Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:53

Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy "a problémákra fókuszál, nem a problémákkal küzdő emberekre". Aki meg akarja érteni az orbáni politikát, annak sokat segíthet ez a jellemzés.

(Fotó: Facebook)

Miután már két cikkben (a 300. és a 314. bejegyzésben) foglalkoztam a magyar miniszterelnök „megértésével”, és számos más írásban is érintettem a témát, joggal merülhet fel talán, hogy miért annyira érdekes ez. Ismerem a legfontosabb ellenérveket: a politikában a szerkezetek, a mélyben zajló mozgások számítanak, az ember, a politikus csak szereplő, aki – ha éppen szerencséje van – lehetőséget kap, de a valódi döntés, az igazi hatalom nem az övé. Politikusok jönnek és mennek, ilyenek és olyanok, a „bulvárpolitológiát” érdekli ugyan a jellemük, a felfogásuk, de az igazi tudásra vágyók a folyamatokra figyelnek.

Hm... Még csak az ellenkezőjét sem állítom. Nem kétséges, a politikai szereplők olykor a történelem bábui, vannak azonban olyan helyzetek, amelyekben fontos lehet a döntéshozó személye, és akadnak olyan politikusok, akiknek a habitusa, a mozgása önálló magyarázó tényezővé válhat. Orbán Viktor kétségtelenül ilyen figura. Biztos vagyok abban, hogy nélküle egészen másként alakult volna a legújabbkori magyar politika. De nem csupán a politikai elemzés számára kulcskérdés a „megismerése”, politikai ellenfelei – pártján belül és azon kívül - sem lehetnek addig sikeresek, amíg fel nem ismerik, hogy miben rejlik a messze nem utánozhatatlan, messze nem utolérhetetlen orbáni politika titka. 

Korábban odáig már eljutottam, hogy Orbán megkülönböztető jegye nem céljaiban, hanem felfogásában, hozzáállásában rejlik”, s azt is megfogalmaztam, hogy „a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója (...) a kétségtelenül időnként változó céljait és elképzeléseit kételymentes meggyőződéssel képviseli és tűzön-vízen keresztül is érvényre akarja juttatni.” Arról viszont még nem beszéltem, hogy mi ennek a gondolkodásnak és viselkedésnek a központi magja - ebben segíthet sokat a bevezetőben idézett mondat.

Orbán Viktor számára a politika, ahogy maga is gyakran beszél róla: hivatás – nem több, nem kevesebb. Pontosan olyan foglalkozás, mint minden más, leginkább abban az értelemben, hogy világosan megfogalmazható a célrendszere, a sikerességének kritériuma. A csatárnak gólt kell rúgnia, a bankárnak pénzt kell fialtatnia, a politikusnak pedig szavazatokat, azaz szavazókat kell szereznie (ha ehhez problémákat kell megoldani, akkor úgy, ha másképp, akkor amúgy). Minden más - a végeredmény szempontjából - lényegtelen, érdektelen. Nem számít, hogy milyen módon született a gól, csak az a fontos, hogy a bíró megadja. Orbán a politikáról a lehető legegyszerűbben gondolkodik: ismeri a szabályokat, megkeresi a kiskapukat, ha tudja, megváltoztatja a kereteket, ha nem tudja, alkalmazkodik hozzájuk. Minden lépése során egyetlen cél vezérli: a politikai siker - a többi (célok, tartalmak, lehetőségek) ugyanis ebből következik, ennek függvénye. Bármit tesz, ezért csak egy dologra koncentrál, egy dolog alapján szelektál: ami hoz, jó, ami árt, rossz, ami nem változtat, lényegtelen.

Ezt a felfogást szokás politikainak nevezni, abban az értelemben, hogy a politika hoz-visz logikája határozza meg a mérlegelést. Mindez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor ne élne – ahogy a róla szóló könyv végén a szerzőnek adott interjújában fogalmaz – más, több dimenzióban, ne lenne más arca, véleménye, értékrendje. Orbán Viktornak bizonyára van, a politikus Orbán Viktornak – és ez itt a lényeg! – nincs, ebben a megközelítésben nem is lehet. Mindez hihetetlen fegyelmet és professzionalizmust igényel, minél műveltebb és igényesebb az ember, annál többet. Ebben a felfogásban ugyanis a politikus nem foglalkozhat más szempontokkal, nem érdekelheti a dolgok esztétikája, humanizmusa, kizárólag akkor, ha az hoz – általában azonban, különösen rövidtávon, inkább vinne. Ha versenyelőnyt eredményez a szabályok megváltoztatása és a pozíciók elfoglalása – és mindez meg is tehető -, meg kell lépni, mert a finnyáskodás, a szépelgés, az önmérséklet (kinek melyik tetszik) értelmezhetetlen ebben a játékban. Ahogy a csatártól is elvárják, hogy a kézzel maga elé tett labdát – ha a bíró nem vette észre - rúgja be, a kínálkozó lehetőséget a politikusnak is ki kell használnia, sőt, tennie is kell azért, hogy ilyen alkalmak adódjanak.(Nota bene: ha arra számítana, hogy a szavazóit zavarná a "kezezés", biztosan nem tenné - a politikában ugyanis a gólokat a szurkolók szavazzák meg!)

Mindezzel nem igazolni akarom ezt a politikát, csak értelmezni (sőt, azt sem állítom, hogy ne lennének más felfogások - lásd a politikus és az államférfi bevett megkülönböztetését). Leginkább azért, mert a közkeletű Orbán-leírások teljesen alkalmatlanok erre. A kormányfő nem hatalommániás akarnok, nem patás ördög, de nem is az országot megváltó lovag (vagy ha esetleg bármelyik is, megértése szempontjából nem ez a lényeg!), hanem egy szimpla politikus, aki idehaza mindenki másnál tudatosabban és kitartóbban (és gyakran sikeresebben) próbálja meg megszerezni és magához kötni a szavazókat, azaz a problémákkal küzdő embereket. Lehet természetesen szebben politizálni, bizonyára lehet nemesebb, igazabb célokért küzdeni, ám mindaddig, amíg a többiek nem tudják azt, amit Orbán Viktor tud, pozíciója megingathatatlan marad. Orbánt az Élet és Irodalom hasábjain nem lehet legyőzni, kizárólag a pályán, a politikai terepen. Ott, ahol az erővel szemben (ami a politikában szavazatban, mandátumban, pozícióban, akaratban, hangban – azaz hatalomban mérhető) csak az erő ér valamit. Márpedig ott ma rajta kívül nincs senki, aki egyszerre tudná, merné és tenné ugyanezt.

Orbánnak persze tudnia kell, mint ahogy bizonyára tudja is: a nincs nem jelenti azt, hogy nem is lesz (mindenesetre addig sem tétlenkedik...). Ellenfeleinek pedig tisztában kell lennie azzal, hogy azt sem: hamarosan – különösen munka nélkül, automatikusan - majd úgyis lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr823202457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szerepekről 2011.09.06. 17:20:23

A mai kormányülést követő sajtótájékoztatón jól megfigyelhettük a kormányfő kommunikációs taktikáját. Ő foglalkozik az általános, nagy, összetett dolgok bejelentésével, ami mostanság az államadósság elleni harcot jelenti. Ügyesen becsomagolt mondanival...

Trackback: Megérteni a másikat 2011.09.05. 10:01:03

Orbán Viktort "minden lépése során egyetlen cél vezérli: a politikai siker" írja Török Gábor legfrissebb elemzésében. Gátlástalan törtető, mondhatják kritikusai, TG egy profi politikust lát. Egy racionális játékost, tehetjük ho...

Trackback: Orbán Viktor csak egy politikus 2011.09.04. 20:56:11

Vajdaság Insajd 3. Újabb különszám a határon túliak szavazójogáról Előzmények:1. Öt trollhárító a külhoni szavazók védelmében2. A zEmberek véleménye a 6áron túliak választójogárólA határon túli szavazás témakörében egy fárasztó szóvicc az erre fog...

Trackback: Orbán régi és új iskolája 2011.09.04. 19:28:36

 Orbán Vikor augusztus 29-én diplomatáknak tartott előadásán válaszolt Kovács László, volt szocialista külügyminiszter kérdésére. Az Index tudósítása szerint így:"Orbán erre úgy reagált, hogy fontos generációs gondolkodási különbség van ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ipari-antidepresszió 2011.09.07. 00:40:57

@xsasha: Nagy a homály a fejedben:) Az államadósság az éves költségvetési hiánnyal nő. Tudod, amikor a bevétel kisebb, mint a kiadás. Ezt úgy lehet elérni, hogy a kiadás és a bevétel különbözetét felveszik hitelbe, technikailag állampapírokat bocsátanak ki kamatra. Amiről te beszélsz, az az államadósság GDP-hez viszonyított aránya. Az egy darab százalék, amikor elosztják az államadósságot a GDP-vel, majd megszorozzák százzal és mögé írnak egy % jelet. Ha a GDP gyorsabban nő, mint az államadósság, akkor az államadósságot kvázi ki lehet nőni, mert egyre nagyobb számmal kell osztani az államadósságot. Egyensúlyi költségvetésre azért lenne szükség, hogy ne nőjön tovább az államadósság.

