Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
nov 21
18:56

Sokat vártunk rá, most végre itt van: Lázár János benyújtotta a parlamenti választási rendszerre vonatkozó javaslatot. A témáról már elég sokat írtam, legutóbb éppen arról próbáltam meggyőzni az olvasókat, hogy „bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában nem jön el a Fidesz örökké tartó országlása”. De azért megpróbálják...

Kezdjük a legfontosabbal: a választási rendszerek világában – bármennyire is szeretnék ezt sugallni a téma egyes szakértői – nincs (illetve: sincs) királyi út. Az egymással nehezen összeegyeztethető célok közötti választás politikai jellegű, s mint ilyen, vitatható és szerencsére vitatott is. Hogy csak a legegyszerűbb példát vegyük: az arányosság és a kormányozhatóság egyaránt fontos szempontját leginkább csak egymás rovására lehet érvényesíteni – minél arányosabb a rendszer, annál nehezebben jön létre kormányképes többség, és minél többet teszünk a kormányképes többség érdekében, annál kevésbé lesz arányos a rendszer.

Biztos nem venném tehát a bátorságot, hogy objektív „elemzői” véleményt mondjak a javaslatról, a véleményem ugyanis itt biztosan szubjektív és alapvetően politikai (ami nem azonos a pártpolitikaival). Ezek figyelembe vétele mellett jelzem, hogy nekem alapvetően kevés bajom van az új javaslattal. Nem azért, mert a Fidesz olyan gáláns ajánlattal állt elő, hanem annak ellenére, hogy a Fidesznek ezúttal is erősen maga felé hajlik a keze. Ha azonban nem a jelenlegi erőviszonyokból és szereplőkből indulunk ki, hanem csak magát a rendszer tekintjük, akkor szerintem nyugodt szívvel kijelenthető, hogy ez a választási rendszer alkalmas arra, hogy kifejezze a választói akaratot és stabil kormányzó többséget teremtsen. Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy a korábbinál valamivel egyszerűbb, átláthatóbb lesz a választás, ez a legitimitás szempontjából kulcskérdés. Mindez akkor is igaz, ha tudom, hogy például a második forduló eltörlése alapvetően integrációra, választás előtti koalícióra kényszeríti a feleket. Ám ez is egy tipikusan értékválasztásos (és nem szakmai) kérdés: mit tartunk fontosabb értéknek, a választás egyszerűségét vagy a pártrendszer pluralitását?

Az ördög persze a részletekben rejlik, az első elemzések ezeket már szépen számba is vették, felesleges lenne itt is megismételni. Számomra a legérdekesebb most az, hogy mit árul el ez a tervezet a készítői gondolkozásáról. A javaslat ugyanis a mostaninál többségibb és aránytalanabb rendszer felé mutat, olyan felé, ahol csak a saját oldalukat uraló, egységbe tömörült pártok képesek nyerni, ahol a kis pártok számára az indulás sem egyszerű, s ahol a jelenleginél könnyebben lehet akár kétharmadot is szerezni.  Ha a Fidesz, amelynek most lehetősége volt bármit az asztalra tenni, valóban ilyen rendszerben szeretne legközelebb versenyezni, az két dologra utalhat:

1. Annyira bízik magában a párt, hogy komolyan számol azzal, 2014-ben is a legtámogatottabb politikai erő lesz, amely az egyéni választókerületek többségét elviheti, ahonnan még „győztes” töredékszavazatokat is garmadával szerezhet. Mint ahogy abban is bízik, hogy 2014-re sem jön létre vele szemben egységes baloldali-liberális választási koalíció, továbbá a Jobbik sem lesz olyan erős, hogy több helyen relatív többséget szerezzen.

2. A Fidesz bizonytalan abban, hogy 2014-ben ez lenne a helyzet, de azzal számol, hogy jövőre még pontosan ilyennek látszik majd a magyar politikai erőtér, s ezért csökkenő fölényével – akár egy kifejezetten alacsony részvétel mellett (lásd érvényességi küszöb eltörlése) – is képes lehet egy előrehozott választáson a fölényes győzelemre, sőt, akár a kétharmad újbóli elnyerésére.

Minden más esetben hatalmas öngól – azaz akár egy másik politikai formáció kétharmados többségét elősegítő és ezzel a mostani „vívmányokat” veszélyeztető - lehet ez a kétségtelenül a Fideszre szabott tervezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr783401707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Manipulálná a választásokat a Fidesz 2011.11.23. 21:38:55

A Centrális erőtér olyan választási törvényt akar elfogadtatni az országgyűléssel, amely reményei szerint még akkor is hatalmon tarthatja, ha a választók többsége el akarja zavarni. Az előzetesen vártnál is aránytalanabb javaslat minden részletében a K...

Trackback: Új magyar választási szisztéma 2011.11.23. 21:23:33

Már volt róla szó pár hónapja, most került ismét elő az asztalfiókból, bár a javaslat amit Lázár úr benyújtott, még egy kicsit kedvezőbbre vette a dolgokat a jövendőbeli nyertesnek. Arról van szó ugyanis, hogy Lázár úr, vagy az, aki ezt az egészet kita...

Trackback: Választás 2012? 2011.11.23. 12:22:58

Pár napja még azt írtam, hogy kizárt egy előrehozott választás. De olyan biztos ez? Sok minden utal ugyanis arra, hogy akár ez is benne lehet a pakliban. Az ellenzék persze nem követel ilyet, nincs is érdekében. Ugyanez a FIDESZ-ről viszont már nem biz...

Trackback: Dübörgő gazdaság: folytatódik az adócsökkentés 2011.11.22. 11:09:11

A megszorításokat következetesen elutasító kormány a költségvetésbe befolyó többletbevételeket a fogyasztási adók csökkentésével szedi be....

Trackback: Minden szentnek 2011.11.22. 08:56:01

Lázár javaslata a többségibb és aránytalanabb rendszer felé mutat, ahol a jelenleginél könnyebben lehet akár kétharmadot is szerezni.

Trackback: Minden szentnek 2011.11.22. 08:56:01

Lázár javaslata a többségibb és aránytalanabb rendszer felé mutat, ahol a jelenleginél könnyebben lehet akár kétharmadot is szerezni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2011.11.23. 09:38:18

@concret: jobbikra is? Az melyik klub?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.23. 09:38:39

@aszekelyek: Orbán valamivel nagyobb arányban szokott győzni a belső választásokon, mint anno Kim Ir Szen vagy Enver Hodzsa... Honecker pedig egyenesen szánalmas hozzá képest... :D

inreallife 2011.11.23. 09:43:06

hoppá! apa kezdődik. :)
már többször mondtam, hogy a navracsicsban én több fantáziát látok, és lám. :)))

"Az árnyékbirodalom elsősorban Navracsics Tiborra utal, aki forrásaink szerint lassan, de biztosan nagyon erős pozíciókat szerzett. Orbán ráadásul egy másik harcban már beszorult egy kormánytag mögé - a Hoffman Rózsa körüli oktatási vitákban (akivel Pokorni Zoltán nyíltan szállt szembe) kénytelen volt saját testével védeni az államtitkárt a támadások ellen, amikor azt mondta: “aki egy minisztérium vagy egy államtitkárság által benyújtott tervezetet minősít alkalmatlannak, az a teljes testületet, végső soron pedig őt magát tekinti annak”. (Pósán László az oktatási bizottság fideszes alelnöke felvetette: általános vitára alkalmatlannak kellene minősíteni a Hoffmann Rózsa által benyújtott törvényjavaslatot.)"

