Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:05

„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal frakcióvezetőjét, aki korábban a harmincasok nemzedékének politikai esélyeiről beszélt. Lázár János – tőle nem szokatlan módon – lakonikusan válaszolt: „Jól értelmezte”.

Ilyen-olyan háttérbeszélgetésekben egyre gyakrabban merül fel az a kérdés, hogy vajon jelenleg kik a Fidesz erős emberei, illetve ezek a politikusok milyen stratégiát követnek most, amikor azt is érdemes átgondolniuk, mit tesznek akkor, ha esetleg komolyabb változások lesznek a politikai térben. Befolyásos politikusokban nincs hiány a jobboldalon, ha jobban meggondoljuk, a gyakran vezérelvű, egyszemélyes pártnak lefestett Fideszben kifejezetten sok „fontosabb pozícióban is elképzelhető” embert találunk. A „régiek” közül Kövér László házelnök és a két elnökségi tag, Kósa Lajos és Pokorni Zoltán sem látszik megkerülhetőnek, bár mára – más okokból - egyikük jelentős erősödésére sincs valós esély. Ugyanehhez a csoporthoz tartozik az utóbbi éveket brüsszeli száműzetésben töltő Áder János, akinek a neve azonban éppen a korábbi éles konfliktus miatt akár fel is merülhetne egy posztorbáni érában. S ide sorolhatjuk azt a Varga Mihályt is, akivel kapcsolatban az elemzésekben ritkán kerül elő az „erős” kifejezés, pedig a legutóbbi kongresszuson a legtöbb szavazatot kapta az elnökségi tagok közül, és láthatóan a kopástól megvédett, de mindenbe betekintéssel rendelkező aranytartalékként várja – nem is esélytelenül! - a bevetés lehetőségét.

Mégis azt gondolom, hogy messzebbre tekintve a figyelmünket elsősorban azokra kell összpontosítani, akik a kilencvenes években még nem voltak frontpolitikusok, de mára meghatározó befolyásra tettek szert. Négy nevet szokás itt említeni: Navracsics Tibort, Szijjártó Pétert, Rogán Antalt és Lázár Jánost. A négy azonban ma inkább csak kettő: bár az igazságügyi miniszter és a miniszterelnöki szóvivő egyaránt komoly erőt képvisel, a jelenlegi helyzetben mindketten „kötöttek”: Navracsicsnak az erősödéshez a tág értelemben vett erőforrás-rendszer és támogatói háttér hiányzik, Szijjártónak pedig az önálló politikai múlt és szerep. Az előbbre lépéshez, a fontosabb pozícióba kerüléshez hosszabb távon két „ifjútörök” áll a legközelebb, akikben láthatóan a szándék, az akarat, az ambíció is munkál ehhez: Rogán Antal és Lázár János.

Más stratégiát követnek, más erősségeik vannak, ma mégis elsősorban kettejük mozgására figyelnek a Fideszben. Rogán látszik taktikusabbnak, átgondoltabbnak, megfontoltabbnak, Lázár ereje inkább a keménységben, a határozottságban és a konfliktusok nyílt felvállalásában rejlik. Mindketten hivatalban lévő polgármesterek, de a párton belüli szocializációjuk jelentősen eltér: Rogán a Fidesz ifjúsági háttérvilágából villámkarrierrel, ugyanakkor mégis kitaposott úton került a frontvonalba, ahol azonban komoly sérüléseket szenvedett, ám kifejezetten okosan és önmérsékletre képesen újraépítette magát. Lázár sokkal nehezebben talált utat a Fidesz vezető köreihez, onnantól kezdve azonban csillaga meredeken emelkedett, s egyelőre csak a felfelé vezető irányt kellett megismernie. Az eltérő tapasztalatokból eltérő szerepfelfogások következnek: Rogán láthatóan a tudatos építkezésben, az óvatos előrejutásban, az elengedésre is képes hosszú távban hisz, Lázár viszont a folyamatos mozgásban, a meleg vas ütésében, a teremtő akarat erejében találta meg politikai habitusát.

Bizonyos értelemben ma mindketten a miniszterelnök emberei, de semmiképpen sem – minként ez néha olvasható - belső riválisai, politikai ellenfelei. Nem véletlen, hogy politikai erőterükben, viszonyrendszerükben a kormányfő tanácsadójának, Habony Árpádnak a hírek szerint jelentős szerepe van. Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket – ez a közös érdek más potenciális vezetőkkel szemben bizonyos értelemben együtt is mozgatja a két politikust.

A legfontosabbnak azonban azt tartom, hogy van egy lényegi, a fent említett szereplőktől világosan megkülönböztethető jellemvonásuk: róluk nehezen képzelhető el, hogy megelégednének jelenlegi helyzetükkel, illetve hajlandók lennének arra, hogy sok munkával megalapozott egyéni politikai karrierjüket, hosszú távú lehetőségeiket egy adott ponton túl veszélyeztető irányba meneteljenek. Pontosan ez az, ami miatt velük kapcsolatban – akár közösen, akár egymás, akár egy más ellenében - sok minden elképzelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr533420299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meddig marad Orbán? (2) 2012.01.08. 22:38:01

A tegnapi posztban megnéztük, hogy milyen lehetőségek vannak az IMF hitellel kapcsolatban; ezt a mai hírek is megerősítik: várható, hogy kapunk hitelt, de nem lesz benne köszönet. Nézzük akkor a hazai helyzetet:- az ellenzéket;- a kormán...

Trackback: Elemzősdi 2011.11.29. 10:38:10

...avagy mit hiányoltam Török Gábor elemzéseiből a hétvégén.Most, hogy túl vagyunk első vendégposztunkon, megint egy kis elemzősdi, mert már nem bírom benntartani. De még előbb egy kis belterjes pletyka tegnap szárba szökkent netcelebünkről. Nevét ne...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.29. 09:58:06

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Az elnök emberei? 2011.11.29. 08:43:03

Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket.

Trackback: Az elnök emberei? 2011.11.29. 08:43:02

Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket.

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:37:47

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:17:58

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:17:11

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sapuh 2011.11.29. 01:19:55

Érdekes poszt, dodónai jóslattal.

És a kép, az valami zseniális :)))

Link Elek 2011.11.29. 01:54:43

Matolcsy orbán őszödje.

Lázar épp ma közölte, hogy 110%-ban tamogatja Matolcsyt.
ebbol a helyzetbol ugyanugy nincs kiugras egyetlen fideszesnek sem, mint akkor az mszpseknek sem volt.

"all in", minden egy lapon. raadasul a bukas valoszinusege 100%.
tuti mi fogunk a legrosszabbul kijonni, amikor az EU atrendezodik.

ha minden szeteses hataran van, akkor azoktol ovakodnak a befektetok a legjobban, amit mar elotte sem ertettek. az unortodox kozgazdasagtannak nem hive egyetlen penzember sem.
sot matolcsy+orban-on kivul csak azok hisznek benne akikre orban raparancsolt

ha vinni kell a penzt, akkor Mo-rol viszik majd el eloszor. es jelenleg ugy tunik, hogy 0% az eselye, hogy az EU/euro zona nem alakul at jelentosen. az, hogy mive az még nem letisztult.

odamondó 2011.11.29. 03:45:39

ha Orbánt ennyi ideig képtelenek voltak megkerülni akkor szerintem képtelenség megkerülni később is.

Egyszerűen van valami nagyobb hátszele a vikinek amiről valószínű kevesen tudnak.

Majd amikor megunja talán lesz helyette más.

Kard 2011.11.29. 04:15:04

@odamondó: Azért Orbánnak nagy szerencséje is volt. 2006-ban nagyon kilógott a rúdja(két elveszett választás egymás után) és könnyen lehet ha nincs Öszöd (ami szerintem megmentette) akkor kimozdítják a helyéről.

odamondó 2011.11.29. 04:51:13

@Kard: szerencse? Öszöd milyen módon lehetett képes megmenteni Viktort? Szerintem semmilyen összefüggés nincs a kettő közt.

Tudod más pártoknál a jelöltek általában 1 megmérettetést bírnak ki aztán mennek másodvonalba. Itt Fidesznél Viktor ott ácsorog az első sorban nem pár éve de lassan 20.

szoja122 2011.11.29. 05:20:35

TG!

Megértem, hogy választékosan kell írni, de mit jelent ez?

"Lázár a teremtő akarat erejében találta meg politikai habitusát."

szoja122 2011.11.29. 05:23:50

Ezek az emberek igen erősen hajlamosak a populizmusra, dogmatizmusra a helyzettől függően, de ez szinte valamennyi Fideszesre többé kevésbé ráillik.

ssi 2011.11.29. 05:36:03

nagyon jó a poszt :) - szerintem: természetes különbségek mellett

- Rogánt Lázár is húzza most .. múltban volt stílusbéli "méltó" partnere/riválisa?
- mert náluk nincs gát, hogy gátlástalanokká legyenek, ha úgy érzik, az kell
- viszont sokan mások is kiismerhetik őket, ami nemcsak előny
- múltban mintha másként lettek volna dominánsak a politikus urak .. szelektív memória?
- bár lehet, hogy nem a múlt, hanem az erőszakosabb személyiség a lényeg
- hogy vmelyiknek eljön-e az ideje a jövőben? ők biztosan nagyon akarják
- pl. ha Kocsis Máté beszédben is ütős ..ő az utánpótlás? Meggyes a háttérben vki?

szoja122 2011.11.29. 05:38:39

Már régóta írogatom ezt mint lehetséges forgatókönyv:

"Az állítólagos titkos terv alapján az euróövezetről leválna a hat legstabilabb ország, amely egyfajta elitklubot alkotna."

www.origo.hu/nagyvilag/20111128-elitklubkent-mentene-meg-az-eurot-a-hat-aaa-minositesu-eutagallam.html

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.29. 06:04:17

Csórikáim. Ezek a tányérnyalók váltanák az ákombákom Orbánt ?

Zsoofka 2011.11.29. 06:04:31

Jó reggelt!
Engem őszintén meglep Szijjártót ebben a névsorban látni.... Az én véleményem szerint ő csak egy báb és az sem a jobbfajtából!

2llkedő 2011.11.29. 06:30:27

@simonmondja.: Senki nem fogja váltani Vityenkát. Az egoja nem engedi, hogy kiadja a kezéből a hatalmat. Ő az utolsó lehelletéig fog harcolni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.29. 06:44:45

@2llkedő: 110 százalékig igazad van.

A világösszeesküvést még nem győzte le, úgyhogy kedves barátaim, várnak ránk még tennivalók.

De mi itt a fideszben - feladatot osztunk, nem pozíciót.

Link Elek 2011.11.29. 06:51:18

@mokamini:
lehet belole koztarsasagi elnok

2llkedő 2011.11.29. 06:51:48

@simonmondja.: A walesi bárdok még nem zengik a dalukat.

futuretech 2011.11.29. 06:53:29

Ez nagyon teoretikusra sikeredett. Jelen korszak világszintű brutális változásainak küszöbén észre kell venni, hogy az elmúlt idők gazdasági és politikai mocsara kiszáradt. Nem táplál többé és módszerei nem működnek tovább.
Az "elnök emberei" mivel nyíltan elsősorban a párt felé elkötelezettek és csak másodsorban a választópolgárok felé ezért nincs realitása a karrierjük jövőjéről beszélni.

wendriner úr 2011.11.29. 06:58:35

Rogán sohasem juthat feljebb önfeltőkésítő programja miatt. Orbán vigyáz arra, hogy a vastag vajrétegű emberek ne kapjanak túl sok napfényt.

nu pagagyí 2011.11.29. 07:01:09

Lázár az Orbán-rendszer Biszku Bélája. Rogánt egyelőre nehéz bekategorizálni, sokáig Orbán lehetséges utódjának tartottam, mivel egy ideig úgy tűnt vannak önálló gondolatai, de a mostani rendpárti ámokfutása inkább egy szabadon beprogramozható robot képét mutatja.

szoja122 2011.11.29. 07:01:20

Matolcsy a legesélyesebb! :)

"Történelmi csúcson Matolcsy támogatottsága"

atv.hu/cikk/20111128_matolcsy_tamogatottsaga_elerte_a_110_szazalekot?source=hirkereso

Arthur Dent 2011.11.29. 07:03:01

Hát konflikus az már nem kéne több, meg hülyeséggel párosuló kitatás sem. Remélem Lázár majd akkor is kiáll Matolcsy melett amikor eljön az "igazság pillanata".

nyünyüge 2011.11.29. 07:04:21

Az elnök cégei:
Havi harmincmilliós kormányzati megbízás a Századvég-csoportnak

nol.hu/belfold/havi_harmincmillios_kormanyzati_megbizas_a_szazadveg-csoportnak

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.29. 07:04:29

@nu pagagyí:
Rogán a Gázeremelés-gázáremelés-gázáremelés kotkodácsa.
Rogán az első szíjjártofon.

szoja122 2011.11.29. 07:04:55

"Ellenzéki összefogást sürget az LMP"

atv.hu/videotar/20111128_ellenzeki_osszefogast_surget_az_lmp

A gyakorlatban eddig erről nem igazán tett tanúbizonyságot.

2llkedő 2011.11.29. 07:06:59

@simonmondja.: "Rogán az első szíjjártofon."

Hmmm! Orbán Viktor magyar hangjának a magyar hangja?

nyünyüge 2011.11.29. 07:10:08

@nyünyüge:
kiegészítés.:

a Századvég beszólt a Moody-snak:

"...a hitelminősítő intézménye és a leminősítés gyakorlata valójában fegyver, amely önbeteljesítő jóslatként működik. A kutatók szerint nem szabad, hogy a döntés befolyásolja a politikai irányt. -....

A Századvég szerint a megújulás útját kereső egyes nemzetállamokat azonban mindez nem szabad, hogy eltérítse attól a politikai iránytól, amely az államháztartási egyenleg és a fizetési mérleg pozitívan tartására, és ezáltal az elmúlt évtizedek felhalmozott adósságainak csökkentésére irányul.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.29. 07:11:41

Rogánban szeretem azt, hogy nem ümmög, és hümmög beszéd közben.

2llkedő 2011.11.29. 07:14:31

@Lakásfelújító Feri: És jól szerepelt a Jóban rosszban.

nu pagagyí 2011.11.29. 07:22:09

@simonmondja.: Egy ideig tűnt alternatívának, mint írtam. A szerver betörés buktája után, mintha megszólalt volna benne a lelkiismeret. Visszavonult az élvonalból és mintha némi önkritika is megcsillant volna. Utólag már látszik, hogy csak egy kiadós elvtelenségi kúrára küldték, kijavították a beletáplált programot és most újra bizonyíthat.

jjulie 2011.11.29. 07:26:12

kágárvakarék mind a kettő, ha nincs a kádár, kanászok meg traktorosok lennének az orbánnal együtt

jön még kádárvakarékra lézerblokkolós audi meg szívlapát

Gábris szomszéd 2011.11.29. 07:34:16

@Link Elek:
Szerintem Magyarországnak még mindig meg vannak azok az erőforrásai, amelyekkel önállóan is meg tud állni a lábán. Persze ehhez kell egy valóban nemzeti érdekeket képviselő vezetés a mostani kollaboráns garnitúra helyett.

Ja és ha már a szétesést is szóba hoztad, érdemes ezt a videót megnézni. Elég tanulságos. :)

youtu.be/iujC2FKhAbw

"Megdöbbentő tények kerülnek napvilágra a pénzügyi hatalom megtestesítőiről, a Goldman Sachsról, amely bank „egész pontosan olyan nagyhatalommal bír, hogy országokat, kormányokat tud megzsarolni, vagy ha nem úgy cselekednek, akkor akár háborúba is tudja őket sodorni. Aki pénzben egész konkrétan Euróban, Dollárban tartja vagyonát arra bizony nagyon nagy meglepetések várnak a következő hónapokban, években." Beszélgetés Vezér-Szörényi Lászlóval a kialakult gazdasági krízisről a nép, a kormány és a német fejlesztési bank tanácsadójának szemszögéből...."

2llkedő 2011.11.29. 07:40:33

@Gábriel angyal: "még mindig meg vannak azok az erőforrásai, amelyekkel önállóan is meg tud állni a lábán. "

Melyek ezek? Vagy titkosak, nehogy ellopja valaki?

2llkedő 2011.11.29. 07:42:51

A fotón valami szerelemféle van kibontakozóban?

reeve 2011.11.29. 07:43:41

Ez egy marketingkormány, mindenki a szerint beszél, ahogy éppen a pártházból a demagógia jön, még a 180 fokos IMF fordulatot is sikerként kommentálják. E mellett foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, A fent említettek is csak magukat próbálják eladni, mint egy felvételi interjún, de sajnos a beválási mutatóik elég rosszak.

jjulie 2011.11.29. 07:46:12

@Gábriel angyal:

jajajajajajaj gábi, jajajajajaj

hát persze, csak képviselni kell a nemzeti érdekeket, igenigenigenigen

de közben ne felejtsd el dícsérni az urat

lariflari 2011.11.29. 07:53:53

@nu pagagyí: Rogán minden gondolata eddig még ostobaság volt,lényegtelen hülyeség,vagy népkínzó baromság.Ilyen embernek nincs jövője a parlamentben.Kár hogy ilyen,mert amúgy meg szimpi lenne,fiatal is.

jjulie 2011.11.29. 07:56:06

@reeve:

marketingkormány?

nemnem, pusztán egy hulladékhasznosítási eljárás végterméke, vidéki elsőgenerációs diplomás kádárvakarékrecycling magyarkodó, kerszténykedő fényezéssel

fideszfántermett kádárvaskarika

majd a moody's, a christine és az angéla elbeszégetnek a vidéki parasztférfipárti fijukkal, még a szívlapátot sem kell elővenniük

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.29. 07:59:57

@2llkedő: Valóban.. Igaz a szerepe nem sokra volt méltó, amikor elsétált nejével a kopott lakókocsi mellett. :))

jjulie 2011.11.29. 08:03:14

a fidesz legényeinek jövőjét fölösleges boncolgatni, nincs jövőjük

még párat alszunk, és eltűnik ez a rossz álom

a moody's két mondatot ír még, és vége a handabanda orbánsántakutyának, volt, nincs, fenebánja

csabakirályfi 2011.11.29. 08:05:15

"Lázár sokkal nehezebben talált utat a Fidesz vezető köreihez, onnantól kezdve azonban csillaga meredeken emelkedett, ..."

Hogyne, ki ne emlékezne a mindszenti beteg esetére? Az ő halála bizonyította, vagy volt hivatva bizonyítani az egészségügyi reform életképtelenségét. Jánosunk és a kórház igazgatója remekül elrendezték. Ettöl függetlenül a Fidesz one man show, több statisztával. (lsd Makovecz: én nem a Fideszben hiszek, hanem Orbánban.)
Ja, igen, az elnök emberei. Száztízzel Matolcsy mögött. Amíg a vezér sem előz.

lüke 2011.11.29. 08:05:18

@2llkedő:
igen,mindig mondtam :,legszebb a férfi szerelem
DNS oldalról: Rogánnak kicsi az agykoponyája, míg Lázárnak az arckoponyája relative nagy az agykoponyához

lüke 2011.11.29. 08:07:51

@lüke:
Rogán BP-n népszerü, Lázár a dél-alföldi régióban. BP+vidék lefedve:)

Doberdo 2011.11.29. 08:08:40

Ezen a ponton már tudhatjuk, hogy a következő miniszterelnök
neve: ROGÁN LÁZÁR!

ssi 2011.11.29. 08:11:48

@jjulie: @reeve:

@poszt: azért lehetnek aktívak, mert ráhangolódtak O.V. elvárásaira .. s azért, mert személyiségük alkalmas rá a jelenben .. jövő nekik is bizonytalan

"Nemzetközi porondon akarja megvívni következő csatáját a magyar kormány, az "alaptalan" leminősítések ellen szövetkezne más államokkal"
www.portfolio.hu/gazdasag/meghirdette_kovetkezo_haborujat_a_kormany.159100.html

már szóltak az érintetteknek? nemzetközileg is vkik és vmilyen szinten irányítók akarnak lenni, vagy a problématömeg lassú kezelése hajtja őket a saját hibáik eleve elutasítása mellett? hogy érezheti a kormány: mit érdemeltek/vívtak ki eddig a 2/3-on kívül?

jjulie 2011.11.29. 08:11:51

@lüke:

jaj öreganyám, mit nem mondtál még "mindig"

valami retro szöveget légyszi, amit dédelgettél az ajkadon az emigrációban, légyszi, de itt már feledésbe ment

Gábris szomszéd 2011.11.29. 08:20:31

@jjulie: Miért te nem ebben a nemzetben élsz? Vagy te még mindig jobb és bal oldalban gondolkodsz? Ja és ha már szóba hoztad, az Úr dicsérete sem elhanyagolható tényező. Miért is?

"Így minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, mely ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed."
Berzsenyi Dániel

Persze vannak akik ezen csak röhögnek, de akkor nem értem miért csodálkoznak azon ami most zajlik a világban.

reeve 2011.11.29. 08:20:46

@jjulie: Ugyan már! Mit nekik Moody's meg a többi. Ők meg vannak győződve arról, hogy az és csakis az a jó, ammit ők csinálnak. Egyből az volt a reakció, hogy nem értik, miért, meg, hogy összeesküvés történi a magyar forint ellen. Már a legújabb harcot is meghirdették a hitelminősítők ellen. Már csak a Budai hiányzik.

"majd a moody's, a christine és az angéla elbeszégetnek a vidéki parasztférfipárti fijukkal" hát, a legutóbbinak se sok hatása van már...

hexensussz 2011.11.29. 08:23:41

@jjulie: Sajnos ez a magor valóság nem olyan egyszerű, amilyennek látod.
Bár olyan lenne ...

thevoice 2011.11.29. 08:24:15

Mind 2 csak önállónak tűnő zsinegen rángatott báb.ov-n keresztül van vezetve az összes madzag,de hátulról mozgatják őket...ha még esetleg nem vette volna észre valaki.

jjulie 2011.11.29. 08:25:53

@Gábriel angyal:

ki csodálkozik gábi, ki?

a giró szász andriskán kívül

jjulie 2011.11.29. 08:27:56

@hexensussz:

a valóság mindig egyszerű

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.29. 08:33:05

@odamondó: Orbánt nyíltan vádolták még a Magyar Nemzetben is 2006 áprilisa után. A Fidesz egyértelmű vereséget szenvedett akkor, nagyobbat mint 2002-ben. Az MSZP csaknem egymaga megszerezte a mandátumok felét.
Még annó Kósa is lenyilatkozta, hogy nem sok esélye van annak hogy Orbán többet miniszterelnök legyen.
Ebben a légkörben előbb jöttek a kampánnyal szöges ellentétben lévő megszorítások és Öszöd.
Ez visszahozta Orbánt az élvonalba.
De ez ma már történelem. Mára annyi jelentősége van csak, hogy bárkin át lehet lépni ha a háttére ellene fordul.
A Fidesz elnöke és Nr1. embere addig lesz Orbán amíg a párt mögött álló nagytőkések, ha a befolyásos háttéremberek elhiszik hogy hasznosabb vele mint nélküle. Ha ez a vélemény megváltozik, Orbán menni fog.

Egyelőre Orbánban a támogatói bíznak. Pl. a multimilliárdos Töröcskei most vállalt állami szerepet, ő lett az államadósságkezelő főigazgatója. Fellegi, egy másik multimillárdos kormánytag, akárcsak Pintér, aki szintén multimillárdos. De nyíltan kiállt legutóbb Schmitt Mária, multimillárdos igazgatónő is Orbán mellett.
Majd ha ezek az emberek csalódnak Orbánban, akkor biztosan repül majd.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.29. 08:34:20

@szoja122: Erre van a legnagyobb esély. A pénzpiacoknak kell egy megdönthetetlennek tűnő menedék. Ez az elitklub az lenne. Aztán kezdődhet az újraépítkezés.
Ez még mindig sokkal jobb mint ha megszűnne az EU.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.29. 08:35:56

@Link Elek: A Fidesz nylatkozatai semmit sem jelentenek. Teljesen mindegy mi hangzik el. Ha Matolcsy iránt töretlen a bizalom, attól még bármikor leválthatják.
Teljesen kiszámíthatatlan ami történik.

jjulie 2011.11.29. 08:39:53

@ciceró:

a fidesz nyilatkozatai mindig ugyan azt jelentik - a birkáknak

viktorviktorviktorviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktoviktovikto

meg nekem is

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Parajpuding 2011.11.29. 08:42:17

Azért az ilyen típusú szolgalelkű droid csicskák sorát még lehet folytatni e kettő egyeden kívül is a fityeszben. Ha nem lenne zorbán ilyenekkel körbevéve, egy senki lenne. Vannak, akik a hatása alá kerülnek, az értelmesebbje azonban nem. De ebből kevés van és ők egyenlőre (vagy soha) gyávaságból nem mernek szembeszállni. Így volt és van ez mindig diktátori hajlamú, paranoid vezetés körül, különben nem működne.

nu pagagyí 2011.11.29. 09:04:33

@Parajpuding: A közös lopás élménye azért összetartja őket.

béla a görög (törölt) 2011.11.29. 09:09:13

Csak Orbán végjátékát látnám már, bármilyen formában...
Az arcizmainak torzulását amint tudatosul benne, hogy vége a hatalmának. Nincs szánalmasabb egy hatalommániás embernél.
Lesz e Kádár-beszéd 2? Ízlelgessük a lehetőségeket :))

aztán mondjuk Varga.

Ringlósztár 2011.11.29. 09:13:51

Hát, én nem lennék Orbán helyében nyugodt, ha Lázár áll mögöttem!

Pelso.. 2011.11.29. 09:16:21

@Gábriel angyal: Melyek azok az erőforrások (amikhez honnan az anyagi források, befektetői bizalom s hajlandóság?) melyek segítségével a jelenlegi adózási szabályok ismeretében, valamint az köztudott politikai morállal a háttérben előbbre léphetünk az önállóság felé?

Kotkodus 2011.11.29. 09:25:41

ami még közös a két fiatalemberben, hogy mindketten sikeresen bizonyították polgármesterként, hogy milyen nagy harcosai az orbánista adósságellenes politikának...

pont úgy harcolnak az adósság ellen, mint viktorka: sokat beszélnek a küzdelemről, miközben nő az adósság.

lézerjani még az energiaszolgáltatóknak is országosan nekimegy, hogy csökkenthesse a kis városkájának az adósságát > saját megítélése érdekében hajlandó országos szintű problémát gerjeszteni... igazi orbáni út... egy nap még miniszterelnökünk lesz, ha így folytatja...

messi-asz 2011.11.29. 09:27:15

@2llkedő: @simonmondja.: +1

érdemes elolvasnom a posztot? mert nagyon komoly írást ígér a címe...

DE. fides= zorbán pa(j)tás... a szívlapátosokat nem kell bennt keresni...

aki egyszer fid eszes volt az életé végéig megbélyegzett (senki) marad

messi-asz 2011.11.29. 09:30:07

@simonmondja.: kikérem navracsicskának...

biohangszóróból volt eddig: navracsicska, cserzettpalkó, rogántoni, szíjártó...

ezek a seggfejek semmire nem alkalmasak... önálló életre különösen nem...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.29. 09:31:02

A hitelminősítők adósságdinamikát néznek, ez alapján indokolt volt Magyarország leminősítése, mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnöke a Hírtv [1] hétfő esti műsorában. Szerinte Magyarországon mindössze technikai adósságcsökkentés történt a nyugdíjpénzekből, valójában stabil az adósságszint év eleje óta. Úgy vélte, jövőre recesszió várható és kételyeket ébreszt az is, hogy az államháztartás hiányát három százalék alatt tudjuk tartani.

A közgazdász úgy vélte Magyarország leminősítéséért 40 százalékban az Eurózónára nehezedő nyomás, és 40 százalékban a magyar gazdaságpolitika okolható, a kormány által emlegetett spekulánsok és egyéb tényezők legfeljebb 20 százalékban tehető felelőssé a helyzetért.

Heim a műsorban azt mondta, a piaci szereplők többsége abban érdekelt, hogy Magyarországnak jobban menjen. Nincsen akkora spekulatív támadás a forint ellen, mint amit mi gondolunk, ráadásul ha a magyar gazdaságolitika tökéletesen jól viselkedne, akkor spekuláció sem lenne a forint ellen, tette hozzá.

Heim úgy vélte, koherens gazdaságpolitikára lenne szükség, a gazdaságpolitikai eszköztár alkalmazása ugyanis nagyon gyenge. Szerinte nem tarthatóak a kormány jövő évi költségvetésének főbb számai és erre idővel ők is rá fognak jönni.

A közgazdász szerint gazdaságpolitikai korrekcióra van szükség, előbb-utóbb pedig személyi kérdések is felmerülhetnek, amit adott esetben akár a piac is kikényszeríthet.

---

Ezt a csődtömeget még a kormányzati pénzekből kistafírozott Századvég kutatási igazgatója sem tudja támogatni.
Ez eléggé beszédes azért.

NA YA! 2011.11.29. 09:33:15

Szóval ez a két csicska jelentené ovinak az ellenpontot?! Ha a seggnyaláson és a műbalhé csináláson kívül valamihez is értenének, már rég a levesben volnának! Ők bizony akarnak rétest kapni estére!;)

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 09:33:41

@Link Elek:

"Matolcsy orbán őszödje."

Pontosan, ez itt a kulcsmondat. Eddig egyetlen alkalommal, a 2006-os csúnya választási bukta után merült fel egyáltalán csak elvi szinten, hogy Orbánnak inog a pozíciója, de akkor kijött az őszödi beszéd, ami után gyökeresen megváltozott minden és Orbán ügyesen az élére állt, az így felcsillant remény pedig megmentette. Csakhogy most nem pusztán a saját oldalának a szereplői susmorogják, hogy el kellene gondolkozni az utódláson, hanem náluk sokkal meghatározóbb erők is, továbbá most nem jön mennyből az angyal képében semmiféle őszödi beszéd, hogy lenullázza az eddigi kínos buktáit. Ha Matolcsyt kirúgja, gyengének tűnik és bármit is mond, politikailag súlyos vereséget szenved, ha ragaszkodik hozzá, akkor is. Ebből jól hosszú távon már nem lehet kijönni.

Kotkodus 2011.11.29. 09:35:24

minden nap tartogatnak nekünk "kellemes" meglepetéseket. ma reggel olvasom, hogy csökken a főbírói mandátum ereje és növekszik a főügyészé. alapvetően a közjogi méltósági cím nem zavarna (szüksége lesz valószínűleg a személyes védelemre 1-2 éven belül, miután beindult a fidesz bírósági ámokfutása), azonban az, hogy "kiemelt ügyeknél" olyan bíróhoz viszi az ügyet ahova akarja, az megint egy demokráciát veszélyeztető gumiszabály...

nem jöttek még mindig rá, hogy törvényekkel nem lehet társadalmat reformálni? (nem)

példamutatással lehetne... ők csak beszélnek széchenyiről, de hol az első tehetős fidesz-politikus, aki felajánlja 1 évi bevételét az országnak? csak nem nem bíznak a pénzük értelmes felhasználásában?

messi-asz 2011.11.29. 09:35:28

@béla a görög: tényleg... Varga is volt PAPAGÁJ... jó hosgy szósz...

vagy a fidesben minden embert előbb papagájzombivá varázsolnak?

ő volt a Csontbrigád os Varga

dr kíváncsivagyok 2011.11.29. 09:35:39

Kedves T G ,...kár volt ennyi betűt pazarolni erre a témára, mind - mind BÁBOK a NAGY JÁTÉKOS kezében . Észre vehetné már , hogy EZ EGY EGYSZEMÉLYES DIKTATÚRA , amelyben nem csak az ellenzék játszik alárendelt szerepet , ...hanem a kormánypárt is...

messi-asz 2011.11.29. 09:36:50

@kíváncsivagyok: pocsékolja a karaktereket? karakteretek? ;)

@Ringlósztár: ja ja... a lézerjani csontignyal... fájdalmas lehet a zorbánnak...

Balt 2011.11.29. 09:37:27

@szoja122: Muhaha! Úgy látszik, ezt vonták le a hétvégi Karácsony eredmény(telenség)ből tanulságképpen. RIP SZDSZ2 - mert úgy látszik, ebben látják a megmenekülést rövidtávon...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.29. 09:37:51

@messi-asz: dajcs, kósa, borókai, giró... mindegyik volt már turnézni és lesz is.