Eredetileg szufficites volt a kassza és a 25% átirányítása nem okozott nagy problémát akkor. Ugyanakkor ha látták, hogy több nyugdíjat akarnak kiosztani, akkor vagy járulékot kellet volna emelni, vagy nyugdíjat csökkenteni, vagy adóból kipótolni azt. Ehelyett hitelekből irreális emelések történtek ráadásul össze vissza, voltak nyertes, meg vesztes évjáratok.

Természetesen lehet új adókat bevezetni, ezt senki nem is vitatta.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 00:55:19

Lázár lvtárs Berlinben járt engedélyeztetni a parlamet őszi programját.

Egyesek szerint ő Orbán kiszemelt utóda és ezek szerint elkezdik felépíteni külföldön, nemzetközi környezetben.

"Németország-Magyarország-diplomácia
A törvényhozási munkáról egyeztetett Berlinben Lázár János

Pietsch Lajos, az MTI tudósítója jelenti:
Berlin, 2011. szeptember 6., kedd (MTI) - Az őszi magyarországi jogalkotási program előtt a törvényhozási munkáról, politikai és gazdasági kérdésekről egyeztetett Berlinben Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetője Volker Kaudernek, a konzervatív CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjének, valamint a Német Iparszövetségnek (BDI) a meghívására tartózkodott a német fővárosban.

Lázár János - aki a német kormánypártok mellett az ellenzéki pártok több vezető politikusával is tárgyalt - az MTI kérdésére elmondta: látogatását szándékosan időzítette a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő hajdúszoboszlói frakcióülése elé.

Tárgyalásairól természetesen tájékoztatni kívánja a tanácskozás résztvevőit - jelentette ki a frakcióvezető, hangsúlyozva: hosszú, kimerítő és vitákkal is terhelt frakcióülésre számít, amelyen nagyon komoly döntések születnek majd az ország átalakításával kapcsolatban."

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.07. 03:18:19

@Csolt nemzettségbeli:

Csaknem négyszer akkora - euróban - a valutatartalék, mint 2002 végén volt.

Úgyhogy valóban érdemes most belőle államadósságot csökkenteni.

Amúgy is már tavasszal felvették a szükséges új hiteleket, és ezért nem kell most új hitel kettő lejáró régi hitel visszafizetéséhez.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.07. 03:30:34

@xsasha: @Ipari-antidepresszió:

Államadósság ügyben Ipari-antidepressziónak van inkább igaza.

Kivéve az államadósság "kinövését", ami természetesen nem létezik. Bármennyivel is nő a GDP attól az államadósság egyetlen dollárral sem lesz kevesebb. Ugyanis pénzben kell(ene) visszafizetni, nem százalékban.

Akik "kinőni" akarják az államadósságot nem akarják visszafizetni, nem akarják érdemben csökkenteni.

Ha nem hozzák egyensúlyba a költségvetést és nem csinálnak pénzrontást, akkor az államadósság nőni fog. Pénzben egészen biztosan. Ad hoc intézkedésekkel - pl. nyugdíjpénztári pénzek - csak ideiglenes eredményeket lehet elérni.

A GDP arányában számolgatott százalékos arány csak azt mutatja, hogy mennyire megterhelő az országnak fizetni a kamatokat. Az ország évente billiós nagyságrendű összeget dob ki az ablakon csak az államadósság kamataira.

Ha az összes magyar állampolgár összes bankban tárolt pénzét elszednék, akkor sem tudnák kifizetni ebből az államadósságot.

nyünyüge 2011.09.07. 06:52:56

Állítólag megbolondult egy MTI-s újságíró a miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján. Nem tudta feldolgozni Orbán Viktor azon szavait, hogy "ne a szavaira figyeljenek...".
Miután azt kérte, hogy ehelyett inkább a "tetteire figyeljenek", így az újságíró az alábbi tudósítást küldte:

"Vakarózik, ásít, mutogat, figyel, feláll, kimegy."

hu-hu.facebook.com/szerintem

jjulie 2011.09.07. 07:25:21

@nyünyüge:

ha a szavait figyelmenkivül hagyjuk, egészen emberi képet kapunk róla

megszűnt 2011.09.07. 07:56:38

@manyike:

"2-szer olvastam, de végül leesett .. :-)) őszinte irigységgel bevallom, hogy nagyon szellemes"

Köszönöm.:) Én meg ehhez értek. Meg tudnám írni ugyanazt a témát mindkettő politológus szemével nézve úgy, mintha ők írták volna.

Így írtok it, így láttok ti, így gondolkodtok ti.. kéne valami ilyesmit írni Szilveszterre, hogy legyen humor a politikában végre, hogy legyen humor az életünkben.:)

@LaLinea:

Tiéd a dal:
www.youtube.com/watch?v=zKLVL00efN8

jjulie 2011.09.07. 07:58:08

úgy érzékelem, hogy fokozódik a nyomás az orbánon, és hála isten ez úgy történik, hogy itthon nincs is ellenfele

és bebizonyosodik, hogy az "elég abból hogy nem én kormányzok" program mit is ér, nem kell tenni semmit, csakvégig nézni a kinlódását, és lehet fogadásokat kötni, melyik húzása lesz a végső öntököndöfés

megszűnt 2011.09.07. 08:45:41

@nyünyüge:

Egyetlen pillanatra szeretnék visszatérni Jáksó Lászlóra. Ezzel úgy érzem, tartozom, Neked.

Amikor mi összetalálkoztunk Jáksó Lászlóval, akkor ő pontosan észrevette bennem, ami van (hamarabb, mint eddig bárki más!), tehát neki lehetnek meglátásai, viszont ami nagy probléma, ő magához akar igazítani. Van egy mércéje és nem látja be, hogy nem minden mérhető az ő mércéjével.

Több hónapig, több oldalas leveleken át és minden apró soromat kivesézve próbálta elemezni, mi az, ami bennem van és ennek nem jutott a végére, de én a végén kiborultam. Bezártam a gépet, felálltam innen és nem írtam többet.

Nem politikai kérdés, ami minket elválaszt egymástól, hanem emberi. Felőlem állhat bármely oldalon, lehet bármilyen képzettsége, ha valaki tehetséges, én észreveszem. Ő ugyanígy, de aztán feltételei lesznek és ezzel tönkrevágja az egészet.

xsasha 2011.09.07. 08:53:16

@Csolt nemzettségbeli:
Tök feleslegesen beszélsz hülyeséget, hiszen a 273-as frank úgy alakult ki, hogy a frank az euróval szemben erősödött. Majdnem elérte a paritást a CHF/EUR, az MNB nem tehetett semmit, teljesen felesleges lett volna bármit is vásárolnia.
Emellett más esetekben, amikor nem az euróhoz képest erősödött a frank, hanem a forint gyengült, akkor indokolt lehetett a vásárlás.

xsasha 2011.09.07. 09:06:56

@Ipari-antidepresszió: @Akitlosz:
Elképzelhető, hogy az egyetemen össze vissza tanítanak mindenféle zöldséget, de emlékeim szerint az államadósság egy változó része deviza adósság, tehát az árfolyam arányaiban mozgó az értéke. Másrészt meg a forint adósság egyre kisebb értéket képvisel az infláció hatására - lásd. dollár alapú adósságmérés. Ráadásul az államadósság önmagában nem jó vagy rossz, a nominális államadósságról nem tudsz mondani semmit. Az egészséges államadósság hozzájárul a gazdaság gyorsabb fejlődéséhez - ennek egy rakás szakirodalma van, felesleges lenne itt fejtegetnem. A leegyszerűsített oka ennek a cash-flow eltolódás - a beruházás-teljesítés-bevétel ciklusok.