aszekelyek 2011.11.23. 09:44:53

@Akitlosz: HA kifejtenéd... megköszönném. Miben tértek el ők annyira, hogy ezt írod? Nekem pld van olyan testvérem, akinek nem nehéz Mongoliában helyi lakosnak kiadni magát:) Az ő lánya örökölte az ázsiai arcszerkezetet, szem vágást de a fia nem, ő a mamája és hatalmas, kerek barna szemei vannak, és sűrű göndör haja. Inkább kun-fajta nasszümű legény:) Éjjel, nemtalálod ki, melyik csatornán ment , Arany János verse, jut eszembe,... két fiáról szép Enének... , a tv2-n. KI lehet pipálni. érdekes, ez mindig csak éjjel megy, amikor lehetőleg senki nem nézi:) Nekem csörgött a vekker, csak azért láttam, dolgom volt. Nem tanítják , sztem ezt. :)

Szimba 2011.11.23. 09:48:38

@Hepci:

Igen, köszönöm!!!! Képzelj el engem egy Hálaadás napi vacsorán:-((((
Kiirtják az indiánokat, aztán meg hálát adnak:-(((
Mindegy, majd befogom a szám, és eszem.

teevee 2011.11.23. 09:53:48

@aszekelyek: Amit írtam (@teevee: ), azt persze ki is próbáltam.

Nem tudom mi az ami még mindig nem világos.
Minden blog.hu-s blogon, ahol a "sza-ros" (kötőjel nélkül) a tiltott szavak listáján van, ott pl. asz-áros, bész-áros, mész-áros stb. szavakat tartalmazó kommenteket szűri a blogmotor.
Felhívom a figyelmedet, hogy a tiltott szó teljes előfordulását keresi (ékezetek nélkül), tehát nem a tiltott szó töredékét. Pl. a szár és ugyanez ékezetek nélkül nem tiltott.

De végülis, ha Te is azt állítod, hogy az itteni tevékenységed nem több ökörködésnél, akkor megtaláltuk a közös nevezőt.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.23. 09:56:09

@inreallife: NAvracsicsék most egy nagy győzelem küszöbén vannak. Megszerzik az okmányirodákat a BM-től. Itt nemcsak az okmányirodákon van a hangsúly, hanem a mögötte álló évente több tzmilliárdos informatikai tendereken. Ezek mögött akkora nyereség áll, ami talán az autópályaépítéseknél is nagyobb hasznot termel.

aszekelyek 2011.11.23. 10:02:46

@lüke: Nagyon jó. :) Orvooos? Akkor Guttenberg nem túlzott.... Ez esetben kétségtelen, hogy remekül ért a gazdasághoz. Jézuuuusssss.. Appendix sztem féregnyúlvány:) Azzal egyetértek, hogy lekopaszított de még mindig látok fűrésszel ólálkodókat. Zsebüket tartva. Gondolom te is tudod, vannak hullagyalázók is.

Átverés! 2011.11.23. 10:04:30

@aszékelyek:

Így igaz! Jelenleg ez a realitás.

aszekelyek 2011.11.23. 10:05:11

@Akitlosz: ezesetben egyetlen demokrácia van. Az, hogy miről szavaznak, a témát, kik és hogyan adhatják? Mert az nem mindegy.

aszekelyek 2011.11.23. 10:16:28

@lüke: Lükém, hát kérdezd meg csak a leánykádat, hogy a választás mennyire szokott sikerülni ésszel:) Azé nem megy, tömegesen. :) Sztem ő azt is tudja, mik a kritériumok, ahhoz, hogy egyén erre képes legyen.

2011.11.23. 10:19:07

@aszekelyek:" Randa szadistákat idéző csúsztatás az, hogy pénzünket a pártnak. Az adóinkat az államkasszába fizetjük be, Magyarország minden lakójának emberhez méltó élet biztosítása céljából. "

Amiből a párt kétmarokkal vesz. Morál, etika!
Emberhez méltó élet????
Te jó ég! Mennyit fizetnek, hogy ezt leírd? Van otthon tükör?

Ja, ne a Gyurcsánnyal példálózz!
Mert ők is!
A fidesz különb, nem?
Vagy csak egyszintü? Nem , kétszínű! Ja,

messi-asz 2011.11.23. 10:29:16

joreg! mizu ZOMBIA '-ban ? és épül a parlamenti Új-Zséland ? Jó reggelt Úrhatnám !

messi-asz 2011.11.23. 10:30:41

@ciceró: a net sztráda? hm mér igazi nincs is... annál minden jobb most...

még stadionok is... nem vennék rájuk mérget. csak cirkusz lesz, de kenyér nem...?

messi-asz 2011.11.23. 10:31:40

mik a hírek? ki lopott ma? és a címlapon? nem volt halálhír? ma sincs ünnep...

márta)) 2011.11.23. 10:40:45

Nagyon csúnyán végződik az egyszerűsített vállalkozói adó módosítása körüli huzavona. Eldőlt ugyan, hogy az eva kulcsa 37%-ra és az árbevételi határ 30 millió forintra emelkedik, azt azonban még mindig homály fedi, hogy a jövő januárban életbe lépő változások nyomán miként változik a költségvetés bevételi oldala"

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, az eva módosításának egyik beterjesztője hétfőn a költségvetési hatást firtató kérdésre úgy fogalmazott, hogy "ha meg tudná mondani, mennyi adóbevétele lesz jövő ilyenkor a magyar államnak, akkor a közgazdasági Nobel-díjra jelentős eséllyel pályázhatna".
Nagyvonalúan megállapította ugyanakkor, hogy a módosítások következtében növekedhet a költségvetés bevétele jövőre. "

Hm. Nahát! Ez nagyon pontos megfogalmazás? Hát.Igen. Nincs náluk a bölcsek köve, aki tud jobbat álljon vele elő")
Az, hogy itt, ebben az ügyben" sem készült hatástanulmány, az már csak szinte természetes.
Tudható már, hogy kapkodás. össze-vissza nyilatkozás jellemzi (többek között) a kormány munkáját.
hm?
:)

márta)) 2011.11.23. 10:43:03

Bocsánat!
:)

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nyiltan_torvenyt_sert_a_kormany.158805.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&ut

Ez meg lemaradt. Egyébként nagyra becsülendő, hogy legalább nagyvonalúan nyilatkozik a Lázár J.

:)

aszekelyek 2011.11.23. 10:44:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: Bla, bla,... , bla, bla..., bla... Valójában m i is a te problémád?

messi-asz 2011.11.23. 10:45:17

már kibujnak az ebadó alól... nyávogni tanítják a kutyákat:)))

hircsarda.blog.hu/2011/11/22/ebado_csalok_tanitjak_nyavogni_a_kutyakat

aszekelyek 2011.11.23. 10:47:32

@Akitlosz: Igen ez vesszőparipám , a fenntartható fejlődés. Sosem kellett fenntartani. Magától ment. Eufémizmus.

márta)) 2011.11.23. 10:49:04

Matolcsynál csak két rosszabb pénzügyminiszter van az unióban
A Financial Times idén is összeállította az Európai Unió 19 legnagyobb országa pénzügyminisztereinek rangsorát.