Szputya 2011.11.29. 09:38:52

@nu pagagyí: Nem csak a közös lopás élménye, hanem a gerinctelenek családjába tartozás is... :P

messi-asz 2011.11.29. 09:38:54

@Kotkodus: így van ez a közösbennük... megtaláltad... apárt fontos posztra rakta őket, VÉGVÁRI vitézek... vagy más néven a FIDES PÉNZSZIVATTYÚ polipjának TAPADÓKORONGJAI...

a karvajtöke újra támad:))) hihihihi...

dr kíváncsivagyok 2011.11.29. 09:39:07

@messi-asz: " biohangszóróból volt eddig: navracsicska, cserzettpalkó, rogántoni, szíjártó...

ezek a seggfejek semmire nem alkalmasak... önálló életre különösen nem... "

Így igaz ...csak szimbiózisban képesek vegetálni , szimbiózisban az anyaszervezettel (Orbánnal) ! Külön - külön , magukban SENKIK . Nézzük pl. Kósát....egy bunkó demagóg paraszt !

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.29. 09:39:29

Ovi rendszeresen előtérbe nyom pár új arcot, hogy azok vérezzenek el a barikádokon. Lázár viszonylag új arc, de már sokat amortizált magán. Rogán korábban értelmes nyilatkozatai után belesüllyedt a demagógiába. Ovi ügyes diktátor. Kinyírja, aki nagyot akar markolni...

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 09:40:11

@kíváncsivagyok:

Csakhogy Orbán hiába vitathatatlanul a teljhatalmú kiskakas ezen a 93 000 négyzetkilométeres szemétdombon, ezen a területen kívül csak egy dacos hülyegyerek, akire kezdenek azok berágni, akik viszont Európában, sőt, a világban valakik. Berlusconi is azt hitte, hogy sérthetetlen. Tévedett, de csúnyát.

messi-asz 2011.11.29. 09:40:13

@simonmondja.: ezek a régi motorosok... azaz öregfocista fijjukk... ezek még kádár, uppsz zorbán gyerekkori jáccópajtásai... a forradalom fontos vártáján állnak sarat...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.11.29. 09:41:14

Kép komment:

Lázár: nyald ki Tóni!

Rogán: kapd be Jancsi!

A facebookon ígért százmilliót a pécsi fideszes polgármester

Újabb százmillió forint támogatást ígért Páva Zsolt a kisvállalkozóknak, pedig a korábban ígért hetvenmilliót sem fizették ki. A polgármester a közösségi oldalon bíztatja az embereket, ezzel szemben a költségvetésben nyoma sincs a támogatásnak.

A finoman szólva is nehéz helyzetben levő város polgármestere, Páva Zsolt százmillió forintos támogatást irányzott elő a nehéz helyzetben lévő kis- és középvállalkozások megsegítésére. Mint azt a facebook oldalán írta pénteken: "Százmillió forintos alapot hozunk létre jövőre a nehéz gazdasági környezet miatt veszélybe került pécsi vállalkozások támogatására. A részleteket még most dolgozzuk ki, de az biztos, hogy pályázni lehet majd erre a pénzre, és elsősorban a munkahelyek megőrzése lesz a középpontban. Azaz, a pályázó cégeknek vállalniuk kell, hogy megtartják a dolgozóikat, és lehetőleg még bővítik is a foglalkoztatottak körét."

A múlt csütörtöki közgyűlésen téma volt a 2012-es költségvetési koncepció, itt Kővári János (ÖPE) vette fel, hogy a százmilliós keret a kisvállalkozások támogatására, amelyről Páva Zsolt beszélt, egyelőre nem látszik az előterjesztésben.

Még tartoznak hetven millióval

Az, hogy nyoma sincs a tervek között a százmilliónak magyarázható, hogy kidolgozás alatt van a pályáztatás elve. Arra azonban nem ad választ, hogy a korábban a kis- és középvállalkozások megsegítésére pályázatott, szintén százmillió forintból, hetvenmillió még mindig nem talált gazdára.

Az eredeti tervek szerint az összeg első részletét 2010-ben osztották volna szét, de ez csak 2011 tavaszán történt meg. Mint arról a Pécsi STOP beszámolt: a fennmaradó részösszeg nem található a 2011-es költségvetésben, ráadásul gazdaságfejlesztésre 2013 utánig sem található előreirányzott pénz.

Meddig tűröd magyar?

messi-asz 2011.11.29. 09:41:25

@TrueY: ???? "nagyot akar markolni"

úgy érte, hogy aki a seggnyalás közben a fogával megsérti a seggét?

messi-asz 2011.11.29. 09:42:37

@Szputya: KÖRBE ZSAROLJÁK EGYMÁST...

sima MAFFIASZERVEZET

messi-asz 2011.11.29. 09:44:25

ez sokkal erősebb kötelék mint a szeretet és a bizalom lenne...

(csak akkor szakad át amikor érzik majd a vészt... egymással versengve fogják egymást feladni)

gerinctelen alkalmatlan gané csürhe

Balt 2011.11.29. 09:45:35

@Gábriel angyal: Hagyd a vén munkásőr internácit, világos, hogy még véletlenül se nemzetben gondolkodik. Az szitokszó náluk...

lloyd_george 2011.11.29. 09:46:44

Lázárnak csak akkor van jövője, ha sikeresen át tudja magát pozicionálni, ugyanis kérdéses, hogy 2014-ig mennyi kompromittálja önmagát. Pl. most nagyon szenvedélyesen kiállt ő is Matolcsy mellett, ami még visszaüthet. Kérdéses, hogy a jelenleg a Fidesztől elpártolt szavazók (pl. én) számára mennyire lenne elfogadható egy ennyire orbáni ember. Nekem semennyire.

Rogán más tészta. Ő volt a proto-Szijjártó, de az 5. kerületben bebizonyította, hogy képes normális lenni és nekem úgy tűnt, hogy ő kevésbé lelkendezik Matolcsy-ért ("én leszek ma itt a boncolt ember"). Egyszer átalakította önmagát, tudja másodszor is, bár őt sem kedvelem.

Pokorninak egy alternatív konzervatív pártban lenne esélye, a Fideszben már nem.

Mindenesetre szerintem Orbán fog majd dönteni a saját utódjáról, hacsak 2014-ig nem fordulnak teljesen ellenne, ami nem lenne könnyű, mert ő tartja össze azt a tábort.

messi-asz 2011.11.29. 09:49:59

de ezeknek van 2/3-os legitim 6almuk...

és ha véletlen lenne "rendes" választás, akkor (határontúliakkal)

140% os választasi eredményeik lesznek (igaz 1% os részvétel mellett)

de meg lesz a 4/3 is

hoplita 2011.11.29. 09:50:28

Egymásra nézve...:)))
És a pad alatt mogyorózzák egymást.

Két lámpavasra való kotonszökevény.....úgy rühellem mindkettőt, hogy szinte fáj.

Ručínský 2011.11.29. 09:53:55

teremtő akarat ereje?
Ennyi elég? Még egy ilyen férget, mint ez, nehéz lenne találni.
Mondanám, de egy például ott ül mellette (protokoldroid).
Kedvenc mondata, valahogy így hangzott a szintén "nagyon
szimpatikus" kövérrel kapcsolatban: "...sok dologban egyetértünk, de ebben nincs igaza".
A másik meg közgáz diploma=gazdasági szakember? Egyetlen életképes ötlete nem volt még. Valószínű a hatalmas tapasztalatának köszönhetően, amit a gyakorlati életben szerzett.
Két hihetetlenül nagy F. és még hazudnak is.

messi-asz 2011.11.29. 09:55:43

@csárli hárper: navracsicska, rogáncsicska, lázárcsicska, matolcsicska...

tényleg ez egy boldog nagy család

Szúrófény 2011.11.29. 09:56:20

Széchényi megmondta a tutit! Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja rendszerint karöltve jár az ostobasággal! Az Ő igazságába nagyobb diktátorok is belebuktak már!

Link Elek 2011.11.29. 09:59:17

@Gábriel angyal:
azt irtam, hogy mi jovunk ki a legrosszabbul a kornyeken.

ez azt jelenti, hogy az orban/matolcsy sikerpropaganda minden nappal egyre nevetsegesebb lesz.
raadasul azert mi leszunk a legrosszabbak, amire ok annyira buszkek.

gyurcsany is buszke volt öszödjere. legalabbis ott helyben

radala 2011.11.29. 10:02:57

@Kard: Ez tuti igaz. Iszonyatos szerencséje volt.
@odamondó: Viszont szerintem ezt a hátszelet simán tehetségnek hívják. nem kell, hogy ez nekünk jó legyen, sőt lehet baromi rossz is, de OV hihetetlenül tehetséges valamiben.

komment1 2011.11.29. 10:03:03

Nemrég hallgattam Elek Istvánt arról nyilatkozni, hogy hogyan lett Orbán tanácsadójából Orbán politikai ellenfele. Nagyon tanulságos volt, mert EI egy valóban tisztességes és tisztán látó, rendkívül nagy tudású ember, aki tudatosan utasította vissza, hogy Orbánnal meneteljen tovább. Hogyan történhetett az, hogy az az ember, aki alapvetően sikeresen kormányzott egy országot 1998-2002 között, mára egyértelműen a szakadékba viszi? EI szerint azért, mert nagyot változott Orbán, éppen a hatalomhoz való viszonyában, antidemokratikus irányba indult el és vitte a Fideszt (ezt persze mások is mondják, de EI közvetlenül tapasztalta).
Éppen ezért gondolom, hogy azok, akik a legkevésbé tudnák ebből az irányból kimozdítani a Fideszt, az éppen Lázár és Rogán. Érzékelhetően csakis a hatalom megragadása érdekli őket, még ha ezt taktikusan teszi is Rogán. Emellett a gazdasági csődhöz való viszonyukról annyit érdemes megjegyezni, hogy mindketten a csőd szélére sodorták az általuk vezetett önkormányzatot, Hódmezővásárhely és az V. kerület gyakorlatilag a legeladósodottabb önkormányzatok Esztergom után. Rogán és Lázár nagyon is a meggyesi vonalat követik, ahogy sokan megjegyezték, hogy Orbán is nagyon is hasonlít Meggyesre ma már a hatalomgyakorlási technikáit tekintve. Az ilyen politikusok nemcsak bukásra vannak ítélve, hanem magukkal rántják az általuk vezetett települést vagy országot is.

Langsamer 2011.11.29. 10:03:33

Lázár : igazi komisszár típus, menj ki- állj ki- rakj rendet szereppel. Kezében a gyeplő meg az ostor is - ami a frakciót illeti. Hogy veszélyes lenne-e Orbánra? Nem. Mert az első jelre menne Brüsszelbe, vagy valami mediterrán nagykövetségre..
A kis Rogánra meg még emlékszem szerényebb korszakából. Azóta őt is elnyelte a nyugdíjasdemagógia, cikázik jobbra-balra, furmányos kis vasi gyerek, hol ezt avat, hol azt, ragad már az egész lénye a francia krémestől meg a csipketerítőktől :) Azt hiszem lényegesen többet hisz magáról mint amivel rendelkezik.
Egyik sem veszélyes. Áder az volt a magabiztossága okán, Varga meg a nyugalma és szerénysége miatt. Egyik ment messze, másikat meg bedugták államtitkárnak ( ? ) Orbán korosztálya vagyok, de én még ilyen megöregedett,becsontosodott, makacs öregembert nem láttam a köreinkben. Hihetetlen a kontraszt a 98-02-es és a mostani Orbán között.

Netuddki. 2011.11.29. 10:03:36

"már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra"

Szerintem ez csak azokra vonatkozik akik még életükben érdemi munkát nem végeztek. Gyakorlatilag a rendszerváltás óta (megélhetési) "politikusok". Sőt nem is életkor függő. Aki megszokta, hogy a rendszerváltás óta beleült a jóba, tovább nem képezte magát, azt butaság megválasztani. Akár képviselőnek, akár egyéb felelősségteljes munkára. Na ezt kéne a politológusoknak propagálni. Persze akkor nagyon hamar felkopna az álluk...

Netuddki. 2011.11.29. 10:04:40

B+ blogmotor!

"már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra"

Szerintem ez csak azokra vonatkozik akik még életükben érdemi munkát nem végeztek. Gyakorlatilag a rendszerváltás óta (megélhetési) "politikusok". Sőt nem is életkor függő. Aki megszokta, hogy a rendszerváltás óta beleült a jóba, tovább nem képezte magát, azt butaság megválasztani. Akár képviselőnek, akár egyéb felelősségteljes munkára. Na ezt kéne a politológusoknak propagálni. Persze akkor nagyon hamar felkopna az álluk...

komment1 2011.11.29. 10:06:31

@komment1: Úgy vélem egyébként, hogy mindent elmond a Fidesz állapotáról, hogy pont ez a két politikus lehet ilyen élre törő, kiemelt pozícióban a Fideszben. Mert ilyenné vált az egész párt, ez az irányvonal jellemzi őket.

radala 2011.11.29. 10:07:55

@odamondó: Ja mert az elmúlt 20 évben folyamatosan erősödött a pártja, kivéve 2006, ami után mással sem volt (Öszöd előtt) tele a jobboldali sajtó, mint, hogy hogyan is kell érdemei elismerése mellett elbúcsúzni OV-tól és ez az, ami mázli.
Orbánt a jobboldaliak mind kedvelik, maximum az szokott volt fölmerülni, hogy bár nagyon jó csávó, de azért most már húzzon el.
OV azért van ott, ahol, mert van valami, amit kimagaslóan jobban csinál, mint a többiek. Nem világos, hogy mi ez, de valami.

radala 2011.11.29. 10:09:07

@szoja122: Szerintem semmit:-) De választékos kétségtelen...

Kotkodus 2011.11.29. 10:09:49

viktorka nagyon ügyesen szétszórta a fideszes erőpólusokat. ennek nyílván megvan az oka: minden hatalmát féltő vezető ezt csinálja... egy kicsit szánalmas, kicsit keserű, de hát a miénk...

bárcsak a hatalom kihasználásában lenne fele olyan ügyes, mint a megszerzésében és maximalizálásában...

messi-asz 2011.11.29. 10:10:31

március 15-re lehet otthon a tükör előtt gyakorolni... ott majd egytorokból lehet...

vidékieknek: orbántakaroggy! orbántakaroggy! orbántakaroggy! orbántakaroggy!

városiaknak: géjmóver! géjmóver! géjmóver! géjmóver! géjmóver!

az ellenfülkeforradalmi erőknek a líbiai barátaink küldtek 2 706 292 szívlapátot...

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 10:11:16

@radala:

Nincs ebben semmi rejtélyes, mivel karizmatikusan tud fellépni, ezzel kiépítette a saját személyi kultuszát. Ennyit tud, igaz, ezt tényleg nagyon.

IntelCorei5 2011.11.29. 10:11:57

Rogán vagy Lázár lehetne a fidesz Grósz Károlya?

Orbán után nincs fidesz vagy inkább Orbán nélkül nem lesz -akárki meglátja. (Kivéve a gyevi bírót =TG)

Sokkal inkább kérdés lehet ki jöhet MGy helyett.

szoja122 2011.11.29. 10:12:55

Surányi György, Róna Péter és Pogátsa Zoltán parázs vitája. A teljes. Érdekes

www.civiljutub.hu/play.php?vid=8973

lüke 2011.11.29. 10:13:04

@messi-asz:
nagy család > mint itt
@hoplita: :)

mojszipupi 2011.11.29. 10:18:34

Lázár és Rogán valóban eléggé gátlástalan ahhoz h Orbán helyére lépjen csak az a bibi h a kedves vezető soha nem fogja önként átengedni a hatalmat

Trejo 2011.11.29. 10:19:16

A Fideszben egy erős ember van, a sallerosztó Kedves Vezető. Csodálkoztam, amikor egy szövegkörnyezetben olvastam Szijjártó Petike nevét az igazi csibészekével. Neki milyen befolyása van? Felállva tapsol ellenzéki és kormánypárti, ha egy logikailag elfogadható mondatot el tud nyökörögni.

Egyre inkább azt tapasztalom, hogy ennek a blognak a fantáziálás és a bagatell dolgok elemzése lett a fő célja. Amennyiben politológus lennék, jelen helyzetben komolyabb témákról értekeznék, de mindegy.

Amennyiben Török úr, marad ennél a stílusnál, ezekről is írhatna:
1. Schmitt Pál teafogyasztási szokásai
2. Matolcsy György kedvenc Tv műsora
3. Orbán Viktor titkos kolbász fűszerkeveréke
4. Kövér László és a bajusz
5. Rogán Antal a divatdiktátor

Stb., stb.

Harmony12 2011.11.29. 10:19:49

@komment1: "Éppen ezért gondolom, hogy azok, akik a legkevésbé tudnák ebből az irányból kimozdítani a Fideszt, az éppen Lázár és Rogán."
Egyetértek. Ez a két ember, vagy akárminek is nevezzük őket, szerényebb kiadásai Orbánnak, de pont ugyanazt az arroganciát és gátlástalanságot viszik tovább, talán a Rogán kevésbé. Ugyanakkor a nagy vezért ezen a pályán nem tudnák ők sem megverni, bár a Lázárról simán el tudom képzelni, hogy hátbaszúrná akár Orbánt is.
Azok, akikkel esélye lehetne a Fidesznek egy következő választáson is és Orbán nélkül is, azok a belülről is liberálisnak minősített Pokorni vagy Kósa, akiket - gondolom - pont emiatt szándékosan súlytalanítanak. Ergo ebben a despota pártban Orbán megy tovább amíg valaki le nem lövi, a kisfiúk meg játszadozhatnak addig is. Komolytalan...

Kard 2011.11.29. 10:28:32

@odamondó: Félre ne értsd én kurvára nem örülök ennek, de szerintem szerencséje volt, mert megint lett egy közös ellenség és a kép, hogy nyerhetnek. Amint megjelent öszöd már nem volt téma a Fideszben, hogy váltsák le az Orbánt.

2011.11.29. 10:34:23

Közben az ellenzék a parlamentben filibusterezi a munka törvénykönyvét, kemény :)

messi-asz 2011.11.29. 10:34:54

@Kard: "szándékosan súlytalanítanak" mi ez a sóbertnorbi mexállta a fidest?

pokorcsicska, kósacsicska??? súlytalan? az utóbbi focifenomén kb150kiló150cmhez

ércsük má meg. ez egy hűbéri szervezet a közbenső elemeknek van lehetőségük a létrán egyre feljjebb... de aki a legvelső csúcs felé közelít és épp nem seggetnyalni megy... az nagyot esik mint pl Mádi... aki veszélyes ősfid eszes volt...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.29. 10:36:20

@messi-asz: Inkább úgy, hogy aki nem csak az övét nyalja...

Langsamer 2011.11.29. 10:39:07

@intelCorei5: mindegy ki jönne MGY helyett, rajta vagyunk mi is a nagy uniós lejtőn. Azt hiszem a mozgástér nagyon kicsi lett, lök bennünket az uniós válság, a spekulánsok, a saját dilettantizmus. A franciák próbálnak a németek derekában kapaszkodni, az olaszok a cipőjében, a görögök nemsokára leérnek... mi meg csak vagyunk. Innen már nincs visszaút. Kérdés,hogy előbb érünk-e le mint a spanyolok-portugálok és rájuk esünk, vagy ránk esik mindenki. Nincs megmentő.
És ha ezt nézzük,lényegtelen,hogy Rogán felesége színésznő akar-e lenni, Lázár meg villanyipari szabadságharcos.
Nincs alternatíva.

lüke 2011.11.29. 10:47:04

@Balt:
és milyen ideges,még a végén vmi baja lesz:)

messi-asz 2011.11.29. 10:49:31

@TrueY: ??? azok kik? kik nyalnak kétsegget... a kétnyelvű cicák?

Kotkodus 2011.11.29. 10:49:45

úgy tűnik a fidesz-trollnokoknak ma továbbképzésük van...

rendet kellett már tenni a fejekben...

kiváncsi vagyok az új álláspontra a "miért is nem vesztettük el az orbanista szabadságharcot" témában...

komment1 2011.11.29. 10:51:23

@Harmony12: Igen. Az igazi probléma ugyanis szerintem nem maga Orbán. Hiába távolítanák el őt, ha a mostanság általa képviselt mentalitás megmaradna, az ugyanúgy a csődbe vezetne, politikailag és gazdaságilag. Márpedig Lázár és Rogán hajszálra ugyanazt a mentalitást képviseli szerintem is, amit Orbán is jelenleg.
Egyetlen emberről tudom elképzelni, hogy egyfajta szakértői kormányt tudna vezetni, hasonlóan Bajnaihoz: a posztban említett "csendes erős embert", Varga Mihályt. De még nála is az a gond, hogy Orbán nem hinném, hogy hajlandó lenne nem irányítani a háttérből. Tényleg olyasvalaki kellene, aki nem fideszes. Ha az EU lesz kénytelen Orbánt szépen eltanácsolni, akkor lehet, hogy OV-nek sem engedi, ahogy Berlusconinak sem, hogy saját emberrel helyettesítse magát, mert az nem garantálja a változást.

Gábris szomszéd 2011.11.29. 10:51:34

Ja kérem, hol van már a nyugati szabad világ, a boldog békeidők, és ahová tartozni annyira kecsegtető - nos, úgy tűnik ez egyre inkább Keleten valósul meg - na és hogy kamatgyarmattá téve ehhez a hanyatló világhoz kötötték országunk sorsát, mindezt az árulást megköszönhetjük derék szabadkőműveseinknek, kék szalag bizottságostól SZDSZ/MDF-estől mindegyiknek.

hoplita 2011.11.29. 10:51:41

@Ringlósztár:
Te se....?
Én spec az üres kamra kulcsát se bíznám rá....és sose fordítanék hátat neki.
Valami iszonyú taszító van a fickóban....a mesterkélt megjelenése, a bicskanyitogató hanghordozása...ritka egy ellenszenves fajzat.

messi-asz 2011.11.29. 10:54:57

hihihi... pedig itthon támog atyák a vállakozókat.. rögtön ott van az az 1millió bürokrata-irodista, akit ráküldenének a projektre:)

ez hazaárulás? vagy nem? így megpattanni a nemzeti 2/3-ból...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/29/jovore_demjanek_is_csak_kulfoldon_fejlesztenek/

Harmony12 2011.11.29. 10:57:17

@Gábriel angyal: Keleten mégis hol valósul meg????? Egy hellyel talán, Szingapúrral lehetne példálózni, de más egyelőre nem jut eszembe. Ugye nem Kínában gondolkodsz????

Harmony12 2011.11.29. 11:00:53

@komment1: Ja, Varga az egyedüli közgazdász, nem? ;-) Mást én sem nagyon tudnék elképzelni, még őt sem nagyon, de mindenképpen jobb lenne mint ez a rengeteg hozzá nem értő ...kalap. Bocs, rágondolni is rossz, hogy mi történik az országgal. :(

radala 2011.11.29. 11:12:52

@Lófasz Hadnagy: Annyi rejtély azért van a dologban, hogy sokan megpróbálták már utána csinálni és senki még csak a közelébe sem ért, vagy ha igen, hihetetlen árat fizetett érte. További rejtély, hogy ezt 20 éve folyamatosan, szinte megingás nélkül produkálja.
Persze lehet, hogy most összeomlik az egész, de remélhetjük-e, hogy azok, akik még erre sem képesek jobbak lesznek nála.
Persze remélhetjük, lévén a tulajdonságok függetlenül öröklődnek (igaz a valóságban azért ez sem egészen igaz).

Gábris szomszéd 2011.11.29. 11:15:08

@Harmony12: Ez nem gondolkodás, hanem a tények kérdése. A nyugati típusú szabadkőműves és erkölcstelen világ bukóban, az ezt elutasító berendezkedések pedig emelkedőben vannak. Lassan nekünk is el kell döntenünk melyik irányt válasszuk. Sajnos a mostani Viktátor féle vezetés csak a retorika és szájkarate szintjén nemzeti, a valóságban pont ezen süllyedő hajóhoz próbál továbbra is tíz körömmel kapaszkodni. :(

rockjano 2011.11.29. 11:16:42

Ilyenekről mint ez a Habony Árpád lenne jó többet tudni!!!

Még a neve is gyanús :-)

Mindig is érdekesek ezek a szürke eminenciások.

Egyébként Navracsicsot én nem írnám le, ő talán a legokosabb közöttük, az egész Orbáni visszajövetelben nagy szerepe volt a háttérből állítólag, persze lehet hogy ő a háttérben is akar inkább maradni...

2llkedő 2011.11.29. 11:22:50

@Gábriel angyal: "A nyugati típusú szabadkőműves és erkölcstelen világ bukóban, az ezt elutasító berendezkedések pedig emelkedőben vannak."

És az elutasítók milyen iránba tartanak? Feudalizmus, kommunizmus, ősközösség?

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 11:23:06

@Gábriel angyal:

Jól sejtem, hogy Drábik Jani bá' lelkes követője vagy..?

Unionista 2011.11.29. 11:23:17

a kávézaccból nekem az jött ki, hogy magyarország következő kormánya egy ügyvezető kabinet lesz, és utána elitváltás következik.

szcenáriók.

A) JOBBOS HATALOMÁTMENTÉS. orbánt megpuccsolják a minisztériumban. például úgy, hogy szabotálják a munkát. mindezt azért, hogy a rendszerváltás előtti utolsó kormányt egy jobbos legyen. ami a hatalomátmentéshez szükséges. kérdés, hogy ki vezethet egy ilyen a puccsot? hajlok arra (amire török), hogy navracsics lesz az. (korábban azt hittem lázár).
B) JOBBOS-BALOS HATALOMÁTMENTÉS: nincs imf megállapodás, leminősítés hegyek. az unióval kell leülni. az unió kinevezi az eu kommiszár andor lászlót miniszterelnöknek, és mellé urbán lászlót. uniós szakértő kormány alakul. jobbról balról is maradnak emberek, de a pártkatonákat kirúgják.
C) BALOS HATALOMÁTMENTÉS. végigmegy a ciklus, de a baloldal nyer. visszajön bajnai. a minisztériumokból kirúgnak mindenkit. bajnai és üzlettársai veszik át az irányítást. a minisztériumokba a parlamenti támogatásért cserébe visszakerül a baloldal sleppje.
D) NINCS HATALOMÁTMENTÉS. végigmegy a ciklus, de a jobboldal nyer. ekkor jöhet egy lázár-vona kormány. (vagy navracsics-vona kormány. korábban ezt tippeltem). viszont ez akkorát bukik, hogy a minisztériumokból mindenkit kirúgnak.
E) hülyeség az egész. megy tovább a politikai váltógazdálkodás.

Unionista 2011.11.29. 11:23:17

a kávézaccból nekem az jött ki, hogy magyarország következő kormánya egy ügyvezető kabinet lesz, és utána elitváltás következik.

szcenáriók.

A) JOBBOS HATALOMÁTMENTÉS. orbánt megpuccsolják a minisztériumban. például úgy, hogy szabotálják a munkát. mindezt azért, hogy a rendszerváltás előtti utolsó kormányt egy jobbos legyen. ami a hatalomátmentéshez szükséges. kérdés, hogy ki vezethet egy ilyen a puccsot? hajlok arra (amire török), hogy navracsics lesz az. (korábban azt hittem lázár).
B) JOBBOS-BALOS HATALOMÁTMENTÉS: nincs imf megállapodás, leminősítés hegyek. az unióval kell leülni. az unió kinevezi az eu kommiszár andor lászlót miniszterelnöknek, és mellé urbán lászlót. uniós szakértő kormány alakul. jobbról balról is maradnak emberek, de a pártkatonákat kirúgják.
C) BALOS HATALOMÁTMENTÉS. végigmegy a ciklus, de a baloldal nyer. visszajön bajnai. a minisztériumokból kirúgnak mindenkit. bajnai és üzlettársai veszik át az irányítást. a minisztériumokba a parlamenti támogatásért cserébe visszakerül a baloldal sleppje.
D) NINCS HATALOMÁTMENTÉS. végigmegy a ciklus, de a jobboldal nyer. ekkor jöhet egy lázár-vona kormány. (vagy navracsics-vona kormány. korábban ezt tippeltem). viszont ez akkorát bukik, hogy a minisztériumokból mindenkit kirúgnak.
E) hülyeség az egész. megy tovább a politikai váltógazdálkodás.

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 11:24:20

@2llkedő:

"És az elutasítók milyen iránba tartanak?"

Ez mekkora freudi volt! :-D

hoplita 2011.11.29. 11:28:29

@Langsamer:
"....Orbán korosztálya vagyok, de én még ilyen megöregedett,becsontosodott, makacs öregembert nem láttam a köreinkben. Hihetetlen a kontraszt a 98-02-es és a mostani Orbán között...."

Nagyon találó.
Biztos azért érzem így, mert szintén zenész, vagyis én is e korosztály tagja vagyok....és ugye már én is elmondtam ezt több helyen, többször.:))

hoplita 2011.11.29. 11:32:28

@Gábriel angyal:
Ezt hiába magyarázod az urbánus faszfejeknek....belegondolni is képtelenek, nemhogy felfogni.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.11.29. 11:32:41

Időnként a híradásokat figyelve nekem az az érzésem, hogy a FIDESZ-t valójában nem is Orbán Viktor, hanem Lázár János irányítja. Ezek szerint mások is így látják.

hoplita 2011.11.29. 11:34:26

@rockjano:
Kövesd kapócszsókát és szurkolj, hogy beszállhass harmadiknak egy kis threesome-ra.:DD

hoplita 2011.11.29. 11:36:21

@Lófasz Hadnagy:
Jól sejtem, hogy a nicked igen találó és faszságod nagysága láttán egy tenyészmén is sírva nyihog?

Harmony12 2011.11.29. 11:41:19

@Gábriel angyal: Nem látom be, hogy a nyugati típus az erkölcstelen lenne, azt meg hogy szabadkőműves végképp nem értem. Mi az a nyugati típus? Skandináv jóléti, német precíziós egyenszabályos vagy angol vagy francia élvhajhász nacionalista???? Esetleg USA prűd demokrácia? És milyenek az elutasítók? Kína a totális elnyomással? Vagy esetleg a közel-keleti országokra gondolsz? Aggathatjuk a sztereotípiákat ide-oda, én asszem, hogy ennek a kijelentésednek semmi értelme nem volt, vagy én nem értem.:)

Harmony12 2011.11.29. 11:44:42

@Unionista: E. Csak nem politikai váltógazdálkodás, hanem politikai rablógazdálkodás.

messi-asz 2011.11.29. 11:45:52

"Húsz esztendőm hatalom / húsz esztendőm leadom" (by JA + zorró)

www.youtube.com/watch?v=0q4eKe0dsaw&feature=player_detailpage#t=50s

ubul2000 2011.11.29. 11:46:39

@Harmony12: szerinted a mindenhez értő Draskovics jobb lenne, ugye?

ubul2000 2011.11.29. 11:49:37

@Gábriel angyal: Egy kis adalék ehhez. Tegnap nem engedték átrepülni a magyar légtéren az iráni külügyminisztert. Bezzek az izraeli kémrepülőgépek szabadon repkedhetnek, szállhatnak le.

Még mondja valaki, hogy a fidesz nem az szdsz testvérpártja....

Unionista 2011.11.29. 11:50:53

@radala:
a kérdés az, hogy orbán-kormányt leváltó (feltételezett) ügyvezető kabinet bukása után milyen közpolitikai rendszer jön létre. a közéletben ugyanis a rendszertől lehet valamit remélni, és nem a személyektől. (leszámítva persze a sleppet).

Harmony12 2011.11.29. 11:51:44

Még egyszer megnéztem azt a képet fenn Lázárról és Rogánról. Ultra gáz.
Simán elmehetne a képaláírás, miszerint Lázár két kézzel fogja lenn a gatyáját, miközben Rogán fogdossa. Rogán: "Te kis huncut, jó volt az éjjel, ugye?" Lázár: Jajj, Tóni viselkedj, ne itt Te kis cukimókus, szégyenlős vagyok!" ;-)

Harmony12 2011.11.29. 11:52:56

@ubul2000: Jajj, hát nem lenne jobb!!! Ne komolytalankodjunk már!

