Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
nov 27
22:08

Nem szoktam az időközi választások eredményeivel foglalkozni, ezeket az adatokat, függetlenül valós jelentőségüktől, ugyanis rendre tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, felértékelik. A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve a Fidesz és az MSZP megdicsőülése várható – ami politikai értelmezésnek elmegy, de szakértőinek alapos kontárság.

Gyakran hallani az aktuális győztesek részéről, hogy az időközi választás sokkal pontosabb képet ad a politikai erőviszonyokról, mint bármely közvélemény-kutatás. Sajnos ez a kijelentés nettó hülyeség: míg utóbbiak az egész országra reprezentatívak (ha jól végzik a munkájukat a kutatók), előbbiek egy adott körzet, település lakosainak véleményét tükrözik csupán. A nagy következtetésekkel tehát érdemes óvatosan bánni: közismert, hogy a Fidesz közel tíz éve nem veszített időközin, holott közben két alkalommal is alulmaradt országos választáson. S hogy egy régebbi példát is hozzak: 1991-ben három helyen tartottak időközi voksolást, Budapesten az MSZP nyert, Szerencsen az MDF által támogatott független jelölt, Kisbéren pedig sorra érvénytelen lett a szavazás. Akkor melyik volt az országos tendencia? Pár hete Püspökladányban a Jobbik alázta az MSZP-t, a második kerületben fordítva történt. Akkor melyik most az országos tendencia?

Szakmailag tehát csak egyetlen eljárás korrekt: ha az adott település eredményeit hasonlítjuk össze az ugyanott született korábbi eredményekkel, s a következtetéseinknél nem terjeszkedünk a kerület határain kívülre. Az egyéni választókerületi adatokból tehát nem olvasunk ki országos tendenciákat, de az országos trendek érvényesülését értelemszerűen vizsgálhatjuk a kerületi adatokban. Ha így járunk el, a meglepő egyből várhatónak, az eltérő rögtön érthetőnek látszik majd.

Hiszen mi is történt? Két, jobboldalinak számító körzetben, Püspökladányban és a második kerületben (előbbiben nyert már mandátumot az MSZP, utóbbiban csak polgármester-választáson) – természetesen a tavalyi választásnál lényegesen alacsonyabb részvétel mellett – a kormánypárt meg tudta őrizni jelentős fölényét. Ez azonban nem jelenti azt – bár minden bizonnyal és politikailag érthető módon a Fidesz erről beszél majd -, hogy tévednek azok a kutatások, amelyek szerint a párt országosan minden második szavazóját elvesztette már. Ez a komoly visszaesés utáni támogatottság - amely az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló adataival párosul - ugyanis bőven elég ma a Fidesznek arra, hogy alacsony részvétel mellett (a biztos pártválasztók döntésével) relatív többséggel szinte mindenhol nyerjen. Kormánypárti jelöltet ma legfeljebb a korábbi baloldali fellegvárak valamelyikében tudna az ellenzék megszorítani, s még ott is csak úgy, ha politikusai és szavazói is képesek és fogékonyak lennének az együttműködésre.

Az az ellenzék, amelynek az állapotáról, versenyhelyzetéről sem tudtunk meg sok újat vasárnap. A kapott eredmények – bár minden bizonnyal és politikailag érthető módon az MSZP erről beszél majd - itt sem mondanak ellen a közvélemény-kutatási adatoknak: az országosan fej-fej mellett álló MSZP és Jobbik küzdelmében semmi meglepő nincs abban, hogy Budapesten a szocialisták jutnak 30 százalékig, Püspökladányban pedig a Jobbik. Minden bizonnyal találhatnánk olyan választókerületet is, ahol ez egyiküknek sem sikerülne, s olyat is, ahol a negyven százalék sem lenne lehetetlen valamelyiküknek (itt szoríthatnák meg a Fideszt). Mint ahogy abban sincs semmi meglepő, ahogy az LMP szerepelt: az a párt, amelynek a közvélemény-kutatási adatok szerint országosan közel feleakkora támogatottsága van (illetve még annyi sincs), mint az MSZP-nek és a Jobbiknak, komolyan ma nem reménykedhet abban, hogy az ország bármely részén legnagyobb ellenzéki erőnek látszódjon. Ehhez kétségtelenül Budapesten állhat a legközelebb, de azért jelenleg - hiába indít országosan ismert politikust - itt is fényévekre van ettől.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lehetne elemezni az egyes pártok kampánystratégiáit, jelöltállítását. Voltak, akik jó döntéseket hoztak, mások hibáztak, a két forduló közötti szavazat-változások például szépen mutatják, hogy kik politizáltak, taktikáztak, kampányoltak ügyesebben. Amíg azonban az országos tendenciákban – bármilyen irányban - nem következik be az eddigieknél is jelentősebb fordulat, bárhol is szavaznak, az időközi választásokon – ahol, szemben az országos voksolással, a bizonytalanok többsége rendre otthon marad - ez a papírforma.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr643416813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.28. 09:44:30

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Trackback: Az ország a kormány mellett áll 2011.11.28. 03:46:52

Csak egy rövid bejegyzés, hogy az elmúlt hetek egyik legfontosabb eseményének alapvető tanulságai ne sikkadjanak el a héten is nyilván tovább folytatódó, sőt az őrületig fokozódó magyarellenes, liberálbolsevik hisztériában. A tegnap tartott időközi vá...

Trackback: Láng és a szocik nyertek a II. kerületben 2011.11.28. 01:11:27

Magabiztos fölénnyel szerezte meg a parlamenti mandátumot valakinek a fideszes Láng Zsolt a II. kerületi időközi országgyűlési választás 2. fordulójában. Bár képviselői szék neki ugye nem jutott, de magához képest egész jól teljesített az MSZP-s civil ...

Trackback: A rendszer kritikája 2011.11.28. 00:12:27

Ha a képviseleti rendszer kiürül, értelmét veszti, mert a képviselet letéteményeseinek és érdekközösségének érdekein kívül senkit nem képvisel, az alternatív rendszer megszületése fájdalmas, sok szenvedéssel teli vajúdássá válhat. Főként ha a hatalmi e...

Trackback: Papírforma 2011.11.27. 22:48:01

A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve a Fidesz és az MSZP megdicsőülése várható – ami politikai értelmezésnek elmegy, de szakértőinek alapos kontárság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.11.27. 22:12:27

A II. ker-ben nem tudna nyerni a Fidesz , akkor sehol ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.11.27. 22:22:16

Engem Karácsony rendkívül gyenge szereplése lep meg legjobban.

Nincs igény a normális hangra?

bariga 2011.11.27. 22:33:14

Az LPM hosszútávon is így jár majd, mert lagymatag.
Az MSZP is süllyed tovább, az a párt, aki ezt a mai társadalmi és gazdasági helyzetet nem tudja kihasználni, és még mindig képtelen megnyerni egy választást, az mit akar. Maguk sem tudják, harmatosak. A jó hír viszont, hogy a Jobbik sehol sincs

Poors&Worse 2011.11.27. 22:41:40

Inkább úgy mondanám hogy az MSZP közeli elemzők próbálják leértékelni a politikai ellenfelük nagyarányú győzelmét.

Ez pedig hogynemondjam várható, sőt természetes.

Poors&Worse 2011.11.27. 22:52:00

Természetesen Török Gábor ostobaságot beszél, amikor a közvéleménykutatások pontosságáról beszél. A közvéleménykutatásokat ugyanis könnyűszerrel lehet hamisítani míg választásokat sokkal nehezebb. Egy MSZP közeli közvélemény kutató könnyen meghamisíthatja az adatokat ezerféle módon.

Ahol 3% a közv. kutató által bevalott hibahatár és 15% az eltérés az egyes közvélemény kutatók között a mért adatokban (ami nem egyszer előfordult már) ott nyilvánvaló hogy adathamisításról van szó.

Az MSZP közeli elemzők mint pl Török Gábor is aki az MSZP erős embere, egy bizonyos Hagyó Miklós által uralt BKV-tól több millió forintot vett fel (olyan megrendelésre, amire a BKV-nek egyébként az ég világon semmi szüksége sem volt tevékenysége jellegéből adódóan) - természetes hogy a manipulált közvéleménykutatási adatokra támaszkodik egy valós választás valós eredményei helyett, amelyeket nem lehetséges olyan könnyen meghamisítani.

török gábor 2011.11.27. 22:53:04

@Poors&Worse: köszönöm a fent tárgyalt jelenség gyors és pontos illusztrációját :)

Poors&Worse 2011.11.27. 22:57:30

És bizony bizony a közvéleménybe azért csak leszivárognak a választási adatok... Következő választásoknál is elő fognak jönni még akkor is amikor az egyes választók a saját döntésüket mérlegelik. Szavazzak olyan pártra amely teljesen diszkreditálódott, támogatókat nélkülöz és nincs esélye nyerni? Ez bizony egyeseket el is tántoríthat az adott párt támogatásától.

Az LMP-s szimpatizánsok tuti hogy titkon azt remélték hogy eljött az ő idejük Karácsonynak tuti a 30% MINIMUM. Dehát ugye-ugye az MSZPs médiabirodalom ott van a kézben, az elmúlt években kiáramlott milliók sem az LMP közeli elemzőknek jutottak, mint azt az ábra mutatja...

==T== 2011.11.27. 22:58:26

+1

Ráadásul a II. kerület demográfiailag igencsak eltér a hazai átlagtól.

zladko 2011.11.27. 22:59:14

@Viktus: Van neki, csak éppen 90%-ban hülyeségeket beszél vagy fröcsög mint úgy általában az lmpsek.

2011.11.27. 22:59:35

@Poors&Worse:

Ezért kár volt itt és most regisztrálnod.

Poors&Worse 2011.11.27. 23:02:41

@török gábor: Ön pontosan hány milliót is kapott az MSZP- SZDSZ kifizetőhelyeként számon tartott BKV-tól

a Hagyó-Demszky érában? Sajnálom de elfelejtettem a pontos összeget.

Meg kell mondjam én nem lepődöm meg, hogy ön azon sajnálkozik hogy sokan "felértékelik az időközi választások jelentőségét"...

Hisz ön teljes gőzzel a leértékelésen dolgozik, pontosan, 100%-ig ahogy az az MSZP érdeke.

Kalmár 2011.11.27. 23:04:44

Az időközi választásokban szerintem a nagyvárosok sokkal közelebb vannak az országos tendenciákhoz, mint egy kisvárosban. Egy megyeszékhelyen a polgármesterrel sosem találkoznak, míg egy kisvárosban naponta. Ott a személyes szimpátia a fő döntési motiváció, nagyvárosban kevésbé.
Nekem ez azért megerősíti a kutatók eredményeit és azt, hogy nem látnak igazi alternatívát a választók.

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:05:53

Naná, hogy nyertek. Nekik dolgozik a kormány ezzel a magas árfolyammal. Milyen sokat ér most az offshore cégeikben lévő vagyon, és a végtörlesztéshez is elég keveset kellett átváltaniuk.@MikeBoy: Ezzel teljesen egyetértek. Török Gábort jobbról is és balról is támadják. Ez a biztos jele, hogy mennyire objektív tud lenni.

DarthVader 2011.11.27. 23:06:43

@Poors&Worse:

"Az MSZP közeli elemzők mint pl Török Gábor is"

Kész, ezen besírtam! Ma is vidáman megyek az ágyba :)))

2011.11.27. 23:07:58

Gábor!
Azt hittem legalább berakod ennek a körzetnek a 2010-es adatait, ha már ez lenne az egyetlen amiből némi következtetés levonható!

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:08:51

@Kalmár: A te alternatívád viszont a bóvli. Az államadósság növelése, a gazdaság bedőlése. Gratulálok.@Poors&Worse: Idióta, gerinctelen féreg. Tiszta Budai, csak a hazugságokat sorolja.

török gábor 2011.11.27. 23:08:54

@Poors&Worse: a 23. bejegyzésben mindent elolvashat erről. amúgy meg ezen választás kapcsán a Fidesz mellett az MSZP-nek lenne leginkább érdeke a "felértékelés". ugye, Ön nem ennek a két pártnak a szekerét tolja - egyszerre? :)))))

Kalmár 2011.11.27. 23:09:03

@DarthVader: Volt ő már minden, talán cigány és zsidó még nem, de nem esküdnék meg rá...
Az egy dícséret, ha valakit minden párttal meggyanúsítanak.

Kalmár 2011.11.27. 23:11:11

@Táskás Tóni:A szocialista kormány alatti 12 leminősítés után szánalmas a kritikád.

Diocles 2011.11.27. 23:13:11

Ha a választás első fordulója után, vagy akár előtte írja TG, h papírforma, akkor azt mondom, igaz, DE itt inkább Karácsony kolléga és az LMP kimosdatának szándékát vélem látni.
Persze ez is egyfajta papírforma, én legalábbis ebben a témában erre számítottam :)

Összegezve, szerintem:

1. a Fidesz jelöltjének győzelme természetesen papírforma

2. az LMP látványos pofáraesése viszont enyhén szólva nem az, erre még ők maguk sem számítottak, máskülönben aligha használták volna el erre a küzdelem az egyik országosan ismert arcukat.

aki a pártjával együtt nem csupán megalázóan pofára esett, de a (legalábbis) baloldali, balközép szavazók szemében nem viselkedett szavatartóan (bárhogy is relativizálja), aminek meg is lett a maga eredménye a kerületben is, és nyilván meg lészen országosan is.

3. a (kettészakadt) MSZP 30%-os eredménye egy szilárdan jobbos kerületben szerintem szintén nem volt várható, ez egyértelmű siker, pláne, h Lévai a második körben Karácsony volt szavazóinak egy részét is besöpörte.

4. a Jobbik eredményét én szintén papírformán túli kudarcnak tartom, ne feledjük, h MIÉP egyik fellegváráról van szó...

tehát a Jobbik labdába sem tud rúgni az olyan körzetekben, ahol nincs legalább 30%-nyi cigány és tömeges munkanélküliség, márpedig szerencsére az ország többsége még ilyen...

balambher 2011.11.27. 23:14:17

Én voltam ma szavazni, és csupa jó karban lévő erősen nyugdíjkorú embert láttam a szavazókörben és környékén.
Úgyhogy nem csodálkozok semmin, ők bármikor el fognak menni, és a Viktorra szavazni, amíg csak élnek.
A Fideszre és az Mszp-re nézve reális eredménynek a két héttel ezelőttit tartom, most annyi történt, hogy 5% ellenzéki szavazó nem ment el, akik elmentek, azok közül egy csomóan Lévaira szavaztak. Ezek közt nem kevesen voltak olyanok is, akik 2 hete még az LMP-re adták voksukat, de aztán, hogy az nem lépett vissza, most az MSZP-re. Szándékosan nem írok neveket, mert semmi jelentősége nincsen a neveknek, az emberek pártokra szavaznak.
Hogy még mindig ennyien szavaznak a Fideszre, azt meg elkeserítőnek tartom, mert ezek szerint még sokkal mélyebbre kell süllyedni ahhoz, hogy derengjen már valami.
Aki szerint meg ebben a választókerületben csupa milliomos adócsaló lakik, az szarjon sünt!

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:14:46

Papírforma?? Amikor a kormány kívülről, belülről totális támadás alatt áll, kőkemény intézkedéseket hoz és mégis a 2010-esnél arányaiban nagyobb győzelmet arat, az papírforma??? Kezd vki röhejes lenni....

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:14:58

@Kalmár: Bóvliba 1996 óta nem kerültünk. A fidesz ezt is elintézte, szerintem ők a szánalmasak. Konkrétan a focista és a sallert osztó jobbkeze. Milyen kár, hogy a sallereket Mo kapja.

Diocles 2011.11.27. 23:15:37

@Diocles:

korrekció:

4. a Jobbik eredményét én szintén papírformán túli kudarcnak tartom, ne feledjük, h MIÉP egyik VOLT fellegváráról van szó...

tehát a Jobbik labdába sem tud rúgni az olyan körzetekben, ahol nincs legalább 30%-nyi cigány és tömeges munkanélküliség, márpedig szerencsére az ország többsége még NEM ilyen...

Poors&Worse 2011.11.27. 23:16:59

@török gábor: Miért is lenne az MSZP érdeke a felértékelés? Aki a médiabirodalmán keresztül folyamatosan azt harsogja, hogy megbukott a kormány? Mindent rosszul csinál, minden a lehető legrosszabb tehetségtelen dilettáns stb stb.

Ön szerint az MSZP teljes politikájának látványos cáfolatát jelentő időközi választás felértékelése lenne az MSZP érdeke? :DDD

Ugye most nem elemzőként nyilvánult meg hanem kommentharcosként? :D

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:17:32

@török gábor: Pedig a kolléga fején találta a szöget.

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:18:51

@balambher: Annyira mélyre nem süllyedhetünk, hogy a fidesz hívőknek bármi is derengjen.@Ralph Cifaretto: A kormány nem áll támadás alatt, csak kurva szarul csinál MINDENT!, osztjónapot.

balambher 2011.11.27. 23:20:27

@Poors&Worse: Mert a Fidesz mit harsog médiabirodalmán keresztül...?
A Hír TV még reklámozza is magát azzal, hogy "mi tudjuk, kitől mit kérdezzünk". Aha. Látszik is.

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:21:17

@Ralph Cifaretto: Nah jó lehet nem mindennel, de az első hsz-ban tutira.

balambher 2011.11.27. 23:21:31

@Táskás Tóni: De, fogunk, csak abból a Jobbik fog jól kijönni, azt meg nem kéne.

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:23:36

@balambher: Szóval te a Fidesz 58%-os győzelmére és az LMP-Jobbik totális betlijére számítottál???

török gábor 2011.11.27. 23:24:23

@Poors&Worse: szerintem "@Diocles:" kolléga megadta a választ erre... amúgy Dioclesnek igaza van, az LMP a vártnál valóban rosszabbul szerepelt, de őszintén szólva egy országosan a küszöb környékén mozgó párttól (amelynek esélye sincs bárhol választást nyerni) a tét felerősítése és különösen a visszalépésre vonatkozó előzetes beszéd látszik utólag hibának.

G. Wolf 2011.11.27. 23:26:30

Inkább azt lenne érdekes megnézni most hogy az LMP-s szavazók hova mentek át, mert szerintem az elvesztett 10% az valahol landolt... Kis párt révén talán igaz az a tézis, hogy a szavazói sokkal inkább tudatos szavazók, akik most a 2. körben (látva saját jelöltjük esélytelenségét) valamlyik nagyra adták le.

Bár minden tiszteletem Karácsony Gergőé, de azt hiszem most téved abban hogy "hideg racionalitással otthon maradtak" - remélem ez inkább politikusi mondat, mintsem politológusi tévedés.

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:30:17

@Ralph Cifaretto: Én arra. A háborúkból sem szálltunk ki időben. Ilyen hülye a magyar jobboldal. Ez a választási eredmény csak és kizárólag a jobboldal idiótaságát és a pofátlan ellenzéki hazudozás megkajálását mutatja.

2011.11.27. 23:32:49

Gyakorlatilag semmi.

Érdekességek:
Az LMP gyengült, de a jobbik nem erősödött.
Az MSZP viszont egész jó eredményt ért el, még kicist jobbat is.
Fidesz stabil.

Szerintem meg lett volna az esélye az ellenzéknek, hogy teszteljenek egy teljes összefogást. Láthatták volna, hogy reagálnak a szavazók. Tét úgy sem volt.
Buta LMP.

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:36:53

@Kalmár: Ja és Matolcsi Bécsben költi a pénzét. Nem akarja már a fogyasztást itthon felpörgetni? Kinél sikerül, ha már ő sem itthon vásárol?Vagy bort iszik és vizet prédikál?

lady boo boo 2011.11.27. 23:38:25

A többséget nem érdekli a politika- Ők otthon maradnak- elmegy egy adott számú kisebbség és eldönti az ő sorsukat is.

A fülkeforradalom beérett vetése: 2 hét alatt "rend" lett, benzin 500 Ft/L, € 400 Ft, januárban elmennek az orvosok és nővérek külföldre, kikapcsolják a közvilágítást, stb. ... ez a fidesz programja.

Már évekkel ezelőtt uszítottak a népszavazásokkal, az is milliárdokba került.

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:39:42

@MikeBoy:
"Fidesz stabil."
Mond ki bátran a Fidesz erősödött. :))

2011.11.27. 23:43:06

@Ralph Cifaretto:

Az első fordulókat hasonlítottam össze, mivel második nem volt 2010-ben.
A két eredmény szinte azonos.

political addict 2011.11.27. 23:43:56

Karácsony olyan helyzetbe sodorta magát ahonnan nem jöhetett ki jól. Hogy megindokolja miért nem lép vissza, gyakorlatilag azt kellett mondania a választóknak, hogy ne szavazzatok rám, teljesen felesleges (a kormánypárt verhetetlen). Nem is szavaztak... Ez már-már politikai öngyilkosság volt.

márta)) 2011.11.27. 23:48:25

Nem kell elfelejteni, hogy nevezett kerület/kerület rész mindig fideszes beállitottságu volt) ha nem tévedek.
Talán a lakosait sem sújtotta annyira a kormány másfél éves "tevékenysége", mint más kerületekben, az ország más területein élőket?
Szerintem, nem az volt a döntő, hogy a Karácsony G. visszalépett e vagy sem.
:)

2011.11.27. 23:48:41

Magamból indulok ki. Én azért érdeklődéssel az eredményeket, hogy vajon hogyan alakul az MSZP és az LMP támogatottsága a viszzalépési vita után, kifejezi-e véleményét a választó és ha semmi másban nem is történt változás, ebben kifejezte: a választó az ellenzéki együttműködésre szavazott.

Ismét, sokadszor csalódást okoz, már-már önmagát járatja le TG, amikor éppen arról nem ír, ami érdekes lenne.

Táskás Tóni 2011.11.27. 23:48:50

@Ralph Cifaretto: Ja, meg szarabb a ft , mint valaha.

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:50:57

@MikeBoy: Nyugodtan 9sszevetheted az elsővel, mert senki sem lépett vissza.

Egyed Ildikó 2011.11.27. 23:51:09

Engem is mélységes csalódással tölt el, hogy ennyi hülye ember van még, aki a Fideszre szavaz. Minek kell még történnie?

Szerintem Karácsony magától visszalépett volna, csak Schiffer köti az ebet a karóhoz, ami azt mutatja, hogy valójában Orbán-típusú vezető: az lesz, amit ő mond.

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:52:31

@Táskás Tóni: Erről kérdezd az MSZP háttértámogatóit.

márta)) 2011.11.27. 23:52:59

A polgármester választásnál nem mindig az a döntő, hogy a jelöltet melyik párt inditja) ujraválasztás, indulás esetén mit tett már le a jelölt az "asztalra".

Ralph Cifaretto 2011.11.27. 23:54:10

@Egyed Ildikó: Hát úgy látszik az emberek inkább a kormány mint az ellenzék magyarázatának hisznek, ami nem csoda 8év szoci ámokfutás után.

Egyed Ildikó 2011.11.27. 23:56:07

@Ralph Cifaretto: Bocsánat, itt nem magyarázatokról, hanem tényekről van szó.

ubul2000 2011.11.27. 23:56:53

Azt hiszem alapvető probléma, hogy a II. kerület mindenfajta ilyenjellegű következtetés levonására alkalmatlan. Egy korábbi posztban már írtam korábbi választási eredményekről. Pár % eltéréssel ez a kerület mindig ezt a stabil eredményt hozta. eredménye
A MIÉP-nek soha nem volt fellegvára a II. kerület, hacsak a 10-11 % eredményt nem tekintjük annak. De akkor Balczó indult, nem egy ismeretlen.

Szerintem tévedés azt hinni, hogy a nyugdíjasok egyöntetűen kiállnak a fidesz mellett. Korábban épp az volt a vád velük szemben, hogy az mszp-re szavaznak. Szerintem símán megoszlanak a szavazatok - különösen a II. kerületben.

Érdekesebb figyelni a mai két másik polgármesterválasztást, A fidesz jelölt mindkét helyen vereséget szenvedett, az egyik helyen nagyon.

inreallife 2011.11.27. 23:58:26

@törökgábor:
azért egy esztergomi előrehozott választást megnéznék... sőt, szerintem nem hibázok nagyot, ha azt mondom, ott jópár évvel előrébb járnak, mint az ország. (a csődtömeg előbb jutott hatalomhoz) igazából az a kérdés, hogy a 3,5 év előnyből mennyit tudott behozni a kormány. úgy vélem 2 év múlva már országosan is hasonló elégedetlenség lesz... azpedig 2014 eleje!

Ralph Cifaretto 2011.11.28. 00:00:06

@Egyed Ildikó: A tények azt mutatják, hogy az ország gazdasági mutatói stabilak, amire már elég régen volt példa. És a tények még azt mutatják, hogy a hitelminősítőket ez nem érdekli, csak a bankok és a multik profitja érdekes számukra, ami viszont a kormánynak köszönhetően csökken ( bankadó, végtörlesztés, multiadó ) és ezért leminősítenek.

Táskás Tóni 2011.11.28. 00:00:22

@Ralph Cifaretto: Nyugtass meg, hogy "csak" trollkodsz. Ennyire még egy fideszes sem lehet hülye.

bioLarzen 2011.11.28. 00:02:23

Meglepve tapasztalom, hogy Fórum Bohóca címért mekkora tülekedés van - Ez a Poor&Worse nevű csóka elég későn jelentkezett - ezért aztán szükségét érezte egy erős nyitásnak.

Kis segítség: eddig még nem nevezted TG-t fasisztának, kommunistának, gyermekgyilkosnak, hazaárulónak, vérfertőzőnek, pedofilnak, nyilasnak.

Nem kizárólagos lista, csak, gondoltam, ha megszorulsz az elkövetkezendő egy apban, legyen hová nyúlnod.

bio

bioLarzen 2011.11.28. 00:03:33

Skacok, a trollcsapat ma kapott ukázt a nickváltásra? Vagy valamelyik alapszervezetben kiadták az utasítást a támadásra?

Mindegy, humorosak - és ez a lényeg :)

bio

Táskás Tóni 2011.11.28. 00:03:57

@Ralph Cifaretto: A fogyasztás csökkent, feléltük 13 év mnyp-i megtakarítását másfél év alatt, ezer milliárdokkal nőtt az államadósság, a beruházások megakadtak.... Még a tavalyi hiánycélt is behazudták, hiszen nem teljesült. Az idei sem fog.

inreallife 2011.11.28. 00:05:27

@Kalmár: az mind befektetési kategória volt, mégha lefele is ment, ez meg egyáltalán nem. bóvli, gagyi, tescó gazdaságos. bármelyik minősítésre elcserélné a viktor is, amit a szocik kaptak...

inreallife 2011.11.28. 00:09:49

@Diocles: khm. ez azt jelenti, hogy az emberek egyáltalán nem értik, miért nem lehet a cigányokkal együtt élni, ott ahol nincs cigány? érdekes. ahol vannak cigányok, ott egyből azt gondolják, hogy nem lehet velük együtt élni. szegény hétesi néni, ő volt az utolsó magyar a faluban, és azt mondta nem bántják ott a cigányok. megnézheted a helyszínelési fotókat hát barátom....

én úgy látom, az mszp a nagyvárosokban, a jobbik pedig vidéken fog tarolni. a helyes kérdés úgy hangzik, mi marad a viktoréknak? :)

márta)) 2011.11.28. 00:15:38

@Kalmár)
Bocsánat! De én úgy emlékszem, hogy Ön mindig a Fidesz szekerét tolta. Esetleg azóta változott az álláspontja???
Vagy Önnek minden nagyon szép és jó???
Csak egy kérdés volt, merő kíváncsiság, semmi több.
:)

Ipari-antidepresszió 2011.11.28. 00:16:36

Most szerintem vihar előtti csend van. Hamarosan kezdődnek az IMF tárgyalások, ill. addig is tart a végtörlesztés, így a forint és az állampapír piac meg vergődhet. A Fidesz még kommunikálja a nem kellenek a megszorítások, szinten tartjuk a nyugdíjakat rizsát... Megdöbbentő, hogy a Fidesz finánctőkézik, meg támadja a piacokat, államosít. Gyakorlatilag Marxizmus, Leninizmust szónokol. A Fidesz lassan kommunista párt lesz. Úgy is fogja végezni.

márta)) 2011.11.28. 00:17:19

Hogy mik vannak ! Álruhában a nick nevek mögött.?
Hét én ezt nem is értem??!!
:)

Poors&Worse 2011.11.28. 00:24:15

@bioLarzen: Látom TG nek megjött az erősítés az MSZP pártközpontból. Jöttél utána nézni az egykori "befektetés" megérte-e?

Mi a baj kedves elvtársak? Megbukott a hazugság propaganda? Hol itt a kormányváltó hangulat elvtársak???

Megértem hogy most nyomulni kell meg bizony mert a választás elég csattanós válasz a baloldali hazugságpropagandára...

márta)) 2011.11.28. 00:26:57

Az mostani) időközi választásokból nem kell még messzemenő következtetéseket levonni.
Rámutat arra, hogy az ellenzéki pártoknak dolgozni kell, jól. Ki kell alakitaniuk azt a bizonyos országos hálót, meg kell szólitani a nagybetűs népet, személyesen, nem a neten, a közösségi portálokon kiabálva. :)
A jelöltjeiket meg kell időben nevezni. Másként nem fog menni.
Az, hogy az LMP. igy szerepelt nem meglepő. Viszont a szocialisták eredménye sem. Náluk ott van az elvesztegetett, belharcokkal, a Gyurcsány távozásával tarkitott bő egy év.
A mostani választás fényében :) gondolom, felébrednek a pártok :) az LMP. nem fog tudni politikai tőkét kovácsolni, ha nem fog össze a szocialistákkal. A bizalomnak oda-vissza kell működnie.
hm?

Treuga Mei 2011.11.28. 00:29:11

Tisztelt Bloggazda!

Azt nem is írom, hogy Ön egy MSzP-bérenc Fidesz-vazallus LMP-nyaló (és persze Jobbik-imádó), mert ezt minden fölvilágosult elme azonnal látja és tudja is! :) Szóval a barmokra nem érdemes reagálni.
Érdekes játék ez a számokkal és trendekkel, egészen hasonlít egy futtballiga mélyreható elemzéséhez. De vajon mint társadalomtudós - nem pedig mint pártpolitikai esélylatolgató - milyen következtetésekre jutott mindebből?
Ez már évek óta foglalkoztat általában is, mik a következtetései. (Már amennyiben a politológia társadalomtudomány. Amit nem tudok. Komolyan. Önnek bizonyára behatóbb ismeretei vannak erről.)

Üdvözli:

Treuga Mei

márta)) 2011.11.28. 00:29:29

@ Poors&Worse

Bocsánat! Várja csak ki a végét! A mostani hazugságokra, mi lesz a válasz 2014-ben. Csak nehogy meglepődjön.
bezony.

ssi 2011.11.28. 00:30:09

@lane: "Ismét, sokadszor csalódást okoz, már-már önmagát járatja le TG, amikor éppen arról nem ír, ami érdekes lenne. "

nem biztos, hogy más is így van vele :)
írd le te, amit érdekesnek gondolsz .. így tesznek mások is itt :))

márta)) 2011.11.28. 00:34:14

Ha nem csal az emlékezetem, ha nem tévedek. A mostani időközi választással kapcsolatban egyeztetést kivánt volna folytatni az LMP. a szocialistákkal, melyre Ők nem utattak különösebb hajlandóságot.
Egyébként nem értem, hogy most ebben a helyzetben miért akkora probléma, a Karácsony G. szereplése)??? vissza nem lépése???

ssi 2011.11.28. 00:36:24

@MikeBoy: :)

szerintem
- II. ker. erősen sajátos ..
- LMP egészen más politikai helyzetbe csöppent, mint amin felkészülni próbáltak .. nekik így többszörösen is mély víz

találgatok, nem tudom ..
- lehet, hogy az LMP-nek van egyértelmű arculata, de vmiért még sincs rá kereslet .. vmit változtatni kellene .. néha kockáztatni is .. talán
- szocik "sikere" .. választók igényelnek vmennyi stabilitást is .. vagy a "Fideszt ne" kifejezése jobb híján
- országosan a Fidesz-szimpatizánsok erősebben zárhatnak, hogy látják a gondokat?

porfelhő 2011.11.28. 00:42:09

Hűha! Eddig csak az volt a trendi" (itt) hogy a Török Gábor a Fidesz szekerét tolja. De úgy látom azóta változott e helyzet. Némelyek véleménye szerint???

Török Gábor, Ön (még mindig) egy igazi független, kiváló politikai elemző.
Bocsánat! Csak rám hallgasson, az én véleményemre ebben) elhiszi nekem ugye.
????
:))

inreallife 2011.11.28. 00:45:04

@márta)): mert azt mondta, azt ajánlotta fel, hogy a jobban teljesítő javára lépjen vissza a másik. mármint mszp-lmp kontextusban. erre ő meg nem lépett vissza, mondván blablablablabla.

több dolog ehhez.
1. tényleg semmit nem ért volna
2. a választók választanak nem ő
3. hitelét vesztette
4. valszeg a siffer nem engedte

kb eddig tartott az lmp amúgy sem magasra ívelő népszerűsége. bezzeg ha fordítva lett volna, akkor hogy verték volna az asztalt, hogy lépjen vissza az mszp, megígymegúgy. mostmeg az látszik, hogy lehet ugyanúgy a politika...

porfelhő 2011.11.28. 00:46:43

Tisztelt @Kalmár!

Önnek még dübörög" a kétharmad. ???
:)

inreallife 2011.11.28. 00:47:31

@Poors&Worse: idióta
@Ralph Cifaretto: idióta2

dunaparti 2011.11.28. 00:48:12

Ezért óriási választási csalás, ha módosítjuk a választási térképet, átszabjuk a határokat. Mint ahogy most a Fidesz tette. Megnézzük a 2010-est merre, hogyan szavaztak majd ide, oda módosítjuk a határokat.