A Magyarországot képviselő Matolcsy György, akárcsak tavaly, most is a 17. helyen végzett, csak az olasz és a görög pénzügyminiszter szerepelt rosszabbul. "

atv.hu/cikk/20111123_matolcsy_hatul_kullog_az_unios_penzugyminiszterek_listajan

A két emlitett országot már "helyretette" :) Merkel és "csapata".
És hát ugye, mi meg ott vagyunk a nyomukban)
Fantasztikus siker? ez is.
Persze az IMF, és hát az a "fránya" müködni nem akaró gazdaság. :))
hm?

messi-asz 2011.11.23. 10:49:40

újabb kutyabőrt húznak le a magyarról...

márta)) 2011.11.23. 10:50:46

Nagyon jó! "nyávogni tanitják a kutyákat".

:))))

Némelyek meg ugatni tanulnak.
Van ilyen.

:)))

aszekelyek 2011.11.23. 10:53:14

@teevee: Ezzel a sza-ros témával kapcsolatban csak egyet írtam komolyan. Azt , hogy aki fizet, az diktálja , mi a tiltott. Más dolgokban persze sokat gondolok komolyan.

márta)) 2011.11.23. 10:57:12

Nálunk jelenleg nincs mozgástér jegybanki beavatkozásra, így leginkább abban bízhatunk, hogy gyorsan megállapodunk az IMF-fel, ami még borongós hangulatban is nagy valószínűséggel forinterősödést eredményezne"

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/csak_az_imf-megallapodasban_bizhatunk.158838.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_camp

Hm. Ezt már nem is kell tulságosan kommentelni. Elzavarjuk? visszahivjuk az IMF-et. "Ha jön az IMF. én el"). szóval szánalom, és nevetséges.
hm?

aszekelyek 2011.11.23. 10:58:47

@szoja122: Még a végén kitaláljuk Magyarországot:)

aszekelyek 2011.11.23. 11:02:40

@márta)): Népszabi olvasóknak és portfolionak.

teevee 2011.11.23. 11:05:41

@aszekelyek: Aha. És abban az egy dologban is tévedtél, mert a bloggazda állít(hat)ja össze a tiltott szavak listáját.

A szövegeidből nem derül ki, hogy mit gondoltál komolyan és mi az ökörködés. Ne csodálkozz, ha az így kialakult kép Rólad az ökörhöz hasonlít.

ssi 2011.11.23. 11:07:53

@szoja122: @2llkedő:

a hasonló körbe tartozó kormányintézkedések közvetett hatásai se jobbak: túlbonyolított/taktikázott hatalom gyanakvóvá teszi embereket .. akár több generációra is

tegnapi Civil a pályán műsorban Csernus doki mondta: lesz majd egy nagy dráma, katarzis és utána nem összeomlás jön, hanem végre a felemelkedés (még nincs a neten a videó) .. gondolom egy új politikai elitre is utalt (késve kezdtem el nézni)

messi-asz 2011.11.23. 11:07:54

@márta)): szerinted...

ezt a NAGYKUTYÁK is fizetik? róluk is lehúznak egy újabb kutyabőrt?

vagy:

"az erősebb kutya b@szik (fizetni)" ?

márta)) 2011.11.23. 11:16:08

@messi-asz:

Tessék? Nem igazán értem. Mármint az eva-t, vagy az ebadót??

Utóbbit elárulom, neked, hogy a nagybetűs nép többsége nem fogja fizetni.

2llkedő 2011.11.23. 11:21:28

@manyike: "tegnapi Civil a pályán műsorban Csernus doki mondta: lesz majd egy nagy dráma, katarzis és utána nem összeomlás jön, hanem végre a felemelkedés"

Vízöntő korszak kezdete 2012 dec. 21.

""""Ha magas tudatossági szinten éri az emberiséget a Vízöntő korszak eljövetele, akkor annak fő célkitűzései, értékrendje is ilyen szinten fog megnyilvánulni: ez pedig nem más, mint a szabadság, és a szeretet eszménye. Az emberiség fénylényként az ötödik dimenzióba emelkedve ezen minőségeket a maguk teljességében lesz képes megélni. A boldogság kora fog ránk köszönteni, az Aranykor.
Ahhoz, hogy ez megtörténjen, fontos, hogy ne csupán a racionális érvekre hallgassunk, hanem a szívünk parancsára is. Legyünk nyitottak a történésekre!
A megérzéseinken keresztül tudni fogjuk, mit kell tennünk, a megfelelő segítséget is mindenki egyénileg meg fogja kapni. Ha képesek vagyunk szép fokozatosan feladni az egót és önzetlenül cselekedni, akkor olyan lehetőségek fognak megnyílni előttünk, melyekről még nem is álmodtunk! Ha kitűzzük magunk elé célként a magasabb tudatra való ébredést, a megvilágosodást és elkötelezzük magunkat a szellemi fejlődés iránt, akkor - ráhangolódva a magasabb dimenziókból áramló üzenetekre - minden esélyünk meglehet arra, hogy részeseivé váljunk ennek a világnak és az Aranykor váljon valósággá! """""

márta)) 2011.11.23. 11:41:20

Matolcsy ijesztő víziói
Ha ilyen a győzelem, milyen lehet a vereség?"
:)

Matolcsy nem lehetett könnyű helyzetben, mert alig egy nappal a váratlan hátraarc előtt még arról beszélt, hogy a kormány nem az IMF-fel, hanem éppen annak ellenében kíván cselekedni. Ennek fényében retorikai bűvészmutatványra volt szükség, hogy ne kelljen látványosan szembe köpnie saját magát és a Fidesz összes korábbi megnyilatkozását, amire elvileg két lehetőség volt: vagy racionális elemzéssel levezeti, milyen indokok alapján kényszerült a kormány megtenni ezt a lépést, hangsúlyozva, hogy ezt követeli mindannyiunk érdeke, vagy előáll újabb süket demagógiával, kitartva a "mi sosem tévedünk és mindent jól csinálunk" álláspont mellett.

A leginkább meghökkentő eszmefuttatás a következő felsorolás volt: a Fidesz-kormány 18 hónap alatt képes volt nem sarcoló eszközökkel helyreállítani az ország mozgásterét, csökkenteni az államadósságot és növelni a foglalkoztatást! Itt már egészen nyilvánvalóvá vált, hogy teljesen hülyének nézi az embereket, amihez a parlamenti fideszes többség csendben asszisztált.

Egyszerűen arcátlanság sarcolás nélküli eszközökről beszélni, amikor sarcok sokaságától szenvedünk: fejben tartani is nehéz az új adókat, a régiek jó részét emelték, akárcsak a járulékokat és illetékeket, nem beszélve az egyéb megszorító lépésekről, a szociális háló megnyirbálásáról, a rokkant- és korengedményes nyugdíjakról stb.
Lehet, hogy ezek elkerülhetetlen intézkedések, de legalább ne hazudják azt, hogy nem azok, amik: sarcok.

Ami a mozgásteret illeti, ma jóval kisebb, mint Bajnaiék idején, ha nem így lenne, ugyan miért kullogtunk vissza az IMF-hez?...""

www.168ora.hu/buxa/matolcsy-gyorgy-imf-allamadossag-86380.html

hm. Hoztam egy kis olvasmányt :) Persze , hogy megszoritás, parasztvakitással tüzdelve, a kormány eddigi intézkedése.:)
Persze, visszakullogunk a IMF-hez, mert már nem haladunk, hanem rohanunk a szakadék felé.
.......................................................
) „a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt.
Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért.”

Bajnai politikai szerepvállalásáról ezt mondta: ”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa.

Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag.
A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét."

******

Ez pedig már itt, a szokásos mantra. Mert hát igy is lehet......

hm?

:))

márta)) 2011.11.23. 11:43:35

Bocsánat!!