Harmony12 2011.11.29. 11:55:08

@Unionista: A rendszertől én a helyedben nem remélnék semmit. A rendszert épp most változtatják olyanná, hogy bárki fog benne kormányozni, csak a jóízlése szab majd határt. Mint ahogy a mostaniaknak semmi ilyesmi nem adatott...

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 11:57:55

@Harmony12:

Áh, ez sokkal valószínűbb:

"- Te, Tóni, a legutóbbi shortoláson mekkorát szakítottál?
- Nem eleget, Janóm, nem eleget. A kis Boldizsár svájci bankszámláján van már elég dudva, hogy tényleg tuti jó party legyen?
- Dehogy, Tónim, dehát tudod te, hogy van ez. Sebaj, inkább készüljünk gyorsan ajrót venni, a Lali meg a Peti holnap megszólal, tudod, ahogy a fiúkkal megbeszéltük!"

Unionista 2011.11.29. 12:06:19

@Harmony12:
az a probléma, hogy a jelenlegi pénzügyi-közjogi rendszer nem működőképes. szerintem az elkövetkező években sorra születnek meg a rendszerváltó forgatókönyvek.

kádár j 〜 orbán v
grósz k 〜 lázár j?
németh m 〜 navracsics t?
pozsgai i 〜 ?

ubul2000 2011.11.29. 12:14:11

@Unionista: ja,
rákosi ~ gyurcsótány
Gerő ~ mesterházy
marosán ~ horváth csaba
gerő ~ bajnai
szakasits ~ schiffer
biszku ~ draskovics

2llkedő 2011.11.29. 12:14:48

@Unionista: "pozsgai i 〜 ?"

pozsgau i ~ pozsgai i

Unionista 2011.11.29. 12:20:36

de lehet például áder.

Unionista 2011.11.29. 12:25:25

vagy pozsgai i 〜 pokorni z
szóval elvben a fideszben is történhet egy rendszerváltás. a fidesz hasonlít az egykori az mszmp-hez.

messi-asz 2011.11.29. 12:38:34

@Unionista: a lóf@szt

pozsgay = pozsgai... osztjónapot... piros pozsgai = narancs pozsgai...

kicsit kopott a színe, enyni...

Harmony12 2011.11.29. 12:50:04

@Lófasz Hadnagy: Ja, nekem is van ez a koncepcióm, hogy ezek nem annyira hülyék, hanem minden egyes megnyilvánulásukra komoly összegekkel játszadoznak. De asszem ez a kéjes vigyor inkább szexre utal.:-)

Harmony12 2011.11.29. 12:52:13

@Unionista: És a Kövér és a Stumpf hol van ebben?

Nem vagyok fideszes 2011.11.29. 12:52:45

@Harmony12:

Nem szexre, szerelemre. A pénz és a hatalom iránti szerelemre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.29. 12:57:03

Hát, ha csak ez a kettő lenne a választék, akkor tavaly nyáron még azt mondtam volna, hogy mindegy, mind a kettő elfogadható, bár csak Orbánhoz képest.

Azóta Lázár kigolyózta magát ebből a kategóriából.

Unionista 2011.11.29. 12:57:35

@Harmony12:
nem tudom. nyilván nem ugyanaz a sztori. de azért lehetnek hasonlóságok.

graycivil 2011.11.29. 13:08:03

"Zsebtutsekek

Bíró ismerősöm csak legyint arra, amikor azt vetem fel neki, hogy azért az ítéletet mégiscsak ő hozza. És hosszan sorolja, a bírói igazgatás kézbe kaparintásával miként lehet rákényszeríteni a bíróra, hogy a hatalom szája íze szerint döntsön. Mert ha nem, akkor gyakorlatilag ki lehet nyírni a pályáról."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=495869

"Végül még azt is hozzáteszi, hogy évtizedes pályája folyamán gyakorlatilag soha nem fordult elő, hogy munkahelyi főnöke beleszólt volna abba, milyen ítéletet vár el tőle. Most meg havonta érkezik egy kérés, amire nem lehet nemet mondani. És még csak most fogadják el az új törvényt."

Harmony12 2011.11.29. 13:14:08

@ubul2000: Te Ubul, nekem Rákosi egyértelműen Orbán. :) Gondolj csak a megalomániájára, vagy az AVH-ra, ami épp formálódik az új titkosrendőrséggel, vagy a szalámitaktikára, ami az ellenzéki vezetők tudatos és szisztematikus lejáratására (egyelőre nem elhurcolására és akasztására) irányul. Koncepciós perek vs elszámoltatási biztos, gyártulajdonosok földbirtokosok internálása vs visszaállamosítás.
De asszem a legszebb az, hogy Rákosi komolyan azt hitte, hogy őt itt várják haza, ahogy Orbán is tényleg elhiszi, hogy őt szeretik és tényleg megmenti a hazát. Beteg, na, ez van.

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 13:46:33

@Fedor: mindkettőjüket ismerem valamennyire. Lázár mindenképpen nagyobb talentum, Rogán kisebb falat, bár az kétségtelen, hogy mindketten nagyon befolyásosak, és a magukhoz való eszük is megvan. Rogán inkább fővárosi szinten lehet nyerő (pl.: főpolgármester), Lázárból pedig akár miniszterelnök is lehet. Az, hogy Lázárnak volt két jól körvonalazható balhéja (Audi S8-bérlés, "akinek nincs semmije, annyit is ér" - ennél csak halkan jegyezném meg, hogy aki vette a fáradtságot, és elolvasta a teljes monológját, az látta, hogy erősen kiragadták a szövegkörnyezetéből, és nagyon nem azt mondta, amit rá akartak testálni, arról nem is beszélve, hogy ennek ellenére is, ő BOCSÁNATOT KÉRT, ami a magyar politikában nem igazán szokás..), szóval ez a két dolog még nem jelent semmit, Gyurcsány, Medgyessy, vagy Oszkó hedonizálását is elnézték a választók, ha jól emlékszem egyik sem ebbe bukott bele...

O.V. kikopása, most már csak idő kérdése, bár hogy ez mennyi idő, az nem tudni, azonban az őt követő befutók listáján mindenképpen Lázár lehet a befutó...

P.S.: Szijjártó említését nem is értem...

hoplita 2011.11.29. 14:09:22

@mirrmurrkandúr:
Ovi nélkül széthull a fidesz, az eccer tuti.
Már régóta ő a közös nevező, nélküle meszeltek a fidesznek...legalábbis a nagy bölény térdre rogy.:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.29. 14:21:15

@messi-asz: megy megverekedni Hoplitával és idegességében enseggébe dugja a bézbólütőt?

ubul2000 2011.11.29. 14:46:52

@Harmony12: "gyártulajdonosok földbirtokosok internálása vs visszaállamosítás."

Úgy érzem itt bakot lőttél. Rákosiék nem államosítottak, hanem elvettek. Az államosítás a világon mindenütt fellelhető gyakorlat.

És ha már párhuzamot akarsz vonni, akkor nézd meg, hogy a rákosi-korszakban lévő gyár- és földtulajdonosok hogyan jutottak a tulajdonukhoz, és a maiak hogyan jutottak hozzá. Van kis különbség, ezért teljesen jogos lenne az elszámoltatás. Ha lenne. De csak szájtépés folyik ....

bóra77 2011.11.29. 14:50:07

ha csak a képet nézem, akkor a metakommunikáció alapján LJ a férfi, RA a "nő". Tehát dominánsabbnak tűnik a kép (kizárólag e kép) alapján LJ.
LJ egyébként elszakad a hagyományos Fidesz-iskolától, azaz az ümmögő, szünetes beszédmódtól, ami először Rogánt, majd Szijjártót uralta el, értsd: Fidesz-droid. Szijjártó én sem értem, hogyan került a sorba, egyértelműen kakukk-tojás.
Ami pedig Navracsicsot illeti: se hús, se hal, színtelen-szagtalan. Nála már csak Áder halabb.
summa summárum Lázár megy előre, mint a faltörő kos, és senki nem állítja meg. egyelőre.
Amúgy valaki lát esélyt arra, hogy 10 éven belül a Fidesz 5% körüli párttá zsugorodjon? eljöhet ez az idő? (mint ahogy az MDF-ről sem gondolta volna az ember, aztán mégis)

bóra77 2011.11.29. 14:53:10

+ az kifejezetten izgat, hogy RA hány milliós (és milyen márkájú) óráját tárja a fényképen a nagyérdemű elé. Mert nyilván kevésbé feltűnő egy óra, mint egy A8-as audi.

hoplita 2011.11.29. 14:55:23

@bóra77:
Azt nemtom, hogy mikor, vagy mennyi...de a csúscról már csak lefelé vezet út.
A csúcs megvolt tavaly.

ubul2000 2011.11.29. 14:57:56

@bóra77: "Ami pedig Navracsicsot illeti: se hús, se hal, színtelen-szagtalan. Nála már csak Áder halabb."
Egyetértek, én még Pokornit is ide sorolnám.
Pokorni kíváló helyet találhatna magának a LMP-ben.

Harmony12 2011.11.29. 14:59:45

@ubul2000: Bocsánat, félreérthető voltam, internálást a MOSTANI visszaállamosítással hoztam párhuzamba. ;-)

bóra77 2011.11.29. 15:01:50

@ubul2000: Pokornit már annyira a hátsó sorba rakták, hogy onnan nincsen nagyon előre (értsd: who the ... is Pokorni?)...tényleg már csak az LMP jöhet szóba...az egyik mélypontja az volt, amikor Olgánál hisztisen kivonult.

Harmony12 2011.11.29. 15:06:31

@ubul2000: A megjegyzésed második felével még akár egyet is értenék, ha nem lenne olyan egyoldalú ez az elszámoltatás, és bányák, szőlők meg tenderírók meg óriásplakát meg egyéb cégek gyarapodását is elszámoltatnák. És ezzel megkaptad a magyarázatot a szájtépésre is. Ezeket a biliket nem kéne kiborítani, mert kiderülne a micsoda szemfényvesztés zajlik. ;-)

ubul2000 2011.11.29. 15:07:29

@bóra77: hát én idesorolnám a parlamentben előadott mű sírvafakadását is

ubul2000 2011.11.29. 15:09:40

@Harmony12: Emlékezz vissza, ugyanilyen szemfényvesztő "üvegzseb" elszámoltatás folyt a túloldalon. Minő érdekesség: egyikük sem talál/t/ semmet, pedig volna mit.

hoplita 2011.11.29. 15:17:42

@ubul2000:
Tudod úgy van az, hogyha nem akarok, akkor az Istennek se találok.:)
Ez megy, vicaversa.

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 15:30:10

@hoplita: az, hogy O.V. kihullásával (kihullajtásával?) egy beláthatatlan méretű politikai űr keletkezik, tény. arra viszont nem fogadnék, hogy ezt az űrt ne tudná valaki, legalább részlegesen betölteni, itt jöhet a képbe Lázár. Persze a lehetséges forgatókönyvek száma a végtelenhez konvergál, és azt sem lehet tudni, hogy Fidesz meddig tud hegemón erő maradni. Mert ha nem, és már van olyan ellenfél, aki eséllyel leválthatja, O.V. távozását (lecserélést) több oldalról is megtámogathatják...

@bóra77: látom szereted nézni a férfiakat a feltételezhető nagy hancúr előtt, de a helyedben a vibrit még azért nem venném elő, lehet, ez egy kicsit hosszabb előjáték lesz annál, amit a fura vágyaidtól megtépázott türelmed ki bírna várni ;-)

Pokorni pedig nincs olyan hátsósorban, mint azt te gondolod, inkább csak kivár, míg a Főnök pozíciója annyira meggyengül, hogy előléphet ő is... az 5% pedig... szép álmokat:-)

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 15:32:05

@bóra77: Olga meg egy hisztis lotyó... jut eszembe, Te Jó Ég, te ATV-t nézel??????

ubul2000 2011.11.29. 15:41:26

@hoplita: tudom, ezért szemfényvesztés. A plebsnek megy a játék, hogy csinálnak valamit..

ubul2000 2011.11.29. 15:41:27

@hoplita: tudom, ezért szemfényvesztés. A plebsnek megy a játék, hogy csinálnak valamit..

bóra77 2011.11.29. 15:41:44

@mirrmurrkandúr: jesszus!:) Te magadnál vagy úgy egyébként?
Olga a legjobb női riporter a politikai műfajban, úgyhogy hátrébb az agyarakkal. tv-t egyre kevésbé, de az atv-t szoktam néha, igen.

ubul2000 2011.11.29. 15:42:34

/de jó a blogmotor. Máskor mert várni kell két egymás utáni üzenet elküldésével/

Guillaume sous guillotine 2011.11.29. 15:44:15

Lázárból tuti minisztert csinálnak még a ciklusban.

hoplita 2011.11.29. 15:44:48

@bóra77:
Egy blowjobra elmenne olgika...de csak ha nagyon unatkoznék.
Amúgy ritka egy geci nőszemély, úgyhogy inkább felrúgnám, mint a lócitromot.

bóra77 2011.11.29. 15:45:31

@Lizarazu: így Boldizsárkának tutira lesz mit a tejbe aprítani.

hoplita 2011.11.29. 15:50:10

@mirrmurrkandúr:
A részlegesen kevés.
Azért mondtam, hogy nagy bölény.....kicsit már túl nagyra is nőtt.:)
Valóban az 5% egy kicsit merdek.
Rendelkeztek annyi droiddal, hogy 20-ra bármikor jók vagytok....még ha Orbán személyesen rugdosná naponta seggbe az ajnározóit, akkor is.
Akárcsak a cocik.
De azért hidd el, jó páran várnak már ovi kidőlésére....és szétszedik a pártot, mint bolond a zsebórát.
Lézerjani például tipikusan az az alkat, aki erre képes.
Pökhendi, törtető....én csak egy kávét fogok kérni.:)

hoplita 2011.11.29. 15:52:02

@bóra77:
Tudod mi a tuti....?
Hogy a tehénszar lapjára esik.:) Arra merek fogadni...de a többi????
Nehogy lámpavason végezze a papa, mert akkor mán nem lesz olyan jó parti boldizsárka.:D

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 15:53:01

@bóra77: hát, te kezdted el feszegetni látható érzéki örömmel, hogy Lázár és Rogán közül -a metakommunikációjuk alapján- melyik a nő és melyik az ember... ;-)

Kálmán Olga a legjobb női politikai riporter??? ezt fejtsd már ki, légyszi!!

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 16:00:52

@hoplita: na, látod az lehet, a 20%-ot nem tudom, az is lehet, hogy Lézer Jankó mennyire lesz elég, azt meg majd meglássuk, ha eljön az ideje... :-)

Droidok mindenhol vannak, ha nem lennének, ki végezné el a piszkos melót? Plakátolás, szórólapozás, kopogtató-gyűjtés, alkalmi fasszopás és ingyen pizza - hát ehhez kellenek a societasosok, fidelitasosok, HÖK-ös jobbikosok, meg az örök ellenzéki, 20 éves, idealista, corvinusos LMP-s széparcú idióták... nélkülük nem megy.

Jut eszembe: Kálmán Olgicát meg csak egyszerűen beíratnám egy negyvenórás, OKJ-s, análtágító tanfolyamra... csak mert olyan aranyos.

ubul2000 2011.11.29. 16:01:28

@hoplita: "én csak egy kávét fogok kérni" :)))

bóra77 2011.11.29. 16:10:48

@mirrmurrkandúr: hát én igazán nem tehetek róla, hogy a fantáziád elszabadult. mellesleg hetero képeken jellemző, hogy a férfi a kamerával szembeni pózt veszi fel, a nő meg az oldalról "odasimulósat"...de mondhatnám azt is, hogy a képen Rogán alárendelt nek tűnő poziban van, akárhogy is forgatjuk.

inkább nem fejtem ki, mert meggyőzni úgysem tudlak, akkor meg minek.

PR-küszöb 2011.11.29. 16:11:20

TG elemzéseiben a becsületesség és jellemszilárdság ab ovo nem szempont egy-egy ember megítélésében?

hoplita 2011.11.29. 16:12:34

@mirrmurrkandúr:
Megdrágulnának olgika szolgáltatásai, most jut eszembe, jön a pornóadó.
Sose gondoltam vóna a kis cucu agyammal, hogy szó szerint kibasszuk magunkat a válságból.:DDDD

bóra77 2011.11.29. 16:14:23

@PR-küszöb: ezek politikusok esetében a vizsgálat körén kívül esnek.

Harmony12 2011.11.29. 16:16:11

@PR-küszöb: A magyar politikai elit tekintetében ez a két fogalom nem releváns.

mirrmurrkandúr 2011.11.29. 16:25:01

@bóra77:

1, te mondtál valamit, mire én arra reflektáltam, nem az én fantáziám szabadult el, hanem éppenséggel a tieden igyekeztem ironizálni :-)

2, nem erről van szó, azonban a "legjobb női politikai riporter" az nem érv, hanem egy sziklaszilárd ténymegállapítás.
Én meggyőzhető vagyok, csak gondoltam, ezt az erős véleményt alá tudnád támasztani ezzel-azzal...

PR-küszöb 2011.11.29. 16:28:03

@Harmony12:

Ennek ellentmond az öszödi beszéd története.

graycivil 2011.11.29. 16:45:52

"Kik gazdagodtak meg a vörösiszap-tragédiából?

Udvari beszállítókat, offshore cégeket sejt az LMP azok között a cégek között, amelyek alvállalkozóként részt vettek a vörösiszap-katasztrófa környezeti kárainak felszámolásában. Az ellenzéki párt követeli a cégháló nyilvánosságra hozását."

nol.hu/belfold/kik_gazdagodtak_meg_a_vorosiszap-tragediabol_

tölgyes 2011.11.29. 16:52:54

@ciceró: Ezzel lényegében egyet is értek, bár a képlet azért kicsit ennél bonyolultabb.. A milliárdosok ugyanis látják a tömegbázist.. Így az ő és apárton belüli talpasok támogatása összekapcsolódik.. A régi, kicsi elitista fideszben könnyebb lett volna megbukni, mint most a nagy tömegpártban.

PR-küszöb 2011.11.29. 16:53:19

@Harmony12:

A vád erkölcsi volt - 'hazugság' - és még akkor is ült, amikor az eredeti beszéd/szöveg egészen másról szólt: egy párt belső, alpári jegyektől sem mentes civakodásáról.
Elemi igény volt az erkölcsi felháborodásra és ez hozta létre a saját alapját, bakot teremtve a bűnhöz.
Ugyanakkor a fenti elemi igény is következmény, a társadalom egészét átitató bizalomhiány következménye.
Folytassam?

graycivil 2011.11.29. 17:04:42

"Lengyel: az IMF-nek nem érdeke, hogy megmentse Magyarországot

A közgazdász szerint Magyarország rálépett az ukrán, román, bolgár útra. Az is rontja az ország helyzetét, hogy nem hisznek nekünk."

atv.hu/cikk/20111128_lengyel_laszlo

jjulie 2011.11.29. 17:42:35

"Egy anekdota járta akkor a két Andrássy-fiúról, Tivadarról, az öregebbikről és Gyuláról, a kisebbikről. Hogy egy este a Hangli-kioszkban egy szabadelvüpárti honatya azt erősítgette volna Mikszáth Kálmán előtt, hogy a Tivadar, hát az nem valami különös tehetség, de a Gyula: az egyenesen geniális. Mire Mikszáth előszedte volna noteszkönyvét s kis ceruzáját, hogy: «mondd csak mégegyszer, melyik a geniális? hadd írom fel, mert mindig elfelejtem..."

elismételné valaki a fideszlegények közöl melyik értelmes?

ssi 2011.11.29. 17:59:13

@poszt ..
életkori .. ifjú titánok,
önként ... pajkos csikók, vagy ..... ?
főnök által .. előretolt hadtest

lüke 2011.11.29. 18:16:43

@graycivil:
na az ellendrukkerek,a dimitrov térröl

ssi 2011.11.29. 18:24:12

"A személye és a tabukat döntő politikája elleni támadásként éli meg Orbán Viktor a kormányára nehezedő nemzetközi nyomást, ami meghatározza a kormány kommunikációját is – véli több kormányzati és fideszes forrás"
hvg.hu/itthon/20111129_Orban_tamadasok_IMF_Moodys

ha lelkileg megviseli O.V.-t, hogy álmai csak álmok maradnak .. nem fogják hátba támadni .. az inkább rajongás akkor jobban féltő szeretet is .. Lázár, Rogán sokat köszönhet O.V.-nek, de egyéniségük is kellett a mai képhez

lüke 2011.11.29. 18:25:03

@bóra77:
hüha a non verbális,meg a tér
én Bécsben utazom nem liftben:)

@graycivil: ismétlésül

en.wikipedia.org/wiki/Royal_warrant_of_appointment
de.wikipedia.org/wiki/Hoflieferant

lüke 2011.11.29. 18:26:27

@manyike:
nagyon romantikus vagy:)
az elsö adandó alkalommal,már gyúrnak:)

bóra77 2011.11.29. 19:24:07

@mirrmurrkandúr: 1. nem jött össze, 2. rád reagáltam, tiedben sem volt érv, azon kívül, hogy k.o. szar.

aszekelyek 2011.11.29. 19:35:58

@bóra77: wlőre figyelmeztette .... agresszolga akkor kaota tőlem a nevét. Meg amikor Kósával szórakozott.... egy reggeli órán vagy estin, már nem is tudom, Szekeres Bóra műsorában, ő volt a vendég..., kis gyeremeke folytán. A szerencsétlen Nóra, dövventen hallgatta, hogy születése után, állandóan behurcolták a munkagelyre és kínálgatták, nem akarja-e valaki hatavinni kis időre,. aaaaaaaaaaaaaa normális női viselkedésnek még a szikráját sem lehettett felfedezni benne.... mintha egy ötödik kerékről beszélt volna. Ez sokat elárul valakinek a személyiségéről és értékrendjéről.. Abban a műsorban, boldog, boldogtalan, tévések is, más ismert anyák, apák, áradoznak a kisbabájukról, akkor is ha három van és anya fellép mellette , dolgozik.... Olyan senki száját el nem hagyta, sosem ott , amit ez a szörnyella de frász lelkületű , anyának csúfolt eleresztett. Most nem mennék bele, a gyerek mennyire tudott biztonságosan kötődni, ami meghatározó az egész életére... , mert ebből sokan kitalálják, hogy semennyire. Nyilván erre szocializálódott , így nem is tud jobbat nyújtani a gyerekének. Aaddig sem szimpazizáltam vele se ez aztán feltette az Í-re a pontot.

P.mester 2011.11.29. 19:42:41

A Fidesz megreformárhatatlan, mint anno a szocializmus. Így egyszerre fog eltűnni mind oda, ahová való.

aszekelyek 2011.11.29. 19:46:59

@reeve: Amerikát is leminősítették, Mi meg rémeket látunk..., persze, persze ,... a fiúk a pusztából, ha kérhetném, akik nem tudják, hogy kell viselkedni.... , beszivároghattak a az USA-ba is. A túlhatalma ezeknek a görény minősítőknek a napnál világosabb és kizárólagos élet halál uralomra törnek. Mindenek felett. Ők a huszonegyedik századi über alles. Az nem véletlen, hogy egyedül merkelt nem fenyegeti a leminősítés veszélye és az ő Németországát. Pedig hatalmasan vabbak eladósodva. nekik milyen klassz kiszámítható gazdaságocskájuk is van? Éppen frissen leszállított növekeédi kilátásokkal? MI meg, akik velük szorosan együtt, nem vagyunk kiszámííthatóak... Most már valami igazat is kéne mondaniuk a minősítőknek. Azt, hogy pofa be,. mi mondjuk meg kinek milyen sorsot szánunk, saját érdekeink szerint és kuss. Mert ha ugattok, még jobban kiszorítjuk belőletek a lelket is. Igazi maffiózó viselkedés. Obamát is rég meg akarták már fúrni....

aszekelyek 2011.11.29. 19:52:14

@komment1: KI és milyen demokratikus jogi alapon teheti meg azt, hogy beleavatkozik,.. szó szerint kikényszeríti ezeket a változásokat, a saját szája íze szerint. ezt kéne akkor megnevezni, hogy legalább azt tudjuk, valójában kinek vagyunk az alattvalóivá téve. Hogyan tudjuk éltetni pld a diktátort, mely ezt kikényszeríti, akaratunk ellenére a nyakunkra tesz egy nem választott izét, miniszterelnöknek. Akkor ez semmivel nem jobb, mint az oroszok. Ez akkor megszállás és diktatúra. Ki dönt el mindent a démosz felett? Hogy hívják a tirannoszt?

6.Lenin 2011.11.29. 19:53:05

@P.mester:

Azannya!

Volt szocializmus?
Hol?
Mikor?
Látta valaki?

A Fidesz + 1 párt.

P.mester 2011.11.29. 19:57:04

@6.Lenin:

Igazad van, csak a folyamatosan elhalasztódott jövőben épült unortodox módon. Matolcsy evtárs jele ott is gyorsnaszád volt.

jjulie 2011.11.29. 19:58:02

@6.Lenin:

te meg egy fasz, és persze fideszikszelő

az @aszekelyek: fideszpicsa már megkezdte az esti fideszféregértelmetlenbeszédíró versenyt, nosza tegyél túl rajta,mutasd meg mekkora fideszfasz is lennél

aszekelyek 2011.11.29. 19:58:27

@Gábriel angyal: Pedig a feriék ilyen nyugatost akarnak és biztosan az benne a progresszív, hogy őt elfogadnák, kamatgyarmat helytartónak, bajnaival. A reformjait már megint dícsérte. Át fogják rajtunk veretni velük, nyilván ez a céljuk. EÜ ellátás, tandíj, amiket már akkor akartak, amikor ferit elküldte a démosz a ....ba. ezért az únióért ugyan nem kár. Jó lenne ha minél előbb kipukkanna az a hazugságból épített nagyon drága lufi. Az EU. Azt is üfvps lenne lerázni a nyakunkról. Minthogy "csak magunkra számíthatunk" okafogyott is. A szabadkőművesek, na igen... a minap én is említettem őket egy társaságban...

aszekelyek 2011.11.29. 20:01:57

@jjulie: hello, vén fütty, nekem még mindig nincsen olyanom , ami neked már nem szuperál.:)) Kevered édes , már annyira homályos az emlék?

6.Lenin 2011.11.29. 20:03:08

@P.mester:

Szerintem + csak ráfogták, mint Dezsőre, hogy ő vitte el a bringát. Nem volt semmi köze hozzá, a másiknak sem.

Matolcsy nem éppen menő, nálad. Nem nagy ügy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.29. 20:06:15

@mirrmurrkandúr: "Lázárnak volt két jól körvonalazható balhéja (Audi S8-bérlés, "akinek nincs semmije, annyit is ér""

Hát én nem pont ezekre gondolok, hanem inkább az olyasmikre, mint az Alkotmánybíróság hatáskörének mandinerből csökkentése.

"Gyurcsány, Medgyessy, vagy Oszkó hedonizálását is elnézték a választók"

Talán azért, mert

1. Ők nem politikusként lettek gazdagok, hanem a privátszférában
2. Ők nem szóltak be a szegényebbeknek.
3. Míg Megyó és Gyurcsány a saját házában lakott miniszterelnökként, Gyurcsány ingyen dolgozott Oszkó meg jelképes összegért, addig Lázár állami pénzből jaszkarizik.

lüke 2011.11.29. 20:08:44

@Fedor:
nem, csak a ( farizeus) politika segítette oda, te hol éltél?

jjulie 2011.11.29. 20:12:23

@6.Lenin:

se utcám se közöm, se rétem, se erdőm se mezőm

most hogy tudod, guríthatod az értelmetlen beszédeidet, tudod ahogy a szijjártótól tanultad

ha elfelejtetted, puskázhatsz az @aszekelyek: fideszpicsaszájúról, akinek valószínűleg farka van és ő a gírószászbandika

lüke 2011.11.29. 20:15:02

@lüke:
jó elvtársnak nem volt semmije > kapott az államtól,
s azután kitárult a világ: mindened lehetett, pláne, ha jó elvtárs voltál
www.youtube.com/watch?v=iLddJ1WceHQ

aszekelyek 2011.11.29. 20:17:33

@2llkedő: egy velejéig romlott irányt el kell hagyni. Még akkor is, ha ilyeneket kérdezget. Út közben, a kanyarban elveszteni a szabadkőműveseket. Miért is kell titkosan működniük? HA valami olyat művelnének, ami jó a világnak, talán inkább nyilvánosnak kéne lennie a tevékenységüknek... A titkolózás, meg a háttérben sunyítás éppen azt jelenti, valami nem a nyilvánosság elé vihetőn dolgoznak. Aminek nem lenne ott sikere. Mindig azt titkolják, a bűnt. Mr az emberiség egész történelmében. A világnak le kell ráznia magáról ezeket a vérszívókat. Pont. A kullancs is leesik a gazdaállatról , ha már jól teleszívta magát a vérével.... Ami nélkülük lesz, majd a vérszívó élősködők nélküli világ lesz. Nem visszafejlődés, elhagyni az élősködőt.

ulrike (törölt) 2011.11.29. 20:20:30

@aszekelyek:
1. Ha egy kormánypárti székely saját magunkat Amerikához és Németországhoz hasonlítja, ott nagyobb bajnak kell lennie, mint gondolhatná az ember. Mind a kormánypártokkal, mind a székellyel (rendszer nélküli megtévesztő magyarázatok rendszeres használata).
2. Az, hogy az OECD visszavágja a növekedési kilátásokat (szinte az egész világra) nem egyenlő azzal, ami velünk történt (már mint, hogy befektetésre nem ajánlott az ország az SP szerint).
3. Viszont ez azt nagyon is jelenti, a külső környezet, ezen belül a számunkra meghatározó német gazdaság is recesszióba is süllyedhet (A britek ma közölték, még 2014-re sem várnak növekedést), ezért nem célszerű nekünk sem gazdasági növekedést propagandájával handabandázni, mert a gyorsnaszáddal nagy baj van. Ami még a felszínen tartja az a multi részlege, a tisztán nemzeti része a gépészek szerint javíthatatlan, nem termel hajtóerőt (itt a másfél éves trend az Eltolcsy féle előrejelzésekben: 7%->3%->1,5%->0,5%).

2llkedő 2011.11.29. 20:21:22

@aszekelyek: Ölég zagyvaság vót amit írtál!

"Miért is kell titkosan működniük? "

Kiknek?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.29. 20:23:54

@lüke: Nem teljesen tiszta, hogy mire gondolsz, talán fogalmazhatnál pontosabban. Ha esetleg arra, hogy Megyónak és Gyurcsánynak volt köze korábban is a politikához, és emiatt az üzleti életben segítette őket a kapcsolati tőkéjük, akkor ez igaz (Oszkóra egyébként nem). Viszont ez akkor sem változtat azon a tényen, hogy a vagyonukat átlátható módon, üzletemberként szerezték, és nem ki tudja hogyan, elvileg szimplán politikusi fizetésből.