Egyed Ildikó 2011.11.28. 00:48:29

@Ralph Cifaretto: Ezek a tények nem jutnak el az egyszerű választókhoz. Nem úgy a 317-es euró, Kerényi Imre festményei, Matolcsy arcjátéka, amint a legnagyobb f@szságokat mondja, stb. Ezekhez nem kell magyarázat, csak annak, aki fogyatékos. Nyilvánvaló, hogy itt elmebetegek improvizálnak az országgal.

ssi 2011.11.28. 00:49:21

Karácsony állítása így is beigazolódott: II. kerületben nem tudták volna legyőzni a Fideszt összefogással .. választói is belátták ezt ..

pl. a jövő sikeres meglepetésének tartogathatja viszont .. előre, jelentéktelenebb ügy miatt nem tenné támadhatóvá, kikezdhetővé

2011.11.28. 00:52:06

@manyike:
Végülis leírtam: az MSZP előretörése és az LMP visszaesése az első fordulóhoz képest azt üzeni, hogy az ellenzéki választók a mérsékelt ellenzék összefogását támogatnák. Erről TG érthetetlen okokból nem ír, pedig ennek a választásnak ez a legfontosabb üzenete.

Miért kellek ehhez én, hogy ezt leírjam, amikor neki kéne? :)

ssi 2011.11.28. 00:53:27

@inreallife: K.G. azt mondta, ha van esély a Fidesz legyőzésére .. akkor lép vissza .. matematikailag messze volt ettől .. s 2 hét alatt tudtak volna sikeresen agitálni?

porfelhő 2011.11.28. 00:55:34

Nagyon jó a fotó a poszton.
A hölgy" úgy néz a Karácsony -ra, mintha Tőle várná a megmentőt a messiást!!??
Az hogy nem lépett vissza nem volt igazán meghatározó. ) Egyébként nincs ebben semmi különös, hogy a fidesz jelöltje nyert. Mert hát ugye a felsőtizezer lakta kerület. A fidesz meg egyébként a gazdagok pártján áll??

Egyébként , alacsony volt a részvétel, lehetett volna (esetleg) másként is, más eredmény születhetett volna, ha sokkal többen szavaznak.
Ebben sincs semmi különös, hogy most nagy az érdektelenség, az elfordulás a politikától, vagy inkább a politikusoktól?
Lesz ez még másként is. ) Remélem.
:)

ssi 2011.11.28. 01:07:12

@lane:
tehát szívesen olvastál volna még vmiről a posztban .. s hogy miért és mit, azt leírtad .. vagyis szabadon, önállóan eldöntötted, ahogy a blog gazdája is, hogy végül miről ír

szerintem.
matematikailag nem lehetett legyőzni a Fideszt .. az I. forduló ezt mutatta
Sok LMP-s nem akar a szocikkal szövetkezni .. viszont, ha országos szinten mégis kell majd, nem lesz addigra már egy sokat kritizált/magyarázott/kikezdett megoldás (pl. előregondolkodás, bebiztosítás)

2011.11.28. 01:11:50

Nem "még" olvastam volna ezt is.
Ezzel kezdtem volna!
Ez a választás forduló fő üzenete. És éppen azért, mert nem lehetett legyőzni a Fideszt, mégis erősen megváltozott az MSZP-re és LMP-re szavazók aránya.

messi-asz 2011.11.28. 01:49:51

akkor most lángzsolt az két szavazattal van parlamentben? ez is megérne 1 misét...

@Egyed Ildikó: "Karácsony magától visszalépett volna, csak Schiffer köti az ebet a karóhoz"

annál többet jelent minthogy orbántípusú...
maga az ez EB karácsony, a zorbán meg a karó...
a zördög ügyvédje köztudomásúan siffer...
+a kopogtató "bizniccel" zsarolja a fides...
most az volt a kérés ne lépjenek vissza...

ez sokat jelent... már fosik a fides...

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.28. 01:50:55

Sziasztok.
Szerintem abban igaza van Gábornak, nagyon is, hogy a speciális helyi viszonyok miatt az eredményt csak a korábbi helyi eredményekkel érdemes összehasonlítani.
De.
Egyéb információk is kiolvashatók azért... és itt kivételesen mégis érdemes az abszolút számokat megnézni. Az gyönyörű, hogy a Fidesz 58%-ot kapott... de ez az összes szavazó 34%-ának az 58%-a. Egészen pontosan az összes szavazó 19,72%-a szavazott rájuk. Még 20% sincs. Egy népszerű helyi polgármesterre. Egy jobboldali körzetben.... A pirruszi győzelem ennél lényegesen meggyőzőbb volt.
Ha ugyanezt az algoritmust végigfuttatjuk a többi eredményen, az látszik, hogy az MSZP 10,4%-a a messzi-messzi 100%-hoz képest nagyon nincs messze a Fidesz 19,7%-ától. Mondom: az összes választó számához képest.
Ezt azzal érdemes összevetni, hogy még ebben az aktív, és mindig nagy részvételt produkáló kerületben is 66% nem ment el szavazni (lusta / nem volt kit választania / nem látta értelmét). Ehhez képest még a Fidesz fölényes győzelme is szappanbuborék.
Ennyit a számokról. A további csak ismeretségi körömből szerzett benyomás.
Az MSZP relatíve jó eredményében benne vannak az új Gyurcsány-párt hívei. Akik elég aktívak ahhoz, hogy elmenjenek, mert hogy zavarjuk már el végre a fideszes rablóbandát, de hát most még nem szavazhattak a DK-ra, azok lazán leszavaztak azért az MSZP-re. További infó (szintén több, a legtágabb ismeretségi körből érkező vélemény): eddig úgy voltak, hogy anti-unortodox összefogás esetén, ha az LMP az esélyes, simán átszavaznak rá. Mostantól ez kizárt. Akár csak hülye az LMP, akár rosszabb (megvette kilóra a Fidesz): a szavahihetőségét játszotta el. Az LMP kivégezte magát... Mondom, ez többek véleménye, amiket hallottam. Nyilván nem reprezentatív.

Gyűrött Papír 2011.11.28. 01:51:24

Ha bárki ellenzéki nyert volna kivéreztetik. Semmi manit nem kapna oszt jónapot.
Így meg a fideszes nem kap manit, lopnia kell, mert ő tud.

ssi 2011.11.28. 01:57:14

@lane:

"Miért kellek ehhez én, hogy ezt leírjam, amikor neki kéne?"
másoknak is meg szoktad mondani, hogyan tegyék a dolgukat?

te véleményed .. s nem mindenki ért veled egyet: "Ez a választás forduló fő üzenete. És éppen azért, mert nem lehetett legyőzni a Fideszt, mégis erősen megváltozott az MSZP-re és LMP-re szavazók aránya. azt üzeni, hogy az ellenzéki választók a mérsékelt ellenzék összefogását támogatnák"

T.G. írta .. és van, aki vele ért egyet: "két forduló közötti szavazat-változások például szépen mutatják, hogy kik politizáltak, taktikáztak, kampányoltak ügyesebben"

kellemes pihenést :)

messi-asz 2011.11.28. 01:57:18

ez is időközi... akkor fidest 2/3-dal veri bárki? ebből az jön ki?

www.168ora.hu/itthon/fuggetlen-jelolt-vert-fideszest-tanakajdon-86639.html

messi-asz 2011.11.28. 01:58:46

@HariSeldon: ja ja... 20% nem sok... lakosságszámhoz képest meg kb 16%...

id. Modor Tibor 2011.11.28. 02:09:15

Azért most már kurvára érdekelne, hogy ki a bánat fog bekerülni a Parlamentbe…

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.28. 02:10:54

Ja, és még egy. (Szintén nem reprezentatív, csak hozzáállás a nagyon tág ismeretségi körből.)
A hithű Fidesz-hívőkben (szerintem: most még) működik a kognitív disszonancia feloldására szolgáló racionalizálás mozgósító ereje. Megmutatni, hogy "csakazértis" jó az, amit a Fidesz-hatalom csinál. Ők testületileg elmennek szavazni, megmutatandó, hogy az ország a Fidesz-hatalom mellett van. Ne hagyjuk figyelmen kívül ezt az érzést. Ők azok, akik egy jobboldali fellegvárban ezek szerint az összes szavazó nem egészen 20%-át alkotják.

ssi 2011.11.28. 02:12:42

@HariSeldon: :))

- K.G. azt mondta, ha van esély a Fidesz legyőzésére .. akkor lép vissza .. matematikailag messze volt ettől
- Sok LMP-s nem akar a szocikkal szövetkezni .. viszont, ha országos szinten mégis kell majd, nem lesz addigra már egyszer bukott megoldás
- szerintem kemény lecke volt ez az LMP-nek: nem egyértelműen ment az egyezségbe, amit így utólag nem tud helyre tenni .. és ő lett a szószegő

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.11.28. 02:18:11

"Nem szoktam az időközi választások eredményeivel foglalkozni, ezeket az adatokat, függetlenül valós jelentőségüktől, ugyanis rendre tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, felértékelik."

Ellenben a közvélemény kutatások eredményeivel igen. Holott ott csak ezer embert kérdeznek meg, aminek tétje sincs.

"Sajnos ez a kijelentés nettó hülyeség: míg utóbbiak az egész országra reprezentatívak"

Tegye fel a kezét, akit már megkérdeztek a közvélemény kutatók, hogy ha most vasárnap lennének a választások hogyan szavazna!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.11.28. 02:21:10

@malacz69 rezignált:

"Engem Karácsony rendkívül gyenge szereplése lep meg legjobban.

Nincs igény a normális hangra? "

Ezt a kettőt te hogyan kapcsoltad össze?

Karácsony A normális hang?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:22:16

@porfelhő:

"A hölgy" úgy néz a Karácsony -ra, mintha Tőle várná a megmentőt a messiást!!??"

A hölgy dr. Lévai Katalin.:D

Amúgy gyakorlatilag akármit ígér a Fidesz, és akárkinek kedvez, a választókerület alapvetően narancsos. (A polgármester személye viszont alapvetően képes módosítani az arányokat, ami mind Póta Gyulánál, mind Bencze B. György leszavazásánál, mind Láng Zsolt újraválasztásánál és egyéni mandátumszerzésénél szerepet játszott.) Most az történt, hogy semmi meglepő nem történt.:) Elmentek a biztos pártválasztók - plusz egy csekély jól mozgósított, az 1. fordulóból kimaradó választó, akik főleg fiatalok -, a többiek adott esetben meg azt is elfelejtették, hogy van egyáltalán 2. forduló. Legalábbis a mi szavazókörünkben és még egy pár másikban ez a helyzet.

ubul2000 2011.11.28. 02:22:31

@Akitlosz: Hát engem még nem kérdeztek meg, de még csak nem is találkoztam olyannal. akit megkérdeztek volna

ubul2000 2011.11.28. 02:25:11

@Mj: A polgármesterválasztásnál a teljes kerület szavaz, az ogy választáson csak egy része, a másik része az I. kerülethez tartozik (legalábbis korábban így volt)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:25:39

@messi-asz:

Láng Zsolt vissza fogja adni a területi listás mandátumát egy noname fideszesnek, ami egyébként a választók színtiszta hülyének nézése. (Nálunk abszolút húzó név, mivel népszerű polgármester még a nem fideszesek körében is.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:27:35

@ubul2000:

Ez egyáltalán nincs így, minden választásnál ugyanazok a határok. (A szavazóköröket szabták át amúgy tavaly ősztől, de ez is minden választásra szól.)

messi-asz 2011.11.28. 02:27:52

@Mj: itt Zombiában elvileg minden másnap elindulna 189 körzetben... és akkor akár egyedül is lehetne 50% os többsége a parlamentben... egy év alatt 1 fid eszes mexerzi...

vicc

Poors&Worse 2011.11.28. 02:28:36

Csak nevetek hogyan dühöngenek egyes hozzászóló elvtársak itt az eredmény láttán. Fáj az az 58% igaz? Erre nem számítottatok.

No de hát elvtársak, hol itt a kormányváltó hangulat????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:31:01

@HariSeldon:

Szerintem fölösleges százalékokkal játszani, mert az időközi választásokhoz képest ez egy magas részvétel volt, azon belül meg gyakorlatilag papírforma.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:32:10

@Mj:

Amúgy lehet, hogy tévedtem, elég fáradt vagyok, pedig csak este fél 9-ig kellett dolgoznom.:-/

ubul2000 2011.11.28. 02:32:25

@Mj: A Margit-krt környéke már nem az 1. sz. választókörzethez tartozik?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:35:30

@ubul2000:

A 2. OEVK 1. szavazókörében csücsültem, amihez a Margit körút 3 társasháza is tartozik, de az egész több felé van darabolva, mivel elég jelentős demográfiai "egység".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:38:05

@messi-asz:

Azért annyi népszerű, abszolút kompromisszumkész polgármester szerintem nincs a Fideszben.:)

ubul2000 2011.11.28. 02:39:10

@Mj: Amikor arra felé "tevékenykedtem", akkor még a Duna-parti rész az 1.OEVK-hoz tartozott - pontosan azért, hogy kvázi egyenlőek legyenek a körzetek.

ubul2000 2011.11.28. 02:42:15

@Mj: Láng Zsolt egy jó fej, együtt dolgoztam vele az oktatási bizottságban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:42:27

@ubul2000:

Szerintem most is így van, a Bimbó útnál is van váltás, éppen a demográfia miatt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:43:30

@ubul2000:

Egy közeli rokonom osztálytársa volt.:) (Nem, nem származik ebből semmilyen előnyöm.:P)

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.28. 02:46:00

@Mj: Szerintem azért nem fölösleges, mert tendenciát mutat igen szépen. A 2010-es választáson ugyanitt kb 70%-os voolt a részvétel. Nem emlékszem pontosan (és én meg most dolgozom :), úgyhogy most nem fogok pontosan utána nézni), de ilyesmi. Akkor 52%-kal nyert a Fidesz. Vagyis az összes választó kb. 36%-ával. (Ezt a <>36%-t nevezzük kétharmadnak a (most még hatályos) választójogi törvény értelmében.)
Ez a 36% csökkent le 20% alá - amiben persze benne van az is, hogy ez csak egy korlátozott hatókörű időközi választás.
Vagyis a kétharmados hatalom választói bázisa itt és most egyötöd sincs. És mivel köztudottan (és ebben úgy látom, oldaltól függetlenül egyet értünk) ez egy fideszes fellegvár, vsz ennél nagyobb támogatottsága sehol az országban nincs a Fidesznek jelen pillanatban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:47:09

2011.11.28. 02:28:36 (Nem engedi elküldeni a kommentet, ha a válasz funkciót használom, lehet, hogy a trollkodás kiküszöbölése játszik be.:))

Nem fideszes egyéni képviselő a 2. választókerületben? Vicc vagy csoda kategória lenne.:)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.11.28. 02:48:08

Szánalmas nép vagyunk, megérdemeljük a sorsunkat.

- Az ebadó miatt tele lesz az utca kidobott kutyákkal!!
- A rokkant nyugdíjasokat a fizetett fideszbérenc orvosok visszaterelik a munka világába. Hol van munka, nőni fog a hajléktalanok száma.
- 315 az euró, 435 a dízel, hány magyar család, vállalkozó, barátság, lélek megy tönkre emiatt?

Ezeket érdekli ez?

Bóvli Orbán még röhögve poénkodik, áll még az OTP?

Magyarok térjetek már észhez!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:57:19

@HariSeldon:

Én onnan közelítem meg, hogy a rendszerváltás óta itt sosem volt még időközi választás, így nincs összehasonlítási alapunk, maximum a rendes választások részvételi arányával, vagy a máshol megtartott időközi választások részvételi arányával lehet összevetni. Az érték pedig mindig is magas volt a választókerületben, és ezt az időközi is hozta. Tehát én nem mondanám, hogy feltűnően sokan maradtak otthon, mert máshol vagy ilyen helyzetben akár sokkal többen is otthon szoktak maradni. Másrészt a megoszlás abszolút papírforma eredményt hozott tavalyhoz képest, maximum az MSZP és az LMP esetében figyelhető meg némi ingadozás, de ez még abszolút képlékeny dolog. Tehát éppen azért nem vonható le országos következtetés, mert ez mindig is egy narancsos egyéni választókerület volt, és ez így is maradt. Ergo az itt lakók között még mindig sok a biztos pártválasztó, és ők nagyon szilárd nézetrendszerrel rendelkeznek ahhoz, hogy mindig ugyanúgy szavazzanak, amin még dob is egyet Láng Zsolt neve. Éppen ezért csak az ellenzéki pártok esetében várható bármilyen érdemleges mozgás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 02:59:38

@Bóvli Orbány kormány takarodj!!:

Te amúgy kit érdekelsz? És ezt úgy kérdezem, hogy nem a Fideszt jöttem dicsérni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 03:07:01

@Mj:

Megnézhető a valasztas.hu-n, tényleg hülyeséget írtam, nem is értem, hogy hogy jött.:)

ubul2000 2011.11.28. 03:07:32

@Mj: "mert ez mindig is egy narancsos egyéni választókerület volt"

Mondjuk úgy inkább, hogy van egy állandó jobboldali tömb 50-55 % körül. Ök mindig a jobboldalra szavaztak/nak. Korábban MDF-KDNP-FKGP, majd MDF-FIDESZ, most Fidesz-KDNP.
Ugyancsak stabilnak mondható a szoci tábor és az szdsz tábor. 94 óta csak csekély elmozdulás volt itt, az is jobbára a baloldalon belül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 03:11:22

@ubul2000:

Kb. ugyanarról beszélünk, csak annyi különbséggel, hogy én elnagyoltabban fogalmazok, mert már rég aludnom kéne.:) Mondjuk úgy, hogy alapvetően magukat polgárinak gondoló választók, plusz szocik alkotják a legnagyobb két tömböt, némi liberális réteggel. (Póta Gyula még mindig nem ér, mert rá nem azért szavaztak, mert SZDSZ-es volt.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 03:12:30

@ubul2000:

Nem tagadom, úgyhogy el is köszönök mára.:) Még jó, hogy holnap, illetve már ma szabadnap van...:)

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.28. 03:27:14

@Mj: Aha, ezekben nagyjából igazad is van. (Kivéve azt, hogy "vagy a máshol megtartott időközi választások részvételi arányával lehet összevetni" - nem lehet, mert ez választókerületi sajátosság, az aktivitás szintje, akár rendes, akár időközi választásról van szó. Viszont ez most mellékes.)
Szóval azon gondolkoztam közben, hogy miért vacakolok ezekkel a százalékokkal - mert eddig ez csak heurisztika volt, nem tudatosítottam. És jó, hogy ezekre rákérdeztél, mert most már tudom a választ.
Figyelj, vegyük érdektelennek azt a 30%-ot, akik soha nem mennek el választani (a rendes választásokon itt 70% körüli a részvétel). Legyen az a 70 a 100%. Ha végigfuttatod az algoritmust, akkor is azt kapod (na persze), hogy a Fidesz, majdnem felét elvesztette a szavazóinak - ebben a narancsos kerületben (is). Miközben meg győzött.
Erre mondtam azt, hogy ez még pirruszi győzelemnek is erősen necces. A Fidesz vezetősége nyilván megerősítést fog látni ebben, és örömmámorban úszik, hogy lám, minden ok. Pedig a győzelem ténye durván elfedi azt, hogy ez felér egy súlyos vereséggel.
Na és ez a heurisztika, ezt éreztem: hogy ha az összes választó (vagy a 70%, azaz az összes általában aktív választó) arányában nézzük a tendenciát, akkor ez az "eredmény" (a Fidesz szempontjából) súlyosan azonos a közvéleménykutatók által mért országos eredményekkel. Szóval ha lennének józan lények a nari vezérkarban, jogosan vernék félre két kézzel az összes harangot. De persze nem fogják, mert a Vezér és kara szemét el fogja homályosítani a helyi sajátosságoknak köszönhető győzelem. Mert arra ugye, oly nagy szükségük van ezekben a leminősítéses bóvli hetekben. (Hát ugye jól csinálom, nem-e, osztjónapot!)
Tehát a nari kerület sajátosságai miatt (mínusz az, hogy csak időközi, plusz az, hogy a végsőkig vak Fidesz gárda önigazoló szavaz) papírforma győzelem mögött, ha megnézzük a számokat, akkor az kényegében nem különbözik az országos tendenciától: gáz van. Nagyon nagy gáz.
(És eddig próbáltam nem kimutatni saját véleményemet. Ezt most megteszem, idáig volt az objektivitás, most legyen itt ez is: szerintem nincs tovább. OV-nak és sleppjének, a teljes Fidesznek takarodnia kell, belük ugyanis már nem fogjuk megúszni az államcsődöt. Csak akkor úszhatjuk meg, talán, ha senki, még a Fidesz nóném harmadik vonala sem(!), juthat itt szóhoz az elkövetkező 10 évben. (Amúgy ez az immáron kétféle szocikra is vonatkozik. (Bajnai csapatát, ésvagy Bokrost nem tartom szocinak.)))

messi-asz 2011.11.28. 03:29:54

@HariSeldon: ezzel nem érdemes foglalkozni... ennél nagyobb események vannak....

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.28. 04:07:03

@messi-asz: Persze. Igazad van. A nagy probléma az, hogy mi lesz Orbán és a Fidesz által megtestesített államcsőd után. (Ennek részhalmaza az, hogy mikor fog bekövetkezni. Heteken belül, vagy mindenféle trükkökkel még elhúzzák pár hónapig. - Mert ha Orbánt elemzed, akkor tiszta ügy, hogy a Fidesz vezetését harmadiziglen, több hullámban cserélte le őfelsége lézerjanikkal, rogántónikkal, szíjártókkal, matolcsykkal a saját színvonalára, a felcsúti kocsma focikedvelő alkeszeinek színvonalára... El fog menni a falon túlig. Az államcsőd kivédhetetlen.)
Ez az államcsőd viszont nem kizárólag Orbán és karának műve. Nagyon nem. És nem is az őket megelőző Gyurcsány + Medgyesi kombóé. Ez a magyar társadalom műve en block.
Mindennek vannak előzményei, de odáig érdemes ezt visszakövetni, hogy 56 után volt itt egy soha senki által ki nem mondott kompromisszum a magyar társadalom és a szovjet birodalom között. Aminek Kádár sokkal inkább csak haszonélvezője és megtestesítője volt, mint csinálója (de azért csinálója is).
Aminek következtében mi voltunk a legliberálisabb és legszabadabb és leggazdagabb szovjet gyarmat. generációk szocializálódtak ebben a tudatban, hogy szar az egész, de azért mi még így is, még ilyen körülmények között is fasza gyerekek vagyunk. És ez bizonyos szempontból igaz is volt.
De éppen ez a tudat, ez a szocializáció, ez a társadalmi előny (a többi gyarmathoz képest) fordult, nem látványosan, nem gyorsan, hanem lassú erodációval, az ellenünkre két évtized alatt.
A Fidesz mostani ámokfutása nem oka, hanem csak végpontja ennek a folyamatnak. A pőre manifesztáció.
Hosszú tanulmányokat lehetne és kéne írni erről - amihez én vsz kevés vagyok, így hajnalban, mellékfoglakozásban meg különösen.
... Az államcsőd már nem úszható meg szerintem. A következő 5-10 év nagyon szar lesz. (Viszont minél drasztikusabban bukik majd meg a Fidesz, annál kevesebb.)
De: ne tojjatok be. Ez egy ezer éves ország. 10 millió ember tehetetlenségi ereje nem likvidálható. A nemzethalál hülyeség. 56 után is nagyon szar volt. De túléltük, ahogy a Fideszt is túl fogjuk élni. Sőt, 56 után 10 évvel az adott körülmények között már igen jó állapotban voltunk. És most csak 56-ról, meg a mostani Fideszről beszélek, a tatárjárást, meg egyebet nem is említem. Amit szintén túléltünk, és ami után x évvel szintén egészen jól ment... Hát ezeket is lehetne bőven elemezni, nem csak így kinyilatkoztatásképpen, ahogy most csináltam.
Szóval ne szarjatok be. Nyugi. Szar lesz. Van ilyen. Aztán majd összehozzuk.

bigapples 2011.11.28. 05:17:42

Természetesen azokat a következtetéseket nem lehet levonni, amikről TG ír bírálóan. Furcsa, hogy éppen azokról a dolgokról nem esik szó a bejegyzésben, amiket megmutatott a választás.

Például, hogy Karácsony G., és így az általa reprezentált LMP tragikusan eltaktikázta magát. A baloldali olajfa koalíciót akarta elindítani és a baloldal vezető pártjának akarta láttatni a pártját ezen az időközin. Mindkét célt durván elvétette.

Az hosszú hónapok óta látszik, hogy az LMP nem képes kihasználni a régi baloldal megroppanását és nem lesz a baloldal vezető ereje. Azonban Karácsony médiaszerepléseiben a visszalépés erőltetésével megutáltatta pártjával a baloldali olajfa szövetséget. A következmény a kénytelen-kelletlen elmaradt visszalépés, ami baloldali, kormányellenes szavazókat fordított szembe az LMP-vel. Ennek eredményeképpen az LMP a választás után rosszabb helyzetbe került, mint volt annak előtte.

A mostani választási kampány nagyon komoly kérdéseket vet fel Karácsony politikusi, pártstratégakénti alkalmasságáról.
Eddig az LMP politikájában metastabilis egyensúlyban volt a régi pártrendszer ellenesség és a kormányellenesség. A szocialistákhoz való közeledés túlzott erőltetése törést idéz elő a párt szavazói között, egyik felük elutasítja a régi pártokkal való szoros szövetséget, míg a másik felük számára a kormány megbuktatása a fontosabb és elfogadható számukra a szalonképtelen párttal való szövetség.

Karácsony könnyen olyan úton indíthatja el a pártját, aminek a végén kieshetnek a Parlamentből 2014-ben (vagy már március 18-án).
2

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.11.28. 05:18:54

Süket duma ez, hogy a Fidesz elvesztette a szavazóinak a felét. Mivel a szavazati arányok lényegesen nem változtak a választás óta, így a többi pártnak is el kellett veszteniük a szavazóik felét, mivel kb. ugyanolyan arányú eredmények születnek.

Azaz a Fidesz nyer továbbra is, kb. ugyanakkora fölénnyel.

Csupán a szavazástól távol maradók tábora nőtt meg, ami minden ciklus közepén így szokott lenni.

Akkor lenne érdekes a Fidesz szavazó tábor csökkenése, ha ugyanannyival növekedett volna a többi párt szavazótábora, de ilyesmiről szó sincs.

szoja122 2011.11.28. 05:34:56

@bariga: "Az LPM hosszútávon is így jár majd, mert lagymatag."

Szerintem is ez a baj, meg az hogy rendkívül kényesen ügyel, hogy egyszer jobbra egyszer balra döntsön, sokszor ez a szakmaiság rovására megy, másrészt sajnos a biztosan választani akaró emberek nem szeretik a nyugodtan, nem anyázva politizálókat és a nem tudókhoz pedig kevésbe jut el, mert a média ingerküszöbét nem éri el, Ők csak a szélsőségekre, a hatásvadászatra hajtanak legtöbbször.

De hosszútávon szerintem mégis ez az út. A totális ellentét mint amit az MSZP, Fidesz, SZDSZ, és a többi párt csinált eddig.

A nyugodt higgadt, nem anyázó politika, lesz a menő. A bizonytalanokat csak ilyennel lehet megnyerni. Mert rendkívül unják -unom- a véres harcokat, a háborús retorikákat.

Ezért írtam, hogy Bajnainak van esélye, formailag Ő biztosan megfelelne.
Lényegileg viszont nem tudom, mert az az 1 év kevés volt ahhoz hogy el lehessen dönteni. Másrészt azért is mert mögötte az egymással acsarkodó MSZP állt.

bigapples 2011.11.28. 05:41:04

@Diocles: A Jobbik nem a Miép. Hiába volt Miép fellegvár, egy budai, az országos átlag fölötti jövedelmi szinttel rendelkező kerületben nem vevők az ideológiailag radikálisabb jobboldali szavazók (ex- Miépesek) a Jobbik Novák Elődös közönségességére és a Jobbik baloldali demagóg gazdasági elképzeléseire. Furcsa, hogy ezt a Jobbik vezetők nem értik és egyszerűen vezetési problémának látják a budapesti gyengébb szereplést, amit Staudt elváltásával akarják orvosolni

Azonban a kelet-magyarországi és általában az alacsonyabb jövedelmi szintű, kistelepüléseken élő jobboldali Fidesz szavazók közül sokakat elvehet a Jobbik, mert 2012-2013 a kormány számára nem lesz fáklyás menet az IMF egyezség által kijelölt úton.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.28. 06:03:09

A buta embereket lehet manipulálni kolbásszal, és sörrel. Az újságírókat, és a statisztikai adatok gyűjtőit pedig pénzzel.

szoja122 2011.11.28. 06:05:14

@Akitlosz: "Csupán a szavazástól távol maradók tábora nőtt meg, ami minden ciklus közepén így szokott lenni.

Akkor lenne érdekes a Fidesz szavazó tábor csökkenése, ha ugyanannyival növekedett volna a többi párt szavazótábora, de ilyesmiről szó sincs. "

Ennyi pártot választani nem tudókra csak nagyon ritkán volt példa és ez tovább fog nőni.

A Fidesz pedig -legalább 1 millió szavazót vesztett -nagyon sokat ezt tény-, bármilyen közvélemény kutatást is nézünk.

Viszont ez csak a biztosan választani tudók táborát növelte. Ez is tény.

De még csak a felénél tartunk. Az az ember lesz a nyerő aki a nyugodtságot, magabiztosságot, a szakmaiságot -vagy annak látszatát- tudja felmutatni.

Ilyen pl. Bajnai. mint fentebb részleteztem. Ő formailag megfelelő, képes a bizonytalanok megszólítására.

Szakmailag, pedig már fentebb írtam....

2llkedő 2011.11.28. 06:10:17

@szoja122: "Ezért írtam, hogy Bajnainak van esélye, formailag Ő biztosan megfelelne."

Egyelőre felesleges Bajnaival foglalkozni. 2014-ig a fdesz van hatalmon. Vityenka az utolsó lehelletéig vog küzdeni. Ekkora ego-val nem tehet mást. Ha esetleg a fidesz frakció belátja, hogy ez a politika zsákutca, és elzavarja Vityát, akkor is tud találni fideszközeli Bajnaihoz hasonló kaliberű embert.

ezmegmi?? 2011.11.28. 06:18:31

szívem szerint, aki 2, egymást követő választásra nem megy el, az igenis veszítse el a szavazati jogát. ha ennyire nem érdekli, h mi történik körülötte, akko nem is kell neki olyan. 3x%-os részvétel? vicc.

szoja122 2011.11.28. 06:24:31

@2llkedő: "akkor is tud találni fideszközeli Bajnaihoz hasonló kaliberű embert. " Ez igaz, de Orbán nélkül a Fidesz szavazótábora szétesik, mert ő egy ikon, egy szimbólum a Fidesz szavazók számára.

bigapples 2011.11.28. 06:24:53

@szoja122: Bajnai, Bajnai...

És ki van, mi van mögötte? Pár ember a saját stábjából, egy-két fajsúlyosabb szakpolitikus, mint Oszkó, Balázs. Nincs pártja és a választásokig nem is lehet olyan, ami meghatározó lesz.

A legjobb forgatókönyv a számodra, hogy beáll a mindent alulmúló szociális demagógiát szajkózó MSZP, a végletesen hataloméhes és csapatjátékra képtelen Gyurcsány és esetleg a szélsőbalos gazdaságpolitikát hangoztató LMP elé.

Milyen mozgástere lenne neolib elképzelései véghezvitelére egy ilyen koalíció élén az estleges kormányfő Bajnainak? Szinte semmi, töredéke annak, ami 2002-2004 között Medgyessynek volt, aki maga is béna kacsaként kormányzott.

Komolyan, egy ilyen kormánykoalíció gazdaságpolitikájához képest Matolcsy a közgazdaságtan pápája. És ne gondold, hogy ezzel Matolcsyt dicsérem, mert ha rajtam állt volna, legkésőbb Lovasberény után leshotoi nagykövetnek neveztem volna ki.

szoja122 2011.11.28. 06:29:13

@2llkedő: nem beszélve arról, hogy akkor a kemény mag között Lázár, Kövér, Kósa stb. harc indulna meg a hatalomért, és ha pl Varga kerülne hatalomra -aki Bajnaihoz hasonlóan nyugodt- a háttérben ott lennének a harc mániákusok és jelentősen rontanák az esélyeit.

Nem is ez a kérdés, hanem a Fidesz utáni idők:

Mit lehet tenni a 2/3-os törvényekkel, a bebetonozott emberekkel. Mert ezek mellett csak 2/3-al lehet majd az országot irányítani.

szoja122 2011.11.28. 06:31:41

@bigapples: "Nincs pártja és a választásokig nem is lehet olyan, ami meghatározó lesz."

Ennyi bizonytalan mellet van esély a párt építésre.

Ha viszont beáll a régiek mögé, elveszett. Akkor semmi esélye sem lesz.

2llkedő 2011.11.28. 06:32:13

@szoja122: "Ez igaz, de Orbán nélkül a Fidesz szavazótábora szétesik, mert ő egy ikon, egy szimbólum a Fidesz szavazók számára."

