Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
sze 11
12:47

Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a miértek, a hogyanok és a következmények. Másrészt András számomra nem csupán egy volt a nyilvánosságot befolyásolni kívánó punditok között; lassan egy éves, máig utolsó elemzős tévés szereplésemen – az önkormányzati választás napján - is ott ült mellettem.

2000 környékén lehetett, amikor először találkoztunk: a Századvégben jártam valamilyen ügyben, amikor a fénymásoló mellett összefutottunk. András ugyanis – szó szerint - ott kezdett: bár ígéretes történészi pálya előtt állt, hirtelen váltással Stumpf István mellé szegődött, méghozzá a ranglétra aljára. Pár évvel később, amikor Navracsics Tibor úgy látta, hogy az egyre erősebb politikai szerepvállalása miatt összeférhetetlen az elemzői szerep, és ezért kiszállt a Hírtévén futó, heti rendszerességű műsorunkból, az addigra a Századvégben már egyre többet vállaló András érkezett a helyére. Több mint egy évig minden héten együtt ültünk a stúdióban, s bár sem az elemzői szerepről, sem számos politikai eseményről nem egyezett teljesen a véleményünk, példátlanul jó hangulatban töltöttük azokat az órákat. Miután azonban a műsor gazdája és vezetője, Kóczián Péter az elhíresült Orbán-interjú nyomán távozott a csatornától, úgy éreztük, hogy abban a helyzetben, nélküle nem lehet folytatni azt a műsort.

A kapcsolatunk azonban nem szakadt meg, közösen publikáltunk, és nem csak tévéstúdiókban futottunk össze. Egyszer még Szombathelyre egy nemzetközi focimeccsre is eljött velem, azóta is őrizgetem azt a képet, amelyen Haladás-sálban áll a stadion előtt. Többször hívtam az óráimra is, talán ezek az alkalmak voltak a legtanulságosabbak. András a fiatal politológus hallgatók előtt meglepően nyíltan beszélt elemzői szerepének, helyzetének ambivalenciájáról, arról, hogy számára is mennyi nehézséget, gondolkodást igényel a politikai tanácsadás és a nyilvános megszólalás összeegyeztetése. Ezzel kapcsolatban az utóbbi időben többször vitatkoztunk – jellemző rá, hogy ő soha nem bírált, kért számon rajtam ezt-azt, csak hallgatta, amikor én ezt tettem...

Pályájának logikus folytatása a politikai szerep. Kár ezért őt – ahogy egyesek teszik – kritizálni, ez az út ugyanis teljesen normális, a világ számos országában használt módja a rekrutációnak. Érthető, ha a politika azok körül merít, akiket a közös munka miatt jól ismer, és akik alaposan ismerik a politika világát. S az sem meglepő, ha azok, akik megtalálták magukban az elköteleződést, rátaláltak a vállalt politikai közösségre, nem elégednek meg az értelmezéssel, hanem cselekvő részesei akarnak lenni a rendszernek. 

Az ilyen lépések ráadásul segíthetnek abban, hogy a befogadók (választók) és a közvetítők (média) érzékenyebbek, kíváncsibbak legyenek a szakértők értékvilágára, kötődéseire, céljaira. Ha a szakmánk átláthatóbb lenne, ha az alapvető kérdések többször és hangosabban megfogalmazódnának, a közvéleményt nem érné váratlanul egy-egy határátlépés, mert a határok az esetek egy jelentős részében sokkal elmosódottabbak, mint azt a hivatalos magyarázatok látni engedik. Aki megnézte az új szóvivő első televíziós szereplését, talán megerősítheti, András szinte ugyanúgy beszélt, mint korábban: ami az elemzőnél olykor egyoldalúságnak és pártosságnak tűnt, az a szóvivőnél néha sokoldalúságnak és mérsékletességnek látszott.

Lényegesen nehezebb dolga lesz, mint volt mostanáig, de talán jobban, otthonosabban érzi majd magát. Sok szerencsét, András!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr993217730

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politológusi szerepek 2011.09.28. 18:26:04

Giró-Szász András kormányszóvivő lett nemrég, épp olyan időszakban egyébként, amikor sok jó hírrel nem szolgálhat. Igaz, az előző kormányszóvivőtől sem emlékszem látványos mondatokra, ők inkább az újságírókon keresztül érnek el hozzánk, harmadik típusú...

Trackback: Szolidaritást mond, pont Ő ne mondja!! 2011.09.11. 21:04:35

 Zárt találkozón Orbán Viktor leszögezte: a 21. századi magyar nemzet akkor lehet erős, ha az egyik alappillére a szolidaritás. Tessék??????Talán kérdezze meg a munkavállalók 85%-át akiknek az egykulcsos adótól csökkent a nettó fizetése, vagy a ga...

Trackback: Matolcsy befáslizva, ennyi volt? 2011.09.11. 21:03:35

 Befáslizott jobb alkarral szállt ki páncélozott kisbuszából vasárnap Orbán Viktor a kötcsei Dobozy-kúria kapuja előtt. Ez akkor azt jelenti baj van a jobb kézzel, vagyis Matolcsyval!Két dolgot tehet egy ember a kezével vagy meggyógyítja vagy levá...

Trackback: Az új szóvivő 2011.09.11. 14:55:02

Lényegesen nehezebb dolga lesz, mint volt mostanáig, de talán jobban, otthonosabban érzi majd magát. Sok szerencsét, András!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.09.11. 13:03:18

@Letícia:
hát igen:)
Giró Szász is, egy idöre

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 13:04:07

Komoly teljesítményt kell letennie a szóvivőnek, ugyanis komor idők jöhetnek. Nagyon úgy tűnik, a kormányzat belemegy a hitelszerződések felmondásába, aminek a végét nehéz megjósolni. Nagyon rossz idők jönnek. Már idén is. Jövőre a helyzet gyakorlatilag reménytelen, az ambíciózus célok nem fognak teljesülni.

freehckr 2011.09.11. 13:04:13

Borókai óta nem volt elfogadható kormányszóvivőnk... na talán most. :) A szocialisták szóvivői elég viccesek voltak, Batiz, Danks, Daróczy, Budai Berni... muhaha. :) Nagy Anna meg színtelen-szagtalan volt, nem túl meggyőző. Kíváncsi leszek Giró-Szászra, nem lesz egyszerű a feladata a következő hetekben.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 13:06:36

Giró Szász András egyébként tönkretette a saját karrierjét. Elemzői pályája véget ért egyszer és mindenkorra, a politikai karrierje a kormányzat csődtömeg bukásával fog véget érni. Kár érte, szomorú látni jobb sorsú sorsú emberek bukását látni.
Ez a kormány vállalhatlan is lehet akár rövid időn belül.

jjulie 2011.09.11. 13:07:24

mintha temetési beszéd lenne......

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 13:07:53

@freehckr: Batiz szerintem jó kormányzati kommunikátor volt. Utódai gyengébbek voltak, Budai Bernadett ájulása volt a mélypont.

Zsola777 2011.09.11. 13:08:27

"András szinte ugyanúgy beszélt, mint korábban" - most kiderült, hova húz a szíve. Nem baj, tényleg, csináljon karriert!
Csak az, hogy már korábban, "független" politikai elemzőként is ugyanígy viselkedett. Látszott is rajta, de a nép jó része nem feltétlenül tud különbséget tenni független és függetlennek tűnő, ám elfogult vélemény között.

Jenci77 2011.09.11. 13:10:26

@ciceró: Igaz, én is ezt gondolom... Megfogalmaztad helyettem.

jjulie 2011.09.11. 13:10:43

@ciceró:

ugyanmár, ezekben a hetekben százezrek iratkoznak ki a falkából, ezt az andrást meg odaláncolta most az orbán, ez az egy már biztosan nem dezertálhat, az is valami

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 13:11:09

@jjulie: Kiváló megállapítás. A kormányzat a jövő hét elején attól tartok átlépi a Rubicont. A bankrendszer ellen indított háborúban nem nyerhetünk. Döbbenetesen nagy árat is fizethetünk az egészért.

megszűnt 2011.09.11. 13:11:14

Bizakodó gondolatok és merjem-e kimondani a szót: naivitás, megint, de szép.

Szívből kívánom Török Gábornak, hogy ne csalódjék kollégáiban.

Giró-Szász Andrásnak és Kumin Ferencnek pedig, hogy ahonnan indultak, és az utat, melyet járnak és akikkel közben találkoztak: sose feledjék!

Keresem is azóta köztük
reménnyel a kincsem, hitem,
s olykor úgy érzem, széna közt tűt,
de kazlastul is elviszem
vállaimon oda, mihaszna
kedvem amiről énekelt,
s meg-megroggyanva is alatta
önzetlen viszek szép tehert.

Gyönyörű terhem: sorsom, emlék
és hitem – mintha földutak
gödrein magányosan mennék -
annyi nyomot csak fölmutat,
mint a kihajló bokor ága
a csüngő szénaszálakat,
az örök gereblye fogába
ami mindenhol fönnakad.

(Simon István)

graycivil 2011.09.11. 13:12:53

Végre GSZA most már nyíltan magyarázkodhat a kormány propaganda-embereként. A Századvégnél nagyon kínos volt ez a tevékenysége.

Amúgy a Századvég szerintem van olyan "színvonalas", hogy bármelyik elemzőjük elmehetne Orbán PR-osaként. :-)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:13:11

Az a festett vagy őszülő se nem szakáll, se nem borosta hivatott azt jelképezni, hogy ő a Dr. Agy, aki magyarázza a Mechanizmust?

Mosolygósnak tényleg mosolygós, de a beesett arca szerintem az országra váró jövőt jelképezi :O)))

Dr. Agy: Magyarázom a mechanizmust, 1968
www.youtube.com/watch?v=l-O6CHNxuNU

graycivil 2011.09.11. 13:13:55

@ciceró: "Kiváló megállapítás. A kormányzat a jövő hét elején attól tartok átlépi a Rubicont."

Hányadikat?

jjulie 2011.09.11. 13:14:04

@knausz:

szép csapata lesz az orbánnak az emigrációban

2011.09.11. 13:16:09

"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"

A kommentemet 6xírtam át. Nem tudom mi a tiltott...:((( Most mondatonként ideírom...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:16:26

@ciceró:
Dehogy tette tönkre.
Most lép rá a pártpolitikai karrier útjára, mint Stumpf vagy Navracsics.
Szíjjártó már ronggyá égett,most ő fog.

Feltéve, ha 1-2 év múlva lesz itt még pártpolitika és nem csak PÁRT, esetleg polgárháborús káosz....

jjulie 2011.09.11. 13:17:49

@ciceró:

nem lesz nagy baj ebből a bankos dologból

először is nem ismertek a részletek, aztán ez csak az alkupozició felvétele, nem egyéb, és nem fog tudni élni ezzel csak max néhány ezer, esetleg tízezer ember

politikai tőkecsinálás, semmi más, majd kiderül hogy hat a népre, és utólag majd kifelszínelemzi a gábor

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:19:39

@jjulie:

Ez a lényege a Fidesz politikájának.

jjulie 2011.09.11. 13:19:43

@Letícia:

a hepci fejfedője tiltott

jjulie 2011.09.11. 13:22:54

@Csolt nemzettségbeli:

a szijjártó majd kap a szolgálataiért vitézi telket, az unokáiról meg gondoszkodik a következő keresztapa

2011.09.11. 13:23:55

@knausz: ez nagyon szép volt!:))

Arra gondolok, hogy fizetni kell neki is a hiteleket, és előre menekült. ...Mert egyszerűen nem hiszem el, hogy gondolkodó emberként ide kellett kikötnie...

(1 mondat)

Jenci77 2011.09.11. 13:24:31

@jjulie: Gábor felszínelemezne? Nem hiszem.

2011.09.11. 13:24:46

Vagy valami olyant tud, ami miatt ép ésszel és ép észért eladta magát. Batizt még megértettem, a bulvárból valami komolyabbra és felelősség teljesebbre vágyott és foglalt állást valami miatt. (Pl. a neje érdekében)

(2. szakasz)

megszűnt 2011.09.11. 13:27:37

@Letícia:

"ez nagyon szép volt!:))"

Mindkettőnek, Kuminnak és Giró-Szásznak is nagyon drukkol Török Gábor és nem szeretném, ha csalódna.:)

www.youtube.com/watch?v=jhWF03mu5OE&feature=related

jjulie 2011.09.11. 13:27:40

ha jól tévedek, ez az andrás fiu jön, és a szíjjártó is megmarad?

jjulie 2011.09.11. 13:29:28

@Jenci77:

ja,.itt mindenképpen, és az utóbbi időben már azt is ritkán

de ez ok

2011.09.11. 13:31:11

De egy értelmes ember, aki egyedálló tudósként elérhetett volna 40-50 évesen, mit keres egy ilyen ember mellett ? Őt meghaladni úgysem lehet, hisz sz@rból lett szóvivő, szóval ő a semmi mellett értelmes dolgot talált magának.

ssi 2011.09.11. 13:31:15

általában: politológusból (majdnem) politikus .. semmi gond .. utánpótlásnevelés

konkrétan GSzA:
- temperamentumban marad inkább Nagy Anna, mint Szíjjártó, vagy Kovács Zoltán
- TÉT-ben látványosan grimaszolt, fejét csóválta, ha mások másként gondolták

szokásosan: kormányintézkedések - megelőző, vagy utólagos - szakmai magyarázása .. mindig csak a kormány felől s önkritika nélkül

mai helyzet: kormánynak nagyobb szüksége lesz erre, mint az embereknek (pl. figyelem/hangsúlyelterelés)

jjulie 2011.09.11. 13:32:00

@Jenci77:

és tudtad, hogy a jövőbe sem lát, vagy azt sem hiszed?

2011.09.11. 13:32:05

nos nem lehet leírni, hogy politikusból....azt, hogy sz@r, az igen. Szép példája ez a cezúrának. Vagy 8x futottam neki.

2011.09.11. 13:34:59

és nem lehet leírni azt, amit államtanban az állam önállóságáról tanítottak, Hogy egyedülálló és sz-kel kezdődik és -én-nel végződik, és közötte -uver - ...Híj, mi lesz még itt?? Jelinek műveit nem lehet majd idézni? Vagy lehet indexen vagyok????

nevetőharmadik 2011.09.11. 13:35:31

Nincs azzal a koncepcióval bajom, hogy egy elemző politikusnak álljon, ezért nem ítélem el Giró-Szászt. A gondom az, hogy egy látványosan szarházi bandához állt be szarkenegetési munkakörbe.

2011.09.11. 13:36:36

De akinek konvertálható tudása van, minek ment el fizetett (amikor erjed a bor+)almárnak.

És grószferó (ősBikini) szinkornizált egy művészt egy amerikai filmben, rokenrolldetektívet. Volt egy híres mondása, azt akartam belinkelni, de nem engedik..(( Köszönöm SzA! ( Abszolút ideillik, hogy az eszem megáll!!

(utsó szakasz)

jjulie 2011.09.11. 13:37:17

@Letícia:

nocsak, te vagy itt a veszélyforrás, nem is ám a hoplita, önvizsgálatba kezdhetnél

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.11. 13:37:46

@freehckr: egyet értek.
Eddigi megszólalásaiból azt remélem, hogy professzionálisabban fogja művelni a porhintést, és nem fut bele olyan mondatokba, mint Nagy Anna (kevesebb munka az adóbevallással).
Bár a belőle sütő cinizmus kicsit ijesztő.

Remélem, holnapig sikerül megtalálnia a borotvát.

@jjulie: "andrás fiu jön, és a szíjjártó is megmarad?"
legnagyobb bánatunkra. András lesz a komoly megmondóember, Péter meg, aki mindent jól összezavar a keresztkommunikációjával...

2011.09.11. 13:43:03

@jjulie: hát nekem ez iszonyú döbbenet. Visszajön a K-vonal és minden ilyesmi. Most nagyon eszembe jutnak azo a filmek, amiket 1986-89 között néztem a kettős beszédtől.

A hatalom ennyire fél?? Hát, ez nem semmi. Bablevest ne, de léci, húslevest hozzatok a sittre. Előre is köszönöm.

Lollle 2011.09.11. 13:43:06

a cím lehetett volna jobb is. pl "süllyedő hajóra"

jjulie 2011.09.11. 13:43:19

@vadász2:

a péter semmit sem zavar össze, csak egy büdös retek ízig-vérig fajtiszta vérfidesznyik, és imádják a sérültek, akiket az orbán szele korábban már megcsapott

majdha már csak kevesen lesznek a viktorral az emigrációban, őt fogja kúrogatni

ssi 2011.09.11. 13:43:43

@vadász2: "Bár a belőle sütő cinizmus kicsit ijesztő"
jogos :-) ha marad így, szakmaisága még jobban megosztja a társadalmat

jjulie 2011.09.11. 13:44:40

@Letícia:

rámhagyod a macskádat?

wowerman 2011.09.11. 13:45:10

kár hogy csőfideszes

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:45:12

@Zsola777:

Nehogy azt mond már, hogy nem tudod megálapítani egy politológusról, valójában agitációs és propagandista szakemberről, két mondat után, hogy melyik párt szekerét tolja?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:47:36

@jjulie:
Asszem a Szíjjártó félékre igaz az,hogy igaz hithű kommunista, aki "különleges anyagból van gyúrva".
Valszeg úgy micsurinozták ezeket össze valami lombikban.

jjulie 2011.09.11. 13:47:56

@manyike:

a megosztás jó, kívánatos, az egyik térfélen az orbán és mamelukjai, a másik térfélen pedig 9,85 millió ember, kést köszörülve, az elevenen való megnyúzáshoz

csak jöjjön és folytatódjon a megosztás

megszűnt 2011.09.11. 13:48:37

@Csolt nemzettségbeli:

"Nehogy azt mond már, hogy nem tudod megálapítani egy politológusról, valójában agitációs és propagandista szakemberről, két mondat után, hogy melyik párt szekerét tolja? "

Sose tudtam, a mai napig nem tudom, Török Gábor pártszimpátiáját. Igaz, ő az egyedüli, akiért nem tudom, de így van.

2011.09.11. 13:49:38

No, most meg vagyok zuhanva nem kicsit, s nem tudom, hogy fordf@rline-t linkeljek (amit gondolok erről az egészről), vagy keresztény protokoll szerint Prédiátorok könyvéből vagy a korpára és disznóra assziciáljak...a lényeg ugyanaz, de más szavakkal.

András meg egyszer csak felébred, amikor álmában csengetnek nem is kicsit. (Csak bírja dobhártyával...)

Sok szerencsét az alvajárásához!

jjulie 2011.09.11. 13:51:32

@knausz:

a törökgábor mostanság nem politológus, hanem utólagos felszínelemző kibic, hogy korábban volt e politológus, azt nem tudom

2011.09.11. 13:51:39

@jjulie: ha akarod, köszi! Nagyon kedves jószág, és értelmes is. Az értelmes és távolságtartó pasikat szereti.

2011.09.11. 13:53:23

@wowerman: remélem, nem rám értetted...:P

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:53:59

@jjulie:

Petikét nem dobják el.
Ő továbbra is Orbán kedvenc házi kötsöge marad, akinek asszem az lesz az új feladata, hogy Orbán reprezentációs fellépéseit szervezze.

Giro-Szásznak viszont a pápai erős emberrel lesznek problémái, a Kovácsot úgy rendelte tavaly kommunikációs feladatokra magához a Viktor. Ő legszivesebben maradt volna polgármester-képviselő.
Gironak vele kell először megküzdenie, mert nemcsak egyedül szegődött el Dr. Agynak, hanem vinni akarja a saját 10-12 fős csapatát is.
Kovácsnak ez egy valódi balegyenes.
No meg osztozkodni kell ám a kereten is!

jjulie 2011.09.11. 13:55:52

megtaláltam a sablont

csak a neveket,dátumokat és a foglalkozást kell aktualizálni posztorbániában

"A politikus a per folyamán nyugodtan viselkedett, és igyekezett részleteiben megcáfolni az ellene felhozott vádakat. Ellentétben Szálasival és Bárdossyval elismerte politikai felelősségét, viszont – csakúgy, mint Bárdossy – tagadta a népbíróság illetékességét az ügyében. Imrédyt november 23-án a népbírósági tárgyalás során első fokon kötél általi halálra ítélték, 1946. február 4-én pedig másodfokon golyó általi halálra módosították az ítéletet. Fellebbezését a Népbíróságok Országos Tanácsa (NOT) nem fogadta el, és másnap, 1946. február 28-án kivégzőosztag végzett vele sortűzzel a Markó utcai börtön udvarán. Mint mondta, későn látta be, hogy meg kellett volna maradnia bankelnöknek. "

megszűnt 2011.09.11. 13:55:58

@jjulie:

"a törökgábor mostanság nem politológus, "

Én a tévéből ismerem, aztán a Kuminnál láttam és úgy kerültem ide.

Szóval, múltkor 2010. október 6-i dátumot mondott Török Gábor, amikor meghívták a tévébe, úgy emlékszem.

Nem tudom, mi ez a mellőzés, de akikkel vagy akik mögött volt, ők, mint a gejzír. Érted.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 13:56:46

@knausz:
Török egyértelműen LMP párti.
Legalábbis nekem ez jön le.

De ügyesen csinálja,sosem mondja ki, de az elemzésnek álcázott orientációjában őket szokta kihozni követendőnek.

megszűnt 2011.09.11. 13:59:11

@Csolt nemzettségbeli:

"Török egyértelműen LMP párti."

Ne erőltesd ezt nála! Belebeszéled, ami nem létezik.

jjulie 2011.09.11. 13:59:18

@Csolt nemzettségbeli:

na itt már olyan belső mélységekbe merültél, amit én mint vasárnapi politikafikázó nem ismerek

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.11. 13:59:23

@Csolt nemzettségbeli: Én nem hinném, hogy van konkrét pártpreferenciája, inkább értékrendje van (aminek vagy megfelel egy párt, de inkább nem) - Valami ilyesmi rémlik az Alindás interjuh-ból is.

Szimba 2011.09.11. 14:00:15

Tulajdonképpen örülnék, ha több politikaelemző lépné át a határt, és lenne politikus. Talán akkor nem olvadnának bele a politikusok meglehetősen besározódott tömegébe, esetleg némi változást is tudnának generálni.

Nem vagyok ebben biztos, csak reménykedem (merek nagyot álmodni?).

jjulie 2011.09.11. 14:02:41

@knausz:

egyszer megírta, hogy meghívták, átautózta a fél világot, majd mire megérkezett közölték vele az ajtóban, hogy redundant

amúgy nincs is magyarországon politológus

2011.09.11. 14:02:47

@lüke: végre valaki ért is engem!:)) Azt hiszem, ilyen tömörséggel fogok szólni ezentúl én is.

megszűnt 2011.09.11. 14:03:02

@Csolt nemzettségbeli:

"Török egyértelműen LMP párti."

LMP-nek tanácsot még nem adott.

Annak viszont örültem, hogy a Jobbiknak javasolta a Gianfranco Fini- féle vonalat.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:03:27

@Letícia:
Gondolod, hogy ingyér alvajáró?
Mindenkinél meg van az az összeg, amennyiét korpás a haja.

Ahogy felküzdötte magát a Stumpf istálló fénymásoló fiújából önálló politikai istállóval rendelkező vezető politológussá , már ahhoz is sok pénz, támogatás kellett.

2011.09.11. 14:04:05

@Csolt nemzettségbeli: LMP? No, az mi? Eszik? Isszák? :)

2011.09.11. 14:06:36

@vadász2: nem, az nem...annak különleges neve van, nem írhatom ide!;)

@Csolt nemzettségbeli: nem, nem ingyért az. De neki fog sokba kerülni. Csak még nem látja.

2011.09.11. 14:08:16

Na szasztok, megyek főzni. Nekem már úgyis annyi, legalább teli hassal várom a lefüggönyözött Pobedát..:(((

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:09:17

@jjulie:
Pedig fenn van minden a neten.
Tavaly maga Orbán magyarázta Pápán a Fidesz fanoknak a Kovács helyére kiírt polgármester választáson, hogy most elvesszük maguktól ezt a kiváló embert, mert országos dolgokban van rá szükségünk.

A Szíjjártó sohasem volt kormányszóvivő,ő mindig Orbán személyes szóvivője volt. Most, hogy rühelli a fél ország visszavonják háttérbe.
Pár hónapja a bulvármédiában próbálták emberközelivé varászolni,de nem megy, totálisan elégett.

A Kovácsnak van vagy 80-100 fős kommunikációs gárdája,itt kell helyet szorítani Giro-Szászéknak.

megszűnt 2011.09.11. 14:10:08

@jjulie:

"amúgy nincs is magyarországon politológus "

Olyasmit olvastam Török Gáborról, hogy elsők között lehetett politológus és akkor most arra gondolok, hogy mint a jó kapitány, utolsóként hagyja el a süllyedő hajót.

Ajánlott olvasmány a témában: Márquez: A kísértethajó utolsó útja című novellája.

megszűnt 2011.09.11. 14:11:30

@Letícia:

Jó főzést és jó étvágyat! Nekem a mosogatás van már.:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:12:43

@knausz:

Most mit csináljak, de nekem az írásaiból ez jön le.
Valszeg ő is a nagypolitikába tart, ezért képviselő a vidéki fatornyosában.

Szimba 2011.09.11. 14:14:19

@jjulie:

Szó sem lehet róla! Majd én vigyázok rá azalatt a pár év alatt!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:15:22

@vadász2:
Neked az jön le, nekem meg ez.
Én gyanakvó vagyok az összes politika környékén sertepertélővel.

Nézd meg hova jutott pl. az anarchista Navracsics.

megszűnt 2011.09.11. 14:16:34

@Csolt nemzettségbeli:

"Valszeg ő is a nagypolitikába tart, ezért képviselő a vidéki fatornyosában. "

Érdekes ember a Török. Nála nem lehet tudni, mit gondol, mit tervez, mit akar. Aztán belelátjuk, amit szeretnénk:

Te az LMP-t, én a Jobbikot. @Tölgyes úr pedig a tudóst.:)

jjulie 2011.09.11. 14:17:48

@knausz:

amit a gábor és a többi politológus itten művel az tartalmilag semmiben sem több, mint amit pl. a hatvanas években az megöregedett lesántult parasztemberek csináltak nyaranta az árnyékban ülve az árokparton, vagy telente a konyhában

katonák voltak az első világháborúban, előtte fiatal felnőttként megverték őket a közeli urodalomban napszámosként, aztán fogságba estek, hazbandukoltak, vágélték az éhinséget, a vörösöket, afehéreket, a horthyt, a nyilasokat, az oroszokat, a koalíciós időket, a különféle rekvirálásokat és beszállásolásokat, kitelpítéseket, földosztást, tszesítést, és rádiót hallgattak, és ugyanazokat a történeteket mesélték évtizedek óta egymásnak

olvass bele a svoy kálmán naplójába, a mai politológia látható része tartamilag a semmivel sem több mint egy présház oldalában egy szölőhegyen a diófa árnyékában lezajlott 50 évvel ezelőtt, nap mint nap

amúgy az orbán is ott tanulta, de mire a gábor cseperedni kezdett kihalt az a generáció, amelyiknek ez a természetes állapota volt

Szimba 2011.09.11. 14:19:46

@knausz:

Neem, Tölgyes örökké bírálja. Én gondolom néha, hogy TG tudós:-)
Jobbik nála szóba sem jöhet. Annál okosabb, kultúráltabb, meg úgy egyáltalán. Az LMP akkor, ha ő lehet a vezetője. De az LMP képtelen magából valamit is kihozni. Még csak nem is zöldek, csak valami fonnyadt saláta vált belőlük:-(

jjulie 2011.09.11. 14:21:03

@Csolt nemzettségbeli:

lemaradtam, ki a szar az a kovács?

Ordnassac 2011.09.11. 14:23:36

@knausz: ugye csak rosszul értettem, miszerint szerinted TG jobbikos?

@Szimba: mit szeretnél, hogy mit hozzon ki? Annyian mondják ezt, de igazán konkrétat még nem nagyon olvastam, pedig kíváncsi vagyok.

@Csolt nemzettségbeli: ezt miből is veszed ki?

Ordnassac 2011.09.11. 14:25:10

@jjulie: Kovács Zoltán Pápa polgármestere volt 1990 és 2011 között, most a Veszprém megyei kormányhivatal elnöke.

Bár gyanítom, hogy ez téged rohadtul nem érdekel...

megszűnt 2011.09.11. 14:25:35

@jjulie: @Szimba:

Blogtársak! Nem azért, de illene most már Török Gáborról is tudnunk néhány dolgot, az illendőség határain belül, persze.

Ifjúkora, hogyan cseperedett, miként vált őbelőle politológus, majd adjunktus (evvel is a gondok voltak, hogy mégse egyetemi tanár - szerintem mindegy).

Szóval érdekesebb témának tűnik, mint Giró-Szász vagy Kumin, ők ketten, mint üvegvázák, szépek, de oly átlátszóak, mint ezek a dísztermékek, melyek lakásunkban - porfogók.:)

jjulie 2011.09.11. 14:26:38

@Ordnassac:

na végre

jogilag hogy a rákban lehet ez a 180 forintos előtörlesztés, van egy szerződés, hogy lesz az összetépve?

megszűnt 2011.09.11. 14:26:40

@Ordnassac:

"ugye csak rosszul értettem, miszerint szerinted TG jobbikos?"

Nem tudom. Nem mondta sose a szimpátiáját.

jjulie 2011.09.11. 14:28:55

@Ordnassac:

a most kinevezett andriskához mi köze? ezt feszegette a csolti

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:33:21

@Letícia:

Párt,amely ugródeszka a nagy pénzhez.
De ne legyek cinikus, párt amellyel megvalósíthatja az ember az ideáit :O)))

jjulie 2011.09.11. 14:33:30

@Ordnassac:

ez kiisé hézagos

"Miután 1989-ben leérettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) történelem szakára iratkozott. Ezen az egyetemen szerezte diplomáját 1997-ben történelemből"

melyik éveket járta kétszer?

Ordnassac 2011.09.11. 14:33:37

@jjulie: csolti azt állította, hogy TG LMP-s, erre kérdeztem rá.

jjulie 2011.09.11. 14:35:41

@Ordnassac:

az andriskára is rákerestem futólag az előbb, de róla még hézagosat sem láttam első igyekezetemben, nincs valamid?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:37:06

@Letícia:
Majd megutálják őt is mint Szíjjártót, de addig annyi állami támogatást összeszed a saját politikai istállójának, amellyel évekig kihúzza.

Aztán az emberek majd elfelejtik a kínos hazudozásait, manipulációit.

Ordnassac 2011.09.11. 14:38:57

@jjulie: olvasd el csak még egyszer... :-P

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:39:34

@knausz:

Nem én határozom meg a Török életét, sorsát:O)))

Nekem az LMP ugyanolyan gusztustalan párt, mint a többi.
A pártrendszer a zsákmányszerzésről szól.

jjulie 2011.09.11. 14:39:36

@Ordnassac:

ez a kormányszóvivős téma csak mellékszál

hogy látod azt a 180 forintos törlesztősdit megvalósítani a gyakorlatban, mi van ha pl. a bankok azt mondják hogy nem?

megszűnt 2011.09.11. 14:39:38

@Ordnassac:

"Jelenleg egyetemi adjunktus a Budapesti Corvinus Egyetemen, és ő tölti be cége, a politikai elemzéssel foglalkozó Vision Politics Budapest igazgatói pozícióját.

Vendégoktatóként a Delta Politikai Iskolában, a Századvég Politikai Iskolában és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít."

Szóval akkor nem csak a paradicsom termesztésel tölti az idejét. Jól van. Nem mintha ebből többet lehetne tudni.

De, ha Szombathelyen végzett és történelem szakon, akkor a férjem gimnáziumi osztálytársával és én erre majd alkalmasint rá tudok kérdezni, mert a földim.:)

Szimba 2011.09.11. 14:40:03

@Ordnassac:

Az elég szubjektív, hogy én mit vártam tőlük:

- keményen zöld párttá válásukra számítottam,
környezetvédelmi, természetvédelmi kérdésekben kidolgozott állásfoglalásokat, és harcokat (tudom, hogy a Fidesszel szemben ez most nem éppen működik),
- vidéki megjelenésüket, hogy ne csak kis értelmiségi rétegpárt legyenek,
a mezőgazdasággal kapcsolatban az elképzeléseik, terveik kidolgozását, miként lehetne a gyümölcstermesztést, az üvegházakban a bio élelmiszerek vagy legalább az egészséges zöldségek termesztését gazdaságossá tenni, stb. és ehhez megnyerni a vidéki gazdálkodókat,
a helyi kereskedelem, feldolgozás stb. megindult, de ezt lehetne jobban propagálni

- állásfoglalást az atomerőművel kapcsolatban, ill. Mo. energiaellátására elkészíteni egy tervet, amiben megoldható lenne az is, hogy az oroszokra, arabokra, másokra kevésbé kelljen rászorulni

- Mo. nem túlságosan rendelkezik iparral, akkor legalább egy terv arra, hogy a turizmus adjon vidéken megélhetési lehetőségeket.

- egészségüggyel kapcsolatban hol van az, hogy miként kellene megoldani azt, hogy kevesebb kórházzal mégis minőségi legyen az ellátás? Hol vannak a tervek az orvosok fizetésének emelésére? Magánklinikák vagy állami intézmények?

- Oktatás???

Mert bírálni mindenki tud. De tervezni, és a terveket érthetően eladni - no, ezt az LMP nem tudja.

Hogy mások mit várnak, az más kérdés. TG pl. azt, hogy baloldali pártként robbanjon ki a többiek közül.
Szerintem ők már nem alkalmasak szocdem pártnak.
Ráadásul a cigányság ügyét sem merték vállalni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:41:53

@jjulie:
A Manyup is szerződés volt.
Összetépték, ilyesmi nem okoz gondot a fiúknak, ha rabolni lehet.

jjulie 2011.09.11. 14:43:23

@Ordnassac:

elolvastam: 89-től 97-ig az mondjuk nyolc év, nyolc éves a történészképzés az eltén?

megszűnt 2011.09.11. 14:44:15

@Szimba:

"Ráadásul a cigányság ügyét sem merték vállalni. "

Mi az, amit mertek vállalni egyáltalán? Az LMP.