Ő meg a Bajnai. Bezony!!

:)))))

menőmano 2011.11.23. 12:15:08

Mi baj van?? Mi történt??
Ja. Semmi különös??

Szavazati jog a külhoni magyar állampolgároknak "

kitekinto.hu/karpat-medence/2011/11/23/szavazati_jog_a_kulhoni_magyar_allampolgaroknak

Én totálisan, ) nem értek egyet a külföldön élő állampolgárok szavazati jogával. Még ha rendelkeznek is itt állandó lakhellyel. Itt kellene élni (is) ide fizetni az adókat, megélni a minden napokat.

oszt.jónapot!!!

:)))

ssi 2011.11.23. 12:15:44

mai árfolyamok: 310 és 250 felett
lehet, hogy az IMF megállapodás megszületését sokkal előbbre kell hozni és nem mi fogjuk a feltételeket diktálni?

@2llkedő: :))) oké :) de ebből sok megfontolandóból mire van esély ... nálunk?

@poszthoz újabb szempontok .. elgondolkodásra
"ha a 2010-es választásokat már az új rendszerben tartották volna, a Fidesznek most nem kétharmada, hanem háromnegyede lenne... Angyalföldön ugyan a szocialista Tóth József nyert, de választókerülete nagy részét az új rendszerben Újpesthez csatolnák, ahol a Fidesz jelöltje az első fordulóban hatezer szavazattal nyert, míg Tóth előnye csupán kétezer szavazat volt ..

győztes jelölt egymaga több töredékszavazatot visz az országos listára, mint amennyit a vesztes jelöltek összesen .. jelöltállítás feltételeinek nehezítésével eleve hátrányba hozza a kisebb pártokat... előfordulhat, hogy egy választókerületben csak egy ellenzéki jelölt indulhat, ez pedig a győztest erősítő rendszerben az ellenzéket is aránytalanul megerősítheti."
index.hu/belfold/2011/11/22/a_gyoztes_tenyleg_mindent_visz/

@messi-asz: @ciceró:
látható jobb kézzel láthatóan minden fantasztik tervbe kockázatosan is belevágnak
láthatatlan jobb agyfélteke láthatatlanul is újabb milliárdokat biztosít be köreinek

2llkedő 2011.11.23. 12:27:31

@manyike: """"Ha képesek vagyunk szép fokozatosan feladni az egót és önzetlenül cselekedni, akkor olyan lehetőségek fognak megnyílni előttünk, melyekről még nem is álmodtunk!"""""

No ez az! A fidesz részéről az ego feladása lehetetlen. Én ezt a 2012 év végét ténylegesen változásnak gondolom. Vagy megyünk a süllyesztőbe, vagy az értelmesebbje (Pokorni, Áder..) elzavarják ezt az egoistát, és megnyílnak a lehetőségek arra, hogy végre az árkok be legyenek temetve. Talán ha nem egymás ellen, hanem egymással vállvetve "harcolunk", akkor eljöhet egy új kor számunkra.

messi-asz 2011.11.23. 12:29:56

@manyike: akkor nézzük, honnan fúj a keleti Széll...

1. kb két éve kezdte Zoboki-Demeter a kínai pajtásokkal az "együttműködést". volt réjdióban is a siker sztori. idejöttek, ferdeszemmel megnézték a MÜPAt és látták, hogy jó...
megrendeltek egy "ugyanolyat", aminek a müpe a 1:10-es makettje...
na kb féléve az elkészült terveket nem fizették ki > Zoboki csőd... megy a levesbe

2. a lengyelek most jóban vannak megint a kínjaiakkal... de előtte rosszban voltak... nagy országos tender: kínai cég nyer... kifizeti állam... de a kínai b@szik fizetni a lengyel helyi alvállakozóknak akik megcsinálták...
végeredmény: a lengyel kisközép stb cégek INGYEN megépítették kommunista felajánlásból...
a kínaik nyomát meg bottal üthetik... elvitték a lét...

3. a kínjai ingatlan lufi a szellem(alpok)városokkal "révbeér" és leparkol a magyar gyorsnaszád mellé

index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/23/osszeomlas_szelen_a_kinai_ingatlanpiac/

2llkedő 2011.11.23. 12:32:08

@manyike: A választásokkal kapcsolatban annyit, hogy a fidesz saját magára próbálja formálni a választási rendszert. Azt elfelejti, hogy nem csak határon belül, de határon túl is egyre jobban kiábrándulnak belőle. Ez viszont azt eredményezi, hogy másoknak ad esélyt a korlátlan hatalomra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.23. 12:33:29

@manyike: most éppen a nagy győzelem után van Matolcsy, kicsit hagyhatnák megpihenni/ünnepelni. A legtevékenyebb embernek is szüksége van némi regenerelódásra egy brutális öntököndöfés után...
Vagy lehet, hamarosan szükség lesz még egy, még nagyobb győzelemre, vagyis lemond?

messi-asz 2011.11.23. 12:35:36

@Hepci: és akkor ki fogja diktálni az imf nek a feltételeket... a kardforgató jobbkéz nélkül... a vargának összekócolják a tekintetét?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.23. 12:47:12

@messi-asz: OV megdugja Irinát és mindenkinek jó lesz.
?

ubul2000 2011.11.23. 12:50:58

@márta)): neked már jól megy :)) hm

2llkedő 2011.11.23. 12:55:30

Ismét 310 felett az ájró.

hoplita 2011.11.23. 12:59:26

@aszekelyek:

"....RG MÁR MEG EZT A NÉMETEKNEK LÉCCI. nÁLUK AZ ÚJFASISZTÁK KÖZÉ BEÉPÍTETT EMBEREIK ELLENÉRE IS TIZEKET GYILKOLTAK LE A SEJTJEIK ÉS EGÉSZ NÉMETORSZÁG BÉNULT A DÖBBENETTŐL, HOGY A HATÓSÁGOK MIT PÖCSÖLTEK ENNYI IDEIG. mIÉRT NEM KAPCSOLTÁK LE ŐKET...."

Hülye picsa, egyébként mit kiabálsz...

hoplita 2011.11.23. 13:01:04

@graycivil:
Egyiket se, de tőled méltatlan a támadás feléjük, te szarcsimbók.

hoplita 2011.11.23. 13:04:58

@aszekelyek:
Na, csak gyött valami, siksze.:)))
A papi karácsonyra....:DDD
Mivan, felvette a keresztet????:))))
Slomó egy ortodox geci, de hogy mazsihisz, vagy valami talmudista patkánylyuk, nekem egyre megy.
Az ingyenélés a közös nevező ezekben.

ssi 2011.11.23. 13:06:30

@2llkedő: :)) lehet: időzítést nem 2014-re tervezik .. még nem tartozik ránk

@Hepci: reakciók bekalkulált. lepattan. csak a saját tervek léteznek, rendületlenül

pl. Matolcsy más státuszt kap/fölfele bukik/csak agytröszt lesz?
"egyik miniszter úgy fogalmazott: a miniszterelnök kormányátalakítási szándéka „benne van a levegőben, érezhetően” .. talán nem véletlen, hogy Rogán néhány hete Washingtonban járt, múlt pénteken pedig Lázár társaságában Rogán tárgyalt az IMF-delegációval a Parlamentben. Míg Matolcsy péntek reggel „körülbelül 10 percet szánt az IMF-tárgyalásra"
nol.hu/lap/mo/20111123-_benne_van_a_levegoben_

@messi-asz:
"Októberben 39 százalékkal zuhant a kínai ingatlanértékesítések száma a tizenöt legnagyobb városban az egy évvel korábbihoz képest egy kiszivárgott kormányzati dokumentum szerint; a helyzet kezd riadalmat kelteni az ország pénzügyi rendszerével kapcsolatban - írja a Napi Gazdaság [1]."
index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/23/osszeomlas_szelen_a_kinai_ingatlanpiac/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.23. 13:10:02

@manyike: Matolcsy tárca nélküli miniszternek lenne a legalkalmasabb.
Be se kellene járnia...