Ez az ő problémájuk, nekik kell megoldani.

szoja122 2011.11.28. 06:33:22

@bigapples: A mozgástérről írtam:

A legnagyobb kérdés ez, mert csak 2/3-al lehet majd az országot irányítani, erre pedig nem sok az esély....

szoja122 2011.11.28. 06:34:32

@2llkedő: igen, de ha elemzünk figyelembe kell venni!

szoja122 2011.11.28. 06:37:36

@bigapples: Bajnai politikájáról írtam egy sötét ló. Az 1 év kevés a megítéléséhez, különösen akkor amikor egy rendkívül tagolt egymással harcoló MSZP állt mögötte.

Őt csak formai okokból emeltem ki....

2llkedő 2011.11.28. 06:40:50

@szoja122:" Nem is ez a kérdés, hanem a Fidesz utáni idők:"

A fidesz utáni időkről lehet majd akkor elmélkedni, amikor itt lesz az ideje. Amíg ez a "bálvány" és a hozzá tartozó eszmerendszer le nem amortizálja magát, nem sok értelme van ezzel foglalkozni. Amíg rá nem jönnek az emberek, hogy most nem az a fontos, hogy jobb, vagy baloldal, hanem az, hogy fennmaradunk, vagy sem, addig csak azzal érdemes foglalkozni, hogy rámutassunk a jelenlegi vezetés hibáira. Bajnainak pedig a kivárás politikáját kell folytatnia. Nem szabad a munícióit feleslegesel eldurrogtatni. (persze ha egyáltalán van olyan elképzelése, hogy visszaül abba a bársonyszékbe.)

2llkedő 2011.11.28. 06:50:49

@szoja122: "A legnagyobb kérdés ez, mert csak 2/3-al lehet majd az országot irányítani, erre pedig nem sok az esély...."

A 2/3 nem csak úgy tud kijönni, hogy az egyik oldalnak van ennyije. Feltételezésem szerint sokan ki fognak ábrándulni a fideszből, és annak vezetéséből. Viszont azok nem fognak átpártolni a másik oldalra, de meg lehet az a támogatottságuk, hogy a parlamentbe kerüljenek. Ott pedig remélhetőleg a nézetkülönbségeket félretéve ténylegesen azzal fognak foglalkozni, ami a feladatuk. Mert a feladat nem a pártokról szól, hanem az országról. Persze az is kérdés, hogy megmarad-e az, hogy polgármester lehessen parlamenti képviselő is? Mert ha nem, akkor a húzó nevek eltűnhetnek a palettáról. Akkor megen csak más a leányzó fekvése, mások a lehetőségek.

zarahusztra 2011.11.28. 07:23:18

Szerintem igenis sok hasznos tanulsága volt a vasárnapi választásoknak:
1. A biztos győzelem nem mozgósít.(Fidesz oldalon)
2. A Fideszt még nem teljesítménye alapján mérik, még mindig az előzőeket büntetik.
3. (LMP) válságban nincs esélye a liberalizmusnak
4. A Jobbiknak nincs Budapest-politikája és Budapesten a cigánykérdés MÉG nem mozgósít...

Az MSZP annyi bűnt halmozott fel, hogy esélye nincs ebből kinőnie egy új baloldalnak. Ha a Fideszben csalódnak a választók, akkor az alternatíva hiánya fogja szétvetni a demokratikus kereteket...amire volt már példa.
Ezért írtam korábban, hogy az utóbbi 20 év demokráciájának koporsójába az MSZP-SZDSZ verte be az utolsó szöget.
Az agyalágyult öregek még szavaznak rájuk és a hivatásos rettegők. De az ő számuk a demográfia kőkemény szabályai miatt egyre elenyészőbb.

szoja122 2011.11.28. 07:24:50

@2llkedő: "Ott pedig remélhetőleg a nézetkülönbségeket félretéve ténylegesen azzal fognak foglalkozni, ami a feladatuk."

Hát legyen neked igazad!

De én azt látom, különösen ezt a blogot és másokat olvasgatva, hogy még azok között is rendkívüli ellenségeskedés van akik alapjaiban egyetértenek egymással.

Él még a turáni átok....

MACISAJT 2011.11.28. 07:25:48

"Gyakran hallani az aktuális győztesek részéről, hogy az időközi választás sokkal pontosabb képet ad a politikai erőviszonyokról, mint bármely közvélemény-kutatás. Sajnos ez a kijelentés nettó hülyeség: míg utóbbiak az egész országra reprezentatívak (ha jól végzik a munkájukat a kutatók), előbbiek egy adott körzet, település lakosainak véleményét tükrözik csupán. A nagy következtetésekkel tehát érdemes óvatosan bánni: közismert, hogy a Fidesz közel tíz éve nem veszített időközin, holott közben két alkalommal is alulmaradt országos választáson."

Bár alapvetően egyetértek, azért lám, mégiscsak jó valamire az időközi választás.
A szerző pl. ennek alapján meri(amúgy a tényeknek megfelelően) kijelenteni hogy:

"Kormánypárti jelöltet ma legfeljebb a korábbi baloldali fellegvárak valamelyikében tudna az ellenzék megszorítani."

És ettől *egyesek komplett megőrülnek.
Csak halkan jelzem, az hogy a Fidesz pl. 2002-ben elvesztette a választásokat, egyáltalán nem mond ellent az időközi választások eredményeinek, ugyanis 2002-ben a második fordulóban is verték a ballibet mint a répát, a végeredmény az első forduló listás "csalafintaságainak" köszönhetően alakult úgy ahogy...

És még néhány konklúzió a tegnapi időközi után.
Érdekes volt látni hogy , a sajtó a tulajdonképpeni "tétnélküliséget" sugalmazó kampánya ellenére( lásd pl. Index is " képviselő lett a képviselő"), a kerület lakói elsöprő többséggel vonultak fel újra hogy szavazzanak Lángra..
Az elmúlt időszak(IMF, leminősítés, balliberális itthoni-és külföldi médiadjárat) után sokan legalábbis passzivitást vártak.
Ehelyett a zöldeszdéesz és frontembere égett mint a zuglói kabátgyár..

*Lásd az 1%-os népszerűséggel szembesülő gyurcsányisták "2014-es választási bojkott" bejelentéseit..

2llkedő 2011.11.28. 07:33:25

@szoja122: "Hát legyen neked igazad!"

Ha nem lesz igazam, akkor megyünk a süllyesztőbe.

porfelhő 2011.11.28. 07:35:15

@Mj:

A hölgy dr. Lévai Katalin.:D"

És??? Ki a bánatos élet kérdezett.??? Áruld már el!!!
Ennyi.

porfelhő 2011.11.28. 07:37:35

Kinek a bérence ez a szerencsétlen!!! Egész éjjel irta itt a tutit.
:(((

2llkedő 2011.11.28. 07:38:13

@szoja122: "De én azt látom, különösen ezt a blogot és másokat olvasgatva, hogy még azok között is rendkívüli ellenségeskedés van akik alapjaiban egyetértenek egymással."

Meg kell tanulni szeretni! Félre kell tenni az előítéleteket.

"Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel."(Malcolm Hein)

"A belső béke megteremtéséhez az első lépés a megbocsátás. A megbocsátás annyiból áll, hogy elengedünk egy terméketlen, segítséget nem adó gondolatsort."

2llkedő 2011.11.28. 07:41:18

@porfelhő: "Egész éjjel irta itt a tutit."

Egyéb értelmes hozzászólésod is van, vagy csak így reggel feszített a hasad, és böfögtél egyet? Ha igen, akkor kedves egészségedre!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.28. 07:42:15

@2llkedő:
Mégis hogyan gondolod ezt? Az MSZP és a Jobbik majd együtt szavaz, hogy elzavarják a bebetonozott Fideszes embereket? Ha feltételezem, hogy az MSZP nyer, akkor a Jobbiknak éppenséggel kapóra jönne, hogy a Fidesz nem hagyja az MSZP-t kormányozni, hiszen egy újabb sikertelen kormányzás számukra már biztos győzelmet jelentene 2018-ban, vagy akár korábban. De ugyanez igaz fordítva is, ha a Jobbik nyerne 2014-ben. És akkor még nem is szóltam egy szót sem, hogy ellentétes politikai oldalon lévő pártokról beszéltem, meg hogy a Jobbiknak mekkora öngyilkosság lenne a "bolsevikokkal", vagy az LMP esetén a "libsi zsidókkal" összefogni bármiben is.

És persze ez az egész feltételezés abból indul ki, hogy a Fidesz nem szerez legalább 1/3-ot 2014-ben. Szerintem nem hogy 1/3-ot fog szerezni, hanem többsége lesz a parlamentben. Ugyanis egy megfelelően kialakított választási rendszer esetében függetlenül a részvételtől, elég 1 millió Fidesz droid, annyi meg mindig is volt.

2llkedő 2011.11.28. 07:49:52

@Zabalint: Jelenleg egyik pártnak sincsen abszolút többsége az összes választó között. A többség kinyilvánította már sokszor, hogy se az egyikből, se a másikból nem kér. Az emberek többsége nem az árok egyik, vagy a másik oldalán akarnak lenni. Állítólag lebontottuk a vasfüggönyt. Ez igaz az országhatárra, viszont a határon belül felépítettük, újrahasznosítottuk a szögesdrótot. Jó lenne itt is lebontani, hogy a családok, az emberek végre megölelhessék egymást.

porfelhő 2011.11.28. 07:57:36

Jövőre előrehozott választás?

Benne van a levegőben az előrehozott választás lehetősége.
De úgy tűnik, csak a levegőben: bár a Fideszen belül is beszélnek róla, vezető politikusok szerint nincs reális lehetősége. Nagyon komolyan az MSZP-ben sem gondolják, de azért felkészülnek minden eshetőségre."

nol.hu/belfold/20111128-2012-es_ervek_es_ellenervek

– Nincs realitása a tavaszi előre hozott választásnak. Ezt rendkívül nehéz lenne áterőszakolni a Fidesz-frakción is – mondta lapunknak egy ismert fideszes politikus"

Jobboldalon ugyanakkor hallani érveket és ellenérveket is az előre hozott választások kapcsán.
Az egyik verzió szerint, ha lezárulnak jövő februárra az IMF-tárgyalások, és megállapodás születik, 2012 tavasza lehetne „az utolsó pillanat”, ha a kormány, illetve a Fidesz előre hozott voksolást szeretne: akkor a kormányoldal népszerűsége megtépázottan is alkalmas lehetne a győzelemre, legalábbis a feles parlamenti többség megszerzésére – mondják.

Az ellenzék viszont (különösen az MSZP, Gyurcsány Ferencék távozása miatt is) valószínűleg nem rendelkezne kellő idővel, hogy rendezze sorait, és kialakítsa egy balliberális szövetség, egy „olajfa-koalíció” kereteit."

Valóban érdekes lenne a helyzet) Igaz helyzet most is van nem jó, rossz.
Ha gondolnak a pártok előrehozott választásra, ha nem, ideje felébredni, megerősödni. Esetleg komolyan venni a koaliciót.
:)

porfelhő 2011.11.28. 07:58:47

@2llkedő:

Tessék??? Semmi közöd hozzá mit irok!!!
Legyen ez a Napnál is világosabb számodra!!!
Érted ugye????

Fritz David 2011.11.28. 08:00:27

2010-ben ebben a körzetben a Fidesz a körzetek közötti összehasonlításban a 92. legjobb eredményét érte el. Ebből látszik, hogy ez egy fideszes fellegvár, és ami itt történik, annak köze nincs az országos tendenciákhoz.

2llkedő 2011.11.28. 08:01:25

@porfelhő: "Tessék??? Semmi közöd hozzá mit irok!!!"

Akkor mit pampogsz, hogy más mit ír? Neked ugyanúgy semmi közöd hozzá!
Érted ugye?

porfelhő 2011.11.28. 08:04:45

@2llkedő:

Állitsd már le magad. Nem kell irni, és akkor nem fogok válaszolni. egyébként szórakozzál mással.

2llkedő 2011.11.28. 08:06:35

@porfelhő: Nem feltétlenül kell válaszolni, ha írok, ha nem. Indíts egy saját blogot, oszt oda azt engedsz be akit akarsz. Itt egyelőre bárki írhat és ezt te is tartsd tiszteletbe!

DarthVader 2011.11.28. 08:08:52

Poors&Wors: e 0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2011.11.27. óta tag.

Tiszta megtiszteltetés, hogy Gábor miatt szükségét érezte hozzászólni :)

Ujabb aktivista?

porfelhő 2011.11.28. 08:10:22

@2llkedő:

Fogd be a szád, és ne vitatkozz velem. Engem ide a Török Gábor már rég beengedett. A mit Te itt firkálsz egyáltalán nem érdekel.
Most pedig nagyon gyorsan fejezd be, mert több mint unalmas vagy. ennyi.
:))))

hoplita 2011.11.28. 08:20:54

@Diocles:
"....4. a Jobbik eredményét én szintén papírformán túli kudarcnak tartom, ne feledjük, h MIÉP egyik fellegváráról van szó...

tehát a Jobbik labdába sem tud rúgni az olyan körzetekben, ahol nincs legalább 30%-nyi cigány és tömeges munkanélküliség, márpedig szerencsére az ország többsége még ilyen... "

Nem siker, nem kudarc...bár következményei vannak-lesznek.
A fellegvár fénykorban 10% volt....vagyis ne becsüld túl.

Nem a II. kerületre gyúrunk, asszem ezzel nem árulok el titkot.
Ott birkózzon egymással a kétpárti egypárt, plusz a zsidrákok...mi a vidékre koncentrálunk.
Ott a ladányi eredmény a mérvadó és a trend.
Egy seggel nem tudunk két nyerget megülni.
Nagy tévedésben vagy, ha 30 százalék cigányt saccolsz választási siker előfeltételeként. Kottából gondolkozol.
Tudod, ahogy reklámban van, csak kicsi kell hozzá, hogy a dolgok megváltozzanak.:)

@Ralph Cifaretto:
Igen, neked sikerült.:)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.28. 08:21:49

@Poors&Worse: Esztergomban vajon milyen eredmény születne? Szóval nagyon nem mindegy hogy hol vannak ezek az előrehozott választások.
A II. kerületi végtörlesztő, SZJA-ból keményen szakítók számára természetesen létkérdésként is felfogadható a jelenlegi kormányzati politika fenntartása.
Észak-kelet Magyarországon mondjuk már nem biztos hogy ilyen jól áll a Fidesz. Ott kicsit másak a jövedelmi viszonyok.

hoplita 2011.11.28. 08:25:58

@inreallife:
Úgy látom más szavakkal, de megerősítettél.:)

Marad nekik is ne aggóggy. Nagy az Isten állatkertje, avagy van az Isten ménesében, csak kötőfék kell rája.
Persze ez a maszopra is helytálló.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.28. 08:30:41

@márta)): A 2012-es költségvetési év izgalmasabb lesz mint az idei. Több nagy hatóerejű bomba ketyeg a kertek alatt ( a lakosság nagy részének reáljövedelme csökkeni fog, recesszió lesz, az orvosok felmondanak, a közszférában bérnyomás fokozódik, a helyi önkormányzatok vészesen eladósodtak, meg kell újjítani az állampapírokat valami 3000 milliárd forint értékben, kiadáscsökkentések, elbocsájtások, adóemelések, elkaszálandó különadókat helyettesítő újabb adók ).
Most három variáció képzelhető el:
A Fidesz népszerűsége nőni fog
A Fidesz népszerűsége stagnálni
A Fidesz népszerűsége csökken

Lehet tippelni melyik fog bekövetkezni.

hoplita 2011.11.28. 08:41:17

@Mj:
Igen, így van, semmi meglepő nincs az eredményekben.

hoplita 2011.11.28. 08:51:49

@MACISAJT:
Vannak mán új pontyaid, köcsög?:DDDD
Húzzál a gondolára, faszomfütty.

ubul2000 2011.11.28. 08:55:14

@porfelhő: hisztisnek tetszik lenni???
mintha mártát hallanám :)))

hoplita 2011.11.28. 08:55:26

@Zabalint:

"..... Ugyanis egy megfelelően kialakított választási rendszer esetében függetlenül a részvételtől, elég 1 millió Fidesz droid, annyi meg mindig is volt. ..."

Számolj..!
Annyi nem lesz elég, ha fejre állnak és forognak, mint a jancsiszeg, akkor sem.:)
Ha minden idők legalacsonyabb részvételét, a 98-ast veszed alapul, akkor sem elég semmire.

Balt 2011.11.28. 09:00:50

Nos, 1 fontos tanulság mindenképpen van: Az látszik, hogy a Karácsony-i olajfa ültetés nem vert gyökeret, ezt totálisan értelmetlen volt ebben a formában megjátszani. Fordítva még csak-csak, tesztnek - de ez is a jelenleg hatályos vt. szerint -, ha a második fordulóra lép vissza, amúgy "derék SZDSZ-eshez" méltóan. Az is látszik, hogy erre lett volna "kereslet" a maszop-szavazók között, de így már el lett játszva a lehetőség, a továbbikban aligha lesznek bizalommal bármely LMP jelölttel... Ami persze nem azt jelenti, hogy ne lennének hajlandók esetleg "befogott orral" egy (pl.) Bajnai mögé beállni, csak kérdés, mit kapnak érte cserébe.

Tehát úgy látszik, az LMP-nek egy útja marad a (rövid távú) megmaradásra: ha valóban az SZDSZ szerepébe ugrik. Bár szerintem ez az esély is elmúlt (szerencsére). Kár értük amúgy...

Ja, fel lehet vetni valamiféle Fidesszel való távoli szövetséget is, bár ahhoz se valami jó kiindulási alap volt ez a Karácsony-i történet... :)

Váltópárt nem lesz belőlük, az már tutifix.

Balt 2011.11.28. 09:02:04

Jó a kép amúgy. :) Mikori? Elég lengén vannak öltözve még "rosszkedvünk teléhez"... :))

messi-asz 2011.11.28. 09:05:20

1) kettős mércén:
"ez az ures palack a szegenyek szimbolikus molotov-koktelja.
A mai uzemanyagarak mellett egyszeruen nincs penz arra, hogy benzin is keruljon a palackba."

2) két fid eszes pofán b@sztak, egy fid eszes polgármestert vidéken vasvillával zavartak el, plusz itt ez a molotov...
= jó az irány ;)

3) ha az ember vmi b@lf@szságot lát, akkor az vagy
fake vagy hírcsárda vagy fides ... opciók egyike

bájbáj fides

MACISAJT 2011.11.28. 09:08:47

"A jobbikos Bodor Zoltán 3,75 százalékot ért el.
Bodor Zoltán, a Jobbik jelöltje saját eredményével kapcsolatban úgy fogalmazott: tovább kell erősíteni a Jobbik ismertségét, táborát a II. kerületben és egész Budapesten is."

Szólhatna valaki a hülye lebőgött operettnácinak, hogy éppen az a baj, hogy túlságosan is nagy volt a Jobbik ismertsége..:P

márta)) 2011.11.28. 09:09:03

Kikapott a fideszes jelölt az időközi választáson"

atv.hu/cikk/20111127_kikapott_a_fideszes_jelolt_az_idokozi_valasztason
A falut korábban már vezető független Szelthofferné Németh Ilonát választották polgármesternek a Veszprém megyei Nagyesztergáron."

Nincs ebben sem semmi különös. Nyilván megfelelt, jó látta el feladatát, ezért a lakosok adtak neki esélyt a tovább folytatáshoz.
:)

radala 2011.11.28. 09:09:18

Mondok én most egy hülyeséget. A Fidesz szemmel láthatóan erősödött, ennek persze semmihez semmi köze, de akár lehetne az is az oka, hogy az embereknek megesett a szíve a szegény kis bajba jutott Fideszen. Ez persze nagyon valószínű, hogy nincs így, pláne mert nem is elsősorban ők, hanem az ország jutott bajba.
Mindenesetre szerintem most jön az, amit több, mint egy éve mondtam, hogy az a baj az elvtelenséggel meg a hazudozással, hogy ha jön a baj, akkor nem maradnak gátak, amik a szavazókat megtarthatnák. Ha a Fidesz nem lett volna arrogáns, de mindent pont úgy csinál, mint ahogy csinált, akkor szerintem nem lenne ember, aki nem azt gondolná, hogy itt van ez a szegény kis forradalmár csapat, akit bántanak a nagyok. Szerintem 75 %-on lehetne a népszerűsége:-)
Sajnos nincs így és erről csak ők maguk tehetnek, szerintem igenis csodákat lehetne tenni, ha valaki egyszer belátná, hogy nem érdemes hazudozni össze-vissza. Kár, hogy nem a Fidesz, aki ezt belátja. Az MSZP szép eredményéről meg az a véleményem, ami Dzsínónak is, azaz hogy sok a köcsög.
Az mszp szavazókat ép ésszel nem lehet megérteni, ők szerintem valóban a társadalom szemete, szörnyű, hogy ennyi ökör lehet egy országban.

Balt 2011.11.28. 09:09:40

@bigapples: :) Tökéletes meglátás. Én is így látom. :)

messi-asz 2011.11.28. 09:10:55

@HariSeldon: maradni fox a TG klubban? korábban nem jártál erre ugye???

csak mer ha ennyire 100% ban egy nótát fújunk, akkor én el is mehetek..

márta)) 2011.11.28. 09:11:10

@ciceró:

Nagyon igazad van.
Esetleg jöhet/jöhetne. egy szakértői kormány.
hm???

messi-asz 2011.11.28. 09:14:09

@ezmegmi??: :))) ja vicc... 33% os részvétel és ez volt az eddigi időközik legmagasabbja...

rendszeresen 15-25% között szór...

ha gondolod én nem járok szavazni lemondok szívesen a szavazati jogomról...
ezekkel a "listákkal" és "cédulákkal" ugy is csak a baj van...

aha szerintem is a szavazó a hibás...

követelem: legyen kötelező a húsboltokban a romlott húst is megvenni !!!!
micsoda dolog hogy nem élnek a jogukkal... akkor el kell venni a húsboltba járás jogát attól aki nem megy el háromszor....

messi-asz 2011.11.28. 09:18:08

@DarthVader: a fides komcsi nyírja a sajátját? a saját kutyályuk köjkét?

radala 2011.11.28. 09:18:46

@radala: "Két héttel ezelőtt Lévai és Karácsony összesen 7 576 szavazatot kapott Láng 10 031 szavazatával szemben. Most az olló tovább nőtt: 98 százalékos feldolgozottságnál a két ellenzéki jelöltnek 6 102 szavazata volt Láng 9 637 szavazatával szemben."

Azért ez egy érdekes adat, nyilván az ellenzékiek föladták, ami érthető, de a Fideszesek nem, ami nem annyira érthető, sőt szerintem érdemes elgondolkozni azon, hogy talán az ország kréme (ezt a kerületet bátran nevezhetjük annak) nem örül a gazdasági szabadságharc kudarcának és még kevésbé az ezt övező kárörömnek...

messi-asz 2011.11.28. 09:19:32

@ciceró:

"Most három variáció képzelhető el:
A Fidesz népszerűsége nőni fog
A Fidesz népszerűsége stagnálni
A Fidesz népszerűsége csökken
Lehet tippelni melyik fog bekövetkezni. "

negyedik: itt népszerűségről szó sincsen!!!! (lámpavas)

márta)) 2011.11.28. 09:22:05

Lendvai József János, Pilisszentkereszt korábbi, független polgármestere győzött a Pest megyei településen vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson, amelyen új képviselő-testületi tagokat is választottak – közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője."

mno.hu/belfold/regi-uj-polgarmestere-van-pilisszentkeresztnek-1034374

Ez a "független" nekem egyáltalán nem jön be. Árulja már el nekem valaki, az ilyen" jelölt mitől független. Az tuti, hogy álruhás független" jelöltre egyszer sem fogok szavazni.
Vagy felvállalja a jelölt hovatartozását, vagy nem. ennyi.

messi-asz 2011.11.28. 09:22:19

@radala: "A Fidesz szemmel láthatóan erősödött"

:)))))) ja de inkább fogalmazzunk úgy, hogy
nagyon erős PÁPAszemmel láthatóan erősödött"

radala 2011.11.28. 09:23:52

@bigapples: Pontosan. Karácsony ezerszer rosszabb, mint Dajcs Tompi ever. Ö egy igazán nagyképű buta pöcs, hazug is, a legrosszabb politikus fajta. Az ország szégyene, meg különösen az LMP-é. Ha hinnék az összeesküvés elméletekben, akkor azt mondanám, öt úgy küldték az LMP-be, ha hinnék az összeesküvés elméletekben, akkor azt mondanám, a Fidesz azért az, ami, mert a tagjai valamikor (amikor ez még nagyon fontos volt) valóban barátai voltak egymásnak és nem sikerült közéjük küldeni ilyen Karácsonyféléket...

Balt 2011.11.28. 09:24:07

Ja, ez passzol ide az MDF-es spin doctor Somogyitól. :)
mno.hu/belfold/somogyi-az-lmp-egy-nagyon-balos-zold-kommunista-maszlag-1032209

>>Aztán a nem megvalósult politikusi pályájáról és az LMP-s Karácsony Gergellyel való viszonyáról faggatták. (...) „Gergőt régóta ismerem, örültem, hogy elvállalta a dolgot az LMP-vel. Viszont amit ő ott »fut«, annál lehetne sokkal jobbat. Hozzá hasonlóan én is voltam szervezet fogságában.”

(...) Az LMP 2010-es kampánya Somogyi szerint profi volt, „megérdemelten jutottak a parlamentbe”, mondta is, hogy az MDF-nél akart olyan színes kampányt, de „ott más volt ehhez a hozzáállás”. Mindennek ellenére az LMP-t „nagyon balos, zöld, kommunista maszlagnak” tartja. Elmondta véleményét Karácsony Gergelynek arról a húzásáról is, miszerint megállapodott Lévai Katalinnal, hogy a siker reményében esetleg visszalépnek egymás javára; ha a második helyre befut az LMP embere, jól jött volna neki a dolog. „Előadják, hogy ők most mások, de ha valami új kibújna, az rájuk lenne a legveszélyesebb” – zárta le az LMP kritikáját.<<

www.168ora.hu/itthon/volt-mdf-es-gyalazza-az-lmp-t-84364.html

Na persze, más lenne az attitűd, ha Somogyi jó MDF-SZDSZ-esként a parlamentben lenne... :) Mert akkor ők lennének a valódi SZDSZ. :))

okostojáska 2011.11.28. 09:24:45

Ebből a cikkből pont azt tudtuk meg amit eddig is tudtunk, ennél többet várnék.

Ringlósztár 2011.11.28. 09:26:42

Teljesen rendben van ez az eredmény!
Ezt hívják evolúciónak: az a nép, amelyik az elmúlt 12 év teljesítménye ellenére fideszes jelöltet választ (ráadásul úgy, hogy a személyről fogalma sincs), menthetetlen.

messi-asz 2011.11.28. 09:28:33

@Ringlósztár: vigyázz! bár...

a Meggebedeusok földjén található a II.ker is, DE nem Zombia! hanem Új-Zséland!

Balt 2011.11.28. 09:30:23

@ezmegmi??: A 3x%-os részvétel igenis meglepően magas. (Lásd Lévai Katalintól, vagy akár Hont Andrástól: hvg.hu/velemeny/20111115_hont_ii_kerulet_idiotak - bár ez még első forduló előtti adat és vélemény, pláne meglepő, hogy a második fordulóban is bőven 30% fölé ment.)

Azzal egyébként egyet is tudom érteni, hogy aki egymás után 2 szavazásra nem megy el, az minimum a következőből kimarad...

Balt 2011.11.28. 09:34:38

@bigapples: :) Tökéletes meglátás. Ha - ne adj Isten - Bajnait maguk előtt tolva nyerni is tudnának, legfeljebb egy megint Fidesz (bagy Jobbik) 2/3-hoz vezető IMF-végrehajtás futja tőlük.

Aztán továbbra se felejtsük el, hogy Bajnai a 2006-os kormányalakítástól végig a gazdaságért felelős kormányzati pozícióban volt, másképpen: az elkúrás/poszt-elkúrás tevékeny részese...

messi-asz 2011.11.28. 09:34:50

@Balt: ja ja

"egyet is tudom érteni, hogy aki egymás után 2 szavazásra nem megy el, az minimum a következőből kimarad"

mer te agyatlan fides ZOMBIRKA vagy... neked meg oldott a demokrácia dógod...

együgyü... egypártú... egycerű... vagy

Balt 2011.11.28. 09:36:10

@szoja122: "Bajnai politikájáról írtam egy sötét ló. Az 1 év kevés a megítéléséhez"

Különösen, hogy 3+1-et kell megítélni...

Balt 2011.11.28. 09:40:08

@zarahusztra: Ezzel kb. egyet tudok érteni. Kivéve talán ezt a megállapítást:
"1. A biztos győzelem nem mozgósít.(Fidesz oldalon)"

>>Két héttel ezelőtt Lévai és Karácsony összesen 7 576 szavazatot kapott Láng 10 031 szavazatával szemben. Most az olló tovább nőtt: 98 százalékos feldolgozottságnál a két ellenzéki jelöltnek 6 102 szavazata volt Láng 9 637 szavazatával szemben.<<

Balt 2011.11.28. 09:42:00

@MACISAJT: :) Ez bizony tökéletesen igaz.

radala 2011.11.28. 09:47:16

@messi-asz: "Két héttel ezelőtt Lévai és Karácsony összesen 7 576 szavazatot kapott Láng 10 031 szavazatával szemben. Most az olló tovább nőtt: 98 százalékos feldolgozottságnál a két ellenzéki jelöltnek 6 102 szavazata volt Láng 9 637 szavazatával szemben."

Az olló ugyan nem nő, hanem nyílik, de azért még ezt erősödésnek nevezik.
Értem én, hogy a hozzád hasonló munkásőr ivadékoknak ez probléma, de a világ már csak ilyen, vannak a társadalomnak olyan tagjai, úgy tűnik nem is kevesen, akik szerint vannak a kárörömnél nagyobb örömök is...

Balt 2011.11.28. 09:50:32

@porfelhő: >>Az ellenzék viszont (különösen az MSZP, Gyurcsány Ferencék távozása miatt is) valószínűleg nem rendelkezne kellő idővel, hogy rendezze sorait, és kialakítsa egy balliberális szövetség, egy „olajfa-koalíció” kereteit."<<

Muhaha, ha esetleg át is látnál azon a porfelhőn, akkor észrevehetnéd, hogy a leglényegesebb tanulsága a posztban citált választásnak (bár nincs kifejtve): ez az olajfa genetikai hulladék, de legalábbis nem él meg a "magyar ugaron"... :))

Balt 2011.11.28. 09:52:50

@Fritz David: :) Érdekes adalék ez is, hogy a "Fideszes fellegvár csak 92. volt 2010-ben Nem tudtam, lusta voltam utánanézni, kösz!

messi-asz 2011.11.28. 09:53:22

@radala: ezt komojan ragozod??? ez a ra dala? dalolj mást...

az a csoda hogy a vesztett elempé (fides kérte ne lépjen vissza) és MSZMP re egyáltalán egy lélek is szavazott... te mekkora gyo:kér vagy, má ne haraguggy....

dögllött lóra tettek enynien....

Balt 2011.11.28. 09:54:49

@2llkedő: Khmm, tetszik ez a nagy szeretet, különösen a kb. 10 kommenttel feljebbi "Meg kell tanulni szeretni! Félre kell tenni az előítéleteket." tükrében. :))) Pardon, hogy kéretlenül beleszólok, mert egyébként neked adok igazat. :))

Balt 2011.11.28. 09:56:18

@DarthVader: A 357 komment tényleg jóval több...

radala 2011.11.28. 09:57:32

Még valami tanulság. Ezt a Karácsonyt én úgy utálom, mint Schmitt Pált. Igazából rohadt nagy gáz, hogy ennek a hülyének sikerül elérnie azt, amit a Fidesz minden igyekezete ellenére sem lenne képes egyedül megcsinálni, azaz az, hogy visszahozza a meccsbe az mszp-t. Ami még szörnyebb, hogy már-már örülök is ennek, mert annyira irritál az, hogy az LMP nem azt csinálja, amit szeretnék:-)

2llkedő 2011.11.28. 10:00:44

@Balt: Megnézted azt is amire válaszoltam, meg az előzményeket is, vagy csak szelektív módon olvasol?

Kotkodus 2011.11.28. 10:06:13

vicces, hogy süllyed a gyornasszádunk és egyesek azon vitatkoznak még mindig, hogy ki a kapitány...

további szép napot mindenkinek!

Balt 2011.11.28. 10:09:16

@messi-asz: Egyem a szép lelkedet, neked mi fáj, ha egyszer se voltál szavazni...? :)))

Balt 2011.11.28. 10:10:14

@messi-asz: Mármint erre volt válasz az előző.

Balt 2011.11.28. 10:12:54

@2llkedő: Meg. Azért írtam. (Igazad van, csak kicsit visszás a fentebbi komment után.) :)) De lényeg, hogy mindketten Bajnai rajongók vagytok. :)))

messi-asz 2011.11.28. 10:17:00

@Balt: nagyszerű akkor aki még nem evett kaviárt... arra hozzunk törvényt hogy nem is ehet soha... vegyük el a kaviár evés jogát...

semmi gondot nem érzel ezzel a debil mondattal amit te lelkesen támogattál?

radala 2011.11.28. 10:20:28

@messi-asz: Bakkaer én nem is gondoltam komolyan, hogy te egy munkásőr ivadék vagy először, bár emlékszem rá, hogy neked nincs egyéb örömöd az életben, mint az Orbánutálat. Számítottam is rá, hogy kikéred magadnak a munkásőr ivadékságot. És nem. Őrület, hogy Dzsinónak mennyire igaza van:-)
Nos te tényleg az mszp szavazók legalja lehetsz, ha azt gondolod, hogy Karácsonyt a Fidesz pénzeli.
Karácsonyt csak közvetve pénzeli a Fidesz ugyanis.
Kb így nézhet ki a dolog. A Fidesz pénzeli az mszp-t, mert az tuti, hogy az mszp nélkül a Fidesz (hála az arroganciájának) már sehol sem lenne. Az lehetséges, hogy ebből a pénzből küldte az mszp/szdsz Karácsonyt az LMP-be.
Egy tuti, Karácsony nem az LMP érdekeit pláne nem az országét tartja szem előtt.

ssi 2011.11.28. 10:20:34

@messi-asz: megoldást kell találni = azonos súlyra taksált felelősség ..?? új szavazás végeredményére mit várnának az eddigi időközik alapján?