A többi részével egyetértek, éppen ezen vitatkoztunk eredetileg depresszióval, hogy vajon értelmes-e a nyugdíjpénztömegből csökkenteni az államadósságot.

mezga-aladar 2011.09.07. 09:20:25

@jjulie: szerintem a gazdasági szúrkált tűk...
amikről kiderül nem akupunktúrás kezelés...
pl itt van a gázolaj 16 Ft os plusz adója...
a gazdaságot nagyon hazavágja...
miközben pl. a csehek EU legjobbjai lassan...
ki kéne lépni, mert ezek a fránya statisztikák...

xsasha 2011.09.07. 09:38:06

@LaLinea:
Ez a cikk Orbán megértéséről szól. :-))
És ahhoz az kell, hogy az ember felülemelkedjen a médiában zajló karaktergyilkosságokon, és olvasson a sorok között.
Orbán nem azért kezdett el focizni, mint Gyurcsány futkorászni a Margit-szigeten. Vannak olyan egyértelmű személyiségjegyek, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha érteni akarunk.
Ok, hogy a média igyekszik Mario-ként bemutatni Orbánt. Ha nem is fűződne politikai érdekük hozzá, akkor is így tennének, hiszen az sokkal érdekesebb, eladhatóbb, mint egy kiegyensúlyozott, csapatkapitány típusú Orbán.

Ha olyat vársz, mint Gyurcsány esetében, hogy majd véletlenül megtalál egy eltévedt kislányt a háza környékén, és hazaviszi, akkor persze hiába vársz. Ha azt várod, hogy elsírja magát egy vonatszerencsétlenség után, arra hiába vársz. Ha azt látnád szívesen, ahogy táncol a kamerának, és szerelemről énekel, az sem fog megtörténni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 09:41:34

@xsasha:
Szásenyka, attól, hogy valami nem illik bele a világképedbe, még lehet igaz.

Kicsit nézz utána, elég sok minden van erről a neten.

No meg ugyebár ez a "hülyeség" az MNB egyik törvények által előírt feladata :O)))

Úgyhogy lelkesedhetsz te a Kínai elvtársak spekulációjáért, ha ezt részben mi fizetjük.

ssi 2011.09.07. 09:42:56

@jjulie:
"Gyömöre Máté, a Progresszív Intézet elemzője a Népszavának azt mondta, hogy a kormánypárt szerinte úgy reagál a történtekre, ahogy az elvárható. Sem elismerni, sem cáfolni nem fog, hiszen az emberek számára egyik távirat sem jelent közvetlen bizonyítékot. Ez nem Őszöd. A kiszivárogtatott dokumentumok azonban az érdeklődőknek sok mindent elárulnak a politika működéséről. Szentpéteri Nagy Richárd, a Méltányosság főmunkatársa a lapnak azt mondta, hogy Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nyugodtan kijelentheti, hogy az amerikai szórakoztatóipar újabb és újabb fejezeteivel nem kívánnak foglalkozni, mert a választók nem tudják, mik is ezek az iratok. Az effajta történetek azonban végül összeadódnak, akkor pedig bármilyen furcsán hangzik is, győz az igazság."
www.fn.hu/belfold/20110907/orbant_gyurcsanyt_is_leleptettek/

ezek a WL-táviratok a múlt .. mi lehet most, s mi lesz majd? azok is kiderülnek? (meg)változnak a politikusok? több lesz az őszinte szó a politikában? először a választóknak kellene változniuk, bírják el az igazságot és legyenek partnerek, ha rövid/hosszú célokért lemondani/áldozni kell, de tudják, hogy mit várnak el, s abban legyenek következetesek; csodák nincsenek, egyik szinten se

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 09:55:44

Hogy kik is Magyarország valódi ura, kik hozzák a törvényeket, milyen korrupciós szabályok mentén.
Mondjuk ezt már Balsai elvtárs elejtett dohánylobbys szavaiból tudjuk.
Ezért kellett 500 milliárdért megvenni a MOLt, hogy többet lehessen belőle lopni:

"A nagykoalíciós korrupcióról

Részletesen foglalkoztak az amerikaiak azzal az energetikai törvénycsomaggal, amelyet 2009 novemberében fogadott el a Parlament, az MSZP és a Fidesz egyetértésében. Többek között Szörényi Gábor, a Magyar Energia Hivatal akkori igazgatója is megerősíette az amerikaiaknak: a Podolák György (MSZP) és Fónagy János (Fidesz) által beterjesztett törvények valójában nem az állam, hanem az MVM és a Mol érdekei szerint készültek.

Az amerikaiak szerint az ügyben bebizonyosodott, hogy a Fidesz fiatal szakértői, akik ellenezték a törvényt, elbuktak a párton belüli vetélkedésben. A jelenleg államtitkárként dolgozó Fónagy a szocialistákkal együttműködő nagyvállalati lobbi embereként győzött a pártban.
Az amerikaiak szerint reális az a feltételezés, hogy a Mol a Fideszt, az MVM pedig az MSZP-t finanszírozza titokban és illegálisan."
index.hu/belfold/2011/09/07/a_mol_a_fideszt_az_mvm_a_szocikat_kente/

xsasha 2011.09.07. 09:57:21

@Csolt nemzettségbeli:
Vajon mit nem értettél? Gondolom, semmit se, reflexből válaszoltál, agyizomból.

1.) Sok esetben vásárolt már forintot az MNB. Az ominózus esetben azért nem valószínű, mert a frank az auróhoz képest erősödött. Ha itt vásárol az MNB, akkor az a EUR/HUF keresztárfolyamban meglátszott volna erősödésként.

2.) Forintot vásárolni devizáért magas devizatartalékok mellett megéri az államnak, hiszen az árfolyam javulásakor nyereséget könyvelhet el. Tehát ha anno egy svájci frankért kapott 273 forintot, akkor most ha visszavásárolja azt a frankot, már csak 228 forintot kell fizetnie érte, azaz minden egyes frankon 45 forintot nyer. Tehát ha akkor 1000 mrd-ot költött naponta az MNB, akkor most 130 mrd-ot nyer naponta ezen az ügyleten.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:00:47

Egy kis, magyar állampolgárok adatainak átadása, az új Moszkvának, az amerikai gazdiknak és hogy miért szüntette meg az adatvédelmi biztos intézményét a hazaáruló Fidesz.

"Az adatok megosztásáról

Egy 2010. február 11-én kelt, bizalmas minősítésű táviratban a jelentéstevő amerikai diplomata, Steven Weston arra a következtetésre jutott, hogy az áprilisban várhatóan hatalomra kerülő Fidesz valószínűleg megengedőbb lesz a bűnügyi adatok megosztásának kérdésében.

A jelentéstevő szerint a magyarok különösen érzékenyek a személyiségi jogok védelmére, az adatvédelem ráadásul Sólyom László köztársasági elnök egyik fő szenvedélye – erre hivatkozva tagadta meg első körben a vízummentességi megállapodás aláírását is.

A távirat szerint Orbántól nem várható, hogy nyíltan támogasson bármilyen kérdést, amely "negatívan csapódhat le otthon", ugyanakkor reményt keltőnek tartották, hogy Orbánék szétválasztanák az igazságügyi és a rendészeti tárcát, így az adatvédelem ügyében az új kormány alatt már szétszóródnak a hatáskörök. A táviratban megjegyzik, hogy Sólyom mandátuma 2010-ben lejár, de protezsáltja, Jóri András adatvédelmi biztos elvileg 2014-ig a helyén marad. (Azóta kiderült, hogy 2012 januárban Jóri hivatala megszűnik.)"

Ja, és úgy látszik nagyon kínos volt már Spéder neoliberális trágyatelepének a Wiki elhallgatás:O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:09:40

@xsasha:
Érted annak a szónak a jelentését, hogy devizatartalék?

Nem forintban tartják.

Valszeg már másnap visszaváltották, legfeljebb más valutába, hogy nyoma se legyen.

A nemzeti bankoknak nincs engedélyezve a valutaspekuláció, és ahogy én olvastam ez nem itthoni beavatkozás volt.
Ilyen lépéseket elvileg egyeztetni kell a többi központi bankkal.
Bár Soros pár hete nyilatkozott róla, hogy tulajdonképpen azért vonul vissza,mert már a nemzeti bankok spekulálnak, shortolnak, törvényellenesen.

ssi 2011.09.07. 10:20:02

mai szavazás, szavazzatok :-) és szép napot mindenkinek :-)

"o.V. .. csak akkor lesz elégedett, ha minisztere megtalálja azokat az eszközöket, melyekkel a lassuló Európában Magyarország mégis gyorsulni lesz képes.
Mi viszont már azzal is elégedettek lennénk, ha a kormányfő és gazdasági minisztere reális célokat, és azokat valóban elérhetővé tevő intézkedéseket sorakoztatna fel.

