Kötelező-e a HÁZAStársi hűség a jegyesség ideje alatt?
Keresztényi módon kell élni azelőtt, hogy egy egyházközösség tagjává válik valaki?
A saját érdekét muszáj érvényesíteni a közösséggel szemben, már a megválasztása előtt, egy politikusnak?
Ez nem jó kérdés.

Szóval a dolog megtörtént, de még a lépés előtt.
Tudni kell be lépni.
Ezt már Honthy Hanna is megmondta.

2011.05.19. 22:45:41

@Ordnassac: gyenge vicc...és visszautasítom!:DD Bendit bennem egy deka sincs!:DD

bóra77 2011.05.19. 22:50:16

@ubul2000: hát azt nem tudom, viszont a férfikasztot megmondom, hogy kik a veszélyeztetettek. az alap a hatalom + pénz
1. öreg (60+)
2. kövér
3. igénytelen kinézetű
4. csúnya
5. világ életében sikertelen volt a nőknél
6. a fentiek bármelyikének a keveréke

pug406st 2011.05.19. 22:51:57

tényleg a rádióban hallottam, hogy enyhén szólva aggályos a vonalkódos sztori az új konzultáción... megjött a levél (bejelentve anyámékhoz vagyok bár 21 éves korom óta nem velük élek) fent voltam mondtam h dobják ki. erre h ők inkább visszaküldik mert vonalkódos és hátha lesz egy piros pontom... mondom mi van??????????????? itt tartunk???????????

bóra77 2011.05.19. 22:54:39

@pug406st: vagy hátha nyersz rajta valamit. (a Fidesz nyereménysorsolásán)

6.Lenin 2011.05.19. 22:55:30

@cambridge.on:

"A saját érdekét muszáj érvényesíteni a közösséggel szemben, már a megválasztása előtt, egy politikusnak?
Ez nem jó kérdés."

Pedig ez 1 jó kérdés.

Amennyiben a megválasztása után a saját érdekeit szeretné képviselni, érdeke-é, hogy a választás előtt kiderüljön, kinek az érdekeit képviselné utána?
A saját érdeke, hogy ne derüljön ki, előtte sem.

pug406st 2011.05.19. 22:59:16

@bóra77: kínai csereprogram keretében befogadhatok egy ottani kommert? (köszi Letícia)

inreallife 2011.05.19. 23:03:34

@bariga: benne volt, legalábbis a királyi tv-ben leadták tegnap este. meg is kérdeztem a feleségemmel, hogy nem az orbán mondta, hogy kommunistákkal soha? erre tessék, a kommunista is pajti, persze csak ha nem magyar....

2011.05.19. 23:03:38

@bóra77: vesszenek...és lám, vesznek is!:D Hull a férgese...:D

@panelburzsuj: ez 10 pontos!:)

@ubul2000: ez is igaz...:(

panelburzsuj 2011.05.19. 23:08:00

@cambridge.on:

Azért ebben van egy angolos fricska: mi itt, Albionban, nem terjesztünk ki kötelességeket hátrafelé ...

panelburzsuj 2011.05.19. 23:10:17

@Letícia:

Inflálódik a pontrendszerünk ... :(

Persze azért jólesik! :))

6.Lenin 2011.05.19. 23:12:05

@bóra77:

1. általában idősebb korban lesz jó pozícióban + lesz pénz
2. kövér ez korfüggő, nőknél is. Van aki szereti
3. nem akadály a nőknél, ha van kompenzáció
4. szintén, mint fentebb
5. ez sem
6. szintúgy

Szerintem a legnagyobb veszély, és nem csak férfiaknál.

1. elhiteti önmagával, hogy az, amit ő értéknek tart, másnak is az.

Itt tévedett a mókusunk is, azt hitte a pozíciója, pénze- mert néha bevált-, akkora érték, hogy ezzel bármikor, bárkivel, bármit megtehet.

Tévedett 1 piszok nagyot.

Nem ez lett volna a saját érdeke. Becsapta önmagát, elsődlegesen.

parlamentarista 2011.05.19. 23:12:59

@aszekelyek:
a lapok a világon sehol sem részesülnek az internet előfizetési díjból. szeretnének, de nem nagyon fognak. a kiadók úgy érvelnek, hogy ők generálják a forgalom jelentős részét, tehát a lapletöltés az internet szolgáltatóknak is biznisz. osszák meg a bevételt.

csakhogy a forgalom jelentős részét nem a szöveges, hanem a multimédia tartalom viszi el. ezen belül is a torrent. a mozik, az albumok, és a pornó. azért fizetnek elő az emberek 10, 20, 30, 50 Mbites csomagokra, hogy ezeket valós időben lehessen élvezni. a szolgáltatók azt mondják, hogy ők a fizikai forgalmat bonyolítják. ha a lapkiadóknak fizetnek akár csak 1 centet is, akkor elvben mindenki kunyerálhatna egy kis pénzt tőlük.

a google szinte kizárólag hidetésekből él. évi 30 milliárd dollárból 29 milliárd hirdetésből jön. mert a google hirdetés hatékony. ha beütöd, hogy "pizza", akkor vélhetően pizzát akarsz rendelni, vagy sütni. tehát adódik, hogy éppen akkor a pizzériák, vagy a pizza receptek érdekelnek.

a facebook like gombja alapján tudják, hogy mi az, ami tetszik. ott vannak illetve privát üzenetek, és a képek. a facebook jobban ismeri a tinik szokásait, mint a tulajdon szüleik. az ismerősök szokásait ismeri.

a microsoft ezen a héten vette meg a skype nevű IP telefon szolgáltatót. 8,5 Mrd dollárért. 1600 Mrd HUF. széll kálmán terv három évre. egy cég értéke. a skype majd rögzíti, hogy ki miről cseverészik. felismeri szavakat, és hirdetni fognak a netes telefonálás előtt, után, vagy közben. a cél az, hogy a telefonálást a hagyományos szolgáltatók irányába ingyenessé tegyék. a microsoft egy hálózati operátor akar lenni. tehát könnyen lehet, hogy a hagyományos telefonálás ingyenessé válik, és ezért személyre szabott hirdetéseket fogunk kapni.

csakhogy az online napilapok oldalain nincs magánéleti terefere. hanem csak közéleti van. tehát oda nem ütöm be, hogy pizza. vagy nem vallok szerelmet rajta. és nem fogja mondani a facebook: hékás rendeljél virágot is. a bing nevű kereső, amit a microsoft épít most már összekapcsolódik a facebook-kal. tehát ismeri keresési és a kattintási szokásaidat, a szöveges üzeneteket, elemzik a feltöltött képeket, és a hangokat. azért, hogy a vélhetően leginkább neked tetsző hirdetéseket tolják az arcodba.

az online lapok ezekkel nem nagyon tudnak versenyezni. mert oké, hogy megjelenik az a címoldalon, hogy vegyek autót. de azt ritkán akarok venni. és mi van, ha utazni szeretnék. vagy pont lakást akarok venni. vagy ezeket nem akarok, hanem bútor kellene a lakásba. vagy nem bútor, hanem csak egy könyvespolc. vagy egy könyv. akkor mi van. és ezek a rendszereket úgy akarják kitalálni, hogy ezeket az általános szokásokból, és a rendelkezésre álló személyes adatokból összerakják. kitalálja a gép, hogy te most pont az egerek és embereket akarod megvenni steinbeck-től. ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlen a gagyit adják el. az online lapok nem tudnak semmit az olvasókról. legfeljebb csak azt hogy melyik politikust szeretik. de ehhez nem lehet elég hidetést kapcsolni.

szerintem az online lapoknak előbb utóbb fizetőssé kell válniuk. lehet persze, hogy ez még nem ma lesz. de hosszú távon nem nagyon van szerintem másik út mint az előfizetési díjak online szedése. ettől még persze lehet. nem látok én se mindent.

2011.05.19. 23:14:15

@cambridge.on: ez érdekes. Ilyen arrogáns bunkót. Vagy lehet nem is tehet róla, csak meghallották, ki a gazdája és mondták, menjen a fenébe, hisz Európán kívül is van élet...

6.Lenin 2011.05.19. 23:26:44

@Letícia:

Nem tudom mekkora érdeke lehet 1 angol fogorvosnak, hogy magyar kollégái gazdagodjanak ott, vagy itt.
Ilyenkor szokás kitalálni mindenfélét.

Nem csak ott, és nem csak ők.

6.Lenin 2011.05.19. 23:44:37

-6.Lenin, öreg vagy és fáradt, mi lenne most az érdeked?
-Talán az, hogy nyugovóra térjek.
-Akkor meg mi a toszra vársz?
-Hú, vaze, igazad van.

Jó éjt!
Mindenkinek.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.05.20. 03:36:39

Igazabol nem ertem miert hir hogy mi van orban fogorvosaval.

Az online lapok meg szerintem azert nem lesznek fizetossek magyarorszagon mert nincs kozottuk fuggetlen. Tehat egy kis piacot eleve megfeleznek, plus ahhoz emelni kellene a szinvonalon, ami koltseges es szerintem nehezen megvalosithato. ( egy hiteles ujsagiro azonnal elvesztene a hitelet ha csak egy oldalra irna) nekem azok az emberek is elvesztik a politikai hiteluket akik pl a 7i7es ben szerepelnek. Definialjak magukat az egyik oldalra, onnan nem hiszek el semmit nekik barmit mondanak. - megjegyzem nem jarok szavazni es hiteltelen kozpenzcsalonak tartom az osszes partot es politikai szervezodest.

Gomezke 2011.05.20. 04:45:39

"A Föld, hol élsz" Ebben a blogban valóságshow? Olvastam is valahol hogy megőrült a világ. Milyen az hogy a németek nem akarnak háborúzni, a legjobb rapper fehér, a legjobb golfozó pedig fekete...?

ssi 2011.05.20. 06:16:54

"ezzel a problémával azért szükséges most foglalkozni, mert az előző kormány hatalmas adósságot halmozott fel"
mandiner.hu/cikk/20110519_simicsko_senki_sem_akar_rosszat

a sajátos magyar korkedvezményes nyugdíjjal és sok minden más kedvezménnyel, kiváltsággal akkor is kellene foglalkozni, ha kisebb lenne az államadósság, feltéve ha ... fontos
- a társadalmi igazság
- az állandó fejlődés igénye - minden szinten
- a mostani világ kihívásaiban lenni valakiknek az elismertek táborában

bármely logikus, indokolt, szükséges, előre vivő strukturális átalakítás fontos és úgy kell vele foglalkozni, hogy erősítse a jogrendszert, -biztonságot, s minél kisebb legyen az önhibájukon kívül érintettek sérelme, s mindent el kell követni, hogy a társadalmi feszültség helyett a szolidaritás erősödjön ...

humánusság mellőzését nem indokolja a magas adósság, hiszen szakmai hiba, hogy a mostani kormány is tovább növelte a társadalmi különbségek növelése és fenntartása mellett

szép napot!

cambridge.on 2011.05.20. 07:09:34

@visszakettopadlogaz:
Egy milliárd oka van az érdekességének.

jjulie 2011.05.20. 07:36:42

újabb fajta párbajozás startolna?

a magyar nemzett megírja, hogy egy emeszpés csalt, lopott, a népszabi megírja, hogy egy fideszes csalt, lopott

ki érti ezt?

aszekelyek 2011.05.20. 07:37:49

@a-kis-herceg: Minden pénzt elvettek tőlük apránként akkor és utána is és már 2004 ben sem fizették ki jáárandónságaikat és gyanítom, hogy ez a szakszervezetis hölgy tárgyalt azokkal a kormányokkal is arról, hogyan fosszák ki másképpen az állományt.Még valamit. nagyon érdekes időpontban is történt mindez. Amit nyünyü megnézésre ajánlott ma reggel, 2006 október 19-én volt. Azon a héten, amikor azok a rendőrök, akiket védett Demeter és méltatott, jól összeverték a FIDESZ táborából akit csak találtak az Astoriánál , teljesen törvénytelen dolgokat műveltek már szeptemberben is és ez a néni, aki most Strasszburggal fenyegetőzik, úgy kussolt, mint ... a fűben.Mindent eltusoltak. Összezártak és igazságról hallani sem akartak, sem a bűnösök megbüntetéséről. Sajnos elvesztették minden erkölcsi mértékadóságukat akkor. Akár a törvényesen nagygyűlésen részt vevők élete árán is. Nem sok híja volt annak sem. BÍrói ítélet van róla, hogy elkövették mindezt de lehetlenné tették megállapítani, kik is tették.

László56 2011.05.20. 07:44:55

Szép jó reggelt Mindenkinek

Ohh, te föld, szülőfölded és személyiséged meghatározója, ahol élsz. Én így értelmezem, elemzőnk írásának címét. Ugyan én magam nagyon keveset jutok a televíziók szórakoztató műsoraihoz, - igaz hogy nem is igénylem -,de néha azért olyat is megnézek, amiről az elemzőnk ír. Igaznak találom, hogy a műsorok szereplői karakterének bemutatása, nem sokat különbözik a politikával foglalkozó karakterek bemutatásától. Tulajdonképpen természetes, mert mind a kettő emberi karakterekkel és az ebből adódó konfliktusokkal foglalkozik.

Ugyanezt látom most a Swiss Economic Forumon is, Interlaken -ban ahol pillanatnyilag vagyok. Különböző karakterek mutatják be a gondolkodásmódjukat a világról és gazdaságáról, de kimondottan a Svájchoz való viszonylatban. Érdekes és tanulságos hogy az a Svájc amelyik az egyik legkomolyabb gazdasági világtalálkozónak is helyet ad, (World Economic Forum, WEF), az a saját országára is tudja vonatkoztatni ugyanezt a témát és ezért megalapította a Swiss Economic Forumot is. Ehhez az országhoz nagyon jól hasonlítható a mi országunk is, úgy nagyságrendben, mint történelmében. Az egyetlen különbség hogy Svájc mindazokat a történelmi háborúkat megnyerte, amiket mi történelmünkben elvesztettünk. Kicsisége és roppant szegénysége ellenére, meg tudta ezt tenni.

Ugyanez történik a napjainkban is, kicsisége ellenére, - de most már nem szegényen -, tudja az akaratát érvényesíteni, akár nagyhatalmakkal szemben is. Miért tudja a svájci tízmilliós nép azt, amit a magyar tízmilliós nép nem tud ? Pedig sok tévhiedelemmel ellentétben, - még a második világháborúban is -, roppant szegénység jellemző a Svájci nemzetre is. Akkori bankjaik, szintén a közhiedelemmel ellentétben -, saját maguknak tartották meg a nyereséget és nem osztoztak a népgazdasággal. Tehát a nép jelenlegi gazdagsága, - szintén a közhiedelemmel ellentétben -, nem innen származik, legfeljebb egy kis tényezője.

Túl egyszerű lenne azt mondani, -még ha igaz is -, hogy Svájc bezárta az ajtót a kommunisták előtt és soha nem engedte őket az országban érvényesülni. Amíg nálunk kommunistáink, még ellenzékben is, a mai napig szabadon rombolhatják a gazdaságunkat. De mégsem itt van a sikerük alapja lerakva, hanem a Svájcon belüli nacionalizmusukban. Kívülre nyitottak, de országon belül a legnagyobb nacionalisták. Ez ad nekik lehetőséget ahhoz hogy a nacionalizmus előnyeit kihasználják és ez ad nekik lehetőséget ahhoz is, hogy egy biztos nacionális állami háttér tudatában, a világban nagyvonalúak és szavahihetőek lehessenek.