"Közös a szégyen, közös tehát a felelősség is.

Tartozunk azzal az igazságnak, hogy leírjuk: Esztergom egyúttal országos modell is. Hasonló jelenetek könnyen megeshetnek máshol is, ahol a pártérdek felülírja a józan észt. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy Meggyes Tamás hibáit és mulasztásait azért kellene elnéznie esztergomiak ezreinek, mert történetesen Fidesz-szavazók, és teljességgel ki van zárva, hogy a Tétényi Éva mögött álló tiritarka koalíció hívei ilyen állapotokat kívántak volna bő egy évvel ezelőtt.

Vagyis – mondjuk ki – nemcsak a makacsul egymásnak feszülő két vezéralak, de rajtuk keresztül az országos politikai felállás is csúfosan megbukott. Ha én esztergomi lennék, nagyjából mostanra jutottam volna el odáig, hogy egyetlen helyi pártaktivistában sem bíznék. És nem azért, mert ez olyan olcsó, jól hangzó kijelentés, hanem mert fényesen bebizonyították nekem, hogy éppen én, az egyszerű polgár nem számítok.

Mostantól két dolgot tehetnek az esztergomi képviselő-testület tagjai. Az egyik, hogy lankadatlanul vadásznak a túloldalra, és befogják szemüket és fülüket a realitások előtt. A másik út, amely az egyetlen kiutat jelentheti a város számára: a testület feloszlatja magát, Meggyes Tamás és Tétényi Éva pedig egyaránt visszavonul a helyi közélettől. Ez utóbbi már csak azért is logikus lépés, mert az elmúlt idők erkölcsi és politikai terheivel egyikük sem alkalmas arra, hogy Esztergom képviseletét hatékonyan ellássa. A városban mihamarabb új választást kell tartani, és ha még egy szemernyi tisztesség maradt az érintettekben, akkor a jelenlegi képviselő-testület egyetlen tagja sem indul újra.

Bízzák másokra Esztergom irányítását. Hosszú hónapok teltek el, és bebizonyosodott, hogy a fő- és mellékszereplők alkalmatlanok. Nem a baloldaliak, nem a jobboldaliak, nem ezek, nem azok – mindannyian, egytől egyig"

www.magyarhirlap.hu/velemeny/esztergomi_tragedia.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201111

2llkedő 2011.11.28. 10:23:00

@Balt: Nem olvastam, hogy mit írt az, akinek címezte az írását. Én egyik oldalról sem tudom elfogaadni, hogy ha valakit azért küld el, mert más a véleménye, mint az övé, ahelyett, hogy vitatkozna az illető állításával, érvelésével.

lüke 2011.11.28. 10:23:35

@2llkedő: húha már regel nyolckor?
mi lesz estére?
@Balt: :))))))

Hont:II. ker-i idióták
Horn Gábor: nem azt miondták Feri.....
igen , igy állunk ellenfeleinkkel

lüke 2011.11.28. 10:25:14

@porfelhő:
kösd le a kezét, hogy ne tudjon írni

messi-asz 2011.11.28. 10:25:41

@radala: nem mondtam hogy pénzeli... az a mező ricsi volt...

viszont kopogtatókkal a "területeken" 2010ogyn ellátta... ezt le is dokumentálták...

zsarolási stb "maffiaszerű" kapcsolatban állnak egymással,
ahogyan a fides egyes tagjai is egymással...

ezeknek a dolgoknak számos egyértelmű jele van...
persze a zombirkák nem látyák...

ubul2000 2011.11.28. 10:27:14

@márta)): ha megválasztják, miért ne
Bár a te általad ajánlott "szakértőkre" nincs nagy igény mostanában

ubul2000 2011.11.28. 10:29:49

@márta)): még életedben nem jártál kistelepülésen, ugye?

radala 2011.11.28. 10:32:56

@messi-asz: Már miért különböznének a pártok az országtól? egy ország áll itt egymással maffiaszerű kapcsolatokban...
A szörnyű az ügyben az, hogy az LMP sem különb. Marad a Jobbik, az meg nagyon nem hiszem, hogy frankó lesz, persze meglátjuk...

messi-asz 2011.11.28. 10:36:38

@radala: Neked ott a fides... gondolkodni sem kell... elég együgyünek adod magad

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 10:46:33

@ubul2000: pedig ha járna, egyedül benépesítené. :D

hoplita 2011.11.28. 11:06:31

@messi-asz:
Nekem a lámpavas opció a legszimpatikusabb.
Lézerjanit inkább karóba húznám, a golyó, kötél neki túl enyhe lenne....persze nem egyedül.:)

hoplita 2011.11.28. 11:19:15

@radala:
Senki nem hozta vissza a meccsbe a komcsikat.
Túl messzemenő következtetéseket vonsz le egy kerületi, pontosabban egy tolvaj judapesti kerület választásából.
Nem nagyon ugathatnak, akik biankó adtak egy mandátumot a fityisznek...
Büdipest ezeket a narancs-vörös tolvajokat érdemli.....menthetetlen egy nyuggerfészek.

hoplita 2011.11.28. 11:23:07

@radala:
Ugyan.Nem pénzelik ezek egymást, mi pénzeljük, tudva és tudattalan, nyíltan és rejtetten.....a mi pénzünkön híznak, mi vásároljuk magunknak a nyomorúságunkat.
Az viszont nem is kérdéses, hogy a színfalak mögött egyezkednek. A fityisznek létszükséglet egy potens komcsi banda, a legitimitásuk múlik ezen.

aszekelyek 2011.11.28. 11:25:36

@hoplita: A középkorban kellett volna születnek. Te kis inkvizítor inkarnáció :) A kerékbe törés is klassz volt... meg a máglya. Bár szerinted az is túl enyhe, mert mire égtek, már a füstmérgezéstől meg is haltak. Mondják... Imádnál autodaféra járni.

márta)) 2011.11.28. 11:37:46

@ubul2000:

Hát ! ha nincs igény akkor nincs.
Minek is lenne, szakértők nélkül is el lehet érni a bóvli kategóriát.
Neked teljesen igazad van.

márta)) 2011.11.28. 11:38:42

még életedben nem jártál kistelepülésen, ugye?"

Jó a kérdés. Nem. nem , én még nem jártam.
hm?
:))

márta)) 2011.11.28. 11:40:22

@ubul2000:
Előző kommentet is Neked szántam. :)
Bocsánat! Imádom amikor szórakozol. Csak egy idő után kicsit unalmassá válik.
Érted ugye???
:)))))

aszekelyek 2011.11.28. 11:40:56

@Akitlosz: Nem láttad véletlenül ferit tegnap, ájtatoskodni agresszolgánál? Brrrr.... Szólt az előrehozott választásról is. Az a csúszó-mászó , negédes , behízelgő hanglejtés , egyenesen hátborzongató volt. Gondolom, ez még a papnak készülés idejéből maradt..... racionalizálgatták az ő bukását is, agresszolgával... Ez a kettős különösen sőlyos. , még az atv-ben i s. Klassz voolt a vendégek sora is. Először egy bukott pénzügyminiszter , békesi, kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját és mondott jó nagy semmiket. jól hangzóan , mint akinél zsebben a bölcsek köve. Őt követte ferink, aki ugyanezt adta elő. Csak most éppen azt bizonygatták, hogy nem lehet, mert neki se sikerült. Mintha ő egyetlen egyszer is szembe ment volna azoknak az akaratával, akik ma aláássák Magyarország biztonságát. Ő éppen azzal a néppel ment szembe, amelyik ezt a kormányt megválasztotta. Az ő reformjait is így fordította, nyilván azért, a három nap emlékezetűek így emlékezzenek. hogy ő is abba bukott bele. Azt is mantrázták, hogy az megbukik, aki azt mondja, értsd Orbán, hazudtunk reggel éjjel meg este... Mintha egy szót is hazudott volna Orbán, csak hasonlóan szándékosan, ahogyan ők. Szadesz támogatással. Szép kis agymosást hoztak össze ....mindenről, amit elkövettek feriék, így festettek egy kiszínezett és itt ott elferdített képet. Olyan volt, mint egy Modigliani kép.... Annyira volt élethű. Csúsztattak , nem kicsit, nagyon.

aszekelyek 2011.11.28. 11:45:49

@Hepci: Jobb ha azt sütjük ki :) Házi baracklekvárral.... , háztáji tojással... , frissel , az mindenkit gyönyörködtet...:)

hoplita 2011.11.28. 11:46:19

@aszekelyek:
Nem valószínű, nem vagyok hispániai.
Az a nyálas giliszta lézer viszont simán megérdemelné.
Annyiban igazad van, a középkorban igazságosabb buli vót a politika.
Bukta esetén ment a levesbe a delikvens, sokszor családostól......ha ezek a körülmények lennének most is sokkal kevesebb lézer-féle gyáva szaralak politizálgatna. Maradna a nagypapi foglakozásánál és maximum a birkabaszáshoz lenne kurázsija.

radala 2011.11.28. 11:54:26

@hoplita: Ebben tuti egyetértünk, nyilván álmomban sem gondolom, hogy ezeknek van saját pénzük:-)
Amit mondani akartam az csak annyi, hogy a Fidesz minden vágya, hogy az mszp legyen a 2. erő, mert ők tuti úgy is maradnak.
Szemben veled, aki most már tuti okosabb vagy, mint én:-) én elhittem, hogy az LMP nem az szdsz. Ezért (szemben veled) engem rohadtul bosszant ez a Karácsony, aki szétcseszi nekem a jól kiválasztott alternatívámat, mert szemben veled én nem szavaznék örömmel a Jobbikra.
Mondjuk amúgy ez a gazdasági vesszőfutás nálam inkább visszahozott valamit a Fideszességemböl, mint elvett. Mert rohadtul megérdemelnék a pofára esést az arroganciájuk miatt, de azért ez egy kicsit nagy ár.

aszekelyek 2011.11.28. 11:56:49

@Hepci: Tegnap konfitáltam egy sültet a bankok megsegítésére szervezett családi adománygyűjtő rendezvényemen:)
Sztem vőjelöltemet bottal nem lehet ezután elverni a háztól.... A barna mártást kinyalta a lábasból..... A receptet is követelte. Jól főz , férfi létére, pedig mérnök. Csak jegeskávé csúszott le utána, mert a kőccséges sütit kiadáscsökkentés kategóriába szavaztuk meg, kétharmaddal.:) A kávé segélycsomagos, a fagyi meg óccsó volt. Lavazza, -barátnőm még szeptemberben hozta, Németországból. Mink beosztyuk , amink van. Nehogy az IMF ne hitelezzen meg minket egy biztonsági kerettel. Ezután semmi rongyrázás nem lesz otthon eszünk, keveset. szép karcsúak is leszünk. Még a végén ránk fognák, hogy megettük a jövőnket. Épp nézegetem, hol tudnám a kertben a hamuban sütést elintézni, hogy áramot se fogyasszak a sütővel.Cseréptálam van, egy huszonsok éves, 86 előttről egy rőmertopf. Mindenkinek Kiadást kell csökkentenem. Ez biztos. :)

Poors&Worse 2011.11.28. 11:58:38

Érdemes összevetni a választás eredményét az MSZP-közeli elemző Török Gábor korábbi "elemzésével".

Ebben leírta a következő mondatot:

"A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt."

Ezt az MSZP-s vonalat amit Török Gábor is megpróbált előadni cáfolták meggyőzően a választók.

Ezért próbálja eljelentékteleníteni a választás eredményét...

radala 2011.11.28. 12:01:09

@radala: "Bodor Zoltán, a Jobbik jelöltje ...., ugyanakkor gratulált az "egyértelmű győztes" Láng Zsoltnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének."

Rosszul látom (nem néztem a többieket), hogy az egyszem Jobbikos jelölt az, aki demokrata?
Mondjuk csöppet sem lepne, meg, ha Lévai és Karácsony együtt nem lenne képes egy gratulációra. Azt hiszem ha nem is szimpatizálok azzal, hogy a Fidesz a baloldal megsemmisítését szeretné, azt elmondhatjuk, hogy ez a vágy egyezik az ország érdekeivel:-)

aszekelyek 2011.11.28. 12:01:29

@szoja122: KI rontotta Varga Mihály esélyeit, mondjad édes, az első FIDESZ kormányban??? Végig ő volt a P.Miniszter. Nagyon jól is állt az ország. Miután Matolcsyt váltotta. Aki elrendezte addigra, hogy lehessen szépen, nyugodtan kiszámíthatóan kormányozni. Eközben pedig már nem kellett senkivel harcolni. CSak sokkal nagyobb iparunk volt még, anno. Meg egy sor dolog hozta az államnak a bevételeket, folyamatosan. MOL. pld. Valamint EGYÁLTALÁN NEM VOLT VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG . ez persze nem von le semmit VArga Mihály érdemeiből.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 12:15:45

@aszekelyek: egy szót se hazudott Orbán? :D
Nehéz lehet neki, ez a színtiszta éteriség többnyire megviseli a gyakorlóit...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 12:19:54

@aszekelyek: most is éppen rendezi a Matolcsy, hogy utána lehessen szépen, kiszámíthatóan kormányozni...

nyünyüge 2011.11.28. 12:33:03

@aszekelyek:
még jócskán faraghatsz az energiaszámlán, ha legközelebb a sült húst nem konfitálod, csak a nyerset :)

menőmano 2011.11.28. 12:39:19

Totálisan nem értem, miért kell a Karácsony G-t hibáztatni. Egy ilyen kerületben, ahol csak a jómóduak élnek, nem csoda hogy fideszista jelölt nyerte meg a választást.
Persze az sem vitatható, hogy esetleg közmegelégedésre jól végezte a feladatát.
Totálisan rávilágitanak az események arra, hogy az ellenzéki pártoknak meg kell erősödni.
oszt.kész.
:)))))))))))))

menőmano 2011.11.28. 12:41:38

Különben meg, az is lehet, hogy az LMP. inkább jobbra húz mint balra.
No de ez majd ki fog derülni a parlamenti választások előtt. Mert egyedüli, kicsi pártként, nem fog bejutni a parlamentbe.
Az összfogásra totálisan szükség lesz. Vagy egyik- vagy másik oldallal.

:))))

radala 2011.11.28. 13:00:52

@menőmano: nem tudom ki miért hibáztatja Karácsonyt, de én például azért, mert szerinte elképzelhető az összefogás az mszp-vel. Számomra ez két dolgot jelent. Az egyik, hogy minden reményem ellenére az LMP=SZDSZ a másik, hogy olyan végtelenül kishitűek és annyira lenézik a választókat, hogy nem hiszik el, hogy létezhet ember, akinek sem az egyik sem a másik "régi" párt nem frankó.
Pont az a különbség az LMP és a régi kicsi Fidesz közt, mint az szdsz és a régi Fidesz közt volt. nevezetesen, hogy az LMP sem képes még 2 évet sem elöre gondolkozni, ahogy az szdsz sem volt erre képes 94-ben.
Lehet szidni a Fideszt, tök meg is érdemlik, de nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy CSAK a saját eszüknek köszönhetik, hogy ők a legnagyobbak és, hogy annak ellenére, hogy szarok, még mindig fényévekkel jobbak a többieknél. Mo-n csak a Fidesz volt képes arra, hogy a pillanatnyi szimpátia kockáztatásával a jövőre koncentráljon. Lehet persze ezt fikázni, meg köpönyeg forgatásnak beállítani, de teljesen egyedi a magyar pártéletben.
Szóval szerintem Karácsony az, aki tönkreteszi az LMP-t, és ezt a tényt tovább súlyosbítja, hogy akár okos is lehetne, ha épp nem buta lenne:-)

menőmano 2011.11.28. 13:07:00

Nahát! milyen érdekes??
Hogy megváltozott tegnap óta a @hoplita????
Igaz ebben a zűrzavarban minden lehetséges. Némelyeknél totális változások állnak be.
No. de hát ez a világ már csak ilyen. Sokan, nagyon sokan olyanok mint a napraforgók???
No de tovább már nem is fejtegetem, mert totálisan nincs értelme.
kalapkabát.jónapot.
:)))

radala 2011.11.28. 13:09:13

index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/27/az_eurozona_felbomlasara_keszul_a_vilag/

"(a hatmilliárd euró értékben meghirdetett tízéves német kötvényre kevesebb mint négymilliárd eurónyi ajánlat érkezett, német államkötvény-kibocsátásnak az euró bevezetése óta nem volt ilyen gyenge piaci fogadtatása)."

Mondjuk ez alapján talán nem is a Forintot támadják, tehát a kormány hazudik, viszont talán nem is csak a kormányunk szar, tehát az ellenzék is hazudik.
Szóval megint ott vagyunk, ahol szoktunk általában lenni, azaz semmiről nem tudunk semmit...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.28. 13:11:50

@márta)): Nem tartom kizártnak a Fidesz-többség támogatását bíró szakértői kormányt. A politikában nincs olyan hogy lehetetlen.
Minden a további hetek, hónapok függvénye. Ahol most járunk, azt mondjuk fél éve még fantasy volt sokak szemében.
Az biztos, a változások alól Magyarország, egy alig közepes méretű Eu-tagállam nem tudja magát kivonni. Nem mi irányítjuk a vihart, az dobál minket.
Se hitelességünk, se nyersanyagunk, se szövetségeseink nincsennek, se teljesítményünk.
A várt wunderwaffe-k is sorra csődöt mondanak. Az egykulcsos gyorsítórakéta felrobbant, a kínai csodafegyverek nem akarnak jönni, a belső növekedési motorban a fáradt olaj már nem dolgozik.
Eszköztelenül sodródunk. De a legjava még hátra van.
Pofon lesz minden különadó, pofon lesz az IMF tárgyalás.

graycivil 2011.11.28. 13:17:41

""Hiba volt megszüntetni a magánnyugdíjrendszert"

Hiba volt megszüntetni a második pillért a cseh ING vezetője szerint. Az 1990-es évek végén nem akarták bevezetni, most viszont fontosnak tartják a tőkefedezeti pillér elindítását a csehek."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hiba-volt-megszuntetni-a-magannyugdijrendszert-363278

"Az országot nem az IMF kényszeríti erre, hanem a fiatal generáció ragaszkodik a biztosabb nyugdíjhoz – mondja Jiří Rusnok, a cseh ING nyugdíjpénztár elnöke, egykori pénzügyminiszter."

graycivil 2011.11.28. 13:22:38

@radala: Na látod, valamiben egyetértünk. Tényleg szarok. De...

Hogy gátlástalanabbak, az igaz. Hogy jól lavíroznak ezzel a gátlástalansággal, az is igaz. És az is igaz, hogy Orbán fejét a "legerősebb tömör fából faragták". Ez a siker titka. :-)

graycivil 2011.11.28. 13:24:56

"Matolcsy kedvence szerint bajban vagyunk

Az OECD 0,6%-os recessziót vár, és a végtörlesztés felszámolására szólította fel a kormányt."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/28/recessziot_var_magyarorszagon_az_oecd/

Balt 2011.11.28. 13:27:53

@messi-asz: Nem, egyébként meg utálom a kaviárt. :) De majd az előzetes regisztráció hoz nektek kaviárt! :) Vagy lószart, mama! :))

menőmano 2011.11.28. 13:33:38

@radala:

Lehet persze ezt fikázni, meg köpönyeg forgatásnak beállítani, de teljesen egyedi a magyar pártéletben."
Totálisan igazad van. Teljesen egyedi, ebben nincs mit vitatkozni. Ellenzékben is totál egyedi volt, ott tartott be a szociknak , ahol tudott, még olyan kérdésekben is, melyek az totálisan jó irányba vitték volna az országot.?
Persze, persze, CSAK a saját eszüknek- meg a Matolcsynak - köszönhetik, hogy bóvli kategóriába vágták az országot!!
:)))))

Balt 2011.11.28. 13:34:05

@manyike: Na most várgyunk: itt önkori választásról van szó. (Amúgy korrekt cikknek tűnik, bár magam nem ismerem eléggé az esztergomi helyzetet, hogy állást foglaljak.)

ubul2000 2011.11.28. 13:39:32

@graycivil: Nálunk van lehetőség az önkéntes magánnyugdíjpénztárra, ez jó.

Balt 2011.11.28. 13:42:08

@radala: :)) Megint tökéletesen egyetértünk. Sajnos (vagy sem), nyilvánvaló: választók millióinak szempont az utódpárthoz való viszonyulás. Márpedig ezen megbukni látszik az LMP. Kár...

menőmano 2011.11.28. 13:44:08

oppá" lefelejtettem, mert ugye felejtek már egy picikét)

Hát igen. Szerintem akik az LMP-re szavaztak a 2010-es választásokon, nem ezt várták.
Végül is, én még most sem tudom, milyen politikai irányvonalat képvisel a párt. De szerintem, sokan vannak igy ezzel.
El kellene dönteniük végre, azt is hogy mit is akarnak igazán.
Most teljesen függetlenül írom ezt attól, hogy a Karácsony G. visszalépett-e vagy sem.
Totálisan tévedsz. A Kuncze vezette SZDSZ. korrekt párt- és koaliciós partnere volt a szocialistáknak. Lenne rá igény most is. Hiszen, sok SZDSZ támogató szavazott anno, az LMP-re, talán , esetleg kinjukban, mert nem láttak más alternativát.

Egyébként nem kell itt libsizni, meg komcsizni. lejárt lemez már. )
oszt.jónapot.
:))))))

Balt 2011.11.28. 13:45:22

@radala: "Mondjuk csöppet sem lepne, meg, ha Lévai és Karácsony együtt nem lenne képes egy gratulációra."

Ők csak egymásnak gratulálnak... :))

menőmano 2011.11.28. 13:46:41

@Balt:

Bocsánat! Az a téma meg már egy lerágott csont.
totálisan érdekes??. hogy ebben az országban a cirkuszért is fizetnek.
??
:)

zarahusztra 2011.11.28. 13:47:14

@radala: "Az mszp szavazókat ép ésszel nem lehet megérteni, ők szerintem valóban a társadalom szemete, szörnyű, hogy ennyi ökör lehet egy országban."

Egyszerűen megvezetett emberek, sajnos a magyar belpolitikában könnyű a szemétre szavazni....

Nem az a legnagyobb baja a maszopnak, hogy szakmányban loptak (ebben csak kicsit túlzásba vitték a többiekhez képest!), hanem az, hogy a LÉTKÉRDÉSEKKEL nem foglalkoztak: nyugdíjkérdés (egymillió rokkant????) vagy a cigánykérdés.

Elkeserítő belegondolni, hogy amikor Kanada kijelenti, hogy a heti néhányszáz menedékjogotkérő roma túl nagy anyagi teher neki, akkor nálunk majd egymillió van...és már 3. éve a általános iskolát kezdők több mint a fele roma. És félreértés ne essék: nem a bőrszínnel van gond, hanem azzal a mentalitással, hogy a segélyért szaporodik! Milyen emberek fogják alkotni 50 év múlva a magyar társadalom többségét???

Namost az a politikus, aki ezekkel az apróságokkal nem foglalkozik véleményem szerint kb. akkora bűnt követ el a magyar társadalom ellen, mint....és itt nem akarnék indulatokat kelteni, de a büntetés nem mérhető letöltendő években!

radala 2011.11.28. 13:47:37

@graycivil: Nyilván ez is igaz, amit mondasz. Lehet OV-ot utálni, ha marad bennem fölös utálat én is szívesen utálom öt, csak az a baj, hogy általában nincs bennem elég ahhoz, hogy neki is jusson. De nem vagyok vak, látom, hogy mi a szar.
Viszont lehet, hogy OV/Fidesz teljesen szar és rosszul használja a képességeit, de ezek olyan képességek, hogy akiben nincsenek meg, azok eleve el se induljanak soha sehol. Szóval csak ennyit jelent. Mondhatnám azt is, hogy még mindig nagyobb az esély arra, hogy a Fideszböl jó párt legyen, mert legalább képesek előre gondolkozni, és "csak" az a baj velük, hogy arrogánsak és hazugok. Mint mondjuk a többi párt (Jobbikot most hirtelen nem tudom behelyezni a "többi" közé), amelyek, nem tudnak előre gondolkozni fél évet sem ÉS arrogánsak és hazugok.
Persze nem vagyok ostoba, tudom, hogy az esély mindkét esetben 0.
@menőmano: nagyban másként látom a Fidesz 2006-2010 közti tevékenységét azok után, hogy itt bénáznak + arrogánsak és hazugok. Már nem látom olyan vitathatatlannak azt, hogy a szocik csak ártottak az országnak, illetve z vitathatatlan, csak az változott, hogy a Fidesz már nem tűnik kimagaslóan jobbnak.
Értesíts, ha olyat észlelsz, hogy a szocik nem tartanak be minden kérdésben. Ilyen eddig nem volt és 99,99999%, hogy soha nem is lesz.
Amúgy meg nem is dolga ez egyetlen ellenzéki pártnak sem, nem is tesznek ilyet sehol a világon...
A bóvli kategóriába jutás messze bonyolultabb kérdés, mint az előzőek. Nem tudom föltűnik-e, hogy épp az a baj, hogy az IMF hiteleket fizetjük vissza. Nem tudom emlékszel-e rá, hogy miért is kellett fölvenni...

2llkedő 2011.11.28. 13:54:55

@radala: "mert legalább képesek előre gondolkozni,"

No nekem éppen itt van a baj velük (ay egzéb többi mellett).
Nem képesek előre gondolkodni! Ha előre gondolkodtak volna, akkor nem ástak volna annyi vermet a másiknak, hogy most azokba bele essenek.

radala 2011.11.28. 13:56:22

@zarahusztra: Igazából nem tudom ki az aki foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, bár nyilván kellene foglalkozni vele. Mondjuk, mint fentebb említettem, hogyan remélhetnék az LMP-töl (például) hosszútávú előre gondolkodást ilyen kérdésekben, ha olyan apróságra sem képesek, mint az mszp által ideiglenesen feladott területek elfoglalása.
Nem fogom tovább sztárolni a Fideszt, de gondoljon valaki bele a 93-98-ig tartó időszakba, ahol a 30 %-os népszerűség 80 %-át elvesztegetve jöttek vissza 41 %-ra és mindezt egy stratégiához ragaszkodva.
Hol van ettől az LMP?
Persze, ha valaki azt mondja ez a Fidesz nem az a Fidesz, akkor persze ez előtt az érv előtt meg kell hajolnom.

menőmano 2011.11.28. 13:57:19

@radala: ,

Nahát! Azt az első részt, hogy ki hazudik - és ki nem azt jobb ha nem fejtegetjük.
Olyat észlelek, sok-sok ezer emberrel együtt, hogy megindult az elszegényedési folyamat. A társadalom azon csoportjánál is, akik még úgy, ahogy éldegéltek.) De gondolom, más forrásokból ez világos, nem kell fejtegetni.
Persze, hogy bonyolult az adósság, a hitel kérdés. Már hogyne lenne az. Vissza a gyökerekhez, az elmult húsz évhez, vagy még annál is kicsit visszább.
A mindenkori kormányok, a hatalom megtartása érdekében, politikai lobbi a nép feje felett?? (ott a görög példa).
Bonyolult, persze, hogy bonyolult bóvli kategóriába juttatni az országot. De még mennyire, hogy az.
Csak az a baj, hogy mindenféle harcokról beszél a kormány, közben meg az a "fránya gazdaság egyáltalán nem működik.
A másik a Bajnai kormány nem ilyen állapotban adta át az országot. ) A gazdasági világválság ellenére, tette a dolgát, és nagyon jól. :)
Most pedig tudjuk, hogy mi van. )
Na. és MOL. csomag. ugye????
:))

menőmano 2011.11.28. 14:00:02

@radala:

szocik csak ártottak az országnak, "

Nahát!! Totálisan tévedsz és nincs igazad.
:))

inreallife 2011.11.28. 14:14:42

@Akitlosz: 2x is. és nem telefonon, hanem személyesen voltak, jópár oldalas brossúrával. mondjuk már jó régen volt mindkettő, azóta már nem vagyok átlagpógár úgy látszik... :)

menőmano 2011.11.28. 14:14:58

@radala:

Még annyit) Ha tetszene hallani valamit, hogy beindult a gazdasági növekedés, nem lesz újabb leminősités.
Nagyon szivesen venném a tájékoztatást.
Vagy azt, hogy kik állnak a forinttal szemben elkövetett merényletek mögött.
:)))))))))))

üdvözlettel) és köszönöm előre is.

radala 2011.11.28. 14:15:13

@2llkedő: No ja ez igaz, amellett, hogy az én mondandóm is igaz. Csak az enyém egy konkrét stratégia végigviteléről szól. Tied meg úgy általában a hazudozás bosszúja.
Tök elismerem, hogy igazságtalan voltam gyakran a szocikkal, szarok voltak, de nem jelentős a különbség így visszatekintve.

menőmano 2011.11.28. 14:18:03

Nahát! Ha beleestek a verembe")
Nem csoda, hogy totálisan nem tudnak kormányozni.
Hogy mik vannak??? hallatlan .
:))))

2llkedő 2011.11.28. 14:25:14

@radala: "Csak az enyém egy konkrét stratégia végigviteléről szól."

Abban igazad van, hogy a másik lejáratása egy stratégia. És azt tényleg szépen végig vitte a fidesz. Csak arra nem gondolt, hogy ezzel saját maga alatt vágta az ágat, ami most már igen csak recseg.
Egyébként függetlenül a politikától, a szakmámban is úgy gondolkodom, hogy nem azzal kell előnyt szerezni a konkurenciával szemben, hogy lejáratom, meg kiemelem a hibáit, hanem azzal, hogy megmutatom én mire vagyok képes, megpróbálok jobbat, jobban csinálni, aztán az idő majd eldönti, hogy ki lesz a sikeresebb. Rövid távon általában az első jön be, hosszabb távon inkább a második.

zarahusztra 2011.11.28. 14:31:30

@menőmano:
...sajnos a szocik igenis sokat ártottak. Nálunk a válság ezért már akkor megkezdődött, amikor a nagyvilágban még pénzbőség volt (2006).
@radala: ...hogy a Fidesz előrelátó lenne...hát ezt az egész devizahitelesmentés ügy cáfolja. Ugyanis: nyilván elmeszelik a kormányt, nyilván az állam kell, hogy a végén a zsebébe nyúljon, ez nyilván az adófizetők pénzén fog történni....tehát előrelátóan MI LESZ A VÉGE?

AZ , hogy a devizahitelből lakásokat vásárolt és nem fizető adósok helyett mindenki fog fizetni: AZ IS, AKI NEM ÚJ LAKÁSBAN LAKIK!!!
Javaslom, hogy fizesse ki az állam azoknak a számláit is, akik nem fizetnek az áramért! Meg a fűtésért! Hiszen azok is bajban vannak! Lehet, hogy nagyobban, mint aki új házat vett!!! Meg neveljük fel azoknak a gyerekeit, akiknek csak megcsinálni van kedvük! Meg teremtsünk luxuskörülményeket a bűnözőknek a börtönben! Nehogymár senyvedjenek azért, mert megloptak bennünket!