Szerinted képes lesz-e a NAV csak úgy, mindenféle pluszköltség nélkül még 40 milliárd áfabevételt előteremteni?"
velemenyvezer.blog.hu/2011/09/07/baj_van_matolcsy_mar_raolvasassal_probalkozik#more3208183

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 10:33:44

@manyike: erre Már draskovics idején is képes volt az APEH, más kérdés, hogy nem vált dicsőségükre.
Például behívták a jó Hapcit és közölték, kidobta őt a számítógép ÁFA-ellenőrzésre. Minő véletlen, pont abban a hónapban, amikor kivételesen visszajárt neki kb. 2 milla, mintegy 30 havi befelé fizetgetés után.
Aztán kiderült, Hapci nem hozott el minden szükséges papírt.
Egy héttel később is ez derült ki és az ellenőr hosszan faggatózott, a kertészeti vágóeszközök kereskedelmével foglalkozó Hapci miért vásárolt 1 (egy) sövényvágót.
Két héttel később Hapci barátságosan megkérdezte az ellenőrt, ugye, jól tudja a könyvelője, van egy ilyen szóbeli utasítás a minisztertől.
A szobában mindenki kínosan vigyorgott...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:42:25

@Hepci:

Azóta már valszeg jóval szigorúbbak a szabályok, ezeken már jobban nem lehet variálni.
Ha fel is vesznek pár száz friss húst az APEHhoz, azoknak idő kell a betanuláshoz, ebből ebben az évben már semmi nem lesz.

ssi 2011.09.07. 10:53:05

@Hepci: igen, megtaláltad a bukfencet :-) sokaknak is ez a véleménye: pl. nem beszédes lesz, hanem visszatartás .. hogy ez túlórabérért fog-e menni, én azt sem tudom :-(

xsasha 2011.09.07. 11:11:47

@Csolt nemzettségbeli:
Téged nem zavar ez a skizofréniád?

Akkor most nyert rajta az MNB, vagy nem?

tarackos 2011.09.07. 11:13:23

Kedves Gábor, nem teljesen értek egyet egy tegnapi wikileakses hír miatt. Amit írsz mint központi mag az valójában nem központi mag hanem motiváció. A siker motiválja OV-t, amit végül nem a diplomájából következően jogászként, hanem politikusként hajszol.

A politikájának lényegét a következő wikileakses mondat világítja meg:

""Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy 2008 áprilisi diplomáciai távirat szerint"

Ez nem más mint az ezeréves módi, kenyeret és cirkuszt a népnek. A cirkusz kapcsán felismerte hogyan lehet a hívőseregen alkalmazni Pavlov megfigyelését, elég mantrázni a nemzeti szót és élve meg lehet nyúzni a sereget.

A pénz kapcsán pedig eljutunk a magyar népmesékhez, a legkisebb szegénylegényhez aki vmi nagy dobással legyőzi a sárkányt, vagy elvesz egy királylányt:

"Magyarország képes lesz magas növekedésre. "Ezen még dolgoznunk kell, mert ez olyan mutatvány, amelyre ebben a pillanatban nincs példa Európában" - fogalmazott."

Az más kérdés, hogy vannak akik adják alá a lovat, vagy szimplán hallgatnak mert nyilván van az a pénz. A mancsban van pár cikk a mélyben zajló folyamatokról, nincs új a nap alatt...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 11:24:23

@Csolt nemzettségbeli: a szoci időszakban úgy volt, a hatóságnak volt egy listája az érinthetetlen cégekről. Ez feltehetőleg most is üzemel.
Esetleg ott kellene kutakodni...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 11:24:27

@manyike:
Az ú Munkaügyi törvények szerint már nem kell túlóradíjat fizetni.
Piszkos lelkesek lesznek az APEH dolgozók, valszeg ott szabotálják el, ahol lehet.

Terniak 2011.09.07. 11:32:51

Most már napok óta a magyar sajtón nevetek.

Mindenki pártállásra tekintettel csemegézik a Wikileaks-anyagokban.

Először ugye volt, hogy ez csak "szórakoztatóipari termék", majd amíg Gyurcsányra vonatkozóan kerültek-e "terhelő" dolgok a jobboldali sajtó hangoskodott. Most, hogy kiderült, hogy Orbán sem az a szent ember, most a baloldali média hangos. Erre jön a Magyar Nemzet, mert most már nem maradhat ki, hogy Gyurcsányék iráni diákokat figyeltetettek. Aztán már Orbán is kénytelen nyilatkozni, amit természetesen a jobboldali sajtó elbagatellizál.

Azon gondolkozom ilyenkor, hogy ezek az újságírók hazamennek este, és mit gondolnak saját magukról, a szakmájukról, általában a hiteles tájékoztatásról...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 11:33:44

@Hepci:
Tévedsz, az APEHnak van egy többezres olyan listája, amelyben gyakorlag nincsenek látható adószámok.
Ezeken keresztül mennek az állam piszkos dolgai, ezeken keresztül mennek a titkosszolgálatok fedőcégeinek a kifizetései.

Ez több mint 20 éve megvan.

Te az állami cégekről beszélhetsz, a MÁVról, BKVról és hasonló csőd közelben tántorgó cégekről, amelyek nem vagy csak időnként fizetnek TBjárulékot, ÁFAt, SZJAt.
Valahol olvastam, hogy most folyik egy per emiatt, mert az állam nem hozza nyílvánosságra adótitokra hivatkozva ezen cégek befizetéseit.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 11:38:35

@Teremszolga:

Mit gondolnának?
Semmit, ők a magyar szórakoztatóipar kékgalléros bérmunkásai.
Azért fizetik őket, hogy hazudjanak,manipuláljanak.

Hazamegy, megissza a sörét felmászik a netre és jókat röhög a pártok csápoló barmain, akik beszopják az írásait.

tarackos 2011.09.07. 11:39:09

@Teremszolga: Nem gondolkodnak, megszámolják a van az a pénzt...;)

xsasha 2011.09.07. 11:39:27

@tarackos:
Elég fura számomra, hogy közzéteszel egy mondatot idézetként, azt mondod, hogy abban van a tuti, aztán csak az egyik felével foglalkozol.

Pedig alapvetően egyetértek veled, ez a mondat mutatja meg legjobban Orbán értelmezését. Az embereknek öntudat kell, idea kell, jövőkép és önbecsülés. A gazdaságnak pedig gazdasági intézkedések, cselekvési koncepció, gazdasági jövőkép, adózási filozófia, fejlesztési irányok. Az EU-elnökségnek meg szakmai kiválóság kellett, precíz gépezet és hatékony lobby. Tehát teljesen igazad van, ebben az egy mondatban benne van Orbán filozófiája - mindenkinek és mindennek azt adni, amire szükség van, amivel eredményeket lehet elérni.

IntelCorei5 2011.09.07. 11:40:03

"a problémákra fókuszál, nem a problémákkal küzdő emberekre"

hát van ebben valami...

Sztálin is megmondta: nye lugyi nye problema (No people no problem) = indoklás nélkül küld el problémájával együtt.

mert a fókuszálást lehet ugye így is értelmezni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 11:48:45

@Csolt nemzettségbeli: tulajdonképpen miben tévedek?
A tök nem körte, vagy valami ilyesmit akartál mondani?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 11:50:01

@Teremszolga:

Nesze, itt egy ilyen bérmunkás, aki nagy ívben lexarta az általa kidolgozott szabályokat is és miután felkapaszkodott a társai hátán a főszerkesztői székbe, azután ellenük fordult, elárulta az elveit és őket is.
Bár Új Péter munkásságát ismerve, neki talán soha nem voltak elvei, egy pénzért bármire képes barom.

"Az Index.hu alant letölthető, 2001-es szerkesztőségi minialkotmánya (amelynek a Magyar Narancs hasonló, azóta szintén feledésbe merült „chartája” szolgált mintául), egy zúzósabb menedzsment vs. szerkesztőség deathmatch után készült, egy olyan konfliktust követően, amiből – talán akkor utoljára – a szerkesztőség jött ki sokkal jobban. A kihívásokkal küzdő korábbi hírigazgató helyett a népszerű és karizmatikus Uj Péter lett a szerkesztőség vezetője, és felállt egy szerkesztőségi érdekképviselet, amelynek széleskörű jogosítványait a tulajdonos, a menedzsment és a főszerkesztő aláírásával is elismerte.

Ezt a vívmányt azonban, meglátásom szerint (közel tíz évig dolgoztam az Indexnél), nem sikerült hosszú távon megőrizni – nem kizárólag, sőt nem elsősorban a mindenkori tulajdonosok vagy a menedzsment hibájából. Szélsőbalos marhaságnak tartotta, relativizálta, rendszeresen megkerülte maga a most leköszönt főszerkesztő is, aki inkább a felvilágosult abszolutizmusra hajlott, és a kapitalizmus vívmányait féltette a szakszervezettől. És persze nem volt ínyére a mindenkori tulajdonosnak sem: Kőrösiék után tudtommal formálisan már nem ismerte el senki, hogy a szerkesztőségi autonómia határokat szabhat a tulajdonosi mozgástérnek.