6.Lenin 2011.11.29. 20:25:16

@jjulie:

Mi a toszért erőlködsz?

aszekelyek 2011.11.29. 20:30:11

@hoplita: Vona nem egy kimondottan rugalmas ember. inkább fiatalom becsontosodott..:) Tömegével vannak az Orbáni korosztályban, a tökéletesen rugalmatlan emberek. Még akkor is, ha ilyen szép két ...egymás vállát veregeti ebben. Az ország szempomntja nem látom, hogy felmerült volna. A milyen jövő vár ránk. Na tegnap néztem, a köztévében, a jobbikos fószert, az újratárgyalásról gagyofni és ragyogni. Nulla olyat bírt kiereszteni a száján, ami egy cseppet is realitásnak tudta volna feltüntetni, hogy egyáltalán lehetne erről tárgyalni, jelen helyzetben. A jól kiszámítható következményekre sem mondott semmit, ha megporóbálnák. Üres szócséplőgép ez a jobbikos is. Vona meg hepciáskodik és egészen ingerültn szólal fel. Ő sem mond semmi értelmeset és végrehajthatót. Ami ne katasztrófához vezetne. értem én, hogy nekik érdekük lenne, hogy Orbán ebbe belebukjon..., mert ennek csak az lenne a kimenetele. Az ország szempontjából, realitással bíró egyáltalán nincs a becsontosodott jobbikosok ezen mantrája mellett. Nulla. Marha jó hangzik és a semmiről, semmit nem tudók biztosan kajolják is. Ugyanúgy fogalmuk nincs róla, miről beszélnek nekik, mint eddig. HA ez a tegnapi fószer egy szakértője a jobbiknak, akkor sajnos jól gondoltam, a választás előtt, hogy a képviselői a jobbik szavazóinak micsoda alakok lesznek. Amibe ez az Orbán elleni uszítás van... éppen, sokkal többet hoz nekik. erre azt tudom mondani, semmi különbség a maszopék, az szdsz és a jobbik között. Más baromsággal tömik a választókat. Oszt jónapot.

lüke 2011.11.29. 20:30:30

@Fedor:csak megértetted, a transzparencián meg még dolgozhatnak

jjulie 2011.11.29. 20:32:02

@6.Lenin:

na, csináld már bazdmeg, az @aszekelyek: már lekörözött amíg tökölsz, nézd meg, mennyi értelmetlen szöveget írt

hajrá, hajrá, tegyél túl rajta

6.Lenin 2011.11.29. 20:39:26

"vajon jelenleg kik a Fidesz erős emberei, illetve ezek a politikusok milyen stratégiát követnek most, amikor azt is érdemes átgondolniuk, mit tesznek akkor, ha esetleg komolyabb változások lesznek a politikai térben."

a Fidesz még nagyon új párt ahhoz, hogy ilyesmiken érdemes lenne gondolkodni néhány magát "erősnek" érző politikusnak, a párton belül.
Talán csak az öngyilkosjelölteket foglalkoztatja ilyesmi. jelenleg.
Nincsenek még olyan erős gyökerei a Fidesznek.
A mostani időszak döntő lehet, aztán vagy lesz értelme az ilyesmiken gondolkodni, vagy még időtöltésnek is haszontalan lesz.

aszekelyek 2011.11.29. 20:46:02

@Fedor: egéaszen sok hazugság... szóvval nem szóltak be? Akkor sorolom. POTYAUTAS, NINCS INGYENEBÉD, ,.. Mindenki fizessen még egyszer, vizitdíj, a szegények is, ha be akar jutni egy orvoshoz és mondjuk nyugdíjas, tehát már előre kifizette, hogy ellássák és azok is, mint én, akik fizettek folyamatosan 30 évet és akkor sem megettek be, csak KAPUPÉNZ ellenében. Az, hogy mindenki fizet tangíjat, aminek összegét nem is közölték, mi a franc volt, ha nem a szegényeknek beszólás? No és az a legarcátlanabb hazugság, hogy feri és bajnai, nem poliitikai vonalon, kapcsolati tőkéjükkel szerezték volna a vagyonukat. ordenáré hazugság. Eközben két kézzel szórta a pénzt feri és bajnai a hungaricum módra végrehajtott PPP beruházásokra, off- shore-ban, soha nem lesz meg, amit a közoktatásra és az egészségügyi ellátásra beszedtek és sorolhatnám a pofátlanságokat reggelig. Bajnai és a libás ügy. A MALÉV. A magyar posta , a KÖZTÉVÉ székháza....Talán az ATV és a ballib sajtó ezeket nem így állította be...., az lehet. Nem szóltak be a szegényeknek??? Hogyne, hanem kifosztották őket. Az egy kicsit súlyosabb. Persze vannak, akik ezt nem óhajtják belátni. mert még ahhoz is gyenge jellemek. Hatalmas adósságokat csináltak , szegényeknek is, ez önmagában megbocsáthatatlan.

6.Lenin 2011.11.29. 20:49:46

@jjulie:

Tudod B+, míg a földi halandó átrágja magát az értelmes szövegeiden, hát szükségeltetik 1 kicsi idő.

Talán még az emberi nagyságod is vakítja az eccerűt, tekintetet homályosít, nehezebb a tisztánlátás,
hogy tulajdonképpen mi a toszt is akarsz valójában?

Hozzászólni, vagy csak a beteges lelkivilágod melengeted szorgosan. Tulajdonképpen tök mindegy, a te ügyed.

Tudsz porszívót küldeni e-mailben is ?

aszekelyek 2011.11.29. 20:50:29

@ubul2000: mondom. Nem volt rendben az engedély meg a gép. ez egy elég ronda provokációnak is beillik. :) Több dolgok vannak égen és földön,.... mintsem bölcselmetek... Nálunk van az európai megmaradt zsidóság legnagyobb befolyása. Igen. Azért Iránnak is rendben kell lennie a papírjainak és gépnek is. :) Nem kell elhamarkodott következtetéseket levonni. lehet, ez ma a kisebb rossz. Diplomáciailag. :) MI a fenéért kellett volna Hollandiába pont rajtunk keresztül repülniük? Az is érdekes kérdés. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.29. 20:52:19

@aszekelyek: "feri és bajnai, nem poliitikai vonalon, kapcsolati tőkéjükkel szerezték volna a vagyonukat. ordenáré hazugság"

Épp ezért nem is írtam ilyet. Olvasd újra, és ezúttal próbáld meg értelmezni is.

"Nem szóltak be a szegényeknek??? Hogyne, hanem kifosztották őket."

Észérvékkel tudok vitatkozni. Indulatvezérelt hülyeségekkel nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.29. 20:53:59

@jjulie: Az azért egy fokkal értelmesebb...

aszekelyek 2011.11.29. 20:59:35

@bóra77: sztem olyasmi , mint megyóé volt kb úgy tíz év előtt. Amiben koccintott a románokkal..., tudod... @jjulie: Nem, neki van olyan, ami neked már le fog esni, mert olyan sorvadt.... Nekem pedig nincs. Tudod, én a nagymami vagyok. Aki majd baromi sok év múlva lesz nyugdíjas. Hallom , cseheknél 70 év lesz a korhatár .. bár ezt mondta is már a németországi barátnőm , már jó ideje. Inkább öngondoskodom. A gyerekeimet meg most segítem, egzisztenciához, hogy tudjanak majd egy darab kenyeret nekem is juttatni, ha megérem. Szívbeteg vagyok, kevés az esélyem rá. :)

jjulie 2011.11.29. 21:02:17

@aszekelyek:

bevallhatod, tegnap hallgattam a tv.ben, és pont olyan süketséget nyomott, mint te itt

szóval: te vagy a gírószász?

ssi 2011.11.29. 21:07:35

pl. bankadó .. de lehetne pl. az egykulcsos SZJA meg a bérkommandó is

egy csapat .. teljes az összhang közöttük .. a valósággal nem mindig

nov. 29.
"bankadón kívül az OTP a devizahitelek végtörlesztéséből származó veszteségekkel is az idei utolsó negyedévben szembesül"
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/veszteseges_lehet_az_otp_a_vegtorlesztesek_miatt.159115.html

nov. 25.
leminősítették pl. az OTP-t és az MFB-t is
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111125-het-magyar-bankot-is-leminositett-a-moodys.html

okt.21.
"A magyar bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni a végtörlesztés ügyében - közölte Lázár János. Rogán Antal hozzátette, a végtörlesztési törvény alapelvein nem készülnek változtatni, az év végi határidőn sem .. a magyar bankrendszer szereplői összejátszanak annak érdekében, hogy minél kevesebben tudjanak élni a lehetőséggel, kiskapukat keresnek a hitelezés alóli kibújásra"
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111021-lazar-janos-es-rogan-antal-a-vegtorlesztesrol-es-a-2012es.html

szept. 12.
"O.V. szerint a bankok stabilitását nem veszélyezteti a döntés, mivel "a külföldi tulajdonú bankok mögött ott állnak az anyabankok, az OTP és az MFB mögött pedig ott áll az állam"
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110912-orban-viktor-miniszterelnok-akciotervet-jelentett-be-a-parlament-oszi-ulesszakanak.html

mi mindenre lesz pénz és mi mindenre nem

@lüke: :)) "romantikus vagy :)" .. ennyire látszik?

jjulie 2011.11.29. 21:10:11

@manyike:

az otp mögött hogy a kurvaanyában van ott az állam?

aszekelyek 2011.11.29. 21:12:49

@Harmony12: Valamit az előzőekben regnálók jó ízléséről, hadd nevessek nagyon... !@Fedor: ezek tények. Persze jó kifogás sosem rossz, ha a tartalmat cáfolni nincs módod.

aszekelyek 2011.11.29. 21:17:33

@graycivil: Nyilván, 2005-ban sem kértek azoktól a bíróktól valamit... ahaaaa, majd elhiszem, ha szenilis vénasszony leszek. Addig nem. eszembe jutott a Főbíró jelölt választás. nem felelt meg lendvarníyyúnak az a jelölt hölgy, indoklás nélkül, akit a közt elnök jelölt. Biztosan azért, mert nem is akartak tőle kérni egyszer majd valamit.... Baka is így járt de őt sikerült azért.... Azt nem írták neked a népszavában, hogy a bírói kar kérésére teszi a törvényhozás, amit tesz? Mindjárt gondoltam.

szoja122 2011.11.29. 21:17:56

@aszekelyek: „Nálunk van az európai megmaradt zsidóság legnagyobb befolyása”

Kérlek mond el, hogy miért kell kihangsúlyozni, azt ki a zsidó és ki nem. Nem teljesen mindegy???

Nem az a lényeg, hogy ki hogyan cselekszik? Nem az ember a fontos, nemzetisége és vallásra való tekintet nélkül? Lehet, hogy te szőke vagy akkor már egyúttal buta is?

Vagy egy zsidó csak kizsigerelheti a magyart?

Hogyan tud néhány zsidó az 1000x annyi magyar eszén túljárni? Felsőbbrendűek?

Ha a keresztények bűneit nézem, mohamedánokét, akkor nagyságrendekkel nagyobbakat tudok mondani.

Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem azért van mert keresztény, vagy mohamedán, hanem azért mert ember, és ha egy ember hatalomba kerül akkor már hajlamossá válik visszaélni vele.

Ez nem vallási, hanem emberi probléma.

A keresztények 2000 éve mint számban mint hatalomban messze, messze túlszárnyalták a zsidókat.

Persze tudom, hogy jól esik mindig a kisebbségekbe belerúgni rájuk fogni mindent, mert mi aztán ártatlanok vagyunk.

Undorító magatartás.

Ideje lenne felnőni végre!!!

aszekelyek 2011.11.29. 21:19:12

@messi-asz: Miért is nyírtátok ki anno? Túl népszerű volt, azt tudom de konkrétan? Nem úgy táncolt volna? Gyanítom, ahogy fütyültetek volna neki...

aszekelyek 2011.11.29. 21:27:54

@szoja122: Ennyi marhaságot összehordani! Arról volt szó, ha visszanézed, éppen azzal vádolták a kormányt, hogy azért nem kaptak az irániak átrepülési engedélyt, mert az szdsz testvérpártja a FIDESZ... erre írsz egy hasonló bődületes marhaságot, aminek a témához semmi köze sincs. A befolyás léte meg tény. Miért is ne lehetne említeni? Nyugoggyámá le ecsém!

bariga 2011.11.29. 21:28:52

Et tudjátok képzelni bármelyik urat egy fotón, aholaz EU miniszterelnökei vannak?

aszekelyek 2011.11.29. 21:29:35

@szoja122: kezeltetned kéne a paranoiádat.

szoja122 2011.11.29. 21:32:02

@aszekelyek: Igen, de akkor most döntsd el a barna vagy a fekete hajúaknak, alacsonyaknak, vagy magasaknak, soványoknak vagy kövéreknek van nagyobb befolyása?

Ez is legalább annyira releváns.

szoja122 2011.11.29. 21:37:24

@aszekelyek: Neked pedig az előítéleteidet.
Nagyon sok zsidót ismerek akik szegények. Nekik nulla befolyásuk van. Akkor most mi van?

aszekelyek 2011.11.29. 21:37:47

@graycivil: Ami pedig az Eu csatlakozás éve óta fennálló hazudozási kormányzás következménye, nem pedig véletlen. nem hisznek, mert feri sok évig hazudott nekik és drazsé és veres... és ezért nem is csoda, ha nem hisznek. Ez sem Orbán tevékenységének eredménye. Ők akkor i s hazudtak, ha minden értelmes ember, horn a kifordított zsebeivel, bevallotta volna, hogy nincs péz emberek, muszáj megszorítani. Választás előtt, 2005-ban régen kellett volna már stabilizálni, hazudozás helyett. "hazudtunk reggel éjjel, meg este" Miért hinnének? Elintézték előre a magyarokat ezek a görények.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.29. 21:38:34

@messi-asz: "azok kik? kik nyalnak kétsegget... a kétnyelvű cicák? "
Jaja! És ha ezeket összehozod a kétfarkú kutyákkal, akkor valami egészen perverzet fogsz látni! :)

aszekelyek 2011.11.29. 21:42:36

@szoja122: Az van kedves, hogy nem nekik van befolyásuk. Nem a szegényeknek. Az egész világon. A balhét viszont velük vitették el azok, akik nem szegények és hatalombolondok. Ők kerültek a megsemmisítő táborokba. A fűszeresek és az iparosok. A valóban gazdagok idejében kivásárolták magukat. Vagy együttműködtek a gyilkosokkal. Pénzügyileg. Kizárólag ilyen különbséget vagyok hajlandó tenni, áldozatok és hóhéraik. Továbbra is szamárságokat írtál.

szoja122 2011.11.29. 21:47:11

@aszekelyek:"hazudtunk reggel éjjel, meg este"

Orbán pedig Lovasberényben kijelentette, hogy most is aszt mondja hogy ne a szavaira, hanem a tetteire figyeljenek.

Vagyis hazudott, hazudik és hazudni fog. Kijelentése ezt jelenti.

Ráadásul Gyurcsány épp arra tett egy erőtlen kísérletet hogy ezt abbahagyják.
Ha hallgattad volna a teljes beszédet tudhatnád.

Ezzel nem vonom kétségbe "érdemeit".

Egyik kutya, másik eb....

szoja122 2011.11.29. 21:51:47

@aszekelyek: 2011.11.29. 21:42:36

Igen, mindenki mentette az irháját ahogy tudta...

Gondolom döntő többségünk hasonló helyzetben hasonlóan cselekedett volna.

Kevés hős van.

A partizánok száma mindig a háború után szokott megszaporodni.

De néhány miatt általánosítani nem szabad.

aszekelyek 2011.11.29. 21:54:06

@2llkedő: szabadkőművesek. Róluk volt szó. @Fedor: 2005-kor teccet írni, megyó, gyurcsány bajnainak azért nézték el a hedonizmust-elnézték?. mert üzletemberként szerezték vagyonukat..., nem politikusként.. ..ás ongyen dolgozott volna feri? Bajnai meg egy forintért, csak a millió halkan jött kia száján... Ezt az ökörséget! Alighanem a Montessori alapítvány kapta a fizetését, hogy az általa súlyosan elhanyagolt fiát valahogy átsegítsék az érettségin és bejusson a közgázra. Ezekkel baromságokkal nem kéne engem etetni... Tehát mi fizettük a tandíjat. Nem a gyerektől sajnálom de ha lehet ekkora hatalmas hazugságot ne írjál... NAkni azt mondta egy forintért vállalja, amikor már nem is volt olyan hivatalos fizetőeszköz nálunk. persze nem annyit vett fel. Ezek így dolgoztak ingyen... brrrr.... NA jó, megyek, mert ezt unom. ezt a nyugdíjas klubokban, a feri rajongó néniknek nyomjad. Apró Piroska bankja meg véletlenül adott pénzt, államit ennek a tparkettáncosnak, hogy megvegye a motimot, persze.... Na az volt ingyen feriéknek, értsd apró család, dobreva és a "nagyacsalád...ék " akik hedonizálhattak, ha mindent feléltek, valóban.

ubul2000 2011.11.29. 21:57:40

@Fedor: Ha esetleg gyurcsányi átlátható módon szerzett vagyonáról tájékoztatnál minket...

jjulie 2011.11.29. 22:01:48

@ubul2000:

mit nem tudsz ag yurcsány vagyonáról és a megszerzéséről?

ubul2000 2011.11.29. 22:08:25

@aszekelyek: a légifolyosókról nincs információm, de rajtunk kivűl, ugyanezen az útvonalon mindenki magadta.

szoja122 2011.11.29. 22:09:05

@ubul2000: Orbán vagyonát csak is kizárólag a politika karrierjének, befolyásának összeköttetéseinek köszönheti.

Közvetlenül semmit sem tett érte.

A hivatalos fizetéséből ekkor vagyonra nem telt volna mint amekkora a családjának van.

Apja a kőbányáit gondolom nem a pártitkári fizetéséből vette. Vagy igen?

ubul2000 2011.11.29. 22:18:58

@2llkedő: a szabadkőműves páholyoknak

ubul2000 2011.11.29. 22:22:03

@szoja122: azt hiszem rossul olvastad a kérdésemet. gyurcsányiról kérdeztem, nem orbánról

ssi 2011.11.29. 22:45:49

@jjulie:
- több jel szerint terv lehetett a magyar cégek (ismerősöké) erősítése ..
- CBA, Coop, CIG, OTP .. új bankok .. MOL .. takarékpénztárak ..
- Rába .. ma államosítás és a jövő? és a MAL?
- nemzetközi helyzet+piaci működés sajátosságai+magyar valóság közbeszólt
- magyar cégek/áruk pozíciójavítása jó, de elüldözzük-e a külföldit?
- gyerekei egyéni adottságait/akaratát/döntéseit figyelembe veszi O.V.?

2010 febr. Töröcskei bankot vett
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110921-interju-torocskei-istvannal-a-szechenyi-bank-tulajdonosaval.html

2010 márc. Demján bankot alapított
kp.hu/demjan-bankot-alapitott-magyarorszagon-granitbank-neven

messi-asz 2011.11.29. 22:50:17

a szigorú magyar jogszabályok... hihihihi... mint a TEK... :))))

akkor most miattunk fog kitörni a 3dik világháború??? vagy csak kikerült minket?

"Magyarország európai uniós jogszabályokra hivatkozva tiltotta ki a légtérből az iráni miniszter repülőjét, de közben az Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter útjába eső többi EU-tagállam megadta az engedélyt. A miniszter vasárnap egy olyan holland konferencián vett volna részt, ahol a vegyi fegyverek betiltásának szükségességéről tárgyaltak. Irán budapesti nagykövetségén az [origo]-nak azt mondták, hogy a repülőúthoz Törökország, Bulgária, Románia, Ausztria, Németország és Hollandia is megadta az engedélyt, egyedül Magyarország nem. Az AFP szintén arról számolt be, hogy ezek az országok megadták az engedélyt az irániaknak."

www.origo.hu/itthon/20111129-irani-kulugyminiszter-repulogepe-tevedesbol-tilthattak-ki-a-magyar-legterbol.html

messi-asz 2011.11.29. 22:52:53

sima szimpla magyar bürokrácia, benézték a listát...

és még mindig azt mondják hogy többi 26 EU ország MIND TÉVED, de mi nem

bariga 2011.11.29. 23:06:38

@szoja122: inkább valami székházból állítólag

ssi 2011.11.29. 23:10:01

- vki írta, hogy mintha nem is O.V. irányítana már, hanem Lázár
- vki más, hogy Lázárék leképezik a mai fidesz-stílust
- Lizarazu, hogy Lázárból tuti minisztert csinálnak még a ciklusban.
- Fedor, hogy "Lázárnak volt két jól körvonalazható balhéja (Audi S8-bérlés, "akinek nincs semmije, annyit is ér" és állami pénzből jaszkarizik" .. igaz, a mostani ciklus előtt is volt néhány "nem kellett volna"
- mirrmurrkandúr , hogy O.V. kihullásával (kihullajtásával?) egy beláthatatlan méretű politikai űr keletkezik, tény. arra viszont nem fogadnék, hogy ezt az űrt ne tudná valaki, legalább részlegesen betölteni, itt jöhet a képbe Lázár"
stb.

"Lázár János hangsúlyozta: a frakció felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a magyar egészségügyben a humánerőforrás és a munkavállalói gondok akuttá váltak ..

mondta Lázár János frakcióvezető a Magyar Rezidens Szövetség elnökével folytatott tárgyalás után kedden"
www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/lazar_meg_kell_kezdeni_az_egeszsegugyi_berek_rendezeset.159201.html

1. rezidensek először Szócska Miklóssal tárgyaltak, de nem vette őket elég komolyan
2. tüntetések, médiaszereplés az eü gondjairól
3. ezután kimondottan Lázárral akartak tárgyalni
4. cseheknél vészhelyzet .. 2 nap múlva 2ezer olvas felmond
5. Lázár: "frakció felhívja a kormány figyelmét arra, hogy .. gondok akuttá váltak .." mert eddig nem tudták?

ssi 2011.11.29. 23:18:40

@manyike: javítás 4. cseheknél vészhelyzet .. 2 nap múlva 2ezer orvos felmond

ökörpöröly 2011.11.30. 00:15:23

Orbánt is a CIA választotta ki Reykjavik után -1988-. Az USA, Németország, SZU megegyezett abban, hogy Magyarországon tesztelik az átmenetet. Ekkor választották ki azokat, akik majd az új "demokratikus" államrend vezetői lesznek. Az egyesség része volt az is, hogy a reformkommunisták átmenthetik hatalmukat egy részét, részt vehetnek a nemzeti vagyon felosztásából. Persze ekkor még Orbán nem a fő kiválasztott volt. Meliáék, akik az új "demokratikus politikusokat" képezték, a CIA-nek dolgoztak. Az USA politikai érdeke volt, hogy lehetőleg nyugatbarát politikusok jussanak a politikai hatalomhoz. Persze ott volt a SZU és kommunista elvbarátaik is, akik szintén tolták a saját embereiket.
Orbán a CIA utasítására és támogatásával kereste a helyét. Először balra mozdult el -emlékszünk, hogy Orbán nevezte először az MSZP-t igazi, európai szociáldemokrata pártnak-, de gyorsan észrevették, hogy a baloldalon nem tud pozíciót fogni. A liberális oldalon ott volt az SZDSZ, ami szintén kitűnő amerikai-izraeli kapcsolatokkal rendelkezett, emellett a a kommunista szülők révén a "baloldaltól" se voltak távol. A jobboldalon kellett pozíciót fogni. Orbán a CIA segítségével lett a jobboldal tejhatalmú ura. Józan eszű ember nem gondolhatja azt, hogy a konzervativizmus nagy ellensége, az ultraliberális Orbán Viktor véletlenül került oda. Miért adták volna át a jobboldaliak önszántukból a politikai hatalmat és a gazdasági háttértámogatást a legkisebb parlamenti párt ultraliberális vezetőjének? Elárulom, külső nyomásra. A CIA rábökött, majd hatalomra juttatta. Láttak fantáziát Orbánban. Tartottak az erősödő exkommunistáktól, de tartottak a radikalizálódó jobboldaltól is. Orbánt kakukktojásként rakták a konzervatív fészekbe. A jobboldaliaknak pedig be kellett hódolni a CIA által kinevezett új vezérnek. Orbán így átvehette az eredeti jobboldalt. Elég nevetséges volt már akkor is, ahogy behódoltak egy harmincas ficsúrnak, aki ráadásul a legnagyobb ellenségük volt. Ugye emlékszünk még a konzervativizmus elleni kirohanásaira, a trianoni emlékünnepség bojkottjára, amikor megtámadta Antallt, mert lélekben 16 millió magyar miniszterelnökének mondta magát, ahogy üvöltve követelte az egyházak állami támogatásának megvonását, stb.. Aztán a papok és a "jobboldaliak" meghajoltak a CIA előtt, aztán behódoltak az újonnan kinevezett vezérnek. A radikális parlamenti jobboldalt eltüntették. A MIÉP, a radikálisabb kisgazdák eltűntek a porondról. Egyetlen egy úr maradt a CIA kegyéből a jobboldalon, Orbán Viktor.
A probléma azzal volt, hogy félreismerték Orbánt. Orbán megrögzött hatalommániás, aki már orvosi eset. Nem ritkán fordult elő, hogy akit a CIA a hatalomra segített, az elég erősnek érzi magát, és szembefordul velük. Most is ez történik. A hataloméhes Orbán elég biztosnak érzi pozícióját ahhoz, hogy a Nyugat ellen forduljon, kiépítse saját beteg banánköztársaságát. De azt is tudja, hogy ez nem tetszik azoknak, akik hatalomra juttatták. A külső támadástól nem hiába fél. Őt is kívülről juttatták hatalomra. Pontosan tudja, hogy már megvannak a forgatókönyvek arra, ki üljön a helyére. Azt is pontosan tudja -hiszen ő is ugyanolyan jellemtelen, számító figura-, hogy sokan állnak készen a helyére, akár pártján belül is. A történelemben a bukottaknak kevés híve marad. Mindenki emlékszik arra, hogy kivégzése előtt pár héttel hogy őrjöngtek és hajbókoltak Ceausescunak. Ezt Orbán is tudja. A történelem ilyen dolog. Egyszerre retteg, egyszerre bízik magában. Elég skizofrén állapot lehet. Lázár és Rogán is jellemtelen figura -hiszen egy FIDESZ-szerű, autokratikus vállalkozási és tolvajlási pártban nem is lehet valaki tisztességes-, mindketten csak a saját pozíciójukat érzik. Azon se csodálkoznék, ha történelemben már annyiszor megtörtént módon ők vágnák le Orbán fejét, s ajánlanák fel az új győztesnek. Mindazonáltal nem hiszem, hogy Rogán és Lázár meghatározó szereplői lesznek a magyar politikai életnek. Túlságosan is ezer szállal kötődnek a vezérhez, túlságosan is sok az ellenlábasuk. Míg Hoth tábornok túlélte a Führert, egy Göring nem élhette túl. Együtt fognak bukni a vezérrel. Azt nem hiszem, hogy a FIDESZ-KDNP-t el akarja takarítani a CIA és a Nyugat, túlságosan is sok veszélyt rejt a Jobbik -melyet egyes források szerint erősen támogatnak az oroszok- a jobboldalon. Az azonban biztos, hogy erős szándék van a FIDESZ-KDNP orbántalanítására, legalábbis addig, ameddig nem sikerül egy új, erős, a "Nyugathoz hűséges" alakulatot kiépíteni a jobboldalon.
Ebben az egészben az a szörnyű, hogy a hatalmát védő Orbán, illetve a mellette álló orbánisták eltakarításának szörnyű költségeit a lakosság fogja viselni.
Orbán minden téren vesztésre áll, rántja magával az országot. Túlságosan kisstílű figura ő az igazán nagy játszmákhoz. Egyelőre úgy áll a mellvéden, mint Ceausescu. De lehetséges, hogy majd saját tábornokai fogják halálra ítélni a bukott roma Nérót is, mint a Kárpátok Géniuszát.
A probléma az, hogy a hadműveletek elsődleges áldozatai az ártatlan civilek lesznek. Minél előbb lesz egy puccs, annál nagyobb szenvedéstől menekül meg az ország.

ssi 2011.11.30. 00:16:21

"Lázár üzletemberek előtt is .. kormány napokon belül felülvizsgálja a növekedési előrejelzéseket és ha kell, "48 órán belül megteszi a szükséges intézkedéseket"
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111129-lazar-napokon-belul-kijelolik-az-imftargyalodelegaciot.html
lehet, hogy O.V. lelke csalódott és háttérben marad egy ideig .. emberből vagyunk

1 videó a mai parlamenti ülésről Lázárral is
atv.hu/cikk/20111129_torvenygyar_a_kossuth_teren_plazastop_uj_ugyeszsegi_torveny_es_atalakitott_birosagok

Kaufer Virág LMP: "magukra nagyon, nagyon csúnya jövő vár, sztrájkok, népszavazások és ki tudja még mik .. Vállalják a felelősséget"

December 1-jén lép hatályba az "életvitelszerű közterületen tartózkodást" 150.000 forinttal vagy akár 60 nap börtönnel büntető törvénymódosítás, ezért aznap az ország és a főváros több pontján bejelentett demonstrációként kint töltjük az éjszakát.

Liga .. Útlezárások december 2-án .. pedig a vasutasok kapnak pénzt
www.liganet.hu/

2011. dec. 3 ..demonstráció .. közszolgálati szakszervezetek valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Széchenyi téren..
www.rackevei-hirhatar.hu/hirek/demonstracio-a-kozszolgalat-vedelmeben

Matekból egyes - Tüntetés a kormány politikája ellen .. Milla
2011. december 3. · 14:00 - 17:00
joember.nolblog.hu/archives/2011/11/29/Matekbol_egyes__MILLA-tuntetes/

ssi 2011.11.30. 00:18:25

DK .. 4000 regisztrált támogatójuk van már
szegedma.hu/hir/szeged/2011/11/gyurcsany-partja-tagokat-toborzott-szegeden.html

Bod Péter Ákos .. 11 közgazdász között volt a héten O.V.-nél
"„A gazdasági szuverenitásért indított szabadságharc-megfogalmazásról eleve lesújtó volt a véleményem, hiszen Európa rég maga mögött hagyta a vesztfáliai állammodellt, "
mandiner.hu/cikk/20111129_volt_e_gazdasagi_szabadsagharc

szoja122 2011.11.30. 05:01:03

@manyike: "Bod Péter Ákos"
Kikre hallgatnak, ha már a saját k0zgazd'szaikra sem???
Orbán és Matolcsy zseni?
Akkor minek ez a felhajtás csinálják ketten.

szoja122 2011.11.30. 05:19:31

@ökörpöröly: Honnan veszed ezeket?

Nincs olyan család Magyarországon talán beleértve a tiedet, hogy ne lenne benne kommunista.

800 ezer párttag volt. Ezért teljesen irreleváns. Hogy kinek a rokonai között mennyi kommunista volt.

Miért lényeges, hogy jóban legyen Izraellel?
Ők a világ urai? Az a kis nemzet olyan kevés lakossággal a világot irányítja? Vagy annyi nemzeti kincse van -olaj, érc, stb. ?
Hát ha ezt tudják akkor igazuk lehet a cionistáknak, ők magasabb rendű faj mint a többi ember.

Nem veszed észre, hogy az ilyen dumával a többi -köztük a magyar- embereket becsülöd le?

Ideje lenne a számokon elgondolkoznia azoknak akik ilyen zöldségeket beszélnek. Hány zsidó lehet a 7 milliárd ember közül? Mintegy 15 millió -a kuruc.info szerint Izrael lakossága.7 645 000 ami között jócskán van arab....

Ez embergyűlölő és magyargyűlölő vélemény, mert gyakorlatilag -implicite- hülyének tünteti fel a többi embert.
Hogy a jobbnak nevezett oldal szavajárását használjam, amit amúgy utálok, mert leegyszerűsít.

szoja122 2011.11.30. 05:23:06

@ubul2000: "azt hiszem rossul olvastad a kérdésemet. gyurcsányiról kérdeztem, nem orbánról " Igen, tudom csak mellette megemlítettem őt is, hogy teljesebb legyen a kép.

szoja122 2011.11.30. 05:32:25

@ökörpöröly:

És persze 2000 éves keresztény uralom alatt kellett "világuralomra" szert tenniük, akkor amikor minden országban üldözték őket, a biblia félre értelmezése miatt.
A római Pilátus ítélte el Jézust, akinek a szavaztatása csak trükk volt. És maga Jézus és családja és a próféták is zsidók voltak...

2llkedő 2011.11.30. 05:53:49

@ubul2000: "a szabadkőműves páholyoknak"

Azok mellik színházban vannak?

ubul2000 2011.11.30. 07:04:33

@szoja122: "És maga Jézus ........ is zsidó"

Arámi (arameus) volt nem zsidó, arámi.

jjulie 2011.11.30. 07:18:26

@ubul2000:

jézus nem magyar volt?

2llkedő 2011.11.30. 07:23:20

@jjulie: A felmenői között voltak magyarok is. És büszke volt magyar származására.

szoja122 2011.11.30. 07:27:41

@ubul2000: Jézus zsidó volt. Addig nem merült föl ez a kérdés addig, míg az antiszemiták megpróbálták a bibliát kifacsarni. Anyja egyértelműen az volt magát annak tartotta, az ószövetségi próféták is annak jósolták, nyelve arámi volt.