Na ezért nem látom, hogy a Fidesz olyan nagyon előre gondolkodna! Ugyanis az ilyen hülyeségek jól néznek ki az ellenzéki oldalról, ugyebár partvonalon kívülről beleugatni könnyű, kibicnek semmi se drága! De ha valaki a hatalom birtokában kezd hülyeségeket beszélni és aztán azokat következetesen megvalósítani, na az már életveszély!

inreallife 2011.11.28. 14:37:58

@HariSeldon: szerintem meg semmi sem változott. el kell fogadni, hogy az időközi választások kampány nélkül az emberek kis részét érdekli csak. a választás szempontjából tg arra mondta a papírformát, hogy ez volt az egyetlen sima választási kimenetel. ha teszemazt az mszp-lmp együtt le tudta volna győzni a fideszes jelöltet, az jelzett volna valamit. így viszont semmit sem jelzett. azaz dehogynem. azt jelezte, hogy az emberek még mindig színek alapján szavaznak, semmi sem változott cirka másfél év alatt. legalábbis ebben a körzetben.

viszont azért érdekes is egyben. az mszp-s jelölt, aki függetlennek indult, csak a szavazólapon volt mszp-s meglepően jól teljesített. látszik az is, ha a fidesznek leáldozik, akkor megint az mszp jön, legalábbis pesten. az lmp-s lufi meg kipukkadt. korán kezdtek a semmire izmozni. az országosan pár százalékos párt próbált nagynak látszani, már akkor kacagtam, amikor mondta, hogyha ő éri el a több százalékot, lépjen vissza lévai....

jobb taktikával, többet is elérhettek volna. legalábbis meg kellett volna várni egy olyan pesti választást, ahol a dk is indult volna. akkor akár mindkettő előtt is végezhetett volna. mostmeg a második fordulóban lapátra tették az lmp egyik emblematikus figuráját. sok nincs belőle, és ennek az égésnek még meglesz a szaga 2014-ben...

radala 2011.11.28. 14:41:46

@2llkedő: Nem 2006-2010 röl beszélek, akkor igazad lenne. Az egész nem onnan jött, hogy a Fidesz jó, mert ez egyszerűen nem igaz. Az egész onnan jött, hogy Karácsony egy ökör. Én arról beszéltem, hogy a Fidesz 93-ban elhatározta, hogy jobboldali váltópárt lesz és nem liberál/bal. És ezt úgy vitte végbe, hogy nem tojt be 94-ben sem, amikor még szavazókat is vesztett 90-hez képest, holott előtte 30 % fölött mérték a népszerűségét. És nem tojt be 96-ig sem, ameddig szintén nem volt sehol, mert TJ látszott a potens váltópártnak. Ehhez képest az LMP még annyit sem tud várni a szocikkal való összeborulásra, mint amennyit az szdsz képes volt várni a Chartáig.
A 2006-2010-et vagy a 2002 utánt azt hagyjuk. visszatekintve talán látnom kellett volna, hogy a Fidesz egy nagy szar, legalábbis 2006-ban tuti föl kellett volna adnom a reményt, hogy ezek még mindig azok, akiket én meglehetősen kedveltem.
Az kétségtelen, hogy a 2006-2010-es Fidesz stratégiának ma meg kell fizetni az árát. No nem azért, mert az mszp elegánsabban viselkedne, ha akkor méltányosabbak vele. (Szerintem az mszp az valóban egy rákos daganat csupán). Hanem azért, mert azt a látszatot keltette, hogy nekik majd sikerülni fog. Mondjuk a dologhoz tartozik, hogy ez a válság cudarabbnak tűnik az előzőnél és ha voltak terveik, ha nem a mostani időszakra, azok a tervek (amik egyébként nehezen hihető, hogy voltak) semmit sem érnek ma, amikor már a német kötvényeket sem veszik...

radala 2011.11.28. 14:49:04

@zarahusztra: Ez igaz.
De a Fidesz nem azért végtörlesztésezik mert valakiket meg akar menteni. Szerintem a Fidesz fixa ideája, az, hogy vannak akik sokat érnek és vannak akik kevesebbet. Szerintem azért van végtörlesztés,mert azt látják, hogy hiába hagynak több pénzt a szerintük értékeseknél, ha azok ezt egyenesen továbbutalják a bankoknak. Szerintem a kormány úgy kalkulál(t) (ez a leminősítéssel tuti ugrott), hogy a végtörlesztés akkor is megéri, ha 2-3 év múlva vissza kell fizetni kamatostól, mert egyrészt addigra tán jobb lesz, másrészt, ha vissza kel fizetni, még mindig lehet bankot sarcolni, harmadrészt a devizahitelben kevésbé érintett az OTP, mint minden másban... Szóval ezer meg egy ok szólt mellette. De az IMF kényszer szerintem az összes ilyen érvet lenullázza. Pech, pedig jó ötletnek tűnt:-)

Balt 2011.11.28. 14:51:30

@inreallife: Ez így van, sajnos (vagy sem)... Karácsony 19-re kért lapot, nagyon nem jött be. De nézzük a pozitív oldalát: innentől kezdve a közös jelöltjeikre nem fog az MSZP-s átszavazni - ahogy többnyire biztos vagyok benne, hogy az LMP-s eddig se tette volna egy MSZP-sre... Tehát Karácsony nagy szívességet tett a Fidesznek, pedig azt hittük, hogy nagyon a maszop felé tendál(na)... :)))

2llkedő 2011.11.28. 14:54:52

@radala: Egy valamit kellene tudomásul venni. Mi beneveztünk egy tárcversenyre (EU), ahol páros táncot kell táncolni (kormány-ellenzék). A páros tagjait az edző határozza meg (zemberek), és nem saját maguk, ebből adódóan valszeg nem olyan pár alakul ki, ahol a páros tagjai "csípik" egymást. A versenyen viszont az ellentéteket el kell felejteni, mert nem arról szól a verseny, hogy ki tud jobban rálépni a másik lábára, ki tudja jobban kibillenteni a másikat az egyensúlyából, hanem magáról a táncról, ahol a férfi (kormány) vezet, a nő (ellenzék) pedig hagyja magát vezetni. A tánc közben a nő persze mondhatja, hogy szerinte mit hogyan kellene csinálni, de közben neki is figyelnie kell arra, hogy ne essenek el. Akkor nagy baj van, ha a nő akar irányítani, teljesen mindegy, hogy jobban tud-e táncolni a fiúnál vagy sem.

Tehát a lényeg, hogy táncolni csak úgy lehet, ha félre tesszük az előítéletünket, mert a célunk közös.

Balt 2011.11.28. 14:56:48

Nos, ha valaki az 100-58%-ból már nagyon elő-medvebőrözne: :))
(Mert volt ilyen a kommentek elején, mi tagadás...)

index.hu/belfold/2011/11/28/igy_lesz_jobboldali_magyarorszag

graycivil 2011.11.28. 14:57:09

@Balt: Látom, a fydeszesek már "logisztikázzák" az ellenzék viselkedését vágyaik szerint. :-)

Balt 2011.11.28. 15:02:26

Off: "derült ki Szigetvári Viktor, Tordai Csaba és Vető Balázs tanulmányából, mely Bajnai Gordon Haza és Haladás alapítványának blogján jelent meg."

Meg nem értem, hogy egy (állítólag) komoly szagember ilyen fikamisi segéderőkre támaszkodik:

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0323mucoph
(Vigyázat, a wmv a közízlés és köznyugalom megzavarását okozhatja!)

messi-asz 2011.11.28. 15:04:29

@Balt: csak nehogy a zsülinek legyen igaza mert akkor sz@rban leszel...

ha szívlapátos regisztráció lesz választás előtt...

radala 2011.11.28. 15:06:53

@2llkedő: Már megbocsáss, de ez hülyeség. Én pl. Ausztriában vagyok és mondjuk Bécsben az ÖVP, ami egyébként koalában van a SPÖ-vel a parlamentben, de ellenzéki Bécsben, olyan hülyén viselkedik, hogy azt a 2008-as Fidesz bátran megirigyelhetné. Az ellenzéknek szerintem nem osztanak lapot belföldön kívülre, vagy csak két alsót vagy ilyesmit.
Mo-n amúgy még belföldre sem jutott lap senkinek.
Sok minden hiányzik a magyar közéletből, de egy biztos nem, mégpedig az, hogy a pártok jobban szeressék egymást. Ez szerintem tök álságos, ha engem valaki megkérdezne, nekem az lenne a gyanúm, hogy pont az a baj, hogy ezek jobban szeretik egymást a valóságban a kelleténél.

Ha a Fidesz valóban nézné az ország érdekét is nem csak a sajátját akkor az mszp-t szerintem simán be kellene tiltani és mindjárt minden jobb lenne:-)
Azért nincs Mo-n alternatíva, mert az alternatíva helyén egy bűzölgő tetem fekszik és ettől a bűztől az ember nem tud arra koncentrálni, ami onnan hallatszik.
Karácsony meg még jól bele is feküdt önként ebbe a rohadásba...

nyünyüge 2011.11.28. 15:07:29

@radala:
Hogy mindez a fidesz részéről igen cinikus érvelés és könnyen plusz öt-tíz év lemaradást okozhat az országnak, az meg miért is számítana?

Hiszen ők csak megpróbálták megsz@patni a bankokat (- OTP, FHB, MFB, Takarékbank), meg akarták erősíteni a klienturájukat,...

Kösz, hogy ilyen szépen megfogalmaztad.

radala 2011.11.28. 15:09:42

@Balt: Ha feltételezzük, hogy a Fideszben van egy szikrányi hazaszeretet (amihez azért kell némi képzelőerő:-) ), akkor nehezen örülhetnek annak, ami egyértelműen rossz az országnak. Te örülsz annak, hogy ha megfeszülnél sem tudnál másra szavazni, mint a Fidesz? Mert én rohadtul nem.

lüke 2011.11.28. 15:10:58

@messi-asz:
nem lesz!> van, mindenki
szerelmes zsüli, azért hordja a szivlapátot?

zarahusztra 2011.11.28. 15:13:11

@radala:
Az első gondolat a Fidesznél általában jó (ettől is különböznek a szociktól), de a megvalósítás rossz.
Végtörlesztés: Azok az ismerőseim, akik eddig is nehezen törlesztettek, nagyrészt már felélték saját és "baráti" forrásaikat és nem tudnak élni vele. Azok az ismerőseim pedig örülnek, akiknek eddig is volt pénzük, csak esetleg féltek a vagyonosodási vizsgálattól...most drágán eladják a párna alatt tartott valutát és olcsón végtörlesztenek.

Nem azt mondom, hogy nincs szükség az új gondolkodásra, de az azért gyanús, hogy mi mindent pont az ellenkezőjeképpen kell csináljunk:
-Amikor máshol akár hitelfelvétellel is piacot és fogyasztást akarnak élénkíteni, mi akkor visszafizetjük az adósságot.
-Amikor máshol kamatot emelnek, akkor mi csökkentünk.
-Amikor máshol csökkentik a nyugdíjakat és a közalkalmazottak fizetését, akkor mi garantáljuk azokat!
-Amikor máshol roncsautóprogramot hordettek, akkor mi regisztrációs adót növeltünk.
Minél kevesebb vállalat tud életben maradni és adót fizetni, annál nagyobb adókat vetünk ki!
Tudom, nagyon kegyetlen gondolat, de: ha a fejőstehén nem ad annyi tejet, hogy mindenki jól lakjon, akkor nem a tehenet kell elkezdeni baszogatni, hanem kisebb adagokat adni mindenkinek és azon ügyködni, hogy több tehén legyen!

Az LMP-nél (és általában az öko-pártoknál) pont az a legnagyobb gond, hogy nincs következetes és reális gondolkodás, csak ad-hoc (egyébként sokszor szimpatikus) megnyilvánulások!
Lásd az LMP hozzáállását a cigánykérdéshez (Gyöngyöspata), vagy az atomenergia kérdéséhez.
Amikor látom néhány LMP-s politikus arcát, amint kiül rá a jószándék...basszus néha sírni tudnék.

messi-asz 2011.11.28. 15:15:34

@lüke: szval ha jól értelek: mindenki VAN sz@rban... hm...

"szív küldi szívesen" ja ja... szerelmes... a zorbánba... és a szívlapátra akarja a viktor arcát mézeskalácsként... kis tükörkével... lerajzoljam Neked ezt a találkozást? a vitya arca+szívlapát... mindkettőre változással lesz

2llkedő 2011.11.28. 15:15:38

@radala: "de egy biztos nem, mégpedig az, hogy a pártok jobban szeressék egymást."

Nem szeretni kell egymást, hanem tudomásul venni, hogy a cél közös, ezért nem rugdosom a partnerem lábát, mert ha elesik, azzal én is esek. És a gáncsoskodás nem visz előre.

radala 2011.11.28. 15:16:45

@nyünyüge: Jó ötletnek tűnt, úgy látszik nem volt az.
Szerintem, ha elnézést kérnének ez rendben is lenne, sajnos még erre sem veszik a fáradtságot.
Lassan az a helyzet, hogy indulhat újra az egykutyázás, csak korábban Tocsik meg kőbánya pár sz*ros milliárdja volt az egykutyaság most meg már 1000 milliárdok elbaszása van rossz döntésekkel. Roppant hervasztó.
Mondom számomra az a nagy tanulság, hogy a szocik sok ezer milliárdjaival is kezdek elnézőbb lenni, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik:-)
De a mentegetés leghalványabb szándéka nélkül mondom, hogy a helyzet szerintem tényleg bonyolult, sok jó ötletről derül ki mostanában, hogy messze nem is volt olyan fasza...

Balt 2011.11.28. 15:17:56

@radala: Én egyelőre messze nem vagyok rezignált, de te sem, fentebb írod. Bizony, én is örültem volna egy "vállalható alternatívának" - amit Schifferben még mindig látok -, mintha "végszükség esetére" marad a Jobbik egyedül... Mondjuk erősen igyekeztek ebben a hitemben megingatni Gyöngyöspatával, a DCB performansszal, meg most legutóbb ezzel a Karácsony-i vissza(nem)lépési akcióval. Most kezdem belátni, hogy utóbbi jobban nem is sülhetett volna el Fidesz szempontból... :)))

Balt 2011.11.28. 15:19:29

@lüke: Egyszer szív, máskor lapát. :)

messi-asz 2011.11.28. 15:22:17

@Balt: 4ütemű szívlapát...

felszív, fele mell, lesúlyt-porlaszt, kifúj...

radala 2011.11.28. 15:22:26

@zarahusztra: Az tény, hogy mi mindent szarul csinálunk, de tartok tőle, hogy ez nem azért van, mert buták vagyunk (illetve nem elsősorban azért), hanem mert csórók. Ráadásul, hála GyF-nek egy ütemmel meg vagyunk csúszva, mert már akkor nem pörgött a gazdaság, amikor mindenhol máshol még igen.
A végtörlesztés szerintem is tök kegyetlen dolog, rém méltánytalan, de pont az, amit tanácsolsz, hogy ne vegyünk el többet a tehéntől, hanem etessük, az persze jó kérdés, hogy tényleg ezek-e a tehenek. Én ezt nem szeretem, nekem nem tetszik, de ez legalább valami, amit érteni vélek, ez legalább valami jobboldali gondolat (az más kérdés, hogy én ezek szerint baloldali vagyok)

radala 2011.11.28. 15:25:50

@Balt: Nem vagyok rezignált, inkább csak egyre-egyre jobban bosszant az, hogy a Fidesz fölöslegesen elriasztott egy milla szavazót, akiknek a megtartása nem került volna semmibe csak pár őszinte szóba.

Diocles 2011.11.28. 15:29:51

radala megint hatalmasat alakít :))), nagyon bírom :)

az a vicces, h az ellenzékből Karácsony messze kiemelkedik intellektuálisan, akkor miért akarja újra ránkerőltetni az MSZP-SZDSZ szisztémát némileg módosított szereplőkkel, olajfával, perverz koalícióval?

hát nem látja a liberális haverjaival és kollégáival együtt, h csődbe jutott az a rendszer? hogy az már nem tér vissza soha? hogy gazdaságilag sem működött (elkúrás) és politikailag sem lehetett egybentartani azt a tábort? és most nem a Fideszt védem, de miért jöjjön vissza a korábbi csőd, ráadásul amatőrebb szereplőkkel?

oké, tegyük fel, h átviszi az LMP-n a koncepcióját, majd szociális és méregzöld demagógiával megbuktatják a Fideszt... ÉS??? és akkor mi van? mi ebben az előremutató? hogy miniszterkednek egy hónapot egy süllyedő országban, a vg-i válság kellős közepén?

de, mondom, Schiffer még nála is rosszabb, ő meg aztán végképp az irracionalitás a köbön.

Balt 2011.11.28. 15:30:30

@zarahusztra: :) Cow: Több bikát vagy legalább szarvasmarha inszeminátort, now! :))

Azért annyival árnyalnám a képet, hogy a felsorolt (világtrendbe nem illeszkedő) intézkedések egyrészt szinte kivétel nélkül két különböző ciklus (kurzus) intézkedései, másrészt pont azt mutatják, hogy itt már a 2008-as világválság előtt súlyos volt a helyzet, erősen korlátozott mozgástérrel, amihez aztán jött még az IMF...

Balt 2011.11.28. 15:31:39

@zarahusztra: Ja, LMP vs. atomenergia, tényleg, kihagytam az előbb a saját felsorolásomból. :)

nyünyüge 2011.11.28. 15:31:44

@radala:

Nemár!
2010-ben, amikor még a 2008-as válság után éppenhogycsak kezdett valami mocorogni, amikor Magyarországon mindig is tőkehiány volt, amikor teli vagyunk minden szinten adóssággal, akkor jó ötletnek tűnik fennhangon bankokat sz@patni?
Közben a többek között az állam hiányának finanszírozását is ellátó nyugdíjpénztárakat szintén politikai okokból taccsra vágni (hogy aztán még jobban ki legyünk szolgáltatva a külföldnek).
Ezek jó ötletnek tűntek?
Hát én nem vagyok közgazdász, de nagyon nem tűnt előre sem annak.

Szabadságharcos retorika nélkül is lehetett volna és kellett is volna szorítani bankokon, a manyupokon is - KÖVETKEZMÉNYEIKBEN ÁTGONDOLT, SZAKMAI, ÉS NEM POLITIKAI INDITTATÁSÚ szabályozási, adózási szigorításokkal - de hogy ilyen amatör és/vagy felelőtlen és/vagy cinikus módon kellett és hogy ez még jó ötletnek is tartsák tanult emberek?!!?!?

Az eszem megáll, komolyan :(

radala 2011.11.28. 15:33:06

@2llkedő: No akkor elmesélem a bécsi ÖVP-t.
A szoci zöld koala leviszi a bérlet árát baromi sokkal (20-25%), de közben fölemeli a parkolást 70 %-kal. A kutya adót megint sok százalékkal, meg még egy csomó minden mást is, (víz, gáz, de ezek nem világos, hogy önkéntes döntések-e, vagy csak a piac...)
Szerintem ezek értelmes korrekt döntések, azt láthatná bennük az ember, hogy igen ami rossz a környezetnek, ami pazarlás azért fizess. Erre az egész város tele van ÖVP plakátokkal, hogy zöld-piros adóztatás micsoda rettenet.
Én a vizitdíjjal is egyet tudtam volna érteni, ha épp akarok, de ezzel a parkolás emeléssel bérlet csökkentéssel meg ha akarok sem tudok nem egyet érteni.
A pártok szerintem csak öljék egymást ez a dolguk.
Amúgy meg amíg van élő szoci, addig szerintem pláne ne barátkozzon velük senki:-)

Balt 2011.11.28. 15:34:36

@radala: "ez legalább valami jobboldali gondolat (az más kérdés, hogy én ezek szerint baloldali vagyok)"

Na, ezzel pont így vagyok én is :), szerencsére devizahitel nélkül. :)

zarahusztra 2011.11.28. 15:37:43

@radala: én már régen nem tudom sem magamat, sem a pártokat bal, vagy jobboldalinak tekinteni...

Végtörlesztés helyett egyszerűen ki kellett volna mondani, hogy senkit nem lehet az utcára tenni, legfeljebb egy azonos komfortfokozatú kisebb és 20 kilométeren belüli lakásba...(persze ez így csak nagyon sarkítva)
Minden nyugdíjat és közalkalmazotti fizetést 20 %-kal csökkenteni és a minimumot meghatározni (esetleg megemelni) Minden stratégiai céghez kormánybiztost kijelölni (ami nem állami). Az egészségügyet és az oktatást MINIMÁLIS mértékben fizetőssé tenni...csak hogy ne legyen ingyen És ezzel párhuzamosan csökkenteni az adókat és növelni a szektorban dolgozók bérét.
A börtönökben kötelező munkát...aki nem termeli meg az ellátása költségét, annak rontani a létfeltételeit és hosszabbítani a büntetését! stb.stb. (sok demagóg szöveg, mi?)

Pedig ezeket már más-más országokban más más politikai kihívásokra válaszul meglépték. Nem mind népszerű intézkedés. Van, amelyik szavazatvesztéssel jár. Ehhez kell a 2/3. Nálunk másfél éve gyakorlatilag az oldalazás folyik. Már várom az Orbáni öszödi beszédet, amiből kiderül: az elmúlt x évben úgy tettünk, mintha kormányoznánk, közben valójában dakota vicceket meséltünk egymásnak...

Balt 2011.11.28. 15:37:53

@radala: Igen, ebben tökéletesen igazad van sajnos. Már a manyup-kanyart is sokkal simábban be lehetett (be kellett) volna venni, pedig akkor még csak 100ezer (sebből vérző) "hős ellenzéki" volt csak, mára sikerült feltornászni őket lassan tényleg 1 millára. Más kérdés, hogy ezek 99,8%-a soha nem szavazott a Fideszre, de akkor is: kezd nagyon kinyílni a csipájuk, lassan annyira, hogy a maszop újra vállalható lesz - szerintük... Na, ezt nem kéne elnézni!

Balt 2011.11.28. 15:41:11

@Diocles: Nekem most esik le, hogy Karácsony - bizonyára akarata ellenére - az optimumot hozta ki a Fidesznek ezzel a vissza(nem)lépős akcióval... :))

2llkedő 2011.11.28. 15:42:40

@radala: "Én a vizitdíjjal is egyet tudtam volna érteni, ha épp akarok, "
"Amúgy meg amíg van élő szoci, addig szerintem pláne ne barátkozzon velük senki"

Vagyis csak azért nem értettél vele egyet, mert szoci trükk vót.

Diocles 2011.11.28. 15:47:37

@Balt:

igen, valamit tudhat, mert egyszerre utáltatta meg a pártját a jobbos ("a szemét! összebútorozna a komcsikkal!") és a balos ("a szemét! nem akar visszalépni, pedig megígérte!") táborral. :)

mondom, az LMP-hez képest az SZDSZ egy korrekt, tartózkodó szűzlány volt, felelős gazdpollal.

zarahusztra 2011.11.28. 15:50:44

@Balt: Igazad van, hogy a válság már jóval előbb kezdődött(...szerintem valamikor a 80-as évek végén a fejekben...), de azért 2008-ig igazi pénzbőség volt a világban..ha ez a gazdasági világelit butaságából és/vagy kapzsiságából is eredeztethető. Nálunk ehhez képest ferinek sikerült 2006 óta megszorítania....

Balt 2011.11.28. 15:53:13

@nyünyüge: "Közben a többek között az állam hiányának finanszírozását is ellátó nyugdíjpénztárakat szintén politikai okokból taccsra vágni (hogy aztán még jobban ki legyünk szolgáltatva a külföldnek)."

Nos, a manyup államosítás előzménye ugye a tavaly ősz végi EU direktíva, mely szerint nem csökkenthető általa a hiány. Innen egyenes az út a felszámolásához. (Csak mondjuk azt nem tudom, miért nem lehetett ezt akkor egyenesen megmondani...?) Azon azért érdemes elgondolkodni, hogyha közel 7%-os állami kamattal lett volna nekünk magánnyugdíjunk, akkor ki hozta volna össze a növekményt, a tb hiányt még évtized(ek)ig göngyölve, miközben ugye a fennmaradó 75%-ot is ki kell fizetni valakinek az államiból, ha már mindenki manyup nyudíjas, akkor is...

Bankadó: lehet persze cinikus módon Bajnait is játszani, hogy "elvtársak, előbb szépen lakást vesztek, építkeztek devizahitelből, aztán az elszaladó árfolyamhoz kaptok még egy kis ingatlanadót", de ez valahogy azokhoz az erkölcsökhöz passzoló megoldás sztem. Lehet nem szeretni a bankadót, de rám még egy buznyákot se hárítottak át, állandóan hitelekkel tukmálnánk most is - ebből kifolyólag nincs is különösebb bajom a saját bankommal...

Balt 2011.11.28. 15:54:52

@Diocles: A magam részéről ezt (az LMP-t) egyébként őszintén sajnálom - úgy sejtem, Radalával együtt. :)

2011.11.28. 15:58:52

@zarahusztra: Hú, ez tényleg borzasztó! Politikus jószándékkal... brrr! Isten irgalmazz! A politikus az legyen pénzéhes, buta, korrupt. Há nem? Nem? De!

Tudod mit? Szarok a váltópártiságra! Kormányozzák inkább hülyék az országot, ha a nép ezt akarja. Mindenki azt kapja, amit megérdemel.

Balt 2011.11.28. 15:59:54

@zarahusztra: Végtörlesztés: nem tudnám részletezni, de Róna Péternek volt erre egy jó megoldási javaslata szeptemberben (a Mokka archívban visszakereshető), de lehet, hogy a bankoké is életképesebb lesz. Kérdés: a végtörleszkedni, árfolyamgátolni nem tudó hitelesekkel mi lesz tartósan 205 feletti CHF esetén...?

A többire - és talán erre is - valamiféle megoldási javaslat körvonalazódik a kormány részéről.

Balt 2011.11.28. 16:01:00

@Balt: tartósan 250 feletti

2011.11.28. 16:02:02

Egyébként meg: ha az összes LMP-szavazó Lévaira szavazott volna (utópia a köbön), akkor is 2000 szavazat különbség lenne. Ennyit a visszalépés miatt hörgőknek. Miért nem Lévait gyalulják, hogy nem képes több szavazót vonzani? Aki egyébként még az MSZP-t se vállalta fel és zöld színekkel kampányolt:

www.levaikatalin.hu/userfiles/image/sz%C3%B3r%C3%B3lap.JPG

Az LMP-buktája meg relatív: az első fordulóban egyedül ők növelték ténylegesen a korábbi eredményüket. A szavazótáboruk valóban nem elkötelezett, ha nincs tét, inkább otthon maradnak, ahogy most is történt.

Balt 2011.11.28. 16:06:53

@iii: Hehe, a kis függet lenke (messi stílusban). :)

Semmi gond, azt sikerült elérni, hogy - ha netán még egyszer felmerülne a visszalépősdi, vagy közös jelöltecske - a maszop szavazók is otthon fognak maradni, ahol LMP-s indul közös jelöltként. :)

zarahusztra 2011.11.28. 16:11:55

@iii:

Hát azon azért vitatkoznék, ki a veszélyesebb: a hülye, vagy a becstelen. (sőt ebből a szempontból a becstelen hülye sem vészes, mert azt legalább elkapják!)

Nézd meg a felvezető képet: Te melyikre bíznád rá magad, ha komoly bajba kerülnél, pl. "megtámadnának"?

Az egyik azért nem segítene, mert rögtön kiszámolná, hogy jobban jár, ha magadra hagy és aztán ellopja azt, amit a támadók meghagytak: neked már úgyis mindegy! Már akkor az volt, amikor megszülettél!
A másik meg még azt sem venné észre, hogy megtámadtak...

Sajnos nálunk nem "termelődött ki" az alkalmas politikai elit. Tehát nekünk nem való az olyan politikai rendszer, ahol egy "választott" politikai elit kezébe kell adni a hatalmat....és akkor ez ugyebár egy messzire vezető gondolat!

radala 2011.11.28. 16:15:35

@2llkedő: Nem, azért nem értettem egyet vele, mert hazudtak. Nem kicsit, hanem nagyon. A Fidesz is hazudik, de ennyire azért nem. (Mondjuk azért mostanában sokat fejlődtek, tán már pont ennyire hazudnak, de ugye, akkor én ezt még nem sejthettem, akkor nekem a 98-02-közti Fidesz volt az etalon), az is lehet, hogy ma már el sem mennék szavazni, fene tudja.
@Balt:Nem akarok itt búsongani, de az a baj ezzel az arroganciával, hogy ez egy olyan hiba, amit nem lehet kijavítani. Mert ha el veszel pénzt és az ötlet jó volt, akkor majd a választások előtt vissza adod és azt gondolják, rólad, hogy azért csak fasza gyerek vagy (legfeljebb majd újra elveszed a választások után:-) ). De ha kiderül, hogy egy arrogáns pöcs vagy, akkor bizony az maradsz az idők végezetéig, ok persze, ha adsz egy kis pénzt akkor sokan megbocsájtják ezt is, de azért ez nagyon nem ugyan az.
Ma már tök jól el lehetne nekem magyarázni, hogy SP jobb SL-nél (mondván, hogy SL-nek komoly szerepe van a rendszerváltás elcsesződésében), de meg sem próbálták. A manyup aztán teljesen tiszta sor volt, nem hogy szavazót nem lett volna szabad ezen veszteni, de még nyerni kellett volna azon, hogy egy ilyen torz-szüleményt megszüntetsz, de ezt is elcseszték. nem is beszélve a NENYI/NER meg hasonló tök fölösleges keménykedésről, ami helyett bőven elég lett volna az, ami most lesz is, hogy a szocik igenis utódpárt. de most már ez sem az igazi.
Mondjuk épp tegnap gondolkoztam azon, hogy bármennyire is kézenfekvő dolog lenne az őszinteség, mégsem olyan általános a világban. A gyerekeim iskolájában volt egy tanárcsere egy tök szart lecseréltek egy talán kicsit kevésbé szarra, de azért még bőven elég szarra. Ha azt mondanák, hogy ok ez van nem tudtunk jobbat találni, akkor én azt gondolnám, hogy OK, de nem teljesen úgy viselkednek, mint a Fidesz (pedig ez ugye Európa:-) )
Szóval azt hiszem nekem valami nagyon komolyan hiányzik a világ megértéséhez, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy OV egy sötét bunkó, aki nem képes megérteni azt az egyszerű dolgot, hogy ha az ember őszinte akkor majdnem minden megbocsájtható neki. Komolyan mondom, ha kiállnak és azt mondják nekem, hogy bocsánat, van egy ötletünk, amiről, mi azt hisszük, hogy jó, de nem szeretnénk senkivel egyeztetni, mert azt képzeljük, hogy akkor csak kétségeink támadnának és a kétség nem fasza, és ezek után buknak ekkorát, akkor én el tudnám nézni, hogy hülyék voltak...
Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy egy éve még lehettek volna büntetlenül őszinték, mert akkor minden kritika gyurcsányizmus volt. de ez az idő elveszett, és soha nem jön vissza, most már én sem hinném el, hogy őszinték, hanem azt hinném most épp mást hazudnak.

radala 2011.11.28. 16:20:53

@Balt: Nem is tudom, hogy az LMP-t sajnálom-e jobban, vagy az riaszt, hogy ez a pöcs Karácsony képes volt elérni, hogy már-már örüljek annak, hogy még Lévai is köröket vert KG-ra...
Csak azt kéne kideríteni ki küldte KG-t az LMP-be, szerintem az lesz a megoldás, hogy felesben finanszírozza a Fidesz meg az MSZP. Remélem legalább az LMP-ben társadalmi munkában dolgozik, mert különben ö a legjobban fizetett magyar politikus:-)

radala 2011.11.28. 16:31:24

mno.hu/gazdasag/tobben-dolgoznak-mint-ahanyan-nem-1034401

Mondjuk ez legalább jó.
értem én, hogy a 40 ezer az az 1 milla 4 százaléka csupán, de legalább valami...

zarahusztra 2011.11.28. 16:39:29

@radala: de jó lenne hinni a statisztikáknak....
De....szerintem ez is csak azt bizonyítja, hogy a leminősítésnek semmi alapja!
Mostmár nyilvánvaló, hogy világméretű összeesküvés áldozatai vagyunk! Még a végén kiderül, hogy a Moodys tulajdonosai oroszok!
/Kár, hogy nem ismerek egy céget sem, amelyik bővített volna az utóbbi évben...olyat viszont bőven, amelyik leépített./

szoja122 2011.11.28. 16:41:32

@radala: Miből gondolod hogy igaz?

A kormány emberei ülnek ott is...

Másrészt benne van a közmunkaprogram, ami nem értékteremtő, vagyis az ország felemelkedése szempontjából nem sokat ér.

Másrészt felére csökkentették a közmunkában foglalkoztatottak munkaidejét, amitől ez a szám duplájára nőtt. Az érte kapott pénz pedig a felére csökkent.

Most is Jó?

Balt 2011.11.28. 16:42:24

@radala: Igen, ez jogos kritika, lásd (épp most olvastam):
mandiner.blog.hu/2011/11/28/itt_az_ido_81

Azt azért ne feledjük, hogy a nagy bazi mutatóujj (hogy illendően fogalmazzak) ott mered fel 2006-ból. Igen, a "szenvedélyes igazságbeszéd" már csak azért is égbekiáltó bűn volt, mert általa minden bemocskolódott, aminek bármi köze van az "igazsághoz" akár áttételesen/átellenesen...

(Megjegyzem, tudom a dolgot a helyén kezelni: az kb. olyasmi volt a frakciónak, mint mikor a bézbólütős őrző-védő beszól a bevert kirakaton át a szatócsnak: "legközelebb megvédünk, ha te is akarod... ")

2llkedő 2011.11.28. 16:57:26

@radala: "Nem, azért nem értettem egyet vele, mert hazudtak. Nem kicsit, hanem nagyon."

Csak azt nem tudod, hogy mit is hazudtak, csak annyit tudsz, hogy Feri ezt mondta, és ezt készpénznek veszed.
Ha a párod elöl eltitkolsz valamit egy fontosabb dolog miatt, mert mondjuk el akarod vinni egy gyertyafényes vacsorára, akkor végül is hazudsz. Ha kimondod, ha nem. Tehát nem csak akkor hazudsz, ha kimondod. A hazugság előbb, vagy utóbb úgy is kiderül. Ugyebár a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

"Mondjuk azért mostanában sokat fejlődtek, tán már pont ennyire hazudnak"
Talán eljutsz majd odáig, hogy ráébredj, mennyit is hazudtak korábban az önző saját céljaik eléréséért.

2llkedő 2011.11.28. 17:16:28

@Balt: "a tb hiányt még évtized(ek)ig göngyölve, miközben ugye a fennmaradó 75%-ot is ki kell fizetni valakinek az államiból, ha már mindenki manyup nyudíjas, akkor is... "

Azt ne feledd, hogy a nyugdíjbefizetésből 24% ment államiba, és 10% manyupba.

Ez olyan, mint amikor a gyerekednek el kezdesz félre tenni valami lakáspénztári izébe. A családi gazdálkodást úgy kell kialakítani, hogy az a pénz nincs, a maradékból kell garázdálkodni. Ezért mondjuk le kell mondani a három fröccsből egyet, de tudod, hogy a gyerekednek majd jól jön az a megtakarítás amikor kilép a nagybetús életbe.

A nyugdíjrendszert ennek megfelelően kellett volna átalakítani. Mint például a rokkantnyugdíj kérdés, a korengedményes nyugdíjazás, a nyugdíjkorhatár emelés, stb, amit ugyebár a Gyurcsány kormány is elkezdett volna, csak valakik igencsak ellenezték.

szoja122 2011.11.28. 17:20:05

@aszekelyek: "KI rontotta Varga Mihály esélyeit, mondjad édes, az első FIDESZ kormányban??? "

Nem értem ennél a posztnál nem írtam Varga Mihályról.
Régebben annyi megjegyzésem volt, hogy nyugodt megfontolt ember, ellentéte legalábbis formailag a legtöbb Fideszesnek.