2llkedő 2011.11.23. 13:23:46

@Hepci: Eddig is az vót. A zaszonynál van a tárcája, ezért nem boldogul azzal a nyamvadt pézzel.

nyünyüge 2011.11.23. 13:56:51

@manyike:
"múlt pénteken pedig Lázár társaságában Rogán tárgyalt az IMF-delegációval a Parlamentben. Míg Matolcsy péntek reggel „körülbelül 10 percet szánt az IMF-tárgyalásra"

Ezt nagyon nem értem. A meglévő hitel tárgyában a kormánnyal és a jegybankkal van "jogviszonyban" az IMF. Az új készenléti vagy akármilyen hitel tekintetében ugyancsak a kormány és a jegybank az IMF tárgyalópartnere.

Lázár meg Rogán miként tárgyalhat? Ővelük konzultálhat az IMF, ők konzultálhatnak az IMF-fel, de hogy tárgyalni? ?!?!

messi-asz 2011.11.23. 14:02:33

@nyünyüge: összecsúsztak a dolgok...

kormány = képviselők = fides = zorbán = 2/3 = anép ... stb

nyünyüge 2011.11.23. 14:24:47

@messi-asz:
mindig elfelejtem, kétharmados centrális erőtérben meg nemzeti együttműködés rendszerében leledzik mindenki (aki valami gonoszsággal nem írta ki magát belőle)

ssi 2011.11.23. 14:30:09

@nyünyüge: még nem szoktad meg, hogy épp meglepődsz? az IMF ott van, nem is értem a meglepődésedet :))))

@Hepci: :))) fantázia+bátorság+hatalom+kihagytam vmit? - nincs lehetetlen .. legfeljebb a süllőszint

messi-asz 2011.11.23. 14:54:24

ki a felelős poszthoz jött egy szavazat... benézett reklamálni a PÁRTirodába?

pedig nem a fides tehet arról hogy egyre rosszabb... elmúttnyóccév, németek, és máshol egyébként is nagyobb válság van, a fides mentett meg miket míg a többi ország belepusztult...

mostmá mindenhol fog állni egy ÁVÓ s uppsz egy TEK es legény

index.hu/bulvar/2011/11/23/megvertek_az_ujbudai_fidesz-iroda_ket_munkatarsat

messi-asz 2011.11.23. 15:00:28

érdekes...

nem volt idejük elmondani?
elmútttnyóccév/fleto Qrta el/ésmindenországbanrosszabb...

vmi rövidebb, frappánsabb mantra kell... erre már néha nincs idő végig mondani...

1-2 másodpercnyi, amíg a szívlapát lesújt...

lüke 2011.11.23. 15:12:32

@aszekelyek
az egrit?
jó veszek egyet!

szoja122 2011.11.23. 15:20:47

@aszekelyek:
"Hol írtam olyat, hogy minden amerikai bankár zsidó? Ne próbálkozzál édes gyerekem...."

Hol írtam az hogy Te azt írod hogy minden amerikai bankár zsidó?

A kérdő mondat nem kijelentő! Azért kérdeztem, mert Te fontosnak tartottad kiemelni. Ne próbáld a lényegről elterelni a szót édes gyermekem....

Értelek, akkor viszont állítom, hogy a honi jobb oldal rendszeresen és genetikus késztetéssel rátör a magyar nemzetre.

Lásd:

I és II világháború, Trianon.

Csak a fontosabbakat említem. De lehetne régebbről is.

Lényegi különbség köztünk, hogy én elítélem a Kertész nyilatkozatát is....

szoja122 2011.11.23. 15:33:56

@manyike: Láttam a neten. A felemelkedés akkor jön el, ha a jobbnak nevezett oldal döntő többsége is ráébred, hogy a király meztelen.
Ahogy a hozzáoszlásokat olvasom ez még messze van. Mindenkit hibáztatnak csak magukat nem.
Ha viszont nem ébrednek fel akkor lehet hogy messi-asz-nak lesz igaza, és forradalom lesz, de nem fülke...

Vona beszéde is benne volt a civil a pályán műsorban. Hallottad amikor a világ és Magyarország bajaiért Izraelt, IMF-et, Amerikát, és az EU-t tette felelősé.

Mintha gazdaságilag politikailag, katonailag nagyhatalom lennénk, akit érdemes eltaposni, mert rendkívül sokat keresnének rajtunk.

Mi sajnos kis pont vagyunk a világban és igazán csak magunkra számíthatunk. De amíg él a turáni átok, a jobbnak nevezett oldal nem mer merészet ébredni addig nem jutunk előre.

graycivil 2011.11.23. 17:01:16

"Hazudik a kormány adósságnyomás-mérője

Az oldal hozzáteszi, hogy a fent említett arány pontosan 5,08 százalékkal kevesebb, mint ahogy az 2011 februárjában volt - magyarán ennyivel csökkent az államadósságunk fél év alatt...A hírt kedd délelőtt megerősítette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is,..."

stop.hu/gazdasag/hazudik-a-kormany-adossagnyomas-meroje/966038/

"A STOP-nak nyilatkozó Pogátsa Zoltán, a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatója ugyanis elárulta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 16-ai közleménye szerint a GDP-arányos államadósság a harmadik negyedévben 82 százalékra hízott a második negyedévi 76,7 százalékhoz képest."

F.Y!DESZ

ubul2000 2011.11.23. 17:04:02

@szoja122: Ezek szerinted károlyi és kohn béla jobboldali volt?
(bocsánat, kun béla)

Átverés! 2011.11.23. 17:38:52

A 168 Óra nagyon jó cikket közöl Matolcsy hétfői parlamenti beszédének elemzéséről.

Mi akik már a rendszerváltás előtt is felnőttek voltunk, valahogy nem is akadunk ki annyira, hisz akkor is voltak ilyen kettős, demagóg,beszédek de azért nem ilyen mértékben-

Már akkor is sokszor össze kacsintottunk és tudtuk, hogy a valós helyzet egy kicsit más, de azért nem annyira mint amit most hallunk.

Nem gondoltam volna, hogy azután a nagy forradalmi rendszerváltás után a hivatalos beszéd még messzebb kerül a valóságtól.

Emlékszünk rá amikor Németh Miklós bevallotta az ország tényleges külföldi adósságát. Micsoda szenzáció volt.

Ma már meg sem kottyan, ugyan már kit érdekel, hogy ma ennyi vagy másnap annyi.