A második Orbán kormány ehhez nyit utat nekünk is. Használjuk ki a lehetőséget és kövessük a kormányunkat.

cambridge.on 2011.05.20. 07:46:21

@manyike:
Az egykulcsos adórendszer nem a társadalmi szolidaritás irányába tett lépés.
A szöveg jó, a tevékenység ennek ellent mond.

aszekelyek 2011.05.20. 07:52:50

@parlamentarista: jól gondoltam én, hogy a kisebb ellenállás felé elmozdulás megy:) Nem tartom korrektnek, hogy bár hozzáférés csak a szolgáltatón keresztűl lehetséges, ők mégsem hajlandóak a bevételt megosztani. Érdekes lesz, ha úgy veszek majd neten olvasási lehetőséget egy cikkre, hogy megadom a hitelkártyám számát....Mintha könyvet, cd-t vagy repülőjegyet vennék... Mindenképpen duplán fizetek. profit maximalizálás. Szerintem akik felhasználják a facebook like gombját, ingyen van nekik a piackutatás és még más is ettől, azok fizessenek. Rengeteg lap cikkei vannak belinkelve a facebookon.Már az én ismeretségi körömben. Kiváló propaganda eszköz és ingyen van. Nehogy már én fizessek azért, mert engem akarnak így is befolyásolni! gyakran olyan egy facebook oldal, mint egy politikai blog vagy honlap. Fizessenek a pártok. Ők úgyis a mi adóinkból kapják a pénzüket. A facebook nem csak a tinikről szól és nem ők a kizárólagos felhaszbálói. Mondják, hogy jól nézek ki , de tini az már nem vagyok:) sem az ismerőseim.....Unokatestvérei a gyerekeimnek is már harmincasok...Nálunk a harmadik generáció a tinik a facebookon és ők a szerelmi ügyeiket tárgyalják ki. Nézem mindig. A sporteredményeiket, az iskolai dolgokat.Meg a kedvenc zenéiket. Csak azt látom egy járható útnak, -tudom, hogy az eladott példányszám nagyon kevés- ha a szolgáltató ad egy csomagot, egy euróval többért, amiben benne van a z összes pnline sajtó hozzáférése.Az egy ábránd, hogy egy centet is juttatnak majd a már meglévő profitjukból. Valóban az összes lap lépjen fel ezzel az ajánlattal. Úgy el lehet érni. HA fizetnek a pártok és én is az előfizetésben, akkor már nem lesznek olyan kódisok. :)

a-kis-herceg 2011.05.20. 07:53:16

@László56: "még ellenzékben is, a mai napig szabadon rombolhatják a gazdaságunkat"

a fülkeforradalomnak ki kellett volna végezni ezeket az "elemeket"...
ezek mindig itt fognak rohasztani... meg kell tisztítani a társadalmat
V É G L E G

pl lehetett volna egy kis elektromos játék... a szavazó, ha nem jó helyre tette az ikszet, akkor beindít egy ventillátort ami gázt fúj a fülkébe... de ha ezt az áramkört bonyolult, akkor megoldható a fülkébe szerelt kamerával is és kézi vezérléssel...

csak honnan tudod hogy ki megbízható? ki mondja meg hogy ki maradhat életben? pl én javaslok egy piramis verziót. pl egy vezér kiválaszt 10 megbízható (megb@szható) embert. azok mindegyike maga alá keres 10 megbízható embert és így tovább...

persze ezekről pontos listák kellenek, hűség "eskükkel", alkukkal...

oppá... feltaláltuk a feudalizmust...

jjulie 2011.05.20. 07:53:45

@László56:

svájc sikere az, hogy az legerősebb legkutyábbak akarják, hogy legyen európa közepén egy olyan, mint ami svájc, mert az nekik jó

a többi blablablabla

www.youtube.com/watch?v=AqAKamw4MTI

aszekelyek 2011.05.20. 07:56:24

@jjulie: :DDD CSerhalmival jobban szerettem ezt de Somlóval is nagyon jó. Mondom én, hogy ezen jár örökké az eszed....Mi van? Sehol egy casting? :)

aszekelyek 2011.05.20. 08:13:51

@nyünyüge: Megnéztem. Már írtam a kollégának egy részt elébb azt is ajánlom figyelmedbe de neked megírom, hogy Schifferke is erősen eltúlozta a dolgot.Olga is szólt neki, hogy nana, pontosan idézte őt Rétvári Bence. VAlójában azt nem is fejtett ki, mert inkább R.B. -re vicsorítással töltötte az időt, hogy ők pontosan mit is értettek az alatt, hogy hozzá kell nyúlni azokhoz a korkedvezményes dolgokhoz. A jobbiké világosabban volt fogalmazva. Tehát minden párt szükségesnek tartjka ennek átalakítását. Ez remek. Amit a rendvédelem ezután a sajtótájékoztatás után négy nappal később elkövetett a FIDESZ ellen, arra nincs bocsánat. ezt leszögezem. Ugyanúgy szemen köpték őket, mint 2002-ben azok, akiknek megduplázta a minimálbérét. A néni, aki tárgyal. Bárdos Judit nyakig benne volt ebben. Ő is nagyon hiteltelen lett, őrá is rászólt Olga, hogy nana, Köztársaság az államforma. Benne van az alaptörvényben. erre aszonta a ténsasszony, ki garatálja azt? Nekik kéne, a rendvédelemnek. jegyzem meg. Azért vannak. A jogbiztonságot ők rombolták szét de pocsékul. Mondott a sok maszlag mellett egy figyelemre méltót. Plga megkérdezte, hogy egyébként biztosítanak-e munkát a visszaállított rendőröknek a testületnél? Erre azt mondta, időt nyerni alkalmasan, hogy ez egy érdekes kérdés. MAjd mikor kiszámolta, hogy jár jól, annyit elmondott, hogy megígérte Pintérnek, hogy nem lesz nyilvános hétfőig, amiről tárgyaltak. TEHÁT TÁRGYALNAK A SZAKSZERVEZETTEL. SCHIFFERKE NEM MOND IGAZAT. MÉGhozzá a foglalkoztatás körében. Az sem igaz tehát, hogy földönfutóvá teszik egyszerűen őket. Részemről látom értelmét, hogy a hiányzó rendőri állományt , amely bizony régóta nincs feltöltve! tapasztalt és kiképzett rendőrök munkába állításával oldják meg, természetesen pénzért. Az összbüdzsét nem fogja tönkretenni mert munkavállalók nem nyugdíjat kapnak a semmire, miközben nincs rendőr sehol , hanem befizetnek járulékokat. Két legyet egy csapásra, úgy látom, ezt eszelték ki. Vannak kiképzett rendőreink. nem most kell kitalálni őket. Meg sok pénzért újakat képezni. Tehát vannak tárgyalások, csak még addig jól kiordibálják magukat, akik, amíg a teljes koncepció és a számok is ismertek lesznek. Az jó lenne tényleg az lmp-nek, ha vázolná, mit tartana ő elfogadható átalakításnak a rendszerben. Úgy látom ettől tartózkodnak. Kibontani a teljes igazságot. Védte gyurcsányt , mennyivel jobb volt az! schifferke... z azért durva! Gyurcsánynál többet senki nem ártott a rendvédelemnek szerintem, sem anyagilag, sem erkölcsileg. Még törvényesek se voltak, nemhogy etikusak. Mikor őt ajnározták.

aszekelyek 2011.05.20. 08:29:14

@nyünyüge: Másik csóka :) a rokkantnyugdíjakról beszélt. Mert sokkal szigorúbb felülvizsgálatot hoztak be és azt javasolta, hogy mindenképpen a valóban rokkantaknak szociális ellátást biztosítani kell. Akik tényleg betegek. Ezt nem is nagyon vitatja senki. A csalók kiszűrését sem támadják. Sokan menekültek a munkanélküliség elől, meg menekítettek a kormányok rokiba, ez is közismert. Meg az is, hogy épkézláb adóelkerülők is megvették maguknak a státuszt. Ez is egy ballaszt, amit ki kell hajítani a léghajónkból, hogy feljebb emelkedjen.Nem példa nélküli egyébként a nagyon nagy korkedvezmények beszüntetése össztársadalmi érdekből. Nyugdíjat nem de amiket elvettek fletoék a munkavállaló rendőröktől, abból, amire futja, adnék nekik vissza. Mindig kicsit többet. VAlamint kifizetném az elmaradt túlórapénzt. Nem az a cél ugyanis, hogy ellehetetlenítsék csupán őket, hanem az, hogy legyen elég rendőr és ne a nyugdíjkasszát terheljék, ha képesek dolgozni és a hiány is csökken emiatt rendőrből. Mellesleg van egy közeli rokonom, aki megsérült tizenéve kommamndósként, igen komolyan, és amiatt hagyta el nem sokkal később a testületet, mert lenyúlta a főnökük a pénzüket. A törvényes járandósságukat. Nem az Orbán. Se rokkantosításról nem volt szó, se nyugdíjazásáról. MOst hatvan, akkor volt kb negyven, meg egy kicsi. A pénzét meg nem adták oda. A készenlétisekkel volt a legtöbb gond 2006-ban. Az meg szintén sStrasszburgba való téma lett volna, közlöm a kedves Bárdos J. -vel, hogy a TV székházat védeni beküldtek erősítés nélkül egy vidéki újonc csapatot. Az egy okádék dolog volt és nem ment a néni Strasszburgba azért sem. Nem vagyok elégedett , mondhatni a szakszervezetük tevékenységével. Nagyon nem. Kónya nevú meg úgy nyilatkozott, tárgyalásról kijövet a sajtónak, mint gyurcsány Merkeltől jövet. Utána kiadtak egy közleményt, hogy bizonyosan nem értette, amiről beszéltek, mert olyasmiről szó nincs, amit mondott.Ő is a kordonnál kellett volna sztrájkbizottságosdit játsszon.

aszekelyek 2011.05.20. 08:34:33

@nyünyüge: Azt írtam akkor is és most is, mocskosul felhasználta a rendvédelmet a gyurcsány kormány és lemutyizta a korruot és törvénytelenséget nem átalló vezetőkkel és szakszervezettel az egészet. MA is tartom. Nem a magyar népet védték, hanem azt az önimádó hatalombolond fickót, gy.f.-et. Rabosították, aki jogsegélyt kínált a törvénytelen parancsot nem teljesítőknek. Szintén szakszervezetist. Ő most miért nincs a médiában szerepeltetve? Lehet, hogy ő nem lázít? Lehet, hogy továbbra is törvénytisztelő?

aszekelyek 2011.05.20. 08:37:39

@panelburzsuj: Ajánlom figyelmedbe, amit erről ma írtam. Milyen módon tudom elképzelni ezt. Aki nem fizet egy petákot sem, az a szolgáltató, akinél előfizetek. Már fizetek, ha nem lenne világos. A továbbértékesítő az, aki nem hajlandó fizetni.

ssi 2011.05.20. 08:38:08

@cambridge.on:
"egykulcsos adórendszer nem a társadalmi szolidaritás irányába tett lépés." - egyetértünk :-) , ha .. nálam biztosan pont van a végén

@visszakettopadlogaz:
"Igazabol nem ertem miert hir hogy mi van orban fogorvosaval."

"Orbán Viktor fogorvosának cége 1 milliárdot kapott fogturizmusra .. pénzről döntő kormányrendelet megjelenésének másnapján Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter menesztette a tárca turisztikai helyettes államtitkárát. Horváth Endre a lapnak nem kommentálta azt a szakmában terjedő hírt, miszerint azért kellett távoznia, mert helytelenítette a soron kívüli eljárást."
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/szijjarto_fidesz_orban_koltsegvetes_abszurd

@Hepci: már megint gondolkodóba ejtettél :-)))
O.P. - normál jelenség?/ilyen az élet?/beszédes, tanulságos?
- kezdetben független szakember
- nem tudni miből ... milliárdos -> "megosztóvá" lesz
- pénzügyminiszter szakértői kormányba, de szoci háttérrel -> jobboldaliak ellenszenve "követelmény"
- OTP-s cég vezérkarába kerül -> baloldaliak rokonszenvét kikezdi
- jobboldali kormány "népnyúzó" intézkedései mellett önszántából kiáll
=> O.P. változott, vagy csak a körülmények, vagy változatlan, hogy a másik tábort nem "illik" picit se elismerni???

@aszekelyek:
- nem oly rég írtad nekem: ezen a blogon nincs igaz szó, mikor O.V.-t kritizáljuk - máshol van? egyébként te mit "javítanál" O.V.-ben, mire hívnád fel a figyelmét?
- @tölgyes blogtárs már kifejtette nekem, hogy rendkívül okosnak tartja O.V.-t, s az a nagy hibája, hogy ebből kifolyólag el sem tudja képzelni, hogy mások eleve/s milyen butaságokat cselekedhetnek

és még mindig további szép napot!

aszekelyek 2011.05.20. 08:39:46

@bóra77: Nem, bepróbálkoznak minden liknál. Sportból:) hátha akad valami a belógatott csalira. Médiában duplán igaz.Minél kisebb tehetség, annál szélesebbre tárt...

ssi 2011.05.20. 08:44:10

@Hepci:
"szerinte szavait az veheti dicséretnek, aki erre éhezik. "
hvg.hu/gazdasag/20110519_oszko_nem_dicserte_kormanyt

karaktergyilkosságok?/ honnan lehet nagyot esni / amortizálások? / vagy pont építkezés, a szakmai hang? ...

pááá!

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.05.20. 08:49:24

Oke oke oke got it ezt nem tudtam. Nem Magyarorszagon elek errol a hirmorzsarol nem volt tudomasom. Igy mar ertem.

nyünyüge 2011.05.20. 08:55:08

@aszekelyek:
Na egyszerűsítsünk:

Normálisnak tartom, hogy a Fidesz homlokegyenest ellenkező érvekkel gondolja VISSZAMENŐLEGESEN felülvizsgálni a korengedményes nyugdíjasok nyugdíjának mértékét,ezen nyugdíjasok státuszát 2011 májusában, mint amilyen érvekkel a 2006 októberben a Gyurcsány kormány, a konvergenciaprogram részeként a korengedményes nyugdíjrendszer ELŐREMENŐLEGESEN történő módosítását támadta.

1. Ez így van rendjén
2. Nincs rendjén
3. Nem tudom megítélni.

(Felhívom a figyelmedet, hogy a Gyurcsányék elqurták nincs a lehetséges válaszok között).

Balt 2011.05.20. 08:55:47

Ez volt már?: :)
index.hu/belfold/2011/05/20/ehetidedi

Bírom a fejedelmi többesüket. Olyan tekintélyes, mint az AB. :)

aszekelyek 2011.05.20. 08:55:51

@manyike: Egész pontosan azt írtam. lehet kritizálni de igaz legyen:) Nem valami féligazság. Sztem nyugodtan és higgadtan csinálja a dolgot. Ami szükséges. Vállalja, ami ezzel jár, előre közölte is, tisztában van vele. Az országot másként nem lehet sínre tenni. Úgy látom, hogy az alku pozíciókat is jól veszi fel. Az EU elnökség mellett az ország dolgaival is elég sokat és jól foglalkozik. Már túl fiatal és naív, mint 98-ban. Pont jó korban van mindehhez.Pengeélen táncoláshoz.Népszerűtlen ám szükséges intézkedések véghezviteléhez. Emlékeztetnélek Margaret Thatcherre:) Akiknek pedig politikai ellenfele, azok törvényszerűen kígyót és békát..., mint mindig.:) Még nem látok olyan hibát, amire nagyon morognék. ez a nyugdíj téma is még tárgyalás alatt van. Stratégiájuk szokatlan de célszerű. Egészpályás letámadás:) Szépen meg fognak egyezni. Senki nem tudna olyat produkálni jelen helyzetben, ami egy kicsit is jobb lenne rövid és hosszú távon is. ps. Schifferke elfeldkezett arról is, milyen régen közölték, hogy a nyugdíjkasszát is kettéválasztják öregségi és más jogcímen szerzettre és abban kissé rendezkednek. Nem is lehetne ez ellen programjuk szerint kifogása. A gyurcsány kormány jellemzően olyan dolgokat finanszírozott, amelyekre már akkor sem telt de nem mertek a kormánypozíciójuk miatt hozzányúlni. Elvették inkább a 13. havit. Meg a svájci indexálást. A cafeteriát.Néztem akkor az atv-t, amikor feltették ott a kérdést, hogy mivel értenek egyet a svájci indexálás vagy a jelen érvényes legyen. Jól mérhető volt, hogy fogalma nincs a nézőiknek, szavazóiknak, egyáltalán miről van szó....Egyetlen sms vagy telefon nem érkezett ebben a témában. Csak a zorbánozás , az folyt. Ezen felbuzdulva a kéri meghívására történt zártkörűről kiadták azt a szennyet, hogy a zorbán be akarja fagyasztani a nyugdíjat....Amikor ők csinálták meg azt. IS. Rendvédelem lojalitására hatalmas szükségük volt. Annyira el akarták őket paterolni annyira sokan. CSak ezért nem léptek arrafelé.

pug406st 2011.05.20. 08:56:37

nem tudom elsütötte már-e valaki a poént de ugyebár volt egy sorozat. "A Farm ahol élünk" :)

nyünyüge 2011.05.20. 09:03:34

@aszekelyek:
Tárgyalnak a szakszervezetekkel. Ja. Mert túl nagy lett a csatazaj. Úgyhogy most tárgyalnak, MIUTÁN pénteken beadták az alkotmánymódosítást a visszamenőleges módosítások lehetősége érdekében, miután azt hétfőn átnyomták az alkotmányügyi bizottságon, miután kedd éjjel lezajlott annak általános vitája.