A mindenkori szerkesztőség pedig – és ez a legszomorúbb – később már nem volt elég tökös ahhoz hogy a közösen lefektetett szabályokat betartassa akár a mindenkori tulajdonossal, akár a főszerkesztővel szemben. Jellemzően különalkuk mentén, teljesen átláthatatlanul és bizantikus módon dőltek el a 2001-es paktumban szabályozni próbált kérdések. Szerkesztőségi bizottság persze működött hellyel-közzel, nyilván működik valami most is, de a 2001-es minialkotmányban felvázolt alapelvektől – most már kifelé is nyilvánvalóan – fényévnyi távolságba került a gyakorlat. Ebben mindannyian hibásak voltunk."

atlatszo.hu/2011/09/06/senki-nem-tartotta-be-az-index-alkotmanyt/#more-1043

Ja egyszer jól megszivattam ezt a marhát én is, cirka 4 éve lebuktattam, hogy mennyire gyáva és szervilis.
Akkor az is kiderült, hogy a Fórumrész is az ő közvetlen irányításuk alatt áll, bármit is hazudozik erről az öreg részeges Kéxakáll.

ssi 2011.09.07. 11:50:28

@Csolt nemzettségbeli: prémium, jutalom még juthat :-)

@Hepci: akkor egy másik szavazás, szavazzatok az idei győztesnél

"Megbukik-e Orbán miután a Wikileaks bizonyította hazugságait?
Ezt is túléli, mint már annyi mindent
Ez a lebukás fokozatosan lerombolja karrierjét
A gazdaságpolitikai kudarc fogja az igazi vesztét okozni "
egyenlito.blog.hu/2011/09/06/mi_lesz_az_orban_wiki_leaks_utan

@knausz: bocsi,apránként gyűjtöttem egy kis olvasnivalót apránkénti véleményezésre/lelked feltárására :-)

Csurka: "Jobbik felbecsülhetetlen szolgálatot tesz a romáknak, hogy kialakuljon bennük a magyarellenesség"
mandiner.hu/cikk/20110906_tortenelemhamisitas_ures_portak

"főügyészség indoklása szerint az egyesület alkotmánysértően működik"
index.hu/belfold/2011/09/02/feloszlatjak_a_szebb_jovoert_polgaror-egyesuletet/

"ha már vannak szélsőjobboldali szervezetek és őket támogató szavazók, márpedig mindenhol vannak, akkor meg kell próbálni domesztikálni őket, legalább egy részüket"
www.168ora.hu/velemeny/zagyva-betyarsereg-jobbik-gyongyospata-lmp-fidesz-mszp-koalicio-81544.html

www.youtube.com/watch?v=Z0AgH0wR7iE&feature=related

s vége a korai ebédemnek :-(

xsasha 2011.09.07. 11:52:25

@Teremszolga:
A média egy nagy rakás xar. A sajtószabadság címén végzet tavalyi hiszti a pofátlanság netovábbja volt egy velejéig korrupt, hazudozó, pénzért és érdekből, illetve politikai célból bármikor bármit meghamisító csődtömegtől.
Az újságírók már korábban is elég őszintén elmondták - minden második újságíró korrupt - csak ő nem. Ez a mostani eset is csak rámutat arra, mennyire semmi köze nincs a médiának a sajtó eredeti szerepéhez. Az a vicces, hogy amíg a jobboldali média ki nem épült, az emberek simán megkajálták, hogy amit olvasnak a népszabi típusú médiában, az a független tájékoztatás.

xsasha 2011.09.07. 11:53:56

@Hepci:
Fog már fel! Egyszerűen nincs igazad, és kész. :-))))

IntelCorei5 2011.09.07. 11:54:03

@xsasha:

""Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy 2008 áprilisi diplomáciai távirat szerint"

ha erre a mondatra hivatkozol akkor szerintem ennek a jelentése:

"vizet prédikálok de bort iszok" ne aggódjatok - ennyi és nem több.

Amit írsz
" Az embereknek öntudat kell, idea kell, jövőkép és önbecsülés. A gazdaságnak pedig gazdasági intézkedések, cselekvési koncepció, gazdasági jövőkép, adózási filozófia, fejlesztési irányok. Az EU-elnökségnek meg szakmai kiválóság kellett, precíz gépezet és hatékony lobby."

Az mind igaz viszont semmi köze OV-hez és céljaihoz.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 11:58:02

@Hepci:

"a szoci időszakban úgy volt, a hatóságnak volt egy listája az érinthetetlen cégekről. Ez feltehetőleg most is üzemel."

Ebben tévedsz.
Az állami cégek régóta privilegizáltak.

Ja, és az ÁFA visszatartás törvényes lehetőségét a Fidesz teremtette meg, az 1999es ÁFA törvény módosítással.
Ez borult most a fejükre.

tarackos 2011.09.07. 11:58:10

@xsasha: Kedves xsasha, figyelmen kívül hagyod OV tegnapi válaszát:

"Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" - válaszolta Orbán, aki szerint ezzel azt kéri, hogy "ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek"

Vagyis tök mindegy mit mond, nem számít. Ezért a mondat eleje a lényeg, bár nem lehet elhinni amit OV mond, mégis készpénznek veszi a nemzeti dumát a szavazógárda, amiről kiderült csupán eszköz, ami a pavlovi reflexre épít.

Nem számít az Eu, sem a gazdasági szereplők, mert nem ők választják OVt, bár az utóbbiak részben igen...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 12:00:32

@Csolt nemzettségbeli: honnét veszed, hogy állami cégekről volt szó?
Szemantika, komám, mindig mondom: szemantika.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 12:01:04

@manyike:
"prémium, jutalom még juthat :-)"

Igen, és akkor a tervezett 40 milliárd egy része el is megy erre :O)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 12:01:55

@manyike: miért szavazzunk?
Egyenlítő blog = F.O.S.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 12:06:48

@xsasha:

A médiát azok tették tönkre, akik tízmilliárdokért vettek hazugság és manipuláló felületeket a jobboldalinak hazudott oldal számára.

Ma Magyarországon az összes média jobboldali, sőt a hangadói szélsőséges neoliberálisak, legfeljebb mások rajta a pártszínek.

ssi 2011.09.07. 12:08:26

@Hepci: miért? csak ! ... Hepci is megújul? lesz másik védjegy is?
búcsúzom, további szép napot .. :-)

megszűnt 2011.09.07. 12:08:33

@manyike:

"bocsi,apránként gyűjtöttem egy kis olvasnivalót apránkénti véleményezésre/lelked feltárására :-)"

Semmi baj!:) Edzett vagyok már, de annyira, hogy amiket kérdeztél, azok enyhe kérdések voltak, nem olyan kemények. Én remélem, kicsit mégis láthattad, legalább amit szerettél volna.. te legalább.

Evés helyett 3/4 óra gépen. Megyek. Tökéletes alakot szeretnék ehhez a mély, bronzvörös hajhoz, mely azért már alakulni látszik.

Egyszer rám támadtak a fórumozók, hogy nem vagyok olyan jó nő, mint azt beállítom. Na erre Jáksó:- A kinézetével, azzal nincsen semmi baj! De ami belül van..

És ehhez tegyük hozzá, hogy ő engem még csak képeken látott, nem hinné, mekkora élmény mindez élőben!:):)

Isten éltesse Jáksó Lászlót közelgő születésnapja alkalmából!
www.youtube.com/watch?v=cBH20t6WEwM

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 12:11:32

@Hepci:

Ja, hogy most arra céloznál, hogy a Fidesz falaz a szoci adóelkerülőknek, adócsalóknak?

Ebben biztos van valami, olvasgatva a Puch-Simicska tengely viselt dolgairól :O)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 12:16:05

@Csolt nemzettségbeli: ne beszélj már ekkora marhaságokat.
Talán az volt az ideális sajtóállapot, amikor a média 99,9%-a balliberális kézben volt, és az első szabadon választott miniszterelnököt reggeltől estig múltba révedőnek, fasisztának, horthystának, őskövületnek és idiótának nevezték, aztán meg boldogan cuppogtak, hogy végre ki fog nyiffanni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 12:19:22

@Csolt nemzettségbeli: arra céloztam, vannak érinthetetlen cégek. Ezek egy része nyilván bármely kormány alatt érinthetetlen.
S nem államiak, de nem is titkosszolgálati fedőszervek.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 12:31:42

@Hepci:
Miről beszélsz?

Nem ennek mondja el a sajtó azóta is összes miniszterelnököt?

Szerintem amennyire nyugat nyalonc és tudatos magyarellenes dolgokat követett el Antal, még finoman is bántak vele.
Fasisztának legfeljebb pár emberek összeugrasztására szakosodott marha írta le az MSZMP 1987ben kiválasztott Miniszterelnökét, a híres kibekkelőt, aki átmentette őket.
Antalnál nagyobb károkozója nem volt ennek az országnak az elmúlt 22 évben.

