Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 01
20:01

Fegyelmezettség vagy véleménydiktatúra. Lojalitás vagy szolgalelkűség. Önállóság vagy szétbeszélés.  Látszólag ellentétes jelentésű szavak, gyakran mégis nagyon szűk a mezsgye a fogalmak – és használatuk - között. Talán már kiderült, hogy nem tartozom azok közé, akik diktatúrát vizionálnak, ha egy politikai erő irányított és összezárt, elismerem ezen működésmód kétségtelenül létező előnyeit. Mégis, jobban szeretem, ha a politikusok – az adott politikai közösséghez való csatlakozással önként vállalt keretek figyelembevétele mellett - mernek szabadon gondolkozni és beszélni, az értelmes nyílt vita ugyanis sokkal jobb példát mutat a közvéleménynek, mint a bólogató jánosok lehangoló világa.

(Fotó: Facebook)

A magyar politikában – nem teljesen alaptalanul – a Fidesz és az MSZP közötti különbségek között szokás emlegetni a két párt eltérő belső viszonyait. A Fideszt egy központból irányított, kifelé fegyelmezetten, azonos hangon megszólaló pártnak, míg az MSZP-t erősen tagolt, időnként a nyilvánosság előtt is vitatkozó pártnak látjuk már évek óta – a 2010-es parlamenti választás utáni aszimmetrikus helyzet csak ráerősített erre a képre. A sematikus leírás persze nem mindenben igaz: aki már beszélt életében fideszes politikussal, tudja, hogy a párt legalább annyira tagolt és megosztott belülről, mint riválisa, és arról sem szabad elfeledkezni, hogy a fegyelmezetlennek tartott szocialisták a nyolc év kormányzás alatt minden válság, súlyos konfliktus ellenére egységesek, intakt cselekvők tudtak maradni.

A politikában fontosak az eltérő szerepfelfogások, a tanult viselkedések, a belső szervezeti kultúrák, a leglényegesebbek azonban mégis csak az érdekek. Így aztán szabad gondolkozást, bátor fellépést, meglepő véleményeket is elsősorban azoktól várhatunk, akik vagy valamilyen ok miatt megtehetik ezt, és/vagy valamilyen ok miatt érdekük megtenni ezt. Miután a jelentősebb pártok belső kiválasztási mechanizmusai alapvetően – bár eltérő mértékben – centralizáltak és hierarchizáltak, ilyen viselkedésre igazán csak azok képesek, akik legalább részben függetlenek a pártvezetéstől, akiknek van valamilyen hátországuk, amely egyrészt valamennyire védi őket, másrészt sajátos érdekeket ad számukra.

Ma ilyen státusz mindössze egy akad: a nagyvárosi polgármesterség. Ők azok, akiknek látható méretű a birodalmuk, akik – ha ügyesek és népszerűek – nem teljesen csereszabatosak, s ha nem is mindig annyira fontosak pártjuknak, mint amennyire nekik fontos a pártjuk támogatása, azért önállóan is van erejük és jelentőségük. Nem véletlen, hogy az MSZP erős emberei között is sok ilyen vezető akadt (2010-ben ez a mezőny szinte teljesen elfogyott), s ami különösen feltűnő, hogy a Fideszben is ők rendelkeztek a legnagyobb autonómiával. S talán az sem véletlen, hogy most is ők azok, akik először szólnak más hangon.

Tarlós István különutas politikájával, sajátos kitörési kísérleteivel már sokat foglalkozott a magyar sajtó (lásd a Figyelő Kié a főváros? című májusi cikkét), idén januárban én is írtam róla. Várható volt, hogy érdeksérelmek esetén, a helyben fontos önálló arcél megtartása miatt jönnek majd mások is, akikre felfigyel a sajtó, mert a hangjuk egyéni, a mondataik érdekesek. Így járt Borkai Zsolt, Győr polgármestere, aki  igazán karakán interjút adott az fn.hu-nak, s most így került a képbe Cser-Palkovics András, Székesfehérvár vezetője, aki Tarlós Istvánnak írt kétségtelenül szórakoztató és ügyesen érvelő nyílt levelet.

S miközben az egyenbeszéd és a megtört gerinc világában szépen szól a hangjuk, azt is látnunk kell, hogy ezek a polgármesterek nem öngyilkosjelöltek, kamikaze harcosok, hanem okos politikusok, akik hosszú távra terveznek, és akik tudják, hogy nekik – a párton belüli lojalitási határokat lehetőleg nem szem elől tévesztve - elsősorban a saját településükre és az ott élő választók érdekeire kell figyelniük.  Ők feltehetően tudják azt, amin talán mások még csak most gondolkoznak: azért még senkit sem választottak újra, mert mindenben támogatta az aktuális kormányt. Lesznek még követőik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr402949754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trackback-politikusok 2011.06.09. 17:07:39

A héten újabb alkotmánymódosítás történt, a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos javaslat beterjesztője Balsai István és Lázár János mellett Talabér Márta volt. Ha alkotmány, akkor az első kettő, na de e legutóbbi miért? Nem ilyen nevek szoktak alkot...

Trackback: Lóránt Károly:Többet vesz el tőlünk az EU 2011.06.03. 20:47:11

      Mintegy 6 milliárd eurót von el tőlünk az EU, és csak 1 milliárdot oszt vissza - állította dr. Lóránt Károly közgazdász 2008. március 17-én.   Magyarország eladósodásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók   Lóránt Ká...

Trackback: Hátország 2011.06.02. 12:01:09

A nagyvárosi polgármesterek feltehetően tudják: azért még senkit sem választottak újra, mert mindenben támogatta az aktuális kormányt.

Trackback: Vadászati múzeumot gründol a KDNP fővadásza 2011.06.02. 09:29:51

Semjén Zsolt házinyúlra nem, de védett madarakra lövöldözne....

Trackback: Vadászati múzeumot gründol a KDNP fővadásza 2011.06.02. 09:26:32

Semjén Zsolt házinyúlra nem, de védett madarakra lövöldözne....

Trackback: Alakul... 2011.06.02. 09:24:29

Tavaly novemberben összeállítottam egy listát azokról az intézkedésekről, amelyek valóban kétharmados döntést igényelnek, fontosak lennének, mégse hallani semmit róluk.  A lista utolsó pontja a képviselői költségtérítés jelenlegi állapotáról szólt...

Trackback: Tanácsrendszer 2.0 - Az önkormányzati autonómia vége 2011.06.01. 23:54:32

Az önkormányzati reformcsomag a konvergencia programban foglaltakkal összhangban az önkormányzati rendszer gyökeres átalakítására tesz javaslatot. A koncepció intézkedésein…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.06.01. 20:14:27

mamelukok, vazallusok...

mi van Mádi val??? pedig lesz vagyonadó... felejtési idejét tölti

cserpalkó (exszógyártó) meg hadat izent tarlósnak) ... ha ha harc...

a főváros legyen VIDÉKEN!!! követeljük a koronyát is... usztassa le.

index.hu/belfold/budapest/2011/06/01/cser-palkovics_tarlost_ekezi_a_budaorsi_uti_buszsav_miatt/

megszűnt 2011.06.01. 21:05:42

A képviselőket pártszimpátia alapján választják az emberek. Bemegy a polgár a fülkébe, megnézi a pártját, ott van, és ikszel. Kisebb közösségekben van az úgy, amikor ismerik a jelöltet, személyesen is és őrá ikszelnek.

Miért csodálkozunk hát azon, amikor a képviselők ott ülnek a Parlamentben, egy párt okán és akkor ők azt a pártot képviselik, akik révén odakerültek?

A felsorolt polgármesterek sem függetlenek. A pártfegyelem pedig még talán rögzítve is van.

jjulie 2011.06.01. 21:17:17

@knausz:

tavaly a választások körül ezen a blogon végtelen sokszor le volt írva, hogy a magyar szisztéma az egyéni képviselőre épül

nem voltál még itt, nem tudhatod

megszűnt 2011.06.01. 21:21:15

@jjulie:
Nem először voksolok, de köszönöm, hogy mondod. Akkor én ikszelek egyedül pártszimpátia alapján?

Perillustris 2011.06.01. 21:23:33

Cser-Palkovics levelében semmi szórakoztató nincs, csak erőlködés, csúsztatás.

Mindenki szívesn látja a vidéki állampolgárokat Budapesten. Persze nem feltétlenül autóval.

A doktor úr ráadásul ingyen utazhat a tömegközlekedési járműveken, használja hát ki bátran ezt a lehetőséget.

Az agglomerációból bejárók témája, avagy a káros szuburbanizáció: Én szándékosan nem költöztem ki, vállalva a magasabb árszínvonalat, amiért azzal "fizetek", hogy kisebb lakást tudtam venni. Igaz, ajtózárástól 17 perc a Nyugati pályaudvar (GYK: ez csak referenciaként írom, ha tehetem, elkerülöm azt a környéket). Szóval igen, cserébe nem kell kirándulásként felfognom, ha valamit intéznem kell a fővárosban, s minden itt van a számban. A kiköltöző meg "bevállalja" a nagyobb távolságot, cserébe az ugyanakkora összegért megvehető nagyobb lakóterületért, stb. Aztán persze sokallja az utazási időt, ezért autóba pattan, és mérgezi azokat, akik felelősen, előrelátóan gondolkodtak. Ezzel nincs is baj, döntsön mindenki a preferenciái szerint. Ám amíg az én döntésem nincs káros hatással az agglomerációba költöző életére, addig az övé, ha utána kocsival jár - ilyen-olyan indokkal - vissza a városba, igen.

Nem mellesleg: az ingatlanok árai jellemzően azért olcsóbbak a külső kerületekben és vidéken, mert be vannak árazva az infrastrukturális különbségek, a tömegközlekedés alacsonyabb színvonala, stb. Kiköltözés után nem kicsit visszatetsző azért sírni, hogy legyenek szép és széles bevezető utak közpénzből, hogy be tudjunk járni (hiszen az így növekvő ingatlanár az egyénnél jelentkezik haszonként, a költség pedig mindenki vállát nyomja).

Én azt mondom, hogy aki kiköltözött a jó (jobb) levegőre, az számoljon azzal, hogy nem három perc a buszmegálló, nem jön olyan sűrűn a busz, és tovább tart az utazás, mint a szomszéd kerületből. Jelenleg a kiköltözöttek "luxusát" a benn maradtak fizetik meg, és ez az, ami tűrhetetlen.

S igen, "ez is egy piac, a piaci törvények uralkodnak". Most kicsit drágult a bejutás ára, előnyben részesítve a közösségi közlekedést az egyénivel szemben. Csak így tovább!

Betulapendula 2011.06.01. 21:26:11

Azt nem értem, hogy a sok kétségbeesett székesfehérvári autós közül miért csak egyetlen egy gondol a telekocsizásra dugóban dühöngés helyett? Marhára érdekelne, hogy a dugóban tömörülő kocsik hány százalékában ülnek egynél többen. utitars.oszkar.com/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.01. 21:30:31

@knausz: Az egyéni képviselő "megítélési autonómiája" már valóban a múlté. Hibahatáron belüli a ritka kivétel.

a-kis-herceg 2011.06.01. 21:31:55

@Perillustris: ez a különbség nem sokáig lesz probléma... a bkv csak ideiglenesen ilyen "magas színvonalú". leáldozóban a csillagzata... kb 30-40 éve pusztul...

DUGÓra azért volt szükség, mert fontos kelléke a DUGÓDÍJnak...

ne a zemberek fizessék meg! a burzsuj zautósokk... a dolgozó járjon jól....

Perillustris 2011.06.01. 21:35:37

@a-kis-herceg: Én nem temetném a BKV-t, bízom a BKK-ban. Mást nem is tehetnék, hiszen ez mindenki érdeke.

a-kis-herceg 2011.06.01. 21:47:45

@Perillustris: aha én is optimista vagyok 30-40 éve nem költöttek érdemben a bkv ra... leszámítva egy hosszu lyukat a föld alatt...

én is optimista vagyok és bízom benne hogy egy év alatt hirtelen a teljes 40 éves költségvetést beteszik (+ nem lopják el...) és hirtelen a normális színvonalat, megteremtik...

ez bizonyára így lesz... hisz most már a főváros is a nemzet része...
bár cserpalkó szerint túllőtt tarlós a célon és a főváros MAGA lett a nemzet...
a bkk vezetője végre egy rátermett dávid vitéz...
aki a gyerekkorát, fiatalságát is beáldozza szeretett népének...
szóval nem lesz más felelős mint a fides... csak-a-fides...

a-kis-herceg 2011.06.01. 21:49:46

@Perillustris: +máv detto...

+ rossz ómen hogy a 300 m csík 41 milla volt vasárnap éjjel... igaz dupla...

parlamentarista 2011.06.01. 21:54:34

@török
az tényleg vicces, hogy székesfehérvár polgármestere akarja megmondani, hogy milyen utak legyenek budapesten. de maga a levél megbukna egy stand up comedyben.

parlamentarista 2011.06.01. 21:59:37

a poszt lényegéhez annyit fűznék csak hozzá, hogy a szociknál is volt egy megosztottság. csak ott megyei elnökök és az mszp-szdsz álltak szemben. a jelenlegi kormányoldalon pedig a városi fidesz és a fidesz-kdnp. ennek az okai prózaiak. az mszp pártállami múltja (megyei párttitkárok ugye), és a fidesz mégis csak liberális múltja (a város elvben a liberalizmus politikai fellegvára). érdekes az is, hogy ez a két formáció ideológiai értelemben helyet akar cserélni.

naiv legényke 2011.06.01. 22:03:12

@a-kis-herceg:
Kedves Kis Herceg!

Antoine de Saint-Exupéry a végrendeletében meghagyta, hogy csak az ő illusztrációjával szabad .....
Léon Werth

Mr. Homn 2011.06.01. 22:09:59

@Perillustris: Néhány tévedést (csúsztatást?) vélek felfedezni mondanivalódban:
Nem mindenki városból kiköltöző aki a környékről (nevezhetem környéknek Siófokot? vagy esetleg Martonvásárt? Ismerősök-kollégák járnak onnan) jön nap mint nap dolgozni a fővárosba. És nem jókedvükben, netán úri passzióból, hanem mert itt kaptak munkát. Annak ellenére hogy sosem laktak, és nem is akarnak lakni Budapesten.
Vagy nézzük azokat akik valódi, hamisítatlan kiköltözők.
Írod, te bevállaltad hogy ugyanazért a pénzért kisebb lakásban laksz mint aki az agglomerációban vásárol. Megfordítom a tézist: vannak emberek akik a kevés pénzükből csak és kizárólag ott tudnak fedelet szerezni a saját és gyerekeik feje fölé. (Kedves ismerősöm most költözik ki a városból, válás után, két kisgyerekkel.)
És ez az ismerősöm is kénytelen lesz kocsival bejárni a régi munkahelyére, mert a gyerekeket nem tudja -pedig nagyon szeretné- a helyi óvodába járatni, egyszerűen nem érne oda időben munka után.
Írod: "Most kicsit drágult a bejutás ára, előnyben részesítve a közösségi közlekedést az egyénivel szemben."
Igen, kicsit drágult. Lesznek még frusztráltabb, még fáradtabb munkavállalók, akiknek még kevesebb idejük lesz pihenésre, a családra, és rángatódzó szájszéllel ülnek majd a dugóban, azon aggódva hogy aznap, vagy egy későbbi időpontban rúgják ki őket a munkahelyükről, mert sehol nem tolerálják a késést.
(A már említett ismerősöm még annyit tett hozzá -a nyomdafestéket nem tűrő részleteket elhagyom- hogy a kocsiban ülő gyerekekkel ugyan mit csinál majd, amíg egyhelyben áll a város szélén?)
Ja igen, ami még érdekes: milyen közösségi közlekedésről beszélünk? Hol látsz olyat ami alkalmas lenne ekkora tömegek szállítására? Szándékosan hagytam ki a "pontos" és a "kulturált" jelzőket a mondatból, ilyesmi nagyon sokáig nem lesz a környéken.

szerénységem 2011.06.01. 22:14:14

Emlékezünk arra, hogy annak idején Gyurcsány éppen a szocik megyei, vidéki erős embereinek a támogatásával jutott hatalomra, gyakorlatilag élére állva egy elégedetlenségi mozgalomnak (hozzáteszem, ügyesen), Toller és a többiek hathatós támogatásával sikerült lenyomni a Kiss Péter, Lendvai, Hiller, Szekeres és tsaik torkán Ferencet.
Pont elég lesz egy csomó elégedetlen polgármester, plusz a még néhányszor megalázott Tarlós és a budapesti Fidesz ahhoz, hogy ne legyen olyan biztos se Orbán, se mások pozíciója, mint ahogy Medgyessy mögött is köddé vált a támogatás. 2014-ig azt is el kell dönteni, hogy (mivel a jelenlegi képviselők kb. egyharmada juthat be a 200 fős parlamentbe majd) kik maradjanak, és kiknek intsenek búcsút... Na az még szép menet lesz...

porfelhő 2011.06.01. 22:16:34

A Fidesz megosztott és tagolt belülről"
Én továbbra is úgy gondolom, hogy sokkal egységesebb a párt mint a szocialisták.
A választók, a közvélemény nem igazán kivácsi arra, milyen belügyi problémái vannak egy-egy pártnak.
Na. Igen. A 2010-es választás utáni állapot ráerősitett a szocialistákra mennyire nincs egység, mekkora a rivalizálás, a politikai érdek.
A Fidesz-ben nem emlékszem rá :), hogy trendi lett volna a kifelé kiabálás.
Úgy gondolom, hogy Orbán V. attól sokkal erősebb kezű pártvezér volt mindig, hogy az eltűrte volna:)

"A jelenlegi helyzetben, amikor szociális válság van és a demokráciát lábbal tiporják, semmi olyat nam szabad tenni, ami eről elereli a figelmet, mert azza Orbán V. érdeketi szolgálják.
Az ugyanis, Mesterházy A. szerint a jobboldal és a szocialista párt vesztét követelők érdeke, hogy az Mszp-t egy vitatkozó pártként mutassák be."

Csak remélni tudom, hogy végre megpróbálnak valamiféle egységben gondolkodni, újra, a szocialisták.

bóra77 2011.06.01. 22:16:50

Cser-Palkovics nyilván feljebb fog kerülni a levelével a népszerűségi listán. Megjegyzem igaza van, de kéne látni a buszsávos oldalát is a dolgoknak. hogy a fővárosi tömegközlekedés katasztrofális arra egy példa, hogy ebben az évben kb. 5x rohadt le alattam bkv-jármű, az egyik úgy, hogy éppen bíróságra mentem, ahonnan ugye eléggé ciki elkésni. előbb az egyik villamos robbant le alattam, majd amikor nagy nehezen folytattam utamat, akkor a másik, és végül 2 perccel a tárgyalás előtt sikerült beesnem úgy, hogy egyébként a normál esetben 20 perces útra én 40 perccel korábban indultam el. (azaz még ráhagytam 20 percet)

porfelhő 2011.06.01. 22:19:04

El ne felejtsem irni.:)

Kedves Török G. Nagyon jó poszt, mint mindig.

:)

jjulie 2011.06.01. 22:21:41

@Mr. Homn:

ez elég egyszerű, elmesélem neked:

ha csóró vagy, költözz mondjuk a 7. kerület szutyok részére, olcsón élhetsz, mindent elérsz tömegközlekedve, és tudsz kuporgatni, aztán ha megetted a szarodat egy életen át, a gyerekedet majd jobb helyzetbe hozhatod

de választhatsz olyan pályát is, hogy hiába eszed meg a szarod egy életen át, a gyerekedben is csak a nyomorodat termeled újra

szóval: lakj ott ahol a megélhetésed biztosított, és viszed valamire a végén, vagy siránkozz bátran hogy nem oldja meg helyetted a problémáidat más

porfelhő 2011.06.01. 22:21:52

"A józan észt nem szabad felülirnia politikai haszonszerzésnek".

Milyen igaz, pedig többségében erről szól a magyar politika, - legalább is eddig.

:)

Szindbad 2011.06.01. 22:24:13

Tarlós gondolom majd "elképedve olvassa" az érveket, és beperli Cser-Plakovicsot rágalmazásért.

bóra77 2011.06.01. 22:24:38

@Perillustris: sok igazság vagyon abban, amit írsz, azonban megfeledkezel arról, hogy van aki eleve vidéken él, és azért nem költözik be a fővárosba, mert egyszerűen nem futja rá. most akkor szívjanak? (amúgy én is főváros belső-kerület-párti vagyok, mert az idő pénz)

jjulie 2011.06.01. 22:25:17

@bóra77:

én ugyan nem ismerem más nagyvárosok tömegközlekedését, de külföldi ügyfeleim nagyon dícsérik a budapestit (nem a műszaki állapotot)

bóra77 2011.06.01. 22:26:25

@Szindbad: amúgy nem is tudom, hogy az egyébként konok/merev Tarlós mit fog erre lépni: csináltat egy új sávot? kac-kac. mert visszalépni szerintem nem fog.

jjulie 2011.06.01. 22:27:27

@bóra77:

ismered a királyutca-dokkszerep sztorit?

Diocles 2011.06.01. 22:28:12

Vannak nagyon rossz példák is a polgármesteri "önállóskodásra", dafke szembemenetelre, amelyek egyáltalán nem mondhatóak pozitívnak.

csak kettőt hirtelen:

- Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere kis híján jégre vitt egy milliárdos beruházást

- Hoffman Tamás, Újbuda polgármestere Tarlós minden nyomása ellenére dafke bezáratja a ZP-t

- de valamiképpen az összes kerületi kiskirály idesorolható, hiszen a fontosabb polgikat leszámítva (Rogán, Pokorni) elemi érdekük, h Budapesten bármi áron megmaradjon a már sokszorosan csődöt mondott kerületi rendszer...

Biztos, h az az érték és ünneplésre okot adó, h valaki dafke szembemegy a kormánnyal?

a-kis-herceg 2011.06.01. 22:29:36

@jjulie: igen nagyon magas színvonalú volt 30-40éve... ugyanott maradt...

kicsit öregecske járműpark, rohadó utak, kedvetlen személyzet... utasokk...

@bóra77: javaslom hogy a vidékiek ne mehessenek be a fővárosba (és fordítva)

mindenki használja a saját útyát... sőt az udvarról se állhasson ki fizetés nélkül...

Mr. Homn 2011.06.01. 22:30:09

@jjulie: Tehát azt mondod, az a megoldás hogy egye az ember a szarát egy életen át, majd egyszer -esetleg- a gyerekének jobb lesz. (Ejj, mintha hallottam volna már ilyet az eddig megélt 50 évem alatt...)
És még véletlenül sem az, hogy az ember mérlegeli a lehetőségeket, megköti a szükséges kompromisszumokat -ismerősöm esetében a napi ingázás-, bízva abban hogy néhány rózsadombi hülyegyerek nem tesz neki váratlanul keresztbe buszsávok felfestegetésével.
Hurrá.

jjulie 2011.06.01. 22:31:50

@Mr. Homn:

"(A már említett ismerősöm még annyit tett hozzá -a nyomdafestéket nem tűrő részleteket elhagyom- hogy a kocsiban ülő gyerekekkel ugyan mit csinál majd, amíg egyhelyben áll a város szélén?)"

költözzön albérletbe a nyolckerbe, az autóköltségből kijön

vidékről meg ingázzon akinek olyan jól megy mint a törökgábornak

bóra77 2011.06.01. 22:33:08

@jjulie: hát, tudnék mesélni. és akkor még hagyján, hogy pl. a villamosok totyogva haladnak, a peremkerületeken a buszok 10 percenként járnak csúcsidőben, a bkv-közönségről és általában a bkv-járművek tisztaságáról ne is beszéljünk.
tele vannak ezek a járművek télen hajléktalanokkal (bűz), de máskor is lehet orrfacsaró szagokról beszélni (pedig egy fogmosás, szappan/fürdés + tiszta ruha csodákra lenne ám képes). Nyáron amikor tartósan 30 fok felett van a hőmérséklet, akkor a metron kb. 40 fok van--> mintha szaunáznál. Az emberek ájuldoznak, mert nincsen légkondi. De ha van máshol -pl. Combino - olyan iszonyat bűz tud lenni nyáron, hogy elájulsz, mivel nem szellőzik, de legalább hűvös van. De lehet, hogy velem van a baj, mert érzékenyebb vagyok a szagokra, és mert nem viselem az igénytelen embereket. A bolondokról és egyebekről ne is beszéljünk.

szerénységem 2011.06.01. 22:36:59

Az is örök igazság, hogy ha mindent elfoglalunk, a konfliktusok is belül fognak jelentkezni. És íme. Hasonlít ez a tanácselnök kontra párttitkár szembenálláshoz.

bóra77 2011.06.01. 22:38:53

@Diocles: szerintem itt nem dafke szembemenés van, és pláne nem a kormánnyal. egész egyszerűen egy "szakmai" vita folyik, csak azt nem értem, hogy miért utólag, amikor már arcvesztés nélkül nem lehet visszalépni.

Mr. Homn 2011.06.01. 22:39:26

@jjulie: Nem jön ki az autóköltségből. És nincs annyi albérlet a nyolckerben hogy minden ingázó odaköltözzön. Ja, és a nyóckerből majdnem ugyanannyit kéne autóznia munkába. Mert nem mellékesen az alkalmazásának egyik előfeltétele a saját autó, amivel dolgozik. Ennyi.
(Te éppen elfogyasztottad az esti szar-adagodat, azért vagy ilyen ötlet-teli?)

jjulie 2011.06.01. 22:40:36

@Mr. Homn:

én elmúltam 53, a nagyszüleim megvontak mindent maguktól aminek eredményeképpen még az én gyerekeim is a szerencsések közé számítanak

megtehették volna, hogy felélnek mindent, és akkor most én is a sírók közé állhatnék, vagy ehetném a szaromat, hogy valahogy kikeveredjenek a kölykeim a kilátástalanságból

lehet választani, de az élet nem lesz habostorta nagyon sokaknak ismét, hiába rángatta ki őket, vagy a szüleiket a kádár a szarból

jjulie 2011.06.01. 22:42:05

@bóra77:

laktál már pl. bristolban?

jjulie 2011.06.01. 22:43:09

@Mr. Homn:

én csak a kijózanítást végzem itt, meg a szókimondást

jjulie 2011.06.01. 22:49:11

@bóra77:

én már éltem amikor még a 34 busz rómaiból úgy ment be a flóriánra, hogy nem lehetett becsukni az ajtaját, úgy tömve volt, vagy amikor a villamos ütközőin is ültek

nem emlékszem ennyi sírásra abból az időből, a légkondi szó pedig még nem volt feltalálva

a mostani kb 7 millárd ember hány százalékának nem lesz soha olyan lehetősége, hogy egy budapesti szintű szar tömegközlekedést valaha élőben megtapasztaljon? 70%-80%?

Mr. Homn 2011.06.01. 22:55:41

@jjulie: Komoly, felelősségteljes feladatok. De az általad végzett kijózanításra lassan nem lesz szükség, átveszi az állam (a kormány) ezt a munkakört.

jjulie 2011.06.01. 22:56:34

@Diocles:

ha ez az orbánykormány, menjen csak ellene, az ünnep, bizony ünnep

bóra77 2011.06.01. 22:57:27

@jjulie: minden relatív. az elmúlt pár év nyara igen kemény (heti 30 fok fölötti hőmérsékelek, amikor lángol a beton) volt.
nem volt ennyi autó az utakon, nem haladtak ilyen sebességgel a járművek, nem volt ennyire őrült a tempó.

és az emberek: a kedvencem, amikor megalszik a szájukban a tej, amikor le-fel, vagy be-ki kell szállni a járműbe/ből, és pláne megállnak az ajtóban, vagy nem mennek beljebb. imádom, hogy ennyi figyelmes és ráérő ember van. volt szerencsém a szentpétervári közlekedéshez, hát tátva maradt a szám: amilyen nagy tempóban tömegek szálltak ki-be a metróba, főleg a budapestihez képest. szóval ott megtanulták az emberek, hogyan is kell ezt csinálni.

de hát nem azért kell, hogy hallassuk a hangunkat, hogy valaki megoldja ezeket a problémákat? (ok, embereken nem igazán lehet változtatni, legfeljebb elviselni).

én spec. azért rinyálok, mert nem kocsival járok. ha zömében azzal járnék, akkor lehet, hogy egy idő után felüdülés lenne bkv-zni.

jjulie 2011.06.01. 22:59:28

@Mr. Homn:

köszönöm, de milyen kormányról beszélsz? itt nem csak az orbán létezik?

porfelhő 2011.06.01. 23:01:46

Váratlan: Keményen lepontozta a Fideszt az Orbán-kormány tagja"

„A jövő igazi nagy kérdése azonban, hogy a 2010-ben kormányra lépő erőknek ténylegesen szándékukban áll-e új szabályok mentén játszani a „meccset".
Eltökéltek lesznek-e abban, hogy... elkezdjék az örökös szándék helyett a teljesítményt vizsgálni, és hogy végre valahára kialakítsák a felelősség kultúráját... hajlandóak lesznek-e a parlamenti pártok a változások érdekében hasznos szövetségeket kötni, avagy inkább (továbbra is) magukra hagyatottan próbálkoznak."

„Úgy gondolom, hogy a kompromisszumok terén még adós a magyar politikai elit: terméketlen viták folynak a közös megoldáskeresés helyett"

Konzervatív Zöldség címmel mutatta be szerdán délelőtt Budapesten könyvét Olajos Péter, a zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár.

A kötetről Török Gábor politológus csak a legjobbakat tudta mondani, kiemelve: "számos adatot és tényt tartalmazó, tudományos igényű munka"

hetivalasz.hu/itthon/zoldben-az-ero-38293

:)

jjulie 2011.06.01. 23:02:49

@bóra77:

30 év autózás után évek óta csak tömegközlekedek, imádom sokkal jobb ember lett belőlem

egy gond van belőle, iszonyú mennyiségű döbbenetesen jó nővel kell együtt utazni

sisszi 2011.06.01. 23:03:26

"Lesznek még követőik" na persze:
bölcs előrelátó módon, erre lett a lex Esztergom kitalálva. nem hülyék odafenn

Perillustris 2011.06.01. 23:04:32

@Mr. Homn: "Nem mindenki városból kiköltöző aki a környékről (nevezhetem környéknek Siófokot? vagy esetleg Martonvásárt? Ismerősök-kollégák járnak onnan) jön nap mint nap dolgozni a fővárosba."

Igen, ez a rész lemaradt, jómúltkor erre is kitértem. totalcar.hu/magazin/hirek/2010/07/08/vanszoroghat_budapest_a_szmogriado_idejen/?cp=1#c4392721

Nyilván nem a siófoki munkavállalók generálják az elviselhetetlen forgalmat. Persze tudom, ki döntheti el, hogy 120 kilométerről rendben van a bejárás autóval, 119-ről meg már nem?

"Megfordítom a tézist: vannak emberek akik a kevés pénzükből csak és kizárólag ott tudnak fedelet szerezni a saját és gyerekeik feje fölé."