Szimba 2011.09.11. 14:44:43

@knausz:

TG-ről szerintem már többet tudunk, mint illene:-)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:44:52

@knausz:
"ő tölti be cége, a politikai elemzéssel foglalkozó Vision Politics Budapest igazgatói pozícióját."

Magyarul van egy cége, amelyet vagy nyílt vagy bújtatott állami, önkormányzati megrendelésekkel tart fenn.

Így szokás fizetni a szolgálatért.

Szimba 2011.09.11. 14:45:40

@knausz:

Ez az! Ezt próbálom a szemükre hányni!:-)) De Ordi nem akar hinni nekem.

nyünyüge 2011.09.11. 14:46:02

@jjulie:
politikai tőkecsinálás. alkupozíció növelés.
Ha néhány külföldi bank besértődik, annyi baj. Több marad a nagy "magyar"-nak meg a feltörekvőknek.

Az a párszáz milliárd, amit ráfizetünk erre a műcirkuszra, a bolondnak (is) megéri.

megszűnt 2011.09.11. 14:46:49

@jjulie:

"elolvastam: 89-től 97-ig az mondjuk nyolc év, nyolc éves a történészképzés az eltén? "

A férjem (mostani), annyi idős, mint Török Gábor.
Azt mondja, ha Szombathelyen végzett történelem szakon a Török, akkor a Zsuzsival, aki az ő osztálytársa volt, Nagykanizsáról.

nyünyüge 2011.09.11. 14:49:36

@jjulie:
A Vitézyek nem y-nal írják a nevöket :)?

megszűnt 2011.09.11. 14:49:50

@Ordnassac:

- LMP eddig milyen konkrét dolgot tett a Parlamentben vagy azon kívül?

Válaszodat @Szimba: blogtársammal együtt köszönjük!

jjulie 2011.09.11. 14:49:58

@nyünyüge:

szerintem ez nem lényegi ügy, csak a fideszburzsoázia és a szerencsétlenek közötti távolságnövelés egy további gyorsított lépcsőfoka, és egybenpolitokaitőkekovácsolási kísérlet

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:51:42

@nyünyüge:

Itt az a valódi kérdés, hogy mit szólnak ehhez Magyarország hitelezői.

A hazai bankrendszer a 2008as válság óta levállt az anyacégeikről.
Állami pénz van bennük, az IMF hitel.

jjulie 2011.09.11. 14:51:56

@knausz:

várjuk a kamaszkori híreket

jjulie 2011.09.11. 14:53:50

@knausz:

ilyen fiatal férjed van, és elégedetlenkedsz?

nyünyüge 2011.09.11. 14:54:25

@Letícia:
teszt:

szuverén állam - van vagy nincs?

megszűnt 2011.09.11. 14:54:30

@jjulie:

"várjuk a kamaszkori híreket "

Tőlem, Török Gábortól vagy a Zsuzsitól, amikor találkozom vele?:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:54:37

@knausz:
Kb. annyit, mint a többipárt.:O)))

Most éppen népszavazásra hajtanak ők is, akár a Jobbik.
Magyarul bázist építenek maguk köré a nagyfejűek.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 14:55:55

@nyünyüge:
Nincs.
Egyetlen állam se szuverén.

megszűnt 2011.09.11. 14:59:25

@jjulie:

"ilyen fiatal férjed van, és elégedetlenkedsz? "

Ez a poszt Giró-Szászról szól, de talán elnézi nekem Török Gábor, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba.

Nekem fiatalabb férjem van, 70-es, de mindig az idősebb korosztály jött be, 50-60 év körül. Még nem találtam meg az Igazit, mert vagy a saját korosztályomnak, vagy annál fiatalabbaknak tetszem - és ők merészebbek, én meg nem futkosom az idősebbek után, bizonyítva, hogy nem a kora számít! Ezek a tények.

jjulie 2011.09.11. 15:00:17

@knausz:

a zsuzsiféléket rajtad keresztül, a gáborról

amúgy én is tudnék nyomoztatni, csak az illető női személy nem áll szóba velem, aki tudna szintén a gábor gimis éveiből hézagpótólni

bár szerintem nincs semmi izgis titok, semmi összetört szívek, autók és poharak

nyünyüge 2011.09.11. 15:01:23

@Csolt nemzettségbeli:
azért azt nem hiszem, hogy az összes nagyobb külföldi bank levált volna az anyabankjáról - biztos vagy ebben?

www.mkb.hu/az_mkb_bankrol/bemutatkozas/celok_tulajdonosi_szerkezet/index.html

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:01:58

@Csolt nemzettségbeli:

Mondjuk azt is kinézem Orbánékból, hogy meg akarja magát egy ilyen lépéssel puccsoltatni, hogy legyen indoka kiíratni az előrehozott választásokat.

megszűnt 2011.09.11. 15:02:20

@jjulie:

"amúgy én is tudnék nyomoztatni, csak az illető női személy nem áll szóba velem"

Amin, mi, a blogtársaid nem lepődünk meg.:)

Na megyek tanulni! Szép délutánt!:)

nyünyüge 2011.09.11. 15:05:12

@Csolt nemzettségbeli:
teszt volt, Letícia üldözési mániáját csititandó :).

jjulie 2011.09.11. 15:05:49

@knausz:

elegánsan intéztem, ő rúgott ki, ez is járt neki

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:09:41

@nyünyüge:
Én úgy tudom,hogy külföldi tőke már nincs bennük.
Névleg a nevükön vannak, de önállóan küzdenek a túlélésért.

Pénz már nincs bennük, nincs mögöttük külföldi szavatoló tőke, csak betétek és óriási hitelállomány.

Egy hónapja egy Raifesenes csekket akartam beváltani, egy magyar Raifeisenben.
Azt mondták, hogy egy hónap alatt megkaphatom a pénzem.
Ennyi idő,amíg kiküldik, leellenőrzik kifizetik nekik és postán megkapják.
Inkább kiküldtem valakivel Bécsbe.
Ott 2 perc alatt beváltották.

Nekem ez azt jelzi, hogy különösebb kapcsolat nincs az anya és a lánya között, még megbízható adatátvitel sem, ha még a saját csekkjét sem akarja elfogadni.

Ordnassac 2011.09.11. 15:09:58

@Szimba: akkor szépen sorjában, címszavakban (neten előkereshető):

környezetvédelem: Audi-beruházás ügye, kiállás Verespatak ellen, dugódíj javaslata Budapesten, vízügy leépítése elleni fellépés (persze alacsony erőforrások miatt nem tudnak olyan óriási tiltakozásokat összehozni, mint a Jobbik)

vidék: ebben a kérdésben az LMP és a Fidesz elképzelése hasonló, így ez nem domborodik ki annyira, még ha a parlamenti felszólalások jelentős része vidéki témákat érint

Paks: csak két link: www.nol.hu/archivum/20110604-magyar_atom_2_0 és index.hu/velemeny/olvir/2011/06/17/miert_kell_azonnal_leallitani_a_paksi_eromu_bovitesere_iranyulo_munkalatokat/

emellett benyújtottak egy pártfinanszírozási törvényjavaslatot (a Fidesz már másfél éve nem hajlandó napirendre venni), egy választásitörvény-javaslatot

Aztán ott van még a népszavazási terv (ugye az átengedett 10 kérdés).

Szóval az rettentően túlzás, hogy nem csinál semmit, illetve hogy nem ért el semmit, még ha természetesen lenne mit fejlődni, nem is keveset. A közérthetőségi problémákkal egyetértek, holott tudomásom szerint a tagság egy jelentős része nem tudományos életből jön vagy nem is diplomás.

Mondjuk a dolgot az is nehezíti, hogy a klasszikus sajtóban (nyomtatott, televíziós) az ellenzék nemigen jut szóhoz, tehát jobbikos és LMP-s ismerőseim baromira örülnek, amikor 30 másodpercre bent lehetnek a királyi tévé híradójában...

B.Mihók 2011.09.11. 15:13:15

Most komolyan, de nincsen nektek minőségérzéketek!?
Ha Gígo meg Kumin porosodó üvegváza knausznál a sufniban a kredencen, akkor TG kristályváza ezüsttalpon a szalonjukban. Agyilag meg erkölcsileg meg kulturáltságban .

jjulie 2011.09.11. 15:17:23

@Ordnassac:

na harmadszor: 180 ft-os végtörlesztés?

ha kivesézed, mer majd írni róla a gábor is, szóval közérdek, vágj bele

Ordnassac 2011.09.11. 15:20:59

@jjulie: ehhez több részletet kellene ismernem, bár első blikkre szerintem sok értelme ennek a javaslatnak nincs, nem sok embernek segít...

2011.09.11. 15:26:50

@nyünyüge: no lám, Neked sikerült...el vagyok átkozva..nem csak itt!:(((

jjulie 2011.09.11. 15:30:10

@Ordnassac:

a technikájára lennék kiváncsi, azt mondja a kormány a banknak hogy csináld meg vagy különben ez meg az lesz ha nem?

mintha most lennének valamiféle szerződések.......

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:31:11

@Ordnassac:

Nem is az értelem a lényege ennek, hanem az, hogy a Fidesz be van xarva a Jobbik aláírásgyűjtő kampányától.

Az eddigi 180 forintos befagyasztás csőd, pedig azt harsogták, hogy megmentik a devizahiteleseket.

A mostanival se fognak különösképp sok embernek segíteni, DE HA PATAKY KIÁLL EGY SZÍNPADRA, BEÜL EGY TV STÚDIÓBA ÉS AZT MONDJA, HOGY NEKI SEGÍTETT A KORMÁNY, AKKOR ARRA ODAFIGYEL A PARASZT, A FIDESZTŐL A JOBBIKHOZ PÁRTOLÓK SOKASÁGA.

Ennyi az egész kommunikációs manipuláció lényege.
Amikor a többszázmilliós magánvagyonnal rendelkező uzsorás Pataky felbukkant, és elkezdett a devizahitele miatt rinyálni, már akkor sejteni lehetett, hogy egy kommunikációs átverés készül.
Műsor.

Ordnassac 2011.09.11. 15:31:59

@Letícia: már megint mi történt? :-(

Ordnassac 2011.09.11. 15:34:56

@Csolt nemzettségbeli: Pataky megjelenését máshova nem is lehet nagyon tenni... Bár elég szürreálisnak éreztem, amikor a Helyi Témában szerepelt ezzel...

jjulie 2011.09.11. 15:35:07

@Csolt nemzettségbeli:

csak százmillióii lennének az attilának?

akkor érthető az aggodalma

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:35:26

@Letícia:
Nekem tegnapelőtt a Vastagbőrrel csinálta ugyanezt.

Valszeg van egy karakterszámkorlát a blogmotorban.
Próbálj kisebb idézetrészeket berakni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:36:22

@Ordnassac:
Telehaknizta ő ezzel a TV stúdiókat is.

jjulie 2011.09.11. 15:36:43

@Letícia:

ne aggódj, a macsek lehet a szimbánál, ha őmacskája is úgy akarja

Ordnassac 2011.09.11. 15:39:03

@Csolt nemzettségbeli: gyanítottam, bár túl sok tévét nem nézek (max. sportközvetítések és egy-két műsor).

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:40:43

@jjulie:
Sokba kerülhetett a Bea asszony :O)))

A Goldy kft.jéről azt írják, hogy évi százmillás forgalmakat csinált.
Miskolcon non-stop nyitvatartása volt néhány kiemelt helyen.

De elég sok mindenben benne van ő, 8-10 éve a Pesti Repülőgépgyárat akarták privatizálni.
Biztos biznisz lett volna a MIGek szervizelése.
És a FÉG körül is sertepertélt.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 15:44:07

@Ordnassac:

A Blikkben volt a szinrelépése ezzel a műsorral.
Ott élből olvasta 3-400 ezer ember.

jjulie 2011.09.11. 15:45:10

az ilyen mondatok minden betőjéért 100 botutést fog kapni a szijjártó

"Szijjártó Péter Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elhangzott előadását összefoglalva hangsúlyozta: kiállnak az arányos adórendszer mellett, mert ez a munkaalapú gazdaság legfontosabb eszköze. Minden egyes olyan lépés az adórendszerben, amely csökkenti vagy sérti az arányosságot, a munkát büntető változtatás lenne - fogalmazott a miniszterelnök szóvivője, hozzátéve: ha a munkát büntetjük, visszatérünk a válságot okozó adórendszerhez."

a szövegírónak pedig 1000

2011.09.11. 15:46:05

@Ordnassac: szűrtek..:( Mit szűrtek, cezúráztak. A politikusból szót nem, de a sz@rból szót azt átengedték...(:D:D)

És 4x ment át a 8x elkezdett kommentem szakaszokban...

@Csolt nemzettségbeli: már semmi..:(( Hülyén fogok meghalni. Ennyi..:S

@jjulie: hát Te,neki olyan macsekjai vannak és olyan jómódban, hogy ha újra születek, Szimbánál akarok mavcsek lenni!:D:D:D

jjulie 2011.09.11. 15:47:48

@Csolt nemzettségbeli:

ezekhez a tervekhez százmilliók kevesek, annál több kell hogy legyen az attilának, ha meg nem, akkor érthető hogy megmenti az orbány

Diocles 2011.09.11. 15:48:32

Török szerintem is az LMP-vel szimpatizál, annak is a Karácsony-féle vonalával.

ez könnyen lejön, a két "nagy" párttól látványosan távolságot tart, az LMP-nek meg max olyan kritikák jutnak, h "puha vagy, Jenő! keményebben!". A "nagy pártokkal" megengedőbb politológusoknak, Ághnak, vagy Girónak az a pechjük, h arra mindenki odafigyel, h valaki "túlzottan megértő" egy meghatározó párttal kapcsolatban, míg a kevesebb vizet zavaró pártoknál ez csupán a vájt fülüeknek tűnik fel.

Ugyanakkor tartom olyan okosnak TG-t, h azért ő is látja, h az újbaloldali LMP-s gazdaságpolitikával kábé fél másodperc lenne az országnak az államcsődig... Persze lehet, h Orbánnal sem ússzuk ezt már meg :)

2011.09.11. 15:48:39

@Csolt nemzettségbeli: úgy lesz. Annyit fogok írni hogy a qa-ukat és/vagy a qa-átokat! Ezt tuti átengedi és ennyi elég is.

2011.09.11. 15:50:11

@xsasha: na, Gábop, kapaszkodj, ez túl szép! Ha Szásenyka egyetért, Te is kőfideszes vagy. Jól leplezted eddig, grat!:D

Faculty 2011.09.11. 15:50:33

ez a cikk szar. nem értem miért megy valaki "elemzőnek", ha mindenki tudja hogy fideszes, és csak a fideszt fogja védeni. és most hogy teljesen nyilvánvalóvá vált hogy mindenki jól látta hogy gírószász fideszes, most még ki van nyalva a segge hogy milyen jól tette. szégyen.

2011.09.11. 15:51:23

@Letícia: Jaj, Gábor, természetesen...

(Bár arra rájöttem, ha melléütök, mindig átenged a rendszer..:D:D)

Szimba 2011.09.11. 15:58:33

@Ordnassac:

Tudod, hogy rájuk szavaztam, kapom a hírlevelüket, és olvasom az oldalukat.
Tisztában vagyok, hogy véleményt alkottak több fontos dologról.

Jól látod a helyzetet, mindez nem jut el a választópolgárokhoz, a tömegekhez. Nem csak azért , mert nem kapnak időt és helyet a médiában.

Én erőtlennek érzem őket.

jjulie 2011.09.11. 15:59:23

@Diocles:

hol a nagy változás dió?

játszunk el egy gondolattal: mondjuk a törököket több mint háromszáz évvel ezelőtt innen kiverő társaság elkezdett volna itt valamit, aminek eredményeképpen ma mondjuk hottentotául beszélnénk anyanyelvileg egységesen, és az ország határai megegyeznének nagyjából a monachia határaival, és ma kb azon a gazdasági és társadalmi szinten élnénk mint franciaország, akkor indítanál e mozgalmat annak érdekében, hogy forgassuk vissza az idő kerekét, és mégis az valósuljon meg ami most van?

komment1 2011.09.11. 16:00:34

@knausz: Egyszer írtam, hogy én még a töriszakról meg a kari olvasóból emlékszem rá. Érdeklődők számára leírás az akkori TG-ről: haj, két fül, orr, stb., nem vettem észre semmi különös ismertetőjegyet.

Ami a Jobbik szimpátiát illeti, szerintem kizárt. De egyébként tényleg ő az egyetlen elemző, akinél nem lehet pontosan tudni, hogy "most vasárnap kire szavazna". Ez szerintem erőteljes pozitívum. Giró-Szász igazán jól tette, hogy végre színt vallott, az ennyire elkötelezett "független" politológus már gáz. Pl., bár nem politológus, de publicistaként kínos, amit Borókai csinál. Kormányszóvivőnek totál OK lenne az a szöveg, amit ír.

Ordnassac 2011.09.11. 16:02:22

@Csolt nemzettségbeli: amúgy kevered a Kovács Zoltánokat. Nem a pápai polgármester a kommunikációs államtitkár (ő most a Veszprém megyei kormányhivatal elnöke), hanem Debrecenből hozták.

Szimba 2011.09.11. 16:03:25

@Letícia:

Csak 1 db macskám van!:-))) A többi vendég volt (megőrzésre, hizlalásra, nyaralásra), bár most befogadtam egy iszonyatosan öreg kandúrt. A doki azt mondta, hogy el kellene altatni, mert annyira sovány és vesebeteg. Ezt közöltem a cicával, mire felpattant 3 nap után és felhabzsolta a kaját, azóta is jó egészségnek örvend.

Más kérdés, hogy vesebeteg macskának való Royal Canint kell neki vennem, és azóta egyre többet kell fogyókúráznom:-((

jjulie 2011.09.11. 16:07:08

@Szimba:

hogy nevezhetsz cicának egy öreg kandúrt?

jjulie 2011.09.11. 16:10:33

@komment1:

lassan megbánja a gábor ezt a posztot, bár amiatt hogy nem talált támát a múlt hét második felében, érdemel egy kis büntit

Diocles 2011.09.11. 16:14:32

@jjulie:

te baromi jó beszélgetőpartner lennél egy hosszú autóútra zsülikém, de ugye nem gondolod, h egy ilyen összetett kérdést TG blogján kell megvitatni?
a másik gond az, h skatulyázol, előítéletes vagy, bár ez a felvett trollszerep része, élőben nyilván jóval visszafogottabb lehetsz :)

Szimba 2011.09.11. 16:16:17

@jjulie:

Egészen könnyen.
A mulatságos és egyben a szomorú is az az egészben, hogy minden harmadik lépés után felborul, és fekszik egy kicsit a földön. Dús bundája van, és valaha nagy kandúr lehetett. Jelenleg olyan hangon nyávog, mint egy kiscica.

Dorombol, mint egy gőzmozdony, és néz a vaksi szemeivel szegény. Egyszerűen 2 hónapja képtelen vagyok elaltattatni az állatorvossal.

2011.09.11. 16:18:42

@Ordnassac: így volt, Isten bizony!

@Szimba: Royal Canint eszik CSAK az én macskám is...valóban, én spórolok a magam kajájával alapból. De neki nem tudnék. Arany kis cicvarek, érezze már jól magát! :)

nyünyüge 2011.09.11. 16:21:25

@Csolt nemzettségbeli:
a csekket már 10 éve is utálták a bankok, ráadásul nem kicsit, nagyon.

jjulie 2011.09.11. 16:21:26

@Diocles:

lefordítom, egyszerűre, hogy a szijjártóra szoktatott agyad is felfogja: az összes dumája fals az ártányorbánynak, hogy a fenébe szavazhattál rá?

2011.09.11. 16:22:45

@jjulie: mert az...Hozzám az utcán, akárhová megyek (Balaton, Pécs, Győr, Szentendre) vadidegen macsekok panaszkodva jönnek és mondják a magukét...:D Pedig azt se tudom, hogy hol vagyok néha. Jó, kutyusok is jönnek. Embertípus, Érzik, hogy jöhetnek, nem lesz bántódásuk.

CSENDES 2011.09.11. 16:22:48

@Szimba: A macska akkor is dorombol, ha fájdalmai vannak. Nem hiszem, hogy meg kell várni, amikor keservesen nyávogni fog (tapasztalat nyolc éves vesebeteg kandúrral). Azonban, amennyiben antibiotikumra javul, és azt látod, hogy rendes mennyiséget vizel, akkor még van remény (sajnos nem sok).

Szimba 2011.09.11. 16:23:47

@Faculty:

Felesleges írnom, de ezt nevezik sportszerű viselkedésnek. Ráadásul azonos szakmában dolgoznak. Minimum illik jó képet vágni, és jó munkát kívánni a másiknak.

Ráadásul én el tudom hinni, hogy TG még csak nem is udvarias volt, hanem komolyan így gondolta, ahogyan leírta.

2011.09.11. 16:24:59

@Szimba: megértelek. Nagyon meg. Embert se tudnék elaltatni, láttam a Nagyapámat. Halálos ágya után 3, 5 évig élt és sok örömöt szerzett még betegen is nekünk...Mit veszíthettünk volna, ha belegondolok, összeszorul a szívem. Hagy boruljon fel. De élvezi a napfényt és addig is szeretet ad.

jjulie 2011.09.11. 16:26:15

@Szimba:

igen, leírta az andrist.....

sashimi 2011.09.11. 16:28:37

Nem ertem Torok Gabort.

Ki kritizalna Giro Szaszt mostani szerepvallalasaet? Hisz semmi sem valtozott, Giro mindig is a fidesz harcos aktivistaja volt. Eddig politikai elemzokent szolgalta a Partot, most mas fontos szerep var ra.

Szimba 2011.09.11. 16:29:16

@Letícia:

Akkor nálam sem lenne minőségibb az élete, úgyhogy ne menj börtönbe!:-))))

@CSENDES:

Igazad van. De a doki azt mondta, hogy amíg még eszik, addig nincs nagy baj. És étvágya az van. Nappal a kertben napozik, éjszakára bezárom. Van egy régi fotel csak neki.

A pisilés és ivás sajnos nem változott.

Ha simogatom , akkor dorombol.

jjulie 2011.09.11. 16:36:56

@sashimi:

na olvasd el amit írtál és értelmezd, majd vesd össze a gábor halotti beszédével

és mindent érteni fogsz

Szimba 2011.09.11. 16:38:35

@jjulie:

Szövegértés: 1 elégtelen.

Holnapra küldd be a szüleid a fogadóórára!

L. Tanajtó néni

jjulie 2011.09.11. 16:46:03

@Szimba:

cica néni mi történt: leírta a változást ami viszontt nem lát, fideszpolitológusból fideszkormányszóvívő

a fenti halotti beszéd jellegéből eredően méltatással induló megemlékezés, majd végső búcsú

mi nem stimmel cicamama?

jjulie 2011.09.11. 16:48:38

@xsasha:

húha, ma nagyon rövid és éles vagy, fáj a hasad?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 16:51:16

@jjulie:
Nem csak ő volt ebbe benne.
Pl. a Zalatny is ebbe bukott bele.
Jól bepalizták és lehúzták őket a náluk nagyobb fiúk.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 16:53:12

@Letícia:

Próbálj linkelni, ha nem engedi, akkor a Gugli keresőszövegét linkeld be.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 16:55:29

@Ordnassac:

Lehet, de én valami ilyesmire emlékszek.
Pl. Orbán kampányszövege, hogy elvisszük maguktól ezt a kiváló embert, bennem van.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:00:34

@nyünyüge:
Azért a XXI. században egy saját kibocsájtású csekk kifizetésére 1 hónapot várni?

jjulie 2011.09.11. 17:02:15

@Csolt nemzettségbeli:

elég jó vagy orbánból, nekem kb három mondatom van tőle, meg egy a rátkay filiptől, egy arckifejezés az ádertól, és egy hosszúhajú bajszos portréja, valamint egy vicc, amelyben a dembinszki a pozitív példa

ennyi a fideszműveltségem, de ezt is sokallom, és élőben letagadom

inreallife 2011.09.11. 17:03:04

@ciceró: nem temetném a kormányt a devizás balhé miatt. a bankok a bankadó mellett is vastagon nyereségesek voltak. az előzetes számítások szerint ez kb 5-6x-os bankadónak megfelelő összegről van szó 100%-os átváltás mellett.

1. véleményem szerint ettől még egyik bank se fog magyarországon bezárni.
2. valszeg uniós szintre emelik a problémát, és a kormányt el is kaszálják érte.
3. mivel az emberekkel nem lehet megfizettetni a hibás kormányzati és gazdasági döntések hatását, ala fidesz, ezért a kormánynak kell majd a jó kis 1000 milliárdot kitermelnie.
4. na vajon honnan? meghosszabbítja a bankadót pár évvel, ennyi. 0 forintos játszma lesz belőle....

az otpre állítólag 170 milliárd jut majd a leírásokkal. nézzük csak meg a tavalyi eredményét!

"Az OTP Csoport éves adózott eredménye a
pénzügyi szervezetek különadója, valamint a
montenegrói goodwill leírás negatív hatásával együtt
118 milliárd forint, e két tétel nélkül pedig 162
milliárd forint volt, utóbbi 7%-kal haladja meg az
előző év teljesítményét. A negyedik negyedév
eredménye 17,2, illetve 31,8 milliárd forint volt."

kiköhögi, nem kétséges. bezárni nem fog, mert később megint kaszálhat nem kevés milliárdot rajtunk. ha nem sikerül az égig rúgni a lasztit, és nem hagynak minket a szarba fulladni, akkor ez csúnyán behúzza a kormány...

2011.09.11. 17:08:16

@xsasha: tudom én? De azt írta i, hogy tiltott szöveget vagy linket másolok be, és nem engedte 8x!! elküldeni. Aztán átírtam.

Asszem Szalai Annamari vett egy vacak programot. Épp a Kossuthon Bibó Istvánt éltették. A demokrata nem fél. Hát én nem félek, és mint demokrata és talpraesett értelmiségi, elirányítok mindenkit oda, ahová való! Mit veszíthetek? Szimbánál a macsekom nagyon biztonságosan meglesz, s mivel egy tündéri macsek, Szimba oda lesz érte, tehát még jót is teszek...:)

De én nem fogom be a számat, de nem én. Valakinek el kell mondani, hogy a király meztelen! Egyáltalán már azt is, hogy királyság van, és ébresztő!

Szégyen, hogy ezek Bibó nevét vették valamikor fel...:((

inreallife 2011.09.11. 17:09:36

@Letícia: a kan cigányt se lehet egybe írni, mondjuk a helyírás szabályi szerint is külön írandó, de mint egy leíró megjelölést én egybe szoktam használni... néztem is, hogy a féloldalas szövegben vajon mi a gáz. :)

jjulie 2011.09.11. 17:11:21

@inreallife:

azt írta a témavezető bloggazda nemrégiben, hogy orbán úgy gondolkodik, hogy ami hoz az jó ami visz az rossz, ( a szavazatszámot és a tábor nagyságát jelenti)

namost ha a lesz bank amely azt mondja, bebunktunk emiatt, oda a betétállomány, ez vajon hoz vagy visz?

ha a tehetősebbek visszafizetik, a lecsúszottaknak pedig még esetleg nő a tőketartozásuk és a törlesztőjük, az hoz vagy visz?

szerintem lassan a testtel

Ordnassac 2011.09.11. 17:12:26

@Letícia: "Szégyen, hogy ezek Bibó nevét vették valamikor fel...:(( "

Inkább úgy mondanám: kár, hogy elfelejtették névadójuk gondolatait...

Doberdo 2011.09.11. 17:13:43

Tényleg nem lesz könnyű dolga az új szóvivőnek és tényleg igaz, hogy ismerősebb a politika világában, mint az eddigiek. Arra
azért nagyon kíváncsi lennék hogyan kommentálja azt a tényt,
hogy a nagyfőnök jobb kezét be kellett kötni, mert "...."nagyon fáj neki. Egyébként az elemzett képen szegény nagyfőnök
nagyon zilált állapotban látszik. Ezzel az erővel nehéz lesz a
Gyurcsányt megvádolni.....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:19:20

@Szimba:

Mert nincs eszük és gyávák.

A Fidesz és a Jobbik nem véletlenült csinálták anno a botrányokat.
Az volt a céljuk, hogy bekerüljenek a híráramba és üldözött mártírszerepet kapjanak.

Az LMP jólnevelt úri pubik társasága, és gyávák egy kordonbontáshoz vagy egy engedély nélküli tüntetéshez, mondjuk Orbán házánál, ahol esetleg bilincselnek és gumibot is csattanhat.

A mai magyar hírfogyasztónál egy pártszóvivői tájékoztató,egy parlamenti felszólalás nem éri el az érzékelési küszöböt, a botrányra odafigyel.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:28:16

@Doberdo:

Erre a képre gondolsz?
nol.hu/kep/697511

Mert ez hatalmas, Orbán mint egy béna kacsa, mint egy éjszakát átzüllött hót másnapos jampec úgy néz ki:O)))

Annál már csak ez jobb, az arc mindent elárul a kormány gadpol csődjéről:
"Adóemelések
Miniszterelnök úr
r."
nol.hu/kep/697481

Indításnak feltehetne valaki egy kérdést Girónak, hogy mik vannak ebben az "Adóemelések Miniszterelnök úr r." aktában és ez most megszorítás avagy nem.
Mindjárt ki is derülne,hogy ugyanolyan pofátlan gátlástalan hazug-e, mint Szíjjártó.

inreallife 2011.09.11. 17:29:52

@jjulie: nah, ha mondjuk az otptől államilag támogatott lakáshitelt lehet felvenni forintban, akkor szerinted van olyan ember az országban, aki nem váltja át? sőt orbánékból kiindulva majd neked nyilatkozni arról, hogy nem kérsz az otptől automatikusan adósságkiváltást akkor az otp sem bukik, sőt, és az emberek is azt veszik észre, hogy megint 20 év van hátra a hitelből, de kb fele a csekk...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:29:57

@Letícia:

A Bibó nevet csak utólag vette fel a Ménesi úti kóter,akkor a fijjugok már évek óta ki voltak belőle repülve.

jjulie 2011.09.11. 17:33:22

@Csolt nemzettségbeli:

hazudni szerintem ugyan úgy kötelező lesz neki, ez nem választott gyakorlat, annyira pofátlannak viszont nem gondolnám, a szíjjártó nagyon telitalálatos választás volt arra a mocsok szerepre amit eljátszott

2011.09.11. 17:34:03

@inreallife: én ismerek rendes cigány embert is, (sőt), így nem tudok osztozni a vitriolos megjegyzéseden...

@Ordnassac: hát igen. Bibó forog a sírjában, hogy csak eszköz volt. De hányan is vagyunk így manapság...:((((

Terniak 2011.09.11. 17:35:01

Kik kritizálják?

Igazából az eddigi szereplései alapján az volt a furcsa, hogy csak most gondoltak rá. Ha volt politikai elemző, akiről lehetett tudni, hogy elemzéseiben a hűvös távolsgátartás helyett egy bizonyos politikai oldal (FIDESZ) döntéseit magyarázza, akkor az ő volt.

De ezzel nincs baj, ez is egy szerepfelfogás, róla tudtuk, tudtam, hogy amit mond, azt mindig ebbe az értelmezési keretbe kell helyeznem.

Szóval nekem nagy meglepetést ez nem jelent, inkább annyi történt, hogy hivatalossá vált az, amit eddig más szerepkörben csinált szerintem.

Mindenesetre kitartást neki a feladathoz.

Terniak 2011.09.11. 17:36:58

@Teremszolga: talán még a Kumin Ferenc lehetett volna, róla kb. ugyanezt gondolom a blogja alapján.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:50:04

@jjulie:
Szíjjártó a Fideszes beltenyészet eredménye, ők azt vallják, mint Orbán, hogy a szavak csak a szavazatmaximáláshoz, aparasztok átveréséhez kellenek.

Giro-Szász Stumpf nevelése, kíváncsi vagyok rá, hogy meddig fogja bírni a pofátlan hazudozást.

De érdekes ám ennek a pszichológiai háttere, akkor válik cinikus és gátlástalan hazudozóvá az ember, amikor már tudja, hogy mindenki hazugnak tekinti. Akkor már nincs erkölcsi kontroll, minek?

Kíváncsi vagyok, hogy Giro-Szász mikor ér el erre a pontra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.11. 17:50:52

"nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába"

Miért a politológusok hol ügyködnek, ha nem a politika világában?

Nem akkor lép be a filmkritikus a filmek világába, amikor először színészi feladatot vállal.

Nem akkor lép be a bróker a tőzsde világába, amikor először vesz saját magának is részvényt.

inreallife 2011.09.11. 17:53:32

@Letícia: csak a szűrés miatt említettem. valami tiltott listán szereplő szót használtál...

jjulie 2011.09.11. 17:55:28

@Csolt nemzettségbeli:

az reális, hogy valaki bevállalja hogy hazudot,t hamár egysz ernyilvánvalóan lebukott

ha akkor sem, az az orbán

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 17:55:28

@inreallife:
Fordítsd csak le magadnak a szavaidat!
"államilag támogatott lakáshitel"

Ehhez kell pár száz milliárd.

Ráadásul az első Orbán kormány államilag támogatott lakáshiteleinek is a bankok voltak a legfőbb kedvezményezettjei.
Csányi vagyona ekkor kezdett repeszteni.

A költségvetési kiadásai a lezárásakor évi 300 milliárdra rúgtak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.11. 17:56:17

Az meg a másik, hogy ugyan ki más fizetne a politológusoknak a munkájukért mint a politika maga, mint a politikusok, akiknek érdekükben áll, hogy úgy elemezzék és értelmezzék a dolgokat a közvélemény számára a politológusok is, ahogyan az nekik is tetszik?

jjulie 2011.09.11. 17:57:07

@inreallife:

megpróbálom újra, hátha most nem titott lesz

hiányosak az ismereted cigány

a négy- öt- hat-nyolc évvel ezelőtt felvett hitelek jelentős hányada, főleg a csórók esetében nagyjából 10-15% önrész mellett történt jóval 180 forint alatti frankból, itt egy ábra a frank pályafutásáról

www.arfolyamkereso.com/?currency=CHF&one=1&start_date=2003-01-01&end_date=2011-09-11#graph

namost a tőketörlesztés alig történt, viszont az ingatlanárak nagyjából a 2003-as szinteken mozognak, nagyon sok helyn még rosszabb a helyzet, keresgélj és találj, pl itt

www.ingatlanbefektetes.hu/cikkek/ksh-2011-elso-negyedeveben-megallt-a-lakasarak-csokkenese

namost a 180 forintos frankon sok ingatlan töketörlesztése magasabb mint a mai piaci érték, hogy lesz ebből forinthitelből finanszírozott előtörlesztés?

amúgy a bankokat meg kellene regulázni, nem pedig a szívóoldalon hagyni őket változatlanul és a beszedett pénz egy részét fideszzsebbe juttatni, persze ehhez társul a magyar populáció feljlett cigányozása melletti pénzügyi analfabétizmusa és politikai újszülöttsége

jjulie 2011.09.11. 18:00:11

@jjulie:

hurrá, a hímcigány-ból töröltem a kan-t, és lám átment

zseni vagy inreallife

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:00:36

@Csolt nemzettségbeli:

Ha eldöntötték, hogy beszántják a bankrendszert,akkor a piacon maradó egy-két mammutnak nagyon meg fogja érni, mert egyeduralkodó lesz.