Amúgy a lényegen mit sem változtat...

jjulie 2011.11.30. 07:30:13

@szoja122:

az ubul úgy hallotta, hogy a villamos nem hosszú, hanem sárga

lüke 2011.11.30. 07:34:22

@Hepci:
szerintem történész:)

lüke 2011.11.30. 07:38:08

jön,jön a karácsony,ne veszekedjetek:)
www.youtube.com/watch?v=twrrFJZBO50

ubul2000 2011.11.30. 07:39:14

@szoja122: Ja, csak a kérdésre - szokás szerint - nem válaszoltál.

ssi 2011.11.30. 07:44:20

@messi-asz:

vmi ilyesmi forgatókönyvre célozgatsz 1.5 éve?

"sajnos legalább ilyen fontos, hogy az összes lehetséges szereplőnél, aki mentőövet dobhatna vagy segíthetne nekünk, a jóindulat utolsó szikráit is elveszítettük, köszönhetően a Fidesz-kormány „Majd én megmutatom nektek!”-típusú politizálásának"
velemenyvezer.blog.hu/2011/11/30/ha_osszeomlik_europa_rajtunk_senki_nem_segit#more3423722

"Érdemes-e vállalni, hogy lassan már mindenütt szolganépnek nézik a magyart, mert eltűri, hogy az egyetlen kézből vezérelt politika erő azt tegye vele, amit akar. A szolganépség-minősítést át lehet-e és milyen áron fordítani nemzeti önérzetté és öntudattá?"
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=104365:magyarorszag-szemben-a-vilaggal&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

és O.V. szerepléseinek gyakoriságának, hevületének változásai mit jeleznének? a rendszer működik tovább, a munkamegosztás már régebben összeállt

jjulie 2011.11.30. 07:48:09

@ubul2000:

te meg arra,- szokásod szerint - hogy mit nem tudsz a gyurcsány vagyonáról, és a szerzésének módjáról?

namost a villamos hosszú, vagy sárga?

szoja122 2011.11.30. 07:49:49

@ubul2000: Jézus zsidó volt. Addig nem merült föl ez a kérdés addig, míg az antiszemiták megpróbálták a bibliát kifacsarni. Anyja egyértelműen az volt magát annak tartotta, az ószövetségi próféták is annak jósolták, nyelve arámi volt.

Ez nem válasz? Miért?

Ezek ugyanúgy tévhitek mint a magyarokat Attilával, hunokkal rokonságba hozni...

szoja122 2011.11.30. 07:51:09

@jjulie: Arra célzol, hogy másról beszélek?

ubul2000 2011.11.30. 07:57:22

@szoja122:
""azt hiszem rossul olvastad a kérdésemet. gyurcsányiról kérdeztem, nem orbánról " Igen, tudom csak mellette megemlítettem őt is, hogy teljesebb legyen a kép."

Erre gondoltam - többek között, ahol válasz helyett ügyesen másról kezdél el írni. Nem először, és gondolom nem utoljára.

(Javaslom próbálj sokrétűen tájékozódni a régmúltról, nemcsak népszabi, népszava szintjén. Gondolom akkor a finn-magyar rokonságot is készpénznek veszed. Pedig az valóban tévhit)

jjulie 2011.11.30. 07:58:34

@szoja122:

arra, ahogy az ubi keveri a szezont fakanállal

jjulie 2011.11.30. 08:00:28

@ubul2000:

jaja, valami godziher nevű nem zsidó hanem pesti is bizonygatta vala

szoja122 2011.11.30. 08:13:56

@ubul2000: 2011.11.30. 07:57:22

Ez viszont igaz, de az írásodban ez irritált, Gyurcsánytól írtam épp eleget és szerintem ugyanaz mint Orbán -mármint lényegileg-.

Egyik hazudik, a másik nem mond igazat, egyik mást csinál, mint amit 8 évig hirdetett, a másik pedig nem hajtja végre a választási ígéretét. Egyik végsőkig ragaszkodott a hatalomhoz, a másik nem mond le.

Egyszóval: egyik kutya a másik eb.

Néhány különbség azonban van:

1. Gyurcsánynak legalább volt egy rendkívül gyenge próbálkozása őszödön. Orbán viszont sohasem hazudott -mármint állítja önmagáról. Persze azt is mondta Lovasberényben hogy szavaira ne csak a tetteire figyeljenek. Ez viszont azt jelenti, hogy hazudik, hazudott és hazudni fog.

Gyurcsány vagyonának egy részét örökölte, másik részében picit dolgozott is érte, míg Orbán vagyonát teljes egészében a politikának köszönheti.

"finn-magyar rokonságot is készpénznek veszed."
Hát nagyobb igazság van mint a Hunokkal való rokonságnak, vagy a Szittya eredetnek...

szoja122 2011.11.30. 08:16:29

@jjulie: "arra, ahogy az ubi keveri a szezont fakanállal
" Igen, én erre aszt szoktam mondani hoplita stílusában, hogy keveri a szezont a fa@ommal....

ubul2000 2011.11.30. 08:21:14

@szoja122: Félreértés ne essék - nem Gyurcsányt és Orbánt akarom összehasonlítani, mindkettő megéri a pénzét.

Fedornak erre a bejegyzésére reagáltam, hogy ha részletezné.
"Ők nem politikusként lettek gazdagok, hanem a privátszférában"

Erre kezdtél el Orbánról beszélni.

szoja122 2011.11.30. 08:26:32

@ubul2000: "Ők nem politikusként lettek gazdagok, hanem a privátszférában"

Ez csak Gyurcsányra igaz, mint az fentebb írtam.

jjulie 2011.11.30. 08:31:20

@ubul2000:

mit nem ismersz a gyurcsány vagyonszerzésében ubi, hogy kérdezgeted?

a keszegezés emlékezetkiesést okoz?

szoja122 2011.11.30. 08:54:22

Orbánról és Gyurcsányról...

Ha TG stílusában elemezgetem, Orbánt és Gyurcsányt akkor azt kell, hogy mondjam, hogy Orbán sokkal jobb politikus mint Gyurcsány, szigorúan politológiai értelemben -mert a politikáját nagyon, nagyon elítélem- mert 20 évig első tudott maradni a pártjában.

Gyurcsány viszont sokkal jobb retorikailag -mutatja az emlékezetes TV vita. Sokkal érthetőbben és számomra sokkal szimpatikusabbakat mond. Orbán sokszor érthetetlen metaforákat és hasonlatokat és gyakran nettó hülyeségeket beszél, -többször olvasva azt-. Kormányzási gyakorlatuk mindkettőnek rendkívül rossz.

Azonban Gyurcsány mint politikus szinte nulla, mert úgy elmondani az őszödi beszédet ahogy megtette, az politikai harakiri volt. Tudván, hogy a 200 frakciótársa közül legalább 50 volt aki legszívesebben hátba szúrta volna.

Másrészt beszédjét nem ott, hanem a parlamentben majd a köz Tv-ben kellett volna kissé moderáltabb formában elmondania, kérvén a nép támogatását. Ez megőrizte volna hitelességének egy részét.

Másrészt amikor -legkésőbb 2006 végén- érezte, hogy elfogy körülötte a levegő lekellet volna mondania.

Ha megteszi, most mint pártja mint ő egészen más pozícióban lenne. De ő görcsösen ragaszkodott a hatalomhoz.

Egyedül Orbán és a Fidesz hozhatja vissza, ha így folytatja a kormányzást. Mivel a nép felejt és ahhoz fog csatlakozni aki legerőteljesebben és legjobb retorikával kritizálja őt. Persze, ha új párt alakul -jobbról, balról-, megfelelő politikusokkal, akkor más lehet a helyzet. De erre is van szerintem esély.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.30. 08:57:31

@ubul2000: Miért, van olyan részlet, amiről ne tudtok?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.30. 09:07:45

@szoja122: A kereszténység a zsidóság egyik kiszakadt vallási irányzata. Megreformált zsidó vallás szegről-végre. ELég furcsa, hogy egyes magukat kereszténynek tartó emberek antiszemiták. A kereszténység szellemiségével sem az antiszemitizmus nem fér össze. Még jobb, hogy a kereszténység szent könyvnek tartja az Ószövetséget, ennek ellenére a keresztények egy része antiszemita.
Érdekes, skizofrén tudatállapot. Még jobb, hogy a XXI. században az antiszemitizmus legalábbis Magyarországon összekapcsolódik egyfajta arab-imádattal. Mikozben az arab és keresztény világ kölcsönösen összeegyeztethetetlen. Kizárják egymást.

Tehát adott ma Magyarországon egy magát kereszténynek mondó, antiszemita és arabbarát szubkultúra. Ami azért elég perverz, mert önellentmondásos. De hát erre is van igény, úgy látszik elég széles körben.

Mondjuk nálam ez a szubkultúra nem keresztény. Semmi keresztényt nem látom az antiszemitizmusban, de főleg nem látom olyan országok lelkes támogatásában, ahol a kereszténységet keményen üldözik. Én nem hiszem hogy az ünnepelt Palesztinában a kereszténység akárcsak megtűrt lehetne.

2llkedő 2011.11.30. 09:18:41

@szoja122: "Másrészt beszédjét nem ott, hanem a parlamentben majd a köz Tv-ben kellett volna kissé moderáltabb formában elmondania, kérvén a nép támogatását."

A beszédjét éppen ott kellett előadni, mert annak a közönségnek szólt, nem pedig a népnek. És voltak benne "költői" túlzások éppen annak a célnak az elérése miatt, hogy a kis többségú képviselőcsoport végre ne egymás ellen legyen, hanem hogy közösen cselekedjenek.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.30. 09:23:08

Tegnap az ogy döntött, a férfiak számára minden előrehozott nyugdíj jogcímet eltöröl. Ezért hát az 1953-ban született férfiak pl. 60 éves helyett 63 évesen mehetnek nyugdíjba legkorábban.
Zseniális, úgy megemelték a nyugdíjkorhatárt, hogy észre sem vette a lakosság. De majd észreveszik. Biztosan örülni fognak :)

messi-asz 2011.11.30. 09:25:20

orbán a kormánynál, matolcsiné férje az anyósüléssen... lent a gödörben...

www.youtube.com/watch?v=Tj-PhphSfGA&feature=player_detailpage#t=41s

ssi 2011.11.30. 09:49:53

@szoja122:
1.
ha nőnének a bajok, tovább csökkenne a népszerűség .. hogyan alakulna a felelősségi sorrend? 1. Matolcsy .. és utána: O.V., kormány, frakció, közeli szakemberek, KDNP, ...? mikortól lenne több kibeszélés?
2.
ha elveszítené a Fidesz a kormányzás lehetőségét .. s napirendre kerülne náluk is az erkölcsi megtisztulás .. Lázárnak, Rogánnak milyen vezető szerepre lenne esélye?
3.
Gy.F. a személyisége miatt ennyire aktív most, vagy a baloldal mélypontja miatt?
4.
ha Mo nemzetközileg kirekesztett ország lesz O.V. függetlenségi harca miatt, amit nagyon sokan nyilvánosan támogattak itthon .. más dimenzióba/irányba helyezné-e a Jobbik ma éppen növekvő támogatását?

P.mester 2011.11.30. 10:16:59

@6.Lenin:

Nem világos, mit akarsz mondani.

ubul2000 2011.11.30. 10:46:02

@Fedor: ha igaz amit írsz, hogy vállalkozóként kezdve szedte össze a milliárdjait, akkor vszleg van, amiről nem tudok

mirrmurrkandúr 2011.11.30. 11:54:48

@Fedor: nézd, azért lásd be, hogy ez a beszólásod, miszerint a fentebb idecitált urak a versenyszférában szerezték a vagyonukat, igen-igen, kibaszottul magas labda volt...

Tehát, amikor azt mondják, hogy O.V. és a fideszes képviselők egy nagy része szinte csak a politikából szerezte a vagyonát, nagyon közel járnak az igazsághoz, de ezzel szembeállítani Ferit, meg Oszkót, meg Medgyessyt - egyszerűen nevetséges.
mondjuk vegyük példának Gyurcsányt: csak és kizárólag a politikában melózott, majd eszméletlen hátszéllel csinált néhány céget és fillérekért megvett milliárdos értékű állami ingatlanokat, cégeket (amely tranzakcióknak egy jó része effektíve bűncselekmény, csak azóta elévültek ugye...), majd ugyanezzel a politikai hátszéllel az elzabrált ingatlanok egy részét eladja rendes áron (tehát például a 100 Ft-ért vásárolt Szalay utcai menzát mondjuk 1,5 milliárdért), egy másik részét pedig visszabérelteti (!) az állammal.

Na, ez aztán a versenyszféra, és akkor még a többi kedvencedről nem mondtunk egy szót sem.
Lehet szidni Orbánékat, és a kormányzásukat, van miért! Csak ezt a példálózást alávaló, korrupt és többszörösen hiteltelen ballib disznókkal, könyörgöm, ne erőltessük...

graycivil 2011.11.30. 12:01:22

"Összeomlás: Magyarországnak nincs segítség

Magyarországot az összes európai ország közül az egyik legfelkészületlenebbül érné az esetleges kataklizma. A bankrendszerünket a végsőkig gyengítette a magyar kormány önsorsrontó politikája, devizatartalékunk az elmúlt időszakban ahelyett, hogy nőtt volna, csökkent, továbbá az államadósságunk egy tapodtat sem mozdult el a másfél évvel ezelőtti szintről."

velemenyvezer.blog.hu/2011/11/30/ha_osszeomlik_europa_rajtunk_senki_nem_segit

"Mindeközben a magyar kormány tönkretette a forint és a magyar államkötvénypiac egyetlen komolyan vehető hazai bástyáját, a magánnyugdíjpénztári rendszert is."

2llkedő 2011.11.30. 12:10:45

@mirrmurrkandúr:
"majd ugyanezzel a politikai hátszéllel az elzabrált ingatlanok egy részét eladja rendes áron (tehát például a 100 Ft-ért vásárolt Szalay utcai menzát mondjuk 1,5 milliárdért), egy másik részét pedig visszabérelteti (!) az állammal. "

Ugyan ez történt a rengeteg bérlakást megvásárlók egy részével is. Mondjuk nagyságrendben nem ugyan az, de elvben igen.

Azért megkérdezném, hogy Orbán papa miből vette a kőbányát?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.30. 12:17:33

@mirrmurrkandúr: A jobboldalinak tartott üzletemberek pont így szerezték a vagyonukat. Én úgy látom azon megy a vita, hogy melyik a nagyobb kurva, aki az Üllői úton ácsorog vagy az aki a Rákóczi úton.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.30. 12:19:04

@2llkedő: A Fidesz pont olyan sáros mint az MSZP. Yosip Toth, Kaya Ibrahim. Ők nem egy albán focicsapat cserejátékosai...

2llkedő 2011.11.30. 12:20:27

@ciceró: Pintér elvtárs? Széles elvtárs? No meg a Vegyépszer volt tulaja?

mirrmurrkandúr 2011.11.30. 12:31:32

@2llkedő: én nem mondtam, hogy Győző bácsi élete során összekuporgatott kis lóvéjából vett egy bányát magának. Nyilván sejthető honnan szerezte... csak én, ha szidom a szoclibeket, még véletlenül sem a feddhetetlen fideszes urakat állítom szembe velük... (bár, hogy Orbán Viktor apja privatizált magának egy bányát, az nem egyenlő azzal, mintha maga O.V. tette volna, ellenben Gyurcsány Ferenc maga követte el, amit elkövetett, a kettő nem ugyanaz)

Ettől függetlenül nagy gengszter mindkettő, kéretik nem példálózni egyikkel sem. Csak ennyit akartam mondani.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.11.30. 12:35:05

@2llkedő: Töröcskei elvtárs. Járai elvtárs.

2llkedő 2011.11.30. 12:45:44

@mirrmurrkandúr: Nézd! Ha Csányi elvtárs véletlenül elfiglalná a miniszterelnöki széket, én biztos nem azzal foglalkoznék, hogy honnan szedte össze a vagyonát.

Viszont az említett emberekkel kapcsolatban ha Vityenka a mindenki jól jér 16%-os adócsökkentés után azt mondta volna, hogy igen, én qrva jól jártam, ezért ezt a pluszt felajánlom xy alapítvány javára, akkor megemeltem volna a kalapom. Ha a parlament Lézer Jani javaslatára elfogadta volna, hogy ők nem részesülhetnének ebben a lehetőségben, akkor szintén, mert az tényleg arról szólt volna, hogy az embereknek, és nem maguknak akartak jót tenni.

mirrmurrkandúr 2011.11.30. 12:50:07

@2llkedő: ha most tényleg a Fidesz-kormány visszásságairól kívánsz tájékoztatni, kérlek, ne tedd, nem vagyok vak...

2llkedő 2011.11.30. 12:59:31

@mirrmurrkandúr: Nem akarlak tájékoztatni, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy nem egyoldalúan kell nézni a dolgokat.

Harmony12 2011.11.30. 14:09:23

@mirrmurrkandúr: @2llkedő:

Most, hogy mindenki megállapodhat abban, hogy egyik is gengszter meg másik is az, meg a Lázár is meg mindenki más is, mégis merre van az előre?

Mondjátok, a hatalommániás és a hatalmat további gazdagodásra felhasználó urak helyett mégis hol a pálya? Melyik párt és ki az a politikus az, aki tényleg egyszer végre az ország, a magyarok érdekeit nézi majd, és nem a saját kisstílű meg nagystílű motivációja, hanem valami magasabb rendű eszme mentén képes lenne kormányozni???? Hol vannak az ilyenek? Vannak? És magyar is van köztük????

És akkor most el kéne zavarni ezt a bandát is? Vagy az ország így-is úgy is csődbe megy? Én szeretnék egy szakértői kormányt. És egy elszámoltatást mindenkire kiterjedően. MDF-fel kezdve végig a teljes politikai palettán. Maradna bárki talpon? ;-)

2llkedő 2011.11.30. 14:15:13

@Harmony12: "És akkor most el kéne zavarni ezt a bandát is?"

2014-ig a fidesz kormányozhat. Majd akkor el lehet zavarni őket, feltéve, ha addig a hívek meg nem teszik.

"És egy elszámoltatást mindenkire kiterjedően. MDF-fel kezdve végig a teljes politikai palettán."

Ez eléggé nehékes lenne. Egyszerúbb lezérni a múltat, az egy veszteség, de nem lehet mit tenni, és másik irányba elindulni.

Az időt vissza nem lehet tekerni. A mílttal való állandó foglalkozás pedig egy felesleges, egyáltalán nem előremutató, energiaelnyelő dolog.

nyünyüge 2011.11.30. 14:35:38

Fellegi vezeti a magyar IMF tárgyalódelegációt, amelynek Pleschinger Gyula és Rogán Antal a tagjai.
(index)

Ezek szerint Matolcsy már nem az elnök embere, vagy az elnök és embere nem tárgyal az IMF-fel ?

messi-asz 2011.11.30. 14:45:46

meddig lesz elég az ötmilliárd? jaa és a vdsszsz gaskó qva rendes...

a repire csak alacsony vasutasokat hívtak meg... ez szép gesztus... SD nek

vastagbor.blog.hu/2011/11/30/a_nap_kepe_alairtak?

ubul2000 2011.11.30. 14:57:54

@nyünyüge: ez szerintem az imf degradálása

jó lenne azt is tudni kik vannak az imf delegácóban

ökörpöröly 2011.11.30. 15:16:17

@szoja122: Te egy műveletlen, ostoba emberke vagy, aki álomvilágban él. :) Amiket írtam, azt sokan tudják, pontosan tisztában van vele Török Gábor is. A történelem és a politika így működik, így is működött. Érdekszférák vannak, az érdekszféra vezetőit pedig bizonyos határok közt a nagyhatalmak választják ki. Nincs teljes demokrácia, nincs teljes függetlenség. Magyarország vazallusország.
A magyar átlagembert nem becsülöm le, nehéz is lenne!:) Ezek ténymegállapítások voltak.
Orbán fel akarja rúgni az írott és íratlan szabályokat, de nagyon kisfiú ő ehhez. Páran megtették ezt. Milosevic például. Nézz utána annak, hogy az egykor Jugoszlávia vezető népe, a szerbek hova süllyedtek. Most könyörgik vissza magukat térden állva, hamut szórva, hogy hadd legyenek vazallusok.
Előttünk is ez az út áll. Vagy beállunk szépen a sorban, a lehetőségekkel ügyesen játszva próbálunk élni, vagy tönkreteszik az országot. Aztán az éhezés, a nyomor rákényszeríti az országot, hogy pár koncért dobjuk oda a maradék vagyont, s beálljunk a legalacsonyabb szintű csicskások közé.
A roma Néró saját abszolutizmusáért vívott harc eleve reménytelen. Mintha egy pitiáner germán törzstöredék vezére köpné szembe a hatalma erejében lévő Rómát.
Itt ügyes és okos kompromisszumok kellenének, ahogy azt például az osztrákok játszották. A szabadságharc sikere végén Fehéroroszország vagy Észak-Korea áll. Lehet választani a magyarisztániaknak. :)

Harmony12 2011.11.30. 15:17:48

@ubul2000: Szerintem nem degradálás, hanem egy kifejezetten jó lépés, mert a Fellegi sokkal jobb viszonyt ápol velük meg általában a nemzetközi szférával. Másrészt bármi történjék, a Fellegi beáldozása kisebb áldozat mint a matolcsyé. :) Szerintem okos húzás, utálom ezt mondani, de az.

2llkedő 2011.11.30. 15:20:16

@ubul2000: Szerintem meg ez olyan meg nem támadási szerződés lesz, mint anno Németország és Szovjetunió között.

Harmony12 2011.11.30. 15:24:01

@2llkedő: Én nem annyira szeretném megvárni a 2014-et, mert addig tönkremegyünk, és hosszútávon jóvátehetetlen károkat okoznak.
Az elszámoltatás tekintetében igazad van, hogy minek már hátrafelé nézegetni, de ha már jelenleg is ezerrel dolgozik a budai meg csapata, akkor az bizony úgy lenne szép, ha minden oldal prominens képviselői ott ülnének, és nem politikai alapon dolgoznának, hanem szakmai és etikai alapon, mint amúgy kultúrhelyeken. Tudom hogy ez naivitás, de azért én ezt szeretném. ;-)

ubul2000 2011.11.30. 15:24:42

@2llkedő: arra gondolsz, hogy emelkedett hangulatban, ünnepélyesen aláírnak valamit, és közben mind a kettő készül a másik ellen?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 15:27:33

@lüke: a kettő nem zárja ki egymást.
Tőlem lehet pedofilatelista is, a lényeg, hogy 1 f@szkalap.

szoja122 2011.11.30. 15:36:55

@manyike:

1. Orbán Viktor mindent megtesz annak érdekében, hogy magáról elterelje a figyelmet. De mivel még mindig annyira ragaszkodik a jobbkezéhez -már ez az elnevezés is tükrözi- nem fogja megúszni a nagyfokú népszerűség csökkenést Matolcsy leváltásának legkésőbb az IMF-el való megegyezéskor meg kell történnie. Az jövő év február környékére várható. De ezt terhelni fogja az első fizetések, amelyeket nagymértékben csökkenek, nem beszélve a vásárló értékükről. Így azt jósolom, hogy a népszerűsége a felére fog esni, a mostaninak, kb április-májusig. Ilyen körülmények között a frakciófegyelem lényegesen lazulni fog. Ez azért is mert a képviselőinek jó része polgármester, akiknek nincs esélyük a következő csökkent létszámú parlamentbe bejutni. Csak a polgármesteri újraválasztásban bízhatnak. Ezért kénytelenek lesznek egyre nagyobb távolságot tartani a Fidesz politikájától.

2. Ha a népszerűségük csökken, akkor akár Orbánt is megpróbálhatják leváltani, különösen, ha politikája nem szolgálja a háttér milliárdosaikat akik most támogatják őt. De Orbán nélkül akár szétszakadhat a Fidesz, mert egyrészt nagyon sok egyforma erejű önjáró, önfejű politikusaik vannak, akit csak Orbán tud fegyelmezni (Lázár, Kósa, Rogán, Kövér stb.). Másrészt kívülről a hívek jó része Orbán miatt támogatja a Fideszt, Ő pártjának az ikonja, nélküle hamar kiábrándulnának a Fideszből és a függetlenek közé, vagy a jobbikhoz csatlakoznának. Ez akár a jobbik népszerűségének megduplázásához is vezetne.

3. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy Gyurcsány személyisége ilyen -nem tud a háttérbe meghúzódni-, pedig ha a pár évig csendben maradt volna, különösen ha időben is lemond, akkor most Ő lehetne a „császár” a Fidesz ellenzékének vezére.

4. Mindenféleképp, mert a külföld nagy nyomást gyakorol Orbánra az a jobbik megfékezésére. Ennek hiányában és a Fideszből való kiábrándultság miatt a Jobbik népszerűsége nőni fog. A kérdés szerintem nem ez, hanem az, hogy meddig? Én max. 20%-ot jósolok, ami kb. duplája annak ami most van.

2llkedő 2011.11.30. 15:37:34

@ubul2000: Vagy legalább is az egyik nem igen akarja betartani a megállapodást.

2llkedő 2011.11.30. 15:38:50

@Harmony12: "Én nem annyira szeretném megvárni a 2014-et, mert addig tönkremegyünk, és hosszútávon jóvátehetetlen károkat okoznak."

Sajna az kell, hogy az Istenhívőknek kinyíljon a szemük.

ökörpöröly 2011.11.30. 15:59:30

@Hepci: Mi van Hepci Úr! A bézs színű téli nadrágja átvészelte a molyok támadását? A társaságunk még mindig jókat röhög az Önön, s igénytelen ruhadarabján! A "bézs színű téli nadrág" ma már fogalom! Az ocsmány, undorító, sitnyik dolgokra elég csak annyit mondani:"ez még Hepci bézs színű téli nadrágját is üti". :)

Harmony12 2011.11.30. 16:00:29

@2llkedő: Nem fog. Inkább még a fejüket is bedugják a homokba. Szimpla kognitív disszonancia, oldása a ragaszkodás a végletekig ahhoz a baromsághoz, hogy ov a király.

szoja122 2011.11.30. 16:04:48

@ökörpöröly: „Te egy műveletlen, ostoba emberke vagy, ” A minősítéssel nem mondsz semmit. Legfeljebb magadat minősíted.

Te egészen másra próbálsz reagálni mint amiről írtam neked, vagy nem tudsz olvasni, vagy nem érted amit írtam, vagy csúsztatsz. Vagy mind a három.

Én a kommunistázásról, és Izrael befolyásáról írtam.

Érdekszférák vannak, az érdekszféra vezetőit pedig bizonyos határok közt a nagyhatalmak nyomást gyakorolnak a kiválasztásukra. Ezt inkább a politika és kevésbé a CIA intézi. CIA a kritikus övezetekben fejt ki hatást elsősorban (közel és távol kelet).

Rendszerváltozás idején valószínűleg nálunk is erősebben tevékenykedett. Ma sokkal kevésbé teszi. Különösen nem Izrael.

„Nincs teljes demokrácia, nincs teljes függetlenség ” Ezt elfogadom régebben én is írtam.

A magyarokat pedig lebecsülöd, ha túlhangsúlyozod egy törpe minoritás súlyát. Nem ismétlem olvasd el amit írtam.

Izrael örül, ha elboldogulna az arabokkal. Ha akkora befolyása lenne mint sejteted akkor nem lenne közel keleti kérdés. Izrael uralná az olajmezőket és féken tartaná az arabokat. De nincs így.

Ugyanez érvényes Magyarországra. Ha itt a zsidóknak oly nagy befolyása lenne, nem lenne pl antiszemitizmus, nem lenne ilyen erős a jobbik, mert pl. Orbán Viktor végre lekenné nekik a rég beígért két pofont.

ökörpöröly 2011.11.30. 16:31:01

@szoja122: A CIA-vel kapcsolatban tévedsz. Nem elsősorban James Bondok alkotják, hanem elemzők, szakértők. Nem csak a kritikus övezetekben dolgozik, hanem mindenhol. Még a szövetséges országokban is. Magyarországnak kiemelten fontos szerepe volt 1988-ban, hiszen itt próbálták ki először az átmenetet.

A magyar szerintem Európa egyik legolcsóbb, legócskább és legjellemtelenebb nemzete. Sokkal szívesebben lennék dán, skót vagy német, de akár szlovén vagy horvát is.

A zsidóságról folyó vita túl hosszú lenne.

Szerinted kinek volt az érdeke, hogy kapjon pár millió zsidráknak elrabolják egy másik nemzet hazáját, miközben több százmillió ellenséget szereznek a nagyhatalmak egy stratégiailag és gazdaságilag kiemelten fontos téréségben?
A baszkoknak, a Kelet-Timoriaknak, a kurdoknak miért nem jár haza? Ez hosszú dolog. Én azt vallom, csak a halott zsidó a jó zsidó.

szoja122 2011.11.30. 16:34:37

@ökörpöröly:

"A liberális oldalon ott volt az SZDSZ, ami szintén kitűnő amerikai-izraeli kapcsolatokkal rendelkezett, emellett a a kommunista szülők révén a "baloldaltól" se voltak távol."

Miért lényeges az izraeli kapcsolat és a kommunista szülök??

ubul2000 2011.11.30. 16:46:17

@szoja122:
"Ha itt a zsidóknak oly nagy befolyása lenne, nem lenne pl antiszemitizmus,"

Érdekes logikád van. Antiszemitizmus azért van, mert nagy a zsidók befolyása. Ha nem lenne, nem lenne antiszemitizmus sem.

szoja122 2011.11.30. 16:49:06

@ökörpöröly: "Én azt vallom, csak a halott zsidó a jó zsidó. "
Ezt komolyan gondolod, vagy csak egy kis barokkos túlzás?

Mert ha igen akkor hülye vagy mégpedig nagyon.

A nácik több mint 10 millió zsidót gyilkoltak meg. Ekkora, ilyen mértékű ilyen rövid idő alatti tömeges kivégzés egy népcsoport ellen nem volt máshol a világon.

"elrabolják egy másik nemzet hazáját"
Ki rabolta el mit? Te beszélsz történelemről?

1947-ben az ENSZ határozatában mondta ki a palesztinai brit mandátum felszámolását, a területnek zsidó és arab részre való felosztását.

ulrike (törölt) 2011.11.30. 16:51:26

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111130-matolcsy-nincs-benne-az-imfes-targyalodelegacioban.html
"Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a magyar delegációt, amelyik tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), közölte a kormányszóvivő. A küldöttségnek tagja még Pleschinger Gyula, aki pár hete lett a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős államtitkára, a harmadik tag Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke.
[......], az IMF-fel a szokások szerint a költségvetésért felelős miniszter (ezesetben Matolcsy) és a jegybank elnöke tárgyal, ők vezetik a magyar fél küldöttségét[..]."
Egyik opció: mire az IMF ideér ez a probléma már nem áll fenn mert A rogán átveszi Matolcsy helyét?

2llkedő 2011.11.30. 16:51:53

@Harmony12: "Szimpla kognitív disszonancia, oldása a ragaszkodás a végletekig ahhoz a baromsághoz, hogy ov a király."

Ismered a székely viccet a gerendáról meg a fogpiszkálóról?

Nos ha el nem b@ssza Viktor, egy támogatója sem marad. És akkor jönnek a walesi bárdok.

ubul2000 2011.11.30. 16:57:35

@szoja122: "A nácik több mint 10 millió zsidót gyilkoltak meg"
Na a túlzó 6 millió is megnőtt már?

"Ki rabolta el mit? Te beszélsz történelemről?"

Már meg is adtad a választ:

"1947-ben az ENSZ határozatában mondta ki a palesztinai brit mandátum felszámolását, a területnek zsidó és arab részre való felosztását."

ubul2000 2011.11.30. 17:00:07

@szoja122: Mellesleg, ha az ensz jószándékkal mondta ezt ki, miért nem szerez érvényt a határozat végrehajtásának, miért nem biztosítja automatikusan azt az államiságot Palesztinának, amit Izraelnek biztosít.

szoja122 2011.11.30. 17:01:04

@ubul2000: "nagy a zsidók befolyása."
Számarányukhoz képest nem nagyobb a befolyásuk, mint a nem zsidó származásúaknak.