Komplex a probléma, nem vitatom, de a cél egyértelmű: támogatni, előnybe hozni a tömegközlekedést, hogy pl. az ismerősöd le tudja tenni az autót a város határában és ráhordó járattak be tudjon jönni. Rengeteg fejlesztés kell, de nem lehet mindent megvárni. A buszsáv jó kompromisszum. A mostani "extra" dugók csak átmenetiek, pár nap kell, míg megszokják az emberek.

"Lesznek még frusztráltabb, még fáradtabb munkavállalók, akiknek még kevesebb idejük lesz pihenésre, a családra, és rángatódzó szájszéllel ülnek majd a dugóban, azon aggódva hogy aznap, vagy egy későbbi időpontban rúgják ki őket a munkahelyükről, mert sehol nem tolerálják a késést."

Azzal ki törődik, akinek az ablaka alatt éjjel-nappal folyamatosan zúgnak el a kocsik? Aki nem tud szellőztetni, mert belefullad a szmogba?

"Hol látsz olyat ami alkalmas lenne ekkora tömegek szállítására?"

Nyilván összeomlana a BKV, ha mindenki egyszerre váltana, ahogy a gépjárműforgalom is, ha a tömegközlekedők autóba ülnének (egy ember - kb. egy autó). Nem szélsőségekben kell gondolkodni.

Pár éven keresztül Törökbálintról jártam be dolgozni a 72-es busszal. Ha fél hétkor indultam, fél óra alatt a Kosztolányin voltam. Ha fél nyolckor, akkor néha egy óráig tartott az út. Ez megengedhetetlen. Ezért kellenek buszsávok. Minél több.

ulrike (törölt) 2011.06.01. 23:05:40

@Perillustris: Egy valaki akkor már bízik a BKV-ban.

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2011.06.01. 23:06:28

@jjulie: a hálózat valóban sűrű, és nem ritkítják halálra hétvégén. A BKV viszont képtelen menetrendet tervezni, és a szolgáltatás minősége kritikán aluli. Egy ritkább, de civilizáltabb és jobban szervezett hálózattal jobban járnánk. (Menetrendpélda: amíg a táblán az áll, hogy "6-8 percenként" jön valami, hogyan lehet így átszállást tervezni, vagy akár menetidőt betartatni?)
Jelzésértékkel igazán el lehetne venni az összes BKV-vezető autóját, demonstrálják hogy nekik is elég jó az, amit nekünk adnak el.

panelburzsuj 2011.06.01. 23:13:35

@Perillustris:

"A mostani "extra" dugók csak átmenetiek, pár nap kell, míg megszokják az emberek."

Pontosan mit fognak tenni? Pár nap elteltével?

Perillustris 2011.06.01. 23:17:48

@bóra77: Ahol ennyi és ennyiféle ember van, valóban előfordulnak az említett dolgok. De azért nem kell sátáni színben feltüntetni a BKV-t. Rengeteg az elmaradás, különösen a járművek állapota és a tarifarendszer terén, de azért inkább használható, mint nem. Csak ugye a drámaisággal megmagyarázhatóvá, igazolhatóvá lehet tenni, hogy miért nem jár XY busszal. Persze csak erőltetetten, hiszen elég képmutató az izzadság szag ellen ágálni a kocsiból, miközben a kipufogóból kilószámra jön a dzsuva. Egyik sem kellemes, maradjunk ennyiben.

ulrike (törölt) 2011.06.01. 23:17:59

@Perillustris: Azért az mégis csak furcsa, hogy a nyugat felől bejövő 2 AP 5 sávja egy sávra szűkül le. Ennél valamivel talán bonyolultabb dolog a tömegközlekedés támogatása. A tömegtájékoztatásról már nem is beszélve.

bioLarzen 2011.06.01. 23:21:24

@knausz: "Akkor én ikszelek egyedül pártszimpátia alapján? "

Szia,
igen. Székesfehérvár lakossága például az önkormányzati, szervezet-vezetési, településmenedzsmentben, illetve a helyi politika alakításában mutatott mély tapasztalata alapján választotta meg Cser-Palkovicsot.

(Akárcsak Botkát anno Szegeden, teszem hozzá :D)

bio

Perillustris 2011.06.01. 23:21:53

@panelburzsuj: Megszokják, alkalmazkodnak, és nyilván lesznek sokan, akik a lecsökkent menetidő miatt inkább buszra szállnak.

inreallife 2011.06.01. 23:22:44

@bóra77: vedd észre, hogy tarlós nem tartozik a fideszhez. add hozzá, hogy teszetosza polgármester, mindig mindent az orbánnal akar megoldatni, kér néha 20-40 milliárdot erre-arra, mikor az emberektől már legalább 3* elvették ezt az összeget, így orbán nem fog adni. ezzel kvázi elkezdi húzni a fidesz is a mocsárba, tetejében még oda is szólogat, hogy a saját népszerűségét emelje helyben.

cserpalkovics viszont közel ül a tűzhöz. nyomják is rendesen, de warwasowsky mindig a földbe a döngölte, most végre megjött az áttörés. véletlenül nem írnak ilyen levelet tuti, hogy valaki a legfelsőbb körökből jóváhagyta. hapedig jóváhagyták, akkor bizony azzal is tisztában vannak, hogy tarlósnak bevisznek egy kemény ütést, mondhatni kvittek az eddigi ökörködéseiért.

és itt jön az útelágazódás. :)
ha tarlós megérti, hogy ő csak egy főpolgármester, és maradjon kussba, mert pénzt az nem kap, akkor ennyiben marad a "kiszólogatás". ha nem kap a fejéhez, akkor szépen leamortizálják, nem kicsit, nagyon. most egy olyan ember "kezdte" meg, aki politikailag teljesen független és még csak nem is rivális, ezt akarják láttatni. ezután egy kósa, rogán és a többi helybeli kiskirály nekiesik, akkor szét fogják tépni.

én a másodikra voksolok...

Perillustris 2011.06.01. 23:29:45

@ulrike: autozz.blog.hu/2011/05/31/kell_e_nekunk_ennyi_buszsav/fullcommentlist/1#c13623599

"A budaörsi bevezető ennél egyszerűbb. Olyan helyeket táplál, amelyek eddig is álltak, mint a szög. Ennek az a következménye, hogy legfeljebb a sor távolságban mért hosszát változtatja meg a buszsáv, az időbelit nem, hiszen ugyanannyi jármű jut át az adott mennyiségű zöldidőn - ha a keresztmetszeti sávkiosztás nem változik és ha a fogadó oldalon arra a mennyiségre elegendő a kapacitás."

igazi hős 2011.06.01. 23:32:18

@Mr. Homn: Tatáról a kollégám 40 perc alatt van a Nyugatiban, onnan 10 perc a cég. Nekem BP-en belül autóval 30-60 perc (a parkolókeresést és onnan a céghez gyaloglást is beleszámítva), tisztán BKV-val 55-65 perc, bringával 40. A vidéki önkormányzat azzal tesz a legjobbat a helyieknek, ha saját helyén csinál P+R-t. Igaz ez többe kerül, mint a sírás és a felfele mutogatás.
Valakinek nincs pénze pesti lakásra, ezért több időbe kerül a munkába járás? Van ez így, nekem sem telik helikopterre, pedig az még a bringánál is gyorsabb lenne. Akkor én is sírjak?
Viszonylag egyszerű a képlet: ha +5 MFt a pesti lakás felára, akkor eldöntöm, hogy a 2x1 óra amivel többet lehetek otthon, megéri-e az 5 misi törlesztőjét, feltéve, hogy tudom egyáltalán törleszteni.

porfelhő 2011.06.01. 23:35:14

"Ha a pártok és politikusok éveken keresztül egy kitalált világot, hamis valóságot vetítenek a választók elé, nem azt magyarázzák el, ami az igazi feladat, hanem azt, ami az ő hatalmi aspirációik szempontjából kedvező, akkor idővel azzal találják szemben magukat, hogy rajtuk is illúziókat kérnek számon.
Ez egy olyan negatív spirál, amely az országot újabb és újabb válságokba viheti" - mondta Bajnai Gordon."

www.origo.hu/itthon/20110601-bajnai-gordon-szerint-a-penzugyi-valsag-tanulsagai.html

Na. Igen . a hamis valóság. Úgy gondolom a jövőben igy már nem lehet szavazókat megnyerni, az "igérgetős" politikával.

Mr. Homn 2011.06.01. 23:39:10

@jjulie: De, tulajdonképpen csak ő létezik. De ezt még nem mondták ki hivatalosan, a tákolmányban sem.

@Perillustris: Tudod ha lángoló tekintetű ifjonc lennék, vagy esetleg sötétzöld (látod, politikai oldalt nem is kevertem ide), még egyet is tudnék érteni ezekkel a gondolatokkal. Tényleg, mennyivel szebbjobb a közösségi közlekedés, mennyivel spórolósabb, mekkora terek szabadulnak fel az utakon, mennyivel jobb a város levegője.
Egy a gond ezzel az egésszel. Egy megfáradt vénember vagyok, aki szinte évente került más és más élethelyzetekbe. Ergo nem csak elképzeltem, hanem ki is próbáltam sokmindent. A bkv-t, a kocsival munkábajárást, a fővárosi és a vidéki létet is. Laktam úgy hogy reggelente eldönthettem villamosra szállok vagy lesétálom azt a két megállót. De laktam a Rómain, miközben Vecsésen dolgoztam. Vagy Pátyról jártam be Erzsébetre.
(Most épp kocsival járok, mert még a munkahelyemen ülök, és kb két óra alatt érnék haza miután abbahagyom a napi robotot. Kocsival pedig 18 perc az út. A különbséget pedig szeretem ágyban, párnák közt tölteni.)
Szóval szép dolgokról írsz.
Én pedig tapasztalatból tudom hogy ezek a szép dolgok itt és most nem tudnak működni.
Illetve működhetnének, csak van egy kis bibi az egésszel.
A sorrend.
Nem most kellett volna festegetni az utakon.
Hanem amikor minden feltétel megvan hozzá.
Nem részletezem mik ezek, feltételezem hogy te is nagyon jól tudod miről beszélek. De ha mégsem, elég ha beleolvasol néhány ma született, és igencsak pörgős blogba.
Azt meg kérlek végképp ne hozd fel érvként, hogy ki törődik azokkal akiknek az ablaka alatt pöfögnek, zúgnak az autók. Mert pont ezzel, és az ehhez hasonló intézkedésekkel szúrtak ki nagyon sok emberrel. Olyanokkal, akik eddig csendes kis utcákban laktak. Mert tényleg átmenetiek ezek az extradugók, addig lesznek amíg mindenki meg nem találja a saját menekülőútvonalát. És nagyon sok ilyen útvonal eddig csendes utcákon keresztül fog vezetni.
Én itt abbahagyom ennek a témának a boncolgatását. A poszt nem erről szól, eleget offoltam.

porfelhő 2011.06.01. 23:40:32

Hm. "Értelmes, nyilt vita" Talán soha nem is volt a magyar politikában.
Úgy gondolom a jövőben a választók részéről sokkal nagyobb igény lesz, az értelmes, nyilt beszédre.
Nem gondolom, hogy "álmokat kergető":) igéretekkel választást lehet majd nyerni.
Ha még is megtörténhetne újra-és újra a jövőben, akkor tényleg megérdemli a nép a sorsát.

:)

panelburzsuj 2011.06.01. 23:42:21

@Perillustris:

Mindehhez csak egy adat hiányzik: hogy pontosan milyen menetidők voltak eddig. Busszal, meg autóval.

Mert az szép, hogy Budaörsről tíz perc Kelenföld (ld: Index-cikk), csak ebben pl. az sincs benne, hogy Budaörs otthonról Budaörs buszig mennyi, meg az se, hogy Törökbálintról mondjuk Óbudára mennyi.

Arról ugyanis mélyen hallgat a sávpingáló észközpont, hogy nemcsak a Belvárosra zúdul az M1-M7 forgalma, hanem Budapest északi felére is. És az eddig a belvárosi irányt eltorlaszoló dugót most sikerült oda áttolni, ahol már az összes budapesti célpontba törekvő autós beszorul.

ulrike (törölt) 2011.06.01. 23:46:34

@Perillustris: Rendben van, fogadjuk el, igaz. Ebben az esetben miért nem lehetett jó előre elmagyarázni a sok baromnak. Most valamivel kevesebb hőbörgő lenne.

Seregbontó 2011.06.01. 23:52:56

Cser-Palkovics levele priceless. Egy valamit kivéve:
"kenderkötéllel kendácsolt HÉV-szerelvényeken"

A vonatkozó eljárás megkérdőjelezésével kapcsolatban az indexen olvasható volt a teljesen korrekt bkv-s válasz is. Mindenesetre látszik, hogy Cser-Palkovics úr még nem utazott HÉV-en, de akkor minek osztja az észt?

Perillustris 2011.06.01. 23:53:19

@Mr. Homn: "Most épp kocsival járok, mert még a munkahelyemen ülök, és kb két óra alatt érnék haza miután abbahagyom a napi robotot. Kocsival pedig 18 perc az út."

Soha nem is mondaná egy normális ember sem, hogy ez nem helyes.

Haver évekig dolgozott este 7-től hajnal 3-ig Békásmegyeren. Rákosligeten lakott. Nem is győzködtem egyszer sem, hogy menjen bicajjal vagy BKV-val. De azért ez nem általános.

Már írtam: nem lehet, nincs idő megvárni amíg minden feltétel teljesül, mert mindig lesz valami amibe bele lehet kötni.

mn8931 2011.06.01. 23:53:59

Kedves Perillustris!

1/ Magyarország lakossága kb. 10 millió fő.
2/ Budapest lakossága kb. 2 millió fő.
3/ A BKV évente (több) 10 milliárdos állami támogatást kap.
4/ A fentiekből következően a BKV állami támogatásának 80 %-át a vidékiek fizetik.
5/ A magyarországi települések - szerény becslés szerint is - legalább felében nincs tömegközlekedés, azaz nem kapnak ilyen célú állami támogatást.
6/ Azok a vidékiek, akik olyan településen laknak, amelynek nincs tömegközlekedése, ők fizetik meg azt, hogy Te a 3 percenként közlekedő Combino-val járhass.
7/ Azok a vidékiek, akik olyan településen laknak, ahol pl. nincs színház, ők fizetik meg azt, hogy Te pl. - az adójukból származó állami támogatásból fenntartott - színházba járhass. (A példákat lehetne még sorolni.)

Mindezek tükrében kissé furcsa, hogy szerinted TE fizeted meg azt a luxust, amiben Karakószörcsökön, Homokbödögén, vagy Makkoshotykán élnek.

Gondolom számodra sem kérdéses, hogy ha választhatnának, az adójuk egy olyan 3 percenként járó klimatizált Combino-ra, amit életükben nem fognak használni, vagy a falujuk csatornázására menjen, melyikre költenék?

Perillustris 2011.06.02. 00:00:33

@Mr. Homn: "Olyanokkal, akik eddig csendes kis utcákban laktak."

Sz@r ügy, tény, de összességében mégiscsak jobban és gyorsabban oszlik el a járműtömeg.

Egyébként fekvőrendőrrel és sebességkorlátozással, egyenrangú kereszteződésekkel elég jó hatásfokkal távol tartható az átmenő forgalom, persze kérdés, hogy ez emberileg mennyire korrekt az akár egy utcával odébb, fő(bb) útvonaliakkal szemben.

Ismerőséknél nem bízta a véletlenre az utca: megakadályozták, hogy leaszfaltozzák a földutat.

Mr. Homn 2011.06.02. 00:05:17

@igazi hős: Imádom amikor egyszerű lelkek a saját élethelyzetükből kiindulva, a saját szemüvegükön keresztül nézve magyarázzák a dolgokat.
Nincs sírás a munkábajárás időszükséglete miatt. Ismerősöm belekalkulálta a mindennapjaiba. De a frissen felfestett buszsávval nem lehetett számolni.
És nem, nem lehet alternatíva a plusz 5milla egy pesti lakásra. Se hitelből, se készpénzből. Mert nem futja rá.
Tételezzük fel hogy vidéki önkormányzat csinál P+R. És? Hogyan tovább? Mikor utaztál utoljára ilyen munkábajáró vonattal-busszal? Szerinted hányan férnek fel rá?
(Oké, bringa. Hány gyermeked van, és őket hova pakolod a bringán? Ha okosan elmagyarázod, fényképekkel illusztrálod, megpróbálom rábeszélni ismerőst, hátha ő is beáll a bringások táborába. Persze biztos nem lehetek benne, elvégre nőből van, és valószínűleg felhozza azt az érvet is, hogy hová kötözze a bringán azokat a fénymásolókat, amiket napközben szállít.)

HerrBürgermeister 2011.06.02. 00:06:44

Tarlós szeretné még bevasalni az autósokon a dugódíjat. Nagy vágya, sok pénzt lehet vele kaszálni. Tehát rápingáltatott két buszsávot Budaőrsön, szokják az emberek a dugót.
De a kifejezést mindenképpen!

Perillustris 2011.06.02. 00:14:03

@mn8931: Ez egy kicsit bonyolultabb. Pl. van pár száz település, ahol nemigen jön össze annyi adóösszeg, mint amennyit a település és az emberek kapnak (mindennel együtt).

Továbbá lehet, hogy a homokbödögei Juli néni párizsijának áfájénak egy részéből 4-es metró lesz, de én cserébe belefizettem a nyugdíjába, az orvosságába, stb.

Nem igazán szeretném, ha holmi - frusztrált majmok által szított, amúgy csak nyomokban létező - BP-vidék ellentét topikká züllesztenénk a posztot, - főleg, hogy hiszem, csak egy sikeres Budapesttel lehet sikeres a vidék, és csak egy sikeres vidékkel lehet sikeres Budapest - de nem hiszem, hogy Budapestnek gondja lenne, ha lakói megtarthatnák az adóforintjaikat, cserébe persze "kintről" nem kapna semmit.

Szervátültetés 2011.06.02. 00:21:29

"Kétségtelenül szórakoztató és ügyesen érvelő" levél?

Ordas nagy hazugságokkal teli, bunkó, feszültséggerjesztő, bicskanyitogató levél egy állami Audis seggfejtől.

Kedves TG, már te is ehhez gazsulálsz?

Mr. Homn 2011.06.02. 00:24:27

@ulrike: olvasd el a többi kommentet is onnan.

álomszép 2011.06.02. 00:38:39

Olvasom a kommenteket. Mekkora felháborodás, hogyan lehet a fővárosba, /ban/ munkába járni.
Tessék lemenni vidékre, tessék megpróbálni hogyan lehet távolsági buszon, mondjuk :) ötven km-t utazni, és mennyi idő alatt lehet megtenni.
Na.Igen. és ahol nincs helyi tömegközlekedés, tessék kipróbálni azt is, hogyan lehet kilométereket megtenni.......
Ja. és ki lehet próbálni milyenek a közutak, az országutak.
Aztán tessék! már ilyen felháborodottan elégedetlenkedni.
Szívesen olvasnám a t. kommentelők tapasztalatait.
Előre is nagyon köszönöm.
Nagyon kíváncsi vagyok.
:)

álomszép 2011.06.02. 00:42:01

folyt.
Tessék már elmenni az ország azon részeire, ahol az autópályákat, a jó minőségű autóutakat csak hirből ismerik.
Nagyon várnám a tapasztalatokat.
:)

Jóccakát!

Mr. Homn 2011.06.02. 00:52:47

@álomszép: laktam a kisalföld közepén, egy 800 lelkes faluban. napi 5 (azaz 5) busz jár még ma is. érdekes agytorna megszervezni egy mozilátogatást munka után, általában elmarad ha nincs az embernek olyan ismerőse a városban, akinél ott lehet aludni.
na ezért (is) jöttem el onnan. de nem maradtam információk nélkül, a család több tagja ott él továbbra is.
mi a kérdés?

bigapples 2011.06.02. 00:54:15

Budapestet lassan megeszi a szmog, nyilvánvaló, hogy ennyi személygépkocsit nem bír el a város. A forgalom csillapításának meg az a leghatásosabb módja, ha megnehezítik az autós közlekedést, emiatt dugók lesznek és az emberek egy része leteszi a kocsit és gyalogol/kerékpározik vagy a tömegközlekedést használja.

Ez mind nagyon szép, csak ehhez az kell, hogy legyenek:
1, a város szélén biztonságos és olcsó P+R parkolók
2, gyors, tiszta, megbízható tömegközlekedés
3, kerékpárutak

Szóval itt kellene kezdeni, BKV rendberakásával, parkolók, kerékpárutak építésével, hogy Budaörs magasságában lerakhassa a kocsiját a Fehérvárról jövő is és felszállhasson a metróra. És akkor már lehet cseszegetni az autósokat.

igenember 2011.06.02. 00:56:46

Gáborral ellentétben én nem látom ezt a széthúzást a Fideszben. Van egy Vezérük, aki amit mond azt mindenki szépen végrehajtja: benyújtja a kis törvényét, szépen leszavaz és megünnepel.
Mondjuk odáig még nem jutottak el, hogy karlendítéssel üdvözöljék egymást lol.

igazi hős 2011.06.02. 01:07:51

@Mr. Homn: A lakás ha nem is egy életre, de évtizedekre szól. Ha nem fordul meg durván a trend, akkor 10 év múlva ugyanannyira nem lehetne közlekedni a Budaörsin 2 sávon, mint most 1-en. Ez egyszerre mutatja a jómódunkat (mindenkinek van autója) és a szegénységünket (a megfelelő lakást vidéken találjuk meg). 15 éve a mostaninál sokkal járhatóbb volt a város (és alig volt fizetős parkoló).
Egyébként 2 gyerekem van és a legtöbb helyre autóval megyünk, akár itt a város szélén mozgunk, akár az ország végébe megyünk rokonokhoz. De ha például fogorvoshoz megyünk a város másik végébe, akkor csak a metróig autózunk.
Oviba és iskolába gyalog mennek a srácok, 5 és 10 perc gyalog. Jövőre a nagyobb már gimibe jár 10 km-re, bringával vagy BKV-val. Én tudom, hogy szerencsés is vagyok, hogy már zöld, és még elérhető a Belváros, de vastagon meg is dolgoztam érte.

igazi hős 2011.06.02. 01:14:43

@mn8931: "A fentiekből következően a BKV állami támogatásának 80 %-át a vidékiek fizetik." Ez egy elég durva "következtetés", eszerint a bérek, a dolgozók aránya, a cégek bevétele teljesen egyenletes az országban. Akkor a borsodiak igazán abbahagyhatnák a panaszkodást...

GaZe 2011.06.02. 01:15:00

@mn8931: te egyébként képben vagy azzal, hogy pontosan milyen arányban is termeli Budapest a hazai GDP-t?

igazi hős 2011.06.02. 01:15:30

@igazi hős: javítás ".. már zöld a környék, és még elérhető ..."

mn8931 2011.06.02. 01:18:10

@Perillustris:

Amint a példád is mutatja, valóban bonyolultabb:

A nyugdíj és az orvosság is egy-egy biztosítási (nyugdíj-, illetve társadalombiztosítási, tehát szerződéses) jogviszony keretébe tartozó SZOLGÁLTATÁS, amit - a gyermekek kivételével - az előre kifizetett ELLENSZOLGÁLTATÁS (társadalombiztosítási-, illetve nyugdíjjárulék) fejében kap pl. Juli néni. Nem az állami támogatások körébe tartozik, még akkor sem, ha a mostani sajátos rendszer fenntartása állami beavatkozást igényel.

Ezzel szemben a BKV fenntartásához nyújtott rendszeres költségvetési segély, tekintve, hogy ab ovo csak és kizárólag a központi költségvetésbe szerződésen kívüli jogviszonyból befolyt pénz újraelosztásából származik, állami támogatás.

A szerződéses jogviszonyból eredő "szolgáltatás", illetve az állam központi újraelosztásából fakadó "állami támogatás" két különböző fogalom, két különböző (polgári, illetve pénzügyi) jogi kategória, ami nem keverendő össze.

"Jelenleg a kiköltözöttek "luxusát" a benn maradtak fizetik meg, és ez az, ami tűrhetetlen. "

Ezek a Te szavaid. Én nem sértegettelek, és nem kívántam "holmi - frusztrált majmok által szított, amúgy csak nyomokban létező - BP-vidék ellentét topikká zülleszteni a posztot", pusztán reagáltam rá.

bigapples 2011.06.02. 01:18:26

Szerintem Gábor kicsit túlzásba viszi az idealizmust.

A városának/kerületének érdekeit védő polgármesterek reakciója természetes, de ez speciális szerep. Általánosságban ha a szakmai vitákat és belső ellentéteket állandóan a közvélemény előtt játsszák le egyazon párhoz tartozó politikusok, annak döntően negatív következményei vannak. Az átlagos választópolgár ugyanis nem politológus.

A vitákat nem lehet megspórolni, de nem jelent szolgalelkűséget vagy megtört gerincet, ha a vitát, az érvek nyílt ütköztetését párton/kormányon belül folytatják le, majd a megszületett döntés mögé mindenki beáll.

GaZe 2011.06.02. 01:22:43

@Mr. Homn: persze, persze. gyerekkel, cuccal nem lehet kerékpározni. a kép természetesen photoshop: www.flickr.com/photos/paysbascyclechic/5103328258/

meg persze az összes többi is: www.paysbascyclechic.com/search/label/Supermums

ssi 2011.06.02. 01:30:17

@poszt:
kíváncsian várom a kísérő jelenségeket, meg persze a konkrét témákat, ügyeket is

a megbátorodott polgármesterek milyen elvek mentén szólnak/tesznek majd s hogyan hatnak
* a kevésbé bátrakra
* a nem polgármester képviselőkre
* a kormányra
* s mindenki másra

- ill. megnyilvánulásaik honnan startolhatnak
* valóban a saját házuk tájáról
* vagy a kormánnyal egyeztetett némi színjáték

- milyen lesz a stílusuk
* reálisak, vagy aránytévesztettek
* visszafogottak, vagy cinikusak, netán humorosak

- s milyen visszahatások lesznek?
* vmilyen retorzió
* szimpatizánsaik nőnek, vagy csökkennek

ubul2000 2011.06.02. 04:11:08

@Mr. Homn: a nők minden apróságon fennakadnak :)))

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.06.02. 06:39:19

Belinkelné valaki Cser-Palkovics Andrásnak, a Jobbik korábbi képviselőjelöltjének egy szoci politikushoz intézett bátor szavait ("mindannyian ülni/lógni fogtok", vmi ilyesmi)?

jjulie 2011.06.02. 06:43:12

@mn8931:

sajnos az alapfokú matematika szakkört újra kell indítanom, most annak jött el az ideje, hogy tisztázzuk mi a különbség a súlyozott átlag a számtani közép számítása között

Hogy elég talányosnak tűnjek, kezdjük azzal, hogy a kettő között az a különbség, hogy az egyes értékeknek a súlyozott átlag számítása során nem feltétlenül egyenlő a szerepe, és mivel ez itt egy politikai jellegő blog, át is térhetünk a súlyozott áltag kapcsán annak a politikai vetűletére

az egyszerű levezetésed egyszerű tévedéseit nézegetve:

a, nem túlzottan iskolázott lehetsz
b, jártál iskolába, és megtudtad, hogy mindenben annyi a tudomány, amennyi a matematika
c, egyszerű bumburnyák vidéki fidesz szavazó vagy akinek képességeit felmérve az orbán, könnyedénn össze is zavarta a fejét

kispajtás, ne hiddel el az orbánnak, hogy a véleményalkotáshoz való egyenlő jogod magával vonja azt, hogy a véleményed egyenlő értékű bárkiével

szóval, a tízmillió magyar nem egyenlő mértékben járul hozzá a gdp-hez, és az adóbevételekhez, amit leírtál egyszerű, abban a formában egyszerű ostobaság

azért ne keseredj el, az orbán elfogadja a két ikszedet ezután is, ami azt jelenti, hogy számtani középbe kialakításába beszámítasz, amúgy meg csak eggyel többen vagyunk veled, a súlyozott átlagot nem befolyásolod

hamisnero 2011.06.02. 06:48:09

@jjulie: a szisztéma igen, de a mechanika nem. az átlag választópolgár a lakóhelyén (pláne nagyobb településen) is jobbára pártpreferencia mentén szavaz. foggggalma sincs, kit küld a képviselőtestületbe, max. a polgármesterről sejt valamit.

jjulie 2011.06.02. 06:48:18

@politologus:

a cserpalkovicsnak lófasz a seggébe, kettő meg a hóna alá, több szót nem érdemes vesztegetni rá

ssi 2011.06.02. 06:57:34

fontos lesz-e, hogy milyen témában és mennyire erősen szólalnak meg önállóként, kicsit a kormány ellen is, vagy csak az lesz a lényeg, hogy tegyék meg ezt is, mert jól mutat, s alkalmas az erős, egyszemélyi irányítás látszólagos ellensúlyozására?

www.168ora.hu/velemeny/gazdasag-retvari-realkereset-ksh-76179.html

www.168ora.hu/buxa/matolcsy-orban-viktor-adorendszer-foglalkoztatas-76609.html

jjulie 2011.06.02. 06:58:06

@hamisnero:

én még soha nem mentem el egyetlen népszavazásra, vagy bármilyen szintű választásra, és bevallom, máig nem értem mi a fene vesz rá embereket magyarországon arra, hogy ilyet tegyenek (76-ban lettem nagykorú)

csak tippem van

a, meghülyíti átmenetileg vagy örökre egy pilitikus, vagy egy párt
b, aljas szándékú tetű, aki a saját képességei alapján nem tud érvényesülni, és övönaluli politikai eszközöket akar igénybevenni ehhez
c, mind a két előző
d, fogalma sincs arról mit tesz amikor voksol
e, ????
f, ????
.
.
.

van valakinek épkézláb magyarázata?

jjulie 2011.06.02. 07:04:57

@bigapples:

ha az átlag választópolgár politológus lenne, az sem oldana meg semmit, mint ahogy látjuk, a politológusok nem oldanak meg semmit, (a saját ügyeiken kívül)

ssi 2011.06.02. 07:05:06

"elsősorban a saját településükre és az ott élő választók érdekeire kell figyelniük." és "okos politikusok, akik hosszú távra terveznek, és akik tudják, hogy nekik – a párton belüli lojalitási határokat lehetőleg nem szem elől tévesztve"

mindezt O.V. is tudja ... lehetnek konkrét egyeztetések, ill. határozott vezetői elvárások, meg a ki nem mondottak és mégis keményen működő fékek, terelők - a jelenben

ha a politikai önállóságban most szűk is a mozgástér, nagyon jó tapasztalatszerzési időszak pl. a sok üzleti információ és lehetőség terén, de a irányítási-érvényesülési stratégia-taktika szempontjából is

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.06.02. 07:05:23

@jjulie: Nekem van: a politika szép! Szeretem!

ssi 2011.06.02. 07:13:12

- ha a kormány legalább azt eléri, hogy pl. kicsit csökkenjen az államadósság, s ezzel az IMF-függés is, hogy nőjön a foglalkoztatás, nagyon ne emelkedjen az infláció ...