De ebben a válságteli világban, könnyen lehet belőle bankpánik.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:03:21

@Akitlosz:
És persze ahogy rendeli a vendég, a prímás úgy húzza a muzsikát.

jjulie 2011.09.11. 18:03:57

@Akitlosz:

írd azt, hogy: "hülye vagy törökgábor, nem értesz te ehhez" ahogy a tölgyes pajti szokta

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:04:32

@Teremszolga:
Szerintem hajtott is rá szépen:O)))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 18:09:22

@inreallife: Meglátjuk. Bízz bennük. Én nem teszem.

2011.09.11. 18:12:58

@Csolt nemzettségbeli: hát nem ez, nem igaz. Drága Varga Csaba Prof találta nekik ki...Én hülye, maradhattam volna a tanszékén..:(((

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.11. 18:16:11

@inreallife:

"1. véleményem szerint ettől még egyik bank se fog magyarországon bezárni."

És ha bezárna pár? Akkor sem lenne semmi. Teljesen mindegy, hogy 25 vagy 35 bank osztozik-e a magyar piacon. Ha pár kivonul, akkor a többiek átveszik a helyét.

"3. mivel az emberekkel nem lehet megfizettetni a hibás kormányzati és gazdasági döntések hatását, ala fidesz, ezért a kormánynak kell majd a jó kis 1000 milliárdot kitermelnie."

Dehogynem. Mindent az adófizetők fizetnek meg, nem a kormány. A kormány is a magyar adófizetők pénzéből él.

"4. na vajon honnan? meghosszabbítja a bankadót pár évvel, ennyi. 0 forintos játszma lesz belőle...."

Muszáj, hogy az legyen.

CSENDES 2011.09.11. 18:17:48

Hurrá! A ME szóvivője délután a kormányülés szünetében bejelentette, hogy az euroválság hatásai elleni akciótervet jelent be OV a parlamenti ülésen.
Annyira izgulok..... Vajon hány pontból fog állni? remélem a tavalyit überelni fogja. s legalább 30 pontból fog állni, nehogy megjegyezhessük, s követni tudjuk a megvalósulását.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.11. 18:20:55

@inreallife:

"valami tiltott listán szereplő szót használt"

Vajon mi lehetett az?

"Eszem ... megáll."

Nem láttad a filmet?

unionist 2011.09.11. 18:21:41

@Ordnassac:
országos politikában országos ügyekkel kellene előjönni.

Bala Lajka (törölt) 2011.09.11. 18:25:52

Nem tudhatjuk, hogy GSZA könnyű vagy nehéz szívvel vállalta ezt a feladatot, de azt hiszem, hogy a századvéges előzmények után nem is mondhatott volna nemet.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:27:19

@Letícia:

Bibó neve indexen volt a nyolcvanas években.
A Bibó emlékkönyv kapcsán rendszerellenesnek lettek minősítve az ebbe publikálók.
hu.wikipedia.org/wiki/Bib%C3%B3-eml%C3%A9kk%C3%B6nyv

Hiába hazudják, hogy 85től ez a neve, a hivatalos Bibó nevet 1992ben vette fel.
Stumpf nem is mert volna ilyen nevet adni a kóterénak, az apósa engedélye nélkül.

jjulie 2011.09.11. 18:28:24

@Bala Lajka:

rosszul látod

al capone-nak és lucky lucianonak valamint orbán viktornak senki nem mond nemet

unionist 2011.09.11. 18:29:25

@CSENDES:
szerintem csak a fix árfolyamos törlesztést fogják bejelenteni. gondolom az otp cca. 100,000 embernek akar forinthitelt adni. tehát le akarja nyúlni a többi bank legjobb adósait. illetve nyilván lesznek majd ingatlanspekulánsok. akik majd azt mondják, hogy a belvárosi övezetben 180 forintos árfolyamon kiváltják a jelzálogot, és így az adós kiszállhat nullával. szijjártó péter meg előadja majd, hogy a kormány segít a legnehezebb sorsú családokon. senkit sem hagy az út szélén. és ezt fogja megmagyarázni giró szász andrás. mindaddig, amíg helyébe nem áll novák előd. vagy ha a külföld bedönti a forintgazdaságot, akkor szigetvári viktor.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:30:27

@CSENDES:
Ujjé, mán megint akció terv.
Oszt a Szél Kálmán terv, Új Széchenyi terv, Magyari terv ésafssetuggya mehet a kukába?

Nekem ezekről egyre jobban Gyurcsány és a 100 lépései ugranak be :O)))

unionist 2011.09.11. 18:37:25

@Ordnassac:
jaja, azóta két értelmes mondatot nem tud elmondani a mi lajosunk.

=nessuno= 2011.09.11. 18:41:12

Giró lesz a második Szijjártó? Értelmiségi (diplomás) hogyan vállalhat ilyen szerepet? Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant...Különben is a tettek önmagukért beszélnek, ahogy a min.elnök mondta.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 18:43:15

Matolcsynak lehet az újabb 100 milliárdos likat stoppolni!

"Rokkantnyugdíj: újabb 100 milliárdos lyuk?
2011. szeptember 10., szombat 9:05 Szabó Zsuzsanna

A kormány a Széll Kálmán terv bemutatásakor határozottan kijelentette, hogy ez év július 1-jétől elkezdi a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát, mert innen 220 ezer embert vissza kell terelni a munkaerőpiacra. Az intézkedéstől 100 milliárd forint megtakarítást reméltek. Ez azonban egyre inkább úgy tűnik - egyéb más vállaláshoz hasonlóan - megmaradt a kijelentés szintjén. Eddig ugyanis semmilyen döntés nem született az ügyben és előkészületek sem történtek.

Az eredeti tervekben az szerepelt, hogy július 1-től kezdik el a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát és a folyamatot 2012. január 1-ig lezárja a kormány - legalábbis ez szerepel a Széll Kálmán tervben. Mint ismeretes, a kormány azt vállalta korábban, hogy közel 100 milliárd forintot spórolna a 2012-es büdzsében 220 ezer rokkantnyugdíjas rendkívüli felülvizsgálatával. Ennek teljesítése viszont most szinte biztosra vehető, hogy csúszni fog és a kijelentés - legalábbis még egy darabig - megmarad a fenyegetés szintjén.

Nemcsak azért, mert ennek a tömeges felülvizsgálatnak a teljesítséhez mind a technikai háttér (korábbi hírek szerint a felülvizsgálatoknál használatos számítógépes munkaszimulátor használata az NRSZH-nál csak 2012-től lesz alkalmazható, mivel még a technológiai háttér is hiányzik), mind az emberi erőforrás hiányzik vagy nem elégséges. Hanem azért is, mert - mint arra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szerkesztőségünk érdeklődésére válaszolva felhívta a figyelmet - a Széll Kálmán tervben szereplő rokkantsági felülvizsgálatokkal kapcsolatban "még nincs kormánydöntés a felülvizsgálatok pontos részleteiről".

Ezek alapján nem csoda, hogy egy pár nappal az [origo] a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) egyik vezető beosztású forrásától úgy értesült, hogy még semmilyen előkészület nem történt.

Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke szerint az önmagában nem meglepetés, hogy nincs kapacitás a felülvizsgálatokra - ez szerinte látható volt. Azt viszont még mindig nem lehet tudni, hogy 2012-ben mi vár a rokkantnyugdíjasokra. A kormányzati elképzelésekről ugyanis a MEOSZ-nak sincs semmilyen információja. Ugyanakkor azt is megjegyezte: a kormány olyan olyasféle elvárást fogalmaz meg, amelyet ez a társadalmi réteg nem bír el."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/rokkantnyugdij_itt_az_ujabb_100_milliardos_lyuk.494630.html

jjulie 2011.09.11. 18:47:14

@=nessuno=:

nincs a neten az életrajza, lehet hogy elsőgenerációs diplomás vidéki fiu, aki még messze van az értelmiségitől, de az orbán vidéki szele magával ragadta

unionist 2011.09.11. 18:47:46

@inreallife:
igen, ez lesz az érdekes. hogy 10 ezer, 100 ezer, vagy 1 millió ügyfelet vesz át az otp. szerintem 100 ezret terveznek, de lehet, hogy neked lesz igazad. ebben az esetben újra egy lakossági bank lesz magyarországon.

megszűnt 2011.09.11. 18:51:31

@Letícia:

Légy szíves, tedd közzé még egyszer a Blogtalálkozó felhívást, mert jelezték nekem, hogy nem tudnak róla!

Vagy: Szoktál küldeni személyes meghívókat is korábban?

Köszönöm.

megszűnt 2011.09.11. 18:54:57

@komment1:

"Ami a Jobbik szimpátiát illeti, szerintem kizárt. De egyébként tényleg ő az egyetlen elemző, akinél nem lehet pontosan tudni, hogy "most vasárnap kire szavazna"."

Akkor miért kizárt? A két mondat üti egymást, tanárnő!:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 19:06:24

@CSENDES:

Valami készül, Orbán nem véletlenül volt Schmittnél és Lázár nem véletlenül volt a Fideszfrakció hajdúszoboszlói dzsemborija előtt kiküldve Berlinbe. Ott a német ellenzéki pártokkal is találkozott.
A Kérinek is volt egy elszólása Kálmán Olgánál, hogy nagy meglepetések fognak bennünket érni.

Rendkívüli állapot lesz bejelentve vagy mijjafax?

"Szijjártó Péter felidézte Orbán Viktornak Schmitt Pál köztársasági elnöknél tett szeptember 2-i látogatását, amelyen az államfő világossá tette, azt várja a kormánytól, hogy külön intézkedési terveket dolgozzon ki a szegények, a munkanélküliek, a bajba jutott deviza- és forinthitelesek érdekében. Ennek a tervnek a részleteit ismerteti Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben."
nol.hu/belfold/akciotervet_jelent_be_orban_viktor_hetfon_a_parlamentben

Ja és ez marhajó, totálisan jól jellemzi a kormányt:
"Egy építkezésen az egyik munkás szaladgál az üres talicskával. Megkérdezi a főnök:

- Mit rohangálsz azzal az üres talicskával?

- Akkora itt a hajtás, hogy nincsen időm megpakolni!"

megszűnt 2011.09.11. 19:07:16

@Bala Lajka:

"Nem tudhatjuk, hogy GSZA könnyű vagy nehéz szívvel vállalta ezt a feladatot, de azt hiszem, hogy a századvéges előzmények után nem is mondhatott volna nemet. "

Így gondolom és érzem én is. Nem mondhatott volna nem-et. Muszáj volt vállalnia.

nyünyüge 2011.09.11. 19:09:51

A poszthoz:

azzal tényleg semmi probléma, hogy egy politikai elemző elmegy kormányszóvívőnek vagy explicite politikusnak, ahogy egy színész is elmehet kritikusnak egy gasztronómiai szakértő is beállhat egy céghálózathoz vagy egy érdekszövetségbe.

a gond azzal van, hogy sem Gíró-Szász, sem a Századvég nem jelezte eddig egyértelműen, hogy jóval erősebben el van kötelezve a kormánynak, mint amit egyszerűen szimpátiáként elfogadhatnánk.

Ezzel ő is és főként a Századvég nemcsak magát, hanem egy szakmát és az értelmiségi szakmát járatja le, a politika segítségével.
A Nemzeti Együttműködés Rendszerében ugyanis szó nincsen arról, hogy a kormányközeli szakértők "tanulmányain" kívül más intézetekét is érdemben fontolóra vegyék.

Itt a Századvég Alapítvány küldetése: van ebben egy kanyi szó Fideszről, akár jobboldalról?

"Alapítvány
Köszöntő

A Századvég Alapítvány a magyarországi rendszerváltozásban aktív szerepet vállalt fiatal generáció szellemi arculatának kifejeződéseként jött létre. A kezdetben lap-, majd később könyvkiadásra vállalkozó alapítvány a magyar progresszió értékeinek és az európai fejlődés mintáinak bemutatására törekedett. Az alapító szakkollégiumi nemzedék fontos szerepet játszott az új magyar demokratikus jogállam és piacgazdaság megteremtésében.

Az alapítók azzal a szándékkal hozták létre a Századvég Alapítványt, hogy

* megteremtsék a lehetőségét a gyakorlati igényeket is figyelembe vevő magas színvonalú politikatudományi képzésnek;
* hozzájáruljanak a demokratikus politikai kultúra terjesztéséhez;
* segítsék a civil társadalom önszerveződését és hatékony képviseletét;
* támogassák a társadalomtudományi kutatások új irányait;
* ösztöndíjakkal segítsék a határon túli kisebbségek képzését és fiatal kutatók tudományos tevékenységét.

Az alapítvány rendkívül fontosnak tartotta, hogy a színvonalas szakmai munkák megjelentetésével párhuzamosan a politikatudományi oktatás és kutatás megújítása mellett is elkötelezze magát. Az alapítvány az elmúlt két évtizedben sikerrel teljesítette legfontosabb célkitűzéseit, a magyar tudományos és közélet elismert és megbecsült szereplőjévé vált. Az alapítványt a bíróság közhasznú szervezetként jegyezte be. Mára az alapítvány széles körű tevékenységet végző szellemi műhellyé vált. Tevékenységének centrumába egyre inkább egy olyan think-tank jellegű munka áll, amely Magyarországon úttörő jelentőségű. Az alapítvány céljai között szerepelt, hogy kutatási, képzési és kiadói programjaival elősegítse az ország sikeres európai uniós csatlakozását. Az alapítvány elnökeként, négy év kormányzati tapasztalat birtokában vallom, hogy az alapításkori célkitűzések többsége ma is aktuális. Magyarországnak szüksége van felkészült, az országot és az európai folyamatokat ismerő, azokat értelmezni tudó fiatal szakemberekre. A kormányzati döntések egyre összetettebbekké válnak, így azok a kutatások, amelyek a döntések társadalmi feltételeit elemzik nélkülözhetetlenek a sikeres nemzetstratégia kialakítása szempontjából. Az alapítvány kiemelt céljának tartja, hogy a stratégiai jelentőségű társadalmi kérdések megoldásához nyújtson segítséget mind a szakképzés, mind a tájékoztatás, mind a kutatás terén kifejtett tevékenységével.
"

www.szazadveg.hu/alapitvany/

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 19:10:10

A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is:
youtu.be/1XTNQB0VFrg

GaZe 2011.09.11. 19:11:02

"ami az elemzőnél olykor egyoldalúságnak és pártosságnak tűnt, az a szóvivőnél néha sokoldalúságnak és mérsékletességnek látszott"

tehát a full-contact pártelköteleződés elemzőként cink, de az elemzői múlt a full-contact pártelköteleződéses szóvivőnél meg előny.
valahogy nem azt érzem, hogy a magas léc lett átugorva, hanem inkább a léc lett lejjebb tolva a gyengébb teljesítményhez igazítva...

de én nem vagyok ideológiailag képzett...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 19:12:32

@Csolt nemzettségbeli:

Ja, és Giro-Szász megkapta az első pofont.
Nem ő jelentette be Orbán holnapi szeánszát, hanem Orbán személyes kötsöge.

xsasha 2011.09.11. 19:14:25

@Letícia:
Letícia, ugye te sem szeretnéd, ha becézgetnélek? Ez a primitív lelkek előjoga, nincs szükséged neked erre.
Másrészt azt látom, hogy elkezdtél elég erősen radikalizálódni, ami elég fura tőled. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak ismertelek meg.

xsasha 2011.09.11. 19:16:28

@Letícia:
:-D
TG bepipálta, hogy kér a blog.hu-tól trágárság védelmet, te pedig ezzel a lendülettel a kormány ellen indulsz. :-))) És még azt mondják egyesek, hogy kiveszett a világból a romantika. :-)

Természetesen nagyon sokszor elmondhatod, hogy a király meztelen, meg hogy király van, meg ilyenek. Pedig csak a világ rendje áll most helyre kis hazánkban. Egyszerűen sokkal többen vagyunk, akik a "király" értékszemléletét képviseljük, és inkább a kiskert művelésében hiszünk, mint a mező száz virágában. Tudom, hogy nem egyszerű megélni, hogy a 20 évig mesterségesen fenntartott médiabuborék kipukkadt, de ennek oka volt.
Mindenesetre tanulságos látni, hogy a máskéntgondolkozás hívei milyen harcosak, amikor a másként gondolkozók azok nem ők, hanem mások, és nekik kellene toleranciát mutatniuk. De ez mondjuk csak a 100 virág elméletének életképességét és alapjait érzékelteti...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 19:17:47

Broaff, ezt a fenyegetést:O)))

jjulie 2011.09.11. 19:21:44

@Csolt nemzettségbeli:

naja, az andris egy törékeny kötsög, a szijjártó pedig bizonyítottan törhetetlen és kopásálló kötsög

jjulie 2011.09.11. 19:25:15

@xsasha:

szásenka: sokféle máskéntgondolkodó van, és sokféle máskéntgondolkodás értéke szart sem ér

nem egyenlő értéküek a gondolatok attól hogy léteznek szása, tudtad?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 19:26:06

@jjulie:

A franc a Viktor gusztusát, miért nem szerez be egy guminőt :O))))

2011.09.11. 19:26:23

@knausz: huh...2011.09.20-ra terveztem, bárki, aki akar jönni, írjon nekem, és irányítsd hozzám!:)))

xsasha 2011.09.11. 19:26:27

@jjulie:
Tökéletesen egyetértünk, zsüli.

jjulie 2011.09.11. 19:28:04

@xsasha:

akkor miért nyomulsz az ellenkezőjvel szásenka?

jjulie 2011.09.11. 19:28:52

@xsasha:

amúgy ne érts velem egyet az majdnem olyan égő, mint amikor a hoplita tette

nyünyüge 2011.09.11. 19:28:58

@knausz:
Szerinted az normális, ha nem lehet nemet mondani?
Belegondoltál, hogy mit jelent a "nem lehet"? Azt, hogy kellemetlen nemet mondani egy kormányfő szíves invitálására, vagy azt. hogy akkor ellehetetlenül a jelenlegi munkahelyén?

B.Mihók 2011.09.11. 19:29:11

@knausz:
15.13-kor írtam Neked valamit nem bolondosat.

megszűnt 2011.09.11. 19:31:04

@Letícia:

"2011.09.20-ra terveztem, bárki, aki akar jönni, írjon nekem"

Átirányítottam.:) Szóval: én és Tölgyes úr most(!) nem megyünk és nem tudom, megy-e Török Gábor. Megy?

megszűnt 2011.09.11. 19:32:07

@B.Mihók:

Az nem jött át, biztosan nekem írtad?:)

rezedavirag@gmail.com

2011.09.11. 19:33:42

@xsasha: Igazad van, nem. Nem is tudom, hogy becézhetnének. Az tuti, utálnám!:)

megszűnt 2011.09.11. 19:35:27

@nyünyüge:

"Szerinted az normális, ha nem lehet nemet mondani?"

Ez egy nem túl népszerű, kemény munka. Látom Szijjártón is, hogy mennyire nehéz. De, van az úgy, cégeknél is, amikor nem lehet egy kinevezére nem-et mondani? Van?

Mostanában nekem is igen-t kéne mondanom valamire, amire egyre nem-et mondok, de tudom, hogy jó vége nem lesz.

B.Mihók 2011.09.11. 19:37:13

@knausz:
Elfelejtettem címezni, de ott van.

Szimba 2011.09.11. 19:43:35

@Ordnassac:

Utóbbi időben nagy kavarodás, meg vita volt Bíbóról. Nem értettem a mögötteseket. Én csak néhány kötetét olvastam Bíbónak.
Nem vagyok képben már a politikában:-(

megszűnt 2011.09.11. 19:45:49

@B.Mihók:

Ne haragudj, de nem találom, légy szíves küld el újra, vagy a címemre, vagy üzenetben.

Köszönöm.

Szimba 2011.09.11. 19:46:56

@Ordnassac:

Ha végre meglesz a diplomád, remélem indulsz mindenféle politikai pozíciókért. Rád fogok szavazni!:-))

De ha elqrvulsz, mint a többi politikus, akkor visszajárok kísérteni (Húúúú! Láncsörg. Vicsorg.).

Szimba 2011.09.11. 19:48:58

@Csolt nemzettségbeli:

Nocsak Kretén rajongónak tetszel lenni?

xsasha 2011.09.11. 19:49:40

@Letícia:
Azt is megjegyezném, hogy elég vicces ez a pártokhoz kötözés, mert Gábor éppen annyira nem LMP-s, mint amennyire Giró Százs nem Fideszes. Világképről és értékszemléletről van szó. TG az a romantikus idealista, aki ragaszkodik a tankönyvi modellekhez, és ez akármennyire is igaz az LMP mentalitására is, nem tudnám egy csokorba kötni őket.
Giró Szász meg úgy gondolkodik, mint én. Vagy mint Orbán. De Orbán még a liberalizmust gondolta kiútnak, valamikor, és biztos vagyok benne, hogy Giró Szász sem, mint ahogy én sem voltam akkor azoknak a gondolatoknak a híve. Egyszerűen csak értjük Orbánt, látjuk a képet, amiben gondolkodik, és teljesen világos számunkra a logikája - ezért is gondolom, hogy Andrásnak a kormányszóvivői poszt tökéletes, nagyon sok hasznot fog hozni ezen a poszton.

Ahogy Giró Szász is gondolkodik, az egy világkép, ami ötvözi a kereszténység egység koncepcióját a realizmussal. Nem elsősorban ideák, hanem működési mechanizmusok és rendszerszemlélet jellemzi. Ahol ökölszabályok vannak, és nem kőbevésett tankönyvi szabályok. Ahol határértékeknél látni kell, hogyan változnak a szabályok, és melyek vállnak mérvadóvá, és melyek vállnak jelentéktelenné. Ami egyfajta lényeglátást is jelent.

B.Mihók 2011.09.11. 19:56:03

@knausz:
Ha GSZA és Kumin porosodó üvegváza egy sufni stelázsiján, akkor TG kristályváza ezüsttalpon egy szalonban. Agyilag, morálisan és kulturáltságát tekintve is.

=nessuno= 2011.09.11. 19:56:46

@jjulie: én is kerestem az életrajzát:)

jjulie 2011.09.11. 19:58:21

@xsasha:

hát öreg, te milyen pozíciót kérsz, te fogod nyalni az andris seggét?

megszűnt 2011.09.11. 20:01:09

@B.Mihók:

Megérte ezt keresni és forszírozni. És bár Török Gábornak nem szokása a bloggerek és kommentelők véleményét jobbra kihelyezni - ezt most megtehetné. Ha számít valamit neki, hogy mi, mit gondolunk.

"Ha Giró-Szász András és Kumin porosodó üvegváza egy sufni stelázsiján, akkor Török Gábor kristályváza ezüsttalpon egy szalonban. Agyilag, morálisan és kulturáltságát tekintve is. "

B. Mihók - kommentelő

jjulie 2011.09.11. 20:02:35

@=nessuno=:

ott kezdődik az élete, hogy végzett az eltén, és ott végződik, hogy beállt a századvéghez, most meg öngyilkosságot követett el

xsasha 2011.09.11. 20:03:56

@Ordnassac:
Én meg úgy mondanám, hogy kár, hogy egy olyan hatalmi közegben kellett politizálniuk, amelyik "sunyiban elvágta Bibó torkát hátulról". Kár, hogy a kádáriak nem törődtek bele a rendszerváltásba, és mindenáron meg akarták tartani hatalmi viszonyaikat. Kár, hogy 56 után egy olyan sunyi diktatúra épült ki, amelyik vidám barakknak láttatta magát, és a demokrácia keretei között is működtetni tudta hatalmi rendszerét.
És kár, hogy a tankönyvi ideológusok a mai napig nem képesek a politika valódi működési mechanizmusait azonosítani, és valós képet adni az előttünk zajló folyamatokról.

nyünyüge 2011.09.11. 20:07:58

@knausz:
Van persze, cégeknél van.
De a kormányhivatal meg a Századvég elvileg nem egy cég. Még.
Mert a kormány keményen dolgozik, hogy a NER rendszerében összeforrjon minden és mindenki, aki számít (neki).

xsasha 2011.09.11. 20:08:33

@jjulie:
Én nem a politika, hanem a civil szféra felől tervezem felépíteni azt a világképet, amiben a magyar emberek össze tudnak fogni, és sikeresek tudnak lenni a mai körülmények között is.

De ha lesz egy olyan társaság, akikben megvan az elszántság és a képesség, hogy megalkossák az újkori politikát, amelyik tisztességesen is sikeres tud lenni, ebben az üzemben is szívesen vállalok részt.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:09:33

@Szimba:

Csípem Szását,amikor felakad neki a lemez, akkor néha előbukkannak önálló gondolatai is :O)))

jjulie 2011.09.11. 20:11:43

@xsasha:

aki a 45 utáni politikai állapotok szidásán kívül másra nem képes, és a mai genyzsákok létének igazolásául egyedüli fegyverként használja, az a fideszidióta akit a szijjártó szele megcsapott

kis pöcs vagy szásza, de lehetsz még nagy fasz ha megnősz

megszűnt 2011.09.11. 20:13:53

@nyünyüge:

Őt egy olyan embernek látom, akinek ez a feladat hatalmas teher lesz.

Ugyanezt gondoltam Ókovács Szilveszerről is. Nekem nagyon szimpatikus volt mindig és látszott rajta, hogy mennyire szeret riporterkedni és beugrott Csintalan helyére is, egy végtelenül egyszerű és közvetlen ember.

Aztán kapta a kinevezését a Duna Tv-re. Mondom: - Ej! Kár volt az ő örömét elvenni és a miénket is.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:13:58

@Szimba:
A mögöttes az eredet mítosz.
Vagyis amire ezt fel lehet használni.

bóra77 2011.09.11. 20:14:00

igazi gentlemanly poszt!

Terniak 2011.09.11. 20:14:46

@xsasha: "a mai napig nem képesek a politika valódi működési mechanizmusait azonosítani, és valós képet adni az előttünk zajló folyamatokról."

azaz? mire gondolsz?

=nessuno= 2011.09.11. 20:14:56

@jjulie: de előtte még elkövet pár gazságot azzal, hogy a propagandagépezetet működteti

ssi 2011.09.11. 20:16:41

érdekes "probléma"(?), hogy akik már nagyon régen kettős állampolgárok (nincs is róluk nyilvántartás), azok is megkapják a szavazati jogot .. az itt élő emberek sorsát mennyiben befolyásolhatja majd az összes határon túli voksoló ?

@jjulie: távlati, magasságokban szárnyaló terveik lehetnek

itthoni trendek .. pl. .. de főleg a függetlenségi harc, 1 millió új munkahely, államadósság csökkentése .. bármilyen áron határozottan, céltudatosan
OTP

CBA

CIG

2011 tavasza: Demján bankot vett
bankweb.hu/cikk.php?id=2595

MOL

"minden magyar iskolás életében legalább egyszer ellátogathasson határon túli magyarok közé"
generalpublic.blog.hu/2011/06/04/semjen_megharcolunk_minden_magyarert

"Engem egy cél motivál: hogy Magyarország újra lovas nemzet legyen. Ehhez viszont valamivel ámulatba kell ejtenünk a világot"
mandiner.hu/cikk/20110908_penz_paripa_politika

Alaptörvény Asztala
www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=87928

"2012-ben – természetesen a költségvetés függvényében – 300 ezer fő közfoglalkoztatását a kormány mindenképpen el tudja majd érni"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=168580

stb.

stb.

jjulie 2011.09.11. 20:17:41

@bóra77:

mit szólsz a gyokovicshoz?

jjulie 2011.09.11. 20:21:36

@manyike:

ábrándok, elment a hajó régen

mezga-aladar 2011.09.11. 20:23:59

@jjulie: mi az a zorbán még a mini szterelnök? vagy magasabbra cserélték?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:24:21

@xsasha:

Szásenyka, ha el akarták volna vágni a torkukat, akkor nem járatják őket gyerekkoruktól Kádárék elitképző sulijaiba, Horváth István, az MSZMP ifjúságpolitikáját is irányító belügyminiszter óvó-védő keze alatt. Aztán nem juttatják őket különféle bulista állásokhoz a pártban,minisztériumokban, állami cégek vezetésében.

Stumpf mindenről beszámolt neki is és a III/IIInak is.
A III/IIIas beszámolóinak nyoma is van a Történeti Hivatalban.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:26:43

@Teremszolga:

Fogadd el ész nélkül a PÁRT hivatalos irányvonalát!
Na jó, egy kis építő kritika lehet, de csak a PÁRT megszabta kereteken belül.

mezga-aladar 2011.09.11. 20:27:18

Illés a szekéren... döcög a szekér... harc az iszap ellen...
feltaláltak egy új iparágat... az iparág saját mérnökeivel?

"A vörösiszap elleni harcért díjazott államtitkár a katasztrófamérnökök központjává tenné Budapestet."

inreallife 2011.09.11. 20:31:10

@jjulie: ezt kár szidni, igaza van. aki 12 órákat dolgozik meg másodállása van meg hétvégén bedolgozik ide oda, miért is adózzon többet a 8 órát ledolgozó utána kiesik a ceruza a kezéből embereknél? mert több a bevétele? ez tényleg megfojtja a munkát, vagy rosszabb, megy feketén a többi, így az adórésze is kiesik...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:32:44

@mezga-aladar:

Ollyajjjj, ezek szerint Budapesten katasztrófát terveznek :O)))

xsasha 2011.09.11. 20:33:37

@jjulie: 45 utáni állapotok? Miért nem rögtön a 14 utáni állapotok? Mi köze a kádári rendszernek 45-höz?

A Fidesz megtanult mindent, amit jó lett volna elfelejteni a rendszerváltással, ezért úgy gondolom, hogy a kádári rendszer még sokáig oka lesz a politikai mozgásoknak.

xsasha 2011.09.11. 20:35:07

@Csolt nemzettségbeli:
Szerintem hazudj rögtön nagyobbat.
Persze első körben elég, ha felsorolod, a bibósok milyen bulista állásokba kaptak belépőt.

jjulie 2011.09.11. 20:37:08

@inreallife:

pajtás, te a béka segge alól nézed a világot, sajnálom hogy csak ezt a perspektívát ismered, többé nem akadékoskodok veled

komment1 2011.09.11. 20:38:07

@knausz: :) Erre vonatkozott az "egyébként": úgy értem, hogy - legalábbis szerintem - a Jobbikra "szavazás most vasárnap" nála kizárt lenne, egyéb pártok esetében asszem még az MSZP-re se voksolna. Ez persze csak az én külső megfigyelőként kikövetkeztetett meglátásom, Kasszandra nem vagyok, meg egyébként is a magánügye, megkérdezni nem illik :)

Akkor most azt is írhatod, hogy akkor meg minek feszegettem a témát? :F Hát, titkon mindenki kombinál, gondol ezt-azt meg hasonlók.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:40:05

@Csolt nemzettségbeli:
Ja,és a szocik és Orbán által erőltetett kétpártrendszeres modellt már 1972ben letették Kádár asztalára.

jjulie 2011.09.11. 20:40:42

@xsasha:

szása, bibó azt mondta magáról, hogy a sirjára azt kell írni, hogy élt 1945-től 48-ig, ki és mikor vágta el a torkát?

és mi köze 45-nek a kádár rendszerhez?

szása neked még mindíg nagyon fájhat a hasad, pihenj le

graycivil 2011.09.11. 20:45:47

@jjulie: Giró-Szász kormányszóvivő, Szíjártó miniszterelnöki szóvivő. Mondjuk Szíjártónal azért sokkal jobb. :-)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:46:14

@xsasha:

Egyrészt nem voltak Bibósok. A Wiki meghamsítása ellenére 1992től ez a neve.

Másrészt:
Kövér az MSZMP KB ifjúságkutató Intézetének munkatársa volt
Orbán a Mezőgazdasági Minisztérium alkalmazottja volt és eme minisztérium káderképzőjébe járt a Ménesi úti suli után.
Kósa az egyetemi pártbizottságon nyomult
Varga a 43as ÁÉVnél.

CSENDES 2011.09.11. 20:46:22

@Csolt nemzettségbeli:"Na jó, egy kis építő kritika lehet, de csak a PÁRT megszabta kereteken belül."

Tessék, orulunkvincent-től, egy kis friss:

P.S Természetesen csak tréfáltunk. Valójában ez csak igényes építőkritika, ahogy Új Péter elvtárs is mondta volt, mielőtt érdemei elismerése mellett. Igényes építőkritikára pedig szüksége van a huszonegyedik századi munkaalapú társadalmat építő magyar népnek, és a Vincent kollektívája biztosítani kívánja az igényes építőkritikát, még Kumin elvtárs tekintetében és vonatkozásában is, akit természetesen nagyon és melegen. Már nagyon várjuk, az első sorokban és ütemes tapssal az új direktívát, amely végre lezárja a nemzeti együttműködés rendszerét izzadt munkástenyerével formázó szövetséges értelmiség küzdelmét a spekulációalapú tőkésbankok elleni harcban. A Vincent vállalja, hogy a munkaversenyben százharminchét százalékra teljesíti az igényes építőkritika normát, hogy aztán együtt, üde és mámoros arccal nézhessünk a jövőbe."

ssi 2011.09.11. 20:47:05

@jjulie:

fokozatok, de nem egyszerű jól előadni, önmagában is nyerő tényező
- ténylegesen megtenni
- csak hasonlóakat megtenni is pont jó
- illúziót stabilizálni, mintha megtörtént volna

szept. végétől a szakszervezetek, meg a civilek az utcákra készülnek
szept. eleje: O.V. holnap intézkedési tervet jelent be: devizahitelesek és a legelesettebbek megsegítésére

- kíváncsiságból megnéztem egy gyógy akármi eladását, amit nem is annak hirdettek meg - lényűgözően felépített kommunikáció, átlátszó, de mégis megfoghatatlan trükkökkel
- kíváncsiságból még néhányra elmentem -> ingyenes a belépés, pártoknak is hasznos, akik lemaradtak ezen új trendiktől

megszűnt 2011.09.11. 20:50:02

@komment1:

"Ez persze csak az én külső megfigyelőként kikövetkeztetett meglátásom,"

Nekem van egy véleményem, mely elkeserítő, de egy ideje érlelődik. Mióta Kuminnal újra találkoztam a blogjában és aztán posztról-posztra nőtt bennem a keserűség.