Ilyen típusú emberek kellenének a politikába. Véget kellene vetni az állandó harcnak, háborúnak, mert csak vesztesei lesznek. A teljes ország. Ideje lenne már a múltat lezárni és a jövővel foglalkozni.

2llkedő 2011.11.28. 17:20:26

@radala:
"Mondjuk ez legalább jó.
értem én, hogy a 40 ezer az az 1 milla 4 százaléka csupán, de legalább valami..."

Hallottáll a trükkök százairól?

Nos ez is azok közé tartozik.

menőmano 2011.11.28. 17:36:52

@zarahusztra:

..sajnos a szocik igenis sokat ártottak."
És?? Ugyan már! Mit ártottak??? Kérek érveket felsorolni, ha lehet.
Az államadósságot, a rendszerváltás óta minden kormányok halmozták fel. A megoldatlan problémákat pedig tologatták maguk előtt. A szociknak minden jó kezdeményezését megvétózta ellenzékben a Fidesz (a legnagyobb ellenzéki párt) népszavaztatás.

A Bajnai kormánynak pedig CSAK megköszönni lehet a kormányzását.
???

menőmano 2011.11.28. 17:42:13

@zarahusztra:
(2006)" És???
2011. Erről irjál, hogy most mi van.
Aha! Pénzbőség a nagyvilágban) Meg bőséges IMF. hitelek.
Meg a hatalom megtartása érdekében, lobbi a népek feje felett. némely országokban.
???

2011.11.28. 17:50:18

@radala: Milyen köröket? A 25% meg a 15% között mióta vannak körök?

Ne keverjük már a szezont a fazonnal. A második fordulós eredményekbe már mindenféle egyéb megfontolások belejátszottak.

KG-t senki nem küldte az LMP-be, az LMP hívta kampányfőnöknek és ott ragadt. Az egyik legjobb beszédképességű politikusuk.

2011.11.28. 17:54:01

@zarahusztra: Akárhogy is van, én inkább a jóindulatú becsületesben bíznék. Mindent meg lehet tanulni, a gátlástalanságot viszont nem lehet levetkőzni.

Egyébként meg nincs olyan, hogy hülye. Magánéletben Matolcsy is biztosan egy intelligens ember, csak politikusként mond válogatott marhaságokat.

nyünyüge 2011.11.28. 18:05:40

off

"Lázár János Fidesz-frakcióvezető szerint míg ő a fogyasztók, addig Bencsik János energiaügyi államtitkár az energiaszolgáltatók érdekeit képviseli - számol be az MTI. "

az ellenség keze betette a lábát???

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/lazar_bencsik_a_szolgaltatok_oldalan_all.159113.html

2llkedő 2011.11.28. 18:15:21

@nyünyüge:
Hmmm! A híres négyesből ma senki nem szólt semmit. Erősödött a forint!

lüke 2011.11.28. 18:19:45

@Diocles: :)
kezdödött a világkiálítással>
csak azt ne!...........
igazi prognózis tis tudtak,hogy a kelet-nyugat megszünik
politikailag:)
s gazdaságilag nyitották az ollót

márta)) 2011.11.28. 18:22:48

Pesszimista közgazdászok: nem látni a fényt az alagút végén"

"A legfontosabb kérdés, hogy jelenleg recesszióról vagy rendszerkrízisről beszélhetünk-e, szerintem az utóbbi.

"Magyarország számára kérdés, hogy át tudja-e vészelni recesszió nélkül a 2012-es évet, ez nagyban függ a külső piacoktól.
Abban igaza van a német gazdaságpolitikának, hogy az eurózóna válságának megoldása elsősorban a hitelesség újraépítése lehet" - véli Barcza György. Hozzátette: hazánk elsősorban a külső adósság terén áll rosszul, ez a GDP 100 százalékát is meghaladja, ezért aggódik miattunk a piac. Szerinte ezzel a külső adóssággal együtt kell élnünk, ha probléma lesz, akkor az IMF és az EU segítségére szorulhatunk. "

Aha! Az IMF. és eu) előbbit kipateroltuk, anno. utóbbi nem diktálhat nekünk. Mert onnan is csak támadás érte az országot az elmult másfél évben.")
Bezony. Ilyen ez. Fantasztikus teljesitmény.?
:((

lüke 2011.11.28. 18:22:55

@messi-asz:
ok, van egy pár (XXX max),aki gyorsan váltogatja
az €-t-csak nagyban érdemes- s ebböl meggazdagszik

lüke 2011.11.28. 18:25:50

@iii:
minden relativ, dadogósok mellett
OV-nek is remek beszéd tanára lett!

márta)) 2011.11.28. 18:27:50

Micsoda?? Még csak most olvasom :))

Nem látni a fényt, az alagút végén???
Hát! Én ezt nem is értem??!! A Matolcsy már sokkal korábban látta azt a bizonyos fényt. a gazdasági csoda vényét. Azt láthatta??
bezony.
:)))

márta)) 2011.11.28. 18:30:27

Bocsánat! " gazdasági csoda fényét". igy akartam irni.
:))

ulrike (törölt) 2011.11.28. 18:36:31

Kis kitekintés a homokozóból:
Pár cím csak a Financial Timesból
1. 'OECD highlights eurozone contagion risk
(Growth rates slashed for world’s richest nations)'
OECD rávilágít az euro zóna fertőzési kockázatára
(A leggazdagabb országok növekedési rátáit visszavágták)
2. 'Thinking the unthinkable on a euro break-up'
Az elképzelhetetlen fontolóra vétele az euró felbomlásának esetére
3. 'The eurozone really has only days to avoid collapse'
Az euro zónának tényleg csak napjai vannak az összeomlás elkerülésére
www.ft.com/home/europe

Balt 2011.11.28. 18:38:09

@2llkedő: "Mint például a rokkantnyugdíj kérdés, a korengedményes nyugdíjazás, a nyugdíjkorhatár emelés, stb, amit ugyebár a Gyurcsány kormány is elkezdett volna, csak valakik igencsak ellenezték."

Meg a 13. havi nyugdíj stb.

márta)) 2011.11.28. 18:42:39

Bocsánat! Én a fotón úgy látom, hogy a Karácsony G. még ugyan, hogy fiú )
Na.De majd eldöntik milyen irányba haladnak. Gondolom.

:)))))))))))

márta)) 2011.11.28. 18:54:17

Schiffer András a jövőben nem vesz részt a választójogi törvényjavaslattal kapcsolatos bizottsági munkában.
Az LMP politikusa parlamenti sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a hétfői alkotmányügyi bizottsági ülésről a szocialista képviselőkkel együtt kivonult. "

politikus elmondta, a testület fideszes tagjai úgy kezdeményezték a javaslat tárgysorozatba-vételéről szóló vita lezárását, hogy nem is voltak kíváncsiak az ellenzéki érvekre.

Szavai szerint a javaslat egy "mérföldkő", mert ha azt a jelenlegi formájában fogadják el, akkor "aligha beszélhetünk tovább arról, hogy az emberek szabad akaratából a Fidesz-KDNP leváltható".

Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a kormányoldal politikusai egy olyan választási földrajzot "matekoltak össze" és azt úgy "elegyítették" túlkompenzációval, hogy legalább tíz százalékos ellenzéki fölényre van szükség ahhoz, hogy a kormánypártok kisebbségbe kerüljenek. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/11/28/15/Schiffer_nem_vesz_reszt_a_valasztojogi_torvenyjav

Egyoldalu, testreszabott) választójogi törvény?
Alkotmányozás után most, választási törvény meglkotása, magyar módra?

lüke 2011.11.28. 18:58:42

má rki se ismerem magam
jön vagy megy a karácsony?nem jön?

www.youtube.com/watch?v=twrrFJZBO50&

szoja122 2011.11.28. 19:18:15

"Mellár: a kormány tett a legtöbbet a forint gyengüléséért"

Ismét egy kommunista :) aki a Fidesz gazdasági programját bírálja:

hvg.hu/gazdasag/20111128_mellar_tamas_forintgyengules

messi-asz 2011.11.28. 19:23:34

@szoja122: hát nem is a lehorgonyzott mozdonyú gyorsnaszád szekértolója...

messi-asz 2011.11.28. 19:37:17

@Poors&Worse: ????? mi van???? te kécségbe vonod a párt törekvéseit????

az ilyen náci-komcsi ellenfülkeforradalmárok miatt tartunk itt... téged a karvajtőke szalasztott... de akárhogy is kötöd a pannon puma kerekét... elrugaszkodunk és nemsokára fel fog szállni a nemzeti turul a vármegyeházára...

mellesleg má kerényi is megfestette... rád férne 1kis továbbképzés...

messi-asz 2011.11.28. 19:38:25

@Poors&Worse: érdekes Te vagy az egyetlen akinél a válaszerre gond bekrepál...

rohat ellenfülkeforradalmár, meghekkelted mi? te vagy a dézsavű a mátrixban

ssi 2011.11.28. 19:39:23

iszonyú bizonytalanság s változtatási kényszer a világban .. a csak pénzügyi se volt semmi .. gazdaságival karöltve elég nagy dráma .. s hogy a politikai feszültségek hogyan alakulnak majd ... ?! .. vmi új világ lesz, de mikortól lesz jobb is ?

"Egy-két hete, amikor külföldön élő barátok mesélték, hogy a kinti üzleti körökben az pletyka, hogy Orbán megy, Járai jön, akkor jót röhögtem"
mandiner.blog.hu/2011/11/28/itt_az_ido_81?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_28&utm_campaign=index

"Fél százalékpontos kamatemelést valószínűsít a legnagyobb eséllyel a londoni elemzői közösség az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt. Egyes citybeli jóslatok drasztikusabb, 2,00 százalékpontig terjedő egyszeri szigorítást sem zárnak ki, "
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/londoni-elemzok-akar-ket-szazalekos-kamatemeles-is-johet-363322

"Nemzetközi porondon akarja megvívni következő csatáját a magyar kormány, az "alaptalan" leminősítések ellen szövetkezne más államokkal. Martonyi János hétfői szavai legalábbis erre utalnak, a külügyminiszter az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy közös fellépésére van szükség a válságban, mert az "alaptalan leminősítések sorozata ma már tucatnyi országot érint"
www.portfolio.hu/gazdasag/meghirdette_kovetkezo_haborujat_a_kormany.159100.html

"euróövezet döntéshozóinak fokozniuk kell erőfeszítéseiket .. piacok továbbra is gyorsabban "mozdulnak", mint a politikusok"
www.portfolio.hu/gazdasag/figyelmeztetnek_ez_mar_egy_uj_valsag.159119.html

most nem találtam .. Kínát se látják közép távon se stabilnak

jjulie 2011.11.28. 19:59:00

na látom a munkanélküli fideszgyíkor rajzottak ma, és értelmetlenbeszédíró versengésbe kezdtek

orbánia te csodás

Balt 2011.11.28. 20:01:23

@manyike: Ez egy igen-igen kemény, kemény világ... :)

www.youtube.com/watch?v=ND43LgpoG5Y

jjulie 2011.11.28. 20:02:47

@Poors&Worse:

a szijjártónál kérjél garanciális javítást, az agyeltávilítás utókezelésében nagy sikereket ért el, bizonyára neked is segíteni tudna

deha nem, ne ízgulj, mert a szívlapát a te fideszpicsaszádat is gyógyítja

nyünyüge 2011.11.28. 20:09:00

GSZA a spekulatív támadásokról az ATV-n.

is 2011.11.28. 20:14:13

@zarahusztra:
"A FIDESZ szavazókat ép ésszel nem lehet megérteni, ők szerintem valóban a társadalom szemete, szörnyű, hogy ennyi ökör lehet egy országban."

Egyszerűen megvezetett emberek, sajnos a magyar belpolitikában könnyű a szemétre szavazni...."

És az utolsó bemért adat a fentiekre az pont a 2008as hülyenépszavazás volt, nem tudom, hogyan lehetne letagadni, bár nyilván sokan megpróbálják.

jjulie 2011.11.28. 20:15:07

@nyünyüge:

ennek a girószásandriskának még egyszer hasznos lesz az atléta múltja

amikor futni fog a szívlapát elöl

bariga 2011.11.28. 20:15:43

@jjulie: Szíjjártónak komoly konkurenciája akadt, Gíró Szász sokkal nagyobbakar hazudik és pont ugyan annyira szimpatikus, mint Petike

bariga 2011.11.28. 20:16:49

@bariga: Szőkefogúról már nem is beszélve, az se semmi

Balt 2011.11.28. 20:17:03

Heim Péter beszél a hitelminősítőkről, IMF-ről, amerikai-európai gazdasági viszonyokról, egyáltalán a (világ)gazdaságról. Nagyon jó!

nyünyüge 2011.11.28. 20:18:05

@szoja122:

az értelmiség árulása :(

jjulie 2011.11.28. 20:20:23

@bariga:

szerintem az aszékelyeknicknéven írogató fideszpicsának farka van, és girószászbandika rejtőzik mögötte

is 2011.11.28. 20:20:51

@zarahusztra: ".és már 3. éve a általános iskolát kezdők több mint a fele roma."

erre valami adat? merthogy egyszerű számolással nem jön ki, ahhoz kb. 25% roma népesség kellene legalább az ismert születészámokkal (magyar:1, roma: 3 gyerek).

szoja122 2011.11.28. 20:22:34

@nyünyüge: igen, állandóan félrebeszél....

is 2011.11.28. 20:24:40

@radala: "...nem tudnak előre gondolkozni fél évet sem..."

milyen kár, hogy a tények ellentmondanak neked, pedig tényleg jó komment volt:

- Molnár Lajosnak volt itt az utolsó nagyobb ívű elgondolása
- a FIDESZ nemhogy fél évre, de fél hónapra sem tud előre gondolkozni, és nem fogok segíteni neked, tele van az internet ennek példáival az elmúlt másfél évből.

remélem nem fáj nagyon, és nem remeg a kezed, miközben ezeket a tényeknek teljesen ellentmondó kommenteket írogatod, mi meg hol röhögünk rajtad, hol meg sajnálunk.

jjulie 2011.11.28. 20:25:45

@szoja122:

fideszbirka etetési idő van, és most a soros állatgondozó

hoplita 2011.11.28. 20:26:15

@radala:
Spongya rá.:)
Akarsz, vagy nem, eccer nálunk kötsz ki, nem eszünk embert és csak a testemen keresztül lehet lopni.
De az még odébb lesz, addig szét kell baszódni mindennek.....igaz, az irány jó.

6.Lenin 2011.11.28. 20:28:24

"Gyakran hallani az aktuális győztesek részéről, hogy az időközi választás sokkal pontosabb képet ad a politikai erőviszonyokról, mint bármely közvélemény-kutatás. Sajnos ez a kijelentés nettó hülyeség: míg utóbbiak az egész országra reprezentatívak (ha jól végzik a munkájukat a kutatók), előbbiek egy adott körzet, település lakosainak véleményét tükrözik csupán."

Ezt akár el is lehetne fogadni, azzal a kiegészítéssel. hogy 1 település lakósainak a véleménye azért nem teljesen mentes az országosan is mérhető véleményektől/tendenciáktól.
Szerintem.

Szerintem azért ennek a helyi választásnak van 1 nagy tanulsága.

Karácsony G. ötletének Mo-on semmi realitása nincs, szépen bizonyította is az ötletgazda.

Szerintem ugyanis megért volna 1 próbát.

Választások közt vagyunk, kudarc esetén a választásig felejtve.

Gyakorlatilag nem volt az ellenzékre nézve tétje a választásnak (2. forduló), így a kísérletnek sem. Nem veszített volna rajta senki, de nyertese lehetett volna az ellenzék. Példát mutatva, talán lehetséges lenne.

Nem csodálkozom, miért van ilyen helyzetben az ellenzék.

Jelenleg még nem lehetséges ellenzéki összefogásról álmodozni. Túl kéne lépniük a korlátaikon, most még nem megy.
Szerintem és a példa szerint is.

jjulie 2011.11.28. 20:31:19

@hoplita:

a testeden keresztül lehet lopni? a szegénységen kívül mi van mögötted, amit a testeden keresztül lehetne megszerezni?

szoja122 2011.11.28. 20:34:17

Sakk, Matt mondja a gazdaságról Lengyel László az ATV-ben....

jjulie 2011.11.28. 20:35:05

@6.Lenin:

nem vetted észre birka, hogy már lezárult a fideszgyíkok számára kiírt mai értelmetlenbeszédíró verseny?

bariga 2011.11.28. 20:35:05

@jjulie: :-D ez jó, könnyen lehet. Engem azért érdekelne, hogy ő maga elhiszi-e, amiket előad pirulás nélkül. Talán Gábor megkérdezhetné??!!

jjulie 2011.11.28. 20:38:16

@bariga:

minek pirulna

vagy megeteti a birkákat, vagy neki befellegzett

6.Lenin 2011.11.28. 20:40:31

@jjulie:

Nem neked szántam.
Néha olyanok is vannak itt, akik gondolkodni is szoktak.

Amint látom, most nem ez a jellemző.

jjulie 2011.11.28. 20:42:45

@6.Lenin:

jóllakatott a gírószász, vagy kérsz szijjártórepetát, birka?

6.Lenin 2011.11.28. 20:44:52

@6.Lenin:

@Balt
Visszatekertem, látom közben Te is itt vagy. A fenti rád nem vonatkozik.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 20:44:57

@HariSeldon:

Én abszolút nem így látom, de tiszteletben tartom a véleményedet. (Az érveimet meg már leírtam.)

6.Lenin 2011.11.28. 20:52:13

@jjulie:

Látom, még mindig nem jöttél rá, az ilyen birkák miatt van Mo-on A Fidesznek 2/3-a. és lesz hatalmon sokáig, mint te vagy drágaságom.

Hogyan is értenél valamit is, ha a saját hülyeséged sem vagy képes felfogni
Azért erőlködj csak tovább. Bár a hátralévődben nem sok esélyt látok arra, hogy bármit is felfogná.

Balt 2011.11.28. 20:52:34

@6.Lenin: Még = már. :) Az eset fényesen bizonyította, hogy a lemorzsolódott maszop szavazók inkább visszaszavaztak Lévaira, büntetve Karácsonyt (még ha nem is személyében azonos szavazókról van szó), tehát egy közös jelölt esetén is erősen kétséges lenne innentől az átszavazás még az MSZP és az LMP között is. Hát még a Jobbikkal! :) Ezt az olajfa magot viszonylag hamar sikerült kipréselni... :))

Balt 2011.11.28. 20:56:38

@6.Lenin: Csak fél szemmel figyelek, meglep a gyér érdeklődés. :) (Pechemre viszonylag hamar elkaptam megint a topikot és végigolvastam a kommenteket, bár Radala, Dio volt fentebb.)

6.Lenin 2011.11.28. 20:58:49

@Balt:

Én is erről írtam, de szerintem most, minden különösebb rizikó nélkül, megért volna 1 próbát.

Még erre sem képesek. Mikor erről volt itt szó, már akkor megírtam, Mo-on vagyunk, nem fog menni.

inreallife 2011.11.28. 20:59:39

@hoplita: jah. :)

a választásokig a jobbiknak elő kell állnia egy _hiteles_ programmal, mint váltópártnak. számokkal és tervekkel. van rá két évük, szépen át tudják gondolni...

graycivil 2011.11.28. 20:59:44

"Történelmi csúcson Matolcsy támogatottsága

A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy az "elmúlt hét eseményei" után a bizalmuk a nemzetgazdasági miniszterben 110 százalékra nőtt."

atv.hu/cikk/20111128_matolcsy_tamogatottsaga_elerte_a_110_szazalekot?source=hirkereso

Gratulálok, FYDESZ-frakció! Ne csináljatok fél munkát! Még csak félig van romba döntve az ország!

F.Y!DESZ >:-|

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:00:03

@porfelhő:

A kommentedből nem derült ki, hogy tisztában lennél vele, hogy a képen szereplő hölgy Karácsony ellenfele.:) Gondoltam, segítek egy kicsit eloszlatni a tényeket fedő porfelhőt, izé, homályt.:)

jjulie 2011.11.28. 21:00:50

@6.Lenin:

tudom, megkajáltátok az orbáneleséget, és most ez van hogy a dembinszky pédás hadvezér

mint a nyilasunoka eltocsnyi-matocsnyik, meg a kanászivadék lázár, széperedményekkel

de nem baj, jön még sánta kutyára szívlapát

szoja122 2011.11.28. 21:02:31

Heim Péter: Ismét egy kommunista :) aki a Fidesz gazdasági programját bírálja:

http://videotar.mtv.hu/?k=Heim+péter

Szörnyű amiket mond, jobb oldalihoz képest....

6.Lenin 2011.11.28. 21:03:41

@Balt:

Már nem olvasok el minden hsz-t, az már elmúlt.

Jó találmány az avatar, könnyebb szelektálni.

jjulie 2011.11.28. 21:06:13

@6.Lenin:

aranyos amikor a birkák összeadják amijük van, katarzis

tölgyes 2011.11.28. 21:08:57

Kedves Török Gábor!

Nem igen értem az írását. Ez a mostani választás nagyjából azt mutatja, amit a közvéleménykutatások ma jeleznek.
1. A többség valamilyen arányban nem választ pártot.Ebben nyilván lehetnek akár jelentős különbségek is az ország egyes területei között.
2. Aki mégis elmegy választani az még mindig sokkal i9nkább választja a fideszt, mint bármelyik másik pártot.. ami két dolgot mutathat:
a. a fidesz szervező és mozgosító ereje nem szenvedett el sérüléseket a kormányzás ideje alatt.
b. aszavazók többsége még mindig tudja, hogy ki(k) az(ok), aki(k) elkúrták, akik miatt a mostani nehézségekkel szembe kell nézni. (Meglékelt hajóval kell vergődni a viharos tengeren.. de a választók nagyobb része tudja, hogy ki lékelte meg.. mint ahogy gyanítom az otthon maradók egy része is tudja, de annyira mégsem lelkes, hogy szavazzon.)
3. Én az LMP ügyét külön kezelném ettől. Ezt az LMP rosszul csinálja.
a. Én azokkal értek egyet akik szerint felesleges volt Karácsony bevetése.. vagy inkább : ez a bevetés inkább a koptatására, mint épülésére volt jó.
b. Aztán itt van ez a lemondás, nem lemondás ügye... Ha a nem lemondás mellett egy névtelen LMP-és dönt, az még csak elmegy valahogy.. de hogy épp az a Karácsony nem mond le, aki még néhány hónapja akár elvtelen ellenzéki együttműködést is szorgalmazott...:( Vagyis szavakban bármire hajlandó volt, de tettekben semmire..:(No ez nehezen feldolgozható.
c. A választók pedig joggal fogják az LMP-t fiók SZDSZ-nek tekinteni függetlenül attól, hogy most éppen miként taktikázgat..:(.. Nem tud felmutatni sem arculatban, sem személyekben az SZDSZ-től független politikát.

Balt 2011.11.28. 21:11:24

@szoja122: Heim most volt a Hír TV-n, teljesen korrekt nyilatkozat volt. (Azzal együtt, hogy Matolcsynak mennie kell.) A lényeg: az amcsi hitelminősítők a gyenge euróban (és Európában) érdekeltek, mellesleg a 600 mrd, amit felkínáltak az olaszoknak, nem is áll rendelkezésükre. Két forrásból juthatnak hozzá: az amcsi bankóprés által, vagy Kínából.

jjulie 2011.11.28. 21:13:11

@tölgyes:

ajajajajajaj, már rég lezárták a fideszgyík értelmetlembeszédíró verseny, nem vetted észre birka?

porfelhő 2011.11.28. 21:13:57

@Mj:

Mi a problémád te szerencsétlen???!! Ki a Karácsony ellenfele, jelen esetben nálam nem jelentett semmit!! A vigyorgó pofád meg főleg nem.
Úgy látom nem vagy tisztában azzal, hogy kinek firkálsz.
A jövőben nagyon jó lenne, ha mellőznéd.
Nagyon remélem világos, és megértetted.

6.Lenin 2011.11.28. 21:14:01

@jjulie:

"Látom, még mindig nem jöttél rá, az ilyen birkák miatt van Mo-on A Fidesznek 2/3-a. és lesz hatalmon sokáig, mint te vagy drágaságom."

Pedig én rájuk szavaztam.

Érted ezt?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:14:31

@márta)):

Szerencsére az ország nemcsak színekből, hanem emberekből is áll. Ezért is van a kistelepüléseken annyi független polgármester. (Plusz ez nem presztízskérdés és jelentős pénzforrás a pártoknak, amik nagyobb városokra koncentrálnak.)

porfelhő 2011.11.28. 21:15:04

@Mj:
Te ostoba liba!!! Elmehetsz a fenébe.

Balt 2011.11.28. 21:15:40

@tölgyes: Igen, ha valami kiderült tegnap: Az LMP (Karácsony) bizony kínosan eltaktikázta magát. Jó kis öntököndöfés volt, de legalább magukra haragították a maszop szavazókat. :) Kitalálni se lehetett volna a Fidesznek kedvezőbb eredményt - ezt pártszimpátiától függetlenül leszögezhetjük... :)

porfelhő 2011.11.28. 21:16:20

@jjulie:
Te is te nagyképű szerencsétlen! Honnan rántottad elő ezt az ostoba libát??!!

tölgyes 2011.11.28. 21:16:35

@jjulie: Maga csak csiszolja deszkát.. ahhoz talán van elég esze..(Bár...:(

Balt 2011.11.28. 21:17:34

@Mj: Csaxólok: hétfejű sárkánnyal hadakozol éppen, levágsz egyet, visszanő a másik. :))

porfelhő 2011.11.28. 21:17:45

Most pedig lehet menni! Lehet panaszkodni a Török Gábornak.
ennyi.

tölgyes 2011.11.28. 21:20:37

@Balt: Ráadásul ez több mint taktika..:( Amit csináltak az úgy hülyeség, ahogy csinálták..Stratégialag még inkább, mint taktikailag..Én persze kezdetektől mondom TG-nek, hogy attól még nem lesz Karácsonynak esze, hogy szobatársak..:) Illetve az elemzés és a csinálás két külön dolog.. Aki nem tudja csinálni, az ír róla:).. A kivétel ritka:)

szoja122 2011.11.28. 21:21:19

Mellár után Heim is menni fog a Századvégtől, ha így folytatja...

porfelhő 2011.11.28. 21:22:27

@Balt:

Én is csak szólok. hogy magasröptű kommenteddel egy bunkó vagy.
Óh! ezzel a világért sem akartalak megsérteni. Ez csupán csak egy dicséret.
:((

szoja122 2011.11.28. 21:24:15

Heim: Ortodox gazdaság politika felé kell menni!

jjulie 2011.11.28. 21:24:29

@tölgyes:

beszép, is amikor egymásnak bégetnek a fideszbirkák, szólok is az orbánynak, gyönyörködjön

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:26:10

@hoplita:

"a középkorban igazságosabb buli vót a politika."

Erre van valami forrás?:)

Balt 2011.11.28. 21:27:28

@szoja122: Már rég a kínai kapcsolatokat egyengeti...

jjulie 2011.11.28. 21:28:02

@Mj:

hogyne, mucsaröcsöge-alsón a kocsmában az összes cigányszagértő ismeri a forrást

tölgyes 2011.11.28. 21:28:38

@jjulie: Már megint ez a szélsőbalos, mondhatni bolsevik türelmetlenség:)..Mindenkinek joga van fújni a maga nótáját...Ön se csinál mást itt évek óta mint gyurcsi szelet fújja.. monoton hangon.. Csak akkor élénkül fel egy kicsit, amikor lereszel egy darabkát az újjából:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:28:50

@porfelhő:

Ez az utolsó kommentem hozzád.

"Úgy látom nem vagy tisztában azzal, hogy kinek firkálsz."

De, éppen ezért nem írok neked többet, szívem.:)

porfelhő 2011.11.28. 21:28:59

Arról egyébként lehetne beszélni, irogatni, hogy ki a legnagyobb birka???

Balt 2011.11.28. 21:29:07

@porfelhő: :)) Édi vagy, ahogy évődsz. Puszika! :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:30:00

@Balt:

A hadmozdulat részemről befejezve, fölöslegesen nem pocsékoljuk még a szakaszokat sem.:)

tölgyes 2011.11.28. 21:30:00

@szoja122: És Ön azt tudja, hogy mi az ortodox gazdaságpolitika???Írja ná ide:), ha kérhetem:)

porfelhő 2011.11.28. 21:30:25

@Mj:

Azt nagyon jól teszed. Szíved neked a legközelebbid. Az.

szoja122 2011.11.28. 21:30:28

@Balt: Nézd meg azt a videót ami fentebb belinkeltem...

Nem aszt mondtam, hogy ugyanazokat mondja mint mondjuk Lengyel László, de jobb oldalihoz képest nagyon erőseket.

Külön ki is kellett hangsúlyoznia, nehogy félreértsék, hogy konzervatív érzelmű, és amúgy a gazdasági politikája kivételével egyetért a Fidesz politikájával.

6.Lenin 2011.11.28. 21:32:00

@jjulie:

"szólok is az orbánynak, gyönyörködjön "

Orbán ilyen és hasonló blogokat olvasna, szerintem a legjobban akkor örül, ha téged + a hozzád hasonlókat olvassa.

Addig nincs mitől félnie, de ez neked magas.

porfelhő 2011.11.28. 21:33:27

@Mj:

Jobban teszed, ha a kommentelő társaddal - azzal akivel idejöttél- visszamégy szépen kapálni".
ennyi.)
Ezzel részemről be van fejezve. Vannak itt akik nagyon örülnek neked, azokkal szórakozzál.

jjulie 2011.11.28. 21:34:16

@tölgyes:

jaj birka,a te legyártásodért már már beírta az osztályzatot az orbán ellenőrzőjébe a moody's

hess birka, hess

porfelhő 2011.11.28. 21:37:23

Jesszusom, ennyi birka. Hát komolyan.....
Nem találom a szavakat?!!!!
Fantasztikus! a kicsúcsosodó intelligencia némelyeknél) , igazán sajnálom, hogy ezekre viszont kell reagálni.
:)

tölgyes 2011.11.28. 21:38:36

@jjulie: Így van az amikor a szamarak a bukott diáktól várják a hiteles osztályzatot:(

porfelhő 2011.11.28. 21:39:40

@Balt:
Tessék??!!! Van valami problémád! te évődsz itt napok óta.
Valamiféle szereptévesztésben vagy.

tölgyes 2011.11.28. 21:41:00

@porfelhő: Nem kötelező a reagálás.. A reagálás az Ön előjoga:)

jjulie 2011.11.28. 21:41:35

@tölgyes:

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

és

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

és

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

ubul2000 2011.11.28. 21:43:12

@porfelhő: hisztiszivi, te állandóan ballábbal kelsz fel?

tölgyes 2011.11.28. 21:43:33

@jjulie: Komoly mondanivaló..:) Magyarra fordítva: Iááá Iáá Iááá.. még kétszázszor.. de akinek van egy birkányi esze, az ennyiből is megérti, hogy ki mondta..:)

szoja122 2011.11.28. 21:43:55

@tölgyes: egyszerűen mindennek az ellentéte amit a Fidesz mond.

De nálam sokkal hitelesebb -én nem vagyok közgazdász- pl. Heim, aki jobb oldali révén ugyanezt mondja.

De azért mondok néhányat,

1. A 16os jövedelem adó helyett, a munkára jutó járulékok csökkentése, mert ez ténylegesen munkát teremt.

2. Különadók megszüntetése, mert ez a nyereséges szektor beruházási képességét tönkre vágja. Pl. nincs elfogadható bank hitel a kkv-nak. Másrészt ránk -fogyasztókra- nyomják a terheit. Saját példámból is tudom. Megfelelő banktörvények -persze az IT szektorban is- kellenek, hogy egyoldalúan ne módosítsanak szerződéseket: De bagoly mondja verébnek az nem megy...

3. A Devizahitelesek megmentésére nem dolgozott ki érdemlegest a Fidesz, pedig abban ő IS fő ludas ezek létrejöttében. A legeladósodottabb önkormányzatok közül az első 20 Fideszes, svájci frankban.

4. Az ötletelések megszüntetése, egyeztetés az érdekeltekkel. Nem képviselő indítványokkal benyújtani azokat.

5. Értékteremtő munkahelyek teremtése. Nem a közmunka idejének és fizetésének csökkentése a megoldás, mert ez csak a statisztikát javíthatja, semmi mást.

stb stb.

jjulie 2011.11.28. 21:44:37

@ubul2000:

láttam, tegnap te meg le sem feküdtél

tölgyes 2011.11.28. 21:45:45

@ubul2000: Már megint izzad a tenyere..:)

ssi 2011.11.28. 21:46:39

@jjulie: kérlek, ne üldözz el senkit .. hidd el, a tisztább látáshoz minden oldal véleményének megismerésére szükség van ma az országban .. köszi :) .. igaz, arra is, hogy szót értsünk egymással

@Balt: köszi a zenét :) nem az okára gondolok most, hanem a régi koncertjeikre :)

@Mj:
@porfelhő: = @menőmano: = @márta)): = stb.
mindig megdicséred T.G.-t, az ország legjobb politikai elemzőjének tartod, vagyis felnézel rá... akkor miért nem tiszteled meg azzal, hogy viselkedsz a blogján, miért kell mindenkit sértegetnek, akár írnak neked, akár nem, akár egyetértenek veled, akár beszélgetni szeretnének veled?

@lüke: mindened maga a tömör lényeg :) ha írsz, s ha nem, csak jelen vagy

ubul2000 2011.11.28. 21:47:08

@jjulie: rosszul tudod - nem birka, hanem rudolf

6.Lenin 2011.11.28. 21:48:30

@jjulie:

Házalókám!