- a saját birtokon kívül is aktív polgármesterek aktívan segítenek abban,
* hogy ezek a mutatók kiemelkedő jelentőséget kapjanak és sikertörténetté emeljék a kormányzást, takarva a kedvezőtlen adatokat,
* hogy eredményes a kormány háborúja ezekkel a számokkal és végre elindult az ország ezen az úton,
* hogy ez a legfontosabb és nem a mögötte lévő vétlen emberek, kiknek csak a távolabbi jövő lehet könnyebb, szebb

- amúgy is minisztereket helyettesítő törvénytervezet benyújtókká léptek elő, mellyel lendületben tartják a változásokat és látszatukat, s maguk is nagyon nagyon sokat tanulnak, tapasztalatokat gyűjtenek

mindenkinek szép napot!

kicsi11 2011.06.02. 07:28:55

@Perillustris: Ti meg számoljatok azal, hogy akkor nem kell központi költségvetésből adni Budapestnek, fizessék a budapestiek a BKV-t, metrót stb. Mert ugye Ti sem adtok arra, hogy a főváros környéki településeken legyen szakrendelő, színház, uszoda, gimnázium stb.

jjulie 2011.06.02. 07:31:54

@Szervátültetés:

"Ordas nagy hazugságokkal teli, bunkó, feszültséggerjesztő, bicskanyitogató levél egy állami Audis seggfejtől."

namost lettem írigy, de nagyon, alíg bírom lenyelni a fájdalmamat, hogy ezt a telitalálatot nem én szerkesztettem így egybe

jjulie 2011.06.02. 07:34:08

@kicsi11:

na ezen még dolgozz egy kicsit, aztán azt se írd meg, ezt is kár volt

kicsi11 2011.06.02. 07:35:26

@Perillustris: Képzeld el az Auchan után a Hegyalja út előtt, még legalább 3 felé el lehetne menni, ha nem állna a kocsisor, úgyhogy amit írsz az HÜLYESÉG! Most az is áll, aki az Egédúton szeretné elkerülni a várost. Kicsit gondolkozz, mielőtt okoskodsz!

kicsi11 2011.06.02. 07:41:21

@jjulie: A nyengébbek kedvéért. Az agglomeráció nem szórakozásból jár Pestre, hanem mert itt tudja elintézni a dolgait. Ha lenne Biatorbágyon pl APEH, Egbizt, színház stb, akkor nem jönnének ide az emberek. Ugyanakkor a köuponti költségvetésből jelentós összeggel támogatják Budapest működését. Ha még mindig nem érted, többet nem tehetek érted.

jjulie 2011.06.02. 07:43:52

@bigapples:

"Budapestet lassan megeszi a szmog, nyilvánvaló, hogy ennyi személygépkocsit nem bír el a város."

ez egy tipikus vidéki legenda, adhatnál magadra

egyszer évekkel ezelőtt egy amerikás idős hölgynek említettem a belvárosi szmogot, aki erre felsikoltott, hogy nem sok helyen járhattam még a világban, los angelesben pedig biztos nem, ez lehet az oka annak hogy nem tudom mi az a szmog, budapesten ami van az nem szmog

azóta ilyeneket nem mondok

jjulie 2011.06.02. 07:48:34

@kicsi11:

ne is, kicsi, ezek is kidobott elektronikus jelek voltak, ha a bözsi néninek meg pöcse lenne, tudod hogy hívnák?

színházba kötelezően jársz, nem szórakozásból?

Erdőtársulás 2011.06.02. 07:58:37

Néhány régebbi adatból próbálok egy számot összerakni:

Két éve láttam egy statisztikát, hogy az ingázó autók száma kb 400 ezer.
Amikor én (5 éve) használtam az autómat Budapest peremkerületétől az átellenes oldalra, akkor havi kb 30 ezer forint volt a benzin.

Ha mással (amortizációval) nem is számolok akkor ez 400 ezer x 30 ezer = 12 milliárd forint havonta, 144 milliárd egy évben. Minimum ennyit dobunk ki teljesen improduktív módon ráadásul saját levegőnket és környezetünket szennyezve.

Ebből évente legalább egy főút irányból meg lehetne oldani egy rövid elővárosi vasútvonal (vagy amolyan s-bahn féle hév) kiépítését és egy jó nagy P+R-t. Hatalmas pazarlást csinálunk, és igen, kivételesen szerintem is lehet felfelé mutogatni, mert ezt bizony tudatni kellene az emberekkel és megoldani. Szándék sincs persze, élcelődő leveleket küldözgetnek egymásnak, közben telepakolják a zsebüket (meg a rokonokét is). És még az ilyen levelet nevezi hangadó politológusunk "szórakoztató és ügyesen érvelő"-nek, ami ugyan igaz, de nem ez az elsődleges jellemző, amivel konstruktív nézőpontból lehet látni.

Waldorf Rolandó 2011.06.02. 07:59:17

Ez a BKK nem egyéb, mint jelentős hátszéllel rendelkező holdkóros libsiknek gründolt mutyi munkahely. Honlapra nem futja, de a fél országot már szopathatják.
A facebookon a kötelező veke mellett ott pislog a 4 kedvenc, mind-mind biciklis gyülevészet (cycle chicks, ó, anyám), kérdem én, a kiegyensúlyozottság nevében, csak belőlük állna a közlekedő társadalom?
Arról nem is szólva, hogy a közpénzen élősködő szervezet (mások névtelenségét kikérő) BKK nevű szóvivője (?) ugyanott, szintén a holdkóros libsi sztereotípiát erősítendő, olyan trollkodást nyomott le, hogy öröm volt nézni.
Végső megoldásként pedig benyögi, hogy etnikaivallásisértő, töröljük.
Cser-Palkovics: +1

László56 2011.06.02. 08:01:51

Szép jó reggelt Mindenkinek

Köszönet az elemzőnknek amiért felhívta a figyelmet dr. Cser-Palkovics András nyílt levelére. Tényleg figyelemreméltó és szórakoztató. Ugyanakkor nagyon komoly problémát vet fel, amiről azonban a jelenlegi politikusaink csak részben tehetnek. Az elemzőnk viszont az MSZP, FIDESZ összehasonlításával, hibásan kezeli a problémát, mert ennek semmi köze a pártok fegyelmezettségéhez, véleménydiktatúrájához vagy éppen szolgalelkűségéhez. Sokkal inkább köze van, - a hibás centralizmusból adódó - , demokratikus érdekképviseletnek, attól függetlenül, hogy most az párton belül, vagy párton kívül, található meg. Mert miről is van szó ebben az esetben ?

Kommunistáink több mint hatvan éven keresztül, - a centralizmusuk híveként -, az ország fővárosából, vízfejet csináltak. Primitív szokásuk szerint igyekeztek legalább egy mutathatót felépíteni, amíg ennek az igyekezetnek a súlya alatt, minden más elrohadt. Tipikus kommunista viselkedés, ami nem maradhatott következmények nélkül. Ezeknek a következményeknek már régóta issza a levét a fővárosunk, a politikánk és gazdaságunk. A centralizmus őrültsége, a kommunistáink öröksége, amely nem az országot fejleszti, hanem csak a fővárost, felmutatható kommunista vívmányként. Primitív, mint a kommunistáink maguk. Na jó, de ez már megvan és akkor hogy tovább ?

A közigazgatás decentralizálásával lehet a fővárost a legjobban és leggyorsabban tehermentesíteni. Ha arra várunk amíg a főváros felépíti az utakat és a nagyon is szükséges tömegközlekedést kiépíti, addig Budapest belefullad a saját koszába és bűzébe. Ezáltal polgáraink elvándorolnak Budapesten kívülre és a budapesti munkahelyeik miatt még nagyobb közlekedési káoszt idéznek elő. Ez viszont nem lehet a politika kívánsága. A minisztériumokat és főbb közigazgatási egységeket, ki kell helyezni Budapestről és az egész országban szétterítve kell elhelyezni. A mai kommunikációs technika mellet, ez igazán nem lehet probléma.

Ebből is láthatjuk hogy dr. Cser-Palkovics András nem a lényeget ragadja meg a levelén keresztül, hanem kishitűen, csak egy problémát akar orvosoltatni, de nem annak az okát. Ez olyan, mint amikor az orvosod felírja a fájdalomcsillapítót, anélkül, hogy a fájdalmad okát akarná megszüntetni.

Hogy az elemzőnk tulajdonképpen nem erre akarta felhívni a figyelmet, hanem a pártok fegyelmezettségi különbségére ? Akkor viszont másképp kellet volna elkezdenie az írását. Így azonban egy mellékes példából, főtémát csinált.

nyünyüge 2011.06.02. 08:06:24

@jjulie:
Nem értem, miért lepődsz meg ezen. Nálunk így működik a politika. Amikor valamit nem tud megoldani, akkor kinevez aktuális bűnbakokat, kiélez (vagy hagy éleződni) jogos vagy kevéssé jogos ellentéteket, rájátszik az emberi- és csoportösztönökre, aztán ugyanezek segítségével megpróbálja keresztülvinni az általa kitalált megoldást.

Illusztráció:

"aktív ágyak megszüntetése" - ez a "lovasberényes Molnár Lajos gondolata"

Ez az mondat hangzott el éppen az egyébként visszafogott Szócska Miklóstól az előbb, az eü rendszer átalakítása kapcsán. Miközben azzal hülyítik az orvosokat, hogy az átalakítás eredményéből béremelés lesz. Hogy a francba lesz egy átalakításból megtakarítás belátható időn belül (minőségrontás nélkül)?

Erdőtársulás 2011.06.02. 08:14:47

@László56: Már megbocsáss, de te mondjuk kommunista érdemnek tekinted a Millienium eredményeit? Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy Budapest fejlődése és a vidék lemaradása sokkal de sokkal előbb elkezdődött, már akkor, amikor Magyarországon a köznemesi réteghez kapcsolódó polgárosodás eszméjét vidéken károsnak tartották, és miközben a fővárosban fejlesztések és tudatos polgárosodás kezdődött, a földbirtokos nemesi réteg cirka 150 évvel visszamaradt állapotban kívánta tartani a vidéket (úgy gondolta, hogy ez az érdeke). És bizony ebben az időben még egy darab kommunista sem létezett.
Innen eredezik az urbánus - vidék szembenállás is töve is, nem a XX. századból. Csak azért írtam le, mert úgy gondolom, hogy téves diagnózis, téves közhitek a problémák félrekezelését hozzák magukkal. Ha egyáltalán kezelni akarja valaki...

jjulie 2011.06.02. 08:15:05

@László56:

király

budapestből a komcsik csináltak vízfejet, szűzatyám, mekkora egy seggfej vagy, jóisten

nem véletlenül a párizskörnyéki diktátumokban lett a test piciny és maradt nagy a feje, te seggfej, és nem véletlenül emiatt vándorolt egy sereg ember az elcsatolt területekről pluszba a túlméretessé vált fejbe, és maradt egyközpontú az orszégocska, és ezekután vált egyirányúvá a vidéki lét, márminthogy a tehetséges és ambiciózusak a tehetségtelen de ambíciózusakkal együtt is csak ide vándorolhattak, míg korábban gazdaságilag és kultúrálisan is voltak ellenpólusok, jóskapista

vízfejed neked van, nem az országnak, és ki is csinálta?

jjulie 2011.06.02. 08:21:03

@nyünyüge:

nem lepődtem meg, csak sajnálom, hogy azt a releváns gondolatot tartalmazó érzékletes mondatot nem én szültem

nyünyüge 2011.06.02. 08:21:17

@László56:
Minisztériumokat szanaszét az országba - frenetikus ötlet!
És nyilván nagyban csökkentené a Budapestre vezető utak forgalmát :).

álomszép 2011.06.02. 08:25:44

@Mr. Homn:

Nincs kérdés. Nem is volt. A tapasztalatokat várnám, azoktól akik megélték-, vagy csak tapasztalták milyen az ország olyan részein lakni, amit nem fejlesztenek, nem épitenek ki normális úthálózatot.
A budapesti "jajveszékelőknek" javaslom továbbra is, hogy meg kell próbálni.
És akkor különbséget lehet tenni, hogyan, hol jobb élni.
Ja. egyébként köszönöm a választ.

panelburzsuj 2011.06.02. 08:25:44

@László56:

Tisztelt Világjáró Előadó!

"A minisztériumokat és főbb közigazgatási egységeket, ki kell helyezni Budapestről és az egész országban szétterítve kell elhelyezni."

Briliáns gondolat! Kérem, ismertesse részletesebben, hogy a főbb közigazgatási egységeket (Budapesten: kerületek) milyen technikával kívánná szétteríteni az egész országban?

kadarnepe 2011.06.02. 08:38:51

Nem trollkodni szeretnék, de egy kicsit provokatív leszek.

@Perillustris: Szerintem pedig a vidékről bejáróknak nagyobb szükségük van az autójukra, mint a budapestieknek. Ha már úgy aggódsz a légszennyezésért, akkor mit szólnál ahhoz, hogy budapesti lakosok közül csak annak lehessen autója aki nehéz gépeket szállít, a többiek utazzanak a fantasztikus BKV-vel? Ebben az esetben a néhány százezer ingázó nem okozna sem jelentős dugókat a fővárosban, sem komoly légszennyezést. Nektek pedig ott lenne a fantasztikus BKV és a bicaj, amit úgy preferálsz!

Ha megnézed pl. az egészségügy átalakítási tervét, akkor fehérvár pont budapesthez lesz rendelve, azaz ami a megyei kórházban nem elvégezhető beavatkozás, ahhoz majd fel kell járni a fővárosba. Majd ha egyszer a politikusaink úgy döntenek, hogy az ellátási központot kiviszik pestről érdre vagy fehérvárra, akkor meglátjátok nem járnak fel annyian (ez nem csak a kórházakra igaz, hanem apeh, tb, egyéb hivatalok). Ideje lenne pl. egy kormányzati negyeded létrehozni valahol a városon kívül, így csökkenne pl. a belváros terhelése, valamint a vidékiek is közelebb kerülnének a jó munkahelyekhez.

porfelhő 2011.06.02. 08:44:52

@László56:

Kedves László!

Én nem is hiszem el, hogy Ön még mindig itt tart. Lépjen már egy kicsit előre..!
Ami most "zajlik" a politikában, ... az nem a kommunistáink vívmánya" az valami egészen más. Nem értette még meg, most sem?
ország fővárosából, vízfejet csináltak." Részletezze már, ha kérhetem. Hogyan is? csináltak vízfejet?

Ne én irjam már meg Önnek:) ezek a problémák, ha egyáltalán azok, nem a kommunista időszak, a rendszerváltás szüleménye.
Ez se én írjam már meg Önnek, hogy miért.?

Ha írna egy rövidebb, vagy hosszabb kommentet a rendszerváltás óta eltelt időről, nagyon megköszönném.

:)

porfelhő 2011.06.02. 08:49:29

@panelburzsuj:
hm. Ez jó, de nagyon.
Te aztán tudod, hogy kell "hangulatot" kelteni...
Pedig az "enélkül" is van. nem jó, rossz.
Felfogtad?
:)

nyünyüge 2011.06.02. 09:00:55

:))

"A kormánytagok nem ismerete nem mentesít a kormány szeretete alól."

forrás: Index
index.indavideo.hu/video/Egy_eves_a_kormany

Badbitie 2011.06.02. 09:06:08

@Mr. Homn: Kifogás mindig van. Mindig, mindenre. De az igazságot sajnos Perillustris már leírta.

porfelhő 2011.06.02. 09:08:28

@panelburzsuj:
Ezt nem igazán értem.
De nagyon remélem, hogy megértetted, mi az üzenet.
:)

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.02. 09:16:16

ORBÁN, FÉRFIASAN ÁLLJ KI MA A TÜNTETŐK ELÉ AZ EGYEZTETÉS UTÁN ÉS KÖZÖLD AZ EGYEZTETÉS TÉNYEIT, HA NEM VAGY GYÁVA!

Lázár, Semjén, Orbán, Szijj ártó!!

Szar alak vagy és annak is látszol!

A vidéken lakó fideszes nagypapát meglátogatják szoci unokái. A
reggelinél a nagypapa azt mondja, hogy aki nem reggelizik, az kap
500,- Ft-ot. Hát a gyerekek a zsebpénz reményében nem reggeliznek és
meg is kapják az 500,- Ft-ot. Ebédnél a nagypapa megint megszólal, és
közli, hogy aki nem ebédel, az kap 500,- Ft-ot. Az unokák ugyan már
éhesek, de gondolják, csak kibírjuk ezért a zsebpénzért vacsoráig! A
vacsora-asztalhoz aztán már kopogó szemekkel érkeznek, mire a nagypapa
megint megszólal és közli, hogy aki vacsorázni akar, az előbb
visszaadja az 1000,- Ft-ot.

porfelhő 2011.06.02. 09:24:07

Itt a Jobbik titkos csodafegyvere: Brutálisan megerősödhet a párt

A külföldiek földvásárlásának tilalma ellenére megállíthatatlan az osztrák terjeszkedés a nyugati határszélen - egyes falvakban már a határ 60-80 százaléka idegen kézben van."

A birtokosok között olyan nagyvadak is akadnak, mint a Gripen-lobbistaként elhíresült Mensdorff-Pouilly gróf - derül ki a Heti Válasz ma utcára került számából.

A gróf kiterjedt magánbirodalmat épített ki Vasalja, Kemestaródfa, Magyarnádalja és Pinkamindszent falvak határában. A határ burgenlandi oldalán lévő lovászadi (luisingi) kastélyából bármikor átrándulhat kemestaródfai vadászkastélyába, mely az Erdődy Vadásztársaság székhelye és a gróf bejegyzett magyarországi lakcíme.

A vasaljai Pinkamenti Gazdák Szövetkezete információink szerint 400 hektár földet kénytelen visszabérelni a gróftól, de a szövetkezet elnöke, Szájer István (a kemestaródfai polgármester férje) lapunk megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az együttélésről.

Elsőként a Jobbik ismerte fel, hogy a problémából politikai tőkét lehet kovácsolni."

hetivalasz.hu/itthon/a-radikalisok-fo-temaja-a-kerdeses-kornyeken-nem-rezonal-a-fulekben-38327

hm. Míg a szocialisták - még mindig- belső ügyeikkel vannak elfoglalva.
Míg a pártok között megy az egymásra mutogatás, bűnbakok keresése.....
Addig "szépen" erősödik a Jobbik, sokkal nagyobb a támogatottsága, mint amit a közvélemény kutatások írnak.

porfelhő 2011.06.02. 09:28:37

kénytelen visszabérelni a gróftól"

hm. "hátország".

:)

ssi 2011.06.02. 09:35:00

T.G./T(t)örök-A(a)kadémia (jjulie elnevezése szerint)
- posztjai 1-1 jelenségről, konkrétan ...
- "kötelező"-e szélesebb megvilágításban is értelmezni?

porfelhő 2011.06.02. 09:42:05

2013-tól már dugódíjat emlegetnek"

10 km-es dugókat okoz az új buszsáv a budaörsi úton. Az ötlettel a Veke állt elő, a főváros pedig előzetes bejelentés nélkül hajtotta azt végre"

atv.hu/cikk/20110601_2013_tol_mar_dugodijat_emlegetnek_video

Hogyan is "volt", az önkormányzati választás?
hm. tessék viselni kérem.

:))

ssi 2011.06.02. 09:46:06

O.V. - szája csücskében kis mosollyal - nézi az övéit:

kakaskodjatok csak, helyezkedjetek, tanuljatok, fejlődjetek, gyakoroljatok ... egymással

O.V. tudja, biztos ... magában - ellene (még!) nem

s eljött, aminek jönnie kell .. s ha itt van, talán lehet vele kezdeni is vmit: remek spontán káder/kiválasztó/felkészítő-iskola

aszekelyek 2011.06.02. 09:51:31

Kedves Gábor! eszembe jutott a mi búzaégető szoc.dem.ünk erről az írásodról. Meg amit mondtak neki idefent, arról, ha sokat jár a szája és nem nyomja meg a gombot, lesheti a "birodalma" a támogatást.... menjen vissza a büdös parasztjaihoz... ha jól emlékszem a szóhasználatra.

Ilyesmi sztem most nem lesz. Sem stílusban, sem szólásszabadságban. :) Sztem az a dolguk, hogy vitatkozzanak. Szót szoktak végül érteni egymással. Azért tényleg nem választanak meg senkit újra, mert bólogató János. P.S. Pokorninak sem kell bólogatnia:)

ssi 2011.06.02. 09:59:20

O.V. részben előre megfontolt, részben menet közben tudatosan alakított munkamegosztása (egyéni képviselői indítványok rendszerré tétele) erőssé, kulcsfigurává tett néhány frakció tagot, akik többségében polgármesterek is

véletlen-e ez? velük eleve régebbi a kapcsolat, másrészt a többfunkciósaknak és ráadásul vezetők is, az átlagos/mezei frakciótaggal szemben speciális tulajdonságokkal kell bírniuk, így más speciális feladatokra is bevethetőbbek, vagy önállóbbak, kezdeményezőbbek .. és a kissé háttérbe szorultakat is mozgosítják

poli001 2011.06.02. 10:05:55

Kedves Mindenki!

Feltűnt, hogy mindenki csak a jelenlegi állapotra és a hétköznapokra gondol.
Persze szörnyű dolog, hogy a gonosz ingázók autóval hajtanak Budapestre és itt büdösítik a levegőt fúj.
Egyre melegebb van és jön a nyár árulja már el nekem a budapesti levegőért aggódó kedves polgártárs, aki folyamatosan szivatná a bejárókat, hogy kit fog szidni, amikor a BALATONról nem fog tudni bejutni imádott koszfészkébe, mert a 3 órás várakozási idő az egy sáv miatt 5-re nőtt?
jól fog telni a hétvége és senki sem lesz ideges igaz?
És ne verjünk már mindent az ingázókra, hisz valakinek tényleg munkaeszköz az autó, másrészt tudtommal az M1 köt minket össze a nagy Nyugattal.

Gondolkozzunk

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.02. 10:11:35

@Orbán takarodj!!: mennyél már a kurva anyádba te szarospofájú troll bazmeg hogy minden kurva politikai fórumba beleszarsz te undorító gennyes barom

cambridge.on 2011.06.02. 10:15:51

@bóra77:Én sem szoktam igénytelen embereket viselni. Inkább a ruhára szavazok.

@jjulie: Ne adj mindenben a messziről jött ember véleményére.
Amerikában minden más, még a szmog is.
A magyaroknak legfeljebb kis szmogjuk lehet, bezzeg Kaliforniában!

ssi 2011.06.02. 10:16:49

fejlődik-e a politikusok politizálása, vagy mindig is egyéni "zsenialitásokon" múlt?

milyen a sikeres kormány? erőt, céltudatosságot, egységet sugárzó kormányzás, mely pl. a csak kissé javuló országos adatokkal a többségi vesztest bizakodásra biztat?

csak magyarázható különbség, vagy kimondottan előny a szoci féle sokféle hang ellenében az erős kézben/érdekekben tartott, bizonyos határon belüli, ill. talán felső engedéllyel kissé azon túli kormánypárti hangok?

a megfontoltabb és rendszerszerű (mikor, mit, ki, hogyan) kommunikáció ügyesen kezeli a gazdasági koncepció és eredménye hiányát, vagy hiányosságait

lüke 2011.06.02. 10:18:30

„kádár szarból kivakart“ közlekedése csak a várost bénította,
míg másutt elöre terveztek pár ébvtizedre
BP közlekedése 30 évvel elavult
körül kellene nézni, itthon néhány kis városban és másutt
(nem London, Berlin Párizs három egykoron volt nagy biradalom szervezett, elektronikusan irányított és olcsó közlekedésében)
BP-hez hasonló népességü - 1, 7 M- városokban
pl: München, Brüsszel, Bécs, Stockholm, Milano

@cambridge.on: aki hiszi ,járjon utána

lüke 2011.06.02. 10:23:55

@aszekelyek:
a kultúr kommandós kádári kaka kivart
hogy alliteráljon az arany jánosi
" borjú, bárány béget"-tel

ház ország
ohne hátország
hiányzó gazdasággal, iparral, szakemberekkel, politikusokkal
és legföképp hiányzó:
state of the art & and state of the style-l
de.wikipedia.org/wiki/High-End

mn8931 2011.06.02. 10:25:01

gészs@jjulie:

Kedves @jjulie!

Köszönöm megtisztelő figyelmedet, bár nem tartok rá igényt. Egyszerű tudatlanságomban a súlyozott átlag és a számtani közép számítása közötti különbség mellett azt sem értem, hogy mi indíthatott személyemet illető népművelő szent keresztes hadjáratodra, lévén előző hozzászólásaim (2)

a/ egyikében sem szólítottalak meg,
b/ egyetlen olyan gondolatot sem írtam le, amiből akár csak következtetni lehetne politikai beállítottságomra.

Mindezek ellenérel Te - valamilyen csodálatos képességed birtokában - kinyilatkoztattad az isteni igazságot. Sikerült is megvilágítanod, hogy az egyes régiókban lakók - általam is tudottan - sajnálatosan nem azonos arányban járulnak hozzá a GDP-hez, s így megértetned, miszerint az a bizonyos 2' nominálisan többet rak be a közösbe, mint a másik 8'.

Külön köszönöm, hogy ezt ily - nem mindennapi műveltségről és iskolázottságról árulkodó - zseniális stílusban tetted. E nélkül elfelejtettem volna, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint például:

1/ írásban a mondatokat nagy betűvel kezdjük,
2/ a tagmondatok után vesszőt, míg
3/ a mondatok végére valamilyen más írásjelet (.!?) teszünk,
4/ kötőszóval (és, hát, hogy ...) nem kezdünk mondatot,
5/ egyetlen - akár többszörösen összetett mondatban csak egy tagmondat kezdődhet a "hogy" szóval,
6/ több kötöszót nem használunk egymás után (és mivel),
7/ az ellentétes, vagy más értelmű-tartalmú fogalmakat jelentő szavak ("a súlyozott átlag a számtani közép számítása között,") kifejezések közé valamilyen írásjelet, és/vagy szót (pl: illetve) írunk az értelmezhetőség kedvéért,
8/ a mozaikszavakat (pld. GDP) nagy betűvel írjuk,
9/ a személynevek elé nem teszünk névelőt.

La Fontaine mondta: "Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek." Ugyancsak örömömre szolgált megtudni, hogy Te is közéjük tartozónak vallod magad. Bár úgy érzed: Te "egyenlőbbként" - aki nem "egy nem túlzottan iskolázott ... egyszerű bumburnyák vidéki fidesz szavazó ... kispajtás" feljogosíttattál, hogy az internet névtelenségébe burkolózva másokat lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illess, ki kell ábrándítsalak: azonosítható vagy ... Javaslom, a grammatika és a jogtudományok terén szerzett - feltehetőleg nem csekély - ismereteidet némiképp frissítsd fel!

A magam részéről a Veled való kommunikációt egyszer, s mindenkorra lezárva további trollkodásodhoz jó erőt, eéget kívánok!

lüke 2011.06.02. 10:28:48

@manyike:
hmm
Cser Palkovics nevetségessé tette magát ,
ezzel az István királyi nagyzással
persze az újonnan meggazdagodni akaróknak jól jönne!
s MO így nézne ki:
mint Olaszo. ahol ott rohad minden régi ház, üzem
s kinö az új
ellentetten pár másként fejlesztett országban , ahol a romokat eltakarítják, s vizzel locsolják! közben ,hogy ne legyen por

mn8931 2011.06.02. 10:31:32

@mn8931:

Az "eéget" - egészséget akart lenni.

cambridge.on 2011.06.02. 10:32:32

@politologus: Szerelem első látásra. Bocsánatos bűn. Mással is megesett már.
A szerelem vakká tesz. A vak ember tapogatózik, így érthető miért a sötétben tapogatózik néhány politológus.
Ki kell hogy ábrándítsalak: a politika mocskos.
És legfőképpen nem érted dolgozik.

Date Movie, magyar címe Csajozós film.
Az elején látni milyen valójában, majd milyennek láttatják veled.

www.imdb.com/video/screenplay/vi3735027993/

ssi 2011.06.02. 10:36:22

problémák, melyek megoldásra várnak/találnak .. feltételezem a tudatosságot is benne

- évek óta meglévők - előre programba foglalhatóak (pl. adócsökkentés)
- évek óta meglévő - jókor időzített váratlan, gyors intézkedés - előny (dohányzás)
- váratlan esemény - gyors, határozott felmérés, lezárás - jó pont (West Balkán)
- régi/váratlan nem kormányszintű kezdeményezése - negatív megítélések ellen is jó, meg erőviszonyok karbantartására is, kérdés: spontán/egyeztetett-e (Cserpalkovics és Budapest közlekedési viszonyai

a hatalom számára mindig adott a stratégia lehetősége a színfalak mögött és a felszíni látszatra/látványra is - ki hogyan él vele

@lüke: "Cser Palkovics nevetségessé tette magát "
gyors felmérés -> Cser Palkónak lettek új rajongói .. pont a stílus miatt, meg a főváros-vidék ellentét régi sebe

... mentem ... Ünnepi Könyvhét ... ez is munka :-)

lüke 2011.06.02. 10:41:50

@manyike:
hmmm
rajongói talán, de mecénás kell
(Széles tönkrette a:
-Müszertechnikát
-Ikaruszt
-Videotont
kb 25 ezer ember kenyerét)

lüke 2011.06.02. 10:45:17

@mn8931:
les animaux de La Fontaine
minden kommentelö egyenlő, de vannak egyenlőbbek
már le(f)ordítottam pár napja:)

ssi 2011.06.02. 10:51:38

@lüke: :-))))))
- ők nem mondják ki, csak mesterei ..
- másoknak viszont kellene ... értünk is
- csak most ne az LMP-hang szóljon: amit mi elítélünk, az nem is lenne
- fehéríteni kellene a politikát is ... több, ez sokkal több, mint a korrupció

estig páááá :-)

lüke 2011.06.02. 10:52:37

@egy derék katona:
hüha ennek fogalma sincs a beszkártról
csak hallotta a triót:)
BSZKRT
BP Székesfövárosi
biztos ebböl jutott eszébe, hmmmmmmm
www.szoborlap.hu/10255_az_egykori_beszkart_autobuszgarazs_diszitoszobrai_budapest_bory_jeno_1930.html?l&nr=1

lüke 2011.06.02. 10:54:17

@manyike:
háló ,elszakíthatatlan
(mint az orosz AIDS: legyözhetetlen,
az amerikai csak gyógyíthatatlan)

jjulie 2011.06.02. 10:56:50

@lüke:

az a molnár unoka csak névrokona ennek drága evidence based kultúrfölényes öreganyám

rkg 2011.06.02. 11:00:05

02:52 03:52 04:49 05:10 05:29 05:46 05:54 06:28 06:35 07:20 07:40 07:43 07:51 08:18 08:32 08:40 09:32 09:40 10:32 10:40 11:32 11:40 12:32 12:40 13:32 13:40 14:16 14:32 14:40 15:32 15:40 16:32 16:40 17:32 17:35 17:40 18:22 18:32 18:40 19:07 19:32 19:40 20:19 20:32 20:40 21:14 21:56 22:56

Székesfehérvár-Budapest vonatjárat indulásai. 1280 HUF
Ebből 24 járat kevesebb mint 1ó20p alatt bevisz a délibe.
Ajánlom Cser-Palkovicsnak.

lüke 2011.06.02. 11:01:19

BP a bünös város
(mint pl Nürnberg a bünös város
volt, késön fejlesztették
ma a 3 város Fürth-kleinJerusalem, Kissinger szülöhelye-
s Erlangen - híres, jó egyetemmel- közl. egységet képez)

index.hu/belfold/2011/06/02/navracsics_tovabbra_sem_erzunk_buntudatot/

lüke 2011.06.02. 11:03:00

@lüke:
bocs ez tartozik ide
index.hu/belfold/2011/06/02/navracsics_tovabbra_sem_erzunk_buntudatot/

Cser Palkó meg egy kicsit keresse a magyar Bastille-t
mint lüke rejtvényt

lüke 2011.06.02. 11:05:26

@mn8931:
blogszemélyzetis és birkakijelölö
nem kell olyan érzéknynek lenni
ki kell tünni:) valahogyan

cambridge.on 2011.06.02. 11:06:42

@lüke: Bp közlekedését a II. Világ Háborúban rontották el.
Nem bombázták le, mint Drezdát, vagy Hamburgot.
Így, a lóvasút követelményeinek megtervezett, a maga idejében korszerűnek mondható, úthálózaton akarják a mai forgalmat lebonyolítani.