(Valamiért a közszolgálati hiradásokba erről a vitáról egy árva kép sem került be, mert a T.Ház munkájából csak az nyilvános, amit egyesek jónak látnak nyilvánosságra hozni.)

aszekelyek 2011.05.20. 09:07:05

@nyünyüge: Amint az említettem, alkupozícióról van szó és szükségről. A visszamenőlegesség pedig szintén ennek a terméke. Ki kell fizetni, amit ki kell és eközben fent keltartani a rendet. A jobbikosok nem akarnak rendőrök lennei. Hát akkor a rendőreinkkel kell fenntartani a rendet. Amink van, azzal az erőforrással tudunk boldogulni. Arra válaszolj légyszives, miért lojálisabbak a rendőrök azzal a kormánnyal, amely annyit ártott nekik, mint a maival és a mai helyzettel? '. Tüntettek-e 2006-ban a szakszervezetisek? ". nem értek rá, mert FIDESZt kellett épp agyba főbe verni. 3. Nem tudom megítélni a kérdést. Jól látható, hogy nincs semmiféle lojalitás a rendvédelemben a mai kormány felé. Ezt pedig a szakszervezet gerjeszti. Amelyik megalkudott gyurcsányékkal a bűrükre. Na ez a nagyon nagy baj.

pug406st 2011.05.20. 09:15:17

@aszekelyek:

"Tüntettek-e 2006-ban a szakszervezetisek? ". nem értek rá, mert FIDESZt kellett épp agyba főbe verni."

ezek szerint Téged is agyba főbe vertek.... már értek mindent. :)

nyünyüge 2011.05.20. 09:19:02

@aszekelyek:
az idő megszépíti az emlékeket, a szakszervezetek egyáltalán nem voltak megértőbbek a Gyurcsány kormánnyal. Sem a rendvédelmiek, sem a többi. Helyenként sőt!

Tüntetniük meg nem kellett a vonatkozó törvénytervezet ellen 2006 végén, mert a Gyurcsány kormány már gyenge volt azt végigvinni (az ellenzék meg erős), és ezen a területen kvázi rendkívüli állapot volt hónapokig.

Egyébként meg az alkotmánymódosításban szó nincsen arról, hogy ez a visszamenőleges lehetőség csak a rendvédelmieket érintené.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 09:19:55

@aszekelyek: "Arra válaszolj légyszives, miért lojálisabbak a rendőrök azzal a kormánnyal, amely annyit ártott nekik, mint a maival és a mai helyzettel? '. Tüntettek-e 2006-ban a szakszervezetisek? ". nem értek rá, mert FIDESZt kellett épp agyba főbe verni."

Bár nem engem kérdezel: Nem voltak lojálisabbak. Csak akkor nem akarták elvenni szerzett jogaikat. Miért tüntettek volna akkor?

A szakszervezet nem a kormány ellen, hanem a kormány lépései, illetve annak kodifikátorai és megszavazói ellen tüntet.

a-kis-herceg 2011.05.20. 09:19:58

@bóra77: ő a jani

"- Mit kellett volna másképp csinálni?
- Talán nem gondoltuk azt, hogy ennek ilyen súlya van, hogy a döntéseinkre ennyire odafigyelnek, vagy, hogy ennyire fel lehet rá hívni a figyelmet. Ennek a jelentőségét a frakció részéről alábecsültük...."

a magyar parasztokkal tudta hogy nem lesz gond, arra van technika...
de hogy Európa fog fides diktatúra kiépítésével foglalkozni azt ő se gondolta...

aszekelyek 2011.05.20. 09:23:13

@panelburzsuj: mindkettő :) Hogy is hívták azt az orosz elnököt, aki nyilvánosan fogdosta az egyik bőkeblű hölgyet?

aszekelyek 2011.05.20. 09:25:31

@Letícia: Bizonyám. Vannak kevésbé terelhető, erőszakoskodók. Olyanhoz is volt szerencsém. Ott már közelharc van...és ész. Pánikolni nem szabad.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 09:26:21

"...a Moszkva-Roosevelt kultúrkampf még a szlovák hepciáskodásnál is nagyobb balfaszság. Ennek a kiszámítható nyeresége ugyanis minimális, míg a sértettek előre megjelölhetők, és mellesleg böhöm nagy hatalmak."

w.blog.hu/2011/05/19/a_vilagtalan_varos#more2915748

aszekelyek 2011.05.20. 09:34:21

@nyünyüge: Szerintem is lehet egyszerűsíteni. Minden magyar adófizetőt meg kell kérdezni, hogy Egyetért-e ön azzal, hogy a ma befizetett nyugdíjjárulékát a jelen feltételek mellett utalják át a még munkaképes képzett rendőröknek, miközben nagy rendőrhiány van la ninca sem idő, sem pénz újakat hirtelen képezni? 11.egyetértek ezzel. 2. nem értek egyet ezzel. 3. nem tudom megítélni.

aszekelyek 2011.05.20. 09:40:13

@inreallife: Kínával csak a hülyék nem haverkodnak. :) Annyira még veres sem volt hüjje.

@nyünyüge: Másért kellett volna tüntetniük. Mi az, hogy! Nagyon is! Rendkívüli állapot nem volt kigirdetve, az azt megelőző intézkedések voltak foganatosítva, azok is xarul.

aszekelyek 2011.05.20. 09:41:58

@Letícia: Látod, egy demokrata kedveli az ellenfelét a vitában is. Nem gondolom, hogy mindenkinek ugyanaz kell legyen a véleménye:) Egyes dolgokat hasonlóan látunk, másokat nem. Ez így van rendjén.

aszekelyek 2011.05.20. 09:45:26

@jjulie: Lehet, hogy azért nincs nőd, mert így udvarolsz.:) 'banyesz' :DDD

aszekelyek 2011.05.20. 09:50:14

@a-kis-herceg: Ez még nem lopás. Bizonyíték van?@vinczej: Ez duma. El akartak venni sok mindent. MAradjunk annyiban. Lemutyizták a szkszervezettel, hogy a nyugdíj marad és nagyon sok mindent el is vettek. Bért nem emeltek 2002-től.

lüke 2011.05.20. 09:51:46

@aszekelyek:
öreg is mán:)
Vuitton táskát meg sajnálja

lüke 2011.05.20. 09:53:01

@lüke:
oppá lemaradt:)*
az egy igazi édenkert

a-kis-herceg 2011.05.20. 09:55:23

Mező Ricsi romániai cégei is zátonyra futottak. az itthoniakról meggyőződhet bárki utána jár. Aszindja: "más" külföldi "érdekeltségei" lehetővé teszi a hazai politikai szerepvállalást...

értsd. valós (illetve nem érdemi) gazdasági tevékenység nélküli fedőcégek melyeken keresztül az amerikai ak a magyar politikába pénzt ad...

érdekes hogy ezen ilyen nyilvánvalóan mostanság jön elő... lehet kicsit jobban izgulnak az amcsik? van valami jel? vagy elemzés?

mi lehet a rossz forgatókönyv? amikor bukik a fides, befolyást akarnak az "új" politikai mozgalmakban?

Balt 2011.05.20. 10:00:07

@a-kis-herceg: "okos nő. az arrogáns, urizáló ("döbrögis", disznó nagyúr) fides szel szemben Ő a mesebeli parasztlány..."

Sry, ilyen nincs beleírva a forgatókönyvbe. Csak libás Mátyás... :)

bariga 2011.05.20. 10:04:40

@Ordnassac: :-) De Te olyan fiatal vagy, hogy erre már nem is emlékezhetsz!

bariga 2011.05.20. 10:10:43

@inreallife: Végül is a pénznek nincs szaga, és pénz most nekünk nagyon kell. A kérdés csak, hogy melyik pénznek mi az ára!

nyünyüge 2011.05.20. 10:10:56

@aszekelyek:
a kormány válasza már kész - felére csökkentett nyugdíj, ha nem fogadja el a felajánlott munkát - bármi is légyen az!

"A rendvédelmi dolgozókra részben más szabályok vonatkoznának: nekik annak a fegyveres testületnek kellene első körben munkát ajánlania, amely a nyugdíjba vonulása előtt foglalkoztatta. Ha erre nincs lehetőség, akkor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kidolgozott szolgálati életpályamodell keretében foglalkoztatnák újra a "fegyvereseket".

>>>>>Ha nem találnának számukra megfelelő munkát, akkor a munkaügyi központokhoz kerülnének, ha azonban az itt ajánlott munkát sem fogadják el, akkor az ellátásuk a felére lenne csökkenthető. Amennyiben kétszer visszautasítják a felajánlott munkalehetőséget, akkor a civileknek és a fegyvereseknek is megszüntetik az ellátását <<<<<- áll a lap birtokába került előterjesztésben...."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijugy_kemeny_felteteleket_szabnak_a_munkakepeseknek.483796.html

Balt 2011.05.20. 10:12:22

@Ordnassac: Éjjeli menedékhely. :)

lüke 2011.05.20. 10:14:16

"Sokan vannak az elhivatottak, de kevesen a kiválasztottak"
sok a vezetö de kevés a tag
a szakszervezetekbenl
küldjetek már egy magyar adatot, hányan vannak?

lüke 2011.05.20. 10:15:32

@manyike:
a tegnapira
fürkészhetnél itt nálunk, igazi forgószínpad

Balt 2011.05.20. 10:15:48

@bóra77: 34 évesen ez előfordulhat. (Sajnos.) Majd elmúlik. :) (Sajnos...) :)) Pardon!

pug406st 2011.05.20. 10:16:17

@nyünyüge: azt mesélje már el valaki, hogy honnan lesz forrása a bm-nek kifizetni őket?

lüke 2011.05.20. 10:17:44

@nyünyüge:
fiatal és partner, igy megy ez

bariga 2011.05.20. 10:17:55

@aszekelyek: Hát Te kormányközelinek látszol, biztos tudod akkor, hogy nem fogják bevezeni.

Balt 2011.05.20. 10:18:39

@Letícia: Ritka pozitív nő vagy - ez volt az "ajánlati" része a dolognak... :)) -, pedig politikailag determinált borús hangulatban kéne leledzned. :)

Balt 2011.05.20. 10:21:01

@6.Lenin: "Minket nem válogattak ki előre, sőt azt sem hiszem a történéseket is előre megírják."

Dehogynem: vannak az ún. "közügyektől való eltiltás" mellékbüntetéssel sújtottak. :))

Balt 2011.05.20. 10:24:17

@bóra77: "hát igen. hatalom-nő-pénz triumvirátusnak szentelte életét."

A híres 3 "P". Csak most hirtelen nem tudom, mi a harmadik... :) Paripa...? :) (Ej, szodómiát már mégse! :) Az állatoknak is vannak jogaik! :) Meg fogaik...:))

bariga 2011.05.20. 10:25:13

@aszekelyek: Hát pedig azt is ígérték, hogy azonnal visszatér a nemzetközi bizalom, ha feláll az új kormány. Sajnos pont ezt, a legfontosabaat cseszték el a legjobban. Meg 2 hét alatt rend lesz, stb. de Te biztosan jobban emlékszel, mert közelebbről hallottad.
Mivel tényleg csodaváró hangulat volt a sok probléma varázsütés szerű megoldására, sokan hittek..
Legalább egy szóval bocsánatot kellene kérni, ez a minimum, ha volt gyerekszoba.

a-kis-herceg 2011.05.20. 10:26:32

@bariga: pénz+pna+politika (hatalom)

más szavakkal: PPP = politika+párt+pénz

vagy még másképp: média+gazdasági+politikai hatalom

lüke 2011.05.20. 10:26:43

@nyünyüge:
hu mennyi per lesz,
a nyugdijasokkal retrospektive packázni, ezt szegény Hamlet se bírná

Balt 2011.05.20. 10:29:19

@Letícia: Na tessék, még mondják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni... :)
(Amúgy elég megdöbbentő történet lehetett a maga(d) idejében - persze ma sajna naponta sokkal durvábbakat hallani -, de bölcsen kezelted.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 10:29:30

@manyike: szerintem nem OP változott, csak fordult az alatta elhelyezett forgószínpad. Most a segge fordul azok felé, akiknek korábban smúzolt. De igyekszik a válla fölött visszamosolyogni...
Ha valaki azt hiszi, egy OP-félének (egyszerűsítsük karaktermentesre a meghatározást, OP-féle = rapid meggazdagodású egyén) vannak elvei, az a mesék világában él...

Balt 2011.05.20. 10:33:39

@Ordnassac: Vagy Straussz-Kahn - még ha nem is pont így írja, bár ezek a csigazabálók mindent fordítva írnak. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 10:35:34

@lüke: hordhatna magával egy felfújhatót. Vuitton táskában. Plusz kis tégely mangalicazsír (hogy támogassa a mezőgazdaságunkat). :)

Balt 2011.05.20. 10:35:37

@bóra77: Mi az a HH? Haza és Haladás? :) De most komolyan! Elsőre nem esik le. :)

Balt 2011.05.20. 10:36:15

@panelburzsuj: Sőt, van, akinek kívül is! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 10:39:11

@a-kis-herceg: ez a Mező Ricsi és ténykedése jól illeszkedik bizonyos elempével nem szimpatizáló urbanlegendekbe, illetve velük kapcsolatos korábbi hírekbe (USA követség intenzív érdeklődése). Lehet, nem is urbanlegendek az urbanlegendek.
Az elárvult madarak esete a fő fészekanyag-forrással...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 10:44:02

@pug406st: gondolom, ismered a honi sajtóbeli hírterjedés (és annak kontrollja) mechanizmusát...

Balt 2011.05.20. 10:44:08

@6.Lenin: "Itt tévedett a mókusunk is, azt hitte a pozíciója, pénze- mert néha bevált-, akkora érték, hogy ezzel bármikor, bárkivel, bármit megtehet."

"Az IMF egész tevékenysége szobalányok és országok megrontására épül"
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-434911

pug406st 2011.05.20. 10:51:57

@Hepci: nem tudom most mire gondolsz.

rapid meggazdagodásúhoz: legtöbb ismerősöm szerint aki meggazdagszik bárhogy is az elvtelen :)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 10:53:50

"Orbán újabb ígérete: 2015-ig százezer roma kap munkát

Százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyeta kormány nevében írt alá Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével pénteken."

hirszerzo.hu/belfold/20110520_orbanek_celkituzese_szazezer_munkanelkuli

Újabb ígéret feljegyezve, "trónhely" falára kifüggesztve.