@Török Gábor:

Sokszor megfogalmazom magamban. Mi a politológus napjainkban? A szerepét, újra kellene értelmezni, és húzhat-e ez pozitív irányba?

Ma természetes az, amikor egy politológus kijelenti magáról, hogy ő valamelyik oldalnak az elkötelezettje. Tekinthető-e politológusnak?

CSENDES 2011.09.11. 20:50:26

@mezga-aladar: iszapügy, amelyen annyit rágódtunk. Nos ez is Vincent ügy, lásd Pásztörperc szakértő írását.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 20:51:13

@Csolt nemzettségbeli:

Ja és harmadrészt a Ménesi úti kótert nem Stumpf, hanem Kéri alapította.
De ekkoriban volt 4-5 szakkollégium az országban, pl. a pénzügyeseket Szegeden képezték, egy 1978as titkos MSZMP KB ügyirat foglalkozik a szakkollégiumok újraindításával.

xsasha 2011.09.11. 20:55:19

@Teremszolga:
A média szerepe, üzemeltetése és a web2 bevonása. + mémelmélet.
A pártok finanszírozása. (valós)
A politikai szervezetiség szerepe a politikai munkában, az aktivisták szerepe, a hangadók szerepe.
A káderek szerepe a pártpolitikában.
Önkormányzati politika kontra országos politika.
A populizmus típusai, neopopulizmus - inverz kommunikáció.
Pszichológia szerepe a kommunikációs stratégiákban.

jjulie 2011.09.11. 20:58:25

@knausz:

hát persze, és e szerint kell olvasni őt, a dumáknak csak helyi értéke van, hol mikor és ki mondja

mindíg és mindenhol érvényesz szövege csak az orbánnak van

CSENDES 2011.09.11. 20:59:30

@Csolt nemzettségbeli: Olvastad is? Vagy csak az általam idézetteket?
Adom a linket, bár szerintem mindenki ismeri:orulunkvincent.blog.hu/2011/09/11/a_kuminopithecus_gondolkozni_probal

Olvasd, s értelmezd. De ajánlom az:Ócsa, lett egy gombom, kéne hozzá egy kabát is.

bóra77 2011.09.11. 21:01:06

@jjulie: hát ez most fájt. nagyon meg kellett volna nyernie ezt a meccset Federernek, sajnálom, hogy nem jött össze.

jjulie 2011.09.11. 21:03:34

@inreallife:

használt lakás esetén 6 millió, nagyon megváltozik ettől a helyzet

xsasha 2011.09.11. 21:04:26

@Csolt nemzettségbeli:
Na mi a helyzet, hazudozókám? Az alkalmazotti pozíciók a bulista helyek?

bibo.elte.hu/tortenet

"Ekkor, 1983 szeptemberében ugyanis a 64 férõhelyes, a Bibónak máig otthont adó Ménesi úti, akkor még félkész épületbe költözött a szakkollégium. Az igazgató ekkor már Stumpf István volt, az õ neve fémjelzi a Bibó István nevét 1985-ben felvevõ kollégium fejlõdésének elsõ szakaszát, a "hõskort", ami a Fidesz 1988-as megalakulásáig tartott."

megszűnt 2011.09.11. 21:08:20

@jjulie:

"hát persze, és e szerint kell olvasni őt, a dumáknak csak helyi értéke van, hol mikor és ki mondja"

Neked mondom: mióta ez a blog van, élvezek újra írni, nagyon jó ebbe a társaságba járni, akikkel levelezek, igaz barátaim lettek, DE:

A politógusi értelmezének van-e jelentősége vagy vegyük egy blognak, melyet Török Gábor ír, akit mindannyian kedvelünk és látatlanban fogja össze, irányítja a csapatot.

CSENDES 2011.09.11. 21:08:43

@xsasha: Most ezen lovagolsz? Tévedett, ezt Ordi órákkal ezelőtt helyretette azzal, hogy inkább az a baj, hogy a névhez tartozó ideát félretették, elfelejtették. Ehhez szánom anonymand ajánlatát, hogy :"Tisztelt Szindbad!

Én pedig szívesen átadom az általam feltalált feledékenység elleni gyógyszer gyártási jogát annak, aki megmondja, hogy hova a francba tettem a receptet."

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:11:13

@xsasha:

Ez a hazugság, a múlt átírása, aktualizálása, a hősi mítosz megteremtése.

1985ben Bibó még indexen volt.

jazzcool 2011.09.11. 21:11:38

dicséretesen szépen írtál a volt kollégádról, akinek nem lesz könnyű eladni ovi portékáját.

komment1 2011.09.11. 21:12:02

@knausz: Publikus a vélemény? Ha igen, nagyon kíváncsi lennék rá. Szoktam olvasni Kumint is, bár nem írok oda. Szerintem időnként már tragikusakat produkál, pedig asszem, korábban azért ez nem volt így.

Nem vagyok fideszes 2011.09.11. 21:12:24

Összenőtt, ami eddig is összetartozott. Most kormányszóvívőként fogja tökugyanazt csinálni, amit eddig "elemzőként".

jjulie 2011.09.11. 21:12:50

@bóra77:

nem kellene: a federer az élő múlt, ezeknek a fiuknak a példaképe, akit túl akarták nőni, és ez az élet rendje, túlnőtték

ha jól értettem, a wilander olyasmit mondott mintha a federer jö volt, sőt jobb mint korábban, ő egy igazi korszakos figura, inkább azért sajnálható, hogy a sampras egy héttel tovább világelső mint ő, és ez már így is marad

a federer varázsnak vége már, 3-4-5 fiu is van, aki elhiszi magáról hogy megveri őt, évekig nem volt ilyen ember

vörös meteor 2011.09.11. 21:13:01

Tölgyessy Pétert ezer éve nem hallottam, mi lehet vele?
Érdekes hogy nem jelenik meg a véleménye a jelen folyamatokról?

CSENDES 2011.09.11. 21:13:26

@xsasha: @Csolt nemzettségbeli:
Na mi a helyzet, hazudozókám?
"Ekkor, 1983 szeptemberében ugyanis a 64 férõhelyes, a Bibónak máig otthont adó Ménesi úti, akkor még félkész épületbe költözött a szakkollégium. Az igazgató ekkor már Stumpf István volt, az õ neve fémjelzi a Bibó István nevét 1985-ben felvevõ kollégium fejlõdésének elsõ szakaszát, a "hõskort", ami a Fidesz 1988-as megalakulásáig tartott."

Ezt Ordi már helyretette, aki felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy ezen urak, csupán a Bibói örökséget hagyták cserben.

Ahogyan Anonymand is:
"Tisztelt Szindbad!

Én pedig szívesen átadom az általam feltalált feledékenység elleni gyógyszer gyártási jogát annak, aki megmondja, hogy hova a francba tettem a receptet."

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:14:43

@CSENDES:

A dátumban valóban tévedtem,nem 19992ben, hanem 89ben lett Bibó.

"Bibó István neve, számos tanulmánya búvópatakként kísérte végig a közgondolkodás változását. A Bibó-kurzus után a rajkosok 1980 őszén Bibó-tanácskozást is rendeztek, amelynek az első ülését betiltották, a másodikért Ránki György vállalt felelősséget, így engedélyezték (a Beszélő 1. száma tudósított róla). 1985 áprilisában, a Ménesi úton az első szakkollégiumi héten az egész szombati napot Bibónak szentelték, kiállítással tisztelegtek emlékének (Szájer József). 1987-ben Bibó-konferenciát szerveztek az ELTE jogi karán is. A hatalom számára vörös posztónak számító jogfilozófus 1956-hoz is kötődő nevét csak 1989. május 4-én vehette fel a szakkollégium, amikor az azt zászlajukra tűzők már nem voltak kollégisták."

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 21:16:20

@Csolt nemzettségbeli: Zúg az éji bogár,nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, ... azután elhallgat.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:18:44

@xsasha:
Az MSZMP társadalomkutató intézete, a Mezőgazdasági Minisztérium vezetőképzője, az Elte pártbizottsága, a 43as ÁÉV KISZ bizottságának vezetősége nem sima alkalmazotti állások voltak :O)))

"A tematikáról mindig kellett valamit simlizni a dékánnak, meg a pártbizottságnak, bár tudták, mit csinálunk. Eleinte megjelent egy civil ruhás rendőrtiszt ellenőrizni, hogy betartjuk-e a zártkörű vetítés szabályait, aztán erről leszoktak. "

sárkányfő 2011.09.11. 21:19:05

Gábor, Gábor...
most láttam egy mai fotót, ahol Giró már egy Szíjjártónak nevezett, különös képződmény mellett állt.

Ha egy igazi, független értelmiségi állna be a politikába, pláne a hivatásos hazudoz... hoppá, elnézést, szóval, a szóvivői pozícióba, ráadásul mindjárt Szíj mellé, akkor ezt mondanám: Micsoda bukás :(

De nem ez történt. Annyi történt, hogy az eddig is látványosan nyilvánvaló, jól fizetett fél-informális pozíciót véglegesen formalizálták.
Több szót nem is érdemes vesztegetni rá. Egyszerre nem lehet valaki becsületes és fidesz-szóvivő.

Gábor persze hozza a szokásos űber-udvarias jófiús formáját, ahogy ez tőle várható is volt.

jjulie 2011.09.11. 21:21:19

@Csolt nemzettségbeli:

ne törd össze a szásenyka szívét

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:22:10

@ciceró:

Vajon mi lehet még ebben a dossziéban?
"Adóemelések
Miniszterelnök úr
r."
nol.hu/kep/697481

CSENDES 2011.09.11. 21:22:58

@jjulie: Nem tudom olvastál-e már a sakkozókról, aki meglehetősen ideggyengék, mikor ilyen versenyben vannak. Nos, ezt látom a teniszezőknél is (az vesse rájuk az első követ, aki maga nem érezné a feszültséget, egy ilyen meccsen) Federer szédületes és ellenállhatatlan volt az első két játszmában egy olyan személy ellen, aki az egész évet nyerte, miközben az ifjú titán, pillanatra berezelt, eddigi mumusától, bár egész évben vitte a pírmet. Ennyi és nem több, aztán Djokovic felülkerekedett (nem kicsit), s mégis megijedt a győztes játszmában, melyet ismét Federer uralt, majd az idősebb mester kihagyását észrevéve, megnyerte egy szerencsés véletlennel (a többi már igazi tudás volt) a meccset. Hozzáteszem, hogy Djokovic rajongó vagyok, de Federer-t is becsülöm, ezért alig mertem végignézni a négy órás meccset.

megszűnt 2011.09.11. 21:24:17

@komment1:

"Publikus a vélemény? Ha igen, nagyon kíváncsi lennék rá."

Kumint én nem ilyennek ismertem meg. Ezt elfogadtam később, mondhatni megemésztettem, hogy az ember változhat, hiszen minden változik, csak a változás örök.

De ez aztán nagyon messzire nyúlt, az ő változása, ami megint nem probléma, hanem ebből divat lett!

Rakhatjuk a politológusokat dobozokba, pl: Kumin, Giró-Szász= Fidesz; Ágh Attila, Kiss Viktor = MSZP

A független dobozba pedig ott lesz egyedül: Török Gábor

Van ennek értelme? Múltkor lamentált rajta Gábor, jött a 4 pontjával és marasztaltuk őt nagyon. De van ennek értelme?

sárkányfő 2011.09.11. 21:25:04

Giróról ennyit, kár rá a szó.

Beszéljünk a legújabb poénről a fidesz nagy BANKRABLÁSÁRÓL :)

Azért ez nem semmi, ugye? :) Sokan mondták, már a manyupok kirámolásakor is, hogy ha egyszer elkezdik, nem állnak le.... és valóban.

Szerintem nálunk fogják forgatni a következő Ocean's eleven-t. Főszerepekben:
- George Clooney
- Matt Damon
- Orbán Viktor
- Lázár János

Az új részben egy kis balkáni ország összes bankját egyszerre rabolják ki! Ilyet még nem látott Hollywood! A filmben Clooney és társai leesett állal tanulnak keleti kollégáiktól... zseniális, hogy stílusos legyek, kasszát fognak robbantani! ;)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:26:23

@inreallife:

"a támogatás időtartama a korábbi 20 évről 5 évre rövidülne, biztosítandó a fiskális terhek beláthatóságát"

10 millió esetén évi 2 milla törlesztőrészlet.

Viktorra van kitalálva.

xsasha 2011.09.11. 21:26:31

@Csolt nemzettségbeli:
Hanem? Ezek a bulista pozíciók?

Köszi, hogy beidézted, hogyan játszották ki a hatalmat a srácok. Rendes tőled.

bóra77 2011.09.11. 21:28:36

@jjulie: hát, nem tudom...Federernek most az kellene, hogy tudatosítsa magában, hogy képes rá, mert szerintem ez hiányzik neki. korábban ez erőssége volt. Szerintem még fog Slam-et nyerni. talán jövőre, és utána lassan befejezi. 2013-ra tippelek.

mezga-aladar 2011.09.11. 21:31:56

@sárkányfő: nyugi nyugi... eddig egyetlen MONDÁST sem követtek TETTEK...

a manyup az üdítő kivétel ahol mondás nem volt, csak tett...
de az elég konkrét összeg... nem volt ellenérdekelt fél... elvileg az egész társadalom ... ... ... ... ...
de gyakorlatilag csak néhány hőzöngő értelmiségi...
plusz 99% kárörvendő BUTA LUSTA paraszt...
az értelmiség azóta hátrébb lépett és figyel...

ehhez hasonló direkt és egyszerű RABLÁS már nem várható...
a devizahiteles program el fog halni... ellenkező esetben ezen gondolkozni kéne...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:32:00

@xsasha:

Így is lehet mondani, ezt mondja 20 éve az összes jobbos kommunista, az összes volt MSZMP párttag, hogy ő csak azért lépett be a Pártba, mert belülről akarta bomlasztani :O)))

A kapott kedvezményekről szeretnek elfelejtkezni.
Pl. Orbán a szolnoki KISZ bizottság vezető barátjától, Várhegyi Attilától kapott lakásról :O)))

jjulie 2011.09.11. 21:32:29

@CSENDES:

ez nem az izmok versenye, hanem az egyéniségé, és az idgkeké, fordulatos krimi volt, de az idtenek a gyokoviccsal voltak, nem véletlenül, kedvesebb áldozatokat mutatott be nekik

a federer korábbi sikereihez hozzájárult az a kép amit felépített magáról, olyannak nézett ki, mint aki csak úgy teniszezik és nyer, aztán amikor a nadal jött és rátette azt a nyomást először salakon, amit mindig a féderer szokott az bellenfeleire tenni, kiderült, hogy a federer is csak ember, akinek szintén nem a csillagos ég a határ

oriási egyéniség, egy hajszállal a gyokovicsnak kedveztek az istenek most, és ez égi jel, és a meccs utáni riportban látszott a gyokovicson, hogy ez járt neki, és nem csak úgy comes in

megszűnt 2011.09.11. 21:33:07

@B.Mihók:

"15.13-kor írtam Neked valamit nem bolondosat. "

Máskor is írjál nekem - bolondosat.

Szép éjt kívánok!

bóra77 2011.09.11. 21:33:22

@sárkányfő: örüljünk már annak, hogy valaki legalább udvarias, jófiú stb.;)

mezga-aladar 2011.09.11. 21:33:40

@sárkányfő: azért azt kiemelném, hogy emlékezz

kávéházi 29 pont. külföldi nyomásra Széll Kálmán terv... +holnap is lesz egy...

ezek elenyésznek érdemi 1-2 pont. a mexorítás, adóemelés ritkán van konkrét...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.11. 21:34:00

@Csolt nemzettségbeli: Az adócsökkentések kormány több új adót fog bevezetni. Ez szinte biztos. A Széll Kálmán terv csúszását korrigálni kell.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:35:20

@jjulie:
Egy hithű sztálinistának lehetetlen. :O))))

Egyszer előkeresem neki Kövér 1985ös szarvasi KISZ táborban tett kijelentését, amelyben Kövér elvtárs az ország vezetésére való kijelölésüket ecseteli :O)))

CSENDES 2011.09.11. 21:38:11

@jjulie: Erről írtam, csak nem biztos, hogy meg tudtam értetni.
Djokovic-ot cca. 19-20 éves kora óta figyelem, előtte Federer volt a kedvencem. Érdekes, hogy soha sem Nadal, bár néha mostanában őt is elismerem, de vele szemben mindig Murray volt számomra a támogatandó fél. Nem ismerem magam ki igazából, azt azonban soha nem felejtem el, amikor egy téli napon valami ausztrál versenyt láttam egy áruház TV-jén, s nem tudtam elszakadni a képernyő elől. Az egyik fél a fiatal Djoko volt. A Másikra már nem emlékszem.

jjulie 2011.09.11. 21:38:31

@bóra77:

ahhoz minimum két olyan fiut kell megvernie egymás után, aki nem fél tőle, ez már sok, nem fog menni, mint ahogy a murraynek sem megy

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:38:32

Ez is baromi jó:O)))

"A Kuminopithecus gondolkozni próbál"
Én ezt az előembert komolyan nem értem. Azt érti, hogy nem tud teljesen felegyenesedni, ahhoz mondjuk kellene egy megfelelő szerkezetű gerinc, de nincs tisztában azzal, hogy ami a koponyájában van az csak desszert ?! Mármint egy kardfogú tigrisnek.

A Kuminopithecus rácsodálkozik a roppant bonyolult világra, nyal bele a levegőbe, hátha segget talál, ahogy a futballszpíker mondaná. Ez volt eddig. Ezt szoktuk meg.

Erre ma, a Kuminopithecus, mint valami strucc aki ez égbe vágyik, gondolkozni próbált. Álljunk meg itt egy pillanatra. A Kuminopithecus nem féltudású. A Féltudású Elit tagjai tisztában vannak saját féltudásúságukkal, aki látta már Lánczi Andrást zavartan hebegni az tudja miről beszélek. A Kuminopithecus leginkább arra való, hogyha fogást találunk rajta, beverhetünk vele egy baromi nagy szeget a falba. Ő ahogy a nagy Brehm írná, nulltudású.

A Kuminopithecus rövid nyalakodás után közli, hogy ez a lázárság most itten a megoldás. Hiszen. A "hiszen" szó után általában valamiféle argumentumot használtak már a csiszolt kőkorszakban is. De nem ő. A Kuminopithecus az A-ból következik B, helyett az " A-ból döbetkezik pöfff és csatt" szerkezetet használja. Tényleg, az orrát tudja rendesen túrni az ilyen ?
...
orulunkvincent.blog.hu/2011/09/11/a_kuminopithecus_gondolkozni_probal

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:41:33

@ciceró:

De ez a 100 milliárd még csak most derült ki, oszt a költségvetés már így is át van írva vagy négyszer.

Közben kéne csinálniuk az újat is...

Nem véletlenül olyan fancsali Matolcsy pofaszerkezete...

sárkányfő 2011.09.11. 21:45:14

@mezga-aladar:

Nekem is a 29 pont jutott eszembe :)

A 8 + 1,5 éve még mindig kőkeményen a felkészülési szakasz előtti bemelegítésnél tartó Fidesz most találja ki mit csináljon :) Mit gondolsz, ma miért nem volt bejelentés? Mert nincs mit bejelenteni.
Kapkodnak, rögtönöznek, mondanak egy nagyot aztán gondolkodnak...

Sőt, már a holnapi nagyfőnöki beszédet is így harangozza be az árnyéka: "Részletek már a miniszterelnök hétfői parlamenti beszédéből is ki fognak derülni "bizonyos szintig" ".
Ez magyarra fordítva ezt jelenti: "Nem lesznek benne konkrétumok". Főleg az nem, ami a gyenge pontja a dolognak: a jogi megoldás. Majd jól elkenik, és bizonytalanságban tartják az országot.

Ugyanis a hatályos magyar alkotmány - még - védi a magántulajdont. A bankok követelése az adósok felé magántulajdon. 100%-ban.

Tehát vagy nyíltan kirabolják a bankokat (már jelentek meg számok, kb. 1.100 milliárdról van szó, közel fele a bankok tőkéjének), akkor bankrablást követnek el Viktorék, vagy "ráveszik" a bankokat, hogy "maguktól" engedjék el a tartozás egy részét, ez esetben hatalommal való visszaélés, zsarolás lesz, mint a manyupoknál volt.

A legjobban a szegény beszédített embereket sajnálom... de most komolyan. Péntek óta várják a csodát... ami ha nem jön el, az lesz giga csalódás, ha meg eljön, akkor egyrészt a nép visszalép a múltba egy nagyot (van ingyen-leves, állambácsi megvéd, nincs egyéni felelősség, stb.), másrészt úgyis fizetniük kell, csak pár évvel később amikor a bankok megnyerik a pert. Majd az akkori frankárfolyamon, mondjuk 300 ft-on...

xsasha 2011.09.11. 21:48:46

@Csolt nemzettségbeli:
Suttyókám, te most arról beszélsz, hogy a hatalom nem engedte a Bibó Szakkollégium nevet hivatalosan is használni, de Stumpfék ennek ellenére ezt használták, a fosos Rajkosokkal ellentétben?

inreallife 2011.09.11. 21:50:04

@jjulie: hát csalódnom kell. ha törvényt hoznak rá, akkor senkit sem érdekel, hogy gazdaságos-e vagy sem. majd lejátsszák valamilyen bíróságon évek múlva. ha 150 forintot írnak bele, akkor annyi lesz, nincs menekvés.

fogadjunk, hogy csányi átvállal annyi hitel, amennyit csak bír? ugyanis brutálisan visszajön neki, ha az összes bank hitelét hozzá csoportosítják át. magyarul, míg más bankok írják lefele a veszteséget, új hitel meg nincs, addig csányi bevállal pár rizikósabb ügyfelet is, de az egész ingatlanpiac a otp-hez lesz láncolva 20 évig... szerinted?

2011.09.11. 21:50:17

@xsasha: Nézd én csíplek Téged, mert - néha úgy látom- a lehetetlent akasztod a tarisznyádba. És ezt baromira tisztelem....:)))

De engem, mit öreg harcost, nem térítesz meg, ami eleve sajnálok. De mint Msr Faust, engedni nem tudok, szóval maradok a mondókámnál:

www.youtube.com/watch?v=PQTKe5-QpnA&feature=related
(Breaking Benjamin - Dance With The Devil )

xsasha 2011.09.11. 21:53:29

@Csolt nemzettségbeli:
De hisz épp most mutattál rá, hogy a bibósok folyton kijátszották a rendszert, mit akarsz még bizonyítani?

bóra77 2011.09.11. 21:53:36

@knausz: szerintem már többször elmondta az életútját. engem a múltja már nem izgat, bezzeg a jövő:)

bóra77 2011.09.11. 21:55:58

@jjulie: Murray-t azért nem hasonlítanám Fed-hez. Én egyébként most váltam igazán Fed-drukkerré, akkor, amikor már nem ver mindenkit tönkre. meg nem a szokásos Fed-Nadal döntők vannak.

ssi 2011.09.11. 21:58:20

@knausz: nekem oldal+témafüggetlen gondolkodási mankó is a blog, T.G.+ti. csúcsélmény :-)

legyetek jók :-) hosszú szabira megyek :-))

mezga-aladar 2011.09.11. 21:58:36

@sárkányfő: még1szer szólok ne kábulj el...

fontos volt ez a lézerjanis bejelentés...
1. tőzsdéztek egy jót...
2. a devizahiteleseknek belengettek egy "jót"
(ne feledd nagyrészt =fidesiszták... ott van pataky is:)
3. a bankok és a tőkések elleni demagógiába is szépen illeszthető...

a részleteknél derül ki, hogy nem lehet... persze kommunikálva meg: a qva bankok...
meg az ellenzék meg nem tudom én mi... majd zsíró-száz megmagyarázza...

ez meg: "Kapkodnak, rögtönöznek, mondanak egy nagyot aztán gondolkodnak"

baromság... a GONDOLKODNI szót kérlek töröld... SOHA... agyatlan barmok...
csak az egyszerű lopásig jutnak el agyilag... bár most szervezetten
"jól le van papírozva" (azt hiszik...)

szóval sok agyat ne feltételezz és sok érdemit se... egysejtűek.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 21:59:20

@xsasha:
Igen Szásenyka, olyan bátrak voltak, hogy egymás közt részegen néha ezt használták.
De a Stumpf, aki ezeket a könyveket a kezükbe adta, aki a rendőrség által ellenőrzött vetítéseket, előadásokat tartotta erről is beszámolt a kedves belügyminiszter apósának a vasárnapi családi ebédek alkalmával.

Ellenállók voltak no, mint Hugyos Józsi a budiban:
videa.hu/videok/vicces/markos-nadas-kobe-zart-lelek-a-hugyos-jozsi-8GynA3P59bV9CgQS

jjulie 2011.09.11. 22:00:26

@inreallife:

nem ez lesz, és nem véletlenül

az lesz hogy a következő tíz évben, kb kétmilló ember elveszti a saját tulajdonban lakás lehetőségét, és ezt az orbánnak kell levezényelnie, lenyeletnie, amit nem tud majd véghezvinni, mert a folyamat közben el lesz ergetve, vagy nem várja meg és elmenekül

de a folyamat le fog játszódni

mezga-aladar 2011.09.11. 22:01:19

@sárkányfő: a legviccesebb az év eleji "új szécsényi terv" volt.

minden nap bejelentették hogy majd bejelentenek valamit...
mind a mai napig ZÉRÓ, semmi érdemi nincs...
jó nyilván el sem várom... hisz nincs egy fillér se...
de akkor mi a lóf@sznak kell hitegetni minden parasztot...
még véletlenül valaki komolyan veszi és megsértődik ha elmaradt...

xsasha 2011.09.11. 22:02:37

@Letícia:
Nem akarlak meggyőzni, elmondom, én hogy látom. Ugyanezt várom tőled, mert érdekel, hogy te hogy látod. Sok ember látásmódjáról sokkal könnyebb élesebben látni a valóságot.

Te egy értékes virága vagy a kiskertnek, szal az se zavar, ha tüskéid is vannak. :-))

mezga-aladar 2011.09.11. 22:03:10

@jjulie: ergetve = er"E"getve vagy "K"ergetve...

az előző jobb... felpuffad, léghajónak feleregetjük és nyillal kilőjjük... a gömböcöt

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:03:26

@Csolt nemzettségbeli:
Egyszer majd előásom neked Kövér egyik 1980as egyetemi lapban megjelent írását, amelyben a lengyel kommunista pártot a Szolidaritás fegyveres szétverésére szólítja fel a szocializmus védelmében.

Te majd ezt a fejlődése jeleként fogod értelmezni:O)))

komment1 2011.09.11. 22:04:37

@knausz: Úgy érted, hogy a politológiának, a politológusi létnek van-e értelme?
Egész őszintén szólva mint tudományt szerintem csak és kizárólag olyan módon érdemes művelni, ahogy TG csinálja, hogy még a totál TG blogfüggők sem biztosak a politikai elkötelezettségében, csak nagyjából a világnézetében. Mi a fene értelme van politológusként az egyik párt mantráját nyomni kicsit értelmesebben és szofisztikáltabban, mint ahogy a Szijjártó Péterek csinálják? Lehet ezt, csak az nem tudomány, az ilyen ember politikai tanácsadó vagy valami ilyesmi, pl. szóvivőnek remek. A tudománynak viszont feltétele egy bizonyos távolságtartás attól a dologtól, amit vizsgálok. Ez pont olyan, mint hogy nem tud a pszichológus a saját barátjával, rokonával valódi tudományos alapon foglalkozni, mert túl közel áll hozzá. Úgyszintén a remek munkát végző korboncnok a saját barátját, rokonát nem tudná olyan remekül boncolgatni, hasonló okokból.

jjulie 2011.09.11. 22:04:42

@bóra77:

a példa arról szólt, hogy a murray sem tud egymás után két olyat legyőzni, aki elhiszi magáról, hogy jobb a murraynál

igy aztán nem valószínű hogy valaha slam-et tud nyerni, amúgy a murray mérlege pozitív a federerrel szemben

xsasha 2011.09.11. 22:08:49

@Csolt nemzettségbeli:
Szerintem Stumpf a mai napig súg az apósának. :-)))

unionist 2011.09.11. 22:10:41

@komment1:
amit törökgábor csinál az nem tudomány. hanem politikai újságírás. pontosan így tudósítottak a pártkongresszusról. legfeljebb a barátom szó helyett elvtárst írtak.

sárkányfő 2011.09.11. 22:11:24

@mezga-aladar:
Ja, hát hogy shortoltak egy nagyot, az teljesen természetes. Kivárhatták volna a bejelentéssel a péntek délutáni tőzsde-zárást, de nem, pont előtte pár órával jelentették be, hogy tuti összeomoljon... ugyanúgy időzítettek, mint tavaly... A Lázár-gyerek nagyon kapós lesz ;)

Én komolyan mondom, nem az országot ért anyagai kárt tartom a legnagyobbank. Merthogy most, pusztán a bizonytalanság miatt is gyengül(t) az ország, az tuti, függetlenül a végkifejlettől. A CDS pl. már zuhant is, 6,5%-ot pénteken. A bankok tovább szűkítik (leállítják) az amúgy is minimális hitelezést, a gazdaság padlófékez, munkahelyek szűnnek meg, stb., a szokásos.
De az igazán fő baj ennek a szerencsétlen népnek a hülyítése. A buta bankellenes hangulat megerősítése, fokozása, a hitelesek elkseredettségének kihasználása, érzelmeik, indulataik manipulálása, politikai kihasználása, a pénzügyi és jogi analfébitizmus terjesztése. Na ez ami szerintem bűn.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:11:51

Mondtam én, hogy ez a Giro-Szász is a közpénzek lehúzására utazik:

Háttérből az első sorba - Giró-Szász András kormányszóvivő

" Giró-Szásszal együtt jelentős, húszfős stáb áll munkába a Miniszterelnökségen. Ezzel egységesebb lesz a kormányzati kommunikáció, mivel eddig két külön stáb felelt a kormányzati kommunikációért: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) volt egy kommunikációs államtitkárság, míg Orbán Viktor kormányfő stábja a Miniszterelnökségen dolgozott. "

"Giró-Szász korábban is többször együttműködött a Fidesszel. Közvetlenül a párt vereségével végződő 2006-os választás előtt alapította meg Strategopolis nevű tanácsadó cégét, amely több fideszes vezetésű önkormányzattól is kapott megbízásokat. Egyik jelentős megrendelője Esztergom volt: a Szeretgom.hu című helyi portál összesítése szerint a 2010-ig a Meggyes Tamás által vezetett önkormányzat mintegy 60 millió forintért rendelt meg kutatásokat és tanulmányokat. Kisebb értékben, de Giró-Szász cége dolgozott Hódmezővásárhelynek is, amelynek polgármestere, Lázár János 2010-ben a Fidesz-frakció vezetője lett."
www.origo.hu/itthon/20110909-a-fidesz-egyik-fontos-hatterembere-az-uj-kormanyszovivo-giro-szasz.html

MEDVE1978 2011.09.11. 22:12:45

Természetes pálya... Érdekes gondolat. Remélem az nem természetes pálya, hogy esetleg visszatér elemzőnek, mint anno Stumpf tette. Szerintem ez utóbbit hiteltelennek hívják....

Mivel ez a Giro Szász gyerek eddig is Századvéges volt, így nem túl meglepő a lépése. A Századvég gyakorlatilag a FIDESZ PR cége, csak elemzőnek álcázva...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:13:35

@xsasha:
Ebben én is biztos vagyok,és abban is,hogy ebben az országban máig Horváth István dönt el, határoz meg sok mindent.

unionist 2011.09.11. 22:14:11

@komment1:
szóval a tudomány nem álobjektív, mint török. hanem valóban elvonatkoztat a személyektől. tehát a tudományos igényű elemzésben nincsen se orbán viktor, se gyurcsány ferenc, se a fidesz, se mszp. semmi ehhez hasonló. tudományos írásmű nem személyeknek, vagy érdekcsoportoknak próbál benyalni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:15:35

@xsasha:
Ugyan mit játszottak ki,amikor mindent tudtak róluk, mert épp közülük kerültek ki a besúgók?

Orbánt a III/IV szervezte be a katonaságnál.

mezga-aladar 2011.09.11. 22:15:41

itt Hondurasban szóvivő helyett: Show-vivő nek kellene nevezni...

bár nem jó, mert akkor adózni kell utána...
a szóvivők szóvivője pedig: Show-vívó (=KE)

komment1 2011.09.11. 22:19:49

@unionist: Jaj, de gyönge volt ez, kedves Unionist.
Ezt egyszer már rendkívül alaposan kitárgyaltuk itt jó sokan. A lényeg: ez a blog nem tudományos műfaj. Olvasta TG egy tanulmányát pl? Az ilyesmi a tudomány. És emellett, tudja, más tudományt művelő emberek is szoktak blogot írni a tudományos tevékenységük mellett. Pláne egy politológus, akinek a munkája közérdeklődésre tarthat számot. Az itteni tevékenysége valóban a publicisztika és az ismeretterjesztés között van félúton.

komment1 2011.09.11. 22:22:35

@unionist: Hú, azért ehhez a mélységű színvonalhoz fáradt vagyok.

Na pá, jó éjszakát!