Torontó összehasonlítható Pesttel. Kb azonos lakossággal bír.
Ott is van két autópálya ami a város előtt összefut a 401-es és 403-as. Ott a bevezető szakasz 8 sávos, fokozatosan eltüntetve a sávokat, lecsökken 4 sávra. Egy- egy kiágazás után nem folytatódik a sáv.
A város közvetlen határához érve 3 irányban gyorsforgalmi úton lehet tovább haladni, egy út vezet be lakott területre közvetlenül.

Pesten az M7- M1 forgalmát ráeresztik a városra, gyorsforgalmi utak nélkül. Csak az az egyetlen út áll rendelkezésre, ami a városba visz.

A vízfejhez tartozik, az ország egyik részéből csak Pesten keresztül lehet eljutni a másik részébe.

lüke 2011.06.02. 11:09:52

@lüke: BMW Ikea.
Wallisnál nem?

Tulajdonosként és befektetőként pedig az élet legkülönbözőbb területeit képviselő vállalkozások - az ingatlanforgalmazó Engel & Völkers, a Vapiano-étteremlánc vagy a Carion-csoport - életében vállalt szerepet.

jaja hasonlít Mahler meg Erkel föintendásokhoz
hiába hiszek még a mesékben, szakembert gondolok az opera éléré
(bocs S. Márta)

lüke 2011.06.02. 11:11:46

@cambridge.on:
Boston!!!!!
( láttam a filmen hogyan csinálták meg .dokkokkal a föld alatt, fantasztikus)
írtam egy levelet neked

Lacdelo 2011.06.02. 11:12:03

Nem ertem miert nem lehet Euro alapu hitelt felvenni mindenkinek aki akar, hiszen annak messze nincs olyan kockazata, mint a Frank alapu hitelnek volt?

Raadasul ha bevezetnenk az eurot akkor nem kell a hitelunket atkonvertalni Ft-rol. Habar a Fidesz be se akarja vezetni az eurot.

Mar sose leszunk igazi szerves tagja Europanak? Ha a Fideszen mulik mi meg evtizedek mulva is a periferian fogunk vergodni, mig a kornyekbeli orszagok mar reg tul leptek rajtunk. De legalabb meg lesz az onallosagunk, hiszen ahogy EU elnokhoz meltoan OV mondja "Ez nem a ti dolgotok, ez a magyarok dolga".

Eleg mar ebbol az onfeju,nacionalista, kokardas, nepnemzeti, sovinizmusbol!

Habar ezt mondja szavakban a tetteivel a globalis nagytoke bearamlasat segiti elo a munkatorvenykonyv fellazitasaval. Kiszolgaltatott munkavallalok=tobb munkahely. A Fidesz szavazoknak elobb-utobb tudathasadasa lesz es megzavarodnak hiszen egyszerre kell tapsolni a nacionalista szolamoknak es eltetni a globalis toket kiszolgalo gazdasagi atalakitasokat.

Egyik se baj szerintem, hogy nacionalistak vagy szabad kapitalistak,hiszen joguk van onallo politikat folytatni.

Ha nacionalistak akarnak lenni, akkor viszont ne szolgaljak ki a nemzetkozi nagytoket ilyen sunyi modon.

Ha szabad kapitalistak, akkor meg ne legyenek ennyire nacionalistak, a ketto nem fer ossze.

Ezzel a nacionalista mellveregetessel viszont ugyesen kiszolgaljak a globalis toket es a valasztokat is megtevesztik sunyi modra. A sok birka meg beveszi.

Habar lehet hogy nekik van igazuk, nem erett meg a magyar nep, hogy a politikusok felnotkent kezeljenek minket es vilagosan elmagyarazzak mit miert csinalnak? Ha tudnank az igazsagot akkor nem tudnank megemeszteni?

The Opinion 2011.06.02. 11:16:06

Na, most nem tudom, hogy mit akart Török Gábor ezzel az írásával.
Talán sejt valamit, hogy a vezér ellen kezdenek megnyilvánulni ellenállások?
Én pl azon kevés magyar nagyváros lakója vagyok, ahol nem fideszes polgármester van. Szeged. Szeretem.
Itt azt látom, hogy hiába próbálja a helyi fidesz "bevezetni" az országos stílust, az nem sikerül, köszönhetően az MSZP-s Botka intelligenciájának. No meg, helyi szinten nyilvánvaló hazugság-hadművelettel max lejáratja magát a "pógár"... jó volna, ha ez országos szinten is így működne...
De naiv vagyok, Istenem!

lüke 2011.06.02. 11:17:17

@cambridge.on:
hátország
szakembereket képezünk vagy képezzünk
nem mindegy

lüke 2011.06.02. 11:18:30

@Lacdelo:
szépen ékezetekkel írj
nem volt füzeted?

Perillustris 2011.06.02. 11:25:13

@bigapples: "olcsó P+R parkolók"

Hol van értelme az ilyen parkolóknak? Forgalmas, jól elérhető helyeken. Ott pedig drága a telekár. Egy parkolóhely 2-3 millió forintból létesíthető. Az agglomerációs településeknek kőkeményen be kell szállniuk az építés és üzemeltetés árába.

@mn8931: Nem rád értettem a majmot, a székesfehérvári okostojásra. A jelenlegi nyugdíjrendszer csak elméletben működik biztosítási alapon, a gyakorlatban nem. Vagy volt 13. havi járulék, ami megalapozta a plusz egy havi juttatást?

lüke 2011.06.02. 11:31:31

@igenember:
yeehhh ,nincs is !
fünyírás( szálanként): ld a Tarlós+ opera esetet

Perillustris 2011.06.02. 11:34:33

@kadarnepe: Nyilván ez így hülyeség, hogy a budapestiek azért mondjanak le kocsijukról, hogy az agglomerációból bejáróknak ne kelljen, de azt feltétlenül támogatom, hogy egyéb díjakkal, pl. a közterületi parkolásért fizetendő ár tükrözze a realitásokat, azaz a helyi lakosnak se legyen kvázi ingyen, hanem fizessen mindenki.

Perillustris 2011.06.02. 11:35:18

@Perillustris: Kicsit magyartalan lett, de remélem érted.

bigapples 2011.06.02. 11:35:30

@jjulie: LA légszennyezettsége legyen az ottaniak baja, európai összehasonlításban nem állunk nagyon jól:

www.eea.europa.eu/data-and-maps/figures/identified-anthropogenic-contribution-to-rural-pm2-5-concentrations-annual-mean-ug-m3-for-2000-and-2010-for-cafe-baseline-emissions-using-four-year-average-meteorological-conditions/figure-3-22-air-pollution-1990-2004.eps/figure%203.22%20air%20pollution%201990-2004.eps.75dpi.png/at_download/image

Azt, hogy mennyit jelent a szmog, szerintem egy kiadós hidegfront alatt lehet a legjobban megtapasztalni, amikor 1,5-2 napon keresztül viharos szél fúj. A szél tisztára mossa Bp levegőjét és olyankor tényleg kéknek látszik a Duna.

Fekete Mamba 2011.06.02. 11:40:34

@Lacdelo: hozzánk a globális tőke többnyire olyan országokból érkezik, ahol a munkavállalók most is a miénknél sokkal kevésbé kiszolgáltattak, sokkal több joguk van, jobban szervezettek, stb. Emiatt a hazai munkajogi környezetet nem is tartják kedvezőtlennek, megváltoztatása nem sürgető igényük, ezt tapasztalatból állíthatom.

A mostani szabálymódosítások sokkal inkább a nagy versenyhátrányban lévő hazai tőkés helyzetbe hozását kívánják elérni. Pedig éppen a magyar kisvállalatra az a jellemző, hogy tesz a munkavállalói jogokra, szerződés sincs, vagy csak minimálbérről, stb, hosszan lehetne sorolni.

Emiatt a munkavállalók Fidesz általi szopatása teljes tévút: a magyar vállalatok valódi gondja a tőkehiány, az innovációs képesség hiánya, elemi menedzsmentismeretek hiánya, stb., nem a munkajog rugalmatlansága, mert hát azt eddig is nagyjából lesz..ta.

Jenyei 2011.06.02. 11:44:53

Azért az a ricsaj is érdekes, amit a (mennyire nagyon)jobboldali sajtó csap, csak mert Eperjest méltóztattak leszavzni Győrben... mintha a fülkeforradalom a FIDESZ-háttérkép emberek feltétlen hatalomra jutását jelentené.

inreallife 2011.06.02. 11:44:55

@lüke: hehe, pont ezt írtam előző posztomban, tarlós visszakapta a fricskát. bár én nem gondoltam, hogy ezt csak így lenyeli....

nyünyüge 2011.06.02. 11:49:08

@lüke:
az nem ugyanaz a Horváth Ádám!

porfelhő 2011.06.02. 11:57:42

Egészségliget a fővárosban: ingyenes szűrések és tanácsadások

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=434865

Miért is "rossz" annyira a fővárosban élni?

:)))

kadarnepe 2011.06.02. 12:08:34

@Perillustris: "Nyilván ez így hülyeség, hogy a budapestiek azért mondjanak le kocsijukról, hogy az agglomerációból bejáróknak ne kelljen"

Az elején direkt jeleztem, hogy provokatív leszek, csak szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ez is lehetne egy logikus megközelítés.

Azt minden fővárosinak észre kellene venni, hogy vidékről sem szórakozásból járnak fel az emberek, sőt nagyon sok már eleve ott lakott, csak nem talált munkát. A "mindenki költözzön a munkája mellé" szerintem nem megoldás, néhány érv:
- akinek gyereke van az tudja, hogy nem feltétlenül szerencsés egy jól megszokott helyről kiszakítani őket, és máshova vinni
- a gyereknevelésben hatalmas segítség a szülők közelsége, pestre költözve ez elveszik
- biztos, hogy minden budapesti szeretne 2.5-3 milliós fővárost? tegye fel a kezét, aki szerint a megnövekedő lakossággal arányosan nőnének a bölcsi, ovi és iskola férőhelyek is
- ha teljesen kiürül a vidék, akkor vagy ott hagyjuk az embereket elemi infrastruktúra nélkül, vagy személyre számolva jóval drágább fenntartani ezeket (tömegközlekedés, rendvédelem, orvosi ellátás kevesebb emberre)
- 0.5-1 millió betelepülőtől a fővárosi lakásárak teljesen elszállnának, a vidékiek pedig még jobban padlóra kerülnének

Figyelembe kell venni, hogy Budapest az ország fővárosa is, nagyon sok minden csak ott elérhető. A most tervezett újabb kórház centralizáció szerint pl. pest és fejér megye jó része is BP-hez fog tartozni. A gond az, hogy mindennek a központja ott van. Elég sok szakmában egy bizonyos szint felett (mind fizetés mind tudás) már csak ott lehet munkát találni. Sok barátom kűzd ezzel, hogy ingázik pestre, mert nem tehet mást (az élete és a barátai a saját városába köti, a munka viszont pestre). Alternatíva lenne pl. kitelepíteni pestről a cégeket, az államigazgatás pl. hatalmi szóval megoldható lenne. Ezt miért nem lépi meg senki? Egy budapest határában levő kormányzati negyed több esélyt adna a vidéknek, és tehermentesítené a belvárost is. Ezt követve sok cég is a kitelepülés mellett dönthetne, és máris kisebb lenne a város terhelése és jobb lenne az országnak is.

"de azt feltétlenül támogatom, hogy egyéb díjakkal, pl. a közterületi parkolásért fizetendő ár tükrözze a realitásokat, azaz a helyi lakosnak se legyen kvázi ingyen, hanem fizessen mindenki."

Ezzel 100%-ig egyetértek, magam is ezt szoktam emlegetni. Ugyanezt gondolom a dugódíjról is: felőlem lehet akárhol (városhatár, Hungária krt stb.), ha a bent és a kint lakókra egyaránt vonatkozik.

cambridge.on 2011.06.02. 12:18:31

Ez politikai blog, nem közlekedési, habár a politika mindenbe beleszól.
A polgármesterek érzik, kezd égni a talpuk alatt a talaj. A kisebb parlament valószínűleg nem lesz a gyülekező helyük.
A képviselőség, a hatalomban való részvétel látszatát jelenti a polgármestereknek. A látszat főleg a Fideszre érvényes: még az Operaház igazgatóját sem nevezheti ki egy miniszter Orbán nélkül.
Ilyenkor egy gerinces meztelen csiga feláll, és lemond.
A polgármestereknek dönteni kell: pénz, vagy hatalom(látszata).
Lézer Jani is ügy értette, az a polgármester, aki nem gazdagodott meg, az annyit is ér.
Csak ezt, így nem lehetett elmondani.

Tarlós egyébként visszavonta a buszsávot!

mn8931 2011.06.02. 12:32:25

@Perillustris:

Pontosan ezért írtam, hogy a jelenlegi rendszer alapvetően, fő szabály szerint biztosítási alapú, de a szabályozás - bizonyos szociális - sajátosságai miatt állami beavatkozást igényel a fenntartása. Abban egyébként teljesen osztom az álláspontodat, hogy felesleges Pest-vidék és más hasonló ellentéteket szítani, hiszen csak együtt tehetjük szebbé ezt az országot ("egyedül nem megy").

IGAZI HŐS, GAZE:

Igazatok van, a példa sarkított volt, ekként nem teljesen helyénvaló. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a központi régió arányát tekintve - lehet, hogy még nominálisan is - nagyobb mértékben járul hozzá a GDP-hez, mint külön-külön bármelyik, pl. a borsodi. Ezzel együtt sem vitatható azonban szerintem, hogy a központi régió - ezen belül Budapest - önmagában nominálisan kevesebbet tesz be a közöbe, mint a többi 80%, ugyanakkor bizonyos, lényegében szinte kizárólag állami támogatáson alapuló közszolgáltatások tekintetében (lásd pld. színházak, ahol a jegybevétel elenyésző), az ország lakosságának azon többségéhez tartozók központi költségvetésbe történő befizetéseinek az áldásos hatását élvezheti, akik az ilyen közszolgáltatásokból egyáltalán nem, vagy csak rendkívül csekély mértékben részesednek. (A példánál maradva: amíg Budapesten a színházak száma "n", amely olyan valós szám, amely nagyobb, mint 1, addig Makkoshotykán ez olyannyira közelít az üres halmazhoz, hogy el is éri.) Ekként nem igaz, hogy a főváros fizeti meg a vidékiek (kiköltözöttek) a "luxusát".

Pusztán ezt az utolsó állítást vitattam, remélem most érthetőbb volt, amit leírtam. :)

porfelhő 2011.06.02. 12:33:12

Változna a KRESZ: megnyílnának a fővárosi buszsávok

A főpolgármester haladéktalanul kezdeményezi a KRESZ módosítását annak érdekében, hogy azok az autók, amelyekben három ember ül, használhassák a buszsávot.

Tarlós István (Fidesz–KDNP) ezt a kezdeményezését a Budaörsi úti buszsáv megszüntetéséről tartott csütörtöki, rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be.

Mint mondta, nyilvánvaló műszaki hibát okoz az, hogy a buszsáv megnyitását is magában foglaló beruházás még nem készült el, és a buszsávot idő előtt helyezték forgalomba.
A KRESZ módosításával egyidejűleg felülvizsgálják a beruházás műszaki tartalmát is."

hm. három ember ül," Na ez jó. denagyon.

:)

panelburzsuj 2011.06.02. 12:37:45

@Perillustris:

Többek sem értik pontosan, mint jelent ez: "a vidékről bejáróknak nagyobb szükségük van az autójukra, mint a budapestieknek".

Döntően azt jelenti, hogy a lakóhelyükön (vidéken) időben és térben is sokkal ritkásabb a "közösségi közlekedési hálózat", mint Budapesten. Tehát nem Budapesten kell igazán az autó, hanem Budapest határáig. Viszont ha már Budapest határáig autóval jött, ott mit kezdjen vele?

Valaki itt ajánlgatta Cserpalkónak a vonatot: persze, csak hogy egészen más helyiközlekedési hálózat kapcsolódik a Székesfehérvári vasútállomáshoz, mint a Délihez.

Az alapvető asszimetria tahát az, hogy a távolsági közlekedés budapesti végpontjaihoz sűrű helyi hálózat csatlakozik, a vidéki végponthoz sokkal ritkább. Szóval még az sem kizárt, hogy a vidéki helyi közlekedés javításával is lehetne valamennyit tehetmentesíteni Budapesten.

megszűnt 2011.06.02. 12:59:54

@The Opinion:
"De naiv vagyok, Istenem!"

A naivitás egy olyan tulajdonsága az embernek, mely a túlélésben segít, ugyanis hordozza a reményt.

Üdv a Klubban!:)

igazi hős 2011.06.02. 13:37:28

@mn8931: Kaposvár, Kecskemét, Szeged, Győr, Miskolc, Debrecen (és még hosszú a lista): mindegyikben van színház, némelyikben több is. Ha Kaposváron 1 színház van, akkor arányoson BP-en 25 kell legyen, egy 200 fős faluba meg évente egy napon legyen előadás? Igen, bizonyos adottságok kellenek egy színházhoz, ez a megfelelő tömeg. Makkoshotykán pláza sem lesz (ez nem biztosan hátrány), mert üresen állna.

igazi hős 2011.06.02. 13:51:13

@panelburzsuj: Vagy, ahogy már többször említettük, a vidéki önkormányzat is építhetne P+R-t, a helyi tömegközlekedés (vasút- vagy buszpályaudvar) közelében. Bár ahol van lehetőség, ott se nagyon használják. Érdekes módon a helyiek ott tudják hagyni az autót Szemeretelepen (onnan 25 perc a Nyugati), de aki bejön a 4-esen, annak muszáj végigpöfögnie az Üllőin.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.02. 14:09:21

@Blassius:
Anyád a legjobb szerető, sokan mondják a narancsligetben!

panelburzsuj 2011.06.02. 14:13:33

@igazi hős:

Számok, adatok, források?

Mekkora és milyen adatbázisra alapozod a kijelentéseidet?

mn8931 2011.06.02. 14:27:18

@igazi hős:

Nyilvánvaló, hogy a - legalább viszonylagos - rentabilitás ma már igen fontos, ha nem a legfontosabb szempont.

lüke 2011.06.02. 14:30:35

@nyünyüge: hát persze
mikor a gyógyszer, müszer, dg-s eszköz egyre többe kerül, a Fidesznek csökkenti a világpiac, külön

xsasha 2011.06.02. 14:36:05

Ha valaki látja, adja át vinczej-nek:

Ha már hátországról beszélünk 2:

23. Tanus Befektetési és Vagyonkezelési Kft. 7.500.000 168 óra online

www.tancsicsalapitvany.hu/index.php?gcPage=public/magunkrol/tevekenyseg/mutatTevekenyseg

SvenH. (törölt) 2011.06.02. 15:06:29

@kadarnepe: "Szerintem pedig a vidékről bejáróknak nagyobb szükségük van az autójukra, mint a budapestieknek."

IGAZAD VAN!!!

a videkieknek tenyleg szuksehuk van ra, de az agglomeracio cc 60 km, azoknak akkor nem kell, igy van egyetertek!!!

SvenH. (törölt) 2011.06.02. 15:14:07

amugy tarlos visszairhatna a kis taknyos hulyegyereknek hogy csavokam gyere vasuttal, es buzditsal minel tobb szekesfeherverit is erre...
illetve beadhatna egy inditvanyt hogy a taknyukat vero videki politikusoknak a vasut az ingyenes... az autot meg oldja meg sajat zsebbol, vagy mondjon le a parlamenti mandatumarol ha nem tudja 1 imllabol kigazdalkodni a feljutast hanem ingyen autot is akar...

igazi hős 2011.06.02. 15:15:42

@panelburzsuj: Mégis mit kéne magyaráznom? Ha nincs helyismereted, írd le hogy "Nem ismerem a helyet.", mire én elmagyarázom, hogy: "Tudod a gyorsforgalmi út olyan mint egy cső, aki az egyik végén bemegy (az agglomerációból Pestre jövet) az a másik végén lejön a Határ úti felüljáróról, és megérkezik a mindennapi dugóba (legalábbis hétköznap reggel 7-9-ig)." Ha netán ahhoz kellenének "Számok, adatok, források?", hogy az Üllőin mindennap dugó van, ahhoz elég arra járni reggelente.

parlamentarista 2011.06.02. 15:20:19

@panelburzsuj:
kósa akarta nagyon, hogy az agrárminisztérium legyen debrecenben. onnan jön ez.

panelburzsuj 2011.06.02. 15:25:19

@igazi hős:

"Bár ahol van lehetőség, ott se nagyon használják. Érdekes módon a helyiek ott tudják hagyni az autót Szemeretelepen (onnan 25 perc a Nyugati), de aki bejön a 4-esen, annak muszáj végigpöfögnie az Üllőin."

Pl. az érdekelne, hogy a "helyiek" hány helyre, milyen messze mennek, mit szállítanak a tömegközlekedési eszközökön, és hogy áll a helyzet a "bezzeg a falusi pöfög az Üllőin" típusú közlekedőkkel.

parlamentarista 2011.06.02. 15:27:49

@lüke:
debrecen kétszer is volt főváros (1849, 1944). úgy gondolta hátha harmadjára is az lesz.

lüke 2011.06.02. 15:37:10

@parlamentarista:
aha , majd ,ha elvonul a front

xsasha 2011.06.02. 15:42:00

@lüke:
Ez most komoly? Gyurcsány a Népszavát kiadó cégnél FB-tag?
LOL. Ez jobb, mint gondoltam.

sárkányfő 2011.06.02. 17:24:38

Sziasztok mi újság. Én bevallom kissé morcos vagyok, ma kezdődik az elrabolt manyup-kassza átadása. És még ez a kormány hívja magát nemzetinek meg demokratámnak. Az AB meg szépen asszisztált hozzá, gratulálok, ennyit a tulajdonjogról. A tűzoltókat meg lebohócozták.

Egyre szarabb hely ez az ország.

lüke 2011.06.02. 17:29:16

@xsasha: vagyoni helyzetét én is innen ismerem
amit blick diagnózissal meg tudok állapítani:
atetotikus a mozgása
(kb ennyi a kapcsolatom a ferivel)

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.06.02. 17:36:26

@cambridge.on: Tudod, olyan ez, mint a háborúhoz való viszony, azt is lehet elítélendőnek és embertelennek, ill. felemelőnek és nagyon is emberinek ábrázolni. A "mocskosságról": hát pont az tud szép lenni, ami sokszor olyan mocskosnak látszik! Emlékszem, amikor Obama és Clintonné demokrata elnökjelölti csörtéje véget ért, valaki azt mondta nekem, hogy a múltkor még egymást ütötték, most meg már szeretik egymást. Próbáltam volna mondani az illetőnek, hogy talán nem figyeltél korábban, és most sem helyesen értelmezed a történteket, de pár szó után leálltam, mert láttam a másikon azt a "vakságot", amit írsz. A politikához fűződő érzelmünk (és hátterünk, tudásunk, múltunk stb.) különbözött, egyikőnk vaksága sem volt "a" vakság, meg "az" igazság tudása.
Aztán meg: a politika ott van mindenütt, ahol emberből több van, egy kis közösség (család, munkahely stb.) életében ugyanazokat a szerepeket, motívumokat, történéseket látod, mint a közéletben. Az emberekkel (gyarlóságaikkal is) foglalkozni pedig jó dolog.

lüke 2011.06.02. 17:38:56

@sárkányfő:
biztosan szimbolikus jelentösége van, hogy áldozó csütörtökön kezdik

lüke 2011.06.02. 17:45:18

RTL Klub stábja Bécsben járt a bécsi Krankenkassánál
meginterjúvoltak volna pár volt pécsi orvosprofesszor orvos lányát-mind radiológus- de nem voltak hajlandók interjút adni, a kérdés :miért jöttek ki Bécsbe 22 évvel ezelött,
s ma érdektelen nyugdíjas korukra
a dolog érdekessége, hogy a miniszter sógornöje az egyik,
próbálkoztak
a mai helyzetet kellene felmérniük inkább

aszekelyek 2011.06.02. 18:06:58

@xsasha: Most min csodálkozol? Elfeledted -e, hogy kormányváltás előtt szépen kistafíroztak néhány sajtó orgánumot ? Vagy azt hitted "feri -megváltó "-ezt is mondta, nem is oly rég:) ! koporsóját ingyen őrzik? Csak ott olyan veszettül jó a PR-ja. :) Csak nem vagy olyan naív, hogy elképzelted, nincs a háttérben egy erős kontrolljuk biznic alapon és persze elvtársiasan.:) Minket meg kioktattak, hogy a sajtó feladata ellenőrizni a politikát:) EZ az igaz nagy LOL!

porfelhő 2011.06.02. 18:11:34

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal Egyszerű állam címmel országos konzultáció-sorozatot indított a kormány bürokráciacsökkentő csomagjának második lépésében szereplő 400 milliárd forintos teher mérséklésének lehetőségéről

www.portfolio.hu/gazdasag/otleteket_var_a_kormany_a_csomag_masodik_felehez.150448.html

Ötleteket vár a kormány, www.egyszeruallam.hu honlapon, - a több nagyváros érintő személyes konzultáció mellett- bárki ekjuttathatja ötleteit, észrevételeit.
Tehát itt a nagy lehetőség, lehet segíteni a kormány munkáját.

aszekelyek 2011.06.02. 18:13:34

@lüke: Ebből az országból Low End- billig artikel országot csináltak. Főképp a lakóiból. Ez tény.

aszekelyek 2011.06.02. 18:19:30

@porfelhő: mondták, hogy fog ez érdekeket sérteni... :) Majd kiderül, zsebszerződések-e . Lakcíme lehet neki ez. Kettős állampolgár-e? Megfelel-e a feltételeknek, hogy tulajdonát bejegyezték-e törvényesen? Bérelhet, lakhat. A tulajdonnal mi van, az az érdekes. Ezt kéne a kedves jobbik támogatóban tudatosítani. Úgy tudom, ha nem frankó, az államnak elővásárlási joga van az ilyen sunyiban terjeszkedőkkel szemben. Ki fog ez is derülni. Na és ha "grippen geróf?" Akkor se ő csinálja itt a törvényt:)

aszekelyek 2011.06.02. 18:21:12

@panelburzsuj: tudhatnád, hogy traktorral behajtani tilos:) by demszkij :)

nyünyüge 2011.06.02. 18:34:21

@aszekelyek:
Amikor piros hó esik - akkor fogják a Grippen grófot rendre utasítani.

aszekelyek 2011.06.02. 18:50:28

@lüke: Kimentek Bécsbe és ennyit akartak tudni? Zseneális, kérem ! Mink így mondtuk a kórusban.. Sőt, cukros emberek! :) Nemrég volt ez a jelenet Encivel az M1-en. Enci tényleg zseneális.:) A Vígszínház igazgatónőjéről beszélek...:)

porfelhő 2011.06.02. 18:50:53

@aszekelyek:

Erről irtál..volna..:)

A külföldiek földvásárlásának tilalma ellenére megállíthatatlan az osztrák terjeszkedés a nyugati határszélen - egyes falvakban már a határ 60-80 százaléka idegen kézben van."

hm. "kedves jobbik támogatók"

Van támogatójuk. Na. igen. a kormány egyes intézkedéseivel nem kifogja a szelet a jobbik vitorlájából, éppen forditva......
Ezért növekszik a szélsőjobb támogatottsága......
A kormánypártoké pedig csökken.
Van valami probléma?:)

aszekelyek 2011.06.02. 18:51:46

@nyünyüge: Várjuk ki ennek a végét. Blum úrék is azt hitték, hogy...

Terniak 2011.06.02. 18:52:35

@László56: "A minisztériumokat és főbb közigazgatási egységeket, ki kell helyezni Budapestről és az egész országban szétterítve kell elhelyezni. A mai kommunikációs technika mellet, ez igazán nem lehet probléma."

Ne haragudjon, de ez a mondat teljesen elárulja Önt, hogy soha nem látta még a közigazgatást, és főleg a jogszabályelőkészítést közelről. Persze, ha folytatja a kormány a mai jogszabályelőkészítés "nívóját'" és módszerét (értsd: nem egyeztet senkivel), akár még akár erre is lehetőség nyílik majd :-D. Persze nyilván a győri vállalkozások örülni fognak annak is, ha a közbeszerzési jogorvoslatért majd a Nyíregyházán működő Döntőbizottsághoz mehetnek majd tárgyalásra...

Szóval azért a demagógiának is van határa...

aszekelyek 2011.06.02. 18:53:57

@lüke: ha csak annyiét tették volna tönkre! Milyen szép lenne... Sajnos másfél millióét sikerült a még sokan másoknak.

Terniak 2011.06.02. 18:56:57

@László56: azért az se semmi, hogy a mai tendenciák mellett a decentralizáció mellett érvel...Én örülnék neki, ha így lenne...

Ha van most trend a kormány politikájában, akkor éppen a centralizációt látjuk... (önkormányzati rendszer átalakítása, helyi közszolgáltatások átalakítása, minisztériumiu struktúra és személyzeti politika, stb...)

aszekelyek 2011.06.02. 18:57:25

@porfelhő: Be vannak jegyezve a tulajdonok törvényesen? Kérdezem még egyszer. A jobbik pedig egy hibrid:) Olyan szélsőjobb, amely egyben szélsőbal is:) bejegyzett párt és mindenki szabadon eldöntheto , mert demokrácia van, hogy kit támogat. Akkor is ha mások nem értenek vele egyet. demokrácia alapjai, egyes lecke. Tudod, a szabadságjogok. :)

porfelhő 2011.06.02. 19:00:13

@aszekelyek:
hm. Na és ha "grippen geróf?" Akkor se ő csinálja itt a törvényt:) "

Irsz már megint mindent össze-vissza.

Attól van szó, hogy mennyit profitál ebből politikailag a Jobbik.
El sem tudom képzelni miért olyan mulatságos ez neked.