2llkedő 2011.11.30. 17:01:04

@ökörpöröly: "A magyar szerintem Európa egyik legolcsóbb, legócskább és legjellemtelenebb nemzete. Sokkal szívesebben lennék dán, skót vagy német, de akár szlovén vagy horvát is. "

A lakásban is az előszoba a legócskább, leg koszosabb. Sokkal jobb a hálószobának, a nappalinak, vagy a konyhának, mert azon nem járkálnak keresztül. Az előszobának általában nincs "gazdája".

ubul2000 2011.11.30. 17:01:36

@ulrike: és Simor helyét ki veszi át?

szoja122 2011.11.30. 17:02:48

@ubul2000: Abban igazad van, hogy Palesztinának is járna állam, de velük nem igazán lehet tárgyalni, mert Izrael -és a kereszténység- megsemmisítésére törekszenek.

szoja122 2011.11.30. 17:07:37

@ökörpöröly:

Egyik helyen ezt írod -2011.11.30. 15:16:17-:
"A magyar átlagembert nem becsülöm le, nehéz is lenne!:)"

A másikon -2011.11.30. 16:31:01-:
"A magyar szerintem Európa egyik legolcsóbb, legócskább és legjellemtelenebb nemzete. Sokkal szívesebben lennék dán, skót vagy német, de akár szlovén vagy horvát is. "

Most melyik az igaz???

ubul2000 2011.11.30. 17:11:53

@szoja122: Ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy Palesztina államisága veszélyeztetné Izrael (pláne Európát). Persze azt tudni kell, hogy a palesztinok fel vannak szerelve a legmodernebb hátultöltős puskával, az izraeliek meg azokkal a szar elavult atomfegyverekkel. Tényleg, érthető az aggodalom :)))

(Csak halkan jegyzem meg, megint kitértél egy kérdés elől: miért nem szerez érvényt az ensz, saját határozatának batartására?)

ulrike (törölt) 2011.11.30. 17:18:27

@ubul2000: Egy, nem az MNB vált hiteltelenné; kettő, az MNB nem kormányzati testület.

Harmony12 2011.11.30. 17:27:41

@2llkedő: Jöhetnének a bárdok.:)

2llkedő 2011.11.30. 17:32:51

@Harmony12: Majd jőni fog, ha jőni kell...

Harmony12 2011.11.30. 17:34:49

@ökörpöröly: "A magyar szerintem Európa egyik legolcsóbb, legócskább és legjellemtelenebb nemzete. Sokkal szívesebben lennék dán, skót vagy német, de akár szlovén vagy horvát is. "

Figyelj, biztos van ebben igazság, de a nyelvezetedből ítélve Te is magyarnak születtél. És annál nagyobb ócskaság és jellemtelenség nincs, mint hogy valaki ilyeneket mond a saját népéről...Te lettél az élő példa, bocs, személyeskedés nélkül...

Olyan karmát szedtél össze, hogy a következő öt életedben tutkó ismét magyarnak születsz, semmiképp nem dánnak. :) De ha ebben nem hiszel, akkor ebben az egy életedben kellene méltó módon gazdálkodni ezzel az adottsággal. ;-)

Szimba 2011.11.30. 18:08:08

Kedves Török Gábor! Megpróbálom nagyon tömören összegezni a cikk tartalmát: Rogán és Lázár oly magasra jutottak, hogy még az elnök emberei, de ha lehetőséghez jutnak, akkor önállósíthatják magukat.

A véleményem az, hogy NEM fognak lehetőséghez jutni.

szoja122 2011.11.30. 18:19:03

@ubul2000: Amerikában nyugat Európában a jobb oldal -és szélső jobb különösen- egészen másként gondolkozik az arabokkal kapcsolatban mint az itteni szélső jobb.

Halkan jegyzem meg te te megint értetlenkedsz, válaszoltam: A Hamász a palesztinok legbefolyásosabb képviselője nem ismeri el Izrael és a nyíltan megsemmisítésére törekszik. Másrészt Dzsihádot hirdet az al-Káida és sor más terror szervezettel együtt a zsidó-keresztény világ ellen. Ezért.

De biztos Izrael akadályozza, meg mert Izrael az egész világot a zsebében tartja... (egy kicsi barokkos túlzással) gondolod.

Hogy gondolhat ép ésszel valaki ilyet????

nyünyüge 2011.11.30. 18:31:39

off - képajánló

Tájkép csata után (a politikusok homokozójában)

www.portfolio.hu/img/upload/titleimages240/J/jatekok110622.jpg

(forrás: portfolio)

ubul2000 2011.11.30. 18:32:27

@szoja122:
Az első, alapvető dolog: ne próbáld összemosni a keresztény és a zsidó világot.

1. Azt mondod a Hamasz nem ismeri el Izraelt, miért izrael elismeri Palesztínát?
2. Miért nem takarodik izrael a határain belülre, miért nem hagyja el Jeruzsálemet - az ENSz döntésének megfelelően?

szoja122 2011.11.30. 18:33:19

"A KDNP-s Michl József módosítaná a köznevelési törvény testi fenyítésről szóló passzusát, kihúzná az ezt tiltó egyik mondatot. A Hír24 erről kérdezte a képviselőt"

hvg.hu/itthon/20111130_michl_testi_fenyites

Igaza van, fenyítés az használ, különösen a 21. században. :(((

Aki visszabeszél föl kell pofozni, de lehet hogy inkább a képviselőt??? :)))

nyünyüge 2011.11.30. 18:38:58

@szoja122:
a dolog durvább, mert ez a mondat fölösleges a Kdnp szerint:

„A gyermek, a tanuló, személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben kell tartani, és védelmet kell számára biztosítani fizikai és lelki erőszakkal szemben."

szoja122 2011.11.30. 18:39:01

@ubul2000: "keresztény és a zsidó " akkor Te NEM VAGY KERESZTÉNY.

A kereszténység az ószövetséget elismeri. Nem tudtad?

Végül is ha belegondolok az Jeruzsálemhez a keresztényvilágnak semmi köze. :(((

Ha azt hiszed hogy oda keresztény be tehetné élve a lábát, ha a Hamasz uralná, akkor nem ezen a földön élsz.

De olvass nyugati erősen jobb oldali honlapokat az arabokról. Nagyon meg fogsz lepődni.

szoja122 2011.11.30. 18:44:00

@nyünyüge: Igen, mert a bibliában már Jézus is szidja a gyerekeket különösen a hegyi beszédben. :(((

És van képük kereszténynek vallani magukat.

Mi a gyerek állat?????????????? :((((((

De nem Ők az igazi felelősük, hanem az a Fidesz-KDNP hívők akit csak a vak hit vezérel!!!
Nélkülük ezt nem mernék megtenni...

szoja122 2011.11.30. 18:45:38

@nyünyüge: Ha ezt megteszik akkor nyílt utat engednek a szadista állatoknak és a pedofil őrülteknek.

nyünyüge 2011.11.30. 18:58:29

@szoja122:
Az lesz a magyarázat, hogy a bántalmazást amúgy is tiltja a törvény.
--
Ennél még szebb, hogy a "költségvetés ne költsön abortuszra". Legközelebb majd jönnek, hogy ne költsön fogamzásgátlóra se. Hogy lesz-e ettől több ép, boldog gyerek? Szerintem nemigen.

szoja122 2011.11.30. 18:58:40

"Egy nyomdahiba miatt mától hatályba lépett volna a változások egy része. A Magyar Közlöny szerint van lehetőség a probléma orvoslására."

www.hir24.hu/gazdasag/2011/11/30/adoemeles-matol/~~fokusz

A roham munka átka.

messi-asz 2011.11.30. 19:01:40

@szoja122: nem a gyors munka... hanem a HOZZÁNEMÉRTÉS az nagyon "hátrányos"....

szoja122 2011.11.30. 19:04:30

@nyünyüge: Teljesen agyament ötleteik vannak. Ennél csak az a rosszabb, hogy egy részük meg is valósul...:(((((((

messi-asz 2011.11.30. 19:12:59

@szoja122: a f@szt megy... majd együtt a zorbánnal... audi után kötik...

szerencsétlen pojácák... má elkezdtem őket SAJNÁLNI... nagyon balf@szok

jjulie 2011.11.30. 19:15:33

@ubul2000:

ez mi ubi, felteszel kérdéseket amira tudod a válaszokat, pont úgy ahogy a megkérdezett is?

mi ez?

csak nem annak a kultúrának egy szeletkéje, amelynek képviselői fekete ruhában, bakancsban, árpádsávos zászlók alatt masíroznak, és azt modják, hogy akik a nyilas időkre emlékeztetőnek gondolja ezt, az nagyon félre érti a dolgot?

mit gondolsz történik veled valami új?

"A luegeri zsenialitás megtalálta - tudatosan-e vagy ösztönszerûen: mindegy. Megtalálta abban, amit én a hulladékok hasznosítása politikájának neveznék. Minden társadalomnak vannak hulladékai, amiket kiszorít magából s nem használ fel, holott minden, ami van, anyag vagy erõ - tehát érték. A liberális osztrák s kivált a bécsi társadalom az úgynevezett kisembert szorította ki magából. A kiskocsmárost, a fiákerost, a kisboltost, a kisiparost. Nem valami finom anyag, nem is túlságosan intellektuális. Egyfelõl gyûlöli az urat, másfelõl kiszolgálja, a pénzt tiszteli, a zsidót utálja, hol káromkodik, hol papos - igen kezdetleges, de egyben igen összetett matéria, melyet kezdetlegesen ocsmány, de egyben igen ravaszul összeszerkesztett módon lehet csak hasznosítani. Azonban: lehet."

tudod hova vezetett a luegeri zsenialitás, ubi?

és érzel ettől katarzist, ubi?

szoja122 2011.11.30. 19:27:06

@messi-asz: "SAJNÁLNI" Látom igazi messi-asz vagy. :)))

messi-asz 2011.11.30. 19:30:18

@szoja122: tudod elég nagy súlyú emberek... és az a vékony kötél... nagyon fogja őket szorítani... sz@r érzés nem lennék a helyükben... de mindenki a saját szerencséje kovácsa... aki bűnöző életmódra agya a fejét az úgy is végzi... sajnálom sajnálom... de tényleg... pedig ember is lehetett volna belőlük elveszett lekek... de mindig van remény hogy megtérnek az elveszett bárányok (vö: bi(r)kák)

ulrike (törölt) 2011.11.30. 19:31:05

@szoja122: Ez akkor olyan kínais nyersanyag lesz akkor, jobb egy darabig nem enni lecsót.

jjulie 2011.11.30. 19:31:16

@mirrmurrkandúr:

cicus, te nagyon bennfentes információkkal rendelkezel, miszerint korrekt információid vannak az orbán apa-fiu üzletelési stróman-kijáró szereposztásró és ugyanígy pontosan tudod, hogy mi volt a szereposztás a gyurcsány apró piroska viszonylatban

ugye pontosak a bennfentes infóid, és semmi sem a szijjártótól származik, és előítéletből meg fideszdrukkerségből?

és a te selmecen felkoncolt ükapád sem szerzett semmit a politikai kapcsolatai révén, ugye erről is vannak bennfentes infóid?

ssi 2011.11.30. 19:45:25

@ulrike: szerencsére lecsengett már a lecsószezon ..
O.V. pl. megvédte 1 helyzetből, amin csak veszíteni lehet, mások is használódjanak
hvg.hu/itthon/20111130_matolcsy_imf_fellegi
amiről nem beszélnek, miért is akarjuk tudni? majd vmi önálló státuszt kap

@szoja122: egy nagyon-nagyon érdekes írás :))
elméleti rész: "kapitalizmus korszaki: szabad verseny, a monopolkapitalizmus, az imperializmus és sok egyéb után most a globalizáció korszakát éljük, s lehet, hogy épp vmi újba váltunk"

Jobbikról:
"Jobbik fajelmélete nem a felsőbbrendű fehér, vagy árja rassz diadalútjáról szól .. rasszizmusa valójában nem más, mint egy rasszista mezbe öltözött, végtelenül leegyszerűsített globalizációkritika. De azért globalizációkritika. S ezért kedvelem a Jobbikot. A kritikus hangért, a jobbító szándékért, a globalizáció rettenetes hatásainak felismeréséért...

tragédiája pedig abban áll, hogy .. világgal szemben azt képviseli, ami hazai... újdonság helyett a hagyományra helyezi a hangsúlyt .. mindarra, ami a globalizációt megelőzően történt, vagy történhetett volna. .. programja az idealizált kádári Magyarország megvalósítását ígéri.. ökoszociális nemzetgazdaság .. Bizonyos értelemben igazuk van .. olyan összefüggésekben kell gondolkodnunk, amit az emberek elfogadnak, amiben képesek elhelyezni magukat, amiben élni, létezni tudnak. szerintük még akkor is, ha ezt a rendszert csak megszépíti az emlékezet ..

mit fog tenni a Jobbik, ha egyszer hatalomra jut, azt ma még nehéz megítélni. Hiszen mindaz, amit képvisel, egyelőre csak fikció és tagadás .. felismert konfliktus, a globális és lokális világ ilyesfajta szembeállítása eleve hibás .. nem látja és faji, lokális előítéletei miatt nem is tudja észrevenni, azokat a globális csoportokat, mozgalmakat, műhelyeket, amelyek valódi válaszokat adnak valós problémákra .. együttműködni is képtelen a globalizáció ellen fellépőkkel is, sőt akár javaslataikat átvenni se"
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2011/11/25/bejegyzes_url_cime_863#more3411005

ssi 2011.11.30. 19:46:35

@ciceró: Oszkó-blog: "olykor a hallgatás is beszédes tud lenni."
fn.hir24.hu/itthon/2011/11/29/osszeult-navracsics-es-bajnai/

@nyünyüge:
5mrd vasútasoknak, sztrájk törölve, váratlan 3mrd eünek, ők nem is sztrájkolhatnak
vastagbor.blog.hu/2011/11/30/a_nap_kepe_alairtak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_30&utm_campaign=index
"Mo 10,5 ezer kórházi orvosból 2500 felmondási papírja letétben jan. 1-ig"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=496482
- jan. 2. festmények, jogtörténeti relikviák, O.V-beszéd, Opera: gyönyörű koncert"
mandiner.hu/cikk/20111130_kerenyi_imre_nem_vagyok_gyula_papa

nyünyüge 2011.11.30. 19:46:37

Harccal az államadósság ellen:

"...Van olyan magyar devizahiteles, akinek 9 nagyobb értékű ingatlanja és ehhez 9 devizahitele volt, a dúsgazdag vállalkozó már végtörlesztett, a végtörlesztésén 120 millió forintot nyert, a bankrendszer pedig ennyit bukott a félmilliárd forint feletti hitelállományon."

www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/milliardos-taslik-fejenkent-12-forint-ha-illegalis-a-vegtorlesztes-363491

messi-asz 2011.11.30. 19:52:42

@manyike: @nyünyüge: Ti mindig 1cerre jöttök... férj és feleség avygtok, vagy 1személy? vagy szentháromság?

messi-asz 2011.11.30. 19:55:27

@nyünyüge:

"Egyébként meg örüljünk, hogy pártunk és kormányunk tagjai (+családtagjaik és üzletfeleik) végre megszabadultak az életüket beárnyékoló kapitalista mételytől (CHF hitel) és végre a kommunizmus, izé... ööööö... a jövő építésére fordíthatják figyelmüket."

ssi 2011.11.30. 19:59:09

@messi-asz: ártatlanok .. és áldozatok vagyunk .. még mindig vagy megint?

Ventura Blvd 2011.11.30. 20:02:32

- Na, előrehozott választások lesznek - mondta az édes a Hiradó után.
- Honnét veszed? - kérdeztem tőle meglepődve, mert azt hittem, a családban én vagyok a politológus.
- Mert már osztogat - mondta Gaskóra és Orbánra bökve.

---------------------------------------

És, ha ez igaz - szerinted? -, akkor az osztogatós, a válság tüzére is 420 forintos olajat öntő populizmus folytatódik. Hogy most nem vörös, hanem narancs a színe, nem lényeges. Ha zöld (vagy inkább "ződ") esetleg fekete volna, akkor is a semmiből osztogatós világ folytatódnék.

Nincs felelős polgári párt a honban.

nyünyüge 2011.11.30. 20:02:39

@nyünyüge:
ezek itten (Navra, Schmidt M. és Bajnai) békülgetnek, közben szegény OV egyedül vívja harcát az őt személyesen megtámadó globális finánctőke meg a múlt árnyai ellen.

@messi-asz:
esetleg az időbeosztásunk hasonló - vagy az túl egyszerű magyarázat volna :)?

ulrike (törölt) 2011.11.30. 20:12:49

@manyike: Kerényi: ".., nem vagyok Gyula pápa..."
Most akkor őszentsége lélegezhet csak fel, vagy mi is?
A művészek meg kezdhetnek aggódni, mert Gyula pápa, mint megrendelő fizetett rendesen.

jjulie 2011.11.30. 20:15:15

a vörösiszapos adományokat ellopta az orbánykormány?

hallod ezt @mirrmurrkandúr: ?

2 milliárd lett összeadva, és egy fillér sem jutott el a károsultakhoz, elszámolás nincs

orbánia, te csodás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 20:18:28

@szoja122: tökmindegy, hogy ökör dán, skót, vagy bantu, ő bármilyen népcsoportban csak 1 f@szkalap.

aszekelyek 2011.11.30. 20:20:17

@szoja122: Az oroszok ugyan kivonultak , ám akiket ők a hatalomba tettek, erőből, azok nem mentek sehova. Csak ezért érdekes, másért nem.

ulrike (törölt) 2011.11.30. 20:21:34

@manyike: fn.hir24.hu/itthon/2011/11/29/osszeult-navracsics-es-bajnai/
idézet innen:"Navracsics Tibor elmeséli, hogy édesapja egy új lábbeli miatt maradt le a forradalomról,.."
Jaj, ha a fia is kihagyta volna! Vagy nem a mostaniról beszélnek?

jjulie 2011.11.30. 20:26:22

@aszekelyek:

tegnap este már megírtad az értelmetlenbeszédeidet, nem vagy elégedett, és ma megpróbálod felülmúlni őket?

ulrike (törölt) 2011.11.30. 20:30:54

@manyike: Kár, hogy lecsengett, mármint a lecsó szezon.
MGY: látható, a megmagyarázhatatlant a legnehezebb még mindig megmagyarázni, pedig gyakorolják már egy ideje.

aszekelyek 2011.11.30. 20:37:32

@szoja122: Az. szerinted jelenti csupán azt, amit Lovasberényben Orbán mondott. Az a te önkényes értelmezésed, szikrányi jóindulat nélkülözésével. Mielőtt a DK -t véglegesen leszakította magának gyurcsány az mszp maradékról, azelőtt itt kaptam mindent, hideget meleget, hogy csak én foglalkozom már vele, nincs is, kihalt, elmászott, kertészkedik és nem akar visszajönni. Azt láthatjuk, mennyire nem. Aki hazudik, pld folyamatosan , az ő. Őszödön azt hazudta, hogy ha egyszer neki azt mondják, feri, ment te a ..., akkor elmegy és többé nem háborgatja őket, írja a ...jó könyveit a franctudja miről. ehelyett? Itt liheg és mérik és kapaszkodik vissza. Kidobtuk az ajtón, visszamászik az ablakon.

@jjulie: A házakat is te fizetted zsülikém, amikbe beköltöztek, mi? Berendezést, mindent. Számoljon el veled az Örökkévaló. Rá hagyom.- Nem késik, nem siet, mindenkinek megfizet. Egyébként ki mondja ezt? Akiket új házhoz segítettek, vagy az olyan hazug vén füttyök , mint te, politikai okból ?

jjulie 2011.11.30. 20:46:27

@aszekelyek:

jó válasz, élég értelmetlen, a szijjártóakadémiai fideszpicsaszájú diplomádnak megfelelő

aszekelyek 2011.11.30. 20:47:49

@szoja122: ferenc nem beszél értelmesen, össze vissza csapong, kivéve, amikor ájtatoskodik, mint most , direkt lelassítva elpróbálva agresszolgával..., ha csak egy kicsit is megszorítják, vagy feszült, már össze-vissza beszél. Most pihent rá , sokat, hogy rendesen tudjon megint beszélni, nyilván rengeteget gyakorolt is beszédtanárral. ez , olyannak, mint én, aki látott már ilyesmit közelről, feltűnő. Az a te problémád, ha feri neked az érthetőbb. Azt a tévé vitát meg jobb ha nem emlegeted.... csak egy bites agyúak szerint volt az olyan dicső, mint ahogy te azt elképzelted. CSak pillanatokra. Októberben már be is jelentette orbán, hogy népszavazás lesz azokban a kérdésekben, amikre ő úgy reagált, hogy, 1 nem válaszolt, 2. rákente Orbánra, hogy nemigaz vádakat szegezett neki. Amik az utolsó szóig igazak voltak és feri volt az, akinek ez a nemigaz országához vezetett. Magáról mondott ítéletet akkor, amikor azt mondta, Ne akarjon hazugsággal nyerni. ferinek se nézték el. Orbán pedig egy betűt sem hazudott. Akkor sem , ott sem. Akinek gyurcsánytól az az előadás teccett , azzal nagyon súlyos mentalitásbeli problémák vannak. Meg szellemiek is. Aki nem képes felfogni, hogy ki volt ott a hazug, az nem rendelkezik az átlag IQ-val.

ssi 2011.11.30. 20:49:24

@ulrike: lecsó .. felderengett az íz bennem .. ma 1 ismerőssel felemlegettük a tavalyi őzlábgombákat .. Kamaraerdőnél jó sokat szedtünk .. tányérnyi méretűeket, kirántottam és mindig csak 1-et ettem, de mégis gyorsan elfogyott :)
- fülkésbe akár mezitláb is lehet hős
- most hallottam, hogy az IMF nem kérte őt .. majd utána nézek
- fellélegezni? ha tudsz apróságoknak örülni. jan.2. megünneplik - magukat

ubul2000 2011.11.30. 20:51:53

@szoja122: Miért ne lehetnék keresztény? Ha egy zsidó is lehet keresztény, ha kikeresztelkedett?

jjulie 2011.11.30. 20:53:58

@ubul2000:

nocsak, kikeresztelkedett zsidó vagy?

az ostoba fajtából

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 20:56:07

@aszekelyek: szoktam mondogatni, bonyolult a világ, de talán mégse.
Ferenc hazudik.
Viktor nem tesz ilyet.

aszekelyek 2011.11.30. 20:57:40

@ciceró: ennek lehet az is oka, hogy nem arabokat ültetett az orosz megszálló hatalom a középvezetőktől felfelé az összes funkcióba, ami valamit ért is, a hatalom szempontjából. :) HA történetesen arabokat ültetett volna oda, akik nem kommunistának mondják magukat, hanem iszlamistáknak, és azt erőszakolták volna ránk, akkor azt néznénk olyan szemmel, amilyennel mindenütt a vilkágon a megszállók helytarttóit szokás. Ez igaz volt pld , Pilátusra is:) A rómaiakra is , kr. e. :) A háború előtt a legnagyobb békében éltek egész Magyarországon. Pont. együtt. Pont. Igaz, nem asszimilálódtak, saját belterjes kultúrájukat őrizték , amit tudomásul is vettek a keresztények. Az ostobábbakat persze lehet olyasmire tüzelni, hogy olyanokat írkáljanak, mint ökörpöröly és más ökrök. az ilyesmire mindenhol vannak vevők, nem csak MAgyarországon. Rém haragszanak azért, ha ilyen jellemzésben részesítik őket. pedig általában, csak azok iskolázottak és minden hájjal megkentek, akik őket felhasználják, hasznos hülyéknek. fel lehet mutatni őket, mint antiszemitákat. Alibi meg kell. belőlem sose tudnának olyat kicsikarni , hát keresnek hülyéket hozzá. Aztán az is lehet, mivel itt anonimitás van, hogy ez itt műanyag..., gyártott bizonyíték.

graycivil 2011.11.30. 20:58:15

"Nagyobbat vágott volna a Moody’s?

Két fokozattal akarta leminősíteni a magyar kötvények besorolását a Moody’s – osztotta meg lapunkkal információit egy, a pénteki Orbán–közgazdászok találkozóján részt vett szakember. A hitelminősítő végül megelégedett egy fokozattal, így lett Baa3-ból Ba1 a besorolásunk."

nol.hu/lap/gazdasag/20111130-eldugnak_az_adossagot

ulrike (törölt) 2011.11.30. 21:03:14

@manyike: Jaj, ne is mond, őzláb nagyon finom.
És még miniszterek sincsenek bele aprítva.
Itt már csak apróságoknak lehet örülni, mert itt már mezítlábas lassan mindenki, nem csak a hősök. Még szerencse, hogy a mostani királyokat már nem a Duna jegén állva választjuk. Bár ki tudja, mit hoz majd az új trv? Csak azt olvasztják majd le, aki rájuk szavaz.

graycivil 2011.11.30. 21:13:56

"Orbán életveszélyben

Tegnapi számunkban idéztük a kormánylap publicistájának írását; szerinte történelmi tény, hogy Orbán az egypárti diktatúrában az életét is kockáztatta."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=496306

Hmmm...El Curo a hazugságai és ámokfutása miatt a jelenlegi egypártrendszerben valóban joggal vizionálhatja az "életveszélyt"? :-)

aszekelyek 2011.11.30. 21:16:55

@ciceró: Gondolom ezt nem ellenzi majd nagyon az IMF. Sehol nincs az EU-ban ilyesmi. Mondjuk, hogy ez jogharmonizáció. A németeknél 67 év a férfiaknál a korhatár és szó sincsen 5 évnél több, nagyon kevés szakmában, korengedményes nyugdíjról. Már. Nem tegnap óta. Hallom, cseheknél 70 lesz. Csak ez a rohadtorbán, ez bezzeg... ez nem akarja, hogy 40 évesek húsz évig szedjék a lét a kongó nyugdíjkasszából. Érdekes, hogy ahol állítólag többen fizetnek , több nyugdíjat, ott még magasabb a korhatár . Még rosszabbul állna a kasszájuk vagy csak az elherdált pénz miatt van ez, hogy minél kevesebbet kelljen kifizetni? Vélelmezem, az utóbbiról lehet szó. Akik meg keccsölnek és hatvankettőnél feladják, azok fizessék végig, az orruk előtt, negyvenesen nyugdíjas, nagy nyugdíjasokra a lét befelé..., ahaaa..., peeetye. Majd szépen öngondoskodnak. Magánnyugdíjba lépnek önkéntesen, ha akarnak és velük bizniszelnek, nem az öregségi nyugdíjasok pénzét nyúlják. Úgy fe emelték, hogy még mindig nálunk a legalacsonyabb. Ez a rohadtfasiszta

ménrót 2011.11.30. 21:23:12

@2llkedő: Nem kötelező kivárni 2014-ig.Pl. Ausztriában egy év alatt 3x volt kormányváltás.Ha az emberek elégedetlenek a kormánnyal akkor bármikor visszahívhatóak,csak nálunk szajkózzák ezt hogy a ciklus végét meg kell várni,ezzel hülyitik az embereket.

ökörpöröly 2011.11.30. 21:25:27

@szoja122: A judaizmus alapja a gyűlölet és a faji felsőbbrendűség. El kellene olvasnod az Ó-Szövetséget!
Több mint egy tucat szemita-hamita -azaz zsidókkal rokon- nép van felsorolva, mint kiirtandó népség. Tulajdonképpen minden környezetükben lévő népet kiirtandónak tartottak, amikor tehették, gyilkolták őket. A genocídium zsidó találmány, se a rettegett asszírok, se babiloniak, se perzsák nem törekedtek népirtásra, csak meghódoltatásra. Az Ó-Szövetség hosszú részeken keresztül sorolja a lemészárolt népeket, feljegyzéseik szerint sokszor még a gyermekeket, a nőket, sőt, a megtámadottak minden állatát lemészárolták -bár szokásuk szerint sokat hazudtak, de a hozzáállásuk ez volt-. A zsidó fajvédelem messze túlnőtt a nürnbergi törvényeken, hiszen a III. Birodalom faji törvényei szerint az európai lakosság többsége rokonvérű -a magyar is rokonvérűnek számított, nem egy magasrangú náci tisztségviselőnek volt például magyar magyar felesége-. A judaizmus minden nem zsidó társadalommal ellenséges, pusztító hatású. A judaizmus szerint -leegyszerűsítve, mert például egyiptomi lehetett zsidó 3 generáció után- kétféle "ember" van, a zsidó, akinek Isten a földet adta, illetve a kiirtandó, leigázandó más fajták.
Az antiszemitizmus nem más, mint más népek önvédelmi reakciója a zsidók pusztítása ellen. Mint minden önvédelem jogos, sőt, szükséges.
Izraelben alig élt pár ezer zsidó az 1870-es évekre. Ennyi erővel minket is kidobhatnának a frankok, szlávok, rómaiak, dákok, szarmaták, longobárdok utódai, mert 2000 éve ők éltek itt. Izrael megalapítása a világ eddigi legnagyobb csúfsága. A zsidók egyszerűen kilóra megvették más nemzet hazáját. Izrael megalapítása jól mutatja a zsidók beteg, állati mivoltát. Az őket egykor befogadó, békés palesztin lakosságot milliószámra üldözték el őseik földjéről. Brutális tömegmészárlásaik és kegyetlenségük csak az afrikai polgárháborúkban elkövetett borzalmakhoz hasonlíthatók. Röhögve vágták ki a terhes nőkből a gyermekeket, lemészárlásuk előtt meg is erőszakolták őket. Lásd például Deir Jasszin esetét, amiről jelentést készített a Vöröskereszt, az ENSZ, sőt, maguk a zsidrákok is. Ebben leírják, hogy a falu lakossága teljesen békés volt, soha nem vettek részt fegyveres cselekményekben, mégis lemészárolták őket a zsidó halálbrigádok. Nem csak arrafelé jártak, Európában is iszonyatos mészárlások követték a zsidó hordák útját. Olyannyira, hogy Sztálin külön parancsot adott a megfékezésükre!

ssi 2011.11.30. 21:26:11

@ulrike:
érdekes lesz utólag majd visszanézni .. előre nézve nem tudom, mit látok
törvénygyárat látunk, rendezőelvet nem s államalapítás rangú álmokat dédelgetnek

búcsúzom mára :)

ökörpöröly 2011.11.30. 21:27:26

@szoja122: Szövegértelmezésed nulla!:)

"A magyar átlagembert nem becsülöm le, nehéz is lenne!:)"

Nem becsülöm le, mert nehéz alábecsülni, annyira ócska!:)

A másikon -2011.11.30. 16:31:01-:
"A magyar szerintem Európa egyik legolcsóbb, legócskább és legjellemtelenebb nemzete. Sokkal szívesebben lennék dán, skót vagy német, de akár szlovén vagy horvát is. "

aszekelyek 2011.11.30. 21:28:52

@2llkedő: A népnek mi szólt? A végighazudtunk másfél két évet,? A népnek a hazudozás szólt? Ezek szerint, a te logikádat követve... A képviselőcsoportnak meg kampány nyitáskor kellett volna ezt elmondani. Ja csak akkor nem biztos, hogy.... hát igen. feri akkor nem lett volna miniszterelnök. Végre egy irányba mentek-e utána? Hát némelyiket ugyan lőccsel kellett abba az irányba terelni és úgy is csak nehezen lehetett. Ami azt illeti. konok egy baloldali banda ezek a szocik.., az istennek se kartak a teljesen nem baloldali irányba menni..., értem én a problémáját ferencnek (szdsz) velük... Továbbra is nyitott a kérdés. A népnek mikor kellett volna , mondjuk betartva a törvényt is! az adatokat ismertetve, nem visszatartva , a frankót megmondani? A választás másnapján már sikerült. " nagy a baj, írta fegyenc.... soha nem is ugrált itt semmiféle pannon puma....

graycivil 2011.11.30. 21:29:21

"Kövér szétlövi Orbán szuper-titkosszolgálatát?

Jóri András szerint súlyos alkotmányos aggályokat vet fel a NIBEK mint új nemzetbiztonsági szolgálat megalakulása"

hvg.hu/itthon/20111130_kover_nibek_orban

"Kövér László nem finomkodott sokat: legradikálisabb módosító indítványával egyszerűen törölné a NIBEK-et a nemzetbiztonsági szolgálatok közül."

F.Y!DESZ

aszekelyek 2011.11.30. 21:30:48

@ciceró: ezek aprópénzek. Ezek csak sárpettyek. Az ellen oldal meg egy tócsában nyakig, ilyenek az arányok.