Nem is tudom, hogy összességében mi is változott olyan nagyon. De sajnos bizakodóbbak, és boldogabbak nem lettünk.

szoja122 2011.11.23. 18:12:09

@ubul2000: 1000 évig a jobb oldaliak voltak hatalmon, olvasd el Magyarország történelmét. Néhány kivétellel katasztrofális politikát folytatott. Te néhány nevet tudsz felsorolni, én több százat. Fölösleges ezen vitát indítani.
A mai helyzet sokkal fontosabb. De ma is pontosan úgy viselkedik a jobbnak nevezett oldal mint korábban. Romba taszítja az országot. Pedig már nyugodtan meglehetne állni rég lehagyták Gyurcsányt a rombolásban...

messi-asz 2011.11.23. 18:13:34

@Átverés!: a különbség az volt, hogy akkor a bulsitett amit szóban nyomtak különösen a 80as években már SENKI NEM GONDOLTA KOMOLYAN...

van egy rossz hírem... ezek anynira debilek, hogy lehet hogy komoylan gondolják

hoplita 2011.11.23. 18:32:12

@szoja122:
Te hülyébb vagy egy regiment járási párttitkárnál...,.1000 évig jobboldal....!!!! Anyám, borogass...!!!!
Agyadra mentek az oldalak, vagy inkább az agyad helyére.
Szórakoztatóan nagy pöcs vagy.:DDDDD

szoja122 2011.11.23. 18:32:31

A kormány hibáit velünk -értsd a szegényekkel- fizettetik meg.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/22/ha_brusszelben_bukik_a_vegtorlesztes_nagyobb_bankado_johet/

Legrosszabb esetben akár ezer milliárdot is elérhet az értéke. Viszont behajtani egyszerű lesz.

A minimálbéren élők és a hajléktalanok már úgy is hozzászoktak az éhezéshez legfeljebb párnappal tovább éheznek az nem számít.

De változatlanul az igazságos és arányos adórendszernél kell maradni. A progresszív adózás megnehezítené a luxus életét a milliomosok és milliárdosok számára. Az pedig nem vállalhatja fel a kormányt mert csak ők az igaz magyarok. :(((((((((((((((

szoja122 2011.11.23. 18:37:47

@hoplita: Te inkább Vonát olvasgasd ő az igazi. A minap is mondott egy kapitális marhaságot:

A világ és Magyarország bajaiért Izraelt, IMF-et, Amerikát, és az EU-t tette felelősé.

Mintha gazdaságilag politikailag, katonailag nagyhatalom lennénk, akit érdemes eltaposni, mert rendkívül sokat keresnének rajtunk.

Mond mit nyernének azon ha Magyarországot teljesen tönkretennék????????????

ui.: Próbálj meg legalább 10 szitokszó között egy értelmeset is elhelyezni. Tudom ez nagyon nehéz számodra de képes lehetsz rá ha összeszeded magad. :))))))))))))))))

6.Lenin 2011.11.23. 19:40:38

@Unionista:

Érdekes görbék, még annak ellenére is, hogy 2 választás közt nincs nagy jelentőségük.

1 érdekes következtetés azért levonható.

Az ellenzék nem ér semmit. Akik 1 ekkora kormánypárti lejtmenetből nem tudnak felmutatni semmi érdemlegeset, a váltópárti státus csak nagyon távoli álom lehet.

Szinte egyenes vonalat tudnak felmutatni. A semmi alatt.
12 % alatt mi lehet az álmuk?

Unionista 2011.11.23. 20:01:53

@6.Lenin:
a fidesz pedig a 98-as kormányzáshoz hasonló lejtmenetben van. ami azért érdekes, mert úgy emlékszünk, hogy akkoriban milyen népszerűek voltak. pedig nem. a ciklus közepétől kezdtek visszaerősödni, de a szocik beelőzték őket (a kisgazda szavazók megnyerésével). a szociknak 2006 tavaszán volt csúcspontjuk, 2008 őszén. azóta ebben az 1/8-os sávban mozognak. most úgy tűnik, hogy ez fog állandósulni.

a szonda mérései:
kepfeltoltes.hu/111123/K_perny_k_p-Grafikon_rajzol__-_Google_Chrome_www.kepfeltoltes.hu_.png

hoplita 2011.11.23. 20:06:30

@szoja122:
A világ, és benne hazánk bajaiért valóban az ájemef, a zeu, a jenkik, meg az őket dróton rángató és beborító bibsik a hunyók.
Nincs ebben semmi relevancia. Köztudott...csak te ahhoz hülye vagy, hogy felfogd.:)
Szeretek én polemizálgatni, csak nem olyan bránerekkel, mint te.:D

Balt 2011.11.23. 20:10:14

Debreczeni az mno-n:

>>– A Lánchíd Rádiónak ironikusan úgy nyilatkozott, hogy nem ön a „konzervatív elvtárs”, aki a jobboldali szavazókat hozza a DK-hoz. Bokros Lajos áthívása az alapítványától viszont ott van a terveiben?
– Nincsenek illúzióim, tudom, hogy az egykori MDF-eseket milyen mérhetetlen távolság választja el Gyurcsány Ferenctől. De meglepő módon három komoly ex-MDF-es már jelentkezett, hogy belépne tagként, illetve segítene a pártnak szakértőként. Ami pedig Bokrost illeti, ő szuverénebb egyéniség annál, hogy betagozódjon egy másik politikai erőbe, neki önálló konzervatív pártot kell létrehoznia. Ez azért kívánatos, hogy a Fideszből kiábrándult, de a baloldaltól idegenkedő szavazóknak is legyen kire voksolniuk. Bokrosra önálló szereplőként számítok, akit be lehet majd vonni egy demokratikus együttműködésbe. Korábban magam is úgy gondolkodtam, hogy egy ilyen konzervatív-liberális pártban vállalok majd szerepet, de számomra fölgyorsultak az események.<<

Muhaha, ez tényleg ekkora ökör?: "Ez azért kívánatos, hogy a Fideszből kiábrándult, de a baloldaltól idegenkedő szavazóknak is legyen kire voksolniuk. Bokrosra" :)))

6.Lenin 2011.11.23. 20:15:15

@Unionista:

A máról mutattál görbéket, arra válaszoltam.

6.Lenin 2011.11.23. 20:23:05

@Balt:

A választások előtt természetesen szaporodni fognak a kis megélhetési pártocskák.
A karácsonyi olajfa is elhervadt még mielőtt elültették volna.

Már a puszta gondolatban elrohadt. Mennyien fognak a küszöb alatt tolongani, mókás lesz. Komolytalan pacákok ezek, mindig is azok voltak. Ide-oda szaladgálnak.

6.Lenin 2011.11.23. 20:28:19

@hoplita:

2 nagyobb párt lesz a következő parlamentben.

Fidesz a nagyobb
Jobbik ?

? = amennyiben kissé szelídül, vagy inkább radikalizálódik még 1 kicsit.

Melyik az esélyesebb irány?

ubul2000 2011.11.23. 20:43:22

@szoja122: tutod, hogy mióta használják a jobboldal - baloldal kifejezéseket??