Ja. bocs. igy szórakoztatod magad? nem rossz. csak unalmas.
:(

megszűnt 2011.06.02. 19:01:32

@lüke:
"a mai helyzetet kellene felmérniük inkább "

Állítólag be van kalkulálva, hányan mennek még el, és nem probléma. Mondjuk szerintem az probléma, hogy az aktív munkaerő, és ami már most van a kórházakban, az katasztrófa!

Akik többnyire és jobbára csak magánklinikákra járnak, ők nem tudják. Honnan tudhatnák?

Terniak 2011.06.02. 19:04:28

@cambridge.on: szerintem is kezdik érezni, hogy 2014 után nagyon új világ köszönt be a helyi politikába. Ha elolvasták volna az alaptörvényt, erre már korábban is rájöhettek volna...

Az a vicc kategória, hogy meghoznak egy intézkedést, majd a főpolgármester egyből visszavonja. Kezdek kételkedni Tarlós vezetői kompetenciájában, pedig őt nagyon szeretem, rátermett embernek gondoltam.

Én azt hittem, hogy Réthelyi egy ilyen után feláll. Ennél nagyobb alázás nemigen képzelhető el...Egyben kiváló bizonyítéka a centralizációnak...

megszűnt 2011.06.02. 19:05:36

@knausz:
"Itt élnek a barátaid és itt találtad meg szerelmedet
A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed"

www.youtube.com/watch?v=X1wdwAwWg4A

nyünyüge 2011.06.02. 19:06:58

@aszekelyek:
Blum úr ügye más tészta - Blum úr valószínűleg nem tudott zaftos részleteket a korábbi Orbán kormány egy igen-igen titkos és nagyon-nagyon kérdéses sokszázmilliárdos döntéséről.

Terniak 2011.06.02. 19:08:06

@cambridge.on: egyébként meg a Cser-Palkovics levele mindent elárul a kormánypárti frakció tagjainak jelenlegi lelkiállapotáról: "...nem úgy van, ahogy én szeretném, b*meg, akkor majd jól megmódosítom az alkotmányt, aztán nézhetsz ki a fejedből..."

Hihetetlen, hogy ilyen emberek döntenek rólunk...

aszekelyek 2011.06.02. 19:08:07

@sárkányfő: Az "elrabolt " manyup hozadékot is megkapják a tulajok., akik nem rendelkeztek azok is és postán:) A rabló köld egy kis pénzt...Akik megtartották, mert nagy pénz volt, azok is megtarthatták. Micsoda rablás !Nahát! Erre a jogos járandóságra, mint az áramtúlszámlázás miatt visszajáró pénzre, nem teszi rá a kezét a kormány, belegyezésünk nélkül és nem rendelkezik felette. :) Anno, szoci kormány idején de. Az volt a rablás.

porfelhő 2011.06.02. 19:10:06

@aszekelyek:
Te viccelsz? vagy csak próbálkozol a viccel?
Éppen ez a probléma, hogy bejegyzett párt, szélsőjobb. és van támogatottsága nem is kevés, sok.
Na. és az, hogy meg tudják szólitani a támogatókat, a jövőben pedig erősödni fognak. sajnos.
Persze mindenki azt támogat akit akar, te is támogathatod a Gyurcsányt is!:)) Senki nem akadályoz meg benne.:)
Érted ugye?
:)

aszekelyek 2011.06.02. 19:11:10

@nyünyüge: Ne viccelj. Blum úrék mindenkiről, mindent tudnak. A grippen ügybe belemásztak szekeresék is nyakig:) Valamint az egész ügyet titkosították, úgyhogy nem teríthet a geróf, ha akar sem, semmit:)

porfelhő 2011.06.02. 19:12:58

@aszekelyek:

Lecke neked:

Ird le! Elég lesz egyszer!
@porfelhőt nagyon tisztelem.

Holnap elolvasom.
:))))))

porfelhő 2011.06.02. 19:20:20

@aszekelyek:

Ezt holnapra ird le, ha kérhetlek.
Én elolvasom legalább tízszer!

:)))

porfelhő 2011.06.02. 19:25:36

@aszekelyek:
?
Most megyek "futni". Minden este ez az "alakmegőrző tréning":)
Tetszik, nem tetszik. majd visszajövök.
hm?

:)

nyünyüge 2011.06.02. 19:33:22

@aszekelyek:
nem azonos helyzet, de mindegy.

A "rabló" manyupokhoz:

Történetesen a legnagyobb manyup tulajdonosa kezeli annak az alapítványnak a pénzét, amelyikbe az államadósság törlesztésére lehet adakozni. Okos dolog "rabló"-ra bízni ennyi pénzt?

Vagy talán ezt a rablózásosdit kellene abbahaagyni - hogy ha érdekütközés vagy vita van bármiről, akkor a másik kriminalizása az első lépés.

aszekelyek 2011.06.02. 19:37:57

@porfelhő: NA még egyszer. Demokratának ez nem lehet probléma. Pontosan annyi joguk van, mint bármelyik pártnak. A többinek kell olyan jónak lennie, hogy ne tudjanak nagyon előretörni. Demokrata nem örül, ha szélsőségekbe hajló erők is vannak de nem vitatja el jogaikat. Tudod. Népképviselet. A nép egy része úgy gondolja hatalmat gyakorolni, ahogy ők képzelik el. Egy jó és erős baloldal nyilván ki tudná ezt küszöbölni és hátrébb tudná őket szorítani. Az országnak arra szüksége is lenne. Csak azért van a jobbik ereje, mert olyan pocsék a baloldal amilyen. Meg azért, mert szétrelativizálták a jobb és baloldaliságot. Most az is olyan, mint az igazságbeszéd. Van nekünk baloldali pártunk színtiszta szélsőjobb tevékenységgel is. A sok nem választó átlátja ezt. Azért nem választ.

aszekelyek 2011.06.02. 19:45:17

@porfelhő: Mint embertársamat tisztellek. Reformárusokat erre nevelik. Elvárom ugyanezt magamnak is. Kellemes futást.! Egészségedre! Nem soká megyek én is. Majd holnap folytatjuk.

@nyünyüge: Egy nüansznyi eltérés van. Most nem idegenítették el a magántulajdont. Azt egy szó erejéig sem írtam, hogy azonos lenne a helyzet. Nagyon is más. Nevükön kell nevezni a dolgokat. HA az nem is esik jól valakiknek.

bóra77 2011.06.02. 19:56:06

@Teremszolga: szerintem korrekt dolog volt beismerni Tarlós részéről a hibát, csak legfeljebb kicsit kellemetlen.
Réthelyi azért nem mond le, mert tudja, hogy nem sok van már neki hátra a miniszterségből.

bóra77 2011.06.02. 19:57:24

lüke: ha olvasol: szted mennyi idő alatt lehet megtalálni az EHEC ellenszerét? ez iszonyat, hogy ilyen mutánsok megjelennek. tényleg lassan már semmit nem lehet megenni. borzalmas.

xsasha 2011.06.02. 20:47:47

@aszekelyek:
Teljesen képben vagyok azzal, hogy a sajtó milyen undorító dolgokat csinál, mert megismeréselméleti alapokon simán össze lehet rakni a képet. Csak azt nem tudtam, hogy ilyen direktben csinálják a finanszírozást.

a-kis-herceg 2011.06.02. 20:55:13

@bóra77: felvet kérdéseket....

- ki a felelős? hibás döntés. kifizeti a saját fizetéséből?
- 80 millió festési költség + az autósok stb kárai...
- aki azon a 2-3 napon fizetett birságot ott? az? visszakapja?
- a busz felirat sárgával áthuzva. mi van a duplazáróvonallal?
- mi lesz az eu pénzzel amit erre hivatkozva nyultak le? csak nem én fizetem vissza az adómból?
- nem előre kell gondolkodni?
- sok ész kellett volna? szteem tanulmány nélköl is ment volna...
- most a kamu buszsáv lesz a divat... azaz lesz kivétel, ami itthon elmossa a buszsávot....

ugye ha 3 személy ül autóban akkor használni lehet... vagyis mindenki fogja korlátlanul.
hiszen az objektív lehetőség mexűnik... a rendőr kuksoló ellen meg fólia vagy 2 embermagas plüsmaci...

Hátország... vagyis Hátasztán... Abszurdisztán...

notthatagain 2011.06.02. 21:00:15

Én egy ideje amúgy azon agyalok, hogy ha a Fidesz népszerűsége továbbra is így csökken, akkor 2014-ben Fidesz-Jobbik koalíció fog kormányozni. :'(

***

Cikkíróverseny 2011: gepnarancs.hu/verseny

ulrike (törölt) 2011.06.02. 21:07:07

@knausz: Nem azt kell mérni,hogy mennyi, hanem milyen minőség megy el, s milyen marad itthon. Így nézve talán más lehet a kép. Másik kérdés: visszajön-e még aktív korában dolgozni. Ha igen, akkor lehetnek akár anyagilag kiegyensúlyozott, ezért nyugodt orvosaink, akik - mondjuk - egy másik ország egyetemén is be mernének nyújtani egy disszertációt.

6.Lenin 2011.06.02. 21:09:41

@a-kis-herceg:

"felvet kérdéseket...."

Nekem elég lenne, ha az elmúlt 20 évért fizetnének.
Láttad miként kenték egymásra az elmúlt 8 évet?

Milyen felelősöket keresel?

"a rendőr kuksoló ellen meg fólia vagy 2 embermagas plüsmaci..."

magyar polgár megoldja?

Talán igazad is lehetne, de ebben a melegben?

porfelhő 2011.06.02. 21:18:07

@aszekelyek:

Mi?van!? Mióta vagy demokrata? Nem is tudtam.!
Végül is te azt írtad le, amit én már leírtam legalább százszor.

SvenH. (törölt) 2011.06.02. 21:21:45

Szeskesfehervar es Veszprem nem melto hogy Budapest vs videk viszonylatban megszolaljon

idiotak nem voltak kepesek eldonteni hogy mi legyen az 6. polusvaros, igy a terseg lett LOL

amugy meg idiota cser palko miert nem azert lobbizott, hogy ugyanolyan statuszuak legyenek mint Dunaujvaros? a komcsik kepesek voltak kibrusztolni hogy Dunaujvaros is agglomer telepules legyen vasuti szempontbol

ugy tunik cser palko ezzel a jogaszokhoz melto szinvonalu levelkevel kompenzal...

megszűnt 2011.06.02. 21:21:54

@ulrike:
"Másik kérdés: visszajön-e még aktív korában dolgozni."

Sajnos nem. Nem fog visszajönni. Most képzeljünk el egy családot, nekem könnyebb, én nyáron meglátogatom őket.

Férfi 40 éves, kutatóorvos, magyar feleség, három gyerek, kettő ott született, Dániában. Most, hogy itthon voltak, pár hónapja, jobban beszélnek a gyerekek dánul, mint magyarul, nekik külön tanár tanítja a magyart.

Az én barátom, amikor hazajött, egyben kilépett az állami nyugdíjrendszerből. Szavazni is hazajárt (legutóbb az MDF-re, mert nem volt SZDSZ).
Magyar állampolgárságát megtartotta, dánt nem vette fel, kapja az ajánlatokat itthonról, DE: nem fog visszajönni! Olyan jó ajánlatot nem fognak neki adni és végeredményben oda már beilleszkedett.
A gyerekek, ott születtek, ott nőnek, hazájuk lesz Dánia.

porfelhő 2011.06.02. 21:23:24

@aszekelyek:

Nemán! Elvárod? hm. Nem azt írtad amit kértem, ezért nem tudom figyelembe venni. De ez nem is probléma, csak azért írtam, hogy írjak valamit.
Ráérsz visszajönni. Én nem várlak, mint ahogy engem sem szokott ide visszavárni senki.

ulrike (törölt) 2011.06.02. 21:29:50

@a-kis-herceg: Nincs ennek a boltnak vége még. Szakmailag nem biztos, hogy helytelen volt, de nálunk mindenki nyavalyog, mikor a lábujjára lépnek. Mivel most nem Fidesz, hanem csak egy kis senkiházi fővárosi akárki lépett, felhasználták az alkalmat, hogy bepancsoljanak egyet a még senkiházibbnak tartott főpolgármesternek. Erre a bepancsolásra felbéreltek egy olyan vidéki pm.-et, aki valahogy érintett, és szeret is bepancsolni (persze melyik fidesznyik nem imád valakinek bepancsolni orvul). Szóval Tarlósnak megmondták, hogy kussolj öreg szolga, ezután jön az eü. intézmények átkirályosítása, arra edzünk, hogy lássuk, bírod-e a kiképzést.

porfelhő 2011.06.02. 21:32:07

Éles kritikák a Fideszen belül: Hol marad a józan ész?"

Három napot élt csak meg a Budaörsi úton kialakított, és hétfőn megnyitott új, közel 500 méter hosszúságú buszsáv, mely az autópálya bevezető szakaszán kilométeres dugót, az autósok körében pedig heves ellenérzéseket váltott ki.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy haladéktalanul felfüggesztik a buszsáv üzemeltetését."

hetivalasz.hu/itthon/heves-ellenerzeseket-valtott-ki-az-intezkedes-38376

A kialakult helyzet kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, ezúttal köszönetet mondott a gyors és bátor döntésért"

Nincs már semmi probléma, mindent a budapestiekért, mint mindenben és mindig.
Igy van ez, így is volt.

6.Lenin 2011.06.02. 21:33:13

@porfelhő:

"..engem sem szokott ide visszavárni senki. "

Tévedsz!
Én, igen, 2 okból is
az avatarommal örömet okozok neked, állítólag...
szeretném már végre megtudni, ki a főnök...

2011.06.02. 21:38:24

De kis korrekt poszt!:)

Nekem van módom tárgyalni ezekkel a polgármesterekkel, látom, hogy a saját "hátországukban" mennyire "jó" emberek, igyekeznek odafigyelni a lakosok igényeire. Nem nevesítek, de csak igazolni tudom, hogy mennyire normálisak "odalenn". És ez meg is nyugtat.

ulrike (törölt) 2011.06.02. 21:40:17

@knausz: Én is ettől tartok. Kies hazánk igen kietlennek tud néha tűnni. De azért voltak itt Széchenyik, meg mások, meg mesterlegények, meg nem tudom, hogy mi volt a neve Tóth Mari apjának. Elmentek, tanultak valamit, gazdagodtak valamit, s visszajöttek, hogy kamatoztassák. Még akkor is, ha belerokkant némelyik. Biztos akadnak megint ilyenek. Nem akarom hinni, hogy itthonra csak a szobolcskamihályok maradnak a szabolcskamihályos harmóniájukkal.

porfelhő 2011.06.02. 21:41:09

@6.Lenin:

Te milyen kedves vagy. Az avatarod , az biztos:)) tetszik.:)
ki a főnök... " ezt nem igazán értem. majd megpróbálom megfejteni.
Én nem tudom, pedig elolvastam legalább tízszer.
:)

6.Lenin 2011.06.02. 21:43:13

@Letícia:

"Nekem van módom tárgyalni ezekkel a polgármesterekkel,"

Mint védő...?
Előzetesben?

cambridge.on 2011.06.02. 21:46:29

@Teremszolga:
Cser-Palkovics András kapva kapott az alkalmon, tudvalevőleg a belső körhöz tartozik, és végre nem őt támadják, hanem ő támadhat.
Micsoda különbség!
Ő a nyolcak egyike, akik duplán láttak.
A kettős látás általában káros, kivéve, ha az illető bankszámlájára fizetőket látja duplán.
A balkánon kívül ilyen esetben azt mondják az érintettek:bocs , belátom tévedtem, és lemond legalább egy posztjáról.
A balkánon azt mondják: rájöttetek, visszafizetem. Egyébként mi közötök van hozzá?

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=434662

Nem ítélem el őket, nem vagyok bíróság. Ráadásul velem is megtörténhetne, van amikor hónapokig nem nézem meg a bankszámlám állását.
Nagy meglepetés nem érhet, engem egy helyről fizetnek.
Cser-Palkovics levele azért érdekes, mert rámutat a polgármesterek embert próbáló munkájára.
Naponta Pestre jár dolgozni, és szabadidejében egy megyeszékhely polgármestere.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha az országgyűlés költözne Fehérvárra.
Nem kellene 24,5 órát dolgoznia naponta, mint az egyszeri kombájnosnak.

porfelhő 2011.06.02. 21:51:26

Ami 25 éve sokkolta Magyarországot

1986. június másodika a magyar futballtörténet egyik tragikus dátuma (előtte is volt pár, azóta már nem számoljuk).

A helyszín a mexikói Irapuato, ahol a labdarúgó világbajnokság C-csoportjában a magyar csapat első meccsén az oroszok 6-0-ás eredménnyel teszik helyre a túlértékelt ellenfelet"

www.stop.hu/articles/article.php?id=884369

hm. "a forgalmi dugó után" - ami annyira felborzolta a kommentelők idegeit ,... kicsit más.....
Igaz volt benne haszon " is, legalább némelyek elmondták, a tömegközlekedési eszközökön szerzett élményeiket......

6.Lenin 2011.06.02. 21:52:38

@porfelhő:

Rendben, a 2. okot akkor most ne piszkáljuk, amúgy sincs nagy jelentősége.
Csupán kíváncsiság volt a részemről, lényegtelen.

lanyi 2011.06.02. 21:53:21

Borzasztó nagy itt a baj!

Amit a Kedves Vezető kitalál az úgy történik.Senki sincs aki az ámokfutásában megakadályozza.
Bólogató jánosok senkiháziak emberi hulladékok veszik körül a Kedves Vezetőt.
Nincs véleményük semmiről, ha van is az bármikor egy füzzyentésre a Vezér véleményéhez igazodik.

A Vezér diktatúrát épít amihez a társadalom aszisztál.Elbutult emberek mint birkák követik a fürert bocsánat a vezért.
Megszavaznak a senkiházik egy diktatórikus törvénymódosítást.A vezér azt mondja, hogy csak harmincezer bűnös kádárhuszár rendvédelmi nyugdíjast fogy megsemmisíteni.A törvény szövege viszont 1500000 azaz egymillió ötszázezer embert érint.
A szerencsétlen emberek meg nem tiltakoznak, remélik, hogy a fürer, pardon vezér nekik megkegyelmez ők nem kerülnek megsemmisítésre.

Nagy a baj. Csak az európai demokráciák tudnak megmenteni bennünket, persze ha akarnak.

Milyen ország ez? A köztársasági elnök Smitt Pál követi el társtettesként a rendszerváltozás óta elkövetett legnagyobb legaljasabb politikai hazugságát.Szembeköpve becsapva a társadalom milliós rétegét.

1930-as években Németországban felfordult biztos néhány ember gyomra.
Ezektől nekem is.

megszűnt 2011.06.02. 21:54:05

@ulrike:
"Kies hazánk igen kietlennek tud néha tűnni."

Egy biztos. Nekem fontos a hazám. Itt nőttem fel, itt vannak a szüleim, itt ismertem meg az egyetlen szerelmet, minden, ami én vagyok, az itt van.

Nekem magamnak is lett volna már lehetőségem kimenni Angliába, mehetek bármikor hosszabb-rövidebb időre vagy végleg. Egyedül.

Családdal Németország vagy Kína. Cégen belül adott. Meglátjuk, milyen terhet kell vinni, mert az sem mindegy, közben felnőnek a gyerekeim..

Jó éjszakát kívánok!:)

porfelhő 2011.06.02. 21:55:36

@6.Lenin:
Nem értem. akkor miért irtad ide?
Megfejtettem közben. úgy gondolom te vagy a főnök, biztos.

:)

2011.06.02. 21:59:28

@6.Lenin: neeeeem. De nem árulom el, hogy!;) Max. ha eljössz a blogtalira, ott személyesen "vallok"!:D

6.Lenin 2011.06.02. 22:08:04

@lanyi:

Kedves Lanyi Úr!

Gondolt Ön arra, mikor kilökte magából az itt írtakat, hogy a sok elbutult birka, 50-60 évesen termeli ki több tízezer fiatal , életerős embernek azt a nyugdíjat, ami ő 65 évesen , soha nem fog megkapni?
Igen, önnek ez jár.
És nekik?
Még az ön tisztelete sem?

6.Lenin 2011.06.02. 22:12:17

@porfelhő:

Igazad van, tényleg nem kellett volna írnom (a 2. okot).
Felejtsük el.

porfelhő 2011.06.02. 22:16:32

@6.Lenin:
Mi?van? már megint. Nincs semmi probléma, hogy ideírtad.
Most írtam, hogy Te vagy a főnök, vagy nem?
Nem, nem felejtem el. ha most nem válaszolsz, majd válaszolsz később.
:)

igazi hős 2011.06.02. 22:17:15

@panelburzsuj: Szerinted? A vecsésiek nagy átlagban ugyanannyi cuccal hasonló eloszlásban mennek be a városba _dolgozni_, mint a pestlőriciek, kispestiek, stb. Mivel nincs külön munkahely nekik. Ha lenne, az Vecsésen lenne.

6.Lenin 2011.06.02. 22:19:03

@Letícia:

Talán, majd 1x elmegyek, de már így is sok mindent tudok a blogtársakról. Érdekesebb lenne személyesen is, biztos vagyok benne.
Sajnos(?) a lustaságom, legyőzi a kíváncsiságom, szinte mindig.

2011.06.02. 22:31:48

@6.Lenin: hát ez nem szép Tőled! Mindegy, de akor sosem tudod meg, hogy tárgyalok velük..(jó, bevallom, mint porszívó ügynök!:D)

porfelhő 2011.06.02. 22:34:35

Orbán Viktor elárulta, kit hívnak vissza munkába a nyugdíjból

csak azokat hívják vissza a munka világába, akiknek munkát tudnak adni. "És hamarosan mindenkinek tudunk majd adni" -

Arra, hogy miért nem látni még a dübörgő gazdaság első jeleit, Orbán Viktor úgy reagált: "azért, mert nem dübörög. Éppen föltápászkodó félben van".

"Utálok mentegetőzni, de higgye el, egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után. Kell egy kis idő, hogy eredményt érjünk el a Forma-1-ben"

Arra a kérdésre, hogy mennyit kell még aludni a plusz egymillió munkahelyhez, Orbán Viktor azt válaszolta: annyi estét, amennyi 2020-ig hátravan."

Tömör válaszok, szóvirágos mondatok.
Ebből már megint mindenki azt hall ki amit éppen akar.
hm. Azt lehet látni, hogy a Matolcsy féle:) gazdaságpolitikával nem dübörög, - az a "fránya" gazdaság, nem akar működni.:)

porfelhő 2011.06.02. 22:49:13

@6.Lenin:
Tudod úgy van az, hogy te nem változtál semmit, és nem is értesz semmit.
Te mindig is ilyen voltál, irtál nekem, aztán "előhoztad" a Leticiádat, "belémrugtál" megaláztál", itt a poszton éppúgy mint itt a többi.
Ez ismétlődik nap mint nap.
De nincs ebből probléma, mert végül is a politika miatt "tévedtem" ide. A többi meg jött......
Tudom nagyon jól, hogy nincs itt helyem......
Jó, hogy irtad azt a mondatot, mert legalább reagálni tudtam.
Ha nem megfelelő a válasz, - hát, mit csináljak?
:)

porfelhő 2011.06.02. 22:56:09

És van képe jó éjt. kivánni.
Mit mondjak tényleg "vastag az a kazánlemez".

2011.06.02. 22:56:11

@6.Lenin: hú ez de szép...köszi!:)

Jó éjt Neked is!:)

ssi 2011.06.02. 23:25:25

Koncz Zsuzsa - Békét és reménységet

www.youtube.com/watch?v=mKkffFTmGcY

lanyi 2011.06.02. 23:41:48

@6.Lenin:

Persze én dögöljek meg!

Amikor 1990 akárhánytól akárhányig talpig fegyverben meg lőszerben járkáltam.Akkor kellettem a társadalomnak?
Ebbe inkább nem megyek bele, mert valami titkot megsértek aztán ráfaragok.
Aztán rohadjak meg, hogy amikor egy kiderült hogy 220/120 a vérnyomásom akkor elmentem TÖRVÉNYESEN nyugdíjba, mert gondoltam jó lenne látni felnőni a gyermekeim.
Persze inkább dögöltem volna meg, minek is zabálom a gyógyszereim, csak a gyógyszerkasszát terhelem azzal is.

Azért annyit elmondanék, hogy mindenki gondolkodjon el azon, hogy melyik szakmában mennyi az átlagéletkor.
Valamint azon is hogy van-e a szerettei között olyan aki nyugdíjat kap, de nincs 65 éves.

Felajánlom, hogy ha az jobb az országnak a Kedves Vezér személyesen gázosíthat és égethet el.

Mindenkitől elnézést kérek.

Az teljesen jogos, hogy Lázár Szíjjártó Balsai és más uraknak az adóváltozás miatt havonta többszázezer forinttel több marad a borítékban.
Az is jogos hogy a Kedves vezető kedvenc sportja a foci és ezért több mint tízmilliárd forintért Debrecenbe egy amúgy gazdag embernek stadiont építünk.
Legjobb lenne ezeket a rohadék rendvédelmi nyugdíjasokat ott dolgoztatni halálra és csak utána elégetni.
Sok CiklonB-t lehetne megspórolni.

Mégegyszer elnézést, ha valakit megbántottam.
Nemrég láttam egy dokumentumfilmet, a délszláv háború utáni életről.Ott mondta egy szerb hölgy:
Nem lehet észrevenni, hogy mikor kezdödik egy diktatúra, egyszer csak rádöbben az ember.Sőt sokan éljeneznek is ami később szinte érthetetlen.

sárkányfő 2011.06.02. 23:51:09

@aszekelyek:

aha

köszönöm hogy ismertetted a bohócügyi államtitkárság véleményét.

ubul2000 2011.06.03. 00:00:28

@lanyi: Hányjál csak nyugodtan, attól megtisztulsz. Esetleg az eszed is megjön....

ubul2000 2011.06.03. 00:05:06

@porfelhő: szerintem Tarlós megkapta a selyemzsinórt

ubul2000 2011.06.03. 00:07:55

@knausz: mondjuk inkább lakhelyük - ahol a nagyobb pénz, ott....
Haza? na az nincsen

ubul2000 2011.06.03. 00:11:13

@bóra77: termessz othon, az biztosan jó lesz

porfelhő 2011.06.03. 07:50:54

@ubul2000:
És?! Mit akarsz ezzel mondani. Engem egyáltalán nem érdekel mit kapott a Tarlós. Ja. és Te sem!

lüke 2011.06.03. 07:59:21

@aszekelyek:
ez csak sacimetriásan,
s csak a fent említett soványka úr, akinek már a müszertechnikában a sógora volt az ész

@bóra77: nem lehetetlen,a toxint antitoxinnal semlegesíteni lehet
a kérdés bonyolult:
-miért lokálisan csak Hamburg környéke
-miért csak fiatal nök
/ig ide nem jön addig jó, mert dializisen vannak a betegek
-HUS-
en.wikipedia.org/wiki/Hemolytic-uremic_syndrome
az antibiotikumok gyakori használata az elsödleges ok, amiben,
mi magyarok-és a spanyolok - en járunk
( a te generációd übtre részesült belöle, mint gyermek,
sajna,
legföképp a közösségbe járás miatt 0-10 éves korig)

Ali grippen grófnak nesik baja-egyébként fél magyar, anyja a Poully grófnö- mert a neje politikus,söt miniszter volt

porfelhő 2011.06.03. 08:06:00

Matolcsy: Jók a találati arányaim "

Matolcsy György kétharmados törvényben rögzítené, hogy nem lehet 16 százaléknál magasabb a személyi jövedelemadó kulcsa. Az egykulcsos óriási siker, a miniszter érzi már a versenyképesség növekedését"

www.fn.hu/makro/20110602/matolcsy_jok_talalati_aranyaim/

hm. Ez jó. Nem kicsit, nagyon. a lényeg, hogy érzi. a növekedést.
Az egykulcsos óriási siker" hm. Na.igen. siker a jól kereső társadalmi rétegnek is.

ssi 2011.06.03. 08:08:15

néhány cikkben olvastam:
- Matolcsy gazdaságpolitikájától reméltek gyors s nagy sikert, (de a 6-7%-os gazdasági növekedés nincs a láthatáron, s az 1-kulcsos családi adózással is sok a gond),
- ezért O.V. vette a kezébe az "ügye", s erőteljesebben:
1. új prioritást megjelölve (államdósság-csökkentés, munkavállalói létszám növelése)
2. gyors eredmény érdekében még kevesebb konzultáció és kompromisszum

kérdések, melyekre nem tudnék egyszerű válaszokat adni:
melyik a nagyobb baj: ország állapota/kormányzási stílus?
- egy ország helyzete elsősorban kin múlik?
- lakosság egy ország életében önálló alakító/vétlen áldozat, árral sodródó?
- ha nagy átalakításokra van szükség, kell-e társadalommal alku?

lüke 2011.06.03. 08:10:05

@SvenH.:
a komcsik? csak nem lobbinak, hanem eröszaknak hívják:
az orosz vasra odatelepítették
s most kurrens cikk a fém- kartellben vannak a vasgyártók is-az ukránok megvették( az ukránt, aki odajött a vásárlás napján lelötték)
a város szoc. reál része építészeti müemlék egyébként egy lakótelepi romhalmaz
s a sport, amit támogattak, s nem is volt rossz, ma bajban van
majd Dorkota/Fidesz kivakarhatja

László56 2011.06.03. 08:10:41

Szép jó reggelt Mindenkinek

Olvasom a kommentálókat és nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek. A nagyobb része a kommunista tanítás tipikus áldozatai. Amit nem ismerünk, azt lehetetlennek is tartjuk. A primitív kommunista azonban sok mindent nem ismer. Nem csoda ha ezek tanítottjai, mindent lehetetlennek tartanak, ami nem passzol a világképükbe. Egy másik csoport szid mint a bokrot és elküld az anyámba. Ez tűnik a legszórakoztatóbbnak, hiszen nem lehet komolyan venni őket. A harmadik csoport azt hiszi hogy megtalálta a bölcsek kövét és mindenki aki nem úgy gondolkodik mint Ő maga, az nem ért semmihez. Tagadhatatlan. A kommunistáink tipikus félrenevelt termékei vagyunk, de azért ez még nem jelenti azt hogy nem fejlődhetünk.

A magyar nép azonban nem kommunista. Legfeljebb a 60 év proletár gondolkodás félrenevelt terméke. Nagy különbség, mert ezáltal reformálható. Amit a kommunista gondolkodásra nem lehet rámondani. Lásd az MSZP -t. Proletárjaink leszerepeltek. A veszély ugyan az újraéledésükhöz még ott van, annak ellenére én nem hiszek benne, mert a népünk akarata a jobb élethez rendületlenül ott van. Amihez azonban a kommunistáink hozzányúlnak, ott csak rombolás van. Ennek a felismerése adja a reményt a kommunistáktól mentes jövőhöz. A fejlődőképességhez.