AnnaKarenina 2011.09.11. 22:23:15

Lehet, hogy már teljesen átrágtátok ebből a szempontból a dolgot: miért is logikus és miért is politikai szerep egy elemzőnek a kormányszóvivés? Szócső, csak ennyi.
+ Értékválasztás.

unionist 2011.09.11. 22:25:29

@komment1:
törökgábor úgy elemez, mintha a nemzeti sport újságírója lenne. a tudományos írásművei is ilyenek. szóval ő gondolkodása alapvetően felszínes, leíró, és nem elemző.

unionist 2011.09.11. 22:25:29

@komment1:
törökgábor úgy elemez, mintha a nemzeti sport újságírója lenne. a tudományos írásművei is ilyenek. szóval ő gondolkodása alapvetően felszínes, leíró, és nem elemző.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:25:35

Broaffff :O)))

Amúgy ezt hívják POLITIKAI PEDOFÍLIÁNAK!

"Kerényi Imre elárulta, mi számára a legfontosabb feladat Titkos hadműveletként beszélt az alkotmány asztalának felállításáról Kerényi Imre a Hír Televízió új portréműsorában, a Versusban. A színházi rendező hivatalosan a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásáért és a kapcsolódó kulturális értékek megőrzéséért felel miniszterelnöki megbízottként, de elsődleges feladatának az új alaptörvény népszerűsítését, azon belül pedig a gyermekek megszólítását érzi. Kerényi Imre a műsorban úgy fogalmazott: „Az én munkám legfontosabb része a gyermekek felé van, ezért október 6-án minden tíz éves magyar gyermek kap tőlem valamit, és 2012-ben, a sikeres érettségi vizsga után minden olyan diák, aki sikerrel abszolválta a vizsgáját, kap tőlem valamit.” (pr) hírTV"

sárkányfő 2011.09.11. 22:26:59

a magyar dal napja van... tessék egy klasszik:

www.youtube.com/watch?v=5sBj6Aqytac

xsasha 2011.09.11. 22:27:11

@Csolt nemzettségbeli:
:-)))
Tuti anyád volt a beszervező tiszt, onnan a pontos információ. :-)))

komment1 2011.09.11. 22:27:59

@unionist: És ezt maga mondja, kedves Unionist :) Hogy nem szakad ott magánál a plafon :) Érdemes arrébb állnia.

xsasha 2011.09.11. 22:30:30

@Csolt nemzettségbeli:
Természetesen! Ez az egy emberek országa. :-))

unionist 2011.09.11. 22:31:43

@komment1:
nem szakad le. gondolkodjál egy percet ezen, mielőtt alukálni mész.

komment1 2011.09.11. 22:34:22

@unionist: Ravasz módon nem megyek még alukálni. Éppen további gondolkodási tevékenységre készülök, de azt nem az Ön társaságában fogom végezni.

Még egyszer jó éjt!

is 2011.09.11. 22:35:46

@inreallife: leginkább azért, mert a 12 órázása és másodállása miatt másnak nem jut munka, és a munkanélküli segélyét már ne az fedezze, aki elfogadja a 8 ürára kapott jóval kevesebb bért, de odaenged mást is dolgozni.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.09.11. 22:35:46

"Sajnos" jó, elfogadható a pasi.

De ennek a bandának a hazugságait, simlijeit, ámokfutását magyarázni nem lesz egyszerű.

Hamar le fog értékelődni, mert a szart a spájzban ha a polcra teszik még nem lesz lekvár belőle.
Neki ilyen csodákat kell tennie ezt tudja jól.

Reménytelen!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:36:07

@AnnaKarenina:
Giro nem csak szócső, hanem egy közpénzekre utazó, lehúzós ócska politikai manipulátor:

"A felvétel nyilvánosságra kerülése után Almássy nevében Giró-Szász egyeztetett Dávid Ibolya tanácsadójával, Somogyi Zoltánnal a jelölt visszalépésről. Almássy később azt mondta: Tombor és Giró-Szász is régi barátja, akik tanácsadói voltak az elnökválasztási küzdelemben."

És az Origo cikkéből szépen kiderül, hogy nem ingyér volt korpás a haja, akárhogy is mosdatja Török.
"Giró-Szász korábban is többször együttműködött a Fidesszel. Közvetlenül a párt vereségével végződő 2006-os választás előtt alapította meg Strategopolis nevű tanácsadó cégét, amely több fideszes vezetésű önkormányzattól is kapott megbízásokat. Egyik jelentős megrendelője Esztergom volt: a Szeretgom.hu című helyi portál összesítése szerint a 2010-ig a Meggyes Tamás által vezetett önkormányzat mintegy 60 millió forintért rendelt meg kutatásokat és tanulmányokat. Kisebb értékben, de Giró-Szász cége dolgozott Hódmezővásárhelynek is, amelynek polgármestere, Lázár János 2010-ben a Fidesz-frakció vezetője lett."
www.origo.hu/itthon/20110909-a-fidesz-egyik-fontos-hatterembere-az-uj-kormanyszovivo-giro-szasz.html

sárkányfő 2011.09.11. 22:38:35

@Csolt nemzettségbeli: :D majd kapnak tőle valamit... édes istenem... ekkora kretént... :)

kerényi, dubcsi, smit, hoffmann, semjén, dajcstom, meg a többi... debilek serege uralkodik felettünk...

unionist 2011.09.11. 22:38:52

@komment1:
a tudomány modelleket alkot. nem az a feladata, hogy leírja, hogy mik voltak a verseny szabályai, és ki milyen eredményt ért el. ez a sportújságírás.

is 2011.09.11. 22:40:48

@xsasha: "Az alkalmazotti pozíciók a bulista helyek? "

Az MSZMP KB ifjusagkutato intezeteben? IGEN!
Pártbizottságon? IGEN!
Minisztériumban? IGEN!
A 43 ÁÉV építette a panelházakat, 20-30 éve ugyanazzal a technológiával. Ott sem kellett túl sok ész semmihez.

AnnaKarenina 2011.09.11. 22:40:57

@Csolt nemzettségbeli: Ezeket nem tudtam. Higgadt, értelmes embernek láttam (annak ellenére...:), most azzal próbálkozni, amilyeneket Nagy Anna képes volt mondani: "az is jól jár, aki nem jár jól", csalódás.
Persze, összességében mégsem az, itt az is ostoba lesz, (akar lenni?), aki nem.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:41:12

@xsasha:
Nem hinném,az én anyám Orbán anyjával, apjával ellentétben sohasem volt párttag.
Csak azt tette, amire szocializálták.

Meglépett egy focimeccset megnézni a laktanyából, és megbukott, egy feltörekvő, nyomorból menekülő janicsárnak nem okoz a besúgás lelkiismereti problémát.

"Viktor kemény KISZes volt, őszintén hitt az eszmében, még a tanárai és a diáktársai is megmosolyogták"

balfék 2011.09.11. 22:41:36

Szerintem Gíró-Szász most már hivatalosan is szócső lett. Eddig elemzőnek hazudta magát.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.09.11. 22:44:02

Ezt már magyarázhatod!
Állampolgár! Hallgass a neved!

Az elmúlt héten ismét kiderült, hogy a polgárok véleménye csak akkor számít, ha biztosan igazolja a városvezetés döntéseit. Ha necces dolgokat vágnak derék politikusaink fejéhez, akkor el sem mennek meghallgatni őket.

A hét legnagyobb pécsi durranását a WikiLeaks irat okozta, amiből kiolvasható, hogy sokkolta a külföldi befektetőket Páva Zsolt pécsi és Lázár János hódmezővásárhelyi polgármesterek fellépése a helyi magánszolgáltatókkal szemben. A városatyák akciói Martonyi Jánost, a Fidesz külügyi főtanácsadóját is megizzasztották, aki az amerikai külképviseletnek bizonygathatta, a látszat ellenére a Fidesznek nem célja az újraállamosítás. Visszaemlékezve 2009 októberére, mindenek voltunk mi firkászok csak becsületes emberek nem, amikor az einstand idején azt pedzegettük, hogy nem túl jó üzenet a befektetőknek egy "államosítás". Most ugyanez kiderült az iratokból is. Az eredmény: a külföldi tőke nem jön, és még az egy szem Huawei is hezitál, mint középparaszt tsz-esítéskor.
A polgármester reagálása az iratokra nem gyengén veszélyes, szerinte a pécsiek akarták ezt a vízműfoglalást, meg ugyebár meg is kérdezték őket telefonon. Ha hiteles a volt fideszes pártigazgatóhoz köthető telefonos közvéleménykutatás, akkor az a bökkenő, hogy egy jogállamban nem minden esetben lehet megtenni, amit az állampolgár akar. Ha feltennénk a kérdést, hogy "Ön egyetért-e azzal, hogy a devizahitelesek adósságát elengedjék?" vajon mi lenne a válasz? És mekkora kárt okozna egy ilyen döntés?
Ha kamu volt a közvéleménykutatás, akkor meg rohadt nagy gond van...

unionist 2011.09.11. 22:44:29

ezen kívül töröknek vannak irodalmi jellegű elemzései. szóval amikor nem sportújságíró, akkor úgy elemzi a közéletet, mint lúdas matyit. mi a beszélő szándéka, mik az érdekei, hogyan fejlődik a jellemük, stb. mintha a közélet egy elbeszélő költemények sorozata lenne. a végén kiadnák az orbán, és a szijjártó összest. na most ez mind újságírás. nem politikai filozófia, nem politikatudomány, hanem politikai újságírás.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:45:34

@sárkányfő:

Azért a kölköket féltem egy ilyen Kretényi forma politikai pedofiltól.

is 2011.09.11. 22:46:21

@Csolt nemzettségbeli: nem mosdatja. csak a szokásos TG-féle eufemizmus, állást-nem-foglalás, nem-tisztába tevés.

@poszt: hát akkor így kell megérteni az MSZMP-be annak idején belépőket is. istenem, kívül is jó emberek voltak, miért ne lennének jó emberek továbbra is, ha egyszer beléptek, meg karriert is a PÁRTon keresztül csináltak? és Göbbels is csak a karrier érdekében lett Hitler munkatársa, ott jobban kiélhette szakmai képességeit. nemigaz? nincs itt semmiféle erkölcsi, világnézeti, egyéb kérdés. szimpla karrierutat látunk, ugye? ne feledjük, a FIDESZ az állampárt _minden_ jegyét mutatja, semmiféle párhuzam más demokratikus országok más demokratikus pártjaival nem állja meg a helyét.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:50:08

@Tetű Lázár takarodj!:
"A polgármester reagálása az iratokra nem gyengén veszélyes, szerinte a pécsiek akarták ezt a vízműfoglalást, meg ugyebár meg is kérdezték őket telefonon."

Ezek szerint már tele a gatyájuk és belekezdtek a felelősségáthárításba.
Nem semmi egy patkány ez a Páva.
Elprivatizálja a vízművet, aztán visszaeinstandolja, majd ráfog mindent a választókra, mert tudja hogy normális országban börtöben végzi.

xsasha 2011.09.11. 22:52:26

@is:
Na ne szívass! :-)))
Persze stílusos hazugság az egyetemi pártbizottságot Pártbizottságként jelölni .

xsasha 2011.09.11. 22:54:07

@Csolt nemzettségbeli:
Szóval anyád még nem jött elő a sírós jelenettel? :-))
Lesz még nagy meglepetés... :-)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:54:10

Broaff, a Hajós most mondta be a Heti7esben hogy nézi ezt a blogot, szerintem írja is:O)))

Még zenész korában találkoztam vele.
A zIndex futtatta be az emil rulezt.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 22:55:42

@xsasha:
Szasenyka, ne igyál annyit Extasira, mert esetleg előveszi anyám a Babette anyótól kapott lavoárját.:O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:04:21

Megy egymás fúrása-faragása, mint a "régi szép időkben":

"A "hírlapi kacsa" mégis igaznak bizonyult
Távozik posztjáról Nyitrai Zsolt: az infokommunikációért felelős államtitkári posztjáról a Miniszterelnökséghez kerül - tudta meg az Index."

"Felfele buktatták Nyitrai Zsoltot

Spirk József
2011. szeptember 11., vasárnap 16:32
|

Nyitrai Zsolt távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkári posztjáról, és a Miniszterelnökség egyik bizalmi pozícióját kapja. Orbán Viktor kormányfő Hajdúszoboszlón bejelentette, hogy Nyitrai a jövőben a nemzeti konzultációk szervezésével és kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik majd. Nyitrai körül egy hónapja robbant ki szokatlan párbaj két kormánypárti napilap között. A Magyar Hírlap az államtitkár eltávolítását jósolta, a Magyar Nemzet viszont több nagyterjedelmű cikkben védte őt."
index.hu/belfold/2011/09/11/felfele_buktattak_nyitrai_zsoltot/

xsasha 2011.09.11. 23:07:21

@Csolt nemzettségbeli:
Már megint kreatív voltál, suttyókám. Azt már nem tanították meg neked, hogy stílusod legyen, mert az nem megy kiképzéssel.

lanyi 2011.09.11. 23:11:32

Girószásszal kapcsolatban az jut az eszembe...

Nemrég láttam egy beszélgetős műsorban.Borzasztó cinikusan beszélt( talán sértően is) a kulturális életben dolgozókról, a nyugdíjukkal kapcsolatban.

A músor során az a kép alakult ki bennem, hogy ez az ember igazi seggnyalójává vált Orbánnak.

Persze nem ingyen nyalja nyilván azt a segget:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:16:53

@xsasha:

Hát anyázást tényleg nem tanítottak azokban a sulikban amelyekbe én jártam, bezzeg te jó anyázós iskolát kaptál Szentkirályi utcai Fidesz Akadémián.
Büszke rád az egész PÁRT :O)))

Mondtam már neked, hogy kórosan azonosulsz a bálványoddal, keress fel egy pszichomókust, mielőtt be nem kattansz.

xsasha 2011.09.11. 23:21:05

@Csolt nemzettségbeli:
Természetesen. Egy hazudozónak mi lenne más? Még a manipuláló népszabi is azt írja, hogy akik a zászlajukra tűzték Bibó nevét, azok már nem voltak ott, amikor hivatalosan is megkapta a szakkollégium ezt a nevet...

xsasha 2011.09.11. 23:24:19

@Csolt nemzettségbeli:
Suttyókám, én nem dicsekednék az általános iskoláddal, a szociprosti képzőt meg inkább ne nevezd iskolának.
Persze az elfogadható érv, hogy anyád lavórral verte a fejed, szóval nem tehetsz róla, de azért ne dicsekedj vele.

unionist 2011.09.11. 23:25:36

A Bibó István Szakkollégium elodjét ELTE Jogász Társadalomtudományi Szakkollégium néven az angol college-rendszer mintájára 1983-ban hozták létre joghallgatók Budapesten.
Jelenlegi nevét 1989 májusában vette fel. A Szakkollégium kezdettol fogva jelentos szerepet játszott a hazai szakkollégiumi mozgalomban.A rendszerváltás irányába ható folyamtokban a "Bibó" jelentos szerepet vállalt:1985-tol kezdve jelent meg a Századvég, a kollégium kritikai szellemu társadalomtudományi kiadványa;1988 márciusában pedig falai között alakult és kezdte meg muködését a Fidesz.A rendszerváltást követoen a Szakkollégium közéleti szerepvállalása értheto - és helyeselheto - okokból háttérbe szorult, így elsodleges célja egyértelmuen az oktatás magas színvonalának biztosítása lett.Ennek érdekében fennállása óta folyamatosan támogatta konferenciák szervezését, lehetové tette a szakkollégisták számára közjogi méltóságok, elismert szakemberek, közéleti személyiségek megismerését.Az intézmény elosegíti a hallgatók társadalomtudományi tanulmányait, muvelodését, nyelvtanulását, a saját eszközeivel hozzájárulva ezzel a XXI.század követelményeinek megfelelo jogásztársadalom létrejöttéhez.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:26:41

@xsasha:
Akkor most már tudod,hogy hazugság, hogy 1985ben Bibó volt a neve.
És természetesen azt is, hogy Stumpf és a Fidesz kommunistái manipulálják a Wikit és hazudnak a saját portáljukon az eredetmítoszukban.

És tudod ez a manipuláló, hazudozó Stumpf Tákolmánybíró lett.
Hiába vannak ott a Történeti Hivatalban a besúgó aktáit, ami ezt kizárná.
Ilyen ez a rendszer, HAZUG!

xsasha 2011.09.11. 23:30:03

@Csolt nemzettségbeli:
Suttyókám, én értem, hogy véded a rendszert, de nagy ívben lexarom. Pontosan ismerjük a hozzád hasonló kádáristák módszereit, tudjuk, miért nem lehetett hivatalosan is Bibó a Bibó rendszerváltás előtt. De baromira megszívtad, mert a rendszerváltás után a dolgok a helyükre kerültek. A Bibó neve is, meg te is. :-)))

unionist 2011.09.11. 23:30:44

1989. május 4-étől volt hivatalosan bibó szakkollégium, de informálisan már előtte is így hívták.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:35:04

@xsasha:
Szásenyka, aki olvas téged és az ámokfutásaidat, az mindenki látja, hogy rajtad a műveltség, iskola egy IGEN VÉKONY CIVILIZÁCIÓS MÁZ, ami ráadásul időnként nagy darabokban málik le és alatta ott a neveletlen, hisztis, elkényeztetett takonypóc.

unionist 2011.09.11. 23:37:38

@Csolt nemzettségbeli:
1985-ben természetesen nem lehetett hivatalosan bibó kollégium. stumpf a hazafias népfront kádere volt. nem mellékesen a belügyminiszter lányát vette el feleségül. 1987 után indult el a nagy pártszervezés. ugyanis már akkor eldöntötték az oroszok, hogy kivonulnak.

www.youtube.com/watch?v=sfrFmLK3M2k

balfék 2011.09.11. 23:37:43

@unionist: A XXI. század követelményeinek megfelelni tudó jogász társadalom? Ez az úgynevezett "Oszt jónapot!" jogászbanda.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:39:47

@unionist:
Egy fél nap után lassanként Szásenyka is felfogja, hogy még ilyen piti dolgokban is hazudoznak a bálványai.

Most ezért toporzékol és hisztizik szegényke :O)))

balfék 2011.09.11. 23:40:10

@unionist: Mondhatnánk úgy is Pozsgay embere. Most jött el az aratás ideje. Az MSZMP által kiszórt mag bő termést hozott.

balfék 2011.09.11. 23:42:08

@Csolt nemzettségbeli: Azért toporzékol, mert szégyelli , hogy megszopatták.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:42:22

@unionist:
Nekem ezt nem kell elmagyarázni :O)))

Stumpf még 1998ban maga nyilatkozta a politikai elitről, köztük pártjáról a Fideszről, hogy:
"MINDANNYIAN KÁDÁR KÖPÖNYEGÉBŐL BÚJTUNK KI"

xsasha 2011.09.11. 23:43:31

@Csolt nemzettségbeli:
Én és az elkényeztetett? :-))) Suttyókám, aki olvas engem, az pontosan tudja, hogy csupán a hozzád hasonló xar alakokat diszkreditálom, és vágom pofán minden egyes hazugságukat. A görények meg magukban is büdösek, nélkülem is látják, mennyi xart összelapátolsz itt nagy erőlködésedben. Hidd el, a többség még kicsit irigykedik is, hogy nekem van gusztusom homokot szórni a bűzölgő xarra. Gondolj csak bele, ha még unionista is megelégelte az ámokfutásodat... Tudom, sosem fogsz leszokni a hazudozásodról, mert veled kiszúrt a rendszerváltás, hogy oda kerültél, ahova való vagy, de mivel ilyen vérprofi manipulátor vagy, egy pillanatig sem tudlak sajnálni.

unionist 2011.09.11. 23:45:02

@balfék:
a balkáni követelményeknek megfelelő. :-(

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:45:19

@balfék:
Nem hiszem, nekem úgy tűnik, hogy Szásenyka a szopatást kifejezetten élvezi :O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.11. 23:48:15

@xsasha:
Hova kerültem Szasenyka?
És honnan?

Ne a papád disznóólból vagy a bálványod TSZ melléküzemági putrisorából induló pártkarrierjéből indulj ki. :O)))

unionist 2011.09.11. 23:50:47

@Csolt nemzettségbeli:
itt az összes párt 1987 után alakult. jött szűrös, hogy kivonulnak a ruszkik. és akkor összegyűlt lakitelken a népfont, és annak holdudvara. tele iii/iii-asokkal.

nem véletlen alakult az egész rendszerváltás úgy, ahogy. a nép alig tudott valamit az ellenzéki kerekasztalról, és az első szabad választás is úgy zajlott, hogy szinte senki semmit sem tudott a pártokról. hogy kerültek ők oda. miért ők kerültek oda. stb.

a történészek megállapítják majd, amit ma is mindenki tud. a valódi rendszerváltás elmaradt. ez történt:

demokratikus ellenzék -> ∅
mszmp politikai bizottság -> mszp
mszmp hazafias népfront -> mdf -> fidesz

xsasha 2011.09.11. 23:56:52

@Csolt nemzettségbeli:
Hát nem is, suttyókám :-)))) Édesapám matek fizika szakos tanár volt. :-)))

xsasha 2011.09.11. 23:58:42

@Csolt nemzettségbeli:
:-)))
Eddig is tudtuk, hogy nem kell neked elmagyarázni, csak a féreg hazudozik belőled. De látom, megtörtél. Ejj, kár érte, pedig még szívesen rugdostam volna ezt a legújabb hazugságodat, suttyókám.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 00:01:38

@unionist:
Maradjunk annyiban, hogy a Szovjetúnió Afganisztáni fiaskója környékén az 1980as évek elejére már nagyjából nyílvánvalóvá vált a párt és a titkosszolgálatok okosabb vezetői számára, hogy rendszernek vége.

Aztán elkezdték kiépíteni a saját jövendőbeli ellenzéküket.
1987ben Gorbacsov és Reagen a szovjet kivonulásról is megegyezett, ekkor gyorsultak fel a titkosszolgálatok által irányított események.
Egy kis történeti ismertető a geopolitikai környezetről:
www.historia.hu/archivum/2001/0104borhipok.htm

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 00:03:17

@xsasha:
Miért nem teszed, drága barátom? :O))

JumboJet 2011.09.12. 00:10:34

@knausz: Kedves Knausz, tévedsz. E kontextusban független ember az, akinek VAN határozott véleménye, gondolata, analitikus intellektusa (még vívódásában is markáns), és következtetéseket von le - de mindezt nem befolyásolják, érdekek, trendek, hovatartozási kényszer, lojalitás. Szellemiségükben, hitvallásukban máshova kötődők is lehetnek tul. képp. függetlenek, hiszen a rengeteg elemezni való történést magát nem befolyásolja az elemző világnézete. Rengetek annyira objektív dolgot is elemzünk, amik esetén mindenkinek ugyanarra a következtetésre kellene jutni. És mégse.
Na, akkor Gáborról. Gábor a fenti értelemben nem független. Ő egy kétségtelenül jóindulatú, értelmes ember, akinek leginkább NINCS határozott véleménye (legalábbis jól leplezi) - talán abban a tévképzetben él, hogy egy elemzőnek ne is legyen. (?) Gábor egyszerűen nem jut túl a probléma megfogalmazásán, majd mikor már azt gondolnám, következtet, állást foglal, eltéved a málnásban. Írásai végén, ott állsz a nagy semmivel a kezdeben, még hallod a "hangját", nézed a székét, azt hiszed, hogy visszajön, befejezi - csak kiment vizet inni -, aztán nem, nem jön vissza. Tisztelet az egyik első kivételnek, például, amikor az AB hatáskörét egy elmeszelt tervezet másnapján korlátozták. Ott akkor, MEGSZÓLALT, ahogy illene mindig. De ehhez Nála NAGYON KI KELL vERNI a biztit. Ez a bajom Gáborral. Ez a mostani posztja is valami lebegő pára.

xsasha 2011.09.12. 00:13:29

@Csolt nemzettségbeli:
Ha egyszer már bevallottad, hogy nem kell neked elmagyarázni, magad is jól tudod, hogy hazudtál, akkor most mit rugdossak? Hogy hazug vagy? Azt tudjuk. Hogy manipulálni próbálsz, és azon görcsölsz, hogyan tudsz kimászni az összeomlott hazugságaid alól? Ezt is láttuk már sokszor. De sebaj. Új nap, új hazugságok - Csolt. Szinte már tudva a végét nézzük ezt a filmet.

2011.09.12. 00:14:34

@xsasha: :) Hm. Nagyon köszönöm. Most alvókára veszem, és majd elmondom holnap, illetve ma este a magamét!:)

Szép álmokat!:)

Csá!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 00:34:53

@xsasha:

Bevallom Szásenyka megtörtél, most már alkalmazni fognak az elvtársak a Szentkirályi utca pinyójában is :O)))

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 00:37:58

@unionist:

"A Krassó György által vezetett Magyar Október Párt nem csupán legitimációhiányosnak tekintette az Ellenzéki Kerekasztalban részt vevő pártokat, de magát a tárgyalási folyamatot is mindvégig antidemokratikusnak tartotta."

"Annyi mindenesetre biztos, hogy a „rendszerváltás” kifejezés a történeti-etimológiai vizsgálódások szerint jóval korábbi, mint maga a rendszerváltás. Sőt, azzal a paradox helyzettel is szembesülhetünk, hogy viszonylag éppen akkor esett több szó a „rendszerváltás”-ról, amikor a fennálló politikai rezsim megváltoztatására gyakorlatilag semmi esély nem mutatkozott, és megfordítva: az átalakulás időszakának nyelvében nem lett általánossá vált kifejezéssé a „rendszerváltás”. Utóbbi bizonyítására elég azzal a meghökkentő ténnyel szembenéznünk, hogy a nemzeti kerekasztal-tárgyalások jegyzőkönyveinek tanúsága szerint a három hónapos egyezkedés során egyetlen résztvevő sem ejtette ki a „rendszerváltás”, de még a „rendszerváltozás”, „rendszerváltoztatás” szavakat sem"

hírfaló · http://www.hirfalo.hu 2011.09.12. 00:46:20

Giró-Szász a lehető legjobb választás az eddigi szürke, unalmas kommunikáció után.

JumboJet 2011.09.12. 00:47:53

Óh, drága TG!
Rettenetes ez a poszt, és remélem azért, mert rettenetesen rosszul érzed Magad. Vajh, miért éreztél késztetést épp e téma "feldolgozására"?
Fentebb Knausznak leírtam, midőn Ő a Téged az egyetlen függetlennek megmaradt elemzőként aposztrofált, hogy a független jelző kiérdemléséhez ebben a sportban, karakánság, karizma, valódi, vállalt, de mindeféle érdekektől, hovatartozási v bmilyen kényszertől, lojalitástól független, de mégis csak VÉLEMÉNY, KONKLÚZIÓ kell. Vagy, ha állásfoglalásra nem jutsz, mert ilyen is lehet - emberek vagyunk, vívódhatunk - azt is markáns gondolatok közepette tedd. De Te legtöbbször a gondolatok felvetéséig, és a mindenfelé dobott gesztusokig, a vívódásig jutsz, a valódi elemzésig, végeredményig szinte soha. Viszont legalább kultúrált, jóindulatú, tisztességes ember benyomását kelted, aki azért többé-kevésbé hű maradt önmagához.
Barátodról. Nem, már első szereplése is szánalmas volt, nem is beszélve arról, hogy Kálmán OLga igen barátságos volt vele, és ÉPP a LÉNYEGRŐL nem firtatta.
Nevezetesen: Végigtekintve a Fidesznek csak bő első évén (az előző időszakot most hagyjuk is), akadhatna ma bárki magát intelligensnek, kiegyensúlyozottnak, józanul kritikusnak, tárgyilagosnak, stb, de legfőképp TISZTESSÉGESNEK tartó ember, aki egy ilyen pozíciót elfogad? Aki adja magát egy ILYEN alakulat ARCÁNAK? Aki kihívásnak tekinti egy ilyen kormány ilyen intézkedéseinek megértetését? Hát, valóban kihívás, csak nem a nemes értelemben. Gíró-Szász eddig jól lavírozott, rendszeres "jobboldali" vendége volt az ATV-nek is. Mindig halálra idegesített a kultúrált, masnival csomagolt puha elfogultsága. Attól, hogy nem Bayer sítlusban nyomom, még nem leszek tárgyilagos. Olgának nem azt kellett volna kérdezni, miért jó az egykulcs, - ő meg elkezdett össztársadalmi, amgasabb rendű érdekekről beszélni -, hanem azt, hogy András, a Párt, aminek a szóvivője leszel aszonta, mindenkinek jó lesz tőle. Kedves András, elmagyarázná, milyen magasabb rendű össztársadlmi előny származik a nyílt hazugságból? Vagy. Kedves András, mi az akadémikus magyarázata annak, hogy Pártja ellenzékben 190-es árfolyamnál már szapulta Bajnait, de várt bő egy évet, és a 250-es árfolyamot, hogy ezzel a kulcskérdéssel foglalkozzon, előtte pedig inkább médiatörvénykezzen, meg alkotmányozzon? Bizonyára, mi egyszerű földik nem értjük a mögöttes, előremutató stratégiát.
Szóval, Gábor, a barátod, egy csendes, mézes-mázos, intellektuális szellemi prosti. Nem több.
Tisztességes ember számára ma Magyarországon nem létezik pártszóvivői pozíció.

JumboJet 2011.09.12. 00:56:55

@hírfaló: Ugye ironizálsz?
1.) Mert rendkívül szórakoztató volt Szíjjártó Peti
2.) Most lesz igazán unalmas, mikor minden elemzői intellektusát, visszafogottt, lágy baritonját beleadva, szellemi kihívásból, hivatástudatból(!) magyarázzák nekünk a magyarázhatatlant!

Kíváncsi leszek e két különböző habitusú eladott lelkű magyarázóember szereposztására.

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2011.09.12. 00:58:52

Azért azt a Hali-sálas képet tessék jól eldugni, mert még baja lehet belőle. Mit szólnának a fradisták vagy az újpestiek?! :)

Az a hírtévés műsor volt a legjobb. Azóta is hiányzik a magyar médiából.

Andrásnak sok sikert!!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 01:10:33

@adamis.ivan: 2011.09.12. 00:10:34

Mondhatom, szinte tökéletes látlelet.

Bármennyire is szimpatikus e blog, nevével ellentétben nem elemez, csak leír, illetve olykor felvázol lehetséges okokat, további lépéseket, de valahogy nem mondja ki azt, amit elemzőként ki kellene mondania, nem foglal állást, csúnya szóval: elmaszatolja a lényeget.

Most azonban van egy igen érdekes mondata - az, amit GSZA új munkajáról ír:
"Pályájának logikus folytatása a politikai szerep."

Szerintem ugyanis egy politikai elemző politikai szerepvállalása nem okvetlenül logikus út, így TG ezzel a mondattal kilyuggatta a szöggel a zsákot, burkoltan mégis megfogalmzta, mit is gondol erről az egészről.

Ügyes, mert szép, stílusos körítést írt hozzá.

JumboJet 2011.09.12. 01:26:49

@Zébácsi: Zébácsi!
1.) Köszönöm. Már pedzegettem néha, csak - részben épp ezért - nem tudtam igazán ideszokni. De örülök, hogy rábólintottál, mert valahogy nem akarom elhinni, hogy itt rajtam kívül senkinek sincs efajta hiányérzete. Engem sokszor, már kifejezetten dühít, idegesít ez a maszatolás. Bár, tény, hogy viszonylag kultúrált hely ez itt.

2.) Tökéletesen egyetértek. Mitől volna ez "logikus" lépés. Bár, ha jobban belegondolok, általában véve nem igaz, de GSZA-t ismerve lehet benne valami. Bár nem hinném, h TG pont arra gondolt, h barátja jelleme ezt vetítette volna előre.

3.) TG annyira elmaszatolta már önmagát is, hogy - bár eddig tisztességesnek, magához hűnek mutatkozott - nem is tudom ki ő, mi ő valójában. Szóval, még belőle is bármi lehet! Akár politikai elemző is! :D

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 01:46:45

@adamis.ivan:

Ez a blog tényleg szimpi, kulturált, közönsége is ilyen, de valahogy nekem sem sikerült eddig itt sokszor előfordulnom.

Az, hogy TG nem ad markáns, egy elemzőtől szerintem elvárható véleményt, nem von le egy esetleges vitaalapot képező konklúziót (ne feledjük, kommentelhető blogtérben vagyunk!) már elsőre felntűnt. De mivel egy mérés nem mérés, többször visszanéztem ide - de ugyanezt tapasztaltam.

Az írások jók, a stílus visszafogott, a látásmód is helyén van - egyedül a só hiányzik a levesből. Egy étteremkritikus vajon megírná-e, ha sótlan levest enne a Costes-ban?

Az idézett mondatban fanyar gúnyt éreztem - persze lehet, hogy tévedek.
Az mindenestre tény, hogy bizony vastag bőr kell a kormányszóvivőséghez. Biztos, hogy erre egy korábbi politikai elemző alkalmas? Egy olyan ember, akinek pont az objektivitás kellene, hogy erőssége legyen? Vagy eddig se volt az, és elemzősége is csak talmi?
/Nem tudom a válszt, nem ismerem GSZA-t)

E gondolatfüzér mentén véltem felfedezni TG mondatában a fanyar iróniát ("...logikus folytatás...").

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 02:21:57

@nyünyüge:

"az értelmiségi szakmát járatja le"

Mert az értelmiségi az egy szakma?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 02:27:57

@Csolt nemzettségbeli:

Idézet egy alternatív Magyarország alkotmányából:

ELLENÁLLÁSI ZÁRADÉK
120.§
A magyar nemzet ősi hagyománya alapján ha bármelyik választott képviselőnk, képviselőink testüle
az Országgyűlés hazánk alkotmánya, alaptörvénye vagy a nemzet érdeke ellen tesz, örök idő
szabadságunkban áll annak ellenszegülni és ellent mondani anélkül, hogy jogsértést követnénk el.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 02:38:11

@knausz:

"Sokszor megfogalmazom magamban. Mi a politológus napjainkban? A szerepét, újra kellene értelmezni, és húzhat-e ez pozitív irányba?

Ma természetes az, amikor egy politológus kijelenti magáról, hogy ő valamelyik oldalnak az elkötelezettje. Tekinthető-e politológusnak?"

A politológus egy szakma állítólag. Amiből meg lehet élni állítólag. Tehát akad rá fizetőképes kereslet. S ugye mindig az dirigál, aki fizet. Akinek fizetnek meg teszi, amit mondanak neki. A pénzért.