Bár ez alapján (2015 határidő) 2014-ben még egy munkahely sem kérhető számon FYDESZ-en. Az már kockázatos lett volna, ha csak 50 ezer munkahelyet ígérnek, de 2014-re? :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 10:59:46

@pug406st: leegyszerűsítve: megjelennek a firkászok egy sajtótájon, meghallgatják, amiről tudósítaniuk kellene; jól bezabálnak. Aztán 10-ből 9 mondatnyi változtatás nélkül leadja a mailben megkapott sajtóanyagot.
Kb. ugyanez az "igényesség" van a hírek terje(d/szt)ésénél is...

pug406st 2011.05.20. 11:06:09

@Hepci: ja persze ez tiszta sor. ehhez jön még a szájízlés szerinti közlés

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:10:57

@vinczej: bruhhhhaaahhahhaaa ... khm... és kéthét alatt rend lesz...

nagyon jooo. ezért jok a diktatúrák mert nagyon viccesek... hírcsárda?

@Hepci: hát ez elég konkrét ügy... ez nem urbanlegend...
sok pénz keresi a helyét az amcsi befolyásra szánt büdzsé bajban van

ne csináljunk egy kedvükre való pártot? valamiért a zelempével zátony...
sőt.. most új arcot fognak tolni. egy másik "alvó ügynököt" mozgósítanak
vagy hazai fószert fognak megvenni... ne jelentkezzünk? jó lét...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 11:18:06

@bóra77:

Nem magammal beszélgetek te szerencsétlen! Ez nem cset, hanem egy blog. Nem online társalgásra való, hanem témákhoz való hozzászólásoknak ad teret.

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:21:21

BKV = Balkáni Közlekedési Vállalat (bocs Albánia!), Ordi emlegetted!
ilyenkor a mradaék félállomány bizonyára drasztikusan és gyorsan követi a kivontakat, hiszen duplaterhet kapnak rögtön...

index.hu/belfold/budapest/2011/05/20/leallitanak_negyvenharom_metroszerelvenyt/

minden rohad és leáll... hol a pénz? aszékhelyek? tölgyes? fletó ellopta?

index.hu/belfold/2011/05/20/iskolabezarasok/

vonalkód... kartoték adat, mint a kakaós tejen... birkaszámlálás

atv.hu/cikk/20110519_borok_imre

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 11:24:24

@a-kis-herceg: "nagyon jooo. ezért jok a diktatúrák mert nagyon viccesek..."

hirszerzo.hu/belfold/20110520_orbanek_celkituzese_szazezer_munkanelkuli

"orbanek_celkituzese_szazezer_munkanelkuli"

Azért a címben elrejtették a tréfát! :-)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 11:24:29

@a-kis-herceg: mi a fő gáz vajon az elempével hírszerzési szemszögből?
Nem elég zsidók? Nem elég kreatívak? Túl zöldek? Nem elég homogének?

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:29:00

@Hepci: szerintem egyértelmű a probléma... elempé= b@lf@szok...

az amcsi se hüje... bár eddig sikerült lehúzni a buta nagybácsit...
de ez se megy a végtelenségig... az alapkérdések felmerülnek...

van e társadalmi bázisa = zéró
tudott e szervezetet építeni = zéró
van e esélye akár pártként fennmaradni = zéró
elképzelhető-e kifejlődjön kormányképessé = zéró

ergó feneketlen zsák... számvetés volt... jönnek újra, új arc, új harc.

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:30:31

@Hepci: jaa és a program közömbös...

a cél a hatalom, a befolyás... a program majd jön "kintről" folyamatosan...
a zelvtársak (most amcsi oligarcha) majd egyszer kérnek valamit...
simán csak a befolyás a cél... semmi konkrét. pénz+média = hatalom

nyünyüge 2011.05.20. 11:32:19

@a-kis-herceg:
Jópofa duma ez a kakaós-tej vonalkód, de nem igaz. Mert az adott kakaóstejet nem azonosítja be egyértelműen, csak annyi derül ki belőle, hogy melyik gyár melyik termékéről van szó.

A szociális kérdőívnek nevezett levélen viszont EGYEDI, az adott állampolgárt egyértelműen azonosító szám ill. vonalkód van - ez inkább olyan, mint egy gyári szám.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 11:32:26

@a-kis-herceg: lehet, viszonylag tisztességesek?
B*lfasz = tisztességes? Vagy nem? Mégis bekerültek valahogy...

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:33:23

@Hepci: pl. olyasmik szoktak... ha már nagyon "elnyomnak" itthon amcsi gazdasági érdekeltségeket (multi), akkor a befolyásukat időnként aprópénzre váltják...

vagy ha fontos nemzetközi politikai döntés... van kivel előzőleg a támogató politikai döntést "megbeszélni"...

nem kell nagy dolgokra és összeesküvésre gondolni...

sőt szerintem már Kínának több zsetonja van, különböző "színekre" dobni...

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:39:58

@Hepci: írtam elég pontosan. a b@lf@sz=b@lf@sz.

elempé szempontjából ügyesek... hisz valós tudás és tevékenység nélkül lehúzták a nagybácsit nagy zsetonnal...

de a naygbácsi b@lf@sz nak látja őket. hisz politikai tevékenység végzésére nem alkalmasok...

csak egyszerűen nem csináltak pártot (=szervezet és valós bázis)
nem sikerült nekik, vagy nem is képesek, vagy nem is akartak....
mellékes...

nincs könnyű dolga senkinek, hisz totál elutasított minden párt...
amit kaptak az ebből a nagybázisból+liberálisokból kikanyarított kis kör volt...
a többség tudja az LMP-re a választ= nem lehet más... így nem...

@nyünyüge: akkor bőrszín szerint kellene termékkód:
kakaó, tejeskávé, karamell színű szavazók stb... és szavatossági idő.

valahogy azért rendet kéne tenni. mégse kjárja hogy nem tudjuk ki az ellenség
látod aszékelyek+laci56 is küzd. ködöt szurkál... minden bokorban ellenség marad

szerintem akiről megtudjuk hogy ellenség arra pontot kellene tenni...
pl a homloka közepére...
vagy a mellére valamyilen jelet+ a házára (államosításnál segíthet)

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:42:34

@Hepci: ja bocs. a tisztességes az teljesen kizárt és felejtős...

ez eszedbe se jusson. aki úgy kezd hogy a nagyzsetont elfogadja, plusz más kisebb szívességek (fides től is)...
az már eleve nem lehet... tisztességtelenség (=) politika a neved...

nyünyüge 2011.05.20. 11:54:50

@a-kis-herceg:
Pedig itt a blogon egyszerű a képlet:

kritizál = ellenség
dicsér = barát

A való világban bonyolultabb a képlet. Ott már számít, hogy komolyan gondolja-e, amit mond vagy nem mond, meg ott a már a csöndben levők is számítanak. Főleg, hogy nagyon sokan, egyre többen vannak.

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:56:14

ez valószínűleg véletlen, hogy Makovecz "ismeri".

VAKRANDI...

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:56:59

@nyünyüge: kötelező lesz tapsolni is? zavarja őket már a rossz gondolat is?

a-kis-herceg 2011.05.20. 11:58:25

7% os hiány lesz idén... micsoda szerencse hogy államosították az MNYP ket

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/hatalmas_deficittal_riogat_a_matolcsy-tarca/

azt gondolom egy év elég volt. az ámokfutásnak véget kellene vetni....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 12:04:35

@a-kis-herceg: ezen hahotáztam fél órával ezelőtt. A párom csak csodálkozott, mi annyira mulatságos.
Tulképpen deklarálták: "Hülye vagyok. Viszont loptam, átmeneti megoldásként."

lüke 2011.05.20. 12:12:23

@nyünyüge:
ezt már az elemiben megtanulja az ember , hogy nem így van
hiúság óvoda a neved:)
a kollégáim tudják, hogy pl ha csendben vagyok, akkor nagy baj van

@Hepci:
ez is az kisdedóvó morál része, nem Balmoral:)

Ordnassac 2011.05.20. 12:30:18

@lüke: ez úgy hangozhat, hogy "Lüke normálisan viselkedik. Valami nagyon nem stimmel..." :-P

@Hepci: ha nagyon kormányellenes retorikába akarnék süllyedni, akkor csak annyit mondanék, hogy "megélhetési bűnözés, csak másképp".

@a-kis-herceg: öröm az ürömben, legalább a régi ZiU-trolikat lecserélik...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 12:31:02

@manyike:

"s mindent el kell követni, hogy a társadalmi feszültség helyett a szolidaritás erősödjön ...

humánusság mellőzését nem indokolja a magas adósság, hiszen szakmai hiba, hogy a mostani kormány is tovább növelte a társadalmi különbségek növelése és fenntartása mellett'"

Nem szakmai hiba, hanem értelmes politika.

A szocializmusnak már rég befellegzett, a szociális piacgazdaság is a végét járja.

Nem az osztogatás hatékonyságát kell növelni, hanem a javak előállításáét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 12:51:17

@lüke: Balmoral vs. balmorál (?)
És a Middleton lányok segge vs. Selmeczi Gabi kiflije/Lendvai Ildinéni mosolya.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 12:53:52

@László56:

"Miért tudja a svájci tízmilliós nép azt, amit a magyar tízmilliós nép nem tud ?"

Svájcban egyedüliként ezen a földön demokráciához elég közeli a közjogi rendszer. Egész egyszerűen Svájcban egyedüliként a földön úgy vezetik az országot, ahogy az a népnek a legjobb legyen. Három hetente tartanak népszavazásokat.

Persze ettől még önmagában nem lenne jólét. Egyszerűen olyan jogszabályi környezetet kell teremteni, hogy az egész világ odamenjen valamiért, amiben a legjobbak. Pl. a bankok, de bármiféle ipar, szolgáltatás, akármi jó lehet.

Az amúgy szegény afrikai Libériában például onnan van pénz, hogy bárki hajóját bejegyzik és nem sokat kérdezősködnek, így papíron Libériának van a világon a legnagyobb kereskedelmi hajóflottája.

Magyarország viszont éppen ellentétes politikát folytat. Nem, hogy a világot nem képes semmiért Magyarországra csábítani, de még a saját állampolgárait is elriasztja. Magyarországon sokkal drágábbak a termékek mint a világon máshol, ezért a magyarok is inkább külföldről vásárolnak, dívik a "csempészet" (holott csak működik a piacgazdaság) és semmilyen szolgáltatás terén sem tudja Magyarország felhívni magára a világ figyelmét. Banki szolgáltatások, szerencsejátékok vagy minden egyéb is sokkal gagyibb és drágább Magyarországon, mint máshol.

Legalább 1 valamiben a legjobbak között kellene lenni a világon.

Jólétet nem a szolidaritás, nem a szocializmus hoz, nem a fosszuk ki az értékteremtőket gondolkozás, hanem éppen az értékteremtés megbecsülése.

Érték alatt itt egyszerűen a pénzteremtés értendő, nem a művészek hobbijainak a finanszírozása.

A jelenlegi kormányzat elég vérszegény módon próbálja leépíteni a szocializmust, de a vörös métellyel fertőzötteknek már ez is túl sok.

Márpedig az elmúlt 65 évben követett módszerekkel sohasem lesz Magyarországból fejlett és gazdag ország.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 12:59:54

@cambridge.on:

"Az egykulcsos adórendszer nem a társadalmi szolidaritás irányába tett lépés."

Hanem a helyes irányba tett lépés.

Mitől lenne jobb az a társadalom, ahol mindenki viszonylag egyformán szegény annál, ahol ugyan nagyobbak a társadalmi különbségek, de az átlagos életszínvonal is magasabb?

inreallife 2011.05.20. 13:00:56

gábor! megjött a századvég is, kérjük a következő postot a kommentáradatnak! :)

index.hu/belfold/2011/05/20/szazadveg_fidesz-kdnp_35_mszp_12_szazalek/

inreallife 2011.05.20. 13:18:55

@bóra77: tolmács ismerősöm szerint teljesen beteg személyiség, így ő egyáltalán nem csodálkozik a mostani történésen. én meg elfogadom a véleményét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 13:22:45

@Akitlosz: nem megfelelően lőtték be a pontot, ahonnan felfelé kedvez az új rendszer. És igenis kellene még egy kulcs - és/vagy vagyonadó - különösen a hazai adózási és ellenőrzési állapotok (= vadkapitalizmus kontra feudalisztikus nepotizmus) - ismeretében.

inreallife 2011.05.20. 14:09:21

@pug406st: nem érted. aszem 2*-es szorzóval kapják a nyugdíjat. tehát ha nem megy vissza, akkor kap majd sima nyugdíjat. aki meg visszamegy, kapja tovább a 2*-es lóvét. megtakarítás ott keletkezik, hogyha 20000 ember nem megy vissza. és haszna meg a több rendőr és tűzoltó.

igazából tényleg gáz, hogy ilyen korán nyugdíjba mennek. de az is gáz, hogy minden más szakmával együtt menjenek. ha 10 évvel alacsonyabb az átlagéletkoruk, akkor miért nem kötik a mindenkori nyugdíjkorhatár -10 évhez? mert a 25 ledolgozott évet elfelejtették utánagombolni a nyugdíjkorhatár emelésekhez, ez itt a probléma. a másik, hogy az irodista is rendvédelmisnek számít, meg a szondázunk és mérünk csapat is. itt kéne rendet tenni, és aggályosnak érzem megint a visszamenőséget.

aki 20 éve rendőrként kockáztatja az életét, mert olyan beosztásban van, annak eddig az lebegett a szeme előtt, hogy még 5 év és vége az orosz rulettnek. mostmeg rádobnak még legalább 15 évet. adjanak neki pénzben 20 évre kárpótlást vagy jelentős mértékű veszélyességi pótlékokat, akkor akceptálható lesz.

inreallife 2011.05.20. 14:37:23

@Hepci: szerintem meg jó helyen van meghúzva. én is előbb a diplomaszerzés útjára léptem volna, ha nem lett volna elég a langyos pocsolyavíz. mesterségesen a közel tartották a diplomás fizetéseket a középfokú végzettségűekhez. középiskolás osztálytársaim 3 és 7 év között szereztek diplomát, majd 10-20%-kal kerestek többet nettóban. természetesen teljesen elégedetten hátradőltem, nem érte meg a sok évnyi befektetés.

csakhogy ez kegyelmi állapot volt. fiatalon nem látszott, hogy ennyire felértékelődik a TUDÁS. nem a macilaci diplomákra gondolok, hanem a komoly diplomákra. még a lehúzott tanárokkal együtt is 300000 feletti a diplomás átlagbér. szóval a mai világban igen nagy luxus 18 évesen egy szál érettségivel nekikezdeni a nagybetűsnek, ahhoz nagyon szétnyílt az olló. érettségivel beleütközöl olyan 200-250 felett egy kvázi bérplafonba, annál többet csak diplomás, nyelvet beszélő ember keres.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/pedagogusber_atlag_alatt/2175466/

www.eduline.hu/felsooktatas/20100120_diplomas_palyakedok_kezdo_ber.aspx

a végére hozzáteszem, hogy minap olvastam, az érettségiző diákok 65%-a kezdi meg a továbbtanulást. gondolom egy része bukik, tehát elvileg adott lenne lehetőség egy tudásalapú társadalom felé, de magyaországon igen sokan abbahagyják. mondhatni a bukott diplomások országa vagyunk.

nem az iskolarendszer ilyen jó, a trehányság a legfőbb gáz. és a diploma sem garancia semmire, rengetegen mennek árufeltöltőnek a tecsóba diplomával. mert gáz van, nem a diplomával, az emberrel. 2020-ra a 30-34 éves korosztályban 30%-os diplomás arányt vállaltunk. tehát ömleni fognak az iskolából a diplomás, nyelvet beszélő emberek a munkaerőpiacra, na akkor lőttek az érettségis béreknek....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 14:45:30

@inreallife: úgy sejtem, diplomás már most is van bőven. Valakiknek - kétkezileg - dolgozni is kellene...
Tisztességes, minőségi munkásemberből van kevés, nem marketingesből, ügyvédből, hálózatépítőből és politológusból... :)

nyünyüge 2011.05.20. 14:50:25

Partnerség magyar módra :))!