Budapest az ország vízfeje lett. Értelmetlenül és végérvényesen. Végérvényesen ? Nem azt mondtuk a kommunista szellemre is ? És 2010 -ben csak vége lett. Igen 2010 -ben és nem 89 -ben. Sokan nem látják, mert nem akarják látni. A rendszerváltás most történik. Húsz évvel később mint ahogy bemesélték nekünk. A második Orbán kormány előkészíti a jó lét alapjait. Igazi rendszerváltás, ahol a munkának lesz becsülete és nem a kommunista korrupciónak és rablásnak. Sokáig tartott az elnyomás és legalább annyi ideig fog tartani az ország rendbehozása. Mert bizony generációk kellenek ahhoz hogy a kommunista gondolkodású tanárjainkat is lecseréljük ujjakra. Kik a félrenevelt gondolkodásukkal már nem ronthatják meg a fiataljainkat. Ezáltal a fiataljaink diplomái is érjenek valamit a világban és ne kelljen szégyenkezni nekik az egyetemeik miatt.

Elkezdődött az élet minálunk Magyarországon is. Minden kegyetlenségével és minden szépségével. Küszködésekkel, de most már reményekkel telítve is. Hatvan év reménytelenség után megérdemeljük. Használjuk ki és legyünk hálásak, hogy reményt ad nekünk a második Orbán kormány.

lüke 2011.06.03. 08:15:21

@manyike:
a lakosság
-ha tudatos választó nem árral sodródó,ilyet
ki nem ejtene, önbecsülését devalválná
- a második eset az elsöben benne van
s a civil- polgári- szervezödés nálunk kb annyira fejlett, mint a szolidaritás ,még a más véleményét se tudjuk elfogadni

jjulie 2011.06.03. 08:20:38

@László56:

ebből a kommunistázásból még hány versszakod van vízfej?

lüke 2011.06.03. 08:26:24

@László56:

a tudás hatalom, tudták ezt már Rákosiék is, nem hiába rúgdalták 48-ban tömegesen ki az embereket az egyetemröl
s helyette szakérettségis káderekkel- érettségi-egyetem paralel ment- töltötték meg a padokat
s késöbb foxi-maxi egyetemeket gründoltak
de BP vízfeje talán nem az ö érdemük:
ld. a gründerzeit, s utána ld. Bécs-BP paralel fejlödését
de.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BCnderzeit
az érdemük az, hogy a Népstadion után a Kongresszusi központ volt az elsö nagy budapesti beruházás
de közte millió lakótelep épült

lüke 2011.06.03. 08:36:28

@jjulie:
"bagoly a pék lánya volt"

porfelhő 2011.06.03. 08:38:03

Orbán: Senki sincs olyan helyzetben, hogy ne változtasson az életén"
Ov. értékelte a kormány eltelt egy évét.

Kormányátalakitás: Orbán Viktor kifejtette: a kormány tagjaival eltérő megállapodásokat kötött. Voltak, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet.
„Ha új feladatokat kap a kormány, nyilván muszáj lesz ehhez alkalmazkodni”

"A kormányfő beszélt arról is, hogy 40–80 négyzetméteres új, könnyűszerkezetes, családi házakba költözhetnek majd bérlőként a bajba került lakáshitelesek. "

www.mno.hu/portal/788378

A lényeg "2012. megtisztul-, és átlátható lesz az ország".
hm. helyzet! az van.
Úgy bizony sokaknak változott az élete, negatív irányba, de még mennyire. Átláthatóbb lesz,) lesznek gazdagok és szegények.

a-kis-herceg 2011.06.03. 08:44:01

@lanyi: igazad van... kontraszelektív: vazallus-mameluk rendszer...

minden szakmát megfojtottak...

itt sem mreül fel? miért polgármesterek (cserpalkó-tarlós) "vitáznak"??

miértnem hozzáértők, szakmai érvekkel? ez ugyebár senkit nem érdekel...

aszekelyek 2011.06.03. 08:49:32

@xsasha: Az hatékonyság miatt van, hogy nem cizellálják jobban:) Többe kerülne. Bőven elég volt, hogy a tömegeknek fiogalmuk sincs semmiről.

a-kis-herceg 2011.06.03. 08:49:44

@László56: te a háromból melyik csoportba tartozol?

én a második (szórakoztató) csoportba... ugyhogy...

porfelhő 2011.06.03. 08:50:52

@László56:
Hm. Ne sírjon és ne nevessen ! Reménykedjen!
Csak nagyon vigyázzon már , mert egyszer szerintem Önre "ráomlik saját tákolmánya". ja. és a plafon.
Vigyázzon. mert akkor nem tud ilyen jókat irogatni.
Birja! még Kedves László?

:)

lüke 2011.06.03. 08:52:08

@aszekelyek:
:)
ez jó, erre játszottak,a tudás hatalom jelszóval

ssi 2011.06.03. 08:57:58

@lüke: elgondolkodtató :-))))

tehát:
- csak 4 évenként van választás ...

- állami vezetés hitelt vett fel, hogy pl. gyest, családi pótlékot stb. ki tudjon fizetni -> lakosságnak/érintetteknek tiltakozni kellett volna?
- társadalom elöregedése miatt egyre nagyobb gond a nyugdíj forrása ... törvényi felhatalmazással van kedvezményezett nyugdíjkorhatár -> az érintetteknek kellett volna jelezni, hogy ebből gond lesz, s önként elutasítani ezt a lehetőséget?

ma (!) bűnösök-e azok, akik elismerik, hogy a tegnap (!) kiváltságos előnyei nagy anyagi teher lett az országnak, s már holnaptól (!) új szabályok mentén kell törvényesen élni, de tiltakoznak, hogy utólag szedjenek vissza a már megkapott előnyökből?

(rendvédelmisek esetén volt egy kompromisszum: előbb elmehetnek nyugdíjba, de cserébe alacsony a bérük)

a nyugdíjak megadóztatása, a korkedvezményes nyugdíjak eltörlése mindenkinél stb, stb. .. egy tollvonással lesz? ugyanakkor a költségvetési problémákban az elmúlt 1 év intézkedései is közrejátszanak?

hibáztak az előző kormányok ... a mai is az ő új irányáról azt gondolja, hogy ez a lehető legjobb .. történelem ismétli önmagát

ma nagyobb-e a társadalmi kompromisszum hiánya és a társadalmi feszültség?

van-e/kell-e a teljes társadalmat lefedő egységes koncepció?

alap: politikai irányítás legyen szakszerű ... de feladata-e a társadalom meggyőzése, felkészítése, a végrehajtáson túl a gondolkodásba való bevonása egy közös célért, ami lehet piszok kemény fordulat is?

lüke 2011.06.03. 08:59:22

@aszekelyek:
nem a krankenkassa igazgatóját keresték meg:
hogy az akadémia volt elnökének, a Nobel dijra jelölt tudósnak a lánya adjon interjút! név szerint
itt nem lehet nyilatkozni az igazgató tudta nélkül,söt
sajtóreferens van
demokrácia van, kérem:) s védik a dolgozókat a perektöl

ssi 2011.06.03. 08:59:50

Cserpalkovics
... miért nyílt levélben cinikusan jelzett egy sokakat érintő problémát Tarlósnak
...párbeszéd, konzultáció ... önmaguk közt, legalább?
... egyéni helyezkedés/Tarlós elleni engedélyezett támadás/vidék-főváros harcát érintő távlati tervek előkészítése?

estig páááá!

aszekelyek 2011.06.03. 09:00:04

@manyike: Új prioritáááás az államadósság csökkentéseeee? Több munkahely teremtéseee? Újnak elég régi. JAmpány óta ez a prioritás. Előtte meg ellenzékben. GYors, látványos eredmények ebben a témában már csak azért semvárhatóak, mert a remek stílusban kormányzó előzőeknek sem sikerült, semmi ilyesmit tenniük, a válság előtt sem. pedig volt 4 évük rá +megyó , amikor pénz is volt elméletben rá. Egy ország állapotát sztem két tényező határoz meg. Amit kapott készen, az ország állapota......., amit a kormánya, aktuális a ciklus alatt azon javít/ront. Plusz a külső körülmények. Amire állandóan és automatikusan hivatkoztak az előző kormányok, ha arról volt szó, mit baltáztak el. Közel sem olyan ellenszélben és nehézségek között kellett 6 évig, a válság előtt kormányozniuk, Pld. pénzpiaci bőség, amit ma sem tudom, miért nem tudtak kihasználni. Te tudod? Amiről ferink tett említést Őszödön. MA kormányzók sokkal rosszabb pozíciókból indultak. Ezek tények. Külső, gerjesztett ellenszélben.

aszekelyek 2011.06.03. 09:01:19

@porfelhő: Megosztanád velem , miért gondolod, hogy csak te várhatod el? Hátha tanulok valamit....

aszekelyek 2011.06.03. 09:07:30

@a-kis-herceg: Nem ragaszkodnak egy döntéshez, amiről a gyakorlatban kiderúl, hogy rossz. Micsoda tökfejek!

xsasha 2011.06.03. 09:15:59

@manyike:
- Nincs elsősorban alakító. Ez egy soktényezős játék. A kérdés, hogy fogja-e valaki a gyeplőt.
- A társadalom öntudati szintjétől függ. Hazánk esetében csecsemő szintű az öntudat, az ismeret, a struktúra, ezért nevezhető vétlen áldozatnak.
- Kb. olyan alku köthető, mint a szülő és a gyerek között. Csak ez a gyerek elég xarul volt nevelve. Olcsó cukorkákkal kényeztették el és vakították. A probléma azonos az első ponttal.
- Szerintem.

aszekelyek 2011.06.03. 09:18:43

@porfelhő: Azért írtam le neked, mert te ekvitatod mások hogát a másra szavazáshoz és a más véleményhez és problémának tartod. Rossz a hozzáállásod
Továbbá az is helytelen, hogy magadat tartod ezek mellett demokratának és azt is elvitatod , hogy más demokrata.
Aki nem sérti ezeket az alapelveket, melyeket te bizony sértesz.
Nem, kedves, tévedsz, te nem ezt írtad. Azt írtad, probléma. legfeljebb a te problémád, hogy egy versenyben vannak más versenyzők is.
Tudod, sokan vannak így maradva ebben az országban. Megszokták, hogy egyedül vannak, a többi biodíszlet és báb. Az intelligencia kérlek, a minél gyorsabb alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.
Ezen ajánlom, kissé gondolkozz el. Szép napot neked!

aszekelyek 2011.06.03. 09:21:17

@knausz: Ahogy mondani szokták, kalandvágyból itthon maradtunk.

porfelhő 2011.06.03. 09:21:59

@aszekelyek:
Nem értem. Mit is várhatok el.
hm. Én itt semmit nem várok azt hiszem már írtam.

ssi 2011.06.03. 09:29:00

@aszekelyek:
"Új prioritáááás az államadósság csökkentéseeee?"
O.V. retorikájában ez került most előtérbe - teljesen egyértelmű

"Több munkahely teremtéseee?"
én több munkavállalót írtam és az nem ugyanaz, mint amit te írtál

Kedves Marika/Zsuzsa/bármi ... nem tudom a keresztnevedet!
1. a kemény elutasítás és a vak elfogultság közti skálán számos állomás létezik: pl. az egyszerű értelmezés, az intézkedések okainak, céljainak, hatásainak keresése mindenféle egyéb szándék és érzelem nélkül
2. ahhoz hogy a mostani kormányt elemezni, érteni próbáljam, nincs szükségem arra, hogy az előzőt utáljam, vagy szeressem, ezektől teljesen függetlenül is meg tudom tenni, sőt, az idő haladtával, már elsősorban így is fogom

... és sokadszori megállapítás: mi ketten nagyon messze vagyunk a hasonló következtetésektől, de így szép és természetes az élet :-)

@xsasha: :-))
- szerintem is bonyolult, de hiszek a megfogalmazásokban és a fejlődésben
- kormány-társadalom -> elsősorban felnőttek!! s ez nagyon fontos!
- feladatok:
* amiben nagyon sürget az idő, ott sem kerülhető meg az előkészület, hogy a kormány képviselni tudja az érintetteket (nem a szigorú atya, hanem a beleérző/értő) - előzetes felmérések, tanulmányok, helyes helyzetismeret
* s amikor az időbe belefér a látványosabb egyezkedés, ki kell használni tapasztalatszerzésre, a másik megismerésére, hosszú távú célok meghatározására

további szép napot mindenkinek!

porfelhő 2011.06.03. 09:29:24

@aszekelyek:

Tévedsz. Én soha sem versenyeztem. és itt sem fogok.
Mi a helyes és mi nem,! Nem Te fogod nekem megmondani.
Intelligencia? Ne nevettess, ne viccelj már. ezt pont Te irod?

Nem azt szűröm le a kommentjeidből, hogy nagyon tudnál alkalmazkodni, de azt igen, úgy próbálsz érvényesülni, hogy saját érdekeidért képes vagy másokon átgázolni.
Én meg azt ajánlom, hogy ne firgálgass nekem, nincs rá szükségem.

Vannak itt sokan, mások akik szivesen társalognak veled.
Remélem megértetted, mig el nem megyek innen ehhez tartod magad.

aszekelyek 2011.06.03. 09:32:33

@a-kis-herceg: Nem, nem a szadesznak volt csak szabad azt tenni, amit. Tarlós legyen hibátlan és tökéletes:) Szted mennyibe kerültek a traktorral behajtani tilos táblák? A Hév megálló táblák, 4-es metró és a Margit híd..., mennyibe kerültek? Nem örülök ennek de aki dolgozik, az hibázik is. ez nem az Alstom szerződés előre eltervezett lenyúlása.Sem a Megyeri híd-é. Make difference, please.

aszekelyek 2011.06.03. 09:35:21

@6.Lenin: Mennyémá, jogi tanácsadás is van a világon, meg szerződéseket is kell írni, meg ellenjegyezni:)

xsasha 2011.06.03. 09:37:17

@manyike:
Kommunikációs fogás a választóinál mért népszerűség növelésére és ráhatás növelése.

ssi 2011.06.03. 09:43:15

@xsasha:
mindig meg kell keresni az igazi okot ... alapelvem, a hétköznapokban

az igazság tehát:
ha a mostani kormány intézkedései - előzetes párbeszédek nélkül is - eleve a társadalmi csoportokat pont másként érintené, nem ezeket a kérdéseket feszegetném -> hogy ez (s az élet mennyire) egyszerű és logikus !! :-)))

bocsi, sajna nincs több időm most

dzsaszper 2011.06.03. 09:53:52

@bóra77: nagyon így fest, mindkettő.
Én viszont azt nem értem, hogy Szócska és Hoffmann miért nem álltak fel eddig...

aszekelyek 2011.06.03. 10:08:54

@lüke: Pontosan. :) @porfelhő: A politikában van a verseny , demokráciában. Nem is érted, amit írtam. Meg a demokráciát. Te írtál nekem, én válaszoltam. HA nem piszkálsz, én sem foglak. Nem rólad szól minden. Vannak mások is körülötted.

porfelhő 2011.06.03. 10:15:18

Közbeszerzés nélkül: telefonhívás segít rá Orbán konzultációjára"

Kérdőiv és vonalkód.

Szijjártó Péter erről a Népszabadságnak azt mondta, azt a célt szolgálja, hogy illetéktelenek ne tölthessék ki mások kérdőívét.

Ez érvelés azért sántít - mutatott rá a napokban a Népszava -, mert a vonalkód nem akadályozhat meg senkit abban, hogy kézírással bárkinek a kérdőívét kitöltse. "

A Szijjártó már megint megmondta:)

porfelhő 2011.06.03. 10:22:28

oppá" lemaradt, már megint:)

www.stop.hu/articles/article.php?id=884297

A feladatot 3 ezer forinttal a nemzeti közbeszerzési értékhatár alatt, 7 997 000 forintért vállalta az Allsys Management Kft."
mondta Szijjártó P.

Jó. de nagyon.:)

hm. Még nem láttam a kérdőívet, de az biztos, hogy nem fogom támogatni, bárki, fiatalon nyugdíjba menjen.
Elképesztő egyébként, hogy ebben az országban "mindenki" már fiatalon nyugdíjas akar lenni.

porfelhő 2011.06.03. 10:26:17

@aszekelyek:

Ne viccelj! Én azt nagyon jól látom, vannak mások is körülöttem.
Mit mondjak. Már rég nem is érdekel.
Nem tudom, megfelel a válaszom.?
Ja! Békén hagynál végre?! Előre is köszönöm.

xsasha 2011.06.03. 10:49:29

@manyike:
Nem pontosan értem, mire reagáltál ezzel.
Az a hozzászólásom, amire reagáltál, Cser-Palkovics nyílt levelére vonatkozott, te meg a kormányról beszélsz... Szal szerintem nem ugyanarra a járatra szálltál fel.

xsasha 2011.06.03. 10:53:23

@manyike:
- 94-ig én is hittem, 2002-ben már sejtettem, hogy ez egy sokkal hosszabb folyamat ilyen gátlóerők mellett.
- a társadalom semennyire nem felnőtt. Nem tud társadalomként viselkedni, nincs meg hozzá a kultúrája. A társadalom gyermek, csecsemő, akármennyire is felnőttek alkotják.
- felmérések, tanulmányok tucatjai készülnek, háttérintézmények folyamatos méréseket és elemzéseket készítenek.

lüke 2011.06.03. 12:24:59

@manyike:
színház
ezt nálunk okosabb is mondta és már mikor:
All the world's a stage

lüke 2011.06.03. 12:28:15

@ubul2000:
szerintem nem, akkor leváltással hátul -backstage- intézik
BP nem az övék, legkisebb a támogatottságuk
és a mondása nagyfokú felkészületlenséget árul el
már volt ilyen - neked tudnod kell-ASZ Esztergomba telepítése

lüke 2011.06.03. 12:29:40

@aszekelyek:
tegnap meg az egyházi ünnepekröl csak azért jelentettem, mert egyetlen KNDP-s sincs itt, a katolicizmus hiatus!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.03. 12:34:56

@lüke: mi van, már csak itt nincs egyházi terror és a világi állam felszámolása?
Követelem a katolikusoktól, jobban figyeljenek ide! Is.

lüke 2011.06.03. 12:38:28

@Hepci:
helyes ,
a kulturált és a megkülönböztetés nélküli tájékoztatás miatt
(az unjóban tegnap ünnep volt, s az ügyletet duplán fizetik,még az evangélikus Svédo-ban is)

László56 2011.06.03. 12:43:42

@László56: @Teremszolga: @lüke:

Nagyon szép napot Mindenkinek

Kedves lüke, aki nem is olyan lüke. Vettem a fáradságot és utána néztem az általad ajánlott Wikipédiának. Tényleg érdekes dolgokat találtam benne. Ez azonban csak azt mutathatja meg nekünk, hogy miképpen lesz egy város, főváros. Bécs és esetleg Budapest is. A fővárossá válás azonban még nem feltétlenül jelent vízfejet is.

Vízfej azáltal lesz egy város, amikor nem veszik figyelembe az adottságait és rendezetlenül, adottságai ellenére építik ki. Ez történt nálunk Budapesten. Minden országosnak nevezhető központi egységet oda telepítettek és ezek dolgozóit is odacsábították faluról, anélkül hogy figyelembe vették volna a keskeny utcáit, az elavult csatornázását, szétrombolt utcaköveit, valamint teljesen elavult tömegközlekedését.

Budapest lakossága viszont megsokszorozódott a 60 éves kommunista uralom alatt. Igaz hogy a hivatalos területét is növelték, csak éppen nem fejlesztették. Így tették vízfejjé a fővárosunkat.

Ma már lehetetlen a gépkocsi forgalmat növelni, pedig az a jövőben is növekedni fog. A polgárok nem akarnak bűzben és koszban élni, ezért kiköltöznek, de kocsival akarnak a munkahelyükre járni, ami viszont Budapesten maradt. Ez még jobban megnöveli a forgalmat, ami egy idő után teljesen összeomolhat.

Ezért nem is marad más, mint a decentralizálás, amely még hazánkban ugyan különlegesnek tűnik, de Európában már egy megindult folyamat. A kérdés minálunk csak az, hogy mikor veszik észre a politikusaink az elődeik hibáit. Megelőzően cselekednek e, vagy inkább megvárják az összeomlást és annak a kényszeréből cselekednek.

László56 2011.06.03. 12:44:12

Nagyon szép napot Mindenkinek

Kedves lüke, aki nem is olyan lüke. Vettem a fáradságot és utána néztem az általad ajánlott Wikipédiának. Tényleg érdekes dolgokat találtam benne. Ez azonban csak azt mutathatja meg nekünk, hogy miképpen lesz egy város, főváros. Bécs és esetleg Budapest is. A fővárossá válás azonban még nem feltétlenül jelent vízfejet is.

Vízfej azáltal lesz egy város, amikor nem veszik figyelembe az adottságait és rendezetlenül, adottságai ellenére építik ki. Ez történt nálunk Budapesten. Minden országosnak nevezhető központi egységet oda telepítettek és ezek dolgozóit is odacsábították faluról, anélkül hogy figyelembe vették volna a keskeny utcáit, az elavult csatornázását, szétrombolt utcaköveit, valamint teljesen elavult tömegközlekedését.

Budapest lakossága viszont megsokszorozódott a 60 éves kommunista uralom alatt. Igaz hogy a hivatalos területét is növelték, csak éppen nem fejlesztették. Így tették vízfejjé a fővárosunkat.

Ma már lehetetlen a gépkocsi forgalmat növelni, pedig az a jövőben is növekedni fog. A polgárok nem akarnak bűzben és koszban élni, ezért kiköltöznek, de kocsival akarnak a munkahelyükre járni, ami viszont Budapesten maradt. Ez még jobban megnöveli a forgalmat, ami egy idő után teljesen összeomolhat.

Ezért nem is marad más, mint a decentralizálás, amely még hazánkban ugyan különlegesnek tűnik, de Európában már egy megindult folyamat. A kérdés minálunk csak az, hogy mikor veszik észre a politikusaink az elődeik hibáit. Megelőzően cselekednek e, vagy inkább megvárják az összeomlást és annak a kényszeréből cselekednek.

lüke 2011.06.03. 12:59:05

@László56:
bizony
pl a mentök, a tüzoltók , a beszkárt BSZKRT(ezt tévesztette Cser P.el :székesfövárosi /székesfehérvári, biztos még nem hallotta), a parlament-a londoni után, (de Steindl a Schmidt féle -Bécs /Rathaus- mühelyben tanult ld. duna parti lépcsök vs. Rathaus/Wien)- a Bazilika, 96 m volt a megengedett magasság parlament/ mücsarnok mind- mind akkor épült
és hát Eu egyik legszebb tere- vö Paris -a magyar Bastille helyén!
tudod hanyadik MSZMP kongresszusra készült a Kongresszusi KP?

a szó viccet meg nagyon olcsón -ingyen-adtam fel:)
Eu-ban meg annyira decentralizáltak, hogy nem Párizs hanem NY a világ fövárosa
www.youtube.com/watch?v=MR-oH7twijA

porfelhő 2011.06.03. 13:07:41

Árok: Orbán kimondta, a rendőrök után mindenki nyugdíját visszanyesik"

a miniszterelnök szerint majdnem ott tartunk, ahol Görögország, azaz még mindig dolgozni kell az államcsőd elkerülése érdekében"

atv.hu/cikk/20110602_arok_kornel

hm. Fokozódik, bonyolódik a helyzet. Úgy tűnik a kormány és a rendvédelmisek nem találják a közös pontot, a mindenkinek elfogadható megoldást. Legalább is eddig nem.

Nem értem, miről beszél a Matolcsy, és miről az OV. "államcsőd elkerülése".
Előbbi szerint jók a "találati arányok":) Látható a gazdasági növekedés. hm. össze-vissza beszélés.

lüke 2011.06.03. 13:22:42

Felborult egy birkaszállító Balmazújvárosban

index.hu/bulvar/hirek/2011/06/03/felborult_egy_birkaszallito_balmazujvarosban/
ebben zsüli keze van:)

panelburzsuj 2011.06.03. 14:03:19

@László56:

"Budapest lakossága viszont megsokszorozódott a 60 éves kommunista uralom alatt. Igaz hogy a hivatalos területét is növelték, csak éppen nem fejlesztették. Így tették vízfejjé a fővárosunkat."

60 év:

Nagy-Budapest népessége

1949 1 590 316

2010 1 721 556

hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_n%C3%A9pess%C3%A9ge

Titkon reménykedtem, hogy a szövegeid jólsikerült paródiák. De csalódnom kellett: tényleg azt óhajtod demonstrálni, hogy mekkora idióták is akadnak a Fidesz-kormány seggnyalói között.

xsasha 2011.06.03. 14:04:37

@manyike:
Megjegyzem, ez egy jó gondolat:
"mindig meg kell keresni az igazi okot ..."
Van rá módszertanod?

panelburzsuj 2011.06.03. 14:09:37

@László56:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Budapest_metropolitan_area.png

A zöld csíkot nézegesd, külországi egyetemek híres előadója:

Budapest mai területének népessége napjainkban szinte hajszálra ugyanannyi, mint hetven éve.

panelburzsuj 2011.06.03. 15:52:22

@lüke:

Lovagias leszek: elmesélheted saját szavaiddal, hogy mit változat az eredményen az, hogy közigazgatásilag egyesítetették-e Budapest mai területének népességét.

Akár 1949-ben, akár 1950-ben, akár egy tetszőleges időpontban.

lüke 2011.06.03. 17:16:05

@panelburzsuj:
a grafikon szerint semmit:)
elképzelésem szerint ha
Albertfalvától Sariksárig 50-ben csatolták hozzá ,akkor számszaki szaporulatot

ulrike (törölt) 2011.06.03. 17:26:56

A rádióban volt ma egy riport megváltozott munkaképességűeket a mezőgazdaságban foglakoztató vállalkozásról.

Egy szépen beszélő nagyon értelmes fiatal lány mesélte: Autista munkáslány vagyok, havi 43 ezer forintot fizetnek a munkámért (napi 6 óra kapálás), és még kapok 18 ezer forint állami támogatást is. Ebből befizetem az ellátási díjamat, ami 43 ezer forint, s így még marad is pár ezer forint magamra. Nemrégen vettem egy biciklit. A faluban szoktam biciklizni.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 17:41:58

@lüke: A májnagyobbodás könnyebben kezelhető, mint magas vérnyomás? Vagy olcsóbban?
Lehet, hogy csak az absztinens és nem absztinens, de nem is alkoholista egyedeket statisztikázták.
A ló LADH képe nagyon tetszett, jobban, mint az emberé.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 17:48:37

@lüke: Jól értettem, hogy több ADH kvártélyozásához nagyobb máj kell?

lüke 2011.06.03. 17:58:41

@ulrike:
ja:) több májszövetben - több ADH
az is ma volt a rádióban, hogy a máj(elégtelenség)nem kezelhetö, s mennyien halnak meg( nem emlékszem a számra)
a körtanár nem kérhet hepatitis szerológiát, atyám !
a vizsgálat talán 15 juró és ehhez 3 orvos: körz.> szako.> laboros , beutaló, és 5 óra utánjárás kell, az mennyi juró?

Ordnassac 2011.06.03. 18:02:08

@ulrike: megegyezik a fizetése összege az ellátási díjával? Ehhh...

panelburzsuj 2011.06.03. 18:12:52

@lüke:

Adatokat lehet elképzelni is, de általában praktikusabb értelmezni.

A grafikon (meg mellette három táblázat) épp az összehasonlíthatóság érdekében nem a Budapest nevű város közigazgatási változásait mutatja, hanem a ma Budapestnek nevezett terület népességének változását. Sőt: külön összeadogatja a ma elővárosi övezetnek hívott településegyüttes lélekszámát is, majd a fővárossal összeadva kimutatja a ma budapesti agglomerációnak nevezett településhalmaz össznépességét is. 1870-től 2010-ig.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 18:15:31

@lüke: Az utánajárás lehet, hogy több. A körzetesítéssel az 'utánajárás' porciója még nő. Főleg az időseknek okozhat gondot az utazás. Nem véletlen, hogy Amerikában házasságokat, kapcsolatokat tart meg vagy teremt egy még mindig érvényes jogosítvány az idősebb korúak esetében.

panelburzsuj 2011.06.03. 18:16:17

@lüke:

Aban persze igazad van, hogy az elképzelős típusú olvasók kedvéért mindezt oda is írogathatné agrfikonok-táblázatok mellé a nagyrabecsült wikiközösség.

Itt van Ordnassac, a Wikipédia hivatlos előmozdítója, pendítsd meg előtte ... :)

ulrike (törölt) 2011.06.03. 18:21:57

@Ordnassac: Igen. A FŐKEFE a kérdéses vállalkozás tulajdonosa, ki panaszkodott, hogy eddig veszteséges volt. Nem tudom, lehet-e még ennél jobban levinni az élőmunka díját. Azt viszont tudom, hogy nagyon nem tisztességes, hogy azonos munkáért nem azonos díjat fizetünk bizonyos körülmények alapján, gondolván, minek neki annyi.

lüke 2011.06.03. 18:29:10

@ulrike:
in H: apán 89, naponta autóba ül

ulrike (törölt) 2011.06.03. 18:35:00

@lüke: Jó ilyeneket látni. Hátha én is megtehetem akkor majd!

ulrike (törölt) 2011.06.03. 18:53:33

@panelburzsuj:
1. Amit László mondott - az obligát komcsizást leszámítva - abból figyelemre érdemes a decentralizálás, minek sok példája van másutt. Nálunk ez nem kezdődött el, holott az informatika korában az összeműködés fizikailag távoli helyek között is könnyedén fenntartható.
2. Laktam egy főváros közelében, hol a reggeli időben 15 perces közökkel mentek a vonatok befelé, du. 5 után ellenkezőleg. Az utolsó vonat kifelé 00:40-kor indult, hogy egy színházi előadás után még nyugodtan megvacsorálhass valahol. Sok bennszülött kollégám vonatozott oda-vissza naponta. Némelyik 2 órát is irányonként, mivel a városban lakni s élni nagyon drága lett volna.

lüke 2011.06.03. 19:14:24

@ulrike:
faszilitálják az életet, van ahol difficulties- ezzel operálnak
a holland eü-s meghíváson voltam 88-ban, a programot én állitottam össze, ök: az utazást, vonattal
egyetlen vonat, egyetlen percet sem késett - rengetegen utaztak -

ssi 2011.06.03. 19:16:54

@a-kis-herceg:

"esztergomi aljegyző írásban lemondott posztjáról, a jegyző pedig a megválasztása óta nem hajlandó levezetni a képviselő-testületi ülést - közölte a város polgármestere."
www.hirextra.hu/2011/06/03/lemondott-az-aljegyzo/

"Jó politikus-e Tétényi Éva? "
hvg.hu/itthon/20110603_tetenyi_eva_nagy_attila_tibor

ssi 2011.06.03. 19:22:41

"Századvég: a többség módosítaná a korkedvezményes nyugdíjazás rendszerét" - így van, csak nem visszamenőleg, jogrend lévén
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-438032

"Orbánék véleménye a rendőrökről ... 2009-ben"
vastagbor.blog.hu/2011/06/02/orbanek_velemenye_a_rendorokrol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

ssi 2011.06.03. 19:29:00

O.V. "A legfontosabb kormányzati feladataink között említeném, a kormánynak és a kormányzatnak meg kell őriznie emberi, gőg nélküli, a cél iránti alázatra épülő jellegét. Szerénység, szolgálat, visszafogottság. "
varanus.blog.hu/

"a nem szokványos magyar gazdaságpolitika legjobb eleme a kiigazítási csomag. Vagyis a legszokványosabb elem. "
www.portfolio.hu/gazdasag/ezert_kellett_a_szell_kalman-terv.150419.html

aszekelyek 2011.06.03. 19:36:46

@lüke: Honnan tudnák azt az rtl klub munkatársai, hogy kell ezt csinálni ott? Gondolod, hogy ezt bárhol egyszer is csak megemlítették nekik? Annyi eszük meg nincs, hogy maguktól kapizsgálják. Nálunk a kereskedelmi tévéknél hagy némi kívánnivalót a munkatársak ilyen irányú műveltsége és felkészültsége... IS.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 19:44:12

@lüke: Nálunk nagyon sok minden eléggé lezüllött állapotban van, mi sok esetben majdhogy nem katasztrofális szinergiákat termel ki. Ld.: a főváros és környéke tömegközlekedése. A legjobb példák az állam (vagy önkormányzat) tulajdonosi és vállalkozásvezetési inkompetenciájára nagyvállalataink, mint a MÁV, Magyar Posta, BKV.