Nem szégyen. Munka.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 02:46:48

@vörös meteor:

"Tölgyessy Pétert ezer éve nem hallottam, mi lehet vele?"

Eltűnt a süllyesztőben a bukott pártjával együtt.

"Érdekes hogy nem jelenik meg a véleménye a jelen folyamatokról?"

Mert már nem számít annyira véleménye.

Nem mindegy ki mondja azt a véleményt. Egy parlamenti párt elnöke, vagy csupán egy leszerepelt, bukott, volt politikus.

Ha Tölgyessy Péter annyira tudná a frankót mondani, akkor miért nem csinálja?

Nyugodtan szabad pártot szervezni, megnyerni a választást, aztán irányítani az országot.

Ja, hogy Tölgyessyre már nem vevők a szavazók!

Hát ezért nem sok mindenkit érdekel már a véleménye sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 02:53:37

@sárkányfő:

Ki független?

Mitől független?

Mindenki függ a pénztől, amiből él.

Így attól is, aki a pénzt, fizetést, megrendelést, munkát, megbízást adja.

Persze mondhatja mindenki bárki szabadon a saját véleményét is, mi is azt tesszük itt, de nem is ebből élünk.

JumboJet 2011.09.12. 03:02:29

@Zébácsi: "E gondolatfüzér mentén véltem felfedezni TG mondatában a fanyar iróniát ("...logikus folytatás..."). " - ha így érzed, legyen ebben Neked igazad - ez TG-t csak felértékeli, mert olykor pl. a fanyar iróniára való képességet is hiányolom belőle -, tehát örüljünk! :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:04:26

@Csolt nemzettségbeli:

Mitől annyira nehéz tartható költségvetést készíteni?

Nem nehéz, csak nem érdekük.

Szándékosan tervezik folyton alá a kiadásokat és az inflációt és fölé a bevételeket és a gazdasági növekedést.

Nem lehetetlen minden körülmények között tartható pesszimista költségvetést készíteni, aztán ha mégis jobban alakulnak a pénzügyek, akkor hurrá, lehetne örülni.

De nem. Fordítva csinálják. Irreális, hurráoptimista költségvetéseket készítenek, hogy legalább papíron megfeleljenek az elvárásoknak, aztán meg jönnek a trükkök százai.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:15:34

@mezga-aladar:

"de akkor mi a lóf@sznak kell hitegetni minden parasztot..."

Mert ez hívják politikának.
El kell hitetni a szavazókkal, hogy bár a múlt az rossz volt, a jelen már nem az, a jövő meg egyenesen fényes, szebb.

"még véletlenül valaki komolyan veszi és megsértődik ha elmaradt... "

Ez törvényszerű. Le is váltották az összes kormányt, kivéve a kivételesen pofátlanul csaló Gyurcsány kormányt.

Tehát a minta adott. Ha egy hatalom hatalmon akar maradni, akkor a gátlástalan szemfényvesztés lehet a nyerő módszer.
Más eddig még semmi nem vált be, mióta a rendszert váltó rendszerben élünk.

JumboJet 2011.09.12. 03:17:16

@Akitlosz:
""Tölgyessy Pétert ezer éve nem hallottam, mi lehet vele?"

Eltűnt a süllyesztőben a bukott pártjával együtt."

Aktilosz, ez most vagy tudatlanság, vagy érthetetlen - mert nem értem, mi érdeked fűződne hozzá - csúsztatás a részedről.
Tölgyessy 96-ban kilépett az SZDSZ-ből (gondolom, ezt érted bukott pártján), 2 évig független képviselő, majd 98-tól 2006-ig Fideszes képviselő. Csak nem a Fideszt érted bukott pártján?
A próféta szóljon belőled! :)
Azzal sztem semmi baj sincs, hogy most nincs sehol közéletileg. Illetve , ha jól tom, az MTA politikatudományi intézetében van. Ennek ezer oka lehet. Miért kéne vmit életed végéig csinálni?
TP-vel a legnagyobb baj az volt, hogy nem maradt meg függetlennek. 98-ban már csak a tényleg legopportunistábbak lépnek be a Fideszbe. Addigra már lehetett bőven tudni, milyen alakulat (lesz). És ez elég messze állt Tölgyessy addigi imidzsétől. Ő is csak az elelvtelenedett megélhetési politikusok táborát gyarapította. Mint most Gíró-Szász. És gyakorlatilag mindenki. Azzal a különbséggel, hogy TP a parlamentben tök inaktív volt, csak kifelé okoskodott, és nem vitte semmire a Fideszben. Amit akár maradék erényeként is értelmezhetünk. Mert aki a Fideszben viszi valamire, az az anyját feladná.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:20:18

@Csolt nemzettségbeli:

"Mondtam én, hogy ez a Giro-Szász is a közpénzek lehúzására utazik:"

Ugyan mi másból tudna megélni?

JumboJet 2011.09.12. 03:25:27

@Akitlosz: Nem vagyok egy MSZP fan, de bájos ahogy ez MASZOP elcsalta a 2002-es választásokat című urban legend milyen erősen él még a Zorbán fanokban. Ahelyett, hogy egy kurva percet is foglakoztak volna vereségük valódi és logikusnak is nevezhető okaival, netán elemezték volna (legalább magukban), ezzel a faszsággal ámították saját magukat, meg a másfélmillió :) vallási révületbe meredt és részben úgy is maradt birkacsordát. De, végül kijöttek a konklúzióval! "Nem volt bennünk elég hit és szeretet!" (Meg persze csaltak a komcsik.)
2010-re úgy látszik lett bennetek elég hit és szeretet! :D

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:30:40

@unionist:

"demokratikus ellenzék -> ∅
mszmp politikai bizottság -> mszp
mszmp hazafias népfront -> mdf -> fidesz"

Mintha a proto szdszesek hívták volna magukat demokratikus ellenzéknek annak idején, még DE jelvényük is volt, de már 1990-ben kilógott a lóláb.
1994-ben pedig már nyíltan átálltak a posztkommunista oldalra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:42:18

@adamis.ivan:

"Tölgyessy 96-ban kilépett az SZDSZ-ből (gondolom, ezt érted bukott pártján), 2 évig független képviselő, majd 98-tól 2006-ig Fideszes képviselő. Csak nem a Fideszt érted bukott pártján?"

Melyiknek volt az elnöke? A Fideszben sohasem volt meghatározó személyiség. Párttag volt egyáltalán?

"Azzal sztem semmi baj sincs, hogy most nincs sehol közéletileg."

Szerintem sincs. Maradjon is így! Nem sok mindenkinek hiányzik.

"Ő is csak az elelvtelenedett megélhetési politikusok táborát gyarapította. Mint most Gíró-Szász. És gyakorlatilag mindenki. Azzal a különbséggel, hogy TP a parlamentben tök inaktív volt, csak kifelé okoskodott, és nem vitte semmire a Fideszben. Amit akár maradék erényeként is értelmezhetünk. Mert aki a Fideszben viszi valamire, az az anyját feladná."

Jobban egyetértünk, mint hinnéd.

Tölgyessy politikai karrierjének csúcsa az szdsz pártelnökség, a Fideszben csak úgy volt csodabogárnak, nem az jellemzi inkább a munkásságát, hanem az szdsz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 03:45:43

@adamis.ivan:

Nem nagyon erősséged az értő olvasás. Te vádolsz "csúsztatással" holott te magad teszed azt.

A 2006-os választás volt az egyetlen, amelyik után hatalmon maradt az addigi kormány. A trükkök százai Gyurcsány kormány, a törvénybe iktatott öt éves adócsökkentési programjával.

Nem a 2002-es.

Rajtad kívül szerintem ez mindenkinek világos.

JumboJet 2011.09.12. 04:09:18

@Akitlosz: Ez nem csúsztatás, és talán, ha holvasol engem, elhiszed, hogy szövegértési problémáim sincsenek általában. Talán ezesetben nem olvastalak elég figyelmesen. Újraolvasva, valóban, kiderült, hogy 2006-ra gondoltál. De annyi szolgáljon mentségemül, hogy az elcsalt választás szlogen 2002-re vonatkozott.
Vissza 2006-hoz. Ha emlékszel, az Index még ígéretszámlálót is vezetett, hogy melyik banda ígér többet. A licitet végül a Fidesz nyerte magasan. Csak a választást nem. Talán már túl sokat is ígértek, ha a MASZOP mondott valamit, azonnal megfejelték. Viszont ebből egyszerű logikai alapon következik, hogy ha ők nyerik 2006-ot, akkor rájuk igaz, hogy égbekiáltó hazugságaiknak köszönhetik a győzelmet. Tehát attól, hogy többet hazudtál, mint a győztes, de bukó lett, még elmondtad azt a temérdek faszságot, tehát azért erkölcsi győztesnek ne kiáltsuk már ki a Fideszt, és talán halkabban kellene a másik kamujaira és azzal való nyerésükre hivatkozni. Választáskor nincs épp kormányzó párt, hanem 2,3, 4, akárhány versenyző áll a rajtvonalon. Nincs olyan, hogy az épp kormányzóknak tisztességeseknek kell lenni, a kormányozni kívánóknak meg mindent szabad. Vagy mindenki hazudik, vagy mindenki igazat beszél. Nyilván, mindenki hazudik. El is vesztve minden erkölcsi alapját a hátramutogatásra. Nem tom, mennyi idős vagy, de ha elég, akkor emlékezzél már vissza az alső Fidesz kormány ügyeire, céges és parlamenti stiklieire, ex-komcsi vezérkarára, minisztereire, 98-as ígéreteire, a 2001-től induló pénzszórásukra, stb., és arra a 8 év ellenzékiségre, ami alatt miközben 2006-tól végig azt kajabálták, hogy bármikor készek a kormányzásra ennyire készültek fel a feladatra, amennyire láthatod! A hatalomátvételre gondoltak valószínű, nem a kormányzásra. Mert az előbbire valóban rendkívül jól felkészültek.
Üdv, Jóccaka!

Fino 2011.09.12. 06:50:17

Nagyon korrekt írás, köszönöm Török úr:)
Vitathatatlan, hogy András személye egy komolyabb, hihetőbb és mérsékelt hang lesz - amit a rokonszenvességének, jól tájékozottságának, alapos ismereteinek is köszönhető.
Nagyon jó munkát kívánok neki és a posztírónak is üdvözletem a remek írásáért!

jjulie 2011.09.12. 06:56:02

"Szóval, Gábor, a barátod, egy csendes, mézes-mázos, intellektuális szellemi prosti. Nem több."

jjulie 2011.09.12. 06:58:45

gábor, kellett ez neked?

"Ő a Téged az egyetlen függetlennek megmaradt elemzőként aposztrofált, hogy a független jelző kiérdemléséhez ebben a sportban, karakánság, karizma, valódi, vállalt, de mindeféle érdekektől, hovatartozási v bmilyen kényszertől, lojalitástól független, de mégis csak VÉLEMÉNY, KONKLÚZIÓ kell. Vagy, ha állásfoglalásra nem jutsz, mert ilyen is lehet - emberek vagyunk, vívódhatunk - azt is markáns gondolatok közepette tedd. De Te legtöbbször a gondolatok felvetéséig, és a mindenfelé dobott gesztusokig, a vívódásig jutsz, a valódi elemzésig, végeredményig szinte soha. Viszont legalább kultúrált, jóindulatú, tisztességes ember benyomását kelted, aki azért többé-kevésbé hű maradt önmagához"

jjulie 2011.09.12. 07:04:24

adamis rajongó lettem

"Kíváncsi leszek e két különböző habitusú eladott lelkű magyarázóember szereposztására. "

termékeny éjszaka volt

Szamiz67 2011.09.12. 07:05:16

Hiába van rá (TG szerint) máshol is példa, számomra már a gondolat (elemző mint kormányszóvivő) is probléma. Egy kicsit is normális országban ez egy átléphetetlen határ, most nem jut frappáns hasonlat az eszembe, de pl. A szexuálterapeuta hétfőn tanácsot ad, kedden beugrik az egyik páciens ágyába, szerdán újra tanácsadás, objektíven, szakértőként?!
Csalódás, hogy TG ezt ilyen megértően kezeli, az ok, hogy érzelmileg, személyes vagy politikai szimpátia okán folyamatosan sérül a 100%-os objektivitás, de egyrészt kutya kötelesség ez ellen dolgozni, másrészt ilyen fontos döntések kapcsán illik felismerni a szerepből, a hitelességből fakadó mozgástér határait.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:19:48

Gíró Szász édesapja egyetemi történelem tanár volt ,1956 ban kirúgták az egyetemről, és középiskolába kényszerült tanítani.
Ezt nem tudta feldolgozni, alkoholba menekült és családját is elhagyta. Anyja aki Kisz és MSZMP Párt funkciounárius volt, ( most már nyugdíjas tanár),..nevelgette ezt az Andrást aki jó atléta volt.....és jó tanuló gyerek.
A Középiskolai időben anyja is és a környezete is azt hitte egyetemre megy és történelem tanár lesz mint az apja volt.
Szegény anyja mindíg is féltette a Fideszhez való erős kötődéstől és az ott " jól kereső " kamu állástól, ami "gazdaság kutató és elemző és tanácsadó" jól hangzó megnevezésekből állt, de valójában, tanulmányt csinált horribilis pénzekért egy egy milliomos milliárdos embernek, hogy miért jó a Fideszbe befektetni, és hogyan kapja vissza majd 100x an a Fidesztől ha hatalomra kerül.
( Tulajdonlépen erre és Fidesz Propaganda Irodára alakult a Stumpf féle Századvég és ott okította ki ,tanította ( és még most is képzi) a " hallgatóit" ilyen koldusnak, kéregetőnek a Fidesz javára. ( Ott végzett az Azurák Csaba is, aki jó barátja és G.Sz András esküvői tanúja volt). de az nem bírta gyomorral ezt a tevékenységet.
Egyszer édesanyja könyörgött, hogy ne merüljön annyira bele a fidesz politikába, akkor az András azt mondta: most már nem lehet kiszállni, mert ha kiszállok olyan sokat tudok, hogy " egyszer elüthet" egy autó a sarkon.....

igényes 2011.09.12. 07:29:50

@Csolt nemzettségbeli: Orbán mellé Gyuricza Béla lett kijelölve tanácsadónak. Gyuricza Béla vezérkari akadémiát végzet a Szovjetunióban.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:30:10

Gíró Szász soha nem volt elemző, hanem mindíg is a Fidesz hülyeségeit magyarázta meg. A TÉT c. műsorban az a cinikus,Orbáni fenkölt mosollyal üldögélt ( ..én mindent jobban tudok..) s ha megszólalt kinyílt a bicska a mellette lévő történészeknek, közgazdászoknak és politológusoknak...
Ő olyan Politológus volt, aki Tolta Politikai Párt szekerét.
Persze hatalmas pénzeket akasztott le, s már nem csaka Századvégtől, s fidesztől kapta siker" díjat", hanem a " Fideszbe befektetőktől is2 "Tanulmány címen".
Már saját " tanácsadó cégei" vannak,...és a Kóka Villától felépített már vagy 3 éve a 200 milliós villácskáját.
a 8 évben összetarhált pénzekért ami a fideszbe befolyt....most meg megkapta Orbántól a jutalmat a zsíros "megmagyarázom a fidesz" hülyeségeit állást.
Nagy a hablatyoló, mellébeszélő kézsége,..nem egy buta SzíjjÁRTÓ Petka, ez igaz.....
Mingíg elrötyögi magát ha valaki közbeszól, és azt mondja "bocsánat2 és folytatja a blabláját...Kálmán Olga már megtapasztalta Pénteken!!!!!

jjulie 2011.09.12. 07:32:25

@Nemzeti nagy nulla:

hát, most a párt kért tőle egy kis segítséget........

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:38:30

Egyébként Gíró Szász a Miskolci fizetős egyetemet kezdte el, de nem fejezte be....elkezdett " zöld Pártozni" úgy gondolkodott, hogy olyan állás kellene majd neki ahol nem kell dolgozni....s ez a politikusok körül tűnt jónak neki.
Az ELTE-n elkezdte a Történelem szakot azt se fejezte be.......
Közbe meghallotta, hogy a Századvégnél képeznek" politológusokat"...ahol a Fidesz Politikáját kell tolni és pénzt koldulni a Fideszbe befektetőktől.
Mivel jó volt a beszélőkéje s ez bizonyult jó pénzes és kicsi munka nagy pénz állásnak.
Bejött....:DDD Évek óta semmit nem csinált csak ezt....
...sajnos a vége nem lesz " Happy and"...az biztos....:DD

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:41:20

@jjulie: Hát igen...Virág elvtárs jelentkezett:)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:42:44

@jjulie: Tömör.korrekt jellemzés. ( Bár nem csendes, hanem egy idegbajos otthon)...azért a félsz benne van....

igényes 2011.09.12. 07:43:40

"KI MIT TUD" A politikai szereplőkről? A KBH vezetői és az általuk eltöltött idő a hivatal élén. Orbán nem váltotta le, vajon miért?

Aki sokat tud az marad a helyén, vajon mit is tudott Stefán Géza?

! <<előző életrajzok: 61 / 73 következő>>

1942 -2009
Doktorátusát Moszkvában, a Dzerzsinszkij Állambiztonsági Akadémián szerezte.
1988-ban a hadtudományok doktora lett.

1989-ben nevezték ki a budapesti rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettesének (Récsey Róbert r. vezérőrnagyot váltotta). Rendfokozata ekkor r. ezredes volt.
Mivel 1989-ben állambiztonsági vonalon ő volt a legmagasabb beosztású tiszt, a BRFK ÁB-szerveinek minden operatív akciója - így A Nagy Imre és társai újratemetésével kapcsolatosak is - a tudtával és jóváhagyásával történtek. Láttamozása a BRFK minden fontosabb állambiztonsági iratán ott található.

1994-2009 között Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatalának főigazgatója.
2008 márciusától a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára volt.

Fogyatéki anyaga (személyi dossziéja) nem található az ÁBTL-ban.

Kovácsics Ferenc
altábornagy
2009.06.22 - 2010.06.05

Dr. Stefán Géza
vezérezredes
1994.08.01 - 2009.06.21

Dr. Gyaraki Károly
mk. altábornagy
1990.09.25-1994.07.31

Gubicza Jenő
dandártábornok
1990.03.01-1990.09.24

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 07:46:43

@Akitlosz:

Van ennek modern formája is:
Polgári engedetlenség

A polgári engedetlenség legitimitását hirdető gondolkodók szerint a demokratikus jog­ál­lamban élő polgároknak joguk van és képesek is az állam működéséről er­kölcsi ítéletet mondani, és ha szükségét érzik, akár jogellenes módon is elősegíteni az alkotmányos rend továbbfejlesztését.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 07:48:14

@Akitlosz: "Szerintem sincs. Maradjon is így! Nem sok mindenkinek hiányzik."

Neked nem hiányzik, fogalmazzunk így. Érdekes, hogy amikor nyilatkozott, a netes tudósításm, interjú mindenhol a legolvasotabb hírek közé került. Az embereket érdekli Tölgyessy véleménye, elolvassák, akkor is ha pl. nem értenek vele egyett.

Ez van, remélem ettől még tudsz aludni este.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:49:28

...de ebből nincs kiszállás... "mert elütheti" egy autó:)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 07:51:15

Ma Ő nagy bejelentésre készül. Mindenki nagyon izgul. Remegnek a térdek, fátyolosak a szemek, izzadtak a tenyerek. Ő megment mindenkit. Vagy nem.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 07:51:24

@igényes:

A 89 karácsonyi Duna Gatenál keresd az alapokat.
Ezzel mentették át a Fidesz-SzDSZ segítségével a titkosszolgálatokat.

Ja, a forgatókönyvet állítólag Krujcskov, a KGB tábornoka írta.

jjulie 2011.09.12. 07:53:33

@Nemzeti nagy nulla:

szóval az andris egy befejezetlen történész?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 07:56:32

@Csolt nemzettségbeli:

"A történet legkés?bb 1988-ban kezd?dik, akkor, amikor a KGB f?nöke, Krjucskov novemberben Grósz Károllyal találkozik Budapesten. Grósz egy 1995-ös interjúja szerint átadja a rendszerváltás forgatókönyvét, mármint a KGB f?nöke Grósznak. Talán emlékeznek az akkor mindennapos szóhasználatra: paradigmaváltás. A feltartóztathatatlan folyamatokat, ha megállítani nem is, de befolyásolni és kézben tartani hivatott állampárt kidolgozza a saját túlélését, és az ahhoz kapcsolódó intézmények átmentését is, gazdasági, ideológiai, és állambiztonsági rohammunka kezd?dik a demokratikus szocializmus érdekében, amelyben a hatalom meghatározó csúcsain vagy meghatározó marad az állampárt, vagy legalább a folyamatok szigorú felügyelet és befolyásoltság alatt történjenek. ..."

Doberdo 2011.09.12. 07:58:16

@Nemzeti nagy nulla: Ha ez a telihold fénye, akkor jobban megértjük a történéseket.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 07:58:27

Gíró Szász a Kálmán Olgánál pénteken akkor hülyeséget mondott , hogy majd leszakadt a stúdió.
Olga megkérdezte: magyarázza meg Gíró Szász ( mert ő azt nyilatkozta,, hogy az a feladata, hogy megmagyarázza kormány lépéseit")...hehe
Szóval: egy ápolónönek 70 ezer forintos fizetésnél, miért jó a 16 százalékos agykulcsos adó ha kevesebbet visz haza? vagy egy korai nyugdíjba elment tűzoltónál, miért jó ha visszakényszerítik 57 évesen egy irodába azt számolni hány tűzesetet jelentettk..:D--Gíró...tudálékos mosollyal ezt mondta erre csak "ösztársadalmi érdekként nézve tud válaszolni"--NA EZ A NAGY BLABLA:)))))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 07:59:30

@Csolt nemzettségbeli: Teljesen mindegy ki a kormányszóvivő. A nemlétező eredményeket nem lehet propagálni. Ez a kormányzat kudarcorientált. Első körben 7%-os hiányt akartak, nem jött össze. Aztán konzervatív ( tehát mindenképpen bejövős ) 3%-os növekedést akartak, nem jött össze. Hadat üzentek a munkanélküliségnek, nincs érdemi előlépés. Senki sem fog rosszabbul járni az új adórendszerrel, aztán kiderül hogy 2 millió senki él ebben az országban.
Csökkentsük az államadósságot, ez volt az új front. A csökkentést a felhalmazott tartalék aktiválásával értéke el ( Manyup, devizatartalék ).
Struktúrális átalakítások a megszorítások helyett, olvashattuk. A struktúrális átalakítás lett ugyanannyi járulékért kevesebb munkanélküli ellátás és kevesebb táppénz. Ezek voltak a struktúrális átalakítások eddig.

Eddig ez az egész egy csődtömeg. Sorban a harmadik szóvivő jön, de ez a csődöt nem lehet sikerként beállítani senkinek.
Még 1,8 milliós a tábor, őket nem vagy marginálisan érték el a háborús erőfeszítések. De ha hihetünk a miniszterelnöknek, az ország újjászervezése felpörög. Tehát újjabb nemmegszorítások jönnek.

igényes 2011.09.12. 08:01:24

@Csolt nemzettségbeli: Igen?

A másik, hogy a Giró kap egy 20 fős stábot, na de miért is?

Orbán szavait ennyire körülményes magyarázni?
Amikor Orbán, hoz egy döntést, megindokolja a közvetlen környezetének önmaga. Miért kell 20 fő, hogy indoklását megismerje.

Példa:

Miniszter urak! Javaslom engedjük, hogy a zemberek főzhessenek háztartásonként 100 liter pálinkát. Igaz, hogy ez évente a költségvetésnek 40 milliárd minuszt jelent, de egy piás éjszakán megigértem Józsi bácsinak. Nem nagy veszteség 10 év alatt 400 milliárd.

A fentieket nyugodtan kiállva a nép elé elmondhatná ingyen, nem 20 főt alkalmazva, melyek alkalmazása éves szinten 100 millióba kerülnek az adozó állampolgárnak.

Az érthetetlen cselekedetek magyarázatára felvenni embereket bűn.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:02:49

@jjulie: Befejezetlen történet..?...hmm........csak nehogy a nagy elszámoltatásnál ( ami a Diktatúrát mindenképp utól éri) Ő is egy lefejezett történet legyen!!!!!

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:04:31

@igényes: a " lóvé" eldugásának indoka a 20 fő:))))

nu pagagyí 2011.09.12. 08:05:46

Gíró-Szász passzol a csapatba. Pont olyan cinikus mint főnökei.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:07:17

Gíró Szász nem szóvivő, hanem újabb Fideszes közpénzvivő.-...
---a semmiért.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.12. 08:08:55

@Csolt nemzettségbeli:
Ennyi a lényege:
"Kérhetnénk egy igen vagy nem választ arra, lehet, hogy nagyon banális a kérdés, palira vagyunk véve?

Révész Béla: Folyamatosan palik vagyunk, ezzel nincs gond, a mértékéről van vita. "

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:09:07

@nu pagagyí: pontosan!! Ezt tanulta 11év alatt a Századvég "iskolában". Ezt jól látod.

jjulie 2011.09.12. 08:10:38

@igényes:

ez a 20 fős stáb lesz a kontroll csoport

az andris megírja, majd rajtuk kipróbálja, és mérik hányan röhögték el magukat, hányan voltak képesek végig odafigyelni, hányan lettek rosszul közben, hányan vetéltek el tőle, és hányan hányták el magukat, hányan képesek első hallás után visszamondani, stb

ha nem jók az eredmények, jön a módosítás, és kezdődik előről, fontos pozíciók ezek

bóra77 2011.09.12. 08:11:24

@adamis.ivan: szerintem TG-nek olyan értelemben nehéz dolga van, hogy ő nem hobbi-politikai elemző, hanem ez a főirány, ebből él. ezért a markáns véleményekkel is csínján bánik, illetve arra adta a fejét, hogy akkor ő megáll ennyinél, és akkor ez így rendben van, próbál független maradni, viszonylagos távolságot tartani.

megszűnt 2011.09.12. 08:11:26

@manyike:

"nekem oldal+témafüggetlen gondolkodási mankó is a blog, T.G.+ti. csúcsélmény :-) legyetek jók :-) hosszú szabira megyek :-)) "

Akkor lobbizunk, hogy ez a blog megmaradjon. Ütjük a vasat, ha másért nem, hát ezért.

Érezd magad nagyon jól, bárhová is mész és tudd, hogy várunk vissza! :)

Ó, ez a nyár, ez a nyár. Rugóra jár a délibáb, harangvirág esengve bong, egy csattanás - kiárad, lobogva lángol a Mekong, lassan kezünkhöz szelídül az este, - csitítjuk, eltesszük holnapig,
s a nyarat is emlékezetünkben, kiülünk a közös mennybolt alá, s itt s most és mindörökké, kérges reménnyel, várunk a hajnali csatlakozásig.

(Szilágyi Domokos)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:12:43

a Népet 10 db pénzvivő szóvivővel sem lehet már meghülyíteni. Rájöttek, hogy a Törpe meztelen. Nem hisznek már nekik, pláne a múlt heti ORBÁN "ÖSZÖDI" beszéde után.....( bár azt már sokan tudták, hogy amit kérdez az se igaz----, de most bevallotta anno az amerikaiakank:)))))

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:14:40

@bóra77: megpróbál, de nem sikerül.....kiderül minden mondatából, hogy " embert barátjáról"....:D

maskep 2011.09.12. 08:16:00

"András a fiatal politológus hallgatók előtt meglepően nyíltan beszélt elemzői szerepének, helyzetének ambivalenciájáról, arról, hogy számára is mennyi nehézséget, gondolkodást igényel a politikai tanácsadás és a nyilvános megszólalás összeegyeztetése. Ezzel kapcsolatban az utóbbi időben többször vitatkoztunk – jellemző rá, hogy ő soha nem bírált, kért számon rajtam ezt-azt, csak hallgatta, amikor én ezt tettem..."

"András" nyilván ezért sem vitatta "Gábor" érvelését: Önmaga is ambivalensnek tartotta, tartja a szerepét, a megközelítését. Még akkor is, ha azt vallotta, független elemző nincs. Pedig a függetlenség nem azonos a semlegességgel...

Őszintén szólva, én rosszabb véleménnyel voltam elemzői tevékenységéről. Giró-Szász András, (mondjuk Kumin Ferenccel, Gréczy Zsolttal meg Ceglédi Zoltánnal együtt) az a fajta "elemző", aki eddig is magyarázta, "eladta" az általa preferált politikai erő (Fidesz) politikáját, és nem "elemezte".

Ma reggel, a TV2 műsorában azt mondta, hogy tudja, a politikából nem vezet vissza út a tudományhoz. Tépelődött, és döntött: Felajánlotta "szüzességét".

Úgy gondolom, Schmitt Pál hasonló gesztusával ellentétben ez egy tisztességes, sőt: jó döntés volt. Giró-Szász András nem az eddigi semlegességével próbál a Fideszhez húzni újabb választókat, hanem pontosan az eddigi tevékenysége kerül a megfelelő intézményes helyre.

Meglátjuk, hogy fog neki sikerülni. Én is sok sikert kívánok neki!

jjulie 2011.09.12. 08:17:34

@bóra77:

ez rendben, de elemzés konklúzió nélkül? az nem elemzés, hanem valami más, és találjunk ki rá valami megfelelőt, és nem lesz meg a jogos hiányérzet

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:22:49

@maskep: Kumin is beszállt a cinikus " megvédem a Fidesz hülyeségeit, na ja Századvég tanuló sok sok pénzért...DDDD
Beszált a Fidesz kolduló katonák közé ( Gíró Szász volt az etalon, látta hogy milliókat keres ezen..)s ...oh pardon a " tanácsadók" közé:)))
A Tét c. műsorban ez az agresszív és cinikus századvégeseket miért hívja a Bánó nem tudom:)
Mindegyik úgy viselkedik mint egy fizetett droid:)

igényes 2011.09.12. 08:34:40

@Nemzeti nagy nulla: @jjulie:

Azért meglepő a 20 fő, mert ugye ez egy kissé lealacsonyítja a Giró-t is. Orbán két mondatának közvetítése a nép felé napi 20 főt igényel, ami ugye 160 munkaórát jelent. A dr. Schmittnél még értem ezt a nagy sereget, de Giró-nál nem nagyon. A szervezeti felépítés persze valószínűleg így alakul.

A legfőbb értelmező: Gíró-Szász András
A legfőbb értelmező első szakmai helyettese:
A legfőbb értelmező második szakmai helyettese:

Titkárságvezető
Titkárnő I.
Titkárnő II.
Gépkocsivezető I.
Gépkocsivezető II.
Gépkocsivezető III.

Fotós I
Fotós II.
Fodrász
Kozmetikus
Masször

Cateringigazgató
Szendvicses
Italos

Költségelszámoló I.
Költségelszámoló II.
Költségelszámoló II.

megszűnt 2011.09.12. 08:38:41

@igényes:

A szendvicses pozíciót tudnám vállalni, mert fodrászhoz, kozmetikushoz nekem is el kell járnom. A többihez meg nem értek.:)

Viszont szendvics-készítésben nagyon jó vagyok!

megszűnt 2011.09.12. 08:41:52

"2000 környékén lehetett, amikor először találkoztunk: a Századvégben jártam valamilyen ügyben, amikor a fénymásoló mellett összefutottunk."

Esetleg még fénymásolni tudok, ha olyan a gép és nem föltétlenül kell minden oldalt lehúzni.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:44:36

@Akitlosz: Politológus a kapitalista társadalom terméke. ..ingyenélő,... jó dumás újságíró...szakma ..más névvel. Párttól soha nem független...és egy Párt politikáját tolja előre. EZÉRT A NEVE POLITOLÓGUS!!!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 08:46:47

@Csolt nemzettségbeli: "És tudod .... Stumpf Tákolmánybíró lett."

Erről jut eszembe, ha nincs alkotmányként nevezendő törvényünk, csak alaptörvényünk, akkor az alkotmánybíróságot nem alaptörvénybíróságnak kellene nevezni?

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 08:49:41

@unionist: "...nem mellékesen a belügyminiszter lányát vette el feleségül..."

Akkor egészen közelről tanulmányozhatta, miként kell a kilengő elvtársakat, demokratákat kordában tartani. Biztos "jó" döntéseket fog hozni alkománybíróként.

maskep 2011.09.12. 08:52:46

@Nemzeti nagy nulla: Inkább úgy mondanám, hogy Kuminnak is Giró-Szásznak is az "elemzései" eddig is inkább volt Fidesz-szóvivői jellegűek voltak. Sőt, Kumin már Sólyom tanácsadójaként is inkább ezt az érzetet keltette megszólalásaival, mint azt, hogy Sólyom Lászlót segít kiegyensúlyozott köztársasági elnöknek lenni. (Persze, nyilván egymást választották...)

Szó ami szó, Giró-Szász András most "right man on the right place".

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 08:53:56

@unionist: "...a nép alig tudott valamit az ellenzéki kerekasztalról..."

Még az mszmp tagsága sem tudott semmit arról, hogy miért kell a pártot illetve annak nevét megváltoztatni, illetve miért kell szakadni. Ezt a budapesti pártelit inézte el maga közt, és ugye az erősebb kutya elve szerint akik többségben maradtak, azok vitték a bankot, mármint mszp néven.

charlie sheen 2011.09.12. 08:54:12

Mifene..? A lakkozotthajú szargyártót kibaxták?
Én a magam részéről inkább lennék sírásó Mozambikban, mint kormányszóvivő a törpe mellett... :(

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:57:11

@charlie sheen: inkább lennél talán sírásó a törpe temetésén, nem?
Sokan lennének így:)

tintamin 2011.09.12. 08:57:23

Ez a cikk nem volt megemlítve:

torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/29/203_ugyanarra_gondolnak

Aki felállva tapsol, az nyilvánvalóan szerepet kap majd a "rendszer"-ben. GSZA valamilyen komolyabb pozícióba kerülése csak idő kérdése volt. Számomra természetesebb ez a poszt, mint a "független"(-szerű) elemzői volt korábban. Itt nem kérdés végre, mit képvisel.

fvipera 2011.09.12. 08:58:23

mindig is a fidesz szóvivője volt, csak most (részben) közvetlenül fizetheti ki a főnöke.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 08:59:59

Stumpf és Balsai sem alkotmánybíró....csak kaptak egy zsíros biztosnak tűnő állást ( bár el lesznek azok is zavarva ha jön a nagy elszámoltatás):DDDD MERT JÖN EZ BIZTOS!!!!!