"Tekintettel arra, hogy Szentpéterváron van Budapest utca, Moszkvában pedig nincs, javasolni fogjuk a budapesti fővárosi vezetésnek, kezdeményezze a moszkvai vezetésnél, hogy a két fővárosban egyszerre kerüljön sor egymás közterületének a Budapest, illetve a Moszkva név adományozására."

www.stop.hu/articles/article.php?id=877234

ssi 2011.05.20. 15:03:28

csak egy pillanatra beugrottam hozzátok :-)

@poszt: csak hogy napra készek legyünk :-)
hogyvolt.blog.hu/2011/05/20/eden_hotel_1x44?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

@Akitlosz: remélem, szakaszonként tudunk majd reálisan elemezni, értékelni - közösen :-) elfogultság nélkül dicsérni és kritizálni is

@a-kis-herceg:
"kormányfő és miniszterei közötti munkamegosztás egyik sarokpontjává vált, hogy a rossz hírek bejelentését és a népszerűtlen ügyek kommunikálását Orbán Viktor mindig Matolcsy Györgyre, Navracsics Tiborra, Pintér Sándorra vagy egy másik kormánytagra hagyja."
velemenyvezer.blog.hu/2011/05/19/aki_elintezi_nem_a_kormany_hanem_orban_viktor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

@aszekelyek: köszi :-) átrágom

@Hepci: elv az, ami a pártosságot fedi le, a szakmaiság pedig, ami átlépi ezt, s pl. ez utóbbit várhatnánk már végre a kampányban? @nyünyüge: sokan a hétköznapokban is támadásnak vélik a kritikát, sajna .. pedig a haladáshoz kell :-)

vége a pillanatnak :-)

ssi 2011.05.20. 15:07:10

@Hepci: +
nekem tetszik: Japánban egy diplomás teljesen alulról kezdi a szakmát és fokozatosan megy feljebb a ranglétrán, de a fő, hogy szakmailag egyre többet tud

nálunk viszont sok friss diplomás rögtön vezetőbeosztást szeretne

ssi 2011.05.20. 15:15:40

@a-kis-herceg:
"index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/hatalmas_deficittal_riogat_a_matolcsy-tarca/"

szomorú linket tettél be :-(
a nyugdíj, az államdósság-csökkentés és a jövő évi hiánycél-teljesítés forrása akkor honnan lesz?

vége a ráadásnak is .. további szép napot!

Gomezke 2011.05.20. 15:21:09

Ahogy szegény pedagógus ismerőseimtől szoktam kérdezni: -Mit mond a frissdiplomás állástalan bölcsész a frissdiplomás állást kapot bölcsésznek? -Két sajturgert és egy nagy kólát!

lüke 2011.05.20. 15:59:36

@manyike:
a monolitikus berendezkedésben a kritika támadás, a szabad világban ,pedig az iskolában követelmény a jó elömenetelhez
( nem bólogató jánosokat kell képezni fünyíróval)
nemcsak Japánban van így , a Fordnál is

minden fejlesztö mérnök lejár a mühelybe,anélkül a müszaki életben nincs elöre lépé:s Otto is így tett meg Diesel is
de.wikipedia.org/wiki/Ottomotor
de.wikipedia.org/wiki/Dieselmotor

Balt 2011.05.20. 16:01:49

@pug406st: "azt mesélje már el valaki, hogy honnan lesz forrása a bm-nek kifizetni őket?"

Őőő, mondjuk onnan, hogy kevesebbet kell kivenni a nyugdíjkasszából...

xsasha 2011.05.20. 16:02:52

@manyike:
A terveknek megfelelően alakul az államháztartási hiány, vagy sem? Ha igen, akkor miért kérded ezt?

Balt 2011.05.20. 16:04:44

@Hepci: Ezek már csak ilyen mezei fészekbe piszkítók. :)

Balt 2011.05.20. 16:05:19

@Hepci: Rendszertanilag. :) De te vagy az ornitológus. :)

Balt 2011.05.20. 16:09:30

@vinczej: A mostani félmilla helyett...

aszekelyek 2011.05.20. 16:10:36

@Balt: Nem nagyon árulják el, mik is voltak azelőtt. Per mi és kész. :) Az emberek emlékezete pedig rövid. HA leírnák a becses nevüket, a frankót, lehet, hogy kisülne, mégse olyan rövid:) Ki fizeti a révészt? Már ezt az intézetet?.Erről nem olvashattunk. Ki is mondja ezeket?

Balt 2011.05.20. 16:11:48

@a-kis-herceg: "ergó feneketlen zsák... számvetés volt... jönnek újra, új arc, új harc."

Aha, hát ezért jártak Gyöngyöspatán pofavizitelni? Tehát országos romapárt lesz amcsi pénzből? Végül is jobb, mint a green card lottery...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 16:14:56

@Balt: á, végül megfutamodtam (a fizika felvételitől).
Kar-vaj mind, ha a csőre kampós? Dehogy. :)

aszekelyek 2011.05.20. 16:17:19

@pug406st: üdvös lenne, ha értenéd de csak pikírtkedsz.

@lüke: :) gondolod, hogy fukar is?

Balt 2011.05.20. 16:21:15

@Hepci: Sőt, Balmoral Ltd., Kulcsár egyik potentátja...

Balt 2011.05.20. 16:21:43

@Balt: Beszédes név... :)

lüke 2011.05.20. 16:26:14

@Balt:
a Balmorálban lehet avanzsálni a soföröknek:
Kulcsár, Pintér etc

lüke 2011.05.20. 16:26:48

@aszekelyek:
ja
akkor nem a gép elött adakozna

aszekelyek 2011.05.20. 16:32:41

@nyünyüge: Minden nyilvános, tegnap beszámolt róla schifferke. Vagy a napirendi pontok is titkosak voltak? 11 kor szóltak, hogy fél egykor tárgyalják? Vagy hogy? Nem először fordul elő, hogy éjszakába nyúlik egy vita de tévén sosem közvetítették az olyat. Gondolom meg lehet tekinteni az OGY honlapján az egészet. Ki szólalt fel, mit mondott. Tudomásul vettük, hogy az lmp nem ért egyet a visszamenőleges hatállyal. Még valamit? Mi maradt titokban? Természetesen már régen elkezdték a cirkuszt, a szakszervek, meg a zászlóégetést a bajkeverők, akik pont ott, érdekes felbukkantak!?! , másutt meg sehol.... Amikor Lázár benyújtotta azt a törvényjavaslatot. Aznap, amikor elkezdték, ment Pintér és hértfőre behívta tárgyalmi őket, péntek este. A felhajtás egyébként tényleg túl nagy. Nem is értem, a közalkalmazottak és nyugdíjasok miért nem tették ugyanezt tavalyelőtt és tavaly. A szuperbruttóval átvertek. Mindenkitől elszedtek egy csomó mindent. Azt is tudomásul vesszük, hogy nincs olyan rendőr, aki szolgálni és védeni akar, azért ment rendőrnek, míg az egészsége bírja . csak nyolc. Mondták, annyit tudtak visszahívni bajnaiék alatt. Amikor érettségi előtt lányom megemlítette az osztályfőnökének, hogy nemzetvédelmi egyetemre is gondolt, igen csúnyát mondott neki arról, hogy akkor ő mi is akar lenni. el is rettent rögtön a gyerek.... A kis naiv:) Legális bérgyilkoshoz hasonlított a kifejezés. Állami erőszakszervezetekhez olyanok mennek, akik nem ódzkodnak az erőszaktól. Most az egész társadalommal és nem csak a kormánnyal erőszakoskodnak. Ha nem szolgálni és védeni mentek rendvédelmisnek, hanem a kedvezményért azt meg lehet mondani. Csak arra ne tessék mellet verni.

megszűnt 2011.05.20. 16:39:54

@aszekelyek:
"Ki szólalt fel, mit mondott."

Számít? Én, röviden leírtam, mit gondolok erről a mai helyzetről, tényszerűen, ragozni még lehetne, de ez van a folyóval meg a híddal. Figyelmedbe ajánlom!

knausz.blog.hu/2011/05/20/hallgassuk_meg_egymast

a-kis-herceg 2011.05.20. 16:45:05

nagyszerű, akkor 1:1

"esztergomi Fidesz szerint a polgármester alkotmányt sért"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=429221

aszekelyek 2011.05.20. 16:51:20

@Akitlosz: megőrültélí, Ilyeneket mondani! élhet jobban, aki törekvőbb és nem a sőlt galambot várja? Meg még esze is van? Hogy képzeled:DDD itten kérlek kapitálizmus van és pijacgazdiság. Abban az ilyesmik nem dívnak. Legalábbis itt ezt így tudják egyes politikusoktól...., akik persze sokkal jobban élnek azoknál, akiket ezzel hülyítenek. Az mno-n volt egy kommentelő társ, aki letagadta a hartz4-t, hárcfírnek ejtik, aki nem tudná, amit az spd vezett be. Amiről lüke és én tudjuk, hogy onnan nincs felállás. Az a németes társadalmi szolidarítás de arról nem fogsz a szociktól itt hallani.

aszekelyek 2011.05.20. 17:14:37

@knausz: Ahatályos alkotmány szerint, minden hatalom a népé és azt választott képviselői útján gyakorolja de joga van a legtöbb kérdésben és fontos dologban,, közvetlen akaratnyilvánításra. Herdálás neked a közvetlen akarat nyilvánításának lehetősége? Nem hinném. Mindenesetre szimpatikus dolog. Láttuk az alaptörvénynél, hogy ami nem kapott kellő támogatást azt nem is tették bele. Nekem ilyen a demokráciafelfogásom. Nekem ez teszik. lehet válaszolni azt, hogy nem tudom megítélni, mivel nem várható el minden választásra jogosulttól, hogy mindenhez értsen és megfelelő infok birtokában legyen. Teljesen elvonni viszont tőle a vélemény nyilvánítás jogát sem demokratikus. NAayon is képviselte a választóit Orbán és a FIDESz, amikor kivonult, kizárólag a hazudós és FIDESzveretős mi ferink napirend előtti szónoklatairól. Aztán szépen visszamentek és folytatták a munkát. HA nem képviselte volna az összes választók 73% ának véleményét, nem lett volna módja a választóknak népszavazáson bemutatni a mi ferinknek, merre is menjen a vizitdíjával és tandíjával és erőszakoskodásával együtt és vigye az szdsz-t is. Ezek a dumák már le vannak járva kedves knausz. Már senki nem vevő rájuk. MAx a debilek. Annak ellenére, hogy jogát gyakorolhatja olcsón és egyszerűen a választó, vissza is adhatja a döntés jogát a kormány kezébe. Tudod, a diktátorok mindig kérdezgetik a népet, hogy legyen szíves postafordultával megmondani, hogy a többség mit is akar....:DDD Herdálás az a kormányzati negyed volt, meg a völgyhíd, meg a löszfalba az alagút. A 4-es metróról nem is szólva. Meg a dupla árú autópályák és a PPP-k, amiket csak nálunk nyög soká még az állam.

aszekelyek 2011.05.20. 17:24:41

@Letícia: Éppen össze akart csomagolni és felöltözni, amikor bejött az agresszív szobalány és rávetette magát:) mindjárt bekapta szegénynek a ....akkor szezte a zúzódásait is, mert olyan vadul támadt a védtelen snassz kánra, szegényre..:)) Már azt mondják, mert a dns teszt ugye bizonyítja, hogy belegyezett a hölgy:) szóval megtörtént....

megszűnt 2011.05.20. 17:28:10

@aszekelyek:
"Nekem ilyen a demokráciafelfogásom."

Nekem pedig nem ilyen.

"lehet válaszolni azt, hogy nem tudom megítélni,"

De lehet egyszerűen összetépni és a kukába hajítani az egész levelet, ahogyan én tettem. Ez egy méltó hely a számára.

Aztán a bizottságok pedig dolgozzák ki, miként is legyen az egész. Azért a pénzért, amiért ott ülnek. Mert az ő dolguk, az ő kompetenciájuk.

aszekelyek 2011.05.20. 17:33:13

@nyünyüge: Dumának is gyenge. Aki, mint én rendszeresen tart dolgokat árellenőrző kód alá, tudja, hogy az csak azt ismeri fel, ami be is van táplálva a memóriájába. Amikor nem jól olvasható a kód, a pénztáros bepötyögi a számokat és akkor se biztos, hogy felismeri a gép a terméket. Sokszor kellett ezért otthagynom terméket már.

komment1 2011.05.20. 17:34:21

A poszt tanulsága: bármitől lehet függő az ember.

Az emberi viselkedés könnyed, de nagyon is hasznos elemezgetéséhez kiváló mondjuk az Agatha Christie életmű.
Én például Agatha Christie függő vagyok, súlyos fokban.

aszekelyek 2011.05.20. 17:35:35

@knausz: nem kell mindenben egyetértenünk.Ha nem akarsz élni a lehetőséggel, azt sem kell. Szabadon döntesz:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 17:39:03

@knausz: felhívnám a figyelmed a szelektív gyűjtőre (zöld opció). :)

megszűnt 2011.05.20. 17:42:16

@aszekelyek:
"Szabadon döntesz:)"

A szabad döntés az valami más. Kertész Imre erről így ír a Valaki más- ban:

"A szabadságot nem lehet ugyanott megélni, ahol a rabságunkat éltük. El kellene menni valahová, nagyon messzire innen." Aztán így folytatja: "Nem fogom megtenni."

megszűnt 2011.05.20. 17:42:59

@Hepci:
Köszönöm. Élek vele.:)

aszekelyek 2011.05.20. 18:10:15

@vinczej: A téma nem épp a jó tréfák táptalaja. Sztem ez tapló humor.

aszekelyek 2011.05.20. 18:19:21

@a-kis-herceg: wEzt örököltük vazze? Meg a nulla pénzt a főváros és állam kasszában. Rég kiloptak mindent, amíg szadista volt és maszopos a városvezetés. Csak nem egy év alatt ette úgy szét a rozsda a mitisinszkíj masinosztrojtyelníj zavod termékét, ahogy? mesterházy ernőtől kérjed a pénz hollétének megismertetését. Mindjárt a Megyeri híd árát is kérd számon rajta. Hagyón is.. Ha mész a barátodhoz beszélőre. Ott van az a zsebeikben. Mindnek. Pofa kell egy csődtömeg BKV átadása után most rajtunk követelni a pénzt. Bár akiknek volt képük ellopni, ehhez is nyilván van. Nem ért rá a bkv FB elnöke a pénz eltűnésével foglalkozni, megmondta. Nekem meg nem fizettek érte, hogy felügyeljem. Senki, semmiért nem felelős azok közül, csak a FIDESZ? Jó lesz kissé visszavenni a nagy arcból.

aszekelyek 2011.05.20. 18:20:39

@knausz: Hol voltál rab aranybogár és mikor? Kertész legalább volt.

aszekelyek 2011.05.20. 18:21:44

@knausz: Akkor most a kormány és a képviselők döntsenek, vagy te szabadon? Hogy jön ide Kertész egyébként?

nyünyüge 2011.05.20. 18:22:52

@aszekelyek:
Csakhogy ez a kód nyilván bent van annak a bizonyos "gépnek" a memóriájába. Mármint azéba, amelyik a címlistát előállította.
És mivel nyomdatechnikai szempontból nem lett volna lehetetlen úgy előállítani a kérdőívet, hogy a személyes adatok és ez a kód leválasztható legyen, ezért okkal feltételezi a gondolkodó állampolgár, hogy a feldolgozáskor számítanak az egyedi azonosítás lehetőségére, az aláírástól függetlenül.

bóra77 2011.05.20. 18:26:33

@Balt: Havas Henrik. (szexuális zaklatás szerintem bármelyik életkorban kellemetlen. az udvarlástól a zaklatásig pedig elég széles a skála. leginkább maradjunk az előzőnél, ha már.)