ökörpöröly 2011.11.30. 21:32:48

@Harmony12: A saját népét azért szidja az ember, mert szeretné, ha sokkal kulturáltabb, jellemesebb néphez tartozna. Ady Endre miért írt annyit a magyarság rossz szokásairól, jellemtelenségéről? Mert utálta őket? Nem, azt utálta, hogy a magyarok többsége olyan, amilyen.
A Hírszerzőn volt egy cikk egy cigány romaügyi szakértőtől -nem ugrik be a neve-, aki leírja, miért és milyen cigányokkal nem tud azonosulni. Ha pedig olyanok a cigányok -mindenért másokat hibáztató, felelőtlenül gyerekeket nemzők, lusták, jellemtelenek, tanulni és dolgozni nem akarók-, akkor ő nem az.
Én nagyon szeretnék büszke lenni a magyarságra, de sajnos nincs rá semmi ok. Ahogy egy normális, kitörni akaró cigány se tud büszke lenni a fajtája 95%-ra. :)

jjulie 2011.11.30. 21:35:18

@aszekelyek:

hála isten, te nem vagy hitelminősítő, sem sármélységmérő, csak egy otromba fideszpicsaszájú fúbehugyos fideszpicsa

messi-asz 2011.11.30. 21:36:02

@ökörpöröly: +József Attila +Petőfi Sándor +Örkény +Márai stb

ökörpöröly 2011.11.30. 21:39:40

@jjulie: Vigyázz vele, mivel kiválasztott nép fia nedvét nyeli, azt hiszi, hogy ezért nagyon okos és majdnem kiválasztott lett!:)

ökörpöröly 2011.11.30. 21:41:52

@messi-asz: Dilinyós az öreglány, ezért mulatságos. :) Nincs olyan fordulat, amelyik eltéríthetné a rajongása tárgyától. Van ilyen beteg, gondolkodásra képtelen típus. Igazi fideszbirka!:)

aszekelyek 2011.11.30. 21:43:48

@mirrmurrkandúr: Az is megfigyelhető, hogy csak az a privatizáció szúrja a szemüket, amit nem az ő klientúrájuk zsákmányolt. NA jó, Győző bácsinak nem volt anyósa apró piroska és más állami bankelnök sem. Aki alátolta volna. Így aztán , úgy szerezte a vagyonát, mondjuk mint a bajnai apja. Csak ő nem is lépett le, családostul Bécsbe. A jobboldal zsebébe töredéke állami vagyon privatizálódott bele de az rettenetesen bántja őket, hogy egyáltalán másnak is lehetett lehetősége médiumokat létrehozni és ellenzéki sajtót és másnak is van hatalma és vagyona. Ők valahogy nem így képzelték el a rendszerváltást. Úgy nézem. Inkább így: Minden marad az övék, politikai és gazdasági téren, ezen kívül pedig lehet kis pártocskáknak vakkangatni dekorációnak de azokon majd úgy is keresztülgázolnak, ahogy szokták a valódi ellenzékkel. Most , hogy ez egészen másként alakult, nem bírják elviselni. Hiába, avar, bolgár mészá...urak korában már nem változik az emberek mentalitása, gonsdolkodása, sémái... .) Akire még illik, nyugodtan vegye magára:)

messi-asz 2011.11.30. 21:44:23

ez mekkora... a másik véglet... sötétség helyett...

a rohat nemzet áruló büdös karvajtökés multi kiszipojozza a zembereket...

a rohatt drága városi jegyek helyett INGYEN BUSZ...

index.hu/belfold/2011/11/30/a_tesco_uzemelteti_az_esztergomi_helyijaratot/

jjulie 2011.11.30. 21:49:46

@aszekelyek:

most akkor azért lop az orbán, mert a gyurcsány is lopott, és most ezért jogos hogy annyit lop amennyit csak bír

szóval a tavalyi kormányváltás kimodva ezért kellett, nagy felhatalmazás, nagy lopás

igen, magasságos fideszpicsaszájúság, igen, orbánia mennyország

ezt a fideszkurvaannyától tanultad, ugye?

messi-asz 2011.11.30. 21:50:16

@aszekelyek: jo est! na hogy vagy drágaszágom...

apropó a hobit kormány? hol jár a gyűrűvel? má tájfődön? Forod? Samu?

megvárjuk a zesti pósztot? a szent matolcsiról? akit a gonosz karvaj orkok

elüldöznek a posztjáról... esti mese... "poszt matolcsinéférjének posztyáról"...

messi-asz 2011.11.30. 21:51:55

@jjulie: ja ja...dde a fleto többet lopott... pontosan 18 billiót...

ja és a zorbánnak még alig volt idelye a kór mányon... csak 1,5éve van...

nagy felhatalmazás, nayg változás (a kasszában)... kicsit beszopták: ü r e s ....

jjulie 2011.11.30. 21:56:19

@messi-asz:

ezért még a vörösiszaposoknak magánszemélyek által összeadott 2 milliárdot is ellopták

meg ami mozdítható

aszekelyek 2011.11.30. 21:57:11

@nyünyüge: Ez ugyanis magától értetődő kell legyen. Mivel más jogszabályok ezt előírják. Meg tiltják a az erőszakot . Nekem például egyáltalán nem kellett leírni a tanáraimnak ezt. persze akkoriben, hatvanas évek, komoly diplomák és pedagógusok voltak az oktatásban. Nem volt mindenki teljesen elvadítva. nagyon jól lehetett tanítani és fegyelmezni. Amelyik gyerek nem volt képes nem zavarni a tanítást, azt eltanácsolták. Pont. Például az a jogom megvolt, hogy engem egy kezelhetetlen másik gyerek ne tudjon ellehetetleníteni a tanórán, a többiekkel és a tanárral együtt. Azt, hogy egy gyerek rátámad a tanárra, elképzelhetetlennek tartottuk akkoriban. Fel sem merült ilyesmi. A szülők részéről sem. Ha probléma volt, elvitték máshová a gyereket. Lehet sipákolni, hogy 16 éves korig lesz tankötelezettség de rendet kell tartani a tanulni és nem rombolni akarók érdekében. Tökéletes zsákutca volt ez, ami ment a magyar oktatásban. Semmit nem lehetett kezdeni a közösségellenes magatartást tanúsítókkal. Tessék csinálni alapítványt , nem itt sipákolni és tőlem a waldorf vagy a montessori mintájára oktassák az olyan deviáns gyerekeket , ahogy akarják. Más módszerekkel. Húsz éves korukig. tessék tessék. A többieket meg kíméljék meg és biztosítsák a jogaikat ahhoz, hogy zavartalanul megkaphassák az alapoktatást. Melyikőtök tanár, olyan iskolában, ahol ezek a fiatalok cincálják a tanárok és diákok idegeit? Gondolom egyik sem. Itt okoskodni, csak az megy.

jjulie 2011.11.30. 22:00:11

@aszekelyek:

na banya, te vagy a girószász?

pont ilyen faszságokat produkál, csak te lehetzs ő, vagy ordítva

aszekelyek 2011.11.30. 22:00:40

@Harmony12: :) pontosan így voltunk mi ezzel 2006, 2008-ban is, ugyanezzel az indokkal. Jól tudtuk, hogy 2010-re jóvátehetetlen károkat okoznak és akkor már csekély kis esélyünk marad. Na azt falták fel most, a forintot feltornázók. Azokkal a károkkal indult ez a kormány. Bizony.

jjulie 2011.11.30. 22:02:56

a foci csupa csalás? nemár az orbány kedvencei?

nemár

graycivil 2011.11.30. 22:03:35

@aszekelyek: Vigyázz! Ha folyamatosan szerepjátékot játszol (El Curo, mint "ikon" révült imádata), egy idő után valóban belehülyülsz a szerepbe. :-)

messi-asz 2011.11.30. 22:04:10

@jjulie: hát... ez a legnagyobb BŰNÜK... hoyg semmi se szent...
TOTÁL SZÉTVERT TÁRSADALOM...

az a gond hogy most hőbörgök... de az uccsó pillanatban megbocsátok...
eddig is így éltem az életem, ha a valaki rosszat tett azt első gondolatban iz...
de a második már az hogy őt sajnálom és én tovább lépek... otthagyom...
a normális ember csak a normálisakkal foglalkozik...
nem fecsérli az energiáját a bosszúra, csak az alkotásra...

ennek ellenére most nem fogadnék arra hogy élve ússza meg midnen fid eszes...
tartok tőle hogy nem mindenki alkotóember...
akadhat aki az elsőgondolatnál szívlapát nyújtásra lesz egy kézre esőtől...

jjulie 2011.11.30. 22:05:01

@aszekelyek:

a focibundák is a kommunisták elleni harc része volt banya, mit mond a fideszpicsaszájhiradó

messi-asz 2011.11.30. 22:06:35

@jjulie: finoman! már alig akar írni... egyetlen komcsink akivel lehet szórakozni...

messi-asz 2011.11.30. 22:08:26

@jjulie: lehet lászló56 ot is te üldözted el...

úgy mint Panelburzsujt, Ordit, Szájmondot stb...

hozd vissza mind:) látod Ventura Blvd szelleme is kísértett ma...

jjulie 2011.11.30. 22:09:52

@messi-asz:

tíz óra elmúlt, csak addig fizetik, ez neki nem szórakozás, munka, mint a gírószásznak

aszekelyek 2011.11.30. 22:10:03

@Harmony12: kellernek is mondtátok , hogy minek már hátrafelé nézegetni? Biztosan..., hogyne. Nem is értem, mit kukkolt annyira.... :))) @jjulie: Most, hogy a MÁV dolgozóinak odaadják, amit előző , tolvaj , elprivatizálók kiloptak a zsebükből, ezt találtátok ki, sarazásra? Nehogy arról legyen szó, hogy a teherszállítás eladása után törvényesen a dolgozóknak járó , ám lenyelt, szoci Szadista kormány által lenyelt pénzt , -ez még kóka, keményen és bajnai is... -Orbán kifizeti a MÁV dolgozóknak. Ki kellett találni, hogy mit lehet rájuk kenni ? No virítsad a bizonyítékodat erre a suttogóban itt terjesztett rágalmadra, vén fütty! Te koholtad, vagy a debreczeni vagy a az apró villa konyhájában született, mint a köteles beszéd rágalom Kövérről?

graycivil 2011.11.30. 22:12:38

"Michnik: Orbán egyszerűen veszít a választásokon

„hiszek abban a lehetőségben, hogy Orbán egyszerűen veszít majd a demokratikus választásokon, mert annyira megrettenti a magyarokat, mint a Kaczynski ikrek a lengyeleket. A társadalom mobilizálódik, és elmozdítják majd a hatalomból.”"

hvg.hu/itthon/20111130_michnik_orban_bukas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_30

Jo84all!

aszekelyek 2011.11.30. 22:13:52

@szoja122: Az érdekes, hogy amíg oda nem telepítették amerikaiak nekik a ZSidókat és államukat, ezk senkit nem bántottak..., már a palesztínok. Meg amíg meg nem szállták a területeiket. Azt a dumát ismerem, hogy akarták. Olyan szegény, fegyvertelen nép, mint a palesztínok ? Ócska hazugság. A területük kellett. Azóta se eresztik. Viszont amerikának is nagyon jól jövedelmez az a fegyvereladás, ami amiatt a túl hosszú háború miatt van....

messi-asz 2011.11.30. 22:16:33

@Ventura Blvd: hppá igazad van... előrehozott...
pedig beszaribbnak gondoltam a zorbán maffiát...

mno.hu/belfold/jon-a-nyugdijemeles-1035035

jjulie 2011.11.30. 22:16:58

@aszekelyek:

mi van nem pihenteted a fideszpicsaszádat banya?

nem segítesz már a bukott tolvaly hazug orbányon, utóléri nem csak a moody's hanem meglásd a szívlapát és a lézerblokkolós audi is

és a vörösiszaposok pénzét is kiveri a picsaszájából a szívlapát

aszekelyek 2011.11.30. 22:21:36

@graycivil: Ne röhögtess már..., még hogy IKON??? Az , akinek "aszonták, feri, menj te a ...." hogyne... Az légy nem lehet egy ikonon, pedig olyan szemtelen, mint a piaci légy...

messi-asz 2011.11.30. 22:21:44

"Képes lesz a jelenlegi kormány kivezetni a gazdasági válságból Magyarországot?
17,4%.......Igen.
6,2% ........Csak egy új nemzetgazdasági miniszterrel.
76,4%.......Nem.
Eddig 48195 beérkezett szavazat."

szerintem egyre bejjjebb vinni azt tudja...

aszekelyek 2011.11.30. 22:28:25

@szoja122: elzárják magukat vagy a zsidókat ? a víztől, élelemtől, lezárják a határokat, ellenőrzőpontokat állítanak a zsidóknak, , hogy ne tudjanak dolgozni menni . Megszállták a zsidók területét és onnan egy tapodtat nem mennek, sőt építkeznek rá, sok éve... Ilyenek ezek a palesztínok.... tényleg. Jártam egyébként ott. Tudom, miről beszélek.

jjulie 2011.11.30. 22:29:23

@messi-asz:

ez kb az időközik számai

jjulie 2011.11.30. 22:30:19

@aszekelyek:

mivan banya, fennmaradtál a kiválasztásig?

messi-asz 2011.11.30. 22:30:37

@jjulie: a francot... a lakosság 16%-át a másodikkerületben érte el...

a többi helyen 8% körül volt. azaz a IIker 2x narancskomcsibb mint a normálisak...

jjulie 2011.11.30. 22:32:21

@aszekelyek:

mivan banya, fennmaradtál a kiválasztásig?

jjulie 2011.11.30. 22:38:45

a teszkónak egész jó reklámfelület meggyesfalva

messi-asz 2011.11.30. 22:42:15

@jjulie: ja ja... teszkogazdagságos város...

így gyorsan ledolgozzák az adósságot...
ingyen busz társaságtól nem lehet LOPNI...

minden busznak a végállomása a TESCO...

érdekes hogy a cba nem támogatya ingyé a várost...
meg a kaotikus atyafiak se ajánlották fel az audijaikat
(tömegközlekedésre)

messi-asz 2011.11.30. 22:44:13

@jjulie: innen már csak egy lépés a TESCO-óvoda, az AUCHAN-iskola, a LIDL útépítők, az ALDI gimnázium és a METRO orvosi rendelő....

jjulie 2011.11.30. 22:47:34

@messi-asz:

szalíd motoros abc-s fiuknak van még mit tanulniuk marketingileg

lehet hogy hamarosan több városka is ilyen tömegközlekedésű lesz, ami vicces lesz

kiküld a tesco egy buszr, erre az ábc-sek kettőt, mire a madaras teszkó hármat,.........

jjulie 2011.11.30. 22:49:38

@messi-asz:

meg van oldva a bkv, és feloszlatható a kormány és az önkormányzatok

a következő választások az aldi, teszko, madaras teszkó és társai között fog eldőlni

messi-asz 2011.11.30. 22:51:50

@jjulie: az a vicc hogy a városüzemeltetést és irányítást simán megoldanák (tizedáron, jobb minőségben...)

hm... innentől egy lépés a közműszolgáltatás is (vö tesco telefon)
és a többi KÖZszolgáltatás...

döbbenet... a megyges feltalálta és kierőszakolta a működő város modeljét

messi-asz 2011.11.30. 22:53:00

a portugálok mexorítanak... radikálisan emelik az ÁFÁt (23%ra)...

jjulie 2011.11.30. 22:54:42

@messi-asz:

ja, hát erre elmennék szavazni

messi-asz 2011.11.30. 22:56:51

@jjulie: akkor vigyük NÉPSZAVAZÁSRA...

akarja-e Ön, hogy a választásokon a pártok mellett MULTIk is indulhassanak?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 23:00:07

@jjulie: tulajdonképpen miért írsz mondatnak látszó valamiket?

fideszpicsaszáj
banya
szívlapát
fideszkurvaannya
lopás
faszság
fideszfing
orbánia
lézerblokkolós
szijjártóféreg
fűbejhugyos
bukott

Megkéred Török Gábort, hogy ezekből random generáljon óránként 5 kombinációta "neved" alatt, s nem kell feszt itt üldögélned.

Ventura Blvd 2011.11.30. 23:02:58

@messi-asz: Na, végre, hogy észrevetted! Igen, ebben a honban
<> az OSZTOGATÁS
<> a közeli választások biztos előjele.

(Amúgy tényleg félnek. Nagyon komoly rendőri erőket állomásoztatnak Pesten, gyakorlatilag állandó készültségben már hónapok óta. Vidéken már már minden közeg járőr, sofőr, irodista, ügyeletes foglás és még mi egy személyben, négy órás váltásokban, végtelen szolgálati időben.)

Mindegy, Gaskó és a nyugdíjasok már megvannak, pár kis ügy még, és jöhetnek a választások.

Nekik. Nekünk nem lesz. Marad az akármilyen színű osztogatós, demagóg, "Magyarországot a mandátumomért!" politika.

ubul2000 2011.11.30. 23:13:14

@Ventura Blvd: úgy látszik csak Gyöngyöspatára nem jut elég rendőr megfékezni a cigányokat..

messi-asz 2011.11.30. 23:13:24

@Ventura Blvd: tudom, értem és érzem...

ez a predesztináció... nagyon kemény március idusuk lesz...
azt gondolom 90% esélyes hogy LÖVETNI fognak... ezek betegek...

összességében az előre hozott választással csak beelőzik a zállamcsődöt
nyilván ez is a céljuk...
de ez fordítva fog "elsülni"... a saját bukásukat is enynivel előrehozzák...

ha egyáltalán a fülkéig eljut az ügy, akkor:
20% nál nagyobb részvétel nem lesz...

akkor pedig nem kell államcsőd...
akkor az új sport a ki tud több fides fület összegyűjteni lesz...
na jonem... hanem mms ben kell majd a véres tetemekről képet gyüjteni....

messi-asz 2011.11.30. 23:16:05

@Ventura Blvd: azt gondolom a saját sofőrjeiktől és a saját rendőreiktől kellene legjobban félni... hiszen azok látyák a kontrasztot.. rohadt kis fizetésükkel ezeket a gané senkiházikat kísérgetik LOPNI...

jjulie 2011.11.30. 23:16:20

@Hepci:

nalátod, hibátlanul fel tudtad sorolni mindet fejből

működik, mint az hogy a gyurcsány hazudik, az orbán nem

messi-asz 2011.11.30. 23:18:24

hogy néz ki a saller és a koki, mert lehetne az a fides új címere....

sarló és kalapács alakúak?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 23:25:11

@jjulie: nem fejből, hanem visszaolvastam 5 hozzászólásnyit.

messi-asz 2011.11.30. 23:26:25

@Hepci: nem akarom védeni, megéri a pénzét...

de f@szkalapér se kell sokat visszalapozni...

jjulie 2011.11.30. 23:29:43

@Hepci:

megtiszteltetés

akkor növelnem kell az ismétlésszámot, nem gondoltam hogy ilyen lassan tanulsz

vagy csak füllentesz

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 23:30:02

@messi-asz: nálam az nem központi része a mondanivalónak.
Itt van pl. ökörpöröly. Szidta az anyámat a kis takonytestű gec*féreg, viszont személyesen áttekinteni a problémát vagy bocsánatot kérni nincs kedve.
Következésképp ő 1 f@szkalap.

ökörpöröly 2011.11.30. 23:30:18

Térjünk vissza a cikkhez. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a roma Néró megbuktatása után ki lesz a jobboldal új vezetője. Kíváncsi vagyok, hogy első vagy másodvonalas fidesznyik vagy új arc kerül terítékre. A Forbes magazin 2004-ben megölt volt oroszországi főszerkesztője, Klebnyikov írta a "keresztapa a Kremlben" című könyvében, hogy amikor az alkoholista jelcin mögött álló orosz oligarchák kiválasztották Putyint utódnak, akkor csak az oroszok alig 2%-a ismerte őt egyáltalán. Kíváncsi vagyok, hogy roma Néró bukása után ki lesz az utód. Egy biztos, sokkal kiszámíthatóbb, kevésbé hataloméhes, kiegyensúlyozottabb pszichéjű lesz. Andor László -akit Róna Péter említett- megfelel az elvárásoknak. A befuttatása pedig a média feladata lesz. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a FIDESZ mögött álló médiamogulok se akarnak bukni a Bölcs Vezérrel. Ha eljön az idő, el fogják árulni őt. Ez történelmi törvényszerűség.

messi-asz 2011.11.30. 23:31:01

@Hepci: ökörpörit sem akarom védeni... nem vagyok én véderő...

de amellett hogy f@szkalap, egy egész értelmes f@szkalap...

Ventura Blvd 2011.11.30. 23:32:21

@messi-asz: Ja, van viktoriánus, és lesz ViktorCora-beli...

ökörpöröly 2011.11.30. 23:34:50

@Hepci: Bocsánat, ha szidtam az anyukádat - csak "szójáték" volt-, sajnálnom kellett volna őt, hogy szellemi fogyatékos és ízlésficamos gyermeket kellett felnevelnie!
Ideje elővenned a bézs színű téli nadrágod a molyok bosszúságára és a nemzet boldogságára, nehogy meglevesesedjen a nózid!

ökörpöröly 2011.11.30. 23:37:21

@messi-asz: Köszönöm a kedves véleményt! Van egy-két értelmesebb ember, aki tud olvasni a sorok közt, s a kissé nyers stílus mögött felfedezi a tartalmat, amit végtelen bölcs és játékos kedvű énnagypofájúságom oly ügyesen elrejt! :D

jjulie 2011.11.30. 23:39:25

@Hepci:

nem vagy te növényi norbi, tücsök

ökörpöröly 2011.11.30. 23:41:08

@jjulie: Viszont ki tudja, hogy a bézs színű téli nadrágja milyen bakteriális fegyverarzenált rejt!

jjulie 2011.11.30. 23:41:34

@Hepci:

és mi is a mondanivalód?

meg a központi része?

messi-asz 2011.11.30. 23:43:01

@ökörpöröly: ne vedd a szívedre, nem gondoltam komoylan, csak vicceltem...

de a sorok között tudok olvasni:

@Ventura Blvd: egyelőre a fid eszesek Cora van, a Viktori ánusz nyalás...

ökörpöröly 2011.11.30. 23:43:55

@jjulie: Megbolondult a biológiai órája is, azt hiszi, hogy most van szarvasbőgés. A végén még megcsúfolja a Wartburgja kipufogócsövét!

messi-asz 2011.11.30. 23:43:57

@jjulie: a f@szkalap az csak a mondat eleje és vége, de nem a veleje és értelme

ökörpöröly 2011.11.30. 23:45:07

@messi-asz: Én nem veszek a szívemre ilyen dolgokat. Nem olyan fából faragtak, mint Hepcit! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 23:47:19

@messi-asz: a f@szkalap az f@szkalap.
Beszélgessetek sokat egymással, a 2 láthatatlan ember, remélhetőleg jól fogtok szórakozni.

jjulie 2011.11.30. 23:49:26

@messi-asz:

a @Hepci: tök ártalmatlan, a rendszerváltáskori molyette mdf-be volt szerelmes, azóta nem ejtette rabul a szívát semmi, bár az orbánnak majdnem sikerült

ökörpöröly 2011.11.30. 23:50:00

@Hepci: Gyere el a képviselői fogadóórámra, ha a bézs színű téli nadrágodban jössz, akkor előre szólok a portásnak, hogy ne dobjon ki, bármennyire is életidegen felszerelésben állítasz be! :)

ökörpöröly 2011.11.30. 23:50:59

@jjulie: Ártalmatlan vagy impotens? :)

jjulie 2011.11.30. 23:51:40

@Hepci:

hát, nem tudod kezelni ezt a láthatatlanságot

jjulie 2011.11.30. 23:53:32

@ökörpöröly:

az asszonya otthagyta, a többit nem tudom

messi-asz 2011.11.30. 23:55:46

@Hepci: :))) ja ja... izgat téged... bár nem szeretek olyat mondani amit névvel ne vállalnék, sőt meggyőződésem hogy pár év múlva a kommentyeimre még büszke is lehetek... de nem szeretem keverni.... így ha gondolod egy (pár) sörre leülhetünk ;) azé én bujkálni nem akarok...

ökörpöröly 2011.11.30. 23:56:30

@jjulie: Azért jár ez olyan lelkesen "blogtalikra", hátha beszerez egy bukszát! :)

ubul2000 2011.11.30. 23:56:39

Mennyi gomba van itt kalappal a fején!!!

jjulie 2011.11.30. 23:58:02

@ubul2000:

na tudod már honnan a gyurcsány vagyona?

írd meg, reggel elolvasom

ökörpöröly 2011.12.01. 00:01:13

@ubul2000: Téged is megfertőzött Hepci faxkalap-fetisizmusa? :) A KDNP-nél vagy a katolikus klérusnál szívesen fognak fogadnak!:)

ökörpöröly 2011.12.01. 00:02:59

Jó éjt mindenkinek!

ui.: Hepci, ne vedd a szívedre, semmi bajom veled! Én innen igazán csak szekelyektől és Lenintől undorodom:)

ubul2000 2011.12.01. 00:04:02

@ökörpöröly: ez a "fognak fogadnak" kicsit elbizonytalanított

Ventura Blvd 2011.12.01. 00:04:08

@messi-asz: Egyesek szerint, ennél Vona jobbik is.

Nagyszüleim szerint viszont minden rossz után jött egy még szörnyűbb fordulat. Úgyhogy, takarékoskodjunk a szavakkal. Is. (Ahogy ma Viktor mondta kádárosan: "Is."

Érdekes, hogy a vasutasokhoz egyedül ment. Az ötezer misit tehát ő adta. Nem a Fidesz, nem a kormány, és főleg nem a te adóforintjaidból van. Ez Viktor személyes ajándéka.

Lehet is pánik a Házipénztárban, Nemzeti Örömforrásban, öööö...a Gazdaságügyben vagy mi a csudának hívják most a Pénzügyminisztériumot. Egy miniszter megint a híradóból tudta meg. Ahogy az IMF is...)

ökörpöröly 2011.12.01. 00:11:30

@ubul2000: Majd szólok Szargyártónak, hogy magyarázza ki helyettem a magyartalanságom! :)

ubul2000 2011.12.01. 00:16:39

@ökörpöröly: lekötelezel! :))) Jó éjt!

messi-asz 2011.12.01. 00:22:27

na mi lesz... tescogazdaGságos fides ? feloszl atya magácskát? megy és ?

www.origo.hu/itthon/20111129-feloszlathatjak-az-esztergomi-kepviselotestuletet.html

szoja122 2011.12.01. 05:14:40

@manyike:
A jobbikos cikkről:

A globalizáció ellenességet nettó hülyeségnek tartom. Magyarország kis ország, kicsi piaccal, kevés természeti kinccsel ezért nem lehet elzárkózni a világtól. Csak a tudásunkra támaszkodhatunk, de az oktatás katasztrofális helyzetben van, és most inkább le mint felépítenék. A jobbiktól még ennyi sem várható

Ajánlom ezt a videót a gazdaságról, hosszú, de nagyon érdekes.
www.civiljutub.hu/play.php?vid=8973

A rasszizmusáról pedig annyit, itt is a blogon is kiderül megvan. Igen, nyíltan legtöbbjük nem hirdeti, de van jó néhányan közöttük aki igen. Másrészt tudják a széles néprétegek erre csak ott fogékonyak ahol cigányság van, ezért is ott népszerűbbek. A probléma felvetésük a cigánysággal szemben még akár jogos is, de a következtetésük nem.
Valami hasonló probléma volt és van is még Amerikában a négerekkel kapcsolatban. Teljes megoldását sehol sem tudják. De más nem lehet mutatja az amerikai példa is a felzárkóztatás.
A jobbik olyanokat is mondott, hogy el kellene szigetelni a magyaroktól őket. Ez nem más mint gettósítás, és konzerválná a problémát. Oktatás munkahelyteremtés kellene, ami a teljes lakosságnak is. Jó gazdaságpolitika megoldaná, vagy legalábbis lényegesen csökkentené a problémát.

A kádári rendszer megvalósításáról: Ez is nettó hülyeség. Sokan nosztalgiával gondolnak rá, de akkor nem volt szabadság, habár jogbiztonság igen olyan értelemben, hogy az ember pontosan tudta mit lehet és mit nem. Most még azt sem, mert bármikor visszamenőlegesen meglehet változtatni a törvényeket. De ezért visszasírni a Kádár rezsimet? Különben is ők viszonylagos nyugalmat az ország eladósításával tudták elérni. Ez most sem működött.

Másrészt nincsenek szakembereik így elképzelni sem tudom, ha hatalomra kerülnének tudnának e kormányozni. Szerintem egyértelműen NEM.

Sokkal rosszabb lenne mint a Fidesz.

szoja122 2011.12.01. 05:17:33

@ubul2000: Természetesen annak gondolhatód magadat aminek akarod. Nem ezt mondom, csak azt hogy amire Te gondolsz, vallsz az nem illik bele a kereszténység fő sodrában, ha tetszik ellentétes a legújabb vatikáni zsinat álláspontjaival.

szoja122 2011.12.01. 05:25:09

@aszekelyek: "Az oroszok ugyan kivonultak , ám akiket ők a hatalomba tettek, erőből, azok nem mentek sehova." érdekes kiket hagytak hatalomba, Orbán Viktort? ökörpöröly a CIA-ét mondja, nem az oroszokat. Persze tudom az MSZP-re gondolsz. Ha elfogadjuk, hogy igaz, politikájukon ez nem látszik.
A baj velük nem a szovjetbarátság, mert amúgy a Szovjetunió a rendszerváltozásunk UTÁN meg is szűnt, hanem a gazdasági politikájuk volt lsd.: Medgyessi, Gyurcsány.

Sőt inkább a kommunizmushoz való dörgölődés Fidesz politikáján látni, mert nyitni akar a kommunista Kína felé, Orbán Magyarország és Kína jövőjét egyformának képzeli el. Persze ha lehet hinni annak amit mond...

szoja122 2011.12.01. 05:32:12

"Az. szerinted jelenti csupán azt, amit Lovasberényben Orbán mondott." Igen, formál logikailag másra nem lehet gondolni, de szerinted is mert a jóindulatomat hiányolod. Ami igaz hogy a Fidesz irányában egy cseppnyi jóindulatom sincs, nem adtak rá okot...

Furcsa szerinted Orbán Őszödön hazudott??? Akkor tehet nem igaz hogy hazudtak éjjel nappal????

Amúgy ismerheted az álláspontomat az MSZP és Gyurcsány felé. Lesújtó. Többször kifejtettem.

szoja122 2011.12.01. 05:36:56

@aszekelyek: Orbán ma már retorikailag messze nem olyan mint volt. 1998-ban a Horn-Orbán vitán volt a legjobb formában.
2000 óta azonban csak hívei között szerepelt, a parlamentbe szinte semmit 2002-2010 között. Ezért mélyen megkopott a retorikai képessége. Sokszor csak papírból olvass, elvarázsolt metaforákat, nehezen értelmezhető mondatokat.

szoja122 2011.12.01. 05:40:18

@aszekelyek: "elzárják magukat vagy a zsidókat ? a víztől, élelemtől, lezárják a határokat, ellenőrzőpontokat állítanak a zsidóknak, , hogy ne tudjanak dolgozni menni . Megszállták a zsidók területét és onnan egy tapodtat nem mennek, sőt építkeznek rá, sok éve... Ilyenek ezek a palesztínok.... tényleg. Jártam egyébként ott."

Hát te mit tennél ha önkéntes merénylők magukat felrobbantva ártatlan civilek százait gyilkolnának meg????????????????????????

Az építkezéseket viszont én is elítélem...

szoja122 2011.12.01. 05:46:58

@ökörpöröly: 2011.11.30. 21:25:27

Ezek akkora marhaságok, hogy válaszra sem méltóak.

Nekem ne gyere bibliai idézetekkel, mert az Ószövetség a Keresztények szent írása is egyrészt, másrészt az Ó és az Újszövetségből formál logikailag minden levezethető és annak az ellentéte. Ellentmondások nagy gyűjteménye. Úgyhogy történelmi forrásként hivatkozni rá ostobaság.

Persze a cionizmust ugyanúgy nettó hülyeségnek tartom mint az antiszemitizmust.

ubul2000 2011.12.01. 05:49:54

@szoja122:
"Természetesen annak gondolhatód magadat aminek akarod"
Nem gondolom, hanem tudom, hogy mi vagyok.
Nem is értem a felvetésed, már bocsáss meg.