Már soxor leírtam, semmit nem értesz a körülötted zajlóból, nem kell ezt már bizonygatnod. Még ezt sem érted?

Balt 2011.11.28. 21:49:33

@szoja122: Most mást nézek, de teljesen korrekt Heim. A legjobb választás lenne Matolcsy helyére.

szoja122 2011.11.28. 21:49:40

@tölgyes:

Nem ortodox gazdaságpolitika = nem a tankönyv szerinti gazdaságpolitika (értsd: mindenki hülye, csak ő nem)

ortodox = a tankönyvek által leírt, pontosabban amit legtöbb közgazdász elfogad.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:50:30

@Balt:

A Gyurcsány-tanácsadó Szigetvári nevének felmerülése azt sejteti, hogy Bajnai még mindig nem vonta ki magát Fletó köreiből.

ubul2000 2011.11.28. 21:51:54

@jjulie: dehogynem, csak 7-kor kelnem kellett :(((

szoja122 2011.11.28. 21:52:14

@Balt: Valóban jobb lenne.

Matolcsy helyett szinte bárki jobb.

Csak az a baj, hogy a gazdaságpolitika az nem a Matolcsyé, hanem a filozófiájához Orbán keresett egy embert. Tehát igazából Orbáné. Orbánnak kellene ezért lemondania.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 21:52:27

@manyike:

Tulajdonképpen kit is sértegettem? És miért nem beszélünk érdemi dolgokról inkább?

ssi 2011.11.28. 21:53:57

@Mj: mivel új vagy .. tájékoztatást kaptál a mi "Bt"-nkről .. csak ezért címeztem neked .. üdv köztünk :)))

tölgyes 2011.11.28. 21:54:05

@szoja122: Én értem, hogy mit gondolnak az urak.. de abban nem vagyok biztos, hogy Ön is érti.. Most, hogy ideírta meg biztos vagyok benne.:)
Most úgy mondom, hogy a laikusnak is érthető legyen. gyurcsányék elkúrtak az adóinkon felül 18.000 milliárdot, (GDP arányos hiány 53%-ról 82% fölé ment) ráadásul még a külső adósságot is az egekbe lökték(140% fölé) Ebből a kettős csapdából, ami voltaképpen hármas csapda az alacsony foglakoztatottság miatt ki kéne törni..

Most már az a kérdés, hogy ki fizeti a révészt..Az Ön által idézett úr azt mondja, hogy fizesse Ön.. vagyis a kedvezményeket kapja a vállalkozói, befektetői réteg..Ön pedig fizessen...No ennek lehet örülni..:) Lehet, hogy nem fogjuk ezt megúszni, de a fidesz legalább kisérletet tesz ennek elkerülésére..:( Ez az ortodoxoknak nem tetszik:) Ha akarja azt is ideírom Önnek, hogy miként fog fizetni.. A harc pedig épp azért folyik, hogy ki mennyit fizessen..Ebben a bankok mindig jobban fogják hangoztatni az érveiket mint Ön.. Ők mellesleg az Öntől elszedett és elkúrt pénzből még sajtóholdingokat is működtetnek:(.. így újságírók ezrei lesik a szavukat és a pénzüket:(

jjulie 2011.11.28. 21:55:06

@manyike:

majd ha a fidesz kurvaannya abbahagyja az értelmetlenbeszédgyártást, és elmegy a picsába

majd ha a fideszférgek szájbabaszták egy szívlapáttal az orbánt, a lázárt a szijjártót és a gírnyót, akkor elkezdődhet valami, addíg csak férgek a fideszférgek

Balt 2011.11.28. 21:56:39

@Mj: Nyilánvaló, hogy Bajnai lenne a dzsolidzsóker, akit hipp-hopp előhúznának az ingujjból megint. Persze úgy, hogy Fletó megkerülhetetlen legyen mögötte...

jjulie 2011.11.28. 21:57:23

@6.Lenin:

jaj bírka, menj és szard körbe az udvart

az orbán büszke lesz rád

ssi 2011.11.28. 21:58:27

@jjulie: szerintem mindennek oka van .. pl., hogy ki mit miért lát úgy .. ha az okban tisztábban látnánk .. sokat haladnánk a lényeg felé - szerintem :) de természetesen ahogy gondolod, én csak szépen kértem .. s utoljára, ígérem :)

tölgyes 2011.11.28. 21:58:28

@jjulie: Zsüliből ismét csak előjött a bunkó állat..:) amilyen valójában:(..pedig ezt viszonylag kulturált módon is le lehetne írni.. de ahhoz kéne egy kultúra a fejibe..:(

jjulie 2011.11.28. 21:58:56

@Balt:

hashajtó volt a birkaeleségben baltazárbirka, nefossál.....

tölgyes 2011.11.28. 22:03:08

@jjulie: Zsülikém! Ahogy itt rá-ránézek arra amiket írkál.. nekem is az jutott az eszembe, hogy biztosan romlott hallisztett kapott ma reggelire, meg ebédre:(

6.Lenin 2011.11.28. 22:03:27

@jjulie:

Igazi magyar demokrata szöveg.

Még azt is a Fideszre szavazóktól várod, hogy zavarják el Orbánt.

Látom azért azzal tisztában vagy , erre senki más nem képes ma Mo-on.

Ez 1 jó pont. Beismerése a töketlenségnek. Gratulálok.

Ennél nagyobb öröm már ma nem érhet.
Köszi.

Pá!
Mindenkinek.

jjulie 2011.11.28. 22:03:48

@tölgyes:

na lökjél valami értelmetlenbeszédet birka, mutasd mit tanultál az orbánféregtől

márta)) 2011.11.28. 22:05:34

"Lényegesen át kellene szabni a kormány gazdaságpolitikáját, határozott és hangsúlyos irányváltásra lenne szükség - mondta az InfoRádiónak Chikán Attila, a Corvinus Egyetem közgazdász professzora, aki szerint olyan intézményi változásokra van szükség, amelyek akár a minisztériumi struktúrát is érintik.

Növekedést anélkül nem lehet elérni, hogy a fundamentumokon nem változtatnak. A lépések következetes, összehangolt felvázolása lenne az, ami meggyőzhetné az IMF-et, hogy ne a legszigorúbb feltételeket támassza - vélekedett a korábbi gazdasági miniszter. "

www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_sok_dologhoz_hozza_kell_nyulni.159124.html?utm_sou

Tehát ez nem csak papirforma" kellene, hogy legyen, határozott lépések kellenének.
Igaz! A Matolcsy, a kormány már határozott lépéseket tett a bóvli kategória eléréséhez.
Szomorú. de igy van ez.
???
:)

jjulie 2011.11.28. 22:06:12

@tölgyes:

hűha, fideszfantázia, baravó birka, láthatóan erre a helyzetre nem készített fel az orbánféreg

tölgyes 2011.11.28. 22:06:17

@jjulie: Zsülikém! Megteszi azt helyettem Ön!:) Más nem is telik magától, mint értelmetlenség.:)

szoja122 2011.11.28. 22:07:04

@tölgyes: Ezekkel az adókat is ön fizeti, és mellékterméke pedig a gazdaság leállása.

Miközben a Fidesz azt kommunikálja, hogy megbünteti a bankokat a kisemberek érdekében, közben a bankárok és a nagytőkések zsebét tömik a 16%--os és családi jövedelem adóval.

Szépen és rendesen átvágja még a saját híveit is.

De megyek aludni holnap reagálok.

Jó éjt Mindenkinek.

jjulie 2011.11.28. 22:07:59

@6.Lenin:

a szívlapáttal szájbabaszás, az az elzavarás?

pedig csak a fideszpicsaszájat gyógyítja

jjulie 2011.11.28. 22:09:42

@tölgyes:

jaj birka, mint a fideszbirkaoviban

mikor baszod szájba az orbánt egy szívlapáttal?

tölgyes 2011.11.28. 22:12:48

@márta)): Látja mennyire igaza van a Chikánnak:).. Most már csak arra van szükség, hogy a zsugorodó piac és a piaci partnerek megvegyék azt a többletet, amit így termelünk..:( Miközben még a piros ceruzát kezükben tartók is azt mondják, hogy a magyar gazdaság gondjai ma inkább a külső felvevő piac zsugorodásából, mint a belső bajokból származnak.... Én persze elhiszem, hogy nem 500, hanem 1200 Audi TT-t kel gyártani Győrben.. de mit tegyünk, ha a vásárlók csak 300 darabot hajlandóak megvenni..:(

Az a baj, hogy az urak nem válogatják szét az előzményekből, a külpiacból és a belső ügyetlenségből származó hibákat..így az orvoslás is kézrátéttel folyik. Mentségükre csak az szól, hogy USA-t is le kéne értékelni.. méghozzá nagyon, pedig ott van elsőrangú szakértő dögivel:(

ubul2000 2011.11.28. 22:12:55

@márta)): hát a bezony hol maradt???

tölgyes 2011.11.28. 22:13:57

@jjulie: Holnap igyon köményes teát.. és kerülje a romlott hallisztet...A hasmenése disznóknál ez bevált:(

márta)) 2011.11.28. 22:14:07

@manyike:
Jó lenne ha te is befejeznéd, illetve el sem kezdenéd. a nekem való irogatást.
Az, hogy ki- kit tisztel és nem tisztel itt a blogon, posztokon, megérne egy szentmisét.

Tudod kedves úgy van az, ahogyan viszonyulnak az emberhez, úgy válaszol.
Egyébként az utálatból nem kérek már, titeket minősit a viselkedés nem engem.
Minden eszközzel visszavágok/vágunk, még ha az idegen is, távol áll más környezetben tőlem.
Jól jegyezd meg mit irtam. Mert már sokszor meg lett irva, itt a több mint egy év alatt.
Kérd meg a kommentelő társaidat, hogy veled mocskolódjanak, szórakozzanak.
Ahhoz pedig nagyon jó szórakozást kivánok. Hiszen ti itt nemzetileg nagyon jól együtt tudtok működni.
Ezt jól megtanultátok a többségi kormánytól. Gratulálok hozzá.

Nem kérek reakciót , választ.
Nagyon köszönöm.

messi-asz 2011.11.28. 22:15:20

ez a szívlapát az a szeretet szimbóluma... ollan 1házi személl: Szívl apát...

6.Lenin 2011.11.28. 22:16:06

@jjulie:

Ezt kínálod a orbánizmus ellenében?

Ez lenne a jövő győzteseinek a kultúrája?
Felfogása a demokráciáról?

Házalókám?

messi-asz 2011.11.28. 22:18:39

hibridásó?

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADvlap%C3%A1t

latin neve: corshovel (ejcsd korszovl)

jjulie 2011.11.28. 22:19:05

@6.Lenin:

a fideszpicsaszáj, a fideszférgek kutúrája

a moody's pedig leosztályozta

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

bóvlikultúra

ubul2000 2011.11.28. 22:19:33

@márta)): " Mert már sokszor meg lett irva" magyarul helyesen: Már sokszor megírtam

tölgyes 2011.11.28. 22:20:40

@szoja122: No ez az amit Ön elhitt a bértolnokoknak.. Mert ugye ha én fizetném, akkor nem állna le:(.. Mert persze valamit rám terhelnek..de azt se könnyen .. Ha nem így lenne, akkor gondolja, hogy sivalkodnának:( Ugyan édes úr!

Itt az egységes fellépés hiányzik.. Nézze meg.. most az USA Európa bőrére spekulál, pedig össze kéne fogniuk, és a nagybankokat, szupermultikat szét kéne darabolniuk.. mert így kicsúsznak a kontroll alól.. de ma az állami vezetők egy része is e cégek zsebében van.

A német bankvezér elmegy tárgyalni a görögökhöz.. közben amig ő repül a franciák megállapodnak a görögökkel, hogy a hadihajókat tőlük veszik meg, nem a németektől..:)Mindezt abból a pénzből, amit a németek adtak a görögöknek:).. Így tehát az adósság rtendezésére sánt pénz máris növeli az adósságot.. de a franciáknál megmaradt néhány munkahely..:(Ilyen ez a világ édes úr!

tölgyes 2011.11.28. 22:25:12

No jó éjt. Holnap dolog van:)

márta)) 2011.11.28. 22:26:05

@tölgyes:
Látja tölgyes úr! Ilyen ez. Mit termelünk, és hol? megkérdezhetem.
Mit venne meg a piac árulja már el, ha kérhetem. ? Azt ön is tudja, hogy ez elhibázott, elbaltázott gazdaságpolitika. A bajokat a gyökereknél kell keresni.
Nem harcolni kellett volna a kormánynak- és kivel is? senkivel, csakis önmagával tette - hanem kormányozni, és nem rosszul, hanem jól.
Az egykulcsos adóval nem kellett volna hatalmas lyukat ütni a költségvetésen, csak azért, hogy a jól keresők még jobban éljenek.
Nem kellett volna a kivetett adókkal megnyomoritani a társadalom egy hatalmas csoportját. Mitől élénkülne a belső fogyasztás??? Van valami ötlete netán??
És még sorolhatnám a problémákat. De nincs értelme, hiszen aki figyeli a napi politikát (csak azt és nem többet, aki vesztese ennek a kormányzásnak ) az tudja.

Itt is van szakértő dögivel) ha már igy fogalmazunk. Csak az a baj, hogy a mondani valót még csak kommunikálni sem tudják.......
Ha bér azt nem lehet tudni? mi zajlik a bizonyos paravánok" mögött. Mert az a hir járja, hogy a kormányfő teszi fel az i-re a pontot:)) Csak probléma, hogy nagyon rosszul sült el az egész gazdaságpolitika.
:)

Balt 2011.11.28. 22:27:22

@szoja122: Izé, a nagytőkések jellemzően nem munkabérből élnek... (Lásd: Gyurcsány és Bajnai "nagylelkű" "ingyen"kormányzása...)

márta)) 2011.11.28. 22:29:54

Kedves tölgyes!

Ne rohanjon az USA-ig. Maradjon csak itt Európában. Ezt a helyzetet elemezgesse. S ha normális hangnemben ir, én nagyon szivesen elolvasom. De ha nem ír, az sem probléma.
Érti ugye.??

Ja ! észrevette, hogy már nem csak a gyurcsányahibás????
Vagy talán nem? Akkor kutakodjon egy kicsit, és azt is irja meg.

:)))))

ubul2000 2011.11.28. 22:31:05

Kicsit eltértünk a témától. A II. kerületben előre boritékolható papírforma született. De két polgármesterválasztáson a fidesz jelöltje nagy verést kapott. Van erről valakinek véleménye?

lüke 2011.11.28. 22:31:11

@manyike: igen?
ne dicsérj:)
irjak sormintát?
nagy a baj, s itt is leképezödik, sajna

Balt 2011.11.28. 22:33:01

@ubul2000: Van: Az egyik ogy, a másik önkori.

tölgyes 2011.11.28. 22:34:52

@márta)): Látom kedves Márta, hogy megint csak a disznóknak furujáltam..:) Még nekik is nagyobb a zenei érzézük..:)

Tudja drága a válságot az jellemzi, hogy akkor nehéz eladni..:( Válság közben, eladósodva, 11%-os munkanélküliség mellett pedig nagyon nehéz strukturaváltást csinálni.. Ezt abból a 18.000 milliárból kellett volna megcsinálni, amit a Ferkó elkúrt és amit itthagyott kifizetetlenül..és ami miatt most vergődik az ország..

De mint látja zsugorodik a jó gazdaságpolitikát folytató német, francia, angol USA gazdaság is..Mindegyik teret veszít.. és amit elveszít Ázsiában.. azt itt a mi térségünkben szeretné kipótolni...:(
Ma az egyi eus korifeus azt mondta az Info rádióban.. A magyarok nem szoktak jóléthez, ezért itt könnyebb szigorítani, mint a fejlett Nyugaton:(.. ha képes felfogni a szó értelmét:) Vagyis magácskáról még a bugyit is le lehet húzni..csósónak mindegy mi van a szoknya alatt... de bezzeg a nyugati jóléthez szokott csak igazi sejemben járhat..és ezért magát kell még tovább szuttyogtatni.. No drága ez az igazi gazdaságpolitika!

ubul2000 2011.11.28. 22:36:12

@Balt: Az igaz, de a II. ker. választás alig különbözött a polgármester választástól.

tölgyes 2011.11.28. 22:38:02

@márta)): Nem lehet megállni.. mert sajnos mint látja összefüggnek a dolgok.. Az USA EURÓPÁT AKARJA LENYÚLNI.. nY-eu. MINKET AKAR LENYÚLNI, MERT NEM BÍRJA A VERSENYT AZ ÚJ FARKASOKKAL!

jjulie 2011.11.28. 22:39:39

@tölgyes:

igen a világ két dologból áll: taktikai játékból, és bukott fideszféregpicsaszájból

jjulie 2011.11.28. 22:41:41

@tölgyes:

és nem a sátaorbánkutya baszik

csak nálatok, mucsaröcsögén

tölgyes 2011.11.28. 22:43:50

@jjulie: Zsülikém.. Hiszen Ön épp azért viselkedig ilyen kerge módra, mert nem történt meg az amit szeretne. Legyen türelmes mert még gutaütést kap..:) Majd csak eljön a fidesz bukásának az ideje.. Legyen olyan mint a hóvirág.. a hó alatt:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:44:14

@manyike:

Köszi, de amúgy régóta olvasom a blogot, egyszer-kétszer kommenteltem is. Itt a személyes érintettségem folytán írtam olyan sokat, mivel SZSZB elnök voltam mindkét fordulóban.

lüke 2011.11.28. 22:44:26

@tölgyes:
tölgyeském, nem értik ezt, majd jönnek a repudlikánusok , s rendet tesznek(gondolom én,
2012 nincs messze ,addig hisztiznek itt is,meg a pénzvilág is

márta)) 2011.11.28. 22:44:49

@tölgyes:
Nem gondoltam tölgyes úr, hogy ön is ekkora bunkó, még most is.
Komolyan. Ebben a válaszban minden benne van.
Tudja, ott " akik most közmunkát végeznek, azok között sokkal nagyobb tisztelettudásu emberek vannak.
Az, hogy ön összeválogatja a kommentjeinek szövegét, engem egyáltalán nem érdekel.
Na tudja) a valódi életben, az ilyenektől szokott a gyomrom forogni. Akik a másik nem iránt ennyi tisztelettel vannak. A pökhendi képüktől pedig az embernek még az élettől is elmegy a kedve. ?? Ezért az ilyenekre még protokoll alkalmával sem igen szoktam ránézni sem. Még az a nagy szerencse, hogy kevés van belőlük. Mert hát a többség azért nem ilyen mint maga.
????
Ezért jól teszi, ha most utoljára cimezte nekem a komentjét.
Jól jegyezze meg.
??????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:49:52

@Balt:

Lehetséges, főleg, hogy a libás ügyben tisztázta egy bírósági döntés, illetve csak egy Internacionálé-énekléssel tudják közvetlenül a személyét támadni, ami afféle "szürke eminenciás", "független szakértő" színben tűnik fel a tömegeknek. (Azt már nehezebb dolog kommunikálni, hogy a második Gyurcsány-kormány gazdasági minisztereként ő is masszívan felelős a helyzetért.)

ubul2000 2011.11.28. 22:49:59

A terroristák megtámadták Iránt!

lüke 2011.11.28. 22:51:23

@Mj:
Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ: @jjmano:, @JMárta:
@írokneked:,@hegyilány:@ menömanó @márta

mig jegyeztem,ne izgasd magad

márta)) 2011.11.28. 22:52:14

@tölgyes:

Nem lehet megállni." Ne is tegye. Vannak itt menyecskék akik szivesen kommentelnek magával. Azokkal szórakozzon.
Tudja) kik kiéhezve várják az efféléket, illetve irományait.
És azt hiszik "azok" is , hogy hatalmas a siker.
No. Azokkal müködjön nemzetileg együtt. Vannak itt elegen.
????????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 22:52:29

@szoja122:

Amúgy egy nem nagytőkés és nem bankár családtagom elég jól járt a családi adózással, pedig nem is fideszes.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 22:55:52

@tölgyes: az vót a baj, hogy eltévesztette a felállást: jobb, ha a disznók furulyálnak önnek.

Balt 2011.11.28. 22:57:16

@ubul2000: Független nem indult 1 db se, de esélye nem is lenne egy bármilyen ogy választáson... (Mármint Lévai Katalint leszámítva... :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 23:00:56

@jjulie: pirtyogi, mitől vagy így beindulva, reggel az asszony botmixerrel simogatta a farkincádat?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:01:23

@ubul2000:

Na, végre valami lényegi dolog.:) A fideszes Bencze B. György azért kapott ki, mert rettenetes polgármester volt, és nem azért, mert az MSZP-s Horváth Csaba indult ellene. Póta Gyula pedig azért nyert kétszer is, mert annak ellenére, hogy SZDSZ-es volt, ugyanolyan népszerű volt az ellentábor körében, mint most Láng Zsolt.

ubul2000 2011.11.28. 23:01:41

@Mj: A bíróság nem tisztázta, csak azt mondta, hogy jogi értelemben nem felelős a halálesetekért. Nem ő akasztotta fel őket - de ezt nem is mondta senki. Az viszont kétségtelen, hogy az ő gazdasági intézkedései következtében lett földönfútó és veszítette el egy élet munkáját sok száz ember. Erkölcsi életben mindenképpen felelős lenne - ha tudná mi az hogy erkölcs, meg lelkiismeret.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:03:16

@ubul2000:

Hupszi, másodszori olvasásra ez inkább a többi vasárnapi választásra vonatkozó kérdés volt. Az meg nyilván ugyanúgy személy- és elégedettség-függő, mint a II. kerületi polgármester-választások esetében.

lüke 2011.11.28. 23:03:37

@Hepci:
te is sírásnak hallod? jó a füled!
örülök, hogy nem kutyaugatás, az nem hallatszik az égig:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:04:28

@ubul2000:

Csakhogy ezt elég nehéz kommunikálni a választók felé. (A személyes véleményemet egyébként le sem írtam.:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.28. 23:07:24

@lüke: a zasszony a kutter fejet tette fel rá, aztán hívni köllett az ügyeletet. :)
Azóta kb. 250-et vinnyogott itt unalmasan egyhangú trágárságokból.

zarahusztra 2011.11.28. 23:10:40

@is: /roma iskolások/ sajnos bizonyos demográfiai adatokat Magyarországon szabályosan titkosan kezelnek.
Ha erről valaki publikál (pl. Pokol Béla, Solt Ágnes), akkor agyonhallgatják. KSH-tól ilyen számokat hiába vársz. Ha a google-n rákeresel, előbb tudod meg a szomszéd országok adatait (kisebbségekét is), mint a mienket.

DE: elismert adat: évek óta 60-70 ezer körül van az elsősök száma.
Ugyan a 92/94-es tanév óta állítólag nincs az iskolákban etnikai alapú nyilvántartás, de a halmozottan hátrányos helyzetű státuszok és a felzárkóztató programok jó becslési alapot adnak.
(részben)ezek alapján 2000-ben a roma elsősök száma majd 10 % volt.
Demográfusok szerint a 2000-es évektől növekvő mértékben évi több, mint tízezerrel nő a magyar romák száma, míg a nem roma magyaroké kb. 30.000-rel csökken.
Ha ehhez hozzáteszed, hogy a romák átlagéletkora több, mint 10 évvel kevesebb, akkor az jó eséllyel alátámasztja azt, hogy a 10 év alatti korosztályoknál már megfordult az arány a romák javára.

Ugyanakkor kétségeidet alátámasztandó elismerem, hogy a roma etnikum "bevállalásának" és a kimutatások körüli adatvédelmi és egyéb aggályok miatt nagyon nehéz pontos számokat mondani, de ha elkapsz egy demográfiában és a statisztikákban járatos szakembert egy őszinte pillanatában, akkor sokkoló számokat fogsz hallani.
Egy kis adalék:

www.commmunity.hu/rsk/2011/01/04/187/

www.ofi.hu/tudastar/kesoi-kezdes

www.euroastra.info/node/35020

ubul2000 2011.11.28. 23:12:09

@Mj: Szegény Gyula ki is rítt a többi szdsz-es közül, bár azért szdsz-es volt. Bencze Gyuri tényleg szörnyű volt, de szörnyű emberekkel is vette magát körül, akik azért maradtak. Horváth Csabáról inkább semmit. Ahogy hírlik egy autókban utazó maffiozó. De mostanában mintha háttérbe szorulna

ubul2000 2011.11.28. 23:16:15

@Mj: elég megkeresni néhány kárvallottat, és szóra bírni őket

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:24:40

@ubul2000:

Nyugodjon békében. Benczének még Meggyeshez hasonló tulajdonságai is voltak, és ahogy nálunk, az abszolút narancsos Esztergomban is előbb-utóbb besokalltak ettől az emberek. Amúgy Horváth Csaba tényleg az, de üzletekben és nyerőgépekben is volt érdekeltsége. Amikor az ingyenes/díjmentes BKV-s poént elsütötte, egyúttal a saját politikai sírját is megásta szerintem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.28. 23:26:23

@ubul2000:

Ezt tette Pesty László, de bele is bukott a bíróságon, tehát ez elvileg nem elég.

ssi 2011.11.28. 23:51:56

"„Ez Orbán Viktor számára az egyik legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznie.” A kormányfő nem engedheti meg magának, hogy meghúzza a határvonalat a közép- és a szélsőjobb között, ugyanakkor, ha nagyon nehezen kezelhetőek a gazdasági problémák, az a Jobbik malmára hajtja a vizet – összegezte a Medián ügyvezető igazgatója."
hvg.hu/itthon/20111128_median_partokhoz_nem_kotodok_nagy_aranya
... s ahol jól kezelhetőek a gazdasági viszonyok - mint pl. a II. kerület - ott gyenge a Jobbik

@lüke: "ne dicsérj:) " .. muszáj volt :))) 2011.11.28. 21:34:08

@márta)):
egy legutolsó nekem is jár: önmagad rekeszted ki. kár. önmagadnak is

szoja122 2011.11.29. 04:47:10

@Mj: Igen, ha 300 ezer forinttal több fizetése.

De a lényeg amiért azt írtam tölgyesnek az, hogy a Fideszes retorikában a bankár és nagytőkések szitokszók, ezért csak azt hangsúlyoztam.

Viszont a 300 ezer alattiak, vagyis az emberek döntő többsége rosszul járt, a nemzeti átvágás politikája miatt.
Ez magyargyűlölő is.

Nem szeretem ezeket a szavakat, mert a Fidesz lejárata, de ők így jobban értik.

szoja122 2011.11.29. 04:49:39

@Balt: Így van.

Tehát nekik nem kedvezett a 16%-os és családi jövedelem adó???

Nem kell a szükségesnél naivabbak tetetned magad!

szoja122 2011.11.29. 04:52:15

@tölgyes: No igen, viszont a fű zöld és az ég kék. Azt hiszem nekem van igazam.

Az érvelése kb. ilyen volt.

Izé, tévedtem ez legalább érthető.

szoja122 2011.11.29. 05:00:40

@manyike: Igazad van.

De nem tűnt fel neked, hogy,
@menőmano: = @márta)): nagy valószínűséggel egy s ugyanaz a személy?

A stílusuk, szóhasználatuk, mondatszerkesztésük, tördelésük ugyanaz!!!

szoja122 2011.11.29. 05:07:52

@manyike

Porfelhőnek is a stílusa, szóhasználata, mondatszerkesztése, tördelése ugyanaz mint Mártának és menőmanónak!!!

Ők egy és ugyanaz a személy.

ssi 2011.11.29. 05:09:06

@szoja122: ó, én már régi vagyok itt ... segítek :)) lüke nyilvántartásából:

Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ: @jjmano:, @JMárta:
@írokneked:,@hegyilány:@ menömanó @márta

és őszintén sajnálom a helyzetet .. néha olyan kevés kell (ene), hogy jobb legyen ..

szoja122 2011.11.29. 05:41:05

@manyike: Ez nagyon jó, megjegyzem....

szoja122 2011.11.29. 05:47:01

@manyike: "és őszintén sajnálom a helyzetet .. néha olyan kevés kell (ene), hogy jobb legyen"

Sajnos a magyarokra jellemző a veszekedés, még az egyforma gondolkodást valók közül is.

A Himnuszuk is tartalmazza...

"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!"

Él még a turáni átok...

Ez pedig nagyon megnehezíti a kilábalást bajainkból.

ssi 2011.11.29. 07:39:32

@szoja122:
1.
nem olyan jó :( .. csak egymással vannak jóban :)
2.
nemcsak a magyarokra jellemző, az iránytévesztés inkább .. mit kereshetünk a múltban?

((más népek is veszekednek - ez olyan emberi .. fejlett európai kultúra nem lenne rossz cél .. még egy kis Kína is beleférne .. de az 1000 évünkből pl. nem a tárgyi szimbólumokat kellene átemelni))
3.
szóltak az érintetteknek, vagy ez most sem fontos, mint az IMF-nél se .. ha nem engedik kormányunkat ténylegesen irányítani, csakazértis úgy tesznek, mintha kiérdemelték/kivívták volna? érdem ez a Fidesznek?

"Nemzetközi porondon akarja megvívni következő csatáját a magyar kormány, az "alaptalan" leminősítések ellen szövetkezne más államokkal. Martonyi János hétfői szavai legalábbis erre utalnak, a külügyminiszter az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy közös fellépésére van szükség a válságban, mert az "alaptalan leminősítések sorozata ma már tucatnyi országot érint"
www.portfolio.hu/gazdasag/meghirdette_kovetkezo_haborujat_a_kormany.159100.html

lüke 2011.11.29. 08:13:18

@manyike:
nekem is igy tünt fel,ahogy másnak
meg is írtam neki priviben- orvosilag nem elemeztem,mert az nem lett volna fair- el is ismerte ,söt azt hitte vmi titkos hódolója vagyok álnickkel, avagy itt páran összeszövetkeztünk ellene
no comment!
ennyi nickkel mindenkivel veszekedni, az már túlzás !

Balt 2011.11.29. 08:16:55

@szoja122: Ha bért (is) kap, ill. az összevont szja alapot képez és így az átlagbér fölött van, akkor nyilván jól járt. :) (Ettől még nem valószínű, hogy fideszes törzsszavazó, nézd meg a munkásőr múltjára büszke Felcsúti Pétert pl...)

ssi 2011.11.29. 08:40:25

@lüke: :))
igen, sajna, a szép szó, segítség is lepereg, nem is, inkább az is visszafelé sül el ..
emlékszem .. közösen gyűjtöttük a listát :) ez még így jópofa is lehetne ..
viszont ő az összeférhetetlen kolléga, viszont ez nem egy munkahely ..

további szép napot :)

radala 2011.11.29. 08:55:25

@is: Nem ugyanarról a dologról beszélünk. Én nem a kormányról beszélek az egy nagy szar én arról beszélek, hogy a Fidesz, mint párt bámulatosan vált azzá, ami. ezt hasonlítom össze az LMP-vel meg Karácsony felelősségét ecsetelem. Szerintem sokkal beljebb lennénk minden vitában, ha úgy állnánk hozzá egymáshoz, hogy a másik nem hülye, hanem esetleg másról beszél. Faszom sem védi a kibaszott kormányt. Azt ecsetelgetem, hogy miben reménykedhetünk, ha a taktikailag stratégiailag legütőképesebb párt is ennyit tud kormányon.
A Fideszről tudjuk, hogy a hatalom megszerzése érdekében képes előre gondolkozni, stratégiát végigvinni stb. (csak, hogy világos legye 93-98-ról beszéltem nem másról!)
Az LMP meg semmit nem tud, lusta, tehetségtelen, buta, szar. Ennyit mondtam semmi többet.

radala 2011.11.29. 09:04:14

@zarahusztra: @szoja122: @2llkedő:
Jogos, nyilván ez is a trükkök százai, én is nehezen hiszek el bármi pozitívat...

@iii:Karácsony teszi tönkre az LMP-t. Karácsony vagy buta, vagy ügynök más lehetőség nincs. Az egyetlen kérdés, hogy kinek az ügynöke, mert az nem világos, hogy ki profitál többet a hülyeségéből. Bár igazából világos, hogy az MSZP a közvetlen nyertes a Fidesz csak azon nyer, hogy az MSZP a Fidesz legfőbb támogatója.

radala 2011.11.29. 09:07:25

@hoplita: Igazából komoly kétségeim vannak afelől, hogy tényleg a kormány csesz szét mindent, mert olyan érzése van az embernek, mintha az egyedül szimpatikus lépései vezetnének leginkább a szakadékba...
Mindenesetre kétségtelen, hogy az irány egyértelműnek látszik...

hoplita 2011.11.29. 09:09:48

@Mj:
Gondolom az annalesek megfelelnek.:)

Emlékezz csak mi történt Árpád nagyhatalmú foglaló törzsfőinek leszármazottaival mongyuk Károly Róbert idejében....

2llkedő 2011.11.29. 09:22:06

@radala: "A Fideszről tudjuk, hogy a hatalom megszerzése érdekében képes előre gondolkozni, stratégiát végigvinni stb. (csak, hogy világos legye 93-98-ról beszéltem nem másról!)"

Ez olyan, mint a magyar fici. Volt egy aranycsapatunk, oszt még mindig hisszük, hogy élen vagyunk a fociban.

szoja122 2011.11.29. 09:22:22

@Balt:

Bárhogy csűröd csavarod csak és kizárólag a Fidesszel anyagilag csak Magyarország nem több mint 10%-a vagy tán annyian sem jártak jól. Az adózások miatt. Ez tény.

Érzelmiek picivel többen mert rendkívül sok ember van -sajnos- aki gyűlölködik, de a fentiek miatt ezek egy része is kezd kijózanodni.