@komment1: pl. a törökgáborelemeztől?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 18:41:57

@bóra77: HH-t össze kellene hozni 5 felajzott homoszexuális rendőrrel...

Ordnassac 2011.05.20. 18:45:00

@komment1: akkor biztos ismered ezt az oldalt: agatha.hu/ ;-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 18:45:06

@Hepci:
"nem megfelelően lőtték be a pontot, ahonnan felfelé kedvez az új rendszer. És igenis kellene még egy kulcs - és/vagy vagyonadó - különösen a hazai adózási és ellenőrzési állapotok (= vadkapitalizmus kontra feudalisztikus nepotizmus) - ismeretében."

Különösen ennek ismeretében hasznos a minimálbér megadóztatása, az adójóváírás eltörlése.

Az elmúlt 21 év egyik legőrültebb ötlete volt a minimálbér adómentessé tétele.

Másfél millió ember tart el ebben az országban csaknem tízmilliót. Természetesen többen dolgoznak másfél milliónál, de a többiek a másfél millió adófizető pénzéből kapja a fizetését (rendőrök, tűzoltók, katonák, mentők, stb.) az ő adójuk csak annyit jelent az államkasszában, hogy az állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt, amiből ugyan nem él meg az ország.

Na már mostan ha a másfél millió piacból élő értéket előállító és adózó jelentős részének a jövedelme adómentes, mert vagy olyan keveset keres, vagy csupán annyira van bejelentve, akkor csupán százezres nagyságrendű ember aránytalanul magas adóztatására épül az egész ország. Akiket a vörösök "gazdagoknak" neveznek. "Gazdag" az átlagos alatti keresettől felfelé mindenki.

Aztán csodálkoznak, hogy nem jut előre az ország. Vagy nem is csodálkoznak, mert ez így nem csoda.

Persze ez csak egy kiragadott tényező a sok közül.

Akad sajnos ebben az országban pár egyéb probléma is.

Ordnassac 2011.05.20. 18:48:32

@bóra77: csak nem TG-függő vagy? :-P

aszekelyek 2011.05.20. 18:49:22

@bariga: @nyünyüge: Éppen ezért nem gondolom, hogy aa címzett azt egy harmadik személynek is átadja, semmiképpen jó dolognak. Ugyanezen feltételezés mentén. Mindenki megtarthatja, mint személyes adatát otthon, vagy elégetheti és akkor bizonyosan nem tud senki vele visszaélni. Már aki nem bízik a kormányban. Az nem én vagyok, mert névvel, címmel vagyok támogatójuk, személyesen hozzájárultam az adataim bizonyos célú felhasználásához. Aláírás pecsét. Szóval nem kell visszaküldeni és vagy harmadik személynek átadni. Akkor vannak biztonságban a személyes adatok.

aszekelyek 2011.05.20. 18:52:46

@bariga: Azoknak, akik a saját hazájuknak habzó szájjal keltik rossz hírét külhonban, valóban ideje van már bocsánatot kérni. Ott nem volt gyerekszoba, az biztos. Nem a FIDESz intrikál az Eu -ban Magyarország ellen. A német sajtóban sem. Semmi komoly probléma nincs ennek ellenére, pedig nagyon tepertek, velünk.Nem kérünk bocsánatot, mert a választók elzavarták a szocikat és a szadistákat. ne is álmodjanak róla.

aszekelyek 2011.05.20. 18:55:13

@nyünyüge: Jó az az aláírás. Kiszűrhető a visszaélés vele.

bóra77 2011.05.20. 18:57:25

@Ordnassac: pontosítsunk, TGblog-függő, hol jobban, hol kevésbé. most jobban:)

@Hepci: tudtam, hogy Rád számíthatok bátran ebben a témában.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 19:00:14

@aszekelyek:

"megőrültélí, Ilyeneket mondani! élhet jobban, aki törekvőbb és nem a sőlt galambot várja?"

Kommunizmusban, szocializmusban, szociális piacgazdaságban, "szolidáris társadalomban" nem igazán.

"Meg még esze is van? Hogy képzeled:DDD itten kérlek kapitálizmus van és pijacgazdiság. Abban az ilyesmik nem dívnak. Legalábbis itt ezt így tudják egyes politikusoktól...., akik persze sokkal jobban élnek azoknál, akiket ezzel hülyítenek."

Nincs piacgazdaság, nem érvényesül az áruk és a szolgáltatások szabad áramlása még EU-n belül sem. Üldözik, aki Szlovákiában vásárol például autót, adathordozót.

Az állam kiszipolyozza a gazdaságot és a polgárait, hogy az így nyert pénzt újraoszthassa a politikusi kaszt, a multik és a "szociálisan rászorulók" számára.

"Az mno-n volt egy kommentelő társ, aki letagadta a hartz4-t, hárcfírnek ejtik, aki nem tudná, amit az spd vezett be. Amiről lüke és én tudjuk, hogy onnan nincs felállás. Az a németes társadalmi szolidarítás de arról nem fogsz a szociktól itt hallani."

Nem baj, úgysem szoktam őket hallgatni. Őket nem. :-)

Már 1990 elöttre is világossá vált, hogy nem a vörös társaság fogja elhozni Magyarország következő aranykorát.

Ennek ellenére azóta is sokan szocialista államot akarnak, csak a termelési viszonyok változtak némileg, de ha a megtermelt javak nagyobb részét az állam osztja újra, akkor abból nem lesz soha fejlett és gazdag ország.

Ordnassac 2011.05.20. 19:09:49

@bóra77: perszeeee... :-P

Amúgy persze, hogy Hepci ebben partner, kivéve, ha neki kell az egyik előbb említett személyt alakítania (akár egyik, akár másik oldalon). O:-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.20. 19:09:56

@aszekelyek:

"Ahatályos alkotmány szerint, minden hatalom a népé"

Propagandaszöveg. A hatalom az országgyűlésé.

"és azt választott képviselői útján gyakorolja"

Tényleg? Gyakorolja? Hogyan tudja rávenni a nép a képviselőjét, hogy képviselje? Sehogy. A képviselő a pártja véleményét képviseli, nem a választóiét.

"de joga van a legtöbb kérdésben és fontos dologban,, közvetlen akaratnyilvánításra."

Látszatjog. Szintén propagandaszöveg. Áljog. Éppen a legfontosabb kérdésekben az alkotmányt érintő kérdésekben nem dönthet. Ha dönt nem veszik figyelembe. A választópolgárok 85,9%-a közvetlen államfőválasztást akar például.
Ráadásul egyéb módszerek is vannak, hogy az országgyűlés könnyedén kijátssza ezt az áljogot. Nemzetközi szerződéseket érintő kérdésekben nem lehet népszavazni. Egy akármilyen szerződést kötni akármiről akármilyen országgal meg nem kunszt és máris tilos a népnek beleszólni.

A Munkáspárt népszavazási kezdeményezése a NATO tagságról minden törvényes feltételnek megfelelt, mégis elszabotálta a parlament.

A parlamenté a hatalom, nem a népé.

komment1 2011.05.20. 19:14:17

@bóra77:

Igen, eszembe jutott a TG blog függés. Ti. itt a legtöbben tényleg szó szerint törzsgárdát alkotnak. Persze ez máshol is nagyjából így van, de az pl. nagyon jópofa dolog, hogy még össze is jár a társaság egy része, már amennyire tudom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 19:15:55

@Akitlosz: "Másfél millió ember tart el ebben az országban csaknem tízmilliót."
Nem leszünk így egy kicsit sokan?
Szerintem Matolcsy vágyvezérelt gazdaságpolitikája elhibázott premisszákra épül. Bár tényleg a jól kereső alkalmazotti réteg az, ahol egyáltalán valami azonnali/közvetlen hatást lehet elérni az SZJA változtatásával. Ez a hatás most is látható, egy terjedelmes költségvetési lyuk formájában. Amúgy ebből se munkahely, se dinamizálás, se bármi más nem lesz, legfeljebb eggyel jobb kocsi a következő vásárláskor.
Az természetesen jó, hogy nem adómentes a minimálbér. Viszont valahogy kellene pénzt beszedni attól a rétegtől is, amit gyakorlatilag nem érint az SZJA változtatása. Ha már így változtattak...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 19:18:59

@Ordnassac: ez úgy kezdődne, hogy Havas Henriknek vagy rendőrnek képzelem magam? Ne, fáj...
A seggem...

nyünyüge 2011.05.20. 19:22:09

@aszekelyek:
Mámeg hogyan??????

Egyesével, az okmányirodában beszkennelt aláírással összevetve? Remélem, ott még nem tartunk :)!

komment1 2011.05.20. 19:23:56

@Ordnassac:
Nem, kösz, hogy írod.
Én, úgy tűnik, magányos Agatha Christie rajongó vagyok, nem szoktam rajongói oldalakat nézni. Meg angolul olvasom, már amit meg tudok szerezni, első angol nyelven olvasott könyvem a Crooked House volt - marha jó nyelvgyakorlat. Illetve most fedeztem fel, hogy a Youtube-ra jótét lelkek feltették a Poirot összest David Suchet-vel meg a Miss Marple összest Joan Hicksonnal - ők voltak a legjobb megtestesítői a figuráknak. Ezeket nézni is marha jó nyelvgyakorlat.

bóra77 2011.05.20. 19:25:42

@Ordnassac: most lebuktam ;) olyanvagyáááám!:)
ja, hát Hepci hangember, már ami az egyebeket illeti:)
@komment1: ha majd egyszer megszűnik ez a blog (reméljük minél később, mivel egyszer mindennek végeszakad, mint tudjuk), akkor létrehozzuk a torokgaborklub.blog.hu-t, és mindenki posztolhat majd hozzá, vagy ilyesmi. és majd figyeljük TG-t, hogy kommentel-e:) és írhat csúnyákat is, nem fogjuk kimoderálni. ja és álnéven is bátran, többön is akár.:)

nyünyüge 2011.05.20. 19:30:47

@aszekelyek:
És akkor mindenki visszaküldi, aki bízik a kormányban és jó eséllyel egyetért a vele. Nem küldi vissza senki, aki nem bízik az kormányban és jó eséllyel nem mindenben ért vele.
A kormány ezekután levonja a konzekvenciát, hogy a szociális kérdőívre adott válaszok szerint a jónép 99,9 %-a egyetért az irányvonallal. És ha bárkinek ellenvetése támadna, akkor megkapja az előre elkészített mondatokat a kormánytól és a kormánypárti frakcióktól, hogy a társadalmi egyeztetés soha nem látott módon és mértékben megtörtént, ami szerint ezt és csakezt kívánta az istenadta nép.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 19:33:02

Puch nem lájkolja Gyurcsótányt, viszont nem ő purcantotta ki Gréczyzsóti blogját.

hetivalasz.hu/uzlet/a-korabbi-kormanyfo-egy-szervezettel-vitatkozik-37898/

lüke 2011.05.20. 19:33:20

@lüke:
s ennyien vannak szakszervezetben
In der Schweiz waren 2004 rund 25% der Arbeitnehmenden Mitglieder von Gewerkschaften. In Deutschland waren es 27% und in Österreich 47%.

komment1 2011.05.20. 19:36:48

@bóra77:

Hát igen, minden véget ér e földön, mint tudjuk. Ez a blog mondjuk nem túl régi, de gondolom jó ideig fogja még itt írni a magáét TG. Mi tagadás, jók a posztjai. Szerintem az se véletlen, hogy épp itt verődött össze ilyen lelkes társaság - az ilyesmi függ a genius locitól (amit az angolok úgy mondanak, hogy dzsiniösz lószáj :P )

Ordnassac 2011.05.20. 19:48:06

@Hepci: nagyon érdekelne, hogy összesen hány jelenlegi ogy. képviselő tagja Gyurcsány platformjának.

A vezetőségben Gyurcsány mellett ott van Baracskai József, Ficsor Ádám, Molnár Csaba, Vadai Ágnes és Vitányi Iván.

Ordnassac 2011.05.20. 19:49:45

@komment1: 2009 novemberében indult, szóval hamarosan két éves lesz. Viszont már voltak kommentertalálkozók is. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 19:54:22

@Ordnassac: ezek olyanok, mint a bölcsőszájú sügereknél a porontyok, csak nem a szája nekik a bölcső.

Ordnassac 2011.05.20. 20:02:22

@Hepci: közben megnéztem az MN megfelelő cikkét, eszerint Kolber István és Varju László is a DK-hoz sorolható.

Lassan kijön egy frakcióra való.

Ordnassac 2011.05.20. 20:06:25

Az ügyészségi és a bírósági jogállási törvények módosítása a nyugdíjaztatások miatt:

www.parlament.hu/irom39/03296/03296.pdf

komment1 2011.05.20. 20:07:43

@Ordnassac:

Valamikor nemrég olvastam, hogy volt egy. TG politológusi ténykedése beindítja a társasági életet is :F Na ez pl. remek vizsgálati anyag lenne. Van olyan jó, mint az Éden hotel elemzése :)

panelburzsuj 2011.05.20. 20:35:50

@nyünyüge:

És aki nem is kap?

Az az eleve reménytelen kategória? Előre le van írva?

Jóég: már a proskripciót is bevezették?

panelburzsuj 2011.05.20. 20:38:38

@panelburzsuj:

(Vagy a Nemzeti Konzultáció küldeményeknek is kialakult a feketepiaca? Fideszfanok szeretnének be is küldeni, meg emlékbe is megtartani, és megkenik a postásokat pluszpéldányért?)

panelburzsuj 2011.05.20. 20:43:56

@komment1:

Az Éden Hotel rajongói a nyuszicelebek köré szerveződnek, a TG-klub a nyuszifejű celeb köré ...

komment1 2011.05.20. 20:58:48

@panelburzsuj:

Nem tom, mert egy fél részt nem láttam az Éden hotelből és valahogy nem is hiányzik. Ez a blog ellenben szerintem jó. Az viszont igaz, hogy bármilyen csoportról lehet ilyen elemzést készíteni. Sőt arról is írt TG, hogy milyen hatással lehet egy politológus a politikára. Egy újabb téma, hogy milyen hatással van a közösségi életre.

megszűnt 2011.05.20. 21:01:39

@aszekelyek:
"Akkor most a kormány és a képviselők döntsenek, vagy te szabadon?"

Leírtam világosan, kik döntsenek! Ha ez egy újságíró számára sem világos, miképpen értelmezzék mások?

"Hol voltál rab aranybogár és mikor?"

Most érzek egy ilyet, mintha mindenben korlátoznának. Nem sorolom, azt is, ha nem értenéd, minek. Másképpen mondom (de ne gyere azzal, hogyan jön ide Szabó Lőrinc, mint Kertész Imre!):

Mit bánom én, hogy a modernek
Vagy a törvény mit követelnek;
Bent maga ura, aki rab
Volt odakint,
Én nem tudok örülni csak
A magam törvénye szerint.

(Szabó Lőrinc)

2011.05.20. 21:01:41

@lüke: :D És melyik felére gondolhatott vajon?:D

megszűnt 2011.05.20. 21:08:52

@komment1:
"Igen, eszembe jutott a TG blog függés. Ti. itt a legtöbben tényleg szó szerint törzsgárdát alkotnak."

Én azért szeretek idejárni, mert jövök és befutok még Tóta W. Árpádhoz, az nekem elég ahhoz, hogy eligazodjak a napi politikában. Gyakorlatilag tévé sem szükséges, semmi más. Ők ketten világosan leírják a történéseket.

Amikor mégis megy a tévé, igen ritka(!), azt látom, hogy tudok a dolgokról. Nincs olyan téma, ami új volna – nekem.

bariga 2011.05.20. 21:10:07

@aszekelyek: Már javasoltam egyszer, hogy iratkozz be a Corvinusra, hátha akkor értenéd, ha az ember a gazdaságról ír valamit. Ahová átemelted a témát az is jó, mert támadni főleg akkor lehet valakit, ha tényleg csinál egy csomó hülyeséget, meg olyanokat tesz, hogy fél Európa kiröhögi. A mostani kormánynak ehhez nem kell külső segítség, saját maga csinál hülyét saját magából, meg persze belőlünk. Adjál légy szíves tanácsot nekik hogyan kell viselkedni, mert Te viszont gyerekszobában otthon vagy, ha jól értem.