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:00:57

@fvipera: az adófizetők pénzéből!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Újabb Fidesz Parazita

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:02:09

Már van két Fidesz "pénzvivő":)))

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:02:51

...s mennyi van még akikről nem tudunk..... felveszik a lóvét ..és visszapörgetik a fideszbe:)))

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:04:09

@Akitlosz: "Ki független?

Mitől független?

Mindenki függ a pénztől, amiből él."

Szeritnem első sorban mindenki a gyomrától függ, mert élni kell. Második helyen függ a pénztől, mert azzal tudja megszerezni azt, amit a gyomrába kell raknia ahhoz, hogy éljen. Az összes többi függőség ebből következik.

lüke 2011.09.12. 09:11:25

@Nemzeti nagy nulla:
de happy together,az lesz
ö nem Vermer Andris

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:12:26

@Nemzeti nagy nulla: "...felépített már vagy 3 éve a 200 milliós villácskáját..."

A fene sem gondolta, hogy a politikai tanácsadói tevékenység ilyen jól fizet!

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:15:24

Ő már most egy visszafojtott idegroncs ( csak a Krisztinát a feleségét kellene megkérdezni)...D
Jobban fél az Orbántól és a fidesztől ( mert sokat tud), mint a Tömjén Zsóti az igazi románoktól...akik beigérték hogy kicsinálják.:)

veny 2011.09.12. 09:15:46

Megunta a gondolkodást, megesik.

igényes 2011.09.12. 09:16:22

Giró-Szász a politikai elemző a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa, a korábban Stumpf István nevével fémjelzett Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója lett a kormány szóvivője.

Nincs itt összeférhetetlenség? Nem tudom, csak kérdezem.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:18:12

Jó választás.
Giro-Szász az egyik legvisszafogottabb, és legkorrektebb elemzők közé tartozott. A máik ilyen Török.

Sok sikert a munkájához.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:18:47

@látjátok feleim szümtükkel: pár száz méterre a Kóka villától!!!--nem akárhol...:)) a telek se olcsó ott:)
Hiába.....sok pénzt tarhált össze a Fidesznek 2002 től 2007 ig...
A Felesége hetente "shoppingolni " jár Bécsbe a barátnőkkel....s,..még a Duna TV-t is otthagyta ahol " váltó c. 10 es műsorban" volt " felolvasó:)

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:18:58

@igényes: Nekem egy talicska jutott az eszembe, az amit a fidesz korábban olyan sokat emlegetett.

unionist 2011.09.12. 09:19:53

@Akitlosz:
a demokratikus ellenzék megszűnt. mert opportunista módon csatlakoztak az mszp-hez. az mdf bukása után a fidesz átvette a hazafias népfrontot. és tulajdonképpen két utódpárt jött létre. az mszp a pártvagyont mentette át, a fidesz pedig az mszmp szellemiségét.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:20:42

@Nemzeti nagy nulla: Neked regényt kellene írnod. Jobban is áll, és kevésbé gusztustalan is, mint amit itt művelsz.

Nyílván ilyen történeteket tucatjával lehet gyártani bárkiről.
teszem hozzá gyártottak is eddig is. XY veri a feleségét, Z pedig elmegyógyintézetbe járt, stb..

Az ilyen selejtes rosszindulató hazudozóktól, mint te vagy engem speciel a hányinger kerülget.

A karakterrombolás mellesleg fizetett pártevékenység leginkább. Mennyit kapsz az MSZP-től ?

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:20:53

@igényes: már nem ügyvezető igazgató..saját cégeit !.....gyarapítja....Fideszbe befektetők keresésével tanácsadásával:) Gondolom már mosni is kell a pénzt a saját cégei között:)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:22:17

@Trompf: az értelmedet most fitogtattad....ezzel..jobb ha nem fitogtatod:)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:25:29

@Trompf:
Ha valaki ismer valakit és a családi és gyerekkori körülményeit, s közelről látja...és tud belső dolgokat.( és sajnálja kicsit), az nem karakterrombolás hanem infó közlése a megtévesztetteknek és jóhiszemüknek:)

lobster thermidor 2011.09.12. 09:26:01

Akkor ha jól értem, mostantól a Giró-Szász lesz a fidesz Havas Henrikje.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:26:28

bár sok újságíró már mindezt tudja amiket leírtam...le fogja írni más is:)

maskep 2011.09.12. 09:26:40

@Trompf: Szerintem is jó választás, de pont nem azért mert "Giro-Szász az egyik legvisszafogottabb, és legkorrektebb elemzők közé tartozott." PONT nem azért. Ha ezen tulajdonságokkal rendelkezne, akkor akár még "elemző" is lehetett volna belőle, ha nagy lesz. De nem lesz. Se elemző, se nagy.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:28:10

@Nemzeti nagy nulla: Erről jut eszembe. Csinálhatnád több ésszel is a kitalált történetek gyártását.
Az "elüti egy autó" duma pl annyira reális, mint hogy te Nóbel díjat kapsz valaha, szerencsétlen.
Hány embert ütött el eddig az autó barom ?
És hány politikusról kerültek ki disznóságok, hányan ülnek börtönben vs előzetesben ?

Átlátszó, és büdös vagy, mint az ablakra kent lószar.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:28:22

TG. Nem kellett volna ennyire dicsekedni azzal, hogy neked G-SZA a "barátod".

A barátok régen is elfelejtették, hogy honnan jöttek, és a kománynak sem kell újabb politikai elemző, már van "sajátjuk".

A saját, szabad véleményed hosszú távon töbet ér.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:29:38

Kedves TG !

Érthető érzelmi érintettsége, most még esetleg csak kételyei vannak, a csalódottság majd később jön hozzá!

Ez esetben sem csupán politikai szerepvállalásról van szó, hanem az ezzel együtt járó anyagi gyarapodás lehetősségének megragadásáról. A lehetőséget akkor kell kihasználni amikor az adódik, csak a pénz a zsebben legyen.

Giró-Szász merőben új stílust hoz magával a szóvivők között.
Ő lesz a "Csendes amerikai".
Megfontoltan, érveket használva, ügyesen csavarva próbálja meg eladni a gagyit vagy a védhetetlent. Ezért -mint ezt már a Tényekben is tapasztalhattuk- nem megy a szomszédba egy kis csúsztatásárt magyar nevén hazudozásárt, bár azt nagyon intelligensen és kulturáltan képes eladni és előadni. / a költségvetési tanács x tanulmányt jelentetett meg a több száz fős apparátusával 2 év alatt melyet Ő személyesen nézett meg a KT honlapján- tehát nem is dolgoztak, ergó jogos volt a felszámolásuk, a probléma csak az h nevezett G-Sz, mélyen hallgatott a többi több száz cikkre- , elemzésre rúgó publikációkról így hamis színben tüntetve fel a KT-t.

Vagy a a francia hivatkozás előhúzása a -3 napig ügyvéd nem találkozhat... témában amikor is az nem került részéről említésre h ott jelenleg éppen e szabály visszavonása, enyhítése van napirenden.

Na erre, az ilyen megoldásokra lehet tőle számítani továbbra is.

Már az első szereplése KO-nál ezt mutatta (a többség érdekében minden -> az a pár tucat valóban korán nyugdíjba vonult rendőr jó alibi mindenre?)

Van az a pénz melyért Judit haja korpás .....
Ui: aki korpa közé keveredik USW

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 09:29:46

TG: Enézést az elírásokért, néha nem jól látok a szümtükkel.

maskep 2011.09.12. 09:30:29

@Trompf: Megint csak egyet kell értenem veled. Azzal a kiegészítéssel, hogy az elmúlt húsz év miniszterelnökei között csak egy volt, aki nyilvánosan le-elmebetegezte riválisát, mind saját szájúlag, mind szóvivője útján többször. Többek között ezért nem tudom tisztelni sem őt magát, sem azokat, akik erkölcsi alapon (is) védik és támogatják.

Giró-Szász ugyanúgy ezek közé tartozik, mint te magad.

lobster thermidor 2011.09.12. 09:30:52

@igényes:

A Századvég tulajdonosai előbb, vagy utóbb a fidesz kormányban, estleg annak környékén kötnek ki.
Persze nyilván önzetlenül, és elvhűségből történik mindez.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:31:12

@maskep: A visszafogottság az szerintem mindenképpen helytálló.
A korrektség alatt pedig ha nem függetlenséget értünk, hanem érvelés technikát, akkor az is megáll.
Természetesen nem volt soha pártatlan.

maskep 2011.09.12. 09:33:02

@Trompf: Korrekt. Giró-Szász András is ezután, amennyiben a politikai tévéshow-ban megváltozik a neve alatt a titulus.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:34:49

@maskep: Nem emlékszem az esetre, bár kétségtelen tény, hogy legalább annyan elmebetegezték Gyurcsányt, mint Orbánt, mind újságírók, mind politikusok.

Éppen ezért rühellem a @Nemzeti Nagy Nulla féle rombolókat.

Nyílvánvaló hazugságok helyett, lehetene érdemi kritikát is mondani, mert mindig van kritizálni való, olyan is ami igaz.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.12. 09:36:08

A tutti hazugságokat beetetni, eladni a népnek nem könnyű.

Ez a pali már bukott és leértékelődött, kár érte!

2011.09.12. 09:38:35

Néztem Kálmán Olgánál Szász-Girót. Mit ne mondjak, duma az van. De csak duma! Mindig a nemzetközi helyzettel és a környező országokkal jött. ( Virág elvtárs dumája előjött--" a nemzetközi helyzet fokozódik")
Valaki elmondhatná neki, hogy nem a környező országok politikusai tették tönkre ezt az országot, hanem a politikai elit--jobbról és balról egyaránt. Igy kellemetlen és szar dolog egyik vagy másik oldalra rákenni a mostani hig trutyit.
Nekem addig volt elfogadható, amig csak "elemzett" és nem magyarázott. Mert magyarázni azt lehet, de megmagyarázni a a semmit, na ahhoz kell ám bátorság . Neki ugy látom van.
Javaslom inkább dolgozzon a fideszes fiukkal és ne dumáljanak, mert a dumából már van sok a padláson--a 22 évnyi semmitmondás, mind ott van az igérgetésekkel együtt.
Jó, jó tudom , ez jobban fizet mind a Századvég.De ehhez gyomor is kell. neki ez is megvan. Már előre sajnálom szegényt, mert "aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók"! Bár nem dakota közmondás, de igaz! Ja és esetleg nem lehetne minden vezető mellé szóvivőt kinevezni? Igy legalább magyaráznának, ha már értelmes dolgot nem csinálnak--mindezt persze nem minimálbérért, mert hát ugye ők mégis csak valakik. Ilyenkor azért mégsincs olyan nagy szarban az ország, igaz?!

Winston Smith 2011.09.12. 09:41:54

Azért nem irigylem szegényt, amikor orbitális baromságokat és hazugságokat kell őszinte pofával a kamerába mondania...

Az a baj, hogy ez a karrier inkább csak pártoldalon folytatódhat, innen pártatlan elemzőnek visszamenni nem nagyon lehet.

unionist 2011.09.12. 09:42:53

@látjátok feleim szümtükkel:
az ellenzéki kerekasztalt kis túlzással a bm főcsoportfőnökségei hívták össze. megalakultak az új pártok, és eldöntötték a közjogi kereteket. az alkotmányt az mszmp felkérésére készíti el sólyom lászló, és kiáltja ki a köztársaságot szűrös mátyás. de ez még a régi állampárti parlament. a nép még ekkor is alig tud valamit a pártokról.

aztán persze jön az első választás. ami azon dől el, hogy az mdf urtalta egyest, és az szdsz a kettest. a déli híreket, valamint az esti híradót többen nézték, mint a kettesen napkeltét, és a napzártát. az szdsz megbuktatja pozsgay-t azzal, hogy a négy igenes népszavazással elérik az államfőt a parlament válassza meg. mert egyszerűen nincsenek ismert politikusok. és ugye a korábbi paktum szerint pozsgay elvtársat jelölte volna a népfront államfőnek. de az ellenzék bekeményít. így jön létre az mdf-szdsz paktum. így választják meg göncz árpádot.

nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy azt mondjuk. ez az átmenet nem volt demokratikus. kétségtelen, hogy a többpártrendszer szolgált politikai előnyökkel. de összességében mégis csak egy új félfeudális rendszer jött létre. ami nem a középeurópai felzárkózást hozta magával, hanem sokkal inkább a régiós leszakadást, és egyre inkább a balkánhoz sorolódást.

ilyesmikről kellene írni egy valamire való elemzőnek. természetesen ez sem tudomány. az elemzőnek legalább meg kellene próbálni bemutatni a valódi történeti folyamatokat. szóval törökgábor ezt az egészet a szocialista nevelésben használt irodalmi eszközökkel elemzi. valaki azt mondta, hogy "bakfitty", akkor az vajon mit jelenthet. mire gondolhatott a költő. az elbeszélő költeményben mi beszélő szándéka, mik az érdekei, hogyan fejlődik a jellemük. szóval mintha a toldit elemezné. de ennek semmi köze nincs sem a tényleges politikai elemzéshez, sem a történetíró gondolkodásához. a politikatudományhoz meg végképp nem.

igényes 2011.09.12. 09:44:59

Gíró-Szász András egy eszménykép lehet a ma ifjúságának. Nagyon csodálkozom rajta, hogy a Rubik kocka továbbfejlesztett változatát nem találta fel, nem értem miért? Páratlan a munkabírása.

Látom már, hogy nagy felkészültségével és munkatársaival, tehát 20 fő elkezdi az értekezletet.

Kedves barátaim!

Kap mindenki becsületes fizetést, sajnos netto 1 500 000 lehet az átlagfizetés, de van prémiumra is keret.

Mindenki vegyen fel ruhapénzt, mert ugye a megjelenés fontos, kaptok egy évre 500 000Ft-ot, számlát nem kell hozni. A gépjárműveket majd délután 14:00-tól munka végzést követően kapjátok meg, a MOL kártyával együtt, mely korlátlan tankolást biztosít.
Kérlek benneteket, hogy az irodai PC-ket rendesen használjátok, de kaptok Lap Topot, mobil Internetet és telefont is.
A hölgyek hetente 4 alkalommal járjanak szépítő szalonba, a férfiak pedig vegyék igénybe a konditermet, uszodát stb. ingyenesen.

Nos örömhír, ha vidékre mennétek strandolni, vagy sielni, akkor lesz napidíj is.

Ami kellemetlen, valahogy minden kommunikációba be kell csempészni, hogy Gyurcsány a hibás, az elmúlt 8 év. Ez a bukott Szíjjártó találmánya és Vezérünk ragaszkodik hozzá, meg a találmányához, mint a Matolcsyhoz, mint a szent jobbhoz.

Egyfajta zsenialítás kell a feladathoz, erre itt vagyok én. Bízom bennetek, mert szinte csupa ismerős arc, igaz nem pályáztatok, de a rokonság, összefonodás mindig elsődleges.

Most, ami fontos, már itt is egy határidős feladat. A Vezér karácsonykor napjait családi körben tölti.

Valahogy meg kell magyarázni, miként kommunikáljuk ezt. Valahogy el kell fogadtatni a néppel, hogy ez így helyes. A határidő november 01.

Írásos javaslatokat kérek.

Nos, kérdés látom nincs! Nem mondhatjátok, hogy hosszú voltam. Megkezdtük a munkát 11:30-kor és 12:00-ra ebédidőre készen is vagyunk. Jó étvágyat! Kávézzatok, majd utána ne feledjétek a járandósságok felvételét, gk. stb. Holnap kezdjünk jó korán, akár 10:45-kor, persze elöbb is végzünk.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:48:41

Hajós tegnap említette a Heti7-ben h olvasta TG ezen írását, szerintem irogat is ide, de mi lehet a nikje?

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:49:11

...@Trompf: ha tudnád ki vagyok..és ha tudnád, hogy hol hallottam 2007 ben ezt az " lehet hogy elüt az az autó ha kiszállnék":)....elnézést kérnél! ( bár egy Fidesz droid soha nem kér elnézést és a hülyeséget soha nem látja be)

unionist 2011.09.12. 09:50:54

@jános515:
a fidesz politikája most az, hogy minden megszorítás csak a társadalomnak egy kisebb részét érintse. a szóvivők megmagyarázzák, hogy ez a többségnek jó. ez a dolog azért nem működik, mert amikor a nép azt látja, hogy másokkal kicsesznek, akkor ugyan hajlik arra, hogy velük ne legyen szolidáris, de egy idő után azt látja, hogy itt a politikai elit tulajdonképpen mindenkivel ki akar cseszni, csak saját magával nem. szerintem előbb-utóbb el fogják zavarni az összes pártot, és az össze politikai elemzőt. ahogy ma látszik, úgy szerintem ebből egy balkáni típusú újrakezdés lesz. a nép szerintem giró szász andrást el fogja taposni.

szóval értem, hogy ő fel akarja állítani a régi tájékoztatási hivatalt. a nép nevében, és az emberek érdekében pártunk, és kormányunk a következőket határozta. szóval úgy lesz, mint az antivilágban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:51:13

@igényes: Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az eddigi kormányok szóvivőiről valami merőben mást tudnál -e kihozni, mint fikció, vagy csak neveket és dátumokat kéne cserélni ?!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 09:52:40

@Nemzeti nagy nulla: Így tippre te kb Szanyinak az egyik csicskása lehetsz.

IntelCorei5 2011.09.12. 09:54:24

@igényes:
ez jó !
Abba ne hagyd...légyszi... légyszi... légyszi...
vagy "Még még még, ennyi nem elég..."

igényes 2011.09.12. 09:55:27

Jelenleg pénzt keresni csak a kormánynál lehet. A fosztogatásból és eu pénzekből osztogatnak.

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:55:36

Majd figyeljétek meg : Gíró Szász ha beszél..és valaki közbe akar szólni, mert olyan hosszú és sok a hazugság..akkor mindig kényszeredett mosollyal azt mondja?:" Bocsánat...bocsánat.......és pofátlanul folytatja a blab-láját úgy előadva, mintha igaza lenne:)

Nemzeti nagy nulla 2011.09.12. 09:57:07

@Trompf: na erre már csak az az "ucsú" válaszom: Egy Sas nem kapkod legyek után!
s Szanyival együtt le vagy szarva

igényes 2011.09.12. 10:01:07

@Trompf: Gondolom nem ekkora aparátussal dolgoznak. Nevetséges, hogy a szóvivők száma a kormány körűl immár több ezres. Egy vezető sem tud nyilatkozni, na de ki az értelmesebb, aki képes közölni a gondolatokat, vagy, akiét közölni kell.

Orbán bevallja, hogy képtelen kérdésekre válaszolni, pláne, ha szakmai.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:07:00

@igényes: Én nem tudnék 10-nél több szóvivőt felsorolni mentőstül, katasztrófavédelmestül sem.
Azt se hallottam, hogy százszámra felvételt hírdettek volna, vagy bővítettek volna apparátusilag bárhol.
A bevallást sem olvastam sehol, ami a képtelenséget illeti szakmai kérdésekre.

Attől még lehet hogy így van, bár néhány link a hitelesség kapcsán jól jönne.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 10:09:08

@bóra77:

Egyszerű ez: TG ne írja oda a fejlécre, hogy "torokgaborelemez".

Amit csinál, az szép és jó, szimpi és stílusos, meg minden, de tulajdonképpen nem elemzés. Leírás.

A függetlenség pedig nem attól valósul meg, hogy próbál középen maradni, hanem abban, hogy minden poltikai szereplőt hibái és jó döntései együttes figyelembevételével vesz górcső alá.

Ha fidesz rosszul vezeti az országot, akkor azt egy elemző mondja ki. Ha az mszp teszi (tette is!) ugyanezt, akkor azt is mondja ki.

Ha GSZA csupán a fidesz szekértolója, egy valójában mondvacsinált elemző, akkor azt is mondja ki konkrétan (ne burkoltan, alig észrevehetően, ahogy itt teszi) - vagy ne írjon róla semmit.

Ez lenne a függetlenség és ez lenne az elemzői lét.

Diocles 2011.09.12. 10:11:14

OFF

"Szerintem Orbánék egész egyszerűen elszámolták magukat. Abban bíznak, hogy egy aránytalan, egyfordulós rendszerben a 2010-esnél kisebb támogatottság mellett is megszerezhetik az abszolút többséget. Láthatóan nem értik, hogy az egyfordulós rendszer az MSZP-nek és a Jobbiknak jó, az LMP-nek és a Fidesznek viszont rossz, a kétfordulós pedig pont fordítva.

Mert?

Nem titok. Kétfordulós rendszer esetén egy olyan körzetben, ahol a második fordulóban egy fideszes és egy jobbikos jelölt maradna állva, ott az MSZP meg az LMP szimpatizánsok szavazataival simán győz a fideszes. És ott is a fideszesé a siker, ahol emeszpéssel vagy elempéssel küzd, hiszen a jobbikos szavazók a jobbos jelöltre ikszelnek. Szóval a Fidesz számára kész öngyilkosság lenne az egyfordulós rendszer."

www.fn.hu//belfold/20110909/karacsony_interju_kepek/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201109

az LMP láthatóan teljesen debilnek nézi a Fidesz döntéshozóit, h ezt majd beveszik :)

Holott:

1. a válságövezetek jobbikos szavazói javarészt volt MSZP-sek, hihetetlen nagy az átjárás az MSZP és a Jobbik között, ez a második fordulóban realizálódna, a volt szoci orsósozókból lettek ott a jobbikosok.
Ők szavaznának át a Fideszre négy-nyolc évnyi nehéz kormányzás után?

2. Bp-n és a Dunántúlon viszont zömmel az LMP-s és MSZP-s jelöltekkel kellene megküzdenie a Fidesznek a második körben, akik a második fordulóra simán összehozhatnak egy megegyezést.
még akár a budai jobboldali kerületek zömét is vihetné kettő forduló esetén egy LMP-s jelölt.

3. ráadásul az első fordulóig külön, szavazatmaximalizáló kampányt folytathatnának az ellenzéki pártok, pl. az LMP simán besöpörhetné az MSZP-től még ódzkodó exfidesz szavazók tömegeit, akik egy MSZP-szövetségesre már nem szavaznának.

kettő forduló = megsemmisítő Fidesz-bukta

Kíváncsi leszek majd, h Török politológus hogyan látja ezt a kérdést :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 10:13:34

Szíjjártó reggel már olyasmiről beszélt, hogy jogilag korrekt és a bankrendszert be nem döntő végtörlesztési szabály jön. Egy újabb felső százezernek kedveskedő szabály jöhet ezek alapján.

maskep 2011.09.12. 10:14:04

@Trompf: Nos, az eset csak ilyen zártkörű, amolyan fél-nyilvánosság előtt történt, mint Balatonőszöd: Kéri László tanítványainak tartott előadáson. Legutóbb pedig Szijjártó nevezte néhány napja Gyurcsányt expressis verbis "elmegyengének".

Természetesen csak a nyilvánosságra került esetekről beszélek, ezen belül Gyurcsányról. Nem említettem mondjuk a Jóri-féle panelt, hogy ha valaki szembe megy szakmai alapon a kormánnyal, az bosszúálló, és/vagy újrapozícionálja magát a politikai erőtérben. Vagyis - indirekt módon állítva - vagy nincs önálló szakmai véleménye, csak személyes érdeke, vagy nem is lehet a kormány intézkedéseit szakmai alapon elítélni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:15:33

@Diocles: Az egyfordulós rendszer szerintem jó ötlet. Minnél kevesebb ideig tart annál kevesebb pénzt basznak el rá.
És itt nem a lebonyolításról beszélek, hanem a milliárdos kampánypénzekről, amik papíron pár tízmilliónak tünnek.

Az a rész meghogy az LMP-nek már forduló elött le kell paktálnia bárkivel is, vagy bármely pártnak színt kell vallani, az inkább pozitívum szerintem.

igényes 2011.09.12. 10:21:16

@Trompf:
Akinek nincs 3 négy szóvivője az nem ember, a szóvivőknek kiszolgálói is vannak.

A szóvivői hadtest képes visszaverni a külső és belső támadásokat.

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének főzőcsapata újra elkápráztatta a nagyérdeműt.
A 2011. szeptember 2-4 között, a Népligetben megrendezésre került SzeptEmber Feszt-en a szóvivők csapata is kötényt húzott, hogy versenybe szálljon a másik 27 beregisztrált csapattal.

Itt olvashatjátok Gedeon András beszámolóját az eseményről:

"Az étek, melyet elkészítettünk: Mondjuk Legyen Marhapörkölt

A hagyományos módon készített vörösboros marhapörkölt (persze néhány titkos fűszerrel megbolondítva) szabad tűzön, kizárólag friss alapanyagokból készült, melyet Hanga Zolival a versenynap hajnalán vásároltunk a piacon.
Amikor elkészült a pörkölt, azt egy friss házi cipó kéttenyérnyi méretű szeletein tálaltuk a zsűrinek.
A Szóvivők csapata készítette étel a Láthatatlan Kiállítás különdíját érdemelte ki.
... és mindazok elismerését, akiket vendégül láttunk az asztalunknál, tévés-rádiós kollégák, valamint a SzeptEmber Feszt rendezvény sajtófőnöke, Rácz Zsuzsanna. Zsuzsannának külön köszönjük figyelmességét, segítőkészségét!

A Szóvivők fakanálmágusai:
Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője,
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője,
Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője,
Orodán Krisztián, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtófőnöke,
voltak."

www.szovivok.hu/
www.szovivok.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=3
www.hirextra.hu/2010/08/18/szovivok-munkank-egy-eletforma/

Szóvivői Vacsorák
Az Egyesület tagjai számára rendszeres időközönként szervezett események, melyek a lobbizás fő fórumaként - korlátozott számban - nyilvánossá is tehetők. A vacsorákra minden esetben egy-egy vendéget hív meg az Egyesület, egy-egy témakör vagy esemény köré csoportosítja annak tartalmát. Az Egyesületi tagokon kívüli résztvevők csak térítés ellenében vehetnek részt ezeken a szakmai összejöveteleken. Az itt elhangzó tájékoztatások, szakmai információk a vendég instrukciói szerint tehetők közzé vagy maradnak bizalmasak.

Szóvivők Bálja
Az Egyesület évente egyszer bált szervez, mely nem csupán üzleti vállalkozásként az Egyesület bevételi forrásait bővítheti, hanem konkrét együttműködési formát is jelent mind a társszakmai szövetségekkel és szervezetekkel, mind az Egyesületen kívüli szervezetek vezetőivel és szakembereivel.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.12. 10:26:07

@igényes: De azt azért ugye jól tudom, hogy ezek nem 2010-ben májusában kezdtek bulizni, meg főzni, meg ilyenek ?
Talán elötte is főztek, meg báloztak gondolom.

Tourist From An Other Space 2011.09.12. 10:40:34

A csóka a nagy nyeléseivel...beszélni nem nagyon tud...max mellé!

Benny sk 2011.09.12. 10:45:54

"András szinte ugyanúgy beszélt, mint korábban: ami az elemzőnél olykor egyoldalúságnak és pártosságnak tűnt, az a szóvivőnél néha sokoldalúságnak és mérsékletességnek látszott"

Lényegében ezt gondoltam magam is, amikor meghallottam, hogy GSzA szóvivő lesz.
Ugyan azt kell csinálnia, amit már évek óta tesz: a fidesz politikáját kedvező színben tünteti fel. És valóban, félhivatalos szerecsenmosdatóból hivatalossá avanzsált.
Kicsit viszont, hálátlannak érzem a fideszt ez ügyben. Olyan időszak előtt lett GSzA korm.szóvivő, amikor a gazdasági stagnálást (visszaesést) növekedésként kell magyarázni, a fosztogatást pedig osztogatásként. Ez még neki sem fog menni. Súlyos arcvesztés és elhiteltelenedés lesz a vége.
(Látszólag) külsősként sok éve húzza a fidesz szekerét - jobbat érdemelt volna tőlük.

graycivil 2011.09.12. 10:52:49

"Gyurcsány éles hangon reagál mentelmi ügyére

A korábbi kormányfő az előzetes tervek szerint este 18 és 20 óra között fog felszólalni a plenáris ülésen."

atv.hu/cikk/20110912_gyurcsany_eles_hangon_reagal_mentelmi_ugyere?source=hirkereso

"Az ATV rendkívüli híradóban számol be a beszédről, illetve az azzal kapcsolatos reakciókról."

igényes 2011.09.12. 10:56:18

@Trompf: Valószínűleg, de egy újabb 20 fős csapat szerintem túlzás.

venszivar 2011.09.12. 11:06:02

gyűjtik a szar palánkokat,kik majd testükkel védik a barom törpét,mikor elindul érte a NÉP........

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:08:10

@Zébácsi: Zébácsielemez.blog.hu. Neki lehet indulni akár a mai napon is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.12. 11:09:43

@unionist: Jó, hogy néha olyanok is beszélnek a rendszerváltás körüli dolgokról, akik a közelében voltak.

A politikai elemzés pedig nehéz dolog. Kell hozzá némi élettapasztalat, mert önmagában a fiatalság, és a lexikális tudás a dolgok mögötti tényekről nem ad információt egyetlen elemzőnek sem.
Az én emlékeimben a régi elemzők sokkal idősebb korban kezdték, illetve váltak ismertekké, mint a mostaniak. A mostaniak elméleti tudását, és fiatalos lendületét nem is vitatom, de nincs elég élettapasztalatuk ahhoz, hogy az emberi tényezőt kellően tudják mérlegelni.
Ebből a blogból nekem csak az jött át, büszke a szerző arra, hogy ismeri a valakit, aki a valakinek is valakije. Ez a világszemlélet azonban hosszú távon a süllyesztőbe tesz mindenkit.

Nekem régen is , és most is megáll az eszem, amikor egészen fiatal emberek tanácsadással foglalkoznak. Régen is felháborított, ha fiatal, gyerektelen bíró döntötte el, hogy melyik szülő alkalmasabb a gyereke nevelésére, vagy ha kezdő pedagógust osztályfőnökséggel bíztak meg. Pedig van egy régi jó magyar mondás, mindennek megvan a maga ideje, mint tavasszal a pitének. De mint ahogy sok más élettapasztalatot, ezt sem vette figyelembe a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem.

A fiatalok hatalmas megtiszteltetésnek veszik a különféle megbízásokat, kinevezéseket, aztán akkora pofára esés szokott ebből lenni, hogy sokan nem bírják kiheverni. Kár, mert a demokráciában minden előre vivő lehetőség benne van, sajnos eddig nem élt ez az ország a lehetőségével úgy, ahogy tehette volna.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 11:10:45

@ciceró:
:-).
Zébácsinak nincsenek ilyen ambíciói. Ő csak egy egyzserű kommentelő.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:14:04

Nem értem mi ez a sok indulat Giró Szász Andrással szemben. Ő csak egy száj. Lényegtelen ki testesíti meg a kormánydöntéseket. A döntéshozók felelőssége a fontos, a kormányszóvivő lényegtelen majdnemhogy kicsoda.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:15:04

@adamis.ivan:

Más minőségi szint ha az ellenzék ígérget össze-vissza, mint amikor a parlament csupán a választók becsapására, átverésére törvényt alkot.

Egészen más.

A törvényalkotás felhasználása a választási kampány céljaira jóval gusztustalanabb dolog.

Aztán nincs min csodálkozni, ha az emberek már a törvényekre sem adnak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:23:11

@Csolt nemzettségbeli:

A polgári engedetlenség sincsen benne az alkotmányban.

Az utóbbi 1200 év magyar jogfejlődéséből simán le lehetne vezetni egy XXI. századi modern alkotmányt, ami magyar is lenne. S akár példa is a világ többi része számára.

Kishitűségre, szolgalelkűségre - a híres merjünk kicsik lenni mentalitás - vall, ha egy ország más országok - francia, szovjet, amerikai, német stb. - alkotmányait másolja, amikor pedig nem kicsit bővebb és hosszabb a saját jogfejlődése.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:27:18

@ciceró:

Ha Tölgyessy véleménye ilyen érdekes és ilyen sokat számít, akkor miért is nem ül a parlamentben pártelnökként, frakcióvezetőként, de legalább képviselőként?

Amikor képviselő volt a végén már akkor sem igen csinált semmit a parlamentben.

Ha jobban tudná csinálná!

Te rá szavaznál? Ha elég sokan lennétek így, akkor ő lenne a miniszterelnök.

A helyzet azonban az, hogy neki nincs semmiféle valós támogatottsága.

igényes 2011.09.12. 11:27:59

Giró-Szász András egyébként eljárhatna logopédushoz, nem ő a megfelelő ember, de oka van mindennek!

Stohl András lenne erre a posztra a legmegfelelőbb.
- bizonyítottan jó kommunikációs készséggel rendelkezik.
- nem kellene fizetést adni neki, munkája végeztével van is szálláshelye, ruhája.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:35:09

@Nemzeti nagy nulla:

"egy ápolónönek 70 ezer forintos fizetésnél, miért jó a 16 százalékos agykulcsos adó ha kevesebbet visz haza? ..:D--Gíró...tudálékos mosollyal ezt mondta erre csak "ösztársadalmi érdekként nézve tud válaszolni"--NA EZ A NAGY BLABLA:))))) "

Nem blabla, hanem az igazság.

Azért jó mindenkinek az egykulcsos adó, mert nem bünteti a többletmunkát, a túlórázást, mindenkit jobban motivál a többre a jobbra, ráadásul jóval kevésbé ösztönzi a szürkegazdaságot, mint az adómentes minimálbér, és a magasabb büntető kulcsok.

Ezt még egy Kálmán Olga is megérthetné, meg Te is.

Az ápolónőnek sem tiltja meg senki, hogy más állást és több pénzt keressen.

Amíg elég ápolónőt találnak, akik 70 ezerért is elvégzik a munkát, addig minek adnának nekik többet?

igényes 2011.09.12. 11:40:55

Giró-Szásznak el kell magyarázni, hogy a Matolcsy nem hülye, hanem van diplomája, kissé lassú felfogású, de mára már megtudott sok mindent. Giró magyarázza meg, miként lehet miniszter egy ekkora barom, aki ezt meri mondani? Az eurózónában mi ugyan nem vagyunk jelen, de ez ne is zavarja. Ott van a jó magyar forintzón, amit viszont Lázár, Szíjjártó, Kósa rángat. A kormány meg tudomással bír erről. Ez nagyon érdekes.