Hogy jönnek ide a munkásőrök?

A komcsi-libsi-bankát-offshorelovagok-IMF-gyurcsány viszont hiányzik:))))

Hol vannak már a volt munkásőrök, vagy meghaltak, vagy nagyon öregek....

A jelenről kell beszélni, nem pedig elcsépelt mantrákat hajtogatni.

Ha Felcsúti Péter a munkásőr múltjára büszke ez az ő hülyesége, a másik oldal baromságai sem visznek minket előre. Ezeket egyszer és mindenkorra el kell felejteni.@manyike:

2llkedő 2011.11.29. 09:24:00

@2llkedő: magyar focira gondoltam, nem ficire.

No és azok a fránya körülmények, meg azok az ellenséges ellenfelek ne lennének, akkor még gólokat is tudnánk rúgni.

hoplita 2011.11.29. 09:24:14

@radala:
Jaj, ne kelljen már emlékeztetni arra a meglehetősen patinás mondásra, miszerint a pokolba vezető út is jószándékkal=szimpatikus lépésekkel van kikövezve..:)))
Tudsz te erre példákat is találni szerintem..:)

szoja122 2011.11.29. 09:24:28

@manyike: Az előbbi nem neked szólt! Csak Baltnak!

"nemcsak a magyarokra jellemző, az iránytévesztés inkább .. mit kereshetünk a múltban?"
Így van de bennünket sajnos ez most különösen fájdalmasan érint.

hoplita 2011.11.29. 09:26:23

@szoja122:
".....Hol vannak már a volt munkásőrök, vagy meghaltak, vagy nagyon öregek...."

Sajnos még köztünk....elég sokat ismerek személyesen, faszfej.
Igaz tisztulnak az utamból, mint a nyugger zsaruk..:DD

szoja122 2011.11.29. 09:43:03

@hoplita: Milyen idősek? És mennyi beleszólásuk van a napi életünkbe?

radala 2011.11.29. 09:59:14

@2llkedő: Pont az ellenkezője. Ez azt jelenti, hogy volt egy csapat, amelyik edzésre eljárt, sőt teljesített, de láthatóan egy szar a meccsen. A kérdés most az, hogy kire cseréljük le, ha a többi csapat csak a kocsmában vedeli a kisfröccsöket.
@hoplita: Sőt a pokolba vezető út akarattal van jól kikövezve. (mármint, hogy szándékosan).
Azt ecsetelgetném csak, hogy pont azok a lépések okozzák (legalábbis látszólag) a bajt, amikor nem a "zemberektöl" vesznek el.
Érdekelne amúgy, hogy erről mit gondolsz. Mert ugye lehet azt gondolni, hogy simán szar ötlet nem a közalkalmazottak bérét csökkenteni meg a nyugdíjakat, azaz nem csak azokat, hanem egy kicsit másokat is baszogatni. Vagy lehetne azt mondani, hogy szar ötlet a multikat kicsit megadóztatni, mert ők azok, akik legalább még valamit csinálnak. De gondolom te ezt nem gondolod. Hanem azt gondolod, hogy az a szar ötlet, hogy nem csinálják elég keményen és határozottan...
De a fene tudja, kb. úgy áll a helyzet (szerintem), hogy nincs semmi adu a kezünkben. Az adósságunk csak számunkra hatalmas, ha bedőlnénk semmi igazi gáz nem lenne, mégis mi a franccal revolverezhetnénk bárkit is?

2llkedő 2011.11.29. 10:13:40

@radala: "Ez azt jelenti, hogy volt egy csapat, amelyik edzésre eljárt, sőt teljesített, de láthatóan egy szar a meccsen."

Én inkább úgy mondanám, hogy olyanok, mint az elkényeztetett huszonévesek, akik életükben nem tettek semmit, de ők tudják, hogy kinek mit kell csinálni, de amikor teljesíteni kellene, akkor bizony csődöt mondanak, mert nem ismerik az összefüggéseket. Apuka, anyuka, nagymama korábban mindent a fenekük alá tolt, még a nyári szellőtől is védték, nem erősödött meg az immunrendszerük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.29. 11:02:53

@szoja122:

Speciel én sem jártam rosszul, pedig nem 300 ezer fölötti a fizetésem, és nem is vagyok jelenleg közalkalmazott. Úgyhogy, bár természetesen tömegek lehetnek elégedetlenek a kormányon is múló anyagi helyzetükkel és az adózással, azért minden esetben árnyalt a kép.

radala 2011.11.29. 11:09:06

@2llkedő: Szerintem mi nem ugyanarról beszélünk. Tisztázzuk
1. OV hülye, beteg, kormány szar, fidesz korrupt, buta, arrogáns minden rossz.
Ez nem vita köztünk.
A vita onnan indul, hogy a Fidesz 90-2002-ig leírt egy pályát sokkal rosszabb helyzetből indult, mint az LMP, kevesebb egyéni körzetben indult, nem volt célzott vákuum (mint az LMP számára az egész baloldal) és bekerült a parlamentbe.
Ezek után lerázta magáról a kisszdsz státust, majd kitalálta, hogy a jobboldalon van számukra hely, ezért a váltásért föláldozott 50-100 potenciális képviselői helyet, nem fosott be, mikor az FKGP tűnt váltópártnak, nagyon taktikusan a szervezettel bíró MDF-et választotta a szimpatikusabb MDNP helyett, majd koalázott az FKGP-vel és elfoglalta az egész jobb oldalt.
Ez egy sikertörténet, no nem biztos, hogy az országnak, de a Fidesznek feltétlenül. Ehhez képest az LMP lúzerek gyülekezete és mit remélhetünk valakitől, aki még az "edzésen" sem teszi magát oda.

2llkedő 2011.11.29. 11:20:47

@radala: "a Fidesz 90-2002-ig leírt egy pályát sokkal rosszabb helyzetből indult, mint az LMP"

Szerintem sokkal jobb helyzetből indult. Akkor az MSZMP ellenében kellett akármi mást tenni. A maszopon kívül a többiek keresték a lehetőséget. Úgy, mint a kofák a piacon, amikor kinyitják a kapukat. Most már telített a piac, az LMP kénytelen valamelyik másik kofa mellé bekéredzkedni. Lehet, hogy teljesen más a portékája, de ha Julcsi néni maga mellé engedte, akkor ott már biztos van valami.

radala 2011.11.29. 11:51:18

@2llkedő: Ja csak volt 20 másik párt az MSZMP ellenében. Most meg az LMP-t csak úgy szívta magába a parlamenti űr a baloldalon.
Egy biztos a Fidesznél ezt nem lehetett volna jobban csinálni, ami nekem azt mondja, hogy nagyon óvatosan érdemes csak reménykedni az újban, mert bár hatalmat szerezni, meg hatalmat jól használni, az nagyon távol áll egymástól, de azért a kellékek közt van átfedés. Ilyen a stratégiai gondolkozás, a kitartás, a szorgalom. Ezek valaha megvoltak a Fideszben, az LMP-ben meg nem látszik kicsit sem

2llkedő 2011.11.29. 11:54:41

@radala: Nagyon újat nem lehet csinálni. Legfeljebb hitelesebben.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.29. 12:04:22

@hoplita:

Az annales (igazából már eleve többesszám) szűkszavú évkönyvek, tehát maximum adatközlésre jók, a hogyanra viszont elégtelenek. Másrészt I. Károly sosem hívta magát Károly Róbertnek, de ez részletkérdés. A lényeg az, hogy hiába tartották számon - ami akár a címereken is tükröződött -, hogy ki foglaló, ki advena nemzetség sarja, attól még az a helyzet, hogy nem mindig kapták meg azt a büntetést, ami járt. Bánk bántól kezdve Gutkeled Joachimig, aki elfenekelte az általa túszul ejtett kisgyerek Kun Lászlót.

radala 2011.11.29. 12:26:07

@2llkedő: De ki az aki hitelesebb? Egyik hiteltelenebb, mint a másik. Nyilván lehet, hogy majd egyszer kirajzolódik az LMP íve, de most nekem Karácsony egy leheletnyivel sem tűnik hitelesebbnek, mint Szíjjártó:-)
Ez ugye a baj.

2llkedő 2011.11.29. 12:28:22

@radala: Még keresik a helyüket.

ubul2000 2011.11.29. 12:39:41

@2llkedő: már megtaláltam nekik :))))

radala 2011.11.29. 14:09:34

@2llkedő: Na ja valóban, a Fidesz sem volt semmivel masszívabb ideológiailag 91-ben. Mondjuk azért az valószínű, hogy a népszerűségük 20% körül volt nem pedig 5 körül, persze tudjuk, hogy ebből a 20-ból lett a végén majdnem át nem ugrása a küszöbnek...
Nyilván a Fidesz is tele volt Karácsony féle hülye gyerekekkel, OV is egy ilyen lehetett, szóval igazságtalan vagyok kétségtelenül.

2llkedő 2011.11.29. 14:42:12

@radala: 89-ben nekem is szimpatikus volt a fidesz, csak akkor még magambül kiindulva nem tartottam eléggé érettnek őket egy ország vezetésére. Bíztam benne, hogy majd felnőnek hozzá, de sajnos fokozatosan előjött Viktor egoja, és 98-as választások előtt már a szórólapra oda rajzoltam azt a bizonyos kicsi bajuszkát.
Az az ego pedig most teljesedett ki.
Hogy Karácsonyból mi lesz, az kérdéses. Majd az idő megmutatja. Egyelőre nekik valamit mutatni kell.

Az, hogy sokszor a maszoppal egy véleményen vannak, nem jelenti, hogy mindenben egyet is értenek. Ha mondjuk a jobbik ötletével értenek esetleg egyet, akkor nem kell hozzájuk csapni. Van saját véleményük, és ez lehet hogy az egyikével egyezik, lehet, hogy a másikéval. Még az is lehet, hogy van, ami a fidesz elgondolásával. Ettől még nem kell azt mondani, hogy egyik oldali, vagy másik oldali.

ubul2000 2011.11.29. 14:55:15

@2llkedő: Ebben egyetértek. Attól, mert adott esetben két rivális párt egyetért egy bizonyos részletkérdésben, nem lehet rájuk fogni, hogy "lepaktáltak egymással", bár a pártok (mindegyik) megpróbálja ezt használni.
Ha pld. (nem tudom így volt-e) a Jobbik egyetért az LMP-vel mondjuk az ebadó kérdésében, röhejes azzal vádolni a Jobbikot, hogy lepaktált az szdsz-el, vagy fordítva röhejes lenne az LMP-t azzal vádolni, hogy lepaktált a nemzeti oldallal (libsi szóhasználattal: szélsőjobbal)

2llkedő 2011.11.29. 15:05:10

@ubul2000: "Ebben egyetértek. Attól, mert adott esetben két rivális párt egyetért egy bizonyos részletkérdésben, nem lehet rájuk fogni, hogy "lepaktáltak egymással"

És ez lenne az értelme a 2/3-os törvénykezésnek, nem az, hogy egy pártnak van 2/3-a.

tölgyes 2011.11.29. 16:22:14

@lüke:
Drága lüke!
Az a baj, hogy én a republikánusokban sem bízok..:( Azok is csak a maguk érdekeit nézik. Ebben azon a fertájon nincsen különbség.

tölgyes 2011.11.29. 16:32:49

@márta)): Ön valóban NŐ lenne??? Ki hitte volna éppen úgy hisztizik mint zsüli, aki pedig fiúnak mondja magát...

Ezzel együtt a válságokat az jellemzi, hogy benne nehéz eladni, mert szűkül a piac. Ma Magyarországnak abból van a legtöbb baja, hogy ezen a szűlülő piacon kéne növekedést produkálnia, miközben birkózik azzal az adósságtömeggel (Külső adósság 140%.. belső 82 volt gyurcsányék jóvoltából).

A fejlett Nyugat pedig úgy gondolja a szegény magyar jobban megszokta hogy szegény, ezért az kevesebb bajjal jár ha tőle szednek még el kis pénzt.. mintha a jóléthez szokott gazdag nyugatit kurtitják meg..:(Már csak azért is jobb, ha a magyart nyomorgatják, mert az nem okoz nekik politikai fejtörést..:(

tölgyes 2011.11.29. 16:38:32

@márta)):
Kedves amazon természetű Márta!
Ön teljes tévedésben van. A netezés már csak ilyen..Ha nem akarja, hogy az Önnek nem tetsző emberek megjegyzéseket írjanak Önről, akkor ne jelentkezzen a neten.. és ne írogasson. Félreértés ne essék: ezt én nem várom Öntől, erre nem is buzdítom, csak felhívom a figyelmét arra, hogy ez egy ilyen világ...Még örülhet, hogy nem titulálták "pics@szájúnak", ahogy ezt zsüli szokta tenni másokkal:::))!

balambher 2011.11.29. 20:36:38

@Ralph Cifaretto: Tulajdonképpen még ennél is inkább. Nagyobb közönyösséget vártam az ellenzéki szavazóktól.

balambher 2011.11.29. 20:50:48

@Akitlosz: Engem már kérdeztek, az utolsó 5 évben kb. háromszor.

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.29. 21:25:44

@messi-asz: "maradni fox a TG klubban? korábban nem jártál erre ugye???
csak mer ha ennyire 100% ban egy nótát fújunk, akkor én el is mehetek.."

Isten ments, el ne menj! :)
Nem, szólaltam még meg itt TG-nél, most először. TótaW-nél szoktam írni, de elég ritkán. Inkább régebben, még a blogjában.)
És nem is fogok sűrűn szólni, inkább csak olyankor, ha van olyan szempont, ismeret, amit másnál nem olvastam... és egyben éppen van is időm.

HariSeldon · http://trenka.freeblog.hu 2011.11.29. 21:29:34

@Mj: "Én abszolút nem így látom, de tiszteletben tartom a véleményedet. (Az érveimet meg már leírtam.)"

:)

Köszönöm. Én is így vagyok igen sok mindenkivel. Veled pl nagyonis.
(De nem mindenkivel. A megalapozatlan vagdalkozást, meg a nettó ökörséget, továbbá a nyilvánvaló hazugságokat nem vagyok hajlandó tolerálni.)

graycivil 2011.11.29. 22:12:04

"110% Matolcsy

Ami eddig kétséges volt a kormány megítélését illetően, az a hét első napján bizonyossággá válik: a normalizálódás helyett úgy viselkednek, mint egy unortodox vallási szekta, ami két futóbolondot imád. Kusza Szem népszerűsége százról száz tíz százalékra emelkedett a kormányban, ezek szerint minél borzalmasabban kúrja el valaki, annál jobb."

varanus.blog.hu/2011/11/28/110_matolcsy

Kíváncsi vagyok, hova tud még eljutni Szeretett Vezetőnk, a nagy El Curo ilyen "béna jobbkézzel"? :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.11.30. 01:14:42

@HariSeldon:

Nincs mit, ez az alapvető tisztelet jele.:) Amúgy a trollkodáson kívül én is így vagyok ezekkel, az előbbit meg azért hagyom sokszor figyelmen kívül, mert semmi értelme foglalkozni vele.:)

2llkedő 2011.11.30. 06:07:57

@graycivil: "Kíváncsi vagyok, hova tud még eljutni Szeretett Vezetőnk, a nagy El Curo ilyen "béna jobbkézzel"?"

Szeretett Vezetőnk lehet, hogy balkezes, csak titkolja.

radala 2011.11.30. 11:55:48

@2llkedő: Ég és Föld lenne a különbség, ha a Jobbikkal értenének egyet. Akkor az ember (mondjuk konkrétan én) azt gondolnám, hogy no lám ez egy olyan kritika, ami nyilván igaz, mert még az LMP és a Jobbik is egyetért. Az LMP-nek nem kell elhatárolódnia a Jobbiktól azért, hogy el legyen határolódva.
Az MSZP-vel viszont roppant óvatosan kellene bánni. Aminek több oka is van, a legfontosabb, hogy akárhogy is nézzük az LMP leginkább az szdsz által elhagyott területen nőtt ki. Másrészt az mszp nem egy szokványos párt az mszp tökéletesen azonos erkölcsileg egy képzeletbeli NSDAP utódpárttal.

2llkedő 2011.11.30. 12:07:25

@radala: "Az MSZP-vel viszont roppant óvatosan kellene bánni."

Ezt hogy gondolod? Ha mundjuk a véleményük valamivel kapcsolatban azonos a maszopéval, akkor alakítsák át a véleményüket, nehogy azonos állásponton legyenek?

"Másrészt az mszp nem egy szokványos párt"

Látod, megint az előítéletek.

radala 2011.11.30. 12:28:28

@2llkedő: Utóítéletek:-)
Nem kell a véleményüket átalakítani. Egyszer kell deklarálni, hogy soha, sehol semmiféle kapcsolatba nem kerülnek senki szocival DK-sal oszt kész is van.
A visszalépés (mint ez látszik is) csak a Fidesznek jó, aki a szocikkal összefog az a Fidesz szekerét tolja...

2llkedő 2011.11.30. 12:31:15

@radala: "Egyszer kell deklarálni, hogy soha, sehol semmiféle kapcsolatba nem kerülnek senki szocival DK-sal oszt kész is van. "

Ez megint csak előítélet és nem vezet semmire.

2llkedő 2011.11.30. 13:52:04

@radala: Előítélet alapján utólag igazolni vélsz dolgokat, amiből újabb előítélet következik.

No de mindegy.

radala 2011.12.01. 09:49:55

@2llkedő: Valóban tök mindegy, a világon semmi más nincs csak előítéletek, csak van aki tagadja, van aki nem. Teljesen irreleváns, hogy az, amit gondolok az mszp-röl az a valóság-e vagy csak én gondolom, hogy rászolgáltak-e vagy sem. Nagyon nem vagyok egyedül ezzel az előítélettel/tapasztalattal. Erről beszéltem. Mo-n az emberek legalább 70 % azt gondolja, hogy az mszp-nél nem lehet elképzelni semmi rosszabbat (lehetséges, hogy ennek a 70 %-nak a 70 % meg azt is gondolja, hogy sem az mszp-nél sem a Fidesznél nem lehet elképzelni rosszabbat).
Nos, ezt figyelmen kívül hagyni, ahogy teszi ezt Karácsony és az LMP az ökörség, illetve szerintem nem ökörség, hanem ügynökség:-) Ilyet épeszű/jó-szándékú ember nem tesz az új pártjával.
Ha én LMP lennék, akkor én azt mondanám, ezek mind köcsögök, ha a választók azt szeretnék, hogy a köcsögökkel kormányozzunk, akkor a választók kapják be, jobb kiesni a parlamentből, mint az egyik vagy másik korrupt, buta bandát hatalomra juttatni. De nem, Karácsony már most azért remeg, hogy nehogy ne lehessen miniszteri audija 2014 után. Ö egy féreg.

2llkedő 2011.12.01. 12:32:23

@radala: "Nagyon nem vagyok egyedül ezzel az előítélettel/tapasztalattal."

Ez olyan, mint amikor a nő/férfi azt mondja, hogy minden férfi/nő hazudik,hűtlenkedik, stb., mert csalódott egyben.
Ha így áll a következő jelentkezőhöz is, akkor soha nem fogja megtalálni az igazit.

Én is mondhatnám, hogy a fidesznél nincsen rosszabb, de nem mondom, mert nem általánosítok. Az meg tudom mondani, hogy egyik-másikról mi a véleményem, de az nem jelenti azt, hogy az mindegyikre vonatkozik.

Már többször leírtam, hogy a négy kijöhet úgy, hogy 2+2, 2*2, 1+3, 5-1, -1+5 és még sorolhatnám. Nem lehet azt mondani, hogy csak, és kizérólag a 2+2 a jó, (mert én csak összeadni tudok), az összes többi hazugság. Mindig meg kell találni azt, hogy mikor melyiket kell, lehet alkalmazni. Ehhez viszont szükségeltetik a szeretet. Nem egymást kell szeretni, hanem magunkban kell szeretetnek lenni. És ha az megvan, akkor nincsenek előítéletek.

Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel. (Malcolm Hein)

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet. A gyűlölettel szemben a racionális érvelés általában hatástalan. (Popper Péter)

radala 2011.12.01. 13:56:10

@2llkedő: Ez a szeretet dolog ez zseniális, valóban sokat segít a másik megértésében. Amúgy viszont az mszp, a fidesz az általam fönt használt értelmezésben nem személyek összessége, hanem egy fogalom, amivel kapcsolatban nem nagyon van értelme a szeretetnek, szóval szerintem, amit te mondasz meg amit én, azok kicsit sem zárják ki egymást, csak másról beszélünk.
Természetesen nekem nincs bajom Karácsonnyal, mint emberrel, nekem Karácsony Gergellyel, mint egy fogalommal van bajom, de igazából ez az egész tök mindegy...

2llkedő 2011.12.01. 14:13:19

@radala:

"A kezdő sakkozó csakis a bábukat látja. Mondhatnánk úgy is hogy
materialista. Azt képzeli, hogy "csak az van, amit a szememmel
látok, s a kezemmel megfogok!" Ez az elképzelés alakítja ki
elveit, gondolkodását és harci stratégiáját. Maróczy nagymester
már két szinten lát: látja a fényes bábukat, de látja a bábukat
mozgató erővonalakat is. Vagyis látja azt is, ami a másik számára
nemcsak láthatatlan, de elképzelhetetlen is. Ha majd a gyakorlati
meditáció során lefordítod magadnak ezt a példát, két dolgot még
tudnod kell: Az egyik az, hogy a nagymester az erőket akkor is
látja, ha lehunyja a szemét. A másik pedig az, hogy ha viszont
ránéz a táblára: a "valódi" bástya és a "valódi" futó mindig
pontosan ott lesz, ahol azt a képzeletében látta! Ha odanyúl,
éppúgy meg tudja fogni a figurát, mint az ellenfele. Vagyis a
materiális világ mindig pontos megfelelésben lesz mindazzal, amit
ő képzelt vagy látott, s állandóan módja van arra, hogy
elképzelésének hitelességét igazolja!
Ha a figura nem ott lesz, ahová ő képzelte, akkor rosszul
képzelte el! Vagyis nem a valóságos helyzetet látta lelki szemei
előtt, hanem valami mást, képzelete becsapta őt - egyszóval:
képzelgett csupán. A sakkban ezt úgy hívják, hogy elnézte a
partit.
Ez akkor szokott előfordulni, ha a játékos nála erősebb
versenyzővel kerül össze. Ez a harmadik versenyző - aki még
mélyebb, meditatív szintről látja a küzdelmet - annyival tud
többet, hogy nemcsak a figurákat és az erővonalakat látja, de azt
is, ami Maróczy nagymester fejében lejátszódik, s egy villanásnyi
idő alatt felismeri, milyen stratégiával akarja megfogni őt.
………..
Leírtam a kezdő sakkozó helyzetét, de még adósod vagyok valamivel. Nem beszéltem
még arról a katarzisról, amelyet a második sakkozó, Maróczy
nagymester él át. Ő is képzeletének a rabja!
Az erővonalakat ugyan lehunyt szemmel is látja, s a karma ok-
okozati összefüggéseit is tévedhetetlenül felismeri. Valamit
azonban ő sem lát: az ellenfele lelkét! És ezért azt képzeli,
hogy a parti úgy alakul, ahogy azt eltervelte. És mégsem úgy
alakul, mert a válaszlépések keresztülhúzzák a számításait.
Ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedjen, el kell oszlatnia azt
az elképzelését, amelyet a másikra rávetít, s fől kell ismernie,
hogy a sakk nem pusztán "erővonalak", de két bonyolult lélek
csatája is. Bele kell hatolnia, meg kell ismernie ellenfelének
titkos gondolatvilágát: ez pedig nem megy másképp, csak úgy, ha
eggyé válik vele - vagyis, ha megszereti! Hiába az ellenfele!
Ahhoz, hogy valakit valójában megismerjek, nem elég elképzelni,
hogy én mit tennék az ő helyében, mert ő egy másik ember, egy
másik erőrendszer: mást lát, mást gondol, mást képzel, mint én.
Át kell élnem őt, s énem minden rögeszméit levetve "ővé kell
válnom, bele kell bújnom, mint a szerelmes: csakis ekkor tudom
megnézni a partit az ő szemével is! Ehhez föl kell adnom az
énemet.
Amíg ez a nagy misztérium nem történik meg, mindenfélét képzelek
róla, ami valójában nem úgy van! Azt képzelem, hogy ő ezt meg azt
gondolja, ezt meg azt tervezi, rávetítem saját föltevéseimet,
előítéleteimet, vágyaimat, még gyengeségeimet is - s kiderül,
hogy ő egyáltalán nem olyan, amilyennek képzeltem.
Nem valóságos emberrel küzdöttem, hanem főként saját képzeletem
teremtményével. Vagyis, ha magasabb szintre akarok lépni: el kell
oszlatnom az elképzeléseimet. A cél: a tisztánlátás.
Ez pedig nem más, mint az abszolút szeretet."

Müller Péter: Isten bohócai

radala 2011.12.01. 15:51:42

@2llkedő: Szép. Jól teszi, Orbán, ha így tekint Karácsonyra vagy bárkire, de ez nekem szerintem nem dolgom. Mert, azzal, hogy jobban elmélyedek a politikusaink lelkében semmivel sem kerülök közelebb a megoldáshoz. Maximum arra a következtetésre jutok, hogy mind hülye, vagy mind nagyszerű, hogy mind igazat mond vagy mind hazudik. Ráadásul nekem az a tévképzetem, hogy tök mindegy milyen úton módon csapod be magadat a vége úgysem más, mint előítéletesség.

Amúgy tartok tőle, hogy Orbán meg Matolcsy pont azok, akik igyekeznek a Müller-féle magasabb rendű gondolkozást megvalósítani, vagy legalábbis feltehetőleg mind a ketten fogékonyak az ilyesmire. Amikor ez működik, akkor az jó, de amikor nem, akkor röhejes is meg ijesztő is.
A fene tudja, hogy mi a jó világlátás én is olvastam egyszer majdnem végig valami Müllert, igazából érdekelt is, vonzódom is minden hülyeséghez az egyik oldalról, másrészt viszont reménytelenül materialista vagyok...

radala 2011.12.01. 15:53:12

@radala: Ja, valószínűleg dolgom így tekinteni emberekre (hogy megértsem a feleségemet, gyerekeimet, közvetlen kollégáimat stb.), de nem a politikusokra, ezt akartam mondani.

2llkedő 2011.12.01. 17:04:41

@radala: "Jól teszi, Orbán, ha így tekint Karácsonyra vagy bárkire"

Viktornak először is saját magába kellene elmélyedni. A sakkozók közül ő a kezdő sakkozókhoz tartozik, aki csak a bábukat látja. Feri egy szinttel feljebb van, ő mér nyitott szemmel lát erővonalakat is.

Ami viszont a lényeg, az az utolsó rész, amiben benne van az, amit az előítéletekkel kapcsolatban írtam.

"azzal, hogy jobban elmélyedek a politikusaink lelkében semmivel sem kerülök közelebb a megoldáshoz."

Nem xy lelkében kell elmélyedni, hanem a gondolkodásukban. Ha félre teszed az xy-nal kapcsolatos előítéleteiset, akkor nem fogsz olyat bele magyarázni a dolgokba, ami nem is úgy van.

"Amúgy tartok tőle, hogy Orbán meg Matolcsy pont azok, akik igyekeznek a Müller-féle magasabb rendű gondolkozást megvalósítani"

No ez az, ami nem igaz. Ugyanis ők igencsak egoisták. És az ego nem tud szeretni.

Ajánlom, olvasd el a szeretet tiz parancsolatát. Ne egyszer, hanem többször. (persze az egyes olvasások között haggy szünetet, hogy érlelődjön benned. És próbélj bele mályedni, meglátod, egyre több összeefüggésre fogsz rájönni.

Alapjában véve én is materialista vagyok. Viszont a Buddhista gondolkodás közel áll hozzám.

"Ja, valószínűleg dolgom így tekinteni emberekre (hogy megértsem a feleségemet, gyerekeimet, közvetlen kollégáimat stb.), de nem a politikusokra, ezt akartam mondani."

Pedig hidd el, hogy azoknál is ugyan azok a törvényszerűségek igazak.

2llkedő 2011.12.01. 17:46:03

@radala:

Hogyan telepítsük a szeretetet!

Ügyfélszolgálat : Igen, miben segíthetek?

Felhasználó : Hát, hosszas megfontolás után úgy döntöttem, installálni fogom a Szeretetet. Végig vezetne kérem a folyamaton?

Ügyfélszolgálat: Rendben, szívesen segítek. Készen áll az indulásra?

Felhasználó: Hát, nem vagyok egy műszaki zseni, de azt hiszem készenállok.
Mit kell először tennem?

Ügyfélszolgálat: Első lépésként nyissa meg a Szívét. Megtalálta a Szívét?

Felhasználó: Igen, de egy csomó más program is fut jelenleg. Lehet telepíteni a Szeretetet, miközben ezek futnak?

Ügyfélszolgálat: Milyen más programok futnak?

Felhasználó: Lássuk csak, van Múltbéli Megbántódás, Alacsony Önértékelés, Harag és Neheztelés. Ezek futnak éppen.

Ügyfélszolgálat: Nem gond, a Szeretet fokozatosan törölni fogja a Múltbéli Megbántódást a jelenleg működő rendszeréből. A hosszú távú memóriában esetleg megmaradhat, de már nem fog megzavarni más programokat. Végül a Szeretet felül fogja írni az Alacsony Önértékelést a saját moduljával, amit Egészséges Önértékelésnek hívnak. Viszont a Haragot és a Neheztelést teljesen ki kell kapcsolnia. Ezek a programok megakadályozzák a Szeretet megfelelő installálását. Ki tudja kapcsolni ezeket?

Felhasználó: Nem tudom, hogyan kell kikapcsolni őket. Meg tudja mondani?

Ügyfélszolgálat: Örömmel. Menjen a startmenübe és indítsa el a Megbocsátást. Ezt addig kell ismételnie, amíg a Harag és a Neheztelés teljesen ki nem törlődnek.

Felhasználó: Rendben, kész! A Szeretet automatikusan elkezdte telepíteni magát. Ez normális?

Ügyfélszolgálat: Igen, de ne feledje, önnek csak az alap program van meg.
El kell kezdenie kapcsolódni más Szívekhez, hogy hozzáférjen a
frissítésekhez.

Felhasználó: Hoppá! Máris kaptam egy hibaüzenetet. Azt mondja: "Hiba - A program nem fut külső egységeken." Most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat : Ne aggódjon. Ez azt jelenti, hogy a Szeretet program Belső Szíveken való futásra lett tervezve, de az ön Szívén még nem futott. Kevésbé technikai nyelven ez csak annyit jelent, hogy önnek először saját magát kell
Szeretnie, mielőtt másokat Szerethetne.

Felhasználó: Tehát most mit tegyek?

Ügyfélszolgálat: Gördítse le az Önelfogadás menüt; majd kattintson az alábbi fájlokra: Megbocsátok Magamnak 2.0, Felfedezem az Értékeimet 1.5, Tudomásul Veszem a Korlátaimat 3.0.

Felhasználó: Rendben, kész.

Ügyfélszolgálat: Most másolja őket az "Én Szívem" könyvtárba. A rendszer felül fog írni minden zavaró programot és kijavítja a hibás programozást.
Ezen kívül törölnie kell a Terjengős Önkritikát az összes könyvtárból és
kiürítenie a Kukát, hogy biztosan eltávolítsa teljesen, és soha ne jöhessen újra elő.

Felhasználó: Megcsináltam. Hé! A Szívem új fájlokkal telik meg. Mosoly jelent meg a képernyőmön és a Béke meg az Elégedettség bemásolja magát minden felé a Szívembe. Valamint az egész rendszerem melegedni kezdett. Ez normális?

Ügyfélszolgálat: Sok esetben. Másoknak eltart egy ideig, de végül minden helyreáll a megfelelő időben. A rendszer melegedése normális, és javítja a Szív működését, ne aggódjon. Egyébként jó érzés nem?

Felhasználó: De, csak szokatlan.

Ügyfélszolgálat: Szóval, a Szeretet telepítve és rendesen fut. Még egy dolog mielőtt letennénk. A Szeretet Ingyenes Program. Figyeljen rá, hogy továbbítsa azt és a különféle változatait mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül. Ők is megosztják majd másokkal és visszajuttatnak viszonzásul önhöz is új és izgalmas változatokat.

Felhasználó: Köszönöm...

radala 2011.12.02. 15:15:32

@2llkedő: No szerintem a GyF/OV összehasonlítás után maradhatunk annyiban, hogy két eshetőség van.
Vagy Müller Péter irománya egy ökörség, vagy te egy nagyon kezdő sakkozó vagy:-)
Gyurcsány egy beteg fasz és ezt nem az előítéleteim mondatják velem ez simán egy deskripció...
De szerintem igazából hagyjuk ezt, mert talán még föl is idegesedem. Mindenesetre ha már ajánlgatunk egymásnak ezt-azt, én azt tanácsolom olvasd a Citadellát Exupéry-töl, nem hiszem, hogy Müllerre fanyalodsz azután:-)

2llkedő 2011.12.02. 15:19:13

@radala: Kössz, majd elolvasom.

2llkedő 2011.12.02. 17:00:27

@radala: Ha az lenne igaz, ahogy Te gondolod, akkor Feri már régen a hűvösön csücsülne.

Még annyit, hogy a párom 20 éves lányánál ugyan azokat stílusjegyeket látom, mint ami Viktornál van. Egy burokban felnevelkedett kamasz, akinek az élet működéséről halvény fogalma sincs. Ismerős az a szöveg, hogy "ne szólj bele az életembe"? Én is így voltam abban a korban. Sajnos Viktor még mindig azon a szinten van, nem nőtt még fel.
süti beállítások módosítása