Aztán azt se felejtsük el, hogy kik is alkották a közpénzekből összegrundolt "jobboldali" média korabeli magját.
Egy rakás volt átöltözött szervilis kommunista, akik azóta is kommunista pártban tanultak alapján manipulálják, uszítják egymás ellen a gazdáik kénye-kedve szerint az embereket, az OSZD MEG ÉS URALKODJ jegyében.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 12:47:48

@Csolt nemzettségbeli: nyilván volt pár háttérfeltétele a békés átmenetnek, pl. Árpi bácsi pajzsra emelése, a balfasz kisgazdákkal való szövetség vagy a Csepi által vezérelt vagyonügynökség. Nehéz megítélni, szándék vagy lehetőség nem volt az exkommunisták gazdasági hatalmának megtörésére, inkább az utóbbira tippelnék.
Szerintem Antall volt az egyetlen újabb kori miniszterelnök, akinek minden szerencsétlen döntésétől függetlenül fontosabb volt az ország sorsa, mint a saját sorsa és vagyonának gyarapítása. Ha nem így lett volna, akár ma is élhetne, ebbe a betegségbe nem feltétlen kell belehalni.
Gyalázhatják a médiapatkányok vagy éppen Csoltok, a józan emberek átlátnak a szitán. Különösen úgy, hogy utódai a jóval egyszerűbb körülmények között is sorozatosan könnyűnek találtat(t/n)ak.

xsasha 2011.09.07. 12:59:30

@korcagyar:
Egyáltalán nem, interpretációd értelmetlen. A nemzet és a gazdaság erősítése nem egymásnak ellentmondó törekvések.

xsasha 2011.09.07. 13:06:01

@tarackos:
Ez teljesen hamis. A Fidesz aktívan részt vesz a határon túli magyarok szervezésében, kiáll a magyarságért, ha azt ócsárolják akár Fico szintű politikusok akár egy Cohn Bendit. A nemzeti érdekeket veszi figyelembe, még akkor is, ha a nemzetközi bankszférával vagy multikkal kerül szembe. Támogatja a nemzeti célokat akárcsak a sport, vagy jelképek és ünnepek terén.

Természetesen számít az EU, mert mi is az EU tagjai vagyunk, és a gazdasági szereplők is, mert akkor tudnak tervezni és munkahelyeket biztosítani, fizetést adni a nemzetnek, ha ismerik és értik a kormány céljait és tetteit.

xsasha 2011.09.07. 13:07:23

@Csolt nemzettségbeli:
"Ma Magyarországon az összes média jobboldali, "
Ezt írd le még egyszer, csak hogy aki eddig nem hitte, legyen képben azzal, micsoda egy idióta vagy.

graycivil 2011.09.07. 13:10:39

"Megdöbbentő pörgés Németországban

A német ipari termelés júliusban 4 százalékkal haladta meg az előző havi szintet, jócskán felülmúlva a szakértői várakozásokat. Az elemzők mindössze 0,5 százalékos teljesítmény-növekedést vártak a júniusi 1 százalékos visszaesés után."

ecoline.hu/makro/A7UTW2_Megdobbento_porges_Nemetorszagban#rss

"Éves bázison a német ipar több mint 10 százalékkal magasabb fordulatszámon pörgött 2011. júliusában, mint 2010 azonos időszakában - a szakértők "csupán" 6,5 százalékos teljesítménynövekedésre számítottak a júniusi 6,7 százalékos megugrás után."

graycivil 2011.09.07. 13:13:00

@xsasha: Ezután az engemet imádók felhasználására szánt dicsőítő beszédeket tőled fogom rendelni. :-)

xsasha 2011.09.07. 13:14:59

@Hepci: Nagyon egyetértek. A leginkább tisztelhető, és lelkiismeretes politikus volt.

graycivil 2011.09.07. 13:17:20

"Ingatlanadó 2012-ben?

Nemrégiben tárgyalt a magyar kormány a jövő évi költségvetés tervezetéről. Bár pontos információk nem láttak napvilágot, de a miniszterelnök nyilatkozataiból kitűnik, hogy a megfelelő gazdasági gyarapodás elérése érdekében lehetséges a vagyonadók, köztük a luxuscikkek és ingatlanok után fizetendő közterhek bevezetése."

www.epitinfo.hu/index.php/articles/73778/83761?wa=hk10

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 13:20:54

@xsasha:
A te narancsméretű és egysíkú agyadban egyedül a sztálinista elvtelen Fidesz a jobboldali, de a magyar sajtó 100%a a jobboldal, a tulajdonosok, a tőkések értékrendjét vallja.
Még balos szociáldemokratának mondható sincs közte, a Népszava is a multik, a bankok a nagytőke miatt szokott ájvékolni.

Laikus Érdeklődő 2011.09.07. 13:21:31

@Csolt nemzettségbeli: "Elkezd egy Soros kaliberű alak spekulálni Magyarország ellen"
Remélem egyszer eljön az az idő, amikor az ilyen akciókat a nemzetközi jog az adott ország elleni nyílt támadásnak fogja tekinteni és az illetőt háborús bűnösnek tekintik az egész világon, az adott ország titkosszolgálata pedig automatikusan kilövési engedélyt adhat ki!

xsasha 2011.09.07. 13:22:50

@graycivil:
Keményen meg kell dolgoznod érte. :-))

xsasha 2011.09.07. 13:26:26

@graycivil:
Egyre jobb dolga van Orbánnak. A svájciak is segítenek, a németek is segítenek... a végén még nem is kell annyira megküzdeni a 2% feletti növekedésért és a hiány tartásáért.

xsasha 2011.09.07. 13:27:37

@Csolt nemzettségbeli:
Írd, csak írd!!! Tehát a magyar média 100%-a jobboldali, ugye, suttyókám?

László56 2011.09.07. 13:28:25

Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek

Elemzőnk már harmadszor tesz kísérletet országunk egyik legkomplikáltabb politikusának leírására. Hogy a megértéséről már ne is beszéljek. Harmadszorra sem sikerült. Talán egy kevésbé komplikáltabb személyiséggel kellene kezdenie az ilyen irányú próbálkozásait. Mert bizony a politikus személyisége elválaszthatatlan az ember személyiségétől, életútjától és az ezen keresztül szerzett tapasztalataitól. Éppen ezért a politikus személyiségének megértése inkább egy pszichológus feladata mint egy politikai elemzőé. Ez látszik meg tulajdonképpen, elemzőnk írásán is. Itt mondanák sokan, hogy cipész maradj a kaptafádnál. Ott is van elég problémád.

Mert bizony egy politikus személyiségének leírása semmiben nem különbözik bármely más ember személyiségének leírásától. Körülményei másabbak, de nem a személyiségének kialakulása. A körülményeit viszont nem ő szabja meg, hanem a környezete. Távolabbi és közelebbi környezete.

Így nézve, a jelenlegi miniszterelnökünk ugyanazon a fejlődésgátló kommunista diktatúrán ment keresztül, mint akárki más az országban. Viszont más következtetést vont le belőle mint az országunk polgárainak legtöbbje. De még ehhez is idő kellett. Mi sem mutatja jobban mint az első és második Orbán kormány intézkedése közötti különbség. De akkor mi is különbözteti meg a jelenlegi miniszterelnökünket mindenki mástól ?

A fejlődőképessége. Hamarabb értette meg mindenki másnál, hogy a kommunista diktatúra a demokráciában is folytatható, mint az MSZP viselkedése is mutatja. Ezért viszont a kialakított szisztéma a hibás. Tehát szisztémahibás demokráciában élünk. Felismerve mindezt, ezt kiigazítani életfeladatává tette. Evvel a felismeréssel különbözik másoktól.

Az intézkedései viszont, nem egy szabad ország, szabad polgárának az intézkedései, hanem a kommunista diktatúrát megjárt embernek a tapasztalataiból származó intézkedések. Nem is lehet más, hiszen ez az életútja alakította ki a tapasztalatait is. Márpedig minden ember, - még a politikus is-, a tapasztalataiból él.

ssi 2011.09.07. 13:33:50

van új poszt :-)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 13:39:56

@Hepci:

Megint nem nyert, Antall hatalomrajutásának Pozsgai pajzsra emelése volt a feltétel, csak ezt a szadesz és a Fidesz az MSZMP technokrata szárnyánának útmutatása alapján a 4 igenes népszavazással, amelyet az MDF bojkottált, elbukta.

Antall simán belement volna a lengyel modellbe, ahol Jaruzelsky került az államfői székbe, és alatta nyugodtan bohóckodhattak a pártok.

Azzal is tisztában volt Antall,hogy a pártja és a parlament nyüzsgött a besúgóktól, mégsem tett ellenük semmit, sőt falazott,megvédte őket és játszotta a neki előírt színjátékot.