Matolcsy mondja ezt ma!

"Magyarország újból a térség egyik legkockázatosabb helyzetébe került, mert az eurózóna új válsága magas és kedvezőtlen szerkezetű államadósság mellett érte el az országot - közölte Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, a kormány tudatában van a válságnak és válaszol arra.

A miniszter a parlament gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén beszélt. A válaszok közé sorolta, hogy a kormány folytatja a Széll Kálmán Tervet, az idei költségvetés 100 milliárd forintos intézkedéscsomaggal javítja, és a jövő évi államháztartási hiányt 2,5 százalékra csökkenti a GDP arányában.

Úgy vélekedett, hogy a kabinet a hatékony és szokatlan gazdaságpolitika következtében kikerült az unió közvetlen válsághelyzetéből, de az elmúlt 6 hétben kiderült, hogy itt van az eurózóna új pénzügyi válsága, amelyről nem tudni, hogy erőteljesebb, fenyegetőbb, kockázatosabb lesz-e, mint az előző, de erre is sok jel mutat."

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:48:54

@unionist:

"tulajdonképpen"

Maradjunk a száraz tényeknél.

A Magyar Kommunista Pást egyetlen mai jogutód pártja a Magyar Szocialista Párt.

Tény, nem vélemény.

Az, hogy a bolsevikok a Fideszt vádolják folyton a saját kommunista múltjukkal elég komikus, de csak vélemény, nem tény.

Ha annyira ciki és tovább már vállalhatatlan lett volna az MSZMP, akkor nyilván jogutód nélkül szüntették volna meg.

Ja, hogy kellett a pártvagyon, hát azzal bizony jár a kommunista múlt is.

unionist 2011.09.12. 11:49:45

@látjátok feleim szümtükkel:
akkor sem kellett elhinni, amit a tévében modanak. most sem kell. a szomszéd házmester együtt ivott a kocsmában a ruszki tisztekkel.

itt sokan azt hiszik, hogy a ruszkik orbán viktor beszéde miatt vonultak ki. évekkel korábban eldöntötte moszkva. csak egyszerűen nem volt a katonákat hová vinni. mert az akkori szovjetunióban ehhez nem volt volt ehhez elég lakás, laktanya. 87 után a szovjet kivonulás nem politikai, hanem logisztikai kérdés volt csupán. persze volt esély visszarendeződésre. többek között ezért is folyt a rendszerváltás "fű alatt".

itt egyszerűen annyi történt, hogy az akkori mszmp két kádercsoportja a politikai bizottság környékén levők, és a hazafias népfront körül szerveződők megalakították a saját pártjaikat.

tehát mondjuk a népfront élén pozsgay állt, stumpf, és mikola elvtársak. és akkor ők mára fideszesek lettek. a kiszben inkább a politikai bizottsághoz kötődő emberek bajani, gyurcsány, szilvási, draskovics meg mszp-s. minden pártben volt demokratikus ellenzék, de ők folyamatosan háttérbe szorultak, kiléptek, meghaltak. szóval kizártnak tartom azt, hogy az utókor ezt az egészet demokratikus (parlamentáris) átmenetnek tartsa. a parlamenteknek valódi szerepe ebben nem volt.

szerintem a politikai elemzést úgy kellene elkezdeni, hogy két nagy elképzelés, vagy irányzat ural minden civilizációt. az egyik a demokratikus/parlamentáris/humán/idealista gondolkodás. a másik a republikánus/kormányzati/pragmatikus/reál felfogás. és egy civilizáció akkor erős, ha ez a két elképezés egyensúlyban van.

eleve nem lehet egy olyan közjogi rendszer demokratikus, amelyik a mindenkori miniszterelnök számára szinte teljhatalmat biztosít. lehet az republikánusnak, governamentalistának mondani. parlamentárisnak, demokratikusnak mondani nem lehet. nyugati értelemben legalább is. de itt a mainstream elemzők eddig nem jutnak el.

törökgábor megmagyarázza, hogy ha egy személynek teljhatalma van, és egyébként a politikai pártok a totális hatalom megszerzését célul kitűzve versenyeznek, akkor az a demokrácia. török szerint magyarország most az angolszász rendszer felé mozdul. mert ő egy értékmentes elemző, és ebből következően nem érti, nem is érheti, hogy a majoritarian és a bolshevik között mi a különbség. mindkettő többségit jelent. csak az elsőben hatalommegosztás van, a másodikban a hatalmi ágak a pártközpontban fúzionálnak.

török meg írja, hogy értsük már meg, hogy mindez értünk van. na persze. és nyilván giró szász andrás feladata is lesz. nemzetközi példákra hivatkozva a tájékoztatási hivatal meg fogja magyarázni, hogy minden kormányzati lépes a többségi érdeket szolgálja. a cinizmus magas iskolája. szijjártó pétert nyilván már a fidesz szimpatizánsok is ellenszenvesnek tartják. és akkor most majd jön giró szász.

igényes 2011.09.12. 11:49:57

Nagy Anna vajon miért ment el szabadságra, mégpedig fizetésnélkülire.

2005 -2007 Brit Nagykövetség, kommunikációs vezető

Nem sok helyen ragadt meg!

Nagy Anna 1965-ben született Budapesten. 1989-ben az ELTE bölcsészkarán, angol-francia szakon diplomázott. 2004-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karán szakdiplomácia szakon másoddiplomát szerzett. 1989 után két évig a New York-i Woodcliff Academy munkatársaként tanulási problémákkal küzdő gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozott.

1993-95-ben a Marylandi Egyetem posztgraduális média- és újságíróképzésén vett részt, s közben újságíróként dolgozott a Népszabadság Magazinnak és a Magyar Hírlap magazinnak is. 1995-től három éven át a Nap Tv gazdasági hírműsorának, illetve az önálló gazdasági rovatnak, valamint a Budapest Today című angol nyelvű hírműsornak volt szerkesztő-műsorvezetője.

2000-ben a Gazdasági Minisztérium Sajtó és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezetője, sajtófőnöke volt, majd a Magyar Televízió Híradójánál külpolitikai szerkesztőként dolgozott. 2001 és 2005 között kommunikációs szakértőként tevékenykedett, többek között a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsnál, mint meghívott előadó kommunikációs- és médiatréningeket tartott.

2005-2007-ben a Brit Nagykövetség kommunikációs vezetője volt. 2007-ben lett a Szabad Föld rovatvezetője, valamint a Horizon kétnyelvű utazási magazin főszerkesztő-helyettese. Angolul és franciául felsőfokon, spanyolul alapfokon beszél.

tarackos 2011.09.12. 11:52:38

Ha a jelenlegi kormányzati gyakorlat folytatódik, teljesen mindegy ki a szóvivő, úgy is hazudoznia kell. Miután erre nem valószínű, hogy sor kerül, ezért igaza van annak aki azt írta, normális ember nem vállalná el ezt a munkát. Persze kishazánkban van a pénz, ezt nap mint nap bebizonyítja a valóban világszabadalom magyar gerinc...

GSZA-nak csak a figyelőn megjelent riportját olvastam, ott Kumin, GSzA és Török beszélgetett. Ami feltűnő volt, GSzA minden kormányra negatív kijelentés után egyből mosdatásba kezdett. Szóval ideális alany, de a Századvégtől ugyan kik kerülhetnek ki? Ahol leírnak olyat, hogy az új paradigmát csak OV érti, az egy kutyaütő hely...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 11:57:40

Matolcsy Györgynél elakadt a lemez, még mindig a 2010-es hét százalékos államháztartási hiányról szónokol a gazdasági bizottságban. A miniszter szerint a kormány a tavalyi intézkedésekkel növekedésbe fordított a magyar gazdaságot. Matolcsy a jövőről szólva annyit mondott, hogy jövőre a költségvetési hiány a GDP 2,5 százaléka lesz – ám az ehhez szükséges 800 milliárdos megszorítás részleteiről hallgatott.

...
2,5 %-os :DDD Jó ha 5% alatt maradunk egy kicsivel.
Matolcsyt rabul ejtették az álmai és nekivezeti az országot a falnak. A frakció, tele a hülyébbnél hülyébbekkel meg vígan tapsol hozzá.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.09.12. 11:57:48

@unionist:

"az szdsz megbuktatja pozsgay-t azzal, hogy a négy igenes népszavazással elérik az államfőt a parlament válassza meg."

Ez nem igaz.

A négy igenes népszavazás csak az államfőválasztás idejéről döntött, arról, hogy az országgyűlési választások előtt, vagy után kerüljön-e rá sor.

Ez volt a kérdés, nem több, nem kevesebb:

"Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?"

A választás módjáról egy másik népszavazást tartottak, ahol is a szavazók 85,9%-a közvetlen elnökválasztást akart.

Rá öt napra az országgyűlés kinevezte Göncz Árpádot.

Ennyit a demokráciáról.

szakállasbácsi 2011.09.12. 11:58:23

Én azon gondolkozom, hogy maga "politikai elemző", mint műfaj, mennyire zavaros fogalom.
Hiszen a politika valamilyen célok kitűzését és annak elérésére szerveződött embercsoport működését jelenti. Az elemző vajon mit elemez? Már a célokat is elemzi, értékeli, minősíti, (akkor milyen alapállású az nyilvánvalóan meg fogja határozni az értékítéletet), vagy csak a működést - azaz mennyire alkalmasak felhasznált eszközök a célok elérésére?
Mi van akkor, ha a cél annyira egyszerű, mint egy faék: hatalmat akar az adott csoport. Nincs szó a nép, a "zemberek" életéről, nincs szó az ország stratélgiai érdekeiről, hanem vegytisztán a hatalomtechnika fogaskerekeiről beszélünk. "El akarjuk tiporni a ...(komcsikat)....(nácikat)...(idegenszívűeket)...(zsidókat)...(bosnyákokat)...(bankokat)" - nem kívánt törlendő. Ez a cél látható, nem kell kimondani, süt majd az adott politikai szervezet minden tettéből ellenzékben és kormányon egyaránt.
Mennyiben hányhatunk a "független elemző" szemére bármit is, ha ilyenkor nem foglal állást, hanem csak azt nézi, hogy az adott cél eléréséhez megfelelő eszközt választott-e a szónok, a miniszterelnök, vagy a frakcióvezető? Elvileg az elemzőnek el kéne fogadni bármilyen ocsmány és aljas célt, ha objektív akar maradni és csak az eléréshez vezető úton alkalmazott eszközöket illene minősítenie. PL: "Okos és a célok szempntjából hatékony volt-e a Zyklon-B alkalmazása a gázkamrákban?". Vagy: "Helyes és alkalmas döntés volt-e a zavargásokkal egyidőben, azokhoz szinte látótávolságban a város egyik legforgalmasabb útkereszteződésébe - és nem egy térre - szervezni sok tízezres hallgatóságot vonzó naggyűlést?"

Én személyesen elképzelhetetlennek és undorítónak találnék ilyen értékmentes, a célok minősítésétől eltekintő elemzői attitűdöt. Szerintem egy emberenek (Homo Sapiens Sapiens) fel kell vállania valamilyen értékrendet és azt alapul véve képviselnie kell elemzéeseiben az értékrend axiómáit. Mert ember.

Számomra a demokratikus jogállam, melyben fékek és ellensúlyok rendszere korlátozza hatalmat, ilyen axiómatikus érték alapállás. Giró viszont olyan mértékben cinikus és "objektív", mintha nem lenne semmilyen értékrendje, és ezt ellenszenvesnek, embertelennek, valamint a nyilvánvaló azonnali anyagi hasznot látva opportunistának tartok.

TG kedves! Te hol állsz? Ingadozol? Árnyalsz? Ezzel vajon kinek, minek segítesz? A megértés nem elég ma már... Szeretném látni elemzői értékrendedet tisztán, még akkor is, ha ezt sok megszólalásodból érzékelem (és szimpatizálok vele) - adós vagy a kimondásával. Giró laudációja nem tisztázza a képet, annyi bizonyos.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.12. 12:06:14

@Akitlosz: Ez az elméleted ott fog megdőlni amikor majd orvosi kezelésre lesz szükséged.

unionist 2011.09.12. 12:10:08

@Akitlosz:
az mszp a pártvagyont örökölte. a fidesz az mszmp szellemi örököse lett. na most én kisz tag sem voltam, mivel a nemzetközösségben hittem mindig is. és úgy képzeltem, hogy azt európai tagállamokkal együtt kell alkotni. és a transzatlanti mellett egy eurázsiai katonai szövetségben kell gondolkodni. tehát az elvek kötnek bennünket a nyugathoz, de az érdekek miatt a kelettől sem szabad elzárkózni. és ez ugye pont az ellenkezője volt annak, amit kádár képviselt.

persze én annyiból tartottam kádárt valamire, hogy ő legalább kiszámíthatóan képviselt valamit. de a mostani elit történelmi léptékkel azért marad el tőle, mert ezek a fazonoknak nincs semmiféle elvi alapvetésük. szerinted révész máriusz mit gondol a világról? szerintem semmit sem. törökgábor mit gondol a világról? lehet, hogy gondol valamit. és azt mondja, hogy azt a politikai elemzőnek nem szabad kimondani. szerintem meg erről szól a politikai elemzés. ebben különbözik egy blogbejegyzés a távirati iroda tudósítástól.

természetesen nagyon sokféle elemző iskola létezhet. lehet, hogy az én gondolkodásom a politikáról teljesen elavult, mert én a humanizmus, és a pragmatikus gondolkodás egyensúlyában látom azt, hogy egy civilizáció erős. de török ezt még nem fogalmazta meg. hanem azt mondja, hogy az ő általa képviselt iskolában ezt tilos megfogalmazni. mert akkor az elemző állást foglal. szerintem a politikai elemzőnek más dolga nincs, mint állást foglalni.

a tudósítónak nyilván egy leírást kell adni a történésekről. az újságírónak irodalmi eszközöket használva kellene sztorit írni az egészből. az elemzőnek folyamatosan állást kell foglalni. a tudósnak modelleket kell alkotnia. a politikatudós feladata szerintem az, hogy leírjon egy általa elképzelt politikai rendszert. mintha egy stratégiai társas játékot írna. mintha ki akarná adni a civilizations újabb változatát.

en.wikipedia.org/wiki/File:Civnetlogo.jpg

csak nyilván nem a technológiai elemekre kell koncentrálni, mint egy játékfejlesztőnek, hanem az intézményes, történeti elemekre, mint egy politológus.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 12:12:01

@Akitlosz:

Nem erről van szó, az egykulcsos adóval nem az a baj, hogy eleve rossz lenne.

Két baj van vele:

1. Úgy vezették be, hogy kevesek jól (én is), tömegek pedig rosszul jártak vele, miközben a kamunikáció folymatosan az volt, hogy senki sem fog rosszul járni. Becsapták az embereket. Ezen nincs mit szépíteni.

2. Akkor, amikor az államadóság csökkentése a cél, miért kell bevezetni egy olyan intézkedést, ami az előbbi pont szerint a lakosság nagyrészét kellemetlenül érinti, míg várható hatásának bekövetkezte (fogyasztásélénkítés) tankönyvszerűen lehetetlen (copyright by Chikán)?

A jó adópolitika próbál igazságos lenni, próbál enyhíteni a társadalmi különbségeken, így járul hozzá ahhoz, hogy minden adózó képességeihez mérten vegyen részt a közteher viselésében.
A Matolcsy (Orbán?) nevével fémjeleztt egykulcsos szja ezeket a kritériumokat nem teljesíti. Bevezetése ebben a formában rossz döntés volt.

E tekintetben a jobboldali szakártők is egyetértenek.

unionist 2011.09.12. 12:19:33

@Akitlosz:
csak tedd hozzá, hogy mivel az egykulcsos adót nem vagyonadóval egyidejűleg vezették be - ahogy mondjuk mellár javasolta - hanem anélkül. és így meg kell szüntetni a műszakpótlékot, és az adójóváírást. tehát van egy réteg, akinek konkrétan csökkent a fizetése, és egy másik csoporté meg növekedett ugyan, de a két csoport közé egy éket vert a kormányt.

képzeld el, hogy mondjuk van egy üzem. ott az üzemmérnök - már ha mérnök, és nem valami jogász-közgazdász semmihez sem értő kommunikációs menedzser - ugyan több pénzt kap, de az ott dolgozók kevesebbet. na most a probléma az, hogy a felső középosztálybeli hiába kap többet. a fogyasztása döntően import, vagy a döntően az importra épülő hazai szolgáltatás. tehát nem következett be az, amit matolcsy elképzelt. hogy a belső kereslet ettől meglódul. hanem az alsó középosztály azt mondja, hogy oké, akkor többet kell csalni. és ezért nem teljesülnek például az áfabevételek. tehát nem hogy az alacsonyabb növekedési ütemet nem tartják, hanem egyenesen csökkennek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 12:45:56

@Akitlosz:
"A választás módjáról egy másik népszavazást tartottak, ahol is a szavazók 85,9%-a közvetlen elnökválasztást akart.

Rá öt napra az országgyűlés kinevezte Göncz Árpádot.

Ennyit a demokráciáról. "

Mindez teljesen rendben volt, hiszen érvénytelen volt a népszavazás, ez ugyanis messze nem érte el az érvényességhez szükséges 50%-os részvételi arányt.

Ennyit a demokráciáról.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 13:04:52

@igényes: ki tudja...
Annyira nem tűnik vészes munkahelyhalmozónak a hölgy. Ismerek szakácsokat, akik 3-4 hónapnál többet még soha nem dolgoztak egy helyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 13:06:59

@unionist: az lehetett a probléma, hogy Matolcsy is ezen a szinten gondolja végig a dolgokat...

mezga-aladar 2011.09.12. 13:27:16

@Winston Smith: ja ja... a gerinc nem nő vissza... szélavíí...

IntelCorei5 2011.09.12. 13:34:58

@Zébácsi:

"A jó adópolitika próbál igazságos lenni, próbál enyhíteni a társadalmi különbségeken, így járul hozzá ahhoz, hogy minden adózó képességeihez mérten vegyen részt a közteher viselésében."

remélem nem probléma ha kiegészítem: segíti és irányítja a gazdasági/pénzügyi folyamatokat hogy a gazdaság fejlődhessen =GNI gyarapszik.

A társadalmi kultúra függvénye h ilyen adórendszer egyáltalán létezhet e egy adott országban. A "dögöljön meg a másik tehene is" és "csak nekem legyen jó a többi nem számít" mentalitás (adót ? ezeknek?) mellett ez eleve lehetetlen, mivel mindenki mást ért alatta.

mezga-aladar 2011.09.12. 13:48:25

@Hepci: igen... azért a felsorolt munkahelyeknél jellemzőek az alkalmatlan főnökök...

graycivil 2011.09.12. 13:48:37

"Két év vakáció az Alkotmánybíróságnak

Az új törvény viszont egy teljesen más szemléletet honosítana meg: ahhoz, hogy az AB-hoz fordulhasson egy magyar állampolgár, az kell, hogy igazolja az ügyben a sérelmét, s hogy megkísérelje azt a jogsérelmet bírói úton orvosolni: azaz köteles végigjárni a teljes magyar bírói utat.

Ez pedig évekbe és nagyon kemény pénzekbe kerül. Így az AB elé csak hosszú idő - a magyar bírósági eljárás átlagos időtartamát tekintve több év - elteltével, komoly perköltségek viselése után kerülhet egy ügy. Ez azt is jelenti, hogy a szegényebb emberek nehezen tudják majd igénybe venni az AB jogvédelmét - nem valószínű, hogy lenne pénzük egy hosszú perre -, másrészt az AB "teljes üzemének" beindulásához a perek végigfutására is szükség van."

tenytar.blog.hu/2011/09/12/ket_ev_vakacio_az_alkotmanybirosagnak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_12&utm_campaign=index

Ilyen törvények mellett vagy katonákkal fenntartott diktatúra, vagy mindent elsöprő népharag lesz! A fydeszes fiúk nagyon ravaszak...vagy csak gátlástalanok!

Az biztos, hogy ha Orbán a szomszédom lenne, akkor nem a tehenét emlegetném, hanem őt magát. >:-|

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 15:01:53

@korcagyar:

Természetesen nem baj, hogy kiegészítetted, jól írod, köszönöm.

Persze, egy sor más kritérium is van, de abból a szempontból, hogy miért volt hibás az egykulcsos SZJA mostani bevezetése, ezek mellékesek.

Számomra egyébként pont elég alátámasztással bír mindaz, amit vezető közgazdászok nyilatkoztak a II. negyedéves számok ismeretében.

De van, akinek még ez sem elég, így sem fogadja el azt a tényt, hogy a kormány csúnyán mellé nyúlt - és milyen blőd, hogy leginkább azok nem fogadják el, akik csinálták.

További szép napot!

megszűnt 2011.09.12. 15:10:32

@Török Gábor:

Első parlamenti nap, felszólalások után, illetve közben:

Az ellenzék roppant gyenge. Őszintén meglepődtem, hogy gyengébb, mint valaha. Ebbe beleértem Vona Gábort is.

Az országépítő tervben van fantázia.
- munka- szorgalom- tehetség = előre lehet jutni

A szociális problémákra nem hallottam megoldást. Segély helyett egy ugyancsak szerény, de magasabb összeg, de más ötlet, terv nincs. Rengeteg minden lehetne!

A Fidesz kormánynak nincs ellenzéke és azt gondolom, hogy a támogatottsága nőni fog.

graycivil 2011.09.12. 15:21:33

@knausz: "Az országépítő tervben van fantázia. - munka- szorgalom- tehetség = előre lehet jutni"

Az a baj, hogy az egész kormányprogram "csak a fantázia szüleménye". A szlogengyártók hatékonyak, de a gazdasági megvalósítás katasztrofális.

graycivil 2011.09.12. 15:26:43

"Zuhan az Erste és a Raiffeisen a bécsi tőzsdén

A tőzsdei átlagot messze meghaladó mértékben gyengült hétfőn délelőtt a bécsi részvénypiacon a jelentős magyarországi kitettséggel rendelkező Erste Group és a Raiffeisenbank International papírja...Az APA osztrák hírügynökség a magyarországi devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó javaslatnak tulajdonítja a gyengülést."

index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/12/zuhan_az_erste_es_a_raiffeisen_a_becsi_tozsden/

"Elemzők szerint a lépés hatalmas veszteségeket okozhat a bankoknak, emellett a tömeges végtörlesztés devizakereslettel jár, ami jelentős mértékben gyengítené a forintot."

megszűnt 2011.09.12. 15:29:12

@graycivil:

"Zuhan az Erste és a Raiffeisen a bécsi tőzsdén"

20 év után el kell dönteni, hogy a bankok vagy az emberek pártján áll- e a kormány?- tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.12. 15:31:47

@graycivil: az Erstét sajnálnám, illetve új számlavezetőt kellene keresni a cégemnek, a Raiffeisen viszont mehet a levesbe. Olyan elképesztő ügyviteli kuplerájt és lehúzó jutalékokat egyetlen bankban se tapasztaltam.
Friedrich Wilhelm Raiffeisen = F.O.S.

unionist 2011.09.12. 15:32:37

@Akitlosz:
itt az érdekes az, hogy a rendszerváltás idején mennyire ismeretlenek voltak a új politikusok. és az is érdekes, hogy az ellenzéki kerekasztalnál az mdf azt támogatta, hogy a hazafias népfront adja az új államfőt.

ezt akadályozta meg az szdsz. egy nyilvánvalóan manipulatív kérdéssorral. mert a négy kérdésből háromra nyilvánvaló igen volt a válasz. majd az mszp kezdeményzte azt, hogy államfőt közvelten válasszák meg. az alacsony részvétel miatt azonban közvetlen elnökválasztásra nem került sor. és így a korábban megkötött antall-tölgyessi paktum értelmében a parlament göncz árpádot választja meg államfőnek.

a magyarok többsége tulajdonképpen a rendszerváltás óta se nagyon tudja, hogy mire szavaz. egymás után lett itt mindenki átverve. a közélet a választók feje felett történő egyezkedések, és átverések sorozata.

graycivil 2011.09.12. 15:33:11

@knausz: Nem kell nekünk bank, nem kell nekünk pénz, csak kecske az erkélyre. :-)

Orbán ritka primitív frázisokat tud pufogtatni. Katasztrófa ez az ember! (Ezt én, mint Zember mondom.) >:-|

tarackos 2011.09.12. 15:40:29

@Zébácsi: Kedves Zébácsi, viszont megnyugodhatunk, ma megtudtuk, az irány jó csak gyorsítani kell. Ezért kérte Ő a képviselőket, lépjenek a gázpedálra...;)

megszűnt 2011.09.12. 15:42:19

@graycivil:

"Orbán ritka primitív frázisokat tud pufogtatni."

Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen.

Vona Gábor, mint a nyúl. Komolyan mondom, egy-egy polgári körös gyűlésen sokkal határozottabb és bátrabb voltam, mint ő, aki engem képvisel. Borzasztó!:):)

graycivil 2011.09.12. 15:42:35

@graycivil: Amúgy az angliai géprombolások voltak ezen a színvonalon, mint Orbán "bankok elleni harca".

graycivil 2011.09.12. 15:43:26

@graycivil: "Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen."

<:-O

graycivil 2011.09.12. 15:44:12

@knausz: "Szerintem jól beszélt. Meggyőzően és hitelesen."

<:-O

megszűnt 2011.09.12. 15:46:27

@graycivil:

Vona azon törekvését, mely szerint ne fizessük vissza az adósságainkat, hát azt én nem hallottam, hogy annyira mondta volna, elkerülte a figyelmemet..

.. még jó, hogy Orbán Viktor figyelt és akkor rendre utasította. Én már ezelőtt 8 éve gondoltam, hogy vissza kéne fizetni az országét, akkor még családonként, személyre lebontva ment volna ez az akció, ma már sajnos nem.

megszűnt 2011.09.12. 15:51:18

Ellenzék nem valami ellen, hanem saját koncepcióval jöhet létre.

Úgy látom, amíg a támadáson és a személyeskedésen túl nincs más a Parlamentben az ellenzék részéről, addig nem lesz más és nem lehet más politika, mint a Fideszé.

Vannak támadható részek és rések, ilyen pl. a szociális megközelítés, de ezzel az ellenzék részéről senki, komolyan nem él.

graycivil 2011.09.12. 16:08:53

@knausz: Nehéz a Kárpátia hangereje mellett figyelmet kelteni az Egy faun délutánjával. :-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.12. 16:11:17

@tarackos:

Aha, mindezt a Nenyi szellemében, igaz?

Direkt nem figyelem a mai eseményeket, mert érzésem szerint ezek alkalmasak a nyugalmam megzavarására. Este azé' megnézem, milyen farbával áll elő kormányunk.

Szerencsére nem vagyok öreg, de pont emiatt nem tudom egy rövid pendítéssel nyugtázni a történéseket.
A hátralévő évtizedeket szeretnáém viszonylagos nyugiban tölteni.
És ehhez nem szándékozom más országba költözni. Gondolom, mások sem.

Szóval, igazán összekaphatná magát a kormány/T. Ház, ki lehetne végre találni valami olyat, ami a zemberek számára is előremutató.

/Diplomás adó... na ja, persze. Tessék mondani, egy esztergályos szakvizsga mennyit adót jelent majd? Vagy egy ápolói képesítés?/

graycivil 2011.09.12. 16:32:29

"Durva meglepetés érheti a reménykedő devizahiteleseket"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durva_meglepetes_erheti_a_remenykedo_devizahiteleseket.495293.html

"A leginkább negatív következmény azonban a gazdasági stabilitás és megbízhatóság újabb romlása lehet, aminek következtében a befektetők csökkenthetik magyarországi kitettségüket, elsősorban a hitelezési aktivitáson keresztül, ami eddig is kifejezetten nyomott volt - hívja fel a figyelmet az elemző. További negatív következmény a hazai bankszektor leminősítése, és így forrásainak megdrágulása lehet."

graycivil 2011.09.12. 16:38:41

"Orbán háborúban a bankokkal

...a Hajdúszoboszlón tárgyalt eredeti javaslathoz képest kimaradt a mostani bejelentésből, hogy a redenominációhoz a bankoknak kötelezően forinthitelt kell nyújtani az ezt igénylő ügyfeleiknek, akik számára máskülönben lehetetlenné válna az egyösszegű többmilliós végtörlesztés."

stop.hu/articles/article.php?id=933374

Magyarán valóban csak a gazdagoknak (Kósa, FYDESZ-frakció, stb...) lett kitalálva. Pataky Attila könnyei is felszáríttattak a többszáz milliós lakásra felvett 45 milliós hitel "baráti áron történő visszafizetése" okán.

A valóban sz@r helyzetben lévő devizahitelesek pedig rohadjanak meg?

mezga-aladar 2011.09.12. 16:57:48

@graycivil: most esett le? ugyanezt elmondtam péntek délben is...

lehetnék fides szóvivő, aki előre elmondja mit jelent:
amit bejelentenek, milyen TETTEK fogják követni...

nem volt nehéz dolgom. ehhez nem kell vátesznek lenni...
elég a fides alap működési elveit ismerni...

1§ a kasszát meg kell szerezni
2§ a kasszát meg kell tartani és a legjobban kicsavarni
3§ az 1-2§ érdekében miden eszköz megengedett.*

*nemzeti oldal lévén különösen kívánatos bakanccsal átgázolni mindenen és mindenkin, semmi és senki sem számít. ha kell a saját anyját eladja vagy megtagadja egy igaz fidesiszta...

márta)) 2011.09.12. 17:45:37

poszthoz.:)

Török Gábor!

Nagyon jó a poszt, mint mindig.
Jót tesz a léleknek olvasni, mikor valaki így nyilatkozik a kollégájával, barátjával, ismerősével eltöltött időkről, ami már soha nem jön vissza.
Na. Igen. milyen is lehetne az poszt, a tartalom amit a TG. is. Csak ilyen.

**
:))

"Az MSZP üdvözli Giró-Szász András kinevezését, a szocialisták szerint személyében olyan szóvivő érkezett a kormányba, akinek szakmai felkészültsége és politikai ismeretei meghaladják ciklusbeli kollégái képességeit.

"Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írta: mivel nincs olyan feladat, amelyet Giró-Szász András rosszabbul látna el, mint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének posztját meg kellene szüntetni

Ha a jövőben Orbán Viktor valamit nem személyesen akar közölni a nyilvánossággal, immár rendelkezésére áll a Miniszterelnökségen Giró-Szász András, és választhat a szakmai szóvivők, Czomba Sándor és Garamvölgyi László közül is - írta Török Zsolt, megjegyezve, ha a kormányfő ragaszkodik Szijjártó Péterhez, tevékenységét finanszírozzák a Fidesz pénztárából.

"A kétmilliós szóvivő immár fölöslegessé vált; ez az átalakítás egyszerre jelentene minőségi cserét és komoly megtakarítást" - közölte a szocialisták szóvivője"

profitline.hu/hircentrum/hir/241837/MSZP:-szunjon-meg-a-miniszterelnoki-szovivo-posztja

Ilyen ez.) Ha elfogadnak, elismernek valakit.

:)

nyünyüge 2011.09.12. 18:08:49

@knausz:
Mondod, miközben időnként az Audi professzionalizmusáról írsz - amikor arra van érkezésed.
Az Audi az emberek pártján áll?
A kormány, amikor az Audinak kedvez egy adókedvezménnyel, az emberek, vagy az Audi pártján áll?

Ne legyünk már ennyire primitívek !

Az ember esze megáll - "a bank jól jár, ha hamarabb és egy összegben fizet az adós" - akinek ilyen mondat kijön a száján, annak fogalma sincsen a pénzpiac működéséről és pénz és a gazdaság viszonyáról.

wowerman 2011.09.13. 15:01:40

@Letícia: ki másra? az elsőzés tevékenysége kb a 10 évesek vagy a 100 IQ alattiak tevékenysége :)

G.A.P. 2011.09.14. 09:33:06

@Trompf: főztek, báloztak (ami amúgy jótékonysági célú), szerveztek szakmai és társasági programokat, jócskán 2010 előtt is. Mindez azért lehet működőképes, mert a politikától tudatosan távolságot tartó szakmai szervezetről van szó.
Ennek nyilvánvaló jele az is, hogy a tagok között nincs párt v. kormányszóvivő.
A 20 fős apparátusnak gondolom a főzős csapat tagjai is örülnének, mivel - amennyire tudom - jobbára egyedül, max. 1-2 kollégával nyokják az ipart (viszik vásárra a bőrüket ha úgy hozza).

G.A.P. 2011.09.14. 09:42:37

@Trompf: Szerintem a kormány vagy pártszóvivő meghatározóan és legelsősorban politikus. A többi szóvivő alapvetően szóvivő vagy a képviselt szervezet talpraesettebben válaszoló, szakterületében jártas dolgozója.
Nem igazán van átjárás a két kategória között. Persze van kivétel, de az történet aztán tényleg "magáért beszél" (Szollár Domokosra gondolnék).
Az apparátusban, járandóságokban, egyebekben érezhető eltérés meg fényévnyi, amit szerintem egy fenti bejegyzés ( igényes 2011.09.12. 09:44:59) zseniálisan érzékeltet. :-)

anytwo 2011.09.22. 16:02:39

"ha az alapvető kérdések többször és hangosabban megfogalmazódnának,"

No hát akkor Gábor, mi lenne ha megfogalmaznád ezeket a kérdéseket itt a blogon, illetve akár választ is adhatsz :)

yechua 2011.11.04. 20:34:03

Lehet, hogy ezt már senki se fogja olvasni.
De, talán Török Gáborra még hallgat G.Sz.A.
El kellene mondani neki, Gábor, hogy kezd ugyanolyan arrogáns f#szkalap lenni, mint Szíjjártó.

Rövid két hónap alatt

sashimi 2011.11.13. 16:15:29

Szasz Andras a jelek szerint jól teszi, ha nem kerül sánta kutyák közelébe:

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/12/giro_szasz_andras_leminositette_a_fitch_et

Lucilius 2011.12.17. 20:17:23

"„sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magán-nyugdíjpénztári tagok döntöttek arról"

köszönjük András, leülhet.
süti beállítások módosítása