2011.05.20. 21:10:28

@Ordnassac: ez jó nagy szégyen...:S

@knausz: imádom ezt a verset!:)

Ordnassac 2011.05.20. 21:11:43

@panelburzsuj: lopod Hepci szövegét? :-P

@komment1: az is megérne egy misét, hogy vajon milyen hatással vannak a kommentelők a bloggerre, főleg, ha blogolása előtt is ismert volt.

komment1 2011.05.20. 21:13:49

@knausz:

Nálunk egyáltalán nincs TV. Már hogy készülék van, csak DVD-t meg videót nézünk rajta. Totál nem hiányzik a TV, az internet bőven elég. Másrészt az ember tényleg bármitől lehet függő, az internettől is, be tud szippantani rendesen.

2011.05.20. 21:13:50

@komment1: Jól tudod!:D Jó egy csapat, Te mikor jössz? Épp tanakodom, hogy a jövő hét szerdán aktuális lenne talizni...

:)

panelburzsuj 2011.05.20. 21:15:01

@komment1:

Az Éden Hotelből pont annyit láttam, amennyi ebben a posztban van. De egészen biztos vagyok abban, hogy ha TG ugyanezzel a tartalommal, de személyének felfedése nélkül kezd a blogba, akkor közel sem lenne ekkora durranás.

Szóval TG is dolgozik - de a tévé is.

panelburzsuj 2011.05.20. 21:18:34

@Ordnassac:

alkalmazom

szabad felhasználás :)

megszűnt 2011.05.20. 21:22:48

@Letícia:
"Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan
Halott és akarattalan:"

Én is szeretem ezt a verset, mert át tudom adni benne magam az érzésnek, amikor szerelmes voltam, és hagytam sodortatni magam, az egésszel, ami semmi, csak ő és én, de nem a külvilág. Akarattalan.

És a kettősség is persze, mert az erőm megduplázódott és szembeszálltam a világgal, ezért a szerelemért. Még a bíróságon is. Bíró mondja:- Igaz-e, hogy ön szerelmes XY határőrszázadosba? Felálltam és azt feleltem:- Igen, bíró úr, szeretem.

Olyan természetes volt, mint a levegő számomra, a szerelem.
www.youtube.com/watch?v=BP8M5C7T-go&feature=related

komment1 2011.05.20. 21:24:03

@Ordnassac:

Hát ez is érdekes téma - pár doktori összejönne :)
Egyébként nekem meg az volt érdekes, hogy pár évvel felettem járt az ELTE-n TG, és azért legalább arcról a legtöbb ember ismerte egymást, kari olvasóból, kajáldából vagy a szakról. Aztán marha érdekes, amikor a politikában vagy politológusként vagy hasonló szerepben jelennek meg olyanok, akiket korábban diákként látott vagy ismert az ember. Pl. van egy KDNP-s képviselő srác, aki régen állandóan a halálbüntetés visszaállításáról elmélkedett még diákként - és most ugyanazt mondja képviselőként, de hát ez egy nagyon más szerep. Tényleg érdekes.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 21:24:23

@Ordnassac: mindenki nyúl tőlem. :)
F.kalap, nyuszifejű politológus, fideszhitgyülekezet, etc.
Most legyek büszke?
Eléggé be vagyok b@szva.

megszűnt 2011.05.20. 21:25:36

@komment1:
"Másrészt az ember tényleg bármitől lehet függő, az internettől is, be tud szippantani rendesen."

Néha beszippant, de tudom, hogy megy nélküle is. Van, amikor semmi nem kell. Csak a könyveimben lapozgatok.

panelburzsuj 2011.05.20. 21:28:08

@komment1:

Adalék: hol látsz még ennyi "politikarajongó" nőt, mint itt? :)

komment1 2011.05.20. 21:29:16

@Letícia:

Kösz, hogy mondod.
Én mondjuk esztergomi vagyok, és per pillanat nem járok állandóan Pestre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 21:29:42

@panelburzsuj: van, hogy hetesével rajonganak...
(mások meg nyilván egy szál bugyiban táncolnak az asztal tetején a blogtalálkozókon)

komment1 2011.05.20. 21:38:01

@panelburzsuj:

Hát én mondjuk szintén nő vagyok, de speciel nem csak ide írok. Érdekel a közélet. Nagyon bírom pl. Babarczy Eszter stílusát, párszor összefutottam vele kommentelés közben, mert ő gyakran megteszi, hogy véleményt ír ide-oda. Nekem marha szimpatikus ahogy gondolkodik meg amit csinál. Esztergomiként meg nagy kedvencem Tétényi Éva.

Szóval nem kell annyira hímsovinnak lenni :) Léteznek olyan nők, akiket érdekel a közélet.

Ordnassac 2011.05.20. 21:38:30

@Hepci: ez azt hiszem a túl sok információ kategóriája volt. :-D

@komment1: ismerős a helyzet. Dorosz Dávidot és Staudt Gábort még az egyetemről ismerem (utóbbi valszeg már nem emlékszik rám). Furcsa őket most az OGY-ban látni. Dávidot sokáig nem kedveltem, de mostanában meglepően sokat beszélgetünk.

Ordnassac 2011.05.20. 21:40:18

@komment1: férfiként mondom, hogy lehetnének többen is.

megszűnt 2011.05.20. 21:40:26

@Letícia:
Az én kapcsolatom nagyon stabil, de ha jön a szerelem, akkor tudom, hogy borít.:)

www.youtube.com/watch?gl=IT&hl=it&v=EheYmraOeJI

nyünyüge 2011.05.20. 21:40:55

Hoffmann Rózsa lesz az első, akit kiszavaznak ?

Heti Válasz jegyzet:

"Árnyékboksz: Kommentár a felsőoktatási szappanoperához

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár irányváltásait az elmúlt hetekben kissé nehéz volt követni. Úgy is mondhatnánk: lehetetlen...
"
hetivalasz.hu/jegyzet/arnyekboksz-37977

Ordnassac 2011.05.20. 21:45:06

@nyünyüge: azon sem lepődnék meg, ha az egész NEFMI-t kettébontják. Túl nagy. Réthelyi jó reprezentánsa a minisztériumnak az EU-ban, meg aztán a kevés kulturált emberek egyike a kormányban (talán ezért ilyen csendes), azonban ezzel a mamutminisztériummal még egy erős politikus sem tudna mit kezdeni...

komment1 2011.05.20. 21:46:16

@knausz:

Igen, csak az a baj, hogy ráadásul van még olvasásfüggés is. Én például ismerem ezt az állapotot. Van munkamánia, miegymás. Gondolom, hogy még mániamánia is van, úgyhogy nem is írok erről többet.

megszűnt 2011.05.20. 21:51:11

@komment1:
Csak nyugodtan. Mindenkinek vannak mániái.:)

A sport egy ilyen és a fodrász is. Kozmetikus még. A szauna.. vannak mániák! Írni is szeretek, angolt fordítgatni. Napozni, hogy szép, barna legyen a bőröm.. én eléggé mániás nő vagyok. Divatot is diktálok! De ez csak úgy kialakult..

megszűnt 2011.05.20. 21:53:33

@Ordnassac:
AztA! Biztos, hogy csak egyetemista vagy?:)

Ordnassac 2011.05.20. 21:54:31

@knausz: egészen biztos. 25 éves volnék. Csak hát késői gyerek is. :-)

komment1 2011.05.20. 21:56:50

@Ordnassac:

Úgy érted, kevés van belőlük? Mert nekem érdekes megfigyelésem volt konzervatív baráti társaságban, hogy a férfiak nem feltétlenül szívesen vitatnak meg közéleti dolgokat nőkkel, inkább maguk közt tárgyalnak róla, pedig egy jó pár nőt az ilyen témák is érdekelnek. Ilyen szempontból is a magyar mentalitás még nagyon más, mint a nyugati.

Ordnassac 2011.05.20. 21:59:41

@komment1: annyira kevés talán nem, de akik aktívan is szeretnének a közéletbe belebonyolódni, abból bizony kevés van... (bár nem vagyok a jogilag kötelező nemi kvóta pártján)

@knausz: szép dal. Emlékszem, amikor gimis időszakom végén/egyetemista időszakom elején a hölgyek elolvadtak a daltól. :-)

megszűnt 2011.05.20. 22:02:32

@Ordnassac:
Már nem vevők rá? Versek, dalok kimentek a divatból?

Ordnassac 2011.05.20. 22:03:31

@komment1: amúgy az a KDNP-s képviselő nem Stágel Bence lenne véletlenül?

Ordnassac 2011.05.20. 22:04:18

@knausz: biztos azok még, csak most már ritkábban szól és vannak más dalok, amik hasonlót váltanak ki. :-)

megszűnt 2011.05.20. 22:06:34

@komment1:
Babarczy Eszter. Ő aztán nagyon akarta ezt a kétharmadot. Már kiszavaztam régen. Kerekasztal ültek és mondták a vétójogot. Én meg csak néztem. Nem is értettem azt a naivitást, amit ők, ott csináltak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 22:07:18

"Hatalmas deficittel riogat a Matolcsy-tárca

Ha nem veszik el a nyugdíjvagyont, 7% lenne az idei hiány. Van elemző, aki szerint ezek után kérdés, jó kezekben van-e a költségvetés."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/hatalmas_deficittal_riogat_a_matolcsy-tarca/

komment1 2011.05.20. 22:08:43

@Ordnassac:

Ennek egyszerű fizikai és biológiai okai vannak. Gyerekek mellett sokkal nehezebb, főleg mivel Magyarországon teljesen női feladatkör a gyereknevelés is.
Szerintem a kvóta nagyon jó ötlet, és nyugaton is bevált. Angela Merkel remek példa rá. Sőt, ez létezik az akadémiai világban is, egyik remek professzorom ennek köszönheti a karrierjét. Azért jó egyébként, mert a nemi sémák azért nyugaton is működnek, és tény, hogy egy nőnek sokkal többet kell mindenütt ahhoz bizonyítania, hogy előbbre jusson, mint egy férfinak. Ebben segít a női kvóta, nem abban, hogy érdemtelenek jussanak előbbre.

megszűnt 2011.05.20. 22:12:05

@Ordnassac:
Akkor hajrá! Ki kell tapasztalni, mire buknak, még most vagy fiatal!
Mondjuk, nekem mindig volt választék, ma soroltam éppen a fodrásznál, hogy nincs határ. A rajongók jönnek!

Néhány hete a lakást nem mertem elhagyni, de azt leírtam Kuminnál.., ilyenkor gondolom, hogy nem jó világsztárnak lenni!!

Ordnassac 2011.05.20. 22:14:12

@komment1: Angela Merkelt NEM a nemi kvóta vitte előre, hanem az, hogy előbb mentorálta Kohl, majd ügyesen kihátrált a mentor mögül. Félelmetes hatalomjátékos. A kvótának ehhez semmi köze.

Igen, _Nyugaton_ működik. Viszont mi itt a Lajtától keletre volnánk, ahol a magyar társadalom még nincs azon a szinten, hogy egy ilyen szabályt elfogadjon. Szerintem több probléma lenne vele, mint nélküle. Bár kétségtelenül megnövekedne az OGY-ban ülő nők száma, de hogy a társadalmi megbecsülésük ettől nem nőne, az esélyes. Sőt, félek tőle, hogy lenézés áldozatai lennének, ami aztán végképp nem cél. Amennyiben pártok ezt saját magukra nézve kötelezővé teszik, oké, ez jó megoldás, de közjogi kötelezettség ne legyen. (Amúgy tudomásom szerint az LMP-n belül működik ilyen kvóta a választási listáira vonatkozóan, méghozzá a nemek párton belüli aránya szerint.)

komment1 2011.05.20. 22:19:06

@knausz:

Mit mondjak, a 98-2002 közötti Fidesz kormányzással nekem sem volt óriási bajom, én sem gondoltam volna, hogy ezt fogják csinálni a kétharmad birtokában.
Erről is írt egyébként BE pár hónapja, elismerte, hogy tévedett. Jelenleg meg csöndben az egyik legnagyobb hatású közéleti ember a Facebook mozgalom egyik szervezőjeként. Szerintem nagyon jó fej nő. Nagyon fontosnak tartja a beszélgetést, a kommunikációt, és csinálja is, nemcsak beszél róla. Közvetlen, normális, én bírom.

2011.05.20. 22:20:06

@komment1: a kedvünkért sem? Menjünk mi oda?:) Tudsz valami jó kajáldát ott?:)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:23:47

@komment1:

Ha már ennyire feszegeted ezt hímsovénséget, akkor most értkezhetnék mondjuk az érdeklődés és a megértés apró különbségeiről...

de inkább visszautalnék arra, hogy ITT mintha több nő lenne, mint más polblogokon. Már olyan, aki ezt valahogy érezteti, de legalábbis nem rejtegeti.

2011.05.20. 22:24:04

@knausz: tegezhetlek továbbra is, Mrs. Világsztár?:D

komment1 2011.05.20. 22:28:19

@Ordnassac:

Az említett professzornál is persze csak egyik elem volt a kvóta. De úgy tudom, hogy Merkel kvóta alapon jutott egy fontos pozícióba még az elején. Ez mindenesetre nagy lökést jelentett a karrierjében.

Hát erőltetni szerintem sem lehet a dolgokat. De nem véletlen, hogy mondjuk LMP-re is szavaztam. Az viszont röhej, ahogy a Fidesz jelenleg a nőkhöz viszonyul, őskövület magatartás. Egyetlen pozitív dolgot hallottam, hogy kampányt indítanak a házimunka megosztása kapcsán, de ez is olyan mű ügylet. Főleg, hogy alig van női képviselőjük. Szerintem a nők vonatkozásában is éppen itt az ideje, hogy legalább elkezdjünk európaizálódni. A mostani állapot nagyon keleti.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:29:38

@vinczej: ezt már kibeszéltük. Nyilván elszunyáltál a kapcsolat.hu-n lógva. :)

bóra77 2011.05.20. 22:30:38

@panelburzsuj: én minden nickről - ami nem nőnemű - azt gondolom, hogy pasi van mögötte...de nem tudatosan, csak alapból pasit képzelek mögé. aztán jól meglepődöm, amikor kiderül lükéről, aszekelyekről, komment1-ről,hogy nőnemű.:)

megszűnt 2011.05.20. 22:30:54

@Ordnassac: @Letícia:
Tegezzetek nyugodtan, de amennyi levelet, meg sms-t és képeslapot kapok, azt nem kívánom senkinek!

Most jó, ezen nevessünk, de borzasztó!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:32:13

@panelburzsuj: de pl. Julikának és Ulrikének pöcse van. :)

bóra77 2011.05.20. 22:32:20

@komment1: ja és a Fidesz a nők közül sem az okosabbját nyomja előtérbe, ugye.

lüke 2011.05.20. 22:33:15

@Ordnassac:
az az
jól kilötte a kis Gutenberget
aki agilis, okos, s rá veszélyes volt

tudom, neked más a véleményed
@Letícia: @knausz:
engem tegezhettek:) majd ha nyugdíjas leszek, lemamikázhattok:)

2011.05.20. 22:33:48

@Ordnassac: Látod hova kerültél??? Becsüld meg magad!:D

megszűnt 2011.05.20. 22:34:31

@komment1:
"Erről is írt egyébként BE pár hónapja, elismerte, hogy tévedett."

Akkorát tévedett, hogy azt ki sem merem mondani. És akkor kampányolt, az emberek szerették és hittek neki.