6.Lenin 2011.06.03. 19:44:53

@lanyi:

A gyűlölet rossz tanácsadó.

Mindenkinek a saját tyúxaros kis élete az elsődleges, de az én tyúxarosom függ sok másik tyúxarosától is.
Idáig kellene eljutnia, gondolatban legalább.

Abban talán igaza van, körültekintőbben kellett volna eljárni, ha lenne rá idő. Talán jobb lenne megvárni 1 a görög helyzethez hasonlót itt is.
Talán, ha éreznék a különbséget, könnyebben elfogadnák a kevésbé rosszat is.

aszekelyek 2011.06.03. 19:48:21

@lüke: Tudod , azt nem értem, hogy a gyártásvezető az minek van náluk. Persze lehet, hogy nincs is gyártásvezető:) Az ő dolga a forgatási engedély, a helyszín, mindenféle egyeztetés lefolytatása. Na jó, én még a régi iskola vagyok....? :D Amolyan banyesz:) Lantosnál, R.I.P. ez elő nem fordulhatott volna... Az MTV -ből ismertem őt. Közszolg. híradó gyártásvezetője volt kb ezer évig.

@manyike: ez magánvéleményed vagy a kutatás része?

jjulie 2011.06.03. 19:50:55

@aszekelyek:

így jó, használod a neved

aszekelyek 2011.06.03. 19:50:57

@lüke: Nem világos nekem a grippen grófnak nem esik baja, vagy mi? Bocsi nem bírtam kibogozni...:D

aszekelyek 2011.06.03. 19:53:19

@lüke: MA mondta a barátnőm, hogy náluk, németeknél is munkaszüneti nap a Mennybemenetel naoja. A tegnapi. Nagyon sok van egész ébnem ilyen munkaszüneti nap náluk. :)

ulrike (törölt) 2011.06.03. 19:55:45

@lüke: Ez egész jó wiki lap. A Methods and techniques részbe fel kéne venni a Truth Engineering-et.

aszekelyek 2011.06.03. 19:56:16

@jjulie: Látod vén fütty :) Most mennem kell, pá, jót ne halljak rólad! Péntek este van, menjél csajozni! :) Vagy híj házhoz egyet-kettőt:)

lüke 2011.06.03. 19:56:48

@aszekelyek:
ascension, de nálunk áldozó csütörtök

na gyerekek, Djokovicsot kiütik?
nem szeretem a RG-t ,mert már nem lesz kanalam a old lawn-ra

lüke 2011.06.03. 19:58:09

@aszekelyek:
nem hát>magyar
már kapott is a londoni dutyiért egy kis kártérítést

jjulie 2011.06.03. 20:01:13

@lüke:

nagy a baj, de még magmentheti a sötétedés

ulrike (törölt) 2011.06.03. 20:13:04

@lüke: "Since 1998 the British aerospace company BAE Systems has been the largest shareholder in Saab following its acquisition of a 35% stake"
en.wikipedia.org/wiki/Saab

Ordnassac 2011.06.03. 20:21:42

@lüke: nem feltétlenül. 3. szett 4:1 Djokovicsnak. :-)

@aszekelyek: viszont ők nem ismerik a hosszú hétvégét, tehát ha csütörtökre esik egy ünnepnap, attól függetlenül pénteken iskola és munka is van. Sok értelme így nincs.

lüke 2011.06.03. 20:29:00

@Ordnassac: látom,izgi
itt Bécsben nincs senki, iskolai szünet volt ma

panelburzsuj 2011.06.03. 20:41:05

@ulrike:

1. László mondókájában a (hamis) tények csak a komcsizás körítéséül szolgálnak. Hogy nézne már ki, ha azt kéne mondania, hogy Csonka-Magyarországnak sokkal vízebb feje volt Budapest, mint bármikor később? (Emlékeztetnék pl. olyanra, hogy a legkomcsibb korszakban Budapestre sokáig egyszerűen tilos volt beköltözni vidékről, részben épp ezen a jelenségen hízott meg az agglomeráció. Vagy emlékeztetnék a hatvanas-hetvenes évek iparkitelepítési hullámára, ami egyértelműen decentralizáció, csak nem elég széleskörű.)

2. A napi ingázás kényelmesebbé tétele NEM decentralizáció.

3. A komcsikorszak igazi vízfej-nyertesei a megyeszékhelyek voltak. A nagyságrendileg stagnáló Budapesttel ellentétben némelyikük lakossága megháromszorozódott 40 év alatt. (Ami azt is jelenti, hogy a "klasszikus zöldmezős" szocialista városokba terelt népesség csak töredéke a már meglevő, de erősen felduzzasztott "uralmi központokba" áramlókénál.)

jjulie 2011.06.03. 20:49:55

@panelburzsuj:

megélhetési komcsizó, vagy csak kényszeres komcsizó

bóra77 2011.06.03. 20:51:00

hát, kipukkadni látszik Djokovic:(((

ulrike (törölt) 2011.06.03. 20:51:29

@panelburzsuj: 'A napi ingázás kényelmesebbé tétele NEM decentralizáció.'
Nem is mondtam, hogy az. Mondom viszont, hogy a kettőt (ingázás közlekedési támogatása, decentralizáció) lehetne kombinálni.
Kiterjeszthetjük a Bp és agglomeráció vitát a megyeszékhelyekre is ('maguknál meg üldözik a négereket' iskola), de ez Bp gondjainak megoldásán nem segít.

bóra77 2011.06.03. 20:54:40

sőt..Federer ezt 4-ben nyeri (de ezt az első szett után megmondtam), és nyeri a Garrost is. ez a véleményem.

panelburzsuj 2011.06.03. 21:05:50

@ulrike:

Én csak arra akartam rámutatni, hogy Budapestnek nem az a gondja, hogy túl sokan vannak a budapestiek, hanem hogy az urbanisztika és a tágabb értelmű "térségtudomány" máig se tudott kiszabadulni a politika és az újabban vele együttjáró korrupció szorításából.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 21:09:10

@lüke: A bó't az bó't. Kőkemény csata nagy állami pénzekért. Államok -nem csak a miénk - hajlamosak néha olyat is venni, mire igazán nincs is szükségük, de jó sokat és jó sokáig kell érte fizetni, haszna viszont semmi.

Sógorok e tekintetben - vadászgép vásárlás - ugyanolyan hülyék, mint mi, csak vastagabb pénztárcával. Kezdték F-18 (anyahajóra méretezett futóműve van), gondolkoztak SAAB-okon, most Eurofightereknél járnak, mit még az átkosban terveztek, hogy a szovjetekkel szemben legyen egy saját, külön bejáratú 'air superiority' gépük. Hun van má' a tavalyi hó? A szovjetek meg még ott sem.

Közben az osztrákoknak, mint nekünk magunknak is, olyan gépre van igazán szükségük, ami a légtérbe betévedőket kitüledeli (air policing). Ezeket olcsóbb gépekkel is meg lehetne csinálni.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 21:11:51

video.ft.com/v/971241696001/Long-View-Underclass-threatens-recovery
Majdnem 12 perces FT video. Ha valakinek van ideje s türelme, érdemes megnézni. Informatív.

török gábor 2011.06.03. 21:14:42

@bóra77: ez nem történhet meg. nem.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 21:21:26

@panelburzsuj: 1értek, nem a népesség volumene okozza a problémát. Decentralizációval lehetne csökkenteni az ingaforgalmat (is), a tömegközlekedés fejlesztésével meg enyhíteni fájdalmait. Ez egy nagyon komplex dolog lenne (stratégia, beruházás, stb), egy párszáz méter hosszú busz sáv puccs szerű felfestése nem a legjobb kezdés volt.

bóra77 2011.06.03. 21:41:41

@török gábor: vagy mégis? (majdnem infarktust kaptam..szegény Nole:((. sajnálom nagyon) Nadal meg gyengébb most, saját bevallása szerint is. Federer határozottan esélyes, és nyerni fog.

panelburzsuj 2011.06.03. 21:51:00

@ulrike:

"Miközben a spontán decentralizáció piaci oldalon tetten érhető, addig a közigazgatási centralizáció pont ellentétesen hat, a két folyamat kioltja egymást, és mindez a közlekedésben csapódik le."

http://dugodij.hu/index.php?page=hirek_reszletes&hir=Sokközpontú Budapestre lenne szükség

(Pedig nem beszéltünk össze, sőt most futottam végig ... :)

Ordnassac 2011.06.03. 22:04:10

@török gábor: ilyen egyértelmű kijelentést is rég olvastunk tőled. :-D

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.03. 22:06:55

"Rémhír, hogy államosítanák a bankbetéteket

Rémhírnek és minden alapot nélkülöző álhírnek nevezte a pénteki rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón Nagy Anna kormányszóvivő, hogy a magyar bankbetéteket államosítaná a kormány. Az ügyben a felügyelet és a rendőrség is vizsgálódik."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=435630

Persze, hogy rémhír. Ám a FYDESZ minden olyan határt átlépett, ami alapján azt mondhatná bárki, hogy LEHETETLEN.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.03. 22:12:19

@vinczej: Bár egyes fóbiás összeesküvés-"elmélők" mondhatják azt is, hogy egy ilyen "INTERNETES rémhír" nagyon jól jöhet az Internet "szigorú felügyelet alá vonására" is indokként a kormánynak. :-)

Ordnassac 2011.06.03. 22:18:14

@török gábor: @Ordnassac: remélhetőleg érthető volt az irónia a szöveg mögött. :-)

Ordnassac 2011.06.03. 22:19:56

@vinczej: ebbe sok állam bicskája beletörött már, klasszikus eszközökkel nem is megy, szóval ha a t. kormány megint be akar égni, hajrá!

Réthelyi Miklós for President!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.03. 22:30:09

2011: "Az összes nyugdíjjuttatás megadóztatását tervezi a kormány"

www.168ora.hu/buxa/megadoztatnak-a-nyugdijakat-76792.html

2008: "Fidesz: A nyugdíjak megadóztatása újabb egyhavi nyugdíjvesztést eredményez"

www.gondola.hu/cikkek/57182

Ordnassac 2011.06.03. 22:42:04

@vinczej: tudtommal ez ellentétes valamilyen EU-jogforrással, de utánanézek.

ulrike (törölt) 2011.06.03. 23:11:33

@vinczej:
1. Ez egyelőre csak a sajtó hírverése, hogy valamilyen kormányzati reakciót provokáljon.
2. A'szem a tűzoltó szakszervezeti vezető, hibát követett el, ti. az általános szabály szerint a sajtónak mindenki csak magáról (szervezetéről, ügyéről, stb) nyilatkozik, nem a másikról. Hazudni lehet, de csak arról, amit te csinálsz. Ezen túlmenően, a sajtó kormányra uszításával nem erősítette saját pozícióját, s nem is ösztökélte a kormányt megegyezésre.
3. A'szem ezért, ez a Kornél gyerek nem túl jó stratéga, se nem túl jó taktikus. Kakiban lehet, több jel is utalt már arra, tűzoltóink bután álltak neki a dolgoknak, a szakszervezetek megosztottak talán éppen amiatt, mert utcai balhékat a többiek nem akartak felvállalni. Jó okkal.

Ordnassac 2011.06.04. 00:05:31

@ulrike: a magyar szakszervezeti mozgalom amúgy is történelmileg gyenge...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.04. 01:39:44

@bóra77: nem valószínű. Federernek fóbiája van Nadaltól, sajnos.

lüke 2011.06.04. 06:23:47

@vinczej: @Ordnassac:
megkérdeztek:)
fél éve borítélkoltam kb., eu-s harmonizáció, lesz törvény is hozzá

@teevee: lehet alakítani
mindent átalakítani ,csak a fejekben nem változik semmi, söt a fejek se
(kupleráj-matrac-kurva eseet)

@Hepci: azért kicsit más a mentális felkészítés, (a gyermekkorról nem is beszélve),fóbia nincs- szerintem
(nem úgy, mint nálunk: Vura M. a lelátón készíti fel Sebestyén Julit fejben, szomorú gyermekkora után, hmmm)

lüke 2011.06.04. 06:28:36

@Ordnassac:
meg vagy te örülve? rendes szakmája és családja van
már miért kéne politikusnak mennie 70 felett

porfelhő 2011.06.04. 08:11:06

Rémhír került fel tegnap egy nyilvános internetes levelezőlistára, mely a magyarországi bankbetétek államosítását vizionálja.

A cselekmény kimeríti a rémhírterjesztés bűntettét, ugyanis alkalmas arra, hogy emberek tömegét megzavarja. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket"

www.168ora.hu/itthon/remhir-hogy-allamositanak-a-bankbeteteket-76821.html

hm. "piacbefolyásolás, rémhírterjesztés". hm.
Az egykulcsos adó bevezetésétől sokkal többen megrémültek, mint ettől a hírtől, úgy gondolom.
hm. Én egyáltalán nem rémültem meg.
:))

jjulie 2011.06.04. 08:11:19

@Hepci:

persze, federernek erősen negatív mérlege van a nadal ellen, nevezhetjük fóbiának is, a nadal meg az első teniszező volt és maradt sokáig, aki nem veszteni ment fel a pályára a federer ellen

a lüke szerint meg nincs fóbia a pályán, csak a nadal meg a federer

(egyes kommentátorok szerint szegény pantani sem egyedül szokott ült a biciklin lefelében, hanem mindig vele volt a majré is)

@lüke: vajon mi fán teremhet a fóbia, fóbiafán talán, mi a latin neve, nem őshonos a rajna mentén, nem tudod véletlenül? (a wiki nem tudja)

ezt figyeld: "A német Svájc más régióival ellentétben, Bázel általában EU-pártian és balliberálisan szavaz."

jjulie 2011.06.04. 08:21:06

@porfelhő:

ez a rémhír terjesztés, háborús ídőkben volt divatban és persze most is háborúban állunk, bár mindíg elfelejtem hogy ki ellen is hirdette meg éppen az orbán az évértékelőjében, amit még nem értékel a törökgábor

@Ordnassac: a rémhír az valami jogí kategória, és nem búlvár?

porfelhő 2011.06.04. 08:27:26

Szijjártó: semmilyen nyugdíjat nem adóztatnak meg
Kártékony dolog összekeverni a korengedményes nyugdíj kérdését az öregségi nyugdíjjal. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/06/03/21/Szijjarto_semmilyen_nyugdijat_nem_adoztatnak_meg

kabinet arra törekszik, hogy átlátható nyugdíjrendszer, illetve általános öregségi nyugdíjkorhatár jöjjön létre, ami mindenkire vonatkozik. "

Nincs abban semmi különös, ha ezután negyvenöt-ötven éves emberek nem fognak nyugdíjba menni. /vagy éppen legyen kicsivel ötvenen túl/.
A rendszerváltás után a nagy létszámcsökkentések alkalmával ilyen korú emberek tömegei mentek nyugdíjba és nem csak rendvédelmisek.

porfelhő 2011.06.04. 08:33:22

@jjulie:
Én nem állok háborúban.
A kormány háborúzik az államadóssággal.....

jjulie 2011.06.04. 08:34:11

@lüke:

persze megint igazad van: "A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle."

a federer jogosan fél a nadaltól, nem pedig indokolatlanul, bár évek óta nem tud szabadulni tőle, és lehet hogy csak a visszavonulással

fóbia nincs:

The following is a breakdown of their head-to-head results:[10]

Nadal reacts in the finals against Federer at Roland Garros 2007.All matches: Nadal 16–8
All finals: Nadal 12–6
Grand Slam matches: Nadal 6–2
Grand Slam finals: Nadal 5–2
Tennis Masters Cup/ATP World Tour Finals matches: Federer 3–0
Tennis Masters Cup/ATP World Tour Finals finals: Federer 1–0
ATP Masters Series/ATP World Tour Masters 1000 matches: Nadal 9–3
ATP Masters Series/ATP World Tour Masters 1000 finals: Nadal 6–3
Best of five set matches: Nadal 8–3
Five set matches: Nadal 3–2

jjulie 2011.06.04. 08:44:53

@porfelhő:

én meg legtöbbször ülök amikor az orbán sületlenségeket beszél

jaegtoer 2011.06.04. 08:53:43

@porfelhő:

"_Én nem állok háborúban.
A kormány háborúzik az államadóssággal....._"

Ja, neked nem is kell, ha az államadósságból élsz, vagy annak hasznait húzod. Így könnyebb is a kormányra hárítani a tennivalókat, egy a lényeg a zsé minden hónapban megérkezzen hozzád. Ez ellen harcolni? Ki az a botor lélek, aki ez ellen hadakozna?

cambridge.on 2011.06.04. 08:55:35

@jjulie:
Azért sokan vannak(vagyunk), akik a futógép helyett a szépséget, a kreativitást szeretjük a játékban. Nyomasztó lehet egy gumifal ellen játszani. Bum-bum Becker is volt világelső, de játéka közel sem volt olyan látványos, mint Edbergé, vagy Agassié.

jjulie 2011.06.04. 08:55:54

@jjulie:

folyt.: és egy ilyen kezdet sem fóbiát okoz

2006 Roland Garros
France Clay F Nadal, Rafael
1-6, 6-1, 6-4, 7-6(4) Stats
2006 ATP Masters Series Rome
Italy Clay F Nadal, Rafael
6-7(0), 7-6(5), 6-4, 2-6, 7-6(5) Stats
2006 ATP Masters Series Monte Carlo
Monaco Clay F Nadal, Rafael
6-2, 6-7(2), 6-3, 7-6(5) Stats
2006 Dubai
U.A.E. Hard F Nadal, Rafael
2-6, 6-4, 6-4 Stats
2005 Roland Garros
France Clay S Nadal, Rafael
6-3, 4-6, 6-4, 6-3 Stats
2005 ATP Masters Series Miami
FL, U.S.A. Hard F Federer, Roger
2-6, 6-7(4), 7-6(5), 6-3, 6-1 Stats
2004 ATP Masters Series Miami
FL, U.S.A. Hard R32 Nadal, Rafael
6-3, 6-3 Stats

porfelhő 2011.06.04. 09:02:11

Az LMP csalódott a budaörsi buszsáv kudarca miatt
"döbbenten" figyelik, hogy "egyes fideszes és szocialista politikusok aktív közreműködésével talán évekre elhalasztódik a bevezetése".

Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár fideszes polgármesterének közleményében az LMP azt javasolta, hogy a magas lóról leszállva üljön inkább vonatra:"

www.stop.hu/articles/article.php?id=885054

hm. helyzet van, ebben az ügyben, döntésben is. hm. milyen érdekes, most akkor ki esett át a ló túloldalára. vagy éppen ki ül azon a bizonyos lovon.?
:)

aszekelyek 2011.06.04. 09:03:01

@lüke: A grippen ügyben biztos nem lesz baja de ezek a magyarországi tulajdonszerzések még homályosak nekem. Hangulatkeltésnek alkalmasak, az tény. Van viszont egy komoly fond Szőcs Államtitkár döntése körül nekem. Hírtv-n láttam tegnap. Bár sokan figyelmeztették, hogy a két fickó, egyik ebola sógora, rosszhírű , gazemberek, fűnek, fának tartoznak, a Sorstalaság forgatásakor eltübtettek több száz milliót, az MKKA elvette tőlük a film forgatási jogát , más fejezte be a filmet sokkal később, mégis támogathatónak tarja a BIFF névre keresztelt nemzetközi "A" kategóriás filmfesztivált. A B budapesti névhasználat már szabálysértés, mert nincs rá engedélyük de a plakáton ott van. Szőcs azt mondja, ő a Balatonon, utószezonban tartaná, bár sok mozi nincs arrafelé....A fickók megúsztak mindent eddig, nem ütötték meg a bokájukat... ez sem világos, miért.... Benkő Laci / Omega, kamerába lenyilatkozta, visszaélnek a nevével, mert ő már februárban megtiltotta nekik, hogy emlegessék és lemondott a szervezet tagságáról, amikor megtudta, kik ezek.Nagyon cifra az ügy. A hyundai szponzornevet se úgy használják, ahogy az frankó. Egy hétre kaptak egy autót, oszt jónapot. Utánajártak az oknyomozók:) Nem lájkolom , ezekre bármit rábízni.Duna tévés, eltűnt, sokszázmilliós pénzekkel is összekapcsolódik a viselt dolgaik listája. Szerintem megint meg akarják majd a haveri kutyákkal kicsit harapdáltatni őket....

porfelhő 2011.06.04. 09:06:39

@jjulie:
Még isteni szerencse, hogy ülsz.....
Feltételezem, egyébként, hogy nem állva dolgozol.

:)

porfelhő 2011.06.04. 09:13:34

@jaegtoer:
Hm. Szövegértelmezés!
Úgy bizony! Milyen okos vagy, fantasztikus.
Én csináltam az országnak az államadósságot.
Legalább most már ezt is tudod.
:)

jjulie 2011.06.04. 09:19:32

@cambridge.on:

akkor te is látod a fóbiát is a pályán, akár a hepci, nem úgy mint a lüke?

a federer nem gumifal, mert nem ad vissza mindent, és nem nyomasztó játszani ellene? szerintem meg általában sokkal veszélyesebben pattan róla vissza minden mint a nadalról, tapasztalhatta tegnap a djokovic is

a tenisz arról szól, hogy rá tudja e tenni a nyomást a másikra a játékos, a federer ennek a nagymestere, évekig a nadal volt szinte az egyetlen aki immunis volt rá (na meg a murray), ezekkel szemben negatív is a mérlege

én szeretem a kreatív játékot, ezért vagyok barca drukker, viszont tudom azt is, hogy a federer magabiztos fölényes testbeszéde félrevezető,

volt egy magyar hosszútávfutó a nyolcvanas években, már nem emlékszem a nevére, ő mosolygott a futás közben, az eltorzult arca mosolyba torzult, nem pedig a lelki állapotát tükrözte

az ilyen sportteljesítmények az egyéniség győzelmét jelentik, nem a csont és izomrendszerét

a teniszt meg a tévedések elkerülése végett, elsődlegesen lábbal játszák, és csak utána kézzel, és az nyeri a labdameneteket, aki eggyel többször adja vissza a labdát, mint az ellenfele, és láthatóan a nadal ezt jól megjegyezte, és jó hozzá a lába, jobb mint a federeré

porfelhő 2011.06.04. 09:29:14

@jaegtoer:
Harcoljanak az "álnyugdiíasok", meg azok, akik szinte semmi járulékot, adót nem fizettek, mert segély mellett feketén dolgoztak, de minden ellátásra jogot formáltak.
Meg a táppénz csalók, akik esetleg mellette még dolgoztak....
Hogy csak ennyit említsek. Ők élték- élik jogtalanul az állam pénzét, no meg az enyémet is.......

Egyébként teljesen jól vagy?

aszekelyek 2011.06.04. 09:29:33

@jjulie: Midig bűncselekmény volt volt és a nemzetbiztonsági hivatalnak kellett volna üldöznie is csak eddig nem tette. Nagyon régóta több évvel büntethető konkrét bűncselekmény. Nem, nem bulvár. Sokat írkáltam erről mno-n anno. P.S.sokszor volt aktualitása.

aszekelyek 2011.06.04. 09:31:33

@Ordnassac: Azt azért nem mondanám:) @porfelhő: anonimitás van, még az is lehet, hogy te:)

jjulie 2011.06.04. 09:37:05

@aszekelyek:

az rémhír hogy győzőtt a fülkeforradalaom, ki is volt az a bűnőző aki ezt kitalálta és terjesztette?

meg rémhír az hogy bajban az államháztartás, arra emlékszem, azt a szijjártó és a kósa terjesztette, de nem tudod melyik bűnöző találta ki a háttérben? hol volt a bűnüldözés akkoriban, banyesz?

aszekelyek 2011.06.04. 09:38:44

@lüke: négyszázharmincezer eurót????? ott is van egy igazságszolgáltatás..., mondhatom.

@vinczej: itt is terjesztették:) A bűncselekmény, az bűncselekmény. Az volt a szoci kormányok alatt is. nem a FIDESZ találta ki most ezt a törvényt. Baromi régi már. Csak eddig nem mozdultak hivatalból. Nem volt érdeke azoknak, akik azt terjesztették kormányon, pld.hogy a zorbán befagyasztja a nyugdíjakat... és hasonlók. Magukat mégse tették ugye három évre börtönbe. Nagy kár. Két elemi elég hozzá, tudni, kiknek az érdeke ezeket terjeszteni.

a-kis-herceg 2011.06.04. 09:45:43

@jjulie: a rémhírterjesztés:

széleskörben elterjeszted hogy erőszakkal elveszed a zemberek pénzét...

ha te ezt utána nem valósítod meg akkor rémhír volt...

ha a fides tényleg elveszi, akkor nem volt rémhírterjesztés...

a fides csak fél ettől a bűncselekménytél, ezért kénytelen utána ELVENNI...

azt meg nem büntetik... a politikusnak joga hüje legyen... a korméány ámokfutást a törvény nem bünteti

aszekelyek 2011.06.04. 09:47:45

@jjulie: Nem , az nem rémhír. Az rossz hír volt a ballibnek. Mindössze. Leght relativizálni persze. Meg is tették. Nem is volt az kétharmad.. bla, bla. Nagy tömegekben nem kelt félelmet csak a bukott vezérekben, akik nem tiszták , mint a hó. Meg nem jön a lé, mint eddig, elzárták a csapokat. Az nagy tömegekben éppen hogy nem kelt félelmet. Az érintettek pedig egy csepp félelem nélkül hazudoznak tovább, akiket a fülkékben a süllyesztőbe raktak. A lábbal se szavazók detto. Indulatokat kelthet de mást. A tény az tény. A teljesen valótlan , alaptalan félelemkeltés meg rémhírterjesztés.Elég régen csinálták már. Most belehúztak biztosan.

jjulie 2011.06.04. 09:49:04

@aszekelyek:

"A bűncselekmény elkövetési magatartása a zavar vagy nyugtalanság keltésére alkalmas valótlan vagy elferdített tény állítása, híresztelése. Tény minden múltban lejátszódott vagy a jelenben folyamatban levő emberi cselekedet, magatartás, egyéb esemény. Tényállítás közlés arról, ami a múltban létezett vagy a jelenben fennáll, a tény híresztelése mások által tett tényközlés továbbítása. Feltétel, hogy a tényközlés vagy híresztelés valótlan legyen és az emberek nagyobb csoportjában – (első ránézésére nem állapítható meg a számuk) – zavar – (harmonikus életviszonyok megbomlása) – vagy nyugtalanság – (kiegyensúlyozatlanság) – keltésére alkalmas legyen.

A bűncselekményt csak közveszély színhelyén – olyan helyzet, amikor nem meghatározott személyt vagy anyagi javakat fenyeget a sérelem bekövetkezésének reális lehetősége – nagy nyilvánosság előtt lehet elkövetni."

sorold, az orbán nevű bűnöző hányszor követett el ilyet

újabb fideszbirkaetetés, az igazságos orbán odacsap ahova köll, rendet tesz, a rémhírterjesztők a hűvösön vannak mostantól

istenem, banyesz, mikor haladod meg ezt a fideszalekoszi magasságot?

aszekelyek 2011.06.04. 09:51:06

@ulrike: Nálunk a PPP-ket is úgy csinálta az az állam, amelyik olyan rossz gazda volt, hogy felülmúlhatatlan. Már a személyek tevékenysége.

lüke 2011.06.04. 09:51:25

@aszekelyek:
ma de jure et psichologica nyomja a kulturhiatust

a-kis-herceg 2011.06.04. 09:52:39

@jjulie: szerintem az is rémhír kategória amikor a kormány (zsidesz) aszondja: mindenkitől elveszzük a korkedvezényes ezt azt...

és ezt csak taktikából... ijesztget... aztán meglép egy enyhébb változatot...

büdös rohadt fides meg fog bukni... ez nem rémhír ugye? ez örömet okoz...

jjulie 2011.06.04. 09:53:48

@aszekelyek:

rémhír az is, hogy a fidesznek kétharmados a támogatottsága

végtelen a fideszrémhírgyárbűnelkövetési lista, a főbűnos neve: orbán

ne terjessz fideszrémhíreket, mert a hűvösön találod magad

lüke 2011.06.04. 09:54:48

@aszekelyek:
a bankok egymillióig garantáltak régen
ma mennyi? 10 e euro ? 2, 7 M ?
na, mennyit teszel be Pistike?

aszekelyek 2011.06.04. 09:57:22

@vinczej: ha ők írják, akkor biztos is.... :DDDD Még megvárom, mit ír a jereváni rádió.

porfelhő 2011.06.04. 09:58:38

@aszekelyek:
Vicces vagy.

Látom újra egymásra találtatok.
Ezért csak írogassatok. Jó szórakozást.

aszekelyek 2011.06.04. 10:00:26

@lüke: legutóbbi hír erről 13 millió volt.A bankok nem a kormány !!! HA jól tudom. :) A bankok így persze bedönthetnek mindent... A mocskoktól meg ki is telik.

porfelhő 2011.06.04. 10:00:34

@jjulie:

Nagyon szeretném, és el tudnám viselni, ha nem szórakoznál nap, mint nap velem.
Érted ugye?

aszekelyek 2011.06.04. 10:04:21

@jjulie: Az meg igaz volt. A nagyon felültervezett bevételek miatt a hiány tényleg véres verejtékkel lehetett csak ott tartani, ahová ígérték a kedves elődök. Hagytak számos ilyen medvecsapdát jó előre a következő kormánynak. Nem volt az sem rémhír.

porfelhő 2011.06.04. 10:06:57

@jjulie:

A szórakozásodhoz ott van neked a lükéd meg a többi.
vagy keressél még egy-két tucatot.

jaegtoer 2011.06.04. 10:07:39

@porfelhő:

eredetileg ezt írtad:

""_Én nem állok háborúban.
A kormány háborúzik az államadóssággal....._"
ezt válaszoltam:

"_Ja, neked nem is kell, ha az államadósságból élsz, vagy annak hasznait húzod. Így könnyebb is a kormányra hárítani a tennivalókat, egy a lényeg a zsé minden hónapban megérkezzen hozzád. Ez ellen harcolni? Ki az a botor lélek, aki ez ellen hadakozna? _"

Erre meg affektálsz, hogy izé dominó, majd személyeskedsz.