aszekelyek 2011.11.23. 20:45:39

@teevee: Nem nevetnék ezen. Valakik beszavazták őt az EP-be. Az urban legend , az ő szakértelme, még mindenfelé fellelhető. Még jobbikostól is hallottam ezt a badarságot. Fel-aprózni a jobboldalt, arra jó. ebola haverjaitól mégis mit lehet várni? HA nem ezt a szándékot. emlékeztetnék rá, hogy az mdf azon fele ül a FIDESZ-ben, aakik debreczenit se szívelték nagyon és őket egyenesen kizárta , törvénytelenül az az MDF, amelyik Bokrost az EP-be ültette. Feriék és eboláék pedig nagyon összedolgoztak, úgyhogy csak leporolni kell azt az együttműködést. Az szdsz legalább már nem baloldalinak fogja eladni magát , az is valami. @Unionista: Igen, akkoriban ment, hogy nem lesz nyugdíjunk... a suttogóban,... és minden oldalról, beleértve a cigányozást is, támadták... Az elején. A nyugdíjrendszert akkor is szerette volna kipucerálni. Befizetés alapú ellátásra jogosultságra áttérni. Azért aztán volt nagy ribillió...MAgánosította a háziorvosi praxisokat és elvetette a saját, hatástanulmányokkal is ellátott további privatizációs elképzeléseit. Amiből aztán dolgoztak a ballibek...., az irattárból. Komoly támogatottságuk volt, mert stabilan tartották a mutatókat és nem kellett újra rettegnie a szegényebbeknek, hogy a nyakukra kormányozza megint az IMF-et, mert annak a közelébe sem mentek a dolgok. MOL...:) , Ami a nagy népszerűséget meghozta nekik, az én emlékeim között az első és a második minimálbéremelés volt, amit úgy háláltak meg neki a befolyásolható választók, hogy a szocikra szavaztak, merazok mégiscsak nem nácigányok... és biztos többet adnak, mint a patás. Milyen áron lehet többet adni, azzal nem foglalkoztak. A zorbán pénze az sosem volt elég jó, jobb meg egyáltalán nem, annál, amit csak ígértek nekik az állítólag baloldaliak. Mintha Orbán nem lett volna sokkal inkább az. Előzőekben is. Az oktatásra meg úgy emlékeztek, rokonaim, hogy mindenkinek fizetőssé tette, holott csak a nem a legjobb x közé tartozók fizettek. Nem hatalmas összeget, ők sem. No és akkor még ért valamit, ha szereztek diplomát. Nem ők higították fel annyira, hogy xart se érjen a zöme.

Diocles 2011.11.23. 20:53:38

@Balt:

ez tényleg jó vicc, Debreczeninek van humora, hangosan felröhögtem :)

aszekelyek 2011.11.23. 20:54:15

@teevee: Nem bírod abbahagyni. Oké. Úgy kezdtem amit idéztél is, hogy, ha nem Gábor, akkor az érdekeltek. A blog.hu nem érdekelt? Csodálkoznék, ha ezt állítanád. Az érdekelt az, akinek érdeke, hogy ne fizessen, ha az elkerülhető. tehát , miután Gábor nyilatkozott, személyesen, hogy nem ő volt, áttértem azokra, akiknek erre jogosultságuk még lehet. Említettem a már élő új törvényt is ennek alátámasztására. No de neked végre volt alkalmad, hogy kötekedj velem. Mifelénk az ilyesmire azt mondják, ennyi örömed legyen. Lassan mondom, figyelj! :LE-PAT-TAN.

szoja122 2011.11.23. 20:55:10

@hoplita: Nem adtál választ a kérdésem lényegére. A Pénz mozgat általában mindent, gondolom te is így gondolod.

Mi a hasznuk Izraelnek az IMf-nek Amerikának, Eu-nak ha kirabolnak tönkretesznek minket?
Mi nagyon kis pont vagyunk a világban minden tekintetben.

Másrészről kérlek vedd le a cipőd számolni fogunk.
A zsidók a világon számarányban a 0,001%-ot sem érik el. Ráadásul közel sem gazdag mindegyik. Akkor 1 zsidó több millió embert képes irányítani, több millió más embernél okosabb, ravaszabb?
Ahhoz hogy ezt megtehesse sokkal sokkal okosabbnak ravaszabbnak kellene lenni mint bármilyen más ember.

Ezzel pontosan azt állítod amit a cionisták állítanak, a zsidó egy felsőbbrendű faj.
Ami biológiailag egy marhaság.

Gyakorlatilag a világon a antiszemiták ezzel a szövegükkel muníciót adnak a cionistáknak.

Implicite Te és az ilyen eszméket vallók a zsidók felsőrendűségét hirdetik.

A logikailag a te premisszádból csak erre a következtetésre lehet jutni.

szoja122 2011.11.23. 20:56:54

@ubul2000: Igen bolsevik - mensevik. De a mai értelemben visszafelé is használhatjuk.

aszekelyek 2011.11.23. 21:03:50

@Balt: Kedves Balt! Sikerült félrecímeznem, teevee-nek ment, 20.45-kor, amit Önnek szántam. Bocs. Siettem:)

aszekelyek 2011.11.23. 21:07:01

@hoplita: már sokszor írtam hogy papi RIP már öt éve.

Balt 2011.11.23. 21:31:25

@aszekelyek: Igen, de 2009 májusában bejutott Bokros, de akkor még az LMP sehol sem volt. (Igaz, ma semmiféle közösséget nem vállalna Bokrossal, legalábbis remélem...) De az SZDSZ csúnyán leszerepelt. Azt nem tudom, hová szívódtak fel az MDF szavazói - nyilván számít(ana) rájuk Fegyenc -, az viszont biztos, hogy a Fidesz számára nem Bokrossal vesztek el, az már csak hab volt a tortán. 2002, de különösen 2006 óta nem lehet (meg nem is kell) rájuk számítani.

Ha Bokros külön indul, az még jobb lesz. :)) De nyilván azt reméli Debreczeni (és a gyurcsányisták), hogy majd egy Bajnai-Bokros mögé gründolnak szavazókat. Ezt szerintem még fél kézzel is lenyomja akár Matolcsy is. Bokros-Gyurcsány-Bajnai itt együtt nem rúg labdába még egyszer, ebben biztos vagyok.

szoja122 2011.11.23. 21:47:34

@Balt: "Bokros-Gyurcsány-Bajnai itt együtt nem rúg labdába még egyszer, ebben biztos vagyok. "

Hiszed te, de ha a Fidesz így folytatja tovább -erre sajnos minden esély megvan- és nem lesz igazi alternatíva akkor még ez is bekövetkezhet.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.11.24. 01:00:42

@szoja122:

Ez igaz, de mi most élünk.

Nem vigasztal, hogy majdan 4573.áprilisában milyen szuper lesz az élet!

2011.11.24. 09:18:41

@aszekelyek:
Mi a bajom? TE!
Hogy vannak olyanok, akik a tényekkel semmit se törődve, elvtelenül védik a regnáló rendet!
Hogy nem veszed figyelembe, hogy a forint zuhan, a hiány sose volt ilyen magas, hogy új adók jönnek jövőre, miközben a képviselőknek 1,5 milliárdot szavaz meg a FIDESZ által irányított parlament!
Hogy államdóam visszafelé mutogatsz. Mindenki a fidesz gazdaságpolitikáját elemzi, te meg összehasonlításokat teszel: Bezzeg Fletó alatt se volt jobb!!!
Nem ez a kérdés!!!
Miért Fletóhoz hasonlítod Orbánt? Ha tőle nem rosszabb, az már neked elég?
Szégyen!
Matolcsy elkúrta. Nem kicsit, nagyon!
Az átkozott IMF pénze nélkül beborul az ország!
Feltéve, ha addig valaki nem támadja a forintot, mert akkor még azIMF megállapodás előtt!!!

jjulie 2011.11.24. 09:46:22

@hoplita:

igen igen gen, ésmégegyszer igen, na és igen

hazánk bajaiért mindenki felelős kivétel, kivéve akik itt élnek, nameg akik eldöntik a nagyobb ügyeket, mint pl, a horthy miksa barátod