Én tudtam, milyen lesz kormányon a Fidesz, mert jártam a polgári körökbe. És ezért is álltam értetlenül a baloldali értelmiség kerekasztal beszélgetései előtt.

komment1 2011.05.20. 22:36:39

@panelburzsuj:

Én pl. általában nem blogokra szoktam írni, hanem újságok honlapjaira. Ez a blog kiemelkedően népszerű, mert jók és érdekesek a posztok. Szerintem itt valamivel, nem is kicsivel közvetlenebb a hangulat, ezért derül ki, hogy ki kicsoda. Rólam másutt a legtöbbször azt feltételezik, hogy férfi kommentel, ma is valaki kedves uramnak titulált, fel sem merült benne, hogy nő vagyok. Szerintem egy jó csomó kommentelő máshol is nő, csak nem tudják róluk.

panelburzsuj 2011.05.20. 22:36:41

@bóra77:

A nyelvek még mindig nem elég píszík: három ember ül az asztalnál ...

Vajon hány olvasónak a fejében jelenik meg három nő? Vagy hogy egyáltalán van köztük nő is?

komment1 2011.05.20. 22:37:29

@knausz: Hát mivel ő nem járt polgári körökbe. Én se.

panelburzsuj 2011.05.20. 22:39:15

@komment1:

Ok. Nem erőltetem.

Inkább még többet ócsárolom TG-t, és megfigyelem, hogy mely nickek kelnek a védelmére ... :)))

megszűnt 2011.05.20. 22:39:18

@Hepci:
Mind.:) Gyalog járok. Vagy biciklivel. De már megszoktam, így van. Hozzánk a redőnyös is duplán jár, meg aki jön, csak azért, mert:- Húdeszép a feleséged, Peti!:):)

Mondjuk ez a Szilárd nagyon betette a kulcsot. Jöttek a levelei, smsek, céges küldemények.. és még mindig gondolkodom, felvegyem-e, ha idegen szám a mobilomon, mert mindig más számon hívogatott. Nem kívánom senkinek!

komment1 2011.05.20. 22:41:08

@bóra77:
Szerintem általában nem az okosabbját nyomja előtérbe. OV ugyebár nem bírja, ha a csúcson lévők közül valaki nincs a kezében, ezért a legtöbbjük eléggé Schmitt Pali meg Lázár Jani színvonal.

megszűnt 2011.05.20. 22:41:56

@komment1:
"Hát mivel ő nem járt polgári körökbe. Én se. "

Pedig mindig külön lettek köszöntve. Eképpen:
- És köszöntjük az itt megjelent baloldali barátainkat is! Csókolom, Jónapot kívánok!

Ezek szerint, soha, senki nem volt ott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:41:59

@knausz: ki az a Szilárd? Én csak az Aignert ismerem, de az kissé érettnek látszik hozzád.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:43:50

@komment1: nana, a Lázár nem hülye, csak gátlástalan. Olyan, mint a peronoszpóra, kicsit nem figyel a Viktor, máris lehervasztaná.

komment1 2011.05.20. 22:44:32

@panelburzsuj:

Hát nem hinném, hogy ez jó módszer. A Szeretgomon pl. azzal frocliztak, hogy miért védem annyira Tétényi Évát - hát azért, mert alapvetően egyetértek a dolgaival, és jó fejnek is tartom. Akkor is ha nő, bármily meglepő.

lüke 2011.05.20. 22:45:10

@Hepci:
az is audira hajt, ne kiváncsiskodj:)
zsüli a személyzetis

a-kis-herceg 2011.05.20. 22:45:29

@komment1: megérzésem, hogy a TG klubnak nagyon nagyon nagy szerepe lesz az új, fides utáni "politikában"...

hiszek benne, hogy semmi nem véletlen. hanem sors -szerű...

nagyon nagyon sok értékes ember van itt...
szerintem aszékelyek-tölgyes is fontos szerepet visz itt...
pl hogy azt a "típust" is lássuk hol tart... nagyon tanulságos

Ordnassac 2011.05.20. 22:45:57

@komment1: az a kvóta inkább lehetett NDK-kvóta, mintsem nemi, de most csak tippelek.

Egyszer kiszámoltam, hogy mekkora a női képviselők aránya az adott frakciókban:

Fidesz 8,44% (19 a 225-ből)
KDNP 5,41% (2 a 37-ből)
MSZP 6,9% (4 az 58-ból)
Jobbik 6,52% (3 a 46-ból)
LMP 33,33% (5 a 15-ből)
valamint a négy független képviselőből egy nő (korábban MSZP)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:46:33

@bóra77:

Vagy: ne a zemberekkel fizettessék meg!

Rendbe: fizzessenek a zasszonyok! ... )

komment1 2011.05.20. 22:47:43

@Hepci:

Én senkire se mondanám, hogy hülye, mert az csúnya dolog. Viszont Lázárt egyáltalán nem tartom egy nagy számnak. Nagyon nem. Egyszerű szövegelőgép, és komolyan meglep, milyen nagyra értékeli saját képességeit. Hódmezővásárhelyt is totál csődbe vitte a nagy tehetségével.

a-kis-herceg 2011.05.20. 22:48:36

@komment1: ez egyszerűen praktikus is... egymást ismerő emberek, vagy hasonló érdeklődésűek cikkeket linkelgetnek, stb

érdekes kör

panelburzsuj 2011.05.20. 22:48:48

@Ordnassac:

"egy nő (korábban MSZP)"

Azér ez így nem semmi! :))

bóra77 2011.05.20. 22:49:08

@panelburzsuj: arra gondolsz, ha TG rocksztár lenne, ott csápolnánk az első sorban?:) előttem van a kép, és nagyon röhögök:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:49:39

@a-kis-herceg: nyitott vagyok egy másodállásra, ahol van Audi és korlátlanul lophatok. :)

komment1 2011.05.20. 22:50:41

@Ordnassac: Nem, tényleg női kvóta volt. Németeknél főleg megy a dolog, az említett prof is német. Egyébként őnála is úgy ment a dolog, hogy azonos pontszám esetén kapta meg a női jelölt az adott pozíciót. Egyébként tényleg az egyik legjobb a szakmában egész Európában.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:52:10

@panelburzsuj: vallottak róla. Bár igazad van, az nem ugyanaz.

@komment1: ő az egyszeri nagyképességű, jafinált parasztgyerek. A tarsolyában nem pogácsával, hanem frankhitellel.

megszűnt 2011.05.20. 22:52:13

@lüke: @Hepci:
Elmondom ezt a Szilárdot, de ma másodszor lesz, a hideg ráz ki tőle! Jött egy szöveggel, hogy hozott levelet nekem. Mondom, adja ide, akkor hát! De hogy ő nem adja ide!

(Azt zárójelben mondom, aznap voltam fodrásznál, mert jelenésem volt valahol és fehér adidas nadrág + fehér spagettipántos felső, elég jól néztem ki.)

Nem adta a levelet, csak úgy, hogy ő bejön. Mondom, akkor jöjjön be, de adja oda a levelet, tegye le és Viszont(sel)átásra! Erre leült. Még kávét is kért. eszem áll meg rajta most is. Hanem amit utána művelt, azok a dolgok, beszorított a lakásomba, gyakorlatilag.

bóra77 2011.05.20. 22:53:22

@komment1: Lázárnak szerintem kifejezetten jók a képességei. MSZP-színekeben már simán indulhatna mineln.jelöltként.

komment1 2011.05.20. 22:53:57

@Letícia: Tudok, nagyon jót, a Padlizsánt vagy a Mediterráneót, mindkettő tényleg nagyon jó. Csak az a sajnálatos, hogy milyen szinten szétverte (szó szerint) Meggyes a várost.

lüke 2011.05.20. 22:54:07

új poszt van, jó´éjt

komment1 2011.05.20. 22:55:41

@a-kis-herceg: Érdekes, amit írsz. Szerintem is sok igazság lehet ebben.

megszűnt 2011.05.20. 22:56:10

@lüke:
Akkor elolvassuk. Kicsit lehiggadunk legalább. Jót tesz a politika. Néha kifejezetten.

Jó éjt!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:56:18

@knausz: biztos strausszkánost akart veled játszani...
Megállapodottabb pasikkal kellene foglalkoznod. Itt vagyok mindjárt én. A világon semmit nem akarok tőled az Audin kívül. Levélben is kicserélhetjük az iratokat. :)

bóra77 2011.05.20. 22:57:24

@komment1: azt olvastam ma a Metropolban, hogy a németeknél már 69 évnél húznák meg a nyugdíjkorhatárt.legalábbis egy javaslat szerint.

2011.05.20. 22:57:35

@knausz: Köszi, meg vagyok tisztelve! Hiába na, aki világsztár, azt körbe rajongják...ezt tűrnöd kell...:)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:58:49

@bóra77:

Nem véletlenül küldöztem lükének a beatlemániában szenvedő lánykákról szóló videókat ... :)

komment1 2011.05.20. 23:00:42

@bóra77: Én nagyon komolyan mondom, hogy szerintem a képességei nagyjából abban jók, hogy jól tud szövegelni. Gyurcsány is ilyen. Mentalitásuk mondjuk nem totál azonos, de van, amiben hasonlít. OV soha nem is engedte volna, hogy ilyen magas pozícióban legyen Lázár, ha tartania kellene tőle. Nem akkora kaliber ő. Egyetlen ember van egészen fent szerintem, aki nagy kaliber, Navracsics. Szerintem őtőle azért nem tart OV, mert nagyon nem nyomulós fajta, valószínűleg nem akar miniszterelnök lenni.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:01:43

@komment1: személyes jó is merősöm. tavaly augusztusben hivtam fel utoljára. azóta nem merem zavarni... megkérdőjelezhetetlenül tisztességes és normális. nagyon sok támogatója van... korábban is ok barátja ismerőse volt. de most a közügyekben tömegek támogatják...

meggyőződésem hogy nagy dolgok főszereplője lesz....

Ordnassac 2011.05.20. 23:03:00

@komment1: Merkel 1990 óta tagja a Bundestagnak és minden alkalommal megnyerte egyéni választókerületét, így nem volt szüksége kvótára. A miniszteri székére gondoltam elsősorban, amit 1991-ben kapott, hogy azt inkább köszönhette Kohl szimpátiájának és NDK-s mivoltának, mintsem azért, mert nő.

Amúgy ahol valóban van kvóta és erős is, azok a Zöldek. Ott pl. mindennapos, hogy a Bundestag-választáson a listavezető nő, a második helyezett pedig férfi.

@panelburzsuj: rossz az, aki... ;-)

komment1 2011.05.20. 23:03:00

@bóra77: Igen, mert alig van gyerek. Rengeteg a nyugdíjas. Asszem Európában csak ők egyedül elöregedettebb társadalom, mint mi.

Ordnassac 2011.05.20. 23:04:24

@knausz: a netes világban pofátlanul letegezek mindenkit, még TG-t is. ;-)

megszűnt 2011.05.20. 23:07:16

@Ordnassac:
Minap visszamagáztam Tóta W.-t is. Mintha jobban kifejezném vele azt, amit gondolok róla.

komment1 2011.05.20. 23:09:52

@Ordnassac: Nem tudom most linkelni, hogy hol olvastam erről. De, ahogy mondtam, egyáltalán nem is csak a politikában létezik ez a kvóta rendszer, hanem gyakorlatilag mindenütt. Illetve sokszor látsz eleve olyan hirdetést egy nyugati állás esetén, hogy nők és/vagy sérült személyek előnyben. Pont a hátrányt igyekeznek így ellensúlyozni.

Ordnassac 2011.05.20. 23:10:15

@knausz: Tóta W-hez nem járok. Egy öntelt, frusztrált, l'art pour l'art fikázó, kritikák alig viselő *gondold ide Hepci kedvenc szavát* tartom.

Ordnassac 2011.05.20. 23:12:24

@Ordnassac: *kritikát

@komment1: a kvóta a pozitív diszkrimináció egyik esete, tehát, amikor egy testületbe egy bizonyos nemnek/tulajdonságnak meghatározott arányt kell biztosítani, de ez nem ugyanaz, mint amit te mondasz. Ugyanis az előnyben részesítés egy álláshirdetésnél egy másik típusa a kérdéskörnek. Itt ugye csak egy hely betöltését célozza meg a dolog, nem egy testület összetételét.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:12:34

@Hepci: suzuki világ jön... a fides világ VOLT audi

komment1 2011.05.20. 23:12:47

@a-kis-herceg: Igen, már mondtad. Aztán leesett, hogy persze, építész vagy, gondolom, hogy innen az ismeretség.
Szerintem is már eddig is nagyon fontos, amit tett.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 23:13:01

@Ordnassac: csodálatos dolog ez az anonim tegezés. Egyszer kiokítottam pl. tortaügyben az Origón a Szamos Marcipán tulajdonosát.
Utána meghívott üzemlátogatásra. :)

Ordnassac 2011.05.20. 23:13:18

@Letícia: nem tudok róla, hogy Tétényi Éva a Pázmányon doktorálna. ;-)

Ordnassac 2011.05.20. 23:14:53

@Hepci: nevetni fogsz: én így ismertem meg egy egykori minisztert, egy Ybl-díjas építészt, valamint a Fővárosi Közgyűlés egyik MSZP-s tagját. :-D

Amúgy meg mázlista vagy...

komment1 2011.05.20. 23:15:36

@Ordnassac: Az elv ugyanaz. Mindkettő pozitív diszkrimináció. És a végeredmény is ugyanaz, hogy több nő kerül be adott helyekre.

6.Lenin 2011.05.20. 23:16:27

Ez 1 nagyon érdekes este volt, jobb, mint az új poszt.
Remekeltek a lányok.

Jó éjt!
Mindenkinek.

komment1 2011.05.20. 23:20:08

@Letícia: Olálá!
Nem ez az első eset, hogy TÉ-nek néznek :P
Pont a Szeretgomon is ez volt, aki nem ismert, azt hitte TÉ vagyok, mert olyan erőteljesen álltam ki mellette.
TÉ egyébként sokkal becsületesebb annál, mint hogy magát fényezze. Aki ismeri, tudja róla. Egyébként Kis herceg, aki ismeri TÉ-t, is tudja, hogy én nem ő vagyok.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:21:59

@komment1: tanusíthatom... szinte teljesen kizárható... nem vagy TÉ

megszűnt 2011.05.20. 23:33:45

@Ordnassac:
"Tóta W-hez nem járok. Egy öntelt, frusztrált.."

Én, az ő munkásságát az elejétől fogva követtem és bíráltam. Nagyon keményen bíráltam. Aztán ráleltem a blogjára, a vörösiszap-katasztrófa kapcsán, majd elkezdte a Magyar Gyermeket, közben megvettem a könyvét az Eljövetel-t.

Ha valami fantasztikusan jót szeretnél olvasni és tudni, amiket nem tudsz, fiatal korod miatt, Tóta W. Árpád: Eljövetel című könyvéből megtudhatod.

Rengeteg hangja van. A Modern Képmesék és minden írása, melyet letesz, más és más, de ugyanaz az ember. A legtehetségesebb magyar újságíró. Ezt én mondom.:)

2011.05.21. 00:48:08

@Ordnassac: @komment1: aha, de poénkodtam!:))))

@a-kis-herceg: mert te vagy az?:D

2011.05.21. 00:49:15

@knausz: egyetértek. Én is csípem Árpit és becsülöm.

dartsnyil 2011.05.21. 18:53:18

Elvileg Alíz nyerte a játékot, de én is Kristófnak szurkolok!

ubul2000 2011.05.23. 18:43:12

Ennyire ne kapkodjátok el a hozzászólásokat :)))

Tru_Blood 2011.05.28. 10:59:38

Hát ritka egy genya volt ez a Kristóf, a döntő pillanatban kiderült, hogy mekkora álszent hazug. Miután heteken át adta a morálisan felsőbbrendű dumákat... Úgy tűnik, TG-nek nincs érzéke ehhez, bedől az álszenteknek, és naívan azt hiszi, valóban jobbak, mint a többi versenyző. Aztán választások után jöhetnek a kiábrándult posztok, hogy hát ezek most hol rontották el.
süti beállítások módosítása