Akkor azt kell írni Aranyanyám, hogy nem te lapátoltad össze az államadósságot, fizesse ki az aki élvezte a hasznait, persze ez valamiért nem ment, csak amikor szembesítettelek fenemód fennkölt, kívülállót imitáló kijelentésed tarthatatlan voltával.

Nyóc évig minden fain vót, most jött meg érdekes módon az öntudatod, mintegy Csipkerózsika álomból ébredve öntudatra.

Ezután megkérdezed:

"_Egyébként teljesen jól vagy? _"

Jelentem, kiválóan, mind mentális, mind fizikai állapotomat tekintve. Akkor most jöhet az örvendezés, vagy a szokásos lesajnálós attitűd?

Szövegértés. Ja! Bagoly mondja verébnek. kezd a kéccerketőnél, ha nem megterhelő. Szövegértés, háttudod....?

aszekelyek 2011.06.04. 10:08:04

@vinczej: A rémhír nem a lehetetlent meríti ki. Már a büntetőjogi kategóriája. Hanem az alaptalan híresztelést. Azt meg te is elismered.

lüke 2011.06.04. 10:10:44

@jjulie:
a kényszerképzetes gondolkodik fóbiában
nem a teniszezö, akit minden nap megverhetnek

jjulie 2011.06.04. 10:14:00

@aszekelyek:

hazudsz fideszalakosz, vagy a főbűnös orbán hazudott másnap: stabil a költségvetés

hazudsz, együtt lesztek a hűvösön a főbűnössel, főhazugok, de az is lehet, hogy nem hazudsz, csak ennyicske eszed van

aszekelyek 2011.06.04. 10:14:42

@lüke: Úgy tudom, hogy ott nem is dolgozhat ha valaki eü okból nyugdíjas. Azt nem kéne harmonizálni:) hornék alatt már volt adóköteles az összes nyugdíj, ha valaki még dolgozott mellette. Apukám:) Összevonták a jövedelmet és azután adózott. Az eltartottak számától függetlenül. Ami szintén nem így van az EU-ban. Mondta Viktor, hogy úgy lesznek a dolgok, mint az EU-ban:)

porfelhő 2011.06.04. 10:14:45

@jaegtoer:
Nyóc évig minden fain vót,"
Neked lehet, hogy az volt.
Engem biztosan összetévesztettél valakivel, és nem is nekem akartál irni.
Nem személyeskedés, a véleményem irtam. és nem is fogom megváltoztatni. Sosem voltam azon tagja a társadalomnak, akik mások "hátán" kapaszkodtak felfelé és élősködtek. Vagy éppen mások befizetéseiből húzták a hasznot.

Aranyanyám" az nem én vagyok.
Tévedsz.

porfelhő 2011.06.04. 10:19:44

@jaegtoer:

Az a te "Aranyanyád" akinek anno a barlangban védted a körömcipő sarkát.
Vele szórakozzál, ha kérhetlek.
fain vót," neked biztos.

lüke 2011.06.04. 10:20:44

@aszekelyek:
nem hát,
ha elmegy dolgozni elveszti a nyugdiját
invalidus nem TUD dolgozni
aki elönyugdijba megy - mert megvan a 40 éve- ö se! a nyugdijkorhatár betöltéséig

jjulie 2011.06.04. 10:20:58

@lüke:

és ennek az eredményhirdetésére is emlékszel? amikor a sírástól nem tudott megszólalni?

www.youtube.com/watch?v=jj-QmmNO2dM

meg arra a jelenetre, amikor már bent volt a hálónál, és zavarodottan visszament az alapvonalra, amihez hasonlót soha senki ellen nem produkált?

fóbiáról szó sincs, az csak a fóbia fán lóg, és ha megérik, lepottyan

nem nem, a federernek soha nem volt gondja a démonokkal, egy pillanatig sem

aszekelyek 2011.06.04. 10:21:14

@jjulie: sorold inkább te, mi nem volt igaz:) Minden nap fenn kell tartani a stabilitást. Aznap még pld nem volt döntés az ingatlanadó ügyben. Lesz bevétel, amit beterveztek, vagy egy luk lesz a helyén. :) Aznap igaz volt. Később lett ingatag, nem sokkal.

@lüke: elég tudatlanok biza a népök... mind de jure, mind psichologica:)

aszekelyek 2011.06.04. 10:25:18

@jjulie: Azt megengedte nekünk kuncze, hogy ostobák lehetünk, minden magyarok. ... de jó! Az, meg a 20 ezerig lopás , az volt az összes szabadságjog.

jaegtoer 2011.06.04. 10:27:33

@porfelhő:

A hsz-eidből nem ez jött le.

Az Aranyanyámmal mindössze kedveskedni akartam, ha ez sértés lett mégis, akkor örülök, bár sekély e kéj.

aszekelyek 2011.06.04. 10:29:46

@jjulie: Ez jelenben fennállóról szól és zavart kelt, nyugtalanságot és minden alapot nélkülöz. A rosszabbul élünk, mint négy éve kontra nagy a jólét -ről kiderült másnapra a választás után, hogy az is igaz volt. Nagyon komoly alapja volt. Olyan komoly, hogy konvergencia terv lett belőle, hipp- hopp. Te jössz. Csak ásszal tudsz ütni:)

jaegtoer 2011.06.04. 10:33:27

@porfelhő:

Kedves Naccsád, nekem is lehet és szabad szórakozni, különösen ha kegyed is szórakozhat itt körömcipőileg szövegértésről értekezve, valamint állapotomról érdeklődve.

Kézcsókkal

J.

aszekelyek 2011.06.04. 10:35:00

Majd este jövök, most el.

cambridge.on 2011.06.04. 10:35:26

@jjulie: örülök, hogy az utolsó mondatoddal megerősítetted amit írtam.

cambridge.on 2011.06.04. 10:37:41

@a-kis-herceg: Az IS rémhír volt, hogy elveszik az emberek nyugdíját. Aztán csak hír lett belőle.

jjulie 2011.06.04. 10:39:09

@aszekelyek:

inkább azt írom le neked is, amitől észrevettem, hogy a te bűnöző orbánod a világon van:

első országlása idején 2001-2002 fordulóján pénz adott az ágfalvi önkormányzatnak, hogy a magyarországhoz való tartozásukat eredményező, emiatt sikeresnek nevezett soproni népszavazás címén emlegett aktus évfordulójára állítsanak emlékművet, azok meg visszaküldték a pénz, mondván a nagyszüleik, szüleik az ausztriához való tartozásra szavaztak, és forognának a sírjukban

ez a te istened fideszalekosz, röviden: banyekosz

jjulie 2011.06.04. 10:46:12

@lüke:

akkor nem is szóltál bele a fóbiájába, csak valaki ellopta egy pillanatra a nickedet, esetleg a klaviatúrád önállósodhatott

veszíteni a federer is csak sírva tudott, és évekbe került mire felnőtt férfi módjára is el tudta viselni, te mikor is leszel felnőtt férfi?

jaegtoer 2011.06.04. 10:50:07

@jjulie:

ez paklin kívüli lap volt

lüke 2011.06.04. 10:54:52

@jjulie:
jól látod,csak így tovább, sok belemagyarázást

lüke 2011.06.04. 10:57:35

@jaegtoer:
utólag mindenki okos, s a legjobb orvos a patológus

jjulie 2011.06.04. 11:00:25

@jaegtoer:

ez orbániában biztosan közismert mondás arra a helyzetre, de lefordítanád nekem, nem orbániainak?

jaegtoer 2011.06.04. 11:22:00

@jjulie:
nem nyelvtudás kell hozzá, csak értelem

jjulie 2011.06.04. 11:31:28

@cambridge.on:

nem tudom, mivel engem eléggé hidegen hagy a federer és a nadal is, a federer egy sikeres, jól kitalált unalmas koravén műanyag

ami feldob, az inkább az olyan, mint a tsonga menetelése ausztráliában 2008-ban. ahogy senkiként leütötte a pályáról úgy a nadalt, hogy az csak tehetetlenül tárta szát a karját

meg bohóc haverja amit néha csinált évekkel ezelőtt, az jó, eredeti

jjulie 2011.06.04. 11:40:23

@jaegtoer:

namost ez hogy is van, nézzükcsak, a nyelvtudásnak a részhalmaza az értelem orbániában? vagyis az orbániaiak nyelvtudása minőségileg és mennyiségileg is meghaladja az értelmüket, hovatovább a nyelv a fontos nem a haj

köszi, magamtól nem jöttem volna rá, nyilván ez a magyarázata az orbán- és szijjártóhablatyoknak, az egyszermondokvalamitmajdazellenkezőjét hajtűkanyaroknak, úgysem veszik észre orbániában az ellentmondást, igazad van jagi

jaegtoer 2011.06.04. 11:50:26

@jjulie:

Hiába hablatyolsz, ha értelmes vagy érted, ha nem érted, akkor hiába magyaráz bárki, bármit, bárhogyan.

Egyébként meg mellébeszélsz, csak az orbánfóbiád már elvette a józan eszedet.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 11:58:09

""Bábnak használtak": csalódott az Orbán-kormány tapasztalati szakértője...
„Demokratikus diktatúra”, havi 35 ezer forintért"

hirszerzo.hu/belfold/20110603_balog_hajlektalan_tapasztalati

„A túlélő pontok kialakításának terve vitte ki nálunk, az AVM-nél a biztosítékot, amire írtunk egy petíciót Soltész Miklósnak. Erre azt a reakciót kaptam, hogy még egy ilyen, és repülök. Az NCSSZI (Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet) főigazgatója azt kérte rajtam számon, hogy miért nem a minisztérium érdekeit védem az AVM-ben. Ezt nem értettem. Én, mint a minisztérium tapasztalati szakértője, akinek az lenne a feladata, hogy a hajléktalanok érdekeit képviseljem a minisztériumban, pont fordítva üzemeljek, csak azért, mert kapok tőlük havi 35 ezer forintot?”

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 12:05:19

@aszekelyek: Na, én azért e helyedben nem gyanusítgatnám Orbánt azzal, hogy erre hivatkozva akarja bedarálni az internetet. :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 12:11:43

@aszekelyek: Ha elolvastad, akkor nem a rémhírterjesztés bűncselekmény jellegét vitattam, hanem a rémhír "Orbánnál elvileg NEM LEHETETLEN" állapotát.

És teljesen igazad: A (bűncselekmény szerinti) rémhír az, ami NEM IGAZ. De, hogy idézzelek: "A rémhír NEM a LEHETETLENt meríti ki." És ez a riasztó. :-|

jjulie 2011.06.04. 12:12:17

@jaegtoer:

igen, aki nem szereti az orbán, annak elment az esze, igen jagi, igen

tudod hány egykori magyar miniszterelnököt lőttek le, végeztek ki és halt meg ilyen-olyen számüzetésben?

mit tippelsz milyen véget ér az orbánbűnöző földi pélyafutása, sikerül megúsznia, hogy bottal verjék agyon, mint egy rühes kutyát?

cambridge.on 2011.06.04. 12:31:43

Személyes tapasztalat társul egy kis gondolkozással.

index.hu/belfold/2011/06/04/gyurcsany_ne_legyen_tuntetes_orban_hazanal/

@aszekelyek: Kíváncsi vagyok, most is azt mondod: Gyurcsány hülyeséget beszél?

@jaegtoer: Irigyellek, burokban születtél és elefántcsont toronyban éltél eddig.
Neked nincs szükséged autópályára, örömmel mondtál le a manyup jövedékéről.
Addig azért nem mennél el ugye, hogy visszakérd a pénzt a nővérektől, tanároktól?
Főleg nem visszamenőlegesen.

nyünyüge 2011.06.04. 13:49:10

Hosszú és meglehetősen rosszindulatú elemzés Tétényi Éváról a Méltányosság Központtól:

hvg.hu/itthon/20110603_tetenyi_eva_nagy_attila_tibor

Gomezke 2011.06.04. 14:05:01

@cambridge.on: Nem értek egyet azzal hogy a renvédelmi dolgozók nagyobb mentális vagy fizikai igénybevételnek vannak kitéve (kivételek persze vannak) mint a versenyszférában dolgozók közül sokan. Ennek ellenére, örülök annak hogy végre van egy (szak)szervezet vagy csoport, akik egységesen fel tudnak lépni érdekeik védelmében. Minden szimpátiám az övék.
Hogy mennyire etikus magánemberként "támadni" Orbán Viktort?
Hagytak nekik más választást? Hosszú időn át igyekeztek betartani a játékszabályokat. De egy diktátorral nem könnyű. A vadnyugati pókrpartikat sem az nyerte meg akinél négy ász volt, hanem akinél a pisztoly. Már Gyurcsány bebizonyította, hogy a miniszterelnök magyarországon immunis a tüntetésekre. Hogy a gyerekek kérdéseket fognak feltenni, hogy ez a sok dühös ember itt mit, miért, és hogy tényleg? Több milló embenek kell ebben az országban válaszolnia olyan a gyermekei által feltett kérdésekre hogy közben vagy a szíve szakad meg, vagy le tudná köpni magát utána.
Magánember vagy miniszterelnök? A fő bevételi forrásától megfosztott exrendőr családapa akkor mi? Remélem tényleg sikerül érzékeny pontot találniuk ezzel, és nem csak Elqrtuk úr igyekszik a hírt meglovagolva kedvezőbb képet festeni magáról.
Furcsa egyébként hogy a hírt olvasva némi hasonlóságot véltem felfedezni a politikai elit, és egy az országban nagy számban előforduló etnikai csoport viselkedése között. Folyamatos vita, veszekedés, szidalmazás addig a pontig amíg egy kívülálló be nem száll a játékba. Onnantól közösen lének fel érdekeik védelmében...

nyünyüge 2011.06.04. 14:10:07

@cambridge.on:
Személyes tapasztalat társul egy kis népszerűséghajhászással - mert hiába van tökéletesen igaza, tudnia kellene már, hogy az ő szava most nemigen használ -sőt -

Nemigen valószínű, hogy a rendvédelmi szakszervezetek - különösen a Tettrekész - éppenséggel őrá hallgatnának.

nyünyüge 2011.06.04. 14:50:24

Óh egek :(((!

"Most, hogy az önzés, a hatalomvágy, a kapzsiság és a nemzetárulás bandériumait nyolc év tarolás és pusztítás után (...) jobb elvek által kiszorítottuk, jobb jövőt remélve ünnepelhetjük a nemzeti összetartozást (...), hiszen ígéretünkhöz híven a 2010-ben alakult új Országgyűlés első döntéseivel biztosította a magyar állampolgárságot minden magyarnak, aki nem Magyarországon él, s őseinek földjét nem kívánja elhagyni"

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=163691

porfelhő 2011.06.04. 15:18:35

@jaegtoer:

Nagyon sajnálom. Aranyanyámmal" nekem olyan emberek "kedveskedhetnek" - de még talán azok sem- akiket személyesen , sok-sok éve ismerek.
Ismerjük egymás annyira, hogy /el/ értjük a viccet.
Össze tetszett téveszteni valakivel. azt hiszem.
hm?

porfelhő 2011.06.04. 15:24:59

@jaegtoer:
Nemán!! Naccsád," tévedsz. már megint.

"itt körömcipőileg " tessék visszakeresni. Elárulom, unalmas volt a fél estét betöltő "műsor" itt a poszton. Én személy szerint nem voltam rá kíváncsi.
Egyébként van valami probléma.??
Bocs. De egészen jól elszórakoztatod magad.

:)

nyünyüge 2011.06.04. 16:28:49

Hátország:

Kónya Péter nyílt levele az Orbán féle Bohócügyi Allamtitkárságnak:

www.frdesz.org.hu/cikk/5458/afrdeszbohoc.html

a-kis-herceg 2011.06.04. 18:17:57

@jjulie: tanulságok
- akkor kellett volna agyoncsapni míg pici volt...
- szépen örexik... mégis öltöny+nagyautó és semmi humor...
- jól elhitette hogy "jót akar", aztán mostmár tudjuk, hogy ő is csak a kasszát akarta...

aszekelyek 2011.06.04. 18:23:33

@jjulie: Azok a derék ágfalvai hazafiak :) Igazán nagyon szépen viselkedtek. Csak nem tudom, mi a francot keresnek Magyarországon akkor. Mentek volna szépen át már régen Ausztriába. Sztem más kormányok pénzét elfogadták.
@Gomezke: Egy nagy kékerest igyekeztek betartani a játékszabályokat.

@nyünyüge: Azt mikor linkelitek be, hogy Vámos Györgyöt megtámadták csupán politikai nézetei miatt egy bizonyos helyen? Szemtanútól van az info. Egy horda, nem a fradi tábor verte üvöltve az autóját ...Minimum garázdaság volt...Nekem nem tetszik... Nem verünk senkit, mert nem azt a követ fújja, amit elvárnak tőle a hatalomból kipateroltak. Nem is ijesztgetünk, fenyegetünk... Sose fognak ezek a régi BM-esek már leszokni erről?

nyünyüge 2011.06.04. 18:29:05

@a-kis-herceg:
meg aztán így is lehet járni :))!

"Három önként vállalkozó maradt hipnózisban Angliában egy színpadi showműsorban, amikor a hipnotizőr David Days elesett és elájult."

index.hu/bulvar/2011/06/04/eloadas_kozben_ajult_el_a_hipnotizor/

aszekelyek 2011.06.04. 18:33:37

@vinczej: Csak ti rémiszgettek azzal is, hogy lehetséges. Nagyon körmönfont. Mondhatnám fletoi aljasság. Meg a néne, aki előadja rendőrszakszervezetisként, hogy semmire nincs garancia. Míg ők a rendőrök vezetői, meg érdekvédelme, én meg azt mondom, arra nincs garancia, hogy ők nem csinálnak teljesen törvénytelen dolgot és a fenyegetőzést ez a kónya nevű szájhős már el is sütötte. Azt írja a tökéletesen idióta levelében, hogy a hivatásuk védelmében. Akkor először viselkedjenek úgy, mint akinek a hivatása a rendőr lét. Nem a megélhetési forrása. Mert semmi mást nem védenek, csak a pénzüket. Aminek a védelme rájuk lenne bízva azt magasról lexarják. Teljesen jogos, hogy ő nem kívánatos személy, ahol komoly emberek, komoly dolgokról tárgyalnak. Ez a levél, amit belinkeltek ide, az alkalmatlanságát és a totális primitívségét bizonyítja. Mást nem.

aszekelyek 2011.06.04. 18:37:31

@jjulie: Szóval nincs semmid, nem hogy ászod nincs.

@nyünyüge: Óh, egek, egy fia ..va ország sincs benne ! Se 23 millió román!

aszekelyek 2011.06.04. 18:39:49

@jjulie: HA fóbiája lenne, kerülné.

jjulie 2011.06.04. 18:43:14

@aszekelyek:

nemár banyekosz, kétszer is elolvastad a szövegem? itt vagy te nekem sajnos

aszekelyek 2011.06.04. 18:43:41

@vinczej: A jelenben, ez nem igaz. Csak ez számít. A múltban sem volt az. A huhogásotok meg rémhír. Pont. Terjesztitek. A lebegtetése annak, hogy nem lehetetlen csak a szokásos eufémizmusotok. A gusztustalan . Mint az igazságbeszéd. Amit nem kell elmondani értelemszerűen, ha előtte nem volt hazugság a beszéd.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 18:52:51

@aszekelyek: Ha te a visszamenőleges törvénykezést, szerzett jogok utólagos visszavételét nem sorolod az "EDDIG LEHETETLEN VOLT" kategóriába, akkor nincs értelme erről a témáról vitatkoznunk. (A többi "eddig lehetetlen volt" törvényről már nem beszélek.)

aszekelyek 2011.06.04. 18:53:04

@vinczej: ezzel is csak ti gyanúsítjátok. Ez a plusz rémhírterjesztésetek. Semmit nem darálnak be. Eddig is, sok-sok éve figyelték az illetékes szervek... Tudod, úgy vittétek be az ebédből a kis tojásbombást is, hogy figyeltétek a netet....:) Seperc alatt le volt tartóztatva. Akit vád nélkül több hónapig tartottatok fogva. Valami halandzsával, hogy volt otthon higítója meg lisztje, vagy festéke és ecetje, meg Hypója. Szóval ami minden lakásban fellelhető. Amiért bevittétek, az konkrét netes buli volt.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 18:57:52

@aszekelyek: És akkora baromságokról már ne is beszéljünk, hogy a jelenlegi 16%-os adót "betontörvénybe" öntenék. Ami azt jelenti, hogy egy eleve a gazdasági változások követésére hivatott törvényt rögzítenek.

Különben Orbán lépései felvetik számomra a riasztó sejtelmet, hogy "poli-mentálisan problémássá" vált. Ugye, finom voltam?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 19:01:00

"Kónya: "Szima Judit letartóztatása üzenet""

hirszerzo.hu/belfold/20110604_konya_szima_letartoztatas

"A FRDÉSZ elnöke szerint nincs kétség afelöl, hogy Szima Judit pénteki őrizetbe vételével a szakszervezetp vezetőknek akartak üzenni."

aszekelyek 2011.06.04. 19:06:57

@cambridge.on: Nem, nem hülyeség. Ez jól kitervelt PR- fogás. Nagyon szimpi akar lenni. Ő a jóságos fleto. Mindig ezt csinálta. Ő a sprtszerű. HA nem mondta volna a minap, hogy az ördöggel cimborál Orbán, :) Nem, sosem hinnék neki. Bármilyen behízelgő és cukrosember is tűnik fel ezekben a sorokban. feri nem ilyen. Ez "persona" - az, amit képmutatásnak nevez a népnyelv. HAszna van ebből és csakis ezért teszi. Személyes haszna. Attól eltekintve, hogy horn gyula házánál is volt tüntetés:) és attól is, hogy nem támogatom gyerekek rémisztgetését. A háza előtti tüntetést részemről hülyeségnek is tartottam. Az ő környékét is lezárták akkor, jó nagy körben. Nemtom igaz-e ez a golyóálló a gyerekeknek, sztem az már pannon puma...De nem voltam ott, nem tudom, az In-kál nem amtaár csapat, nem hiszem hogy azon bárki átjutott volna, ha csak ők le nem lövik feriéket. Mert hogy nem a kormányőrség védte ferit. Nem is a TEK. Ergo sose tudjuk meg:) azt ír ferink, amit csak akar. Így drámaibb. Ő meg hatásvadász.
@vinczej: volt visszamenőleges törvénykezés előbb is.Nekem nem 3 nap a memóriám.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 19:08:45

@aszekelyek: "volt visszamenőleges törvénykezés előbb is.Nekem nem 3 nap a memóriám."

Példa?

aszekelyek 2011.06.04. 19:15:23

@vinczej: NAgy változtatásra kaptak felhatalmazást. Nagyon nagyra. Ami eddig lehetetlen volt, arra is. Pld. Új alaptörvényre. nem tudtok belenyugodni. Oké. 2006 októberéig mi is azt hittük, lehetetlen, hogy a hatalom olyan súlyos jogsértést elken, azzal, elégedett és veri a mellét, hogy állítólag védett valakit, aki jelen se volt, azzal, hogy békés demonstrálókat veretett és lövetet és bekerített. NA arról is kiderült, hogy nem lehetetlen. Miféle jogbiztonságról dumáltok? Nem volt az. Éppen, hogy a legabszurdabb dolgok voltak lehetségesek, amiket el is utasított a nagyon nagy többség. Nem a választók adták azokat a jogokat a rendvédelemnek, hogy rájuk támadhatnak, azonosító nélkül. Azt sem, hogy szerzett jogokra hivatkozva botrányos kiváltságokat követeljenek. Minden hatalom pedig a népé. NA kit vitt el a sün? Aki gyurcsánytakaroggyozott, vagy aki Orbántakaroggyozott? Ki volt meztelenül guggoltatva és testüregmotozva? Ezek is talán szerzett jogai voltak a rendvédelemnek?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 19:21:42

@vinczej: "Ne mellé beszélj!"

Bocs, KÉRLEK! :-)

De továbbra is: Példa?

aszekelyek 2011.06.04. 19:21:59

@vinczej: Kb két éve. Szoci kormány. Bíróság jóváhagyta de megjegyezte, reméli ebből nem lesz gyakorlat. :) Nem én vagyok a törvénytár. Ordi majd biztos tudja neked a számot is...

aszekelyek 2011.06.04. 19:23:24

@nyünyüge: A hölgy nagyon jóindulatú. Ahaaaa. Mikorra várják az ócsón megkaparintását a nagy értékeknek a megbízói?

aszekelyek 2011.06.04. 19:30:06

@vinczej: Sejtelemid a magánügyed. Az viszont biztos, hogy a népszaporulat egyensúlyát is fenn kell tartani. Lehetőleg olyan családok vállaljanak több gyereket és kapjanak ehhez támogatást, ahol el is tudják őket tartani és olyan életvitelt szívnak magukba tudattalanul, ahol a munka és a tanulás olyan természetes, mint a levegővétel. Kiegyensúlyozottan kell ezt is kezelni. Szociálisan túlsúlyossá válna a dolog, ha csak azok lennének adóinkból dotálva, akik sem maguk nem teremtenek semmit tanulással , munkával és utódaik sem tanulhatják ezt emiatt meg tőlük. Eddig ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyták, ki mit tesz az ország asztalára és a jövőjéért. Mekkora saját terhet visznek és még fizetik azokat is, akik semmit sem tesznek. Az úgy nem volt korrekt.

jjulie 2011.06.04. 19:33:19

@vinczej:

a banyesz kimeríthetetlen, nagy teljesítményű fideszhandabandagenerátort épített bele a párt

aszekelyek 2011.06.04. 19:37:48

@vinczej: A gazdasági változások a többgyerekes és iskolázottaknak is azok. Akiknek van akkora jövedelmük, hogy nem az állam emlőin tengődve, hanem adózva neveljenek gyereket. Mondj egy olyan gazdasági változást, ami miatt nem kell díjazni, ha a gyerekvállalás hosszú távon dolgozó és tanuló , majdani munkavállalókat jelent?

aszekelyek 2011.06.04. 19:39:03

@jjulie: Még egy fejből törvénytárt sem:) Csak egy elég jó memóriát.

aszekelyek 2011.06.04. 19:42:14

@jjulie: Most pá, örülhecc zsülikém, most dógom van :DDD

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 19:42:23

@aszekelyek: Nagyon ügyes vagy! A Beugróban tökéletesen megfelelnél, hiszen BÁRMIRE tudsz improvizálni. És nem érdekes, hogy értelmes-e, de mindenképpen szellemes. :-)

aszekelyek 2011.06.04. 19:43:42

@vinczej: Holnap majd körülnézek mno-n, ott írtam róla:) Szicsasz, tovaris vinczej:)

jjulie 2011.06.04. 19:46:00

@aszekelyek:

szelektív az a memória banyesz, nem akarsz emlékezni, hogy vakart ki a kádár a cselédsorból, hogy mára nehézsúlyú fűbehugyos dumát ismételgető fideszfröcsögő legyen belőled

aszekelyek 2011.06.04. 19:49:27

@vinczej: Másként bele se fognék. Szóval nem tudsz olyan gazdasági változást mondani:) Értelmesnek találom ezt a dolgot, amit fent leírtam. Másként nem lesz aki eltartsa a többieket. Előrelátás nem árt. :) Ennél hízelgőbb dolgok sem terelnek el a lényegről. Gondolhatod, nagy gyakorlatom van már:) Nem ma kezdtem. Zsülikém jobb napjain nehéztüzérségnek becéz :) Most el. Pá.

aszekelyek 2011.06.04. 19:54:40

@jjulie: Nem, nem szelektív. Tényleg, téged a kádár honnét is vakart ki ? Olvastam, hogy 3 évvel vagy csak több nálam , minap. Írtad, mikor lettél nagykorú. Ez a lepkesúlyú szöveged hol fejlődött ki ilyen csököttre zsenge ifjú korodtól? Holnap elolvasom:) Pá.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 19:55:15

@aszekelyek: Nyertél! Megszólalni sem tudok! Ez ellen már nincs érvem...Mert már azt sem tudom, mi ellen érveljek. :-)

aszekelyek 2011.06.04. 19:58:25

@vinczej: Szted miért mentem a reklámszakmába? Mert egy hét múlva se ötlök ki semmit? Bármire?:DDD

jjulie 2011.06.04. 20:06:53

@aszekelyek:

múltat is találtál ki magadnak, kádárvakarék?

jjulie 2011.06.04. 20:09:37

@aszekelyek:

melyik aluljáróban szórólapozol a reklámszakmában, banyesz?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.04. 20:11:32

@aszekelyek: Jó éjszakát! Erre pihennem kell! :-)

6.Lenin 2011.06.04. 22:17:27

Hú, mekkora ballib nap volt a mai, itt.

jjulie 2011.06.04. 23:12:28

@6.Lenin:

mit vártál orbániai, orbánia máshol van

tölgyes 2011.06.05. 00:11:12

@jjulie: Ezzel szemben a Nagycenk 100%-ban magyar akart maradni...:) Az pedig külön is érdekes, hogy Sopronnak ekkor még a többsége német ajkú volt és németnek vallotta magát.. mégis 72%-ban Magyarország mellett szavaztak.

Azt sem árt figyelembe venni, hogy az ágfalvai csata nélkül nem valószínű, hogy lett volna szavazás.. Az pedig mégis csak megtörtént.. szinte egyedül állóana az országban.

jjulie 2011.06.05. 07:24:11

@tölgyes:

ezzel szemben a fradi feljutott az nb1-be, az mtk meg most esett ki éppen, a kiskutya meg levizelte a virágokat, a tehén meg szereti a füvet, és tejet ad, a mátrix nyomtató pedig tíz éve kiment a divatból végleg, ma pedig erős lesz az uv sugárzás, és délután lesz a federer nadal döntő párizsban, a kisebbik gyerekem pedig krakkóba utazik nemsokára, a feleségem lecsó alapanyagot vásárolt.....

a-kis-herceg 2011.06.05. 08:41:40

@nyünyüge: "Ne lopj! A kormány rühelli a konkurenciát!" (Vavyan FableÍ)

adom 2011.06.09. 00:14:24

Kicsit keveset tudtunk meg a hatter nelkul probalkozokrol, mint amilyen pl. Mádi volt...
Az is egy erdekes kerdes lehetne, hogy egy, az MSZP-hez hasonloan ujra szervezodo partnak nem lenne e jobb ezeken a helyi eros embereken felmaszni! Pl ha valaki le akarja gyozni Rogant, Kosat, Borkayt, nem lenne e erdemes megtamadni az orszagos politikaban. Vagyis a gyors torvenyhozasban egyenileg benyujtott torvenyjavaslataik miatt, hiszen ha a megitelesuk orszagosan romlik, nyilvan a helyi tamogatottsag is csokken...
süti beállítások módosítása