"csak azt hogy amire Te gondolsz, vallsz az nem illik bele a kereszténység fő sodrában, ha tetszik ellentétes a legújabb vatikáni zsinat álláspontjaival."
Elmondanád, mire is gondolok?

ubul2000 2011.12.01. 05:55:25

@szoja122: Erre a formál logikáról eszembe jut egykori professzorom, aki előadás közben egyszercsak kivételesen hibázott. Mást mondott, mint amit a táblára írt. Mondta: ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit írok. Egy negyedóra múlva újra hibázott (egyébként nem volt szokása, nyilván aznap rossz passzban volt) De ekkor már azis rossz volt, amit felírt, nemcsak az, amit mondott. Visszafordult, és azt mondta: helyesbítek, ne azt figyeljék, amit mondok, ne azt figyeljék amit írok, hanem amit gondolok

szoja122 2011.12.01. 05:55:53

@ökörpöröly: 2011.11.30. 21:27:26

Ezt valóban félreértettem, mert nem gondoltam hogy ez lehet a véleményed.

A magyar ember sem ócskább mint a többi, legfeljebb a gazdasági viszonyok miatt rosszabb mint a fejlettebb országoké. Ha gazdasági viszonyok alapján hasonlítod össze az embereket akkor a magyar pont ugyanolyan mint a többi. Legalábbis lényeges különbségek nincsenek.

Marxnak ebben nagyon igaza volt: A lét határozza meg a tudatot.

2llkedő 2011.12.01. 05:57:00

@ménrót: "Pl. Ausztriában egy év alatt 3x volt kormányváltás."

Kormányváltás nem azonos az előrehozott választásokkal. Az előrehozott választásokkor egy új parlament, új összetételben kerül megválasztásra. Kormányváltáskor pedig a meglévő parlament választ új miniszterelnököt, aki üj kormányt állít fel. Lásd Gyurcsány-Bajnai.
Most nem tudok róla, hogy előrehozott választásokat követelnének, tehát nincs értelme fontolgatni az alternatívát.

ubul2000 2011.12.01. 05:57:13

@szoja122: te mit tennél, ha kitúrnának a lakhelyedről, hazádból? Biztosan egyetértőleg bólogatnál.

szoja122 2011.12.01. 06:00:17

@ubul2000: "Nem gondolom, hanem tudom, hogy mi vagyok. " Ok. Tudod hogy mi vagy. De a többi áll amit írtam.

2llkedő 2011.12.01. 06:03:01

@aszekelyek:
"A népnek mi szólt? A végighazudtunk másfél két évet,? A népnek a hazudozás szólt?"

A népnek semmi nem szólt. A népnek az szól, amit nekik mondanak. Viszont ez egy zárt ülésen hangzott el, ami azt jelenti, hogy az ott jelen lévőknek szólt.

A hazudozással kapcsolatban, te tudod, hogy mit takar az amit Feri mondott? Hogy pontosan mit is hazudott?

Karácsony közeledtésvel a párodnak valami különleges meglepetést szánsz, ami sok utánjárást igényel. Amikor a párod megkérdezi, hogy hová mész, amikor te ügyeket akarsz intézni, akkor kitalálod, hogy fodrászhoz, piacra, vagy akárhova, de nem a valódi célt mondod meg. Hazudtál? Hazudtál. Ha karácsonykor azt mondod a párodnak, hogy végig hazudtad az elmúlt egy hónapot, és majd bele döglöttél, hogy ne derüljön ki, akkor te egy hazug ember vagy? Mit szólnál ahhoz, ha a párod ezt azzal honorálná, hogy beadja a válókeresetet?

2llkedő 2011.12.01. 06:10:48

@szoja122: "A lét határozza meg a tudatot."

Ha megisszuk a lét, elszáll a tudatunk?

2llkedő 2011.12.01. 06:24:29

@aszekelyek: "Most, hogy a MÁV dolgozóinak odaadják, amit előző , tolvaj , elprivatizálók kiloptak a zsebükből, ezt találtátok ki, sarazásra?"

A MÁV kinek a tulajdona? Tulajdonosok voltak a MÁV dolgozói? Nem? Akkor mit is adott oda Vityenka? Mit loptak ki a zsebükből okostolyás?

lüke 2011.12.01. 07:02:24

@Hepci:öreganyám kimaradt :)

megöregedtetek:
a midnight starfucker* feszt:) nivója
egyre hisztérikusabb, szépen állunk itt a blogon, van itt szönyeg szél?
www.youtube.com/watch?v=CFy4frsFCEI

MÀV:
www.youtube.com/watch?v=OfKafWkDZPg&NR=1

jjulie 2011.12.01. 07:13:40

@lüke:

nem maradt ki, itt vagy, fintorogj egy kicsit öreganyám

lüke 2011.12.01. 07:20:50

@szoja122:
igen , majd meglátod hova adják a pénzt a republikánusok,
nincs már messze

lüke 2011.12.01. 07:29:05

www.nzz.ch/nachrichten/wirtschaft/aktuell/deutschland_blockiert_befreiungsschlag_1.13471915.html

-NB-k megnyitják a dollár készleteket
-IMF a EKB helyett! ügyes
akövetkezö negyed évig,2012/03

jjulie 2011.12.01. 07:49:49

@lüke:

mindigmondtad, majdmeglátod

nyünyüge 2011.12.01. 07:50:20

@lüke:
és egy józan hang itthonról:

Chikán Attila - érdemes végighallgatni

inforadio.hu/arena/4179/1/podcasting

nyünyüge 2011.12.01. 07:56:19

@2llkedő:

:)))
Ezen jót vigyorogtam. Elképzeltem, ahogy aszékelyek a karácsonyfa alatt, szerettei gyűrűjében, háttérben a Stille Nacht hangjaival keresetlen szavakkal ecseteli az ajándék-beszerzés qrva nehéz körülményeit ,

2llkedő 2011.12.01. 07:58:36

Megszorításokra készül Portugália!

''''Elveszik a 13. és a 14. havi fizetést a 330 ezer forint fölött kereső állami dolgozóktól. 23 % lesz az áfa.''''''' /Index.hu/

Úgyhogy mi csak ne panaszkodjunk!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 08:07:05

@2llkedő: tulajdonképpen miért is kaptak 13. és 14. havi bért az állami alkalmazottak? Ott annyira jól dolgoztak?

Harmony12 2011.12.01. 08:11:47

@ökörpöröly: Szép ez a párhuzam Adyval. :) Elfogadom az érveidet. :)

nyünyüge 2011.12.01. 08:31:49

@aszekelyek:
Az ország (szerencsére) nem Budapest elit kerületeiből áll és értelmiségiek és bennfentesek gyerekeiből áll, akik Waldorf iskolát keresnek maguknak, ha izlésükhöz képest túl erőszakos a tanítónéni.
(Arról már nem is beszélve, hogy az új finanszírozási elvek nyomán sorra szünnek meg az alapítványi iskolák).

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 08:39:32

@Hepci: Jóléti államokban előfordulnak ilyen juttatások. A bérezés részét képezik ezek a juttatások. Egyébként teljesen mindegy hogy a bértömeget 12 egyenlő vagy 14 egyenlő részre osztják. Ez egy technikai kérdés.
MIndenesetre a jóléti államok kora leketyegőben van, egyrészt az elöregedő korfa, a csökkenő aktív korú népesség és a csökkenő, alacsony gyerekvállalások miatt. Mivel semmiféle esélye nincs fordulatnak egész Európában, ezért lépéskényszer alakult ki.
Az állami bérezés a probléma része, önmagában nem jelent megoldást. A felgyülemlett adósságot pusztán ezzel nem lehet megoldani, de enélkül sem lehet adósságot csökkenteni.
Ezt mindenkinek be kell látni. A végén a társadalom nagy része térdelni fog, nincs más választás.
Újratervezés kell. Sokan fognak itt még sírni.

graycivil 2011.12.01. 08:43:36

"Megkapta korrupciós osztályzatát a Trasparencytől Magyarország

Magyarország 4,6 ponttal az 54. helyen áll, Kuvaittal együtt.

Ez a helyezés azt jelenti, hogy Magyarországon folyamatosan romlik a helyzet a TI szerint: tavaly az 50. helyen zártunk, ami már akkor is a régiós átlag alatti értéket jelentett (4.7 pontot), ráadásul 2009-hez képest 2010-ben is négy helyet csúsztunk vissza, tehát a két évvel ezelőtti pozíciónkon már nyolcat rontottunk."

hvg.hu/itthon/20111201_transparency_korrupcio_magyarorszag

Még szerencse, hogy El Curo oly' karakánul harcol saját korrupciója ellen, mert egyébként hol tartanánk?

graycivil 2011.12.01. 08:45:12

"Durva tudathasadásban az Orbán-kormány

A hitelét vesztett Matolcsy már nem tárgyalhat az IMF-fel, de továbbra sem váltják le. A kormány szóban elismeri a helyzet tarthatatlanságát, de képtelen levonni ebből a megfelelő következtetéseket."

velemenyvezer.blog.hu/2011/12/01/durva_tudathasadasban_az_orban_kormany

messi-asz 2011.12.01. 08:56:17

@lüke: és kinek voltak porcelán csészécskéi a zorbánnak? ;)

messi-asz 2011.12.01. 08:58:03

@2llkedő: :) nagy dilemma... a bumeráng is tárgyalta egyik reggel...

messi-asz 2011.12.01. 09:00:33

@graycivil: most lesz egy nagyobb lecsúszás jövő januártól... CSÚSZDA

jobb kezét a zember nem válcsa le... és még hiszünk is a bandzsában...

2llkedő 2011.12.01. 09:04:25

@Hepci: "tulajdonképpen miért is kaptak 13. és 14. havi bért az állami alkalmazottak? "

Tök mindegy! A lényeg, hogy elvszik. Tőlünk Vityenka legalább nem szorít meg annyira, hogy elvegye.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 09:06:35

@ciceró: jóléti állam = jól elverték a lét?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 09:08:16

@messi-asz: ha valakiben 110%-os a bizalom (és ezt egy Lázár állítja), az nem váltódhat le.
Kim Ir Szennek 9,9% is elég volt, hogy hivatalban maradjon.

messi-asz 2011.12.01. 09:09:47

@Hepci: jóléti állam = elverték a jó lét... aztán bedől a jó lét...

@2llkedő: vigyázz... azé a közalkalmazottakon megy fűnyíró... lásd kafetéria+bónusok

a nav és a rendőrség már gyakorlatilag nem működő intézmény kategória...

besoroltam őket a BÓVLIba...

messi-asz 2011.12.01. 09:11:30

@Hepci: 99,9%

mellesleg a 80as években is volt 100valahány százalékos választási eredmény

és akkor Kádár is bevalotta csalni kényszerültek (azon a választáson másodszor is), mert a 100% feletti eredmény "gyanús" lehetett volna...

ilyen az amikor Kusza Szem belekeveredik a számokba

2llkedő 2011.12.01. 09:12:02

@messi-asz: De a 13. és 14. havi bért nem vette el! ( igaz, hogy az nincs, de akkor sem vette el. És ez a lényeg!)

nyünyüge 2011.12.01. 09:33:22

Az elnök emberei szkandereznek:

éldátlan módon maga a házelnök ment neki módosító javaslataival a kormány Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ elnevezésű szuper-titkosszolgálatának. Kövér László négy módosító javaslatot nyújtott be a tervezethez, ezek közül az egyik nemes egyszerűséggel kihúzza a NIBEK-et a titkosszolgálatok köréből.

hvg.hu/itthon/20111130_kover_nibek_orban

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 09:33:45

@Hepci: Amennyiben az ingyenes felsőoktatás, a támogatott gyógyszerek, az ingyenes alapfokú oktatás és középfokú oktatás, a szociális ellátó hálózat, a munkanélküli támogatások, a vállalkozások támogatása, az adókedvezmények, a támogatott lakáshitelek stb. számodra ezt jelenti, akkor igen, jól elverték a lét.

bariga 2011.12.01. 09:39:02

@ökörpöröly: akik most körülötte és előtérben vannak, azok közül nem lehet választani, mert beálltak pirulás nélkül Orbán őrültségei mögé. Ha Orbán hiteltelenség miatt bukik,akkor ők is azok. Viszont a Fideszt a gyűlölet tartja össze, ha jön egy józan , európai, hozzáértő, akkor elveszik a "tábor". Nem lesz elég még az új választási törvény sem.

Harmony12 2011.12.01. 09:52:17

@nyünyüge: Egyelőre Kövér még megőrizte a józan eszét...

2llkedő 2011.12.01. 10:10:44

@Harmony12: "megőrizte a józan eszét..."

????????

2llkedő 2011.12.01. 10:16:57

"""Ti urak, ti urak! hát senkisem
Koccint értem pohárt?
Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?""""
/Arany János/

Hová tűnt Damon Hill? Illetve a narancssereg?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 10:18:40

@ciceró: persze, de milyen jólét az, ami 3 nemzedékre előre eladósít...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 10:25:18

@2llkedő: tán nem úgy tűnik (hatásos volt a szocik rémalak-gyártása?), de Kövér szerintem a legjózanabb fazonok egyike a Fideszben.

2llkedő 2011.12.01. 10:27:38

@Hepci: Szomorú, hogy ő az etalon.

ssi 2011.12.01. 10:31:37

@ulrike: milyen a jó ME: álmodozó/reális s a sleppje:szolgai/gondolkodó?
"Ez pedig elvezet minket a kormány legkomolyabb tudathasadásához: a gazdasági kudarcsorozatból továbbra is azt szűrik le, hogy az eddigi politikájuk sikeres volt. "
velemenyvezer.blog.hu/2011/12/01/durva_tudathasadasban_az_orban_kormany#more3428082
O.V. : bármit lehet, csak akarni kell, s rögös lesz az út. kitűzték a bármit s tűzön-vízen át
most épp olyan, mintha a helyzet oké lenne, de mindenki 2012-vel riogat

@ciceró: ma aktív politikai elit tudna a jövőben egészen másmilyen lenni?
+ aktívan és tematikusan kellene gyűjteni/figyelni itt a blogon is :
* kormány kimondottan hasznos, racionális intézkedéseit
* ideológiamentes pazarlásokat
* revánst, saját köreik jelentős vagyonhoz/előnyökhöz juttatásait
* és hogy kiktől és hogyan vesznek el mindezért
- jövő? pl. a Jobbik lesz a következő, ők is alapvetően ezeket teszik majd?

@messi-asz: Esztergom: először közvélemény-kutatás, mert TÉ népszerűségvesztését remélik s ettől függ a folytatás, akár a 10 fideszes képviselő feláldozása, de országos pártlejáratást minimálisan se vállalnának

@szoja122: nekem lett most másik szemüvegem is :)
úgy is figyelem a világot, mintha a jobbikos cikknek igaza lenne

@Hepci: kaptam, megnéztem: 2eFt, meglepett a címke: "Bella Kálmán collection Szekszárd Bikavér Tönköly Pálinka + 2011 bronzérem Pálinkaverseny", "Bikavér" van kiemelve. megkóstolni nem fogom, te mit tudsz róla? köszi

ubul2000 2011.12.01. 10:39:17

@manyike: tönköly???? talán törköly

ssi 2011.12.01. 10:41:07

@ubul2000:" tönköly???? talán törköly " ..köszi :))

nyünyüge 2011.12.01. 10:57:20

Kép és linkajánló - a legfrissebb naranccsal:

magyarnarancs.hu/archivum_reszletes/2011/48

(a kormány a helyén van? :)?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 11:01:04

@Hepci: Már csak azt kell megmondani, mire nincs szükség.

2llkedő 2011.12.01. 11:04:10

@ciceró: Pénzre. Mert a pénz öl, butít és nyomorba dönt.

ubul2000 2011.12.01. 11:09:59

@2llkedő: Persze ha azt vesszük, hogy az áfa 6%-, 13%-ról emelkedik 23%-ra, azért az nem semmi.

2llkedő 2011.12.01. 11:23:38

@ubul2000: Nem-e lehetne-e minket is megszorítani 23%-os BéFÁ-val?

ubul2000 2011.12.01. 11:32:50

@2llkedő: a 18%-ost, vagy a 27-re emelt 25%-ost gondolod?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 11:33:58

@manyike: semmit (pálinkát nem iszom), de törköly lesz, nem tönköly... :)

lüke 2011.12.01. 11:48:20

@Hepci:
mert az osztrákoknál is ez van:), a nyugdíjasnak is:)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 12:03:37

@manyike: index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

A magyar elit tagjainak döntő többsége, bizony, konzerválta a nyolcvanas évek világát. Nem tények, hanem benyomások alapján formálnak véleményt; imádják a nagy ívű elképzeléseket, de képtelenek kidolgozni a részleteket hozzájuk; univerzálisan fogalmaznak, de szinte semmit sem ismernek a közvetlen környezetükön kívül; folyton terveket és programokat gyártanak, de soha nem sikerült valamit igazán jól megvalósítaniuk. Mind azt gondolják, hogy az, amit akkor, az aranykorban megtanultak, ma is elég.

Bizonyos értelemben, mintegy önbeteljesítő próféciaként, igazuk is van. Mivel a megfelelő pillanatban ők voltak helyzetben, ők tudtak vagyont, pozíciót és tekintélyt szerezni. Ma ők a Politikusok, az Írók, a Tévés Személyiségek, a Nagy Nevettetők, a Színészek, a Filozófusok, a Tudósok és a Szakértők. És dicsérik egymást megállás nélkül. Egymás szemében ők a világszínvonal. Ezek a pozíciók lehetővé teszik, hogy ideig-óráig még ők szabják meg a játékszabályokat, ezzel is meghosszabbítva saját hatalmukat. Ez a tudás ehhez tényleg elég volt.

Máshoz viszont nagyon is kevésnek bizonyult. Az eredmények magukért beszélnek.

---

Ez a cikk 2007-ben íródott. Azóta egy politikai elit megbukott, átvette egy másik politikai elit. Te látsz változást? Mert én nem látok.
Egy gazdasági katakizma talán hozna változást. Más nem nagyon.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 12:08:35

@2llkedő: „Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, király!

Levágva népünk ezrei,
Halomba, mint kereszt,
Hogy sírva tallóz aki él:
Király, te tetted ezt!”

---

Ez egy fantasztikus vers.

ssi 2011.12.01. 12:21:28

@ciceró: :))

"Egy gazdasági katakizma talán hozna változást. Más nem nagyon. "

olyan bárgyúnak tűnik, ha azt kérnénk: minden kormány legyen tisztességesebb az előzőnél .. mert magával a mostani hatalom intézményével van gond .. ezért félő a jövő ..

nagy a kontraszt:
- szükségszerű gazdasági megszorítások miatt intézmények, cégek, vállalkozások, családok, egyének .. már korábban is szükséges racionalizálásra is kényszerülnek most
- és a szükségszerű gazdasági megszorítások mit jelentenek az államnak?
pl.
www.parameter.sk/rovat/kulfold/2011/11/28/%E2%80%9Ebazmegek-szamolasa%E2%80%9D-millios-jutalmakert

mandiner.hu/cikk/20111125_origo_ujabb_kozbeszerzest_nyert_pinter_volt_cege

stb.

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:26:09

@jjulie: azt szeretem benned, hogy... mit is?

Ja, igen, azt, hogy egy végletekig megbízható komponense vagy ennek a szubkultúrának, lassan két éve hallgatom itt a nagyobbnál nagyobb kedvességeidet, de kezdek elszomorodni, csak nem öregszel?

Igen, a Fideszre szavaztam, és még dolgoztam is nekik fél évig (bocsánat, 7 hónapig), minden más munkát ingyen és bérmentve csináltam ifjonti lelkesedésből - és mindezt nem is tagadtam soha. S igen, nagyon nem tetszik, ami most van, és a szoclib meg még kevésbé tetszett, ez van.

Azt viszont a mai napig nem értem, hogy a szegényes nem életedből adódó frusztrációidat miért itt éled ki?

Menjél csajozni, Zsüli, a retropolis dizsiben ott riszálják a barátaid :-)

ssi 2011.12.01. 12:34:52

@ciceró: versrészleted .. ha eljön az a drámai helyzet.. talán dráma lesz, de a pozitív kicsengésű kormánykommunikáció még a látszatát is kerülni próbálja

videóból .. 5 mrd Ft a vasutasoknak .. fejenként bruttó 150eFt, a nettó 3 évre elosztva .. cserébe nem sztrájkolna, legalábbis a főnök szerint .. és a többiek szerint?

vastagbor.blog.hu/2011/11/30/a_nap_kepe_alairtak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_30&utm_campaign=index

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:36:02

@aszekelyek: igen, azonban lassan a fiúk is beérik a tanítómesterüket, maradjunk ennyiben... döbbenetes, ami itt folyik...

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:38:17

@Hepci: nem, a nyugatinál egy szecessziós épületbe beletuszkolt cigánytalálkahely, de biztos vannak buzik is, annyi biztos, hogy mindenki párducmintás, műszálas cuccban feszít, és néha feltűnnek ilyen kiöregedett rocsztárok is... épp zsülinek való... :-)

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:39:52

@Hepci: jut eszembe, pörölyt azt hittem már kibaszták innen, erre má' megint itt van és megosztja a komplett Drábik-Pesty életművet ... mi történt, ennyire dúl a demokrácia?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 12:50:34

@mirrmurrkandúr: úgy láttam, éjjel már majdnem elnézést kért...
szívesen szétrúgnám a sheggét... :)

messi-asz 2011.12.01. 12:57:01

van vmi lufi poszt... hogy a képvi sellők millen szorgalmasak és áldozatosak

ssi 2011.12.01. 13:00:06

Chikán Attila .. felkészületlenül vágtak bele a kormányzásba, ma is számos esetben szakszerűtlen, 2012-ben Európában is alacsony lesz a növekedés, a magyar 0, de nem ez a baj, hanem ha ettől eltérő várakozásra építik a gazdaságszabályozás részleteit
www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_attila_szelsosegesen_optimista_volt_a_kormany.159305.html

van, aki így lát egyes okokat
"O.V.
- nyugati világot nem látja másnak, mint a korrupcióval, politikai-hatalmi machinációkkal átszőtt keleti-balkáni kultúrákat
- mert abból indul ki, hogy ha Magyarországon döntenének egy hasonló leminősítésről, az óhatatlanul úgy működne, hogy vagy egy politikus szólna oda a hitelminősítőnek, vagy bizonyos politikai-gazdasági körök érdeke és a velük való összejátszás vezethetne csak egy ilyen döntéshez. .. azt hiszi, hogy az egész világ így működik
- kádárista világfelfogásnak az egyik alapvető tézise: kizárólag anyagi különbségeket volt képes észrevenni .. ha én félrelépek, akkor mindenki más félrelép – még a pápa is. ..
- nem hisz a független intézmények létezésében. Eszébe sem jut, el sem tudja képzelni, hogy egy hitelminősítő intézet valóban szakmai alapon, mindenféle politikai vagy pénzügyi erők utasításától függetlenül hozhasson meg egy ilyen döntést.
- másfél év .. kormány rendre arról biztosította az addig úgy-ahogy függetlenül működni próbáló intézményeket és szervezeteket, hogy Magyarországon esély sincs a pártpolitikától mentes létezésre"
velemenyvezer.blog.hu/2011/11/28/megtamadtak_magyarorszagot_orban_elhiszi

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 13:14:30

@manyike: A kormány 1 milliárdért elérte hogy a MÁV dolgozók ne sztrájkoljanak jövőre. Zseniális, de tényleg. Ez a juttatás egyszeri. nem épül be a bértáblába, de nem lesz sztrájk. Orbán mindig is ügyes kamarillapolitikus volt.
1 milliárd forint nem pénz a költségvetésnek.

Az orvosoknál többet kell adni.

ssi 2011.12.01. 13:29:35

@ciceró:
bruttó 5 mrdFt .. ebből az adó az államnak vissza
kamatmentesen 3 évre elosztva
2011, 2012, 2013-ban 30.000-30.000Ft
most a héten sztrájkoltak volna már, de lefújva

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 13:51:22

@manyike: Ennél a sztrájk pár nap alatt több kárt okozott volna. De tegyük hozzá, ez nekem a nyílt beismerése annak, hogy 2014-ig a kormány max néhány névtábla átfestésén kívül mást nem tervez a vasút területén.
Láthatólag fogalma sincs a kormánynak mit kezdjen a MÁV-al, ezárt hát pénzeli tovább a vasúti szörnyeteget, ami zabálja a pénzt.

graycivil 2011.12.01. 13:56:29

"Rogán téved. Vagy tudatosan félrevezet?

A kormány szerint azért vezeti Fellegi Tamás az IMF-delegációt, mert hozzá tartoznak a külgazdasági ügyek. Ez nem igaz, a küldöttségből kihagyott Matolcsy felségterülete a gazdaságdiplomácia."

nol.hu/gazdasag/rogan_teved__vagy_tudatosan_felrevezet_

inreallife 2011.12.01. 14:06:47

@aszekelyek: ne legyél hülye. a hitelminősítők is úgy működnek, mint a fidesz. ha sokan hisznek nekik, akkor övék a hatalom...

ha hülyeségeket mondanának, akkor senki nem hinne nekik. namármost a görögökkel meg a lehmannal is jól ráfaragtak, ami biztos okozott visszaesést a minősítéseik elbírálásában. denemisezalényeg. senki más nem jelezte ezeket a problémákat. a befektetésekhez minősítések kellenek. az eu azt se tudta, hogy a görögök mi fán teremnek, pedig házon belül voltak, így az eu bármilyen minősítő intézete sokkal szarabb lenne a fenti hitelminősítőknél. ezitten a nagy helyzet...

a következő, hogy attól, hogy egy országot leminősítenek, az egy dolog, kínai hitelminősítők is aggatnak mindenféle matricákat. amikor minket leminősítettek, akkor mindegyik befektetési alap saját maga eldöntötte vagy az irányelvei, vagy egyéni megítélés keretében, a további befektetési politikáját. voltak akik kivonták a pénzüket a minősítés hatására. viszont sokan itt maradtak, miondhatni szartak a minősítő véleményére. így viszont hogy a befektetők egy része hiányzott, így megemelkedtek a kamatok, ennyi történt.

a spekulációs baromságaid, meg a viktor lázálmai nélkülöznek minden valóság alapot. az a baj, hogy te mindenből hit kérdést csinálsz. az meg pont egy olyan dolog, ami faszán köszönő viszonyban sincs a valósághoz. leszarja mindenki mit mit hiszel, az az érdekes, hogy mi a valóság. te azt hiszed, hogy valutaspekuláció folyik, a valóságban annyi történt, hogy a befektetésre érkező pénzösszeg 20%-kal kevesebb a leminősítés után.

ezek után konkrétan szarok a hitedre. azt hiszel amit akarsz, csak szeretném felhívni a figyelmedet, hogy érvként használni a saját vagy mások hitét elég gáz ebben a materiális világban. az kurvára kevés, hogy azt hiszed levegőt szívsz be, tele oxigénnel, miközben még ugyanúgy megfulladsz a szénmonoxidtól. pedig azt hitted levegő, mert színtelen és szagtalan... és bármit hiszel, az áram is meg fog baszni, ha a konnektorba hugyozol, ugyanis IRL semmit sem számít, hogy mit hiszel...

próbálj meg visszaszállni a talajra, mert a narancsköd súlyos problémákat okoz IRL...

inreallife 2011.12.01. 14:54:04

@ciceró: ezzel kapcsolatban, van egy olyan teória is, hogy amikor a zsidó törzseket szanaszét szedték a perzsák, akkor onnantól a beolvadt zsidó törzsekről semmit nem tudni. a teória szerint továbbvitték vallásukat, és hozzászedtek eztazt, abból lett a muzulmán vallás. érdekes, hogy jézust az egyik prófétának ismerik el.

"Jézust a muzulmánok nagy prófétának (sőt, az egyetlen bűntelen prófétának) ismerik el és tisztelik, és olyan címekkel illetik, mint Messiás, vagy Isten Lelke"

úgyhogy gyakorlatilag az összes egyistenhit közös tőről fakad, és végülis az elszakított zsidó törzsek által kreált vallás vív háborút az eredetivel... vicces.

ha végiggondoljuk azt, amit hit és vallás nevében ebben a világban elkövettek, a hit inkább szégyen, mint erény. egy hatalmas vakvágány, a dicső ókor utáni nem véletlenül következett a "sötét" középkor. hány máglya szükségeltetett hozzá, mire ki lehetett fordítani a vallás rabszolgasága alól a szabad embereket? legalább 1000 év, rengeteg háború és rengeteg halott jutott az egyik serpenyőbe, a másikban meg illatos lepkefing van...

inreallife 2011.12.01. 16:20:33

@aszekelyek: valamit elfelejtesz. a visegrádi országokban pl a rendőri fizetések 50-100000 forinttal magasabbak a magyarnál, természetesen kisebb adóprés mellett. a magyar rendőrök az alatt az évek alatt ami alatt dolgoztak havonta ennyivel kevesebbet kaptak cserében korábban mehettek nyugdíjba.

szerintem is nonszensz 40-45 évesen nyugdíjba menni. de wazzeg te már megint úgy beszélsz valamiről, hogy a másik serpenyőt meg se nézted. márpedig abba valamit tenni kéne.

következő dolog. vizitdíj, amit úgy szeretsz. abból lett volna az orvosok fizetése megemelve, kórházi napidíjból a kórházak rendbetétele, eü kassza kiegyensúlyozva. te meg a birka haverjaid visszakézből leszavaztátok a 300 ft-ot. cserébe az orvosoknak lett magasabb bére, viszont a főcigány megemelte 1%-kal a eü járulékot. tudod ez 1000 forintot jelent havonta egy minimálbérnél te birka! a 300 forintos vizitdíj 1 évben 12 alkalomra volt maximalizálva, mostmeg 12*1000 forintot vonnak. te birka, te. ja, és az orvosok évek óta magasabb fizuért melóznának, és nem kéne menekülniük az országból....

visszatérve erről, tudod mennyit keres angliában egy orvos. 125000 fontot egy évben. kb 3*4 annyit, mint egy informatikus. segítek leosztani havi szintre, kerekítve legyen 10000 font. szorozd már meg mondjuk 350-nel. most egy diplomás informatikus simán keres 300000 bruttót. egy rezidens meg ügyelettel keres 120000-et, amit jövőre a műszakpótlékok jól lecsökkentenek. és szerinted ez rendben van, te állat. kérdezd meg lükét, ha nekem nem hiszel...

az a bajod, hogy olyan korlátolt vagy, annyira kisstílű pitiáner, az a tipikusan igazi irigykedő rosszindulatú fajta. a dögöljön meg a szomszéd tehene is tipikus esete, párosul butasággal, cinikussággal és nemkevés kárörvendéssel. az ilyeneket kéne a cigányokkal együtt kipakolni az országból, ha szeretnénk az örökös visszahúzóktól megszabadulni. te semmit nem teszel a közöshöz, se ész nélkül a szorgalom se ér semmit. szokták mondani, hogy a lusta és buta embernél csak a szorgalmas és egyben buta ember a rosszabb. ez jellemző rád, olyan kitartóan hajtogatod a megalapozatlan hülyeségeid, hitvallásod, amennyire csak tudod...

ubul2000 2011.12.01. 16:22:33

Mi a bajotok ökörpöröllyel???

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.02. 00:22:41

Érdekes a kérdőjel a cím végén.

Ha nem az elnök emberei lennének, akkor eleve meg sem született volna ez a cikk, mert akkor egyikük sem lenne olyan befolyásos politikus, mint amilyen.

Ma azért mégis még mindig az elnök az erős ember a pártban. Tehát ha ezt veszélyben érezné, akkor könnyedén el tudná távolítani a reflektorfényből bármelyik emberét e négy közül.

Lázárért nem lenne kár, mert rajta látszik talán a leginkább az összes politikus közül, hogy a politikusi lét anyagi előnyeiért lett politikus.

Persze általában a többi politikus sem valamiféle küldetéstudattól vezérelve politizál, hanem hogy jobb életet teremtsen a politikuskodásból magának és a családjának, azaz pénzért.

De a többség azért ezt szolidabban viselkedéssel igyekszik leplezni.

Viszont mindig akadnak, akiknek a fejükbe száll a siker és látványosan szimplán csak vérszívó élősködőkké válnak az adófizetők nyakán.

Mint például a lézeres ürge.

Ő már annyira elfoglalt ember, hogy nem ér rá betartani a szabályokat.
süti beállítások módosítása