A mezőgazdaság szétverése, az ipar tönkretétele, az orosz piacról való kivonulás, az adósságok fizetésének meg nem tagadása vagy legalább újratárgyalása is felért egy hazaárulással.

És arról, hogy kik voltak a fasiszták, vagy kik lettek annak minősítve, arról egy családi vonatkozású adalék.
1993ban a 16 éves korában meghalt unokaöcsém lett annak minősítve, aki hülyeséget csinált Antallék MSZMPs pártcsicskásainak hergelése miatt, amelyet azért miniszteriális szintről a 60 éve összes segget kinyaló besúgó Boross Péter is finanszírozott.
Amikor a volt kőszegi osztálytársa, nagyapám felment hozzá és rákérdezett az unokaöcsém halála körüli valóságra, akkor Boross a szemébe hazudott, megfenyegette és hogy befogja a száját előléptette.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 13:46:17

@xsasha:

Nem én tehetek arról, hogy a te narancsbolsevik agyad nem képes felfogni a jobb és a baloldal jelentését és azt, hogy a ma már a "jobb-bal" oldali politikus szélhámosok egy csapatban fociznak,még ha a TV kameráknak marják is egymást.
Ők az elit, akik fent vannak, alul meg mi a bohóckodásaiknak,műsoraiknak tapsoló vagy épp anyázó plebs.

De hosszú ez egy olyan agymosott szektatagnak,mint amilyen te vagy :O)))

tarackos 2011.09.07. 13:54:56

@xsasha: Félrebeszélsz, én azt mondom, OVnak nem lehet elhinni amit mond, ezt maga OV mondta. Innentől hit kérdése ki mit lát egy szavahihetetlenben. Hittel meg nem vitatkozunk. Viszont ez a hit az ami megválasztja...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.07. 13:56:19

@Csolt nemzettségbeli: tiszta szerencse, hogy mindenről mindent tudsz, lehetőleg az újságokból. Emlékszel még, mivel indokolta Eörsi István a Horváth Balázsról tett kijelentéseit a bíróság előtt?
Kissé emlékeztetsz rá...
Nyilvánvaló, hogy az MDF szívesen pajzsra emelte volna Pozsgait, de utóbb Árpi bácsit (aka Patkány) tolták le a torkukon. Egyébként aligha jártunk volna rosszabbul az eredeti elképzeléssel, mivel ugye kommunistából és besúgóból is sokféle akad.
A további, Antallhoz kötődő megállapításaid közül a mezőgazdaság tönkretétele az, aminek van valami köze a valósághoz. A többinek a cáfolatával nem foglalkoznék, szeretsz hangzatos marhaságokat állítani, a te dolgod, szabadság van.

xsasha 2011.09.07. 14:05:47

@tarackos:
Ez hazugság, egyáltalán nem ezt mondta. Orbán arról beszélt, hogy a szavait sokféleképpen magyarázzák, a tettei azok, amik értelmezik a szavait. Nem az az érdekes, hogy mit mond, mert az lehet, hogy csak valamilyen kontextusban kap értelmet vagy reakció valaki másnak a mondására, esetleg a média hiénái miatt van úgy megfogalmazva. A tettei viszont sokkal beszédesebbek minden kimondott mondatnál.

És te vagy az egyik legjobb példa erre, hogy mennyi akarat van Orbán szavainak magyarázására, forgatására, átértelmezésére - teljesen felesleges ezekkel fáradni. A tettek viszont kész tények, abban a szakavatottak felismerik a nekik szóló üzenetet.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 14:35:17

@Hepci:

Eörsi szavai neked érnek valamit, akárcsak az alkoholbetegségében elhunyt Konyak Balázsé, aki a szemem láttára esett majdnem ki a Parlament ablakából :)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 14:44:25

@Csolt nemzettségbeli:

Mindenesetre jó munkát végeztek, ha még ma sem látod, hogy mi a politika lényege.

Oszd meg és uralkodj!

A társadalmi csoportokat egy más ellen hergelik és jókat röhögnek a markukba.

Szegény Hepci, most ő kerül sorra a társadalom esküdt ellenségei sorában, akire a többit rá lehet uszítani, hogy tsúnya adócsaló és miatta nem tud a kormány Mari néninek többet adni :O)))

tarackos 2011.09.07. 14:58:31

@xsasha: Azt, hogy mit mondott OV idéztem. Éppen Te kezded magyarázni, hogyan érteni az egyértelműt. Talán jobb lenne ha OV aktivitizne, akkor nem kellene fárasztania magát holmi beszédekkel...

A logikádban az az bibi, hogy nem lehet szavak nélkül elmagyarázni milyen lesz pl. az új oktatási rendszer. Te azt mondod várjuk meg aztán majd kiderül. Én meg azt, hogy ha megadóztatjuk a bankokat az visszafogja a hitelezést. Ezt láthatod most tettekben, de a szavakból is egyértelmű volt. Nem kell ahhoz a tűzbe dugni a kezed, hogy tudd, meg fog égni, ezért járunk pl. suliba...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 15:12:39

@xsasha:
"abban a szakavatottak felismerik a nekik szóló üzenetet."

Pl. 16%os adókulcs, amivel mindenki jól jár, legalábbis a Fideszes hazugsággyár szerint.

xsasha 2011.09.07. 15:21:50

@tarackos:
Látod, ez a probléma. Orbán mondott valamit, amit te már a saját interpretációdban adsz elő, aminek semmi köze az eredeti tartalomhoz.

Nem a logikámban van a bibi, hanem a te hozzáállásodban. Ha valaki mond valamit, akkor "te" nem azzal foglalkozol, hogy az adott embernek mi volt a közölni valója, hanem megpróbálod a saját érdekeid szerint értelmezni. Ezért a megszólalók mindig azzal foglalkoznak, hogy a "te" hülyeségedet kivédekezzék, és meghiúsítsák a kommunikációs támadásokat.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 15:40:28

@xsasha:

Miért hazudsz ennyire pofátlanul?
A Wiki iratokból olvasható, hogy Malina Hedvig ügyében is mi volt a taktikájuk.

A napokban volt többezres tüntetés Észak-Komáromban a szlovák nyelvtörvény ellen és azért, mert sorra vesztik el a magyar állampolgárságot megkapó szlovákiai magyarok a szlovák állampolgárságot és válnak jogfosztottá.

A Fidesz mélyen kussolt, sőt Semjén Gasparoviccal vadászgatott, a szlovák-magyar internacionalista vadászbarátságot erősítve.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 15:45:44

@xsasha:

Ezt mondta a gazvezíred, a többi a többi a te fantáziád és a leküldött pártbrossúrák terméke:

"Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" - válaszolta Orbán, aki szerint ezzel azt kéri, hogy "ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek"

"Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy 2008 áprilisi diplomáciai távirat szerint"

xsasha 2011.09.07. 15:53:15

@Csolt nemzettségbeli:
Linkeld ide, suttyókám, neked egy szavadat sem hiszem el. Ha nem hazudnál folyékonyan, akkor talán foglalkoznék ezzel, de hát hazudsz, sajnos.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 17:53:48

@xsasha:
Tessék te szegény beteg sztálinista, elhiszem,hogy nem tudsz róla, nem reklámozta ezt a tüntetést a kézivezérelt sajtó:

"Több ezren tüntettek a kettős állampolgárságért Észak-Komáromban

Ez a magyarellenes törvénymódosítás a nyelvtörvény mellett pedig csak egy a sorban. Most viszont úgy néz ki, hogy valamelyest megmozdult a langyos felvidéki állóvíz. A mostani demonstráció előszeleként a Gubík Lászlóval történtek tekinthetők. A fiatal értelmiségi a Felvidéken elsőként vállalta nyíltan, hogy letette a magyar állampolgársági esküt, a kettős állampolgárságot tiltó törvény hatályba lépése óta. Azóta viszont a szlovák belügyminisztérium bejelentette, hogy ezzel a tettével Gubík elveszítette a szlovákot."
szentkoronaradio.com/elszakitva/2011_09_02_megmozdult-a-felvideki-alloviz

Semjén pedig épp ekkor vadászgatott, konyakozgatott Gasparoviccal, és egy büdös szót se mondott neki, sőt a szlovák-magyar jó viszonyt dícsérte.
www.parameter.sk/rovat/belfold/2011/09/03/semjen-magyar-szlovak-cseh-vadaszati-vadvedelmi-kongresszust-javasolt-selme

tarackos 2011.09.07. 18:14:48

@xsasha: figyu, idézem még egyszer és utoljára. Nem kell nekem semmit sem értelmeznem megtette ezt OV maga. Te viszont mindenáron értelmezni akarod amit mondott mert még neki sem hiszel, ki tudja miért, kognitív disszonancia?

"Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" - válaszolta Orbán, aki szerint ezzel azt kéri, hogy "ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek"

Ez annyit tesz, az ország miniszterelnöke szerint tök mindegy mit mond egy miniszterelnök. Hiába ragozod, OV mondta és én hiszek neki...;)

xsasha 2011.09.07. 18:24:07

@tarackos:
Te most madárnak nézel? Etess mást ezzel.

"Te viszont mindenáron értelmezni akarod amit mondott "

"Ez annyit tesz, az ország miniszterelnöke szerint "

graycivil 2011.09.07. 18:26:22

@xsasha: A 35%-os luxusadó szépen mutatja, hogy a Fej és a Jobbkéz teljesen tanácstalan. Minden döntésüket "egynapos páros hatáselemzés" előzi meg, majd kijönnek a marhaságaikkal.

Most már azt sem érdemes figyelembe venni, amit tesznek. Mert naponta mást tesznek, tehát már egy hét viszonylatában sem lehet "értelmezési támpontot" találni ötleteléseikben.

De jó gondolkodást és erőlködést ahhoz, hogy a "bármilyen döntést" zseniális és határozott húzásnak próbálj beállítani. :-)

xsasha 2011.09.07. 18:34:16

@Csolt nemzettségbeli:
Suttyó paraszt, nekem az ismerőseim is ott voltak ezen a tüntetésen. Mi köze Semjénnek egy civil tüntetéshez?
Semjén a saját honlapján tudósított erről a tüntetésről!

semjenzsolt.hu/kozelet/heti-tema/kettos-allampolgarsag-mellett-tartottak-tuntetest-revkomaromban

És azt is elmondta, mit gondol a nyelvtörvényt hozókról:

"A szlovák kormánykoalíció része egy fasisztoid párt"
www.bumm.sk/42422/semjen-a-szlovak-politikaban-intezmenyesult-a-magyarellenesseg.html

És Gasparovicról is elmondta a véleményét:

www.felvidek.ma/kitekinto/magyarorszag/29939-semjen-gasparovic-tortenelmi-tevedesben-vagy-elemi-ismeretek-hianyaban-van

xsasha 2011.09.07. 18:35:18

@graycivil:
Mi a problémád a 35%-os luxusadó ötletével?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 18:36:44

@graycivil:

Ja, és Szíjjártóbohóc erre közölte, hogy továbbra se lesznek mexorítások, mer az az elmúttnyóccév és Gyurcsány szokása.

graycivil 2011.09.07. 20:50:28

@xsasha: Mert annyi benne a "szakmai érték", mint Szíjártó szemében az értelem. :-)

Ezek a pénzügyi-gazdasági lépések Szalacsi-szintű probléma-megoldó szellemi kapacitásnak felelnek meg. Tökéletesen megfelel az "egy óra múlva itt vagyok...egy új törvénnyel" szindrómának.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 21:54:19

@xsasha:

Akkor mit játszottad a hazug fejed, hogy nem tudsz róla, te végtelenségig züllöt Fideszpatkány?

Semjén meg miért nem szemtől szembe mondta meg a Gasparovicnak a mondanivalóját?

Ja, hogy ez a kötsög is ugyanazt játsza, mint Orbán a patkánykirály.

Hányok a fajtádtól,ti nem lehettek magyarok!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 21:55:43

@xsasha:
Á, semmi nincsenek mexorítások.

De gusztustalan egy féreg fajtád van!

diosjenci 2011.09.08. 01:36:14

Mar megint egy mennyire buta bejegyzes! A verkli nem all meg soha...

szuveren.hu/tarsadalom/kis-magyar-politologia-avagy-a-kritika-halala

xsasha 2011.09.08. 09:00:31

@Csolt nemzettségbeli:
Te suttyó paraszt, még leírva sem láttad soha a diplomácia szót, ugye? Suttyókám, egy rakás dolgunk van a szlovákokkal, pl. lobbyzás az uniónál a mezőgazdaság támogatásáért. A diplomáciában a te suttyó "haragszom rád, vazze" hozzáállás nem működik. Ki kell fejezni az egyetértést és a problémákat is. De ez magas neked, suttyókám.

xsasha 2011.09.08. 09:03:10

@graycivil:
Lexarom a hisztidet. Szakmai érvet mondjál. Nem, nem tudsz ilyet, színházban érzed magad és drámázol, mert hülye vagy a témához. Akkor most miért is vitatkozunk erről?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.08. 12:03:40

Nem szoktam moderálást kérni, de most kérnék!
Moderáljátok magatokat, ha lehet!

pad78 2011.09.08. 13:30:07

Kedves Gábor!

Régen kommenteltem itt, nem tudom, válaszolsz-e még a kérdésekre. A leírásod sok tekintetben meggyőző, de szerintem nem mindent magyaráz ("értet") meg, és ezért bennem hiányérzetet hagy.

A következőt írod:
"Orbán a politikáról a lehető legegyszerűbben gondolkodik: ismeri a szabályokat, megkeresi a kiskapukat, ha tudja, megváltoztatja a kereteket, ha nem tudja, alkalmazkodik hozzájuk. Minden lépése során egyetlen cél vezérli: a politikai siker - a többi (célok, tartalmak, lehetőségek) ugyanis ebből következik, ennek függvénye. Bármit tesz, ezért csak egy dologra koncentrál, egy dolog alapján szelektál: ami hoz, jó, ami árt, rossz, ami nem változtat, lényegtelen."

Ez megmagyarázná azt, hogy időnként miért állít gyökeresen mást, mint pár évvel korábban. De nagyon kevéssé teszi számomra érthetővé, hogy máskor meg miért megy bele olyan konfrontációkba, amelyek könnyen "árthatnak", de legjobb esetben is "nem változtatnak" a politikai sikerén, "hozni" biztosan nem fognak. Gondolok ilyenekre, mint a társadalom széles rétegei számára érzékelhetetlen egykulcsos adó, a munkavállalók tömegeit sújtó munka törvénykönyve, de akár a "nem oszt nem szoroz"-típusú nemzeti együttműködés nyilatkozata, vagy az alkotmányozás keresztülverése. Talán a leglátványosabb, amihez rögeszmeszerűen ragaszkodik, az az államadósság-csökkentés. Júliusban tett egy látványos lépést, ha a Te logikádat követné, a következő három évben egészoldalas újsághirdetésekben reklámozná, hogy a rendszerváltás után ilyen még nem volt. Minek most megint egy újabb, négyszázalékos csökkentés (aminél összességében sokkal olcsóbb egy ügyes kampány az előző csökkentés népszerűsítésére)? Félre ne érts, meggyőződésem, hogy ez az ország számára fontos gazdaságilag, de azért a pár száz emberért, aki esetleg értékeli ezt, kár lenne a gőzért, a Te osztályozásod szerint ez abszolút a "lényegtelen" kategória lenne. Demján Sándornak ugyanúgy egyetlen szavazata van, mint a csatornaszerelőnek. Csakhogy utóbbiból sokkal több van.

Ugyanez pepitában, ha arra gondolok, hogy rendszeresen visszadobta Hoffmann Rózsa aktuális törvénytervezeteit. Ez semmit nem "hozott", viszont gyengítette a kormány kompetenciájának képét azokban, akik bíztak benne, tehát inkább "vitt". Ha nem lenne valamiféle meggyőződése a változások szükséges irányáról (akár jó, akár rossz, ebből a szempontból mindegy), akkor nem vállalta volna ezeket az ütközeteket. És itt nem csak arról van szó, hogy Rózsa asszony tervei túl költségesek lettek volna, ha ui. ez lett volna a probléma, már az első alkalommal megmondhatta volna, hogy "ennyivel gazdálkodhatsz, ebből hozd ki a legtöbbet!"

Szóval én az országot érintő kérdések többsége tekintetében elfogadom, hogy Orbán pragmatikusan gondolkozik, de magamtól azt gondolnám, hogy mindezt azért, hogy bizonyos kérdésekben minden áron véghezvihesse az akaratát. Ami persze nekünk nem biztos, hogy jó, mert ezeket a kérdéseket nem engedi társadalmi vitára, sőt: azt sem lehet tudni, hogy valójában melyek ezek a kérdések. Vagy szerinted beleférnek ezek a felsorolt jelenségek is a Te interpretációdba?

Köszönöm, ha válaszolsz!
pad78

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.08. 13:35:25

@pad78: Teljesen egyetértek ezen beírással, főként az alábbi cikk olvastán:
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/ketharmados_lesz_az_egykulcsos_ado_orban_felel_erte.155029.html

Kíváncsi vagyok, Gábor erre miként fog reagálni!?
süti beállítások módosítása