2011.11.24. 10:20:11

@aszekelyek: "Igen, akkoriban ment, hogy nem lesz nyugdíjunk... a suttogóban,... és minden oldalról, beleértve a cigányozást is, támadták... Az elején. A nyugdíjrendszert akkor is szerette volna kipucerálni. Befizetés alapú ellátásra jogosultságra áttérni. Azért aztán volt nagy ribillió...MAgánosította a háziorvosi praxisokat és elvetette a saját, hatástanulmányokkal is ellátott további privatizációs elképzeléseit. Amiből aztán dolgoztak a ballibek...., az irattárból. Komoly támogatottságuk volt, mert stabilan tartották a mutatókat és nem kellett újra rettegnie a szegényebbeknek, hogy a nyakukra kormányozza megint az IMF-et, mert annak a közelébe sem mentek a dolgok. MOL...:) , Ami a nagy népszerűséget meghozta nekik, az én emlékeim között az első és a második minimálbéremelés volt, amit úgy háláltak meg neki a befolyásolható választók, hogy a szocikra szavaztak, merazok mégiscsak nem nácigányok... és biztos többet adnak, mint a patás"

Húúúú de sértődöttnek tetszik lenni!
Azért ekkora csúsztatást csak fidesz politikustól hallottam eddig.
Ha a számok mögé nézel, a fidesz első uralkodása alatt eltűnetett némi pénzt a költségvetésből a fejlesztési alapba, így látszott csökkenni ahiány. Ha beleszámoljuk azt is, mint ahogy Brüsszel kötelezte rá a szocikat később, kiderül, hogy nem csökkent a hiány a fidesz alatt!
Csalnak, hazudnak!
Mint most, a manyup pénzekkel! Csökken a hiány, mert lenyúlták más vagyonát!
De ténylegesen nem csökkent, sőt, most derült ki, SOSE VOLT MÉG ilyen magas!!!

Tudom, az emúttnyócév!
Csak Oszkó mitől tudott többet? Neki miért nem volt emúttnyócév?
2006 óta nem volt ilyen magas a hiány. 2008 óta nem volt ilyen szar a forint. Most egyszerre a kettő!

Ez asztán a naszád!

Ja, appendix: mindkettő. z, van két értelmezése is!
Egy író appendix-et írhat a művéhez, mint mondjuk Balassa, egy orvos appendixet műthet.

lüke 2011.11.24. 10:58:04

@Balt:
mán csak Kupa az angolai agent hiányzik közéjük:)
bár Bokros 96 -ban-is- megsértödve az IMF-be rohant
(személyzetisnek?, ez jól áll egy´sértettnek).még ott van sansza
inspekciózni,még MO felett is!

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Balassa már nem operál réges rég, leszármazottja meg Bécsben aneszteziológus( a purparlé poén volt)

lüke 2011.11.24. 11:01:00

@szoja122:
majd valamelyik high tech double helixes megmondja:)

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.24. 11:21:02

"Az ördög persze a részletekben rejlik,..."

Mennyire igaz is ez a megjegyzés. Ezt a blog első olvasatakor nem is értékeltem kellően, azonban utána láttam egy fidesz többségű megyeszékhelyi önkormányzat közgyülését. Ott hangzott el, hogy az elmúlt másfél évben ( pontosan nem emlékszen idén-e vagy a tavaly ) szerettek volna banktól hitelt felvenni, DE! nem akadt bank, aki adott volna nekik. Persze az önkormányzatnak 10 milliárd körüli adóssága van.
Elmondták ugyan akkor azt is, hogy a müködési költségeket fedezni tudják, ahhoz nem kell hitel ( vagyis az államtól erre a fedezetet megkapják). Ilyen anyagi helyzetben mégis térfelújításra fognak elkölteni súlyos milliókat. Továbbá a költségvetési bizottság a nem kötelelző feladatok közt első helen a sport támogtását vetette fel. Ez az önkormányzat a második ciklusát viszi, és ugye az ország többségében 6 éve fideszesek az önkormányzatok.
Na, de ha kivan a seggünk a gatyából, akkor előbb nem gatyát kellene venni? Vagy meztelen seggel is lehet sportot támogatni? Vagy majd jönnek a különadók?

Őszintén bevallom, ez a tény nyitotta ki igazán a szememet , és döbbentett rá, hogy országosan mekkora nagy baj lehet, amit ügyesen próbálnak eltitkolni az állampolgárok elől. Ugye tényleg a részletekben van az ördög elrejtve? Kajálod (öszöd?)

2011.11.24. 22:01:28

@lüke: Bocsi, én meg melléütöttem: Balassi, és Bálint.

2011.11.24. 22:24:19

@látjátok feleim szümtükkel:
Mi van Esztergomban? Tudom, mi nincs! Áram, közétkeztetés...

ssi 2011.11.29. 07:55:03

ismét elolvastam .. T.G. írta:

"minél többet teszünk a kormányképes többség érdekében, annál kevésbé lesz arányos a rendszer...

nekem alapvetően kevés bajom van az új javaslattal .. annak ellenére, hogy a Fidesznek ezúttal is erősen maga felé hajlik a keze ..

nyugodt szívvel kijelenthető, hogy ez a választási rendszer alkalmas arra, hogy kifejezze a választói akaratot és stabil kormányzó többséget teremtsen. Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy a korábbinál valamivel egyszerűbb, átláthatóbb lesz a választás, ez a legitimitás szempontjából kulcskérdés ..

ördög persze a részletekben rejlik .. mit árul el ez a tervezet a készítői gondolkozásáról ..

javaslat ugyanis a mostaninál többségibb és aránytalanabb rendszer felé mutat, olyan felé, ahol csak a saját oldalukat uraló, egységbe tömörült pártok képesek nyerni, ahol a kis pártok számára az indulás sem egyszerű, s ahol a jelenleginél könnyebben lehet akár kétharmadot is szerezni."

többen írták: menet közben, sőt az utolsó pillanatban, sőt elfogadása után is lehetnek tartalmában jelentős módosítások

"MSZP és az LMP kivonult a választó jogi törvényjavaslattal foglalkozó bizottság tegnapi üléséről, miután a kormánypárti honatyák a szocialista Bárándy Gergely ismételt kérdésére sem tudtak értelmesen válaszolni arra, miért kell az úgynevezett túlkompenzáció, azaz miért akarják a győztesre adott, ám az eredmény ismeretében „fölöslegesnek” bizonyuló szavazatokat átvinni a kompenzációs listára. Az LMP-s Schiffer András szerint, ha a törvényt a jelenlegi formájában fogadják el, akkor „aligha beszélhetünk tovább arról, hogy az emberek szabad akaratából a Fidesz–KDNP leváltható”
nol.hu/lap/allaspont/20111129-nepakarat

Fidesz/O.V. erős az összeesküvés-elmélet szövögetésében .. hazának most/bármikor máskor valóban erre van szüksége? ... még csak tanulok, figyelek ...

dzsaszper 2011.12.02. 10:39:14

inforadio.hu/hir/belfold/hir-470042
Kósa szerint a választókörzetek újrafelosztása nem befolyásolja a választási eredményt. Ez eléggé rossz viccnek hangzik, a történelemóra jut eszembe az ókori választókörzetekkel és azok eredménybefolyásoló hatásával...

A körzethatárok köztudottan alkalmasak az eredmény befolyásolására, és az új felosztásról szóló hírek megerősítik ennek a posztnak a címét.

dzsaszper 2011.12.05. 13:48:35

Ha jól értelmezem, Kövér egy csomó, előre nem deklarált számú mandátumot kiosztana külhoni egyéni választókerületben? Mindaz aki külhonban megugorja a hazai evk. győztesek közti minimum szavazatszámot, az bekerül?
inforadio.hu/hir/belfold/hir-470460
süti beállítások módosítása